Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Iyo Reer Saddexaad

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver wuxuu riyo ku guuraa koonka barbar socda. Halkaa waxa uu ku arkay jiido oo waa in uu barto in uu jiro Reich Saddexaad iyo Jarmalkii Hitler, kaas oo ay caawiso gnome-sheeko. Wiil dhalinyaro ah oo hobbit ah ayaa loo diray inuu caawiyo USSR. Laakin waxa uu isku arkay in uu ku jiro gumeysi caruureed oo aan awoodin in uu caawiyo Ruushka Soofiyeeti. Jarmalkuna wuxuu qabsaday USSR!

  GULLIVER IYO REER SADDEXAAD
  FIIRO GAAR AH
  Gulliver wuxuu riyo ku guuraa koonka barbar socda. Halkaa waxa uu ku arkay jiido oo waa in uu barto in uu jiro Reich Saddexaad iyo Jarmalkii Hitler, kaas oo ay caawiso gnome-sheeko. Wiil dhalinyaro ah oo hobbit ah ayaa loo diray inuu caawiyo USSR. Laakin waxa uu isku arkay in uu ku jiro gumeysi caruureed oo aan awoodin in uu caawiyo Ruushka Soofiyeeti. Jarmalkuna wuxuu qabsaday USSR!
  . CUTUBKA 1-aad.
  Isagoo ku daalay shaqada addoonnimada, ayuu ninkii safarka ahaa ee geesiga ahaa seexday, wuxuuna ku riyooday riyo aad uga xiiso badan xaqiiqada.
  Wiilka Gulliver waxa uu ku dul duulayay masduulo, waxaana agtiisa joogtay gabadh qurux badan oo aan hore loo arag. Durba qof weyn, laakiin weli da'yar, oo aad u muruq iyo qaloocsan. Oo timaheeda midabka caleen dahab ah, waxaa ku yaal taaj qani ah oo dheeman ah iyo dhagaxyo aad u dhalaalaya, sida xiddigaha, oo ay ka sii dheer yihiin xitaa dheemanka ugu weyn uguna qaalisan.
  Wiilkii socotada ahaa ayaa weydiiyey:
  - Kumaad tahay?
  Gabadhii ayaa ku jawaabtay iyadoo dhoola cadeynaysa:
  - Waxaan ahay Princess Leia! Haddana waxaan amar ku bixinayaa ciidan dawacooyin ah!
  Gulliver gadaal buu eegay. Run ahaantiina, samada waxaa joogay xayn dhan oo maswaaxyo ah, oo dhammaan makhluuqaadkani waxay ahaayeen kuwo qurux badan. Waxaana dul fadhiyey hablo qurux badan.
  Laakiin tan ugu quruxda badan uguna farxadda badnayd waxay ahayd boqoradda. Oo masduulaagii ay saddexdoodu ku duuleen, oo ay weheliso qurux kale, ayaa runtii ahaa mid cajiib ah. Waa kan kooxda. Isla markaana dhammaan habluhu waa kabo-la"aan, inkasta oo cawradooda ay ku daboolan yihiin dhagaxyo qaali ah iyo kuul.
  Laakiin ma ay qarsan labada shukulaatada caloosha, iyo kubbadaha muruqa ee maqaarka naxaasta ah hoostooda. Isla mar ahaantaana, cidhifyadu waxay lahaayeen qalooc quruxsan oo gaar ah oo cidhibta ah.
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa yiri:
  - Sidee u qurux badan tahay. Gabdho run ahaantii waa mucjiso!
  Leia waxay ruxday timaheeda midabka caleen dahab ah waxayna ku heesay:
  Gabdhuhu waa wada qurux, kabo-la'aan,
  Way xoog badan yihiin oo waa dagaalyahanno ka soo jeeda qafaalka...
  Quruxdu waxay leeyihiin muuqaal aad u qallafsan,
  Waxa cad in qalbigu aad ugu faraxsan yahay iyaga!
  Gulliver waa uu ku raacay arrintaas. Intuu seeftii gacmihiisa ku maroojiyey, sawir siddeedaad ayuu ku sameeyay oo yidhi:
  - Shaki la'aan, way kula xiiso badan tahay!
  Koox qurux badan ayaa ku duulay jiido. Waxaa jira ciidan dhan oo iyaga ka mid ah, oo qurux badan oo gaar ah. Oo masduulaayadu waxay lahaayeen baalal lagu rinjiyeeyay dhammaan midabada qaanso roobaadka. Waxayna u muuqatay in lagu qurxiyay dhagaxyo qaali ah.
  Gulliver wuxuu yiri:
  - Nin kasta oo damac lihi waa masduulaagii sidiisaba, laakiin ma aha mid toddoba madax leh, laakiin inta badan waa mid aan madax lahayn!
  Princess Leia intay qososhay ayay ku jawaabtay:
  - Si ka duwan masduulaagii, ninku uma baahna inuu madaxiisa iska gooyo; mar hore ayuu luminayaa marka uu eego naag!
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa wuxuu tuuray suulasha qaawan - wuxuu u ekaa ilaa laba iyo toban jir wuxuuna xirnaa surwaal gaaban oo keliya, waana sababta uu u tuuray cirbadda. Markaasay ku duushay oo ka dhex dushay kaneeco aad u weyn, wayna dishay.
  Gulliver wuxuu xusay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Kuwa u cadhooday sida xasaradaha oo kale oo caqligooda cayayaanku waxay ka sameeyaan molehill ka soo baxa molehill!
  Dagaalyahan Leia ayaa xaqiijisay:
  - Qofka leh garaadka dukhsiga, cayayaan kastaa waa maroodi!
  Wayna qosleen. Waxay u muuqatay mid aad u qosol badan. Waxaa ka soo hor duulay xayn-gees ah. Shimbiruhu aad bay u waaweynaayeen oo buurbuurnaayeen, baalal waaweynna lahaa. Hogaamiyihii baakidhka waxa fadhiyey lamaane: wiil iyo gabadh, waxayna gacmaha ku haysteen gambaleel lacag ah, oo ay si farxad leh u lulayeen.
  Gulliver wuxuu yiri:
  - Dadka waaweyn inta badan been bay sheegaan, carruurtu wax bay hagaajiyaan, dadka waaweynina waxay guud ahaan been sheegaan ilaa heer ilmuhu ka hadlo!
  Inantii inantii inantii intay lulisay ayay ku dartay:
  - Duqnimadu farxad maaha, laakiin ku dhaca carruurnimada waa masiibo ka sii weyn!
  Carruurtii goosha hoggaamiyaha ayaa si lama filaan ah u heesay:
  Sidee bay xumaantu koonka uga timid?
  Waa run in abuuraha laftiisu aanu xasuusan...
  Waa suurtogal in ay weligeed tahay,
  Uma baxo sida ololka dhulka hoostiisa!
  
  Adigu ma tihid kii ugu horreeyay ee ogaada in Aadan uu dembaabay.
  Xaawa ma ahayn tii ugu horreysay ee jidhku kharribo...
  Khamrigii ka soo sawiray magaalada "Agdam",
  Ninka sigaarka cabba "qorshe" xilliga fasaxa...
  
  Qof kasta oo xumaanta yaqaan
  Caadaystay jebinta sharciga cabsi la'aan...
  Ciddii wanaag uun u sugnaaday.
  Yaa raba in ay naftooda u sujuudaan!
  
  Wali waxaan rabaa in aan ka dabo xafaayadda,
  Xitaa aniga oo ilmo yar ah waxaan leeyahay rabitaanka inaan sameeyo qas sidan oo kale ah ...
  Hooyada xun maxay ilmaha u habaaraysaa?
  Halkee bay ka galaan dagaalka ciidan adag?
  
  Hal cherry oo kaliya ayaa laga xaday beerta xagaaga,
  Mid kale ayaa ganacsatadii ku dilay meel bir ah...
  Oo madaxa faas qalloocan lagu gooyay.
  Kaas oo daldalanuhu ku tuuray giraanta.
  
  Mid wax xada, oo damiirkiisa ku tufay.
  Oo yaa xaday qadaadiicda tuugsiga...
  Xitaa waan ku faraxsanahay hal gabal oo badh ah,
  Kuwo kale waxay ku raaxaystaan curlsyada dumarka.
  
  Haa, waxaa jira wejiyo badan, iyo wejiyo badan oo shar ah.
  Wajigiisu waa yaab hadh kasta.
  Laakiin rabitaanku weli wuu ku fiican yahay nafta,
  Inkasta oo dunida inagu xeeran tahay, hoogay, aad u duurjoog ah!
  
  Carmalkii way ooyaysaa, agoonku wuu qaylinayaa -
  Dunideenu waxay u socotaa cadaabta...
  Run ahaantii ma suurtowdaa in qalbiga Eebbe yahay mid kali ah,
  Dadku miyayna boos ku lahayn jannada Ilaahay?
  
  jawaabta waxaad ka heli doontaa naftaada oo kaliya,
  Markaad awoodo inaad iska saarto xanaaqa ku jira fikradahaaga...
  Markaad xumaan ku abaalgudiso wanaag.
  Oo jooji buuxinta uurkaaga!
  Carruurtu si farxad leh oo qurux badan ayay u heeseen, ka dib waxay carrabka ku dhegeen Gulliver. Baadhyihii geesiga ahaa ayaa carrabkiisa ku dhegay iyaga oo u jawaabaya.
  Oo qosol iyo dembi...
  Gulliver wuxuu xusay isagoo dhoola cadeynaya:
  - Maskaxda ubadku waa sida mucjiso oo kale. Oo halkan waxaad ku heshiin doontaan, ma yeelan doontid wax diidmo ah!
  Princess Leia way qoslay oo heesay:
  Shalay waxaan ahaa ilmo yar,
  Halkan waxba lagama qaban karo...
  Dhal libaax ayaa ka roon dibi maroodi nacas ah
  Oo masduulaagii waa la qaadi doonaa!
  Wayna ku dhufteen: wiil iyo gabadh cago qaawan. Haa, waxay halkan ku leeyihiin tacaburyo waaweyn. Iyo nuances badan oo kala duwan. Markaa noloshu si fiican ayay u socotaa.
  Gulliver wuxuu ogaaday in gabdhihii masduulaayadu bilaabeen inay dhexda wax kaga tuuraan suulasha qaawan. Waa maxay qaabka shirkadu kani waa - in la qaato duqsiyo oo la burburiyo. Waa hagaag? Haddii ay taasi tahay waxa ay rabaan, markaa waa sidaas. Waxa ugu weyni maaha inaad madaxaaga lumin.
  Laakin Gulliver ma ahan dagaalyahan xishood badan. Inkastoo hadda uu yahay wiil uun.
  Waxayna amiirad Leia waydiisay wiilka:
  - Ma jeceshahay malabka?
  Halgamaagii yaraa ayaa madaxa u lulay:
  - Hubaal!
  Gabadhii ayaa si miyir leh ugu jawaabtay:
  - Malabka shinnidu caafimaad buu keenaa, khudbadaha malabku siyaasiyiintu waxay keenaan niyad-jab macaan!
  Gulliver wuxuu si badheedh ah u raaciyay:
  - Malabka shinnidu waxay gacmahooda ka dhigtaa mid dhegdheg leh, malabka siyaasiyiintu wuxuu keenaa in shilimaadyada fudud ee fudud ay ku dhegaan calaacalaha!
  Halgankii inanta ayaa ku raacday sidan:
  - Si kasta oo uu hadalka siyaasigu u macaan yahay, marka laga reebo xanuunka macaanka, wax niyad jab ah kuma keenayo dadka aan caqliga lahayn!
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa si macquul ah u yiri:
  - Qofku waligii ma yeelan karo wax ka badan hal aabbe, laakiin waddanku waxa uu haystaa dhawr iyo toban dinaar oo u taagan xilka aabbaha qaranka!
  Intaa ka dib labada dagaalyahan: wiil iyo gabadh, ayaa foodhiya, iyaga oo lugahooda qaawan afka saaraya. Maxaa sababay gariirkii jawiga iyo qulqulka korontada dabiiciga ah. Dhexdii oo yaaban baa dhulka ku dhacay, oo mar qudha ku dul dhacay madaxyadii cawrada, wayna muddeen oo ka mudeen.
  Princess Leia ayaa si adag u heesi jirtay:
  - Hooyo xaji, aabe, xaji.
  Haddii ay ahaan lahayd fiidkii kasta, tani waxay ahaan lahayd nolol!
  Orcs-ku waxay isku heleen jiidisyada hoostooda iyo hablaha, shaqaalahooda oo aan caga-caadin.
  Waxaana bilowday bam lala beegsaday oo aan sidaas loo bar-tilmaameedsan, in la tuuro bam-gacmeedyo guriga laga sameeyay oo laga sameeyay boodhka dhuxusha, ama wax ka sii qabow oo ka sii burbursan.
  Gaar ahaan, cirbadaha sunta ah ee aadka u fiiqan ayaa la isticmaalay, kuwaas oo si dhab ah u daloola qooraha iyo goblinnada ilaa ay dhinteen. Tani waa waxa runtii habluhu qaateen oo ay shideen.
  Princess Leia sidoo kale waxay si sax ah u rasaasaysay orka timaha badan oo waxay ku heesay:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Boqorka sixirka cad...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Xanuunka qalbigayga ku jira ma dago!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Gabdhaha riyooyin kabo-la'aan ah,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Waxaad tahay badbaadada keliya!
  Oo dagaalyahankii wuxuu muujiyay carrabkeedii dheeraa ee dilaaga ah.
  Dabadeedna wuu qaadan doonaa oo ku tufi doonaa baalal ololaya. Runtii tani waa gabadh leh xoog weyn iyo karti aan caadi ahayn. Kaas oo wax badan awood u leh. Hadduu kala go'o, markaas ma jiraan wax hor istaagi kara.
  Wiilka socotada ah ee Gulliver ayaa sidoo kale dab xooggan oo gardarro ah ku riday masduulaagiisii. Wuxuu u dhaqmay si firfircoon oo waxtar leh. Dagaal yahankii caruurtu waxa uu lahaa karti cad oo guul iyo rabitaan ah in uu si fiican u yaqaan fanka milatariga.
  Maya, isagu wuu ka soo horjeedaa tan, orcyadu ma iska caabin karaan. Gabdhuhuna waxay u rideen si wax ku ool ah, iyaga oo aan siinin cadawga fursad yar. Runtii kani waa dagaal xamaasad leh.
  Wiilka socotada ah ee Gulliver ayaa xitaa ku heesi jiray:
  Farxa, reyreeya
  Ilaa awoodda maalinta qaadka...
  Farxa, reyreeya
  Maxaan faraska u fuuli waayay?
  Runtii tani waa hees dagaal iyo qalafsan. Isla mar ahaantaana waxaa jira wadarta burburinta orcs-ka. Gabdhihii jilibyada ka soo jeedana waxay bilaabeen in ay xabado ku dhuftaan qaansooyin is-dhaafsi ah, iyagoo durbaanka ku lulaya lugahooda qaawan.
  Dhammaantood waxay u muuqdeen kuwo aad u qurux badan oo qurux badan, run ahaantii sheeko cusub oo gaar ah ayaa la abuuray. Taas oo aan meelna loogu hayn dadka tabarta yar iyo kuwa jilicsan.
  Kaliya isku day oo u dhowow gabdhaha kuwan oo kale ah waxayna ku jajabin doonaan qof kasta xabbad keega ah.
  Oo sida ay yiraahdaan, cudurka lo'da waalan waa la kala qaadaa. Dagaalyahannadu waxay awoodeen inay tan si dabiici ah u muujiyaan. Waxayna cadawga ku garaaceen xamaasad weyn. Oo waxay soo tufiyeen fallaadho iyo qaanso isdhaafsan. Intaa waxaa dheer, wax walba waxaa lagu sameeyaa si xoog leh.
  Markaa ma awoodi doontid inaad wax badan ka qabato ciidankan oo kale. Waxayna dagaalyahannadu si aad ah u galeen qoob-ka-ciyaarka si aanay u baxsan karin. Tani waa saamaynta dhabta ah ee burburka leh ee fallaadhaha iyo qaansada isdhaafsan.
  Gulliver wuu qaatay oo ku heesi jiray:
  Si geesinimo leh u toog oo dumi
  Waxaa jiri doonta nolol qalbiga ka timid!
  Princess Leia waxay tiri:
  - Carruurtu way ka fiican yihiin dadka waaweyn, sababtoo ah da'doodu waxay caddeysaa nacasnimadooda dhallinyaranimo!
  Wiilkii dagaalyahanka ahaa ayaa yiri:
  - Dhalinyaradu waxay caddeeyaan nacasnimada, laakiin maaha xumaan; si aad u kala soocdo madow iyo caddaan uma baahnid sanado iyo aqoon badan!
  Markaasaa inankii Terminator qayliyey, oo daruuro tuke ah ayaa ku soo dhacay sida roobdhagaxyaale ba'an oo ku dul dhacay madaxyada cawsduuryo.
  Princess Leia ayaa barteeda twitterka ku soo qortay:
  - Caqli la'aan, u fiirso curyaan, maskaxdu kuma xidhna qarniga! Xataa haddii aad xoog leedahay caqli la'aan, dhammaantiin waa daciif!
  Gulliver si macquul ah ayuu u xusay:
  - Muruqyada ka samaysan birta ma magdhabi doonaan madaxa geedka geedka!
  Mid kale oo gabdhaha ka mid ah ayaa si farxad leh u tiri:
  - Dhibaato kuma aha gabadha - haddii ay jirto cag qaawan, markaa way ka sii daran tahay gabadh - ciribta kabaha hoosteeda!
  Princess Leia ayaa si macquul ah u tiri:
  - Haddii aad rabto in aad noqoto jilaa, madaxaaga ku kaftan!
  Gulliver wuxuu ku qayliyay qosol:
  - Yeey waxaa lagu quudiyaa lugo dheereeya, naagta lugaha caato ah, marka riyaha nuugaan!
  Dabadeed qosol ayaa safafka dhex maray. Oo Princess Leia waxay tidhi:
  - Habka ugu fiican ee qadaadiicda looga soo saari karo jeebka ninka waa suulasha cagaha ee gabadha!
  Gabadha Countess waxay tiri:
  - Ciribta qaawan ee gabadhu waxay heli doontaa dharka ugu moodada badan haddii ninku haysto kabo nacas ah iyo kabo dareen leh!
  Gulliver ayaa si kaftan ah u soo qoray Twitter:
  - Gabdhaha aan cagaha lahayn waxay jecel yihiin kabo kaliya oo waxay dareemeen kabo, laakiin waxay ku hoos riixaan ciribta nolosha!
  Dabadeed way qaadeen oo waxay ku heesi jireen:
  Ka dibna buurta ugu weyn,
  Eagles ayaa u duulay Gulliver...
  Ku fadhiiso Gulliver fardo fuul -
  Si degdeg ah ayaan kuugu geyn doonaa halkaas!
  
  Gulliverna wuxuu dul fadhiistay gorgorka.
  Muujiyay tusaalaha ugu weyn...
  Oo ma fududa in wiil la qaado,
  Limpopo ayaa dhawaan soo bixi doonta!
  Oo dagaalyahannadu waxay qaadan doonaan oo soo bandhigi doonaan ibta cas ee naasaha, oo waxay ku garaaci doonaan hillaac. Tani waxay si buuxda u gubi doontaa orcs badan.
  Runtii tani waa kooxdooda.
  Princess Leia waxay waydiisay Gulliver:
  - Ma ogtahay in mustaqbalka uu dhici doono dagaalkii labaad ee aduunka oo uu jiri doono nin aad u fiican sida Hitler!
  Gulliver intuu qoslay ayuu ku jawaabay:
  - Ma garan tan, laakiin hadda waan ogahay!
  Gabadhii intay ilkaheeda soo ban dhigtay oo sii wadatay:
  Hitlerna dhibaato ayaa haysata: mid ka mid ah naqshadeeye taangiyada aad u qabow, gnome, ayaa u muuqday. Wuxuuna sameeyay taangiga Jiirka, oo miisaankiisu ahaa shan iyo konton tan oo keliya, dhererkiisuna waa hal mitir iyo badh oo isku hub ah, hub iyo matooro ah!
  Gulliver ayaa mar kale garbihiisa ruxay oo si daacad ah ugu jawaabay:
  - Ma garanayo waxa taangiga ah haba yaraatee! Oo maxaad ku cuntaa?
  Princess Leia intay qososhay ayay ku jawaabtay:
  - Hagaag, waa sheeko dheer. Si kastaba ha ahaatee, caalamkan dadku waxay la kulmeen dhibaatooyin la taaban karo. Oo ugu horreyntii, USSR, kaas oo la dagaallamay ciidamada ugu muhiimsan ee Reich Saddexaad iyo xulafadeeda. Talyaaniga mooyee. Waa maxay shan iyo konton tan Mouse? Kani waa hubkii hore ee 240 milimitir, hubka dhinaciisu yahay 210 milimitir, iyo jiirarrada, madfac 128mm ah, iyo madfac 75-mm ah oo leh matoor dhan kun iyo laba boqol iyo konton faras. Tani waxay siisay xawaare ku dhow toddobaatan kiiloomitir saacaddii, taasoo ka dhigaysa baabuurka si ficil ah oo aan laga gudbi karin dhammaan dhinacyada. Laga soo bilaabo bilowgii 1944, mashiinkani wuxuu galay wax soo saarka ballaaran. Natiijo ahaan, xagaagii 1944-kii, Naasigu wuxuu urursaday feero gaashaaman oo cajiib ah.
  20kii Juunyo waxay soo gaarsiiyeen laba weerar oo xoog leh, mid ka yimid Moldova, mid kalena ka yimid Galbeedka Ukrain, jihooyin isku dhafan. Taasina waxay keentay in la jabsado difaacii ciidamadii Soofiyeeti, waxaana la toogtey sidii wax lagu garaacayo. Taangiga Maus-2 wuxuu noqday mid aan la geli karin dhammaan noocyada qoryaha Soofiyeedka. Oo ka sokow, waa mid guurguura oo leh astaamo wadida oo wanaagsan. Baabuurkani wuxuu ahaa ciqaab dhab ah.
  Xulafadu sidoo kale waxay u dhaqmeen si aan fiicneyn. Weerarkii Talyaaniga ayaa ku dhamaaday guul darro, waxaana mar kale dib loo dhigay soo degista Normandy.
  Intaa waxaa dheer, Jarmalku waxay soo saareen ME-262, taas oo aad u adag in la toogto. Waxa ay ahayd diyaarad dagaal, oo wadata afar xabo oo 30-mm xambaara hawada ah. Sidaas darteedna uu la soo baxay diyaaradihii Soofiyeedka, isagoo boqolaal ka mid ah toogtay. Iyo sidoo kale isbahaysiga reer galbeedka. Hitler waxa kale oo uu waxoogaa hoos u dhigay barnaamijkii V-2 oo, halkii uu ka ahaan lahaa qaali iyo gantaalaha ballistic-ga ah ee aan faa'iido darrada lahayn, waxa uu ku tiirsanaa dayuuradaha nooca Arado.
  Churchill iyo Roosevelt waxay dabada ku lahaayeen lugaha dhexdooda, oo ay u dheer tahay inay aad u cadaadiyeen maraakiibta badda quusta ee Jarmalka. Waxayna xulafadu u fidiyeen labada Jarmal iyo Japan heshiis xabbad joojin ah. Hitler waxa uu ku raacay shuruud ah in xulafada ay ka baxaan Sicily iyo Sardinia. Maxaa la qabtay.
  Intii lagu jiray xabbad joojinta Reich Saddexaad, xiriirka ganacsi ayaa dib loo bilaabay. Maraykanka iyo Ingiriiska labaduba waxay bilaabeen inay shidaal keenaan. Jarmalku, oo weerar ku qaaday Ukraine, waxay qaadeen Kyiv oo waxay galeen Odessa mar kale.
  Taangiga Mouse-2 wuxuu noqday mid aan laga adkaan. Qaabka da'da yar ee Mouse ayaa sidoo kale soo muuqday - Tiger-3, kaas oo ahaa mid fudud oo mobile ah oo leh hal madfac 88mm ah.
  Markaa ciidamadii Soofiyeedka ayaa ku soo qulqulay. Waxayna tani ahayd tallaabo xasaasi ah...
  Gulliver ayaa hadalka ka joojisay Princess Leia:
  - Waxaad ku tidhaahdaa erayo badan oo aan la fahmi karin. Ha ilaawin inaan ahay ilmo horraantii qarnigii siddeed iyo tobnaad. Oo heerkeena horumarinta tignoolajiyada aad uma fiicna!
  Princess Leia ayaa luxday iyadoo dhoola cadeynaysa.
  - Waan ogahay! Laakiin waxaan ka hadlayaa bartamihii qarnigii labaatanaad. Oo tani waa waxa kaliya ee uu sameeyay hal dhogor. Oo waa inaad ogolaato in tani ay tahay mid halis ah!
  Gulliver wuxuu ku heesay isagoo faraxsan:
  - Dhismihii laba adduun, dunidii hore ayaa la abuuray... Marka la eego xaaladda dagaalka, aniga iyo iyaga ayaa jira, tanina waa halis!
  Princess Leia waxay tiri:
  - Bilowgii qarnigii kow iyo labaatanaad, waxaa soo muuqday Vladimir jinni, oo bidaar leh, oo ahaa basaas qabsaday xukunka Ruushka, sidoo kale wuxuu geystay dhibaatooyin badan. Laakiin dagaalkiisu waa arrin gooni ah. Oo halkan gnome waxay abuurtay xaalad ay Jarmalku dib u qabsadeen bangiga midig ee Ukraine, dayrtana waxay bilaabeen inay weerar ku qaadaan xarunta. Taangiyadooduna waxay u ekaayeen kuwo aan la dhayalsan karin oo aan laga adkaan karin. Oo liddi ku ah gnome waxaad u baahan doontaa garaadkaaga beddelka ah. Laakin yaa loo soo diri karaa jawaab summimetari ama asymmetrical? Waxaa jiray fikrad - elf ama troll? Laakiin waxay ku daciifi doonaan tignoolajiyada marka loo eego gnome.
  Oo Jarmalku hore u maray, sidaas darteed Smolensk dhacay, iyo ka dib Kalinin iyo Vyazma. Jarmalku waxay mar hore ku soo dhawaadeen Moscow. Stalin, dabcan, wuu baxay. Ma uusan rabin inuu dhinto. Hitlerna wuxuu yidhi USSR waa inay noqotaa gumaysi Jarmal ah. Oo kalitalisnimada kaliya ayaa ku habboon isaga.
  Hagaag, waxay ku dhameeyeen inay u diraan gnome-ka hobbit jawaab ahaan. Tani sidoo kale waa wiil, si daacad ah, mid ayaa laga yaabaa inuu sheego inuu yahay caqli-gal. Laakin si dhab ah uma ay qaadan wiilkan kabo-la'aanta ah, oo u ekaa ilaa toban jir. Waxaana loo sumeeyay Gulag kuwa yaryar.
  Dhanka kale, Jarmalku waxay qabsadeen Moscow. Sidii ayay ku dhacday!
  Moscow way dhacday, Leningradna sidoo kale... Jiilaal baa yimid, Jarmalkuna habeen buu ku hoyday magaalooyinka. Halkaas ayay ku degeen.
  Gabdhaha Komsomolna waxay go'aansadeen inay si quus ah ula dagaallamaan faashiistaha oo ay heesaan heeso, inkastoo qabow iyo dhar la'aan.
  Waxaan nahay gabdho Soofiyeed qurux badan,
  Waxaan jecelnahay inaan dagaalanno oo aan garaacno wiilasha...
  Cod yar oo dhalaalaya, dhawaaqa ayaa la maqlayaa,
  Waxaana leenahay baaq ah inaan dilno Krauts!
  
  Waxaan aad u garaacnay gabdhaha Komsomol,
  Waxaan si geesinimo leh uga dhex yaacnay dhaxan kabo-la'aan...
  Looma baran inaan si xishood leh gees u istaagno,
  Faashiistahana gacanteena ayaan ku abaal marinaa!
  
  I rumaysta, habluhu sir weyn bay leeyihiin,
  Sida si wax ku ool ah looga adkaado Nazis...
  Oo i rumayso, guusha habluhu maahan mid ku yimid shil,
  Sababtoo ah ciidanka Ruus waa geesinimo!
  
  Hablahayagiina cidhib qaawan.
  Barafka sanadka cusub aad buu u macaan yahay...
  Hagaag, Fuhrer waa wax fudud,
  Yaynaan faashistuhu u dabbaal degin guusha!
  
  Annagu habluhu si badheedh ah ayaan u ciyaarnaa khiyaamo,
  Askartii hortooda ayaan naasaha ka qaawinnay...
  Oo runtii waanu ka xanaaqnay naasiga,
  Annaga xubnaha Komsomol ee xoogga badan lama burburin karo!
  
  Gabdhaha wax badan baan qaban karnaa,
  Xataa Hitler taangiga ka toogtay...
  Cadawgu ma heli doono wakhti uu ku qadeeyo,
  Habluhu waxay u iman doonaan sidii tuug oo kale!
  
  Waxaan runtii ixtiraameynaa Ruushka,
  Stalin waxa uu u awood badan yahay sida aabbaha qallafsan, i rumayso...
  Waxaanan aaminsanahay in guushu ay iman doonto bisha May ee diiran,
  Qof kasta oo taas rumaystaa waa uun wax weyn!
  
  Gabdhaha shaki kuma jiro, caqabadna ma leh.
  Qof kastaa wuxuu diyaar u yahay inuu ku doodo gacmihiisa...
  Abaalmarino cajiib ah ha u yimaadaan quruxda,
  Xoogga Komsomol wuxuu ku jiraa feedh xooggan!
  
  Annagu dagaalyahanno aad baanu ugu degdegnaa inay qaangaadhaan,
  Gacmaha qoryaha daran-dooriga u dhacana fuustadu way gubataa...
  Iyo hawl kasta oo ay habluhu qaban karaan,
  Saaxiibtinimadeennu waa keli-talis aan shaki lahayn!
  
  Waxaan nahay gabdho dhaldhalaalaya
  Ma daneyno barafka ama dhaxan...
  Kabo la'aan ma qaboojin doonto cagahayaga xilliga qaboobaha,
  Quruxduna waa deeqsi iyo saafi!
  
  Waxaan samayn karno, waannu sarraysiinnaa,
  Aynu u galbno sida virtuoso kangaroos...
  Waxaanan si guul ah u afuufnay madaxdii faashistaha.
  Iyo jacaylka subaxdii sidoo kale!
  
  Gabdhaha oo dhami waa dagaalyahanno wanaagsan,
  Waxay si fudud ugu tuman karaan Krauts-ka cajiinka
  Hagaag, ka waran faashistayaashu inay si fudud u xun yihiin?
  Xubnihii Komsomol ma aqoon awood sare!
  
  Hitler isna waxba ma samayn karo.
  Aad baannu ul ugu garaacnay.
  Oo intay ilkahoodii ka jejebiyeen ayay haragga wejigooda ka garaaceen.
  Dabadeedna waxaan kabo-la'aan ku dhex orday dabka!
  
  Kaliya Stalin ayaa nagu amri doona inaan sameyno waxa,
  Dareenkiisa qallafsan ee daacadda ah ayaa muuqda...
  Oo i rumayso, gabadhu ma xiisi doonto,
  Raadsanaya qori weyn oo mashiin!
  
  Haddii loo baahdo, waxaan gaari doonaa Mars,
  Si degdeg ah ayaan Venus u qabsan doonnaa...
  Askartu waxay u baahan yihiin poliish kabaha
  Annagu gabdho kabo-la'aan baan ku ordaynaa!
  
  Wax walba waa nagu qurux badan yihiin gabdhaha,
  Laabta iyo sinta, dhexda ayaa muuqata...
  Isaguna waa hormood, sida yeeyda oo kale,
  Hormoodku gabi ahaanba waa Shaydaan!
  
  Hagaag, waxaan nahay gabdho - waad ogtahay inaan fiicannahay,
  Faashiistaha oo dhan sida xaaqinka ayaan u xaaqaynaa...
  Oo waxaa cirka jooga xiddigo buluug ah.
  Waxaan ku burburin doonaa Shabeelka birta!
  
  Waxa aan la samayn, rumayso in aanay suurtogal ahayn,
  Ogow, shuucigu waa demiurge...
  Mararka qaarna waanu is fahmin
  Oo waxay u qaataan qurux si ay uga cabsiiyaan!
  
  Laakiin waad ogtahay, waxaan si xun u burburinay Jarmalka,
  Waxayna awood u leeyihiin inay jeexjeexaan Krauts-ka.
  In kasta oo aan haysanno naf titanium,
  Waxaan mari doonaa jaranjarada oo waxaan ka nadiifin doonaa dhiiqada!
  
  Waxaan dhisi doonaa shuuciyad la'aanteed cidiyaha oo dhan,
  Waxaan si badheedh ah uga adkaan doonaa faashistaha...
  Xubnaha Komsomol waxay jecel yihiin inay ku tartamaan qaab dhismeed,
  Oo keruub baa dul duulaya.
  
  Cadawgu ma awoodi doono inuu gabadha la qabsado,
  Waayo gabadhu waa gorgor...
  Oo looma baahna in Krauts ay aad u kharribaan,
  Oo Fuhrer-kaagu wuxuu ku qaylinayaa macno darro!
  
  Xubinta Komsomol oo cago qaawan,
  Ukun siiyey Hitler...
  Ha la macaamilin Shaydaanka
  Mise waxba maaha!
  
  sanamkii shuuciga ahaa ee dhalaalaya,
  Calanka cas ayaa ka iftiimi doona meeraha dushiisa...
  Markaasaa Herodos waxaa lagu tuuray jahannamada.
  Gabdhuhuna waxay heleen shan!
  
  Lenin, Stalin - qorraxda ka sarreysa meeraha,
  Cirka u wareegaya sidii laba gorgor...
  Waxa lagu heesi jiray faa"iidada shuuciyadda.
  Aabbaha wuxuu leeyahay xoogga garabka birta ah!
  
  Waxaan ku guuleysanay inaan u noolaanno si aan u aragno guul,
  Oo waxaan soo marnay ilaa Berlin ...
  Carruurtu waxay ku dhasheen sariirta,
  Imikana waddanku waa haybad!
  . CUTUBKA 2-aad.
  Gulliver wuxuu ku duulay jiidooyin wuxuuna maqlay wax badan. Xaaladdan oo kale, waxaan ka hadlaynay dagaal aan la fahmi karin qof ku dhawaad qarniyadii dhexe. Inkasta oo ay u muuqato wakhti cusub oo hore u yimid. Laakin amiirad Leia waxay sii waday inay ka hadasho dagaalkii labaad ee aduunka;
  Ka dib markii ay dhaceen Moscow iyo Leningrad, Japan iyo Turkiga waxay galeen dagaalka ka dhanka ah USSR. Arrimuhu waxay noqdeen kuwo gebi ahaanba rajo la'aan ah Ruushka Soofiyeedka. Xataa hobbitkii quruxda badnaa ee isku helay gumaysigii foosha xumaa ee carruurtu waxba uma tari karin.
  Waxaa jiray wiilal aan weli gaarin lix iyo toban jir, kabo-la'aan iyo dhar-gaaban, taargona sita, si adag uga shaqayn jiray Siberiya. Carruurkii ku jiray gumeysiga dhallinta ayaa madaxa laga xiiray. Waxay iga qaadeen kabaha, waxayna igu qasbeen inaan kabo-la'aan ka gooyo kaynta. Xilliga xagaaga weli waxba maaha, laakiin jiilaalka cidhibta cidhibta leh barafku wuxuu qaniinaa ragga timahooda bidaarta leh. Wiilkii hobbit-ka ahaa waa la xiray. Waxay ku sawireen muuqaal, waji buuxa, faraha ayay ka qaadeen, oo madaxa ka xiireen. Xiritaankii wiilka ka dib, si fiican ayaa loo baadhay; gacma-gashiyada ilaalada ayaa galay godadka oo dhan, waxayna u sameeyeen si aad u edeb daran. Intaa ka dib wiilkii si fiican ayaa loo maydhay waxaana loo diray qol ay caruurtu buux dhaafiyeen.
  Maadaama wiilka hobbit uu u ekaa ilaa toban jir, beeralayda deegaanka waxay rabeen inay dhigaan meel u dhow baaldiga. Laakin halyeyga sheeko-xariiradu waxa uu noqday mid aad uga xoog badan oo ka dheereeya carruurta caadiga ah. Wuuna garaacay ilaahyadii, ka bacdi isaga laftiisu waxa uu noqday mid isha ku haya oo dariishada is taagay. Way u fududahay dhalinyarada - waxay leeyihiin xoog, way yaqaaniin sida loo dagaalamo, adiguna waxaad tahay boqor.
  Wiilkii hiwaayadda ahaa, si kastaba ha ahaatee, kuma takri falin booskiisa. Wuxuu u shaqeeyay si ka adag qof kasta oo kale oo xerada ku jira, xitaa markii carruurta kale ee maxaabiista ah la siiyay kabo qabowga, wuxuu ku sugnaaday cago-la'aan. Taasi waa sababta uu u yahay hobbit. In kasta oo cagaha qaawan ee wiilka ay u cas yihiin sida cagaha goosha oo kale. Laakiin dhanka kale, waxaad tahay mid firfircoon oo aan kabaha la dareemin.
  Sidaa darteed cunuga kabo-la'aanta ah wuxuu ka shaqeeyay barafka Siberiya. Jarmalkuna waxay gaadheen Kazan jiilaalka, laakiin halkaas ayay ku joogsadeen. Waxaan sugeynay gu'. Oo waxaa jira dhoobo. Oo kaliya bishii May 1945 waxay u sii guureen Ural.
  Isla mar ahaantaana, Caucasus iyo Bartamaha Aasiya ayaa la qabsaday xilli qabow.
  Ciidamadii Soofiyeeti si adag ugamay caabin. Ma rabin inaan u dhinto Stalin. Si kastaba ha ahaatee, taangi cusub oo IS-3 ah ayaa ka soo muuqday USSR, kaas oo ku yimid dhinaca hore ee tiro yar. Gaadhigan ayaa lahaa difaac wanaagsan oo dhanka hore ah, waxaanu u adkaysan jiray jugta qoryaha badan. Inkasta oo aanan iska caabin karin qoriga Maus-2.
  Magaalooyinka Pali: Chelyabinsk iyo Sverdlovsk. Waxayna ahayd mid aad u wanaagsan waxaana dhacay weerar degdeg ah.
  Durba waa xagaa Maxaabiista wiilasha ayaa kabo-la'aan ku shaqeeya surwaal gaaban iyo luqun qaawan. Oo haddii ay kulul tahay, ka dibna jirkooda oo gebi ahaanba qaawan. Wiilashuna waa caato. Laakin wiilka hobbit wuxuu u muuqdaa mid jeexjeexan oo kor u kacay. In kastoo uu u eg yahay ilmo yar, ilaa toban jir. Dabcan ma koraan mana bislaan.
  Wiilasha waxaa qaniinta kaneecada ka yar kuwa qaangaarka ah, laakiin hiwaayadaha gabi ahaanba lama qaniino.
  Ciidamada Jarmalkuna waa ay ku soo dhawaadeen oo u soo dhowaanayeen iyaga; Naasiyiintu kuma dhowa in ay la kulmaan iska caabin. Haa, Stalinna meel buu ku waayay. Sida cad, Joorjiyaanka dhagar qaba ma dhiman doono. Waxay u badan tahay inuu u cararay Ameerika. Jarmalku wali ma qabsan.
  Wiilkii Hobbit iyo maxaabiistii kaleba waxay bilaabeen inay heesaan, islaweynaan iyo wadaninimo. Inkasta oo dhanka kale, waddaniyaddu aanay damqasho lahayn marka ay karbaash kugu garaacaan oo ay kugu qasbaan in aad sida dameerka u shaqayso ee gumaysigii carruurtu ku shaqeystaan. Inkasta oo ay jiraan wax wanaagsan this. Tusaale ahaan, waxaad samaysaa saaxiibo - wiilal kale. Wiilka hiwaayadda ahi dhab ahaantii waxa uu ka weyn yahay boqol sano, laakiin waxa uu u eg yahay ilmo, taas oo ah sababta ay u jirto dabeecad madmadow ku jirto isaga.
  Oo maxaabiistii aad bay u gabyeen;
  Waxaan ahay wiil hormood ah oo da'a yar,
  Waxaan u imid in aan la dagaallamo faashiistaha xun...
  Si aan tusaale ugu noqdo haybadda.
  Waxaan sitaa xusuus-qor uu aad ugu fiican boorsada dhabarka!
  
  Dagaalkii ayaa yimid, waxaan u orday dhanka hore.
  Isagoo kabo-la'aan ah ayuu waddooyinka dhex wareegay...
  Oo wuxuu ku riday qoriga dhashiikaha ee Fritzes,
  Ugu yaraan wiil daahir ah qalbigiisa Ilaah hortiisa!
  
  Waxaan ka toogtay Fritz weerar gaadmo ah,
  Waxa aan ka soo qaatay qoriga bam-gacmeedka ee baaskii...
  Midda kale, wiilku xoog badan buu leeyahay.
  Waa inaan si geesinnimo leh ugu dagaallanaa Dalkeenna Hooyo!
  
  Wiilku waa halgamaa shaydaan, i rumee,
  Waxa uu si aan dhego lahayn u toogtey Fritz...
  Dagaalku waa sida bahal ilka sabar ah oo kale.
  Kaas oo aan helin wax qaboojiye ah!
  
  Maxaa lagu samayn karaa Hitler?
  Wiilashu waxay ku aasi doonaan ciyi duurka ah...
  Si aanu gacankudhiigluhu faas ugu dhufan.
  Ma jiri doonto meel isaga ah oo samada daahir ah!
  
  Wax kasta oo aad isla markiiba heli karto
  Ugaadhsiga Fuhrer wuxuu rabay nin waddan ah oo gabadh la socota ...
  Laakiin ugaarsadahani waxa uu isu beddelay ugaar,
  Haa, waa run, waan ka xumahay rasaastii Adolf!
  
  Durba waa baraf, oo waxaan ahay kabo-la'aan,
  Wiil dabaylo wadata oo aad u xanaaqsan...
  Gabadhiina way igu qaylinaysaa - sug.
  Laakiin waxaad arki kartaa inay aad u degdeg badan tahay!
  
  Ku dhufo booliska
  Garaacay bastarkii, isagoo madaxa dhabarka kaga dhuftay...
  U diri maayo tallaalkan caano leh,
  Aniguna dhulkii Aabbahay ku iibin maayo dhalo!
  
  Waxaan ahay hormood aad baan ugu faraxsanahay,
  Maadaama uu xidhidhku sidoo kale aad u cas yahay...
  Waxaan u dagaalami doonaa Ruuxa Quduuska ah,
  In kasta oo Adolf uu yahay tuug aad u xun!
  
  Laakiin waxaan aaminsanahay inaan si geesinimo leh uga adkaan doono Wehrmacht,
  Wiilka yari aad buu u garanayaa tan...
  Waxaan nahay keruubkii baalka dahabka ahaa,
  Iyo hogaamiyaha qaaliga ah, Jaalle Stalin!
  
  Waxaan si geesinimo leh uga adkaan doonaa Wehrmacht,
  Inkastoo Naasiyiintu ka dagaalamayaan meel u dhow Moscow...
  Laakiin waxaan ku baasi doonaa imtixaanka si adag A,
  Bistooladana waxaan u dhiibi doonaa geesiga!
  
  Ma samayn karaa wiil hormood ah,
  Wax aan Nazis weligood ku riyoon...
  Annagaa iska leh camal wanaagsan.
  Oo Fuhrer xitaa ma heli doono naxariis!
  
  Wax kasta oo aan samayn karo, had iyo jeer waan samayn karaa
  Mar kale daruuruhu ha dul heehaabayaan dhulka Aabbaha...
  Laakin hormoodku cadawga u dhiibi maayo,
  Askariga Ruushku waa geesinimo iyo awood badan!
  
  Haa, waa la i qaban jiray
  Oo waxay ku hoggaamiyeen isagoo kabo-la'aan ah oo dhex maray meel baraf ah.
  Doofaarka booliska ayaa la marsiiyay dhaawacyada.
  Wiilkiina silig bay ku garaaceen!
  
  Oo cidhibtayduna waxay ku gubtay dab kulul oo cas.
  Waxayna cagahooda ku gubeen turubka...
  Laakiin Krauts waxay heleen eber kaliya,
  In kastoo uu dab ka kacay lugta wiilka!
  
  Farihii bay ka jabeen, wejigana way gubeen.
  Waxayna ka jeexeen xubnaha garabka garabka wiilka...
  Ilaah wuxuu illoobay hormuudkii, sida muuqata
  Markii daldalaadu nabarrada ku rusheeyeen basbaas!
  
  Laakiin waxba kuma uu odhan faashiistaha,
  Iyo cirbadaha oo kulul cidiyaha hoostooda...
  Ka dib oo dhan, aniga Stalin laftiisa ayaa ii fiican,
  Oo fuhrer xun ayaa si xun u roon inuu u dhinto!
  
  Sidaa darteed waxay ii horseedeen dil baraf,
  Wiil si arxan darro ah loo garaacay, isagoo kabo la"aan ah...
  Laakiin ma rumaysni in aan mar hore jabay
  Ma ka fogaan kartid guuldarada Nazis!
  
  Fritz ayaa xiddig laabta saartay,
  Hagaag, tani waxay iga dhigeysaa mid aan ku faano...
  Anigu u gacangelin maayo cadowga kulul.
  Oo anigu cabsi iyo xumaan xumaan u qaadan maayo!
  
  Waxaan qaadi karaa tallaabo qabriga,
  Iyo heesta hormuudka ah ee xamaasada leh...
  Ka dib oo dhan, Fuhrer waa dameer waalan,
  Oo waxaan gabar kula kulmi doonaa Ceeden, waad ogtahay!
  
  Laakin markii ugu danbeysey waxaa soo baxay,
  Qalabka saacada ee qoryaha mashiinnada
  Kooxdii toogashada lahayd ayaa degtay.
  Naasigu waxa ay noqdeen tuku-tuug!
  
  Haddana wiilkaygii geesiga ahaa,
  Wuxuu yimid kadib markii uu soo maray jirdil iyo silic...
  Waxaa la dagaalamay ciidan badan.
  Ka dib markii ay soo mareen tijaabooyin xun xun!
  
  Wiilka ayaa mar kale dilaya Krauts,
  Wiil kabo-la'aan ah ayaa ku yaacay meelaha barafku maro...
  Oo wuxuu sameeyay tallaabo geesinimo leh,
  Dareen xornimo inaad timo timaha saaxiibkaa!
  
  Berlin sida muuqata waxay sugaysaa wiilka dhawaan,
  Jarmalka ayaa madaxa ka jari doona Ruushka...
  Keruub xoog badan baa seef ruxaya,
  Wuxuuna si geesinnimo leh qof walba uga codsanayaa inuu fagaaraha u soo baxo!
  
  Waxaan aaminsanahay inaan dhowaan soo noolayn doono kuwii dhintay,
  Qofkii la aaso wuxuu noqonayaa sida malaa'ig oo kale.
  Rabbigeennu waa mid xoog badan,
  Ugu yaraan Shaydaanku mararka qaar aad buu u kibraa!
  
  Caalamku waligiis ha ahaado
  Hoosta calanka shuuciga barakeysan...
  Jaalle Lenin waa xiddig ifaya,
  Stalinna waa ku guulaysta: shar, faashisnimo!
  Xaqiiqadu halkan waa ka soo horjeeda: Nazis ayaa qaatay oo ku guuleystay. Laakiin heesta, wiilashu waxay rajeynayaan wanaag. Inkasta oo dhinaca kale fikradaha soo ifbaxayaan, ma laga yaabaa in dawladda cusub ay meel u heli doonto iyaga?
  Wiilkii hobbit-ku wuxuu noqday mid aan loo baahnayn nidaamka Stalinist. Waxayna tani si cad u saamaysay niyadiisa.
  Laakiin carruurtii, si ay naftoodu u farxaan, ayaa haddana bilaabay in ay aad u gabyaan oo aad cago qaawan ku tuntaan;
  Wiil baa ka yimid waagii hawada sare.
  Markii wax walba ay aamusnaayeen - nabad...
  Riyooyinkiisa wiilku waa gorgor qabow,
  Tani isaga waxba uma dhimayso!
  
  Waqti dagaal, waqti walaac leh,
  Wiilkii waxa uu ku dhacay sida tsunami oo kale...
  Koox xoog badan ayaa soo galay Ruushka,
  Oo Fritz waxay ku dhegtay foosto birta ee taangiga!
  
  Waxaan ahay wiil kabo-la'aan ah oo qabowga jira,
  Faashiistadii xumaa ayaa iga eryay...
  Waxa lagu qabtay sida gyrfalcons xoog,
  Waxaan rabay inaan meel fog ka arko shuuciyadda!
  
  Waxay i kaxeeyeen barafka wakhti dheer,
  Waxaan ku dhawaaday inaan wax walba qaboojiyo...
  Waxay igu gubeen cag aan bannaanayn bir.
  Waxay damceen inay isaga oo qaawan soo laadlaadiyaan geedaha geedaha dhexdooda!
  
  Waxaase timid gabar qurux badan
  Waxayna si toos ah meesha uga saartay dhammaan faashistooyinkii...
  Midda kale, isheedu waa sida irbad af badan.
  In badan ayaannu jarinay oo boliiska hal mar!
  
  Wiilku wuxuu ku sigtay inuu dhinto
  Dhiiga wiilka ayaa barafoobay xididada...
  Laakiin hadda ma dhammaan doonto
  Waxaad mooddaa in inantii noolayd!
  
  Waxaan ka soo kabsaday gubashada xun,
  Dhammaanba, barafkii ka dib way i gubeen markaas...
  Ogow waxa uu dameer la'aan yahay qof wax dili kara,
  Laakiin isna wuxuu bixin doonaa rigoore!
  
  Gabadhu aad bay u caqli badan tahay, i rumayso,
  Hormoodkiina si degdeg ah ayuu ula saaxiibay...
  Hadda waxaad noqon doontaa wiil bahal ah oo dhab ah,
  Oo wejiyadooda Keruubiim baa na taageeri doona.
  
  Waxay bilaabeen inay si wanaagsan ula dagaallamaan.
  Waxaan burburinay faashistihii aan dhammaadka lahayn...
  Waxaan ku gudubnay imtixaanada, waxaan helnay A's,
  Ku galaaftay shuuciyad ilaa mayl!
  
  Aniga iyo gabadhu waxa aanu kabo la'nahay barafka,
  Dhawr baqdin ah, annagoon ogayn, ayaanu ku degdegnay...
  Cadawga feedh baan ku dhufan doonaa.
  Qorraxduna waxay had iyo jeer ka dhalataa dhulka Aabbaha!
  
  Krauts ma awoodi doonaan inay iga adkaadaan,
  Inantana waanu nahay kuwo aan laga adkaan karin...
  Waxaan u xoog badanahay sida orso cadhaysan oo kale
  Marka aan la midowno Komsomol!
  
  Oo halkan inantu cago-la'aan bay ku ordaysaa.
  Wuxuuna si badheedh ah u toogtay faashistihii...
  Waxaynu u samaysan doonaa gaashaan weyn oo dalka hooyo ah,
  Qaabiil sharka ha baabba'o!
  
  Russia waa wadan aad u xoog badan,
  Waxayna haysataa foosto qori ah...
  Shaydaanku nagama adkaan karo
  Waxaa u iman doona cadaab dhiig leh.
  
  Haddaba gabadha quruxda badan ayaa heesaysa,
  Marka caga-la'aan ay ku soo yaacaan meel baraf ah...
  Oo uu hormoodkii wada jir u garaaco xamaaratada.
  Waan gaari doonnaa, laakiin mid kasta oo naga mid ah ayaa soo afjari doona!
  
  Sidoo kale ma ihi wiil daciif ah,
  Waxaan ku burburinayaa faashiistaha cadho daran...
  Fuhrer wuxuu iga heli doonaa nikel,
  Oo waxaan dhisi doonaa adduun weyn oo cusub!
  
  Waxaan ku dagaalamaynaa cadhadan qabow,
  Wehrmacht nama jilba joogsan doono...
  Hooray naasigii geesinimadiisa,
  Qof kasta oo noqda Lenin ayaa nagu soo biiri doona!
  
  Waxaad noqon doontaa qurux aad u qabow,
  Wiilku si waalan ayuu kuu jecel yahay...
  Dalka waan kuu toogan doonaaye
  Oo magaalada aad u ifaysa awgeed!
  
  Waxaan aaminsanahay inaan imaan doono waqtiga Berlin,
  Dagaalka bahalnimo ayaa markaa dagi doona...
  Waxaan ka adkaan doonaa baaxadda caalamka,
  Ololku si aad ah ha u gubo!
  
  Oo haddaynu dhimanno.
  Kaligey ayaan door bidayaa...
  Gabadha ha sameyso waxaan rabo,
  Wiilkaygu wuxuu i siin doonaa hadiyad, xataa gabadh.
  
  Waxaad noqon doontaa gabadh wanaagsan
  Waxaad dhisi doontaa adduun ay janno ku jirto...
  Waxaan ku haynaa ubaxyo qurux badan oo halkan ka baxaya,
  I rumayso, ileyskuba maqsin maaha!
  
  Waxaan ku toogtay Shabeel gabadh wadata,
  Isaga dabadiisna wuxuu dhammeeyey Panther.
  Dagaalyahanku waxa uu beerta u beddelaa goob toogasho ah,
  Inkastoo mararka qaarkood aynaan xitaa garanayn xadka!
  
  Waxaan dhameystiri doonaa waxa ugu muhiimsan ee dalka,
  Aan dhisno shuuciyad, dollarkuna wuu baaba"ayaa...
  Oo Shaydaanka halkaasaannu kaga adkaan doonnaa.
  Allow sahaydeenu ha ahaato mid ifaysa!
  
  Gabadhu waxay xaaqday jiilaalka oo dhan,
  Kabo-la'aan ayuu dhaxanta dhex maray...
  Waa maxay sababta aan dagaalka ugu jirno - sababta,
  Waxaan kori doonaa ubax aad u qurux badan!
  
  Jid aad u qurux badan,
  Aniga iyo gabar aan kabo lahayn ayaa sugeynaa...
  Oo waa wax aan suurtagal ahayn in laga adkaado USSR.
  Waxaan ku socon doonnaa bisha May ee ballanka ah!
  
  Xitaa haddii May aysan iman,
  Weli guul ayaan ku socon doonnaa...
  Haddaba wiiloow dhiirranow oo ku dhiirranow -
  Qorraxdu waxay ka dhalaali doontaa korkeenna jannada dhexdeeda!
  
  Markaa ha cabsanina, kuwii dhintay waan soo sara kicin doonaa.
  Cilmigu wuxuu leeyahay talo aad u adag...
  Rabbigeennu waa Mid keliya ee ma aha
  Oo waxaan u yeedhi doonaa Fuhrer xisaabta!
  Sidan ayay ku heesi jireen wiilasha kabo-la'aanta ah ee surwaalka gaaban ee timaha xiiran. Qaar badan oo iyaga ka mid ah ayaa sidoo kale jirkooda ku yaal tattoos. Xataa wiilka hobbitku waxa uu laabtiisa ku xardhay sawirka Stalin.
  Laakin markaas waxaa soo muuqday taangiyo Jarmal ah, isla wiilkaas maxaabiista ah ayaa si xamaasad leh u soo dhaweeyay oo ku tuntay cago qaawan oo caruurnimo.
  Dhammaadkii 1945kii, ciidamada Jarmal iyo Jabbaan waxay qabsadeen ku dhawaad dhammaan aagagga dadka waaweyn ee USSR. Kaliya tuulooyinka iyo tuulooyinka qaarkood waxaa ka socday dagaallo iyo weerarro kooxeed. Stalin dhab ahaantii wuu cararay, mana soo bixin, Brazil, halkaas oo uu ku dhuumanayay. Laakiin Molotov ayaa ku hadhay. Si kastaba ha ahaatee, bishii Maajo kun iyo sagaal boqol iyo lix iyo afartan, Molotov waxaa qabsaday ciidamada gaarka ah ee SS. Taas ka dib Beria, oo bedelay Molotov, ayaa soo bandhigtay shuruudo sharaf leh.
  Hitler wuu aqbalay, Beria nolosheedana waa laga badbaadiyay oo xoriyad xaddidan ayaa la siiyay. Iyo USSR, dagaal-qaybeedku wuxuu ku dhawaaday inuu istaago. Naxdin baa dhacday.
  Reich-kii saddexaad wuxuu dheefshiiday wixii uu qabsaday. Laakiin iska hor imaad dhex maray Maraykanka iyo Ingiriiska ayaa ahaa lama huraan. Gaar ahaan, Hitler waxa uu dalbaday in loo soo celiyo hantidii gumaystaha ee Talyaaniga iyo Faransiiska, Belgium iyo Holland. Ugu horrayn Afrika. Si sharci ahna u sii Jarmalka. Hadda Boqortooyada Saddexaad waxay lahayd gacan xor ah. Oo hadday wax...
  Laakiin Maraykanku wuxuu lahaa bamka atomiga. Run, Reich Saddexaad ma aha oo kaliya taangiyada, laakiin sidoo kale waxay horumarisay diyaaradaha jet. Mana ogolaan doono in bambooyinka lagu tuuro dhulka Yurub.
  Markaa waxaa jirtay hakad adduunka. Jarmalku waxay dhisayeen xambaara diyaaradeed, maraakiib dagaal, iyo maraakiib waaweyn oo dusha sare leh oo xawli ku socda. Laakiin doonnimadoodii badda hoosteeda mar horeba way xoog badnaayeen, oo maraakiibtoodu waxay ku socdeen hydrogen peroxide. Markaa...
  Wiilkii hobbit-ka ahaa ayaa boos ka helay Reich Sadexaad. Waxay bilawday hagaajinta suudhiga duula - saxanka Belonce. Taariikhda dhabta ah, saxankani waxa uu awooday in uu iska bixiyo oo uu xawli ku gaadhay laba xadhig oo dhawaaq ah. Si kastaba ha ahaatee, kamuu qayb qaadan dagaalada. Waxay ahayd mid aad u nugul, oo weyn oo qaali ah. Taariikhda dhabta ah: USSR iyo USA midkoodna ma qaadan saxarada duulista. Sababtoo ah ciyaartu uma qalmin shumaca. Waxyeelo hal matoor oo isla markiiba saxanka Belonce ayaa luminaya xakamaynta oo uu kor u dhacay.
  Laakin wiilka hobbit-ku waxa uu sameeyay in socodka laminarka uu ku wareego saxarada duulaya oo ay noqdaan kuwo aan u nugulayn hubka yaryar. Haddana qoryaha lidka diyaaradaha, madfacyada hawada iyo qoryaha darandooriga u dhaca ma soo ridi karaan. Laakiin wiilka daa'imka ah oo aan kabo lahayn ayaa sameeyey si, bal eeg, laysarka ayaa lagu rakibay. Waxayna laser-yadani si dhab ah wax walba ugu gubeen dab iyo fallaadho kulayl. Iskuna day inaad tan la dagaalanto.
  Markaa Jarmalku waxay lahaayeen kaarar buunbuun oo milatari oo xooggan. Isla mar ahaantaana, hub aad u horumarsan oo firfircoon ayaa lagu rakibay taangiyada, xitaa waxay bilaabeen inay baabuurta ka sameeyaan baco.
  Haa, waxay u muuqatay mid aad u qosol badan oo, sideeda, aad u dagaal badan.
  Gudaha USA, dabcan, waxay rabeen inay ka jawaabaan Jarmalka, laakiin ka soo horjeeda soosaaraha duulaya, waxay leeyihiin oo kaliya eedeymaha atomiga kuwaas oo aragti ahaan burburin kara. Laakiin Nazis ayaa horey u haystay kumanaan diyaaradood oo disc ah. Fuhrer wuxuu go'aansaday inuu dagaal galo Abriil 20, 1949, dhalashadiisii lixdanaad. Waxa la odhan karaa maaha fikradda ugu nacasnimada badan.
  Waxaa intaa dheer, Nazis-ku waxay heli karaan la yaab aan fiicnayn haddii tignoolajiyada gantaallada lagu horumariyo Maraykanka.
  Kahor duulaanka, Hitler wuxuu go'aansaday inuu ku raaxaysto dagaalka gladiator. Tani sidoo kale maaha fikrad waalan.
  Laakiin taasi waa sheeko kale...
  
  CIYAARAHA BAASAASKA - RUSSIA BURBURIYAY
  FIIRO GAAR AH
  Hawlgallada kala duwan ayaa waxaa fuliya hay"adaha sirdoonka oo ay ugu horreeyaan CIA-da, NSA, MI, MOSAD, iyo kuwo kale, kuwaas oo xaalad gaar ah ka abuura dunida oo dhan, taasoo inta badan noqota mid aan la saadaalin karin. Waxaa jira halgan ka dhan ah argagixisada iyo dhinacyada saamaynta. Waxaa jira riwaayado aad u xiiso badan oo loo qoondeeyay tan, iyo sidoo kale khiyaanada Mikhail Gorbachev.
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Nacabkii qalbigiisa ku jiray ayaa ka sii iftiimiyay birta dhalaalaysa.
  
  Matt Drake ayaa istaagay, oo koray gidaarka, oo ku degay aamusnaan. Waxa uu isku gabbaday duurka lulayey, isaga oo dhegaysanaya, balse wax isbeddel ah kuma dareemin aamusnaanta hareerihiisa. Cabbaar ayuu hakaday oo mar kale eegay Glock-hoosaadka.
  
  Wax walba waa diyaar. Macallimiinta Boqorka Dhiiga badan waxay yeelan doonaan waqti adag caawa.
  
  Gurigii ka soo hor jeeday waa madaw. Kushiinka iyo qolka fadhiga ee dabaqa koowaad ayaa waxaa qabsaday holac. Meesha inteeda kale mugdi bay galisay. Ilbiriqsi kale ayuu hakaday, isagoo si taxadar leh u eegayay jaantuskii uu ka helay kii hore ee hadda dhintay, ka hor inta uusan aamusnaan horay u sii socon.
  
  Tababarkiisii hore si wanaagsan ayuu ugu adeegay oo mar kale ayuu xididdada ka sii muquurtay, hadda waxa uu lahaa sabab shakhsi ah oo keli ah iyo baahidiisa. Saddex ka mid ah nimankii Boqorka Dhiiga ayaa si xun u dhintay saddex toddobaad gudahood.
  
  Si kasta oo uu u sheego, Rodriguez waxa uu ahaan lahaa lambarka afaraad.
  
  Drake wuxuu gaadhay albaabka danbe oo uu hubiyay qufulka. Daqiiqado ka bacdi intuu gacantii rogey ayuu gudaha u sii galay. Waxa uu maqlay qarax ka dhacay taleefishinada iyo sawaxan afka ah. Rodriguez, Allaha u naxariistee gacan ku dhiiglihii hore, ayaa daawanayay ciyaarta.
  
  Jikada ayuu ku wareegay, isaga oo aan u baahnayn iftiinka tooshkiisa is haysta awgeed iftiinka qolka weyn ee ka horreeya. Waxa uu istaagay wadadii si uu si fiican u dhagaysto.
  
  Ma halkaas ma joogay in ka badan hal nin? Way adag tahay in la sameeyo sawaxanka ka imanaya TV-ga nacalada leh awgeed. Dhib malahan. Dhammaantood wuu dili lahaa.
  
  Niyad-xumada uu dareemay saddexdii toddobaad ee u dambeeyay dhimashadii Kennedy ka dib ayaa ku dhowaatay inay ka adkaato. Waxa uu saaxiibadii kaga tagay laba tanaasul oo keliya. Waxa uu marka hore wacay Torsten Dahl si uu uga digo iswiidhishka vendetta ee Boqorka Dhiiga oo uu kula taliyay in uu qoyskiisa nabad galo. Marka labaadna, waxa uu caawimo ka dalbaday asxaabtiisii hore ee SAS. Wuxuu ku aaminay inay daryeelaan qoyska Ben Blake sababtoo ah isagu ma uu samayn karin.
  
  Hadda Drake kaligii wuu dagaalamay.
  
  Waa dhif inuu hadlo. wuu cabbay. Dulmiga iyo mugdiga ayaa ahaa saaxiibadiisa kaliya. Qalbigiisa rajo iyo naxariis toona kama hadhin
  
  Isaga oo aamusan ayuu dariiqii u dhaqaaqay. Meeshu waxay ka urtay qoyaan, dhidid iyo cunto shiilan. Qiiqa biirka ayaa ku dhawaad muuqday. Drake wuxuu sameeyay waji adag.
  
  Way ii fududdahay aniga.
  
  Sirdoonkiisu waxa ay sheegeen in uu jiro nin halkan ku nool, oo ah nin gacan ka geystay afduubka ugu yaraan saddex ka mid ah 'maxbuusyadii' caanka ahaa ee Boqorka Dhiigga. Ka dib shilkii markabka iyo baxsashadii ninka oo u muuqatay mid si fiican loo qorsheeyay, ugu yaraan 12 nin oo sarsare ayaa si taxadar leh oo qarsoodi ah u soo baxay si ay u sharaxaan in xubin qoyskooda ay gacanta ku hayaan shakhsiyaadka qarsoon. Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa maamulay go'aamadii iyo ficiladii Maraykanka, isagoo ka faa'iidaysanaya jacaylka iyo naxariista madaxdooda.
  
  Runtii qorshihiisu wuxuu ahaa mid aad u wanaagsan. Qof keliya ma ogayn in dadka kale ee ay jeclaayeen ay halis ku jiraan, oo Boqorka Dhiiga ayaa dhammaantood ku saameeyay ul bir ah iyo dhiig. Wax kasta oo loo baahnaa. Wax kasta oo shaqeeya.
  
  Drake waxa uu rumaysnaa in aanay xataa taaban kii la afduubay. Way garan kari waayeen ilaa iyo inta ay dhab ahaantii gaadhay xakamaynta xun ee Boqorka Dhiiga.
  
  Dhankiisa bidix waxa ka furmay albaab, waxaana ka soo baxay nin buuran oo aan xiirin. Drake wuxuu u dhaqmay isla markiiba oo xoog wax dilaya. Wuu ku yaacay ninkii, oo la soo baxay mindi oo uu si qoto dheer u galiyay calooshiisa, ka dibna, dareen-celin, ka riixay albaabka furan ee qolka fadhiga.
  
  Ninkii buuran baa indhihiisu rumaysad la"aan iyo naxdin la gariireen. Drake ayaa si adag u qabtay, gaashaan ballaadhan oo qaylinaya, isagoo si adag u cadaadinaya daabka ka hor inta aanuu sii dayn oo aanu sawirin Glockka.
  
  Rodriguez si degdeg ah ayuu u dhaqmay, inkastoo uu ka naxay muuqaalka Drake. Mar hore ayuu sariirtii sariirta ka soo rogtay oo sagxadda saarnayd ka soo rogmaday oo suunka la boodbooday. Laakiin dareenka Drake ayaa soo jiitay ninka saddexaad ee qolka.
  
  Nin timo dheer leh oo koonaha ka mushaaxaya oo dhegaha ku dheggan yihiin sameecado waaweyn oo madow. Hase yeeshee, intuu gilgilay, xataa intuu biraha heesta ku garaacayay farahiisa dhoobada ka samaysan, ayuu soo gaadhay qorigii balka ahaa.
  
  Drake wuxuu isu dhigay mid yar. Rasaasta dhimashada sababtay ayaa kala goysay ninkii buurnaa. Drake ayaa gees u riixay jirkii gilgilay oo istaagay isagoo rasaas ridaya. Seddex xabbadood ayaa madaxa inta badan ka qaaday fanaanka, waxaana uu meydkiisa ku tuuray gidaarka. Taleefannada dhegaha la gashado ayaa iskood u duulay, iyaga oo tilmaamaya fallaadh hawada ku jirta, waxaanay istaageen TV weyn oo si qurux badan uga laadlaadsan cidhifka.
  
  Dhiiga ayaa hoos ugu dhacay shaashadda.
  
  Rodriguez ayaa wali dhulka ku gurguuranayay. Chips iyo biirka la tuuray ayaa soo booday oo hareerihiisa ku saydhay. Drake ayaa isla markiiba dhinaciisa taagnaa oo si adag ugu dhuftay Glock saqafka sare ee afkiisa.
  
  "Dhadhan?"
  
  Rodriguez wuu ceejiyey, laakiin weli wuxuu u soo galay suunka mindi yar. Drake wuxuu daawaday si sharaf dhac ah, iyo markii uu askariga Dhiiga Dhiiga ah uu ku dhuftay dharbaaxo naxariis daran, askarigii hore ee SAS ayaa qabtay oo si adag u dhex dhigay ninka weerarka geystay.
  
  "Doqon ha noqon".
  
  Rodriguez wuxuu u ekaa sidii doofaar la gowracay. Drake wuu soo jeestay oo dib ugu tiirsaday fadhiga fadhiga. Indhaha ayuu kala kulmay ninkii, oo uu damqan yahay.
  
  "Ii sheeg wax walba oo aad taqaan," Drake ayaa si hoose u yiri, "ku saabsan Boqorka Dhiiga leh." Glock ayuu la soo baxay laakiin si cad ayuu u eegay.
  
  "Waa maxay?" Lahjadda Rodriguez waxay ahayd mid dhumuc weyn leh oo ay adagtahay in la qeexo jinsigiisa iyo xanuunka uu leeyahay awgeed.
  
  Drake ayaa Glock afka ku dhuftay Rodriguez Ugu yaraan hal ilig ayaa la garaacay.
  
  "Ha igu jeesjeesin." Sunta codkiisa ku jirta ayaa khiyaamo ka badan nacayb iyo quus. Tani waxay ka dhigtay ninkii Boqorka Dhiigga ahaa inuu garwaaqsado in geerida naxariis darada ahi ay runtii tahay lama huraan.
  
  "wanaagsan. Waan ogahay Boudreau. Ma rabtaa in aan kuu sheego wax ku saabsan Boudreaux? Tani waan samayn karaa."
  
  Drake ayaa si khafiif ah u taabtay xabka Glock ee ninka fooddiisa. "Waxaan ka bilaabi karnaa halkaas haddii aad rabto."
  
  "Hagaag. Isdeji". Rodriguez ayaa sii waday xanuunka muuqda. Garkiisa waxaa ka soo degay dhiig ka jabay ilko. "Boudreaux waa dameer fudayd, nin yahow. Ma garanaysaa sababta keliya ee uu Boqorka Dhiiggu uga tagay isagoo nool?
  
  Drake ayaa qoriga ku tilmaamay isha ninka. "Miyaan u ekaa qof ka jawaaba su'aalaha?" Codkiisu wuxuu u damqaday sidii bir bir ah oo kale. "Ma in aan?"
  
  "Haa. Wacan wanaagsan. Weli waxaa jira dhimasho badan oo soo socota. Sidaa ayuu yidhi Boqorkii Dhiiga badnaa nin yahow. Waxaa jira dhimasho badan oo soo socota, Boudreau wuxuu ku farxi doonaa inuu ku jiro qaro weyn. "
  
  "Marka wuxuu u isticmaalayaa Boudreau inuu nadiifiyo. La yaab maaha. Waxay u badan tahay inuu baabi'inayo beerta oo dhan."
  
  Rodriguez wuu il-duufay. "Ma ogtahay wax ku saabsan beerta?"
  
  "Aaway isagii?" Drake wuxuu dareemay nacaybka isaga ka adkaaday. "Aaway?" - Waxaan weydiiyey. Ilbiriqsigii ku xigay waxa uu doonayey in uu jabo oo uu bilaabo in uu ku garaaco Rodriguez saxarka.
  
  Ma jiraan wax khasaare ah. gabalku sinaba ma oga. Sida dadka kale. Haddii ay jirto wax laga sheegi karo Boqorka Dhiiga, waxay ahayd sida wanaagsan ee uu u qariyey raadkiisa.
  
  Isla markaas, dhinbiil ayaa ka soo ifbaxay indhaha Rodriguez. Drake ayaa rogrogay markii shay culus uu dhaafay meeshii madaxiisu joogay.
  
  Nin afraad, oo ay u badan tahay inuu qolkii xigay dhex maray oo sawaxan ku baraarugay, ayaa weeraray.
  
  Drake ayaa ku wareegay hareeraha, oo tuuray lugtiisa oo ku dhawaaday inuu madaxa ka saaro qofka ka soo horjeeda. Markii uu ninku dhulka ku dhacay, Drake ayaa si degdeg ah u qiimeeyay isaga - eegno adag, biraha taraamka ee labada gacmood, funaanad wasakh ah - oo laba jeer madaxa ka toogtay.
  
  Rodriguez indhihiisu way soo baxeen. "Maya!"
  
  Drake ayaa ka toogtay gacanta. "Iimaadan faa'iido ii lahayn."
  
  Xabad kale. Jilibkiisa ayaa qarxay.
  
  "Waxba ma taqaanid".
  
  Rasaasta saddexaad. Rodriguez waa la labanlaabay, isagoo calooshiisa haysta.
  
  "Sida inta kale oo dhan."
  
  Rasaastii ugu dambeysay. Isla indhaha dhexdooda.
  
  Drake waxa uu sahamiyay geerida ku xeeran, isaga oo ku cabbaya, isaga oo u oggolaanaya naftiisa in ay cabto nectar ee aargoosiga in yar.
  
  Gurigii ayuu gadaal uga soo baxay, isagoo beerta ka dhex fakaday, oo gudcurka moolka dheer u oggolaaday inuu isaga baabbi'iyo.
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Drake waxa uu toosay goor dambe oo habeenimo ah, isagoo dhididsan daboolay. Indhuhu way xidhmeen oo ay qayb ka mid ah daadatay. Riyadu mar walba isku mid ayay ahayd.
  
  Wuxuu ahaa qofka had iyo jeer badbaadiya iyaga. Qofka had iyo jeer ugu horreeya ee yidhaahda kelmadaha "i kalsoonow." Laakin markaas waxba umay shaqayn.
  
  Labadoodaba hoos u daa.
  
  Laba jeer oo hore. Alison marka hore. Hadda Kennedy.
  
  Sariirtii ayuu ka soo booday, isagoo soo gaaray dhalo uu ku ag dhigay qoriga tarabuunka. Dhalada oo daboolka ka furan ayuu kabbasho ka qaatay. Wiskigii raqiis ahaa ayaa cunaha iyo xiidmaha u galay. Daawo kuwa daciifka ah iyo kuwa habaarsan.
  
  Markii dambigu ugu hanjabay inuu mar kale jilba joogsan doono, wuxuu sameeyay saddex wicitaan oo degdeg ah. Markii ugu horeysay ee Iceland. Waxa uu si kooban ula hadlay Thorsten Dahl,waxana uu maqlay naxariista codka Iswiidhishka weyn,xitaa markii uu u sheegay in uu joojiyo wacitaanka habeen kasta, in xaaskiisa iyo carruurtiisa ay nabad qabaan,wax dhibaato ahna aanay u imanayn.
  
  Midda labaad waxa u ahaa Joe Shepard, oo ahaa nin uu ka barbar dagaalamay dagaallo badan, xilligii uu la joogay guutooyinkii hore. Shepard wuxuu si xushmad leh u qeexay isla xaaladdii Dahl, laakiin wax faallo ah kama bixin ereyada qalafsan ee Drake ama qaylada qallafsan ee codkiisa. Waxa uu u xaqiijiyay Drake in qoyska Ben Blake si wanaagsan loo ilaalinayo iyo in isaga iyo dhawr saaxiibbadiis ah ay fadhiyeen hadhka, iyagoo si khibrad leh u ilaalinaya goobta.
  
  Drake ayaa indhaha isku xidhay markii uu wacayay wicitaankii ugu dambeeyay. Madaxiisu wuu milicsanayay, gudahana waxa u gubanayay sida heerka ugu hooseeya ee cadaabta. Waxaas oo dhan waa la soo dhaweeyay. Wax kasta oo dareenkiisa ka fogaynaya Kennedy Moore.
  
  Xitaa waad tabaysay aaskeedii habaarnaa...
  
  "Helo?" Codka Alicia wuxuu ahaa mid deggan oo kalsooni leh. Iyadu, sidoo kale, waxay dhawaan wayday qof u dhow, in kasta oo ayan muujin wax calaamado ah.
  
  "Waa aniga. Sidee yihiin?"
  
  "Wax walba waa hagaagsan yihiin. Hayden si wanaagsan ayuu u soo kabanayaa. Dhawr toddobaad oo kale oo kaliya ayay ku soo noqon doontaa sawirkeedii CIA ee quduuska ahaa. Blake wuu fiican yahay, laakiin wuu ku xiisay. Walaashii ayaa hadda ka soo muuqatay. Kulan qoys oo dhab ah. May waa AWOL, Allaa mahad leh. Waan daawanayaa iyaga, Drake. aaway jahannamo?
  
  Drake ayaa qufacay oo indhaha ka masaxay. "Mahadsanid," ayuu ku guulaystay in uu yidhaahdo ka hor inta aanu jarin xidhiidhka. Qosol in ay cadaabta sheegtay.
  
  Waxa uu dareemay in uu xeryo ka samaystay irdahan bannaankiisa.
  
  
  CUTUBKA SADDEXAAD
  
  
  Hayden Jay wuxuu daawaday qorrax ka soo baxay Badweynta Atlaantigga. Waxay ahayd qaybta ay ugu jeceshahay maalinta, midda ay jeclayd inay kaligeed wax ku qaadato. Si taxadir leh ayay sariirta uga siibtay, iyadoo ku baashaalaysa xanuunka sinta ka haya, si taxadar leh ayayna daaqadda ugu soo lugaysay.
  
  Nabad qaraabo ayaa ku soo degtay. Dabkii gurguuranayey ayaa taabtay hirarkii, dhawr miridhna xanuunkeedii iyo welwelkii oo dhami way dhalaaleen. Waqtigu wuu is taagay oo ma dhiman, ka dibna albaabkii gadaasheeda ayaa furmay.
  
  Codka Ben. "Muuqaalka quruxda badan".
  
  Waxay u luxday dhankii qorrax ka soo baxa ka dibna u jeesatay si ay u aragto isaga oo eegaya iyada. "Ma aha inaad cusub hesho, Ben Blake. Kaliya qaxwo iyo kiish subag leh."
  
  Saaxiibkeed waxa uu sidii hub u sudhay kartoon cabitaan ah iyo boorso warqad ah. "Sariirta igula kulan."
  
  Hayden waxa uu eegay markii ugu dambaysay ee waaberiga cusub ka dibna si tartiib ah ayuu u socday dhinaca sariirta. Ben wuxuu dhigay kafeega iyo boorsooyinka meel sahlan oo la gaari karo wuxuuna siiyay indhaheeda eyga.
  
  "Sidee-"
  
  "Sidii xalay oo kale," Hayden ayaa si degdeg ah u yidhi. "Sideed saacadood kama dhigi doono curyaanku inuu baxo." Dabadeed way yara jilcisay. "Ma jiraan wax ka yimid Drake?"
  
  Ben sariirta ayuu dib ugu tiirsaday oo madaxa ruxay. "Maya. Waxaan la hadlay aabahay dhamaantoodna si fiican ayay u socdaan. Calaamad ma leh-" wuu aamusay. "ka yimid..."
  
  "Qoysaskayagu waa nabad." Hayden ayaa gacanta saaray jilibka. "Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa halkaas ku fashilmay. Hadda waxa kaliya ee aan sameyno waa inaan helno isaga oo aan joojino vendetta."
  
  "Fashilmay?" Ben ayaa ku celiyay. "Sidee u odhan kartaa?"
  
  Hayden ayaa si qoto dheer u neefsaday. "Waad garanaysaa waxaan ula jeedo."
  
  "Kennedy wuu dhintay. Drakena... xitaa ma uusan tagin aaskeeda.
  
  "Waan ogahay".
  
  "Wuu tagay, waad ogtahay." Ben waxa uu ku dhaygagay boorsadiisa sidii in ay tahay mas xiiqsan. "Ma soo noqon doono".
  
  "Muddo sii isaga."
  
  "Waxa uu haystay saddex toddobaad."
  
  Markaas sii saddex kale.
  
  "Maxay kula tahay inuu samaynayo?"
  
  Hayden ayaa dhoola caddeeyey. "Waxa aan ka ogahay Drake... Marka hore dhabarka ka dabool. Markaa wuxuu isku dayi doonaa inuu helo Dmitry Kovalenko."
  
  "Boqorka Dhiiga leh dib uma soo muuqan karo." Ben dareenkiisu aad buu u niyad jabay xataa ballankii quruxda badnaa ee subaxdii hore wuu waayay.
  
  "Wuu doonaa." Hayden wuxuu jalleecay ninkii dhallinyarada ahaa. "Qorshe ayuu leeyahay, xasuuso? Sidii hore oo kale dhulka kuma jiifsan doono. Aaladaha safarka waqtiga ayaa ahaa bilow. Kovalenko waxa uu leeyahay ciyaar aad u weyn oo la qorsheeyay."
  
  "Hell Gate?" Ben wuu ka fikiray. "Ma rumaysantahay shilkan?"
  
  " dhib malahan. Wuu rumaysan yahay. Waxa kaliya ee ay tahay in CIA-du samayso waa inay ogaato.
  
  Ben wuxuu qaatay kabasho dheer oo kafeega ah. "Taasi waa dhan, sax?"
  
  "Hagaag..." Hayden ayaa si khiyaano leh ugu dhoola caddeeyey. "Hadda awoodaha geek waa la labanlaabay."
  
  "Karin waa maskaxda," Ben ayaa qirtay. "Laakin Drake wuxuu jabin lahaa Boudreaux hal daqiiqo."
  
  "Aad ha u hubin. Kinimaka tan ma samayn. Isaguna dhab ahaan maaha baashaal. "
  
  Ben ayaa istaagay markii albaabka la soo garaacay. Indhihiisu waxay khiyaameen naxdin.
  
  Hayden waxa ay qaadatay in yar si uu u dejiyo. "Waxaan ku jirnaa cisbitaal ammaan ah oo CIA ah, Ben. Heerarka amniga ee ku xeeran goobta ayaa waji gabax ka dhigaya xafladii caleema saarka madaxweynaha. Is deji."
  
  Dhakhtarkii ayaa madaxa ka soo xidhay albaabka. "Wax walba waa fiican yihiin?" Qolka ayuu soo galay oo bilaabay inuu eego jaantusyada Hayden iyo calaamadaha muhiimka ah.
  
  Markii uu albaabka xidhay markii uu baxayay, Ben ayaa haddana hadlay. "Ma u malaynaysaa in Boqorka Dhiiggu isku dayi doono inuu mar kale la wareego qalabka?"
  
  Hayden wuu gaabsaday. "Waxaad soo jeedinaysaa inuusan helin wixii ugu horreeyay ee aan waayay. Malaha taasi waa tii dhacday. Midda labaadse waxaan ka helnay doontiisii? Way dhoola cadaysay. "Ciddiray."
  
  "Ha ku qanacsanayn."
  
  "CIA kuma nasanayso niyaddeeda, Ben," Hayden ayaa isla markiiba yiri. "Maya mar dambe. Waxaan diyaar u nahay inaan la kulanno isaga."
  
  "Ka waran dhibanayaasha afduubka?"
  
  "Ka warran iyaga?"
  
  "Waxaa hubaal ah inay yihiin sumcad sare. Walaashii Harrison. Kuwo kale oo aad sheegtay. Isagaa isticmaali doona".
  
  "Dabcan wuu sameyn doonaa. Waxaana diyaar u nahay inaan la kulanno isaga."
  
  Ben wuxuu dhameeyay shandaddiisii oo uu farahiisa ka leefay. "Weli ma rumaysan karo in kooxda oo dhan ay tahay in ay dhulka hoostiisa maraan," ayuu si badheedh ah u yidhi. "Markaan bilownay inaan caan noqono."
  
  Hayden si dublamaasiyadeed ayuu u qoslay. "Haa. Naxdin leh."
  
  "Hagaag, waxaa laga yaabaa inay naga dhigi doonto kuwo caan ah."
  
  Waxaa dhacay garaac kale oo jilicsan, Karin iyo Kinimaka ayaa qolka soo galay. Hawaawaanku wuxuu u muuqday mid niyad jabsan.
  
  "Bastarkan ma qaylinayo. Wax kasta oo aan samayno, xitaa nagu foodhi maayo."
  
  Ben garka ayuu jilbaha saaray oo weji murugo leh sameeyay. "Damn, waxaan jeclaan lahaa in Matt uu halkan joogo."
  
  
  CUTUBKA AFRAAD
  
  
  Ninkii Hereford ahaa aad buu u eegay. Laga soo bilaabo bartiisa sare ee buur caws leh oo midigta ah ee geedo qaro leh, wuxuu isticmaali karaa muuqaalka telescopic ee ku rakiban qorigiisa si uu u tilmaamo xubnaha qoyska Ben Blake. Baaxadda heerka-militariga waxa ka mid ahaa indho-shareer iftiimay, ikhtiyaar u oggolaanaya in si ballaadhan loogu isticmaalo xaaladaha iftiinka xun oo ay ku jirto BDC (Magdhowga Dhibicda Rasaasta).
  
  Run ahaantii, qorigu waxa uu ku qalabaysnaa qalab kasta oo tignoolajiyada sare leh oo la qiyaasi karo, laakiin ninka ka dambeeya baaxadda, dabcan, uma baahnayn iyaga. Waxa la baray ilaa heerka ugu sarreeya. Hadda waxa uu daawaday markii aabbihii Ben Blake uu u sii gudbayay telefishanka oo uu shiday. Wax yar ka dib, wuxuu arkay Ben Blake hooyadeed oo u tilmaameysa aabihiis oo wata kontorool yar oo fog. Timaha indhihiisu ma dhaqaaqin xataa hal millimitir.
  
  Dhaqdhaqaaq la caadaystay, ayuu indhihiisa ku soo wareegay agagaarka guriga. Waddadii ayaa dib looga soo celiyay, waxaana qariyay geedo iyo darbi dheer, ninkii Hereford ayaa si aamusan u tirinayay ilaaladii ku dhex dhuumanayay duurka.
  
  Hal laba Saddex. Wax walba waa lagu xisaabtamayaa. Wuxuu ogaa inay afar kale ku jiraan guriga, laba kalena ay si buuxda u qarsoon yihiin. Inkastoo dembiyadooda oo dhan, CIA waxay qabatay shaqo aad u fiican ilaalinta Blakes.
  
  Ninkii wuu weji gabay. Dhaqdhaqaaq ayuu dareemay. Mugdi, oo habeenkii ka madow, ayaa ku faafay salka derbiga dheer. Aad u weyn inuu xayawaan noqdo. Aad u qarsoodi ah in aan dambi lahayn.
  
  Dadku miyay heleen Boqorka Blake ee Dhiigyacabka ah? Oo hadday sidaas tahay, intee bay fiicnaayeen?
  
  Neecow fudud ayaa ka afuuftay dhanka bidix, oo toos uga timid Kanaalka Ingriiska, taasoo keentay dhadhanka milixda leh ee badda. Ninka Hereford ayaa maskaxiyan magdhow ka bixiyay qaabkii ay xabbaddu u bedeshay oo wax yar u soo dhawaaday.
  
  Ninku wuxuu ku labisnaa dhammaan dhar madow, laakiin qalabka ayaa si cad u ahaa guri guri. Ninkani ma ahayn xirfadle, ee wuxuu ahaa calooshood u shaqeystayaal.
  
  Cunto xabbadeed.
  
  Fartii ninkii ayaa cabaar sii adkaysay ka dibna waa la sii daayay. Dabcan, su'aasha dhabta ahi waxay ahayd imisa ayuu la yimid?
  
  Isaga oo bar-tilmaameedkiisa ku haya timaha isdhaafka ah, ayuu si degdeg ah u qiimeeyay guriga iyo agagaarkiisa. Ilbiriqsi ka dib wuu hubsaday. Agagaarku nadiif bay ahaayeen. Ninkan madowga ah ayaa keligiis u dhaqmay, ninka Hereford wuxuu isku kalsoonaa naftiisa.
  
  Calooshood u shaqeystayaal wax ku dila mushaar.
  
  Ku dhib yar inuu u qalmo xabbad.
  
  Si tartiib ah ayuu keebka u soo jiiday oo u nuugay gariirkii. Dhawaqa rasaasta ka baxaysa foostada ayaa ah mid si dhib yar loo dareemi karo. Wuxuu arkay calooshood-u-shaqaystayaashii oo soo dhacay isagoon wax buuq ah ka qabin, oo ku dhex dumay kaymo ka baxay.
  
  Ilaalada qoyska Blake waxba may dareemin. Daqiiqado gudahood ayuu si qarsoodi ah u wacay CIA-da, isaga oo u sheegay in la jabsaday gurigooda cusub ee badbaadada.
  
  Ninka Hereford, oo ah saaxiibkii hore ee SAS ee Matt Drake's, ayaa sii waday inuu ilaaliyo ilaalada.
  
  
  CUTUBKA SHANAAD
  
  
  Matt Drake ayaa furka ka furay dhalo cusub oo Morgan's Spiced ah wuxuuna garaacay nambarkii garaaca xawaaraha ee taleefankiisa gacanta.
  
  Codka May ayaa ka dhawaajiyay mid faraxsan marka ay ku jawaabtay. "Drake? Maxaad rabtaa?"
  
  Drake wuu weji gabay oo kabashada dhalada ka qaatay. Bishii Maajo, muujinta shucuur waxay ku saabsan tahay si aan caadi ahayn sida ay noqon lahayd in siyaasigu uu ixtiraamo nidarradiisii doorashada. "Ma fiican tahay?"
  
  "Dabcan waan fiicanahay. Waa maxay sababta aanan u ahaan karin? Waa maxay waxaan?"
  
  Kabasho dheer oo kale ayuu qaatay oo sii watay. "Qalabka aan ku siiyay. Waa nabad?"
  
  Waxaa jirtay cabaar. "Ma haysto. Laakiin waa nabad saaxiib." Dareenkii macaanaa ee Mai ayaa soo noqday. "Tani waa badbaado sida ay noqon karto." Drake ayaa qaatay kabasho kale. Mai ayaa weydiiyey, "Ma intaas baa?"
  
  "Maya. Waxaan rumaysanahay in aan ku dhawaaday in aan dhammeeyo hogaankayga dhamaadkan. Laakiin waxaan qabaa fikrad kale. Mid baa u dhow...guriga."
  
  Aamusnaanta ayaa riixday oo dillaacday iyada oo sugaysa. Tani ma ahayn May caadi ah. Malaha waxay la joogtay qof.
  
  "Waxaan u baahanahay inaad isticmaasho xiriirada Japan. Iyo Shiinaha. Iyo gaar ahaan Ruushka. Waxaan rabaa in aan ogaado in Kovalenko uu qoys leeyahay.
  
  Neef af badan ayaa la maqlay. "Makaa dhab baa?"
  
  "Dabcan dhab baan ahay." Wuxuu u sheegay si ka adag sidii uu rabay, balse ma uusan raaligelin. "Waxaan sidoo kale rabaa inaan wax ka ogaado Boudreau. Iyo qoyskiisa."
  
  Waxay qaadatay Mai daqiiqad buuxda inay ka jawaabto. "Hagaag, Drake. Waxa aan samayn doono waxa ugu fiican".
  
  Drake ayaa si qoto dheer u neefsaday markii xiriirku uu dhintay. Daqiiqad ka bacdi waxa uu ku dhaygagay dhalada rum ee xawaashka leh. Sababaha qaar waxay ahayd kala badh madhan. Waxa uu kor u eegay daaqadda oo uu isku dayay inuu arko magaalada Miami, laakiin muraayadda ayaa ahayd mid wasakh ah oo uu si dhib leh u arki karo muraayadda.
  
  Wadnaha ayaa xanuunsaday.
  
  Dhalada ayuu haddana dib u garaacay. Isaga oo aan sii fakarin, ayuu tallaabo qaaday oo uu taabtay nambar kale oo garaacis ah. Ficil ahaan, wuxuu helay hab uu murugada dhinac uga dhigo. Ficil ahaan, wuxuu helay hab uu horay ugu socdo.
  
  Taleefankii gacanta ayaa garaacay oo garaacay. Ugu dambayntii codkii ayaa ku jawaabay. "Fuck, Drake! Waa maxay?"
  
  "Si fiican baad u hadlaysaa, qaniinyo," ayuu sawiray, ka dibna hakad geliyay. "Sidee... kooxdu waa sidee?"
  
  "Koox? Masiix. Hagaag, ma rabtaa isbarbardhigga kubbadda cagta? Qofka kaliya ee aad si macquul ah u isticmaali karto weeraryahan ahaan markan waa Kinimaka. Hayden, Blake iyo walaashiis xitaa ma aysan dhigin kursiga keydka." Way aamustay. "Ma jiro feejignaan. Khaladkaaga."
  
  Hakin buu sameeyay. "Aniga? Ma waxaad leedahay haddii la isku dayi lahaa waa lagu guulaysan lahaa? Madaxiisii oo xoogaa ceeryaamo ah ayaa bilaabay inuu garaaco. "Maxaa yeelay isku day waa la samayn doonaa."
  
  "Isbitaalku si wanaagsan ayaa loo ilaaliyaa. Waardiyayaashu aad bay karti u leeyihiin. Laakiin way wanaagsan tahay inaad i codsatid inaan joogo. Way fiican tahay inaan haa ku idhi.
  
  "Oo Boudreau? Bal ka warran basharkan?
  
  Ku saabsan sida madadaalo leh sida ukunta shiilan. Ma jabi doonto. Laakiin xusuusnow, Drake, dhammaan dawladda Maraykanku hadda way ka shaqaynaysaa arrintan. Anaga oo kaliya maaha."
  
  "Ha i xasuusin." Drake wuu guuleystey. "Dawlad si weyn loogu tanaasulay. Xogtu waxay kor iyo hoos u socotaa khadadka isgaarsiinta dowladda, Alicia. Waxay qaadataa hal xidhid oo weyn si loo buuxiyo dhammaan. "
  
  Alicia way iska aamustay.
  
  Drake wuu fadhiistay oo ka fikiray. Ilaa Boqorka Dhiiga jidh ahaan laga helay, xog kasta oo ay haysteen waa in loo tixgeliyo mid aan la isku halayn karin. Tan waxaa ka mid ahaa macluumaadka ku saabsan Albaabka Jahannamada, xiriirka Hawaii, iyo wixii warar ah ee uu ka soo ururiyay afarta nin ee dhintay.
  
  Waxaa laga yaabaa in hal shay oo kale uu ku caawiyo.
  
  "Waxaan haystaa hal hogaan oo kale. Mayna waxay hubisaa xidhiidhka qoyska ee Kovalenko iyo Boudreau. Waxaa laga yaabaa inaad weydiiso Hayden inuu sidaas oo kale sameeyo?
  
  "Waxaan halkan u imid raallinimo, Drake. Anigu ma ihi adhigaaga habaaran.
  
  Markan Drake wuu iska aamusay.
  
  Alicia way naaxday. "Fiiri, waan sheegi doonaa. Mayna ha aaminina carwadaas waalan intaad tuuri karto."
  
  Drake ayaa ku dhoolacadeeyay tixraaca ciyaarta muuqaalka. "Waan ku raacayaa tan marka aad ii sheegto midkiin qaniinyada waalan ee dilay Wells. Iyo sababta."
  
  Aamusnaan dheer buu filayey oo helay. Waxa uu ka faa'idaystay fursadda in uu dhawr kabbasho oo kale ka qaato dawada cambarka.
  
  "Waan la hadli doonaa Hayden," Alicia ayaa ugu dambeyntii si hoose u tidhi. "Haddii Boudreaux ama Kovalenko ay leeyihiin qoys, waan heli doonaa."
  
  Xidhiidhkii ayaa go'ay. Aamusnaanta lama filaanka ah, ayuu madaxa Drake u garaacay sidii jackhammer oo kale. Maalin bay runta u sheegi doonaan. Laakiin hadda way ku filan tahay inuu lumiyay Kennedy.
  
  Waxaa ku filan inuu mar aaminsanaa wax hadda u fog sida dayaxa, mustaqbal ifaya oo dambas noqday. Rajo la'aanta ku jirta ayaa qalbigiisa qalloocisay. Dhaladu waxay ka soo dhacday faraha daciifka ah, ma jabin, laakiin waxay ku daadisay waxa ku jira dabka ee dhulka wasakhaysan.
  
  Muddo daqiiqad ah ayuu Drake ku fikiray inuu ku shubo galaas. Dareeraha daatay waxa uu xasuusiyay ballan-qaadyadii, nidarradii iyo ballan-qaadyadii uu sameeyay ee il-bidhiqsiyo kala-goosad ah ka baxay, oo naftu ku khasaartay oo baaba"day sidii biyo badan oo dhulka ku daatay.
  
  Sidee buu haddana tan u samayn karaa? Ballan qaad inuu asxaabtiisa ilaalin doono. Waxa kaliya ee uu hadda samayn karayey waxay ahayd in uu laayo cadawgii uu awoodo.
  
  Aduunyada sharka ka adkaada, wanaaguna ha sii noolaado.
  
  Sariirta qarkeeda ayuu soo fadhiistay. jabay Waxba ma hadhin. Geeri mooyaane wax kasta ayaa ku dhex dhintay, qolof jaban oo soo hadhayna wax kale oo adduunyo kamay doonayn.
  
  
  CUTUBKA LIXAAD
  
  
  Hayden wuxuu sugay ilaa Ben iyo Karin ay ka fariisteen mid ka mid ah qolalka adeegga. Kooxda walaalka iyo walaasha waxay baadhaan Hawaii, Dheeman Head, Albaabka Jahannamo iyo halyeeyo kale oo la xidhiidha Boqorka Dhiiga leh, iyaga oo rajaynaya in ay isku daraan aragti.
  
  Markii xaaladdii la nadiifiyay, Hayden wuxuu soo xidhay dhar cusub, wuxuuna soo galay xafiiskii yaraa ee Mano Kinimaka uu ka sameeyay goob yar oo shaqo. Hawaawaankii weynaa ayaa furaha garaacaya, isaga oo u muuqda mid xanaaqsan.
  
  "Weli waxa aad ku qabsanaysaa laba fure markiiba farahaaga bolse?" Hayden ayaa si aan xishood lahayn u waydiiyay Kinimaka ayaa ku soo jeestay isagoo dhoola cadeynaya.
  
  "Aloha nani wahine," ayuu yidhi, ka dibna waxay ku dhowaatay inay ceebayso markay muujisay aqoonta macnaha erayada.
  
  "Ma waxaad u malaynaysaa inaan qurux badanahay? Ma qof waalan baa mindi igu dhuftay?
  
  "Maxaa yeelay waan faraxsanahay. Aad ayaan ugu faraxsanahay inaad weli nala joogto."
  
  Hayden waxa uu gacanta saaray Kinimaki garabkiisa. "Mano, mahadsanid." Waxay sugtay dhawr daqiiqadood, ka dibna waxay tidhi, "Laakiin hadda Boudreau waxaan haysanaa fursad iyo laba daran mid dooro. Waa inaan ogaano wuxuu yaqaan. Laakiin sidee baannu isaga jebin karnaa?"
  
  "Ma u malaynaysaa in baaskan waalan uu garanayo meesha uu ku dhuumanayo Boqorka Dhiiga leh?" Qof taxadar badan sida Kovalenko ma u sheegi lahaa runtii?"
  
  " Boudreau waa nooca ugu xun ee waalan. Nin xariif ah. Waxaan filayaa inuu wax garanayo."
  
  Cod sardoon ayaa Hayden gadaashiisa ka yimid. "Drakey wuxuu qabaa inaan jirdilno qoyskiisa." Hayden wuu soo jeestay. Alicia waxay siisay dhoola cadeyn aan xishood lahayn. "Ma ku fiican tahay kan, CIA?"
  
  "Mar kale ma la hadashay Matt?" Hayden ayaa yidhi. "Sidee buu yahay?"
  
  "Waxay u egtahay naftiisii hore," Alicia ayaa si yaab leh u tidhi iyada oo si cad ulama jeedo. "Sida aan mar u jeclaa."
  
  "Rajo la'aan? sakhraansan? Mid?" Hayden waxay qarin kari wayday quudhsiga codkeeda.
  
  Alicia ayaa ruxday. "Neerfaha. Adag. dilaa ah." Waxay la kulantay wakiilka CIA-da. "I rumayso, malab, sidaan waa inuu ahaado. Waa sida kaliya ee uu uga bixi karo kiiskan isagoo nool. Iyo..." Way aamustay, iyada oo aad mooddo in ay la yaabban tahay in ay sii socoto. "Oo... tani waxay noqon kartaa sida kaliya ee aad dhammaan uga soo bixi doontaan tan adigoo nool oo qoysaskiina si qumman u."
  
  "Waan arki doonaa haddii Boudreaux leeyahay qoys." Hayden wuxuu ku noqday Kinimaka. "Laakin CIA waa hubaal in cadaabtu aanay cidna jirdilin."
  
  "Kaaskaaga ma ansax yahay gelitaanka xarunta?" Kinimaka wuxuu eegay askarigii hore ee ciidamada Ingiriiska.
  
  "Sii ama qaado, wiil weyn." Alicia ayaa dhoola cadaysay si badheedh ah waxayna si badheedh ah Hayden ugu riixday qolkii yaraa ee uu inta badan ku jiray jidhka Kinimaki. "Maxaad samaynaysaa?"
  
  "Shaqo". Kinimaka ayaa damiyay shaashadda oo ku dhuuntay meel gees ah, sida ugu fog ee suurtogalka ah Alicia.
  
  Hayden ayaa u soo gurmaday. "Adigu waxaad ahayd askari markii aad ahayd bani'aadam, Alicia. Ma haysaa wax talo ah oo naga caawin kara inaan jabino Boudreaux?
  
  Alicia waxay u jeesatay Hayden iyadoo ay indhaheeda caqabad ku tahay. "Maxaynaan u tagin oo ula hadlin isaga?"
  
  Hayden wuu dhoola cadeeyey. "Kaliya waan is diyaarinayey."
  
  
  ***
  
  
  Hayden ayaa nagu soo dhaadhacday aagga lagu hayo. Socodkii shanta daqiiqo ahaa iyo wiishkii ay raacday wax xanuun ah uma keenin, inkastoo ay si deggan u qaadatay, niyadeeduna soo hagaagtay. Waxay ogaatay in mindidu ay la mid tahay xanuun kasta oo kugu kalifay in aad fasax ka qaadato shaqada. Mar dhow ama hadhowba waad caajistay sida cadaabta oo waxaad rabtay inaad cadaabta u jiidatid mar kale.
  
  Goobta lagu hayo eedaysanaha ka hor waxay ka koobnayd laba saf oo unugyo ah. Waxay ku socdeen dabaqa si taxadar leh loo qurxiyay ilaa ay ka gaadheen qolkii kaliya ee maxbuus haystay, qolkii ugu danbeeyay ee bidixda. Qolka hore ee qolku waxa uu ahaa mid aad u ballaadhan, qofka ku jirana waxa ku wareegsanaa sagxyo saf ah oo dabaq ilaa saqafka fidsan.
  
  Hawada waxaa ka buuxsamay urta warankiilo. Hayden ayaa madaxa u ruxday ilaaladii hubaysnaa ee taagnaa bannaanka qolka Boudreau iyada oo u timid inay ka hortagto ninkii isku dayay inuu dhowr jeer dilo saddex toddobaad ka hor.
  
  Ed Boudreaux wuxuu ku fadhiistay guntiisa. Wuu qoslay markuu arkay. "Sidee tahay bowdadaadu, timo cad?"
  
  "Waa maxay?" Hayden way ogaatay inaanay ahayn inay ka cadhaysiiso isaga, laakiin way is celin kari wayday. "Codkaagu waxa uu u dhawaqayaa xabeeb yar. Dhawaan ma lagu ceejiyey? Saddex toddobaad oo dhutimo ah iyo dhaawacii ka soo gaaray dhaawacii mindida ayaa ka dhigay taxadar la'aan.
  
  Kinimaka ayaa gadaasheeda soo maray, iyadoo dhoolla caddaynaysa. Boudreau wuxuu la kulmay araggiisa gaajo daran. "Mararka qaar," ayuu hoos ugu yidhi. "Aan miiska rogno."
  
  Kinimaka ayaa toosiyay garbihiisa waaweyn isagoon jawaabin. Alicia ka dib waxay ku dul wareegtey ninkii weynaa jirkiisa waxayna si toos ah u socotay baararka. "Bastarkaas caatada ah miyuu qasay surweeladaadii yaraa?" Waxay ku toosisay xishoodkii Hayden, laakiin indhaheeda kama aysan qaadin Boudreau. "Ma qaadanayso wax ka badan hal daqiiqo."
  
  Boudreau wuxuu ka kacay sariirta wuxuuna u gudbay baararka. "Indho qurxoon," ayuu yidhi. "Afka wasakhaysan. Miyaanad ahayn kii ninkaas buuran gadhka ku dhuftay? Midka dadkaygu dileen?
  
  "Waa aniga".
  
  Boudreaux wuxuu qabsaday baararka. "Sidee u aragtaa arrintan?"
  
  Hayden waxa uu dareemay in ilaaladu ay bilaabeen in ay argagaxaan. Miisaanka iska hor imaadka ah ee noocan ah ayaanan meelna ka helin.
  
  Kinimaka ayaa mar hore isku dayay in uu calooshood u shaqeystaha u hadlo dhowr iyo toban siyaabood oo kala duwan, marka Hayden waxa uu waydiiyay wax fudud. "Maxaad rabtaa, Boudreau? Maxaa kugu qancin doona inaad noo sheegto waxa aad ka ogtahay Kovalenko?
  
  "Hay'ada Caafimaadka Aduunka?" Boudreau indhaha kama saarin Alicia. Waxaa lagu kala saaray ballaca shabagga dhexdooda.
  
  "Waad garanaysaa cidda aan ula jeedo. Boqorka Dhiiga leh."
  
  "Ah, isaga. Isagu waa uun khuraafaad. Waxay u malaynayeen in CIA ay tahay inay tan ogaato. "
  
  " Magacaw qiimahaaga."
  
  Boudreaux wuxuu ugu dambeyntii jebiyey xiriirkii indhaha ee Alicia. "Despair is the English way." Erayada Pink Floyd. "
  
  "Meelna ma gaadhno," waxay Hayden xasuusisay si aan raaxo lahayn tartanka Drake iyo Ben's Dinoroc banter, wuxuuna rajaynayay in Boudreau uu kaliya samaynayo hadalo aan macno lahayn. "Anaga-"
  
  "Waan qaadan doonaa," Boudreau ayaa si lama filaan ah u cunay. Hayden ayaa u jeestay si uu u arko isaga oo waji ka waji la taagan Alicia mar kale. "Mid ka mid ah. Haddii ay i garaacdo, waan hadli doonaa.
  
  "La Sameeyey". Alicia waxay si ficil ah u majuusay baararka. Ilaaladii ayaa hore u yaacay. Hayden waxa ay dareentay in dhiigeeda uu karkarinayo.
  
  "Jooji!" Intay soo saartay ayay Alicia dib u soo celisay. "Ma waalan tahay? Nacaskani waligii ma hadli doono. Uma qalmo khatarta."
  
  "Khatarta ma jirto," Alicia ayaa hoos u sheegtay. "Khatarta haba yaraatee ma jirto."
  
  "Waan baxaynaa," Hayden ayaa yidhi. "Laakiin-" Waxay ka fikirtay waxa Drake waydiiyay. "Dhakhso ayaan soo laaban doonaa".
  
  
  ***
  
  
  Ben Blake dib ayuu u fadhiistay oo daawaday sida walaashii ay si fudud ugu shaqaynaysay kombayutarka CIA-da ee la beddelay. Waqti badan kuma qaadan in ay la qabsato nidaamka qalliinka gaarka ah ee ay uga baahan tahay hay"adda dawladdu, balse markaas ayay ahayd maskaxda qoyska.
  
  Karin waxa ay ahayd sassy, suunka madaw, dharbaaxo baarka ah oo noloshu garaacday iyada oo lix jir ah dabayaaqadii dhalinyaradeedii, waxay xirxirtay maskaxdeeda iyo shahaadadeeda waxayna qorshaysay inay gabi ahaanba waxba qabato. Hadafkeedu waxa uu ahaa in ay dhaawacdo oo ay nacdo nolosha waxa ay ku samaysay. Luminta hadiyadaheeda waxay ahayd hal dariiqo oo muujinaya inaysan dan ka lahayn.
  
  Intay soo eegtay hadda ayay u soo jeesatay. Bal eega oo caabud xoogga naagta Blake. Wax kasta oo aad waligaa rabtay inaad ka ogaato Dheeman Head hal akhrin degdeg ah.
  
  Ben wuxuu eegay macluumaadka. Waxay tan wadeen dhowr maalmood - sahaminta Hawaii iyo Diamond Head - Volcano caanka ah ee Oahu - iyo akhrinta safarrada Captain Cook, oo ah daahfuraha halyeeyga ah ee Jasiiradaha Hawaii ee soo laabtay 1778. Waxay ahayd muhiim in ay labadooduba iskaan-ku-baaraan oo ay kaydiyaan xogta ugu badan ee suurtogalka ah sababtoo ah markii horumarku dhacay, mas'uuliyiintu waxay filayeen in dhacdooyinku si degdeg ah u socdaan.
  
  Si kastaba ha ahaatee, tixraaca Boqorka Dhiiga ee Albaabka Jahannamada ayaa weli ah qarsoodi, gaar ahaan marka la eego Hawaii. Waxa ay u muuqatay in dadka Hawaiyan badankoodu aanay xataa rumaysnayn nooca dhaqanka ee cadaabta.
  
  Dheeman Head lafteedu waxay ahayd qayb ka mid ah silsilado isku dhafan oo koombuyuutar ah iyo hawo-mareen loo yaqaan Taxanaha Volcano ee Honolulu, silsilad dhacdooyin ah oo sameeyay inta badan calaamadaha caanka ah ee Oahu. Dheemanka madaxa laftiisa, malaha calaamada ugu caansan, ayaa qaraxday hal mar oo kaliya qiyaastii 150,000 oo sano ka hor, laakiin iyada oo leh awoodda qarxa ee hal mar ah oo ay ku guulaysatay inay ilaaliso koofiyaddeeda simmetrical ah ee cajiibka ah.
  
  Ben faallada soo socota wuu yara dhoolla-caddeeyey. Waxaa la rumeysan yahay in Madaxa Dheeman uusan mar dambe qarxi doonin. Hm...
  
  "Ma xasuusatay qaybta ku saabsan Dheeman Head inay ahayd taxane koollo iyo godadka?" Lahjadda Karin waxay ahayd Yorkshire qalad. Waxay mar hore la yeelatay madadaalo badan oo ay la yeelatay CIA-da maxalliga ah ee Miami arrintan, shaki kuma jiro in ka badan hal.
  
  Ma aha in Karin ay danaysay. "Saaxiib ma dhagoolbaa?"
  
  "Ha i odhan saaxiib," ayuu ku qayliyay. "Waa waxa nimanku u yaqaanaan ragga kale. Habluhu yaanay sidaas u hadlin. Gaar ahaan walaashay."
  
  "Haye, maraq. Jooji, hadda. Laakiin ma garanaysaa micnaha hawo-mareenada? Ugu yaraan adduunkaaga?"
  
  Ben waxa uu dareemay in uu ku soo noqday dugsiga. "Tuubooyinka Lava?"
  
  "Waan fahmay. Haye, ma tihid carrab la'aan sidii aabbaha u odhan jiray.
  
  "Aabe waligiis ma dhihin-"
  
  "Qoji, qaniinyo. Si fudud loo dhigo, tuubbooyinka lava waxay ka dhigan yihiin tunnels. Dhammaan Oahu."
  
  Ben madaxa ayuu ruxay, isaga oo eegaya iyada. "Waan ogahay. Ma waxaad leedahay Boqorka Dhiiga ayaa ku dhuumanaya mid iyaga ka mid ah?
  
  "Yaa yaqaan? Laakiin waxaan halkan u joognaa inaan cilmi-baaris ku samayno, sax? Waxay taabatay furayaasha kombuyuutarkii CIA Ben. "Soo gal."
  
  Ben wuu taahay oo ka sii jeestay iyadii. Sida reerkiisa intiisa kale, intay kala maqan yihiin ayuu u xiisay, balse saacad markii ay is qabteen ayuu odaygii soo noqday. Si kastaba ha ahaatee, waxay u baxday waddo dheer si ay u caawiso.
  
  Waxa uu furay raadinta Legends of Captain Cook oo dib ugu fadhiistay kursigiisa si uu u arko waxa soo baxay, fikirradiisa aad ula mid ah kuwa Matt Drake iyo saaxiibkiisa ugu fiican. Xaaladda maskaxda.
  
  
  CUTUBKA TODDOBAAD
  
  
  Boqorkii Dhiiggu waxa uu dhulkiisa ka eegay daaqad muraayadeed oo dhererkeedu dhan yahay, taas oo loo abuuray ujeeddada keliya ee ah in la abuuro muuqaal muuqaal ah oo ka ilduufay dooxa gariiraya, janno aanu ninna waligii cag dhigin tiisa mooyee.
  
  Maskaxdiisa, sida caadiga ah deggan oo diiradda saaraya, ayaa maanta ku tartamaysay mowduucyo badan. Luminta markabkiisa-gurigiisa tobanaan sano-inkasta oo la filayey, ayaa ka sii daray. Waxaa laga yaabaa inay ahayd dabeecadda lama filaanka ah ee markabka. Ma helin wakhti uu ku macsalaameeyo. Laakin markaas macasalaamayntu hore uma ay ahayn muhiim ama dareen isaga ka hor.
  
  Waxa uu ahaa nin adag oo aan dareensanayn oo ku soo koray wakhtiyadii ugu adkaa ee Russia iyo meelo badan oo ka mid ah dalka ugu adag. Iyadoo ay taasi jirto, wuxuu ku barwaaqoobay si fudud, wuxuu dhisay boqortooyo dhiig, dhimasho iyo vodka, wuxuuna sameeyay balaayiin.
  
  Aad buu u ogaa sababta waayida Stormcloak ay uga cadhaysiisay isaga. Wuxuu isu haystay inuu yahay lama taabtaan, oo ah boqor ragga dhexdooda ah. In sidaas loo aflagaadeeyo oo lagu hungoobo dawladda Maraykanka ee damiir laawayaasha ah waxay ahayd wax aan dhaafsiisnayn indhihiisa. Laakin wali way dhaawacday.
  
  Askarigii hore, Drake, wuxuu cadeeyay inuu yahay qodax gaar ah oo dhinaciisa ah. Kovalenko waxa uu dareemay in Ingiriisigu shakhsi ahaan isku dayay in uu fashiliyo qorshayaashiisa si wanaagsan loo dejiyay, kaas oo socday muddo sanado ah, waxana uu u qaatay ka qaybgalka ninkaas mid shakhsi ah.
  
  Sidaa darteed Vendetta Dhiiga. Habka shakhsi ahaaneed wuxuu ahaa inuu marka hore la macaamilo saaxiibtii Drake; Wuxuu uga tagi doonaa dirxiga intiisa kale xiriirkiisa calooshood u shaqeystayaal caalami ah. Waxa uu hore u filayey wicitaanka telefoonka ugu horreeya. Mid kalena dhawaan wuu dhiman doonaa.
  
  Dooxa qarkiisa, oo buul cagaar ah dabadiisa ku yaal, ayaa wuxuu istaagay mid ka mid ah saddexdiisii daaq. Waxa kaliya oo uu samayn karaa saqafyada saqafyada duuban, isaga oo u muuqda kaliya sababtoo ah waxa uu si sax ah u garanayay meesha uu eego. Beerta ku taal jasiiraddan ayaa ahayd tan ugu weyn. Labada kale waxay ku sugnaayeen jasiirado gaar ah, oo yaryar oo si adag loo difaacay, looguna talagalay kaliya inay u kala qaybiyaan weerarka cadowga saddex jiho haddii uu waligiis yimaado.
  
  Qiimaha ay leeyihin in meelo kala duwan la dhigo dadka la haystayaasha ah waxay ahayd in cadawgu uu kala qaybiyo ciidamadiisa si uu mid walba noolasha ugu soo badbaadiyo.
  
  Waxa jiray dhawr iyo toban siyaabood oo kala duwan oo uu Boqorka Dhiiga badani ku jiro uga bixi lahaa jasiiraddan iyada oo aan la ogaan, laakiin haddii wax walba ay ku dhici lahaayeen sidii qorshuhu ahaa, meelna ma aadaadeen. Waxa uu ka heli doonaa waxa Cook ka shisheeya irdaha Jahannamo, iyo waxyigu waxay hubaal ka dhigi doonaa boqorka ilaah ah.
  
  Iridda oo keliya ayaa tan ku filnayd, ayuu yidhi.
  
  Laakiin fikrad kasta oo ku saabsan albaabka si lama huraan ah ayaa horseeday xusuus aad u gubatay - luminta labada qalab ee gaadiidka, xanaaqa laga aargudan doono. Shabakadiisu waxay si degdeg ah u ogaatay halka uu ku yaallo hal qalab-mid ku jiray gacanta CIA-da. Horay ayuu u ogaa kii kale meesha uu joogo.
  
  Waa markii la soo celin lahaa labadoodaba.
  
  Waxa uu ku farxay aragtida daqiiqaddii u dambaysay. Caleenta dhumucdeedu waxay la ruxday xamaasad leh neecaw kulayle ah. Degenaansho qoto dheer ayaa dareenkiisa soo jiidatay cabbaar, balse ma dhaqaaqin. Wixii aanu waligii haysan, waligii ma seegi doono.
  
  Isla markiiba, waxa si taxadir leh loogu soo garaacay albaabka xafiiskiisa. Boqorkii Dhiiga ayaa soo jeestay oo yidhi, Aan tagno. Codkiisu waxa uu u ekaa sanqadha taangiga oo god quruurux ah dulmaraya.
  
  Albaabka ayaa furmay. Laba ilaalo ah ayaa soo galay, iyaga oo jiidaya gabadh cabsi qabta, balse akhlaaq wanaagsan, asalkeeduna yahay Japan. "Chica Kitano," Boqorka Dhiiga leh ayaa kufsaday. "Waxaan rajeynayaa in lagu daryeelay?"
  
  Inantii si madax adeyg ah ayey dhulka u eegtay, kuma dhiiran in ay indhaha kor u qaado. Boqorka Dhiiga leh ayaa ogolaaday. "Ma waxaad sugaysaa ogolaanshahayga?" Ma uu raacin. "Waxaa la ii sheegay in walaashaa ay tahay qofka ugu khatarta badan ee ka soo horjeeda, Chica," ayuu sii raaciyay. Hadda waxay ii tahay kheyraad kale, sida Hooyada Dhulka. ii sheeg... miyay ku jeceshahay, Chika, walaashaa, Mai?
  
  Gabadhu xitaa ma neefsan jirin. Mid ka mid ah waardiyaasha ayaa si su'aalo ah u eegay Boqorka Dhiiga, balse wuu iska dhega tiray ninkii. "Ma jirto baahi loo qabo in la hadlo. Waxaan tan u fahmay in ka badan intaad waligaa qiyaasi kartaan. Waxa kaliya oo ay tahay ganacsi in aan ku ganacsado. Waxaanan si fiican u garanayaa qiimaha aamusnaanta taxaddarka leh inta lagu jiro wax kala beddelashada ganacsiga."
  
  Waxa uu lulayey talefan dayax-gacmeed. Walaashaa - Mai - way ila soo xidhiidhay. Aad u xariif ah, iyo macnaha hanjabaad aan la sheegin. Waa khatar walaashaa. Waxa uu sheegay mar labaad, isagoo ku dhawaad ku riyaaqaya rajada la kulanka fool ka fool.
  
  Laakiin tani si fudud uma dhici karto. Hadda ma aha, markii uu aad ugu dhawaa yoolka noloshiisa.
  
  "Waxay u soo bandhigtay inay noloshaada u beddesho. Waad aragtaa, waxay haysaa hantidayda. Qalab aad u gaar ah oo uu adiga kugu beddeli doono. Tani way wanaagsan tahay. Waxay ku tusinaysaa qiimahaaga adduun lagu abaalmariyo dadka aan naxariista lahayn ee aniga oo kale ah."
  
  Gabadhii reer Japan ayaa si xishood leh indhaha kor ugu qaadday. Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa afka u rogay wax u eg dhoola cadeyn. "Hadda waxaan aragnaa waxay diyaar u tahay inay kuu hurto."
  
  Lambarkii ayuu garaacay. Taleefanka ayaa hal mar soo dhacay waxaana ka jawaabay cod dumar ah oo deggan.
  
  "Haa?"
  
  "Mai Kitano. Ma garanaysaa cidda ay tahay. Ma ogtahay inaysan jirin wax fursad ah oo lagu raadiyo wicitaankan, sax?
  
  "Ma rabo inaan isku dayo."
  
  "Aad u wanaagsan". Wuu taahay. "Oh, haddii aan haysan lahayn waqti dheeri ah, aniga iyo adiga. Laakin dhib malaha. Walaashaa quruxda badan, Chica, waa halkan. Boqorkii Dhiiga ayaa u tilmaamay ilaalada si ay u soo hormariyaan. "Ku salaam walaashaa, Chica."
  
  Codka May ayaa ku dhawaaqay taleefoonka. "Chica? Sidee tahay?" La xafiday Iyadoo aan la khiyaamayn cabsida iyo cadhada uu Boqorka Dhiiga badani ka warqabay ay tahay in ay hoos ka roorayso.
  
  Wax yar ayay qaadatay, laakiin Chika ayaa ugu dambayntii yidhi, "Konnichiwa, shimai."
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa qoslay. "Waxaa ila yaab leh in Japanese-ku waligiis abuuray mashiin dagaal sida adiga, Mai Kitano. Qoomkiinu dhib ma yaqaan sida kuwayga oo kale. Dhammaantiin aad baad u dhawrsan tihiin. "
  
  "Cadhadayada iyo xamaasaddayadu waxay ka yimaadaan waxa na dareensiiya," Mai ayaa si aamusan u tidhi. "Oo wixii nalagu sameeyo."
  
  "Ha ka fikirin inaad i wacdiso. Mise waad ii hanjabaysaa?
  
  "Uma baahni inaan sameeyo midkoodna waxyaalahaas. Waxay ahaan doontaa sida ay ahaan doonto."
  
  "Markaa aan kuu sheego sida ay noqon doonto, waxaad kula kulmi doontaa dadkayga berri fiidkii beerta Qumbaha, ee CocoWalk. Siddeedda fiidnimo waxay ku sugnaan doonaan gudaha maqaayadda, dadka oo dhan. Adiga ayaa ku wareejinaya qalabka oo ka tag."
  
  "Sidee bay ii aqoonsan doonaan?"
  
  "Waxay ku garan doonaan, Mai Kitano, sida aan aniguba sameeyo. Taasi waa waxa kaliya ee aad u baahan tahay inaad ogaato. Siddeeda fiidnimo, waxa ku fiicnaan lahayd inaadan ka daahin."
  
  Farxad lama filaan ah ayaa ku dhacday codka May, taasoo ka dhigtay Boqorka Dhiiga dhoola cadeynta. "Walaashay. Ka waran iyada?
  
  "Marka ay qalabka haystaan, dadkaygu waxay ku siin doonaan tilmaamo." Boqorka Dhiiga ayaa dhammeeyey tartankii oo wuxuu ku riyaaqay guushiisa daqiiqad. Qorshihiisa oo dhami waa isku wada habboon yihiin.
  
  "Gabadha safarka u diyaari," ayuu raggiisii ugu sheegay cod aan dareen lahayn. "Oo ka dhig saamiga sare ee Kitano. Waxaan rabaa madadaalo Waxaan rabaa inaan arko sida uu u wanaagsan yahay halgamaagan halyeeyga ah runtii."
  
  
  CUTUBKA SIDDEEDAAD
  
  
  Mai Kitano waxay ku dhaygagtay telifoonkii dhintay ee gacmaheeda ku jiray waxayna garatay in hadafkeedu ka fog yahay in la gaadho. Dmitry Kovalenko ma ahayn mid ka mid ah kuwa si fudud uga qayb qaatay alaabtii uu lahaa.
  
  Walaasheed, Chika, ayaa laga afduubay guri ku yaal Tokyo toddobaadyo ka hor inta uusan Matt Drake markii ugu horreysay la xiriirin aragtiyihiisa duurjoogta ah ee ku saabsan Saddex-xagalka Bermuda iyo hal- abuurka khuraafaadka ah ee loo yaqaan Boqorka Dhiigga. Waqtigaas, Mai wuxuu bartay wax ku filan si uu u ogaado in ninkani uu ahaa mid dhab ah oo aad iyo aad u dhintay.
  
  Laakin waxay ku qasbanaatay in ay qariso ujeedkeeda dhabta ah oo ay sirteeda qarsato. Run ahaantii, tani maaha hawl adag oo loogu talagalay haweeney Japanese ah, laakiin waxaa sii adkeynaya Matt Drake daacadnimadiisa cad iyo xukunkiisa aan loo dulqaadan karin si uu u ilaaliyo asxaabtiisa.
  
  Marar badan ayay ku dhawaatay inay u sheegto.
  
  Laakiin Chica waxay ahayd mudnaanteeda. Xataa dawladeeda may garanayn halka ay May joogto.
  
  Waxay ka soo baxday luuqda Miami halkaas oo ay ka soo wacday oo ay u gudubtay waddada mashquulka badan ee Starbucks ay jeceshahay. Meel yar oo raaxo leh oo ay waqti ku qaateen inay magacaaga ku qoraan koobabka oo ay had iyo jeer xasuustaan cabitaanka aad jeceshahay. Cabbaar ayay fadhiday. Si fiican ayay u taqaanay CocoWalk, laakiin wali waxay ku tala jirtay inay tagsi ku raacdo meesha ugu dhakhsaha badan.
  
  Maxaad kala badh u socotaa?
  
  Tiro aad u badan oo dad ah, labadaba deegaanka iyo dalxiisayaasha, ayaa u shaqayn doona iyada iyo iyada labadaba. Laakiin intay ka sii fekertay, waxay rumaysatay in Boqorka Dhiiggu uu qaatay go'aan xigmad badan. Ugu dambeyntii, wax walba waxay ku xirnaayeen cidda guuleysan doonta.
  
  Kovalenko ayaa sameeyay sababtoo ah wuxuu haystay walaashii May.
  
  Markaa, dadka dhexdiisa, uma eka meel bannaan inay bacda u gudbiso ragga qaar. Laakin haddii ay markaas la tartanto nimankaas oo ay ku khasabto inay ka hadlaan walaashood, way heli lahayd dareen.
  
  Iyo hal shay oo kale - waxay dareentay inay hadda taqaan Kovalenko wax yar ka wanaagsan. Waa garanayay jihada ay maskaxdiisu ka shaqaynayso.
  
  Wuu daawan lahaa.
  
  
  ***
  
  
  Maalintaas ka dib, Hayden Jay waxa uu telefoon gaar ah kula xidhiidhay madaxeeda Jonathan Gates. Isla markiiba waxay garwaaqsatay inuu qarka u saaran yahay.
  
  "Haa. Maxaa dhacay, Hayden?
  
  "Mudane?" Xiriirkooda xirfadeed wuxuu ahaa mid aad u wanaagsan oo mararka qaarkood ay u bedeli karto mid shakhsi ah. "Wax walba waa fiican yihiin?"
  
  Waxaa jiray laba-labayn dhanka kale ee xariiqda, wax kale oo aan ku sifayn Gates. "Tani waa sida ugu wanaagsan ee la filan karo," Xoghayaha Difaaca ayaa ugu dambeyntii ka gaabsaday. "Sidee tahay lugtaadu?"
  
  "Haa Mudane. bogsiinta si wanaagsan ayay u socotaa." Hayden ayaa iska joojisay inay waydiiso su'aashii ay rabeen inay waydiiso. Si lama filaan ah oo argagaxsan, ayay ka fogaatay mawduuca. "Ka waran Harrison, mudane? waa sidee meeqaamkiisu?"
  
  "Harrison wuxuu geli doonaa xabsiga, sida dhammaan xogta Kovalenko. La farsameeyay iyo in kale. Ma intaas baa, Miss Jay?"
  
  Dhawaaqa qabow ee uu ku dhegay, Hayden waxa ay ku dhacday kursi oo ay si adag indhaha isku xidhay. "Maya, mudane. Waa inaan wax ku weydiiyaa. Waxaa laga yaabaa in ay hore u dabooshay CIA ama hay"ad kale, laakiin runtii waxaan u baahanahay inaan ogaado..." Way aamustay.
  
  "Fadlan Hayden, kaliya weydii."
  
  " Boudreau ma leeyahay qoys, mudane?"
  
  "Waa maxay jahannamada taas macnaheedu?"
  
  Hayden wuu taahay. "Waxay la macno tahay dhab ahaan waxa aad u malaynayso inay la macno tahay, Mudane Xoghaye. Halkan meelna ma gaarno, waqtiguna wuu dhammaanayaa. Boudreau wuu garanayaa wax.
  
  "Nacalad, Jay, waxaan nahay dowladda Mareykanka, adiguna waxaad tahay CIA, ma tihid Mossad. Waxay ahayd inaad wax ka garato inaad si bayaan ah u hadasho.
  
  Hayden si fiican ayuu u ogaa. Laakin quus ayaa jabisay. "Matt Drake wuu samayn karaa," ayay si aamusnaan ah u tidhi.
  
  "Wakiil. Tani ma shaqayn doonto." Xoghayihii cabbaar ayuu aamusay oo haddana hadlay. "Wakiil Jay, waxaa lagu siiyay canaan afka ah. Taladaydu waxay tahay inaad madaxaaga hoos u dhigto muddo."
  
  Xidhiidhkii ayaa go'ay.
  
  Hayden waxa uu eegay gidaarka, laakiin waxa ay la mid tahay isaga oo eegaya shiraac maran si uu u dhiiri galiyo. Muddo ka dib, way soo jeesatay oo waxay daawatay qorrax dhaca Miami.
  
  
  ***
  
  
  Daahitaanka dheer wuxuu cunay nafta May. Haweeney go'an oo firfircoon, xilli kasta oo waxqabad la'aan ah ayaa ka xanaajisay, laakiin markii ay nolosha walaasheed ku jirtay dheelitirka, waxay si dhab ah u kala gooysay ruuxeeda.
  
  Laakiin hadda sugitaanku waa dhammaaday. Mai Kitano waxay u soo dhawaatay dariiqa qumbaha ee Qumbaha Grove waxayna si degdeg ah ugu dhaqaaqday goobtii kormeerka ee ay u qoondaysay maalin ka hor. Iyada oo ay saacado ka hadhsan tahay wax-iswaydaarsigu, Mai waxa ay degtay baarka Warshadda Cheesecake-ka ee shidkeedu yar yahay waxayna dhigtay boorsada dhabarkeeda oo ay ka buuxaan aalado miiska horteeda yaal.
  
  Shaashado taleefishin ah oo saf ah ayaa si toos ah madaxeeda uga kor-sarreeyay, iyadoo laga sii daayay kanaalada ciyaaraha ee kala duwan. Baarku waxa uu ahaa mid buuq badan oo buuq badan, balse ma jirin marka loo eego dadka buux dhaafiyay goobta laga soo galo maqaayada iyo goobta soo dhaweynta. Weligeed ma aysan arag makhaayad sidaas u caan baxday.
  
  Bakhaarkii baa soo dul maray oo saaray nabkin baararka. "Hallo marlabaad," ayuu yidhi isagoo indhaha ka quban. "wareeg kale?"
  
  Isla sidii xalay. Mai uma baahnayn wax carqalad ah "Badbaadi Waxaan qaadan doonaa biyo caag ah iyo shaah. Sadex daqiiqo ilama joogi karin saaxiib."
  
  Intay iska indho tirtay indho-indhaynta baarkaarka, ayay sii baratay albaabka laga soo galo. In ay baarto daraasiin dad ah hal mar marna kuma adkayn. Dadku waa makhluuq caado u ah. Waxay u badan yihiin inay ku sii jiraan goobahooda. Kuwani waxay ahaayeen soo galooti cusub oo ay ahayd inay si joogto ah u eegto.
  
  Mai ayaa shaah ka cabtay oo daawatay. Waxaa jiray jawi farxadeed iyo ur macaan oo cunto macaan leh. Mar kasta oo ay soo agmarto adeege sita saxaarad oval ah oo aad u weyn oo ay ka buuxaan saxanadaha waaweyn iyo cabitaannada, waxa ku adkaatay in ay dareenkeeda ku hayso albaabbada. Qosol ayaa qolka ka buuxsamay.
  
  Saacad ayaa dhaaftay. Dhammaadkii baarka ayaa nin oday ah keligiis fadhiistay, madaxa hoos u dhigay, oo cabbay pint biir ah. Kelinimadu waxay u hareeraysay sidii lakabka xaab oo kale, iyadoo qof kasta uga digaysa khatar. Waxa uu ahaa cayayaan kaliya ee meeshan oo dhan. Isaga oo ka dambeeya, sidii in uu xoogga saarayo takhasuskiisa, lammaane Ingiriis ah ayaa waydiistay kabalyeeri marayay inuu sawir ka qaado iyaga oo wada fadhiya, gacmahana isku haya. Mai waxa ay maqashay nin codkiisa xamaasad leh, "Waxa aanu ogaanay in aanu uur leenahay."
  
  Indhaheedu weligood ma joojin inay warwareegaan. Bakhaarka ayaa dhowr jeer u yimid, balse wax kale ma keenin. Nooc ka mid ah ciyaaraha kubbadda cagta ayaa laga ciyaarayay shaashadaha TV-ga.
  
  Mai ayaa si adag u qabtay boorsada dhabarka Markii tilmaanta talefankeeda uu muujiyey siddeed saac, waxay aragtay saddex nin oo suudh madow xidhan oo maqaayadda soo galaya. Waxay u istaageen sidii Marines kaniisadda. Weyn, garbo-ballaaran. Qoorta tattoos. Madax la xiiray. Wajiyo adag, aan dhoola cadeyn.
  
  Dadka Kovalenko ayaa halkan joogay.
  
  Mai wuxuu daawaday iyagoo dhaqaaqaya, isagoo u mahadcelinaya xirfaddooda. Qof kastaa wuxuu ahaa mid karti leh, laakiin dhowr horyaal ayaa ka dambeeyay. Waxay qaadatay kabacdi ugu dambaysay ee shaahii, iyadoo maskaxdeeda si adag ugu dhejisay wejiga Chika, oo ay ka siibtay saxarada baarka. Iyada oo si fudud u fudud, ayay gadaashooda soo gashay, iyadoo boorsada dhabarka ku haysa cagaheeda.
  
  Way sugtay.
  
  Ilbiriqsi ka dib, mid iyaga ka mid ah ayaa ogaaday. Naxdintii wejigiisa ka muuqatay ayaa ahayd mid lagu farxo. Waxay garanayeen sumcaddeeda.
  
  "Aaway walaashay?"
  
  Waxay ku qaadatay waqti inay dib u soo ceshadaan dhaqankoodii adkaa. Mid ka mid ah ayaa weydiiyey: "Ma haysaa qalab?"
  
  Waxay ahayd inay cod dheer ku hadlaan si ay midba midka kale u maqlo sawaxanka dadka imanaya iyo kuwa baxaya, ee loogu yeerayo inay qaataan miisaska.
  
  "Haa, waan hayaa. I tus walaashay."
  
  Hadda mid ka mid ah dadka la xukumay ayaa dhoola cadeyn ku qasbay. "Hadda tani," ayuu ku qoslay, "Waan samayn karaa."
  
  Isagoo isku dayaya inuu ka dhex jiro dadka, mid ka mid ah tuugta Kovalenko ayaa kaluumaystay iPhone cusub oo uu garaacay nambar. Mai waxa ay dareentay in labada kale ay ku dheygageen iyada oo daawanaysa, iyada oo ay u badan tahay in ay cabbiraysay qaabka ay falcelinteedu qaadan karto.
  
  Haddii ay waxyeeleeyaan Chika, iyadu ma danayso dadka badan.
  
  Waqtiyadii xamaasadda badnaa waa dhammaaday. Mai waxay aragtay gabadh yar oo qurux badan si farxad leh oo u soo yaacaysa soo bandhigid wayn oo keega farmaajo ah, oo ay si degdeg ah u raaceen waalidkeed oo faraxsan. Sida ay ugu dhow yihiin dhimashada iyo fowdada, si fudud ayay u garan waayeen, Maina ma lahayn wax rabitaan ah oo ay ku tuso.
  
  IPhone-ka ayaa nolosha la yimid garaac. Waxay isku dayday inay aragto muraayadda yar. Waxay ahayd diiradda. Dhawr ilbiriqsi ka bacdi, sawirka blushku waa isu yimid si uu u muujiyo meel dhow oo ah wejiga walaasheed. Chica way noolayd oo way neefsanaysay, laakiin waxay u muuqatay mid baqdin ah oo maskaxdeeda ka baxaysa.
  
  "Haddii mid idinka mid ah oo xun-xun uu dhibo iyada..."
  
  "Kaliya daawashada."
  
  Sawirka ayaa sii lumay. Jidhka Chica oo dhan ayaa soo galay muuqaalka, iyadoo si adag ugu xidhan kursiga weyn ee geedka oo ay si dhib yar u dhaqaaqi karto. Mai ayaa ilko jirriqsiisay. Kamaradu waxay sii waday inay dhaqaaqdo. Isticmaaluhu wuxuu ka fogaaday Chica isagoo dhex maray bakhaar weyn oo iftiin fiican leh. Mar uun bay daaqadda soo istaageen oo tuseen muuqaalkii dibadda. Waxay isla markiiba aqoonsatay mid ka mid ah dhismayaasha ugu caansan Miami, Tower Miami, dhisme saddex dabaq ah oo caan ku ah muuqaalkiisa isbeddelka ah ee midabaynta. Dhowr ilbiriqsi oo kale ka dib, taleefoonkii ayaa ku soo laabtay walaasheed, milkiilihiina wuxuu bilaabay inuu dib u gurto mar kale ilaa uu ugu dambeyntii istaagay.
  
  "Waxa uu joogaa albaabka," Kovalenko, oo dadka aad u hadal haya, ayaa u sheegay iyada. "Markaad na siiso qalabka, wuu soo baxayaa. Markaa si sax ah ayaad u arki kartaa meesha ay ku taal."
  
  Mai waxay baranaysay iPhone-keeda. Waxay ahayd in baaqu sii socdo. Umay malaynayn inay tahay duubis. Ka sokow, waxay aragtay isagoo lambarka garaacaya. Oo walaasheed hubaal waxay joogtay Miami.
  
  Dabcan, way dili kareen oo ay baxsadeen xitaa ka hor inta aysan Mai u suurtagelin inay ka baxsadaan Kokoshnik.
  
  "Qalabka, Miss Kitano." Codka tuuga inkasta oo uu aad u adag yahay, haddana waxa ku jiray ixtiraam badan.
  
  Sida ay tahay.
  
  Mai Kitano waxa uu ahaa hawl-wadeen xariif ah, mid ka mid ah sirdoonka Japan ugu wanagsan ee ay ahayd in uu bixiyo. Waxay ahayd inay la yaabto sida xun ee Kovalenko u rabay qalabka. Miyay u xumayd sidii ay rabtay in walaasheed dib loo soo celiyo?
  
  Ma la ciyaarin roulette qoyskaaga. Waad soo celin doontaa oo waad heli doontaa xitaa hadhow.
  
  Mai waxay soo qaadatay shandaddeedii. "Waxaan ku siinayaa marka uu albaabka ka baxo."
  
  Haddii ay cid kale ahaan lahayd, waxaa laga yaabaa inay isku dayeen inay ka qaadaan. Way u xoogsheegteen iyada in ka badan. Laakiin waxay qiimeeyeen noloshooda, tuugadaas, oo dhammaantood waxay u luleen sidii hal.
  
  Midka iPhone-ka wata ayaa makarafoonka la hadlay. "Samee. Banaanka u bax."
  
  Mai ayaa si fican u daawatay markii uu sawirku ku soo booday goobaabin, iyadoo dareenka ka sii jeedinaysa walaasheed ilaa uu ka soo muuqday albaabka birta ah ee jaban. Ka dib, bannaanka bakhaar u muuqda meel aad ugu baahan rinji iyo shaqaale bir ah.
  
  Kaamirada ayaa dib u soo laabatay xitaa intaa ka sii dheer. Meelaha baabuurta la dhigto ee waddooyinka iyo calaamad cad oo weyn oo ay ku qoran tahay "Garaage" ayaa la soo galay. guduudan guduudan oo baabuur ah ayaa soo dhaafay. Mai waxa ay dareentay in samir la'aanteedu ay bilaabato inay karkariso, ka dibna kamaradu waxay si lama filaan ah dib ugu eegtay dhismaha iyo gaar ahaan dhinaca midig ee albaabka si ay u muujiso calaamad duug ah oo go'day.
  
  Nambarka dhismaha ka dibna ereyada: Waddada 1aad ee Koonfur-bari. Waxay lahayd cinwaankeeda.
  
  Mai waxay iska tuurtay shandaddeedii oo u carartay sidii haramcad gaajaysan. Dadkii baa horteeda ku dhalaalay. Markii ay dibadda u soo baxday, waxa ay ku orodday fuudhkii ugu dhowaa, waxa ay ka booday birta, oo waxa ay ku soo degtay cag kalsooni leh oo ku dhow kala badh. Way qaylisay dadkuna dhinac bay u boodeen. Waxay ku orodday heer dhulka ah waxayna ku sii jeedday baabuurka ay si habsami leh u dhigtay Grand Avenue.
  
  Furaha daminta shiday Gearkii gacanta ayaan u beddelay marsho oo waxaan ku riixay xawaaraha dabaqa. Waxoogaa caag ah ayaa ku gubay taraafikada wadada Tigertail kamana labalabayn in aad khatarta qaadato. Intay giraangiraha rogtay, ayay saddex meelood saddex meelood u soo jeedsatay dhinaca sat-nav, iyadoo ku qoraysa ciwaanka, wadne garaac.
  
  Navigatorkii wuxuu keenay koonfurta 27aad. Horteeda waxa yiil waddo toosan oo waqooyi u fiiqan, oo ay dhab ahaan baalladda roogaga ku dhegtay. Aad bay u foojigan tahay oo xataa kamay fikirin waxay samayn doonto markay tagto bakhaarka. Baabuurka hor yaal ma jeclayn dareenkeeda. Horteeda ayuu kala soo baxay, isagoo laamihiisa dambe biligleynaya. Mai waxa uu ku dhuftay xayndaabka dambe, taas oo keentay in darawalku lumiyo kontoroolka oo uu u diro gaadhigiisa safaf mootooyin ah. Baaskiilada, koofiyadaha iyo biraha jeexjeexyada ayaa u duulay dhammaan jihooyinka.
  
  Mai waxay soo koobtay diiradda. Wadooyinka bakhaarka iyo baabuurta ayaa u iftiimay sida darbiyada blush ee aragga tunnel-ka. Dadkii meesha marayey ayaa ku qayliyey. Baaskiilkii baa aad uga naxay dhaqdhaqaaqeeda xawaaraha dheereeya oo uu ku talax tagay oo ku dhacay laydhka taraafiggu.
  
  Navigator-kii ayaa u kaxeeyey bari, dhanka Flagler. Tilmaamuhu wuxuu u sheegay inay halkaas ku joogi doonto shan daqiiqo gudahood. Suuqa kalluunka waxa uu ahaa mid madow oo midabkiisu bidix ka xigay. Jiid degdeg ah oo waxay aragtay calaamad ay ku qoran tahay "SW1st Street".
  
  Konton ilbiriqsi ka dib, lahjadda Irishka ee navigator ayaa ku dhawaaqay: waxaad gaartay meeshii aad u socotay.
  
  
  ***
  
  
  Xitaa hadda, Mai ma aysan qaadin wax taxaddar ah oo halis ah. Waxay xasuusatay in ay xidhatay baabuurka oo ay furihii kaga tagtay shaaga hore ee dhinaca rakaabka. Way orodday oo waddadii oo dhan ka heshay calamadii ay wax yar ka hor ku aragtay kamarada gariirsan.
  
  Hadda ayay neefsatay si ay nafteeda u birto waxa ay ogaan karto. Intay indhaheeda isku qabatay, dheellitirnaanteedii ayay dib u heshay, cabsideedii iyo cadhodeediina way dejisay.
  
  Gacanku wuxuu u jeestay si xor ah. Waxa ay soo martay marinka oo ay si degdeg ah ugu soo baxday dhanka bidix. Wax is beddelay ma jiraan. Meeshu waxay ahayd abbaaraha konton dhudhun albaabka ilaa gidaarka dambe, ballaadhkiisuna wuxuu ahaa soddon cagood. Ma jirin alaab guri. Ma jiraan sawirro darbiyada. Ma jiraan wax daahyo ah oo daaqadaha saaran. Korkeeda waxaa yiil dhawr saf oo iftiin ah oo dhalaalaya.
  
  Chica waxa ay wali ku xidhan tahay kursi ku yaal qolka dambe ee qolka, indhaheeda oo fidsan oo isku dayaysa in ay dhaqaaqdo. Wuuna u halgamay, way caddaatay, inuu wax u sheego Mai.
  
  Laakiin wakiilka sirdoonka Japan ayaa ogaa waxa la raadinayo. Waxay dareentay nus darsin kamarado ammaanka ah oo meesha oo dhan yaal oo isla markiiba waxay ogaatay cidda daawanaysa.
  
  Kovalenko.
  
  Waxay garan wayday sababta? Miyuu filayey nooc bandhig ah? Si kastaba ha ahaatee, way garanaysay sumcadda Boqorka Dhiiga. Ma noqon doonto mid degdeg ah ama fudud, taas oo aan xisaabta ku darin bam qarsoon ama dhululubo gaas ah.
  
  Lugta eyga oo ku taal dhamaadka qolka, oo ku hor jeedda kursiga walaasheed, shaki kuma jiro inay qarisay yaab ama laba.
  
  Mai ayaa si tartiib tartiib ah u dhaqaaqay, isagoo ka nastay in Chika uu weli nool yahay, laakiin ma jirin wax khiyaali ah oo ku saabsan inta uu Kovalenko damacsanaa in tani ay sii socoto.
  
  Sidii jawaabtii, ayaa cod ka soo yeedhay af-hayeennada qarsoon. "May Kitano! Sumcaddaada lama arag." Waxay ahayd Kovalenko. "Aan aragno inay u qalanto iyo in kale."
  
  Afar sawir ayaa ka soo baxay lugta eeyga indhoolaha gadaashiisa. Mai ayaa ilbidhiqsi eegtay, iyada oo si dhib leh u rumaysan kari wayday indhaheeda, laakiin ka dib waxa lagu qasbay in ay istaagto iyada oo kii ugu horreeyay ee gacan-ku-dhiiglayaasha uu u soo yaacay.
  
  Si degdeg ah ayuu u orday, isagoo isu diyaarinaya laad duulaya, ilaa uu Mai si sahal ah ugu siibtay dhinaca oo uu sameeyay laad wareeg ah oo qumman. Halgamaagii ugu horeeyey ayaa dhulka ku dhacay, isagoo naxsan. Qosolka Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa ka yimid dadka hadlaya.
  
  Hadda dagaalyahankii labaad ayaa soo weeraray, isaga oo aan siin fursad ay ku dhammayso kii hore. Ninkii ayaa inta uu fartiisa ku maroojiyey chakram- giraan bir ah oo cidhif dibadeed ku leh-fartiisa caarada ayuuna dhoola caddeeyey markii uu soo dhawaaday.
  
  Mai wuu hakiyay Ninkani waxa uu ahaa nin karti badan. dilaa ah. Awoodda lagu isticmaalo hubka khatarta ah ee sida sahlan oo kalsooni leh ayaa ka hadashay sannado badan oo ku-dhaqan adag. Wuxuu ku tuuri karaa chakramka isagoo si fudud gacantiisa gacanta ugu rogi kara. Waxay si degdeg ah u xakamaysay nasiibka.
  
  Way u soo carartay xaggiisa, iyadoo xirtay safkiisa. Markii ay aragtay gacantiisa oo gariiraysa, ayay qoolley gashay simbiriirad ah, iyada oo ku sii sibixaysa gunta hubka, iyada oo madaxeeda dib ugu soo tuuraysa intii suurtagal ah sida garbaha xun ee hawada sare ka soo baxay.
  
  Quful timaheeda ah ayaa dhulka ku dhacay.
  
  Mai ayaa markii hore cagaha ku dhufatay caalimkii, iyada oo ku laad jilbaha iyada oo dhan. Hadda ma ahayn xilligii maxaabiista la qaadi lahaa. Xanuun ay labadooduba maqashay oo ay dareentay, ayaa ninku jilba joogsaday. Qayladiisu waxay ka horreysey inuu dhulka ku dhaco.
  
  Sannado badan oo tababar ah ayaa isla markiiba lumay.
  
  Ninkan indhihiisu waxay muujiyeen wax aad uga badan xanuunka shakhsi ahaaneed. Mai waxa ay la yaabtay waxa Kovalenko laga yaabo in uu korkiisa hayo, laakiin ka dib dagaalyahan saddexaad ayaa soo galay dagaalka oo waxay dareentay kii ugu horreeyay oo hore u kacay.
  
  Midka saddexaad wuxuu ahaa nin weyn. Sidi orso weyn oo ugaadhsata, cago qaawan oo sibidhka ku dharbaaxaya ayuu sagxada ugu soo tuntay. Boqorka Dhiiga ayaa ku dhiiri galiyay si is daba joog ah,kadibna qosol ayuu ku dhacay
  
  Mai ayaa si toos ah indhaha ugu eegtay. "Ma aha inaad tan sameyso. Waxaan ku dhownahay inaan qabsanno Kovalenko. Iyo sii daynta la haystayaasha."
  
  Ninkii ayaa cabbaar ka labalabeeyay. Kovalenko ayaa madaxiisa ka sarreeyey. "Waxaad i gariirisaa, Mai Kitano, baqdin awgeed. Labaatan sannadood uun baan khuraafaad ahaa, immikana aamusnaantaan ku jebinayaa is-afgaradkayga. Sideed u kari lahayd..." wuu aamusay. "Miyaa qof kula mid ah waligiis ila simay?"
  
  Mai wuxuu sii waday inuu eego indhaha halgamaagii weynaa. Waxay dareentay in kii ka dambeeyay uu isna istaagay, sidii iyadoo sugaysa natiijada halganka maskaxeed.
  
  "Dagaal!" Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa si lama filaan ah u qayliyey. "Dagaal, haddii kale waxaan ka dhigi doonaa kuwa aad jeceshahay oo nool haragga maqaarka oo la quudin doonaa shark!"
  
  Khatartu dhab bay ahayd. Xitaa Mai wuu arki karay. Ninkii waynaa ayaa ku soo booday, isaga oo gacmihiisu fidsan yahay xaggeeda u soo yaacay. May waxay dib u eegtay xeeladdeeda. Ku dhufo oo orod, si degdeg ah u dhufo oo si adag u garaac, ka dibna ka bax jidka. Haddii ay suurtagal tahay, isticmaal cabbirkiisa isaga ka gees ah. Mai ayaa u ogolaatay inuu u dhawaado, iyadoo og inuu ka filan doono dhaqdhaqaaq ka baxsanaya iyada. Markii uu soo gaadhay oo uu maydkeedii qabtay ayay ku jirtay meel uu gaadhi karo oo lugaha isku xidhay.
  
  Dhawaaqa isaga oo dhulka ku dhacaya ayaa maansheeyay xitaa qosolka waalida ah ee Boqorka Dhiiga badan.
  
  Halgamaagii ugu horeeyay ayaa hadda si adag u garaacay, isaga oo hiigsanaya dhabarka yar ee dhabarka, isaga oo soo gaadhsiiyay dharbaaxo xanuun badan ka hor inta aanay Mai maroojin oo duuban, oo ka soo kacday ninkii hoos loo dhigay oo ay is siisay meel bannaan.
  
  Haddaba Boqorkii Dhiigga ayaa ooyay. "Ka jar madaxa walaasheed!"
  
  Haddana waxaa soo baxay nin afraad, oo ku hubaysan seef samuray. Wuxuu si toos ah ugu socday dhanka Chika, oo lix tallaabo u jirta soo afjarida nolosheeda.
  
  Mai Kitano waxay ogaatay in hadda la joogo waqtigii la qaban lahaa ciyaarta ugu fiican nolosheeda. Tababarkeedii oo dhan, dhammaan waayo-aragnimadeeda ayaa isugu yimid isku day quus ah oo ugu dambeeyay oo lagu badbaadinayo walaasheed - arrin nolol iyo geeri ah.
  
  Toban ilbiriqsi oo nimco iyo qurux dilaa ah ama cimriga oo dhan oo qoomamo gubanaya.
  
  Mai waxa uu ku booday dib u soo laabashada ninka weyn, isaga oo u isticmaalaysa buundada si uu u gaadhsiiyo laad duulaya dagaalyahankii ugu horeeyay. Waxa uu si dirqi ah u dareemay naxdinta maadaama lugtii ugu badnayd ee May ay ka jabtay lafo dhawr ah oo wejigiisa ah, laakiin waxa uu u dumay sidii miisaan dhintay. Mai isla markiiba madaxeedii dib bay u soo celisay oo rogrogtay, iyadoo si adag ugu soo degtay laf dhabarta, laakiin xawligii ay boodidu waxa ay u qaaday in ay ka gudubto sagxadda shubka ah wakhti yar gudaheed.
  
  Waxay ka soo degtay meel ka fog walaasheed iyo ninkii seeftu qaba.
  
  Laakiin midig ku xigta chakran.
  
  Hakin hal milyan oo ilbiriqsi ah, ayay dareenkeeda diiradda saartay, nafteeda ayay dejisay, oo ay soo jeesatay, iyada oo sii daysay hubkii dilaaga ahaa. Waxa uu dul mariyay hawada, daabkiisii dilaaga ahaa oo dhalaalaya, oo uu horeba xariijimo cas uga soo baxay dhiigga Mayga.
  
  Chakran ayaa qoorta uga dhuftay seef-qaadihii isagoo gariiraya. Ninkii wuu dumay isaga oo aan dhawaaq lahayn, isagoon waxba dareemin. Wali ma uu fahmin waxa ku dhacay. Seeftii ayaa dhulka ku dhufatay.
  
  Ninka weyn ayaa ahaa halgamaagii kaliya ee iska celin karayey hadda, balse lugtiisa ayaa ku sii dheganeed markii uu isku dayey inuu istaago. Waxay u badan tahay inay dhaawacday hal ama laba seed. Waxaa wejigiisa ka soo qubanaysay oohin murugo iyo cidhiidhi la'aan ah, ma aha naftiisa, laakiin wuxuu u jeedaa kuwa uu jecel yahay. Mai waxa ay indhaha ku dhufatay Chika oo ay ku qasabtay in ay u cararto walaasheed.
  
  Waxay adeegsatay seeftii ay xadhkaha goosatay, iyada oo ilko caddaynaysa markay arkayso cumacuubta guduudan iyo nabar dhiigi ku daatay ee halganka joogtada ahi keenay. Ugu dambayntii, waxay ka soo saartay gagii afka walaasheed.
  
  "Tag dhuti. waan ku qaadi doonaa.
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa qosolka joojiyay. "Jooji iyada!" Wuxuu ku qayliyay halgamaagii weynaa. "Samee. Ama naagtaada gacmahayga ayaan ku dili doonaa!"
  
  Ninkii waynaa ayaa qayliyey, isagoo isku dayaya inuu xaggeeda u gurguurto isagoo gacmihiisu fidsan yahay. Mai ayaa ag istaagay. "Na soo raac," ayay tidhi. "Nagu soo biir. Naga caawi inaan baabi'iyo bahalkan."
  
  Cabbaar ayaa ninkii wajigiisa rajo ka muuqatay. Intuu il-duufay oo aad mooddo in culayskii adduunka garbihiisa laga qaaday.
  
  "Adiga raac iyaga, wayna dhiman doontaa," Boqorka dhiigga leh ayaa kufsaday.
  
  Mai ayaa madaxa ruxday. "Weli way dhimatay, nin yahow. Aargoosiga kaliya ee aad heli doontaa waa inaad i raacdo.
  
  Indhihiisu way barooranayeen. In cabbaar ah, Mai waxa uu u maleeyay in uu si dhab ah isula soo bixi doono iyada, laakiin markaas ayaa daruurihii shakigu soo laabteen oo araggiisii hoos u dhacay.
  
  "Ma awoodo. Inta ay nooshahay. Kaliya ma awoodo ".
  
  Mai wuu jeestay, isagoo halkaas jiifa kaga tagay. Waxay lahayd dagaallo iyada u gaar ah oo ay ku dagaalanto.
  
  Boqorkii Dhiiga badnaa ayaa u soo diray xabbad ay ku kala baxayso. "Orod, Mai Kitano. Dagaalkeygu waa la iclaaminayaa. Albaabkuna waa i sugaa.
  
  
  CUTUBKA Sagaalaad
  
  
  Gacmihii Boqorka Dhiiga ayaa u janjeeray dhanka mindida. Hubka ayaa marka hore bartii ku dhegay miiska hortiisa yaal. Indhihiisa ayuu u soo dhawaaday, isagoo eegaya daabkii dhiiggu qooyay. Immisa nafta ayuu mindidaan ku dhameeyay?
  
  Hal mar, maalin kasta, shan iyo labaatan sano. Ugu yaraan.
  
  Haddii kaliya la ilaaliyo halyeeyga, ixtiraamka iyo cabsida cusub.
  
  "Mucaarid u qalma oo kale," ayuu naftiisa ku yidhi. "Waa ceeb in aanan haysan waqti aan ku tijaabiyo mar kale." Cagaha ayuu u kacay, isagoo aayar aayar u rogaya mindidii, daabkeeduna uu ka turjumayo iftiinka markuu socday.
  
  "Laakin waqtigii aan wax ku qaban lahaa ayaa ku dhawaaday."
  
  Miiskii ayuu dhinac ka soo istaagay, oo naag timo madow leh oo kursi ku xidhan tahay. Waxay hore u lumisay xasilloonideeda. Wuu ka xumaaday in uu eego indhaheeda cascas, jidhkeeda oo ruxaya iyo dibnaha gariiraya.
  
  Boqorka Dhiiga leh ayaa gariiray. "Ha welwelin. Hadda waxaan haystaa qalabkii iigu horreeyay, inkasta oo aan seegay Kitano. Ninkaaga waa inuu keenaa qalabka labaad hadda. Haddii ay dhaafto, waad bixi doontaa.
  
  "Sidee-sidee kuugu aamini karnaa?"
  
  "Waxaan ahay nin sharaf leh. Sidan ayaan kaga badbaaday dhallinyaranimadaydii. Haddii sharaf la is weydiin lahaa..." Wuxuu tusay daab wasakhaysan. "Mar walba waxaa jiray dhiig badan."
  
  Pingi af-xidhan ayaa ka yimi shaashada kombayutarka. Wuu sii socday oo dhawr badhan ayuu taabtay. Wajigii taliyihiisii oo ka yimid Washington, DC ayaa u muuqday.
  
  "Waxaan joognaa boos, mudane. Bartilmaameedka wuxuu ku diyaar noqon doonaa toban daqiiqo gudahood."
  
  "Qalabka waa mudnaanta. Wax kasta oo kale ka sarreeya. Xusuusnow tan".
  
  "Mudane". Wajigii ayaa dib u dhaqaaqay si uu u muujiyo muuqaal sare. Waxay hoos u eegeen goobtii baarkinka, qashin badan oo ku dhawaaday in laga tago. Sawirka hadhuudhka ah ayaa muujiyay tuman ku wareegaya dhinaca sare ee shaashadda iyo Nissan buluug ah oo ku dhex socda laba albaab oo toos ah.
  
  "Cabsigaas iska saar. Wuxuu noqon karaa Booliska."
  
  "Waanu hubinay, mudane. Isagu waa tuman".
  
  Boqorka Dhiigyacabka ahi waxa uu dareemay cadho aayar ah oo ku dhex dhisanaysa. "Ka saar isaga. Mar kale i weyddii oo anna qoyskaagii oo nool ayaan aasi doonaa."
  
  Ninkani si fudud ayuu ugu shaqeeyay. Laakiin ninkani wuxuu ogaa waxa Dmitry Kovalenko awood u lahaa. Isaga oo aan wax kale odhan, ayuu ujeedo qaatay oo uu madaxa ka toogtay ninkii darbi-jiifka ahaa. Boqorka Dhiiga ayaa dhoola caddeeyey markii uu arkay bar madow oo bilaabaysa inay ku faafto aagga shubka ka samaysan.
  
  "Shan daqiiqo ayaa ka harsan ilaa calaamadda."
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa naagtii jaleecay. Dhowr bilood ayay marti u ahayd. Xaaska Xoghayaha Difaaca ma ahayn abaalmarin yar. Jonathan Gates wuxuu doonayey inuu lacag qaali ah ku bixiyo ammaankeeda.
  
  "Mudane, Gates wuu dhaafay waqtigiisii."
  
  Xaalad kasta oo kale, Boqorka Dhiiga badan ayaa hadda isticmaali lahaa mindidiisa. Hakad la'aan Laakiin aaladda labaad waxay muhiim u ahayd qorshayaashiisa, in kasta oo aanay daruuri ahayn. Waxa uu soo qaaday taleefoonkii dayax-gacmeedka ee kombayutarka ag yaaley oo uu lambar garaacay.
  
  Waxaan dhegaystay giraanta iyo giraanta. "Ninkaagu uma eka in uu dan ka leeyahay badbaadadaada, Mrs. Gates." Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa bushimihiisii ku duuduubay wax u eg dhoola cadeyn. "Mise laga yaabaa inuu mar hore ku beddelay, hmm? Siyaasiyiintan Maraykanka ah..."
  
  Dhagsi baa dhacay, codkii oo cabsanayana ugu dambayntii wuu jawaabay. "Haa?"
  
  "Waxaan rajeynayaa inaad u dhowdahay oo aad haysato qalabka, saaxiibkay. Hadii kale..."
  
  Codka wasiirka gaashaandhiga ayaa aad loo adkeeyay. "Maraykanku uma hogaansamo kuwa daalimiinta ah," ayuu yidhi, erayadaasna waxay si cad u qiimeeyeen qalbigiisa iyo naftiisa. "Dalabyadaada lama fulin doono."
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa wuxuu ka fikiray Albaabada Naarta iyo waxa ka shisheeya. "Markaa dhegayso xaaskaagu oo silic ku dhimanaysa, Gates. Uma baahni qalab labaad meesha aan u socdo.
  
  Isaga oo hubinaya in kanaalka uu furnaa, Boqorka Dhiiga leh ayaa kor u qaaday mindidii oo bilaabay inuu fuliyo khiyaali kasta oo dil ah.
  
  
  CUTUBKA TOBAN
  
  
  Hayden Jay ayaa ka fogaatay kombuyuutarkeeda markii uu soo dhacay telefoonkeeda gacanta. Ben iyo Karin waxay ku mashquulsanaayeen soo noolaynta safarada badda ee Captain Cook, iyo gaar ahaan kuwa khuseeya jasiiradaha Hawaii. Cook, in kasta oo loo yaqaan sahamiye caan ah, haddana wuxuu ahaa nin karti badan, waxay u muuqatay. Waxa kale oo uu ahaa badmaaxiye caan ah iyo sawir-qaade heersare ah. Ninka wax walba sameeyay, waxa uu duubay dhulal laga soo bilaabo New Zealand ilaa Hawaii, waxaana aad loogu yaqaanay inuu markii ugu horeysay ka degay Hawaii, halkaasoo uu u bixiyay jasiiradaha Sandwich. Taalladan ayaa weli taagan magaalada Waimea, ee Kauai, iyadoo marag u ah meeshii uu markii ugu horreysay la kulmay 1778-kii.
  
  Hayden way dib u noqotay markii ay aragtay in qofka soo wacay uu yahay madaxeeda Jonathan Gates.
  
  "Haa Mudane?"
  
  Neefsashada goos-gooska ah oo kaliya ayaa laga maqli karayay dhinaca kale. Dariishada ayay tagtay. "Ma i maqli kartaa? Mudane?"
  
  Ma aysan hadlin tan iyo markii uu afka ku canaantay. Hayden waxa uu dareemay shaki yar.
  
  Ugu dambayntii waa la maqlay codkii Gates. Way dileen. Caqligaas ayaa dilay.
  
  Hayden ayaa daaqadda ka eegay, waxba ma arag. "Maxay sameeyeen?"
  
  Gadaasheeda, Ben iyo Karin way soo jeesteen, iyagoo ka naxsan codkeeda.
  
  "Waxay iga qaadeen xaaskayga Hayden. Bilood ka hor. Xalayna way dileen. Sababtoo ah ma qaadan doono amarkooda."
  
  "Maya. Ma awoodin-"
  
  "Haa". Codka Gates ayaa dillaacay markii uu ku degdegay adrenaline ee whiskey-ku si cad u bilaabay inuu kala tago. "Taasi ma ahan mid aad ka walaacsan tahay, Jay, xaaskeyga. Anigu waligey waxaan ahay wadani, sidaas darteed Madaxweynuhu saacado gudahood ayuu ku ogaaday afduubkeeda. waan joogaa..." wuu aamusay. "Waddani".
  
  Hayden si dirqi ah ayuu u garanayay waxa uu odhanayo. "Maxaad hadda ii sheegtaa?"
  
  "Si aan u sharaxo tallaabooyinkayga xiga."
  
  "Maya!" Hayden wuu qeyliyay, isagoo ku garaacay daaqadda cabsi lama filaan ah. "Ma samayn kartid tan! Fadlan!"
  
  "Nasso. Uma jeedo inaan is dilo. Marka hore waxaan kaa caawin doonaa aargoosiga Sarah. Yaab, miyaanay ahayn?
  
  "Waa maxay?"
  
  "Hadda waxaan ogahay sida Matt Drake dareemayo."
  
  Hayden ayaa indhaheeda isku xidhay, laakiin ilmadu wali wejigeeda ayaa ka soo degtay. Xusuustii Kennedy ayaa mar hore ka luntay adduunka, wadnaha, oo mar dab ka buuxo, hadda wuxuu isu beddelay habeen weligeed ah.
  
  "Maxaad hadda ii sheegtaa?" Hayden ayaa ugu dambayn ku celiyay.
  
  "Si aad u sharaxdo." Gates wuu aamusay, ka dibna wuxuu yidhi, "Ed Boudreau wuxuu leeyahay walaasheed yar. Faahfaahinta waan idiin soo gudbinayaa Samee-"
  
  Hayden aad buu u naxay oo waxay hadalka ka dhex dhigtay xoghayihii ka hor intuusan sii wadin. "Ma hubtaa?"
  
  "Samee wax walba oo aad awoodo si aad u dhammeysato baaskan."
  
  Khadka ayaa dhintay. Hayden waxay maqashay iimaylka telefoonkeeda. Iyada oo aan joogsan, si lama filaan ah ayay u leexatay oo qolka ka baxday, iyada oo iska indha tirtay werwerka ka muuqda Ben Blake iyo walaashii. Waxay u soo gudubtay armaajo yar oo Kinimaki oo waxay heshay isagoo diyaarinaya digaag leh maraqa chorizo .
  
  "Aaway Alicia?"
  
  "Shalay baaskeeda waa lagala noqday." Erayadii Hawaa ee waynaa waa la qalloociyey.
  
  Hayden wuu soo dhawaaday. "Ha noqon doqon nacas ah. Labadeenaba waan ognahay in aysan u baahnayn baas. Marka, aaway Alicia?
  
  Kinimaki indhuhu way kala baxeen, isaga oo eegaya taarikada. "Hmm, hal daqiiqo. waan helayaa iyada. Maya, aad bay u fahansan tahay taas. waan yeeli doonaa-"
  
  "Kaliya u wac." Hayden markii ay ereyadaas tidhiba caloosheeda ayaa isku dhegtay, madaw ayaa nafta dabooshay. "U sheeg inay la xiriirto Drake. Wuu helay wixii uu waydiistay. Waxaan dhaawac u geysaneynaa qof aan waxba galabsan si aan xog u helno."
  
  "Walaashay Boudreau?" Kinimaka wuxuu u muuqday mid ka af badan sidii caadiga ahayd. "Runtii mid ma leeyahay? Gatesna wuu saxiixay?"
  
  "Adiga sidoo kale," Hayden ayaa indhaheeda ka tirtirtay, "haddii qof uun jirdilo oo dilo xaaskaaga."
  
  Kinimaka si aamusan ayaa tan u dheefshiiday. "Tanina waxay u oggolaanaysaa CIA inay sidaas oo kale ku samayso muwaadin Maraykan ah?"
  
  "Taasi waa hadda," Hayden ayaa yidhi. "Waxaan ku jirnaa dagaal."
  
  
  CUTUBKA KOWAAD
  
  
  Matt Drake wuxuu ku bilaabay waxyaabo qaali ah. Dhalada Johnnie Walker Black waxay ahayd martiqaad oo uma ekayn mid aad u xishood badan.
  
  Waxaa laga yaabaa in wax ka fiican ay si dhakhso ah u bedeli karaan xusuusta wejigeeda? Markan, riyadiisa, run ahaantii ma u badbaadin doonaa sidii uu mar walba u ballanqaaday?
  
  Baadhitaankii ayaa sii socday.
  
  Wiskigu waa gubtay. Isla markiiba muraayaddii ayuu ka miiray. Haddana wuu buuxiyey. Waxa uu u halgamay in uu xoogga saaro. Waxa uu ahaa nin caawiya dadka kale, kasbaday kalsoonidooda, u taagan in la xisaabtamo oo aan cidna ka yeelin.
  
  Laakiin wuu ku guuldareystay Kennedy Moore. Taas ka hor, wuxuu ku guuldareystay Alison. Oo wuxuu ku guuldareystay ilmahooda uurka ku jira, ilmo dhintay ka hor inta uusan xitaa helin fursad uu ku noolaado.
  
  Johnnie Walker, sida dhalo kasta oo kale oo uu hore isugu dayay, ayaa quus ka dhigay. Wuu ogaa in tani dhici doonto. Wuxuu rabay inuu wax yeelo. Wuxuu damcay inuu nafta cad cad ka gooyo.
  
  Xanuunku wuxuu ahaa towbad keen.
  
  Daaqada ayuu ka eegay. Dib bay u fiirsatay, madhan, aan la arki karin oo aan shucuur lahayn - madow wasakhaysan, isaga oo kale. Cusbooneysii May iyo Alicia waxay noqdeen kuwo naadir ah. Wicitaannada ka imanaya asxaabtiisa SAS ayaa sii waday inay ku yimaadaan waqtigii loogu talagalay.
  
  Boqorka Dhiiga badan ayaa dilay Ben waalidkii maalmo ka hor. Waxay ahaayeen ammaan. Weligood ma ogaan khatarta, Ben waligiis ma ogaan doono sida ay ugu dhow yihiin inay noqdaan dhibanayaasha vendetta King's Dhiigga.
  
  Wakiiladii CIA-da ee waardiyeynayay Blakes-na ma garanayn. SAS uma baahnid aqoonsi ama dhabarka ka talaabsato. Si fudud ayay hawshii u dhameeyeen oo ay u sii gudbeen tii ku xigtay.
  
  Laxan xamaasad leh ayaa billaabay. Heestu waxay u dhaqaaqday sidii ay u qurux badnayd - 'My Immortal' ee Evanescence - waxayna xasuusisay wax kasta oo uu waligiis waayay.
  
  Waxay ahayd dhawaaqiisii. Isaga oo yara jahawareersan ayuu go"a ku dul wareegay, balse ugu dambayntii waxa uu la dhacay telifoonka.
  
  "Haa?"
  
  "Kani waa Hayden, Matt."
  
  In yar oo toosan ayuu u fadhiistay. Hayden wuu ka warqabay ka faa'iidooyinkiisii dhawaa laakiin wuxuu doortay inuu iska indhatiro. Alicia waxay ahayd xiriirkooda. "Maxaa dhacay? Ben-?" Xitaa wuu isu keeni waayay inuu erayadaas yidhaahdo.
  
  "Waa caadi. Waan fiicanahay. Laakiin waxbaa dhacay".
  
  "Ma heshay Kovalenko?" Dulqaad la'aantu waxay gooysaa khamriga khamriga ah sida iftiinka iftiinka.
  
  "Maya, weli. Laakiin Ed Boudreaux wuxuu leeyahay walaashii. Waxaanan ku helnay fasax inaan halkan ku keeno."
  
  Drake wuu fadhiistay, isaga oo illoobay wiskigii. Nacaybka iyo naarta ayaa qalbigiisa kaga gubtay laba calaamadood. "Waan garanayaa sida saxda ah waxaan sameeyo."
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Hayden waxay ku dhiiratay waxa soo socda. Shaqadeeda CIA oo dhan umay diyaarin xaaladan. Waxaa la dilay xaaska wasiirka gaashaandhigga. Argagixiso caalami ah oo afduub ahaan u haysta tiro aan la garanayn oo ka tirsan qaraabada dadka awoodda leh.
  
  Dawladdu ma garanaysaa aqoonsiga qof kasta oo ku lug leh? Marna. Laakiin waxaad noqon kartaa mid aad u xun inay garanayaan wax badan oo ka badan sidii ay weligood u oggolaan.
  
  Waxay u muuqatay mid aad u fudud markii ugu horreysay ee ay isdiiwaangeliso. Waxaa laga yaabaa in arrimuhu ay fududaayeen wakhtigaas, ka hor Sebtembar 11. Waxaa laga yaabaa in waagii aabaheed, James Jay, wakiilka halyeeyga ah ee ay rabtay inay ku daydaan, arrimuhu waxay ahaayeen madow iyo caddaan.
  
  Oo aan naxariis lahayn.
  
  Waxay ahayd gees af leh. Dagaalka lagula jiro Boqorka Dhiiga ayaa lagu dagaalamay heerar kala duwan, laakiin keeda ayaa laga yaabaa inay weli caddeyso inuu yahay kii ugu cabsida badnaa uguna guulaysta.
  
  Shakhsiyaadka kala gedisan ee dadka dhinaceeda joogay ayaa faa"iido siiyey. Gates ayaa tan ogaaday marka hore. Taasi waa sababta uu ugu oggolaaday inay baaritaankooda ku sameeyaan sirta ku xeeran Saddex Xagalka Bermuda. Gates wuu ka caqli badnaa sidii ay waligeed moodaysay inuu yahay. Isla markiiba wuxuu arkay faa'iidada ay bixiyeen shakhsiyaadka isbarbardhiga ah sida Matt Drake, Ben Blake, May Kitano iyo Alicia Miles. Wuxuu arkay awooda kooxdeeda. Markaasuu isu keenay dhammaantood.
  
  dhalaalaya.
  
  Kooxda mustaqbalka?
  
  Hadda ninkii wax walba waayay wuxuu rabay in cadaaladda la horkeeno ninkii sida xun u dilay xaaskiisa.
  
  Hayden wuxuu u soo dhawaaday qolka Boudreaux. Calooshood u shaqeystihii si caajis ah ayuu ugu eegay gacmihiisa isku laabma.
  
  "Ma ku caawin karaa, Wakiil Jay?"
  
  Hayden waligeed ma cafin lahayd nafteeda haddaanay mar danbe isku dayin. "Noo sheeg goobta Kovalenko, Boudreau. Kaliya iska bixi way dhammaan doontaa." Gacmaha ayay kala bixisay. "Waxaan ula jeedaa, ma aha sida uu adiga kaa dhiibo."
  
  "Malaha wuu garanayaa." Boudreau wuu jeestay oo ka siibtay sariirtii. "Malaha ma oga. Waxaa laga yaabaa inay goor hore tahay in la sheego, huh?"
  
  "Maxay yihiin qorshihiisa? Waa maxay Albaabkan naarta?
  
  "Haddii aan ogaan lahaa..." Wejiga Boudreau waxa ka muuqday dhoola cadeynta libaax badeed.
  
  "Runtii waad sameyneysaa." Hayden waxa uu ahaa arrin aad u muhiim ah. "Waxaan ku siinayaa fursadan ugu dambeysay."
  
  "Fursada ugu dambeysay? ma i tooganaysaa? CIA ugu dambeyntii ma xaqiiqsatay dembiyada madow ee ay tahay inay galaan si ay ugu sii jiraan ciyaarta?
  
  Hayden wuu gaabsaday. "Waxa jira wakhti iyo meel tan."
  
  "Xaqiiqdii. Waxaan magacaabi karayey dhowr meelood." Boudreau wuu ku majaajilooday, waalli ka dhex ifaysa buufinta candhuufta. "Ma jirto wax aad igu samayn karto, Wakiilka Jay, taas oo iga dhigi karta inaan khiyaamo qof awood u leh sida Boqorka Dhiiga."
  
  "Hagaag..." Hayden ayaa isku qasbay inuu dhoola cadeeyo. "Taasi waa waxa naga fikiray, Ed." Waxay ku dartay farxad codkeeda. "Halkan waxba kuma haysatid nin yahow. Waxba. Haddana ma daadin doontid. Halkaas ayaad fadhiisanaysaa, adiga oo iska luminaya, oo si farxad leh u aqbalaya gunaanadka. Sida baas dhammaystiran. Sida qof khasaaray. Sida gabal wasaq koonfureed ah." Hayden wuxuu siiyay wax walba.
  
  Boudreaux afkiisu wuxuu sameeyay khad cad oo kacsan.
  
  "Waxaa tahay nin quustay. Quursi allabaryo. Aan awood lahayn."
  
  Boudreau wuxuu u dhaqaaqay dhankeeda.
  
  Hayden ayaa wejigeeda ku cadaadisay baararka, iyada oo ku majaajilootay. "Dick fucking ah."
  
  Boudreau feer ayay tuurtay, laakiin Hayden si degdeg ah ayay dib ugu guratay, iyada oo wali nafteeda ku qasabtay in ay dhoola cadayso. Dhawaaqa feerka ee birta ku garaacaya waxa ay la mid tahay dharbaaxo qoyan oo wejiga ka dhacay.
  
  "Marka waxaan is weydiinnay. Maxaa ka dhigaya nin adiga oo kale ah, askari, inuu noqdo xubin daciif ah?
  
  Hadda Boudreau wuxuu ku eegay indho si tartiib ah u fahmaya.
  
  "Waa intaas". Hayden wuu ku dayday. "Halkaas waad gaadhay, saw maaha? Magaceedu waa Maria, sax?"
  
  Boudreau wuxuu xidhay baararka cadho aan la sheegi karin.
  
  Waxay noqotay Hayden inuu dhoola cadeeyo. "Sidaan horeba u idhi. Aan awood lahayn."
  
  Way ka jeesatay. Miraha waa la beeray. Waxay ku saabsan tahay xawaaraha iyo naxariista. Ed Boudreau waligiis kuma dillaaceen xaaladaha caadiga ah. Laakiin hadda...
  
  Kinimaka ayaa soo rogay TV-gii, oo ay ku xireen kursi si uu u arko calooshood u shaqeystayaal. Welwelka ku jiray codka ninka ayaa ahaa mid iska cad, inkastoo uu isku dayay inuu qariyo.
  
  "Waa maxay jahannamada aad dadka isku deyaysaan inaad ka baxdo?"
  
  "I wad daawashada, khayaali." Hayden ayaa codkeeda ka dhawaajisay in aanay dan ka lahayn. Kinimaka ayaa shiday TV-ga.
  
  Boudreaux indhihii way kala baxeen. "Maya," ayuu si aamusan u yidhi isagoo bushimihiisa oo keliya wata. "Ah maya".
  
  Hayden ayaa indhahiisa kula kulmay dhoola cadeyn buuxda oo la aamini karo. "Waxaan ku jirnaa dagaal, Boudreau. Wali ma rabto inaad hadasho? Dooro lifaaq fucking ah."
  
  
  ***
  
  
  Matt Drake waxa uu hubiyay in kaamiradu ay si amaan ah ugu jirto booska ka hor inta aanu gelin faamka. Bac-madow ayaa wejigiisa hoos loo dhigay si ka badan sidii uu u ekaan lahaa, laakiin jaakadda xabadda celinaysa ee uu xidhnaa iyo hubkii uu sitay ayaa si buuxda u caddeeyey halista xaaladda gabadha.
  
  Inantu indhihii waxay ahaayeen balli quus iyo cabsi. Wax fikrad ah may lahayn waxay samaysay. Ma garanayo sababta ay ugu baahan yihiin. Ma garan wayday waxa uu walaalkeed nolol u qabtay.
  
  Maria Fedak waxay ahayd mid aan waxba galabsan, Drake wuxuu u maleynayay, haddii qof uu yahay mid aan waxba galabsan maalmahan. Si kedis ah baa loo qabsaday, oo ay nasiib-darro ku qabsatay shabagga adduunka oo dhan ku faafay, kaas oo ku foodhyay oo dhimasho, qalbi-xumo iyo nacayb la dhacay.
  
  Drake ayaa ag istaagtay, isagoo midi gacanta midig ku sita, kan kalena si khafiif ah ugu tiirsan qoriga. Wax hadda ka dambeeya isaga waxba uma ay lahayn inay iyadu waxba galabsan. Waxay ahayd aargudasho, ma yara. Nolol nololeed.
  
  Dulqaad buu u sugay.
  
  
  ***
  
  
  "Maria Fedak," Hayden ayaa yidhi. "Iyadu waa walaashaa, guursatay, Mr. Boudreau. Walaashaa ilowdey Mudane Mercenary. Walaashaa waa argagaxday, Mudane Killer. Iyadu ma garanayso qofka walaalkeed yahay ama waxa uu sameeyo si joogto ah. Laakiin runtii way ku garanaysaa. Waxay garanaysaa walaal jacayl oo sannadkii hal ama laba jeer ku soo booqda sheekooyin been abuur ah iyo hadiyado maskaxeed oo carruurteeda. Bal ii sheeg Ed, ma doonaysaa inay hooyo la'aan ku koraan?
  
  Boudreaux indhihiisu way bararsanayeen. Cabsidiisa qaawan aad bay u xoog badnayd oo Hayden runtii wuu u naxariistay. Laakiin hadda ma ahayn waqtigii. Nolosha walaashiis runtii waxay ahayd mid isku dheelitiran. Taasi waa sababta ay u doorteen Matt Drake, mid, inuu martigeliyo.
  
  "Maria". Hadalkii ayaa ka soo baxay isaga oo naxariis badan oo quus ah.
  
  
  ***
  
  
  Drake si dhib ah ayuu u arki karaa gabadha cabsan. Wuxuu arkay Kennedy oo dhintay oo gacmihiisa ku jira. Wuxuu arkay Ben gacmihiisii oo dhiig leh. Wuxuu arkay Harrison wajigiisa dambiile.
  
  Laakiin inta badan wuxuu arkay Kovalenko. Boqorka dhiigga, maskaxdii, waa nin aad u madhan oo aan dareen lahayn oo aanu wax kale noqon karin oo aan ahayn meyd dib loo soo nooleeyey. Zombie Wuxuu arkay ninka wejigiisa, wuxuuna damcay inuu nolosha ku ceejiyo wax kasta oo ku xeeran.
  
  Gacmihiisu waxa uu soo taagay inantii oo uu dhuunta ka xidhay.
  
  
  ***
  
  
  Hayden ayaa indhaha ku dhuftay kormeeraha. Drake wax buu ku degdegi jiray. Boudreau si dhib leh uma helin waqti uu ku soo laabto. Kinimaka ayaa u soo dhaqaaqday dhankeeda, had iyo jeer dhexdhexaadiyaha naxariista leh, laakiin Alicia Miles ayaa dib u soo jiidatay.
  
  "Maya, nin weyn. Caqliyadan ha dhididsan. Waxba gacantooda kuma hayaan geeri mooyee.
  
  Hayden waxay nafteeda ku qasabtay inay Boudreaux ku caydo sidii ay u xasuusatay inuu ku caayayo markii uu amray in raggeeda la dilo.
  
  "Ma waxaad dooneysaa inaad qeyliso, Ed, mise waxaad dooneysaa inaad ogaato sida loogu sameeyo sushi gudaha UK?"
  
  Boudreaux wuxuu ku eegay fiirsi dil ah. Qadar khafiif ah oo candhuuf ah ayaa ka soo dareertay geesta afkiisa. Shucuurtiisa ayaa ka sii roonaanaysay, si la mid ah markii uu dareemay in gacan ku dhiigle uu ku dhow yahay. Hayden ma rabin inuu iska xidho iyada.
  
  Alicia waxay horeba ugu dhawaa baararka. "Waxaad amartay in la dilo saaxiibkay. Waa inaad ku faraxsan tahay inuu Drake samaynayo laashka ee ma aha aniga. Waxaan ka dhigi lahaa qaniinyadaas inay xanuunsato laba jeer inta ay dheer tahay."
  
  Boudreau midba midka kale ayuu ka eegay. "Labadiinba waxa fiican inaad hubisaan inaanan weligay halkan ka bixin. Waxaan ku dhaaranayaa inaan labadiina cad cad u kala gooyn doono.
  
  "Keydi." Hayden wuxuu daawaday sida Drake uu qoorta u tuujiyay Maria Fedak. "Waqti badan ma haysato."
  
  Boudreau wuxuu ahaa nin adag, wajigiisuna wuu xidhnaa. "CIA dhib uma geysan doonto walaashay. Waa muwaadin Maraykan ah."
  
  Hadda Hayden waxa uu si dhab ah u rumaysnaa in aanu ninka waalan runtii helin. "I dhegayso, baas yahow waalan," ayay ku quudhsatay. "Waxaan ku jirnaa dagaal. Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa Maraykanka ku laayay dhulka Maraykanka. Wuxuu afduubtay daraasiin. daraasiin.Wuxuu rabaa in uu dalkan u qabto madax furasho. Adiga iyo walaashaa uraysa waxba kama uu hayo!
  
  Alicia ayaa dhegteeda wax ku muquunisay. Hayden wuxuu maqlay tilmaamaha. Kinimaka ayaa sidaas oo kale sameeyay.
  
  Sidoo kale Drake.
  
  Intuu naagtii luqunteeda ka sii daayay, qorigiina godkii ayuu kala soo baxay.
  
  Hayden aad bay ilkaheeda u xajisay taasoo keentay in neerfayaasha ku xeeran madaxeeda ay qayliyaan. Dareenka caloosheeda ayaa ku dhawaaday inay qayliso oo u sheegto inuu joojiyo. Feejignaanteeda ilbiriqsi ayaa mugdi gashay, laakiin ka dib tababarkeedii ayaa soo galay, iyada oo u sheegaysa in tani ay tahay fursadda ugu wanaagsan ee ay ku heli karaan Kovalenko.
  
  Hal nolol si loo badbaadiyo boqolaal ama ka badan.
  
  Boudreau waxa uu wajigeeda ka dareemay ciyaarta shucuurta,waxana uu si lama filaan ah isugu arkay baararka,isaga oo ku qancay,gacanta u fidiyay oo qaylinaya.
  
  "Ha samayn taas. Ha ku dhiiran inaad sidaan ku samayso walaashay iga yar!"
  
  Wejiga Hayden wuxuu ahaa maaskaro dhagax ah. "Fursada ugu dambeysay, dilaa."
  
  "Boqorka dhiigga leh waa ruux. Dhammaan waan ogahay, waxay noqon kartaa herring cas. Waxa uu jecel yahay noocaan oo kale."
  
  "Waan fahmay. na tijaabi".
  
  Laakiin Boudreau wuxuu ahaa calooshood u shaqeystayaal muddo aad u dheer, dilaa muddo aad u dheer. Oo nacaybka uu u qabo dadka madaxda ah ayaa indhatiray xukunkiisa. "Naarta gal, qaniinyo."
  
  Wadnuhu Hayden waa quusay, laakiin waxay taabatay muraayada makarafoonka ee cududeeda. "Toog iyada."
  
  Drake ayaa kor u qaaday qoriga oo ku cadaaday madaxeeda. Fartiisa ayaa ku riixday keebka.
  
  Boudreaux wuxuu ku qayliyay cabsi. "Maya! Boqorka dhiigga leh ee gudaha soo galay-"
  
  Drake ha u ogolaado in dhawaqa xun ee rasaasta uu baabi'iyo dhammaan dhawaaqyada kale. Wuxuu daawaday iyadoo dhiig laga soo daadiyay dhinaca madaxa Maria Fedak.
  
  "Waqooyi Oahu!" Boudreaux wuu dhamaaday. "Xanshaddiisa ugu weyn ayaa jirta..." Hadalkiisii ayaa ka soo baxay markii uu dhulka ku dhacay, isaga oo daawanaya walaashii oo dhimatay oo ku dul dhacday kursiga oo eegaysa gidaarka dhiiggu daadsan yahay ee gadaasheeda. Wuxu eegay isagoo naxsan marka uu sawirka balaaclava-ku soo dhawaaday shaashada ilaa uu ka buuxsamay gabi ahaanba. Kadibna wajigiisii ayuu iska siibay.
  
  Matt Drake wejigiisu wuxuu ahaa mid qabow, fogaan, weji xukun-fuliye oo jeclaa shaqadiisa.
  
  Hayden wuu gariiray.
  
  
  CUTUBKA SADDEXAAD IYO 13
  
  
  Matt Drake ayaa ka soo baxay tagsigii oo indhaha isku qabtay si uu u darso dhismaha dheer ee hortiisa ku soo wajahan. Gray iyo qoraal-la'aan, waxay ahayd daboolka ugu habboon ee hawlgalka qarsoon ee CIA. Wakiilada maxaliga ahi waxay ku qasbanaadeen inay galaan garaashka dhulka hoostiisa mara, iyagoo dhex mara dhawr lakab oo ammaan ah. Qof kasta oo kale, ha ahaado wakiil ama rayid, waxay ka soo galeen albaabka hore, iyagoo si ula kac ah isu muujinaya bartilmaameed sahlan.
  
  Intuu si qoto dheer u neefsaday, miyir-qab buu ku dhawaaday markii ugu horreysay inta uu xasuusan karo, wuxuuna riixay albaabkii hal qof ee rogrogi lahaa. Ugu yaraan rakibaaddani waxay u muuqatay inay ammaankeeda si dhab ah u qaadanayso. Waxa hortiisa yiil miis fudud, oo ay fadhiyeen nus darsin rag ah oo aad mooddo. Shaki kuma jiro in qaar kale oo badan ay daawanayeen.
  
  Waxa uu dul maray sagxaddii saqafka ahayd ee qurxiyey. "Hayden Jay wuxuu sugayaa inuu ila kulmo."
  
  "Magacaa?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Muuqalkii waardiyaha ayaa yara lulay.
  
  "Xaqiiqdii".
  
  Ninku waxa uu siiyey muuqaal uu qofku isticmaali karo marka uu arko qof caan ah ama maxbuus ah. Kadibna wuu wacay. Ilbiriqsi ka dib, wuxuu Drake u galbiyay wiish akhlaaq leh. Furihii ayuu galiyay oo badhanka riixay.
  
  Drake wuxuu dareemay wiishku inuu kor u duulayo, sidii isagoo barkin hawo saaran yahay. Waxa uu go'aansaday in aanu aad uga fikirin waxa dhici doona, waxa uu u daayay dhacdooyinku in ay is daryeelaan. Markii albaabkii laga furay, wuxuu ka horyimid marinkii.
  
  Dhamaadkii wadadu waxay istaageen guddigii si ay u salaamaan.
  
  Ben Blake iyo walaashiis Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles waxay istaagtay meel dambe. Ma uusan arkin May, laakiin markaas runtii ma uusan filaneynin sidoo kale.
  
  Meeshu way khaldanayd in kastoo. Tani waxay ahayd inay ku jirto Kennedy. Dhammaantood waxay u ekaayeen qariib la'aanteed. Wiishkii ayuu ka soo baxay oo isku dayay in uu xasuusto in ay u badan tahay in ay sidaas dareemayeen. Laakin habeen walba ma sariirta ayay seexdeen, iyagoo indhaheeda ka eegaya, iyagoo la yaabban sababta Drake uu u joogi waayay si uu u badbaadiyo?
  
  Ben ayaa markaa hor istaagay isaga iyo Drake, isaga oo aan waxba sheegin, wuxuu u jiiday wiilka yar ee gacmihiisa. Karin ayaa si qurux badan ugu dhoola cadaysay garabka walaalkeed, Hayden waxa uu u soo gudbay si uu gacanta u saaro garabka.
  
  "Waan ku xiisay".
  
  Si quus ah ayuu u qabsaday. "Mahadsanid".
  
  "Ma aha inaad keligaa noqoto," Ben ayaa yidhi.
  
  Drake ayaa qaaday tillaabo dib u dhac ah. "Fiiri," ayuu yidhi, "waa muhiim in hal shay la toosiyo. Waxaan ahay qof isbedelay. Mar dambe iguma tiirsanaan kartid, gaar ahaan adiga, Ben. Haddii aad tan fahantaan, dhammaantiin, markaas waxaa jirta fursad aan ku wada shaqeyn karno."
  
  "Adiga ma ahayn-" Ben si toos ah ayuu u aaday dhibka, sida uu Drake u ogaa inuu sameyn doono. Karin, la yaab leh, waxay ahayd gacanta caqliga. Way qabsatay oo dhinac u jiiday, iyadoo Drake uga tagtay waddo cad oo xafiiska gadaashooda.
  
  Wuu dhex maray iyagii, isagoo madaxa u lulaya Kinimaka oo jidka ku sii socda. Alicia Miles waxay ku eegtay indho culus. Waxa kale oo ay soo gaadhay in ay wayday qof ay jeclayd.
  
  Drake wuu istaagay. "Weli ma dhammaan, Alicia, sinaba. Waa in meesha laga saaro baaskaas. Haddii kale, waxa laga yaabaa inuu dunida ku gubo dhulka."
  
  "Kovalenko wuxuu dhiman doonaa isagoo qaylinaya."
  
  "Haleeluuya".
  
  Drake ayaa soo ag martay qolka. Laba kombuyuutar oo waaweyn ayaa midigtiisa fadhiistay, darawallada adagi way xiiqsan yihiin oo gujinayaan markay baadhayaan oo xogta ku shubayaan. Horteeda waxaa yiil daaqado dabaq ah oo aan xabadu karin oo kor u dhaafeysa xeebta Miami. Si lama filaan ah ayaa waxaa ku dhacay sawirka Wells isagoo iska dhigaya inuu yahay qof qalloocan oo waydiinaya baaxadda toogte si uu u arko meydadka madoobay ee hoos ku yaal.
  
  Fikirkaas ayaa ku kalifay inuu fikiro. Waxay ahayd markii ugu horreysay ee uu si wadajir ah uga fikiro Welles tan iyo markii Kennedy la dilay. Wells wuxuu u dhintay geeri naxdin leh oo ku timid Alicia ama May. Kuwee ayuu garan waayay, sababtana ma uu garanayn.
  
  Wuxuu maqlay kuwa kale oo raacaya. "Sidaa darteed..." Wuxuu diiradda saaray aragtida. "Goorma ayaan aadeynaa Hawaii?"
  
  "Subaxdii," Hayden ayaa yidhi. "In badan oo ka mid ah hantidayada ayaa hadda ku urursan Oahu. Waxaan sidoo kale hubineynaa jasiiradaha kale sababtoo ah waxaa la og yahay in Kovalenko uu leeyahay in ka badan hal beer. Dabcan, hadda waxaa sidoo kale la og yahay in uu yahay khabiir ku takhasusay khiyaanada, sidaas darteed waxaan sii wadeynaa raadinta hoggaamiyeyaasha kale ee gobollada kala duwan ee adduunka. "
  
  "Hagaag. Waxaan xusuustaa tixraacyada Captain Cook, Madaxa Dheeman iyo Albaabka Jahannamo. Tani ma waxa aad hiigsanaysay?
  
  Ben wuu qaatay. "Si aad u qurux badan, haa. Laakiin Cook wuxuu ku degay Kauai, maaha Oahu. Isaga-" Hal-ku-dheggu wuxuu ku dhammaaday si lama filaan ah. "Hmm, si kooban. Ma aanan helin wax aan caadi ahayn. nabad gelyo."
  
  "Ma jiraan xiriir toos ah oo ka dhexeeya Cook iyo Diamond Head?"
  
  "Waan ka shaqaynaynaa". Karin ayaa inyar difaacday.
  
  "Laakiin wuxuu ku dhashay Yorkshire," Ben ayaa raaciyay, isagoo tijaabinaya caqabadda cusub ee Drake. "Waad ogtahay, Dhulka Ilaah."
  
  Waxay u muuqatay in Drake aanu xitaa maqlin waxa saaxiibkiis sheegayo. "Intee in le'eg ayuu ku qaatay Hawaii?"
  
  "Bilo," Karin ayaa tiri. "Ugu yaraan laba jeer ayuu halkaas ku laabtay."
  
  Waxaa laga yaabaa inuu markaas booqday jasiirad kasta. Waxa ay tahay inaad sameyso waa inaad hubiso diiwaankiisa, ma aha inaad hubiso taariikhdiisa ama waxqabadkiisa. Waxaan u baahanahay inaan ogaano waxyaabaha uusan caan ku ahayn."
  
  "Tani waa..." Karin ayaa aamustay. "Xaqiiqdii macno ayay samaynaysaa."
  
  Ben waxba ma odhan. Karin ma dhamayn. "Waxa aan ognahay waa tan: ilaaha Hawaiian ee dabka, hillaaca iyo foolkaanaha waa haweeney la yiraahdo Pele. Iyadu waxay caan ku tahay sheekooyin qadiimi ah oo badan oo Hawaii ah. Gurigeeda ayaa la sheegay inuu ku yaal dusha sare mid ka mid ah foolkaanooyinka ugu firfircoon adduunka, laakiin wuxuu ku yaal Jasiiradda Big Island, maaha Oahu."
  
  "Tani waa dhan?" Drake ayaa si kooban u waydiiyay.
  
  "Maya. Iyadoo sheekooyinka intooda badani ay ku saabsan yihiin walaalaheed, halyeeyada qaar ayaa ka sheekeeya albaabka Pele. Iridu waxay u kacdaa dab, iyo wadnaha volcano-kaasu ma kuu eg yahay Jahannamo?
  
  "Waxaa laga yaabaa in tani ay tahay tusaale," Kinimaka ayaa yiri isaga oo aan fekerin, ka dibna wuu guduuday. "Hagaag, way noqon kartaa. Waad ogtahay..."
  
  Alicia ayaa ugu horeysay ee qoslisa. "Ilaah baa mahad leh ugu yaraan qof kale wuxuu leeyahay dareen kaftan." Way quursatay, ka dibna waxay ku dartay, "Maya wax dembi ah," cod ay ku muujisay in aanay dan ka lahayn sida ay dadku ula dhaqmaan iyada.
  
  "Albaabkii Pele wuxuu noqon karaa mid faa'iido leh," Drake ayaa yidhi. "Sii wad shaqada wanaagsan. Aroortii ayaan is aragnaa".
  
  "Miyaanad joogin?" Ben wuu ka hadlay, isagoo si cad u rajaynaya inuu heli doono fursad uu kula hadlo saaxiibkii.
  
  "Maya". Drake ayaa daaqadda ka eegay markii qorraxdu bilawday in ay ka dhacdo badda dusheeda. "Waxaan hayaa meel aan caawa joogo."
  
  
  CUTUBKA 14-AAD
  
  
  Drake wuu ka baxay qolka isaga oo aan dib u eegin. Sidii la filayey, Hayden ayaa la qabsaday isaga oo ku dhow inuu galo wiishka.
  
  "Drake, hoos u dhig. Way fiicantahay?"
  
  "Waad ogtahay inay fiican tahay. Waxaad ku aragtay ilbaxnimada muuqaalka."
  
  Hayden ayaa gacanta qabsaday. "Waad garanaysaa waxaan ula jeedo."
  
  Way fiicnaan doontaa. Waxay ahayd inay si fiican u muuqato, waad ogtahay taas. Boudreaux waa inuu u maleeyay inay run tahay. "
  
  "Haa".
  
  "Waxaan jeclaan lahaa inaan arki lahaa isaga oo jabaya."
  
  "Hagaag, waxaan ahaa kii uu mindi ku dhuftay, marka waxaan helay farxad, mahadsanid."
  
  Drake ayaa riixay badhanka dabaqa koowaad. Walaashii waa inay mar hore la joogtaa wakiiladaada. Waxay geyn doonaan isbitaalka oo ay nadiifin doonaan. Dhiiga beenta ah waa shaydaan ka fikira ganacsigiisa, waad ogtahay.
  
  "Boudreau hadda wuu ka sii waalan yahay, haddii ay taasi suurtogal tahay. Markay walaashii istaagtay, iyadoo nool-" Hayden ayaa madaxa ruxday. "burburkii u dambeeyay."
  
  "Qorshaha wuu shaqeeyay. Waxay ahayd fikrad wanaagsan," Drake ayaa u sheegay iyada. "Waxaan helnay xog. Waxay ahayd u qalantaa ".
  
  Hayden wuu lulay. "Waan ogahay. Kaliya waan ku faraxsanahay in maniac uu ka dambeeyo baararka."
  
  Drake wuxuu soo galay wiishka wuxuuna sugayay in albaabada la xiro. "Haddii ay aniga igu xiran tahay," ayuu yiri Hayden oo indhaha ka lumay. "Waxaan ku toogan lahaa baaska qolkiisa."
  
  
  ***
  
  
  Drake wuxuu taksi u raacay Biscayne Boulevard wuxuuna u dhaqaaqay barxada wax iibsiga ee Bayside. Ninkii u yeedhay, isagoo aamusan, aan la hubin oo gebi ahaanba dabeecaddiisa ka baxsan, ayaa doonay inuu ku kulmo bannaanka Bubba Gump. Drake wuxuu lahaa daqiiqad kaftan ah wuxuuna soo jeediyay Hooters, meel laga yaabo inay ku habboon tahay iyaga, laakiin May waxay u dhaqantay sidii iyada oo aan xitaa maqlin isaga.
  
  Drake waxa uu ku biiray dadkii badnaa, waxa uu dhegaystay madadaalada buuqa badan ee ku hareeraysan isaga oo gabi ahaanba dareemay in aanu meesha joogin. Sidee bay dadkani ugu farxi lahaayeen markuu waayey wax aad qaali u ah? Sidee u danayn waayeen?
  
  Cunaha ayaa engegan oo bushimihiisiina waa jeexjeexeen. Baarka ku yaal Bubba Gump ayaa ku dhawaaqay. Waxaa laga yaabaa inuu xoogaa quusto ka hor inta aysan imaan. Si kastaba ha ahaatee, ma uusan lahayn dhalanteed; tani waxay ahayd in la joojiyo. Haddii uu aadayo Hawaii si uu u ugaarsado dilaaga naagtii uu jeclaa, haddii uu doonayay in uu aarguto halkii uu noqon lahaa dhibane, tani waxay ahayd inay noqoto markii ugu dambeysay.
  
  Waxay ahayd inay noqoto.
  
  Wuxuu damcay inuu albaabka riixo markii ay Mai ku qaylisay. Halkaa ayay joogtay, iyadoo ku tiirsan tiir wax ka yar lix cagood ii jira. Hadday cadow ahaan lahayd, hadda wuu dhiman lahaa.
  
  Go'aankiisa naxariis darada iyo aargudashada wuxuu ahaa mid aan qiimo lahayn oo aan diiradda iyo waayo-aragnimada lahayn.
  
  Mai waxa ay aaday dhanka maqaayadda, Drake ayaa soo raacay. Waxay fadhiisteen baarka waxayna dalbadeen Lava Flows iyagoo sharfay safarkooda soo socda ee Hawaii.
  
  Drake wuu iska aamusay. Waligiis ma uusan arag Mai Kitano oo argagaxsan hadda ka hor. Horay uma uu arkin iyadoo cabsanaysa. Wuxu male-awaal kari waayay xaalad iyada ka dhigaysa.
  
  Kadibna dunidiisii ayaa mar kale burburtay.
  
  "Kovalenko waxa uu walaashay Chika ka afduubay Tokyo. Bilo badan ayaa ka soo wareegay. Tan iyo markaas wuu haystay iyada. Mai ayaa si qoto dheer u neefsatay.
  
  "Waan fahmay. Waan fahmay waxaad samaysay," Drake ayaa si hoose ugu yidhi. Waxay ahayd wax iska cad. Qoyska ayaa mar walba ka hor mari jiray.
  
  "Waxa uu leeyahay qalab."
  
  "Haa".
  
  "Waxaan u imid Mareykanka si aan u helo. Si aad u hesho Kovalenko. Laakiin waan ku guuldareystay ilaa adiga iyo saaxiibadaa ila soo xiriiraan. deyn baan kugu leeyahay".
  
  "Ma aan badbaadin iyada. Waad samaysay."
  
  "Waxaad i siisay rajo, waxaad iga dhigtay qayb ka mid ah kooxda."
  
  "Weli waxaad tahay qayb ka mid ah kooxda. Ha iloobin in dawladu dawo kale leedahay. Ma quusan doonaan."
  
  "Haddii aan midkoodna qof la jecel yahay oo maxbuus ah ku haysto."
  
  Drake wuu ogaa waxa ku dhacay xaaska Gates, laakiin waxba ma odhan. "Waxaan kuugu baahanahay Hawaii, Mai. Haddii aan dooneyno inaan garaacno ninkan, waxaan u baahan doonaa waxa ugu fiican. Dawladdu taas way og tahay. Taasi waa sababta adiga, Alicia iyo kuwa kale loo oggolaaday inaad baxdo."
  
  "Adigana?"
  
  "Iyo aniga".
  
  "Ka waran kuwa aad jeceshahay, Drake? Boqorka Dhiigyacabka ah miyuu isku dayayay inuu fuliyo vendetta?
  
  Drake wuu ruxay. "Wuxuu ku guuldareystay."
  
  "Haddana wuu sii wadi doonaa isku dayga."
  
  " Walaashaa ma nabad qabtaa?" Miyay u baahan tahay ilaalin dheeraad ah? Waan ogahay dadka qaar - "
  
  "Taasi waa la daryeelay, mahadsanid."
  
  Drake wuxuu bartay cabitaanka aan la taaban. "Markaa waxaas oo dhan waxay ku dhammaan doonaan Hawaii," ayuu yidhi. "Iminkana markii aan ku dhawaanay inaan helno, dhawaan ayay ahaan doontaa."
  
  Mai waxay qaadatay kabasho dheer oo cabitaankeeda ah. "Waa la diyaarin doonaa, Drake. Toban sano ayuu tan qorshaynayay."
  
  Wuxuu yidhi, Kanu waa dhulkii dabka ahaa. "Ku dar Kovalenko iyo intayada kale ee isla'egtaas, meeshan oo dhanna way qarxi kartaa."
  
  
  ***
  
  
  Waxa uu daawaday May oo u sii socota dhanka baarkinka, waxa uuna u dhaqaaqay dhanka uu u maleeyay in tagsigu joogo. Nolosha cawayska Miami waxay ahayd mid xawli ah. Khamrigu ma ahayn waxa kaliya ee la heli karo maandooriyaha, isku darka habeennada aan dhammaadka lahayn, ee quruxda badan, ragga iyo dumarka quruxda badan, iyo laxanka firfircoon ayaa aad ugu dadaalay in ay kor u qaadaan xitaa niyadiisa calanka leh.
  
  Koonkii ayuu rogey, marinadii ayaa ka hor furtay - doonyo aad u faraxsan oo meel ku faanaya, dad badan oo buux dhaafiyay waddooyinka la maraayo, maqaayad bannaan oo ay ka buuxaan dad qurux badan oo aan waxba ka bixin adduunka.
  
  Aad baad ugu mahadsantahay dadka sida Matt Drake.
  
  Dib buu u noqday. Taleefankiisa gacanta ayaa la soo booday laxankaas xamaasadda leh.
  
  Si degdeg ah u riix batoonka "Haa?"
  
  "Matt? Galab wanaagsan. Hello." Codka wanaagsan ee waxbarashada Oxford wuu yaabay isaga.
  
  "Dal?" - ayuu yidhi. "Torsten Dahl?"
  
  "Xaqiiqdii. Yaa kale oo u muuqda mid wanaagsan?
  
  Drake wuu argagaxay. "Wax walba waa fiican yihiin?"
  
  "Ha werwerin saaxiib. Dhammaan waa si fiican dhinacan adduunka. Iceland waa weyn. Carruurtu waa cajiib. Xaasku waa... naag. Sidee wax u socdaan Kovalenko?"
  
  "Waan helnay," Drake ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya. "Ku dhawaad. Waan naqaanaa meesha aan eegno. Wax abaabul ah ayaa hadda socda, waana in aan joognaa Hawaii berrito."
  
  "Wacan Hagaag, sababta aan u soo wacay waxaa laga yaabaa ama laga yaabaa in ay ku anfacdo. Adiga ayaa go'aansan kara. Sidaad ogtahay, sahaminta qabriga ilaahyadu waxay u socotaa si taxadar leh. Ma xasuusataa sida qalcaddii Frey ee aan u istaagay cidhifka qabriga Odin oo uu carrabka ka laadlaadsan yahay? Ma xasuusataa waxaan helnay?
  
  Drake wuxuu xusuustay cabsidiisa degdegga ah. "Xaqiiqdii".
  
  I rumayso markaan idhaahdo waxaan helnaa hanti u dhigma ama xitaa ka badan maalin kasta. Laakiin wax aan caadi ahayn ayaa saaka dareenkayga soo jiitay, sababta oo ah waxay i xasuusisay adiga.
  
  Drake waxa uu soo galay luuqa cidhiidhiga ah si uu si fiican u maqlo Swedishka. "Ma i xasuusataa? Ma heshay Hercules?
  
  "Maya. Laakiin waxaan ka helnay calaamado ku yaal gidaarada meel kasta oo xabaasha ku taal. Waxaa lagu qariyay khasnado gadaashooda, sidaa darteed markii hore lama dareemin."
  
  Drake wuu qufacay. "Calaamad?"
  
  "Waxay la mid yihiin sawirka aad ii soo dirtay."
  
  Drake waxay qaadatay daqiiqad, ka dibna danab ayaa qalbigiisa ku dhacay. "Sug. Waxaad ula jeedaa sida sawirka aan soo diray? Sawirka wareega ee aan ka helnay aaladaha safarka waqtiga?"
  
  "Waxaan u maleeyay in tani ay ku qaniini doonto saaxiibkay. Haa, calaamadahan - ama curls, sida aad tiraahdo."
  
  Drake ayaa cabbaar hadal la'aan ahaa. Haddii calaamadaha ku jira Qabriga Ilaahyada ay u dhigmaan calaamadaha ay ka heleen qalabkii gaadiidka ee qadiimiga ah, markaa taasi waxay ka dhigan tahay inay ka soo jeedaan waqti isku mid ah.
  
  Drake wuxuu ka hadlay af engegan. "Waxay ka dhigan tahay -"
  
  Laakiin Thorsten Dahl mar hore ayuu ka fikiray wax walba. "In ilaahyadu ay abuureen aalado ujeeddadu tahay safarka waqtiga. Haddii aad ka fikirto, waa macno. Laga soo bilaabo waxa aan ka helnay qabriga Odin, waxaan ognahay inay jiraan. Hadda waxaan ognahay sida ay u maareeyeen waqti ka gudubka."
  
  
  CUTUBKA 15-AAD
  
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa soo istaagay cidhifka kaydkiisa yar, isaga oo daawanaya sida dhowr shabeelkiisii Bengal ay eryanayeen deero yar oo iyaga loo soo daayay. Dareenkiisii ayaa kala go"ay. Dhinaca kale, waxa ay ahayd wax lagu farxo in aad leedahay oo aad daawato wakhtiga firaaqada mid ka mid ah mashiinada dilalka ugu waaweyn ee abid laga abuuray meeraha. Dhanka kale, waxay ahayd ceeb oohin in la haysto. Waxay u qalmeen si ka wanaagsan.
  
  Ma aha sida maxaabiistiisa aadanaha. Waxay u qalmeen wixii ay heli lahaayeen.
  
  Boudreau
  
  Boqorkii Dhiiga ayaa soo jeestay markii uu maqlay dhowr qof oo cawska dul socda. "Mr. Boudreau," wuu kufsaday. "Sidee u dhacday xadhiga CIA?"
  
  Ninkii waxa uu istaagay meel dhawr mitir u jirta, isaga oo siinaya ixtiraamkii uu uga baahnaa, balse isaga oo aan cabsi qabin ayuu eegay. "Ka sii adag sidii aan qiyaasay," ayuu qirtay. "Waad ku mahadsan tahay soo saarista degan."
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa wuu istaagay. Waxa uu dareemay shabeelkii gadaashiisa, oo baacsanaya deeradii baqaysay. Deeradii way qeylisay oo carartay, cabsi baa la soo darsay, geerideedana waa ay wajihi weyday. Boudreau sidaas ma ahayn. Boqorkii Dhiigyacabka ahaa waxa uu tusay qaddarin gaar ah.
  
  "Matt Drake miyuu kaa dhaafay?"
  
  "CIA waxay noqotay mid ka kheyraad badan sidii aan filayay. Waa intaas".
  
  "Waad ogtahay in haddii aan qoriga haysto, dhimashada walaashaa aan la been-abuurteen."
  
  Aamusnaanta Boudreaux waxay muujisay inuu fahmay.
  
  "Waqtigii wax la qaban lahaa ayaa la gaaray," ayuu yiri Boqorka Dhiigga. "Waxaan u baahanahay qof baabi'iyo xoolaha kale. Kuwa Kauai iyo Big Island. Ma ii samayn kartaa tan?
  
  Ninkii uu amray in laga badbaadiyo xabsiga daa"imka ayaa si lama filaan ah rajo u helay. "Waan samayn karaa tan."
  
  "Waa inaad dishaa lahayste kasta. Nin, naag iyo ilmo kasta. Waad samayn kartaa?"
  
  "Haa Mudane".
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa soo tiigsaday. "Ma hubtaa?"
  
  "Waan samayn doonaa wax kasta oo aad i weydiiso."
  
  Boqorka Dhiiga ma muujin dareen dibadda ah, laakiin wuu ku farxay. Boudreau wuxuu ahaa halgamaagiisii iyo taliyihiisa ugu kartida badan. Way wanaagsan tahay inuu daacad u ahaado.
  
  "Markaa tag is diyaari. waan sugayaa tilmaamahaaga."
  
  Raggiisii ayaa Ameerikaankii kaxeeyey, Boqorkii Dhiiga ayaa u taagay hal nin si uu gadaal u sugo. Waxay ahayd Claude, maareeyaha beertiisa Oahu.
  
  "Sida aan idhi, Claude, wakhtigu waa yimid. Diyaar ma u tahay, sax?
  
  "Wax walba waa la diyaariyay. Intee in le'eg ayaynu haysanaa?"
  
  "Waad xajin doontaa ilaa aad dhimato," Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa qayliyey. "Markaa deyntaada ayaa la ii bixinayaa. Waxaad qayb ka tahay carqaladaynta. Dabcan, tani waa qayb yar, laakiin naf-hurnimadaadu waa u qalantaa. "
  
  Madaxiisii Oahu wuu iska aamusay.
  
  "Miyey ku dhibaysaa?"
  
  "Maya. Maya mudane."
  
  "Tani way wanaagsan tahay. Oo marka aan diiradda saarno foojignaantooda beerta, waxaad furi doontaa unugyada jasiiradaha maxalliga ah. Waa aniga kan ka gudbi doona Albaabka Jahannamo, laakiin Hawaii waa guban doontaa.
  
  
  CUTUBKA LIXAAD
  
  
  Diyaaradda gaarka ah ee CIA-da ayaa ku duuleysay joog dhan soddon iyo sagaal kun oo cagood. Matt Drake ayaa barafkii ku dhex rogay galaaskiisii madhan oo uu daboolka dillaacay wiski kale oo yar. Wuxuu fadhiistay keligiis dhabarka diyaaradda, isagoo rajeynaya inay ixtiraami doonaan kalinimadiisa. Laakin jaleecooyinkii joogtada ahaa ee dhanka geesaha ah iyo xanaf xanaf leh ayaa u sheegay in baabuurka 'soo dhaweynta' uu dhawaan soo jiidi doono isaga.
  
  Wiskigiina weli ma bilaabin inuu neerfahayga galo.
  
  Hayden wuxuu fadhiistay dariiqa dhankiisa, Kinimaka oo agteeda ah. Inkasta oo ay dabeecadda hawshiisu ahayd, Hawaiianku waxa uu u muuqday mid aad ugu faraxsan ku soo laabashada dalkiisa. Qoyskiisa si taxadar leh ayaa loo waardiyeyn jiray, laakiin rafaa waligiis rajo ka qabay in uu aad ugu kalsoon yahay in uu wali heli doono fursad uu ku arko.
  
  Hayden ayaa Jonathan Gates kula hadlay talefoonka dayax-gacmeedka. "Saddex kale? Taasi waa wadar ahaan kow iyo labaatan maxbuus, mudane. Hagaag, haa, waan hubaa inay intaas ka badan yihiin. Welina ma jirto meel. Mahadsanid".
  
  Hayden ayaa xiriirka jebisay oo madaxa hoos u dhigtay. "Lama hadli karo isaga. Sidee ula hadashaa nin naagtiisa hadda la dilay? maxaad odhan doontaa?"
  
  Drake wuu daawaday iyada. Cabbaar ayay qaadatay, balse markaas ayay indhaheeda ku soo jeedsatay xaggiisa. "Waan ka xumahay, Matt. U malayn maayo. Wax badan baa jira."
  
  Drake wuu lulay oo muraayadiisii ka miiray. "Miyaanay Gates fasax qaadan?"
  
  "Xaaladdu aad bay u deggan tahay." Hayden ayaa taleefoonka ku cadaadisay dhanka jilibka. "Dagaalka, qofna ma libdhi karo gadaasha."
  
  Drake ayaa ku dhoola caddeeyey arrinta kaftanka ah. "Uma malaynayn in Hawaii ay sidaas u weyn tahay."
  
  "Waxaad ula jeedaa, maxay weli u heli waayeen ugu yaraan mid ka mid ah beerihiisa? Hagaag, wax weyn maaha. Laakiin waxaa jira kayn aad u xun oo aan la geli karin, buuro iyo dooxooyin. Xayawaannada xoolaha ayaa sidoo kale laga yaabaa inay daboolan yihiin. Boqorkii Dhiigyacabka ahaana waa inoo diyaar. Washington waxay u muuqataa inay u maleyneyso in dadka maxalliga ah ay naga caawin doonaan in ka badan xoogga shaqada caadiga ah. "
  
  Drake ayaa suni kor u qaaday. "Waxaa la yaab leh, malaha waa sax. Tani waa halka ay ka soo gasho saaxiibtinimadayada weyn."
  
  Mano ayaa siisay dhoola cadeyn ballaaran oo dabacsan. "Runtii waan garanayaa inta badan dadka Honolulu."
  
  blur ayaa soo muuqatay, Ben Blakena si lama filaan ah ayuu u soo ag muuqday. Drake wuxuu ku dhaygagay ninkii dhalinyarada ahaa. Waxay ahayd markii ugu horeysay ee ay si dhab ah isu arkaan tan iyo markii Kennedy uu dhintay. Mowjad shucuur ah ayaa ka dhex kacday, kaas oo uu si degdeg ah u xakameeyay oo uu ku dhuuntay isagoo kabsan kale qaatay.
  
  "Dhakhso ayey u dhaceen, saaxiib. Waan is celin kari waayay. Way i badbaadisay, laakiin...laakin ma aan badbaadin karin iyada."
  
  "Kuma eedayn. Khaladkaagu ma ahayn."
  
  "Laakiin waad baxday."
  
  Drake waxay eegtay Karin, Ben walaashii, oo walaalkeed ku eegaysay indho cadhaysan. Waxay u muuqatay inay ka wada hadlayeen dhaqaaqa hagar la'aanta Ben, oo wuxuu ka soo horjeeday hadhuudhka. Drake ayaa furay wiski kale oo dib ugu tiirsaday kursigiisii, araggiisuna ma dhaqaaqin. "Ku dhawaad kun sano ka hor, waxaan ku biiray SAS. Xoogaga dagaalka ugu wanaagsan aduunka. Waxaa jirta sabab ay ugu fiican yihiin, Ben. Waxaa ka mid ah, sababtoo ah waa dad naxariis daran. Arxanlaawayaal. Gacan ku dhiiglayaasha. Uma eka sida Matt Drake ee aad taqaan. Ama xitaa sida Matt Drake, oo raadinayay lafaha Odin. Matt Drake kaan kuma jirin SAS. Wuxuu ahaa qof rayid ah."
  
  "Iyo hada?"
  
  "Ilaa inta uu Boqorka Dhiiggu nool yahay oo Vendetta uu weli jiro, ma noqon karo qof rayid ah. Dhib ma laha sida aan rabo inaan noqdo."
  
  Ben wuxuu eegay meel fog. "Waan fahmay".
  
  Drake wuu yaabay. Kala badh ayuu soo jeestay markii Ben uu istaagay oo ku laabtay kursigiisii. Waxaa laga yaabaa in wiilka yari uu bilaabay inuu koro.
  
  Haddii saddexdii bilood ee u dambeeyay aanay hawshan dedejin lahayn, weligeed waxba may dhaceen.
  
  Hayden wuu eegay. "Wuu la joogay, waad garanaysaa. Markii ay dhimatay. Isagana aad bay ugu adkayd."
  
  Drake wuu liqay oo waxba ma odhan. Cunaha ayaa isku dhegay oo waxa uu kari waayay in uu ilmada la qarxo. Nin ka mid ah SAS. Wiskigu wuxuu raad kulul kaga tagay godka calooshayda. Wax yar ka dib ayuu weydiiyey, "Sidee tahay lugtaadu?"
  
  "Niyad jab. Waan socon karaa oo xitaa waan ordi karaa. Ma doonayo inaan la dagaallamo Boudreau dhowr toddobaad oo kale in kastoo."
  
  "Ilaa iyo inta uu xabsiga ku jiro, uma baahnid."
  
  Buuqa ayaa dareenkiisa soo jiitay. Mai iyo Alicia waxay fadhiisteen dhawr saf oo hore iyo dariiqa midba midka kale. Xidhiidhka ka dhexeeya labada dumar ah waligiis ma ahayn mid dhaxan ka badan, laakiin wax ayaa labadoodaba ka xanaajiyey.
  
  "Waxaad noo tanaasulay!" Alicia waxay bilowday inay qayliso. "Si aan u badbaadiyo walaashay naclad. Sidee kale oo ay hoteel ku heli karaan?
  
  Drake ayaa ka soo booday kursigiisii oo u dhaadhacday dariiqii. Waxa ugu dambeeyay ee uu u baahday diyaarada waxa ay ahayd dagaal dhex maray laba ka mid ah dumarkii ugu dhimashada badnaa ee uu abid yaqaan.
  
  "Hudson wuxuu ku dhintay huteelkaas," Alicia ayaa ku qaylisay. "Waxay toogteen intay...intii" ay madaxa ruxday. "Kani ma macluumaadkaagii, Kitano? Waxaan idinku xujeynayaa inaad runta sheegto."
  
  Alicia waxay soo gashay dariiqii. Mai ayaa u istaagtay inay wejiga ka eegto. Labada dumara waxay ku dhawaadeen sanka ilaa sanka. Mai dib bay u soo noqotay si ay meel u banayso. Kormeere aan khibrad lahayn ayaa laga yaabaa inuu u maleynayay in tani ay calaamad u tahay daciifnimada dhinaca gabadha Japan.
  
  Drake wuu ogaa in tani ay tahay calaamad dilaa ah.
  
  Hore ayuu u soo yaacay. "Jooji!"
  
  "Walaashay waxay u qalantaa toban Hudsons."
  
  Alicia way qaylisay. "Hadda waxaan heli doonaa xoogaa May-time!"
  
  Drake wuu ogaa in May aanay dib uga noqonayn. Way sahlanaan lahayd in ay u sheegto Alicia waxa ay hore u garanaysay-in Hudson uu naftiisa bixiyay-laakin kibirka Mai Kitano ma ogola in ay is dhiibto. Alicia ayaa garaacday. Mai ayaa ka jawaabay. Alicia waxay u dhaqaaqday dhinac si ay u siiso boos dheeraad ah. Mai ayaa soo weeraray.
  
  Drake ayaa u soo yaacay xaggooda.
  
  Alicia waxa ay isku dayday laad, horay ayay u soo dhaqaaqday oo waxa ay xusulka ku tuurtay May wajigeeda. Halgamaagii reer Japan ma dhaqaaqin, balse madaxeeda wax yar bay u rogtay, taas oo u oggolaanaysa in jugtu ay ka dhawaajiso hal millimitir.
  
  Mai wuxuu aad ugu dhuftay Alicia feeraha. Waxaa jirtay xiiq sare oo neefta oo baxsanaysa, Alicia waxay dib ugu soo rogtay madaxa weyn. May hore ayay u dhaqaaqday.
  
  Hayden ayaa cagaheeda ku booday, iyadoo qaylinaysa. Ben iyo Karin ayaa sidoo kale cagahooda ku jiray, labaduba waxay xiiseynayeen cidda ku guuleysan doonta dagaalka. Drake si xoog ah ayuu ula soo cararay, isagoo May ku riixaya kursiga dhinaceeda ku xiga oo gacantiisa ka jaray Alicia.
  
  "Jooji." Codkiisu wuxuu u xasilloonaa sida qabriga, laakiinse waxaa ka buuxay cabsi. "Saaxiibkaagii dhinta ahaa ee dhintay wax shaqo ah kuma laha arrintan. Walaashaana sidoo kale. Wuxuu milicsaday May. "Kovalenko waa cadow. Mar uu baaskaas FUBAR noqday, waxaad doonaysaan oo dhan waad la dagaalami kartaa, laakiin ilaa wakhtigaa badbaadi."
  
  Alicia ayaa cududdeeda maroojisay. "Qaniinyadaasi waa inay u dhintaa waxay samaysay."
  
  Mai ma ilbibiqsin. "Waxaad samaysay wax aad uga xun, Alicia."
  
  Drake wuxuu arkay dabka oo mar kale ka kacaya indhaha Alicia. Waxa kaliya ee maankiisa ku soo dhacay ayuu si cad u sheegay. Halkii aad ku doodi lahayd, waxaa laga yaabaa inaad ii sharaxdo midkiin dhab ahaantii dilay Wells. Iyo sababta."
  
  Dagaalku iyagaa dhaafey.
  
  Hayden waa uu ka dambeeyay "Hudson waxa lagu raad-joogay iyada oo la adeegsanayo aaladda raadraaca tignoolajiyada sare, Miles. Waad garanaysaa. Ma jiro qof halkan jooga oo ku faraxsan sida Mai uu u siiyay qalabka. Waxaa codkeeda ku jiray bir. "Ma aha in la sheego sida ay ku heshay. Laakiin xitaa waan fahmay sababta ay u samaysay. Qaar ka mid ah madaxda sare ee dowladda ayaa hadda ku jira xaalad la mid ah. Kovalenko ayaa durba ciyaaraya kulankiisii ugu dambeeyay, waxaana si dirqi ah ku soo gaarnay saldhiga labaad. Oo haddaan la xidhin meelaha daadanaya-"
  
  Alicia way qaylisay oo ku noqotay fadhigeedii. Drake waxa uu helay tiro kale oo yar yar oo waxa uu dib ugu soo dhaadhacay dariiqii uu is lahaa. Si toos ah ayuu u eegay, isaga oo aan doonayn in uu wax wada hadal ah la bilaabo saaxiibkiisa ugu fiican weli.
  
  Laakiin jidka, Ben wuxuu u janjeersaday xaggiisa. "FUBAR?"
  
  "Waxay ka xumaatay aqoonsiga."
  
  
  CUTUBKA TODDOBAAD
  
  
  Kahor intaanay soo degin, Hayden waxaa la soo wacay in Ed Boudreau uu ka baxsaday xabsiga CIA-da. Boqorka Dhiiga wuxuu adeegsaday qof wax og, oo ka soo horjeeda rabitaankiisa, wuxuu ku soo saaray Boudreau hawlgal caqli-gal ah oo aan buuq lahayn.
  
  "Dadku weligaa waxba ma baran doontaan," Drake ayaa u sheegay iyada, kamana uu yaabin markay wax ay ku jawaabto u weydo.
  
  Gegida dayuuradaha ee Honolulu ayaa ku soo ifbaxday mugdi, si la mid ah baabuurka degdega ah ee soo galay magaalada. Markii ugu dambeysay ee ay joogeen Hawaii, waxay weerareen daarta Davor Babic, waxaana lagu daray liiska tuhmanayaasha wiilkiisa Blanca. Waxay u muuqatay mid halis ah xilligaas.
  
  Markaas waxaa u muuqday Dmitry Kovalenko.
  
  Honolulu waxay ahayd magaalo mashquul badan, oo aan ka duwanayn badi magaalooyinka Ameerika iyo Yurub. Laakiin si uun, fikirka fudud ee ah in Waikiki Beach aanay ka badnayn labaatan daqiiqo ayaa soo jilcisay xitaa fikradaha murugada leh ee Drake.
  
  Waxay ahayd fiid hore oo wada daalan. Laakiin Ben iyo Karin waxay ku adkaysteen inay si toos ah u tagaan dhismaha CIA-da oo ay ku xidhaan shabakadda maxalliga ah. Labaduba waxay aad u xiisaynayeen inay bilaabaan qodista halka ay ku sugan yihiin joornaalada Captain Cook. Drake wuxuu ku dhawaaday inuu dhoola cadeeyo markuu tan maqlay. Ben waligiis wuu jeclaa halxiraalayaasha.
  
  Hayden waxa uu dadajiyay waraaqihii oo waxa ay isla markiiba iska heleen xafiis kale oo yar, oo la mid ah kii ay kaga tageen Miami. Farqiga kaliya ayaa ahaa in daaqada laga arki karo hudheelada sare ee Waikiki, makhaayadda caanka ah ee Top of Waikiki iyo, fogaanta, soo jiidashada ugu weyn ee Oahu, Volcano-dheer oo hurday oo loo yaqaan Diamond Head.
  
  "Ilaahoow, waxaan rabaa inaan halkan ku noolaado," Karin ayaa tiri iyadoo taah.
  
  "Waan aaminsanahay," Kinimaka ayaa ku gunuunacday. "Inkasta oo aan hubo inta badan fasax-qaatayaasha halkan ku qaataan waqti ka badan inta aan ku bixiyo."
  
  "Haye, waxaad joogtay Everglades waqti aan aad u fogayn," Hayden ayaa ku calaacashay markii ay ku xidhaysay kombuyuutarrada Ben iyo Karin nidaamka mudnaanta leh. "Waxaana la kulmay mid ka mid ah dadka deegaanka."
  
  Kinimaka wuxuu u muuqday mid wareersan cabbaar, kadibna wuu qoslay. "Ma waxaad u jeedaa aligator? Waxay ahayd wax aad u xiiso badan, haa. "
  
  Hayden waxay dhammaysay waxay samaynaysay oo hareeraha eegtay. "Ka waran casho degdeg ah iyo sariir hore? Waxaan shaqada bilownaa waaberiga."
  
  Waxaa dhacay sawaxan iyo gunuunac heshiis. Markii May ogolaatay, Alicia way baxday. Drake wuu ilaalin jiray ka hor inta aanu u jeedin asxaabtiisa. "Dhammaantiin waa inaad ogaataan wax aan maanta bartay. Waxaan dareemayaa in tani ay noqon karto mid ka mid ah macluumaadka ugu muhiimsan ee aan waligeen muujin doono." Hakin buu sameeyay. "Dahl ayaa ila soo xidhiidhay shalay."
  
  "Qornaa?" Ben wuu ka hadlay. "Sidee tahay Iswidhishka waalan? Markii ugu dambeysay ee aan arko, wuxuu ku dhaygagay lafaha Odin."
  
  Drake wuxuu iska dhigay qofna kama joojin isaga. "Markii ay baarayeen Qabriga Gods, waxay heleen calaamado u dhigma wareegyada aan ka helnay aaladaha wareejinta."
  
  "Si joogta ah?" - Hayden ayaa ku dhawaaqay. "Intee joogta ah?"
  
  "Dhab ahaan waa isku mid."
  
  Maskaxda Ben waxay bilawday inay si buuxda u shaqeyso. Tani waxay ka dhigan tahay in isla dadkii dhisay Qabriga ay sidoo kale sameeyeen aaladaha. Tani waa waalli. Aragtida ayaa ah in ilaahyadu ay dhisteen qabuurahooda oo ay si dhab ah u jiifaan si ay u dhintaan, iyagoo cimriga ku dheereynaya dabar goynta. Hadda waxaad leedahay waxay sidoo kale abuureen aaladaha safarka waqtiga? Ben wuu hakiyay "Runtii, waxay macno samaynaysaa -"
  
  Karin ayaa madaxa ruxday, iyada oo eegaysa isaga. "Doqon. Dabcan, tani macno ayay samaynaysaa. Markaa waxay soo mareen waqtiyo, oo ay maareeyeen dhacdooyinka oo ay abuureen masiirka dadka."
  
  Matt Drake wuu iska aamusay. "Waan ku arki doonaa subaxda."
  
  
  ***
  
  
  Hawo habeenku waxay ahayd mid beyfis ah, kulayl kuleyl ah, iyo dhadhan daciif ah oo leh Badweynta Baasifigga. Drake wuxuu wareegay waddooyinka ilaa uu ka helay baar furan. Macmiilku waa inuu ka duwan yahay baararka kale ee dalalka kale, sax? Ka dib oo dhan, waxay ahayd janno. Haddaba maxay noloshu weli u ciyaarayaan barkadda, iyagoo u eg inay meesha leeyihiin? Muxuu sakhraan ku fadhiistay meesha ugu dambaysa baarka oo madaxiisii dib loo tuuray? Maxay lamaanaha daa'imka ah u kala fadhiisteen, oo ay ku lumeen adduunyadooda yaryar, iyagoo wadajira laakiin keligood ah?
  
  Hagaag, waxyaabaha qaar way ka duwanaayeen. Alicia Miles waxay joogtay baarka, iyadoo dhammaynaysa cabitaan laba jibaaran. Drake wuxuu ka fikirayay inuu baxo. Waxa jiray baarar kale oo uu murugada kaga dhuuman jiray, oo haddii badankoodu sidan u ekaan lahaayeen, waxa uu dareemi lahaa guriga.
  
  Laakin malaha baaqii ficilka ayaa wax yar ka beddelay aragtidiisa. Intuu u soo dhaqaaqay ayuu fadhiistay. Xataa ma ay eegin.
  
  "Fuck, Drake." Muraayad madhan bay xaggiisa u soo riixday. "Ii iibso cabitaan."
  
  "Ka tag dhalada," Drake ayaa ku amray bakhaarka oo wuxuu isku shubay nus koob oo Bacardi Oakheart ah. Dhaladiisa ayuu kor u qaaday rooti. "Alicia Miles. Xiriir toban sano ah oo aan meelna u socon, huh? Haddana waxaynu isku aragnaa jannada, annagoo baar ku sakhraansannay.
  
  "Noloshu waxa ay leedahay hab ay kugu qalqaaliso."
  
  "Maya. SRT ayaa samaysay."
  
  "Xaqiiqdii ma aysan caawin."
  
  Drake ayaa dhinac u jaleecay iyada. "Tani ma soo jeedin daacadnimo ah? Adiga? Immisa ka mid ah ayaad qarqisay?
  
  "Ku filan si loo yareeyo xiisadda. Ma aha inta aan u baahanahay. "
  
  "Haddana ma aad samayn wax aad caawiso dadkaas. Tuuladaas. Xataa ma xasuusataa? Waxaad u ogolaatay askarteena inay su'aalo waydiiyaan.
  
  "Aniga waxaan ahaa askari, si la mid ah iyaga. Waxaan haystay amar."
  
  "Dabadeedna waxaad u dhiibtay kii wax badan bixiyey."
  
  "Waan guday waajibaadkeyga, Drake." Alicia ayaa dib u buuxisay rumaynteedii oo si adag ugu dhufatay dhalada miiska. "Waa waqtigii la heli lahaa faa'iidooyinka."
  
  "Oo fiiri halka ay ku keentay."
  
  "Waxaad u jeedaa, bal eega meesha ay tani naga keentay, ma aha?"
  
  Drake wuu iska aamusay. Waxaan dhihi karnaa in uu qaaday wadada dheer. Waxa kale oo aad odhan kartaa in ay qaaday waddadii hoose. Dhib ma lahayn. Waxay ku danbeeyeen isku meel khasaare isku mid ah iyo isku mustaqbal.
  
  "Waxaan marka hore la macaamili doonaa Vendetta Dhiiga. Iyo Kovalenko. Markaa waan arki doonaa meesha aan joogno." Alicia waxay fadhiisatay inay meel fog ka eegto. Drake wuxuu la yaabay in Tim Hudson uu maskaxdeeda ku jiro iyo in kale.
  
  "Weli waxaan u baahanahay inaan ka hadalno Wells. Wuxuu ahaa saaxiibkay."
  
  Alicia way qososhay, iyadoo u dhawaaqaysa sidii hore. "Qaloocan hore? Sina uma uu ahayn saaxiibkaa, Drake, adiguna waad garanaysaa. Waxaan ka hadli doonaa ceelasha. Laakin ugu danbeyn. Waa marka ay dhacdo."
  
  "Sababtu?"
  
  Cod dabacsan ayaa garabkiisa sabbeeyey. "Maxaa yeelay taasi waa marka ay u baahan tahay inay dhacdo, Matt." Waxay ahayd dhawaaqa jilicsan ee May. Si dhib yar ayay xaggooda ula soo duushay. "Maxaa yeelay waxaan u baahanahay midba midka kale si aan uga gudubno marka hore."
  
  Drake wuxuu isku dayay inuu qariyo yaabkiisa markuu arkay iyada. "Runta ku saabsan Wells ma tahay mid aad u xun?"
  
  Aamusnaantoodii waxay tidhi waa maxay.
  
  Mai wuu dhex maray. "Halkan waxaan u imid sababtoo ah waxaan leeyahay hoggaan."
  
  "Jillaab? Yaa ka yimid? Waxaan moodayay in Jabbaanku ay ku beddeleen."
  
  "Waa rasmi, way sameeyeen." Cod farxad leh ayaa ku jirtay codka Mai. "Si aan rasmi ahayn, waxay la xaajoonayaan Maraykanka. Waxay og yihiin sida ay muhiimka u tahay in la qabto Kovalenko. Ha u malayn in dawladdaydu aanay lahayn indho ay wax ku arkaan."
  
  "Xitaa kuma riyoon taas." Alicia way quursatay. "Kaliya waxaan rabaa inaan ogaado sidaad nagu heshay." Jaakadeeda ayay ruxday sidii iyadoo doonaysa inay iska tuurto iftiinka.
  
  "Waan kaa fiicanahay," Mai ayaa tiri oo hadda qoslaya. "Oo waa bar kaliya ee saddex baloog."
  
  "Tani waa run?" Drake wuu il-duufay. "Sidee kaftan ah."
  
  "Waxaan leeyahay hoggaan," Mai ayaa ku celiyay. "Ma waxaad rabtaa inaad hadda i raacdo oo aad hubiso mise labadiinuba aad baad u sakhraansan tihiin?"
  
  Drake ayaa ka booday kursigiisii ilbidhiqsi ka dib Alicia ayaa ku wareegaysay. "Show jidka, yar yar."
  
  
  ***
  
  
  Taksi gaaban oo ay raacdeen ka dib, waxa la isku soo ururiyey meel waddo ah oo mashquul badan, iyaga oo dhegaysanaya Mai oo iyaga u cusub.
  
  "Tani waxay si toos ah uga timid qof aan ku kalsoonahay Hay'adda Sirdoonka. Beerta Kovalenko waxaa maamula dhowr qof oo uu ku kalsoon yahay. Had iyo jeer sidaas ayay ahayd, in kasta oo ay hadda ka caawiso in ka badan sidii hore marka uu u baahan yahay wakhti si uu...si fiican u sameeyo waxa uu qorsheynayo inuu sameeyo. Si kastaba ha ahaatee, beertiisa Oahu waxaa maamula nin lagu magacaabo Claude."
  
  Mai waxa ay dareenkooda ku soo jeedeen xariiqda dhalinyarada ee dhexmaraysa albaabka weyn ee nalka sare. "Claude ayaa leh naadigan," ayay tiri. Nalalka ifaya ayaa lagu xayeysiiyay 'Dj-yada tooska ah, Dhalooyinka Gaarka ah ee Jimcaha iyo Martida Gaarka ah'. Drake waxa uu eegay hareeraha dadkii badnaa isaga oo dareemaya neefta. Waxa ka muuqday ilaa kun ragga ugu quruxda badan Hawaii ee gobollo kala duwan oo dhar qaas ah.
  
  "Wax yar ayaanu ka muuqan karnaa," ayuu yidhi.
  
  "Hadda waxaan ogahay inaad dhammaantiin nadiifsan tihiin." Alicia ayaa ku qoslay isaga. "Drake-kii sannad ka hor wuxuu soo ag istaagi lahaa labada dumar ah ee kulul ee uu hadda la joogo, dhabannada ayuu labada gacmood ku duubay, oo halkaas nagu riixay."
  
  Drake ayaa indhihiisa xoqay, isagoo og inay si yaab leh u saxan tahay. "Badhtamaha soddonaadkii ayaa qof beddela," ayuu soo booday, isagoo si lama filaan ah u dareemay culeyska luminta Alison, dilkii Kennedy, iyo sakhraannimada joogtada ah. Waxa uu ku guulaystay in uu indho bir ah ku hagaajiyo labadoodaba.
  
  "Baadigoobka Claude wuxuu ka bilaabmaa halkan."
  
  Waxay soo dhaafeen nimankii albaabka joogay, iyagoo dhoola cadeynaya, waxayna isku arkeen tunnel cidhiidhi ah oo ay ka buuxaan nalal biligleynaya iyo qiiq been abuur ah. Drake waxa uu ahaa mid jahawareersan oo uu ku nuuxnuuxsaday ilaa toddobaadyo oo dareen la'aan ah. Hannaanka fikirkiisu waxay ahaayeen kuwo dawakhsan, falcelintiisuna way ka sii badan tahay. Wuxuu u baahday inuu si degdeg ah u qabsado.
  
  Waxa tunnelka ka dambeeya balakoon ballaadhan oo soo bandhigay aragtida shimbiraha ee sagxada qoob ka ciyaarka. Jidhku waxay u dhaqaaqeen si midaysan oo leh qaafiyad bass qoto dheer. Darbiga dhinaca midigta ku yaal waxa uu haystey kumanaan dhalo oo khamri ah waxana uu ka tarjumayaa iftiinka prisms dhalaalaysa. Daraasiin ka tirsan shaqaalaha baararka ayaa ka shaqeeyay ciyaartoyda, akhrinta dibnaha, siinta beddelka iyo u adeegaya cabitaannada qaldan dadka kooxda taga.
  
  La mid ah sida bar kasta oo kale. Drake ayaa ku qoslay xoogaa yaab leh. "Gadaal". Wuxu tilmaamay, isaga oo aan u baahnayn in uu dadka ku dhex dhuunto. "Goob go'an. Gadaashoodana waa daah.
  
  "Xisbiyada gaarka ah," Alicia ayaa tiri. "Waan ogahay waxa halkaas dib uga dhacaya."
  
  "Dabcan waad ogtahay." Mai waxay ku mashquushay sahaminta meesha ugu badan ee ay kari karto. "Halkan miyuu jiraa qol dambe oo aadan weligaa gelin, Miles?"
  
  Xataa meesha ha aadin, qaniinyo. Waan ogahay faa'iidadaada Thailand. Xitaa anigu iskuma dayi doono midkan midna."
  
  "Waxa aad maqashay si weyn ayaa loo dhayalsaday." Mai wuxuu bilaabay inuu ku socdo jaranjarada ballaaran isagoon dib u eegin. "i aamin".
  
  Drake wuu ka xanaaqay Alicia wuxuuna u lulay dhinaca qoob ka ciyaarka. Alicia waxay u muuqatay yaab, laakiin ka dib waxay xaqiiqsatay inuu damacsan yahay inuu qaado jid gaaban oo uu u baxo meel gaar ah. Islaantii Ingriiska ayaa garbisay. "Adiga ayaa hogaaminaya, Drake. waan ku raacayaa".
  
  Drake waxa uu dareemay degdeg ah, dhiig degdeg ah oo aan caqli-gal ahayn. Tani waxay ahayd fursad aad ugu dhawaato qof laga yaabo inuu ogaado halka uu ku sugan yahay Dmitry Kovalenko. Dhiiggii uu ilaa hadda daadinayey wuxuu ahaa uun dhibic ku dhacday badweynta marka loo eego waxa uu rabo inuu daadiyo.
  
  Markii ay sii dhex marayeen qosolka, meydka dhididka ah ee sagxadda qoob ka ciyaarka, ayaa mid ka mid ah wiilasha waxa u suurtagashay in uu Alicia ku wareego. "Haye," ayuu ku qayliyay saaxiibkii, isaga oo codkiisa si dirqi ah looga maqlayo laxanka xamaasada leh. "Nasiib uun baan ahaa".
  
  Alicia ayaa faraheeda kabuubyada ah ku dhufatay plexus qorraxdiisa. "Waligaa nasiib ma aadan helin, wiil. Bal wejigaaga eeg."
  
  Si degdeg ah ayay u dhaqaaqeen, iyaga oo iska indha tiray muusikadii xamaasadda badnayd, maydadka lulaya, shaqaalihii baararka oo hor iyo dib ugu gurguuranaya dadkii badnaa oo ay saxaarado si taxadar leh madaxooda ugu dheelli tiran yihiin. Lamaanihii aad bay u murmeen, ninkii waxa la saaray tiir, naagtuna waxay ku qaylinaysay dhegta. Koox dumar ah oo da' dhexaad ah ayaa dhididsanayay oo xiiqsanayay iyagoo fadhiya goob wareeg ah oo ay wataan jelly vodka iyo malqacooyin buluug ah oo yaryar oo gacmahooda ku jira. Waxaa jiray miisas hoose oo ku kala firirsan dhulka oo dhan, intooda badan waxaa ka buuxay cabitaano aan dhadhan lahayn oo dalladaha hoostooda ah. Qof kaligiis ma ahayn. Qaar badan oo ka mid ah ragga ayaa laba jeer qaaday markii Mai iyo Alicia ay dhinteen, taas oo ka cadhaysiisay saaxiibadood. Mai si xikmad leh ayuu u ilduufay dareenka. Alicia ayaa kicisay.
  
  Waxay yimaaddeen meel deyr leh oo ka samaysan tid dahab ah oo qaro weyn oo ku kala fidsan labada tiir ee naxaasta ah dhexdooda. Aasaasigu waxa uu u ekaa in aanu qofna si dhab ah ula tartami doonin labada tuug ee labada dhinacba.
  
  Hadda mid iyaga ka mid ah ayaa hore u soo dhaqaaqay isagoo calaacasha dibadda u soo baxay oo si xushmad leh uga codsaday Mai inay dib u laabato.
  
  Gabadhii reer Japan ayaa si degdeg ah u dhoola cadaysay. "Claude ayaa noo soo dirtay inaan aragno..." Way aamustay, iyadoo aad mooddo inay fikirayso.
  
  "Pilipo?" Tuuggii kale ayaa degdeg u hadlay. "Waan fahmi karaa sababta, laakiin waa kuma ninkan?"
  
  "Bodyguard".
  
  Labada nin ee waaweyni waxay u eegeen Drake sidii bisadaha jiirka geesaha ku haya. Drake aad ayuu ugu dhoola cadeeyey iyaga. Waxba muu odhan waaba haddii lahjaddiisa ingiriisiga shaki ku abuurto. Alicia ma lahayn walaac noocaas ah.
  
  "Marka, Pilipo kan. Waa sidee isaga? Ma waxaan qaadaneynaa waqti fiican mise waa maxay?"
  
  "Oh, isagu waa kan ugu fiican," ayuu yidhi bouncer-kii ugu horreeyay isagoo dhoola cadeynaya. "Mudanaha ugu fiican"
  
  Kii labaad ayaa dharkooda eegayay. "Uma lebisan-munaasabada. Ma hubtaa in Claude ku soo diray?
  
  Ma jirin wax raad ah oo jeesjees ah oo ku jiray codka Mai markii ay tiri, "aad baan u hubaa."
  
  Drake wuxuu u adeegsaday beddelka si uu u qiimeeyo meelaha qarsoon. Duulimaad gaaban oo jaranjaro ah ayaa u horseeday gogol sare oo miis weyn ku fadhiistay. Waxa miiska agtiisa fadhiyey ilaa 12 qof, kuwaas oo intooda badani u muuqdeen kuwo xamaasad leh oo soo jeedinaya in ay dhawaan khuuriyeen qaar ka mid ah budo halis ah. Kuwa kale waxay u muuqdeen cabsi iyo murugo, dumar da'yar iyo laba wiil, oo aan si cad uga mid ahayn kooxda xisbiga.
  
  "Hey Pilipo!" - ayaa ku qayliyey bouncer labaad. "Hilib cusub kuu ah!"
  
  Drake ayaa hablihii ka raacay jaranjaro gaaban. Aad bay uga xasilloonayd halkan. Ilaa hadda waxa uu tiriyey laba iyo toban nin oo xun xun oo aan la garan karin, kuwaas oo dhamaantood loo badinayo in ay qoryo siteen. Laakiin markii uu isbarbar dhigay laba-iyo-tobanka dhaqan-galiyeyaasha maxalliga ah iyo May, Alicia, iyo laftiisa, ma uusan welwelin.
  
  Gadaashooda ayuu iska joogay, isaga oo isku dayaya in aanu naftiisa u soo jeedin intii suurtogal ah. Bartilmaameedku wuxuu ahaa Pilipo, waxayna hadda u jireen dhawr cagood. Goobtan lagu caweeyo waxay ku sigtay inay si dhab ah u ruxdo.
  
  Pilipo waxay ku dhaygagtay hablihii. Dhawaaqa dhagta qallalan ee uu cunaha ka maqlay ayaa muujisay xiisaha uu u qabo. Drake ayaa si aan yarayn u arkay gacantiisa oo soo gaadhaysa cabitaanka oo dib u garaacay.
  
  " Claude ma ku soo diray?"
  
  Pilipo wuxuu ahaa nin gaaban oo dhuuban. Indhihiisii waaweynaa, ee muujinayey isla markiiba waxay u sheegeen Drake in ninkani aanu ahayn saaxiibkii Claude. Xataa ismaannu garanayn. Waxa uu ahaa mid ka mid ah puppet, madaxa naadiga. Alaabta la isticmaalo
  
  "Runtii maaha". Mai taasna way garatay oo il bidhiqsi ayay ka noqotay naag dadban oo isu beddeshay dilaa cajiib ah. Faraha kabuubyada ah ayaa laga qoday dhuunta labadii nin ee ugu dhowaa, jug hoose oo xagga hore ka timid ayaa tii saddexaad illowsiisay, oo ka soo dhacay kursigiisii. Alicia waxa ay la soo booday miiskii agteeda ku xigay, waxa ay ku dul degtay dabada, lugahana ay hawada sare ugu jirto, waxa ay si adag wejiga ugu laaday ninkii qoortu qoortu ka socoto oo ciribta ku jirta. Waxa uu ku dul dhacay buraashkii ku xigay, isaga oo labadoodii cag ka garaacay. Alicia waxay u boodday kaalinta saddexaad.
  
  Drake wuxuu ahaa mid gaabis ah marka la barbardhigo, laakiin aad u burbur badan. Ninkii Aasiyaanka ahaa ee timaha dheeraa ayaa markii hore ka hor yimid oo hore u dhaqaaqay isaga oo isug jira feedh iyo feedh hore. Drake ayaa dhinac u soo istaagay, lugtii ayuu qabtay oo xoog weyn oo lama filaan ah ku miiqay ilaa uu ninkii qayliyay oo dhacay, isu beddelay kubbad barooranaysa.
  
  Ninkii xigay ayaa mindi la soo baxay. Drake wuu qoslay. Daabkii ayaa hore u soo dhaqaaqay. Drake ayaa qabtay gacanta, oo jabiyay, oo hubkii waxa uu si qoto dheer ugu riday calooshiisa.
  
  Drake wuu dhaqaaqay.
  
  Nimankii aan nasiibka lahayn ee ka laadlaadsanaa ayaa miiska ka cararay. Dhib ma lahayn. Waxba kama ay ogaan Claude. Qofka kaliya ee kari kara, sida la filayo, wuxuu ku dhuuntay kursigiisa maqaarka ee raaxada leh, indhihiisu waxay la baxeen cabsi, dibnaha ayaa aamusan.
  
  "Pilipo." Mai intay kor u taagtay ayay gacanta saartay bowdadiisa. "Marka hore waxaad rabtaa shirkaddayada. Hadda ma samaynaysid taas. Taasi waa qallafsan tahay. Maxay ku qaadanaysaa inaad saaxiibkay noqoto?
  
  "Aniga... waxaan leeyahay rag." Pilipo ayaa si ba'an u jeexjeexay, farahiisana waxay u gariirayaan sidii qof qarka u saaran inuu balwad yeesho. "Meel walba".
  
  Drake waxa uu la kulmay laba boodboodayaal kuwaas oo ku dhawaaday in ay soo gaadhaan jaranjarada sare. Alicia waxa ay xaaqaysay qaloocadii midigtiisa. Muusig qoob-ka-ciyaarka culus ayaa hoos ka soo guuxayay. Meydadka heerarka kala duwan ee sakhradda ayaa ku kala firdhiyey dhammaan goobta qoob ka ciyaarka. DJ ayaa isku qasan oo u saluugay dhagaystayaashii la qabtay.
  
  "Claude kuma soo dirin," boogaha labaad ayaa neefsaday, si cad u naxay. Drake wuxuu isticmaalay jaranjarada jaranjarada si uu u lulo oo uu labada cagood ku beero laabta ninka, isaga oo u diray inuu dib ugu dhaco godka buuqa badan.
  
  Nin kale ayaa ka booday tillaabadii u dambaysay oo ku yaacay Drake, gacmihiina way bararsan yihiin. Ingriiskii ayaa jug ka soo gaadhay feedhaha oo nin tabar yar ku ridi lahaa. Way xanuunsatay. Mucaaridkiisii wuu hakaday, isagoo sugaya saamaynta.
  
  Laakin Drake waa uu taahay oo waxa uu u dhiibay meel sare oo dhow, isaga oo ka lulaya cagihiisa. Burburkii ayaa laga qaaday dhulka oo isla markiiba miyir beelay. Sawaxanka ay dhulka ku dhufatay ayaa sababay in Pilipo ay si muuqata u booddo.
  
  "Wax ma tidhi?" Mai waxay ku orodday ciddigeeda faraha oo si fiican loo wajaho oo dhan dhabannada cawska ee daboolan ee Hawaiian. "Mee ku saabsan raggaaga?"
  
  "Ma waalan tahay? Xataa ma garanaysaa cidda leh naadigan?
  
  Mai ayaa dhoola cadaysay. Alicia ayaa u soo dhawaatay labadoodaba, iyadoo aan niyad jabin ka dib markii ay u dirtay afar ilaalo ah. "Qosol leh waa inaad sidaas tiraahdaa." Waxay cagta saartay wadnaha Pilipo oo aad u cadaadisay. "Ninkan, Claude. aaway?"
  
  Indhaha Pilipo ayaa u wareegay sidii duqsi dab qabsaday. "Aniga... ma garanayo. Marna ma yimaado halkan. Meeshan waan maamulaa, laakiin anigu... ma aqaan Claude. "
  
  "Nasiib darro." Alicia ayaa wadnaha ka laaday Pilipo. "Adiga".
  
  Drake waxay qaadatay daqiiqad si uu u baadho wareegooda Wax walba waxay u muuqdeen ammaan. Wuu ku tiirsaday ilaa uu sanka ka galay milkiilaha naadiga.
  
  "Waan helnaa. waxaad tahay nin aan qiimo lahayn. Xitaa waan ogolahay inaadan garanayn Claude. Laakin waad hubtaa inaad taqaan qof isaga yaqaan. Qof soo booqda mar mar. Nin ku hubsada inaad is-xakamayso. Hadda-" Drake waxa uu cunaha ka qabtay Pilipo, isaga oo cadhadiisa si dirqi ah u qarsoontay. "Waxaad ii sheegtaa qofkan magaciisa. Ama madaxa ayaan kaa leexin doonaa."
  
  Shaqsiga Pilipo ayaa ahaa mid aan la maqlin xitaa halkan, halkaas oo garaaca onkodku ay damiyeen darbiyada codadka culus. Drake ayaa madaxa u ruxay sida shabeelku u ruxo madaxa cawska dhintay.
  
  "Waa maxay?"
  
  "Buchanan. Ninkan magaciisa waa Buchanan."
  
  Drake aad buu u tuujiyay markii uu xanaaqiisii bilaabay inuu la wareego. "Ii sheeg sida aad ula xiriirto." Sawirada Kennedy ayaa buuxiyey aragtidiisa. Waxa uu si dirqi ah u dareemay Mai iyo Alicia oo ka soo jiidaya mulkiilaha kooxda ee dhimanaya.
  
  
  CUTUBKA SIDDEED IYO TObnaad
  
  
  Habeenkii Hawaay ayaa wali si xawli ah u socday. Waxa ay ahayd saqdii dhexe markii Drake, May iyo Alicia ay ka soo dhuunteen naadiga oo ay ammaaneen tagsi baarkin ah. Alicia waxay dabooshay jidkii ay ku baxsan lahayd iyada oo si farxad leh u soo lugaysay DJ-ga, iyada oo qabsatay makarafoonkiisa oo samaynaysa muuqaalkeeda xiddigta dhagaxa ugu fiican. "Hello Honolulu! Sidee fuck u tahay? Aad baan ugu faraxsanahay inaan caawa halkan joogo. Nimanyahow aad baad u qurux badan tihiin!" Dabadeed si habsami ah ayay uga tagtay, iyadoo kun malo ah kaga tagtay kun bushimood.
  
  Hadda waxay si xor ah ula sheekaysanayeen tagsiilihii. "Intee in le'eg ayaad u maleyneysaa inay qaadan doonto ka hor inta uusan Pilipo u digin Buchanan?" Alicia ayaa waydiisay.
  
  "Nasiib wanaag, waxaa laga yaabaa inaysan helin isaga in muddo ah. Si fiican ayuu isugu xidhan yahay. Laakiin haddii ay sameeyaan - "
  
  "Ma hadli doono," Drake ayaa yidhi. "Waa fulay. Isagu ma soo jeedin doono dareenka xaqiiqda ah in uu u soo jeestay nin Claude. Waxaan dul dhigi lahaa dayntayda."
  
  "Bouncers waxaa laga yaabaa inay daadiyaan digirta." Mai ayaa aamusay.
  
  "Inta badan waa suuxsan yihiin." Alicia intay qososhay ayay si dhab ah u tidhi. "Laakiin ruuxa ayaa sax ah. Marka ay socdaan oo ay haddana hadlaan, waxay u ciyi doonaan sida doofaarrada.
  
  Drake ayaa carabka ku dhuftay. "Nacalad, labadiinuba sax baad tihiin. Markaa waa inaan si dhakhso ah u samaynaa. Habeenkan. Doorasho kale ma jirto."
  
  "Waqooyiga Kukui Street," Mai ayaa u sheegay tagsiilihii. "Waxaad naga dejin kartaa meel u dhow qolka meydka."
  
  Tagsiilihii baa si degdeg ah u soo eegay. "Runtii?"
  
  Alicia ayaa dareenkiisa soo jiidatay dhoola cadeyn dhaban leh. "Hoos u dhig, shan-o." Kaliya wad."
  
  Taksiilihii waxa uu ku gunuunacay wax la mid ah "Fucking haole", laakiin waxa uu u soo jeestay dhinaca wadada oo uu iska aamusay. Drake wuxuu ka fikiray halka ay u socdeen. "Haddii kani runtii yahay xafiiska Buchanan, uma badna inuu halkaas joogo wakhtigan."
  
  Alicia way quursatay. "Drakey, Drakey, si taxadar leh uma dhegeysaneysid. Markii aan ugu dambeyntii ogaanay in ninka nacaska ah, Pilipo, uu cunaha si aad ah gacmahaaga ugu haysto ilaa uu noqday guduud, waxaan ku dhaqaaqnay badbaadinta noloshiisa qosolka ah, wuxuuna noo sheegay in Buchanan uu leeyahay guri."
  
  "Guri?" Drake wuxuu sameeyay xanaaq.
  
  "Ku saabsan ganacsiga. Waad garanaysaa ganacsatadan. Halkaasay ku nool yihiin waxna ku cunaan, halkaas ayay ku ciyaaraan, halkaas ayay ka abaabulaan shaqooyinkooda maxalliga ah. Waxay ilaalisaa nidaamka Xataa dadkiisa wuu dhawri doonaa. Waa xisbi adag oo aan kala joogsi lahayn, nin yahow.
  
  "Kaas oo gacan ka geysan doona in la ilaaliyo dhacdooyinka caweyska sirta ah, hadda." Mai ayaa tiri markii uu tagsigu soo istaagay qolka meydka. "Xusuusnow markii aan jabnay xafiiska magnet-ka gaarsiinta ee Hong Kong? Si degdeg ah ayaan u galnaa, dhaqso ayaan uga baxnaa. Waa sida ay tahay inay noqoto."
  
  "Sida markii aan gaadhnay meeshaas Zurich." Alicia ayaa cod dheer ku tidhi Drake. "Ma ahan wax adiga kugu saabsan, Kitano. Ma foga."
  
  
  ***
  
  
  Hayden waxa ay soo gashay guri ay ka heshay dhismaha CIA-da ee Honolulu, waxaanay istaagtay iyada oo mayd ah. Ben wuxuu sugayay iyada, isagoo ku fadhiya sariirta oo lugaha laalaada.
  
  Ninkii dhalinyarada ahaa ayaa u muuqday mid daalan. Indhihiisu waxa ay ahaayeen kuwo dhiig badani ka daatay oo uu maalmo ku eegayay muraayadda kombayuutarka, foolkiisana waxa uu u ekaa mid laalaabtay oo ka soo baxay feejignaan aad u daran. Hayden wuu ku farxay inuu arko.
  
  Waxay si toos ah u eegtay qolka. "Adiga iyo Karin ma goosteen xuddunta?"
  
  "Har, har. Waa qoys." Waxa uu sheegay in aad mooddo in ay isu soo dhawaanshahooda tahay waxa ugu cad cad. "Oo xaqiiqdii way garanaysaa dariiqeeda kumbiyuutarka."
  
  "IQ-heer maskaxeed ayaa tan kaa caawin doona." Hayden ayaa kabaha iska siibay. Roogga qaro weyn wuxuu u ekaa barkin xumbo leh oo cagaheeda damqanaya hoostooda. "Waxaan hubaa in berrito aad ka heli doonto waxa aan u baahanahay joornaalada Cook."
  
  "Haddii aan ogaan karno dhamaantood."
  
  "Wax walba waxay ku yaalaan internetka. Kaliya waxaad u baahan tahay inaad ogaato meesha aad wax ka raadineyso."
  
  Ben wuu ka xanaaqay iyada. "Miyay... ma dareemaysaa in halkan nalagu fara xumeeyay? Marka hore waxaan helayaa Qabriga Gods, ka dibna aaladaha wareejinta. Waxaan hadda ogaanay in labadooduba ay qaraabo yihiin. Oo -" wuu aamusay.
  
  "Oo waa maxay?" Hayden waxa uu soo fadhiistay agtiisa sariirta.
  
  "Aaladuhu waxay si uun ugu xidhan yihiin Albaabka Jahannamo," ayuu yidhi. "Haddii Kovalenko uu doonayo iyaga, waa inay halkaas joogaan."
  
  "Run maaha". Hayden wuu soo dhawaaday. "Kovalenko waa waalan yahay. Ma iska dhigi karno inaan fahamnay fikirkiisa. "
  
  Indhaha Ben waxa ay tuseen in uu si degdeg ah u lumay raadkii fikirradiisa oo uu dadka kale la haasaawi jiray. Waxa uu dhunkaday Hayden intay madaxeeda ku tiirsatay. Way iska siibtay markuu bilaabay inuu wax jeebka ku sito.
  
  "Waxaan dareemayaa fiicnaan marka ay ka soo baxdo siibka, Ben."
  
  "Eh? Maya tan ayaan rabay." Waxa uu la soo baxay teleefankiisii gacanta, waxa uu u rogay shaashada MP3-ga oo uu doortay albamka.
  
  Fleetwood Mac wuxuu bilaabay inuu heeso "Wararka Gacanta Labaad" ee xanta caadiga ah.
  
  Hayden oo yaaban ayaa indhaha ku dhuftay. "Dinook? Runtii?"
  
  Ben wuxuu ku tuuray dhabarka. "Qaar ka mid ah kuwan ayaa ka fiican sidaad u malaynayso."
  
  Hayden ma aysan seegin murugada daloosha ee ku jirta codka saaxiibkeed. Ma aysan seegin dulucda heesta, ee ku cad ciwaanka. Sababaha la mid ah sida Ben, waxay ka dhigtay inay ka fikirto Kennedy Moore iyo Drake iyo dhammaan wixii ay lumiyeen. Ma aha oo kaliya inay labadooduba lumiyeen saaxiib weyn oo ku yaal Kennedy, laakiin dhimashadeeda rabshadaha waxay hoos u dhigtay dhammaan saaxiibadii Drake ee buuqa asalka ah.
  
  Laakin markii Lindsey Buckingham uu bilaabay in uu ka heeso cawska dheer oo uu sameyo shaygiisa, isla markiiba niyada ayaa is bedeshay.
  
  
  ***
  
  
  Mai ayaa ka codsatay tagsiilihii inuu sugo, laakiin ninku ma uu dhegaysan. Isla markii ay baabuurka ka soo degeen ayuu matoorka kiciyey oo kaxeeyey, isagoo quruurux firdhiyey.
  
  Alicia ayaa ilaalisay isaga. "Jerk".
  
  Mai waxay u tilmaantay isgooyska hortooda. "Guriga Buchanan wuxuu ku yaalaa bidix."
  
  Aamusnaan wacan bay ku socdeen. Bilo ka hor, Drake wuu ogaa in tani weligeed dhici doonin. Maanta waxay lahaayeen cadow mid ah. Dhammaantood waxaa taabtay waalida Boqorka Dhiiga leh. Oo haddii loo ogolaado inuu xor ahaado, wuxuu weli u geysan karaa dhibaato daran.
  
  Si wada jir ah waxay ahaayeen koox ka mid ah kooxaha ugu fiican adduunka.
  
  Waxay ka gudbeen isgoyska oo ay gaabiyeen markii Buchanan hantidiisa la arkay. Meesha waxaa buux dhaafiyey iftiin. Daahyadii ayaa hoos u dhacay. Albaabada way furnaayeen si muusikadu u dareerto aagga oo dhan. Dhawaaqa muusiga raabka ayaa laga maqlayay xataa dariiqa.
  
  "Deris model ah," Alicia ayaa faallo ka bixisay. "Qof sidaas oo kale ah - waa inaan u dhawaadaa oo aan burburiyaa nidaamkooda stereo-ga xun si aan u garaaco."
  
  "Laakin dadka intooda badan adiga oo kale maaha," Drake ayaa yidhi. "Tani waa waxa ay dadkani ku koraan. Waa booc-boocsi wadnaha. Nolosha dhabta ah, waxay sitaan qoryaha darandooriga u dhaca oo aan lahayn naxariis iyo damiir toona.
  
  Alicia ayaa ku qoslay isaga. "Markaa ma filan doonaan weerar baaxad leh."
  
  Mai wuu aqbalay. "Si degdeg ah ayaan u galnaa, dhaqso ayaan u baxnaa."
  
  Drake waxa uu ka fikiray sida Boqorka Dhiiga u amray in la laayo dad badan oo aan waxba galabsan. "Aan tagno iyaga."
  
  
  ***
  
  
  Hayden ayaa qaawan oo dhididsanayay markii uu soo dhacay taleefankeeda gacanta. Haddii aanay ahaan lahayn dhawaaqa dhawaaqa saxeexa ee madaxeeda Jonathan Gates, way xannibi lahayd.
  
  Taa beddelkeeda, way taahday, oo riixday Ben, oo waxay ku dhufatay badhanka jawaabta. "Haa?"
  
  Gates xitaa ma dareemin inay neeftu ka baxday. "Hayden, waan ka cudur daaranayaa saacada dambe. ma hadli kartaa?"
  
  Hayden ayaa isla markiiba dib ugu laabtay xaqiiqada. Albaabka ayaa u qalmay dareenkeeda. Argagaxa uu u soo maray dalkiisa waxa ay ahayd mid ka weyn dareenkiisa shaqo.
  
  "Dabcan, mudane."
  
  "Dmitry Kovalenko waxa uu haystaa xubnaha qoyska siddeed Senatar ee Maraykanka, afar iyo toban Wakiil, iyo hal duq magaalo. Wuxuushkan waxaa la horgeyn doonaa cadaaladda, Jay, si kasta oo loo baahdo. Waxaad haysataa dhammaan kheyraadka."
  
  Xidhiidhkii ayaa go'ay.
  
  Hayden waxa ay fadhiisatay in ay mugdiga ku dheegato, xamaasadeeda gabi ahaanba waa damisay. Fikirkeedu wuxuu la jiray maxaabiista. Dadkii aan waxba galabsan ayaa haddana silica. Waxa ay is waydiisay inta qof ee kale ay dhibi doonto ka hor inta aan Boqorka Dhiiga sharciga la horkeenin.
  
  Ben ayaa sariirta dhankeeda u soo gurguurtay oo si fudud isku duubay sidii ay rabtay.
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa markii hore gudaha u soo galay oo wuxuu isku arkay marin dheer oo laba albaab ka furan yihiin dhanka bidix iyo jiko furan oo dhamaadka ah. Ninkii ayaa jaranjarada ka soo degay, indhihiisa waxaa si lama filaan ah uga buuxsamay naxdin markii uu arkay Drake oo guriga soo galay.
  
  "Waa maxay-?"
  
  Gacanta Mai waxay u dhaqaaqday si ka dhaqso badan intay ishu arki karto. Hal ilbiriqsi ayuu ninku sawiray hawada si uu digniin ugu qeyliyo, kii xigayna waxa uu jaranjarada iska sii sibiray isaga oo tooreey yar dhuunta kaga jirta. Markii uu gunta soo gaadhay ayay Mai shaqadeedii dhammaysay oo dib ula soo noqotay tooreeygeedii. Drake hoos buu u dhaqaaqay. Bidix bay u leexdeen qolkii kowaad. Afar-labo indhood ayaa ka soo eegay sanaadiiqda fudud ee ay ku soo ururiyeen walxaha qarxa.
  
  Walxaha qarxa?
  
  Drake wuxuu isla markiiba aqoonsaday C4, laakiin ma helin wakhti uu ku fekero markay nimanku qabsadeen hubkii si taxadar la'aanta ah loo tuuray. Mai iyo Alicia waxay ku cayaareen agagaarka Drake.
  
  "Halkaa!" Drake wuxuu tilmaamay kuwa ugu dhaqsaha badan. Alicia waxay ku garaacday laad aan naxariis lahayn oo gumaarka ah. Wuu ku dhacay, isagoo wax ku gunuunacaya. Ninkii Drake ka soo hor jeeday ayaa si degdeg ah ugu socday xaggiisa, isagoo ka booday miiska si uu u kordhiyo dhererka iyo awoodda weerarkiisa. Drake ayaa maydkiisa ku miiqay duulista ninka hoostiisa, markii uu soo degayna waxa uu gadaal ka garaacay labadiisa jilib. Ninkii ayaa cadho la qayliyey oo candhuuf afka ka soo baxay. Drake waxa uu dharbaaxo burbursan ku dhuftay madaxiisa xagga sare ee xooggiisa iyo xooggiisa.
  
  Ninkii wuu dumay isaga oo aan dhawaaq lahayn.
  
  Bidixdiisa, Mai wuxuu bilaabay laba weerar oo isku xigta. Labaduba waxaa la labanlaabay oo nabar calooshooda kaga yaalliin, yaabna wejigooda oo dhan baa kaga qornaa. Drake waxa uu si degdeg ah u isticmaalay xajin dhimasho si uu u curyaamiyo mid halka Mai uu soo garaacay kan kale.
  
  "ka tag". - Drake wuu cunay. Waxa laga yaabaa inaanay garanayn, laakiin kuwanu weli waxay ahaayeen dadkii Boqorka Dhiigga. Waxay nasiib u yeesheen in Drake uu degdegay.
  
  Waddadii ayay ku noqdeen oo qol kale ayay u dhaadhaceen. Markii ay gudaha u siibaxeen, Drake wuxuu arkay jikada. Waxaa ka buuxay rag, dhammaantood waxay ku eegayeen wax miis hoose saaran. Dhawaaqa raabka ee gudaha ka imanaya ayaa aad u dheeraa oo Drake waxa uu ku dhawaaday in ay u soo baxaan si ay ula kulmaan isaga. Mai hore u soo yaacay. Markii ay Drake soo gashay qolka, waxay hore u dhigtay hal nin oo u guurtay kii ku xigay. Nin garkiisu qaro weyn yahay ayaa ku dhex orday Drake, isaga oo mar hore gacanta ku haysta gadoon.
  
  "Maxaad samaysay-?"
  
  Tababarku wuxuu ahaa wax kasta oo ku jira farshaxanka dagaalka, Drake-na si dhakhso leh ayuu u soo laabtay si ka dhakhso badan siyaasigu ka leexin karo su'aasha muhiimka ah. Durbadiiba, lugtii ayuu kor u taagay, oo ninkii gacmihiisii ka garaacay, dabadeed hore ayuu u soo dhaqaaqay oo hawada qabsaday.
  
  Hubkii ayuu rogey.
  
  Seefta ku noolow. Wuu eryay. Ninka Buchanan ayaa dib u dhacay isaga oo si farshaxanimo leh u xanaaqay. Mai iyo Alicia waxay isla markiiba qaateen hub kale oo la tuuray markii qof ka qayliyay jikada. "Haye, nacasyo! Waa maxay fuck aad samaynayso?"
  
  Drake wuu qoslay. Sida muuqata rasaas lama maqlin gurigan. Fiican Albaabka ayuu u socday.
  
  "Laba," ayuu si hoose u yidhi, isaga oo tilmaamaya in booska albaabka kaliya uu labadooda siiyay qol ay ku dhaqmaan. Mai gadaasheeda ayay fadhiisatay.
  
  "Aan rabbeeyo eeyahan." Drake iyo Alicia ayaa soo baxay, iyaga oo tooganaya, iyaga oo beegsanaya kaynta lugaha ee ku wareegsan miiska.
  
  Dhiig la buufiyay oo meydad dhulka ku dhacay. Drake iyo Alicia hore ayay u dhaqaaqeen, iyaga oo og in naxdinta iyo argagaxa ay jahawareer iyo cabsi gelinayaan kuwa ka soo horjeeda. Mid ka mid ah ilaalada Buchanan ayaa ka booday miis hoose oo ku dhuftay Alicia, isaga oo u tuuray dhinac. Mai waxa ay soo gashay farqiga u dhexeeya, iyada oo is difaacaysa, inta uu waardiyihii farta kaga dhuftay laba jeer. Mai ayaa jug walba kaga dhacday cududdeeda ka hor intaysan si adag ugu dhufan buundada sankeeda bastooladdeeda.
  
  Alicia ayaa mar kale dagaal gashay. "Waan lahaa."
  
  "Oh, waan hubaa inaad samaysay, malab."
  
  "I afuufi." Alicia waxay ku tilmaantay qorigii baroorta, iyadoo ooyaysa niman. "Ma jiraa qof kale oo raba inuu isku dayo? Hm?"
  
  Drake wuxuu eegay miiska hoose iyo waxa ku jira. Tusmada C4 waxay daadiyeen dusha sare heerar kala duwan oo diyaarinta ah.
  
  Waa maxay jahannamada Boqorka Dhiiga badan qorsheynayay?
  
  " Midkiin waa Buchanan?"
  
  Qofna uma jawaabin.
  
  "Waxaan heshiis kula jiraa Buchanan." Drake wuu ruxay. "Laakiin haddii uusan halkan joogin, markaas waxaan qiyaasayaa inaan dhammaanteen toogan doonno." Ninkii ugu dhawaa ayuu caloosha ka toogtay.
  
  Sawaxan ayaa qolka buuxiyey. Xataa Mai isaga oo yaaban ayuu ku dhaygagay. "Matt-"
  
  Wuu ku qayliyey. "Magacyo ma jiraan."
  
  "Waxaan ahay Buchanan." Ninkii oo dib ugu tiirsaday qaboojiyaha weyn ayaa neefta ka soo booday markii uu cadaadis adag saaray nabarka rasaasta. "Kaalay nin yahow. Waxba kumaanu yeelin".
  
  Farta Drake ayaa ku adkaysay keebka. Waxay qaadatay xaddi badan oo is-xakameyn ah inaan la toogan. "Ma aadan wax yeelin?" Horay ayuu u booday oo si badheedh ah ayuu jilibka u saaray nabarkii dhiig baxay. "Ma aadan wax yeelin?"
  
  Dhiig-jiid ayaa ka buuxsamay aragtidiisa. Murugo aan la dhayalsan karin ayaa maskaxdiisa iyo qalbigiisa ka mudday. "Ii sheeg," ayuu si kulul u yidhi. "Ii sheeg meesha uu Claude joogo ama, Ilaahow i caawi, waxaan maskaxdaada ku afuufi doonaa qaboojiyahan xun."
  
  Buchanan indhihiisu been ma sheegin. Cabsida dhimashada ayaa ka dhigtay jaahilnimadiisa mid hufan. "Waan garanayaa saaxiibada Claude," ayuu ku qayliyay. "Laakiin ma garanayo Claude. Waxaan kuu sheegi karaa saaxiibbadiis. Haa, waan ku siin karaa iyaga.
  
  Drake wuu dhegaystay markuu yidhi laba magac iyo meelaha ay ku sugan yihiin. Scarberry iyo Peterson. Kaliya markii xogtan si buuxda loo soo saaray ayuu tilmaamay miiska ka buuxa C4.
  
  "Maxaad halkan ka qabanaysaa? Diyaar ma u tahay inaad dagaal bilowdo?
  
  Jawaabtii waa ka yaabisay. "Hagaag, haa. Dagaalkii Hawaii wuxuu ku dhow yahay inuu bilaabmo nin, nin.
  
  
  CUTUBKA sagaal iyo tobnaad
  
  
  Ben Blake waxa uu soo galay xafiiskii yaraa ee uu la wadaagay walaashii si uu u helo Karin oo daaqadda ag taagan. "Haye walaashii".
  
  "Haye. Bal ila eeg kan, Ben. Qorrax ka soo baxa Hawaii."
  
  "Waa inaan joognaa xeebta. Qof kastaa waxa uu aadayaa qorrax ka soo baxa iyo qorrax dhaca."
  
  "Oh, runtii? Karin ayaa walaalkeed ku eegtay si jeesjees ah. "Internetka ayaad ka eegtay, saw ma aha?"
  
  "Hagaag, hadda markaan halkan joogno, waxaan jeclaan lahaa inaan ka baxo meeshan ciriiriga ah oo aan la kulmo qaar ka mid ah dadka deegaanka."
  
  "Maxay?"
  
  "Weligay lama kulmin qof Hawaiian ah."
  
  "Mano waa Hawaiian habaaran yahay, dumbo. Ilaahow, mararka qaarkood waxaan la yaabanahay haddii aan helay labadaba sahayda unugyada maskaxda."
  
  Ben wuxuu ogaa in aysan jirin wax faa'iido ah oo uu la bilaabo dagaal maskaxeed walaashiis. Waxa uu u bogay aragga quruxda badan dhowr daqiiqo ka hor inta uusan u dhaqaaqin dhanka albaabka si uu u shubo labadaba. Markii uu soo noqday, Karin waxa ay horeba kor ugu qaadaysay kombuyuutarkooda.
  
  Ben wuxuu dhigay koojyadii dhinaca kiiboodhka. "Waad ogtahay inaan rajaynayo." Gacmihiisii ayuu xoqay. "Waxaan ula jeedaa, raadinta qoryaha Captain Cook. Tani waa shaqo baaris dhab ah sababtoo ah waxaan raadineynaa waxa qarsoon, ma raadineyno waxa muuqda."
  
  "Waan ognahay in aysan jirin wax xiriir ah oo internetka ah oo ku xiri kara Cook with Diamond Head ama Leahy iyo Hawaiians. Waxaan ognahay in Madaxa Dheemanku uu yahay mid ka mid ah koojooyin taxane ah, hawo-mareenno, tunnel iyo tuubooyin lafa oo hoos mara Oahu."
  
  Ben waxa uu kabbad ka qaatay kafeegiisii kululaa. "Waxaan sidoo kale ognahay in Cook uu ka degay Kauai, ee magaalada Waimea. Ka fiiri Waimea si aad u hesho canyon cajiib ah oo ku filan in ay kula tartanto Grand Canyon. Dadka maxalliga ah ee Kauai waxay soo saareen weedha asalka ah ee lagu booqdo Hawaii sida jabka jilicsan ee Oahu. Waxaa jira taallo Cook ah oo ku taal Waimea oo u dhow madxaf aad u yar."
  
  "Wax kale oo aan ognahay," Karin ayaa ku jawaabtay. "Aragtidu waxay tahay in diiwaannada Captain Cook ay halkan joogaan." Kumbuyuutarkeeda ayay taabtay. "online".
  
  Ben wuu taahay oo bilaabay inuu dhex rogo kii ugu horreeyay ee joornaalada ballaaran. "Ay madadaalada bilaabato." Sameecadihiisii ayuu xidhay oo kursigiisii ku tiirsaday.
  
  Karin ayaa ku dhaygagtay. "Dami Kani ma gidaarka hurdada? Iyo dabool kale? Maalin maalmaha ka mid ah, walaal yar, waa inaad duubtaa raadadkan cusub oo aad joojiso inaad lumiso shanta daqiiqo ee caannimadaada."
  
  "Ha ii sheegin inaad wakhtiga kaa luminayso, sis. Dhammaanteen waan ognahay inaad tahay sayid kan.
  
  "Ma waxaad soo kicinaysaa tan mar kale? Hadda?"
  
  "Shan sano ayaa ka soo wareegtay." Ben wuxuu kor u qaaday muusiga oo diiradda saaray kombuyuutarkiisa. "Shan sano oo burbur ah. Ha u ogolaan wixii dhacay inay burburiyaan tobanka soo socda."
  
  
  ***
  
  
  Iyaga oo ku shaqeynaya hurdo la'aan iyo nasasho yar, Drake, May iyo Alicia waxay go'aansadeen inay qaataan nasasho gaaban. Drake waxa uu wacay Hayden iyo Kinimaka saacad ka dib qorrax soo baxa. Badhanka aamusan ayaa markiiba xalliyay dhibaatadan.
  
  Waxay kiraysteen qol ku yaal Waikiki. Waxa uu ahaa hotel weyn oo taayirrada saaran, oo ay ka buuxaan dalxiisayaal, taasoo keentay in aan la magacaabin. Waxay si degdeg ah wax uga cuneen Denny's xaafadda, ka dibna waxay aadeen hudheelkooda, halkaas oo ay ka qaadeen wiishka qolkooda oo ku yaal dabaqa siddeedaad.
  
  Marka gudaha la galo, Drake wuu nastay. Wuxuu garanayay faa'iidada ay leedahay inuu naftiisa ku shido cunto iyo nasasho. Waxa uu ku soo duuduubay kursi fudud oo daaqada agtiisa ah, isaga oo ku raaxaysanaya sida cadceedda cadceedda Hawaiyan ugu maydhay daaqadaha Faransiiska.
  
  "Labadiinaba sariirta dusheeda ayaad ku dagaalami kartaan," ayuu ku gunuunacay isaga oo aan soo jeesan. "Qof ayaa dhigay alaarmiga laba saac."
  
  Taas, wuxuu u daayay fikirradiisii, isaga oo u xaqiijiyay ogaanshaha inay haysteen ciwaanka laba nin oo Claude u dhow sida ay awoodaan. Nabadda ogaanshaha in Claude si toos ah loogu hoggaamiyey Boqorka Dhiigyacabka ah.
  
  Nabadgelyo xagga maskaxda oo og in ay dhawr saacadood ka hadheen aargoosi dhiig leh.
  
  
  ***
  
  
  Hayden iyo Kinimaka waxay subaxii ku qaateen Waaxda Booliska ee Honolulu. Warku wuxuu ahaa in qaar ka mid ah 'saaxiibadii Claude' la tirtiray habeenkii, laakiin ma jirin war dhab ah. Milkiilaha kooxda, oo lagu magacaabo Pilipo, ayaa yiri wax aad u yar. Dhawr ka mid ah boodboodayaashiisii ayaa ku dhammaaday isbitaalka. Waxa kale oo ay u muuqatay in fiidiyoowgiisa muuqaal mucjiso ah uu mugdi galay markii nin iyo laba dumar ah ay weerareen isaga ka hor saqdii dhexe.
  
  Ku darso rasaas dhiig badan ku daatay meel bartamaha magaalada ah, taasoo ay ku lug lahaayeen dad badan oo Claude la socday. Markii ay goobta soo gaareen ciidamo hubeysan, waxa kaliya ee ay heleen waa guri faaruq ah. Ma niman. Lambar telefoon ma jiro. Dhiiga dhulka oo kaliya iyo miiska jikada, kaas oo raadadka C4 laga helay marka boodhka la jaro.
  
  Hayden wuxuu isku dayay Drake. Waxay isku dayday inay wacdo Alicia. Intay dhinac u jiiday Mano ayay si cadho leh dhegta ugu sheegtay. "Habaar iyaga! Ma garanayaan in aanu haysano taageerada aanu u dhaqmi karno sida aanu u aragno. Waa inay ogaadaan."
  
  Kinimaka wuu ruxay, garbihiisa waaweyn ayaa kor u kacaya oo dhacaya. "Malaha Drake ma rabo inuu ogaado. Sida uu rabo ayuu u yeeli doonaa, taageero dawladeed ama la"aanteed."
  
  "Hadda waa culays."
  
  "Ama fallaadho sun ah oo si toos ah wadnaha u duulaysa." Kinimaka ayaa dhoola cadeeyey markuu madaxiisii eegayey.
  
  Hayden cabbaar buu wareeray. "Waa maxay? Erayadani ma hees baa mise wax?
  
  Kinimaka ayaa u muuqday mid laga xumaaday. "Uma maleynayo, maamule. Markaa," ayuu u jalleecay bilayskii meesha isugu yimid, "maxay booliisku ka og yihiin Claude?"
  
  Hayden ayaa si qoto dheer u neefsaday. "La yaab maaha inay aad u yar yihiin. Claude waa milkiilaha hadhka leh ee dhawr naadiyo oo laga yaabo ama laga yaabo inay ku lug yeeshaan dhaqdhaqaaqyo sharci darro ah. Kuma jiraan liiska ilaalinta booliiska. Sidaa awgeed, milkiilayaashooda aamusan ayaa ah mid aan la magacaabin.
  
  "Wax kasta oo, shaki la'aan, waxaa naqshadeeyey Kovalenko."
  
  "Shaki la'aan. Had iyo jeer waa faa'iido in dambiilaha laga saaro adduunka dhabta ah dhowr jeer."
  
  "Malaha Drake wuxuu sameynayaa horumar. Haddaysan taasi ahayn, waxaan filayaa inuu nala joogi lahaa."
  
  Hayden wuu lulay. "Aan rajayno in arintu sidaas tahay. Dhanka kale, waxaan u baahanahay inaan ka nixno dhowr qof oo deegaanka ah. Waana inaad la xiriirtaa qof kasta oo aad taqaan oo na caawin kara. Kovalenko wuxuu horey u abuuray dhiig-bax. Waan necbahay inaan ka fikiro sida waxaas oo dhami ku dhammaan karaan."
  
  
  ***
  
  
  Ben wuxuu isku dayay intii karaankiisa ah inuu diirada saaro. Shucuurtiisu waxay ku jirtay jahawareer. Waxay ahayd bilo tan iyo markii noloshiisu ay caadi ahayd. Ka hor arrinta Odin, fikradda uu u leeyahay adventurousness waxay ahayd inuu ilaaliyo kooxdiisa casriga casriga ah ee derbiga hurdada si qarsoodi ah hooyadiis iyo aabbihiis. Wuxuu ahaa nin qoys, qalbi naxariis badan oo karti u leh wax kasta oo farsamo.
  
  Hadda wuxuu arkay dagaalkii. Wuxuu arkay dad la dilayo. Wuxuu u dagaalamayey naftiisa. Gabadhii saaxiibkiis ugu wanagsanayd ayaa ku dhimatay cududdiisa.
  
  Kala-guurka u dhexeeya adduunyadu isagay kala dhantaaleen.
  
  Ku darso cadaadiska uu la joogo saaxiibtiisa cusub, oo ah wakiilka CIA-da Mareykanka, mana uusan la yaabin in uu is arko.
  
  Ma aha in uu waligiis u sheegay asxaabtiisa. Qoyskiisa, haa, wuu u sheegi karaa. Laakiin Karin weli diyaar uma ahayn arrintan. Waxayna haysatay dhibaatooyinkeeda. Waxa uu u sheegay in shan sano ka dib ay tahay in ay guurto, laakiin wuxuu ogaa in haddii mid la mid ah uu ku dhaco isaga, ay burburin doonto inta ka dhiman noloshiisa.
  
  Iyo inta kale ee xubnaha darbiga hurdada ayaa si joogto ah fariin ugu diri jiray. Halkee joogtaa, Blakey? Caawa miyaynu isku nimaadnaa? Ugu yaraan dib ii soo qor doqon yahow, raadad cusub ayay haysteen in la duubo. Waxay ahayd riyadiisii xunxun!
  
  Hadda wixii isaga nasasho weyn siiyay ayaa halis ku jira.
  
  Wuxuu ka fikiray Hayden. Marka dunidu burburto, wuxuu had iyo jeer u jeedin karaa fikirkiisa iyada, wax walbana waxay noqonayaan kuwo fudud. Maskaxdiisa ayaa gashey. Waxa uu sii waday in uu dhex maro boggaga buug internet-ka ah oo qof uu ka soo guuriyay qoraalladii Cook.
  
  Waxa uu ku sigtay in uu tabayo.
  
  Si lama filaan ah, isla goobtaas, oo ka mid ah warbixinnada cimilada, dhererka iyo latitude-yada, iyo faahfaahin kooban oo ku saabsan cidda lagu ciqaabay inayan cunin cuntadooda maalinlaha ah ee hilibka lo'da iyo kuwa laga helay meydka goobta, waxaa soo muuqday tixraac gaaban oo ku saabsan Pele's Gate.
  
  "Walaashay". - Ben wuu neefsaday. "Waxaan u maleynayaa inaan wax helay." Wuxuu akhriyay tuduc gaaban. "Waar, kani waa warbixintii nin ee socdaalkooda. Diyaar ma u tahay tan?"
  
  
  ***
  
  
  Drake waxa uu ka soo kacay hurdo fudud ilaa soo jeedka wakhtiga ay ku qaadatay in uu indhihiisa kala qaado. Mai ayaa gadaal iyo gadaal u dhaqaaqay. Waxay u egtahay in Alicia ay ku jirto qubeyska.
  
  "Intee in le'eg ayaan dibadda joognay?"
  
  "Sii ama qaado sagaashan daqiiqo. Halkan, iska hubi tan." Mai ayaa ku tuuray mid ka mid ah bistoolado ay ka soo qaateen Buchanan iyo raggii la socday.
  
  "Waa maxay dhibcaha?"
  
  "Shan gadood. Wax walba waa fiican yihiin. Laba 38 iyo saddex 45 caliber. Dhammaan waxaa ka buuxa majallado afar meelood saddex meel ah."
  
  "In ka badan oo ku filan". Drake ayaa istaagay oo kala bixiyay. Waxay go'aansadeen inay u badan tahay inay la kulmaan mucaarad aad u daran - dadka ku dhow Claude - sidaas darteed qaadashada hubka waxay ahayd qasab.
  
  Alicia ayaa musqusha ka soo baxday timo qoyan, iyadoo soo jiidatay jaakadeeda. " Diyaar ma u tahay inaad guurto?"
  
  Xogta ay ka heleen Buchanan waxay ahayd in Scarberry iyo Peterson labaduba ay ku lahaayeen goob gawaadhida qalaad oo ku taal duleedka Waikiki. Waxaa loo yaqaan Exoticars, waxay ahayd dukaamo tafaariiqeed iyo dukaan dayactir labadaba. Waxa kale oo uu kiraystay inta badan noocyada baabuurta aadka u sarreeya.
  
  Dabool faa'iido badan leh, Drake wuxuu u maleynayaa. Shaki kuma jiro in loo qaabeeyey in lagu caawiyo qarinta dhammaan noocyada fal-dembiyeedka. Scarberry iyo Peterson waxay shaki la'aan ku dhawaayeen xagga sare ee silsiladda cuntada. Claude ayaa ku xiga.
  
  Waxay fuuleen tagsi, waxayna u dhiibeen dirawalkii ciwaanka meesha laga iibinayo. Waxay ahayd qiyaastii labaatan daqiiqo.
  
  
  ***
  
  
  Ben iyo Karin way la yaabeen markay akhriyeen joornaalka Captain Cook.
  
  Markaan qof kale indhihiisa ku arkay dhacdooyinkii ku dhacay kabtankii badda ee caanka ahaa in ka badan laba boqol oo sano ka hor waxay ahayd arrin cajiib ah. Laakiin akhrinta xisaabta Cook ee la duubay, laakiin weli safarka qarsoodiga ah ee ka hooseeya volcano caanka ah ee Hawaii wuxuu ahaa mid aad u culus.
  
  "Waa yaab". Karin ayaa koobigeedii ka rogtay shaashadda kombiyuutarka. "Hal shay oo aadan garanaynin waa aragtida quruxda badan ee Cook. Waxa uu kaxaystay dad ka kala yimid meel kasta oo uu soo arkay. Saynis yahano. Botanists. Fanaaniinta. Fiiri-" Intay taabatay shaashadii.
  
  Ben wuxuu ku tiirsaday si uu u arko sawirka si jilicsan loo fuliyay ee geedka. "Cool".
  
  Indhaha Karin ayaa iftiimay. "Tani waa wax weyn. Dhirtan lama helin ama lama diiwaangelin ilaa Cook iyo kooxdiisu ay duubeen oo ay ku soo laabteen England iyaga oo wata sawirro iyo sharraxaadyo cajiib ah. Waxay u habeeyeen adduunkeena, dadkan.Waxay sawireen muuqaalo muuqaal ah iyo xeebo sida aan maanta sawiro uga qaadan lahayn. Ka fakar".
  
  Codka Ben ayaa khiyaameeyay farxaddiisa. "Waan ogahay. Waan ogahay. Laakiin tan dhegayso-"
  
  "Waa yahay". Karin sheekadeeda ayay ku mashquushay. "Ma ogtahay in mid ka mid ah shaqaalihii Cook uu ahaa William Bligh? Ninka noqday Kabtanka Abaalmarinta? Iyo in Madaxweynihii Maraykanka ee xiligaas Benjamin Franklin uu fariin u diray dhamaan saraakiishiisii bada ee ku sugnaa Cook si ay uga daayaan Cook, inkastoo xiligaasi Maraykanku uu dagaal kula jiray Ingiriiska. Franklin wuxuu ugu yeedhay "saaxiibka guud ee aadanaha."
  
  "Walaashay". - Ben waa uu seexday. "Wax baan helay. Dhegeyso-dhul-dhac ayaa lagu sameeyay Owihi, Hawaii, oo u dhow meesha ugu sarreysa jasiiradda. 21 darajo 15 daqiiqo waqooyi loolka, 147 darajo waqooyi longitude, 48 daqiiqo galbeed. Dhererka 762 cagood. Waxa nalagu khasbay in aanu Lihi agtiisa ku ridno oo aanu galno. Dadka dalka u dhashay ee aanu shaqaaleysiinaynay waxay u ekaayeen inay marada dhabarka ka jeexjeexayaan dhalo rummaan ah, laakiin dhab ahaantii waxay ahaayeen kuwo loo dulqaadan karo oo aqoon leh.
  
  "Isii nooca gaaban," Karin ayaa soo degtay. "Ingiriisi".
  
  Ben wuu ku qayliyey. "Ilaah, gabar, aaway Indiana Jones?" Luke Skywalker-kaaga? Ma lihid wax dareen ah oo tacabur ah. Markaa sheeko-yaqaankayaga, nin lagu magacaabo Hawksworth, ayaa la baxay Cook, lix badmaax oo kale ah iyo tiro yar oo muwaadiniin ah si ay u sahamiyaan waxa Dadka deegaanka oo la odhan jiray Pele's Gate ". Taas waxa la sameeyey iyada oo aan la ogayn boqorka maxalliga ah oo khatar weyn ku jira. Haddii ay ogaan lahaayeen, boqorku wuu wada dili lahaa dhammaantood. Hawaawayaashu waxay ixtiraameen iridda Pele. abaal-marin.
  
  "Albaabkii Pelé waa in uu ku abuuray walaac halis ah in Cook uu qaato khatartan oo kale," Karin ayaa tiri.
  
  "Hagaag, Pele wuxuu ahaa ilaaha dabka, hillaaca, dabaysha iyo foolkaanaha. Waxaa suurtogal ah ilaahnimada Hawaiian ee ugu caansan. Waxay ahayd war weyn. Inta badan halyeygeedu waxa uu xuddun u ahaa iyada oo xukumaysa badaha. Sida ay tahay in reer Hawaay ay uga hadleen iyada ayaa laga yaabaa in ay kicisay xiisaha Cook. Waxaana loo malaynayaa inuu ahaa nin isla wayn oo socdaal weyn oo baadi goob ah ku jira. Kama cabsan doono inuu dhibo boqorka deegaanka. "
  
  "Nin Cook ah oo kale ah kama baqi doono wax badan."
  
  "Sida saxda ah. Sida laga soo xigtay Hawksworth, dadka deegaanka ayaa ku hogaamiyay marin mugdi ah oo ka hooseeya wadnaha qoto dheer ee foolkaanaha. Markii nalku shidmay oo, sida Gollum odhan lahaa, dhawr rogaal-celis ayaa la qaaday, dhammaantood way wada istaageen oo waxay ku dhaygageen Albaabka Pele.
  
  "Wayrdo. sawir ma jiraa?
  
  "Maya. Fanaanka ayaa looga tagay safarkan dartiis. Laakin Hawksworth ayaa qeexaya waxa ay arkeen. Diir weyn oo u duulay si aad u sareeysa oo ka kor martay goobada ugu sareysa ee ololkayaga. Qaab gacan lagu sameeyey oo lagu dhejiyay calaamado yaryar. Neefsasho dhinac kasta ah, laba shay oo yaryar ayaa maqan. Yaabka ayaa neefta naga qaaday, runtiina waanu eegnay ilaa ay xarunta mugdiga ahi ka bilowday in ay indhahayaga soo jiidato.
  
  "Marka, ruuxa dadka oo dhan, waxa uu ula jeedo waa inay heleen waxay raadinayeen, laakiin markaa waxay ogaadeen inay wax badan rabaan." Karin ayaa madaxa ruxday.
  
  Ben indhihiisuu ku eegay. "Waxay ila tahay waxa aad ula jeedo in ay tahay, niyadda dhammaan tacaburiyeyaasha, waxay rabeen wax badan. Laakiin waad saxan tahay. Pele's Gate wuxuu ahaa kaliya. Albaabka. Waxay ahayd inay meel hogaamiso."
  
  Karin ayaa soo jiidatay kursigeedii. "Hadda waxaan la yaabanahay. Halkee ayay tani keentay?
  
  Isla markaas, taleefoonka gacanta ee Ben ayaa garaacay. Shaashaddii ayuu eegay oo indhihiisii kala baxay. "Hooyo iyo Aabbe".
  
  
  CUTUBKA 20AAD
  
  
  Mano Kinimaka wuxuu jeclaa qalbiga Waikiki. Wuxuu ku dhashay kuna koray Hawaii, wuxuu caruurnimadiisii hore ku qaatay Xeebta Kuhio ka hor inta uusan qoyskiisu dhaqaale uruurin oo uusan u guurin xeebta waqooyi ee xasilloon. Dabagalka halkaas waxa uu ahaa heer caalami, cuntadu waxa ay ahayd mid sax ah xitaa marka aad wax ka cunayso, noloshu waxa ay ahayd mid xor ah sidaad qiyaasi karto.
  
  Laakiin xasuustiisii hore ee aan la tirtirin waxay ahayd Kuhio: xeebta quruxda badan iyo luaus bilaashka ah, barbecues xeebta axada, dabaasha fudud, dadka deegaanka oo dabeecad wanaagsan iyo quruxda habeenkii ee qorrax dhaca.
  
  Hadda, markii uu ku sii socday waddada Kuhio iyo ka dibna Kalakaua, wuxuu arkay waxyaabo duug ah oo taabanaya. Maaha dalxiisayaal waji cusub. Ma aha dadka deegaanka oo sitay casiirka Jamba ee subaxdii. Xataa ma jiro iibiyaha jalaatada meel u dhow Royal Hawaiian. Waxay ahayd tooshkii madowga dheeraa ee ay shidnaayeen habeen walba, goob wax laga dukaameysto oo hadda madhan ku dhow, halkaasoo uu mar ku ooyay, isagoo ku qoslaya calaamadda digniinta ee fudud ee A-qaabeeya ee xannibaysa mid ka mid ah marinnada ay ku qoran tahay: Haddii aadan ahayn Spider-Man, Buundada way xiran tahay, way fududahay. Markaa Hawaawaan.
  
  Waxa uu maray dukaankii hore ee Lassen, halkaas oo uu mar ku eegay sawiradooda quruxda badan iyo baabuurta cajiibka ah. Hadda way tagtay. Carruurnimadiisii hore way dhammaatay. Waxa uu soo maray tuulada King ee laga dukaamaysto, taas oo ay hooyadii mar u sheegtay in uu mar ahaa hoyga Boqor Kalakaua. Waxa uu soo maray saldhigga booliiska ugu wanagsan adduunka, kan midig ee Xeebta Waikiki ee hooska boqolaal boodhadh ah. Oo waxa uu soo maray taallada aan la dumin karin ee Duke Kahanamoku, oo uu had iyo jeer daboolay leis cusub, isla tii uu eegay markii uu ahaa wiil yar oo leh hal milyan oo riyo ah oo madaxiisa ku wareegaya.
  
  Qoyskiisa ayaa hadda la ilaalin jiray saacad walba. Waxaa ilaalinayay ciidamada Marshalada Maraykanka ee ugu sareeya iyo kuwa dilaaga ah. Guriga qoysku wuu madhnaa, oo gacan ku dhiiglayaasha loo adeegsan jiray. Isaga laftiisu wuxuu ahaa nin calaamadsan.
  
  Hayden Jay, saaxiibkiisa ugu fiican iyo madaxa, ayaa ag fadhiistay kursiga rakaabka, laga yaabee in uu wax ka arkay muuqaalka wejigiisa mar haddii aysan waxba sheegin. Waxaa lagu dhaawacay mindi, laakiin hadda waxay ku dhowdahay inay bogsato. Dadkii ka ag dhawaa waa la dilay. Asxaabta Asxaab cusub.
  
  Oo waa kan, wuxuu ku noqday gurigiisii, meeshii carruurnimadiisii. Xusuustu waxay u buuxisay sidii saaxiibo muddo dheer lumay oo u hamuun qabay inay dib ula xidhiidho isaga. Xusuus ayaa ka soo dhacaysay waddo kasta.
  
  Quruxda Hawaii waxay ahayd in ay weligeed kugu dhex nooshahay. Dhib ma lahayn haddii aad toddobaad halkaas ku qaadatay ama labaatan sannadood. Dabeecaddiisu waxay ahayd mid aan waqti lahayn.
  
  Hayden ayaa ugu dambeyntii burburiyay niyadda. "Ninkan, Capua. Runtii ma baraf la shiiday buu ka iibinayaa baabuur?"
  
  "Halkan waxaa ka jira ganacsi wanaagsan. Qof kastaa wuxuu jecel yahay barafka la shiiday."
  
  "Caddaalad ku filan".
  
  Mano oo dhoola cadeynaya. "waad arki doontaa".
  
  Markii ay ku dhex socdeen quruxda Kuhio iyo Waikiki, xeebuhu waxay u muuqdeen xilliyo dhanka midig ah. Baddii ayaa iftiimaysay oo biyihii caddaa ee dillaacay ayaa si la yaab leh u lulay. Mano wuxuu arkay dhowr rogaal-celis oo xeebta lagu diyaarinayay. Beri, wuxuu ka mid ahaa koox ka baxsan oo ku guuleystay koobab.
  
  "Waan joognaa halkan". Waxa uu soo jiiday goob baarkin qaloocan oo tareen cidhif ku leh oo ka ilduufay Badweynta Baasifigga. Gaariga Capua waxa uu yaalay dhamaadka, meel aad u wanaagsan. Mano isla markiiba waxa uu ogaaday saaxiibkiisii hore, laakiin cabbaar ayuu istaagay.
  
  Hayden ayaa u dhoola caddeeyey. "Xusuus hore?"
  
  "Xusuus yaab leh. Wax aanad rabin inaad kharribto adoo dib u sawiraya wax cusub, ma ogtahay? "
  
  "Waan ogahay".
  
  Kalsooni kuma jirin codkeeda. Mano aad buu u eegay madaxiisii. Waxay ahayd qof wanaagsan - toosan, cadaalad, adag. Ma ogtahay dhinaca uu Hayden Jay ku jiray, iyo shaqaaluhu inuu wax badan ka dalban karo madaxiisa? Tan iyo markii ugu horreysay ee ay kulmeen, si wanaagsan ayuu u bartay. Aabaheed, James Jay, wuxuu ahaa guri awood leh, halyeey run ah, wayna u qalantaa. Hadafka Hayden wuxuu had iyo jeer ahaa inuu ka dhabeeyo ballanqaadkiisii, dhaxalkiisii. Tani waxay ahayd xooggeedii.
  
  Si aad u badan in Mano ayaa la yaabay markii ay ku dhawaaqday sida ay u dhab tahay waxay ku saabsan tahay da'da yar ee Ben Blake. Waxa uu u maleeyay in ay noqon doonto wakhti dheer oo dheer ka hor inta Hayden joojin in ay nafteeda ku riixdo in ay kor u qaado si ay u noolaadaan dhaxalka Mano dareentay in ay mar hore dhaaftay. Markii hore waxa uu u maleeyay in fogaantu ay bakhtiin doonto ololka, laakiin haddana lamaanaha ayaa is helay mar kale. Oo hadda waxay u muuqdeen kuwo ka xoog badan sidii hore. Geekku ma siin doonaa ujeedo cusub, jihada cusub ee nolosha? Kaliya bilaha soo socda ayaa sheegi doona.
  
  "Tag". Hayden ayaa u lulay dhanka gaadhiga. Mano ayaa furay albaabka oo si qoto dheer uga neefsaday hawo nadiif ah oo deegaanka ah. Bidixdiisa waxa kor u kacay Madaxa Dheemanka, oo ah muuqaal cajiib ah oo ka soo horjeeda cirifka, had iyo jeerna jira.
  
  Mano, had iyo jeer waxay ahayd halkaas. La yaab kuma ay qaadin in tani ay noqon karto mucjiso weyn.
  
  Si wada jir ah ayey ugu lugeeyeen gaarigii barafka jaraya. Capua ayaa soo foorarsatay, iyada oo eegaysa iyaga. Wajigiisii ayaa yaabban la duuduubay, ka dibna farxad dhab ah.
  
  "Mano? Ninyahoow! haye!"
  
  Capua waa la waayay Ilbiriqsi ka bacdi ayuu ka cararay gaarigii gadaashiisa. Waxa uu ahaa nin garbo-balaadhan, oo taam ah oo timo madow iyo midab madow leh. Xataa jaleecada hore, Hayden waxa uu sheegi karayay in uu ku qaatay ugu yaraan laba saacadood maalin kasta.
  
  "Kapua." Mano wuxuu isku duubay saaxiibkiisii hore. "Waxaa jiray dhowr, bro."
  
  Capua dib buu u soo noqday. "Maxaad samaysay? Ii sheeg, sidee buu u socdaa ururinta dhalooyinka toogashada Hard Rock?"
  
  Mano ayaa madaxa ruxay oo ruxay. "Ah, wax yar blah blah, iyo xitaa in ka badan. Waad ogtahay. adiga?"
  
  "Sax. Waa ayo Howli?
  
  "Haole..." Mano waxa uu dib ugu noqday Maraykan la fahmi karo, in badan oo Hayden ka nastay. "... kani waa madaxayga. La kulan Hayden Jay."
  
  Dadkii deegaanka ayaa toosay. "Waa ku faraxsanahay inaan kula kulmo," ayuu yidhi. "Ma waxaad tahay Boss Mano? Waayahay Lucky Mano, waxaan leeyahay.
  
  "Miyaanad naag lahayn, Capua?" Mano wuxuu ku dadaalay inuu qariyo cayda yar.
  
  "Waxaan naftayda gatay ey-xumo. Iyadu, mid ka mid ah Hawaiian-Shiinaha Filibiin ee kulul, waxay i qabatay habeenkii oo dhan teendho ka dhisanayay, nin yahow. Inta badan Hawaiianku waxay ahaayeen jinsiyad isku dhafan.
  
  Mano ayaa neefsaday. Poy Dog wuxuu ahaa nin isku-dhafan. Haole wuxuu ahaa booqde, qasabna ma ahayn erey bahdil ah.
  
  Inta aanu waxba odhan, Hayden ayaa ku soo jeestay oo si macaan u weydiiyey, "teendho dhisanaya?"
  
  Mano oohin Hayden waxa uu si sax ah u ogaa waxa Capua yahay, wax shaqo ah kuma lahayn xeraynta. "Tani waa qabow. Way fiicantahay. Dhegeyso, Capua, waxaan u baahanahay inaan ku weydiiyo su'aalo."
  
  "Toogto".
  
  "Weligaa ma maqashay qof weyn oo adduunka hoostiisa ah oo loo yaqaan Kovalenko? Mise Boqorka Dhiigyacabka ah?
  
  "Waxa aan maqlo waa waxa warka ku jira, walaal. Miyuu joogaa Oahu?"
  
  "Waxaa laga yaabaa in. Ka warran Claude?
  
  "Maya. Haddii aad magacaas ugu yeeri lahayd Howley, waan xasuusan lahaa." Capua wuu ka labalabeeyay.
  
  Hayden wuu arkay tan. "Laakin wax baad taqaan."
  
  "Malaha madax. Malaha waan ogahay. Laakiin saaxiibbadaa halkaas jooga, ayuu madaxiisa u ruxay dhanka saldhigga booliiska ee Xeebta Waikiki, "ma rabaan inay ogaadaan." Horaan ugu sheegay. Waxba ma ay samayn".
  
  "I tijaabi." Hayden waxa uu la kulmay fiirsiga ninka.
  
  "Waxaan maqlayaa wax, madax. Taasi waa sababta Mano iigu timid, sax? Hagaag, lacagta cusub ayaa beryahan dambe bixinaysay wadooyin buuran, nin yahow. Ciyaartoyda cusub ee goobta oo dhan, waxay dhigayaan xaflado aanay weligood arki doonin usbuuca soo socda."
  
  "Lacag cusub?" - Mano ayaa ka dhawaajiyay. "Aaway?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Ma jirto meel," Capua ayaa si dhab ah u tiri. "Waxaan ula jeedaa, halkan, nin. Isla halkan. Waligood waa la takoori jiray, laakiin hadda waa dad taajir ah.
  
  Hayden ayaa gacan timaheeda ka dhex martay. "Maxay tani kuu sheegaysaa?"
  
  "Aniga kuma lug lihi muuqaalkan, laakiin waan ogahay. Wax ayaa dhacaya ama dhici doona. Dad badan ayaa la siiyay lacag badan. Markay taasi dhacdo, waxaad baranaysaa inaad madaxa hoos u dhigto ilaa inta ay xumaantu dhaafto.
  
  Mano wuxuu ku dhaygagay badweynta dhalaalaysa. "Ma hubtaa inaadan waxba garanayn Capua?"
  
  "Waan ku dhaartay eygayga gunta ah."
  
  Capua wuxuu si dhab ah u qaatay maskaxdiisa. Hayden ayaa farta ku fiiqay gaadhiga. "Maxaad nooga dhigi weyday qaar, Capua."
  
  "Xaqiiqdii".
  
  Hayden waxa uu weji ka sameeyay Mano markii Capua uu sii socday. "Waxaan qabaa inay mudan tahay in la isku dayo. Ma haysaa wax fikrad ah waxa uu ka hadlayo? "
  
  "Ma jecli dhawaqa waxa ka dhacaya magaaladayda," Mano ayaa yidhi oo wuxuu gaadhay xoogaa baraf ah. "Kapua. Magacaaga ii sheeg walaal. Yaa wax garan kara?
  
  "Waxaa jira nin maxali ah, Danny, kaas oo ku nool buurta dusheeda." Indhihiisu waxa ay ku soo jeedeen Madaxa Dheeman. " taajir ah. Waalidkiis, waxa ay u korinayeen sidii caws oo kale." Wuu u dhoola caddeeyey Hayden. "U dheh sida Maraykan. Uma maleynayo inay taasi wax ka qaldan yihiin. Laakin wuu ka sii daran yahay qashin-qubka. Waxa uu ka helay laad isaga oo og xaarka, ma i fahantay?
  
  Mano waxa uu isticmaalay qaaddo waxa uu soo qoday baraf weyn oo midab qaanso roobaad leh. "Ninku ma jecel yahay inuu iska dhigo inuu yahay tallaal weyn?"
  
  Capua ayaa madaxa ruxday. "Laakiin taasi run maaha. Kaliya waa wiil ciyaaraya ciyaarta nin."
  
  Hayden ayaa taabtay gacanta Mano. "Waxaan ku siin doonaa Dannykan booqasho. Haddii ay jirto khatar cusub, waa in aan taas sidoo kale ogaanno."
  
  Capua ayaa u luxday dhanka barafka. "Waxay ku jiraan kharashka dhismaha. Laakiin ima garanaysid. Weligaa ima aad iman inaad i aragto.
  
  Mano ayaa madaxa u lulay saaxiibkiis hore. "Waxay ku socotaa iyada oo aan la odhan, walaal."
  
  
  ***
  
  
  Capua waxay siisay ciwaanka, kaas oo ay ku qorsheeyeen GPS-ka baabuurka. Shan iyo toban daqiiqo ka bacdi waxay soo gaadheen albaab madow oo bir ah. Qaybtu waxay dib ugu laabatay badda, si ay u arkaan oo keliya daaqadaha dabaqa sare ee guriga weyn.
  
  Baabuurka ayay ka soo degeen, ilo ka soo burqadeen Mano. Mano ayaa gacanta saaray iriddii waynayd oo uu riixay. Beerta hore ayaa Hayden ka dhigtay inuu istaago oo eego.
  
  Meesha dusha sare laga raaco. Gaadhi sariir furan oo cusub. Buskud ayaa ku kala fidday laba geed oo timir ah dhexdooda.
  
  "Ilaahayow, Maano. Dhammaan beerihii Hawaii ma sidan oo kale baa?
  
  Mano wuu guuleystey. "Maya runtii, maya."
  
  Markii ay damceen inay gambaleelka garaacaan ayaa waxay maqleen sawaxan xagga dambe ka soo baxaysa. Waxay ku socdeen guriga, iyagoo gacmahooda ku haya hubkooda. Markay geeskii dambe u rogeen, waxay arkeen nin dhallinyaro ah oo balliga dhex mushaaxaya islaan waayeel ah.
  
  "Iga raali ahow!" Hayden wuu qayliyey. "Waxaan ka nimid Waaxda Booliska Honolulu. Dhawr kelmadood?" Waxay si hoose u tidhi, si dhib yar loo maqli karo: "Waxaan rajaynayaa in aanay ahayn hooyadii."
  
  Mano ceejisay. Looma baran in uu madaxiisa kaftamo. Dabadeed wejigeedii buu arkay. Waxay ahayd dilaa ah halis ah. "Waa maxay sababta -?"
  
  "Waa maxay jahannamada aad rabto?" Ninkii dhallinyarada ahaa ayaa xaggooda u soo dhaqaaqay, isagoo si badheedh ah u dhuuxaya. Intuu u soo dhawaaday ayuu Maano indhihiisa arkay.
  
  "Dhibaato ayaa na haysata," Mano ayaa yidhi. "Isagu gees buu joogaa."
  
  Mano u daa in ninku si badheedh ah u lulo. Dhawr hayrides oo waaweyn oo neeftu ka baxday, surwaalkiisii gaaban ayaa bilaabay inuu hoos u siibo. Ma uusan muujin wax dareen ah oo ku saabsan xaaladda cakiran ee uu ku sugan yahay.
  
  Dabadeed naagtii da'da ahayd ayaa xaggooda u soo carartay. Hayden wuu indho-beelay isagoo rumaysan. Islaantii waxay ku booday Kinimake dhabarka waxayna bilawday inay u raacdo sidii fuushad oo kale.
  
  Waa maxay jahannamada ay halkan ku soo galeen?
  
  Hayden ha Kinimaka is daryeesho. Waxay eegtay guriga iyo barxadda. Ma jirin calaamad muujinaysa in qof kale uu guriga joogo.
  
  Ugu dambeyntii, Mano wuxuu ku guuleystay inuu ka ruxo bahalkii. Waxay la soo degtay dharbaaxo qoyan oo ku dul taal quruurux ku hareeraysan barkada, waxayna bilawday inay u qeyliso sidii banshii.
  
  Danny, haddii ay Danny tahay, wuxuu ku dhaygagay afkiisa oo furan, surwaalkiisa gaaban ayaa hadda ka hoos dhacaya jilbaha.
  
  Hayden ayaa ku filan. "Danny!" - Wejigiisa ayay ka qaylisay. "Waxaan u baahanahay inaan kula hadalno!"
  
  
  Kursiga fadhiga ayay dib ugu riixday. Ilaahow, haddii aabbaheed hadda arki lahaa. Way soo jeesatay oo ay iska soo shubtay muraayadihii is biirsaday, ka dibna labadoodiiba ka buuxisay biyo barkada.
  
  Wejiga ayay biyo kaga rushaysay Danny oo si fudud ugu garaacday. Markiiba wuu qoslay. "Haye ilmaha yar, waad ogtahay inaan jeclahay -"
  
  Hayden dib buu u noqday. Haddii si sax ah loo maareeyo, tani waxay ku shaqayn kartaa iyaga. "Kaligaa ma tahay Danny?" In yar ayay dhoola cadaysay.
  
  "Tina waa halkaan. Meel." Wuxu ku hadlay weedho gaaban oo neefsan, oo aad mooddo in qalbigiisu aad ugu dadaalayo inuu nin shan jibaar ka weyn yahay. "Gabadhayda."
  
  Hayden ayaa gudaha u taahaa isagoo nafis ah. "Hagaag. Hadda, waxaan maqlay inaad tahay qofka ogaan kara haddii aan u baahanahay macluumaad.
  
  "Waa aniga". ego Danny ayaa muujisay cidhiidhiga ilbiriqsi. "Waxaan ahay qofkaas."
  
  "Ii sheeg Claude."
  
  Naxdintii ayaa mar kale qabsatay, iyadoo indhihiisii aad moodo inay cuslaatay. "Claude? Ninka madow ee ka shaqeeya shaadhka waalan?
  
  "Maya". Hayden ayaa ilko isku dhegtay. "Claude, ninka leh naadiyada iyo dhaqashada Oahu oo dhan."
  
  "Ma garanayo Claude kan." Daacadnimadu waxay u badan tahay inaanay ahayn mid ka mid ah qodobbada xooggan ee Danny, laakiin Hayden wuxuu shaki galiyay inuu hadda been abuurayo.
  
  "Ka waran Kovalenko? Ma maqashay isaga?
  
  Indhaha Danny waxba kama soo bixin Ma jiraan calaamado ama tilmaamo wacyigelin ah.
  
  Gadaasheeda, Hayden wuxuu maqlay Mano oo isku dayaya inuu dejiyo saaxiibtii Danny, Tina. Waxay go'aansatey inaysan waxba yeeli karin inay isku daydo hab ka duwan. "Hagaag, aan isku dayno wax kale. Waxaa jira lacag cusub Honolulu. Wax badan baa jira. Halkee kani ka imanayaa, Danny, waayo?
  
  Indhaha cunugu aad bay u furmeen, oo si lama filaan ah u iftiimay cabsi aad u weyn oo uu Hayden ku dhawaaday inuu qoriga qabto.
  
  "Tani waxay dhici kartaa daqiiqad kasta!" - ayuu ku dhawaaqay. "Ma aragtaa? Waqti kasta! Kaliya... kaliya guriga joog. Guriga joog, wiil. Codkiisa ayaa laga dareemayay walaac, sidii isagoo ku celcelinaya wax lagu yidhi.
  
  Hayden waxay dareentay qabow qoto dheer oo ka soo daadanaya laf dhabarta, xitaa markii diirimaadka jannada uu dib u diiriyay. "Maxaa dhowaan dhici kara, Danny. Kaalay, waad ii sheegi kartaa.
  
  "Weerar," Danny ayaa si nacasnimo leh u yidhi. "Lama noqon karo sababtoo ah waa la iibsaday oo la bixiyay." Danny ayaa gacanta qabsaday, iyadoo si lama filaan ah u muuqata mid cabsi leh.
  
  "Argagixisadu way soo wajahan yihiin, Miss Police. Kaliya qabso shaqadaada xun oo ha u ogolaanina kuwaan baashaalka ah inay halkan yimaadaan.
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Ben Blake ayaa soo xigtay qoraalada joornaalka ee Captain Cook iyo saaxiibkiis Hawksworth iyagoo tilmaamaya socdaalkii ugu khatarta badnaa ee abid uu nin qaado.
  
  "Waxay soo dhex mareen Pele's Gate," Ben ayaa si yaab leh u yiri, " mugdi madow. Waqtigan xaadirka ah, Cook wuxuu weli tixraacayaa albaabka laga soo galo sida Pele's Gate. Kaliya ka dib markii uu la kulmo waxa ka baxsan - waxay ku leedahay halkan - wuxuu mar dambe beddelaa tixraaca Albaabada Naarta."
  
  Karin waxay u leexatay Ben iyadoo indho ballaaran leh. "Maxaa sababi kara in nin sida Captain Cook uu muujiyo cabsi qaawan?"
  
  "Ku dhawaad waxba," Ben ayaa yidhi. "Cook wuxuu ogaaday dad-cuninimo. allabaryo aadanaha. Waxa uu u baxay safar uu ku galay biyo aan la garanayn.
  
  Karin ayaa farta ku fiiqday shaashadda. "Akhri waxa xun."
  
  "Wixii ka dambeeya Gates-ka madow waxaa jira waddooyinka ugu xun ee dadku yaqaaniin..."
  
  "Ha ii sheegin," Karin ayaa soo degtay. "Soo koob."
  
  "Ma awoodo"
  
  "Waa maxay? waayo?"
  
  "Sababtoo ah waxay halkan ku leedahay - qoraalka soo socda ayaa laga saaray beddelaadkan sababtoo ah shaki ku saabsan xaqiiqadiisa."
  
  "Waa maxay?"
  
  Ben si fakar leh ayuu u weji gabay markuu kombiyutarka eegayay. "Waxaan u maleynayaa haddii ay u furan tahay daawashada dadweynaha, qof ayaa mar hore isku dayi lahaa inuu baaro."
  
  "Ama waxaa laga yaabaa inay sameeyeen oo ay dhinteen. Waxaa laga yaabaa in mas'uuliyiintu ay go'aansadeen in aqoontu ay aad khatar u tahay oo aan lala wadaagin dadweynaha."
  
  "Laakin sideen u aragnaa dukumeenti la tirtiray?" Ben si aan kala sooc lahayn ayuu dhawr fure u ruxay. Ma jirin xiriiro qarsoon oo bogga ku yaal. Wax la canaanan karo ma jiro. Waxa uu Google-ka galiyay magaca qoraaga oo uu helay dhawr bog oo ku xusan Taariikhda Cook's Chronicle, laakiin mar dambe ma xusin albaabka Jahannamo, Pele, ama xataa Dheeman Head.
  
  Karin ayaa u soo jeesatay inay eegto wadnaha Waikiki. "Markaa safarkii Cook ee uu ku soo maray albaabada cadaabta wuxuu ahaa mid taariikhda ka baxsan. Waan sii wadi karnaa isku dayga." Waxay u fartay dhanka kombiyuutarada.
  
  "Laakiin faa'iido ma yeelan doonto," Ben wuxuu yiri aragtidiisa ugu fiican ee Yoda. "Waa inaanan waqti lumin."
  
  "Waxa Hayden ku arko, weligay ma ogaan doono." Karin ayaa madaxa ruxday ka hor inta aanay aayar u jeedin. "Dhibaatadu waxay tahay, ma lihin si aan ku ogaanno waxa aan halkaas ka heli doono. Indho la"aan ayaan cadaabta ku geli lahayn."
  
  
  ***
  
  
  Hayden iyo Kinimaka waxa ay ku guulaysteen in ay dhawr jumladood oo kale ka saaraan Danny ka hor inta aanay go'aansan in ay caqli-gal tahay in ay kaligood kaga tagaan xafladda daroogada. Nasiib kasta, labadooduba waxay u malayn doonaan booqashada CIA inay ahayd riyo xun.
  
  Kinimaka ayaa dib u fuulay baabuurka, isaga oo gacanta saaraya isteerinka maqaarka jilicsan. "Weerar Argagixiso?" ayuu ku celiyay. "In Waikiki? Anigu ma rumaysni tan ".
  
  Hayden waxay horeba garaacaysay nambarka madaxeeda. Albaabkii ayaa isla markiiba ka jawaabay. Waxay ku akhriday dhawr jumladood oo gaagaaban xogtii ay Danny ka soo ururiyeen.
  
  Mano ayaa ka dhegaystay jawaabta Gates talefoonka hadalka. "Hayden, waan soo dhowaanayaa. Dhowr saacadood oo kale oo aan halkaas joogi doono. Booliisku waxay si aad ah ugu tiirsan yihiin dhammaan dambiilayaasha la yaqaan si ay u ogaadaan goobta beerta. Waxaan heli doonaa dhawaan. Waxaan uga digayaa mas'uuliyiinta ku habboon weerarkan la sheegay, laakiin sii wad qodista."
  
  Khadka ayaa dhintay. Hayden wuu neefsaday isagoo yaabban. "Halkan miyuu imanayaa? Waxaa ku adag inuu la qabsado sida ay tahay. Maxaa wanaag ah oo uu samayn doonaa?
  
  "Waxaa laga yaabaa in shaqada ay ka caawiso inuu la qabsado."
  
  "Aan rajayno. Waxay u maleynayaan inay dhawaan heli doonaan goobta beerta. Waxaan ku raad joognaa argagixisada. Waxa aan hadda u baahanahay waa dad togan, toosan. Haye Mano, ma u malaynaysaa in sheekadan argagixisanimo ay qayb ka tahay dhagartii Boqorka Dhiigga?
  
  Mano ayaa madaxa ruxay. "Waxay maskaxdayda ka dhacday." Indhihiisu waxay cabbeen aragtida xiisaha badan, sidii isagoo meel fog u kaydinaya si uu ula dagaallamo gudcurka soo qulqulaya.
  
  Isagoo ka hadlaya dadka toosan, Drake iyo labadiisa saaxiib wali kama aysan jawaabin fariimahayga. Booliiskuna ma yaqaaniin. "
  
  Taleefankeeda gacanta ayaa soo dhacay, iyadoo ka naxsan. Waxay ahayd Albaabkii. "Mudane?"
  
  "Waxani hadda wuu waalan yahay," ayuu ku qayliyay, isagoo si cad u naxay. "Booliska Honolulu waxa ay heleen saddex hanjabaado argagixiso oo sharci ah. Dhammaan Waikiki Wax walba way dhici doonaan dhawaan. Xiriiro ayaa lala sameeyay Kovalenko. "
  
  "Saddex!"
  
  Albaabka ayaa si lama filaan ah u xidhay ilbidhiqsi. Hayden way liqday, iyada oo dareemaysa calool-xanuun. Cabsida indhaheeda Mano ayaa ka dhididisay.
  
  Gates ayaa mar kale la soo xiriiray. "Afar ha jiraan. Macluumaad dheeri ah ayaa hadda la xaqiijiyay La xidhiidh Drake. Waxaad ku jirtaa dagaalka noloshaada, Hayden. La abaabulo."
  
  
  ***
  
  
  Boqorka Dhiiga ayaa dul istaagay sagxaddii sare loo qaaday, dhoola-cadeyn qabow wajigiisa ka muuqatay, dhowr ka mid ah saraakiishii uu aaminay ayaa hor taagan iyo hoostiisa. "Waa wakhti," ayuu si fudud u yidhi. "Tani waa waxa aan sugeynay, waxa aan u shaqeynay. Tani waa natiijada dadaalkayga oo dhan iyo allabaryadiinna oo dhan. "Taasi waa meesha," ayuu si wax ku ool ah u hakiyay, "dhammaan way dhammaanayaan."
  
  Wuxu wejiyada ka qaaday calaamad kasta oo cabsi ah. Ma jirin wax Runtii, Boudreau waxa uu u muuqday in uu aad ugu farxay in dib loogu ogolaado dagaaladii dhiiga badan ku daatay.
  
  "Claude, burburi beerta. Dila dhammaan maxaabiista. Iyo..." Wuu qoslay. "Shabeelka sii daaya. Waa in ay awoodda qabsadaan in muddo ah. Boudreaux, kaliya samee waxaad sameyso, laakiin si ka sii naxariis daran. Waxaan kugu martiqaadayaa inaad fuliso mid ka mid ah rabitaankaaga. Waxaan kugu martiqaadayaa inaad i cajabiso. Maya, iga nax Samee, Boudreau. Tag Kauai oo xidh beerta halkaas ku taal."
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa milicdii u dambaysay eegay dhawrkii nin ee ka hadhay. "Adiga ahaan... tag cadaabta Hawaii."
  
  Wuu iska sii jeestay, isaga oo dhinac u ruxay, oo wuxuu eegay kii ugu dambeeyay ee naqdiyay gaadiidkiisa iyo ragga sida taxadarka leh loo xushay ee u raaci doona moolka dilaaga ah ee ka hooseeya madaxa Dheeman.
  
  "Ma jiro nin tan sameeyey tan iyo Cook oo u noolaa inuu sheego sheekada. Ma jiro nin weligii eegay meel ka baxsan heerka shanaad ee cadaabta. Qofna weligii ma ogaan waxa nidaamka dabinka loo dhisay si loo qariyo. Waan sameyn doonaa."
  
  Geeri iyo halaag baa ka danbeeyay iyo ka horba. Bilowgii fowdada waxay ahayd lama huraan. Boqorkii dhiigyacabka ahaa wuu farxay.
  
  
  ***
  
  
  Matt Drake wuxuu dhex maray goobta baabuurta la dhigto ee Exoticars, isagoo gacanta ku haya 'saaxiibtiisa', Alicia Miles. Waxaa jiray hal baabuur oo kiro ah oo meeshaas la dhigay, kiro Aasaasi ah oo Dodge ah oo ay u badan tahay inay iska lahaayeen laba dalxiisayaal ah oo kiraystay mid ka mid ah Lamborghinis cusub muddo saacad ah. Markii ay Drake iyo Alicia soo galeen qolka bandhiga moodada, ninka bakhaylka ah ee shaqaalaha la gooyay ayaa sanka hoostiisa ku jiray.
  
  "Galab wanaagsan. Maku caawin karaa?"
  
  "Kuwee ugu dhakhsaha badan?" Drake wuxuu sameeyay waji dulqaad la'aan. "Waxaan guriga ku haysanaa Nissan, saaxiibaday waxay doonaysaa inay la kulanto xawaaraha dhabta ah." Drake wuu il-duufay. "Waxaa laga yaabaa in aan helo dhowr dhibcood oo gunno ah, haddii aad ogtahay waxa aan ula jeedo."
  
  Alicia si macaan ayay u dhoola cadaysay.
  
  Drake waxa uu rajaynayay in Mai uu hada ku soo wareegayay dhabarka dambe ee qolka bandhiga, isaga oo ka ilaalinaya araga garaashka danbe una sii jeeda dhismaha dhinaca deyrarka ah. Waxay isku dayi doontaa inay ka soo gasho dhinaca kale. Drake iyo Alicia waxay haysteen ilaa lix daqiiqo.
  
  Dhoola-cadaynta ninku waxay ahayd mid ballaadhan oo, la yaab leh, been abuur ah. "Hagaag, dadka intooda badan waxay doortaan Ferrari 458 cusub ama Lamborghini Aventador, labaduba waa baabuur weyn." Dhoola cadeyntu dhab ahaantii way balaartay markii uu iibiyay farta ku fiiqay baabuurta su'aasha ah, labadooduba waxay hor yaaleen daaqadaha dhaadheer ee qolka bandhiga. "Laakiin marka la eego guulaha halyeeyada ah, haddii taasi ay tahay waxa aad raadineyso, waxaan kugula talin karaa Ferrari Daytona ama McLaren F1." Waxa uu u gacan haadiyay dhinaca dambe ee qolka bandhiga.
  
  Halkaa iyo dhanka midig waxaa ka xigay xafiisyo. Dhanka bidix waxaa ku yaal saf saf ah oo gaar loo leeyahay oo macluumaadka kaadhka deynta laga soo ururin karo furayaashana lagu wareejinayo. Xafiiska ma jirin daaqado, laakiin Drake waxa uu maqlayay tirooyin wareegaya.
  
  Ilbiriqsiyo ayuu tiriyey. Mai waxay ahayd inay ku timaado afar daqiiqo gudahood.
  
  "Ma waxaad tahay Mr. Scarberry mise Mr. Petersen?" isagoo dhoola cadeynaya ayuu weydiiyey. "Waxaan ku arkay calaamadda bannaanka magacyadooda."
  
  "Waxaan ahay James. Mr. Scarberry iyo Mr. Petersen ayaa ah mulkiilayaasha. Waxay ku jiraan daarada dambe."
  
  "KU SAABSAN". Drake ayaa soo bandhigay bandhig uu ku eegayay Ferraris iyo Lamborghinis. Qaboojiyaha qolka bandhiga ayaa dhabarka kaga dhacay. Ma jiro wax dhawaaq ah oo ka soo baxay xafiiska fog. Alicia waxay isku haysay nafteeda, iyada oo ciyaaraysa xaaska dabeecadda wanaagsan iyada oo abuuraysa boos.
  
  Hal daqiiqo ka hor inta aysan Mai ka soo bixin albaabada dhinaca.
  
  Drake waa is diyaariyey.
  
  
  ***
  
  
  Waqtigu si xawli ah ayuu ugu duulay, laakiin Ben waxa uu rajaynayay in fikradda waalan ee Karin ay midho dhalin doonto. Talaabadii ugu horaysay waxay ahayd in la ogaado halka lagu hayo kaydkii asalka ahaa ee Captain Cook. Tani waxay noqotay hawl fudud. Dukumeentiyada waxaa lagu hayaa kaydka Qaranka, oo u dhow London, dhismo dawladeed, laakiin ammaan uma aha sida Bank of England.
  
  Ilaa hadda aad u wanaagsan.
  
  Talaabadii xigtay waxay ahayd in la keeno Hayden. Waxay qaadatay waqti dheer in la helo fikradooda. Markii hore, Hayden waxa uu u muuqday mid aad u mashquul badan isaga oo aan qallafsanayn, laakiin markii Karin, oo uu taageeray Ben, ay soo bandhigeen qorshahooda, wakiilka CIA wuu aamusay.
  
  "Maxaad rabtaa?" ayay si lama filaan ah u waydiisay.
  
  "Waxaan rabnaa inaad u soo dirto tuug heer caalami ah Keydka Qaranka ee Kew si uu u sawiro, ha u xadin, ka dibna iimayl ii soo dir nuqul ka mid ah qaybta khuseysa ee joornaalada Cook. Qaybta maqan."
  
  "Ma sakhraansanaa, Ben? Dhab ahaantii -"
  
  "Qaybta ugu adag," Ben wuxuu ku adkaystay, "ma ahaan doono tuugada. Waxaan hubaa inuu tuuggu heli doono oo uu ii soo diri doono qaybta saxda ah.
  
  "Kawaran haddii la qabto?" Hayden ayaa su'aashii kala saaray isagoon fekerin.
  
  "Taasi waa sababta uu u yahay tuug heer caalami ah oo CIA ay lahaan karto iyada oo ay ugu wacan tahay heshiiskan. Iyo sababta, sida ugu habboon, waa inuu mar horeba xabsiga ku jiraa. Oh, iyo Hayden, waxaas oo dhan waa in la sameeyaa saacadaha soo socda. Runtii ma sugi karto."
  
  "Waan ka warqabaa taas," Hayden ayaa ku dhufatay, laakiin ka dib codkeedu wuu jilicsanaaday. "Been u fiirso, waan ogahay in labadiina lagu soo dhex tuuray xafiiskan yar, laakiin waxaa laga yaabaa inaad rabto inaad madaxaaga ka soo baxdo albaabka oo aad hesho macluumaadkii ugu dambeeyay. Waa inaad u diyaargarowdaa haddii ay dhacdo-"
  
  Ben wuxuu eegay Karin isagoo welwelsan. "Haddii ay dhacdo maxaa? Waxaad u hadlaysaa sidii iyadoo dunidu ay dhammaanayso."
  
  Aamusnaanta Hayden ayaa u sheegay dhammaan waxa uu u baahan yahay inuu ogaado.
  
  Dhowr daqiiqadood ka dib, saaxiibtiis ayaa mar kale hadashay: "Sidee ayaad ugu baahan tahay qoraalladan, joornaaladan? Ma mudan tahay in Ingiriiska laga xanaajiyo?
  
  "Haddii Boqorka Dhiiggu gaaro Albaabka Jahannamo oo waa inaan raacnaa isaga," Ben wuxuu yiri, "waxay u badan tahay inay noqon doonaan isha kaliya ee navigation. Dhammaanteen waan ognahay sida ugu wanaagsan ee Cook uu ugu fiicnaa kaararkiisa. Waxay badbaadin kareen nolosheena."
  
  
  ***
  
  
  Hayden ayaa teleefankeeda saartay daboolka gaadhigeeda oo ay isku dayday in ay dejiso fikirkeeda murugsan. Indhaheedu waxay la kulmeen Mano Kinimaki's muraayadda hore, waxayna si cad u dareentay cabsida ka soo burqanaysa maskaxdiisa. Waxay hadda heleen warkii ugu xumaa, mar labaad Jonathan Gates.
  
  Ma aha sida argagixisadu inay ku dhufan doonaan meelo badan oo Oahu ah.
  
  Hadda waxay ogaadeen inay taasi aad uga xun tahay.
  
  Mano ayaa soo baxay, isagoo si muuqata u gariiraya. "Yaa ahaa kaas?"
  
  "Ben. Waxa uu sheegay in aanu u baahanahay in aanu galno kaydka qaranka ee England si aanu u helno koobiga buugaagta Captain Cook.
  
  Mano wuu weji gabay. "Samee. Qabo uun. Kufsigaas Kovalenko wuxuu isku dayayaa inuu burburiyo wax kasta oo aan jecelnahay, Hayden. Waxaad samaynaysaa wax kasta oo aad awoodo si aad u ilaaliso waxa aad jeceshahay."
  
  "British-"
  
  "Fuck iyaga." Mano waxa uu naftiisa ku waayey diiqad. Hayden waxba kama qabin. "Haddii qorigu naga caawin doono inaan dilno baasaskan, qaado."
  
  Hayden ayaa fikirkeeda xalisay. Waxay isku dayday inay maskaxda ka saarto. Waxay ku qaadan doontaa dhowr wicitaan oo loo diro xafiisyada CIA-da ee London iyo qaylo dheer oo ka soo yeereysa madaxeeda Gates, laakiin waxay la noqotay inay u badan tahay inay qaban karto shaqada. Gaar ahaan marka la eego waxa Gates hadda u sheegay.
  
  Waxayna si fiican u ogeyd inuu jiro wakiil gaar ah oo CIA ah oo London jooga kaasoo qaban kara shaqada isagoon dhididka jabin.
  
  Mano wali wuu sii eegayay iyada oo wali naxsan. "Ma rumaysan kartaa wacitaankan? Ma rumaysan kartaa waxa Kovalenko samayn doono si uu dareenka dadka uga jeediyo?
  
  Hayden way kari wayday, balse way iska aamustay, iyadoo wali khudbadeeda u diyaarinaysa Gates iyo xafiiska London. Daqiiqado yar gudahood ayay diyaar ku noqotay.
  
  "Hagaag, aan la socono mid ka mid ah wicitaanada nolosheena ugu xun annaga oo adeegsanayna mid naga caawin doona beddelka doorarka," ayay tiri oo garaacday nambarkii garaacista xawaaraha.
  
  Xitaa markii ay la hadashay madaxeeda oo ay ka gorgortamaysay caawimo shisheeye si ay u jabsato kaydka Qaranka ee Ingiriiska, Jonathan Gates erayadiisii hore ayaa maskaxdeeda ku gubtay.
  
  Kaliya maaha Oahu. Argagaxisada Boqorka Dhiiga badan ayaa qorsheynaya inay isku mar weeraraan dhowr jasiiradood.
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Drake ayaa neefta qabatay markii Mai uu ka siibtay albaabka dhinaca isaga oo si buuxda u eegaya karraaniga.
  
  "Waa maxay-"
  
  Drake wuu dhoola cadeeyey. "Waa waqtigii May," ayuu si hoose u yidhi, ka dibna ninkii daanka ka jabiyay nin caws-yaqaan ah. Cod la'aan, iibiyihii ayaa soo jeestay oo dhulka ku dhuftay. Alicia waxay soo martay Lamborghini, iyadoo diyaarinaysa hubkeeda. Drake ayaa ka booday iibiyaha aan dhaqaaqin. Mai wuxuu si degdeg ah ugu socday darbiga dambe, isagoo ka daba maray McLaren F1 oo aan la taaban.
  
  Waxay ku sugnaayeen ilbiriqsiyo gudahood gidaarka xafiiska. Daaqadaha la'aanta ayaa labadaba u shaqeysay iyaga iyo iyagaba. Laakiin waxaa jiri lahaa kamarado ammaan ah. Waxay ahayd su'aal kaliya -
  
  Qof ayaa ka soo yaacay albaabka dambe, dharka guud ee saliidda leh, timo madow oo dhaadheer oo faashad cagaaran ku xidhan yihiin. Drake waxa uu si toos ah dhabankiisa ugu riixay qaybta dhuuban ee alwaaxa, isaga oo dhegaysanayay dhawaqa ka imanaya gudaha xafiiska halka May ay ku shaqaynaysay dhaqdhaqaaqa makaanigga.
  
  Weli cod may samayn.
  
  Laakin haddana dhowr qof oo kale ayaa albaabka ka soo dhacay, qof xafiiska joogayna wuu qayliyay. Drake wuu ogaa in ciyaartu dhammaatay.
  
  "Ha haystaan."
  
  Alicia ayaa ku qaylisay "Haa fuck" waxayna laaday albaabka xafiiska isla markii la furay, taasoo keentay inay shil madaxa ku dhufato ninka. Nin kale ayaa dibadda u soo baxay, isagoo indhihiisu aad u naxsan yihiin, waxay ku dheygageen naag qurux badan oo qori sita, muuqaalkii dagaalyahannadu isaga ku sugayeen. Qoriga ayuu kor u qaaday. Alicia ayaa caloosha ka toogtay.
  
  Albaabka ayuu ku dhacay. Qaylo badan ayaa ka timid xafiiska. Naxdintu waxay bilowday inay isu beddesho faham. Waxay isla markiiba ogaan doonaan inay caqli gal tahay in la waco dhawr saaxiibo ah.
  
  Drake ayaa rasaas ku furay mid ka mid ah makaanikada, isaga oo ku dhuftay badhtamaha bowdada oo uu ku garaacay. Ninkii McLaren ayuu hoos ugu sii dhacay, isaga oo ka tagay raad dhiig gadaashiisa ah. Xitaa Drake wuu guuleystay. Mai wuxuu ku hawlanaa ninkii labaad, Drakena wuxuu ku noqday Alicia.
  
  "Waxaan u baahanahay inaan galno gudaha."
  
  Alicia way soo dhawaatay ilaa ay aragti fiican ka heshay gudaha. Drake ayaa dhulka ku soo dhacay ilaa uu ka soo gaadhay albaabka. Markii uu lulay, Alicia ayaa ku dhufatay dhowr xabbadood. Drake waxa uu ku sigtay in uu albaabka ka soo galo, laakiin wakhtigaas nus darsin dad ah ayaa la soo booday hub ay la soo baxeen oo si cadho leh u furay rasaas.
  
  Alicia way soo jeesatay, iyadoo ku dhuumatay Lamborghini gadaasheeda. Rasaas ayaa dhinacyadiisa ka fooriyey. Muraayaddii baa jabtay. Drake si degdeg ah ayuu uga baxay. Waxa uu arkay xanuunka indhaha ka haya ninkaas markii uu rasaasta ku furay baabuurta waaweyn.
  
  Kii kale isna wuu arkay. Drake waxa uu furay xabbad ilbiriqsi ka hor ah oo uu arkay isaga oo aad u dhacay, isaga oo kaxaystay mid ka mid ah asxaabtiisa.
  
  Alicia waxay ka soo boodey Lamborghini gadaashiisa waxayna ku dhacday dhowr feer oo dabool ah. Drake wuxuu u orday dhanka Ferrari, isagoo ka daba tumaya taayirkiisii weynaa. Hadda xabbad kasta waa la xisaabiyaa. Waxa uu arkayay May, oo ka qarsoomay dacalka gidaarka xafiiska, iyada oo eegaysa xagga dambe ee ay makaanikada ka yimaadeen.
  
  Saddex ka mid ah ayaa cagaheeda ag-dhigay.
  
  Drake ayaa ku qasbay dhoola cadeyn yar. Waxay weli ahayd mashiinka dilka ugu fiican. Wax yar ayuu ka walwalay kulanka lama huraanka ah ee u dhexeeya May iyo Alicia iyo dib u celinta dhimashada Wells, laakiin ka dib wuxuu walwalkiisa ku xidhay gees la mid ah jacaylka uu u qabo Ben, Hayden iyo dhammaan saaxiibadiisa kale.
  
  Tani ma ahayn meeshii aad ku siin lahayd maanka xorta ah shucuurtaada bulsho.
  
  Rasaastu waxay ku dhacday Ferrari, waxay ka soo gashay albaabka oo ka soo baxday dhinaca kale. Iyada oo shil dhego-gooni ah, daaqaddii hore ayaa ku qaraxday, muraayaddu waxay ku dhacday biyo-dhac yar. Drake waxa uu ka faa"iidaystay mashquulka in uu soo booday oo uu toogto nin kale oo buux dhaafiyay albaabka xafiiska agtiisa.
  
  Amateurs, dabcan.
  
  Dabadeed waxa uu arkay laba nin oo aad moodo in ay xafiiska ka soo baxayaan oo ay gacmahooda ku wataan qoriga dhashiikaha. Drake wadnihiisa ayaa garaacday. Waxa uu sawiray laba nin oo kale gadaashooda - ku dhawaad Scarberry iyo Petersen, oo ay ilaalinayeen calooshood u shaqeystayaal la soo kiraysto - ka hor inta uusan jidhkiisa ka dhigin mid yar oo suurtogal ah gadaasha weyn ee taayirka.
  
  Dhawaqa rasaasta duulaysa ayaa ku qaraxday dambarkiisa. Markaa taasi waxay noqon lahayd xeeladdooda. Ku hay Alicia iyo isaga xabsi guri ilaa ay labada mulkiile ka baxsadaan albaabka dambe.
  
  Laakiin may qorshayn May.
  
  Wakiilka Japan ayaa soo qaatay labo bistooladood oo la tuuray, wuxuuna soo wareegay geesta geesta, isagoo toogtey raggan oo watay qoryaha darandooriga u dhaca. Mid baa dib u duulay oo aad mooddo in gaadhi lagu dhuftay, qorigiisii si waali ah u ridaya, saqafka sarena ku kala firdhiyey markii uu soo dhacayay. Midka kale ayaa madaxdiisii kaxaystay maydkiisii oo daba socday oo indhihiisii u rogay Mai.
  
  Alicia ayaa kor u soo booday oo waxa ay ku dhufatay hal xabbadood oo dhabanka ka martay ilaalada, isla markiibana hoos ugu dhacday.
  
  Hadda Scarberry iyo Petersen waxay qaateen hubkoodii. Drake wuu dhaartay. Wuxuu u baahday iyagoo nool. Halkaa marka ay marayso, laba nin oo kale ayaa ka soo galay albaabbada dambe iyo dhinaca, iyaga oo ku qasbay Mai in ay mar kale gadaashiisa ka dhigto McLaren.
  
  Rasaastu waxay ka dalooshay jidhka baabuurka qaaliga ah.
  
  Drake waxa uu maqlay mid ka mid ah mulkiilayaasha oo u qaylinaya sida doofaarka kalua ee Hawaiian, dhawrkii nin ee soo hadhay ayaa ku soo ururay madaxdoodii, iyaga oo rasaas ku furay baabuurta iyo sidaas darteed raggii weerarka soo qaaday, ayaa ku orday xawaare qoorta ah oo ku socda geerashka dambe.
  
  Drake wax yar ayaa la yaabay. Mai ayaa dilay laba ka mid ah ilaalada, laakiin Scarberry iyo Petersen ayaa si degdeg ah uga baxay albaabka dambe ee roobdhagaxyaalaha Dabka.
  
  Drake ayaa istaagay oo xabad ku dhuftay, isaga oo hore u sii socday. Intuu hore u socday ayuu u foorarsaday si uu laba hub oo kale u soo qaato. Mid ka mid ah ilaaladii albaabka dambe ayaa ku dhacay, isagoo garabka haya. Kii kale wuxuu dib u soo noqday isagoo qulqulaya dhiig.
  
  Drake ayaa u orday albaabka, Mai iyo Alicia ayaa dhinaciisa taagnaa. May eryay halka Drake uu qaatay dhawr jaleecood oo degdeg ah, isaga oo isku dayaya in uu qiimeeyo goobta qolalka tasiilaadka iyo garaashka.
  
  "Kaliya meel bannaan oo weyn," ayuu yidhi. "Laakiin waxaa jirta hal dhibaato oo weyn."
  
  Alicia ayaa ku soo ag foorarsatay. "Waa maxay?"
  
  "Waxay ku haystaan Shelby Cobra halkaas."
  
  Mai ayaa indhaheeda ku soo jeedisay isaga. "Waa maxay sababta tani dhibaato u tahay?"
  
  "Wax kasta oo aad sameyso, ha toogan."
  
  "Miyaa lagu soo raray walxaha qarxa?"
  
  "Maya".
  
  "Haddaba waa maxay sababta aan u siibi karin?"
  
  "Maxaa yeelay waa Shelby Cobra!"
  
  "Kaliya waxaan toogannay qolka bandhiga oo ay ka buuxaan baabuurta waaweyn ee nacasnimada ah." Alicia ayaa dhinac u xusul duubtay. "Haddii aadan haysan awood aad ku sameyso, iska bax."
  
  "Crap". Drake ayaa ku soo booday. Xabadu waxay dhaaftay wejigiisa oo waxay ka dalooshay gidaarka malaasta, iyada oo indhaha ka qubtay xiiro malaas ah. Sidii uu filayey, nimankii xunxun ayaa toogtay iyagoo ordaya. Haddii ay wax ku dhuftaan, waxay noqon lahayd nasiib indho la'aan.
  
  Drake wuu hiigsanayay, neef dheer buu qaaday, wuxuuna ka soo saaray raggii labada dhinac ka kala socday. Markii ilaaladoodii u dambaysay ee soo hadhay ay dhaceen, Scarberry iyo Petersen labaduba waxay u muuqdeen inay garteen inay dagaallameen guuldarro. Way istaageen, hub baa dhinacyadooda ka laadlaadsan. Drake ayaa ku soo orday xaggooda, fartiisuna waxay hore ugu saarnayd keebka.
  
  "Claude," ayuu yidhi. "Waxaan u baahanahay Claude, ma aha adiga. aaway?"
  
  Xagga dhow, labada masuul waxay u ekaayeen si aan caadi ahayn oo isku mid ah. Labaduba waxay lahaayeen wejiyo daallan, oo ay ka cadhoodeen khadad adag oo ka dhashay sannado badan oo go'aan-qaadasho aan naxariis lahayn. Indhahoodu waxay ahaayeen kuwo qabow, indhaha piranhas. Gacmaha oo wali bastoolada ku xajinaya ayaa si taxadar leh u foorarsaday.
  
  Mai wuxuu tilmaamay hubka. "Tur iyaga."
  
  Alicia ayaa taageereheedii u lulisay meel fog, taas oo ka dhigaysa mid aad u adag in la beegsado. Drake wuxuu ku dhawaaday inuu arko guuldarada indhaha madaxda. Bistooladaha ayaa isku mar dhulka ku dhacay.
  
  "Naar dhiig leh," Alicia ayaa ku gunuunacday. "Waxay u eg yihiin isku si oo u dhaqmaan isku si. Kuwa xun ee jannada ku jira miyay kuu rogaan clones? Oo inta aan mawduuca ku jiro, maxaa qof halkan jooga u noqon lahaa nin xun? Meeshan waa ka roon tahay ciida samada toddobaad.
  
  " Midkee idinka mid ah waa Scarberry?" Mai ayaa weydiiyey, iyadoo si sahal ah u gaadhay barta.
  
  "Waan ahay," ayuu yiri mid timo cad leh. "Nimanyahow ma waxaad ka raadinaysay magaalada oo dhan Claude?"
  
  "Kani waa anaga," Drake ayaa hoos u yidhi. "Tanina waa joogsigeennii ugu dambeeyay."
  
  Dhagsi daciif ah ayaa ka dhawaajiyay aamusnaanta. Drake ayaa soo jeestay, isagoo og in Alicia ay ku dhufan doonto bartilmaameedka, sida had iyo jeer. Garaashku waxa uu u ekaa mid faaruq ah, aamusnaanta si lama filaan ah ayaa u cuslayd sida buur.
  
  Scarberry ayaa siisay dhoola cadeyn jaale ah. "Waxaan ku jirnaa aqoon-is-weydaarsiga. Mararka qaarkood wax walba way burburaan."
  
  Drake ma eegin Alicia, laakiin waxay u muujisay inay si joogto ah u ilaaliso. Wax baa khaldamay. Gudaha ayuu u soo galay oo qabsaday Scarberry. Dhaqdhaqaaq judo ah oo degdeg ah, Drake ayaa soo qaaday oo ku tuuray garabka, isaga oo si adag u garaacay ninkii sibidhka. Markii ay xanuunka indhaha Scarberry dhaafeen, Drake waxa uu qori ku taagay gadhka.
  
  "Aaway Claude?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Weligay lama maqal-"
  
  Drake wuxuu ka jabay nin sanka. "Waxaad haysataa hal fursad oo kale."
  
  Neefsashada Scarberry ayaa ahayd mid degdeg ah. Wajigiisu wuxuu ahaa mid adag sida granite oo kale, laakiin muruqa luqunta ayaa si adag u shaqeynayay, oo khiyaaneeyay neerfaha iyo cabsida.
  
  "Aan bilowno toogashada qaybaha." Codka iftiinka Mai ayaa soo gaaray. "Waa caajisay".
  
  "Caddaalad ku filan". Drake wuu iska riixay, dhinac buu u kacay oo soo jiiday kicinta.
  
  "NOOO!"
  
  Qayladii Scarberry ayaa joojisay isaga markii ugu dambaysay ee suurtogalka ah. "Claude wuxuu ku nool yahay beer! gudaha xeebaha waqooyi. Waan ku siin karaa isku-duwayaasha."
  
  Drake wuu dhoola cadeeyey. "Markaa horay u soco."
  
  Dhagsi kale Drake waxa uu arkay dhaq-dhaqaaqii ugu yaraa oo wadnihiisa waa quusay.
  
  Oh maya.
  
  Alicia ayaa shaqada ka cayrisay. Rasaasteedii ayaa isla markiiba dishay ninkii xumaa ee u dambeeyay. Waxa uu ku dhuumanayay jirridda Shelby.
  
  Drake ayaa soo eegay iyada. In yar oo xumaan hore ayay u dhoola cadaysay. Drake waxay aragtay inay ugu yaraan dib isu heli doonto. Waxay lahayd dabeecad adag oo la qabsan karta khasaaraha.
  
  Isagu sidaas uma uu hubin. Waxa uu lulay Scarberry si uu u degdego. "Dhaqso. Saaxiibkaa, Claude, wuxuu ku jiraa yaab weyn."
  
  
  CUTUBKA SADEXAAD IYO 22
  
  
  Hayden iyo Kinimaka xitaa ma helin wakhti ay ku kiciyaan baabuurka markii Drake soo wacay. Shaashadeeda ayay lambarkiisa ku aragtay oo neefta ka qaaday.
  
  "Drake. xagee joogtaa-"
  
  "Waqti ma leh. Waxaan haystaa goobta Claude."
  
  "Haa, sidoo kale waxaan u maleyneynaa, nin caqli badan. Waa wax la yaab leh waxa dambiilayaasha qaarkood ay u tanaasulaan nolol xasilloon."
  
  "Illaa goormaad garanaysay? xagee joogtaa?" Drake wuxuu eryay su'aalo sidii saajin layliye oo amar bixinaya.
  
  "Show shabeel. Waxaan warka helnay hal daqiiqo ka hor. Dhageyso, waxaan isu diyaarineynaa saameyn degdeg ah. Oo waxaan ula jeedaa hadda, miyaad ciyaaraysaa?
  
  "Waan sax ahay. Dhammaanteen sidaas ayaan nahay. Caqligani waxa uu hal tallaabo ka dambeeyaa Kovalenko."
  
  Hayden ayaa u sheegtay digniinaha argagixisanimada iyadoo u calaamadisay Kinimaka inuu baabuur wado. Markii ay dhammaysay, Drake wuu aamusay.
  
  Wax yar ka dib wuxuu yidhi, "Waxaan kugu kulmi doonaa xarunta."
  
  Hayden wuxuu si degdeg ah u garaacay nambarkii Ben Blake. "Qaliinkaagu waxa uu ahaa guul. Waxaan rajeyneynaa in wakiilkayaga London uu ku heli doono waxaad u baahan tahay saacadaha soo socda, ka dibna uu si toos ah kuugu soo diri doono nuqullo. Waxaan rajeynayaa in tani ay tahay waxaad u baahan tahay, Ben.
  
  "Waxaan rajeynayaa inay dhab ahaantii halkaas tahay." Codka Ben ayaa ka dhawaajiyay in ka badan inta ay waligeed maqashay isaga oo hadlaya. "Waa qiyaas caafimaad qaba, laakiin weli waa male."
  
  "Waxaan rajeynayaa sidoo kale".
  
  Hayden waxay ku tuurtay taleefoonkeeda dashboard-ka waxayna si qaawan u eegtay wadooyinka Waikiki iyadoo Kinimaka ay dib ugu soo laabatay xarunta. "Gates wuxuu qabaa in haddii aan si dhaqso ah ula macaamili karno Claude, aan joojin karno weerarrada. Waxay rajeynayaan in Kovalenko laga yaabo inuu xitaa halkaas joogo. "
  
  Mano ayaa ilka dhufsaday. "Qof walba wuu sameynayaa, maamule. Booliska deegaanka, ciidamada gaarka ah. Wax walba way yaraadaan ilaa ay dilaacaan. Dhibaatadu waxay tahay in niman xun oo horeba ay jiraan. Waa inay ahaadaan. Waa inay noqotaa wax aan macquul ahayn in la joojiyo weerar kasta oo soo socda, iska daa in nus darsin weerar lagu qaado saddex jasiiradood oo kala duwan."
  
  Qof kasta oo awoodda lahaa waxa uu ku qancay in Kovalenko uu si dhab ah u amray weeraro badan si uu qof walba ugu mashquulo inta uu raadinayo riyadiisa - safar uu u huray qaybtii ugu dambaysay ee noloshiisa.
  
  Raac wadadii Captain Cook. Way fiicantahay in mid mid loo tago. Baadi albaabbada cadaabta shisheeya.
  
  Hayden ayaa ku wareegay hareeraha iyada oo xaruntu u soo baxday bannaanka. Waa waqtigii wax la qaban lahaa.
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa May iyo Alicia keenay dhismaha CIA-da waxaana isla markiiba loo galbiyay dabaqa sare. Waxa la soo galiyay qol ay dhaqdhaqaaq badani ka muuqato. Dhammaadkii fogaa, Hayden iyo Kinimaka waxay dhex istaageen dad badan oo bilays iyo militari ah. Drake wuxuu arki karaa SWAT iyo Kooxda Burglar ee HPD. Waxa uu arki karay labis shaki la'aan ah oo ay leeyihiin kooxaha Hawlgallada Gaarka ah ee CIA. Laga yaabee xitaa qaar Delta dhow.
  
  Shaydaanka Shaydaanku waxa uu saaran yahay dabada Boqorka Dhiiga oo uu dhiig u baxay.
  
  "Ma xasuusataa markii Boqorkii Dhiiggu u soo diray raggiisa inay weeraraan Baabiiyahaas si ay u xadaan qalabka?" Wuxuu yidhi. "Oo waxay isku mar isku dayeen inay afduubaan Kinimaka? Waxaan sharad ku lahaa inay si lama filaan ah ula wareegeen. Waxay rabeen kaliya inay bartaan luqadda Hawaiian Kinimaki."
  
  Drake ayaa markaa xusuustay in May iyo Alicia midkoodna aysan ag joogin markii nimankii Kovalenko ay ku dhejiyeen wax burburiyaha. Madaxa ayuu ruxay. "Waxba maaha".
  
  Drake waxa uu ogaaday Ben iyo Karin in ay meel u dhow dariishada dhigteen. Mid kasta oo iyaga ka mid ah ayaa gacantooda ku sitay quraarad, waxayna u ekaayeen warqado rogaal-celin ah oo ku yaalla goob disco-dugsi ah.
  
  Drake wuxuu ka fikiray inuu ku dhex lumo dadka dhexdiisa. Way fududaan lahayd. Waayidii Kennedy wali waxa ay ku karkarinaysay dhiiggiisa, taas oo ka dhigaysa mid aan suurtogal ahayn in uu ka hadlo. Ben halkaas ayuu joogay. Ben wuxuu qabtay iyada oo dhimanaysa.
  
  Waxay ahayd inay noqoto Drake. Tan kaliya maaha. Drake waxay ahayd inay ka hortagto dhimashadeeda. Taasi waxay ahayd waxa uu sameeyay. Waqtigu wuu wareeray oo in cabbaar ah waxa uu is arkay isaga oo jooga guriga York isaga iyo Kennedy, isaga oo wax ku karinaya jikada. Kennedy wuxuu ku rusheeyey rum mugdi ah digsiga shiilan oo kor u eegay markii ay hinqatay. Drake waxa uu ku mariyey hilibka hilibka lo'da ee subagga toonta. Waxay ahayd mid caadi ah. Waxay ahayd madadaalo. Dunidu waxay noqotay mid caadi ah mar kale.
  
  Xiddigaha ayaa indhihiisa hortooda ka bidhaamiyay sidii rashka fashilmay. Nabadda ayaa si lama filaan ah u soo noqotay, codadna waxay bilaabeen inay hareerihiisa ka dhawaajiyaan. Qof baa xusul u taagay. Nin kale ayaa qaxwo kulul ku shubay mid ka mid ah madaxdiisii oo u orday suuliga sidii fiidmeer cadaab ka baxay.
  
  Alicia aad bay u eegtay isaga. "Maxaa dhacaya, Drakes?"
  
  Wuxuu ku dhex riixay dadkii badnaa ilaa uu waji ka waji ula yimid Ben Blake. Tani waxay ahayd waqtigii ugu fiicnaa ee faallooyinka degdega ah ee Dinorock. Drake wuu ogaa tan. Ben malaha wuu ogaa tan. Laakiin labadooduba way aamuseen. Iftiin ayaa ka soo qulqulay daaqadda ka dambaysa Ben; Honolulu waxay istaagtay oo ay hadheen qorraxdu, cirro buluug ah oo dhalaalaya iyo dhawr daruuro oo dibadda ah.
  
  Drake ayaa ugu dambeyntii helay codkiisa. "Kombiyuutarradan CIA faa'iido ma ahaayeen?"
  
  "Waxaan rajeyneynaa". Ben wuxuu soo koobay sheekada safarka Captain Cook ee madaxa dheemanka wuxuuna ku dhamaaday muujinta in CIA ay adeegsatay wakiil Ingiriis ah si ay u dhacaan kaydka qaranka.
  
  Alicia si tartiib tartiib ah ayey u dhaqaaqday ka dib markii ay maqashay warka wiilka dhalinyarada ah. "Tuug sare oo British ah? waa maxay magaciisa?"
  
  Ben ayaa indhaha ku fiiqay dareenka lama filaanka ah. "Hayden waligiis iima sheegin."
  
  Alicia waxay si kooban u jaleecday hawl-wadeenkii CIA-da, ka dibna dhoolla caddayn dhabanno ah ku jabtay. "Oh, waxaan sharad ku galay inaysan taas samayn."
  
  "Waxa loola jeedaa?" Karin ayaa hadashay.
  
  Dhoola cadeyntii Alicia waxay isu rogtay xoogaa xumaan ah. "Aniga si gaar ah looguma yaqaan diblomaasiyaddeyda. Ha cadaadin."
  
  Drake wuu qufacay. "Waa dambiilayaal kale oo caalami ah oo Alicia ay kufsatay. Khiyaamada mar walba waxay ahayd in la helo waxa aanay haysan."
  
  "Waa run," Alicia ayaa tiri iyadoo dhoola cadeynaysa. "Weligay caan baan ahay."
  
  "Hagaag, haddii kani yahay wakiilka aan ka fekerayo," Mai ayaa soo dhexgalay sheekadooda, "wuxuu yaqaanaa sirdoonka Japan. Waa... ciyaaryahan. Iyo hawl-gal aad iyo aad u wanaagsan."
  
  "Markaa waxay u badan tahay inuu daryeeli doono dhamaadka." Drake wuxuu bartay farxadda magaalada Baasifigga hortiisa oo ku fidday isaga oo u hiloobay nabad yar laftiisa.
  
  "Weligay isaga dhib uma ahayn," Alicia ayaa tiri. "Haa, wuxuu kuu soo gudbin doonaa wargeysyadaada."
  
  Ben wuxuu weli eegayay inta u dhaxaysa Alicia iyo Hayden, laakiin wuxuu qabtay carrabkiisa. Caqli-galnimadu waxay ahayd qaybta ugu wanaagsan ee siidaynta marxaladdan. "Weli waa male-awaal aqoon leh," ayuu yidhi. Laakiin haddii aan ku dhammaanno Albaabka Jahannamo, waan hubaa in duubabkan ay badbaadin karaan nolosheena.
  
  "Waxaan rajeynayaa" - Drake ayaa soo jeestay oo eegay fowdada - "Ma iman doonto taas. Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa weli joogi doona beerta. Laakiin haddii nacasyadani aysan degdegin, Kovalenko wuu baxsan doonaa. "
  
  "Kovalenko." Alicia ayaa bushimaha ka leefleeshay intay hadalkan tidhi, iyada oo u dhadhamaysa aargoosigeeda. "Waxaan u dhiman doonaa wixii ku dhacay Hudson. iyo Boudreau? Waa mid kale oo runtii la calaamadeeyay. " Iyadu, sidoo kale, waxay eegtay hareeraha dadka buuqa badan. "Haye, yaa meeshan ka masuula?"
  
  Sidii jawaabtii, cod baa ka soo baxay saraakiisha ku hareeraysan Hayden Jay. Markii buuqu hoos u dhacay oo ninkii la arkayay, Drake wuxuu ku farxay inuu arko Jonathan Gates. Wuu ka helay mudanaha. Wuuna la baroortay.
  
  "Sida aad ogtahay, waxaan ku leenahay goobta Kovalenko Ranch ee Oahu," Gates ayaa yidhi. "Sidaas darteed, howsheenu waa inay ka kooban tahay afar qaybood. Marka hore, ilaali dhammaan la haystayaasha. Marka labaad, ururi macluumaadka ku saabsan weeraro argagixiso oo la tuhunsan yahay. Saddexaad, hel ninkan, Claude iyo Kovalenko. Midda afraadna, raadi meesha ay ku yaallaan labada maxjar ee kale."
  
  Gates ayaa hakad galay si uu kan u soo galo, ka dibna si uun buu u suurtageliyay in uu nin kasta iyo naag kasta oo qolka ku jiray u maleeyo in uu ku eegayo hal il dhaqdhaqaaq. "Tani waa in la sameeyaa si kasta oo lagama maarmaan ah. Kovalenko waxa uu si badheedh ah u geliyey khatar nafo badan intii uu ku guda jiray baadi goobkiisa. Maanta way dhammaanaysaa."
  
  Albaabka waa furmeen. Markiiba qalalaasihii qolka ayaa joogsaday, qof walbana wuxuu bilaabay inuu si degdeg ah ugu laabto goobtiisii. Faahfaahinta si taxadar leh ayaa looga fikiray.
  
  Drake ayaa qabtay aragtida Hayden. Intay gacanta u haysay bay ku casuuntay inuu u soo dhowaado.
  
  "Qalab qaata oo kooreeya fardihiinna, nimanyahow. Waxaan ku gaari doonnaa beerta Claude soddon daqiiqo gudahood."
  
  
  CUTUBKA 24AAD
  
  
  Drake waxa uu la fadhiistay asxaabtiisa mid ka mid ah helikabtarrada fudud ee Waaxda Bilayska Hawaii waxa uuna isku dayay in uu madaxiisa ka saaro markii ay si degdeg ah ugu duulayeen beerta Claude. Cirka waxaa dul maray diyaarado nooca qumaatiga u kaca ah iyo kuwa militari oo ka culus. Boqolaal qof ayaa hawada ku jiray. Kuwo kale waxay u socdeen dhulka sare, iyaga oo si degdeg ah u socday. Inta badan bilayska iyo militariga ayaa lagu qasbay inay ku nagaadaan Honolulu iyo aagga Waikiki haddii ay dhacdo in weeraro argagixiso ay dhab ahaantii dhacaan.
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa kala qaybiyay ciidamadoodii.
  
  Sawirka dayax-gacmeedka ayaa muujiyay dhaq-dhaqaaq badan oo ka jira beerta, laakiin intiisa badan ayaa la daboolay, taas oo ka dhigaysa mid aan suurtagal ahayn in la sheego waxa dhabta ah ee dhacaya.
  
  Drake wuxuu go'aansaday inuu dareenkiisa ku dhejiyo Kovalenko. Gates wuu saxnaa. La haystayaasha iyo ammaankooda ayaa ahaa arrimaha go'aamiyay halkan. Qaar ka mid ah muuqaallada ugu yaabka badan ee uu waligiis arkay ayaa hoosta iyo hareerihiisa ku soo baxay markii ay u duuleen dhanka Xeebta Waqooyi, laakiin Drake wuxuu adeegsaday wiqiyad kasta oo rabitaankiisa ah si uu diiradda u saaro. Wuxuu ahaa askarigii uu mar ahaan jiray.
  
  Qof kale ma noqon karo.
  
  Dhankiisa bidix, Mai waxay si kooban ula hadashay walaasheed, Chika, iyada oo laba jeer hubinaysa ammaankeeda oo ay isweydaarsadeen dhawr eray oo aamusan intii ay awoodeen. Wax qarsoodi ah ma ahayn in ay bilaabi karaan dagaal baaxad leh ama ay galaan aag dagaal oo diyaarsan.
  
  Dhinaca midig ee Drake, Alicia waxay wakhti ku qaadatay hubinta iyo dib u hubinta hubkeeda iyo qalabkeeda. Uma baahnayn inay wax sharaxdo. Drake shaki kama qabin inay fulin doonto aargoosigeeda.
  
  Hayden iyo Kinimaka waxay fadhiisteen meel iska soo horjeeda, iyagoo si joogto ah u cadaadinaya makarafoonadooda oo ay fahmayaan ama helayaan cusboonaysiin iyo dalabyo. Warka wanaagsani waxa uu ahaa in aanay waxba ka dhicin Oahu ama jasiirad kale. Akhbaarta xun waxay ahayd in Boqorka Dhiiga uu lahaa sannado uu ugu diyaargaroobo arrintan. Wax fikrad ah kama ay lahayn waxay ku socdaan.
  
  Ben iyo Karin ayaa looga tagay xarunta. Waxaa lagu amray inay sugaan iimaylka wakiilka ka dibna ay u diyaar garoobaan suurtagalnimada cabsida leh ee laga yaabo inay hoos maraan Madaxa Dheeman oo ay suurtogal tahay inay ka gudbaan Albaabka Jahannamo.
  
  Cod macdan ah ayaa ka yimid habka codka Choppers. "Shan daqiiqo ayaa goolka u harsan."
  
  Haddi aad jeceshahay ama aanad jeclayn, Drake wuu fikiray. Waxaan ku jirnaa hadda.
  
  Helicopter-ka ayaa si hoose ugu dul dhacay dooxada moolka dheer, muuqaal cajiib ah markii ay duuleysay iyadoo ay ku hareereysan yihiin daraasiin kale oo helikobter ah. Tani waxay ahayd mowjadii ugu horreysay oo ka kooban askar ka tirsan ciidamada gaarka ah. Ilbiriqsi kasta oo gaar ah oo milatariga Mareykanka ah ayaa diyaar u ahaa inuu caawiyo. Ciidanka Cirka. Ciidamada badda Ciidan.
  
  Codkii ayaa mar kale yimid. "Bartilmaameed".
  
  Mid mid bay u kaceen.
  
  
  ***
  
  
  Kabaha Drake ayaa taabtay cawska jilicsan oo isla markiiba dab baa qabsaday. Wuxuu ahaa qofkii labaad ee ugu dambeeyay ee ka soo baxa albaabka. Askariga nasiibka la"aanta ah ee Marines-ka, oo weli ka dagaalamaya, ayaa xabadka ka qaaday oo uu ku dhintay ka hor inta aanu dhulka ku dhicin.
  
  Drake ayaa dhulka ku faafay. Xabado ayaa madaxa ka foodhyay. Dharbaaxo qaawan ayaa ku dhacay qoryo ku xigay. Wuxu ridey qori volley ah. Ragga labada dhinacba waxay ku gurguuranayeen cawska, iyaga oo u adeegsan jiray buuro rogrogan oo dabiici ah.
  
  Ka hor wuxuu arkay guri, qaab dhismeed laba dabaq ah oo leben ah, ma jiraan wax gaar ah, laakiin shaki kuma jiro ku habboon baahida deegaanka ee Kovalenko. Bidix ayuu ka war helay aagga beerta. Waa maxay...?
  
  Isaga oo baqaya, oo aan hubaysnayn ayaa xaggiisa u soo yaacay. Bidix iyo midig bay u kala firdhiyeen dhinac walba. Taleefankiisa dhegta ayuu ka maqlay jug
  
  "Kulanka saaxiibtinimo".
  
  Hore ayuu u sii socday. May iyo Alicia waxay u socdeen midigtiisa. Ugu dambayntii Marines-kii ayaa isu soo wada ururay oo bilaabay in ay ku dhawaaqaan qaab dab ah oo isku dubaridan. Drake wuxuu bilaabay inuu si degdeg ah u socdo. Dadkii ka horeeyay ayaa bilaabay in ay dib u gurtaan, iyagoo ka soo baxay goobtii ay ku dhuumanayeen, una yaaceen dhanka guriga.
  
  Bartilmaameedyada fudud
  
  Drake ayaa hadda la kacay xoogagii weerarka geystay, wuxuuna dadka laayay isagoo ordaya, isagoo kor u qaadaya bastooladiisa. Waxa uu arkay maxbuuskii oo cawska ku boodaya, una socda dhanka guriga. Waxay garan waayeen in raggii wanaagsanaa ay yimaadeen.
  
  Maxbuuskii ayaa si lama filaan ah u leexday oo dhacay. Nimankii Boqorka Dhiiga badnaa ayaa caws ku toogtay. Drake waa uu qayliyey, waxa uu beegsaday ninkii qoriga sita, oo uu madaxa ka qarxiyey bastard. Mar mar ayuu rasaas ridayay, ama dadka dhulka ayuu ku dhejiyay ama dadka hagi jiray si ay kuwa kale u dhammeeyaan.
  
  Waxa uu raadinayay Claude. Ka hor inta aysan ka tagin diyaarada qumaatiga u kaca, ayaa dhamaantood waxaa la tusay sawirka ku xigeenka Boqorka Dhiiga. Drake waxa uu ogaa in uu dhacdooyinka ka hagi doono gadaashiisa, isaga oo samaynaya qorshe baxsad ah. Malaha guriga ayaad ka timid.
  
  Drake ayaa orday, isaga oo weli sawiraya aagga, oo toogtay marmar. Mid xumaanta ka mid ah ayaa buurta gadaasheeda ka soo kacay oo baangad ula yimid. Drake ayaa si fudud u hoos u dhigay garabkiisa, isaga oo u oggolaanaya xawliga ka soo horjeeda in uu si toos ah isaga u qaado, oo uu dhulka ku dhacay. Ninkii wuu qoslay. Kabtii Drake ayaa daanka ku burburisay. Kabaha kale ee Drake ayaa ku tallaabsaday gacanta isagoo baangad haya.
  
  Ninkii hore ee SAS waxa uu beegsaday qorigiisii oo uu riday. Ka dibna waanu dhaqaaqnay.
  
  Dib uma eegin. Gurigu waa ka sii horreeyey, waxa uu u ekaa mid weyn, albaabku wax yar ayuu furnaa, sida in lagu martiqaaday gelitaanka. Sida iska cad tani maaha dariiqa loo maro. Drake ayaa daaqadaha ka saaray markii uu ordayay, isagoo hiigsanayay meel sare. Muraayadaha ayaa ku qarxay guriga.
  
  Hadda waxaa isa soo taraya maxaabiis ka soo qulqulaya beerta. Qaarkood waxay istaageen cawska dheer, iyagoo si fudud u qaylinaya ama u muuqda kuwo qolof-naxsan. Drake markuu eegay iyagii, waxa uu ogaaday in badidood ay ku ordayaan orod, oo hore u duulaya sidii in ay wax ka baxsanayaan.
  
  Dabadeedna wuu arkay, oo dhiiggiisii baraf noqday.
  
  Madaxa, madaxa aan macquul ahayn ee shabeelka Bengal, ayaa cawska ku dul fidiyay si fudud oo loo raadinayo. Drake uma oggolaan karo shabeelku inuu qabsado ugaadhsigiisa. Xaggii buu u orday.
  
  Taleefoonka dhegta ayaan riixay. "Tigers cawska ku jira."
  
  Waxaa is qabsaday hadal jawaab celin ah. Qaar kale ayaa sidoo kale ogaaday xayawaanka. Drake wuxuu daawaday iyadoo mid ka mid ah xayawaanka uu ku booday dhabarka ninka ordaya. Makhluuqa waxa uu ahaa mid weyn, baqdin badan, oo duulaya sawirka qumman ee fowdada iyo xasuuqa. Drake wuxuu ku qasbay lugihiisa inay si degdeg ah u socdaan.
  
  Madax kale oo aad u weyn ayaa cawskii ka soo jabay dhawr yard oo ka horreeya. Shabeelkii ayaa ku soo booday, baqashiisiina waxa ay isu beddeshay qaylo aad u weyn, ilkihiisuna bannaan yihiin oo mar hore dhiig baa ku wasakhoobay. Drake waxa uu ku dhacay sagxada dushiisa oo rogrogay, neerfo kasta oo jidhkiisa ka mid ah ayaa nool oo qaylinaya. Waligiis hore si fiican uguma uu socon. Waligeed si degdeg ah oo sax ah umuu kicin. Waxaad mooddaa in mucaarad ka adag uu soo saaray dagaalyahan ka wanaagsan oo isaga ku jira.
  
  Bistoolad ayuu la soo baxay, wuu soo jeestay, wuxuuna ku riday xabad aan bannaanayn madaxa shabeelka. Bahalkii ayaa isla markiiba dhacay, isagoo maskaxda ka toogtay.
  
  Drake ma qaadin neeftiisa. Si degdeg ah ayuu cawskii uga booday si uu u caawiyo ninkii uu arkay ilbiriqsiyo ka hor. Shabeelkii ayaa korkiisa ku soo dul dhacay isaga oo sii guuxaya, muruqyadiisa waaweynina waa ay rogmanayaan oo jeexjeexayaan inta uu madaxa hoos u dhigay si uu u qaniino.
  
  Drake ayaa gadaal ka toogtay, wuxuuna sugay ilaa uu ka soo jeestay, ka dibna wuxuu ku toogtay indhaha dhexdooda. Waxay ku soo degtay, dhammaan shan boqol oo rodol, ninkii uu rabay inuu cuno.
  
  ma fiicna, Drake fikirka. Laakin waxaa dhaanta in la jeexjeexo oo nolol lagu cuno.
  
  Qaylo ayaa laga maqlayay dhegtiisa. "Iga daa, nimankaan waa weyn yihiin!" Mid kale, Jacko! Mid kalena lixdaada!"
  
  Waxa uu bartay hareerihiisa. Shabeel ma jiro, maxaabiis argagax leh iyo ciidan argagaxsan. Drake ayaa dib ugu soo yaacay cawskii, isaga oo diyaar u ah in uu gabbado haddii uu arko wax cadaw ah, laakiin ilbiriqsiyo gudahood ayuu guriga ku soo noqday.
  
  Daaqadaha hore ayaa jabay. Ciidamada badda ayaa gudaha ku jiray. Drake ayaa raacay, signalkiisa Bluetooth-ka ee bilaa-waayirka ah oo u calaamadeynaya inuu yahay saaxiib. Isagoo ka dul boodaya dariishada jaban, wuxuu la yaabay halka Claude laftiisa laga yaabo inuu joogo. Xagee joogi lahaa hadda?
  
  Cod baa dhegta ugu dhacay. "Ma u malaynaysay inaad goor hore ka tagtay xafladda, Drakey." Codka xariirta ah ee Alicia. "Labadiinba."
  
  Wuu arkay iyadii. Qayb ka mid ah waxaa qariyay armaajo ay ku dhex mushaaxaysay. Ciise, ma waxay eegaysay ururintiisa DVD?
  
  Mai ayaa gadaasheeda ku sita qori gacanta ku haysa. Drake ayaa daawaday iyadoo haweenayda Japan u dhalatay ay kor u qaadaysay hubkeeda oo ay ku tilmaantay madaxa Alicia.
  
  "Mai!" Codkiisa oo quus ah ayaa ku dhawaaqay dhegahooda.
  
  Alicia ayaa booday. May wejigeeda ayaa u qaloocday dhoola cadeyn yar. "Waxay ahayd tilmaan, Drake. Waxa aan farta ku fiiqayay alaarmiga, ma ahayn Alicia. Weli ma aha ".
  
  "Walaac?" Drake wuu qoslay. "Horta gudaha ayaan ku jirnaa."
  
  "Ciidanku waxay u maleynayaan inay sidoo kale ku xiran tahay bakhaarka weyn ee daarada dambe."
  
  Alicia dib ayay u soo laabatay oo waxay beegsatay bastooladdeedii. "Habaar haddii aan ogahay." Waxay ku ridday armaajo makhsin ah. Sparks baa duulay.
  
  Alicia ayaa ruxday. "Taasi waa inay ku filnaataa."
  
  Hayden, oo Kinimaka ku kulul yahay cidhibtiisa, ayaa ku soo noqday qolka. "Maqsinku aad buu u xidhan yahay. Calaamadaha dabinka booby Nimanka tignoolajiyada ayaa hadda ka shaqaynaya."
  
  Drake waxa uu dareemay khaladka dhan. "Haddana si fudud ayaan halkan ku galnaa? Tani-"
  
  Isla markaas ayaa sawaxan iyo dhawaqa qof soo degaya laga maqlay jaranjarada dusheeda. Degdeg ah. Drake ayaa qoriga soo qaaday oo eegay.
  
  Naxdin bayna ku qabowday.
  
  Mid ka mid ah nimankii Claude ayaa si tartiib tartiib ah u soo degay jaranjarada, hal gacan ayaa maxbuuska dhuunta ka tuujineysa. Gacanteeda kale waxay haysatay Gorgorkii Saxaraha ahaa, oo madaxeeda lala beegsaday.
  
  Laakiin taasi ma ahayn heerka buuxa ee naxdinta Drake. Dareen xanuun badan baa ka dhashay markuu naagtii gartay. Waxay ahayd Kate Harrison, gabadha kaaliye hore ee Gates. Ninkii qayb ka ahaa dhimashadii Kennedy.
  
  Waxay ahayd inantiisii. Wali nool
  
  Ninka Claude ayaa si adag ugu riixay qoriga macbudkeeda, taasoo keentay inay indhaheeda isku qabato xanuun. Laakiin ma qeylin. Drake, oo ay weheliyaan darsin kale oo qolka ku jiray, ayaa qoryahoodii ku tilmaamay ninka.
  
  Haddana xaq uma aysan dareemin Drake. Waa maxay sababta jahannamada uu ninkani dabaqa sare ugu ahaa hal maxbuus? Waxay u muuqatay sida -
  
  "Soo noqo!" - Ninku wuu qayliyey, isagoo si duur-xun u il-duufay dhinac walba. Dhidid ayaa ka tifqaday dhibco waaweyn. Sida uu badh u qaaday badhna u riixay naagtii waxay ka dhigan tahay in dhammaan miisaankiisu uu ku yaal lugtiisa dambe. Islaantii, ammaanteeda, uma fududayn isaga.
  
  Drake waxa uu xisaabiyay in cadaadiska kiciye uu horeba u jiray badhkii yoolkii. "Ka guur! Aan baxno!" Ninkii tilaabo kale ayuu hoos uga dhigay. Askarta gaarka ah ayaa si caadi ah dib ugu gurtay, balse waxa ay aadeen meelo ka faa'iido badan.
  
  "Waan kuu digayaa, dameerohow." Ninkii dhididka ahaa aad buu u neefsanayay. "Ka bax dariiqa xun."
  
  Oo markan, Drake wuxuu arki karaa inuu ula jeedo. Indhihiisa waxaa ka muuqatay quus, wax Drake ayaa aqoonsaday. Ninkaan wax walba wuu waayay. Wax kasta oo uu sameeyo, wax kasta oo uu sameeyo, waxa lagu sameeyay cadaadis aad u xun.
  
  "Dib u noqo!" Ninkii ayaa mar kale qayliyey oo si qallafsan naagtii u riixay tallaabo kale. Gacanta qoorteeda isku duubtay waxay la mid tahay ul bir ah. Xubin kasta oo jirkiisa ka mid ah ayuu gadaasheeda ka ilaalin jiray si aanu isu muujin bartilmaameed. Mar wuxuu ahaa askari, waxay u badan tahay inuu wanaagsan yahay.
  
  Drake iyo asxaabtiisu waxay arkeen xikmada dib u gurashada. Waxay siiyeen ninkii boos yar. Dhowr tallaabo oo kale ayuu u dhaadhacay. Drake ayaa indhaha ku dhuftay May Madaxa ayay yara ruxday. iyaduna way garanaysay. Tani waxay ahayd khalad. Waxay ahayd...
  
  Hilib cas. Nooca ugu xun. Claude, oo aan shaki ku jirin amarrada Kovalenko, ayaa u adeegsaday ninkan si uu u mashquuliyo. Dhaqanka qadiimiga ah ee Boqorka Dhiiga. Waxaa laga yaabaa inuu bam ku jiro guriga. Abaalmarinta dhabta ah, Claude, waxay u badan tahay inuu ahaa mid si guul leh uga soo baxsaday maqsinka.
  
  Drake wuu sugayay, si fiican buu u diyaarsan yahay. Dareem kasta oo jidhkiisu wuu barafoobay. Wuu barbareeyay dhirbaaxadii. Neeftiisa ayaa joogsatay. Maskaxdiisu way madhnayd. Imika waxba may jirin, qolkii qallafsanaa ee askartu ka buuxay, kii la haystay oo cabsaday, xataa gurigii iyo adeegayaashii ku hareeraysnaana ma jirin.
  
  Kaliya hal millimitir. Isgoysyada aragga. In ka yar hal inji ilaa bartilmaameedka. Hal dhaqaaq. Taasi waa waxa kaliya ee uu u baahnaa. Aamusnaantuna waxay ahayd waxa uu yaqaanay. Ninka ayaa markaa Kate Harrison ku riixay tillaabo kale, markii ay kala qaybsantay ilbiriqsigii dhaq-dhaqaaqa, isha bidix ayaa ka soo baxday dhafoorka haweeneyda.
  
  Drake ayaa ku kala saaray hal darbo.
  
  Ninkii ayaa dib u soo booday oo gidaarkii isku dhacay oo islaantii qaylinaysay ka siibtay. Waxa uu la soo degay shil, madaxii hore, hub baa gadaashiisa gadaamay, ka dibna waxay arkeen jaakadkiisii, calooshiisii.
  
  Kate Harrison ayaa ku qeylisay: "Bam baa ku dhacay isaga!"
  
  Drake ayaa horay u booday, laakiin Mai iyo Marine-ka weyn ayaa durba ka booday geesta jaranjarada. Marines ayaa qabsaday Kate Harrison. Mai wuxuu ka booday calooshood u shaqeystayaal dhintay. Madaxeeda waxay u rogmatay jaakadda, oo u jeedda tilmaame.
  
  "Sideed ilbiriqsi!"
  
  Qof kastaa wuxuu u cararay daaqadda. Qof kasta marka laga reebo Drake. Ingriiskii ayaa u sii yaacay gurigii, isaga oo la yaacay dariiqa cidhiidhiga ah ee jikada, isaga oo ku baryaya in uu qof albaabka dambe furo. Sidaas ayuu Claude ugu dhowaan lahaa marka bamku dhaco. Markaa wuxuu helay fursad.
  
  Mar marinka. Saddex ilbiriqsi ayaa dhaaftay. Ku jikada. Degdeg ah hareeraha. Laba ilbiriqsi oo kale. Albaabka danbe waa xidhan yahay.
  
  Waqtigu waa dhamaaday.
  
  
  CUTUBKA SHAN IYO LABAAD
  
  
  Drake waxa uu furay rasaas isla markii uu maqlay qaraxa hore. Waxay qaadanaysaa ilbiriqsi ama laba in la gaadho meesha. Albaabka jikada ayaa ka soo jabay dharbaaxooyin badan. Drake ayaa si toos ah ugu orday isaga, isaga oo tooganaya mar kasta. Isagu isma dhimin ee garabka ayuu kaga dhuftay oo hawada ka dhacay.
  
  Qaraxa ayaa gadaashiisa uga dhacay sidii mas soo weeraray. Waxaa albaabka iyo daaqadaha ka soo baxay carrab olol ah, oo cirka isku shareeray. Drake wuu rogrogay. Neeftii dabku cabbaar bay taabatay ka dibna dib bay u noqotay.
  
  Isaga oo aan ka gaabin ayuu haddana booday oo orday. Isaga oo nabar ah oo la garaacay, laakiin si aad ah loo go'aamiyay, ayuu u soo yaacay dhanka maqsinka weyn. Waxa ugu horreeya ee uu arkay waxay ahaayeen meydad. Waa afar ka mid ah. Farsamayaqaankii Hayden ayaa ka tagay si uu u galo. Intuu ag joogsaday ayuu mid walba ka eegay calaamadaha nolosha.
  
  Ma jiro garaaca wadnaha iyo xabadaha. Derbiyadan habaaran ma la shiday?
  
  Daqiiqad kale wax dhib ah ma lahayn. Maqaarka hore ee guriga ayaa qarxay, alwaaxyo kala go"ay iyo holac ka kacaya qarax cajiib ah. Drake wuxuu ku dhacay sagxadda. Waxa uu maqlay guuxa matoorka oo uu eegay wakhti yar si uu u arko huruud huruud ah oo ka soo baxay albaabada jabay oo si xoog leh ugu duulay wadadii cooshadaha ka samaysan.
  
  Drake ayaa soo booday. Waxa ay u badan tahay in uu u socday helikobtar qarsoon, diyaarad, ama dabin kale oo habaar ah. Wuxuu sugi waayay xoojinta. Maqsin burbursan ayuu ku cararay oo hareeraha eegay. Wuxu madaxa ruxay isagoo rumaysan. Iftiinka qoto dheer ee gaadhiga weyn ee la safeeyey ayaa dhinac walba ka iftiimay.
  
  Doorashada kan ugu dhow, Drake wuxuu ku qaatay ilbiriqsiyo qaali ah raadinta furaha ka dibna wuxuu arkay qayb iyaga ka mid ah oo ka laadlaadsan bannaanka xafiiska gudaha. Aston Martin Vanquish wuxuu ku bilaabay furaha iyo isku darka awooda kaas oo, in kasta oo aanu aqoon Drake, haddana helay adrenaline-ka bamgaraynta markii matoorku si waali ah u guuxay.
  
  The Aston Martin ayaa ka soo duushay maqsinka iyadoo taayirkiisu qeylinayo. Drake wuxuu u tilmaamay jihada uu rajaynayo inuu ahaa baabuurka xawliga ku socda ee Claude. Haddii tani ay ahayd wareeg kale oo jahawareer ah, Drake waa la isku duubay. Sida, laga yaabee, dhammaan Hawaii. Waxay aad ugu baahnaayeen inay qabtaan ku xigeenka Boqorka Dhiiga.
  
  Xagga geeskiisa, Drake wuxuu arkay Alicia oo si lama filaan ah u istaagtay. Ma uu sugin. Muraayada danbe, waxa uu ku arkay iyada oo si ula kac ah u soo galaysa maqsinka. Ilaahow, tani waxay geli kartaa dhibaato.
  
  Jaallaha huruudda ah ee ka horreeya wuxuu bilaabay inuu u ekaado gaadhi sare oo heer sare ah, oo waxooga xasuusinaya afgembigii hore ee Porsche Le Mans ee ku guulaystay tartanka. Dhulka agtiisa ayuu isku duubay qaloocyada waddada, isaga oo la moodo in uu ilo ku ordayo. Aan ku habboonayn dhul qallafsan, laakiin ka dib waddadii macmalka ahayd waxay noqotay mid gebi ahaanba laami la saaray dhawr mayl sare.
  
  Drake waxa uu rasaas ku riday Vanquish, isaga oo si taxadir leh hubka u saaray kursiga gadaashiisa oo uu dhegaysanayay dhawaqa Bluetooth-ka ee maskaxdiisa ka guuxaya. Hawlgalka beerta xoolaha ayaa wali si xawli ah u socday. La haystayaashii waa la sii daayay. Qaar baa dhintay. Kooxo dhowr ah oo ka mid ah raggii Claude ayaa weli ku xayiran jagooyin istiraatiiji ah, iyaga oo maamulka dhulka ku dhejiyay. Welina waxaa jiray nus darsin shabeel oo gaaf-wareegayay, kuwaas oo dhibaato geystay.
  
  Farqiga u dhexeeya Aston Martin iyo Porsche ayaa laga dhigay eber. Baabuurka Ingriiska ayaa aad uga fiicnaa waddooyinka qallafsan. Drake ayaa si toos ah gadaashiisa u dhigay, isaga oo damacsan in uu ag fadhiisto, markii uu muraayadda hore ku arkay gaadhi kale oo weyn oo ku soo socda.
  
  Alicia waxay wadataa Dodge Viper oo duug ah. Ku kalsoonow inay wax ku qabato murqaha.
  
  Saddexda baabuur waxa ay ku baratameen dhul qallafsan, iyaga oo is beddelaya oo toosan dheer. Qurux iyo wasakh baa hareerahooda iyo gadaashooda u duulay. Drake waxa uu arkay wadadii laamiga ahayd ee soo dhawaatay, waxaanu qaatay go'aan. Waxay rabeen inay Claude noolaadaan, laakiin waxay ahayd inay marka hore qabtaan. Waxa uu aad uga taxadiray in uu sii wado dhageysiga hadalka ku jira sameecado-mareenadiisa haddii ay dhacdo in qof uu soo sheego in ay qabteen Claude, laakiin intay sii dheeraatay ceyrsigani, Drake ayaa sii kordhaysa in ninka ka hor uu yahay kan labaad ee Boqorka Dhiigga.
  
  Drake ayaa kor u qaaday qorigiisii oo jabiyay muraayada hore ee Aston. Ka dib markii uu cabbaar halis ah ku booday, waxa uu dib u helay xakamaynta oo uu ku riday wareeg labaad oo ka baxsan Porsche. Xabado ayaa dhabarka ka daatay.
  
  Gaadhigu si dirqi ah ayuu u dejiyay. Waddo cusub buu qaaday. Drake ayaa rasaas furay markii darawalka Le Mans uu sii dardargeliyay, daasadaha rasaastu ku firirsan yihiin kursiga maqaarka ee agtiisa ku yaal. Waa waqtigii la higsan lahaa taayirada.
  
  Laakin isla wakhtigaas, mid ka mid ah diyaaradaha qumaatiga u kaca ayaa soo dul maray dhamaantood, laba sawir ayaa ka soo foorarsaday albaabada furan. Helicopter-ka ayaa ku soo rogmatay Porsche horteeda oo dhinac u heehaabaysay. Rasaasta digniinta ah ayaa qaybo ka mid ah jidka hortiisa ka soo jeesatay. Drake ayaa madaxa ruxay isagoo rumaysnayn markii gacan ay ka soo baxday daaqada darawalka oo uu bilaabay inuu toogto helikobtarka.
  
  Isla markiiba, isku mar, ayuu cagtii ka qaaday xawaaraha, gacmihiisiina isteerinka, ujeedadii ayuu qaaday oo waxa uu sii daayay masuuliyad, hammi, xirfad iyo taxaddar la'aan. Viper Alicia ayaa ku dhacay baabuurkiisa. Drake ayaa dib u helay xakamaynta, laakiin wuxuu arkay qoriga oo ka dhex duulaya muraayadda hore.
  
  Laakin darbadiisa waalan ayaa shaqeysay. Darawalkii baxsadka ahaa ayuu suxulka kaga toogtay, hadda baabuurka ayaa si tartiib tartiib ah u socday. Jooji Drake ayaa si lama filaan ah u joojiyay Aston-kii, wuu soo booday oo si degdeg ah ugu orday albaabka rakaabka ee Porsche, isaga oo istaagay si uu kor ugu qaado qorigiisa oo uu indhaha ku hayo madaxa sawirka.
  
  "Hubkaaga tuur! Samee!"
  
  "Ma awoodo," ayay jawaabtu timid. "Waxaad igaga toogtay gacanta si aad ii waso, doqon yahow."
  
  Helicopter-ka ayaa horay u sii heehaabayay, rotors-keeduna aad ayay u guuxayaan markii matoorka onkodku uu ruxay dhulka.
  
  Alicia ayaa u soo dhawaatay oo ku toogtay muraayadda dhinaca Porsche. Koox ahaan, waxay u leexdeen bidix iyo midig, labadooduba waxay dabooleen ninkii gadaashiisa.
  
  Inkasta oo uu ninka wejigiisa aad uga xumaaday, Drake ayaa ka aqoonsaday sawirka. Waxay ahayd Claude.
  
  Waa waqtigii la bixin lahaa.
  
  
  ***
  
  
  Ben Blake wuu booday isagoo naxsan markii taleefankiisa gacanta uu soo dhacay. Ku dayashada Drake, wuxuu sidoo kale u wareegay Evanescence. Codka qaboojinta ee Amy Lee ee "Lost in Jannada" waxay si fiican ugu habboon tahay qof walba niyadda wakhtigaas.
  
  Waxaa shaashada ka soo muuqday qoraalka caalamiga ah, wicitaanku kama aanu iman xubin qoyskiisa ka tirsan. Laakiin, marka la eego shaqada kaydka qaranka, waxa ay noqon kartaa tiro kasta oo hay"ado dawladeed ah.
  
  "Haa?"
  
  "Ben Blake?"
  
  Baqdin ayaa laf dhabarta ku xoqday far fiiqan. "Waa ayo kan?"
  
  "Iisheeg". Codku wuxuu ahaa mid dhaqan leh, Ingiriisi iyo kalsooni buuxda. "Haatan. Miyaan la hadlaa Ben Blake?"
  
  Karin ayaa u soo dhawaatay, iyadoo akhrinaysa cabsida wejigiisa ka muuqata. "Haa".
  
  "Hagaag. Si fiican ayaa loo sameeyay. Ma sidaas ayay u adkayd? Magacaygu waa Daniel Belmonte."
  
  Ben wuxuu ku sigtay inuu iska tuuro teleefankiisa. "Waa maxay? sidee tahay jahannamada-"
  
  Qosolka qosolka badan ayaa joojiyay isaga. "Nasso. Just is deji saaxiibkay. Waan la yaabay, si aan u idhaahdo ugu yaraan, in Alicia Miles iyo saaxiibkaa aanay xusin xirfadahayga...
  
  Ben afkiisu waa kala fogaaday, oo awoodi waayay inuu kelmad yidhaahdo. Karin ayaa hadalka afka saartay, tuug? London ka yimid? Waa isaga?
  
  Wejiga Ben ayaa sheegay.
  
  "Ma bisadu carabkaada ma qaniintay Mr. Blake? Waxaa laga yaabaa inaad u labisato walaashaada quruxda badan. Sidee tahay Karin?"
  
  Magaca walaashii oo la sheegay ayaa ka yara farxay. " Halkeed ka heshay lambarkayga?"
  
  Ha ii hoosayn. Runtii ma u malaynaysaa inay qaadanayso laba saacadood in aan sameeyo qaliinka fudud ee aad iga codsatay? Mise waxaan ku qaatay afartankii daqiiqo ee u dambeeyay in aan wax yar ka barto... ka faa'iidaystayaashayda? Hm Waqtigaaga qaado Blakey.
  
  "Ma garanayo wax adiga kugu saabsan," Ben ayaa yiri si difaac ah. "Waan ku waaniyay-" wuu aamusay. "Iyadoo -"
  
  "Gabadhaaga? Waan hubaa inay ahayd. Si fiican ayay ii garanaysaa."
  
  "Ka warran Alicia?" Karin ayaa qaylisay, iyadoo isku dayaysa inay ninka ka tuurto dheelitirka. Labaduba aad bay ula yaabeen oo waaya-arag la"aan ku dhacday oo xataa may dhicin in ay CIA-da uga digaan.
  
  Cabbaar ayaa aamusnayd. "Gabadhan dhab ahaantii way i baqaysaa, inaan runta kuu sheego."
  
  Maskaxda Ben waxay u muuqatay inay bilawday inay shaqeyso. "Mudane Belmonte, shayga lagu waydiiyey inaad koobiyayso aad buu u qiimo badan yahay. Aad u qiimo badan-"
  
  "Waan fahmay. Waxaa qoray Captain Cook iyo mid ka mid ah raggiisa. Saddexdii safar ee uu ku jiray, Cook waxa uu sameeyay baadhitaanno ka badan qof kasta oo taariikhda soo maray.
  
  "Uma jeedo qiimaha taariikhiga ah," Ben ayaa soo booday. "Waxaan ula jeedaa, waxay badbaadin kartaa nolosha. Hadda. Maanta."
  
  "Runtii?" Belmonte wuxuu u muuqday mid si dhab ah u xiiseeya. "Fadlan ii sheeg".
  
  "Ma awoodo". Ben waxa uu bilaabay in uu yara quusto. "Fadlan. Na caawi".
  
  "Horta waxay ku jirtaa emailkaaga," Belmonte ayaa yidhi. "Laakiin ma ahaan lahaa qofka aan ahay haddii aanan ku tusin waxa aan u qalmo, miyaan ahaan lahaa? Ku raaxayso."
  
  Belmonte ayaa dhammeeyay wicitaankii. Ben wuxuu ku tuuray teleefankiisii gacanta miiska wuxuuna riixay kumbuyuutarkiisa dhowr ilbiriqsi.
  
  Bogagga maqan ee joornaallada cunto kariyaha waxay u muuqdeen mid buuxa, midab sharaf leh.
  
  "Heerarka Jahannamo," Ben ayaa kor u akhriyay. "Karinta ayaa kaliya ka dhigay heerka shanaad ka dibna soo laabtay. Ilaahow, ma maqli kartaa, Karin? Xitaa Captain Cook ma dhaafin heerka shanaad. Tani...kan..."
  
  "Nidaam weyn oo dabinka ah." Karin waxay si degdeg ah ugu akhriday garabkiisa, xusuusteeda sawireed waxay shaqaynaysay wakhti dheeraad ah. "Nidaamka dabinka ugu waalan ee abid la qiyaaso."
  
  "Oo haddii ay sidaas u weyn tahay oo khatar tahay oo faahfaahsan..." Ben ayaa u soo jeestay iyada. "Bal qiyaas baaxadda iyo macnaha ay leedahay mucjisada ay tani keenayso."
  
  "Cajiib," ayay tiri Karin oo sii akhriday.
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa Claude ka soo saaray gaadhiga la toogtay oo si qiyaasi ah ugu tuuray wadada. Qayladiisa xanuunka ayaa hawada kiciya, isaga oo qarqinaya xitaa guuxa diyaaradda helikobtarka.
  
  "Nacasyo! Weligaa ma joojin doontid. Mar walba wuu guulaysta. Nacalaa, cudud baa i xanuunaysa, baas yahow!"
  
  Drake wuxuu keenay qorigiisa mashiinka dhererka cududda wuxuuna ku jilba joogsaday laabta Claude. "Kaliya dhawr su'aalood, saaxiib. Markaa takhaatiirtu waxay ku tuman doonaan qashin aad u dhadhan fiican leh. Aaway Kovalenko? Isagu waa kan?
  
  Claude wuxuu siiyay waji dhagax leh, oo ku dhawaaday xanaaq.
  
  "Hagaag, aan isku dayno wax ka fudud. Ed Boudreau. aaway?"
  
  "Wuxuu kaxeeyey wiki-wiki shuttle ilaa Waikiki."
  
  Drake wuu lulay. "Aaway labadii xero ee kale?"
  
  "Waa la waayay." Claude wejigiisa ayaa dhoola cadeeyey. "Wax walba waa lumay".
  
  "Waa ku filan tahay". Alicia waxay dhegeysatay garabka Drake. Way soo wareegtey, iyadoo ku fiiqaysa qoriga wejiga Claude, waxayna si taxadar leh u dul dhigtay kabteeda xusulka jabay ee Claude. Qaylo degdeg ah ayaa hawada kala qaybisay.
  
  "Waxaan u qaadan karnaa tan ilaa inta aad rabto," Drake ayaa hoos u sheegay. "Qofna dhankaaga kuma jiro halkan, saaxiib. Waxaan la soconaa weeraro argagixiso. Ama hadal ama qayli. Wax macno ah iguma laha."
  
  "Jooji!" Erayada Claude waxay ahaayeen kuwo aan la fahmi karin. "Puh...fadlan."
  
  "Taasi ayaa fiican". Alicia waxay yaraysay cadaadiska.
  
  "Aniga... waxaan la joogay Boqorka Dhiiga sanado badan iyo badan." Claude wuu tufay. Laakiin hadda wuu iga tagayaa. Wuxuu iga tagaa inaan dhinto. Qulqulka dalka doofaarka. Si aad dabada u daboosho. Malaha." Claude wuxuu isku dayay inuu fadhiisto. "Crap".
  
  Qof kastaa wuu ka digtoonaaday, Drake wuxuu la soo baxay bastoolad wuxuuna beegsaday madaxa Claude. "Degan"
  
  "Wuu ka shallayn doonaa arrintan." Claude dhab ahaantii aad buu u xanaaqay. "Ma danaynayo ciqaabtiisa xun." Sarbeeb baa ka soo baxay codkiisii. "Waxba igama gelin. Hadda nolol dambe iima jirto."
  
  "Waan fahannay." Alicia way naaxday. "Waad necbahay saaxiibkaa fuqarada ah. Kaliya ka jawaab su'aalaha askariga kacsiga leh."
  
  Dhawaaq dhawaq baa ka dhacay dhegta Drake. Cod macdan ah ayaa yidhi: "Aaladihii ugu horreeyay ee albaabka laga galo waa la helay. Waxay u muuqataa in Kovalenko uu taas ka tagay."
  
  Drake ayaa indhaha ku dhuftay oo si kooban u jaleecay Alicia. Muxuu Boqorka Dhiiggu uga tagi lahaa aaladda marinka wakhtigan oo kale?
  
  Jawaab fudud. Uma baahnayn.
  
  "Kovalenko wuxuu madax u yahay madaxa dheeman, sax? Ilaa Iridda Pele, ama Jahannamo, ama wax kale. Taasi waa yoolkiisa ugu dambeeya, sax?"
  
  Claude wuxuu sameeyay weji. "Halyeygan uu helay waxa uu noqday waali. Nin hodan ah oo ka sarreeya riyooyinka oo dhan. Nin wuxuu doono heli karo. muxuu sameynayaa?
  
  "Ma ku waalan yahay wax uusan waligiis heli doonin?" Alicia ayaa soo jeedisay.
  
  "Nin aad u caqli badan, aad u kheyr badan, ayaa isku beddelay doqon neurotic ah habeen. Wuu ogyahay in ay wax ku hoos jiraan foolkaanada xunxun. Wuxuu had iyo jeer ku meermeeri jiray inuu yahay cunto karinta ugu fiican. Kukigan ayaa dhab ahaantii dib ugu noqday cabsi. Laakiin maaha Dmitry Kovalenko, maaha Boqorka Dhiiga leh; wuu dhaqaaqi lahaa".
  
  Xataa Drake waxa uu dareemay baqdin hor leh. "Cook ma soo noqday? Waa maxay jahannamada halkaas?
  
  Claude wuu ruxay, ka dibna xanuun buu la taahay. "Qofna ma garanayo. Laakiin waxaan qiyaasayaa in Kovalenko uu noqon doono kan ugu horreeya ee ogaan doona. Hadda wuxuu ku socdaa halkaas."
  
  Drake qalbigiisu wuxuu ku booday macluumaadkan. Hadda wuu ku sii socdaa. Waxaa jiray waqti.
  
  Waqtigaan, Mai iyo nus darsin askar ah ayaa u soo dhawaaday. Qof kastaa si xiiso leh ayuu u dhegaystay.
  
  Drake wuxuu xasuustay hawsha soo socota. "Waxaan u baahanahay goobo lagu xanaaneeyo. Waxaana rabnaa Ed Boudreau. "
  
  Claude ayaa gudbiyay macluumaadka. Laba beerood oo kale, mid wuxuu ku yaal Kauai, kan kalena wuxuu ku yaal Jasiiradda Weyn. Boudreau wuxuu ku socday Kauai.
  
  "Ka waran weerarada argagixisada?" Mai ayaa si hoose u weydiisay. "Tani ma khiyaano kale baa?"
  
  Oo hadda Claude wejigiisu runtii wuu fidsan yahay rajo xumo iyo rafaad taas oo caloosha Drake ay ku dhacday dhulka.
  
  "Maya". Claude wuu cabaaday. "Waa dhab. Daqiiqad kasta way furan karaan."
  
  
  CUTUBKA LIXAAD IYO LIXAAD
  
  
  Ben iyo Karin waxay u socdeen daaqadda, mid kastaa wuxuu haystay nuqul ka mid ah joornaalada sirta ah ee Captain Cook. Markii ay akhriyeen oo ay dib u akhriyeen waalida ku jirta, Ben waxa uu walaashii wax ka waydiiyay dhaqanka yaabka leh ee Boqorka Dhiiga.
  
  "Kovalenko waa in uu qorsheynayay in uu aado safarkan markii la helay qalabka la qaadi karo. Aad ayuu ugu diyaar garoobay inuu wax walba abaabulo usbuucyadii la soo dhaafay."
  
  "Sannado," Karin ayaa ku gunuunacday. "Sannadihii qorsheynta, ku celcelinta iyo saliidaynta taayirrada saxda ah. Laakin muxuu u halis galiyay qalliinkan weyn si uu ugu sii socdo Bermuda?
  
  Ben ayaa madaxiisa ruxay mid ka mid ah tuducyadii uu akhriyay. "Waxyaabaha waalan. Waalan uun. Waxa jirtay hal shay oo ka dhigi kara inuu tan sameeyo, walaashii.
  
  Karin waxay eegtay badweynta fog. "Waxa uu arkay wax ku saabsan qalabka la xidhiidha Diamond Head."
  
  "Haa, laakiin waa maxay?"
  
  "Hagaag, dhamaadka, sida iska cad ma jiraan wax aad muhiim u ah." Waxay daawadeen madaxyada ruxaya markii sawirada kamaradaha laga sii daayay goob lagu xanaaneeyo Boqorka Dhiiga. Waxay ogaayeen in megalomaniac uu ka tagay aaladda portal-ka. "Uma baahna."
  
  "Ama wuxuu aaminsan yahay inuu dib u soo celin karo markuu doono."
  
  Gadaashooda, kor u kaca hawlgalka, waxay maqleen Drake oo ku qaylinaya macluumaadka uu ka soo saarayay Claude muddada dheer.
  
  Ben wuxuu indhaha ku dhuftay Karin. "Wuxuu sheegay in Boqorka Dhiiga leh uu horey ugu sugnaa Madaxa Dheeman. Waxay ka dhigan tahay-"
  
  Laakiin qayladii Karin ee aanu filayn ayaa ereyadii xigay ee cunaha ka hadhisay. Intuu fiirinayay ayuu raacay, indhihiisii ayuu isku soo koobay, wuxuuna dareemay in dunidiisa ay burbursan tahay.
  
  Qiiq madoow oo ka dhashay qaraxyo badan ayaa ka soo baxay daaqadaha hoteelka ku teedsan Xeebta Waikiki.
  
  Isagoo iska indhatiraya buuqa ka imaanaya xafiisyada ku hareeraysan, Ben wuxuu ku orday darbiga oo daaray TV-ga.
  
  Mobilkiisa ayaa garaacay. Markan waxay ahayd aabbihiis. Waa inay iyaguna daawadaan TV-ga.
  
  
  ***
  
  
  Drake iyo askarta oo aan ku mashquulsanayn la-haystayaal ama jabinta jeebabka yar ee iska caabinta, ayaa waxa ay ku arkeen teleefanadooda iPhone-ka. Taliye qaybtooda, nin lagu magacaabo Johnson, ayaa jabsaday aaladaha Android-ka ee militariga, wuxuuna si toos ah ula xiriiray boostada taliska mobilada ee Honolulu markii ay dhacdooyinku dhaceen.
  
  "Bambaanooyinku waxay ku qarxeen saddex hoteel oo ku yaalla Waikiki," ayuu ku celiyay taliyaha. "Waan ku celinayaa. Saddex. Waxaan ka shiraacnay galbeedka xeebta. Kalakuau Waikiki. U gacan haadi Ohana." Taliyuhu waxa uu dhegaystay hal daqiiqo. "Waxay u muuqdaan inay ku qarxeen qolal madhan, taasoo keentay argagax... daadgureynta... aad u badan... fowdo. Adeegyada degdega ah ee Honolulu waxay fidiyeen ilaa xadka."
  
  "Tani waa dhan?" Drake ayaa runtii dareemay xoogaa nafis ah. Aad ayey uga sii darnaan kartaa.
  
  "Sug-" Taliyaha ayaa wejigiisii dhacay. "Ah maya".
  
  
  ***
  
  
  Ben iyo Karin ayaa si argagax leh u daawaday iyadoo muuqaaladu ay daaran yihiin shaashada TV-ga. Hoteelada ayaa si degdeg ah looga raray. Rag iyo dumar ayaa orday, riixay oo dhacay. Way qayliyeen, difaaceen kuwa ay jeclaayeen wayna ooyeen iyagoo carruurtooda si adag isku duubaya. Shaqaalihii huteelka ayaa yimid ka dib, iyaga oo u muuqday kuwo adag oo cabsanaya, laakiin ilaalinaya xakamaynta. Ciidamada Booliska iyo kuwa Dab-damiska ayaa gudaha u galay kana soo baxay xaafado iyo qolalka Hotelka, waxaana joogitaankooda laga dareemayay afaafka hore ee Hotelka. Sawirka talefishinku wuu libdhay markii ay diyaarada helicopter-ku soo duulaysay, taas oo muujinaysa muuqaal qurux badan oo Waikiki ah iyo buuraha rogmanaya ee ka shisheeya, haybada Volcano Head Diamond iyo Xeebta Kuhio ee caanka ah ee caalamka, hadda waxa hareeyay muuqaalka cajiibka ah ee huteelada dhaadheer ee qiiqaya iyo olol ka soo baxaya gidaaryadoodii iyo dariishadaha burburay.
  
  Shaashadda TV-ga ayaa mar kale riixday. Ben wuu neefsaday oo Karin qalbigeeda ayaa booday. Xataa way wada hadli waayeen.
  
  Hudheelkii afraad, oo dunida oo dhan ay si wada jir ah u eegayso, waxa qabsaday argagixisadu wejiyada soo duubtay. Qof kasta oo jidkooda soo istaaga waxaa lagu toogtay laamiga. Ninkii u dambeeyay ayaa soo jeestay oo gacantiisa ku ruxay diyaaradii helicobterka ee dul heehaabaysay. Inta uusan gudaha u galin hotelka oo uusan albaabka ka xirin ayuu toogasho ku dilay qof shacab ah oo ag fadhiyay gaari taxi ah.
  
  "Ilaahayow". Karin codkeedu wuu aamusnaa. "Ka warran dadka masaakiinta ah ee gudaha ku jira?"
  
  
  ***
  
  
  "Queen Ala Moana waxaa soo weeraray rag hubeysan," ayuu taliyaha u sheegay. "Si go"aan ah. Xiro maaskaro. kama cabsanayo inaan dilo." Indhihiisii dilaaga ah ayuu u soo jeediyay Claude. "Immisa weerar oo kale ayaa jiri doona, shar yahow?"
  
  Claude wuxuu u muuqday mid cabsanaya. "Maya," ayuu yidhi. "Oahu."
  
  Drake wuu jeestay. Waxay ahayd inuu fikiro. Waxa uu ku qasbanaaday in uu dib u habeeyo. Tani waxay ahayd waxa uu doonayay Kovalenko, si uu u ilaaliyo dhammaantood. Xaqiiqdu waxay ahayd in Kovalenko uu ogaa in ay jiraan wax cajiib ah oo qarsoon oo qoto dheer oo ku hoos jira Madaxa Dheeman, oo uu u socday inuu sheegan karo.
  
  Wax laga yaabo in xitaa ka sii dheereeyo argagaxa weerarradan.
  
  Feejignaantiisii ayaa soo noqotay. Halkan waxba iskamay beddelin. Weeraradu waxay ahaayeen kuwo waqti ku habboon Isla mar ahaantaana waxay naafeeyeen askarta, ciidanka iyo kuwa gurmadka. Laakiin waxba isma beddelin, waayo, ma ay helin Boqorkii dhiigga.
  
  Qorshaha B ayaa la hirgaliyay.
  
  Drake wuxuu u gudbiyay May iyo Alicia. Hayden iyo Kinimaka ayaa mar hore isku dhawaa. Hawaawaankii waynaa waxa uu u ekaaday qolof-naxsan. Drake ayaa si toos ah ugu yidhi: "Diyaar ma u tahay tan, Mano?"
  
  Kinimaka wuxuu ku dhawaaday inuu qayliyo. "Waan saxan ahay."
  
  "Qorshaha B," Drake ayaa yidhi. "Kovalenko halkan ma joogo, markaa waan ku dheggannahay. Askarta inteeda kale waxay ku fahmi doonaan tan hal daqiiqo gudaheed. Hayden iyo May, waxaad ku biiraysaa weerarka Kauai. Mano iyo Alicia, waxaad ku biiraysaa weerarka Jasiiradda Weyn. Tag xoolahaas. Badbaadso inta aad awooddo. Iyo Alicia..." Wajigiisii wuxuu isu beddelay baraf xardhay. "Waxaan kugu xisaabtamayaa inaad dil geysato. Bastard Boudreaux ha u dhinto geeri naxariis daran."
  
  Alicia ayaa luxday. Waxay ahayd fikradda Drake inay kala fogeeyaan Mai iyo Alicia markay ogaadeen inay tahay inay kala qaybiyaan kooxdooda. Ma uusan rabin in dhimashada Wells iyo siraha kale ay u dhexeeyaan badbaadinta nolosha iyo joojinta cadowga.
  
  Codka sare ee Claude ayaa soo jiitay dareenka Drake. "Kovalenko wuxuu maalgeliyay weerarrada Oahu, Kauai iyo Big Island si uu dareenkaaga u helo. Kala qaybi oo ku guulaysta. Ninkan ma garaaci kartid. Waxa uu diyaarinayay sanado badan".
  
  Matt Drake ayaa kor u qaaday hubkiisa. "Taasi waa sababta aan uga raacayo Albaabka Jahannamo oo aan ku quudin doono shaydaanka xun." Wuxuu aaday dhanka diyaaradii xamuulka ahayd. "Kaalay dadyow. Soo rar.
  
  
  ***
  
  
  Ben si degdeg ah ayuu u soo jeestay markii uu telefoonkiisa gacanta soo garaacay. Waxay ahayd Drake
  
  "Diyaar?"
  
  "Hi Matt. Ma hubtaa? Runtii ma baxaynaa?"
  
  "Runtii waan baxaynaa. Haatan. Ma ka heshay waxa aad uga baahan tahay Daniel Belmonte? "
  
  "Haa. Laakiin wuu yara daciifsan yahay-"
  
  "Hagaag. Ma tilmaamtay albaabka ugu dhow ee tuubada lafaha?"
  
  "Haa. Waxaa jira bulsho albaabbada loo laabay oo laba mayl u jirta Dheeman Head. Dawladda Hawaay ayaa sidan oo kale xidhay albaab kasta oo la yaqaan. Inta badan, tani kama joojinayso xataa ilmo go'aansan inuu galo."
  
  "Ma jiraan wax caawinaya. Dhageyso, Ben. Qabo Karin oo hel qof ku geeya tuubada lafaha. Isku-duwayaasha ii soo dir. Hadda samee".
  
  "Makaa dhab baa? Wax fikrad ah kama hayno waxa halkaas ka jira. Iyo nidaamkan dabinka? Tani waa mid ka baxsan naxariis-darrada.
  
  " Geesinimo, Ben. Ama, sida uu Def Leppard u dhigay - Aynu ruxno. "
  
  Ben wuxuu saaray teleefankiisii miiska oo si qoto dheer u neefsaday. Karin ayaa gacanteeda garabka saartay. Labaduba waxay eegeen TV-ga. Codka daadihiyaha ayaa kacsan.
  
  "...tani waa argagixisanimo heer aan horay loo arag."
  
  "Drake waa sax," Ben ayaa yidhi. "Waxaan ku jirnaa dagaal. Waxa loo baahan yahay in aan afgembino taliyaha ugu sarreeya cadawgeenna.
  
  
  CUTUBKA TODOBAAD
  
  
  Drake wuxuu soo ururiyay siddeed xubnood oo ka tirsan Kooxda Delta, kuwaas oo loo xilsaaray isaga haddii loo baahdo sahaminta godadka qoto dheer. Waxa ay ahaayeen ruug-caddaa ka tirsan waaxdaas, uguna khibradda badnaa, qof walbana hal mar, meel ilaah ka tagay, ayuu hawl-gal u gaar ah ku sameeyay.
  
  Ka hor intaanay raacin helikobtarka, Drake wuxuu la baxay saaxiibbadiis in yar. Boqorka Dhiiga ayaa horey u kala qeybiyay ciidamada Hawaarinta iyo kuwa dowladda, haddana wuxuu doonayey inuu kala saaro.
  
  "Addoonow." Drake ayaa qof walba isha ku eegay. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Waa inaan hal habeen oo kale naarta ku sii jirnaa, laakiin berri dhammaanteen xor baan ahaan doonnaa."
  
  Mano waxaa ka soo baxay guux iyo sawaxan.
  
  "Rumayso," Drake ayaa yidhi oo gacantiisa u fidiyay. Afar gacan oo kale ayaa ku soo dhacay. "Kaliya noolow, nimanyahow."
  
  Intaa markuu soo jeestay ayuu u orday dhankii diyaaraddii helicobter-ka sugaysay. Delta Squad waxa ay dhamaynayeen qalabkoodii oo hadda boosaskoodii qaatay markii uu fuulay. "Haye asxaabta". Waxa uu lahaa lahjad xooggan oo Yorkshire ah. "Diyaar ma u tahay inaad kala jeexdo doofaarkan qooya vodka?"
  
  "Booy!"
  
  "Fuck." Drake ayaa u gacan haadiyay duuliyihii, kaas oo kor u qaaday hawada. Markii ugu dambaysay ayuu dib u eegay goobtii xoolaha lagu dhaqdo, wuxuuna arkay in saaxiibbadiis ay weli taagan yihiin isla goobtii, oo ay daawanayeen isaga oo sii socda.
  
  Miyuuse dib u arki doonaa iyaga oo nool?
  
  Haddii uu sidaan sameeyo, waxaa jiri lahaa xisaab culus. Waxa uu ku qasbanaan lahaa in uu wax ka raali galiyo. Qaar ka mid ah xaqiiqooyinka xunxun waa inuu la yimaadaa. Laakiin dhimashadii Kovalenko, way sahlanaan lahayd. Kennedy waa laga aarsan lahaa, haddaan la badbaadin. Oo hadda oo uu si adag ugu sii socday raadkii Boqorka Dhiigyacabka ah, ruuxiisu mar horeba in yar ayay sare u kacday.
  
  Laakiin xisaabinta kama dambaysta ah ee u dhaxaysa May iyo Alicia ayaa laga yaabaa inay si fiican u beddelaan waxaas oo dhan madaxeeda. Waxaa dhexdooda yiil wax weyn oo aad u xun. Iyo wax kasta oo ay tahay, Drake ayaa ku lug leh. Iyo ceelal.
  
  Waqti badan kuma qaadan helikabtarku inay timaado isku-duwayaasha Ben. Duuliyaha ayaa ku soo dejiyay dhul fidsan oo qiyaastii boqol mitir u jirta dhismaha yar. Drake wuxuu arkay in Ben iyo Karin ay hore u fadhiyeen dhabarkooda oo ka soo horjeeda xayndaabka sare. Wajigoodu gabi ahaanba waxa uu ahaa cad cad oo kacsan.
  
  Waxa uu u baahday in uu ahaado Drake hore in muddo ah. Hawlgalkani waxa uu u baahday Ben Blake sida ugu fiican, marka uu ugu fiican yahay, iyo inta Ben uu rasaas ku ridayay dhammaan dhululubada, Karin ayaa quudinaysay. Guusha hawshu waxay ku xidhnayd inay dhamaantood ku jiraan qaabka ugu wanaagsan ee noloshooda.
  
  Drake waxa uu u ishaaray askarta Delta, waxa uu ka soo baxay helikobtarka, waxa ku hareeraysnaa xamaasad cirka ah, oo u orday dhanka Ben iyo Karin. "Wax walba waa fiican yihiin?" ayuu ku qayliyey. "Ma waxaad keentay lo'da?"
  
  Ben wuu madaxa ruxay, isagoo weli aan hubin sida loo dareemo saaxiibkiisii hore. Karin waxay bilawday inay timaheeda ku xidho dhabarka danbe ee madaxeeda. "Si buuxda ayaa naloogu rarnaa, Drake. Waxaan rajeynayaa inaad soo celisay wax xun oo wanaagsan."
  
  Askarta Delta ayaa ku soo ururay hareerahooda. Drake ayaa u sacab tumay hal nin, oo ah shakhsi gadh weyn oo qoorta iyo gacmahaba ku leh tatuusan sida baaskiil. "Kani waa saaxiibkayga cusub, calaamada wacitaanka waa Komodo, tanina waa kooxdiisii. Kooxda, la kulan saaxiibadeydii hore, Ben iyo Karin Blake."
  
  Meel walba waxaa ka dhacay sawaxan iyo sawaxan. Laba askari ayaa ku mashquulsanaa soo qaadashada qufulka calaamadda ah ee dadka ka ilaalinayay inay ka soo degaan mid ka mid ah tubooyinka lafaha caanka ah ee Hawaii. Daqiiqado ka dib ayaa dib loo gurtay, albaabkiina waa uu furnaa.
  
  Drake ayaa soo galay xarunta. Madal shub ah ayaa keentay albaab bir ah oo si ammaan ah u xidhan. Midigta waxa ka taagnayd bir dheer, oo ay dusheeda ku taal kamarad ammaan oo wareegaysa oo sahaminaysay aagga. Komodo ayaa isla labadii askari hore u gacan haadiyay si uu albaabka u daryeelo.
  
  "Ragyahow ma haysaan wax tilmaam ah oo ku saabsan waxa aniga iyo raggaygu aanu geleyno?" Codka xabeebsan ee Komodo ayaa ka dhigay Ben wince.
  
  "Erayada Robert Baden-Powell," Ben ayaa yidhi. "Diyaar u noqo".
  
  Karin waxay raacisay: "Wax kasta."
  
  Ben wuxuu yiri, "Taasi waa halku-dhigga Boy Scout."
  
  Komodo ayaa madaxa ruxay oo neefta hoostiisa ka gaabsaday "Geeks".
  
  Ben wuxuu is dhigay gadaashiisa askariga qallafsan. "Si kastaba, maxay kuugu yeeraan Komodo? Qaniinyadaadu ma sun baa?
  
  Drake ayaa hakad galay ka hor inta uusan kabtan Delta ka jawaabin. "Waxa laga yaabaa inay ugu yeedhaan tuubo lava ah, laakiin weli waa tunnel duug ah oo fudud. Kuma aflagaadeyn doono anigoo dejinaya borotokoolka caadiga ah, laakiin tan ayaan kuu sheegi doonaa. Iska ilaali dabinada booby Boqorka Dhiiga leh wuxuu ku saabsan yahay bandhigyo waaweyn iyo farsamooyinka kala soocida. Hadduu na karantiilo, waxaynu nahay rag dhintay.
  
  Drake ayaa horay u socday, isagoo u tilmaamaya Ben inuu raaco iyo Karin inuu raaco Komodo. Gurigan yar ee waardiyaha ah wax kale kuma jirin marka laga reebo dhowr sanduuq oo waaweyn iyo taleefan boodh leh. Waxa udgoonayey basbaas iyo qoyan oo waxa ay ka gilgishay aamusnaanta qotoda dheer, ee hore ee hawada ka hor laadlaadsan. Drake wuu sii socday oo markiiba wuu ogaaday sababta.
  
  Meesha laga soo galo tuubada lafaha waxay ku tiil cagahooda, god weyn oo hoos u sii gala gudcurka gurguurta.
  
  "Intee bay jirtaa?" Komodo ayaa hore u soo dhaqaaqay oo soo tuuray ul dhalaalaysa. Qalabku wuu iftiimay oo is rogay dhawr ilbiriqsi ka hor inta aanu ku dhicin dhagaxa adag. "Dhow. Hubi xadhkaha qaar, nimanyahow. Dhaqso."
  
  Intii ay askartu shaqaynayeen, Drake waxa uu dhegaystay intii ugu fiicnayd. Wax dhawaaq ah kama iman gudcurka madow. Waxa uu u qaatay in ay dhowr saacadood ka dambeeyaan Kovalenko, laakiin waxa uu damacsanaa in uu si degdeg ah u qabsado.
  
  Markii ay hoos u soo degeen oo ay cagahooda si adag ugu beerteen sagxadda siman ee tuubada lafaha, Drake waxa uu helay xajmigiisii oo u jihaystay dhinaca madaxa dheemanka. Dhuuntii waa cidhiidhiday, hoos u degtay oo foorarsatay. Xitaa kooxda Delta mararka qaarkood waxay lumiyaan dheellitirnaantooda ama waxay xoqeen madaxooda sababtoo ah lama saadaalin karo usheeda dhexe. Laba jeer ayay si xooggan u rogmatay, taasoo keentay in Drake uu argagaxo ilaa uu ka ogaaday in qalooca jilicsan uu had iyo jeer u socdo dhinaca Madaxa Dheeman.
  
  Wuxuu indhihiisa ku eegayey seer-hayaha. Mugdi dhulka hoostiisa ah ayaa ka xidhmay dhinac kasta. "Iftiin hore," Drake si lama filaan ah u yidhi oo istaagay.
  
  Wax gudcur ka soo booday. Dhaanto hawo qabow ah oo hoos ka socota. Wuu istaagay oo darsay godka weyn ee ka horreeya. Komodo intuu dul maray ayuu ul kale oo dhalaalaysa soo tuuray.
  
  Markan wuxuu ku dhacay qiyaastii shan iyo toban cagood.
  
  "Hagaag. Komodo, adiga iyo kooxdaada is diyaariya. Ben, Karin, bal aynu eegno joornaaladan."
  
  Markii kooxda Delta ay dejiyeen safar adag oo ka sarreeya daloolka jeexan, Drake wuxuu si degdeg ah u akhriyay qoraallada hoose. Indhaha ayaa kala baxay ka hor intaanu xataa dhamayn akhrinta boggii hore oo uu si qoto dheer u neefsaday.
  
  "Naar dhiig. Waxaan u maleynayaa inaan u baahanahay hub ka weyn."
  
  Ben ayaa sunniyaha kor u qaaday. "Ma aha xabbado aan u baahanahay halkan. Kuwani waa maskaxdii."
  
  "Hagaag, nasiib wanaag labadaba waan haystaa." Drake ayaa kor u qaaday qorigiisa. "Waxaan u maleynayaa haddii aan u baahannahay inaan dhageysanno muusik shit ah inta aan jidka ku jirno, waan kuu soo jeedin doonnaa."
  
  "Ukun. Hadda waxaan haystaa Fleetwood Mac iPod-kayga.
  
  "Waan naxay. Noockee?
  
  "Ma jiraan wax ka badan hal?"
  
  Drake ayaa madaxa ruxay. "Waxay ila tahay in dhammaan carruurtu ay tahay inay waxbarashadooda meel ka bilaabaan." Wuxuu ku il-duufay Karin. "Sideen wax u wadnaa, Komodo?"
  
  "La sameeyay".
  
  Drake ayaa hore u soo dhaqaaqay, waxa uu qabsaday xadhiggii ku xidhnaa saddex-geesoodka, oo waxa uu hoos u riixay dhuuntii sida yaabka lahayd u ifaysay. Mar alla markii kabihiisii xagga hoose taabteen, wuu jiiday, kuwii kalena midba mid bay u sii simbireen. Karin, oo ah ciyaartoy tababaran, ayaa si fudud u maareysay soo degitaanka. Ben xoogaa wuu halgamay, laakiin wuu yaraa oo taam ah oo ugu dambeyntii degay isagoon dhididsan.
  
  "Hore". Drake wuxuu si degdeg ah ugu socday jihada Madaxa Dheeman. "Dhabarkaaga fiirso. Waanu soo dhawaanaynaa".
  
  Marku wuxuu bilaabay inuu soo dego. Drake wuxuu si kooban ula yaabay sida tuubada lafaha looga leexin karo qulqulkeeda dabiiciga ah, laakiin ka dib wuxuu ogaaday in magma lafteedu ay ku qasbi doonto jidka ugu yar ee iska caabin ah oo leh xoog cadaab ah oo dhabarka ah. Lavadu waxay qaadan kartaa xagal kasta oo ay rabto.
  
  Dhowr daqiiqo oo kale ayaa dhaaftay Drake ayaa mar kale istaagay. Waxaa jiray dalool kale oo ka horreeyay dabaqa, markan ka yar oo si fiican u wareegsan. Markii Komodo ay soo tuurtay usha dhalaalaysa, waxa ay qiyaaseen in uu usheeda dhexe qoto dheer yahay ilaa soddon cagood.
  
  "Xitaa khatar badan," Drake ayaa yidhi. "Labadiinaba is ilaaliya."
  
  Dabadeed waxa uu ogaaday in iftiinka usha dhalaalaysa aanay ka muuqan darbiyo dhagax ah. Iftiinkeeda liimiga ah waxa nuugay mugdiga ku xeeran. Hoostooda waxaa yiil qol weyn.
  
  Waxa uu ishaaray aamusnaan. Mid ahaan, waxay si taxadar leh u dhegeysteen dhawaaq kasta oo hoos ka imanaya. Cabbaar aamusnaan buuxda ah ka dib, Drake waxa uu qabsaday xadhiggii raabka oo uu isku dul lulay usha madhan. Si degdeg ah ayuu dhererkiisa uga siibtay ilaa uu ka hoos maray saqafka.
  
  Weli buuq ma jiro. Waxa uu jabiyay nus darsin qoryo dhalaalaysa oo ku dhex tuuray qolka hoose. Si tartiib ah, iftiin aan dabiici ahayn ayaa bilaabay inuu ubaxo.
  
  Matt Drake ayaa ugu dambeyntii arkay waxa ay dad yar hore u arkeen. Qol weyn oo leydi ah oo dhererkeedu yahay konton mitir. Dabaq siman oo qumman Saddex darbi oo qaloocan, kuwaas oo calaamado qadiimi ah ay ku xardhan yihiin, oo aan la kala saari karin masaafo intaa le"eg.
  
  Oo ka taliya hal darbi waa dariiqa qalooca ee Captain Cook aad u soo jiitay. Albaabka ku dhex jira oo aad u soo jiitay Boqorka Dhiiga. Iyo argagaxa iyo yaababka ka sii fogaan kara ayaa Matt Drake iyo saaxiibbadii ka buuxiyey cabsida noocaas ah.
  
  Waxay heleen Albaabka Naarta.
  
  
  CUTUBKA LABATAN IYO SIDDEEDAAD
  
  
  Hayden ayaa si adag u xajistay markii ay helikobteraddu cirka ku sii shareertay, si degdeg ahna koorsada u beddeshay. Aragtigeedii ugu dambeeyay ee Kinimaki wuxuu ahaa Alicia Miles oo waligeed ciyaareysay oo ku riixday helikobtar kale. Aragtida ayaa ka dhigtay inay guuleysato, laakiin dhinaceeda wax ku oolka ah waxay ogaatay in marka ay timaado dagaalka, Mano uu lahaa taageerada ugu fiican ee ganacsiga qaabka naag Ingiriis ah oo waalan.
  
  Sidoo kale Hayden. Mai agteeda ayay fadhiisatay, aamusnaan iyo nabad, sidii iyagoo u socda Xeebta Napali si ay u arkaan muuqaallada heer caalami. Kuraasta inteeda kale waxa qaaday askar budhcad ah. Kauai waxay u jirtay ilaa labaatan daqiiqo. Gates ayaa hadda la xidhiidhay iyada si ay uga warbixiso weerar argagixisanimo oo ka dhacay suuqa furan ee Kukui Grove ee Kauai. Nin ayaa isku xidhay tareen bannaanka wada-jirka Jamba Juice/Starbucks ee dhinaca waqooyi ee dhismaha. Qof leh qaybo jamtex ah oo jidhkiisa ku xidhan oo fartiisa ku leh keebka qarxiyaha hore.
  
  Ninkan ayaa sidoo kale watay labo hub oo iswada ah iyo sameecado Bluetooth-ka ah, waxaana uu u diiday mid ka mid ah macaamiishii maqaayadda.
  
  In ereyada Gates u gaar ah. Doqonkan ayaa si cad u sii jiri doona inta uu awoodo, ka dib markii ay mas'uuliyiintu dhaqaaqaan, wuu qarxi doonaa. Inta badan ciidamada booliiska Kauai ayaa la geeyay goobta, adiga oo kaa fog.
  
  "Waxaan ilaalin doonaa beerta si nabad ah, mudane," Hayden ayaa u xaqiijiyay isaga. "Waan filaynay tan."
  
  "Waxaan sameynay tan, Miss Jay. Waxaan filayaa inaan arki doonno waxa Kovalenko qorshihiisa u yahay Jasiiradda Weyn ee soo socota. "
  
  Hayden ayaa indhaheeda isku xidhay. Kovelenko ayaa qorsheynayay weerarkan sanado badan, laakiin su'aalo ayaa weli taagnaa. Waa maxay sababta looga tanaasulayo aaladda portal-ka? Maxaad uga tagtaa qayladan oo kale? Tani ma noqon kartaa qorshihiisa B? Taasi, inkastoo xaqiiqda ah in mas'uuliyiintu si dhakhso ah u soo bandhigeen dadaalkiisa oo dhan oo ay kiciyeen Vendetta Dhiig-baxa oo ka dhan ah Drake, asxaabtiisa iyo qoysaskiisa, wuxuu doortay waddadan si uu u helo caannimada ugu weyn.
  
  Mise, waxay u malaysay, laga yaabee in uu isticmaalayey xeeladdii hore, ee ahayd abuurista kicin ku filan halkan si ficiladaadu meeshaas uga baxaan.
  
  Waxba malaha, ayay is tidhi. Fikradaheedu waxay ku saabsan yihiin Ben iyo hawsha khatarta ah ee uu ku jiray. Weligeed uma ay odhan tan waajibka dartiis, laakiin waxa ay bilawday in ay aad u jeclaato isaga. Waajibkii ay ka dareemaysay aabaheed ma lumin, laakiin waxay noqotay mid degdeg ah dhimashadii foosha xumayd ee Kennedy Moore ka dib. Nolosha dhabta ahi waxay garaacdaa ballamihii hore maalin kasta.
  
  Markii ay helikobterku ku sii qulqulayeen cirka buluuga ah ee Hawaiian, Hayden wuxuu u duceeyey Ben Blake.
  
  Dabadeed taleefoonkeedii gacanta ayaa soo dhacay. Markay muraayadda eegtay, sunnaheeda ayaa la yaabay.
  
  "Haye," ayay isla markiiba ugu jawaabtay. "Sidee tahay?"
  
  "Aad u fiican, mahadsanid, laakiin ganacsiga sahaminta xabaasha ayaa leh hal saameyn oo halis ah. Maankayga ayaa ku dhawaaday inuu baxo."
  
  Hayden wuu dhoola cadeeyey. "Hagaag, Torsten, waxaa jira meelo lagu qurxiyo oo noocan oo kale ah."
  
  "Boostada taliska iyo qabriga dhexdooda? Runtii maaha."
  
  "Dabcan, waxaan jeclaan lahaa inaan la sheekeysto, Torsten, laakiin dadka Iswiidhishka ah doorta waqtiyadaada."
  
  "Waan fahmay. Waxaan isku dayay inaan marka hore waco Drake, laakiin waxay si toos ah ugu tagtay fariinta codka. wuu fiican yahay?"
  
  "Si ka fiican sidii uu ahaa, haa." Hayden waxa uu arkay cirka sare ee Kauai oo dhanka midig u soo socda. "Dhageyso-"
  
  "Waan degdegi doonaa. Hawlgalka halkan waa lagu guuleystay. Wax la canaanan karo ma jiro. Wax walba waxay ahaayeen sidii la filayey iyo waqtigii loogu talagalay. Laakiin..." Torsten wuu aamusay, oo Hayden waxa uu maqlay isaga oo neefta qabanaysa. "Maanta wax ayaa dhacay. Waxaan dhihi lahaa wax u eg 'off' Waxaa laga yaabaa inaad Maraykan ugu yeedhaan wax kale."
  
  "Haa?"
  
  "Waxaa i soo wacay dowladdayda. Laga soo bilaabo dhexdhexaadiyahaygii ilaa wasiiru-dawlaha. Loolan heer sare ah. Aniga-" hakad kale oo aan shaki lahayn, ma aha sida Dahl oo kale.
  
  Xeebta qallafsan ee Kauai ayaa hoos yaacday. Wicitaanku wuxuu ka soo dhacay raadiyaha. "Siddeed daqiiqo ayaa ka dhiman."
  
  "Waxaa la ii sheegay in hawlgalkayagii - hawlgalkii Iskandaneefiyanka - uu ku dhowaa in lagu wareejiyo hay'ad cusub. Koox hawleed wadajir ah oo ka kooban darajo sare balse aan la magacaabin oo ka tirsan CIA-da Maraykanka, DIA iyo NSA. Markaa Hayden, anigu waxaan ahay askari, waxaana fulin doona amarkii ka sarreeyay, laakiin taasi ma kugu habboon tahay?
  
  Hayden way naxday in kasta oo ay nafteeda ah. "Aniga tani waxay ila tahay wax aan macno lahayn. Waa maxay magaca qofka ugu weyn? Kan aad gacanta u geliso.
  
  "Russell Cayman. Ma garanaysaa isaga?"
  
  Hayden waxa uu raadiyay xasuusteeda. "Waan garanayaa magaca, laakiin wax yar ayaan ka ogahay. Waxaan hubaa inuu ka yimid DIA, Hay'adda Sirdoonka Difaaca, laakiin waxay inta badan ku jiraan ganacsiga helitaanka nidaamyada hubka. Waa maxay jahannamada uu kan Russell Cayman kula doonayo adiga iyo qabriga?
  
  "Maankayga ayaad akhrinaysaa".
  
  Xagga geeskeeda, Hayden waxa ay aragtay madaxa May oo gariiraya sidii iyada oo madaxa laga toogtay. Laakin markii Hayden uu u soo jeestay iyada oo su'aalo waydiinaysa, wakiilka Japan ayaa iska eegay.
  
  Hayden waxa uu fikiray dhawr ilbiriqsi ka dibna waxa uu ku waydiiyey cod aamusan, "Torsten, ma aamintay dadkaaga oo dhan?"
  
  Hakinta Dahl oo aad u dheer ayaa ka jawaabtay su'aalaheeda.
  
  "Haddii DIA wax looga digay, markaas waxay leeyihiin caymis aad u ballaaran. Mudnaantoodu waxay xitaa ka badan kartaa tan CIA-da. Si taxadar leh u tuso, saaxiib. Ninkan, Cayman, ma aha wax kale oo aan ahayn rooxaan. Cilad bixiyaha Black ops, Gitmo, Sebtembar 11-keeda. Haddii arrin culus oo xasaasi ah ay qaldamaan, waa qofka aad u jeedsato."
  
  "Iga daa. Tolow ma aanan weydiin."
  
  "Waa inaan aado hadda, Torsten. Laakiin waxaan kuu ballan qaadayaa in aan sida ugu dhakhsaha badan ee aan awoodo aan kala hadli doono Yoonaataan wax ku saabsan shaydaanka. Halkaa ku laal.
  
  Torsten waxa uu qandaraaska la saxeexday isaga oo taahaya daalka askari xirfadle ah oo wax walba arkay oo ka xumaaday in loo magacaabo qaar ka mid ah laastay oo Maraykan ah. Hayden wuu u naxariistay. Waxay u soo jeesatay Mai, si ay u waydiiso waxay garanayso.
  
  Laakin wacitaanka "Target" ayaa ka soo baxay raadiyaha.
  
  Beerihii hore iyo kuwa hooseba way gubanayeen. Markii ay diyaaraddu soo degtay, tirooyin yaryar ayaa la arki karay oo si aan kala sooc lahayn u socda dhammaan jihooyinka. Xadhkaha ayaa laga soo fidiyay qolkii oo dadkii ayaa ka daba booday, iyaga oo si degdeg ah ugu sii qulqulaya muuqaalka gubanaya ee hoose. Hayden iyo May waxa ay sugayeen markooda, May hadalkeedu ma bannaana markii ay maqleen raggoodii oo rasaas furaya.
  
  Hayden waxay hubisay diyaargarowga Glockkeeda markii saddexaad oo ay tidhi, "Budro hoos halkaas."
  
  "Ha werwerin," ayay tiri haweeneydii reer Japan. "Wuxuu doonayaa inuu ogaado micnaha Mai-time runtii."
  
  Labadii naagood ayaa si wada jir ah xarigga uga soo degey, isku mar ayey soo degeen, waxaana ay ku dhaqaaqeen dhaqaaq caadi ah oo hal-labo ah. Dhaqankani wuxuu u baahday kalsooni buuxda midba midka kale, maadaama uu qof ordayay, kan kalena uu daawanayay hareerahooda. Mid, laba, sida boodada. Dhismaha. Laakiin waxay ahayd hab degdeg ah oo burbur ah oo lagu hormariyo.
  
  Hayden ayaa sawirtay goobta iyadoo ordaysa. Dhawr buurood oo debecsan ayaa ku dhammaaday dhisme deyr leh oo uu ku dul taagnaa guri aad u weyn iyo dhawr dhisme oo waaweyn. Tani waxay noqon doontaa beerta labaad ee Kovalenko. Iyadoo lagu xukumay dabka iyo fowdada, Boudreau wuxuu yimid wax yar ka hor iyaga.
  
  Ama, waxay u badan tahay, inuu si murugo leh u qaadanayey waqtigiisa oo dhan.
  
  Hayden ayaa orday, iyada oo tooganaysa qorigeedii Marine M16 ee ay soo amaahatay iyada oo ku dhufatay birta xabka iyo nimankii ay ku aragtay dhuumashada. Laba daqiiqo ka dib waa markeedii, waxayna ku qaylisay: " Dib u soo celi!" waxayna qaadatay dhowr ilbiriqsi oo kale inay geliyo joornaal cusub hubkeeda. Mar dhif ah ayaa xabbad lagu soo celin jiray, markii ay joogeenna, aad bay u habaysnaayeen oo waxay ku seegeen dhawr cagood.
  
  Labada dhinacba, kooxaha dildilaaca Marine waxay ku hormareen xawaare siman. Hadda dayr ayaa horay u soo baxay, albaabku wuxuu ahaa mid furan oo furan, laakiin kooxuhu waxay u dhaqaaqeen bidix. Bam gacmeed si fiican loo dhigay ayaa burburiyay taageerooyinka xayndaabka, taasoo ka dhigtay kooxda inay si aan kala sooc lahayn u galaan beerta.
  
  Rasaasta ayaa hadda si khatar ah u foodhaysay.
  
  Hayden ayaa daboolka ka qaaday lifaaqa koronto dhaliyaha. Saameyntu waxay soo dirtay dhimbiil ka saara lebenkii sidii Mai qoolley oo dabooli lahayd. Dhoobo iyo biro ayaa meel walba daadsan.
  
  Mai waxay dhabankeeda ka masaxday dhiiqo dhiig ah. "Ciidanka Boudreau waxaa lagu tababaray xanaanadaada."
  
  Hayden waxa ay qaadatay cabbaar si uu u neefsado, kadibna si degdeg ah ayuu u jaleecay guriga. "Laba iyo toban cagood. diyaar ma tahay?"
  
  "Haa".
  
  Hayden wuu baxsaday. Mai hore ayay u soo dhaqaaqday oo waxay qotomisay gidaar rasaas ah, taas oo ku qasabtay cadowgoodii in ay dufto si ay gabbaad u helaan. Hayden waxay soo gaadhay cidhifka guriga oo ay gidaarka isku dhufatay. Waxay ku soo tuurtay daaqada ka dibna waxay dabooshay Mai.
  
  Laakin isla markaas, qaylo dhaan la yaab leh ayaa ka soo dhex dhacay dhegteedi. Hogaamiyaha kooxda ayaa dadka ku booriyay in ay aadaan bakhaarka fog. Wax aad u xun ayaa ku dhowaa inuu halkaas ka dhaco. Hayden markuu dhegaystay, waxay xaqiiqsatay in nimanka Boudreaux ay badhkii ku hareereeyeen dhismaha oo ay ku sigteen inay rasaas ku furaan wax kasta oo gudaha ku jira.
  
  Maxaabiis, shaki kuma jiro. La haystayaasha
  
  Hayden waxa uu orday May ka bacdi, isaga oo ku ordaya meel banaan ah oo wada toogtay. Askar kale ayaa ku soo biiray, oo dhinacba ka soo firxaday, iyaga oo samaystay darbi dhimasho iyo dhaawac leh.
  
  Xasuuqii micnaha la'aanta ahaa ee dhici lahaa wuxuu ahaa kaadhka wicitaanka ee Boudreau. Wuu joogi lahaa.
  
  Askartii carartay ma joojin rasaasta. Xabado hawada lagu jarjaray, oo gidaarada iyo mishiinada kasoo booday, waxayna heleen ugu yaraan nus darsin bartilmaameedyo cadawgu. Nimankii Boudreaux way dib u rogaal celiyeen oo naxdin iyo baqdin darteed ayay dib u laabteen. Ciidamada ayaa markii ay soo dhaafeen goobihii ay deganaayeen waxa ay isku dayeen in ay si hagar la"aan ah dhinac uga toogtaan,balse ciidamada Mariiniska ayaa diyaar u ahaa oo ku tuuray bam gacmeedyo.
  
  Qaraxyada ayaa cirka isku shareeray labada dhinac ee orodyahanada. Qaraxyadu waxay soo direen firir duulaya; carrabka dabku wuxuu si degdeg ah u faafay geeri kulul oo ay isha si dhib yar ula socon karto. Dadka qaylinaya waxay jiifaan jidkooda.
  
  Hayden waxa uu arkay bakhaar ka horreeya. Wadnaheeda ayaa aad uga naxay. Run bay ahayd. Ugu yaraan shan iyo toban ka mid ah ragga Boudreaux ayaa istaagay hareeraha maqsinka qufulan, iyaga oo hubkooda la beegsanaya darbiyada dhuuban ee warqadaha ah, markii Hayden uu niyadda u saaray ninkii ugu horreeyay, dhammaantood waxay fureen rasaas.
  
  
  ***
  
  
  Alicia Miles ayaa orday oo rasaas ku furtay markii ciidamada Hawaii iyo xulafadooda ay weerar ku qaadeen Beerta Kovalenko ee Jasiiradda Big Island. Dhulku wuxuu ahaa mid aan sinnayn. Dhammaan dooxooyinka moolka dheer, buuro dhaadheer iyo bannaanka kaynta ah. Ka hor inta aysan xitaa u dhowaan beerta, bam-gacmeed ayaa lagu tuuray mid ka mid ah diyaaradaha helikobtarka ee weerarka, oo qabtay laakiin ma burburin, dhammaantoodna waxay ku qasbeen inay goor hore soo degaan.
  
  Hadda waxay u degdegeen koox ahaan, iyaga oo ka gorgortamaya kaynta cufan iyo buuraha dhaadheer. Horay ayay hal nin ku waayeen dabinka booby. Weerarka waxaa soo diyaariyay nimankii Boqorka Dhiigayga ahaa. RPG-yada ayaa si aan ujeeddo lahayn ugu duulay geedaha.
  
  Calooshood-u-shaqaystayaasha ayaa ku raaxaysanaya.
  
  Laakiin Marines ayaa hore u riixay, oo hadda laga soocay xayndaabka ilaa soddon cagood oo keliya iyo hal doox oo taako ah oo u dambaysay. Alicia waxay samayn kartaa weji qosol leh oo cadowgooda ah. Dhiiggeedii ayaa bilaabay inuu karkariyo. Dhinaceeda, wakiil weyn oo CIA ah, Kinimaka, ayaa si degdeg ah ugu soo booday qof weyn. Waxa uu noqday mid aad waxtar u leh.
  
  Qalabka isgaadhsiinta ee dhegahooda ku jira ayaa faafiyay war ku saabsan gabood-fallo soo socda. Hoteelka Ala Moana Queen ee Oahu waa la xiray. Dalxiise ayaa laga soo tuuray daaqadda dabaqa tobnaad geeridiisa. Bambaanooyinka gacanta laga tuuro ayaa lagu tuuray wadada. Ciidamada sida gaarka ah u tababaran ayaa isku diyaarinayay howlgal ay u badan tahay in dhawaan lagu iftiimin doono dhimashada iyo dhibaatada ay geysteen calooshood u shaqeystayaasha. Dhanka Kauai, qof keligiis isku soo xiray ayaa dhowr xabadood ku dhuftay gawaari ay wariyaasha ku uruursanayeen, isagoo dhaawacay wariye. Haddana, jasiiradda Big Island, bas ay ka buuxaan dalxiisayaal ayaa la afduubay, bam ayaana la dhex dhigay shaqaalihii saarnaa. Waxa lagu xidhay gudaha halka maxaabiistoodu ay bannaanka ku fadhiyaan kuraas sagxad ah, oo khamri cabbaya oo ay kaarar ku ciyaarayaan. Lama garanayo midka iyaga ka mid ah ee lahaa qaraxa, iyo inta ay la egtahay.
  
  Alicia waxay ka boodday dhinaca dooxada. RPG ayaa ku qarxay horteeda, taasoo hawada sare u dirtay wasakh iyo dhagxaan. Intay ku dul boodday, iyadoo qoslisa ayay dib u soo jeesatay markii ay dareentay in Kinimaki uu ka walaacsan yahay.
  
  "Kaalay, dufan," ayay tidhi, iyadoo ku duuduubaysa dibnaheeda si cayaareed. "Ila joog. Halkani waa meesha ay arrimuhu aad isugu qasan yihiin."
  
  
  ***
  
  
  Hayden ayaa mar kale xabad ku riday, iyadoo isku dayaysa inay is dejiso oo ay ilaaliso saxnimadeeda. Saddex madax ayaa ku qarxay aragtideeda. Mai ayaa wali agteeda orday, iyadoo aan waxba odhan. Askartii kale ayaa hal jilbo la dhacay, iyaga oo xabbadihii ka fayday oo calooshood-u-shaqaystayaashii garaacay ka hor inta aanay soo jeesan.
  
  Hayden ayaa markaa ka mid ahaa. Nin baa soo jeestay oo waxay ku garaacday buundada sankiisa qoriga. Wuu ku dhacay isagoo qaylinaya, laakiin wuxuu laaday lugaha, taasoo keentay inay madaxeeda kor ugu duusho.
  
  Si degdeg ah ayey u kor u kacday, laakiin jirkiisa ayaa ku dul dhacay, oo dhulka ku xidhay. Markii ay kor u eegtay, ayay si toos ah u eegtay indhihiisa nacaybka ka buuxo, xanuunkana qooyay. Isaga oo orso leh ayuu feedh ku dhuftay oo gacmihiisii qaro weynaa dhuunta kaga xidhay.
  
  Isla markiiba waxay aragtay xiddigo, laakiin iskuma dayin inay isaga joojiso. Halkii, labadeeda gacmood ee xorta ah ayaa iyagu hubkii helay. Midigta waa Glockkeeda. Dhanka bidix waxaa ku yaal mindideedii. Foostada qoriga ayay feeraha kaga dhufatay, iyadoo dareentay.
  
  Qabashadiisii way debcay, indhihiina way kala baxeen.
  
  Hayden ayaa ku dhuftay saddex xabbadood oo caajis ah. Ninkii wuu ka soo rogay. Markii aragtida sare ee iyada ka sarreysay, waxaa soo baxay weji calooshood u shaqeystayaal kale. Hayden ayaa sanka ka toogtay, waxa uu arkay ninkii oo dib u duulaya oo waa la waayay.
  
  Intay fadhiisatay ayay aragtay Mai. Calooshood u shaqeystihii ugu dambeeyay ayaa soo food saaray. Hayden wuu il-duufay. Ninkani wuxuu ahaa burbur. Wajigiisu waxa uu u ekaa mid cas cas. Ma jirin ilko ku filan. Daankiisu wuxuu u muuqday mid caajis ah. Mid ka mid ah gacanta ayaa go'ay, midda kalena waxay ka jabtay xusulka. Wuxuu ku dul istaagay lugo gariirsan ka dibna wuxuu ku dhacay jilbaha dhoobo dhiig leh.
  
  "Waxaad dooratay qof qaldan si aad ula tartanto," Mai ayaa tiri iyadoo dhoola cadeynaysa intay yool la gashay Glock ay amaahatay oo ay madaxa ka saartay.
  
  Hayden si aan ikhtiyaar ahayn buu u liqay. Tani waxay ahayd naag halis ah.
  
  Ciidamada badda ayaa furay albaabka maqsinka, iyaga oo wacaya joogitaankooda. Wadnuhu Hayden waxa uu la quustay tirada godadka gidaarada goglan. Aan rajayno in la haystayaashii baxay.
  
  Waxaa ka mid ah fikirradeeda nadiifinta degdega ah, shay ayaa ka muuqda wax kasta oo kale ka sarreeya. Boudreaux halkaan ma joogin. Waxay dib u eegtay gurigii. Waxay ahayd meeshii ugu dambaysay ee ay filan lahayd inuu ku dhuunto, laakiin weli-
  
  Buuq degdeg ah ayaa dareenkeeda qabsaday. Ciidamada badda ayaa maqsinkii ka soo dhex turunturooday, mid baa garabkiisa haya sidii qof la tooriyeeyay.
  
  Dabadeed Boudreaux iyo calooshood u shaqeystayaal fara badan ayaa ka soo dareeray maqsinka, iyagoo qoryo ridaya una qaylinaya sida jinni. Tani ma waxay ka dhigan tahay in calooshood u shaqeystayaal kale ay naftooda u hureen si ay u noqdaan khiyaano? Ma bannaana ayay ka soo rideen mise meel gaar ah ayay ka soo rideen?
  
  Xaqiiqadu waxay u garaacday sidii qarax nukliyeer ah. Nimanka Boqorka Dhiiga ayaa hadda ka mid ahaa Marines-ka, dagaalka, iyo Boudreau waxay u yaaceen dhanka Hayden, oo mindi kor loo qaaday.
  
  
  ***
  
  
  Alicia waxa ay kooxda ku kicisay halabuurkeeda iyo ruuxeeda dabka hoostiisa. Daqiiqado yar ka dib waxa ay gaadheen meesha ugu saraysa ee korarkii ugu danbeeyay oo ay ku soo daateen roob halo dab ah oo ku dhacay difaacyadii la qoday. Alicia waxay dareentay guri weyn, maqsin weyn iyo garaash laba baabuur ah. Goobtu waxa ay ilduuftay webi ballaadhan, iyada oo aan shaki ku jirin in ay u adeegaysay sidii meel looga baxsan lahaa, bakhaarka agtiisana waxa yiil helibtar ay ku jirto hal diyaarad oo helikobtar ah.
  
  Dib ayay eegtay. "Bam-gacmeedyada."
  
  Hogaamiyihii kooxda ayaa weji gabay. "Mar hore ayaa tan samaysay."
  
  Alicia waxay tilmaantay meelaha cadowga. "Waxaa jira gidaar hoose. Dhinaca dambe ee guriga. Ka dambeeya Rolls-Royce. Dhanka midig ee isha.
  
  Hogaamiyihii kooxda ayaa bushimaha ka leefleefay. "Bastarada ka saar."
  
  Dhawr qarax ayaa sababay in dhulku gariiro. Kooxda weerarka soo qaaday ayaa ganay saddex bam gacmeed,kadibna waxa ay u yaaceen hal-labo qaab, walina waxa ay u ridayeen unug ahaan,balse waxa ay sii hurinayeen falaadh dilaa ah.
  
  Axmaqnimo ba'an ayay ku soo weerareen goobtii Boqorka Dhiiga lagu dhaqdo.
  
  
  CUTUBKA 29AAD
  
  
  Cagaha kabaha leh ee Drake ayaa taabtay dabaqa qolka. Inta aanay kuwa kale soo degin, ayuu dabaylo dab-damis ah u taagay si uu jidkooda u shido. Isla markiiba darbiyadu nolosha ayay soo noolaadeen, xaradhgoodii ayaa hadda si cad loogu arkay Drake indhihii naxay.
  
  Curls la mid ah kuwa ku yaal labada qalab ee la qaadi karo. Hadda waxa la xaqiijiyay inay la mid yihiin kuwii Thorsten Dahl iyo kooxdiisu laga helay Qabriga Gods ee Iceland.
  
  Waa maxay ilbaxnimadii hore ee ay dhawaanahan ku turunturoodeen? Sideese waxaas oo dhan ku dhammaan lahaayeen?
  
  Ben, Karin, iyo inta kale ee kooxda Delta ayaa iska riixay xadhigga hoos u dhigaya ilaa qof kastaa uu ku soo ururay hareeraha weyn ee Pele's Gate. Drake waxa uu isku dayay intii karaankiisa ah in aanu si qoto dheer u eegin madowga madow ee ka baxsan.
  
  Ben iyo Karin ayaa jilba joogsaday. Dabada lafteedu waxay ka koobnayd nooc ka mid ah biraha la cadayday, oo si fiican u siman oo siman. Dusha birta ah waxa lagu xardhay calaamado yaryar oo la mid ah godka intiisa kale.
  
  "Calaamadahan," Karin ayaa si taxadar leh u taabatay, "ma ahan shil. Fiiri. Waxa aan arkayaa labbiskii oo ku celcelinaya. Iyo godka intiisa kale..." Intay hareeraha eegtay. "Waa isku mid".
  
  Ben wuxuu ku qayliyay taleefankiisa. "Kani waa sawirka Dahl noo soo diray." Wuxuu kor u taagay ilaa iftiinka. Drake wuu soo tiirsaday, isagoo kalsooni ku qaba in Kooxda Delta ay heegan ugu jiraan kuwa soo xadgudba.
  
  "Marka, Qabriga Ilaahyadu waxay leeyihiin xiriir la leh Albaabada Jahannamo," Drake ayaa si qaylo ah u fakaray. "Laakin maxay ka dhigan tahay curladu?"
  
  "Ku celcelinta qaababka," Karin ayaa si aamusan u tiri. "Iisheeg. Waa maxay nooca calaamadaha, qadiimiga ama
  
  Casri ah, oo ka samaysan qaabab badan oo soo noqnoqda?
  
  "fudud" Komodo-weyn ayaa soo ag-jiray. "Luuqada".
  
  "Waa sax. Markaa, hadday afku sidan tahay-" Waxay u tilmaantay gidaarada unugga. "Kadibna waxay u sheegaan sheekada oo dhan."
  
  "Sida kuwii Dahl helay." Drake wuu lulay. Laakiin hadda ma haysanno wakhti aan ku falanqeyno. Kovalenko waxa uu soo maray albaabadan."
  
  "Sug". Ben wuxuu ku dhuftay buundada sankiisa. "Calamadahan..." Wuxuu taabtay qaansada. "Si dhab ah ula mid ah qalabka. Aniga ahaan tani waxay ii soo jeedinaysaa in albaabkani yahay nooc dib loo eegay oo isla qalab ah. Mashiinka safarka waqtiga. Waxaan horey u soo gabagabeynay in ilaahyadu laga yaabo inay isticmaaleen aaladaha gacanta si ay u dhex maraan waqtiga oo ay saameyn ugu yeeshaan qaddarka. Malaha waxani waa nidaamka ugu muhiimsan. "
  
  "Fiiri," Drake ayaa aamusay, "tani waa wax weyn. Waad fahmi doontaa tan. Laakiin irdahan gadaashooda-" Intuu farta ku fiiqay gudcurkii daamurka ahaa. "Boqor dhiigyahow. Ninka mas'uulka ka ahaa dhimashada Kennedy, iyo boqolaal kale. Waa waqtigii aad joojin lahayd hadalka oo aad bilaabi lahayd socodka. Tag".
  
  Ben wuu madaxa ruxay oo istaagay, isagoo eegaya dambiile yar markuu is cadaynayo. Qof kasta oo qolka ku jiray ayaa neef qoto dheer qaatay. Iridda gadaasheeda wax kale ayaa jiray oo midkoodna aanu doonayn in uu sheego.
  
  Sababta uu Captain Cook u beddelay magaca qaansada "Albaabkii Pele" una beddelay "Albaabka Jahannamo".
  
  
  CUTUBKA 3AAD
  
  
  Gobolka Hawai ayaa la gariiray awoodda nin waalan.
  
  Haddii helicopter uu duuli karo, oo awood u leh inuu bixiyo aragti ballaadhan oo mugdi ah, dhacdooyinka amoral ee ka dhacaya jasiiradaha, waxay marka hore u duuli lahayd Oahu si ay u qabsato Ala Moana Queen Hotel, halkaas oo xubno khibrad leh oo dhowr kooxood oo SWAT ah ay joogeen. Hadda oo bilaabaya in tallaabo laga qaado calooshood u shaqeystayaal aad u hubeysan oo dhiirigeliyay kuwaas oo haystay meel sare iyo la haystayaal aan tiro lahayn. Wuu soo yaacay, isaga oo iska ilaalinaya daruuraha cadaabta ah ee qiiqa madow ee ka soo qulqulaya ugu yaraan darsin dariishad oo jajaban, isaga oo si taxadar leh farta ugu fiiqay meelaha bannaan ee lagu arkayo niman wejiga u duuban oo wata qoryo iyo bam-gacmeedyo oo xoolo la" oo rag, dumar iyo carruur isugu jira kooxo ay fududahay in la burburiyo. .
  
  Dabadeedna waxay u rogi lahayd, kor iyo dhinaca midigta oo aad u weyn, marka hore xagga qorraxda, kubbadda jaalaha ah ee buuran ayaa si tartiib tartiib ah u samaynaysa mustaqbal aan la hubin oo suurtogal ah, ka dibna hoos iyo bidix u quusinaysa safarkeeda xun. daahfurka dhanka Kauai. Wuxu dhaafi doonaa meel u dhow Dheeman Head, isagoo aan ka warhayn geesiyaasha iyo sharwadayaasha baadigoobaya siraha iyo riyooyinka xunxun ee ku jira godadka dhulka hoostiisa ee ugu madaw uguna khatarta badan.
  
  On Kauai, wuxuu u samayn lahaa dhididka ninka dhididsan ee isku xidhay xayndaabka dukaan qaxwaha, oo ku xayiray macaamiishii gudaha oo si cad u soo bandhigay jaakadda ay ka buuxaan dynamite iyo gacan gariiraya oo ku dheggan qalabkii nin dhintay. Haddii aad sawirka kor u qaaday, waxa aad ku arki kartaa niyad-jabka indhihiisa. Tani waxay si cad u tusinaysaa xaqiiqada ah in laga yaabo in aanu wakhti dheer sii socon karin. Kadibna waxay kor u kacday, iyada oo kor u kacday saqafka sare mar labaad si ay u raacdo qalooca quruxda badan ee xeebta qalaad. Xayawaanka gubanaya, halkaasoo Hayden Jay uu hadda la dagaallamay Ed Boudreau, halka Mai Kitano iyo inta kale ee Marines-ka ay ku dagaalameen gacan-ka-gacan oo ay la galeen daraasiin ka mid ah calooshood u shaqeystayaasha Boudreaux. Sawaxan naxdin leh oo dhimasho iyo dagaal ka dhashay ayaa dadkii la qafaashay ee dhaawaca ahaa ooyay.
  
  Oo horay loo sii wado. Waagii hore iyo mustaqbalkaba mar hore ayay isku dhaceen. Waagii hore iyo avant-garde ayaa isku dhacay.
  
  Maanta waxay ahayd maalintii uu ilaah dhiman lahaa, geesiyaal hor lehna ay magooli karaan oo kacaan.
  
  Helicopter-ka ayaa sameyn doona duullimaadkeedii ugu dambeeyay, iyada oo qaadan doonta muuqaallada is-barbardhigga ah iyo deegaanka firfircoon ee ka kooban Big Island. Ku baratanka beer kale, waxaa jiray dhowr daqiiqado oo diiradda lagu saarayo sida Alicia Miles, Mano Kinimaka, iyo kooxdooda Marines-ka ayaa xoog ku galay goob si adag loo difaaco halkaas oo la haystayaal, calooshood u shaqeystayaal, iyo rag sita silsilado firfircoon ay isku dhaceen hal isku dhac. Cidhifyada dagaalka, mashiinno awood leh ayaa bilaabay inay shaqeeyaan, kuwaas oo u diyaarsan inay dadka Boqorka Dhiigga ka daad gureeyaan dhulka, hawada iyo biyaha. Kamaradu waxay bilawday inay soo dhawaato markii Alicia iyo Kinimaka ay kor u eegayeen, iyagoo ka warhaya kuwa baxsadka ah oo ay horeba u dejiyeen wadooyin ay ku dhex galaan oo ay burburiyaan.
  
  Ugu dambayntiina helikobterkii way leexatay, waa mishiin, laakiin weli waa mishiin, oo ay ka buuxaan sawirro nacasnimada bini'aadamka ah, geesinimada ay ku heli karaan oo ay ogaan karaan, iyo xumaanta ugu xun ee ay samayn karaan.
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Drake wuxuu soo galay qaansada hoosteeda, kaas oo Captain Cook uu ugu magac daray Albaabka Jahannamo, oo uu naftiisa ku arkay marin cidhiidhi ah oo aad loo jarjaray. Intuu nalkii qoriga shiday ayuu ku xidhay fuustadii. Waxa kale oo uu ku xidhay faynuus garabka ah oo hagaajiyay si uu u iftiimiyo derbiyada. In muddo ah waxaa jiray iftiin badan oo aan khatar muuqata lahayn.
  
  Markii ay ka gudbeen marinka dabaylaha ah, Drake ayaa garabkiisa ka yidhi, "Ben, ii sheeg joornaalada Cook."
  
  Ben si degdeg ah ayuu u neefsaday. "Tani maaha wax kale oo aan ahayn dulmar ku saabsan nidaamkan dabinka ah ee weyn. Cook waxa uu ugu yeedhay "Albaabka Jahannamo" sababtoo ah dabeecadda dabinka. Xitaa ma uusan arkin waxa dhici doona dhamaadka."
  
  "Haddaba yaa dhisay dabinada?" Drake ayaa waydiiyay. " Oo sababtu?"
  
  "Qofna ma garanayo. Calaamadaha aan dibadda ka helnay iyo kuwa ku yaal Qabriga Ilaahyada kuma yaal gidaaradan gudaha. Intuu dhuunta iska siibay ayuu ku daray "Bye".
  
  Codkii Komodo ayaa gadaashooda ka guuxay. "Muxuu Cook u arki waayay dhamaadka?"
  
  "Wuu cararay," Karin ayaa si aamusan u tiri. "Cabsida".
  
  "Ah, nacas."
  
  Drake ayaa hakad ku yimid cabbaar "Marka, maadaama aan ahay askari carrab la", idinkuna aad tihiin maskaxda hawlgalkan, aan caddeeyo. Asal ahaan, diiwaanadu waa furaha nidaamka dabinka. Labadiina koobi ayaad haysaan.
  
  "Waxaan leenahay hal," Ben ayaa yidhi. "Karin waxay leedahay qof kale madaxeeda."
  
  "Markaa mid baan haysanaa," Komodo ayaa ku gunuunacday.
  
  "Maya..." Ben ayaa bilaabay, laakiin Drake ayaa joojiyay isaga. "Waxa uu ula jeedo waa haddii ay dhimato, waxaan heli doonaa hal nuqul, cunug. Xusuusta sawirku aad uma faa'iido marka aad dhimato."
  
  "Maya... Haa, okay, waan ka xumahay, uma maleyneyno sida askar."
  
  Drake wuxuu ogaaday in tunnelku uu bilaabay inuu balaadhiyo. Neecaw ugu fudud ayaa wajigiisa ka dhacday. Gacantiisa ayuu kor u taagay si uu u joojiyo ka dibna madaxa ka saaray geesta.
  
  Bal daawo muuqaal cajiib ah.
  
  Waxa uu ku sugnaa albaabka laga soo galo qol aad u weyn oo qaabaysan, oo saqafkiisu mugdi ka lumay. Iftiinka daciifka ahi waxa uu ka yimi qoryihii dhaldhalaalka ahaa ee ay tahay in ay ka tageen raggii Boqorka Dhiigga ahaa. Si toos ah hortiisa isaga oo ilaalinaya tunnelka sii socda ee buurta moolkeeda sii galaysa, waxa uu ahaa muuqaal wadnihiisa ka booday.
  
  Weji weyn ayaa lagu xardhay dhagaxa ka sarreeya tunnelka laftiisa. Iyada oo indhaheeda qallafsan, sanka ku dheggan, iyo waxa lagu tilmaami karo oo keliya inay yihiin geeso ka soo baxay madaxiisa, Drake wuxuu isla markiiba ku soo gabagabeeyey inuu yahay weji shaydaan ama shaydaan.
  
  Isaga oo iska indho tiray wejiga wakhtiga, ayuu sawiray aagga. Derbiyadu way qalloocnaayeen, oo saldhigyadoodiina waxaa qariyey gudcur. Waxay u baahdeen inay halkan ku daraan iftiin yar oo dheeri ah.
  
  Si aayar aayar ah ayuu kuwii kale ugu yeedhay.
  
  Dabadeedna, si lama filaan ah, sanqadh ayaa ka soo baxay godka, sida boqol ololayaal oo halmar xabbad ku ridaya, ama, sida uu Ben u dhigay, "waxay u egtahay Batmobile damneed."
  
  Dab ayaa ka kacay dulalka sanka ee wax-soo-saarka, isaga oo abuuray foorno ku wareegsan dabaqa dhagaxa. Laba diyaaradood oo holac ah oo kala duwan ayaa ka soo baxay daloolkii sanka, ka dibna, dhowr ilbiriqsi ka dib, mid ka mid ah il kasta.
  
  Drake si walaac leh ayuu u bartay. "Waxaa laga yaabaa inaan dejineyno nooc ka mid ah hababka dhaqdhaqaaqa. Cadaadis xasaasi ah beddelka ama shay." Wuxuu u jeestay Ben. "Waxaan rajeynayaa inaad diyaar u tahay saaxiib, sababtoo ah sida mid ka mid ah kooxaha Dinorock ee aan jeclahay, Sun, ayaa dhihi jiray, maahan wax kale laakiin waqti fiican."
  
  Ben bushimihiisu waxay ku duuduubeen dhoola cadeynta markuu la tashaday qoraaladiisa. "Tani waa heerka koowaad ee cadaabta. Sida laga soo xigtay qoraaga, nin lagu magacaabo Hawksworth, waxay ugu yeereen heerkan cadhada. Waxaan filayaa in sababtu ay caddahay. Dabadeed waxay la barbar dhigeen Ibliis, Aamoon, oo ahaa jinnigii cadhada.
  
  "Waad ku mahadsan tahay casharka, cunug." Komodo baa ku qayliyey. "Ma dhici kartaa in la xuso waddo loo maro waagii hore?"
  
  Ben wuxuu dhigay qoraalka dhulka oo toosiyay. "Fiiri. Tan hore ayaan u arkay laakiin ma fahmin. Malaha tani waa tilmaan."
  
  Drake ayaa soo ag foorarsaday saaxiibkiis yar. Joornaallada la koobiyeeyay ayaa si taxadar leh loo naqshadeeyay oo loo sawiray, laakiin Ben fartiisa ayaa dareenkiisa u soo jiidatay khariidad qoraal ah.
  
  1 (||) - u gudub 2 (||||) - u gudub 3 (||) - u gudub 4 (||||||)
  
  Oo qorniinka keliya ee kaas daba socday wuxuu ahaa, "Iigoo xanaaqsan, samir. Qof taxaddar leh ayaa qorsheyn doona jidkiisa haddii ay hortiisa yaaliin khadadka hagidda."
  
  "Cook wuxuu ahaa badmaaxkii ugu weynaa abid," Ben ayaa yidhi. "Laba shay ayaa xariiqani noo sheegaysaa. Kukigan ayaa qorsheeyey waddo uu dhaafo jinka iyo in dariiqa loo maro uu u baahan yahay qorshe taxaddar leh.
  
  Karin waxay daawatay bilicda dabka. "Afar baan tiriyey," ayay si fakar leh u tidhi. "Afar qarax oo olol ah. Lacag la mid ah tan-"
  
  Rasaas ayaa dhacday, aamusnaanta ruxaysa. Rasaasta ayaa ka soo go'day gidaarka ku xiga madaxa Drake, taasoo keentay in jeex-jeexyo fiiqan oo dhagax ah ay gooyaan hawada. Hal ilbiriqsi ka dib, Drake waxa uu kor u qaaday bastoolad oo uu toogtay, millise-ilbiriqsi ka dib waxa uu ogaaday in haddii uu dib ugu laabto marinka, toogte uu ku hayn karo iyaga oo gidaarka ku dhejinaya si aan xad lahayn.
  
  Fekerkaas oo kale, ayuu orday, isagoo toogtey, gudaha qolka. Komodo, oo sida muuqata ku soo gebagebeeyey isla go'aankiisii, wuu raacay. Dabka oo isbiirsaday ayaa dhinbiil ka soo tuuray gidaarka ku xeeran. Qariyihii wuu naxay, laakiin haddana waxa u suurtagashay inuu rido xabbad kale, taasoo ku foodhday inta u dhaxaysa Drake iyo Komodo.
  
  Drake waxa uu ku dhacay hal jilib, isaga oo ujeeddadiisu tahay.
  
  Ninka ayaa ka soo booday jaldigiisii, isagoo kor u qaaday hubkiisa, balse Komodo ayaa markii hore toogtay - mowjadda qaraxa ayaa dib u soo celisay ninkii weerarka soo qaaday. Qaylo daloosha ayaa dhacday, ninkiina waxa uu ku soo degay qas iyo qallafsanaan, qorigiina dhulka ayuu ku soo dhacay. Komodo waa soo dul maray oo hubsaday in ninku dhintay.
  
  Drake wuu dhaartay. "Sida aan u maleeyay, Kovalenko wuxuu ka tagay toogteyaal si uu noo gaabiyo."
  
  "Iyo in aan na khafiifino," Komodo ayaa ku daray.
  
  Karin ayaa geesta geeskeeda ka dhufatay, timaheedii guduudnaa ayaa indhaheeda ku dhacay. "Haddii aan saxan ahay, markaas jumlada la yaabka leh waa godka furaha, ereyga 'samir'na waa furaha. Labadaas xariiq ee taraamka ee u eg laba qofood? Muusiga, gabayada iyo suugaantii hore waxay la macno noqon karaan hakad. Sidaa darteed, dulqaadku macnihiisu waa 'hakis'.
  
  Drake wuxuu ku dhaygagay soo jeedinta markii kooxda Delta ay ka soo baxayeen godka oo dhan, oo uu ku booriyay Komodo oo ay go'aansadeen in aanay wax khaladaad ah samayn.
  
  Komodo ayaa ku qayliyey: "Dadka ka waran? Ka digtoonow dabinada booby. Uma oggolaan doono in doqonka Ruushku uu wax ku sameeyo xeerbeegtida. "
  
  Drake ayaa calaacasha dhididka leh ku salaaxay gidaarka qallafsan, isaga oo dareemaya dhagaxa gacantiisa hoostiisa oo u qabow sida gudaha qaboojiyaha. "Marka waa: 'Sug qaraxa ugu horreeya, ka dibna laba joogso oo u tag laba. Qaraxa labaad ka dib, haki afraad oo u gudub kan saddexaad. Qaraxa saddexaad ka dib, laba hakad oo u gudub afar. Qaraxa afraad ka dib, hakad mar lixaad, ka dibna bax."
  
  "fudud" Ben wuu ilduufay. "Laakin intee in le'eg ayay hakadku soconaysaa?"
  
  Karin ayaa ruxday. "Higgaag gaaban."
  
  "Oh, taasi waa waxtar, sis."
  
  "Oo sidee baad u tirisaa qaraxyada?"
  
  "Waxaan filayaa in kan meesha ugu fog soo gaara marka hore uu yahay nambarka koowaad, nambarka afaraadna uu yahay kan ugu gaaban."
  
  "Hagaag, taasi macno ayay samaynaysaa, waxaan filayaa. Laakiin weli waa -"
  
  "Waa intaas". Drake wuu ku filnaa. "Sabarkayga mar hore ayaa la tijaabiyey dhegeysiga dooddan. horta waan tagi Aan samayno tan ka hor intaanay kafeenda sare u dhammaanin."
  
  Wuxuu dhaafay shaqaalihii Komodo, isagoo dhowr yard ka istaagay ololkii ugu dheeraa. Waxa uu dareemay in nin walba u soo jeestay. Wuu dareemay welwelka Ben. Indhaha ayuu isku qabtay, isaga oo dareemaya in heer kulku kor u kacayo iyadoo dheecaan kale oo aad u kulul uu hawada hortiisa ku shiilay.
  
  Kenedy wejigiisu wuu dabaashay intaan maskaxdiisa arag. Sidii hore ayuu u arkay. Bob adag oo timaheeda ah, surwaal aan hadal lahayn - mid maalin kasta toddobaadka ah. Dadaal miyir leh si ay wax walba uga jeediyaan xaqiiqda ah inay haweeney ahayd.
  
  Ka dibna Kennedy timaheeda hoos u dhigay, oo wuxuu xusuustay naagtii uu la qaatay laba bilood oo farxad leh. Haweeneyda oo bilowday in ay ka caawiso in uu dhaqaaqo ka dib geeridii naxdinta lahayd ee ku timid xaaskiisa Alison iyo xanuunka uu sababay shilkaas baabuur ee naxdinta leh sanado badan ka hor.
  
  Indhaheeda ayaa si toos ah qalbigiisa uga dhacay.
  
  Hortiisa waxaa ka shidnaa dab.
  
  Waxa uu sugayay kulaylka holaca,waxana uu istaagay laba ilbiriqsi. Intuu sugayay, ayuu gartay in dab isha labaad ka soo booday ay mar hore soo ifbaxday. Laakin laba ilbiriqsi ka bacdi waxa uu u soo dhaqaaqay meeshan, in kasta oo fiil kasta oo ka mid ah uu ku qaylinayay in aanu ahayn.
  
  Dabka ayaa baabi'iyay-
  
  Laakiin markii uu dhammeeyey dhaqdhaqaaqiisa wuu barafoobay. Hawada hareerihiisa weli way kulushahay, laakiin waa loo adkaysan karaa. Drake wuu neefsanayay, dhididka ayaa ka tifqaya hirarka. Markii uu ilbidhiqsi nasasho waayay, ayuu haddana bilaabay tirinta.
  
  Afar ilbiriqsi
  
  Olol ayaa agtiisa ka dhacay, isaga oo isku dayaya in uu dab qabadsiiyo isla meeshii uu doonayay in uu qabsado.
  
  Drake wuu dhaqaaqay. Dabkii ayaa bakhtiyay. Afkiisu waxa uu u ekaa keeg milix leh. Labadii indhoodba waxay u gubteen sidii iyagoo warqad bacaad ah la dul maray.
  
  Inkastoo, waxaan qabaa sidaas. Ka fakar, had iyo jeer ka fikir. Laba ilbiriqsi oo kale waanu dhaqaaqi doonaa. Aan u gudubno jihaadka u dambeeya. Hadda wuxuu lahaa kalsooni.
  
  Jooji lix ilbiriqsi ka dibna-
  
  Lixdii ayuu dhaqaaqay, dabkiise ma dagin! Sunniyaha ayaa gubtay. Intuu jilba joogsaday ayuu maydkiisii dib u tuuray. Ben wuxuu ku dhawaaqay magaciisa. Kulaylku aad buu u kululaaday oo wuxuu isku dayay inuu qayliyo. Laakin isla markaas ayay si lama filaan ah u luntay. Wuxuu si tartiib ah u ogaaday in gacmihiisa iyo jilbaha ay ku xoqayaan dabaqa dhagaxa ah ee qallafsan. Madaxa kor ayuu u qaaday, si deg deg ah ayuu u dul gurguurtay tunnelka dambe ee qolka.
  
  Wax yar ka dib, wuu soo jeestay oo ku qayliyey kuwa kale: "Waxaa fiican inaad qaadato toddobada labaad ee ugu dambeeya, nimanyahow. 'Waxa ugu dambeeya ee aad rabto inaad ogaato waa sida uu yahay Kentucky Fried'.
  
  Qosolka dhuuban ayaa la maqlay. Komodo ayaa isla markiiba soo dul maray oo waydiiyay Karin iyo Ben goorta ay rabaan inay markooda qaataan. Ben wuxuu door biday in dhowr askari oo kale uu ka hor tago, laakiin Karin wuxuu rabay inuu raaco Drake. Waxay ku qaadatay Komodo laftiisa inuu dhinac u kaxeeyo oo uu si aamusnaan ah uga hadlo caqli-galnimada hubinta in Drake aanu nasiib ku lahayn waqtigiisa ka hor inta aanay halis u gelin inay lumiyaan mid ka mid ah maskaxda qalliinkooda.
  
  Drake wuxuu arkay Karin oo jilicsan oo xitaa dhoola cadeynaysa. Way fiicnayd in la arko qof saamayn dajinaya ku leh ubadka duurjoogta ah ee qoyska Blake. Waxa uu eegay tunelkii ku wareegsanaa oo uu ushii dhalaalaysay hadhka ku tuuray. Midabkeeda cambarka ah ee sii fidaya ma iftiimin wax aan ahayn tunnel kale oo la jarjaray, oo isu beddelaya madow.
  
  Askarigii ugu horreeyay ee Delta ayaa ku ag dhacay, wax yar ka dib waxa raacay kii labaad. Drake wakhti kuma lumin inuu u diro tunnelka si uu u baadho. Markii uu dib ugu soo laabtay qolka cadhada, wuxuu arkay Ben Blake oo dhaqdhaqaaqiisa samaynaya.
  
  Ben waxa uu qabsaday shandaddiisii sidii arday dugsi oo kale, waxa uu hubiyay in timihiisa dheer ay ku hoos xidhmeen shaadhka sare ee shaadhka, oo uu hore u sii socday. Drake wuxuu daawaday bushimihiisu oo dhaqaaqaya markuu tirinayay ilbiriqsiyo. Isaga oo aan muujin wax calaamado ah oo shucuur ah, Drake wadnihiisa ayaa si dhab ah afkiisa uga soo booday oo halkaas joogay ilaa uu saaxiibkii ku dhacay cagihiisa, isagoo fuushan.
  
  Drake ayaa u dhiibay gacantiisa. Ben baa kor u eegay, "Maxaad odhan doontaa, dameer? Haddaad u adkaysan waydo kulaylka?
  
  "Ma soo xigtay Bucks Fizz," Drake ayaa ku yidhi cod xanaaqsan. "Haddii aad rabto - maya, sug -"
  
  Drake wuxuu ogaaday in Karin ku soo wajahan tahay qulqulka ugu horreeya ee dabka. Ben afkii ayaa isla markiiba xidhay indhihiisuna waxay raaceen hab kasta oo walaashiis ah. Markii ay rogrogaysay, Ben ayaa ilkihiisa si adag u degay oo Drake u maleeyay inay u eg tahay taarikada tectonic oo midba midka kale isku shiidaa. Oo markii ay simbiriirixday inta u dhaxaysa hal gabaad oo badbaado leh iyo tan xigta, Drake waxay ku qasbanaatay inuu si adag u qabsado Ben si uu u joojiyo inuu u ordo si uu u qabsado.
  
  "Sug! Ma badbaadin kartid iyada"
  
  Karin way aamustay. Dhicisteedii waxa ay gabi ahaanba niyad jab ku keentay. Wax ay laba ilbiriqsi ka hor ayay jaho qaldan ka eegtay ka hor inta aanu qarax kale ku gubin.
  
  Ben wuxuu la halgamay Drake, kaas oo si aad ah u qabtay ninka madaxa dhabarka oo u adeegsaday jirkiisa si uu uga ilaaliyo saaxiibkiis inuu markhaati ka noqdo dhacdada xun ee xigta.
  
  Karin indhaheeda isku xidhay.
  
  Dabadeed Komodo, oo ah hoggaamiyaha kooxda Delta, ayaa ku soo qaaday hal gacan oo weyn, iyada oo si badheedh ah u booday inta u dhaxaysa hakadka. Laxankisii ma uu jebin, waxa uu si fudud ugu tuuray Karin garabka, madaxa, marka hore, si tartiib ah ayuuna ugu soo dejiyay dhulka walaalkeed oo xanaaqsan.
  
  Ben agteeda ayuu u degay, isaga oo wax ku gunuunacaya inta uu ku soo xidhay. Karin waxay si toos ah u eegtay garabka Ben ee Komodo oo waxay ku tidhi laba eray. "Mahadsanid".
  
  Komodo ayaa si niyad ah u lulay. Dhawr daqiiqo ka dib raggiisii intiisii kale waxay yimaadeen iyagoo nabad qaba, labadii uu Drake u diray tunnelka way soo noqdeen.
  
  Mid ka mid ah ayaa ka hadlay Drake iyo Komodo labadaba isku mar. "Dabin kale, mudane, qiyaastii hal kiilomitir ayaa ka horreeya. Ma jirin calaamado muuqda oo ah kuwa wax toogto ama dabinada booby, laakiin kumaanu dheggan si aanu laba-hubin. Waxaan ku fikirnay inaan halkan ku soo laabanno."
  
  Karin ayaa boodhka iska jartay oo istaagtay. "Maxay dabinka u eg tahay?"
  
  "Miss, taasi waxay u egtahay hal baas oo weyn."
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO LABA
  
  
  Waxay ku ordeen marinkii cidhiidhiga ahaa, iyagoo ka duulaya ficillada qalalaasaha ah ee laga yaabo inay ka dhacayeen adduunka korkooda ah iyo ujeeddooyinka gurracan ee ninkii ka soo dhex dhuuntay gudcurka hoose ee iyaga ka horreeya.
  
  Jid qallafsan ayaa u horseeday godkii xigay. Mar labaad, dhalaaliddu waxay iftiimisay qayb ka mid ah bannaanka ballaadhan, labadaba cusub iyo si tartiib tartiib ah u sii dhacaya, laakiin Drake ayaa si degdeg ah u toogtay laba iftiin oo amber ah derbiga fog.
  
  Meel bannaan oo hortooda ah ayaa ahayd mid cajiib ah. Waddooyinku waxa ay u qaabaysnaayeen sidii saddex geesood. Usha ugu weyn waxay ahayd marin ballaadhan oo qaadi kara saddex qof. Waxay ku dhammaatay gidaarka fog ee meel kale oo laga baxo. Laamaha ka soo baxa usheeda dhexe iyo samaynta labada gees ee kale ee trident, waxaa jiray laba marin oo kale, kaliya kuwani aad bay uga cidhiidhi jireen, wax yar ka weyn yihiin tiirarka. Saadaashani waxay ku dhammaatay qalooca ballaadhan ee gidaarka godka.
  
  Meelaha bannaan ee u dhexeeya waddooyinka saddex-geesoodka ah waxaa ka buuxay mugdi qoto dheer oo qarsoodi ah. Markii Komodo ay ku tuurtay dhagaxa meel aan iftiin lahayn, weligood may maqlin inuu gunta ku dhacay.
  
  Si taxadar leh, aayar ayay u socdeen. Garabkoodu waxa ay ka gilgisheen xiisadda, neerfaha ayaa bilaabay in ay dilaacaan. Drake waxa uu dareemay dhidid dhuuban oo ka soo rogmaday dhererka laf dhabarta, cuncuna ilaa hoos. Laba indhood oo kasta oo kooxda ka mid ah ayaa hareeraha eegay oo baadhay hadh kasta, meel kasta iyo cidhif kasta ilaa Ben ugu dambeyntii helay codkiisa.
  
  "Sug," ayuu yidhi, si dirqi ah loo maqli karo, ka dibna dhuunta ka nadiifiyay oo ku qayliyey, "Sug."
  
  "Waa maxay waxaan?" Drake wuu barafoobay, lugtiisa weli hawada ku jirta.
  
  "Waa inaan marka hore hubinaa diiwaannada Cook, waa haddii ay dhacdo."
  
  "Waxaad doorataa waqtiyadaada xun."
  
  Karin ayaa hadashay. "Waxay u bixiyeen damaca, dembiga labaad ee dilaaga ah. Jinka hunguriga la xidhiidha waa Mammon, oo ka mid ah toddobada amiir ee cadaabta. Waxaa lagu sheegay Milton's Jannada Lost oo xitaa loogu yeeray safiirka cadaabta ee England. "
  
  Drake wuu eegay iyada. "Ma aha wax lagu qoslo".
  
  "Lama jeedin. Tani waa waxa aan mar akhriyey oo aan kaydsaday. Tilmaanta kaliya ee Hawksworth ku siinayso halkan waa weedhan: Damaca ka soo horjeeda wuxuu fadhiyaa naxariis. Ninka ku xiga waxaad rabto ha haysto.
  
  Drake wuxuu eegay godka qabow ee qoyan. "Ma jiraan wax badan oo halkan aan jeclaan lahaa, marka laga reebo malaha Krispy Kremes."
  
  "Tani waa dariiqa tooska ah ee looga baxo." Komodo ayaa istaajiyay mid ka mid ah raggiisii markii uu tuujinayay. "Waligaa ma jiro wax sidaas u fudud. Haye! Waa maxay fuck, saaxiib-"
  
  Drake ayaa u soo jeestay si uu u arko ninka Delta oo Komodo dhinac u riixaya oo isla markiiba u socda taliyihiisa.
  
  "Wallis! dabadaada safka dhig, askariy.
  
  Drake waxa uu arkay indhihii ninka markii uu u soo dhawaaday. dhalaalaysa Ku go'an meel dhanka midig ah. Drake wuu raacay.
  
  Oo waxaan isla markiiba arkay niches. Qosol sida uusan hore ugu dareemin. Dhammaadka dagaalka saxda ah, halkaas oo ay ku dhejisay derbiga godka, Drake hadda wuxuu arkay saddex meelood oo qoto dheer oo lagu xardhay dhagaxa madow. Wax baa ka iftiimay gudaha meel kasta. Wax qaali ah, oo ka samaysan dahab, safayr iyo sumurud. Shaygu waxa uu qabtay iftiinkii tabar darnaa ee fidsan ee godka ku soo booday oo dib u celiyay toban laab. Waxay la mid tahay in la eego wadnaha kubbad disco oo dhalaalaya oo ka samaysan toban carat oo dheeman ah.
  
  Karin ayaa si hoose u tidhi, "Dhanka kale waxaa ka yaal albaab madhan."
  
  Drake waxa uu dareemay soo jiidashada hantida la ballanqaaday. Inta uu u soo dhawaaday, ayaa walxuhu sii caddeeyeen oo uu aad u doonayay. Cabbaar bay ku qaadatay in hadalka Karin uu dhex quusto, balse markii ay dhacday, waxa uu xaasid iyo yaab ku eegay alwaaxdii madhan. Ma laga yaabaa in naf nasiib leh ay ku soo dhiiradeen dariiqa oo ay boolidii la tageen? Mise waxa uu ku dhegay isaga oo ku sii qulqulaya, oo ku qaylinaya, gunta hoose ee aan la qiyaasi karin?
  
  Hal dariiqo oo lagu ogaado.
  
  Drake ayaa hal cag ka hor dhigay kan kale ka dibna is taagay. nacas . Dabinkii loo mariyey geesaha ayaa ahaa mid xooggan. Laakiin raadinta Kovalenko waxay ahayd mid soo jiidasho leh. Waxa uu dib ugu soo laabtay xaqiiqdii, isaga oo la yaabban sida laydhka nalku u noqon karo mid aad u xiiso badan. Isla markaas, Komodo ayaa soo ag orday, Drake ayaana gacantiisa u fidiyay si uu u joojiyo.
  
  Laakin taliyaha ciidamada Delta ayaa hadda uun ku dul dhacay saaxiibkii oo dhulka ku dhuftay. Drake ayaa u jeestay si uu u arko kooxda inteeda kale oo jilba joog ah, indhahooda xoqaya ama ka fogaanaya jirrabaadda gebi ahaanba. Ben iyo Karin waxay u taagnaayeen sixir, laakiin Karin maskaxdeeda degdega ah ayaa isla markiiba jabtay.
  
  Si degdeg ah ayay ugu soo jeesatay walaalkeed. "Ma fiican tahay? Ben?
  
  Drake ayaa si taxadar leh u eegay indhaha wiilka dhalinyarada ah. "Waxaa laga yaabaa inaan dhibaato na qabno. Waxa uu helayaa muuqaal quraarad la mid ah marka Taylor Momsen uu masraxa qaado.
  
  Karin ayaa madaxa ruxday. "Wiilasha," intay ku gunuunacday ayay si adag u garaacday walaalkeed.
  
  Ben wuu il-duufay oo gacanta kor ugu taagay dhabankiisa. "Ah!"
  
  "Ma fiican tahay?"
  
  "Maya, cadaab maya! Waxaad u dhawaatay inaad daanka iga jebiso.
  
  "Jooji inaad noqoto qof daciif ah. U sheeg hooyada iyo aabaha marka xigta ee ay soo wacaan."
  
  "Damn right, waan samayn doonaa. Waa maxay sababta jahannamada aad xitaa ii garaacday?
  
  Drake ayaa garbaha ruxay markii Komodo uu ka qaaday ninkiisii dabaqa oo uu dib ugu tuuray khadka. "Newbie."
  
  Karin ayaa u daawatay iyada oo la dhacsan.
  
  Drake ayaa yidhi, "Ma xasuusataa? Nalal qurxoon? Waxay ku dhawaadeen inay ku helaan, saaxiib.
  
  "Waan xusuustaa..." Ben wuxuu si lama filaan ah ugu soo noqday darbigii dhagaxa ahaa iyo meelihiisii qallafsanaa. "Oh, wow, waa maxay farxad. Dahab, dheeman iyo maal. tan waan xasuustaa."
  
  Drake wuxuu arkay walxaha dhalaalaya oo bilaabay inay dib u helaan miisaankooda. "Aan dhaqaaqno," ayuu yidhi. "Laba jeer. Waan arki karaa waxa godkani samaynayo, sida ugu dhakhsaha badan ee aan uga gudubnona, way fiicnaan doontaa.
  
  Si degdeg ah ayuu u socday, isagoo gacanta ku haya garabka Ben oo u luxay Karin. Komodo ayaa si aamusan u raacay, isagoo si taxadar leh u eegaya raggiisa markii ay marayeen meel u dhow darafyada labada dhinac ka safan.
  
  Markii ay ku soo dhawaadeen meelaha laga qodo, Drake wuxuu halis galiyay jaleeco degdeg ah. Meel kasta waxa taagnaa shay yar oo maddiibad u samaysan, oo korkiisa lagu dhejiyay dhagaxyo qaali ah. Laakiin tani kaliya kuma filna inay abuurto bandhiga iftiinka ee cajiibka ah ee indhaha soo jiiday. Maddiibad kasta gadaasheeda, darbiyada qallafsan ee saqafyada laftooda waxaa lagu dahaadhay safaf yaaquut ah, sumurud, safayr, dheeman iyo dhagaxyo kale oo qaali ah oo aan la tirin karin.
  
  Maddiibaduhu waxay ku kici karaan hanti, laakiin makiinada laftoodu waxay ahaayeen qiimo aan la qiyaasi karin.
  
  Drake ayaa istaagay markii uu ku soo dhawaaday meesha laga baxo. Neecaw qabow ayaa bidix iyo midig uga soo dhacday. Meesha oo dhan waxaa ka soo urayay sirtii hore iyo siraha qarsoon. Waxaa jiray biyo meel ku soo qulqulaya, oo kaliya jeex yar, laakiin waxay ku filan tahay in ay ku kordhiso baaxadda nidaamka godka ay sahaminayeen.
  
  Drake qof walba si taxadar leh ayuu u eegay. Dabinkii waa laga adkaaday. Wuu u jeestay si uu u soo maro dabada laga baxo.
  
  Markaasaa qof codkiisii ku dhawaaqay: "Jooji!"
  
  Isla markiiba wuu barafoobay. Rumaysashadiisa oohintii iyo dareenkii ka dhashay tababarkii hore ee SAS ayaa badbaadiyay naftiisa. Lugtiisa midig si dirqi ah ayay u taabatay siliga dhuuban, laakiin hal riix oo kale ayaa demin kara dabinka booby.
  
  Markan Kovalenko kama tegin toogte. Wuxuu si sax ah u qiimeeyay in kooxda ka dambeysa ay dameerka ku soo qaadi doonaan Hoolka hunguriga. Triwire-ku wuxuu u horseeday miino qarsoon oo M18 Claymore ah, midda ay ku qoran yihiin ereyada "Front to the cadowga".
  
  Dhamaadka hore waxaa loola dan lahaa Drake oo isaga kala afuufi lahaa isagoo leh kubada birta ah oo ay weheliyaan Ben iyo Karin haddii Komodo uusan ku qaylin digniin.
  
  Drake hoos ayuu u dhacay oo si degdeg ah u damiyay aaladda. Wuxuu u gudbiyay Komodo. "Aad baad u mahadsan tahay, saaxiib. Ka dhig mid anfacaya, hadhowna waxaan dabada ka tuuri doonaa Kovalenko. "
  
  
  CUTUBKA 3AAD IYO SADEXAAD
  
  
  Socodka xiga wuxuu ahaa mid gaaban oo si degdeg ah hoos ugu soo degay. Drake iyo kuwa kale waa inay ku socdaan cidhibta, iyagoo jirkooda dib ugu tiirinaya si ay u toosaan. Drake wuxuu u maleeyay in daqiiqad kasta uu simbiriirixan karo oo hoos ugu dhici karo, Ilaah kaliya ayaa og waxa hoos ku sugan qaddarka xun.
  
  Laakiin dhowr daqiiqo ka dib waxay arkeen qaanso la yaqaan. Drake ayaa diyaarsaday ushiisii dhalaalaysa oo soo istaagay albaabka. Isaga oo niyadda ku haya nimankii toogashada ahaa, ayuu si degdeg ah madaxa u dhufsaday oo ka baxay.
  
  "Oh, kubbadaha," ayuu naftiisa ku neefsaday. " Way ka sii daraysaa."
  
  "Ha ii sheegin," Ben ayaa yidhi. "Waxaa jirtay kubad shub ah oo weyn oo madaxyadayada ka laadlaadsan."
  
  Drake wuu eegay isaga. "Noloshu maaha filim, Blakey. Ilaahow, waxaad tahay faalso."
  
  Intuu aad u neefsaday ayuu godkii weynaa oo saddexaad galay. Meesha cajiibka ah ee ay arkeen ayaa mid walba ku istaagtay raadkiisa. Afkii ayaa furmay. Haddii Boqorka Dhiiggu uu dooran karo wax kasta oo safarkooda ah ilaa hadda si uu dabin u dhigo, tani waxay ahayd, Drake wuxuu ku fikiray dhowr daqiiqo ka dib, fursadda ugu habboon. Laakiin, nasiib wanaag ragga wanaagsan, waxba ma sugto. Waxaa laga yaabaa inay jirtay sabab wanaagsan oo tan...
  
  Xataa Komodo cabsi iyo gaalnimo ayuu kala fogaaday, laakiin waxa uu ku guulaystay in uu dhawr kelmadood ka soo tuujiyo. "Markaa waxaan qiyaasayaa inay tahay damac."
  
  Qufac iyo gunuunac ayaa jawaabtiisa kaliya ahaa.
  
  Jidkii ka horreeyayna waxa ay raacday hal xariiq oo toosan oo ku beegan dabada laga baxo. Caqabadda jirta ayaa ahayd in dariiqa labada dhinacba ay ku yaalleen baallayaal gaagaaban oo ay ku xardhan yihiin taallo iyo kuwo dhaadheer oo sawirro lagu xardhay. Taallo kasta iyo rinjiyeyn kastaa waxa ay u taagnaayeen dhawr nooc oo kacsi ah, oo u dhexeeya kuwa la yaabka leh ee dhadhanka leh iyo kuwa fisqiga ah. Intaa waxaa dheer, sawirada godadku waxay buuxiyeen inch kasta oo la heli karo oo ka mid ah derbiyada godka, laakiin maaha sawirada asaasiga ah ee sida caadiga ah laga helo godadka qadiimiga ah - kuwani waxay ahaayeen sawirro cajiib ah, oo si fudud u siman yahay Renaissance ama farshaxan casri ah.
  
  Mawduuca ayaa si kale uga naxay. Sawiradu waxay muujinayaan hal-abuur weyn, oo nin kasta iyo naag kasta la sawiray si faahfaahsan, iyagoo samaynaya dembi kasta oo damac ah oo uu ninku yaqaan... iyo in ka badan.
  
  Isku soo wada duuboo, waxay ahayd jug la yaab leh oo ku dhacday dareenka, jug aan joogsi lahayn oo sii socotay iyada oo ay soo baxayeen muuqaallo aad u yaab badan oo ka yaabiyay indhaha iyo maskaxda bini'aadamka.
  
  Drake wuxuu ku sigtay inuu ilmada yaxaaska u daadiyo saaxiibkiisii hore ee Wells. Qalloocan hore ayaa ku jiri lahaa qaybtiisa halkan. Gaar ahaan haddii uu la ogaaday May.
  
  Fikirka May, saaxiibkiisa ugu da'da weyn, ayaa ka caawiyay maskaxdiisa culeyska xad dhaafka ah ee dareenka qaawan ee ku wareegsan. Dib buu u eegay kooxdii.
  
  "Rag. Nimanyahow, tani ma noqon karto wax walba. Waa inuu jiraa nooc ka mid ah nidaamka dabinka halkan. Dhegahaaga fur". Wuu qufacay. "Oo waxaan ula jeedaa dabinada."
  
  Waddadii ayaa sii martay. Drake hadda waxa uu ogaaday in xitaa in dhulka la fiiriyo aysan ku caawin doonin. Tiro aad u faahfaahsan ayaa sidoo kale halkaas ku qornaa. Laakiin waxaas oo dhan shaki la'aan waxay ahaayeen herring cas.
  
  Drake ayaa si qoto dheer u neefsaday oo horay u soo dhaqaaqay. Waxa uu ogaaday in ay jirto daraf afar-inji ah oo labada dhinac ah ee waddada ilaa boqol yard.
  
  Isla markaana waxa hadlay Komodo. "Kan arag, Drake? Waxba may ahayn."
  
  "Ama wax kasta oo kale." Drake wuxuu si taxadar leh u dhigay hal cag midda kale ka hor. Ben wuxuu raacay tallaabo gadaal ah, ka dibna laba askari, ka dibna Karin, oo ay si dhow u daawanayeen Komodo. Drake waxa uu maqlay Komodo-ga weyn, ee aadka u liidata oo si aamusnaan leh uga raali-gelinaya Karin sawir-xumada iyo akhlaaqdarada dadkiisa, wuuna joojiyay dhoola cadeynta.
  
  Isla markii cagtiisa hogaanka ahi ay dhulka taabatay bilawga dhinacyada sare u kacay, sanqadh gunta dheer ayaa hawada buuxisay. Si toos ah isaga hortiisa, dhulku wuxuu bilaabay inuu dhaqaaqo.
  
  "Helo". Qaabkiisa ballaaran ee Yorkshire wuxuu soo baxay waqtiyada walaaca. "Sug nimanyahow."
  
  Waddada ayaa loo kala qaybiyay taxane dhagaxyo toosan oo ballaaran. Si qunyar ah ayaa shafaf kastaaba dhinac u dhaqaaqday, si qofkasta oo ku taagani uu u soo dhaco haddi aanu kan ku xiga soo dhaafin. Taxanuhu wuu gaabis ahaa, laakiin Drake waxa uu soo jeediyay in ay hadda heleen sababta Chambers' carqaladaha dhiirranaanta leh.
  
  "Si taxadar leh ugu tuma," ayuu yidhi. "Labo-labo. Oo maskaxdaada wasakhda ka saar oo horay u soco, 'haddii aanad doonayn inaad tijaabiso ciyaarahan cusub ee 'nuugista yaamayska'."
  
  Ben wuxuu ku biiray isaga oo saaran shelf dhaqaaqa ugu horreeya. "Aad bay u adag tahay in xoogga la saaro," wuu cabaaday.
  
  "Ka fikir Hayden," Drake ayaa u sheegay. "Tani waxay kaa caawin doontaa inaad ka gudubto."
  
  "Waxaan ka fekerayaa Hayden." Ben waxa uu indhaha ku dhuftay taallada ugu dhow, saddex geesood ah oo madax, gacmaha iyo lugaha isku xidhan. "Taasi waa dhibka."
  
  "Aniga ila". Drake ayaa si taxadar leh u dul istaagay shafka labaad ee ka soo bixista, isaga oo horeba u qiimeeyay dhaqdhaqaaqa saddexaad iyo afraad. "Waad ogtahay, aad ayaan ugu faraxsanahay inaan ku qaatay dhammaan saacadahaas ciyaarta Tomb Raider."
  
  "Weligay ha ku fikirin inaan ku danbeyn doono inaan noqdo sprite ciyaarta," Ben ayaa dib u gaabsaday, ka dibna ka fikiray May. Inta badan bulshada sirdoonka Japan waxay la barbar dhigeen jilaa ciyaarta fiidyowga ah. "Haye Matt, uma maleynaysid inaan dhab ahaantii riyooneyno, miyaad tahay? Oo waxan oo dhami waa riyo?
  
  Drake wuxuu daawaday markii saaxiibkii uu si taxadar leh u soo fuulay shelf saddexaad. "Weligay riyo cad oon oo kale ah uma arag." Uma baahneen in uu u guntado agagaarkiisa si uu fikradiisa u sheego.
  
  Hadda, gadaashooda, kooxihii labaad iyo saddexaad ee dadku waxay bilaabeen socdaalkoodii xiisaha badnaa. Drake waxa uu tiriyey labaatan khaanadood ka hor inta aanu gaadhin dhamaadka, nasiib wanaag, waxa uu ku booday dhul adag. Ilaah baa mahad leh in qalbigiisa orodka ku jiro uu awooday inuu nasto. Daqiiqad ayuu daawado ka soo baxa, dabadeed, isagoo ku qanacsan inay keligood yihiin, ayuu u jeestay si uu u eego horumarka kuwa kale.
  
  Isla markiiba si aad u aragto mid ka mid ah ragga Delta oo ka fog saqafka rinji rinji-
  
  Oo seegay shafka uu ku tallaabsan lahaa. Waxa uu ku maqnaa ilbiriqsiyo kala qaybsanaan ah, waxa kaliya ee xasuusiya in uu waligiis meeshaas joogay waxa ay ahayd qayladii argagaxa lahayd ee daba socotay dhiciisii.
  
  Shirkadii oo dhami way istaagtay, hawaduna waxay gariirtay naxdin iyo cabsi. Komodo ayaa dhamaantood siiyay hal daqiiqo ka dibna u sii riixay. Dhammaantood waxay garanayeen sida looga gudbo. Askariga dhintay wuxuu ahaa nacas naftiisa.
  
  Mar labaad, iyo markan si taxaddar leh, dhammaantood waxay bilaabeen inay dhaqaaqaan. Drake wuxuu fikiray in cabbaar ah in uu wali maqli karo qaylada askarta ee waligeed ku dhacaysa yaamayska aan dhamaadka lahayn, laakiin waxa uu meesha ka saaray in ay tahay dhalanteed. Waxa uu dib u eegay bini'aadamka isla wakhtiga si uu u arko Komodo weyn oo soo dhacay mid la mid ah.
  
  Waxa jirtay hal daqiiqo oo quus ah oo gacmihiisu gariireen, mid cadhaysan oo ka qoomameeyay luminta feejignaantiisa, iyo hogaamiyaha kooxda Big Delta ayaa ka baxay cidhifka shelf. Drake wuu qayliyey, isagoo ku dhawaaday inuu u degdego gargaarkiisa, laakiin si murugo leh ayuu u hubaa inaanu wakhtigaas ku samayn karin. Ben wuxuu u qayliyey sidii gabadh oo kale -
  
  Laakiin taasi waxay ahayd sababtoo ah Karin ayaa si fudud u qoolley ninka weyn!
  
  Iyada oo aan ka laba-labayn, Karin Blake waxay ka tagtay dhammaan kooxda aadka u tababaran ee Delta si ay u daawadaan bixitaankeeda oo u soo yaacday dhanka Komodo. Hortiisa ayay joogtay, sidaa awgeed xawligeeda waxa ay ahayd in ay ku caawiso in ay dib ugu tuurto sariirta shubka ah. Laakiin Komodo wuxuu ahaa nin weyn, oo cuslaaday, boodboodka cad ee Karin ayaa si dirqi ah isaga dhaqaajisay.
  
  Laakiin in yar ayay taabatay. Taasina waxay ku filnayd inay caawiso. Komodo waxa u suurtagashay in uu soo jeesto, maadaama Karin ay siisay laba ilbiriqsi oo dheeri ah, oo uu cidhifkii shubka ku qabsaday fara-ku-xigeen. Wuu ku dhegay, quus, oo uu awoodi waayay in uu is jiid jiid.
  
  Shafafkii simbiriirixaayna wuxuu si tartiib ah ugu dhaqaaqay xayndaabka bidix, ka dib waa la waayay, isagoo la socday hogaamiyihii kooxda Delta.
  
  Karin waxay si adag u qabatay Komodo gacanteeda bidix. Ugu dambeyntiina, xubnihii kale ee kooxdiisa ayaa ka falceliyay oo gacanta kale ka qabsaday. Dedaal badan ayay ku soo jiideen oo kor uga qaadeen sariirtii sidii ay ku luntay marin qarsoon.
  
  Komodo ayaa madaxa ku ruxay shubka boodhka ah. "Karin," ayuu yidhi. "Mar dambe ma eegi doono naag kale."
  
  Garaadkii hore ee dhogorta leh ee waxbarashada ka baxay ayaa dhoola cadeeyey. "Nimanyahow, indhahaaga wareegaya, weligaa waxba ma baran doontaan."
  
  Oo iyada oo loo marayo cajaa'ibka Drake ayaa timid ogaanshaha in heerkan saddexaad ee "cadaabta", qolkan loo yaqaan damaca, uusan ahayn wax ka badan sawirka silica weligeed ah ee nin leh indho wareeg ah. Cliché & # 233; ku saabsan waxa haddii nin fadhiya kafateeriyada & # 233; xaaskiisa ama saaxiibtiis, iyo labo kale oo lugo qurux badan oo ay ku socdeen - wuxuu ku dhawaaday inuu eegi lahaa.
  
  Hoosta mooyaane, haddii uu eegi lahaa, wuu dhiman lahaa.
  
  Dumarka qaarkood dhib kuma yeelan doonaan taas, Drake wuu ku mutaystay. Iyo sabab wanaagsan, sidoo kale. Laakiin Karin ayaa badbaadisay Komodo, hadda lamaanaha ayaa ahaa xitaa xitaa. Waxay qaadatay shan daqiiqo oo kale oo sugitaan walaac leh, laakiin ugu dambeyntii kooxda inteeda kale waxay soo mareen khaanadaha simbiriirrada leh.
  
  Dhammaantood way nasteen. Nin kasta oo shirka ka mid ahaa waxa uu dareemay in ay waajib ku tahay in ay gacan qaadaan Karin oo ay muujiyaan dareenkooda geesinimada leh. Xitaa Ben.
  
  Dabadeed xabbad baa ka dhacday. Mid ka mid ah askarta Delta ayaa jilba joogsaday, isagoo calooshiisa qabsaday. Si lama filaan ah ayaa loo weeraray. Nus darsin nimankii Boqorka Dhiigga ahaa ayaa ka soo daatay seefkii, iyagoo hubkoodiina diyaar u ah. Rasaas ayaa cirka isku shareertay.
  
  Durba jilba joog, Drake iyo shaqaalihiisii waxay ku dhaceen sagxada, iyagoo hubkoodii qabsaday. Ninka la garaacay ayaa ku haray jilbaha, waxaana uu helay afar xabbadood oo kale oo xabadka iyo madaxa ah. In ka yar laba ilbiriqsi gudahood ayuu ku dhintay, dhibane kale oo sababtii Boqorka Dhiiga.
  
  Drake waxa uu soo qaatay qorigiisii uu amaahday ee M16 oo uu riday. Midigtiisa, mid ka mid ah taallooyinka waxaa ka buuxay rasaas, oo jeexjeexyo alabastar ah oo hawada ku firirsan. Drake wuu naxay.
  
  Xabad kale ayaa madaxiisa ka soo baxday.
  
  Kooxda oo dhami waxay ahaayeen kuwo weli deggan, oo awooday inay si taxadir leh u beegsadaan qorigooda oo dhulka yaallo. Markii ay rasaasta fureen, waxay ahayd xasuuq, daraasiin rasaas ah ayaa haleeshay nimankii cararay ee Kovalenko waxayna ku qasbeen inay u dheesho sida boombalo dhiig leh. Mid ka mid ah nin ayaa si mucjiso ah u soo maray jidka, si mucjiso ah oo aan waxyeello loo geysan, ilaa uu la kulmay Matt Drake.
  
  Ninkii hore ee SAS ayaa u yimid si madax-furasho ah, isagoo siinaya dabo madaxeed oo jajaban iyo mid degdeg ah oo isdabajoog ah oo feeraha ah. Kii ugu dambeeyay ee nimankii Kovalenko ayaa ku siibtay meeshii ay ku dhammaatay dhammaan nimankii sharka lahaa.
  
  Jahannamo.
  
  Drake ayaa u istaajiyay inay dhaafaan, isagoo jaleeco qoomamo leh ku eegaya xubintii kooxda Delta ee dhacday. Jidka dib ayay u soo qaadi doonaan meydkiisa.
  
  "Waa inaan qabanaa bastard."
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO AFAR
  
  
  Hayden waxa uu fool ka fool ula kulmay Ed Boudreaux oo dunidu way dhalaalay.
  
  "Waan ku faraxsanahay inaan ku dilo," Boudreau wuxuu ku celiyay erayadii uu u sheegay mar ka hor. "Markale".
  
  "Waxaad ku guuldareysatay markii ugu dambeysay, maskaxiyan. Mar kale waad fashilmi doontaa."
  
  Boudreau waxay hoos u eegtay lugteeda. "Sidee tahay sintaadu?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Dhammaan ka wanaagsan". Hayden waxa uu ku istaagay caarada, isaga oo sugaya weerar hillaac ah. Waxay isku dayday inay u hoggaamiso Maraykan si dabada loogu riixo gidaarka maqsinka, laakiin aad buu u khiyaaneeyey taas.
  
  "Waxaad tahay dhiig." Boudreaux mimed leefleefay mindidiisa. "Waxay ahayd mid macaan. Waxaan filayaa in ilmahaygu wax badan rabo."
  
  "Si ka duwan walaashaa," Hayden ayaa ku qayliyey. "Runtii mar dambe ma ay qaadan karin."
  
  Boudreau ayaa u soo yaacay xaggeeda. Hayden wuu filayey tan oo si taxadar leh ayuu u leexday, isagoo daabkeeda dabada ka qaaday dhabankiisa. "Dhiigga koowaad," ayay tidhi.
  
  "hordhac". Boudreaux wuu sambabaday oo dib u gurtay, ka dibna wuxuu ku dhuftay dhowr dharbaaxo gaagaaban. Hayden wuu wada kexeeyay oo dhameeyay timirtu sanka kaga dhuftay. Boudreau wuu gariiray, ilmo ayaa ka daadanaysa indhihiisa.
  
  Hayden ayaa isla markiiba ka faa"iidaysatay, iyada oo mindideeda ku mudatay. Waxay ku dhejisay Boudreaux derbiga, ka dib waxay dib u soo celisay hal jug -
  
  Boudreau wuu naxay.
  
  Hayden wuu dusay oo mindidii bowdadiisa kaga xidhay. Intuu qeylinayo ayay iska fogeysay, iyadoo ay joojin weyday dhoola cadeynta indhaheeda ka muuqatay.
  
  "Ma dareemi kartaa, dameer?"
  
  "Qaniinyo!" Boudreaux wuu waashay. Laakiin tani waxay ahayd waalida halgamaa, mufakir, dagaalyahan khibrad leh. Dhabarka ayuu dhabarka ugu dhuftay jug ka dib, isagoo qaadayay khataro waali ah laakiin waxa uu ilaashaday xoog iyo xawaare ku filan si uu laba jeer uga fikiro faragelinta. Haddana, markii ay dib u noqdeen, waxay la kulmeen kooxo kale oo rag ah oo dagaallamaya, Haydenna waxay lumisay miisaankeedii.
  
  Waxay ku dhacday iyadoo kor u qaadaysa jilibka ninkii dhacay, soo rogtay oo istaagtay, mindi diyaar ah.
  
  Boudreau ayaa ku dhex milmay dadkii badnaa, dhoola cadeynta wajigiisa ayaa isu rogtay dhoola cadeyn markii uu dhadhamiyay dhiigiisa oo uu lulay mindida.
  
  "Waan is aragnaa," ayuu ku qayliyay sawaxankii. "Waan garanayaa meesha aad ku nooshahay, Miss Jay."
  
  Hayden waxa ay jidka ka tuurtay mid ka mid ah nimankii Boqorka Dhiiga, waxa ay ninka lugtii uga jabisay sidii laan oo kale markii ay jidka u banaysay Boudreaux. Isha geeskeeda geeskeeda ayay ka aragtay Mai, oo shaki la"aan ahaa ciyaarta badalka dagaalkan, iyada oo aan hubaysnayn la dagaalantay niman hub fiiqan wata, dagaalkuna aad ugu dhawaaday in aan xabadu dhicin, waxayna uga tagtay meel tuulan oo lugaha agteeda ah. Hayden waxa uu eegay meydadka oo dhimanaya taas oo hareeraheeda ka ruxday.
  
  Waxay ogaatay in xitaa Boudreau uu dib uga fakarayay xaalada markii uu raacay Hayden eegno oo uu arkay wakiilka halyeeyga ah ee Japan.
  
  May waxay ku dhaygagtay Hayden. "Midig gadaashaada."
  
  Hayden wuxuu ku dhacay Boudreaux.
  
  Cilmi-nafsiga ugu weyn ee Boqorka Dhiiga leh ayaa u kacay sidii haddii mongoose Hawaiian ah uu ku socdo ciribtiisa. Hayden iyo May ayaa daba socday. Markii uu meesha marayay, Mai waxa uu dharbaaxo xun ku dhuftay mid kale oo ka mid ah nimankii Kovalenko, taas oo badbaadisay nafta askari kale.
  
  Maqsinka waxa dhaafey garoon furan, helikobtar wadata, iyo meel cidhiidhi ah oo dhowr doonyood ay ku xidhmeen. Boudreau waxa uu dhaafey helikobterkii, isaga oo ku sii jeeda doontii dheereyd ee weyneyd, xitaa ma uusan jabin tallaabadii uu korkiisa ku booday, isaga oo hawada ku sii dhacaya. Ka hor intii aanu Hayden dhaafin helikobtarka, doontii waynayd mar hore ayay iska tuurtay oo waxay bilowday inay hore u talaabsato.
  
  May waxay bilowday inay hoos u dhigto. "Tani waa Baja. Si degdeg ah, iyo saddex nin ayaa durba gudaha ku sugaya. Marka la barbardhigo iyaga, doomaha kale waxay u muuqdaan kuwo deggan." Indhaheedu waxay ku soo jeedeen diyaarada qumaatiga u kaca. "Hadda tani waa waxa aan u baahanahay."
  
  Hayden wuu duray iyadoo ay xabbaddu ku dul haadayso, isagoo aan dareemin. "Ma xakamayn kartaa?"
  
  Mai ayaa waydiisay, 'ma dhab ahaantii su'aashaas ma i waydiinaysaa? Eeg ka hor intaadan fuulin boodboodka oo aad gudaha u soo gasho. Inta aanu Hayden halkaa gaadhin, Mai waxa uu durba bilaabay rotor-ka ugu weyn, doontii Boudreaux ayaa si degdeg ah uga soo degtay webiga iyada oo aad u qaylinaysa.
  
  "Rumayso," Mai ayaa si aamusnaan leh u tidhi, iyadoo muujinaysa dulqaadkii halyeeyga ahaa ee lagu yaqaanay Hayden oo niyad jabsan. Daqiiqad ka dib baabuurka ayaa diyaar u ahaa inuu duulo. May wanaajisay kooxda. Sledka ayaa ka baxay dhulka. Rasaastu waxay ku dhacday tiir ku dheggan madaxa Hayden.
  
  Dib bay u soo noqotay, ka dib waxay u jeesatay inay aragto kii ugu dambeeyay ee nimankii Boqorka Dhiiga oo dabka ku dhacaya. Mid ka mid ah ciidamada sida gaarka ah u tababaran ee Hawai ayaa suulka u taagay markii ay diyaaraddu bilowday inay soo degto oo ay leexato, iyadoo isu diyaarinaysa inay raacdo doonta. Hayden ayaa dib u gacan haatiyay.
  
  Maalin kale oo waali ah oo nolosheeda ah.
  
  Laakiin wali way joogtay halkan. Wali waa badbaaday Halkudheggii hore ee Jay ayaa mar kale madaxeeda ku soo booday. Badbaado maalin kale. Noolow, Xataa waqtiyadan oo kale, aad bay ugu xiisay aabbaheed.
  
  Daqiiqad ka dib, helikobterkii ayaa ruxday oo ku yaacay daba-gal kulul. Caloosha Hayden ayaa ku hartay meel xerada ka mid ah, waxayna qabsatay birta ilaa ay lugaha ka dhaawacmaan. Mai ma seegin garaacid
  
  "Surwaalkaaga xidho."
  
  Hayden waxa ay isku dayday in ay maskaxdeeda ka saarto dawakhsan raacitaanka iyada oo hubinaysa xaaladda hubkeeda. Mindigeedii waxay ku soo noqotay hadhigeedii. Bastoolada kaliya ee soo hartay waxay ahayd Glock-ga caadiga ah halkii ay ka ahaan lahayd Kasbiyaanka ay beryahan dambe jeclayd. Laakiin waa maxay jahannamada, qorigu waa qori, sax?
  
  Mai ayaa u duulay joog hoose oo ku filan in buufintu ku dhacday muraayadda hore. Doon weyn oo huruud ah ayaa ku dhaqaaqday webiga ballaaran ee ka horreeya. Hayden waxa uu arkay sawirro gadaashiisa taagan, oo daawanaya iyaga oo soo socda. Shaki kuma jiro inay hubaysnaayeen.
  
  Mai ayaa madaxa hoos u dhigtay ka dibna waxay ku eegtay Hayden. "Geesinimo iyo Sharaf."
  
  Hayden wuu lulay. "In la dhameeyo".
  
  Waxaa laga yaabaa inay garaacdo kooxda, iyada oo u dirtay helikobtarka quusin cadho leh, iyada oo koorsada isku dhaca u socota Bayeux jaalaha ah. Sidii la filayey ayaa dadkii dhinacyada taagnaa dib u gurteen iyagoo naxsan. Hayden ayaa ka soo foorarsaday daaqadda oo uu rasaas ku furay. Rasaastu waxay u socotay rajo la'aan meel fog.
  
  Mai waxay u dhiibtay M9-kii maran ee badhkii ahaa. "Ka dhig inay tiriyaan."
  
  Hayden ayaa mar kale riday. Mid ka mid ah nimanka Boudreau ayaa dib u soo celiyay, rasaastu waxay ka soo booday saqafka sare ee helikobtarka. Mai waxa uu kooxda ku wareegsanaa zigzag, isaga oo diraya madaxa Hayden oo ku garaacaya boosteejada taageerada. Mai ayaa haddana qoolley mar kale, si gardarro ah, iyada oo aan siin rubuc. Hayden waxay faaruqisay Glock keeda oo waxay aragtay mid ka mid ah nimanka Boudreau oo dul maro buufin dhiig ah.
  
  Diyaaradda helicopter-ka ah ayaa markaasi ay haleeshay rasaas kale, waxaana xigay rasaas kale. Baabuur weyn ayaa ka dhigan bartilmaameed weyn. Hayden waxa uu arkay Boudreau oo ku jira shaagaga doonta, isagoo mindi si adag ugu haya ilkahiisa, isaga oo ku toogtay qoriga submachine.
  
  "Oh," May qayladii May waxay ahayd mid aan la dhayalsan karin iyadoo qiiq madow uu si lama filaan ah uga soo baxay diyaaradda helikobtarka iyo dhawaqa mishiinka oo si lama filaan ah isu beddelay qaylo iyo qaylo. Hagitaan la'aan, helikobtarku wuxuu bilaabay inuu gariiro oo gariiro.
  
  Waxaa laga yaabaa in lagu indho-tiray Hayden.
  
  Hayden waxa uu sugay ilaa ay ka kor marayn doonta Boudreau oo uu furay albaabkeeda markii ay diyaaraddu soo degtay.
  
  Waxay eegtay kuwa aad u cad cad ee indhaha Boudreaux, waxayna tidhi, "Kan marooji," oo ay ka soo booday helikobterkii dhacayay.
  
  
  CUTUBKA SOdon iyo Shanaad
  
  
  Dayrta xorta ah ee Hayden waxay ahayd mid gaaban. Doonta Boudreaux ma fogayn, laakiin intii ay jidka ku jirtay ayay ninkii jug jaleec ah siisay ka hor inta aanay ku dhicin sagxada dusheeda. Hawo ayaa jidhkeeda uga soo baxday buuq. Nabarkii hore ee bowdada ka soo gaadhay ayaa xanuunay. Waxay aragtay xiddigaha.
  
  Helikobterku waxa ay si degdeg ah ugu soo degtay wabiga sodon cagood oo dhanka bidix ah, dhawaqa dhimasha ee dhimashadeeda ayaa maanshisay dhammaan fikirradii is-daba-joogga ahaa oo soo diray mawjad aad u weyn oo dul martay qaansada doonta.
  
  Mowjad xooggan oo ku filan in ay beddesho habka ay doonta u socoto.
  
  Markabkii ayaa xawaarihiisa ka lumay, qof kasta oo hore u duulayay ayuu bilaabay inuu liis gareeyo. Dabadeed, markii uu dhammeeyey dhaqdhaqaaqiisii hore, ayuu rogrogay oo caloosha kor ugu degay biyihii cadcad.
  
  Hayden ayaa ku dhegay intay doontu soo foorarsatay. Markii ay biyihii hoos gashay, ayay si adag u laaday, iyadoo si toos ah hoos u hiigsanaysa, ka dibna u laaday dhankii xeebta ugu dhowaa. Biyihii qaboow ayaa madax xanuun ku riday, laakiin waxa ay yara dejiyeen xubnaheeda oo xanuunaya. Dagdaga wakhtigan ayaa dareentay sida ay u daalan tahay.
  
  Markii ay soo baxday, waxay ogaatay in aanay ka fogayn xeebta, balse ay fool ka fool ula yeelatay Ed Boudreaux. Weli mindidii ilkihiisa dhexdooda ayuu ku qabtay, markuu arkayna wuu qayliyey.
  
  Gadaashiisa, burburkii helikabtarka qiiqa ayaa bilaabay inuu ku quuso wabiga. Hayden wuxuu arkay May oo eryanaysa Boudreau labadii nin ee hadhay dhanka banka dhoobada ah. Iyada oo og in aanay ka badbaadi doonin dagaal biyaha dusheeda ah ayaa waxa ay si degdeg ah u dhaaftay ninkii waalnaa oo aanay joogsan ilaa ay xeebta ku dhufatay. dhoobo qaro weyn baa hareeraheeda ku fidday.
  
  Dhankeeda waxaa ka dhacay fiix weyn. Boudreaux, neefta ayaa ka baxday. "Jooji. wasmo Baxsada." Aad buu u neefsanayaa.
  
  "Waad heshay," Hayden ayaa qabtay oo ku tuuray farabadan wasakh ah oo uu fuulay bangiga. dhoobadii ayaa ku dhegtay oo damcay in uu hoos u soo jiido. Waxa ay ahayd in ay si sahal ah u gurguurato dhulka engegan waxa ay keentay in ay dhawr cagood oo keliya ka sarreyso xariiqda webiga.
  
  Way soo jeesatay oo waxay ciribteeda wasakhaysan ku dhufatay wejiga Boudreaux. Waxay aragtay mindidii uu ilkahiisa dhexdooda ku qabtay oo dhabannada ka go"day, taasoo keentay inuu dhoola caddeeyo midda Joker-ka. Isaga oo qaylo iyo buufiyey dhiig iyo xab, ayuu caloosheeda ku soo booday lugaheeda, isaga oo suunka u adeegsanaya in uu jidhkeeda isku soo jiido. Hayden waxa uu ku dhuftay madaxiisii oo aan la ilaalin, balse jugteedu saamayn yar ayay ku yeelatay.
  
  Markaas ayay soo xasuusatay mindideedii.
  
  Intay hoosteeda la soo dhacday gacanteeda kale, riixaysa, culaysinaysa, kor u qaadaysa jirkeeda hal inch markii ay wasakhdu liqday oo ay isku dayday inay qabato.
  
  Faraheeda ayaa ku xirmay gacanta. Boudreaux ayaa si ficil ah u jeexjeexay surwaalkeedii markii uu mar kale gariiray, isagoo isla markiiba ku istaagay dhabarka, madaxiisa iyo dibnaha si lama filaan ah isla dhegta agteeda.
  
  "isku day fucking fiican." Waxay dareentay dhiig wajigiisa ka qubanaaya dhabankeeda. "Waad dareemi doontaa. Waxay u dhacdaa si fiican oo gaabis ah. "
  
  Culayskiisii oo dhan ayuu saaray jidhkeeda oo dhan, isaga oo si qoto dheer ugu sii riixay dhiiqo. Hal gacan ayuu wejigeedii ku aasay slime, neefsashadana ka joojiyey. Hayden si quus ah ayay u halgantay, laad iyo rogrogay intii karaankeeda ah. Mar kasta oo ay kor u eegto, wejigeeda waxa daboolay dhoobo dhegdheg leh, waxa ay horteeda ku arkaysay May, oo kaligeed la dagaallamaysa laba ka mid ah gacan-yareyaasha Boudreau.
  
  Mid ka mid ah ayaa ku dhacay saddexdii ilbiriqsi ee ay Hayden wajigiisa qabteen. Midkii kale dib buu u gurtay, oo sii dheereeyey xanuunka. Markii uu Hayden wejigiisii hawada u soo baxay markii afraad, May ayaa ugu dambayntii gees ka dhigtay oo ay ku sigtay inay dhabarka ka jabiso geed dhacay.
  
  Xoogga Hayden ee soo haray wuxuu ku dhawaaday daal.
  
  Mindi Boudreau ayaa ka muday maqaarka ku wareegsan feeraha saddexaad. Iyada oo si tartiib tartiib ah iyo riixid la qiyaasay, daabku wuxuu bilaabay inuu si qoto dheer u sii simbiro. Hayden way kortay oo laaday, laakiin way awoodi wayday inay iska tuurto weeraryahankeeda.
  
  "Ma jirto meel aad aado." Xumaanta Boudreaux ayaa madaxeeda soo gashay.
  
  Wuuna saxnaa, Hayden si lama filaan ah ayuu u gartay. Waxay ahayd in ay dagaalka joojiso oo ay dhacdo. Kaliya jiifso. Naftaada waqti sii -
  
  Daabkii wuu sii qotomay, birta ayaa ka xoqday lafta. Dheefta Boudreaux waxay ahayd wacitaanka Grim Reaper, baaqii jinni oo ku jeesjeesay.
  
  Mindida jirkeeda hoosteeda ayaa la soo baxay iyadoo xor ah oo leh dhawaq dhuuq ah. Hal dhaqdhaqaaq, ayay seeftii gacanteeda ku rogtay oo si adag gadaasheeda ugu galisay feeraha Boudreaux.
  
  Cilmi-nafsiga ayaa dib u soo booday isagoo qaylinaya, gacanta mindida ayaa ka soo baxaysa laabtiisa. Xitaa markaas, Hayden ma dhaqaaqi karin. Waxa aad ugu sii riixday dhoobada, jidhkeeda oo dhanna waa la soo riday. Xataa gacanteedii kale way dhaqaaqi wayday.
  
  Boudreau wuu xiiqay oo ku ceejiyey iyada. Markaas ayay dareentay in mindi weyn laga soo saaray. Sidaas ayey ahayd berigaa. Hadda wuu dili lahaa. Hal dharbaaxo adag oo ku dhacay dhabarka qoorta ama lafdhabarta. Boudreau way garaacday.
  
  Hayden ayaa indhaheeda si weyn u kala qaaday, iyadoo go'aansatay inay aragto iftiinka qorraxda markii ugu dambeysay. Fikirkeedu wuxuu ku saabsanaa Ben, oo waxay ku fikirtay: igu xukun sidaan u noolaa, ee ha ku xukumin sidaan u dhintay.
  
  Mar labaad.
  
  Dabadeed, isagoo aad u weyn oo argagax leh sidii libaax soo dallacay, Mai Kitano ayaa soo degdegay. Qiyaastii saddex cagood u jirta Hayden, ayay dhulka ka riixday, iyadoo wiqiyad kasta oo xawli ah gelinaysa laad duulaysa. Ilbiriqsi ka dib, dhammaan xooggaas ayaa burburiyay madaxa sare ee Boudreaux, jabiyay lafaha iyo xubnaha, soona diray ilko jeexjeexan iyo buufinta dhiigga
  
  Miisaanka ayaa laga qaaday dhabarka Hayden.
  
  Qof ayaa si fudud dhoobada uga soo saaray. Qof baa qaaday, oo si taxadar leh u dul dhigay banka cawska ah oo uu ku foorarsaday.
  
  In qof ahaa Mai Kitano. "Nasso," ayay si fudud u tidhi. "Waa uu dhintay. Waanu guulaysanay".
  
  Hayden ma dhaqaaqi karin mana hadli karin. Kaliya waxay eegtay cirka buluuga ah, geedaha lulaaya, iyo May ee dhoola cadeynaya.
  
  In yar ka dib, waxay tidhi, "I xasuusi inaanan kaa cadhaysiin. Runtii, haddii aanad ahayn kii ugu fiicnaa ee abid jiray, anigu..." Fikirkeeda ayaa weli inta badan la jiray Ben, sidaa darteed waxay ku dhammaatay inay tidhaahdo waxa uu odhan karo. "Dabada ayaan ku tusi doonaa Asda."
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO LIX
  
  
  Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa dadkiisa ku riixay xadkooda.
  
  Xaqiiqda ah in daba-galayaashoodii ay ku dhawaadeen in ay xidhaan farqigaas isaga ayaa ka cadhaysiiyay. Waxay ahayd dad aad u badan oo ka gaabiyay isaga. Waxay ahayd hagaha cidhiidhiga ah, oo ku dhex milmay waxyaalihii yaryaraa markii ay horumar samayn lahaayeen. Tirada dadka dhintay ee raadinaya abaal-marintan wax dhib ah ma yeelan. Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa dalbaday oo filayey naf-hurnimadooda. Wuxuu filanayay inay dhammaantood u jiifaan oo ay isaga u dhintaan. Qoysaskooda waa la daryeeli lahaa. Ama ugu yaraan lama jirdilo.
  
  Wax walba waxay ahaayeen abaalmarin.
  
  Hogaamiyihiisii, nin la odhan jiray Thomas, ayaa wax ka sheegay in tani ay tahay heer uu nacas kale oo la yiraahdo Hawksworth uu ugu yeeray xaasid. Waxa ay ahayd qolkii afraad, Boqorkii Dhiiga badnaa ayaa cadho la gilgishay. Kaliya afaraad. Halyeyga halbeegga ahi waxa uu ka hadlay toddoba heer oo cadaabta ah. Ma laga yaabaa inay dhab ahaantii jiraan saddex kale oo tan ka dib?
  
  Oo sidee buu Hawksworth ku ogaa? Qoraagii iyo Kukigii way jeesteen oo carareen, kubadihii ay wateenna way sii yaraanayaan ilaa cabbirka lawska markii ay arkeen nidaamka dabinka ka dib heerka shanaad. Dmitry Kovalenko, wuxuu u maleeyay, dabcan ma yeeli doono.
  
  "Maxaad sugaysaa?" - wuxuu ku qayliyey Thomas. "Waan dhaqaaqi doonaa. Hadda."
  
  "Ma fahmin nidaamka dabinka, mudane," Thomas wuxuu bilaabay inuu dhaho.
  
  "Ku cadaabta nidaamka dabinka. U dir dadka gudaha. Si degdeg ah ayay u heli doonaan." Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa bushimihiisii si maaweelo ah u kala firdhiyey markuu qolka baranayey.
  
  Si ka duwan saddexdii hore, qolkani waxa uu hoos ugu dhaadhacday niyad-jab hoose oo u ekaa in lagu xardhay dhagaxa laftiisa. Dhowr taageero oo bir ah oo qaro weyn ayaa ka soo baxay dabaqa adag, oo ku dhow sida jaranjarooyinka. Markii aanu sii soconayba, gidaarada qolku waa cidhiidhi jireen ilaa ay barkada dabadeed, ay bilaabeen inay balaadhiyaan.
  
  Barkadu waxay u muuqatay inay tahay 'dhib ceggo' ah.
  
  Xaasidnimo?, Boqorkii dhiigga lahaa ayaa fikiray. Sidee dembiga noocan oo kale ah ugu soo wareegay nolosha dhabta ah, dunidan hoosteeda oo hadhku aanu kaliya ku ilaalin karin, laakiin sidoo kale ku dili karo? Wuu daawaday markii Thomas uu amar ku bixiyay in la hormariyo. Markii hore wax walba si fiican ayay u dhaceen. Boqorkii Dhiiga ayaa dib u jalleecay halkii ay ka yimaadeen markii uu maqlay dhawaqa rasaasta durugsan. Drake iyo ciidankiisa yar waa la habaaray. Marka uu halkan ka soo baxo, wuxuu si shakhsi ah u xaqiijin doonaa in vendetta dhiigu uu gaaro yoolkiisa naxariis darada ah.
  
  Rasaastii ayaa soo noolaysay. "Dhaqso!" - wuu qayliyey, isla markaas markii hoggaamiyuhu ku talaabsaday barta cadaadiska qarsoon. Waxa dhacay shil sida dhagax soo dhacayay oo kale, hawo xamaasad leh, si lama filaan ah ayuu madaxa madaxa ku dhuftay dabaqa dhagaxa ka hor inta aanu hoos u dhigin jiirada jiirada ah sida kubbadda kubbadda cagta. Jidhkii madax la"aanta ayaa ku dumay meel tuulan oo dhiig ah.
  
  Xataa Boqorkii Dhiiga lahaa wuu dhaygagay. Laakiin cabsi ma uu dareemin. Waxa uu doonayey oo kaliya in uu arko waxa dhaawacan oo kale u geystay ninkii hoggaaminayey. Thomas agtiisa ayuu ku qayliyey. Boqorkii Dhiiga ayaa horay u sii riixay, isaga oo raacaya wadadiisii, isaga oo aad ugu farxay cabsida ninka. Ugu dambayntii, waxa uu ag taagnaa jidhkii gariirsanaa, wuu istaagay.
  
  Isaga oo ay ku hareeraysan yihiin dad cabsanaya, Boqorka Dhiiga leh ayaa bartay habka qadiimiga ah. Siligga garka dhuuban ayaa lagu fidiyay dhererka madaxa oo u dhexeeya laba birood oo bir ah oo ay tahay in lagu hayo aalad wax kicinaysa. Markii uu ninkiisii keebka jiiday, tiirarkii ayaa soo daayay, siliguna wuu la wareegay, oo ninkii madaxiisii ayuu qoorta ka jaray.
  
  dhalaalaya. Celin cajiib ah, ayuu u maleeyay, oo iswaydiiyay haddii uu isticmaali karo qalabkan oo kale qolka adeegayaasha ee gurigiisa cusub.
  
  "Maxaad sugaysaa?" dadkii soo haray ayuu ku qeyliyay. "Dhaqso!"
  
  Saddex nin ayaa horay u soo booday, waxaana soo raacay dhowr iyo toban kale. Boqorka Dhiiga ayaa u maleeyay inay caqli gal tahay inuu ka tago nus darsin kale oo ka dambeeya isaga haddii ay dhacdo in Drake uu si dhakhso ah u qabsado isaga.
  
  "Hadda si degdeg ah," ayuu yidhi. "Haddii aan si degdeg ah u soconno, si degdeg ah ayaan halkaas ku gaari doonnaa, sax?"
  
  Raggiisii way carareen, iyagoo go'aan ku gaaray inaysan runtii doorasho haysan oo ay jirto fursad yar oo uu ku saxan yahay madaxgoodii qallafsanaa. Dabin kale ayaa kiciyay, madaxii labaadna wuu soo rogmaday. Meydka ayaa dhacay, ninkii ka dambeeyayna wuu ku dul dhacay, isagoo nasiib u haysta inuu silig kale oo taut ah hawada ka gooyay madaxiisa.
  
  Markii ay kooxda labaad bilaabeen inay soo degaan, ayaa Boqorkii Dhiiggu ku biiray iyaga. Dabinno cusub ayaa la dhigay. Madax iyo madax badan ayaa bilaabay inay soo dhacaan. Dabadeedna waxa dhacay jug weyn oo ka soo yeedhaysay godka oo dhan. Muraayadaha ayaa ka soo muuqday labada dhinac ee marinka cidhiidhiga ah, oo meel la dhigay si qofka hore uga dhex muuqdo.
  
  Isla markaana waxa la maqlay dhawaqa biyo yaacaya, barkada dacalka hoosteeda ku taal ayaa buuxsantay.
  
  Kaliya biyahani maaha biyo kaliya. Aan ku xukumin habka ay u cabtay.
  
  Thomas ayaa ku qayliyey markay xaggooda u soo yaaceen. "Waxaa lagu quudiyaa haro aashito ah. Tani waa marka gaaska sulfur dioxide uu ku milmo biyaha oo uu sameeyo sulfuric acid. Xaqiiqdii ma rabto inaad tan taabato!"
  
  "Ha joogsan," Boqorkii Dhiiga badnaa ayaa qayliyey markii uu arkay dadka oo bilaabay inay gaabiyaan. "Isticmaal tiirarka birta ah, doqonyoow."
  
  Kooxdii oo dhami waxay ku yaaceen jiirada dad badan. Bidix iyo midig, dabinno aan toos ahayn ayaa ku furmay cod la mid ah qaanso la ganay. Mayd aan madax lahayn ayaa nimankii ku dhex dhacay madaxyo sida cananaaska la tuuray, qaarna waa la jiiray, qaarna si lama filaan ah ayay u laameen. Boqorka Dhiiga ayaa goor hore ogaaday in ay jiraan dad aad u tiro badan marka loo eego tirada tiirarka, wuxuuna gartay in maskaxiyan baakidhku ay keenayso in kuwa caqliga yar ee iyaga ka mid ahi ay boodaan iyada oo aan la fikirin.
  
  Waxay mudan lahaayeen aayahooda. Mar walba waxaa u roonaa nacas in uu dhinto.
  
  Boqorka Dhiiga ayaa hoos u dhigay oo dib u celiyay Thomas. Dhawr nin oo kale ayaa sidoo kale hoos u dhacay, iyagoo dib u xaqiijinaya aaminaadda Boqorka Dhiiga ee ah in kan ugu ifka badan iyo kan ugu fiican uu noolaan doono. Hogaamiyihii baakidhku waxa uu ku booday birta tii ugu horaysay ka dibna waxa uu bilaabay in uu tiir ka boodo biyihii qulqulaya. Markii hore xoogaa horumar ah ayuu sameeyay, laakiin dabadeed hirkii sunta ahaa ayaa cagihiisa ku dhuftay. Meesha biyaha aashitada leh ay taabteen, dharkiisii iyo maqaarkiisii ayaa gubtay.
  
  Markii cagihiisu taabteen tiirarka xigta, xanuunku wuxuu keenay inuu labanlaabmay oo uu dhacay, isagoo si toos ah ugu dhex firdhiyey barkadii cidhiidhiga ahayd. Qaylo xanaf leh, oo aad u xanaaqsan ayaa ka dhacay hoolka oo dhan.
  
  Nin kale ayaa ka soo dhacay miiska oo gudaha ku dhacay. Ninkii 3aad waxa uu soo istaagay barkada cidhifkeeda, isaga oo dib u ogaaday in aanay jirin miis cad oo uu ku boodo, waxana la soo dhex galay markii uu ninkii kale si indho la"aan ah dhabarka uga dhuftay.
  
  Muraayadaha ayaa ka tarjumayay qofka hortiisa. Ma ka masayri lahayd ninka kaa horreeya?
  
  Boqorkii dhiigyacabka ahaa wuxuu arkay ujeedada muraayadaha iyo burburinta dabinka. "Hoos fiiri!" Thomas isku mar wuu qayliyey. "Cagahaaga ha eegin, ha eegin qofka hore. Layligan fudud ayaa kaa caawin doona inaad si badbaado leh uga gudubto boostada."
  
  Boqorka Dhiiga ayaa istaagay cidhifka harada cusub ee la sameeyay. Isagoo eegaya xaqiiqda ah in biyuhu ay weli kor u kacayaan, wuxuu arkay in dusha sare ee taageradu ay dhowaan hoos imaan doonaan dusha sare ee jeexjeexa. Hortii buu u riixay oo soo jiiday Thomas. Dabinkii waxa uu ka baxay meel fog, aad buu ugu dhawaaday in uu dareemay dabaysha oo birtu garbihiisa dhaaftay.
  
  U bax tirarka oo si degdeg ah u dheesho si aan kala sooc lahayn. Hakin gaaban ayaa jirtay intay biyuhu horay u soo firdhiyeen. Tiir kale, oo ninkii ka soo hor jeeday ayaa ku turunturooday. Isagoo qaylinaya, wuxuu sameeyay mucjisooyin, isagoo ku guuleystay inuu joojiyo dhicitaankiisa isagoo ku degay tiir kale. Biyihii aashitada ka samaysan ayaa hareerihiisa ku saydhay balse may taaban.
  
  Bye.
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa arkay fursadiisa. Isaga oo aan fakarin oo aan joogsan ayuu ninkii jidhkiisa u janjeedhsaday, isaga oo ka dhiganaya buundada uu kaga tallaabi karo oo uu ku gaadhi karo badbaadada xeebta fog. Miisaankiisa ayaa ninka xitaa hoos u riixay, isaga oo laabtiisa ku riday aashito.
  
  Ilbiriqsigii ku xigay waxa uu ku lumay dabayl cirwareen ah.
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa ku dhaygagay. "Doqon".
  
  Thomas agtiisa ayuu soo degay. Dad badan ayaa ku booday inta u dhaxaysa tiirarka birta ah si ay u badbaadaan. Boqorkii Dhiigyacabka ahaa ayaa horay u eegay meesha laga baxayo ee qadiimiga ah.
  
  "Oo sidaas oo kale ilaa heerka shanaad," ayuu si qarsoodi ah u yidhi. "Halkee ayaan ku dayan doonaa dixirigan, Cook. Iyo halkee, ugu dambeyntii," ayuu ku qayliyay. "Waan burburin doonaa Matt Drake."
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO TODOBAAD
  
  
  Jasiiradda Big Island ee Hawaii waxaa loo magacaabay habkan si looga fogaado jahwareerka. Magaceeda dhabta ah waa Hawaii, ama Hawaii Island, waana jasiiradda ugu weyn Maraykanka. Waxay hoy u tahay mid ka mid ah foolkaanaha ugu caansan adduunka, Kilauea, buur si joogto ah u qaraxday ilaa 1983kii.
  
  Maanta, jiirada hoose ee Volcano walaashii Mauna Loa, Mano Kinimaka iyo Alicia Miles, oo ay weheliyaan koox ka tirsan ciidamada Marines-ka Maraykanka, ayaa bilaabay inay eryaan dulin xidid ku yeeshay maskaxda dadka jasiiradda deggan.
  
  Waxa ay jabiyeen xayndaabka dibadda, waxa ay toogteen tobanaan ka mid ah raggii Boqorka Dhiigga ahaa, waxa ayna jabiyeen lifaaqii weynaa markii ay ilaaladu sii daayeen dhammaan dadkii la qafaashay. Isla markiiba waxa la maqlay guuxa baabuurta oo xawli ku socda dhismaha gadaashiisa. Alicia iyo Kinimaka wakhti kuma lumin in ay ordaan.
  
  Alicia waxay joojisay jahwareer. "Damn, dameerku wuu cararayaa." Afar ATV ayaa ka cararay, iyaga oo ku boodaya taayirkooda waaweyn.
  
  Kinimaka ayaa kor u qaaday qorigiisii oo ujeedo ka qaatay. "Ma aha wakhti dheer." Wuu eryay. Alicia waxay daawatay markii qofkii ugu dambeeyay uu dhacay iyo ATV-ga si degdeg ah u istaagay.
  
  "Wow, nin weyn, uma xuma booliska. Allow."
  
  "Waxaan ka socdaa CIA." Kinimaka ayaa had iyo jeer qaadan jiray sed, taas oo Alicia ku farxay.
  
  "Kaliya saddex xaraf oo soo gaabiyey waa Ingiriis. Xusuusnow tan".
  
  Kinimaka ayaa wax ku mutaystay markii ay Alicia ku soo dhawaatay ATV. Weli wuu shaqaynayey. Isla markaana labadooduba waxay isku dayeen inay kursiga hore qaataan. Alicia madaxa ayay ruxday oo dhabarka u tilmaantay.
  
  "Waxaan doorbidayaa dadkayga gadaashayda, saaxiib, hadday hoos u dhicin."
  
  Alicia waxay bilawday mishiinka oo ay kaxaysay. ATV-gu waxa uu ahaa bahal aad u fool xun, laakiin si habsami leh ayuu u dhaqaaqay oo si raaxo leh uga soo booday kuuskuusan. Hawaayankii waynaa waxa uu gacmihiisu dhexda kaga xidhay si uu u qabto, ma aha in uu u baahnaa. Meesha uu fadhiyey waxaa ku sugnaa qalimaan. Alicia way dhoola cadaysay oo waxba ma odhan.
  
  Dadkii meesha ka sii cararaya ayaa garwaaqsaday in lagu daba jiro. Dadkii meesha ku jiray oo laba ka mid ah ayaa ku soo jeestay oo rasaas ku furay. Alicia way wejisay, iyada oo og in aanay gabi ahaanba suurtogal ahayn in wax lagu garaaco sidan. Amateurs, ayay is tidhi. Had iyo jeer waxa ay dareema in aan la dagaalamayo hiwaayadda.Dagaalkii ugu dambeeyay ee dhabta ah ee ay la dagaalantay waxa uu ahaa Drake oo ku yaala dhufayskii Abel Frey. Oo xataa markaas ninku wuu daxalaystay, oo uu curyaamiyay dabinnada toddobada sannadood ee asluubta.
  
  Hadda waxa laga yaabaa inuu lahaa aragti ka duwan.
  
  Alicia waxay u kaxaysay caqli badan halkii ay dhakhso u lahayd. Muddo yar gudaheed, waxay keentay ATV-gooda meel fog oo toogasho la aqbali karo. Kinimaka ayaa ku qaylisay dhegta. "Waan toogan doonaa!"
  
  Dharbaaxadii ayuu ka saaray. Calooshood u shaqeystihii kale ayaa qayliyay oo si xoog leh ugu booday wasakhda. "Taasi waa laba ka mid ah labada," Alicia ayaa ku dhawaaqday. "Hal kale oo waxaad heli doontaa blo-"
  
  ATV-goodii ayaa ku dhacay buur qarsoon oo si waalan ugu leexday dhanka bidix. Cabbaar ayay is arkeen iyaga oo laba taayir saaran oo is rogaya, balse gaadhigii waxa u suurta-gashay in uu dheelli-tiro oo uu dhulka ku soo laabto. Alicia waqti kuma lumin in ay furto ceejinta si ay u kiciso.
  
  Kinimaka waxay aragtay godka ka hor intaanay samayn. "Nacas!" Waxa uu ku qayliyey "Hey!"
  
  Alicia waxay kordhin kartaa oo kaliya xawaaraheeda maadaama godka ballaaran ee moolka dheer uu si dhakhso ah u soo dhowaanayo. ATV-gu wuxuu dul maray godka yaamayska, isagoo giraangiraha milicsanaya, matoorkana guuxaya, wuxuuna u soo degay dhinaca kale, isagoo isku dayaya inuu halkiisii joogo. Alicia waxay madaxeeda ku dhufatay baarka jilicsan. Kinimaka ayaa si adag u qabtay ilaa uu u ogolayn in ay labadooduba soo jeestaan, markii ay boodhkii degeen ayay ogaadeen in ay si lama filaan ah cadawga ugu dhex jiraan.
  
  Iyaga agtooda, ATV madow ayaa dhoobada ku miiqay, isagoo si xun u soo degay oo hadda la halgamaya sidii uu naftiisa u saxi lahaa. Kinimaka ayaa si aan gabasho lahayn u booday, isaga oo si toos ah ugu orday darawalkii oo isaga iyo rakaabkiisiiba gaadhiga kala soo degay dhiiqo jeexan.
  
  Alicia ayaa boodhka indhaheeda ka masaxday. ATV-ga oo leh qofka keliya ee ku jiray ayaa ku soo booday horteeda laakiin wali waa la heli karaa. Waxa ay soo qaadatay qorigeedii, ula jeedsatay oo ridday, ka dibna, iyada oo aan u baahnayn in la hubiyo, waxa ay u soo dhaqaaqday aragtideeda halka lammaaneheedii Hawaii uu dhoobada kula halgamayay.
  
  Kinimaka ayaa hal qof ku jiiday dhoobada. "Kani waa gurigayga!" Alicia waxay maqashay isagoo qaylinaya ka hor intuusan qalloocin oo uu jabin ka soo horjeeday cudud. Markii uu ninkii labaad ku soo booday, Alicia way qososhay oo hoos u dhigtay qorigeedii. Kinimaka uma baahna caawimadeeda. Ninkii labaad ayaa ka soo booday sida tilmaamaha uga soo booday ilmo afar jir ah, wax saamayn ah kuma yeelan. Ninkii ayaa dhulka ku dhacay, Kinimaka ayaa dhammeeyay feer uu wejiga kaga dhuftay.
  
  Alicia ayaa ku soo laabatay. "Aan taas ka gudubno."
  
  ATV-gii u dambeeyay si dhib leh ayuu hore ugu dhaqaaqay. Dareewalkiisii waa in la dhaawacay intii lagu jiray dhammaan boodayaashaas. Alicia waxay si dhakhso ah u bilawday inay hesho dhul, hadda wax yar ayay ka niyad jabtay si sahlan oo ay dib ugu soo ceshadeen beerta. Laakiin ugu yaraan waxay badbaadiyeen dhammaan dadkii la haystay.
  
  Haddii ay jirto hal shay oo ay ka ogeyd Boqorka Dhiiga, waxay ahayd xaqiiqda ah in dadkan halkan jooga, kuwan calooshood u shaqeystayaasha ah, ay yihiin kuwa calooshood u shaqeystayaal ah, oo halkan loo diray inay carqaladeeyaan oo ay mashquuliyaan maamulka. Qaybi oo qabso.
  
  Way gaabisay markay ku soo dhawaatay ATV-gii u dambeeyay. Iyada oo aan hakad lahayn, iyada oo aan xattaa qaban tiirka isteerinka ayay laba xabbadood ku dhufatay, labadii ninna way dhaceen.
  
  Dagaalkii oo si dirqi ah ku bilowday waa la soo afjaray. Alicia waxay eegtay meel fog hal daqiiqo. Haddii wax walba ay u socdaan sida qorshuhu yahay, haddii May iyo Hayden, Drake iyo kuwa kale ay ka badbaadaan qaybahooda dagaalka, markaa dagaalka xiga ayaa laga yaabaa inuu noqdo midkeeda ugu adag uguna dambeeya.
  
  Sababtoo ah waxay ka soo horjeedaa Mai Kitano. Waxayna ku qasbanaan doontaa inay u sheegto Drake in May ay dishay Wells.
  
  Qabow
  
  Kinimaka ayaa garabka uga salaaxay. "Waxaa la gaaray waqtigii aan dib u laaban lahayn."
  
  "Ah, gabadha nasiiso," ayay ku gunuunacday. "Waxaan joognaa Hawaii. Aan daawado qorrax dhaca."
  
  
  CUTUBKA 3AAD IYO SIDDEEDAAD
  
  
  "Haddaba kani waa sida uu xaasidku u eg yahay?"
  
  Drake iyo kooxdiisu waxay galeen qolka afraad, iyagoo samaynaya taxadar kasta. Xitaa markaas, waxay qaadatay dhowr daqiiqadood si ay si buuxda u fahmaan muuqaalka hortooda yaal. Meydad aan madax lahayn ayaa meel walba yaal. Dhiig baa dhulka ku firirsanaa oo weli meelaha qaar si aad ah ugu qulqulayey. Madaxyada laftooda ayaa dhulka ku kala firirsanaa sidii alaabta carruurtu ku ciyaarto ee la tuuray.
  
  Dabinnada guga ayaa ka taagnaa labada dhinac ee marinka cidhiidhiga ah. Drake wuxuu eegay siligga garka khafiifka ah wuxuuna qiyaasay waxa dhacay. Komodo baa fooriyay, dhegahana ma rumaysan.
  
  "Waqtiga qaar dabinadan ayaa laga yaabaa inay baxaan," Ben ayaa yidhi. "Waxaan u baahanahay inaan dhaqaaqno."
  
  Karin ayaa ka dhawaajisay nacayb.
  
  "Waa inaan si degdeg ah u dhaqaaqnaa oo aan ku sii jirnaa waxyaabaha ugu sarreeya," Drake ayaa yidhi. "Maya, sug".
  
  Hadda dabinnada ka shisheeya waxa uu arkay barkad ballaadhan oo biyo ka buuxaan, oo buxsan oo xumbaynaysa. Biyaha ayaa ku firdhiyey oo ku shiilay hareeraha barkadda.
  
  "Tani waxay noqon kartaa dhibaato. Ma aragtaa tiirarka birta ah?
  
  "Waxaan sharad ku leeyahay in dadka Boqorka Dhiiga ay u isticmaaleen sidii dhagxaan jaranjaro," Ben ayaa si qarsoodi ah u yidhi. "Waxa kaliya ee aan sameyno waa in aan sugno inta ay biyuhu dib u gurayaan."
  
  "Waa maxay sababta aan iyaga kaliya u dhex marin." Xitaa markii uu Komodo ku hadlayay erayadan, waxaa wajigiisa ka muuqday shaki.
  
  "Barkaddan waxaa lagu quudin karay haro aashito ah ama si fiican," Karin ayaa sharraxday. "Gaasasku waxay biyaha u rogi karaan sulfuric acid gudaha ama meel u dhow volcano. Xitaa muddo dheer waa la waayay."
  
  "Aashito miyaanay daxalaynin biraha birta ah?" Drake ayaa tilmaamay.
  
  Ben wuu lulay. "Xaqiiqdii".
  
  Waxay daawadeen biyihii ku yaacayey dhowr daqiiqo. Markii ay daawanayeen, waxaa la maqlay dhawaaq dhagar xun. Drake ayaa si degdeg ah kor ugu qaaday bastooladii. Lixdii dagaalyahan ee Delta badbaaday waxay ku celiyeen falkiisii qayb ilbiriqsi ka dib.
  
  Wax dhaqaaqay
  
  Kadibna codkii ayaa mar kale yimid. Dhagsi culus Dhawaqa fiilada albaabka garaashka oo ku socda jidad bir ah. Kaliya ma ahayn albaab geerash.
  
  Si tartiib ah, sida Drake u daawaday, mid ka mid ah dabinnada ayaa bilaabay inuu dib u qaniino gidaarka. Dib u dhac ku meel gaar ah? Laakiin tignoolajiyada noocaas ah may helin jinsiyadihii hore. Mise tareen fikirku wuxuu la mid ahaa waalida qofka ku dhawaaqaya in aanay jirin nolol kale oo caqli leh oo koonka ka jirta?
  
  Waa maxay isla wayni.
  
  Yaa garanaya xadaaradaha jiray ka hor intaan la diiwaan gelin? Drake ma ahayn inuu hadda ka labalabeeyo. Waa waqtigii wax la qaban lahaa.
  
  "Biyaha ayaa dib u dhacaya," ayuu yidhi. "Ben. Wax la yaab leh?"
  
  Ben wuxuu la tashaday qoraaladiisa, Karinna waxay rajeyneysaa inay maskaxdeeda ku celiso. "Hawksworth wax badan ma yiraahdo." Ben ayaa xaday waraaqo. "Malaha miskiinka ayaa naxay. Xusuusnow, ma aysan filan karin wax sidan oo kale ah waagaas. "
  
  "Markaa heerka shanaad waa inuu noqdaa duufaan dhab ah," Komodo ayaa si kulul u yidhi. "Sababtoo ah waxay ahayd tan ka dib markii Cook uu soo noqday."
  
  Ben bushimihiisa ayuu eryay. "Hawksworth wuxuu leeyahay waxay ahayd waxa Cook arkay heerka shanaad ka dib taas oo ka dhigtay inuu dib u soo laabto. Ma aha qolka laftiisa."
  
  "Haa, waxay u badan tahay heerar lix iyo todoba," mid ka mid ah askarta Delta ayaa si aamusan u yidhi.
  
  "Ha iloobin muraayadaha." Karin ayaa farta ku fiiqday. "Waxay farta ku fiiqayaan hore, sida iska cad qofka hore. Waxay u badan tahay in tani ay tahay digniin."
  
  "Waxay la mid tahay la socoshada Joneses." Drake wuu lulay. "Waan fahmay. Sidaa darteed, ruuxa Dinorock iyo David Coverdale gaar ahaan, waxaan ku weydiin doonaa su'aasha furitaanka ee aan had iyo jeer maqli jiray isaga oo waydiinaya riwaayad kasta oo aan waligay tago. diyaar ma tahay?"
  
  Drake ayaa hogaaminayay. Kooxda inteeda kale ayaa safka galay sidii iyagana looga bartay. Gelitaanka haadka dhexe, Drake ma filaynin wax dhib ah dabinada mana uusan ku dhicin cidna, inkastoo uu kasbaday dhibco cadaadis ah oo yar. Markii ay gaadheen cidhifka barkadda, biyuhu si degdeg ah ayay u qulqulayeen.
  
  "Tiirarka waxay u muuqdaan kuwo fiican," ayuu yidhi. "Dhabarkaaga fiirso. Hoosna ha eegin. Waxaa jira waxyaabo xunxun oo halkan sabbaynaya."
  
  Drake ayaa u hormaray, taxadir iyo sax. Kooxda oo dhan ayaa si sahal ah daqiiqado gudahood uga soo gudbey iyaga oo u jihaystay dhanka geesta laga baxo.
  
  "Waxay ahayd wax ku fiicneed Boqorka Dhiiga inuu naga dhigo dhammaan dabinada." Ben wax yar ayuu qoslay.
  
  "Hadda meel fog kama dambayn karno baasaska." Drake waxa uu dareemay gacmihiisu in ay feedh ku dheggan yihiin madaxiisuna ku ordaya rajada ah in uu waji ka waji ula kulmo dambiilaha ugu cabsida badan taariikhda dhaw.
  
  
  ***
  
  
  Dabaqankii xigay wuxuu ku furmay god weyn. Jidka ugu dhow ayaa hoos u dhigay jiirada ka dibna la sii maray waddo ballaaran oo hoosteeda dhagax weyn oo ka soo baxay.
  
  Laakiin waxaa jirtay caqabad halis ah oo gebi ahaanba jidgooyo ka dhigtay.
  
  Drake indhihiisu way kala baxeen. "Naar dhiig leh."
  
  Waligiis xataa kuma riyoon wax sidan oo kale ah. Xayiraadda ayaa dhab ahaantii ahayd sawir weyn oo laga soo xardhay dhagax nool. Wuxuu jiifsaday nasasho, isagoo dhabarka ku tiirsaday gidaarka bidix, calooshiisa wayn ayaa ka soo taagan waddadii. Sawirro raashiin ah ayaa calooshiisa ku dul yaalley, waxaana sidoo kale lagu kala firdhiyey lugaha oo waddada la saaray.
  
  Sawir xun ayaa jiifay cagaha sawirka. Jidhka bini'aadamka oo dhintay. Jirku wuxuu u ekaa mid qalloocan oo aad mooddo in uu aad u xanuunsaday.
  
  "Tani waa hunguri weyn," Ben ayaa si yaab leh u yidhi. " Jinnigii hunguriga la xidhiidha waa Be'elsebul."
  
  Drake ayaa indhihiisu gariireen. "Waxaad ula jeedaa sida Beelsebul oo ka timid Bohemian Rhapsody?"
  
  Ben wuu taahay. "Ma ahan wax ku saabsan rock 'n' roll, Matt. Waxaan ula jeedaa jinni Beelsebul. Gacanta midig ee Shaydaanku."
  
  "Waxaan maqlay in Shaydaanka gacantiisa midig ay aad u shaqaynayso." Drake wuxuu eegay caqabadda weyn. "Oo inta aan ixtiraamayo maskaxdaada, Blakey, jooji hadalka aan macnaha lahayn. Dabcan, wax walbaa waa inay la xiriiraan dhagaxa iyo duubka."
  
  Karin waxa ay soo daysay timaheeda aadka u cad cad ka dibna waxa ay bilowday in ay dib u xidho si ka sii adag. Dhowr askari oo Delta ah ayaa daawanayay iyada, oo ay ku jirto Komodo. Waxay xustay in Hawksworth uu qoraalladiisa ku bixiyay tafaasiil xiiso leh oo ku saabsan godkan gaarka ah. Markay hadlaysay, Drake wuxuu u ogolaaday indhihiisa inay qolka ku wareegaan.
  
  Sawirka weyn ee ka dambeeya, wuxuu hadda ogaaday maqnaanshaha qaansada laga baxo. Taa beddelkeeda, darbi ballaadhan ayaa ku dul orday gidaarka dambe, isaga oo u leexanaya xagga saqafka sare ilaa uu ku dhammaaday dhul dhagax ah oo sarreeya. Markii Drake uu eegay dhulka taagga ah, waxa uu arkay wax u eg balakoonka meesha ugu dambaysa, oo u dhow sidii goob indho-indhayn ah oo la ilduufay...labadii heer ee u dambeeyay?
  
  Fikirka Drake ayaa kala go'ay markii ay xabbaddu dhacday. Xabaddii ayaa madaxa ka haleeshay. Drake ayaa ku dhacay dabaqa, laakiin ka dib Komodo wuxuu si aamusnaan ah u tilmaamay isla dhulkii dhagaxa ahaa ee uu hadda kormeeray wuxuuna arkay in ka badan dersin tirooyin oo isaga uga soo yaacay cidhif dabaylo leh.
  
  Dadka la odhan jiray Kovalenko.
  
  Maxay ka dhigan tahay...
  
  "Raadi waddo aad kaga gudubto baasaskaas," Drake ayaa ku foodhyay Ben, isaga oo u ruxaya dhinaca farshaxanimada culus ee ka xannibay jidkooda hore, ka dibna dareenkiisa oo dhan u soo jeediyay bannaanka dhagaxa ah.
  
  Cod aad loo lafa guray ayaa kor u kacay, isla weyni iyo isla weyni. "Matt Drake! Nemesis-kayga cusub! Markaa waxaad isku dayaysaa inaad mar kale i joojiso, huh? Aniga, dadka miyaydaan waxba baran?
  
  "Maxaad isku dayeysaa inaad gaarto, Kovalenko? Waxaas oo dhan maxay ka dhigan yihiin?"
  
  "Waxaas oo dhan maxay ka dhigan yihiin? Waxay ku saabsan tahay raadin nolosha oo dhan ah. Ku saabsan xaqiiqda ah in aan garaacay Cook. Ku saabsan sidii aan wax u baranayay oo aan u tababaray in aan maalin walba nin dilo muddo labaatan sano ah. Ma ihi sida ragga kale. Waan ka gudbay ka hor inta aanan samayn bilyaneedii ugu horreysay."
  
  "Horta waad ka adkaatay Cook," Drake ayaa si deggan u yidhi. Maxaad halkan ugu soo noqon wayday? Waan wada hadli doonaa, aniga iyo adiga.
  
  "Ma waxaad rabtaa inaad i disho? Si kale uma haysan lahaa. Xitaa dadkaygu waxay rabaan inay i dilaan."
  
  "Waxay u badan tahay sababtoo ah waxaad tahay khabiir weyn."
  
  Kovalenko waa uu weji gabay, laakiin waxaa qaaday tirade uu tahriibinayey taasoo keentay in aflagaadada aan xitaa si sax ah loo qaadan. "Waxaan dili lahaa kumanaan si aan u gaaro yoolalkayga. Waxaa laga yaabaa inaan hore u sameeyay. Yaa ku dhibaya inay tiriyaan? Laakiin tan xusuusnow, Drake, oo si fiican u xasuuso. Adiga iyo saaxiibadaa waxaad qayb ka noqon doontaan tirakoobkan. Xusuustaada waxaan ka tirtiri doonaa wejiga dhulka."
  
  "Jooji inaad noqoto mid macaan leh," Drake ayaa dib ugu qayliyey. "Halkan u soo dhaadhac oo caddeeya inaad haysatid, oday." Waxa uu arkay Karin iyo Ben oo u dhow, iyagoo si taxadar leh u tashanaya, labaduba hadda waxay bilaabeen inay si xoog leh u lulaan markii ay wax ku soo baxeen.
  
  "Ha u malayn in aan si sahal ah u dhiman doono, xitaa haddii ay dhacdo inaan kulanno. Waxaan ku soo koray waddooyinka ugu adag magaalada ugu adag ee hooyada Ruushka. Oo aan si xor ah u dhex maray. Aniga ayay iska lahaayeen. Ingiriiska iyo Maraykanku waxba kama oga halganka dhabta ah." Ninkii oo aad u ekaa ayaa dhulka ku tufay.
  
  Indhaha Drake waxay ahaayeen kuwo dilaa ah. "Oh, waxaan si dhab ah u rajeynayaa inaadan si fudud u dhiman."
  
  "Dhakhso ayaan ku arki doonaa, Ingiriis, waan daawan doonaa adigoo gubanaya inta aan hantidayda sheeganayo. Waxaan arki doonaa adigoo qaylinaya inta aan mid kale kaxaysanayo dumarkaaga. Waxaan fiirin doonaa adiga oo qudhuntay intaan ilaah noqday.
  
  "Janada dartiis". Komodo way ku daashay inay dhegaysato gumaadka daalimiinta. Waxa uu ku tuuray fiish ku wajahan dariiqa dhagaxa, isaga oo nimankii Boqorka Dhiiga ku tuuray argagax. Xitaa hadda, Drake wuxuu arkay, sagaal ka mid ah tobankii nin ayaa weli u ordayay gargaarkiisa.
  
  Rasaas soo laabasho ah ayaa isla markiiba la maqlay. Rasaastu waxay ka daatay darbiyada dhagxaanta ee u dhowaa.
  
  Ben ayaa ku qeyliyay, "Waxa kaliya ee aan sameyno waa inaan kor ka fuulno ninka buuran. Aad uma adag..."
  
  Drake waxa uu dareemay in ay soo dhawaatay. Intuu suni kor u qaaday markii uu dhagax garabka ku dhacay.
  
  "Laakin," Karin ayaa dhexda ka gashay, u ekaanshaheeda Ben oo si cad u sii muuqanaya muddada dheer ee Drake uu la qaatay iyada. "Waxa la qabtaa waa cuntada. Qaarkood waa faaruq. Oo ay ka buuxaan nooc gaasta ah."
  
  "Waxaan qiyaasayaa inaysan ahayn gaas qosol leh." Drake wuxuu eegay maydka aan qaabka lahayn.
  
  Komodo waxa uu riday volley muxaafid ah si uu u ilaaliyo ragga Boqorka Dhiigga. "Haddii taasi dhacdo, markaa runtii waa wax aad u fiican."
  
  "Budo diyaarsan," Karin ayaa tiri. "Waxa la sii daayaa marka kiciyeyaasha la jiido. Waxaa laga yaabaa inay la mid tahay kuwii dilay badi cilmi-baarayaasha qadiimiga ah ee helay qabriga Tutankhamun. Ma ogtahay inkaarta la moodo, sax? Hagaag, dadka badankiisu waxay aaminsan yihiin in qaar ka mid ah weelasha ama gaasaska ay noogu tageen xabaashii ay wadaaddadii hore ee Masaarida ahayd loogu talagalay oo keliya in lagu burburiyo tuugada xabaasha.
  
  "Dariiqkee ugu nabdoon?" Drake ayaa waydiiyay.
  
  "Ma garanayno, laakiin haddii aan si degdeg ah u orodno, midba mar, haddii qof ka sii daayo in yar oo budo ah gadaashooda, waa in ay ahaataa qadar yar oo si dhakhso ah u soo bixi doonta. Dabinku waa halkan ugu horrayn si loo fashiliyo qof kasta oo fuula farshaxanimada & # 184; , ha dhaafin."
  
  "Sida laga soo xigtay Hawksworth," Karin ayaa tiri iyadoo dhoola cadeynaysa.
  
  Drake ayaa qiimeeyay xaalada. Tani waxay isaga u ekayd bar-rogasho. Haddii ay jirto balakoon indho-indhayn ah halkaas, markaa waxay ahayd inay ku dhowaadaan dhammaadka. Waxa uu qiyaasay in halkaas ay jiri doonto waddo toos ah oo loo maro qolalka lixaad iyo toddobaad, ka dibna "khasnada" halyeeyga ah.
  
  "Taasi waa meesha aan tan la socono," ayuu yidhi. "Dhammaan ama waxba. Halkaa sare ayuu si cadho leh gacanta ugu lulay dhanka Kovalenko, "Nin indhoole ah oo xabado ku dhex tooganaya aduunka. Iyo, Ben, macluumaadkaaga, tani waa Dinoroc dhab ah. Laakiin taasi waa halka aan ku socono tan. Dhammaan ama waxba. Diyaar ma u tahay tan?"
  
  Waxa lagu soo dhaweeyey qaylo dhego-nugul.
  
  Matt Drake wuxuu ku socday orod, isagoo raggiisa u horseeday heerarka hoose ee Jahannamo marxaladda ugu dambeysa ee dadaalkiisa si uu uga aarguto haweeneyda uu jeclaa oo uu adduunka ka saaro ninka ugu sharka badan ee uu abid yaqaan.
  
  Waqtiga la ruxi karo.
  
  
  CUTUBKA 39AAD
  
  
  Drake waxa uu ku booday farshaxankii aadka u weynaa, isaga oo isku dayaya in uu cagihiisa ku sii jiro oo uu soo qabsado cuntada xardhan si uu isu soo jiido. Farshaxanku wuxuu dareemay qabow, qallafsan iyo shisheeye farahiisa hoostooda, sida taabashada ukun shisheeye. Waxa uu ku celiyay neefta inta uu ku jiiday xooggiisa oo dhan si uu u ilaaliyo miisaankiisa, laakiin midhaha, rootiga qallalan, iyo dabada doofaarka ayaa la qabtay.
  
  Hoostiisa iyo midigta waxaa yaalla meydka nin aan nasiib badan lahayn.
  
  Rasaas ayaa hareerihiisa ka dhawaajisay. Komodo iyo xubin kale oo ka tirsan Kooxda Delta ayaa bixiyay dab daboolaya.
  
  Isaga oo aan hal ilbiriqsi lumin, Drake waxa uu ka booday qaybta ugu muhiimsan ee sawirka la qaabeeyey oo u soo degay dhinaca kale. Markii cagihiisu taabteen sagxaddii dhagaxa, wuu jeestay oo kii ku xigay ee safka ku jiray u dhiibay suulka.
  
  Ka dibna uu isna rasaas ku furay, isagoo xabbaddii ugu horreysay ku dilay mid ka mid ah raggii Boqorka Dhiigga ahaa. Ninkii waxa uu ka soo giringiriyey dhagaxii, isaga oo soo ag degay maydka saaxiibkiis oo hadda dhintay isaga oo nabar aad u xun qaba.
  
  Qofkii labaad ee safka ku jiray ayaa sameeyay.
  
  Ben ayaa ku xigay.
  
  
  ***
  
  
  Shan daqiiqo ka dib, kooxda oo dhan si nabad ah ayaa loogu qariyay hooska hunguriga. Hal xabbad oo cunto ah ayaa la jajabiyey. Drake waxa uu daawaday iyadoo daruur budo ah ay hawada u soo gashay, una wareegaysa sida jidhka mas dilaa ah oo sixran, laakiin dhawr ilbiriqsi ka dib way uumi baxay iyada oo aan xataa taaban kabaha dambiilaha baxsadka ah.
  
  "Ledge."
  
  Drake laba jeer wuxuu tilmaamay dariiqa jiirada gaaban ee sameeyay bilawga birta. Halkaa laga eegay waxay arkeen isagoo si xarrago leh u foorara gidaarka ka hor inta aanu u soo bixin dhul dhagax ah.
  
  Nimankii Boqorka Dhiiga ayaa dib u gurtay. Waxay ahayd tartan ka dhan ah waqtiga.
  
  Kor bay u dillaaceen, fayl keliya. Tiirarka ayaa ahaa mid ballaaran oo ku filan inuu cafiyo dhowr khaladaad. Drake ayaa toogtay isagoo ordaya, isagoo dilay mid kale oo ka mid ah nimankii Kovalenko markii ay ku dhuunteen dariiqa bixitaanka xiga. Markii ay gaadheen meesha sare ee cirifka oo ay arkeen baaxadda ballaadhan ee dhagaxa dhagaxa ah, Drake waxa uu arkay wax kale oo gaadmo ah.
  
  "Bam-gacmeed!"
  
  Isaga oo xawli ku socda ayuu si horudhac ah isku tuuray dabaqa, isaga oo awoodiisa isticmaalaya si uu jidhkiisa u maroojiyo dhagaxii siman, oo uu bam-gacmeedkii dhinac iska tuuray.
  
  Waxay ka soo dhacday dhulkii dhulka hoostiisa mara, wayna qaraxday dhawr ilbiriqsi ka dib. Qaraxa ayaa ruxay qolka.
  
  Komodo ayaa ka caawiyay. "Waxaan kugu isticmaali karnaa kooxdayada kubbadda cagta, nin yahow."
  
  "Yankees ma yaqaanaan sida loo ciyaaro kubada cagta." Drake wuxuu u orday balakoonka, isagoo u hamuun qabay inuu arko waxa ka baxsan oo uu la qabsado Kovalenko. "Ma jirto dambi".
  
  "Hm. Ma arko kooxda Ingariiska oo koobab badan guriga keensatay."
  
  "Waxaan guriga keeni doonaa dahabka." Drake wuxuu keenay nidaamkii Ameerikaanka. "Ciyaaraha Olombikada. Beckham wuu bedeli doonaa xaalada."
  
  Ben ayaa la qabsaday iyaga. "Waa uu saxan yahay. Kooxda ayaa isaga u ciyaari doonta. Dadkii badnaa ayaa u soo kici doona.
  
  Karin ayaa gadaasheeda ka soo saartay qaylo xanaaqsan. "Miyaa jirta meel uusan ninku ka hadli doonin kubbadda cagta ee xun!"
  
  Drake waxa uu gaadhay balakoonka oo uu gacantiisa saaray gidaarka dhagaxa ah ee burburay ee hoose. Aragtida ka horraysa ayaa lugaha ka siibtay, wuu tamashleynayay, murugadii oo dhanna wuu illoobay, haddana waxa uu is-weydiiyay noocee ah makhluuqa u dhisay goobtan cabsida leh.
  
  Araggii ay arkeen ayaa qalbigooda cabsi iyo cabsi ku beeray.
  
  Balakoonku wuxuu ahaa qiyaastii rubuc jidka korka godka weyn ee dhabta ah. Shaki la'aan midkii ugu waynaa oo iyaga ka mid ah weligii ma arkin. Iftiinku waxa uu ka yimi dhalaal madaw oo aan la tirin karin oo ay nimanka Boqorka Dhiiga ahi sii daayeen ka hor intii aanay gelin heerka lixaad. Xitaa markaas, inta badan godka iyo khatartiisa ayaa weli ku qarsoon mugdi iyo hadh.
  
  Bidixdooda oo ay ka soo baxayaan dabada laga baxo, jaranjaro zigzag ah oo daboolan ayaa hoos u horseeday ilaa boqol cagood. Laga soo bilaabo moolka jaranjarooyinkan, Drake iyo kooxdiisu waxay maqleen dhawaq culus, kor u kacaya, oo ay ku xigto qaylo taas oo qalbigooda ka dhigtay feedhyo argagax leh.
  
  Ben ayaa neefsaday. "Saaxiib, ma jecli codkaas."
  
  "Haa. Waxay u egtahay hordhaca mid ka mid ah heesahaaga." Drake wuxuu isku dayay inuu ka ilaaliyo ruuxa inay ku dhacaan meel aad u fog, laakiin wali way adkeyd in daankiisa laga qaado dhulka.
  
  Jaranjadu waxay ku dhammaatay daraf cidhiidhi ah. Dariiqan ka baxsan godka ayaa u furmay si weyn. Waxa uu arkayey waddo cidhiidhi ah oo rogrogmi karta oo gidaarka midig ku dheggan, jid gaaban oo god ka sarreeya gunta aan dhammaanayn, iyo mid la mid ah oo haddana bidix u sii socda, laakiin ma jirin buundada ama hab kale oo lagu xidho iyaga oo dhan. jahawareer weyn.
  
  Godka cidhifkiisa ugu fog waxaa taagnaa dhagax weyn oo madaw oo jeexan. Sida Drake u fiirsaday, wuxuu u maleeyay inuu awood u leeyahay inuu sameeyo qaab ku saabsan kala badh dhagaxa, wax weyn, laakiin fogaanta iyo mugdiga ayaa ka hortagay.
  
  Hadda.
  
  "Riiciskii ugu dambeeyay," ayuu yidhi, isagoo rajeynaya inay run tahay. "I raaca".
  
  Mar had iyo jeer askari ayaa weli ah askari. Taasi waa waxa Alison u sheegay. Isla intaanay ka tagin. Isla ka hor inta aysan...
  
  Xasuustii ayuu iska fogeeyay. Hadda wuu la dagaalami waayay. Laakiin way saxsanayd. Run ahaantii cabsi leh. Hadday noolaan lahayd, wax walba way kala duwanaan lahaayeen, laakiin hadda waxaa ku qulqulay dhiiggii askari, dagaalyahan; dabeecadiisa dhabta ah waligiis ka tagin.
  
  Waxay galeen marinka cidhiidhiga ah: laba qof oo rayid ah, lix askari oo Delta ah iyo Matt Drake. Markii hore tunnelku wuxuu u ekaa wax yar oo ka duwan kuwii hore, laakiin ka dib, iftiinka iftiinka amber-ka waxay sii wadeen inay hore u toogtaan, Drake wuxuu arkay marinka si lama filaan ah u kala go'ay oo ballaadhiyay ballaca laba baabuur, wuxuuna ogaaday in kanaalku ahaa feeray dabaqa dhagaxa.
  
  Kanaalka hanuuninta?
  
  "Iska jir kuwa jabiya anqawyada." Drake waxa uu arkay dalool yar oo xun oo ka horreeya, kaas oo ku yaal meel uu qofku cagtiisa dhigi karo. "Ma ahayn inay aad u adag tahay in lagu baxsado xawaarahan."
  
  "Maya!" - Ben wuxuu ku dhawaaqay isagoon wax kaftan ah lahayn. "Waxaad tahay askari habaaran. Waxay ahayd inaad wax ka garato wax ka sii badan inaad sidaas ku hadasho.
  
  Sida in la xaqiijiyo, waxaa dhacay kor u kac xooggan oo dhulka hoostooda gariiray. Waxa aad mooddaa in wax weyn oo culculus ku dhacay marinkii kala saaray kii ay ku socdeen. Waxaa laga yaabaa inay soo noqdaan oo la xannibo ama -
  
  "Orod!" - Drake wuu qayliyey. "Orod fucking oo kaliya!"
  
  Onkod qoto dheer ayaa bilaabay inuu buuxiyo marinka, sidii wax culus oo iyaga ku soo wajahan. Way carareen, Drake oo dab qabadsiiyay markii uu orday oo si quus ah u rajeynayay in Ben iyo Karin midkoodna uusan ku dhicin mid ka mid ah dabinada xunxun.
  
  Xawaarahan...
  
  Guuxa ayaa sii kordhay.
  
  Way sii wadeen in ay ordaan, iyaga oo aan ku dhiiran in ay dib u eegaan, iyaga oo ku haya midigta kanaalka ballaadhan oo rajaynaya in Drake aanu ka dhammaanin ololka. Daqiiqad ka dib waxay maqleen guux labaad oo foolxun oo meel ka horaysa ka imanaysa.
  
  "Ciise!"
  
  Drake hoos uma dhigin. Haddii uu sameeyo, way dhiman lahaayeen. Waxa uu si degdeg ah u dhaafay daloolo ballaadhan oo gidaarka ka xiga dhanka midig. Sawaxanka ayaa ka yimid xagga sare. Wuxuu halis u galay jaleec degdeg ah.
  
  MAYA!
  
  Blakey sax buu ahaa, geek yar ee waalan. Dhagaxyada Rolling-ka ayaa ku onkodayay xaggooda, mana ahayn qaabka Dinoroc. Kuwani waxay ahaayeen kubbado dhagax ah oo waaweyn, oo ay sii daayeen habab qadiimi ah oo ay gacanta ku hayaan marino muuqda iyo kuwo qarsoon. Midkooda midig ayaa ku booday Drake.
  
  Xawli sare ayuu qaaday. "Orod!" Intuu ku soo jeestay isagoo qaylinaya. "Ilaahayow".
  
  Ben isaga ayuu ku biiray. Laba askari oo Delta ah, Karin iyo Komodo, ayaa ku soo yaacay godka iyaga oo hal inch haysta. Laba askari oo kale ayaa meesha ka baxay, iyagoo lugaha isku dhacay, waxayna ku dhaceen Komodo iyo Karin, waxayna ku dhamaadeen taah.
  
  Laakiin ninkii ugu dambeeyay ee Delta nasiib uma yeelan. Waa la waayay dhawaaq la'aan iyadoo kubad aad u weyni ay ka soo duushay marinka iskutallaabta, oo ay xoog ku garaacday gaari Mack ah oo ay ku dhufatay gidaarka tunnel-ka. Shil kale ayaa dhacay iyadoo kubaddii ay eryanayeen ay ku dhacday tii ka hor istaagtay in ay baxsadaan.
  
  Komodo wejigiisa ayaa yidhi. "Haddii aan degdegno," ayuu ku qayliyay, "waxaan ka gudbi karnaa dabinada kale ka hor intaysan bixin."
  
  Mar kale ayay iska qaadeen. Waxay soo mareen saddex isgoys oo kale, halkaas oo farsamooyinka mashiinnada waaweyni ay ka qaylinayeen, dildilaac iyo gariir. Hogaamiyaha Delta wuu saxnaa. Drake aad buu u dhegaystay, laakiin wax dhawaaq ah kama maqal Kovalenko iyo raggiisa ka hor.
  
  Kadib waxay la kulmeen caqabadii uu ka cabsanayay. Mid ka mid ah dhagxaanta waaweyn ayaa horay u soo baxay, oo jidkii hore xiray. Waa la isku soo wada urursaday, iyagoo la yaabban bal inay suurtogal tahay in arrintani ay dib u bilaabato.
  
  "Malaha way jabtay," Ben ayaa yidhi. "Waxaan ula jeedaa dabin."
  
  "Ama waxaa laga yaabaa..." Karin ayaa ku dhacday jilbaheedii oo hore u gurguurtay dhawr cagood. "Malaha waxay ahayd inay halkan ahaato."
  
  Drake ayaa agteeda ku dhacay. Halkaas, dhagax weyn hoostiisa, waxaa ku yaal meel yar oo lagu fuulo. Waxaa jirtay meel bannaan oo ku filan oo uu qofku ku tuujin karo hoosteeda.
  
  "Ma wanaagsan". Komodo sidoo kale waa la soo booday. "Mar horeba hal qof ayaan ku waayay dabinka dibida. Raadi waddo kale, Drake. "
  
  "Haddii aan sax ahay," Drake ayaa yidhi, isagoo eegaya garabkiisa, "mar haddii dabinadan dib loo dhigo, mar kale way baxayaan. Waa inay ku shaqeeyaan isla nidaamka suufka cadaadiska ee kuwa kale. Halkan ayaanu ku xayirnaan doonaa." Wuxuu la kulmay Indhaha Komodo oo aad u eegaya. "Ma hayno doorasho."
  
  Isaga oo aan jawaab sugin ayuu kubbadda hoos mariyay. Kooxda inteeda kale ayaa ku soo xoomay, iyaga oo aan doonayn in ay safka ugu dambeeya noqdaan, laakiin nimankii Delta waa la edbiyey oo waxay dhigeen meeshii uu taliyehoodu tilmaamay. Drake waxa uu dareemay rabitaan la yaqaan oo laabtiisa ka kacay, rabitaan ah in uu yidhaahdo: Ha welwelin, i aamin. Waan ku dhex mari doonaa, laakiin wuu ogaa inuusan mar dambe ku odhan doonin.
  
  Ma ahayn geeridii macno darada ahayd ee Kennedy kadib.
  
  Cabbaar markii uu rog-rogmaday, waxa uu is arkay isaga oo si toos ah ugu sii lumaya jiirar dheer, isla markiiba waxa uu maqlay kuwii kale ee daba socday. Qeybta hoose ma aysan fogeyn, laakiin waxay ka tagtay meel ku filan oo uu si toos ah ugu istaago kubbadda weyn ee dhagaxa. Dadkii kale oo dhami way daba socdeen. Isagoo aad u fekeraya, kuma uu dhicin inuu dhaqaaqo hal muruq. Haddii shaygani burburay, wuxuu rabay in qof kastaa uu noqdo mid siman.
  
  Laakin markaas dhawaaqii taaha ee la yaqaanay ee mishiinada wax lagu shiido ayaa gariiray aamusnaanta, kubadana way dhaqaaqday. Drake wuxuu u qaatay sidii fiidmeerta cadaabta, isagoo ku qaylinaya qof walba inuu raaco. Wuu gaabiyay oo ka caawiyay Ben socodka, isaga oo dareemaya in xitaa ardayga da'da yar uu leeyahay daciifnimo jireed oo aan lahayn awood askari. Waxa uu ogaa in Komodo ay caawin doonto Karin, inkasta oo ay ahayd khabiir faneedka dagaalka, jirkeeda jidheed waxa uu si sahal ah ula mid noqon karaa kan ninka.
  
  Koox ahaan, waxay ku ordeen marinka la xardhay ee kubbadda rogrogmi kara, iyagoo isku dayaya inay ka faa'iidaystaan aayarkeeda bilawga ah sababtoo ah waxaa laga yaabaa inay la kulmaan jiirar dheer oo ka horeysa taas oo ku qasbi karta inay mar kale wajahaan.
  
  Drake ayaa ogaaday canqowga jaban oo ku dhawaaqay digniin. Wuxuu ka booday godkii shaydaanku dhigay, isagoo ku sigtay inuu Ben la jiido. Dabadeed wuxuu ku dhacay meel jiirar ah.
  
  Waxay ahayd mid adag. Wuu qoday, madaxa hoos u dhigay, cagihiisa garaacaya, cududdiisa midigna waxay ku duudduubtay dhexda Ben, oo kor u qaaday tallaabo kasta. Ugu danbayn waxa uu kubbada ku dhuftay meel fog, balse waxa uu noqday in qof kasta oo ka dambeeya uu fursad siiyo.
  
  Isagu isma dhiibin ee waxa uu hore u dhaqaaqay si uu kuwa kale boos u siiyo oo uu in yar oo kale hore ugu sii shido.
  
  Waxay ka soo kaceen darbi dhagax adag!
  
  Dhagax weyn ayaa ku soo giringiray iyaga oo qaylo leh. Kooxda oo dhami way soo gudbeen, laakiin hadda waxay isu arkeen dhammaad dhintay. macno ahaan.
  
  Indhaha Drake waxay garteen madow qoto dheer oo u dhexeeya birta dhalaalaya ee "Waxaa jira dalool. Daloola dhulka."
  
  Si degdeg ah, oo lugaha isku-duuban, neerfayaashuna ay niyad-jabsan yihiin, ayay u yaaceen godkii. Waxay ahayd mid yar, cabbir bini'aadam ah, oo gebi ahaanba gudaha madaw.
  
  "Boot rumaysad," Karin ayaa tiri. "Nooc la mid ah rumaynta Ilaah."
  
  Guuxa culus ee kubbadda dhagaxa ayaa sii kordhay. Waxay ahayd hal daqiiqo gudaheed markii la burburiyay.
  
  "Usha dhalaalaysa," Komodo ayaa ku yidhi cod kacsan.
  
  "Waqti ma leh". Drake wuxuu jabiyay ushii dhalaalka wuxuuna ku booday godka isagoo hal dhaq-dhaqaaq degdeg ah ku jira. Dayrta ayaa u muuqatay mid aan dhammaanayn. Madawga ayaa shiiqay, oo aad mooddo in uu faraha la soo baxay. Ilbidhiqsiyo gudahood ayuu guntii gaadhay, lugihiisiina u oggolaaday in ay bannaanka bixiyaan oo uu si adag madaxa ugu dhuftay dhagax adag. Xiddigaha ayaa indhihiisa hortooda ku dabaashay. Dhiig ayaa ka daatay foolkiisa. Isaga oo niyadda ku haya kuwii raaci lahaa, ayuu ushii dhalaalaysay ee meesha ku hadhay ka soo gurguurtay.
  
  Qof kale ayaa la degay shil. Dabadeed Ben ayaa ku xigay. "Mat. Matt! ma fiicantahay?"
  
  "Haa, waan fiicanahay." Wuu fadhiistay, isagoo macbudkiisii haya. "Ma qabtaa aspirin?"
  
  "Waxay qudhmi doonaan gudahaaga."
  
  "Polynesian Mai Tai? Qulqulka laawaha Hawaiian?
  
  "Ilaahayow, halkan ha ku sheegin ereyga L-ka, saaxiib."
  
  "Ka warran kaftan kale oo nacas ah?"
  
  "Weligaa ha ka dhammaan. Isdeji."
  
  Ben wuxuu hubiyay dhaawaciisa. Waqtigan xaadirka ah, kooxda inteeda kale waxay u soo degeen si nabad ah oo ay isku xoomeen. Drake ayaa dhinac u gacan haadiyay wiilka yar oo cagihiisa u kacay. Wax walba waxay u muuqdeen kuwo si habsami ah u shaqaynayay. Komodo ayaa riday laba dab-damis oo ku dhacay saqafka oo ka soo booday jiirada sare.
  
  Oo haddana mar kale ayay ku dheceen ilaa ay ka soo baxeen qarkii hoose.
  
  "Taasi waa," Drake ayaa yidhi. "Waxaan u maleynayaa in tani ay tahay heerka ugu dambeeya."
  
  
  CUTUBKA 40aad
  
  
  Kooxda Drake iyo Delta ayaa ka soo baxay tunnelka, iyaga oo aad u toogtay. Ma jirin doorasho. Haddii ay joojin lahaayeen Kovalenko, xawaaruhu wuxuu ahaa muhiim. Drake isla markiiba waxa uu eegay dhanka midig, isaga oo xasuusan qaabkii godka loo dhisay, waxa uuna arkay in nimanka Boqorka Dhiiga ay ku boodeen cidhifka ugu horeeya ee S-qaabeeya oo ay isku uruursanayaan meesha ugu fog. Bilawgii dariiqa labaad ee S-qaabeeya waxa uu ka bilaabay dhawr tallaabo oo hortooda ah, laakiin dhinaca kale ee godka weyn, waxaa kala fogeeyay godka weyn ee godka dheer ee aan la garanayn. Hadda oo uu u soo dhawaaday, iyo sida nimankii Boqorka Dhiiga ay u muuqdeen inay sii daayaan dhowr hillaac oo kale, wuxuu ugu dambeyntii awooday inuu si fiican u eego cidhifkii godka.
  
  Dabac weyn oo dhagax ah ayaa ka soo baxay gidaarka dambe isla heerkii labada geesood ee S-qaabeeya. Waxaa lagu xardhay gidaarka dambe ee jaranjarada jaranjarada ah oo u ekayd mid toosan u dhow oo xitaa maverick uu dawakhsan yahay.
  
  Shaxan madow oo weyn ayaa ku tiirsaday jaranjarada sare ee jaranjarada. Drake wuxuu lahaa ilbidhiqsi, milicsi, laakiin... ma kursi weyn baa dhagax laga sameeyay? Ma laga yaabaa carshi aan macquul ahayn, oo aan caadi ahayn?
  
  Hawada waxaa ka dhacay rasaas. Drake waxa uu ku dhacay hal jilib, isaga oo ninkii gees u tuuray oo maqlay qayladiisii naxdinta lahayd markii uu ku dhacay godka godka dheer. Waxay u yaaceen dhinaca daboolka keliya ee ay arki karaan, oo ah dhagaxyo jajaban oo malaha ka soo dhacay balakoonka sare. Markii ay daawadeen, mid ka mid ah nimankii Kovalenko ayaa ku riday hub cod dheer ku hadlaaya, kaas oo ka dhex bilaabay wax u eg bir bir ah oo aad u weyn. Darbigii fogaa ayuu dildillaac weyn ku dhuftay oo ku dhegay dhagaxii.
  
  Dartu markii ay duulaysay ayaa waxa gadaashiisa ka furay xadhig qaro weyn.
  
  Dabadeed darafkii kale ee xariiqda ayaa isla hubkii la dhex geliyay oo gidaarkii ugu dhowaa la geliyay, iyadoo dhowr cagood ka sarreysa midka hore. Xadhiga si degdeg ah ayaa loo jiiday.
  
  Waxay sameeyeen khadka boostada.
  
  Drake si degdeg ah ayuu u fikiray. "Haddii aan joojineyno isaga, waxaan u baahanahay tilmaantaas," ayuu yidhi. "Waxay qaadan doontaa waqti aad u dheer inaan abuurno annaga. Markaa ha toogan. Laakiin sidoo kale waxaan u baahanahay inaan joojino marka ay ka gudbayaan xadka."
  
  "Ka fikir wax badan sida Boqorka Dhiigyacabka ah," Karin ayaa tiri iyadoo naxsan. "Ka fakar inuu gooyo khadka iyadoo raggiisii ugu dambeeyay ay weli ku sii jiraan."
  
  "Ma joojinayno," Drake ayaa yidhi. "Weligay".
  
  Intuu gadaashiisa ka soo booday ayuu rasaas furay. Askarta Delta Force waxay u ordayeen bidix iyo midig, iyagoo si taxadar leh u toogtay laakiin si sax ah.
  
  Kii ugu horreeyay ee Kovalenko ayaa ku yaacay godka yaamayska, isaga oo xawli ku qaadaya markii uu socday, oo si qumman u degay dhinaca kale. Si degdeg ah ayuu u soo jeestay oo bilaabay inuu dejiyo darbi dab daboolaya oo si toos ah toos ugu socda.
  
  Askarigii Delta ayaa dhinac loo tuuray, oo googo"ay. Meydkiisa ayaa ku hor dhacay Drake, laakiin Ingiriisi ayaa booday isaga oo aan jabin. Markii uu ku soo dhawaaday cidhifkii ugu horreeyay ee S-qaabeeya, waxaa hortiisa ka furmay fawdo ballaadhan oo faaruq ah. Waa inay ku boodaan isaga!
  
  Isagoo sii wata toogashada, ayuu ka booday farqiga. Midka labaad ee nimanka Kovalenko ayaa ku duulay khadka. Dhagaxyo ayaa laga soo tuuray gidaarka godka ku dhow iyadoo rasaastu ay ku dhacday xoog wax ku ool ah.
  
  Kooxda Drake ayaa orday oo daba booday.
  
  Shaxda saddexaad ayaa ku booday xariiqda si adag loo taagay. Kovalenko. Maskaxda Drake ayaa ku qaylinaysay si uu u qaato tallaalka. Fursad qaado! Ka saar baaskan hadda.
  
  Laakiin wax badan ayaa khaldami kara. Waxa uu jabin karaa khadka, Kovalenko ayaa laga yaabaa inuu weli badbaado. Wuxuu wax u dhimi karaa oo kaliya baastarka. Iyo - tan ugu muhiimsan - waxay u baahdeen dameer Ruush nool si ay u joojiyaan vendetta dhiigga.
  
  Kovalenko si nabad ah ayuu u degay. Saddex kale oo raggiisii ahaa ayaa u suurta-gashay inay ka tallaabaan. Drake ayaa saddex kale hoos u dhigay markii ay labada ciidan isu yimaadeen. Saddex xabbadood ayaa meel u dhow. Saddex dil.
  
  Dabadeed qorigii baa madaxiisa ku duulay. Wuu foorarsaday, garabka ayuu ku tuuray weeraryahankiisii oo ka riixay godkii mugdiga ahaa. Wuu jeestay oo sinta ka soo toogtay. Nin kale ayaa dhacay. Komodo ayaa dhinaciisa ahaa. Mindi baa la sawiray. Dhiig ayaa ku daatay darbiga godka. Nimankii Kovalenko ayaa si tartiib ah dib ugu gurtay, iyaga oo loo kaxeeyay dhagax ka dambeeya.
  
  Afartii askari ee soo hartay ee Delta ayaa jilba joogsaday cidhifka jeexa, iyagoo si taxadar leh u toogtay mid ka mid ah nimankii Kovalenko ee ku sugnaa meel u dhow laynka. Si kastaba ha ahaatee, waxay ahayd arrin wakhti ah ka hor inta mid iyaga ka mid ah uu ku fekeray inuu ka laabto oo uu bilaabo qaadashada tallaalada dheriga.
  
  Xawaaruhu waxa ay ahaayeen oo dhan.
  
  Laba kale oo ka mid ah nimanka Boqorka Dhiiga ayaa fuulay sibka oo hadda way sii riixayeen. Drake waxa uu arkay kii kale oo bilaabay in uu kor u kaco goobaha dagaalka oo uu ku dhufto, isaga oo ka sii daayay sida duqsi saqafsan. Ninkii ayaa ku soo yaacay, oo madaxa hoos ugu dhacay, isagoo qaylinaya, shaki la"aana wuxuu arkay inuu go"ay. Drake wuxuu u gurtay gidaarka Komodo ayaa ninkii dabada ka saaray.
  
  "Kac!"
  
  Drake wuxuu qaatay ilbiriqsiyo qaali ah oo hareeraha eegayay. Waa maxay jahannamada ay u adeegsadeen in ay xadhkaa habaaran qabtaan?markaasuu arkay. Nin kastaa waa in la siiyay baloog yar oo gaar ah, sida kuwa xirfadleyda ah. Dhawr ayaa hareeraha jiifay. Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa yimid isagoo loo diyaariyey dhammaan dhacdooyinka.
  
  Sidoo kale Drake. Waxay boorsooyinkooda ku siteen qalab maskaxeed oo xirfad leh. Drake ayaa si degdeg ah u soo saaray xannibaadda oo ku xidhay suunka dhabarka.
  
  "Ben!"
  
  Markii uu ninkii dhalinyarada ahaa u soo dhawaaday si qarsoodi ah, Drake wuxuu u jeestay Komodo. "Ma keenaysaa Karin?"
  
  "Xaqiiqdii". Qalafsanaan, weji adag iyo nabar dagaal, ninkii weynaa weli ma qarin karin in mar hore la garaacay.
  
  Dhammaan meelaha...
  
  Iyaga oo aaminay nimanka Delta in ay Kovalenko's goons-ka ka ilaalinayaan, Drake waxa uu kordhiyey cadaadiska isaga oo si degdeg ah ugu xidhay jiidigiisa fiilada si adag u fidsan. Ben waxa uu ku xidhay suunka, Drakena waxa uu u dhiibay qorigii.
  
  "Toogto sida nolosheena ay ugu xiran tahay, Blakey!"
  
  Iyaga oo qaylinaya, way iska riixeen oo ku ordeen sibka. Dhererkaan iyo xawligan ayaa masaafada u ekayd mid ka sii weyn, tiirka fogna wuxuu u ekaa inuu dib u gurayo. Ben wuxuu furay rasaas, xabadadiisii ayaa u duulaysay meel sare oo ballaadhan, iyo qaybo dhagaxyo ah ayaa ku soo da'ay nimanka Boqorka Dhiigga ee hoose.
  
  Laakiin dhib ma lahayn. Waxay ahayd sawaxan, cadaadis iyo hanjabaad loo baahnaa. Xawaaraha kor u qaadaya, Drake wuxuu kor u qaaday lugihiisa markii hawadu soo yaacday, taasoo muujinaysa yamayska hoose ee hoose. Naxdin iyo raynrayn baa wadnihiisa ku riixay. Dhawaqa jilbis bir ah oo lagu soo jiiday shabaq silig ayaa si aad ah dhegihiisa uga dhacayay.
  
  Dhawr xabadood ayaa fooda isku daray, kuwaas oo hawada ka gooyay lamaanahan yaacayay. Drake ayaa maqlay rasaas soo laabatay oo ka timid Kooxda Delta. Mid ka mid ah raggii Kovalenko ayaa si qaylo ah u dhacay. Ben wuu guuxay oo fartiisa ku hayay keebka.
  
  Markii ay isu soo dhawaadeen, ayaa khatartu noqotay. Waxay ahayd nimco xagga Eebbe ka timid in nimanka Kovalenko aysan haysan wax dabool ah, iyo rasaasta joogtada ah ee ka imanaysa kooxda Delta waxay ahayd mid aad u badan oo ay qaadi karaan. Xataa xawaarahaas, Drake wuxuu dareemi karaa qabowga cagihiisa dhex socda. Qarniyadii madowga ahaa ayaa hoostiisa ka kiciyay, xiiqsanayay, gariiray, iyo laga yaabee in lagu soo taago faro muuqaal ah si ay isugu dayaan in ay hoos ugu dhaadhiciyaan laabta weligeed ah.
  
  Tiirarkii ayaa u soo yaacay. Daqiiqadii ugu dambeysay, Boqorka Dhiiga wuxuu amar ku bixiyay raggiisa inay dib u gurtaan, Drake ayaana sii daayay xannibaadii. Waxa uu ku degay cagihiisa, laakiin xawligiisu kuma filna in uu ilaaliyo dheelitirka u dhexeeya soo-jiidashada hore iyo miisaanka gadaal loo hago.
  
  Si kale haddii loo dhigo, miisaanka Blakey ayaa dib u soo celiyay. Godka ku socda.
  
  Drake ayaa si ula kac ah ugu dhacay dhinaca, isaga oo jidhkiisa oo dhan galiyay dhaqdhaqaaqa qallafsan. Ben wuxuu si quus ah u qabsaday dhagaxa madax adag, laakiin wali wuxuu si geesinimo leh ugu hayaa qorigiisa. Drake waxa uu maqlay dhawaqa kediska ah ee zipline-ka oo adkaynaya,waxana uu gartay in Komodo iyo Karin ay hore u saarnaayeen,iyaga oo ku soo dhawaaday xawli luqunta jaban.
  
  Nimankii Boqorka Dhiiga waxay ku soo mareen dariiqa dambe ee hoolka, iyaga oo ku dhawaaday inay awoodaan inay ugu dambeeyaan boodboodka dhagaxa weyn ee dhagaxa weyn halkaasoo jaranjarada dahsoon ay ka bilaabatay. Warka wanaagsani waxa uu ahaa in ay ka hadheen ilaa 12 qof.
  
  Drake waxa uu ku dul gurguurtay dariiqa ka hor inta aanu furin Ben, ka dibna waxa uu naftiisa u ogolaaday dhawr ilbiriqsi oo neefsi ah ka hor inta aanu fadhiisan. Indhaha biqiga, Komodo iyo Karin ayaa indhihiisa hor duulay, lamaanaha ayaa si qurux badan u soo degay oo aan dhoola cadeyn yar ka muuqan.
  
  "Ninku waxa uu kordhay miisaan yar." Drake wuxuu tilmaamay Ben. " Quraac aad u badan oo buuxa. Qoob-ka-ciyaarka kuma filna."
  
  "Kooxdu ma cayaarto." Ben si degdeg ah ayuu dib ugu dhuftay markii Drake uu qiimeeyay dhaqdhaqaaqooda xiga. Miyaan sugo kooxda inteeda kale mise waan ceyrsadaa?
  
  "Hayden wuxuu leeyahay markaad dheesho waxaad u egtahay Pixie Lott."
  
  "Bullshit".
  
  Komodo sidoo kale wuxuu ilaalin jiray dadka Kovalenko. Xadhigii ayaa haddana sii xoojiyey oo dhammaantood gidaarka isku soo taagay. Laba askari oo kale oo Delta ah ayaa si degdeg ah u yimid, kabtoodiina si weyn ayay ciidda ugu xoqeen iyagoo gaabinaya joogsi degdeg ah.
  
  "Sii soco." Drake wuxuu qaatay go'aankiisa. "Waxaa fiican inaadan siin waqti ay ku fekeraan."
  
  Waxay ku yaaceen dariiqii, iyagoo hubkoodiina diyaar u ah. Horusocodka Boqorka Dhiiga ayaa si muruqa ah indhaha looga qariyey qalooca derbiga dhagaxa leh, laakiin markii Drake iyo shaqaalihiisii ay nadiifiyeen qalooca, waxay arkeen Kovalenko iyo raggiisa intiisa kale oo durba ku sugan dhul dhagax ah.
  
  Laba qof oo kale ayuu meel ku waayey.
  
  Hadda, waxay u muuqatay, in lagu amray inay qaadaan tallaabooyin xad-dhaaf ah. Dhowr qof ayaa soo saaray bam-gacmeedyada RPG ee la qaadi karo.
  
  "Damn, waa la raran yahay!" Drake wuu qayliyay, ka dibna istaagay oo soo jeestay, qalbigiisuna si lama filaan ah ayuu dhulka ugu dhacay. "Ah maya-"
  
  Firigii ugu horeeyay ee bam gacmeed laga soo raray xabka ayaa la maqlay. Labadii askari ee ugu dambeeyay ee Delta ayaa si xawli ah ku socday sib-ka, iyaga oo ujeedkoodu ahaa in ay ka baxaan markii uu gantaalku ku dhacay. Waxay ku burburtay darbiga ka sarreeya barroosinnada sib-ka waxayna ku burburisay qarax dhagax, boodh iyo shale ah.
  
  Khadka ayaa gariiray. Askartii waxay u duuleen il-madoow iyagoon xitaa dhawaaq samayn. Si kastaba ha ahaatee, tani way ka sii darnayd.
  
  Komodo wuu habaaray, xanaaqiina wuu is beddelay. Kuwaasi waxay ahaayeen dad wanaagsan oo uu sannado badan tababbaray oo la dagaallamayey. Hadda waxaa jiray saddex kaliya oo xooggan kooxda Delta, oo lagu daray Drake, Ben iyo Karin.
  
  Drake wuu qayliyey oo wuxuu ka eryay jiingadii, isagoo ka xanaaqay aqoonta ah in RPG-yada cusub dhawaan la bilaabi doono. Badbaadayaashu waxay ku yaaceen dariiqa, iyadoo ay hagayaan ulo dhalaalaya iyo hillaac badan oo cambar ah. Tallaabo kasta waxay u soo dhowaanaysay dhul dhagax ah, jaranjaro yaab leh iyo muuqaal dahsoon laakiin la yaab leh oo ah carshi weyn oo ka soo baxay darbi dhagax ah.
  
  Xabad labaad oo RPG ah ayaa la riday. Midkani waxa uu ku qarxay dariiqa ka dambeeya orodyahanada, waxa uu waxyeelo gaadhsiiyay laakiin ma uu burburin wadadii. Xitaa markii uu orday, isaga oo ku riixaya muruqa shaqadiisa xad dhaafka ah, Drake wuxuu maqli karayay Kovalenko oo ku qaylinaya raggiisa si ay u taxaddaraan - cirifka ayaa laga yaabaa inuu yahay jidka kaliya ee ay halkaas uga baxaan.
  
  Hadda Drake waxa uu yimid cagtii tiirarka oo waxa uu arkay meel bannaan oo ay tahay in uu ka boodo si uu u gaadho dhulka dhagaxa leh oo uu ka hor yimaado nimanka Boqorka Dhiiga.
  
  Waxay ahayd mid weyn.
  
  Aad buu u weyn yahay, dhab ahaantii, in uu ku dhawaaday inuu talaabsado. Ku dhawaad joogsi Naftayda ma aha, laakiin Ben iyo Karin. Jaleecada hore, ma u malaynayn inay samayn doonaan boodada. Laakiin haddana qalbigiisa wuu sii qallafiyey. Waxay ahayd inay. Oo ma jiri karto wax gaabis ah, dib u noqosho la'aan. Waxay ahaayeen dadka kaliya ee awood u leh inay joojiyaan Boqorka Dhiiga leh oo ay soo afjaraan qorshihiisa waalida ah. Dadka kaliya ee awood u leh inay burburiyaan hoggaamiyaha argagixisada caalamiga ah iyo inay hubiyaan inuusan waligiis helin fursad uu qof kale ku waxyeelleeyo.
  
  Laakiin weli badhkii ayuu soo jeestay intuu orday. "Ha joojin," ayuu ku qayliyay Ben. "Rumayso. Waad samayn kartaa".
  
  Ben wuu lulay, adrenaline wuxuu la wareegay lugihiisa iyo murqaha wuxuuna ka buuxinayaa rabitaan, weynaan iyo awood. Drake ayaa marka hore ku dhuftay farqiga, isagoo booday gacmihiisa oo fidsan iyo lugaha oo weli bamgareynaya, isaga oo ka dulmanaya farqiga u dhexeeya sida ciyaaryahan Olombikada.
  
  Ben ayaa ku xigay, cudud fidsan, madaxa loo tuuray dhammaan jihooyinka, neerfayaasha oo toogtay dareenkiisa dheelitirka. Hase yeeshee waxa uu ka soo degay dhinaca kale isaga oo dhawr inch u haysta.
  
  "Haa!" Wuu qayliyey oo Drake wuu ku qoslay isaga. "Jessica Ennis waxba kaama qaban karto, saaxiib."
  
  Komodo ayaa markaas si xoog leh u degay, isagoo ku sigtay inuu jirkiisa gudaha u rogo isagoo isla markiiba soo jeestay oo eegay Karin. Booddeedii aad bay u qurux badnayd. Lugaha kor u kaca, dhabarka soo jeeda, dhaqdhaqaaqa hore ee ballaaran.
  
  Iyo soo degid qumman. Kooxda Delta inteeda kale ayaa raacday.
  
  Drake ayaa u jeestay si uu u arko muuqaalkii ugu naxdinta badnaa ee uu abid arko.
  
  Boqorkii Dhiigyacabka ahaa iyo raggiisii oo qaylinaya oo barooranaya, dhiig badanina ka buuxaan iyo nabar go'an ayaa dhammaantood si toos ah ugu soo yaacay, hubkoodiina sidii shaydaan cadaabta ka soo baxay.
  
  Waa waqtigii dagaalka ugu dambeeya.
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Matt Drake wuu badbaaday oo wuxuu waji ka waji ula yimid Boqorka Dhiiga badan.
  
  Raggiisii ayaa markii hore yimid, qaylo ayaa la soo booday iyadoo qoryihii is-qabsadeen iyo mindiyo la dhacay oo sida seefihii u iftiimayay, taasoo ka tarjumaysa iftiinka cambarka oo dabkooda u ridaya dhinacyo badan. Dhowr xabbadood ayaa la riday, laakiin fogaantan iyo maelstrom-ka testosterone iyo cabsi, midna si sax ah looguma jeedin. Haddana waxaa jirtay oohin ba'an oo ka timid Drake gadaashiisa, askari kale oo Delta dhacay.
  
  Muruqyadii Drake ayaa xanuunsaday sidii isagoo la dagaallamaya gorilla saddex boqol oo rodol ah. Dhiig iyo wasakh ayaa wajigiisa qariyay. Sagaal qofood baa soo weeraray iyagii, laakiin wuu wada jebiyey, maxaa yeelay, Boqorkii dhiigga ayaa dabadooda taagnaa, mana jirin wax ka celinaya inuu ku dhawaaqo aargoosigiisa.
  
  Askarigii hore wuu soo noqday, wajigii rayidka ayaa hadda yaraaday, wuxuuna ku soo noqday halkaas, isagoo darajo sare ka galay, askartii ugu xumayd ee foolxumada ahayd ayaa nool.
  
  Waxa uu toogtay saddex nin oo aan waxba ka jirin, oo wadnaha kaga dhacay. Kii afraad ayuu soo galay, qorigiina wuu rogay, isagoo gebi ahaanba sanka ka jebiyey ninka, isla markaana ka jabay qayb ka mid ah dhabanka. Saddex ilbiriqsi ayaa dhaaftay. Waxa uu dareemay in shaqaalihii Delta ay dib uga noqdeen isaga oo ku dhawaad cabsi darteed, isaga oo siinaya meel uu ku shaqeeyo. Wuxuu ka tagay si ay ula dagaallamaan saddexda calooshood u shaqeystayaal halka uu u dhaqaaqay dhanka hal nin iyo Kovalenko laftiisa.
  
  Komodo ayaa ninkan madaxa ku dhuftay oo midi kale ku dilay hal tallaabo. Karin ayaa ag joogtay oo kamay noqon. Ma aha ilbiriqsi. calaacalaha wejigeeda ayay dib ugu riixday ninkii la dilay, feedh is biirsadayna way raaceen. Inta uu calooshood-u-shaqaystayaashii qayliyey oo uu isku dayey inuu is-xojiyo, way soo dhexgashay oo waxay adeegsatay farsamo teekwondo ah si ay ugu tuurto garabkeeda.
  
  Dhanka cidhifka.
  
  Ninkii wuu siibtay, isagoo qaylinaya, waxaa qaaday godkii. Karin waxay ku dhaygagtay Komodo, iyadoo si lama filaan ah u garatay waxay samaysay. Hogaamiyihii koox wayn ayaa si degdeg ah u fakaray wuxuuna siiyay calaamad mahadnaq, isla markiiba waxa uu u mahadnaqay ficilladeeda oo uu siiyay muhiimad.
  
  Karin ayaa si qoto dheer u neefsatay.
  
  Drake wuxuu wajahay Boqorka Dhiiga.
  
  Ugu dambeyntii.
  
  Ninkii ugu dambeeyay waa uu ka badbaaday halgankii koobanaa oo hadda cagihiisa jiifsaday isaga oo tuubada neefta ka jabtay, labadiisa gacanna ka jabeen. Kovalenko ayaa ninka siiyay muuqaal quudhsasho leh.
  
  "Nacas. Oo daciif ah."
  
  "Dhammaan dadka daciifka ah waxay ku dhuuntaan hantidooda iyo muuqaalka awoodda ay u keento iyaga."
  
  "La mid ah?" Kovalenko ayaa la soo baxay bastoolad, waxa uuna ninkan wajiga ka toogtay. "Tani miyaanay xoog ahayn? Ma u malaysay inay la mid tahay? Maalin walba nin ayaan dhiig qabow ku dila, waayo waan awooday, taasi ma wax awood ah baa?
  
  "Si la mid ah waxaad amartay in Kennedy Moore la dilo? Ka warran qoysaska saaxiibaday? Qayb ka mid ah adduunka ayaa laga yaabaa inay ku dhashay, Kovalenko, laakiin ma ahayn qaybta miyir-qabka ahayd.
  
  Dhaqso iyo isku mar bay u dhaqaaqeen. Laba hub, bastoolad iyo qori, isku mar guji.
  
  Labaduba waa madhan. Laba jeer guji
  
  "Maya!" Kovalenko qayladiisii waxaa ka buuxay caro carruurnimo. Waa loo diiday.
  
  Drake wuxuu ku dhuftay mindi. Boqorka Dhiigyacabka ah ayaa muujiyay caqligiisa wadada isagoo u leexday dhinaca. Drake ayaa ku tuuray qorigii. Kovalenko ayaa jugtii foolka ka qaaday isaga oo aan is rogin, isla markaana waxa uu la soo baxay mindi.
  
  "Haddii ay tahay inaan ku dilo nafteyda, Drake..."
  
  "Haa, waad sameyn doontaa," ayuu yiri Ingiriisi. "Ma arko qof ag jooga. Ma haysatid hal shilin oo fucking ah, saaxiib."
  
  Kovalenko waa la yaabay. Drake wuxuu arkay inay ku dhacday si tartiib tartiib ah. Kovalenko waxaa laga yaabaa inuu u maleeyay inuu si adag u koray, laga yaabee inuu u maleeyay inuu si adag u tababaray, laakiin tababarkiisu waxba ma ahayn marka la barbar dhigo dalabaadka adag iyo tijaabooyinka SAS ee Ingiriiska lagu sameeyay.
  
  Drake ayaa ka soo galay dhinaca isagoo jilibka ku dhuftay si ku meel gaar ah Kovalenko oo ka jabiyay dhawr feeraha. Taahdii ka baxday afka Ruushka ayaa isla markiiba la xakameeyey. Wuu ka laabtay.
  
  Drake wuxuu mooday weerar degdeg ah, wuxuuna sugayay falcelinta Boqorka Dhiiga, wuxuuna isla markiiba ku qabsaday gacanta midig ee ninka. Dhaqso hoos u dhac iyo gacantii Kovalenko ayaa jabtay. Haddana Ruushku waa uu cunay.
  
  Waxaa daawanayay Komodo, Karin, Ben iyo askariga soo haray ee Delta.
  
  Boqorkii dhiigga ayaa ku dhaygagay iyaga. "Ima dili kartid. Dhammaantiin. Ima dili kartid. Waxaan ahay Ilaah!"
  
  Komodo baa ku qayliyey. "Nacasyohow kuma dili karno. Waxaad u baahan doontaa inaad ku qayliso jahannamo badan. Laakiin waxaan hubaa in aan rajaynayo in aan kaa caawiyo doorashada jahannamada aad ku qaadan doonto inta noloshaada ka hadhay."
  
  "Xabsi." Boqorkii dhiigga badnaa ayaa soo tufay. "Ma jiro xabsi i qaban kara. Waxaan lahaan doonaa hal toddobaad."
  
  Komodo afkii baa dhoola cadeeyey. "Dhowr xabsi," ayuu si aamusan u yiri. "Xitaa ma jiraan."
  
  Kovalenko wuxuu u muuqday mid yaabban in muddo ah, laakiin ka dib kibirkii ayaa mar kale wejigiisa qariyey oo uu dib ugu noqday Drake. "Adigana?" - ayuu weydiiyey. "Waxaa laga yaabaa inaad sidoo kale dhimato haddaanan ku qasbaneyn inaan kaa eryo kala bar adduunka."
  
  "Ma dhintay?" - Drake ayaa ku dhawaaqay. "Waxaa jira noocyo kala duwan oo meyd ah. Waa inaad tan ogaataa."
  
  Drake wuxuu ku laaday qalbigiisa qabow ee dhintay. Kovalenko wuu gilgilay. Afkiisa waxaa ka soo baxay dhiig. Isagoo oohin naxariis leh ayuu jilba joogsaday. Dhamaad ceeb ah Boqorka Dhiigyacabka ah.
  
  Drake ayaa ku qoslay isaga. "Waa uu dhameeyay. Gacmaha xidho oo ina keen."
  
  Ben ayaa hadlay. "Waxaan duubay qaab-hadalkiisa." Si aamusan ayuu u yidhi, isaga oo talefankiisa soo qaadaya. "Waxaan isticmaali karnaa software gaar ah si aan u soo saarno codkiisa. Matt, dhab ahaantii uma baahnin isaga oo nool.
  
  Xilligan ayaa ahaa mid kacsan sidii ilbiriqsigii ugu dambeeyay ee qaraxa ka hor. Dareenka Drake wuxuu ka beddelay istiqaalad nacayb saafi ah. Komodo wuxuu ka warwareegay inuu soo farageliyo, ma aha cabsi darteed, laakiin ixtiraam adag oo la kasbaday - ixtiraamka kaliya ee askarigu aqoonsan lahaa. Indhaha Karin ayaa argagax darteed u kala baxay.
  
  Drake ayaa kor u qaaday qorigiisii oo ku taabtay birta adag ee foodda Kovalenko.
  
  "Ma hubtaa?"
  
  "Si qumman. Waxaan arkay iyada oo dhimatay. waan joogay Waxa uu amar ku bixiyay weeraro argagixiso oo lagu qaado Hawaii.Ben waxa uu eegay qolka. "Xitaa Jahannamo ayaa soo tufi doona."
  
  "Tani waa meesha aad ka tirsan tahay." Dhoola cadeynta Drake waxay ahayd qabow iyo mugdi, sida nafta Boqorka Dhiiga leh. "In ka baxsan albaabada naarta. Halkan waa meesha aad joogtid, oo halkan waa meesha aad ku dhiman lahayd.
  
  Daanka Kovalenko ayaa si adag u dhegay; ka dib afartan sano oo dhimasho ah, la'aan iyo hoos u dhac dhiig leh. "Weligaa ima nixin doontid."
  
  Drake wuxuu bartay ninkii dhacay. Wuu saxnaa. Geeridu waxba ma yeeli doonto. Dhulka ma jirin wax ninkan cabsi gelin kara.
  
  Laakiin waxaa jiray hal shay oo isaga jabin lahaa.
  
  "Marka waxaan kugu xireynaa halkan." Qorigiisii ayuu hoos u dhigay, taasoo Komodo ku diirsatay. "Oo waxaan sii wadeynaa sheegashada hantida. Waxay ahayd raadin noloshaada, mana ogaan doontid waxay ahayd. Laakiin calaamadee erayadayda, Kovalenko, waan samayn doonaa. "
  
  "Maya!" Dhawaaqa Ruushku waa isla markiiba. "Waa maxay cabashadaadu? Maya! Marna. Waa taydii. Tani waligeed anigay ahaan jirtay."
  
  Guuxa quusta leh, ayaa Boqorka Dhiiggu sameeyay tii ugu dambaysay ee quusta ah. Wajigiisii xanuun baa ka qalloociyey. Wajigiisa iyo gacmahaba waxaa ka dareeray dhiig. Wuu istaagay oo wiish kasta oo rabitaan iyo nolol nacayb iyo dil ka buuxo ku riday boodidiisa.
  
  Indhaha Drake ayaa dhalaalayay, wajigiisuna wuxuu noqday mid adag sida granite. Waxa uu u ogolaaday Boqorka Dhiiga in uu ku dhufto isaga, wuu istaagay markii Ruushkii waalan uu ku bixiyay tamar kasta oo ugu dambeysay darsin garaac, markii hore xoog leh laakiin si degdeg ah u daciifay.
  
  Dabadeed Drake wuu qoslay, dhawaq mugdiga ka shisheeya, sanqadh jacayl ka madhan oo lumay, oo ku dhegay kala badh u dhexeeya purgatory iyo cadaabta. Markii tamartii Boqorka Dhiiga ugu dambaysay la bixiyey, Drake wuxuu ku riixay calaacasha oo ku dul istaagay laabtiisa.
  
  "Waxay ahayd wax aan waxba tarayn, Kovalenko. Waad khasaartay".
  
  Komodo wuxuu u orday Ruushka oo xidhay ka hor inta Drake uusan bedelin maskaxdiisa. Karin waxa ay ka caawisay in uu mashquuliyo isaga oo farta ku fiiqay jaranjarada toosan ee ku dhow iyo muuqaalka cajiibka ah ee carshi madow oo soo baxay. Waxay ahayd xitaa ka sii yaab badan halkan. Makhluuqa wuxuu ahaa mid aad u weyn oo si qumman loo xardhay, oo ka laadlaad boqol cagood oo madaxa ka sarreeya.
  
  "Ka dib".
  
  Drake ayaa qiimeeyay caqabada soo socota. Jaranjarooyinka ayaa kor u kacay xagal yar ilaa boqol cagood. Dhinaca hoose ee carshigu wuxuu ahaa madow qoto dheer, in kasta oo iftiin badan oo amber ah ay ku kala firirsan yihiin hareeraheeda.
  
  "Waa inaan marka hore tago," Komodo ayaa yidhi. "Waxaan leeyahay waayo-aragnimo fuulid. Waa inaan kor u qaadnaa dhowr tillaabo markiiba, annaga oo gelineyna carabiners inta aan socono, ka dibna aan u fidinno khadka badbaadada kooxdayada."
  
  Drake ha hogaamiyo. Cadhada ayaa weli maskaxdiisa ku sii xoogaysanaysa, oo ku sigtay in laga adkaado. Fartiisa ayaa wali si fiican uga dareemay kicinta M16. Laakin in la dilo Kovalenko hadda waxay la macno tahay in la sumeeyo naftiisa waligiis, isaga oo gelinaya mugdi aan waligiis baabi'in.
  
  Sida Ben Blake laga yaabo inuu yiraahdo, waxay u jeedin doontaa dhinaca mugdiga ah.
  
  Waxa uu bilaabay in uu kor u fuulo darbiga Komodo ka dib, isaga oo u baahan jahwareer maadaama baahida weligeed ah ee aargoosiga ay sii kordheyso oo uu isku dayay inuu xakameeyo isaga. Kacitaanka degdega ah ayaa isla markiiba maskaxdiisa diiradda saaray. Oohintii iyo cabaadkii Boqorkii Dhiig-yacabka ahaa ayaa dhintay markii uu carshigu soo dhawaaday, jaranjaradiina ay sii adkaatay.
  
  Waxay kor u kaceen, Komodo oo hogaaminaya jidka, si taxadar leh u ilaalinaya carabiner kasta ka hor inta aan la hubin miisaankiisa ka dibna ku dheji xadhig nabdoon oo u soo tuuray kooxdiisa hoose. Inta ay kor u kaceenba, waa sii madoobaatay. Tallaabo kasta oo jaranjarada waxaa lagu xardhay dhagax nool. Drake wuxuu bilaabay inuu dareemo dareen cabsi leh markii uu kacay. Waxoogaa hanti ah oo cajiib ah ayaa sugayay; ayuu calooshiisa ka dareemay.
  
  Laakiin carshiga?
  
  Isaga oo gadaashiisa ka dareemay faaruqnimo buuxda, wuu istaagay, geesinimadiisii ayuu urursaday oo hoos u eegay. Ben wuu halgamay, indhihiisu way fidsan yihiin oo cabsanayaan. Drake waxa uu dareemay naxariis badan iyo jacayl uu u qabo saaxiibkiis da'da yar ee aan la dareemin tan iyo markii Kennedy uu dhintay. Waxa uu arkay askarigii Delta ee hadhay oo isku dayaya inuu caawiyo Karin oo dhoola caddeeyey markay ka gacan haadisay. Wuxuu u fidiyay gacan caawimo Ben.
  
  "Jooji inaad adigu iska bixiso, Blakey. Allow."
  
  Ben wuu eegay oo waxay la mid tahay rashka maskaxdiisa ka baxay. Wax indhaha Drake ku jira ama laxanka codkiisa ayaa aad ugu farxay, waxaana wajigiisa ka muuqatay rajo.
  
  "Ilaah baa mahad leh inaad soo laabatay."
  
  Caawinta Drake, Ben si dhakhso leh ayuu u fuulay. Madhnaanta dilaaga ah ee ka danbeysa waa la ilaaway, tillaabo kastaana waxay noqotay tillaabo wax lagu ogaanayo, ee aan khatar loo qaadin. Dhankii carshigu wuu soo dhawaaday oo wuu soo dhawaaday ilaa ay ka fogaatay taabasho.
  
  Komodo si taxadar leh ayuu jaranjarada uga soo degay oo wuxuu fuulay carshiga laftiisa.
  
  Daqiiqad ka dib, dareenkooda waxaa soo jiitay lahjadda sawirkiisa ee Maraykanka. "Ilaahayow, nimanyahow tan ma rumaysan doontaan."
  
  
  CUTUBKA 44AAD
  
  
  Drake wuxuu ka booday farqiga yar wuxuuna si toos ah ugu degay dhagax weyn oo dhagax ah oo sameeyay cagta carshiga. Wuxuu sugayay Ben, Karin, iyo askarigii ugu dambeeyay ee Delta inuu yimaado ka hor inta uusan eegin Komodo.
  
  "Maxaad halkaas ka haysaa?"
  
  Hogaamiyaha kooxda Delta ayaa fuulay kursiga carshiga. Hadda ayuu cidhifka u soo socday oo hoos ugu fiirsaday
  
  "Kii dhisay carshigan wuxuu bixiyay marin aan si qarsoodi ah loo marin. Halkan, dhabarka carshiga, waxaa jira albaab dambe. Way furnaayeen."
  
  "Ha u dhawaan," Drake ayaa si degdeg ah u yidhi, isaga oo ka fikiraya nidaamyada dabinka ee ay soo mareen. "Dhammaan waxaan ognahay, tani waxay rogi kartaa beddelka u diraya carshigan si toos ah."
  
  Komodo wuxuu u muuqday dambiile. "Wacsi wacan. Dhibaatadu waxay tahay in aan hore u lahaa mid. Warka wanaagsani waa..." Wuu qoslay. "Ma jirto dabino."
  
  Drake ayaa gacantiisa fidiyay. "Igu caawi."
  
  Mid mid, waxay u fuuleen kursigii carshiga obsidian. Drake waxa ay qaadatay in yar in uu soo jeesto oo uu majeerto aragtida yaamayska.
  
  Si toos ah uga soo horjeeday, meel aad u wayn, ayuu arkay balakoon dhagax ah oo ay markii hore degeen. Balakoonka uu Captain Cook ka baxay. Balakoonka uu Boqorka Dhiiga badani u badan yahay inuu lumiyay qaybihii ugu dambeeyay ee miyir-qabkii uu haystay. Waxa ay u ekayd in ay dhagax tuur uun yihiin, laakiin waxa ay ahayd mayl khiyaano ah.
  
  Drake wuxuu sameeyay xanaaq. "Carshigan," ayuu si hoose u yidhi. "Tani waxaa loo dhisay-"
  
  Cayladii Ben ayaa kala dhex gashay. "Matt! Cadaabta dhiiga. Ma rumaysan doontid tan."
  
  Ma ahayn naxdinta ku dhacday codka saaxiibkii ee cabsida u soo dirtay cidhifyada neerfaha ee Drake, laakiin dareen hor-dhac ah. Hordhac
  
  "Waa maxay waxaan?"
  
  Wuu soo jeestay. Wuxuu arkay Ben wuxuu arkay.
  
  "Iga daa."
  
  Karin ayaa soo saartay. "Waa maxay waxaan?" Markaa iyaduna way aragtay. "Weligay".
  
  Waxay eegeen kursiga dambe ee carshiga, tiirarka sare ee qof lagu tiirsado, iyo qayb ka samaysan albaabka dambe.
  
  Waxaa lagu daboolay wareegyada hadda la yaqaan - calaamado qadiimi ah oo cajiib ah oo u muuqday nooc ka mid ah qoraallada - iyo calaamado isku mid ah oo lagu dhejiyay qalabka safarka ee labadaba, iyo sidoo kale jidka weyn ee hoos yimaada Diamond. Head, kaas oo Cook oo lagu magacaabo Albaabka Naarta.
  
  Calaamado isku mid ah oo Thorsten Dahl uu dhawaan ka helay qabriga ilaahyada, oo aad uga fog Iceland.
  
  Drake ayaa indhaha isku xidhay. "Sidee tani ku dhici kartaa? Tan iyo markii ugu horeysay ee aan maqalnay Odin ee sagaalka jeexjeexyada dhiigga, waxaan dareemayaa inaan ku noolahay riyo. Ama qarow."
  
  "Waan ku qanacsanahay in aanaan dhammayn sagaalkii qaybood ee weli," Ben ayaa yidhi. "Tani waa inay noqotaa wax isdaba marin. Ee amarka ugu sarreeya. Waxay la mid tahay in nala doortay ama wax kale."
  
  "Inkaar badan oo kale." Drake wuu qayliyey. "Oo ku jooji xumaanta Star Wars."
  
  "Waxaan ka fikirayay in yar oo Skywalker ah, in yar oo Chuck Bartowski ah," Ben ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya. "Sababtoo ah waxaan nahay geeks iyo dhammaan."
  
  Komodo wuxuu eegay albaabka sirta ah isagoo filaya. "Miyaynu sii wadnaa? Dadkaygu waxay naftoodii u hureen si ay inoogu caawiyaan inaan meel fog gaadhsiino. Waxa kaliya ee aan sameyn karno waa in aan helno dhamaadka godkan jahannamada ah.
  
  "Komodo," Drake ayaa yidhi. "Tani waa dhamaadka. Waa inay jirtaa."
  
  Waxa uu ku riixay hogamiyaha kooxda weyn oo galay marinka weyn. Meeshu mar horeba way ka weynayd albaabkii soo galay, haddii ay taasi suurtogal tahay, Drake waxa uu dareemay marinka oo ballaadhiyey, gidaarada iyo saqafka hore iyo sii socoshada, ilaa -
  
  Neecow qabow oo fiiqan ayaa wajigiisa salaaxday.
  
  Wuu istaagay oo ushii dhalaalaysa iska tuuray. Iftiin aan fiicneyn, wuxuu ku tuuray gantaal cambar ah. Wuu duulay, kor, kor, hoos iyo hoos, isagoo aan helin wax taageero ah. Aan helin saqafka, daraf ama xitaa dabaq.
  
  Dab labaad ayuu ku riday, markan dhanka midig. Oo haddana faleebo canbaar ah ayaa la waayay iyada oo aan wax raad ah lahayn. Dhowr ulood oo dhaldhalaalaya ayuu jebiyey oo hore u tuuray si uu jidkooda u iftiimiyo.
  
  Cidhifka jaarka ayaa hortooda kaga dhacay lix fiit.
  
  Drake wuxuu dareemay dawakhaad, laakiin wuxuu naftiisa ku qasbay inuu sii wado. Dhawr tilaabo oo kale ayuu is arkay isagoo waji ka waji madhan.
  
  "Waxba ma arko. Bulsho".
  
  "Ma awoodi karno inaan sidaan oo dhan imaano haddaan mugdiga habaarku naga joojin." Karin ayaa qof walba fikirkiisa ka dhawaajisay. "Isku day mar kale, Drake."
  
  Toosh saddexaad buu u soo diray meel bannaan. Waxaa jiray dhowr muuqaal oo daciif ah oo ku jira toogashadan markii uu duulayay. Dhankii kale ee godka wax baa ka jiray. Dhisme weyn.
  
  "Maxay ahayd?" Ben aad buu u naxay.
  
  Tooshka ayaa si degdeg ah u libdhay, dhimbiil kooban oo nolosha ah ayaa weligii ku dhex lumay gudcurka.
  
  "Halkaas ku sug," ayuu yiri askarigii ugu dambeeyay ee soo haray Delta, oo ah nin wata calaamadda wicitaanka ee Merlin. "Immisa ilbiriqsi amber ah ayaa naga haray?"
  
  Drake wuxuu hubiyay suunka iyo boorsada dhabarka. Komodo ayaa sidaas oo kale sameeyay. Tirada ay la yimaadeen waxay ahayd ilaa soddon.
  
  "Waan garanayaa waxaad ku fekereyso," Komodo ayaa yiri. "Fireworks, sax?"
  
  "Hal mar," Merlin, khabiirka hubka ee kooxda, ayaa si murugo leh u yidhi. "Soo ogow waxa aanu la tacaaleyno ka dibna ku celi meel aan ka wici karno gurmad."
  
  Drake wuu lulay. "Waan raacsanahay". Waxa uu safarkii soo laabashada u qoondeeyay daraasiin dab-damis ah, ka dibna waa isu diyaariyey. Komodo iyo Merlin baa yimi oo soo ag istaagay cidhifkiisa.
  
  "Diyaar?"
  
  Midba midka kale, si degdeg ah, waxay rideen gantaal ka dib gantaal hawada sare u kacay. Iftiinka amber-ka ayaa si aad ah u iftiimay meesha ugu sarraysa waxaanu sii daayay iftiin la yaab leh oo mugdiga ka saaray.
  
  Markii ugu horreysay taariikhda, iftiinka maalintu wuxuu yimid mugdi daa'im ah.
  
  Bandhiga pyrotechnic wuxuu bilaabay inuu saameyn yeesho. Iyadoo ololka dabku uu sii kacayo oo uu qarxay ka hor inta uusan si tartiib ah u soo degin, dhismaha weyn ee geesta kale ee godka weyn ayaa iftiimay.
  
  Ben wuu neefsaday. Karin ayaa qososhay. "Si cajiib ah".
  
  Iyaga oo yaaban ayaa mugdigii cirka isku shareeray, waxaana la bilaabay dhisme cajiib ah. Marka hore saf safaf ah ayaa lagu xardhay gidaarka dambe, ka dibna saf labaad oo iyaga ka hooseeya. Kadibna waxay noqotay mid iska cad in qaansooyinka ay dhab ahaantii ahaayeen qolal yaryar - niches.
  
  Safka labaad hoostiisa waxay arkeen mid saddexaad, ka dibna kii afraad, dabadeedna safaf bay ku dul safnaayeen sida nalal indho la'aan ah oo derbiga weyn hoos ugu dhacaya. Oo meel kasta oo ay ku yaalliin khasnado dhaldhalaalaya oo waaweyn ayaa ka tarjumi jiray ammaanta daa'imka ah ee jahannamada cambarka ee sii qulqulaya.
  
  Ben wuu yaabay. "Kani...kan..."
  
  Kooxda Drake iyo Delta waxay sii wadeen inay ridaan gantaalka kadib. Waxay u muuqdeen inay sababeen in qolka weyni uu dab kaco. Dab aad u qurux badan ayaa ka kacay oo indhahooda hortooda ka kacay.
  
  Ugu dambeyntii, Drake wuxuu tuuray ololkiisii ugu dambeeyay. Dabadeed waxa uu qaatay daqiiqad si uu u qadariyo muujinta yaabka leh.
  
  Ben wuu dhuuqay. "Waa weyn... waa -"
  
  "Qabriga kale ee ilaahyada." Drake wuxuu ku dhammeeyay walaac badan oo codkiisa ah oo ka badan yaab. "Ugu yaraan saddex jeer in ka badan Iceland. Ciise Masiix, Ben, waa maxay jahannamada ku socota?"
  
  
  ***
  
  
  Safarka soo laabashada, in kasta oo ay weli khatartu ka buuxdo, haddana waxa uu qaatay nus wakhtiga iyo dadaalka badhkii. Caqabadda ugu weyni waxay ahayd kala fogaansho weyn oo ay ku doonayeen inay soo dhigaan sib kale si ay dib ugu soo laabtaan, inkasta oo qolka Damacadu uu had iyo jeer dhib ku ahaa ragga, sida Karin u tilmaantay iyada oo jaleecday Komodo.
  
  Iyagoo ku soo laabanaya qaansada Cook's Hell Gate, waxay ku tunteen tuubada lafaha oo ay dib ugu soo laabteen dusha sare.
  
  Drake ayaa jabiyay aamusnaanta dheer. "Wow, tani waa urta ugu fiican adduunka hadda. Ugu dambayn hawo nadiif ah."
  
  Codka Mano Kinimaki wuxuu ka yimid mugdiga ku hareeraysan. "Nin yahow, neefta Hawaawi ee hawo nadiif ah qaado, oo waxaad u dhowaan lahayd yoolkaga."
  
  Dad iyo wejiyo ayaa ka soo baxay mugdigii badhkii. Koronto-dhaliyaha ayaa la bilaabay, isaga oo shiday nalal si degdeg ah loo taagay. Miis garoon ayaa la dhisayay. Komodo ayaa ka warbixisay halka ay ku sugan yihiin markii ay bilaabeen in ay fuulaan tuubada lafaha. Calankii Ben ayaa soo noqday oo telefoonkiisii gacanta ayaa afar jeer ku dhawaaqay makiinadda jawaabta. Karin sidaas oo kale ayay samaysay. Waalidiinta waa loo oggolaaday inay wacaan.
  
  "Kaliya afar jeer?" Drake ayaa waydiiyay isagoo dhoola cadeynaya. "Waa inay ku illoobeen."
  
  Hayden ayaa hadda u soo kacay iyaga, isaga oo daalan oo eegaya Hayden. Laakin way dhoola cadaysay oo si xishood leh ayay isku duubtay Ben. Alicia ayaa raacday, iyada oo ku eegaysa Drake indho dil ah. Oo hadhkii Drake wuxuu arkay May, xiisad xun ayaa ka muuqatay wajigeeda.
  
  Waxay ku dhowaatay wakhtigii xisaabintooda. Haweeneyda Japanese-ka ah, ma ahan haweeneyda Ingriiska, waxay u muuqatay mid tan ugu xishoodka badan.
  
  Drake ayaa garbihiisa ka ruxay daruur madow oo niyad-jabka ah. Waxa uu dhammaan kor u qaaday isaga oo ku tuuray sawirka Boqorka Dhiigga xidhan ee xidhan dhulka aan sinnayn ee cagahooda.
  
  "Dmitry Kovalenko" Wuu qayliyey. "Boqor dawankii dhamaa. Nooca ugu xun ee noociisa ah. Qof baa raba laadyo?
  
  Waqtigaas, sawirka Jonathan Gates wuxuu ka soo baxay sawaxanka sii kordhaya ee agagaarka xerada ku meel gaarka ah. Drake ayaa indhihiisa isku soo koobay. Wuxuu ogaa in Kovalenko uu si shaqsi ah u dilay xaaska Gates. Gates waxa uu lahaa sababo badan oo uu ku waxyeeleeyo Ruushka marka loo eego xitaa Drake iyo Alicia.
  
  "isku day". - Drake wuu cunay. "Si kastaba ha ahaatee, bastardku uma baahnaan doono dhammaan gacmihiisa iyo lugihiisa xabsiga."
  
  Wuxuu arkay Ben iyo Karin oo dib u jeestay oo ka jeestay. Isla markaas ayuu isha ku dhuftay ninkii uu noqday. Wuxuu arkay qadhaadhka, xanaaqa aargoosiga ah, nacaybka iyo nacaybka isdaba jooga ah ee u horseedi doona inuu noqdo qof sida Kovalenko laftiisa, wuxuuna ogaa in dhammaan shucuurtan ay cuni doonaan isaga oo ugu dambeyntii bedeli doona, u rogi doona qof kale. Waxay ahayd dhammaad aan midkoodna rabin...
  
  ... Taasi waa, Alison ama Kennedy.
  
  Isaguna wuu sii jeestay oo garabka saaray Blake mid kasta oo ka mid ah garbihiisa. Waxay eegeen bari, oo ay dhaafeen saf timir ah oo lulayey, oo u sii jeedda laydhadhka ifaya ee fog iyo badweynta guuxa leh.
  
  "In la arko wax sidan oo kale ah ayaa bedeli kara qofka," Drake ayaa yidhi. "Waxaa laga yaabaa inay isaga siiso rajo cusub. Waqti ayaa la bixiyaa."
  
  Ben wuu hadlay isagoon soo jeesan. "Waan ogahay inaad rabto oraah Dinoroc hadda, laakiin ku siin maayo. Taa beddelkeeda, waxaan ka soo xigan karaa dhowr sadar oo khuseeya "Haunted". Ka waran tan?"
  
  "Hadda ma waxaad xiganeysaa Taylor Swift? Maxaa meeshaas ka khaldamay?
  
  "Hawlahani wuxuu u fiican yahay sida Dinorocks-kaaga. Adiguna waad garanaysaa".
  
  Laakiin Drake marnaba ma aqbali doono. Halkii, waxa uu dhegaystay haasaawaha soo noqnoqda ee iyaga daba socda. Waxaa si caqli iyo deg deg ah loo fashiliyay qorshayaal ay maleegayeen argagixisadu, balse waxaa jira khasaare dhimasho iyo dhaawacba leh. Cawaaqib aan laga maarmi karin marka lala macaamilayo dadka xagjirka ah iyo kuwa waalan. Dalku wuxuu ahaa baroor diiq. Madaxweynaha ayaa ku sii socday, wuxuuna horey u ballan qaaday in dib u habeyn kale oo dhameystiran lagu sameyn doono Mareykanka. nidaamka sirdoonka, in kasta oo aan weli la caddayn sida qof kasta u joojin karo Kovalenko si ay u fuliyaan qorshe ah in ay shaqaynayeen muddo labaatan sano ah, markaas oo wakhtigan oo dhan waxaa loo arkaa si fudud qof khuraafaad ah.
  
  Waxay aad ugu shabahaan ilaahyadii iyo hadhaaga ay hadda heleen.
  
  Si kastaba ha ahaatee, casharro ayaa laga bartay, Maraykanka iyo dalalka kale waxay go'aansadeen inay xisaabta ku darsadaan.
  
  Arrinka dacwadaha lagu soo oogayo kuwa xukunka haya ee ku kacay cadaadis iyo cabsi ay ka qabaan wanaagga ehelkooda waxay ahayd inay xirto nidaamka garsoorka muddo sanado ah.
  
  Laakin maxaabiistii Boqorka Dhiiga ayaa la sii daayay oo dib ula midoobi jireen gacalkooda. Gates wuxuu ballan qaaday in Kovalenko lagu qasbi doono inuu ka tanaasulo vendetta dhiiggiisa, si uun ama si kale. Harrison waxa uu dib ula midoobay gabadhiisa, in kasta oo kooban, warkuna waxa uu Drake ka dhigay mid murugo leh.
  
  Haddii gabadhiisa ay dhashay oo uu jeclaaday oo haddana la afduubi lahaa, miyuu samayn lahaa wax la mid ah sidii Harrison?
  
  Dabcan wuu yeeli lahaa. Aabbe kasta waxa uu dhaqaajin jiray samada iyo dhulka iyo waxa u dhexeeya si uu ubadkiisa u badbaadiyo.
  
  Hayden, Gates, iyo Kinimaka way ka tageen buuqa ilaa ay ka ag dhawaadeen Drake iyo kooxdiisa. Waxa uu ku farxay in uu arko Komodo iyo askarigii badbaaday ee Delta, Merlin, oo iyagana la socday. Dammaanadaha lagu been abuurtay saaxiibtinimada iyo ficilku waxay ahaayeen kuwo waara.
  
  Hayden waxa uu Gates waydiinayay nin lagu magacaabo Russell Cayman. Waxa ay u muuqatay in ninkani uu bedelay Torsten Dahl oo ah madaxa hawlgalka Iceland, amarkiisuna wuxuu ka yimid meel sare ... iyo laga yaabee xitaa meel fog oo ka sarreeya. Waxa ay u muuqatay in Cayman uu ahaa nin adag oo aan naxariis lahayn. Waxa uu si joogta ah u agaasimi jiray hawl-gallo qarsoon oo uu ku xaman jiray xataa kuwo qarsoon oo uu ku xulanayo hawl-gallada gudaha iyo dibaddaba.
  
  "Cayman waa dhibane," Gates ayaa yidhi. "Laakin taas oo kaliya maaha. Bal eeg, ninna uma eka inuu garanayo cilad-baadiyaha uu yahay. Gelitaankiisu waa degdeg iyo shuruud la'aan. Laakiin marka la riixo, qofna ma garanayo qofka cadaabta uu runtii u shaqeeyo."
  
  Taleefankii gacanta ee Drake ayaa soo dhacay wuuna xidhay. Wuxuu eegay shaashadda oo ku farxay inuu arko qofka soo wacay inuu yahay Thorsten Dahl.
  
  "Haye, waa Iswidish waalan! Maxaa jira saaxiib? Weli sidii doqon u hadlaya?
  
  "Waxay u ekaan lahayd sidaas. Waxaan isku dayay inaan qof la xiriiro dhowr saacadood waana fahmay. Qadarku iima roona."
  
  "Nasiib ayaad leedahay inaad heshay mid naga mid ah," Drake ayaa yidhi. "Waxay ahayd maalmo adag."
  
  "Hagaag, waxay ku dhowdahay inay sii xumaato." Dahl wuu soo noqday.
  
  "Waan ka shakisanahay taas-"
  
  "Dhageyso. Waxaan helnay sawir. Khariidad si ay u noqoto mid sax ah. Waxa aanu ku guulaysanay in aanu badino ka hor inta doqonka Cayman aanu u kala saarin arin amni oo heer sare ah. Dhanka kale, Hayden ama Gates ma ka heleen wax isaga ku saabsan?
  
  Drake ayaa jahawareer ku ilbaxday. "Caiman? Waa kuma ninkan Cayman? Oo maxay Hayden iyo Gates garanayaan?
  
  " dhib malahan. Waqti badan ma haysto." Markii ugu horeysay, Drake waxa uu gartay in saaxiibkii uu ku hadlayay si hoose oo degdeg ah. "Fiiri. Khariidadda aan helnay ugu yaraan waxay tilmaamaysaa meesha ay ku yaalliin saddexda xabaal. Ma fahantay tan? Waxaa jira saddex qabri ilaahyada.
  
  "Waxaan helnay kii labaad." Drake waxa uu dareemay in dabayshu ka dhacayso isaga. "Waa weyn tahay."
  
  "Sidaas ayaan u maleeyay. Markaa maabku wuxuu u muuqdaa mid sax ah. Laakiin, Drake, waa inaad maqasho tan, qabriga saddexaad waa kan ugu weyn dhammaantood, waana kan ugu xun."
  
  "Ka sii daran?"
  
  Waxaa ka buuxa ilaahyada ugu xun. Runtii wax laga yaqyaqsoodo. Makhluuqa xun. Qabriga saddexaad wuxuu ahaa wax ka mid ah xabsiga, halkaas oo dhimashada lagu qasbay halkii la aqbali lahaa. iyo Drake.. "
  
  "Waa maxay?"
  
  "Haddii aan saxno, waxaan u maleynayaa inay hayso furaha nooc ka mid ah hubka qiyaamaha."
  
  
  CUTUBKA 4AAD IYO SADEXAAD
  
  
  Waqtigii mugdi kale uu ku soo degay Hawaii iyo marxaladihii xigay ee qaar ka mid ah megaplan qadiimiga ah ayaa bilaabmay, Drake, Alicia iyo May waxay ka tageen dhammaantood si ay u soo afjaraan dhibaatooyinkooda mar iyo dhammaan.
  
  Fursad ahaan, waxay doorteen goobta ugu riwaayadaha badan dhammaan. Xeebta Waikiki oo leh badweynta Baasifigga ee diiran, oo uu si qurux badan u iftiimiyay dayax buuxa oo dhinac ah iyo safafka hudheello dalxiis oo ololaya oo dhinaca kale ah.
  
  Laakiin caawa waxay ahayd meel ay ku sugan yihiin dadka khatarta ah iyo muujinta qallafsan. Saddex quwadood oo dabci ah ayaa isugu yimid shir wax ka beddelaya habka noloshooda weligood.
  
  Drake ayaa marka hore hadlay. "Labadiina waxaad u baahan tahay inaad ii sheegto. Yaa dilay Wells iyo sababta. Taasi waa sababta aan halkan u joogno, markaa ma jirto wax faa'iido ah in lagu garaaco duurka mar dambe."
  
  "Taasi maaha sababta kaliya ee aan halkan u joogno." Alicia waxay u muuqatay Mai. "Elf Tani waxay caawisay inay disho Hudson iyada oo ka aamustay walaasheed yar. Waxaa la gaaray waqtigii aniga iyo ninkayga aan aargoosi hore u qaadan lahayn."
  
  Mai aayar ayay madaxa ruxday. "Run maaha. saaxiibkaa buuran, doqon ah-"
  
  "Ka dibna ruuxa Wells." Alicia way xanaaqday. "Waxaan jeclaan lahaa inaan helo wakhti firaaqo ah!"
  
  Alicia ayaa hore u soo dhaqaaqday oo waxay si adag wejiga uga dhufatay May. Inantii yarayd ee reer Jabaan ayaa gilgishay, dabadeed kor bay eegtay oo dhoolla caddaynaysa.
  
  "Waad xasuusatay".
  
  "Maxaad ii sheegtay in marka xigta aan ku dhufto aan sida nin kuu dhufto? Haa, uma eka inaad illowdo wax sidaas oo kale ah."
  
  Alicia waxay soo saartay feer fara badan. Mai dib ayay u soo laabatay, iyada oo mid kasta gacanta qabsanaysa. Ciiddii hareerahooda ku wareegsanaa waa la jeexjeexay, oo u kala firdhiyey qaabab aan kala sooc lahayn iyadoo cagaha dheereeya. Drake waxa uu isku dayay in uu hal mar soo dhex galo, balse jug ku dhacday dhegta midig ayaa ka dhigtay in uu laba jeer ka fikiro.
  
  "Kaliya ha is dilina midba midka kale."
  
  "Waxba ma ballan qaadi karo," Alicia ayaa ku gunuunacday. Way dhacday oo jabtay May lugteeda midig. Mai waxa ay la soo degtay guux, oo ciiddu ay madaxa ka jajabisay. Markii ay Alicia soo dhawaatay, Mai waxay wejigeeda ku tuurtay sacab muggeed oo ciid ah.
  
  "Qaniinyo".
  
  "Wax walba waa cadaalad-" Mai lung ayaa tiri. Labadii naagood ayaa fool ka fool u kulmay. Alicia waxa loo isticmaalay in ay xidho dagaalka oo waxa ay dharbaaxo xoog leh ku dhufatay suxullada, feedhyada iyo calaacashadeeda, laakiin Mai ayaa qabsatay ama ka leexisay mid kasta oo iyaga ka mid ah oo si nooc ah ugu jawaabtay. Alicia waxa ay qabsatay suunka May oo ay isku dayday in ay iska tuurto dheelitirka, laakiin waxa ay ku guulaysatay waxa ay qayb ahaan dildilaacday surwaalka May.
  
  Oo ka daa difaaca Alicia mid furan.
  
  Drake wuu il-duufay markuu daawanayay dhacdooyinka dhacaya. "Hadda tani waxay u egtahay runta." Dib buu u soo noqday. "Sii wad".
  
  May waxay si buuxda uga faa'iidaysatay qaladka Alicia, waxaana jiri kara hal kaliya oo ka soo horjeeda dagaalyahanka heerka May. Dharbaaxooyin ayaa ku soo da'ay Alicia, oo ay dib u soo rogmatay, cududdeeda midig ayaa ka laadlaadsanaysa xanuun daran, iyo sternum ay ka gubanayso dharbaaxooyin badan. Inta badan dagaalyahannada ayaa iska dhiibi lahaa laba ama saddex hits ka dib, laakiin Alicia waxay ka samaysan tahay walxo qallafsan, xitaa dhamaadka waxay ku dhowaatay inay isku soo jiiddo.
  
  Waxay dib hawada isula soo tuurtay, laad iyo la yaabtay Mai iyadoo laad laba lugood ah caloosha kaga dhufatay. Alicia ayaa dhabarka ku soo degtay ciidda oo dhankeeda oo dhan rogtay.
  
  Kaliya si aad ula kulanto wejiga dhirta ee nidaamka ugu adag. Feer caloosha ah ayaa ka saari kara Hulk, laakiin xitaa ma joojin Mai. Muruqeeda ayaa si dhib yar u jabay.
  
  Alicia way dhacday, iftiinku wuxuu ku dhawaaday inuu baxo. Xiddigaha ayaa indhaheeda hortooda ku dabaashay, mana aha kuwii cirka habeenkii ka biligleeyey. Way barooratay. "Damn lucky shot."
  
  Laakiin May waxay mar hore u weecday Drake.
  
  "Waxaan dilay Wells, Drake. waan sameeyay".
  
  "Mar hore ayaan gartay," ayuu yidhi. "Waa inaad sabab u lahayd. maxay ahayd?"
  
  "Ma odhan lahayd haddii aan dilo baastii hore." Alicia hoostooda ayay ka cabatay. "Waxaad iigu yeeri lahayd qaniinyo nafsi ah."
  
  Drake way iska indhatirtay. Mai waxay ruxday ciiddii timaheeda. Daqiiqad ka bacdi ayay neef dheer qaadatay oo indhihiisa si qoto dheer u eegtay.
  
  "Waa maxay waxaan?"
  
  "Laba sababood. Waxa ugu horreeya ee ugu fudud ayaa ah inuu ogaaday afduubka Chika oo uu ku hanjabay inuu kuu sheegi doono."
  
  "Laakiin waan ka hadli karnaa-"
  
  "Waan ogahay. Tani waa qayb yar oo kaliya."
  
  Kaliya qayb yar, ayuu u maleeyay. May walaashii ma qayb yar baa la qafaashay?
  
  Hadda Alicia waxay ku dhibtoonaysay cagaheeda. Iyadu sidoo kale waxay u jeesatay weji Drake, iyada oo indhaheeda ay ka buuxsameen cabsi aan la garanayn.
  
  "Waan ogahay," May ayaa bilawday, ka dibna waxay tilmaantay Alicia. "Waxaan ognahay wax aad uga xun. Wax aad u xun..."
  
  "Ciise, haddaad tan meeshaas saarin, waxaan ka toogan doonaa labadaada madax ee xunxun."
  
  "Marka hore, waa inaad ogaataa in Welles uusan waligiis runta kuu sheegin. Wuxuu ahaa SAS. Wuxuu ahaa sarkaal. Waxana uu u shaqeeyay urur yar oo aad ugu sarreeya silsiladda cuntada oo ay maamusho dawladda.
  
  "Runtii? Maxaa ku saabsan?" Dhiiggii Drake ayaa si lama filaan ah u barafoobay.
  
  "In xaaskaaga - Alison - la dilay."
  
  Afkiisu waa dhaqaaqay, laakiinse ma uu san dhawaaqin.
  
  "Waxaad aad ugu dhawaatay qof. Waxay u baahdeen inaad ka baxdo ciidankan. Dhimashadeeduna waxay kaa dhigtay inaad iska dayso.
  
  "Laakiin waan bixi lahaa. Waxaan uga tagi lahaa SAS iyada!"
  
  "Qofna ma ogayn," Mai ayaa si aamusan u tidhi. "Xitaa iyadu ma ay ogayn."
  
  Drake wuu libiqsaday, isagoo dareemaya qoyaan degdeg ah geesaha indhihiisa. "Waxay dhashay ilmahayagii."
  
  Mai wuxuu ku dhaygagay waji cawlan Alicia way jeedsatay.
  
  "Weligay qofna uma sheegin," ayuu yidhi. "Weligay".
  
  Habeenkii Hawaay ayaa hareerahooda ka barooranayay, cirfiidkii xoogga badnaa waxa uu si hoose ugu xanbaaray heesihii hore ee la ilaaway, xiddigaha iyo dayaxu waxay u eegi jireen si niyad-jab ah sidii hore, iyaga oo sirta qarinaya, dhegaysanayana ballamaha uu qofku inta badan samayn karo.
  
  "Oo waxaa jira wax kale," Mai ayaa ku tidhi mugdiga. "Waqti badan ayaan la qaatay Wells markii aan ku soo wareegnay agagaarka Miami. Anagoo huteelkaa joogna, waad garanaysaan kii googo"ay, waxa aan maqlay isaga oo ugu yaraan nus darsin jeer telefoon kula hadlaya nin...
  
  "Qof caynkee ah?" Drake ayaa si degdeg ah u yidhi.
  
  "Ninka magaciisa waxa la odhan jiray Cayman. Russell Cayman."
  
  
  DHAMAAD
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Afarta gees ee dhulka
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Xoghayaha Difaaca Kimberly Crow waxay la fadhiisatay dareenka walaaca ee sii kordhaya Run ahaantii, in badan kuma aysan jirin shaqada, laakiin waxay qiyaastay inaysan ahayn maalin kasta in Jeneraal afarta xidigle ah iyo sarkaal sare oo ka tirsan CIA-da ay dalbadaan in la dhageysto qof ay la socoto.
  
  Waxa ay ahayd qol yar oo aan fiicneyn balse qurxan oo ku yaal hoteel ku yaal bartamaha magaalada Washington; meel ay ku baran jirtay marka ay wax u yeedhaan in yar oo ka xeel dheer sidii caadiga ahayd. Iftiinka daciifka ah ayaa si liidata uga muuqday boqollaal dahab ah iyo walxo geedo adag ah, taasoo qolka siisay dareen caadi ah oo xoogga saaraya sifooyinka iyo tibaaxaha is-beddelka ah ee kuwa halkan ku kulmay. Qrow wuxuu sugayay in uu ugu horeeyo iyaga.
  
  Mark Digby, oo ahaa ninkii CIA, ayaa si toos ah u gaadhay barta. "Kooxdaadu waa waalan tahay, Kimberly," ayuu yidhi, codkiisu wuxuu u gooyay jawiga sida aashitada iyada oo loo marayo birta. "Wuxuu qoraa tigidhkiisa."
  
  Qrow, oo filanayay weerarkan caadka ah, ayaa necbahay in uu difaac galo, laakiin run ahaantii ma haysan wax dookh ah. Xitaa markay hadlaysay, way ogaatay inay dhab ahaan ahayd waxa Digby uu rabay. "Waxay ku baaqeen maxkamad. Gudaha garoonka. Waxaa laga yaabaa inaanan jeclayn, Mark, laakiin waan ku adkaysanayaa. "
  
  "Iminkana waanu ka dambayn," General George Gleason wuu ka gunuunacday kuma qanacsanayn. Ballanqaad cusub ayaa ahaa waxa uu daneeyo oo dhan.
  
  "Rtanka loogu jiro waxa loogu yeero 'goobaha fasaxa'? Rakaabka? Fadlan. Maskaxdayada ugu fiican wali may jabin koodka."
  
  "Ku dheji, haa?" Digby wuu sii watay sidii haddii Gleeson aanu hadalka ka joojin. "Ka waran go'aankooda ah inay dilaan qof rayid ah?"
  
  Qrow afka kala qaaday balse waxba ma odhan. Way fiicantahay inaadan tan samayn. Digby waxay si cad u taqaan in ka badan inta ay samaysay oo waxay isticmaali doontaa qayb kasta oo u dambaysa.
  
  Si toos ah ayuu u eegay. "Ka warran, Kimberly?"
  
  Dib bay u eegtay, iyadoo aan waxba odhan, hawadu hadda way ka dhex dildillaacday. Waxaa caddaatay in Digby uu marka hore jabin doono. Ninku waxa uu si dhab ah u lafa guray baahidiisa in uu wax la qaybsado, si uu naftiisa u shubo oo uu u qaabeeyo sida uu u fikirayo.
  
  "Nin lagu magacaabo Joshua Vidal ayaa ka caawiyay baaritaankooda. Kooxdaydii goobta joogtay ma garaneyn sababta ay isaga u raadinayeen, ama sababta ay u damiyeen dhammaan kaamirooyinka qolka ilaalada," ayuu aamusay, "ilaa ay mar dambe hubiyeen oo ay heleen..." Madaxa ayuu ruxay, isagoo iska dhigaya. murugo ka daran inta badan xiddigaha opera saabuun.
  
  Qrow wuxuu akhriyay sadarrada dhexdooda, isagoo dareemaya lakabyo badan oo xumaan ah. "Ma haysaa warbixin buuxda?"
  
  "Waxaan rumeysanahay". Digby si go'aan ah ayuu u lulay. "Waxay saarnaan doontaa miiskaaga fiidkii."
  
  Qrow way ka aamustay wax kasta oo ay ka ogeyd hawshii u dambaysay. Kooxda SPEAR ayaa la xiriirtay - si dirqi ah - laakiin wax yar ayay ka ogaadeen wixii dhacay. Si kastaba ha ahaatee, dilka Joshua Vidal, haddii ay xitaa run tahay, waxay yeelan doontaa cawaaqib qoto dheer oo fog oo kooxda ah. Ku darso Mark Digby oo ahaa nin ku farxay inuu saxo qalad kasta oo hadafkiisa sii wata, kooxda Hayden ayaana si fudud loogu yeeri karaa ceeb ku ah Mareykanka. Waxaa laga yaabaa in la kala diro, loo kala saaro inay yihiin baxsade la xirayo, ama... ka sii daran.
  
  Wax walba waxay ku xirnaayeen qorshaha Digby.
  
  Crowe waxay ahayd inay si taxadar leh u tusto, iyadoo maskaxda ku haysa shaqadeeda ay adag tahay. Inaad meel fog gaadho, oo aad heerkan gaadho, ma ahayn khatarteeda-qaarna wali gadaasheeda ayay ku gabbanayeen.
  
  General Gleason wuu qoslay. "Waxba hore uma soconayso. Gaar ahaan kuwa ka shaqeeya beeraha."
  
  Qrow ayaa madaxa u lulay guud ahaan. "Waan ku raacsanahay, George. Laakiin SPEAR waxa ay haysataa oo ay sii waddaa in ay haysato mid ka mid ah kooxahayada ugu waxtarka badan, oo ay weheliso kooxaha SEAL 6 iyo 7. Waxay yihiin kuwo ... gaar ah siyaabo badan. Waxaan ula jeedaa, macno ahaan, ma jirto koox kale oo adduunka ah oo iyaga la mid ah."
  
  Digby eegmo adag bay ahayd. "Waxaan u arkaa middan meel aad khatar u ah halkii aan ka ahaan lahaa mid sare. Kooxahan SWAT waxay u baahan yihiin silsilado gaagaaban, ma aha silsilado dabacsan."
  
  Qrow waxa uu dareemay in jawigu sii xumaanayo,waxana uu ogaa in ay ka sii daran dhici doonto. "Kooxdaadu waxay ka baxeen biraha. Waxay qabaan dhibaatooyin gudaha ah. Waxyaalo qarsoon oo laga yaabo inay weli dabada nagu wada qaniinaan..." ayuu aamusay.
  
  General Gleason ayaa mar kale gunuunacday. "Waxa ugu dambeeya ee aan u baahanahay waa koox ka kooban shirkado caalami ah oo khiyaano ah oo uu shaqaaleysiiyay Mareykanka oo ku waalan dibadda, abuurista duufaan kale. Waxaa dhaanta inaan xiriirka jarno inta aan awoodno."
  
  Qrow wuu qarin kari waayay yaabkeeda. "Maxaad ka hadlaysaa?"
  
  "Waxba ma dhahno." Digby wuxuu eegay gidaarada sidii isagoo filanaya inuu arko dhegaha Dumbo.
  
  "Ma waxaad leedahay waa in la qabtaa?" ayay cadaadisay.
  
  Digby si aan la fahmi karin ayuu madaxa u ruxay; si dhib yar loo dareemi karo, laakiin dhaqdhaqaaq ku dhawaaqay qaylo-dhaan digniin ah oo qoto dheer oo nafta Qrow ah. Ma ay jeclayn, in yar, laakiin sida keliya ee lagu dejin karo xiisadda ba'an ee qolka ka jirta ayaa ahayd in ay horay u socoto.
  
  "Biin ku rid," ayay ku tidhi cod fudud intay awooddo. "Oo aynu ka wada hadalno sababta kale ee aan halkan u joogno. Dhulka afartiisa gees.
  
  "Aan si toos ah u hadalno," ayuu yidhi Jeneraalku. "Oo fiiri xaqiiqooyinka, ee ha eegin sheekooyinka. Xaqiiqadu waxay sheegaysaa in kooxo nafsiyan ahi ay ku turunturoodaan qoraal gacmeedyo soddon jir ah oo ay qoreen dambiilayaal dagaal oo ku dhuumaalaysanaya Cuba. Xaqiiqadu waxay sheegaysaa in kooxdan maskaxiyan ahi ay horay u sii socdeen oo ay fucking ku daadiyeen Shabakadda damn, taas oo dabiici u ah faradan. Waa kuwan xaqiiqooyinka."
  
  Crow waxa uu ogaa nacaybka guud ee uu u qabo sheekooyinka qadiimiga ah iyo male-awaal la'aantiisa. "Waxaan u maleynayaa sidaas, George."
  
  "Ma jeclaan lahayd qaar kale?"
  
  "Hagaag, aad ayaan u hubaa inaan maqalno iyaga."
  
  "Saynisyahan kasta oo waalan, Indiana kasta oo ku xumeeya Jones wannabe iyo dambiilayaasha fursada ah ee adduunka hadda waxay heli karaan macluumaad isku mid ah oo aan sameyno. Dawlad kasta, koox kasta oo gaar ah, unug kasta oo madow ayaa arkay. Xataa kuwa aan jirin. Haddana...Dhammaantood waxay diiradda saareen dareenkooda ugu wasakhsan hal meel."
  
  Qrow ma aysan hubin inay jeceshay isku ekaysigiisa, laakiin wuxuu waydiiyay, " kee?"
  
  "U qorshee sida ay u kala horreeyaan Xukunka u dambeeya. Qorshee dhamaadka aduunka."
  
  "Hadda taasi waxay u muuqataa wax yar oo cajiib ah oo kaa imanaya, Guud."
  
  "Waxaan u akhriyey si hadal ah, taasi waa dhammaan."
  
  "Dhamaanteen waan akhrinay. Waxaas oo dhan," ayuu hadalkiisa ku daray Digby. "Dabcan, tani waxay u baahan tahay in si dhab ah loo qaato, mana la dhimi karo hadda. Dukumeentiga ugu weyn, oo ay ugu yeeraan "Amarka Xukunka Dambe," wuxuu tilmaamayaa Fardooleyda iyo, waxaan aaminsanahay, sida ay tahay in la raadiyo."
  
  "Laakiin" Gleason si cad ma uusan is caawin karin. "Afar geesood. Tani gabi ahaanba waa caqli-xumo."
  
  Qrow ayaa ka caawiyay inuu hormaro. "Waxaan qiyaasayaa in tani si ula kac ah loo codeeyay, George. Si loo adkeeyo go'aanka. Ama ka dhig si ay u heli karaan oo keliya kuwa uu doortay Amarka.
  
  "Ma ka helin". Gleason wuxuu u ekaa inuu waalan yahay.
  
  "Waan hubaa". Qrow waxa uu taabtay miiska horteeda yaal. Laakin bal eeg-- qoraalku waxa uu keenayaa su'aalo badan, kuwaas oo dhammaantood aan weli jawaabo loo hayn. Asal ahaan, xaggee hadda joogaan... Amarka?"
  
  "Tani macnaheedu maaha sirta ugu weyn ee aan wajaheyno," Digby wuu khilaafay. "Qorshahan waa waxa ay tahay in aan si degdeg ah ugu jeedno."
  
  Qrow wuxuu ku riyaaqay guusha wax-is-daba-marintan gaarka ah. "SEAAR waxay hore u joogeen Masar," ayay xaqiijisay. "In aan u qaadanno qoraal-gacmeedka qiimo weji ah oo aan u qaadanno in tafsiirkeennii hore ay sax yihiin waa halka aan joogno."
  
  Digby ayaa bushimaha hoose qaniinay. "Tani waa wax wanaagsan," ayuu yidhi, "laakiin sidoo kale waxay nagu keentaa goobaabin buuxda meesha aan rabno inaan joogno. Hadda waa in go'aan la sameeyaa, Kimberly."
  
  "Hadda?" Runtii way yaabtay. "Meelna uma socdaan, waana qalad in garoonka laga saaro. Waxaan u malaynayaa inaad fahantay qoraalka? Afar fardooley? Afartii hub ee ugu dambeysay? Dagaal, guul, abaar, dhimasho. Haddii tani ay tahay sheegasho sax ah, waxaan u baahanahay inay sameeyaan waxa ugu fiican. "
  
  "Kimberly" Digby ayaa indhaha ku xoqay. "Aniga iyo adiga waxaan si buuxda ugu kala duwannahay waxa ay tahay."
  
  "Waa hubaal inaadan ka hor imaan karin guulahoodii hore?"
  
  "Sidee ku qeexdaa guusha?" Digby ayaa gacmihiisii u fidiyay si aad looga xumaado. "Haa, waxay dhexdhexaadiyeen hanjabaado dhowr ah, laakiin sidoo kale SEALs, Rangers, Qaybta Hawlaha Gaarka ah ee CIA, SOG, Marine Raiders..." wuu joojiyay. "Eeg meeshaan u socdo?"
  
  "Waxaad dhahdaa uma baahnin SPIR."
  
  Digby si badheedh ah ayuu indhaha u rogay. "Weligay ma dhicin".
  
  Qrow wuxuu qaatay in ka badan ilbiriqsi inuu ka fiirsado aflagaadada la damacsanaa. Waxay ka jaleecday Digby ilaa Gleason, laakiin guud ahaan waxa uu kaga jawaabay kaliya muuqaal aan fiicneyn, oo aan shaki ku jirin muujinta bannaanka ee xariijintiisa hal-abuurnimo. Waxaa u caddaatay halka uu SPIR ku guulaystay. Gleeson si daacad ah ma uusan fahmin arrintan, Digbyna wuxuu raacay hadaf kale.
  
  "Hadda," ayay tiri, "waxaan haynaa kaliya erayo iyo warbixino, inta badan xanta. Kooxdani waxay halis gelisay naftooda, way waayeen raggoodii, waxayna u hureen waqti iyo mar kale dalkan. Xaq bay u leeyihiin inay hadlaan."
  
  Digby weji ayuu sameeyay, laakiin waxba ma odhan. Qrow waxa uu dib ugu tiirsaday kursigii uu ku fadhiyey, isaga oo ku raaxaysanaya jawiga degan ee qolka afarta gees ka taagan yahay isaga oo isku dayaya in uu diirada saaro. Mid ayaa u baahday feejignaan iyo deganaan marka lala macaamilayo masaska sunta ah.
  
  "Waxaan soo jeedinayaa in dadka loo diro TerraLeaks isku day lagu joojinayo qulqulka macluumaadka," ayay tidhi. "Ilaa inta laga xaqiijinayo xaqiiqada Amarkan. Maxaa dhici doona dhawaan," ayay raacisay. "Waxaan baadhaynaa kaydka Cuban halka laga helay. Waxaana u ogolaanay Kooxda SPEAR inay shaqadeeda qabato. Qofna si degdeg ah uma samayn doono."
  
  General Gleason ayaa madax u lulay oo aqbalay. "Waxay joogaan," ayuu ku qayliyay.
  
  Digby ayaa markaas si weyn ugu dhoola caddeeyey, isaga oo ula jeeday bisaddii kareemka heshay. "Waan aqbalay dhammaan talooyinkiina," ayuu yidhi. "Waxaan rabaa in aan galo rikoorka aniga oo sheegaya in aanan ku raacsanayn iyaga, laakiin waan aqbali doonaa. Taa beddelkeedana, waxaan kaa rabaa inaad aqbasho soo jeedintayda yar."
  
  Ilaahow, maya. "Kuwee ka mid ah?"
  
  "Waxaan direynaa koox labaad. Si aan iyaga u daboosho lagana yaabo in la caawiyo."
  
  Qorow waa gartay waxa uu leeyahay. "In la daboosho" waxaa loola jeedaa in la fiirsado, iyo "in la caawiyo" ay suurtogal tahay in loola jeedo in la fuliyo.
  
  "Kooxdee?"
  
  "Kooxda SEAL 7. Way soo dhowaanayaan."
  
  "Cajiib ah." Qrow madaxa ayay ruxday. "Waxaan heysanaa labo ka mid ah kooxahayada ugu fiican isku waqti isku mid ah. Sidee tani ku dhacday?
  
  Digby wuxuu ku guuleystey inuu sii jiro. "Shil saafi ah. Laakin waa in aad ogolataan in laba ay ka fiican yihiin mid.
  
  "Fiican". Qrow way garanaysay in aanay lahayn wax kale oo aan ahayn inay ogolaato. "Laakiin xaalad kasta ma kulmi doonto labada kooxood. Sababna maaha. Dhammaan waa cad yihiin?"
  
  "Kaliya haddii dunidu ay ku tiirsan tahay." Digby wuu dhoola caddeeyey, isagoo su'aasha iska fogeeyey oo Gleeson ku keenay inuu taahdo.
  
  "Xilli ahaan joog," Gleason ayaa yidhi. "Waxaan ku heli karaa todobo aagga saxda ah dhowr saacadood gudahood. Waa haddii aan sida ugu dhaqsaha badan uga gudubno."
  
  "Ka fiirso." Qrow waa uu ka gaabsaday in uu u sheego lamaanaha in aysan u ogolaan in albaabka uu dabada kaga dhaco inta ay ka soo baxayaan. SPEAR, ma noqon karto mid ka sii daran. Ninkii dilay Joshua Vidal, waxay u ahayd arxan darro. Iyada, waxay u noqon kartaa mid ka mid ah kuwa kor ku xusan iyo mid ka sii daran. Laakin marka hore aan badbaadino aduunka ayay is tiri.
  
  Mar labaad.
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Alexandria waxay ku taal dhammaan ammaankeeda casriga ah ee ka dambeeya daaqadda saxanka; magaalo weyn oo la taaban karo oo kobcaysa oo ay ku ag taal bad dhalaalaysa, oo ay ku suntan yihiin geedo timireed iyo hudheelo, xeeb qalloocan iyo Maktabadda cajiibka ah ee Alexandria.
  
  Guriga badbaadada ee CIA-da waxa uu ilduufay lix haad oo taraafikada ah oo si tartiib ah ugu wareegay qaansada xeebta. Dhammaan gelitaanka balakoonka qallafsan ee bannaanka waxaa xaddiday dhalooyin culus iyo baararka. Kaliya qolka sawirka ugu weyn ayaa bixiyay calaamad kasta oo raaxo leh; Jikada ayaa ahayd mid yar oo macmal ah, labada qol ayaa muddo dheer ka dib noqday qafis bir ah. Hal qof oo keliya ayaa si joogto ah uga shaqaynayay guriga badbaadada, si cadna wuu ka baxsan yahay aagga raaxada.
  
  Alicia waxay dalbatay koob kafee ah. "Haye ninyahow, kuwani waa afar madow, laba caano leh, saddex labeen ah iyo mid dhadhan qorfe leh. Ma fahmay?"
  
  "Maya..." Nin soddon iyo wax ah oo muraayado dhuuban leh iyo sunniyaha baadiyaha ah ayaa si cadho leh u libiqsaday. "Ma sameeyo... kafeega. Ma fahantay tan?
  
  "Ma fahmin? Hagaag, waa maxay jahannamada aad halkan ku samaynayso?"
  
  "Xiriirka. Xiriir maxalli ah. Shaqaale guri. I-"
  
  Alicia waxay indhaheeda isku soo koobtay si adag. "Aqal-haye?"
  
  "Haa. Laakiin sidaan oo kale maaha. I-"
  
  Alicia way jeedsatay. "Fuck, saaxiib. Sariiraha ma samaysid. Kafee ma samaynaysid. Waa maxay jahannamada aanu ku siinaynaa?"
  
  Drake wuxuu isku dayay intii karaankiisa ah inuu iska indhatiro haweeneyda Ingiriisida ah, taa beddelkeeda wuxuu diiradda saarayay kulanka Smith iyo Lauren. New Yorker-ka waa la diyaariyey oo u duulay Masar wakhtigan markii khatarta cusubi ay ka soo noqotay wax laga naxo oo ay mudnaanta koowaad siiso. Iyada oo taagan badhtamaha qolka iyada oo timaheeda hoos u dhacday, wajigeedana ay ka muuqato ciyaar ciyaar, waxa ay diyaar u ahayd in ay kooxda cusboonaysiiso, laakiin markii Smith u soo dhawaaday Lauren, dareen dhan oo kala duwan ayaa ku soo dhacay.
  
  "Maya hadda," ayay isla markiiba ugu jawaabtay.
  
  "Waan noolahay," Smith ayaa ku qayliyey. "Ma u malaynaysaa inaad xiisaynayso."
  
  Halkii ay dib u soo laaban lahayd, Lauren ayaa si qoto dheer u neefsatay. "Maalin walba, daqiiqad kasta waan kaa walwalaa. Waxaan rumeysanahay. Ma jeceshahay, Smith?
  
  Askarigii ayaa afka furay si uu u diido, laakiin Alicia ayaa si khiyaano leh u soo dhexgashay. "Nacalad, miyaydaan maqlin? Magaciisu waa Lancelot. Wuxuu ka door bidaa Smith. Hadda dhammaanteen taas ayaan ugu yeernaa."
  
  Lauren ayaa la qabtay markii labaad hal daqiiqo gudaheed. "Lance-a-waa maxay? Miyaanu ahayn magacii geesigii hore?"
  
  "Dabcan," Alicia ayaa tiri iyadoo faraxsan. "Nin la mid ah kii gaalnimada la galay xaaska boqorka."
  
  "Ma waxaad leedahay waa inaan welwelaa? Mise dan baad leedahay?
  
  Alicia waxay ku dhaygagtay Smith. "Maya. Haddii uu ku waayo, waxa ugu wanaagsan ee uu heli doona waa daanyeerka, mana jiraan daanyeero weji cas Masar jooga". Qolka ayay eegtay iyada oo su"aal waydiinaysa. "Ugu yaraan maaha meel ka baxsan qolkan."
  
  Mai hadda waxa ay ag taagnayd Lauren, iyada oo dhinac u baxday ka dib markii ay laba jeer eegtay nidaamka ammaanka guriga. "Miyaan haleelnaa hawlgalka? Waxaan filayaa inay taasi tahay sababta Lauren halkan u joogto?
  
  "Haa Haa". New Yorker si degdeg ah ayay u soo ceshatay. "Dhammaan ma jeclaan lahaydeen inaad fariisataan? Waxay qaadan kartaa waqti."
  
  Yorgi wuxuu helay kursi madhan. Drake wuxuu ku fadhiistay kursiga cududdiisa, isagoo si taxadar leh u eegayay qolka. Way u caddaatay isaga, isaga oo ka eegayay dhinacyada, sida Dal iyo Kenzi ay isugu soo dhawaadeen, sida Hayden uu uga siibtay Kinimaki, iyo, mahadsanid, sida Alicia iyo May hadda u muuqdaan kuwo aqbalaya joogitaanka midba midka kale. Drake aad buu u nafisiyay natiijadan, laakiin waxa xiga ee weyn ayaa ku dhow inay dhacaan. Yorgi wuu aamusnaa tan iyo markii la muujiyey saddex maalmood ka hor.
  
  Waxaan ahay qofkii waalidkey ku dilay dhiig qabow.
  
  Haa, tani waxay wiiqday dabaaldegga, laakiin cidina ma cadaadis saarin Ruushka. Runtii aad buu ugu dheeraaday inuu qirto wixii uu sameeyay; Hadda waxa uu u baahday wakhti uu xusuusta ugu beddelo ereyo dhab ah.
  
  Lauren waxay u muuqatay mid aan raaxo lahayn oo taagan madaxa qolka, laakiin markii Smith dib u soo noqday, waxay bilowday inay hadasho. "Marka hore, waxaa laga yaabaa inaan helno hogaanka meesha uu ku yaal qashinka Tyler Webb. Xusuusnow - wuxuu ballan qaaday in siro badan la soo bandhigi doono?
  
  Drake si fiican ayuu u xasuustay. Waxay ka werwersnaayeen cawaaqib xumada ka dhalan karta ilaa hadda. Ama ugu yaraan laba ama saddex ayaa ahaa.
  
  "Laakiin hadda waqti uma hayno taas. Ka dib, waxaan rajeynayaa inaan dhammaanteen aadi karno safar. Laakiin tani... khatartan cusub waxay bilaabatay markii ururka TerraLeaks uu soo galiyay dukumeenti dhan oo internetka ah." Way liibtay. "In ka sii badan sida bam jireed oo lagu tuuray aasaaska dhijitaalka ah. Dhammaan dukumeentiyadu waxay ahaayeen kuwo gacan-ku-qoran, oo si cad u xamaasad badan oo keli ah is-weynayn. Qashin duug ah oo joogto ah. Shaqaalaha TerraLeaks waxay ka heleen kayd duug ah oo ku yaal Cuba, wax ka haray tobaneeyo sano ka hor. Waxay u muuqataa in bakhaarku ay ahaan jireen xarunta koox waalan oo isku magacaabay Amarka Xukunka Dambe."
  
  "Waxay u egtahay qosol badan," Drake ayaa yidhi.
  
  "Dabcan waxay ahayd. Laakiin run ahaantii, arrimuhu aad bay uga sii daraan. Dhammaan dadkaasi waxay ahaayeen dambiilayaal dagaal oo ka soo cararay Nazi-gii Jarmalka oo ku dhuumaalaysanayay Cuba. Hadda, sida aad wada ogtihiin, way sahlan tahay in la sameeyo liiska shitka yaabka leh ee Naasigu aanu xiisaynaynin marka loo eego liiska waxa ay ahaayeen. Amarkaan waxaa loo sameeyay in wax loo gudbiyo jiilalka soo socda. Haddii la qabto ama la dilo, waxay jeclaan lahaayeen inay mustaqbalka meel kale ku yeeshaan dhawaaq ammaan ah."
  
  "Oo waxaad sheegtay inay haystaan?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  "Hagaag, weli maya. Waxba lama xaqiijin. Amarka ayaa ka koobnaa laba Jeneraal, laba nin oo dawladda saamayn ku leh iyo laba ganacsade oo maalqabeenno ah. Si wada jir ah waxay u yeelan lahaayeen awood iyo dhaqaale la taaban karo."
  
  "Sideen ku ogaanaa tan?" Mai ayaa weydiiyey.
  
  "Oh, waxba ma ay qarinayeen. Magacyada, dhacdooyinka, meelaha. Waxaas oo dhan waxay ku jiraan dukumentiyada. TerraLeaksna wuu raacay," Lauren ayaa madaxa ruxday, "sida ay yeelayaan."
  
  "Ma waxaad sheegaysaa in qof walba ogyahay?" Drake ayaa aamusay. "Urur kasta oo dhiig ku daadanaya adduunka? Wax xun." Waxa uu madaxiisii u soo jeestay dhanka daaqada, isaga oo aad moodo in uu aduunka oo dhan dibadda ka eegayo, oo isu soo baxay.
  
  "Dkukumentiga laga hadlayaa si dhammaystiran uma dhammaan," Lauren ayaa bilawday.
  
  Alicia way quursatay. "Haddii aysan ahayn, dabcan, taasi waa xaaladdu."
  
  "Marka ma hayno macluumaadka oo dhan. Waxaan u qaadan karnaa oo kaliya in dembiilayaal dagaal, oo dunida laga waayey toddoba iyo labaatan sano ka hor, aan la siin fursad ay ku dhammaystiraan shaqadooda."
  
  "Ma la waayay?" Dahl wuu gunuunacay, isaga oo waxyar cag u beddelaya. "Sida caadiga ah tani macnaheedu waa booliiska sirta ah. Ama Ciidamada Gaarka ah. Macno ayay samaynaysaa maadaama ay ahaayeen dembiilayaal dagaal."
  
  Lauren ayaa luxday. "Tani waa heshiis. Laakiin kan "la waayay" uma malaynayn inuu raadiyo godka sirta ah.
  
  "Markaa malaha SAS." Dahl wuxuu eegay Drake. "Bastarrada buuran."
  
  "Ugu yaraan ciidamadeena gaarka ah looguma yeedho ABBA."
  
  Kinimaka ayaa aaday daaqada si uu u eego. "Waxay u egtahay hooyada khaladaadka oo dhan," ayuu ku dhex ruxay muraayadiisa. "Waxaan ogolahay in macluumaadkan uu si xor ah u faafo. Immisa dawladood ayaa arrintan isku mar ugaarsan doona?"
  
  "Ugu yaraan lix," Lauren ayaa tiri. "Taas oo aan ognahay. Hadda waxaa jiri kara wax ka badan tan. Tartanku waxa uu bilaabmay markii aad ku dhameysateen Peru."
  
  "Ma dhammaynaysaa?" Smith ayaa ku celiyay. "Waxaan badbaadinay naf."
  
  Lauren ayaa ruxday. "Qofna kuguma eedeynayo arrintan."
  
  Drake waxa uu si cad u xusuustay codsiyadii soo noqnoqda ee Smith ee ahaa in uu cadaabta ku degdego intii lagu jiray hawlgalkii u dambeeyay. Laakiin hadda ma ahayn xilligii arrintan la soo qaadi lahaa. Taa beddelkeeda, wuxuu si deggan u soo jiitay dareenka New Yorker.
  
  "Sidaas," ayuu yidhi. "Maxaad noogu sheegi weyday sida saxda ah ee amarkan Doomsday uu qorsheeyay iyo sida uu u qorsheynayo inuu dunida baabi'iyo?"
  
  Lauren ayaa si qoto dheer u neefsatay. "Markaa waa caadi. Waxaan rajaynayaa inaad tan diyaar u tahay."
  
  
  CUTUBKA SADDEXAAD
  
  
  "Iyadoo loo marayo dayax gacmeedyada basaaska, wakiilada qarsoon iyo kamaradaha, diyaaradaha aan duuliyaha lahayn, NSA... waxaad magacawdaa, waxaan ognahay in ugu yaraan lix waddan oo kale ay u tartamayaan inay noqdaan kuwa ugu horreeya ee helaya afarta gees ee dhulka. Americans..." ayay aamustay, iyadoo fekeraysa, "hagaag...in aad Maraykan tahay...waxa aad doonaysaa in aad halkaas ka gaadho dadka kale. Ma aha oo kaliya sharafta aawadood, laakiin sidoo kale sababtoo ah si fudud uma sheegi karno waxa qof kale ku samayn doono waxa ay helaan. Dareenku waa ... ka waran haddii Israa'iil ay ka hesho dilaa qarsoodi ah oo ka socda gudaha waddanka? Ka waran haddii Shiinuhu afartaba helo?"
  
  "Hadaba kuwan waa wadamada la xaqiijiyay ee ka qayb qaadanaya mashruuca?" Kensi ayaa si hoose u weydiiyey. "Israa'iil?"
  
  "Haa. Waxaa intaa dheer China, France, Sweden, Russia iyo Great Britain."
  
  Drake wuxuu u maleeyay in laga yaabo inuu yaqaan qaar ka mid ah dadka ku lugta leh. Waxay ahayd qalad inuu ka shaqeeyo iyaga.
  
  "Khasaro," ayuu yidhi. "Waa maxay amarrada saxda ah?"
  
  Lauren waxay hubisay laptopkeeda si ay u hubiso. "Waxay ka kooban yihiin wax aad u xun oo 'wax guul darro ah' iyo 'kharash kasta'."
  
  "Waxay u arkaan khatar caalami ah," Hayden ayaa yidhi. "Waa maxay sababta? Had iyo jeer waxaa ka haray dhowr maalmood ilaa rafaadka soo socda.
  
  "Weli," Drake ayaa yidhi, "Dhammaan runtii isku dhinac baan nahay."
  
  Hayden ayaa indhaha ku dhuftay. "Waa yahay. Jooji daroogada, saaxiib."
  
  "Maya, waxaan ula jeeday-"
  
  "Dharbaaxo aad u badan ayaa ugu dambeyntii ku kaxeeyey isaga." Dahal wuu qoslay.
  
  Drake indhihiisu way kala baxeen. "Afka xidh." Hakin buu sameeyay. "Ma samaysay su'aalo ku saabsan Yorkshire kaaga? Si kastaba ha ahaatee, waxa aan uga jeeday waxa ay ahayd in aan dhammaanteen nahay ciidamo gaar ah. Isla marada ka goo. Waxaan hubnaa in cadaab ahaan aysan ahayn in la isku eryanayo adduunka oo dhan."
  
  "Waan oggolahay," Hayden ayaa yidhi isaga oo aan dareen lahayn. "Haddaba yaad kala hadli doontaa kan?"
  
  Drake wuu fidiyay gacmihiisii. "Madaxweyne Coburn?"
  
  "Marka hore waa inaad dhaaftaa Wasiirka Gaashaandhigga. Iyo kuwo kale. Cole waxaa ku hareereysan wax ka badan darbiyada jirka oo kaliya, qaarkoodna ma ahan kuwo aan la daboolin."
  
  "Kooxaha oo dhan ma ciyaari doonaan kulamo saaxiibtinimo," Kenzie ayaa ku daray si kalsooni leh.
  
  "Xaqiiqdii". Drake wuu dhiibay oo fadhiistay. "Waa ka xumahay, Lauren. Sii wad."
  
  "Sax. Markaa, qof kastaa wuu akhriyay dukumeentiyada la soo bandhigay. Inta badan waa bullshit Nazi, si daacad ah. Oo waxaan akhriyaa tan si hadal ah. Bogga loogu magac daray kooxdan nasiib-darrada ah, oo cinwaankeedu yahay "Amarka Xukunka Dambe", wuxuu si cad u muujinayaa waxa loogu yeero "goobaha lagu nasto" ee Afarta Fardood: Dagaal, Guul, Macaluul iyo Dhimasho.
  
  "Waxa laga soo qaatay kitaabka muujinta?" Hayden ayaa waydiiyay. Afartaa fardooley?
  
  "Haa." Lauren way luxday, iyadoo weli eegaysa qoraallada badan ee ay xaqiijiyeen qaar ka mid ah geeks ugu fiican Ameerika. Wankii Ilaah wuxuu furay afartii shaabadood oo hore, oo waxay soo saareen afar xayawaan oo fuushan fardo cad, iyo casaan, iyo madow iyo cirro leh. Dabcan, wax walba way ku xidhnaayeen sannadihii la soo dhaafay, waxaana marar badan lagu soo celiyay dhaqanka caanka ah. Xitaa waxaa lagu tilmaamay inay calaamad u yihiin Boqortooyada Roomaanka iyo taariikhdeeda xiga. Laakiin hey, Nazis-ku si kasta oo ay rabaan ayay ugu ciyaari karaan, sax? Hadda waxaa laga yaabaa inay fiican tahay haddii aan tan bixiyo. Waxa ay boorsadeeda kala soo baxday waraaqo badan, iyada oo u eeg ganacsi ka badan sidii Drake aanu waligeed arkin. Isbeddel xiiso leh oo Lauren ah, iyo mid ay u muuqato inay qalbiga ku qaadatay. Wuxuu si degdeg ah u jalleecay warqaddii.
  
  "Tani miyay tahay waxa dadka oo dhan ku madoobaanayay? Dalbo?
  
  "Haa, akhri tan."
  
  Dahal kor buu u akhriyey halka kuwii kale ay qaateen.
  
  "Afartii geesood ee dhulka waxaanu ka helnay Afarta Fardooleyda, waxaana u sharaxnay qorshaha Amarka Xukunka Dambe. Kuwa ka badbaaday dagaalkii Saliibi ee Xukunka iyo wixii ka dambeeyay waxay si sax ah u xukumi doonaan kuwa ugu sarreeya. Haddaad tan akhrinayso, waannu lunnay, ee si taxadir leh u akhri oo raac. Sannadaheenii u dambeeyay waxa aan ku qaadannay isu-ururinta afartii hub ee u dambaysay ee kacaannada adduunka: Dagaal, Guul-wade, Macaluul iyo Dhimasho. United, waxay burburin doonaan dhammaan dawladaha waxayna furi doonaan mustaqbal cusub. Diyaar u noqo. Soo hel. U socdaal afarta gees ee dhulka. Soo hel meelaha lagu nasto ee Aabbaha Istaraatiijiyadda ka dibna Khagan; Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa, ka dibna belaayada Eebbe. Laakiin wax walba maaha sida ay u muuqato. Waxaan booqanay Khagan 1960-kii, shan sano ka dib markii la dhammeeyey, isagoo Conquest ku ridnay naxashkiisa. Waxaan helnay belaayada oo ilaalinaysa xukunka ugu dambeeya ee runta ah. Xeerka dilkuna waa markii Fardooleydu soo baxeen. Ma jiraan calaamado lagu garto lafaha Aabbaha. Hindida waxaa ku hareeraysan hub. Xukunka ugu dambeeyaa wuu ku nool yahay adiga, oo wuxuu boqor ahaan doonaa weligiisba.
  
  Drake ayaa wada qooyay. Tilmaamo badan, xaqiiqooyin badan. Shaqo badan. Si kastaba ha ahaatee, Dahl wuxuu ku garaacay feer isagoo faallooyinkiisii ugu horreeyay la hadlay. "Kacday? Miyaanay caasi ahayn?
  
  "Haa, wax khalad bay u muuqdaan." Lauren way ogolaatay. "Laakin taasi ma ahan wax been abuur ah."
  
  Mai ayaa faallo ka bixisay, "Waxay u muuqataa inay muujinayso habka loo daawado, in kastoo si hoose."
  
  Lauren ayaa ku raacday in ay ogolaato. "Tani waa run. Laakiin sidoo kale ma fahantay sababta ay kuwan ugu yeedhaan 'goobaha nasashada'?
  
  "Wax walba ma aha sida ay u muuqdaan," Dahl ayaa kor u akhriyay.
  
  "Haa. Waxaa cad in tiro badan oo cilmi baaris ah loo baahan yahay."
  
  "Hindiya waxaa ku hareeraysan hub," Alicia ayaa kor u akhriday. "Waa maxay jahannamada taas macnaheedu?"
  
  "Yaynaan aad uga hor marin nafteena," Hayden ayaa yidhi.
  
  "Waxaa la rumeysan yahay in aqoonta dhammaan goobahaas nasashada ugu dambeeya ay ku dhinteen amarka Nazi." Lauren ayaa tiri. "Malaha waxay qorsheynayeen inay wax duubaan. Waxaa laga yaabaa inay tahay koodka. Ama u gudbinta aqoonta jiilasha kale. Dhab ahaantii ma naqaano, laakiin waanu ognahay in intaas uun ay tahay in aan sii socono," ayay ku ruxday, "qof walbana waa isku doon. Waxay ku dhaygagtay Drake. "Doonta. Raft badbaadada. Waad heshay fikradda."
  
  Yorkshiremankii ayaa si sharaf leh u ruxay. "Dabcan waan rabaa. SAS waxay samayn kartaa dhagaxa sabaynaya."
  
  "Hagaag, qof kasta oo aan ku cararno, waxay leeyihiin tilmaamo isku mid ah oo aan samayno," Hayden ayaa yidhi. "Sideen ku bilownaa?"
  
  Kinimaka ayaa ka leexday daaqada. Dhulka afartiisa geesood? ayuu weydiiyey. "Xagee bay ku yaalaan?"
  
  Qolku wuxuu u ekaa faaruq. "Waa adag tahay in la yiraahdo," Dahl ayaa yiri. "Marka dhulku wareegsan yahay."
  
  "Hagaag, ka waran Fardooleydii ugu horreeyay ee ay tixraaceen. Aabbahan Istaraatiijiyadda." Kinimaka waxa uu soo galay qolka, isaga oo ka xidhay dhamaan nalka daaqada gadaashiisa. "Waa maxay tixraacyo aan u hayno?"
  
  "Sida aad filan karto," Lauren ayaa taabtay shaashadda, "Taangiga fekerka ee guriga ayaa sidoo kale samaynaysa tan..." Waxay qaadatay daqiiqad inay akhrido.
  
  Drake wuxuu qaatay isla daqiiqad si uu u milicsado. Hadalka Lauren ee "ka fikir taangiga guriga dib ugu noqo" ayaa kaliya caddaysay waxa aan meeshaas jirin.
  
  Karin Blake.
  
  Dabcan wakhtigu wuu soo wareegay markii aad ka mid ahayd kooxda SPEAR, laakiin waxay dhaaftay maalintii ama xitaa todobaadkii ay ahayd in Karin la soo waco. Mar kasta oo uu go'aansado in uu la xiriiro, wax baa ka joojin jiray - ha ahaato cadaw badan, qalalaasaha adduunka, ama rabitaankiisa gaarka ah ee ah in aanu ka cadhaysiinin. Karin waxay u baahatay booskeeda, laakiin -
  
  Aaway jahannamo iyada?
  
  Lauren waxay bilawday inay hadasho, mar labaadna fikradaha Karin waa in meel la iska dhigo.
  
  "Waxay u muuqataa in qofka taariikhiga ah loo yaqaanay Aabbaha Istaraatiijiyadda. Hannibal."
  
  Smith wuxuu u muuqday mid aan hubin. "Kuwee ka mid ah?"
  
  Alicia ayaa bushimaheeda isku dhufatay. "Haddii kani yahay saaxiibkii Anthony Hopkins, kama baxayo qolkan."
  
  "Hannibal Barca waxa uu ahaa hogaamiye milatari oo halyeey ah oo ka yimid Carthage. Waxa uu dhashay 247 BC, waxa uu ahaa ninkii hogaaminayay ciidan dhan, oo ay ku jiraan maroodi dagaal, isaga oo ka gudbay Pyrenees iyo Alps ilaa Talyaaniga. Waxa uu awood u lahaa in uu aqoonsado meelaha uu ku fiican yahay iyo meelaha ay cadawgiisa ka liidato, waxanu jabiyay qaar badan oo ka mid ahaa xulafadii Rome. Sida kaliya ee uu ugu dambeyntii ku guuldareystay waxay ahayd markii nin uu bartay xeeladihiisa quruxda badan oo uu sameeyay hab uu isaga u isticmaalo. Waxay ahayd Carthage. "
  
  "Haddaba ninkani waa Aabbaha Istaraatiijiyada?" - ayaa la waydiiyay Smith. "Kan Hannibal?"
  
  "Waxaan tixgalinay mid ka mid ah istiraatijiyadda militari ee ugu weyn taariikhda iyo mid ka mid ah jeneraalo qadiimi ah oo ay la socdaan Alexander the Great iyo Kaysar. Waxa loogu yeedhay Aabbaha Istaraatiijiyadda sababtoo ah cadawgiisa ugu weyn, Rome, ayaa aakhirkii qaatay xeeladdiisa millatari qorshahooda gaarka ah."
  
  "Tani waa guul," ayuu yiri Dahl, "haddii ay weligeed jirtay mid."
  
  Lauren ayaa luxday. "Ka roon. Hannibal waxa loo arkayay in uu yahay riyo aad u xun oo Rooma ah oo ay odhaahda isticmaali jireen mar kasta oo masiibo dhacdo. La tarjumay, tani waxay la macno tahay Hannibal wuxuu joogaa iridda!
  
  "Alaabtii dib ugu noqo," Hayden ayaa ku booriyay. "Sidee ku habboon tahay?"
  
  "Hagaag, waxaan si kalsooni leh u dhihi karnaa Hannibal waa mid ka mid ah Afarta Fardooleyda. Ka sokow xaqiiqda ah inuu sida muuqata fuulay faras, waxa loogu yeedhi jiray Aabbaha Istaraatiijiyadda taariikhda oo dhan. Taas macnaheedu waa inuu yahay Dagaal, Fardooleydii ugu horreeyay. Waxa hubaal ah inuu dagaal ku soo qaaday Boqortooyadii Roomaanka."
  
  Drake ayaa sawiray qoraalka "Marka waxay halkan ku leedahay in qorshaha Amarka Doomsday ay dejiyeen Fardooleyda. Miyaynu u qaadanaynaa in amarku uu hub wax baabi'in ah ku aasay qabriga Hannibal? U daa kan jiilka soo socda?
  
  Lauren ayaa luxday. "Waa dareen guud. Hubka qabri walba yaal. Dhulka gees walba waxaa ku yaal qabri".
  
  Kinimaka ayaa sunniyaha kor u qaaday. "Taasoo, haddana, macno badan u samaynaysa sida marada cawska."
  
  Hayden ayaa u gacan haadiyay si uu u joojiyo. "Iska ilow," ayay tidhi. "Hadda. Hubaal nin Hannibal oo kale ah waa inuu lahaadaa qabri ama qabri?
  
  Lauren waxay ku tiirsatay kursigeedii. "Haa, waa meesha ay arrimuhu ku adag yihiin. Hannibal oday miskiin ah waa la masaafuriyay wuxuuna u dhintay geeri xun, malaha sun. Waxa lagu aasay qabri aan la aqoonsan".
  
  Drake indhihiisu way kala baxeen. "Bullshit".
  
  "Waxay kaa dhigaysaa inaad u malaynayso, soo maaha?"
  
  "Meel ma leennahay?" Mai ayaa weydiiyey.
  
  "Ah waa". Lauren ayaa dhoola cadaysay. "Afrika".
  
  
  CUTUBKA AFRAAD
  
  
  Alicia waxa ay usocotay dhinaca kabadhkeeda waxayna kasoo saartay dhalo biyo ah talaajadda yar ee dusheeda. Bilaabida qalliin cusub had iyo jeer waxay ahayd walaac. Qalabkeedu wuxuu ahaa dagaal; si kastaba ha ahaatee, markan waxay si cad ugu baahnaayeen qorshe. Hayden wuxuu horey ugu biiray Lauren laptop-ka, Smith wuxuu isku dayay inuu u ekaado mid xiiseynaya, shaki kuma jiro sababtoo ah New Yorker wuxuu qaadanayay door ka duwan. Haa, iyo sababtoo ah kuma jirto xabsiga oo booqanaysa argagixiso waalan.
  
  Alicia waxay lahayd ra'yi u gaar ah, laakiin waxay ku adkaatay inay fahamto macquulnimada Lauren. Sidaas oo ay tahay, may ahayn meesheedii ay wax ku xukumi lahayd, ma ahayn noloshii ay hore u hoggaaminaysay ka dib. Lauren Fox waxay ahayd xikmad iyo fahan ku filan si ay u aragto waxa soo socda.
  
  Rajo saas Alicia waxay cabtay dhalo badhkeed, ka dibna waxay u leexatay Drake. Yorkshiremanku hadda waxa uu ag taagnaa Dahl iyo Kensi. Waxay rabtay inay gasho, markii dhaqdhaqaaq agteeda ka dhacay.
  
  "Ah, Hi Yogi. Sidee wax u socdaan halkaas?
  
  "Fiican". Tuuga Ruushka ayaa niyad jabsan tan iyo markii uu si lama filaan ah u kashifay. "Ma u malaynaysaa inay hadda i neceb yihiin?"
  
  "Hay'ada Caafimaadka Aduunka? Iyaga? Ma kaftameysaa? Qofna kuma xukumo, gaar ahaan aniga. Intay qososhay ayay hareeraha eegtay. "Ama May. Ama Drake. Iyo gaar ahaan Kenzi ma aha. Xaniinyadu waxay u badan tahay inay leedahay god ay ka buuxaan siro yaryar oo xun.
  
  "KU SAABSAN".
  
  "Sida saxda ah maaha sirtaada yar ee xun." Nacas! "Haye, weli waxaan isku dayayaa inaan halkan ku beddelo. Ma garanayo wax ku saabsan farxadda."
  
  "Waan arkaa".
  
  Gacanteeda ayay fidisay: "Halkan kaalay!" - oo madaxiisa ku yaacay markii uu ka siibtay, isagoo isku dayaya inuu madaxa qabsado. Yorgi wuxuu u booday dhamaadka qolka, lugihiisa iftiin. Alicia waxay aragtay wax aan micne lahayn ee cayrsiga.
  
  "Marka xigta, wiil."
  
  Drake wuxuu daawaday sida ay u socoto. "Waad ogtahay, wuu kaa cabsanayaa."
  
  "Uma malaynayn in ilmuhu wax ka cabsanayo. Ma aha ka dib markii uu waqti ku qaatay xabsigaas Ruushka iyo dhisidda derbiyada. Markaa waxaad ogaanaysaa inuu ka cabsanayo. Madaxa ayay isku garaacday.
  
  "Hubka ugu xoogga badan dhammaan," ayuu yiri Dahl. "Kaliya weydii Hannibal."
  
  "Oh, Torsti wuxuu sameeyaa kaftan. Aynu dhammaan u leexano jadwalka taariikhda. Laakiin si dhab ah," Alicia ayaa raacisay. "Cunugu wuxuu u baahan yahay inuu hadlo. U qalmi ma ihi."
  
  Kensi wuu ciyay. "Runtii? waan yaabay".
  
  "Miyaa lagugu sheegay bayaanka Webb? Haa haa, waan qabaa."
  
  Israa'iil baa gartay. "Waxaa igu adag inaan seexdo habeenkii. Haddaba waa maxay?"
  
  "Taasi waa sababta," Alicia ayaa tiri. "Waxba."
  
  "Waxaan u malaynayaa inay tahay sabab la mid ah adiga."
  
  Waxaa dhacday aamusnaan qoto dheer. Dahl wuxuu la kulmay aragtida Drake ee madaxa haweenka oo u yara foorarsaday. Drake si dhakhso ah ayuu u eegay, isagoo aan hoos u dhigin haweenka, laakiin ma rabin in lagu jiido ceelka murugada. Alicia ayaa kor u eegtay markii Hayden bilaabay inuu hadlo.
  
  "Hagaag," ayuu yiri madaxgoodii. " Way ka fiican tahay Lauren markii hore. Yaa u socda safarka Hellespont?
  
  Alicia way naaxday. "Waxay u muuqataa mid ku haboon kooxdan habaaran. isoo saxiix."
  
  
  ***
  
  
  Markii hore diyaarad helicopter ah ka dibna doon dheereysa, kooxda SPEAR waxay ku soo dhawaadeen Dardanelles. Qorraxdu mar hore ayay u sii dhacaysay xagga cirifka sare, iftiinkii waxa uu isu beddelay kubad dhalaalaysa oo u beddelay xariijin muuqaal ah oo xagga dambe ah iyo jeex toosan. Drake waxa uu is arkay isaga oo si dirqi ah u kala beddelaya hababka gaadiidka inta lagu guda jiro safarka aadka u xun, waxana uu helay wakhti uu la yaabay sida ay duuliyayaashu maalintii si nabad ah u soo mareen. Alicia, iyada oo ku xigta isaga oo saaran diyaaradda helikobtarka, ayaa waxoogaa cadaysay dareenkeeda.
  
  "Haye nimanyahow, ma u malaynaysaan in ninkan uu isku dayayo inuu na dilo?"
  
  Kinimaka, oo si adag ugu xidhan oo ku dheggan inta badan ee xadhiga firaaqada ah ee uu hayn karo, ayaa ilkihiisa isku dheggan ku yidhi, "Waan hubaa inuu u malaynayo inay soo boodayaan."
  
  Isgaarsiinta ayaa si buuxda u shaqeyneysay oo furan. Aamusnaanta ayaa cirka isku shareertay markii kooxdooda ay baarayeen hubka ay siisay CIA-da. Drake wuxuu helay tuhmanayaasha caadiga ah, oo ay ku jiraan Glocks, HKS, mindiyo dagaal iyo noocyo kala duwan oo bam-gacmeedyo ah. Waxa kale oo la bixiyay aaladaha aragga habeenkii. Dhowr daqiiqo ka dib, Hayden waxa uu bilaabay in uu ka hadlo xidhiidhiyaha.
  
  "Marka, dadyow, waxaa la joogaa waqtigii la tixgelin lahaa dhinac kale, oo shakhsi ahaan ka badan oo howlgalkan ah. Kooxaha tartamaya. CIA-du wali waxay leedahay lix ayaa jira, markaa aynu ku mahadnaqno wax badan maaha. Unugga Alexandria waxay si joogto ah u helaan macluumaadka ka imanaya unugyada CIA ee adduunka oo dhan, NSA iyo wakiillada qarsoon. Waxay ii soo gudbiyaan wixii xaqiiqo ah oo khuseeya-"
  
  "Haddii ay dani ugu jirto," Kensi ayaa soo dhexgalay.
  
  Hayden wuu qufacay. "Waan fahamsanahay inaad waayo-aragnimada xun kala kulantay hay'adaha dawladda, CIA-duna waxay helaysaa saxaafad xun, laakiin waan u shaqeeyay. Oo ugu yaraan waxaan u qabtay shaqadayda si sax ah. Waxay leeyihiin umad dhan oo ay ilaaliyaan. Ku kalsoonow inaan ku siin doono xaqiiqada."
  
  "Waan la yaabanahay waxa kor u qaadaya goonadeeda," Alicia ayaa si hoose ugu sheegtay xiriiriyaha. "Waan hubaa in aysan wanaagsanayn."
  
  Kensi wuu eegay iyada. "Maxaa wanaagsan oo ka dhigaya maradaadu inay kor u kacdo?"
  
  "Ma garanayo". Alicia si degdeg ah bay u ilbaxday. "Afka Johnny Depp?"
  
  Hayden ayaa cunaha ka nadiifisay oo sii wadata. "Lix kooxood oo ciidamada gaarka ah. Way adag tahay in la sheego cidda u naxariisanaysa iyo cidda cadawtooyo cad ah. Ha moodin. Waa inaan cid walba ula dhaqannaa sidii cadow. Waddamada aan ognahay inay arrintan ku lug leeyihiin midkoodna ma aqbali doono arrintan. Waxaan fahamsanahay in laga yaabo inaad taqaan qaar ka mid ah raggaas, laakiin heestu sideedii ayay ahaanaysaa."
  
  Markii Hayden uu hakad galay, Drake waxa uu ka fikiray ciidamada Ingiriiska. SAS waxa ay lahayd dhawr guuto oo waxa uu maqnaa sanado badan, laakiin wali aduunka askarta aadka u saraysa ma ahayn mid wayn. Hayden waxa uu ku saxnaa in uu hadda ka hadlo iska hor imaadyada iman kara, halkii ay iyaga ku ilaalin lahaayeen goobta dagaalka. Dahl waxaa laga yaabaa inuu xiisaynayo ciidamada Iswidishka, iyo Kenzie ee Israel. Shaqo wanaagsan, ma jirin joogitaan dhaqameed American halkaas.
  
  "Ma qiyaasi karo in Shiinaha uu yahay saaxiib," ayuu yidhi. "Ruushka midna."
  
  "Xawaarahan," Mai ayaa tiri, iyadoo eegaysa daaqadda. "Waxay noqon doonaan qaabab mugdi ah."
  
  "Miyaynu fikrad ka haysanaa xaaladda hadda ee waddan kasta?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  "Haa, waxaan u socday dhankan. Sida aan ka warhayno, Iswidishka ayaa dhowr saacadood naga xiga. Faransiisku weli guriga ayay ku sugan yihiin. Mossad ayaa ugu dhow, aad ayuuna ugu dhow yahay."
  
  "Dabcan," ayuu yiri Dahl. "Qofna runtii ma garanayo meesha ay u socdaan."
  
  Drake ayaa xoogaa qufacay. "Ma waxaad isku deyeysaa inaad qiil uga dhigto isku daygii fashilmay ee Iswiidhan?"
  
  "Hadda waxaad mooddaa inaad joogtid Eurovision. Midna ma sheegin Britain. Halkee ayay ku yaalaan? Weli shaah la kariyo? Dahl waxa uu kor u qaaday koob male-awaal ah, fartiisa yar oo xagal ka soo baxaysa.
  
  Waxay ahayd qodob cadaalad ah. "Hagaag, Iswidhan waxay u badan tahay inay dib u bilaabatay."
  
  "Ugu yaraan way bilaabeen."
  
  "Guys," Hayden ayaa hadalka ka joojiyay. "Ha iloobin in aan sidoo kale qayb ka nahay. Washington waxay naga filaysaa inaan guuleysano."
  
  Drake wuu qoslay. Dahl wuu qoslay. Smith ayaa kor u eegay iyadoo Lauren ay bilowday inay hadasho.
  
  "Waxyaabaha xiisaha leh ee intaas oo dhan ku soo biiray ayaa ah in qaar ka mid ah dalalkan ay si adag uga soo horjeedaan faragelin kasta. Dabcan, heerka qashin-qubka mar walba wuu sarreeyaa, laakiin waxaan la macaamili karnaa waxyaabo aan daacad ahayn. "
  
  "Si aan rasmi ahayn? Kooxaha kabsa?" - Kinimaka ayaa waydiiyay.
  
  "Waa suurtagal."
  
  "Waxay dib noogu soo celinaysaa macluumaadka aasaasiga ah," Hayden ayaa yidhi. "Qof walba waa cadow."
  
  Drake waxa uu la yaabay waxa Smith uu ka fikiray hadalkeeda. Dib ugu noqoshada Kusco, Yashuuca wuxuu ahaa cadaawad, laakiin maadaama dhimashadiisa aysan cunaqabateyn dowladda oo joogitaankooda waddanku uu ahaa mid si joogto ah isu beddelaya oo lagu muransan yahay, qofna ma ogayn waxa dhici doona. Geerida ninkan waxay ahayd shil, balse waxaa sabab u ahaa ka fiirsi la'aan iyo xamaasad xad dhaaf ah. Haa, wuxuu ahaa dulin iyo gacan ku dhiigle, laakiin duruuftu way ka duwanayd.
  
  Diyaaradii Helicopterka ka dib waxay buuxiyeen doonyihii. Iyaga oo ku labisan dhar madaw, wejigoodana way damaadeen, iyagoo si habsami leh uga gudba biyaha Hellespont, habeenkii ugu dambayntii waxaa ka buuxsamay mugdi. Waddadii ay mareen ayaa ahayd mid faaruq ah, laydhkuna waxa ay ka libdhayaan meel ka shishaysa banka fog. Hellespont waxay ahayd kanaal muhiim ah oo ka mid ah xudduudaha u dhexeeya Yurub iyo Aasiya. Meel cidhiidhi ah, Gallipoli waxay ku taallaa xeebaheeda waqooyi, halka inta badan xudduudaheeda kale ay ahaayeen dad aad u yar. Markii ay biyaha dhex mareen, Hayden iyo Lauren waxay isticmaaleen xiriiriyehooda.
  
  "Hannibal waligiis qabri ma lahayn, xitaa calaamad qabri ma lahayn. Ka dib shaqo cajiib ah, Janaraalkan halyeeyga ah wuxuu dhintay ku dhawaad kaligiis, isagoo da 'weyn ku sumoobay. Haddaba sidee ku helaysaa qabri aan calaamad lahayn?
  
  Drake ayaa kor u eegay iyadoo Lauren ay hakad ku jirto. Miyay waydiisay?
  
  Smith wuxuu si geesinnimo leh u dejiyey inuu xal u helo. "Sonar?"
  
  "Waa suurtagal, laakiin waa inaad fikrad fiican ka haysataa meesha aad ka fiirinayso," Dahl ayaa ku jawaabay.
  
  "Waxay heleen dukumeenti dahsoon, dukumeenti la duubi karo, haa, laakiin waqti lumay," ayuu yidhi Hayden. "Masiirka Hannibal wuxuu had iyo jeer ka cadhaysiiyaa kuwa jecel geesigii ka soo horjeeday boqortooyadii Roomaanka. Mid ka mid ah dadka noocaas ah wuxuu ahaa Madaxweynihii Tunisia, oo booqday Istanbul lixdameeyadii. Booqashadan, waxa kaliya ee uu rabay waxay ahayd inuu awood u yeesho inuu hadhaaga Hannibal u qaado Tuniisiya. Wax kale ma jiraan. Turkigii ayaa aakhirkii xoogaa ka soo noqday oo kaxaystay safar gaaban."
  
  "Lixdankii?" Dahl ayaa yidhi. "Miyaanay taasi ahayn markii dambiilayaasha dagaalku bilaabeen inay dilaan qorshahooda yar ee xun?"
  
  "Waxay u badan tahay". Hayden ayaa yidhi. Ka dib markii ay degeen Cuba oo ay bilaabeen nolol cusub. Kadib amarkooda cusub wuxuu socday ku dhawaad labaatan sano."
  
  "Waqti badan oo aad ku heli lahayd hal-abuurnimo," Alicia ayaa tiri.
  
  "Oo u dooro Afarta Fardooleyda," Mai ayaa ku daray. "Hannibal - Horseman of War? Waxay macno samaynaysaa. Laakin yaa jahannamo ah Guul, Macaluul iyo Dhimasho? Maxayse Dardanelles ee Afrika uga yihiin mid ka mid ah afarta jiho ee muhiimka ah?
  
  "Qodobo wanaagsan," Alicia waxay ku celisay May, taasoo keentay Drake inuu labanlaabo dadaalkiisa. "Waxaad u baahan tahay inaad furka fikirka yar dib ugu celiso, Foxy."
  
  Lauren ayaa dhoola cadaysay. Drake waxay ku garan kartaa laxanka codkeeda. "Sidaas darteed Turkidu, gaar ahaan ka xishooday ixtiraam la'aantooda Hannibal, waxay madaxweynaha Tunisia geeyeen meel Hellespont ah. Waxay ku qoran tahay 'buurta meesha uu ka jiro dhismo burbursan'. Tani waa meesha caanka ah ee lagu nasto ee Hannibal Barca. "
  
  Drake wuu sugay, laakiin xog dheeraad ah uma iman. "Weli," ayuu yidhi, "taasi waxay ahayd soddon sano ka hor."
  
  "Waxay halkaas taagneyd muddo aad u dheer," Lauren ayaa tiri, "Shaki kuma jiro Turkidu waxay sameeyeen wax ilaalin sharaf ah."
  
  Drake wuxuu u muuqday shaki. "Runtii, waxay noqon kartaa uun qabri sharafeed."
  
  "Waxay halkaas geeyeen madaxweynaha Tunisia, Matt. Xataa waxa uu qaatay fijaanno ciid ah oo ay shahaado ka heleen ilaaladiisu, isaga oo ugu yeedhay 'ciid qabrigii Hannibal' markii uu gurigii ku noqday. Xaaladdaas oo kale, sannadkaas, dhab ahaantii Turkidu ma khiyaami lahaayeen Madaxweynaha Tunisia?
  
  Drake ayaa hore u lulay dhanka qalooca mugdiga ah ee soo socda ee xeebta. "Waan ogaan doonnaa."
  
  
  CUTUBKA SHANAAD
  
  
  Drake ayaa ka caawiyay in doonta dheeraysa ee midabka sable-ka ah ka soo saarto biyaha, isaga oo ku dhejiyay meel u dhow oo xididdo duug ah oo ku rakibtay matoorka dibadda. May, Alicia iyo Smith waxay u yaaceen si ay u dhistaan goob bannaan. Kinimaka ayaa kor u qaaday boorsooyinkii cuslaa ee dhabarka lagu rido isagoo kaashanaya Dahl. Drake wuxuu dareemay ciid hoosteeda kabaha. Hawada ayaa urtay carro. Mawjadihii ayaa si xoog ah ugu yaacay xeebta dhanka bidix, iyadoo ay si xoog leh uga heleen doonyaha. Dhawaaq kale oo aamusnaanta jabiyay ma jiro markii warmo-warleyaashu ay qiimaynayeen.
  
  Hayden waxa uu haystay navigator GPS la qaadan karo. "Hagaag. Waxaan leeyahay isku-duwayaasha la qorsheeyay. Diyaar ma u nahay inaan tagno?"
  
  "Diyaar," dhowr cod ayaa ku neefsaday jawaab celin.
  
  Hayden hore ayuu u dhaqaaqay, Drakena wuu degay gadaashiisa, isaga oo ka tallaabay cagihiisa hoostooda. Waxay si joogto ah u baadheen aagga, laakiin ma jirin ilo kale oo iftiin ah oo muuqda. Waxaa laga yaabaa inay halkan yimaadeen markii ugu horeysay. Waxaa laga yaabaa in kooxaha kale ay dib u celiyeen, u oggolaanaya qof kale inuu sameeyo dhammaan culeyska culus. Malaha hadda waa la daawanayay.
  
  Fursaduhu waxay ahaayeen kuwo aan dhammaad lahayn. Drake ayaa u lulay Alicia markii ay dhaafeen, naag Ingiriis ah ayaa ku soo biirtay khadka. "Waxaa laga yaabaa inay isbedbedesho dhinac ilaa dhinac."
  
  "Ka waran Smith?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Waan joogaa. Waddadu waa caddahay".
  
  Haah haa, laakiin waxaan ku soconaa gudaha gudaha, Drake wuxuu qabaa, laakiin waxba ma odhan. Ciiddii jilicsanayd waxay u bannaysay carro adag, ka dibna waxay kor u fuuleen darafkii. Dhawr cagood oo dherar ah oo kor-jilicsan, ayaa waxa ay markiiba ka gudbeen xuduudka saxaraha oo ay isku arkeen dhul fidsan. Hayden ayaa u tilmaamay dariiqa, waxayna ka gudbeen dhulkii cidlada ahaa. Hadda looma baahna in la soo dhejiyo ilaalada. Waxay wax arki kareen masaafo dhan, laakiin May iyo Smith way sii fogaadeen, iyaga oo kordhiyey cabbirkooda daawasho.
  
  Shaashada GPS-ka ayaa si aamusnaan ah u libiqsatay, iyada oo ku hagaya in ay waligood u dhawaadaan bartilmaameedkooda, iyo madawga mugdiga ah ee habeenkii ayaa si sharaf leh uga kor fidiyay iyaga. Meel aad u badan, cirku wuu weynaa; xiddiguhu si dhib ah ayaa loo arki karaa, dayaxuna waa diil yar. Toban daqiiqo ayaa isu beddelay labaatan, ka dibna soddon, welina waxay socdeen keligood. Hayden waxa uu kula xidhiidhay xidhiidhiyaha kooxda iyo Alexandria labadaba. Drake u oggolow deegaanku in uu soo geliyo, isaga oo ku neefsanaya hab-socodka jaadka ah ee dabeecadda. Dhawaaqa xayawaanka, neecawda, ruxashada dhulka - waxaas oo dhan waa ay jireen, laakiin ma jiraan wax aan habboonayn. Waxa uu ogaaday in kooxihii ay ka horyimaadeen ay noqon karaan kuwo iyaga la mid ah, laakiin waxa uu aaminay awoodiisa iyo ta saaxiibadiisa.
  
  "Hore," Hayden ayaa hoos u sheegay. "GPS waxay muujinaysaa dhulku kor u kaca ilaa afartan cagood. Tani waxay noqon kartaa buurta aan raadineyno. kor u eeg."
  
  Buurta ayaa si aayar ah uga soo baxday mugdigii, taallo ciid ah oo si joogto ah kor ugu kacaysa oo xididdada guracan iyo dhagxaanta ay daadsan yihiin dhulka engegan iyaga oo u jeexay waddo toosan oo loo marayo caqabadaha. Drake iyo Alicia waxay qaateen in yar si ay u joojiyaan oo ay dib u eegaan, iyaga oo xusay madowga siman ee ku fidsan jidka dhan ee badda. Iyo in ka sii fog, nalalka biligleynaya ee dekedda, jiritaan gebi ahaanba ka duwan.
  
  "Hal maalin?" Alicia ayaa yaabtay waydiisay.
  
  Drake ayaa rajaynayay. "Waan gaari doonnaa," ayuu yiri.
  
  "Tani waa inay fududaato."
  
  "Iyo jacayl. Sida baaskiil wadida. Laakin waad kuftaa oo waa kaa goynaysaa, nabarro iyo xoqid ka hor inta aanad dib u helin dheelitirkaada.
  
  "Marka, dariiqa kala bar ayaa horey loo maray." Intay si kooban u taabatay ayay haddana buurtii ka sii wadatay.
  
  Drake iyada oo aamusan ayuu raacay. Mustaqbalku runtii wuxuu qabtay hanti cusub oo suurtagal ah hadda markii Alicia Miles ay ka xorowday wareeggeedii is-burburinta. Waxa kaliya ee ay ahayd inay sameeyaan waxay ahayd inay jabiyaan koox kale oo waalan iyo megalomaniacs cadaab ah oo u heellan inay dadka adduunka ku dhibaateeyaan.
  
  Taasina waa sababta askar isaga oo kale ah ay wax walba u dhigeen khadka. Loogu talagalay Adrian albaabka xiga iyo Graham waddada oo dhan. Chloe, oo ku dhibtoonaysay inay labadeeda carruur ah dugsiga ku keento wakhtigeeda maalin kasta. Lammaanihii oohinta iyo baroor-diiqda intii ay u socdeen dukaanka weyn. Si ay uga faa"idaystaan dadka sida wanaagsan u fadhiistay saxmada wadooyinka ee wadada giraanta, iyo kuwa safafka booday. Maaha qashinka qulqulka ee fuulay gaadhigaaga ama garaashkaaga mugdiga ka dib, iyaga oo samaynaya wax kasta oo ay awoodaan. Looma baahna cagajugleyaasha, awood doonka iyo dabadhilifyada. Ixtiraamka, kalgacalka iyo daryeelka inta u halgamay ha la daryeelo. Kuwa u halgamay mustaqbalka carruurtooda ha ku kalsoonaadaan ammaankeeda. Ciddii caawisay dadka kale ha la caawiyo.
  
  Hayden ayaa dareenkiisa ku soo jiitay si hoose. "Tani waxay noqon kartaa meesha. GPS-ku wuxuu leeyahay waa jiraa, waxaanan arkayaa dhisme laga tagay oo soo socda."
  
  Wuxuu arkay dhibco midab leh oo is dulsaaran. Waxay ahayd xudunta dhacdooyinka markaas. Ma jirin wakhti khiyaano ah hadda. Waxaa laga yaabaa inay sidoo kale dab qabadsiiyeen raadinta qabriga Hannibal haddii ay si dhakhso ah u heli karaan hadda markay halkan joogaan. Sababtoo ah Drake wuxuu kalsooni ku qabay in haddii ay heli karaan, markaa sidaas oo kale dhammaan kooxaha kale.
  
  Hayden wuxuu xusay aagga qiyaastii. Kinimaka iyo Dahl waxay dhulka ku soo dejiyeen boorsooyinkoodii cuslaa. May iyo Smith waxay qaateen jagooyinkii indha-indheynta ugu fiicnaa. Drake iyo Alicia waxay u soo dhawaadeen Hayden si ay u caawiyaan. Keliya Yorgi ayaa dib u soo celiyay, isagoo muujinaya hubanti la'aan isagoo sugaya in loo sheego waxa la sameeyo.
  
  Kinimaka iyo Dahl waxay abuureen toosh aad u wanagsan iyaga oo ku dhajiyay sadexda taleefoonada kaarboonka oo siiya wax ka badan. Kuwani ma ahayn oo kaliya nalalka ifaya, waxaa loo sameeyay inay u ekaadaan iftiinka qorraxda sida ugu dhow ee suurtogalka ah. Dhab ahaantii, xitaa CIA-da awooddeeda ballaaran waxay ku xaddidnayd Masar, laakiin Drake wuxuu u maleynayay in qalabku uusan u muuqan mid aad u xun. Kinimaka waxay adeegsatay laambad ku rakiban tarabuunka si ay u iftiimiso dhul balaadhan, ka dibna Hayden iyo Dahl waxay aadeen inay sahamiyaan dhulka.
  
  "Hadda u fiirso," Hayden ayaa u sheegay iyaga. "Amarka xukunka ugu dambeeya wuxuu sheeganayaa in hubka lagu aasay halkan waqti dheer ka dib dhimashadii Hannibal. Kani waa qabri aan la calaamadin, ee maaha dhagax madaxeed. Markaa waxaan raadineynaa dhul qasan, ma raadineyno lafo, blocks ama tiirar. Waxaan raadineynaa walxo dhawaan la aasay, ma ahan waxyaabo qadiimi ah. Waa inaanay noqon mid aad u adag-"
  
  "Ha odhan!" Dahal wuu ciyay. "Wax walba waad arki doontaa, naclad."
  
  "Kaliya waxaan leeyahay ma aha inaan raadiyo Hannibal. Hubka kaliya."
  
  "Qodobo wanaagsan." Kinimaka ayaa waxoogaa hagaajiyay nalka hareeraha wareegiisa.
  
  Hayden wuxuu calaamadeeyay saddex meelood oo dhulka ah. Dhammaantood waxay u ekaayeen in si uun loo beddelay, midna dhawaan. Yorgi si taxadar leh ayuu u soo dhawaaday, isagoo majarafad gacanta ku haya. Drake iyo Alicia ayaa ku biiray, waxaana ku xiga Kinimaka.
  
  "Kaliya qod," Hayden ayaa yidhi. "Dhaqso".
  
  "Maxaa dhacaya haddii uu jiro dabin booby?" Alicia ayaa waydiisay.
  
  Drake wuxuu eegay dhismaha burbursan. Darbiyada ayaa la laadlaad tiiraanyo leh, oo daadanaya, oo aad mooddo in ay hayaan culayska adduunka. Hal dhinac ayaa kala badh loo kala gooyay sidii iyadoo uu leeyahay jeex weyn, baloogyada ayaa hadda ka soo baxaya labada dhinac sida ilko jeexan. Saqafka ayaa dumay wakhti dheer ka hor, ma jirin albaabo iyo daaqado. "Hagaag, uma eka inaan awoodi doono inaan hoy ka heli karno halkaas."
  
  "Mahadsanid".
  
  "Ha welwelin, jacayl. Madaxaaga kor u qaad."
  
  Drake wuu iska indho-tiray dhalaalkii cadhada lahaa oo waxa uu shaqo galay. "Haddaba waa maxay macnaha Afar Fardoole?" ayuu Hayden ka waraystay xidhiidhiyaha.
  
  "Taangiga fikirka malaha ugu fiican? Waxay u dhigmaan tirooyinka taariikhiga ah ee aan raadineyno iyo hubka aan rajeyneyno inaan helno. Markaa, Hannibal, oo u kiciyey nacaybka Roomaanka, wuxuu ka bilaabay Rome dagaal aan dhammaad lahayn, sax? Waa halka aan ka heli doono hubka dagaalka."
  
  "Waxay sidoo kale noqon kartaa inay yihiin fardooley," Kinimaka ayaa soo dhexgalay. "Waxaan ula jeedaa, Hannibal wuxuu ahaa."
  
  "Haa, wax yar oo aan caddayn, Mano."
  
  "Markaa wax shaqo ah kuma lahan Baybalka?" Drake wuxuu qoday tuulmo kale oo carro ah. "Maxaa yeelay, uma baahnid mid ka mid ah codsiyadan nacasnimada ah."
  
  "Hagaag, waxay ka soo muuqdeen Muujintii iyo -"
  
  "Waa yaab!" Alicia ayaa si lama filaan ah u qaylisay. "Waxaan u maleynayaa inaan wax ku dhuftay!"
  
  "Iyo fiiro gaar ah," codka May ayaa si hoose ugu sheegay isgaarsiinta. "Nalal cusub ayaa ka soo muuqday biyaha, si degdeg ah ayay u soo dhowaanayaan."
  
  
  CUTUBKA LIXAAD
  
  
  Drake ayaa majarafadihii dhulka ku tuuray oo u dhaqaaqay si uu u eego Alicia. Yorgi ayaa horay u joogtay, isaga oo ka caawinaya qodista. Kinimaka sidoo kale si dhakhso ah ayuu u horumaray.
  
  "Immisa wakhti ayaan haysanaa?" Hayden ayaa si degdeg ah u waydiiyay.
  
  "Marka loo eego xawaaraha ay ku socdaan, soddon daqiiqo ayaa ka sarreeya," Smith ayaa ku jawaabay.
  
  Dahl si fiican ayuu u fiirsaday. "Ma jiraan tilmaamo?"
  
  "Malaha Mossad," Kensi ayaa ku jawaabay. "Waxay ahaayeen kuwa ugu dhow."
  
  Drake wuu dhaartay. "Marka kaliya ee aan jeclaan lahaa in dadka iswiidhishka ah ee habaarsan ay soo hor mari doonaan."
  
  Alicia waxay istaagtay jilba-jilibka godka, iyadoo qodaysa cidhifka majarafadeeda dhulka jilicsan, isku dayaysa inay xorayso shayga. Way halgantay, iyadoo farxad la"aan ah oo cidhifyada aan caddayn ku jiiday. Kinimaka waxa uu dhulka ka nadiifinayey xagga sare markii Yorgi uu ku biiray Alicia nabarka sii fidaaya ee dhulka.
  
  "Waa maxay waxaan?" - Waxaan weydiiyey. Drake ayaa waydiiyay.
  
  Hayden ayaa ku soo foorarsatay iyada oo gacmaheeda jilbaha ku haysa. "Ma hubo weli."
  
  "Iska soo jiid, Alicia." Drake wuu qoslay.
  
  Iftiimin iyo far kor u taagay ayaa ahayd jawaabtiisa kaliya. Shayga laga hadlayaa waxa uu ahaa mid wasakh ah oo ku daboolay wasakh dhinac walba ah, laakiin qaab buu lahaa. Dabool, oo qiyaastii laba mitir ku qiyaasay hal mitir, waxay lahayd qaab sanduuqa la hubo oo si sahal ah u dhaqaaqday, taas oo muujinaysa in aanay haba yaraatee cuslayn. Dhibaatadu waxay ahayd in ay ku hareeraysan yihiin oo ay isku dhejiyeen dhul adag iyo xididdo. Drake wuxuu ka eegay sanduuqa ilaa badda, isagoo daawanaya nalalku mar walba u soo dhowaanaya oo la yaaban sida jahannamada weel yar oo fufudud uu u hayn karo hub milatari oo wax baabi'iya.
  
  "Shan iyo toban daqiiqo," Smith ayaa sheegay. "Ma jiraan calaamado kale oo loo wajaho."
  
  Alicia waxay la daalaadhacday dhulka, habaaranaysay, meelna ma aysan helin markii hore, laakiin ugu dambeyntii waxay ka furtay shayga oo u ogolaatay Yorgi inuu soo saaro. Xataa dabadeed, geedihii canabka ahaa ee buux-dhaafay iyo xididdada qallafsan ayaa ku dhegay isaga oo aad mooddo inuu faraxsan yahay, rucub adag oo qalloocan oo diiday inuu sii daayo. Haddaba waxay dhexda u guntanaayeen dhoobo, oo dharkoodiina way iska ruxayeen oo majarafad bay ku tiirsanayeen. Drake wuu ka gaabsaday khadka cad ee "Ragga shaqada ku jira" wuuna ku foorarsaday si uu u caawiyo qaadista. Dahl sidoo kale wuu foorarsaday, waxayna si wadajir ah u suurtagashay in ay garab ka helaan shayga oo ay ka soo saaraan. Xididdada ayaa ka dhiidhiyay, jabay oo furfuray. Qaarkood waxay u haysteen nolol qaali ah. Drake ayaa la riixay oo dareemay inay kor u soo baxayso daloolka iyo cidhifka. Wabiyada carrada barakiciyey ayaa xagga sare ka soo qulqulayey. Dabadeed isaga iyo Dahl ayaa wada istaagay oo hoos u eegay Alicia iyo Yorgi. Labaduba weji ayaa ka soo rogmaday oo aad bay u neefsanayeen.
  
  "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey. Drake ayaa waydiiyay. "Laba ma waxaad qorsheynaysaan inaad nasasho shaaha cuntaan? Naarta ka bax halkan."
  
  Alicia iyo Yorgi waxay laba jeer hubiyeen gunta hoose ee daloolka, iyagoo raadinaya sanaadiiq badan ama laga yaabee lafo duug ah. Waxba lama helin Daqiiqad ka dib, dhalinyaradii Ruushka ahayd ayaa ku orday cidhifka godka, isagoo taageero ka helay meel aan waxba ka jirin, si uu kor ugu kaco jiirada iyo cidhifka godka. Alicia waxay daawatay waxa dhacayay iyada oo murugaysan, ka dibna wax yar oo qallafsan ayay dhinaca u boodday. Drake ayaa gacanta qabatay oo kor u qaaday.
  
  Ayuu yidhi. "Waxaad illowday majarafadkaaga."
  
  "Ma rabtaa inaad tagto soo qaado? Madaxa ayaan bixiyaa marka hore."
  
  "Is-xakameyn, xakameyn."
  
  Hayden wuxuu sii waday inuu hoos u eego godka. "Waxaan u maleynayay inay ahaan laheyd waqti fiican oo aan waqti la qaato Hannibal Barca oo ah faqiirkii hore. Ma doonayno inaan xushmayno askari aanu saaxiib nahay."
  
  Drake ayaa madax u lulay oo aqbalay. "Halyeeyad".
  
  "Haddii uu xitaa halkaas joogo."
  
  "Naasigu waxay sameeyeen cilmi-baaris," Hayden ayaa yidhi. "Oo, waxaan si murugo leh u qirayaa, si fiican ayay u sameeyeen. Hannibal wuxuu helay caannimo waarta sababtoo ah wuxuu ku fiicnaa shaqadiisa. Socdaalkiisii uu ku maray buuraha Alps ayaa weli ah mid ka mid ah guulaha milatari ee ugu cajiibsan ee dagaalladii hore. Waxa uu soo bandhigay xeelado ciidan oo ilaa maanta la weyneeyo."
  
  Cabbaar ka dib way eegeen. Dahl wuu la socday. Kinimaka ayaa shayga ka durkay si uu u muujiyo sanduuq adag oo ka samaysan alwaax madow. Dusha sare waxa yaalay jaakad yar oo hub ah, Hawaiian-kiina waxa uu isku dayay in uu muujiyo.
  
  Hayden ayaa dhankeyga u janjeersaday. "Waa intaas. Astaantooda guriga. Siday u kala horreeyeen Xukunkii ugu dambeeyay."
  
  Drake ayaa bartay, isaga oo xafiday calaamadda. Waxay u ekayd goobaabin yar oo dhexe oo leh afar tidcood oo qalloocan oo hareeraha laga dhejiyay meelo kala duwan oo kombasku ku yaal. Goobaabintu waxay ahayd calaamad aan dhammaad lahayn.
  
  "Scythes waa hub," ayuu yiri Hayden. "Ilaalinta aduunkaaga gudaha?" Way ruxday. "Arrintan dib ayaan ka qaban doonnaa haddii loo baahdo. Allow."
  
  Laydhkii kuma sii jiri jirin badda, taas oo ka dhigan in Mossad, haddii ay ahaan lahayd cidda ugu dhow, ay gaadheen dhul adag oo ay u jireen wax ka yar shan iyo toban daqiiqo. Drake ayaa mar kale la yaabay sida iska horimaadku ku dhamaan doono. SPEAR ayaa lagu amray inuu ilaaliyo dhammaan afarta hub qiimo kasta ha ahaadee, laakiin amarada ayaa dhif iyo naadir ah lagu fulin jiray goobta dagaalka. Waxa uu arkay dareenka dareenka dadka kale wejigooda, wuuna ogaa in ay dareemayaan isku si, xitaa Hayden, oo ugu dhowaa qaab dhismeedka taliska.
  
  Waxay isu diyaarinayeen inay baxaan.
  
  "isku day inaad iska ilaaliso iska hor imaad," Hayden ayaa yidhi. "Dabcan".
  
  "Kawaran haddaan awoodin?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  "Hagaag, haddii ay tahay Mossad, waxaa laga yaabaa inaan wada hadalno."
  
  "Waxaan ka shakisanahay inay haysan doonaan jaakadaha aqoonsiga," Alicia ayaa ku gunuunacday. "Tani maaha bandhig booliis."
  
  Hayden waxay markiiba u beddeshay xidhiidhiyeheedii booska bannaanka. "Haddii nala toogto, waan dagaalameynaa," ayay tiri. "Maxaa kale oo aan sameyn karnaa?"
  
  Drake wuxuu u arkay tani inay tahay tanaasulka ugu wanaagsan. Adduunyada ku habboon, way dhaafi lahaayeen askartii ku soo dhawaatay oo waxay ku noqon lahaayeen gaadiidkoodii iyagoon waxba gaarin oo aan la ogaan. Dabcan, SPEAR kuma jiri doono adduun ku habboon. Waxa uu mar kale hubiyay hubkiisa markii ay kooxdu isu diyaarinaysay in ay baxdo.
  
  "Qoddo jidka dheer," Hayden ayaa soo jeediyay. "Ma yeeli doonaan".
  
  Dhammaan taxaddarrada. Dhammaan tabaha si looga fogaado isku dhaca.
  
  Codka Lauren wuxuu ahaa qodax dhegtiisa ku taal. "Waxaan helnay warka, dadyow. Iswidishka ayaa sidoo kale ku soo wajahan."
  
  
  CUTUBKA TODDOBAAD
  
  
  Drake ayaa hogaaminayay wadada, isaga oo marka hore ku wareegay dhismaha burbursan ka dibna hoos u sii socda jiirka. Weli gudcur baa dhulka qariyay, laakiin waaberiga waxa uu ahaa meel gees ah. Drake waxa uu ku sifeeyay dariiqiisii sid aan sinnayn ilaa uu ka helay jihada ka soo horjeeda badda.
  
  Dareenka feejignaanta, madax kor u kaca, kooxda ayaa na raacaysa.
  
  Dahl ayaa la wareegay sanduuqii, isagoo si taxadar leh u haysta daboolka gacantiisa hoostiisa. Kenzi wuxuu u orday dhankiisa, isagoo ka caawinaya inuu helo jidkiisa. Kooxdu waxay xidhnaayeen qalabka wax-aragga habeenkii, dhammaan marka laga reebo Smith, oo door biday inuu si buuxda uga warqabo agagaarkooda. Waxay ahayd isku darka wanaagsan. Iyagoo is dhinac ah oo hal fayl ku jira ayay ordeen ilaa ay ka gaadheen buurta salkeeda iyo bannaan fidsan oo aan gabaad lahayn. Drake wuxuu ku dhegay wareeggiisa, isaga oo u horseedaya jihada guud ee doomaha. Lama hadlin - qof kastaa wuxuu isticmaalay dareenkiisa si uu u eego agagaarkiisa.
  
  Waxay garanayeen sida ay cadowgoodu u dilaan. Ma jiro calooshood u shaqeystayaal aan danaynayn markan. Maanta, iyo tii xigtay, iyo tii xigtayba, waxa is-hortaagay ciidan aan iyaga ka hoosayn.
  
  Ku dhawaad
  
  Drake wuu gaabiyay, isaga oo dareemaya in ay si degdeg ah u socdaan. Dhulka ma ahayn mid iyaga raalli ka ah. Iftiin cirro leh ayaa u soo gurguuranaysay jihada bari. Dhawaan ma jiri doonto dabool. Smith wuxuu istaagay midigtiisa, Maina bidixdiisa. Kooxdu waxay joogsatay meel hoose. Buurtii oo dhismihii burbursanaa ee sare ku yaallay ayaa ka soo durkay, oo gadaashooda ka muuqday. Safka duurka ah ee lagu dhibco dhowr geed ayaa ka soo muuqday, Drake-na waxa uu dareemay nafis. Waxay ahaayeen waddo dheer oo waqooyi-bari ka xigta meeshii loo baahnaa, laakiin natiijada ugu dambeysa waxay ahayd mid u qalantaa.
  
  Xaaladda ugu fiican? Dagaal la'aan.
  
  Wuu dhaqaaqay, isagoo eegaya khatarta oo ka ilaalinaya luqaddiisa jidheed. Xidhiidhku wuu degenaa. Markay u soo dhawaadeen hoyga, way gaabiyeen, haddiiba uu qof hore u joogay oo sugayay. Kamaandoos ahaan, waxay filan karaan digniin, laakiin waxba looma qaadan karo hawshan.
  
  Drake waxa uu arkay dhul balaadhan oo ay ku xeeran yihiin dhawr geed iyo kaymo yar yar, wuuna istaagay, isaga oo u tusinaya kuwa kale in ay nasasho qaataan. Baadhitaan lagu sameeyay muuqaalka waxba ma muujin. Buurta dusheeda ayaa cidlo ah intuu arkay. Xaggooda bidix, dabool khafiif ah ayaa u horseeday meel bannaan oo siman ka dibna xeebta badda. Wuxuu qiyaasay in doonyahoodu ay shan iyo toban daqiiqo u jiraan socod. Wuxuu si aamusan u daaray xiriirkii.
  
  "Lauren, ma jiraa war ku saabsan Swedishka?"
  
  "Maya. Laakiin waa inay isku dhow yihiin."
  
  "Kooxaha kale?"
  
  "Ruushka hawada ayuu ku jiraa." Waxay u muuqatay xishood. "Ma ku siin karo boos."
  
  "Meeshaan waxay ku dhowdahay inay noqoto aag kulul," Smith ayaa yidhi. "Waa inaan dhaqaaqnaa."
  
  Drake wuu aqbalay. "Aan ka guurno."
  
  Wuu istaagay oo maqlay qaylo naxdin leh oo la mid ah xabbad kasta.
  
  "Halkaas ku jooji! Waxaan u baahanahay sanduuq Ha dhaqaaqin."
  
  Drake kama uusan labalabeynin, laakiin si deg deg ah ayuu u soo degay, labaduba way ka mahadceliyeen digniinta oo ka naxay in ay seegeen cadowga. Dahl wuu eegay isaga, Alicia waxay u muuqatay jahwareer. Xitaa Mai waxay muujisay yaab.
  
  Kensi ayaa carabkeeda riixday. "Waa inay noqotaa Mossad."
  
  "Ma ku kaxaystay qori caaradii?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  "Haa," ayuu yidhi Drake. "Afhayeenka si toos ah ayuu u horreeyaa waxaana laga yaabaa inuu leeyahay kaaliyeyaal labada dhinac ah. Dhab ahaan meesha aan rabno inaan joogno."
  
  "Hore uma socon karno," Mai ayaa tiri. "Waan laabaneynaa. Dhankaas". Bari bay u tilmaantay. "Waxaa jira hoy iyo waddo, dhowr beerood. Magaaladu aad uma foga. Waxaan ku dhawaaqi karnaa daad gureyn."
  
  Drake wuxuu jaleecay Hayden. Madaxdoodu waxa ay u ekaayeen in uu miisaamayay kala doorashaddii u dhaxaysay u jihaynta woqooyi ee xeebta, bari oo u jihaysan ilbaxnimo, ama dagaalka uu wajihi lahaa.
  
  "Wax wanaagsan ma dhici doono haddii aan halkaan sii joogno," ayuu yiri Dahl. "Ka-hortagga hal cadow oo caan ah waxay noqon doontaa caqabad, laakiin waxaan ognahay in wax badan ay jidka ku jiraan."
  
  Drake wuxuu horey u ogaa in May ay sax tahay. Woqooyi ma bixin waddo loo maro badbaadada. Waxay ku ordi lahaayeen Hellespont iyagoon daboolin waxayna ku tiirsan yihiin nasiib saafi ah inay ku turunturoodaan nooc gaadiid ah. Safarka bari waxa la damaanad qaaday fursad.
  
  Intaa waxaa dheer, kooxaha kale si dhib leh ayay uga iman lahaayeen magaalo kasta.
  
  Hayden wuu wacay ka dibna bari u leexday, isagoo qiimaynaya dhulka iyo fursadaha baxsashada degdega ah. Haddana, codkii ayaa mar kale yimid.
  
  "Halkaas joog!"
  
  "Shit," Alicia way naxday. "Ninkani waa maskaxiyan."
  
  "Kaliya waxaan leeyahay indho wanaagsan," Smith ayaa yidhi, isaga oo tixraacaya farsamada muuqaalka. Wax adag gadaashiisa ku qari. Dabka waanu qaadanaynaa".
  
  Kooxdu way ambabaxeen, oo bari u socdeen. Isra"iiliyiinta ayaa rasaas ku furay madaxyada waranleyda oo ku dhacay jirrid geedo iyo laamo dhexdooda ah. Caleemaha ayaa da'ay. Drake si degdeg ah ayuu u fuulay, isaga oo og in rasaastu si ula kac ah loola dan lahaa, oo la yaabay waxa cadaabta cusub ee dagaalka ay halkan ku soo galayaan.
  
  "Waxay la mid tahay tababar ciidan oo fool xun," Alicia ayaa tiri.
  
  "Runtii waxaan rajeynayaa inay isticmaalaan rasaasta cinjirka ah," Dahl ayaa ku jawaabay.
  
  Way fuuleen oo is hagaajiyeen, bari bay u dhaqaaqeen, geedihii ka xoog badnaana way gaadheen oo indhaha ayay qabteen. Drake ayaa dib u toogtay, si ula kac ah u sarreeya. Wax dhaqdhaqaaq ah ma uu arag.
  
  "Bastarad khiyaano badan."
  
  "Koox yar," Kenzie ayaa tiri. "Si taxadar leh. Mashiinnada tooska ah. Waxay sugi doonaan go'aan."
  
  Drake waxa uu xiisaynayay in uu si fiican uga faa'iidaysto. Kooxdu waxay si taxadar leh u mareen dhanka bari, iyagoo si toos ah u galay waabe cirro leh oo weli khatar gelinaya cirifka fog. Markuu gaadhay nadiifinta xiga, Drake wuu maqlay oo si dhab ah u dareemay seeriga rasaasta.
  
  "Crap". Wuxuu qoolley dabool. "Kaasi wuu u dhawaa."
  
  Rasaas badan, rasaas badan oo rasaas ah ayaa ka dhex jirta hoyga. Hayden wuxuu si qoto dheer u eegay indhaha Drake. "Hababkooda ayaa isbedelay."
  
  Drake ayaa si qoto dheer u neefsaday, isagoo si dhib leh u rumaysan. Israa"iiliyiintu waxay u rideen si kulul shakina kuma jiro inay si taxadar leh u socdeen laakiin waxay ku socdeen xawaare faa"iido leh. Xabad kale ayaa ka jeexjeexday qayb ka mid ah geed ka dambeeya madaxa Yorga, taasoo keentay in Ruushku si ba'an u gariiro.
  
  "Ma fiicna," Kensi ayaa si cadho leh u gunuunacday. "Ma fiicna haba yaraatee".
  
  Indhaha Drake waxay u ekaayeen dhagax dhagax. "Hayden, la xidhiidh Lauren. Ha u xaqiijiso Qrow inaan dab ku celineyno!".
  
  "Waa inaan ku celinaa rasaas," Kensi ayaa ku qayliyay. "Niman yahow weligaa ma aadan hubin."
  
  "Maya! Waa ciidamo calooshood u shaqeystayaal ah, ciidan aqoon leh oo tababaran oo amar qaata. Waa xulafooyin wasaq ah, saaxiibo mustaqbalka ah. Iska hubi, Hayden. Bal hadda iska hubi! "
  
  Xabado cusub ayaa ka wareemay geedka hoostiisa. Cadawgu waxa uu ahaa mid aan la arki karin, lama maqal; SPIR waxa ay wax ka ogayd horusocodkooda oo keliya khibraddeeda. Drake wuxuu daawaday markii Hayden uu gujiyay badhanka comm oo uu la hadlay Lauren, ka dibna u duceeyay jawaab degdeg ah.
  
  Askartii Mossad ayaa soo dhawaaday.
  
  " Xaqiiji heerkayaga." Xitaa codka Dahl ayaa ka dhawaajiyay mid kacsan. "Lauren! Go'aan ma gaadhaysaa? Ma dagaalannaa? "
  
  
  ***
  
  
  Kooxda SPEAR oo markii horeba laga soo eryay doonyihii ay wateen ayaa lagu qasbay inay bari ka sii fogaadaan. Waxay ku adkayd xabbadda. Iyaga oo aan doonayn in ay la dagaallamaan xulafada la yaqaan, waxay isku arkeen ilaa qoorta oo khatar ku jira.
  
  Iyaga oo is xoqaya, xagxanaya oo dhiig ka daatay, waxay adeegsadeen khiyaamo kasta oo ay ku jiraan hubkooda, khiyaano kasta si ay u kala fogaadaan iyaga iyo Mossad. Soo noqoshada Lauren waxay qaadatay dhowr daqiiqo oo kaliya, laakiin daqiiqadahaas ayaa ka dheeraa CD-ga Justin Bieber.
  
  "Qrow kuma faraxsana. Wuxuu yidhi amar ayaad heshay. Hubkaagu ha ahaato kharash kasta. Afartoodaba."
  
  "Oo waa dhan?" Drake ayaa waydiiyay. "Ma u sheegtay cidda aanu la macaamilaynay?"
  
  "Xaqiiqdii. Waxay u muuqatay cadho. Waxaan u maleynayaa inaan ka xanaaqnay iyada."
  
  Drake ayaa madaxa ruxay. Wax macno ah ma samaynayso. Waa inaan ka wada shaqayno arrintan.
  
  Dahl ayaa ka hadlay fikirkiisa. "Runtii waanu ka soo horjeednay amarradeeda Peru. Waxaa laga yaabaa in tani ay tahay dib u celin."
  
  Drake ma rumaysnayn. "Maya. Waxay noqon lahayd wax yar. Ma aha siyaasiga noocaas ah. Waxaa naga soo horjeeda xulafada. Nacas "
  
  "Waxaan haynaa amarro," Hayden ayaa yidhi. "Maanta aan badbaadno oo aan dagaalano berri."
  
  Drake wuu ogaa inay saxan tahay, laakiin wuu is celin kari waayay, laakiin wuxuu u maleeyay in reer binu Israa'iil ay u badan tahay inay sidaas oo kale yidhaahdeen. Sidaas ayay ku bilaabmeen cabashooyin qarniyo soo jiray. Hadda, koox ahaan, waxay u shaqeeyeen jidkooda bari, iyagoo ku dhex jira gaashaankooda kaynta, waxayna abaabuleen ilaalo, ma aha mid aad u dagaal badan, laakiin ku filan inay gaabiyaan reer binu Israa'iil. Smith, Kinimaka iyo Mai waxay ahaayeen kuwo aad u wanagsan marka ay muujinayaan in ay hadda ula jeedaan ganacsi, iyaga oo xidhxidhi jiray kuwa ka soo horjeeday mar kasta.
  
  Waxay ka timid gadaashooda markii Drake uu geedaha dhex maro. Helicopter-ka ayaa kor ka ruxruxay, ka dib way foorarsatay oo ku degtay meel bannaan oo aan la arki karin. Hayden uma baahnayn inuu kelmad yidhaahdo.
  
  "Iswiidhishka? Ruushku? Ilaahow, tani waa wax xun, nimanyahow!"
  
  Drake ayaa isla markiiba maqlay rasaas dhankaas ka imanaysa. Midka hadda ka soo degay diyaaradda helicopter-ka waa la riday, ee ma aha Mossad.
  
  Tani waxay ka dhigan tahay in afar kooxood oo ciidamada gaarka ah ay hadda dagaalka ku jiraan.
  
  Ka hor inta kaynta dhammaatay, oo daaha ka qaaday guri-beereed duug ah oo ka baxsan beer ballaadhan oo derbiyo dhagax ah ay xuduud la leeyihiin.
  
  "Waqti qaado," ayuu ku qayliyay. "Si adag oo degdeg ah u dhaqan. Halkaas ayaan dib isugu ururin karnaa."
  
  Kooxdu waxay u yaaceen sidii iyagoo ugaadhsigii cadaabta ay ciribtooda ku kululaayeen.
  
  
  ***
  
  
  Iyaga oo ku socda xawli buuxa laakiin kontaroolan, kooxda ayaa si aan kala sooc lahayn uga soo baxeen gabbalkii waxayna u yaaceen dhanka guriga beerta. Derbiyada iyo dariishada dariishada waxay u dhowaayeen sida guriga buurta ku yaal oo kale, taas oo muujinaysa maqnaanshaha joogitaanka bini'aadamka. Saddex kooxood oo ciidamo gaar ah ayaa gadaashooda dhigay, laakiin intee in le'eg ayay u dhow yihiin?
  
  Drake ma ogayn. Waxa uu si aad ah ugu ordayay dhulkii burburay, isaga oo iska siibay aragtidii habeennimo, waxa uu isticmaalay cirkii iftiimay si uu u calaamadiyo jidkiisa. Kooxda badh ayaa hore u eegtay, badhna gadaal bay eegeen. Mai waxa ay si hoose u sheegtay in ay aragtay kooxda Mossad oo gaadhay cidhifka kaynta, laakiin markaas Drake waxa ay gaadhay gidaarka hoose ee ugu horreeya, Mai iyo Smith waxa ay fureen xaddi yar oo dab-damis ah.
  
  Si wada jir ah ayay gidaar dhagax ah u daba galeen.
  
  Guriga beeralayda ayaa weli ka horreeya labaatan tallaabo. Drake waxa uu ogaa in aanay waxba u tari doonin in loo ogolaado reer binu Israa'iil iyo kuwa kaleba in ay degaan oo ay dejiyaan khadadka aragga ugu habboon. Intaa waxaa dheer, kooxaha kale ayaa hadda iska ilaalin doona midba midka kale. Xiriiriyaha ayuu la hadlay.
  
  "Waad dhaantataan dameerihiina, wiilyahow."
  
  Alicia ayaa u soo jeedsatay inay eegto isaga. "Ma taasaa lahjaddaada Ameerika ugu fiican?"
  
  Drake wuxuu u muuqday mid welwelsan. "Shit. Ugu dambayntii waan soo jeestay." Markaas ayuu arkay Dahal. "Laakiin hey, way ka sii dari kartaa, waxaan filayaa."
  
  Sidii mid bay daboolka uga jabeen. May iyo Smith ayaa mar kale furay rasaas iyagoo helay laba xabbadood oo keliya. Dhawaq kale lama maqal. Drake wuxuu helay gidaar adag oo istaagay. Hayden wuxuu isla markiiba u xilsaaray May, Smith, iyo Kinimaka inay ilaaliyaan hareeraha, ka dibna u degdegay inuu ku biiro kuwa kale.
  
  "Waan fiicanahay dhowr daqiiqo. Maxaan haysanaa?"
  
  Dahl mar horeba khariiradda ayuu furfurayay markii codka Lauren uu dhegahooda buuxiyay.
  
  "Qorshaha B weli waa suurtogal. Madaxa gudaha. Haddii aad degdegayso, uma baahnid gaadiid."
  
  "Qorshayso inaad ka xumaato B." Drake ayaa madaxa ruxay. "Mar walba qorshee B."
  
  Ilaalada agagaarka ayaa sheegay in wax walba ay cad yihiin.
  
  Hayden wuxuu tilmaamay sanduuqii Dahl uu sitay. "Waa inaan mas"uuliyadda halkan ka qaadnaa. Haddii aad lumiso, wax fikrad ah kama hayno waxa gudaha ku jira. Oo haddii aad tan cadowga u lumiso..." Uma baahnayn inay sii socoto. Iswiidhishka ayaa sanduuqii dhulka dhigay oo ag jilba joogsaday.
  
  Hayden waxa uu taabtay calaamadda daboolka ku xardhan. Garabka wareega ayaa soo diraya digniin xun. Dahl si taxadar leh u furay daboolka.
  
  Drake ayaa neefsaday. Waxba ma dhicin. Had iyo jeer waxay noqon doontaa khatar, laakiin ma ay arki karin wax quful ah ama farsamooyin qarsoon. Hadda Dahl si buuxda ayuu daboolka u qaaday oo eegay meel bannaan oo gudaha ah.
  
  Kensi wuu qoslay. "Waa maxay waxani? Hubka dagaalka? Ma lagu xidhay Hannibal oo lagu qariyay amarka? Waxa kaliya ee aan arko waa warqado tuulmo ah."
  
  Dahl wuxuu dib u fadhiistay calaacalkiisii. "Dagaalka waxaa sidoo kale lagu dagaalami karaa erayo."
  
  Hayden ayaa si taxadar leh u soo saaray waraaqo dhowr ah oo sawiray qoraalka. "Ma garanayo," ayay qiratay. "Waxay u egtahay faylka cilmi-baarista iyo... diiwaanka..." Way aamustay. "Tijaabooyin? Maxkamad?" Dhowr bog oo kale ayay rogtay. "Qeexitaannada Golaha."
  
  Drake wuu weji gabay. "Hadda taasi waxay u muuqataa mid xun. Waxay ku magacaabaan Project Babylon, Lauren. Aan aragno waxa aad arrintan ka qodan karto."
  
  "Waan helay," New Yorker ayaa yidhi. "Wax kale?"
  
  "Waxaan hadda bilaabay inaan fahmo sifooyinkan," Dahl ayaa bilaabay. "Waa weyn-"
  
  "Hoos!" Smith wuu qayliyey. "Ku soo dhawaada."
  
  Kooxdu way ka gaabisay oo diyaarisay. Darbiyada dhagaxa gadaashooda, qoriga dhashiikaha ayaa onkod, af badan oo dhego la'. Smith wuxuu ka soo celiyay dab ka yimid midig, isaga oo ujeedadiisu tahay meel gidaarka ku taal. Hayden ayaa madaxa ruxday.
  
  Waa inaan joojinaa tan. Halkaan isaga tag".
  
  "Dabcan?" Drake ayaa waydiiyay.
  
  "Dabadaada qaado."
  
  "Qorshaha B," Alicia ayaa tiri.
  
  Iyagoo nabdoon, waxay u dhaqaaqeen gidaar ilaa gidaar dhanka dambe ee guriga beerta. Sagxadda ayaa waxaa ka buuxay qashin, iyo waslad iyo alwaaxyo lagu calaamadeeyay halka saqafku ka soo go'ay. Mai, Smith iyo Kinimaka ayaa daboolay dhabarka. Drake ayaa istaagay markay gaadheen daaqadaha danbe oo ay jaleeceen wadadii ka horaysay.
  
  "Waxay sii adkaan kartaa oo kaliya," ayuu yidhi.
  
  Qorraxda soo baxda ayaa simbiriirixan midab leh ula dul-boodday jannada.
  
  
  CUTUBKA SIDDEEDAAD
  
  
  Tartanku wuu sii socday, laakiin hadda nasiibku wuu sii yaraanayey. Sida Drake iyo Alicia, kuwaas oo hogaaminayay jidka, ka tagay daboolka oo u socdeen gudaha gudaha, iyaga oo ilaalinaya guriga beerta iyaga iyo dabayaashooda, kooxda Mossad ayaa ugu dambeyntii ka soo baxday kaynta. Iyagoo ku labisan dhar madaw oo wajiyada wajiyada ka duuban yihiin, waxay u soo dhawaadeen joog hoose oo taxadir leh, iyagoo kor u qaadaya hubkooda oo rasaas ridayay. Mai iyo Smith waxay si degdeg ah u dabooleen guriga beerta gadaashiisa. Hayden ayaa hore u soo yaacay.
  
  "Dhaqso!"
  
  Drake wuxuu la dagaallamay dareenka inuu istaago oo la dagaallamo; Dahl bidixdiisa si cad ayuu ula halgamayay tan. Caadi ahaan way dagaallami jireen oo way khiyaami jireen kuwii ka soo horjeeday - mararka qaarkood waxay ku soo degtay xoog iyo tiro aan caqli-gal ahayn. Laakiin inta badan waxaas oo dhami waxay ku soo degeen nacasnimada kuwa ka soo horjeeda. Inta badan calooshood-u-shaqaystayaashii mushaharka qaatay waxay ahaayeen kuwo gaabis ah oo caajis ah, kuna tiirsan baaxaddooda, bahalnimadooda iyo akhlaaq la"aan si ay shaqada u qabtaan.
  
  Maanta maaha.
  
  Drake aad ayuu uga warqabay baahida loo qabo ilaalinta abaalmarinta. Dahl waxa uu sitay sanduuqii oo u xafiday inta uu kari karo. Yorgi hadda wuu sii socday, isagoo tijaabiyay dhulka oo isku dayayay inuu helo waddooyin daboolka ugu badan leh. Waxa ay ka gudbeen dhul buuraley ah, ka dibna waxa ay ka soo degeen geed yar oo aan badnayn. Israa'iiliyiinta ayaa xabbadda joojiyey in muddo ah, laga yaabee in ay dareemeen amarro kale oo aysan rabin in la ogaado mowqifkooda.
  
  Xeelado kala duwan ayaa hadda la soo bandhigay.
  
  Laakiin Drake, Alicia ayaa si fiican u soo koobtay. "Ilaah dartiis, Yogi. Madaxaaga Ruushka hoos u dhig oo orod!"
  
  Lauren waxay la socotaa horumarkooda GPS waxayna ku dhawaaqday in goobta kulanka Qorshaha B uu ka sarreeyo jihada xiga.
  
  Drake wuu yara taahay. Geedkii wuu dhammaaday, Yorgina wuxuu ahaa kii ugu horreeyay ee fuula buurta yar, Kinimaka oo daba socda cidhibtiisa. Surwaalkii Hawaay ayaa dhoobo ku dabooshay halka uu ku dhacay- saddex jeer. Alicia waxay jaleecday May, oo si xamaasad leh ugu dhex socotay laalaabka dhulka.
  
  "Damn Sprite. Waxaad mooddaa wan gu' ah oo duurka ku lulaya."
  
  "Wax walba oo ay sameyso, si fiican ayay u qabataa," Drake ayaa ogolaatay.
  
  Alicia waxay ku dul haleeshay saleebka, laakiin waxay ku guulaysatay inay cagaheeda ku sii jirto. "Dhamaanteen si fiican ayaan u sameynaa."
  
  "Haa, laakiin qaar naga mid ah waxay u badan yihiin sida dameeraha."
  
  Alicia waxay kor u qaaday hubkeeda. "Waxaan rajeynayaa inaadan aniga ula jeedin, Drakes." Waxaa codkeeda ku jiray qoraal digniin ah.
  
  "Ah, dabcan maya, malab. Sida iska cad waxaan ula jeeday Swedish-ka."
  
  " Qaali?"
  
  Rasaas ayaa gadaal ka soo dhacaysay, taasoo soo afjartay hadalka Dahl ka hor inta aysan bilaaban. Waayo-aragnimadu waxay u sheegtay Drake in aan xabbaddu iyaga loogu tallo gelin oo ay ka koobnayd laba qoraal oo kala duwan. Mossad waxay la kaashatay Ruushka ama Iswidhishka midkood.
  
  Iswiidhishka, malaha wuxuu u maleeyay, in ay aad ugu yaaceen Mossad.
  
  Wuu is hayn kari waayey oo dhoola cadeynaya.
  
  Dahl wuxuu eegay hareeraha, isagoo aad moodo inuu dareemayo cadho. Drake wuxuu sameeyay muuqaal aan waxba galabsan. Buur yar ayay fuuleen oo dhanka kale u sii simbireen.
  
  "Gaadiidka ayaa imaanaya," Lauren ayaa tiri.
  
  "sidan oo kale!" Hayden waxa uu u tilmaamay samada, fog, fog, halkaas oo ay kasocdo bar madow. Drake ayaa sawiray aagga oo soo jiiday Yorgi isla markii ay xabbaddu ka soo qaylisay buurta dusheeda. Qof ayaa si lama filaan ah u xiiseeyey iyaga.
  
  " Dooxada gal," Kinimaka ayaa yidhi. "Haddii aan gaari karno geedahaas..."
  
  Kooxda ayaa isku diyaarinaysay orodka ugu dambeeya. Drake ayaa mar kale eegay xadhkaha soo socda. Ilbidhiqsi waxa uu u maleeyey in laga yaabo in uu hadh arkayo, balse waxa uu arkay runta.
  
  "Dadku, tani waa helikobter kale."
  
  Kinimaka ayaa si dhow u fiirsaday. "Shit".
  
  "Oo halkaas". Mai waxa uu tilmaamay dhanka bidix, oo sare u sii jeeda banka daruuraha. "Saddexaad".
  
  "Lauren," Hayden ayaa si degdeg ah u yidhi. "Lauren, nala hadal!"
  
  "Kaliya xaqiijinta." Codkii deganaa ayaa soo noqday. "Waxaad hawada ku haysaa Shiinaha iyo Ingiriiska. Ruushka, Iswiidhishka iyo Israa'iiliyiinta dhulka. Dhageyso, hadda waxaan kugu xiri doonaa sheeko-sheekeysiga si aad markii ugu horraysa xogta u hesho. Qaarkood waa wax xun, laakiin dhammaantood waxay noqon karaan kuwo qiimo leh. "
  
  "Dadka Faransiiska ah?" Kinimaka wuxuu noqday mid ka fikiray sabab qaar ka mid ah.
  
  "Waxba," Lauren ayaa ku jawaabtay.
  
  "Shaqo wanaagsan, dhammaantood maaha sida Bo," ayay Alicia tiri iyada oo qadhaadh iyo murugo ka muuqato. "Waxaan ula jeedaa Faransiiska. Ninku wuxuu ahaa khaa'in, laakiin shaqadiisa wuu ku fiican yahay."
  
  Dahal weji ayuu sameeyay. "Haddii ay la mid yihiin Bo," ayuu si aamusan u yidhi. "Waxa laga yaabaa inay hore u joogeen halkan."
  
  Alicia ayaa ereyada ka indho-tirtay, iyadoo baratay meelaha u dhow ee wasakhda ah. Wax dhaqaaqay
  
  "Waan ku hareeraysannahay," Hayden ayaa yidhi.
  
  "Kooxaha ciidamada gaarka ah ee dhinac walba," Drake ayaa ogolaaday. "Jiirar dabinka ku jira."
  
  "Naftaada u hadal." Mai si dhakhso ah ayey wax walba uga mahadcelisay. "Laba daqiiqo qaado. Xusuusnow waxa ku jira sanduuqan sida ugu fiican ee aad awooddo. Gacmaha ayay kor u taagtay. "Samee".
  
  Drake wuxuu helay nuxurka. Sanduuqa uma qalmin noloshooda ka dib oo dhan. Haddii arrimuhu si dhab ah u kacsan yihiin oo koox saaxiibtinimo ahi ay ka gudubto, feedh la'aantu waxay badbaadin kartaa noloshooda. Dahl ayaa furka furay kooxdana waxay toos u aadeen dhanka diyaaradaha qumaatiga u kaca ee soo socda.
  
  Waxa uu qof walba u qaybiyey waraaqo dib-u-dhac ah.
  
  "Wow, taasi waa yaab," Alicia ayaa tiri.
  
  Kenzi waxa uu isku shaandhayn ku sameeyay waraaqo dhawr ah. "Inaad dagaallanto adigoo akhrinaya dukumeenti soddon ilaa konton sano ka hor ah, oo uu qoray Nazis oo lagu qariyey qabriga Hannibal Barca? Maxaa la yaab leh arrintan?
  
  Drake waxa uu isku dayay in uu tuducyada xasuusto. "Hadalkeedu macno buu samaynayaa. Tani waxay la mid tahay koorsada SPEAR."
  
  Mashruuca cilmi-baarista sare ee sare, ayuu akhriyay. Asal ahaan waxa loo abuuray ujeedada barashada kubbada cagta ee dib-u-gelinta oo qiimo jaban ah. Halkii ay ka ahaan lahaayeen gantaallo qaali ah...
  
  "Ma garanayo waxa cadaabta kani tahay."
  
  Geli meel bannaan adiga oo aan isticmaalin gantaal. Mashruucu waxa uu soo jeedinayaa in qori aad u weyn loo adeegsan karo in lagu toogto walxaha xawliga sare ku socda ee joogga sare...
  
  "Alla xaar".
  
  Wajiyada Dahl iyo Alicia waxay ahaayeen kuwo aad u qurux badan. "Tani ma wanaagsanaan karto."
  
  Hayden ayaa farta ku fiiqay diyaaradaha qumaatiga u kaca ee ku soo wajahan, kuwaas oo hadda qof walba si buuxda u eegayo. Waxay arki kareen qoryo gaar ah oo ka laadlaadsan diyaarado helikobter ah.
  
  "Taasina run maaha!"
  
  Drake waxa uu u dhiibay waraaqihii oo uu diyaarsaday hubkiisii. Waqtigii uu ku bartay iyo waxa uu ku fiicnaa. Waxa lagu garaacay hadallo ka socda Hayden, May, iyo Smith, iyo sidoo kale nidaamka isgaarsiinta ee Lauren ay hagaajisay.
  
  "Israa"iiliyiintu waxay dagaal la galeen Iswidishka. Ruushka lama garanayo..." Dabadeed waxaa soo baxay faragelin iyo warar degdeg ah oo laga sii daayay baahinta tooska ah oo NSA iyo ururrada kale ay ku guuleysteen inay dhagaystaan.
  
  Faransiiska: "Waxaan ku soo wajahannahay aagga..."
  
  Ingiriis: "Haa, mudane, bartilmaameedyada waa la arkay. Cadow badan ayaan ku leenahay goobta dagaalka..."
  
  Shiine: "Ma hubtaa inay haystaan sanduuqa?"
  
  Hayden ayaa hogaaminayay. Beertii bay ka carareen. Qorshe la"aan bay ku ordeen. Dabka taxaddarka leh ayaa ku qasbay helikabtarrada in ay qaadaan tillaabooyin qarsoon waxayna ku qasbeen baacsiga dhulkooda in ay si taxaddar leh u dhaqaaqaan.
  
  Ka dibna, sida Drake uu ku sigtay inuu ka baxo oo uu diiradda saaro jidkooda cusub ee baxsadka, cod kale ayaa gooyay meel taagan.
  
  Si kooban.
  
  Qayb ka mid ah qaylada gadaasheeda qarsoon, dhawaq aan la maqlin, qoto dheer, oo soo baxay ayaa la gooyay dhegihiisa.
  
  Maraykan: "Kooxda SEAL 7 waa halkan. Runtii hadda waan dhownahay..."
  
  Naxdintii ayaa ruxday ilaa gunta. Laakiin waqti ma jirin. Si loo wada hadlo ma jirto. Xataa ilbiriqsi ma jirto oo la nuugo.
  
  Si kastaba ha ahaatee, indhihiisu waxay la kulmeen kuwii Torsten Dahl.
  
  Waa maxay...?
  
  
  CUTUBKA Sagaalaad
  
  
  "U sheeg helikobtarka inuu fuso!" Hayden ayaa gujiyay xiriiriyaha. "Waxaan raadin doonaa waddo kale."
  
  "Ma waxaad doonaysaa in kani uu ku ekaado?" Lauren ayaa waydiisay, iyadoo ka qoslinaysa Alicia xitaa markay nafteeda u carartay.
  
  "Xaqiiqdii. Duf oo is dabool. Ha na soo wicin, waan ku soo wacaynaa!"
  
  Drake wuxuu la yaabay in maalintani ay weligeed dhammaan doonto, ka dibna wuxuu arkay saxanka buuxa ee qorraxda oo ka laadlaadsan cirifka sare wuxuuna gartay birta. Meeshu waxay ahayd buuro isdaba joog ah, oo mid waliba ka taag-roonaa ta u dambaysa. WARRAN ayaa dabada ka daboolay intay buurta dusheeda soo gaadheen, iyagoo taxadir leh u tallaabay, dabadeed si xawli ah ugu orday dhinaca kale.
  
  Rasaas ayaa xilliyada qaar laga maqlayay dhanka dambe, balse iyaga loolama jeedin; Israa"iiliyiinta iyo Iswidishka ayaa laga yaabaa inay is-weydaarsadeen dharbaaxooyin. Dhawr dhisme oo kale oo burbursan ayaa bidix iyo midig uga muuqday, badidoodna waxa laga dhisay dooxyo gaagaaban, dhammaantoodna waa laga tegay. Drake ma uusan hubin waxa dadka ku kalifay inay baxaan, laakiin waxay dhacday wakhti dheer ka hor.
  
  Buuro badan ka dibna koox geedo ah oo dhanka bidix ah. Bixinta hoy, cagaar iyo laamo ayaa koray. Hayden ayaa kooxda u hagay jihadaas, Drakena wuu yara taahayay. Nooc kasta oo daboolitaan ah ayaa ka fiicnaaday wax-qaboojin la'aan. Markii hore Hayden ka dibna Alicia ayaa ka dhex bidhaamisay geedaha, hadda waxaa ku xiga Dal, Kenzi iyo Kinimaka. Drake wuxuu galay kaynta, isagoo ka tagay May, Yorgi iyo Smith xagga dambe. Xabado ayaa soo baxay, hadda soo dhawaaday, taasoo Drake ka dhigaysa mid ka digtoonow saaxiibadii.
  
  Intuu soo jeestay, wuxuu arkay in Mai ay go'day.
  
  Daawatay wajigeeda oo dhulka ka soo boodaya.
  
  "Noo!"
  
  
  ***
  
  
  Hayden ayaa si lama filaan ah u garaacay oo soo jeestay. Waqtigan xaadirka ah, Mai waxay jiifsatay miyir la'aan dhulka, Drake ayaa u soo dhawaaday, Smith mar horeba wuu foorarsaday. Rasaastu waxay ku dhufatay geedaha bannaanka ku yaal oo tuman. Qof baa u dhawaa.
  
  Dabadeed burushkii hoostiisa ayaa bilaabmay. Sawirro ayaa soo booday, mid ka mid ah Hayden oo ku dhufanaya jidhka hoose. Way rogrogatay, laakiin cagaheeda ayay ku hadhay. Jirriddii geedka ayaa laf dhabarta kaga dhacday. Way iska dhego tirtay xanuunkii ka muuqday oo qorigii kor u qaaday. Dabadeed sawirka madow ayaa mar kale soo weeraray, isagoo xusul, jilib, mindi ku dhuftay...
  
  Hayden way nabday oo waxay dareentay in daabku uu ku dhex jiro timo ballaca caloosheeda. Waxay dib ula dagaalantay xusul wejiga iyo jilibka caloosha si ay u kala fogaato. Waxay aragtay Kinimaka iyo Alicia oo midigta ka dagaalamaya, Dal oo laadlaadinaya gabalkii wuu soo tuuray.
  
  Drake wuxuu soo qaadaa limp Mai.
  
  Xabado ayaa geedaha dhexdooda ku duulay, caleemaha gooyay iyo dhirta. Mid ka mid ah ayaa ka adkaaday cadowga, laakiin muddo dheer ma dhicin. Ninkii markiiba wuu istaagay, isagoo si cad u xidhan nooc ka mid ah Kevlar. Dabadeed aragtidii Hayden waxa ka buuxsamay cadowgeeda - nin Mossad ah oo astaamihiisa ay ka buuxaan go'aan axmaqnimo iyo naxariis daran.
  
  "Jooji," ayay tidhi. "Waxaan ku wada jirnaa isku bog-"
  
  Jug ku dhacday daanka ayaa joojisay. Hayden wuxuu dhadhamiyay dhiiga.
  
  "Amar," ayaa timid jawaab aan caddayn.
  
  Waxay xirtay dharbaaxooyin cusub, iyadoo ninkii dhinac u riixday, iyadoo isku dayday inaysan qoriga kor u qaadin, xitaa markii uu mindi sitay. Daabku waxay dhadhamiyeen jilif, ka dibna wasakh. Hayden waxa uu laaday lugaha ninka markii uu Drake soo yaacay, isaga oo ku ordaya wadada iyo geedaha. Smith waxa uu daboolay dhabarka, isaga oo ka feeray Israa"iilka oo uu dib ugu celiyay burushka hoostiisa. Kenzi ayaa ku xigtay, markan iyada oo ay ka muuqato wajigeeda iyo indhaheeda fiiqan, iyada oo aad mooddo in ay raadinayso qof aqoon u leh.
  
  Hayden waxay u soo riixday dhanka Drake.
  
  "May?"
  
  "Waa hagaag. Kaliya xabbad laf dhabarta ah waana taas. Wax cajiib ah ma jiraan."
  
  Hayden wuxuu noqday cirro. "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Jaakadda ayaa joojisay. Way dhacday oo waxay ku dhufatay dhafoorkeeda. Wax gaar ah ma jiraan".
  
  "KU SAABSAN".
  
  Alicia waxay ka fogaatay weerar xusul ah oo ay adeegsatay judo tuur si ay ugu dirto qofka ka soo horjeeda inuu u duulo geedaha. Kinimaka ayaa cagaf-cagaf ku maray askari kale oo Mossad ah. Dhawr daqiiqadood jidku wuu caddaaday, kooxda SPEAR ayaana si fiican uga faa"iidaysatay.
  
  Wax kasta oo khibrad ah ayaa ku soo biiray ciyaarta iyaga oo ordaya si xawli ah, iyaga oo aan ku fikirin in ay hoos u dhigaan, iyada oo la maroojinayo, quusto, geedo waaweyn oo khatar ah. Farqi ayaa u dhexeeyey iyaga iyo kooxda Mossad, caleenta dhumucduna waxay bixisay dabool wanaagsan.
  
  "Sidee u suurtagashay in ay na dhaafaan?" Drake ayaa qayliyey.
  
  "Waxay ahayd inay ahayd markii aan istaagnay si aan u saxno sanduuqa," Hayden ayaa yidhi.
  
  Smith aad buu u gunuunacay. "Waan daawanay."
  
  "Ha is garaacin..." Hayden ayaa bilaabay.
  
  "Maya, saaxiibkay," Kensi ayaa yidhi. "Waxay ku fiican yihiin waxay sameeyaan."
  
  Smith wuu qoslay, sidii inuu dhaho waanu yeelnay, laakiin haddii kale wuu aamusay. Hayden waxa uu arkay Kinimaka oo turunturooday, cagihiisa wayn oo soo degaya meel tuulan oo laastikada ah, oo u dhaqaaqay si uu u caawiyo, laakiin Dal waxa uu horeba u taageeray ninka wayn. Iswiidhishka ayaa sanduuqii u wareejiyay gacantiisa kale, isagoo ku riixaya Hawaiiankiisa midig.
  
  Haddana khatar kale ayaa lagu daray isku darka - dhawaqa aan la garan karin ee diyaarad helikobtar ah oo dul duulaysa.
  
  Ma xabbad bay furayaan?
  
  Miyay kaynta ku shanleyn lahaayeen xabbado?
  
  Hayden sidaas uma malaynayn. Kumanaan shay ayaa khaldami kara falkan masuuliyad darada ah awgeed. Dabcan nimankani waxay ku dhaqmi jireen awaamiirta dawladahooda, qaar ka mid ah macaaradka oo gurigooda fadhiya xafiisyadooda diiran ee qaboojiyaha ah ayaanan dan ka lahayn waxa ka socda bannaanka maroodigooda.
  
  Gariirada foornada ayaa xagga sare ka yimid. Hayden ayaa sii orday. Waxay hore u ogeyd in Mossad ay indhahooda ku eegi doonaan kooxdooda, iyo suurtogalnimada Iswidishka iyo Ruushka inay ka dambeeyaan. Waxaa jiray qaylo dhanka bidix ah , oo waxay u malaynaysay inay aragtay tirooyin badan - waa inay yihiin Ruush, ayay u malaynaysay.
  
  Mise waa laga yaabaa Ingiriiska?
  
  Nacas!
  
  Aad bay u furnaayeen. Aad uma diyaarsana Dhab ahaantii, sidoo kale dhammaan kooxihii halkaas joogay. Qofna ma fileyn in qof walba uu hal mar yimaado - taasina waxay ahayd qalad. Laakiin ii sheeg qorshe tan xisaabta ku darsan doona?
  
  Jidka Drake ayaa horay u sii socday, haba yaraatee hoos uma dhigin miisaanka May. Alicia waxay raacday cidhibtiisa, iyada oo hareeraha eegaysa. Waddadu waxay u leexatay ujeeddo la'aan, laakiin guud ahaan waxay u baxday jihada saxda ah, Haydenna wuu ku mahadnaqay taas. Waxay maqashay Smith rasaasta dabku gadaashooda ka dhacaya, taasoo niyad jabinaysa daba-yaashooda. Dhawr qaylo oo dhanka bidix ah ayay maqashay, iyadoo aad mooddo in laba ciidan is-horfadhiyaan.
  
  Nacalaa, kani waa wax waalan.
  
  Drake ayaa ka booday geed dhacay. Kinimaka si dirqi ah ayuu u jabay. Jajabkii ayaa dhinac walba u kala yaacay. Dhulkii ayaa bilaabay inuu hoos u soo dego, kadibna waxay arkeen cidhifka kaynta. Hayden wuxuu ku qeyliyay comm-ka si ay u gaabiyaan-qofna ma ogeyn waxa dhulka yaalo laga yaabo in uu sugo meel ka baxsan xariiqda geedka.
  
  Drake wax yar uun buu gaabiyay. Alicia ayaa dhanka midig uga gudubtay, Dahlna bidix ayuu kaga dhuftay; Saddexdoodii ayaa si wada jir ah uga adkaaday daboolkii oo waxay galeen tog cidhiidhi ah, oo ay labada dhinacba ka ilaalinayaan jiirar marriin ah. Kinimaka iyo Kenzi waxay isku dayeen inay taageero siiyaan, ka dibna Hayden ayaa sidoo kale ka soo baxay dhuumashada, oo hadda isku dayaysa inay iska indhatirto dareenka gubanaya ee laabteeda.
  
  Waxay ku ordeen in ka badan intii ay jeclayd inay ka fikirto.
  
  Magaaladii ugu dhawaydna mayl bay u jirtay.
  
  
  CUTUBKA TOBAN
  
  
  Drake waxa uu dareemay in Mai uu bilaabay in uu wax yar halgansado. Daqiiqad ayuu siiyey, isagoo og inay dhaqso u soo miyirsan doonto. Daqiiqadaas gaaban, waxa uu arkay shay fidsan, cawlan iyo qalloocan oo wadnihiisa orodka ka dhigay mid garaacis ah.
  
  "Bidix!"
  
  Kooxda oo dhami waxay u jabeen bidixda, si taxadar leh laakiin aan loo baahnayn inay garbaha u daboolaan maadaama kuwa ka soo horjeeda weli aan la arki karin. Drake May ha yara halganto, laakiin waa la sii waday. Isla markiiba waxay feedhaha kaga garaacday feedhaha.
  
  "I daa aan tago".
  
  "Hal ilbiriqsi, jacaylkayga..."
  
  Alicia si kulul bay u eegtay. "Ma ka heshay sidaas?"
  
  Drake wuu ka labalabeeyay, ka dibna wuu qoslay. "Ma jirto jawaab sugan oo su'aashan ah, jacaylkayga."
  
  "Runtii?"
  
  "Hagaag, ka feker aragtidayda."
  
  Mai waxa uu xalliyay dhibkiisa isaga oo isticmaalaya laf dhabarta si uu u riixo oo u rogo dhulka. Si guul leh ayey u degtay, laakiin meeshay ku lul-daacday, iyadoo madaxeeda haysa.
  
  "Fiiri," Drake ayaa yidhi. "Difaacayga, waxay u muuqataa mid aan ammaan ahayn."
  
  "Madaxaagu wuu ruxi doonaa haddaynaan degdegin." Alicia way soo dhaqaaqday, Drakena wuu raacay, iyadoo eegaysa May wax yar ilaa ay ka toostay oo ay gashay laxan. Kooxdu waxay ku yaaceen dayrkii ilaa daamurkii.
  
  "Jahwareerka ugu horreeya ee Mossad." Dahal wuu fidiyay. "Ma jiraan wax cajiib ah."
  
  "Waxay dib u celiyeen," Kenzie ayaa yidhi. "Sida aad ahayd."
  
  "Jahwareer labaad," Drake ayaa yidhi. "Xusuusnow tuuladaas England? Sannado badan ka hor."
  
  "Yonks?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "qarniga".
  
  "KU SAABSAN". Dahl hal ilbiriqsi ayuu hakaday, ka dibna wuxuu yiri: "BC mise AD?"
  
  "Waxaan u maleynayaa inay hadda ugu yeeraan BC."
  
  "Bullshit".
  
  Waddadu waxay u kala fidday labada jiho, cidlo, boholo iyo dayactir u baahan. Drake ayaa maqlay baskii qoriga lidka diyaaradaha ee ku soo socday helikobtarka, ka dibna rasaas badan. Intuu u soo jeestay ayuu arkay in kaynta laga soo ridayo, wuxuuna mooday in uu rasaas uun meesha ku daadinayo, ka dibna wuxuu arkay isaga oo si ba"an oo dhinac ah u sii janjeera.
  
  "Ma halis gelin karo," ayuu yiri Dahl. "Waxaan qiyaasayaa inay yihiin Shiinees mana maqli karaan sheekeysiga sida aan awoodno."
  
  Drake ayaa aamusay. Ma jiro wax cusub oo lagu shaaciyay wada-hadallada waayadan Tan iyo markii...
  
  Hayden waxa uu bixiyay salaan aamusan. "Waxaan arkaa baabuur."
  
  Drake intuu foororsaday oo sawiray aagga. "Haddaba maxaa naga dambeeya? Mossad iyo ruushka geedaha ku jira, oo midba midka kale ku socdo. Iswidishku ma meel ka xiga Ruushka? SAS? Madaxa ayuu ruxay. "Yaa yaqaan? Malahaaga ugu fiican waa inaad ku wareegtid kaynta. Dhammaantood way og yihiin in haddii ay naftooda bixiyaan ay dhinteen. Taasi waa sababta aan weli u nool nahay."
  
  "Shiinees ku jira helikobtarka," Smith ayaa yiri. "halkaas ka degey." Waxa uu farta ku fiiqay niyad-jab aan qoto dheerayn.
  
  "Faransiiska?" Yorgi ayaa waydiiyay.
  
  Drake ayaa madaxa ruxay. Kaftanka dhinac ka gees ah, Faransiiska ayaa laga yaabaa inuu xitaa dib u celiyay si uu u tijaabiyo biyaha oo u oggolaado kuwa ka soo horjeeda inay khafiifiyaan. Guul dhagaraysan daqiiqadda ugu dambeysa. Wuxuu ku dhaygagay gaadhigii u soo socday.
  
  "Hubka kor."
  
  Smith iyo Kenzie ayaa jihada qaaday, iyaga oo taagnaa wadada dhinaceeda oo ay qoryahoodii ku fiiqeen gaadhigii soo socday. Dahl iyo Drake waxay dhigteen laba dhagax oo culus waddada. Markii uu gaadhigu gaabiyay, kooxda inteeda kale ayaa gadaal ka soo baxay, iyaga oo si taxadar leh u daboolay gaadhiga, kuna amrayay dadkii saarnaa inay ka soo baxaan.
  
  Alicia ayaa furtay albaabka danbe.
  
  "Wow, halkan way uraysaa!"
  
  Laakiin way madhnayd. Drakena wuxuu maqlay Kensi oo su'aal ku weydiinaya luqadda Turkiga. Madaxa ayuu ruxay iyadoo Dahl si guul leh u dhoola cadeynayo. Gabadhaan waxaa ka buuxa yaab. "Ma jirtaa luuqad aysan ku hadli karin?"
  
  Iswiidhishka ayaa qosol la dhacay. "Kaalay nin yahow. Ha ka tagin naftaada si furan."
  
  "Ah," Drake ayaa madaxa ruxay. "Haa. Afkii ilaahyada."
  
  "Kac jacayl. Ma rabtaa inaad galmo samayso? Haa, kaliya waxaan maqli karaa lahjadaada macaan oo ka roganaysa carrabka Odin. "
  
  Drake wuu iska indho-tiray tan, isaga oo diiradda saaraya labada nin ee Turkiga ah oo u muuqday inay si dhab ah u cabsanayaan.
  
  Oo runtii Turki ah.
  
  Hayden ayaa dib ugu riixay gaadhigii, isagoo daba socda. Dahl ayaa mar kale dhoola caddayd oo raacday iyada, iyada oo u faraysa kuwa kale in ay ku boodaan kursiga dambe. Drake waxa uu gartay sababta maaweeladiisa waxyar ka dib,kadibna mar kale ayuu eegay Alicia.
  
  "Intee bay u xun tahay meeshaas?"
  
  
  ***
  
  
  Baabuurka ayaa boodboodey oo gariiray oo isku dayey inuu isku halligo wadada burbursan.
  
  Alicia waxay ku adkaysatay xooggeeda oo dhan. "Miyuu isku dayayaa inuu garaaco garaacyo xun xun?"
  
  "Malaha," Smith ayaa si xun u yidhi, isagoo sankiisa haya iyo suunka wasakhaysan oo ku xidhan rafka gudaha gaadhiga dhexdiisa. "Waxaan uriyaa riyaha."
  
  Alicia ayaa indhaheeda isku soo koobtay. "Ah haa? Saaxiibkaa?"
  
  Kinimaka waxa uu fadhiistay gadaasha gaadhiga ,isaga oo si quus ah u liqaya sambabada hawada cusub ee dildilaaca ah ee ay ku kulmaan albaabada danbe. "Waa inay ahaadaan... kuwan... beeralayda, waxaan filayaa."
  
  "Ama mukhalasiinta ariga," Alicia ayaa raacisay. "Weligay ma sheegi karo."
  
  Smith wuu xanaaqay. "Markii aan idhi 'ri', waxaan ula jeeday guud ahaan."
  
  "Haa Haa Haa".
  
  Drake wuu ka soo baxay, isagoo qaadanaya neefsasho qoto dheer oo isku dayaya inuu diirada saaro waxyaabo kale. Waxay ahayd inay aaminaan Hayden iyo Dahl, kuwaas oo horay u ilaalin jiray ammaankooda oo helay meesha ugu fiican ee safarka. Xiriirku wuu aamusnaa, marka laga reebo dillaaca marmar ee taagan. Xitaa Lauren way iska aamustay, taas oo ka caawisay sideeda. Tani waxay u sheegtay inay ilaa xad ammaan yihiin.
  
  Shaqaalihii ayaa si weyn uga cawday hareerihiisa, qaabkii ay ula tacaali lahaayeen oo ay iskaga mashquulinayeen urta xoolaha. Isbarbardhigga musqulaha Swedishka, maqaayadaha Mareykanka iyo hoteellada London ayaa lagu soo bandhigay si kaftan ah.
  
  Drake ha u ogolaado fikirradiisa inay ka wareegaan cadhada Yorga ee dhawaanta iyo baahida loo qabo in la wadaago sir xun, fahamka cusub ee u dhexeeya Alicia iyo May, dhibaatooyinka kale ee dhibaya kooxda SPEAR. Hayden iyo Kinimaka way is khilaafeen, sidoo kale Lauren iyo Smith way is khilaafeen, in kasta oo kuwa dambe ay ku kala duwanaayeen in ka badan. Dahl wuxuu si adag ula shaqeeyay Joanna, laakiin mar kale shaqada ayaa soo gashay.
  
  Wax ka degdeg badan oo aan laga bixi karin ayaa maskaxdiisa ka wareemay. Cadhada Xoghaye Crow ee ah in aysan raacin amarada Peru, iyo aqoonta kalsoonida leh ee ah in kooxda labaad ee Mareykanka sirta ah ay halkan joogto. Meel.
  
  Kooxda SEAL 7.
  
  Waxaa jiray su'aalo aan tiro lahayn oo aan la macnayn karin. Maxay ahayd jawaabtu? Qrow ma aamini karin kooxda SPEAR? Ma gurmad bay ahaayeen?
  
  Ma uusan ilaawin calaamadda weyn ee weli ka dul-danbaysa madaxa Smith, laakiin ma uu qiyaasi karin xaalad kale. Qrow wuxuu diray todoba qof si ay isha ugu hayaan.
  
  Drake ayaa cadhooday. Waxay lahayd shaqadeeda gaarka ah. Madow iyo caddaan waxay ahayd aragti nololeed oo ay wadaagaan nacasyada iyo dadka waalan oo keliya. Fikirkiisii qotada dheeraa waxaa soo dhexgalay Hayden.
  
  "Wax walba waa ku cad yihiin dhabarka iyo horeba. Waxay u egtahay inaan ku wajahannahay meel la yiraahdo & # 199; Anakkale, xeebta. Waxaan sugi doonaa ilaa aan ka helno meel ka hor inta aan la xiriirin helikobtarka. Oh, oo Dahl wuxuu helay fursad uu sanduuqaas kala saaro."
  
  Iswiidhishka ayaa xaaladda ka mashquuliyay in muddo ah isaga oo sharraxay waxa ay u muuqdeen hadhaagii warqaddu. Waxay ahayd wax ka badan dagaal, waa ku dhawaaqistiisii. Hannibal wuxuu u muuqday in si fudud loo doortay calaamad ahaan.
  
  
  ***
  
  
  "Ma jiraan tilmaamo ku saabsan sida Afrika u noqotay mid ka mid ah afarta gees ee dhulka?" Mai ayaa weydiiyey.
  
  "Ma jiro wax xun oo sidaas oo kale ah. Sidaa darteed, ma saadaalin karno halka uu noqon doono Fardooleyda soo socota."
  
  "Fiiri wixii hore," Kenzi ayaa hadlay. "Shaqodayda, shaqadeydi hore, jawaabaha mar walba waa la qarin jiray. Kaliya waxaad u baahan tahay inaad ogaato meesha aad wax ka raadineyso."
  
  Kadib Lauren ayaa soo dhexgashay. "Waxaan isku dayi doonaa kan."
  
  Drake wuxuu la halgamay leexashada gaadhiga. "Intee in le'eg ayay u jirtaa Canakale?"
  
  "Hadda waxaan galeynaa duleedka. Uma eka mid aad u weyn. Waxaan arkaa badda."
  
  "Oh, waad guuleysatay." Drake wuxuu xusuustay ciyaar uu ciyaaray yaraantiisii.
  
  "Waan arkay markii hore," ayuu Dahl ku yidhi isagoo dhoola cadeynaya codkiisa.
  
  "Haa, sidoo kale waan ciyaarnay."
  
  Baabuurkii waa joogsaday isla markiiba waxa albaabada danbe u furmay dibadda. Kooxda ayaa soo booday oo waxay qaateen hawo nadiif ah oo sambabada ka buuxa. Alicia waxa ay ka cabatay in aanay si fiican u dareemayn, Kenzi waxa ay iska dhigtay in ay suuxday qaabka Ingiriisiga. Tani waxay isla markiiba ku farxay Alicia. Drake waxa uu is arkay isaga oo eegaya oo yaaban.
  
  "Damn it," ayuu si ula kac ah ugu gunuunacday. "Hagaag, waxaan noqon doonaa adeerka daayeerka."
  
  Dahl aad buu uga yaabay inuu faallo ka bixiyo.
  
  Hortooda waxaa istaagay faras aad u weyn oo alwaax ah, sababa jira awgood, oo la yiqiin, oo ku boodboodaya barxad yar oo dhismayaal ku wareegsan yihiin. Xadhigu waxa uu u ekaa mid lugaha ka xidha oo madaxiisa la taagay. Drake waxa uu mooday in ay u eegtahay gaashaamo iyo haybad, xayawaan kibir leh oo uu abuuray ninku.
  
  "Waa maxay jahannamada?"
  
  Dad aad u tiro badan ayaa ku soo ururay hareerihiisa, iyagoo eegaya, sawiraya oo sawiraya.
  
  Lauren ayaa ka hadashay xiriiriyaha. "Waxaan u maleynayaa inaad heshay Horse Trojan."
  
  Smith wuu qoslay. "Tani way ka fog tahay alaabta lagu ciyaaro."
  
  "Maya Troy, ma ogtahay? Brad Pitt?
  
  Alicia waxay ku dhowaatay inay qoorta ka jabto iyada oo dhinac walba ka eegaysa. "Waa maxay? Halkee?"
  
  "Waa yahay". Kensi wuu qoslay. "Waxaan arkay jilbisyada oo si tartiib tartiib ah u weeraraya."
  
  Alicia waxay wali si taxadar leh u baranaysay aagga. "Aaway Lauren? Ma faras buu saaran yahay?
  
  New Yorker-kii ayaa qosol soo daayay. "Hagaag, hal mar ayuu ahaa. Xusuusnow filimka casriga ah "Troy"? Hagaag, filimaan ka dib, waxay uga tageen faraska isla meesha aad taagan tahay, Çanakkale."
  
  "Bullshit". Alicia waxay bixisay dareenkeeda. "Waxaan u maleeyay in dhammaan ciidaha Kirismaska ay yimaadeen hal mar." Madaxa ayay ruxday.
  
  Drake ayaa cunaha ka nadiifiyay. "Weli halkan ayaan joogaa, jacayl."
  
  "Ah waa. Cajiib".
  
  "Ha werwerin, haddii Brad Pitt uu dabada ka boodo faraska oo uu isku dayo inuu ku afduubo, waan ku badbaadin doonaa."
  
  "Ha ku dhiiran inaad fucking."
  
  Codka Lauren ayaa sheekadooda u gooyay sidii dharbaaxo adag oo seef samurai ah. "Ogolaanshaha, nimanyahow! Cadow badan. Canakkale ayaan hadda ku soo wajahannahay. Waa inay ku xidhan yihiin nidaamka isgaadhsiinta, sida anaga oo kale. Dhaqaaq! "
  
  "Kan arag?" Drake wuxuu tilmaamay qalcadda. "U wac helikobtar. Haddii aan qalcaddii fuulno oo aan is difaacno, halkaas ayuu naga qaadi karaa."
  
  Hayden waxa uu dib u jalleecay duleedka Canakkale. "Haddii aan ka difaaci karno qalcadda magaalada dalxiiska ee lix kooxood oo SWAT ah."
  
  Dahl ayaa soo qaaday sanduuqii. "Waxaa jirta hal waddo oo kaliya oo lagu ogaan karo."
  
  
  CUTUBKA KOWAAD
  
  
  Dareen ahaan, waxay u dhaqaaqeen dhinaca waddada xeebta, iyagoo og inay dabayshu u socoto qalcadda magaalada ee cajiibka ah. Lauren waxa ay xog aad u yar ka soo urursatay qaybo ka mid ah wada-hadallada comm, Drake-na waxa uu xitaa wax ka yar ka maqlay hoggaamiyeyaasha kooxda ee kala duwan, laakiin waxa la isku raacsan yahay ayaa ahaa in dhammaantood ay si degdeg ah u xidhmeen.
  
  Jidku waxa uu hor maray dhismayaal badan oo waji cad ah: guryo, dukaamo iyo makhaayado eegaya biyaha buluuga ah ee Hellespont. Dhinaca bidix waxa taagnaa baabuur, gadaashoodana waxa taagnaa dhawr doonyood oo yaryar, kuwaas oo korkooda ay ka taagnaayeen darbiyada dhaadheer ee qalcadda midabka ciidda leh. Basaska dalxiisayaasha ah ayaa halkaa maray, iyaga oo si tartiib ah uga dhex guuxaya waddooyinka cidhiidhiga ah. Hoonkii ayaa ka dhawaajiyay. Dadka deegaanka ayaa isugu soo baxay meel u dhow maqaaxi caan ah, iyaga oo sigaar cabbaya oo hadlaya. Kooxdu si degdeg ah ayay u degdegeen iyaga oo aan shaki gelin.
  
  Ma fududa in la xidho qalabka dagaalka, laakiin gaar ahaan howlgalkan, waxa ay ku labisanayeen dhar madow oo ay ka saari karaan oo ay qarin karaan waxyaalaha laga yaabo in dareenka soo jiito. Si kastaba ha ahaatee, kooxda dadka oo dhaqaaqday markii madaxa loo rogay, Drake wuxuu arkay in wax ka badan hal taleefan la furay.
  
  "Si degdeg ah ugu wac helikobtarka damn," ayuu yidhi. "Dhul ayaa naga maqan oo waqti xun ayaa halkan ka maqan."
  
  "Halkayga. Toban ilaa shan iyo toban daqiiqo gudahood."
  
  Wuu ogaa in wakhtigani uu ahaa xilli dagaal. Kooxaha kale ee SWAT kama labalabayn doonaan inay cadaabta ku sii daayaan magaalada, iyagoo kalsooni ku qaba amarradooda iyo awooddooda inay baxsadaan, iyagoo og in mas'uuliyiintu ay caadi ahaan ku ridi doonaan argaggixiso xaalad kasta oo khatar ah.
  
  Darbiyada midabka ciidda leh ayaa hortooda aad sare ugu kacay. Fort Ç Anakkale waxay lahayd laba weji oo wareegsan, darbi qalcad ah oo badda u soo jeeda iyo dhufay dhexe, gadaashoodana waxa lahaa cudud ballaadhan oo dhismo ah oo ku sii qulqulaya jiirka badda. Drake waxa uu raacay xariiqii gidaarka qalooca ee ugu horeeyay, isaga oo la yaaban waxa ka jira halka ay iska galaan tan iyo walaasheed. Hayden ayaa horay u istaagay oo dib u eegay.
  
  "Waan kacaynaa."
  
  Go'aan geesinimo leh, laakiin hal shay Drake ayaa ku raacay. Kor u kaca waxay la macno tahay inay ku dheggan yihiin dhufaysyada, oo laga difaaco xagga sare, laakiin aan difaac lahayn, oo xanniban. Sii wadida waxay la macno tahay inay haysteen doorashooyin kale oo aan ka ahayn inay u cararaan badda: waxay ku dhuuman karaan magaalada, gaadhi heli karaan, suurtogal tahay inay jiifsadaan, ama kala qaybsan karaan in muddo ah.
  
  Laakiin xulashada Hayden ayaa u ogolaatay inay hogaanka qabtaan. Waxaa sidoo kale halkaas joogay Rakaab kale. Way u fududaan lahayd helikabtar si ay u helaan. Xirfadahooda ayaa si fiican loogu isticmaalay dagaalka xeeladaysan.
  
  Darbiyada qallafsan waxay u banneeyeen albaab dedsan ka dibna jaranjaro wareeg ah. Hayden ayaa ku horeeyay, waxaa ku xigay Dal iyo Kensi, ka dibna inta kale. Smith ayaa gadaal ka keenay. Mugdigu wuxuu indhahooda ku abuuray maro dhumuc weyn oo aan la geli karin ilaa ay la qabsadeen. Weli, kor bay u socdeen, iyagoo jaranjarada fuulay oo dib ugu soo laabtay xagga iftiinka. Drake wuxuu isku dayay inuu sifeeyo dhammaan macluumaadka khuseeya maskaxdiisa oo uu macno sameeyo.
  
  Hannibal. Fardooley dagaal. Amarka qiyaamaha iyo qorshahooda si ay u abuuraan adduun ka wanaagsan kuwa badbaaday. Waxay ahayd in dawladaha adduunku ay arrintaas iska kaashadaan, laakiin arxan-laawayaal, hunguri-xumo ayaa waxay doonayeen in ay bililiqada iyo aqoonta naftooda u helaan.
  
  Dhulka afartiisa gees? Sidee u shaqeysay? Oo maxaa dhacay ka dib?
  
  "Xiiso leh..." Isla markaas, codka Lauren ayaa ka soo dhex baxay xiriiriyaha. "Ç Anakkale waxay ku taal laba qaaradood waxayna ahayd mid ka mid ah meelaha laga bilaabay Gallipoli. Hadda Ruushka ayaa soo galay magaalada, si la mid ah Israa"iiliyiinta. Ma garanayo meel. Weli, sheekeysiga booliiska maxalliga ah waa wax caadi ah. Mid ka mid ah muwaadiniinta waa inuu ku soo wargeliyay oo hadda u yeeraya soogalootiga cusub. Ma noqon doonto waqti dheer ka hor inta Turkigu u yeerin ciidamadooda gaarka ah."
  
  Drake ayaa madaxa ruxay. Ciil.
  
  "Markaa waxaan ka fogaan doonaa halkan." Hayden wuxuu si taxadar leh ugu dhaqaaqay dhanka iftiinka sare. "Toban daqiiqo, nimanyahow. Allow."
  
  Qorraxda subaxdii ayaa iftiimisay bannaanka bannaan ee bannaan ee ku dhow xagga sare ee munaaradda. Cidhifka sare ee munaaradda ayaa siddeed fiit oo kale ka korray madaxooda, laakiin taasi waxay ahayd mid aad u sareysa intay geli karaan iyagoon gudaha u gelin. Meel walba waxaa yaallay dagaallo burburay, oo u soo baxay sidii faro go'an, oo dariiq boodh leh ayaa soohdinaysay buuro hoose oo xidhiidhsan oo midigta ka xiga. Drake wuxuu arkay boosas badan oo la difaacay oo si fudud ayuu u neefsaday.
  
  "Waan joognaa," Hayden ayaa u sheegay Lauren. "U sheeg helikabtarka inuu u diyaargaroobo soo degista kulul."
  
  "Ka kulul sida aad u malaynayso," Smith ayaa yidhi.
  
  Kooxda oo dhan ayaa hoos u eegtay.
  
  "Ma hoos," Smith ayaa yidhi. "Kac. Sare."
  
  Qasriga dushiisa, magaaladu waxay weli ku taal buuraha. Guryuhu waxay ka kordheen daaraha sare, oo darbiyo dhaadheer iyo kuwo dhumuc leh ayaa dhankooda u fidsanaa. Darbiyadaas ayay koox afar ka koobani ku ordeen iyagoo wejigooda duuban, hubkoodana si buuxda u sawiran yahay.
  
  Drake wuu aqoonsaday qaabkan. "Nacalad, tani waa dhibaato. SAS."
  
  Dahl waxa uu ahaa kii ugu horeeyay ee ku lug lahaa, laakiin halkii uu ka sii deyn lahaa hubkiisa, wuu qariyay, oo qabtay sanduuqa, oo ku booday goobta dagaalka. "Ingiriisku wuxuu leeyahay fikradda saxda ah ee kala duwanaanshaha. Fiiri..."
  
  Drake wuu raacay. Dagaaladu waxay ku fidsan yihiin gees ballaaran oo dhan ilaa xeebta iyo badda jeexan. Haddii ay ku habboon yihiin, googooyaha ayaa isla markaaba ka jeexjeexi kara xagga sare ama midig dhammaadka. Drake waxa uu naftiisa u huray in uu laba xabbadood ku rido shamiitada qallafsan ee cagaha Ingiriiska ka hoosaysa, isaga oo hoos u dhigaya oo kooxda siinaya wakhti ay ku fuulaan xagga sare ee dhufeysyada yar yar.
  
  Alicia way gilgishay. "Ma ihi meel sare!"
  
  "Weligaa ma joojinaysaa oohinta?" Kensi si badheedh ah ayuu u soo dhaafay, isaga oo wax yar ka lulay jidka.
  
  "Oh qaniinyo, waxaad bixin doontaa tan." Alicia waxay ka dhawaajisay inaysan hubin.
  
  "Ma awoodi karaa? Kaliya iska hubi inaad iga danbeyso. Habkaas, marka lagu toogto oo aan maqlo adiga oo qaylinaya, waxaan ogaan doonaa inaan qaado xawaaraha."
  
  Alicia ayaa xanaaqsantay. Drake wuu taageeray. "Kaliya ku maad Mossad." Gacmihiisii ayuu fidiyay.
  
  "Sax. Hagaag, markaan halkan ka soo degno, waxaan doonayaa inaan dabada si fiican u waso."
  
  Drake ayaa ku hagayay talaabooyinkii ugu horeeyay. "Tani ma waxay u muuqataa mid xiiso leh?"
  
  "Fay, Drake."
  
  Waxa uu u maleeyey in ay wanaagsan tahay in aan la xusin in dagaalladii ka hooseeyay ay noqdeen meelo bannaan oo ay midba midka kale uga boodaan. Dahl wuxuu ahaa kii ugu horreeyay ee ku orda derbiga saddexda cagood ah, isagoo kooxda hoggaaminaya. Kinimaka markan waxa uu kala wareegay Smith xagga dambe, isaga oo daawanaya Ingiriiska. Drake iyo kuwa kale waxay dhegaha u fureen calaamadaha kale ee cadawga.
  
  Loolanka hoos u dhaca dagaalka ayaa bilaabmay. Askartii SAS waxay sii wadeen qaab dhismeed waxayna sameeyeen cayrsi, hub kor loo qaaday, laakiin ma aysan samayn dhawaaq. Dabcan, dabacsanaanta xirfadeed waxay noqon kartaa hal sabab oo keliya; Dalxiisayaasha ka sokow, dadka deegaanka waxay door bidaan sirta iyo amarada aad loo ilaaliyo.
  
  Drake wuxuu ogaaday inuu u baahan yahay feejignaan buuxda lugihiisa. Jiirarka dhinac walba ka xigay iyo sida qunyar socodka ah ee baddu ugu soo degtay wax farqi ah ma samayn, ee waxa keliya oo uu aagga nabdoon ee cagihiisa hoostiisa ku jira. Si tartiib ah ayey u qaloocday, si xarrago leh oo siman, qalooc joogto ah. Qofna ma gaabin, qofna ma simbiriirixan. Waxa ay u jireen kala badh goolkoodii markii ay dhegaha buuxisay dhawaqa mashiinnada rogrogaya.
  
  Drake wuu gaabiyay oo eegay cirka. "Kanaga maaha," ayuu ku qayliyey. "Faransiiska xun!"
  
  Tani ma ahayn gabagabo sugan, laakiin waxay sharraxaysaa maqnaanshahooda ilaa hadda. Waxaan ku degdegnay daqiiqadda ugu dambeysa. Kooxda SPEAR ayaa lagu qasbay inay hoos u dhigto. Drake waxa uu arkay wejiyada laba askari oo si cadho leh daaqadaha uga eegaya, halka laba kalena ay ka soo laadlaadsan yihiin albaabbada furan, iyaga oo u rogaya hubkooda si ay si habboon u riixaan qufulka.
  
  "Si aan runta u sheego," Dahl si aan neefsasho lahayn u yidhi. "Waxaa laga yaabaa inaysan ahayn fikradda ugu fiican. Gambaleelkii dhiigga ee Ingiriiska ayaa dhammaanaya."
  
  Mid ahaan, Drake, Smith, Hayden iyo May waxay kor u qaadeen hubkooda oo ay fureen rasaas. Rasaasta ayaa ka dhacdey diyaarad helicopter ah oo ku soo wajahaneyd. Muraayad ayaa jabtay, hal nin ayaa ka soo dhacay xadhiggii, isagoo si xoog leh dhulka ugu garaacay. Helikobterkii way leexatay, oo ay daba socdeen rasaastii Hayden.
  
  "Faransiiska ma aha taageere," ayay si murugo leh u tidhi.
  
  "Noo sheeg wax aynaan garanayn," Alicia ayaa ku gunuunacday.
  
  Yorgi si degdeg ah ayuu u dhaafay Dahl, isagoo ku dul maray darafkii dibadda ee gidaarka, wuxuuna dib ugu soo laabtay sanduuqii. "Halkan, tan i sii," ayuu yidhi. "Darbiga ayaan ka roonahay, ma aha?"
  
  Dahl waxa uu u ekaa in uu rabo in uu doodo balse waxa uu dhex maray sanduuqa dhexda ciyaarta. Iswiidhishka kuma cusbayn parkour, laakiin Yorgi waxa uu ahaa xirfadle. Ruushka ayaa ku kacay xawaare aad u sarreeya, isagoo ku ordaya darbiga oo durba ku soo dhawaaday goobihii dagaalka.
  
  Alicia ayaa dareentay iyaga. "Alla, shit, hadda i toog."
  
  "Weli way dhici kartaa." Drake wuxuu arkay helikobterkii Faransiiska oo foorarsaday oo u soo galay inuu soo dejiyo. Dhibaatadu waxay ahayd in haddii ay u istaagaan in ay ujeeddadaan, Ingiriisku wuu qabsan lahaa. Haddii ay u ordaan inay toogtaan, waxaa laga yaabaa inay dhacaan ama si fudud loo toogto.
  
  Dahl wuxuu ruxay hubkiisii. Isaga iyo Hayden labaduba waxay rasaas ku fureen helikobtarka markii ay ku soo laabatay ciyaarta. Markan askartii saarneed waxay ku jawaabeen rasaas. Madaafiicdu waxay ku mudeen darbiyada qalcadda qaab dilaa ah, iyagoo ku garaacay geesta hoose. Dabka uu Hayden iskiis u kacay ayaa ku dhacay qolka diyaarada, isagoo ka baxay birta. Drake waxa uu arkay duuliyaha oo cadho iyo baqdin isku darsatay oo ilko cadho leh. Dib u eegis aad u degdeg badan ayaa muujisay in kooxda SAS ay sidoo kale daawanayeen helikobtarka - calaamad wanaagsan? Malaha maya. Waxay damceen in ay gacantooda ku helaan hubka dagaalka.
  
  Mise cid dawladooda ku saraysa.
  
  Rasaas volley ah ayaa roobka ku daatay shimbirtii, taasoo keentay inay quusto oo hamaanto. Dahl waxa uu ka faa"iidaystay boqolkii mitir ee u dambeeyay ee gidaarka si uu u soo dhaco oo uu u tufo isaga oo tooganaya, laakiin ma uu fogayn. Dusha sare aad bay u qallafsanayd. Si kastaba ha ahaatee, falkii uu sameeyay ayaa salvo kale u diray diyaaradda helicopter-ka, taas oo ugu dambeyntii keentay in duuliyihii wadnuhu uu qalbi jabo oo uu shimbirtii ka duulo goobta.
  
  Alicia waxa u suurtagashay in ay si daciif ah u dhawaaqdo.
  
  "Weli kama baxsan." Drake ayaa midba mar ka booday goobaha dagaalka, isagoo si nabad ah oo taxadar leh u degay.
  
  Codkii Lauren ayaa jebiyey aamusnaanta qarisay xidhiidhka. "Helicopter-ka ayaa ku soo wajahan. Soddon ilbiriqsi."
  
  "Waxaan joognaa derbiga," Alicia ayaa ku qeylisay.
  
  "Haa, waan ku fahmay Degmada Columbia waxay u dirtay dayax gacmeed hawlgalkan."
  
  Waxay qaadatay Drake daqiiqad kale inuu dareemo naxdinta. "Si aad u caawiso?" Si degdeg ah ayuu u weydiiyey.
  
  "Maxaa kale?" Hayden ayaa isla markiiba ka jawaabay.
  
  Drake wuxuu ku dhawaaday inuu laad naftiisa ka hor inta uusan ogaanin in tani ay u badan tahay fikrad xun marka la eego xaaladda hadda jirta. Run ahaantii, ma uu garanayn cidda kale ee maqashay dareenka Maraykanka ee aamusan iyo erayada Kooxda SEAL 7.
  
  Sida iska cad maaha Hayden.
  
  Helicopter-ka ayaa horay u soo galay muuqaal, sanka hoos u dhacaya, oo si degdeg ah u duulaya badda. Yorgi waxa uu horeba u sugayay dhamaadka goobaha dagaalka, halkaas oo turubka wareeg ee yar uu eegay xeebta cidhiidhiga ah. Dahl isla markiiba wuu soo gaadhay, ka dibna Hayden. Helicopter ayaa soo dhawaatay.
  
  Drake wuu sii daayay Alicia ka dibna wuxuu caawiyay Kinimaka inuu dhaafo. Isagoo weli si tartiib tartiib ah u socda, ayuu si badheedh ah u fidiyey cududdiisa, isaga oo tilmaamaya SAS. Soddon cagood ayaa munaaraddii u soo istaagay.
  
  SAS ayaa sidoo kale joogsatay, soddon fiit oo kale ayaa ka sarreeya.
  
  "Ma doonayno dhibanayaal," ayuu ku qayliyay. "Ma dhexdeena. Isku dhinac baan nahay!"
  
  Baastoolado ayaa meydkiisa lagu fiiqay. Hoosta ayuu ka maqlay Dahl oo qaylinaya: "Jooji inaad ahaato..."
  
  Drake wuu hagaajiyay. "Fadlan," ayuu yidhi. "Sax maaha. Dhammaanteen waxaan nahay askar halkan, xitaa Faransiiska habaarsan."
  
  Tani waxay keentay qosol aan la garanayn. Ugu dambayntii, cod qoto dheer ayaa yidhi, "Admar."
  
  "Saaxiib, waan ogahay," Drake ayaa yidhi. "Halkaad joogto. Waxaan helnay amar la mid ah, laakiin ma doonayo in aan rasaas ku furno ciidamada gaarka ah ee saaxiibada ah... ilaa ay marka hore rasaasta furaan mooyee.
  
  Mid ka mid ah shanta tirooyinka ayaa xoogaa kor u kacay. "Cambridge," ayuu yidhi.
  
  "Drake," ayuu ku jawaabay. "Matt Drake."
  
  Aamusnaanta ka dib ayaa sheekada u sheegtay. Drake wuu ogaa in ismari waaga dhamaaday...hadda. Ugu yaraan, waxa uu mudnaa nasasho kale oo ka imanaysa iska hor imaadka soo socda iyo xataa hadal deggan. Inta badan askartan akhyaarta ah ee ay isu keeni karaan, waa sii nabad gelaysaa.
  
  Dhammaan.
  
  Wuu lulay, soo jeestay oo iska dhaqaaqay, isagoo soo gaadhay gacantii ka caawisay inay gudaha ugu soo jiiddo helikabtarka.
  
  " Way fiican yihiin?" Alicia ayaa waydiisay.
  
  Drake wuu is raaxaystay markii ay helikobterku u janjeedhsanayd, iskana fogaysay. "Waan ogaan doonnaa," ayuu ku jawaabay. "Marka xigta waxaan galnaa isku dhac."
  
  Waxa yaab leh in Lauren ay fadhiday kasoo horjeedkiisa. "Waxaan la imid helikobtar," ayay tiri iyadoo sharraxaysa.
  
  "Waa maxay? Sideed u jeceshahay doorashada?"
  
  Aad bay u dhoola cadaysay. "Maya. Waxaan imid sababtoo ah shaqadeenii halkan way dhamaatay. Helicopter-ka ayaa sare uga kacay hirarka cadceedda. "Waxaan ka soconaa Afrika oo aan u soconaa geeska soo socda ee aduunka."
  
  "Waa kee xaggee?" Drake wuxuu xidhay suunka kursiga.
  
  "Shiinaha. Oo wiil, shaqo badan ayaa noo taal."
  
  "Duul kale? Goorma ayaa markan?
  
  "Waxaa laga yaabaa in ugu xun oo dhan. Isku xidh, saaxiibaday. Waxaan raaceynaa wadadii Genghis Khan."
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Lauren ayaa u sheegtay kooxda inay sida ugu macquulsan ugu raaxaystaan dhabarka diyaarada weyn ee xamuulka qaada oo ay isku shaandhayso waraaqo badan. "Marka hore, aan hubka dagaalka iyo Hannibal ka saarno jidka. Waxa aad ka heshay sanduuqa waa qorshayaal lagu abuurayo Project Babylon, oo ah laba tan, oo dhererkiisu yahay boqol mitir. Waxa wakiil ka ahaa Saddaam Xuseen, waxa ay ku salaysnayd cilmi-baadhis laga soo bilaabo 60-meeyadii oo la nashqadeeyay 80-meeyadii. Ruuxa Hollywood-ka ayaa laga dareemay arrintan oo dhan. Hubka weyn ee soo diri kara culeyska hawada sare. Jeneraalo la dilay. Shacab la dilay. Iibyo kala duwan oo laga soo gatay dhowr iyo toban dal si loo qariyo. Jaantusyada dambe waxay muujinayaan in qoriga bannaan laga yaabo in loo habeeyey si uu u garaaco bartilmaameed kasta, meel kasta, hal mar oo keliya."
  
  Dahal wuu u soo foorarsaday isagoo danaynaya. "Hal maalin? waayo?"
  
  "Weligay looguma talagelin inay noqoto hub la qaadi karo. Daah-furkeeda waxa ay ka tagaysaa sawir ay isla markiiba arki doonaan ciidamo kala duwan ka dibna la burburin doono. Laakiin...waxaa laga yaabaa in waxyeeladu mar hore la gaadhay.
  
  "Waxay kuxirantahay hadafka." Kensi wuu lulay. "Haa, moodooyin badan ayaa lagu dhisay fikradda dagaal hal-ku-dheg ah oo adduunka ah. Habka lagu qasbi karo quwadda nukliyeerka in uu u dhaqmo si aan macquul ahayn. Si kastaba ha ahaatee, tignoolajiyada casriga ah, fikradda ayaa noqonaysa mid aad u muran badan. "
  
  "Hagaag, okay," Smith wuu gurtay, isaga oo weli kala bixinaya muruqiisa oo ka hubinaya nabarradiisa orodka dheer ee adag. "Markaa, qabriga kii ugu horreeyay waxaa lagu hayaa qorshooyinkii loogu talagalay madfac weyn oo bannaan. Waan helnaa. Waddamada kale ma aysan samayn tan. Maxaa xiga?"
  
  Lauren ayaa indhaheeda rogtay. "Marka hore, calaamaddu waxay si gaar ah u leedahay 'goobaha nasashada.' Waxaan rajeynayaa inaad xasuusato in Hannibal lagu aasay qabri aan la calaamadin oo laga yaabo in xitaa uusan halkaas joogin. In la daawado waxay dad badan u noqon doontaa ixtiraam darro. Inaad ka tagto iyada oo aan isbeddelin waa ixtiraam darro dadka kale."
  
  Hayden wuu taahay. "Oo sidaas ayay ku socotaa. Sheeko isku mid ah, ajande kala duwan oo adduunka oo dhan ah."
  
  "Bal qiyaas haddii xogtu ay gacanta u gasho argagixisada. Waxaan odhan lahaa dhammaan dalalka hadda daba jooga Fardooleyda ayaa si fudud u samaysan kara madfac weyn oo iyaga u gaar ah. Laakiin..."
  
  "Tani waa kuwa qaybo ka mid ah dawladdan ka iibinaya qorshayaasha," Drake ayaa hadalkiisa ku soo xidhay. "Sababtoo ah weli ma hubin in koox kasta si rasmi ah loo ganaaxay." Uma baahnayn inuu ku daro xitaa haddii ay u malaynayeen inuu sameeyay.
  
  Helicopter-ka ayaa ku duulay cirro buluug ah oo cad, oo aan buuq lahayn iyo diirimaad raaxo leh. Drake wuxuu helay naftiisa inuu awoodo inuu nasto markii ugu horeysay qiyaastii hal maalin. Way adkeyd in la rumaysto in habeen hore uun uu ku jilba joogsaday goobtii uu ku nasan jiray Hannibal-kii weynaa.
  
  Lauren waxay u dhaqaaqday faylka xiga. "Xusuuso siday u kala horreeyeen Xukunkii Dambe? Aan ku cusboonaysiiyo. Afarta gees ee dhulka ayaannu ka helnay afartii fardooleyda, oo u dul-dhignay qorshaha amarka xukunka ugu dambeeya. Kuwa ka badbaaday dagaalkii Saliibi ee Xukunka iyo wixii ka dambeeyay waxay si sax ah u xukumi doonaan kuwa ugu sarreeya. Haddaad tan akhrinayso, waannu lunnay, ee si taxadir leh u akhri oo raac. Sannadaheennii ugu dambeeyay waxay ku dhammaatay isu-ururinta afartii hub ee u dambeeyay ee kacaannada adduunka - Dagaal, Qabasho, Macaluul iyo Dhimasho. United, waxay burburin doonaan dhammaan dawladaha waxayna furi doonaan mustaqbal cusub. Diyaar u noqo. Soo hel. U socdaal afarta gees ee dhulka. Soo hel meelaha lagu nasto ee Aabbaha Istaraatiijiyadda ka dibna Khagan; Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa, ka dibna belaayada Eebbe. Laakiin wax walba maaha sida ay u muuqato. Waxaan booqanay Khagan 1960-kii, shan sano ka dib markii la dhammeeyey, isagoo Conquest ku ridnay naxashkiisa. Waxaan helnay belaayada oo ilaalinaysa xukunka ugu dambeeya ee runta ah. Xeerka dilkuna waa markii Fardooleydu soo baxeen. Ma jiraan calaamado lagu garto lafaha Aabbaha. Hindida waxaa ku hareeraysan hub. Xukunka ugu dambeeyaa wuu ku nool yahay adiga, oo wuxuu boqor ahaan doonaa weligiisba.
  
  Drake wuxuu isku dayay inuu isku dayo qodobbada khuseeya. "Koodhka burburinta? Runtii ma jecli codka kan. Iyo 'xukunka u dambeeya ee runta ah'. Markaa xataa haddaynu saddexda hore ka saarno, kan dambe wuxuu noqonayaa mid dhab ah.
  
  "Hadda," Lauren ayaa tiri, iyada oo tixraacaysa daraasadda horteeda taal. "Hay'adda fikirka Washington waxay soo bandhigtay fikrado dhowr ah."
  
  Drake ayaa madoobaday ilbiriqsi kaliya. Mar kasta oo uu maqlo hadal cilmi-baadhiseed, mar kasta oo la soo hadal qaado cilmi-baadhiseed, waxa maskaxdiisa ka soo burqanayey laba kelmadood oo keliya sida nalalka neon-ka cas ee cabbirkoodu yahay boodhka.
  
  Karin Blake.
  
  Maqnaanshaheeda daba dheeraaday si fiican uma soo bixin. Karin waxay noqon kartaa hawshooda xigta. Si tartiib ah ayuu werwerkii dhinac uga riixay wakhtigaas.
  
  "...Faraska labaad waa Guul-wade. Tilmaanta labaad waxay sheegaysaa kagan. Halkaa waxa aanu ku soo gabagabaynaa in Genghis Khan uu yahay Guulwade. Genghis Khan waxa uu dhashay 1162. Isagu waa, dhab ahaan, guulaysi. Waxa uu qabsaday inta badan Aasiya iyo Shiinaha, iyo sidoo kale dhulal ka baxsan, Boqortooyada Mongol waxay ahayd boqortooyadii ugu weynayd ee taariikhda. Kahn wuxuu ahaa beergooye; Wuxuu soo maray inta badan adduunyadii hore, iyo, sida horay loo sheegay, mid ka mid ah labadii boqol ee nin ee maanta nool wuxuu la xiriiraa Genghis Khan."
  
  Mai ku dhuftay "Wow, Alicia, wuxuu kula mid yahay nooca lab."
  
  Drake wuu lulay. "Ninkan xaqiiqdii wuu garanayay sida wax loo tarmo."
  
  "Magaca dhabta ah ee ninkan waxa uu ahaa Temujin. Genghis Khan waa magac sharafeed. Aabihii ayaa la sumeeyay isagoo wiil yar oo sagaal jir ah, taasoo keentay in hooyadood ay korsato toddoba wiil oo keliya. Isaga iyo xaaskiisa yar ayaa sidoo kale la afduubay, labadooduba waxay ku qaateen wakhti addoomo ah. In kasta oo waxaas oo dhan ay jiraan, xitaa bilowgii labaatanaadyadii, wuxuu isu taagay inuu noqdo hoggaamiye adag. Waxa uu ku sifeeyay odhaahda ah "cadawgaaga u dhowow" maadaama badi jananadiisa ugu waaweyn ay ahaayeen cadow hore. Waligiis ma uusan ka tagin hal akoon oo aan degganeyn waxaana lagu eedeeyay inuu mas'uul ka ahaa dhimashada 40 milyan oo qof, taasoo hoos u dhigtay tirada dadka adduunka 11 boqolkiiba. Wuxuu qaatay diimo kala duwan, wuxuuna abuuray nidaamkii boostada ee ugu horreeyay ee caalami ah, isagoo isticmaalaya xafiisyada boostada iyo saldhigyada waddooyinka ee ku yaallay dhammaan boqortooyadiisa."
  
  Drake wuxuu ku wareegay kursigiisii. "Waxaa jira macluumaad badan oo la qaadan karo."
  
  "Waxa uu ahaa Khagan kii ugu horreeyay ee Boqortooyada Mongol."
  
  Dahal wuu ka jeestay inuu ka fikiro daaqadda. "Oo meeshuu ku nasto?"
  
  "Hagaag, waxaa lagu aasay Shiinaha. Qabri aan la calaamadayn."
  
  Alicia way quursatay. "Haa, naclad, dabcan wuu ahaa!"
  
  "Marka, Afrika ugu horraysa iyo hadda Shiinuhu waxay ka dhigan yihiin laba ka mid ah afarta gees ee dhulka," Mai ayaa ku fikiray cod dheer. "Haddii aysan ahayn Aasiya oo aan ka hadlayno qaaradaha."
  
  "Waxaa jira todoba," Smith ayaa xasuusiyay iyada.
  
  "Mar walba ma aha," Lauren ayaa ugu jawaabtay si qarsoodi ah. Laakiin tan dambe ayaan iman doonaa. Su'aashu waxay tahay: waa maxay hubka gumeysiga iyo meesha uu ku nasto Genghis?"
  
  "Waxaan filayaa in hal jawaab ay tahay Shiinaha," Kenzi ayaa ku gunuunacday.
  
  "Genghis Khan wuxuu ku dhintay xaalado qarsoodi ah qiyaastii 1227. Marco Polo wuxuu ku andacoodey in ay sabab u tahay caabuqa, kuwa kale sababtoo ah sun, iyo qaar kale sababtoo ah amiiradda loo qaatay sida boolida dagaalka. Dhimashadiisa ka dib, maydkiisa waxaa lagu soo celin doonaa waddankiisii, ujeeddada Kenti, sida caadada u ah. Waxaa la rumeysan yahay in lagu aasay buurta Burkhan Khaldun oo u dhow webiga Onon. Si kastaba ha ahaatee, halyeygu waxa uu sheegayaa in cid kasta oo xidhiidh la samaysa aaska la dilay. Intaa ka dib, wabigu wuxuu ka leexday qabrigii Caen, sidoo kale waxaa la dilay dhammaan askartii safka samaysay." Lauren ayaa madaxa ruxday. "Nolosha iyo noloshu waxay lahayd macno yar berigaas."
  
  "Sida hadda ka jirta meelo adduunka ka mid ah," ayuu yiri Dahl.
  
  "Haddaba mar kale ayaan quusinaynaa?" Alicia ayaa weji gabaxday. "Qofna waxba kama sheegin wax ku saabsan quusitaanka mar kale. Tani maaha hibadayda ugu fiican."
  
  Mai si uun bay u suurtagashay in ay liqdo hadalka u muuqday in uu diyaar u yahay in uu bushimaheeda ka baxsado, taa beddelkeeda way qufacday. "Ma quusto," ayay ugu dambeyntii tiri. "Waxay ahaan lahayd buurta dusheeda. Dawladda Mongol miyaanay go'doomin aag gaar ah boqolaal sano?
  
  "Xaqiiqdii, taasina waa sababta aan indhahayaga u dejinay Shiinaha," Lauren ayaa tiri. "Iyo qabriga Genghis Khan. Hadda, si aan kula socodsiinno, NSA iyo CIA waxay wali isticmaalayaan daraasiin hab si ay u ururiyaan macluumaadka ku saabsan tartamayaashayada. Faransiisku runtii nin wuu waayey. Ingriisku isku mar wuu baxay. Ruushka iyo Iswidishka ayaa markii dambe isku qabsaday dhaq-dhaqaaq aan la filayn oo Turkigu ka samaynayo goobtaas. Ma hubno Mossad ama Shiinaha. Awaamiirtu waa sidii hore. Si kastaba ha ahaatee, waxaa jira hal shay... Waxaan dhab ahaantii khadka ku hayaa Xoghaye Qrow hadda."
  
  Drake wuu weji gabay. Weligiis kuma dhicin isaga in Qrow laga yaabo in uu dhegaysanayo sheekadiisa isaga iyo Lauren, laakiin waa ay timid. Kooxdooda, qoyskooda, waxay lahaayeen sir si la mid ah kuwa kale. Markii uu hareeraha eegay, waxaa caddaatay in kuwa kale ay dareemeen si la mid ah iyo in tani ay tahay habka Lauren ay ku ogeysiiso iyaga.
  
  Washington waligeed waxay lahayd ajande u gaar ah.
  
  Codka Qrow ayaa u ekaa mid lagu qanci karo. "Ma iska dhigi doono in aan idinka aqoon badanahay hawshan gaarka ah. Dhulka maaha. Laakiin waxaan ogahay in tani ay tahay miinada siyaasadeed, oo leh qallafsanaan iyo khiyaamo heerarkii ugu sarreeyay ee qaar ka mid ah wadamada naga soo horjeeda."
  
  Ma aha in la xuso USA, Drake fikirka. Waa maxay marnaba!
  
  "Runtii, waxaan la yaabay qaar ka mid ah maamullada ku lugta leh," Crowe ayaa si cad u yiri. "Waxaan u maleynayay inay nala shaqeyn karaan, laakiin sida aan soo sheegay, arrimuhu ma noqon karaan sida ay u muuqdaan."
  
  Mar labaad, Drake waxay u qaadatay erayadeeda si ka duwan. Ma waxay ka hadlaysay hawshii Horseman? Mise wax shakhsi ah?
  
  "Ma jirtaa sabab taas, Marwo Xoghaye?" Hayden ayaa waydiiyay. "Wax aynaan garanayn?"
  
  "Hagaag, maaha inaan ka warqabo. Laakiin xitaa anigu ma garanayo waxaas oo dhan. "Xidoomin la'aan" waa kelmad naadir ku ah siyaasadda."
  
  "Markaa waa hubka laftiisa," Hayden ayaa yidhi. "Tani waa supergun-gii ugu horreeyay. Haddii la dhisi lahaa, haddii laga iibin lahaa argagixisada, adduunkoo dhan ayaa madax furasho ka dalban lahaa."
  
  "Waan ogahay. Tani ... Amarka Xukunka Dambe," ayay tiri magaca iyada oo laga yaqyaqsoodo, "wuxuu si cad u sameeyay qorshe guud, isaga oo uga tagaya jiilalka mustaqbalka. Nasiib wanaag, reer binu Israa'iil ayaa xidhay iyaga wakhti dheer ka hor. Nasiib darro, ma aysan helin qorshahaas gaarka ah. Qorshahan."
  
  Ilaa hadda, Drake ma uusan arkin ujeedada wicitaankan. Intuu dib u tiirsaday ayuu indhaha isku qabtay, sheekadiina dhegaystay.
  
  "Waxaad u booddaa qaar kale. Kaliya Israel iyo Shiinaha ayaa ah MIA. Xeerarka caadiga ah ayaa khuseeya, laakiin u hel hubkaas oo marka hore qaado. Ameerika ma awoodo in tani ay ku dhacdo gacmo qaldan, nooc kastaba ha ahaatee. Oo ka digtoonow WARANKA. Waxa jira wax ka badan oo aan isha lagu hayn."
  
  Drake wuu fadhiistay. Dahal wuu soo tiigsaday. "Tani ma digniin ka duwan ma tahay?" ayuu si hoose u yiri.
  
  Drake waxa uu bartay Hayden, laakiin madaxdoodu ma muujin wax walaac ah. Dhabarkaaga ma dabool? Haddii aanu hore u maqlin lahjadan Maraykanka, wax macno ah kuma soo lifaaqeen weedhan. Fekerkiisu wuxuu u jeestay Smith iyo dhimashadii Joshua ee Peru. Taasi waxay qiyaastay qoto dheeraanta diidmadooda. Sida askariga caadiga ah, oo leh aragtida askariga, aad buu u welweli lahaa. Laakiin hadda ma ay ahayn askar - waxaa lagu qasbay inay sameeyaan doorashooyin adag maalin kasta, gudaha garoonka, cadaadis. Waxay garbahooda ku qaadeen culeeska nolosha kumannaan qof, marna malaayiin. Tani waxay ahayd koox aan caadi ahayn. Maya mar dambe.
  
  Waxaad kaliya u fiican tahay qaladkaagii u dambeeyay. Kaliya waxaa lagugu xusuustaa qaladkaagii u dambeeyay. Anshaxa goobta shaqada ee aduunka. Wuxuu door biday inuu sii shaqeeyo, dagaalka sii wado. Madaxaaga ka ilaali biyaha - sababtoo ah waxaa jira malaayiin shark ah oo si joogto ah ugu wareegaya aduunka, haddii aad istaagto, waxaad ku qari lahayd ama aad jarjartey.
  
  Qrow hadal xamaasad leh ayuu ku dhameeyay ka dibna Hayden ayaa u soo jeestay. Waxay taabatay xidhiidhiyeheedii oo ay weji samaysay.
  
  "Ha ilaawin".
  
  Drake wuu lulay. Fur channel
  
  "Waxaan u maleynayaa inay aad uga duwanaan doonto waxyaabaha caadiga ah ee Tomb Raider." Yorgi ayaa hadlay. "Waxaan wajahaynaa askar ka tirsan dowladda, khubaro. Kooxo aan la aqoon, malaha khaa'inul waddan. Waxaan raadineynaa dad waqti lumay, oo sannado dhashay kala fog yihiin. Waxaan raacaynaa wax sii sheegidda dembiilayaal dagaal oo hore, sida uu rabay inaan u samayno." Wuu ruxay. "Xaaladda wax xakameyn ah kuma lihin."
  
  "Waxaan aad ugu dhowahay Qabriga Raider intii aad heli karto," Kenzi ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya. "Tani... gabi ahaanba way ka duwan tahay."
  
  Alicia iyo Mai waxay ku dhaygageen Israa'iilidii. "Haa, waxaynu u janjeernaa inaan illowno dembiilahaadi foosha xumaa ee hore, miyaanay... maroojin?"
  
  Iswidhishka ayaa il-duufay. "Aniga... um...I...maxaa?"
  
  Kensi ayaa soo dhexgalay. "Oo waxaan qiyaasayaa in duruufuhu waligood kugu qasbayn jagooyin wax u dhimaya, huh, Alicia?"
  
  Islaantii Ingriiska ayaa garbisay. "Waxay ku xiran tahay in aan weli ka hadlayno dembiyada. Mawqifyada tanaasulka qaarkood ayaa ka wanaagsan kuwa kale. "
  
  "Haddii aan weli soo jeedno oo aan feejiganahay," Hayden ayaa yiri, "ma bilaabi karnaa inaan akhrino Genghis Khan iyo meesha uu ku yaal qabrigiisa?" Taangiga fikirka ee Washington wuu wanaagsan yahay wuuna wanaagsan yahay, laakiin waan joognaa oo waan arki doonaa waxay arki doonaan. Xog badan oo aad qaadan karto, waa fursad fiican oo aan ku heli karno hubka labaad."
  
  "Oo ka soo bax kan nool," Dahl wuu aqbalay.
  
  Kiniinnada ayaa la dhex mariyey, wax yar oo la wadaagi karo. Alicia waxay ahayd qofkii ugu horreeyay ee ku qeylinaya hubinta iimaylka iyo boggeeda Facebook. Drake way ogaatay in aanay xataa lahayn ciwaanka iimaylka, iska daa tilmaantii ugu horaysay ee baraha bulshada, wayna eegtay iyada.
  
  Ayay tiri. "Waqti halis ah?"
  
  "Taas, ama xoogaa nasasho hel, jacayl. Shiinuhu waa hubaal inaanu gacmo furan nagu soo dhawaynayn."
  
  "Qodobo wanaagsan." Hayden wuu taahay. "Waxaan la xiriiri doonaa kooxaha maxalliga ah waxaana ka codsan doonaa inay fududeeyaan gelitaankayaga. Qof kastaa ma ku jiraa qorshaha ilaa hadda?
  
  "Hagaag," Dahl si aan macquul ahayn ayuu u hadlay. "Weligay uma malaynayn inaan Genghis Khan ku eryan doono Shiinaha anigoo isku dayaya inaanan la dagaallamin nus darsin quruumo ah oo xafiiltama. Laakiin, hey, ayuu ruxay, "waad ogtahay inay ka hadlaan inay isku dayaan wax ka duwan."
  
  Alicia ayaa hareeraha eegtay, kadibna madaxa ruxday. "Faallo ma leh. Aad u fudud."
  
  "Hadda," Drake ayaa yidhi, "Waxaan jeclaan lahaa inaan helo macluumaad yar oo dheeraad ah."
  
  "Adiga iyo aniga labadaba, Yorkies." Dahal wuu lulay. "Adiga iyo aniga, labadaba."
  
  
  CUTUBKA SADDEXAAD IYO 13
  
  
  Saacadaha ayaa duulay iyadoo aan la dareemin. Helicopter-ka ayaa lagu qasbay in ay shidaal ku shubto. La'aanta wararka ku saabsan kooxaha kale waxay noqotay mid niyad jab leh. Hayden waxa ay ogaatay in dookheeda ugu wanagsan uu ahaa in ay nafteeda dhex gasho hantida macluumaadka la xidhiidha Qabriga Genghis, laakiin waxa ku adkaatay in ay ogaato wax cusub. Kuwa kale waxaa cad in ay isku dayeen in ay sidaas oo kale sameeyaan in muddo ah, laakiin qaar ayaa daalay oo go'aansaday in ay waqti qaataan, qaar kalena ay u fududaatay in ay wax ka qabtaan arrimahooda gaarka ah.
  
  Suurtagal ma ahayn in la iska indhatiro meel cidhiidhi ah oo ay ku jiraan, run ahaantiina, hadda kooxdu waa u dhawaa oo yaqaannay oo ku filan in ay si wada jir ah u qaataan.
  
  Dahl wuxuu wacay guriga. Carruurtu way ku farxeen inay maqlaan isaga, taas oo ka dhigtay Dahl si ballaaran. Joanna ayaa waydiisay goorta uu guriga joogi doono. Xiisaddu waxay ahayd mid iska cad, natiijadu sidaas may ahayn. Hayden waxa uu qaatay daqiiqad in uu daawado Kinimaka sida uu Hawaayan wayn u farta ka saarayay shaashada kiniinka. Way dhoola cadaysay. Qalabku wuxuu u ekaa kaadh-boosto oo gacmihiisa waaweyn ku jira, waxayna xasuusatay sida ay gacmahaasi u taabteen jirkeeda. Dabeecad Farxad. Aad buu u garanayay iyada, waxayna u kordhisay xidhiidhkooda. Hadda waxay eegaysay caarada farteeda dhaawacantay, tii lagu qasbay inay liqdo intii ay ku jireen hawshii u dambaysay. Naxdintii xaaladda ayaa indhaheeda kala qaaday. Noloshu waxay ahayd mid aad u gaaban oo aan xad lahayn si loola dagaallamo doonista qofka aad jeceshahay.
  
  Waxoogay neefta qabatay, iyadoo aan hubin inay run ahaantii rumaysatay iyo in kale. Nacalaa, uma qalantid tan. Ma aha ka dib wax kasta oo aad sheegtay. Umay qiil bixin inay dib u laabato, mana ay garanayn meel ay wax ka bilowdo. Malaha waxay ahayd dagaal, xaalad, shaqo. Waxaa laga yaabaa in tani ay ahayd xaalad kasta oo ka mid ah taariikhda nolosheeda.
  
  Dadku waxay sameeyeen khaladaad. Waa ay kafaaragguddeen.
  
  Alicia way samaysay.
  
  Fikirkaas ayaa ka dhigay in ay u jeeddo haweeneyda u dhalatay dalka Ingiriiska, iyadoo diyaaradda helicopter-ka ah ay hawada mareysay. Rabshadaha lama filaanka ah ayaa ka dhigay in ay ku dhegto suunka. Ilbiriqsigii xorta ahaa oo dhacay, oo qalbigeedu cagahaagay isku dhufatay. Laakiin wax walba way fiicnaayeen. Waxay ku dayday nolosha.
  
  Dareenka Hayden wuxuu had iyo jeer ahaa inuu hoggaamiyo, si uu wax u qabto. Hadda waxay aragtay in dareenkani ay faragelinayaan dhinacyo kale oo muhiim ah oo nolosheeda ah. Waxay aragtay mustaqbal xun.
  
  Drake iyo Alicia way faraxsanaayeen, dhoola cadeynayeen, iyagoo garaacaya kiniin caadi ah. Mai ayaa amaahisay Kenzi iyada, labadii dumar ahina way qaateen. Waxa xiiso lahayd sida gaarka ah ee ay dadka kala duwani ula dhaqmeen xaaladaha la midka ah.
  
  Smith wuxuu u dhaqaaqay Lauren. "Sidee tahay?"
  
  "Si kasta oo ay u wanaagsan tahay, waxaad u siman tahay bastard. Hadda ma ahan waqtigii, Smith. "
  
  "Ma waxaad u malaynaysaa inaanan garanayn tan? Laakiin ii sheeg. Goorma ayuu wakhtigu iman doonaa?
  
  "Hadda maaha".
  
  "Weligay," Smith ayaa si murugo leh u yidhi.
  
  Lauren ayaa qaylisay. "Xaqiiqdii? Ninyahow, gebogebo ayaynu joognaa. Waxaad ku dhufatay gidaar leben ah mana ka gudbi kartid."
  
  " gidaar?"
  
  Lauren ayaa khuurada. "Haa, waxay leedahay magac."
  
  "Ah. gidaarkan."
  
  Hayden wuxuu arkay inay labadooduba ka shaqaynayaan dhibaatada. Ma ahayn meesheeda inay wax ku xukunto ama soo farageliso, laakiin waxay si cad u muujisay sida caqabad kastaa u wiiqi karto xidhiidh kasta. Smith iyo Lauren waxay ahaayeen, si tartiib ah, lamaane aan caadi ahayn, oo aan caadi ahayn oo laga yaabo inay si fiican u wada shaqeeyaan.
  
  Haddana caqabadaha ugu badan ee aan caadiga ahayn ayaa hadda hor istaagay jidkooda.
  
  Smith wuxuu isku dayay hab kale. "Hagaag, okay, ee muxuu beryahan ku siiyey?"
  
  "Aniga? Waxba. Halkaas uma tagno xog. Taasi waa shaqada CIA ama FBI ama cid kasta oo ay tahay.
  
  "Haddaba maxaad ka hadlaysaa?"
  
  Smith, tani waxay u ahayd tallaabo hore loo qaaday. Su'aal furan oo aan iska hor imaad ahayn. Hayden waxa uu dareemay faan uu ku qabo askariga.
  
  Lauren xoogaa way ka labalabaysay. "Shit," ayay tidhi. "Waxaan ku hadlaynaa wax aan macno lahayn. Telefishin Filimaan. Buugaag Dadka caanka ah. Wararka. Isagu waa wax-dhise, marka waxa uu waydiiyaa mashaariicda."
  
  "Mashruucdee?"
  
  "Dhammaan waxaas oo dhan waxay kaa dhigayaan inaad waydiiso su'aal taxaddar leh. Waa maxay sababta aan u ahayn kuwa caanka ah ama filimada? Ma xiisaynaysaa dhismayaasha, Lance?
  
  Hayden waxa ay damacday in ay damiso, laakiin waxa ay ogaatay in aanay awoodin. Qolku aad buu ciriiri u ahaa; su'aashu waa mid aad u daran; Xusidda magaca Smith waa mid soo jiidasho leh.
  
  "Kaliya haddii qof doonayo inuu waxyeello u geysto."
  
  Lauren ayaa gacanta u haysay sheekadiina way dhamaatay. Hayden waxa uu la yaabay in Lauren ay jebinayso nooc ka mid ah sharciga iyada oo si dhuumasho ah ula hadasha argagixisa la yaqaan, laakiin waxa uu go'aansan kari waayay sida loo odhaahdo su'aasha Lauren. Ugu yaraan weli.
  
  "Wax ka yar saacad ayaa hadhay." Codka duuliyaha ayaa ku yimid nidaamka isgaarsiinta.
  
  Drake kor buu eegay. Hayden waxa uu arkay go'aanka wejigiisa. Waxa la mid ah Dahl. Kooxdu waxay si buuxda ugu hawlanayd, si joogto ah u horumarinaysay xirfadahooda. Tusaale ahaan u eeg qalliinkii u dambeeyay. Dhammaantood waxay soo mareen hawlo kala duwan, waxay la kulmeen qaabka xumaanta mana helin hal xoqan.
  
  Ugu yaraan dhinaca jirka. Nabarrada niyadeed - gaar ahaan iyada - weligeed ma bogsan doonaan.
  
  Waxay ku qaadatay hal daqiiqo in ay dhex marto waraaqaha horteeda oo ay isku dayday in ay wax badan ka dhuuxdo taariikhda Genghis Khan. Waxay eegtay qoraalka Amarka, iyadoo iftiiminaysa khadadka: Tag afarta gees ee adduunka. Soo hel meelaha lagu nasto ee Aabbaha Istaraatiijiyadda ka dibna Khagan; Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa, ka dibna belaayada Eebbe. Laakiin wax walba maaha sida ay u muuqato. Waxaan booqanay Khagan 1960-kii, shan sano ka dib markii la dhammeeyey, isagoo Conquest ku ridnay naxashkiisa.
  
  Afarta gees ee dhulka? Weli waa qarsoodi. Nasiib wanaag, tilmaanta fardooleydu waa ay caddahay ilaa hadda. Laakiin amarku ma helay qabriga Genghis Khan? Markaa waxay u muuqatay.
  
  Markii ay helikobterku sii waday inay gooyso hawada khafiifka ah, Yorgi ayaa istaagay ka dibna hore u sii socday. Tuuga wejigiisa ayaa u ekaa mid soo jiidanaya, indhihiisu waa isku qabteen, sidii isagoo aan indhaha ka seexan tan iyo markii uu ka xanaaqay Peru. "Waxaan kuu sheegay inaan qayb ka ahaa weedha Webb, dhaxalkiisii," Ruushku wuxuu yidhi, codkiisa oo muujinaya inuu ka argagaxay waxa uu ku dhowaaqay inuu sheego. "Waxaan kuu sheegay inaan ahay kan ugu xun dhammaan la sheegay."
  
  Iyada oo xanaaqsan, Alicia waxay isku dayday inay ka saarto qoyaanka hawada ee degdega ah. "Weli waxaan sugayaa inaan maqlo cidda ay tahay lesbian-ka xun," ayay si farxad leh u tidhi. "Si aan runta kuu sheego, Yogi, waxaan rajaynayay inay adiga noqon doonto."
  
  "Sidee..." Yorgi ayaa joojiyay jumlada dhexe. "Nin baan ahay".
  
  "Kuma qancin. Gacmahaas yaryar. Wajigan. Sida aad u socoto."
  
  "Ha hadlo," Dahl ayaa yidhi.
  
  "Dhammaantiin waa inaad ogaataan inaan ahay lesbian," Lauren ayaa tiri. "Waad ogtahay, ma jiraan wax xun ama ceeb ah oo ku saabsan."
  
  "Waan ogahay," Alicia ayaa tiri. "Waa inaad noqotaa qofka aad rabto inaad noqoto oo aad aqbasho. Waan ogahay inaan ogahay. Kaliya waxaan rajeynayaa inay noqon doonto Yogi, taasi waa intaas. "
  
  Smith wuxuu ku eegay Lauren isagoo wareersan laakiin si kale madhan. Drake waxa uu u maleeyay in falcelintu ay ahayd mid cajiib ah oo la yaab leh.
  
  "Taasi waxay ka tagaysaa hal keliya," Kinimaka ayaa yidhi.
  
  "Qof dhimanaya," Drake ayaa yidhi, isaga oo dhulka eegaya.
  
  "laga yaabaa inaan u ogolaano saaxiibkay inuu hadlo?" Dahl wuu ku adkaystay.
  
  Yorgi ayaa isku dayay inuu dhoola cadeeyo. Dabadeed intuu gacmaha isku qabsaday ayuu hortiisa ku eegay saqafkii aqalkii.
  
  "Ma ahan sheeko dheer," ayuu ku yiri lahjad qaro weyn. Laakiin tani waa su'aal adag. Aniga... waalidkey waxaan ku dilay dhiig qabow. Oo waan u mahadcelinayaa maalin kasta. Waad ku mahadsan tahay waan sameeyay."
  
  Drake ayaa kor u taagay gacantiisa si uu u helo dareenka saaxiibkii. "Uma baahnid inaad wax sharaxdo, waad ogtahay. Halkan waxaan nahay qoys. Wax dhibaato ah ma keeni doonto."
  
  "Waan fahmay. Laakiin tani waa aniga sidoo kale. ma fahantay?"
  
  Kooxdii, mid kastaa, wuu lulay. Way fahmeen.
  
  "Waxaan ku noolayn tuulo yar. Tuulada qabow. Jiilaal? Xiliga sanadka ma ahayn ee waxay ahayd tuugo, garaacid, hagardaamo xagga Alle ka timid. Waxay niyad jabisay qoysaskeena, xitaa caruurteena. Anigu waxaan ahaa lix ka mid ah, iyo waalidkay, way la qabsan kari waayeen. Si degdeg ah ayay u cabbi waayeen si ay maalmuhu u fududaadaan. Waxay soo celin waayeen in ku filan si ay habeennada u badbaadaan. Waxay waayeen qaab ay nagula macaamilaan oo ay na daryeelaan, markaa waxay heleen qaab ay ku beddelaan sawirka."
  
  Alicia way xajin kari wayday dareenkeeda. "Waxaan rajeynayaa inaysan ahayn sida ay u egtahay."
  
  "Maalin casar ah ayaan dhammaanteen ku soo ururnay baabuurka. Waxa ay sheegeen in ay balan qaadeen safar ay ku tagi doonaan magaalada. Muddo sanado ah maanu booqan magaalada oo ay ahayd in aanu waydiino, laakiin..." Intuu garbaduubay. "Waxaan ahayn caruur. Waxay ahaayeen waalidiinteena. Tuuladii yarayd way ka tageen, dib dambena uma aannu arag."
  
  Hayden wuxuu arkay murugada fog ee wejiga May. Nolosheeda yar ayaa laga yaabaa inay ka duwan tahay tii Yorga, laakiin waxaa jiray isku mid murugo leh.
  
  "Maalintii bannaanka baabuurka waa ay sii qabowday, madoobaatay. Way wateen oo wateen oo ma hadlin. Laakin waan la qabsanay. Ma ay lahayn jacayl ay u qabaan nolosha, annaga, ama midba midka kale. Waxaan filayaa in aynaan waligeen jacaylka aqoon, ee ma ahayn sidii uu ahaan lahaa. Madow markii ay joogsadeen bay yiraahdeen baabuurku wuu jabay. Waanu isku duubninay, qaar baa ooyay. Walaashayda iga yar waxay jirtay saddex sano oo keliya. Waxaan ahaa sagaal, kan ugu da'da weyn. waa inaan lahaado...waa inaan lahaado..."
  
  Yorgi ayaa ilmada la dagaalantay, isaga oo eegaya saqafka sare, isaga oo aad mooddo in uu awood u leeyahay in uu wax ka beddelo wixii hore. Gacan adag ayuu u taagay ka hor inta aanu qofna u kicin, laakiin ugu yaraan Hayden waxa uu ogaa in tani ay tahay wax uu kaligii soo maro.
  
  "Waxay naga soo saareen. Muddo ayay socdeen. Barafka ayaa ahaa mid aad u adag oo qabow oo mawjado xoog leh oo dilaa ah ayaa ka soo kacay. Waxaan garan waayay waxay samaynayaan, ka dibna waxaan dareemay qabow aad u daran inaan si toos ah u fikiro. Waxa aan arkay in ay nagu soo noqnoqonayeen. Waanu lunnay oo tabar darnay, oo mar hore dhimannay. Waxaan ahayn caruur. Annagu... waanu ku kalsoonahay."
  
  Hayden ayaa indhaheeda isku xidhay. Ma jirin erayo.
  
  "Sida muuqata waxay heleen baabuurka. Way tageen. Anaga...hagaag, waan dhimannay...midba mid." Yorgi wali wuu awoodi waayay inuu faahfaahinta si cad u sameeyo. Kaliya murugada murugada leh ee wejigiisa ka muuqata ayaa muujisay xaqiiqada arrintan.
  
  "Waxaan ahaa ka kaliya ee badbaaday. Aniga ayaa ugu xoog badnaa. waan isku dayay Waan sitay, oo jiiday, oo isku duubay, laakiin waxba kamay iman. Waan ku guuldareystay dhamaantood. Waxaan arkay in qof walba oo walaalo ah ay noloshu ka daadanayso, waxaanan wacad ku maray inaan sii noolaan doono. Dhimashadoodu waxay i siisay xoog, sidii iyagoo naftoodii ka tagtay ay ku dartay. Waxaan rajeynayaa inay sameeyeen. Wali waan aaminsanahay. Waxaan aaminsanahay inay wali ila joogaan. Waxaan ka badbaaday xabsi Ruush ah. Waxaan ka badiyay Matt Drake, "ayuu maamulay dhoola cadeyn daciif ah, "oo ka soo saaray halkaas."
  
  "Sidee ku suurtagashay inaad ku noqoto tuulada?" Kinimaka wuxuu rabay inuu ogaado. Hayden iyo Dahl waxay u eegeen si taxadar leh, laakiin sidoo kale way caddaatay in Yorgi uu u baahan yahay inuu hadlo.
  
  "Waxaan xirtay dharkoodii," ayuu cod hoose oo xanuun badan ku foodhyay. "Shaararka. Jaakadaha. Sharaabaad. Waan diiray oo cidla ayaan kaga tagay baraf iyo baraf waxaanan u soo maray waddadii.
  
  Hayden ma qiyaasi karin xanuunka wadnaha, dembiga la dareemay ee aan ahayn inuu isagu yeesho.
  
  "Baabuur meesha marayay ayaa i caawiyay. Sheekadii ayaan u sheegay, dhawr maalmood ka dib ayaan tuulada ku soo noqday," ayuu si qoto dheer u neefsaday, "oo ha arkaan rooxaanta murugada ay keeneen. Ha arkan oo ha dareemeen cadhadiisu siday u qoto dheer tahay. Markaa haa, waalidkey waxaan ku dilay dhiig qabow."
  
  Waxaa jirtay aamusnaan aan waligood la jabin. Hayden waxa uu ogaa in maydadka walaalaha Yorga ay yaalaan halkii ay hadda ku dhaceen, barafaysan weligood, waligoodna aanay nasan.
  
  "Waxaan noqday tuug." Yorgi waxa uu daciifiyay dhawaaqa qalbi jabinta. "Oo markii dambe waa la qabtay. Laakiin waligiis laguma xukumin dil. Anaguna waanu joognaa."
  
  Codkii duuliyaha ayaa hawada qabsaday. "Soddon daqiiqo ilaa hawada Shiinaha, nimanyahow, ka dibna qof kastaa wuu malaynayaa."
  
  Hayden aad buu ugu farxay markii Lauren ay wacday taangiyada Washington markan. Sida kaliya ee hore loogu socon karaa waxay ahayd mashquul.
  
  "Waxaan ku dhownahay yoolka," ayay u sheegtay Way markii aan la kulannay. "Ma jiraan wax cusub?"
  
  "Waxaan ka shaqeyneynaa afarta geesood, tixraacyada taariikhda dhalashada fardooleyda, Mongolia, Khagan iyo Amarka laftiisa, maxaad rabtaa marka hore?"
  
  
  CUTUBKA 14-AAD
  
  
  "Oooh," Alicia ayaa si farxad leh u tidhi, iyadoo ciyaarta ka ciyaaraysa. "Aan maqalno waxa ay yihiin tirooyinka dhalashada. Kaliya waxaan jeclahay nambarada jajabinta."
  
  " qabow. Way fiicantahay in aad maqasho taas oo ka timid ciidanka lugta ee garoonka." Codku si farxad leh ayuu u sii socday, isaga oo kor u qaadaya dhawr sunnood oo qolka fadhiga ah, laakiin si farxad leh oo aan ogayn: "Haddaba, Hannibal waxa uu dhashay 247 BC, waxa uu dhintay abbaaraha 183 BC. Genghis Khan 1162, wuxuu dhintay 1227-"
  
  "Taasi waa tiro aad u badan," Alicia ayaa tiri.
  
  "Dhibaatada ayaa ah," ayuu yiri Dahl. "Waxaad ka maqan tahay faraha iyo lugaha."
  
  "Ma hubo waxa taasi ka dhigan tahay," saynisyahanka kombuyuutarku wuu sii waday. Laakiin kuwan cibaadada waalan runtii waxay jecel yihiin ciyaaraha lambarkooda iyo koodhkooda. taas maskaxda ku hay."
  
  "Sidaas darteed Hannibal wuxuu dhashay 1,400 sano kahor Genghis," Kensi ayaa yiri. "Waan fahamsanahay taas."
  
  "Waxaad la yaabi doontaa tirada shisheeyaha ee aan sidan samayn," nerd ayaa si aan macquul ahayn u yidhi. "Si kastaba-"
  
  "Haye saaxiib?" Drake ayaa si degdeg ah u kala gooyay: "Weligaa wejiga ma lagaa dhuftay?"
  
  "Hagaag, dhab ahaantii, haa. Haa waan haystaa."
  
  Drake wuxuu ku tiirsaday kursigiisii. "Hagaag," ayuu yidhi. "Hadda waxaad sii wadi kartaa fusiga."
  
  "Dabcan, weli lama shaqayn karno tirooyinkan, maadaama aynaan garanayn kuwa kale. In kastoo aan qiyaasayo xataa idinka ayaa garan kara kan afraad? Maya? Ma jiraan wax qaata? Waa hagaag. Markaa, wakhtigan xaadirka ah, nimanyahow, waxa jira xaddi badan oo dab-damis ah oo loo diray Jamhuuriyadda Mongolian. Toddoba, mise weli waa lix? Haa, lix kooxood oo ka mid ah askarta caanka ah ee matalaya lix waddan ayaa ku raad jooga Horseman of Conquest. waa sax Horee!"
  
  Drake wuxuu ku dhaygagay Hayden. "Ninkani ma wakiilka ugu wanagsan Washington?"
  
  Hayden wuu gaabsaday. "Hagaag, ugu yaraan ma qariyo shucuurtiisa. Kuma qarsoona qaybo badan oo ka mid ah maro khiyaano ah sida Washington inteeda badan.
  
  "Hore u socda fardooleydii guumaysigii. Sida iska cad amarku waxa uu leeyahay ajande u gaar ah, marka qabsashadu waxa ay noqon kartaa wax kasta laga bilaabo alaabta carruurtu ku ciyaarto ilaa ciyaar muuqaal ah... ha ha. Xukunka adduunku wuxuu ku imaan karaa qaabab badan, ma saxan ahay?"
  
  "Kaliya ku sii wad tilmaamaha," Hayden ayaa yidhi.
  
  "Dabcan. Haddaba aan si toos ah u dhaadhacno dulucda hadalka, miyaannu ? In kasta oo reer binu Israa'iil ay si la yaab leh uga cagajiidayeen inay na siiyaan wax macluumaad ah oo ku saabsan cibaadaysigii dembiyada dagaalka Nazi ee ay ku burburiyeen Cuba, waxaan barannay waxa aan u baahannahay inaan ogaano. Markii boodhka la degay, Naasiyiintii waxay si cad u go'aansadeen inay kharribeen oo ay la yimaadeen fikradan faahfaahsan oo lagu xakameynayo adduunka. Waxay abuureen Amarka, oo ay la socdaan jaakad hub ah, koodh sir ah, calaamado iyo wax ka badan. Waxay dejiyeen qorshe - laga yaabee kii ay ka shaqaynayeen sannado badan oo hoos yimaada Reich. Waxay aaseen afar nooc oo hub ah waxayna la yimaadeen halxiraalahan. Malaha waxay rabeen inay mugdi sii dhigaan, yaa garanaya? Laakiin Mossad waxay burburisay iyaga oo aan raad lahayn, waxayna aniga iila muuqataa, si degdeg ah. Godka qarsoon ayaa ahaa mid aan la helin muddo soddon sano ah."
  
  "Shan iyo toban daqiiqo," duuliyihii ayaa si qarsoodi ah ugu jawaabay.
  
  "Kani ma hub baa?" Hayden ayaa waydiiyay. "Xagee ka heleen?"
  
  "Hagaag, Nazisku waxay lahaayeen xiriiro badan inta qof kasta uu yeelan karo. Bistooladda Weyn waa naqshad duug ah oo loo cusboonaysiiyay meel bannaan iyo saxnaan ahaanba. Waxay gabi ahaanba gacmahooda saari karaan wax kasta laga bilaabo afartankii ilaa sideetamaadkii. Lacagtu weligood caqabad ma ahayn, laakiin dhaqdhaqaaqa ayaa ahaa. Oo aamin. Ma ay aamini lahaayeen hal naf oo nool inuu tan iyaga u sameeyo. Waxay u badan tahay inay qaadatay sannado yaryar oo qarsoodi ah si ay u qariyaan dhammaan afarta hub iyo dhawr iyo toban adeeg. Arrimaha kalsoonida sidoo kale waa mid ka mid ah sababaha ay u qariyeen qoryaha marka hore. Hadda ma ay ku hayn kari waayeen Kuuba?" Ninkii Washington ayaa qosol la dhacay, ka dibna si uun buu miyirsaday.
  
  Alicia indhuhu way rogtay oo labadeeda gacmood isku xidhay sidii iyagoo qof qoortiisa caato ah ku duubi kara.
  
  "Si kastaba ha ahaatee, nimanyahow weli ma ila socotaan? Waxaan fahamsanahay in waqtigu gaaban yahay oo aad cuncunayso inaad wasakhda gasho oo aad wax toogto, laakiin waxaan hayaa xog yar oo dheeraad ah. Hadda ii soo gashay..."
  
  Jooji
  
  "Hadda tani waa mid xiiso leh."
  
  Aamusnaan badan
  
  "Ma jeceshahay inaad wadaagto?" Hayden ayaa ninkii laabay, iyada oo eegaysa dhinaca adag ee helikabtarka sidii in ay arki karto barta ay ku degi lahaayeen oo ku soo wajahan.
  
  "Hagaag, waxaan rabay inaan ka hadlo afarta dhinac ee dhulka - ama ugu yaraan sida aan u aragno - laakiin waxaan arkaa inaan waqtigu naga dhamaanayo. Bal eeg, shan sare i sii, laakiin wax kasta oo aad samayso," ayuu ku hakiyay, "ha soo degin!"
  
  Xiriirkii ayaa si lama filaan ah u go'ay. Hayden waxa uu marka hore eegay dabaqa ka dibna waxa uu eegay gudaha helikobtarka.
  
  Drake ayaa kor u qaaday labada gacmood. "Ha i fiirin. Danbi ma lihi!"
  
  Alicia ayaa qososhay. "Haa, anigana."
  
  "Ha soo degin?" Dahl ayaa ku celiyay. "Waa maxay jahannamada taas macnaheedu?"
  
  Alicia waxay cunaha ka nadiifisay sidii inay sharaxdo, laakiin markaas codkii duuliyaha ayaa ka qayliyay kuwa hadlaya. "Laba daqiiqo, nimanyahow."
  
  Hayden wuxuu u jeestay mu'min hore gargaar. "Mano?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Waa dameer, laakiin weli dhinaceena," ayuu yidhi Hawaiian weyn. "Waxaan dhihi lahaa u qaado eraygiisa."
  
  "Waxaa fiican inaad si dhakhso ah u go'aansato," Smith ayaa dhexgalay. "Waan hoos u soconaynaa."
  
  Nidaamka isgaarsiineed isla markiiba wuu noolaaday. "Maxaan idhi? Ha soo degin! "
  
  Drake ayaa istaagay oo shiday intercom-ka helikabtarka. "Fuck off, saaxiib," ayuu yidhi. "Sirdoonka cusub ee jidka."
  
  Laakiin waxaan ku jirnaa gudaha hawada Shiinaha. Ma jiro wax sheegi kara inta ay noqon doonto ka hor intaanay na dareemin."
  
  "Samee waxa aad awoodid, laakiin ha degin."
  
  "Haye saaxiib, waxaa la ii sheegay in tani ay noqon doonto imaatinka degdega ah iyo howlgalka bixista. Caqli ma leh. Waxaad hubsan kartaa in haddii aan halkaan sii joogno wax ka badan dhowr daqiiqo, waxaan heli doonnaa dhowr J-20 ah oo dabada naga soo fuulaya."
  
  Alicia waxay u tiirsatay dhanka Drake oo waxay hoos ugu tidhi, "Tani waa xun-"
  
  Yorkshireman-kii ayaa hadalka ka soo dhex galay, isagoo arkay degdegga xaaladda. "Hagaag, sida iska cad Knobend-ka Washington wuu na maqli karaa xitaa marka xiriirku hoos u dhaco," ayuu yidhi, isagoo si toos ah u eegaya Dahl. "Ma maqashay taas, Nobend? Waxaan haysanaa ilaa lixdan ilbiriqsi.
  
  "Waxay qaadan doontaa wakhti dheer," ayuu ninkii ku jawaabay. "Dadow geesiyaalow. Kiiskan ayaanu ku jirnaa."
  
  Drake waxa uu dareemay in feedhkiisu ku dheggan yahay. Dabeecaddan is-hoosaysiinaysa waxay kicisay iska hor imaad. Ma laga yaabaa in ujeedadu taasi ahayd? Tan iyo markii ay heleen qabriga Hannibal, Drake waxa uu dareemay in ay wax ka khaldan yihiin howlgalkan. Wax aan daaha laga qaadin. Ma la tijaabiyey? Ma la ilaalin jiray? Dowladda Mareykanka miyay qiimeysay falalkooda? Hadday sidaas tahay, markaa dhammaantood waxay ku soo degeen wixii ka dhacay Peru. Oo haddii ay taasi dhacdo, Drake aad ugama walaacin waxqabadkooda.
  
  Waxa uu ka walwalay shirqoollada, dhagarta iyo dhagarta ay dhegaystayaashu karinayaan dib u eegista ka dib. Waddan kasta oo ay siyaasiyiintu maamulaan ma ahayn sida uu u ekaan karo, oo kaliya kuwa ka dambeeya dadka talada haya ayaa og waxa dhabta ah ee jira.
  
  "Konton ilbiriqsi," ayuu cod dheer ku yidhi. "Kadibna halkaan ayaan ka bixi doonaa."
  
  "Waxaan isku dayeynaa inaan sameyno stuun," duuliyaha ayaa u sheegay iyaga. "Horta aad ayaan u hooseeyaa oo aad albaabka uga bixi kartaa geed, laakiin shimbirta waxaan ku qarinayaa dooxada buurta. Haddaad maqasho wax gunta iska xoqaya, waxay noqon doontaa dhagax ama dhagax.
  
  Alicia aad bay u liqday. "Waxaan u maleynayay inay Tibet oo dhan ku sugnaayeen?"
  
  Dahal wuu gaabsaday. "Fasaxa. Safarka wadada yaa garanaya?"
  
  Ugu dambeyntii, isku xirnaanta ayaa dib u soo noolaatay. "Haye, dadka. Wali ma noolnahay? Wacan wanaagsan. Shaqo fiican. Hadda... xasuuso dhammaan murannada ku saabsan meesha uu ku nasanayo Genghis Khan? Shakhsi ahaan waxa uu doonay qabri aan la aqoonsan. Qof kasta oo qabrigiisa dhisay waa la dilay. Meeshii lagu aasay ayaa fardo lagu tuntay oo geedo lagu beeray. Dhab ahaan, lama heli karo nasiib mooyee. Hal sheeko oo aan u arko inay taabanayso, sababtoo ah waxay si fudud u duminaysaa dhammaan qorshayaashan waalida ah, waa in Kahn lagu aasay geel yar - goobtana waxaa la tilmaamay markii geela hooyadeed la helay iyada oo ku barooranaysa qabriga weylkeeda."
  
  Duuliyaha ayaa si lama filaan ah u jaray isgaarsiinta. "Waxaan ku dhownahay meeshii aan soo laaban lahayn, saaxiib. Soddon ilbiriqsi oo waxaan halkan uga bixi doonnaa sida ugu dhaqsaha badan ee aan u jeclaan karno inay gubato, ama waxaan u diri doonnaa carruurta halkaas. "
  
  "Ah," ayuu yiri ninkii Washington ka yimid. "Waan ku illoobay. Haa, halkaas ka bax. Waxaan kuu soo diri doonaa meel cusub."
  
  Drake wuu guuleystey, isagoo la wadaagaya xanuunka duuliyaha, laakiin wuu ka xanaaqay isagoo ka jawaabaya: "Ciise, saaxiib. Ma waxaad doonaysaa inaad na qabato ama na disho?
  
  Qayb uun buu kaftamayay.
  
  "Haye haye. is deji. Bal eeg - Naasiyadan - Amarka Xukunka Dambe - waxay raadinayeen Fardooleyda - meesha lagu nasto - inta u dhaxaysa konton iyo sideetameeyadii, sax? Sida muuqata way wada heleen. Wax baa ii sheegaya in aanay helin qabriga Genghis Khan. Runtii waxaan aaminsanahay in wax badan laga sheegi karo helitaan noocaas ah. Kadib raac Amarka laftiisa iyo ereyada: 'Laakiin wax waliba maaha sida ay u muuqato. Waxaan booqanay Khagan 1960-kii, shan sano ka dib markii la dhameystiray, annagoo Conquest ku ridnay naxashkiisa.' Hubaal Kahn ma lahayn qabri la dhisay 1955kii. Laakiin, inta badan ay ugu wacan tahay qabri la'aanta, iyo sidoo kale in la caawiyo rumaystayaasha iyo kordhinta qulqulka dalxiiska, Shiinuhu wuxuu u dhisay qabuuraha.
  
  "Kani ma Shiinaha baa?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  "Dabcan, tani waxay ku taal Shiinaha. Afartan gees baad ka fikiraysaa sow maaha? Hagaag, arrintaada cawlan ka dhig mid firfircoon. Waxaa laga yaabaa in maalin uun ay xitaa halkan shaqo kuugu jirto."
  
  Hayden wuxuu liqay cod la ceejiyey. "Kaliya sharax aragtidaada."
  
  "Sax, qabow. Mausoleum ee Genghis Khan waxaa la dhisay 1954. Kani waa macbad weyn oo laga dhisay webiga Ejin Horo, ee koonfur-galbeed ee Mongolia gudaha. Hadda mausoleum dhab ahaantii waa cenotaph - ma jiro wax jir ah oo ku jira. Laakiin waxay sheegeen in ay ka kooban tahay maro-madaxeed iyo alaabo kale oo uu lahaa Genghis. Chinggis, oo had iyo jeer lala xiriiriyo fikradda mausoleum halkii uu ka ahaan lahaa qabriga caanka ah iyo dhagaxa xabaasha, ayaa markii hore lagu caabudi jiray siddeedda yurt ee cadcad, daaraha teendhada ee uu asal ahaan ku noolaa. Mowlacyadan la qaadi karo waxaa ilaalin jiray boqorradii Darkhad ee Jinka oo markii dambe calaamad u noqday qaranka Mongol. Ugu dambayntii, waxa la go'aamiyay in la baabi'iyo xabaalaha la qaadi karo, laguna wareejiyo agabkii qadiimiga ahaa mid cusub oo joogto ah. Jadwalku wuxuu si fiican ugu habboon yahay qorshaha Dalabka. Hub kasta oo ay doortaan inay ku guuleystaan waxay ku jiraan naxashka Genghis, oo ku yaal mausoleum. "
  
  Hayden hadalkiisa wuu miisaamay. "Damn dumbass," ayay tidhi. "Haddii aad qaldan tahay..."
  
  "Cur?"
  
  "Tani waa waxa ugu fiican ee aad heli karto."
  
  "Amarku wuxuu helay gelitaanka," Dahl ayaa yidhi. "Tani waxay sharraxaysaa xariiqda qoraalka."
  
  Hayden si tartiib ah ayuu u lulay. "Intee ayaan ka fognahay dhulka?"
  
  "Toddoba iyo labaatan daqiiqo."
  
  "Ka warran kooxaha kale?"
  
  "Waxaan ka baqayaa inaysan jirin si loo ogaado inay u caqli badan yihiin sida kaaga oo kale. Waxay u badan tahay inay haystaan khabiir ku takhasusay tignoolajiyada sare oo la taliya iyaga. " Jooji si aad u muujiso mahadnaq.
  
  "Damn monger," Alicia ayaa ku qaylisay.
  
  "Maya". Hayden ayaa xakamaysay xanaaqeeda. "Waxaan ula jeeday - maxaa ugu dambeeyay wada sheekaysiga gudaha?"
  
  "Oh, dhab ahaantii. Sheekadu waa qaylo iyo faan. Kooxaha qaar ayaa dameerkooda laaday maamulka. Qaar ayaa loo xilsaaray inay dib u qodaan agagaarka goobta Hannibal. Waan ogahay in ruushka iyo iswidishku ay u socdeen Burkhan Khaldun, sidii adiga markii horeba. Mossad iyo Shiinuhu aad bay u aamusan yihiin. Dadka Faransiiska? Hagaag, yaa garanaya, sax?"
  
  "Waxaa fiican inaad tan ku saxdo," Hayden ayaa yidhi, codkiisu sun baa ku xidhan. "Sababtoo ah haddii aadan... dunidu way dhibi doontaa."
  
  "Kaliya tag mausoleum-kan, Miss Jay. Laakiin si dhakhso ah u samee. Kooxaha kale ayaa laga yaabaa inay horeba halkaas u joogeen."
  
  
  CUTUBKA 15-AAD
  
  
  "Ejin Horo Banner," ayuu yiri duuliyihii, isagoo weli walaacsan. "Sideed daqiiqo ayaa hadhay."
  
  Waxaa la qorsheeyay in kooxda ay ka soo degaan meel ka baxsan magaalada oo ay bilaabaan socodka. Waxaa la shaqaaleysiiyay khabiir qadiimiga ah si uu u caawiyo, kaas oo ay ahayd inuu u kaxeeyo mausoleum. Drake waxay qiyaastay inaysan wax fikrad ah ka lahayn waxa dhici kara inay markaas dhacaan.
  
  Si taas loo gaaro, helikobterku wuxuu ahaan doonaa mid kulul oo diyaar ah, inkastoo duuliyuhu walaac joogto ah ka qabo diyaaradaha dagaalka ee Shiinaha.
  
  Jug iyo habaar, ka dibna helikobterkii ayaa istaagay, taasoo kooxda siisay waqti ay ku boodaan. Waxay ku dhex heleen kayn kayn ah, jiqyo kayn ah oo dhimanaya, laakiin waxay si fudud u arki kareen jidka hore loo maro.
  
  Qiyaastii hal mayl ka hooseysa buurta ayaa ku taal duleedka magaalo weyn. Hayden waxa ay u diyaarisay in ay si sax ah u fadhiisato, kooxduna waxa ay isu diyaarisay sida ugu macquulsan. Shiinuhu wuxuu u baahday dalxiisayaal, markaa maanta waxay heleen sagaal kale. Lauren waxa ay ku qanacday in ay la joogto helikabtarka oo ay xalliso sheekaynta socota.
  
  "Waqtiga soo socda," ayay wacday iyadoo kooxdu ay ku degdegeen inay baxaan, "Alicia waxay sameyn kartaa xoogaa isku xirnaan."
  
  Islaantii Ingriiska ayaa quursatay. "Miyaan u ekaa xoghaye habaaran?"
  
  "Mmm, runtii?"
  
  Drake wuu nuux-nuuxsaday Alicia oo si hoose u yidhi, "Hagaag, taas ayaad samaysay usbuucii hore, xasuuso? Ciyaarta doorka?"
  
  "Haa," ayay si qurux badan u dhoola cadaysay, "waxay ahayd madadaalo. Waxaan shaki ka qabaa in doorka Lauren uu sidaas oo kale noqon doono."
  
  "Aan rajaynayn."
  
  Labadii ayaa dhoola cadeyn diiran isweydaarsaday markii ay ka soo baxeen hoygii ay ku jireen ee cooshadaha ka sameysnaa oo ay u sii dhaadhaceen buurta aayar gurguurta. Dhir yar iyo saxare ayaa markiiba jideeyey jidad iyo dhismayaal, waxaana meelo fogfog ka bilaabay dhowr hudheel oo dhaadheer iyo dhismayaal xafiisyo ah. Guduudaha, cagaarka iyo cawska waxay la dagaalameen cirka buluuga ah iyo daruuro cirro leh. Drake ayaa isla markiiba la dhacay sida nadiifka ah ee waddooyinka iyo magaalada lafteedu u yihiin, sida ay u ballaadhan yihiin qaar ka mid ah waddooyinka waaweyn. Waxay yiraahdeen caddaynta mustaqbalka.
  
  Iyaga oo marka hore eegayay qariib, balse aan awoodin in ay is caawiyaan, dalxiisayaashu waxay aadeen dhanka goobta kulanka, iyaga oo hubinaya in gacmahooda aysan waligood ka tagin boorsooyinkooda dhabarka weyn. Aasaaska qadiimiga ah ayaa ku salaamay hadhkii taallo weyn oo madow oo nin faras fuushan.
  
  "Ku habboon". Dahl intuu madaxa u ruxay ninkii fuushanaa.
  
  Hortooda waxa istaagtay naag dhuuban oo dheer oo timo shanley ah oo si toos ah u eegaysa. "Ma ka mid tahay koox dalxiis?" Si taxadar leh ayay u hadashay, iyadoo dooratay erayadeeda. "Waan ka xumahay Ingiriiskayga. Tani ma fiicna". Intay qososhay, wejigeedii yaraa ayaa kor u kacday.
  
  "Dhib ma leh," Dahl ayaa si degdeg ah u yidhi. " Way ka caddahay nooca Drake."
  
  "Funny fu-"
  
  "Uma eka mid dalxiisayaal ah," ayay naagtu tidhi, iyadoo joojinaysa. "Khibrad ma u leedahay?"
  
  "Oh, haa," ayay tidhi Dahl, iyadoo gacanta qabatay oo ku hogaamisay tilmaan cajiib ah. "Waxaan u socdaalnaa adduunka si aan u raadinno meelo cusub iyo magaalooyin."
  
  "Dariiq khaldan," ayay naagtu si naxariis leh u tidhi. "Mausoleumku waa dhanka kale."
  
  "Ah".
  
  Drake ayaa qoslay. "Iska cafi," ayuu yidhi. "Sida caadiga ah wuxuu sitaa shandad"
  
  Islaantii ayaa hore u socotay, iyadoo toosinaysa dhabarkeeda, iyadoo timo toosan ku soo ururay maro adag. Kooxdu waxay u fiday intii karaankooda ah, iyagoo aan doonayn inay kiciyaan ama ka tagaan wax xusuus ah oo waara. Dahl waxay ogaatay in naagtan magaceeda la odhan jiray Altan oo ay ku dhalatay meel u dhow, kana tagtay Shiinaha yaraanteedii, ka dibna waxay soo noqotay laba sano ka hor. Si toos ah oo asluub leh ayay u hogaamisay, waxayna markiiba tustay inay hadafkooda ku wajahan yihiin.
  
  Drake wuxuu arkay dusha sare ee mausoleumka oo hore u sii dheer, taallo, tillaabooyinka iyo walxaha kale ee astaanta u ah hareeraha. Geeridu meel kasta ayay ku dhuuman kartaa. Iyagoo wada shaqaynaya, kooxdu waxay yaraysay haweeneyda markii ay hubiyeen kooxo kale iyo askar kale, iyagoo iska dhigaya inay la dhacsan yihiin aragtida. Smith oo gadaal ka eegaya gasacadaha qashinka iyo kuraasta ayaa laga yaabaa inay werwer galisay Altan, laakiin sharraxaadda Drake ee 'daabacaddiisa aadka u xaddidan' ayaa kordhisay xiisaha ay u qabto.
  
  "Ma gaar baa?"
  
  "Oh haa, waa mid ka mid ah."
  
  "Waan ku maqli karaa xidhiidhka fucunka ah," Smith ayaa ku qayliyey.
  
  "Sidee?"
  
  "Marka la eego baabuurta, tani waa daabacaadda Pagani Huayra Hermes, oo loogu talagalay Manny Koshbin ee Pagani iyo Hermes."
  
  "Waan ka xumahay. Ma garanayo waxa waxaas oo dhan ay ka dhigan yihiin."
  
  " Way caddahay". Drake wuu taahay. "Smith waa nooc ka mid ah. Laakin ii sheeg hiwaayadda aad ugu jeceshahay."
  
  "Runtii aad ayaan uga helaa socodka. Meelo qurux badan baa ku yaal saxaraha."
  
  "Marka la eego kaamka, ka fikir Smith sidii tiir teendho ah oo gilgilan. Midka si joogto ah kuugu keena dhibaato, laakiin haddana si fiican u shaqeeya marka aad qaabayso, iyo had iyo jeer, laakiin had iyo jeer, wuxuu maareeyaa inuu kaa xanaajiyo."
  
  Smith wax buu ku gabbaday comms-ka, isagoo dhammaystiray sahamintiisii. Lauren waxay gashay qosol aan la xakamayn karin.
  
  Altan waxay si shaki leh u eegtay Yorkshireman, ka dibna waxay indhaheeda u jeedisay kooxda inteeda kale. Mai, gaar ahaan, way iska ilaalisay haweenaydan, sidii iyada oo isku dayaysa inay qariso asalkeeda. Drake wuu fahmay waxa dadka kale aysan awoodin. Hal shay ayaa keenay mid kale, Mai ma rabin in ay ka hadasho halka ay ka timid iyo sida ay halkan ku dambaysay. Altan wuxuu tilmaamay dhowr tillaabo.
  
  " jihadaas. Mausoleum ayaa ku yaal halkaas."
  
  Drake wuxuu arkay waddo la taaban karo oo aad u ballaadhan oo aad u dheer oo si toos ah u horseedaysa tillaabooyin la taaban karo oo dhaadheer oo dhaadheer. Wax yar ka hor intaanay tillaabooyinka bilaabin, dariiqa ayaa ballaadhiyay goobaabin aad u weyn, oo ay dhexda kaga taallo taallo aan la garan karin.
  
  "Hagaag, ninkani xaqiiqdii wuxuu ahaa fuushan," Kinimaka ayaa xusay.
  
  Genghis Khan, oo fuushan faras galloon ah, ayaa ku dul istaagay sariir weyn oo dhagax ah.
  
  "Faraska labaad," ayuu yidhi Yorgi. "Guulayn".
  
  Altan waa inay maqashay jumladii u dambaysay sababtoo ah way soo jeesatay oo tidhi, "Haa. Khagan wuxuu qabsaday inta badan adduunka la yaqaan ka hor dhimashadiisa. Waxa la odhan karaa waa boqor xasuuqay, waxa kale oo uu siyaasad ahaan mideeyey Waddada Xariirta intii uu noolaa, isaga oo kordhiyey ganacsiga iyo isgaadhsiinta guud ahaan cirifka galbeed. Wuxuu ahaa hoggaamiye dhiig badan leh, laakiin si wanaagsan buu ula dhaqmi jiray ciidamadiisa daacadda ah, wuxuuna ku daray dhammaan qorshayaashiisa."
  
  "Ma noo sheegi kartaa wax yar oo ku saabsan waxa ku yaal mausoleum?" Drake wuxuu rabay in la diyaariyo. Hawlgalladan, xawaaruhu wuxuu ahaa wax walba.
  
  "Hagaag, wax ka badan maaha qabuuro leydi ah, oo lagu qurxiyey qurxinta dibadda." Hadda Altan waxay u hadashay sidii iyadoo soo xiganaysa hage dalxiis. "Qasriga ugu weyn waa siddeed geesood wuxuuna ka kooban yahay taallo shan mitir ah oo Genghis ah oo ka samaysan jaad cad. Waxaa jira afar qol iyo laba hoolal, oo u eg saddex yurt. Qasriga Naxashka waxa yaala todoba sanduuq. Kang, saddex lammaane, wiilkiisa afraad iyo naagtii wiilkaas. "
  
  "Qasri fasax ah," Smith ayaa yidhi. "Sidoo kale waxay u egtahay meel lagu nasto."
  
  "Yeey". Altan wuu soo saaray, isagoo samir ku eegaya Smith oo aan waxba ka ogayn qoraalka ay raacayaan.
  
  "Mawbadka waxa ilaaliya darkhads, kuwa mudnaanta leh. Tani aad bay muqadas ugu tahay dad badan oo Mongoliyiin ah."
  
  Drake ayaa si qoto dheer u soo saaray, oo faraxsan. Haddii ay khaldanaayeen, oo meeshan ma ahayn meesha uu ku yaal hubkii labaad ... Wuxuu ka baqay inuu xitaa qiyaaso cawaaqibka.
  
  Nolosha xabsiga Shiinaha ayaa noqon doonta waxa ugu yar ee dhibaatadooda.
  
  Socodkii dheeraa wuu sii socday, ugu horrayn waxaa la guda galay socdaalkii dariiqa ballaadhnaa, ka dibna kala qaybsanaanta saaxadda, jaleecaa deg-degga ah ee wejiga guud ee qadiimiga ah, ka dibna kor u kaca jaranjarada dhagaxa ah. Kooxdu waxay ku hadhay booska, oo ay yar tahay inay jabiso tilaabada, waxayna si joogto ah u foojignaatay. Drake aad ayuu ugu farxay inuu arko dad aad u tiro yar oo soo booqday mausoleum maanta, taas oo aad waxtar u leh.
  
  Qaab dhismeedka cajiibka ah ayaa ugu dambeyntii soo galay aragtida. Kooxda ayaa istaagtay markii ay gaareen tallaabadii ugu sareysay si ay u wada galaan. Altan wuu sugay, malaha wuxuu la qabsaday dalxiisayaasha ku dhacay daqiiqado yaab leh. Drake waxa uu arkay dhisme aad u weyn oo leh qubo yar oo cidhif kasta ah iyo mid aad uga weyn oo dhexda ku yaal. Saqafkoodu wuxuu ahaa naxaas, oo habab leh. Dhismaha hore ee dhismaha waxa uu lahaa daaqado cas oo badan iyo ugu yaraan saddex albaab oo waaweyn. Waxaa jiray gidaar hoose oo dhismaha hortiisa yaal.
  
  Altan horay ayuu u socday. Dahl wuxuu dib u eegay kooxda.
  
  "Si toos ah qabriga u gal," Hayden ayaa yidhi. "Kan fur, sanduuqa soo hel oo dibadda u bax. Nasiib wanaag ma jiro jir la dagaallama. Sida uu duuliyahayagu yidhi, dibi ma jirto.
  
  Drake wuu dhagaystay iyadoo Lauren ay la wadaagtay wararkii ugu dambeeyay ee sheekada.
  
  "Halkan waxaan ku haystaa eber weyn oo buuran, nimanyahow. Waxaan si buuxda u hubaa in Israa"iiliyiinta iyo Ruushka ay maskaxdooda ka baxeen, qoraalku wuxuu tilmaamay hab khaldan. DC waxay u malaynaysaa in Faransiisku soo socdo, laga yaabee nus saac kaa dambeeya. Dhagaysigu hadda aad ayuu u adag yahay. Waxaan haynaa ilo kale iyo dhowr farsamooyin oo NSA-du weligeed ma muujin doonto. Iswidhishka, Shiinaha iyo Ingiriiska lama yaqaan. Sidaan idhi, waa halgan."
  
  "Ma qof kale?" Drake wuu lulay.
  
  "Qosol badan waa inaad taas sheegtaa. Waxaa i faragelin qaawan ka helaya meel aan la garanayn. Ma jiraan codad, si loo xaqiijiyo, laakiin mararka qaarkood waxay u muuqataa in qof kale ku jiro nidaamka."
  
  "Ha sheegin rooxaan," Alicia ayaa tiri. "Waxaan helnay sheeko naxdin leh oo nagu filan hawlgalkii ugu dambeeyay."
  
  Altan wuu istaagay oo soo jeestay. "Diyaar ma tahay? gudaha ayaan ku geynayaa."
  
  Kooxdu way luxday oo hore ayay u dhaqaaqday. Dabadeed Drake waxa uu arkay askar Shiinees ah oo ka baxaysa xabaasha, oo mid ka mid ah uu gacanta ku hayo sanduuq weyn, oo ay ka mid ahaayeen khubarada qadiimiga ah.
  
  Shiinuhu wuxuu qaatay hub, hadda maqnaanshaha dalxiisayaasha ayaa si cad faa'iido ugu yeeshay.
  
  Wax yar uun bay qaadatay ka hor inta hoggaamiyahoodu u jeedin xaggooda.
  
  
  CUTUBKA LIXAAD
  
  
  Drake wuxuu arkay Dal oo qabsaday Altan oo dib u soo jiiday, iyadoo ku booday tillaabooyinka dheer ilaa ay ka ilaalinayaan askarta Shiinaha. Shandadiisii ayuu dhulka ku tuuray, si degdeg ah ayuu jeebka dibadda uga furay. Isaga oo si degdeg ah u shaqaynaya oo aan waligii eegin Shiinaha, si kastaba ha ahaatee waxa uu dareemay ammaan. Hayden, Smith iyo May waxay ku hubaysnaayeen bastoolado.
  
  Fagaaraha ka soo horjeeda mausoleum ee Genghis Khan, ayaa waxaa lagu soo qaaday hub, waxaana isku dhacay kooxaha iska soo horjeeda. Ninkii sitay sanduuqa ayaa u muuqday mid walwalsan. Kooxda Shiinuhu waxay ka koobnayd shan qof waxayna mar horeba dhinac u riixayeen khubarada qadiimiga ah ee fikirka leh. Drake ayaa kor u qaaday qorigiisii yaraa ee submachine oo sugay. Kooxda inteeda kale ayaa dhankiisa loo fidiyay.
  
  "Waxa kaliya ee aan u baahanahay waa sanduuq," Hayden ayaa ku qayliyay. "Dhul dhig oo ka tag."
  
  Hogaamiyaha kooxda Shiinuhu wuxuu lahaa indho midab cawl. "Adiga ayaa ah kuwa ay tahay inaad jidkaaga marto intaad weli fursad haysato."
  
  "Waxaan rabnaa sanduuq," Hayden ayaa ku celiyay. "Oo waanu qaadan doonaa."
  
  "Markaa isku day." Soo-jeediyaha ayaa turjumay, dhammaan shantii Shiinaysna waxay u dhaqaaqeen si isku mid ah.
  
  "Waa yahay. Isku dhinac ayaan nahay".
  
  "Ah, kaliya kaftan. Qosol Ameerika iyo Shiinaha weligood isku dhinac ma noqon doonaan."
  
  "Malaha maya," Drake ayaa hadlay. "Laakin waxaan nahay askar u dagaalamaysa dadka. "
  
  Wuxuu arkay hubanti la'aanta ku jirta socodka hoggaamiyaha, iyo hubanti la'aan yar oo wejigiisa ka muuqata. Waa inay saamaysay dhamaantood sababtoo ah kooxda Shiinaha ayaa gabi ahaanba joojisay. Hayden waxay dejisay hubkeedii oo waxay xidhay farqiga intaa ka sii badan.
  
  "Miyeynaan heli karin wax la wada leeyahay?"
  
  Nool "Haa, waan awoodnay. Laakiin hoggaamiyeyaasha dawladda iyo kuwa siyaasadda, argagixisada iyo daalimiinta ayaa mar walba jidkeenna taagnaan doona."
  
  Drake waxa uu arkay murugada ka muuqata ninka wejigiisa iyo rumaysnaanta buuxda ee erayadiisa. Qori iyo fuusto midna lagama qaadin iyadoo kooxaha iska soo horjeeda ay si xun isugu dhaceen. Dhammaan waxay ahayd ixtiraam dartiis.
  
  Drake wuu istaagay, waxa uu kaga tagay qoriga submachine ee uu watay shandaddiisa dambe, waxa uuna la kulmay weraarka. Feedhku waxay ku xidhmeen laabtiisa iyo gacmaha kor u taagay. Jilibka ayaa si adag u gooyay feeraha. Drake waxa uu dareemay in hawadu ka soo baxayso jidhkiisa waxaanu ku dhacay hal jilib. Weerarku wuxuu ahaa mid aan naxariis lahayn, jilbo iyo feedh ayaa aad u garaacaya oo roobka da'aya, ba'annimada ayaa la xisaabiyay si aysan u siinin wax aargudasho ama nafis ah. Wuu u dulqaatay xanuunka, wuuna damcay waqtigiisa. Muuqaallo kale ayaa ka soo muuqday isaga oo qaloocsan oo is rogay. Alicia waxay la halgantay ninkii dheeraa; Hayden iyo Kinimaka ayaa la dagaalamay hogaamiyaha. Mai waxay u dirtay ka soo horjeeday garabka ka dibna si xanuun leh ugu dhuftay sternum.
  
  Drake wuxuu arkay fursad wuuna qaatay. Gadaashiisa waxa uu maqlay Thorsten Dahl oo soo muuqda sidii caadiga ahayd, isaga oo ka boodaya jaranjarada sare; joogitaan muuqda oo aan la iska indho tiri karin. Weeraryahankii Drake ayaa hakad ku yimid wax yar.
  
  Askarigii hore ee SAS ayaa dhulka ku mutaystay, lugahana u lulayay oo ka soo horjeeday jilibka gadaashiisa. Hore ayuu u dhacay, oo jilba joogsaday. Markii uu ku dhacay heerka Drake, Yorkshireman-kii wuxuu furay madax xoog badan. Qayladii iyo indhihii balaadhay ayaa muujiyay sida uu u garaacay. Kumaandooska Shiinaha ayaa gariiray oo hal gacan ku tiirsaday. Drake wuu kacay oo si buuxda ugu soo celiyay nicmada isagoo jilba jilba jooga oo madaxa ka boodaya. Waxaa jiray nabaro iyo dhiig, laakiin ma jiraan wax nafta halis gelinaya.
  
  Dahl wuu soo yaacay, isaga oo beegsanaya qofka kasoo horjeeda ee Alicia. Iswiidhishka ayaa u garaacay sidii dibi oo kale sida Alicia wax u garaacday. Ninkii iyada soo weeraray cagihiisa ayaa laga garaacay oo dhabarka qoorta uga dhuftay isagoo gariiraya oo yaaban. Waxay u soo jeesteen wax yar uun markii ay arkeen Mai oo garaacaysa qofka ka soo horjeeday oo miyir daboolan ka dibna helay nin sanduuq sita.
  
  "Helo!" Alicia markuu arkay way ooysay oo orod bilowday.
  
  Waxay bilaabeen inay ordaan, laakiin Smith iyo Yorgi ayaa mar hore ka baxay dagaalka. "eeg?" Alicia ayaa tiri. "Awoodeenu waa tirooyin. Waan ogaa inay jirto sabab aan ugu dhibtoonay kooxdan habaarsan. "
  
  Ka hor, Kenzi waxa uu xannibay dariiqa kaliya ee uu ninku maraayo - oo uu dib ugu noqonayo qabuuraha. Imika isagoo muuqa-xumo iyo is-hoosaysiinaya ayuu la soo baxay hubkii uu hore u haystay.
  
  Drake wuxuu hubiyay aagga wuxuuna arkay in Hayden uu ugu dambeyntii jabiyay hogaamiyaha kooxda.
  
  "Ha samayn taas!" - ayuu ku qayliyay ninkii. "Waad ka tiro badan tahay saaxiib."
  
  Hayden ayaa kor u eegtay, qiimeeyay xaalada, ka dibna dhiiga ka masaxay dhabankeeda. Drake ayaa hadda arkay Altan oo dib ugu soo dhuumanaya tillaabooyinka si uu u eego oo naftiisa u taahayo. xiisaha...
  
  Qoriga ayaa ahaa mid dhaq-dhaqaaq la'aan ah, sanduuqa ayaa weli si adag loo hayaa, oo ku dhawaad dhimashada. Hayden ayaa istaagay oo kor u taagay gacantiisa isaga oo calaacasha u soo jeeda. Foox shid dheer ayaa iyada iyo ninkii dhexdooda taagnaa, laakiin way dhaqaaqday ilaa ay wax aragto.
  
  Kenzi ayaa gadaal ka soo hormaray. Smith iyo Kinimaka oo dhinac ah. Askariga indhihiisa wax argagax ah kuma aysan jirin, ee waa is-casilaad.
  
  "Qofna ma dhiman." Hayden wuxuu tilmaamay askarta Shiinaha oo miyir daboolan oo taahaya. "Qofna waajib kuma aha. Kaliya ka tag sanduuqa."
  
  Alicia ayaa dareenkiisa soo jiidatay. "Oo haddii aad u baahan tahay dharbaaxo, kaliya si aad ugu ekaato mid wanaagsan," ayay tidhi. "Waan halkan".
  
  Maskaxda askariga kuma jirin is-dhiibida. Ninkani ma haysan meel uu aado, meel uu uga baxsado ma jirin.
  
  "Qoriga," ayuu yiri Drake, "waa rajo been ah. Waad ogtahay inay tahay."
  
  Faalladu waxay ku dhufatay bartilmaameedkii, gacantii bastoolada ayaa gariirtay markii ugu horreysay. Aamusnaanta culus ayaa sii fidday, Drake-na waxa uu ogaaday in laba ka mid ah raggii laga adkaaday ay bilaabeen in ay kiciyaan. "Waa inaad go'aansataa saaxiib," ayuu yidhi. "Saacaddu way soo dhacaysaa."
  
  Isla markiiba ninkii ayaa bastoolad la soo baxay oo orod bilaabay. Waxa uu hiigsaday Hayden, ka bacdina, mar uu ag taagnaa fooxa, ayuu gacanta daboolka ka saaray, isaga oo rajaynaya in uu ku garaaco. Dhaanto iyo taah ayaa u ahayd abaalgudka keliya ee uu shayga si ammaan ah ugu xidhnaa, balse wuu sii orday.
  
  Hayden wuu sugay, isagoo dareenkiisa ilaalinaya.
  
  Alicia waxay ka soo dacweysay dhankiisa indho la'aanta, qoolley, oo waxay ku qabatay dhexda iyada oo xajinaysa rugby. Ninkii ayaa soo foorarsaday, isagoo ku sigtay inuu kala jabo, madaxiisii ayaa garabka kaga dhuftay Alicia, sanduuqiina dhinac buu u duulay. Hayden waxa uu isku dayay in uu qabto, isaga oo qabtay ka hor inta aan waxyeello badani soo gaadhin. Muuqaal degdeg ah ayaa xaqiijiyay joogitaanka jaakada hubka ee Amarka.
  
  Alicia waxay salaaxday ninkii miyir daboolmay. "Waxaan kuu sheegay inaan halkaas kuu joogi doono."
  
  Kooxda ayaa qiimeeyay. Shiinuhu mar hore ayay dhaqaaqeen. Faransiisku waa inuu ahaa mid u dhow. Eray ka yimid Hayden ayaa Lauren ku soo celiyay sheekadii.
  
  "War xun, nimanyahow. Faransiis namoota adda addaa adda baasuun, rakkoon rakkoon akka mul"atu. dhaqaaq!"
  
  Caqli-xumo!
  
  Drake waxa uu daawaday dhammaan dariiqa dib loogu soo celinayo jaranjarooyinka iyo wadadii toosan ee u horseeday qabuuraha. Wuxuu arkay dad ordaya, koox afar ah oo hubaal ah inay Faransiis yihiin. " Way fiican yihiin," ayuu yidhi. "Runtii, laba jeer ayaa hadda ah inay markii hore noo yimaadeen."
  
  "Waa inaan tagnaa," Smith ayaa yidhi. "Waxay nala joogi doonaan dhowr daqiiqo gudahood."
  
  "Xaggee la aadaa?" Alicia ayaa waydiisay. "Waxay xidheen meesha kaliya ee laga baxo."
  
  Drake wuxuu ogaaday geedaha dhinacyada iyo cawska hore. Runtii doorashadu waxay ahayd mid xaddidan.
  
  "Kaalay," ayuu yidhi. "Iyo Lauren, soo dir helikobtar."
  
  "Soo socda".
  
  "Dhakhso u yeelo," Smith ayaa yidhi. "Faransiiskan waxay ku taagan yihiin cagahooda."
  
  Drake ayaa horay u soo yaacay, isagoo is tusay in Ruushku aanu aad uga dambayn karin. Nasiib darro, ma aysan qaadan waqti dheer ka hor inta qof uu bilaabay inuu toogto. Ilaa hadda, wax walba si wanaagsan ayay ugu socdeen, waxay arkeen sida ugu wanaagsan ee xiriirka askari iyo nin ka mid ah, laakiin fursadaha xabbad-joojin jilicsan oo sidaas oo kale ah ayaa sii jiri kara aad bay u yarayd.
  
  Aynu xaqiiqada wajahno: Haddii wadamadani ay rabaan inay wada shaqeeyaan oo ay wadaagaan abaalmarinta, ragga iyo dumarka talada haya waxay si fiican u og yihiin in ay noqon doonto dariiqa sahlan - haddana way sii wadaan dagaalka.
  
  Geedaha dhexdooda ayuu simbiriirixday. Kooxdii ayaa ka daba yaacay, Hayden oo ku dheggan santuuqa qurxan ee ay ku jirto sirta aan wali la shaacin. Dahl gadaashiisa ayuu sudhay, isagoo la socda horusocodka Faransiiska.
  
  "Shan daqiiqo ayaa naga dambeeya. Ma jiro calaamad Ruush. Shiinuhuna way soo jeedaan. Hagaag, taasi waxa laga yaabaa inay xoogaa kor u qaaddo dhammaantood."
  
  "Helikopteradu waxay ku jirtaa toban daqiiqo," Lauren ayaa u sheegay.
  
  "U sheeg inuu dhaqsado," Alicia ayaa tiri. "Ninkan waa inuu kululaadaa."
  
  "Waan gudbin doonaa tan."
  
  Drake waxa uu qaatay dariiqa tooska ah, isaga oo rajaynaya khad fiican oo dabool ah. Dhirta ayaa dhinac walba u fidday, carradu waxay ahayd mid jilicsan oo carro badan oo carro badan ka soo uraysay. Kensi waxa ay soo qaadatay laan dhumuc weyn leh, iyada oo gaabinaysa intay orday sidii iyada oo ay tidhi, 'Waa in aan samaynaa tan.' Marka hore soo deg dheer, ka dibna fuulid af badan, iyo jidkii iyaga ka dambeeya ayaa la waayay. Cirka ayaa si dirqi ah u muuqanayay, dhammaan dhawaqyadiina waa la damiyay.
  
  "Waxaan rajeynayaa in qof naga horreeya uusan jirin," ayuu yiri Dahl.
  
  Kinimaka wuu gunuunacay, isagoo aad u cadaadinaya. "Ku kalsoonow dhegaystayaasha," ayuu yidhi, isagoo si cad dib ugu celinaya waayihiisii CIA. "Way ka fiican yihiin sidaad u malaynayso."
  
  Drake waxa kale oo uu arkay in aanay halkan dhulka joogin, oo waxa uu lahaa dareen beer daciif ah. Waxa uu sawiray muuqaal kasta, isaga oo ku kalsoon in Dahl uu sidaas oo kale ka samayn doono gadaasha. Afar daqiiqo ka dib waxay istaageen si kooban si ay u dhegaystaan.
  
  " Helitaanka jihada helikobtarkan?" Hayden wuxuu u sheegay Lauren.
  
  New Yorker-ku wuxuu boosaskooda u arki karaa inay yihiin dhibco buluug ah oo biligleynaya iskaanka. "Si toos ah u soco. Sii wad."
  
  Wax walba way aamusnaayeen; waxay noqon karaan dadka kaliya ee aduunka. Drake ayaa sii waday muddo ka dib, isagoo si taxadar leh u doortay tallaabooyinkiisa. Alicia ayaa agtiisa soo gashay, Hayden tallaabo ka dib. Kooxda inteeda kale hadda way kala fideen si ay u kordhiyaan kala duwanaanshahooda. Hubka ayaa la sawiray oo si dabacsan loo qabtay.
  
  Dhirtii hore ayay u dhuubanayeen. Drake wuxuu istaagay meel u dhow wareegga bannaanka, isaga oo eegaya dhulka.
  
  "Waa soo deg gaaban oo beer fidsan," ayuu yidhi. "Ku haboon shredder. Jahannamo, xitaa qofka Iswidishka ah wuxuu ku dhufan karaa bartilmaameed intaa le'eg."
  
  "Saddex daqiiqo ayaa ka harsan kulanka," Lauren ayaa tiri.
  
  Hayden wuxuu u soo dhawaaday Drake. "Maxay u egtahay?"
  
  "Calaamad cadaw ma leh." Wuu ruxay. "Laakin marka la eego cidda aan la macaamileyno, maxay noqonayaan?"
  
  Dahal wuu soo dhawaaday. "Halkan waa la mid. Dabcan meel bay joogaan, laakiin si fiican ayay u qarsoon yihiin."
  
  "Oo waad hubin kartaa inay sidan ku socdaan," Mai ayaa tiri. "Maxaynu u sugaynaa?"
  
  Dahl wuxuu eegay Drake. "Yorkshire pudding wuxuu u baahan yahay nasasho."
  
  "Maalin ka mid ah," Drake ayaa yidhi, isagoo eegaya marki ugu dambeysay ee aagga. "Waxaad ku dhowdahay inaad dhahdo wax aad u qosol badan, laakiin ilaa markaas, fadlan la hadal marka lagu hadlo."
  
  Waxa ay ka soo baxeen xariiqii geedka, iyaga oo ku sii qulqulaya jiirar fiiqan oo doog leh. Neecow diirran ayaa salaantay Drake, dareen wacan ka dib jiqda geedaha ah. Meesha oo dhami way faaruq ahayd oo dayr aan ka fogayn meesha ay ku dhammaatay waxaa ka sii horraysa daamur.
  
  "Hadda dhaqaaq," Drake ayaa yidhi. "Waxaan samayn karnaa wareeg dhul siman."
  
  Laakin markaas waxaa burburay nabaddii iyo madhnaantii deegaanka oo dhan. Kooxda SPEAR ayaa ku ordayay jiirka halka dhanka bidix ay Ruushku ka soo shubteen halkii lagu qariyay. Labadooda ka hor, oo ay gabbaad u yihiin geed geedo fogfog ah, ayaa Faransiisku sidoo kale soo galay aragtida.
  
  Ugu yaraan taasi waxay ahayd aragtida Drake ee arrimaha. Dhab ahaantii may xidhnayn calaamado magaceed, laakiin muuqaalkooda wejigooda iyo hab-dhaqankoodu aad bay u kala duwanaayeen.
  
  Isla markaana waxa cirka dushooda ka soo muuqatay diyaaradii ay wateen.
  
  "Alla xaar".
  
  Bidixdiisa, Ruushku hal jilib ayuu ku dhacay oo qoriga dabciga ah ayuu garabka ku xidhay.
  
  
  CUTUBKA TODDOBAAD
  
  
  Drake ayaa u jeestay tallaabadii dhexe oo uu rasaas furay. Rasaastiisu waxay jeexjeexday cawskii ku wareegsanaa askariga caanka ah, laakiin ma aysan burburin diyaargarowgiisa. Gantaalku waligiis ma libin; kabaalkii ku hayay ayaa ku adkaystay. Saaxiibbadiis ayaa hareerihiisa ku soo baxay, oo xabbad ku soo noqday. Drake ayaa si lama filaan ah isugu arkay adduun ay ka buuxaan khataro.
  
  Faransiiisku waxay si toos ah ugu yaaceen diyaaradii ay ku degi lahayd. Drake, oo ay weheliyaan Dahl iyo Smith, ayaa Ruushka ka ilaaliyey meel ka baxsan oo ay ilaalinayaan. Wejigii duuliyaha ayaa ka muuqday, isaga oo diiradda saaray goobta uu ku soo degay. Alicia iyo May haba yaraatee may gaabin oo u gacan haadiyeen si ay dareenkiisa u helaan.
  
  Xabado hawada gooyay.
  
  Drake ayaa baalkiisa ku garaacay mid ka mid ah Ruushka, isaga oo u diray hal jilib. Codkii Hayden ayaa ka kor maray xidhiidhiyaha.
  
  "Duuliye, qaado tallaabo aan qarsoodi ahayn! Lauren, u sheeg inay gantaallo hayaan!"
  
  Drake, Dahl iyo Smith waxay garaaceen ciidamada Ruushka, laakiin aad ayay uga fogaayeen inay si sax ah u dhismaan, gaar ahaan markay guurayaan. Duuliyaha ayaa kor eegay, wajigiisa naxsan.
  
  RPG-ga ayaa ridey, gantaalku wuxuu ku duulay hawo aad u xun iyo jug weyn. Drake iyo kuwa kale waxay daawan karaan oo kaliya si aan cidhiidhi ahayn markii uu ka tagay raad hawada oo uu si toos ah ugu duulay helikobtarka. Duuliyaha oo aad u argagaxsan ayaa waxa uu sameeyay dhaq-dhaqaaq aad u xoogan, isaga oo u leexiyay diyaaradii qumaatiga u kaca, balse gantaalka meesha marayay ayaa ahaa mid aad u dheereeya, waxa uuna ku dhacay dhanka hoose, waxa uuna ku qarxay daruur qiiq iyo holac ah. Helikobterkii waa uu leexleexday oo dhacay, qaybo ka soo dhacay oo la qaaday meel ka baxsan waddadii ay ku duuli lahayd.
  
  Waxa ay ahayd uun markii uu u muuqday gaalnimo, quus iyo cadho madaw, in uu arkay halka ay dhabantiisa ba"an u horseedi doonto.
  
  Faransiiska ayaa arkay in ay soo socoto oo ay isku dayeen in ay kala firdhiyaan, balse diyaaraddii qumaatiga u kacday ayaa dhulka ku dhex dhacday.
  
  Drake ayaa dhulka ku dhacay, isagoo madaxiisa ku aasaya cawska. Olol casaan iyo liimi ah ayaa kor iyo dib u toogtay, qiiq madow ayaa cirka isku shareeray. Inta badan diyaaradda helicopter-ka ayaa ku degtay hal qof; isaga iyo duuliyihii ayaa isla markiiba dhintay. Daabka rotor-ka ugu weyn ayaa soo baxay oo si toos ah u dhex maray guuldaraystayaashii saddexaad, si degdeg ah oo lama filaan ah oo uusan waxba ka ogeyn. Drake ayaa kor u eegay oo arkay qayb aad u wayn oo hadhaa gubanaya oo ku soo dhacaysa kan kale. Xoogaa jugtii ayaa cagihiisa ka riday oo dib ugu soo tuuray dhawr iyo toban tilaabo, ka dib wuu joojiyay dhaqdhaqaaqii oo dhan.
  
  Kaliya labo Faransiis ah ayaa ka badbaaday; Kooxda inteeda badan ayaa lagu jabiyay hal dhacdo oo nasiib darro ah. Drake waxa uu arkay mid iyaga ka mid ah oo ka sii gurguuranaya dabka ololaya oo gacan gubanaya, iyo ka kale, oo sii gilgilanaya, oo soo socda. Si kastoy ahaatab kii labaad waxa u suurtagashay in uu hubka qabsado, isla markaana saaxiibkiis caawiyay in uu ka baxsado.
  
  Drake wuxuu liqay cadhadiisii oo wuxuu sii waday inuu si adag u xajiyo. Waxa la burburiyay waxa kaliya ee ay wax ku soo saari jireen. Hayden ayaa wali heystay laadka xorta ah, laakiin hadda Ruushka ayaa ku soo yaacay iyaga oo ujeedo cad ka leh. Ninka qoriga RPG-ga sita ayaa wali hiigsanayay burburka, isaga oo aad moodo in uu ka fikirayay weerar labaad.
  
  Drake wuu istaagay, kooxduna way la kacday. Markii ay ka guureen Ruushka xagga dabka, waxay samaysteen shabakad gabbaad ah oo ku khasabtay cadowgoodii inay jiifsadaan. Drake iyo Dahl labaduba waxay feer ku dhufteen nimankii huwanaa, iyaga oo dhulka u diray. Holac aad u kulul ayaa qabsaday markii ay ku soo dhawaadeen, waxaa gudaha laga maqlay biiqooyin fiiqan iyo jug culus. Drake waxa uu dareemay in ay ka maydhay wejigiisa ka dibna waxa uu gadaashiisa indho la'aan ku gadaamay. Faransiiska soo haray ayaa horeyba u fogaa, iyagoo la halgamaya dhaawacyadooda iyo khasaarahooda, si cadna uga baxay colaadda waqtigan.
  
  Drake ayaa ku soo wareegay hal jilib, isagoo riixaya badhanka comm.
  
  "Helicopterka ayaa soo degaya," ayuu yidhi si uu tan u xaqiijiyo Lauren, ka dib, "Waxaan u baahanahay hab kale oo lagu daadgureeyo hadda."
  
  Jawaabtii waa la aamusay. "Isaga".
  
  Kooxdu waxay sii wadeen dib u gurasho, iyaga oo kordhiyey masaafada u dhaxaysa carqaladda ololaysa iyo cadowga soo socda. Si cajiib ah oo aan fiicneyn, RPG-ga Ruushka ayaa gantaal kale ku riday helikobterkii horey u burburay, isagoo hawada u soo diray tiirar badan oo holac iyo firir ah.
  
  Drake waxa uu dareemay in bir garbaha ka soo baxday oo uu ka soo wareegay saamaynta. Dahl ayaa dib u eegay, laakiin Yorkshireman-kii ayaa luxay, "Waan fiicanahay."
  
  Alicia waxay u tilmaantay xaggii deyrka fog. "Waddadani waa doorashada kaliya. Dhaqaaq, dadyow!"
  
  Hayden ayaa barbareeyay sanduuqii oo orday. Smith iyo Kinimaka ayaa hadhay, iyaga oo ilaalinaya dabka u dhexeeya iyaga iyo Ruushka. Drake waxa uu sawiray aagga ka horreeya, mar walbana diyaar u ah waxyaabo cusub oo la yaab leh oo filanaya waxa ugu xun. Shiinuhu meel bay joogeen, Israa"iiliyiinta, Iswidhishka iyo Ingiriiskana heegan bay ku jireen.
  
  Xawaarahooda ayaa kala soocay kuwii Ruushka ee daba socday, waxayna soo gaadheen dayrkii oo ay wakhti u dhaafeen. Alicia iyo May waxay qaadeen dariiq gaaban ka dibna waxay isku arkeen dhinaca kale, oo ay ku dheggan yihiin laba haad oo daamur ah oo ka lumay labada jiho oo u muuqda saxare. Lauren weli kuma ay soo noqon iyagii, laakiin waxay uga tageen qalabkeeda, iyada oo og in DC ay caawin doonto.
  
  Drake laguma buuxin kalsooni weyn. Ma uusan eedayn Lauren-New Yorkerku wuxuu saarnaa biyo nadiif ah, laakiin waxba kama jiraan howlgalkan ilaa hadda u sheegay in ragga iyo dumarka fadhiya ammaan iyo diirran ee Capitol ay dhabarka si buuxda u dabooleen.
  
  Alicia waxay tagtay orod. Waxay ahayd dhacdo yaab leh oo sii kordheysa. Drake wuxuu ogaa in Ruushku ay tahay inay lahaayeen nooc ka mid ah daboolka. Waxaa laga yaabaa in ay ahayd jidka.
  
  "Halkaas fiiri," Kenzi ayaa hadlay.
  
  Qiyaastii nus mayl ka hor, SUV madow ayaa istaagay si uu u soo qaado Faransiiska halganka ku jira. Markii ay daawadeen, gaadhigu waxa uu si degdeg ah u xawaareynaya boqol iyo siddeetan mayl saacaddiiba, waxa uu ku soo raray laba hawl-wadeenno, waxa aanu si xawli ah u qaaday qaylo-dhaan.
  
  "Bastarrada saboolka ah," ayuu yidhi Dahl.
  
  "Waa inaan ka walwalnaa nafteena," Smith ayaa yiri. "Ama sidoo kale waxaan noqon doonaa 'bastarooyin sabool ah'."
  
  "Grumpy wuxuu leeyahay dhibic," Alicia ayaa tiri, iyadoo eegaysa dhammaan jihooyinka. "Run ahaantii, ma haysanno meel aan aadno."
  
  "Aas sanduuqa." Kinimaka waxa uu tilmaamay geedo geedo ah oo wadada ka baxsan. "U soo noqo kan dambe. Ama weydii Lauren inay u dirto koox kale."
  
  Drake wuxuu eegay Dahl. "Ma ahayn inay aad u adag tahay, sax?"
  
  "Aad khatar u ah," Hayden ayaa yidhi. "Waxaa laga yaabaa inay helaan. Dhexda fariinta. Ka sokow, waxaan u baahanahay macluumaadkan. Kooxaha kale ayaa laga yaabaa inay horeba ugu sii jeedaan fuulaha saddexaad."
  
  Drake wuu il-duufay. Kamuu fikirin. Xubin xiisadeed ayaa toos u garaacday wejiga dhexdiisa.
  
  "Weligay uma malaynayn in la igu jebin doono fusiga Shiinaha," Alicia ayaa ka cawday.
  
  "Tani waa mid ka mid ah afarta gees ee dhulka," Dahl ayaa u sheegay. "Haddaba tan ku raaxayso."
  
  "Ah, mahadsanid, ninyahow. Waad ku mahadsan tahay tan. Waxaa laga yaabaa in aan iibsado guri is-kaashatada."
  
  Ruushku waa horeba wadada. Drake waxa uu arkayay mid iyaga ka mid ah oo ku qaylinaya raadiyaha. Dabadeed eegmadiisii ayaa soo dhaaftay Ruushka oo uu damcay in uu diiradda saaro wax meel fog ka socda.
  
  "Malaha kani waa gaadhigoodii," Dahl ayaa yidhi, isagoo ordaya oo dib u eegaya isku mar.
  
  Yorgi wuu qoslay, indhihiisuna waxay u egyihiin gorgor. "Waxaan rajeynayaa sidaas. Oo toban sano ka hor waxaa laga yaabaa inaad saxan tahay."
  
  Drake ayaa indhihiisa isku soo koobay. "Haye, waa bas."
  
  "Sow orod," Hayden ayaa yidhi. "Isku day inaadan u muuqan mid xiisa leh."
  
  Alicia ayaa qososhay. Hadda waad samaysay. Ma joojin karo daawashada Weligaa ma samaysay tan? Ma ogtahay inaadan ku dhaygagin qof oo aad ogaato inaadan iska fogayn karin?
  
  "Mar walba waan helaa," Dahl ayaa yidhi. "Dabiici ah".
  
  "Hagaag, Muppet ku lebbisan maqaar waa muuqaal naadir ah," Drake ayaa soo dhex galay.
  
  Basku waxa uu ahaa mid huruud ah oo casri ah, waxaanu si degdeg ah u dhaafay Ruushka, isaga oo aan hoos u dhigin. Drake wuxuu qiimeeyay xawaaraha, darawalka iyo rakaabka, laakiin waxay ogaayeen inaysan haysan wax ikhtiyaar ah. Waxay dhowr mayl u jireen magaalo kasta oo weyn. Markii uu basku soo dhawaaday oo Ruushku indhaha ku hayeen ayaa kooxdii SPEAR waxay xidheen waddadii.
  
  "Aayar," Alicia ayaa afka ku tiri.
  
  Smith si lama filaan ah ayuu u qoslay. "Tani maaha Kansas. Isagu kuma fahmi doono."
  
  "Markaa luqad caalami ah." Alicia waxay kor u qaaday hubkeeda inkasta oo Hayden uu iftiimay.
  
  "Dhakhso," ayuu yidhi Dahl. "Ka hor inta uusan ku boodin raadiyaha."
  
  Basku wuu gaabiyay oo in yar buu leexday, geesta hore ee ballaadhkeeduna waa bannaanka. Ruushku mar hore ayay carareen. Drake ayaa albaabka ka furay, isagoo u tilmaamay darawalka inuu furo. Ninka wejigiisa cabsi ayaa ka muuqatay, indhihiisuna waa ay fiiqmeen, waxaana dhex galay askarta iyo rakaabkii la socday. Drake waxa uu sugay ilaa albaabku ka furmayo ka dibna hore u soo dhaqaaqay, oo gacantiisa soo taagay.
  
  "Waxaan rabnaa oo kaliya inaan fuulno," ayuu u yidhi si deggan intii uu kari karo.
  
  Kooxda ayaa baska dhexda u gashay. Dahl ayaa ugu dambeeyay in uu booday oo uu gacanta ku salaaxay darawalkii.
  
  "Hore!" Waddadii buu u tilmaamay.
  
  Ruushku waxa ay ka danbeeyeen wax aan ka badnayn boqol yard, qoryo kor loo qaaday markii darawalku cagtiisa dhulka saaray. Sida muuqata waxa uu isha ku hayay muraayadaha dhinaciisa. Baskii ayaa bilaabay inuu dhaqaaqo, rakaabkii ayaa dib u booday. Drake waa la hayaa. Alicia waxa ay usocotay dhabarka danbe ee baska si ay u qiimayso cayrsiga.
  
  "Waxay helayaan xoog"
  
  Drake wuxuu u gacan haadiyay Dahl. "U sheeg Keanu inuu ku degdego cadaabta!"
  
  Iswidishka ayaa u muuqday mid xishood yar, laakiin wuxuu la hadlay darawalkii baska. Gaadhigu si tartiib ah ayuu xawli u qaaday. Drake wuxuu arkay Alicia oo foorarsata ka dibna si degdeg ah u soo jeestay, iyadoo ku qaylinaysa rakaabka baska.
  
  "Duck down! Hadda!"
  
  Cabsida RPG, Drake sidoo kale wuu dhacay. Nasiib wanaag, rasaastu waxay ku dhacday oo keliya xagga dambe ee baabuurka, dhammaan waxay ku xaraysnaayeen shasiga. Wuu ku naxay. Sida iska cad, Ruushka ayaa looga digay waxyeelada rayidka. Ugu yaraan waxay ahayd wax.
  
  Mar kale waxa maskaxdaada ku soo dhacay hababkii siyaasadeed ee ka danbeeyay qorshe koox kasta oo akhyaar ah. Dhammaan kooxaha ma aysan kafaalo qaadin gobolka; madaxda qaarna maba oga waxa dhacaya. Mar kale ayuu fikirkiisii ku soo noqday Faransiiska - iyo askartii dhintay.
  
  Shaqadooda ayay qabsadaan.
  
  Basku wuxuu ka fogaaday Ruushka, isagoo si xawli ah u qaadaya waddada, dhammaan jirkiisa oo dhanna wuu gariiray. Drake wuu yara nastay, isaga oo og in ay dib ugu soo laabteen dhanka Ejin Horo jihadii ay u socdeen. Dareewalkii ayaa gorgortan galay rogaal-celin ballaadhan oo xaaqid ah. Drake ayaa soo jeestay iyadoo Alicia ay qaylo hoose ka soo saartay kursiga dambe.
  
  Waxayna arkeen diyaarad nooca qumaatiga u kaca ah oo madaw oo Ruushku lahaa, oo ku soo duushay si ay u soo qaado.
  
  Codkii Hayden ayaa buuxiyey xiriirkii. "Ma weerari doonaan."
  
  Drake ayaa bushimihiisa isku xoojiyey. "Foore op. Dalabka ayaa isbedelaya."
  
  "Oo wali way ka riixi karaan baska wadada," Dahl ayaa ku jawaabay. "Intee bay magaalada u jirtaa?"
  
  "Sideed daqiiqo," Lauren ayaa ku jawaabtay.
  
  "Aad u dheer". Dahl waxa uu hoos u maray dariiqa dambe ee gaadhiga xawliga ku socda waxaanu bilaabay in uu u sharaxo rakaabka in ay hore u socdaan. Dhowr daqiiqadood ayaa dhaaftay ka dibna wuxuu ku biiray Alicia.
  
  "Hi Torsti. Oo waxaan had iyo jeer u maleeyay in kuraasta dambe ay ahaayeen kaliya shumis.
  
  Iswiidhishka ayaa sameeyay cod ceejin ah. "Ma waxaad isku dayaysaa inaad igu safarto xanuun? Waan garanayaa meesha ay bushimahaas ahaayeen.
  
  Alicia way afuuftay dhunkasho. "Ma garanaysid meel ay joogeen."
  
  Dahl wuxuu xakameeyay dhoola cadeynta wuxuuna sameeyay calaamadda iskutallaabta. Diyaarad nooca qumaatiga u kaca ah oo laga leeyahay dalka Ruushka ayaa soo degtay muddo kooban markii ay askartu fuulayeen, iyadoo dul heehaabaysay dhabaha ay diyaaraduhu ku ordaan. Basku waxa uu qariyay masaafo yar oo u dhexaysay, Alicia iyo Dahl ayaa eegay hawada.
  
  Drake waxa uu eegay faransiiska baxsadka ah ee ka horeeya, laakiin waxa uu ka shakiyay in ay isku dayi doonaan in ay weeraraan. Waxay ahaayeen tiro yar waxayna la halgamayeen khasaaraha. Waxay ku qiyaaseen. Macno badan bay samayn lahayd haddii ay toos u tegi lahaayeen tilmaanta saddexaad.
  
  Weli, wuu eegay.
  
  Codka Lauren ayaa ka soo dhex maray xiriiriyaha. "Lix daqiiqo. Nimanyahow ma haysataa wakhti aad ku hadasho?"
  
  "Maxaa ku saabsan?" Smith wuu koray, laakiin wuu ka gaabsaday inuu sheego wax kicinaya.
  
  "Faraska Saddexaad waa qarsoodi, qof Amarka ayaa ku tuuray halkaas si uu u dhoobo biyaha. Hindida caanka ah waxaa ka mid ah Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, laakiin sidee ku helaysaa qofkii ugu xumaa ee abid noolaa? Waana uu caan ahaa." Way taahatay. "Weli waanu hubinaynaa. Si kastaba ha ahaatee, taangiyada fikirka ee Washington wali waa gebogebo. Waxa aan u sheegay in laga yaabo in aanay sidaas u xunayn."
  
  Drake wuxuu neefsaday neef nafis ah. "Haa, jacaylkayga. Ma aha waxa ugu xun ee dhici kara," ayuu yidhi. "Tani waa inay hoos u dhigtaa quruumaha kale."
  
  "Xaqiiqdii way dhici doontaa. War kale, waxa aanu u malaynaynaa in aanu ka dilnay afarta gees ee dhulka".
  
  "Ma waxaad leedahay?" Mai ayaa yidhi. "Tani waa war wanaagsan."
  
  Drake waxay jeclayd hadal-hoosaysigeeda caadiga ah. "Halkaas ku sug, Mai."
  
  "Haa, ma rabo inaan ka boodo fadhigayga anigoo faraxsan," Alicia ayaa si qallayl ah ugu dartay.
  
  Ma uusan ka jawaabin. Lauren way sii wadatay sidii iyadoo aan waxba la odhan, "Sug hal daqiiqo, nimanyahow. Waxa la ii sheegay in Shiinuhu ku soo noqday. Ugu yaraan laba helikobtar ayaa ku socda jihadaada."
  
  "Waxaan saarannahay bas Shiinees ah," Yorgi ayaa yiri. "Miyaynan ka nabad geli doonin ugu yaraan?"
  
  "Waa wax yar nacasnimo," Kenzie ayaa tiri. "Dawladaha waxba kama qabtaan."
  
  "In kasta oo guud ahaan laga badiyay," Hayden ayaa raaciyay. "Kenzie waa sax. Ma u qaadan karno in aanay baska fuuli doonin."
  
  Erayada nabiga, Drake wuxuu u maleeyay, sida xabo madow oo ku koray samada buluuga ah ee baska hortiisa.
  
  Alicia waxay tidhi, "Ruushka ayaa halkan jooga."
  
  Waxay noqotay mid aad u adag.
  
  
  CUTUBKA SIDDEED IYO TObnaad
  
  
  Diyaaradaha qumaatiga u kaca ayaa horay iyo gadaalba u duulay. Drake waxa uu daawaday shimbirtii Shiinayska oo ku soo dhaadhacday asphalt ka hor inta aanay sinnayn oo toos u aadin baska.
  
  "Waxay nagu qasbayaan inaan shil galno," ayuu yidhi, ka dibna wuxuu u tilmaamay darawalkii oo cabsanaya. "Maya maya. sii wad!"
  
  Matoorka baska ayaa ciyey, taayirkiina waa onkodeen dhulka. Dhowr qof oo hore isugu soo baxay ayaa durba bilaabay inay qayliyaan. Drake waxa uu ogaa in Shiinuhu aanu si ula kac ah u burburin diyaarad helicopter ah, laakiin way adkayd in uu aqoontiisa u gudbiyo rakaabka.
  
  Darawalkii ayaa indhaha si adag u xidhay. Baskii ayaa jeestay.
  
  Drake wuu habaaray oo ninkii ka soo jiiday barkisa, isagoo qabsaday isteerinka. Smith waxa uu caawiyay ninka oo si qallafsan u soo saaray marinka. Drake ayaa ka booday shaagaga baska, isaga oo cagtiisa saaray baallaha gaaska, gacmihiisana si adag ugu haya isteerinka, isaga oo ku ilaalinaya xariiq toosan.
  
  Sanka helikabtarka ayaa si toos ah loogu tilmaamay iyaga, farqiga ayaa si dhakhso ah u xirmay.
  
  Waxaa gadaal iyo dhinacba laga maqlayay qaylo dhaan. Hadda Smith waa inuu xakameeyaa darawalka. Drake waa la hayaa.
  
  Xiriiriyaha ayaa bilaabay inuu dillaaco. "Kaalay, jacaylkayga Keanu," Alicia ayaa neefsatay. "Ruushku dhab ahaantii annagaa iska leh -"
  
  "Bitch," Kenzi ayaa soo laabtay. "Isdeji. Ma fiirisay wejiga?
  
  Dhawaaqa Alicia ayaa ka dhawaajiyay baska oo dhan.
  
  "Fikirka?" Drake ayaa waydiiyay ilbiriqsigii u dambeeyay.
  
  "Runtii kani maaha shir guddi!"
  
  Drake wuxuu si adag u xajistay caqiidadiisa, khibradiisa iyo rukunkiisa. Mudaaharaadyo waaweyn ayaa dhegihiisa buuxiyey. Maydku waxay ku dhacaan dabaqa baska. Xitaa Smith wuu naxay. Daqiiqadii ugu dambeysay, helikobterkii Shiinaha ayaa u leexday dhanka midig, helikobterkii Ruushka ayaa joogsaday, boodboodyadii ayaa ku dhawaaday inay ku dhuftaan dhabarka baska. Alicia oo foodhiyday Dal ayaa dhuunta ka saaray.
  
  "Runtii waxaan aaminsanahay inaan ku guuleysanay wareeggan digaaga."
  
  Drake wuu sii waday wadista, isagoo arkaya xaaqid kale oo ballaaran oo horay u soo jeestay. "Annagu gunnada ayaa ah inaan la shiilin ama aan la shiilin."
  
  "Jooji," Kinimaka ayaa yidhi. "Horta waan gaajooday."
  
  Alicia way qufacday. "Kaliya waa helikobtar Shiinees ah oo waalan."
  
  " Way soo laabanayaan," Hayden ayaa yidhi.
  
  "Niman yahow waxaad ku soo dhawaanaysaan duleedka magaalada hadda," Lauren ayaa tiri. "Laakiin wali waa waddo saddex-daqiiqo ah oo ka socota xarun kasta oo dadweyne oo wanaagsan."
  
  Drake ayaa u yaacay xiriiriyaha. "Kaalay, dadyow! Waa inaad ka cabsi gelisaa iyaga!"
  
  Kenzi waxa uu u socday dhinaca albaabbada dambe, isaga oo ku qaylinaya, "Ma jiraa qof halkan jooga katana?"
  
  Hadalkeeda waxa la kulmay indho-madhan, laba ama saddex qof ayaa kursigooda soo bandhigay. Odeygii oo indho-furnaa ayaa u fidiyay gacan gariir oo bac macaan sita.
  
  Kenzi wuu taahay. Drake ayaa daalacday furaha si uu albaabbada u furo. Isla markiiba, naagtii Israa"iiliyeed ayaa jidhkeeda dibadda uga soo saartay, waxa ay qabsatay cidhifka daaqadda, ka dibna saqafka oo ay isku jiidday saqafka sare ee baska. Drake wuxuu u kaxeeyay baabuurka si habsami leh intii uu kari karayay, isaga oo iska ilaalinaya godka wayn, isaga oo si qoto dheer u neefsanaya markii uu fahmay masuuliyadiisa ka dhalatay ficilada Kensi.
  
  Kadib, muraayadii danbe, waxa uu ku arkay Dal soo boodaya si uu ugu biiro.
  
  Alla xaar.
  
  Isagoo xooga saaraya, wuu sii adkaystay.
  
  
  ***
  
  
  Dahl wuxuu fuulay saqafka sare ee baska. Kensi ayaa gacanteeda u fidiyay, balse wuu u lulay dhinaceeda.
  
  "Dhakhso!"
  
  Diyaarada Helicopter-ka ee Ruushka ayaa sare u kacday, waxayna hadda mar kale quustay, iyadoo markan ku jirtay xagal saddex-meelood ah oo dhanka hore ah. Waxa uu arkayey nin dhinac walba ka soo laadlaadsan oo hub u jeeda, malaha taayirrada iyo xataa darawalka tooganaya.
  
  Isla markiiba wuu soo jeestay, isaga oo raadinaya helikobtarkii Shiinaha. Ma foga. U quusidda bidixda, waxaa sidoo kale jiray dad hubkooda ka soo beegsanayay albaabbada. Xaqiiqda ah in Shiinuhu aysan rasaas xoogan ku ridin baskooda ayaa markii hore ahayd mid dhiirogelin leh, laakiin waxaa ka cadhooday markii ay ogaadeen in ay u baahan yihiin sanduuqa Hayden uu hayo, oo ay u baahnaayeen.
  
  Kensi waxa ay fadhiisatay saqafka saqafka sare ee baska, iyada oo dhegaysata dabaysha iyo dhaqdhaqaaqa, waxaanay kala fidisay jilbaheedii. Ka dib waxay kor u qaaday hubkeeda, iyada oo diiradda saareysa helikobtarka. Dahl waxa ay rajaynaysay in aanay xataa isku dayin in ay filim ka duubto, ay si fudud uga nixi doonto kuwa toogtay. Ruushku ma muujin xakamayn caynkaas ah, laakiin Kenzi wuxuu si quus ah u rabay inuu beddelo.
  
  Dahl waxay qiimeysay helikobterka ku soo wajahan. Baakad ilaa qarkeeda, ma ay ahayn mid firfircoon, laakiin waxay ahayd dhimasho. Waxa ugu dambeeyay ee uu rabay waxay ahayd inuu keeno nooc kasta oo shil ah, iska daa mid ka mid ah oo laga yaabo inay ku lug yeelato garaacista baska.
  
  Taayirrada hore ayaa ka dul booday bohol, taasoo keentay "ka xumahay" Drake. Dahl wax kale ma maqal marka laga reebo sawaxanka hawada degdega ah iyo guuxa diyaaradda helicopter-ka. Rasaasta ayaa ka dhacday birta ku dheggan lugtiisa midig. Iswiidhishka wuu iska dhega tiray taas, ujeedo ayuu qaatay oo shaqada ayuu ka eryay.
  
  Rasaastu waa inay ku dhacday bartilmaameedkii, sababtoo ah ninku qoriga ayuu tuuray oo dib u gurtay. Dahl uma oggolaan in tani jabiso feejignaantiisa oo si fudud ayuu xabbad kale uga toogtay albaabka furan. Helicopter-ka ayaa si toos ah ugu soo jeestay xaggiisa, si degdeg ah ayuu ugu soo dhawaaday, markan Dahl waxa uu gartay in ciyaarta fulaygu ay tahay fikrad xun.
  
  Wuxuu isku tuuray saqafka sare ee baska.
  
  Diyaarada Helicopter-ka ayaa kor ka dul martay, iyada oo gooyay goobtii ay hadda ka tagtay. Ma uusan lahayn awood uu ugu leexdo dhanka Kensi, laakiin wuxuu ku dhawaaday inuu dhinac u tuuro.
  
  Ilaa cidhifka saqafka baska!
  
  Dahl way siibtay oo hore u gurguuratay, iyadoo isku dayaysa in ay wakhti ku gaadho. Kenzi wuxuu joojiyay dhicitaankeedii, laakiin way lumisay xakamaynta hubkeeda; si kastaba ha ahaatee, xawligu waxa ay u dirtay in ay ka duusho baska xawliga ku socda oo ay ku sii jeeddo jidka naxariista daran ee ka hooseeya.
  
  Shimbirkii Shiinaha ayaa si xoog leh u foorarsaday, isagoo goobaabin galay. Ruushka ayaa rasaas kor ka riday, rasaastii habaabadu waxay ka dalooshay birta agteeda bowdada midig ee Dahl. Jirka Kenzi ayaa ka kacay dhinicii baska, wuxuuna jidhkiisa oo dhan galiyay boodboodkii ugu dambeeyay ee quusta ah, gacanta oo fidsan.
  
  Waxa uu ku guulaystay in uu gacantiisa midig ku duubo cududdeeda qallafsan; si adag ayaa loo tuujiyay oo sugayay xiniinyaha lama huraanka ah.
  
  Way timid, laakiin wuu sii adkaystay, wuu fidiyay ilaa xadka. Birta dhalaalaysa, ee siman ayaa ka soo hor jeedday, taas oo u oggolaanaysa jidhkiisu in uu cidhifka u janjeero, miisaanka Kenzi ayaa labadoodaba hoos u soo jiiday.
  
  Qaylo ayaa ka dhacday comms-ka. Kooxdu waxay arki kartay lugaha Kenzi oo ku wareegaya bannaanka mid ka mid ah daaqadaha dhinaca. Dahl waxa uu ku adkaystay xooggiisa oo dhan, laakiin daqiiqad kasta jidhkiisu waxa uu u soo dhawaaday una soo dhawaaday cidhifka adag.
  
  Saqafka sare ee baska wax xajin ah ma jirin iyo wax la qabsado. Waa uu xajin karaa, waligiis ma dayn doono, laakiin sidoo kale ma helin wax taageero ah oo uu kor ugu qaado. Codka Drake ayaa soo dhex maray xiriiriyaha.
  
  "Ma waxaad rabtaa inaan joojiyo?" Qaylo badan, aan la hubin, welwel yar.
  
  Dahl si fiican ayuu u akhriyay shucuurta. Haddii ay joojin lahaayeen, waxaa si xun u garaacay Ruushka iyo Shiinaha labadaba. Qofna ma garanayo waxa natiijadu noqon doonto.
  
  Lauren codkeeda ayaa jabay. "Waan ka xumahay, hadda waxaa i soo gaadhay farriin ah in dadka iswiidhishka ahi ay kuu soo socdaan. Imika waa afar geesood, dadyow."
  
  Dahl waxa uu dareemay culayska oo kala bixinaya muruqiisa. Mar kasta oo basku soo boodboodo, inch kale oo jidhkiisa ka mid ah ayaa cidhifka u simbiriirixan jiray, Kenzina wuu yara sii dhacayay. Wuxuu codkii Israa'iil ka maqlay meel hoose.
  
  "I daaya! waan samayn karaa!"
  
  Marna. Waxay ku socdaalayeen lixdan mayl saacaddii. Kensi waa ay ogaatay inuusan u ogolaan doonin inay baxdo, mana aysan dooneyn inay labadooduba dhacaan. Dahl waxay dareentay ixtiraam dheeraad ah iyada. Wadnihii uu ogaa in uu gunta hoose ku duugan yahay ayaa in yar oogada sare u soo kacay.
  
  Dhawaaqa kaboheeda oo ku garaacaya daaqadaha ayaa wadnihiisa si degdeg ah u garaacay.
  
  Way isla silbaxeen, Kenzi oo dhinaca hoos u dhigay iyo Dahl oo raacay saqafka sare ee baska. Waxa uu damcay in uu qabsado cidhifkii qallafsanaa ee cidhifka ka socday, laakiin aad bay u yarayd oo hilibkiisii ayuu gooyay. Isaga oo arag rajo la'aan, ayuu ku sii dhegay intii uu kari karayey, isaga oo wax walba biimeeyey.
  
  Laabtiisu waxa ay u dhaqaaqday dhanka jaarka, isaga oo si aan kala go" lahayn u silbanaya. Indhihiisu waxay la kulmeen Kenzi's, isagoo kor eegaya. Wax-isweydaarsigoodu wuxuu ahaa mid aan hadal lahayn, hadal-la'aan, laakiin qoto dheer.
  
  Waa inaad i fasaxdaa.
  
  Marna.
  
  Marlabaad ayuu soo jiiday, kaliya waxa uu dhaafiyay meel aan laga soo noqonayn.
  
  Gacmo xoog leh ayaa qabsaday labadiisa weyl, gacmo ay yeelan karaan oo kaliya Mano Kinimaka.
  
  "Gotcha," ayuu yidhi Hawaiian. "Nimanyahow meelna uma socon doontid."
  
  Hawaawaankii ayaa taageeray Dahl ka dibna si tartiib ah ayuu uga soo jiiday dhiciisii. Dahl wuxuu si adag u qabtay Kensi. Si wada jir ah aayar ayay u soo ambabaxeen si ay u badbaadaan.
  
  Xagga sare, helikobtarrada ayaa ku dhacay markii ugu dambeysay.
  
  
  ***
  
  
  Drake wuu ogaa in Kinimaka uu si adag u xajinayay asxaabtiisa, laakiin wali wuu ka warwareegay inuu baska si adag u leexiyo. Ruushka iyo Shiinuhu waxay ka soo dhaqaaqeen jihooyin iska soo horjeeda, iyagoo aan shaki ku jirin in ay tani noqon doonto qaabkoodii ugu dambeeyay.
  
  Dhawaqa daaqadaha oo jabay ayaa u sheegay in kuwa kale aanay taagnayn shaqo la"aan. Qorshe ayay lahaayeen.
  
  Dhanka dambe, Alicia, Smith, May, Hayden iyo Yorgi mid walba waxa uu daaqad ka soo qaatay baska dhinacyadiisa kala duwan oo ay jabiyeen. Iyagoo bartilmaameed ka dhiganaya diyaaradaha qumaatiga u kaca ee Helicopters-ka, waxay fureen rasaas xooggan, taasoo ku khasabtay inay si degdeg ah dhinac u leexiyaan. Khadkii geedku wuu dhammaaday Drake wuxuu arkay dhismayaal ka horreeya.
  
  Shabakadda wadada, wareega. Rasaas ayaa gadaashiisa kaga dhacday, baskana buuxinaysa; Helicopters madow ayaa cirka galay.
  
  Wuu ku naxay.
  
  "Waan badbaadaynaa," ayuu yidhi. "Inaad la dagaalanto waqti kale."
  
  Lauren ayaa hadalka soo dhex gashay. "Iswiidhishku sidoo kale way dib u gurteen," ayay tidhi. "Laakin wali waxaan dareemayaa xoogaa halo ah oo calaamad ah. Wax u dhexeeya Washington, garoonka iyo aniga. Tani waa yaab. Ku dhawaad sida haddii......"
  
  "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey. Drake ayaa waydiiyay.
  
  "Waxay la mid tahay inay jiraan isgaarsiin kala duwan oo socda. Wax kale ayaa ku jira ciyaarta. Mid kale..." ayay ka labalabaysay.
  
  "Koox?" Drake wuu dhamaaday.
  
  Hayden aad buu u gunuunacday. "Tani waxay u muuqataa wax lagu qoslo."
  
  "Waan ogahay," Lauren ayaa ku jawaabtay. "Runtii waan sameeyaa, mana ihi khabiir. Hadday Karin halkan joogi lahayd, waxaan hubaa inaynu heli lahayn wax ka wanaagsan."
  
  "Ma qabsan kartaa wax wadahadal ah?" Hayden ayaa waydiiyay. "Xitaa wax yar?"
  
  Drake waxa uu xasuustay hadal hore oo ah kooxda SEAL 7, oo ay maqleen Dahl iyo laftiisa oo keliya. Waxa mar kale ku soo dhacday in dhammaan isgaadhsiinta lala socdo.
  
  "Miyaynu tan ka dhigi karnaa in muddo ah?" - ayuu weydiiyey. "Oo ma u heli kartaa waddo ka wanaagsan oo aan halkan uga baxno?"
  
  Lauren ayaa ka dhawaajisay inay nafis tahay. "Dabcan, dabcan," ayay tiri. "Isii hal daqiiqo."
  
  
  CUTUBKA sagaal iyo tobnaad
  
  
  Hayden Jay waxa uu sugay dhawr saacadood ilaa ay kooxdu ka nabad galayso hoyga dayax gacmeedka yar ee Taiwan ka hor inta aanu ka tagin meelaha cidhiidhiga ah si uu u soo waco.
  
  Hadafkeeda: la xidhiidh Kimberly Crowe.
  
  Muddo ayay qaadatay, laakiin Hayden wuu adkaystay. Waxa ay heshay koono degan guriga gadaashiisa, intay foorarsatay oo sugaysay, iyada oo isku dayaysa in aanay madaxeeda miiqan. Way adkayd in ay nolosheeda wax joogto ah u hesho si ay ugu dhegto meel ka baxsan kooxda. SPIR waxay noqotay nolosheeda, macnaha nolosheeda, iyo, natiijada tan, si fudud ma aysan lahayn xiriir shaqsiyeed, wax aan ahayn shaqo. Waxay dib ugu fikirtay dabayshii tacaburrada ee ay isla wadaageen - laga soo bilaabo Odin iyo Albaabka Jahannamada, ilaa Baabiyloon iyo Pandora, qarixii nukliyeerka ee ku dhawaaday inuu burburiyo New York, burburkeedii hore ee Ben Blake, iyo kala taggeedii dhawaa ee Mano Kinimaka . Way xoog badnayd, aad bay u xoog badnayd. Uma baahnayn inay aad u xoog badan tahay. Dhacdadii ugu dambeysay ee hantida Inca ee Peru ayaa saameysay maskaxdeeda iyo jirkeeda labadaba. Weligeed hore uma ay naxayn gunta hoose.
  
  Hadda si degan ayay dib uga fiirsatay. Buundooyinka ayaa laga yaabaa in la gubay oo ay ahayd inay weynaadaan. Laakin haddii ay dhab ahaantii rabtay in ay isbedesho, haddii ay rabto in badan oo nolosheeda ah, waxay ahayd in ay iska hubiso ka hor inta aysan isku dayin oo ay halis u galin in ay mar kale qof dhaawacdo. Ha ahaado kan Mano ama qof kale.
  
  waan danaynayaa Runtii waan rabaa Marka xigtana waxaan u baahanahay inaan hubiyo inaan run ku sii ahaado waxa aan ugu dambeyntii doonayo.
  
  Laga soo bilaabo nolosha. Ma aha shaqo la'aan. Kooxda SPEAR ayaa isu timid oo shaqo fiican qabtay, laakiin waxba ma sii waarin. Waqtigu wuu iman doonaa -
  
  "Miss Jay?" - ayuu yiri codkii robotka. "Hadda waan ku caawinayaa."
  
  Hayden ayaa isku daray. Codka xiga ee khadka waxaa iska lahaa wasiirka gaashaandhigga.
  
  "Waa maxay dhibku, Wakiil Jay?" Laconic, aamusan, go'an. Crowe waxa uu u ekaa mid cidhif ah.
  
  Hayden waxa ay qaadatay wakhti si ay u ogaato sida ay u odhaahdo su'aalaheeda ugu muhiimsan. Waxay go'aansatay in ay xaar ku aaso oo ay aragto waxa uu Qrow soo qaaday.
  
  "Waxaan ka soo baxnay Shiinaha waxaana helnay sanduuq labaad. Kooxda ayaa hadda tijaabinaysa tan. Warar soo baxaya dhawaan, shaki kuma jiro. Ma jiro wax khasaare ah oo ka dhashay, inkastoo ay jiraan dhaawacyo badan oo nabarro ah. Dhammaan kooxaha xifaaltama ma aha kuwo cadawtinimo ah..." Waxay si kooban ula yaabtay bal inuu Qrow qaadan doono sed-ka, ka dibna way sii wadatay, "Wadamada qaar ayaa ka dagaal badan kuwa kale. Faransiiska ayaa lumiyay ugu yaraan saddex. Hal Ruush ayaa ku dhaawacmay. Ma jiri kartaa koox kale oo sir badan? Waxaan maqalnay jajabyo qarsoodi ah oo Maraykan ah, kaas oo, dabcan, aan waxba caddayn. Ingiriiska ayaa nala jira, ama waxay u muuqataa, Drake-na wax saameyn ah ayuu ku leeyahay. Hadda waxa aanu joognaa gurigii badbaadada ahaa, annaga oo sugayna xarunta cilmi-baadhista si ay u ogaadaan halka uu ku sugan yahay ninkii saddexaad ee Fardooleyda ahaa".
  
  Hadda way istaagtay oo sugtay.
  
  Qrow waxay ilaashatay kaydkeeda. "Wax kale?"
  
  "Ma aaminsani tan". Hayden waxa ay dareentay niyad jab markii dadaalkeedu uu noqday waxba. Waxay is waydiisay inay toos u noqon lahayd.
  
  "Waxaan si joogto ah ula xiriiraa dadka Washington," ayuu yiri Crowe. " Looma baahna in la igu dhejiyo."
  
  "Ah, waayahay. Mahadsanid".
  
  Hayden ayaa bilaabay saxiixiisa. Markaas ayay ahayd markii Qrow uu soo diray codsi u muuqday mid aan waxba galabsan.
  
  "Sug. Waxaad sheegtay inaad u malaysay in qof Maraykan iska dhigaya? Meel beer ah?
  
  Hayden ma odhan wax la mid ah. Laakiin dhammaan macluumaadkan khuseeya, Qrow wuxuu qabtay hal shay. Qosol ayay xoog kaga saartay. "Waxay u muuqataa sidaas. Waxaan ku maqalnay dhulka. Ma aysan keenin Lauren tan. "Dabcan, waan ognahay inaysan jirin koox labaad, marka laga yaabee in tani ay tahay mid ka mid ah wadamada kale ee isticmaala ciidamada gaarka ah ee hore ee Mareykanka ama xitaa calooshood u shaqeystayaal."
  
  "Wax yar oo ka mid ah dawlad shisheeye oo adeegsanaysa shaqaalaha Maraykanka?" Qrow wuu cunay. "Waxay noqon kartaa, Wakiilka Jay. Waxaa laga yaabaa inaad saxan tahay. Dabcan," ayay ku qososhay, "ma jiri doonto koox labaad."
  
  Hayden wuxuu dhegaystay wax ka badan ereyo. "Oo goormaan soo noqon doonnaa? Maxaan ku laabanaynaa?
  
  Qrow wuu iska aamusay, taasoo Hayden u sheegtay inay garanayso waxa la waydiiyay. "Hal shay," ayay ugu dambeyntii tiri. "Marka hore, kuwa loogu yeero Raacitaan Amarka waa in la helaa oo la dhexdhexaadiyaa."
  
  "Xaqiiqdii". Hayden waxa kale oo ay ogaatay in tani ay tahay fursadeedii ugu dambaysay ee ay si toos ah ula hadasho Qrow, sidaa awgeed waxa ay go"aansatay in ay wax yar ka sii socoto. "Kawaran haddaan mar kale maqalno sheekeysiga Mareykanka?"
  
  "Yaan ahay, wakiilka garoonka? wax ka qabta."
  
  Qrow waxa uu jaray taleefoonkii, isaga oo Hayden kaga tagay in uu dhawr daqiiqadood ku dheegayo shaashada talefankeeda gacanta, iyada oo hadda dib u qiimaynaysa nafteeda oo keliya, balse waxay dib u qiimaynaysaa waxa waddankeeda leeyahay.
  
  
  ***
  
  
  Drake wuxuu qaatay fursad uu ku nasto halka Yorgi, Mai iyo Kinimaka ay la tacaalayeen sanduuqa cusub. Xaqiiqda ah in ay ka timid qabrigii Genghis Khan oo ay dhex dhigtay alaabtii shakhsi ahaaneed ee halyeeyga kaliya waxay kordhisay ixtiraamka ay ula dhaqmeen. Astaanta cad ee xanuunka leh ee sare waxay caddeeyeen inay mar ka tirsan tahay Amarka Xukunka Dambe.
  
  Kinimaka wuxuu bartay qalcaddii. "Waan hubaa in Amarka uu mar lahaa qorshe lagu bixinayo furayaasha," ayuu yidhi. "Laakin noloshu waxay gashay jidka." Wuu dhoola cadeeyey.
  
  "Geeri," Mai ayaa si aamusan u tiri. "Geeridu waxay soo istaagtay jidka."
  
  "Ma jeclaan lahayd inaan si qurux badan u furo?" Yorgi ayaa waydiiyay.
  
  "Haa, aan eegno qaar ka mid ah xirfadaha tuugada, Yogi." Alicia ayaa hadashay, iyada oo dhabarka ku fadhida gidaarka Drake ku xiga, dhalo biyo ah oo gacanta ku jirta, dhinaca kalena qori ku jira.
  
  "Wax macno ah ma samaynayso". Kinimaka ayaa qufulka la dhacay baabaciisa hilibka leh. "Runtii farshaxan maaha."
  
  Kenzi ayaa u soo gurguurtay markii Mai daboolka kor u qaaday. Waxay ahayd dhacdo yaab leh, Drake wuxuu qabaa, askartu waxay ku xidheen qol yar oo aan lahayn meel la fadhiisto, meel ay ku wada noolaadaan, ma jirto meel wax lagu kariyo. Kaliya talaajad yar oo ay ka buuxaan biyo iyo dhowr sanduuq oo buskud ah. Daaqadaha ayaa dahaadhnaa, albaabka waxaa lagu xidhay boolal waaweyn. Rooggu waxa uu ahaa dunta dunta iyo urayga, laakiin askartii waxa la kulmay mid ka sii daran. Tani waxay ahayd mid ku filan in la helo xoogaa nasasho ah.
  
  Smith, oo albaabka ilaalinayay, ayaa Hayden dib ugu soo celiyay, isagoo soo galayay markay May soo gaadhay sanduuqa. Drake wuxuu u maleeyay in maamuluhu uu u muuqdo mid daalan oo walwalsan, geesna u taagan. Waxaan rajeynayaa inay dib u faah faahin doonto sheekadeeda.
  
  Mai waxay isku rogrogtey cag ilaa cag dhowr ilbiriqsi ka hor intaanay gacmaheeda kala bixin. Waxa ay haysatay waraaqo qaro weyn, waxa ay ku duudduubtay gal dhumuc weyn, waxa ay ku xidhatay xadhig mataan ah, taas oo keentay in qaar ka mid ah xubnihii kooxda ay kor u qaadaan sunnayaasha.
  
  "Runtii?" Kinimaka ayaa dib u fadhiistay calaacaladiisa. "Kani ma hub khatar gelin kara aduunka?"
  
  "Erayga qoran," Kenzie ayaa yidhi, "wuxuu noqon karaa mid aad u xoog badan."
  
  "Waa maxay waxaan?" - Waxaan weydiiyey. Lauren ayaa waydiisay. "Dhammaan nimanka Washington waa na sugayaa."
  
  Waqti ayaa sii waday inuu ka shaqeeyo iyaga. Sida had iyo jeer, tani waxay ahayd furaha lagu sii jiro ka hor ciyaarta iyo - gaar ahaan, tartanka. Drake wuxuu arkay laba dariiqo oo hore loo maro. "May, Hayden iyo Dal, maxaad u ogaan weydeen waxa uu yahay? Lauren - maxaad u haysaa fardoolaha saddexaad, maadaama aan u baahanahay jihada aan u socono?"
  
  Lauren ayaa hore ugu sheegtay inay kula kulmi doonto goobta saddexaad. Hadda aad bay u taahatay. "Hagaag, qofna 100 boqolkiiba ma hubo, nimanyahow. Si aan kuugu soo bandhigo sawirka, waxaan doonayaa inaan ku baro tafsiirkooda afarta jiho ee muhiimka ah."
  
  Drake waxa uu daawaday May iyo kuwa kale oo wejigooday markii ay u sii socdeen hubkii qabsashada. "Waqti ayaan haysanaa".
  
  "Hagaag, tani runtii waa mid xiiso leh. Ka hor inta aan la helin waxa loogu yeero adduunka cusub qarnigii lix iyo tobnaad, waxaa la aaminsan yahay in dhulku u qaybsan yahay saddex qaybood - Yurub, Aasiya iyo Afrika. Qaybinta qaaradahan waxay ahayd Hellespont, taasoo si fiican ugu habboon qorshaha Amarka ee aad ilaa hadda raacday. Sidaa darteed Aasiya waxay ka billaabatay meel ka baxsan Hellespont, oo ah dhul aan la garanayn oo qani ah, oo ay u bixiyeen Bariga. Dabcan, markii dambe waxay heleen Ameerika, ka dibna waxay noqotay Dunida Cusub, oo la rabo, aan la garanayn oo rajo leh. Buug calaamado ah oo muujinaya afarta jiho ee cusub ayaa la daabacay. Aasiya, Yurub, Afrika iyo Ameerika. Waxay u muuqataa in Amarka uu go'aansaday inuu ku meel mariyo fikirkan qadiimiga ah khariidaddooda sababo aan la garanayn - inkastoo ay u badan tahay sababtoo ah waxay weli aaminsan yihiin inay yihiin awoowayaal awood leh oo ugaarsanaya alaab." Lauren ayaa neefsatay.
  
  "Marka tani waa dib-u-barashada adduunka oo mar kale dhacday markii ay heleen Australia iyo ka dibna Antarctica?" Kenzi ayaa yidhi.
  
  "Haa, dib-u-waxbarasho tartiib tartiib ah qarniyo badan, taas oo dadka qaarkiis u maleynayaan inay wali dhacayso. Laakiin taasi waa sheeko gebi ahaanba ka duwan. Dhammaan ma wada ahayn farxad iyo ubax. Odhaahda "afar geesood ee dhulka" waxa laga yaabaa inay ahayd tibaaxaha ugu muranka badan taariikhda. Cibraaniga waxa loo turjumay sida "aad u daran". Tirintii 15:38 kuwanu waa soohdin; ee Yexesqeel - xaglaha; Ayuubna wuxuu leeyahay dhammaad. Tan waxa kale oo loo turjumi karaa qaybin ahaan. Sida cad Kitaabka Quduuska ah ayaa halkan uga tagay inuu ku qoslo..."
  
  Drake wuu fahmay tan. "Maxaa yeelay waxay u malaynaysaa in dunidu fidsan tahay?"
  
  "Haa. Laakiin Baybalku wuxuu ku tilmaamay kitaabka Ishacyaah, isaga oo ugu yeedhay goob. Marka, tixraac ula kac ah. Ujeedadu waa in ay isticmaali kareen tiro kasta oo kelmado ah-ilaa darsin-si ay u qeexaan xagasha. Waxaa la rumeysan yahay in ereyga "extreme" loo adeegsaday si ula kac ah si loo gudbiyo, si fiican, kaliya taas. Oo Yuhuudi weligeed si khaldan uma fasiri karto macnaha runta ah, waayo, 2,000 oo sano ayay magaalada Yeruusaalem ka hor imanayeen saddex jeer maalintii oo waxay ku dhawaaqayeen, 'Buunka weyn afuufa xorriyadeenna'. Calan kor u qaada si aad maxaabiistayada u soo urursatid, oo nagu soo ururi dhulka afartiisa daraf ee dalkayaga.
  
  "Marka ma aysan dooran kelmad si aan toos ahayn?" - ayaa la waydiiyay Smith.
  
  "Maya. Kitaabka Nebi Ishacyaah wuxuu sharxayaa sida Masiixu dadkiisa uga soo ururin doono afarta geesood ee dhulka. Oo meel kasta ayay ka soo wada ururi doonaan dalka Israa'iil.
  
  Kensi muru ma dhaqaajin mana odhan eray. Drake wax fikrad ah kama haysan waxa ay diinteeda aaminsan tahay, haddii ay xitaa wax haysato, laakiin wuu ogaa inay lama huraan noqon doonto qayb weyn oo nolosheeda ka mid ah. Halkaa marka ay marayso waxa uu u yara bartay iyada oo sugaya in Lauren sii wado. Aaminsanaanta Dahl ee ah in ay asal ahaan wanaagsan tahay oo ay mar walba ku soo laaban doonto qalbigeeda akhlaaqda ayaa ilaa xad xaq u ahayd. Waxa uu weli arkay gees iyada ah - gees sharci darro ah - laakiin taasi qasab ma ahayn shay xun.
  
  Marba mar.
  
  Laakin ma aadan haysan karin labada dhinacba. Taasina waa waxa uu ku arkay Kensi - gacan ku dhiigle aan naxariis lahayn markii loo baahdo, iyo naf dagaallamaysa markii aanay ahayn. Darteed, waxay ku qasbanaadeen inay u oggolaadaan inay is beddesho.
  
  "Dabcan macno ayay samaynaysaa," Kinimaka ayaa yidhi. "Horta Afrika, ka dibna Shiinaha. Haddaba maxaa xiga?
  
  Lauren ayaa isla markiiba ka jawaabtay. "Haa, waxaanu u malaynaynaa in macnaha Baybalku uu ahaa mid dhammaystiran, sida Amarka. Waxay ku adkeeyeen kii ku xigay. Sida ku qoran qoraalka ... si fiican ... Waxaan akhrin doonaa tuducda khuseeya: 'Raadi meelaha lagu nasto ee Aabbaha Istaraatiijiyada, ka dibna Kagan; Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa, ka dibna belaayada Eebbe. Laakiin wax walba maaha sida ay u muuqato. Waxaan booqanay Khagan 1960-kii, shan sano ka dib markii la dhammeeyey, isagoo Conquest ku ridnay naxashkiisa. Waxaan helnay belaayada oo ilaalinaysa xukunka ugu dambeeya ee runta ah. Xeerka dilkuna waa markii Fardooleydu soo baxeen. Ma jiraan calaamado lagu garto lafaha Aabbaha. Hindida waxaa ku hareeraysan hub..."
  
  Drake wuu nuugay. "Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa? Oo uu hub ku hareeraysan yahay? Dabcan, waxay noqon kartaa meel kasta oo Hindiya ah. Kani waa waddan hub ku wareegsan yahay."
  
  "Soo noqo markii Amarka uu qariyey Rakaabka?"
  
  Drake wuu ka fikiray. "Hagaag, haa, waxaan qabaa. Si kastaba ha ahaatee, waa maxay faraska saddexaad?
  
  "Gaajo".
  
  Intuu neef dheer ka qaaday oo eegay Alicia. "Ma noqon karto Princess Furry, ma noqon kartaa?"
  
  Alicia ayaa gacanteeda hore iyo dib u ruxday. "Waxaa laga yaabaa in. Arrintaan waan ka fiirsan doonaa."
  
  Drake indhihiisu way kala baxeen. "Wax aan macquul ahayn ayaad tahay."
  
  "Ma jiraan dookhyo?"
  
  "Maxay?"
  
  "Amiiraddee? Gabadhu waa inay ogaataa, waad ogtahay.
  
  Kabihiisa ayuu bartay. "Hagaag. Had iyo jeer waxaan ahaa qayb ka mid ah Cleopatra. Waan ogahay in aanay ahayn amiirad, laakiin..."
  
  "Boqoradda? Markaa xitaa ka sii fiican".
  
  Lauren weli way hadlaysay. "Sida aan horay u sheegay, wiilasha iyo gabdhaha ayaa wali qiimeynaya Amarka Hindida laga yaabo inuu tixraaco. Run ahaantii, tani waa mid aad u mugdi badan. Waxaan ula jeedaa, xitaa inaan naftayda galiyay kabohooda waqtigooda, waxay noqon kartaa mid ka mid ah daraasiin."
  
  "Oo kulligood waxaa lagu hareereeyey hub?" - ayaa la waydiiyay Smith.
  
  "Waxaan ku noolahay Hindiya, haa. Inta badan."
  
  "Hagaag, ugu yaraan waxaan haysanaa meel aan u socono," Alicia ayaa tiri.
  
  Drake wuxuu eegay May, Hayden iyo Dahl, kuwaas oo kala saarayay waxa ku jira sanduuqa labaad, Conquest.
  
  "Ma jiraan horumar?"
  
  Hayden ayaa gacanteeda dhaqdhaqaajisay si ay u muujiso in ay ku dhawaadeen. Way eegtay. "Tani waxay u muuqataa in ay tahay naqshadaynta dhacdo qiyaamaha ah. Ma xasuusataa saamaynta usha? Dhacdo yar ayaa keenta mid kale iyo mid kale, mid kasta oo ka weyn?
  
  "Aragti fowdo," ayuu yiri Dahl. "Kani waa hubkii lagu qabsan lahaa, Genghis Khanna wuxuu ahaa mufakir qoto dheer. Taas waxaad ku qabsan kartaa adduunka oo dhan."
  
  Drake ayaa ku garaacay caagadiisa biyaha.
  
  Alicia waxay tidhi, "Hubka saamaynta domino?"
  
  "Sida saxda ah. Sida dilkii Franz Ferdinand uu u horseeday xiddigii dagaalkii 1aad ee aduunka. Sida suurtogalka ah, qorshahan fowdada sii kordhaysa waxa uu bilaaban karaa dagaalkii saddexaad ee adduunka.
  
  "Iyo," Drake ayaa damiyay la xidhiidhiyihiisii in yar oo aamusnaan ku hadlay, "aad bay u adag tahay. Yaan siinaynaa?"
  
  Qof kastaa wuu dhaygagay. Waxay ahayd su'aal sax ah. Hayden waxa uu caddeeyey in aanu wax kale odhan. Wuxuu ogaa in Washington iyo Xoghayaha Difaaca aysan horay ugu faraxsanayn iyaga, wuxuuna ku soo laabtay inuu ka fikiro kooxda SEAL 7.
  
  Shil?
  
  Marna.
  
  Hayden waxay baratay xaashida xaashida dhowr miridh oo kale, ka dibna waxay ku xidhay jaakaddeedii. Iyadoo la hadlaysa kooxda oo dhan, ayay garbaha ka duubtay, taas oo muujinaysa in go'aanka aan weli la gaarin oo gabi ahaanba wax kasta oo ku dhici kara dukumentiyo aan la hubin.
  
  Cod dheer ayay ku tidhi, "Waxan wax ka qaban doonaa sida ugu dhakhsaha badan ee aan awoodno. Hadda waxaan u baahanahay meeshaas saddexaad. Lauren?"
  
  "Waan ku maqlayaa. Wali waanu sugaynaa".
  
  "Hadda sug hal daqiiqo," Kensi ayaa tiri, wejigeeda wajigeeda tobankii daqiiqo ee ugu dambeeyay weli way caddahay. "Dadka waxaad tidhaahdaan waxaa jira afar gees oo dhulku, ma aha?"
  
  "Hagaag, Baybalku wuu sheegay," Lauren ayaa tiri. "Kanina waa siday u kala sarrayeen Xukunkii Aakhiro."
  
  "Hagaag, waxbaa qaldan. Miyaanad arkayn?
  
  Drake wuu il-duufay, hadda wuu ka wareersan yahay weligii. Dahl wuxuu si taxadar leh u bartay Kenzi.
  
  "Malaha sharraxaad ayaa ku caawin lahayd?"
  
  "Afar geesood? Afrika, Aasiya, Yurub iyo Ameerika."
  
  "Xaqiiqdii. Taasi waa waxa ay ii sheegaan."
  
  Kensi ayaa labadeeda gacmood kala fidisay. "Aaway Hindiya?"
  
  Hayden ayaa cagaheeda ku istaagtay. "Damn, Hindiya waa qayb ka mid ah qaaradda Aasiya."
  
  "Kaas oo aan mar hore la macaamilnay."
  
  Lauren ayaa fikirtay intay cagaheeda ku istaagtay. "Kaas oo ka tagaya kaliya Yurub iyo Ameerika," ayay tiri. "Haye nimanyahow, ma waxaad u malaynaysaan wax la mid ah waxaan ku fekerayo?"
  
  "Malaha," Alicia ayaa baroortay. "Dabadaadu miyay ka adag tahay inaad ku fadhiisatid sagxada jilicsan, sidoo kale?"
  
  "Digaag," Kinimaka ayaa yidhi. "Laakin markaas waxaan had iyo jeer u maleynayaa 'digaag'."
  
  "Amarku waa dembiilayaal dagaal afartameeyadii. Markii ay qariyeen qoryaha, ereyga 'Native American' wuxuu ahaa mid caan ah, laakiin sidaas uma ay fikireen. Waxay dhasheen labaatanaad ama ka hor, Ilaahay dartiis."
  
  "Hindiya cas?" Drake ayaa yidhi. "Ka timid Galbeedka Duurjoogta? Nacalad".
  
  "Waa suurtagal," Lauren ayaa tiri. "Waa maxay taangiyada fekerku waxay ka eegayeen meel khaldan."
  
  "Haddaba, kee baa ahaa qofkii ugu xumaa ee abid noolaa?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  "Aan kuugu soo noqdo arrintaan. Hadda, kaliya fuul diyaaradda."
  
  Drake ma ahayn ka kaliya ee eegaya Hayden.
  
  Ku noqo Ameerika?
  
  Nacas
  
  Hayden, gaar ahaan, wuxuu daawaday Smith. Wax fikrad ah kama helin waxa dhici kara ka dib dhacdooyinkii Peru, ama waxa ay mas'uuliyiintu ka fikirayeen. Askarigii, ammaantiisa, isla markiiba wuxuu bilaabay inuu kaco oo hubiyo shandadiisa dhabarka.
  
  Fardooleyda saddexaad? Gaajo? Iyo Ameerika? Kuwa nala tartamaya ma yaqaaniin?
  
  Weligeed ma heli doontaa daqiiqad nabadeed si ay nolosheeda u xalliso?
  
  Maanta maaha, Hayden, maanta maaha, iyada oo u fiirsata kuwa kale in ay iska fogeeyaan is-gaarsiintooda oo ay damiyaan, ayay iyada oo aan waxba ka jirin soo dhex istaagtay.
  
  "Waan sameyneynaa," ayay tiri. "Oo si sax ah ayaan u sameynaa. Sida ay tahay, sida aan had iyo jeer samayno. Laakiin nimanyahow, waxaan haystaa boos celin. Waxaan aaminsanahay, ayay ku hakisay, "in Crow iyo dawladda Maraykanku ay kooxda labaad ku leeyihiin ciyaarta." Kooxda SEAL 7, oo sida muuqata way wanaagsan yihiin. Kooxdan waxaa laga yaabaa inaysan ciyaarta ku jirin si loo hubiyo inaan helno dhammaan fuushannada."
  
  Drake wuu xanaaqay markuu tan maqlay. "Waan ka xumahay?"
  
  "Hagaag, ma u malaynaysay inay jiri karto xaalad labaad? Ka warran hadday halkan u joogaan inay na baabi'iyaan?
  
  
  CUTUBKA 20AAD
  
  
  Karin Blake waxa ay la fadhiisatay kabaha madow ee ay miiska saartay, talefankeeda gacanta waxa uu ku dheggan yahay qoorteeda iyo garka dhexdooda, iyada oo gacmaheeda xorta ah ku garaacday keyboard-ka. Waxa ay xidhnayd shaadh raf ah iyo jiinis, timaheedana waxa ay ku xidhnayd timo qaro weyn. Codka ku hadlaya dhegta bidix ayaa ku sigtay in uu qarqiyo qosolka Palladino.
  
  "Iska xidh cadaabta, Dino!" Way soo jeesatay oo qaylisay.
  
  "Haa Haa". Askarigii oo dhoola cadeynaya ayuu soo jeestay ka dibna wajigeeda ayuu arkay. "wanaagsan. Illahay, yaa jahannamada kugu riday?
  
  Karin ayaa raali galin ka bixisay gudoomiyaha baarlamaanka. "Carruurtu waa khiyaamo," ayay tidhi. "Wax yar oo dheeraad ah oo waxay isku arki doonaan bannaanka tillaabada aan sharciga ahayn."
  
  Islaantii si hoose ayay u qososhay. "Haah, waxaan iibsaday laba ka mid ah kuwan."
  
  Karin waxay eegtay Dinosaur murqaha leh iyo saaxiibkood oo cudud leh, Wu yar oo caato ah. Labada askari ayaa iska daayay uumi, iyagoo ku caajisay guri ku yaala saxaraha usbuucii la soo dhaafay, iyagoo dejinaya habab kala duwan. Waxa ay u baahnaayeen waxay ahayd wax qabad dhab ah.
  
  Karin ayaa waydiisay: "Oo way carareen?"
  
  "Xaqiiqdii. Waxaan ka mid ahaa qaybta isgaarsiinta. Waxay noo xilsaareen xilwareejin. Kooxda SPEAR ayaa sanduuqa ka qaatay Shiinaha, waxaana u suurtagashay inay u baxsadaan dhanka Taiwan. Qayb nasiib ah, qayb ahaan ku kaydso dhinaca kooxaha kale, waxaan filayaa."
  
  Karin waxay ogaatay in tani ay aad uga badan tahay nasiibka oo kaliya. Ma jirin koox ka fiican adduunka maanta oo aan ahayn SPEAR. Waxay mar ku faani jirtay inay qayb ka noqoto.
  
  "Xeerkan fardooleyda ahi macno weyn iiguma fadhido," ayay qiratay. "Waxaan diirada saarayaa waxyaabo kale. Laakiin ii sheeg, xaggee bay u socdaan?
  
  "Hagaag, ma garanayo weli. Waxay u egtahay Hindiya. Laakin waxaa muuqata in uu jiro khilaaf. Bal eeg, waxaan ogolaaday inaan caawiyo wax yar sababtoo ah waxa ku dhacay Palladino waalidiintiisa saboolka ah iyo sababtoo ah isku dhinac ayaan nahay, laakiin waxaa jira xad aan sheegi karo."
  
  Karin waxay dareentay shaki sii kordhaya. "Uma baahnin wax intaa ka badan. Kaliya tan - markaan soo waco, waxaan u baahanahay inaan ogaado booska kooxda Drake. Berri ma noqon doontaa mise bil gudaheed. Waad samayn kartaa?"
  
  Jawaabtu waa joogto. "Haa, ilaa iyo inta aan ku sii jiro isla cutubka. Waxaan rumeysanahay."
  
  "Mahadsanid". Karin ayaa si degdeg ah u soo afjartay sheekadii ka hor inta aan su'aalo kale la weydiin. Cabbaar bay ku qaadatay inay qolka qiimayso oo ay aragto halka ay joogaan. Tan iyo markii ay meesha ka soo celiyeen buulkii maandooriyaha, waxay ka nadiifiyeen wax kasta oo xun, iyagoo ka helay agabka nooc kasta ah, sagxadaha sagxadda ilaa guriga hoostiisa, iyo sidoo kale meelo dhuuban iyo saqafka sare oo dhan. Gubashada gabal kasta oo u dambeeya wuxuu ahaa mid nafsi ah. Iyagoo wali khadka ka maqan, Karin, Dino, iyo Wu waxay dejiyeen kombuyuutar, isgaarsiin, qalab ilaalo, iyo in ka badan. Haddii guriga cidlada ah uu noqon lahaa xaruntooda, waxay ahayd in la adkeeyo, la difaaco, qalcad sideeda u gaar ah.
  
  Karin waxay moodaysay inay ku dhow yihiin meeshaas.
  
  Fikir cusub oo xanuun badan ayaa hadda ku soo dhacay.
  
  Waxay daawatay markii Dino iyo Wu ay ka shaqaynayeen kombuyuutarrada, isku xidhka fiilooyinka si waafaqsan tilmaamaha iyada u gaar ah oo ku rakibaysa software, firewalls, iyo kuwo kale. Waxa ay ahayd mid firfircoon ka hor inta aysan bilaabin tababarkeeda. Hadda waxay ahayd mid aad u badan. Haa, waxay weli ka maqnaayeen dhowr waxyaalood, laakiin lacagaha hadda jira ayaa kaliya ku filan inay daboolaan taas. Waxay u baahdeen ilo dakhli deggan.
  
  Ha illoobin. Ma riixi kartid, si qoto dheer u aaso.
  
  Karin wax walba oo ku saabsan kooxda SEAL 7. Way garanaysay sababta ay halkaas u joogaan, waxa hadafkoodu ahaa; meelaha ay ku fiican yihiin iyo meelaha ay ku liitaan; ajandahooda iyo amarrada qarsoon ee ugu dambeeya. Kadib, iyadoo si wax ku ool ah u bixisay taageerada, waxay hadda u digi kartaa Matt Drake.
  
  Waxay ahayd mid xiiso leh, way qalloocday, waxay sababtay aashitada caloosha.
  
  Dhacdo kasta oo ay soo mareen, waayaha ifaya iyo wakhtiyada adag, waa maalmihii waallida dhammaatay, ayaa dareenkeeda u taabtay sidii shinbirtu dixiri madax-adayg leh ku dhufanayso. Karin ayaa mar hore si xun loo dhaawacay oo ay nolosha ka quusatay, balse waxa ay mar kale ku aragtay meelo aan la fileyn. Ujeedo cusub ayaa loo dhiibay.
  
  Haddana, iyada oo aan mugdi ku jirin, waxay la kulantay burbur markii walaalkeed iyo qoyskeeda ay dhinteen, ka dibna jacayl markii Komodo uu jeclaaday. Waxaa laga yaabaa in dhacdadaas hore ee ay aad u yar tahay ay burburisay oo ay cagta saartay waddadii nolosha.
  
  Burbur.
  
  Hadda waxa ay rabtay in ay samayso waxa ay ahayd in ay burburiso dhammaan wixii wanaag ahaa ee ay lahayd. Haddii ay wax saxan yihiin, waxay rabtay inay fashilmaan. Haddii wax weyn uu u soo socdo, waxay hubin lahayd inay ku burburtay cuqdad.
  
  Haddii kooxda cusubi ay bilaabato inay koraan, si ay u koraan, way kala goyn lahayd.
  
  Is-burburinta Karin Blake ma ahayn hab nololeed cusub. Tani waa qaab nololeedka aan doortay. Bustahayga raaxada leh.Waxay had iyo jeer la yaabban tahay haddii ay si buuxda u iman doonto, isla markiiba iyo dib ugu soo laabashada tan.
  
  Sidaas ayayna ku fadhiisatay, iyada oo nasteexo, iyada oo xog ku saabsan in xitaa kooxda SPEAR ay ka maqan tahay markii ay ka gudbeen afarta dhibcood ee muhiimka ah ee ay isku dayeen inay helaan afarta hub ee qarowga ah. Isgoysku wuxuu istaagay albaabkeeda oo furan.
  
  Hal dariiq ayaa horseeday furashada ugu danbeyn, saaxiibbo, saaxiib iyo xanuun nolosha.
  
  Jid kale ayaa burburin doonta dhammaan taariikhdan, dhammaan mustaqbalkan aan la hubin, waxayna siin doontaa wax kasta oo ay u baahan tahay: fowdo.
  
  Karin alaabteedii soo urursatay oo balbalada ayay u baxday. Hawada saxaraha ayaa engegan, oo boodh ku qasantay. Kubad dhalaalaysa ayaa cirka sare ka haleeshay. Meel ka fog, cutubyo sare oo sare oo ka tirsan ciidamada gaarka ah ee Maraykanka oo lagu magacaabo SEAL Team 7 ayaa ku raad joogay asxaabteedi hore - Matt Drake iyo Alicia Miles, Torsten Dahl iyo May Kitano iyo kuwo kale - iyadoo ujeedadu ahayd inay dilaan.
  
  Karin waxay ka fikirtay inay u digto.
  
  Dabadeed waxay madaxeeda ku celisay albaabka. "Haye kuwa guuldarreystay, dabada ka saara. Waxaan haysanaa meelo aan aadno iyo dad aan aragno. Kaydka sirta ah ee Tyler Webb ma ahaan doono mid qarsoon weligiis."
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Karin waxa uu fuulay qoriga toogashada, isaga oo daawanaya Dino markii uu si taxadar leh u dhex jibaaxay Dodge Ram iyaga oo dhex maraya masaska qalloocan ee sameeyay wadooyinka waaweyn iyo dambe ee Los Angeles.
  
  "Koorsadaada ilaali," ayay tidhi markii uu askarigii yaraa dhaafayey jidka cas. "Ma xasuusataa in nala ugaarsanayo?"
  
  Dino farxad aan qaan-gaarin ayuu ku qoslay. "Aad ku faraxsan tahay inaan guriga ka soo baxo, hooyo. Si kastaba ha noqotee, waa inaad ogaataa inaan kaa fiicanahay. Dhinac walba wuu ka fiican yahay."
  
  "Markaa sii wad hadalka."
  
  "Ciidanku nama dayn doono," Wu ayaa yidhi. "Mar kasta oo aan aadno dusha sare, waxaan nahay kuwo nugul."
  
  " Hoos u dhig codkaaga, Mudane. Ilaahow, labadiinaba waxaad samayn kartaan labanlaab.
  
  "Aan aragno sida aad ugu faraxsanaan doonto marka ay ku xidhaan nutskaaga batteriga gaariga."
  
  "Ha noqon dameer, Wu. Kani waa ciidanka, ma aha CIA.
  
  Karin waxa ay ku raaxaysan jirtay muuqaallada joogtada ah ee labada dhinac ee baabuurka; Los Angeles oo dhan ammaanteeda. Daqiiqad aad ku nasato oo aanad waxba ka fikirin. Dhismooyinka cagaarka ah iyo kuwa shubka ah ayaa ku tartamayay hanashada sareynta, gadaashoodana waxa yiil dhismayaal bir ah oo cadceed aad u kulul hoosteeda ka iftiimay. Qiiq khafiif ah ayaa ka soo laadlaadsan heerka daruurta, maalinta madoobaya, laakiin si dhib leh ayaa loo dareemi jiray. Dadku way yimaadeen oo tageen, iyagoo si dhib yar looga dareemayo hareeraha waddooyinka iyo xarumaha wax-ka-iibsiga, iyagoo gawaaridooda hore iyo gadaal u siibtay. Hollywood Hills ayaa si tartiib ah u dhaaftay dhanka midig, iyadoo aan la dareemin, sababtoo ah wakhtigaas Dino wuxuu ogaaday baabuur madow iyo caddaan ah oo soo galaya jidka dheereeya wuxuuna u gaabiyey sidii wiilka wanaagsan ee uu ahaa, isagoo indhaha ku haya wadada, si toos ah u eegaya.
  
  Haddaadan fiirinaynin iyaga, kuma ay dareemi lahaayeen.
  
  Ugu dambayntii waxaa furmay wadadii xeebta waxayna u socdeen San Francisco.
  
  "Ka roon saxaraha." Wu wuxuu bartay mowjadaha dhalaalaya ee dhalaalaya.
  
  Karin ayaa falanqeysay hawsha hortaal. Waqtigooda kuma lumin xarumaha. Marka hore, waxay ku rakibeen kombuyuutar, laba Macs oo khadka-sare ah oo leh inta badan alaabada gaarka ah ee ay awoodaan. Fiilada fiber optic-ga ayaa ahayd qaybta ugu dhibka badan, laakiin markii ay ogaadeen taas oo Karin ay rakibtay farabadan dab-damis, waxay diyaar u ahaayeen inay tagaan. Xitaa markaas, xitaa Karin oo ku jirta keyboard-ka oo adeegsanaysa caqligeeda, ma aysan haysan awood ay ku jabsadaan. Waxay ahaayeen kuwo xaddidan, oo lagu qasbay inay isticmaalaan caqli-galnimada.
  
  Karin waxa ay ogaatay xisaabaadka bangi ee qarsoon ee Tyler Webb ee aan la tirin karin. Waxay daawatay iyaga markii ay u shaqaynaysay SPIR. Waxay ka warhaysay waxay dadka qaar ugu yeedheen dhaxalkiisii; ku saabsan siraha yar ee uu ku lahaa kooxdeedii hore. Waxayna ka warhaysay meel aad u weyn oo ay ku dhuumanayso; wax ay maalqabeenada aduunka ugu qanisan, daba-galka ugu badan ay ku ururisay boqolaal qof, oo ay ku jiraan xubno ka tirsan kooxdii hore.
  
  Badi waxa ay rumaysnaayeen in maadaama uu Webb dhintay, ay ka heli karaan xilliyada firaaqada.
  
  Dhibaatadu waxay ahayd in Karin aysan lahayn fikradahaas. Gelida meesha ay ku dhuumanayso waxay siinaysaa awood aan la soo koobi karin - iyo dhamaadka wax walba, awooddu waxay ahayd halka ay wax walba joogeen. Saddexdoodii ayaa halkaas ka dhaqaaqi karayey; kasbashada lacag, qarsoodi, amni iyo saameyn. Dabcan, haddii ay jiraan boqolaal qof oo raadinaya qashinka Webb, gaar ahaan way adkaan lahayd in la xado.
  
  Hadda qofna ma ogayn meel ay ku taal.
  
  Marka laga reebo Karin Blake.
  
  Ugu yaraan taasi waa waxa ay ku fikirtay. Saacadaha soo socda ayaa sheegi doona. Xogta hoose aad bay u caawisay. Waxay ogaa oo dhan oo ku saabsan Nicholas Bell iyo sida sirta ah, oo fadhiya qolkiisa xabsiga, u sheegay wax walba - magacyada, meelaha, shakhsiyaadka, cesspool qudhuntay oo dhan. Way ogeyd sida Lauren Fox ay u jeceshahay booqashada. Waxay garanaysay dad dhegaystay oo la hadlay Lauren Fox.
  
  Hagaag, way garanaysay iyaga, qasab maaha inay garanayaan iyada.
  
  Waxa laga yaabaa in ay wax yar ka daahday xafladda-Tababarkii ciidanka ee Karin iyo bixitaankiisii ku xigay waxa ay qaadatay wakhti-laakin waxa ay ku soo koobtay karti jabsi heer sare ah. Sheekada Bell waa la cirib-tiray. Smith waxa uu u ekaa in uu si joogto ah u helo nuqul ka mid ah sheekoyinkan - wiil xun - oo ula dhaqmo sida uu rabo. Yaa garanayay waxa uu ku sameeyay askarigii xanaaqa badnaa ee si fudud u cadhooday? Difaaca qaranka, sida cad.
  
  Ujeedadu waxay ahayd in Karin ay jabsan karto khadka toos ugu horseeday shabakada Smith. Waxay u ahayd shaqo fudud iyada. Waxay wakhti ku qaadatay inay soo ururiso booli hodan ah. Tyler Webb mar waxa uu lahaan jiray xafiisyo aan la tirin karin,guryaha,guryaha guryaha iyo xataa jasiiradda aduunka. Magacyada goobta ku soo biiray iyada waxaa ka mid ahaa Washington, D.C., Niagara iyo Monte Carlo. Bell waxa uu la hadlay Lauren, laakiin waxa kale oo uu la hadlay ilaalada iyo qareennada, qoraalada Smith waxa ku jiray qaybo ka mid ah dhammaantood.
  
  Smith ma laha mustaqbal ifaya, ayay u malaysay.
  
  Si kasta oo aad u jeexjeexdo, dhacdadii Peruvian-ama shilalka-waxa ay kooxda SPEAR gelisay adduun murugo leh.
  
  Karin waxay beddeshay booskeedii iyadoo calaamad ay soo dhaaftay ay sheegtay inay 130 mayl u jiraan San Francisco. Bell waxa uu la noqday hadal aad u wanaagsan Lauren - marar badan ayuu ku celceliyay isagoo sheegaya xaqiiqooyin laga yaabo inay sax ahaayeen, magacyo, meelo, xisaabo bangi. Hadda, Karin kuma dhicin in ay isticmaasho mid ka mid ah xisaabaadka, iyada oo ka baqday in maamulku uu si hoose u basaaso si ay u ogaadaan cidda soo baxday. Marka hore waxay u baahdeen qorshe hawleed la isku halayn karo oo ay baxsadaan.
  
  Sidaa darteed safarka San Francisco.
  
  Markii la riixay, Bell wuxuu sharraxay sida Webb mararka qaarkood uu ugu faano waxa uu yaqaan. Ninkani waxa uu ahaa daba-gal caado ah, hadh qani ah oo leh agab uu wax ku soo bandhigo, wax yeelo, oo uu hantiyo ku dhawaad qof kasta oo aduunka ku nool hadii uu rabo. Webb had iyo jeer wuxuu bixiyaa Bell tidbits, isaga oo dejinaya, laakiin sidoo kale wuxuu ka dhawaajiyay waxa uu ugu yeeray "hooyada hooyada."
  
  'Xiddiga hooyada' wuxuu noqday xafiis gaar ah oo megalomaniac uu ku hayo dhammaan wasakhda uu waligiis ku ururiyay qof kasta. Dabcan, waligiis uma sheegin Bell halka ay ku taal.
  
  Karin ayaa ka fikirtay waxaas oo dhan, in kastoo. Waxay lahayd faa'iido gaar ah oo ah inay awood u leedahay inay ka wada aragto gudaha. Waxayna xasuusatay waqtiyadii uu Webb ka xaday xogta kooxda inteeda badan oo uu si qarsoodi ah u booqday. Xusuusteedii eidetic ayaa isla markiiba la wareegtay. Dabcan, ma fududayn, laakiin Karin waxa ay ogeyd in Webb uu markaas ka shaqaynayey xafiis caan ah oo ku yaalla Washington oo uu ku guulaystey inuu raadiyo waraaqahaas, oo hadda la duubay.
  
  Faylal waaweyn ayaa loo diray ciwaan gaar ah oo San Francisco ah nus darsin jeer. Baaritaano dheeraad ah ayaa lagu ogaaday in faylal kale oo waaweyn laga helay xafiisyo kale oo la yaqaan. Markaa, iyadoo mas'uuliyiintu ay qodeen xogta qaro weyn, Karin waxay awooday inay si sax ah u ogaato waxa ay u baahan tahay.
  
  Dino ayaa ku hogaamiyay taraafikada, kadinka Dahabka ah iyo kaluumaysatada Wharf ee dhaafay. Dalxiisayaasha ayaa goobta ku soo xoomay kamarado diyaarsan, iyaga oo u soo baxay waddooyinka iyaga oo aan daryeel badan haysan. Dino wuxuu ku dhex milmay taraafikada, isagoo booliiska siinaya sabab ay ku ogaadaan. Buurta taagta dheer ayaa u sii hogaamisay magaalada, isla markiiba waxay ku wareegayeen fagaaraha Union, iyagoo sii maray bangi iyo farmasiyo, maraakiib iyo makhaayado, dadaalkoodii ugu adkaa ilaa maanta: inay helaan meel baabuurta la dhigto oo wanaagsan.
  
  "Kaliya halkan kaga tag." Wu wuxuu tilmaamay meel yar oo u dhow Walgreens. "Cinwaanku wuxuu halkan ka socdaa shan daqiiqo oo socod ah."
  
  "Shan daqiiqo?" Karin ayaa tiri. "Waxay ahaan lahayd weligeed haddii Webb uu ka tagi lahaa wax su'aalo ah."
  
  "Waxaa dheer," Dino ayaa yiri markii uu si tartiib ah u soo dhawaaday meeshii uu u socday, "waa Dodge Ram." Waxaa igu adkaan lahayd inaan dabada dhigto meeshaas."
  
  "Ma waxaad rabtaa inaan tan sameeyo? Waan wadi karaa."
  
  "Oh, runtii? Hagaag, dabcan, Toreto. Aan aragno sida aad wax u qabato-"
  
  "Carruur," Karin ayaa neefsatay. "Aamus fuckka. Halkaa ka arag?"
  
  "Waxaan u baahanahay marin wanaagsan si aan dhaqso ugu baxno. Waxaan u baahanahay galaangal degdeg ah Waxaan u baahanahay..." Dino wuu aamusay. "Nacalad, waxaan u baahan doonnaa garaash muddo dheer, miyaanay ahayn?"
  
  Karin ayaa luxday. "Halkan halkan. Haddii loo baahdo, waxaan ku jiifsan doonaa hoos muddo yar; Waxaan mar walba halkan ka bixi karnaa maalin kale marka boodhku degto."
  
  "Damn, ma filayo," Wu ayaa ku gunuunacday. "Waqti kugu filan oo aan kula qaadanayo labadan maalmood."
  
  "Tani waa dhibaato?" Karin ayaa fikirtay inta uu Dino u kaxeeyay Wankii oo uu u waday baarkinka dhulka hoostiisa.
  
  "Hagaag, testosterone waa wax yar. Labadiinaba waxaad u tartantaan sidii walaalo mar walba. Wuu yara daalaa mararka qaarkood."
  
  "Anaga? tartamaya?" Karin ayaa si cadho leh u eegtay Diino. "Runtii annaga?"
  
  Askarigii yaraa ayaa aad u qoslay. "Kaliya sababtoo ah ma rabto inaad qirato inaan kaa fiicanahay."
  
  "Ma arko." Karin si aad ah ayuu u eegay, ka dibna Wuu u leexday. "Ma aragtaa tan?"
  
  "Aan u dhigo sidatan. Haddii labadiinaba aad si buuxda u sakhraansan tihiin oo aad go'aansataan inaad is-qabtaan, waa inaad samaysaan inaad istaagtaan sababtoo ah labadiinuba waxaad dooni doontaan inaad sare u qaaddaan."
  
  Karin aad ayuu u qoslay markii uu Dino ugu dambayn helay meel uu jecel yahay. "Ma u sakhraansan yahay sida cadaabta? Nacalad, ma jiro khamri ku filan adduunka oo ay taasi ku dhacdo, Woo."
  
  Dino furihii ayuu la soo baxay oo ka furay albaabkii. "Waxaa la joogaa waqtigii diiradda la saari lahaa. Dhammaan waxyaalahan macna-darrada ah ee is biirsaday waxba ma taraan."
  
  "Ma jecli gabdhaha, Dino?" Karin waxay ku biirtay labadii nin ee hor taagnaa. "Waxa jira beer xayawaanka lagu xanaaneeyo oo ku taal San Francisco. Had iyo jeer waan ku geyn karnaa halkaas ka dib markaan dhammeyno."
  
  Dino wuu iska dhega tiray, waxa uu la soo baxay teleefankiisii gacanta oo uu sugay ciwaanka ay u baahan yihiin in ay ku shubtaan. "Saddex daqiiqo," ayuu yidhi. "Diyaar baan nahay?"
  
  Karin waxay garbaha ku xidhay boorsada dhabarka. "Sida cadaabta."
  
  
  ***
  
  
  Waxa ay ahayd dhismo xafiis oo dheer, xafiiska Webb-na waxa uu ku yaalay dabaqa shan iyo soddonaad. Karin waxa ay la noqotay arrin aan caadi ahayn isaga - nin waalan waxa uu inta badan door bidi jiray in uu ku noolaado heerka ugu sarreeya si uu qof kasta u eego - laakiin waxa ay la noqotay in uu ciwaankan u xafidi karo mid hoose oo sir ah intii suurtagal ah - taasi waa waxa uu ku qiimeeyay. iyo kaydka sare ee shaqadiisa noloshiisa.
  
  Dhammaan taxaddarrada, ayay la noqotay.
  
  Taas oo ka dhigtay waxa ay doonayeen in ay sameeyaan wax ka sii badan...
  
  Nacasnimo? Naïve? Caqli leh? Caqli leh?
  
  Intay dhoola caddaysay bay nafteeda ku dareentay in jawaabtu ku xidhan tahay natiijada.
  
  Saddexda qof ayaa ka soo galay albaab rogaal celis ah oo dabaqa hoose ah, waxa ay arkeen wiish dhawr ah, oo ay u sii jeedeen. Rag iyo dumar suudh madow xidhan ayaa hore iyo dib u wareegay. Cidhifka fog waxa ku yiil miis xog-waraysi oo ay ku jireen laba xoghaye oo timo madaw. Heerka qaylada ayaa ahaa mid hooseeya, qof kastaa wuxuu isku dayay inuusan buuq samayn. Karin waxa ay koonaha ku aragtay mid ka mid ah ilaalada miisaanka culus, kaas oo eegaya baabuurta meesha maraysa iyo saddex kamaradood oo ammaanka ah. Waxay Dino u horseeday guddiga macluumaadka.
  
  "Soddon iyo shan". Way luxday. "Hal shirkad ayaa leh dhulka oo dhan."
  
  "macnuhu wuu leeyahay".
  
  Wu wuxuu eegay cinwaanka. "Nidaamka Minmak?" Wuxuu akhriyay "Wax walba waa isku mid, wax walbana waa isku mid."
  
  Shirkado aan weji lahayn oo dunida xukumi jiray.
  
  Karin way dhaqaaqday, iyada oo gaadhay wiishka oo laba jeer hubinaysa. La yaab ma leh haddii ay hesho nambar maran 35-ama nambar ka maqan dhammaantiis-laakin waxaa jiray, caddaan iyo dhalaal sida kuwa kale oo dhan. Dadka deegaanka ayaa badhamada ku riixay dabaqyo kala duwan, Karin waxa ay sugtay ilaa daqiiqaddii ugu dambaysay, laakiin kaliya waxa ay cadaadisay 35.
  
  Ma aysan sugin waqti dheer. Shandaddeedii bay iska siibtay, iyada oo iska dhigaysa in ay gudaha shay ku xamanayso. Dino iyo Wu sidoo kale way diyaar garoobeen. Markii wiishku dumay oo albaabbada loo furay calaamadda 35, saddexduba waxay sugeen oo keliya dhawr ilbiriqsi si ay u arkaan waxa ay isku hayaan.
  
  Jid toosan oo fogaana lagu fidiyey, oo albaabbada iyo daaqadaha ku leh labada dhinac. Halka ugu fogna waxa yiil miis alwaax ah. Darbiyada waxaa lagu qurxiyay sawiro, aan dhadhan lahayn oo caajis ah. Karin waxay qiyaastay in qof uu sugayay tan iyo markii ay riixday badhanka, laakiin hadda way joogaan. Waxay ahaayeen diyaar, hamuun, dhallinyaro iyo karti.
  
  Waxay u tilmaantay waddadii, waxay gashay adduun qariib ah oo si uun u sii lahaa ninkii dhintay. Haddii ay jiraan, taasi waxay ahayd dhaxalka Webb. Xididka hooyadii.
  
  Ma jiraan kamarado CCTV ah. Amni ma jirto. Albaabkii u horeeyay ee ay isku dayday ayaa si xoog leh uga gariiray xayndaabkiisa oo uu ka baxay. Dhammaantood waxay ahaayeen bandhig, kaliya dabool. Waxay la soo baxday bastoolad oo ay jeebadaha ka buuxisay joornaalo. Jaakadda ay jaakada hoosteeda xidhatay ayaa halkan ka dareemayay cufnaan, laakiin hadda wuu ilaalin jiray. Kooxda ayaa kala fiday markii ay si taxadar leh u soo dhawaadeen miiska.
  
  Karin ayaa istaagtay oo labada dhinacba ka eegtay labada waddo ee cusub. Way yaabtay markii codkii Robot-ku hadlay.
  
  "Maku caawin karaa?"
  
  Waxay dareentay dareere ku dheggan cidhifka hore ee miiska. Si kastaba ha ahaatee, ma aysan arag wax kamarado ah.
  
  "Haye? Ma jiraa qof halkaas jooga? Doqonka ayaan ciyaarayaa
  
  Wakhtigan oo dhan waxay ka fikiraysay qorshe madaxeeda ku jira. Xogta baaxada leh ee Webb kaliya kumay horseeday ciwaankan, waxay awooday inay tilmaamto meesha uu ku yaalo terminaalka ay u timid iyadoo la isticmaalayo naqshadaynta qaabdhismeedka dhijitaalka ah ee dhismaha. Way ogayd inay bidix u leexdaan ka dibna midig, laakiin waxay la yaabtay waxa ay robots-ku samayn karaan...
  
  "Waxaan u maleynayaa inaan lunnay." Way ruxday, iyadoo eegaysa Dino iyo Wu. "Kaliya sug, Mr. Robot, inta aan isku dayeyno inaan helno qof."
  
  Waxay ahayd mid mudan in la tijaabiyo. Karin waxay aaday dhanka bidix, raggii ka dambeeyay. Ninkii buuraleyda ahaa ee ugu horeeyey ayaa ka soo muuqday dhanka bidix, isagoo ka soo baxay xafiiska, isagoo gacanta ku haysta fiidmeerta baseball-ka, kan kalena madaxa ka garaacay. Mid labaad ayaa ka soo hor muuqday, mid saddexaadna waxaa ku xigay, dabadeedna mid afraad ayaa bidixda ka soo muuqday, isagoo markan dubbe sita.
  
  Wu ku qoslay. "Saddex ka dambeeya."
  
  Karin ayaa ruxday bastooladdeedii. "Kaalay nimanyahow, maxaa iga maqan?"
  
  Buurtii ugu horraysay, nin bidaar leh, ayaa dhoola caddeeyey. "Halkaas waxaa jira raadaar, gabadheey, waxaanan ku hoos jirnaa."
  
  "Waan arkaa. Marka, ogaanshaha Tyler Webb sida aan sameeyo - nin jecel inuu buuq sameeyo waqtiga saxda ah iyo goobta saxda ah - tani ma tahay beertiisa nabadda? Ka fiirsashada? Hagaag, uma badna inaan hadda dhibno isaga, wiilal, ma annagaa?"
  
  "Xabbad la toogtay, booliiskuna waxay halkan joogi doonaan toban daqiiqo gudahood," ayuu yidhi ninku. "Labaatan ku afuufo."
  
  "Ka waran dhisida amniga?"
  
  Ninkii wuu qoslay. "Waxba maaha".
  
  "Waad ku mahadsan tahay macluumaadka".
  
  Karin digniin la"aan ayuu gacanta kaga toogtay, waxayna aragtay isagoo gariiraya. Waxa ay xabad ka toogantay markii ku xigtay caloosha,waxana ay sugtay ilaa uu dhulka ku dhuftay ka hor inta aanu dhabarka ka boodin oo laf dhabarta u adeegsan in uu iska riixo.
  
  Fiidmeer baseball ah ayaa u soo duushay madaxeeda, way u xiistay, oo waxay ka soo gashay albaabka, iyada oo burburisay muraayaddii iyo jirkii. Way iska indha tirtay. Wu ayaa ka danbeeyay Dinona waxa uu u socday dhanka kale. Cayilka saddexaad ayaa jidkeeda xidhay. Waxay laba xabbadood ku dhufatay masraxa, lulid xoog leh bay ku dhufatay, ka dibna ma haysan wax kale oo aan ahayn inay madaxa ku garaacdo tirada aan dhaqdhaqaaq lahayn.
  
  Dib ayay u boodday iyadoo naxsan.
  
  Qoriga ayay haysatay markii ay dhabarka ku dhacday. Intay kor u eegtay, waxay aragtay weji weyn oo wareegsan oo hoos u soo eegaya - kabuubyo, arxan daran oo godad xabbadeed leh oo aanu dareemi karin, durdurro dhiig ah oo aanu arki karin, iyo budhkii ugu waynaa oo alwaax ah, oo mandiil ay wasakhaysan tahay, oo iyadu waligey - waan arkay.
  
  "Caveman fuq ah."
  
  Karin ayaa toogtay markii naadigu soo degay. Laba xabbadood ayaa soo dhex maray caloosha is-dul-saaran, oo ku dhacaysay saqafka, laakiin ushii ayaa sii socotay inay soo degto. Karin ayaa madaxa ka jeesatay. Kooxdii baa agtiisa ku soo degtay, oo dhulka kala goysay, oo dhinbiil ka soo diraysay baallaha ololaya. Hal ilbiriqsi ayuu meesha jiifay, kadibna gacantii ay ku haysay aad bay u sii xoojisay, waxa uuna bilaabay in uu dabaqa iska qaado.
  
  Karin dib bay u soo noqotay, waxay aragtay wejigii foosha xumaa oo si toos ah ugu toogtay. Markan mulkiiluhu wuu dareemay oo isla markiiba wuu gilgilay, nasiib wanaag wuxuu u dhacay midig oo si toos ah u dhex maray saaxiib kale, oo dabin ku dhigay ninkii yaraa ee hoose.
  
  Wu ayaa ka booday, isagoo ku toogtay laba hulk oo kale oo waaweyn. Dadkan ayaa jilba joogsaday. Usha ayaa ku garaacday bicepka Wu, taasoo keentay inuu qayliyo. Karin intay soo jeesatay ayay aragtay ninkii ugu horeeyay - kii bidaarta lahayd ee ay lugta ka togtay - oo agteeda ka daba taagan, dhiigna kaga tagay.
  
  "Kaliya wax walba waad kharribeen, marwo. Dhammaan."
  
  "Hah, hadda markaan ku toogtay, waxaan ahay gabadh, huh? Waxaan u qaadanayaa inaad ogtahay waxa aan halkan u joogno?"
  
  Ushiisii iyo mindidii suunka ka soo laadlaadsan buu la soo baxay.
  
  "Ma kaftameysaa? Hal shay ayaa halkan jira, waad ogtahay.
  
  Karin ayaa luxday. "Xaqiiqdii".
  
  "Laakiin weligaa ma heli doontid."
  
  Waxay si degdeg ah u jaleecday qolal badan oo ay ka buuxaan terminal kombuyuutar, dhammaantood shaki kuma jiro inay socdaan, barnaamij nooc ka mid ah wadaan, oo dhammaantood la mid ah deriskooda.
  
  Laakiin si fiican ayay u garanaysay. "Oh, waxaan u maleynayaa inaan awoodo."
  
  Waxay kaloo ogaatay in nin Webb oo kale ah uusan waligiis ku fekerin rakibidda furaha. Ma aha ka dib oo dhan shaqada adag uu u gelin lahaa si uu u helo waxyaabahan oo kale ah, ma marka daba gal kasta oo macaan oo uu waligiis qaadi lahaa in ay ka dhacayaan isla halkan.
  
  Intay fiidmeertii ka dhufatay, ayay mindidii ku joojisay dharbaaxadii, waxayna kaga tagtay xabbad labaad ninkii. Way boodday oo raacday Wu, dabadeed dib bay u eegtay si ay u aragto sida uu yahay Dino. Dhammaan waxay ahaayeen kuwo wanaagsan. Dhibaatada kaliya ee ay hadda la kulmeen waxay ahayd booliska.
  
  Wu ka labalabeeyay; marinku wuu madhnaa. "Xaggee u socotaa?"
  
  Karin orod bay dhaaftay, meeshan waxay ahayd mid xasuusteeda ku xardhan. "Waxay ku socotaa godka mid ka mid ah xayawaannada ugu xun ee abid noolaa," ayay tidhi. "Haddaba baraf ha ahaato. Sidan, wiilyahow."
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Qolka laftiisa wuxuu ahaa mid laga yaqyaqsoodo, raadkii ugu dambeeyay ee Tyler Webb, oo ay ka buuxaan sawirro dibadeed oo ka marag kacaya waalli gudaha ah oo xun. Waxay qaateen qufullada muddo ilbidhiqsiyo gudahood ah, waxay arkeen sawiro sawiran oo gidaarada ku yaal- dhibbanayaasha la jecel yahay iyo cadaadisyada, ka hor iyo ka dib rasaas - iyo ururin yaab leh oo qalab basaas ah oo adduunka oo dhan ah oo lagu hagaajiyay miisaska qolka.
  
  Karin way iska dhega tirtay intii karaankeeda ah, iyadoo durba maqashay seeriga daaqadaha galaaska. Wu iyo Dino waxay taagnaayeen waardiye markii ay u soo orodday dhanka terminalka.
  
  Laba-hubin ka dib, waxa ay xaqiijisay in uu la mid yahay kii helaya xogo badan oo ku xidhan flash drive qaab gaar ah u leh, waxaanay eegtay nalka yar ee cagaarka ah kaas oo xaqiijin kara in si toos ah loogu shubayo waxa ku jira terminalka. Karin waxay filaysay in tiro badan oo macluumaad ah la wareejin karo oo ay u habayn karto flash-ka si waafaqsan. Aad bay ugu degdeg badnayd intii ay kari kartay.
  
  "Sideen wax u wadnaa?" Way eegtay.
  
  Wuu gaabsaday. "Wax walba halkan waa degan yihiin."
  
  "Marka laga reebo baroorta," Dino ayaa yidhi. "Waxaa jira wax badan oo taas ka mid ah."
  
  Qayb ka mid ah qorshahooda waxay ahayd inay ka tagaan dhibanayaasha. Tani waxay jahawareer iyo dib u dhac ku keeni doontaa booliska. Karin waxay ku faraxsanayd inay ahaayeen ugu yaraan tuugo oo ay u qalmeen wax cusub oo nolosha ah oo soo socda. Waxay eegtay iftiinka cagaarka ah ee biligleynaya, waxay aragtay inuu si degdeg ah u libiqsanayo, waxayna ogaatay in shaqadu ku dhowdahay inay dhammaato.
  
  "Diyaar u noqo".
  
  Sirens ayaa ku baroortay meel ka baxsan daaqadda.
  
  Tilmaamuhu wuxuu joojiyay libiqsigii, isagoo tilmaamayay in wax walba la dhammaystiray. Waxay soo saartay saxan yar oo ay gelisay jeeb sibidh ah oo gudaha ah. "Waa waqtigii la tagi lahaa".
  
  Isla markiiba wiilashii hore ayay u dhaqaaqeen, iyaga oo si taxadar leh u wareegaya kuwii dhacay, nimankiina dhiig baxayay oo laaday labadii isku dayay in ay kacaan. Karin waxay ugu hanjabtay qorigeeda, laakiin ma ay isticmaalin. Waxaa laga yaabaa in wali xoogaa jahawareer ah uu ka jiro halka ay toogashadu ka timid. Waxay mar horeba ku mashquuli lahaayeen kamaradaha wax lagu ilaaliyo oo waxay weydiinayaan su'aalo badan. Furaha baxsashada waxay ahayd inaadan si degdeg ah u dhaqmin, xitaa inaadan taxaddarin.
  
  Tani waxay ahayd inay la yaab ku noqoto.
  
  Shandaddoodii bay siibka ka furteen, wixii ku jirayna way kala baxeen, ka dibna shandaddoodii oo madhan bay iska tuureen. Waa la is dhaygagsaday oo lulay.
  
  "Sarkaal". Wu ku salaamay Diino.
  
  "Sarkaal". Dino si xoog leh ayuu u lulay Karin.
  
  "Sarjin," way xoojisay lahjadeeda Ingiriiska oo waxay u sii jeedday xagga wiishka adeegga.
  
  Waxay jeebkeeda ku haysataa furaha awoodda, dawladda iyo boqortooyadu wax-is-daba marin, afgambi afgambi ka dib, xorriyadda maaliyadeed iyo xakamaynta sharci fulinta.
  
  Waxa kaliya ee ay u baahnaayeen waxay ahayd meel nabdoon oo wax laga bilaabo.
  
  
  CUTUBKA SADEXAAD IYO 22
  
  
  Maalin kale, diyaarad kale ayaa raacay, Matt Drakena waxa uu dareemayay dib u dhac weyn oo jet ah. Duullimaadka ayaa dhacay kaliya saacad ka hor, waxayna la qabsanayeen maalintaas dhanka badweynta Atlaantigga, iyagoo ku sii jeeda Mareykanka.
  
  Adoon lahayn fikrad cad oo ah meesha aad aado.
  
  Fardooleyda saddexaad waa Gaajo. Drake wuxuu ka baqay inuu qiyaaso nooca dagaal ee Amarka u alifay macluusha. Waxay weli aad ugu mashquulsanaayeen samaynta hubka koowaad, qoriga meel bannaan, iyo gaar ahaan hubka labaad, master code-ka. Hayden ayaa wali xafiday dhammaan macluumaadka naftiisa, laakiin cadaadiska la wadaago ayaa ahaa mid aad u weyn. Kaliya jahawareerkii lama filaanka ahaa iyo halka ay u socotay ayaa ka dhigay wax qabad la'aanteeda mid la aqbali karo.
  
  Master code-ku wuxuu naqshadeeyay dhacdooyinka guud ahaan kala badh Yurub iyo ugu dambeyntii Ameerika si ay u afgembiyaan madaxda adduunka, burburiyaan kaabayaasha dalka, xirtaan ciidamadooda oo ay xoreeyaan cilmi-nafsiga kuwaas oo rabay in ay dib ugu soo celiyaan Earth qarniyadii madow. Waxay u muuqatay mid cabsi leh oo dhab ah oo cabsi badan. Maalin ayaa Domino ugu horeysay dhacday
  
  Hayden way aamustay iyadoo akhrinaysa ilaa dhamaadka. Drake ha u ogolaado maskaxdiisa inay dib u soo celiso dhammaan muujintii dhowaanahan: Kooxda SEAL 7; kooxaha ciidamada gaarka ah oo midba midka kale ku mashquulsan yahay; Khasaaraha Faransiiska, inta badan waxaa sabab u ah Ruushka; iyo hadda xidhiidhka dadka Asaliga ah ee Maraykanka. Dabcan, dadka deegaanka waxay ahaayeen fardooley aad u wanaagsan - laga yaabee kuwii ugu fiicnaa ee abid noolaa. Laakiin xaggee gaajadu ka timid waxaas oo dhan?
  
  Alicia ayaa si aamusan u khuurisay agtiisa, hal il ayaa yara furntay. Kenzie waxa ay isku dayday intii karaankeeda ah in ay dhacdada ka qabato muuqaal, laakiin Dahl waxa ay ku guulaysatay in ay dib u celiso. Drake waxa ay xustay in aanay ahayn qancin jidheed oo dabacsan, balse ay tahay erayo ka dhigay in ay maskaxdeeda beddesho. Ma uusan hubin Dal iyo Kensi inay isku soo dhawaan doonaan. Ma ahan mid shaqadiisa ka mid ah, dabcan, oo isagu, dhab ahaantii, wuxuu ku safrayey waddooyin tareen oo isku mid ah, laakiin ...
  
  Drake waxa uu rabay waxa u wanaagsan qofka waalan Iswidhishka waana taas.
  
  Lauren waxay fadhiisatay xagga hore, iyadoo Smith uu aad ugu dhow yahay intii uu kari karay isaga oo aan ka dhigin mid aad u qallafsan. Yorgi, Kinimaka iyo Mai waxay ku hadlayeen cod hoose iyagoo jooga dhabarka diyaaradda; xamuulka ay ku jireen waxa uu ka yara badnaa saxan saqaf sare leh oo saqaf sare leh. Ugu yaraan hal mar wuxuu jeclaan lahaa inuu u duulo fasalka koowaad. Xitaa tababaraha ayaa dhaafiyay fasalka shandadaha.
  
  Lauren waxa ay diiradda saaratay qoraallada ay wali u wada socdeen iyaga iyo Washington. Hadda sheekadu waxa ay ahayd mid gaabis ah oo aan diirada la saarin, maskaxdu way ka badan tahay dooda dhabta ah. Inkasta oo ay jiraan geeks aad u badan?
  
  Saacado ayaa dhaafey, Gobolkuna wuu soo dhawaaday. Lauren waxa ay xiisaynaysay agabka kala duwan ee ka imanaya wadamada tartamaya. Reer binu Israa'iil waxay u muuqdaan inay isku mar ku xalliyeen xidhiidhka Maraykanka ee SPIR. Ingiriiska sidoo kale. Shiinuhu wuu aamusay, Faransiiskuna, waa suurtogal, wuu ka soo baxay. Drake wuu ogaa inaysan waxba ka maqli doonin SEALs-ka. Dhab ahaantii, dabcan, ma ay joogin.
  
  "Waxay noqon doontaa mid xiiso leh in la arko haddii ay kooxahan u diraan Ameerika si deggan," ayuu yiri Dahl. "Ama isticmaal amarrada gudaha."
  
  "Dad mar hore ma soo dhex galeen bulshada?" Hayden ayaa kor u eegay. "Waan ka shakisanahay. Wakiilada hurdada waxay qaataan sanado inay abuuraan."
  
  "Oo ma adka in lagu duulo iyada oo aan la ogaan," Smith ayaa sidaas yidhi. "Ganacsatada maandooriyaha ayaa tan sameynayay tobanaan sano."
  
  "Ma jiraan wax horseed u ah Hindi kan ugu xun ee abid noolaa?" Mai ayaa weydiiyey.
  
  "Kama iman Washington, iyo haddii tartamayaashayadu ogaadaan, sir bay u dhigaan."
  
  "Bullshit".
  
  Drake wuxuu eegay wakhtiga wuxuuna ogaaday inay ku soo wajahan yihiin Dawladaha. Si tartiib ah ayuu u ruxay Alicia.
  
  "Waa yahay?"
  
  "Waqtiga hurdada".
  
  Kenzi wuu soo dhawaaday. "Waan diyaar dhaladaadii, dhallaan yahow."
  
  Alicia ayaa gacmaheeda u gacan haadisay. "Nacalad, fuck! Waxan iga fogee!"
  
  "Waa aniga oo keliya!"
  
  Alicia dib ayay u dhaqaaqday ilaa inta madaxa weyni uu oggolaanayo. "Bloody circus clown fizzog."
  
  "Waa maxay pop?" Kinimaka wuxuu u muuqday mid si dhab ah u xiiseeya.
  
  "Waxay la macno tahay 'waji' Ingiriisi," Drake ayaa yidhi. Oo isaga oo ka jawaabaya niyad-jabka muuqda ee Kensi, wuxuu yidhi, "Ma raacsani. Waxaad tahay wax xun Bobby Dazzler."
  
  "Runtii?" Alicia way qaylisay.
  
  "Waa maxay? "
  
  "Waxay la macno tahay inaadan xunayn inaad eegto, jacayl."
  
  Kensi wuu xanaaqay markii ay Alicia bilawday inay qayliso, Drake-na wuxuu gartay inuu u badan yahay inuu ka soo gudbay xadka labada haween. Hagaag, ugu yaraan la Kenzi. Si degdeg ah ayuu u lulay Lauren.
  
  "Weligay. Ma hubtaa? "
  
  Fiiro gaar ah ayaa u jeestay New Yorker.
  
  "Ah haa, waan hubaa." Lauren si degdeg ah ayay ugu filnaatay inay qariso yaabkeeda oo si toos ah u aado warbixinta warka. Wax i sii.
  
  Isla markiiba, sidii haddii qaddar, war wanaagsan soo noqday. Lauren waxa ay saartay taleefoonka hadalka. "Haye dadyow, way fiicantahay inaan aragno inaan wali madadaalo haysano." Mr. Obnoxious ayaa mar kale khadka ku jira. "Hagaag, warka wanaagsan ayaa ah in intaad nimanyahow qaadanaysaan qaybtaada zi, waxaan ka shaqaynayay kombuyuutar kulul. Haddaba marka hore fardooleydii labaad iyo guuto. Miss Jay? Eeyaha waaweyni way ciyaan."
  
  Hayden ayaa madaxa ruxday. "Mareykan ku hadal, dameer, ama waan ku eryi doonaa."
  
  Drake waxay jaleecday miiska dushiisa, iyadoo og inay wali taagan tahay. Ka dib oo dhan, koodhka muhiimka ah ayaa ku jiray hantidooda, Maraykankuna wuu ogaa. Dabadeed fikir baa ku dhacay, wuxuuna u ishaaray inay ku soo biirto xagga dambe ee diyaaradda.
  
  Aamusnaan bay isku dhegeen.
  
  "Suurtagal ma laga yaabaa in aad lumiso mid ka mid ah xaashida?" ayuu weydiiyey. "Kuwa ugu muhiimsan iyaga."
  
  Way dhaygagtay. "Dabcan, haddii aad rabto inaad nagu soo jiidato bartilmaameed. Ma aha doqonnimo intaas le"eg."
  
  Wuu ruxay. "Waan ogahay, laakiin bal eeg."
  
  Hayden ayaa dib ugu tiirsaday kursigiisii. "Hagaag, waxaan u malaynayaa in aan mar hore nala xaday. Dhibaato intee le'eg ayaa keeni karta fal kale oo caasiyiin ah?"
  
  "Aan waydiino kooxda SEAL 7 marka ay halkan yimaadaan."
  
  Labaduba hal cabbaar ayay is-dheggeen, labadooduba waxa ay la yaaban yihiin waxa dhabta ah ee amarka kooxda kale. Qarsoonida waxaas oo dhan ayaa walwal galiyay. Hayden ayaa maqlay ninkii naxliga ahaa oo hadalka bilaabay mar kale wuuna soo jeestay.
  
  "Wakiilka Jay, Washington waxay rabtaa inay ogaato faahfaahinta saxda ah ee Sanduuqa Conquest."
  
  "U sheeg inaan la xiriiri doono."
  
  "Mmm, runtii? Fiican."
  
  "Ma haysaa wax cusub?"
  
  "Haa, haa, waan rabnaa. I sii ilbidhiqsi".
  
  Hayden wuxuu ku noqday Drake. "Waxaa la joogaa waqtigii go'aan lagu gaari lahaa, Matt. Si loo dhammeeyo?"
  
  Drake ayaa dib u ruxay cidhibtiisa oo dhoola cadeynaya. "Mar walba".
  
  Hayden waxa uu ka soo jiiday warqad raasaskii.
  
  "Weli ma heshay xaashida aad u baahan tahay?"
  
  "Waxaan ka fekerayay arrintan laba saacadood ka hor."
  
  "Ah".
  
  Si wada jir ah, iyo iyada oo aan lahayn ilbiriqsi kale oo silica, waxay burburiyeen rasaasta ugu muhiimsan ee silsiladda ugu weyn. Hayden ayaa markaa isku laabtay dhammaan go'yaalkii oo ku soo celiyay sanduuqa dalabka. Kooxda inteeda kale ayaa labadoodaba eegay iyaga oo aan faallo ka bixin.
  
  Si wada jir ah ayay u wada ekaayeen.
  
  "Fiican". Ninkii reer Washington wuu soo noqday. "Hadda run ahaantii waxaan ku karinnaa gaas. Waxay u muuqataa in Amarka Xukunka Dambe uu ku dhuftay ciddiyaha madaxa oo leh sharraxaaddiisa Fardooleyda saddexaad - Gaajada. Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa iyo in uu qori ku hareeraysan yahay."
  
  "Dhalad Maraykan ah?" - Kinimaka ayaa waydiiyay.
  
  "Ah haa, wuxuu dhashay 1829; tani waa todoba boqol oo sano kadib Genghis Khan iyo kun iyo afar iyo toban boqol ka dib Hannibal. Ku dhawaad sax..." wuu aamusay.
  
  "Qaadiso," Kinimaka ayaa buuxiyay meel bannaan.
  
  "Malaha, malaha," ayuu yidhi dhir-yaqaankii. "Qof ayaa mar yiri ma jiraan wax isku beeg ah. Waa hagaag, aan aragno. Si kastaba ha ahaatee, waxaan dib u habeeyey diyaaradda oo hadda waxaad ku socotaa Oklahoma."
  
  "Miyaan garanaynaa midka uu noqon karo ninkan fardooleyda ah?" Drake ayaa waydiiyay.
  
  "Waxaan dhihi lahaa waa kan ugu caansan Dhaladka Mareykanka oo dhan, ma aha kan ugu xun, laakiin maxaan ogahay?"
  
  Alicia way kicisay, iyadoo weli nus hurudday. "Ma ahan wax badan, dammit."
  
  "Hagaag, mahadsanid. Hagaag, Goyaale, oo macneheedu yahay "mid hamaansan," wuxuu ahaa ugaas caan ah oo ka tirsan qabiilka Apache. Waxay iska caabiyeen Mareykanka iyo Mexican-ka noloshiisa oo dhan, weerarradiisu waxay noqdeen qodax aad u xun oo dhinaca Ameerika ah."
  
  "Dad badan oo Mareykan ah ayaa sameeyay," Mai ayaa tiri.
  
  "Dabcan, waana sax. Laakiin ninkaas waxa loo qaddarin jiray inuu yahay hoggaamiye heersare ah iyo istiraatijiyad, nooca soo jireenka ah ee duullaanka iyo aargoosiga. Tani ma u muuqataa mid la yaqaan?
  
  Drake ayaa madax u lulay oo aqbalay. "La mid ah Hannibal iyo Genghis Khan."
  
  "Waad heshay, cunug. Saddex jeer ayuu is dhiibay, ka dibna saddex jeer ayuu baxsaday. Waxay sameeyeen filimaan dhowr ah oo ku saabsan faa'iidooyinkiisa. Ka dib waxaa loola dhaqmay sidii maxbuus dagaal waxaana markii hore loo qaaday Fort Bowie iyo kuwo kale oo badan. "
  
  " Oo haddana wuu cararay?" Alicia waxay u ekayd inay jeclaan lahayd inay sidaas u fikirto.
  
  "Maya. Geronimo markii uu da'da ahaa wuxuu noqday qof caan ah."
  
  "Ah, hadda waan fahmay," Drake ayaa yidhi. "Sitting Dibi iyo Crazy Horse, wuxuu u badan yahay inuu yahay kan ugu caansan."
  
  "Hagaag, oo ma ogtahay in saddexdaas ay isu iman jireen? Wow-yaa, waxaan fadhinaa dabka agtiisa. Dhis tan iyo taas? Kala hadal inaad doorato qofka caanka ah ee aad ugu jeceshahay inaad la qaxweyso - waxaan raaci lahaa saddexdan."
  
  Alicia ayaa luxday. "Waxay noqon doontaa waayo-aragnimo aan la ilaawi karin," ayay ku raacday. "Aniga oo u maleynaya, dabcan, in Depp iyo Boreanaz aysan xor ahayn."
  
  "Sannadkii 1850kii? Malaha maya. Laakiin ninkan Depp? Marna uma eka in uu da' weyn yahay, haddaba yaa garanaya? Xusuusnow sheekadii ku saabsanayd daawooyinkii ragga dhaqaajin kara maskaxdooda - ruuxooda - waqtiga? Si kastaba ha ahaatee...Geronimo waxa uu ka soo muuqday Bandhiggii Adduunka ee 1904 iyo dhawr bandhig oo kale oo yaryar. Miskiinka waligiis looma oggolaan inuu ku laabto guriga, wuxuuna ku dhintay Fort Sill, oo weli maxbuus dagaal ah, 1909-kii. Waxa lagu aasay qabuuraha Fort Sill Indian, oo ay ku hareeraysan yihiin qabuuraha qaraabada iyo maxaabiista kale ee Apache ee dagaalka. "
  
  "Hubka". Dahl ayaa yidhi. "Niman geesiyaal ah."
  
  "Oh, iyo, dabcan, qoryaha badan ee Fort Sill laftiisa, kaas oo maanta u adeega sida dugsiga madaafiicda ee Ciidanka Maraykanka. Waxay weli tahay qalcadda kaliya ee firfircoon ee bannaanka koonfureed, iyada oo door ka qaadatay waxa loogu yeero Dagaallada Hindiya oo ay ka firfircoon tahay colaad kasta oo weyn tan iyo 1869-kii. " Geek wuu hakaday ka hor intaanu ku darin, "Amarku wuxuu u doortay meeshan iyo fuushahan sabab."
  
  "Marka laga reebo hubka?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  "Oo sidoo kale caan ah," ayay jawaabtu timid. "Weerarkii asalka ahaa ee lagu galay dhulka Hindiya waxaa halkan ka hogaaminayey Buffalo Bill iyo Wild Bill Hickok. Qalcadda waxaa ka mid ahaa fardooleydii 10-aad, oo sidoo kale loo yaqaanay askarta Buffalo."
  
  "Marka, aan soo koobno." Dahal wuu taahay. "Qabriga Geronimo wuxuu ku yaalaa gudaha Fort Sill. Amarka waxa uu ku guulaystey in uu qariyo qorshooyin lagu dhisayo hubka wax gumaada ee gudaha ugu yaraan afartan sano ka hor, hadda nus darsin ka mid ah kooxaha ciidamada gaarka ah ee dunida ayaa si aad ah ugu soo yaacaya xaggeeda."
  
  Aamusnaanta qoto dheer, geek ayaa si farxad leh u yidhi: "Haa, nin, alaab fiican, huh?"
  
  
  CUTUBKA 24AAD
  
  
  Markii ay diyaaraddu u soo gashay lugtii u dambaysay ee duulimaadka Oklahoma, shaqaaluhu waxay ka wadahadleen waxa ay ilaa hadda og yihiin - inta badan muujinta ku saabsan afarta gees ee dhulka, Fardooleyda, iyo hubka dilaaga ah ee dembiilayaasha dagaalka Nazi ay ku aaseen qabuuraha qabqablayaasha hore. Shirqoolku wuxuu ahaa mid ballaaran, adag, waana lama huraan - sababtoo ah Amarka wuxuu rabay inuu sii jiro boqol sano. Oo xataa hadda, sida ku qoran qoraalka, fardooley afraad wuxuu ahaa "xukunka u dambeeya ee runta ah."
  
  Marka la eego hubka ilaa hadda la helay, muxuu noqon karaa cadaabta?
  
  Drake ayaa tixgeliyey tan. Marka hore waxay ahayd inay tagaan Fort Sill oo ay joojiyaan qof walba inuu gacmihiisa ku qaado hubka gaajada. Oo ka werweri kuwa kale oo si toos ah ugu socda Faraskii afraad - karbaashkii Ilaah. Waxaan ula jeedaa...magac noocee ah waa kan?
  
  " su'aal ma weydiin karaa?" - ayuu yiri markii ay diyaaraddu bilowday inay soo degto.
  
  "Horta waad samaysay," geekhu wuu qoslay, taasoo keentay in Hayden, Alicia iyo May ay indhahooda xidhaan, samirkooduna gabaabsi yahay.
  
  "Sidee Geronimo ku helay horyaalka?"
  
  "Geronimo wuxuu ahaa halgamaa dhab ah. Xataa markii uu geeriyoonayay, waxa uu qirtay in uu ka qoomameeyay go'aankiisa ah in uu is dhiibo. Hadalkiisii ugu dambeeyay wuxuu ahaa: 'Ma ahayn inaan weligay quusan. Waxaan ku qasbanaaday inaan dagaalamo ilaa aan ka noqdo kan ugu dambeeya ee taagan.' Waxa kale oo uu qabay sagaal naagood oo qaarkood isku mar ah.
  
  "Laakin Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa?"
  
  "Intii lagu jiray xirfadiisa milatari, Geronimo waxa uu caan ku ahaa dhiirranaantiisa iyo baxsadka aan la tirin karin. Waxa uu ku dhuuntay godad aan laga bixi karin, balse markii dambe dibadda lagu arkay. Mar walba wuu guulaystey, in kasta oo uu had iyo jeer ahaa dadka laga tirada badan yahay. Waxaa jira meel ku taal New Mexico oo ilaa maanta loo yaqaan Geronimo Cave. Mid ka mid ah sheekooyinka ugu waaweyn ayaa ka warramaya sida uu u hoggaamiyey koox yar oo ka kooban soddon iyo siddeed rag ah, haween iyo carruur kuwaas oo ay si xun u ugaarsanayeen kumannaan askari oo Maraykan iyo Mexico ah muddo sannad ka badan. Haddaba, waxa uu noqday qofka ugu caansan ee u dhashay Maraykanka, waxaanu naftiisa ku mutaystay in uu noqdo "Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa" oo ka mid ahaa dadkii cadaanka ahaa ee wakhtigaas degenaa. Maraykanka."
  
  "Mar waxaa la iigu yeeri jiray 'qaniinkii ugu xumaa ee abid noolaa," Alicia ayaa si miyir leh u xasuusatay. "Ma xasuusan karo cidda."
  
  "Hal mar?" Kenzi ayaa weydiiyey. "Tani waa yaab".
  
  "Waxay u badan tahay inay aniga ahayd." Mai ayaa inyar u dhoola cadaysay.
  
  "Ama aniga," Drake ayaa yidhi.
  
  Dahl waxa uu u ekaa in maskaxdiisu jabayso. "Hagaag, waxaan u maleynayaa inaan xasuusto..."
  
  "Fort Sill," ayuu yiri duuliyihii. "Toban daqiiqo ayaa ka harsan. Waxaan u haysanaa fasax aan ku degno, waana kuleyl aagga."
  
  Drake wuu weji gabay, isagoo isu diyaarinayay. "Kulul? Ma qoraal la hagaajiyay buu wax ka akhrinayaa mise waa maxay?
  
  "Waa in ay jiraan qiyaastii siddeetan qof oo halkan hoose ah." Kinimaka ayaa ka soo eegay daaqaddii aadka u yarayd.
  
  "Waxaan u maleynayaa inuu ka dhigan yahay walaac," Yorgi ayaa hadlay. "ama la weeraray."
  
  "Maya, wuxuu ula jeedaa xaaladdiisa," Smith ayaa u sheegay iyaga. "Si heer sare ah loo diyaariyey."
  
  Diyaaraddii ayaa soo dhacday oo si degdeg ah u istaagtay. Isla markiiba albaabbada xamuulka dambe ayaa bilaabay inay furmaan. Kooxdii oo mar hore fidsan oo cagaha ku taagan, ayaa si degdeg ah ugu soo baxay iftiinka qoraxda, taas oo si cad uga muuqata daamurka. Diyaarad helicopter ah ayaa ku sugaysay iyaga, taas oo geysay dhulka Fort Sill. Markii ay yimaadeen, ayaa kornayl ka yimid Fort Sill wuxuu uga warbixiyay xaaladda.
  
  "Waxaan halkan ku joognaa diyaargarow buuxa oo dagaal. Dhammaan hubku waa diyaar, la raray oo la beegsaday. Sidoo kale qabriga Geronimo, waxaana diyaar u nahay inaan filim sameyno."
  
  "Shan ayaa naga haray." Hayden ayaa yidhi. "Waxaan si gardarro ah ugu socdaa goobta aaska. Waxaan hubaa inaad ka warqabto dhammaan kooxaha ka soo horjeeda."
  
  "Si buuxda ayaan u diyaar garoobay, marwo. Waa rakibaadda Ciidanka Maraykanka, rakibaadda Marine Corps, iyo difaaca hawada iyo saldhigga dab-demiska. I aamin markaan kuu sheego inaan daboolnay dhammaan xaglahayaga."
  
  Hayden wuu soo baxay oo daawaday sida Fort Sill uu hoos uga soo muuqday. Drake ayaa sawiray aagga oo hubiyay hubkiisa markii ugu dambeysay.
  
  Waxaan hubaa sida jahannamada rajo sidaas.
  
  
  CUTUBKA SHAN IYO LABAAD
  
  
  Jawigu waxa uu ahaa koronto, askari walba waxa uu ahaa mid kacsan waxa uuna filanayay nooc dagaal. Kooxdu waxa ay dhex mareen tiirarkii ballaadhnaa ee lebenka ahaa, waxaanay dhex dhaqaaqeen xabaal badan oo mid walba uu ahaa goobtii uu ku nasan lahaa geesiga dhacay. Qabriga Geronimo ayaa ka baxsan wadadii la garaacay waxayna ku qaadatay daqiiqado badan oo dheeri ah si ay u gaaraan. Hayden ayaa hor kacayay, Kinimaka ayaa gadaal ka keenay.
  
  Drake wuu dhegaystay, isagoo la qabsaday agagaarkiisa. Goobta ay ku sugan yihiin guutooyin badan oo madaafiic ah weligood aamusnaan may ahayn, laakiin maanta waxa uu qofku ku sigtay in uu maqlo caleen dabayshu ku dhacayso. Dhammaan dadkii saldhigga ahaa ayaa sugayay. Waa la diyaariyay. Amarkaas ayaa xagga sare laga soo dejiyey si loogu adkaysto waxa dhici doona. Maraykanku weji lumin maayaan.
  
  Waxa ay soo mareen waddo cidhiidhi ah oo jeexjeexan, kabihiina ay cidhiidhi galeen. Waxa ay u muuqatay wax lala yaabo in ay heegan sare ku jiraan gudaha saldhigan oo kale, laakiin wadamada iyo kooxaha ay ka soo horjeedaan shaki kuma jiro in ay wax ka qaban karaan.
  
  Drake wuxuu ag socday Lauren, kaasoo kooxda ka dhigay xog kasta oo cusub.
  
  "Faransiiska wali waa firfircoon yahay. Laba ka mid ah hadda, in ka badan ayaa jidka ku jira. "
  
  "Wararka toogashada ee magaalada Oklahoma. Waxay noqon kartaa Ingiriiska. Suuragal maaha in la sheego wakhtigan."
  
  Iyo jawaabta: "Haa, waxaan haysanaa hub lagu qabsado. Waa halkaan. Haddii aad qof sal dhigato, waan hubaa inaan ka gudbi karno.
  
  Drake wuxuu qiyaasay inay u badan tahay inay ka nabad qabaan kooxda SEAL 7, ugu yaraan halkan gudaha ah. Xaqiiqda fudud ee ah in loo oggolaaday inay soo galaan Mareykanka ka dibna ay galaan goobta Ciidanka ayaa u sheegay in ay wax qaldan yihiin.
  
  Yaa soo diray shaabadihii?
  
  Waa maxay sababtu?
  
  Hayden wuu gaabiyay markuu hagayagoo u horseeday wado kale oo ka sii cidhiidhi ah. Markiiba waxa uu istaagay nus darsin calaamado hortooda ah.
  
  "Kani," ayuu yidhi, "waxaa iska leh Geronimo."
  
  Dabcan, waxay ahayd mid aan la fahmi karin. Dhagaxa xabaaluhu ma ahayn dhagax xabaal caadi ah, laakiin waa xabaal; tuulmo dhagax ah oo aad u weyn oo dad-ku-sameeyay una samaysan qaab Ahraamta cayriin ah oo ay dhexda ku dhejiyeen tabeello ay ku xardhan yihiin magaca 'Geronimo' oo aan si badheedh ah loo garan karin. Waxay ahayd meel qadiimi ah oo cajiib ah waana inay ahayd mid wanagsan waqtigeedii. Waxaa ag taagnaa qabriga xaaskiisa Zi-ye iyo gabadhiisa Eva Geronimo Godley.
  
  Drake waxa uu dareemay nooc cabsi ruuxi ah markii uu arkay qabrigii dagaalyahankii weynaa, waxana uu ogaa in kuwa kale ay dareemeen si la mid ah. Ninkani waxa uu ahaa askari inta badan la dagaalami jiray reer Mexico, una dagaalami jiray qoyskiisa, dhulkiisa iyo qaab nololeedkiisa. Haa, wuu lumay, sida Cochise, Sitting Bull iyo Crazy Horse lumay, laakiin magacyadoodu waxay noolaayeen sannado badan.
  
  Qodista yar ayaa diyaar u ah.
  
  Hayden ayaa madaxa u ruxay taliyihii saldhiga, kaas oo u luxay darawalkii qodayay. Wax yar ka dib waxa shaqo u baxay qodaal weyn, oo soo qaaday qaybo badan oo carro ah oo ku kala firdhiyey dhulka u dhow. Drake waxa kale oo uu ka warhayay ceebaynta iyo eedaymaha loo soo jeedin karo milatariga, laakiin joogitaanka askar badan oo ka ag dhowaa waxa ay ka dhigan tahay in aanay cidina ogaan karin. Waxay u badan tahay inay dadka ka xidhi doonaan Fort Sill in muddo ah.
  
  Sidee ayuu Amarka u sameeyay tan?
  
  Waxaan la yaabanahay... sanado badan ka hor? Waxaa laga yaabaa in gelitaanku uu ahaa mid sahlan markaa. Hayden wuxuu u sheegay darawalkii dhabarka inuu si fudud u qodo, isagoo aan shaki ku jirin inuu xasuusto qabrigii Hannibal ee aan naxashka lahayn. Kooxdu waxay daawatay sida uu godku u sii qotomayo, taallooyinkii dhulkuna noqday mid sare.
  
  Ugu dambayntii ninkii qodayey ayaa joogsaday, laba nin ayaa ku booday godkii si ay uga guraan qaybaha ugu dambeeya ee dhulka.
  
  Drake ayaa si tartiib ah u dhaqaaqay dhanka cidhifka godka. Alicia way xaday isaga. Sidii la filayey, Kinimaka dib ayuu u joogsaday, isaga oo aan doonayn in uu gunta ku dhammaado. Labada nin ayaa daboolka naxashka ka nadiifiyay ciidda, waxayna ku qaylinayeen inay xadhkaha qaadayaan si loogu xidho baaldiga qodista. Isla markiiba naxashku wuxuu bilaabay inuu si tartiib ah u kaco, Drakena wuxuu eegay hareeraha mar kale.
  
  Wuu ogaa in ay jiraan dad meel walba taagan oo wejigoodu yahay oo ku hareeraysan xerada. Haddana waxaa u soo baxday inaan dagaal dhici doonin. Naxashkii Geronimo ayaa si taxadar leh dhulka loogu soo dejiyay, dhagaxyo yar yar iyo carro ayaa dunsantay. Hayden waxa uu eegay taliyihii saldhiga, kaas oo gariiray.
  
  "Xisbigaaga, Wakiilka Jay. Waxa la igu amray in aan ku siiyo wax kasta oo aad u baahan tahay.
  
  Hayden ayaa hore u dhaqaaqay markii mid ka mid ah qodayaasha uu furay daboolka naxashka. Kooxda ayaa hogaanka ciyaarta qabatay. Daboolka ayaa si la yaab leh kor ugu qaaday. Drake waxa uu ka dul fiirsaday qaabka sanduuqa guntiisa hoose.
  
  Fiiri mid ka mid ah yaababka ugu weyn ee noloshaada.
  
  
  ***
  
  
  Hayden wuu baxay, cabbaar barafoobay; Hawlgalkii waa la illoobay, nolosheediina waa la illoobay, saaxiibadeed ayaa si lama filaan ah u baxay markii maskaxdeedu ay dhagax noqotay.
  
  Marna...
  
  Waxay ahayd wax aan macquul aheyn. Runtii tani run bay ahayd. Laakin kuma ay dhicin in ay meel fog ka eegto.
  
  Gudaha naxashka, oo lagu rakibay birta titanium-ka, ayaa sudhay shaash casri ah oo dhijitaal ah, markii ay daawanayeenna, ayaa noloshu soo baxday.
  
  Qosolka afka qallafsan ayaa ka soo baxay dadkii hadlay. Hayden iyo kuwa kale ayaa dib u dhacay, iyagoo aan hadlin. Qosolka macmalka ah ayaa ka soo baxay shaashada la wanaajiyey iyadoo midabyo badan ay ka buuxsameen, oo iftiimaya ka dib markii ay likaha xiddiguhu soo baxeen. Kooxdu waxay bilaabeen inay maskaxdooda soo laabtaan, Drakena wuu u soo jeestay iyaga.
  
  "Taasi sax ma tahay... waxaan ula jeedaa... waa maxay -"
  
  Dahl wuu u soo dhawaaday si uu muuqaal wanaagsan u helo. "Geronimo oday miskiin ah weli ma halkan?"
  
  Hayden wuu kaxaystay. "Si taxadar leh! Miyaadan fahmin dhammaan macnaha tan?
  
  Dahal wuu il-duufay. "Tani waxay la macno tahay in qof naga tagay shaashad halkii sanduuq. Ma u malaynaysaa in kani hub yahay?
  
  "Amarka kama quusan kan," Hayden ayaa yidhi. "Ugu yaraan maaha marka ay timaado dambiilayaasha dagaalka Nazi. Tani waxay la macno tahay in Amarka uu yahay-"
  
  Laakiin ka dib qosolkii ayaa istaagay.
  
  Hayden wuu barafoobay, ma hubo waxa la filayo. Hoos bay eegtay, iyadoo diyaar u ah inay dugto oo qarsato. Waxay hor istaagtay Lauren. Waxay jeclayd Kinimaka, Drake iyo Dal in aanay sidaas u dhowayn. Waxay...
  
  Astaanta ayaa ka soo ifbaxday shaashadda, casaan dhalaalaya oo madow, wax aan dhaafsiisnayn dhiig maankeeda ku jira.
  
  "Tani waa astaanta amarka," Alicia ayaa tiri.
  
  Ma fahmin," May ayaa qirtay. "Sidee ku heli karaan shaashaddaas meesha? Sideese weli u shaqayn kartaa?"
  
  "Ma ay samayn," Yorgi ayaa yidhi.
  
  Astaantii way libdhay, Haydenna wax kasta oo kale ayuu maskaxdeeda ka saaray. Shaashadda madow ayaa dib u soo baxday, cod si macmal ah hoos loo dhigay ayaa bilaabay in uu ka dhex guuxayo sameecadaha.
  
  "ku soo dhawaada riyooyinkiina, wiilal iyo gabdho," ayaa lagu soo qoray, ka dibna waxaa joogsaday qosol la xakameeyay. "Gaajadu way idin salaaman tahay, waxaadna ogaataan in labada Fardoole ee ugu dambeeya ay yihiin kuwa ugu daran. Hadday gaajo ku gaadhi waydo, geeridu way ku dhimanaysaa! Haa, haa. Haa, haa, haa."
  
  Hayden waxa uu qaatay in yar oo uu la yaabay waxa maskaxda qalloocan iyo male-male-male-awaaleedkan la yimid.
  
  "Markaa aan toos u gaarno meesha. Fardoolayda Saddexaad waxa uu ka jeclaan lahaa in aad wada baabi"isaan intii uu idiin oggolaan lahaa in aad is baabi"isaan. Gaajo ayaa sidaas qabta, ma saxan ahay? "- ayuu codkii mindhicirka sii watay. Hadda oo aad u soo guurtay da'da elektaroonigga ah, waxay u dhici doontaa si aad u dhaqso badan. Weligaa ma maqashay Strask Labs?
  
  Hayden wuu weji gabaxsaday, si degdeg ah ayuu hareeraha u eegay oo ku jeestay taliyihii saldhiga. Wuu lulay oo wuxuu rabay inuu hadlo markii codku sii socdo.
  
  "Tani waa mid ka mid ah shirkadaha ugu waaweyn, oo u heellan inay la wareegaan adduunka. Awood Saamayn Hanti badan, waxay rabaan oo dhan waxayna bilaabeen inay u guuraan horyaalada waaweyn. Dawladda Maraykanku waxay dhowaan kalsoonideeda ku gelisay Strask Labs. "
  
  Waxa loola jeedaa? Hayden wuu ka fikiray. Iyo sidee dhawaan?
  
  "Dallas, Texas, oo aan ka fogayn halkan, Strask waxay leedahay shaybaar shaybaar bayooloji ah. Waxay soo saaraan dawooyin, cudurro, dawooyin iyo hub. Waxay ordaan gamutka. Haddii uu jiro infekshan dilaa ah oo halkaas ka jira, fayras adduunka wax dila, gaaska neerfaha gaaska, ama hub noole oo cusub, Strask ee Dallas ayaa yeelan doona. Run ahaantii, ayuu ku gunuunacday, "waa dukaan guud."
  
  Hayden wuxuu rabay inuu halkaa ku joojiyo. Arrimuhu waxay u socdeen meel aad u xun.
  
  Shaybaadhka bayoolojiga waxa uu noqday bartilmaameed. Macaluulna waa la soo dayn doonaa. Dalaggaaga iyo kuwa adduunka oo dhan way engegi doonaan oo dhiman doonaan. Waa sun ay dadku sameeyeen oo si badheedh ah u beegsada dalagyo kala duwan oo aan la joojin karin. Waxaan nahay Amarka Xukunka Dambe. Oo sidaan idhi, kani waa riyadaada.
  
  Duubista ayaa joogsatay. Hayden wuu il-duufay oo eegay, isagoo gabi ahaanba ka iloobay dunida iyo mashaakilkeeda. Haddii Amarka uu bartilmaameedsanayay biolab tilmaamaya wasakhowga dalagga oo qorsheeyay inuu burburiyo dhammaan saadka, ka dib...
  
  Way suuro gashay. Oo laga yaabo. Shaki la'aan, cudurku wuxuu sidoo kale saameyn ku yeelan lahaa ciidda, si aan dalag la cuni karin dib u soo bixin.
  
  Dabadeed, si lama filaan ah, shaashadda ayaa mar kale soo noolaatay.
  
  "Oh, oo hadda waxaan ku noolnahay da'da elektaroonigga ah, aan kuu sheego tan. Markaad furto naxashka, markaad bilawdo duubistan, waxaad dejisay wax walba - si elektaroonik ah! "
  
  
  CUTUBKA LIXAAD IYO LIXAAD
  
  
  Fort Sill ayaa soo gashay dagaalka. Taliyaha saldhiga ayaa ku qayliyay nin farsamo yaqaan ah oo u yimi oo kala furfuray duubabka, shaashada iyo wax kasta oo ay ka heli karaan gudaha sanduuqa. Hayden waxa uu gunta hoose ku arkay xidhmooyin dhar duug ah iyo lafo ah waxana uu ku qasbanaaday in uu u qaato in Amarka uu si fudud u dhigay gudaha gudaha oo uu uga tagay qof si uu u helo. Ma laga yaabaa in calaamada ku xidhan Wi-Fi-ga saldhiga ay baxdo markii ay fureen naxashka?
  
  Waa inaan sidaas rumaystaa. Daabacadu waxay calaamadisay bilawga duubista. Inta badan, dareemayaasha ayaa ku lug lahaa. Qof kasta oo waxan oo dhan sameeyay waxa uu ahaa mid farsamo yaqaan ah. Taas oo su"aal kale dhalisay.
  
  "Miyaynu hadda ka hor ka boodnay dambiilayaal dagaal Nazi konton sano ka hor ilaa hadda?"
  
  "Ma fahmin," Smith ayaa yidhi.
  
  Kooxdu waxay ka guureen qabrigii Geronimo si ay dadka kale uga qayb qaataan, waxayna hadda koox geedo hoostooda ah u istaageen.
  
  "Waxaan u maleeyay inay si cad u caddahay," Hayden ayaa yidhi. "Ninkii wuxuu yiri waxaan nahay Amarka Xukunka Dambe. Weli way jiraan."
  
  Taliyihii saldhiga ayaa soo dhawaaday. "Marka dadyow, waannu labanlaabnay oo aan labanlaabnay hubinta wareeggayaga. Ma jiro calaamad muujinaysa cadawgaaga ciidamada gaarka ah. Waxay u egtahay inay si cad u seegeen calaamadda markan oo runtii waan eeday iyaga. Halkan waxaa yaal quwad badan." Wuxuu u tilmaamay askartii qalcadda hareeraheeda taagnaa.
  
  "Tani macnaheedu maaha in calaamada ka timid qabrigaas aan lagu baahin meelo kale," Lauren ayaa xustay. "Tiro kasta oo dad ah ayaa ku arki karay qaab ama qaab kale."
  
  "In kasta oo ay tani run tahay," ayuu taliyuhu ku nuux-nuuxsaday, "waxaa jira wax yar oo aan ka qaban karno. Hadda waxa aan sameyn karno waa inaan u yeerno Strask Labs oo, sida ay yiraahdaan, uga dig nimankan. "
  
  Waxa uu u tilmaamay nin meesha ka ag dhawaa oo mar hore teleefankiisa dhegta lagu saaray.
  
  Hayden way ogaatay inay wacdo Xoghaye Crowe, laakiin way ka gaabsatay markii askariga wacayshiisu ka soo baxay codbaahiyaha, dhawaaqa aan dhamaadka lahayn ee keenaya in kooxda SPEAR ay si walaac leh hareeraha u eegaan.
  
  "Kani waa shaybaadh shaqaale 24-saac ah," ayuu yiri taliyaha saldhiga. "Markaan u yeerayo ciidamada iyo Aqalka Cad. Ma sheegi karo sida ay u xun tahay." Taleefankii soo dhacay ayuu eeday.
  
  "Uma baahnid." Hayden ayaa yidhi. "Ma la xiriiri kartaa maamulka deegaanka? U dir Strask oo u sheeg inaan ku soconno."
  
  "Isla markiiba, Wakiilka Jay."
  
  Hayden wuxuu u orday dhanka helikabtarka. "Waa inaan gaadhnaa Dallas! Hadda! "
  
  
  CUTUBKA TODOBAAD
  
  
  Karin waxay ku bixisay waxa muhiimka u ah waqti aan la qiyaasi karin ka hor inta aysan xitaa tusin flash drive-ka terminalka kombiyuutarka. Waxay si fiican u ogeyd in qof leh hantida iyo saamaynta Tyler Webb uu ku rakibi karo teknoloji kasta kombuyuutarkiisa - gaar ahaan mid ka kooban dhammaan siraha wasakhda ah ee uu ururinayey sannadihii la soo dhaafay.
  
  Oo halkan ayay joogtay.
  
  Naag yar. Kombiyuutarka. Flash-card.
  
  Immisa magac ayay hore iigu yeedheen? Gabar xog leh. Madaxa shabakada. Khakaz. Waa hore, fogaa, laakiin weli khuseeya.
  
  Dino iyo Wu way istaageen oo daawanayeen, la socodka guriga awalba sidii uu ahaan karo. Waxay haysteen dareemayaasha hab kasta iyo qorshayaal wata xeelado kayd ah oo loogu talagalay xaaladaha daadgureynta adag iyo kuwa jilicsan labadaba. Dhammaan saddexda askari ayaa hadda ku sugan xaalad halis ah - la garaacay, nabarro, oo si tartiib ah uga bogsaday socodkooda San Francisco. Waxa kale oo ay ahaayeen kuwo kulul, gaajo iyo dhaqaale yaraan. Marka la eego dammaanadda Karin, waxay ku sharxayaan wax walba. Laga soo bilaabo bilawgii hore.
  
  "Waa waqtigii aad caddayn lahayd qiimahaaga," ayay tidhi.
  
  Sannadaheedii hore kama tegin iyada, oo wakhti dheer ayay dib ugu soo noqotay dunida. Is-halaaggu wuxuu ahaa mid ka mid ah siyaabaha kafaaragudka.
  
  "Waan ku aaminsanahay adiga," Dino ayaa yidhi.
  
  Intay si foolxun u dhoola caddaysay bay flash-ka galisay oo ay daawatay muraayaddii waynayd. Waxay u qaabaysay wax walba inay u ordaan sida ugu dhakhsaha badan ee suurtogalka ah, oo hadda gabi ahaanba dib u dhac ma jirin markii isla markiiba soo ifbaxday shaashadda:
  
  Sii wad?
  
  Nacalad sax ah.
  
  Way fadhiisatay oo shaqo tagtay. Kiiboodhka ayaa gariiray, faraheeda ayaa gilgilay, shaashadduna way liidatay. Ma aysan filaynin in ay hesho ama xitaa fahamto dhammaan hal mar - waxaa jiray macluumaad badan oo gigabytes ah - taasina waa sababta ay wax walba uga dhigtay mid aad u ammaan badan intii suurtagal ah ka hor intaysan soo shubin darawalka. Waxay sidoo kale ka furatay dhowr akoon oo xeebaha ka baxsan iyo dhowr akoon oo ku yaal Los Angeles kuwaas oo laga yaabo inay awoodaan inay si dhakhso ah ugu shubaan xoogaa lacag caddaan ah. Dabcan, wax walba way xasuusatay laga soo bilaabo wakhtigeedii SPEAR; waa wixii dhacay dhimashadii Webb ka dib taas oo wax ku kordhin karta kiiska.
  
  Iyada oo iska indho tirtay dukumentiyada tawdry-ka ah balse ay hadda ku foogan tahay dhaqaalaheeda, ayay faraha iyo shaashada u rogtay dabayl xogeed. Dino ayaa neeftuurtay iyadoo ku dadaalaysa inay sii wado.
  
  "Damn, waxaan u maleeyay inaan ahay xariif ku ah Sonic. Waxaan kugula talinayaa inaad sameyso shitkaas yar ee aadka u yar ee meesha oo dhan, huh?
  
  "Ma taqaan Sonic? Ka yimid Master System ama Mega Drive? Dhammaanteen miyaynaan tan aad ugu da" yareyn?"
  
  Diino wuxuu u muuqday mid wareersan. "Playstation, nin yahow. Retro ayaa ka fiican.
  
  Karin ayaa madaxa ruxday, iyadoo ku qasabtay inay dhoola cadayso. "Oh haa, gabi ahaanba waa dib-u-dhac, nin yahow."
  
  Iyadoo si qoto dheer u qodaysa faylka maaliyadeed, waxay isla markiiba heshay lambarada akoonnada, furaha codes, iyo amarada muhiimka ah. Waxay heshay bangiyo ilo, oo badankoodu xeebaha ka baxsan. Waxay heshay in ka badan todobaatan iyo shan xisaabood oo kala duwan.
  
  "Cajiib ah."
  
  Dino ayaa kor u taagay kursi. "Haa, waxaa igu adag inaan la socdo labadooda. Labaduna waa madhan yihiin!"
  
  Karin waxay ogaatay inaysan haysan waqti ay ku hubiso akoon kasta. Waxay u baahatay inay hoos u dhigto oo ay doorato midka ugu fiican. Si xariifnimo leh, waxay horey u qortay barnaamij fudud oo dhex geli doona faylka oo muujin doona xisaabaadka tirada ugu badan. Hadda way sii daysay oo waxay sugtay shan ilbiriqsi.
  
  Saddexda xariijimaha buluugga ah ee biligleynaya waxay u muuqdeen kuwo rajo leh.
  
  "Aan ku eegno."
  
  Koontadii ugu horeysay ayaa iftiimisay. Waxay saldhig u ahayd jasiiradaha Cayman, oo aan la isticmaalin, waxayna muujisay dheelitirnaan soddon kun oo doolar ah. Karin way ilbaxday. Waa inaad kaftamaysaa! Waxay ogaatay in Webb uu ugu dambeyntii u jaray xiriirkii uu u raadinayey hantidii Saint Germain - keligiis ayuu u baxay oo wuxuu ku qaatay lacag aad u badan si aan loo ogaan oo uu u qoro ciidan dhamaadka dhamaadka, wuxuu bixiyay kumanaan si uu u dalbado mid ka mid ah raallinimada ugu dambeeya, - laakiin ma aysan fileynin in xisaabaadkiisa ay sidaas u dhammaatay.
  
  Si kastaba ha ahaatee, waxay si degdeg ah ugu dirtay soddon kun akoonka bangiga Los Angeles ee ay hore u furtay.
  
  Waa khatar, laakiin haddaynu degdegno, lacagta waannu kala bixi karnaa oo nala qaadan karnaa. Haddii qof uu basaasay xisaabta, taas oo u muuqatay mid aan macquul ahayn la siiyay dheelitirka hooseeya, waa inay awoodaan inay sidaas sameeyaan ka hor inta aan qofna ogaan.
  
  Waxay u dhaqaaqday xisaabtii ku xigtay, waxay aragtay hadhaaga siddeetan kun oo doolar, waxayna ku qasbanaatay inay qirato inay sidan ka wanaagsan tahay. Laakin ma jiraan wax la mid ah malaayiinkii ay filaysay. Dhinaceeda, Diino wuu iska aamusay. Lacagtii ayay qaadatay oo neefta is taagtay, waxa ay cadaadisay biilkii u dambeeyay.
  
  Nacalad ha ku dhacdo. Shan iyo toban kun?
  
  Waxa lagu qasbay in ay eegto biilasha soo hadhay, iyada oo lacag ka bixinaysa dhamaadka wadarta boqol iyo sodon kun ee dollar. Ma xuma, laakiin ma ahayn lacagta dammaanadda nolosha oo dhan. Tani waxay qaadan doontaa wakhti, wayna ka digtoonayd inay ku xidhnaato wakhti dheer, laakiin hadda sahayda gabaabsiga ayaa tallaabada xigta lama huraan ka dhigtay.
  
  "Cuntada madowga ah," ayay tidhi.
  
  "Kuma faraxsani tan," Dino ayaa yidhi.
  
  "Waxay ku xiran tahay cidda ay tahay," Karin ayaa tiri. "Oo maxay sameeyeen. Waxaan soo bandhigi karnaa kuwa xun xun ee dhabta ah - laga yaabee iyada oo loo marayo qaar ka mid ah mareegaha takhasuska leh - oo aan ka wada hadalno waxa aan ka qaban karno kuwa lumin kara dhowr rodol."
  
  Wuu ruxay madaxa. "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Doolar yar. Tsentarinos. Wonga. Nacala, xaggee ka bilownaa?
  
  Faylka cusubi waxa uu ka koobnaa bogag badan oo magacyo ah, mid walbana waxa uu ku xardhan yahay madow oo uu la socdo sawir iyo taariikh. Karin ayaa hoos u dhigtay liiska. "Sax, si fiican, waxay u kala horreeyaan alifbeetada. Ugu yaraan taasi waa wax. Wax dookh ah?
  
  "Ma garanayo niman hodan ah," Dino ayaa yidhi. "Ma aha in la sheego in qof la xumeynayo."
  
  "Waan aqoonsanahay qaar ka mid ah magacyadan," Wu ayaa yidhi iyada oo Karin si kalsooni leh ugu dhex duushay bogga AC. "Caansayaal. Xidigaha ciyaaraha Soo-jeediyeyaasha TV-ga. Ilaahow, kumuu ahaa ninkan Webb?
  
  "yuu ahaa?" Karin waxa ay dareentay nacaybku in uu la soo baxay firfircooni hor leh. "Mid ka mid ah makhluuqaadkii ugu xumaa, ugu naxdin badnaa ee abid noolaa. Xumaan jidheed, oo awood u leh inay saamayso nolol kasta oo meeraha.
  
  "Waan magacaabi karaa laba ka mid ah hadda," Dino ayaa yidhi.
  
  "Haa, qof walba wuu samayn karaa. Laakiin kuwani waa dhab ahaan nooca dameeriga ah ee aan rabno inaan ku sii jirno."
  
  Karin waxa ay eegtay dab-damisyada nidaamkeeda, iyada oo raadinaysa calaamado digniin hore ah oo muujinaya in qof kale uu ku dul wareegayo. Ma jirin wax la qiyaasi karo, laakiin ma aysan ahayn wax aan waxtar lahayn oo ay rumaysato in qof halkaas jooga uusan ka caqli badnayn iyada.
  
  "Meesha oo dhan iska hubi," ayay tidhi, iyada oo ka saartay flash-ka. "Waxaan u baahanahay inaan la socono wax walba maalin ama wax ka badan Site B. Markaa waan arki doonaa."
  
  
  ***
  
  
  Dhammaan tani waxay qayb ka ahayd diyaargarowgeeda taxaddar leh. Haddii wax qaldamaan oo la arko, la qabto ama la dilo, diyaargarow la'aan darteed. Karin waxay isticmaashay khiyaano kasta oo ku jirta arsenalkeeda badan iyo ounce kasta oo caqligeeda baaxadda leh si ay u ilaaliso.
  
  Iyo qorshahayga. Cadaabkayga yar.
  
  Dino, Wu iyo iyadu waxay ka soo tageen gurigoodii oo cidlada ku yiil oo waxay ku dhuunteen aqal yar oo ay ka heleen meel dhexe. Waxay qaadatay toddobaadyo raadin habaysan, laakiin markii la helay, waxay noqotay meel ku habboon hoy kayd ah. Wu wuxuu ku qaatay afar iyo labaatan saacadood inuu guriga ka daawado CCTV. Karin iyo Dino waxa ay u kaxeeyeen Los Angeles, waxa ay kala baxeen lacagihii hadhay oo waxa ay dhigeen meel kale, iyaga oo si joogto ah u hubinayay dab-damiska shabakadeeda, isku halayntooda iyo xaalada ay ku sugan yihiin. Marar iyo jeer may arag calaamad muujinaysa in tan sinaba loo tijaabiyey.
  
  Si kastaba ha ahaatee, hab iyo taxadar leh; Waxay ahayd sida kaliya ee ay xor ugu ahaan karaan.
  
  Soddon saacadood oo buuxa ayaa ka soo wareegay markii ay gurigii ku soo noqdeen. Dhawr jeegag oo kale ah iyo Karin waxay diyaar u ahayd inay mar labaad la shaqeyso flash-ka.
  
  "Ma eegtay kamaradaha?" - ayay waydiisay.
  
  "Haa, kaliya samee."
  
  Dhawr ilbiriqsi oo kaliya ayay qaadatay, ka dibna, marlabaad, ayay ku dhex rogtay liiska magacyada. Kadib C, dabcan, wuxuu yimid D.
  
  Matt Drake kuma jirin liiska.
  
  Laakiin waxaa jirtay qayb u gaar ah SPEAR. Magaca Drake ayaa ku jiray liiska. Sidoo kale Alicia Miles. Hayden Jay iyo Mano Kinimaka ayay filaysay. Waxay aragtay Bridget Mackenzie - yaab ma leh. Lancelot Smith? Hmmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi Waxa xiiso leh, ma jirin wax tixraac ah Thorsten Dahl.
  
  Laakiin waxaa jiray tixraac Karin Blake.
  
  Cabbaar bay ku dhaygagtay, ka dib waxa ay go"aansatay in ay hadda iska indho tirto. Xidhiidhada kale ee la xidhiidha kooxda SPEAR oo lagu daray gunta hoose ee bogga koowaad waxay ka socdeen Kimberly Crow, Xoghayaha Difaaca; Ku socota Nicholas Bell, maxbuus; iyo liiska hoosaadka oo dhan oo cinwaankiisu yahay "Qoyska/Saaxiibada".
  
  Nacalaa, ninkani runtii magaalada ayuu u galay.
  
  Fiican
  
  Riixitaanka ugu horreeya waa inuu ahaadaa si fudud magaca: Matt Drake.
  
  Dareenkeedu wuu liiqliiqanayaa, gariiray, ka dibna waxa ay bilawday in ay sii fiddo; Indhaheeda ayaa u kala baxay cabbirka suugada.
  
  "Iga daa," ayay si hoose ugu tidhi iyadoo cabsan. "Ah. fuck aniga."
  
  
  CUTUBKA LABATAN IYO SIDDEEDAAD
  
  
  Matt Drake wuxuu arkay calaamada Strask Laboratories muddo dheer ka hor intaanay halkaas gaarin. Duleedka Dallas, waxay weli ahayd dhismo dheer, oo calaamaddeeda buluug iyo caddaanka ah ee 'S' waxay ku dheggan tahay xagga sare ee dhismaha. Si kastaba ha ahaatee, baabuurtoodu si degdeg ah ayay u socdeen, isla markiiba waxa uu arkay in dhulkii oo dhami hore u furmay.
  
  Shaybaarada Strask waxay u muuqdeen kuwo aan muhiim ahayn, indho la'aan, ul giraangiraha ku jira, taasina, shaki la'aan, waxay ahayd fikradda. Daaqadaha waxay ahaayeen kuwo aan la geli karin, laakiin qaar badan ayaa ahaa. Baarkinkiisa baabuur waxaa ku qariyay buul kaamirooyinka CCTV, laakiin taasi waa dunidii. Qofna ma sheegi karin sida ay kamaradaha u horumarsan yihiin iyo inta ay fidiyeen. Ma jirin albaab aan ahayn xayndaab jilicsan. Wax ammaan ah oo muuqda haba yaraatee ma jiro.
  
  "Wali jawaab ma jirtaa?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  Hayden ayaa qanjartay buundada sankeeda. "Aamusnaan dhintay," ayay tidhi.
  
  Drake wuxuu bartay muuqaalka. Meesha baarkinku waxa ay ahayd L-qaabeeya agagaarka dhismaha, hore iyo dhinaca bari. Dhanka galbeed waxaa ka xigay jarro caws badan. Dayr ma leh. Aagga oo dhan wuxuu ahaa qorshe furan. Shabakad waddooyin ah ayaa hareer maray, iyo daraasiin dhismayaal yar yar oo xafiisyo ah, bakhaarro iyo suuqyo xariijimo ah ayaa ka sameeyay muuqaalka dhow.
  
  "Booliska," ayuu yidhi Dahl.
  
  Saraakiisha DPD ayaa durba goobta ku sugnaa, kuwaas oo la dhigay meel ka baxsan agagaarka wadada dhinaceeda. Hayden ayaa u sheegay darawaladoodii in ay meel dhow dhigtaan oo uu ka booday.
  
  Drake si degdeg ah ayuu ii raacay.
  
  "Ragyahow wax ma aragteen? Waxba?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  Sarkaalkii dheeraa ee dhinac ka soo baxay ayaa eegay. "Waxa aad aragtaan waa waxa aan hayno, marwo. Waxa nalagu amray inaanu ilaalino oo aanu wax tallaabo ah qaadin."
  
  Hayden habaaray. "Marka wax fikrad ah kama hayno waxa aan nafteena galeyno. Kaliya ballan qof waalan oo ah in arrimuhu ay u xun yihiin inta ay awoodaan.
  
  Alicia ayaa ruxday. "Hi, maxaa cusub?"
  
  "Haddii ay haystaan hub bayooloji ah ama qalab bayooloji ah oo si gaar ah loogu talagalay in lagu burburiyo dalagyadayada, markaa ma haysanno doorasho," ayuu yiri Dahl.
  
  "Oo sidee baad u soo jeedinaysaa inaan gudaha galno?"
  
  "Hore u soco," Dahl ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya. "Ma jirtaa waddo kale?"
  
  "Anaga maaha," Drake ayaa yidhi. "Diyaar ma u tahay?"
  
  "Damn," Alicia ayaa ku gunuunacday. "Runtii waxaan rajeynayaa inaad labadiinaba gacmaha is qabsan doontaan."
  
  Hayden ayaa waydiistay alaabtii ay waydiisteen wuuna siiyay. Drake waxa uu qaatay maaskaro gaas oo uu gashaday. Wax khatar ah kuma jirin shaybaadhka.
  
  Drake dabadeed waxa uu hoos u soo dhaadhacday meel caws leh oo uu ka booday tog hoose oo uu galay meel baabuurta la dhigto. Qiyaastii afartan baabuur ayaa meel walba ku firirsanaa, kuwa caadiga ah oo da'doodu kala duwan yihiin iyo nadaafadda. Wax aan caadi ahayn ma jiraan. Dahl ayaa agtiisa ku orday, Alicia iyo May oo midigta ka xigay. Si buuxda ayaa loo diyaariyey, hubkoodiina waa diyaar. Drake waxa uu filayey waxa ugu xun, laakiin hadda waxa soo dhaweeyay oo dhan waxa ay ahayd aamusnaan naxdin leh.
  
  "Ma u malaynaysaa in macluumaadka uu gaadhay kooxaha kale?" Kinimaka waxa uu eegay hareeraha. "Haddii qaar ka mid ah dalalkan ay helaan dabaylo in hubka bayoolojiga ah uu halkan joogo oo ay u nugul yihiin shaybaarkan, waxaa laga yaabaa inaan la kulanno weerar. Strask aad ayuu uga ammaan yar yahay Fort Sill. "
  
  "Kooxaha kale?" Lauren ayaa ku taahday xiriiriyaha. "Waxaan ka walaacsanahay in duubista Amarka la baahiyey iyada oo aan xayiraad la saarin. Iyo in duufaanta shit ay si fiican u socoto."
  
  Kinimaki afkiisu wuxuu isu rogay goobaabin weyn. "Ooh."
  
  Drake iyo Dahl way dhaqaaqeen, iyaga oo gawaadhida dhex mushaaxaya oo indhaha ku haya dhammaan daaqadaha. Wax dhaqaaqay Wax qaylo-dhaan ah lagama dhawaaqin gudaha. Waxa ay soo gaadheen waddooyinkii soo maray hoolka weyn ee laga galo, waxaanay arkeen in xataa daaqadahaas yaryari ay madoobadeen.
  
  "Haddii aan halkan ku keeno," Dahl ayaa yidhi. "Waxaan isla markiiba u qaadan lahaa in kani aanu ahayn shaybaadh caadi ah."
  
  "Haa, saaxiib. Had iyo jeer way fiicantahay in la sameeyo soo dhawayn yar oo wanaagsan. "
  
  Dahl wuxuu isku dayay gacantii albaabka oo wuxuu u muuqday mid yaabban. " Furan."
  
  Drake wuxuu sugayay amarka Hayden iyo amarkiisa. "Tag."
  
  Isaga oo maaskaro gaas ah ku xannibaya aragiisa, waxa uu daawaday sida Dahl uu albaabbada u furay ka dibna gudaha u sii galay. Drake wuxuu kor u qaaday HK-giisa cusub isagoo raadinaya cadow. Waxa ugu horreeya ee ay arkeen waxay ahaayeen meydad yaal meel u dhow miiska soo dhaweynta iyo waddooyinka dambe.
  
  "Dhakhso". Dahl wuxuu u orday kii hore, oo ay dabooshay Alicia. Mai wuxuu u orday kii labaad, oo uu daboolay Drake. Iswiidhishka ayaa si degdeg ah u eegay garaaciisa.
  
  "Ilaah baa mahad leh," ayuu yidhi. " Way nooshahay".
  
  "Oo kan sidoo kale," Mai ayaa xaqiijisay oo kor u qaaday isha dhibbanaha. "Waxaan u maleynayaa in la maandooriyay. Gaaska hurdada, ama erey kasta oo qurxoon oo ay ugu yeedhaan.
  
  Hayden waxa uu sitay gaas, uumiga iyo uumiga. "Waa wax la mid ah. Aan sun ahayn. Ma dhiman. Ma laga yaabaa in wax fudud oo ay hurdaan?"
  
  "Vodka waxay isu rogtay hub," ayay tiri Alicia, codkeeda waxaa qalloociyay maaskaro. "Taasi way ku filnaan lahayd."
  
  Kensi wuu eegay, isagoo aayar madaxa ruxaya.
  
  "Maxaad fiirineysaa, Bridget?"
  
  "Hagaag, ugu yaraan maaskaradan waan ku eegi karaa aniga oo aan kor tuurin."
  
  "Gaasku waa inuu ahaado mid dhaqsaha badan, gaas daboolan," ayuu yiri Hayden. "Sidee cadaabta ay sidaas u sameeyeen?"
  
  "Hawo-mareen," Lauren ayaa tiri. "Nidaamka kuleylka, qaboojiyaha, wax la mid ah. Inkastoo, laga yaabo, meel ay joogaan saynisyahano ku xiran shaybaarkooda. Marka la eego nooca xarunta, shaybaadh kasta ama goob bakhaar laguma xidhi doono noodhka weyn.
  
  "Haye," Hayden ayaa yidhi. "Haddaba waayo? Maxay ku guulaysteen inay seexdaan dhammaan shaqaalihii?
  
  Cod cusub ayaa ka dhex dhacay sheekadooda, ma ahan habka isgaarsiinta, laakiin iyada oo loo marayo nooc ka mid ah habka cod-baahiyaha oo laga yaabo inuu daboolay dhismaha oo dhan.
  
  "Halkan ma joogtaa? Ka warran inta kale? Alla wanaagsan. Markaa waxaan ku bilaabi karnaa ilaa laba iyo toban ilbiriqsi gudahood."
  
  Drake ayaa si degdeg ah u soo jeestay, isagoo eegaya albaabka. Codka Lauren ayaa ku dhex maray is-gaadhsiinta sidii mowjad baraf ah.
  
  "Waanu soo dhawaanaynaa! Waxaan u malaynayaa reer binu Israa'iil. Aynu ka gudubno hadda. Iswidhishkana!"
  
  "Haddii ay jirtay weligeed meel aan xabbaddu ka dhicin..." Alicia ayaa tilmaantay.
  
  Rasaasta ayaa durba bilaabatay; Booliiskii Dallas shaki kuma jirin raadkii kuwa soo dhex galay. Iyadoo taasi jirto, weerarku wuxuu u dhacay si lama filaan ah si degdeg ah. Drake waxa uu mar hore sii socday hoolka oo uu ku xidhay xidhiidhiyaha, isaga oo codsanaya koodka xidhitaanka degdega ah kaas oo furi doona inta badan albaabada gudaha. Isla markaas, saf weyn oo daaqado ah oo ka dambeeya safka hore ee albaabbada ayaa qarxay, bam-gacmeedyadu waxay si degdeg ah u burburiyeen dhaldhalaalka saddexlaha ah. Drake wuxuu arkay firirka garka leh oo ku qarxay mowjad dilaa ah, oo aan la joojin karin, oo ku daadatay dhammaan qolalka. Goosha meel walba ku duugan. Qaybaha gudaha iyo daaqadaha xafiisyadu sidoo kale waa jabeen ama daadanayaan. Drake ayaa qoriga ku tilmaamay albaabbada.
  
  Codka Lauren: "Laba, saddex, shan, siddeed, toddoba."
  
  Waxa uu si degdeg ah u galay koodka ka-dhaafka ah, ka dibna ku dhex orday, oo ay raaceen kooxdii inteeda kale. Meel walba waxaa yaalay meydad, oo gaaska hurdadu suuxsan yihiin.
  
  "Nabad ma noo tahay inaan iska bixinno waji-gashiga?" ayuu weydiiyey.
  
  Hayden wuxuu la socday tayada hawada. "Kuma talinayo. Haa, hadda way caddahay, laakiin cid kasta oo gaaska soo galisay ayaa haddana samayn karta."
  
  "Waxa ugu xun," ayuu Dahl ku daray.
  
  "Nacalad".
  
  Drake waxa uu furay rasaas markii uu arkay tirooyinka soo gelaya wejiga. Shan mar, markaa waxay u badan tahay inay ahaayeen Ruush, iyaga oo iska xoreeyay rasaastooda oo aan dan ka lahayn cidda ay ku dhaawacmeen jidka. Drake ayaa mid ka mid ah ku dhuftay jaakadda, inta kale way carartay.
  
  "Waxaan u maleynayaa inaan si kalsooni leh u dhihi karno in kooxda Ruushka aysan ku jirin cunaqabateynta dowladda. Dawlad maskaxdeeda saxda ah ku raacsan ma jirto.
  
  Kinimaka ayaa qoslay. "Halkan waxaan kaga hadlaynaa Ruushka, saaxiib. Way adag tahay in la yiraahdo."
  
  "Oo haddii ay u malaynayeen inay ka bixi karaan," Kenzie ayaa yidhi. "Israa'iil sidoo kale."
  
  Drake wuxuu gabaad ka dhigtay miiska gadaashiisa. Qaybaha ku xeeran xayndaabka shaybaadhkan gudaha ee xafiisyadu waxay ahaayeen kuwo aad u liita. Waa inay sii socdaan.
  
  Waxa uu u gacan haadiyey Alicia iyo May markii uu ag marayay. "Lauren," ayuu yidhi. "Miyaynu ognahay halka uu yaalo hubka bayoolojiga ah?"
  
  "Weli ma aha. Laakiin xogtu waa soo socotaa."
  
  Drake wuxuu sameeyay xanaaq. Saraakiisha gacan ku dhiiglayaasha ah waxay u badan tahay inay qiimeeyeen qiimaha nolosha marka loo eego dakhliga. Hayden wuu soo dhaafay. "Sool sii wad," ayay tidhi. "Sidaas waxay ahaan doontaa."
  
  Ruushka ayaa rasaas ku furay xafiisyada gudaha. Rasaastu waxay ka dillaacday maqaarka fiberglass-ka ah, taas oo keentay in dabaylaha ay dumaan, iyo birta aluminiumku ay u duulaan meel kasta. Drake madaxa kor uma qaadin. Hayden hore buu u gurguurtay.
  
  Drake wuxuu eegay burburka dhexdooda. "Ma heli karo indhahayga iyaga."
  
  Dahl meel kale ayuu ka fadhiistay. "Waan awoodaa". Wuu eryay; ninku wuu dhacay, laakiin Dahal ayaa madaxa ruxay.
  
  " Jaakad Weli shan xoog leh."
  
  Lauren ayaa soo afjartay wicitaankii. "Kaliya qayb yar oo xog ah, dadyow. Taliskii sii daayay wakiilka hurday waxa hubaal ah inuu ka yimid dhismaha gudihiisa.
  
  "Waan ogahay," Hayden ayaa yidhi. "Lauren, aaway iswiidhishka?"
  
  Aamusnaan, dabadeed: "Sida ay u soo galeen, waxaan ka odhan lahaa dhinaca kale ee dhismaha, oo toos kuugu socda."
  
  "Damn, markaa waxaan u baahanahay inaan gaadhno barta dhexe marka hore. Iyadoo loo maleynayo in tani ay tahay dariiqa hoos loogu dhigo heerarka hoose, Lauren?
  
  "Haa, laakiin ma garanayno halka uu weli yaalo hubka noolaha."
  
  "Halkaas ayay hoos u taal," Hayden ayaa yidhi. "Waa inay nacasnimo noqdaan si ay meel kale ugu kaydiyaan."
  
  Drake ayaa madaxa u lulay Dahl. "Ma fiican tahay?"
  
  "Xaqiiqdii. Laakin sida aad horay u sheegtay, ma jirto dowlad fasaxday weerarkan.
  
  "Hadda ma u malaynaysaa in iswidhishku u dhaqmaan si madaxbannaan?"
  
  Dahl wuu weji gabay, laakiin waxba ma odhan. Halkaa marka ay marayso, wax kastaa waa suurtagal, iyo muujinta cusub ee ah in Amarka uu wali shaqaynayo, oo loo cusboonaysiiyay kaabayaal casri ah, ayaa sidoo kale calaamad su'aalo dul dhigay bogga oo dhan. Immisa tallaabo ayay naga horreeyaan?
  
  Iyo ta afraad? Hadday gaajo ku gaadhi waydo, geeridu way ku dhimanaysaa!
  
  Drake ayaa rogrogay. Kinimaka wuxuu u soo dhuuntay dhanka fog ee xafiiska wuxuuna isku soo riixay gidaarka dibadda, waxaana ku xigtay Smith markii ay isugu soo baxeen xarunta gudaha. Hayden, Mai iyo Yorgi ayaa dhexda toos u maray. Drake ayaa toogtay ka dib markii uu toogtay si uu dhulka ugu dhejiyo Ruushka. Kenzi ayaa ku dhex qabsaday iyaga oo bastoolad ku dheggan, hase yeeshee waxa ay u ekayd mid xun. Inantii miskiinta ahayd ayaa kataankeedii ka maqnayd.
  
  Drake wuxuu gaadhay dhamaadka aagga xafiiska-u-furan. Hayden ayaa horeyba halkaas u joogay, isaga oo eegaya hareeraha bannaanka u horseeday bangiga wiishka iyo aag kale oo weyn oo xafiisyo ah oo ka baxsan. Halkaa waxaa joogay dad iswiidhish ah.
  
  "Waan necbahay inaan ku siiyo war xun," Lauren ayaa ku tiri dhegahooda. Laakiin reer binu Israa'iil sidoo kale waxay sameeyeen horumar. Meeshaan waa goob dagaal. Nasiib baad leedahay inaad halkaas joogto. "
  
  Hadda Kensi waa soo laabtay. "Aad ayaan uga shakisanahay in Israa'iiliyiintu ay haystaan taageerada dawladda. Laakiin waxaan aaminsanahay in kuwani yihiin ciidamo gaar ah. Miyaadan haysan wax taageero ah?
  
  "Halkayga. Doon ay ka buuxdo. Wax fikrad ah kama haysto sida ay kooxahani filayaan inay ka soo baxaan hadhow."
  
  "Ma rumaysni tan," Kensi ayaa yidhi. "Mar walba waxaa jirta waddo. Waxaad u baahan tahay inaad bilowdo inaad dhibbanayaasha ku badbaadiso halkan. Siinta gargaarka ay u baahan yihiin."
  
  Hayden wuu soo noqday. "Waan ka xumahay, kuma aqbali karo tan weli. Ma naqaano waxa aan la tacaaleyno. Ma garanayno haddii Amarka uu sii deyn karo wax ka sii dilaa badan."
  
  "Taasi miyaanay ahayn sabab lagu soo saaro?"
  
  "Amarka waxaa laga yaabaa inuu rabo inaan sidaas samayno. Fur albaabbada."
  
  "Mmm, saaxiib," Alicia ayaa tiri. "Nacasyada qaar ayaa durba daaqadaha furay."
  
  Hayden wuu ka fikiray. "Nacalad, waad saxan tahay, laakiin tani waxay sii xumaynaysaa. Maxaa dhacaya haddii amarka amarka uu yahay in la sii daayo wax dilaa ah Dallas oo dhan?
  
  Drake wuxuu eegay wiishka. "Waxaan u baahanahay inaan ogaano halka uu yaallo hubka noolaha ee fucking."
  
  Rasaasta ayaa ku qaraxday ciidamada Ruushka, iyaga oo isu rogay "papier-mâché" oo ka samaysan baalal kala duwan. Qalabka waraaqaha ayaa hawada u duulay: qalin qalin, telefoon, waraaqo dhan.
  
  Kooxdu waa soo degtay.
  
  Codka Lauren ayaa ahaa mid si dirqi ah loo maqlay "Heerka-hoosaadka afraad, shaybaadhka 7. Waa halka uu ku yaal. Dhaqso!"
  
  
  CUTUBKA 29AAD
  
  
  Kooxda SPEAR oo safka wiish ka dhiganaya gaashaanka iswiidhishka ayaa dab joogto ah ku hayeen Ruushka markii ay u ordayeen albaabada birta ah. Hayden iyo Jorgi ayaa la sii daayay halka Kinimaka iyo Smith ay ilaalinayeen Swedishka iyo kooxda inteeda kale ay diiradda saareen Ruushka.
  
  Hayden waxa uu riixay badhanka sumaddiisu tahay SL4.
  
  Haddii wiishku garaaceen, dhawaaqa ayaa lumay rasaas culus awgeed. Drake wuu ducay, laakiin cadawgu wali waxa u suurtagashay in uu dab ku soo celiyo oo uu hore u gurguurto, isaga oo miis ka daba wareegaya oo isticmaalaya walxo ka xoog badan si uu gadaashooda ugu daboolo. Xitaa markaas, hal nin ayaa ku dhacay xabad madaxa. Mid kale ayaa ku qayliyay xanuun isagoo baalal leh, mid kalena lugta ayaa laga toogtay. Si kastaba ha ahaatee, way yimaadeen.
  
  Laydhka ayaa ka soo ifbaxay albaabbada birta ka dibna way furmeen. Hayden ayaa soo booday, kooxda inteeda kale ayaa raacday. Aad bay ugu adkayd, laakiin way ka soo gudbeen.
  
  Drake ayaa lagu cadaadiyay Dahl, Hong Kong oo u dhexeeya.
  
  Alicia garka ayay dhabarka saartay. "Yaa jahannamada iga dambeeya? Faraha wareegaya?
  
  "Waa aniga". Kenzi wuu kufsaday markii meesha cidhiidhiga ahayd ay ku soo dhex tuujisay, isaga oo aan meelna uga tagin dhaqdhaqaaqa markii ay ku sii socotay heerka afraad. "Laakiin gacmahaygu waxay ku xayiran yihiin qoorta. Waa yaab, farahayguna waa jiraan." Way u gacan haadisay.
  
  Alicia waxay dareentay dhaqdhaqaaq. "Hagaag, qof baa dabada igu dhejiyay. Muusna maaha."
  
  "Oh, waa inaan aniga ahay," ayuu yidhi Yorgi. "Hagaag, kani waa qorigaygii."
  
  Alicia ayaa sunniyaha kor u qaaday. "Qorigaaga, sax?"
  
  "Qorigeyga. Qorigaygii, taasi waa waxa aan ula jeedo."
  
  "Si buuxda miyaa?"
  
  "Alicia..." Drake ayaa ka digay.
  
  "Mmm, haa, waa sida ay tahay."
  
  "Markaa waxaa ii roon inaan dhaqaaqin. Ma rabno inay hadda ka shaqeyso meel sidaas u xaddidan, miyaynu nahay?"
  
  Nasiib wanaag, sidii ay Kensi ugu ekayd inay bixinayso jawaab sax ah, wiishkii ayaa istaagay oo sameeyay dhawaaq imaatinka. Albaabada waa furmeen oo kooxdu waxay si dhab ah ugu dhacday waddada. Drake ayaa sawiray gidaarada si uu calaamad u helo. Dabcan meesha waxba may jirin.
  
  "Aaway Shaybaarka 7?"
  
  "Midig u leexo, albaabka saddexaad," Lauren ayaa tiri.
  
  "Wacan".
  
  Dahl wuu sii socday, isagoo weli taxaddar leh, laakiin wuxuu u muuqday mid kalsooni leh. Khatarta ayaa si weyn u weynayd, laakiin Drake waligiis hal daqiiqo ma iloobin sababta ay halkan u joogaan. Aakhiro siday u kala sarrayeen. Maxaa kale oo ay qorsheeyeen?
  
  Yorgi wuu iska siibay maaskarada isagoo neefta ka qaadaya. Kensi waxa uu ku biiray, jabiyay shuruucda, ka dibna Smith wuu raacay, isaga oo Hayden siinaya muuqaal maran marka ay gacmaha kor u qaadayso si aan waxba tarayn.
  
  "Mucaarid," Dahl ayaa yidhi, isaga oo sii waday socodka.
  
  "Waxaan dhihi lahaa qalloocyada," ayuu yiri Kensi. "Si fiican bay u muuqataa."
  
  Way ag istaagtay.
  
  "Haddii aanan si fiican u edbin, si fiican ayaan kuugu soo biiri lahaa."
  
  "Ha welwelin. Waan ka shaqayn karnaa arrintan."
  
  Drake ayaa gadaal ka soo laabay. "Ma ogtahay inuu aaday dugsi gaar loo leeyahay, miyaadan ahayn Kenz? Weligaa ma jebin doontid isaga.
  
  "Mossad waxay leedahay habab u gaar ah."
  
  Dahl wuxuu eegay garabkiisa. "Laba idinka ma aamusi lahaydeen? Waxaan isku dayayaa inaan xoogga saaro."
  
  "Arag waxa aan ula jeedo?" Drake ayaa yidhi.
  
  "Maxay diiradda saartaa?" Alicia ayaa waydiisay. "Lambarada kow ilaa afar?"
  
  "Halkan waxaan joognaa," ayuu yiri Dahl. "Laboratory 7".
  
  Torsti, wax walba ma xisaabisaa? Sug, waxaan u malaynayaa inaan meel ku haysto warqad dhejis ah."
  
  Hayden ayaa hore u riixay. "Samaynta, dadka. Dib u eeg Iska ilaali wiishashka labada dhinac. Waxaan u baahanahay Lauren taleefoonka si ay iigu xirto hubka noolaha, waxaanan u baahanahay shaybaadhka si uu u badbaado. Ma u malaynaysaa inaad samayn karto?
  
  Iyaga oo aan hakad lahayn ayay kala yaaceen oo mawqifkoodii qaateen. Drake iyo Hayden waxay ahayd inay iskood u galaan shaybaadhka. Waxa ay markii hore soo galeen xafiiskii bannaanka ahaa, kaas oo ay ka buuxan sahay, dusha kasta oo la heli karo ay ku daboolan yihiin dhammaan noocyada agabka. Drake wax fikrad ah kama haysan waxa ay yihiin, laakiin waxay u muuqdeen kuwo muhiim ah oo qaali ah.
  
  Gidaarka muraayadda gadaashiisa waxaa yiil qol ammaan ah oo gudaha ah.
  
  "Lauren," ayuu yidhi. "Laboratory 7 waxa uu ka kooban yahay laba qol. Dibadda iyo gudaha. Guduhu waxay u badan tahay inay tahay qol kiimikaad lagu hago oo la xidhi karo lana sii dayn karo."
  
  Waxba. Isgaarsiinta waa la jaray.
  
  Drake wuxuu ku dhaygagay Hayden. "Waa maxay-"
  
  "Waan ka xumahay, Matt. Hayden. Shaybaadhka had iyo jeer waa la ilaaliyaa, markaa calaamaduhu ma geli karaan kana bixi karaan. Shaybaarka 7 waa heer ka duwan dhismaha intiisa kale, waqti ayay nagu qaadatay in aan joojino amniga dheeraadka ah."
  
  "Ha werwerin," Hayden ayaa yidhi. "Xaggee la aadaa?"
  
  "Qolka gudaha. Waa inuu jiraa armaajo quraarad ah. kan ma aragtaa?"
  
  Drake wuxuu u socday ilaa gidaarka weyn ee muraayadda. "Haa. Isla geesta fog."
  
  "Hub bayooloji sida iska cad maaha hub u eg. Waa in lagu kaydiyaa qasac qiyaastii le'eg weelka qaxwaha. Waxaa lagu aqoonsan karaa lambarka PD777. ma helay?"
  
  "Waa la fahmay". Waxa uu u tagay koodhka albaabka oo uu feer ku dhuftay koodkii la dhaafay. "Waxba". Wuu taahay. "Qolkan ma yeelan karaa kood ka duwan?"
  
  "Aan ogaado. Dhibaatadu waxay tahay in dhammaan madaxdii, farsamo-yaqaannada iyo kaaliyeyaasha shaybaadhka ay kula seexdaan."
  
  "Ma aha in la xuso Ruushka, Iswidishka iyo Israa'iiliyiinta. Dhaqso".
  
  Drake wuu dhagaystay markii Hayden uu la tashanaya kooxda. Wax walba way aamusnaayeen, si naxdin leh. Smith ayaa markaa ka dhex qayliyey comm-kiisa.
  
  "Dhaqdhaqaaqa jaranjarada bari. Waa kuwan!"
  
  "Waxaan ogaaday dhaqdhaqaaq ka socda galbeedka," May ayaa werisay. "Dhaqso".
  
  "Hay wiishyadaas," Hayden ayaa yidhi. "Waxaan u baahan doonaa si dhakhso ah iyaga."
  
  Drake wuxuu ka fikiray inuu ku toogto muraayadda. Shaki kuma jiro inay xabadu difaaci karto oo khatarteeda leedahay. Qolka bannaanka waxa kale oo ka koobnaa armaajooyin dhalo ah oo ay ka buuxaan tuubooyin tijaabo ah iyo gasacadaha kuwaas oo ka koobnaan kara tiro kasta oo sun ah.
  
  Lauren ayaa ku dhawaaqday kood cusub. Drake ayaa feeray. Albaabkii waa la furay. Qolka cidhifkiisa fog ayuu u orday, waxa uu furay armaajo oo waxa uu bilaabay in uu raadiyo qasacadii. Hayden waa laga tagay. Inta ay dhabarka daboolayaan, xubin kasta oo kooxda ka mid ah ayaa isha ku haysa kan xiga.
  
  Drake wuxuu dhex maray qasac ka dib qasac. Mid kastaaba waxa ku xardhan xarfo madow, xarfo adag iyo tirooyin leh, oo aan nidaam lahayn. Daqiiqad baa dhaaftay. Smith ayaa dab ka furay jaranjarada, Mayna sidaas oo kale ayay samaysay dhowr ilbiriqsi ka dib. Waa la weeraray, iyagoo ku baryaya in aan qofna doqon ku noqon oo bam gacmeed ku soo tuuro dagaalka.
  
  "Waan fahmay!"
  
  Waxa uu soo qaaday weelkii, waxa uu qaatay nus ilbiriqsi si uu u xasuusto in uu ku jiro hub bayooloji ah oo baabi"in kara ugu yaraan Ameerika, waxa uuna ku xidhay gacantiisa. "Waa waqtigii la tagi lahaa".
  
  Sida mid, iskudubbarid, waxay bilaabeen inay dib u gurtaan. May iyo Smith ayaa daboolay jaranjarada ilaa Drake iyo Hayden ay gaareen hoolka, ka dibna Yorgi iyo Dal ayaa daboolay. May iyo Smith si degdeg ah ayey dib ugu gurteen iyadoo Alicia ay riixday badhanka wiishka.
  
  Albaabada ayaa isla markiiba furmay.
  
  "Dhakhso!" - Mai wuu qayliyey, oo si degdeg ah uga soo muuqday geeska. "Dhowr ilbiriqsi ayay iga dambeeyaan."
  
  Dab bay ku soo celisay, iyadoo dhulka ku xidhay.
  
  Smith wuxuu qaaday waddo kale, oo hadda Dahl daboolay, labada ninba waxay u sii gurteen dhanka albaabada.
  
  Dabadeedna qaylo-dhaantii waxay billaabatay inay dhawaaqdo, guux xooggan oo gees u eg oo dhegaha buuxisay oo dareenka u diraysa baabuur-waditaan xad-dhaaf ah.
  
  "Waa maxay jahannamada kani?" Drake ayaa qayliyey.
  
  "Maya. Oh maya!" Lauren ayaa dib u qaylisay. "Halkaas ka bax. Hadda ka bax meesha! Wax uun bay ku sii daayeen nidaamka." Way aamustay. "Ilaahayow... waa sarin."
  
  Durba waxa ka daadayay hawo-mareenada saqafka sare ee laamiga iyo dabaylaha dhinaca wiishka.
  
  
  CUTUBKA 3AAD
  
  
  Drake waxa uu xakameyay mowjadihii hore ee cabsida marka la xuso magaca Sarin. Wuu ogaa in ay dilaan. Waan ogaa in loo arko hubka wax gumaada. Wuu ogaa in Smith, Yorgi iyo Kenzi ay iska siibeen waji-gashiga.
  
  Oo wuxuu arkay wax lagu sheegay dareere aan midab lahayn, oo aan ur lahayn oo ka daadanaya hawo-mareennada.
  
  "Weligay shaki kama gelin inay halkan ku kaydiyeen sarin." Hayden ayaa weeraray Yorgi. "Laakiin kani..." Waxay qabsatay wajigiisa.
  
  Drake wuu ogaa in ku dhawaad wax walba lagu dhaqmi karo, la farsamayn karo, ama xitaa dib loo malayn karo. Xaddidaadda kaliya ayaa ahayd mala-awaal. Walaxda neerfaha dareeraha ah waxay ahayd mid dabacsan oo aan xad lahayn. Hadda wuxuu ku degdegay xooggiisa oo dhan Kenzi, laakiin wuxuu arkay in Alicia iyo May ay hore u joogeen. Haweeneyda u dhalatay Israa"iil ayaa xirneyd indho-shareer, balse indhaheeda ayaa mar hore xirnaa, jirkeedana waa uu dhutinaa.
  
  Sarin waxay dili kartaa hal ilaa toban daqiiqo, iyadoo ku xiran qiyaasta.
  
  "Maya," Drake ayaa yidhi. "Maya maya maya".
  
  Smith ayaa dhinaca wiishka hoos ugu sii dhacay, isaga oo durba miyir daboolan, ka hor inta aanu Dahl u suurtagelin in uu maaskarada gabi ahaanba ka dul qaado wejigiisa.
  
  Wiishkii ayaa kor u soo yaacay, isagoo ku laabtay dabaqii koowaad.
  
  "Maxaan sameynaa?" Hayden ayaa ku qayliyay comms-ka. "Immisa wakhti ayay haystaan?"
  
  "Hay'ada Caafimaadka Aduunka?" Lauren si dabiici ah ayay ugu jawaabtay. "Yaa dhaawacmay?"
  
  "Kaliya raadso jiirka shaybaadhka ama dhakhtar oo noo sheeg waxa la sameeyo!"
  
  Kinimaka ayaa Smith garabka saaray markii albaabadu furmeen. Drake waxa uu arkay isaga oo ku siqaya in uu ka baxo,kadibna marka hore ku soo yaacay,isaga oo og in Hawaiian ay u badantahay in uu ilaaway dadkii iswidhishka,Ruushka iyo Israa'iil ee sugayay. Isla markiiba waxa uu arkay wax u muuqday uumi daciif ah oo dhex wareegaya dhammaan hawo-mareennada heerka sare ah. Qalbigiisii wuu murugooday. "Halkanna waa lagu sii daayay."
  
  "Dhammaan isku dhafan," Lauren ayaa tiri. "Waxaan halkan ku haystaa farsamayaqaan shaybaadhka."
  
  "Uma baahni isaga," Kinimaka ayaa neefsaday. "Waxaan u baahanahay atropine. Aaway atropine-ka xun?
  
  Cod cusub ayaa khadka soo galay. "Immisa qof ayaa cudurka qaaday? Iyo heerkee?"
  
  Drake ayaa sawiray aagga oo u orday inuu gabaad ka dhigto, isagoo ujeedkiisu yahay hubkiisa. Alicia way taageertay isaga. Dhaqdhaqaaqii hore ayaa ka dhigay inay joojiyaan.
  
  "Lagu jahannamo tan!" Hayden wuu ooyay. "Waxaan ku haynaa saddex naga mid ah iyo daraasiin dad ah oo horeba ugu miyir beelay shaybaarka. Waa inaad halkan la timaadaa daawada daawada, waana inaad hadda samaysaa!"
  
  "Sarin waa dilaa," ninku wuxuu yidhi. Laakiin waxay qaadan kartaa saacad in la dilo. Waxaan wadnaa wadadii saxda ahayd ee i rumayso. Waxaan diyaar u ahayn tan. ii sheeg, dhibbanayaashu ma ku adag tahay neefsashada?
  
  Drake gadaal buu eegay. Hayden waxay qaadatay daqiiqad si uu u hubiyo. "Haa," ayay tidhi iyadoo buro cunaha kaga jira. "Haa way tahay".
  
  Drake wuxuu daawaday iyadoo Dal uu u sii gudbayo Kenzi, si tartiib ah uga soo jiiday Alicia, oo uu gacmihiisa ku xajiyay. Wuxuu si toos ah u eegay Kinimaka. Qof kale ma jiro. Meel kale ma jirto. Adduunku waa la waayay, hal shay ayaa ku hadhay damiirka Iswidishka.
  
  "Mano. Maxaan sameynaa?"
  
  Hawaawigii waynaa wuu quursaday. "Atropine iyo Auto-Injector"
  
  Codkii ayaa isla markiiba ku jawaabay. "Goobaha caafimaadka waxay ku yaalaan dabaq kasta. Qayb kastaa waxay ka kooban tahay dhawr daawo oo ka hortag ah, iyo atropine waa mid ka mid ah. Halkaa waxa kale oo aad ka heli doontaa cirbadaha tooska ah. Kaliya ku dheji muruqa bowdada."
  
  "Waan garanayaa waxaan sameeyo!"
  
  Drake waxa uu sugay farsamayaqaankii si uu Kinimaka u sheego halka uu aadayo,kadibna marka hore wuu aaday. Si dhuumaalaysi ah looma hayo, miisaskana laga meermeerayo; Markan waxay noqdeen madax bannaani, oo taageeraya asxaabtoodii dhintay, oo ay ku xujeeyeen ummad kasta oo damiir laawayaal ah oo ku filan inay qaataan. Sagxadda weli waxaa buux dhaafiyay meydad, hadda uun meydadkan hurda ayaa isku duuduubay, xanuun dartood, qaar baa durba gariiraya.
  
  Albaabada laga soo galo waa la burburiyay. Rag indho-shareer iyo suudh xidhan ayaa gudaha u soo yaacay.
  
  Drake ayaa dhinac u laaday kursigiisii ka dibna waxa uu ogaaday qaybta caafimaadka ee gees ka mid ah geesaha qolka. Wuu orday. Midigta waxa yaalla maydka Ruushka, oo ku labbisan Kevlar, kii ay ku toogteen. Laba kale ayaa agtiisa jiifay; way gariireen oo dhinteen. Sarin ayaa iyagana aad ugu dhuftay. Sii daynta kiimikaad ayaa si wax ku ool ah u joojisay dagaalka SPIR-na wali waxa ay haysatay hubka noolaha.
  
  Hayden ayaa hore u soo yaacay isaga oo aan wax hub ah gacmihiisa ku haysan waxanu ka furay albaabka qaybta caafimaadka. Gudaha, hortooda waxaa taagnaa darsin ampoules oo dareere dhaldhalaalaya ka buuxo. Si cad ayaa loo calaamadeeyay, Kinimaka ayaa ku qayliyay atropine; Mai wuxuu soo saaray auto-injector oo buuxiyey. Kinimaka ayaa irbad kaga xidhay wejiga Smith ilbidhiqsiyo ka hor inta aanu Dal sidaas oo kale ku samayn Kenzie. Alicia iyo Mai waxay la tacaaleen Yorgi, ka dibna kooxdu way gariireen, daaleen, kabuubiseen, oo ka baqeen in rajadii qalbigooda buuxisay ay hadda u muuqato mid quus ah.
  
  Daqiiqado ayaa dhaaftay Drake wuxuu u jeestay Kinimaka. "Maxaa hadda socda?"
  
  "Hagaag, atropine waxay xannibaysaa saameynta sarin. Waa inay soo jeestaan."
  
  "Ka fiirso waxyeellooyinka," ayuu yiri farsamayaqaanku. "Asal ahaan dhalanteedka. Laakin dawakhaad, lallabbo, arag xumo..."
  
  "Ha welwelin," Alicia ayaa tiri. "Ma jiro wax ka xun qadada makhaayadda ee Team SPEAR."
  
  "Af qallalan. garaaca wadnaha oo kordhay..."
  
  "Haa."
  
  Dhawr daqiiqo oo kale ayaa dhaaftay, Drakena wuxuu si aan cidhiidhi ahayn u eegay wejiga Yorga, isagoo u rajeeyay boqol jeer ilbiriqsi ugu yaraan dhibic nafta ah inay isaga u soo noqoto. Hayden ayaa farsamayaqaankii waydiiyay bal inay ka saari karaan sarin-ka nidaamka oo ay u ogolaadaan qof walba inuu iska bixiyo waji-gashiga, laakiin xaaladdu aad ayay u adagtahay in la xakameeyo. Ku alla kii sii daayay sarin waxa laga yaabaa inuu wali haysto qorshayaal kale.
  
  "Waxaan hadda ku jirnaa nidaamka," Lauren ayaa u xaqiijisay iyaga. "FBI waxay xidhay dhowr saynisyahano kombuyuutar oo heer sare ah kuwaas oo kiiskan qodayey in muddo ah."
  
  "Ma jiraan wax war ah oo ku saabsan kooxaha kale ee ciidamada gaarka ah?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  "Waxaan u maleyneynaa sidaas. Waxa aan helayaa xaqiijin Waxaas oo dhami waa wax yar oo jahawareer ah halkaas."
  
  Drake ayaa ku salaaxay dhabanka Yorgi, dhanka midig ee maaskaro. "Wax iiga sheeg".
  
  Ruushkii wax yar buu kiciyey, oo gacmihiisii kor u qaaday. Indhihiisu way furmeen oo wuxuu si toos ah u eegay Drake. Wuu qufacay oo isku dayay inuu iska bixiyo maaskarada, laakiin Drake ayaa meesha ku qabtay. Iyadoo ama la'aanteed atropine, waxaa fiican inaadan waxba uga tagin fursad. Smith sidoo kale wuu halgamay, ka dibna Kenzie; Dahl wuxuu soo saaray neef dheer oo la maqlo oo nafis ah. Kooxda ayaa fursad u heshay inay dhoola cadeyn kooban oo daciif ah is dhaafsadaan.
  
  "Aynu hawada gelino," Hayden ayaa yidhi. "Waxaan halkan ku dhammeeyey maanta."
  
  Lauren ayaa mar kale la soo xidhiidhay. "Wax walba waa ku saxan yihiin iyaga? Dhamaantood?" Wali may garanayn cidda cudurka qabta.
  
  "Ilaa hadda aad u wanaagsan, jacayl," Drake ayaa yidhi. "Inkasta oo ay fiicnaan lahayd in dhakhtar kuu eego."
  
  "Waxaan halkan ku haynaa daraasiin iyaga ka mid ah."
  
  "Hadda waan kuu imanayaa," Hayden ayaa yidhi.
  
  Kooxdii ayaa dib isu soo urursatay oo is caawisay sidii ay albaabka uga soo bixi lahayd. Hayden waxa ay laabta ku xidhay hubkii noolaha, iyada oo aan hadda hubin cidda ay aamini karto. Waxay Lauren ku waydiisay su'aal ku saabsan comms-ka.
  
  "Waxa uu u baahan yahay in loo qaado si ammaan ah Dallas," Lauren ayaa tiri. "Halkan waxaan ku hayaa faahfaahinta. Way ku sugayaan".
  
  Hayden waxa uu Drake ku dhaygagay indho daal ah oo gadaashiisa maaskarada.
  
  Marna ma dhammaanayso.
  
  Drake waa ay garanaysay waxa ay ku fikirayso. Markii ay gaadheen qolka gargaarka degdegga ah, oo ay iska saareen waji-xidhka, oo ay heleen Lauren, waxay bilaabeen inay dareemaan nasasho yar. Drake wuxuu ku riyaaqay in qaxwo kulul loo keeno isaga iyo Alicia waxay ku dhufatay dhalo biyo ah. Mai ayaa ka qaaday quraaraddii, kabshado ka qaadatay, ka dib waxay ku casuuntay inay kabsato dhalada la isticmaalay.
  
  Kenzi waxa uu soo gaadhay oo ka qaaday May oo uu taahay. "Maxaan afar kuu arkaa?"
  
  Alicia ayaa u soo celisay biyaheeda. "Marka, weli nool? Haye, tani miyay tixgalinaysaa sidii saddex-geesood?
  
  Drake wuu daawaday. "Ma ogtahay wax? Waxaan ogaan doonaa marka ay tahay waqtigii aad shaqadan joojin lahayd, marka aad labadiinuba joojinaysaan isku dayga inaad midba midka kale ka xanaajiso. Taasi waa marka aan ka fariisan doono."
  
  Lauren waxa ay ka fogaatay Smith in cabbaar ah markii xog badan ay ku dhacday nidaamkeeda isgaarsiinta. Tan waxaa ku jira isgaarsiin laga helo ninka xun ee Washington, howlgalka maxalliga ah ee Dallas, iyo, ilaa xad, Xoghayaha Difaaca.
  
  Waxay u gacan haadisay kooxda si ay u dhegaystaan ka hor inta aanay xasuusan inay isticmaali karto xidhiidhka. "Haye, uu yahay, haye. Waxaan ku siin doonaa ciwaanka Dallas, waana inaad sii socotaa. Inta ay sii dheeraato hubkan noolaha ah ayaa ku sii jira duurka, waa sii badanaysaa khatarta. Hadda waxaan haynaa caddayn yar. Waxay u muuqataa in dajinta asalka ah ee la maamulay si ay u saamayso ku dhawaad qof kasta oo ka shaqeeya shaybaadhka uu ku kiciyay kood aan badnayn isla markii aad furto naxashka Geronimo. Waxay u muuqdaan inay u maleynayaan in cibaadaysigu aanu weli jirin hadda, laakiin ugu yaraan hal qof ayaa laga yaabaa inuu weli u shaqeeyo iyaga. Sarin sidoo kale waxaa lagu hawlgeliyay isla koodka iyo, shaki la'aan, isla qof isku mid ah. Insider? Waxaa laga yaabaa in. Laakiin ha iloobin inay ahayd inaan ka saarno shaashadaha ilaalinta shaybaarka si ay calaamaddu u gasho gudaha."
  
  "Waxaad u baahan tahay inaad hubiso in dadku aysan tagin ka hor inta uusan wakiilka hurdadu qabsan shaqadiisa," Hayden ayaa yidhi.
  
  " Isaga. Laakiin intaas kuma koobna. Maydadka waa la tiriyay." Neef bay qaadatay. "Shaqaalahayada shaybaadhka iyo dadka rayidka ah ee aan waxba galabsan waxay qabteen shaqo wanaagsan. Dhammaantood waxay u muuqdaan inay ka jawaabaan atropine. Waxaa loo malaynayaa in sababtoo ah waxay seexdeen sagxadda kaliya waxay heleen qiyaaso daciif ah oo gargaarku si dhakhso ah u yimid. Hadda ma jirto wax dhibaato ah oo ku saabsan aqoonsiga, laakiin maadaama aan ogaanay mawqifyada Ruushka iyo Iswidishka, waa inaan u qaadannaa inaan saxnahay. Saddex Ruush ah ayaa la dilay, labana waa la la'yahay. Laba qof oo iswiidhish ah ayaa dhintay, midna waa la la"yahay. Saddex Israa'iiliyiin ah ayaa dhintay, labana waa la la'yahay.
  
  "Ma aysan helin atropine?" Dahal ayaa si welwel leh u weydiiyey.
  
  "Dabcan way sameeyeen, laakiin ka dib markii dadka rayidka ah. Waxayna si ka daran ugu dhufatay.
  
  Halkaa marka ay marayso, Smith, Yorgi iyo Kenzi waxay ahaayeen cagahooda, iyagoo eegayay nastay oo u hamuun qabay ficil. Drake wuxuu la yaabay inay tani noqon karto mid ka mid ah waxyeelada aan soo sheegnay.
  
  "Yorgi," ayuu yidhi. "Fiiri Alicia. Maxaad aragtaa?"
  
  Ruushku wuu qoslay. "Jalaatada iyo basbaaska kulul?"
  
  Drake wuu qoslay. "Waa OK".
  
  Alicia ayaa si qoto dheer u weji gabaxday. "Waa maxay jahannamada taas macnaheedu waa. Yogi? Yogi? Kaalay saaxiib. Waad ogtahay inaan ku jeclahay, laakiin haddii aadan digirta daadin, waa inaan ku dilo."
  
  Drake ayaa u jiiday dhanka baabuurta sugaya. "Si fiican ayaa loo sameeyay jacaylkayga, kaliya waxaad cadaysay fikradiisa."
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Xawaaruhu waxa uu ahaa dookhooda, Badbaadiyahooda, Ilaahood, iyo sida ugu wanaagsan ee ay hadda u nool yihiin.
  
  Ma ay lahayn wax khiyaali ah oo ku saabsan waxa ku sugaya iyaga oo u socda Dallas. Dhib ma lahayn inta askari ee bilaysku caawiyey; Si kasta oo ay ahaataba inta FBI SUVs iyo SWAT vans ay safnaayeen dariiqa, dadka ay la kulmeen waxay ahaayeen qaar ka mid ah kuwa ugu fiican adduunka, waxayna heli lahaayeen waddo.
  
  Iyadoo ku xiran cidda ay dhab ahaantii u shaqeeyaan.
  
  Drake waxa uu arkay baabuurtii loogu talagalay in ay ku sii maraan Dallas-laba baabuur oo ay dawladdu soo saartay oo leh afar taayir ah-waxana ay ku dhufteen bareega.
  
  "Tani run ahaantii ma shaqayn doonto."
  
  Isagoo xasuusanaya baarkinkii iyo waxa ku jiray, ayuu u lulay dhawr meelood oo baabuurta la dhigto oo u dhaw meesha laga baxo.
  
  "Waxay doonaan".
  
  Lauren waxay muujisay heshiiskeeda. "Waxaan ka codsan doonaa FBI-da inay arrintan eegto."
  
  "Dhakhso". Drake ayaa mar hore u socday jihadaas. "Dhammaan? Raadso fuckka. Waxaan dhawaan u baahan doonaa dhammaan ammo aan hayno."
  
  Hayden oo dhexda ku jira, waxay u yaaceen xagga baabuurta, Dodge Challenger oo midab madow leh iyo Mustang buluug khafiif ah oo leh laba xariijimo cadcad oo daboolka ah. Dahl wuxuu wax ka beddelay Mustang, taas oo ahayd mid aad u wanaagsan sababtoo ah Drake wuxuu rabay tartanka. Baabuurta booliiska ayaa meesha ka baxay, iyaga oo isu diyaarinaya in ay nadiifiyaan waddo dhexmarta magaalada hoose ee Dallas. Helicopterka ayaa dul heehaabayay meel u dhow, waxayna ka digtay inay aad ugu dhowdahay inay soo ridaan kooxaha SWAT. Labada baabuurba way ku cusbaayeen in la jabsado - FBI uma baahna furayaasha.
  
  Drake waxa uu la fuulay Yorgi, oo qaatay kursiga rakaabka, Hayden, Alicia, iyo May. Matoorka ayuu bilaabay, isagoo faraxsan.
  
  "Kani," ayuu yidhi, "waa dhawaaqii aan sariirta ka soo kici lahaa ka hor lixda subaxnimo."
  
  Alicia way iska indhatirtay. Carruurnimadiisii way la qabsatay oo cid kasta ha ogaato.
  
  Drake ayaa bilaabay mishiinka. Dahl wuxuu bilaabay Mustang-gii agtiisa ahaa, labadii ninna laba saf oo daaqado ah ayay dhoola cadeeyeen, ugu dambayntiina way isla wada qosleen.
  
  Hayden waxa uu ku taabtay qasaacada kursiga danbe ee uu fadhiyo. "Hubka noolaha".
  
  "Mmm, waa. Fiican."
  
  Inta uu dhulka isku soo riixay ayuu isteerinka rogey oo baabuurka ku jiiray meel cidhiidhi ah oo goobta baabuurta la dhigto, waxa uu u soo yaacay meeshii laga bixi lahaa. Gaadhigu waxa uu ku dul booday laamiga aan sinnayn, wiishka hore iyo xoqitaanka danbe. Sparks baa duulay.
  
  Drake gadaashiisa, Dahl waxa uu arkay dhimbilo ka soo ifbaxaya muraayada hore ee muraayada, isaga oo hal ilbidhiqsi dab ku qabsaday. Sida iska cad kuma faraxsanayn.
  
  "Keenell, Drake. Ma waxaad isku dayday inaad tan gasho?
  
  "Kaliya wad," Hayden ayaa ku jawaabay. "Dhismaha ammaanku waa sagaal daqiiqo oo keliya."
  
  "Haa, laga yaabee in tartanka tartanka," Smith ayaa yidhi. "Laakin kani waa Dallas, labadaanna ma ahan kuwa baratanka ah."
  
  "Ma rabtaa inaad toogto, Lancelot?" Drake wuu taahay. "Ku dul fuul Iswidhishka oo kaxee."
  
  "Waxba maaha".
  
  "Ma xanaaqsan tahay?" Alicia ayaa ku biirtay. "Dabcan maya, Lancelot."
  
  "Miyaan karnaa?" Hayden ayaa mar kale isku dayay.
  
  Codkii Lauren ayaa nafteeda qariyay. "Cadowgu wuu soo socdaa," ayay tidhi, markaas: "Ha toogan, Lancelot."
  
  Drake waxa uu joojiyay isteerin weyn isaga oo si fiican u hagaajiyay isteerinka oo isticmaalaya labada haad ee wadada. Baabuur boolis ah ayaa hor istaagay, kaasoo darawallada kale u diidaya inay ka gudbaan waddadooda. Tartamayaasha ayaa si xawli ah u dhaafay isgoyska, iyadoo hadda ay ku hareereysan yihiin dhismayaal dhaadheer. Mustang ayaa soo yaacay nus ilbiriqsi ka dib, isagoo si dirqi ah uga maqan galka dambe ee Dodge. Drake waxa uu eegay muraayada danbe, waxa kaliya ee uu arkayna waxa ay ahayd Dahl oo ilkihiisa isku dheggan.
  
  "Hadda waan garanayaa waxa ay tahay in lagu eryo shark."
  
  Meel ka horna waxa jiray qaybta hadhay ee Ruushka, Iswidhishka iyo Israa"iiliyiinta, kuwaas oo dhammaantood lahaa hal waajib - in ay helaan hub bayooloji ah oo si gaar ah loogu talagalay in lagu burburiyo sahayda cuntada ee Maraykanka.
  
  "Maxaynu u baabi'in waynay?" Kinimaka ayaa yidhi isagoo ku dheggan biraha gacanta.
  
  "Waa su'aal cadaalad ah," Dahl ayaa xusay.
  
  "Waa tahay," Lauren ayaa tiri. Laakiin waxa la ii sheegay in ay jiraan borotokoollada. Hababka. Khalad samee oo waxaad dili kartaa naftaada iyo kuwa kale oo aan la soo koobi karin."
  
  Drake wuu damiyay gaaska markii leexasho fiiqan uu horay u soo baxay. Marlabaad, boolisku waxa ay xidheen dhamaan wadooyinkii kale, waxanu si qurux badan u jiheeyay gaadhiga geesta geeskiisa, isaga oo ka tuuray taayirkii oo si xawli ah u dhex maray nalka cas. Dahl dhawr cagood ayuu ka danbeeyay. Dadka lugeynayay ayaa isugu soo baxay waddooyinka, iyaga oo xiiqsan oo xiiqaynaya, laakiin waxaa dib u dhigay booliiska oo wata teleefan weyn. Drake had iyo jeer aad ayuu uga warqabay in laga yaabo in qaarkood aanay dhegaysan.
  
  "Booliisku ma xamili karaan waxaas oo dhan," Hayden ayaa yidhi. "Aayar, nimanyahow. Shan daqiiqo ayaa noo harsan."
  
  Isla markaas, ayaa waxaa ka soo duulay gaari nooca xamuulka qaada ah oo ka duulaya waddo dhinaceeda ah, isagoo ku sigtay inuu garaaco sarkaal bilays ah. Waddadoodii ayuu u jeestay oo haddana la qabsaday. Yorgi mar hore ayuu daaqadiisa ka soo rogay, Mai ayaa muraayadda ka soo jabisay xagga dambe.
  
  Gaariga xamuulka ah, F-150 oo qalin ah, ayaa sii socday markii uu ku soo dhawaaday. Wejigii qosolka lahaa ee giraanta gadaashiisa ayaa ku dhaygagay iyaga oo laba jibaar ka eegaya jidka. Yorgi ayaa dib ugu tiirsaday kursigiisii.
  
  "Ah maya, maya, maya. Tani ma fiicna. waan garanayaa iyada. waan garanayaa iyada. "
  
  Drake si degdeg ah ayuu u jaleecay. "Fikir ahaanteyda, wuxuu u eg yahay nin Ruush ah oo miisaan culus leh."
  
  "Waxay joogtay Olombikada," Yorgi ayaa yidhi. "Tani waxay ahayd ka hor inta aysan noqon dilaaga sirta ah ee militariga, mid ka mid ah kuwii ugu fiicnaa ee abid ka soo baxa Ruushka. Iyadu waa Olga. "
  
  Drake ayaa hoos u dhacay markii koox dad lugaynaya ay hor istaageen baabuurta xawliga ku socota, intooda badana waxay indhahooda ka hayaan taleefoonada gacanta.
  
  "Olga?"
  
  "Haa, Olga. Waa halyey. Waligaa ma maqlin iyada?
  
  "Ma aha macnahan. Maya".
  
  F-150 qalinka ah ayaa si xoog leh u leexday, isaga oo ku dhacay dhinaca tartameheeda. Isagoo ka xoroobay adhiga warwareegaya, Drake ayaa mar kale dul istaagay gaaska oo hore u kacay, tartame waxa uu kaga jawaabay qaylo qancisa. Olga waxa uu sameeyay leexasho kale, isaga oo hiigsanayay garabka dambe ee saddexda rubuc, laakiin waxa uu seegay dhowr inch. F-150keedii waxay u gudubtay dhinaca kale, si toos ah u dhexeeya Drake iyo Dahl. Iswiidhishka ayaa Mustang-giisii gadaasheeda ka farsameeyay.
  
  "Ma awoodo inaan la hadlo," ayuu yidhi. "Aad khatar u ah."
  
  "Ma toogan karo iyada," Mai ayaa tiri. "Dhibaatada isku mid ah".
  
  "Sidee ayay filaysaa inay baxsato?" Kinimaka ayaa ka fikiray.
  
  "Olga waa mid aan laga adkaan karin," Yorgi ayaa u xaqiijiyay iyaga. "Oo waligeed ma guuldareysato."
  
  "Tani aad bay ugu fiican tahay iyada," Alicia ayaa tiri. "Malaha labadiinaba waxaad isku qarin kartaan hal joodari."
  
  Saddex baabuur ayaa horay u socday, baabuurta kale ayaa si weyn loo xannibay, dadka lugeynayana waxaa looga digay baroorta joogtada ah ee seeriga booliiska. Drake wuxuu raacay tilmaamaha Hayden halka Hayden uu fadhiistay kuna dheggan shaashadda sat-nav ee la qaadi karo.
  
  Drake wuxuu arkay meel dheer oo toos ah oo ka horeysa.
  
  "Ila joog, Dal," ayuu yidhi. "Qashinka gees gees u riix."
  
  Wuu dardargeliyay, isaga oo jidka badhtankeeda sii haya. Baabuurka lumay ayaa dhab ahaantii bilaabay inuu ka soo baxo waddo dhinaceeda ah, laakiin wuu istaagay markii uu darawalku arkay baacsiga oo ku soo socda. Drake ayaa dubbihii hoos u dhigay, isagoo eegaya Olga iyo Dahl gadaasheeda. Matooradii ayaa guuxay, taayirradiina waxay bilaabeen inay guuxayaan. Dukaamada muraayadaha iyo dhismayaasha xafiisyada ayaa ka soo iftiimay sidii qof ceeryaamo ah. Dadka lugeynaya ayaa ku booday wadada si ay sawirro uga qaataan. Baabuurka booliiska ayaa ku biiray cayrsiga, isagoo garab jiidaya Olga, si uu hadda Drake u haysto laba baabuur oo xagga dambe ah.
  
  "Saddex daqiiqo," Hayden ayaa yiri.
  
  "Dadka qaata hubkaaga," Alicia ayaa tiri.
  
  "Aan rajayno in qaniinyada Ruushku aanay aamusnaan ku tegin," Kenzie ayaa tidhi.
  
  Yorgi aad buu u liqay Drake agtiisa.
  
  Dabadeed, horraantii, waxa dhacay kii ugu yaabka badnaa uguna naxdinta badnaa. Tirooyinka ayaa ku soo yaacay bartamaha wadada, hal jilib ayay ku dhaceen oo rasaas ku fureen.
  
  Xabado ayaa ka dhacay dhanka hore ee tartame, iyaga oo ka soo horjeeda birta oo feertay boolal. Dhimbiilyo ayaa u duulay hawada. Drake ayaa si toos ah u kaxeeyay gaadhiga.
  
  "Ku dhufo dusha sare ee fucking!" - wuu qayliyey.
  
  Rasaas badan Bilayska ayaa laamiga ka dareeray si ay u joojiyaan toogashada. Dad rayid ah ayaa loo gafay si ay gabbaad u noqdaan. Kooxda SWAT waxay ka tageen dabool oo waxay la ordeen bilayska, hub loola dan lahaa laakiin aan la isticmaalin sababtoo ah suurtagalnimada in lagu garaaco dadka ku sugan dhinaca kale ee wadada.
  
  Muraayaddii Drake ayaa qaraxday, jeexjeex ayaa ku dhacay jaakaddiisa, garbaha, iyo jilbihiisa. Xabaddu waxay ku dhufatay qaybta madaxa ee dhegtiisa midig. Yorkshireman-kii waxa uu sugay laba ilbiriqsi oo kale, waxa uu u oggolaaday toogayaashii in ay mar kale safka galaan, ka dibna waxa uu si xoog leh u leexiyay tartame.
  
  Ka tagista Olga's F-150 ee khadka dabka.
  
  Intay isteerinka iyadu maroojisay ayay ninkii bilayska ahaa ku garaacday dhinaca midig, laakiin xabbadihii weli way ku dhacayeen. Ninkii ag fadhiyey ayaa si lama filaan ah u dhutinaya; guduudan ayaa daadiyay gudaha gaariga. Mid kale oo Ruush ah ayaa dhintay, waxaana hadhay hal keliya.
  
  Dahl wuxuu si lama filaan ah isku arkay khadka tooska ah ee dabka.
  
  Laakin markaas nimankii toogashada geystay waxay diiradda saareen bilayska soo socda iyo SWAT, laba ka mid ah kaliya ayaa soo jeestay oo furay dab daboolaya, iyagoo isu diyaarinaya inay baxsadaan. Drake waxa uu arkay rasaasta dhex mushaaxaysa dadka, waxa uu arkay quudhsiga ay dadkani - malaha Israa'iiliyiintu - ula dhaqmeen dadka rayidka ah.
  
  "Naarta wax walba," ayuu yidhi. "Tani looma dulqaadan doono."
  
  "Drake!" Hayden ayaa ka digay. "Laba daqiiqo".
  
  Mai ayaa garabka qabsaday. "Tani waa in la sameeyaa."
  
  Drake ayaa ku dul istaagay baadka gaaska wuxuuna liqay dhulka u dhexeeya baabuurka iyo dableyda carartay. Yorgi hal daaqad ayuu ka tiirsaday, Maina midda kale ayuu ka tiirsaday. Iyagoo hubkooda heehaabaya ayay midkiiba saddex xabbadood ku dhufteen waddada toosan, iyadoo aysan jirin wax khasaare ah oo kale, waxayna tuureen dadkii cararayay.
  
  Drake ayaa si adag u leexday, isaga oo iska ilaalinaya jirkooda dhacaya.
  
  "Bastarada."
  
  Muraayada danbe ayay boolisku qabteen. Dabadeed Olga iyo Dal way soo noqdeen, iyagoo ku ordaya intay awoodaan, iyagoo midba midka kale ku baratamaya bartamaha waddada. Baabuurka Olga waxaa ka buuxay dhiig, muraayadda hore ayaa maqan, xayndaabyada, dhinacyada iyo nalalka hore ayaa go'ay, caagguna wuxuu ka dhacay mid ka mid ah taayirada. Laakiin si kasta ayay u timid, iyada oo aan laga gudbi karin, sida duufaan.
  
  "Sagaashan ilbiriqsi," Hayden ayaa kor u akhriyay.
  
  "Aaway?" - Waxaan weydiiyey. Drake ayaa waydiiyay.
  
  Ciwaanka ayay ku qaylisay. "Qoso midig fiiqan, ka dibna bidix, dhismuhuna waa ku hor yaal, oo waddada xiraya."
  
  "Xusuusin ka duwan," Lauren ayaa soo dhex gashay. "Waxay ahaayeen reer binu Israa'iil kuwii ka baxay dagaalka. Iyo jinsiyadda."
  
  "Lama ogola," Kensi ayaa yidhi. "Sida aan moodayay. Tani weligeed ma dhacdeen haddii ay dawladdeennu ku lug yeelan lahayd."
  
  Dahl indhihiisa kama saarin waddada. "Wixii kaa yimaada ayaa iga yaabiya."
  
  "Waa inaysan noqon. Ma odhanayo waxba ka yeeli maayaan, waxna ku dili maayaan, waxna ku dili maayaan dhul shisheeye. Dhul saaxiibtinimo leh. Waxaan leeyahay si cad uma yeeli doonaan."
  
  "Ah, taasi macno badan ayay samaynaysaa."
  
  Drake wuu gaabiyay, isagoo ku garaacay bireega, oo tartame ciyaya si ba'an ugu leexiyay dhanka midig. Isagoo ku sigtay inuu soo gaadho cidhifka fog, ayuu daaray mishiinka oo wuxuu maqlay taayirada qaylada oo raadinaya jiid jiid. Daqiiqadii u dambaysay way qabteen oo way soo tufeen quruurux oo waxay gacan ka geysteen inay hore u sii riixaan baabuurkii. Rajadu waxay ahayd in Dahl uu riixi karo daafaca Olga markii ay soo rogtay, laakiin Ruushka ayaa aad u caqli badan oo si taxadar la"aan ah koornada u gooyay oo hogaanka u qabtay. Qashinku wuxuu kor u soo boodayaa gadaasheeda, isagoo ku garaacaya xagga hore.
  
  "Sodon ilbiriqsi," Hayden ayaa yidhi.
  
  Dabadeed wax walba naar bay galeen.
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO LABA
  
  
  Olga wuxuu halis galiyay wax walba, si degdeg ah ugu dhawaaday jirridda tartame.
  
  Drake waxa uu arkay leexashada bidix oo si degdeg ah u soo socda oo u diyaar garoobay inuu baabuurka rogto.
  
  Dhabarka dambe ee maskaxdiisa waxaas oo dhan waxa uu ka werwersanaa in iswidhishkii u dambeeyay ee soo hadhay uu joogo meel bannaan ah. Laakiin waligiis ma uusan soo bixin.
  
  Weli.
  
  Askarigii ayaa ka soo booday bakhaarkii, isagoo ku haysta qori yar oo aad u foolxun, oo uu weji dhiig ahi ka muuqdo xanuun aad u daran. Waxa uu ahaa xanuun, laakiin waxa uu ku hadhay hawshii. Weerar kale oo aan la fasaxin. Qolo kale oo saddexaad oo isticmaalaya dadka ciidamada gaarka ah.
  
  Drake ayaa isla markiiba ka jawaabay. Maxay ahaayeen doorashooyinku? Waxa ay u muuqatay in uu si khatar ah ugu dhaqaaqayo dhanka bidix, isaga oo isku dayaya in uu tartame si fiican u galo dariiqa cidhiidhiga ah ee cusub, waxa laga yaabaa in uu dhabarka u tuuro Iswiidhishkii weerarka ku qaaday. Tani waxay ahayd ciyaarta kaliya, oo aan xisaabta ku darin haysashada hubka dilaaga ah ee ninku.
  
  Hayden iyo Yorgi waxay fadhiyeen dhinaca kale ee baabuurka. Iswiidhishka ayaa u ekaa inuu ku buufinayo dhammaan baabuurka markii uu dhinac u sii gudbayay. Fartiisa ayaa kacsan. Drake waxa uu la halgamay isteerinka, isaga oo si adag u haysta, cagtiisa midig waxa ay ku cadaadinaysaa gaasta xawliga saxda ah.
  
  Iswiidhishka ayaa ku furay rasaas meel bannaan ah - dhowr ilbiriqsi ka hor inta aan dabada baabuurka la rabey in ay ku dhacdo isaga.
  
  Kadibna dunidii oo dhami way waalantay, way rogtay, markii Olga ay ku dhacday tartankii qulqulaya iyada oo dhan. Xoogaa ma ay gaabin. Waxay baabuurkeeda ku dhufatay dhinaca Dodge, taasoo keentay in uu wareego, oo uu burburiyo Swedishka oo uu jidhkiisa u diro kala bar waddada. Drake waxa uu qabsaday isteerinka, ma awoodin in uu si toos ah wax u arko marka uu baabuurka miiqayo; laba rogasho, dabadeed waxay ku dhufatay dariiq dheer oo ay rogtay.
  
  Waxa uu ku dul dhacay saqafka sare, isagoo wali sii sibxaraya oo iska xoqaya shamiitada ilaa uu ku dhacay bakhaarka hortiisa. Muraayaddii ayaa jabtay, roobkiina wuu da"ay. Drake wuxuu u halgamay dheelitirnaanta. Alicia way yaabtay, Yorgi waa yaabay.
  
  Olga wuxuu ku dhuftay biriiga oo si uun u suurtagashay inuu keeno F-150 si lama filaan ah.
  
  Drake waxay ku aragtay muraayada dhinaca kore ee hoose. Daaqadaha ayaa dhinac walba ka jabay, laakiin dildilaaca ayaa aad u yaraa oo qof kastaa si sahal ah u dhex gurguuran karin. Wuxuu maqlay Mai oo la dhibtoonaysa suunka kursiga, oo iska tuuraysa. Wuu ogaa in ay firfircoon tahay, laakiin ma aanu rumaysnayn in ay daaqadda dambe ka geli doonto. Way is difaaci waayeen.
  
  Olga ayaa u soo tumatay xaggooda, gacmaheeda iyo lugaheeda waa weyn oo shaqeynaya, wejigeeda waxaa ka buuxa xanaaq badan oo dab qabadsiin kara adduunka oo dhan. Dhiig ayaa daboolay muuqaalkeeda oo ka soo dareeray qoorteeda oo faraheeda ku dhacay, dhulkana ku tifqabsaday. Waxay gacanta ku haysatay qoriga dhashiikaha ah iyo gantaalaha riddada kale. Drake waxay aragtay joornaal firaaqo ah oo ilkaheeda dhexdooda ku dheggan iyo daab ciidan oo dhinaceeda yaal.
  
  In ay xirto farqiga, way ka niyad jabtay. Geerida ku dhow. Indhaheedu marna ma libiqsin. Uumi iyo hadda dab ayaa ka soo baxay baabuurka gadaasheeda, oo leefayay muuqaalkeeda. Drake ayaa markaa arkay iftiin buluug ah wuxuuna gartay in Mustang uu yimid. Wuxuu arkay Olga oo dhoola cadeynaya. Waxa uu arkay kooxdii oo ka booday gaadhigii kale iyaga oo fal dil ah ku jira.
  
  Olga waxay ku dhacday hal jilib, waxayna ku fiiqday gantaalkii garbaha weyn, waxayna ujeedday tartame-hoos u socda.
  
  Miyay markaas burburin doontaa hubka noolaha?
  
  Way wayday. Ma jiro fikir caqli-gal ah oo ka dambeeya wejigan shaydaanka.
  
  Waxay ahaayeen kuwo aan waxba haysan. Dumarkii kursiga danbe ku fadhiyay ayaa hadda is-xoreeyay oo isku dayaya in ay helaan meel ay ku dhaqaaqaan. Ma ay arag waxa soo socda, Drakena uma sheegin iyaga. Ma jirin si ay wax uga qabtaan.
  
  Olga ayaa soo jiiday kicinta, gantaalkuna wuu shidmay.
  
  Asxaabta, qoyska, sidan ayaan ku soconaa...
  
  Torsten Dahl wuxuu jidkiisa ka dhigay sidii wan garaacid xun; Isaga oo si xawli ah u ordaya, xooggiisa oo dhan, ayuu Olga gadaal kaga dhacay. Gantaalku wuu siibtay, rasaastiisiina way leexatay oo waxay ku ridday dariiq kale. Dahl laftiisa, badbaadinta xaaladda, waa in uu la kulmay naxdinta ugu xoogga badan noloshiisa, maadaama Olga uusan dhaqaaqin.
  
  Iswiidhishka ayaa si toos ah ugu orday darbiga ugu xooggan adduunka.
  
  Dahl wuxuu ku dhacay dhabarka sanka oo jaban wuuna miyir daboolmay.
  
  Olga ayaa gacan haatiyay Iswiidhishka waalan, isagoo si dirqi ah u dareemay weerarka quruxda badan. Waxay u kacday sidii buur cusub, waxay ku tuurtay gantaalkii dhulka, waxayna kor u qaadday qorigii mashiinnada hal gacan, dhiig weli hoos ka daadanaayo, oo dhulka daadsan.
  
  Drake wuxuu arkay waxaas oo dhan oo u jeestay inuu ka riixo Yorgi, ka dibna Hayden. Madaxiisu wali wuu milicsanayaa, laakiin wuxuu ku guulaystay inuu qabto isha Alicia.
  
  "Waan fiicanahay?" Way ogaatay inay wax khaldan yihiin.
  
  "Waxaan arkay sida Dal uu ugu garaacay Olga xooggiisa oo dhan, oo uu miyir daboolan yahay, oo ay si dhib leh u dareentay."
  
  Alicia si dirqi ah ayay u neefsatay. "Fuck Aniga".
  
  "Iminkana waxay haysataa qoriga dhashiikaha."
  
  Hayden wuu xoroobay. Mai ayaa ka daba boodday, iyadoo ku tuujinaysa farqiga yar. Drake ayaa dib u soo jeestay, isagoo daawanaya muraayadda xitaa markii uu isku dayay inuu ka tuujiyo daaqadihiisa yaryar ee meel bannaan. Olga ayaa sintay qorigii, oo mar kale dhoola cadaysay, gacanteeda xorta ah kor u qaaday oo iliga ka soo saartay afka, iyada oo dhulka ku tuurtay. Isla markaas, waxaa yimid kooxdii kale ee kooxda Dahl.
  
  Waxaana ka mid ahaa Mano Kinimaka.
  
  Hawaaay, qaabka dhabta ah, wuxuu naftiisa ku bilaabay xawaare buuxa, cagaha dhulka, gacmaha oo fidsan, kubbadda muruqa iyo lafaha bini'aadamka. Wuxuu ku dhuftay Olga garbaha, si sax ah, oo ka fiican Dahl, oo si adag u tuujiyay. Olga ayaa hore u soo rogmaday lix cagood, taas lafteedu waxay ahayd mucjiso.
  
  Kinimaka ayaa horay u soo jeestay, isagoo u jeeda Ruushka.
  
  Qoriga mashiinka ayaa dhulka ku dhacay.
  
  Drake ayaa akhriyay bushimaheeda.
  
  "Waa inaad jilba joogsato, nin yari."
  
  Kinimaka ayaa lulay caws-sameeye, kaas oo Olga uu si khiyaano leh uga leexday, si ka dhakhso badan Drake uu u malayn karo. Dabadeed feedhkeeda ayaa si qoto dheer ugu dhufatay kelyaha Mano, taasoo keentay in Hawaiian uu isla markiiba ku dhaco jilbaha oo uu neefsado.
  
  Kenzi iyo Smith waxay gaareen goobta dagaalka. Drake wuu ruxi kari waayay dareenka ah inaanay ku filnayn.
  
  Wuu xanaaqay ilaa hilibkii calooshiisa ka go"ay, ilaa ay lafta misigta ka kacday. Gaadhigii ayuu ka jabay oo dhiiggii cusbaa iska indha tiray. Isaga oo cid kasta u tusinaya marka laga reebo Hayden, waxa uu bilaabay in uu u dhutiyo dhinaca dagaalka iyadoo seeri ay ka dhawaajisay hareerahooda, nalal buluug ah oo dhalaalaya ayaa ka buuxsamay goobtiisa aragga, guuxa rag, boolis iyo askar ayaa hawada buuxisay.
  
  Waddada ayuu dhufsaday, isagoo u soo dhawaaday Olga. Ruushku wuu iska dhega tiray Smith markuu caloosha ka toogtay; Waxay qabsatay Kenzi timaha oo ay iska tuurtay. Tufooyinkii maariinka ahaa waxay ku hareen gacmihii Ruushka, iyo Kenzi, oo naxsan, ayaa rogtay oo godkii ku soo rogtay, oo ka siibtay hilibkeedii. Olga ayaa markaas gacanteeda ku garaacday gacanta Smith, iyada oo ku garaacday qoriga dhulka oo sababtay in askariga uu qayliyo.
  
  "Miyaad igu tooganaysaa? cudud baan kaa jeexi doonaa oo waxaan kugu ceejin doonaa dhamaadka dhiigga.
  
  Drake ayaa soo ururiyay xooggiisa oo dhabarka kaga dhuftay, isaga oo saddex jeer ku dhuftay kelyaha iyo laabta. Qorigiisa wuu isticmaali lahaa, laakiin shilka ayuu ku waayay. Olga xitaa ma dareemin weerarka. Waxay la mid tahay ku dhufashada jirrid geed. Waxa uu hareerihiisa eegay hub, wax uu isticmaali karo.
  
  Wuu arkay.
  
  Mai ayaa soo orday, waxaa ku xigtay Alicia, ka dibna Yorgi, oo cad oo go' ah. Drake waxa uu soo qaaday gantaalkii, waxa uu kor u qaaday madaxiisa oo uu xoogiisa oo dhan ku soo dejiyay dhabarka Ruushka.
  
  Markan way dhaqaaqday.
  
  Kinimaka ayaa dhinac u booday iyadoo buurtii waynayd ay ku duntay hal jilib. Joornaalka firaaqada ayaa ilkaheeda ka soo dhacay. RPG ayaa ka dhacay suunka. Drake wuxuu tuuray hubkiisii, isagoo aad u neefsanaya.
  
  Olga wuu istaagay, oo soo jeestay, oo dhoola cadeynaya. "Waan ku tuman doonaa ilaa aad qashinka ku shubto shubka."
  
  Drake wuu ka gilgilay. Dharbaaxada Olga ayaa ka daaqday bowdada oo u dirtay qarax xanuun ka soo gaadhay cidhifka jirkiisa ilaa cidhifka kale. Alicia ayaa soo gashay biyaha laakiin waxaa lagu tuuray hawada sare waxayna ku dul dhufatay Kenzi. Kinimaka ayaa ka kacday ka hor inta uusan madaxa dabada toosin. Smith ayaa feer aan la tirin karin ku dhuftay jirka ka dibna seddex ka mid ah cunaha iyo sanka, taasoo keentay in Olga ay la soo baxdo qosol.
  
  "Oh, waad ku mahadsan tahay, cunug, inaad iga caawisay inaan ka takhaluso xaakada. Mid kale fadlan."
  
  Waxay soo bandhigtay wajigeeda dharbaaxada Smith.
  
  Alicia ayaa ka caawisay Kenzi kor u kaca. Booliiskii ayaa ku soo yaacay xaggooda. Drake wuu is caawin waayay, laakiin wuxuu jeclaan lahaa inay ka fogaadaan. Tani waxay noqon kartaa dhiig-bax. Wuxuu damcay inuu kaco oo ku guulaysto hal lug.
  
  Olga ayaa Smith ka qabtay dhuunta oo dhinac u tuuray. Kinimaka ayaa ruxay madaxiisii waynaa, oo hadda ku jira cagaha Olga, wuxuuna gaadhsiiyay nus darsin dharbaaxo cajiib ah bowdadeeda qaro weyn.
  
  Waxay madaxa ka feertay Kinimaka, iyadoo hoos u dhigtay. Waxay ka leexisay weerarkii xigay ee Drake oo ay dib u garaacday, xitaa iyadoo dhiig si xor ah uga soo qulqulayo dhegaheeda, isha midig, iyo jeexjeexyo iyo nabarro aan tiro lahayn oo ku yaal wejiga. Caloosheeda waxa ka furmay dalool uu Smith ku toogtay, Drake-na waxa uu la yaabay in tani ay noqon karto hab lagu joojiyo.
  
  May soo jiidatay dareenka Olga. "I eeg," ayay tidhi. "Aniga i fiiri. Weligay la igama guulaysan."
  
  Muujinta xiisaha ayaa ka gudubtay miinada dhiigga. Laakin adigu kama badna mid ka mid ah qanjidhada dhididkayga. Ma tahay Supergirl? Naag yaabban? Scarlett Johanssen?
  
  "Waxaan ahay Mai Kitano."
  
  Olga ayaa si xun u dhaqaaqday, iyadoo riixday Smith iyo Alicia oo ku soo dhawaaday. Mai ayaa hoos u soo foorarsaday. Olga wuu la yaabay. Mai wuxuu qoob ka cayaaray meel fog, ka fog, ka dibna wuxuu tilmaamay Olga garabka midig.
  
  "Oo inta aan ku mashquulinayo, saaxiibkay Yorgi ayaa ku burburin doona."
  
  Olga ayaa si yaab leh u soo jeestay si degdeg ah. "Waa maxay..."
  
  Yorgi waxa uu garbaha ku xidhay gantaalka, waxaanu hubiyay in bam-gacmeedkii u dambeeyay si sax ah loo dhigay, ka dibna uu si toos ah ugu toogtay jidhka Olga.
  
  Drake wuu naxay.
  
  
  CUTUBKA 3AAD IYO SADEXAAD
  
  
  Kooxda SPEAR ka dib waa la waayay. Ka dib markii ay dhiibeen hubkii bayoolojiga, waxaa laga fogeeyay goobta dambiga waxaana la dhex mariyay bartamaha magaalo aan caadi ahayn oo xasilloon oo la geeyay mid ka mid ah guryaha ugu ammaanka badan ee FBI-da ee baadiyaha. Waxay ahayd beer-xoolo, oo daruuri u yar sababo ammaan, laakiin si kastaba ha ahaatee, beero, oo leh guri u gaar ah, xeryo iyo shacaab. Waxay haysteen fardaha si ay u iibiyaan dhalanteedka iyo gacanta beerta si ay u tababaraan, laakiin sidoo kale wuxuu u shaqeeyay federaalka.
  
  Kooxdu si cajiib ah ayey ugu faraxsanaayeen inay yimaadaan guriga nabdoon, oo aad ugu faraxsan inay kala qaybiyaan oo ay xidhaan albaabada qolal kala duwan. Bini'aadmiga waa la garaacay, daal, la garaacay, nabarro, dhiig-bax.
  
  Dhiig ayaa qooyay dhamaantood, nabarro iyo timo sidoo kale. Kuwa aan miyir beelin waxay jeclaan lahaayeen inay sidaas sameeyaan; kuwii falkaas sameeyayna waxay ka qoomameeyeen inay waxba u tari waayeen. Drake iyo Alicia waxay soo galeen qolkooda, iyagoo qaawan, oo si toos ah u aadeen dhanka qubeyska. Durdurka biyaha kulul ayaa ka caawiyay in ay dhaqdaan wax ka badan dhiigga. Drake wuxuu caawiyay Alicia iyo Alicia waxay ka caawisay Drake meelaha gacmahooda ay aad uga nabarnaayeen si ay u caawiyaan.
  
  Kooxdu ma jabin, laakiin way yara daaleen.
  
  "Mar walba waxaa jira qof," Drake wuu neefsaday markii ay biyuhu si buuxda ugu dhufteen, "kaas oo cagahaaga kaa qaadi kara."
  
  "Waan ogahay". Alicia waxay calaacashadeeda ku shubtay sacab muggiis oo saabuun dareere ah. "Ma aragtay Dahl oo ka soo boodaya?"
  
  Drake ayaa bilaabay qufac. "Ah, maya, fadlan. Ha iga qoslin. Fadlan".
  
  Drake wax la yaab leh uma helin in uu si degdeg ah u heli karo kaftan ka dib waxa uu hadda arkay. Ninkani waxa uu ahaa askari u tababaran la tacaalidda dhaawacyada iyo xanuunka, dhimashada iyo rabshadaha; Waxa uu tan sameeyay inta badan noloshiisa, laakiin askartu si ka duwan ayay ula qabsadeen. Mid ka mid ah siyaabahan ayaa ahaa inaad ilaaliso saaxiibadaada; kuwa kale waxay ahayd inay had iyo jeer ka eegaan dhinaca wanaagsan ee waxyaallaha.
  
  Marka ay suurtogal tahay. Waxaa jiray xaalado xitaa askari jilbaha u dhigay.
  
  Hadda Alicia, oo laga gooyay dhar isku mid ah, ayaa xasuusatay dagaalkii Kinimaki ee Olga weyn. "Damn, waxay la mid tahay ilmaha Godzilla iyo Godzilla. Mano dhiigyacab ayaa aad uga naxay dhaawaca."
  
  "Xaqiiqdii wuxuu qaadan karaa madax-badh." Drake wuu qoslay.
  
  "Maya!" Alicia way qososhay oo waxay isla raaxaysanayeen in muddo ah, iyagoo doonaya inay ka takhalusaan xanuunka.
  
  Ka dib, Drake ayaa ka soo baxay qubayska, wuxuu ku tuuray gogol qubeyska wuxuuna ku soo laabtay qolka hurdada. Dareen aan xaqiiqo ahayn ayaa ku dhacay. Waxa ay saacad ka hor ku sugnaayeen badhtamaha Jahannamo, iyaga oo dhex galay mid ka mid ah dagaalladii ugu cuslaa ee ugu dhiigga badnaa ee noloshooda soo mara, haddana waxa ay isku maydhanayeen beer ku taal Texas, oo ay ku hareeraysan yihiin ilaalo.
  
  Maxaa xiga?
  
  Hagaag, dhinaca togan waxay ahayd inay ku guulaysteen saddex ka mid ah afarta jiho ee muhiimka ah. Afartii Fardooleydana saddex ka mid ah. Amarka waxa uu qariyay afar hub ah, marka Drake waxa uu qirtay in aan iswaafaqayn, wareersan, iyo tiro aan la hubin, waxaa hadhay hal kaliya. Wuu isku qoslay.
  
  Damn, waxaan rajeynayaa inaan tan saxay.
  
  Waxa dabadiisa laga maqlay talaabadii uu qaaday, wuuna soo jeestay.
  
  Alicia waxay istaagtay, iyada oo gebi ahaanba qaawan oo dhalaalaya biyaha qubeyska, timaheeda ayaa ku dhegay garabkeeda nabarka ah. Drake wuu dhaygagay oo iska ilaaway hawshii.
  
  "Damn," ayuu yidhi. "Marka waxaa jira waqtiyo marka aan ku arko laba ay wanaagsan tahay."
  
  Intay soo dhaqaaqday ayay tuwaalkii iska saartay. "Ma u malaynaysaa inaan haysano waqti?"
  
  "Ha welwelin," ayuu ku yidhi isagoo dhoola cadeynaya codkiisa. "Waqti badan kuma qaadato".
  
  
  ***
  
  
  Later, ka dib markii ay ogaadeen oo ay isku dayeen in ay iska ilaaliyaan nabarrada jidhkooda, Drake iyo Alicia waxay xidheen dhar cusub waxayna u dhaadhaceen jikada weyn. Drake ma hubin sababta ay u doorteen jikada; waxay u ekayd goob kulan oo dabiici ah. Fallaadhaha cadceedda sii dhacaya ayaa gudaha u galay daaqadaha muuqaalka ah, iyagoo midab dahabi ah siinaya sagxada alwaax iyo qalabka jikada. Qolku wuxuu ahaa mid diirran oo waxaa u uraya rooti cusub oo la dubay. Drake waxa uu ku fadhiistay saxarada baarka wuuna nastay.
  
  "Waxaan halkan ku qaadan karaa hal bil."
  
  "Duul kale," Alicia ayaa tiri. "Ka dibna waxaan qaadanaa nasasho?"
  
  "Ma samayn karnaa tan? Waxaan ula jeedaa, uma eka dhamaadka ereyga "qaado nasasho, jacayl."
  
  "Hagaag, weli waa inaan u jawaabnaa Qrow," ayay ku ruxday, "ku saabsan Peru. Smithna waxaa laga yaabaa inay dhibaato qabto. Ma aha inaynu hawl galno marka qof qoyskayaga ka mid ahi dhibaato soo gaadho."
  
  Drake wuu lulay. "Haa, waan ogolahay. Ka dibna waxaa jira kooxda SEAL 7."
  
  "Maalin," Alicia way taahday, iyada oo fadhiisata barxada agtiisa, "fasaxayagu wuu iman doonaa."
  
  "Haye, bal eeg waxa bisadu keentay!" - Drake wuu qayliyey markuu arkay Dahl.
  
  Iswiidhishka ayaa si taxadar leh albaabka uga soo galay. "Bullshit, waxaan isku dayayaa inaan socdo, laakiin wax walba waa labanlaab indhahayga hortooda."
  
  "Ma u malaynaysaa in socodku adag yahay?" Drake ayaa yidhi. "Ma waxaad rabtaa inaad isku daydo inaad jiifsato?"
  
  Dahl waxa uu u hanqal taagayay dhanka saxarada baarka. "Qof ayaa i cabbaya."
  
  Alicia ayaa caagadii biyaha xaggiisa u riixday. "Waan tagi doonaa wax badan."
  
  Drake wuxuu u eegay saaxiibkii isagoo welwel leh. "Ma waxaad sugaysaa ilaa dhamaadka, saaxiib?"
  
  "Runtii haddii la sheego, way soo fiicnaanaysaa daqiiqad kasta."
  
  "Oh, sababtoo ah waxaan xasuustaa sida aad u fadhiisatay intii lagu jiray khilaafkii Olga."
  
  "Fay, Drake. Marna ma doonayo inaan tan xasuusto."
  
  Drake wuu qoslay. "Sida aan weligay kuu oggolaan doono inaad illowdo tan."
  
  Kooxdii inteedii kale wax yar bay yimaaddeen, labaatan daqiiqo ka bacdina waxay wada fadhiyeen baarkii, qaxwo iyo biyo, khudaar iyo xabo hilib doofaar ah, iyo dhaawacyo ka badan oo ay tirin karaan. Kinimaka qofna ma eegin, Smithna wax kuma uu qaban karo gacantiisa midig. Yorgi aad buu u niyad jabay. Kensi cabashada wuu joojin waayay. Kaliya May, Lauren iyo Hayden ayaa u muuqday inay iyagu yihiin.
  
  "Waad ogtahay," Hayden ayaa yidhi. "Aad ayaan ugu faraxsanahay in aan dhammaanteen arrintan wada gaarnay. Aad ayey uga sii darnaan kartaa. Atropine waxay qabatay shaqadeeda. Ma jiraan wax saameyn ah oo ka dambeeya, nimanyahow?"
  
  Yorgi, Smith iyo Kenzi way indha-tireen. Kensi ayaa u hadlay dhamaantood. "Waxaan u maleynayaa in Olga uu dhaafey saameynta ka dib."
  
  Hayden wuu dhoola cadeeyey. "Hagaag, sababtoo ah weli ma dhamaanin. Kooxahaas oo aan soo booqan Fort Sill iyo Dallas waxay raadinayeen hal tilmaam oo u dambeeya. Nasiib wanaag, taangiyada Washington iyo NSA waxay awoodeen inay isha ku hayaan ciyaartoyda waaweyn."
  
  "SAS?" - Drake ayaa soo jeediyay.
  
  "Hagaag, Ingiriiska, haa. Waxaa ku xigi doona Shiinaha iyo dhammaan inta ka hartay Faransiiska. "
  
  "Kooxda SEAL 7?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  "Lama yaqaan, aan la shaacin oo aan la ogolayn," Hayden ayaa yidhi. "Sida uu qabo Crowe."
  
  "Waxaa jira dhismayaal ka sarreeya kan wasiirka gaashaandhigga," Kinimaka ayaa yiri.
  
  "Madaxwayne Coburn nama uu daadin si aan u qallajino," Drake ayaa ka mudaharaaday. "Waa inaan aaminsanahay inuusan waxba ka ogeyn shaabadihii."
  
  "Waan oggolahay," Hayden ayaa yidhi. "In kasta oo aan ku raacsanahay Mano in ay jiraan xayawaan ka sarreeya Crow, waxaa jira kuwo kale oo badan. Nooca kaa soo gala dhinaca, ka soo baxa buluuga, oo kaa tagaya doorasho yar. Waa inaan rumaystaa inay jiraan wax ka badan inta aan ognahay."
  
  "Tani ma caawinayso dhibkayaga." Smith wuu qoslay oo ku dadaalay inuu kor u qaado galaaska caanaha.
  
  "Xaq". Hayden waxa ay qaadatay in yar oo midho ah oo ay is raaxaysato. "Marka, aan xoogga saarno soo afjarida hooyadan xun oo aan guriga aadno. Waxaan weli nahay kooxda ugu weyn iyo kuwa ugu fiican. Xitaa hadda, Ingiriisku wuxuu helay kaliya hal maalin oo madax bilow ah. Shiinaha sidoo kale. Hadda, waxay u muuqataa, dhammaan kuwa kale, Faransiiska oo kaliya ayaa kasbaday. Waxay u direen koox kale oo saddex ka kooban si ay ula xiriiraan asalka kaliya ee soo haray."
  
  "Waxay la mid tahay dagaalka ciidamada howlgallada gaarka ah," ayuu yiri Dahl. "Waxaan joognaa meesha ugu sareysa."
  
  "Haa, laakiin tani lagama yaabo inay khusayso. Iyo been. Ma aha in aynu gacmaha is haysano ama aynu cidlada wada joogno."
  
  "Waa dagaal adag oo aan la saadaalin karin," ayuu yiri Dahl. "Tani waa sida dhabta ah sida ay u dhacdo."
  
  Hayden wuu lulay ka dibna si degdeg ah ayuu u sii watay. "Aan soo koobno qoraalka Amarka. Afarta gees ee dhulka ayaannu ka helnay afartii fardooleyda, oo u dul-dhignay qorshaha amarka xukunka ugu dambeeya. Kuwa ka badbaaday dagaalkii Saliibi ee Xukunka iyo wixii ka dambeeyay waxay si sax ah u xukumi doonaan kuwa ugu sarreeya. Haddaad tan akhrinayso, waannu lunnay, ee si taxadir leh u akhri oo raac. Sannadaheenii u dambeeyay waxa aan ku qaadannay isu-ururinta afartii hub ee u dambaysay ee kacaannada adduunka: Dagaal, Guul-wade, Macaluul iyo Dhimasho. United, waxay burburin doonaan dhammaan dawladaha waxayna furi doonaan mustaqbal cusub. Diyaar u noqo. Soo hel. U socdaal afarta gees ee dhulka. Soo hel meelaha lagu nasto ee Aabbaha Istaraatiijiyadda ka dibna Khagan; Hindigii ugu xumaa ee abid noolaa, ka dibna belaayada Eebbe. Laakiin wax walba maaha sida ay u muuqato. Waxaan booqanay Khagan 1960-kii, shan sano ka dib markii la dhammeeyey, isagoo Conquest ku ridnay naxashkiisa. Waxaan helnay belaayada oo ilaalinaysa xukunka ugu dambeeya ee runta ah. Xeerka dilkuna waa markii Fardooleydu soo baxeen. Ma jiraan calaamado lagu garto lafaha Aabbaha. Hindida waxaa ku hareeraysan hub. Xukunka ugu dambeeyaa wuu ku nool yahay adiga, oo wuxuu boqor ahaan doonaa weligiisba.
  
  Way dhammaatay oo kabisay.
  
  "Wax walba waa hagaagsan yihiin? Waxaan filayaa inay macno badan samaynayso hadda. Amarka waa dhintay, waa hore tagay, laakiin weli waxaa jira qayb yar oo iyaga ka mid ah tan. Malaha bar. Hal. Malaha wax kale. Laakiin way ku fiican tahay in la jabsado shaybaadhka Dallas, waana ku filan tahay in laga saaro tiro dhan oo ciidamo gaar ah, markaa ma dhayalsan karno.
  
  Way aamustay iyadoo Drake uu gacan haadinayey. "Haa?"
  
  "Ma garanaysaa meesha ugu fiican inuu joogo?" - ayuu weydiiyey. "Gudaha rugta fikirka ee Washington. Ama u shaqeeya NSA."
  
  Hayden indhihiisu way kala baxeen. "Nacalad, taasi waa qodob aad u wanaagsan. Aan ka fikiro. Caasad quraarad ah ayay kafee madow ka soo shubtay.
  
  "Waqtigu waa duulaa, saaxiibaday," Mai ayaa tiri.
  
  "Haa waan kula jiraa". Hayden ayaa afka ka buuxsaday. "Markaa aan falanqeyno qoraalka: geeska ugu dambeeya ee dhulku waa Yurub. Waa in aan helnaa qabriga Raaxada Eebbe, oo ah Fardaha Geerida, oo ilaalinaya xukunka ugu dambeeya ee runta ah. Kuwa ugu xun dhamaantood. Oo ma xeer dil baa jiray markii ay fardoolaydu soo baxeen? Tan weli ma fahmin, waan ka xumahay."
  
  "Waxaan u malaynayaa in taangiga fekerku uu tan samaynayey in muddo ah?" Yorgi ayaa yidhi.
  
  Hadda Lauren, oo ku tiirsan talaajad weyn, ayaa hadashay. "Dabcan lahaa. Hogaamiyihii hore waxa mar la siiyay magac shaki leh oo ah 'Flagellum of God' oo ay u bixiyeen Roomaaniyiintu wuu la dagaallamayay oo dilay, malaha wuxuu ahaa kii ugu guusha badnaa saldanadii barbariyiinta wuxuuna weeraray boqortooyadii Roomaanka bari iyo galbeed markii uu noolaa qiyaastii 406-453. wuxuu ahaa cadowgii ugu xumaa ee Rooma, waxaana mar laga soo xigtay: "Halkaan ka soo gudbay, caws dib uma bixi doono."
  
  "Dile weyn oo kale oo dad wadareed qadiimi ah," ayuu yiri Dahl.
  
  "Attila the Hun," Lauren ayaa tiri, "wuxuu dilay walaalkiis 434 si uu u noqdo kali taliye Huns. Attila oo lagu yaqiinay in uu aad u fiirsado, waxa uu caan ku ahaa in uu indhihiisa inta badan rogrogo, sida in uu ku raaxaysanayo cabsida uu waxyooday, sida uu sheegay taariikhyahan Edward Gibbon, waxa kale oo uu sheegay in uu sitay seefta dhabta ah ee Mars, oo ah ilaaha dagaalka ee Roomaanka. ma qiyaasi kartaa cabsida ay tani ku abuuri lahayd goob dagaal oo Roomaanku leeyahay."
  
  "Waan helnay," Drake ayaa yidhi. "Attila wuxuu ahaa wiil xun ama wiil wanaagsan, iyadoo ku xiran dhinaca aad ka ahayd. Oo yaa qoray buugaagta taariikhda. Sidee iyo halkee ayuu ku dhintay?
  
  "Dhawr xisaabaad oo iska soo horjeeda ayaa tilmaamaya sida uu u dhintay. Laga soo bilaabo sanka oo dhiig ah ilaa mindi gacanta xaaskiisa cusub. Markii ay heleen maydkiisii, nimankii, sidii caadada u ahayd Hungu, waxay ka jeexjeexeen timaha madaxooda, waxayna ku dhufteen wejiyada nabaro aad u fool xun. Waxaa la sheegay in Attila, oo ah cadaw aad u xun, uu helay farriin ka timid ilaahyada oo ku saabsan dhimashadiisa si lama filaan ah. Duco. Meydkiisa waxaa la dhigay bartamaha bannaan aad u ballaaran, oo ku dhex jira teendho xariir ah, si ay u wada arkaan oo u majeertaan. Fardooleydii ugu wanagsanayd ee qabaa'ilka ayaa fuushanaa oo waxay ka sheekayn jireen faa'iidooyinkiisii weynaa ee hareeraha dabka. Waxay ahayd geeri weyn. Waxa ay intaa ku dartay in qabrigiisa lagu dul-dabaal degay. Lauren waxa ay sii wadday in ay ku celceliso qodobbada khuseeya ee uu askarigu dhegta ugu sheegay. Ma jirin wax macno ah oo lagu rakibay cod-baahiye.
  
  Xabaashiisiina waxay ku xidheen dahab iyo lacag iyo bir, maxaa yeelay, wuxuu lahaa saddex. Waxayna rumaysnaayeen in saddexdan agab ay ku habboon yihiin boqorrada ugu waaweyn. Dabcan, hub, qani iyo dhagaxyo naadir ah ayaa lagu daray. Waxayna u muuqataa, sidoo kale sidii caadadu ahayd, inay laayeen dhammaan dadkii ka shaqaynayey qabrigiisa, si loo qariyo meesha uu ku yaal."
  
  Alicia waxay eegtay hareeraha kuwii miiska fadhiyay. "Midkiin wuu dhiman doonaa," ayay tidhi. "Ha i waydiisan inaan ku aaso. Ma ahan fursad halis ah."
  
  "Waxaad ka murugoon doontaan oo aad ku farxi doontaan markaad maqasho in qabriga Attila uu yahay mid ka mid ah meelaha ugu waaweyn ee lagu aaso taariikhda. Dabcan, qaar kale - jirka muddada dheer lumay ee King Richard III oo laga helay baarkin baabuur hoostiisa Leicester dhowr sano ka hor - waxaan aaminsanahay in weli la heli karo. Ma laga yaabaa Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Si kastaba ha ahaatee, illaa iyo hadda sida Attila ka welwelsan tahay, waxaa la rumeysan yahay in injineerada Hunnic ay leexiyeen Wabiga Tisza muddo dheer oo ku filan si ay u qallajiyeen webiga weyn. Attila waxa lagu aasay halkaas naxashkiisii quruxda badnaa, ee saddexlaha ahaa ee aan qiimaha lahayn. Tisza ayaa markaa la sii daayay, isaga oo qarinaya Attila weligiis. "
  
  Isla markaas ayay maqleen dhawaqa diyaarad helicopter ah oo ku soo wajahan. Hayden wuxuu eegay qolka hareerihiisa.
  
  "Waxaan rajeynayaa inaad diyaar u tihiin dagaal kale, wiilal iyo gabdho, sababtoo ah tani wali waa ka fog tahay."
  
  Drake wuxuu fidiyay muruqyadiisa oo xanuunaya. Dahl wuxuu isku dayay inuu madaxiisa garbaha ku hayo. Kensi way liibtay markii ay taabatay xagti dhabarkeeda.
  
  "Si aad u noqoto mid cadaalad ah," Drake ayaa yidhi. "Halkan weli waan ku caajisay."
  
  Hayden wuu dhoola cadeeyey. Dahl wuu lulay intii karaankiisa ah. May hore ayay cagaheeda ugu taagnayd. Lauren waxa ay aaday dhanka albaabka.
  
  "Kaalay," ayay tidhi. "Wax badan ayay nagu soo wargelin doonaan inta aan jidka ku jirno."
  
  "Yurub?" Yorgi ayaa waydiiyay.
  
  "Haa. Iyo Faraskii ugu dambeeyay ee Geerida.
  
  Alicia waxay ka booday saxarada baarka. "Hadal weyn," ayay si jeesjees ah u tiri. "Markaan adiga kaa imaado, waxay u muuqataa mid aad u xiiso badan in xitaa suulashayda ay bilaabayaan inay ruxruxaan."
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO AFAR
  
  
  Duullimaad kale, dagaal kale ayaa cirka isku shareeray. Drake wuxuu degay kursi raaxo leh wuxuuna dhagaystay sida Lauren ay uga dhawaajisay xukummadii Degmada Columbia iyo gabagabada kiiskii Attila the Hun. Kooxdu waxay fadhiisatay jagooyin kala duwan, iyaga oo qaadanaya wixii ay awoodaan oo ay isku dayeen inay iska indhatiraan xanuunka ka dhashay dhacdada Olga ee dhawaan loogu magac daray 'Dhacda Olga'.
  
  "Qabriga Attila wuxuu ku lumay taariikhda," Lauren ayaa hadalkiisa ku soo xidhay. "Weligay lama helin, inkasta oo ay jireen dhawr daahfur oo been abuur ah. Markaa," way aamustay, iyadoo dhegaysanaysa, "ma maqashay cillad la"aanta cufisjiidadka?
  
  Dahl gadaal buu eegay. "Eraygani wuxuu leeyahay macnayaal badan."
  
  "Hagaag, taasi waa ujeedkeena. Dhawaan, saynisyahannadu waxay heleen cillad aad u weyn oo dahsoon oo ku hoos duugan xaashida barafka. Ma ogtahay taas? Waa mid aad u weyn oo cabbirkeedu yahay - 151 mayl dhexroor ah iyo ku dhawaad kun mitir oo qoto dheer. Waxaa ogaaday satalaytka NASA, waxa uu ahaa cillad cufisjiideed maadaama isbeddelka agagaarkiisa ay muujinayaan jiritaanka shay aad u weyn oo ku yaal godka. Hadda, aragtiyaha duurjoogta ah, marka laga reebo, shaygani waa cillad gravitational. Waxa loo dhigaa si khaldan, uma dhaqaaqdo sida wax kasta oo ku xeeran, sidaas darteed waxaa lagu ogaan karaa radar awood leh. "
  
  "Waxaad ka hadlaysaa radar dhulka gala," Dahl ayaa yidhi. "Takhasuskaygii hore."
  
  Drake indhihiisu way kala baxeen. "Ma hubtaa? Waxaan u maleeyay in ay tahay dharbaaxo lab ah xafladaha digaaga. Waxay kuugu yeedheen Viking-ka qoob-ka-ciyaarka ah."
  
  Dahal wuu daalay. "Taas jooji".
  
  Alicia ayaa dhankeyga u tiirsatay. "Wuxuu u muuqdaa mid xanaaqsan," ayay si masraxiyad ah ugu tidhi.
  
  "Ka soo kabashada gabadh da' ah oo aan shaki lahayn waxay kugu samayn doontaa adiga."
  
  Si la yaab leh, Smith ayaa indhihiisa ilmo ka soo daatay. "Waa inaan idhaahdaa," ayuu ku nuux-nuuxsaday, "Weligay ma arag qof si adag uga soo boodaya qof aan ku lug lahayn trampoline." Wuu qariyay wajigiisa, isagoo isku dayaya inuu is dejiyo.
  
  Kinimaka ayaa garabka uga salaaxay. "Ma fiican tahay, walaal? Nin yahow adiga oo qoslaya weligay ma arag. Tani waa yaab".
  
  Lauren ayaa soo dhexgashay, iyadoo Swedishka ka badbaadisay jeesjees kale. "GPR, laakiin miisaan culus. Waxaan ula jeedaa, waxaa jira shaygan la yaabka leh ee Khariidadaha Google ee loo yaqaan Antarctica. Tan waxaad ka arki kartaa laptop-kaaga. Laakin helida wax yar oo la mid ah qabriga Attila? Hagaag, taas waxaa ka mid ah isticmaalka mashiinada iyo software-ka oo NASA aysan xitaa qiran in ay leedahay.
  
  "Ma waxay isticmaalayaan dayax-gacmeed?" Yorgi ayaa waydiiyay.
  
  "Oh haa, dhammaan quruumaha qabow waxay leeyihiin tan."
  
  "Waxay ku jiraan Shiinaha, UK iyo Faransiiska." Drake wuxuu tilmaamay liiskooda ka soo horjeeda.
  
  "Xaqiiqdii. Shiinuhu marka uu hawada sare ka eego waxa uu garan karaa qofka ku dhex fadhiya gaadhigiisa,waxa uu hubin karayaa baraha Internetka ee uu wax ka daalacanayo,waxana ay kala saari karaan waxa ku jira Sanwijka uu cunayo. Nin walba. Ku dhawaad meel kasta."
  
  "Rag kaliya?" Kenzi ayaa weydiiyey. "Mise dumarkuna sidoo kale?"
  
  Lauren oo dhoola caddaysa ayay hoos u tidhi, "Waxa aan dhegta ku hayaa nin u gudbinaya. Waxay u muuqataa in yar oo da' yar, sida inuusan weli helin dumarka."
  
  Drake waxa uu dhegaystay helikobter-ka ay ku gooyeen hawada sare ee u dhaxaysa Ameerika iyo Yurub, darafyada saddexaad iyo afraad ee dhulka.
  
  "Hagaag, waa hagaag, si kastaba..." Lauren ayaa indhaha ku dhuftay. "Haddii aan isku geyno Juqraafiga yar ee Piscara, qoraal ayaa sheegaya in daarta caanka ah ee Attila ay ku taal meel u dhaxaysa Danube iyo Tisza, oo ku yaal buuraha Carpathian, bannaanka sare ee Hungary iyo Zazberin ee deriska ah. Meel aad u mugdi badan ayaa sheegaysa in qabriga Attila uu ka soo horjeeday qasrigiisa.
  
  Laakiin waxaa lagu aasay webiga hoostiisa," Mai ayaa tiri.
  
  "Haa, Tisza waxay ka gudubtaa Hungary waqooyi ilaa koonfurta, iyada oo ah qayb weyn oo ka mid ah Danube lafteeda. Jidka wabiga ayaa caawin doona saynisyahannadeena. Waxaan rajeyneynaa in cilmi-baaristooda ay isticmaalayaan tignoolajiyada juquraafi ahaaneed ay isku dari doonaan dayax-gacmeedka, magnets-ka, MAG iyo radar dhulka gala. Sahanka magnetic waxaa kaabaya astaanta GPR ee cilladaha la doortay. Waxa kale oo ay sheegeen in ay arki karaan in webiga la leexiyay iyo in kale. Way ruxday. "Waxaan ka hadlaynaa kumanyaal iyo kumanaan sawirro ah oo kombuyuutarku ay tahay inuu eego ka dibna go'aan ka gaaro."
  
  "Hagaag, okay, markaa waxaan ku wajahannahay Hungary." Alicia waxay moodday madax xanuun. "Kaliya dheh."
  
  Kooxdii dib ayay u degeen, iyagoo la yaabban sida saaxiibadoodii gardarada ahaa ay wax u wadaan.
  
  
  ***
  
  
  Hungary, Danube iyo Tisza waxay u ekaayeen madow habeenkii sida Yurub inteeda kale, laakiin Drake wuxuu ogaa in hadda ay aad uga sii xumaatay halkan. Afartii fardoolay ee ugu xoogga badnaa ayaa halkaas jiifay - Dhimasho - iyo kuwii isaga helay ayaa laga yaabaa inay si fiican u go'aamiyaan mustaqbalka adduunka.
  
  Kooxdu waa soo degtay, mar kale ayay dib u soo degtay, mar kale ayay soo degtay, ka dibna waxa ay ku boodday gaadhi weyn oo aan milicsi lahayn si ay u dhammaystiraan lugtii u dambaysay ee safarkooda. Xisaabiyayaashu wali waxba may soo saarin, goobuhu wali way waaweyn yihiin, bartilmaameedkuna wuu yaraa, iyada oo aan la xusin duqowda iyo hoos u dhici karta. Way fiicnaan lahayd in la ogaado sida amarku u shaqeeyo si madax-banaan, laakiin dilalkoodii lama filaanka ahaa tobanaan sano ka hor ayaa soo afjaray dib u gurasho kasta.
  
  Bannadii bay degeen, waardiyayaal bannaanka ayay dhigeen oo gudaha ayay degeen. Waxaa dhacay dabayl xoog badan, oo teendhooyinkii ruxday; Xaqiiqda dhabta ah ee wax kasta oo ay sameeyeen dhowrkii maalmood ee la soo dhaafay ayaa weli isku dayaya in ay gudaha u galaan.
  
  Ma run ahaantii halkan ma nahay, annagoo meel kala bar joogna buur Hungarian ah? Drake wuu ka fikiray. Mise Olga weli waa na garaacayaa?
  
  Sharaxa ubaxa ee teendhada ayaa runta sheegay, iyo sawirkii ku xigay oo kale. Alicia, waxay ku duuduubtay baceeda hurdada iyadoo indhaheeda oo kaliya ay muujinayaan.
  
  "Ma qaboow, jacayl?"
  
  "Haa, halkan kaalay oo i diirri."
  
  "Fadlan," Dahl wuxuu ka yiri meel koonfurta ka xigta cagaha Drake, "maanta maaha."
  
  "Waan oggolahay," Kenzi oo bari ka yimid ayaa yidhi. "U sheeg qaniinyada in aad leedahay madax-xanuun ama wax. Yaa garanaya meeshay joogtay? Tirada cudurrada iyo wixii la mid ah iyo wixii la mid ah.
  
  "Marka ma jirto su'aal ku saabsan afar-geesoodka?"
  
  "Waa," ayuu raaciyay Mai, oo taagnaa iridda teendhada. "Gaar ahaan maadaama ay jiraan shan naga mid ah."
  
  "Waalan, waxaan ku ilaaway inaad halkan joogtay, Sprite. Ilaa hadda ma rumaysan karo inay dhammaan nagu xidheen hal teendho oo habaar ah."
  
  "Aniga, mid, waxaan doorbidaa inaan seexdo bannaanka," Dahl ayaa yidhi, isagoo kacaya. "Markaa laga yaabaa inaan seexan doono."
  
  Drake wuxuu daawaday madaxa Iswidishka ee bixitaanka, isagoo u maleynaya inuu qaadan doono fursad uu u waco Joanna. Xidhiidhkoodu hawada ayuu ku jiray, laakiin maalinta ayaa iman doonta, ugu dhakhsaha badan, marka qof uu qaato go'aan joogto ah.
  
  Waaberigii ayaa yimid, khubarada Washington waxay soo jeediyeen nus darsin goobood. Kooxdu way kala qaybsameen oo waxay bilaabeen inay qodaan, iyagoo ka soo tuuraya muuqaalada quruxda badan ee madaxooda iyo qalbiyadooda: Maska buluuga ah ee Tisza, mararka qaarkood ballaaran, mararka qaarkood meelo cidhiidhi ah, buuraha cawska ee Carpathians, cirfiid aan dhammaad lahayn. Neecaw qabow oo ka dhacaysay bannaanka ballaadhan waa la soo dhawaynayay, oo dabcisay daalka iyo nabarrada soo dejinaya. Drake iyo kuwa kale waxay si joogto ah ula yaaban yihiin halka ay cadowgoodu joogaan. Ingiriiska, Shiinaha iyo Faransiiska. Halkee? Buurta kuugu dhow? Qofna waligii ma arkin wax yar oo ilaalin ah. Waxaad mooddaa in kooxihii kale ay quusteen.
  
  "Ma aha celceliska ugaadhsigaaga relic," Drake ayaa mar yidhi. "Ma garanayo halka aan ku danbeyn doono."
  
  "Waan oggolahay," ayuu yidhi Dahl. "Hal mar ayaan dhammaanteen dagaalameynaa, marka xigtana dhammaan waa sahlan yihiin. Haddana way ka sii darnaan kartaa."
  
  Maalintii koobaad si degdeg ah ayey u duushay, ka dibna maalintii labaad. Waxba may helin. Waxaa bilowday roob, ka dibna qorraxdii oo indho beelay. Kooxdu waxay isku beddeshay nasasho ka dibna waxay oggolaadeen dhawr shaqaale ah oo la soo kiraystay si ay u nafisiyaan in muddo ah. Rag iyo dumar aan Ingiriisiga ku hadlin ayaa laga soo magacaabay tuulo u dhow. Maalin maalmaha ka mid ah, Alicia waxay ogaatay dalool dhulka ku yaal, malaha tunnel duug ah, laakiin raynraynteedu waxay si degdeg ah u luminaysay markii ay raadinteedu dhammaatay.
  
  "Wax faa'iido ah ma leh," ayay tidhi. "Waxaan ka fogaan karnaa hal mitir welina ma helin."
  
  "Sidee u malaynaysaa in tani aan la dareemin sannadahan oo dhan?"
  
  Dahl wuxuu sii waday inuu madaxa xoqo, isagoo hubo inaysan waxba fahmin. "Waxay ku taal cidhifka carrabkayga," ayuu ku celiyay in ka badan hal mar.
  
  Drake wuu iscelin kari waayay. "Waxaad ula jeedaa Olga, ma aha? Waxay ahayd waayo-aragnimo kooban, saaxiib.
  
  Dahl wuu qayliyey, isagoo weli sawiraya.
  
  Habeen kale iyo dhawr saacadood oo kale oo teendhada dhex yaal. Xiisada ugu badan ee habeenadan waxay ahayd markii Drake bilaabay ka hadalka weedha Webb, dhaxalkiisa iyo xogtiisa sirta ah.
  
  "Waxaan u baahanahay inaan diirada saarno taas marka xigta. Siraha uu ururiyay waxay noqon karaan kuwo ba'an. Cajiib".
  
  "Yaa loogu talagalay?" Dahl ayaa yidhi. "Kuwa naga soo horjeeda ma ahayn kuwa xun."
  
  "Marka laga reebo mid aynaan garanayn weli," Mai ayaa tiri.
  
  "Nacalad, runtii? Waan hilmaamay. Waa kee?"
  
  Islaantii reer Japan ayaa codkeeda hoos u dhigtay oo si hoose u hadashay. "Mid idinka mid ah ayaa dhimanaya."
  
  Muddo dheer oo xanuun badan ayaa aamusnayd.
  
  Alicia way jabisay. "Waa inaan ku raacaa Drake. Tani nama khusayso oo keliya. Webb waxa uu ahaa khabiir daba-galka ah iyo dameer hodan ah. Waa inay cid walba wasakh ku lahayd.
  
  Digniin been abuur ah ayaa keentay in ay ka soo yaacaan teendhada, oo ay ku dhacaan dhulka iyo dhoobada, oo ka mid ah burburka iyo ciidda meel qadiim ah. Xanaaqdoodii qoto dheer, waxay u soo baxday inaysan ka tirsanayn Attila. Ugu yaraan ma aha ilaa inta ay sheegi karaan.
  
  Dabadeed, teendhada dhexdeeda, ayay fikirradoodii ku noqdeen.
  
  "Waxaa jira wax badan oo wax laga qabanayo," Hayden ayaa yidhi. "Waxaa laga yaabaa in raadinta meesha qarsoon ee Webb iyo waxa aan ogaanay ay naga ilaalin karaan waxa soo socda."
  
  "Geeridii Joshua ee Peru? Caasinimadayada? Xukun su'aal leh iyo xadhig aan la hubin? Waa inaan u jawaabnaa qof. Hal magac-u-sheegid waad ka bixi kartaa. Laakiin saddex? Afar? Biilashayadu waa casaan, dadka, mana ula jeedo kharash dheeraad ah. "
  
  "Haddaba, Kooxda SEAL 7?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  "Malaha," Hayden ayaa ku gunuunacday. "Yaa yaqaan? Haddiise ay nasoo weeraraan eexda, Ilaah baan ku dhaartaye inaan xoog is barbar dhig ku celin doono. Oo sidaasay dhammaantiin ahaan doontaa. Taasi waa amar."
  
  Maalin kale ayaa timid, ugaarsiguna waa sii socday. Roobabkii ayaa caqabad ku noqday dadaalkooda. Taangiga fikirka Washington waxa uu la soo noqday todoba goobood oo kale wadar ahaan saddex iyo labaatan. Intooda badan ma aysan dhalin wax aan ka ahayn meelo madhan ama sees duug ah, dhismayaal muddo dheer socday, qalfoofka ayaa noqday calal. Maalin kale inteeda badan ayaa dhaaftay, waxaana bilaabay in niyada kooxda SPEAR ay hoos u dhacdo.
  
  "Xitaa ma joognaa meeshii saxda ahayd?" Kenzi ayaa weydiiyey. "Waxaan ula jeedaa Hungary. Ka soo horjeeda qasriga Attila. Immisa ka hor ayuu qofkani dhashay? Kun iyo lix boqol oo sano ka hor, sax? Waa maxay waxani? Afar iyo toban qarni ka hor Geronimo. Waxaa laga yaabaa in Attila uu yahay 'cudur' qaldan. Waxaan qiyaasayaa in Kaniisadda Katooliga ay calaamadisay qaar badan. "
  
  "Waxaan helnaa cillado kala duwan oo kala duwan," Kinimaka ayaa yidhi. "Waxaa jira qaar badan oo iyaga ka mid ah, oo midkoodna sax ma aha."
  
  Dahal wuu eegay. "Waxaan u baahanahay hab aan ku soo koobno raadintayada."
  
  Lauren, oo had iyo jeer ku xidhan taangiga fikirka, waxay eegtay dhinaca kale. "Haa, waxay yiraahdaan. Haa."
  
  Dabayshu waxay si tartiib ah u afuuftay timaha Swedishka, laakiin wejigiisa ayaa ahaa mid aan la aqbali karin. "Waxba ma hayo".
  
  "Malaha waa inaan eegnaa Attila?" May ayaa soo jeedisay. "Ma jiraan wax ku jira taariikh nololeedkiisa?"
  
  Lauren ayaa u sheegtay burcadda Washington inay daryeesho. Kooxdu way nasatay, way seexatay, khaladaad ayay raadisay, waxna may helin, waxaanay ka qayb qaadatay laba digniin oo kale oo been abuur ah.
  
  Ugu dambeyntii, Drake wuxuu soo ururiyay koox. "Waxay ila tahay inay tahay inaan tan ugu yeerno mid guuldarreysatay, dadyow. Amarka ayaa sheegay in ay heleen, suurto gal & # 184; laakiin haddii aan awoodin, markaa waddamo kale ma awoodaan sidoo kale. Waxaa laga yaabaa in faraskii afraad uu ku roonaan lahaa in looga tago meeshii lagu aasay. Haddii uu xitaa halkaas joogo."
  
  "Waxaa laga yaabaa in qabriga la xaday," Hayden ayaa tiri, iyadoo gacmaheeda kala bixinaysa, "wax yar ka dib aaska. Laakiin markaa, dabcan, hadhaagii waa la heli lahaa. Maro Seef. Gems Meydad kale."
  
  "Way adagtahay in aad kaga tagto hub xoog leh halkaas," Kenzi ayaa tiri iyada oo wajigeeda ka muuqata madhan. "Waan ogahay in dowladdaydu aysan yeeli doonin. Weligood ma joojin doonaan raadinta."
  
  Drake ayaa madax u lulay oo aqbalay. "Run, laakiin waxaan shaki ku jirin in ay jiraan dhibaatooyin kale oo soo baxaya. Halkan ma sii joogi karno weligeed."
  
  "Waxay ku yidhaahdeen wax la mid ah Peru," Smith ayaa yidhi.
  
  Drake ayaa u lulay Lauren. "Ma wax bay noo hayaan?"
  
  "Weli ma aha, marka laga reebo siddeed goobood oo kale oo suurtagal ah. Tilmaamuhu wali waa isku mid. Wax adag ma jiraan."
  
  "Laakin tani miyaysan noqon karin waxa aan raadineyno?" Dahal ayaa si hoose u yidhi.
  
  Hayden wuu taahay. "Waxay ila tahay in aan qofkan waco oo aan la xiriiro xoghayaha. Waan ka fiicanahay-"
  
  "Iska jir," Alicia ayaa ka digtay. "Waxaa laga yaabaa in tani ay tahay calaamadda shaabadihii ay sugayaan."
  
  Hayden wuu aamusay, hubanti la'aan ayaa ka muuqatay indhihiisa.
  
  Dahl ayaa ugu dambeyntii helay dareenkooda. "Raadaarka dhulka gasha," ayuu yidhi. "Waxay raadisaa cillado aan caadi ahayn, cufisjiid, magnetic ama wax kasta. Dabcan, wuxuu helaa wax badan oo aad u xun, maadaama kani yahay meere aad u da' weyn. Laakiin waanu yarayn karnaa raadintayada. Waan awoodnaa. Alla habaar, sideen ku noqon karnaa nacasyo noocaas ah?
  
  Drake wuxuu la wadaagay Alicia muuqaalkeeda welwelka leh. "Ma fiican tahay, saaxiib? Wali ma dareemaysid saamaynta Olga aad isku dayday inaad af-duubto, miyaad tahay?
  
  "Waan fiicanahay, waan fiicanahay sida had iyo jeer. Dhageyso - xasuuso kuwa doqomada ah ee helay xabaalaha ilaahyada?
  
  Drake wajigiisu wuxuu noqday halis hadda. Waxay ahayd annaga, Torsten. Hagaag, badideenna."
  
  "Waan ogahay. Waxaan helnay lafaha Odin, iyo sidoo kale Thor, Zeus iyo Loki." Hakin buu sameeyay. "Aphrodite, Mars iyo kuwo kale oo badan. Hagaag, maxay ka samaysan yihiin hubkooda iyo hubkooda? Qaar ka mid ah dhagaxyadooda?"
  
  "Wax aan la garanayn oo markii dambe naga caawisay hawlgal kale," Drake ayaa yidhi.
  
  "Haa." Dahl wuu joojin waayay dhoola cadeynta. "Yaa seeftii lagu aasay Attila?"
  
  Lauren ayaa ku soo booday. "Mars!" - Ayay ku dhawaaqday. "Ilaaha dagaalka Roomaanku wuxuu seeftiisa ku mudday Attila isagoo dhex maraya Scythians. Waxaa la odhan jiray Seeftii Dagaalka Quduuska ah. Laakiin haddii ay runtii ka timid gacanta Mars..."
  
  "Waxaad dib u habeyn kartaa radar dhulka galaya si aad u raadiso walxahaas gaarka ah," ayuu yiri Dahl. "Oo kaliya cunsurkan naadirka ah."
  
  "Oo boom!" Drake ayaa u lulay isaga. "Waa wax iska fudud. Iswidhishka waalan wuu soo noqday."
  
  Alicia wali waxay u muuqatay xanaaq. "Ma aadan ka fikiri karin tan, habaar, maalmo ka hor?"
  
  
  CUTUBKA SOdon iyo Shanaad
  
  
  Siddeed saacadood oo kale ayayna diyaar ahaayeen. Kooxda DC ayaa dib u kiciyay raadaarka dhulka ka dib markii ay la xiriireen cutubka qadiimiga Iceland oo wali baarayay waxa ka haray qabrigii ugu horreeyay ee ilaahyada. Had iyo jeer waxay ku soo noqotaa Odin, Drake wuxuu u maleeyay sidii uu sugayay. Way caddahay in Icelanders ay ilaaliyeen inta badan faahfaahinta helitaanka iyo dhammaan muunadaha. U dirida xogta ku saabsan shay naadir ah Washington waxay ahayd arrin daqiiqado ah.
  
  Ugu yaraan taasi waa waxa ay yiraahdeen, Drake ayaa markii dambe qiyaasay. Wuu la yaabi lahaa haddii aanay Maraykanku tan hore ugu hayn faylka.
  
  Tijaabo ayaa la sameeyay ka dibna digniin kulul ayaa la diray. Ping on aagga ay horay u socdeen, iyo Seeftii hore ee Mars waxay noqotay barta cad ee khariidadda.
  
  "Waa taas," Mai ayaa tiri. "Qabaasha Attila Hun."
  
  Qodista ayaa ku bilaabatay si dhab ah. Dadkii tuulada degganaa waxay bilaabeen inay balaadhiyaan godkii ay hore u qodeen. Ka hor intaanay gaadhin meel bannaan oo seefta si fiican u barbar socota, waxay lacag ka bixiyeen dadkii tuulada degganaa oo waxay iska dhigeen inay niyad-jabsan yihiin markay eegayaan inay baxayaan.
  
  "Dhanka kale ee kan," Mai ayaa tiri, "waa helitaan dhaqameed weyn."
  
  "Kama walwali karno taas hadda," Hayden ayaa yidhi. "Kani waa hubka dhimashada. Tani waa in la dhexdhexaadiyaa ka hor inta aanaan wax ku dhawaaqin."
  
  Smith, Yorgi iyo Kinimaka ayaa soo booday, iyaga oo dhulka weeraray. Dahl wali wuu eegay oo waxa uu dareemay wax yar, in kasta oo Alicia iyo Kenzi ay ka faa"iidaysteen fursad ay ugu yeedhaan wax walba laga bilaabo 'dameer shaqo' ilaa 'Crazy Sloth'.
  
  Ma qaadan waqti dheer in lagu qarxiyo meel bannaan.
  
  Drake wuxuu daawaday iyadoo seddexda ciyaaryahan ay ballaarinayaan farqiga. Mai iyo Alicia ayaa sawiray aagga si ay u hubiyaan inaysan jirin wax la yaab leh oo ku jira cawska dheer ee ku dhow inuu soo dhuunto. Lauren waxay u socotay inay ku sii dhawaato godka; safka aragga labada dumar iyo kuwa hoose.
  
  "Maadaama aynaan garanayn inta aan hoos u dhaceyno," Drake ayaa yiri, "xiriirku wuxuu noqon karaa mid aan faa'iido lahayn. Laakiin waxaan qabaa inaan u ciyaari doono sida aan ku helno."
  
  "Waxa kaliya ee aan u baahanahay waa sanduuq," Hayden ayaa xaqiijiyay. "Waqtiga kuma lumin inaan fiirino wax ama qof kale. ma ogola?"
  
  Way luleen. Yorgi ayaa galay kaalinta koowaad, isagoo ah kan ugu firfircoon kooxda. Kinimaka ayaa ku xigay, isagoo weli nabar ka haya madaxa, waxaana ku xigay Smith. Drake ayaa ku booday godka, waxaana ku xigay Hayden iyo Dahl. Iswiidhishka ayaa ku qasbanaaday inuu joogo albaabka laga soo galo. Dove Drake oo dhulka aan sinnayn hoostiisa oo wuxuu isku arkay gudaha tunnel mugdi ah. Hal daqiiqo oo gurguuran iyo is jiid jiid gidaarada dhexdooda ah ayaa keenay meel banaan ah oo kooxdu ay bidix u leexatay. Yorgi waxa uu seefta ku xidhay hagaha la qaadi karo oo waxa uu dhawrkii daqiiqoba mar ku dhawaaqay masaafada u dhaxaysa iyaga iyo isaga.
  
  Drake ayaa tooshkiisii ku xajistay, isaga oo isku xidhaya laydhka iyo kuwa hore. Marku waligii ma leexan, laakiin wuxuu ku wareegay goobtii seeftu ku nasanaysay ilaa ay aayar ka fogaadeen.
  
  Yorgi ayaa hor istaagay. "Waxaa laga yaabaa inaan ka gudubno."
  
  Drake wuu dhaartay. "Waa dhagax adag. Waxaan u baahanahay qalab weyn si aan halkaas u soo marno. Ma aragtaa siday u buuran tahay?
  
  Yorgi wuxuu sameeyay cod aan ku qanacsanayn. "Laba jeer ballaca marinkan."
  
  "Oo seeftu?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Kaliya dhanka kale."
  
  Drake wuxuu lahaa aragti gaar ah oo ah in lagu ciyaarayo. ilaahyadii hore ayaa mar kale ku raaxaysanaya. Mar waxa ay u ekayd in ay jidka oo dhan ka daba socdeen, oo ay ku jiidayeen hal-abuur ama mid kale, marna soo noqonayeen si ay isu sheegaan.
  
  Sida hadda.
  
  Go"aan ayuu qaatay. "Hore," ayuu yidhi. "Waxaan u baahanahay inaan aragno halka tuducdani ay hogaamiso."
  
  "Hagaag, waxaa jira mid ka mid ah cilladaha soo socda," Yorgi ayaa soo diray jawaabta. "qaab weyn oo aan la aqoon."
  
  Codkii Alicia ayaa dhexda u galay xiriiriyaha. "Ma guuraysaa?"
  
  Drake wuu garanayay codka sharka leh ee kaftanka. "Taas jooji".
  
  "Immisa lugood ayuu leeyahay?"
  
  "Alicia!"
  
  Qof kasta oo dhulka hoostiisa ku jira ayaa soo qaatay bastoolado. Drake waxa uu isku dayay in uu luquntiisa ceshado si uu horay u eego, laakiin Kinimaka ayaa hor istaagay aragtidiisa. Waxa kaliya ee uu ku guuleystey in uu sameeyo waxa uu ku dhuftay madaxa sare ee tunnelka.
  
  Boodh ayaa hawada ka shaandhaynaysay. Drake wuu dhididsanaa, nabarradiisii cusbaa ayaa garaacaya. Kooxdu waxay ku soo gurguuratay sidii ay awooday. Yorgi waxa uu ku hogaamiyay si tartiib tartiib ah. Kaliya markaas ayaa dhalinyaradii Ruushku joogsatay.
  
  "Ah! wax baan hayaa."
  
  "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey. Dhawr cod ayaa la maqlay.
  
  "Sug. Halkan waad ila iman kartaa."
  
  Durbadiiba Drake waxa uu soo koobay laabtii oo waxa uu arkay in dhinicii marinku balaadhiyay, isaga oo isu rogay meel dhagax ah oo siddeed cagood ah oo dhererkeedu yahay afar jeerna ballaca ninka. Midabkeedu madoobayd, siman, oo ka kor maray dalool cidhiidhi ah oo dhagaxa laftiisa lagu gooyay, albaab yar oo albaab u eg.
  
  Drake wuxuu u fiirsaday mugdiga godkan. "Marka waxaa laga yaabaa inay wax yar ka soo saareen dhagaxa, iyagoo hubinaya in Attila uu halkan weligiis joogi doono?"
  
  "Laakiin ma jiro webi naga sarreeya," Yorgi ayaa yidhi. "Maankayga ayay ku jirtay."
  
  "Koorsooyinka webiyada ayaa isbeddela sannadaha," ayuu yiri Hayden. Hadda ma sheegi karno in Tisza uu mar sidan u qulqulay iyo in kale. Si kastaba ha ahaatee, waxa ay dhowr mitir u jirtaa koonfur."
  
  Drake wuxuu u socday dhanka mugdiga. "Ciyaarta ayaan ku jiraa. Miyaynu eegno?
  
  Yorgi ayaa soo booday, isagoo booskiisii hore ilaashanaya. Markii hore albaabka cusub waxa uu ahaa muuqaal madow oo dhammaystiran, laakiin markii ay u soo dhowaadeen oo ay iftiimiyeen tooshkoodii, waxay arkeen tilmaamo qol weyn oo dhinaca kale ah. Qolku kama weynayn qol cunto oo wanaagsan, oo ay ka buuxaan qaybo boodh ah iyo aamusnaan dhammaystiran, oo dhexda ku leh meel jilibka sare leh.
  
  Meesha la saaray waxaa saarnaa naxash dhagax ah.
  
  "Cajiib," Yorgi ayaa neefsaday.
  
  "Ma u malaynaysaa in Attila uu joogo?" Kenzi ayaa weydiiyey.
  
  "Seeftu waa, waxaan qabaa." Yorgi waxa uu hubiyay raadaarkiisa dhulka. "Sidaas ayaa waxanu leeyahay."
  
  "Waxaan ku sii jirnaa howlgal." Hayden xitaa ma uusan eegin naxashka. Waxay ku mashquulsanayd barashada jinsiga. "Oo waa isla halkaas? Waa intaas".
  
  Drake waxay eegtay halka ay tilmaamaysay. Kooxdu waxay dhex mareen daabka albaabka laga soo galo waxayna isku arkeen gebi ahaanba gudaha qolka. Sanduuq alwaax ah oo la yaqaan oo leh shaabadda Amarka daboolka ayaa ku dul istaagay meesha lafteeda, oo ku taal cagta naxashka. Hayden xaggiisa ayuu u soo dhaqaaqay.
  
  "Is diyaari," ayay Lauren ugu sheegtay comms-ka. "Waxaan ku soconnaa jidkayaga. U sheeg Washington inaan helnay sanduuqii ugu dambeeyay."
  
  "Ma furtay?"
  
  "Negative. U malayn maayo inay fikrad fiican halkan hoose tahay. Waxaan sugi doonaa inta aan ka gaareyno meesha ugu sareysa."
  
  Drake wuxuu eegay naxashka. Yogi ayaa u soo dhawaaday. Kenzi waxa uu fuulay saldhigii oo hoos eegay.
  
  "Ma jiraa qof i caawin doona?"
  
  "Hadda maaha," Hayden ayaa yidhi. "Waa inaan tagno".
  
  "Sababtu?" Kenzi wuu sii weynaa. "Ma ahan sida kooxaha kale ee halkan jooga. Way fiicantahay in aad daqiiqad naftaada ku haysato, miyaadan u malaynayn? Waa isbeddel fiican in qofna aanu isku dayin inuu i celiyo."
  
  Drake daaray comms-ka "Dal? baas baad tahay".
  
  "Waa maxay?"
  
  Kenzi wuu taahay. "Kaliya waa dabool dhagax ah."
  
  Drake waxay u arkaysay inay tahay tahriibiye hadhaa ah oo xiise u leh hantida. Dabcan, tani weligeed hoos uma dhici doonto. Waxay ka mid ahayd iyada. Wuxuu u lulay Hayden.
  
  "Waan ku soo qaban doonnaa. Waan ballan qaaday".
  
  Wuxuu u orday dhinicii kale ee saldhiga, dhagaxii ayuu qabsaday oo jiiday.
  
  Hayden si degdeg ah ayuu xabaashii uga soo baxay, Yorgi iyo Kinimaka ayaa daba socday. Smith albaabka ayuu ku hakaday. Drake wuxuu daawaday markii la helay khasnadaha qabriga Attila the Hun.
  
  Iftiiminta tooshku indhihiisu way indho beeleen; cagaar dhalaalaya iyo casaan, buluug sapphire ah iyo huruud dhalaalaya; hooska qaansoroobaad, shimmering iyo lacag la'aan ah markii ugu horeysay ku dhawaad kun sano. Xoolihii waa la dhaqaajiyay, seeftii ayaa laga garaacay dhaqdhaqaaqan. Daab kale ayaa biligmay. Katiinado, anqawyada iyo jijimooyinka ayaa jiifa meel tuulan.
  
  Waxaas oo dhan hoostooda, oo weli lagu duudduubay dhowr xabo oo dhar ah, ayaa jiifay jirka Attila. Drake sidaas ayuu u rumaystay. Goobtan waligeed may helin tuugo qabuuro ah; markaa joogitaanka maalka. Naasiyiintu waxay kaliya u baahnaayeen qorshayaashooda waaweyn, iyo soo jiidashada dareenka weyn ee helitaanku waxay kaliya u soo jeedin lahaayeen dareenka iyaga. Isaga oo neefta isku haya ayuu la soo booday xidhiidhiyaha.
  
  "Lauren," ayuu hoos u yidhi. "Waa inaad qortaa qof ilaaliya dhammaanteed. Kaliya waa inaad ka dhabaysaa. Tani waa... cajiib Waxa kaliya ayaa ah..." Ayuu aamusay, isaga oo raadinaya.
  
  "Waa maxay waxaan?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Halkan ma jiraan seefo. Seeftii Mars way maqan tahay."
  
  Lauren ayaa neefsatay. "Oh maya, tani ma fiicna."
  
  Drake wejigiisu wuxuu noqday mid kacsan. "Ka dib wax walba oo aan soo marnay," ayuu yidhi. "Waan ogahay inay si fiican u xun tahay."
  
  Kensi wuu qoslay. Drake gadaal buu eegay. "Seeftii Mars waa halkan."
  
  "Nacalad, waad fiican tahay. Mukhalasiinta haraaga ah iyo tuuganimada. Isla markiiba sanka hoostiisa ayaad ka xaday. Wuu eegay. "Waa yaab".
  
  "Waxba ma qaadan kartid." Wuxuu arkay iyadoo soo saaraysa shay jawharad ah. "Laakiin waxaan kugu kalsoonahay inaad halkaas u tagto alaabta ugu qiimaha badan."
  
  "In ka badan Attila?"
  
  "Haa, hubaal. Waad ka qaadan kartaa Laakiinse wax alla wixii aad samaysid, seefta naftaada u hayso.
  
  Kenzi wuu qoslay oo ka saaray gacanteedii, isaga oo ka tagay khasnaddii la jeexay balse seeftii ilaalinaysa. "Hadda waxaan arkay waxaas oo dhan," ayay tiri iyadoo xushmad leh. "Waan tagi karnaa."
  
  Drake wuxuu ku faraxsanaa inay muujisay rabitaan gudaha ah iyo inuu ka caawiyay inay fuliso. "Markaa waa caadi. Bal aynu eegno waxa uu yahay Fardooleyda Geeridu.
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO LIX
  
  
  Jilba joogsiga qorraxda tooska ah, kooxda SPEAR waxay baareen sanduuqa ugu dambeeya ee Amarka Xukunka Dambe.
  
  Kinimaka wuxuu sugayay ogolaanshaha markii Alicia iyo Mai ay ku soo dhawaadeen xudduudaha, hadda helikobtarrada saaxiibtinimo ayaa lagu arki karaa hawada sare. Hayden wuxuu tilmaamay Kinimaka.
  
  "Sii wad shaqada wanaagsan, Mano. Waa inaan aragnaa waxa gudaha ku jira ka hor intaysan shirkadu iman; saaxiib ama cadow."
  
  Hawaawaankii ayaa madaxa ruxay oo riixay qufulkii. Drake ayaa horay u tiirsaday markii daboolka la qaaday, isagoo madax la dhacay Dahl.
  
  "Nacas!" - wuu qayliyey, isagoo il-duufay.
  
  "Miyuu ahaa isku daygaaga dhunkashada, Yorkie?"
  
  "Waan ku dhunkan doonaa haddii aad tuurto xaaqin shaggud ah oo aad wejigayga madaxa ka soo wacdo mar kale. Dhunkashada Yorkshire oo dhiig leh."
  
  Dabcan, qofna ma maqal isaga. Dhammaantood waxay diiradda saareen muujinta cusub.
  
  Hayden waxa uu dhex muquurtay, isaga oo ku tiirsan Kensi. "Sheeeit," ayay si caadi ah u tidhi. "Weligay uma malaynayn inay sidan oo kale noqon doonto."
  
  "Anigana sidoo kale". May istaagtay.
  
  "Xukunka ugu dambeeya ee runta ah," Lauren ayaa tiri, iyadoo akhrinaysa qoraalka mar kale. "Ka ugu xun oo dhan."
  
  "Hagaag, anigu idinka garan maayo," Alicia ayaa ku gunuunacday. Laakiin waxa aan ku arko gudaha waa warqad wasaq ah. Waxay u egtahay liiska wax iibsigayga."
  
  Mai gadaal bay eegtay. "Si kastaba ha ahaatee kuma qiyaasi karo gudaha dukaanka weyn."
  
  Alicia way badisay. "Hal mar kaliya. Dhammaan gaadhiyadan, caqabadaha jid-mareenka ah iyo xulashooyinkan ayaa gebi ahaanba iga tuuray jidkii." Waxay hilowga ku darsatay helikabtarrada ku soo wajahan. "Aad bay u fiican tahay".
  
  Kinimaka ayaa inta uu santuuqa soo galay waxa uu la soo baxay warqad oo uu kor u taagay qof walba si uu u arko. "Kaliya waa tiro tirooyin ah."
  
  "Fursad ahaan," Smith ayaa yidhi.
  
  Drake wuxuu dareemay xanaaq. "Haddaba, Amarka Xukunka Dambe wuxuu noo soo diray kala bar adduunka oo dhan si aan u helno warqad ku jirta xabaal qarsoon oo boqolaal sano ah? Meel aynaan waligeen helin haddaynaan khibrad u lahayn qabuuraha ilaahyada? Ma fahmin tan ".
  
  "Naasiyiintu waxay ahaayeen ugaadhsadayaal qaali ah," Kenzie ayaa yidhi. "Ma ogtahay wax ku saabsan tiradan cajiibka ah ee ay dhawaan ka heleen barafka polar hoostiisa? Qaar baa yiraahda waa saldhig Nazi. Waxay bililiqeysteen wax walba laga bilaabo dahabka, duubabka iyo sawirada. Waxay isku dayeen inay abuuraan zombies, waxay raadiyeen nolol weligeed ah waxayna lumiyeen kumanaan qof oo raadin khatar ah. Haddii ay doorteen inay kaga tagaan qabriga Attila the Hun halkii ay ka xadi lahaayeen hantida, waxaa jirta sabab xun taas.
  
  Lauren ayaa u tilmaantay dhegaheeda. "Degmada Columbia waxay rabtaa inay ogaato waxay tahay."
  
  Hayden ayaa ka qaaday Kinimaki. "Marka, nimanyahow, kani waa warqad duug ah, oo dhumuc weyn leh oo jeexjeexan labada dhinacba. Wuxu yeeshay jaale wuxuuna u muuqdaa mid jilicsan. Markaa, dhexda waxa ku jira sadar qoraal ah oo ka kooban tirooyin keliya." Waxay u akhriday: "483794311656..." Intay neefsatay. "Taas oo dhan ma ahan..."
  
  "Riyada qoyan ee geek." Alicia way naaxday. "Laakiin waa maxay jahannamada aan samayno?"
  
  "Halkan ka bax," Drake ayaa yidhi, isagoo istaagay markii ay helikabtarradii taabteen. "Kahor intaanay Hungu na helin."
  
  Duuliyaha ayaa orday. "Rag diyaar ma tihiin? Waa inaan isha ku haynaa taas."
  
  Kooxda ayaa dib ugu celisay diyaaradihii helicopter-ka. Hayden hadalkeedii way dhammaatay oo waraaqdii hareer martay markay fadhiyeen. "Ma jiraan fikrado?"
  
  "Xitaa ma la ciyaari kartid bakhtiyaanasiibka iyaga," Alicia ayaa tiri. "Wax aan faa'iido lahayn".
  
  "Oo maxay dhimashada ka leeyihiin?" Drake ayaa yidhi. Oo afarta fardooleyna? Mar haddii tirooyinka ay u muuqdaan kuwo muhiim ah, miyay wax ku yeelan karaan taariikhaha dhalashada? Taariikhaha dhimashada?
  
  "Waan joognaa," cod ayaa ku yiri dhegta, wuxuuna dib u xusuustay inay ku xiran yihiin adduunka oo dhan ilaa ay ku qasban yihiin inay xiraan DC si ay u dhamaystiraan hawlgal, taas oo ay ku xiran yihiin kaliya Lauren.
  
  "Ma aha isaga oo keliya," cod kale ayaa yidhi. "Waan helnay."
  
  Drake waxa uu dhegaystay helikobterrada si tartiib ah hawada ugu kacay.
  
  "Tirooyinkan burburku waa isku-duwayaal. Si fudud Naasigu wuxuu kaa tagay bartilmaameed qumman, dadyow."
  
  Drake waxa uu bilaabay hubinta iyo diyaarinta hubkiisa. "Target?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Haa, tirooyinka ugu horreeya waxay tilmaamayaan Ukraine. Tixdu waa hal tiro oo dheer oo joogto ah, markaa waxay nagu qaadatay muddo in la kala saaro."
  
  Alicia waxay eegtay saacadeeda. "Ma soo waco shan daqiiqo maalintii."
  
  "Ma haysatid IQ boqol iyo lixdan."
  
  "Sidee ku ogtahay, nin caqli badan? Weligay ma tijaabin."
  
  Daqiiqad aamusnaan ah, ka dibna: "Si kastaba. Waxaan galnay taxanaha oo dhan waxaana ku xidhnay dayax-gacmeedka. Waxa aan eegayno hadda waa aag warshadeed oo weyn, laga yaabee sideed mayl laba jibaaran wadarta guud. Inta badan waxa ka buuxa bakhaaro, waxa aanu tirinay in ka badan soddon, waxaanay u muuqdaan kuwo madhan. Wax ka yimid xilli dagaal oo laga tagay. Tani waxay noqon kartaa xarun kaydinta milatariga Soofiyeedka, oo hadda laga tagay. "
  
  "Iyo isku-duwayaasha?" Hayden ayaa waydiiyay. "Ma waxay tilmaamayaan wax gaar ah?"
  
  "Weli hubinta." Aamusnaan ayaa ka dhacday khadka.
  
  Hayden uma baahnayn inuu ku wargeliyo duuliyayaasha; waxay mar hore u socdeen Ukraine. Drake wuxuu dareemay naftiisa wax yar; ugu yaraan kooxaha ay xifaaltamaan way ka badin kari waayeen. Wuxuu eegay Hayden oo afka ka saaray.
  
  Ma damin karnaa tan?
  
  Weji ayay samaysay. Waxay u ekaan lahayd shaki.
  
  Mole? Si tartiib ah ayuu ula jaan qaaday, isagoo hore u sii tiigsada.
  
  Hayden sidoo kale wuu fikiray. Cid aan aamini karno ma jirto.
  
  Alicia ayaa qososhay. "Nacalad, Drake, haddii aad rabto inaad dhunkato, kaliya samee."
  
  Ninkii Yorkshire ayaa dib u tiirsaday markii ay diyaarada helicopter-ka ah ay jartay hawada sare. Waxay ahayd wax aan macquul ahayn in si buuxda loogu shaqeeyo marka aadan hubin in xitaa madaxdaada ay dhabarkaagu yeelan doonaan. Culeys baa qalbigiisa ku dhacday. Haddii qof uu qorsheynayay wax iyaga ka gees ah, waxay ku dhow yihiin inay ogaadaan.
  
  Xiriiriyaha ayaa qayliyay.
  
  "Waa yahay".
  
  Hayden ayaa madaxa kor u qaaday. "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey.
  
  Codka geesiga weyn ee Washington ayaa ka dhawaajiyay cabsi. "Ma hubtaa, Jeff? Waxaan ula jeedaa, tan uma sheegi karo iyaga ka dibna ogow inay tahay uun mala-awaal."
  
  Aamusnaanta Dabadeed gacaltoodii baa neef dheer ka qaaday. "Wow, waa inaan idhaahdaa. Tani waa xun. Runtii tani waa mid xun. Isku-dubaridyadu waxay u muuqdaan inay si toos ah u hoggaamiyaan Horseman of Death.
  
  Dahl waxa uu hakad ku yimid badhtamihii isaga oo ku shubaya joornaal bastooladkiisa. "Waxay macno samaynaysaa," ayuu yidhi. "Laakin waa maxay?"
  
  "Madaxa Nukliyeerka."
  
  Hayden ayaa ilko isku dhegtay. "Ma tilmaami kartaa tan? Kani ma nool yahay? ma jiraa-"
  
  "Sug," geek ayaa neefsaday, isagoo neefta qabanaya. "Fadlan sug kaliya. Intaas kuma koobna. Uma jeedo 'madaxa nukliyeerka'."
  
  Hayden wuu weji gabay. "Haddaba maxaad uga jeedday?"
  
  "Waxaa jira lix madax oo nukliyeer ah oo ku yaal saddex bakhaar. Ma arki karno gidaarada sababtoo ah dhismayaashi waxaa lagu dahaadhay rasaas, laakiin waxaan ku arki karnaa saqafyada iyadoo la kaashanayo dayax-gacmeedyadayada. Sawiradu waxay muujinayaan in hubka nukliyeerka uu soo bilowday qarnigii siddeetameeyadii, ay u badan tahay inuu u qalmo hanti iibsadaha saxda ah oo si taxadar leh loo ilaaliyo. Amaanku inta badan waa gudaha, mararka qaarkood waxay ku wareegaan saldhigga maran."
  
  "Marka, Amarka Xukunka Dambe wuxuu ku qariyey lix hub nukliyeer ah saddex bakhaar si loo isticmaalo hadhow?" Mai ayaa weydiiyey. "Runtii waxay u egtahay wax Nazi ah."
  
  "Hubku sidoo kale si habsami leh ayuu u shaqaynayaa," ayuu yidhi geek.
  
  "Sidee ku ogaatay taas?"
  
  "Nidaamka kombuyuutarku wuu shaqaynayaa. Waa la hubayn karaa, waa la jihayn karaa, waa la sii dayn karaa."
  
  "Ma haysaa goobta saxda ah?" Kenzi ayaa weydiiyey.
  
  "Haa, waan sameynaa. Lixduba waxa ay ku xidhnaayeen dhabarka dambe ee baabuur fidsan oo ku dhex yaalay bakhaarada. Si la yaab leh, dhaqdhaqaaqa gudaha ayaa dhowaan labanlaabmay. Dabcan, iyagana waa la rari karaa."
  
  Drake wuxuu eegay Hayden, oo dib u eegay.
  
  "Mole," Kensi ayaa cod dheer ku yiri.
  
  "Ka waran kooxaha xafiiltama?" - ayuu waydiiyay Dahl.
  
  "Sida laga soo xigtay NSA, tirada xanta ayaa kordhay. Uma muuqato mid wanaagsan."
  
  "Waxaan jeclaan lahaa inaan ogaado waxay rajeynayaan inay helaan," Mai ayaa tiri. "Kuma jiraan lix madaxyo nukliyeer oo duug ah."
  
  "Seefta Mars"
  
  Drake si degdeg ah ayuu qoortiisa u rogay. "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Qof kastaa wuxuu helay isku-duwayaasha, isagoo u malaynaya in maalkani uu halkan ka shaqaynayo. Qof kastaa wuxuu isu xilsaaray inuu sameeyo dayax-gacmeed. Software-kayaga sawir-qaadista waxaa lagu qalabeeyay dhammaan noocyada dareemayaasha, oo laga bilaabo sheekadii Odin iyo maqnaanshaha xiga, waxaan ogaan karnaa shay naadir ah oo la xidhiidha xabaalaha iyo ilaahyada. Qalabkeenu wuxuu muujinayaa qiyaasta qiyaasta iyo qaabka shayga, wuxuuna u dhigmaa seefta maqan. Dhammaantood way og yihiin in aan helnay seeftii oo aan u sii jeedno eedeymaha nukliyeerka. Waa inaan samaynaa tan."
  
  "Seefta ku daa garoobada." Smith wuu gaabiyay.
  
  Drake, Dal iyo Hayden ayaa indhaha isweydaarsaday. "Ma aha fursad cadaabta. Seeftu way inagu hadhsan tahay.
  
  Drake ayaa madaxa hoos u dhigay. "Waxa kaliya ee dhiigga leh ee ka qiimo badan Genghis Khan, Attila, Geronimo iyo Hannibal oo la isku daray," ayuu yidhi. "Oo waxaa nalagu qasbay inaan u wareegno hubka nukliyeerka."
  
  "Ka fakar," Mai ayaa tiri. "Oo waxay ugu baahan yihiin sababo badan. Maal."
  
  "Abaal marin," Smith ayaa yidhi.
  
  "Damac," Kensi ayaa yidhi.
  
  "Dhibaato la'aan," Hayden ayaa yidhi isaga oo dambi lagu xukumay. "Sababahaas oo dhan ayaa la isku daray. Aaway lixda hub ee Nukliyeerka ah?
  
  "Labo baa ku jira bakhaarka 17," ayuu yidhi ninkii kombuyuutarku. "Meelaha kale ee nukliyeerka waxay ku yaalaan siddeed iyo tobnaad iyo sagaal iyo tobnaad, waxaanan kuu sheegayaa meesha saxda ah ee ay hadda ku sugan yihiin. Waa saldhig weyn, waxaanan xisaabinaynaa kulaylka ka soo baxaya ugu yaraan laba darsin mayd, markaa iska jir."
  
  Drake ayaa dib u tiirsaday, isagoo eegaya saqafka. "Markale?"
  
  Hayden wuu ogaa waxa uu ku fekerayo. "Ma aaminsan tahay in wax walba ay isbedeli doonaan tan ka dib?"
  
  Si murugo leh ayuu u dhoola caddeeyey. "Waxaan rumeysanahay".
  
  "Markaa aynu si adag u garaacno," ayuu yidhi Dahl. "Koox ahaan, asxaab ahaan. Aan samayno tan markii ugu dambeysay."
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO TODOBAAD
  
  
  Umay fududayn kooxda SPEAR. Saldhigii hore ee la dayacay waxa uu ahaa bakhaarro waaweyn oo dhaadheer oo isku xidhan oo ay ka dhex socdaan waddooyin siman oo siman. Wadooyinku waxay ahaayeen kuwo aad u ballaadhan oo ay ku soo degi karaan baabuurta waaweyn. Drake waxa uu ku nuuxnuuxsaday in ay mar ahaan jirtay nooc bakhaar ah, oo ah meel lagu kaydin karo xaddi badan oo qalab milatari ah. Diyaaradaha qumaatiga u kaca ee Helicopters-ka ayaa ku soo degay duleedka, iyagoo gadaashiisa dayr daxaleystay oo burbursan, waxayna ku dhawaadeen isla markiiba inay damiyaan matoorada.
  
  "Kooxda waa diyaar," Hayden ayaa ku yiri xiriiriyeheeda.
  
  "Tag," Constable DC ayaa ku yidhi. "Hubi in madaxyada dagaalku naafo yihiin oo shayga kale uu badbaado"
  
  Dahal dhulka ayuu ku gunuunacay. "Aan ka hadalno xiritaanka albaabka xasilloon ka dib marka farasku cararo."
  
  Kooxdu waxay hore u qorsheeyeen meelaha saddexda bakhaar ee maskaxdooda ku jira oo ay fikrad fiican ka heleen shabakadda waddooyinka. Asal ahaan, wax kastaa waxay ku darsameen wax kasta oo kale. Ma jirin meel bakhti ah, meel leexleexad leh, ma jirin waddooyin lagu baxsan karo, hal mooyaane. Dhammaan bakhaarrada hareeraheeda waxaa ku wareegsanaa kayn cufan, laakiin kuwa gudaha - saddexda muhiimka ah - waxay ku dhex yaalleen kuwa kale si aan kala sooc lahayn.
  
  Waa la wada orday.
  
  "Waxaan dooneynaa inaan kala qaybsano, oo aan ka saarno hubka nukliyeerka, ka dibna aan helno qaab aan halkaan uga soo saarno meel wanaagsan," ayuu yiri Hayden. "Romania ma foga."
  
  Hadda Lauren waxay la jirtay iyaga, si buuxda ayay ugu xidhatay Washington, waxayna cadaysay inay ka fikiri karto cadaadis, waxay u baahan karaan iyada marka ay timaado maaraynta hubka nukliyeerka. Madax xasilan oo awood u leh in uu xogta ku gudbiyo kanaalada lama dhayalsan karo. Si hoose ayay u socdeen, si degdeg ah ayayna u aadeen bakhaarradii.
  
  Waxaa hortooda ka furmay waddo qarda-jeex ah oo cidlo ah. Intaa wixii ka dambeeyana dhammaan aagga waxa daboolay ciid qaawan iyo caws caws ah oo aan badnayn. Drake ayaa baadhay goobta wuxuuna bixiyay amar ah in horay loo socdo. Bannaanka ayay ku soo yaaceen iyagoo hubkoodii wata. Urta wasakhda iyo saliidda ayaa ku dhacday dareenkiisa, dabaylo qabow ayaa wejigiisa ku dhacday. Qalabkoodii ayaa isku duubnaa oo kabihii ay si adag dhulka ugu dhaceen.
  
  Waxay ku soo dhawaadeen gidaarkii ugu horreeyay ee bakhaarka, wayna istaageen, iyagoo dhabarka ku tiirsaday. Drake wuxuu jaleecay khadka.
  
  "Diyaar?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Tag."
  
  Waxa uu sawiray lugtii xigtay ee ay marayeen, isaga oo og in aanay haysan wax kamaradaha CCTV-ga ah oo ay ka werweraan maadaama aanay qalabku soo qaadan wax calaamado ah oo ka imanaya saldhigga marka laga reebo telefoonnada gacanta. Dacwooyinka nukliyeerka laftooda ayaa sii daayay hum-soo noqnoqda hooseeya. Halkaa marka laga soo tago meeshu waxay ahayd madhalays.
  
  Orod kale ayay soo galeen bakhaar kale. Mid kasta oo iyaga ka mid ah waxaa ku dul qornaa nambar madow oo xoqan. Mid kasta oo iyaga ka mid ah waxa ay u ekayd mid aan dhadhamin, oo aan dhadhamin, oo ay daxalku ka soo qulqulayaan saqafka ilaa sagxada. Biyo-mareenada ayaa si xor ah u lulaya, qaybo jeexan oo dhulka tilmaamaya, oo ay ka tifqayaan biyo wasakh ah.
  
  Drake waxa uu hadda arki karaa geeska bidix ee Warehouse 17 ka hor. "Waxaan ka gudbaynaa wadadan," ayuu yidhi. "Waxaan ku sii soconnaa bakhaarkan bakhaarkan ilaa aan ka gaarno dhammaadka. Markaa labaatan cagood oo keliya ayaanu u jirnaa toddoba iyo toban.
  
  Wuu dhaqaaqay, ka dibna istaagay. Gaadhi nabad-sugid ah ayaa waddada ka hor maray, isaga oo ku socday waddadii ay ka gudbeen. Si kastaba ha ahaatee, waxba ma dhicin. Drake wuxuu neefsaday neef nafis ah.
  
  "Ma jiraan saaxiibo halkan," Dahl ayaa xasuusiyay iyaga. "Ha aaminin qof ka baxsan kooxda." Uma baahnayn inuu ku daro "Xitaa Ameerikaanka."
  
  Hadda Drake wuu ka dhaqaaqay meeshiisii, wuxuu isku soo taagay gidaarka bakhaarka oo hore ayuu u dhaqaaqay. Bakhaarka 17 wuxuu lahaa laba daaqadood oo yaryar oo xagga hore u jeeday. Drake si aamusnaan ah ayuu u habaaray, laakiin waxa uu gartay in aanay jirin waddo kale oo looga baxo.
  
  "Dhaqso," ayuu si degdeg ah u yidhi. "Hadda dhaqaaji."
  
  
  CUTUBKA 3AAD IYO SIDDEEDAAD
  
  
  Waxay u carareen albaabbadii bakhaarka, iyagoo u kala qaybsan saddex kooxood. Drake, Alicia iyo May ayaa mid walba dhaliyay todoba iyo toban dhibcood; Dal, Kenzie, iyo Hayden mid walba wuxuu dhaliyay siddeed iyo toban, isagoo ka tagay Smith, Lauren, Kinimaka, iyo Yorgi min sagaal iyo toban. Iyagoo mid ah ayay ku dhaceen albaabada waaweyn.
  
  Drake ayaa laaday albaabka, isaga oo ka jeexjeexay cidhifyada. Ninku waxa uu ka soo baxayay xafiiska gudihiisa. Drake ayaa gacanta ka hoos geeyey, si adag ayuu u gooyay oo ku tuuray gidaarka kasoo horjeeda ee xafiiska. Marinkii cidhiidhiga ahaa ee ay ku jireen ayaa si toos ah ugu furmay bakhaarka, sidaas darteed Alicia iyo May ayaa ku wareegay.
  
  Drake wuu dhammeeyay ninkii, wuu miyir beelay, wuxuuna eegay xafiisyada yaryar ka hor inta uusan ku biirin dumarka. Muuqaal aad u xiiso badan ayaa indhihiisa la kulmay. Bakhaarku wuxuu ahaa mid aad u weyn, dheer oo dheer. Xarunteeda, oo u jeedda bangi albaabbada rollaalka ah, ayaa waxa istaagay baabuur dheer oo fidsan - taksi uu matoor weyn ku leeyahay xagga hore. Laba madax oo nukliyeer ah ayaa ku yaal dhabarka dambe ee baabuurka, iyagoo nadiif ah maalintiiba, sankooduna hore ayay u soo jeedaan, xargo madow oo ilaalinaya waqtiyo joogto ah. Xadhkaha ayaa bixin doona dabacsanaan la'aan dhaqdhaqaaq badan - fikrad wanaagsan oo gaadiidka ah, Drake ayaa soo jeediyay, maadaama uusan qofna rabin gantaal dilaa ah inuu ku dhaco shay taagan. Xirmado aad u weyn oo daahyo dhinac ah ayaa dhinac u yaalay baabuur weyn, kaas oo uu u qaatay in lagu xidhay ka hor inta aanu dhoofin.
  
  "Amaan ma jiro," Mai ayaa tiri.
  
  Alicia waxay tilmaantay xafiis kale oo ku yaal midigta baabuurka. "Taliyahaygii".
  
  "Waxaad u malaynaysaa inay aad uga walaacsan yihiin," Mai ayaa tiri.
  
  Drake waa uu ka bixi waayay in uu eego kamaradaha ammaanka, isaga oo ay ku adkaatay in uu si buuxda ugu tiirsanaado koox taageereyaal ah oo fadhiya xafiis qaboojiye ah. "Saaxiibkeen hore, qanacsanaanta ayaa laga yaabaa inay shaqeyso," ayuu yidhi. "Waxay qarinayeen muddo dheer."
  
  Iyaga oo adeegsanaya kanaalada isgaarsiinta waxay maqleen dhawaqa dagaalka, kooxaha kale ayaa mashquul ku ahaa.
  
  Alicia waxay ku soo yaacday baabuurkii. "Aniga ahaan!"
  
  
  ***
  
  
  Dahl waxa uu qabtay ninkii ugu dhawaa oo uu ku tuuray godka saqafyada, isaga oo helay wakhti fiican ka hor inta aanu daawan isaga oo si xun dhulka ugu dhacaya. Lafaha ayaa jabay. Dhiig ayaa qulqulay. Kenzi way soo dhaaftay, iyada oo ridaysa qorigeedii hoostiisa, oo ku dhufatay raggii cararayay, kuwaas oo wejigooda si adag dhulka ugu dhuftay. Hayden dhinac bay beddeshay, iyada oo doorbidaysa Glockkeeda. Baabuurka weyn ee ay heleen waxa uu yaalay badhtamaha bakhaarka, waxa ku xiga saddex xafiis iyo dhawr saf oo sanduuqyo ah. Wax fikrad ah kama ay lahayn waxa gudaha ku jira, laakiin waxay moodayeen inay caqli badan tahay in la ogaado.
  
  Hayden waxa ay u soo dhaqaaqday dhanka gaadhiga, iyada oo indhaheedu ay eegayaan labada eedaymood ee nukliyeerka ee madaxa korkeeda ku rakiban. Damn, waxay ahaayeen kuwo aad u weyn masaafadaas. Waxyaalo aan ujeedo kale lahayn aan ka ahayn inay burburiyaan. Dabadeed, shaki la'aan, waxay ahaayeen Dhimasho waxayna si cad uga mid ahaayeen Fardooleyda afaraad. Attila wuxuu ahaa qofka labaad ee ugu da'da weyn afarta, wuxuu dhashay todobo boqol oo sano kadib Hannibal iyo, si kadis ah, todoba boqol oo sano kahor Genghis Khan. Geronimo waxa uu dhashay 1829kii. Dhammaan rakaabku waxay ku saxan yihiin jidkooda. Dhammaan boqorrada, gacan-ku-dhiiglayaasha, jeneraalada, istiraatijiyad aan la tartamin. Qof kastaa wuu ka soo horjeeday sida ugu wanaagsan ee loo malaynayo.
  
  Tani miyay ahayd sababta uu Amarka u doortay iyaga?
  
  Waxay ogayd in jilibka Washington uu si xirfad leh ugu caayayo.
  
  Ma jirto wakhti wax lagu beddelo hadda. Waxay ka daba socotay masraxa, iyadoo u sii jeedday dhanka sanaadiiqda. Qaar ka mid ah daboolka ayaa la rogay, qaar kalena waxay ku tiirsanaayeen darbiyada alwaax ah. Caws iyo alaab kale oo wax lagu duubo ayaa kor ka soo daatay. Hayden ayaa toogtay hal nin, ka dibna waxa ay isweydaarsadeen xabado kale waxaana lagu qasbay in uu dhulka ku quuso si uu gabaad u galo.
  
  Waxa ay is aragtay iyada oo ku jirta dhabarka dambe ee gaadhiga, iyada oo dabada madaxyada nukliyeerka ay ka laadlaadsan tahay.
  
  "Maxaa cadaabta dhacaya haddii ay xabbadu ku dhacdo mid ka mid ah waxyaalahan?"
  
  "Ha werwerin, waa inay noqotaa tallaal wanaagsan in lagu dhufto xudunta ama qaraxa," codku wuxuu ugu sheegay comm-ka. "Laakiin waxaan qabaa in mar walba ay jirto fursad nasasho nasiib leh."
  
  Hayden ayaa ilko isku dhegtay. "Ah, mahadsanid, saaxiib."
  
  "Dhib ma leh. Ha werwerin, taasi lagama yaabo inay dhacdo."
  
  Hayden wuu iska dhega tiray faallooyinka jilicsan ee niyad-jabka ah, waxa uu u soo baxay meel bannaan oo uu joornaalkii oo dhan ku eryay qofka ka soo horjeeda. Ninkii wuu dhacay isagoo dhiig baxaya. Hayden waxay gelisay joornaal kale iyadoo u soo yaacday dhanka khaanadaha.
  
  Bakhaar aad u weyn ayaa ku hareereeyey, isaga oo ku dhawaaqaya rasaas, waasac ku filan in aan la dejin, jaranjaro aad u sarreeya oo cadow aan saaxiib ahayn si fudud ugu dhex dhuuman karo. Sanduuqyada gadaasheeda ayay ka eegtay.
  
  "Waxaan u maleynayaa inaan si fiican u shaqeyneyno," ayay tiri. "Waxay u egtahay inay halkan ku hayaan wax ka badan hal qalliin."
  
  Kenzi ayaa soo orday, isagoo ku suntamaya seeftii Mars. "Waa maxay waxaan?" - Waxaan weydiiyey.
  
  Dahl wuxuu ku dul foorarsaday giraangiraha weyn ee madal. "Dhabarkaaga fiirso. Waxaan halkan ku leenahay hal cadow wax ka badan."
  
  Hayden wuu shaandheeyey cawskii. "Alaab la xaday," ayay tidhi. "Tani waa inay noqotaa meel marin. Halkan waxaa ka jira doorasho weyn."
  
  Kenzi wuxuu soo saaray sawir dahab ah. "Waxay leeyihiin kooxo sameeya weerarro guri-guri ah. Tuugnimo Tani waa ganacsi aad u weyn. Wax walba waa la dhoofiyaa, la iibiyaa ama waa la dhalaaliyaa. Heerka miyirka ee ka dambeeya dembiyadan ayaa ka hooseeya eber."
  
  Dahl wuxuu ku yidhi: "Bidixdaada."
  
  Hayden waxa ay gadaashay santuuq, waxa ay aragtay dhibbanaheeda oo uu rasaas ku furay.
  
  
  ***
  
  
  Lauren Fox waxay raacday Mano Kinimaka godka libaaxa. Waxay aragtay sida Smith ula dhaqmay cadawga oo ay uga tagtay inuu dhintay. Waxay aragtay Yorgi oo soo qaaday qufulka albaabka xafiiska, soo gashay oo ku dhawaaqday in uu dhacay wax ka yar hal daqiiqo. Maalin kasta waxay isku dayday inay si quus ah u sii wado. Maalin kasta waxa ay ka walwalsanayd in ay waydo booskeeda kooxda. Waxay ahayd qayb ka mid ah sababta ay ula xiriirtay Nicholas Bell, sababta ay ula xiriirto oo ay u raadiso siyaabo kale oo ay ku caawiso.
  
  Way jeclayd kooxda oo waxay rabtay inay ka sii mid ahaato.
  
  Hadda dib ayay u joogsatay, iyadoo Glock gacanta ku haysa, iyadoo rajaynaysa inaanay isticmaali doonin. Dhul-beereedku wuxuu qabsaday aragtideeda inteeda badan, mid weyn oo laga cabsado. Madaxyada dagaalku waxay ahaayeen midab cagaaran oo caajis ah oo aan iftiin lahayn, shaki la'aan waa mid ka mid ah qaababka khatarta ah ee maskaxda casriga ah ee aadanaha qiyaasi karto. Smith waxa uu la qabsaday waardiye weyn, waxa uu qaaday dhawr hits, ka dibna waxa uu soo saaray ninkii sidii ay Lauren u soo dhuumatay si ay u caawiso. Midigteeda, Kinimaka ayaa toogtay laba kale. Xabado ayaa bilaabay in ay ku wareegaan bakhaarka iyada oo kuwa kale ay ogaadeen in lagu soo duulay.
  
  Gadaal bay ka aragtay dhawr ilaalo ah oo ku jabay taksigii baabuurka.
  
  "Si taxadar leh," ayay daartay xiriirkii, "Waxaan arkaa dad u socda dhanka hore. Ilaahayow, ma waxay isku dayi doonaan inay halkan ka saaraan?
  
  "Oh maya," waxay ahayd jawaabta ka timid DC si loo arko dhammaan. "Waa inaad dhexdhexaad ka dhigtaa hubkan nukliyeerka ah. Haddii nimankan ay leeyihiin koodh bilawga ah, markaa xitaa mid ka mid ah kuwan la sii daayo ayaa noqon doona musiibo. Eeg, dhammaan lixda waa in la dhexdhexaadiyaa. Hadda!"
  
  
  ***
  
  
  " Way fududahay sida cadaabta inaad tiraahdo," Alicia ayaa ku gunuunacday. "Anigoo khamiiskayga ku duudduubay oo cabbaya kappuccino maraq leh. Sug, waxaan arkayaa inay iyaguna halkan u sii jeedaan dhanka tagsiga."
  
  Drake wuxuu bedelay jihada, isagoo arkay inuu ku tartami karo dhinacan goobta isagoo aan la kulmin wax iska caabin ah. Wuxuu u gacan haadiyey Alicia oo si degdeg ah u dhaqaaqay.
  
  Codkii Mai ayaa jebiyey feejignaantiisii. "Fiiri tallaabadaada!"
  
  Waa maxay...?
  
  Nin jaakad madaw oo qaro weyn sita ayaa madal hoostii simbiriirixday, lugahana soo fidiyeen. Nasiib ama naqshad xariif ah, waxay ku dhufteen Drake shilalka waxayna u direen turunturooyin. Qoriga submachine ayaa horay u sii socday. Drake wuu iska dhega tiray nabarrada cusub wuxuuna ku hoos gurguurtay gaadhiga hoostiisa markii uu waardiyihii rasaas furay. Xabado ayaa shubka gadaashiisa ka dalooshay. Waardiyihii ayaa eryaday, isagoo qorigiisii sawiray.
  
  Drake ayaa isla markiiba fuulay gaadhiga hoostiisa, isaga oo dareemaya hubka weyn ee madaxiisa ka sarreeya. Waardiyihii wuu damqaday, kadibna wuu foorarsaday. Drake ayaa riday Glock oo ka gooyay foolka ninka. Gadaashiisa ayuu sanqadhigii ka maqlay, markaasaa nin kale culayskiisii ku soo degay. Garka Drake ayaa dhulka ku dhacay, taas oo keentay in xiddigaha iyo madowga ay ku wareegaan indhihiisa hortooda. Ilkihiisa ayaa isku taxalujiyay, iyagoo jajabiyay qaybo yaryar. Xanuun baa meel walba ku qarxay. Wuu rogrogay oo qof wejigiisa ku dhuftay xusulka. Bastooladii ayaa kacday oo riday; xabaduhu hal inji ayay seegeen dhafoorkii Drake oo waxay si toos ah u fuuleen saldhiga nukleerka.
  
  Drake wuxuu dareemay degdeg ah adrenaline. "Kani..." Inta uu ninkii madaxiisii qabtay ayuu xooggiisa oo dhan ugu dhuftay shubka. "... fuck." Nukliyeer Gantaal." Eray waliba waa dharbaaxo. Aakhirkii madaxa ayaa dib u dhacay. Drake ayaa dib uga soo baxay baabuurka hoostiisa, wuxuuna la kulmay Alicia oo sii ordaysa.
  
  "Waqti la seexdo ma jirto, Drakes. Tani waa shil halis ah."
  
  Yorkshireman-kii waxa uu qabsaday qoriga submachine oo uu isku dayay in uu joojiyo dhawaqa dhegihiisa. Codka Alicia ayaa caawiyay.
  
  "May? ma fiicantahay?"
  
  "Maya! La isku cadaadiyay.
  
  Qaylo ayaa ka timid matoorka madasha.
  
  "Orod dheereeya," Drake ayaa yidhi. "Dhowr ilbiriqsi oo kale iyo madaxyadan dagaalka ayaa halkan ka bixi doona!"
  
  
  CUTUBKA 39AAD
  
  
  Drake wuxuu kordhiyey xawligiisa. Maalmahan waxay ahayd wax aan caadi ahayn inuu si toos ah u arko, sidaas darteed maanta wax walba waxay ahaayeen sidii caadiga ahayd. Albaabka kabadhka ee hore wuxuu u kacay dhererka madaxa. Drake ayaa soo taagay, oo qabtay gacantii oo jiiday. Alicia waxay hiigsanaysay Glockkeeda.
  
  Bam gacmeed ayaa dhacay.
  
  Drake wuu eegay isaga, ma rumaysnayn indhihiisa. "Maxaad tahay, cunug wasaqeysan-"
  
  Alicia waxay kaga dhufatay laabta, iyadoo u dirtay inuu gadaal u duulayo iyo agagaarka hore ee baabuurka. Bam-gacmeedka ayaa si ba"an u qarxay, taasoo soo dirtay firir u duulaya dhammaan jihooyinka. Drake wuxuu raacay Alicia, labaduba way isku dheggan yihiin. Albaabka gaadhigu waxa uu bilaabay in uu gariiro oo uu ku hor dhaco baabuurka hortiisa. Markii Drake kor u eegay, waxaa jiray hal qof oo fadhiya qolka, sare, oo si xun ugu qoslaya isaga. Wuxuu riixay baallaha gaaska.
  
  Drake waxa uu ogaa in aanay jirin dariiqo cadaabta gaadhigu si degdeg ah ugu socon karo si uu iyaga u dul maro. Intuu dhinac eegay ayuu arkay saddex ilaalo oo kale oo ku soo yaacaya. Baabuurka ayaa aad u guuxay markii ay taayirkiisu bilaabeen in ay isku xidhaan oo ay hore u sii wadaan, halkii inchba mar. Albaabada simbiriirixiinta ah ma aysan soo dhicin, laakiin taasi ma joojin doonto isaga.
  
  Xiriiriyaha ayaa soo noolaaday.
  
  "Waxay halkan ka rarayaan baabuur waaweyn! Qolalku waa kuwo aan xabadu karin. Oo aad u adag in la gaadho." Waxa uu ahaa codkii Hayden."
  
  "Ma jiro jid laga galo?" - Kinimaka ayaa waydiiyay.
  
  "Maya. Waa la xidhay. Ma doonayo inaan isticmaalo xoog badan, haddii aad ogtahay waxa aan ula jeedo. "
  
  In kasta oo Drake uu ogaa in baabuurkooda hadda uusan lahayn albaab dhinac ah, haddana waxaa jiray laba kale oo laga walwalo.
  
  "Ku soo booda masraxa," ayuu yidhi. "Bilow inaad joojiso eedeymahan nukliyeerka. Waxay ku qasbanaan doonaan inay joojiyaan."
  
  "Khatarta Nacalad khatar ah, Drake. Maxaa dhacaya haddii mid ka mid ah madaxyada dagaalka uu soo baxo?
  
  Drake ayaa ka soo orday qolka gadaashiisa, isagoo rasaas ku furay kuwii weerarka soo qaaday. "Hal dhibaato xun markiiba. Yaynu nahay- fannaaniin?
  
  Alicia ayaa toogtay dabadhilifkeedii. "Waxaan ka baqayaa inay maalmahan la mid yihiin 'bastarrada hadhsan'."
  
  Si wada jir ah ayay u boodeen masraxa, waxayna is arkeen iyagoo waji ka waji wata bam Nukliyeer ah.
  
  
  ***
  
  
  "Waxay ka shaqeysaa laba waji," Drake ayaa hadda ka yiri comms-ka. "Waan dhexdhexaadin karnaa oo isku mar goyn karnaa."
  
  Hayden wuu qoslay. "Isku day inaadan si qarsoodi ah arrintan uga hadlin."
  
  "Dadka Yorkshire si xun uma dhaqmaan, jacaylkaygow. Wax walba waxaan ku sameynaa si la yaab leh annaga oo is-hoosaysiinnayna."
  
  "Waxaa lagu daray dhowr kun oo waxyaabo shitty ah." Dahl codkiisu wuxuu u ekaa inuu ordayo. "Yorkshire puddings. Terriers. Beer. Kooxaha ciyaaraha Oo lahjadaas?
  
  Drake waxa uu dareemay in gaadhigu bilaabay in uu hoos dhaqaaqo. "Aaway guddiga kantaroolka, dadyow?"
  
  Farsamoyaqaankii ayaa isla markiiba ka jawaabay. Bal eeg sida madaxa dagaalku uga kooban yahay ilaa soddon geesood oo qalloocan? Kanu waa siddeedaad ee cidhifka fiiqan.
  
  "Luqaddayda gaarka ah."
  
  Rasaas badan ayaa dhacay. Alicia waxay horeba diiradda u saartay raacdada. Mai ayaa hadda ku booday dhabarka dambe ee masraxa. Hadda waxay eegtay dhabarka dambe ee nukliyeerka.
  
  "War xumo. Ingiriiska ayaa halkan jooga."
  
  "Waxaan u maleynayaa inaan haysano Shiinaha," Dahl ayaa hadlay.
  
  "Faransiiska," Kinimaka ayaa yidhi. "Koox cusub"
  
  Drake wuxuu ku booday guddiga xakamaynta. Ma naqaan halka seefta Mars ku taal?"
  
  "Haa, Matt. Laakiin hadda kor uma odhan karo, ma kari karaa?" - ayaa ku jawaabay codkii.
  
  "Haa," ayuu yidhi Dahl.
  
  Drake wuu guuleystay oo la soo baxay kaashawiito yar oo koronto ah oo leh xoogaa ujeedo badan leh. Sideedii bolloladii ayuu si degdeg ah u furay oo u daayey inay ka soo dhacaan. Waxa uu is arkay isaga oo hor taagan laba kaantarool oo yaryar oo cabbirkoodu le"eg yahay shaashadaha baabuurta ee sat-nav, Keypad iyo calaamado cadcad oo badan oo biligleynaya.
  
  "Cyrillic," ayuu yidhi. "Dabcan waa."
  
  "Maalintan ma ka sii dari kartaa?" Alicia waxay ka qaylisay adduunka oo dhan.
  
  Yorkshiremankii ayaa madaxa hoos u dhigay. "Waa wax xun inay hadda dhici doonto."
  
  Baabuurka ayaa xawli ku soo qaaday, isaga oo ku sii jeeda albaabkii lumay. Ingriisku wuxuu ka soo hormaray qaab dhismeed dhow oo ka yimid xagga dambe ee bakhaarka. Ilaaladii ayaa lagu kala fidiyay hareerahooda.
  
  Bamka nukliyeerka ayaa iftiimay, si buuxda u shaqaynayay, isagoo sugaya koodka soo saarista ama koodka dilaaga.
  
  Drake wuu ogaa inay guuraan. Wuu ogaa in aanay dhaqaaqi karin. Waxa kaliya ee uu garan waayay waxay ahayd horta yaa dhimanaya?
  
  
  ***
  
  
  Ilaaladii ayaa markii hore ku soo yaacay rasaas. Drake wuxuu ahaa bartilmaameed weyn, iyo rasaasta taagan waxay dhaaftay Alicia, oo ku dhufatay madaxa dagaalka. Ilbidhiqsi, noloshii Drake ayaa indhihiisa ka hor iftiimisay, ka dib Alicia waxay hoos u dhigtay hal waardiye, iyo Mai kale. Wuxuu arkay wax kale oo soo socda, in kastoo uu ogaa in wax badan ka imanayo dhinacooda indho la'aanta ah. Astaamo cad cad ayaa soo iftiimay, calaamadihii baa ilbiqsaday oo sugayay.
  
  "Ma u malaynaysaa in ammaanku uu qarxo?" Smith si lama filaan ah ayuu u yidhi. "Malaha kani waa amarkooda?"
  
  "Waa maxay sababta ay u dhinteen?" Kenzi ayaa weydiiyey.
  
  "Waxaan horay u aragnay tan," Kinimaka ayaa yiri. "Qoysaska qaata lacag-bixinno badan waxay u baahdeen gargaar caafimaad ama raritaan quus ah marka madaxii qoyskoodu dhinto. Haddii ay ka tirsan yihiin, tusaale ahaan, maafiyada ama triad. Waa suurtogal."
  
  Drake waxay ogaayeen inaysan farxad joogi karin muddo dheer. Alicia waxa u suurtagashay in ay suunka ka furto markii uu gaadhigu soo rogmanayay. Waxaan rajeynayaa in darawalku arko. Laakiin markaas miyaanu dan ka lahayn? Drake ma arag doorasho kale.
  
  Wuxuu u ordayay masraxa dhanka dambe, isagoo si waali ah u gacan haadinaya.
  
  "Sug! Jooji, jooji. Ha toogan. Waxaan ahay Ingiriis!"
  
  Dahl gunuuskii ayaa yidhi, wax kelmado ah looma baahna.
  
  Drake wuxuu ku dhacay jilbaha dhabarka gaariga, dabada nukliyeerka ee bidixda, gacmihiisa hawada oo u jeeda shan nin oo SAS ah, gebi ahaanba hubaysnayn.
  
  "Waxaan u baahanahay caawimadaada," ayuu yidhi. "Waxaa jira khatar aad u badan oo nagu jirta inaan dagaal la galno."
  
  Waxa uu arkay ninkii dhalinyarada ahaa oo u wareegaya comms, waxa uu arkay labadii nin ee waaweynaa oo wejigiisa ku dhaygagay. Malaha way garan lahaayeen. Waxaa laga yaabaa inay wax ka ogaayeen Michael Crouch. Mar kale ayuu hadlay.
  
  "Waxaan ahay Matt Drake. Askarigii hore ee SAS. Askari hore. Waxaan u shaqeeyaa koox ciidamo gaar ah oo caalami ah oo la yiraahdo SPEAR. Waxaan ku tababaray Hereford. Waxaa tababare ii ahaa Crouch."
  
  Waxaan xusuustaa magaca, dhammaan. Laba ka mid ah shantii qori ayaa la soo dejiyay. Drake ayaa codka Alicia ka maqlay comms-ka.
  
  "Waxaad sidoo kale sheegi kartay magacayga."
  
  Wuu yara lulay. "Tani waxaa laga yaabaa inaysan ahayn fikradda ugu fiican, jacayl."
  
  Mai iyo Alicia waxay ilaalinayeen meel fog. Ilbiriqsi ayaa dhaaftay Askarta SAS ee Ingiriiska ayaa rasaas ku furay ilaalo kale oo soo socday kuwaas oo gadaashiisa ka dhigay durbaanka saliidda ee sariirta fidsan ka buuxsamay. Drake ayaa sugayay. Ninkii raadiyaha ahaa ayaa ugu dambayntii dhameeyay.
  
  "Matt Drake? Waxaan ka imid Cambridge Horay ayaanu u kulanay. Maxaad u baahan tahay?"
  
  Maalin farxadeed, ayuu is yidhi. SAS ayaa saaran.
  
  "Naga caawi ilaalinta bakhaarkan, jooji gaadhigan oo hubka ka dhig bamkan nukliyeerka," ayuu yidhi. "Sidaan u kala horreeyaan".
  
  Ingriisku wuu qabsaday.
  
  Iyaga oo kala qaybinaya oo ordaya labada dhinac ee madal, ayay soo dejiyeen ilaaladii soo dhawaa, iyagoo koox ahaan u shaqaynaya. Drake ayaa taas arkay oo ku farxay xasuusihii hore. Waxaa jirtay nimco dareere ah, xajin maamul iyo kalsooni aan leexleexad lahayn dhaqdhaqaaqa kooxda. Wuxuu u maleeyay in SPIR ay tahay kooxda ugu fiican adduunka, laakiin hadda...
  
  "Drake! Mai way ooynaysay. "Bamka Nukliyeerka!"
  
  Haa haa. Wuxuu dib ugu soo yaacay kontoroolka, isaga oo eegaya shaashadaha, kiiboodhka iyo nambarada.
  
  "Geeks?" ayuu weydiiyey. "Ma naqaan code?"
  
  "Waxay noqon kartaa wax kasta," qof ayaa ku jawaabay.
  
  "Tani run ahaantii ma ahan caawinaad fool xun, waxaad fucking dumbass."
  
  "Waan ka xumahay. Haddii aan ogaano magacyada xubnaha Amarka, ma ogaan karnaa dhalashadooda?
  
  Drake wuu ogaa inuu la hadlayo nin aan dan ka lahayn. Waa ninkii ay hore u wada hadlayeen, ee dameerkii foosha xumaa.
  
  Lauren ayaa ku qeylisay, "Waxaad sheegtay Amarka. Haddii ay halkan joogi lahaayeen, waxay u badan tahay inay ku talagaleen hub nukliyeer ah. Ma rumaysan karo in aanay ka tagin qoraal ay ku qoran yihiin koodka."
  
  "Waxaa laga yaabaa in halkan uusan jirin kood, cunug," ayuu yiri dameerkii. "Xusuuso calaamadii aad bixisay markii aad furtay qabrigii Geronimo? Waxaa laga yaabaa in tani ay sidoo kale halkan ka dhacday oo ay keentay in la bilaabo madaxyo nukliyeer ah."
  
  Drake ayaa dib u soo laabtay. "Nacalad, ma hubaysnaayeen?"
  
  "Si buuxda. Calaamadaha cad cad ee biligleynaya ee aad arkayso waa tirooyinka tirinta."
  
  Biyihii fiiqan ee baraf ahaa ayaa ku soo qulqulay jirkiisa oo uu si dirqi ah u neefsaday. "Intee... intee?"
  
  Qufac "Lixdan iyo afar ilbiriqsi. Markaa adiga iyo walaalahaa xaaraanta ah waxaad noqon doontaan taariikh. Amarka wuxuu boqor u ahaan doonaa kan ugu sarreeya weligiis! Aniga ayay ku nool yihiin! Waxaan ahay Dalmar!"
  
  Gacan ka hadal iyo qaylo badan ayaa dhacay. Drake waxa uu isha ku hayay ilbidhiqsiyada saacada gacanta gacanta.
  
  "Haye? ma joogtaa?" - ayaa cod dhalinyaro ah weydiiyey.
  
  "Haye, saaxiib," Drake ayaa ku gunuunacday. "Waxaan heysanaa kow iyo soddon ilbiriqsi."
  
  "Waan ka fikiray. Saaxiibkaa Lauren ayaa sheegtay Dalabka. Hagaag, waa inay lahaadaan kood dil ah. Oo mar haddii wax kasta oo kale ay yihiin qayb ka mid ah qoraalka, kaliya waan ka booday. Ma xasuusataa? Halkan waxa ay ku leedahay: 'Koodhka kaliya ee lagu dili karo waa marka ay wadayaasha kor u kacaan.' Tani miyay macno kuu leedahay?
  
  Drake ayaa maskaxdiisa gilgilay, laakiin waxba kama fikirin marka laga reebo tirada ilbiriqsiyo ee sii yaraanaysa. "Kacday?" - ayuu ku celiyay. "Kac? Kacday? Ka fakar sida Amarku u fekero? Maxay ula jeedaan Nazis? Haddii uu Farasku soo muuqdo, isagaa-"
  
  "Inaad dhalatay," ayuu yidhi cod dhallinyaro ah. "Malaha kuwani waa taariikha dhalashada? Laakiin tani ma noqon karto. Bambaanooyinkan nukliyeerka ah ee siddeetameeyadii sida caadiga ah waxay leeyihiin kood dil ah oo saddex-god ah." Waxaa codkiisa ka muuqatay quus.
  
  Sagaal iyo toban ilbiriqsi ilaa burbur.
  
  Kensi ayaa hadlay. "Saddex nambar ayaad sheegtay? Caadiyan?"
  
  "Haa".
  
  Lix iyo toban.
  
  Drake waxay dib u eegtay Alicia oo waxay aragtay inay ku foorarsato suunka, isku dayaysa inay furto oo ay toogto waardiyihii isla wakhtigaas. Waxaan arkay timaheeda, jidhkeeda, ruuxeeda la yaabka leh. Alicia...
  
  Toban ilbiriqsi
  
  Kenzi ayaa markaas qayliyay, isagoo xaqiijinaya rumaysadka Dahl ee iyada. "Waan hayaa. Isku day todoba boqol."
  
  "Todoba-o-o-o. waayo?"
  
  "Ha weydiin. Qabo uun!"
  
  Farsamada da'da yar ayaa siisay Drake calaamadaha nambarka Cyrillic iyo Yorkshireman ayaa riixay badhamada.
  
  Afar - saddex - laba -
  
  "Ma shaqayn," ayuu yidhi.
  
  
  CUTUBKA 40aad
  
  
  "Haa," Kensi ayaa ku jawaabay. " Way dhacday".
  
  Dabcan, iyagaa hub ka dhigis ku sameeyay koodii, Laurenna way ka furteen hubkoodii. Drake waxay ka eegtay jirkii nukliyeerka ilaa Mai, halkaas oo ay hor istaagtay kiiboodhka kale. Dhammaan lixda eedeymaha nukliyeerka waa la dhexdhexaadiyay.
  
  Wuxuu eegay saacaddiisii. "Waxa noo hadhay wax ka yar ilbiriqsi," ayuu yidhi.
  
  Meel kasta SAS waxay samaysay shaqo degdeg ah oo ilaalo ah. Alicia waxay furtay suunka labaad madaxii dagaalkuna wax yar ayuu dhaqaaqay. Drake waxa uu dareemay in uu xawli kor u qaadayo markii uu ku soo dhawaaday albaabada rullalusha.
  
  "Weli ma jiraa qof joojiyay baabuurkiisa?"
  
  "Waan daryeeli doonaa!" - Kenzi ayaa ku dhawaaqay. "macno ahaan!"
  
  "Maya," Kinimaka ayaa yidhi. "Faransiiska wuxuu joogaa meel kasta oo aan ammaan ka jirin. Halkan waxaa ka jira rabshado dhab ah."
  
  Drake wuxuu daawaday markii SAS ay soo dirtay ilaalada; Alicia waxay ku dhegtaa suunka kale iyadoo Mai ay ku tuurayso ilaaliyaha taayirka dambe ee baabuurka.
  
  "Haa, waan garanayaa waxaad ula jeedo." Kooxda SPEAR ayaa si cajiib ah u cadaadisay.
  
  "Waxaan arkaa wax kale oo dhacaya," ayuu farsamayaqaankii da'da yar bilaabay. "I-"
  
  Xidhiidhkoodii Washington wuu go'ay.
  
  "Miyaan mar kale idhaahdaa?" Drake ayaa isku dayay.
  
  Aamusnaan xun ayaa ahayd jawaabtiisa kaliya.
  
  "Damn, tani ma wanaagsanaan karto." Drake ayaa shanleeyay bakhaarkii oo dhan.
  
  Kooxda SEAL 7 ayaa ku soo degtay iyaga oo aad mooddo in cadaabta oo dhami ay wada qaraxday.
  
  
  ***
  
  
  Dahl waxa uu daba orday gaadhigii markii uu ku soo dhawaaday albaabada silban ee Warehouse 18. Ninkii Shiinayska ah waxa uu ka soo dhex yaacay dhinaca hore ee gaadhiga ruxruxaya, isaga oo u sii jeeda albaabka dhinaca fog. Iyaga oo ordaya ayay xabad ku soo dhufteen. Ilaalada ayaa isku dayay inay joojiyaan. Ciidamada gaarka ah ee Shiinaha ayaa ku burburiyay rasaas iyo dagaal gacan-ka-hadal ah. Hayden ayaa nasiib darro ku noqotay inuu joogo goobta hore ee masraxa markii falku bilaabmay.
  
  Waxa ay qoorta ka jabisay waardiyaha,kadibna jirkiisa ayey u adeegsatay in ay isku qariso iyadoo Shiinuhu uu rasaasta si aan kala sooc lahayn u furay. Xabadihii ayaa jidhkeeda ka mudhuxsaday oo dhabarka ka tuuray. Gaashaankii ayaa dumay. Intay iska tuurtay ayay mid hore dabadood ka boodday, iyadoo taayiro ka guuxaya, oo ay gadaal ka sii martay intay soo rogtay. Shiineeskii ayaa ka soo gudbay dhanka hore ee baabuurka.
  
  Dahl wuxuu shiday dab, isaga oo u kala firdhiyey sidii biinanka bowling-ka. Cajiib ah in la daawado, waxay u noqotay muujinta falcelintooda bini'aadantinimada ka baxsan. Xataa ka dib markii ay dib u boodeen, waxay dib u fureen rasaas.
  
  Dahl si degdeg ah ayuu u gabbaday, oo gadaashiisa gadaashay gaadhiga, ka dibna wuu eegay oo wuxuu riday dhawr xabbadood oo kale. Shiineeskii ayaa cabaar dhulka lagu dhejiyay markii ilaaladii ay gadaal uga soo dhawaadeen. Dahl wuxuu eegay Kensi.
  
  Ma aha halkii ay ahayd inay joogto.
  
  "Kenz? ma fiicantahay?"
  
  "Haah, kaliya soo qaado saaxiib hore."
  
  Dahl si dareen leh ayay u soo jeesatay oo waxay aragtay iyada oo khaanadaha dhex mushaaxaysa, madaxeeda hoose, caloosheeda oo daboolka qarkeeda saaran, dameerkeedu kor u kacay.
  
  "Waa wax yar oo ka baxsan."
  
  "Waa maxay? Oh, ma u xiisay naagtaada? Waxaa laga yaabaa inay adiga kaa kululaato, Torst, laakiin xusuusnow, taasi waxay kaa dhigaysaa mid iyada ka sii kulul.
  
  Meel fog ayuu eegay isagoo dareemaya jeexjeex. Waxa uu ku noolaa xaaladdan u dhaxaysa guurka iyo furriinka, haddana wuxuu helay fursad uu wax uga qabto dhammaan. Waa maxay jahannamada uu halkan ka samaynayey?
  
  Shaqadayda.
  
  Shiineeskii ayaa mar kale hawl galiyay, iyagoo ilaaladii soo socday ku jaray qoriga dhashiikaha waxayna dhulka ku dhejiyeen Dahl iyo Hayden. Iswiidhishka ayaa soo jeestay oo arkay Kensi oo ka siibanaya sanduuqii alwaax.
  
  "Ah, ukun Runtii?"
  
  Waxay ku qabatay katana cusub oo dhaldhalaalaysa indhaheeda hortooda, kor u taagaysa. "Waxa aan ogaa in aan heli doono mid haddii aan si qoto dheer u qodo. Tuugtu seefta iskama celin karaan."
  
  "Aaway seeftii Mars ee dhiiga badan?"
  
  "Oh, waxaan ku dhex tuuray khaanadda."
  
  "Nacalad!"
  
  Waxay ku orodday seef hal gacan ah, dhanka kalena qoriga dhashiikaha ah, ka dib waxay dib ugu boodday gaadhiga gadaashiisa, iyadoo ka biliglaynaysa indhaha Dahl hortooda sidii blur. Intay iska tuurtay katana, ayay rasaas ku furtay Shiineeskii cararay.
  
  "Xagee u socdaan?"
  
  "Warehouse 17," Dahl ayaa yidhi. "Waana inaan raacno iyaga."
  
  
  ***
  
  
  Lauren waxay aragtay weerarka ciidamada Faransiiska oo ka yimid dhanka midig ee Warehouse 19. Kinimaka iyo Smith waxay horeyba ugu jireen jihadaas oo isla markiiba way hawl galeen. Yorgi ayaa foostooyinka gadaashiisa gabbaday, isaga oo rasaas ku furay ilaalada. Lauren waxa ay dareentay in wadnaheeda uu lulay markii gaadhiga labada madax ee nukliyeerka ah uu hore u sii socday.
  
  Iyadoo xasuusanaysa wax kasta oo loo sheegay, ayay ku boodday saqafka sare ee gaadhiga, iyadoo u adeegsanaysa taayirrada. Kadib waxay bilawday inay furto suunka hore. Haddii ay culayska ka dhigi karaan mid aan degganayn, baabuurtu waxay ku qasbanaan lahayd inay joojiyaan. Waxay ka eegtay bamkii nukliyeerka gadaashiisa, iyadoo ku tallaabsatay mid ka mid ah geedaha waaweyn, oo waxay aragtay Smith oo feedh kula dagaallamaya mid ka mid ah wiilasha Faransiiska.
  
  Askarigii baa la xidhiidhay. "Kaliya waxaa xaqiijiyay wakiilka Paris. Ma xasuusataa Armand Argento? Wuxu ku caawiyay nimanyahow dhawr jeer sanadaha. Hagaag, wuxuu sheegay in joogitaanka ciidamada Faransiiska aan la oggolayn. Si buuxda. Waxaa jiri kara nooc ka mid ah dagaal arxan darro ah oo gudaha ka socda."
  
  Lauren way liqday oo daawatay sida Smith uu gadaal u dhacayo, isagoo hal jilib ah ku dhacay. Faransiiskii oo dul taagnaa ayaa timaha ka qabtay oo ka jeexjeexay xididka oo dhinac iska tuuray. Smith wuu qayliyey. Jilib sanka u yaalay ayaa gariiraya. Ninkii faransiiska ahaa ayaa kor booday. Smith wuu halgamay. Lauren waxa ay ka eegtay Kinimaka, ka dibna Yorgi, madaxa dagaal ee nukliyeerka, iyo albaabada lulshada ee soo socda.
  
  Maxaan sameeyaa?
  
  Qaylo xun samee.
  
  Waxay faarujisay joornaalka Glock keeda meel ka sarraysa madaxyada cadawgeeda, taasoo keentay inay gilgishaan oo ay shinbiraha ka qaadaan, taasina waxay siisay Smith iyo Kinimaka ilbiriqsiyo qaali ah. , mid kale wejigiisa oo ay xabbaddu kaga dhacday meel bannaan ah, tii saddexaad, taasoo keentay inuu gariiro oo uu dagaalka ka baxo.
  
  Hal Faransiis ah ayaa u hadhay.
  
  Lauren ayaa dhacday markii ay xabbaddu ka soo dhacday jidhka saadaasha nukliyeerka. Sidee bay cabsi u ahayd in aanay xataa dhibin iyada? Sidee bay u isticmaashay? Laakiin waxay ka mid ahayd kooxdan oo ay go'aansatay inay la sii joogto inta ay haystaan. Waxay heshay qoyskan, wayna taageeri doontaa.
  
  Baabuurka weyni waxa uu si degdeg ah u qaaday xawli, isaga oo si xoog leh u xawliyey, waxa uu si toos ah u galay albaabkii rullaluistu-adka, waxa uu ku dhuftay, taas oo keentay in taksigii hore uu yara soo boodo, ka dibna uu si toos ah u dhex maro.
  
  Lauren waxay isku tuurtay dhabarka dambe ee baabuurka.
  
  
  ***
  
  
  Drake wuu guuleystey markii SEALs ay ku hawlanaayeen SAS iyo SPEAR oo ku xiga madax dagaal nukliyeer ah, isagoo la yaabban haddii dagaal kastaa uu noqon karo mid jahawareer badan ama dhimasho ka badan kan kan. Dhowr eray oo ka soo baxay xiriiriyaha ayaa u sheegay in tani ay hubaal tahay suurtagal.
  
  Dhammaan saddexdii baabuur oo siday lix hub oo Nukliyeer ah, ayaa isku mar ka soo wada dhacay albaabbada duubista. Shil bir ah ayaa meel walba u duulay markii albaabada jeexjeexan ay degeen. Gawaarida xamuulka ah ayaa soo maray. Raggan ayaa weerar ku qaaday baabuurta xamuulka ah, iyagoo ku booday gudaha, iyagoo dareemaya inay xawli ku kici doonaan. Hadda Drake wuxuu arkay laba askari oo Shiinees ah oo meel u dhow ordaya. Wuxuu joogey masraxa oo wuxuu arkay Alicia iyo May wax yar ka fog, oo ku dhuumanaya mid ka mid ah taageerada alwaax. Bamka Nukliyeerka ayaa burburay markii ay ku dhufteen mid ka mid ah godadka ugu waaweyn adduunka.
  
  Drake wuu naxay. Haddii hubkii weynaa ee cuslaa uu ka furto seeskii uu ku xidhnaa oo uu jebin lahaa, dhammaan way wada dhibi lahaayeen.
  
  Waxay u soo baxeen dharaar cad, wayna carareen. Labaatan mayl saacaddii, ka dibna soddon, saddexda goobood ayaa nolosha ku guuxay markii ay darawaladoodu ku tallaabsadeen baallaha gaasta. Waxaa hor yiilay waddo ballaran, oo si toos ah ugu dhow meesha laga baxo saldhigga, oo qiyaastii laba mayl u jirta. Hadda, isagoo is xiga, Drake wuxuu ka eegi karaa baabuurkiisa oo u socda xamuulka Dahl, ka dibna Kinimaka. Aragtida gantaalada Nukliyeerka ah ee aad u waaweyn, ee guuraya, dadka oo is barbar dagaalamaya, dad bastoolado ridaya, midiyo iyo feedh la isticmaalayo, dadka la tuurayo, oo aan rubuc la siinin, waddadu qaloocan tahay, iyo saddexdii baabuur oo dhanba mar kale rogrogay, ayaa yaab ku noqotay. xudunta u ah.. Waxay ahayd gogosha hunguriga iyo colaadda, milicsiga Naarta.
  
  Laakin hadda dareenkiisa oo dhan waxa uu saaray shaabadihii.
  
  Afar xoog leh, ayaa markii hore weeraray SAS, iyagoo mid ka mid ah dilay dhib la'aan. Ingriiska ayaa isku soo ururay oo dib u soo celiyay, taas oo ku qasabtay SEALs in ay gabadaan. Afartii nin ayaa gadaashooda ku orday baabuurtii xamuulka ahayd, iyagoo rajaynaya inay ka boodaan. Taliyaha SAS, Cambridge, ayaa gacan-ka-gacan kula dagaalamay Navy SEAL oo labaduba waa la garaacay. Mai iyo Alicia waxa ay ku mashquulsanaayeen la dagaalanka waardiyada oo ay isku dayayeen in ay ka helaan meel ka furan xiisada.
  
  Drake ayaa fool ka fool ula kulmay hogaamiyaha kooxda SEAL. "Sababtu?" - ayuu weydiiyey.
  
  "Ha weydiin su'aalo," ninku wuu qayliyey oo u kacay Drake. Dharbaaxooyinku waxay ahaayeen kuwo sax ah oo aad u adag, oo aad ugu shabbahay kiisa. Wuu xannibay, oo dareemay xanuunka dhufeysyadaas oo dib u garaacay. Aad buu u laaday. Ninkii kale gacantiisa waxaa ka soo muuqday mindi. Drake ayaa jugtii istimaalaya isaga oo labadii hubba dhinac u tuuray kana duulay gaadhigii xamuulka ahaa.
  
  "Sababtu?" - ayuu ku celiyay.
  
  "Waad isku soo duuduubtay. Adiga iyo kooxdaada."
  
  "Sidee?" - Waxaan weydiiyey. Drake dib buu u soo laabtay si uu u helo meel bannaan.
  
  "Oo waa maxay sababta ay kuwan xun-xun u rabaan inay na dilaan?" Alicia ayaa waydiisay intay ka soo muuqatay ninka gadaashiisa.
  
  Dharbaaxo degdeg ah ayuu ku dhuftay, isagoo macbudka dhexdiisa ku garaacay. Drake ayaa kalyaha kaga dhuftay oo eegay isagoo dhacaya. Alicia waxay cagteeda ku dhaqaaqday wejigiisa. Si wada jir ah ayay u tuureen, iyagoo rogrogaya, oo badda kor maraya.
  
  Waddada ayaa horay u sii ballaaratay.
  
  Mai wuxuu diray laba waardiye. Nin kale oo SAS ah ayaa la dilay, oo hadda Ingiriis iyo Maraykan way ka siman yihiin xoogga. Saddex ka soo horjeeda saddex. Drake waxa uu arkay labadii Shiinays ee uu hore u arkay oo sidii caaro u gurguuranaya bamka Nukliyeerka ah.
  
  "Bal tan eeg!"
  
  Aad u daahay. Way ku dhaceen isagii.
  
  
  ***
  
  
  Dahl wuu ogaa, dhab ahaan, inay u socdaan Romania. Way fiicnayd. Waxay ahayd baabuur nus saac ah oo dili kara ka hor intaanay halkaas gaarin.
  
  Shiineeskii iyo waardiyaashii ayuu la dagaalamay, gadaal buu u riixay oo wuxuu arkay iyagoo kor u boodaya, oo doonaya in ka badan. Shiinuhu waxa uu hareer maray difaaciisa, si adag ayuu u garaacay oo ku dhawaaday in uu laba jeer ku dhejiyo baalihiisa xun. Ilaalo badan ayaa hareereeyey. Hayden waxa uu miciin biday in uu ka tuuro gaadhiga ilaa ay tiradoodu yaraatay.
  
  Dhanka dambe, Kenzi waxa ay la macaamilootay cadawgeedii ugu dambeeyay. Mashiinku wuu madhnaa, casaan ayaa ka tifqaday katanaka. Intay gogol-xaareedkii dib ugu soo laabatay, iyadoo hadda indhaheeda isku soo koobtay, markii ay labadii Shiinays oo wadajira u soo wada galeen, midiyo gashanayaan. Way ka hortimid, iyadoo ku wareegaysa. Waxay la soo baxeen hub. Wejigooda ayay isku tuurtay iyadoo yaabban. Xabaddu waxay u gudubtay cududdeeda hoosteeda, iyadoo ka soo booday bam Nukliyeer ah. Waxa ay is aragtay iyada oo ag joogta mid ka mid ah raggii iyada oo qori wejigeeda ka muuqda.
  
  "Shit".
  
  Jidka kaliya ayaa kor u kacay. Waxay laad ku garaacday gacanta qoriga haysa, iyada oo u dirtay duulaysa, ka dibna waxay kor u kacday taageerada qolofka hubka nukliyeerka. Waxay gaartay meesha ugu sareysa, iyada oo ogaatay in meeshaas ay tahay kaliya qalooc dabacsan, laakiin khatar ah in la dheellitiro. Taa beddelkeeda, waxay fadhiisatay bam nukliyeer ah oo gacanteeda ku sita katana.
  
  "Kaalay oo waso i qaado!" - way qaylisay. "Haddii aad ku dhiirato."
  
  Si degdeg ah ayay u qaadeen, si qumman isu dheelli tiran yihiin. Kenzi waxa ay dul istaagtay madaxii dagaalka, iyada oo seefteeda galoonaysa, markii ay mindiyo ku weerareen. Ku dhufo oo lulasho. Way ka jawaabtay, laakiin waxay soo jiideen dhiig. Waxay ku dhufatay gantaalkii. Gaariga xamuulka ah ayaa ruxay saacadii soddon mayl. Shiinuhu waxay la qabsadeen heerka ugu sarreeya. Kenzi waxay lumisay dheelitirnaanteedii, way siibtay oo waxay dib ugu dhacday gantaalka.
  
  "Ah".
  
  Waxaa timaheeda afuufay dabayl dabayl ah, iyadoo u qabow sidii qaboojiyaha. Mindi baa ku dhacday. Katanakii ayay u beddeshay gacanteedii kale, waxay ku qabatay gacanteedii oo ay si ba'an dhinac ugu dhufatay. Curcurku wuu jabay oo mindidii way ka dhacday. Waxay sidoo kale sidaas u maroojisay maydka oo waxay aragtay isagoo madaxa ka duulaya marka hore baabuurka. Qofka labaad ayaa horay u weeraray. Kenzi waxa ay katana ku soo celisay gacanteedii midig oo u ogolaatay in ay si toos ah u garaacdo barta. Cabbaar ayuu heehaabayey ka hor inta uusan Kenzi dhinac u tuurin.
  
  Dabadeed waxay hoos ka eegtay bamka nukliyeerka korkeeda, oo daabkii katana ay dhiig ku daadanayso kuwa hoos dagaallamaya.
  
  "Laba Chinese ah ayaa la dilay. Saddex ayaa hadhay."
  
  Alicia waxay ka eegtay gaadhigeedii ay guulaysatay, iyadoo daawanaysa dagaalka ka socda madaxa dagaalka. "Waxay u muuqatay mid aad u wanaagsan," ayay tidhi. "Runtii waxaan aaminsanahay inaan kacsi leeyahay."
  
  Dahl wuxuu ka eegay gaadhigiisa. "Anigana".
  
  Laakin markaas madaxii dagaalku wuxuu bilaabay inuu dhaqaaqo.
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Dahl waxa uu isla markiiba dareemay isbeddelka, waxa uu arkay labadii xadhig ee ay ku guulaysteen in ay ka furaan dabaysha rogmanaysa, ka dibna kii saddexaad waxa uu u kala qaybsamay sidii xadhiga caagga ah ee dunida ugu waalan, isaga oo si cadho leh ugu dhirbaaxaya culayska nukliyeerka iyo gunta madal. Sambabada ugu horraysa ee xoogga badan, ayuu waardiyihii caloosha kaga dhuftay, taasoo keentay inuu duulo, hubeeyo akimbo, oo si toos ah dhinicii baabuurka ugu dhuftay taayirka dambe ee kii agtiisa marayey. Dahl wuu ku guulaystay natiijada.
  
  Bambadii nukliyeerka ayaa mar kale dhaqaaqday. Dal waxa uu dareemay ceeryaamo guduudan oo korkiisa ku soo degtay iyadoo Kenzi uu dushiisa ku dhibtoonayo, Haydenna hadhkiisa hoostiisa ayuu ku dhibtooday, isagoo aan wax fikrad ah ka haysan waxa soo socda. Wuu qayliyey oo qayliyey, laakiin waxba uma tarin. Guuxa taayirada, qaylada, xoogga loo baahan yahay si loola dagaallamo; waxaas oo dhami waxay faragaliyeen maqalkooda. Wuxuu u booday xiriiriyaha.
  
  "Dhaqso." Nukliyeerka ayaa qarka u saaran inuu qarxo!"
  
  Kenzi hoos buu u eegay. "Xaggee la aadaa? Ma waxaad ula jeedaa ka qaad?
  
  "Noo!"
  
  Dhammaadkii xadhigiisa, Iswiidhishka ayaa si waalan u orday meel u dhow Hayden oo uu garabka ka riixay tirada cajiibka ah ee madfaca. "Bam nukliyeer ah ayaa soo dhacaya!"
  
  Hayden si degdeg ah ayuu u rogrogay, iyo waardiyihii. Madaxii dagaalku taako kale ayuu dhaqaaqay. Dahl wuxuu kor ugu qaaday wiqiyad kasta oo xoog ah oo uu waligiis ururiyay, muruq kastaa wuu qaylinayaa.
  
  Garaac culus ayaa agtiisa ka dhawaajiyay.
  
  Xaar
  
  Laakin waxa ay ahayd Kenzi, iyada oo wali haysa katanaka oo ay dhoola cadeynayso wajigeeda. "Nacalad, waxaad tahay uun halyey wasaq ah. Runtii ma u malaynaysaa inaad tan hayn karto xataa ilbidhiqsi?
  
  "Am, maya. Runtii maaha."
  
  "Markaa dhaqaaq."
  
  Iswidhishka waalan ayaa si sax ah u quusay.
  
  
  ***
  
  
  Drake iyo Alicia waxay ku guulaysteen inay qaataan ilbidhiqsi si ay ula qaybsadaan bandhiga.
  
  "Waa maxay jahannamada Dal samaynaya?" Alicia ayaa waydiisay. "Miyuu isku duubayaa bam nukliyeer ah?"
  
  "Doqon ha noqon," Drake ayaa soo booday, isagoo madaxa ruxaya. "Dabcan wuu dhunkanayaa iyada."
  
  Drake ayaa markaas dhinac u booday si uu u caawiyo ragga SAS, ka dafay SEAL kii ninkii dhalinyarada ahaa oo ku tuuray bamka nukliyeerka hoostiisa. Ninka oo dhan jirkiisa ayaa gariiray. Waxay isweydaarsadeen dharbaaxooyin, ka dibna SABADKII ayaa miyir daboolmay, oo wejiga hoos u dhacay, laakiin nool. Drake wuxuu damacsanaa inuu sidaas uga tago.
  
  Mid kale oo SEAL ah ayaa dhintay, waxaa xigay askari SAS ah, oo labadooduba meel fog laga toogtay. Cambridge iyo ninkii dhalinyarada ahaa waa inta soo hartay. Waxay la midoobeen Drake si ay ula dagaallamaan SEAL kama dambaysta ah. Isla mar ahaantaana, Alicia iyo May ayaa ku biiray iyaga. Baabuurka ayaa ku ruxay wadada qarda-jeex ah, hal mar ayuu ku dhuftay deriskii oo ka dhaqaaqay. Isku dhacu waxa uu u saamaxay in Dahl bambaanadeeda nukliyeerka la dejiyo iyada oo lagu ilaalinayo taageeradeeda weyn. Dhammaan saddexdii baabuur, ayaa mid ka mid ah, ka soo jabay albaabka laga soo baxo, wayna sii wateen, iyagoo u sii jeeda Romania. Birtii iyo shubkii ayaa gabi ahaanba burburay, iyagoo horay iyo gadaal u jeexjeexay. Xilligan diyaaradihii helicopter-ka ahaa ayaa kacday, waxaana ay barbar socdeen gawaarida xamuulka ah, waxaana albaabada ka soo baxay rag wata hub culus oo diiradda saarayay darawallada.
  
  Drake ayaa joojiyay weerarka SEAL. "Sug. Waxaad tahay askari gaar ah. Haweenka Maraykanka. Maxaad isku daydaa inaad na disho?
  
  Run ahaantii, weligii jawaab ma filayn, laakiin ninkii wuxuu ku jawaabay weerar. Waxa uu soo saaray Cambridge ka dibna dhameeyay Drake. Ninkii dhallinyarada ahaa ee SAS ayaa dhinac ka dhacay. SEAL-ku wuxuu ahaa arxan-darro iyo arxan-la'aan, isagoo soo gaadhsiiyay dharbaaxo xunxun ka dib. Laakiin ka dib Mai ayaa u soo jeestay in uu wejigiisa u jeediyo.
  
  Siddeed ilbiriqsi ayaa dhaaftay, dagaalkuna wuu dhammaaday. Mar kale ayay isaga tageen isagoo nool, isagoo taahaya meel tuunsan, oo hubka laga dhigay.
  
  Drake wuxuu u jeestay Cambridge. "Ma sheegi karo inta aan u mahadcelineyno kaalmadaada, Major. Aad baan uga xumahay dadkaagii ku dhintay. Laakiin fadlan, haddii aad rabto, dadkan nool ka daa, amarro uun bay raacayeen."
  
  Labadii shaabadood ee badbaaday ayaa kor u eegay, yaab iyo malaha yaabay.
  
  Cambridge ayaa lulay. "Waan fahmay waana kugu raacsanahay, Drake. Dhammaadka maalinta, dhammaanteen waxaynu nahay gacaliye."
  
  Drake wuxuu sameeyay xanaaq. "Hagaag, mar dambe maaha. Dawladda Maraykanku waxay isku dayday inay na disho uun. Ma arko wax dib uga noqda arrintan."
  
  Cambridge ayaa gartay. "Dib u garaac."
  
  Drake ayaa dhoola caddeeyey. "Nin qalbigayga daba socda. Way fiicnayd inaan kula kulmo, Major Cambridge. "
  
  "Adiga, Matt Drake."
  
  Wuxuu u luxay Mai iyo Alicia, ka dibna si taxadar leh u socday dhinaca dambe ee baabuurka. Drake wuxuu daawaday isaga oo ka baxaya, isaga oo hubinaya xasiloonida madaxa dagaalka isla wakhtigaas. Wax walba waxay u muuqdeen kuwo wanaagsan.
  
  "Ma ogtahay inay soo noqon doonaan oo ay seef qaadan doonaan?" Alicia ayaa ku boorisay.
  
  "Haa, laakiin ma ogtahay? Ma siin fuck. Seefta Mars ayaa ah waxa ugu yar ee dhibaheena. Xidhiidhkii ayuu shiday. "Hayden? Fogaan intee la, eg? Sidee tahay halkaas?"
  
  "Haye," Hayden ayaa ku jawaabay. " Kii u dambeeyay ee Shiinaha ayaa hadda ka booday. Waxaan u socdaa seef."
  
  Kenzi wuu qoslay. "Maya, waxay i arkeen anigoo ficil."
  
  "Dhammaanteen ma nihin?" Drake wuu dhoola cadeeyey. "Ma ilaawi doono araggaan in muddo ah."
  
  Alicia ayaa si quman garabka uga garaacday. "Iska bax, askari. Marka xigta waxaad doonaysaa inaan bamka nukliyeerka dhigo lugahayga dhexdooda."
  
  "Maya, ha werwerin," Drake ayaa yidhi, isagoo sii jeestay. "Waan kuu samayn doonaa hadhow."
  
  
  ***
  
  
  Diyaaradaha Helicopters-ka ayaa ku jeesjeesay, hanjabaad iyo ku qanciyay wadayaasha gaadiidka in ay gawaaridooda hoos u dhigaan. Dabcan, markii hore ma shaqeynin, laakiin ka dib markii qof uu xabbad heer sare ah dhex dhigay mid ka mid ah muraayadaha hore, dadka u maleynayay inaan la taaban karin ayaa si lama filaan ah u bilaabay shaki. Saddex daqiiqo ka dib, baabuurtii waa ay gaabiyeen, gacmihiina daaqadaha ayay ka dhegeen, dhammaan isu socodkiina waa joogsadeen.
  
  Drake waxa uu dib u helay dheeli tirnaantiisa, isaga oo la qabsaday dhaqdhaqaaqa joogtada ah iyo dhaqdhaqaaqa hore. Waxa uu ku booday dhulka, isaga oo ogaaday in habka isgaadhsiinta uu si lama filaan ah u soo noolaaday, waxana uu hadda aad ula socday duuliyayaashiisa.
  
  Ma jiro wax cod ah oo ka soo baxay xiriiriyaha. Washington, markan, way iska aamustay.
  
  Kooxda ayaa soo ururtay ka dib markii ay burburiyeen sameecadahooda. Waxa ay fadhiisteen buur caws leh oo ka soo horjeeda saddexda markab ee gantaallada, iyaga oo la yaaban waxa adduunka iyo dabeecadaheeda kale ee xun ay ku soo tuuri karaan soo socda.
  
  Drake wuxuu eegay duuliyaha. "Ma noo duuli kartaa Romania?"
  
  Ninkan indhihiisu weligood ma lumin. "Dabcan," ayuu yidhi. "Ma fahmin sababta. Si kastaba ha ahaatee, hubka nukliyeerka ayaa loo diraa halkaas si loogu kaydiyo saldhigga. Faa"iido ayaan yeelan doonnaa."
  
  Waxay si wadajir ah uga baxeen goob kale oo dagaal.
  
  Si wada jir ah ayay u xoog badnaayeen.
  
  
  ***
  
  
  Dhowr saacadood ka dib, kooxdu waxay ka tageen guriga badbaadada ee Roomaaniya waxayna fuuleen bas ilaa Transylvania, iyaga oo ka soo degay meel u dhow Bran Castle, oo ah guriga la filayo ee Count Dracula. Halkan, geedaha dhaadheer iyo buuraha dhaadheer dhexdooda, waxay ka heleen guri marti ah oo mugdi ah, xasilloon, oo degay. Laydhka ayaa yaraa. Kooxdan ayaa hadda ku labisan dhar rayid ah oo laga soo qaaday guriga ammaanada ah, waxaana ay wateen kaliya wixii hub iyo rasaas ah oo ay qaadi karaan, sidoo kale waxa ay wateen lacag wanaagsan oo keyd ah oo Yorgi uu qaatay. Baasaboor ma haysan, dukumeenti iyo warqado aqoonsi ma haysan.
  
  Hal qol ayay ku soo urureen. Toban qof, xiriir la'aan. Toban qof ayaa baxsad ka ah dowladda Mareykanka iyagoo aan wax fikrad ah ka haysan cidda ay ku aamini karaan. Meel cad oo loo leexdo ma jirto. Waran dambe iyo sal qarsooni ma jiro. Xafiis kuma jiro Pentagon-ka, guri kuma yaal Washington. Nooca reeraha ay haysteen waxay ahaayeen kuwo ka baxsan wixii la oggolaaday. Xidhiidhada ay isticmaali karaan waxa laga yaabaa in la jabiyo.
  
  Adduunka oo dhan wuu is beddelay iyadoo ay sabab u tahay qaar aan la garanayn, nidaamka laanta fulinta oo aan la fahmi karin.
  
  "Maxaa xiga?" Smith ayaa markii hore arrinta kor u qaaday, codkiisuna hooseeyo qolka nalka iftiinkiisu yar yahay.
  
  "Marka hore waxaan dhameystirnay howlgalka," Hayden ayaa yiri. "Amarka Xukunka Dambe wuxuu doonayey inuu dunida baabi'iyo isagoo qarinaya afar hub oo aad u xun. Dagaal, waxaa mahad iska leh Hannibal, oo ahaa hub weyn. Qabsashada iyadoo gacan laga helayo Genghis Khan, kaas oo ahaa koodhka muhiimka ah ee aan burburinay. Macaluul, iyada oo loo marayo Geronimo, oo ahayd hub bayooloji ah. Ugu dambeyntiina, Dhimashada, iyada oo loo marayo Attila, oo lahaa lix madaxyo nukliyeer ah. Isku soo wada duuboo hubkani waxa uu dhimi lahaa bulshadeena sida aynu u naqaano burbur iyo fowdo. Waxaan qabaa inaan si kalsooni leh u dhihi karno inaan ka saarnay khatartii."
  
  "Iyada oo dhamaadka dabacsan uu yahay seefta Mars," Lauren ayaa tiri. "Hadda waxaa gacanta ku haya Shiinaha ama Ingiriiska."
  
  "Runtii waxaan rajeynayaa inay anaga tahay," Drake ayaa yiri. "SAS waxay nagu badbaadisay halkaas oo ay ku wayday rag wanaagsan. Waxaan rajeynayaa in Cambridge aan la canaanan doonin."
  
  "Hore u socda..." Dahl ayaa yidhi. "Xitaa annagu ma samayn karno tan kaligaa. Horta waa maxay jahannamada aan samaynayno hadda? Marka labaadna, yaan ku aamini karnaa inuu naga caawiyo samaynta tan?
  
  "Hagaag, marka hore waxaan ogaan doonaa waxa Ameerikaanka nagu soo rogay," ayuu yiri Hayden. "Waxaan qiyaasayaa in qalliinka Peru iyo ... waxyaabo kale ... ay dhaceen. Ma dhawr qof oo xoog badan baa naga soo horjeeda? Koox kala jabtay oo saamaynaysa kuwa kale? Ma rumaysan karo ilbidhiqsi in Coburn uu midaan cunaqabatayn lahaa."
  
  "Ma waxaad leedahay waa inaan wada hadal qarsoodi ah la yeelanaa Madaxweynaha?" Drake ayaa waydiiyay.
  
  Hayden wuu gaabsaday. "Waa maxay sababta?"
  
  "Oo haddii ay tahay koox kabaxsan," ayuu yiri Dahl. "Waan baabi'ineynaa iyaga."
  
  "Nool," Mai ayaa tiri. "Habka kaliya ee aan ku badbaadi karno tani waa in la qabto cadawgeena nool."
  
  Kooxdu waxay fadhiisteen qol weyn oo meelo kala duwan ku yaal, daahyada ayaa si adag loo sawiray, iyaga oo ka ilaalinaya habeenka aan la dhaafin karin. Qoto dheer ee Romania way wada hadleen. La qorsheeyay. Isla markiiba waxaa caddaatay in ay dhaqaale haystaan, laakiin kheyraadkaas ayaa ahaa mid yar. Drake wuxuu ku tirin karaa hal gacan.
  
  "Xaggee la aadaa?" Kenzi ayaa waydiisay, iyadoo wali haysata katana, iyada oo dabaysha daabku ku duxayso iftiinka aan yarayn.
  
  "Hore u soco," Drake ayaa yidhi. "Mar walba hore ayaan u soconaa."
  
  "Haddii aan waligay joojino," Dahl ayaa yidhi. "Waan dhimanaynaa."
  
  Alicia waxay qabatay Drake gacanteeda. "Oo waxaan u maleeyay in maalmihii aan baxsanayay ay dhamaatay."
  
  "Tani way ka duwan tahay," ayuu yidhi, ka dibna wuu taahay. "Dabcan taas waad ogtahay. Waan ka xumahay."
  
  "Wax walba waa hagaagsan yihiin. Doqon laakiin qurux badan. Ugu dambeyntii, waxaan ogaaday in tani ay tahay noocayda."
  
  "Tani ma waxay la macno tahay inaan baxsad ku jirno?" Kenzi ayaa weydiiyey. "Sababtoo ah waxaan runtii rabay inaan ka fogaado waxaas oo dhan."
  
  "Waan la macaamili doonnaa taas". Dahal wuu u soo dhawaaday. "Waan kuu ballan qaadayaa. Waxaan kaloo leeyahay caruurteyda, ha ilaawin. Wax kasta waan ka adkaan doonaa iyaga.
  
  "Ma aadan sheegin xaaskaaga."
  
  Dahl wuu fiirsaday ka dibna kursigiisii ayuu dib ugu fadhiistay isagoo fikiraya. Drake waxa uu arkay Kensi oo in yar u soo dhawaaday iswiidhishka wayn. Intuu maankiisa ka saaray ayuu qolkii ku wareegay.
  
  "Berrito waa maalin kale," ayuu yidhi. "Xaggee rabtaa in aad marka hore aado?"
  
  
  DHAMAAD
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Oo qarka u saaran Armageddoon
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Julian Marsh wuxuu had iyo jeer ahaa nin ka mid ah midabada kala duwan. Dhinac waa madow, kan kalena waa cawl... ad infinitum. Si la yaab leh, waligiis ma muujin wax xiiso ah sababta uu u kobcay wax yar oo ka duwan inta kale, kaliya wuu aqbalay, bartay inuu la noolaado, ku riyaaqay. Dareen kasta tani waxay ka dhigtay shay xiiso leh; waxa ay dareenkii ka saartay dhagartii ku gabbanaysay indhaha muujinta iyo timaha milix iyo basbaas. Maarso had iyo jeer waxay noqon doontaa mid aad u wanaagsan - hal dhinac ama si kale.
  
  Gudaha wuxuu ahaa qof kale mar kale. Diirada guduhu waxa ay diirada saartay hal xudun. Bishan waxa sabab u ahaa Pythians, ama waxa ka hadhay iyaga. Koox qariib ah ayaa dareenkiisa soo jiidatay ka dibna si fudud hareerihiisa ku milmay. Tyler Webb waxa uu ahaa nin maskaxiyan ah oo mega-stalker ah marka loo eego hogaamiyaha cabalistaha. Laakiin Marsh wuxuu ku riyaaqay fursad uu keligiis ku tago, isaga oo abuuraya nashqado shaqsiyeed, naqshado eccentric ah. Ku cadaabta Zoe Shears iyo qof kasta oo weli firfircooni ku dhex lahaa dariiqada, iyo cadaabta ka sii qoto dheer ee Nicholas Bell. Isagoo xidhan, katiinado iyo biyo lagu xidhxidhay, shaki kuma jiro in shaqaalihii hore ee dhismaha u shaqayn jiray uu wax walba u sheegi lahaa maamulka si uu xataa uga nasiyo xukunkiisa.
  
  Marsh, mustaqbalku wuxuu u muuqday mid dhalaalaya, inkasta oo midab yar leh. Sheeko kasta laba dhinac bay lahayd, wuxuuna ahaa nin laba dhinac ah oo aad u badan. Ka dib markii aan si murugo leh uga tagnay Ramses Bazaar ee xanuunsan - runtii waxaan jecelnahay daaradaha iyo dhammaan wixii ay bixiyeen - March waxay qaadatay cirka iyadoo la kaashanayo helikobtar midab leh. Isaga oo cararaya, waxa uu si degdeg ah diiradda u saaray tacabka cusub ee soo socda.
  
  NEW YORK.
  
  Marsh waxa uu tijaabiyey aaladda dhinaceeda, isaga oo u sii dhaqaaqay, isaga oo aan hubin waxa uu arkay, balse waxa uu ku kalsoon yahay waxa uu samayn karo. Ilmahani waxa uu ahaa aaladda gorgortanka ugu weyn. Aabbe weyn oo xukun buuxa. Yaa ku doodi kara bamka nukliyeerka? Marsh wuxuu ka tagay qalabkii keligiis, isaga oo eegaya boorsada dhabarka oo debciyay xadhkaha garabka si uu u dejiyo jirkiisa culus. Dabcan, waa in uu shayga tijaabiyaa oo uu xaqiijiyo xaqiiqadiisa. Ka dib oo dhan, bambaanooyinka badankood waa la karin karaa si ay ugu ekaadaan wax ayan ahayn - haddii cunto karinta uu ku filan yahay. Kaliya markaas ayuu Aqalka Cad u sujuudi doonaa.
  
  Halis ah, dhinac buu yidhi. Halis
  
  Laakiin madadaalo! kii kale ayaa ku adkaystay. Waxayna u qalantay sunta shucaaca yar, arrinkaas.
  
  Maarso ayaa isku qoslay. Dulmiga caynkaas ah. Laakin miiskii Geiger-yar ee uu la yimid wuu iska aamusay, taas oo sii shiday geesinimadiisa.
  
  Laakiin, si aad si buuxda daacad u noqoto, duulista ma ahayn wax uu isagu leeyahay. Haa, waxaa jiray farxad, laakiin sidoo kale waxaa jirtay fursad dhimasho kulul - oo hadda taasi run ahaantii ma soo jiidan isaga. Waxaa laga yaabaa in waqti kale. Marsh waxa uu ku qaatay saacado badan oo murugo leh qorshaynta hawshan, isaga oo hubinaya in dhammaan jid-gooyooyinka ay yaaleen iyo sida ugu macquulsan, inkasta oo la siiyay meelaha uu ku joojin doono, fikraddu waxa ay ahayd mid qosol badan.
  
  Aynu hadda soo qaadanno tusaale ahaan. Waxay ku sii jeedeen cidhifyada kaynta Amazon iyagoo ku sii jeeda Colombia. Waxaa jiray nin sugaya isaga - in ka badan hal, dhab ahaantii, Marsh wuxuu ku shaabadeeyay shakhsiyadiisa kulanka isagoo ku adkeystay inay xirtaan caddaan. Kaliya tanaasul yar, laakiin mid muhiim u ah Pythia.
  
  Waxan oo dhan ma hadda ayaan ahay?
  
  Marsh aad buu u qoslay, taasoo keentay in duuliyihii helikabtarka uu qaylo dhaan hareeraha eego.
  
  "Wax walba waa fiican yihiin?" - ayaa weydiiyey nin caato ah oo nabarro leh.
  
  "Hagaag, taasi waxay kuxirantahay aragtidaada." March ayaa qoslay. "Immisa qodob ayaad qabtaa. Waxaan doorbidayaa inaan maaweeliyo wax ka badan hal. adiga?"
  
  Duuliyaha ayaa iska sii jeestay, isagoo wax aan la fahmi karin ku gunuunacaya. March madaxa ruxay. Hadday dadweynihii aan la dhaqin garan lahaa waxa ay xoogaggu hoosta ka daba-tageen, oo aan danaynayn ama aan dheg jalaq loo siinin dhibaatadii ay geysteen.
  
  Marsh wuxuu daawaday muuqaalka hoose, isagoo la yaabban markii milyanaad haddii bartan laga soo galo Mareykanka ay tahay dariiqa saxda ah. Markii ay soo degtay, waxaa jiray laba ikhtiyaar oo kaliya - Kanada ama Mexico. Dalkan dambe waxa uu uga dhowaa Amazon oo uu musuq-maasuqu ragaadiyay; oo ay ka buuxaan dad la siin karo lacag si ay u caawiyaan oo ay afka u xidhaan. Kanada waxay siisay dhawr meelood oo nabdoon dadka sida Marsh, laakiin kuma filna oo xataa uma soo dhowaan inay la mid noqdaan kala duwanaanshaha ka jiray Koonfurta Ameerika. Sida muuqaalka hal-abuurka leh uu hoos u sii fidayo, Marsh wuxuu arkay maskaxdiisa oo wareegaysa.
  
  Wiilku wuxuu ku koray meel mudnaan leh, isagoo afkiisa wax ka badan malqacad qalin ah; ka badan sida bar dahab adag. Iskuulada ugu fiican iyo macalimiinta ugu fiican - waxay akhriyaan "ugu fiican" sida "gacaliyaha," Marsh had iyo jeer wuu saxi jiray - wuxuu isku dayay inuu ku toosiyo jidka saxda ah , laakiin wuu ku guuldareystay. tiirarka bulshada Koonfurta oo aad uga fog xaqiiqada dhabta ah, Marsh waxa soo koriyay adeegayaal, wuxuuna arkay waalidkii inta badan xilliyada cuntada iyo soo dhawaynta raaxada, halkaas oo lagu amrayay inaanu hadlin. Oo had iyo jeer uu dembiile dhoola cadeyn hooyo oo ogaa in wiilkeeda uu ku koray jacayl iyo keligiis, laakiin gabi ahaanba ma awoodin in uu naftiisa u keeno si uu ula tartamo nooc kasta. wiil yaab leh."
  
  Duuliyaha ayaa hadlay, Marshna wuu iska indhatiray gabi ahaanba. "Miyaan mar kale idhaahdaa?"
  
  "Waxaan ku soo wajahannahay Cali, mudane. Colombia."
  
  Marsh hoos buu u foorarsaday oo hoos ka daawaday muuqaalka cusub ee ka dhacaya. Cali waxaa loo yaqaanay mid ka mid ah magaalooyinka ugu rabshadaha badan Ameerika iyo guriga Cali Cartel, mid ka mid ah alaabada ugu weyn adduunka ee kookeynta. Maalin kasta oo caadi ah, nin sida Marsh oo kale ah ayaa naftiisa gacmihiisa ku qaadan lahaa, isaga oo dhex maraya waddooyinka dambe ee El Calvario, halkaas oo ragamuffins ay waddooyinka ku indha-tireen qashinka oo ay seexdeen dabaqyo, halkaas oo dadka maxalliga ah ay la il daran yihiin in lagu calaamadiyo "aagga dulqaadka" Marka la oggolaado isticmaalka ganacsiga daroogada iyo galmada waxay ku kobci karaan faragelinta ugu yar ee booliiska.
  
  Marsh wuu ogaa in tani ay tahay meesha isaga iyo bambaanadiisa nukliyeerka.
  
  Markii uu soo fadhiistay, ayaa duuliyihii waxa uu tusay Marsh gaadhi cawlan ah oo ay saarnaayeen saddex nin oo buuran oo qabaw, indho bakhti ah, wejiguna aanu ka muuqanayn. Iyagoo ku hubaysan qoryaha fudud, waxay Marsh u galbiyeen baabuurkii iyagoo salaan kooban oo keliya wata. Dabadeed waxa ay dhex mareen wadooyin qoyan, dhismayaal wasakh ah iyo maro daxalaystay, iyaga oo indhihiisa tababaran siinaya aragti kale oo ka duwan adduunka, meel ay qayb dadka ka mid ahi "sabbeeyeen" oo ka mid ah cooshashka ilaa mid kale, oo aan lahayn guri joogto ah. March in yar ayuu dib u soo noqday, isaga oo og in aanu waxba ka odhan wixii xigay. Joogsiyadani waxay ahaayeen lama huraan, in kastoo, haddii uu rabay inuu si guul leh u soo geliyo hubka nukliyeerka ee Maraykanka, oo ay mudan yihiin khatar kasta. Dabcan, Marsh wuxuu u muuqday mid dhexdhexaad ah intii uu kari karayay, oo leh dhowr farsamooyin oo kor u qaaday gacmo midab leh.
  
  Gaadhigu waxa uu dhex maray buuro rogaal-celis ah oo ceeryaamo huwan, aakhirkiina waxa uu isu rogay waddo laami ah oo ay ka horreeyaan guri weyn oo deggan. Socdaalkii ayaa lagu galay aamusnaan, laakiin hadda mid ka mid ah waardiyaasha ayaa weji aan leexleexad lahayn u soo jeestay dhinaca Marsh.
  
  "Waan joognaa halkan".
  
  "Sida iska cad. Laakiin waa halkee "halkan"?
  
  Aan ixtiraam lahayn. Ma aha mid aad u xanaaq badan. Isku wada ilaali.
  
  "Boorsadaada qaado." Waardiyihii ayaa soo booday oo furay albaabkii. "Mr. Navarro waa ku sugayaa."
  
  March ayaa lulay. Waxay ahayd magaca saxda ah iyo meesha saxda ah. Ma uu joogi doonin halkan wakhti dheer, kaliya ku filan si uu u hubiyo in habka xiga ee gaadiidka iyo meesha u dambaysa ay tahay mid siman oo ammaan ah. Wuxuu soo raacay waardiyihii hoos jid hoose oo ceeryaamo ka tifqaneysa ka dibna wuxuu galay albaabkii mugdiga ahaa ee guri duug ah. Gudaha wax nal ah ma lahayn, muuqaalka hal ama laba rooxaani hore ma noqon lahayn mid la yaab leh ama walaac ah. Marsh wuxuu inta badan arkay rooxaan duug ah oo mugdi ah oo la hadlay iyaga.
  
  Waardiyihii wuxuu tilmaamay meel ka furan dhanka midig. "Waxaad iska bixisay qol gaar ah ugu badnaan afar saacadood. Toos u soo gal gudaha."
  
  Maarsh intuu madaxa foorarsaday mahadna ka qaaday oo albaabka culus ka furay. "Waxaan sidoo kale codsaday ogolaansho aan ku dejiyo qaabka xiga ee gaadiidka. Helikopter?"
  
  "Haa. Sidoo kale waa wanaagsan tahay. Iga soo wac intercom-ka marka wakhtigu gaadho, waxaan ku tusi doonaa agagaarka guriga.
  
  Maarso isagoo ku qanacsan ayaa lulay. Lacagtii uu bixiyay iyo in ka badan intii loo baahnaa waxay ahayd inuu bixiyo adeeg ka wanaagsan, ilaa hadda, way haysataa. Dabcan, bixinta wax ka badan qiimaha la weydiinayo ayaa sidoo kale kor u qaaday shakiga, laakiin khatartaas ayaa ahaa.
  
  Laba dhinac ayuu haddana is yidhi. Yin iyo yang. Dabaq iyo dhiiqo. Madow iyo... madaw oo leh nalal casaan ah ayaa dhex yaacay...
  
  Gudaha qolku wuxuu ahaa mid raaxo leh. Dhinaca fog waxa fadhiyey fadhi gees ah oo ka samaysan maqaar madow iyo cufan qoto dheer. Miis quraarad ah oo ay ku jiraan carafyo cabitaan, khamri iyo rooxaan ah ayaa ag fadhiistay, halka gees kale uu mashiin ku bixiyay qaxwo iyo shaah. Cunto fudud ayaa la dul dhigay miis quraarad ah. Marsh wuu dhoola cadeeyey waxaas oo dhan.
  
  Raaxo leh, laakiin kaliya waqti gaaban. Ku habboon
  
  Kafeega ugu xoogga badnaa ayuu ku shubay oo xoogaa sugay inta uu karsanayo. Dabadeed waxa uu degay sariirtii oo uu la soo baxay Laptop-kiisii, isaga oo si taxadar leh shandaddiisa u dul saaray sariirta maqaarka ee agtiisa ku taal. Waligiis hore uma dhicin bam Nukliyeer ah oo sidaas loo koolkooliyey, ayuu is yidhi, isagoo si kooban ula yaabay bal inuu isagu soo diyaariyo. Dabcan, ninka Marsh oo kale ah, tani kuma adkayn, daqiiqado gudahoodna waxa boorsada dhabarka ku dhex jirtay koob uumi iyo koob yar oo dhaxan dhinaca ku leh.
  
  March dhoola cadeyn. Dhammaan waxay ahaayeen kuwo wanaagsan.
  
  Waxaan dhex galay internetka; iimaylo xaqiijin ah ayaa ku wargaliyay in helikobterka hore uu hore u soo galayay Colombia. Weli meelna calan lagama taagin, balse saacado kooban ayaa ka soo wareegay markii uu suuqa si xawli ah uga baxay. Marsh waxa uu dhameeyay cabbitaankiisii waxaanu soo xidhay bac yar oo sandwich ah duulimaadka xiga, ka dibna riix badhanka intercom.
  
  "Diyaar ayaan u ahay inaan baxo."
  
  Labaatan daqiiqo ka dib oo uu haddana hawada ku jiro, boorsada dhabarka ee nukliyeerka duulimaadkeedu wuu qalloocan yahay laakiin raaxo leh. Waxay ku sii jeedeen Panama, halkaas oo uu ku dhamayn lahaa duullimaadyadiisa degdega ah oo uu bilaabay lugtii caajiska ahayd ee safarkiisa dhulka. Duuliyaha ayaa hawada u mariyay roondo kasta oo uu sameeyay, waxaana uu ahaa kii ugu wacnaa ee uu sameeyay, waxaana lagu siin jiray lacag aad u qurux badan. Maaddaama dulucda Panama uu bilaabay inuu ka soo muuqdo daaqadda bidix, Marsh wuxuu bilaabay inuu ogaado inta uu horay ugu sii dhawaa Mareykanka.
  
  Waxaa jirta duufaan soo socota, dadyow, si fudud kuma tagi doonto...
  
  Waxa uu degay magaalada Panama dhawr saacadood, laba jeer ayuu dhar ka beddeshay, afar jeerna wuu qubaystay, mar kastana shaambo kale oo udgoon ayuu watay. Udgoonkii ayaa si wacan isugu daray oo ka xoog batay udgoonka dhididka. Wuu quraacday oo qadeeyay, in kasta oo ay casho ahayd, oo saddex koob oo khamri ah ayuu cabbay, mid walba dhalada kala duwan iyo midab kale. Noloshu waxay ahayd mid wanaagsan. Aragtida ka baxsan daaqadda ayaa ah mid aan isbeddelin oo aan dhiirigelin lahayn, markaa Marsh wuxuu soo saaray sanduuqii lipstick ee uu ku badbaadinayay munaasabaddan oo kale oo rinji dhalada ah oo casaan ah. Tani waxay caawisay, ugu yaraan in muddo ah. Marsh dabadeed waxa uu bilaabay in uu qiyaaso waxa ay noqon doonto in leefleefo guddigaas oo nadiif ah,laakin wakhtigaas ping-ka fariinta soo gashay ayaa hakisay riyadiisii.
  
  Waqtiga lagu qiyaaso imaatinka waa 15 daqiiqo.
  
  March wuxuu sameeyay xanaaq, faraxsan laakiin isla mar ahaantaana walwalsan. Socdaal afartan saacadood ah ayaa ku soo fool leh qaar ka mid ah waddooyinka ugu xun gobolka. Fikirkan lagama yaabo inuu dhiiri galiyo. Si kastaba ha noqotee, marka la dhammeeyo, marxaladda xigta waxay noqon doontaa mid aad u xiiso badan. March alaabtiisii ayuu soo ururiyay, waxa uu u habeeyey galbihii kafeega, dhalooyinka khamriga iyo suxuunta sida ay midabka, qaabka iyo cabbirka u kala horreeyaan, dabadeedna u baxay.
  
  SUV-gu waa la sugayay, isagoo ka nadiifinaya waddada dhinaceeda, oo waxay u muuqatay mid raaxo leh. Marsh wuxuu kala furfuray bamkii nukliyeerka, wuxuu ku xidhay suunka kursiga, ka dibna naftiisa ayuu u roonaaday. Darawalku xoogaa wuu sheekaystay ka hor inta aanu ogaanin in Marsh aanu dan ka lahayn noloshiisa yar ee qadhaadhka ah, ka dibna uu gadaal ka raacay. Waddadu si aan dhammaad lahayn ayay u sii fidday.
  
  Saacado ayaa maray. SUV-gu wuu sibxay, dabadeed ruxay, ka dibna wuu sibxay marlabaad, isagoo dhawr jeer istaagay si loo eego gaaska iyo barta. Darawalku khatar uma gelin doono in lagu jiido dembi yar. Ka dib oo dhan, waxay ahayd uun baabuur kale oo dad badan ka mid ah, dhimbilo kale oo nolosha ah oo ku safraya waddada weligeed ah ee meelaha aan la garanayn, iyo haddii ay ku sii jiri doonto wax cajiib ah, way dhaafi lahayd iyada oo aan la dareemin.
  
  Ka dibna Monterrey ayaa horay u sii waday. March si ballaadhan ayuu u dhoola caddeeyey, daalay laakiin faraxsan, sababtoo ah safarkii dheeraa waxa uu ka badnaa kala badh.
  
  Shandadii Nukliyeerka ayaa agtiisa yaalay, iyadoo hadda saacado yar uun u jirta xadka Maraykanka.
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  March wuxuu sameeyay lugtii xigtay ee safarkiisa isagoo daboolaya mugdi dhammaystiran. Waxay ahayd meel wax lagu guulaysan karo ama lagu waayi karo; arrin aan la garanayn, oo ay kor u qaadeen ilaa xad aan la qiyaasi karin oo ay sameeyeen maamulayaasha cartel ee maxalliga ah, ayaa la keenay sawirka. Yaa qiyaasi kara fikradaha dadka noocaas ah? Yaa ogaa waxa ay samayn doonaan xiga?
  
  Dabcan iyaga maaha ... ama Julian Marsh. Waxa si foolxun loogu soo raray isaga iyo dhawr iyo toban qof oo kale oo lagu soo qaaday dhabarka dambe ee gaadhi xamuul ah oo u socday xadka. Meel jidka agteeda ah, gaadhigan ayaa damiyay waddadii weynayd, waxaanu ku dhex dhuuntay mugdi. Laydh ma leh, calaamad malaha, darawalku wuu ogaa jidkan isagoo indho-xidhan - wayna wanaagsan tahay inuu ogaa.
  
  Marsh waxa uu dib u istaagay gaadhiga gadaashiisa, isaga oo dhegaysanaya sheekaynta iyo niyad-jabka qoysaska. Miisaanka qorshihiisa ayaa hortiisa ku soo baxay. Daqiiqadii uu yimid New York si degdeg ah uma iman karin. Markii uu gaadhigu jabay, albaabada danbena ay ka furmeen siyaalo dufan leh, ayuu marka hore soo baxay, isaga oo raadiyay hogaamiyihii nimanka hubaysan ee waardiyaha ka ahaa.
  
  "Diablo," ayuu yidhi, isaga oo isticmaalaya kelmad kood ah oo u aqoonsanaysa inuu yahay socdaale VIP ah oo uu ogolaaday inuu bixiyo. Ninkii wuu lulay, laakiin wuu iska dhega tiray, qof walbana wuxuu ku xoojiyey meel yar oo hoos timaadda laamihii fidsan ee geed ka laadlaadsan.
  
  "Hadda waa muhiim," ayuu ku yidhi Isbaanishka, "inaad aamusnaan u guurto, waxba ha odhan oo samee sida laguu sheego. Haddii aadan tan samayn, anigu dhuunta ayaan kaa gooyn doonaa. ma fahantay?"
  
  Marsh waxa uu daawaday markii uu ninku la kulmayay qof kasta indhahiisa oo uu ku jiro tiisa. Socodku waxa uu bilaabmay in cabbaar ah, iyada oo la marayo waddo burbursan iyo kayn geedo ah. Iftiinka dayaxa ayaa kor u soo booday, hogaamiyaha Mexico ayaa badiyaa sugi jiray ilaa daruuruhu ay qariyeen dhalaalka ka hor inta aysan sii wadin. Kelmado aad u yar ayaa lagu hadlay, iyo kuwa kaliya oo ay leeyihiin niman qoryo sita, laakiin si lama filaan ah Marsh wuxuu isu arkay inuu jecel yahay inuu ku hadlo wax yar oo Isbaanish ah - ama laga yaabee wax badan.
  
  Safka ayuu dhexda u maray, isaga oo aan dheg jalaq u siin wejiyada cabsida leh ee ku xeeran. Saacad ka dib way gaabiyeen, Marsh waxa uu hor arkay bannaanka bacaadka ah ee rogrogaya oo ay ku yaalliin geedo yaryar, cacti iyo dhir kale oo yar. Kooxdii oo dhami way soo wada foorarsadeen.
  
  "Ilaa hadda aad bay u wanaagsan tahay," hoggaamiyuhu wuu ku qayliyey. Laakiin hadda waa qaybta ugu adag. Ilaalada xudduudaha mar walba ma kormeeri karaan xadka oo dhan, laakiin waxay sameeyaan baaritaanno aan toos ahayn. Mar walba. Adiguna," ayuu madaxa ruxay March, "waxa aad codsatay in aad ka gudubto Diablo. Waxaan rajaynayaa inaad tan diyaar u tahay."
  
  March wuu qoslay. Wax fikrad ah uma lahayn waxa uu wiilkan yar ka hadlayo. Si kastaba ha ahaatee, dadku markiiba waxay bilaabeen inay baaba'aan, mid walbana wuxuu wataa koox yar oo soo galooti ah, ilaa uu ka soo haray kaliya Marsh, hogaamiyaha iyo hal waardiye.
  
  "Waxaan ahay Gomez," ayuu yiri hoggaamiyaha. "Tani waa Lopez. Waxaan si badbaado leh kuugu hagi doonaa tunnel-ka."
  
  "Ka waran nimankaas?" Marsh wuxuu u luxay soogalootiga baxaya, isagoo gashanaya lahjadkiisii ugu wacnayd ee been abuurka ah.
  
  "Waxay bixiyaan kaliya shan kun oo madax." Gomez wuxuu sameeyay tilmaan diidmo ah. "Waxay halis u yihiin rasaas. Ha werwerin, waad nagu kalsoonaan kartaa."
  
  Marsh wuu gariiray markuu arkay dhoola cadeynta dhoola cadeynta ah oo si adag ugu taagan wejiga hanuuniyaha. Dabcan, safarka oo dhan wuxuu u dhacay si habsami leh oo la filayo inuu sii socdo. Su'aashu waxay ahayd: goorma ayay weerari doonaan?
  
  "Aan galno tunnelka," ayuu yidhi. "Waxaan halkan ka dareemayaa jaleecooyin cajiib ah."
  
  Gomez waxa uu is celin kari waayay werwerka ka dhashay wejigiisa, Lopez waxa uu sawiray mugdiga ku xeeran. Isaga oo mid ah, ayaa labadii nin waxa ay u kaxeeyeen dhanka bari, xagal yar, balse dhanka xuduudka. March lumbered hore, si ula kac ah u marin habaabin oo u ekaa mid aan ku filnayn. Hal mar, Lopez xitaa wuxuu siiyay gacan caawinaad, kaas oo Marsh uu ku qoray mar dambe, isagoo u qoraya daciifnimo. Sinaba khabiir ma ahayn, laakiin xisaab bangi oo aan gunta lahayn ayaa mar u oggolaatay wax badan oo ka baxsan dabinnada walxaha, waayo-aragnimada fannaanka dagaalka adduunka iyo askartii hore ee ciidamada gaarka ah oo iyaga ka mid ah. Marsh wuxuu ogaa dhowr farsamooyin, si kasta oo ay u qurux badnaayeen.
  
  Muddo ayay socdeen, saxaraha ayaa hareerahooda ku fidsan, oo ku dhow inay aamusaan. Sida buurtu u muuqato, Marsh wuxuu si buuxda ugu diyaar garoobay inuu bilaabo fuulitaanka, laakiin Gomez ayaa istaagay oo tilmaamay muuqaal uusan waligiis arki doonin si kale. Meesha ciidda bacaadka ah ay kula kulmeen sagxadaha si tartiib ah u jiiqaya, dhowr geed oo yaryar ayaa la kulmay buraash. Si kastaba ha ahaatee, Gomez ma tagin meeshan, laakiin waxa uu si taxadar leh u qaaday soddon tallaabo oo midigta ah, ka dibna toban kale oo kor u qaaday jiirka ugu dheer. Markii ay halkaas joogeen, Lopez waxay aagga ku eegtay daryeel aan dhammaad lahayn.
  
  "Nadiif," ayuu yidhi ugu dambeyntii.
  
  Gomez ayaa markaa helay xadhig la aasay oo uu bilaabay inuu jiido. Marsh waxa uu arkay qayb yar oo buurta dhinaceeda ka mid ah oo kor u kacday, oo roganaysa dhagaxyo iyo buraash si ay u muujiso dalool cabbirkiisu le'eg yahay oo lagu xardhay dhagaxa nool. Gomez ayaa gudaha u galay, ka dibna Lopez wuxuu farta ku fiiqay foosto qorigiisa Marsh.
  
  "Hadda adiga. Adiguna sidoo kale."
  
  March wuu raacay, isagoo si taxadar leh madaxa hoos ugu dhigaya, oo eegaya dabinkii uu ogaa inay dhowr tillaabo u jirto in la soo boodo. Dabadeed, in yar oo feker ah, ayaa ninkii labada dhinac lahaa kanaalada baddalay, isaga oo go'aansaday inuu dib ugu noqdo mugdiga.
  
  Lopez waa sugay, qoriga kor buu u qaaday. March wuu siibtay, kabihiisuna waxay ku xoqeen jiirada dhagaxa ah. Lopez waxa uu soo gaadhay, isaga oo tuuraya hubkii, Marshna waxa uu lulay daab lix-inji ah, isaga oo caarada dhex galiyay halbowlaha carotid ee ninka kale. Indhaha Lopez ayaa kor u qaaday gacantiisa si uu u joojiyo qulqulka, laakiin Marsh wax niyad ah ma lahayn. Waxa uu ku dhuftay Lopez indhaha dhexdooda, ka dafay qorigii, ka dibna waxa uu laaday maydkiisii oo dhimanaya oo buurta hoos ugu dhacay.
  
  Ku raaxaysan.
  
  Marsh wuxuu tuuray qoriga, isagoo og in Gomez uu ogaan doono si ka dhakhso badan lagama maarmaanka ah haddii uu ku arko gacanta Marsh. Dabadeedna waxa uu dib u galay tunelkii oo si degdeg ah ugu socday marinkii asalka ahaa. Waxay ahayd mid qallafsan oo diyaarsan, oo ay taageerayaan alwaaxyo ruxaya iyo boodh iyo hoobiye ka tifqaya saqafka. Marsh si buuxda ayaa loo filayaa in la aaso daqiiqad kasta. Codka Gomez ayaa gaadhay dhegihiisa kacsan.
  
  "Ha welwelin. Waa albaab been ah oo lagu cabsi gelinayo qof kasta oo ku turunturoodo tunnelkan. Hoos u sii soco, saaxiibkay.
  
  Marsh si sax ah ayuu u ogaa waxa isaga "hoos u sii dhacaya," laakiin hadda waxa uu lahaa arrin yar oo la yaab leh. Qaybta khiyaanada leh waxay curyaamin doontaa hubka Gomez iyada oo aan si dhab ah loo dhaawicin. New York waxay weli u jirtay kumanaan mayl.
  
  Waxayna u ekayd mid aad uga sii fogaatay markuu taagnaa saxaraha Mexico hoostiisa, isagoo dareemaya wasakhda dhabarka ka socota, oo ay ku xeeran yihiin urka dhididka iyo daaqsinka, indhuhuna boodh la qubanayso.
  
  Marso hore ayuu u soo dhaqaaqay, hal mar ayuu gurguuranayaa oo gadaashiisa ku jiiday shandad dhabarka, oo suunka uu ku duudduubay canqowga. Halkan waxaa yaal dhar badan, ayuu hal mar mooday. Kaliya dhar iyo laga yaabee caday. Cologne wanaagsan. Shandad qaxwo ah...wuxuu is weydiiyey halka laga yaabo in Maraykanku dhigay qalabkooda si ay u cabbiraan shucaaca, ka dibna wuxuu bilaabay inuu ka walwalo shucaaca laftiisa. Mar labaad.
  
  Tani waxay u badan tahay inay tahay wax ay ahayd inaad hubiso ka hor intaadan tegin.
  
  Hagaag, waa inaad noolaataa oo aad barataa.
  
  March waxa uu naftiisa ku qasbay in uu qoslo markii uu ka soo baxay tunnel cidhiidhi ah oo uu galay mid aad u weyn. Gomez wuu soo foorarsaday, isagoo gacantiisa u fidiyay si uu u caawiyo.
  
  "Wax qosol leh?"
  
  "Haa, ilkihiina fuqaya."
  
  Gomez wuu daawaday, wuu naxay oo rumaystay. Weedhani waxa ay u ekayd tii ugu dambaysay ee uu filayey in uu maqlo marxaladdan socdaalkooda. Marsh ayaa xisaabiyay waxa ay noqon karto. Markii Gomez uu isku dayay inuu ogaado, Marsh ayaa istaagay, oo ku maroojiyay qoriga gacmaha Gomez oo uu dabada u geliyay ninka kale afkiisa.
  
  "Hadda ma fahantay waxaan ula jeedo?"
  
  Gomez wuxuu la dagaallamay xooggiisa oo dhan, isaga oo riixaya Marsh oo ku soo celiyay foosto naftiisa. Dhiig ayaa afka ka soo firdhiyey intuu ciyey, ilkihiisuna dhulka ku dhaceen. Qoolley qoolley oo foostada dheer hoosteeda ku dhacday waxay jug xoog leh kaga dhufatay daanka mid kalena dhinaca madaxa. Gomez wuu gilgilay, indhihiisu waxay muujinayaan inuu weli rumaysan kari la'yahay in shimbirkan qariibka ahi uu ka sii fiicnaaday.
  
  Marsh ayaa mindida galka ka soo saaray dhinaca Mexican-ka markii ay is qabsanayeen. Gomez wuu cararay, isagoo og waxa xigi doona. Waxa uu ku dhacay darbi dhagax ah, isagoo garabka iyo madaxa ka jabay isagoo aad u taah. Marsh wuxuu tuuray feer ka soo booday Mexico ka dibna ku dhuftay roca. Dhiig ayaa ka soo burqaday lugihiisa. Qoriga ayaa mar kale kor u kacay, laakiin Marsh ayaa toosiyay si ay u dhexeyso lugihiisa, qaybta ganacsiga hadda waxay noqotay mid aan waxtar lahayn.
  
  Gomez ayaa madaxa ku dhuftay, dhiiggooduna waa isku qasan yahay oo derbiyada ku dul firirsan yihiin. Maarso wuu tacbaday, laakiin wuu ka leexday dharbaaxadii xigtay, ka dibna wuxuu xusuustay mindidii uu weli ku haystay gacanta bidix.
  
  Riix xoog leh, iyo mindidii ayaa daaqday feeraha Gomez, laakiin Mexican-ka ayaa tuuray qoriga oo labada gacmood ku dhejiyay gacanta Marsh ee mindida, sidaas darteed waxay joojiyeen xoogga dharbaaxada oo aastay daabkii. Xanuunku wuu qalloociyey sifooyinkiisa, laakiin ninku wuxuu ku guulaystay inuu ka hortago dhimasho lama huraan ah.
  
  March isla markiiba waxa uu xoogga saaray gacantiisa xorta ah, isaga oo isticmaalaya si uu u garaaco marar badan, isaga oo raadinaya meelo daciif ah. Si wada jir ah, nimankii ayaa intii karaankooda ah u halgamay, iyaga oo si qunyar ah kor iyo hoos ugu dhaqaaqay tunnel-ka, waxa ay ku dhufteen alwaaxyo alwaax ah oo dhex mushaaxaya tuulmo dhoobo ah. Durdurrada dhididka ah ayaa ciidda ku hooray; gunuunac culus, oo la mid ah dildilaaca doofaarrada, ayaa buuxiyey booskii macmalka ahaa. Wax naxariis ah ma jirin, laakiin dhul lama gaarin. Gomez waxa uu qaaday feedh kasta sida halgamaagii caanka ahaa ee uu ahaa, Marsh waxa uu bilaabay in uu daciifo marka hore.
  
  "Aniga oo si xamaasad leh u sugaya...in aan gooyo ...
  
  Marsh wuxuu diiday inuu ku dhinto meeshan cidlada ah, naarta. Middidii ayuu dib u soo celiyay, isagoo ka leexiyay jirkii Gomez, ka dibna dib ayuu u soo laabtay, isagoo labada nin siiyay dhowr cagood oo fogaan ah. Bistoolada ayaa dhulka dhigtay, oo la tuuray.
  
  Gomez wuxuu u weeraray sidii shaydaan, isagoo qaylinaya, onkod. Marsh wuu ka leexiyay weerarka sidii loo baray, garabka u rogay oo u oggolaaday dardargelinta Gomez laftiisa inuu madaxa ku dhufto gidaarka ka soo horjeeda. Marsh dabadeed laf dhabarta ayuu ka laaday. Ma uusan isticmaalin mindida mar kale ilaa dhamaadka uu ahaa gunaanad la sii saadaaliyay. Waxa kale oo la baray in hubka ugu cad cad aanu had iyo jeer ahayn kan ugu fiican ee la isticmaalo.
  
  Gomez ayaa maydkiisii gidaarka ka soo qaaday, oo madaxa ka laadlaadiyay oo soo jeestay. March waxa uu ku dhaygagay wejigii dhiiga cas ee shaydaanka. Wax yar ayay aad u soo jiidatay, kala duwanaanshaha wejiga casaanka ah iyo qoorta cad, godadka madow ee ilka huruudda ah ay mar buul ku yaalleen, dhegaha cirro leh ayaa si qosol leh uga soo baxay labada dhinac. Gomez ayaa ku lulay dharbaaxada. Marsh ayaa dhinaca madaxa looga dhuftay.
  
  Hadda Gomez wuxuu ahaa mid furfuran.
  
  Marsh hore ayuu u soo dhaqaaqay, madaxiisiina wuu miiqayaa, laakiin waxa uu ku baraarugay in uu dhab ahaantii mindida ku muday, oo daabkii ku tilmaamay ninka kale qalbigiisa. Gomez wuu gariiray, isagoo neeftu ka soo baxayso afkiisa jaban, ka dibna wuxuu la kulmay indha-sarcaadkii March.
  
  "Si daacad ah ayaan ku siiyay," March ayaa neefsaday. "Waxay ahayd inaad hadda uun lacagta qaadato."
  
  Wuu ogaa in dadkani ay dabici ahaan yihiin khaa'inul waddan, shakina kuma jiro, waxbarashada sidoo kale. Khiyaanadu waxay noqon doontaa fikirkooda labaad ama saddexaad ee maalinta, ka dib "maxaa dhiig gacmahayga ugu jiraa?" iyo "yaa cadaabta aan xalay dilay?" Waxaa laga yaabaa in sidoo kale ay jirto fikrad ku saabsan cawaaqibka qiyaasta kookeynta. Laakiin Gomez...Waxay ahayd in uu lacagta uun qaato.
  
  Marsh wuxuu daawaday sida ninku dhulka ugu sii sibxaya, ka dibna xisaabiyay. Waa nabar iyo xanuun, laakiin wax dhib ah ma gaarin. Madaxiisa ayaa garaacayay. Nasiib wanaag, wuxuu ku fikiray inuu ku rido paracetamol mid ka mid ah boorsooyinka yar yar ee boorsadiisa, taasoo ku ag taal bamka Nukliyeerka. Sidaas ku habboon in. Waxa kale oo uu halkaa ku haystay baakidh dhallaan ah.
  
  Maars ayaa masaxay oo liqay kaniiniyadii oo engegay. Wuxuu ilaaway inuu biyo la qaato. Laakiin mar walba wax baa jira, miyaanay jirin?
  
  Isaga oo aan dib u eegin meydka, ayuu madaxii hoos u dhigay oo bilaabay safarkii dheeraa ee dhex maray tunnelka dhulka hoostiisa mara ilaa Texas.
  
  
  ***
  
  
  Saacadaha ayaa soo jiitamayay. Julian Marsh waxa uu hoos maray America isagoo hub nukliyeer ah dhabarka ugu xidhan yahay. Qalabka ayaa laga yaabaa inuu ka yaraa sidii uu filayay - inkastoo boorsada dhabarka ay weli bararin - laakiin qaybaha gudaha ayaa ka yara culus. Makhluuqa ayaa ku dhegay sida saaxiib ama walaal aan la rabin, oo dib u jiidaya. Tallaabo kasta waxay ahayd mid adag.
  
  Mugdi ayaa ku hareeraysan oo ku sigtay inuu liqo isaga, oo uu jabay oo keliya iftiinka marmar soo laadlaadsan. Qaar badan ayaa jabay, aad u badan. Halkan ayay ahayd mid qoyan, baakidh xayawaanno ah oo aan la arki karin ayaa had iyo jeer maskaxdiisa ku soo bandhigaya sawirro qarow ah oo ku ciyaaraya is-waafajin naxdin leh iyada oo cuncun marmar ah uu garbihiisa kor ugu sii socdo oo hoos ugu soo dhacayo laf dhabarta. Hawadu waxay ahayd tiro xadidan, waxa ku jirana tayadoodu liidato.
  
  Waxa uu bilaabay in uu dareemo daal aad u wayn oo waxa uu bilaabay in uu dhalanteed galo. Maalin maalmaha ka mid ah ayaa waxaa eryay Tyler Webb ka dibna waxaa soo eryaday mid xun. Laba jeer ayuu ku dhacay, isagoo jilbaha iyo xusulada ka xoqay, laakiin wuxuu u halgamay cagihiisa. Trol-ku wuxuu isu beddelay Mexicans xanaaqsan ka dibna wuxuu galay taco socod oo ay ka buuxaan basbaaska cas iyo cagaarka iyo guacamole.
  
  Markii uu mayl-mareenada dhaaftay, waxa uu bilaabay in uu dareemo in laga yaabo in aanu gaadhin, in arrimuhu u roonaan doonaan haddii uu in muddo ah jiifo. Hurdo yar qaado. Waxa kaliya ee isaga joojinaya waxay ahayd dhankiisa ifaya-qaybtii mar madax adayga ka badbaaday caruurnimadiisii markii dadka kale ay doonayeen inuu baxo.
  
  Ugu dambayntii nalal ka sii iftiimay ayaa ka soo hor muuqday wuxuuna ka dhigay dacalka kale ee tunnelka ka dibna wuxuu qaatay daqiiqado badan qiimaynta nooca soo dhawaynta uu heli karo. Run ahaantii, ma uusan fileynin wax guddi ah oo ogolaansho ah - waligiis lama fileynin inuu gaaro dhulka xorta ah.
  
  Sida uu qorshuhu ahaa, waxa uu u habeeyey gaadiid gaar ah dhamaadkan. Marsh taxaddar buu lahaa oo nacas ma lahayn. Helicopterka waa in la dhigaa meel dhowr mayl u jirta, iyadoo la sugayo wicitaankiisa. Marsh waxa uu ka saaray mid ka mid ah saddexdii unug ee gubanaya ee loo qoondeeyay jidhkiisa iyo shandaddiisa dambe midna wuu wacay.
  
  Shirkaas wax hadal ah lagama soo qaadin, dhiiggii iyo wasakhdii ka daatay wejiga iyo timaha Marsh ma jirto. Duuliyaha ayaa shimbirtii u qaaday hawada oo u jihaystay dhanka Corpus Christi, oo ah meesha xigta iyo joogsiga kama dambaysta ah ee tamashlaha wayn ee Marsh. Hal shay ayaa la hubaa, inuu lahaan lahaa sheeko uu uga sheekeeyo...
  
  Cid u sheegana ma jirto. Waxa kaliya ee aanad la wadaagin martidii xaflada ka soo qayb gashay waxa ay ahayd sidaad ugu suurtagashay in aad Brazil ka soo dhoofsato shandad Nukliyeer ah oo aad ka soo dhoofsato Xeebta Bari ee Ameerika.
  
  Corpus Christi wuxuu bixiyay nasasho gaaban, qubeys dheer iyo hurdo gaaban. Marka xigta waxay noqon doontaa safar afar iyo labaatan saacadood ah oo New York ah, ka dibna ...
  
  Armageddoon. Ama ugu yaraan cidhifkeeda.
  
  Marsh oo dhoola cadeynaya in uu sariirta sariirta u jiifay oo madaxiisa barkinta lagu aasay. Si dirqi ah ayuu u neefsan kari waayay, laakiin aad buu u jeclaa dareenka. Khiyaamadu waxay noqonaysaa in maamulka laga dhaadhiciyo inuu dhab ka yahay oo uu bamku run yahay. Ma adkeyd - in la fiiriyo qasacadaha iyo walxaha fiiqan ayaa ka dhigi lahaa inay fariistaan oo dawarsadaan. Markii taas la sameeyay... Marsh wuxuu u maleeyay in dollarku ku soo qulqulayo, sida qaar ka mid ah mashiinnada boosaska ee Las Vegas oo soo tufay lacag xaddi guntin ah. Laakiin dhammaan sabab wanaagsan. Kiiska Webb.
  
  Malaha maya. Marsh waxa uu lahaa qorshooyin isaga u gaar ah oo uu ku fulinayo halka hogaamiyaha yaabka leh ee Pythians uu eryanayay qaansoroobaad.
  
  Sariirtii ayuu ka soo booday, isagoo jilba joogsaday intuusan istaagin. Wuxuu marsaday xoogaa lipstick ah. Qalabkii qolka ayuu dib u habeeyey si ay macno u yeeshaan. Wuu soo baxay oo wiishkii u soo dejiyay dabaqa hoose, halkaas oo uu ku sugayo gaadhigii kirada ahaa.
  
  Chrysler 300. Cabbirka iyo midabka nibiriga biliijka ah.
  
  Marka xigta joogso...magaalada aan waligeed seexan.
  
  
  ***
  
  
  Marsh dadaal la'aan buu baabuurka u kaxeeyey markii la arkay Skyline-ka caanka ah ee adduunka. Waxay u muuqatay wax lagu qoslo in gaadhigan loo wado New York, laakiin markaas yaa ogaa inuu ka duwanaan doono? Hagaag, qof ayaa laga yaabaa. In ka badan saddex maalmood ayaa ka soo wareegtay markii uu ka tagay suuqa Ramses. Ka warran haddii warku soo baxo? Socodku waxba iskamay beddelin. Waxa uu ahaa nin kale oo musaafir ah, oo nolosha ku dhex mushaaxayay waddo qalafsan. Haddii ciyaartu dhammaato, si dhakhso ah ayuu u ogaan doonaa. Haddii kale... Webb wuxuu ballan qaaday in Ramses uu siin doono dadka diyaarka u ah inay arrintan ku caawiyaan. March iyaga ayaa ku xisaabtamayay.
  
  Marsh si indho la'aan ah ayuu u kaxeeyay, isaga oo aan wax badan ka ogeyn waxa dhici doona. Waxa uu aad uga taxadaray in uu istaago ka hor inta uusan soo galin magaalada weyn, isaga oo habeenka wabiga dhankiisa kale ka magan galay markii ay qorraxdu u sii dhacaysay, taas oo cakirtay dariiqii qalafsanaa ee safarkiisa. Hoteelka L-qaabeeya ayaa ku filnaa, in kasta oo gogosha gogosha ay ahayd mid xoqan oo aan la dafiri karinna wasakh, iyo daaqadaha iyo cidhifyada sagxadaha ayaa lagu dahaadhay dhawr inji oo dhoobo madow ah. Si kastaba ha ahaatee, waxa ay ahayd wax aan fiicneyn, aan la qorsheyn oo aan la dareemi karin.
  
  Waa sababta, saqdii dhexe ee xalay, uu si toos ah u fadhiistay, isagoo wadnuhu gariiraya, markii qof uu soo garaacay albaabka qolkiisa. Albaabka waxa uu u furmay goobta baabuurta la dhigto, marka si daacad ah, waxa ay noqon kartaa qof ka yimid marti sakhraansan oo qalafsan ilaa qof xiiseeya. Laakiin sidoo kale waxay noqon kartaa booliis.
  
  Ama Kooxda Lixaad ee SEAL
  
  Marsh ayaa soo dhigay mindidii, malqacadihii iyo muraayadihii ka dibna dib u soo celiyay daahii si uu dibadda u eego. Wixii uu arkay ayaa cabbaar ka aamusay.
  
  Waa maxay...?
  
  Garaacii ayaa mar kale ka dhawaajiyey, fudud oo cusub. Marsh ma uusan ka waaban inuu albaabka furo oo u ogolaado ninku inuu galo.
  
  "Waad iga yaabisay," ayuu yidhi. "Taasina ma dhacdo marar badan maalmahan."
  
  "Waxaan dareemayaa wanaag sida ay tahay," ayuu yiri booqde. "Mid ka mid ah tayadayda badan."
  
  March waxa uu ka yaabay kuwa kale, laakiin ma ahayn in uu aad u fogaado si uu u ogaado ugu yaraan darsin. "Hal mar oo keliya ayaan horay u kulannay."
  
  "Haa. Isla markiiba waxaan dareemay qaraabonimo.
  
  March wuu toosay, hadda wuxuu jeclaan lahaa inuu qubayskaas afraad qaatay. "Waxaan u maleynayay in dhammaan Pythia ay dhinteen ama la qabtay. Aniga iyo Webb mooyee."
  
  "Sida aad arki karto," booqdihii ayaa gacmaheeda ku fidiyay, "waad qaldaneyd."
  
  "Waan ku faraxsanahay." March dhoola cadeynta been abuurtay. "Aad ayaan ugu qanacsanahay.
  
  "Oh," booqdehiisa ayaa sidoo kale dhoola caddeeyey, "waxaad noqon doontaa mid."
  
  March waxa uu isku dayay in uu meesha ka saaro dareenka ah in dhammaan dhalashadiisii ay hal mar wada yimaadeen. Naagtan waxay ahayd mid qariib ah, laga yaabee inuu la yaabay sidiisa oo kale. Waxay lahayd timo bunni ah oo loo xiiray qaab basal leh; indhaheedu waxay ahaayeen cagaar-buluug, oo tiisa oo kale. Sidee bay u naxdin badnayd? Labiskeedu waxa uu ka koobnaa dhogor cagaar ah, jiinis cas oo dhalaalaya iyo Doc Martins oo buluug ah. Gacan ayay koob caano ah ku qabatay, ta kalena koob khamri ah.
  
  Xagee ka keentay...?
  
  Laakiin runtii dhib ma lahayn. Waxa uu jeclaa in ay tahay mid gaar ah, in ay si uun u fahantay isaga. Waxa uu jeclaystay in ay meelna ka soo baxdo. Waxa uu jeclaystay in ay gebi ahaanba ka duwan tahay. Oo ciidankii gudcurka ayaa iska hor keenay. Khamri guduudan oo dhiig ah iyo caano cad oo warankiilayey ayaa qarka u saarnaa inay isku daraan.
  
  Maarshe ayaa muraayadihii ka qaaday. "Ma waxaad rabtaa inaad joogtid meesha ugu sareysa ama hoosta?"
  
  "Oh, waxba igama gelin. Aan aragno halka niyadda ay ina geyso."
  
  Markaa Marsh waxa uu bamka nukliyeerka dhigay madaxa sariirta halkaas oo ay labadooduba ku arki karaan oo ay indhaha Zoe Shears ku arkeen dhimbiil dheeraad ah oo u eg majaajilo. Naagtan waxa ay ahayd mid xoog badan, dilaa ah, oo aad u fool xun. Malaha waalan. Wax isaga ku habboon oo aan dhammaanayn.
  
  Markii ay dharkii iska siibtay, ayaa maskaxdiisii kala qaybsantay ka soo meermeertay inuu ka fikiro waxa dhici doona. Fikirka dhammaan raynrayntii loo ballan qaaday berri iyo berri ka dib, marka ay jilbaha u dhigi doonaan Ameerika oo ay ku faraxsan yihiin bamka nukliyeerka, ayaa ka dhigtay inuu si buuxda ugu diyaargaroobo Zoey markii ay hoos u dhigtay surwaalkiisa oo kor u kacday.
  
  "Preplay ma jiro?" ayuu weydiiyey.
  
  "Hagaag, markii aad sidaas oo kale dhigtay boorsada dhabarka," ayay tidhi, iyadoo u eegaysa bamka nukliyeerka sidii inay daawan karto. "Waxaan ogaaday inaanan u baahnayn."
  
  March ayaa dhoola caddeeyey isagoo faraxsan. "Anigana".
  
  "Ma aragtaa, jacayl?" Zoe isagay isku soo dejisay. "Waxaa naloo sameeyay midba midka kale."
  
  Dabadeed Marsh waxa uu gartay in uu arki karo iyada oo si tartiib ah u socota, dameer aad u cirro leh oo ka muuqanaya muraayadda ku dheggan darbiga si toos ah uga korraysa laabta hore ee khaanadaha, gadaasheedana boorsada dhabarka lafteedu, dhex dhex taal barkimooyinka sariirta. Wajigeedii oo madoobayd ayuu ku dhaygagay.
  
  "Damn," ayuu ku yidhi. "Waqti badan kuma qaadato".
  
  
  CUTUBKA SADDEXAAD
  
  
  Matt Drake waxa uu isku diyaarinayaa raacitaanka kooxda wali. Dareen aan fiicneyn, oo xanuun badan ayaa ku degay godka calooshayda, waxna kuma lahan duullimaadyada aadka u daran, kaliya natiijada xiisad, welwel iyo karaahiyo ay ka qabaan dadka isku dayi kara inay galaan dembiyadaas foosha xun. Waxa uu u damqaday dadyawga adduunka ku nool oo hawl maalmeedkooda u socday, iyagoo aan aqoon lahayn balse ku qanacsan. Waxay ahaayeen dadkii uu u halgamay.
  
  Helicopters-ka ayaa waxaa ka buuxay askar aad u danaynaysa oo dhibka u gelinaya dadka dunida ka dhigay meel wanaagsan oo ay ku noolaadaan. Kooxda SPEAR oo dhan ayaa goob joog ahaa, marka laga reebo Karin Blake iyo Beauregard Alain iyo Bridget McKenzie - aka Kenzie, katana-ku-saabsan, tahriibin-farshaxan, wakiilkii hore ee Mossad. Kooxdu waxay si degdeg ah uga baxeen Ramses 'Bacadlihii ugu dambeeyay' oo aad u dagdagay, waxayna ku qasbanaadeen inay wada qaataan qof walba. orod.
  
  Laga soo bilaabo kaymaha dhabta ah ilaa kaynta la taaban karo, Drake wuxuu u maleeyay. Marna ma xidhno.
  
  Waxaa hareerihiisa oo dhan ahaa khadadka is-goysyada la isku halayn karo iyo mawjadaha duufaannada ah ee noloshiisa. Alicia iyo Bo, May iyo Kenzi, iyo Torsten Dahl. Helicopterka labaad waxaa ku jiray Smith iyo Lauren, Hayden, Kinimaka iyo Yorgi. Kooxdan ayaa ku baratamatay hawada New York, oo uu hore u fasaxay Madaxweyne Coburn, waxaanay si adag u banneeyeen, iyaga oo ku soo yaacay faraqa u dhexeeya dhismooyinka dhaadheer oo u soo dhaadhacday saqaf qaab laba jibaaran. Qalalaasihii baa ku dhuftay. Raadiyaha ayaa qayliyay markii ay xogtu soo baxday. Drake waxa kaliya oo uu qiyaasi karaa mashquulka wadooyinka hoose, wakiilada degdega ah iyo kooxaha SWAT ee waalan, fikirka jahannamada ee degdega dheer ee lagu badbaadinayo New York iyo Xeebta Bari.
  
  Aad ayuu u neefsaday, isaga oo dareemaya in saacadaha soo socda ay qasnaan doonaan.
  
  Dal ayaa ishiisu qabatay. "Ka dib waxaan qaadanaya fasax."
  
  Drake aad ayuu ula dhacay kalsoonida Iswidhishka. "Tani ka dib, dhammaanteen waxaan u baahanahay mid."
  
  "Hagaag, ima raacin, Yorkie."
  
  "Dhib ma leh. Aad ayaan u hubaa in Joanna ay iyadu ahaan doonto masuulka."
  
  "Waa maxay jahannamada taas macnaheedu waa?"
  
  Helicopter ayaa si degdeg ah u soo degtay, iyada oo calooshooda u dirtay stratosphere.
  
  Alicia way qoslisay. "Kaliya waxaan ognahay cidda maamulaysa guriga Daley, Torsti. Waan ognahay".
  
  Iswiidhishka ayaa sameeyay xanaaq, laakiin wax faallo ah kama bixin. Drake ayaa dhoola cadeyn la dhaafsaday Alicia ka dibna wuxuu ogaaday in Mai uu daawanayo labadoodaba. Nacalad, waxay la mid tahay inaanan haysan wax aan ka walwalno si kastaba.
  
  Alicia waxay u gacan haadisay Mai. "Ma hubtaa inaad xamili karto falka noocaan ah, Sprite, ka dib markaad is jarto adigoo xiiranaya dhawaan?"
  
  May dareenkeedu isma beddelin, laakiin waxay si liidata u gacan gashay inay taabato nabarka cusub ee wejigeeda ka muuqda. "Dhacdooyinkii u dambeeyay ayaa iga dhigay in aan aad uga taxadaro dadka aan ku kalsoonahay. ishana ku hay kuwa khiyaameeya".
  
  Drake gudaha wuu ka xanaaqay.
  
  Waxba ma dhicin. Way iga tagtay, iyadoo soo afjaraysa! Waxba looma ballan qaadin. .
  
  Dareen iyo fikrado isku dhafan, oo isu beddelaya xaniinyo dhanaan, oo ku darsaday kun dareen oo kale. Dahl, wuxuu ogaaday, inuu si tartiib ah uga dhaqaaqay Kenzi, Bo si dirqi ah ayuu indhaha uga qaaday Alicia. Illahay, waxa uu rajaynayay in ay arrimuhu ku dejiyeen helikobterkii labaad.
  
  Duufaanno cusub oo dabayl duurjoog ah ayaa ku dhufatay markii diyaaradda helikobtarka ay taabatay saqafka sare ee dhismaha. Shimbirtii waa soo degtay, ka dibna albaabbadii ayaa la furay, rakaabkii ayaa soo booday oo u cararay dhanka albaabka furan. Niman qoryo sita ayaa albaabka ilaalinayay, dhowr qof oo kalena gudaha ayaa la dhigay. Drake ayaa quusay markii hore, isagoo cagaha duulaya marka hore oo dareemaya in yar oo aanay diyaar u ahayn hub la'aan, laakiin si fiican ayuu u garanayaa in dhawaan la hubayn doono. Kooxdu midba mar ayay jaranjarada cidhiidhiga ah u soo dagdagaysay ilaa ay ka heleen waddo ballaadhan, mugdi iyo hareero kale oo ay ku hareeraysan yihiin ilaalo kale oo dheeraad ah. Halkan ayay ku hakiyeen in yar ka hor intaysan helin tilmaamo ay ku sii wadaan.
  
  Dhammaan waa cad yihiin.
  
  Drake ayaa ku kaftamay, isagoo garwaaqsaday inay lumiyeen maalmo muhiim ah oo ay ka soo saari lahaayeen xogta suuqa kala iibsiga, ka dibna ay su"aalo waydiiyeen wakiilo laga shakiyay, gaar ahaan CIA-da. Dhammaadkii, Coburn laftiisu wuu soo dhexgalay, isaga oo amray in si degdeg ah kooxda SPEAR loogu diro meesha ugu kulul meeraha.
  
  Magaalada New York.
  
  Hadda, jaranjaro kale ayay ka soo degeen, waxay u soo baxeen balakoon dusha ka eegaya gudaha waxa loo sheegay in uu yahay saldhigga booliiska deegaanka ee geesaha 3aad iyo 51aad. Dadweynuhu ma yaqaaniin, goobta ayaa sidoo kale u adeegtay sidii xafiiska amniga qaranka - dhab ahaantii, waxay ahayd mid ka mid ah laba ka mid ah kuwa loo yaqaan "faras-magaalada" ee magaalada, oo udub dhexaad u ah dhammaan hawlaha hay'adaha. Drake waxa uu hadda daawaday bilayska maxalliga ah oo wata hawl-maalmeedkooda, saldhigga oo buuq badan, qaylo iyo buuq badan, ilaa nin suudh madaw ah uu ka soo dhawaaday meel fog.
  
  "Aan dhaqaaqno," ayuu yidhi. "Ma jiro wakhti aad ku lumiso halkan."
  
  Drake wuu ku heshiin waayey wax intaa ka badan. Waxa uu horay u sii riixay Alicia, in badan oo ka cadhaysiisay timo cadawga, isaga oo kasbaday iftiin dhibkiisa. Kuwa kale ayaa gudaha ku soo qulqulay, Hayden waxa uu isku dayay in uu u dhawaado qofka cusub, laakiin wakhtigu wuu ka dhamaaday markii uu ka lumay albaabka fog. Markii ay sii socdeen, waxa ay galeen qol wareeg ah oo sagxadaha iyo gidaarada ka samaysan yihiin oo cadcad, kuraasna safaf loo diyaariyey oo ka soo hor jeedda gogol yar oo sare. Ninkii wuxuu arkay iyagii oo degdeg ah intii uu kari karayay.
  
  "Waad ku mahadsan tahay imaatinkaaga," ayuu si niyad-jabsan u yidhi. "Sida aad ogtahay, nimankii aad qabatay - been abuurka Ramses iyo Robert Price - waxaa la geeyey unugyada naga hooseeya si aan u sugno natiijada... Waxaan u maleynay inay ku jiraan macluumaad qiimo leh oo ay tahay inay ag joogaan."
  
  "Gaar ahaan haddii aan guuldarraysano," Alicia ayaa si carro leh u tiri.
  
  "Runtii. Unugyadan xabsiyada dhulka hoostiisa ah ee leh amniga dheeraadka ah ee gudaha qaybta Amniga Gudaha waxay ilaalin doonaan joogitaanka Ramses oo aan la ogaan, sida aan hubo inaad qadarin karto."
  
  Drake waxa uu xasuusiyay in waaxyaha maxaliga ah ee Ramses, ka dib markii ay xadeen ama xoog ku qaateen bam nukliyeer ah gacmaha Marsh, lagu amray inay sugaan ogolaanshaha Ramses si ay u qarxiyaan. Waxay garan waayeen in la qabtay iyo inuu dhintay ku dhow yahay. Unugyada New York ee ururka Ramses waxba ma garanayaan haba yaraatee.
  
  Ugu yaraan taasi waxay ahayd waxa kaliya ee ka hadlay kooxda SPEAR.
  
  "Wuxuu noqon doonaa mid waxtar leh," Hayden ayaa yidhi. "Waan hubaa."
  
  "Haa," Smith ayaa raaciyay. "Haddaba iska jooji riixda lo'da hadda."
  
  Wakiilka Xafiiska Arrimaha Guduhu wuu guulaystay. "Magacaygu waa Moore. Waxaan ahay wakiilka goobta hogaaminaya halkan. Caqliga oo dhami wuu i dhex mari doonaa. Waxaan abuureynaa koox-hawleed cusub si ay u milmaan una qaybiyaan hawlaha. Waxaan leenahay xarun, hadda waxaan qabanqaabineynaa laamo. Wakiil kasta iyo sarkaal kasta oo booliis ah-la heli karo iyo haddii kaleba-wuxuu ka shaqeynayaa khatartan, waxaanan si buuxda u fahamnay cawaaqibka guul-darradu. Ma noqon karto..." ayuu yara gilgilay, isaga oo muujinaya walaac aan caadiyan la maqlin. "Tani looma ogolaan karo inay halkan ka dhacdo."
  
  "Waa kuma madaxda dhulka?" Hayden ayaa waydiiyay. "Yaa go'aan ka gaaraya halkan halka ay dhab ahaantii muhiim tahay?"
  
  Moore wuu ka labalabeeyay oo gadhka ka xoqay. "Hagaag, waan ognahay. Dalka hooyo. Anagoo kaashanayna qeybta ka hortagga argagixisada iyo qeybta maareynta khatarta."
  
  "Annaga" annagu," ma aniga iyo adiga ayaad ula jeedaa?
  
  "Waxaan u maleynayaa inay taasi isbedeli karto sida xaaladdu u baahan tahay," Moore ayaa qirtay.
  
  Hayden wuxuu u muuqday mid qanacsan. "Hubi in batteriga taleefankaaga gacanta uu dalacsan yahay."
  
  Moore waxay eegtay hareeraha kooxda sidii iyadoo dareentay degdegooda oo ay jeclayd. "Sida aad ogtahay, waxaan leenahay daaqad gaaban. Ma qaadanayso wakhti dheer kuwan bastarada ah inay ogaadaan in Ramses aanu bixinayn amarkaas. Markaa, marka hore waxyaalaha ugu horreeya. Sideen ku ogaan karnaa unug argagixiso?"
  
  Drake wuxuu eegay saacadiisa. "Oo maro. Miyaanay ahayn March in uu mudnaan lahaado hadduu bam sido?
  
  "Sirdoonka ayaa sheegay in March ay la midoobi doonaan unugyada maxalliga ah. Ma garanayno inta ay noqon doonto. Markaa dabcan labaduba waanu diiradda saaraynaa."
  
  Drake waxa uu dib u xasuustay xisaabtii Beau ee wada hadalkii dhex maray Marsh iyo Webb. Waxa markaas ku soo dhacday in Faransiiskii caatada ahaa ee ay markii ugu horreysay kulmeen markii lagu qasbay inuu galo tartankii Man Standing ee ugu dambeeyay, oo ay marar badan dagaallamayeen tan iyo markaas, uu iftiimiyay iftiinka wanaagga marka ay muhiim tahay. U iftiimay sidii xiddig. Runtii waa inuu ninka siiyaa qol neefsasho oo dheeri ah.
  
  Meel ku taal shinka...
  
  Moore ayaa mar kale hadlay. "Waxaa jira dhowr siyaabood oo lagu ogaan karo unug qoto dheer ama xitaa unug hurda. Waxaan soo koobeynaa tuhmanayaasha. Waxaan sahaminaynaa isku xirka unugyo kale oo la yaqaan oo horeyba loo ilaalinayey. Bal fiiri goobaha cibaadada ee gubanaya ee mujaahidiinta caanka ah ay suntooda ku tufi jireen. Waxaan eegnaa dadka beryahan dambe naftooda u huray caadooyin-kuwa si lama filaan ah u xiiseeya diinta, ka fogaada bulshada, ama ka hadla dharka dumarka. NSA waxa ay dhagaysanaysaa xogta badan ee laga soo ururiyay malaayiin telefoonada gacanta oo qiimaynaysa. Laakiin waxaa aad uga waxtar badan ragga iyo dumarka maalin kasta toddobaadka khatar gelinaya-kuwa aan ku dhex milmaynay shacabka oo mujaahidiin cusub si joogto ah looga soo ururiyo."
  
  "Xilliga hoostiisa". Smith ayaa madaxa ruxay. "Tani waa wanaagsan tahay".
  
  "Tani waa run. Halkaa marka ay marayso, xogtayadu way ka khafiifsan tahay Iggy Pop's Barbie. Waxaan isku dayeynaa inaan xaqiijino tirada dadka ee qol kasta. Cabbirka unugga. Degmooyinka. Fursadaha iyo diyaargarowga. Waxaan dib u eegis ku samaynaynaa dhammaan diiwaanadii telefoonada ee dhawaa Ma u malaynaysaa inuu Ramses hadli doono?
  
  Hayden waa uu sugi waayay inuu shaqada tago. "Waxaan ku siin doonaa isku day xun oo wanaagsan."
  
  "Khatarta waa dhawdahay," Kinimaka ayaa yidhi. "Aan u xilsaarno kooxo oo aan halkan ka baxno."
  
  "Haa, haa, taasi waa wanaagsan tahay," Moore ayaa sharaxay. "Laakin halkeed aadi doontaa? New York waa magaalo aad u weyn. Waxba kuma gaadhi doontid inaad cararto haddaanad meel aad aadi karin. Xataa ma garanayno in bamku run yahay. Dad badan baa bam samayn kara... midigtaada u eeg.
  
  Alicia waxay ku dhaqaaqday kursigeedii. "Waan u dammaanad qaadi karaa taas."
  
  "Gawaadhidu waxay ku jiraan heegan," Moore ayaa yidhi. "Gaadiidka ciidamada gaarka ah. Helicopters Baabuurta dheereeya oo aan calaamado lahayn. Rumayso ama ha rumaysan, waxaan wadnaa qorshayaal tan, siyaabaha lagu nadiifiyo waddooyinka. Saraakiisha iyo qoysaskooda ayaa durba la daadgureeyay. Waxa kaliya ee aan hadda u baahanahay waa bar bilow."
  
  Hayden waxay u jeesatay kooxdeeda. "Marka, aan si dhaqso ah u qaybinno kooxaha oo aan gaadhno Ramses. Sida uu ninkaasi yidhi, daaqadayadu way yar tahay, horena way u xidhan tahay.
  
  
  CUTUBKA AFRAAD
  
  
  Julian Marsh wuxuu ka tagay hudheelka isagoo dareemaya nasasho, xitaa farxad, laakiin sidoo kale waxoogaa murugo ah. Si fiican buu u lebbisnaa: jiinis buluug ah, oo lug ka mid ah ay ka yara madowdahay tan kale, dhawr lakab oo shaadh ah iyo koofiyad ayaa dhinac madaxiisa loo riixay. Aragtidu way fiicnayd oo wuxuu mooday inuu ka dhaafay Zoe. Islaantii waxa ay ka soo baxday musqusha yaraa, iyada oo u muuqata in yar oo diiqsan, timaheeda badh kaliya ayaa shanlaysan, badhna lipstick maqashay. Kaliya dhowr daqiiqo oo qiimeyn ah ka dib, Marsh waxay garwaaqsatay inay si ula kac ah isku dayday inay ku daydo.
  
  Mise isaga u abaalgud?
  
  Waxaa laga yaabaa inay ahayd tan dambe, laakiin waxay dhab ahaantii ku riixday Marsh cidhifka. Waxa ugu dambeeyay ee uu rabay waxay ahayd nooca dheddigga ah ee naftiisa si uu u xaddido qaabkiisa gaarka ah. Ku dhawaad dib-u-fiirin, ayuu boorsada dhabarka ka soo qaaday sariirta, isaga oo salaaxaya maaddada oo dareemaya dulucda bahalka nool ee gudaha ku jira.
  
  My .
  
  Subaxdii waxay ahayd mid wanaagsan, cusub, dhalaal iyo farxad. Marsh ayaa sugay ilaa uu soo baxay gaadhi shan kursi ah oo ay laba nin soo boodeen. Labaduba madaw bay ahaayeen oo gar buuran bay lahaayeen. March wuxuu ku hadlay furaha ugu dambeeya ee safarka ugu dambeeya wuxuuna u oggolaaday inay furaan albaabka dambe. Zoey ayaa soo muuqday markii uu gudaha fuulay.
  
  "Sug". Mid ka mid ah ragga ayaa la soo baxay qori markii ay haweeneydu u soo dhawaatay. "Waa inay jirtaa mid keliya."
  
  March ayaa u janjeera inuu ogolaado, laakiin dhinaca kale ee isaga ka tirsan ayaa doonayay inuu si fiican u barto naagtan. "Iyadu waa soo daahday. Way fiicantahay".
  
  Gacantii qoriga haysatay weli way ka labalabaysaa.
  
  "Dhagayso, lama xidhiidhin saddex maalmood, malaha afar." Marsh si sax ah ayuu u xasuusan waayay. "Qorshayaashu way isbedelaan. Waxaan ku siiyay furaha sirta ah, haddaba dhegayso erayadayda. Way fiicantahay. Xitaa faa'iido leh."
  
  "Aad u wanaagsan". Labada nin midna uma ekayn mid ku qanacsan.
  
  Gaadhigu si degdeg ah ayuu u kacay, isaga oo tiir wasakh ah ka soo qaaday taayirka dambe hoostiisa, una soo jeestay dhinaca magaalada. Socodkii ayaa dib u soo noqday iyadoo dhismayaasha dhaadheer ay aad u sii weynaayeen oo isu socodkiina uu sii kordhay. Sagxado dhalaalaya oo dhalaalaya ayaa ku hareereeyey baabuurka, meelaha qaarna way indho beeleen markii ay hagayeen iftiinka macmalka ah. Dad aad u badan ayaa buux dhaafiyay laamiyada iyo dhismayaal ay ka warheleen. Gawaadhida booliiska ayaa marayey waddooyinka. Marsh ma uusan dareemin wax calaamado ah oo muujinaya dareenka bilayska oo kordhay, laakiin wakhtigaas ma uu arki karin saqafka sare ee baabuurka. Taas buu u sheegay darawalkii.
  
  "Wax walba waxay u muuqdaan wax caadi ah," ayuu ninkii ku jawaabay. "Laakiin xawaaruhu wali waa muhiim. Wax walba way burburi doonaan haddii aan si tartiib tartiib ah u dhaqaaqno."
  
  "Ramses?" Marsh baa weydiiyey.
  
  "Waxaan sugeynaa eraygiisa."
  
  March wuu weji gabay, isaga oo dareemaya wax yar oo ka roon jawaabta. Qorshahani gabi ahaanba isagaa ahaa, nimankii Ramses-na waa inay ku ciyaaraan heestiisa. Markay yimaadeen meeshii uu Marsh doortay oo ay diyaariyeen bilo kahor intaanay bilaabin.
  
  "Ku hoos joog raadaarka," ayuu yidhi, si loo caddeeyo xakamaynta. "Oo xadka xawaaraha hoostiisa, sax? Ma doonayno in nala joojiyo."
  
  "Waxaan joognaa New York," ayuu yiri darawalkii, ka dibna labadii ninba way qosleen markii uu orday iftiin cas. Marsh wuxuu doortay inuu iska indhatiro iyaga.
  
  "Laakiin," darawalkii ayaa markaas ku daray. "Boorsadaada? Tan... waxa ku jira waxa loo baahan yahay in la xaqiijiyo.
  
  "Waan ogahay," Marsh wuu cunay. "Ma waxaad u malaynaysaa inaanan garanayn tan?"
  
  daanyeer noocee ah ayuu Webb ku raray?
  
  Waxaa laga yaabaa in ay dareentay xiisadda sii kordheysa, Zoey wuxuu u hiiliyay isaga. Dhexdooda waxaa jiray oo kaliya bam nukliyeer ah. Gacanteedu aayar bay boorsada dhabarka ugala soo dhacday, fartiiba midba caarad, hoosna ugu soo dhacday dhabtiisa, taasoo keentay inuu jaleeco ka dibna ku dhaygagsado iyada.
  
  "Tani runtii ma ku habboon tahay?"
  
  "Ma garanayo, Julian. ma sidaasaa?"
  
  Marsh gebi ahaanba ma uu hubin, laakiin waxa dareemay wanaag ku filan in uu keligii uga tagay. Waxaa ku soo dhacday isaga in yar in Shears uu ahaa mid soo jiidasho leh, oo awood leh sida Shadow Pope, oo aan shaki ku jirin inuu awood u leeyahay inuu u yeero nooc kasta oo lab ah oo ay u baahan tahay.
  
  Waa maxay aniga?
  
  Bamka nukliyeerka malaha wuu caawiyay, wuu ogaa. Gabar walba waxay jeceshay nin haysta hubka nukliyeerka. Wax la xidhiidha awoodda... Oh, si fiican, malaha waxay jeclayd fikradda ah in uu ka yara cabsi badan yahay iyada. Caqligiisa? Hubaal, waa maxay sababta jahannamo u ahayn? Tareenkiisii fikirka ayaa ka leexday markii ay soo istaageen wadada dhinaceeda, darawalka oo si tartiib ah u tilmaamaya dhismihii Marsh uu doortay booqashadiisii hore. Maalintii bannaanka ayaa weli diirran oo gebi ahaanba lama filaan ah. Marsh waxa uu qiyaasey dameeraha buuran ee dawladda, oo si adag ugu fadhiya kuraastooda maqaarka ee quruxda badan, oo ay ku dhow yihiin in ay helaan dharbaaxada noloshooda.
  
  Way soo dhowdahay hadda. Markaa mar dhow way igu adkaan doontaa inaan is xakameeyo.
  
  Gacanta ayuu qabtay Zoe oo ku sigtay inuu ka boodo laamiga dhinaciisa, isagoo boorsada dhabarka ku daalacday xusulkiisa foorarsan. Ka dib markii ay dhaafeen albaabka albaabka oo ay heleen tilmaamo dhanka bidix ah, kooxda afarta ah waxay qaadeen wiishka dabaqa afraad ka dibna waxay hubiyeen guri ballaadhan oo laba qol ah. Dhammaan waxay ahaayeen kuwo wanaagsan. March ayaa furay albaabada balakoonka oo waxay qaadatay neef kale oo hawada magaalada ah.
  
  Waxaa laga yaabaa in aan sidoo kale inta aan weli awoodo.
  
  Kaftankii ayaa naftiisa ku qoslay. Tani weligeed dhici mayso. Dhammaan dadka Maraykanku waxay ahayd inay sameeyaan waxay ahayd inay rumaystaan, bixiyaan, ka dibna wuxuu burburin karaa bamka nukliyeerka ee Hudson sida la qorsheeyay. Kadib, qorshe cusub. Nolol cusub. Iyo mustaqbal xiiso leh.
  
  Garabka gadaashiisa ayaa cod ka yimid. "Waxaa naloo soo diray qof hubin kara waxa ku jira boorsadaada. Waa inuu ku yimaadaa saacada gudaheeda.
  
  March wuu lulay isagoon soo jeesan. "Sida la filayo. Aad u wanaagsan. Laakiin waxaa jira dhowr tixgalin oo kale. Waxaan u baahanahay qof iga caawiya xawilaadda lacagta isla marka uu Aqalka Cad bixiyo. Waxa aan u baahanahay in lagaa caawiyo sidii aan u samayn lahaa wax carqaladayn kara. Waxaana loo baahan yahay in aan dhaqaajino dhammaan unugyada oo aan qarxino bamkan."
  
  Ninkii ka dambeeyay ayaa kiciyay. "Dhammaan waxay ku jiraan qorshaynta," ayuu yidhi. "Diyaar baan nahay. Waxyaalahani aad bay isula iman doonaan dhawaan."
  
  March ayaa soo jeestay oo dib ugu laabtay qolkii huteelka. Zoe waxay fadhiisatay cabbista champagne, lugaheeda caatada ah ayaa kor u qaaday oo ku dul nasatay qolka fadhiga. "Haddaba hadda waannu sugaynaa?" - ayuu weydiiyey ninkii.
  
  "Ma dheera".
  
  Marsh ayaa u dhoola cadeeyey Zoe oo gacanta u fidiyey. "Waxaan joogi doonaa qolka hurdada."
  
  Lamaanihii ayaa shandad kasta ka soo qabtay suunka oo waxay u sii qaadeen qolka jiifka ee ugu weyn. Daqiiqad gudaheed ayay labadooduba qaawanaayeen oo is dul-saareen go'yaalkii korkooda. Marsh waxa uu isku dayay in uu caddeeyo in uu haysto adadag lagama maarmaanka ah markan, laakiin Zoe waxa ay ahayd mid aad u khiyaano badan. Wajigeedii balaadhnaa, ee aan cillad lahayn ayaa wax kasta ku sameeyay libido-kiisa. Dhammaadkii, waxay ahayd wax wanaagsan Marsh si dhakhso ah u dhammeeyey, sababtoo ah ugu dhakhsaha badan waxaa la garaacay albaabka qolka jiifka.
  
  "Ninkan waa kan."
  
  Durba? Marsh si degdeg ah ayuu u labbistay Zoe, ka dibna labadoodiiba waxay ku soo noqdeen qolkii, iyagoo weli dareeraya oo dhididsan. Marsh waxa uu gacan qaaday soo galootiga cusub, isaga oo xusaya timihiisa dhuuban, midabka midabkiisu guduudan yahay.
  
  "Ma baxdo marar badan?"
  
  "Way i xidhaan."
  
  "Oh, si fiican, ha ka welwelin. Ma u joogtaa inaad bamkayga hubiso?
  
  "Haa, mudane, waan sameeyay."
  
  Marsh waxa uu shandaddiisii dul dhigay miis quraarad hoose ah oo qabsaday xarunta qolka weyn. Zoe ayaa soo ag maray, isaga oo dareenkiisa soo jiidanaya isagoo si yar u xusuustay muuqaalkeedii qaawan dhawr daqiiqo ka hor. Intuu meel ka sii jeestay buu u jeestay kii cusbaa.
  
  "Magacaa, nin yahow?"
  
  "Aadam, mudane."
  
  "Hagaag, Aadan, waad garanaysaa waxay tahay iyo waxay samayn karto. Ma walwalsan tahay?"
  
  "Maya, hadda maaha."
  
  "Xiisad?"
  
  "Uma maleynayo".
  
  "Ma walwalsan tahay? Xiisad? Ma laga yaabaa inuu daalan yahay?"
  
  Aadam madaxa ayuu ruxay, isagoo eegaya boorsada dhabarka.
  
  "Haddii ay taasi dhacdo, waxaan hubaa in Zoey uu ku caawin karo." Si kaftan ah ayuu sidan u yidhi.
  
  Pytiyaankii ayaa ku soo jeestay isagoo dhoola cadeynaya. "Ku faraxsanow".
  
  Marsh wuu il-duufay, si la mid ah Aadam, laakiin ka hor intuusan ninkii dhallinyarada ahaa go"aankiisa beddelin, ayuu darawalkoodii gadhka lahaa hadlay. "La soo dhaqso," ayuu yidhi. "Waa inaan u diyaargarownaa..." ayuu sii daba dhigay.
  
  Maarso gariir. "Hagaag, looma baahna inaad bilowdo inaad cagahaaga ku tusto. Aan hoos u dhaadhacno oo wasakhaysanno." Aadam buu u jeestay. "Waxaan ula jeedaa, bam wata."
  
  Ninkii dhalinyarada ahaa waxa uu eegay shandaddii dhabarka, isaga oo yaaban, ka dibna u rogay si ay xidhmooyinka u soo jeedaan. Inta uu aayar iska furay ayuu daboolka furay. Gudaha waxaa jiifa qalabka dhabta ah, oo ay ku hareeraysan yihiin boorso aad u raagaya oo guud ahaan ka sareysa.
  
  "Hagaag," ayuu yiri Aadan. "Sidaa darteed dhammaanteen waan ognahay MASINT, cabbiraadda iyo borotokoolka sirta ee saxeexa kaas oo baadhaya saxeexyada shucaaca iyo dhacdooyinka kale ee jireed ee la xidhiidha hubka nukliyeerka. Qalabkan, iyo ugu yaraan mid kale oo la mid ah oo aan ogahay, ayaa loo qorsheeyay in lagu dhex sibixo goobtan. Hadda waxa jira habab badan oo lagu ogaanayo iyo hababka la socodka nukliyeerka adduunka, laakiin dhammaantood maaha kuwo horumarsan, dhammaantoodna si buuxda uma shaqeeyaan." Wuu ruxay. "Bal u fiirsada guul-darrooyinka u dambeeyay ee ka dhacay dalalka ilbaxnimada leh. Ma jiraa qof si dhab ah u joojin kara qof go'aansan ama unug isku xidhan oo kaligiis samaynaya? Dabcan maya. Kaliya waxay qaadataa hal cilad ama shaqo gudaha ah." Wuu dhoola cadeeyey. "Shaqaale aan faraxsanayn ama xitaa dhintay oo daalan. Inta badan waxay u baahan tahay lacag ama awood. Kuwani waa lacagaha ugu wanaagsan ee argagixisada caalamiga ah."
  
  Marsh waxa uu dhegaystay sheekadii ninka dhalinyarada ah, isaga oo la yaabban in hal ama laba taxadar kale oo halis ah la sameeyay isaga oo u sharaxaya wadadii uu u mari lahaa Ramses iyo Webb. Dantooda ayay noqon lahayd. Waligii ma ogaan lahaa, oo run ahaantii, dan kama uu lahayn. Hadda wuxuu ku sugnaa halkan oo wuxuu ku sigtay inuu furo albaabka Jahannamo.
  
  "Asal ahaan waa waxa aan ugu yeerno 'bam wasakh ah," ayuu yiri Adam. "Erayga waligiis wuu jiray, laakiin wali waa lagu dabaqi karaa. Waxaan haystaa alfa scintillator, qalabka wasakhowga ah, iyo waxyaabo kale oo wanaagsan. Laakiin asal ahaan, Aadam wuxuu jeebkiisa ka soo saaray kaashawiito, "Waxaan haystaa kan."
  
  Waxa uu si degdeg ah u saaray baakadihii adkaa oo uu furay xariijintii Velcro ee soo bandhigtay muraayadda yar iyo kiiboodhka-yar. Gole-kaas waxa ku xidhnaa afar boolal, kuwaas oo Aadam si degdeg ah uga saaray. Markii birta birta ahi ay xorowdey, waxaa gadaashiisa ka furmey fiilooyin taxane ah, kuwaas oo horseeday wadnaha aaladda cusub ee la helay.
  
  March ayaa neefta ku dhegay.
  
  Aadam ayaa markii ugu horeysay dhoola cadeeyey. "Ha welwelin. Shaygani wuxuu leeyahay fiyuusyo badan oo aan wali hubaysnayn. Ma jiro qof halkan bilaabaya kan.
  
  March ayaa dareemay in yar oo madhan.
  
  Aadam waxa uu u fiirsaday habka iyo tafaasiisha ku jirta, isaga oo wada qaatay. Cabbaar ka dib, waxa uu eegay muraayadda Laptop-ka ee agtiisa ku taal. "Waa soo daadanayaa," ayuu qirtay. "Laakiin sidaas uma xun."
  
  March si deg-deg ah ayuu u falay. "Intee ayay u xun tahay?"
  
  "Waxaan kugula talin lahaa inaadan waligaa carruur dhalin," Aadam ayaa yidhi isagoon qiiro lahayn. "Haddii aad weli awooddo. Oo ku raaxayso sanadaha soo socda ee noloshaada."
  
  Marsh waxa uu ku dhaygagay Zoey intay ruxday. Si kastaba ha ahaatee, waligiis ma fileyn inuu ka sii noolaan doono aabbihiis danayste ah ama walaalihiis isla weyn.
  
  "Hadda si fiican ayaan u ilaalin karaa," Adam ayaa yidhi, isagoo baakidhdii kala soo baxay shandadii uu la yimid. "Sida aan ku samayn lahaa qalab kasta oo dabeecaddan ah."
  
  Maarso cabbaar baa eegay ka dibna gartay inay dhammaatay. Waxa uu la kulmay indho-gooyo darawalkoodii. "Kamerooyinkan uu Ramses ka hadlay. diyaar ma yihiin? Baacsiga ayaa bilaabanaya, mana rabo wax dib u dhac ah."
  
  Dhoola cadeyn engegan ayaa jawaab celinaysa. "Annaguna sidaas oo kale. Dhammaan shanta unug hadda waa firfircoon yihiin, oo ay ku jiraan laba unug oo hurda oo laga yaabo in Maraykanku aanay ka warqabin." Ninkii wuxuu eegay saacaddiisii. "Waa 6:45 a.m. Wax walba waxay diyaar noqon doonaan todobada."
  
  "Fantastic". Marsh waxa uu dareemay in libido-kiisa uu kor u kaco oo uu u maleeyay in laga yaabo inuu sidoo kale ka faa'iidaysto xaqiiqadan inta uu weli awoodo. Ogaanshaha Zoey, sidii uu dhowaan sameeyay, si kastaba ha ahaatee si dhakhso ah ayay u dhammaan lahaayeen. "Iyo borotokoolka xawaaladaha?"
  
  "Aadan wuxuu diiradda saari doonaa dhamaystirka barnaamij kaas oo ku baahin doona goobta aan ku leenahay aduunka oo dhan si aan dhammaad lahayn. Marna ma la socon doonaan wax kala iibsiga."
  
  March ma dareemin yaababka wejiga Aadan.
  
  Isagu aad buu diiradda u saaray Zoe, iyaduna isaga. Waxa uu qaatay shan daqiiqo oo kale si uu u daawado Aadam oo bamka saaraya oo uu dhegaysanayo tilmaanta ku saabsan sida hubka looga dhigayo waxa xunxun, ka dibna waxa uu hubiyay in ninku uu sawirka ku habboon ka qaaday qalabkaas. Sawiradu waxa ay door muhiim ah ka ciyaareen sidii aqalka cad loogu qancin lahaa in qalabkan uu yahay mid sax ah iyo in la sameeyo dabagal abuura khalkhal iyo kala qaybin iyo kala qaybin iyo kala qaybin lagu sameeyo ciidamadii isaga ka soo horjeeday. Farxad leh, ugu dambeyntii wuxuu u jeestay Aadan.
  
  "Ka jaalaha ah. Kani ma siliggii hub ka dhigista ahaa?
  
  "Um, haa mudane, waa."
  
  Marsh ayaa si daacad ah ugu dhoola cadeeyey darawalka. "Marka, diyaar ma u nahay?"
  
  "Diyaar baanu nahay".
  
  "Dabadeed bax."
  
  Marsh ayaa soo taagay oo Zoe u soo galay qolka hurdada, isagoo jiidaya jiiniskeedii iyo surwaalkeedii intuu socday oo isku dayayay inuu xakameeyo qosolka. Daad xamaasad iyo raynrayn leh ayaa ku sigtay in uu ka bato markii uu ogaaday in dhammaan riyooyinkiisii awoodda iyo muhiimada ay ku dhow yihiin inay rumoobaan. Hadday reerkiisu arki lahaayeen hadda.
  
  
  CUTUBKA SHANAAD
  
  
  Sida Drake kor u kacay, culeyska buuxa ee waxa dhacaya ayaa ku dhuftay isaga. Degdegga ayaa xididadiisii ka soo baxay, oo uu ka dillaacay dareemaha dareemaha, hal jaleeco oo uu ku eegay asxaabtiisa ayaa u sheegay in ay dareemayaan si la mid ah-xitaa Kenzi. Wuxuu runtii u maleeyay in wakiilkii hore ee Mossad uu horay u guuriyay, laakiin ka dib, run ahaantii, xiriirka ka dhexeeya askarta, xitaa uma baahna inuu waydiiyo sababta ay u samayn weyday. Isla kuwii aan waxba galabsan ee ay u dagaalantay, isla shacabkii, ayaa ku dhacay. Qof kasta oo leh kala badh wadnaha ma oggolaan doono in tani dhacdo, Drakena wuxuu tuhunsan yahay in ay jiri karaan wax badan oo Kensi ah oo ka badan wadnaha nuska ah, iyada oo aan loo eegin sida qoto dheer ee ay u qarsoon tahay.
  
  Saacadda darbigu waxay muujisay todoba iyo afartan iyo shan, kooxdii oo dhamina way socotay. Deganaanno naxdin leh, qalalaase ayaa ka dhacday saldhigga, booliiska ayaa mas'uul ka ahaa, laakiin si cad ayaa gees u ah. Warbixinnada wararka ayaa ka soo muuqday shaashadaha telefishinka, laakiin midkoodna wax shaqo ah kuma lahayn iyaga. Moore wuu socday oo socday, isagoo sugaya wararka wakiilada qarsoon, kooxaha ilaalada ama baabuur wadida. Hayden ayaa la qabsaday kooxda inteeda kale.
  
  "Mano iyo aniga waxaan la macaamili doonaa Ramses. Waxaan u baahanahay laba kooxood oo kale, mid si ay u qiimeeyaan macluumaadka ku saabsan qaraxa nukliyeerka sida uu dhaco, iyo mid si ay u raadiyaan unugyadaas. Iska aamus, laakiinse maxaabiis ha qaadanina. Maanta sxb ma aha maalintii la nacasnimo lahaa. Hel waxa aad u baahan tahay oo si degdeg ah oo adag u hel. Beenta wax badan ayay nagu kici kartaa."
  
  Moore waxa uu qabsaday waxa ay ku hadlayso oo dib u eegay. "Maanta," ayuu yidhi, "ma jiri doonto naxariis."
  
  Dahl si qallafsan buu u ruxay, isagoo lafaha luqunta ka dildillaacaya sidii inuu dilaaci karo madaxa nin. Drake wuxuu isku dayay inuu is dejiyo. Xataa Alicia waxay u socotay sidii qafis qafilan oo kale.
  
  Dabadeed, 8-dii subaxnimo, ayay waalidii bilaabatay.
  
  Wicitaanno ayaa billaabay in ay soo galaan, taleefoonadii heeganka ahaa ayaa soo noqnoqda, buuqa ayaa qolkii yaraa buuxsamay. Moore si wax ku ool ah ayuu mid mid ula dagaalay, waxaana u soo yaacay laba kaaliye si ay u caawiyaan. Xitaa Kinimaka wuu aqbalay caqabada, inkastoo miiska uu ku fadhiyey uusan u muuqan mid si gaar ah ugu faraxsan.
  
  Moore wuxuu isbarbar dhigay xogta iyo xawaaraha iftiinka. "Waxaan joognaa marinka," ayuu yidhi. "Kooxaha oo dhan waa diyaar. Wakiilada qarsoodiga ah ayaa ka warbixiyey wadahadaladii ugu dambeeyay ee ku saabsan shirar qarsoodi ah iyo sheeko. Dhaqdhaqaaqa masaajidyada caanka ah ayaa sii xoogeystay. Xataa haddii aannaan garanayn waxa dhacaya, waanu ka welweli lahayn. Wajiyo cusub ayaa lagu arkay deegaanadoodii caadiga ahaa, dhamaantoodna go'aansanaa oo si degdeg ah u socday, ujeeddo leh. Unugyadii aannu naqaannay, laba ka mid ah ayaa raadaarka ka lumay." Moore ayaa madaxa ruxay. "Waxay la mid tahay inaanan horay ula macaamilin tan. Laakiin waxaan haynaa tilmaamo. Hal koox waa in ay u jiheystaan saldhigyada - mid ka mid ah unugyada la yaqaan ayaa ka shaqeeya halkaas."
  
  "Kani waa anaga," Dahl wuu kufsaday. "Kaca, niman yahow."
  
  "Naftaada u hadal." Kensi wuu u hiiliyay. "Oh, oo waan kula jiraa."
  
  "Oh, ma inaad tan samaysaa?"
  
  "Si adag u jooji ciyaarta si aad u hesho."
  
  Drake wuxuu bartay kooxaha, kuwaas oo loo qaybiyay labo-labo si xiiso leh. Dahl iyo Kenzie waxay lahaayeen saaxiibo - Lauren, Smith iyo Yorgi. Wuxuu ku dhammaaday inuu la joogo Alicia, May iyo Bo. Waxay ahayd cunto karinta wax; taasi waa hubaal.
  
  "Nasiib wacan, saaxiib," Drake ayaa yidhi.
  
  Dahl wuxuu u soo jeestay inuu wax dhaho isla markii Moore uu gacanta taagay. "Sug!" Waxa uu ilbidhiqsi ku dabooshay qaadihii gacantiisa. "Tani hadda waxa lagu saxay khadkayaga khadka."
  
  Madaxdii oo dhami way jeesteen. Moore wuu aqbalay wicitaan kale oo hadda wuu soo gaadhay, isagoo dareemaya badhanka taleefoonka hadalka.
  
  "Waad ku jirtaa," Moore ayaa yidhi.
  
  Dildilaac jidheed ayaa qolka buuxiyey, ereyadu si degdeg ah ayey u soo baxeen oo aad mooddo in lugaha Drake ay rabaan inay cayrsadaan. "Kani waa Julian Marsh, waana ogahay inaad wax walba taqaan. Haa waan ogahay. Su'aashu waxay tahay, sidee jeclaan lahayd inaad u ciyaarto?"
  
  Hayden ayaa la wareegay markii Moore uu gacantiisa u gacan haadiyay si uu u sii wado. "Nacasnimada jooji, Marsh. Aaway?"
  
  "Hagaag, taasi waa su'aal qarxa, miyaanay ahayn? Tan waan kuu sheegi doonaa, gacaliye, waa kan. ee NYC."
  
  Drake kuma dhicin inuu neefsado maadaama cabsidoodii ugu xumayd shaki la'aan la xaqiijiyay.
  
  "Haddaba su'aasha kale waa maxaan rabaa marka xigta?" March ayaa hakad ku jirtay muddo dheer.
  
  "Shaqo gal, dameer," Smith ayaa ku qayliyey.
  
  Alicia ayaa weji gabaxday. "Yaynaan iska horkeenin nacaskan."
  
  March ayaa qoslay. "Aynu, runtii. Markaa, bamka nukliyeerka ayaa la raray, dhammaan koodhadhka si taxadar leh ayaa loo geliyey. Sida ay yiraahdaan, saacaddu waa soo socotaa. Hadda waxa kaliya ee ay tahay inaad sameyso waa inaad hubiso inay dhab tahay oo ku siiso lambarka akoontiga bangiga. ma saxnaa?"
  
  "Haa," Hayden ayaa si fudud u yidhi.
  
  "Ma u baahan tahay caddayn? Waa inaad u shaqeysaa."
  
  Drake ayaa horay u soo tiigsaday. "Maxaad uga jeeddaa?"
  
  "Waxaan ula jeedaa ceyrsigu waa socdaa."
  
  "Ma waxaad gaari doontaa meesha mar dhow?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  "Ah, waan gaari doonaa halkaas. Marka hore, qudhaanjadaada yar ee shaqaalaha ah waxay u baahan tahay inay qabato shaqadaada. Haddaan adiga ahaan lahaa, waan bixi lahaa. Ma aragtaa...ma aragtaan sida aan qaafiyadan ula imid? Waxa aan doonayey in aan hal-hays ka dhigo, waad ogtahay, laakiin ugu dambayntii... si fiican, waxa aan ogaaday in aanan dan ka lahayn.
  
  Drake ayaa madaxa ruxay isagoo quus ah. "Nacalad, saaxiib. Ku hadal Ingiriisiga saxda ah."
  
  "Tilmaanta ugu horreysa ayaa durba ku jirta ciyaarta. Foomka xaqiijinta. Waxaad haysataa labaatan daqiiqo oo aad ku tagto Edison Hotel, qolka 201. Markaa waxaa jiri doona afar tilmaamood oo kale, kuwaas oo qaarkood ku saabsan xaqiijinta iyo qaar ku saabsan shuruudaha. Hadda ma i fahantay?"
  
  May soo laabatay marka hore. "Waali".
  
  "Hagaag, waxaan ahay qof laba maskax leh. Mid baahi ka yimid, midna ku-xigeenka. Malaha dhimbiil waali ah ayaa isgooyskooda ku duulaya."
  
  "Labaatan daqiiqo?" Drake wuxuu eegay saacadiisa. "Xitaa tan ma samayn karnaa?"
  
  "Daqiiqad kasta oo aad soo daahday, waxaan ku amray mid ka mid ah unugyada Ramses inuu dilo laba qof oo rayid ah."
  
  Mar labaad, naxdin daan-ku-dhac ah, argagax, xiisad sii kordhaysa. Drake ayaa feedhkiisa ku dhegay markii adrenaline uu kor u kacay.
  
  "Labaatan daqiiqo," Marsh ayaa ku celiyay. "Laga bilaabo... hadda."
  
  Drake ayaa albaabka ka baxay.
  
  
  ***
  
  
  Hayden waxa uu ku orday jaranjarada oo waxa uu galay qaybta hoose ee dhismaha, Kinimaka oo dhabarkeeda ku yaal. Cadho baa iyadii qabtay oo ugu garaacay sida baalashii shaydaanka. Cadhada ayaa cagaheeda ka dhigtay inay si degdeg ah u socdaan oo waxay ku sigtay inay kacdo. Lammaaneheeda Hawai ayaa gunuunacday, siibatay oo istaagay ku dhawaad isagoo aan joogsan. Waxay ka fikirtay asxaabteeda, oo ku jira khatar aad u xun, waxay u kala firdhiyeen qaybo kala duwan oo magaalada ah iyada oo aan fikradda ugu yar ee waxa laga filayo, oo naftooda ku dhejinaya khadka su'aal la'aan. Waxay ka fikirtay dhammaan dadka rayidka ah ee halkaas ku sugan iyo waxa laga yaabo in Aqalka Cad uu hadda ka fekerayo. Way fiicnayd in la helo hab-maamuusyo, qorshayaal iyo qaabab la shaqayn karo, laakiin markii dhabta ah, dunida shaqadu waxay noqotay bartilmaameedka khatarta ba'an - dhammaan khamaaradaha waa la waayay. Salaanta jaranjarada ayay ku orodday marinka oo ay orod bilowday. Albaabada ayaa labada dhinacba ka soo biliglaysay, badidoodna iftiin la"aan. Dhammaadkii fogaa, baarar saf ah ayaa si degdeg ah loogu soo jiiday iyada.
  
  Hayden ayaa gacanteeda fidisay. "Gun".
  
  Waardiyihii waa rogrogay, balse wuu addeecay, amarkii xagga sare ka yimid ayaa durba dhegihiisa gaaray.
  
  Hayden ayaa qaatay hubkii, oo hubiyay in uu raran yahay iyo in ammaanku uu maqan yahay, wuxuuna ku dhex qarxay qolkii yaraa.
  
  "Ramses!" - way qaylisay. "Maxaad samaysay?"
  
  
  CUTUBKA LIXAAD
  
  
  Drake ayaa ka cararay dhismaha iyadoo Alicia, May iyo Beau ay dhinaciisa joogeen. Afar ka mid ah ayaa awelba dhididku ka qufay. Go'aanku wuxuu ka yimid dalool kasta. Bo waxa uu jeebkiisa kala soo baxay navigator GPS-ka casriga ah oo tilmaamay meesha uu Edison joogo.
  
  "Aagga Times Square," ayuu yidhi, isagoo baranaya jidka. Aynu ka gudubno saddexaad oo aynu ka gudubno Avenue Lexington. Madaxa Waldorf Astoria."
  
  Drake ayaa ku qarxay qulqulka baabuurta. Ma jiro wax la barbar dhigi kara isku dayga badbaadinta nolosha taksiile New York ah markii uu si quus ah isku dayayay inuu lugahaaga ka jebiyo jilbaha, isagoo hore ugu riixaya xooggiisa oo dhan. Drake waxa uu booday ilbiriqsigii u dambeeyay, isaga oo ku dul booday dhinaca hore ee tagsiga jaalaha ah ee u dhow oo ku degay si buuxda. Geesuhu waa guuxeen. Xubin kasta oo kooxda ka mid ah waxa u suurtagashay in uu bastoolad u madax banneeyo marka ay dibadda u soo baxayso oo ay hadda u gacan haadinayeen, iyaga oo u rajeeyay in ay wax badan helaan. Laakiin wakhti hore ayaa laga lumiyay. Drake wuxuu eegay saacadiisa markii uu ku dhacay laamiga.
  
  Todoba iyo toban daqiiqo.
  
  Waxay ka gudbeen Lexington ka dibna waxay si xowli ah ku socdeen Waldorf, iyagoo si dirqi ah u joogsaday markii ay baabuurtu gurguuranayeen Park Avenue. Drake wuxuu la dagaalamay dadkii badnaa ee joogsiga joogsaday, isagoo ugu dambayntii la kulmay waji cas oo cadhaysan.
  
  "Dhageyso, saaxiib, marka hore halkaan ayaan ka gudbi doonaa, xitaa haddii ay i disho. Boss bagels ayaa qabow doona, mana jirto waddo cadaabta ah oo ay ku dhici doonto.
  
  Drake ayaa ku dul wareegay ninkii xanaaqsanaa iyadoo Alicia iyo May ay u soo yaaceen bannaanka. Ishaarooyinka ayaa is beddelay oo waddadu waa caddahay. Hadda, iyagoo hubkooda qariyay, waxay si go'aan ah u aadeen dhanka waddada weyn ee xigta - Madison Avenue. Mar kale dad badan ayaa soo buux dhaafiyay laamiga. Bo waxa uu galay 49-aad, isaga oo gawaadhida dhex wareegaya oo faa'iido helaya. Nasiib wanaag, taraafikku hadda wuu gaabis ahaa, waxaana jiray xoogaa bannaan oo u dhexeeya dabada dambe iyo xayndaabyada hore. Dumarku waxay raaceen Beau ka dibna Drake ayaa safka galay.
  
  Darawaliinta ayaa ku qayliyay cay.
  
  Laba iyo toban daqiiqo ayaa hadhay.
  
  Haddii ay aad u daahdeen, xaggee bay unugyada argagixisadu garaaci lahaayeen? Drake wuxuu qiyaasay inay u dhowdahay Edison. Marsh wuxuu jeclaan lahaa in shaqaaluhu ogaadaan in amarkiisii la fuliyay warqadda. Albaabka baabuurka ayaa horay u furmay-sababtoo ah darawalku wuu awoodaa-oo Beau ayaa ka booday saqafka isla wakhtiga. Alicia waxay qabsatay cidhifkii looxyada oo waxay ku celisay wejigii ninka.
  
  Hadda waxay u leexdeen bidix, iyagoo ku soo dhawaaday Waddada 5aad iyo xitaa dad badan. Beau wuxuu dhex maray kii ugu xumaa sida jeeb-qaadka riwaayadda pop, waxaa ku xigay Alicia iyo May. Drake wuu ku qayliyey qof walba, Yorkshireman-nimadiisa samirkiisu ugu dambayntii wuu dhammaaday. Rag iyo dumarba jidkii bay ka xidheen, rag iyo dumarba aan dan ka lahayn in uu ku degdegayo badbaadinta naftiisa, nafta mid ka mid ah carruurtiisa, iyo xataa naftoodaba. Drake ayaa jidka u riixay, isaga oo ka tagay hal nin oo fidsan. Islaantii ilmaha haysatay ayaa si fican u eegtay si ay u dareento in uu dambi galay ilaa uu ka xasuusto waxa uu u ordayay.
  
  Waad ii mahadcelin doontaa hadhow.
  
  Laakiin dabcan waligeed ma ogaan doonto. Dhib malaha waxa dhaca.
  
  Bo hadda waxa laga toogtay dhanka bidix, isaga oo ku sii ordaya Waddada Ameerika ee dhanka 47th Street. Magnolia Bakery ayaa u gudubtay dhanka midig, taasoo ka dhigaysa Drake inuu ka fikiro Mano, ka dibna waxa Hawaiian laga yaabo inay hore uga barteen Ramses. Laba daqiiqo ka dib, iyagoo ku qarxaya wadada 47th, Times Square ayaa si lama filaan ah uga soo muuqday bidixdooda. Midig iyaga ka mid ah ayaa ahayd Starbucks caadiga ah, halkaas oo ay jirto buuq iyo khadadka albaabka. Drake waxa uu sawiray wejiyada markii uu soo orday, laakiin ma fileyn in uu fool ka fool ula kulmo mid ka mid ah tuhmanayaasha.
  
  Afar daqiiqo.
  
  Waqtigu aad buu u dheereeyey oo xataa wuu ka qaalisanaa waqtiyadii u dambeeyay ee oday dhimanaya. Dhanka bidix, oo u jeeda laamiga, wejiga cawlan ee hudheelka oo leh albaabkiisa dahabka ah ayaa ka muuqday, Beau wuxuu ahaa kii ugu horreeyay ee soo gala albaabbada hore. Drake waxa uu dhinac maray gaadhi shandad iyo tagsi huruud ah oo khatar ah si uu u raaco Mai gudaha. Waxa lagu soo dhaweeyey fooq ballaadhan oo roog cas oo qaabaysan leh.
  
  Beau iyo Alicia waxay durbaba riixayeen badhamada si ay ugu wacaan wiishka shaqsiga ah, iyagoo gacmahooda ku haya hubkooda qarsoon marka uu ilaalinayo. Drake wuxuu tixgeliyey inuu tuso aqoonsigiisa kooxda SPEAR, laakiin taasi waxay u horseedi doontaa oo kaliya su'aalo badan, oo tirinta ayaa horayba ugu socotay saddexdii daqiiqo ee ugu dambeysay. Gambaleelka ayaa ka dhawaajiyay in wiishkii Alicia uu yimid kooxdana ay fuuleen. Drake ayaa ka horjoogsaday ninka dhalinyarada ah inuu ku biiro iyaga, isaga oo ku riixaya timir furan. Ilaah baa mahad leh way shaqeysay sababtoo ah tilmaanta xigta waxay noqon lahayd feedh la isku qabsado.
  
  Kooxdan oo ka koobnayd afar nin ayaa isku soo ururay markii uu gaadhigu kacayay, waxaanay joojiyeen dhaqdhaqaaqii iyo hubkii ay wateen. Mar alla markii albaabkii laga furay ayay soo dareereen, iyagoo raadinaya qol 201. Isla markiiba, feedh iyo cago ayaa ka dhex muuqday, naxdin xataa Bo.
  
  Qof baa sugayay.
  
  Drake ayaa u rogmaday sidii feedh ku xidhan korka isha isha, laakiin wuu iska indho-tiray xanuunka. Qof cagtiisa ayaa isku dayay inuu tiisa qabsado, laakiin gees buu u dhaqaaqay. Isla sawirkaas ayaa dhaqaaqay oo hareereeyay Alicia, iyada oo jidhkeeda ku dhufatey gidaarka malaasta. Mai wuxuu joojiyay jugtii isagoo gacmihiisa kor u taagay, ka dibna Bo wuxuu daaha ka qaaday feedh hal-labo ah oo degdeg ah taasoo joojisay dhammaan dardarta oo jilba dhigtay weeraryahankii.
  
  Drake ayaa booday ka dibna feeray xooggiisa oo dhan. Waqtigu wuu is guraa. Sawirkan oo ahaa nin bakhayl ah oo xidhan jaakad qaro weyn, ayaa ka gariiray dharbaaxadii Yorkshireman, laakiin si uun buu u suurtageliyay inuu leexiyo qaybta ugu xoogga badan. Drake ayaa dhinaciisa u dhacay, isaga oo luminaya dheelitirnaantiisa.
  
  "Boorsada feerka," Mai ayaa tiri. "Waa bac feeray. U taagan inuu naga gaabiyo."
  
  Bo si ka adag sidii hore ayuu u kaxeeyay. "Anigaa iska leh. ma aadaysaa."
  
  Drake ayaa ka booday sawirka jilibka ah, isaga oo hubinaya lambarada qolka. Saddex qol oo keliya ayaa u hadhsanaa halkii ay ku socdeen, waxaana u hadhay hal daqiiqo. Waxay ku hareen ilbiriqsiyadii ugu dambeeyay. Drake wuxuu istaagay bannaanka qolka oo laaday albaabka. Waxba ma dhicin.
  
  Mai ayaa dhinac u riixay. "Dhaqso."
  
  Hal jug sare ah iyo geedkii ayaa kala go'ay, kii labaad iyo jirkii ayaa dumay. Drake wuu qufacay. "Taasi waa inay ku daciifisay adiga."
  
  Gudaha, ayaa lagu kala fidiyay, hub ayaa la soo saaray oo si degdeg ah u baarayay, laakiin shayga ay raadinayeen ayaa ahaa mid aad u muuqda. Sariirta dhexdeeda ayay jiiftay - sawir A4 oo dhalaalaya. Alicia waxay u gudubtay sariirta, iyada oo hareeraha eegaysa.
  
  "Qolku waa bilaa iin," Mai ayaa tiri. "Waxaan sharad ku leeyahay inaysan jirin wax hoggaamiya."
  
  Alicia waxay istaagtay cidhifka sariirta, iyadoo hoos eegaysa oo si qotodheer u neefsanaysa. Madaxa ayay ruxday oo taahday markii Drake ku soo biiray.
  
  "Ilaahayow. Waa maxay waxani-"
  
  Taleefoon ayaa kala dhex galay. Drake waxa uu ku wareegay sariirta, waxa uu aaday qolka habeenkii oo uu taleefoonka ka qabtay kabaalka.
  
  "Haa!"
  
  "Ah, waan arkaa inaad samaysay. Ma fududaan karin."
  
  "Maarso! baas waalan. Sawirka bambada ma nooga tagtay? Sawir wasaq ah?
  
  "Haa. Tilmaantaada ugu horeysa. Maxaad ugu malaysay inaan ku ogolaan lahaa waxa dhabta ah? Doqonnimo. Tan u dir madaxdaada iyo madaxyada ukunta. Waxay hubin doonaan nambarada taxanaha ah iyo dhammaan waxyaalahan xun xun. Daasadihii plutonium E. Walxaha Fissile. Runtii waa wax lagu caajiso. Tilmaanta xigta waxay noqon doontaa mid aad u hadal badan. "
  
  Isla markaas, Bo waxa uu soo galay qolka. Drake waxa uu rajaynayay in uu jiidi doono ninka Punch isaga, laakiin Beau waxa uu khad khayaali ah ku sawiray halbowlaha carotid. "Wuxuu is dilay," Faransiisku wuxuu ku yidhi cod yaab leh. "Kaniiniga Is-dilka."
  
  Nacas
  
  "Ma aragtaa?" Marsh ayaa yidhi. "Aad ayaan dhab u nahay."
  
  "Fadlan, Marsh," Drake ayaa isku dayay. "Kaliya noo sheeg waxaad rabto. Waanu samayn doonaa hadda, nacalad. "
  
  "Oh, waan hubaa inaad yeeli doonto. Laakiin taas gadaal ayaan uga tagi doonaa, okay? Ka waran tan? Orod tilmaanta nambarka labaad. Baacsigani wuu sii fiicnaanayaa oo wuu sii adkaanayaa. Waxaad haysataa labaatan daqiiqo inaad ku tagto makhaayadda Marea. By habka, tani waa saxan Talyaani ah waxayna sameeyaan Nduyu calzone aad u dhadhan fiican leh, i aamina. Laakin halkaa yeynan ku joogsan saaxiibayaal, sababtoo ah waxaad ka heli doontaa tilmaantan musqusha hoosteeda. Ku raaxayso."
  
  "Swap" -
  
  "Labaatan daqiiqo".
  
  Khadka ayaa dhintay.
  
  Drake wuu habaaray, soo jeestay oo u orday sidii uu kari lahaa.
  
  
  CUTUBKA TODDOBAAD
  
  
  Iyagoo haysan doorasho kale, Torsten Dahl iyo kooxdiisu waxay go'aansadeen inay ka tagaan baabuurka oo ay ka tagaan. Waxa uu rabay wax aan ka ahayn in uu si adag u xajiyo markii Smith uu tuuray SUV-ga xoogga badan qiyaastii nus darsin rogaal celis ah, taayirrada qiiqa, dhaqdhaqaaqa dhaqdhaqaaqa, laakiin New York wax kale ma ahayn, laakiin wax kale ma ahayn laakiin caro badan oo kabitaan jaale ah iyo basaska iyo baabuurta kirada. Erayga "Deadlock" ayaa maskaxdiisa ku soo dhacayay Dahl, balse maalin walba, inta badan maalintaas ayay dhici jirtay, oo geesihiina weli waa sii guuxaya oo dadku waxay ka qaylinayeen daaqadaha duuban. Waxay u ordeen intay awoodeen, iyagoo raacaya tilmaamaha. Lauren iyo Yorgi ayaa soo jiiday jaakadaha xabadda celiya. Kensi ayaa ku soo ag orday Dahl, iyadoo bushimaheedu qaylinayaan.
  
  "Aad baan kuu anfici lahaa," ayay u sheegtay Dahl.
  
  "Maya".
  
  "Oh kaalay, sidee bay wax u yeeli kartaa?"
  
  "Weligay".
  
  "Ah, Torsti-"
  
  "Kenzi, dib u heli maysid katanaada xunxun. Taasna ha iigu yeedhin. In qof dumar ah oo waalan ay i siiso naanaysyo ayaa ugu xun.
  
  "Ah waa? Sida adiga iyo Alicia waligaa... ma ogtahay?"
  
  Smith markii ay ka gudbeen isgoys kale oo ay isgoys kale ka soo gudbeen ayaa arkay dad lugaynaya iyo rookayaal wadada ku soo buux dhaafiyay iftiinka cagaarka ah, dhamaantoodna waxay naftoodu gacanta ku hayaan, balse waxay hubeen in aanay ahayn kuwii maanta dhibka soo gaadhay. Waxay si xawli ah u mareen waddadii xigtay, askartii ayaa si dirqi ah u dareemaya kulaylka orodka markii ay dhaafeen laba Priuses oo qunyar socod ah, iyagoo burburiyay muraayadaha dhinacooda. GPS-ku waa la garaacay.
  
  "Afar daqiiqo ayaa loo socdaa doomaha," Yorgi ayaa qiyaasay. "Waa inaan hoos u dhignaa."
  
  "Saddexdaba waan ku gaabin doonaa," Smith ayaa soo booday. "Ha ii tilmaamin shaqadayda."
  
  Dahl wuxuu u dhiibay Kenzie Glock iyo bastoolad Hong Kong ah - hawl fudud ma aha, ma fududa in si qarsoodi ah looga fuliyo New York. Wuu lulay markuu tan sameeyay. Marka laga soo horjeedo xukunkiisa wanaagsan, waxaa si dhab ah loogu qasbay inay aqbalaan caawinta wakiilka tuugga ah. Waxay ahayd maalin aan caadi ahayn, oo dhammaan tallaabooyinka, xitaa kuwa quusta ah, ayaa loo baahnaa. Oo, run ahaantii, wuxuu weli dareemay in ay yeelan karaan qaraabo, wax la mid ah nafaha militariga barbar socda, taas oo kordhisay heerkiisa kalsoonida.
  
  Waxa uu rumaysnaa inay badbaadin karaan Bridget Mackenzie, si kasta oo ay u dagaalantay.
  
  Smith hadda waxa uu ka gudbay laba haad oo taraafig ah, waxa uu garabkiisa ka cadayday F150-kii fadhiidsanaa, laakiin waxa uu sii watay gaadhiga isaga oo aan dib u eegin. Waqtigii ka dhamaaday, waxay awoodi waayeen inay helaan wax lagu farxo, daruurtii ba'nayd ee korkooda ka soo laadlaadsanna waxay la macno ahayd inay ku qasban yihiin inay galaan mar walba.
  
  Dahl wuxuu ku dhuftay dubbaha hubkiisa. "Bakhaarku wuxuu u jiraa wax ka yar hal daqiiqo," ayuu yidhi. "Waa maxay sababta jahannamada ay u hagaajin waayeen dhammaan godadkaas?"
  
  Smith wuu u naxariistay isaga. Waddooyinku waxay ahaayeen kuwo aan dhammaad lahayn, burbursan, khiyaano badan oo baabuurtu si aayar ah ugu wareegayeen godad aan sinnayn oo shaqada waddooyinku ay soo baxayeen daqiiqad kasta, kuwaas oo u muuqday kuwo aan dan ka lahayn wakhtiga maalinta ama cufnaanta gaadiidka. Runtii waxay ahayd eyga eyga, mana jirin hal qof oo doonayay inuu cid kale caawiyo.
  
  Waxay si degdeg ah u mareen GPS-ka oo ay beegsadeen madaxa falaarta. Aroortii hore ayaa gariir ku soo dejisay haraggoodii oo qaawan, oo waxay xusuusisay inay weli aroor tahay. Iftiinka qorraxdu waxay sifeeyeen nasasho daruuraha ah, iyagoo u rogay saldhigyada iyo webiga u dhow dahab cirro leh. Dadkaas ay Dahl arki kartay waxay qabanayeen ganacsigoodii caadiga ahaa. Waxa uu u malaynayay in meesha lagu soo xidho ay tahay mid mugdi ah oo qurux badan, laakiin marka laga reebo bakhaarada, waa nadiif oo aan si gaar ah dadku u buuxsanayn. Ma aysan ahayn mashquul, maadaama meelaha ugu muhiimsan ee maraakiibtu ay ku yaalliin gacanka New Jersey. Si kastaba ha ahaatee, Dahl wuxuu arkay weelal waaweyn oo la garaacay iyo markab dheer oo ballaaran oo fadhiya biyaha dushiisa, iyo wiishash weel oo waaweyn, rinji buluug ah, kuwaas oo ku socon kara dariiqa tareenka ee waddooyinka tareenada oo ururin kara weelkooda iyagoo isticmaalaya fidiyeyaasha.
  
  Dhanka bidix waxaa ku yaal bakhaaro, iyo sidoo kale barxad ay ka buuxaan weelal dhalaalaya. Dahl wuxuu tilmaamay dhisme u jira boqol iyo konton cagood.
  
  "Kani waa wiilkayagii. Smith, Kenzi, soo bax. Waxaan rabaa Lauren iyo Yorgi inay naga dambeeyaan."
  
  Wuu iska dhaqaaqay, hadda waxa uu diiradda saaray, in uu ka dagaalamo hal weerar oo ay gadaashooda ku soo qaadeen ka hor inta aanay u dhaqaaqin kii xigay...kadibna kii xigay, ilaa uu qarowgani dhammaaday oo uu dib ugu noqon karo qoyskiisii. Albaabada rinji cusub ayaa la dhigay dhinicii dhismaha, Dahl-na wuu eegay markuu arkay daaqaddii ugu horreysay.
  
  "Xafiis faaruq ah. Aan isku dayno kan soo socda."
  
  Dhawr daqiiqo ayaa ka soo wareegtay markii kooxdu ay ku soo gurtay dhinicii dhismaha, hubkii oo la sawiray, daaqadda ka dib, albaabba albaabba. Dahl waxa uu niyad jab ku xusay in ay bilaabeen in ay soo jiitaan dareenka shaqaalaha deegaanka. Isagu ma uu doonayn in uu ka baqo ugaadhsigooda.
  
  "Aan".
  
  Hore ayay u soo degdegeen, iyagoo ugu dambayntii soo gaadhay daaqaddii shanaad oo si degdeg ah u eegay. Dahl waxa uu arkay meel ballaadhan oo ay ka buuxaan sanduuqyo kartoonno ah iyo sanduuqyo alwaax ah, laakiin dhinaca dariishada waxa uu sidoo kale arkay miis leydi ah. Afar nin ayaa miiska soo fadhiistay, oo madaxa hoos u dhigay, oo aad mooddo in ay wada hadlayaan, qorshaynayaan oo fikirayaan. Dahal intuu dhulka ku booday ayuu fadhiistay, isagoo dhabarka ku tiirsan gidaarka.
  
  "Waan fiicanahay?" Smith ayaa weydiiyey.
  
  "Malaha," Dahl ayaa yidhi. "Waxba may ahayn... laakiin"
  
  "Waan ku kalsoonahay," Kenzi ayaa yiri isagoo si jeesjees ah u yiri. "Adiga ayaa hoggaami, waan raaci doonaa," Ka dib ayay madaxa ruxday. "Runtii ma dad aad waalan tihiin? Keliya meesha u soo degdeg oo marka hore toogashada ka bilow?"
  
  Nin baa u soo dhawaaday, isagoo dhinac ka eegaya. Dahl wuxuu kor u qaaday HK, ninkiina wuu barafoobay, isaga oo gacmaha kor u taagayay hawada sare. Go'aanka waxaa loo qaatay inta badan sababtoo ah ninka ayaa si toos ah u eegayay qof kasta oo bakhaarka ku jira. Wax ka yar ilbiriqsi ayaa dhaaftay inta uu Dal soo istaagay, oo ku wareegay, oo uu garabka ka saaray albaabka dibadda. Smith iyo Kensi ayaa la joogay isaga oo akhrinaya fikirradiisa.
  
  Markii uu Dahal galay bakhaarkii ballaadhnaa, ayaa afar nin ka soo boodeen miiskii. Hubka ayaa dhinacyadooda yaalay, haddana waa la iska fogeeyay, iyagoo si aan kala sooc lahayn ugu ridaya shisheeyaha ku soo wajahan. Xabado ayaa meel walba ku duulayay, iyagoo jabiyay daaqaddii oo ka sii gudbayay albaabkii wareegtada ahaa. Qoolleyda Dahl madax-dheer, rogmanaysa, soo baxaysa, tooganaysa. Nimankii miiska fadhiyay dib bay u noqdeen, oo rasaas dib u ridayay, oo garbaha ka toogtay iyo xataa lugaha dhexdooda inta ay ordayeen. Meel ammaan ah ma jirin. Rasaas bakhtiyaa nasiib ah ayaa buuxisay godka godka dheer. Dahal wuxuu ku tiirsanaa labada xusul ilaa uu ka gaadhay miiskii oo uu rogey, isaga oo gaashaan ka dhiganaya. Hal daraf ayaa jabay markii ay xabbad weyni si toos ah u dhex martay.
  
  "Crap".
  
  "Ma waxaad doonaysaa inaad i disho?" Kenzi wuu gunuunacay.
  
  Iswiidhishkii waynaa wuxuu bedelay xeeladaha, wuxuu soo qaatay miis aad u weyn, ka dibna hawada u saaray. Cidhifyada soo dhacaya waxay qabteen hal nin anqawyada, isaga oo diraya isaga oo duulaya oo diraya qorigiisa oo duulaya. Markii Dal si degdeg ah u soo socday, codka Kensi ayaa sababay inuu hoos u dhaco.
  
  "Ka taxdar kuwaan yar yar ee bashaashyada ah. Waxaan ka shaqeeyay dhammaan Bariga Dhexe oo aan arkay kumannaan iyaga ka mid ah oo xidhan jaakadaha."
  
  Dahl wuu ka gaabsaday. "Uma maleynayo inaad kaliya awoodi karto -"
  
  Qaraxa ayaa ruxay darbiyada bakhaarka. Iswidishka ayaa ka duulay cagihiisa, waxa uu u duulay hawada waxa uuna ku dhacay daaqad mar hore ka jabtay. Sawaxan cad ayaa madaxiisa ka buuxsamay, waxa dhegihiisa ka guuxaya buuq xad dhaaf ah, ilbidhiqsina waxba ma uu arkin. Markii uu araggiisu bilaabay inuu caddeeyo, wuxuu ogaaday in Kensi uu hortiisa ku foorarsaday, oo dhabannada ka salaaxay.
  
  "Kac ninyahow. Ma ahayn jir dhan, kaliya bam-gacmeed."
  
  "Ah. Hagaag, waxay iga dhigaysaa inaan fiicnaado."
  
  "Tani waa fursaddeenna," ayay tidhi. "Gariirku wuxuu sidoo kale cagahooda ka tuuray nacasyadii kale."
  
  Dahl cagihiisa ayuu u halgamay. Smith wuxuu ku socday cagihiisa, laakiin Lauren iyo Yorgi waxay ku fadhiyeen jilbaha, farahoodana waxay ku cadaadinayeen macbadyadooda. Dahl wuxuu arkay in argagixisadu ay bilaabeen inay maskaxdooda soo noqdaan. Degdegga ayaa isaga u garaacay sidii biin ka muday cad hilib jilicsan. Isaga oo bastooladiisii kor u qaaday ayuu haddana rasaas la dhacay, balse waxaa u suurtagashay in uu dhaawac u geysto mid ka mid ah argagixisada soo korortay, waxaana uu eegayay ninka oo laba jibaarmay oo ku dhacay.
  
  Smith wuu soo yaacay. "Waa qabtay isaga."
  
  Dahl ayaa hogaanka qabtay. Kensi waxa uu tuujiyey xabadihii ku xigay. Labadii argagixiso ee soo hadhay ayaa geesta rogey, Dahl waxa uu gartay in ay u socdaan meesha laga baxo. Cabbaar ayuu gaabiyay, ka dibna isla geeskii u jeestay, isaga oo si taxadar leh u ridaya, balse rasaastiisu waxa ay ku dhacday hawo madhan iyo shub. Albaabka wuu furnaa.
  
  Bam-gacmeedka ayaa dib ugu soo laabtay gudaha.
  
  Hadda qaraxu waa la bixiyay, kooxda SPIR ayaa gabbaad ka dhigtay oo sugay in firirka ay soo dhaafaan. Darbiyada ayaa gariiray oo dillaacay saamaynta xooggan. Dabadeed cagahooda ayay ku taagnaayeen, iyagoo albaabka ka soo gelaya hoyga iyo maalinta dhalaalaysa.
  
  "Waa hal saac oo subaxnimo," Smith ayaa yidhi.
  
  Dahl waxa uu eegay jihada la tilmaamay, waxa uu arkay laba qof oo ordaya, gadaashoodana Hudson, oo u hoganaya Gacanka Sare. "Bullshit, waxaa laga yaabaa inay haystaan doomaha dheereeya."
  
  Kensi waxa uu ku dhacay hal jilib, isaga oo si taxadar leh ula jeeda. "Markaa waanu qaadan doonaa-"
  
  "Maya," Dahl waxay hoos u dhigtay foosto hubkeeda. "Miyaanad arkayn dadka rayidka ah ee halkaas jooga?"
  
  "Zubi," waxay ku habaartay Cibraaniga, luqadda Dahl ma aysan fahmin. Si wada jir ah, Smith, Kenzie iyo Swede ayaa bilaabay dabagalka. Argagixisadu si degdeg ah ayay u dhaqmeen, waxayna ku dhawaadeen godka dushiisa. Kenzi waxay u tanaasulay inay HK-geeda hawada u riddo, iyadoo filaysa in dadka rayidka ah ay cararaan ama ay qariyaan.
  
  "Waad ii mahadcelin kartaa ka dib markii aan badbaadinay maalinta," ayay tiri.
  
  Dahl waxa uu arkay in dariiq fursad ahi ka hor furmeen. Labada argagixisadu waxay istaageen meel dheer oo ka soo horjeeda asalka biyaha, bartilmaameedyo aad u wanaagsan, iyo Kenzi dabkiisii fursada ahaa ayaa u banneeyay iyaga. Inta uu gaabiyay ayuu dabada garabka saaray, isaga oo si taxadar leh ula jeeda. Smith wuxuu raacay kii ku xigay.
  
  Argagixisadu waxay u noqdeen sidii iyagoo ku shaqaynaya telepathy, oo ay mar hore tooganayeen. Dahl waxa uu ahaa mid diirada saaraya iyadoo hogaanka uu ka dhex qaylinayo warmo. Xabaddiisii labaad waxay ku dhufatay bartilmaameedka laabta, tii saddexaad - wejiga, si sax ah bartamaha. Ninkii wuu ku dhacay, mar hore ayuu dhintay.
  
  "Mid noolow," codka Lauren ayaa ka soo dhex baxay dhegtiisa.
  
  Smith ayaa shaqada ka eryay. Argagixiso kii ugu dambeeyay mar hore ayuu dhinac u booday, xabaddu waxay daaqaysaa jaakadkiisii halka Smith uu is hagaajiyay. Dhaqdhaqaaq degdeg ah, argagixisadu waxay ku tuurtay bam-gacmeed kale - markan iyada oo la raacayo godka laftiisa.
  
  "Maya!" Dahl xabbad waxba ma tareen, wadnihiisa oo dhuunta u booday.
  
  Bambada yar ayaa ku qaraxday dhawaq aad u weyn, mowjadda qaraxu waxa ay ka guuxaysay goobaha lagu xidho. Dahl wuxuu ku dhuuntay konteenarka gadaashiisa in yar, ka dibna dib ayuu u booday - laakiin xamaasadiisa ayaa lumay markii uu arkay in hadda aysan ahayn kaliya argagixisada soo hartay ee ay tahay inuu ka welwelo.
  
  Mid ka mid ah wiishashka konteenarada ayaa la sheegay in qaraxa uu waxyeelo ka soo gaaray saldhiga, waxa uuna si halis ah ugu leexday wabiga. Dhawaaqyada shiididda, biraha jeexjeexay ayaa ku dhawaaqay burburka soo socda. Dadkii ayaa indhaha ku dhuftay oo bilaabay in ay ka cararaan jirkii dheeraa.
  
  Argagixisada ayaa soo saartay bam gacmeed kale.
  
  "Ma aha markan, doqon." Smith mar horeba hal jilib ayuu ahaa, isaga oo indhaha ku dhufanayay. Wuu jiiday keebka, isagoo daawanaya dhacdadii ugu dambaysay ee argagixisanimo ka hor inta aanu biinanka ku jiidin bam-gacmeedka.
  
  Laakiin wiishkii waa la joojin waayay. Intay foorarsantay oo ku duntay dhammaan dhererka fiimka, birta culculus ee birta ahi waxay ku dul dhacday tiirarka, waxay burburisay fareegii oo u rogtay aqalkii yar ee uu ku dul dhacay boodhka. Weelasha ayaa waxyeelo soo gaartay waxaana dib loo riixay dhowr cagood. Ulaha iyo biraha is-goysyada ah ayaa hoos u duulay, oo sida kabriidka dhulka uga soo booday. Tiir buluug ah oo dhalaalaya oo cabbirkiisu le'eg yahay iftiinka dariiqa ayaa ku fiday inta u dhaxaysa Smith iyo Dahl-wax kala goyn karayn haddii ay ku dhufan lahayd-wuxuu istaagay wax yar oo cagood u jira halka Lauren iyo Yorgi ay dhabarka ka istaageen bakhaarka.
  
  "Ma jiro dhaqaaq." Kensi waxa uu ujeeddadiisu ahayd argaggixisada, isaga oo laba jeer hubinaya. "Aad buu u dhintay."
  
  Dahl wuxuu ururiyay fikirradiisii oo wuxuu eegay hareeraha dekedaha. Baadhitaan degdeg ah ayaa muujisay, nasiib wanaag, qofna kuma dhaawacmin wiishka konteenarka. Waxa uu farta saaray makarafoonka dhuunta.
  
  "Kameeradu waa dansan tahay," ayuu yidhi. "Laakiin dhamaantood waa dhinteen."
  
  Lauren waa soo laabtay. "Hagaag, waan gudbin doonaa."
  
  Gacantii Kenzi waxay dul saaratay garabka Dahl. "Waxay ahayd inaad ii ogolaato inaan tallaalka qaato. Waxaan ku burburin lahaa jilbaha bastardaas; markaas waxaanu ka dhigi lahayn inuu si uun u hadlo."
  
  "Aad khatar u ah." Dahl way fahantay sababta ay tan u fahmi wayday. "Waxaana shaki ku jirin inaan ku heli karno isaga inuu hadlo waqtiga yar ee aan haysano."
  
  Kensi wuu xanaaqay isagoo xanaaqsan. "Waxaad ku hadlaysaa magaca Yurub iyo Ameerika. Waxaan ahay Israa'iil."
  
  Lauren ayaa ku soo noqotay komishanka. "Waa inaan tagnaa. Halkaa waxaa lagu arkay kamarad. Ma wanaagsan."
  
  Dahl, Smith iyo Kenzie waxay xadeen baabuur u dhow, iyaga oo qiyaasaya in haddii ay kaliya ku qaadatay shan daqiiqo in ka badan socodka, kaydinta wakhtiga ayaa noqon karta mid aad u weyn.
  
  
  CUTUBKA SIDDEEDAAD
  
  
  Drake waxa uu ku dhuftey shubka 47th Street, isaga oo daalan, iyada oo siddeed iyo toban daqiiqo oo kaliya ay ka harsan tahay saacadda. Isla markiiba waxay la kulmeen dhibaato.
  
  "Toddobaad, Sideed ama Broadway?" Mai qayliyay.
  
  Bo waxa uu u gacan haadiyay GPS-ka. "Marea waxay ku dhowdahay Central Park."
  
  "Haa, laakiin jidkee na hor mariya?"
  
  Waxay ku dul heehaabayeen laamiga iyadoo ilbiriqsiyo ay ka harsan tahay, iyagoo og in March uu diyaarinayey bam Nukliyeer ah oo keliya, balse sidoo kale kooxo nafta ka qaadi doona laba qof oo rayid ah daqiiqad kasta oo ay ka soo daahdaan dib-u-dhaca soo socda.
  
  "Broadway had iyo jeer waa mashquul," Drake ayaa yidhi. "Aan samayno siddeedaad."
  
  Alicia ayaa ku dhaygagtay isaga. "Sidee ku ogaan lahayd cadaabta?"
  
  "Waxaan maqlay Broadway. Waligaa ma maqal kii Sideedaad.
  
  "Oh, cadaalad ku filan. Halkee-"
  
  "Maya! Tani waa Broadway!" Beau ayaa si lama filaan ah ugu qayliyay lahjadiisa muusigga. "Makhaayadda ayaa ku taal meesha ugu sarreysa... ku dhawaad."
  
  "Ku dhawaad?"
  
  "Aniga ila!"
  
  Bo waxa uu u kacay sidii orodyahan boqol mitir ah, isaga oo ka booday gaadhi meel la dhigay sidii aanu meesha ku jirin. Drake, Alicia, iyo May ayaa raacday ciribtiisa, iyagoo u leexday dhanka bari dhanka Broadway iyo isgoyska halka Times Square ay ku shimmered oo ay nacday oo ay quudhsatay bandhigyadeeda xamaasadda leh.
  
  Markale dadkii way ku adkeyd inay kala firdhiyaan, marlabaad Beau ayaa soo hor kacaysay wadada dhinaceeda. Xitaa halkan waxaa joogay dalxiisayaal, dib u tiirinaya, eegaya dhismayaal dhaadheer iyo boodhadh, ama isku dayaya inay go'aansadaan inay naftooda halis galiyaan oo ay ku yaacaan waddo mashquul ah. Dadka isku soo baxay ayaa waxaa u adeegi jiray rookayaasha oo siinaya tigidho jaban bandhigyada Broadway kala duwan. Luqadaha dhammaan midabada ayaa buuxiyey hawada, ku dhawaad xad dhaaf, isku dhafka adag. Dadka darbi-jiifka ah waa ay yaraayeen, balse dadkii u hadlay ayaa aad ugu ololeeyay si firfircooni iyo tabarucaad ah.
  
  Horey waxa u ahaa Broadway, oo ay ka buuxaan dad reer New York ah iyo booqdayaal, oo ay ku taxan yihiin waddooyin isgoys ah, oo ay ku teedsan yihiin dukaamo iyo makhaayado midabo leh oo ay laadlaadsan yihiin, calaamado iftiin leh iyo muuqaalo A-frame ah. Dadka meesha marayey waxay ahaayeen kuwo mugdi ah markii Drake iyo kooxdiisa ee kooxda SPEAR ay ku ordayeen.
  
  Shan iyo toban daqiiqo.
  
  Bo ayaa dib u eegay. "GPS-ku wuxuu leeyahay waa socod laba iyo labaatan daqiiqo ah, laakiin laamiyada dhinacyadu aad bay u camiran yihiin oo qof kastaa wuxuu ku socdaa isla xawaare."
  
  "Dabadeed orod," Alicia ayaa ku boorisay. "Dabadaada weyn lux. Laga yaaba in ay si degdeg ah kuugu dhaqaaqdo."
  
  Kahor intaanu Beau waxba odhan, Drake waxa uu dareemay in wadnihiisa oo durba sii liicaya uu sii quusayo. Waddada ka horraysa ayaa gebi ahaanba labada dhinacba go"day, iyadoo inta badan ay marayeen tagaasida jaalaha ah. Jajab xayndaab ah ayaa dhacay, kuwa aan isku dayin in ay iska ilaaliyaan si tartiib ah ayey u dhaqaaqeen baabuurtooda si ay u helaan muuqaal wanaagsan. Laamiga labada dhinac ayaa waxaa soo buux dhaafiyay dadweyne fara badan.
  
  "Naar dhiig leh."
  
  Laakin Bo xitaa ma uusan gaabin. Bood khafiif ah ayaa ku qaaday jirrid tagsi u dhow, ka dibna waxa uu la orday saqafkeeda, waxa uu ku booday daboolka oo ku orday kii ku xigay. May si dhakhso ah ayey u raacday, waxaa ku xigtay Alicia, iyada oo ka tagtay Drake in lagu qeyliyo oo ay weeraraan milkiilayaasha baabuurta.
  
  Drake waxaa lagu qasbay in uu xooga saaro wax ka baxsan caadiga. Dhammaan mashiinnadaas isku mid ma ahayn, birtoodiina way is beddeshay, qaarkood xitaa si tartiib ah ayay hore ugu soo rogmadeen. Tartanka ayaa ahaa mid aad u adag, balse waxa ay ka boodeen baabuur, iyagoo isticmaalaya safka dheer si ay ugu hormaraan. Dadkii badnaa ayaa labada dhinacba ka eegayay. Way fiican tahay in qofna aanu halkan ku dhibin oo ay arki karaan isgoyska soo socda ee Broadway iyo 54th, ka dibna waddooyinka 57aad. Markii baabuurtu fududaatay, Bo waxa uu ka soo rogey gaadhigii u dambeeyay oo uu dib u bilaabay orodkiisii oo uu ku sii socday jidka laftiisa, Mai oo ku xigay. Alicia waxay dib u eegtay Drake.
  
  "Kaliya hubinta si aad u aragto haddii aad ka soo dhacday dillaacaas furan ee dhabarka."
  
  "Haa, waa doorasho khatar ah. Waxaan kaliya ka mahadcelinayaa inaysan jirin wax la bedeli karo waagaas. "
  
  Ka baxsan isgoyska kale iyo 57th Street, isku-darka sibidhka, gawaarida xamuulka ah iyo caqabadaha casaan-iyo-caddanka ah ayaa la safay. Haddii kooxdu u malaynayso inay guulaysteen, ama in orodkani uu noqon doono mid toosan sidii kii hore, dhalanteedkoodii ayaa si lama filaan ah u burburay.
  
  Laba nin ayaa gadaal ka soo baxay gaari xamuul ah, oo qoryo si toos ah ugu fiiqeen orodyahanada. Drake ma seegin garaacid Dagaal joogto ah, sannado dagaallo ah ayaa dareenkiisa soo koobay ilaa heerkii ugu sarreeyay oo uu ku hayn jiray - afar iyo labaatan saacadood maalintii. Waxa markiiba soo baxay foomamka wax-ka-tabashada ah, isagoo aan ka laba-labayn, ayuu xaggooda u soo yaacay, isagoo ka soo hor jeedda gaadhiga sibidhka ee soo socda. Mid ka mid ah bistooladaha ayaa dhinac u duulay iyadoo guuxeysa, midda kalena waxay ku hoos dhegtay meydka mid ka mid ah raggaasi. Drake ayaa dib u dhacay markii ay jugtu ku dhacday dhinicii dhafoorkiisa. Gadaalkooda, waxa uu maqlay shiida taayirrada gaadhi sibidh ah oo si ba"an u jabinaya, iyo dhaarta darawalkii...
  
  Waxa uu arkay jidh weyn oo cawlan oo xaggiisa u soo jeeda...
  
  Oo waxaan maqlay qaylada cabsida leh ee Alicia.
  
  "Matt!"
  
  
  CUTUBKA Sagaalaad
  
  
  Drake waxa uu daawan karayay oo kaliya marka gaadhiga kontoroolka ka baxay uu u soo jeestay xaggiisa. Kooxdii soo weerartay ayaan dib u guran hal ilbiriqsi, iyagoo ku qubay roob dhagaxyaale, sababtoo ah kama ay welwelin ammaankooda. Waxa laga feeray dhuunta, laabta iyo xuubka cadceedda. Waxa uu daawatay maydka oo lulaya oo laad ku socda oo si toos ah madaxiisa ugu duulaya.
  
  Argagixiso kowaad ayaa gadaal u dhacay, turunturoodey, waxaana ku dhacay mid ka mid ah taayirrada, saameynta ay dhabarka ka jabisay oo ay soo afjartay hanjabaadiisa. Kii labaad ayaa il-duufay, oo aad mooddo inuu la yaabban yahay geesinimada Drake, dabadeed madaxiisii u soo jeestay xagga dambe ee gaadhiga xamuulka ah ee soo socda.
  
  Dhawaaqa dhirbaaxada qoyan ayaa ku filan. Drake waxa uu gartay in uu ka baxay qoto dheer, ka dibna waxa uu arkay qalfoofkii ugu horeeyay ee argagixisanimada oo lagu jajabiyay taayirrada simbiriirrada hoostooda marka jidhka baabuurka uu ku dul wareegayo isaga. Jidhku wuu fidsan yahay, wuxuu rajo ka qabay uun. Ilbiriqsiyo kala go'ay, gudcur baa wax walba liqay, xataa dhawaaq. Baabuurka hoostiisa ayaa ka kor maray isaga oo tartiib tartiib ah, tartiib tartiib ah, ka dibna si lama filaan ah u istaagay.
  
  Gacantii Alicia ayaa hoosteeda gaadhay. "Ma fiican tahay?"
  
  Drake ayaa ku soo duuduubay iyada. "Nimankaas way ka wanaagsan yihiin."
  
  Beau wuu sugay, isagoo ku sigtay inuu cagihiisa isku shaandheeyo markuu eegayay saacadiisa. "Afar daqiiqo ayaa hadhay!"
  
  Isagoo daalan, nabarro leh, xoqan oo la garaacay, Drake ayaa jidhkiisa ku qasbay inuu ficil sameeyo. Markan Alicia way la joogtay isaga, sidii iyadoo dareemaysa inuu qaadan karo wakhti fasax ah ka dib maqnaanshaha dhow. Waxay garaaceen dadkii badnaa ee dalxiisayaasha ah, iyagoo helay Central Park South iyo Marea oo ka mid ah makhaayado kale oo badan.
  
  May waxay tilmaantay calaamadda, taas oo xoogaa caqli-gal u ahayd New York.
  
  Bo hore u orday. Drake iyo kuwa kale ayaa ku qabtay albaabka. Mudalabkii ayaa ku dhaygagay iyagii, iyada oo eegaysa muuqaalkooda qallafsan, jaakadaha cul-culus ee ay wataan, oo dib u laabatay. Indhaheeda waxaa ka muuqatay inay hore u soo aragtay burbur iyo rafaad.
  
  "Ha werwerin," Drake ayaa yidhi. "Waxaan nahay Ingiriis."
  
  Mai wuxuu u soo diray iftiin dhankiisa. "Japanese".
  
  Bo ayaa hakad geliyay raadinta qolkii ragga oo suni kor u taagay. "Xaqiiqdii ma aha Ingiriis."
  
  Drake ayaa si qurux badan intii uu kari karayey ku dhex orday makhaayadda oo weli xidhan, isagoo ku garaacay kursi iyo miis jidka ku yaal. Qolka musqulaha ee ragga ayaa ahaa mid yar, oo ka koobnaa laba kaadi oo keliya iyo musqul. Makiinada hoosteeda ayuu eegay.
  
  "Halkan waxba ma jiraan," ayuu yidhi.
  
  Wajiga Beauregard waxa ka muuqday xiisad. Wuxuu taabtay badhamada saacadiisa. "Waqtigu waa dhamaaday".
  
  Mudalabkii ag taagnaa ayaa booday markii taleefoonku soo dhacay. Drake ayaa gacantiisa u fidiyay. "Ha degdegin. Fadlan qaado wakhtigaaga."
  
  Wuxuu u maleeyay inay carari karto, laakiin go'aankeeda gudaha ayaa u jiheeyay tuubada. Isla markaas, Alicia ayaa ka soo baxday qolka nasashada ee haweenka iyada oo ay ka muuqato walaac. "Ma joogo. Taas ma hayno!"
  
  Drake wuu lulay sidii isagoo la garaacay. Hareeraha ayuu eegay. Ma laga yaabaa in musqul kale uu ku yaalo maqaayadan yar? Ma laga yaabaa in cubicle shaqaalaha? Waa inay dib u hubiyaan, laakiin mudalabkii ayaa horeba telefoonka ugu xidhnaa. Indhaheedu waxay u jaleeceen dhanka Drake waxayna ka codsatay qofka soo wacay inuu sugo.
  
  "Kani waa nin la yiraahdo Marsh. Adiga."
  
  Drake wuu weji gabay. "Magac miyuu iigu yeedhay?"
  
  "Wuxuu yiri Ingiriis." Mudalabkii ayaa gariirtay. "Kaasi waa waxa uu yidhi."
  
  Bo ayaa agtiisa ku raagay. "Iyo sababtoo ah si fudud ayaad u jahawareertay, saaxiibkay, waa adiga."
  
  "Caafimaadkaaga".
  
  Drake waxa uu soo gaadhay telifoonkiisa, isaga oo hal gacan dhabanada ka salaaxaya iyadoo mawjad daal iyo xiisad ahi ay korkiisa maydhay. Sidee bay hadda u fashilmi karaan? Waxay ka gudbeen dhammaan caqabadaha, haddana Marsh waxaa laga yaabaa inuu weli si uun ula ciyaaro.
  
  "Haa?"
  
  "Maarso halkan. Hadda ii sheeg maxaad heshay?
  
  Drake ayaa afka kala qaaday, ka dibna si degdeg ah u xidhay. Maxay ahayd jawaabta saxda ah? Waxaa laga yaabaa in Marsh uu filanayay ereyga "waxba." Waxaa laga yaabaa in...
  
  Wuu aamusay, isaga oo ka warwareegay in uu ka jawaabo.
  
  "Ii sheeg waxaad heshay, haddii kale waxaan bixin doonaa amarka lagu dilayo laba qof oo New York ah daqiiqadda soo socota."
  
  Drake ayaa afka kala qaaday. Nacalad! "Waan helnay-"
  
  Mai ayaa markaas ka orodday qolkii musqusha ee dumarka, iyadoo ku siibanaysa tiirarka qoyan oo dhinaceeda ku dhacay. Waxa gacanta ku dheggan baqshad yar oo cad. Beau ayaa dhinaceeda ku jirtay ilbiriqsiyo kala qaybsan, iyada oo soo qaaday baqshadda oo u dhiibtay Drake. Mai jiifa sagxada, isagoo aad u neefsanaya.
  
  Alicia ayaa ku dhaygagtay iyada oo afka furan. "Xaggee ka heshay kan Sprite?"
  
  "Waxaad samaysay waxa ay ugu yeedhaan 'muuqaalka wiilka', Taz. Taasuna cidna yaanay la yaabin, maadaama aad tahay rubuc saddex meelood oo nin ah.
  
  Alicia way xanaaqday iyadoo aamusan.
  
  Drake ayaa qufacay markii uu furay baqshadda. "Waan... helnay...kan... flash drive nacalaa, Marsh. Nacalaa, saaxiib, waa maxay kani?
  
  "Shaqo weyn. Shaqo fiican. Waan yara niyad jabay, laakiin hey, malaha marka xigta. Hadda si dhow u fiirso USB-ga. Kani waa imtixaankii ugu dambeeyay, iyo sidii hore, waxaa laga yaabaa inaad rabto inaad u dhiibto qof ka caqli badan adiga ama NYPD."
  
  "Kani ma gudaha... keega?" Drake waxa uu gartay in mudalabkii ay wali taagan tahay meel u dhow.
  
  Marsh aad buu u qoslay. "Oh wanaagsan, ah aad u fiican. Yaynan bisadu ka bixin bacda, miyaanay ahayn? Haa way tahay. Hadda dhegayso, waxaan ku siin doonaa toban daqiiqo si aad ugu dirto waxa ku jira flash-ka kuwa adiga kaa fiican, ka dibna dib ayaan u bilaabi doonaa.
  
  "Maya, maya, garan mayno." Drake waxa uu u gacan haadiyay May, kaas oo sitay boorso yar oo ay ku qariyeen laptop yar. Islaantii u dhalatay dalka Japan ayaa dhulka iska saartay oo soo dhawaatay.
  
  "Ma eryan doono dabadayada magaaladan oo dhan, Marsh."
  
  "Umm, haa waad sameyn doontaa. Sababtoo ah waxaan leeyahay sidaas. Markaa, waqtigu wuu socdaa. Aynu kor u qaadno Laptop-ka oo aynu ku raaxaysanno waxa soo socda, miyaynu samaynaa? Shan, afar..."
  
  Drake waxa uu feedh kaga dhuftay miiska markii uu dilaacay. Cadhada ayaa ku karkashay dhiiggiisa. "Dhagayso, Marsh-"
  
  Maqaaxida daaqadeeda ayaa ku qaraxday markii afafka hore ee baabuurka uu ku dhacay qolka cuntada. Muraayaddii ayaa burburtay oo qaybo hawada u duulay. Alwaax, baco iyo alaab hoobiye ah ayaa qolka ku soo dhacay. Gaadhigu ma joogsan, isagoo taayirkiisa ku dhufanaya oo u guuxaya sidii ardaydii geerida oo kale, isagoo qolka yar ku dhex sii siqaya.
  
  
  CUTUBKA TOBAN
  
  
  Julian Marsh waxa uu calooshiisa ka dareemay xanuun aad u daran markii uu u rogrogay dhanka midig. Qaybo biisa ah ayaa dhulka ku dhacay iyo baaquli saladh ah ayaa ku dul dhacay fadhiga. Dhaqso ayuu dhinacyada qabsaday, isagoo gabi ahaanba awoodi waayay inuu joojiyo qosolka.
  
  Miiskii hoose ee hor taagnaa isaga iyo Zoe ayaa gariiray markii qof cagtiisa duurjoogta ah ay si lama filaan ah u laaday. Zoey waxa ay u soo gacan gashay si ay u taageerto, isaga oo si degdeg ah garabka ugaga dhuftay mar ay dhacdo kale oo xiiso leh billaabatay. Ilaa hadda waxay daawadeen Drake iyo shaqaalihiisii oo ka soo dareeray Edison - si fudud ayay u daawadeen iyadoo nin u lebisan sida dalxiiska uu duubayay dhacdada ka soo horjeedda waddada - ka dibna wuxuu arkay qulqulka waalan ee Broadway - muuqaalkan miyir-qabka ah ayaa ahaa mid si goos goos ah, tan iyo markii ma jirin kamarado amni oo badan oo argagixisa maxalli ah ay jabsan karaan - ka dibna lagu daawado neefta oo ka damqanaysa markii uu weerarku ka soo baxay isku-darka sibidhka.
  
  Waxaas oo dhami waa ka jeedin wacan. Marsh waxa ay gacanta ku haysatay talefan gacanta la tuuri karo iyo bowdada Zoe ee kale iyada oo cuntay dhawr xabbo oo ham ah iyo boqoshaada oo ay ku sheekaysanayso Facebook-ga.
  
  Hortooda waxaa yiil saddex shaashad oo midkiiba siddeed iyo toban inch ah. Labada lamaane ayaa hadda muujinayay feejignaan dheeri ah markii Drake iyo Company ay soo galeen maqaayadda Talyaaniga ee yar. Marsh waxa uu hubiyay wakhtiga oo eegay rashka midabka leh.
  
  "Damn, tani way dhowdahay."
  
  "Ma faraxsan tahay?"
  
  "Haa, miyaanay ahayn?"
  
  "Waa filim caadi ah." Zoe waa la yaabay. "Laakiin waxaan rajaynayay dhiig badan."
  
  "Kaliya sug hal daqiiqo, gacaliye. Ka roonaanaya".
  
  Lamaanuhu waxay fadhiisteen oo ku ciyaarayeen guri kiro ah oo ay leedahay mid ka mid ah unugyada argagixisada; midda ugu weyn, waxay u maleeyeen Marsh. Waxaa halkaas joogay afar argagixiso, kuwaas oo mid ka mid ah, codsi hore, u sameeyay goob shaleemo u eg oo lagu daawado Marsh. Iyadoo lammaanaha Pythia ay ku raaxaysanayeen daawashada, nimanku waxay fadhiisteen dhinaca, oo ku wareegsanaa telefishin yar, iyaga oo dhex maraya daraasiin kanaal kale, raadinaya warar tidbits ama sugaya wicitaan. Marsh ma garanayn oo dan kama lahayn. Waxa kale oo uu iska indho-tiray jalleecooyinkii jeexjeexyada ahaa ee yaabka lahaa, isaga oo si fiican u garanaya in uu yahay nin qurux badan oo leh shakhsiyad aan caadi ahayn, dadka qaarna - xitaa ragga kale - waxay jeclaysteen inay qadariyaan shakhsiyaddan.
  
  Zoey waxay tustay qaddarin dheeraad ah iyadoo gacmaheeda hoos ugu siibanaysa xagga hore ee feedhyahanadiisa. Nacalaa, waxay lahayd ciddiyo af badan.
  
  Basbaas oo haddana si uun... madadaalo leh.
  
  Waxa uu in yar eegay shandad Nukliyeerka ah - xilli uu madaxiisa ka bixi waayay, in kasta oo bambada yar ay ku jirtay shandad weyn - ka dibna uu afka ka galiyay caviar. Miiskii iyaga ka horreeyay wuxuu ahaa, dabcan, heer sare ah, oo ka kooban alaab qiimo leh oo aan dhadhan lahayn, laakiin dhammaantood waxay ahaayeen kuwo macaan.
  
  Miyuu ahaa bam Nukliyeer ah oo magaciisa ku qaylinayay?
  
  Marsh waxa uu gartay in la joogo waqtigii wax la qaban lahaa wuuna wacay, isaga oo la hadlaya kabalyeeri soo jiidasho leh ka dibna la hadlay nin Ingiriis ah oo aad loo hadal hayo. Ninku waxa uu lahaa mid ka mid ah timbre-yada qariibka ah ee codkiisa - wax ku garaacay beeralayda - iyo Marsh wuxuu sameeyay wejiyo qallafsan, isagoo isku dayaya inuu shaqal ka sameeyo. Ma aha hawl fudud, oo way ka sii yara adkaanaysaa marka gacmaha dumarku ay qabtaan qalabkaaga Nutcracker.
  
  "Ii sheeg waxaad heshay, haddii kale waxaan bixin doonaa amarka lagu dilayo laba qof oo New York ah daqiiqadda soo socota." Marsh wuu qoslay markii uu sidan yidhi, isaga oo iska indha tiray muuqaalkii xanaaqa badnaa ee ardaydiisu qolka u dirayeen.
  
  Ingriiskii wuu ka sii yara laba labeeyey. Marsh wuxuu helay jeex qajaar ah oo ka soo dhacay baaquli saladh wuxuuna si qoto dheer ugu dhejiyay timaha Zoe. Ma aha in ay waligeed dareentay. Daqiiqado ayaa dhaaftay Marsh wuxuu dhex sheekeysanayay qolka gubanaya, isagoo noqday mid aad u kacsan. Waxaa meesha u dhawaa dhalada qabow ee Bollinger, wuxuuna ku qaatay nus daqiiqo inuu ku shubo galaas weyn. Zoe ayaa ku dhegay isaga markii uu shaqeynayey, waxayna ka cabsadeen isla galaas, dhinacyo iska soo horjeeda dabcan.
  
  "Shan," ayuu Marsh ku yidhi taleefoonka. "Afar, saddex..."
  
  Gacmaha Zoya ayaa si gaar ah ugu adkaystay.
  
  "Laba".
  
  Ingriiskii ayaa isku dayay in uu la gorgortamo isaga oo si cad ula yaabay waxa cadaabta ka jirta. Marsh waxa uu mooday in gaadhigii uu soo agaasimay uu daaqadda hore kaga dhacayo wakhti go"an, oo hadda hiigsanaya, dardar-gelinaya, kuna soo wajahan makhaayadda aan laga warhayn.
  
  "Mid".
  
  Kadibna wax walba way qarxeen.
  
  
  CUTUBKA KOWAAD
  
  
  Drake ayaa u soo yaacay dhanka gidaarka maqaayadda, isagoo dhexda ku qabtay mudalabkii oo uu la sii jiiday. Qaybo quraarado ah iyo leben ah ayaa ka soo dhacay jirkiisa duuban. Baabuurka oo ku soo dhawaaday ayaa ku qayliyay si uu u soo jiido markii uu taayirkiisu ku dhacay dabaqa makhaayadda oo badhtanka gaadhigu uu ka dul maray dariishada, cidhifka dambe ayaa hadda kor u qaadaya oo ku garaacaya lintel ka sare ee muraayadda. Bir la xoqay. Miisaska ayaa dumay. Kuraasta ayaa sida qashin hortooda ku soo ururay.
  
  Alicia sidoo kale isla markiiba way ka falcelisay, iyada oo ku wareegaysa miiska oo ka siibtay, nabarkeeda kaliya ayaa ahaa mid yar oo ka go'an cadkeeda oo ka soo baxay qoryo si degdeg ah u duulaya. Mai si uun bay u suurtagashay in ay ku dul wareegto miiska sare ee dhaqaaqa iyada oo aan wax dhaawac ah soo gaadhin, Bo waxa uu u sii socday hal tallaabo, isaga oo ka booday oo kor uga booday, ugu dambayntii wakhti ku xidhay boodidiisa si ay lugihiisa iyo gacmihiisu ugu dhuftaan gidaarka dhinaca oo uu caawiyey. isaga oo nabad qaba.
  
  Drake kor buu eegay, mudalabkii ayaa ku ag qaylinayay. Alicia waxay u eegtay eedaymo.
  
  "Haddaba waad qabsatay, ma aha?"
  
  "Fiiri!"
  
  Baabuurku weli hore ayuu u socday, isagoo kii labaad gaabinaya, laakiin hadda fuustadii qorigu waxa ay ka soo baxaysay daaqaddii rakaabka ee duubnayd. Alicia hoos ayey u dhacday oo daboolay. Waxaa laga yaabaa in dib loo yara rogo. Drake waxa uu la soo baxay bastoolad oo uu lix xabadood ku riday gacanta googo'an, dhawaqyada ayaa aad uga qaylinaya goobta xaddidan, taas oo ka hor imanaysa guuxa dhaga la'aanta ah ee gaadhiga. Bo mar horeba wuu dhaqaaqay, isagoo ku wareegayay dhabarka baabuurka. Ugu dambeyntii taayirradii ayaa joojiyey leexashada oo joogsaday. Miisas iyo kuraas jajaban ayaa laga soo rogmaday daboolka iyo xitaa saqafka. Drake waxa uu hubiyay in mudalabkii aanu dhaawacmin ka hor inta aanu hore u socon, laakiin ka dib Bo iyo May waxa ay hore u joogeen gaadhiga.
  
  Beau wuxuu burburiyay daaqadii darawalka oo uu la dhibtoonayay sawirka. Mai waxay ka hubisay meesha ay ku taal muraayada hore ee jabtay ka dibna waxay soo qaadatay alwaax ka go'an.
  
  "Maya," Drake ayaa bilaabay, codkiisii oo yara xabeebsan. "Waxaan u baahanahay-"
  
  Laakiin Mai niyad uma hayn inay dhegaysato. Halkii ayay hubkii macmalka ahaa ku tuurtay muraayada iyada oo xoog badan, taas oo keentay in uu si adag foodda is-qabto dirawalka, isagoo gariiraya. Ninkii indhihiisii dib ayay u rogeen, wuxuuna joojiyay la halgamagii uu kula jiray Beau, ninka Faransiiska ah ayaa u muuqday mid yaaban.
  
  "Runtii waan haystay."
  
  Mai gariiray "Waxaan u maleeyay inaan caawiyo."
  
  "I caawi?" Drake ayaa ku celiyay. "Waxaan u baahanahay ugu yaraan mid ka mid ah baasyadaas nool."
  
  "Oo qoraalkaas," Alicia ayaa ku qaylisay. "Waan fiicanahay, ta. In kasta oo ay aad u fiican tahay in aan ku arko adiga oo badbaadinaya dabada mudalabyada Wendy."
  
  Drake wuxuu qaniinay carrabkiisa, isagoo og heerar qoto dheer in Alicia ay kaliya ku majaajilaysay isaga. Beauregard mar hore ayuu dareewalkii kala soo baxay baabuurka oo uu jeebabkiisa ka xamanayay. Alicia waxay aaday laptop-kii aan la taaban ee mucjisada ah. Wadadii USB-ga waxa uu dhammeeyey rarista oo waxa uu keenay sawiro farabadan-sawirro qas ah oo ah qasacadaha lacagta ah ee ka dhigay dhiiga Drake mid qabow.
  
  "Waxay u egtahay gudaha bam," ayuu yidhi, isagoo eegaya fiilooyinka iyo gudbinta. "Kan u dir Moore ka hor intaanay wax kale dhicin."
  
  Alicia waxay ku tiirsanaatay mishiinka, iyada oo taabataysa.
  
  Drake wuxuu caawiyay mudalabkii cagaheeda. "Ma fiican tahay, jacayl?"
  
  "I... Waxaan qabaa."
  
  "Mint. Hadda ka waran inaad noo samaysid lasagna?
  
  "Kuuggii... Cunto kariyihii weli ma iman." Indhaha ayay baabba' ku qabsatay.
  
  "Damn, waxaan u maleeyay inaad ku dhex tuurtay microwave-ka."
  
  "Ha welwelin". Mai way soo martay oo waxay gacanta saartay garabka mudalabyada. "Dib u dhis ayaa lagu sameyn doonaa. Shirkadda caymisku waa inay tan daryeesho."
  
  "Waan rajaynayaa".
  
  Drake ayaa mar kale carrabkiisa qaniinay, markan si aanu cayda uga ilaalin. Haa, waxay ahayd nimco in qof walba weli neefsanayo, laakiin Marsh iyo saaxiibbadiis ayaa weli nafta dadka kharribaya. Damiir la'aan. Anshax iyo walaac ma jiro.
  
  Waxay u egtahay in taleefoonku ka soo dhacay xiriir maskaxeed. Markan Drake ayaa ka jawaabay taleefoonka.
  
  "Weli ma laaday?"
  
  Codka Marsh ayaa ka dhigay inuu rabo inuu wax ku dhufto, laakiin wuxuu u sameeyay si xirfad leh. "Waxaan u gudbinay sawiradaada."
  
  "Ah, aad u fiican. Markaa, tan ayaanu wax yar xallinay. Waxaan rajaynayaa in aad qabsatay wax aad cunto fudud inta aad sugaysay, sababtoo ah qaybtan soo socota-si fiican, way ku dili kartaa.
  
  Drake wuu qufacay. "Waad ogtahay inaan weli bamkaaga tijaabin."
  
  "Oo markaan taas maqlo, waxaan arki karaa inaad rabto inaad hoos u dhigto arrimaha inta aad isku dayeyso inaad qabato. Tani ma dhici doonto, saaxiibkayga cusub. Tani ma dhacdo gabi ahaanba. Booliiskaaga iyo wakiiladaaga, militariga iyo dab-demiskaaga ayaa laga yaabaa inay qayb ka yihiin mishiinka si fiican loo saliiday, laakiin wali waa mishiin, waxayna ku qaadanaysaa wakhti inay ku kiciyaan. Markaa waxaan wakhtigan uga faa'iidaysanayaa inaan ku kala jeexo. Waa wax lagu farxo, i aamin."
  
  "Maxay Pythia ka helaysaa waxaas oo dhan?"
  
  Marsh baa qayliyey. "Oh, waxaan u maleynayaa inaad ogtahay in kooxdan micnaha ah ee ragamuffins ay dhawaan qarxiyeen. Weligaa ma jiraan wax ka sii qeexan? Waxaa hogaaminayay dilaaga isdaba jooga ah, daba-gal cilmu-nafsiga ah, megalomaniac iyo madax xaasid ah. Dhammaantood waxay noqdeen isku qof."
  
  Halkaa marka ay marayso, Alicia waxay ku tiirsatay Drake. "Haddaba noo sheeg - aaway baaskani?"
  
  "Ah, gabar cusub. Ma tahay mid timo cad ama Aasiyaan ah? Malaha timo cad oo ka soo jeeda habka ay u dhawaaqdo. Gacaliye, haddaan garan lahaa meeshuu joogo, waxaan ku dayn lahaa inaad maqaar saartid isagoo nool. Tyler Webb had iyo jeer wuxuu rabay hal shay. Wuxuu ka tagay Pythians isla markii uu ogaaday meesha uu ka helayo. "
  
  " keebaa suuqa joogay?" - Drake ayaa weydiiyey, isagoo hadda helaya waqti iyo macluumaad labadaba.
  
  "Meeshaan waa rugta laga yaqyaqsoodo, ma saxan ahay? Bal qiyaas dhammaan heshiisyada lagu sameeyay halkaas oo saameyn doona adduunka tobanaan sano ee soo socda. "
  
  "Ramses wax buu ka iibiyay," Drake ayaa yidhi, isaga oo isku dayaya.
  
  "Haa. Oo waxaan hubaa in bolse faransiiska khiyaanada leh uu mar hore kuu sheegay waxa ay tahay. Ama mar walba waad weydiin kartaa isaga hadda."
  
  Markaa tani waxay xaqiijisay. Marsh wuu daawaday, in kasta oo aanu indho ku lahayn makhaayadda. Drake ayaa fariin gaaban u diray Moore. "Ka waran ma noo sheegtaa halka uu Webb aaday?"
  
  "Hagaag, dhab ahaantii, yaan ahay, Fox News? Marka xigta waxaad i waydiin doontaa lacag caddaan ah."
  
  "Waan u xalin doonaa futada argagixisanimada."
  
  "Oo ku soo noqo shaqada gacanta." Marsh ayaa yidhi erayadan ka dibna u muuqday inuu is maaweelinayo, isagoo si lama filaan ah u qoslaya. "Waan ka xumahay, kaftan shakhsi ah. Laakiin hadda waanu dhammaysannay qaybta xakamaynta ee dabagalka. Hadda waxaan rabaa inaan kuu sheego waxa aan rabo."
  
  "Marka kaliya noo sheeg." Codka Alicia wuxuu ka dhawaajiyay daal.
  
  "Maxaa ka qosol badan tan? Bamkan wuu qarxi doonaa haddaanan si buuxda ugu qanacsanayn. Yaa garanaya, gacaliso, xitaa laga yaabaa in aan go'aansado in aan ku yeesho."
  
  Isla markiiba, Alicia waxay u muuqatay inay diyaar u tahay inay baxdo, indhaheeda iyo dareenkeeda ayaa gubanaya oo dab qabadsiin kara kayn oomansan.
  
  "Waxaan jeclaan lahaa inaan keligaa kula joogo," ayay si hoose u tidhi.
  
  March wuu hakaday, ka dibna si degdeg ah ayuu u socday. "Madxafka Taariikhda Dabiiciga ah, labaatan daqiiqo."
  
  Drake wuxuu dhigay saacadiisa. "Ka dibna?"
  
  "Hmmm, waa maxay?"
  
  "Tani waa qayb weyn oo ka mid ah dhismaha."
  
  "Hagaag, si fiican, haddii aad ilaa hadda samaysay, waxaan ku talin lahaa in aad ka xayuubiso nin ilaalo ah oo lagu magacaabo Jose Gonzalez. Mid ka mid ah la-hawlgalayaasheena ayaa dalabkaygii ku tolay dahaarka jaakaddiisa xalay. Habka asalka ah ee dukumentiyada lagu qaado, haa, iyo iyada oo aan dib loogu celin cidda soo dirtay."
  
  Drake uma jawaabin, inta badan wuu yaabay.
  
  "Waan ogahay waxaad ku fekereyso," Marsh ayaa yiri, isagoo mar kale muujinaya garaad la yaab leh. "Maxaad u soo diri weyday oo kaliya sawirada oo ii sheeg waxaad rabto? Hagaag, waxaan ahay qof gaar ah. Waxay ii sheegeen inaan leeyahay laba dhinac, laba maskax iyo laba weji, laakiin waxaan doorbidayaa inaan u arko laba sifo oo kala duwan. Qayb waa qalloocan tahay, qayb kalena waa qalloocan tahay. Ma garanaysaa waxaan ula jeedo?"
  
  Drake wuu qufacay. "Dabcan waan garanayaa qofka aad tahay."
  
  "Wanaagsan, markaa waxaan ogahay inaad fahmi doonto in markaan arko afartaada meyd ee kala go'ay qiyaastii todoba iyo toban daqiiqo gudahood, waxaan dareemi doonaa farxad la yaab leh iyo xanaaq aad u cajiib ah. kula. Haddana nabad gelyo."
  
  Khadka ayaa dhintay. Drake ayaa riixay saacadiisa.
  
  Labaatan daqiiqo.
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Hayden iyo Kinimaka waxay waqti la qaateen Ramses. Amiirka Argagaxisada ah waxa uu u ekaa mid aan meelna kaga jirin qolkiisa oo afar-gees ahaa: wasakh, dilaacsan oo, in kasta oo uu si cad u daalan yahay, hor iyo horba u socda sidii libaax qafilan. Hayden waxay xidhatay hubkeeda jidheed, waxay eegtay Glockkeeda iyo rasaasteeda, waxayna waydiisatay Mano inay sidaas oo kale samayso. Hadda wixii ka dambeeya ma jiri doonto fursad. Labada Ramses iyo March waxay noqdeen kuwo aad u caqli badan oo aan la dhayalsan karin.
  
  Waxaa laga yaabaa in khuraafaadka argagixisadu ay ahayd meeshii uu rabay.
  
  Hayden wuu shakiyay, aad buu uga shakiyay. Dagaalka ka dhacay Qasriga dhexdiisa iyo dhimashada quusta ah ee ilaaladiisa ayaa muujisay sida uu u doonayay in uu baxsado. Midda kale ma sumcadiisii baa meesha ka baxday? Miyaanay ahayn inuu ka quusto inuu hagaajiyo burburka? Malaha, laakiin bini'aadamku ma dumin ilaa heer uu dib u dhisi kari waayay. Hayden wuxuu daawaday xawligiisa markuu Kinimaka u keenay labo kursi oo caag ah.
  
  "Waxaa jira hub nukliyeer ah magaaladan," ayuu yiri Hayden. "Taas oo aan hubo inaad ogtahay tan iyo markii aad heshiis la gashay Tyler Webb iyo Julian Marsh. Waxaad joogtaa magaaladan, oo haddii wakhtigu yimaado, waxaanu hubin doonaa inaadan dhulka hoostiisa joogin. Dabcan kuwa raacsani ma garanayaan inaan ku hayno..." Waxay u ogolaatay inay isla markiiba laadlaadsato.
  
  Ramses ayaa istaagay, isaga oo indha daalan ku eegaya. "Waxaad ula jeedaa, dabcan, khiyaano ay dadkaygu dhawaan dili doonaan Marsh, ay qaadi doonaan mas'uuliyadda bamka oo ay qarxin doonaan. Waa inaad tan ka ogaataa Webb iyo ilaaladiisa, mar haddii ay yihiin kuwa keliya ee wax yaqaan. Adiguna waxaad ogaataa inay sugayaan uun amarkayga. Wuu lulay, sidii isaga oo kale.
  
  Hayden waa sugay. Ramses wuxuu ahaa mid caqli badan, laakiin taasi macnaheedu maaha inuusan turunturoobin.
  
  "Waa ay qarxi doonaan," ayuu yiri Ramses. "Go'aankooda ayay qaadan doonaan."
  
  "Waxaan ka dhigi karnaa saacadahaaga ugu dambeeya wax aan loo adkeysan karin," Kinimaka ayaa yiri.
  
  "Ma iga dhigi kartid inaan kan tirtiro," ayuu yidhi Ramses. "Xitaa iyada oo loo marayo jirdil. Ma joojin doono qaraxan."
  
  "Maxaad rabtaa?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  "Waxaa jiri doona wadahadal."
  
  Way baratay isaga, iyadoo si feejigan u eegaysa cadawga adduunka cusub. Dadkani waxay doonayeen wax ay ku soo celiyaan, ma ay rabin in ay gorgortan galaan, waxayna rumaysnaayeen in dhimashadu ay tahay uun tallaabo loo qaaday wax u eg Jannada. Halkee ayay tani nooga tagaysaa?
  
  Runtii, halkee? Hubkeeda ayay ku boodday. "Qofka doonaya wax ka badan inuu sameeyo dil wadareed waa sahlan tahay in wax laga qabto," ayay tiri. "Xabbad madaxa kaga jirta."
  
  Ramses ayaa wejigiisa biraha ku saaray. "Markaa horay u soco, qaniinyada reer galbeedka."
  
  Hayden uma baahneen in uu khabiir ku ahaado akhrinta waalida iyo xiisaynta ka ifaysa indhahaas naf la'aanta ah. Hadal kale la"aan, intay mowduucii beddeshay ayay qolkii ka baxday, iyadoo si taxadar leh albaabkii dibadda uga soo xiratay.
  
  Waligaa aad uga taxadari kartid.
  
  Qolka xiga waxa ku jiray qolka Robert Price. Waxay heshay ogolaansho ah inay xoghayaha halkan ku sii hayso khatarta soo socota awgeed iyo doorka uu ku leeyahay. Markii ay iyada iyo Kinimaka soo galeen qolka, Price waxay siisay muuqaal kibir leh.
  
  "Maxaad ka taqaanaa bamka?" - ayay waydiisay. "Oo maxaad u joogtay Amazon, adigoo booqanaya bacadlaha argagixisada?"
  
  Qiimuhu waxa uu ku fadhiistay guntiisa. "Waxaan u baahanahay qareen. Oo maxaad ka wadaa? Bam?"
  
  "Bamka Nukliyeerka," ayuu yiri Hayden. "Halkan New York. Naftaada caawi, xaar yahow. Naftaada ku caawi hadda oo noo sheeg waxaad taqaan."
  
  "Xaqiiqdii". Indhaha qiimuhu way kala baxeen. "Waxba ma aqaan".
  
  "Waxaad samaysay khiyaano qaran," Kinimaka ayaa yidhi, isagoo jidhkiisa u soo dhawaynaya kamarada. "Ma sidan ayaad rabtaa in lagugu xasuusto? Epitaph ee carruurtaada awoowe. Mise waxa aad jeclaan lahayd in laguu aqoonsado toobad keenka caawiyay badbaadinta New York?
  
  "Si kasta oo aad u macaan tahay," Price codkiisu waxa uu u ruxay sidii abeeso duuban. "Kama qaybgelin wax wada xaajood ah oo ku saabsan "bam" waxna ma ogi. Hadda fadlan, qareenkayga.
  
  "Waqti ayaan ku siin doonaa," Hayden ayaa yiri. "Markaa waxaan isku darayaa Ramses iyo adiga, hal qol. Waad la dagaalami kartaa tan. Bal horta aan aragno cidda hadasha. Intuu noolaan lahaa wuu dhiman lahaa, oo wuxuu doonayaa inuu naf kasta oo nool la qaato. Adiga? Kaliya iska hubi inaadan isdilin."
  
  Qiimuhu waxa uu u ekaa mid ay ku kacday ugu yaraan qaar ka mid ah ereyadeeda. "La'aanteed qareen?"
  
  Hayden wuu soo jeestay. "Fuck you."
  
  Xoghayihii ayaa ilaalin jiray. Hayden ayaa ku xidhay gudaha ka dibna u leexday Mano. "Ma jiraan fikrado?"
  
  "Waxaan la yaabanahay haddii Webb uu ku lug leeyahay arrintan. Waxa uu ahaa madax mug leh."
  
  "Ma aha markan, Mano. Webb xitaa nagama daba socdo. Waxaan hubaa inay dhammaan Ramses iyo March yihiin."
  
  "Haddaba maxaa xiga?"
  
  "Ma garanayo sida kale ee aan u caawin karno Drake iyo ragga," Hayden ayaa yidhi. "Kooxdu mar hore ayay dhexda ku jirtay. Homeland wax kasta oo kale ayay daryeeshay, laga soo bilaabo bilayska oo albaabada soo tuuraya, basaasiinta ku dhuumanaya lacag caddaan ah oo ay kasbadaan, dhismaha ciidanka iyo imaatinka NEST, Kooxda Taageerada Degdegga ah ee Nukliyeerka. Booliisku meel walba way joogaan, wax kasta oo ay haystaan. Sappers waxay ku jiraan feejignaan sare. Waa inaan helnaa qaab aan ku jebin karno Ramses."
  
  "Ma aragtay isaga. Sideed u jebisaa nin aan dan ka lahayn inuu nool yahay iyo inuu dhinto?
  
  Hayden ayaa si cadho leh u istaagay. "Waa inaan isku daynaa. Mise waxaad jeclaan lahayd inaad iska dayso? Qof kastaa wuxuu leeyahay kicin. Gooryaankaani wax buu daneeyaa. Hantidiisa, qaab nololeedkiisa, qoyskiisa qarsoon? Waa inay jiraan wax aan ku caawin karno."
  
  Kinimaka waxa ay jeclayd in ay waci karaan khibrada kombayutarka Karin Blake, laakiin naagtu wali waxa lagu qabsaday nidaamkeedii Fort Bragg. "Aan tagno shaqo raadin."
  
  "Oo u duceeya inaan helno waqti."
  
  "Waxay sugayaan in Ramses uu bixiyo fasaxa hore. Waxaan haysanaa waqti."
  
  "Waxaad maqashay si la mid ah sidaan aniguba u maqlay, Mano. Mar dhow ama ha dheeraato way dili doonaan Marsh wayna qarxin doonaan.
  
  
  CUTUBKA SADDEXAAD IYO 13
  
  
  Dahl wuxuu dhageystay farriimaha isgaarsiineed ee iska soo horjeeda markii Smith uu gaarigooda ku dhex maraayay waddooyinka ciriiriga ah ee Manhattan. Nasiib wanaag, ma aysan u baahneyn inay meel fog tagaan, oo dhammaan halbowlayaasha shubka ah gabi ahaanba ma xirmin. Waxa ay u muuqatay in kooxda xog-ogayaasha oo dhami ay ku lug lahaayeen, laga soo bilaabo kan ugu hooseeya ee xaafadaha isku raranta ah ilaa kan ugu taajirsan, maalqabeenka qalloocan iyo qof kasta oo u dhexeeya. Taasi waxay keentay warar is khilaafaya, laakiin guriga waxay sameeyeen wax kasta oo ay ku kala saari karaan kuwa la isku halayn karo iyo kuwa qalloocan.
  
  "Laba ka mid ah unugyada la yaqaan waxay xiriir dhow la leeyihiin masaajid u dhow," Moore ayaa Dahl ugu sheegay dhegtiisa. Ciwaanka ayuu u sheegay. "Waxa aanu halkaas ku leenahay wakiil qarsoon, in kasta oo uu aad ugu cusub yahay. Waxay leedahay meeshan waxay ahayd go'doon maalintii oo dhan."
  
  Dahl waligiis ma ahayn qof awood u leh inuu wax ku qiyaaso. "Maxay tani dhab ahaantii uga dhigan tahay erey bixinta masaajidka?"
  
  "Waxa loola jeedaa? Taasi waxay la macno tahay, habaar, meeshaas tag oo nadiifi ugu yaraan mid ka mid ah unugyada Ramses."
  
  "Ka qayb qaadashada bulshada?"
  
  "Ma jiraan wax badan oo laga hadlo. Laakiin qof kasta oo halkaas jooga lagama yaabo inuu tukado. Ka raadi dhammaan qolalka tamarta iyo qolalka dhulka hoostiisa. Oo is diyaari. Saaxiibkay khaladaad ma sameeyo marar badan, waxaanan ku kalsoonahay dareenkiisa arrintan. "
  
  Dal wuu gudbiyay macluumaadka oo wuxuu galay isku-duwayaasha GPS-ka. Nasiib wanaag, waxay ku dhawaadeen xagga sare ee masaajidka, Smith ayaana isteerinka u leexiyay dhanka geesta.
  
  "Providence," Lauren ayaa tiri.
  
  "Magacii aan u bixiyey katanadaydii hore." Kensi wuu taahay, isagoo xasuusanaya.
  
  Dahl waxa uu xoojiyey xayndaabkii shaadhka. "Diyaar baan nahay? Nidaam isku mid ah. Waxaan u garaacnaa si adag oo degdeg ah, dadyow. naxariis ma jiri doonto".
  
  Smith ayaa damiyay mishiinka. "Ma jiraan wax dhibaato ah oo aniga ila ah."
  
  Subaxdii weli waa la salaamay markii ay baabuurka ka soo degeen oo ay soo sahamiyeen masaajidka ka soo horjeeda. Meel u dhow waxaa yiil hawo casaan iyo caddaan ah oo uumi ka soo daadanayo. Dhismahan oo ku yaalla meel isgoys ah, ayaa safan labada waddo, muraayadaha midabada leh iyo wejiyada dhaadheer ee qayb ka mid ah bulshada. Saqafka sare ee dhismaha waxaa istaagay minaarad yar, oo la yaab leh oo ku dhow inay ka soo horjeedaan asalka wejiyada shubka ah ee ku wareegsan. Waddada laga soo galo waxa ay ahayd laba albaab oo quraarad ah.
  
  "Waan galeynaa," ayuu yiri Dahl. "Hadda dhaqaaq."
  
  Waxay si ula kac ah u gudbeen wadada, iyagoo ku joojinaya isu socodka gaadiidka iyaga oo gacmaha fidsan. Joojinta hadda waxay ku kici kartaa wax walba.
  
  "Meel weyn," Smith ayaa faallo ka bixiyay. "Way adag tahay in halkaas laga helo koox go'aansan."
  
  Dahl ayaa la xidhiidhay Moore. "Meesha ayaan joognaa. Wax kale ma noo haysaa?
  
  "Haa. Ninkaygu wuxuu ii xaqiijinayaa in kamaradu ay yihiin dhulka hoostiisa. Wuxuu ku dhow yahay in la aqbalo, laakiin kuma dhowa inuu maanta na caawiyo."
  
  Dahl ayaa warka u gudbiyay markii ay ka gudbeen laami kale oo ay fureen albaabada hore ee masaajidka. Dareenkooda oo kor u kacay, ayay aayar u dhaqaaqeen gudaha, indhahooduna waxay la qabsanayaan iftiinkii yara yaraa. Darbiyada iyo saqafka cad ayaa ka muuqday iftiinka, oo ay la socdaan qalabyada iftiinka dahabka ah iyo rooga casaan iyo dahab ah. Waxaas oo dhami waxay ka danbeeyeen goobta diwaan gelinta oo uu ninku tuhun aan qarsoonayn ku eegay.
  
  "Maku caawin karaa?"
  
  Dahl wuxuu tusay aqoonsigiisii waran. "Haa, saaxiib, waad awoodaa. Waxaad na geyn kartaa albaabkaaga qarsoon ee dhulka hoostiisa.
  
  Soo dhawaynta ayaa u muuqatay mid wareersan. "Waa maxay waxani, kaftan?"
  
  "Dharka u dhaqaaq," Dahl ayaa gacantiisa u fidiyay.
  
  "Haye, kuma oggolaan karo -"
  
  Dahal ayaa ninkii shaadhka ku soo qaaday oo saaray miiska. "Waxay ila tahay inaan idhi dhinac ka tag."
  
  Kooxdii ayaa degdeg u dhaaftay oo gudaha u gashay dhismaha weyn ee masjidka. Meeshu madhnayd albaabada danbena way xidhnaayeen. Dahl waxa uu dabool ka sugayey Smith iyo Kenzie ka dibna laba jeer ayuu laaday. Alwaaxdii ayaa kala go"day, daanyadiina waxay ku dhaceen dhulka. Isla markaas ayaa sawaxan iyo sawaxan laga maqlay fooqa danbe. Kooxdu waxay qaadatay jagooyin, oo ku saabsan dhulka. Saddex ilbiriqsi ayaa dhaaftay, ka dibna wejiga iyo koofiyadda taliyaha ciidamada gaarka ah ayaa ka soo baxay darbiga dhinaca dambe.
  
  "Ma waxaad tahay Dal?"
  
  Iswidishkii wuu qoslay. "Haa?"
  
  "Moore ayaa noo soo diray. KU dhufo Waxaan halkaan u joognaa inaan taageerno ciyaartaada."
  
  "Ciyaartayada?"
  
  "Haa. Xog cusub. Waxaad ku jirtaa masaajid khaldan oo habaar ah, oo aad bay u qoto dheer yihiin. Waxay qaadan doontaa weerar hore si meesha looga saaro. Waxaana hiigsaneynaa cagaha."
  
  Dahl ma jeclayn, laakiin wuu fahmay nidaamka, anshaxa shaqada halkan. Wax dhib ah uma geysan in ciidamada gaarka ah ay horey u lahaayeen meel ka wanaagsan.
  
  " Jidka tus," ayuu yidhi Dahl.
  
  "Waxaan nahay. Masjidka saxda ah ayaa wadada hareeraheeda ah".
  
  "Dhanka kale..." Dahl wuu dhaartay. "GPS bullshit."
  
  "Waxay aad isugu dhow yihiin midba midka kale." Sargaalkii wuu gaabsaday. "Oo eraygaas af-ingiriisiga ah waa mid soo jiidasho leh, laakiin miyaan la gaadhin waqtigii aan dameerahayada xunxun dhaqaajin lahayn?"
  
  Daqiiqado ayaa dhaaftay markii ay kooxuhu isku dhex milmeen oo ay sameysteen koox duullaan ah markii ay mar kale ka gudbeen wadada. Markii la isu yimi, daqiiqad kale laguma lumin. Weerar baaxad leh ayaa bilaabmay. Raggan ayaa soo weeraray afaafka hore ee dhismaha, waxayna garaaceen albaabada oo ay jabsadeen hoolka dhismaha. Mawjad labaad ayaa soo dhex martay, iyaga oo ku sii qul-qulaya raadinta calaamadihii loo sheegay. Markii la helay albaabka buluugga ah, ninku wuxuu saaray walxaha qarxa oo uu ku qarxiyay. Waxaa dhacay qarax, oo aad uga ballaaran sidii la filayey Dahl, balse leh radius ay si cad u tirinayaan ciidamada gaarka ah.
  
  "Booby dabinka," hoggaamiyuhu wuxuu u sheegay. "Waxaa jiri doona qaar badan oo iyaga ka mid ah."
  
  Iswiidhishka ayaa si fudud u taahayay, isaga oo hore u ogaa qiimaha wakiilada qarsoon oo aan hadda iloobin in la siiyo xuquuqdooda. Shaqada qarsoodiga ah waxay ahayd mid ka mid ah hababka ugu khiyaanada iyo masiirka bilayska. Kani waxa uu ahaa wakiil naadir ah oo qiimo badan oo cadowga dhex geli kara oo badbaadin kara nolosha.
  
  Ciidamada sida gaarka ah u tababaran ayaa gudaha u galay qolka ku dhowaa inuu burburo, ka dibna u leexday albaabka fog. Wuu furnaa oo daboolay waxa cad ee albaabka laga soo galo dhulka hoose. Markii uu ninkii u horeeyay soo dhawaaday, ayaa rasaas hoos ka soo dhacaysay, xabadna ay qolka kaga dhacday.
  
  Dahl wuxuu eegay Kensi. "Ma jiraan fikrado?"
  
  "Ma i waydiisaa? waayo?"
  
  "Malaha sababtoo ah waxaan qiyaasi karaa inaad haysato qol kan oo kale ah."
  
  "Ha ku garaacin baadiyaha, nacalad, Dal, okay? Anigu ma ihi tahriibiyaha xayawaankaaga. Waxaan halkaan u imid kaliya sababtoo ah... sababtoo ah-"
  
  "Haa, maxaad halkan u joogtaa?"
  
  "Runtii waxaan jeclaan lahaa inaan ogaado. Ma laga yaabaa inaan tago..." Way ka labalabaysay, dabadeed way taahday. "Dhageyso, laga yaabee inay jirto waddo kale. Dembiile caqli badan ma hoos u degi karo halkaas la'aanteed waddo lagu baxsan karo oo la isku halayn karo. Laakiin leh unugyo argagixiso oo dhab ah? Bal yaa garanaya kuwa is dilaya?
  
  "Ma haysano wakhti aan ku fikirno," ayuu yiri taliyaha ciidamada gaarka ah, oo ag fadhiyay. "Waxay u tahay nimankan.
  
  Dahl waxa uu daawaday markii ay kooxdu la soo baxaysay bambaanooyinkooda birta ah iyaga oo ka fiirsanaya kelmadaha Kenzi. Si ula kac ah u adag, wuxuu rumaysnaa in gadaashooda ay yaalo qalbi daryeel, ama ugu yaraan hadhaagii jabay ee mid ka mid ah. Kensi waxa ay u baahday wax ka caawiya isu geynta qaybahan - laakiin ilaa intee ayay raadinaysaa iyada oo aan rajo oo dhan lumin? Waxaa laga yaabaa in markabkan uu hore u burburay.
  
  Kooxda SWAT waxay ishaareen inay diyaar yihiin ka dibna waxay sii daayeen qaab gubasho oo waalan iyagoo isticmaalaya sallaan alwaax ah. Markii bam-gacmeedyadu hoos u dhaceen ka dibna ay qarxeen, kooxuhu waxay qabteen hogaanka, Dahl wuxuu u riixay taliyaha booska tiirka.
  
  Smith wuu soo dhaafay. "Dabadaada dhaq."
  
  Iyaga oo ordaya, ayaa isla markiiba la kulmay rasaas. Dahl waxa uu arkay sagxada wasakhda ah, lugaha miiska, iyo sanaadiiqda hubka ka hor inta aanu si badheedh ah hoos ugu siiban afar dabaq oo isku xigta, isaga oo sawiray bastoolad oo uu dab ku soo noqday. Smith ayaa hortiisa ku qalloocan, isaga oo gunta u sii siqaya oo dhinac u gurguuranaya. Kooxda SWAT ayaa gadaal ka soo hormartay, iyagoo foorarsan oo aan ku silcin safka dabka. Rasaasta ayaa dib u soo noqotay rasaas kadib, volleys dilaa ah ayaa ka soo dhacay dabaqa hoose oo jeexjeexay darbiyada qaro weyn. Markii uu Dahl dhulka ku dhuftay xagga hoose, ayuu isla markiiba u bogay qoraalka.
  
  Waxa halkan joogay afar xubnood oo unug ah, kuwaas oo u dhigma wixii ay ku arkeen qolkii hore. Saddex ayaa jilba joogsaday, dhegahana dhiig ka dareeray, gacmahana wejiga lagaga saaray, halka kii afraadna uu u muuqday mid aan waxba soo gaadhin, isla markaana uu si ba"an u rasaasaynayey raggii weeraray. Waxaa laga yaabaa in saddex kale ay qariyeen isaga, laakiin Dahl wuxuu isla markiiba helay dariiq uu ku helo maxbuus nool oo uu bartilmaameedsaday qofka toogashada geystay.
  
  "Ah maya!" Hogaamiyihii ciidamada gaarka ah ayaa si aan micne lahayn ugu soo yaacay.
  
  "Haye!" Dahl ayaa wacay. "Waa maxay-"
  
  Ku dhex jira nooca ugu xun ee cadaabta, kaliya kuwa hore u soo maray ayaa wax ka qaban kara hakad la'aan. Hogaamiyaha ciidamada gaarka ah ayaa si cad u dareemay calaamadda, wax uu yaqaan, oo ka fikiray oo kaliya nolosha asxaabtiisa. Markii Dahl uu soo jiiday kicintiisa, wuxuu arkay argagixsada oo bam gacmeed ka soo tuuraya gacan kale oo ku tuuray hubkiisa.
  
  "Waa Ramses!" - wuu qayliyey.
  
  Dabaqa hoose wuxuu ahaa dabin dhimasho, qol yar oo makhluuqaani ku soo jiiteen ugaadhsigooda. Waxaa jira dabinno kale oo ku kala firirsan qolka, dabinnado kicin doona marka firirka qarxo. Dahl wuxuu argagixisada ku toogtay indhaha dhexdooda, inkastoo uu ogaa in tilmaantu ay tahay kaliya tacliin - ma aysan badbaadin.
  
  Ma aha qolkan yar ee gidaarada lebenka ah, ee xaaladaha cidhiidhiga ah, sida ilbiriqsiyada ugu dambeeya ay tirinayaan ka hor inta uusan bam gacmeedku qarxin.
  
  
  CUTUBKA 14-AAD
  
  
  Dahl waxa uu arkay in dunidu mugdi gashay. Waxa uu arkay sida wakhtigu u gaabiyay xawliga gurguurta, sida garaaca wadnaha kasta oo nool loogu qiyaaso daqiiqado aan dhamaad lahayn. Markii uu bam-gacmeedku soo booday, oo siigada iyo wasakhda dhulka ka soo baxaysay daruur yar oo boqoshaada ah, ayaa rasaastiisu gashay madaxa argaggixisada, iyada oo gariiraysa ka hor inta aanay dhabarka ka soo bixin oo aanay gidaarka ku dhicin il ballaadhan oo dhiig ah. Jidhku wuu daciifay, noloshu mar hore way tagtay. Bam gacmeedka ayaa ku dhacay rikoot labaad, Dahl wuxuu bilaabay inuu qoriga ka fogeeyo wejigiisa.
  
  Daqiiqado qaali ah ayaa hadhay.
  
  Saddexdii argagixisadu weli jilba joog bay u jilba joogsadeen, iyagoo taahaya oo jabay, mana ay arag waxa soo socda. Wiilasha ciidamada gaarka ah waxay isku dayeen inay xakameeyaan dareenkooda ama ay kor ugu qaadaan jaranjarooyinka.
  
  Smith wuxuu u soo jeestay Dahl, aragtidii ugu dambaysay ee noloshiisa.
  
  Dahl wuu ogaa in Kensi, Lauren, iyo Yorgi ay ku jireen jaranjarada ugu sareysa, in cabbaar ah waxa uu rajaynayay in ay aad uga fog yihiin xuddunta.
  
  Haddana, waxani waxa u dhan carruurtayda...
  
  Bam gacmeedka ayaa ku qarxay meesha ugu sarreysa ricochet labaad, dhawaaqa daqiiqada waa kii ugu dheeraa ee Swedish-ka abid maqlo. Kadibna dhammaan dhawaaqyadii ayaa si lama filaan ah u dhintay markii fikraddii la waayay...
  
  Indhihiisu horay bay u haysteen, wuuna rumaysan waayay waxay arkayaan.
  
  Hogaamiyaha SWAT wuxuu u ordayay sida ugu dhakhsaha badan ee uu awoodo, isagoo og waxa soo socda, wuxuuna go'aansaday inuu badbaadiyo dadka ugu badan ee suurtogalka ah, isla markiiba wuxuu ogaaday inuu yahay qofka kaliya ee samayn kara. Orodkiisa ayaa kor u qaaday bam gacmeedka, taasoo u sahashay inuu si toos ah ugu dul dhaco ilbiriqsi kala qaybsan ka hor inta aanu qarxin. Iyada oo loo marayo Kevlar, hilib iyo lafo, way qarxisay, laakiin ma aysan garaacin kuwa taagan, oo lagu xiray meel ay ku yaalliin qolka. Qaraxa ayaa la xiray ka dibna wuu dhintay.
  
  Dahl cunaha ayuu ka nadiifiyay, wuuna rumaysan kari waayay indhihiisa. U hurista asxaabtiisa ayaa had iyo jeer hoos u dhigtay isaga, laakiin tani waxay ahayd heer kale.
  
  Maan...magaciisa xitaa maan aqaanin.
  
  Haddana argagixisadu way u jilba joogsadeen.
  
  Dahl wuxuu ku orday dhowr tillaabo ee ugu dambeeyay, ilmo ayaa indhashareeraysa xitaa markuu saddexda nin dhabarka ka laaday. Smith jeexjeexay jaakadoodii. Ma jirin jaakado qarxa oo la arkay, laakiin hal nin ayaa afka ka xumbeynayay xitaa markii Smith uu ag jilba joogsaday. Midka kale wuxuu la ildarnaa xanuun. Midka saddexaad ayaa dhulka lagu dhejiyay, dhaqdhaqaaq la"aan. Dahl waxa uu la kulmay aragga xun ee ninka, sida koofiyadda cirifka, nacaybkiisa. Kenzi wuu soo dul maray oo soo jiitay dareenka Iswidhishka, isagoo eegaya Dahl, indhaheeda buluuga ah ee barafku aad u cad cad, qabow iyo dareen ka buuxo oo u ekaa dhul ballaadhan oo dhalaalinaya, afkana ku leh kelmadaha keliya ee ay odhan karto.
  
  "Wuxuu nagu badbaadiyey naf hurid. Aniga... Waxaan dareemayaa cillad aad u daran, oo aad looga xumaado marka la barbardhigo isaga."
  
  Dahl, maalmihiisii oo dhan, waligiis isma helin inuu awoodin inuu faallo bixiyo. Hadda wuu sameeyay.
  
  Smith wuxuu baadhay dhammaan saddexda nin, isagoo helay bambaanooyin badan, rasaas iyo hub fudud. Waraaqihii iyo qoraaladii jeebabka ku jiray waa la dumay, markaas ayay raggii meesha isugu yimid bilaabeen in ay ku meermeeraan.
  
  Qaar kale waxay u soo dhawaadeen hogaamiyihii dhintay, iyagoo madaxa foorarsan. Nin baa jilba joogsaday oo gacan taagay si uu dhabarka u taabto sarkaalka.
  
  Argagixiso saddexaad ayaa dhintay, wax kasta oo sun ah oo uu qaatay, waxa ay qaadatay waqti ka badan inta ay suntu saameynayso saaxiibbadiis. Dahl si aan fiicneyn ayuu u daawaday. Markii uu dhegtiisa soo dhacay oo codkii Moore uu madaxiisa buuxiyey, wuu dhegaystay laakiin ma uu fikirin jawaab.
  
  "Shan kamaradood," ayuu Moore u sheegay. "Ilahayaga ayaa ogaaday in Ramses uu haysto shan kamaradood oo keliya. Waxaad la kulantay laba, taas oo ka tagaysa saddex hadhay. War ma ii haysaa, Dal? Hello? ma joogtaa Waa maxay jahannamo socda?"
  
  Iswidhishka waalan ayaa riixay badhan yar oo aamusay Moore. Waxa uu rabay in uu xushmaddiisa ku muujiyo aamusnaan ugu yaraan dhowr ilbiriqsi. Sida dhammaan ragga iyo dumarka meeshaas, wuxuu ku badbaaday oo kaliya sababtoo ah allabarigii weynaa ee hal nin. Ninkani waligiis ma arki doono iftiinka maalinta ama qoraxda sii dhaceysa, mana dareemi doono neecaw diiran oo wajigiisa ka dhacaysa. Dahl wuu la kulmi lahaa isaga.
  
  Inta uu noolaa.
  
  
  CUTUBKA 15-AAD
  
  
  Todoba iyo toban daqiiqo.
  
  Drake waxa uu raacay hogaankii Bo, isaga oo bidix ka jaray 59-aad oo si toos ah ugu socday fowdadii ahayd Circle Columbus. Calannada ayaa ka lulaya dhismooyinkooda bidix, dhanka midigna waxaa jiifay fiil cagaaran oo geedo leh. Hortooda waxa taagnaa dhisme dabaq ah, oo u badan muraayado, daaqadihiisana ay si wanaagsan u soo dhaweeyeen fallaadhaha cadceedda soo baxaysa. Tagsigii jaallaha ahaa waxa uu u soo baxay dhinaca wadada, darawalkeedii waxa uu filayey in uu arko afar orodyahan oo si fiican u lebisan oo ku ordaaya laamiga gadaashiisa, laakiin Beau ma siin jaleec labaad ninkii. Goobaabintu waxay ahayd meel shub ah oo ballaadhan oo leh biyo-dhacyo, taallo iyo fadhi. Dalxiisayaashu halkan iyo halkaas ayay ku warwareegeen, iyaga oo dib u soo ceshaday boorsooyinkoodii iyo biyihii ay cabbeen. Drake gooyay dhexda kooxda ciyaartoyda dhididka ah, ka dibna ku orday geedaha hoostooda kuwaas oo bixiyay ugu yaraan hadh yar.
  
  Ka baxsan aragga indhuhu.
  
  Farqiga u dhexeeya waddooyinka qallafsan ee qalafsan ee leh darafyadooda badan - haybad, dhismayaal isku dhafan oo u tartamaya meel bannaan oo ka mid ah kaniisadaha dhaqameed ee ku teedsan shabkada - iyo nabadda iyo xasilloonida buuxda ee u xukumay cagaarka midigtiisa ayaa Drake ka buuxsamay dareen aan run ahayn. Meeshan intee waalan bay ahayd? Intee in le'eg ayay tani tahay riyo? Kala duwanaanshuhu waxay ahaayeen kuwo aan la qiyaasi karin oo xad dhaaf ah.
  
  Wuxuu la yaabay sida ugu dhow ee Marsh uu u eegayo iyaga, laakiin wax badan kama qabo. Tani waxay keeni kartaa dhimasho qofka. Markii ay ku soo laabteen guriga, waxay xitaa hadda isku dayayeen inay helaan kanaalka si ay dib ugu raad raacaan meesha uu ka yimid.
  
  Orbkii dhalaalayaa si tartiib ah ayuu bidix ugu rogmaday markii kooxdu kor u kacday. Alicia iyo May ayaa gadaal ka ordayay, iyagoo daawanayay laakiin ma awoodin inay isticmaalaan dhammaan awoodooda xawaarahan. Cadawgu meel kasta wuu joogi karaa, qof kasta. Sedan meesha maraysa oo muraayado madow leh ayaa u baahday kormeer dhow, laakiin waa la waayay meel fog.
  
  Drake wuxuu hubiyay wakhtiga Kow iyo toban daqiiqo ayaa hadhay.
  
  Haddana daqiiqadihii ayaa soo wareegay, labaad iyo labaad. Bo ayaa hoos u dhigay sida dhismo cawlan fudud oo Drake isla markiiba gartay uu ka soo muuqday wadada. Isagoo weli sii ordaya, wuxuu u jeestay Alicia iyo May. "Isla dhismo la mid ah oo aan ku dagaalnay intii aan ku jirnay sheekada Odin. Nacalad, waxa aad mooddaa in cimrigiisii dhammaaday."
  
  "Miyaanay helikobtarku dhinac ka dhicin?" Alicia ayaa waydiisay.
  
  "Haa, waxaana nasoo weeraray Tyrannosaurus Rex."
  
  Matxafka Taariikhda Dabiiciga ah wuxuu u muuqday mid yar marka loo eego xagan, fikrad khaldan haddi ay jirto. Waxa jiray jaranjaro ka soo baxayay laamiga ilaa albaabada hore, oo ay wakhtigan buux dhaafiyeen koox dalxiisayaal ah. ur isku dhaf ah oo naafto ah iyo shidaal ayaa weeraray markii ay soo istaageen wadada dhinaceeda. Sawaxanka matoorada, hoonka firirka badan, iyo qaylada marmarka ah ayaa wali dareenkooda sii dhibaysa, laakiin ugu yaraan waxa hareeraha ka taagnaa gaadiid badan.
  
  "Ha joojin hadda," Alicia ayaa tiri. "Ma hayno wax fikrad ah halka ammaanku ahaan doono."
  
  Drake wuxuu isku dayay inuu joojiyo gaadiidka oo u ogolaado inay ka gudbaan. "Aan rajayno in aanu odhan wuu bukay."
  
  Nasiib wanaag, waxaa jiray socod yar kooxduna waxay awooday in ay si fudud wadada u maraan. Markii ay soo gaadheen jaranjarada madxafka gunteeda, waxay bilaabeen inay fuulaan, laakiin si lama filaan ah ayey u istaageen markii ay maqleen jug weyn oo taayir ah oo gadaashooda ah.
  
  Drake fikirka: Todoba daqiiqo.
  
  Waxay noqdeen goob waalida oo aan laga fiirsan. Afar nin ayaa gaariga ka booday, qoryo diyaar ah. Drake wuxuu isku dayay inuu baxsado, isagoo ka booday albaabada matxafka oo kala firdhiyey booqdayaasha. Bo si degdeg ah buu u soo jiiday hubkiisii oo wuxuu beegsaday cadawgii. Rasaas ayaa dhacday. Qayladii ayaa subaxdii jeexjeexday.
  
  Drake ayaa kor u booday oo tuuray feedh hoose, isagoo rogrogaya markii uu ku dhacay laamiga iskana indha tiray xanuunka uu garabkiisu ka qaatay xoogga buuxa ee jidhkiisa. Weeraryahanku waxa uu ku booday daboolka sedan waxana uu mar horeba ku haystay Mai. Drake ayaa u soo rogmaday dhanka baabuurka ka dibna istaagay, nasiib wanaag waxa uu ku jiray gacanta qoriga. Wuxuu u fidiyay gacantiisa, isagoo noqday mid khatar badan oo u baahan feejignaan.
  
  Alicia waxay u qoolley dariiqa kale, iyada oo nadiifinaysa tillaabooyinka oo dhigaysa taalada fardaha ee Theodore Roosevelt iyada iyo kuwa iyada soo weeraray. Si kastaba ha ahaatee, way rideen, rasaastu waxay ku dhacday meelihii naxaasta ahaa. Alicia waxay la soo baxday hubkeeda oo waxay ku dhufatey dhinaca kale. Labada nin ayaa hadda dusha sare ka saarnaa baabuurta, iyaga oo sameeyay bartilmaameedyo qumman. Dadka rayidka ah ayaa dhan walba u ordayay, iyaga oo meesha ka saarayay. Waxay ujeedo ka dhigtay argaggixisada, kaasoo jilba joogsaday, laakiin qulqulka dabkiisa oo is daba joog ah ayaa u dhaqaaqay xaggeeda, taasoo ku khasabtay inay gabbasho.
  
  May iyo Bo waxay isku dhufteen qaanso yar oo go'an oo u dhow albaabka weyn ee madxafka, iyagoo si adag isugu duuban si ay uga fogaadaan qulqulka rasaasta ka soo jeexjeexay jidka dhagaxa. Beau waxay istaagtay oo u jeedday gidaarka, way awoodi wayday inay dhaqaaqdo, laakiin May way eegaysay, dhabarkeedu wuxuu u jeestay Faransiiska.
  
  "Tani waa... sirgaxan," Beauregard ayaa ka cawday.
  
  "Aad bay u nasiib badan tahay inaad u dhuuban tahay cawsduur oo kale," Mai ayaa ku jawaabay. Madaxa ayay ka soo saartay oo waxa ay ridday kubbad lalis ah. "Waad ogtahay, markii ugu horeysay ee aan kula kulanno, waxaad u muuqatay inaad inta badan gurguurto inta u dhaxaysa dildilaaca derbiyada."
  
  "Taasi waxay noqon lahayd mid waxtar leh hadda."
  
  "Sida qiiqa" Mai mar kale ayuu soo foorarsaday, isagoo dab ku soo noqday. Rasaastu waxay raad raacday dariiq madaxeeda ka sarreeya.
  
  "Ma dhaqaaqi karnaa?"
  
  "Maya ilaa aad rabto in lagu feedho."
  
  Drake waxa uu gartay in aanu haysan wakhti uu ku isticmaalo hubkiisa, sidaa awgeed waxa uu isku dayay in uu dhexda u galo hubka ka soo horjeeda. Waxa uu gartay in uu aad u daahay in aanu gaadhi karin -ninku aad buu u dheer yahay-kadibna waxa uu arkay foostada oo dhankiisa u soo jeesatay.
  
  Meel la aado ma jirto.
  
  Dareen ayaa sidii gantaal ku muday. Intuu dib u gurtay, ayuu daaqadii baabuurka laad ku dhuftay, oo uu jabiyay muraayaddii, ka dibna gudaha ayuu ku galay sidii argagixisadu rasaas ku furtay. Gadaashiisa, laamiga ayaa xumbaynayey. Drake waxa uu dhex mariyey farqiga u dhexeeya kursiga darawalka, maqaarku waa ka guuxayaa, qaabka kuraasta taas oo adkeynaysa inuu dhaafo. Wuu ogaa waxa soo socda. Rasaastu waxay gudaha u gashay saqafka, fadhiga iyo sagxada baabuurka. Drake si degdeg ah ayuu isku shaandheeyay. Qaybta xarunta ayaa ka koobnayd gacan-gashi iyo laba koob oo waaweyn oo siisay wax uu ku qabsado markii uu maydkiisa kor u qaaday kursiga rakaabka. Rasaas badan ayaa si naxariis darro ah uga jeexjeexay saqafka. Drake wuu qayliyay, isagoo isku dayaya inuu waqti iibsado. Socodkii ayaa istaagay in muddo ah, laakiin ka dib, markii Drake uu dib u soo laabtay oo dariishadda ku shubay, waxa uu mar kale ku bilaabmay xawli ka sii weyn.
  
  Drake ayaa fuulay kursigii dambe, xabad gubanaysa gash dhexda dhabarka. Waxa uu isku arkay meel tuulmo ah oo aan go"ayn, neefta iyo afkaar la"aan. Daqiiqad labajibbaaran ayaa ah in ay sababtay in tooguhu joogsado, ka dibna ninku wuxuu soo hoos galay dabkii Alicia. Drake ayaa ka furay albaabkii dambe ee gudaha oo ka siibtay, wejiga ku dhex aasay shubka oo ma arkin meel uu aado.
  
  Marka laga reebo...
  
  Baabuurka hoostiisa. Wuu rogrogay, isagoo si dhib yar ugu xidhan gaadhiga hoostiisa. Hadda wuxuu arkay chassis-ka madow, tuubooyinka iyo nidaamka qiiqa. Xabad kale ayaa xagga sare ka soo dhacday, iyadoo feertay farqiga u dhexeeya murqaha lugaha ee V-qaabeeya. Drake wuu neefsaday, isagoo si tartiib ah u foodhyay.
  
  Laba qof ayaa ciyaari kara ciyaartan.
  
  Intuu cagihiisa rogrogay, waxa uu ku qasbay jidhkiisa in uu u dhaqaaqo dhinaca dhulka ee dhinaca hore ee baabuurka, isaga oo sawiray Glock-kii markii uu socday. Dabadeed, isaga oo hiigsanaya godadkii hore ee xabbaddu, waxa uu ku qiyaasay meesha ay tahay in ninku joogo. Lix xabbadood oo xidhiidh ah ayuu ridey, isagoo mar walba booskiisa wax yar ka beddelaya, dabadeedna si degdeg ah ayuu uga soo degay gaadhiga hoostiisa.
  
  Argagixiso ayaa agtiisa ku dhacay, isagoo calooshiisa ku dheggan. Qoriga ayaa ku dhacay shil agtiisa ah. Markii uu si quus ah u soo gaadhay, iyo sidoo kale suunka, Drake ayaa ku toogtay meel banaan ah. Khatarta ayaa aad u weyn in la qaado khatar, dadku aad bay u nugul yihiin. Xanuunka muruqiisa ayaa aad u dhibay isagoo markaas la tacaalaya inuu istaago, oo dusha ka eegayo daboolka gaariga.
  
  Alicia ayaa ka soo booday gadaashiisa taalada Roosevelt, iyadoo riday dhowr xabadood ka hor intaysan mar kale la waayin. Bartilmaameedkeedu wuxuu ahaa cidhifka hore ee baabuurka kale. Labo kale oo argagixiso ah ayaa isku dayay in ay beegsadaan May iyo Bo, kuwaas oo u muuqday in si uun loogu riixay gidaarka, laakiin toogashada saxda ah ee May ayaa argagixisadu ka ilaalisay.
  
  Drake wuxuu eegay saacadiisa.
  
  Laba daqiiqo.
  
  Si fiican oo run ah ayaa loo wasay.
  
  
  CUTUBKA LIXAAD
  
  
  Drake wuxuu qabsaday argagixisada. Isagoo sii daayay HK, wuxuu diiradda saaray labadii dhibay ee Bo iyo May. Mid baa isla markiiba dhacay, noloshiisiina waxay ku fiday shubka oo dhan, geeri adagna u ah wadne engegan. Midka kale ayaa markii ugu dambeysay soo jeestay, isagoo xabbad qaatay, balse weli waa u suurtagashay inuu ku celiyo rasaasta. Drake wuxuu raacay dacwadii ninka rasaasta, taasoo keentay dhimasho. Ugu dambayntii, ninku meel uu aado ma helin oo wuu istaagay, dabadeed wuu fadhiistay oo waxa uu toogtay mid ka mid ah qaraxyadii ugu dambeeyay ee jihada May iyadoo qoriga Drake uu soo afjaray hanjabaadiisa.
  
  May aragtay kan soo socda oo waxay la tacaashay Bo dhulka. Faransiiska ayaa mudaaharaad dhigay, isagoo ku soo degay meel tuulan, laakiin May ayaa ku dhejisay xusulka sare, taasoo u diidaysa inuu dhaqaaqo. Qaybo ayaa ka soo baxay gidaarka isla meeshii madaxdoodu yaaleen.
  
  Bo wuu eegay "Merci, Mai."
  
  "Waan ku faraxsanahay."
  
  Drake ayaa hadda soo jiitay dareenka argagixisanimada ugu dambeysay ee soo hartay, laakiin midna ma dhicin. Kaliya cabsida naxdinta leh ee naftiisa ayaa muhiim ah. Kaliya garaaca quusta ee qalbigiisa ayaa muhiim ah.
  
  Waxay seegeen waqtigii loogu talagalay.
  
  Ruuxiisa ayaa xoogaa kor u qaaday markii uu arkay May iyo Bo oo ku orday matxafka, ka dibna Alicia waxay ka soo baxday dhuumashada si ay ugu dirto argagixisanimada ugu dambeysa cadaabta kacsan ee uu u qalmo. Nin kale ayaa ku dhiig baxaya laamiga. Naf kale ayaa luntay oo loo huray.
  
  Waxay ahaayeen kuwo aan dhammaad lahayn, dadkan. Waxay ahaayeen bad duufaan leh.
  
  Drake ayaa markaa arkay kii ugu dambeeyay, ee loo malaynayo inuu dhintay, argagixisanimo oo istaagay oo ka fogaaday. Drake wuxuu mooday inay qasab tahay inuu xidhan yahay jaakad. Waxa uu beegsaday garbaha lulaya oo uu rasaas ku riday, balse rasaastu waxa ay seegtay bartilmaameedkii milimitir oo keliya. Isaga oo si tartiib ah u neefsanaya, waxa uu ujeeddadiisu ahayd tallaalka labaad. Hadda ninkii ayaa jilba joogsaday, ka dibna mar kale ayuu istaagay, daqiiqaddii xigtayna waxa uu la dhex galay dad badan, goob-joogeyaal, dadka deegaanka iyo carruurtii oo kamarado sita, kuwaas oo doonayey in ay xilliga ay caanka ku yihiin Facebook-ga ama Instagram-ka ka qabtaan.
  
  Drake wuxuu u soo jiitay dhanka Alicia. "Marka kani wuxuu ahaa mid ka mid ah unugyada Ramses?"
  
  "Afar nin. Sida saxda ah ee Dahl lagu sharaxay. Tani waxay noqon doontaa unugii saddexaad ee aan wajahno koox ahaan."
  
  "Oo wali ma garanayno shuruudaha Maarso."
  
  Alicia waxay eegtay hareeraha wadooyinka, wadada iyo baabuurta fadhiidka ah, ee laga tagay. Dabadeed way soo jeesatay iyadoo qayladii May ay dareenkooda soo jiidatay.
  
  "Waxaan leenahay waardiye!"
  
  Drake ayaa kor u soo booday jaranjarooyinka, madaxa hoos u dhigay, isaga oo aan xitaa isku dayin in uu hubka dhigo. Tani waxay ahayd wax walba, tani waxay ahayd adduunkoodii oo dhan. Haddii Marsh uu soo wici lahaa, waxaa laga yaabaa inay-
  
  Jose Gonzalez waxa uu u dhiibay talefan gacanta. "Ma isku mid baa ingiriis ah?"
  
  Drake ayaa indhihiisa xidhay oo qalabka dhegta saaray. "Swap. Waxaad ku dhawaaqdaa s -"
  
  Qosolkii Pythia ayaa kala dhex galay. "Hadda, hadda, ha isticmaalin ereyada habaaran ee caadiga ah. Habaar baa u taal qof aan aqoon lahayn, mise waa la ii sheegay. Mise waa si kale? Laakiin hambalyo, saaxiibkayga cusub, waad nooshahay!
  
  "Waxay qaadan doontaa wax ka badan dhowr feer in nalaga adkaado."
  
  "Ah, waan hubaa. Bamka nukliyeerka ma samayn karaa tan?
  
  Drake waxa uu dareemay in uu sii wadi karo hadaladiisa xanaaqa ah si aan xad lahayn, laakiin waxa uu sameeyay dadaal miyir leh si uu afka u xidho. Alicia, May, iyo Beau ayaa ku soo ururay taleefoonka iyadoo Jose Gonzalez uu ku daawaday dareen cabsi leh.
  
  "Bisada ayaa carabkaaga liqday? Oh, iyo hey, maxaad cadaabta uga jawaabi weyday wicitaanada Gonzalez?
  
  Drake wuxuu qaniinay bishimaha sare ilaa uu dhiiggu bilaabay inuu dareero. "Halkan ayaan joogaa."
  
  "Haa, haa, waan arkaa. Laakiin halkeed joogtay... um... afar daqiiqo ka hor?"
  
  Drake wuu iska aamusay.
  
  "Odaygii liitay ee Jose waa inuu ka jawaabo taleefoonka laftiisa. Wax fikrad ah uma hayn waxa aan ka hadlayo."
  
  Drake wuxuu isku dayay inuu mashquuliyo Marsh. "Waxaan haynaa jaakad. Halkee-"
  
  "Igama dhegaysanaysid, Ingiriis. Waad daahday. Ma xasuusataa ciqaabtii ka daahday?
  
  "Swap. Jooji khiyaanada. Ma doonaysaa in dalabaadkaaga la fuliyo mise maya?
  
  "Dalabyadayda? Hagaag, dabcan waa la samayn doonaa markaan go'aansado inaan wanaagsanahay oo aan diyaar ahay. Haddaba, saddexdiinna, noqda askar wanaagsan oo halkaas ku sug. Kaliya waxaan dalban doonaa dhowr meelood oo la qaado."
  
  Drake wuu dhaartay. "Ha samayn taas. Ha ku dhiiran inaad sidaa samayso!"
  
  "Dhakhso u hadal."
  
  Khadka ayaa dhintay. Drake waxa uu ku dhaygagay saddexda lammaane ee indhuhu hagardaamaysan oo uu gartay in ay yihiin uun milicsi isaga u gaar ah. Way fashilmeen.
  
  Dadaal aad u weyn oo uu sameeyay, wuxuu ku guuleystay inuu naftiisa ka ilaaliyo inuu burburiyo taleefanka. Alicia waxa ay xil iska saartay in ay ka warbixiso khatarta ku soo fool leh Dalka Hooyo. Mai wuxuu ka dhigay Gonzales inuu iska siibo jaakada.
  
  "Aan taas ka gudubno," ayay tidhi. "Waxaan la macaamilnaa waxa horteena yaal, waxaanan u diyaarinaa waxa soo socda."
  
  Drake waxa uu sawiray muuqalka, shubka iyo geedka safan, maskaxda iyo qalbiga fog, oo ay ku jajabeen fikradda ujeeddooyinka March. Dad aan waxba galabsan ayaa dhiman doona daqiiqadaha soo socda, haddii uu mar kale ku guuldareysto, waxaa jiri doona wax badan.
  
  "Maarso waxa ay qarxin doontaa bamkan," ayuu yidhi. Wax kasta oo uu yidhaahdo. Haddii aan la helin, adduunka oo dhan ayaa silcin doona. Waxaan taaganahay geesta geeskeeda..."
  
  
  CUTUBKA TODDOBAAD
  
  
  Maarsh intuu qoslay ayuu taleefoonkii dhigay isagoo baraarugsan. Zoey waxay isku sii cadaadisay xitaa isaga. "Waa hubaal inaad tustay," ayay tidhi.
  
  "Haa, oo hadda waxaan doonayaa inaan isaga tuso in ka badan."
  
  Marsh waxa uu la soo baxay talefan kale oo gubanaya oo eegay nambarkii uu hore ugu kaydiyay xusuusta. Isaga oo ku qancay in tani ay tahay waxa uu u baahan yahay, ayuu si degdeg ah u garaacay nambarkii oo uu sugay. Codkii ku jawaabay, qalafsan oo xoog badan, ayaa xaqiijiyay filashadiisa.
  
  "Waad garanaysaa waxaad samaynayso," ayuu yidhi.
  
  "Mid? Mise laba?
  
  "Laba, sidii aan ku heshiinnay. Markaa hore u soco haddii aan mar kale kuu baahdo."
  
  "Dabcan, maamulaha. Waxaa la igula soo socodsiiyay app-ka taleefanka gacanta. Xaqiiqdii waan ku raaxaysan lahaa qaar ka mid ah falkaas."
  
  March khuurada. "Ma argagixiso baad tahay Stephen?"
  
  "Hagaag, maya, ma gelin naftayda fasalkaas. Runtii maaha."
  
  "Shaqo lagugu siiyay qabso. Haatan."
  
  Marsh ayaa mid ka mid ah shaashadaha u rogay kamarada magaalada, oo ah qalab yar oo ilaalo ah oo ay meheradaha jaarka ahi ay isha ku hayeen cidda soo socota iyo ka socota laamiga. Stephen waxa uu qas ka keeni lahaa wadadan gaarka ah, Marshna waxa uu rabay in uu daawado.
  
  Zoe wuu soo foorarsaday, isagoo isku dayaya inuu helo muuqaal wanaagsan. "Marka, maxaa kale oo aan sameyn doonnaa maanta?"
  
  Indhaha maarso way kala baxeen. "Tani miyaanay kugu filnayn? Oo waxaad si lama filaan ah u mooddaa in yar oo jilicsan, wax yar oo jilicsan oo loogu talagalay haweeney lagu martiqaaday inay ku biirto Pythias xun ee weyn, Miss Zoe Shears. Waa maxay sababta tani? Ma waxaad jeceshahay waalida igu jirta?
  
  "Sidaas ayaan u maleynayaa. Iyo in ka badan wax yar. Waxaa laga yaabaa in champagne-ku madaxayga aaday.
  
  "Hagaag. Hadda aamus oo fiirso."
  
  Daqiiqado yar oo xigay waxay u furmeen sidii Marsh uu rabay. Ragga iyo dumarka caadiga ah waxay ku rogi lahaayeen waxay arkaan, xitaa kuwa adag, laakiin Marsh iyo Shears ayaa u eegay si qabow. Kadibna waxay qaadatay Marsh shan daqiiqo oo kaliya inuu badbaadiyo muuqaalka oo uu u diro Ingiriisi fariin muuqaal ah oo ay ku lifaaqan tahay: U dir tan Hooyo. waan kula soo xiriiri doonaa dhawaan
  
  Waxa uu hal cudud ku duubay Zoe. Waxay si wada jir ah u darsaan xaaladdan cayrsiga ah ee soo socota, kaas oo Ingiriisi iyo saddexdiisii nin ee la shaqayn jiray ay dhab ahaan ogaadeen in ay goor dambe iman doonaan ka hor inta aanay bilaabin. Wanaagsan Iyo fowdada dhamaadka... waa mid aan qiimo lahayn.
  
  Marsh wuxuu xasuustay in ay jiraan dad kale qolka. Unugga ugu weyn ee Ramses iyo xubnihiisa. Waxa ay si degan u fadhiisteen dacalka fog ee guriga oo uu si dhib yar u xasuusan karo wajiyadooda.
  
  "Haye," ayuu u yeedhay. "Marwada way ka baxday champagne. Ma laga yaabaa in mid idinka mid ah uu nadiifiyo?
  
  Nin baa istaagay, indhihiisa waxaa ka buuxsamay quudhsi badan oo Marsh gariiray. Laakiin odhaahda si degdeg ah ayaa loo daboolay oo waxay isu rogtay ruxmada madaxa. "Xaqiiqdii wuu awoodaa".
  
  "Wacan Hal dhalo oo kale ayaa ku filan.
  
  
  CUTUBKA SIDDEED IYO TObnaad
  
  
  Drake waxay daawatay iyadoo Mai ay siib ka siibtay jaakadda waardiyaha iyada oo raadinaysa liiska dalabaadka. Alicia iyo Beau ayaa sawiray dadkii isu soo baxay, iyagoo ku dhawaaday hubaal in xubinta u dambaysa ee ka hadhay unugga saddexaad ay samayn doonto nooc dhaqdhaqaaq ah. Dalkii hooyo waxa uu ku socday oo ay ka hadhsanayd laba daqiiqo oo kaliya. Meel u dhow, seeriga ayaa qaylinaya markii ay booliisku soo ururiyeen. Drake wuxuu ogaa in hadda dhacdooyinka cimiladu ay dhammaan reer New York ku yeelan doonaan gees iyo dalxiisayaasha cabsi. Waxay noqon kartaa fikrad wanaagsan haddii dadku ay ka fogaadaan waddooyinka, laakiin maxaa kale oo Aqalka Cad runtii samayn karaa?
  
  Diyaaradaha aan duuliyaha lahayn ee leh shucaaca wax sheega ayaa cirka ku wareegay. Qalabka birta ayaa joojiyay qof kasta oo mudan in fiiro gaar ah loo yeesho, iyo qaar badan oo aan samayn. Ciidankii iyo NEST ayaa halkan joogay. Waxaa jiray wakiillo badan oo wareegayay waddooyinka oo la mid ahaa shirkii mujaahidiinta. Haddii Waaxda Arrimaha Gudaha, FBI, CIA iyo NSA ay si sax ah u gudan lahaayeen shaqadooda, Marsh waxay u badan tahay in la heli lahaa.
  
  Drake wuxuu eegay saacadiisa. In yar oo saacad ka badan ayaa ka soo wareegtey tan iyo markii uu qarowgani bilaabmay.
  
  Tani waa dhan?
  
  Alicia ayaa ku nuuxnuuxsatay. Wax bay heshay.
  
  Drake wuxuu daawaday iyadoo Mai uu ka soo saarayo warqad laalaaban jaakada Gonzalez ee burburtay.
  
  New Yorker-kii ayaa ku guul-darraystay arageeda, wuxuuna ku qaatay gacan-jilicsan gacan kasta. "Magaaladu ma i siinaysaa magdhow... magdhow-"
  
  "Magaaladu waxay ku siin kartaa xoogaa talo ah," Alicia ayaa si go'aan leh u tiri. "Marka xigta isticmaal wax yar oo saliid ah oo diirran. Ha bixin shirkad xun."
  
  Gonzales wuu aamusay oo iska siibtay.
  
  Drake wuxuu socday ilaa Maajo. Dalabka Marsh waxa lagu daabacay xaashi A4 cad oo farta ugu weyn ah. Guud ahaan waxay ahaayeen kuwo toosan.
  
  "Shan boqol oo milyan oo doollar," Mai ayaa akhriyay. "Oo wax kale ma jiraan".
  
  Baahida waxaa hoos yiil jumlad ku qoran far yar oo ka duwan.
  
  "Faah-faahinta dhawaan ayaan la socon doonaa."
  
  Drake si sax ah ayuu u ogaa waxa ay taasi ka dhigan tahay. "Waxay noo soo diri doonaan daba-gal kale oo aan macquul ahayn."
  
  Beauregard wuxuu daawaday dadkii badnaa. "Anaga, shaki la'aan, waxaan ku sii jirnaa ilaalo. Waxaa hubaal ah inaan mar kale fashilmi doono markan."
  
  Drake ayaa lumiyay tirada taleefoonada gacanta ee ay kor u qaadayeen dadkii meesha isugu yimid, ka dibna waxa uu maqlay dhawaaqa caajiska ah ee fariinta talefankiisa gacanta oo uu eegay shaashada. Xitaa ka hor inta uusan gujin xiriirka fiidiyowga, madaxiisa ayaa bilaabay inay cuncunaan dareen ka-hortag ah. "Guys," ayuu yidhi oo qalabkii ku qabsaday dhererka cududda markii ay ku soo qulqulayeen.
  
  Sawirku wuxuu ahaa mid hadhuudh ah oo madow iyo caddaan ah, laakiin kamaradku waa mid deggan oo si cad u muujisay mid ka mid ah riyooyinkii ugu xumaa ee Drake. "Wax macno ah ma samaynayso," ayuu yidhi. "Dilka dadka aan waxba kala socon waxa dhacaya. Tani maaha in la cabsi geliyo, tani maaha faa'iido. Tani waa loogu talagalay..." wuu sii wadi kari waayay.
  
  "Waa wax fiican," Mai ayaa neefsatay. "Waxaan maalin walba qodaynaa in badan oo ka mid ah quudiyeyaashan hoose. Waxaana ugu daran inay ku nool yihiin halbowlaha bulshooyinkayada."
  
  Drake ma lumin hal daqiiqo oo wuxuu u diray xiriirinta Dhulka Hooyo. Xaqiiqda ah in Marsh uu u muuqday mid awood u leh inuu nambarkiisa taleefanka gacanta ka saaro hawada khafiifka ah ma ahayn wax la yaab leh marka loo eego dhammaan guulaha uu gaadhay ilaa hadda. Argagaxisada isaga caawinayay waxa cad in ay ka badan yihiin askarta lugaha ee la isticmaali karo.
  
  Drake wuxuu daawaday bilayska oo gudanaya shaqadooda. Alicia ayaa u soo dhawaatay, ka dibna si aan kala sooc lahayn ayay kor ugu qaadday lugtii surwaalkeeda. "Ma aragtaa tan?" - waxay ku tidhi cod-heeseed. "Waan helay markii aad isku dayday inaad dabada iga laad cidlada dhexdeeda. Oo weli waa cusub yahay. Taasi waa sida degdegga ah ee ay arrintani hore ugu socoto."
  
  Erayadeedu waxay wax ka badan hal aragti ku sameeyeen Drake. Waxaa jirtay in la xasuusto xiriirkooda, soojiidashadooda cusub; gunaanadkii May iyo Bo in wax dhexdoodii ka dhaceen; iyo tixraac ka sii cad oo nolosheeda ilaa hadda - sida degdega ah ee ay u dhaqaaqday iyo sida ay isugu dayday in ay arrimaha hoos u dhigto.
  
  Xariiqda tooska ah ee dabka.
  
  "Haddii aan ka badbaadno tan," ayuu yidhi. "Kooxda SPEAR waxay qaadanaysaa fasax toddobaad ah."
  
  "Torsty wuxuu horey u goostay tigidhada Barbados," Alicia ayaa tiri.
  
  "Maxaa saxaraha ka dhacay?" Mai ka fikiray.
  
  Drake wuxuu eegay saacadiisa, ka dibna taleefoonkiisa, oo uu qabsaday daqiiqaddii qariibka ahayd. Iyagoo la kulmay dhimasho aan loo baahnayn iyo hanjabaad sii kordhaysa, daba-gal aan dhammaad lahayn iyo dagaal arxan-darro ah, waxay hadda cagta mariyeen oo waxay ku qasbanaadeen inay nasiyaan dhowr daqiiqo. Dabcan, waxay u baahdeen wakhti si ay uga takhalusaan xiisadda, walaaca sii kordhaya ee ugu dambeyntii u horseedi kara dhimashadooda ... Laakiin habka Alicia ee tan loo sameeyo ayaa had iyo jeer ahaa mid aan caadi ahayn.
  
  "Bikini. Xeebta Mowjado buluug ah," Alicia ayaa tiri. "Waa aniga".
  
  "Ma kula kaxaysan tahay saaxiibkaaga cusub?" Mai ayaa dhoola cadaysay. "Kenzie?"
  
  "Waad ogtahay, Alicia, uma maleynayo in Dahl uu ballansaday fasax kooxeed," Drake ayaa yiri, kaliya badh kaftan. "In ka sii badan sida fasaxa qoyska."
  
  Alicia way qaylisay. "Alla maxaa baas ah. Waxaan nahay Qoys".
  
  "Haa, laakiin maaha sida uu doonayo. Waad ogtahay, Joanna iyo Dahl waxay u baahan yihiin waqti. "
  
  Laakiin Alicia hadda waxay ku dhaygagtay May. "Iyadoo laga jawaabayo caydaas hore, Sprite, maya, waxaan ka fikirayay inaan qaato Drakey. ma kugu habboon tahay?"
  
  Drake si degdeg ah ayuu u eegay, isaga oo bushimihiisa eryanaya foori aamusan. Gadaashiisa, wuxuu maqlay Bo faallooyin.
  
  "Tani ma waxay la macno tahay in aniga iyo adiga aad noo dhammaatay hadda?"
  
  May codkeedu wuu degenaa. "Waxaan u maleynayaa inay ku xiran tahay Matt inuu go'aan ka gaaro."
  
  Alla mahadsanid. Aad baad u mahadsantahay, nacalad.
  
  Waxa uu ka dhawaajiyay in uu ku faraxsan yahay markii uu telefoonkiisa soo dhacay. "Haa?"
  
  "Maarso halkan. Askartayda yaryar diyaar ma u yihiin orod degdeg ah?
  
  "Waxaad disheen dadkaas aan waxba galabsan. Markaan kulanno, waxaan arki doonaa inaad taas uga jawaabi doonto.
  
  "Maya, saaxiib, waad u jawaabi doontaa. Waad akhriday shuruudahayga, sax? Shan boqol oo milyan. Taasi waa qadar xaq ah oo loogu talagalay magaalada ay ka buuxaan rag, dumar iyo kuwa yaryar."
  
  Drake ayaa indhaha isku xidhay, isagoo ilko xaaqaya. "Maxaa xiga?"
  
  "Tafaasiisha lacag-bixinta, dabcan. Tag saldhiga dhexe. Waxay ku sugayaan gudaha mid ka mid ah kafateeriyada dhexe." Magac buu sheegay. "Si fiican ayaa loo laalaacay oo loogu dhejiyay baqshad ay naf naxariis leh ku duubtay dhinaca hoose ee miiska u dambeeya ee cidhifka fog ee miiska miiska. I aamin, waad fahmi doontaa markaad halkaas tagto."
  
  "Maxaa dhacaya haddii aynaan tan samayn?" Drake ma illoobin xubinta unug ee baxsatay, iyo jiritaanka ugu yaraan laba unug oo kale.
  
  "Ka dib waxaan wici doonaa dameerka xiga si uu u qaado rarkayga oo aan qarxiyo dukaanka donutka. ma kugu habboon tahay?"
  
  Drake ayaa si kooban u fantasiyay waxa uu ku samayn karo Marsh marka ay qabtaan. "Ilaa goormaan?"
  
  "Oh, toban daqiiqo ayaa ku filan."
  
  "Toban daqiiqo? Tani waa bullshit, March, oo aad ogtahay. Saldhigga dhexe waxa uu u jiraa in ka badan labaatan daqiiqo. Waxaa laga yaabaa in laba jeer ka badan tahay."
  
  "Weligay ma dhihin waa inaad tagtaa."
  
  Drake ayaa feedh ku qabtay. Waxa loo dejiyay inay fashilmaan, wayna wada ogaayeen.
  
  "Waan kuu sheegi doonaa waxa," Marsh ayaa yidhi. "Si aan u caddeeyo in aan la qabsan karo, waxaan tan u beddeli doonaa laba iyo toban daqiiqo. Oo tirinta..."
  
  Drake wuxuu bilaabay inuu ordo.
  
  
  CUTUBKA sagaal iyo tobnaad
  
  
  Drake ayaa ku orday wadada markii Beau uu ku qorayay isku-duwayaasha Saldhigga Grand Central ee GPS-kiisa. Alicia iyo May waxay ordeen tallaabo gadaal ah. Markan, si kastaba ha ahaatee, Drake ma qorsheynin inuu safarka ku galo hooves. In kasta oo jadwal aad u adag uu dejiyey Marsh, isku dayga waa in la sameeyo. Saddex baabuur ayaa looga tagay meel u dhow madxafka, laba Corollas iyo mid Civic ah. Yorkshiremankii ma siin jaleec labaad. Waxa uu rabay ayaa ahaa wax...
  
  "Soo gal!" Alicia waxay istaagtay albaabka furan ee Bulshada.
  
  "Ma fiicneyn," ayuu yidhi.
  
  "Waqti kuma lumin karno inaan halkaan joogno oo aan sugno-"
  
  "Taasi waa ku filan tahay," Drake waxa uu gadaashiisa arkay faras qunyar u socda iyo fuushan ka soo baxay Central Park oo u socday halka gaadhi F150 ah oo xoog badan uu ku joogsaday wadada dhinaceeda.
  
  Wuxuu u soo yaacay xaggiisa.
  
  Alicia iyo May ayaa soo yaacay ka dib. "Miyuu igu kaftamayaa?" Alicia waxay bilowday tirade bishii Maajo. "Ma jirto si aan faras u fuulo. Marna!"
  
  Neefkii ayay simbiriirixan u dhaafeen waxayna si degdeg ah uga codsadeen darawalkii inuu baabuurkiisa amaahiyo. Drake waxa uu ku tuntay badarka gaaska, isaga oo gubanaya caag markii uu ka sii baxayay xaarka. Beau wuxuu tilmaamay dhanka midig.
  
  "Ku sii soco bartamaha Park. Tani waa 79th Street transverse oo u horseedda Madison Avenue."
  
  "Jacayl heestan," Alicia ayaa ku qaylisay. "Aaway Tiffany's? waan gaajoonayaa".
  
  Beau waxay siisay muuqaal yaab leh. "Tani maaha makhaayad, Miles."
  
  "Madison Avenue waxay ahayd koox pop," Drake ayaa yidhi. "Iyadoo uu hoggaamiyo Cheney Coates. Sida qof waligeed illoobi kara iyada. Wuu liqay, isagoo si lama filaan ah u xasuustay.
  
  Alicia way qososhay. "Bullshiyo. Kaliya waxaan joojinayaa inaan isku dayo inaan niyadda fududeeyo. Wax sabab ah tan, Drakes? Ma dhillo bay ahayd?
  
  "Haye, joog!" Waxa uu baabuurka xawliga ku socday ku jiheeyay jidka 79-aad, kaas oo ahaa hal haad oo ballaadhan oo ay ku hareeraysan yihiin gidaar dheer oo geedo ka laadlaadsan yihiin. "Pinup malaha. Iyo soo jeedin cajiib ah."
  
  "Fiiri!"
  
  Digniinta May waxay badbaadisay baabuurkooda iyadoo Silverado ay dul mareen kaydka dhexe ee inch-sare oo ay isku dayeen inay ku dhuftaan. Drake ogaaday wejiga ka dambeeya giraangirta - xubinta ugu dambeeya ee unugga saddexaad. Waxa uu ku talaabsaday badheelkii gaaska, isaga oo qof walba ku qasbay in uu dib ugu laabto fadhigiisii markii uu baabuurka kale soo jeestay oo uu cayrsaday. Si lama filaan ah tartankoodii dhex maray Central Park wuxuu qaatay dabeecad dhimasho badan.
  
  Darawalkii Silverado ayaa u kaxeeyay isaga oo aan ka fiirsi lahayn. Drake ayaa ka gaabiyay inuu dhaafo dhawr tagsi, laakiin daba-galayaashooda ayaa ka faa"idaystay fursadda inuu gadaashooda kaga dhufto. F150-kii wuu gariiray oo wuu leexday, laakiin markaas wuu is saxay dhib la'aan. Silverado ayaa ku dhuftey tagsiga, isaga oo u diraysa in uu ku wareego waddo kale halkaas oo uu ku dhacay darbi haynta. Drake ayaa si ba'an u leexday bidix, ka dibna midig si uu u dhaafo khadka tagaasida, ka dibna uu dardar galiyay waddo furan.
  
  Argagixiso iyaga ka danbeyay ayaa daaqadiisa ka soo foorarsaday isagoo qori gacanta ku haysta.
  
  "Soo deg!" Drake ayaa qayliyey.
  
  Rasaastu waxay gashay oog kasta - baabuur, waddo, darbiyo iyo geedo. Ninku waxa uu la garab taagnaa cadho, raynrayn iyo malaha sidoo kale nacayb, isaga oo aan dan ka lahayn waxyeelada uu geystay. Beau, oo fadhiyey kursiga dambe ee F150, ayaa la soo baxay Glock oo ka toogtay daaqadda dambe. Hawo qabow ayaa ku soo yaacday qolka.
  
  Dhismayaal saf ah ayaa dhanka bidix uga muuqday, ka dibna dhowr lugeeyayaal ah oo socod ku maraya laamiga hore. Drake hadda wuxuu arkay kaliya doorashada Ibliiska - dhimashada shilalka ah ee qofka maraaya ama ku daahay Saldhigga Grand Central oo uu wajahayo cawaaqibka.
  
  Sideed daqiiqo ayaa ka harsan.
  
  U leexashada Waddada 79-aad, Drake waxa uu arkay tunnel gaaban oo ka horreeya laamo cagaaran oo ka kor-saaran. Markii ay gudcurka yar galeen, waxa uu ku dhuftay bireega bireega, isaga oo rajaynaya in eryagoodu uu gidaar ku dhaco ama ugu yaraan uu qorigiisa ku waayo fowdada. Halkii ayuu ku soo wareegay, isagoo aad u kaxaynaya, oo daaqadda dhinac ka toogtay markii uu dhaafay.
  
  Dhammaantood way bood-boodeen markii ay daaqada iyaga u gaar ahi ka soo baxayso, qeylada xabbaddu waxay ku sigatay inay bakhtiso ka hor intaanay maqlin. Hadda Alicia lafteedu waxay ku dhegtay madaxeeda, waxay bartilmaameedsatay qoriga waxayna ku ridday Silverado. Horay ayuu u degdegay ka dibna wuu gaabiyey. Drake ayaa si degdeg ah u xidhay farqiga. Buundo kale ayaa soo muuqatay, taraafigguna hadda wuu xasilloonaa labada dhinac ee xariiqyada jaalaha ah ee labbada ah. Drake ayaa xidhay farqiga ilaa garabkooda uu ku dhawaaday inuu taabto gadaasha baabuurka kale.
  
  Argagixisadii ayaa meydkiisa rogey oo bastooladii garabka ku taagay.
  
  Alicia ayaa markii hore riday, rasaastu waxay jebisay daaqadda dambe ee Silverado. Darawalku waa inuu argagaxay sababtoo ah baabuurkiisu wuu leexday, isagoo ku sigtay inuu u kaxeeyo taraafikada soo socda taasoo keentay inay hoonka si macaan u qarxaan. Alicia xitaa way sii foorarsatay.
  
  "Gabadhkan timaha timo cad cad ee duulaya," May ayaa tidhi. "Wax uun bay i xasuusinaysaa. Maxay ugu yeedhaan hadda? Kani ma... collie?
  
  Rasaas badan Argagixisadu waxay ku celisay rasaas. Drake waxa uu isticmaalay farsamooyin waditaan oo dhuumasho ah si badbaado leh intii uu kari karayay. Gaadiidkii ka horeeyay ayaa mar kale khafiifay, wuxuuna qaatay fursad uu ku dhaafo Silverado, isagoo u rogay haadka soo socda ee wadada. Gadaashiisa , May waxay soo rogtay daaqadda waxayna ka dejisay cajaladdii baabuur kale. Drake dib buu u soo foorarsaday oo aragtida gadaashiisa ka bartay.
  
  "Weli way soo socotaa."
  
  Si lama filaan ah Park Park ayaa dhammaatay oo isgoyska shanaad ee mashquulka badan ayaa u muuqday mid ka soo booday iyaga. Baabuurtu waa ay gaabiyeen, istaageen, dadka lugeynayay ayaa isgoysyada marayey oo safnaa hareeraha waddooyinka. Drake wuxuu si degdeg ah u eegay nalalka biriiga ee rinji jaalaha ah, kuwaas oo hadda cagaar ah.
  
  Basaska cad cad ee dheeraadka ah ee dheeraadka ah ayaa istaagay labada dhinac ee Waddada Fifth. Drake ayaa ku dhuftay biriiga, laakiin argagixsada ayaa mar kale ku dhacay nalalka dambe. Isaga oo u maraya biraha gacanta, waxa uu dareemay xamaasad dhamaadka dambe, waxa uu arkay suurtogalnimada masiibada oo uu ka soo jiiday wareegga si uu u soo ceshado xakamaynta. Baabuurka ayaa toos uga soo baxay isgoyska, Silverado hal inch ayuu ka dambeeyay.
  
  Basku waxa uu damcay in uu hortooda ka soo baxo, isaga oo Drake ka tagay wax kale oo aan ahayn in uu u wado dhinaca bidixda oo dhan iyo bartamaha wadada. Bir la xoqay oo muraayadda dhabta ah ka jabtay. Silverado ayaa ku soo dhacay isaga xiga.
  
  "Shan daqiiqo," Bo ayaa aamusay.
  
  Isaga oo aan wakhti lumin ayuu xawaarihiisa kordhiyey. Madison Avenue isla markiiba waxay soo gashay muuqaalka, wejiga cawl ee Chase Bank iyo J.Crew madow oo buuxinaya goobta aragtida hore.
  
  "Laba kale," Bo ayaa yidhi.
  
  Si wada jir ah, baabuurta tartanka ayaa ka soo baratamayey faraqa yar ilaa faras yar, iyaga oo burburiyay baabuurta dhinac iyo hareeraha caqabadaha. Drake wuxuu si joogto ah u riixay geeska, isagoo u rajeeyay inuu haysto nooc ka mid ah seeriga, iyo Alicia ayaa toogtay hawada si ay ugu qasabto dadka lugaynaya iyo darawallada inay si degdeg ah u guuraan. Baabuurta NYPD ayaa mar hore qaylinaysay, iyaga oo ka tagay raad burbur markii ay soo tooseen. Waxa uu hore u ogaaday in gaadiidka kaliya ee u muuqday in si ixtiraam leh loola dhaqmay ay yihiin matoorada waaweyn ee dab-damiska ee cas.
  
  "Hore," Bo ayaa yidhi.
  
  "Waan helay," Drake wuxuu arkay marinka u socda Lexington Avenue wuxuuna u soo yaacay xaggee. Intuu mishiinka bilaabay, si degdeg ah ayuu baabuurka geesta ugu wadey. Qiiq ayaa ka kacay taayirada, taasoo keentay in dadku ay ku qayliyaan hareeraha laamiga. Halkan wadada cusub, baabuurta ayaa si aad ah loo dhigay labada dhinacba, iyo fowdadii dhufeysyada, baabuurta yar yar iyo waddooyinka hal dhinac ah xitaa darawallada ugu fiican ayaa qiyaasaya.
  
  "Ma foga," Bo ayaa yidhi.
  
  Drake waxa uu arkay fursadiisa ka hor inta taraafikada la khafiifinayo. "May," ayuu yidhi. "Ma xasuusataa Bangkok?"
  
  Si aad u fudud sida gears beddelashada gaadhi weyn, Mai waxa ay galisay joornaal cusub Glock oo ay ka furtay suunka, iyada oo ku wareegaysa kursigeeda. Alicia waxay ku dhaygagtay Drake iyo Drake waxay ku dhegtay muraayadda gadaal. Silverado ayaa ku xidhay xooggeeda oo dhan, iyada oo isku dayaysa in ay ku dhufato iyaga markii ay ku soo dhawaadeen Saldhigga Grand Central iyo dadka qulqulaya.
  
  Mai waxay ku fadhiisatay kursigeedii, iyadoo ka soo foorarsatay daaqada dambe ee hadda jabtay oo bilaabay inay riixdo.
  
  Alicia waxay soo jiidatay Drake. "Bangkok?"
  
  "Ma aha waxa aad u malaynayso."
  
  "Oh, taasi weligeed ma dhacayso. Waxaad ii sheegi doontaa in wixii Thailand ka dhacay ay ka sii dhici doonaan Thailand."
  
  Mai ayaa ka dhex siibtay farqiga yar, iyada oo jeexjeexaysa dharkeeda laakiin waxay ku qasabtay jirkeeda inay hore u socoto. Drake waxay aragtay markii ay dabayshu ku dhacday, oo ciiddu ay indhaheeda ka qarisay. Waxa uu arkay markii ay argagaxisada eryanaysay oo argagaxsan.
  
  Silverado ayaa soo dhawaatay, si naxdin leh ayey u soo dhawaatay.
  
  Mai waxay ku booday dhabarka dambe ee baabuurka, lugaha ayaa kala fidiyay, oo kor u qaaday hubkeeda. Intay yool qaadatay ka dibna waxa ay ka bilaawday in ay ka toogto dhabarka dambe ee gaadhiga, rasaastu waxa ay burburisay muraayadaha gaadhi kale. Dhismayaasha, basaska iyo laambadaha ayaa si firaaqo ah u maray. Mai ayaa soo jiiday kicinta mar kale iyo mar kale, iyada oo aan la socon dabaysha iyo dhaqdhaqaaqa baabuurka, iyada oo diiradda saareysa kaliya ninka dili lahaa.
  
  Drake waxa uu isteerinka u habeeyay sida ugu macquulsan, isaga oo xawaarihiisu joogto ah. Markan, hal baabuur oo hortooda ma dhaafin, siduu u baryay. May waxay si adag ugu istaagtay cagaheeda, xooggeedii waxay si lama huraan ah diiradda u saartay hal shay. Drake waxay ahayd hageheeda.
  
  "Hadda!" - ayuu ku qayliyey codkiisa sare.
  
  Alicia waxay u soo jeesatay sidii ilmo yar oo nacnac ka soo tuuray kursigeedii dambe. "Maxay samaynaysaa?"
  
  Drake ayaa si tartiib ah u garaacay biriiga, hal millimitir markiiba. Mai wuxuu geliyey clip-kii labaad ka dibna wuxuu ku orday sariirtii baabuurka, si toos ah albaabka dambe. Darawalkii Silverado ayaa indhihiisu aad u sii kordheen markii uu arkay ninja duurjoog ah oo si toos ah ugu soo ordaya baabuurkiisa oo xawaare dheereynaya mid kale!
  
  Mai waxa ay soo gaadhay albaabkii danbe oo ay ku boodday hawada, iyada oo lulaysa lugaha iyo gacmaheeda. Waxaa jirtay in cabbaar ka hor inta uusan cuf-isjiidadka soo dejin iyada, iyada oo si xarrago leh ula soo baxday hawadii dhuuban ee u ekayd xatooyo, xirfad iyo qurux, laakiin markaas ayay si xoog leh ugu dul degtay daboolka gaadhiga nin kale. Isla markiiba way foorarsatay, iyada oo u oggolaanaysa lugaheeda iyo jilaheeda inay qaadaan dharbaaxada oo ay ilaashadaan dheelitirka. Ku degitaanka biraha aan leexleexeynin ma fududa, Mai wuxuu si degdeg ah ugu duulay dhanka muraayadda jeexan.
  
  Darawalkii Silverado ayaa bareega ku dhuftay, laakiin wali waxa u suurtagashay in uu qoriga ku dhufto wejigeeda.
  
  Mai ayaa kala fidisay jilbaheedii markii ay saamaynta lama filaanka ah ku dhex martay iyada, oo xoojinaysa laf dhabarta iyo garbaha. Hubkeeda ayaa ku haray gacmaheeda, iyadoo horey loogu tilmaamay argagixisada. Laba xabbadood oo uu xiiqay, cagtu weli waxay ku taagan tahay bireega, dhiig ayaa qooyay shaadhka hore oo uu hore u sii dhacay.
  
  Mai waxa uu ku dul gurguurtay daboolka gaadhiga, waxa uu gaadhay gudaha muraayada hore oo uu ka soo saaray darawalkii. Ma jirin si ay ugu ogolaato inuu ixtiraam u soo celiyo xooggiisa. Indhihiisa oo xanuun ka buuxo ayaa la kulmay oo isku dayay inuu hagaajiyo.
  
  "Sidee...sidee tahay-"
  
  Mai ayaa wejiga kaga dhuftay. Ka dib way xajisatay markii uu baabuurku ku dhacay dhabarka dambe ee Drake. Ingriiska ayaa si badheedh ah uga gaabiyay inuu 'qabto' baabuurka iswada ka hor inta uusan u leexan jihada khatar ah.
  
  "Marka tani waa waxa aad ku samaysay Bangkok?" Alicia ayaa waydiisay.
  
  "Wax la mid ah".
  
  "Oo maxaa dhacay ka dib?"
  
  Drake meel fog buu eegay. "Wax fikrad ah kama haysto, jacayl."
  
  Waxay albaabbada u fureen, iyagoo laba-baarkin ku ag dhigay tagaasida, una dhow Saldhigga Grand Central intay heli karaan. Shicibkii dib bay u noqdeen, iyaga oo hilaadinaya. Kuwa caqliga lihi waxay u jeesteen inay ordaan. Daraasiin kale ayaa la soo baxay taleefoonadooda gacanta oo bilaabay inay sawirro qaataan. Drake wuxuu ku booday laamiga oo isla markiiba bilaabay inuu ordo.
  
  "Waqtigu waa dhamaaday," Beauregard ayaa agtiisa ku gunuunacday.
  
  
  CUTUBKA 20AAD
  
  
  Drake ayaa gudaha u galay hoolka weyn ee saldhiga dhexe. Meel aad u weyn ayaa u hamaansatay bidix iyo midig iyo sare. Dusha dhalaalaysa iyo sagxadaha qurxiya ayaa ka naxay nidaamka, looxyada bixista iyo imaanshaha ayaa meel walba ku yaacay, qulqulka dadkuna waxa uu u ekaa mid aan joogsanayn. Beau wuxuu xasuusiyay magaca Cafe é wuxuuna tusay qorshaha dabaqa ee terminalka.
  
  "Lobbyka ugu weyn," Mai ayaa tiri. "Midig u leexo, oo dhaaf kuwa fidiyeyaasha."
  
  Tartanka, qalloocinta, iyo samaynta fanka acrobatic-ga cajiibka ah si looga fogaado shil, kooxdu waxay dhex jeexjeexday saldhigga. Daqiiqado ayaa dhaaftay Dukaamada qaxwaha, dukaamada shukulaatada Belgian, iyo bagel ayaa ag taagan, udgoonkooda isku qasan ee ka dhigaya madaxa Drake. Waxay galeen waxa loogu yeero Lexington Passage waxayna bilaabeen inay gaabiyaan.
  
  "sidan oo kale!"
  
  Alicia way sii orodday, iyadoo ku tuujinaysa albaabka cidhiidhiga ah ee mid ka mid ah kafateeriyada ugu yar ee Drake waligeed arkin. Ku dhawaad isagoo miyir la'aan ah, maskaxdiisu waxay xisaabinaysay miisaska. Ma adka, saddex ka mid ah uun bay ahaayeen.
  
  Alicia ayaa ninkii jaakad cawl ahaa dhinac u riixday, ka dibna waxa ay ku dhacday jilba iyada oo ku xigta oogada madow. Miiska dushiisa waxaa ka buuxay qashin aan loo baahnayn, kuraastii si taxadar la'aan ah ayaa loo habeeyey. Alicia hoos ayay u ruxday oo markiiba soo baxday, iyada oo gacmaheeda ku haysata baqshad cad, indhaheeduna ay rajo ka muuqato.
  
  Drake wuxuu ka daawaday dhowr tilaabo u jirta, laakiin ma dhicin haweeneyda Ingriiska. Halkii, waxa uu u kuur galay shaqaalaha iyo macaamiisha, kuwa dibadda maraya iyo meel kale oo gaar ah.
  
  Albaabka qolka adeega.
  
  Hadda waa la furay, qof dumar ah oo yaab leh ayaa madaxa ka soo saartay. Isla markiiba, waxay indhaha la samaysay ninka kaliya ee si toos ah u eegaya: Matt Drake.
  
  MAYA
  
  Taleefankii la qaadi jiray ayay qaadatay. "Waxaan u maleynayaa in tani adiga kuu tahay," ayay ku tiri bushimaheeda oo keliya.
  
  Drake wuu ruxay markii uu sii waday kormeerida aagga oo dhan. Alicia waxay jeexjeexday baqshadda oo furtay ka dibna way wejisay.
  
  "Tani run ma noqon karto."
  
  Mai indhaheeda way kala bixisay. "Waa maxay? Maxaa diidaya?"
  
  "Waxay tidhi boom!"
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Drake ayaa ku yaacay taleefoonkii oo ka dafay haweenaydii. "Maxaad ciyaareysaa?"
  
  Marsh ayaa qoslay dhamaadka khadka. "Labada miis ee kale hoostooda ma ka fiirisay?"
  
  Dabadeed khadka ayaa dhintay. Drake waxa uu dareemay in wax kasta oo gudaha ku jiray ay dumeen markii ay nafta iyo wadnuhu barafoobeen, laakiin ma uu joojin dhaqdhaqaaqiisa. "Ugu miisaska!" wuu qayliyey oo bilaabay inuu ordo, kufo oo jilba joogsaday kii ugu dhawaa.
  
  Alicia waxay ku qeylisay shaqaalaha iyo booqdayaasha si ay u baxdo oo ay u daadgureyso. Bo miis kale hoostiisa ayuu ku dumay. Drake shaki kuma jiro inuu arkay nuqul sax ah oo ah waxa Faransiisku dareemay - qalab yar oo qarxa oo lagu dhejiyay miiska hoostiisa. Cabbirka iyo qaabka dhalada biyaha, waxaa si qiyaas ah loogu duubay warqad duug ah oo lagu duubo kirismaska. Farriin Ho-ho-ho! Drake lama dareemin.
  
  Alicia ayaa ag fadhiisatay. "Sideen uga takhalusi karnaa kan nuugaya? Iyo, ka sii muhiimsan, ma ka dhigi karnaa kan nuugaya?
  
  "Waad garanaysaa waxaan ogahay, Miles. Ciidankii waxaan ku qarxin jirnay bambada kale. Asal ahaan, tani waa habka ugu nabdoon. Laakin ninkani wuu ogaa waxa uu samaynayo. Si fiican uga buuxa baakad aan waxyeello lahayn. Ma aragtaa fiilooyinka? Dhammaantood waa isku midab. Daboolka qarxinta Fiyuuska fog Ma adka, laakiin waa khatar.
  
  "Haddaba dhis qalabka oo ha u oggolaan in koofiyaddaas wax qarxinta ahi ka baxdo."
  
  "Kora set? Nacalad, gebi ahaanba halkan ayaanu ku jirnaa duub." Drake ayaa kor u eegay oo indho gaalo ah ku arkay dad badan oo wajigooda ku cadaadinaya daaqadaha kafateeriyada. Qaar baa xitaa isku dayay inay ka soo gudbaan albaabka furan. Taleefanada aasaasiga ah ee Android ayaa duubay waxa ay noqon karto dhimashada milkiilayaashooda dhowr daqiiqo gudahood.
  
  "Bax!" - wuu qayliyey, Alicia ayaa ku biirtay. "Si deg deg ah uga bax dhismahan!"
  
  Ugu dambayntii, wejiyadii baqdin qabay ayaa ka sii jeestay, farriintiina waa ay soo gaadhay. Drake wuxuu xasuustay xajmiga hoolka weyn iyo tirada dadka gudaha ku jira oo uu ilkuhu ku dhegay ilaa ay xididadu dhaawacmaan.
  
  "Immisa ayaad u malaynaysaa?" Alicia ayaa agtiisa mar kale hoos u soo foorarsatay.
  
  "Daqiiqado, haddii taasi."
  
  Drake wuxuu eegay qalabka. Run ahaantii, uma eka mid casri ah, kaliya bam fudud oo loogu talagalay in lagu cabsiiyo halkii uu naafoobi lahaa. Waxa uu arkay bambooyinka rashka oo cabbirkoodu le'eg yahay oo ay u badan tahay in ay wataan qalab qarxis oo la mid ah. Waxa laga yaabaa in waayo-aragnimadiisa ciidanku ay yara dhuntay, laakiin markii ay soo wajahday xaalad silig-buluug ah oo casaan ah, wax yar ayuu soo noqday.
  
  Marka laga reebo in dhammaan fiilooyinka ay yihiin midab isku mid ah.
  
  Qalalaasuhu waxa uu daboolay wax kasta oo ku xeeran qumbaha uu iskii u abuuray. Sida qaylo-dhaanta qayaxan, warkii bamku waxa uu dhex maray hoolalka waaweyn, hal nin oo rabitaanka xorriyadda ah ayaa ku dhacay kii xigay iyo kii xigaba, ilaa intii ugu ad-adag-ama ugu doqonsanaa-- rakaabkiiba ay u sii jeedeen meesha laga baxo. Sawaxankii ayaa dhego-nuglaaday, waxa uu gaadhay rafaadka dhaadheer oo gidaarada dib ugu soo qulqulay. Rag iyo dumar ayaa degdeg u dhacay, dadkii meesha marayeyna way kaceen. Qaar baa argagaxay, halka qaar kalena ay is dejiyeen. Madaxdu waxay isku dayeen in ay shaqaalahooda ku hayaan goobta laakiin si macquul ah ayay ula dagaallameen dagaal khasaare ah. Dadweyne ayaa ka soo dareeray meelaha laga baxo waxayna bilaabeen inay buuxiyaan wadada 42nd.
  
  Drake wuu ka labalabeeyay, dhididka ayaa foodda ku garaacaya. Hal tallaabo oo khaldan halkan waxay keeni kartaa luminta xubinta, ama wax ka badan. Iyo ka sii daran, waxay ka saari doontaa isaga dagaalka lagu burburinayo Marsh. Haddii Pytiyaanku uu khafiifin karo iyaga, markaas wuxuu heli doonaa fursad aad u wanaagsan oo uu ku gaaro yoolkiisa ugu dambeeya - iyada oo aan loo eegin sida cadaabtani u qalloocan tahay.
  
  Beauregard ayaa markaas soo ag foorarsaday. "Ma fiican tahay?"
  
  Drake indhihiisu way kala baxeen. "Waa maxay jahannamada... Waxaan ula jeedaa, miyaydaan qof kale la baran-"
  
  Bo waxa uu soo saaray qalab kale, kaas oo uu hore u damiyay. "Waa farsamo fudud waxayna qaadatay dhowr ilbiriqsi oo kaliya. Ma u baahan tahay caawimaad?"
  
  Drake waxa uu eegay farsamooyinka gudaha ee hortiisa ka laadlaadsan, isaga oo eegaya tahriibta yar ee wejiga Faransiiska ah oo uu yidhi, "Nacalad. Qofna uma fiicna inuu Swedishka u sheego in tani dhacday.
  
  Ka dib koofigii qaraxa ayuu la soo baxay.
  
  Wax walba sidii hore ayay ahaanayaan. Dareen nafis ah ayaa ku dul maydhay oo uu cabbaar ku qaatay in uu joogsado oo uu neefsado. Dhibaato kale ayaa la xaliyay, guul yar oo kale ayaa u soo hoyatay ragga wanaagsan. Dabadeed Alicia, iyada oo aan indhaha ka saarin miiska kafateeriyada, ayaa tidhi shan eray oo aad u kala duwan.
  
  "Telefoonka xun ayaa mar kale soo dhacaya."
  
  Iyo dhammaan agagaarka Saldhigga Grand Central, dhammaan magaalada New York, gasacadaha qashinka iyo geedaha hoostooda - xitaa waxaa lagu xiray biraha oo ugu dambeyntii ay tuureen wadayaasha mootada - bambooyinka ayaa bilaabay inay qarxaan.
  
  
  CUTUBKA LABAAD
  
  
  Hayden waxa uu hor istaagay muraaqibiin telefishin ah oo isku xidhan, Kinimaka oo agteeda ah. Fikirkooda ah jebinta Ramses ayaa si ku meel gaar ah loo hakiyay eryantii dhex martay Central Park ka dibna waalidii ka dhacday Saldhigga Grand Central. Markii ay daawanayeen, Moore ayaa u soo socday oo bilaabay in uu ka faalloodo kormeere kasta, sawirada kamarada ayaa calaamadsan oo awood u leh inay soo dhaweeyaan si ay u muujiyaan timaha bini'aadamka ee cudud jilicsan. Daboolashadu ma ahayn mid u dhamaystiran sidii la rabay, laakiin waa la hagaajiyay markii Drake iyo kooxdiisu ay ku soo dhawaadeen saldhigga tareenka ee caanka ah. Kormeere kale wuxuu tusay Ramses iyo Price unugyadooda, kuwii hore ayaa si dulqaad la'aan ah u socda sidii haddii uu u baahan yahay inuu joogo meelo, fadhigii dambe ee niyad-jabka ah sida in waxa kaliya ee uu rabo ay tahay bixinta sanka.
  
  Kooxda Moore waxay si taxadar leh uga shaqeeyeen agagaarkooda, iyagoo ka warbixinaya arka, male-awaalka waxayna waydiiyeen saraakiisha booliiska iyo wakiilada wadada inay booqdaan meelaha qaarkood. Weerarada waxaa lagu fashiliyay Hayden hortiisa, xitaa iyadoo Drake iyo Beau ay bambaanooyinka ka saarayeen Grand Central. Sida kaliya ee Moore uu si buuxda ugu hubsan karo in Midtown la daryeelay waxay tahay in si dhab ah loo faarujiyo goobta oo dhan.
  
  "Waxba igama gelin haddii ay tahay ayeeyo da' ah oo dhega la' oo hadda wayday bisadeeda," ayuu yidhi. "Ugu yaraan iyaga qanci."
  
  "Sidee ay kamaraduhu ugu heli karaan bambooyinka qalabka birta ee saldhigga Grand Central?" Kinimaka ayaa waydiiyay.
  
  "Qaraxyada caaga ah?" Moore ayaa ku dhiiraday.
  
  "Miyaanad tan u haysan tallaabooyin kale?" Hayden ayaa waydiiyay.
  
  "Dabcan, laakiin hareeraha eeg. Boqolkiiba sagaashan dadkayagu waxay raadinayaan bam nukliyeer ah. Weligay ma arag meeshan oo madhan.
  
  Hayden wuxuu la yaabay intee in le'eg ayay Marsh tan qorshaynaysay. Iyo Ramses? Amiirka argagixisada waxa uu New York ku lahaa ilaa shan unug, lagana yaabo in ka badan, qaarkoodna waxay ahaayeen unugyo hurda. Walxaha qarxa noocuu doono ha ahaadee waa la soo galin karaa wakhti kasta oo si fudud ayaa loo aasi karaa, iyadoo lagu dhex qarin karaa kaynta ama dhulka hoostiisa muddo sanado ah haddii loo baahdo. Bal u fiirso Ruushka iyo sheekada la caddeeyey ee ku saabsan shandaddooda Nukliyeerka ah ee la la'yahay - waxay ahayd Maraykan soo jeediyay in tirada maqan ay tahay tirada saxda ah ee loo baahan yahay si loo burburiyo Maraykanka. Waa nin ka goostay Ruushka oo xaqiijiyay inay mar hore joogeen Ameerika.
  
  Waxay dib u qaaday tillaabo, iyadoo isku dayaysa inay sawirka oo dhan qaadato. Inta badan nolosheeda qaangaarka, Hayden waxay ahayd sarkaal sharci fulinta; waxay dareentay inay goob joog u ahayd xaalad kasta oo la qiyaasi karo. Laakiin hadda... tani waxay ahayd mid aan horay loo arag. Drake ayaa horay uga soo orday Times Square ilaa Grand Central, isaga oo badbaadiyay nolosha daqiiqad kasta ka dibna lumiyay laba. Dahl wuxuu kala furfuray kamaradaha Ramses mar kasta. Laakin waxaa ku dhacay baaxadda cabsida leh ee dhacdadan.
  
  Duniduna way ka sii dartay. Waxay garanaysay dadka aan hadda ku dhibin daawashada wararka, dadka ka tirtiray apps-ka telefoonadooda sababtoo ah wax kasta oo ay arkaan waxay ahaayeen kuwo laga yaqyaqsado oo ay dareemaan inayan waxba qaban karin. Go"aamo cad oo cad oo bilawgii hore ahaa, gaar ahaan markii ay soo shaac baxday Daacish, marna lama gaadhin, siyaasad, faa"iido iyo hunguri weyni ma daah-fureen, waxaana la dhayalsaday dhibaatada bani"aadamka ee qotoda dheer. Shacbigu waxa ay hadda rabeen waa daacadnimo, qof ay ku kalsoonaan karaan, qof ku yimid hufnaan inta la hubo in lagu maamuli karo.
  
  Hayden wuu aqbalay dhammaantiis. Dareenkeeda caawin la'aantu waxay la mid tahay shucuurtii Tyler Webb uu beryahan dambe gelinayay. Dareenka ah in si xariif ah laguugu silcinayo oo aadan awoodin inaad wax ka qabato. Hadda waxay dareentay dareen isku mid ah, iyadoo daawanaysa Drake iyo Dahl oo isku dayaya inay New York iyo adduunka intiisa kale ka soo celiyaan qarka.
  
  "Waxaan u dili doonaa Ramses tan," ayay tidhi.
  
  Kinimaka ayaa baal weyn garbaha saartay. "I daa. Aad baan kaaga qurux yarahay, xabsigana waan ku fiicnaan lahaa.
  
  Moore wuxuu tilmaamay shaashad gaar ah. "Halkaas ka eeg, nimanyahow. Waxay fureen bamkii."
  
  Delight toogtay dhex Hayden markii ay aragtay Matt Drake ka tagay kafatega & # 233; isagoo nafis iyo naxdin leh wajigiisa ka muuqata. Kooxdii meesha isugu timid ayaa ku farxay ka dibna si lama filaan ah u hakaday markii ay dhacdooyinku bilaabeen in ay faraha ka baxaan.
  
  Kormeerayaal badan, Hayden wuxuu ku arkay gasacadaha qashinka oo qarxaya, baabuurtuna way rogmanaysaa si ay uga fogaadaan inay dillaacaan daboolka godadku. Waxa ay aragtay mootada oo fuulaysa wadadda oo ku tuuraya shay leben u eg dhismayaasha iyo daaqadaha. Ilbiriqsi ka dib waxaa dhacay qarax kale. Waxay aragtay gaariga oo dhowr cagood dhulka ka soo qaaday iyadoo bam hoostiisa ku qarxay, qiiq iyo holac ka baxayay dhinacyada. Dhammaan agagaarka Saldhigga Grand Central, daasadaha qashinka ayaa dab ku qabsaday rakaabkii cararayay. Ujeedadu waxay ahayd argagax, ma ahayn khasaare. Dab ayaa ka kacay labo buundo, waxaana taasi ay keentay ciriiri badan oo xitaa mootooyinka aysan ka gudbi karin.
  
  Moore wuu fiirsaday, wejigiisuna ilbiriqsiyo keliya ka raaxaysanaya ka hor inta aanu bilaabin qaylada. Hayden waxay isku dayday inay ilaaliso aragtideeda xooggan waxayna dareentay in Mano garabkeeda taabtay.
  
  Waan sii socon doonaa.
  
  Howlgallada ayaa ka socday xarunta howlgalka, waxaa la diray ciidamo gurmad ah, waxaana ciidamada ammaanka loo wareejiyay goobihii ay dhibaatada ugu badan ka dhacday. Kooxda dab-demiska iyo sappers waxay ku lug lahaayeen wax ka baxsan xadka oo dhan. Moore ayaa amar ku bixiyay in la isticmaalo diyaaradaha qumaatiga u kaca si ay u gaaf wareegaan waddooyinka. Markii qalab kale oo yar uu ku soo degay Macy's, Hayden wuu u adkaysan kari waayay inuu sii eego.
  
  Way jeesatay, iyadoo ka raadinaysa khibradeeda oo dhan si ay u ogaato waxa xiga ee la samaynayo, iyada oo xasuusatay Hawaii iyo Washington, D. shaashadaha.
  
  "Maya!"
  
  
  CUTUBKA SADEXAAD IYO 22
  
  
  Hayden waxa uu dhexda u galay dadkii ka ag dhawaa oo qolkii ka soo cararay. Ku dhawaad in ay cadho ka guuxayso ayay jaranjaradii ka soo degtay, iyada oo feedhkeeda ku dhegtay burooyin adag oo hilib iyo lafo ah. Kinimaka ayaa ku dhawaaqay digniin, laakiin Hayden wuu iska dhega tiray. Way samayn lahayd tan, duniduna waxay ahaan lahayd meel ka wanaagsan oo ammaan ah.
  
  Iyada oo ku sii socota marinka hoos mara goobta, waxay ugu dambayntii gaadhay qolka Ramses. Bashaarkii weli wuu qoslay, codku wax kale ma ahayn ee waa qaylo aad u xun oo ka timid bahal bahal ah. Si uun buu u ogaa waxa dhacaya. Qorshaynta ka hor waxay ahayd mid iska cad, laakiin quudhsiga ba'an ee ladnaanta aadanaha ma ahayn wax ay si fudud u xamili karto.
  
  Hayden ayaa ka furay albaabkii qolkiisa. Waardiyihii ayaa booday ka dibna bannaanka toogtay isagoo ka jawaabaya amarkeeda. Hayden wuxuu si toos ah ugu socday birta.
  
  "Ii sheeg waxa jira. Hadda ii sheeg oo waan kuu naxariisan doonaa."
  
  Ramses ayaa qoslay. "Maxaa dhacaya?" Waxa uu beeniyey lahjad Maraykan ah. "Arrintu waxay tahay in dadkiinna la idin jilba joogsado. Halkaasna waad joogi doontaa, "ninkii weynaa hoos ayuu u foorarsaday si uu si toos ah indhaha Hayden uga eego masaafo dhawr milimitir ah. "Isagoo carrabka laadlaadsan. Waxaad samaysaa wax kasta oo aan ku sheego.
  
  Hayden ayaa furay albaabka qolka. Ramses isaga oo aan ilbiriqsi lumin ayaa ku soo yaacay oo damcay in uu dabaqa ku tuuro. Gacmaha ninka waa laga xiray, laakiin taasi kama hor istaagin inuu isticmaalo cufkiisa weyn. Hayden ayaa si khiyaano leh u leexday oo madaxa ugu duubay mid ka mid ah baararka birta ah ee taagan, qoortiisuna way ka soo laabanaysaa saamaynta. Dabadeed waxay si adag uga dhufatay kelyihiisa iyo laf dhabarta, taas oo keentay inuu taahdo.
  
  Qosol waalan ma jiro.
  
  Hayden waxa uu u isticmaalay sidii boorso feeray oo kale, isaga oo ku wareegaya jidhkiisa oo ku garaacay meelo kala duwan. Ramses markuu ciyay oo soo jeestay, waxay tirisay saddexdii jug ee hore - san dhiigi ka baxay, daanka nabarka iyo cunaha. Ramses wuxuu bilaabay inuu ku ceshado. Hayden ma niyad jabin, xitaa markii Kinimaka u soo dhawaaday oo uu ku booriyay inay xoogaa taxadarto.
  
  "Jooji qayladaada xunxun, Mano," Hayden ayaa ku dhuftay isaga. "Dadku halkaas ayay ku dhimanayaan."
  
  Ramses wuxuu isku dayay inuu qosliyo, laakiin xanuunka larynkiisa ayaa joojiyay. Hayden ayaa tan la raacay laad deg deg ah. "Hadda qosol."
  
  Kinimaka ayaa soo jiiday. Hayden xaggiisa ayuu u soo jeestay, laakiin ka dib Ramses oo u muuqday mid dhaawac ah ayaa labadoodaba ku dul dhacay. Waxa uu ahaa nin weyn, xitaa ka dheer Kinimaki, cufnaanta muruqa ayaa la mid ah, laakiin Hawaiian ayaa ka sarreeyay argagixisada hal meel oo muhiim ah.
  
  Khibrad dagaal.
  
  Ramses waxay isku dhaceen Kinimaka ka dibna si xoog leh ayuu u booday, isagoo dib ugu soo laabtay qolkiisii. "Maxaad ka samaysan tahay jahannamo?" Ayuu ku gunuunacday.
  
  "Qalabka ayaa kaa xoog badan," Kinimaka ayaa yidhi, isaga oo xoqaya aagga saameynta.
  
  "Waxaan dooneynaa inaan ogaano waxa soo socda," Hayden ayaa ku adkeystay, isagoo Ramses dib ugu soo laabtay qolkiisa. "Waxaan rabnaa inaan ogaano bamka nukliyeerka. Aaway? Yaa gacanta ku haya? Waa maxay amarradoodu? Oo, Ilaahay dartiis, waa maxay waxa aad damacsan tahay?"
  
  Ramses wuxuu ku dhibtooday inuu toosan yahay, isagoo si cad u doonayn inuu jilba joogsado. Xiisadda ayaa laga dareemay seed kasta. Si kastaba ha ahaatee, markii uu ugu dambeyntii istaagay, madaxii ayaa hoos u dhacay. Hayden si taxadar leh ayay uga taxadartay sidii ay ula joogi lahayd mas dhaawacmay.
  
  "Ma jirto wax aad sameyn karto. Weydii ninkaaga, Qiimaha. Mar hore ayuu tan garanayaa. Wax walba wuu garanayaa. New York way guban doontaa, marwo, dadkayguna waxay ku cayaari doonaan jig-jigii guusha ee dambaska qiiqaya."
  
  Qiimo? Hayden wuxuu arkay khiyaamo mar kasta. Qof baa been sheegayay, taasna waxay ku sii kordhisay cadhadeedii oo sii kululaatay. Iyada oo aan u nixin suntii bushimaha ninka ka tifqanaysay ayay gacanta u fidisay Maano.
  
  "Tag oo ii soo saar qori caag ah."
  
  "Hayden-"
  
  "Qabo uun!" Way soo jeesatay iyadoo cadho ka soo baxaysa daldalool kasta. "Ii soo saar qori caag ah oo iska saar."
  
  Waqtigeedii hore, Hayden waxay burburisay xiriirkii ay u tixgelisay lammaanaheeda mid aad u daciif ah. Gaar ahaan tii ay la wadaagtay Ben Blake, oo ku dhintay gacanta ragga Boqorka Dhiigga dhawr bilood ka dib. Ben, waxay u malaysay, inay aad u da'yartahay, khibrad la'aan, xoogaa aan qaan-gaarin, laakiin xitaa Kinimaka waxay hadda bilowday inay hagaajiso aragtideeda. Waxay u aragtay mid daciif ah, maqan, oo hubaal u baahan dib u dhis.
  
  "Ha i dagaalamin Mano. Qabo uun".
  
  Shakhsi, laakiin waxay si qumman u gaadhay dhegaha Hawaawaan. Ninkii waynaa wuu cararay isagoo wajigiisa iyo dareenkiisa ka qarinaya iyada. Hayden waxay indhaheeda ku soo celisay Ramses.
  
  "Hadda waxaad tahay aniga oo kale," ayuu yidhi. "Waxaan helay arday kale."
  
  "Ma u malaynaysaa?" Hayden waxa ay jilibka ka dhufatay caloosha ka kale, ka dib xusulkeeda waxa ay si naxariis darro ah uga dhufatay dhabarka qoorta. "Ardaygu ma kaa garaaci lahaa xumaantaada?"
  
  "Haddii gacmahaygu xor ahaayeen..."
  
  "Runtii?" Hayden wuxuu ahaa indhoole cadho. "Aan aragno waxaad samayn karto, ma annagaa?"
  
  Markii ay soo gaadhay katiinado-gacanta Ramses, Kinimaka ayaa soo noqotay, qori sigaar u qaabaysan oo feedh ku dheggan. Wuu fahmay qasdigeeda oo dib u gurtay.
  
  "Waa maxay?" - way qaylisay.
  
  "Waxaad sameysaa waxa ay tahay inaad sameyso."
  
  Hayden wuu habaaray ninka ka dibna aad ayuu uga habaaray Ramses wejigiisa, isagoo aad uga niyad jabay inuu jabin waayay.
  
  Cod hoose oo deggan ayaa cadhadeedii gooyay: Si kastaba ha ahaatee, malaha wuxuu ku siiyay tilmaan.
  
  Waxaa laga yaabaa in.
  
  Hayden wuxuu riixay Ramses ilaa uu ku dhacay guntiisa, fikrad cusub ayaa madaxiisa ka soo baxaysa. Haa, laga yaabee inay jirto waddo. Intay indhaha ku hayso Kinimaka, ayay ka soo baxday qolka, way xidhay, ka dibna waxay u sii jeedday dhinaca albaabka dibadda.
  
  "Ma jiraan wax cusub oo ka dhacaya dabaqa sare?"
  
  "Qashin badan oo qashin ah, laakiin hadda waa ka yar yihiin. Nin kale oo mooto bajaajle ah, balse way qabteen."
  
  Habka fikirka Hayden ayaa noqday mid cad. Waxa ay u soo baxday dariiqii hore ka dibna waxa ay tagtay albaab kale. Iyada oo aan joogsan, ayay dadka ku dhex riixday, iyada oo hubinaysa in Robert Price uu maqli lahaa buuqa ka imanaya qolka Ramses. Indhihiisa ayaa u sheegay inay sidaas tahay.
  
  "Ma garanayo waxba," ayuu xanaaqay. "Fadlan i rumayso. Haddii uu kuu sheego in aan wax ka ogahay, wax ku saabsan bam nukliyeer ah, markaa wuu been sheegayaa."
  
  Hayden waxa uu soo gaadhay qorigiisii. "Yaa la aaminayaa? Argagixiso waalan ama siyaasi khaa'inul wadan ah. Run ahaantii, aan aragno waxa taseruhu noo sheego.
  
  "Maya!" Qiimaha ayaa kor u qaaday labada gacmood.
  
  Hayden ayaa ujeedo ka lahaa. "Waxaa laga yaabaa inaadan garanayn waxa ka socda New York, Robert, markaa wax walba ayaan kuu sheegi doonaa. Hal mar kaliya. Unugyada argagixisadu waxay xukumaan hubka nukliyeerka, kaas oo aan aaminsanahay inay awoodaan inay qarxiyaan wakhti kasta. Hadda Pytian-ka waalan wuxuu u maleynayaa inuu dhab ahaantii gacanta ku hayo xaaladda. Qaraxyo yaryar ayaa ka dhaca Manhattan oo dhan. Bambaanooyin ayaa lagu aasay Saldhigga Dhexe. Robert, tani maaha dhamaadka."
  
  Xoghayihii hore ee Dawladda ayaa meesha ka baxay, isaga oo gabi ahaanba awoodi waayay in uu kelmad ku dhawaaqo. Hufnaanteeda cusub, Hayden waxa uu ku dhawaaday in uu ku qanco in uu run sheegayo. Laakin jeexan keliya ee shakigu wuu hadhay, isagoo si joogto ah u silcaya sidii ilmo yar.
  
  Ninkani waxa uu ahaa siyaasi guulaysta.
  
  Waxay ridday qori caaro ah. Xabad dhinac ayay uga dhacday, iyadoo hal inch ay ka maqan tahay ninkii. Qiimaha wuxuu bilaabay inuu gariiro kabaha.
  
  "Dharbaaxada xigta waxay ahaan doontaa mid ka hooseeya suunka," Hayden ayaa ballanqaaday.
  
  Dabadeed, markuu Price jeexjeexay, markuu Mano gunuunacday, oo ay xusuusatay qosolkii jinni ee Ramses, markay ka fikirtay dhammaan argagaxa hadda ka jira Manhattan, iyo wixii ku saabsan saaxiibadeed oo ku dhex jira dhumucdeeda, ee wadnaha Jeopardy, waxay ahayd. Hayden Jay oo jabay.
  
  Maya mar dambe. U dulqaadan maayo tan daqiiqad kale.
  
  Qaadashada Qiimaha, ayay ku tuurtay gidaarka, xoogga jugtu keentay inuu jilba joogsado. Kinimaka ayaa soo qaaday, isaga oo siinaya muuqaal su'aal ah.
  
  "Kaliya iga bax jidkayga."
  
  Waxay mar kale ku tuurtay Price, markan albaabka dibadda. Dib ayuu u booday, isagoo xiiqsan, ku dhacay, ka dibna marlabaad ayay qabsatay, iyada oo u kaxaysay marinka iyo dhinaca qolka Ramses. Price markuu arkay argagixsada oo qolkiisa ku xiran, ayuu bilaabay inuu ooyo oo uu ciirsado. Hayden ayaa hore ugu riixay.
  
  "Fadlan, fadlan, tan ma samayn kartid."
  
  "Xaqiiqdii," Kinimaka ayaa yidhi. "Tani waa wax aan sameyn karno."
  
  "Noo!"
  
  Hayden waxa uu ku tuuray Price biraha oo waxa uu furay unuga. Ramses ma dhaqaaqin, isagoo weli ku fadhiya sariirtiisa oo eegaya waxa ka dhacaya daboolka indhaha ee xidhan. Kinimaka waxa uu la soo baxay Glock oo uu ujeedo ka lahaa labada nin markii Hayden uu furay xadhiga.
  
  "Hal fursad," ayay tidhi. "Hal qol oo xabsi ah. Laba nin. Qofka ugu horreeya ee isoo waca si aan u sheekeysto ayaa dareemaya fiicnaan. ma fahantay?"
  
  Sicirku wuxuu u baqay sidii dibi badhkii la cunay. Ramses wali ma dhaqaaqin. Hayden, aragtidiisu waxay ahayd mid aan dareen lahayn. Isbeddelka lama filaanka ah ee isaga ku dhacay ayaa ahaa wax aan macquul ahayn. Way iska sii tagtay oo waxay xidhatay qolkii, iyada oo labadii ninba meel uga soo wada tagtay markii uu telefoonkeedu bilaabay inuu garaaco, codka Wakiil Moore ayaa khadka soo galay.
  
  "Halkan kaalay, Jay. Waa inaad tan aragto."
  
  "Waa maxay waxaan?" Waxay la orodday Kinimaka, iyada oo hadhkooda ka cayrsanaysa qolalka qolalka oo jaranjarooyinka kor ugu soo qaaday.
  
  "Bambaanooyin badan," ayuu si murugo leh u yiri. "Waxaan u diray qof walba si uu u nadiifiyo wasakhda. Shardigan ugu dambeeyana maaha sidii aanu filaynay inay noqoto. Oh, oo ninkaaga Dahl wuxuu leeyahay hogaanka unugyada afar. Hadda wuu baacsanayaa."
  
  "Aan ku dhufo wadada!" Hayden ayaa u yaacay dhismaha saldhiga.
  
  
  CUTUBKA 24AAD
  
  
  Dahl wuxuu isku tuuray kursiga rakaabka wuxuuna u ogolaaday Smith inuu kaxeeyo; Kenzie, Lauren iyo Yorgi ayaa ku soo laabtay kursiga dambe. Xitaa markii ay ku soo laabteen saldhigga, waxaa jiray warar sheegaya in Drake uu weeraray Saldhigga Grand Central, laakiin ma uusan maqal wax kale. Moore wuxuu hadda ka helay talo kale qof xog-ogaal ah - unug afraad oo argagixiso ah ayaa ka shaqaynayay dhisme dabaq ah oo raaxa ah oo u dhow Central Park, oo hadda Dahl ka fikiray arrintaas, waxay u taagan tahay in qaar ka mid ah unugyadaas loo maalgeliyey si ka duwan kuwa kale - waa Waxa uu ka caawiyay in ay ku dhex milmaan dadkii badnaa-laakin Dahl waxa uu la yaabay sida dad farabadani ay si sahal ah ugu dhex jiri karaan bulsho gaar ah iyaga oo aan xasuusan maskaxdooda dhaqaalahooda. Maskax-dhaqidda waxay ahayd farshaxan gaar ah, wuxuuna shaki galiyay in argaggixisada caadiga ah ay weli ku guuleysato.
  
  Ha noqon mid caajis badan.
  
  Wakiilada Moore waxay halis u galeen in ka badan oo kaliya inay soo bandhigaan si ay u helaan tilmaamahan. Saamaynta maalintan ayaa noqon doonta mid aan dhammaanayn, wuxuuna rajaynayay in dalkii hooyo uu ogaado sida ay wax walba u afuufi doonaan. Haddii wakiil qarsooni maanta gubto, dhibaatadiisu waa bilow.
  
  Ciidamada taraafikada, oo had iyo jeer awood badan ku lahaa isgoysyada, ayaa isku dayay in ay kala shaandheeyaan gaadiidka, iyagoo la kulmay dhibaatooyin aad u weyn oo laga yaabo in laga gudbi karo, laakiin baabuurta degdega ah ee miyir qabta waxay ahayd in mudnaanta la siiyo. Dahl wuxuu arkay dhowr goobood oo yar yar oo daawasho ah - oo u eg kuwa yar yar ee cherry pickers - halkaasoo saraakiisha booliisku ay asxaabtooda ka hagayeen meel sare, wuuna u mahad celiyay markii loo ogolaaday.
  
  Dahl wuxuu hubiyay GPS-ka baabuurka. "Sideed daqiiqo," ayuu yidhi. "Diyaar baan nahay?"
  
  "Diyaar," kooxda oo dhan ayaa soo laabtay.
  
  "Lauren, Yorgi, la joog baabuurka markan. Mar dambe khatar kuma gelin karno."
  
  "Waan imanayaa," Lauren ayaa tiri. "Waxaad u baahan tahay gargaar."
  
  Dahl waxa ay meesha ka saartay sawirada qolka hoose iyo dhimashada hogaamiyihii ciidamada gaarka ah. "Ma halis galin karno nolol aan loo baahnayn. Lauren, Yorgi, waxaad leedahay qiimahaaga meelo kala duwan. Kaliya daawo muuqaalka Indhahana halkaas ayaan uga baahanahay."
  
  "Waxaa laga yaabaa inaad u baahato xirfadahayga," Yorgi ayaa yidhi.
  
  "Waxaan ka shakisanahay inaan ku boodi doono balakoonka, Yorgi. Ama isticmaal dhuumaha biyaha qaada. Just..." Wuu taahay. "Fadlan yeel sida aan ku weydiiyo oo fiiri muuqaalka dhiigga. Ha iga dhigin midkan amar u rogaya.
  
  Waxaa dhacday aamusnaan xun. Xubin kasta oo kooxda ka mid ah waxay si kala duwan u fahmeen dhacdooyinkii weerarkii hore, laakiin maadaama ay waxaas oo dhami dhaceen nus saac ka hor, badidoodu weli naxdin ayay ku jireen. U fiirsashadu waxay ahaayeen kuwo aan dhammaad lahayn - sida ay ugu dhow yihiin inay qarxaan. Sidee nin si naf-hurnimo ah naftiisa ugu huray inuu naftiisa badbaadiyo. Sida raqiis ah argagixisadu ula dhaqmeen nooc kasta oo nolosha ah.
  
  Dahl wuxuu helay fikirradiisa oo ku soo laabanaya midhihii hore-sidee qof weyni ugu beeri karaa dabeecadaha nacaybka leh ee ilmaha ka yar? Maskaxda aan waxba galabsan? Sidee qof weyn oo mas'uul ah u rumaysan karaa inay sax tahay in la qalloociyo maskaxda jilicsan, si loo beddelo habka nolol rajo leh oo weligeed ah? Si loogu badalo...maxay?... nacaybka, dabacsanaan la'aanta, xagjirnimada.
  
  Si kasta oo aynu u eegno, si kasta oo aan u aragno diinta, Dahl waxa uu u maleeyay, runtii shaydaanku wuu nagu dhex socdaa.
  
  Smith ayaa ku dhuftay biriiga markii ay ku soo dhawaadeen dhismo dheer. Waxay ku qaadatay ilbidhiqsiyo in ay diyaar garoobaan oo ay ka soo degaan baabuurka, iyaga oo aan is difaaci karin laamiga. Dahl waxa uu dareemay niyad jab isagoo og in unugga afraad uu ku dhow yahay gudaha iyo sida ay ugu muuqdeen kartidooda. Indhihiisu waxay ku dhaceen Lauren iyo Yorgi.
  
  "Maxaad samaynaysaa jahannamo? Baabuurka ku soo laabo.
  
  Albaabka ayay u tageen, waxayna tuseen aqoonsigooda, waxayna weydiiyeen ilaa laba guri oo dabaqa afraad ah. Labaduba waxa iska lahaa lamaane da"yar oo is ilaaliya oo had iyo jeer edeb leh. Albaabka waligiis xitaa ma uusan arkin labada lamaane oo wada jira, laakiin haa, mid ka mid ah guryaha ayaa helay booqasho joogto ah. Waxa uu u maleeyay in ay tahay nooc ka mid ah fiid bulsheed, laakiin markaas lacag laguma siin in uu aad u xiiseeyo.
  
  Dahl si tartiib ah ayuu gees u riixay oo u dhaqaaqay dhanka jaranjarada. Albaabka ayaa waydiiyay inay furaha u baahan yihiin iyo in kale.
  
  Dahal si tartiib ah ayuu u dhoola caddeeyey. "Taasi lagama maarmaan ma noqon doonto."
  
  Afar dabaq ayaa si fudud looga adkaaday, ka dibna saddexdii askari ayaa si taxadar leh u maray waddada. Dal markii uu arkay nambarka guriga ee saxda ah oo soo galay, waxaa bilaabay inuu gariiro taleefankiisa gacanta.
  
  "Waa maxay?" Smith iyo Kenzi way sugeen, iyagoo daboolaya hareerahooda.
  
  Codkii Moore oo daalay ayaa Dahl madaxiisa buuxiyey. "Warku waa been abuur. Xog-bixiyeyaasha qaarkood waxay qaabeeyaan dadka khaldan si ay uga aargoostaan in yar. Waan ka xumahay, hadda waan ogaaday."
  
  "Been," Dahl wuu neefsaday. "Miyaad igu kaftamaysaa? Waxaan istaagnay bannaanka albaabkooda foosha xun anagoo HKs ah."
  
  "Dabadeed bax. Xog-ogaalku wuxuu jecel yahay mid ka mid ah haweenka. Dhib maleh, kaliya ku soo noqo wadada, Dal. Macluumaadka soo socda waa casaan kulul."
  
  Iswidhishka ayaa habaaray oo kooxdiisii dib ugu yeedhay, hubkoodiina wuu qariyay, ka dibna waxa uu si degdeg ah u dhaafay xamaaligii oo yaaban. Dahl waxa uu dhab ahaantii ka fikiray in uu ka codsado albaabka guriga in uu sameeyo daadgur deg deg ah ka hor inta aysan korin dabaqa afraad -iyagoo og waxa meeshaas ka dhici kara - oo hadda waxa uu la yaabay sida dadka deegaanka ay uga falceliyeen ka dib markii ay ogaadeen in caaradiisu tahay mid khiyaano leh.
  
  Su'aal bulsho oo xiiso leh. Qof noocee ah ayaa ka caban lahaa in gurigiisa laga soo tuuro iyadoo boolisku baadigoobayaan argagixisa... haddii baaritaankaas uu ku dhammaado been?
  
  Dahal wuu gaabsaday. Moore wali si sax ah uguma jirin liiskiisa shit, laakiin ninku waxa uu ku sii qulqulayay dhul dhagax ah. "Tilmaantan xigta way shaqayn doontaa, sax?" Wuxuu ku hadlay khadka weli furan.
  
  "Sidaas waa inay noqotaa. Isla ninkii taabtay kamarada saddexaad. Kaliya u gudub Times Square oo dhaqso ah. "
  
  "Times Square khatar ma ku jirtaa? Waa maxay ciidamada ammaanka ee hadda jira?
  
  "Dhamaantood".
  
  "Hagaag, waxaa noo harsan toban daqiiqo."
  
  "Shan ha ahaato."
  
  Smith waxa uu u kaxaystay sidii jinni oo kale, geesaha gooyay oo tuujinayay, xitaa cadayashada, inta u dhaxaysa baabuurta si liidata u taagan. Waxay ku daayeen baabuurkii waddada 50-aad oo ay carareen, hadda waxay ka horyimaadeen dadkii faraha badnaa ee si xawli ah uga socday Times Square, dukaamada farxadda leh ee M&M's World, Hershey's Chocolate World iyo xitaa Starbucks-ka waddada geeskeeda, hadda waxaa wiiqay khatarta soo socota. Boorarka xayaysiiska oo aad u waaweyn ayaa wadada ku iftiimiyay kumanaan sawir oo midabo kala duwan leh, kuwaas oo mid walba uu u hanqal taagayo oo uu galay dagaal gariir ah oo nool. Shaqaaluhu waxay kor u soo qaadeen kaynta wax lagu duubo iyada oo ku dhawaad dukaan kasta oo kale ay u muuqdeen inuu ku socdo nooc dayactir ah. Dal waxa uu isku dayay in uu ka fikiro sidii Lauren iyo Yorgi lagu ilaalin lahaa, laakiin safarka iyo baxsashadu waxa ay ka dhigeen mid aan suurtogal ahayn. Jeclahay ama yaanay jeclayn, dhamaantood hadda waxay ahaayeen askar, kooxdu waxay xoojisay joogitaankooda.
  
  Ka hor, booliisku waxay adkaynayeen xayndaabka fagaaraha. Dadka reer New York waxay eegeen si aan rumaysnayn, waxaana dadka soo booqday loo sheegay inay ku noqdaan hoteeladooda.
  
  "Waa taxaddar, marwo," Dahl wuxuu maqlay mid ka mid ah bilayska lebisan oo leh.
  
  Kadibna dunidu waxay mar kale u rogtay cadaab. Afar dalxiisayaal ah, oo daaqado ka dukaamaysanayay agagaarka Levis iyo Bubba Gump, ayaa iska soo tuuray shandaddoodii dhabarka, iyaga oo gudaha u galay oo la soo baxay hub toos ah. Dahl waxa uu gadaashiisa ka gadaashay dukaan ku yaala wadada, isaga oo iska furaya hubkiisii.
  
  Rasaas ayaa ka dhacay agagaarka Times Square. Daaqadaha iyo boorarka la jabsaday waxaa lagu dahaadhay ciid, la burburiyay, sababtoo ah intooda badan hadda waxay ahaayeen shaashado, kuwa ugu weyn adduunka, iyo qaabka hanti-wadaaga. Hoobiye ayaa ku da'ay laamiga. Kuwii soo haray iyo ciidamada nabad sugidda ayaa gabaad u cararay. Dahl ayaa madaxiisii ka dhegay oo dib u toogtay, rasaastiisii lama bartilmaameedsan, laakiin waxa ay argagixisadu aad u habaareen oo raadsadeen gabbaadkooda.
  
  Markan si toos ah adiga, Dahl wuxuu u maleeyay qanacsanaan murugo leh. Rajo maleh.
  
  Dahl waxa uu arkay qafiskii oo ku quusaya gadaashiisa tagsi baarkin ah waxa uuna arkay bas meel u dhow looga tagay. Waligiis ma uu iman Times Square ka hor oo waxa uu ka eegay TV-ga, laakiin in la arko meel sida muuqata saaxiibtinimada leh ee lugaynta oo faaruq ah waxay ahayd mid aan dareen lahayn. Rasaas badan ayaa dhacay iyadoo xubnaha unugga shaki la'aan ay arkeen dad dhex socda dukaamada iyo dhismayaasha xafiisyada. Dahl isaga oo aamusan ayuu waddada u baxay.
  
  Baska gadaashiisa iyo laamiga fog waxaa fariisimo ka dhiganayay ciidamo kale oo ammaanka sugayay. Ciidamo badan oo SWAT ah, wakiilo ku habboon madowga, iyo booliiska NYPD ayaa u wareegay meel deggan oo laxanka choreographed. Dahal wuxuu u ishaaray inay safka galaan. Waxa halkan calaamad ahaan loogu gudbiyay si cad looma turjumin, sababtoo ah qofna wax yar kama fiirsan Iswidhishka waalan.
  
  "Miyaynu sugaynaa kuwan saddex ama afarta xaraf ka kooban, mise waxaynu ka dhigi doonaa kuwan hooyooyinka guba?" Kensi ayaa dhinaciisa ka xoqay.
  
  Dahl wuu ka jeestay wakiilladii Mareykanka. "Runtii aad ayaan uga helay ereybixintaada midabka leh," ayuu yidhi, isaga oo ku sii qulqulaya hadhkii baska. "Laakin dhaqaale ahaan."
  
  "Marka halkan ayaad hadda i rabtaa. waan fahmay."
  
  "Ma dhihin".
  
  Smith ayaa dhulka ku fiday, isaga oo ku eegaya baabuurta hoostooda. "Waxaan arkaa lugaha."
  
  "Ma hubsan kartaa in kuwani ay yihiin cagaha argagixisada?" Dahal ayaa weydiiyey.
  
  "Sidaas ayaan u maleynayaa, laakiin waxaa hubaal ah in cadaabta aysan ahayn sidii iyaga oo la calaamadeeyay."
  
  "Dhakhso ayay halkan imaanayaan," Kenzi ayaa kor u qaaday qorigeedii sidii in ay tahay seeftii ay rabtay, waxayna istaagtay mid ka mid ah taayirrada baska weyn. Kooxdu waxay qaadatay hal neef oo wadajir ah.
  
  Dahal bannaanka ayuu eegay. "Runtii waxaan aaminsanahay inay tahay wakhtigaas mar kale."
  
  Kenzi ayaa hore u maray, isagoo soo koobay dhabarka dambe ee baska oo weeraray tagsiga jaalaha ah. Rasaasta qoryaha darandooriga u dhaca ah ayaa la maqlay, balse waxaa lagu hagayay daaqadaha, boosteejooyinka basaska iyo dhammaan meelaha kale ee ay argagixisadu aaminsan tahay, dadka aan is difaaci karin. Dahl waxa uu u mahadceliyey xiddigihiisa nasiibka u yeeshay in aan wax ilaalin ah la soo dhejin, isaga oo og in xawaaraha uu yahay xulafadooda burburinta unugga, taas oo ay ahayd in la sameeyo ka hor inta aysan u wareegin bam-gacmeed ama wax ka sii daran. Iyada iyo Kensi ayaa ku wareegay taksigii, iyaga oo eegaya afarta nin, kuwaas oo si yaab leh u falceliyay si degdeg ah. Halkii ay hubkooda luli lahaayeen, si fudud ayay u weerareen, iyagoo ku garaacay Dahl iyo Kenzi oo dhulka ku garaacay. Meydad ku fidsan wadada. Dahl waxa uu qabtay feedhkii soo degaya wuuna leexiyay, isaga oo maqlay lugaha oo si adag ugu dhacay daamurkii. Si kastaba ha ahaatee, gacantii labaad ayaa soo degtay, markan iyada oo dabada qoriga kor loo qaaday. Dahl ma uu dabin karin mana uu eegi karin, sidaas darteed waxa uu ku soo noqday ficilka keliya ee uu heli karo.
  
  Intuu wejiga hoos u dhigay oo dhafoorkii u qaaday dhafoorkiisa.
  
  Madaw ayaa ka cadhooday indhihiisa hortooda, xanuunka neerfaha ilaa neerfaha ayaa ka soo baxay, laakiin Iswidhishka uma oggolaan in mid ka mid ah tani ay farageliso shaqadiisa. Hubka ayaa garaacay ka dibna ka baxay, isagoo nugul. Dahal inta uu qabtay ayuu u jihaystay dhankii ninkii haystay. Dhiig ayaa ka qulqulay labada dhinac ee wejigiisa. Ninkii mar kale ayuu feedhkii kor u taagay, markan oo uu ka yara xishooday, Dahl waxa uu gacanta ku qabtay oo bilaabay in uu tuujiyo.
  
  Fiber kasta oo jirkiisa ka mid ah, xidid kasta oo xubin kasta ah, wuu kacsan yahay.
  
  Lafo ayaa jabay sidii laamo jabay. Argagixiso ayaa qaylisay oo isku dayay inuu gacantiisa ka bixiyo, laakiin Dahl ma uusan rabin inuu maqlo. Waxay u baahdeen inay joojiyaan kamaradan. Degdeg ah. Isagoo aad u sii tuujinaya, waxa uu hubiyay in dareenka ninku uu si buuxda u nuux-nuuxsaday xanuunka faraha badan ee feedhkiisa, waxaanu la soo baxay Glock.
  
  Hal ayaa la dilay.
  
  Qoriga ayaa saddex xabadood ku dhuftay ka hor inta aysan indhaha argagixisadu soo bixin. Dahal gees buu u tuuray ka dibna u kacay sidii malaa'ig aargoosi ah, dhiig ka daadanayay dhafoorkiisa iyo muuqaal go'aan qaadasho ah oo wax u dhimaya sifooyinkiisa.
  
  Kenzi waxa uu la dagaallamayey nin weyn, qoryahoodu waxa ay dhexda uga galeen jirkooda, wejigooduna waxa ay ku sigteen in la shiixo. Smith wuxuu soo degay kii saddexaad, isaga oo ku qasbay wiilka jilbaha markii uu ku dhuftay cadho qumman oo qumman. Argagixiso ugu dambaysay ayaa ka soo kabsatay Lauren, isagoo dhulka ku garaacay, oo isku dayayay inuu yool yeesho markii Yorgi uu isku tuuray foostada hortiisa.
  
  Dahl ayaa neefta qabatay.
  
  Qoriga ayaa riday. Yorgi waa dumay, oo ay ku dhufteen hubkii jidhkiisa. Dahl wuxuu markaas arkay in xaaladdu ay ka yara duwan tahay markii ugu horreysay ee uu akhriyay. Yorgi kamuu boodboodin biyyattii biyyoota lamaanii, rakkoo nageenyaa waliigaltee jirti.
  
  Kala duwan, laakiin weli waxtar leh.
  
  Dahl waxa uu u soo yaacay gargaarkii Ruushka, isaga oo ku garaacay mintidka gacanta bidix hoostiisa, lugihiisana ka qaaday dhulka. Iswiidhishka waxa uu dhistay dardar iyo xawli, isaga oo muruqiisa rogrogaya, isaga oo rarkiisa sita si xun oo xanaaqa ka dhashay. Saddex cagood, ka dibna lix, iyo argaggixisada si degdeg ah ayaa dib loogu soo celiyay isaga oo ugu dambeyntii madaxa ku dhuftay guddiga menu ee Hard Rock Cafe é. Balaastii ayaa dildillaacday, oo dhiig qooyay, iyadoo dareenka waalida ah ee Dahl uu dillaacay madaxa qofka ka soo horjeeda oo uu jeexjeexay hilibka. Kinimaka waxaa laga yaabaa inuusan jeclayn, laakiin Iswidishku wuxuu adeegsaday astaanta Mareykanka si uu uga takhaluso argagixisada.
  
  Karma
  
  Dahl mar kale ayuu ku wareegay, oo hadda dhiig dhegihiisa iyo garka ka tifqaya. Kenzi iyo ka soo horjeeday weli waxay ku xidhnaayeen dagaalka dhimashada, laakiin Smith waxa uu ku guulaystay in uu xidho farqiga u dhexeeya isaga iyo askariga isaga oo dhawr tuuray. Markii ugu danbeeyay waxa uu ku dhibtooday in uu hubkiisa u lulo, nasiibna u yeeshay oo uu ku dhamaaday dhamaadka fiiqan oo toos ah Smith.
  
  Dahl wuu ciyey, oo hore u soo degdegay, laakiin waxba kama uu qaban karin xabbadda. Indho libiqsi, argagixisadu waa ridday, weeraryahanna, Smith, waxa uu helay xabbad isaga joojisay raadkiisa, una dirtay jilbaha.
  
  Waxaan dhafoorkiisa u soo dhaweeyaa xariiqda toogashada xigta.
  
  Argagixiso ayaa soo jiiday kicinta, laakiin isla markaas ayuu Dahl soo muuqday - buur xiiqsan, oo guuraysa - wuxuuna ku dhejiyay argagixsada isaga iyo derbiga dhexdooda. Lafo ayaa kala jabay oo is shiidday, dhiig baa ka soo burqaday, qorigiina wuxuu u duulay dhankaa oo guuxa. Markii Dahl oo naxsan uu u sii socday dhanka Smith, wuxuu arkay oo maqlay askarigii xanaaqay oo aad u dhaaranaya.
  
  Markaa wuu fiican yahay.
  
  Waxaa badbaadiyay jaakadda Kevlar, Smith ayaa weli lagu toogtay meel fog, wuxuuna ku sigtay inuu u geeriyoodo miyir-beelka, laakiin hubkooda cusub ee ilaalada ayaa dabciyay dharbaaxadii. Dahl wuu masaxay wejigiisa, isagoo hadda ogaaday soo dhawaaday kooxda ciidamada gaarka ah.
  
  Kensi waxa uu ula dagaalantay qofka ka soo horjeeday habkan iyo in, ninka weyn oo ku dhibtoonaya inuu la mid noqdo awoodeeda iyo muruqa dhabta ah. Dahl wuu soo laabtay isagoo dhoola cadeynaya wejigiisa.
  
  Mid ka mid ah ciidamada gaarka ah ayaa soo orday. "Ma waxay u baahan tahay caawimo?"
  
  "Maya, way khiyaanaysaa. iska daa".
  
  Kensi waxa ay qabatay sarifkii oo ka soo baxay cidhifka isha oo dhulka dhigay ilkaheedii awalba isku dheggan. Way caddaatay in labadoodu ay siman yihiin, laakiin Iswidhishka ayaa tijaabinayay iyada, iyada oo qiimeynaysa sida ay ugu heellan tahay kooxda iyo xitaa nafteeda. Miyay mudan tahay?
  
  Intay qorigii qabsatay ka dibna way iska sii daysay intii ka soo horjeeday oo dib u soo laabtay, taasoo keentay inuu miisaankiisu lumiyo jilibka feedhaha iyo xusulka sanka. Weerarkeedii xigay wuxuu ahaa gacan-ku-dhufasho gacanta, oo ay ku xigtay hillaac degdeg ah. Intuu ninku halgan iyo taahayo, ayay si adag dib ugu laabatay gacanta, maqashay garaac, waxayna aragtay qorigii oo dhulka ku dhacay. Wuu wali la daalaa dhacayaa, oo mindidii kala soo baxay oo laabta ka galiyay. Kensi wuu isku tuujiyay, wuxuu dareemay daabkii oo ka go'ay hilibka ka sarreeya feeraha, wuuna soo wareegay, isagoo la jiiday. Mindidii ayaa dib u soo laabatay dharbaaxo labaad, laakiin markan way diyaar ahayd. Waxay qabsatay cududdii laga saaray, hoos ayay ka miiqsatay, oo ay ka leexisay dhabarka ninka gadaashiisa. Si naxariis la'aan ah ayay u cadaadisay ilaa uu isna jabay oo uu ka tagay argagixisada. Waxay si degdeg ah uga jeexjeexday suunka laba bam gacmeed ka dibna waxay mid ka mid ah ku shubtay xagga hore ee surwaalkiisa iyo dharkiisa feerka.
  
  Dahl, oo daawanaya, ayaa ogaaday in qayladu ay cunaha ka dillaacinayso. "Noo!"
  
  Faraha Kenzi ayaa sii daayay weeraryahanka.
  
  "Ma sameyneyno taas, adiga -"
  
  "Maxaad hadda samaynaysaa," Kenzi ayaa si aad ah ugu dhawaa, "gacmo jaban iyo dhammaan?" Hadda qofna ma yeeli doontid, doqon yahow?
  
  Dahl ma uu garanayn in uu is haynayo ama uu leexleexanayo, in uu ordo ama la quusto, Kenzi la qabsado ama uu u boodo dabool. Dhammaadkii, ilbiriqsiyo ayaa is qabsaday oo waxba ma qarxin marka laga reebo fiyuuska gaaban ee Smith.
  
  "Miyaad igu kaftamaysaa?" wuu ciyey. "Waa maxay jahannamada -"
  
  "Been-abuur," Kenzi ayaa ku tuuray weeraryahanka Dahl madaxa dhiig baxa. "Waxaan u malaynayay in indhihii gorgorka qumman ay ogaan lahaayeen dhibaatada."
  
  "Ma aanan samayn." Iswiidhishka ayaa si qoto dheer u neefsaday. "Nacalad, Kenz, waxaad tahay naag waalan oo heer caalami ah."
  
  "Kaliya ii soo celi katankayga. Mar walba way i dejisaa."
  
  "Ah waa. waan sharmaa,"
  
  "Oo waxaad tidhaahdaa tan, Iswidhishka waalan."
  
  Dahal madaxa ayuu foorarsaday. Taabo Laakin nacalad, waxaan filayaa in aan la kulmay ciyaartaydii.
  
  Waqtigan xaadirka ah, kooxaha SWAT iyo wakiillada la isu keenay ayaa ka mid ahaa, iyaga oo sugayay aagagga agagaarka Times Square. Kooxda ayaa dib isu soo urursatay oo waxay qaadatay dhowr daqiiqo inay neefta qabato.
  
  "Afar unug ayaa hoos u dhacay," Lauren ayaa tiri. "Mid keliya ayaa hadhay."
  
  "Waxaan u maleyneynaa," ayuu yiri Dahl. "Waxaa fiican inaadan ka hor marin naftaada. Xusuusnow, qolkan ugu dambeeya wuxuu ilaaliyaa Marsh badbaadada oo malaha wuu xakameeyaa.. Ma aha halkan. Tani waxay ahayd wadnaha Manhattan. Yaa garanaya nooca makarafoonnada parabolic ee laga yaabo inay ku kala firirsan yihiin?
  
  "Shaqo weyn, nimanyahow," ayuu si fudud u yidhi. "Maalintan cadaabta ahi way dhammaatay."
  
  Laakiin run ahaantii, hadda way bilaabatay.
  
  
  CUTUBKA SHAN IYO LABAAD
  
  
  Julian Marsh wuxuu rumaysnaa, shaki la'aan, inuu yahay ninka ugu farxadda badan adduunka. Isla hortiisa waxa jiifay hub nukliyeer ah oo raran, kuna xidhan yahay, una dhow in la taabto, oo uu ku ciyaaro si niyad ah. Bidixdiisa waxa ku soo duuduubay naag rabbaani ah, qurux badan oo uu weliba la ciyaari karo. Waxayna, dabcan, la ciyaartay isaga, in kasta oo aag gaar ahi ay bilawday inay wax yar ka dhaawacdo dareenka oo dhan. Waxaa laga yaabaa in wax yar oo kareemkaas Darwiish ah...
  
  Laakin isaga oo sii wata tareenkiisii hore ee ugu muhiimsanaa - unug argagixisanimo oo dadban ayaa fadhiyey daaqadda agteeda, mar labaadna waxa uu ku ciyaarayay isaga. Dabadeed waxaa jirtay dawladda Maraykanka, oo dabadeeda ka daba ordaysa magaalada oo dhan, iyada oo baqdinaysa oo indho la" si ay u ciyaarto-
  
  "Julian?" Zoe waxa uu neefsanayay hal tin oo ballac ah oo ka fog dhegtiisa bidix. "Ma waxaad rabtaa in aan mar kale koonfur tago?"
  
  "Waa hubaal, laakiin ha u nuugin bastarada sidii markii hore. In yar sii nasasho, miyaad doonaysaa?
  
  "O, hubaal".
  
  March iyada ha u raaxayso iyada ka dibna ka fikiray waxa dhici doona xiga. Durba subaxnimadii ayay ahayd waxaana soo dhawaaday waqtigi kama dambaysta ahaa. Waxaa soo dhawaaday waqtigii uu furi lahaa taleefoon gacanta oo kale oo la tuuri karo oo uu wacay waddankiisii hooyo isagoo dalabyo degdeg ah wata. Dabcan, wuxuu ogaa in aysan jiri doonin "qarin" dhab ah, ugu yaraan maaha in lagu beddelo shan boqol oo milyan, laakiin mabda'a ayaa la mid ah oo loo fulin karaa si la mid ah. March wuxuu u mahad celiyay ilaahyada dembiga iyo xumaanta. Adigoo nimankan garabkaaga ah, maxaa la gaari waayay?
  
  Sida riyooyin wanaagsan oo dhan, kan ayaa dhammaan doona ugu dambeyntii, laakiin Marsh wuxuu go'aansaday inuu ku raaxaysto inta uu sii jiro.
  
  Intuu madaxa ka salaaxay Zoey ka dibna istaagay, ayuu mid ka mid ah xargaha kabaha ka furay oo u sii gudbay xagga daaqadda. Iyadoo laba maskax ah waxaa inta badan jiray laba aragtiyood oo kala duwan, laakiin labada shakhsi ee Marsh waxay ahaayeen kuwo run ah dhacdada. Sidee mid iyaga ka mid ah u lumin karaa? Wuxuu dafay mid ka mid ah kondhomyada Zoe wuxuuna hadda isku dayayay inuu gacantiisa ku siibo. Aakhirkii wuu quustay oo laba farood ku sameeyay. Jahannamo, weli waxay ku qanacday dareenkiisa gudaha.
  
  Intuu Marsh ka yaabban yahay waxa lagu sameeyo lanyard-ka firaaqada ah, hoggaamiyihii unugga ayaa istaagay oo eegay isaga, isaga oo dhoolla caddaynaya. Waxay ahayd Alligator, ama sida Marsh si gaar ah loogu yeedhay - Alligator - iyo in kasta oo ay ahayd aamusnaan oo si cad u gaabis ah, waxaa jiray dareen khatar ah oo ku saabsan. Marsh wuxuu soo jeediyay inuu u badan yahay inuu yahay mid ka mid ah kuwa xidha jaakadaha. Pawn. Shayga la isticmaali karo oo la mid ah kaadida daba dheeraatay. Marsh aad buu u qoslay, isaga oo jebiyay xidhiidhka indhaha ee Alligator-ka wakhtiga saxda ah.
  
  Zoe wuxuu raacay raadkiisii, isagoo ka eegayay daaqadda.
  
  "Ma jiraan wax la arko," Marsh ayaa yidhi. "Si aadan u jeclayn inaad barato injirta aadanaha."
  
  "Oh, waxay noqon karaan kuwo qosol leh mararka qaarkood."
  
  March waxa uu hareeraha ka eegay koofiyadiisii, tii uu jeclaa in uu xagal ku xidho. Dabcan, way tagtay, laga yaabee xitaa ka hor inta uusan gaarin New York. Usbuucii hore isaga oo mugdi ku jiro ayuu u soo maray. Alqaaciyihii ayaa u soo dhawaaday oo si xushmad leh u weydiiyey inuu wax u baahan yahay iyo in kale.
  
  "Hadda maaha. Laakiin dhawaan ayaan wici doonaa oo aan siin doonaa faahfaahinta si ay lacagta u xawilaan."
  
  "Waxaad samayn doontaa tan?"
  
  "Haa. Miyaanan dadka idin siin jidka?" Su'aashu waxay ahayd aftahanimo.
  
  "Oh, gabal xun. Waxa aan u isticmaalay sidii duqsi duqsi ah."
  
  Marsh waxa laga yaabaa in uu ahaa mid xamaasad leh, waalan, oo uu waday dhiig-jiid, laakiin qaybta yar ee isaga ka mid ah ayaa sidoo kale ahayd mid caqli badan, xisaabin, oo si buuxda ugu hawlan. Taasi waa sababta uu u badbaaday sidoo kale wuxuu ku sameeyay tunnel-ka Mexico. cabbaar ka bacdi waxa uu gartay in uu ka gardaran yahay Alligator iyo xaalka. Isagu ma ahayn kan ugu weyn halkan - waxay ahaayeen.
  
  Waxayna ahayd daqiiqad aad u daahday.
  
  Marsh waxa uu weeraray Alligator, isaga oo si sax ah u garanayay halka uu kaga tagay qoriga, mindida iyo qoriga stunka ah ee aan la isticmaalin. Isagoo sugaya guul, wuxuu la yaabay markii Gator uu xannibay dharbaaxooyinkii oo uu mid ka mid ah u soo celiyay. March si deggan ayuu u qaatay, isagoo iska indha tiray xanuunka, oo haddana isku dayay. Wuu ogaa in ay Zoey ku dhaygagto isaga, oo waxa uu la yaabay sababta ay qaniinyada caajiska ahi ugu degdegin gargaarkiisa.
  
  Alligator-kii ayaa haddana si dhib yar jugtiisa u dejiyay. Dabadeed Marsh wuxuu maqlay sanqadh gadaashiisa ah - dhawaaqa albaabka guri dabaq ah oo furmay. Dib ayuu u booday, isagoo yaabban markuu Alligator-kii fasaxay, oo soo jeestay.
  
  Naxdin ayaa dhuunta ka baxsatay.
  
  Siddeed nin ayaa guriga soo galay, dhamaantood waxay ku labisan yihiin dhar madaw, kulligoodna boorsooyin sita, una muuqda kuwo cadhaysan sida dawaco guri digaag ku jirta. Marsh wuu fiirsaday ka dibna u jeestay Gator, indhihiisu xataa hadda ma rumaysnayn waxay arkayeen.
  
  "Maxaa dhacaya?"
  
  "Waa maxay? Ma u malaysay inaan dhammaanteen fadhiisanno aamusnaan inta ay maalqabeennada maalqabeennada ah ee lebbisan suudhadhka lebbisan ee dagaalladooda? Hagaag, war baan kuu helay nin weynow. Mar dambe kuma sugayno. Anaga ayaa maal galina annaga".
  
  March ayaa ka soo rogmaday dhirbaaxada labanlaabka ah ee wejiga. Intuu dib u dhacay, ayuu qabtay Zoe, isagoo filanaya inay kor u qaaddo, markii ay yeeli waydayna, labadooduba dhulka ayay ku dhaceen. Naxdintii ku dhacday oo dhan waxay u dirtay jirkiisa inuu si xad dhaaf ah u wado, qanjidhada dhididka iyo xididada dareemayaasha ayaa si xad dhaaf ah u kaxeeyay, waxaana hal il geeskeeda ka bilowday tiig dhib badan. Isla markiiba dib ugu celiyay waayihii xumaa ee yaraantiisii oo aan cidina dan ka lahayn.
  
  Alligator-kii ayaa ku wareegay guriga, isagoo abaabulaya qol ka kooban laba iyo toban qof. Zoey wuxuu noqday mid yar intii suurtagal ah, ficil ahaan gabal alaabta guriga ah, markii la helay bastoolado iyo hub kale oo militari - bam-gacmeedyo, in ka badan hal RPG, Kalashnikov-ka weligeed la isku haleyn karo, sunta dadka ka ilmeysiisa, fallaashka iyo gantaallo gacan bir ah oo kala duwan. . Tani waxay ahayd xoogaa aan dareen lahayn.
  
  March ayaa cunaha ka nadiifiyay, isagoo weli ku dheggan darafyadii ugu dambeeyay ee sharafta iyo danaystenimada taasoo hubisay inuu yahay orgigii shaydaanka ee ugu weyn ee qolkan.
  
  "Fiiri," ayuu yidhi. "Gacmahaaga wasakhaysan ka saar bamkayga nukliyeerka. Xitaa ma garanaysaa waxa kanu yahay, wiil? Alligator. Alligator! Waa inaan buuxinaa waqtiga kama dambaysta ah."
  
  Hogaamiyihii unugga shanaad ayaa ugu dambayn iska tuuray laptop-kii oo u soo dhawaaday Marsh. Hadda, taageero la'aan iyo run ahaantii aan lahayn galoofyada, Alligator wuxuu ahaa qof ka duwan. "Ma waxaad u malaynaysaa inaan wax kugu leeyahay ooo?" Eraygii u dambeeyay wuxuu ahaa qaylo. Gacmahaygu waa nadiif! Kabahaygu waa qabow! Laakin waxaa lagu dabooli doonaa dhiig iyo dambas soooo dhawaan!"
  
  March si degdeg ah bay u ilbaxday. "Maxaad ka hadlaysaa cadaabta?"
  
  "Ma jiri doonto wax lacag ah. Lacag ma hadhin! Waxaan u shaqeeyaa kan weyn, la ixtiraamo oo kaliya Ramses, waxayna iigu yeedhaan Bam-sameeyaha. Laakiin maanta waxaan noqon doonaa hindise. isagaan nolosha siin doonaa.
  
  March waxa uu sugayay qaylada lama huraanka ah ee dhamaadka, laakiin markan ma jirin. Alligator ayaa si cad u daayay weerarka awoodda madaxiisa, Marsh weli ma uusan fahmin sababta ay dadkani u maamulayaan bamkiisa. "Nimanyahow, kani waa bamkayga nukliyeerka. Tan waan soo iibsaday oo kuu keenay. Waxaan sugeynaa lacag bixin wanaagsan. Hadda, noqda wiilal wanaagsan oo miiska saara bamka nukliyeerka."
  
  Ma ahayn ilaa Alligator uu si adag ugu dhuftay si uu dhiig u soo saaro in Marsh uu bilaabay inuu si dhab ah u fahmo in wax si xun u khaldameen halkan. Waxaa u soo baxday in dhammaan ficilladiisii hore ay u horseedeen heerkan nololeed, sax iyo khalad kasta, hadal iyo faallo kasta oo wanaagsan iyo mid xun. Isku darka dhammaan waaya-aragnimadiisa ayaa si toos ah ugu keentay qolkan wakhtigan.
  
  "Maxaad ku samaynaysaa bamkan?" Horror ayaa hoos u dhigtay oo codkiisii sii adkeeyey, sidii iyada oo la tuujinayo shabag sida farmaajo oo kale.
  
  "Waxaanu qarxin doonaa bamkaaga nukliyeerka isla marka aan ka maqalno Ramses-ka weyn."
  
  March ayaa neefta ka nuugay isagoon neefsan. "Laakiin waxay dili doontaa malaayiin."
  
  "Sidaas darteed dagaalkeenu wuu bilaaban doonaa."
  
  "Waxay ku saabsan tahay lacagta," ayuu yiri Marsh. " Bixi Wax yar oo madadaalo leh. Ku haynta Dameeraha United States of America oo dabadooda eryanaya. Waxay ku saabsan tahay maalgelin, ee ma ahayn dil wadareed."
  
  "Ayuu... u... dilay!" Tirade faneedka Alligator ayaa kor u kacay.
  
  "Hagaag, haa, laakiin maaha wax badan."
  
  Algatorkii ayaa laaday ilaa uu ku laalaabtay kubad aan dhaqaaqin; feeraha, sambabada, lafdhabarta iyo lugaha ayaa i xanuunaya. "Waxaan kaliya ka war sugeynaa Ramses. Hadda, qof baa taleefoonka ii soo gudbiyay."
  
  
  CUTUBKA LIXAAD IYO LIXAAD
  
  
  Gudaha Terminalka Grand Central, qaybihii ugu dambeeyay ee halxiraalaha Marsh ayaa bilaabay inay safmaan. Drake hore uma garwaaqsan, laakiin tani waxay ahayd qayb ka mid ah qorshaha guud ee qof, qof ay u malaynayeen inay mar hore dhexdhexaadiyeen. Cadawgii aanay ku xisaabtamin wakhtiga ayuu ahaa-si degdeg ah oo uu u gudbayna waxa uu fakarkoodii ku riday jahawareer.
  
  Iyada oo goobta lagu dhawaaqay in ay ammaan tahay oo ay ku badan yihiin saraakiisha booliiska, Drake iyo kooxdiisa ayaa la siiyay fursad ay ku baaraan sheegashada afraad, taas oo ay ugu dambeyntii heleen in lagu dhejiyay miiska kafateeriyada hoose. Tiro taxane ah oo far waaweyn lagu qoray, ma suurtowdo in la ogaado waxa ay noqon karaan ilaa aad ku guulaysato in aad ku dhufato ciwaanka, kaas oo inta badan lagu qoray farta ugu yar ee la heli karo.
  
  Koodhadhka firfircoonida nukliyeerka.
  
  Drake ayaa indhihiisa isku soo koobay rumaysad la'aan, isagoo lumiyay miisaankiisa mar kale, ka dibna wuxuu ku liqay Alicia. "Runtii? Muxuu waxan noogu soo diri lahaa?
  
  "Waxaan qiyaasayaa inay tahay awooda ciyaarta. Wuu ku raaxaysanayaa, Drake. Dhanka kale, waxaa laga yaabaa inay been abuur yihiin."
  
  "Ama codes dardargelinta," May ayaa raacisay.
  
  "Ama xitaa," Beau wuxuu sii madmadow geliyay mawduuca, "codes loo isticmaali karo in lagu soo bandhigo nooc kale oo hub qarsoon."
  
  Drake waxa uu in yar eegay ninkii Faransiiska ahaa, isaga oo la yaabban halka uu ka haysto fikradaha qalloocan, ka hor inta aanu u yeedhin Moore. "Waxaan haynaa shuruud cusub," ayuu yidhi. "Marka laga reebo inay u muuqato inay tahay xeer-hoosaadyada joojinta hubka nukliyeerka."
  
  "Sababtu?" Moore wuu naxay. "Waa maxay? Tani wax macno ah ma samaynayso. ma waxa uu kuu sheegay?
  
  Drake waxa uu gartay sida qosolka leh ee ay u wada dhawaqeen. "Hadda diraya." U ogolow suudhadhka bannaanku inay wada hagaajiyaan.
  
  "Hagaag. Waxaan siin doonaa dadaalkooda.
  
  Ka dib markii Drake uu talefanka jeebka gashaday, Alicia way iska cadaysay oo waxay eegtay hareeraha wakhti dheer. "Nasiib ayaan ku leenahay halkan," ayay tiri. "Ma jiraan wax khasaare ah oo ka dhashay. Wax war ah oo ka soo baxay Marchna ma jiro, inkastoo aanu dib u dhacnay. Markaa ma u malaynaysaa in tani ay ahayd shuruudii ugu dambaysay?"
  
  "Ma hubo sida ay taasi noqon karto," May ayaa tiri. "Wuxuu noo sheegay inuu doonayo lacag, laakiin noomuu sheegin goorta iyo meesha weli."
  
  "Marka ugu yaraan hal kale," Drake ayaa yidhi. "Malaha laba. Waxaan u baahanahay inaan hubino hubka oo aan mar kale soo saarno. Si kastaba ha noqotee, iyada oo dhammaan bambooyinkan yar-yar ay ku qarxayaan magaalada oo dhan, waxaan u maleynayaa inay aad uga fog tahay arrintan."
  
  Waxa uu la yaabay ujeedada bambaanooyinka yaryar. Ha dilin hana dhaawacin. Haa, waxay argagax ku dhufteen nafta bulshada, laakiin marka la eego bamka nukliyeerka, Julian Marsh, iyo kamaradaha ay burburinayaan, wuu awoodi waayay, laakiin wuxuu u maleeyay in laga yaabo inuu jiro ajande kale. Bambaanooyinka labaad waxay ahaayeen kuwo mashquuliya oo dhibsado. Dhibka ugu weyn waxa sababay dad yar oo mootooyin watay oo ku tuuray bambooyinka rashka ee guryaha lagu sameeyo ee Wall Street.
  
  Alicia waxay dareentay dukaan ku qarsoon geeska fog. "Isku darka sonkorta," ayay tidhi. "Ma jiraa qof doonaya bar nacnac?"
  
  "Ii keen laba Snickers," Drake wuu taahay. "Sababtoo ah lixdan iyo shan garaam waxay ahayd kaliya sagaashamaadkii."
  
  Alicia ayaa madaxa ruxday. "Adiga iyo baararkaaga nacnaca ee xun."
  
  "Maxaa xiga?" Beau wuu soo dhawaaday, Faransiiskiina wuxuu ka nafisiyay jirkiisa xanuunka isagoo xoogaa kala bax ah.
  
  "Moore wuxuu u baahan yahay inuu kor u qaado ciyaartiisa," Drake ayaa yidhi. "Ahow mid firfircoon. Anigu, mid ahaan, ma doonayo inaan ku dheelo laxanka Marsh maalinta oo dhan."
  
  "Waa la fidiyey," Mai ayaa xasuusiyay. "Inta badan wakiiladiisa iyo booliisku waxay ilaalinayaan waddooyinka."
  
  "Waan ogahay," Drake ayaa neefsaday. "Si fiican ayaan u aqaanaa nacalad."
  
  Waxa kale oo uu ogaa in aanay jirin taageero ka wanaagsan oo loo fidiyo Moore oo aan ahayn Hayden iyo Kinimaka, labaduba waxay la hadleen ciwaannada Madaxweynaha, labaduba waxay la kulmeen inta badan waxa dunidu ku tuuri karto iyaga. Daqiiqadan oo ay xasiloon tahay, wuu ka fiirsaday, oo ka fikiray dhibkooda, ka dibna waxa uu is arkay isaga oo ka welwelaya kooxda kale-kooxda Dahl.
  
  Qaskan Swedishka ah ee waalan waxa ay u badan tahay in uu ka dagaalamayey baarka Marabou isagoo daawanaya daqiiqadihii ugu qaawanaa Alexander Skarsga.
  
  Drake ayaa u mahad celiyay Alicia markii ay soo noqotay oo ay u dhiibtay laba xabbadood oo shukulaato ah. Wax yar ayay kooxdii halkaa istaagtay, fikiraysay, kabuubisay. Waxaan isku dayaa inaanan ka fikirin waxa xiga ee dhici kara. Gadaashooda waa kafateeri & # 233; waxay u istaagtay sidii meherad duug ah oo laga tagay, daaqadihiisii ayaa jabay, miisaskiina way rogeen, albaabbadiina ka dillaaceen oo ka laadlaadsan yihiin. Xitaa hadda, kooxuhu waxay si taxadar leh ugu shanleeyeen aagga qalab cusub.
  
  Drake wuxuu u jeestay Bo. "Waxaad la kulantay Marsh, ma aha? Ma aaminsan tahay inuu tan ilaa dhamaadka arki doono?
  
  Faransiiskii ayaa sameeyay tilmaamo qalafsan. "Hmm, yaa garanaya? Socodku waa mid la yaab leh, oo u muuqda mid xasiloon hal daqiiqo iyo waalan marka xigta. Waxaa laga yaabaa in dhammaan ay ahayd been abuur. Webb kuma kalsoonayn isaga, laakiin taasi la yaab maaha. Waxaan dareemayaa in haddii Webb uu weli xiiseynayo kiiska Pythia, markaa Marsh looma oggolaan doono inuu xitaa iska dhigo inuu ku lug leeyahay kiiska."
  
  "Ma ahan Marsha inaan ka walwalno," Mai ayaa si farxad leh u soo dhexgashay. "Tani..."
  
  Oo si lama filaan ah ayay wax walba macno u sameeyeen.
  
  Drake waxa ay isla markiiba garwaaqsatay tan, iyada oo garatay magaca qofka ay u yeedhi lahayd. Indhihiisu waxay la kulmeen sidii gantaalo kulayl doon ah, laakiin in yar ayay waxba odhan kari waayeen.
  
  waan ka fakarayaa Qiimeeyaha. Dhamaad xun.
  
  "Damn," Drake ayaa yidhi. "Waxaa nala ciyaaray bilowgii hore."
  
  Alicia way daawatay. "Sida caadiga ah waxaan dhihi lahaa 'qol hel', laakiin..."
  
  "Waligaa ma uu soo geli karo dalkan," Mai ayaa ku cabaaday. "Maya la'aanteenna."
  
  "Hadda," ayuu yidhi Drake. "Isagu waa meesha uu doonayo."
  
  Kadibna taleefoonkii ayaa soo dhacay.
  
  
  ***
  
  
  Drake waxa uu ku sigtay in uu shokolaatada hoos u dhigo isaga oo naxsan, waxa uu aad ugu mashquulay tareenka kale ee fikirka. Markii uu eegay shaashadda oo uu arkay nambar aan la garanayn, qarax pyrotechnic ah oo fikrado iska soo horjeeda ayaa madaxiisa ku wareegsanaa.
  
  Maxaa la dhahaa?
  
  Waa in uu Marsh ka soo wacay taleefankiisa gacanta ee cusub ee la tuuri karo. Miyay tahay inuu iska caabiyo rabitaanka inuu u sharaxo in la ciyaarayo, in si fudud loogu khiyaaneeyay qorshe weyn? Waxay rabeen in unugyada iyo hubka nukliyeerka ah ay dhexdhexaad ahaadaan ilaa inta suurtogalka ah. Sii qof kasta ugu yaraan saacad kale fursad si uu ula socdo. Hadda in kastoo... hadda ciyaartu way is beddeshay.
  
  Maxaa la sameeyaa?
  
  "Maarso?" ayuu ugu jawaabay faraanti afraad ka dib.
  
  Cod aan la aqoon ayaa la hadlay. "Nooo! Waa Gatorrrr!"
  
  Drake ayaa teleefankii ka saaray dhegtiisa, qaylada, dhawaaqa kor u kacaya dhamaadka kelmad kasta oo caayaya xuduntiisa.
  
  Waa kuma kani? Aaway Marsh?
  
  "Waxaan idhi - Gatorrrr! Dibida ayaa durba sii gurguuranaysa. Meesha uu noqon lahaa. Laakiin hal dalab oo kale ayaan kuu hayaa, uhhh. Mid kale, ka dibna bamku ama qarxi doono ama ma qarxi doono. Adiga ayay ku xiran tahay!"
  
  "Iga daa." Drake waxa ku adkaatay in uu erayada xooga saaro sababtuna tahay qaylada aan tooska ahayn. "Waxaad u baahan tahay inaad is dejiso, saaxiib."
  
  "Orod, bakayle, orod, orod. Tag saldhiga booliska ee geesta 3aad iyo 51aad arag oo arag waxa aanu kuu dhaafnay ooooo. Waxaad fahmi doontaa shuruudaha kama dambaysta ah markaad halkaas tagto."
  
  Drake wuu weji gabay, isaga oo raadiyay xusuustiisa. Waxaa jira wax aad looga yaqaan cinwaankan...
  
  Laakin codkii ayaa mar kale hakiyay tareenkiisa fikirradiisa. "Hadda orod! Orod! Bakayle, orod oo dib ha u eegin! Waxay ku qarxi doontaa hal daqiiqo ama saacad, rrr! Kadibna dagaalkeenu wuu bilaaban doonaa!".
  
  "Marsh wuxuu rabay kaliya madaxfurasho. Lacagta bambada adigaa leh."
  
  "Uma baahnin lacagtaada, yyyy! Ma u malaynaysaa in aanay jirin ururo-xataa ururadiinna-oo na caawinaya? Ma waxaad u malaynaysaa inaysan jirin dad taajir ah oo na caawinaya? Ma kula tahay in aysan jirin dhagar qabayaal si qarsoodi ah u maalgeliya qadiyadeena? Ha ahaa, ha haa!"
  
  Drake waxa uu rabay in uu soo gaadho oo uu qoorta ka qabto ninka waalan, laakiin maadaama uu taas samayn kari waayay-wali-waxa uu sameeyay waxa ku xiga ee ugu wanagsan.
  
  Taleefoonkii waa la hakiyay.
  
  Ugu dambayntiina, maskaxdiisu waxay habaysay xog kasta. Kuwa kale ayaa hore u ogaa. Wajiyadoodu cabsi baa ka caddahay, jidhkooduna kacsan yahay.
  
  "Tani waa goobtayada, saw maaha?" Drake ayaa yidhi. "Halka Hayden, Kinimaka iyo Moore ay hadda joogaan."
  
  "Iyo Ramses," Mai ayaa tiri.
  
  Haddii bamku isla markaas qarxin lahaa, kooxdu ma awoodeen inay si degdeg ah u ordaan.
  
  
  CUTUBKA TODOBAAD
  
  
  Hayden wuxuu bartay kormeerayaasha. Iyada oo in badan oo ka mid ah saldhigga faaruqisay, oo xitaa wakiilladii shakhsi ahaan loogu xilsaaray Moore loo diray waddooyinka si ay u caawiyaan, xarunta Amniga Gudaha ee degaanka ayaa dareemay culays xad dhaaf ah oo gaadhay heer ay burburto. Dhacdooyinka magaalada oo dhan ka dhacay ayaa ka hormaray isu imaatinka Ramses iyo Price ee wakhtigan, laakiin Hayden waxa uu dareemay xidhiidh la'aanta dhexdooda ah, waxaanu is waydiiyay in labadooduba aanay run ahaantii waxba odhan. Ramses wuxuu ahaa nin aqoon u leh jawaabaha oo dhan. Qiimuhu wuxuu ahaa khiyaamo kale oo doollar eryanayay.
  
  Kinimaka ayaa gacan ka gaystay hawlgalinta kormeerayaasha. Hayden waxa uu ka warbixiyey wixii iyaga hore u dhex maray, markii uu Hawaaiyuhu ku taliyey in aan xogta laga soo saarin labada nin, oo uu hadda la yaabay dareenkeeda.
  
  Ma sax bay ahayd? Ma naxariis buu lahaa?
  
  Wax hadhow laga fikiro.
  
  Sawirro ayaa horteeda ka bidhaamay, dhammaantoodna waxa laga soo saaray daraasiin shaashado labajibbaaran ah, oo isugu jira madow iyo caddaan iyo midab, muuqaalo ka mid ah foornooyinka xayndaabka iyo dabka, ambalaasyada dhalaalaya iyo dad badan oo argagaxsan. Argagaxa dadka reer New York waa la ilaaliyay ugu yaraan; in kasta oo dhacdooyinkii 9-11 ay weli maskaxdooda ku ahaayeen argagax cusub oo saamayn ku leh go'aan kasta. Dad aad u badan oo ay soo martay sheeko badbaado 9-11 ah, laga soo bilaabo kuwa aan maalintaas shaqo tagin iyo kuwa daahsan ama hawlo shaqo u orda, cabsi kama tegin fikirkooda. Dalxiisayaashu waxay ku carareen argagax, inta badan si ay ula kulmaan dharbaaxo lama filaan ah oo xigta. Booliisku waxay bilaabeen inay si dhab ah u nadiifiyaan waddooyinka, iyadoo ay wax yar ka soo horjeedaan dadka deegaanka oo weligood xanaaqsan.
  
  Hayden waxa uu hubiyay wakhtiga...waxa ay ahayd wax yar 11am. Waa la dareemay markii dambe. Kooxda inteeda kale ayaa maskaxdeeda ku jirtay, caloosheeda ayaa la il-daran cabsi ay ka qabto in ay maanta naftooda waayaan. Waa maxay sababta aan sidan u sii wadno? Maalinba maalinta ka dambaysa, toddobaadka toddobaad? Fursaduhu way yaraanayaan mar kasta oo aan dagaalanno.
  
  Iyo Dahl gaar ahaan; Sidee buu ninkani meeshan u joogay? Xaas iyo laba carruur ah, ninku waa inuu lahaadaa anshax shaqo oo le'eg Buurta Everest. Ixtiraamka ay u haysay askariga waligeed may sareyn.
  
  Kinimaka ayaa taabtay mid ka mid ah kormeerayaasha. "Waxay noqon kartaa mid xun."
  
  Hayden wuu eegay isaga. "Waa maxay waxani...oh shit."
  
  Iyada oo yaaban, waxa ay daawatay sida uu Ramses tallaabo u qaadayo, isaga oo u ordaya dhanka Price oo madaxa dhulka ku garaacaya. Amiirkii argagixsada ahaa ayaa markaas dul istaagay meydkii halganka ku jiray oo bilaabay inuu si naxariis darro ah u laad, jug walbana waxay keentay oohin murugo leh. Hayden mar kale ayuu ka labalabeeyay, ka dibna wuxuu arkay barkad dhiig ah oo bilaabay inuu ku faafo dhulka oo dhan.
  
  "Waan hoos u socdaa."
  
  "Anigana waan tagi". Kinimaka ayaa bilaabay inuu kor u kaco, laakiin Hayden ayaa ku joojiyay isaga oo tilmaan ah.
  
  "Maya. halkan ayaa lagaa rabaa."
  
  Intay indhaha iska indha tirtay ayay dib ugu soo yaacday xagga hoose ee guriga, waxayna u calaamaysay labadii waardiye ee taagnaa dariiqa, waxayna ka furtay albaabkii dibadda qolka Ramses. Waa la wada yaacay, qoryo laga soo qaaday.
  
  Lugta bidix ee Ramses ayaa dhabannada Price ku dhufatay, laftana ka jabtay.
  
  "Jooji!" Hayden ayaa ku qayliyay xanaaq. "Waxaad dilaysaa isaga."
  
  "Waxba kama tihid," Ramses ayaa mar kale isticmaalay hubkiisii, isagoo jebiyey daanka Price. "Waa maxay sababta aan? Waxaad igu qasbaysaa inaan unug la wadaago qashinkan. Ma rabtaa inaan wada hadalno? Hagaag, sidan waa sida dardaarankayga birta loo fuliyo. Malaha hadda waad ogaan doontaan.
  
  Hayden ayaa ku orday baararka, isaga oo furihii geliyey qufulka. Ramses ayaa is taageeray, ka dibna wuxuu bilaabay inuu ku talaabsado madaxa iyo garbaha Price, sidii isagoo raadinaya meelo daciif ah oo ku raaxaysanaya habka. qiimuhu wuu joojiyay qayladii wuxuuna samayn karayay oohin hoose.
  
  Hayden ayaa albaabka si weyn u furay, iyadoo ay taageerayaan laba waardiye. Waxay weerartay xaflad la'aan, iyadoo ku garaacday Ramses dhegta gadaasheeda bastoolad oo ay ka riixday Robert Price. Dabadeed waxa ay ku dhacday jilba joogsaday ninkii oohinayay.
  
  "Ma nooshahay?" Dhab ahaantii ma aysan rabin inay u muuqato mid aad u welwelsan. Dadka isaga oo kale ah waxay werwerka u arkayeen daciifnimo laga faa'iidaysan karo.
  
  " Way xanuunaysaa?" Feeraha Price ayay isku dhufatay.
  
  Qayladii ayaa u sheegtay "haa, way dhacday."
  
  "Hagaag, okay, jooji ooyinta. Soo rog oo aan ku arko.
  
  Price wuu ku dhibtooday inuu rogrogo, laakiin markii uu sameeyay, Hayden wuu guulaystey markuu arkay maaskarada dhiigga, ilkaha jaban, iyo faruuryaha jeexjeexan. Waxay aragtay in dhegteedu guduudan tahay oo ay ishiisu bararsan tahay oo laga yaabo in aanay dib u shaqayn. In kasta oo ay rabtay, way guulaysatey.
  
  "Crap".
  
  Waxay u sii jeedday dhanka Ramses. "Saaxiib, ma ahan in aan ku weydiiyo haddii aad waalan tahay, ma aniga? Waxa aad samayso nin waalan uun baa samayn lahaa. Sabab? Ujeedo? Bartilmaameed? Waxaan ka shakisanahay inay xitaa maskaxdaada ka gudubtay."
  
  Waxay kor u qaaday Glock, oo aan si buuxda diyaar ugu ahayn inay dabka qabato. Ilaaladii agteeda waxay qariyeen Ramses haddii ay dhacdo inuu soo weeraro.
  
  "Toog," Ramses ayaa yidhi. "Naftaada ka badbaadi adduun xanuun ka buuxa."
  
  "Haddii kani ahaan lahaa dalkaagii, gurigaagii, hadda waad i dili lahayd, saw ma aha? Waad dhamayn lahayd dhammaan."
  
  "Maya. Maxaa xiiso leh in si degdeg ah loo dilo? Marka hore waxaan burburin lahaa sharaftaada anigoo kaa xayuubinaya oo aan xidhi lahaa addimadaada. Markaas waxaan jebin lahaa doonistaada anigoo isticmaalaya hab random, iyadoo aan loo eegayn waxa u muuqday sax wakhtigaas. Markaa waxaan heli lahaa hab aan ku dilo oo aan kugu soo celiyo, mar kale iyo mar kale, aakhirkiina waan ka toobad keenay markii aad boqolaad iga bariday inaan noloshaada dhammeeyo.
  
  Hayden wuu daawaday isagoo runta ku arkay Ramses indhihiisa oo is celin kari waayay inuu gariiro. Halkan waxaa ahaa nin, isagoon feker labaad, qarxin lahaa bamka nukliyeerka ee New York. Dareenkeeda waxa si aad ah u qabsaday Ramses, iyo sidoo kale ilaaladeeda, in aanay ka falcelinayn raadkii isku shaandheynta ahaa iyo neefta gadaashooda ka timid.
  
  Indhaha Ramses ayaa soo iftiimay. Hayden wuu ogaa in la khiyaameeyay. Way soo jeesatay, laakiin kuma degdegin. Price waxaa laga yaabaa inuu ahaa Xoghayaha Difaaca, laakiin sidoo kale wuxuu lahaa xirfad ciidan oo heer sare ah oo hadda wuxuu ku noolaa wixii uu ka xasuusto. Labadii gacmood ayuu ku dhuftay gacantii uu soo fidiyay waardiyihii, taasoo keentay in baastooladdiisa ay dhulka ku dhufato, kadibna uu calooshiisa ka dhuftay, oo uu kala soo laabay. Inta uu sidaas samaynayay, wuu dhacay, isagoo sharad ku galay in Hayden iyo waardiyaha kale aanay toogan doonin, isagoo booskiisa ku sharadiyay dhawr siyaabood, oo uu ku dul dhacay qoriga.
  
  Oo uu kilkilaha hoostiisa ka toogtay, rasaastu waxay haleeshay waardiyihii oo yaaban isha. Hayden ayaa shucuurteeda dhinac iska dhigtay oo u tilmaamay Glock at Price, balse Ramses wuxuu ku soo oogay sidii dibi cagaf dul saaran, xooggii jidhkiisa oo dhami waa curyaan, cagaheedana ka garaacay. Ramses iyo Hayden ayaa soo dhex galay qolka, iyagoo siinaya Price fursad uu ku garaaco ilaaliyaha labaad.
  
  Taas wuu ka faa"iidaystay, isaga oo jaahwareerka ka faa"iidaysanaya. Waardiyihii labaad ayaa dhintay ka hor inta aysan dhawaaqin rasaastii uu ku dilay. Jidhkiisu waxa uu dhulka ku dhuftay cagaha Price, waxaana eegayay isha keliya ee xoghaye oo shaqaynaysa. Hayden waxay ka soo hoos baxday jirkeeda weyn ee Ramses, iyada oo wali ku haysa Glock, indho-duur-joog ah, oo ku haysa qiimaha qoriga.
  
  "Sababtu?"
  
  "Waan ku faraxsanahay inaan dhinto," Price ayaa si xun u yidhi. "Waxaan rabaa inaan dhinto".
  
  "Si aad gacan uga geysato badbaadinta gabalkan qashinka ah?" Dhulka ayay ku turunturootay, iyada oo halganaysa.
  
  "Hal ciyaar oo kale ayaa ii hadhay," Ramses ayaa ku gunuunacday.
  
  Hayden waxa ay dareentay in dhulka hoostiisa gariirayo, gidaarada guriga oo gariiraya oo tuuraya daruuro hoobiye ah. Baararka qafiska ayaa bilaabay inay gariiraan. Intay gacmaheeda iyo jilba dib u habaynayso, ayay is dejisay oo kor iyo hoos u eegtay, bidix iyo midig. Hayden waxa uu ku dhaygagay nalka intay ku celcelinayeen.
  
  Hadda waa maxay? Waa maxay jahannamada kani...
  
  Laakin mar hore ayay garanaysay.
  
  Goobta ayaa lagu weeraray weerar dhulka ah.
  
  
  CUTUBKA LABATAN IYO SIDDEEDAAD
  
  
  Hayden wuu neefsaday markii darbiyadu sii ruxayeen. Ramses ayaa isku dayay inuu kaco, laakiin qolku hareerihiisa ayuu gariiray. Argagixiso ayaa jilba joogsaday. Sicirku waxa uu u daawadey cabsi, koonaha qolka ayaa is beddelaya, kala-goysyada ayaa dhaqaaqay oo dib loo habeeyey, jiirarkuna ilbiriqsi kasta ku qalloocan yihiin. Hayden waxa uu iska ilaaliyay gabal hoobiye ah oo dhacay markii qayb ka mid ah saqafka ay duntay. Xadhkaha iyo dhuumaha hawada ayaa ka soo laadlaadsan saqafka sare, iyaga oo u lulaya sida galalka midabada badan leh.
  
  Hayden waxa uu u sii socday albaabka qolka, laakiin Ramses waxa ay ahayd mid caqli badan oo uu jidkeeda ka xidho. Wax yar ayay qaadatay ka hor inta aysan ogaanin inay wali sii haysato Glock, ka dibna inta badan saqafka ayaa dumay oo baararka laftooduna ay gudaha u foorarsadeen, ku dhawaadna inay dumaan.
  
  "Waxay ila tahay... aad ka badbadisay," Price si aan neefsasho lahayn u yidhi.
  
  "Meeshaan xunxun waa kala go'aysaa," Hayden ayaa ku qayliyay wejiga Ramses.
  
  "Weli ma aha".
  
  Argagixiin ayaa istaagay oo u yaacay dhanka gidaarka fog, daruuro hoobiye ah iyo jajabyo shub ah iyo shamiitada duulaya oo ku soo dhacaysa hareerihiisa. Albaabka dibadda ayaa soo dhacay ka dibna wuu furay. Hayden waxa ay qabsatay baarka oo ay isa soo taagtay, iyada oo la qabsatay ninkii waalnaa, Price oo dib u hoobtay. Waxay lahaayeen dad meel sare. Ramses wuxuu aadi karaa kaliya ilaa hadda.
  
  Fikirkaas, Hayden waxa uu raadiyay telifoonkeeda, laakiin waxa ay si dirqi ah ula socon kari wayday Ramses. Ninkani wuxuu ahaa mid dheereeya, ad-adag oo naxariis-laawayaal ah. jaranjarada ayuu kor ugu soo booday, isaga oo dhinac iska tuuray hal booliis oo caqabad ku ahaa oo marka hore madaxa ku tuuray Hayden. Way qabatay ninkii, way qabatay, wakhtigaasna Ramses waxa uu ka sii tuujinayay albaabka sare.
  
  Hayden ayaa ku soo yaacay dabagal kulul. Albaabka sare ayaa si weyn u furmay, muraayaddiisuna way dildillaacday, looxyadiisuna way kala dillaaceen. Markii hore, waxa kaliya ee ay ka arki kartay qolka kormeeraha waa Moore, oo ka soo kacayay dabaqa oo gaadhay inuu toosiyo dhowr shaashadood oo qalloocan. Kuwo kale ayaa laga soo jeexjeexay meelihii ay ka soo degeen, darbigana waa laga go'ay, oo ku dhacay markii ay soo degeen. Kinimaka ayaa hada soo istaagay iyadoo shaashada ay ka soo dhacayso garbaha, dhalo iyo balaastiig laga qabtay timihiisa. Labada wakiil ee kale ee qolka ku jiray waxay isku dayeen inay is-jiideeyaan.
  
  "Maxaa nagu dhacay?" Moore ayaa ka soo cararay qolka markuu arkay Hayden.
  
  "Aaway Ramses cadaabta?" way qaylisay. "Miyaanad arag isaga?"
  
  Moore afkiisa ayaa kala baxay. "Waa inuu ku jiraa qaybta unugyada."
  
  Kinimaka ayaa cadayday muraayado iyo qashin kale oo garbaha ka soo baxay. "Waan daawaday... Kadibna cadaabta oo dhami way furfurmeen."
  
  Hayden aad bay u habaartay markay dareentay jaranjarada bidixdeeda ku beegan, ka dibna balakoonka ka horreeya ee soo eegaya xafiiska wayn ee deegaanka. Ma jirin waddo kale oo looga baxo dhismaha marka laga reebo in laga gudbo. Waxay u carartay dhanka birta, oo ay qabsatay oo ay eegtay qolka hoose. Shaqaalihii waa la dhimay, sida ay argagixisadu qorsheeyeen, laakiin qaar ka mid ah shaqooyinka dabaqa hoose ayaa la qabsaday. Rag iyo dumarba waxay urursanayeen alaabtooda, laakiin intooda badan waxay u socdeen albaabka weyn ee laga soo galo iyaga oo hubkooda ka siiban, sidii iyagoo filanaya weerar. Ramses lagama yaabo inuu ka mid noqdo.
  
  Xaggee haddaba?
  
  Filasho. waan daawanayaa Ma ahayn...
  
  "Tani dhammaad ma aha!" - way qaylisay. "Ka fogow daaqadaha!"
  
  Aad u daahay. Blitzkrieg ayaa ku bilowday qarax weyn; daaqadihii hore ayaa qarxay, qayb darbiga ka mid ahina waa dumay. Aragtidii Hayden oo dhami way dhaqaaqday, saqafka saqafka ayaa soo dhacay. Burbur ayaa ku qarxay saldhigga markii ay booliisku dhaceen. Qaar baa jilba joogsaday ama gurguurtay. Qaar kale ayaa ku dhaawacmay ama la arkay iyaga oo ku xayiran. RPG-ga waxa uu ku mashxaraday wejiga jaban oo uu ku dul dhacay konsole kaaliyaha, isaga oo u soo diray holac, qiiq iyo burbur aagga u dhow. Hayden ayaa markaa arkay cago ordaya oo rag badan oo wajiyada soo duubtay ay soo baxeen, dhamaantoodna qoryo garbaha kaga xidhan yihiin. Iyaga oo dhinac walba u kala fidiyay, wax kasta oo dhaqaaqa ayay yool ka dhiganayeen, ka dib markii ay si taxaddar leh uga fiirsadeen, ayay rasaas fureen. Hayden, Kinimaka iyo Moore isla markiiba xabbad bay ku noqdeen.
  
  Rasaas ayaa ka dhacday saldhiga la burburiyay. Hayden waxa ay tirisay kow iyo toban qof oo ka hooseeya ka hor balakoonka alwaax ee ilaalinaya iyada ayaa bilaabay in ay burburiso. Madaafiicda ayaa toos u dhacay. Googooskii ayaa kala go"ay, oo isu rogay kabyo halis ah. Hayden ayaa gadaal uga soo dhacay iyada oo gadaal uga soo dhacay ka dibna soo rogtay. Jaakadda ay xidhatay ayaa ka soo qaaday laba xabbadood oo yaryar, oo aan xabbado ka soo qaadin, xanuunka daran ee kubka hoose ayaa u sheegay in baraf alwaax ahi uu ku dhacay hilib qaawan. Kinimaka sidoo kale wuu neefsaday, Moorena wuu istaagay si uu jaakada uga siibo oo uu xiirashada garabka uga saaro.
  
  Hayden ayaa dib ugu soo gurguurtay balakoonka. Iyada oo daldaloolada jirta, waxay daawatay horu-marintii kooxda weerarka geysatay oo waxay maqashay gunuunac markii ay u yeedhayaan hoggaamiyahooda. Ramses wuxuu u orday sidii libaax ugaarsi ah, wax ka yar hal ilbiriqsi gudahood ayuu Hayden indhaha kaga saaray. Waxay iska saartay fursad ay ku toogto, laakiin waxay hore u ogeyd in aanay xabbaddu meel dhow u duuli doonin.
  
  "Nacas!"
  
  Hayden ayaa istaagay, oo eegay Kinimaka oo u orday xaggii jaranjarada. Way u oggolaan waayeen amiirkii argagixisada ahaa inuu baxsado. Hadalkiisa bamka waa la qarxin lahaa. Hayden waxa uu dareemay in aanu sugi doonin wakhti dheer.
  
  "Tag, tag!" - Waxay ku qaylisay Mano. "Waa inaan si degdeg ah u soo celinaa Ramses!"
  
  
  CUTUBKA 29AAD
  
  
  Isgoysyada ka baxsan goobta ayaa inta badan waxaa soo buux dhaafiyay dadweyne fara badan, waxaana isgoysyada ay buux dhaafiyeen dad lugeynaya, waxaana wadooyinka ay ku qeylinayeen laxanka joogtada ah ee baabuurta mara. Dhismayaal dhaadheer oo dariishado badan leh ayaa inta badan waxa ay ka muuqdeen dhawaqa hoonka hambalyada iyo qosolka dhexdooda ah, taas oo muujinaysa kor u kac ku yimid is dhexgalka bini"aadamka, balse maanta goobta ayaa ahayd mid aad uga duwan.
  
  Qiiq ayaa jidka hareer maray oo cirka isku shareeray. Daaqadaha jajaban ayaa daadsan hareeraha laamiyada. Codad daahsoon ayaa ka guuxayey agagaarka xuddunta markii ay madfaca naxsan iyo dhaawaca soo laabteen ama ay ka soo baxeen dhuumasho. Sirens ayaa ka baroortay meel fog. Dariiqa 3aad ee dhismahooda wuxuu u ekaa jiir weyn ayaa u qalday xabbad farmaajo ah oo qaniinyo waaweyn ka soo saaray.
  
  Hayden wax yar ayay dareentay arrintan, iyada oo ka carartay saldhigga ka dibna hoos u dhigtay iyada oo hareeraha eegaysay kuwii baxsaday. Si toos ah uga hor, jidka 51st, waxay ahaayeen kuwa kaliya ee ordaya-kow iyo toban nin oo ku labisan dhar madow, oo Ramses aan la garan karin ayaa ka sarreeya inta kale. Hayden waxa ay orod ku dhex martay isgooyska burbursan, waxa uu la yaabban yahay aamusnaanta ku gadaaman, qaylada aamusnaanta iyo daruuraha boodhka ah ee is-dabaya ee isku dayey in ay indho tirto. Korka kore, meelaha bannaan ee u dhexeeya saqafka saqafka sare ee dhismayaasha xafiiska - tiirar shub ah oo toosan oo tilmaamaya dariiq toosan oo la mid ah xariiqyada xariiqyada - iftiinka qorraxdu wuxuu ku dhibtooday inuu tartamo. Qorraxdu si dhif ah ayay uga soo muuqatay waddooyinka duhurnimadii ka hor, waxay ka soo muuqanaysay daaqadaha wakhti ka hor waxayna iftiimisay oo keliya isgoysyada ilaa ay kor u kacday oo ay ka heli wayday jidka u dhexeeya dhismayaasha.
  
  Kinimaka, oo ah eygii da'da ahaa ee aaminka ahaa, ayaa dhinaceeda degdegay. "Waxaa jira laba iyo toban oo keliya," ayuu yidhi. "More waxa uu isha ku hayaa mowqifkayaga. Waan raaci doonaa ilaa aan ka helno xoojin, okay?"
  
  "Ramses," ayay tidhi. "Tani waa mudnaantayada. Waanu soo celinaynaa qiimo kasta oo ay ku kacayso."
  
  "Hayden," Kinimaka wuxuu ku dhawaaday inuu ku dhaco gaari baakin ah. "Tani uma malaynaysid. Ramses wax walba wuu qorsheeyay. Xitaa haddii uusan sidaas yeelin - xitaa haddii goobta uu ku sugan yahay si uun loogu siidaayay qolka shanaad - hadda dhib ma leh. Tani waa bamka ay tahay inaan helno."
  
  "Sabab kale oo lagu soo qabto Ramses."
  
  "Waligaa noo sheegi maayo," Kinimaka ayaa yidhi. "Laakiin waxaa laga yaabaa in mid ka mid ah ardaydiisa uu sameeyo."
  
  "Inta dheer waxaan ka ilaalin karnaa Ramses dheelitirka," Hayden ayaa yidhi. "Fursada wanaagsan ee magaaladan ay ku badbaadi karto waxaas oo dhan."
  
  Waxa ay ku baratameen hareeraha laamiga, iyaga oo ku ilaalinaya hadhka yar ee dhismayaasha dhaadheer oo ay isku dayayeen in aanay wax buuq ah samayn. Ramses waxa uu ku sugnaa badhtamaha xidhmooyinkiisa, isaga oo amar ku bixinayay, hadda Hayden waxa uu xasuustay in markii uu suuqa joogay uu nimankan ugu yeedhay "Legionnaires". Mid kasta oo iyaga ka mid ah waxa uu ahaa mid dilaa ah oo daacad u ah qadiyaddooda, tallaabooyin badan oo ka sarreeya calooshood u shaqeystayaasha caadiga ah. Markii hore laba iyo toban qof ayaa degdeg u soo yaacay iyaga oo aan wax badan ka fikirin, in yar bay isu fogeeyeen iyaga iyo goobtaba, laakiin hal daqiiqo ka dib waxa ay bilaabeen in ay gaabis noqdaan, labana dib bay u jaleeceen iyaga oo eegaya in ay jiraan cid eryanaysa.
  
  Hayden ayaa furay rasaas, isagoo xanaaqsan oo ka ciyay Glock. Hal nin baa dhacay, intii kalena dib bay u soo jeesteen, iyaga oo xabbad soo ridaya. Labadii wakiil ee hore ee CIA-da waxay gadaasha ka galeen sariir ubaxeed shub ah. Hayden waxa ay eegtay hareeraha geeskeeda, iyada oo aan doonayn in ay lumiso arageeda cadawgeeda. Ramses wuxuu ku sigtay burbur, oo ay qariyeen dadkiisu. Hadda waxay aragtay in Robert Price loo daayay qaddarkiisa, oo uu si dhib yar u istaagi karo, laakiin weli si fiican ugu shaqeynaya nin la garaacay, oo da' ah. Dareenkeedu wuxuu dib ugu noqday Ramses.
  
  "Halkaas ayuu joogaa, Mano. Aan ka gudubno tan. Ma kula tahay inay weli qarxi doonaan haddii uu dhinto?
  
  "Nacalad, ma garanayo. In isaga oo nool la kaxeeyo si ka wanaagsan ayay u shaqayn lahayd. Waxaa laga yaabaa inaan madax furasho u haysano."
  
  "Haa, okay, waa inaan si ku filan u soo dhowaanaa marka hore."
  
  Kamarada ayaa mar kale kor u qaaday, markan ayaa daboolaysa baxsashadooda. Hayden waxa uu ka soo orday sariirta ubaxa ilaa sariirta ubaxa, isaga oo ka daba ordayay wadada. Rasaasta ayaa labada kooxood dhexmartay, iyagoo burburiyay muraayadaha, isla markaana ku dhacayay baabuurta baarkinka ah. Taksi jaale ah oo kala firirsan ayaa Hayden siisay dabool wanaagsan iyo fursad uu ku soo dhawaado, kama aysan labalabeynin inay qaadato.
  
  "Aan!"
  
  Tagsigii u horeeyay ayay gashay, dhinac ayay u sii siqatay oo mid kale oo waddada dhinaceeda kaga hadhay ayay si ay isku qariso u adeegsatay midkii ku xigay. Daaqadaha ayaa ku qarxey hareeraheeda iyadoo maxaabiisteedu ay isku dayeen inay ka saaraan, laakiin daboolku wuxuu ka dhigan yahay in Ramses 'Legionnaires cusub waligood ma ogaanin meesha ay joogaan. Afar tagsi ka dib oo ay ku qasbayeen orodyahanada in ay qariyaan, iyaga oo gaabinaya.
  
  Dhegta Kinimaki ayaa bilaabay inay dillaacdo. "Caawinta ayaa shan daqiiqo u jirta."
  
  Laakiin xitaa tani lama hubo.
  
  Mar labaad, unuggu wuxuu u shaqeeyay sidii koox is haysta. Hayden ayaa cayrsaday, isaga oo awoodi waayay in uu si badbaado leh u xidho farqiga wuxuuna sidoo kale ku qasbay in uu ilaaliyo rasaasta. Waxaa muuqatay in unuggu uu sidoo kale bilaabay inuu ka walwalo suurtogalnimada in xoojin ay yimaadaan iyada oo dhaqdhaqaaqooda ay noqdeen kuwo aad u kacsan, taxadar yar. Hayden waxa uu beegsaday mid ka mid ah waardiyayaasha dambe oo kaliya wuu seegay sababtoo ah waxa uu soo dhaafay geedkii la sawiray markii ay rasaasaysay.
  
  Nasiib xumo saafi ah.
  
  "Mano," ayay si lama filaan ah u tidhi. "Miyaan mid ka mid ah ku waynay meel?"
  
  "Mar kale tiri."
  
  Waxay tiri kartaa toban tiro oo kaliya!
  
  Waxa uu ka soo muuqday meel aan jirin, isaga oo ka soo gadmaya baabuur hoostiisa oo qaabaysan. Jugtii ugu horeysay ee uu ku dhuftay ayaa ku xirneyd dhabarka jilibka Kinimaki, taasoo keentay in ninka weyn uu foorarsado. Inta uu laaday, gacantiisa midig waxa ay soo qaadatay PPK yar, oo cabbirkeedu aanu dhimasho yarayn. Hayden gees ayay u tuurtay Kinimaka, jirkeeda yaraa waxa uu ahaa mid awood badan oo tamar leh sida ciyaaryahan kasta oo heer caalami ah, laakiin xitaa taasi waxa ay kaliya dhaqaajin kartaa ninka weyn.
  
  Xabaddu way dhex duushay iyaga, yaab leh, xiisaynaya, daqiiqaddii ugu gaabnayd ee cadaabta saafiga ah, ka dibna halyeeygii ayaa mar kale dhaqaaqay. Jug kale ayaa la xiriirta Jilibka Hayden, Manona wuu sii watay dhicistiisii, isagoo xabadka ugu horreeyay isla gaarigii cadawgoodu gabaad ahaan u isticmaalay. Caruus ayaa ka baxsatay isaga oo is arkay isaga oo si quus ah isku dayaya in uu jilbaha ku wareego.
  
  Hayden waxay dareentay xanuun jilibka ah iyo, ka sii muhiimsan, luminta dheelitirka degdega ah. Waxay wax badan ka ogaatay baxsashadii Ramses iyo cuntadii foosha xumayd ee soo raacday marka loo eego halyeeyga dagaalka, iyo fiber kasta oo iyada ka mid ah ayaa la rabay in si dhakhso ah tan loo xalliyo. Laakiin ninkani wuxuu ahaa dagaalyahan, dagaalyahan dhab ah, oo si cad u doonayay inuu noolaado.
  
  Baastooladdii ayuu haddana ku dhuftay. Hadda Hayden wuu ku faraxsanaa inay lumisay dheelitirnaanteeda sababtoo ah ma aysan joogin meeshii uu ka filayey inay joogto. Xabaddu, si kastaba ha ahaatee, waxay daaqday garabkeeda. Kinimaka ayaa bastooladdii isku tuuray, isagoo buur muruqyo ah hoostiisa ku aasay.
  
  Halyeeygii isla markiiba wuu iska daayay, isagoo arkay wax aan waxba tarayn oo lagula dagaalamayo Hawaawaan. Ka dib waxa uu la soo baxay daab siddeed inch ah oo argagax leh oo uu ku dul dhacay Hayden. Si qalloocan ayay u qalloocday, iyada oo helaysa meel bannaan oo ay kaga fogaato dhaawacii dhimashada lahaa. Kinimaka ayaa bastoolada u lulay,balse askariga ayaa filayey arinkan,waxana uu si degdeg ah u lulay, mindida ayaa si xun xabadka uga dhufatay Hawaiian,taasi oo noqotay mid aan macno badan lahayn,sabato ah jaakada ninka,laakin wali waxa ay ku tuurtay xabadka.
  
  Sarifkii ayaa Hayden siiyey fursad ay u baahnayd. Inta ay bastoolada la soo baxday ayay male-awaal ku noqotay waxa uu samayn doono halyeeyga-soo jeeso oo mindi ku tuur dhagartii-sidaa darteed waxa ay u soo dhaqaaqday dhinicii, iyada oo soo jiidatay keebka.
  
  Saddex xabadood ayaa ninkan laabta kaga dhufatay, iyadoo mindidu ay ka soo dhacday albaabka gaadhiga, isla-markaana ay dhulka ku dhufatay, iyadoo aanay wax dhibaato ah geysan.
  
  Hayden u kaxee Walter, wuxuu u sheegay Kinimake, "Waxaan u baahanahay xabbad kasta."
  
  Intay soo istaagtay ayay waxay aragtay koox aan la garan karin oo hubaysan oo waddadii ku soo degdegaya, oo dhawr boqol oo mitir u jirta. Hadda way sii adkaanaysay - kooxo dad ah ayaa soo muuqday oo wareegayay waddooyinka, guriga u socday ama eegayay burburka, ama xitaa iyagoo si cad u taagan oo gujinaya aaladahooda Android - laakiin aragtida madaxa Ramses oo ka soo muuqday dhawr cagoodba markiiba waa la aqoonsan karaa. .
  
  "Hadda dhaqaaq," ayay tidhi, iyadoo ku qasbaysa in ay xanuujiso, xubnaha nabarrada leh inay shaqeeyaan si ka baxsan awooddooda.
  
  Kamarada ayaa la waayay.
  
  "Waa maxay-"
  
  Kinimaka ayaa ku wareegay baabuurka, isagoo ka booday daboolka.
  
  "Bakhaar isboorti oo weyn," ayuu Hawaiian-ku yiri si aan neefsasho lahayn. "Waxay qoolley galeen."
  
  "Dhammaadka waddada, Prince Ramses," Hayden ayaa labadii eray ee u dambeeyay si quudhsasho leh ugu candhuufay. "Dhakhso, Mano. Sidaan u sheegay, waa inaan ku mashquulinnaa basharka oo aan ka saarno bamkan nukliyeerka ah. Daqiiqad kasta, ilbidhiqsi kastaa waa muhiim."
  
  
  CUTUBKA 3AAD
  
  
  Si wada jir ah ayay uga soo wada gudbeen albaabada hore ee weli lulaya ee dukaanka ciyaaraha waxayna galeen gudaha balaadhan ee aamusan. Kiisaska soo-bandhigidda, rafaadka iyo kuwa dharka lagu xidho ayaa ahaa meel kasta, oo ku teedsan waddo kasta. Lagu rakibay saqafka fur-furan, nalka waxaa bixiyay taayirro dhalaalaya. Hayden waxa uu ku dhaygagay sagxada cad ee milicsiga leh waxaanu arkay raad boodh leh oo soo galaysa wadnaha bakhaarka. Intay degdegsan tahay ayay bakhaarkeedii eegtay oo jaakaddeedii hagaajisay. Wejiga oo ka soo baxay maro-xidhka dharka hoostiisa ayaa ka dhigay mid liidata, laakiin cabsida ku duugan sifooyinkiisa ayaa ka dhigay mid jilicsan.
  
  "Ha werwerin," ayay tidhi. "Soo deg oo iska aamus."
  
  Uma ay baahneen inay waydiisato tilmaamo. In kasta oo laga yaabo in ay raacayeen waddooyin dhiiqo leh, haddana sawaxankii ka horreeyay ayaa meesha ka saaray bartilmaameedyada. Baahidda joogtada ah ee qiimaha waxay ahayd faa'iido dheeraad ah. Hayden waxa uu hoos galay gacan bir ah oo ay ka buuxaan lugo waxana uu ku riixay bidaarta bidaarta leh ee lebbiska jimicsiga Nike ee aagga loogu talagalay qalabka ciyaaraha Mashiinnada birta, saxaaradda miisaanka, trampolines iyo treadmills ayaa saf u galay xitaa saf. Markii aan u guuray qayb kale, waxaa jiray koox argagixiso.
  
  Hal nin ayaa arkay iyada oo qaylodhaan kor u qaaday oo uu rasaas furay. Hayden ayaa si adag u orday oo xagal ku orday, isaga oo maqlaya rasaasta ka soo dhacaysa gacan bireedka doonyaha oo iniin kaliya u jirta bidixdeeda. Kinimaka ayaa u booday dhinaca, isagoo si xoog leh ugu degay qaybta gudbinta ee mashiinka treadmill oo ka dhex wareegaya farqiga. Hayden wuxuu ku soo celiyay ammaanta legionnaire isagoo dalool ka sameeyay khaanadaha kabaha kabaha ee madaxiisa ka sarreeya.
  
  Ninkii ayaa si tartiib ah dib ugu noqday markii ay saaxiibadii kala yaaceen. Hayden waxa uu hawada ku tuuray bacda duffel-ka casaanka ah si uu u eego tiradooda oo uu xanaaqay iyadoo afar xabbadood oo kala duwani ay si adag ugu dhufteen.
  
  "Waxaa laga yaabaa in la daboolayo baxsashadii Ramses," Kinimaka ayaa neefsaday.
  
  "Haddii aan waligay u baahnayn Torsten Dahl," Hayden ayaa neefsaday.
  
  "Ma waxaad rabtaa inaan isku dayo qaab waalan?"
  
  Hayden qosolkiisa wuu cabudhi waayay. "Waxaan u maleynayaa inay ka badan tahay doorashada qaab nololeedka marka loo eego isbeddelka qalabka," ayay tidhi.
  
  "Si kastaba ha ahaatee," Kinimaka ayaa yidhi. "Aan degdegno."
  
  Hayden ayaa feeray isaga oo ka booday daboolka oo si degdeg ah u furay rasaas. Shakhsiyaadka mid ka mid ah ayaa xiiqay oo dhinac u dhacay, inta kalena hoos bay u dhacday. Hayden ayaa weerartay iyagii, iyada oo uga tagtay caqabo jidkooda, laakiin waxa ay xidhay farqiga u dhexeeya sida ugu dhakhsaha badan ee ay kari karto. Ciidamada legionnaires-kii dib bay u noqdeen, iyagoo sare u ridaya, oo la waayay gadaasha saqafka sare ee kabaha kabaha ee nooc kasta iyo midab kasta oo la heli karo. Hayden iyo Kinimaka waxay fadhiisteen dhinaca kale, iyagoo hal ilbiriqsi istaagay.
  
  "Diyaar?" - Waxaan weydiiyey. Hayden wuu taahayay markii uu ka xoreeyay xubinta unugga ee dhacday hubkiisa.
  
  "Tag," Kinimaka ayaa yidhi.
  
  Markii ay kor u kaceen, rasaasta qoryaha darandooriga u dhaca ah ayaa waxyar jejebisay rashka tababarka ee madaxa ka sarreeya. Qaybo bir ah iyo kartoono, shiraac iyo baco ayaa ku da'ay. Hayden wuxuu u fuulay cidhifka xitaa iyadoo dhismaha oo dhan uu lulay.
  
  "Ah..." Kinimaka ayaa bilaabay.
  
  "Nacas!" Hayden wuu dhameeyay oo booday.
  
  Qaybtii sare ee miiska ballaadhnayd ayaa duntay, oo jeexjeexay oo ku dul dhacay. Darbi aad u weyn oo ka laadlaadsan oo khaanadaha ah, ayaa gees iska tuuray biraha birta ah, sanaadiiqda kartoonada, iyo kabo shiraac cusub ah markii ay yimaadeen. Kinimaka ayaa kor u taagay gacantiisa sidii inuu iska difaaci lahaa dhismaha oo uu si kalsooni leh u sii socday, laakiin cufnaantiisa awgeed wuxuu ka daba dhacay Hayden oo cararay. Markii ay ka sii durkisay masraxa soo dhacayay, lugteedii soo jiidatay ee birta taagtaagnayd ku qabsatay, Kinimaka ayaa madaxiisa gacmihiisa hoostooda ku aasay oo isku duubay intay korkiisa ku dhacday.
  
  Hayden ayaa tuurtii dhammaysay iyadoo qoriga gacanta ku haysa oo dib u eegtay. "Mano!"
  
  Laakiin dhibaheedu waxa ay ahaayeen hadda uun.
  
  Afar nin oo guuto ah ayaa soo weeraray, iyagoo bastooladdii ka laaday, jirkeedana ku garaacayay dabada qoryahooda. Hayden wuu is daboolay ka dibna xoogaa kale ayuu rogrogay. Raxan kubbadda kolayga ah ayaa dulmaray, kuwaas oo diraya kubbado liimi ah oo dhinac walba u duulaya. Hayden waxa uu eegay garabkeeda, waxa uu arkay hadh socda, oo waxa uu eegay hareeraha Glockkeeda.
  
  Rasaas ayaa dhacday. Waxay maqashay xabbad madaxa u dhow wax kaga dhacay.
  
  "Halkan ku joog," codkii ayaa yidhi.
  
  Hayden wuu barafoobay oo kor u eegay iyadoo hadhkii nimankii Ramses uu ku soo degay.
  
  "Hadda waad nala joogtaa."
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Drake wuxuu ku qarxay aagga burburay, Alicia oo dhinaciisa ah. Dhaqdhaqaaqii ugu horeeyay ee ay arkeen waxa uu ahaa Moore markii uu ku soo jeestay balakoonka sare oo uu qori ku soo taagay. Nus daqiiqo ka dib, nafis ayaa ka muuqatay wajigiisa.
  
  "Ugu dambayn," ayuu neefsaday. "Waxaan u malaynayaa inaad marka hore halkan timid."
  
  "Waxaan helnay digniin hore oo yar," Drake ayaa yiri. "Qaar ka mid ah fanaaniinta la yiraahdo Alligator?"
  
  Moore wuxuu u muuqday mid wareersan oo kor ugu garaacay. "Weligay ma maqal isaga. Ma hogaamiyaha qolalka shanaad baa?
  
  "Waxaan u maleyneynaa sidaas, haa. Waa wazzok fuq ah oo dameer ka buuxo, laakiin hadda isagaa masuul ka ah bamkan nukliyeerka ah."
  
  Moore wuxuu daawaday isagoo afka furan.
  
  Alicia ayaa turjumay. "Alligator wuxuu u muuqdaa mid waalan marka loo eego Julian Marsh ka dib toban galaan oo qaxwo ah, waxaanan dhihi lahaa taasi waa wax aan macquul aheyn ilaa aan maqlo waxa uu leeyahay. Markaa, xagee Hayden iyo waxa halkan ka dhacay?
  
  Moore ayaa u soo bandhigay iyaga oo dhan, isaga oo ka faalloonaya dagaalkii Ramses iyo Price ka dibna baxsaday. Drake ayaa madaxiisa ruxay xaalada saldhiga iyo qaybinta wakiilada oo aan ku filnayn.
  
  "Ma laga yaabaa inuu tan qorsheeyay? Ka soo wada socda qalcaddaas xun ee Peru? Xataa markaan sahaminta bacadlaha?
  
  Mai waxay u muuqatay mid shakisan. "Waxay u muuqataa wax yar oo fog xitaa mid ka mid ah fikradahaaga."
  
  "Oo dhib ma leh," Alicia ayaa tiri. "Runtii? Waxaan ula jeedaa, yaa dan ah? Waa in aan joojino gaaska nafaheena oo aan bilowno raadinta."
  
  "Waqtigan," May ayaa tiri. "Waan ku raacsanahay Taz. Waxaa laga yaabaa in jacaylkeedii ugu dambeeyay uu dareemo xoogaa dareen ah iyada. Waxay si qurux badan u eegtay Bo.
  
  Drake wuu naxay markuu Moore eegayay isaga, indhihiisu hadda way sii fidsan yihiin. Wakiilkii Arrimaha Gudaha ayaa eegay afartoodii.
  
  "Waxay u egtahay xaflad weyn, guys."
  
  Drake wuu ka rujiyay. Xagee aadeen? Hayden iyo Kinimaka?
  
  Moore ayaa tilmaamay. "51aad. Wuxuu raacay Ramses, kow iyo toban taageerayaashiisii iyo nacaskaas Qiimaha qiiqa galay. Waxaan luminay aragooda dhowr daqiiqo ka dib."
  
  Alicia waxay tilmaantay shaashado saf ah. "Ma heli kartaa?"
  
  "Inta badan kanaalada waa naafo. Shaashadihii way burbureen. Aad bay noogu adag tahay in aan hadda helno Beerta Batroolka."
  
  Drake waxa uu u soo gudbay dhinaca birta balakoonka ee jaban waxa uuna eegay hareeraha saldhiga iyo wadada banaankeeda. Waxay ahayd duni la yaab leh oo hortiisa jiiftay, oo magaaladii uu male-awaalkeeda lahaa isku khilaafay, dib ugu laabatay, ugu yaraan maanta. Waxa uu ogaa hal waddo oo keliya oo uu dadkan ku caawin karo si ay u fiicnaadaan.
  
  Ilaali ammaankooda.
  
  "War kale ma haysaa?" Moore ayaa weydiiyey. "Waxaan aaminsanahay inaad la hadlaysay Marsh iyo ninkan Alligator."
  
  "Kaliya waxaan kuu sheegnay," Alicia ayaa tiri. "Miyaad eegtay koodka deminta?"
  
  Moore waxa uu tilmaamay summada biliglaysata oo hadda ka bilaawday mid ka mid ah shaashadaha badbaaday. "Aan daawano".
  
  Drake ayaa soo noqday iyadoo Beau u socotay qaboojiyaha biyaha si uu u cabbo. Moore ayaa kor u akhriyay iimaylka, isaga oo si degdeg ah u gaadhay barta oo xaqiijinaya runnimada koodka deminta.
  
  "Marka," Moore ayaa si taxadar leh u akhriyay. "Koodhadhku dhab ahaantii waa kosher. Waa inaan dhahaa tani waa cajiib. Ma u malaynaysaa in Marsh uu ogaa in la afduubi doono?
  
  "Waxaa jiri kara sababo badan," Drake ayaa yiri. "Naftaada badbaado. Isku dheelitirka qarka. Xaqiiqda fudud ayaa ah in ninku uu lix wareeg ka gaaban yahay clip buuxa. Haddii Alligator-kaas uusan u muuqan mid iska yeelyeel leh, xaqiiqdii hadda waxaan dareemi lahaa ammaan."
  
  "Naa faraxsan?"
  
  "Nuts?" Drake ayaa isku dayay. "Ma garanayo. Hayden wuxuu ku hadlaa luqadaada si ka fiican sida aan ugu hadlo."
  
  "Ingiriis". Moore wuu lulay. "Luqaddayadu waa Ingiriis."
  
  "Haddaad sidaas tiraahdo. Laakiin tani waa wax fiican, nimanyahow. Koodhadhka deminta dhabta ah waa shay wanaagsan."
  
  "Ma fahantay inaan si kastaba ula xiriiri karno iyaga marka saynisyahannadu ay go'aamiyaan asalka eedeynta nukliyeerka?" Beau ayaa yidhi markii uu soo noqday oo uu kabo ka qaatay koobkii caaga ahaa.
  
  "Haa, laakiin weli may dhicin. Iyo inta aan ognahay, waxay beddeleen koodhadhkii ama waxay ku dareen kicin cusub."
  
  Beau wuu aqbalay tan isagoo xoogaa lux ah.
  
  Drake wuxuu eegay saacadiisa. Waxa ay saldhiga joogeen ku dhawaad toban daqiiqo, mana jirin wax hadal ah oo ka soo baxay Hayden iyo Dahl. Maanta toban daqiiqo ayaa la dareemay sidii weligeed.
  
  "Waxaan wacayaa Hayden." Mobilkiisii ayuu la soo baxay.
  
  "Ha welwelin," Mai ayaa tiri. "Kani miyaanay Kinimaka ahayn?"
  
  Drake ayaa si adag ugu jeesatay halkii ay tilmaantay. Sawirka aan la garan karin ee Mano Kinimaki ayaa si tartiib tartiib ah ugu dul hoobanaya waddada, foorarsan, si cadna u xanuunaya, laakiin si madax-adayg ah ayaa u soo aaday dhanka saldhigga. Drake wuxuu liqay dhowr iyo toban su'aalood, taas beddelkeedna wuxuu si toos ah ugu cararay qofka ka jawaabi kara. Markii dibadda loo soo baxay, kooxdu waxay ku qabteen Mano isgoys burburay.
  
  "Maxaa jira saaxiib?"
  
  Nasinta Hawaiyan markii ay la kulmeen iyaga waxaa hadheeyay xanuun maskaxeed oo xun oo ku hoos gabbanaya. "Waxay haystaan Hayden," ayuu ku yidhi. "Saddex ka mid ah waanu soo dejinay, laakiin uma dhowaan Ramses ama Price. Dabadeedna waxay nagu soo weerareen aakhirkii. Ciyaarta wuu iga saaray, markii aan ka soo baxay burbur badan, Hayden wuu baxay."
  
  "Sidee ku ogaatay inay heleen?" Beau ayaa weydiiyey. "laga yaaba in ay wali baacsanayso?"
  
  "Gacmaha iyo lugaha ayaa laga yaabaa inay dhaawacmeen," Kinimaka ayaa yidhi. "Laakiin dhegahaygu si fiican ayay u maqleen. Intay hub ka dhigis ku sameeyeen ayay kaxeeyeen. Waxa ugu dambeeyay ee ay yiraahdeen waxay ahayd..." Kinimaka wuxuu liqay qalbi culus, oo awoodi waayay inuu sii wado.
  
  Drake ayaa qabtay indhaha ninka. "Waan badbaadin doonaa iyada. Mar walba waxan sameynaa."
  
  Kinimaka wuu guuleystey. "Mar walba ma aha".
  
  "Maxay u sheegeen?" Alicia ayaa ku adkaysatay.
  
  Kinimaka ayaa kor u eegay cirka, isaga oo aad mooddo in uu waxyi ka raadinayo iftiinka qorraxda. "Waxay sheegeen inay si dhow u eegi doonaan bamkan nukliyeerka ah. Waxay sheegeen inay dhabarka ku xidhi doonaan.
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO LABA
  
  
  Thorsten Dahl waxa uu ka tagay dhawr shaqaale ah si ay u nadiifiyaan agagaarka Times Square oo uu si qoto dheer u galiyay kooxdiisa hooska ay abuurtay meel cidhiidhi ah. Waxay ahayd aamusnaan iyo taxadar la'aan, meesha ugu fiican ee lagu sameeyo wicitaan telefoon oo muhiim ah. Markii hore ayuu wacay Hayden, laakiin markii ay ka jawaabi wayday, waxa uu isku dayay in uu la xidhiidho Drake.
  
  "Masaafada waa halkaan. Waa maxay wararkii ugu dambeeyay?
  
  "Waxaan ku jirnaa shil, saaxiib -"
  
  "Markale ilaa kubbadahaaga?" Dahal wuu soo dhex galay. "Maxaa cusub?"
  
  "Ma aha ilaa qoorta markan. Nimankaas waalan ayaa jabay, ama la jabiyay, qolalkoodii. Ramses iyo Price hadda ma jiraan. Unugga shanaad wuxuu ka kooban yahay - ama ahaa - laba iyo toban qof. Mano wuxuu sheegay inay haystaan saddex."
  
  Dahl wuxuu qabsaday dareenka. "Mano hadlaya?"
  
  "Haa, saaxiib. Waxay qabteen Hayden. Way kaxaysteen iyadii.
  
  Dahal indhaha ayuu isku qabtay.
  
  "Laakiin weli waxaan haysanaa waqti." Drake wuxuu isku dayay dhinaca wanaagsan. "Dhammaan ma ay qaateen hadday rabaan inay isla markiiba qarxiyaan."
  
  Yorkies waa sax, Dahl waa inuu qirto. Waxa uu dhegaystay markii Drake uu sii waday inuu sharaxo in Marsh hadda laga saaray doorkiisii Amiirka mugdiga oo si ku meel gaar ah loogu beddelay mid loo yaqaan Alligator. Homeland waxa ay awooday in ay ninkan u aqoonsato taageere Maraykan ah.
  
  "Runtii?" Dahl ayaa yidhi. "Maxay?"
  
  "Wax kasta oo keeni kara fowdo," Drake ayaa yidhi. "Waa calooshood u shaqeystayaal, kaliya markan wuu xanaaqay."
  
  "Waxaan u maleynayay in Ramses uu waligiis ganacsigiisa ku dhex wato 'guriga'."
  
  "Alligator-ku wuxuu u dhashay New York. Waxa uu ku siin karaa aqoon saadka oo qiimo leh hawlgalka."
  
  "Haa, taasi macno ayay samaynaysaa." Dahal wuu taahay oo daal buu indhaha ka ruxay. "Hadaba maxaa xiga? Ma leennahay isku-duwayaasha Hayden?
  
  "Waxay qaateen kamaraddeeda. Waa inay qaateen ugu yaraan qaar ka mid ah dharkeeda sababtoo ah summada lagu tolay shaadhkeeda waxay sheegaysaa inay miiska hoostiisa ku jirto Chipotle Mexican Grill, taas oo aan hadda xaqiijinay inay tahay dibi. Kaamirooyinka amniga ayaa shaqeynaya, laakiin soo dhaweynta dhinacayada ayaa inta badan la garaacay natiijada weerarka goobta. Wax kasta oo ay awoodaan ayay isku daloolinayaan. Si fududna ma haystaan awood shaqaale oo ku filan. Arrimuhu aad bay uga xumaan karaan halkan, saaxiib.
  
  "Ma laga yaabaa?" Dahl ayaa ku celiyay. "Waxaan dhihi lahaa waanu ka gudubnay xumaanta oo aan u soconay waddada xumaanta, miyaanay ahayn?"
  
  Drake ayaa hakad ku yimid in cabbaar ah, ka dibna wuxuu yiri, "Waxaan rajeyneynaa inay sii wadaan dalabaadka," ayuu yidhi. "Shuruudaha cusubi wuxuu na siinayaa waqti dheeraad ah."
  
  Dahl uma baahnid in uu sheego in aysan weli wax horumar ah sameyn. Xaqiiqdu waxay ahayd mid iska cad. Halkan waxa ay ku tiirsan yihiin Homeland si ay u ogaadaan meesha uu ku yaal bamka nukliyeerka, iyaga oo ku wareegaya sida turkiga kirismaska ee la sii digay, kaliya Moore si uu u tilmaamo goobta, laakiin ganacsiga oo dhan ayaa ku guuldareystay.
  
  "Waxa kaliya ee aan sameynay waxay ahayd inaan ka saarno dhowr alaab oo la isticmaalo," ayuu yidhi. "Xitaa kuma dhawaanno qorshaha dhabta ah ee Ramses, gaar ahaan dhamaadkiisa."
  
  "Maxaad nimanyahow u dhaadhacin saldhigga? Waxaa laga yaabaa inaan isla joogno marka hoggaanka soo socda uu yimaado."
  
  "Haa, waan sameyn doonaa." Dahl waxa uu u gacan haadiyay kooxdiisii inteeda kale waxa uuna go"aamiyay jihada saxda ah si uu ugu hogaamiyo wadada 3aad. "Haye, sidee buu Mano u hayaa?"
  
  "Ninka waxa si adag loogu garaacay gidaar khaanado leh. Ha weydiin. Laakiin waxa uu jecel yahay in uu dagaalamo, kaliya waxa uu sugayaa qof siinaya bartilmaameed."
  
  Dahal markii ay sheekadii dhammeeyeen ayuu orod bilaabay. Kensi ayaa ag istaagay oo lulay. "Dhaqdhaqaaq xun?"
  
  "Marka la eego xaaladdayada, waxaan u maleynayaa inay ka sii dari karto, laakiin, haa, waxay ahayd doorasho xun. Waxay afduubeen Hayden. U kaxeeyey halka bambadu yaallo."
  
  "Hagaag, taasi waa wax weyn! Waxaan ula jeedaa, dhammaantiin ma wada leedihiin iftiin qarsoon?
  
  "Waan sameynaa. Markaasay iska xooreen iyadoo dharkeedii wadata.
  
  "Mossad ayaa maqaarkaaga hoosteeda galay," Kensi ayaa si aamusan u yidhi. "U fiican iyaga, laakiin aniga iima aha. Waxay i dareensiisay inaan ka tirsanahay."
  
  "Waxay noqon lahayd". Dahal wuu lulay. "Dhammaanteen waxaan u baahanahay inaan dareemno inaan ka talineyno aayahayaga, iyo in go'aan kasta uu yahay mid xor ah. Tani maaha wax isdaba marin."
  
  "Maalmahan," faraha Kensi ayaa soo duuduubay ka dibna feedh bay ku dhegeen, "waxaad i maamushay khatartaada," ka dibna waxay siisay dhoola cadeyn yar. "Adiga mooyaane, saaxiibkay, waad i maroorsan kartaa wakhti kasta iyo meel kasta oo aad rabto."
  
  Dahal wuu iska eegay. Bridget McKenzie waa la joojin waayay. Naagtii way garanaysay inuu yahay nin guursaday, aabbe, haddana weli way ku sii adkaysatay jirrabkii. Dabcan, si uun ama si kale, iyadu halkan kuma sii joogi doonto wakhti dheer.
  
  Dhibaatada la xaliyay.
  
  Smith iyo Lauren sidoo kale waa wada ordeen, iyagoo faallooyin aamusan is dhaafsanaya. Yorgi waxa uu soo koray gadaal, isagoo daalan oo daadsan qashin, laakiin la dhacsan go'aan cayaareed. Dahl wuu ogaa in tani ay tahay waayo-aragnimadiisii ugu horreysay ee dhabta ah ee waallida, dagaalka khatarta ah, wuxuuna u maleeyay inuu si wanaagsan u maareeyay. Waddooyinka ayaa bilaawday ka dibna waxay u leexdeen bidix dhanka Waddada 3aad, iyagoo ku sii jeeda isgoyska 51aad.
  
  Dahl waxay u ahayd daqiiqado yaab leh. Xaafadaha qaar ee magaalada ayaan wax dhibaato ah ka dhicin, iyadoo dukaamo badan ay furnaayeen, dadkuna ay gudaha u galeen iyagoo dareemaya cabsi, qaar kalena waa ay cidlo yihiin, oo nolol la"aan ku dhow. Wadooyin dhowr ah ayaa lagu soo rogay baabuurta ciidamada rabshadaha ka hortaga iyo kuwa afarta lugood leh ee ciidanka ay daadsan yihiin. Deegaannada qaar ayaa ceeb ku ah joogitaanka kuwii wax dhacayay. Inta badan dadkii uu arkay waxay garan waayeen wax ay sameeyaan, markaas ayuu codkiisa ku daray waxa uu aaminsan yahay inay maamul yihiin, wuxuuna ugu yeedhay inay magan galaan meel kasta oo ay awoodaan.
  
  Ka dibna waxay yimaadeen goobta Drake iyo kuwa kale ay ku sugayeen, iyagoo rajeynaya, oo qorsheynaya inay badbaadiyaan Hayden Jay.
  
  Saacado yar ayaa ka soo wareegay bilawgii maalintan. Haddana waxay si quus ah u raadinayeen hab ay ku helaan bam Nukliyeer ah. Dahl waxa uu ogaa in aanay dib u soo noqonayn, mana uu carari karin, kumana dhuuman karo baallayaasha. Kooxda SPEAR waxay ku jirtay ilaa dhamaadkii. Hadday magaaladu maanta dhimato, ma ahaan doonto geesiyaal la'aan oo isku daya inay badbaadiyaan.
  
  
  CUTUBKA 3AAD IYO SADEXAAD
  
  
  Hayden wuu aamusay sida Ramses uu u agaasimay ficil iyo falcelin, isagoo xasuusinaya raggiisa masuulka ka ahaa, tijaabiyey daacadnimadooda buuxda. Ka dib markii ay ka soo kaxeeyeen dukaankii ciyaaraha, waxay ku qasbeen in ay ku dhex cararto wadada 3aad, ka dibna wakhti ayay ku qaadatay in ay hesho oo ay tuurto telefoonkeeda gacanta oo ay ka siibaan jaakadda xabadu celisa. Ramses waxa uu u ekaa in uu aqoon u lahaa qalabka wax lagu baadho iyo meelaha ay ku yaalaan waxaanu ku amray raggiisii in ay shaadhka ka bixiyaan. Qalabkii yaraa ayaa si degdeg ah loo helay oo la tuuray, ka dib kooxdu waxay sii wadeen socodkooda oo u muuqday waddo aan toos ahayn.
  
  Hayden waxa uu helay fikrad ah in tani aanay ahayn xaaladdu gabi ahaanba.
  
  Muddo ayay qaadatay. Kooxdu waxay daadiyeen hubkoodii waaweynaa iyo dharkoodii madowga ahaa, iyagoo hoosta ka muujiyey direyska dalxiiska ee caadiga ah. Isla markiiba waxay ahaayeen kuwo dhalaalaya, aan waxyeello lahayn, qayb ka mid ah boqolaal dadweyne ah oo walaacsan oo wareegaya waddooyinka magaalada. Ciidamada booliska iyo kuwa roondada ayaa soo dhoobay wadooyinka qaar, balse kaamirooyinka ayaa si fudud u diiday hal luuq mugdi ah ka dibna mid kale ilaa ay ka caddaatay. Hayden waxa la siiyay jaakad firaaqo ah oo uu xidho. Mar marka qaar, waxay fuuleen mootooyin horay loo sii diyaariyay waxayna si tartiib ah uga soo baxeen magaalada hoose ee Manhattan.
  
  Laakiin aad uma foga. Hayden waxa ay ku hamisay in ay awoodeeda oo dhan in ay gaadhsiiso fariinta qof-qof kasta-hadda oo ay garanayso meesha bambadu yaallo. Wax dhib ah ma lahayn in ay dili karaan - waxa kaliya oo ay ahayd in kuwan xagjirka ah la joojiyo.
  
  Baaskiilada ayaa qayb ka soo rogmatay luuqa, ka dibna toban qof - sideedii legionnaires ee soo hadhay, Ramses iyo Price - ayaa midba midka kale ka raacay albaab dhinaca bir ah oo daxalaystay. Hayden waxa ay dhexda ka heshay, abaal-marin dagaal, in kasta oo ay hore u garanaysay aayaheeda, haddana waxa ay isku dayday in ay jalleecdo, jiho kasta oo beddela iyo eray kasta oo xan ah.
  
  Marka laga soo tago albaabka bannaanka ee jabay, wadiiqo gudaha ah oo uraysa ayaa u horseeday jaranjaro shub ah. Halkan mid ka mid ah nimanka ayaa u soo jeestay dhanka Hayden oo uu mindidiisa ku qabtay dhuunta.
  
  "Aamus," ayuu yidhi Ramses, isaga oo aan soo jeesan. "Waxaan doorbidi lahaa inaan hadda ku dilin."
  
  Waxay koreen afar dabaq ka dibna waxay istaageen wax yar oo ka soo horjeeda albaabka guriga. Markii la furay ayay kooxdii gudaha ku soo xoontay, iyaga oo si degdeg ah uga soo yaacay hoolka. Ramses ayaa qolka badhtankiisa ku soo istaagay, gacmaha oo fidsan.
  
  "Oo waa kan," ayuu yidhi. "Malyuun dhamaad ah iyo ugu yaraan hal bilow. Dadka deggan magaaladan way ka tagi doonaan noloshan iyaga oo aan ogayn in tani ay tahay bilowga jidkeena cusub, dagaalkeena quduuska ah. Tani-"
  
  "Runtii?" Cod engegan ayaa kala gooyay tirade. "Qeyb iga mid ah ayaa raba inaan ku rumaysto, Ramses, laakiin qaybta kale, qaybta ugu xun, waxay u maleyneysaa inaad ka buuxsantay."
  
  Hayden waxay heshay muuqaalkeedii ugu horreeyay ee wanaagsan Julian Marsh. Pytiyaanku wuxuu u ekaa mid qariib ah, qalloocan, sida haddii qayb isaga ka mid ah uu mid kale isku laalaabtay. Waxa uu soo xidhay dhar aan waligood ku habboonayn, iyada oo aan loo eegin sanadka iyo isbeddelka hadda socda. Hal il ayaa madoobaatay, midda kalena way furnayd oo aan libiqsin, halka hal kabood ay ka dhacday. Midigtiisa waxa fadhiistay bir aad u qurux badan oo Hayden aanu aqoonsanayn, laakiin marka la eego sida la isugu cadaadiyey, waxa caddaatay in ay ku xidhmeen habab badan oo kala duwan.
  
  Markaa, ma aha xulafo.
  
  Hayden waxa uu daawaday si quudhsasho leh markii Ramses uu uga falcelinayay caydii March. "Ma ogtahay?" - ayuu weydiiyey amiirkii argagixisada ahaa. "Inaan ku khiyaanay ka hor inta aanan xitaa kula kulmin. Kahor intaanan ogaanin magaca nacaska oo ololkayaga weligeed ah gelin doona wadnaha Ameerika. Xitaa kaaga, Tyler Webb, ayaa ku khiyaanay."
  
  "Fuck Webb," Marsh ayaa yidhi. "Oo iska tag."
  
  Ramses isagoo qoslaya ayuu iska jeestay. "Aan ku laabano waxaan sheegayay. Xataa dadka halkan ka shaqeeya way neceb yihiin magaaladan. Waa qaali, dalxiisayaal aad u badan. Ragga iyo dumarka caadiga ah ma awoodaan inay halkan ku noolaadaan oo ay u halgamaan sidii ay shaqo u heli lahaayeen. Ma qiyaasi kartaa qadhaadhka ku soo kordhay nidaamka iyo dadka sii wada taageerada? Lacagaha ayaa laga qaadaa buundooyinka iyo tunnelyada. Waxba ma tihid haddii aadan lacag haysan. Bakhaylnimada, hunguriga, hunguriga waa meel walba. Waxayna igu keentaa xanuun."
  
  Hayden way aamustay, iyada oo wali xisaabinaysa dhaqaaqeeda xigta, iyada oo wali daawanaysa falcelinta Marsh.
  
  Ramses ayaa tillaabo dhinac u qaaday. "Iyo Alligator, saaxiibkay hore. Waan ku faraxsanahay inaan mar kale ku arko."
  
  Hayden waxa uu daawaday markii ninka la odhan jiray Alligator uu isku duubayo madaxiisii. Iyada oo isku dayaysa in ay yaraato, aamusto oo laga yaabo in aan la dareemin, ayay xisaabisay inta tallaabo ee ay qaadi doonto si ay albaabka u timaado. Aad u badan hadda. Sug, kaliya sug.
  
  Laakiin intee in le'eg ayay awoodi kartaa? Inkasta oo uu Ramses ku hadlay, haddana waxay la yaabtay inuu xitaa doonayo inuu ka fogaado qarax Nukliyeer ah. Warka wanaagsani waxa uu ahaa in maamulku hawada ka xidhay, markaa ninku kuma degdegin.
  
  Robert Price wuxuu isku tuuray kursi isagoo taah qaba. Wuxuu waydiistay legionnaire-kii ugu dhowaa dhalo aspirin ah, laakiin si cad ayaa loo diiday. Marsh wuxuu indhihiisa ku soo koobay wasiirka gaashaandhigga.
  
  "Ma ku garanayaa?"
  
  Qiimaha ayaa si qoto dheer ugu dhex milmay barkintiisa.
  
  Hayden waxa uu jalleecay qolka intiisa kale, kaliya waxa uu arkay miiska cuntada oo soo ag taagnaa daaqadda daahyada fog.
  
  Nacalaa, waa maxay kani...?
  
  Way ka yarayd intii ay moodaysay. Shandada dhabarku way ka weynayd qaabka caadiga ah, aad bay u weynayd oo ku haboonayn qaybta sare ee diyaaradda, laakiin uma ekayn mid aad u fool xun dhabarka qof weyn.
  
  "Waan kaa iibiyay, March," ayuu yidhi Ramses. "Iyadoo rajada laga qabo inaad tan keeni doonto New York. Taas aawadeed weligayba waan u mahadcelin doonaa. U fiirso hadiyad markaan kuu sheego in adiga iyo saaxiibkaa loo oggolaan doono inaad dareentaan dabka wax-cunaya. Tani waa waxa ugu fiican ee aan ku siin karo, oo aad uga wanaagsan mindida dhuuntaada taal.
  
  Hayden waxa uu xafiday bambada nukliyeerka - cabbirkeeda, qaabkeeda iyo muuqaalka boorsada dhabarka - waa haddii ay u baahato. Ma jirin si ay maanta halkan ugu dhimato.
  
  Ramesses ayaa markaas u jeestay raggiisii. "U diyaari," ayuu yidhi. "Oo ha u tudhayn xaniinyaha Ameerikaanka xanuun."
  
  Hayden wuu ogaa inay imanayso. Waa ay ku guul-darreysteen inay gacmaheeda ku xidhaan jidka halkan, haddana si fiican ayay uga faa"iidaysatay. Waxyaabo badan ayaa ku xirnaa xaqeeda markaas - aayaha magaalada, qaranka, inta badan aduunka ilbaxnimada. Fasaxa midigta ku yaal ayaa u soo baxay si anfacaya, qoortiisuna waa balladhka ku habboon gacanteeda, waana miisaanka saxda ah ee uu wax u yeeli karo. Waxay ku burburtay macbudka ninka ugu dhow, googo'an oo dhulka ku dhacay. Markii uu gacantiisa kor u qaaday Hayden waxa ay qabsatay qorigii, laakiin markii ay aragtay isaga oo si adag ugu duuban garabka, isla markiiba way is dhiibtay, taas beddelkeeda iyada oo adeegsanaysa xajinteeda foostada si ay uga sii tuurto dheelitirnaanta. Hubka ayaa loola dan lahaa, laakiin Hayden wuu iska indhatiray dhamaantood. Hadda waxa ay ahayd Saloon fursadii ugu dambaysay...ma jirto u dagaalan nolosheeda - in ka badan sida dagaalka badbaadada magaalada. Oo miyaanay halkan si qarsoodi ah uga tahriibin? Tani waxay u sheegtay in hubka la wajihi doono.
  
  Alligator ayaa dhinac uga soo dhawaaday, laakiin Ramses ayaa dib u celiyay. Daahfur kale oo xiiso leh. Alligator-ku wuxuu muhiim u ahaa Ramses. Daqiiqadii xigtay, waa la dhammeeyay, iyada oo awoodi wayday in ay diirada saarto wax ka baxsan gacmaha iyo lugaha ee garaacaya iyada. Waxaan iska difaacaa hal ama laba dharbaaxo, laakiin mar walba mid kale ayaa jiray. Kuwaani maaha shar-wadayaal TV- si xushmad leh u sugaya in mid la garaaco si kan kale uu u soo farageliyo. Maya, kuwan ayaa hareereeyey oo halmar soo weeraray, si kasta oo ay u joogsatay oo ay u garaacday, laba kale ayaa garaacaya. Meelo ka badan oo ay tirin kari wayday ayuu xanuunku ku qarxay, balse waxa ay ka faa"iidaysatay turunturooyinka ay ku turunturootay in ay soo qaaddo maraq jeexan oo ay labadii nin wejiga iyo gacmaha kaga dhufatay. Dib bay u noqdeen iyagoo dhiig baxaya. Waxay ku soo rogtay laba lugood, iyada oo direysa milkiilayaashooda. Waxay isku dayday inay koob culus daaqadda ku tuurto, iyadoo u malaynaysa inay soo jiidan doonto dareenka, laakiin waxa xun ayaa ka duulay meel nus mitir u jirta daaqadda.
  
  Muxuu samayn lahaa Drake?
  
  Way garanaysay. Dhab ahaan tan. Wuu dagaallamayaa ilaa neeftiisa ugu dambaysa; Kaynta lugaha ayay ka raadisay hub. Indhaheeda ayaa la kulmay indhaha March iyo naagtii, laakiin kaliya waxay ku dheggan yihiin midba midka kale xitaa aad u adag, iyaga oo helaya nasasho xiriirka la yaab leh. Hayden ayaa laaday oo qalloociyey, isagoo ku farxay qaylo kasta oo dhib yar, ka dibna waxa uu helay sariirtii gadaasheeda. Iyada oo tan u adeegsanaysa sida fuushan, ayay isku dirqisay cagaheeda.
  
  Feer ayaa wejigeeda kaga dhacday, xiddigihiina way qarxeen. Hayden ayaa madaxa ruxday, iyada oo dhiiga ka nadiifisay, oo dib u garaacday, taas oo sababtay in qofka kaa soo horjeeda uu dhaco. Feer kale ayaa dhanka madaxa kaga dhuftay, ka dibna ninku inta uu dhexda ka qabtay ayuu lugaha ka garaacay oo uu dhabarka saaray sariirta. Hayden waxa uu ku tuuray dhabarka isaga oo isticmaalaya dardartiisa. Ilbiriqsi ayay dib ugu soo laabatay cagaheeda, madaxa hoos ayay u dhacday, feeraha, luqunta, gumaarka iyo jilbaha ayay ku tuurtay, dharbaaxo tuurtay dharbaaxo ka dib, laad dharbaaxo ka dib.
  
  Waxay aragtay Ramses oo u sii socda. "Sideed qof!" - wuu qayliyey. "Sideed nin iyo hal gabar yar. Aaway hankiina?
  
  "Isla meel ay ukuntooda joogaan," Hayden ayaa si aan neefsasho lahayn u yidhi, isaga oo waxyeello u gaysta, daal dareemaya, xanuun ka soo gaadhay dharbaaxooyin badan, la dagaallanka cadhada oo yaraatay. Tani ma sii waari lahayd weligeed, rajona kama ay qabin inay baxsato.
  
  Laakin waligeed may joojin isku daygeeda. Waligaa ma quusan. Noloshu waxay ahayd dagaal maalinle ah, hadday run tahay iyo haddii kaleba. Markii ay korontadu ka daadatay weerarradeedii oo tamarta xubnaheeda ka soo baxday, Hayden ayaa weli garaacday, inkasta oo weerarradeeda aanay ku filnayn.
  
  Nimankii cagoheeda ayay kor u qaadeen oo qolkii ayay ku jiideen. Waxay dareentay xoogaa xoog ah oo ku soo laabtay waxayna ku orday kabteedii gashadeeda, taasoo keentay inay qayliso. Gacmaha ayaa ku adkeeyay muruqyada hareeraheeda, iyaga oo u riixaya dhinaca daaqadda fog.
  
  Ramses ayaa soo dul istaagay miiskii ay saarnayd shandadii Nukliyeerka.
  
  "Si aad u yar," ayuu si feker leh u yidhi. "Si aan habboonayn. Oo haddana aad loo xasuusto. ma ogola?"
  
  Hayden ayaa afka ka soo tufay dhiig. "Waan ku raacsanahay inaad tahay shaqadii waalida ahayd ee qarniga."
  
  Ramses waxay siisay muuqaal yaab leh. "Ma waxaad samaynaysaa? Waad ogtahay inay tahay Julian Marsh iyo Zoe Shears oo ka socda Pythians oo isku duubaya meesha, miyaanay ahayn? Hogaamiyahoodiina- Webb- aaway? Si aan adduunka ugu soo indha-indheeyo hanti qadiimiga ah, waxaan filayaa. Waxaan raacayaa raadkii dhintay ee muddada dheer dhintay ee aristocrat. Raac wadadiisa waalan inta dunidu gubanayso. Uma dhowaan shaqada waalan ee qarniga, Miss Jay. "
  
  In kasta oo Hayden gudaha ka qirtay inuu wax ku saxan yahay, way iska aamustay. Dhammaadka maalinta, qol leh dareen waa in la wada sugayaa.
  
  "Marka maxaa xiga, ma xiisaynaysaa inaad ogaato?" Ramses ayaa weydiiyey, isagoo dhoola cadeynaya. "Hagaag, maahan wax badan, si daacad ah. Dhammaanteen waxaan joognaa meesha aan rabno inaan joogno. Waxaad wadataa bam nukliyeer ah. Waxaan la joogaa Alligator, khabiirka bamkayga. Dadkaygoo dhan baa ila taagan. Bamka Nukliyeerka? Waxay ku dhowdahay inay diyaar u tahay... - wuu joogsaday - inuu la mid noqdo adduunka. Miyaan nidhaahnaa...saac ayaa hadda laga joogaa?
  
  Indhaha Hayden ayaa khiyaanay.
  
  "Ah haha. Hadda waxaad la yaaban tahay. Wakhtigan ma kugu badan yahay? Markaa toban daqiiqo?"
  
  "Maya," Hayden ayaa neefsaday. "Ma awoodid. Fadlan. Waa inuu jiraa wax aad rabto. Wax aan ku heshiin karno."
  
  Ramses aad buu ugu fiirsaday sidii isagoon raalli ka ahayn, uu si lama filaan ah ugu naxay. "Wax walba oo aan rabo waa wadarta qolkan. Burburinta waxa loogu yeero Adduunka koowaad."
  
  "Sidee ula heshiiyaan dadka doonaya inay ku dilaan ama ku dhintaan iyagoo isku dayaya?" Hayden ayaa kor u yidhi. "Ama joojiso adoon isku dayin inaad dhiig daato. Dhibka ugu dambeeya ee dunida cusub. "
  
  Ramses ayaa qoslay. "Dad aad u doqonsan tihiin." Wuu qoslay. "Jawaabtu waa: Waa inaanad na dilin ama na caabudin, na jooji ama fiirso annaga oo xuduudahaaga ka tallaabaya, taasu waa dhibaatadaada keliya."
  
  Hayden ayaa mar kale halgantay markii nimankii ay iska siibeen shaadhkeeda cusub ka dibna ay dhigeen bamka si uu ugu xidhnaa dhinaca hore. Alligator baa soo baxay oo shandada dhabarka ka furay oo dhawr xadhig ka jaray gudaha. Waxay ahayd in lagu xidho farsamaynta wakhtiga, Hayden wuu hubay. Xataa argagixisanimada waalan ma halis gelinayso inay kala gooyaan aaladaha qarxa ee dhabta ah.
  
  Way rajaynaysay.
  
  Alligator-kii ayaa soo jiiday fiilooyinka ka dibna eegay Ramses, isagoo sugaya ogolaanshaha inuu sii socdo. Rafaa ayaa lulay. Nimanku waxa ay qabteen gacmaha Hayden oo ay hore ugu riixeen miiska, iyaga oo foorarsaday jirkeeda ilaa uu bamka nukliyeerka ku soo dhacay caloosheeda. Ka dib waxay ku qabteen meel iyada oo Alligator uu ku duubay fiilooyinka marka hore dhabarka iyo laabta, ka dibna hoos u dhigtay lugaha dhexdooda iyo ugu dambeyntii ilaa ay ku kulmeen hoosta dhabarka. Hayden wuxuu dareemay jiid kasta oo fiilooyinka, dhaqdhaqaaq kasta oo boorsada dhabarka. Ugu dambayntii, waxay isticmaaleen suumanka dhexdhexaadka ah iyo cajalad duuban si loo hubiyo in bamka nukliyeerka uu si adag ugu dhegay jidhkeeda iyo in lagu duudduubay. Hayden waxay tijaabisay curaarta waxayna ogaatay inay si dirqi ah u dhaqaaqi karto.
  
  Ramses ayaa dib u istaagay si uu ula dhacsado gacanta Alligator-ka. "Qammaan," ayuu yidhi. "Shaydaanka maraykanku waxa uu qaatay meel ku haboon oo uu ku burburinayo dalkiisa. Taasu waa meel quduus ah, siday tahay magaaladan dembiga leh, iyo inta kaleba. Hadda, Alligator, deji saacadda oo na sii wakhti ku filan oo aan ku aado beerta xayawaanka. "
  
  Hayden ayaa miiskii ku soo booday, isaga oo marka hore naxay ka dibna ku wareeray ereyada argagixisada. "Fadlan. Ma samayn kartid tan. Ma awoodid Waan ognahay meesha aad joogto iyo waxaad qorsheyneyso inaad sameyso. Mar walba waan ku heli karnaa, Ramses.
  
  "Waxaad ula jeedaa saaxiibadaa!" Alligator-kii ayaa dhegta kaga dhuftay, taasoo keentay inay boodbooddo oo ruxdo nukega. "Ingiriis... Khmannn! Ha welwelin. Mar kale ayaad arki doontaa isaga. Marsh xoogaa madadaalo ah ayuu la qaatay, mmm, laakiin annaguna waan sameyn doonnaa!"
  
  Ramses waxay ku tiirsatay dhegteeda kale. "Dhammaantiin waan idinka xusuustaa suuqa. Waxaan aaminsanahay inaad burburisay, sumcaddaydana aad u baabiisay ugu yaraan laba sano. Waan ogahay inaad dhammaantiin soo weerarteen qalcaddayda, oo aad disheen waardigeyga Akatash, oo aad disheen guutooyinkaygii oo aad iga kaxaysanteen silsilado. Ameerika. Dalka nacasyada. Mudane Price oo halkaas jooga ayaa ii sheegaya in aad dhammaantiin ka tirsan tihiin kooxda, laakiin taas oo keliya maaha. Reer baad isku sheegtaa. Hagaag, miyaanay ku habboonayn inaad dhammaantiin wada joogtaan ugu dambaysta?
  
  "Damn," Hayden ayaa ku neefsaday boorsada sare ee boorsada. "Adiga. Asshole."
  
  "Ah maya. Waa adiga iyo qoyskaaga oo runtii isku buuqay. Kaliya xasuuso - Ramses wuu sameeyay. Iyo in xitaa tani aysan ahayn dhamaadka ciyaarta. Kalsoonidaydu waa ka sii yaab badan. Laakiin ogow in aan meel ammaan ah ku ahaan doono, anoo qoslaya, halka Ameerika iyo inta kale ee saaxiibadeed ee reer Galbeedka ay ku soo qulqulayaan."
  
  Wuu foorarsaday si uu jidhkiisu u burburiyo iyada iyo waxa ku jira boorsooyinka dhabarka. Hadda waa markii ugu dambeysay ee aad booqato beerta xayawaanka. Waxaan Matt Drake siin doonaa sharafta ku helida," ayuu si hoose u yidhi. "Marka uu bamku dhaco."
  
  Hayden ayaa maqashay ereyada, waxyaabaha ku qarsoon dhexdooda, laakiin waxa ay is aragtay iyada oo la yaaban ficilka dab-damiska ee la hubo in uu ka wanagsan yahay kii uu hore u qorsheeyay.
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO AFAR
  
  
  Hayden wuu siibtay oo ku orday gadaasha gaadhi yar. Askartii ayaa iyada oo wali ku xidhan bamkii dhigay, gadaashoodana cagtooda ayay dhigeen markii ay fadhiyeen kuraasta labada dhinac. Qaybtii ugu adkayd ee safarka oo dhan waxay ahayd ka soo saarida dhismaha dabaqa ah. Halyeeyadii wakhti kuma lumin inay isku qariyaan; Meeshii ay rabeen ayay ku riixeen oo hubkoodii oo diyaar ah ayay aadeen. Qofkii arka waa la dili doonaa. Nasiib wanaag iyaga, dadka intiisa badan waxay u ekaayeen inay dhegaysteen digniinaha oo waxay iska joogeen guriga hortiisa TV-yadooda ama laptop-yadooda. Ramses waxa uu hubiyay in Hayden uu arkay gaadhiga oo u soo kacaya dhinaca wadada dhinaceeda luuq madow, isaga oo dhoola cadeynaya wakhtiga oo dhan.
  
  Madow oo leh calamadaha ciidamada gaarka ah.
  
  Yaa joojin lahaa? Su'aalo waydii? Waxaa laga yaabaa in waqti ka dib. Laakiin taasi waxay ahayd nuxurka wax kasta oo ilaa hadda dhacay. Xawaaraha iyo fulinta qayb kasta oo qorshaha ka mid ah ayaa tijaabisay jawaabta Mareykanka ee xadkeeda. Falcelinta ayaa la filayey, dhibaatada dhabta ahina waxay ahayd in argagixisadu aanay dan ka lahayn. Hadafka keliya ee ay ka lahaayeenna wuxuu ahaa geerida ummadda.
  
  Waxay isticmaaleen 57th Street si ay u jiheeyaan bari, iyaga oo iska ilaalinaya roondo iyo xadhko halka ay awoodaan. Waxaa jiray burbur, baabuur la dayacay iyo kooxo daawadayaal ah, laakiin Alligator laftiisu wuxuu ahaa nin u dhashay New Yorker wuxuuna yaqaanay dhammaan kuwa aamusan, oo u muuqda waddooyin madhalays ah. Nidaamka korontada ee magaalada ayaa caawiyay, taas oo u oggolaanaysa darawalka inuu si fudud ugu laabto wadadii hore loo qorsheeyay. Waxay u dhaqmeen si tartiib tartiib ah, si taxadar leh, iyagoo og in Maraykanku wali ka falcelinayo, walina sugayo, oo kaliya saacado badan ka dib waxay ogaadeen in bamku uu hore u jiray.
  
  Hayden wuxuu ogaa in xitaa hadda saraakiisha Aqalka Cad ay ku talinayaan taxaddar, gabi ahaanba ma aqbalin in xuduudahooda lagu xad-gudbay. Waxaa jiri lahaa kuwa kale oo isku dayaya inay ka faa'iideystaan xaaladda. Aynu ka takhalusno Dodge xitaa oo aan ka takhalusno canshuur bixiyeyaasha. Si kastaba ha ahaatee, way taqaanay Coburn waxayna rajaynaysay in la-taliyayaashiisa ugu dhow ay ahaayeen kuwo la isku halleyn karo oo caqli badan sida uu yahay.
  
  Socdaalkii nabaro ayay kaga tagtay. Oo guutona waxay ku taageereen cagahooda. Joogsi kedis ah iyo godad waaweyn ayaa dareentay lallabo. Shandada dhabarka hoosteeda ayay dhaqaaqday, gudaha adagna mar walba ma dareento. Hayden waa ay ogaatay in tani ay tahay waxa Ramses uu rabay - xilligeedii ugu dambeeyay ee ay ka buuxsami lahayd argagixsi markii uu saacadu soo degay.
  
  Wax ka yar nus saac ayaa dhaaftay. Waddooyinku waxay ahaayeen kuwo deggan, haddaysan faaruq ahayn. Hayden si hubaal ah uma odhan karo. Mar kale oo cusub oo qorshihiisa ah, Ramses wuxuu amar ku bixiyay Gator inuu ku xiro Marsh iyo Shears bamka, oo ay la socdaan Hayden. Labadii way cabanayeen, dagaalameen, oo xataa qayliyeen, markaas ayuu Alligator afka iyo sanka ka duubay, halkaas ayuu fadhiistay ilaa ay ka dejiyeen, ka dibna sanku hawo ka nuugeen. Marsh iyo Shears ayaa markaa bilaabay inay ooyaan ku dhawaad midnimo. Malaha waxay haysteen riyooyin xornimo doon ah. Marsh waxay u qeylisay sidii ilmo dhashay, Shearsna wuxuu uursaday sidii wiil hargab qaba. Ciqaab ahaan labadoodaba - iyo, nasiib daro, Hayden sidoo kale - Ramses wuxuu ku xidhay iyaga oo qaawan bam nukliyeer ah, kaas oo sababay dhammaan noocyada dhibaatooyinka, qallafsanaanta, iyo urin dheeraad ah. Hayden si fiican ayuu u qaatay, isaga oo mala awaalay cabsida Lovecraftian ee ay hadda u ekaan karaan oo ay la yaaban yihiin sida cadaabta ay u mari doonaan beerta xayawaanka.
  
  "Waxaan ku dhameysan doonaa gudaha," Alligator ayaa si naqdin leh u eegay tirada. "Shan daqiiqo ugu badnaan."
  
  Hayden wuxuu ogaaday in bam-sameeyaha uu si fiican u hadlay markii uu la macaamilayay madaxiisa. Waxaa laga yaabaa in walaac uu sababay in codkiisa uu si lama filaan ah u kaco. Malaha xamaasad Waxay u jeedsatay markii uu gaadhigu istaagay, darawalkiina daqiiqado kooban matoorka ka saaray. Ramses ayaa ka soo degay tagsigii, Hayden waxa uu soo jeediyay in laga yaabo inay joogaan albaabka beerta xayawaanka.
  
  Fursadii u dambaysay.
  
  Si quus ah ayay u halgantay, iyada oo isku dayaysa in ay kolba dhinac u luxdo oo ay ka xoqdo cajaladda tuubada ah ee afka. Marsh iyo Shears way cabaadeen, askartiina waxay ku soo talaabsadeen kabahooda, taas oo adkeysay inay dhaqaaqdo, laakiin Hayden waa uu diiday. Waxa kaliya ee ay qaadatay waxa ay ahayd guux la yaab leh, gariir aan munaasib ahayn, iyo calamadii la taagi lahaa.
  
  Mid ka mid ah halyeeyada ayaa habaaray oo ku booday iyada, isaga oo xitaa ku sii dhejiyay eedeynta nukliyeerka iyo dhabarka gaariga. Waxay ku dhex baroortay cajaladdii tuubada. Gacmihiisu waxa uu ku duuduubay jidhkeeda, una diiday in ay dhaqaaqdo, markii uu Ramses soo noqdayna way neefsan wayday.
  
  In yar oo ka guuxday mishiinka, baabuurka ayaa mar kale hore u dhaqaaqay. Gaadhigu aayar buu u socday, halyeygiina wuu baxay. Hayden ayaa si qoto dheer u neefsatay, oo habaaray nasiibkeeda iyo wejiyada qof kasta oo ku xeeran. Gaadhigii wax yar ka dib wuu istaagay, darawalkiina damiyay mishiinka. Waxaa jiray aamusnaan markii Ramses, oo hadda ku labisan dareeska ciidamada gaarka ah, uu madaxa u saaray kursiga dambe.
  
  "Halkii la gaaray," ayuu si niyad-jabsan u yiri. "Sug calaamadeyda oo u diyaargarow inaad iyaga dhexdiinna qaado."
  
  Caawinaad la'aan, Hayden wuxuu neefsan karaa oo kaliya markii shan legionnaires ay isa soo taageen xirmada yaabka leh oo ay isu diyaariyeen inay kor u qaadaan. Ramses ayaa albaabka soo garaacay, wax walba waa cad yihiin, nin ayaa ka furay. Ciidamadii guutooyinka ahaa ayaa markaas xirmadii hawada sare u qaaday, waxayna ka soo saareen gaarigii ay wateen oo ay soo mareen waddo geedo leh. Hayden ayaa indhaha ku dhufatay markii iftiinka maalintu uu indhaheeda ku dhacay, ka dibna uu arkay halka ay joogto.
  
  Saqaf alwaax ah oo ay taageerayaan tiirar bulukeeti ah oo qaro weyn ayaa dusha laga taagay, oo ay ku hareeraysan yihiin cagaar. Dabin qorraxeed oo si wanaagsan loo magacaabay oo laami ah, ayaa hadda cidlo ah, sida Hayden uu filayay in inta kale ee beerta xayawaanka ay ahaan doonto. Qaar ka mid ah dalxiisayaasha aan cabsida lahayn ayaa laga yaabaa inay ka faa'iideysteen meelaha soo jiidashada leh ee dadku ku yar yihiin, laakiin Hayden wuxuu shaki galiyay in xayawaanka loo oggolaan doono inay qof kasta ku seexdaan dhawrka saacadood ee soo socda. Waxay u badan tahay, Ramses wuxuu ku qanciyay ilaalinta xayawaanka in ciidamo gaar ah ay halkaas joogaan si ay u xaqiijiyaan ammaanka dhulka. Waxaa lagu sii sidey waddo ay ku xardhan yihiin geedo waaweyn iyo geedo doog ah oo la laadlaadsan ilaa la soo dhigay albaab dhinac ah. Alligator ayaa xoog ku galay, ka dibna waxay isku arkeen qol aad u dheer oo ka kooban wadooyin alwaax ah, buundooyin iyo geedo badan oo ka caawiyay inay la qabsadaan jawiga qoyaanka ah.
  
  "Aagga kulaylaha," Ramses ayaa madaxa ruxay. "Hadda, Alligator, qaado baakadda oo ku sii rid burushka hoostiisa. Uma baahnid indho-indheyn fursad hore ah."
  
  Hayden iyo inta kale ee shirkadeeda khatarta ah waxay ku danbeeyeen sagxada alwaax. Alligator-ku waxa uu hagaajiyay dhawr xadhig, waxa uu ku daray cajalado tubbada oo kale si xasilooni loo helo, ka dibna waxa lagu xidhay duub silig dheeraad ah ilaa uu ka sheegay in qarxiyaha si ammaan ah ugu duudduubay maxaabiista.
  
  "Oo wareegtada wareegta?" Ramses ayaa weydiiyey.
  
  "Ma hubtaa inaad rabto inaad tan ku darto?" Alligator ayaa weydiiyey. "Marsh iyo Shears ayaa laga yaabaa inay tan ku bilaabaan xilli hore."
  
  Ramses ayaa si fakar ah u ruxay ninkii. "Waad saxantahay". Baakidhkii ayuu ag fadhiistay, boorsada dhabarka ayaa dhulka dhigtay, Hayden ayaa si toos ah ugu xidhan, ka dibna Marsh iyo Zoey ayaa korkeeda saaran. Indhaha Ramses waxay la siman yihiin madaxa Julian Marsh.
  
  "Waxaan ku dari doonaa bedelka dareenka," ayuu si aamusan u yiri. "Aalad wareegeysa oo, haddii kor laguu qaado ama dhaqdhaqaaq weyn la sameeyo, waxay keentaa in bamku qarxiyo. Waxaan kugula talinayaa inaad joogtid oo aad sugto saaxiibada Miss J inay yimaadaan. Ha ka welwelin, ma sii jiri doonto waqti dheer."
  
  Erayadiisa ayaa gariiraya jidhka Hayden. "Ilaa goormaan?" waxay u suurtagashay inay neefsato.
  
  "Waqtiga saacada waxa la dejin doonaa hal saac," Ramses ayaa yidhi. "Waqti ku filan oo aan ku ogolaano Alligator iyo aniga inaan gaadhno badbaadada. Raggayga waxa ay kaga tagi doonaan bamka, yaabka ugu dambeeya ee saaxiibbadaa haddii ay ku guulaystaan inay ku helaan."
  
  Haddii?
  
  Ramses ayaa istaagay, isaga oo eegaya baakidhkii uu diyaariyey, hilibka bini"aadamka iyo dabka hoostiisa ka muuqda, cabsida wejigooda ka muuqata iyo awoodda uu dhammaantood ka muujiyey.
  
  Hayden ayaa indhaheeda isku xidhay, hadda way awoodi wayday inay dhaqaaqdo, cadaadiskii ba'naa ayaa laabta ku riixay bam aan la dabooli karin oo ay adag tahay inay neefsato. Kuwani waxay noqon karaan daqiiqadaheedii ugu dambeeyay mana jirin wax ay sameyn karto ka dib markay maqasho Alligator gloat oo ku saabsan dejinta beddelka dareenka, laakiin waa la ciqaabi doonaa haddii ay ku qaadan doonto Aagga Tropical ee Xayawaanka Dhexe ee New York. Taa baddalkeeda, waxaa dib loogu soo celin doonaa waqtiyadii ugu fiicnaa nolosheeda, Manos iyo waqtigooda Hawaii, waddooyinka dheemanka dheeman, qulqulka xeebta Waqooyiga iyo buuraha volcano ee Maui. Makhaayada ku taal foolkaanaha firfircoon. Meel ka sarraysa daruuraha. Wasakh cas oo waddooyinka gadaashiisa ah. Nalalka dhalaalaya ee hareeraha Kapiolani ka dibna xeebta dhamaadka dhammaan xeebaha, xumbo hoostooda nalalka cas ee fidsan ee gabbalka iyo taxadar la'aanta, meesha kaliya ee dhabta ah ee adduunka oo ay kaga baxsan karto dhammaan walbahaarka iyo welwelka nolosha.
  
  Hayden hadda wuu aaday halkaas, iyadoo saacaddu ay soo dhacayso.
  
  
  CUTUBKA SOdon iyo Shanaad
  
  
  Drake waxa uu ku sugay saldhiga booliiska, isaga oo dareemaya in uu gabi ahaanba tabar la'aan yahay markii ay ku dheganaayeen tilmaan kasta, aragti kasta, wax yar oo ku saabsan Ramses, Hayden, ama bamka nukliyeerka. Xaqiiqdu waxay ahayd in New York aad u weynayd oo lagu dabooli karo saacado gudahood, telefoonaduna waa ay ka dhacayeen xadhigga. Dadkii degganaa aad bay u badnaayeen, dadka soo booqdayna aad bay u badnaayeen. Waxa laga yaabaa inay ku qaadato ciidanka toban daqiiqo inay gaadhaan Aqalka Cad, laakiin inkasta oo ay jiraan dhammaan ilaalada iyo tallaabooyinka amniga, intee ayay qaadanaysaa in la baadho meeshan yar? Hadda, Drake wuxuu qabaa, u qaado muuqaalkan New York oo maxaad helaysaa? Waxay ahayd dhacdo naadir ah oo ciidamada ammaanku ay gacanta ku soo dhigeen argagixiso oo dhab ahaantii geystay falkii foosha xumaa. Dunida dhabta ah, argagaxisada ayaa lagu daba jiray oo la raad-joogay rabshadihii ka dib.
  
  Dahl ayaa ugu dambeyntii yimid, isagoo u muuqda mid niyad jabsan oo adduunka daalan, iyadoo kooxda SPEAR inteeda kale ay ka dambeeyaan. Kenzi waxa uu si aan macne lahayn u bilaabay in uu hareeraha eego oo weydiiyey halka ay taallo kaydinta caddaynta. Dahl si fudud ayuu indhihiisa ugu rogay oo ku yidhi, "Si daa, haddii kale waligeed kuma qanci doonto." Kooxda inteeda kale ayaa isku soo baxay oo dhegaystay waxa uu Drake yidhi, taas oo aan ka ahayn welwelka Hayden, ma ahayn wax badan.
  
  Moore ayaa arrinta fududeeyay. "Dadku way ogyihiin khatarta argagixisada ee magaalada. Ma bixi karno, inkastoo aanan joojin kuwa isku dayaya inay baxaan. Maxaa dhacaya haddii bamku uu qarxo? Ma garanayo, laakiin maaha in aan hadda ka fikirno eedaymaha labada dhinac. Nidaamyadayada ayaa hoos u dhacay, laakiin wakaaladaha iyo goobaha kale ayaa marin u leh kanaalada kale. Waxaan is barbar dhigeynaa inta aan hadlayno. Nidaamyada badankoodu waa socdaan. Waddooyinka New York waa degan yihiin laakiin wali mashquul marka loo eego magaalooyinka intooda badan. Waddooyinka sidoo kale."
  
  "Laakin wali ma jiraan?" Smith oo yaabban ayaa weydiiyey.
  
  Moore wuu taahay. "Saaxiib, boqollaal wicitaan ayaanu ka jawaabnaa daqiiqaddii. Waxaan la macaamilnaa nafsi kasta, qof kasta oo kaftan ah, iyo muwaadin kasta oo si toos ah uga baqaya magaalada. Hawadu way xidhan tahay cid kasta oo aan anaga ahayn. Waxaan dooneynaa inaan daminno Wi-Fi-ga, internetka iyo xitaa khadadka taleefanka, laakiin waxaan fahamsanahay inay u badan tahay inaan ka nasanno jidkan si la mid ah inaan ka nimid booliiska waddooyinka, wakiilka FBI ama, ay u badan tahay, xubin ka mid ah dadweynaha."
  
  "Xilliga hoostiisa?" Dahal ayaa weydiiyey.
  
  "Sida aan ognahay, hal unug oo keliya ma hadhin. Waxaan kaliya u qaadan karnaa in unugga hadda ilaalinaya Ramses uu ahaa mid qaran ahaan iyo maxalli ahaanba laga qoray. Ma aaminsanin in wakiiladeena qarsoon ay ku caawin karaan, laakiin waxay sahamiyaan dhammaan fursadaha suurtagalka ah."
  
  "Haddaba tan halkee ayay nooga tagaysaa?" Lauren ayaa waydiisay. "Ma heli karno kamarada, Ramses, Price ama Hayden. Ma aanan helin bam nukliyeer ah, "Waxay darsay weji kasta, weli wadnaha qof rayid ah oo lagu soo qaaday bandhigyo firfircoon oo dhammaan qaybaha halxiraalaha ay safka hore ugu galeen falkii ugu dambeeyay.
  
  "Talo bixintu waa waxa badanaa sameeya," Moore ayaa yidhi. "Qof baa wax arka oo sababa. Ma garanaysaa waxay halkan ugu yeedhaan taxanaha tibta kulul? Laba tigidh oo jannada lagu galayo, ka dib heestii hore ee Eddie Money."
  
  "Marka, ma waxaan sugeynaa wicitaanka?"
  
  Drake ayaa Lauren u saaray balakoonka. Muuqaalkan hoose ayaa ahaa mid waali ah, iyadoo dhowrkii askari iyo askartii weli nool ay la daalaa dhacayaan naxdinta madaafiicda, iyagoo ka soo dhex baxay burbur iyo quraarado jabay, iyagoo ka jawaabaya taleefoonnada iyo furaha garaacaya, qaarkoodna faashado dhiig leh ayaa gacmaha iyo madaxa looga duubay, qaar kalena cagahooda. kor u kaca, xanuunka oo murugaysan.
  
  "Waa inaan ku dhaadhacno halkaas," Lauren ayaa tiri. "Iga caawi."
  
  Drake wuu lulay. "Waxay ku dagaalamayaan dagaal guuldarro ah, mana aha hadda xarun. Nimankan ayaa si fudud u diiday inay baxaan. Taas macnaheedu waa in ka badan iyaga oo aan ahayn safarka isbitaalka. Tani waa waxa ay booliiska wanaagsan sameeyaan oo dadweynuhu naadir ma arkaan. Saxaafaddu waxay soo saartaa war xun mar kale iyo marar badan, midabaynta ra'yiga guud. Waxaan leeyahay iyagana waanu caawinaynaa."
  
  Waxay aadeen dhanka wiishka ka dibna Drake ayaa soo jeestay, isagoo la yaabay inuu arko kooxda oo dhan oo ka dambeysa. "Waa maxay?" - ayuu weydiiyey. "Lacag ma haysto".
  
  Alicia ayaa dhoolla caddaynaysa. Xitaa Beau wuxuu maamulay dhoola cadeyn. Kooxda SPEAR-na wax badan ayay soo mareen maanta, laakiin weli way xoog badnaayeen, diyaarna u ahaayeen wax badan. Drake wuxuu arkay nabaro badan iyo dhaawacyo kale oo si fiican u qarsoonaa.
  
  "Maxaad nimanyahow u buuxin weydeen? Oo qaado ammo dheeraad ah. Marka aan ugu dambeyntii u soo dhowaanno soo afjarida tan, waxaan qaadan doonnaa waqti adag."
  
  "Waan ogaan doonaa," Kinimaka ayaa yidhi. "Waxay bixin doontaa mashquulin."
  
  "Aniguna waan caawin doonaa," ayuu yidhi Yorgi. "Waqti adag ayaan xitaa ku fahmayaa lahjadda Drake, marka waxaa lumin doonta lahjad Mareykan ah."
  
  Dahl wuu qoslay markii uu ku biiray Drake wiishka. "Saaxiibkay Ruush, waxaad haysataa gebi ahaanba dib u dhac."
  
  Drake ayaa feedh ku dhuftay Iswidhishka, isaga oo keenay nabaro badan, waxaanu soo qaaday wiishka dabaqa koowaad. Kooxda SPEAR ayaa dabadeed soo dhexgalay meeshii ay awoodi kareen, iyaga oo ka jawaabaya taleefoonno cusub iyo xogo laga duubay, iyagoo wareystay dadka deegaanka, su"aalona weyddiiyeen, taleefoonnada aan shaqo ku lahayn xaaladda degdegga ah waxay u weeciyeen saldhigyada kale ee loo xilsaaray. In kasta oo ay ogaayeen in loo baahan yahay oo la caawiyay, midkoodna kuma faraxsanayn arrintaas sababtoo ah Hayden weli waa maqan yahay, Ramsesna wuu sii joogay. Ilaa hadda wuu ka adkaaday.
  
  Waa maxay xeeladaha kale ee uu gacanta ku haystay?
  
  Drake waxa uu gudbiyay taleefoon ku saabsan qof qaraabo ah oo maqan oo u diray mid kale oo ku saabsan laamiga aan sinnayn. Sabuuraddii waa firfircoonayd, Moorena waxa uu weli ku xisaabtamayay caarada, tigidhkiisa jannada. Laakin waxa markiiba u caddaatay Drake in wakhtigu ka dheereeyo caanaha ka daadanaya weel jaban. Waxa kaliya ee ku sii waday waa inuu filayay Ramses inuu waco ugu yaraan hal mar. Ninkani weli wuu is tusay. Drake waxa uu shaki galiyay in uu riixi lahaa badhanka isaga oo aan ugu yaraan isku dayin in uu noqdo wax yar oo tiyaatar ah.
  
  Booliisku waxay maamulayeen saldhigga, laakiin kooxdu waxay caawisay iyagoo fadhiya miisaska iyo gudbinta fariimaha. Dahl wuxuu aaday inuu kafee kariyo. Drake waxa uu kula soo biiray killida hortiisa, isaga oo dareemaya tamar la'aan iyo meelna ka maqan tahay markay war sugayaan.
  
  "Aan ka hadalno kan ugu horreeya," Drake ayaa yidhi. "Tani waligeed ma kugu dhacday?"
  
  "Maya. Waan fahamsanahay sida Ramses ugu suurtagashay inuu qariyo sannadahan oo dhan. Oo waxaan qiyaasayaa in qalabku aanu soo saarin saxeex shucaac ah sababtoo ah weli may ogaan. Ninkii bamkaas dib u soo celiyay waa uu garanayay waxa uu samaynayo. Malahayga waa ciidankii hore ee Maraykanka."
  
  "Laakin sababtu? Waxaa jira dad badan oo ilaalin kara shucaaca."
  
  "Tani sidoo kale waxay khusaysaa waxyaabo kale. Aqoonta deegaanka. Kooxda sirta ah ee uu soo ururiyay. Calaamadee ereyadayda, oday Drake, waa SEALs hore. Hawlgal gaar ah."
  
  Drake ayaa shubay biyo halka Dahl uu ku shubay granules. "Ka dhig mid xoog badan. Dhab ahaantii, xitaa ma ogtahay waxa ay tahay? Weli "isla markiiba" ma gaadhay cirifka Waqooyi?
  
  Dahal wuu taahay. "Kafeega isla markiiba waa shaqada shaydaanka. Weligayna ma tegin cirifka Waqooyi."
  
  Alicia ayaa ka siibtay albaabka qolka oo furan. "Maxay ahayd? Wax baan ka maqlay tiirka oo waxaan ogaa in magacaygu ku yaal."
  
  Drake wuu qarin kari waayay dhoola cadeyntiisa. "Sidee tahay, Alicia?"
  
  "Luguhu way xanuunayaan. Madaxa ayaa i xanuunaya. Wadna xanuun Wixii intaas ka baxsan waan fiicanahay."
  
  "Waxaan ula jeedaa-"
  
  Wicitaanki safiirada X-Safiirka ayaa maansheeyay hadalkiisii xigay, kaas oo ka soo baxay afhayeenka telefoonkiisa gacanta. Isaga oo kildhigii sii haya, ayuu qalabkii gadhka u keenay.
  
  "Helo?"
  
  "Ma i xasuusataa?"
  
  Drake waxa uu ku shubay kiinlada isaga oo xoog sidaa oo kale ah in biyihii dhawaan la karkariyey ay gacantiisa ku rusheeyeen. Marna ma dareemin.
  
  "Xaggeed joogtaa, bashaash?"
  
  "Hadda. Su'aashaada ugu horeysa miyaanay ahayn "away hubka Nukliyeerka" ama "intee goor dhow ayaan qarxi doonaa"? Sawaxan aad loola yaabay ayaa khadka dhex maray.
  
  "Ramses," ayuu yiri Drake, isagoo xusuustay inuu shiday taleefan-hadalka. "Waa maxay sababta aadan si toos ah u gaarin barta?"
  
  "Oh, maxaa taas ka qosol badan? Adiguna iima tihid waxaan sameeyo. Waxaan ahay amiir, oo ah mulkiilaha boqortooyooyinka. Sannado badan baan xukumayay, qaar kalena waan xukumi doonaa. Muddo dheer ka dib markaad noqoto mid qallafsan. Ka fakar".
  
  "Haddaba ma haysaa hoops kale oo aan ku dhex boodi karno?"
  
  "Aniga ma ahayn. Waxay ahayd Julian Marsh. Ninkani waa waalan yahay inuu wax yar sheego, markaa waxaan la xidhiidhay wakiilkaaga Jay. "
  
  Drake wuu gariiray, isagoo eegaya Dahl. "Waa fiicantahay?"
  
  "Hadda. Inkasta oo uu u muuqdo mid adag oo xanuun badan. Waxay isku daydaa intii karaankeeda ah inay si buuxda u aamusnaato.
  
  Dareen baqdin ah oo ku qalloocan caloosha Drake. "Oo waa maxay sababta tani?"
  
  "Sidaas darteed, dabcan, ma dhaawici doonto dareenka dhaqdhaqaaqa."
  
  Ilaahayow, Drake wuu fikiray. "Waar baashaal. Ma bam baad ku xidhay?
  
  "Iyadu waa bambada, saaxiib."
  
  "Aaway?"
  
  "Waan gaari doonnaa halkaas. Laakin maadaama adiga iyo saaxiibadaa aad ku raaxaysanaysaan orod fiican, iyo maadaama aad horeba u diirteen, waxaan is tusay sababta aan fursad kuu siin? Waxaan rajeynayaa inaad jeceshahay halxiraalaha."
  
  "Tani waa waalli. Waad waalan tahay, oo aad nolosha la ciyaareyso. Halxiraalaha? Igu xali, dameer. Yaa jidhkaaga ka fiiqi doona markaan dab qabadsiiyo?
  
  Ramses cabbaar wuu aamusay, isagoo u muuqday inuu fikirayo. "Marka gacan-gashiyada ayaa runtii maqan. Tani way wanaagsan tahay. Runtii waxaan haystaa meelo aan aado, oo aan ka qayb galo shirarka, si aan saameyn ugu yeesho quruumaha. Markaa dhegayso-"
  
  "Runtii waxaan rajeynayaa inaad halkaas joogi doonto," Drake ayaa hadalka joojiyay, isagoo si degdeg ah uga kalluumeysanaya "Marka aan halkaas gaadhno."
  
  "Nasiib darro maya. Halkan waxaan ku sagootineynaa. Sida aad u badan tahay inaad ogtahay, waxaan ku isticmaalayaa si aan u baxsado. Markaa, sidaad tidhaahdaan dadka - waad ku mahadsan tahay tan. "
  
  "Uu-"
  
  "Haa Haa. Aniga, waalidkay iyo dhammaan walaalahay oo dhan. Laakin adiga iyo magaaladan waxaad ku dhamaan doontaan khariban. Anigana, yaa sii wadi doona. Markaa waqtiga hadda wuxuu noqonayaa arrin. Diyaar ma u tahay inaad dawarsato fursadaada, nin yar oo Ingiriis ah?"
  
  Drake wuxuu helay xirfadiisa isagoo og in tani ay tahay ikhtiyaarkooda kaliya. "Iisheeg".
  
  "Dawada jeermiska disha waxay dunida ka nadiifin doontaa caabuqa Galbeedka. Laga soo bilaabo kaynta roobka ilaa kaynta roobka, tani waa qayb ka mid ah sagxadda saqafka. Taasi waa dhan ".
  
  Drake wuxuu sameeyay xanaaq. "Oo waa dhan?"
  
  "Haa, oo mar haddii wax kasta oo aad ku qabato dunidan ilbaxnimada la yiraahdo waxaa lagu qiyaasaa daqiiqado, saacado, waxaan dejin doonaa saacadda lixdan daqiiqo. Wacan, lambarka wareega caanka ah adiga.
  
  "Sideen hubka uga dhigi karnaa?" Drake waxa uu rajaynayay in Marsh aanu sheegin koodka deminta
  
  "Alla nacalaa, ma garanaysaa? Markaa tan kaliya xasuuso - bamka nukliyeerka, gaar ahaan shandad bamka nukliyeerka ah, waa hab sax ah oo dheellitiran. Wax walba waa la yareeyey oo aad bay u saxsan yihiin, sida aan hubo inaad qadarin doonto. Tani waxay u baahan doontaa ... casriyeyn. "
  
  "Sofistication?"
  
  "Sofistiknimada. Daawo tan".
  
  Ereyadan, Ramses wuxuu jaray wicitaankii, isagoo ka tagay khadka inuu dhintay. Drake ayaa dib ugu soo yaacay xafiiska oo ku qayliyay saldhiga oo dhan si uu u joojiyo. Hadalkiisa, laxankiisa codkiisa, ayaa madax, indho iyo jirba xaggiisa ka dhigay. Taleefannada ayaa la dhigay tarabuunka, taleefoonnada waa la iska dhega tiray, sheekadiina waa la joojiyay.
  
  Moore wuxuu eegay wejiga Drakes, ka dibna wuxuu yidhi, "Dami teleefannadaada."
  
  "Waan hayaa," Drake ayaa ku qayliyey. "Laakiin waa in aan macno samaynaa..." Wuxu ku celiyay eraygii halxidhaalaha ahaa. "Dhakhso," ayuu yidhi. "Ramses wuxuu na siiyay lixdan daqiiqo."
  
  Moore wuxuu ku tiirsaday balakoonka rafaadka badan, waxaa ku biiray Kinimaka iyo Yorgi. Dadkii kale oo dhan ayaa u jeestay isaga. Hadalkiisii markii uu bilaabay in uu dadkii gaadho ayay qayliyeen.
  
  "Hagaag, jeermiska jeermiska dila waa bam. Way iska caddahay".
  
  "Wuxuuna damacsan yahay inuu qarxiyo," qof baa hoos u yidhi. "Ma aha bluff."
  
  "Laga soo bilaabo kaynta roobka ilaa kaynta roobka?" Mai ayaa yidhi. "Ma fahmin".
  
  Drake wuxuu ku duubay madaxiisa. "Tani waxay noo tahay fariin," ayuu yidhi. "Dhammaantood waxay ka bilowdeen kaymaha Amazon. Marka hore waxaanu ku aragnay suuqa. Laakiin ma fahmin sida ay ugu shaqeyso New York."
  
  "Laakiin mid kale?" Smith ayaa yidhi. "Qeyb ka mid ah sagxada saqafka hoostiisa? ma sameeyo-"
  
  "Tani waa tixraac kale oo kaynta roobaadka," Moore ayaa ku qayliyay. "Sawirro waxay ku magacaabaan daboolka geedka adag miyaanu ahayn? Sagxadda waxaa ku dahaaran burush hoostiisa."
  
  Drake ayaa horay u joogay. "Tani waa run. Laakiin haddii aad aqbasho tan, markaa wuxuu noo sheegay in bamku ku qarsoon yahay kaynta roobka. New York dhexdeeda, "ayuu ku guuleystay. "macno ma samaynayso."
  
  Aamusnaanta ayaa ka dhalatay saldhiga, waa nooca aamusnaanta qofka ka nixi karta ilaa heer uu tabar la"aan yahay ama koronto ku dhalin karta heer uu dhalaal ka gaaro.
  
  Drake waligiis si aad ah ugama warqabin marxaladda waqtiga, ilbiriqsi kasta waxaa ka buuxsamay dhawaaqa qaddarinta ee gambaleelka Doomsday.
  
  "Laakin New York waxay leedahay kaymo roobeed," Moore ayaa ugu dambeyntii yiri. "Xarunta Xayawaanka ee Central Park. Way yar tahay, oo loo yaqaan "Tropical Zone", laakiin waa nooc yar oo ah waxa dhabta ah.
  
  "Sahanka hoostiisa?" Dahl ayaa riixay.
  
  "Haa, waxaa jira geedo."
  
  Drake wuu ka labalabeeyey ilbiriqsiyo kale, isagoo si xanuun badan u ogsoon in xitaa tani ay galaafan karto nafo badan. "Wax kale? Ma jiraan talo soo jeedin kale?
  
  Aamusnaan iyo muuqaal madhan ayuun baa su'aashiisa ku salaamay.
  
  "Markaa dhammaanteen waan ku jirnaa," ayuu yidhi. "Ma jirto wax tanaasul ah. Kaftan la'aan. Waa goortii la soo afjari lahaa khayaalkan khayaaliga ah. Sidii aan samaynay markii hore."
  
  Kinimaka iyo Yorgi waxay u yaaceen jaranjarada.
  
  Drake ayaa kooxda oo dhan ku hogaamiyay wadooyinka cabsida badan ee New York.
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO LIX
  
  
  Iyadoo la raacayo tilmaamaha Moore, kooxda tobanka nin waxay khasaariyeen xitaa daqiiqado qaali ah iyagoo u rogay meel luuq ah si ay u taliyaan dhowr baabuur oo bilays ah. Baaqa ayaa la sameeyay markii ay halkaasi gaareen, waxaana ciidamada ay sugayeen, dadaalkii ay ku doonayeen in ay ku nadiifiyaan wadooyinka ayaa bilaabay inuu miro dhalo. Smith waxa uu fadhiistay hal taayir, Dahl dhinaca kale, baabuurtu shiday seeriyadooda iyo nalal biligleynaya waxayna ku yaaceen geesta 3rd Avenue, iyagoo gubanaya caag, si toos ah beerta xayawaanka. Dhismayaasha iyo wejiyada cabsida ayaa ku soo yaacay afartan, ka dibna konton mayl saacaddii. Smith ayaa dhinac iska tuuray tagsigii la dayacay, isaga oo dhanka hore ku garaacay, si toos ahna u diray. Waxaa jiray hal booliis oo jidka ku soo jiray, waxayna mar hore heleen amar ah in la soo maro. Waxay ku baratameen isgoys deg-deg ah, oo lixdankii ku soo dhawaaday.
  
  Drake wuxuu ku sigtay inuu iska indhatiro wicitaanka cusub ee taleefankiisa gacanta, isagoo u maleynaya inay noqon karto Ramses oo dib ugu soo wacaya gloat. Laakin markaas ayuu is yidhi: xataa tani waxay ina siin kartaa tilmaamo.
  
  "Waa maxay?" - si kooban ayuu u ciyay.
  
  "Drake? Kani waa Madaxweyne Coburn. Ma haysaa hal daqiiqo?
  
  Yorkshiremankii ayaa si yaab leh u booday, ka dibna waxa uu eegay GPS-kiisa. "Afar daqiiqo, mudane."
  
  "Markaa dhegayso. Waan ogahay inaanan u baahnayn inaan kuu sheego sida ay wax u xun yihiin haddii bamkan la oggolaado inuu qarxiyo. Aargoosi waa lama huraan. Xataa ma garanayno jinsiyadda dhabta ah ama siyaasad ahaan jilaagan Ramses. Mid ka mid ah dhibaatooyinka waaweyn ee soo baxa ayaa ah in qof kale - Alligator - uu booqday Ruushka afar jeer sanadkan."
  
  Drake afkiisii wuxuu noqday ciid. "Ruushka?"
  
  "Haa. Tani maaha mid go'aan leh, laakiin.. "
  
  Drake si sax ah ayuu u ogaa waxa hakadkaasi ka dhigan yahay. Ma ahayn in wax go'aan ah laga gaaro adduunka ay maamulaan kanaalada wararka iyo baraha bulshada. "Haddii macluumaadkani soo baxo -"
  
  "Haa. Waxaan eegaynaa dhacdo heerkeedu sarreeyo."
  
  Drake, dabcan, ma uusan rabin inuu ogaado waxa ay taasi ka dhigan tahay. Waxa uu ogaa in ay jiraan dad ku nool dunida guud ahaan wakhtigan, dad aad u awood badan, kuwaas oo lahaa si ay uga badbaadaan dagaal nukliyeer ah, waxayna inta badan qiyaasi jireen sida ay noqon doonto haddii ay ku noolaan karaan duni cusub oo si dhib yar loo deggan yahay. Dadkaas qaarkood waxay hore u ahaayeen hoggaamiyeyaal.
  
  "Bamka deji haddii loo baahdo, Drake. Waxaa la ii sheegay in NEST uu soo socdo, laakiin uu kaa daba iman doono. Sida kuwa kale. Dhammaan Tani waa saacadayada cusub ee ugu madaw."
  
  "Waanu joojinaynaa tan, mudane. Magaaladan waxay u noolaan doontaa si la arko berrito."
  
  Markii Drake uu dhammeeyey wicitaankii, Alicia waxay gacanteeda saartay garabka. "Sidaas," ayay tidhi. "Markii uu Moore yiri waa kaymo roobeed iyo kaymo yar-yar, ma wuxuu ula jeeday in sidoo kale ay abeesooyin jiri doonaan?"
  
  Drake ayaa gacanteeda ku daboolay. "Mar walba waxaa jira abeesooyin, Alicia."
  
  Mai qufacay. "Qaar ayaa ka weyn kuwa kale."
  
  Smith ayaa baabuurkooda ku soo wareejiyey saxmadda taraafiggu, waxa uu soo dhaafey ambalaas aad u qurux badan oo albaabadu u furnaayeen iyo shaqaalaha caafimaadka ee ka shaqaynayay dadkii dhacdadan ku lug lahaa, waxana uu mar kale cagta saaray baallaha gaaska.
  
  "Ma heshay waxaad raadinaysay, Mai?" Alicia ayaa si siman oo xushmad leh u tidhi. "Goorma ayaad ka tagtay kooxda?"
  
  Wax walba waxay dhaceen wakhti dheer ka hor, laakiin Drake waxay si cad u xasuusatay Mai Kitano oo baxay, madaxeedana waxaa ka buuxsamay dambiga dhimashada ee ay si ula kac ah u geysatay. Tan iyo dhacdadaas markii la raadinayey waalidkeed-dilkii lacag dhaqay yakuza-wax badan ayaa isbedelay.
  
  "Waalidkay hadda waa nabad qabaan," Mai ayaa tiri. "Sida Grace. Qabiilka waan ka adkaaday. Chica. Sii. Waxaan helay wax badan oo aan raadinayey."
  
  "Haddaba maxaad u soo noqotay?"
  
  Drake wuxuu arkay indhihiisa oo si adag ugu dheggan wadada oo ay dhegihiisu ku riixayaan kursiga dambe. Waxay ahayd wakhti aan caadi ahayn oo laga wada hadlo cawaaqibka iyo go'aannada laga doodo, laakiin waxay ahayd mid caadi u ah Alicia, waxaana laga yaabaa inay noqoto fursaddoodii ugu dambaysay ee ay wax ku saxan lahaayeen.
  
  "Waa maxay sababta aan u soo noqday?" - Waa maxay? - Waxaa laga yaabaa in lagu celceliyo. "Sababtoo ah waan danaynayaa. Kooxdan waan daneeyaa."
  
  Alicia ayaa foodhisay. "Jawaab wanaagsan. Tani waa sababta kaliya?"
  
  "Waxaad i weydiinaysaa haddii aan u soo noqday Drake. Haddaan filan lahaa inaad labadiina faham cusub dhistaan. Haddaan ku fikiri lahaa xitaa ilbiriqsi inuu dhaqaaqi lahaa. Xitaa haddii uu fursad labaad i siin karo. Hagaag, jawaabtu waa sahlan tahay - ma aqaan. "
  
  "Fursada saddexaad," Alicia ayaa tilmaantay. "Haddii uu doqon ahaan lahaa inuu ku soo celiyo, tani waxay noqon lahayd fursadaada saddexaad."
  
  Drake waxa uu arkay albaabka laga galo beerta xayawaanka oo ku soo socda waxana uu dareemay xiisada sii kordheysa ee kursiga danbe, dareenka fiiqan ee aan la isku halayn karin ee ka dhex socda. Waxaas oo dhan waxay u baahdeen qol, gaar ahaan maro jilicsan.
  
  "Isku soo duub, nimanyahow," ayuu yidhi. "Waan joognaa halkan".
  
  "Weli lama samayn, Sprite. Alicia Tani waa nooc cusub. Waxay go'aansatay in aanay mar dambe ku cararin qorrax dhaca. Hadda waanu taaganahay, waanu baranaynaa, waananu ka gudbaynaa tan."
  
  "Waan arkaa waana la dhacsan yahay," Mai ayaa tiri. "Runtii waan jeclahay adiga cusub, Alicia, in kasta oo aad u malaynayso."
  
  Drake wuu jeestay, oo ay ka buuxsantay ixtiraam labada dhinac ah oo gebi ahaanba ku wareersan sida dhacdadani ugu dambeyntii u dhici karto. Laakiin waxaa la gaadhay waqtigii la wada saari lahaa hadda, oo lagu dhejiyo shelf, sababtoo ah waxay si degdeg ah ugu soo dhowaanayeen Armageddoon kale, askar, badbaadiyeyaal iyo geesiyaal ilaa ugu dambeyntii.
  
  Oo haddii ay daawanayaan, laga yaabee inay ciyaaraan chess, xitaa Ilaah iyo Ibliisku waxay ka lumi lahaayeen neefta.
  
  
  CUTUBKA SODDOBAAD IYO TODOBAAD
  
  
  Smith waxa uu xiiqay taayirnimadiisii wareegii u dambeeyay ka dibna waxa uu ku tuntay badhka biriiga isaga oo cag culus leh. Drake ayaa albaabka furay ka hor inta aanu gaadhigu istaagin oo aanu lugaha ka saarin. Mai mar hore ayay ka soo baxday albaabka dambe, Alicia tallaabo ka dambaysa. Smith ayaa u ruxay booliiska sugayay.
  
  "Waxay yiraahdeen waxaad u baahan tahay inaad ogaato habka ugu dhaqsiyaha badan ee Aagga Kulaylaha?" Mid ka mid ah booliiska ayaa weydiiyey. "Hagaag, si toos ah u raac jidkan." Wuxu tilmaamay. "Waxay ahaan doontaa bidixda."
  
  "Mahadsanid". Smith wuxuu qaatay khariidadda hagaha oo tusay kuwa kale. Dahl wuxuu ku orday orod.
  
  "Diyaar baan nahay?"
  
  "Sida aan noqon karno," Alicia ayaa tiri. "Alla eeg," ayay u tilmaantay khariidada. "Waxay ugu yeeraan dukaanka hadiyadaha ee goobta ku yaal xayawaan."
  
  "Markaa aan tagno."
  
  Drake wuxuu soo galay beerta xayawaanka isagoo dareenkiisu kor u kacay, isagoo filanaya waxa ugu xun, ogna in Ramses uu haysto wax ka badan hal khiyaamo xun oo gacantiisa ah oo aan isaga waxba ku lahayn. Kooxdii way kala fideen oo dhuudhuuban, durbadiiba si ka xawli badan ku socday oo aan taxadir ku jirin, laakiin ogaanshaha in ilbiriqsi kasta oo soo dhaafa uu yahay geeri cusub. Drake waxa uu fiiro gaar ah u yeeshay calamadaha waxana uu si degdeg ah u arkay Aagga kulaylaha oo soo socda. Markii ay soo dhawaadeen, muuqaalkii ku wareegsanaa ayaa bilaabay inuu dhaqaaqo.
  
  Siddeed qof ayaa ka soo yaacay meel ay ku dhuumanayeen, iyagoo sawiray mindiyo markii lagu amray inay samatabbixiyeyaashu dagaalkooda u dambeeya ka dhigaan mid xanuun badan oo dhiig badan ku daato. Qoolley Drake hoos lulaash ah oo ku tuuray milkiilaha dhabarkiisa, ka dibna la kulmay weerarka xiga. Bo iyo May ayaa soo baxay, xirfadahooda dagaal ayaa loo baahan yahay maanta.
  
  Dhammaan siddeedii weeraryahanba waxay wateen hub jidheed iyo waji-xidho, waxayna u dagaalameen si karti leh siduu Drake filayey. Ramses waligiis kamuu dooran gunta hoose ee tuulmada. Mai ayaa si degdeg ah u jabisay, waxay isku dayday inay ka jebiso cududdeeda, laakiin waxay aragtay inay qalloocan tahay, oo dheellitirkeeda la tuuray. Dharbaaxadii xigtay ayaa seegtay garabkeeda, iyadoo ay nuugtay jaakadeeda, laakiin waxay siisay in yar oo hakad ah. Beau wuxuu ku dhex socday dhammaantood, oo ahaa hooskii dhimashada oo run ah. Halyeeyadii Ramses ayaa dib u gurtay ama u booday dhinac si ay uga fogaadaan ninka Faransiiska ah.
  
  Drake wuxuu dib ugu tiirsaday xannibaadda, isagoo gacmihiisa kor u qaaday. Xayndaabkii ka dambeeyay ayaa dildillaacday markii uu ka soo horjeeday labada cagood dhulka ka laadlaadiyay. Labadii ninba waxay u rogmadeen waddo kale, iyagoo la tacaalaya sidii ay u rogrogi lahaayeen. Ingriiska ayaa feedh kaga dhuftay madaxa legionnaire-ka, balse waxa uu ku guulaystay kaliya in uu ku dhufto gacanta sare u kaca difaaca. Meeshii uu doonayey ayuu maydkiisii u qaaday, jilba joogsaday, feedhkiina hoos buu u dhuftay. Mindidii ayaa kor u kacday oo ka muday feeraha, iyada oo ay weli dhaawacayso in kasta oo uu isdifaacay. Drake ayaa laba jibaaray weerarkiisa.
  
  Dagaalka dhaw ee ka socda afaafka hore ee Aagga kulaylaha ayaa sii xoogaystay. May iyo Bo waxay heleen wejiyada kuwa ka soo horjeeda. Dhiiga ayaa ku faafay kooxda oo dhan. Legionnaires ayaa ku dhacay lugo jaban iyo miyir beel, dembiilaha ugu weynna wuxuu ahaa Mano Kinimaka. Hawaaay-kii aadka u weynaa ayaa weeraryahanadiisii ku burburiyay cagaf-cagaf, isaga oo aad mooddo in uu isku dayayay in uu mowjadaha laftooda iska caabiyo, oo uu kala googooyo. Haddii halyeygu jidkiisa istaago, Kinimaka ayaa si naxariis darro ah u garaacay, kubbadda dhexe oo aadmiga ka sarraysa, xaaq aan la baabi'in. Jidkiisu gabi ahaanba wuu khaldanaa, sidaa darteed Alicia iyo Smith labaduba waxay qarka u fuuleen inay ka quustaan jidkiisa. Halyeeygii ayaa soo ag degay iyaga oo gunuunacaya, laakiin way fududaayeen in la dhammeeyo.
  
  Dahl waxa uu isweydaarsaday dharbaaxo gacan ilaa gacan ah isaga oo xoogaa xirfad leh. Mindidu si adag oo degdeg ah ayaa looga dhuftay, marka hore hoos bay u dhacday, ka dibna sare, ka dibna laabta iyo wejiga; Iswidhishka ayaa dhamaantood ku xannibay falcelin degdeg ah oo hillaac ah iyo xirfad adag oo la kasbaday. Qofka ka soo horjeeda ma uusan quusan, kiliinikada waxqabadkiisa, si dhakhso ah ayuu u dareemay in uu la kulmay la siman yahay oo uu u baahan yahay inuu sameeyo isbeddel.
  
  Dahl gees buu u dhaqaaqay markii uu legionnaire-ku isticmaalay lugihiisa iyo xusullada si ay u sii socoto weerarrada mindiyaha. Xusulkii ugu horreeyay wuxuu ku dhuftay macbadka, isaga oo kor u qaadaya wacyigiisa oo ka caawiyay inuu saadaaliyo tiro badan oo weeraro ah. Waxa uu ku dhacay hal jilib, isaga oo si toos ah ugu garaacay kilkilaha hoostiisa godka iyo xididada dareemayaasha halkaas, taas oo keentay in legionnaire uu ku dhaco daabkiisa xanuunka. Si kastaba ha ahaatee, ugu dambayntii, waxay ahayd Kinimaka-fugnacis kii soo tuuray halgamaagii, isagoo si nadiif ah u dallacay murqaha, jabiyay lafaha iyo jeexjeexay seedaha. Mano waxa uu lahaa nabaro madoobaatay oo daanka iyo dhabannada ku yaal, waxana uu ku socday isagoo dhutisan, balse ma jirto wax joojin kara. Dahl waxa uu u malaynayay in uu ku dul dhici doono dhinaca dhismaha sida Hulk-ga Hawaayan haddii albaabka la xidho.
  
  Kenzi waxaa u fududaatay in ay ku wareejiso darafyada dagaalka, iyada oo dhaawacaysa cid kasta oo ay kari karto oo ay ka murugaysan tahay in aanay wali haysan katankeeda. Dahl waxay ogaatay inay baratay xirfad gaar ah oo ay weerari karto hal legionnaire midba midka kale, mid walbana ku dili kara hal dharbaaxo, badbaadinta waqtiga qaaliga ah ee kooxda. Laakiin maalintu way ku dhowaatay.
  
  Si kastaba ha ahaatee.
  
  Drake wuxuu helay feedhkiisa Flurry oo ka leexinaysa dharbaaxada. Waxa uu u dhacay dhinacii markii uu nin guuto ahi gacanta ku qabtay oo uu maroojiyay. Xanuunku wuu qalloociyey sifooyinkiisa. Waxa uu la soo rogmaday leexasho aan caadi ahayn, cadaadiskii ayuu sii daayay oo waxa uu la kulmay nin ka soo horjeeday.
  
  "Sababtu?" ayuu weydiiyey.
  
  "Halkan kaliya si aan kuu yareeyo," legionnaire ayaa qoslay. "Tick tock. Sax tock."
  
  Drake si adag ayuu u riixay, oo hadda cagihiisa saaran. "Adiguna waad dhiman doontaa."
  
  "Dhammaanteen waan dhiman doonnaa, doqonyow."
  
  Isagoo la kulma xagjirnimadan oo kale, Drake wuxuu ku dhuftay naxariis la'aan, isagoo ka jabiyay sanka iyo daanka ninka, iyo sidoo kale feeraha. Dadkani waa ay garanayeen waxa ay samaynayaan, haddana way sii wadeen dagaalka. Nin keliya oo iyaga ka mid ah ma uu mudnayn inuu neef kale ka taahdo.
  
  Isagoo neefsanaya, legionnaire-ku wuxuu mindidiisa ku tilmaamay Drake. Yorkshiremankii baa qabtay, oo maroojiyey oo rogay si ay daabtu u gasho madaxa ninka kale ilaa cirifka. Ka hor inta uusan jirku ku dhicin cawska, Drake wuxuu ku biiray dagaalka ugu weyn.
  
  Wuxuu ahaa dagaal la yaab leh oo waalan. Afuufo ka dib dharbaaxo iyo difaac difaac ka dib, wareegaan aan dhammaadka lahayn ee booska. Dhiiggii ayaa laga masaxay indhaha, suxullada iyo jilbaha ayaa laga tirtiray bartamaha feerka, xitaa hal garab oo go'ay ayaa lagu soo celiyay meeshiisii iyada oo ay ugu wacan tahay miisaanka Smith. Waxay ahayd cayriin, sida dhabta ah sida ay u hesho.
  
  Dabadeed Kinimaka ayaa ku soo wareegay, wax ku dhuftay, ku yaacay, oo burburiyay meel kasta oo uu awoodo. Ugu yaraan saddex ka mid ah kuwa dhacay, legionnaires jabay ayaa sameeyey. Beau wuxuu soo saaray laba kale, ka dibna May iyo Alicia waxay wada shaqeeyeen si ay u dhammeeyaan kii ugu dambeeyay. Intuu soo dhacay ayay fool ka fool la kulmeen, feedh kor loo taagay, cadho dagaal iyo dhiig baa ka dhex guuxaya, indhahoodana sida laysarka oo kale ka biligleynaya, balse Beau ayaa kala saartay.
  
  "Bam," ayuu yidhi.
  
  Ka dibna, si lama filaan ah, dhammaan wejiyada waxay u jeesteen Drake.
  
  "Intee in le'eg ayaa naga harsan?" Dahal ayaa weydiiyey.
  
  Drake xitaa ma ogayn. Dagaalku wuxuu iga qaaday dhammaan xoogagii hadhay. Hadda hoos buu eegay isagoo ka cabsanaya wuxuu arki doono, gacantii ayuu dib u celiyay oo eegay saacaddiisii.
  
  "Xitaa weli maanu arag bamka," Kensi ayaa yidhi.
  
  "Shan iyo toban daqiiqo," Drake ayaa yidhi.
  
  Kadibna rasaas ayaa dhacday.
  
  
  CUTUBKA 3AAD IYO SIDDEEDAAD
  
  
  Kensi waxa uu dareemay saamayn gantaal la moodo. Cagaha ayay ka garaacday, sambabada ayay kaga dhufatay, waxayna markiiba ka saartay dhammaan miyirka maskaxdeeda. Drake wuxuu arkay xabadda oo ku dhacday oo jilba joogsaday, isaga oo ka hortagaya dhicitaankiisa lama huraanka ah. Weligeed ma arag tan soo socota, laakiin cid kale ma arag. Smith sidoo kale waa la garaacay. Nasiib wanaag, labada xabbadoodba waxay ku dhaceen jaakadaha.
  
  Thorsten Dahl ayaa ahaa kan ugu dhaqsaha badan ee uu uga falceliyo, walina kelmada "shan iyo toban daqiiqo" ayaa ku garaacayay maskaxdiisa. Markii ay labadii guuto ee dhulka ka soo kacayeen ayay xabbadihii si degdeg ah u rideen, haddana isaga oo ujeeddadiisu roon tahay, ayuu soo weeraray, gacmihiina soo fidiyey, oo u guuxaya sidii tareen nafo lumay oo ka soo baxay gunta hoose ee Jahannamo dhiiggu qooyay. Iyaga oo yaaban ayay laba laabeen, ka dibna Iswidishkii ayaa ku garaacay, midba gacanba, oo labadoodiiba dib ugu soo celiyay gidaarka aqalkii alwaax.
  
  Dhismihii ayaa kala go"ay dadkii ku wareegsanaa, alwaaxyo ayaa jabay, ka dillaacay oo cirka isku shareeray. Nimanka ayaa dhabarka ku dhacay iyaga oo ka mid ah waxyaabaha ku jira, taas oo faa'iido badan u leh Iswidhishka waalan.
  
  Waxay ahayd goob shaqo, meel ay ka buuxaan qalabyo. Halka legionnaires ay ku dhibtoonayeen in ay hubkooda kor u qaadaan, midna taahaya mid kalena ilko ka soo tufay, Dahl waxa uu kor u qaaday dhirbaaxo si fiican loo bartay. Dadkii dhacay ayaa arkay isaga oo ka soo baxaya cidhifka indhahooda oo barafoobay, rumaysad la'aantuna waxay ka qaaday geesinnimo.
  
  Bo ayaa u soo kacay oo arkay falcelintooda. "Dhamee iyaga. Xusuusnow cidda ay yihiin."
  
  Kinimaka sidoo kale wuu aamusay, isagoo ku qoslaya dhagartaas, isagoo aad moodo inuu rabo inuu boodhka ku tunto. "Waxay toogteen Kensi. iyo Smith."
  
  "Waan ogahay," Dahl ayaa yidhi, isaga oo tuuraya biraha oo ku tiirsan gacantiisa. "Waan ogahay".
  
  Labada ninba waxay u qaateen hakadka inay muujinayso daciifnimo waxayna gaadheen hubkoodii. Dahl wuxuu u duulay hawada isagoo isku mar kor u qaadaya birta, oo hoos u dhigay markii jirkiisu soo degay. Hal jug ayaa ku dhacday legionnaire ee foodda badhtankeeda, welina waxa uu haystay tabar iyo xirfad ku filan si uu u leexiyo, usha u kor u qaado oo uu u burburiyo macbadka ninka kale. Markii uu dhameeyay ayuu jilba joogsaday, isagoo ilko caddeeyey, oo dabarkii garabka ka saaray.
  
  Dabadeedna halyeygii kale ayaa soo fadhiistay, isagoo taahaya, oo kolba dhinac u lulaya oo aad mooddo in uu xanuunsaday, baastooladdii uu ku haystayna gacmihiisii ku ruxay soo qaatay. Kala qaybsanaantaas ilbiriqsi, Kensi waxay uga falcelisay si ka dhaqso badan qof kasta waxayna nafteeda galisay khatar shakhsiyeed oo weyn. Iyada oo aan hakad lahayn ayay nabarkii hore ka ruxday, waxa ay hor istaagtay ujeedkii ninkii, wayna ku dhegtay. Bistooladii ay gacanta ku haysay ayaa sidii leben oo kale u ganay, dhammaadkeeduna ilaa ay badhtanka wejiga kaga dhacday. Wuu riday, oo dib u dhacay, xabbaddu madaxa ka dul marayso. Mar ay soo gaadhay, Kenzi waxa uu soo qaatay hubkeeda, laakiin ka hor inta aanay ku faaruqin laabtiisa.
  
  "Ilaa goormaan?" Dahl aad buu u neefsanayay, isaga oo u soo yaacaya albaabka u horseeday Aagga Kulaylaha.
  
  Drake wuu soo yaacay.
  
  "Todoba daqiiqo."
  
  Tani kuma filna in hubka laga dhigo hubka nukliyeerka ah ee aan la aqoon.
  
  
  CUTUBKA 39AAD
  
  
  Lix daqiiqo.
  
  Drake waxa uu u yaacay Aagga Kulaylaha, isaga oo qaylinaya ilaa uu cunaha ka xanuunayo, isaga oo si quus ah isku dayaya in uu helo bamka. Oohinta hoose ee jawaabta ahayd kamay iman Hayden, balse sidii uu awooday ayuu u raacay. Xididdada wejigiisa oo dhan baa ka soo booday. Gacmihiisu waxay ku dhegeen feedhkii xiisad darteed. Markii kooxda oo dhami ay soo galeen dhismaha, iyaga oo u jeeda jidad alwaax ah oo dabaylaha ah iyo degaannada geedaha ku teedsan, way kala fideen si ay uga faa'iidaystaan tiradooda.
  
  "Nacas!" Kinimaka wuu ooyay, walbahaarka ayaa hadda ku sigtay inuu baabi'iyo. "Hayden!"
  
  Qaylo kale oo daahsoon. Drake ayaa kor u tuuray gacmihiisa niyad jab aad u daran, isaga oo awoodi waayay in uu ogaado goobta saxda ah. Ilbiriqsi ayaa dhaaftay Baqbaqaaq midab dhalaalaya leh ayaa lagu soo oogay, taasoo keentay in Alicia ay dib u qaaddo. Drake wuu is celin kari waayay inuu mar kale eego saacadiisa.
  
  Shan daqiiqo
  
  Aqalka Cad ayaa hadda soo ifbixi doona walaaca oo ah in isla markiiba lagu dhaqi doono Capitol Hill. Kooxda NEST ee soo socota, kooxda bambooyinka, booliiska, wakiillada iyo dab-demiska kuwaas oo ka warhayay ayaa ordi doona ilaa ay lugaha ka baxayaan ama ay jilba joogsanayaan, iyaga oo cirka iska eegaya una baryaya naftooda. Haddii hoggaamiyeyaasha adduunka wax loo sheego, iyaguna lugaha ayay ku taagnaan lahaayeen, oo saacadahooda eegayaan, dhawr soo jeedinna way diyaarin lahaayeen.
  
  Adduunku wuxuu qabtay awood.
  
  Drake wuu guulaystey isagoo nafis ah markuu maqlay qaylada Mai, dabadeed waxay qaadatay dhawr ilbiriqsi oo kale si uu u helo isha. Kooxdu waxay isu keentay hal, laakiin waxa ay ogaadeen ayaa ka baxsan filashadooda. Yorgi ayaa gadaashiisa istaagay Lauren agtiisa; Bo iyo Kenzi waxay isku dayeen inay meel fog ka soo ogaadaan, halka kooxda inteeda kale ay jilba joogsadeen ama ay garab gurguurteen.
  
  Drake indhihiisu way kala baxeen. Waxa ugu horeeyay ee uu arkay waxa ay ahayd maydka naag qaawan oo ku duudduubnaa sharooto iyo silig buluug ah, oo jiifa meel laba mitir u jirta dhulka. Isaga oo weli wareersan, waxa uu arkay in calasheeda hoosteeda ay ku jiraan laba cagood oo kale oo uu leeyahay nin, oo ku xukumaya lugaha timaha leh ee ku dheggan.
  
  Hayden waa bamka, Ramses ayaa u sheegay.
  
  Laakin...maxay cadaabta...
  
  Ninkii hoostiisa qaawan ayuu hadda arkay kabo uu gartay. Hayden waxa uu u muuqday in uu ku jiro gunta gunta.
  
  Haddaba xaggee jahannamada ku taal bamka nukliyeerka?
  
  Alicia waxay ka eegtay fadhigeeda oo ku xigay haweeneyda aan la garanayn. "Si fiican u dhegeyso. Zoey wuxuu sheegay in bamka lagu ilaaliyo Hayden hoostiisa, xagga hoose ee astaantan. Wuu hubaysan yahay, waxa uu leeyahay dareere dhaqdhaqaaq oo si cadaalad ah la isku halayn karo waxaana lagu ilaaliyaa shandad dhabarka. Fiilooyinka jidhkooda ku duudduuban waxay ku xidhan yihiin kiciye dhiig leh." Madaxa ayay ruxday. "Ma arko waddo aan ka baxo. Waa waqtigii fikrado dhalaalaya, nimanyahow."
  
  Drake wuxuu eegay maydadka, raad aan dhammaad lahayn oo fiilooyinka ah, oo weli isku midab buluug ah. Falcelintiisii ugu horreysay waxay ahayd inuu oggolaado.
  
  "Miyay leedahay dulmar burbursan?" Kinimaka ayaa waydiiyay.
  
  "Malahayga ugu fiican waa 'maya," ayuu yiri Dahl "Waxay noqon doontaa mid aad khatar u ah sababtoo ah dadka xiriirka la leh ayaa isbeddeli kara. Wareegga burburay - qalab ka hortagaya hubka - ayaa ogaan doona dhaqdhaqaaqa Hayden, oo u maleynaya qof - ka dibna taabto bamka. , iyo boom."
  
  "Ha odhan". Alicia way xanaaqday.
  
  Drake wuxuu ku dhacay jilbaha meel u dhow meeshii uu u qaatay in madaxa Hayden uu joogo. "Markaa, isla mabda'a, baaruhu wuxuu noqonayaa mid dabacsan. Mar labaad, si maxaabiista loogu ogolaado inay wax yar dhaqaaqaan."
  
  "Haa".
  
  Madaxiisa ayaa ka damqaday culayska culayska saaran. "Waxaan haynaa koodka deminta," ayuu yidhi.
  
  "Kaas oo weli noqon kara been abuur. Taas waxa ka sii daran, waa in aan ku galnaa furaha furaha ee ku dheggan keebka Hayden hoostiisa.
  
  "Niman yahow waxaa roon inaad dhaqso badan tahay," Kensi ayaa si aamusan u yiri. "Saddex daqiiqo ayaa noo harsan."
  
  Drake ayaa si cadho leh madaxa u xoqay. Hadda ma ahayn markii shaki la gelin lahaa. Dahal ayuu jalleecay.
  
  Maxaa xiga saaxiib? Miyaynu ugu dambayn nimid jidka dhammaadkiisa?
  
  Julian Marsh ayaa hadlay. "Waxaan arkay iyagoo hubaynaya," ayuu yidhi. "Waan damin karaa. Tani marna may ahayn inay dhacdo. Lacagtu waxay ahayd hadafka kaliya ee... Ma aha xumaantan ku saabsan dhimashada malaayiinta, dhammaadka adduunka."
  
  "Webb wuu ogaa," Lauren ayaa tiri. "Madaxaaga. Wuu garanayay ilaa hadda."
  
  Marsh uun baa qufacay. "Kaliya halkan iga saar."
  
  Drake ma dhaqaaqin. Si loo helo bamka, waxay ku qasban yihiin inay rogaan tuulo bini'aadam ah. Ma aysan helin waqti ay ku jaraan dhammaan cajaladaha. Laakiin had iyo jeer waxaa jirtay hab ka dheereeya oo bamka lagu dejiyo. Ma aysan tusin TV-ga sababtoo ah kuma habboona daawashada gees-ka-muuqaalka.
  
  Adigu ma aadan jarin siliga. Dhammaantood waad soo saartay.
  
  Laakin waxa ay ahayd mid halis u ah sida jarista silig khaldan. Wuu jilba joogsaday ilaa ay indhihiisu la siman yihiin Marsh.
  
  "Julian. Ma rabtaa inaad dhimato?"
  
  "Maya!"
  
  "Ma arko si kale," ayuu neefsaday. "Nimanyahow, aynu dhaqaajinno."
  
  Isaga oo kooxda hogaaminaya, ayuu si tartiib ah, ula kac ah, u rogay ururinta meydadka ilaa ay Caloosha Hayden ka qaaday sagxadda, lagana helay shandad dhabarka. Moans ayaa ka baxsatay Zoey, Marsh, iyo xataa Hayden markii ay dhamaantood isku rogeen dhinacyadoodii, Kinimaka ayaa ku booriyay dhamaantood inay sii joogaan. Marka laga yimaado sheegashada Zoe, qofna ma ogeyn sida uu xasaasi u yahay qalabka wax-beegaha dhab ahaantii, in kasta oo ay u muuqatay mid iska cad in haddii ay muddadaas dheer socotay, aan loo dhigin wax u dhow kiciye. Runtii, waxay ahayd in la qorsheeyo si ay u noqoto mid aan laga gudbi karin si loo hubiyo imaatinka Drake ka hor inta aanu qarxin.
  
  Xadhkaha ayaa loo baahday in laga gooyo jidhka Marsh lagana saaro addimada Zoe, taas oo ah shaqo khariban oo kooxdu si dhib leh u dareemin. Kuwii ku duubnaa jirka Hayden ayaa si sahal ah uga soo baxay iyagoo jidka marada ku sii jira. Hadda adeecida tilmaanta oo wali lagu hayo cajaladdii tubbada, Marsh wuxuu kor u qaaday gacmihiisii si ay ugu duudduubeen dhinaca midig ee Hayden oo ay dul mareen boorsada dhabarka. Baytiyaankii ayaa farahiisa isku rogay.
  
  "Biinanka iyo cirbadaha."
  
  Mai waxay saartay gacmaheeda boorsada dhabarka, dusheeda bamka nukliyeerka. Faraha godan ayay ka furtay baalmihii oo dib u soo celisay baalkii sare. Dabadeed, iyadoo adeegsanaysa xoog weyn oo qallafsan, waxay qabsatay cidhifyada boorsada dhabarka waxayna soo jiidatay bamkii, oo ay la socoto daasad bir ah, si toos ah.
  
  Madfac madow ayaa ku hareereeyey. Mai waxay iska tuurtay boorsada dhabarkeeda oo si tartiib tartiib ah u rogtay bamkii, iyadoo aad u dhididsanaysa markii ilbiriqsiyo ay ku sii socdeen. Hayden indhihiisu way dhalaaleen markii ay eegtay bamka, Kinimaka ayaa mar horeba ag jilba joogsaday, gacantiisana tuujinayay.
  
  Guddi tirinta ayaa soo galay muuqaalka, oo ay ku dheggan yihiin afar boolal oo ku yaal bannaanka bamka. Xadhkaha buluuga ah ayaa hoosta ka galay wadnaha masiibada buuxda. Marsh waxa uu eegay fiilooyinka, afar ka mid ah, oo isku xidhan oo wada dhaawacan.
  
  "Ka saar guddiga. Waxaan u baahanahay inaan arko waa kuma."
  
  Drake ayaa carabka qaniinay markii uu eegay saacadiisa.
  
  ilbiriqsiyo ayaa hadhay
  
  Konton sagaal, konton iyo siddeed...
  
  Smith ayaa jilba joogsaday iyaga oo agtooda ah, askarigii ayaa durba sawiray daabkii tamarta. Isaga oo qof walba naftiisa gacanta ku dhigay, waxa uu xil iska saaray sidii uu meesha uga saari lahaa khaladaadka jira. Mid xoqan, mid qallafsan, mid dhugmo la'aan, oo ama waxay ku luminayaan waqti ama waxay keeni karaan qarax aad u xun. Drake ayaa indhihiisa ka xidhay cabbaar markuu ninku shaqaynayay. Gadaashiisa, Dal si aad ah ayuu u neefsanayaa, xitaa Kensi waa uu miyir beelay.
  
  Markii Smith uu ka shaqeeyay furkii ugu dambeeyay, Alicia si lama filaan ah ayay u qaylisay. Kooxdii oo dhami way gariireen, qalbigoodii ayaa afka la booday.
  
  Drake ayaa si ba'an u soo jeestay. "Waa maxay waxaan?"
  
  "Abeesada! Waxaan arkay mas! Waxay ahayd bastar weyn oo jaale ah."
  
  Smith si cadho leh ayuu u qayliyey markii uu kor u qaaday rikoodhka oo si taxadar leh u saaray guddida tirinta ee garaaca cas ee biligleynaya. "Siliggee?"
  
  Waxa ka hadhay toddoba iyo soddon ilbiriqsi.
  
  Marsh ayaa u soo dhawaaday, indhihiisu waxay eegayaan xadhkaha buluuga ah ee isku xidhan, isaga oo raadinaya meeshii uu xasuustay Alligator oo daaran aaladda.
  
  "Ma arko! Ma aqaano! "
  
  "Taasi waa dhan," Drake ayaa dhinac u tuuray. "Waxaan soo saarayaa dhammaan fiilooyinka!"
  
  "Maya," Dahl si xoog leh ayuu u soo ag degay. "Haddii aad sidaan sameyso, bamkan wuu qarxi doonaa."
  
  "Haddaba maxaan yeelnaa, Torsten? Maxaan sameynaa?"
  
  Labaatan iyo sagaal... labaatan siddeed... labaatan iyo toddoba...
  
  
  CUTUBKA 40aad
  
  
  Xusuusta Drake ayaa ku soo yaacday safka hore. Ramses wuxuu si badheedh ah ugu sheegay in Hayden uu yahay bamka. Laakiin waa maxay jahannamada taasi run ahaantii macnaheedu?
  
  Isagoo hadda eegaya, wuxuu arkay saddex silig oo ku duuban. Kee baa kiciyey? Dahl waxa uu jeebka kala soo baxay warqad.
  
  "Code," ayuu yidhi. "Hadda ma jirto waddo kale."
  
  "Marsh mar kale ha isku dayo. Ramses wuxuu si gaar ah u xusay Hayden."
  
  "Waxaan isticmaalnaa koodh."
  
  "Waxay noqon karaan kuwo been abuur ah! Kiciye iyaga u gaar ah!"
  
  March waxa uu hore u eegayay maydka Hayden. Drake ayaa dul fuulay oo soo jiitay dareenka Kinimaki. "ka rog iyada."
  
  Hayden waxay caawisay intii karaankeeda ah, murqaha iyo seedaha shaki kuma jiro inay ku qaylinayeen xanuunka, laakiin ma helin wax nasasho ah. Saacaddu way is guraysay. Bamka ayaa gebo gebo ku dhowaa. Aduunkuna wuu sugay.
  
  Marsh hoos bay u foorarsatay, iyada oo raacaysa fiilooyinka jidhkeeda ku wareegsan iyadoo Drake uu kor u qaaday hal gacan, ka dibna lug, oo ugu dambeyntii furfurtay suunka halkaasoo labada silig ay ka gudbeen. Markii uu arkay lammaanihii guntimaha lahaa oo haddana dhabteeda ka gudbaya, wuxuu u tilmaamay Kinimaka. "sidan oo kale".
  
  Isaga oo la ildaran ciyaarta riyooyinka ee Twister, Hayden wuxuu daawaday sida Marsh u raadinayo waddo kasta oo silig kasta ku soo laabanayso saacada.
  
  "Waa hubaal," ayuu yidhi, isaga oo si adag u dhufanaya, mid il furan yahay, mid kalena xidhan yahay. "Waa kan midigta."
  
  Drake wuxuu eegay shandadii nuclear-ka. Kensi wuxuu ku biiray isaga iyo Dahl oo ku yaal dabaqa midig ee isaga ku xiga. "Si wax loo qarxiyo waxay u baahan tahay habayn gaar ah oo qaybo iyo farsamooyin ah. Waa... aad u jilicsan. Ma run ahaantii ma ku kalsoonahay qofka waxan dalka soo galiyay xilligan?
  
  Drake wuxuu qaatay neefta ugu qoto dheer noloshiisa.
  
  "Doorasho la'aan".
  
  Siligga ayuu jiiday.
  
  
  CUTUBKA KOOWAAD
  
  
  Drake ayaa si degdeg ah u soo jiiday, oo siligga ayaa ka go'ay gacantiisa, oo kashifay dhammaadka naxaasta. Dhinaca mindida, qof kasta oo jooga ayaa hore u tiirsaday si uu u eego tirinta.
  
  Laba iyo toban... kow iyo toban... toban...
  
  "Weli wuu hubaysnaa!" Alicia way ooynaysay.
  
  Drake ayaa dhabarka ku dhacay, wuuna yaaban yahay, isagoo weli haysta siligga sidii inuu hadda hurin karo dhimbiil oo uu bamka burburin karo. "Kani...kan..."
  
  "Weli waa sax!" Alicia way ooynaysay.
  
  Dahl qoolley, isaga oo ku riixaya Yorkshireman isaga oo timir wejiga ku haya. "Waxaan qabaa," ayuu yidhi. "Nasiib ayaan yeelan doonnaa haddii aan hadda haysanno waqti."
  
  Sideed...
  
  Zoe waxay bilowday oohin. Marsh wuu ooyay, isagoo raaligelin ka bixinaya khalad kasta oo uu sameeyay. Hayden iyo Kinimaka waxay daawadeen kooxda oo si shucuur la'aan ah u shaqaynaya, iyagoo gacmaha cad isku duubaya, iyagoo qiraya inaysan jirin wax ay samayn karaan. Smith ayaa sii daayay mindidii oo eegay Lauren, isaga oo u soo taagay faraha gariiraya si uu u taabto. Yorgi ayaa dhulka ku dhacay. Drake waxay eegtay Alicia, Alicia waxay ku dhaygagtay May, way awoodi wayday inay indhaheeda ka saarto. Bo ayaa soo dhex istaagay iyaga oo hadalkiisii ka soo baxayay markuu arkayay shaqada Dahl.
  
  Iswiidhishku wuxuu galiyay koodhadhka deminta guddiga. Mid kasta oo iyaga ka mid ah waxa uu ka diiwaan gashan yahay calaamad maqal ah. Ilbiriqsiyo kaliya ayaa ka haray ka hor inta uusan gelin lambarka u dambeeya.
  
  Shan...
  
  Dahl waxa uu riixay badhanka "Enter" oo uu joojiyay neefta.
  
  Laakiin saacaddu weli way sii dhacaysay.
  
  Saddex iyo laba mid...
  
  
  ***
  
  
  Ilbiriqsigii ugu dambeeyay, Thorsten Dahl kama uusan quusan. Isagu ma quusan mana u jeesan inuu dhinto. Waxa uu lahaa qoys uu ku soo noqdo - xaas iyo laba carruur ah - mana jirto wax ka hor istaagaya inuu sugo ammaankooda caawa.
  
  Had iyo jeer waxaa jiray qorshe B. Drake isaga baray taas.
  
  diyaar buu ahaa.
  
  Qaab waali ah ayaa ku soo laaday, waali la xisaabiyay ayaa qabtay, taasoo siinaysa awood ka baxsan sidii caadiga ahayd. Saacaddii u dambaysay waxa uu dhegaystay sida nin ama mid kale uu ku tuntay qalabkii qummanaa, saxda ahaa ee aan khaladka lahayn ee ka kooban shandad Nukliyeer ah. Wuxuu maqlay sida ay wax u wada saxnaayeen.
  
  Hagaag, ka warran haddii ay Dahl yara waalan tahay. Sidee taasi u shaqayn lahayd?
  
  Markii bandhiggu mid ka mid ah, Iswidishku wuxuu horey gacanta ugu haystay bir bir ah. Wuxuu ku soo dejiyey neeftiisii u dambaysay, dhaqdhaqaaqiisii ugu dambeeyay, isagoo la lulaya xooggiisa oo dhan. Xabashidu waxay ku dhufatay wadnaha bamka nukliyeerka, xitaa ilbiriqsigaas aan dhammaadka lahayn wuxuu arkay cabsida Drake, heshiiskii Alicia. Dabadeedna wax dambe ma uu arkin.
  
  Saacaddu way is guraysay
  
  Eber.
  
  
  CUTUBKA 44AAD
  
  
  Waqtigu cidna ma joogsan, gaar ahaanna ma joogsan saacaddan muhiimka ah.
  
  Drake waxa uu arkay Dahl oo ku fidsan bamka, isaga oo aad mooddo in uu saaxiibbadiis iyo adduunka oo dhan ka ilaalin karo dab aad u xun. Waxa uu arkay birta qaloocan, oo godad jeexjeexan oo ku wareegsan birta birta ah; ka dibna wuxuu arkay saacaddii tirinta.
  
  Ku dheggan eber
  
  "Oh, nacalad," ayuu u yidhi si naxariis badan. "Alleylehe."
  
  Mid mid, kooxdu way xaqiiqsatay. Drake wuxuu ku neefsaday neefta hawo cusub oo aanu waligii filaynin inuu dhadhamiyo. Wuxuu u soo gurguurtay xagga Dahl oo uu iswiidhishkii dhabarka ballaadhan kaga dhuftay. "Nin wanaagsan," ayuu yidhi. Ku dhufo dubbe weyn. Maxaan taas uga fikiri waayay?"
  
  "Inaad tahay Yorkshireman," Dahl wuxuu ku hadlay wadnaha bamka. "Waxaan la yaabay tan sidoo kale."
  
  Drake ayaa dib u soo celiyay. "Dhagayso," ayuu yidhi. "Arrintani way xayiran tahay, sax? Waxaa suurtogal ah in gudaha lagu jabo. Laakiin maxaa ka hor istaagi kara inay mar kale bilowdo?"
  
  "Anaga," ayuu yiri cod gadaal ka yimid.
  
  Drake ayaa soo jeestay oo arkay NEST iyo kooxda bambooyinka oo ku soo wajahan iyaga oo wata boorsooyin dhabarka ah iyo laptops furan oo gacmahooda ku jira. "Nimanyahow waad soo daahdeen," ayuu ku nuux-nuuxsaday.
  
  "Haa saaxiib. Inta badan waa arrintu."
  
  Kinimaka, Yorgi iyo Lauren waxay bilaabeen inay Hayden ka furfuraan webka yaabka leh ee ay la wadaagtay Zoe Shears iyo Julian Marsh. Labada Pythias ayaa la daboolay intii suurtagal ah, laakiin uma eka inay aad u dhibeen cawradooda.
  
  "Waan caawiyay," Marsh ayaa ku celiyay marar badan. "Ha iloobin inaad u sheegto inaan caawiyay."
  
  Hayden waxa ay is aragtay iyada oo jilba joogsanaysa, iyada oo ruxruxaysa addin kasta si ay u soo celiso wareegga oo ay xoqdo aagagga uu ku ururay xanuunka kala goysyada. Kinimaka ayaa siisay jaakadkiisii, taas oo ay ku mahadsantahay aqbashay.
  
  Alicia waxay garbaha ku qabatay Drake, indhaheeda ilmo. "Waan noolnahay!" - way qaylisay.
  
  deedna intay u soo dhawaatay bay bushimaheeda ka heshay, iyadoo dhunkatay intay kari karaysay. Drake ayaa iska fogeeyay markii hore, laakiin ka dib wuxuu gartay inuu dhab ahaan yahay meesha uu rabo inuu joogo. Dib ayuu u dhunkaday. Carrabkeedii ayaa soo baxay oo helay, markaasay xamaasaddoodii ka yaraatay.
  
  "Tani waa meesha aan ku soconnay muddo dheer," Smith ayaa yidhi. Waan ka xumahay, May."
  
  "Oh ninyahow, waan u xiisay xaaskayga," Dahl ayaa tiri.
  
  Bo wuu eegay isaga, wajigiisuna wuxuu u ekaa dhagax sida granite laakiin si kale looma akhrin karo.
  
  Mai ayaa soo tuujiyay dhoola cadeyn daciif ah. "Haddii doorarka dib loo rogo, Alicia hadda waxay ka hadlaysaa wax ku saabsan ku biirista."
  
  "Ha xishoon". Alicia ayaa Drake ka soo jiidatay qosol cunaha leh. "Weligay horay uma dhunkan xiddig filim."
  
  Smith wuu guduuday markii la xusay waqtiyadii hore. "Ah, hadda waxaan imid xaqiiqda ah in May aysan runtii ahayn Maggie Q. Waan ka xumahay taas".
  
  "Waan ka fiicanahay Maggie Q," Mai ayaa dhoola caddeeyey.
  
  Smith wuu gariiray, lugihiisii ayaa jideeyay. Lauren waxay u fidisay gacanteeda si ay u taageerto.
  
  Alicia ayaa madaxeeda dhinac u dhufatay. "Oh sug, waxaan dhunkaday xiddig filim ah. Nooc ka mid ah Jack. Mise waa kaas magaciisa shaashada? Oh, laba run ahaantii. Mise waa saddex...."
  
  Kensi wuu dhex dhaqaaqay. "Dhunkasho fiican," ayay tidhi. "Weligaa ima dhunkan sidaas oo kale."
  
  "Sababtoo ah kaliya waxaad tahay qaniinyo."
  
  "Ah mahadsanid".
  
  "Sug," Drake ayaa yidhi. "Ma dhunkatay Kensi? Goorma?"
  
  "Waa sheeko hore," Alicia ayaa tiri. "Si dirqi ah ayaan u xusuustaa."
  
  Waxa uu ka dhigay in uu indhaheeda oo dhan ku soo jiito. "Marka waxay ahayd 'ku faraxsanahay inaan noolnahay' shumis? Mise wax kale?
  
  "Maxaad u malaynaysaa?" Alicia waxay u muuqatay feejignaan.
  
  "Waxaan u maleynayaa inaan jeclaan lahaa inaad mar kale sameyso."
  
  "OK..."
  
  "Ka dib".
  
  "Xaqiiqdii. Waayo shaqo ayaa inoo taal."
  
  Drake ayaa hadda eegay Hayden, hogaamiyaha kooxdooda. "Ramses iyo Alligator-ka ayaa weli halkaas ku maqan," ayuu yidhi. "Ma ogolaan karno inay baxsadaan."
  
  "Hamma, iga raali noqo?" - ayuu yiri mid ka mid ah wiilasha kooxda sapper.
  
  Hayden wuxuu eegay Marsh iyo Shears. "Labadiina waxaad heli kartaan dhibco dheeraad ah haddii aad xog hayso."
  
  "Ramses si dhib leh ayuu ula hadlay," Shears ayaa yidhi. Alligator wuxuu ahaa qofka ugu waalan ee aan abid la kulmo. Waxaan jeclaan lahaa inaan ogaado meesha ay joogaan."
  
  Drake wuu eegay isaga. "Alligator wuxuu ahaa ninka ugu waalan -"
  
  "Waan ka xumahay. Nimanyahow?" ayuu yiri hogaamiyaha NEST.
  
  Indhaha March ayaa biligmay. "Ramses waa bug," ayuu yidhi. "Waxay ahayd inaan ku talaabsado markii aan fursad u helay. Lacagtan oo dhami way dhamaatay. Awood, haybad - waa la waayay. Maxaan sameeyaa?"
  
  "Waxaan rajeynayaa inaan xabsiga ku qudhmo," Smith ayaa yiri. "In la joogo gacan ku dhiigle."
  
  "Dhageyso!" - dadku waxay ka qayliyeen NEST.
  
  Hayden wuu eegay iyagii, ka dibna Dahl. Drake wuxuu eegay garabka Alicia. Hogaamiyaha Kooxda NEST waxa uu ahaa cagihiisa, wajigiisuna waxa uu ahaa midab, midabka cabsida buuxda.
  
  "Bamkan faa'iido ma leh."
  
  "Waa maxay?"
  
  "Ma jiraan wax qarxiyayaal koronto ah. Muraayadaha ayaa dillaacay, waxaan filayaa inay suurtogal tahay in dubbe lagu dhufto. Laakiin uranium? In kasta oo laga yaabo in aan helno raad noo sheegaya in ay mar halkan ahayd, haddana... way maqan tahay."
  
  "Maya". Drake wuxuu dareemay muruqiisa oo gariiraya. "Maya, ma ii sheegi kartid tan. Ma waxaad leedahay bamkaasi wuxuu ahaa mid been abuur ah?"
  
  "Maya," hogaamiyuhu wuxuu yidhi, isagoo taabtay laptopkiisa. "Waxaan kuu sheegayaa in aanay ahayn bamkaas. Waxa la demilay iyadoo meesha laga saaray dhammaan qaybihii ka dhigayay inay shaqeeyaan. Markaa, tani waa been abuur. Ninkan - Ramses - malaha wuu leeyahay kan dhabta ah. "
  
  Kooxdu hal ilbiriqsi kama aysan labalabeynin.
  
  Hayden ayaa la soo xidhiidhay telifoonka oo garaacay nambarkii Moore. Drake ayaa ku qeylisay inay wacdo helikabtarrada.
  
  "Immisa ayaan u baahanahay?"
  
  "Ka buuxi cirka xun," ayuu yidhi.
  
  Iyagoon cabsanayn, waxay kor u qaadeen jidhkoodii oo xanuusanaayey oo si degdeg ah ugu soo lugeeyeen albaabka. Hayden ayaa si degdeg ah u hadashay iyadoo ordaysa, iyada oo aan muujin wax saamayn ah oo jidheed oo ka yimid daaweynteeda. Kuwani waxay ahaayeen saamaynta maskaxeed ee awood u leh inay nabarto weligeed.
  
  "Moore, bamka Central Park waa been abuur. Nadiifiyey, xidhan Waxaan u maleyneynaa in gudaha gudaha iyo qaraxyadii laga saaray ka dibna la geliyay qalab kale."
  
  Drake ayaa ka maqlay Moore taaha oo saddex cagood u jirta.
  
  "Oo waxaan moodaynay in riyadii dhammaatay."
  
  "Kani wuxuu ahaa qorshaha Ramses bilowgii hore." Hayden waxa uu jeexjeexay albaabkii dibadda ee uu ku xidhnaa iyada oo aan tallaabo jabin. "Hadda wuu is qarxiyaa waqtigiisa wuuna baxsaday. Ma jiraan wax helikobtar ah oo ka duulaya New York?
  
  "Ciidan. Booliiska. Hawlgal gaar ah, waxaan filayaa."
  
  Ka bilow tan. Waxa uu leeyahay qorshe, Moore, waxaana aaminsanahay in Alligator uu yahay kamaandoos hore. Sidee ayay u eg yihiin kamaradaha CCTV?
  
  "Waxaan aruurineynaa weji kasta, sawir kasta. Waxaan joognay geesta saacado. Haddii Ramses uu magaalada dhex maro, waanu qaban doonnaa."
  
  Drake wuxuu ka booday qasaca qashinka, Dahl ayaa ku xigay. Diyaaradaha qumaatiga u kaca ee Helicopters-ka ayaa ku dul heehaabayay, laba ka mid ah waxay ku soo degeen wadada albaabka beerta xayawaanka. Isagoo kor u eegaya, Drake wuxuu arkay gadaasha rotors rotors ee dhismayaasha xafiisyada, halkaas oo ka mid ah indhoolayaasha cadcad wejiyo badan ayaa lagu riixay daaqadaha. Baraha bulshada ayaa maanta qarxi lahaa, haddii ay sii socoto natiijadu waxay noqon lahayd eber. Run ahaantii, waxay u badan tahay inay caqabad ku noqotay dadaalkooda.
  
  Hayden waxa uu u yaacay helikobtarkii ugu dhawaa, isaga oo istaagay meel ka baxsan meesha lagu dhaqo rotor-ka. "Markan," ayay u sheegtay Moore. "Ramss ma soo muuqan doono. Dhammaan waxay ahayd carqalad si loo caawiyo inuu noolaado. Waxay ku saabsan tahay sumcaddiisa - Amiirka Dhaxal-sugaha Argagaxisada ayaa dib u helay maqaamkiisii oo taariikh sameeyay. Wuxuu keenaa hubka Nukliyeerka ee New York, wuu qarxiyay, wuuna baxsaday isagoo aan dambi lahayn. Haddii aad hadda u fasaxdo, Moore, mar dambe ma arki doontid. Ciyaartuna way dhammaan doontaa."
  
  "Waan ogahay taas, Wakiil Jay. waan ogahay".
  
  Drake waxa uu dul heehaabayey garabka Hayden, isaga oo dhegaysanaya, halka kooxda inteeda kale ay si cadho leh u dhawaqeen. Dahl waxa uu bartay agagaarka agagaaraha, isaga oo doortay meelaha ugu wanagsan ee gaadmada ah, ka dibna mid walba waxa uu ku hubiyay muraayadaha goobta. Yaab, laakiin ugu yaraan way ku mashquulisay. Drake ayaa xusul u qaaday.
  
  "Aaway sleigh?"
  
  "Gadaal uga tagey." Dahl runtii waxay u muuqatay mid aan faraxsanayn. "Waa hub aad u xun."
  
  Kensi ayaa soo dhexgalay. "Waxaan xasuusiyay in aanan wali haysan hubkii aan jeclaa. Haddii uu helo dubbe, waa inaan qaataa katana.
  
  Drake wuxuu daawaday Swedishka. "Waxay u egtahay heshiis."
  
  "Oh kaalay, jooji inaad sababto iyada. Xagee xitaa halkan katana ka heli lahaa?
  
  Cod ayaa yidhi, "Kama foga Staten Island, Hayden."
  
  Drake madaxiisa si degdeg ah ayuu u jeestay ilaa uu guuleystey. "Maxay ahayd?"
  
  Hayden ayaa waydiistay Moore inuu ku celiyo naftiisa ka dibna u jeestay kooxda. "Waxaan leenahay bartilmaameed, nimanyahow. Qof rayid ah ayaa wacay, sida uu saadaaliyay Moore, oo ku xaqiijiyay kamarad. Dabadaada dhaq!"
  
  Iyagoo madaxa hoos u dhigaya, kooxda ayaa ku orday laamiga dhinaceeda waddo cad oo xayndaab ah, waxay ka boodeen albaabada furan ee diyaaradda helikobtarka waxayna isku xidheen kuraastii. Labada shimbirood ayaa hawada qaadaya, rotors-ku waxay jarayaan caleemaha geedaha u dhow oo ay ku daadiyaan qashinka hareeraha waddada. Drake waxa uu la soo baxay bastoolado iyo qori, daab millatari iyo qori caaro ah, isaga oo hubinaya in wax walba ay si habsami ah u socdaan oo si buuxda loo diyaariyay. Dahl wuu hubiyay war-murtiyeedkii.
  
  Duuliyihii waxa uu nadiifiyay saqafyadii dushooda ka dibna waxa uu si xoogan ugu leexday dhanka koonfureed isaga oo sii kordhiyey xawligiisa. Alicia waxay hubisay hubkeeda, iyada oo iska tuurtay kii ay ka soo qaadatay halyeyga, ka kalena nafteeda ayay haysataa. Kinimaka waxay jaleecday Hayden, oo ay isku dayday in ay iska indho tirto, iyada oo wali xogta ka helaysa Moore iyo wakiiladiisa. Beau wuu aamusay, isagoo koonaha isku duubay sidii uu ahaan jiray tan iyo markii Drake iyo Alicia ay dhunkadeen. Dhankeeda, Mai waxay u fadhiisatay degganaansho, muuqaalkeeda Jabbaan oo aan la geli karin, oo si adag diiradda u saartay yoolkeeda. Kooxda inteeda kale ayaa laba jeer hubisay wax kasta, qof kasta marka laga reebo Kenzie, oo ka cawday helikabtarrada raacaya, dabaysha qaniinyada, urta dhididka, iyo xaqiiqda ah in ay waligeed aragtay kooxda SPEAR.
  
  "Qofna kuma weydiisan inaad nala joogto," Alicia ayaa si hoose u tiri.
  
  Maxaa kale oo aan samayn karaa? U carar sida jiirka kaniisadda oo baqaya?
  
  "Marka tani waxay caddaynaysaa inaad geesi tahay?"
  
  Indhaha Kenzi ayaa dhalaalayay. "Ma doonayo inaan arko Armageddoon. Adigana?"
  
  "Mar hore ayaan tan arkay. Ben Affleck waa khaniis la yaab leh, iyo Bruce Willis waa ka naxdin badan yahay asteroid-ka xun. Laakiin nacalad, ma waxaad isku dayaysaa inaad noo sheegto inaad dhab ahaantii qalbi leedahay?
  
  Kensi ayaa daaqadda ka eegay.
  
  "Tuug artifact qadiimiga ah wuxuu leeyahay qalbi. Yaa ogaan lahaa?
  
  "Waxaan kaliya isku dayayaa inaan ku laabto ganacsigeyga Bariga Dhexe. Mid. Caawinta nacasyada waxay aad u fogaan doontaa inaad tan gaadho. Wadnahaaga habaarsane."
  
  Helicopter-ka ayaa dulmaray saqafka sare ee Manhattan iyadoo Hayden uu helay cadeyn ah in Ramses iyo Gator aysan wali ka tagin jasiiradda, maadaama lagu arkay meel u dhow Ferry Island.
  
  "Qodobka ku lumaya tarjumaada waxay ina dili karaan dhammaan," Hayden wuu taahay, Drakena wuxuu qirtay inay run tahay. Laga soo bilaabo khilaafkii ugu yaraa ee deyrka dugsiga ilaa dagaalkii madaxweynayaasha iyo ra'iisul wasaarayaasha, nuance ayaa wax walba ahaa.
  
  Meesha ay ku socdeen ayaa soo dhawaatay markii ay dhismayaal biliglaadeen. Duuliyaha qoolleydu waxa uu u dhexeeyay laba dhismo oo dhaadheer si uu xawliga ugu socdo marka uu u socdo yoolkiisa. Drake wuxuu naftiisa ku qaatay ujeeddo xun. Biyihii cawliga ahaa ee gacanka ayaa hor yaallay. Hoos waxa ay arki kareen koox helicoptero ah oo soo degaya, kuwaas oo dhamaantood u dagaalamaya boos.
  
  "sidan oo kale!" Hayden wuu ooyay.
  
  Laakin duuliyihii ayaa durba si xoog leh u soo degaya, taasoo keentay in helikobtarka ay ku dhibtoonaato inay degto si ay u qabato booska ugu muhiimsan ee hortooda safka dheriyada ubaxa iyo joogsiga baska. Drake waxa uu dareemay calooshiisa oo afka ka soo dhacaysa. Hayden ayaa ku qaylisay qolkeeda.
  
  "Dabcan terminaalka waa xiran yahay," ayay tiri. "Haddii Ramses uu halkan joogo, muxuu rajeynayaa inuu gaaro?"
  
  "Waa in uu kaa dambeeyaa dayr iyo baabuur safan oo geedaha hoostooda yaal. Booliisku waxay halkaas ku haysteen qof dumar ah oo ahayd qofkii ugu dambeeyay ee arkay. "
  
  "weyn. Markaa hadda annagu-"
  
  "Sug!" Dhagaha Alicia ayaa codadka soo qaaday ka hor inta aan cid kale dhicin. "Waxaan maqlaa toogasho."
  
  "Tag."
  
  Markii ay baabuurka ka soo degeen, kooxdu waxay aadeen dhanka terminalka, iyagoo ku ordaya dhismaha. Drake wuxuu ogaaday in hareeraha qalooca ballaaran ee iridda weyn, taam dheer oo shub ah uu horseeday aagga xirashada. Rasaasta ayaa halkaas ka timid, iyadoo meel bannaan ah laga soo tuuray, oo aan afka laga qarsaneyn, sida iyadoo gidaar la moodo.
  
  "Halkaas ku noqo," ayuu yidhi. "Waxay ka imanaysaa silbashada."
  
  Diyaaradaha qumaatiga u kaca ayaa gadaashooda buux dhaafiyay cirka. Waddada ay marayeen waxaa jiifay nin booliis ah oo taahaya, laakiin gacantiisa ayuu u gacan haadiyay si ay hore ugu socdaan, isagoo aan wax calaamad ah ka muuqan. Rasaas badan ayaa cirka isku shareertay. Kooxdu waxay soo jiidatay hubkoodii, si is daba joog ah ayayna u baadheen aagga ka horreeya. Nin kale oo booliis ah ayaa hortooda jilba joogsaday, oo madaxa hoos u dhigay, gacantana ku haya.
  
  "Waa caadi," ayuu yidhi. "Tag Kaliya nabar ku yaal hilibka. Waanu idiin baahanahay nimanyahow. Way baxayaan."
  
  "Maanta maaha," Hayden ayaa yidhi oo wuu dhaafay.
  
  Drake wuxuu ogaaday dhamaadka silbashada iyo saadaasha bidixda - dhammaan silbashooyinka la taaban karo ee loo isticmaalo doonyaha. Mowjado ayaa salkooda ku firdhiyey. "Ma maqli kartaa taas?" ayuu yiri iyadoo rasaastu mar kale bilaabatay. "Ramses waxa uu helay koox toos ah."
  
  Lauren ayaa ahayd qofka kaliya ee madaxa ruxay. "Kuwee ka mid ah?"
  
  "wareegyo ka badan daqiiqadiiba in ka badan AK. Clip laga bilaabo lix boqol ilaa siddeed boqol oo wareeg. Fuustooyinka la bedeli karo waa haddii ay aad u kululaato. Ma ahan mid sax ah, laakiin cabsi badan. "
  
  "Waxaan rajeynayaa in bastardu uu gacmihiisa ku dhalaaliyo," Alicia ayaa tiri.
  
  Koox booliis ah ayaa hor jilba joogsaday, iyagoo si joogto ah u tufaya daboolka markii SAW uu soo tufay rasaastiisa. Xabad rasaas ah ayaa kor ka soo ifbaxday. Laba nin oo booliis ah ayaa rasaas ku soo celiyey, iyaga oo ujeedadoodu ahayd cidhifka fog ee dariiqa silbashada halkaas oo doonta lagu xidhay.
  
  "Ha ii sheegin..." Dahl ayaa yidhi.
  
  "Waxaan u maleyneynaa inuu ku raacayo doonta isla meeshaas mid ka mid ah tigidhada dayactirka," mid ka mid ah booliiska ayaa yiri. "Laba wiil. Mid na hiigsanayay, ka kalena doontii ayuu bilaabay.
  
  "Sidaas oo kale uma baxsan karo," Hayden ayaa ka mudaharaaday. "Waa... waa... ciyaartu dhammaatay." Indhaheeda ayaa argagax la soo booday.
  
  "Isaga," Alicia ayaa si qarsoodi ah u tiri.
  
  "Maya, maya," Hayden ayaa hoos u sheegay. "Annaga. Dhammaanteen waan khaldannay. Ramses macno ahaan wuxuu la baxaa bang. Dhaxalkiisa ayaan shabbaday. Nimanyahow, wuu qarxin doonaa bamkan nukliyeerka ah."
  
  "Goorma?"
  
  "Ma garanayo. Qiyaasta ugu fiican? Wuxuu u socdaa jasiiradda Liberty iyo taallada, wuxuuna ku dhejin doonaa dhammaan baraha bulshada. Allahayow, Alloow qiyaas-" ayay ku neefsatay. "Ma awoodo ... ma awoodo kaliya..."
  
  Kinimaka ayaa cagaheeda ku ruxday, ninkii weynaa oo ujeedo la guuxaya. "Ma ogolaan doono in tani dhacdo. Waa inaan wax qabsanaa. Hadda."
  
  Oo Drake wuxuu arkay iftiinka SAW oo ku saabsan konton cagood u jira, halista tallaalkiisa, waxa kaliya ee u dhexeeya iyaga iyo Ramses, iyo bamka nukliyeerka.
  
  "Yaa raba inuu weligiis noolaado, sax?"
  
  "Maya," Alicia ayaa si hoose u tiri. "Mar walba waxay ahaan lahayd caajis sida cadaabta."
  
  Dahl wuxuu eegay kooxdii ugu dambeysay. "Aniga ayaa hogaamin doona."
  
  Qeybtii labaad ee ugu dambeysay, geesiyaasha New York waxay diyaariyeen; koox SPEARERS ah, ka dibna boolis kasta iyo wakiil kasta oo dhegaha laga maqlayo. Qof kastaa wuu kacay oo wuxuu wajahay hubkii lagu tufi lahaa, wuxuuna sameeyay doorashadii ugu dambaysay ee noloshiisa.
  
  Dahl ayaa ku bilaabay. "Weerar!"
  
  
  CUTUBKA 4AAD IYO SADEXAAD
  
  
  Drake waxa uu ku dhex orday asxaabtiisa, si sax ah meeshii uu rabay, isaga oo kor u qaadaya qorigiisa oo si adag u toogtay. Rasaasta ayaa laga soo ridayaa qori kasta oo ordaya xawaare dhan laba kun iyo shan boqol oo cagood ilbiriqsikii, qaraxyo badan ayaa ka soo baxaya kaydka. Daaqadaha ayaa burburay dhammaan doonta.
  
  Wax yar oo ilbiriqsiyo ah, waxay gooyeen farqiga u dhexeeya, iyaga oo sii waday inay si xooggan u huraan. Isticmaalihii SAW ayaa isla markiiba bedelay goobtiisa, isagoo ka naxay naxariis-darrada weerarka. Ma aha in uu xabbadda joojiyay; Xabaddiisu waxay raad raacday kaydka waxayna u baxday badda maadaama uu si macquul ah dib ugu soo laabtay. Drake waxa uu indhihiisa ku soo qaaday aragga telescopic-ka, waxa uu farta saaray keebka oo waxa uu sameeyay muuqaalada ninka SAW-ga haya.
  
  "Kani waa Alligator-ka," Hayden ayaa ku yiri xiriiriyaha. "Ha moogaan."
  
  SAW wuu soo jeestay, isagoo dib ugu soo laabtay xaggooda, isagoo weli tufaya rasaasta. Drake waxa uu mala awaalay in keggu ay tahay in uu hadda aad u kululaado oo uu dhalaali doono, laakiin aanu si degdeg ah ugu filnayn. Rasaas ayaa ku dhacday askarigii ku jiray jaakada aanay xabadu karin, ka dibna mid labaad ayaa ka jabay gacanta. Waqtigan xaadirka ah, qalbigoodu wuxuu u diyaar garoobay inuu laabta ka boodo, laakiin ma joojin weerarka, mana yaraysan rasaasta. Dhabarka hoose ee doonta ayaa ka dhacday, jabtay, dhabarka furan oo daloola wuxuu u ekaa shabaq farmaajo. Alligator-kii ayaa si adag u lulay SAW, isaga oo isku dayaya in uu magdhabo. Xabado ayaa ka wareemay meesha bannaan ee madaxooda ka sarreysa.
  
  Dhawaaqa caajiska ah ee matoorka doonida ayaa isu beddelay guux qunyar ah, taasina wax walba way beddeshay. Alligator-kii ayaa ku booday, isaga oo sii wada in uu si ba"an u rasaaseeyo. Biyihii waxa ay bilaabeen in ay gadaal ka soo ruqaansadaan, markabkiina hore ayuu u leexday. Drake waxa uu arkay in ay wali labaatan cagood u jiraan dhabarka, waxa uu arkay iyada oo u leexanaysa bidix iyo dhinaca, wayna ogaatay in aanay waligood ku gaadhi doonin wakhtiga.
  
  Isagoo qaylinaya intuu dhacay ayuu dhinac u dhacay, isagoo si lama filaan ah u istaagay. Dahal meel u dhow buu ku dhacay. Hayden ayaa rogrogay, kuwaas oo dhan waxay sii adkeeyeen ujeeddada Alligator-ka, laakiin ninku uma eka mid danaynaya. Sawirkiisa ayaa la arki karay isagoo dib u guranaya, oo sii sii galaya doonta.
  
  Drake wuxuu u ishaaray Hayden, Haydenna wuxuu u yeedhay helikobtarrada.
  
  Shimbirkii madoobaa ayaa u yaacay dhanka dariiqa silbaanka ah, si xoog leh ayey u soo degeen, waxayna kor u dhaafeen saddex fiit oo dhulka ka sarreeya, iyadoo shaqaalihii waranku ay fuuleen. Sida booliisku iyo wakiilladu u salaameen, dammaanad cusub ayaa la sameeyay oo aan waligood la jebin, dib ayay u salaameen intii karaankooda ah, ka dib helikobtarradii si dhab ah hawada u galay. Duuliyayaasha ayaa gawaadhida ku riixay xadka, iyaga oo eryanaya doonida gubanaysa, wax yar ka dibna waxa ay ku dhammaadeen dusha sare. Waxay ahayd aragti Drake waligiis ma qiyaasi karin: shimbiraha u laalaada sida ugaarsiga madow ee cirka New York, cirifka caanka ah ee caanka ah, oo isku diyaarinaya inuu ka kaco doonta Staten Island.
  
  "Si adag u garaac," Hayden ayaa ku yidhi raadiyaha helikobtarka. "Oo degdeg ah".
  
  Markii ay soo degayeen, ayaa laba diyaaradood oo helikobter ah ayaa u yaacay dhinaca dambe ee doonta. Isla markiiba, Alligator-kii oo aan nasan ayaa madaxiisa ka saaray daaqadda dhinaca oo uu ku tuuray fiilo cadho leh. Qarixii saddexaad ayaa ku dhacay maqaarka sare ee diyaaradaha helicopter-ka, isaga oo galay qaybo ka mid ah qaarna ka soo booday. Diyaarado Helicopter ah ayaa cirka uga soo dhacay sidii dhagaxyo waaweyn. Dahl wuxuu jabiyay albaabka oo ku celiyay rasaas, rasaastu rajo la'aan ayay u seegtay.
  
  "Waxay u toogtaa sida inuu waso," Drake ayaa gunuunacday. "Weligaa ha gaarin bartilmaameedka saxda ah."
  
  "Dib u noqo". Dahl wuu iska daayay inuu isku dayo inuu ku dhufto Alligator wuxuuna isku deyey inuu dhabarka u rido dharbaaxada soo socota.
  
  Saddex ilbiriqsi ka dib way dhacday, kaliya jug ma ahayn, balse waa joogsi kedis ah. Diyaaradii ugu horeysay ee Helicopter-ka ah ayaa dul heehaabeysay dusha sare ee doonida, halka tii labaad ay dul heehaabeysay meel u dhow dhanka dekedda, waxaana saarnaa xubnihii kale ee ka tirsanaa shaqaalaha markabka SPIR. Si degdeg ah ayay uga baxeen, kabo ku dul heehaabaya sagxada dusheeda oo koox-koox u soo ururay. Helicopter-yada ayaa markaa u kacay si ay ugu biiraan dhiggooda hawada ee la socda doonta.
  
  Hayden waxa uu si fool ka fool ah ula kulmay kooxda dhawr ilbiriqsi. "Waan ognahay halka uu joogo. Qolka matoorka. Aan soo afjarno kan hadda."
  
  Waxay ku ordeen, adrenaline bamgareyn ka baxsan cabbir kasta, ka dibna Alligator si cad u bedelay xeeladaha sagxada hoose.
  
  RPG-ga ayaa ku foodhyay hawada, waxa ay isku dhaceen diyaarada Helicopter-ka ah oo ay ku qaraxday. Shimbirkii ayaa xakameyn waayay, birta dhinac walba u kala firdhisay, dab ayaa qabsaday hufkii madowga ahaa, waxayna daal ku dhacday dusha sare ee doonta.
  
  Ku socota amarka " socda SPEAR ".
  
  
  CUTUBKA 44AAD
  
  
  Drake waxa uu maqlay isbadal ku yimi dhawaqa matoorka helicopter-ka waxana uu gartay isaga oo aan hubin in gaadhigu xawli ku socdo. Hadday taasi ku filnaan wayday, dhererka, hadh ugaadhsiga oo ku faafay sagxadda sagxadda ayaa ku qummanayd bartilmaameedka.
  
  Orod ama dhimo.
  
  Waxa uu garabka ka saaray albaabkii dibadda, isaga oo jeexjeexay dhammaan fareegii ka soo baxay cidhifyada oo ku dhacay meel bannaan ah. Maydh ayaa ka daba yaacay, rogrogay, iskala baxay, fuulay oo riixayay. Helicopter-ka ayaa si aad ah u degtay, rotors-ka ayaa ka soo baxay, birtana way kala go'day. Wax kasta oo laga soo bilaabo firirka ilaa warmaha cududuhu waxay gooyaan hawada iyaga oo googooya. Doontii ayaa ruxday oo cabaadday, biyihii ayaa ka xumbeeyey bidix iyo midig.
  
  Kubbada dabku waxay u dhufatay diyaaradihii kale ee helicopter-ka, kuwaas oo isla markiiba qaaday tillaabo qallafsan, nasiib badan ayaa ka horjoogsaday inay isku dhacaan. Durdurrada dabku waxay leefleefiyeen sagxada sare, taasoo keentay dab cusub, oo soo jiiday rinjigii iyo tiirarkii birta ahaa, rinjigana dhalaalay. Rotor-ku wuu soo foorarsaday markii uu birta ku dhuftay dhinaca midig ee Drake, isaga oo u soo boodboodaya dabaqa iyada oo dhammaan dardartiisii si lama filaan ah u joogsatay. Madaafiic kale oo duulaya ayaa burburiyay daaqadaha oo waxay ka dalooleen jirkii, hal tufo oo aad u xun ayaa si toos ah u dhex maray doonta oo u baxday xagga badda. Drake wuxuu dareemay taabashada holac markii kulaylku dhex maray isaga, wuxuu eegay garabkiisa hoostiisa wuxuuna arkay kooxda oo dhan oo u nugul, xitaa Smith oo jiifa dusha Lauren. Qaraxii wuu dhaafey oo waxay daawadeen kacdoonka ka dibna Alligator wax uu gaarsiiyey heer waali ah.
  
  Waali.
  
  RPG-gii xigay wuxuu si toos ah u dhex maray doonta lafteeda, isaga oo ka tagay gantaalkii ridaya oo burburiyay sagxaddii uu duulayay. Qaraxa ayaa dhacay markii uu madfac ka soo dhex baxay sagxada dushiisa, taasoo soo dirtay burooyin badan oo dab ah iyo burbur halis ah. Drake wuu cabaaday markii firirka uu madaxa iyo garabka ka muday, isagoo ka nastay in xanuunka uu tusay inuu weli nool yahay. Isaga oo cabbaar qaatay si uu u neefsado, waxa uu eegay agagaarka cusub ee soo socda.
  
  Daloolkii sagxadda ayaa ku yiil. Waxaa meel walba yaalley alwaaxyo. Qiiqa iyo dabku waxa uu dhex maray sagxaddii sare-dhexe ee mar xidhan.
  
  "Dariiqu waa cad yahay," ayuu yidhi.
  
  "Adiga oo keliya!" Lauren waxay ku dhowaatay inay qayliso.
  
  "Kadib joog," Kenzi ayaa candhuufay, isagoo garabka saaraya Dahl. "Ma fiican tahay, Thorst?"
  
  "Haa, haa, waan fiicanahay. I sii daa".
  
  Drake waxa uu ku socday xawli qalbi badh ah, isaga oo aad uga taxadar badan in uu xasuusan karo noloshiisa oo dhan. Kooxdii ka danbaysayna way isku soo urureen, iyaga oo si sax ah u garanayay halka uu u socdo. Daqiiqadii u dambaysay, sidii uu filayey, Dal waxa uu ka soo muuqday garabka midig.
  
  "Saaxiib tan ma sameyneynaa?"
  
  "Waan nacallanahay sax."
  
  Oo waxay ka boodeen god cusub, cagaha hore iyo indhaha raadinaya cadow. Waxay si adag ugu dhaceen sagxada hoose, rogrogan, lama taabtaan, waxayna u kaceen iyagoo qoryahooda tababbaran.
  
  "Si saafi ah!" Drake wuu ooyay.
  
  Kabahahoodu waxay ku dhufteen sagxada adag ee gadaashooda.
  
  Kensi ayaa u dambaysay, Drake-na waxa uu arkay, marka hore, in ay iska siibtay jaakadkeedii cuslaa ee gudaha, iyo, marka labaad, in ay ku duuduubtay saldhigga qaybta saddexda cagood ee kala qaybsan ee rotor-ka helikabtarka. Wajigeedu wuu ka qarsoomay markii ay u soo jeesatay iswiidhishka.
  
  "Hadda," ayay tidhi, "Waxaan haystaa hubkayga."
  
  "Ilaah ha noo gargaaro."
  
  Waxay ku soo yaaceen markabka iyagoo mid ah, iyagoo dagaal ku qaaday Ramses iyo Gator. Doonta ayaa xawli ku socotay daqiiqad kasta oo dhaaftay. Jasiiradda Liberty sidoo kale way kortay, iyada oo si weyn u soo dhowaanaysa oo ka sii weynaanaysa.
  
  "Maaniacku miyuusan fahmin in uusan tagi doonin taallada?" Kinimaka aad buu u neefsanayay.
  
  "Ha odhan taas," Hayden ayaa dib u soo celiyay. "Ha odhan."
  
  "Ah haa, waan fahmay."
  
  "Ma degi doonaan doontan," Dahl ayaa u xaqiijiyay iyaga. "Baygu maaha mid qoto dheer oo ku filan in la nuugo ... si fiican, waad ogtahay waxa."
  
  Sagxaddii xigta ee hoos u dhacday ayay aakhirkii heleen wixii ay ugaadhsadeen. Alligator ayaa albaabka ilaalinayey halka Ramses uu ka shaqaynayey doonta. Isaga oo ilaalinaya rabitaankiisii hore ee waalida, bam-sameeyaha waxa uu sii daayay RPG-ga uu diyaariyay daqiiqad noocaas ah. Drake waa uu is celin kari waayay in uu neefsado oo uu ku qayliyo qof walba si uu u daboolo, ka dibna gantaalkii waxa uu dhex maray badhtamaha doonta oo dhererkeedu yahay madaxa, isaga oo ka tagay raad qiiq ah, oo uu kaxeeyey qosolka waalan ee Alligator.
  
  "Ma jeceshahay soooooo badan? Taas ma ku qabatay? Durba waanu dhimanaynaa!"
  
  Drake ayaa kor u eegay si uu u helo Alligator oo ku dhow korkiisa, oo ka daba ordaaya gantaalka, isaga oo sita gantaalkiisa. Gantaalka laftiisa ayaa ku duulay doonida oo ka baxay dhanka dambe, isagoo hawada ku qarxay. Alligator-kii ayaa gantaalka ku garaacay madaxa Drake.
  
  Yorkshireman-kii wuu ducay iyadoo Ramesses uu ugu dambeyntii soo jeestay, gacantiisa si aan caadi ahayn ugu dul taagan tahay isteerinka.
  
  "Horta waad daahday," ayuu yidhi.
  
  Drake wuxuu Alligator caloosha kaga dhuftay, laakiin dib ayuu u booday, isagoo weli lulaya hubkiisii badnaa. Si cadaalad loo hadlo, waxay dib u dhigtay kooxda daqiiqad dheeri ah. Qofna ma jeclayn in uu ku dhufto ul hilib leh, laakiin waxaa jiray meel bannaan oo ku dhex jirta doonta, taas oo siisay Dahl iyo kuwa kaleba dhaqdhaqaaq weyn. Alligator-kii waa uu qayliyey oo soo jeestay, ka dibna si toos ah ugu orday Ramses, amiirkii argagixisada, kaas oo hadda haysta bastoolad is-tooto ah. Drake wuxuu arkay boorso ku xidhan dhabarka Alligator.
  
  "Waxaad dib u dhigaysaa waxa lama huraanka ah," Ramses ayaa hadalkiisa raaciyay.
  
  Hal gacan oo uumi ka buufiyey gudaha, kan kalena uu waxyar ka beddelay koorsada, isaga oo ujeeddadiisu tahay Jasiiradda Liberty.
  
  "Weligaa ma ka welwelsan tahay sida loo noolaado?" Drake ayaa ka yiri miiska gadaashiisa. "Bazaar? Quful? Qorshe baxsad ah oo faahfaahsan? Waa maxay jahannamada waxaas oo dhan?"
  
  "Ah, bacadlaha ayaa ahaa - sideen u dhigayaa - iibka la qaado? Ka takhalusidda dhammaan alaabtayda adduunyada. Qasrigu waa sagootin oo macnaheedu waa dhamaadka. Ka dib oo dhan, waxaad i si toos ah ii keentay New York. Qorshaha baxsashadana waa, haa, wax yar oo dhib badan, waan qirayaa taas. Laakiin hadda ma aragtaa? Durba waad soo daahday Saacaddu way is guraysaa."
  
  Drake si sax ah uma garanin waxa Ramses ula jeedo, laakiin macnuhu waa cad yahay. Isaga oo gabbad ka soo baxay, ayuu xabbado ku qubaystay guriga curyaanka oo ka daba orday, kooxdiisiina way u dhawaatay. Hadal dambe ma jiro; tani waxay ahayd dhamaadkiisii. Ramses dib buu u soo rogmaday, dhiig baa garbaha ka soo burqaday sida il biyo ah. Algator-kii ayaa qayliyay markii ay rasaastu jidhkeeda gashay. Muraayada ayaa labada argagixsada ku dabooshay fagaarayaal jeexjeexan.
  
  Drake ayaa jabiyay albaabka ka dibna wuu siibtay, isaga oo ka soo booday shaxanka oo ka booday joogsi, isagoo habaaray nasiibkiisa. Dahl wuu ka booday, Kenzi ayaa ku xigay. Labaduba waxay galeen guriga giraangiraha, waxayna kor u qaadeen hubkooda si ay wax u dilaan. Ramses ayaa kula kulmay xoog oo dhan oo toddoba cagood ah, oo muruqa ku xidhan, oo sida eey duurjoogta u dhoola cadeynaya; wuu u soo yaacay oo damcay inuu ku kala firdhiyo.
  
  Dahl uma dulqaadan mid ka mid ah tan, isaga oo iska caabiyay xoog ba'an oo qaaday dhammaan dharbaaxooyinkii. Kensi ayaa labadoodaba ku ag dheelay, isaga oo garabyada Ramses ku garaacay sidii yeey khatar ah. Amiirka xagjirka ah ayaa garaacay Swedishka. Garabkii ayaa Dahl gariiray. Gacmo aad u xoog badan ayaa iswiidhishka cunaha ka qabtay oo bilaabay inay tuujiyaan. Gacmihiisii kor ayuu u taagay, Dahl waxa uu dabciyay qabashadiisa kala badh ka dibna mid buu qaatay; Labadii ninba way ruxeen oo is-muujiyeen ilaa midna uu neefsan kari waayo. Ramses ayaa Dahl u soo jeestay oo gidaarka dib ugu celiyay, laakiin falcelinta kaliya ee Swedish-ka ayaa ahayd dhoola cadeyn ballaaran.
  
  Kensi ayaa hawada u soo boodday, iyadoo kor u qaadaysa xusulkeeda, taasoo ay hoos ula soo degtay iyadoo xoog burburinaysa, si toos ah ugu dul dhacday nabarka xabbadda dhiigbaxa ee Ramses. Marna ma fileyn in hal feer uu soo afjaro dagaalkan oo kale, ka dib waxa ay mindi dhuunta ka dhufatay ninka xitaa markii uu qayliyay, taasoo keentay in indhihiisu gariiraan.
  
  Dabadeed Ramses waa uu iska fogaaday, oo dhiig baa qariyay, matagay. Dahl wuu sii daayay isagoo dareemaya dhamaadka. Indhaha argagixisadu waxay ku xidhnaayeen kuwa Iswidhishka, mana ka muuqan wax calaamado ah oo guuldarro ah.
  
  "Waqtigan waxaan u qaadan doonaa daqiiqad guul," ayuu ku qayliyay. "Oo burburi wadnaha hanti-wadaaga."
  
  Gacantiisa ayuu u fidiyay sidii isagoo doonaya inuu taabto Alligator-ka.
  
  Dahl ayaa dib u soo celiyay. Xabaddu waxay ku dhacday Ramses caloosha, iyadoo dib u soo tuurtay.
  
  Alligator ayaa booday oo ku dul dhacay Ramses.
  
  Amiirka Argagaxisada ah ayaa ku guuleystey inuu qabsado boorsada dhabarka dambe ee Alligator-ka soo dhacaysa, gacantiisa oo fidsan ayaa ku dheggan siliga buluugga ah ee bannaanka ah markii ay labadooduba dumeen.
  
  Kenzi ayaa hore u soo yaacay, iyada oo hiigsanaysa in ay gacanta ku hayso siliga hubka keliya ee ay gacanta ku hayso, hubka ugu wanaagsan ee ay haysato, katana cayriin. Daabkeedu si degdeg ah ayuu u gooyay, oo garabka ka gooyay Ramses, taas oo keentay in argagixisadu muujiso dareen aad loola yaabay.
  
  Gacantu waxay ku dhufatay sagxada isla wakhtigaas Alligator-ka, laakiin faraha ayaa wali xajinayay dhamaadka hadda furan ee siliga buluuga ah.
  
  "Dhibaato la'aan," Ramses ayaa qufacay. "Waxaad ku saxneyd inaad sidaas ii weerarto. Saacaddu ma dhicin. Laakin..." Caloosha ayaa maroojisay, dhiig ayaa si degdeg ah uga soo dareeray caloosha, cududda iyo garabka bidix.
  
  "Tani... way dhacaysaa... hadda."
  
  
  CUTUBKA 4AAD IYO SHANAAD
  
  
  Drake ayaa ku dul wareegay dabaqa, isaga oo ku rogaya Alligator-ka calooshiisa markii uu ninkii waalnaa ku qoslay sagxaddii dhiigga. Dahal agtiisa ayuu ku dhacay, xanuun, argagax iyo cabsi ayaa wajigiisa kaga qornaa. Suunka ayaa la xidhay, laakiin Drake isla markiiba wuu furay, ka dibna ka sii daayay kiiskii birta ahaa walxo qallafsan.
  
  Saacadaha tirinta ayaa hortooda soo istaagay, tirooyinka cas ee biligleynaya ayaa ah kuwo halis ah oo aad u xun sida dhiigga ku faafay sagxada jilahooda hoostooda.
  
  "Afartan daqiiqo," Hayden ayaa hadlay marka hore, codkeeduna waa aamusay. "Ha ku ciyaarin, Drake. Hubka ka dhig shaygan hadda."
  
  Drake ayaa durba bambada u rogaya, sidii markii hore oo kale. Kinimaka waxa uu u dhiibay mindi tamar ah oo furan, taas oo uu kala googooyay, isaga oo si taxadar leh u dhaqaaqay, isaga oo ka feejigan dabinnada boobka ee badan ee uu soo saari karo bam-sameeyaha sida Gator oo kale ah. Markii uu aaladda ka fogeeyay argagixisanimada waalan, waxa uu jalleecay Alicia.
  
  "Ha odhan mar dambe," ayay tidhi, intay ninkii gacmaha hoosteeda ku qabatay oo jiiday. Gacan-ku-dhiiglahaas oo kale naxariis uma jiri doono.
  
  Isaga oo gacan taag ah, waxa uu ka saaray qaybta hore ee bamka. Waxa ku dheggan xadhig buluug ah oo xidhan oo si naxdin leh u fidsan.
  
  "Tani maaha bam guri lagu sameeyo," Dahl ayaa si hoose u yidhi. "Taxaddar".
  
  Drake ayaa hakad geliyay si uu saaxiibkii u jaleeco. "Ma waxaad rabtaa inaad tan sameyso?"
  
  "Oo ma mas'uul ka tahay bilaabista? Runtii maaha. Maya."
  
  Drake wuxuu qaniinay bishimaha hoose, isaga oo si buuxda uga warqaba dhammaan arrimaha ku lug leh. Tirinta biliglaynaysa waxay ahayd xasuusin joogto ah oo ku saabsan inta yar ee ay ka hadheen.
  
  Hayden wuxuu u yeedhay Moore. Kinimaka ayaa loo yaqaan sappers. Qof kale ayaa loo yaqaan NEST. Markii Drake uu eegay qalabka, dhinac kasta waa la tixgeliyey oo macluumaadka si dhakhso ah ayaa loo daadiyay.
  
  "Haddaba soo jiid fiilooyinka," Dahl ayaa soo jeediyay.
  
  "Aad khatar u ah."
  
  "Waxaan qiyaasayaa inaysan jirin wax dhaqdhaqaaq dhaqdhaqaaq ah markan, marka la eego habka uu Alligator u ordayey."
  
  "Sax. Dibna uma isticmaali karno fikradaada dubbe."
  
  "wareeg dumay?"
  
  "Taasi waa dhibka. Waxay hore u isticmaali jireen wax cusub - silig-ammaan ah oo guuldarraystay. Oo baaskan waa dhab. Haddii aan arrintan ku lug yeesho, way shaqayn kartaa."
  
  Alligator-ka ayaa qaylo aan dhulka la dhigin ka sameeyay qolka ku xiga inta ay Alicia shaqaynaysay. Wax badan ma qaadan intay madaxa ka soo saartay albaabka jaban. "Wuxuu sheegay in bamku runtii leeyahay beddelka ka hortagga faragelinta." Way ruxday. "Laakiin markaa waxaan u maleynayaa inuu sameyn lahaa."
  
  "Waqti ma jiro," ayuu yiri Dahl. "Ma jiro wakhti xun oo tan ah."
  
  Drake wuxuu jaleecay saacada. Waxaa ka haray shan iyo soddon daqiiqo. Waxa uu dib u fadhiistay calooshiisa. "Nacalad, ma qaadi karno khatartaas. Immisa ugu dhakhsaha badan ayaa kooxda bambaanooyinka halkan iman doona?
  
  "Shan daqiiqo ugu badnaan," Kinimaka ayaa yiri iyadoo helikobtarrada ay garaacayeen sagxadaha doonta meel kasta oo ay awoodaan. Kuwo kale ayaa xoogaa sare heehaabayey markii samatabbixiyeyaashu boodeen. "Laakin maxaa dhacaya haddii aysan isaga hub ka dhigin?"
  
  "Sideen ku tuurnaa gacanka?" Lauren ayaa soo jeedisay.
  
  "Waa fikrad wanaagsan, laakiin aad bay u yar tahay," Hayden ayaa mar hore waydiiyay Moore. "Biyaha wasakhaysan ayaa buuxin doona magaalada."
  
  Drake ayaa gariiray hor iyo dib, isagoo ka fikiraya waalli, ka dibna waxay qabatay isha Dahl. Iswiidhishka ayaa lahaa fikrad la mid ah, wuu ogaa. Mahadnaqsigooda, si toos ah oo fudud ayay ula xidhiidheen.
  
  Waan sameyn karnaa. Tani waa habka kaliya.
  
  Indho la'aan baan noqon lahayn. Natiijadu lama oga. Marka la bilaabo, ma jirto dib u soo noqoshada. Waxaan aadi lahayn safar hal-gees ah.
  
  Haddaba waa maxay jahannamada aad sugayso? Kac, hooyadey.
  
  Drake waxa uu ka jawaabay caqabada indhihii Dahl oo uu toosay. Intuu si qoto dheer u neefsaday ayuu qorigiisii ku xidhay, baastooladiina xidhay, bamkii Nukliyeerka ahaa ayuu boorsada ka soo saaray. Hayden waxa uu ku eegay indho fiiqan, weji-gabaxsan.
  
  "Maxaad samaynaysaa jahannamo?"
  
  "Si sax ah ayaad u garanaysaa waxa aanu samaynayno."
  
  "Masaafada nabdoon ayaa laga yaabaa inaysan isku mid ahayn. Adiga, waxaan ula jeedaa."
  
  "Markaa ma samayn doonaan." Drake wuu ruxay. "Laakiin dhammaanteen waan ognahay inay jirto hal waddo oo lagu badbaadin karo magaaladan."
  
  Drake waxa uu soo qaaday bamkii Nukliyeerka Dahlna wuu sii socday. Alicia waxay joojisay isaga daqiiqad kale oo qaali ah.
  
  "Hal dhunko ka dib ma tagtaa? Ha u ogolaan kani inuu noqdo xidhiidhka ugu gaaban noloshayda. "
  
  "Waxaan la yaabay inaadan haysan kuwa ka gaaban."
  
  "Waxaan si ula kac ah u dhimayaa nin aan go'aansaday inaan jeclaado, kaas oo aan fujiyay oo aan caajisay ka dib siddeed daqiiqo."
  
  "Ah wanaagsan. Waxoogaa ku arag markaa."
  
  Alicia waxay ku qabatay indhaheeda oo keliya, iyada oo ilaashanaya inta kale ee jirkeeda gabi ahaanba. "Dhakhso u soo noqo".
  
  Hayden wuxuu isku tuujiyay inta u dhaxaysa Drake iyo Dahl, isagoo si degdeg ah u hadlaya, xogta Moore ka gudbinaya ishana ku haya kuwa bixin kara gargaarka degdegga ah.
  
  "Waxay sheegeen in culayska bambaanku uu u dhexeeyo shan ilaa siddeed kiloton. Anagoo tixgalinayna mugga, miisaankiisa iyo xawliga uu ku degi doono..." Way aamustay. "Qool badbaado leh waa kun iyo siddeed boqol oo cagood..."
  
  Drake wuu addeecay, laakiin waxa uu koray jaranjarada u dhawaa ilaa sagxada sare. "Waxaan u baahanahay helikobtarka ugu dhakhsaha badan ee aad haysato," ayuu u sheegay duuliyihii ku soo socday. "Maya xaar. Oohin la'aan. Kaliya na sii furayaasha xunxun."
  
  "Ma nihin-"
  
  Hayden ayaa hadalka ka dhex galay. "Haa, siddeed iyo toban boqol oo cagood, si loo baabi'iyo dhammaan shucaaca, sida uu qabo amarka NEST. Damn, waxaad u baahan tahay siddeetan mayl ka baxsan xeebta."
  
  Drake waxa uu dareemay in jidhka birta ah ee bamku uu si yar uga dul wareegayo dhididka dahaarka leh ee faraha. "Sodon daqiiqo gudahood? Tani ma dhici doonto. Maxaa kale oo aad haysaa?
  
  Hayden wuxuu noqday cirro. "Waxba, Drake. Waxba ma haystaan."
  
  "Hadda dubbe-gaaban wuxuu bilaabay inuu u ekaado mid wanaagsan," ayuu yiri Dahl.
  
  Drake waxa uu arkay Alicia oo soo degdegaysa, oo u sii socota sagxada sare oo ay eegayso xagga badda. Maxay ka raadinaysay halkaas, bannaanka?
  
  Duuliyaha ayaa u soo dhawaaday, aaladda Bluetooth-ka ayaa ka biliglaynaysa saldhigga koofiyadda. "Waxaan haynaa helikobterka ugu dhaqsaha badan ciidanka," ayuu sawiray. "Bell SuperCobra. Laba boqol oo mayl saacaddii haddaad riixdo."
  
  Drake wuxuu u jeestay Hayden. "Tani ma shaqayn doontaa?"
  
  "Waxay ila tahay haa". Waxay madaxeeda ku samaysay xoogaa xisaabin xisaabeed maskaxeed. "Sug, tani run ma noqon karto."
  
  Drake wuxuu qabsaday bamka nukliyeerka, tirooyinka cas ayaa weli soo ifaya, Dahl oo dhinaciisa taagan. "Aan!"
  
  "Sideetan mayl," ayay tidhi iyadoo ordaysa. "Haa, waad sameyn kartaa. Laakiin taasi kaliya waxay kaa tagi doontaa ... seddex daqiiqo si aad cadaabta halkaas uga baxdo. Ma baxsan doontid aagga qaraxa!"
  
  Drake waxa uu u soo dhawaaday Super Cobra-ka isaga oo aan hoos u dhigin, waxa uu eegayaa qaababka cawlan ee quruxda badan, turrets, cannons tri-fousto, gantaalaha gantaalaha iyo kuwa soo ridaha Hellfire.
  
  "Ku filan," ayuu yidhi.
  
  "Drake," Hayden ayaa joojiyay isaga. "Xitaa haddii aad si badbaado leh ugu tuurto bam nukliyeer ah, qaraxa ayaa ku burburin doona."
  
  "Markaa jooji wakhtiga naga luminaya," Yorkshireman ayaa yidhi. " Ilaa adiga ama Moore ama qofka kale ee madaxaaga ku jira uu garanayo hab kale?"
  
  Hayden waxa uu dhegaystay xogta, talada iyo sirta uu Moore si joogto ah u gudbin jiray. Drake waxa uu dareemay in doontu ay ruxayso mowjadaha rafaadka badan, waxa uu arkay cirka sare ee Manhattan oo aad u dhow, xitaa waxa uu sameeyay buuqa qudhaanjada u eg ee dadka mar hore dib ugu soo laabtay noloshooda. Doomaha ciidamada, doomaha dheereeya iyo kuwa qumaatiga u kaca ayaa meel walba taagnaa, waxaana waday dad badan oo naftooda u huray badbaadinta maanta.
  
  Laakiin waxaas oo dhami waxay ku soo dhaadhaceen laba kaliya.
  
  Drake iyo Dahl waxay fuuleen Super Cobra, iyagoo ka helay koorsada shil ee kontaroolada duuliyihii dhoofay.
  
  "Safar fiican qaado," ayuu yidhi markii uu baxayay. "Iyo nasiib wacan".
  
  
  CUTUBKA 4AAD IYO LIXAAD
  
  
  Drake waxa uu u dhiibay bambada nukliyeerka Dahl isaga oo dhoola cadeynaya wajigiisa. "Uma maleynayo inaad rabto inaad sameyso sharafta, saaxiib."
  
  Iswiidhishka ayaa soo qaaday bamka oo fuulay dhabarka dambe ee diyaaradda helikobtarka. "Ma hubo inaan kugu aamini karo inaad waddo toosan u waddo."
  
  "Kani maaha baabuur. Run ahaantiina waxaan aaminsanahay in aanu hore u xaqiijinay in aan idinka wadi karo si ka wanaagsan".
  
  "Waa maxay sababta tani? Anigu sidaas uma xasuusto."
  
  "Waxaan ahay Ingiriis. Adigu sidaas ma tihid."
  
  "Oo maxay dhab ahaan jinsiyaddu ka leedahay arrintan?" Dahl kursi buu ku siibtay.
  
  "Pedigree," Drake ayaa yidhi. "Stuart. Hamilton. Ugaarsiga. badhanka Buur. Iyo qaar kaloo badan. Sweden ayaa ku dhawaatay inay ku guuleysato Formula 1 markii Finland ay gashay kaalinta koowaad."
  
  Dahl wuu qoslay, kor u taagay oo, intuu birta madow jilbaha saaray, albaabkii ayuu xidhay. "Si aad ah ha u hadlin, Drake. Bamku waxa laga yaabaa in lagu rakibo dareeraha 'bullshit'."
  
  "Kadibna mar hore ayaa nala xaday."
  
  Isaga oo usha marshaarka soo jiidaya ayuu helikobterkii ka qaaday doonidii, kadib markii uu hubiyay in cirku cad yahay. Iftiinka qorraxdu gadaal ayuu ka soo iftiimay oo ka soo rogmaday malaayiinta dusha sare ee magaalada, isaga oo siinaya xasuusin yar sababta ay tan u samaynayaan. Wajiyadu waxay ka soo eegayeen sagxada hoose, qaar badan oo ka mid ah asxaabtiisa iyo qoyskiisa, asxaabtiisa. Kenzi iyo Mai waxay garab istaageen garbaha, wejigooduna ma muuqato, laakiin Israa'iilkii ayaa ugu dambeyntii ka dhigay inuu dhoola cadeeyo.
  
  Waxay taabatay saacadeeda oo waxay ku tidhi bushimaheeda kaliya: Sii wad inaad sii socoto.
  
  Alicia meelna laguma arag, midna Beau ma ahayn. Drake waxa uu u diray helikobter milatari oo joog hoose ku socda mowjadaha oo ku socda koorsada tooska ah ee Atlantic. Dabaylo ayaa ka tallaabay jidkooda, iyo iftiinka qorraxdu barar kasta oo rogrogaya. Jihooyinkoo dhan baa cirka isku shareeray, geeso ka mid ah circa buluuga ah ee fudud oo la tartamaya ballaadhka badaha ee cabsida leh. Aragtidii xamaasadda lahayd ee ka dambaysay ayaa la waayay markii daqiiqadaha iyo ilbiriqsiyada ay si tartiib ah u soo dhawaadeen eber.
  
  "Shan iyo toban daqiiqo," ayuu yiri Dahl.
  
  Drake wuxuu eegay odometerka. "Waa sax jadwalka."
  
  "Waqti intee le'eg ayaa naga haray?"
  
  "Saddex daqiiqo," Drake ayaa kor u qaaday gacanta. "Plus ama laga jaray."
  
  "Intee in le'eg ayaa kani yahay mayl?"
  
  "Laba boqol oo mayl saacaddii? Ilaa toddoba."
  
  Dahl ayaa wajigiisa rajo ka muuqatay. "Ma xuma".
  
  "Dunida ku habboon," Drake ayaa ruxay. "Kuma jiraan dhaqdhaqaaqyada leexinta, dardargelinta, weerarka shark. Wax alla wixii kale ee ay halkaa nagu soo tuureen".
  
  "Waxani ma leeyahay wax la buufiyo?" Dahl hareeraha ayuu eegay, farahiisa oo si adag u qabsanaya bamka nukliyeerka.
  
  "Haddii ay dhacdo, ma garanayo meel." Drake wuxuu eegay saacadiisa.
  
  Labo iyo toban daqiiqo ka hor qaraxa.
  
  "Diyaar u noqo".
  
  "Mar walba sidan oo kale."
  
  "Waxaan ku qanacsanahay inaadan filaynin inaad sidaan samaynayso markii aad maanta soo toostay."
  
  "Waa maxay? Ku rid bam nukliyeer ah gudaha Badweynta Atlantic si loo badbaadiyo New York? Mise fool ka fool kula hadal intaad ku jirto helikabtar Marine?
  
  "Hagaag, labadaba."
  
  "Qeybtii ugu horreysay ayaa maskaxdayda ku dhacday."
  
  Drake ayaa ruxay madaxa, isagoo awoodi waayay inuu qariyo dhoola cadeyntiisa. "Dabcan way dhacday. Waxaad tahay Thorsten Dahl, geesiga weyn.
  
  Iswiidhishka ayaa ilbiriqsiyo kaliya ka debcay bamka Nukliyeerka si uu gacanta u saaro garabka Drake. "Oo waxaad tahay Drake, Matt Drake, qofka ugu daryeelka badan ee aan weligay aqaan. Dhib malahan sidaad isugu daydo inaad qariso."
  
  "Diyaar ma u tahay inaad tuurto bamkan nukliyeerka?"
  
  "Dabcan waa sidaas, doqon yahow reer woqooyiga ah."
  
  Drake ayaa ku qasbay helikobtarka in ay quusto, sanka-marka hore bararka cawl. Dahl waxa uu furay albaabkii dambe, isaga oo u soo jeestay si uu u helo meel wanaagsan. Socod hawo ah ayaa ku soo yaacay Super Cobra. Drake waxa uu ku adkeeyey kabaalka kontoroolka oo uu ku riixay baallaha, isaga oo sii wada in uu si degdeg ah u dhaco. Dahl wuxuu dhaqaajiyay bamka nukliyeerka markii ugu dambeysay. Mawjadihii ayaa kacay, isku dhacay oo u soo diray qulqulo qallafsan, oo ay ka muuqato xumbo cad, oo ay ka buuxaan dhaldhalaal dheeman ah oo iftiinka qorraxda ah. Isaga oo muruq walba isku taagaya, Drake ayaa ugu dambayntii si adag isu soo taagay, isaga oo toosiyey halogiisa oo madaxa u rogay si uu u daawado Dal tuuraya hubka birta ka samaysan ee burburka ugu dambeeya ka soo baxay albaabka.
  
  Waxay ku dhacday hirarka, bam wareeg ah oo si fudud u soo galay biyaha sababtoo ah joogga hoose ee lagu sii daayay, hab kale oo hubaal ah oo lagu hubinayo in dareemaha aan la taaban karin uu ahaado dhexdhexaad. Drake ayaa isla markiiba ka soo jiiday isku dhaca, isaga oo fuushan mowjado aad u hooseeya oo ay ka buux dhaafiyeen boodkiisa, isaga oo aan wakhti ku lumin in uu sare u kaco wuxuuna helikabtarka siiyay qol yar oo ay ku dhacdo haddii ay musiibo dhacdo.
  
  Dahl wuxuu hubiyay saacadiisa gaarka ah.
  
  Laba daqiiqo.
  
  "Lugtaada hoos u dhig."
  
  Drake waxa uu ku dhawaaday in uu ku celceliyo in aanu dhab ahaan baabuurka wadin, balse taa badalkeeda waxa uu diirada saaray in uu shimbirka u soo saaro sida ugu dhakhsaha badan, isaga oo og in iswiidhishka uu cadaadiska iska saarayo. Hadda waxay dhammaan ku soo degeen ilbiriqsiyo-wakhti ka hor qaraxa nukliyeerka, mayl-yada laga saaray raadiyaha qaraxa, dhererka noloshooda.
  
  "Sideed iyo toban ilbiriqsi," ayuu yiri Dahl.
  
  Drake loo diyaariyey cadaabta. "Waxay ahayd wax fiican saaxiib."
  
  Toban... sagaal...
  
  "Dhakhso ayaan ku aragnaa, Yorkie."
  
  Lix... shan... afar...
  
  "Maya haddaan arko nacaskaaga -"
  
  Eber.
  
  
  CUTUBKA 4AAD IYO TODOBAAD
  
  
  Drake iyo Dahl waxba ma arkin qarixii hore ee biyaha hoostooda, laakiin gidaarka weyn ee biyaha ee ka soo kacay badda gadaashooda ayaa ku filnaa inuu qalbigoodu lulo. Daruur likaha dareere ah ayaa kumanaan fuudh hawada u soo baxaysa, oo madoobaatay wax kasta oo kale, una soo yaacday jawiga sidii iyagoo isku dayaya in ay qorraxda lafteeda qarqiyaan. Qubbad buufin ah ayaa kacay, horudhac u ah hirarka naxdinta leh, daruur wareegsan, mowjado dusha sare ah iyo hirar salka oo kor u kici doona in ka badan shan boqol oo mitir.
  
  Mowjadda qaraxa waa la joojin kari waayay, waxay ahayd quwad dabci ah oo dad-samee ah, burbur tamar leh. Waxay ku dhufatay dhabarka dambe ee helikobtarka sida garaaca dubbe, taasoo siinaysa Drake aragtida ah in uu ku riixayo gacanta shar xun. Isla markiiba, helikobterkii ayaa quusay, kacay, ka dibna dhinac u leexday. Madaxa Drake ayaa ku dhuftay birta. Dahl wuxuu ku dhegay sidii calal calal ah oo uu ey xunxun ku soo tuuray.
  
  Helicopterka ayaa gariiray oo gariiray, waxaa gilgilay qarax aan dhamaad lahayn, mowjad firfircoon. Marlabaad iyo mar kale ayay miiqeen, mashiinnadeedii ayaa gaabiyay, jidhkiina wuu lulay. Gadaashiisa, daah weyn oo biyo ah ayaa sii socday, oo ay wataan xoog titanic ah. Drake wuxuu ku dhibtooday inuu miyir qabo, isaga oo ka tanaasulay dhammaan xakamaynta aayihiisa oo si fudud isku dayaya inuu xajiyo, si uu u ahaado mid feejigan oo dhan.
  
  Waqtigu ma ahayn wax nuxur ah, oo saacado badan ayay ciribta iyo haraati ugu dhici jireen mowjadda qaraxa, balse waa markii ay dhaaftay oo ay mawjaddeeda qabsatay, ay caddaatay cawaaqibka dhabta ah ee ka dhalan kara awooddeeda wax dumisa.
  
  Helicopter-ka, oo ku dhawaad kor u kacay, ayaa u soo yaacay dhanka badweynta Atlaantigga.
  
  Luminta xakamaynta, Drake wuxuu u diyaar garoobay saameyn, isagoo og in xitaa haddii ay ka badbaadeen musiibada, ma aysan haysan wax nolol ah, jaakado nafeed, iyo rajo samatabbixin ah. Si kastaba ha ahaatee isaga oo ilaalinaya wacyiga ku filan oo uu ku sugi karo nolosha qaaliga ah, wuxuu eegayay markay ku sii qulqulayaan badda.
  
  
  CUTUBKA 4TA IYO SIDDEEDAAD
  
  
  Alicia waxay aragtay Drake oo isku xidhay madaxiisa saddex ilbiriqsi ka dib. Dahal sidoo kale. Raggu waxay ahaayeen kuwo gaabis ah, laakiin waligeed uma sheegi doonto. Aad bay u fiicnayd in waxyaabaha qaar kaydka lagu hayo. Sida kuwa kale ay fahmeen, oo Hayden uu u jeestay Moore iyo saaxiibadiisa dawladeed si ay talo uga helaan, Alicia waxaa ku dhacay aqoonta qadarka leh ee ah in sharciga masaafada nabdoon uu u keeni doono dhammaantood inay si weyn u xanuunsadaan nuska saac ee soo socda. Iyadoo Drake uu ka shaqeeyay inuu amar ku bixiyo helikobtarka, Alicia waxay u jeedisay indhaheeda iyo dareenkeeda meel kale.
  
  Helicopter-ku wuu burburi lahaa, way ogeyd, sidaas darteed doorashada cad ee la socoshada shimbir kale macno ma samayn. Laakin haddii helikobtarkiisu uu ku duulayay laba boqol oo mayl saacaddii...
  
  Alicia dhinac bay u qaadatay Beau, oo sharaxday qorshaheeda, ka dibna waxay heshay askari u baray wakiilka Ilaalada Xeebaha Maraykanka.
  
  "Maxaa ugu dheereeya markabkaaga?"
  
  Markii uu Drake meesha ka baxay, Alicia waxa ay ka hoosaysay sagxaddii oo waxa ay ku boodday qalab-jare heer-sare ah oo degdeg ah, oo gaadhay xawaare ka badan siddeetan mayl saacaddii. Sida uu caddeeyey mid ka mid ah shaqaalaha adhiga, waxa ay sameeyeen isbeddelo laga yaabo in ay kordhiyeen xawliga doonida oo boqol ka badan. Markii Alicia ay dhawr eray oo gaagaaban ugu sheegtay waxa ay doonayso in ay samayso, nin kasta oo meesha joogay waxa uu ku adkaystay in uu joogo oo uu caawiyo.
  
  Daqiiqado yar ka dib, difaacii waa uu qeyliyay, isagoo mowjadaha ku dhex gooyay mawjadihiisii adkaa, iskuna dayay inuu kala saaro farqiga u dhexeeya qaraxa lama huraanka ah iyo xilliga ay soo degeen.
  
  Sida Alicia u sheegtay, "Waxaan ku soconnaa qarax nukliyeer, nimanyahow. Qabo tubtaada."
  
  Oo haddii ay garteen iyo in kale, shaqaaluhu waxay ka riixayeen xawaaraha ugu sarreeya doonta. Iyaga oo mowjadaha fuushan oo la tacaalaya, doonnida heerka difaaca waxa ay siisay wax kasta oo ay haysato. Alicia, lugo-caddaan iyo waji cad, ayaa ku dhegtay birta gudaha qolka fadhiga, iyada oo daaqadaha ka daawanaysa. GPS-ku waxa uu qorsheeyey koorsada helikabtarka isaga oo duubaya signalka tabobarka. Shaqaalaha markabka ayaa si joogto ah u tixgeliyey farqiga u dhexeeya waqtiga, iyaga oo sheegay in ay xireen farqiga ilaa labaatan daqiiqo, ka dibna siddeed iyo toban.
  
  Todoba iyo toban.
  
  Weli aad u dheer Alicia waxay qabsatay birta oo ay leexatay markii Beau garabka qabsatay.
  
  "Way shaqayn doontaa," ayuu yidhi. "Waan badbaadin doonaa maalintan."
  
  Doonta ayaa intii ay kari kartay ku orodday, iyadoo eryanaysa diyaarada qumaatiga u kaca ee Helicopter-ka, oo labadooduba si la yaab leh u baacsanaya qaraxa ku soo wajahan oo aan weli dhicin. Aragtidu waxay ahayd khad is-beddelaya, marna toosan. Kooxdu way dhididsantay, halgantay, oo waxay u guntaday gunta aqoontooda. Doonta ayaa sii galaysay dhul aan la garaneyn, matoorada ayaa aad u xoog badnaa oo aad moodo in ay nool yihiin.
  
  Markii uu naakhuudihii u soo jeestay Alicia, waxay horeba u arki kartay daruur wareeg ah oo cirka ku shareeran, oo aan aad uga fogayn, balse aad uga fog helikabtarka Drake iyo Dahl. Daafacii xawliyey ayaa dul mariyay hal biyo ah oo aad u weyn, waxa uu arkay mowjadda qaraxa ku soo wajahan, waanu garaacay oo jabay, ruxay bolo kasta oo dhismihiisa haystay. Meel fog waxaa laga arki karaa giraan weyn oo biyo cad ah, aragtidu waxay qaadatay xitaa neefta Alicia hal ilbiriqsi.
  
  Laakiin kaliya hal ilbiriqsi.
  
  "Dhaqso," ayay neefsatay, iyadoo ka warqabta in Drake iyo Dal ay hadda ku dhow yihiin inay ku dhacaan biyo colaadeed. "Dhaqdhaqaaq, dhaqaaq, dhaqaaq!"
  
  
  ***
  
  
  Saddex iyo toban daqiiqo oo kale ayay qaadatay in la gaadho goobta shilku ka dhacay. Alicia waa diyaar, iyada oo jaakad badbaado ah ku xidhay jidhkeeda mid kalena gacanta ku sita. Bo waxa agteeda joogay in ka badan nus darsin shaqaale ah, isaga oo indhihiisa ku sawiraya biyaha. Burburkii ugu horreeyay ee ay heleen waxa uu ahaa gabal sabbaynaya oo ka mid ah daabka daabka, kan labaadna waxa uu ahaa maraq dhererkiisu dhan yahay. Intaa ka dib, qaybahaas aan quusin ayaa soo muuqday marar badan, iyagoo dhex maraya koox.
  
  Laakiin Drake iyo Dahl midna.
  
  Alicia waxay eegtay hirarka, iyadoo taagan qorrax cad, laakiin ku nool cadaabta ugu madow. Haddii qaddarku go'aamiyo in labadan geesi ay badbaadin karaan New York oo ay ka badbaadaan qaraxa, oo kaliya inay ku lumaan Atlantic, ma aysan hubin inay xamili karto. Daqiiqado ayaa dhaaftay Burburkii wuu soo dhaafay. Qofna ma odhan kelmad ama inch dhaqaaqin. Waxay joogi doonaan ilaa habeenkii haddii loo baahdo.
  
  Raadiyaha ayaa si joogto ah u garaacayay. Codka su'aalaha Hayden. Markaa Moore iyo Smith waxay ku jiraan khadka kale. Xitaa Kensi wuu hadlay. Daqiiqado ayaa socday si tartiib tartiib ah oo rabshado iyo argagax sii kordhaya. Inta ay tani sii socotay...
  
  Beau wuxuu ku istaagay calashiisa calaamahiisa, isagoo arkayay wax ka soo kacaya dhinaca hirarka. Arrintaas ayuu tilmaamay oo ka dhawaajiyay su"aashii. Dabadeed Alicia iyaduna way aragtay, dad madow oo yaab leh oo si tartiib ah u socda.
  
  "Haddii ay tahay Kraken," ayay si hoose u dhaadhacday, iyada oo aan xitaa ogaan waxa ay tidhi. "Halkan ayaan ka baxayaa."
  
  Naakhuudihii ayaa jihadaas u jiheeyay doonta, isaga oo ka caawinaya in foomku diiradda saaro. Waxay qaadatay dhawr miridh oo xoogaa yara durdurisay, balse markii ay Alicia indha-adaygtay, waxay aragtay inay yihiin laba mayd, oo la isku xidhay si aanay u dhalan-rogmin, waxayna ku xidhan tahay kursigii duuliyaha ee weli sabaynaya. Dagaalka u dhexeeya ku talaabsiga biyaha iyo quusitaanka ayaa u muuqday mid u janjeera dhinaca dambe, sidaas darteed Alicia waxay ku boorisay ilaaliyaha inuu degdego.
  
  Wuuna booday.
  
  Iyada oo si tartiib ah u dabbaalanaysa, ayay qabsatay tirada boodboodaya oo ruxday, iyada oo isku dayaysa in ay macno samayso. Qof wejigiisu jeestay.
  
  "Dal. Ma fiicantahay? Aaway Drake?
  
  "Aniga oo ku haya jaakadahayga. Sida had iyo jeer."
  
  Markii uu hadda Dahl biyaha ku soo wareegay, waxaa soo baxay waji labaad, oo ku tiirsan dhabarka jaakadda kan kale.
  
  "Hagaag, labadiinaba waad wada raaxaysan tihiin," Alicia ayaa ka mudaaharaadday. "La yaab ma leh inaadan caawimaad u yeerin. Toban daqiiqo oo kale ma ku siinaa mise wax ka badan?
  
  Drake gacantiisa gariiraysa ayaa ka kacday biyihii. "Xitaa kaligaa ma aha. Waxa ay iila muuqataa in aan liqay baddii dhiiga badnayd."
  
  "Oo waxaan u malaynayaa inaan hoos u degi doono," Dahl ayaa neefsaday, daqiiqado ka hor inta uusan kursigii duuliyaha dib u siiban oo madaxiisii laga waayay biyaha hoostooda.
  
  Gooyihii Ilaalada Xeebta ayaa u soo dhawaaday sidii uu ku dhiiraday. "Wax walba waa ku saxan yihiin iyaga?" codad ku dhawaaqay.
  
  Alicia ayaa gacan haadisay. "Wax walba waa ku saxan yihiin iyaga. Caqli-la"aantu waa iska nacasyo."
  
  Kadib Drake sidoo kale wuxuu ku siibtay biyaha hoostiisa.
  
  "Mmm," Alicia ayaa ku dhaygagtay isaga. "Dhab ahaan..."
  
  
  CUTUBKA 44-AAD
  
  
  Intaa ka dib, dunidu way is hagaajisay, way ka naxday naxdinta wixii dhacay, laakiin, nasiib darro, sidoo kale waa la qabsaday. Sida Maraykanku u faahfaahiyey 1960-meeyadii, waxa ay ahayd wakhti uun ka hor inta argagixisadu ay qarxiyeen bam nukliyeer ah mid ka mid ah magaalooyinka ugu waaweyn adduunka. Waxay xitaa sameysteen dukumeenti iyo jawaab celintiisa - xaaladda jawaabta qaranka ee lambarka koowaad.
  
  Haddii koox dad ka badan oo dhaawacan, nabar, damqasho iyo cabasho badan ay isu yimaadaan si ay uga doodaan cawaaqibka iyo dhaldhalaalka fashilka New York, weligeed lama qirteen. Si kastaba ha ahaatee, kooxdan, SPIR iyo dhowr kale, waxaa la xiriiray Madaxweynaha, Agaasimaha Amniga Gudaha iyo Duqa Magaalada New York.
  
  Alicia had iyo jeer waxay u socotay inay ka cabato. "Oo waxa kaliya ee aan rabay waxay ahayd wicitaan ka yimid Lawrence."
  
  "Fishburne?" Drake ayaa waydiiyay.
  
  "Ha noqon nacas. Jennifer, dabcan."
  
  "Miyay iga xadin kartaa?"
  
  Alicia ayaa qososhay. "Isha biqiga."
  
  "Hagaag, had iyo jeer way fiican tahay in la ogaado dhinaca aad tahay."
  
  "Haddii aad rabto, waxaan kuu qori karaa liiska tartamayaasha ugu sarreeya."
  
  Drake ayaa gacantiisa u gacan haadiyay, isagoo wali isku dayaya inuu ka soo kabsado shumiskii ay wadaageen. Tani waxay dhacday isla markiiba ka dib daqiiqad walaac weyn, dabbaaldegga nolosha, laakiin waxay ku kicisay dareen, shucuur hore oo uu u maleeyay inay waa hore dhimatay. Sida ay arrimuhu hadda u taagan yihiin, waxaa jiray waxyaabo kale oo badan oo laga fikiri karo - Mai iyo Bo oo ay ka mid yihiin.
  
  Laakin noloshu adiga kaliya uma gaabin, ayuu is yidhi. Inkastoo qaar badan ay filayeen tan, iyo fursadaha wanaagsan inta badan waxay yimaadeen hal mar oo kaliya. Si aad u seegto iyaga badanaa waxay la macno tahay nolosha oo dhan oo qoomamo ah, oo aan waligeed la ogaan. Fursad la seegay marna ma aha fursad la seego.
  
  Way fiicantahay inaad isku daydo oo aad guul dareysato intii aanad waligaa isku dayin.
  
  Alicia waxay ahayd mid adag sida nidaamka qoraxda, laakiin xitaa iyada ayaa ahayd mid la socon karo. Cabbaar ayuu damiyey fikirkiisii isagoo weli jidh ahaan iyo maskax ahaanba ka daciifsan dhammaan culayska maalintan iyo, run ahaantii, dhawrkii toddobaad ee u dambeeyey. Saaxiibbadiis ayaa agtiisa fadhiistay, iyaga oo ku raaxaysanaya cuntada mid ka mid ah makhaayadaha Talyaaniga ugu fiican ee New York. Agent Moore waxa uu ku kiraystay guriga oo dhan kharashka guriga, si ay calaamad ugu mahadnaqaan kooxda, oo uu ku xidhay gudaha.
  
  "Wax kasta oo dhaca," ayuu yidhi. "Ma doonayo in aad dadka ku degdegtaan si aad tan uga hortagtaan."
  
  Drake wuu qadaray.
  
  Waxayna kooxdu qadarisay cuntada cajiibka ah, jawiga degan iyo nasashada dheer ka dib walaac badan. Kuraasta waxay ahaayeen kuwo qurux badan, qolku wuu diiray, shaqaaluhuna si dhib yar looma dareemin. Dahl waxa uu xidhnaa shaadh cad iyo surwaal madow, oo aan la aqoonsan karin Drake, kaas oo loo bartay in uu ku dhex arko qalabka dagaalka. Laakiin haddana si la mid ah ayuu u labbistay, isagoo surwaalkii ku beddelay jiinis Laawi ah oo la aamini karo.
  
  "Uma eka sida Bond," Dahl ayaa xusay.
  
  "Ma ihi James Bond."
  
  "Dabadeed jooji fikirka xad dhaafka ah oo isku day inaad u muuqato mid aad u casrisan mar kasta oo Alicia ay ag marayso. Way ogtahay inaad tahay kaliya Yorkshire dv-"
  
  "Waxay ila tahay in la gaadhay waqtigii aad fasaxa aadi lahayd saaxiib. Haddii aadan go'aansan karin meesha aad aadi karto, waan ku farxi lahaa inaan ku casuumo usbuuca soo socda." Feer buu kor u qaaday.
  
  "Oo waa kan mahadnaqa aan ku badbaadinayo noloshaada."
  
  "Ma xasuusto tan. Oo haddaanan xasuusan, markaas weligeed ma dhicin. "
  
  "Aad ula mid tahay markii aad kortay."
  
  Bo iyo May ayaa is ag fadhiyey, Faransiiskii oo cuntadiisa ku raaxaysanaya oo hadlaya marka lala hadlo; Islaantii reer Japan waxay u ekayd meel ka baxsan, oo ay isku qabteen laba adduun. Drake waxa uu la yaabay waxa ay dhab ahaantii rabto iyo halka ay runtu tahay. Mararka qaar waxa uu arkay dab ku dhiirri-geliyay in ay isaga u dagaalanto, qaarna - shaki kaas oo ku qasbay in ay iska aamusto, oo ay nafteeda isku sii riddo. Dabcan afartoodii maalin gudaheed waxba ma xallin karaan, laakiin wuxuu arkay wax ku soo socda oo mugdi gelinaya mugdigii hore.
  
  Aad ayuu ugu shabbahay qaraxii Nukliyeerka ee uu shalay arkay.
  
  Smith iyo Lauren hadda waxay ahaayeen hal. Waxaa laga yaabaa in ay ku kiciyeen dhunkashada Drake iyo Alicia, ama laga yaabee in burushkooda la baabi'inayo. Si kastaba ha ahaatee, ma aysan lumin maalin kale oo ay ka fekerayaan. Hayden iyo Kinimaka way wada fadhiisteen, Drake wuxuu la yaabay haddii uu arkay wax ka badan mitirka meel bannaan oo u dhexeeya, wax macno leh. Wax kasta oo kale way ka sii dheer tahay hadalka jidhka, laakiin maskax ahaan wuu daalan yahay wakhtigaas oo wuxuu ku nuuxnuuxsaday ilaa daal.
  
  "Ilaa berri," ayuu muraayaddiisii kor u qaaday, "iyo dagaalka xiga."
  
  Cabitaankii waa la shubay oo cuntadii waa la sii waday. Waxay ahayd ka dib markii koorsada ugu weyn la cunay oo intooda badan ay ku tiirsadeen kuraastoodii, hurdo aad u faraxsan, ayuu Kenzi go'aansaday inuu la hadlo kooxda oo dhan.
  
  "Maxaa iga qaldan?" - ayay waydiisay. "Runtii ma qaddarkaygu ma hubaa?"
  
  Hayden wuu beddelay, hummaaggii hoggaaminta ayaa mar kale daboolay. "Hagaag, daacad baan kuugu sheegi doonaa, taas oo aan hubo inaad qadarin doonto. Ma jiro wax aan ka jeclaan lahaa in ka badan inaan kaa ilaaliyo qolka xabsiga, Kensi, laakiin waa inaan dhahaa-ma qiyaasi karo inay taasi dhacayso."
  
  "Waan bixi karaa."
  
  "Waan ku joojin waayay," Hayden ayaa qirtay. "Oo ma doonayo inaan. Laakiin dambiyada aad ka geysatay Bariga Dhexe, ayay si xun u samaysay, "in la yidhaahdo, waxa ay ka cadhaysiisay dad badan oo awood leh." Qaar ka mid ah waa Ameerikaan. "
  
  "Waxay u badan tahay isla ragga iyo dumarka aan u soo iibsaday alaab kale."
  
  "Qodobo wanaagsan. Laakiin ma aysan caawin ".
  
  "Markaa waxaan ku biiri doonaa kooxdaada. Ku bilow xaashi nadiif ah. Ku ag orda cawska timo cad, oo magaciisa la yidhaahdo Torsten Dahl. Hadda waxaan ahay kaaga, Hayden, haddii aad i siiso fursad aan kaga baxo deyntayda."
  
  Hogaamiyihii kooxda SPEAR ayaa si degdeg ah u libiqsatay markii Kenzi uu hadalkiisii daacadda ahaa ku soo baxay. Drake ayaa ku ceejisay biyaha markii labaad laba maalmood gudahood. "Weligay Dal uma malaynayn sidii cawro. Xitaa in ka badan-"
  
  "Ha dhihin sidaas," Iswidishka ayaa ka digay, isagoo u muuqda mid xishood yar.
  
  Alicia waxay si taxadar leh u eegtay Israel "Ma hubo in aan doonayo in aan la shaqeeyo qaniinyadan."
  
  "Oh, waan kuu fiicnaan doonaa, Miles. Naftaada cagahaaga saar. Waxaan ku bari karayey sida loo tuuro feerka dhabta ah ee dhibaya."
  
  "Waxa kale oo laga yaabaa inaan hadda kula joogo," Bo ayaa hadlay. "Iyada oo Tyler Webb ee dabaysha iyo Tomb Raider, ma jirto meel kale oo aan noqon karo."
  
  "Mahadsanid," Drake ayaa gunuunacday. "Waan ka fakaraynaa waxaanan kuu soo diri doonaa warqad jawaab ah oo gaaban."
  
  "Dadka wanaagsan mar walba waa lagu soo dhaweynayaa kooxdan," Hayden ayaa u sheegay. "Ilaa inta ay si fiican ula ciyaarayaan intayada kale. Waxaan ku kalsoonahay in Beau uu noqon doono wax soo kordhin weyn. "
  
  "Hagaag, anigu waan ogahay inuu faa'iido weyn leeyahay," Alicia ayaa si feker leh u tiri. "Inkasta oo aanan hubin inay si fiican ula ciyaari doonto kooxda."
  
  Qaar waa qosleen, qaarna ma aysan dhicin. Habeenkii wuu sii yaraanayay, haddana askartii badbaadisay New York waxay niyad-jab ku sameeyeen shirkad wanaagsan iyo sheeko wanaagsan. Magaaladu lafteedu waa la ciiday, in kasta oo inta badan dadka deggan aanay garanayn sababta. Dareen carnival ah ayaa hawada galay. Mugdigii iyo markii qorraxdu soo baxday, noloshu way sii socotay.
  
  Markii uu waagu baryay, kooxda ayaa si gooni gooni ah u baxay, iyagoo ku soo laabtay qolalka hoteelka, waxayna ku heshiiyeen inay galabta kulmaan.
  
  "Diyaar ma u tahay inaad mar kale la dagaalanto?" Dahl waxa uu hamaansaday Drake markii ay u soo baxayeen subaxdii cusbayd, ee cusbayd.
  
  "Adiga ku xiga?" Drake waxa uu ka fikiray in uu ku maadaysto Iswidhishka ka dibna waxa uu xasuustay wax kasta oo ay soo mareen. Ma aha maanta oo keliya, laakiin ilaa maalintii ay kulmeen.
  
  "Mar walba," ayuu yidhi.
  
  
  DHAMAAD
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Lafaha Odin
  
  
  HORUMARINTA
  
  
  Waxaan jeclaan lahaa inaan u hibeeyo buuggan inantayda,
  
  Kira,
  
  balan qaadyo in la dhawro
  
  iyo mayl kale oo badan ayaa ka horreeya...
  
  Iyo qof kasta oo waligii igu taageeray qoraalkayga.
  
  
  Qaybta 1
  Marna ma rabin in aan dagaal bilaabo...
  
  
  HAL
  
  
  
  YORK, England
  
  
  Mugdigii baa qarxay.
  
  "Tani waa taas". Matt Drake waxa uu jalleecay muqaal-fiiriyihii oo isku dayay in uu iska indho tiro muuqalka oo uu sawir ka qaado iyada oo moodelka oo si ka baxsan u labisan uu hoos ugu sii dhaadhacayo jaantuska isaga.
  
  Ma fududa. Laakiin wuxuu ahaa xirfadle, ama ugu yaraan wuxuu isku dayay inuu noqdo. Qofna weligii ma odhan ka beddelka askariga SAS ee loo beddelayo rayidka way fududaan doontaa, wuuna halgamay toddobadii sano ee la soo dhaafay, laakiin sawirku wuxuu u muuqday mid ku habboon isaga.
  
  Gaar ahaan caawa. Qaabkii u horeeyay ayaa gacan haadiyay oo dhoola caddeeyey si kibir leh, ka dibna si habsami leh ayuu ugu socday codka muusiga iyo farxada. Drake wuxuu sii waday inuu riixo kamarada markii Ben, oo ah labaatan jirkiisa, uu bilaabay inuu ku qayliyo dhegtiisa.
  
  "Barnaamijku wuxuu leeyahay waxay ahayd Milla Yankovic. Waxaan filayaa in aan iyada maqlay! Waxaan soo xigtay: 'Model naqshadeeye Freya'. Wow, taasi waa Bridget Hall? Way adag tahay in lagu sheego dhammaan qalabkaas Viking."
  
  Drake wuu iska indho-tiray faallooyinka oo sii watay ciyaartiisa, qayb ahaan sababtoo ah ma hubin in saaxiibkiis da'da yar uu soo jiidanayo xadhiggiisa, si uu u hadlo. Waxa uu sawiro muuqaal ah ka qaaday bisadda socodkeeda iyo ciyaarta iftiinka ee kala firidhsan ee ka dhex muuqda dadka. Moodooyinka waxay ku labisnaayeen dharka Viking, oo ay ku dhammaystiran yihiin seefo iyo gaashaan, koofiyadaha iyo geesaha - dharka retro ee uu naqshadeeyay nashqadeeyaha caanka ah ee adduunka Abel Frey, kaas oo sharaf u ah fiidkii soo buuxiyay moodada xilli-ciyaareedka cusub oo leh dharka dagaalka Scandinavian.
  
  Drake waxa uu dareenkiisa u jeediyay madaxa bisada socodka iyo shayga dabaaldaga maanta - waa hadhaagii dhawaan la helay, hamigana loogu magac daray 'Gaashanka Odin'. Gaashaanka cusub ee la helay, kaas oo si weyn loogu ammaanay adduunka oo dhan, ayaa mar horeba lagu ammaanay inuu yahay helitaankii ugu weynaa ee khuraafaadka Norse oo run ahaantii soo taxnaa muddo dheer ka hor bilowgii taariikhda Viking.
  
  Yaab, ayay khubaradu sheegeen.
  
  Qarsoodi ku xigtay ayaa ahaa mid aad u weyn oo soo jiidasho leh oo soo jiidatay indhaha adduunka oo dhan. Qiimaha gaashaanka ayaa kordhay kaliya markii saynisyahannadu ay ku biireen bandhigga bandhigga ka dib markii la helay curiye aan la kala saarin.
  
  Nerds waxay gaajaysan yihiin shan iyo toban daqiiqo oo caan ah, dhinacii caqli xumada ahaa ee shakhsiyadiisa ayaa hadlay. Wuu ka ruxay. Si kasta oo uu ula dagaallamo, faqashnimadii uu ka mid noqday markii uu ka dhintay, waxa ay u magooli jirtay sida ubaxa sunta ah mar kasta oo uu iska ilaaliyo.
  
  Ben wuxuu ku dhegay gacanta Drake, isaga oo si lama filaan ah ugu beddelay halabuurkiisa faneed toogashada dayaxa buuxa.
  
  "Aah". Wuu qoslay. "Waan ka xumahay, Matt. Aad bay u dhadhan fiican tahay. Muusiga mooyaane... waa nacas. Waxay ku kiraysan karaan kooxdayda dhawr boqol oo rodol. Ma rumaysan kartaa in York uu ku guuleystey inuu gacmihiisa ku helo wax la yaab leh tan oo kale?"
  
  Drake ayaa kamaradkiisii hawada u lulay. "Daacadnimo? Maya." Wuxuu ku yaqaanay Golaha Magaalada York fikradahooda gurracan. Mustaqbalku waa hore, sidaas darteed waxay leeyihiin. Laakiin bal eeg, York waxa ay siinaysaa mulkiilahaaga dhawr quid si uu u sawiro moodooyinka, ma aha cirka habeenkii Sebtembar. Kooxdaaduna waa wax xun. Markaa is qabooji."
  
  Ben indhihii ayuu rogey. "Shit? Darbiga Hurdada ayaa xitaa hadda ka fiirsanaya, soo jeedinno badan, saaxiib.
  
  "Kaliya isku day inaad diirada saarto moodooyinka wanaagsan." Drake waxa uu dhab ahaantii diiradda saaray gaashaanka, oo uu iftiimiyay nalalka socodka bisadu. Waxay ka koobnayd laba wareeg, midda gudahana waxaa lagu daboolay wax u eg sawiro xayawaan oo qadiimi ah, kan dibaddana wuxuu ahaa calaamado xayawaan ah oo isku jira.
  
  Aad u suufi, ayuu u maleeyay. Ku fiican miraha la daaweeyay iyo lawska.
  
  "Cute," ayuu ku xantay isagoo moodel ah oo ag marayey, wuxuuna qabtay farqiga dhalinyarada iyo da'da filimka dhijitaalka ah.
  
  Orodka bisadaha ayaa si degdeg ah loogu rakibay agagaarka xarunta caanka ah ee York ee Jorvik - madxaf taariikhi ah oo Viking ah - ka dib markii Matxafka Iswidhishka ee qadiimiga qaranka uu bixiyay amaah gaaban horraantii Sebtembar. Muhiimada dhacdada ayaa si weyn u kortay markii naqshadeeye caanka ah ee Abel Frey uu soo bandhigay inuu kafaalo qaado dhacdada bisadaha si loogu dabaaldego furitaanka bandhigga.
  
  Nooc kale ayaa ku socday saqafka ka sameysan ee ka sameysan muujinta bisad raadineysa baaquligeeda habeenkii. Doqon yahow nacasnimo ayaa soo kacday. Tani waxa ay ahayd jaantuskii ugu xumaa ee xiddig la rabay in uu ka soo muuqdo barnaamijka mustaqbalka ee TV-ga dhabta ah ee "Celebrity" oo lagu soo qoro Twitter-ka iyo Facebook-ga hal milyan oo khamri-cabbid ah, oo toban maalmood ah doqomo sigaar cabba.
  
  Drake wuu il-duufay. Wali waxay ahayd inantii qof...
  
  Iftiiminta iftiinka ayaa wareegaysay oo cirka isku shareertay. Iftiinka iftiimaya ayaa ka iftiimay dukaanka hortiisa ilaa dhanka hore ee bakhaarka, kaas oo baabi'iyay waxa yar ee aura Drake uu ku guulaystay in uu abuuro. Muusigga qoob-ka-cayaarka ee Cascada ayaa weeraray dhegihiisa. Sayidow, wuu mooday. Bosnia dareenku wuu ka fududaa tan.
  
  Dadkii badnaa ayaa koray. In kasta oo uu shaqadiisa hayay, haddana waxa uu ku qaatay in uu eego wejiyada ku xeeran. Lamaanaha iyo qoysaska. Nashqadeeyayaasha tooska ah iyo kuwa khaniisiinta ah oo rajeynaya in ay arkaan sanamkooda. Dadka ku labisan dharka quruxda badan, iyaga oo ku daraya jawiga carnival. Wuu dhoola cadeeyey. Run ahaantii, rabitaanka ah in la waardiyeeyo ayaa maalmahan caajisay - diyaargarowga dagaalka ee Ciidanku wuu dhaafay - laakiin wuxuu weli dareemay qaar ka mid ah dareenkii hore. Dareen qalloocan, waxay heleen xoog tan iyo Alison, xaaskiisa, waxay dhimatay laba sano ka hor ka dib markii ay ka tagtay isaga, xanaaqsan, qalbi jabay, oo ku dhawaaqay in laga yaabo inuu ka tago SAS, laakiin SAS waligeed kama tegin isaga. Waa maxay jahannamada taas xitaa macnaheedu?
  
  Waqtigu si dhib ah ayuu u taabtay xanuunka.
  
  Maxay ku dhacday? Milicsi xun miyuu ahaa waddada? Xukun xun? ilmada indhaheeda? Kas baa? Jawaab isaga weligii ka baxsan lahaa; run laga cabsado ma ogaan doono.
  
  Muhiimad qadiimi ah ayaa Drake ku soo celisay hadda. Wax baa laga xasuusan jiray waayihiisii ciidan - garaacid fog, oo muddo dheer la ilaaway... hadda xasuus hore... garaac....
  
  Drake ayaa ka ruxday ceeryaamo wuxuuna diiradda saaray bandhigga socodka bisadaha. Laba nooc ayaa sameeyay dagaal jeesjees ah oo ka hooseeya gaashaanka Odin: ma jiraan wax cajiib ah, kaliya agab xayeysiis ah. Dadkii badnaa ayaa ku farxay, kamaradaha telefiishanka ayaa qayliyey, Drakena wuxuu u gujiyay sidii darwiish oo kale.
  
  Dabadeedna wuu weji gabay. Kamaradii ayuu hoos u dhigay. Maskaxdiisa askariga ah, oo caajis ah, balse aan qudhun, ayaa jugtii fogayd qabtay, oo haddana garaacay, oo la yaabay sababta ay labada helikobtar ee ciidanka ahi goobta ugu soo wajahan yihiin.
  
  "Ben," ayuu si taxadar leh u yidhi, isaga oo weydiinaya su'aasha kaliya ee maskaxda ku haysa, "intii lagu jiray cilmi baarista, ma maqashay wax marti ah oo lama filaan ah caawa?"
  
  "Waa yahay. Uma malaynayn inaad dareentay. Hagaag, waxay ku soo qorayeen twitter in Kate Moss laga yaabo inay soo baxdo. "
  
  "Kate Moss?"
  
  Laba helikobtar, dhawaq ay dhegta tababaran tahay si aan qarsoonayn u garan karto. Oo ma aha oo kaliya helikobtarrada. Kuwani waxay ahaayeen helikobtarrada weerarka Apache.
  
  Dabadeed cadaabta oo dhami way jabtay.
  
  Diyaaradihii Helicopters-ka ayaa dul duulay, waxayna sameeyeen goobaabin oo waxay bilaabeen inay si wadajir ah u dul wareegaan. Dadweynihii isugu soo baxay si xamaasad leh ayay u mashxaradeen, iyagoo filayey wax gaar ah. Dhammaan indhihii iyo kamaraduhu waxay u jeesteen cirka habeenkii.
  
  Ben wuxuu ku dhawaaqay, "Wow..." Laakiin markaas telefoonkiisa gacanta ayaa garaacay. Waalidkiis iyo walaashii ayaa si joogto ah u wacay, isaga oo ah nin qoys oo leh qalbi dahab ah, ayaa had iyo jeer u jawaaba.
  
  Drake waxaa loo isticmaalaa nasashada gaaban ee qoyska. Waxa uu si taxadar leh u baadhay boosaska helikabtarka, meelaha gantaalada si buuxda u raran yahay, qoriga silsilada ah ee 30mm ah oo u muuqda in uu ku yaalo afka hore ee diyaarada, waxaanu qiimeeyay xaalada. Wax xun...
  
  Dadka xamaasada badan ayaa isugu soo baxay barxad yar oo ay ku hareereysan yihiin dukaamo leh saddex waddo oo cidhiidhi ah. Ben iyo waxa uu lahaa hal doorasho oo kaliya haddii... goorma... istaambuyuutarku bilaabmay.
  
  Madaxa si toos ah ugu lugeyso bisad.
  
  Digniin la'aan, daraasiin xadhko ah ayaa ka siibtay helikobterkii labaad, kaas oo Drake uu hadda xaqiiqsaday inay tahay isku-dhafka Apache: mashiinka wax laga beddelay si uu u dejiyo xubno badan oo shaqaale ah.
  
  Rag wejiyada soo duubtay ayaa ka soo degay safkii lul-lulsanaa, iyaga oo ka lumay socodka bisadda gadaasheeda. Drake waxa uu ogaaday in qoryaha laabta ku xidhan yihiin iyadoo aamusnaan digtoonaan leh uu bilaabay inuu ku dhex faafo dadka. Codadkii ugu dambeeyay waxay ahaayeen codad carruureed oo weydiinaya sababta, laakiin ugu dhakhsaha badan xitaa way dhinteen.
  
  Hogaanka Apache ayaa markaa ku riday gantaal Jahannamo mid ka mid ah joornaalada madhan. Waxaa jiray sanqadh qaylo ah, sida hal milyan oo gallon oo uumi ah oo baxsanaya, ka dibna guuxa sida laba dinosaurs oo kulmaya. Dabka, dhalooyinka iyo lebenka jajabka ayaa meel sare ku kala firirsan.
  
  Ben wuxuu tuuray teleefankiisii gacanta isagoo naxsan oo ka daba cararay. Drake waxa uu maqlay qeylada oo u kacaysa sidii mowjad baraf ah oo waxa uu dareemay dareen mooryaan ah oo la wareegay dadkii badnaa. Isaga oo aan ilbidhiqsi ka fikirin, ayuu Ben qabtay oo ku tuuray birta, ka dibna naftiisa ayuu ka booday. Waxay soo ag degeen waddadii bisadda.
  
  Dhawaaqa qoriga silsilada Apache ayaa soo baxay, qoto dheer oo dilaa ah, rasaasteedu waxay dul heehaabaysay dadkii badnaa laakiin wali waxay keenaysaa argagax saafi ah.
  
  "Ben! ii soo dhawaada." Drake ayaa ku orday dhanka hoose ee raadadka bisadda. Dhowr nooc ayaa ku tiirsaday inay caawiyaan. Drake ayaa kacay cagihiisa oo dib u eegay dad badan oo rafaadsan oo argagax ku yaacay dhinaca meelaha laga baxo. Daraasiin dad ah ayaa fuulay birta, oo ay caawiyeen moodallo iyo shaqaale. Qaylo baqdin leh ayaa hawada muday, taasoo keentay in argagax uu faafo. Dabku waxa uu iftiimiyay mugdiga, iyo buuqa xooggan ee rotors helicopter-ka ayaa qariyay inta badan sawaxanka.
  
  Qorigii silsiladda ahaa ayaa mar kale gacay, isaga oo hawada u diraysa rasaas culus oo leh dhawaqa qarow oo qof rayid ahi aanu waligii meelna ka maqlin.
  
  Drake wuu jeestay. Moodooyinka ayaa gadaashiisa ka baqay. Gaashaanka Odin ayaa hortiisa yaaley. Isaga oo u hoggaansamaya dareenka, waxa uu halis galiyay in uu sawirro dhawr ah ka qaado isla markiiba markii askar xidhan jaakadaha aanay xabbadu karin ay ka soo muuqdeen daaha gadaashiisa. Welwelkii ugu horreeyay ee Drake wuxuu ahaa inuu naftiisa u dhexeeyo Ben, moodooyinka, iyo askarta, laakiin wuu sii waday inuu riixo, cidhiidhyana aragti-hele....
  
  Gacantiisa kale wuxuu ku sii fogeeyay kireystahiisii yaraa.
  
  "Haye!"
  
  Askartii mid ka mid ah ayaa indhaha ku dhuftay oo si cabsi leh u gacan haadiyay qorigiisa. Drake waxa uu xakameeyay dareen gaalnimo. Arintan oo kale kama dhicin York, aduunkan. York waxay hoy u ahayd dalxiisayaal, jalaatada jecel iyo safar-maalin Maraykan ah. Wuxuu ahaa libaax aan waligiis loo ogoleyn inuu ciyo, xitaa markii Roomaanka ay xukuntay. Laakiin waxay ahayd ammaan, oo waxay ahayd caqli-gal. Tani waxay ahayd meeshii Drake uu doortay inuu ka baxsado SAS-da xun marka hore.
  
  In aan la joogo xaaskayga. Si looga fogaado... nacas!
  
  Askarigii ayaa si lama filaan ah wajigiisa uga soo muuqday. "I sii taas!" ayuu ku dhawaaqay lahjad Jarmal ah. "Isii aniga!"
  
  Askarigii ayaa kamarada u yaacay. Drake ayaa ku dhuftay cududdiisa oo maroojiyay qorigiisii. Wejigii askariga ayaa ka muuqday yaab. Drake wuxuu si aamusan u siiyay kamarada Ben si uu u dhaqaaqo taas oo ka dhigi lahayd mid kasta oo kabalyeeri ah oo New York ah. Waxa aan maqlay isaga oo si xawli ah u cararaya.
  
  Drake ayaa qorigii ku tilmaamay dabaqa iyadoo saddex askari oo kale ay u soo dhaqaaqeen.
  
  "Adiga!" Mid ka mid ah askarta ayaa kor u qaaday hubkiisii. Drake badh-isku-xidhay indhihiisa, laakiin markaas maqlay oohin xabeeb ah.
  
  "Sug! Khasaaraha ugu yar, doqon. Runtii ma waxaad rabtaa inaad qof dhiig qabow ka toogtaan telefishanka qaranka?"
  
  Askariga cusub ayaa u luxay Drake. "Isii kamarada." Waxaa jirtay tayo sanka caajis ah oo lahjaddiisa Jarmalka.
  
  Drake waxa uu ka fikiray qorshaha B oo ha u ogolaado in qorigu dhulka ku dhoco. "Ma haysto iyaga".
  
  Taliyuhu waxa uu madaxa u lulay askartii ka hoosaysay. "Iska hubi."
  
  "Qof kale ayaa meesha joogay..." Askarigii ugu horreeyay ayaa qorigiisa kor u qaaday, isaga oo u muuqda mid wareersan. "Isaga... wuu baxay."
  
  Taliyaha ayaa toos u galay wejiga Drake. "Dhaqdhaqaaq xun."
  
  Foostada ayaa foodda ku dhufatay. Aragtidiisa waxaa ka buuxsamay Jarmal careysan iyo candhuuf duulaya. "Iska hubi!"
  
  Inta ay baadheen, waxa uu u kuur galay xatooyada abaabulan ee Odin's Shield oo uu hoggaaminayay nin dhawaan yimid oo waji-xidhan oo xidhan suudh cad. Wuxu gacantiisa si mug leh u ruxay oo madaxa ka xoqay, laakiin waxba ma odhan. Markii gaashaanka la qariyay, ninku wuxuu u gacan haadiyay raadiyaha dhanka Drake, taasoo si cad u soo jiidatay dareenka taliyaha.
  
  Taliyuhu waxa uu dhegta u saaray raadiyaha, laakiin Drake indhaha kama saarin ninka caddaanka ah.
  
  "Paris," ninku wuxuu ku yidhi bushimihiisii oo keliya. "Berrito lixda."
  
  Tababarka SAS, Drake ayaa muujiyay, wali waa faa'iido.
  
  Taliyihii ayaa yidhi, "Haa". Mar kale ayuu isku arkay Drake wajigiisa, isagoo lulaya kaararkiisa credit-ka iyo aqoonsiga sawir qaade. "Nutcracker nasiib leh," ayuu si caajis ah u sawiray. "Madaxa wuxuu leeyahay khasaaruhu wuu yar yahay, waa sababta aad u nooshahay. "Laakiin," ayuu u gacan haadiyay boorsada Drake, "waxaan haynaa ciwaankaaga, oo haddii aad daboosho digirta," ayuu raaciyay, isagoo dhoola cadeynaya ka sii qabow ka soo baxa xiniinyaha orsada, "dhibaatada ayaa ku heli doonta."
  
  
  LABA
  
  
  
  YORK, England
  
  
  Later, guriga, Drake wuxuu daaweeyay Ben si uu u nadiifiyo kafeega wuxuuna ku biiray isaga si uu u daawado daboolida dhacdooyinka habeenkii.
  
  Odin's Shield waa la xaday sababtoo ah magaalada York si fudud uma diyaarsaneyn weerar naxariis darro ah. Mucjisada dhabta ahi waxay ahayd inaan qofna dhiman. Diyaaradaha qumaatiga u kaca ee gubanaya ayaa laga helay meel u jirta mayl, lagana tagay halka ay saddex waddo oo waaweyn isugu yimaadaan, dadkii saarnaana ay aad u fogaadeen.
  
  "Burbur 'burburkii bandhigga Frey," Ben ayaa yidhi, badh si dhab ah. "Models mar horeba waa la soo buuxiyay oo baxay."
  
  "Nacalad, aniguna gogoshii ayaan beddelay. Hagaag, waan hubaa in Frey, Prada iyo Gucci ay badbaadi doonaan."
  
  "Darbiga Hurdada ayaa ka wada ciyaari doona dhammaan."
  
  "Ma bilaabay filimka qoyska Titanic mar labaad?"
  
  "Taasi waxay i xasuusinaysaa - waxay aabbahay ka gooyeen dhexda."
  
  Drake ayaa buuxiyey koobkiisii. "Ha welwelin. Wuxuu dib u soo wici doonaa qiyaastii saddex daqiiqo ama wax ka badan."
  
  "Miyaad igu kaftamaysaa, Krusty?"
  
  Drake ayaa madaxa ruxay oo qoslay. "Maya. Adigu aad ayaad u yar tahay inaad fahamto."
  
  Ben wuxuu la noolaa Drake ilaa sagaal bilood. Dhawr bilood gudaheed, waxay ka tageen dad aanay garanayn oo ay saaxiibo wanaagsan noqdeen. Drake waxa uu kabtay kirada Ben si uu ugu badalo aqoontiisa sawir qaadista - ninka dhalinyarada ah ayaa u socday qalin jabinta - Ben waxa uu ka caawiyay in uu wax walba la wadaago, waxa uu ahaa nin aan qarin dareenkiisa, laga yaabee calaamad muujinaysa in aan waxba galabsan, laakiin sidoo kale xushmo mudan.
  
  Ben wuxuu dhigay koobkiisii. "Habeen wanaagsan, saaxiib. Waxaan u malaynayaa inaan aadi doono walaashay.
  
  "Habeen".
  
  Albaabka waa la xidhay Drake waxa uu si aan bannaanayn u eegay Sky News in muddo ah. Markii sawirka gaashaanka Odin uu soo muuqday, wuxuu ku soo noqday hadda.
  
  Waxa uu qaatay kaamiradii siisay nolol-maalmeedkiisa, waxa uu jeebka ku xidhay kaadhka xusuusta, isaga oo damcay in uu berri dib u eego sawirada, ka dibna waxa uu u dhaqaaqay kombayuutarkii xiiqsanaa. Isaga oo maankiisa beddelaya, waxa uu istaagay si uu laba jeer u hubiyo albaabbada iyo daaqadaha. Gurigan ayaa sanado badan ka hor si weyn loo ilaalin jiray, isagoo weli ka mid ah ciidamada. Wuxuu jeclaa inuu rumaysto wanaagga aasaasiga ah ee qof kasta oo bini'aadan ah, laakiin dagaalku wuxuu ku baray hal shay - waligaa ha ku kalsoonaanin wax indho la'aan ah. Had iyo jeer hayso qorshe iyo ikhtiyaar kayd ah - Qorshaha B.
  
  Todoba sano ayaa ka soo wareegtay, haddana wuxuu ogaaday in askariga maskaxdiisu aanay marnaba ka tegi doonin.
  
  Waxa uu Google-ka galiyay 'Odin' iyo 'Gaashanka Odin', guriga bannaankiisa, ayaa dabayshu kacday, iyada oo ku yaacday saqafyada, una qaylinaysa sidii bangi maalgashi oo gunnadiisa lagu qiyaasay afar milyan, isla markiiba waxa uu ogaaday in gaashaanku yahay war weyn. Qaar ka mid ah noocyada Indiana Jones ayaa ka baxay wadadii la garaacay si ay u sahamiyaan qulqulka barafka qadiimiga ah, maalmo ka dib, waxay soo saareen gaashaanka, laakiin ka dib mid ka mid ah foolkaanaha ugu weyn Iceland ayaa bilaabay inuu gariiro, oo sii dheeraaday. sahamintu waxay ahayd in la hakiyo.
  
  Volcano la mid ah, Drake mused, kaas oo dhawaan soo diray daruur dambas ah Yurub oo dhan, taasoo carqaladaysay isu socodka hawada iyo ciidaha dadka.
  
  Drake wuxuu cabbay kafeega wuxuuna dhegaystay qaylada dabaysha. Saacadda mantel ayaa dhacday saqdii dhexe. Jaleecada tirada badan ee macluumaadka uu bixiyay internetka ayaa u sheegay in Ben uu macno badan ka samayn doono inta uu awoodo. Ben wuxuu la mid ahaa arday kasta - awood u leh inuu si dhakhso ah u fahmo khariban ee la soo muuqday tignoolajiyada. Waxa uu akhriyey in gaashaanka Odin lagu qurxiyey naqshado badan oo qalafsan, kuwaas oo dhammaantood ay daraasad ku sameeyeen khubaro maqaasiin ah, iyo in J.R.R. Tolkien wuxuu ku saleeyay saaxirkiisa Gandalf ee Odin.
  
  Alaab aan toos ahayn Calaamadaha ama hieroglyphs ee ku hareeraysan bannaanka gaashaanka ayaa la rumeysan yahay inay yihiin qaab qadiimi ah oo Lacnad Odin ah:
  
  
  Jannada iyo naarta waa jaahilnimo ku meel gaadh ah,
  
  Waa nafta aan dhimanayn tan u janjeerta dhanka Xaqa ama Khaladka.
  
  
  Ma jirin qoraal lagu sharxo habaarka, laakiin qof kastaa weli wuu rumaysnaa runnimadeeda. Ugu yaraan tan waxaa loo aaneeyay Viking-ka, oo ma Odin.
  
  Drake ayaa dib ugu fadhiistay kursigiisa oo ku dhex orday dhacdooyinkii habeenkii.
  
  Hal shay ayaa u yeedhay, laakiin isla markaaba wuu fikiray. Ninka afka cad ayaa yiri: "Paris, berri oo lix ah." Haddii Drake uu dariiqan u socdo, wuxuu halis gelin karaa nolosha Ben, isaga oo aan xusin naftiisa.
  
  Qof rayid ah wuu iska indhatiray tan. Askarigu waxa uu sabab uga dhigay in mar hore loo hanjabay, oo ay naftoodu khatar ku jirtay, iyo in xog kasta ay tahay xog wanaagsan.
  
  Wuxuu Googled: Mid + Paris.
  
  Mid geesinnimo leh ayaa ishiisu qabatay.
  
  Faraskii Odin, Sleipnir, ayaa lagu soo bandhigay Louvre.
  
  Faraskii Odin? Drake ayaa ka xoqay dhabarka madaxiisa. Ilaahay dartii, ninkani waxa uu sheeganayey waxyaabo aad u maadi ah. Drake wuxuu furay bogga guriga Louvre. Waxay u muuqatay in sanado badan ka hor laga helay farshaxankii faraskii caanka ahaa ee Odin ee buuraha Norway. Sheekooyin badan ayaa raacay. Drake ayaa si dhakhso ah u noqday mid aad u qaaday sheekooyin badan oo ku saabsan Odin oo uu ku dhawaaday inuu ilaawo inuu dhab ahaantii ahaa Viking God, kaliya khuraafaad.
  
  Louvre? Drake wuu ruugay. Kafeegii ayuu dhameeyay, isagoo dareemaya daal, kana dhaqaaqay kombayutarka.
  
  Daqiiqadii ku xigtayna wuu hurday.
  
  
  ***
  
  
  Waxa uu ku baraarugay sanqadha rah qeylinaya. Ciidankiisii yaraa. Waxaa laga yaabaa in cadawgu uu filanayay qaylo-dhaan ama muuqaalka eyga, laakiin waligiis kama shakiyin qurxinta yar ee cagaarka ah ee ku ag taal biinka wheelie, Drake waxaa loo tababaray inuu noqdo hurdo fudud.
  
  Waxa uu ku seexday miiska kombayutarka isagoo madaxa gacmaha ku haya; Hadda ayuu isla markiiba ka kacay oo ku siibtay marinkii mugdiga ahaa. Albaabkii danbe ayaa gariiray. Muraayaddii ayaa jabtay. Dhawr ilbiriqsi oo kaliya ayaa ka soo wareegtay markii raha uu guray.
  
  Gudaha ayay ku jireen.
  
  Drake ayaa hoos u foorarsaday heerka isha, wuxuuna arkay laba nin oo soo galaya, iyagoo sita qoryaha darandooriga u dhaca, balse si tartiib ah u yar. Dhaqdhaqaaqadoodu waxay ahaayeen kuwo nadiif ah, laakiin ma ahayn kuwo qurux badan.
  
  Dhib malahan
  
  Drake wuxuu sugay hooska, isagoo rajeynaya in askariga hore ee isaga ku jira uusan u ogolaan doonin inuu hoos u dhigo.
  
  Laba qof ayaa soo galay, kooxda hore. Tani waxay muujisay in qof uu garanayo waxay samaynayeen. Istaraatiijiyadda dhamaystiran ee Drake ee xaaladdan ayaa la qorsheeyay sannado badan ka hor, markii maskaxdii askarigu ay weli ahayd mid xooggan oo tijaabo ah, oo uusan waligiis u baahnayn inuu beddelo. Hadda waxaa dib loo soo celiyay maskaxdiisa. Markii uu askarigii ugu horreeyay baalkiisii jikada ka soo baxay, Drake ayaa qabtay, oo u soo taagay xaggiisa, ka dibna u soo celiyay. Isla markaana waxa uu u soo dhaqaaqay dhankii uu ka soo horjeeday oo uu is daba wareegay isaga oo si wax ku ool ah qoriga ugala baxay oo uu ninkii daba dhigay.
  
  Askarigii labaad ayaa yaab ku noqday. Taasi waxay ahayd waxa ay qaadatay. Drake waxa uu toogtay isaga oo aan hal milli-ilbiriqsi nasasho lahayn,kadibna wuu jeestay oo toogtay askarigii ugu horeeyay ka hor inta aanu kan labaad jilbaha dhulka dhigin.
  
  Orod ayuu is yidhi. Xawaaruhu wuxuu ahaa wax walba hadda.
  
  Waxa uu orday jaranjarada, isaga oo ku dhawaaqaya magaca Ben, ka dibna waxa uu garabka ka saaray baskii qoriga. Waxa uu gaadhay goobtii uu ku soo degayay, mar kale ayuu qayliyey, ka dibna waxa uu ku orday albaabka Ben. Way dillaacday. Ben waxa uu istaagay dharkiisa feerka gaabsan, gacantana uu ku hayo taleefoonka gacanta, cabsi dhab ah ayaa wajigiisa kaga qoran tahay.
  
  "Ha werwerin," Drake ayaa indhaha ku dhuftay. "I aamina. Tani waa shaqadayda kale."
  
  Ammaantiisa, Ben ma uusan weydiin su'aalo. Drake wuxuu xoogga saaray xooggiisa oo dhan. Wuxuu curyaamiyay dillaackii guriga ee asalka ahaa ka dibna mid labaad ayuu ku rakibay qolkaas. Intaa ka dib, wuxuu xoojiyay albaabkii qolka jiifka. Ma joojinayso cadow go'an, laakiin hubaal way ka gaabin doontaa isaga.
  
  Dhammaan waa qayb ka mid ah qorshaha.
  
  Albaabka ayuu xidhay, isaga oo hubiyay in alwaaxdii lagu dhex dhisay ay ku xidheen fareemkii la xoojiyay, ka dibna jaranjaradii hoos ayuu u dhigay saqafkii. Ben ayaa marka hore toogtay, Drakena ilbiriqsi ka dib. Saqafka sare wuxuu ahaa mid weyn oo roog ah. Ben kaliya wuu istaagay, afkiisuna wuu gaabiyay. Sanduuqyo buugeed oo waaweyn ayaa buuxiyey dhammaan darbiga bari-galbeed, oo ay buux dhaafiyeen CD-yo iyo cajalado duug ah.
  
  "Kani ma adigaa iska leh, Matt?"
  
  Drake uma jawaabin. Waxa uu u soo gudbay sanduuqyo tuulnaa oo qariyey albaab dheer oo uu ka soo galo; albaab u horseeday saqafka.
  
  Drake wuxuu ku rogay sanduuqa rooga. Shandadii dhabarka ee uu garbaha ku hubsaday ayaa ka dhacday.
  
  "Maro?" Ben wuu aamusay.
  
  Shandada dhabarka ayuu ku salaaxay. "Waan helay iyaga."
  
  Markuu Ben u muuqday mid bannaan, Drake wuxuu gartay sida uu u cabsanayo. Waxa uu gartay in uu si fudud ugu noqday ninkaas SAS. "Maro. Taleefannada gacanta. Lacag. Baasaboorada. I-pad Aqoonsiga".
  
  Ma sheegin qoriga. Rasaas. Mindi...
  
  "Yaa kan sameeya, Matt?"
  
  Hoos waxaa ka dhacay shil. Cadawgoodii aan la garanayn ayaa garaacay albaabka qolka jiifka ee Ben, laga yaabee inay hadda garwaaqsadeen inay dhayalsadeen Drake.
  
  "Waa waqtigii la tagi lahaa".
  
  Ben wuxuu jeestay isagoon wax hadal ah ka bixin oo u soo baxay habeenkii dabaysha oo kale. Drake qoolley isaga ka daba yimid oo, isagoo eegaya kii ugu dambeeyay gidaarada ay ku xardhan yihiin cajaladaha CD-yada iyo cajaladaha, ayaa albaabka soo xidhay.
  
  Saqafka ayuu hagaajiyay intii karaankiisa ah isaga oo aan soo jeedin dareenka dadka. Isaga oo marmarsiiyo ka dhiganaya in uu ku rakibayo biyo-mareen cusub, waxa uu ku rakibay waddo ballaadhan oo saddex cagood ah oo dhererkeedu dhan yahay saqafkiisa. Dhibku wuxuu ahaan lahaa dhinaca deriskiisa.
  
  Dabayshu waxay ku soo jiidatay faro aan dulqaad lahayn markay ka gudbeen saqafka aan fiicnayn. Ben si taxadar leh ayuu u socday, cagihiisa qaawan oo simbiriirixaya oo ku ruxaya tumanadaha shubka ah. Drake ayaa si adag u qabtay gacantiisa, isagoo u rajeeyay inay waqti u helaan si ay u helaan kabihiisa.
  
  Dabadeed duufaan xoog leh oo dabayl ah ayaa ka qaylisay qiiqa, oo Ben square wejiga kaga dhufatay oo u dirtay inuu ku turunturoodo cidhifka. Drake si xoog ah ayuu u jiiday, waxa uu maqlay oohin xanuun ah, laakiin ma uu debcin qabashadiisa. Ilbiriqsi ka bacdi ayuu saaxiibkii dib u helay.
  
  "Ma foga," ayuu hoos u yidhi. "Ku dhawaad halkaas, saaxiib."
  
  Drake wuxuu arki karayay in Ben uu argagaxay. Dareenkiisu wuxuu u dhexeeyey albaabka saqafka sare iyo cidhifka saqafka, ka dibna beerta iyo gadaal. Argagax ayaa isku rogay sifooyinkiisa. Neeftiisa ayaa soo degtay; weligood ma ay sameeyeen heerkan.
  
  Drake ayaa jaleeco albaabka ka soo xaday, geesinimadiisii ayuu soo ururiyay oo dhabarka u jeediyay. Hadduu qof dhaafo, horta isagay arki lahaayeen. Garabka ayuu Ben garbaha qabsaday oo eegayay.
  
  "Ben, waa inaad i aamintaa. I aamin Waxaan ballan qaadayaa inaan kaa caawin doono inaad arrintan ka gudubto."
  
  Indhihii Ben ayaa diiradda saaray oo wuu lumay, weli wuu cabsanayaa laakiin wuxuu naftiisa gelinayaa gacmaha Drake. Wuu jeestay oo si taxadir leh u soo dhaqaaqay. Drake waxa uu ogaaday in dhiig ka tifqanayo lugihiisa, oo ku qulqulaya godka. Waxa ay ka gudbeen saqafka jaarka, waxa ay u dhaadhaceen aqalka lagu koriyo oo ay dhulka ku simbiriiraan. Ben wuu siibtay oo u dhacay kala badh, laakiin Drake ayaa markii hore meeshaas joogay oo barkiniyay dhicitaankiisa intiisa badan.
  
  Waxay ahaayeen dhul adag markaa. Iftiinku wuxuu shidnaa qolka ku xiga, laakiin ma jirin cid ag joogta. Waxay u badan tahay inay maqleen qoriga dhashiikaha. Waxaan rajeynayaa in booliisku ay soo socdaan.
  
  Drake ayaa si adag u duubay Ben oo yidhi, "Waxyaabo fantastik ah. Sii wad shaqada wanaagsan waxaan kuu heli doonaa qaab cusub oo fuulid ah. Hadda ina keen."
  
  Kaftan orod bay ahayd. Mar kasta oo ay u baahdaan in la soo qaado, Ben wuxuu u jeedin jiray khudbad ku saabsan da'diisa Drake, Drake wuxuu ka dhigi doonaa mid ku qosliya Ben's dhalinyarada. Loolan saaxiibtinimo.
  
  Ben khuurada. "Yaa jahannamo halkaas jooga?"
  
  Drake wuxuu eegay saqafka sare iyo albaabkeeda sirta ah. Wali ma jiro qof halkaas wax ka soo saaray.
  
  "Jarmalka".
  
  "Huh
  
  "Waxaan u maleynayaa inay ahayd Jabbaan. Maya, uma maleynayo inay tahay wax la mid ah Jarmalka WWII. "
  
  Waxay mar hore joogeen dhabarka dambe ee beerta deriska. Waxay dhex mareen xayndaabkii oo ay ku tuujiyeen qaybta deyrka ee uu Drake dhisay intii lagu jiray mid ka mid ah dabbaaldegga sannadlaha ah ee Swift.
  
  Waxaan toos ugu baxnaa waddo mashquul ah.
  
  Si toos ah uga soo horjeeda darajada tagsiga.
  
  Drake waxa uu u socday dhanka baabuurta sugaya isagoo maanka ku haya dil. Garashadiisii askarinimo ayaa mar kale is tustay. Sida Mickey Rourke, sida Kylie, sida Hawaii Five-O... Waxay ahayd uun hurdo, sugaysa waqtiga saxda ah si ay u sameyso soo laabashadeeda quruxda badan.
  
  Waxa uu hubay in sida kaliya ee uu ku ilaalin karo labadooda ay tahay in uu marka hore u tago qofka xun.
  
  
  SADDEX
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Duulimaadka Charles De Gaulle waxa ay soo degtay 9 subaxnimo ka dib maalintaas. Drake iyo Ben waxay ku soo degeen wax aan ahayn shandad dhabarka ah iyo dhawr shay oo ka kooban asalkoodii. Waxay xidhnaayeen dhar cusub, moobilo cusub ayaa diyaar ahaa. I-pad-ka waa la dalacay. Inta badan lacagta caddaanka ah ayaa maqan - waxay ku baxday gaadiid. Hubka ayaa la tuuray isla markii Drake uu go'aamiyay ujeeddadiisa.
  
  Intii lagu jiray duulimaadka, Drake wuxuu u keenay Ben wax walba oo Jarmal ah iyo Vikings-ka wuxuuna ka codsaday inuu ka caawiyo cilmi-baarista. Faallada sarbeebta ah ee Ben waxay ahayd, "Bang bang, taasi waa shahaadadayda."
  
  Drake wuu aqbalay hab-dhaqankan. Griffin ma jabin, Allaa mahad leh.
  
  Waxay ka soo baxeen madaarka iyagoo galay qabowga Paris. Ben wuxuu helay tagsi wuxuuna u gacan haadiyay buuggii hagaha ee uu ka soo iibiyay. Markay gudaha galeen, wuxuu yidhi, "Umm... Rue... Croix? Hotel ka soo horjeeda Louvre?"
  
  Tagsiigii waxa uu bilaabay in uu dhaqaaqo,waxana waday nin wajigiisa ka muuqday in aanay waxba ka dhaqaaqin. Hudheelka, markii uu yimid afartan daqiiqo ka dib, wuxuu si nasasho leh u ahaa Paris. Waxaa jiray meel lobby ah oo weyn, wiishash qaadi kara in ka badan hal qof, iyo dhowr waddo oo qolal leh.
  
  Kahor intaanay is hubin, Drake waxa uu ATM-ka u adeegsaday hoolka si uu ugala baxo lacagta hadhay - ilaa shan boqol oo yuuro. Ben wuu weji gabay, laakiin Drake ayaa indhaha ku qanciyay. Wuu gartay waxa saaxiibkiis caqliga badan ka fikiray.
  
  Dabagalka elektarooniga ah iyo waddooyinka lacagta.
  
  Hal qol ayuu ku bixiyay kaarka deynta ka dibna wuxuu ku iibsaday qolkii waddada ka soo horjeeda lacag caddaan ah. Markay dabaqa sare soo baxeen, labadooduba waxay galeen qolka "cash" oo Drake wuxuu sameeyay ilaalo.
  
  "Tani waa fursadeena inaan ku dilno shimbiro dhowr ah hal dhagax," ayuu yidhi, isaga oo daawanaya Ben oo qolka ku wareegsan indhaha xasaasiga ah.
  
  "A?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Waan aragnaa sida ay u wanaagsan yihiin. Haddii ay dhaqso u yimaadaan, taasi waa wanaagsan tahay, oo malaha dhib. Haddii aysan samayn, si fiican, taasi waa muhiim in la ogaado, sidoo kale. Waxaadna fursad u haysataa inaad kala soo baxdo toygaaga cusub."
  
  Ben wuxuu shiday I-pad-ka "Tani runtii miyay dhici doontaa maanta lixda?"
  
  "Waa mala-awaal aqoon leh." Drake wuu taahay. "Laakiin waxay ku habboon tahay xaqiiqooyinka yar ee aan ognahay."
  
  "Hmm, ka dib dhinac u tag, Krusty..." Ben si mudaaharaad ah ayuu farahiisa u dillaacay. Kalsoonidiisa ayaa hadda soo ifbaxday in uu caawinayo halkii la badbaadin lahaa, laakiin waligiis ma uusan noqon nin 'ficil' ah markaa. Hase yeeshe, nooca shakhsi ahaaneed ee lagu aqoonsaday magaciisa ama naanaysta - badiyaa Blakey - waligiis ma aha mid firfircoon oo ku filan inuu u qalmo magacaas.
  
  Drake wuxuu ku dhaygagay daloolka fiiqan. "Inta ka badan waxay qaadan doontaa," ayuu ku gunuunacday. "Inta badan fursadaha aan haysano."
  
  Ma qaadan waqti dheer. Intuu Ben ka taabtay I-pad-kiisa, Drake wuxuu arkay nus darsin wiilal waaweyn ah oo ku soo ururay albaabka waddada. Qufulkii waa la jabay oo qolkii waa la jabsaday. Soddon ilbiriqsi ka dib ayaa kooxdii dib u soo baxday, si cadho leh ayay hareeraha u eegtay, wayna kala yaaceen.
  
  Drake ayaa daanka ku dhegay.
  
  Ben ayaa yidhi. "Tani runtii waa mid xiiso leh, Matt. Waxaa la aaminsan yahay in ay jiraan sagaal qaybood oo ka mid ah haraaga Odin ee ku baahsan adduunka oo dhan. Gaashaanka waa shay, faraskuna waa mid kale. Weligay tan maan garanayn."
  
  Drake si dirqi ah ayuu u maqlay isaga. Maskaxdiisa ayuu burburiyay. Waa halka ay dhibaato kala kulmeen.
  
  Isaga oo aan wax hadal ah odhan ayuu albaabka ka baxay oo uu lambar ka garaacay telefoonkiisa gacanta. Isla markiiba taleefoonkii waa laga jawaabay.
  
  "Haa?"
  
  "Tani waa Drake."
  
  "Waan naxay. Waqti dheer ma arag, saaxiib."
  
  "Waan ogahay".
  
  "Mar walba waan ogaa inaad wici doonto."
  
  "Ma aha waxaad u malaynayso, Wells. wax baan u baahanahay."
  
  "Dabcan waad garanaysaa. Wax iiga sheeg Mai."
  
  Damn. Wells waxa uu ku tijaabinayay shay uu isagu garan karayay. Dhibaatadu waxay ahayd in Mai uu ahaa ololkoodii hore tan iyo wakhtigoodii Thailand, ka hor inta uusan guursan Alison - xitaa Ben uma baahna inuu maqlo faahfaahintaas wasakhaysan.
  
  "Magaca dhexe waa Sheeran. Goobta - Phuket. Nooca - hmm... qalaad..."
  
  Dhegaha Ben ayaa gariiray. Drake waxa uu u akhriyay luqadiisa jidheed si cad si uu u akhriyo beenta siyaasiga. Afka furan ayaa tilmaan u ahaa...
  
  Drake wuxuu ku dhawaaday inuu maqlo qosolka codka Wells. "Qalab? Kani ma waxa ugu fiican ee aad samayn karto?"
  
  "Waqtigan xaadirka ah, haa."
  
  "Ma jiraa qof halkaas?"
  
  "Runtii sida".
  
  "Gotcha. Hagaag, saaxiib, maxaad rabtaa?"
  
  "Waxaan u baahanahay runta, Wells. Waxaan u baahanahay macluumaad cayriin ah oo aan la ogolayn in lagu sii daayo wararka ama internetka. Taasi gaashaanka Odin waa la xaday. Ku saabsan Jarmalkii xaday. Gaar ahaan Jarmalka. Macluumaadka dhabta ah ee SAS Waxaan u baahanahay inaan ogaado waxa run ahaantii socda, saaxiib, ma aha daadinta dadweynaha."
  
  "Ma dhibaato ayaad ku jirtaa?"
  
  "weyn." Taliyahaaga been uma sheegid, hore iyo haddii kaleba.
  
  "Caawimo ayaa loo baahan yahay?"
  
  "Weli ma aha".
  
  "Waxaad kasbatay gacantaada, Drake. Kaliya dheh ereyga SAS-na adigaa leh.
  
  "Waan samayn doonaa".
  
  "Hagaag. Wax i sii. Oo dhanka kale, miyaad weli naftaada u sheegaysaa inaad ahayd SAS duq ah oo cad?"
  
  Drake wuu ka labalabeeyay. Erayga "SAS da' weyn" xitaa ma aha inuu jiro. "Waa eray la aqbali karo oo sharraxaad ah, taasi waa dhammaan."
  
  Drake wuu dhammaaday. Weydiinta taliyihiisii hore gargaar ma ahayn mid fudud, laakiin Ben ammaankiisu waxa uu dhaafiyay dareen kasta oo kibir ah. Waxa uu mar kale eegay daloolka fiiqan, waxa uu arkay jid maran, ka dibna wuu dul maray oo soo ag fadhiistay Ben.
  
  "Ma waxaad dhahdaa sagaal qaybood oo Odin ah? Waa maxay jahannamada taas macnaheedu?
  
  Ben si dhakhso ah ayuu uga baxay boggiisa Facebook-ga ee kooxdiisii, isagoo ku gabbanaya inay haysteen laba codsi oo saaxiibnimo oo cusub, taasoo ka dhigaysa tirada guud ee toddoba iyo toban.
  
  Wuxuu bartay Drake in yar. "Marka waxaad tahay kabtankii hore ee SAS oo aad u jecel cajaladaha. Waa yaab, saaxiib, haddii aanad dhib igu ahayn inaan idhaahdo."
  
  "Diirada saar, Ben. maxaa haysa?"
  
  "Hagaag... Waxaan raacayaa raadraaca sagaalkan qaybood ee Odin. Waxay u muuqataa in sagaal ay tahay tiro gaar ah oo ku jirta khuraafaadka Norse. Mid baa iskutallaabta lagu qodbay wax la yiraahdo Geedka Adduunka, sagaal maalmood iyo sagaal habeen, isagoo sooman, oo waran dhinaciisa ku jiro, sida Ciise Masiix, iyo sannado badan ka hor Ciise. Tani waa wax dhab ah, Matt. Saynis yahanada dhabta ah ayaa soo qoray. Waxay xitaa noqon kartaa sheekada dhiirigelisay sheekada Ciise Masiix. Waxaa jira sagaal qaybood oo Odin ah. Waranku waa qayb saddexaad oo ku xidhan Geedka Adduunka, in kasta oo aanan meelna laga sheegin. Meesha caanka ah ee Geedku waa dalka Iswiidan. Meel la yiraahdo Apsalla."
  
  "Aayar, tartiib. Ma wax baa ka sheegaya gaashaanka Odin ama faraskiisa?
  
  Ben wuu gaabiyay. "Kaliya in Gaashaanka uu ahaa mid ka mid ah helitaannada qadiimiga ah ee ugu weyn abid. Iyo in geeskeeda ay jiraan erayo: Jannada iyo naarta waa jaahilnimo ku meel gaar ah. Waa nafta aan dhimanayn tan u janjeerta dhanka Xaqa ama Khaladka. Way iska caddahay in tani ay tahay habaarkii Odin, laakiin qofna xusuusta nool ma awoodo inuu fahmo waxa ay higsanayso. "
  
  "Waxaa laga yaabaa inay tahay mid ka mid ah inkaarahaas meesha aad tahay inaad halkaas joogto," Drake ayaa dhoola caddeeyey.
  
  Ben wuu iska indhatiray. "Waxay halkan ku leedahay in farasku yahay farshaxan. Farshaxan kale, " Wolves of Odin ", ayaa hadda lagu soo bandhigay New York."
  
  "Yeyihiisa? Hadda?" Maskaxda Drake waxay bilawday inay shiilto.
  
  "Laba Yey ayuu dagaalka galay. Sida iska cad."
  
  Drake wuu weji gabay. "Dhammaan sagaal qaybood ayaa la xisaabiyaa?"
  
  Ben madaxa ayuu ruxay. "Qaar yar ayaa maqan, laakiin..."
  
  Drake wuu hakiyay "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Hagaag, waxay u egtahay doqonnimo, laakiin waxaa jira qaybo ka mid ah halyeeyo halkan qaabaynaya. Wax ku saabsan dhammaan qaybaha Odin ee isu imanaya oo bilaabaya falcelin silsilad u horseedi doonta dhamaadka adduunka. "
  
  "Waxyaabaha caadiga ah," Drake ayaa yidhi. "Dhammaan ilaahyadan qadiimiga ah waxay leeyihiin nooc ka mid ah sheeko 'dhamaadka adduunka' oo iyaga la xidhiidha."
  
  Ben wuu madaxa ruxay oo eegay saacaddiisa. "Sax. Fiiri. Anaga saaxiriinta Internetka waxaan u baahanahay cunto," ayuu ilbiriqsi u maleeyay. "Oo waxaan u maleynayaa, waxaan dareemayaa in heeso cusub oo kooxda ka mid ah ay dhowaan imaanayaan. Croissants iyo Brie brunch?
  
  "Markii Paris joogey..."
  
  Drake ayaa albaabka ka furay dildilaac, oo hareeraha eegay, ka dibna u tilmaamay Ben inuu soo baxo. Waxa uu arkay dhoola cadeynta ka muuqata wejiga saaxiibkii, laakiin sidoo kale waxa uu akhriyay dareenka xun ee indhihiisa. Ben si fiican buu u qariyey, laakiin si xun buu u falay.
  
  Drake ayaa ku soo noqday qolka oo alaabtoodii oo dhan ku riday boorso. Markii uu hubsaday suunka culculus, waxa uu maqlay Ben oo leh salaan daah-furan oo waxa uu dareemay in wadnihiisa uu baqdin ku joogsanayo mar labaad oo keliya noloshiisa.
  
  Midda kowaad waxay ahayd markii Alison uu ka tagay, isagoo daliishanaya farqigaas aan la heshiin karin - waxaad ka askar badan tahay xero-boot ah.
  
  Habeenkaas. Iyadoo roobka aan dhamaadka lahayn uu indhihiisa ka buuxo ilmo aan horay loo arag.
  
  Waxa uu u soo orday dhankii albaabka, muruqasta oo jidhkiisuna aad u kacsan yahay oo diyaar ah, ka dib waxa uu arkay lamaane da' ah oo ku dhibtoonaya hoolka.
  
  Ben wuxuu ogaaday cabsida buuxda ee indhaha Drake buuxisay ka hor inta uusan askarigii hore fursad u helin inuu qariyo. Khalad nacasnimo ah.
  
  "Ha welwelin". Ben ayaa yiri isagoo dhoola cadeynaya. "Waan fiicanahay".
  
  Drake ayaa neefta gariirtay oo wuxuu hor kacayay jaranjarada, had iyo jeerna waa waardiye. Wuxu eegay hoolka, wax khatar ah ma arag, oo bannaanka u baxay.
  
  Aaway makhaayadda ugu dhow? Wuxuu sameeyay male wuxuuna u dhaqaaqay dhanka Louvre.
  
  
  ***
  
  
  Nin buuran oo reer Munich ah oo xirfad u leh dhakhtarka neerfaha ayaa arkay isla markiiba. Waxa uu eegay sawirkiisa oo laba garaaca wadnaha gudahooda ku gartay Yorkshireman-ka si fiican u dhisan, kartida iyo timaha dheer, saaxiibkiisa doqonka ah oo ku xidhay timaha isgoysyada.
  
  Wuxuu bedelay booskiisii, isagoo aan jeclayn bartii sare iyo kabkii cadaanka ahaa ee ku qoday addimada jidhkiisa leh.
  
  Wuxuu si hoose ugu sheegay makarafoonka garabka: "Waxaan ku hayaa dun."
  
  Jawaabtu waxay noqotay mid la yaab leh isla markiiba. "Hadda dil iyaga."
  
  
  AFAR
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Saddex xabbadood ayaa si degdeg ah loo riday.
  
  Rasaastii ugu horreysay ayaa ka leexatay albaabka birta ah ee ku dheggan madaxa Drake, ka dibna waxa ay ku jeexjeexday waddada, iyada oo ku garaacday haweenay da' ah oo gacanta ah. Way qalloocday oo dhacday, iyadoo dhiig hawada ku shubtay calaamad su'aal ah.
  
  Dharbaaxadii labaadna waxay gelisay timihii madaxii Ben.
  
  Midka saddexaad wuxuu ku dhuftay shubanka halkaas oo uu ku istaagay nanosecond ka dib markii Drake uu si qiyaas ah dhexda uga qabtay. Rasaasta ayaa ka soo booday laamiga, waxayna burburisay daaqaddii hoteelka ee iyaga ka dambeeyay.
  
  Drake wuu rogrogay oo si qiyaas ah u socday Ben oo daba socday saf baabuur oo baarkin ah. "Waan ku hayaa". Si cadho leh ayuu hoos ugu yidhi. "Kaliya sii wad." Isaga oo gariiraya, waxa uu halis u galay in uu eego daaqadda gaadhiga waxa uuna arkay dhaq-dhaqaaq ka socda saqafka marki ay dariishadu jabtay.
  
  "Toogashada shitty!" Lahjaddiisa Yorkshire iyo heehaabkii ciidanka ayaa codkiisa ka dhigay mid sii xumaaday markii adrenaline-ka la dhisay. Meesha ayuu sawiray. Dadka rayidka ah ayaa ordayay, iyagoo qeylinaya, taasoo keentay in wax walba laga jeediyo, balse dhibka jira ayaa ahaa in qofka toogashada geystay uu si sax ah u garanayay halka uu joogo.
  
  Kaligiina ma uu noqon lahaa.
  
  Xitaa hadda, Drake waxa uu aqoonsaday saddexdii nin ee uu hore u arkay intii lagu jiray xidhitaanka, kuwaas oo ka soo baxay Mondeo mugdi ah oo si ula kac ah ugu socday xaggooda.
  
  "Waqtiga guuritaanka."
  
  Drake waxa uu ku hor kacay laba baabuur oo uu ku tagay halkii uu horeba uga war helay gabadh yar oo baabuurka ku dhex ooyaysa. Yaabtay, ayuu albaabkeeda ka furay dildilaac, wuxuuna dareemay degdeg degdeg ah oo dembi ah markii uu arkay muuqaalkeeda cabsida leh.
  
  Wejigiisa waxa uu ka qaaday hadal aan la jeclayn. "Bax."
  
  Wali ma dhicin wax rasaas ah. Islaantii ayaa soo gurguuratay iyadoo ka baqanaysa inay muruqeeda qaboojiso, oo ay u beddesho saqafyo dhintay. Ben wuu soo dhex galay, isagoo miisaankiisa jidhkiisu hooseeyo intii suurtogal ah. Drake wuu ka dagdagay oo dabadeed furay furihii.
  
  Isaga oo neefsanaya ayuu gaadhigii rogaal celis u dhigay ka dibna hore uga soo siibay goobtii baarkinka. Rabadhka ayaa ka daba qiiqayay waddada.
  
  Ben wuxuu ku dhawaaqay: "Rue Richelieu!"
  
  Drake wuu leexday, isaga oo sugaya xabbadda, waxa uu maqlay dhawaqa macdan markii uu ka soo booday mishiinka, ka dibna ku dhuftay xawaaraha. Tuugii oo yaaban ayay soo dhaafeen laamiga, waxayna arkeen iyagoo ku soo yaacaya baabuurkoodii.
  
  Drake wuxuu ku miiqiyay shaagagga dhinaca midig, ka dibna bidix, ka dibna bidix mar kale.
  
  "Rue Saint-Honoré." Ben wuu qayliyey, isagoo qoortiisa ku dhegay si uu u arko magaca waddada.
  
  Waxay ku biireen socodka gaadiidka. Drake si degdeg ah ayuu ugu degdegay intii uu kari karayey, isaga oo tolaaya gaadhiga-kaas oo aad ugu farxay, waxa ay isu rogtay in uu yahay Mini Cooper- gudaha iyo dibadda luuqyada ishana ku haya muuqaalka dambe.
  
  Toogashada saqafka sare ayaa mar hore la waayay, laakiin Mondeo halkaas ayuu ku soo noqday, oo aan ka fogayn.
  
  Midig buu u leexday oo haddana xaq u leexday, isagoo nasiib u yeeshay laydhka taraafiggu. Matxafka Louvre, oo laga soo qaatay bidixda. Wax faa'iido ah ma lahayn: waddooyinku aad ayay u badnaayeen, nalalka taraafiggu aad bay u badnaayeen. Waxay u baahdeen inay ka fogaadaan bartamaha Paris.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake ayaa si adag u weji gabay Ben. "Waa maxay sababta aad ugu qaylinayso magacyada waddooyinka?"
  
  Ben wuu eegay. "Ma garanayo! Waxay... waxay ku tusaan TV-ga! Way caawisaa?"
  
  
  ***
  
  
  "Maya!" - dib ayuu u qeyliyay, in ka badan guuxa matoorka markii uu si xawli ah ugu socday wadada liidata ee ka fog Rue de Rivoli.
  
  Xabaddu waxay ka baxday kabaha. Drake waxa uu arkay qof jidka marayey oo si xun u soo dumay. Waxay ahayd xun; dhab bay ahayd. Dadkani waxay ahaayeen kuwo isla weyn oo awood badan oo aan dan ka lahayn cidda ay wax u dhimayaan, waxaana cad inay la noolaan karaan cawaaqibta.
  
  Maxay tahay sababta sagaalka qaybood ee Odin ay muhiim ugu ahaayeen iyaga?
  
  Rasaastu waxay gudaha u gashay shubka iyo biraha waxayna ka tagtay qaababka ku wareegsan Mini.
  
  Isla markaas, taleefoonka gacanta ee Ben ayaa garaacay. Waxa uu sameeyay dhaqdhaqaaq qalloocan oo garbaha ka qalloocan si uu jeebka uga soo saaro. "Hooyo?"
  
  "Ilaahayow!" Drake ayaa si aamusan u habaaray.
  
  "Waan fiicanahay, ta. Adiga? Aabe oo kale?"
  
  Mondeo-gu waxa uu galay dariiqa bootka Mini. Nalalka hore ee indhoolayaasha ah ayaa buuxiyey aragtida gadaal ka timid, oo ay la socdaan wejiyada saddex Jarmal ah oo jees-jeesaya. Baastooyadu way jeclaayeen.
  
  Ben wuu lulay. "Oo walaasha yar?"
  
  Drake waxa uu daawaday markii Jarmalku ku garaacayay dashboardka qorigooda iyaga oo aad u faraxsan.
  
  "Maya. Wax gaar ah ma jiraan. Um...waa maxay qayladaasi?" Hakin buu sameeyay. "Ah... Xbox."
  
  Drake ayaa ku riixay xawaaraha dhulka. Matoorka ayaa si degdeg ah ugu jawaabay. Taayirrada ayaa xitaa lixdan mayl saacaddii ku cidhiidhi jiray.
  
  Rasaastii xigtay waxay burburisay daaqadda dambe. Ben wuxuu u soo degay aagga hore ee fuulitaanka isagoo aan sugin martiqaad. Drake ayaa naftiisa u ogolaaday waxoogaa qiimayn ah, ka dib waxa uu Mini ku jiiray laamiga maran ee ka soo hor jeeda saf dheer oo baabuurta la dhigto.
  
  Rakaabkii ku sugnaa Mondeo ayaa si taxadar la'aan ah u ridayay rasaasta, iyadoo rasaastu ay ka dhacaysay muraayadaha baabuurta la dhigay, kuna dhacay Mini-ga oo ka soo booday. Ilbidhiqsiyo gudahood ayuu bireega ku dhuftay, oo intuu qeylo dhaansaday ku wareegay, baabuurkii yaraa ku tuuray 180 digrii, kaddibna sidii ay ku soo degeen ku soo celiyay.
  
  Waxay ku qaadatay ilbiriqsiyo qaali ah in rakaabka Mondeo ay ogaadaan waxa dhacay. Wareegga 180-degree wuxuu ahaa taxadar la'aan oo khatar ah, wuxuuna la soo baxay laba baabuur oo baarkin ah oo si xun u jilicsan. Aaway magaca waxa quduuska ah booliisku?
  
  Hadda doorasho ma jirto. Drake inta koone ee uu kari karay buu ku wareegay. "Diyaar u noqo, Ben. Waanu ordaynaa".
  
  Haddii uusan Ben halkaas joogin, wuu istaagi lahaa oo dagaalami lahaa, laakiin badbaadada saaxiibkiis ayaa ahayd mudnaanta. Oo luminta waxay ahayd tallaabo caqli badan hadda.
  
  "Hagaag hooyo, aan ku aragno hadhow." Ben wuxuu xidhay teleefankiisii gacanta oo ruxay. "Waalidiinta".
  
  Drake waxa uu dib ugu soo celiyay Mini-gii oo uu si lama filaan ah u gooyay kala badh cawskii cawska ahaa. Inta aanu gaadhigu istaagin ayay albaabada si wayn u fureen oo ay ka soo boodeen, iyaga oo u dhaqaaqay dhinaca wadooyinka u dhow. Waxay ku milmeen reer Parisians ka hor inta aan Mondeo xitaa iman.
  
  Ben waxa u suurtagashay in uu wax ku qayliyo oo uu ku indho-tiray Drake. "Geesigeyga".
  
  
  ***
  
  
  Waxay ku dhuunteen kafateeri yar oo internet ka ah oo ag taal meel la yiraahdo Harry's New York Bar. Tani waxay ahayd dhaqaaqii ugu xigmadda badnaa ee Drake. Wax aan muuqan oo raqiis ah, waxay ahayd meel ay ku sii wadi karaan cilmi-baaristooda oo ay go'aan ka gaari karaan waxa ay ka yeelayaan duulaanka soo socda ee Louvre iyada oo aan walwal iyo carqaladeyn.
  
  Drake waxa uu diyaariyey muffins iyo kafee inta uu Ben soo galay. Drake wax dhaawac ah weli ma soo gaarin, laakiin wuxuu qiyaasay in Ben uu walwal qabo. Askarigii ku jiray ma garanayo sida uu u maareeyo. Saaxiibkii wuu ogaa in ay tahay in ay wada hadlaan. Markaasuu cuntadii iyo cabbitaankii xaggii ninkii dhallinyarada ahaa u soo riixay, oo wuxuu degay meel raaxo leh, wuuna eegay.
  
  "Sidee ku tahay waxan oo dhan?"
  
  "Ma garanayo". Ben runta ayuu sheegay. "Waqti aan ku garto weli ma helin."
  
  Drake wuu lulay. "Tani way fiican tahay. Hagaag, marka aad sidaas samayso..." ayuu u tilmaamay kombayutarka. "Maxaad haysaa?"
  
  "Waxaan ku laabtay isla mareegtii hore. Helitaanka qadiimiga ah ee cajiibka ah... sagaal jajab... yada, yada, yada... oh haa - Waxaan wax ka akhriyay aragtida shirqoolka ee Odin ee 'dhamaadka adduunka'.
  
  "Oo waxaan idhi..."
  
  "Waxay ahayd bahalnimo. Laakiin qasab maaha, Matt. Dhageyso kan. Sidaan sheegay, halyey baa jira oo afaf badan baa lagu turjumay. Ma aha oo kaliya kuwa Scandinavianka. Waxay u muuqataa mid caalami ah, taas oo ah mid aan caadi ahayn oo loogu talagalay dadka beeralayda ah ee baranaya wax noocan oo kale ah. Waxaa halkan lagu sheegay in haddii sagaalka xabbadood ee Odin weligood la ururiyo inta lagu jiro Ragnarok, waxay furi doonaan jidka Qabriga Ilaahyada. Oo haddii qabrigan waligiis la nijaaseeyey... waa hagaag, baaruud iyo dhammaan cadaabta la furay waa uun bilowga mashaakilkeenna. Ogaysii waxaan ku idhi Ilaahyo?
  
  Drake wuu weji gabay. "Maya. Sidee halkan ku jiri karaa qabri ilaahyada? Weligood ma jirin, Ragnarok ma jirin. Waxay ahayd meel Norwey ah oo Armageddoon ah. "
  
  "Sida saxda ah. Oo ka waran haddii ay dhab ahaan jirtay?"
  
  "Hadaba qiyaas qiimaha helitaanka sidan oo kale ah."
  
  " Qabriga ilaahyada? Wax walba way dhaafi lahayd. Atlantis Camelot. Eden. Waxba ma ahaan lahaayeen tan marka la barbar dhigo. Markaa waxaad leedahay Odin's Shield waa bilow?
  
  Ben wuxuu ka qaniinay dusha sare ee muufadiisa. "Waxaan filayaa inaan arki doono. Siddeed xabbo ayaa u hadhsan, markaa haddii ay bilaabaan inay baaba'aan," ayuu aamusay. "Waad ogtahay, Karin waa maskaxda qoyska, waxayna jeclaan lahayd in ay ogaato dhammaan xumaantan internetka. Dhammaantood waa qaybo."
  
  "Ben, waxaan dareemayaa dambi ku lug leh adiga. Aniguna waxaan idiin ballan qaadayaa in aanay waxba kugu dhici doonin, laakiin anigu cid kale kuma lug lahaan karo arrintan. Drake wuu weji gabay. "Waan la yaabanahay sababta Jarmalkii nacladnaa ay hadda u bilaabeen tan. Shaki kuma jiro in siddeedda qaybood ee kale ay jireen muddo."
  
  "Isku dhig yar oo kubada cagta ah. Wayna haystaan. Ma laga yaabaa inay jiraan wax gaar ah oo ku saabsan gaashaanka? Wax ku saabsan taas ayaa wax kasta oo kale ka dhigay mid qiimo leh. "
  
  Drake waxa uu xasuustay in uu sawiro ka qaaday gaashaanka, laakiin waxa ay hakin karaan baadhistaas wakhti dambe. Shaashada ayuu taabtay. "Waxay halkan ku leedahay in Odin's Horse sculpture laga helay doon dheer oo Viking ah, taas oo runtii ah bandhigga ugu weyn ee Louvre. Dadka intooda badan xitaa ma ogaan karaan farshaxanimada Horse lafteeda marka ay dhex socdaan Louvre."
  
  "Longboat," Ben ayaa kor u akhriyay. "Waa wax qarsoon nafteeda - waxaa laga dhisay alwaax ka hor taariikhda Viking ee la yaqaan."
  
  "Sida Gaashaanka oo kale," Drake ayaa ku dhawaaqay.
  
  "Waxa laga helay Danmark," Ben ayaa sii akhriyay. "Oo halkan arag," ayuu tilmaamay shaashadda, "tani waxay diiradda saaraysaa qaybaha kale ee Odin ee aan hore u soo sheegay? Wolves waxay ku sugan yihiin New York, qiyaasta ugu fiicanna waxay tahay in Spear uu ku sugan yahay Uppsala, Sweden, isagoo ka soo dhacay jidhka Odin markii uu ka soo degay Geedka Adduunka."
  
  "Marka taasi waa shan." Drake waxa uu dib ugu tiirsaday kursigiisii raaxada badnaa oo uu kafey ka qaatay. Hareerahooda, kafateeriyada intarneetka waxa ay la dhacdey hawl hoose. Laamiyada bannaanka waxaa soo buux dhaafiyay dad aad u badan oo sinjiyadeynaya noloshooda.
  
  Ben waxa uu ku dhashay af bir ah,waxana uu cabbay kala badh kafeega kulaylka ah hal mar. "Halkan wax kale ayaa jira," ayuu kufsaday. "Ilaahayow, ma aqaan. Waxay u egtahay mid adag. Ku saabsan wax la yiraahdo Volva. Waa maxay macnaha Seer macnaheedu "
  
  "laga yaabaa in ay baabuurka u bixiyeen magaca."
  
  "Qosol badan. Maya, waxay u muuqataa in Odin uu lahaa Velva gaar ah. Sug - tani waxay qaadan kartaa wakhti."
  
  Drake waxa uu aad ugu mashquulsanaa in uu dareenkiisa u kala weeciyo Ben, kombayutarka, socodka macluumaadka, iyo laamiga mashquulka badan ee bannaanka, ma uusan dareemin in haweeneydu u soo dhowaaneyso ilaa ay ka istaagtay miiskooda agtiisa.
  
  Inta aanu dhaqaaqin ayay gacanta kor u taagtay.
  
  "Ha kicinina, wiilyahow," ayay ku tidhi lahjad Maraykan ah. "Waxaan u baahanahay inaan wada hadalno".
  
  
  SHAN
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Kennedy Moore ayaa wakhti ku qaatay qiimaynta lamaanaha.
  
  Markii hore waxay u malaysay inaysan dhib lahayn. Muddo ka dib, ka dib, markii ay falanqaysay ninka dhalinyarada ah ee cabsida leh, laakiin go'aaminta luqadda jidheed iyo habdhaqanka dude ee ka weyn, waxay ku soo gabagabowday in dhib, duruufo, iyo Ibliisku ay labadooda u soo jiideen saddexmidnimada khatarta ah.
  
  Ma ahayn sarkaal booliis halkan. Laakiin waxay ahayd booliis ku sugan New York, mana fududayn in ay ku koraan jasiiraddan yar oo leh munaaradeeda shubka ah ee waaweyn. Waxaad lahayd isha booliiska ka hor inta aanad ogayn inay aayahaagu tahay inaad ku biirto NYPD. Ka dib waad xoojisay oo dib u xisaabisay, laakiin mar walba waxaad lahayd indhahaas. Aragtidaas adag, xisaabinta
  
  Xataa fasax, si qadhaadh bay u fikirtay.
  
  Ka dib markii ay cabtay kafeega oo ay si bilaa ujeedo ah u dulmaraysay, way is celin kari wayday. Waxaa laga yaabaa in ay fasax ku jirtay - taas oo uga roonayd fasax qasab ah - laakiin taasi macnaheedu maaha in boobkii iyada ku jiray uu si fudud uga tanaasulay wax ka dhaqso badan intii Ingiriisku ka tanaasulay wanaaggiisa habeenkii ugu horreeyay ee Vegas.
  
  Miiskoodii bay dul istaagtay. Fasax qasab ah, ayay haddana fikirtay. Tani waxay gelisay mustaqbalkeeda quruxda badan ee NYPD muuqaal.
  
  Odaygii ayaa si degdeg ah u qiimeeyay, isagoo kor u qaaday anteenadiisa. Waxa uu ku qiimeeyay in ka dhaqso badan in uu marin Maraykan ahi qiimayn ku samayn lahaa dhillaysiga Bangkok.
  
  "Ha kicinina, wiilyahow," ayay u tidhi iyada oo hub ka dhigis ah. "Waxaan u baahanahay inaan wada hadalno".
  
  "Mareykan?" Ayuu yidhi odaygii oo yaabban. "Maxaad rabtaa?"
  
  Way iska indha tirtay. "Ma fiican tahay, dhallaan?" Gaashaankeeda ayay ifisay. Waxaan ahay nin boolis ah. Hadda daacad baad ii noqon doontaa.
  
  Ninkii odayga ahaa ayaa isla markiiba gujiyay oo dhoola caddeeyey isagoo nafissan, taas oo yaab leh. Midka kale jahawareer ayuu ku indho-tiray.
  
  "A?" - Waxaan weydiiyey.
  
  Sarkaalka booliiska ee Kennedy ayaa arrinta riixay. "Halkan ma waxaad ku timid doonistaada xorta ah?" Waxay ahayd waxa kaliya ee ay ka fikiri kartay inay agtooda joogaan.
  
  Wiilkii yaraa wuxuu u muuqday mid murugaysan. "Hagaag, daawashada waa wanaagsan tahay, laakiin galmada qallafsan maaha mid xiiso badan."
  
  Ninkii weynaa wuxuu u muuqday mid si la yaab leh u mahadcelinaya. "I aamina. Ma jiraan wax dhibaato ah halkan. Way wanaagsan tahay in la arko in qaar ka mid ah bulshada sharci fulinta ay weli ixtiraamaan shaqadan. Waxaan ahay Matt Drake."
  
  Gacantuu u fidiyey.
  
  Kennedy wuu iska indho-tiray tan, weli kuma qancin. Maskaxdeedu waxay ku dhegtay weedhaas, iyada oo weli ixtiraamaysa shaqada, oo ay u gudubtay bishii hore. Meesha ay mar walba ku istaagi jireen ayay istaageen. Kaaleeb. Dulmigiisa naxariista daran. Si loo sii daayo shuruud la"aan.
  
  Haddii kaliya.
  
  "Hagaag...mahadsanid, waxaan filayaa."
  
  "Marka, waxaad tahay booliis ka yimid New York? " Inankii yaraa waxa uu ku dhammaystiray dareenkii sunnayaasha kor u kacaya, oo uu ula jeeday odaygii weynaa.
  
  "Damn dhagar." Matt Drake si fudud ayuu u qoslay. Waxa uu u muuqday mid kalsooni leh, in kasta oo uu si deggan u fadhiistay, Kennedy waxa uu sheegi karayey in uu awood u leeyahay in uu hal ilbiriqsi gudahood kaga falceliyo. Oo sida uu had iyo jeer u sawiro agagaarkiisa ayaa ka dhigtay inay ka fikirto nin booliis ah. Ama ciidanka.
  
  Way luxday, iyadoo la yaabban inay nafteeda ku casuunto inay fadhiiso.
  
  Drake waxa uu farta ku fiiqay kursi madhan isaga oo ka tagaya meel cad. "Iyo edebna sidoo kale. Waxaan maqlay in dadka reer New York ay yihiin dadka ugu kalsoonida badan adduunka."
  
  "Matt!" Inankii wuu weji gabay.
  
  "Haddii kalsooni dheeraad ah aad ula jeedo danayste iyo kibir, aniguna taas waan maqlay." Kennedy waxa uu ku dhex booday qolka, isaga oo dareemaya wax yar. "Ka dib waxaan imid Paris oo aan la kulmay Faransiiska."
  
  "Fasaxa?"
  
  "Taasi waa waxa ay ii sheegeen."
  
  Ninkii kuma adkeysan, si fudud ayuu mar kale gacantiisa u fidiyay. "Weli waxaan ahay Matt Drake. Oo kanu waa kii guriga ii soo degay, Ben.
  
  "Hi, waxaan ahay Kennedy. Waxaan maqlay waxaad leedahay, ugu yaraan cinwaannada, waxaan ka baqayaa. Waa tan iga yaabisay. Oo ka waran Wolves-ka New York? Waxay kor u qaadday sunnaheeda, iyadoo ku dayatay Ben.
  
  "Mid". Drake ayaa si taxadar leh u bartay iyada oo sugaysa falcelin. "Ma ka taqaan wax isaga ku saabsan?"
  
  "Waxa uu ahaa Thor aabbihii, miyaanay ahayn? Waad ogtahay, majaajilada Marvel. "
  
  "Wuxuu ku saabsan yahay warka oo dhan." Ben wuu madaxa ka saaray kombayutarka.
  
  "Waxaan beryahan isku dayayey inaan ka fogaado wararka." Erayada Kennedy ayaa si degdeg ah u yimid, xanuun iyo niyad-jab. Daqiiqad baa ka soo wareegtay intaanay sii wadan. "Marka, ma badna. Kaliya waa ku filan."
  
  "Waxay u egtahay inaad wax yar samaysay."
  
  "In ka badan wax u fiican xirfadeyda." Way soo laabatay ka dibna waxay ka eegtay daaqadaha wasakhaysan ee kafateeriyada ee waddada.
  
  
  ***
  
  
  Drake wuu raacay, isagoo la yaabban inuu riixo, waxayna indhihiisu la kulmeen kuwii tuuggii hore ee muraayadda ka eegayay.
  
  "Shit. Nimankani aad bay uga adkeysanayaan marka loo eego xarunta wicitaanka ee Hindiya. "
  
  Ninka wejigiisa ayaa ka iftiimay aqoonsiga markii Drake guuray, laakiin hadda Drake wuxuu go'aansaday inuusan u baahnayn inuu mar dambe fuck. Gacan-gashiyadu runtii waa danseen, waxaana soo noqday kabtankii SAS. Si degdeg ah ayuu u dhaqaaqay, waxa uu qabsaday mid ka mid ah kuraastii oo uu ka tuuray daaqadda isaga oo shil xun la jira. Jarmalkii ayaa dib u duulay, isagoo sidii hilib bakhti ah ugu dul dhacay laamiga.
  
  Drake wuxuu u gacan haadiyay Ben dhinac. "Nala kaalay ama ha na raaci," ayuu ku qayliyay Kennedy markii uu orday. "Laakiin ka fogow jidkayga."
  
  Si degdeg ah ayuu albaabka ugu dhaqaaqay, wuu furay oo istaagay haddii ay xabbadi dhacdo. Reer Paris oo naxay ayaa hareeraha taagnaa. Dalxiisayaashii ayaa dhinac walba u cararay. Drake ayaa jaleeco raadin ah ku tuuray waddada.
  
  "Is-dil". Qoolley dib buu u celiyey.
  
  "Albaabka dambe". Garabka ayuu u salaaxay Ben oo waxay aadeen dhanka miiska. Kennedy weli ma dhaqaaqin, laakiin ma aysan qaadan maskaxda falanqaynta ee sarkaalka bilayska si uu u ogaado in dadkani ay ku jiraan dhibaato dhab ah.
  
  "Waan ku dabooli doonaa."
  
  Drake waxa uu ag maray iibiyaha cabsan oo soo galay dariiq mugdi ah oo ay ka buuxaan sanduuqyo qaxwo, sonkor, iyo ulo walaaq ah. Ugu dambayntii waxaa dhacday dab-damis. Drake ayaa ku garaacay baarka, ka dibna si taxadir leh ayuu dibadda u eegay. Qorraxdii casarkii ayaa indhaha i gubtay, laakiin xeebtu way caddahay. Taas oo uu ula jeeday in uu jiro hal cadaw oo meel ku yaal.
  
  Drake waxa uu u tilmaamay kuwa kale inay sugaan, ka dibna si ula kac ah ayuu ugu socday dhanka Jarmalkii sugayay. Isagu ma uu dhaafin dharbaaxadii ninku, laakiin si adag ayuu u galiyay xuubka qorraxda isaga oo aan liqin. Naxdintii ka soo baxday wajigii ka soo horjeeday ayaa u keentay farxad degdeg ah.
  
  "Pussies waxay u jeedaan plexus." Wuxu yidhi. Waayo-aragnimadu waxa ay baray in nin la tababaray uu ku dhufan doono mid ka mid ah dhibcaha cadaadiska jidhka ku jira oo uu hakad ku samayn doono, sidaas darteed Drake ayaa la wadaagay xanuunka - sidii isaga oo aan dhammaad lahayn loo baray - oo lagu riixay. Sanka ayuu ka jabiyay ninka, daanka ayuu ka jabay wuxuuna ku sigtay inuu qoorta ka qabto laba jug, ka dibna wuxuu kaga tagay isagoo ku fiday laamiga isagoon jabin. Inta kale ayuu hore u gacan haadiyay.
  
  Maqaaxidii bay ka soo baxeen oo hareeraha bay eegeen.
  
  Kennedy wuxuu yidhi, "Huteelkaygu wuxuu halkan u jiraa saddex qaybood."
  
  Drake wuu lulay. "Nacalad qabow. Tag."
  
  
  LIX
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Daqiiqad ka dib Ben wuxuu yidhi, "Sug."
  
  "Ha dhihin waxaad u baahan tahay inaad musqusha gasho, saaxiib, ama waa inaan kuu soo iibinaa xafaayadda."
  
  Kennedy wuu qariyay dhoola cadeyntiisa sida Ben u guduuday.
  
  "Waan ogahay inay tahay waqtigii aad seexan lahayd, oday, laakiin waa ku dhow dahay waqtigii... um... si aad u booqato Louvre."
  
  Nacalad, Drake wuxuu lumiyay waqtiga. "Bullshit".
  
  "Louvre dhexdeeda?"
  
  "Waxa ku saabsan leexashada." Drake wuxuu u gacan haadiyay tagsi meesha marayay. "Kennedy, waan sharixi doonaa."
  
  "Waxaad dareemaysaa fiicnaan. Waxaan mar hore tagay Louvre maanta. "
  
  "Ma aha tan..." Ben wuu gunuunacay markay tagsiga fuuleen. Drake waxa uu yidhi erayga sixir baabuurkana waa uu kacay. Socdaalku waxa uu ahaa mid aamusnaan ah oo socday muddo toban daqiiqo ah oo ay ku soo mareen waddooyinka oo ay cidhiidhi ku jiraan. Laamiyada dhinacyadu ma fiicna markii ay saddexdoodu isku dayeen in ay u sii maraan matxafka iyaga oo baacsanaya.
  
  Markay socdeen, Ben wuxuu keenay Kennedy ilaa taariikhda. "Qof ayaa gaashaanka Odin ka helay Iceland. Qof ayaa ka xaday bandhigga York, isagoo gebi ahaanba burburiyay bandhiggii bisadaha ee Frey.
  
  "Frey?"
  
  "Naqshadeeye moodada. Miyaanad ka iman New York?"
  
  "Waxaan ka imid New York, laakiin ma ihi qof fashion ah. Aniguna ma ihi taageere weyn in si indho la'aan ah loogu soo jiido nooc ka mid ah khilaafyada. Runtii uma baahni dhibaato kale hadda."
  
  Drake wuxuu ku dhawaaday inuu dhaho "albaab baa jira" laakiin wuxuu istaajiyay ilbiriqsigii u dambeeyay. Booliisku wuxuu caawa faa'iido u yeelan karaa sababo badan, gaar ahaan kuwa ka socda Gobolka. Markii ay ku soo dhawaadeen Ahraamta dhalada ah ee ku calaamadsan albaabka Louvre, wuxuu yidhi, "Kennedy, dadkani waxay isku dayeen inay na dilaan ugu yaraan saddex jeer. Aniga ayaa mas'uul ka ah inaan hubiyo in tani aysan dhicin. Hadda waxaan u baahanahay macluumaad dheeraad ah oo ku saabsan waxa cadaabta halkan ka socda, iyo sabab qaar ka mid ah waxay xiiseynayaan waxa Ben ogaaday waxaa loo yaqaan 'Sagaal Qaybood oo Odin'. Runtii ma garanayno sababta, laakiin halkan, "ayuu tilmaamay gadaasha Ahraamta dhalada, "waa qaybta labaad."
  
  "Waxay xadi doonaan caawa," Ben ayaa yidhi, ka dibna ku daray, "Malaha."
  
  "Oo waa maxay xagasha New York?"
  
  "Waxaa jira qayb kale oo Odin ah oo halkaas lagu soo bandhigay. Yeey. Matxafka Taariikhda Dabiiciga ah."
  
  Drake wuxuu bartay khariidada. "Waxay u muuqataa in Louvre aanu inta badan soo bandhigin ururinta Viking. Tani sidoo kale waa heshiis, sida kan York. Waxay halkan ku sheegaysaa in waxa ugu xiisaha badan uu yahay Doonta dheer ee Viking, mid ka mid ah kuwii ugu wacnaa ee abid la helay, iyo sumcaddeeda caanka ah.
  
  "Waxa loola jeedaa?" Kennedy wuxuu soo istaagay jaranjarada korkeeda sida cawsduur ka soo horjeeda duufaan iyada oo lammaane badan oo lugood ah ay ku tunteen hareeraheeda.
  
  "Anomaly oo ay matalaan da'deeda. Tani waxay ka horreysay taariikhda Viking."
  
  "Hagaag, taasi waa mid xiiso leh."
  
  "Waan ogahay. Waxa lagu soo bandhigay dabaqa hoose ee garabka Denon, oo ku xiga qaar ka mid ah Masaarida... Optic... Ptolemaic... bullshit. .dib-u-dhac...haba ha noqotee. Waa kan arrintu."
  
  Waddooyin ballaadhan oo si fiican loo xiiray ayaa hareerahooda ka iftiimay markii ay ku dhex milmeen dadka. Dadka deegaanka iyo dalxiisayaasha da 'kasta leh waxay buuxiyeen booskii hore ee weynaa waxayna keeneen nolol maalintii oo dhan. Waxa kaliya oo la qiyaasi karaa qabrigiisa oo kale, dabeecadiisa naxdinta leh ee habeenkii.
  
  Isla markaas, waxa dhacay qaylo dhego la"aan ah, oo aad mooddo in gidaar shub ah uu dumayo. Dhammaantood way istaageen. Drake wuxuu u jeestay Ben.
  
  "Halkan ku sug, Ben. Nasii nus saac. Waan ku heli doonnaa." Wuu hakiyay, ka dibna wuxuu ku daray, "Haddii ay baxaan, ka dibna ku sug inta ugu dhow Ahraamta dhalada ah."
  
  Ma uu sugin jawaab. Ben si buuxda ayuu uga warqabay khatarta. Drake wuxuu daawaday isagoo la soo baxay teleefankiisa gacanta oo garaacay nambar ku saabsan garaacista xawaaraha. Waxay noqon lahayd hooyo, ama aabe, ama walaashii. Wuxu u calaamadiyey Kennedy waxayna si taxadir leh uga soo degeen jaranjarada wareega ilaa dabaqa hoose. Markii ay u socdeen hoolka uu ku yaalay bandhigga Viking-ka, dadku waxay bilaabeen inay cararaan. Daruur qaro weyn baa gadaashooda gashatay.
  
  "Orod!" Ninkii u ekaa model Hollister ayaa qayliyey. "Waxaa jira niman qoryo sita gudaha!"
  
  Drake wuxuu soo istaagay albaabka wuxuuna halis galiyay in gudaha la eego. Waxa la kulmay fowdo dhammaystiran. Muuqaal laga soo qaaday filim ficil ah oo Michael Bay ah, oo kaliya ka yaab badan. Waxa uu tiriyay siddeed nin oo xidhan dirayska camouflage, waji-xidhka iyo qoryaha darandooriga u dhaca, oo fuulaya doontii dheerayd ee Viking-ka ugu weyn ee uu abid arko. Gadaalkooda, fal taxadar la'aan cajiib ah, god sigaar ah ayaa lagu qarxiyay gidaarka matxafka.
  
  Nimankan waalan. Waxa iyaga geestooda siiyey waxay ahayd in ay si toos ah uga naxeen xag-jirnimada. In la qarxiyo albaabada laga soo galo dhismaha iyo gantaalada lagu tuuro dadka isku dhafka ah waxay u muuqdeen kuwo caado u ah. La yaab ma laha inay Ben iyo isaga eryan dhammaan Paris hore. Baabuur baabuurka waxay u badan tahay inay ahayd maaweeladoodii wakhtiga hurdada ka hor.
  
  Kennedy ayaa gacantiisa garabka saaray oo hareeraha eegay. "Ilaah".
  
  "Waxay caddaynaysaa inaan ku soconno wadadii saxda ahayd. Hadda waxaan u baahanahay inaan ku soo dhawaado taliyahooda."
  
  "Ma aadi doono meel u dhow mid ka mid ah nacasyadan. " Waxay ku dhaaratay lahjad Ingiriisi ah oo yaab leh.
  
  "qurux badan. Laakin waa in aan raadiyo qaab aan uga saarno liiskooda qashinka ah."
  
  Drake wuxuu arkay dad badan oo rayid ah oo u ordaya dhanka meesha laga baxo. Jarmalku xitaa ma daawan iyaga, si kalsooni leh ayay u fuliyeen qorshahooda.
  
  "Aan". Drake ayaa ka dhex siibatay albaabka qolka. Waxay u isticmaaleen bandhigyada wareegyada si ay u daboolaan waxayna ka dhigeen meel u dhow dhegeysiga si la mid ah mid ammaan ah.
  
  "Garaac dikh!" qof baa si adag u qayliyey.
  
  "Wax ku saabsan 'degdega'. Drake ayaa yidhi. "Bastarrada dhiigga leh waa inay si degdeg ah wax uga qabtaan. Louvre waa inuu ahaadaa mid sare oo ka mid ah liiska jawaabaha Faransiiska."
  
  Jarmalkii mid ka mid ah ayaa wax kale ku dhawaaqay oo soo qaatay gogol dhagax ah oo le"eg saxaarad casho ah. Waxay u ekaayeen kuwo culus. Askariga ayaa u yeeray labo kale si ay uga qeyb qaataan dejinta doonida dheer.
  
  "Sida iska cad maaha SAS," Drake ayaa faallo ka bixiyay.
  
  "Ama American," Kennedy xusay. "Waxaan lahaan jiray nin Marine ah oo ku dhejin kara guntan buuryada hoosteeda."
  
  Drake ayaa yara ceejisay. "Sawir wanaagsan. Waad ku mahadsan tahay fikradaada Bal eeg." Waxa uu u lulay dhanka daloosha gidaarka halkaas oo uu ka soo muuqday nin wejiga soo duuban oo dhamaantood dhar cad wada xidhan.
  
  "Isla ninkii gashaanka ka dhacay York. Malaha."
  
  Ninkii ayaa si kooban u baadhay farshaxankii,kadibna wuu madax ruxay oo u soo jeestay Taliyihiisa. "Waa waqtigii la lahaa..."
  
  Rasaas ayaa banaanka ka dhacday. Jarmalku hal ilbidhiqsi ayay barafoobeen, iyaga oo sida muuqata isku dhaygagay iyaga oo jaah wareersan. Dabadeed qolkii waxaa ka dhacay xabbado iyo qof kasta qoolley si ay gabbaad u noqoto.
  
  Rag badan oo wejiga soo qarsaday ayaa ka soo muuqday albaabka dhawaan la qarxiyay. Ciidan cusub, oo u labisan si ka duwan kuwii Jarmalka.
  
  Drake fikirka: Booliska Faransiiska?
  
  "Kanada!" Mid ka mid ah Jarmalka ayaa ku dhawaaqay si quudhsi leh. "Dil! Dil!"
  
  Drake wuxuu daboolay dhegihiisa markii darsin qori oo mashiinno ah ay isku mar fureen. Xabado ayaa ka soo goostay jirka bini'aadamka, ka soo baxay bandhig alwaax ah, oo ka soo baxay darbi balastar ah. Muraayadaha ayaa burburay, bandhigyadii aan qiimaha lahayna waa la jeexjeexay oo dhulka ku dhacay shil. Kennedy cod dheer ayuu ku dhaartay, taas oo Drake bilaabay inuu ogaado inaysan ahayn "dhul cusub" iyada. "Aaway faransiiskii foosha xumaa, nacalad!"
  
  Drake waxa uu dareemay dawakh. Kanadiyaanka, waa maxay nooca cadaabta qalloocan ee ay halkan ku jiraan?
  
  Bandhigii agtooda ahaa ayaa kun xabbo u kala jabay. Muraayadaha iyo qoryo ayaa dhabarka kaga da'ay. Drake wuxuu bilaabay inuu dib u gurguurto, isagoo la jiiday Kennedy isaga. Doonta dheer ayaa waxaa ka buuxay rasaas. Waqtigaan dadka Kanadiyaanka ah ayaa soo galay qolka, dhowr Jarmal ah ayaa jiifay oo dhintay ama gariiraya. Markii uu daawaday Drake, mid ka mid ah dadka Kanadiyaanka ah ayaa madaxa ka toogtay jarmalka, isaga oo maskaxda ka burburiyay caleenta terracotta ee Masar oo 3,000 jir ah.
  
  "Ma jiro jacayl ka dhex lumay ugaarsatada waalan." Drake wuu guuleystey. "Waqtigii aan ku qaatay ciyaarista Tomb Raider, taasi weligeed ma dhicin."
  
  "Haa," Kennedy ayaa ka ruxruxday jeexjeexyada muraayadaha timaheeda. Laakiin haddii aad dhab ahaantii ciyaartay, halkii aad dabada ku eegi lahayd toddoba iyo toban saacadood, waxa laga yaabaa inaad dhab ahaantii garanayso waxa socda.
  
  "Ben's forte. Ma kayga Ciyaarta, taasi waa." Waxa uu halis u galay in uu jaleeco.
  
  Mid ka mid ah Jarmalka ayaa isku dayay inuu baxsado. Si toos ah ayuu ugu orday dhanka Drake isaga oo aan dareensanayn, dabadeed waxa uu booday isaga oo yaabban markii jidkiisii la xidhay. "Bewegen!" Bistooladii ayuu kor u qaaday.
  
  "Haa, kaagana." Drake ayaa kor u taagay gacmihiisa.
  
  Fartii ninku waxay ku xoontay keebka.
  
  Kennedy ayaa dhaq-dhaqaaq lama filaan ah u sameeyay dhinaca, taasoo keentay in dareenka Jarmalku uu lumo. Drake ayaa u soo dhawaaday oo wejiga ka suxulay. Feedhku waxa uu ka lulay madaxa Drake, laakiin gees buu u dhaqaaqay, isaga oo isla markaaba jilibka ka laaday askariga. Qaylada ayaa si dirqi ah u dabooshay dhawaqa lafaha jaban. Drake ayaa dul saarnaa ilbiriqsiyo, jilbaha ayaa aad ugu cadaadinaya laabtiisa kor u qaadaya. Dhaqdhaqaaq degdeg ah, ayuu maaskarada askariga iska jeexjeexay.
  
  Wuuna saluugay. "Ah. Ma garanayo waxaan runtii filayo."
  
  Timo cad cad. Indho buluug ah. Tilmaamaha wejiga adag. Dareenka wejiga oo wareersan.
  
  "Ka dib". Drake waxa uu ku dhuftay isaga oo miyir daboolan, isaga oo aaminay Kennedy in uu isha ku hayo asxaabtiisa. Markii Drake kor u eegay, dagaalku wuu sii socday. Isla markaas, Jarmal kale ayaa ku dul wareegay bandhigga soo dhacayay. Drake ayaa dhinac u taagay, Kennedyna wuxuu ku jilba joogsaday xuubka qorraxda. Ninkan ayaa si degdeg ah uga tanaasulay kooxda cusub ee kooxda ee X Factor.
  
  Hadda mid ka mid ah Kanadiyaanka ayaa ka soo jiiday farshaxanka Odin ee dhintay iyo faraha dhiigga ee cadawgiisa. Mid kale oo Jarmal ah ayaa soo garab istaagay oo dhinac ka soo weeraray, laakiin Kanadiyaanka wuu fiicnaa, isagoo rogrogay oo soo degay saddex dharbaaxood oo dil ah, ka dibna jidhkii dhutinaa ee garabka ka tuuray oo dhulka ku garaacay. Kanadiyaanka ayaa toogtay saddex jeer meel u dhow si loogu xukumo xukun weyn, ka dibna wuxuu sii waday inuu u soo jiido farshaxanka dhinaca bixitaanka. Xitaa Drake wuu la dhacay. Kanadiyaanka markii uu gaaray asxaabtiisa, ayay qayliyeen oo ay rasaas ku fureen ka hor inta aysan dib uga soo bixin burburkii qiiqa ahaa.
  
  "Upsalla!" Kanadiyaanka heerka kowaad wuxuu bilaabay inuu ooyo oo uu feedhkiisa kor ugu qaado Jarmalkii badbaaday. Drake waxa uu qabsaday kibirka, diidmada iyo raynaynta kelmaddaas keliya. Waa yaab, codku waa dumar.
  
  Islaantii ayaa dabadeed aamustay oo iska bixisay maaskaro iyada oo ay ka muuqato quudhsi buuxda. "Upsalla!" Waxay mar kale ku ooyday Jarmalka. "Halkaa tag!"
  
  Drake wuu gilgili lahaa haddaanu hore u jilba joogsan. Waxa uu u maleeyay in ay xabbadi ku dhacday, naxdintii sidaas ahayd. Waxa uu aqoonsaday kan la yiraahdo Canadian. Si fiican ayuu u garanayay. Waxay ahayd Alicia Miles, oo reer London ah oo isaga la mid ahaan jirtay SRT.
  
  Shirkad qarsoodi ah oo ka tirsan SAS.
  
  Faalladii hore ee Wells waxay keentay xasuus hore oo ay tahay inay sii ahaato mid ka qoto dheer taariikhda kharash-bixinta siyaasiga. Waxaad ahayd in ka badan SAS. Maxaad u rabtaa inaad illowdo?
  
  Maxaa yeelay waxaan sameynay.
  
  Alicia Miles waxay ahayd mid ka mid ah askartii ugu wacnayd ee uu abid arko. Haweenka ku jira ciidamada gaarka ah waa inay ka fiicnaadaan ragga si ay u helaan kala badh inta ay heleen. Waxayna Alicia si toos ah kor ugu kacday.
  
  Maxay samaynaysay si ay ugu lug yeelato waxaas oo dhan, oo ay ugu dhawaajisay nin jeclaysi, kaas oo uu ogaa in aanay hubaal ahayn? Waxaa jiray hal shay oo kali ah oo Alicia ku dhiirigeliyay: lacag.
  
  Ma laga yaabaa inay taasi tahay sababta ay Kanada ugu shaqeysay?
  
  Drake waxa uu bilaabay in uu u gurguurto dhinaca ka bixitaanka dhabta ah ee qolka. "Markaa halkii aan naga tirtiri lahayn liiska dilka oo aan kashifi lahayn cadawgeena," ayuu ku nuuxnuuxsaday, "hadda waxaan haysanaa cadaw badan, mana aanaan gaarin wax aan ka ahayn in aan nafteena ka sii wareerno."
  
  Kennedy, oo gadaashiisa gurguuranaya, ayaa ku daray: "Nolosheyda...laba eray oo habaar ah."
  
  
  TODOBO
  
  
  
  PARIS, FRANCE
  
  
  Qolka hudheelka ee Kennedy ayaa waxoogaa ka fiicnaa kii ay Drake iyo Ben ku qaateen dhawr saacadood.
  
  "Ma u malaynaysaan dhammaan inaad booliisku jabeen," Drake wuu gunuunacay, isagoo hubinaya meelaha laga soo galo iyo laga baxo.
  
  "Waxaan nahay. Laakiin marka wakhtiga fasaxaagu gabi ahaanba aanu jirin toban sano, markaas waxaan qiyaasayaa in akoonkaaga hubinta uu bilaabo inuu buuxsamo."
  
  "Kani ma laptop-ka?" Ben wuxuu gaadhay isaga ka hor inta aan laga jawaabin su'aasha murtida leh. Waxay heleen isaga oo ku dhuumanaya meel u dhow Ahraamta dhalada ka dib markii ay ka tageen matxafka, isaga oo u dhaqmaya sidii laba dalxiisayaal cabsi badan, oo aad uga baqaya in ay xusuustaan wax faahfaahin ah.
  
  "Maxaan u sheegi weynay Faransiiska waxaan naqaan?" Kennedy ayaa weydiiyey markii Ben uu furay laptop-ka.
  
  "Sababtoo ah waa Faransiis," Drake ayaa yidhi isagoo qoslaya, ka dibna waxay noqdeen kuwo dhab ah markii qofna uusan ku biirin. Wuxuu fadhiistay cidhifka sariirta Kennedy, isagoo daawanaya saaxiibkii oo shaqaynaya. "Waan ka xumahay. Faransiisku waxba garan maayo. In aan hadda iyaga la marno iyaga ayaa naga gaabin doona. Oo waxaan u maleynayaa in waqtigu yahay arrin. Waa inaan la xiriirnaa Iswidishka."
  
  "Ma taqaanaa qof ka tirsan adeegga sirta ee Iswiidhan?" Kennedy ayaa sunniyaha kor ugu qaaday isaga.
  
  "Maya. Si kastaba ha ahaatee, waxaan u baahanahay inaan waco taliyahaygii hore."
  
  "Goormaad ka tagtay SAS?"
  
  "Weligaa kama tegin SAS." Markuu Ben kor u eegay, wuxuu ku daray, "Sabab ahaan."
  
  "Saddex madax waa inay ka wanaagsan yihiin laba." Ben wuxuu eegay Kennedy ilbiriqsi. "Maxaa dhacaya haddii aad weli ganacsi ku jirto?"
  
  Niyad yar. Kennedy timaha waxay ku dhaceen indhaheeda waxayna qaadatay hal daqiiqo inay dib u riixdo. "Waan fahamsanahay inay jiraan sagaal qaybood oo Odin ah, markaa su'aashayda koowaad waa sababta? Su'aasha labaad waa maxay?"
  
  "Waxaan ku ogaanay kafeega." Ben wuxuu si cadho leh ugu taabtay kiiboodhka. "Waxaa jira halyey, uu Mr. Krusty ku beeniyey halkan, kaas oo sheeganaya inuu jiro qabri dhab ah oo ilaahyada - dhab ahaantii, meesha ay ku aasan yihiin dhammaan ilaahyadii hore. Oo kanu maaha oo kaliya halyey hore; tiro ka mid ah saynisyahano ayaa ka hadlay, iyo waraaqo badan ayaa la daabacay sanadihii la soo dhaafay. Dhibaatadu waxay tahay," Ben ayaa yidhi, isagoo indhaha ku xoqaya, "waa ay adag tahay in la akhriyo. Saynis yahanadu caan kuma aha luuqada prosaic-ka."
  
  "Prosaic? " Kennedy ayaa ku celiyay isagoo dhoola cadeynaya. "Ma waxaad aadaysaa kulliyad?"
  
  "Isagu waa hogaamiyihii codadka ee kooxda," Drake wuu dhintay.
  
  Kennedy sunniyaha kor u qaaday. "Marka waxaad leedahay Qabriga Ilaahyada oo aan weligeed jirin. OK Haddaba waa maxay?"
  
  "Haddii weligeed la nijaaseeyo, dunidu waxay ku qarqmi doontaa dab ... iwm. iyo wixii la mid ah".
  
  "Waan fahmay. Ka warran sagaal qaybood?
  
  "Hagaag, in la soo ururiyo wakhtiga Ragnarok, waxay muujinayaan jidka qabriga."
  
  "Aaway Ragnarok?"
  
  Drake ayaa laaday roogaga. "Hees kale oo casaan ah. Meeshu maahan. Dhab ahaantii waa dhacdooyin isdaba joog ah, dagaal weyn, adduun lagu sifeeyay qulqulka dabka. Masiibooyinka dabiiciga ah. Armageddoon aad u qurux badan."
  
  Kennedy weji gabay. "Marka xitaa Vikings-ada adag waxay ka baqeen apocalypse."
  
  Isagoo hoos eegaya, Drake wuxuu arkay koobi cusub laakiin si xun u laalaabtay ee USA Today oo dhulka yaal. Waxa lagu soo duuduubay ciwaanka - 'DILAAYIHII TAXANAHA LA SII DAAYAY AYAA DABAADAY LABO KALE'.
  
  Aan fiicnayn, laakiin maaha mid aan caadi ahayn bogga hore ee wargeyska. Waxa ka dhigay in uu muuqaal kale oo aad mooddo in indhihiisu gubteen, waa sawirka Kennedy oo xidhan dirayska booliiska ee qoraalka ku jira. Iyo cinwaan yar oo ku xiga sawirkeeda - Cop wuu jabay - wuxuu tagayaa AWOL.
  
  Waxa uu ku xidhay ciwaannada dhalada vodka ku dhow ee madhan miiska labiska, xanuun baabiiyaha miiska sariirta, shandad la'aanta, khariidadaha dalxiiska, xusuusta iyo safarka.
  
  Nacas
  
  Kennedy wuxuu yiri: "Marka kuwan Jarmal iyo Kanadiyaanka ah waxay rabaan inay helaan qabrigan aan jirin, malaha ammaanta? Hantida ay keeni karto? Oo si ay tan u sameeyaan waa inay soo ururiyaan sagaalka qaybood ee Odin meel aan meel ahayn. waa sax?"
  
  Ben wuu xanaaqay. "Hagaag, heestu hees maahan ilaa lagu riixo vinyl," siduu aabbahay odhan jiray. Ingriiska, waxaan wali haysanaa shaqo badan oo aan qabano."
  
  "Waa fidno. "
  
  "Waxay u badan tahay sida." Ben wuxuu u rogay muraayadda laptop-ka. "Sagaalka sawir ee Odin waa Indhaha, Wolves, Valkyries, Horse, Shield iyo Waranka."
  
  Drake waa la tiriyay. "Waxaa jira lix ka mid ah oo keliya, ilmo."
  
  "Laba indhood. Laba yeey. Laba Valkyries. Haa."
  
  " keebaa ku yaal Apsalla?" Drake wuu il-duufay Kennedy.
  
  Ben cabbaar buu rogrogay, ka dibna waxa uu yidhi, "Waxay halkan ku leedahay in Spear uu ka daloolay dhinaca Odin markii uu soomay isaga oo ka laadlaadsan Geedka Adduunka, isaga oo daaha ka qaadaya dhammaan siraha badan ee Volva-giisa. Dhegayso xigasho kale: "Xigta Macbadka Upsalla waxaa ku yaal geed aad u weyn oo leh laamo ballaaran, kuwaas oo had iyo jeer cagaaran labadaba xilliga jiilaalka iyo xagaaga. Waa boqollaal sano jir. Geedka dunidu waxa uu ku yaallaa Uppsala, waxana uu udub dhexaad u yahay khuraafaadka Norse, waxa uu sheegayaa in uu jiro sagaal adduun oo ku xeeran Geedka Adduunka. Tixraac kale - 'geedka xurmada leh ee Uppsala. Mid baa marar badan soo booqday, agtiisa dambas weyn oo la yiraahdo Ygdrassil, oo dadka deegaanku u arkaan inuu yahay mid muqadas ah, laakiin hadda wuu baxay.'
  
  Waxa uu sii akhriyay: 'Taariikh-yaqaannada Iskandineefiyanka waxay muddo dheer u tixgeliyeen Gamla Upsalla mid ka mid ah goobaha ugu da'da weyn uguna muhiimsan taariikhda Waqooyiga Yurub.'
  
  "Waana halkaas oo dhan," Kennedy ayaa yidhi. "Meesha qof ka heli karo."
  
  "Hagaag," Ben ayaa yidhi, "dhammaan waxay u baahan yihiin in la isku xidho. Ha dhayalsan kartideyda tabasho, waan ku fiicanahay waxa aan sameeyo."
  
  Drake ayaa madaxa ruxay isagoo qiraya. "Waa run, i rumayso. Waxa uu iga caawinayay in aan ku dhex maro xirfaddayda sawir-qaadista lixdii bilood ee la soo dhaafay."
  
  "Waxaad u baahan tahay in aad isu geyso gabayo badan oo kala duwan iyo murti taariikhi ah. Sheekadu waa gabay Viking ah oo tacabur sare leh. Waxa kale oo jira wax la yidhaahdo Edda-maanseed, oo ay qoreen farcankii dadkii aqoonta u lahaa taariikh-yahannada waagaas. Halkaas waxaa yaal xog badan."
  
  "Oo waxba kama naqaano Jarmalka. Ma aha in la sheego Kanadiyaanka. Ama sababta Alicia Miles-" Taleefankii gacanta ee Drake ayaa garaacay. "Waan ka xumahay... ahaa?"
  
  "Aniga".
  
  "Hallo, Wells."
  
  "Soo qaado, Drake." Wells ayaa neefsatay. "SGG waa ciidamada gaarka ah ee Iswidhishka iyo qaybaha ciidamada Sweden laga saaray adduunka oo dhan."
  
  Drake ayaa cabbaar hadal la'aan ahaa. "Ma kaftameysaa?"
  
  "Kama kaftamayo shaqada, Drake. Dumar kaliya."
  
  "Tani waligeed ma dhacday?"
  
  "Inta aan xasuusto, maya."
  
  "Ma waxay tilmaamayaan sababta?"
  
  "Waxyaabaha aan macno lahayn ee caadiga ah, waan ka baqayaa. Wax la taaban karo ma jiraan."
  
  "Wax kale?"
  
  Neef baa dhacday. "Drake, runtii waxaad igu leedahay qaar ka mid ah sheekooyinka May, saaxiib. Ben weli ma joogaa?"
  
  "Haa, oo ma xasuusataa Alicia Miles?"
  
  "Ciise. Yaa diiday? ma kula jirtaa?
  
  "Runtii maaha. Hadda waxaan ku imid Louvre saacad ka hor."
  
  Toban ilbiriqsi oo aamusnaan ah, ka dib: "Miyaa qayb ka ahayd tan? Suurtagal ma aha." Weligeed ma khiyaamayn doonto dadkeeda.
  
  "Weligay ma nihin 'iyada', ama waxay u egtahay."
  
  "Fiiri, Drake, ma waxaad sheegaysaa inay ka caawisay dhacii madxafka?"
  
  "Kaasi waa aniga, mudane. Waa aniga. Drake wuxuu u socday xagga daaqadda oo wuxuu ku dhaygagay nalka gaadhiga ee hoos ka biligleynaya. " Way adag tahay in la dheefshiido, ma aha? Waxa laga yaabaa inay lacag ku samaysay wicitaankeeda cusub.
  
  Gadaalkiisa, wuxuu maqli karay Ben iyo Kennedy oo qoraal ku qaadanaya meelaha si fiican loo yaqaan iyo kuwa aan la aqoon ee Sagaal Qaybood oo Odin ah.
  
  Wells aad bay u neefsanaysay. "Alicia fucking Miles! fuushan cadawga? Marna. Maya, Drake."
  
  "Waxaan arkay wajigeeda, mudane. iyada ayay ahayd."
  
  "Ciise mooyaane. waa maxay qorshahaagu?"
  
  Drake ayaa indhaha isku qabtay oo madaxa ruxay. "Kama sii mid ahaan kooxda, Wells, ma lihi qorshe, habaar. Ma ahayn in aan qorshe u baahdo."
  
  "Waan ogahay. Waxaan isku keeni doonaa koox, saaxiib, oo waxaan bilaabi doonaa sahaminta dhamaadkan. Sida ay wax u socdaan, waxaa laga yaabaa inaan rabno inaan horumarino xeelado waaweyn. La xidhiidh"
  
  Khadka ayaa dhintay. Drake wuu jeestay. Ben iyo Kennedy labaduba way eegeen isaga. "Ha werwerin," ayuu yidhi. "Ma waalan doono. maxaa haysa?"
  
  Kennedy wuxuu isticmaalay qaaddo si uu u kala jebiyo xaashiyo badan, oo ay ku dabooshay gacanta booliiska. "Spear - Upsalla. Wolves - New York. Taas ka dib, ma aha tilmaanta ugu yar. "
  
  "Dhammaan uma hadlayno sidii aan ku dhalannay malqacadaha qalinka ah ee dameeraheena," Drake ayaa soo booday ka hor inta uusan is joojin. "OK OK. Waxaan la tacaali karnaa oo kaliya waxa aan ognahay."
  
  Kennedy wuxuu siiyay dhoola cadeyn yaab leh. "Waan ka helay qaabkaaga".
  
  "Waxa aan ognahay," Ben ayaa ku celiyay, "in Apsalla uu noqon doono ku xiga."
  
  "Su'aashu waxay tahay," Drake ayaa ku gunuunacday, "Kaadhkayga Dahabka ah kan ma xamili karaa?"
  
  
  SIDEED
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Intii lagu jiray duulimaadkii Stockholm, Drake wuxuu go'aansaday inuu ka faa'iidaysto Kennedy.
  
  Kadib is gacan qaad is-gacan-qaad badan oo u dhexeeya Drake iyo Ben, booliiska New York wuxuu ku dhammaaday daaqadda isagoo Drake ag fadhiyey. Sidan waxaa yaraanaya fursadda lagu baxsan karo.
  
  "Sidaas darteed," ayuu yidhi markii ay diyaaraddu ugu dambeyntii dhulka dhigtay oo Ben uu furay laptop-ka Kennedy. "Waxaan dareemayaa jawi gaar ah. Wax dhib ah iguma hayo ganacsigayga, Kennedy, kaliya waxaan leeyahay sharci. Waxaan u baahanahay inaan wax ka ogaado dadka aan la shaqeeyo."
  
  "Waxay ahayd inaan ogaado... had iyo jeer waa inaad bixisaa kharashka kursiga daaqadda, sax? Ii sheeg marka hore sida garaadkani ula shaqeeyay Alicia Miles?
  
  "Aad u fiican," Drake ayaa qirtay.
  
  "Ma laga yaabaa. Maxaad doonaysaa inaad ogaato?"
  
  "Haddii ay tahay dhibaato shakhsiyeed, ma jirto wax xun. Haddii tani tahay shaqo, dulmar degdeg ah. "
  
  "Ka waran haddii ay labaduba yihiin?"
  
  "Cab. Ma rabo inaan galo ganacsiga dadka kale, runtii ma rabo, laakiin waa inaan Ben marka hore dhigaa. Waxaan u ballan qaaday in aan taas ka gudbi doono, sidaas oo kale ayaan ku idhaahdaa. Waxaa nalagu amray in nala dilo. Waxa kaliya ee aadan doqon ka ahayn waa Kennedy, markaa ogow waa inaan awoodaa inaan ku aamino inaad igala shaqeyso arrintan. "
  
  Kaaliyaha duulimaadka ayaa is dul taagay, isagoo siinaya koob warqad ah oo leh 'Waxaan si sharaf leh u Brew Starbucks Coffee'.
  
  "Caffeine". Kennedy wuu aqbalay tan farxad cad. Way soo gaadhay, iyadoo taabatay dhabannada Drake hawsha. Waxa uu ogaaday in ay xidhan tahay surwaalgeedii saddexaad ee aan caddayn tan iyo markii uu la kulmay. Tani waxay u sheegtay in ay tahay qof dumar ah oo loo fiirsanayo sababo khaldan; qof dumar ah oo u labisan si xishood leh si ay ugu habboonaato meesha ay si dhab ah u rabtay inay ka tirsan tahay.
  
  Drake ayaa mid naftiisa u qabsaday. Kennedy waxa uu cabbayay hal daqiiqo, ka dibna waxa uu dhegta gadaasheeda ku xidhay timo timo ah isaga oo si tartiib ah u soo jiitay dareenka Drake. Markaas ayay u soo jeesatay.
  
  "Ma jiro mid ka mid ah ganacsigaaga xun, runtii, laakiin aniga... Waxaan dhameeyay boob wasakh ah. Khabiir ku takhasusay dambi baarista. Waxa ay qabteen isaga oo jeebka ku shubanaya lacag dollar ah oo goobta dembigu ka dhacay, waxaanay I.A u sheegeen arrintii. Natiijo ahaan, wuxuu helay calaamad muujinaysa. Sannadaha qaar."
  
  "Wax qaldan ma jiraan. Ma saaxiibadiis ayaa kugu cunay?
  
  "Saaxiib, nacalad, tan waan xamili karaa. Tan waxaan qaadanayay tan iyo markii aan shan jir ahaa. Maxaa qaldan, waxa maskaxdayda u garaacaya sida feedhka, waa xaqiiqda aanad ka fikirin - in mid kasta oo ka mid ah tuugtan tuuga ah falalkiisii hore uu markaa su'aal ka keeno. Mid kasta. Kalinimo Mid."
  
  "Si rasmi ah? Yaa leh?"
  
  "Qareennada shit-cunida. Siyaasiyiinta xaarka cuna. Maayarrada mustaqbalka. Xayeysiyeyaal caan ah oo aad u indhatiray aqoon-darrooyinkooda si ay u gartaan saxa iyo xumaanta. Xafiisyada."
  
  "Ma aha khaladkaaga".
  
  "Ah waa! Taas u sheeg qoysaska dilaagii ugu xumaa ee New York ee waligeed loo yaqaan. U sheeg saddex iyo toban hooyooyin iyo saddex iyo toban aabbayaal, dhammaan iyagoo og faahfaahin kasta oo ku saabsan sida Thomas Kaleb u dilay gabdhahooda yaryar, sababtoo ah waxay joogeen dhammaan dacwaddiisa maxkamadda.
  
  Drake ayaa feedhkiisa ku dhegay cadho darteed. "Miyay soo dayn doonaan ninkan?"
  
  Kennedy indhihiisu waxay ahaayeen godad madhan. "Waxay sii daayeen laba bilood ka hor. Wixii markaas ka dambeeyay mar kale ayuu dilay haddana waa la waayay.
  
  "Maya".
  
  "Dhammaan waa aniga."
  
  "Maya, taasi run maaha. Waxay ku jirtaa nidaamka."
  
  Anigu waxaan ahay nidaamka. Waxaan u shaqeeyaa nidaamka. Tani waa nolasheyda".
  
  "Haddaba fasax bay kuu direen?"
  
  Kennedy indhaha ka masaxay. "Qasab ka bax. Maskaxdaydu hadda maaha... waxa ay ahayd. Shaqadu waxay u baahan tahay caddayn daqiiqad kasta maalin kasta. Caddayn aanan si fudud mar dambe u gaadhi karin."
  
  Waxay soo bandhigtay dabeecadeeda qallafsan. "Oo waa maxay? Hadda miyaad faraxsan tahay? Hadda ma ila shaqayn kartaa?"
  
  Laakiin Drake kama jawaabin. Xanuunkeeda wuu gartay.
  
  Waxa ay maqleen codkii kabtanka oo ku macnaynaya in ay soddon daqiiqo u jiraan meeshii ay u socdeen.
  
  Ben wuxuu yiri: "Waalan. Hadda waxaan akhriyay in Odin's Valkyries ay qayb ka tahay ururinta gaarka ah, meel aan la garanayn. " Wuxuu la soo baxay warqad xusuus qor ah. "Waxaan bilaabayaa inaan hoos u qoro shitkan."
  
  Drake si dirqi ah ayuu u maqlay mid ka mid ah. Sheekada Kennedy waxay ahayd mid naxdin leh, mana ahayn tii uu u baahnaa inuu maqlo. Wuu aasay shakigiisii oo, isagoon ka meermeerin ayuu gacanteeda gariiraya ku dabooshay.
  
  "Waxaan u baahanahay caawinaada tan," ayuu si hoose u sheegay, si Ben uusan u maqlin oo uusan hadhow su'aalo u weydiin. "Waxaan rumeysanahay. Taageero wanaagsan ayaa lagama maarmaan u ah hawlgal kasta."
  
  Kennedy ma hadli karin, laakiin dhoola cadeynteeda gaaban ayaa aad u hadashay.
  
  
  ***
  
  
  Diyaarad iyo tareen aad u dheereeya markii dambe waxay ku soo dhawaadeen Apsalla. Drake waxa uu isku dayay in uu ka gilgilo daalka safarka ee mugdi geliyay maskaxdiisa.
  
  Bannaanka, dhaxan casarkii ayaa miyirsaday. Taksi bay joojiyeen oo gudaha u fuuleen. Ben wuxuu nadiifiyay ceeryaamo daalka isagoo leh:
  
  Gamla Upsalla. Tani waa da'da Upsalla. Meeshan," ayuu u tilmaamay Upssalla guud ahaan, "waxaa la dhisay ka dib markii cathedral ee Gamla Uppssa ay gubtay waqti dheer ka hor. Tani asal ahaan waa Uppssa cusub, in kasta oo ay boqolaal sano jirsatay.
  
  "Waa yahay," Kennedy ayaa yidhi. "Immisa jir ayay taasi ka dhigaysaa Upsalla jir?"
  
  "Sida saxda ah."
  
  Tagsigu ma dhaqaaqin. Darawalkii hadda badh ayaa loo soo jeestay. "Mounds?"
  
  "Ma i cafin doontaa?" Codka Kennedy ayaa ka dhawaajiyay in laga xumaaday.
  
  "Ma aragtaa tuulmooyinka? Taallooyinki aaska boqortooyadu? Ingiriisi dhuuban ma caawin.
  
  "Haa". Ben wuu lulay. "Tuulooyin xabaalo boqortooyo ah. Waa meesha saxda ah."
  
  Waxay ku dhammaatay inay aadaan safar yar oo Uppssa ah. Ciyaarta dalxiiska, Drake wuu aqbali waayay dariiqa wareega. Dhanka kale, Saabtu waa ay ku raaxaysatay, magaaladuna wacdaro ayay ahayd. Waagaas Apsalla waxay ahayd magaalo jaamacadeed, waddooyinkana waxaa lagu xiray baaskiillo. Hal mar, darawalkooda hadalka badan laakiin ay adagtahay in la qeexo ayaa sharaxay in baaskiilku aanu kugu joogsan doonin wadada. Waxay ku dejin lahayd adigoon fikir labaad lahayn.
  
  "Shilalka". Gacmihiisii ayuu ku tilmaamay ubaxyadii lagu qurxiyay laamiyada. "Shilal badan."
  
  Dhismayaal qadiimi ah ayaa labada dhinacba ka sabeeyeen. Aakhirkii magaaladii way is-casishay, miyigiina waxa uu bilaabay in uu dhulka soo galo.
  
  "Hagaag, markaa Gamla Apsalla waa tuulo yar hadda, laakiin xayaysiisyadii hore waxay ahayd tuulo weyn," Ben ayaa sidaas yidhi. "Boqorro muhiim ah ayaa halkaas lagu aasay. Odinna wuxuu halkaas ku noolaa muddo."
  
  "Tani waa meesha uu isku deldelay," Drake ayaa dib u xusuustay halyeeyga.
  
  "Haa. Waxa uu naftiisa ku huray Geedka Adduunka dushiisa isagoo wax arka uu daawanayo oo dhegaysanayo sir kasta oo uu waligii qarin jiray. Waa in ay wax badan ula jeeday isaga. Wuu wejiga ka qaaday isagoo is leh: Waa inay si cajiib ah isugu dhawaayeen.
  
  "Tani waxay dhammaan u egtahay qirasho Masiixi ah," Drake wuu dadaalay.
  
  "Laakiin Odin halkan kuma dhiman?" Kennedy ayaa weydiiyey.
  
  "Maya. Wuxuu ku dhintay Ragnarok isaga iyo wiilashiisa Thor iyo Frey. "
  
  Tagsigu waxa uu ku wareegay meel ballaadhan oo baabuurta la dhigto ka hor inta aanu istaagin. Midigta, waddo wasakh ah oo si fiican loo duugay ayaa dhex martay geedo yaryar. "Tuulooyinku," ayuu yidhi darawalkoodii.
  
  Way u mahad naqeen oo ka soo baxeen Saabtii oo cadceed dhalaalaysa iyo neecaw hor leh. Fikradda Drake waxay ahayd in uu indha indheeyo agagaarka agagaarka iyo tuulada lafteeda si loo eego haddii ay wax ka soo boodeen alwaaxdii. Ka dib oo dhan, marka dad badan oo caalim ah oo caalami ah ay ka dhigayaan egoskooda si fiican loogu riyaaqay waxa kaliya ee lagu tilmaami karo xoriyadda caalamiga ah ee dhammaan, wax waa in ay soo baxaan.
  
  Dhirta ka sokow, muuqaalku wuxuu noqday beer furan, oo ay jabeen oo keliya tobannaan tuulmo yaryar ah iyo saddex tuulmo waaweyn oo toos u yaalla. Intaa ka sokow, meel fog, waxay arkeen saqaf khafiif ah iyo dhismo kale oo midig ka xiga, taas oo calaamad u ah bilawga tuulada.
  
  Kennedy wuu hakiyay. "Meelna geedo kuma yaal, nimanyahow."
  
  Ben wuxuu ku mashquulay buugiisa xusuus-qorka. "Hadda calaamad ma saarayaan, ma?"
  
  "Ma haysaa fikrad?" Drake wuxuu daawaday garoonnada ballaaran ee furan calaamad kasta oo dhaqdhaqaaq ah.
  
  "Waxaan xusuustaa in aan akhriyey in halkan ay jireen ilaa saddex kun oo tuulmo ah. Maanta waxaa jira dhowr boqol oo iyaga ka mid ah. Ma garanaysaa waxa ay ka dhigan tahay?"
  
  "Si fiican uma ay dhisin?" Kennedy dhoola cadeeyey. Drake way ka niyad jabtay inay u muuqatay inay si buuxda diiradda u saartay shaqada gacanta ku haysa.
  
  "Waqtiyadii hore waxaa jiray dhaqdhaqaaq badan oo dhulka hoostiisa ah. Ka dibna saddexdan tuulmo 'boqortooyo'. Qarnigii sagaal iyo tobnaad waxaa loo magacaabay saddex boqor oo halyeeyo ah oo ka tirsan House of Yngling - Aun, Adil iyo Egil - mid ka mid ah qoysaska ugu caansan boqortooyada Scandinavian. Laakin..." ayuu aamusay, isaga oo naftiisa ku raaxaysanaya, "sidoo kale waxa ay sheegaysaa in khuraafaadkii iyo sheeko-yaqaankii hore, tuulmo xabaaleed ay hore u jireen - iyo in ay ahaayeen abaal-marin qadiimi ah kuwii ugu horreeyey - asalka - saddex Boqor - ama ilaah sida aynu ognahay. iyaga Hadda. Tani waa Freyr, Thor iyo Odin."
  
  "Halkan waxaa jira fikrado aan toos ahayn," Kennedy ayaa yidhi. "Laakiin ma fiirsatay inta tixraac ee sheekooyinka kitaabiga ah ee aan ka helno dhammaan sheekooyinkan qadiimiga ah."
  
  "Tani waa Sagi. "Ben wuu saxay. "Gabay. doodles tacliinta. Wax laga yaabo in ay muhiim ah - waxaa jira daraasiin tixraacyo ku lifaaqan tuulmo in erayga Iswiidhishka falla, iyo manga fallor - ma hubin waxa ay ka dhigan tahay. Kennedy, miyaanan meel ka akhriyin in sheekada Masiixu ay aad ula mid tahay sheekada Zeus?
  
  Drake wuu lulay. "Oo ilaaha Masar Horus wuxuu ahaa hormood kale. Labaduba waxay ahaayeen ilaahyo loo malaynayo inaanay waligood jirin." Drake wuxuu u lulay dhinaca saddexda tuulmood ee boqortooyadu ka soo horjeedaan muuqaalka fidsan. "Frey, Thor iyo Odin, sax? Haddaba waa kuma Blakey? A?"
  
  "Wax fikrad ah uma hayo, saaxiib."
  
  "Ha welwelin, munchkin. Waan jirdili karnaa macluumaadka dadka tuuladan haddii loo baahdo."
  
  Waxa ay soo dhaafeen tuulooyinkii, iyaga oo ciyaarayay doorkii saddex dalxiisayaal oo daalan sida leexinta. Qorraxdu waxay ku garaacday madaxooda, Drake wuxuu arkay Kennedy oo jabiyay muraayadaha qorraxda.
  
  Madaxa ayuu ruxay. Maraykan.
  
  Dabadeed taleefoonkii Ben ayaa garaacay. Kennedy madaxeeda ruxday, iyada oo ay horeba uga xumaatay inta jeer ee xidhiidhka qoyska. Drake wuu qoslay.
  
  "Karin," Ben ayaa yidhi isagoo faraxsan. "Sidee tahay walaashay iga weyn?"
  
  Kennedy ayaa Drake garabka ku salaaxay. "Fannaaniinta hormuudka ka ah kooxda?" - ayay waydiisay.
  
  Drake wuu ruxay. "Qalbiga dahabka ah, waa intaas. Wax walba wuu kuu qaban lahaa cabasho la'aan. Immisa saaxiib ama saaxiibo oo kale ah ayaad leedahay?
  
  Tuulada Gamla Uppssa waxay ahayd mid qurux badan oo nadiif ah, oo leh waddooyin dhawr ah oo ay ku teedsan yihiin dhismayaal aan dhul lahayn, saqafyo dhaadheer oo boqolaal sano jiray, si fiican loo ilaalin jiray, iyo dad yar. Nin reer miyi ah ayaa si xiiso leh u eegay iyaga.
  
  Drake wuxuu u dhaqaaqay dhanka kaniisadda. "Xeeldheerayaasha maxalliga ahi had iyo jeer waa kuwo waxtar leh."
  
  Markii ay u soo dhawaadeen balbalada, ayaa nin oday ah oo khamiiskii kaniisadda xidhan ku sigtay inuu cagaha ka dhufto. Wuu istaagay isagoo yaaban.
  
  "Haye. Sidee baad u aragtaa?
  
  "Ma hubo taas, saaxiib." Drake wuxuu dhigay dhoola cadeyntiisii ugu fiicneyd. "Laakiin kee ka mid ah tuulmooyinkan ku yaal waxaa iska leh Odin?"
  
  "Ingiriisi?" Wadaadku si fiican ayuu uga hadlay adduunka, laakiin wuu ku dhibtooday inuu fahmo. "Vad? Waa maxay? Mid?"
  
  Ben hore ayuu u soo dhaqaaqay oo u yeedhay dareenka vicarka ee tuulmooyinka boqortooyada. "Mid?"
  
  "Waad aragtaa." Odeygii wuu lulay. "Haa. Hm Storsta..." Wuu ku dhibtooday sidii uu ereyga u heli lahaa. "Kuwa waaweyn."
  
  "Ka ugu weyn?" Ben gacmihiisii wuu fidiyay.
  
  Drake ayaa u dhoola caddeeyey isaga oo la dhacay.
  
  "Tirooyinka." Kennedy wuxuu bilaabay inuu ka jeesto, laakiin Ben wuxuu lahaa su'aal ugu dambeysay.
  
  "Falla?" Wuxu yidhi isagoo yaaban oo bushimihiisii oo keliya eegaya, oo si buunbuunin ah garbaha u ruxay. "ama manga fallor?"
  
  Waxay qaadatay wakhti, laakiin jawaabtu, markay timid, waxay qabowday Drake lafta.
  
  "Dabinno... dabinno badan."
  
  
  SAGAAL
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Drake wuxuu raacay Ben iyo Kennedy ilaa tii ugu weynayd ee tuullooyinka boqortooyada, isagoo ku dhejiyay xargaha boorsada dhabarka si uu u sahamiyo aagga nabad. Daboolka kaliya ayaa ku dhawaad hal mayl ka dambeeyay tuulaanka ugu yar, ilbiriqsina wuxuu u maleeyay inuu arkay dhaqdhaqaaq halkaas. Dhaqdhaqaaq degdeg ah. Laakiin daraasad dheeri ah oo la sameeyay ma muujin wax intaas ka badan.
  
  Waxay istaageen cagtii tuulladii Odin. Ben ayaa neefsaday. "Qofka ugu dambeeya ee gaara meesha ugu sarreeya wuxuu heli doonaa wax yar bogga Facebook!" - wuu qayliyey isagoo degdegsan. Drake si deggan buu u raacay oo u dhoola caddeeyey Kennedy, oo isaga in yar ka dheereeyey.
  
  Hoosta, wuxuu bilaabay inuu noqdo mid aad u kacsan. Ma uu jeclayn. Waxay ahaayeen kuwo aan rajo lahayn oo qaawan. Tiro kasta oo qoryo xoog leh ayaa raaci kara, iyaga oo ku ilaalinaya qoriga caarada, iyaga oo si fudud u sugaya amarro. Dabayshu aad bay u qaylisay oo dhegaha ku garaacday, taas oo kordhisay dareenka ammaan-darro.
  
  Waxay ku qaadatay ilaa labaatan daqiiqo in la fuulo meesha sare ee buurta cawska leh. Markii Drake uu halkaas gaadhay, Ben wuxuu hore ugu fadhiyey cawska.
  
  "Aaway dambiishii picnic, Krusty?"
  
  "Kan ku daa gaarigaaga." Hareeraha ayuu eegay. Laga soo bilaabo halkan, muuqaalku wuxuu ahaa mid soo jiidasho leh: beero gaddoon oo cagaar ah oo aan dhammaad lahayn, buuro iyo durduryo meel kasta ah, iyo buuro guduudan oo fogaan ah. Waxay arki karayeen tuulada Gamla Uppssa, oo ku fidday xudduudaha magaalada New Uppssa.
  
  Kennedy wuxuu sheegay wax iska cad. "Marka waxaan doonayaa inaan sheego wax in muddo ah i dhibayay. Haddii tani ay tahay Mound-ka Odin, oo Geedka Adduunku ku qarsoon yahay - taas oo noqon doonta daahfurka xun - maxaa qofna hore u helin? Maxaynu hadda u raadinaynaa?
  
  "Waa sahlan tahay". Ben waxa uu hagaajinayay laalaashiyihiisii aan sharciga ahayn. "Qofna kuma fikirin inuu horay u eego. Ilaa gaashaanka la helay bil ka hor, waxay ahayd halyey boodh leh. Khuraafaad Mana fududayn in lagu xidho Waranka iyo Geedka Adduunka, kaas oo hadda guud ahaan loo yaqaan Yggdrasil, ka dibna sagaalka maalmood ee kooban ee Odin uu halkaas joogay.
  
  Iyo - Drake ayaa ku dhawaaqay, "geedkaas ma fududaan doono in la helo haddii uu jiro. Ma rabaan in wax xun oo duq ah uu ku turunturoodo kan.
  
  Hadda Drake taleefankiisii gacanta wuu garaacay. Wuxuu u eegay Ben si jeesjees ah markuu ka soo saaray boorsadiisa dhabarka. "Ciise. Waxaan bilaabay inaan dareemo sidaada oo kale."
  
  "Hagaag?"
  
  "Koox ka kooban toban qof ayaa gacantaada ku jira. Kaliya dheh kelmadda."
  
  Drake ayaa liqay yaabkiisa. "Toban qof. Tani waa koox weyn." Kooxda SAS oo toban qof ka kooban ayaa u diri kara Madaxweynaha Xafiiskiisa Oval-ka oo ay wali waqti u helayaan inay ka soo muuqdaan muuqaalka cusub ee Lady Gaga ka hor intaysan u aadin guriga si ay u shaaheeyaan.
  
  "Dhib weyn, waan maqlay. Xaaladdu saacad walba way ka sii daraysaa."
  
  "Tani waa run?"
  
  "Dowladuhu waligood isma beddelaan, Drake. Si tartiib ah ayay u bilaabeen ka dibna waxay damceen inay cagaf-cagaf ku maraan, laakiin waxay ka baqeen inay dhammeeyaan. Haddii ay tahay wax lagu nasteexo, tani maaha waxa ugu weyn ee xilligan ka dhacaya adduunka."
  
  Hadalka Wells waxaa loo qorsheeyay in loola dhaqmo sida libaaxu ula dhaqmo zebra, Drakena ma niyad jabin. "Sidee?"
  
  "Saynisyahanada NASA waxay hadda xaqiijiyeen jiritaanka supervolcano cusub. Iyo..." Wells dhab ahaantii waxay u muuqatay mid argagax leh: "Waa firfircoon."
  
  "Waa maxay?"
  
  "In yar firfircoon. Waxoogaa. Laakin ka fakar, waxa ugu horreeya ee aad malayso marka aad sheegayso foolkaano weyn waa...
  
  "...dhammaadka meeraha," Drake ayaa dhammeeyey, cunaha si lama filaan ah u engegay. Waxay ahayd nasiib darro in Drake uu hadda maqlay odhaahdan laba jeer maalmo badan gudahood. Waxa uu daawaday Ben iyo Kennedy oo ku wareegaya xayndaabka, isaga oo laad caws ah, waxana uu dareemay cabsi qoto dheer oo aan waligeed dareemin.
  
  "Aaway?" ayuu weydiiyey.
  
  Wells ayaa qoslay. "Ma foga, Drake. Meel aan ka fogayn halka ay ka heleen gaashaankaaga. Tani waxay ku taal Iceland. "
  
  Drake wuxuu qarka u saarnaa inuu qaniino mar labaad markii Ben uu ku qayliyay, "Wax la helay!" cod aad u sarreeya oo muujinaya nacasnimadiisa markii uu sii faafay.
  
  "Waa inaan baxaa". Drake wuxuu u orday dhankii Ben, isagoo sixirka u tuuray intii uu kari karayay. Kennedy ayaa sidoo kale hareeraha eegay, laakiin waxa kaliya ee ay arki karaan waxay ahayd tuulada.
  
  "Hoos u dhig, saaxiib. maxaa haysa?"
  
  "Kuwaan". Ben wuu jilba joogsaday oo iska fogeeyay cawskii qallafsanaa si uu u muujiyo jeex dhagax ah oo cabbirkiisu le'eg yahay warqad A4 ah. "Waxay safeeyaan wareegyada taalloyinka oo dhan, dhawr cagoodba, iyagoo saf ah xagga sare ilaa kala bar salka hoose. Waa inay jiraan boqolaal iyaga ka mid ah."
  
  Drake si dhow buu u eegay. Dusha sare ee dhagaxa waxaa si xun u waxyeeloobay cimiladu, laakiin qayb ahaan waxaa ilaalinayay caws ka baxay. Waxooga calaamado ah ayaa korkooda ku yaal.
  
  "Qoraalka runic, waxaan u maleynayaa in la yiraahdo," Ben ayaa yidhi. "Calaamadaha Viking"
  
  "Sidee ku ogtahay?"
  
  Wuu qoslay. "Diyaaradda, waxaan eegay calamadaha gaashaanka. Waa isku mid. Kaliya weydii Google."
  
  "Cunugu wuxuu sheegay inay jiraan boqollaal," Kennedy ayaa sawiray, isagoo kor iyo hoos eegaya jiirrada cawska leh. " Haddaba waa maxay? Ma caawinayo."
  
  "Cunugu wuxuu leeyahay way shaqayn kartaa," Ben ayaa yidhi. "Waxaan u baahanahay inaan helno runes la xiriira waxa aan raadineyno. Rune oo ka dhigan waran. Rune oo matalaya geed. Oo rune loogu talagalay -"
  
  "Mid," Kennedy ayaa dhameeyay.
  
  Drake wuxuu lahaa fikrad. "Waxaan ku qanacsanahay inaan isticmaali karno khadka aragga. Dhammaanteen waxaan u baahanahay inaan is aragno si aan u ogaano inay shaqeysay, sax?
  
  "Logic askari," Kennedy qoslay. "Laakiin waxaan qabaa inay mudan tahay in la isku dayo."
  
  Drake aad buu u xiisaynayay inuu ka warsado caqli-galnimada booliiska, laakiin wakhtigu wuu sii libdhayay. Qaybo kale ayaa horumaray oo si la yaab leh u maqan, xataa hadda. Dhammaantood waxay bilaabeen inay dhagax kasta cawska ka saaraan, iyagoo ku dul wareegaya buurta cagaarka ah. Markii hore waxay ahayd hawl aan la mahadin. Drake waxa uu sameeyay calaamado u eg gaashaan, qaanso-goysyo, dameer, doon dheer, ka dibna waran!
  
  "Waxaa jira mid". Codkiisa oo qoto dheer ayaa qaaday labada kale, laakiin ma sii jirin. Waxa uu la fadhiistay shandaddiisii oo uu dul dhigay agabkii ay soo iibsadeen intii ay tagsigu ku jireen Apsalla. Toosh, toosh weyn, taraq, biyo, dhawr mindi oo uu u sheegay Ben inay yihiin kuwa lagu nadiifiyo qashinka. Dib ayuu u jaleecay, anigu ma ihi mid aad u qallafsan, laakiin baahidoodu waxay ahayd mid aad uga sii daran walaaca Ben hadda.
  
  "Geed". Kennedy ayaa ku dhacday jilba iyada oo xoqday dhagaxii.
  
  Waxay qaadatay Ben toban daqiiqo oo kale si uu wax u helo. wuu aamusay, kadibna ku celiyay talaabooyinkiisii u dambeeyay. "Xusuuso wixii aan ka idhi Tolkien oo Gandalf ku saleeyey Odin?" Dhagaxii ayuu cagta ku taabtay. "Hagaag, kani waa Gandalf. Xataa shaqaale ayuu leeyahay. haye!"
  
  
  ***
  
  
  Drake si taxadar leh ayuu u daawaday. Waxa uu maqlay sanqadh shiidi, oo aad mooddo in xidhidhyo culculus ay ku furmayaan dhawaaq shiidi.
  
  "Ma waxaad sababtay inaad dhagax ku dul istaagto?" - Si taxadar leh ayuu u weydiiyey.
  
  "Waxay ila tahay haa".
  
  Dhammaantood way is wada eegeen, hadalladoodu waxay isu beddeleen raynrayn una werwereen cabsi, ka dibna, iyagoo mid ah, ayay hore u sii socdeen.
  
  Dhagaxa Drake ayaa si yar u bixiyay. Waxa uu maqlay dhawaaq shiidis la mid ah. Dhulkii dhagaxa ka soo hor jeeday ayaa quusay, ka dibna niyad-jabkii ayaa daarkii ku wareegay sidii mas turbocharged.
  
  Ben wuxuu ku qayliyay, "Waxaa jira wax halkan."
  
  Drake iyo Kennedy waxay soo mareen dhulkii go'ay ilaa meeshii uu taagnaa. Inta uu hoos u soo foorarsaday, waxa uu u fiirsaday dildilaaca dhulka. "Qaar ka mid ah tunnel-ka."
  
  Drake ayaa lulay toosh. "Waxaa la joogaa waqtigii la kori lahaa lamaane, dad," ayuu yidhi. "I raaca".
  
  
  ***
  
  
  Markii ay indhaha ka qarsanaayeen, ayaa waxaa bilaabay in ay is abaabulaan laba ciidan oo kala duwan. Jarmalkii, kuwaas oo ilaa hadda ku qanacsanaa inay jiifsadaan magaalada hurda ee Gamla Apsalla, way is diyaariyeen oo waxay bilaabeen inay raacaan wadadii Drake.
  
  Koox kale, qayb ka mid ah ciidamada Iswidhan ee caanka ah - Sarskilda Skyddsgrupen, ama SSG - ayaa sii waday inay kormeeraan Jarmalka waxayna ka wada hadleen dhibaatada la yaabka leh ee ay soo jeediyeen saddexda qof ee rayidka ah ee hadda ku soo degay godka.
  
  Waa in si buuxda su'aalo loo waydiiyaa. Si kasta oo loo baahdo.
  
  Yacni, haddii ay badbaadeen waxa dhici lahaa.
  
  
  TOBAN
  
  
  
  GEEDKA ADUUNKA, SWEDEN
  
  
  Drake wuu soo foorarsaday. Marinka mugdiga ahi waxa uu ku bilaabmay gurguurasho oo hadda waxa uu ka yar yahay lix fiit. Saqafka ayaa ka samaysan dhagax iyo wasakh, waxaana lagu dahaadhay siddooyin waaweyn oo caws ka baxay oo ay ahayd in ay jidka ka gooyaan.
  
  Waxay la mid tahay in lagu dhex socdo kaynta, ayuu Drake ku fikiray. Kaliya dhulka hoostiisa.
  
  Waxa uu ogaaday in qaar ka mid ah geedihii canabka ahaa ee xoogga badnaa ay hore u gooyeen. Mawjad walaac ah ayaa ku soo dhacday.
  
  Waxay yimaaddeen meel ay xididadu cufan yihiin oo ay dib u gurguurteen. Dagaalku wuxuu ahaa mid adag oo wasakh ah, laakiin Drake wuxuu saaray xusul ka hor suxulka, jilibka ka hor, wuxuuna ku booriyay kuwa kale inay raacaan isaga. Markii mararka qaar xitaa qancintu aysan caawin Ben, Drake wuxuu u jeestay cagajuglaynta.
  
  "Ugu yaraan heerkulku hoos ayuu u dhacayaa," Kennedy ayaa ku gunuunacday. "Waa inaan hoos u dhacnaa."
  
  Drake waa uu ka gaabsaday jawaabta askariga caadiga ah, eegistiisa ayaa si lama filaan ah u qabsaday wax ka muuqda iftiinka toosankiisa.
  
  "Bal eeg".
  
  Runes lagu xardhay gidaarka. Calaamado qariib ah oo xasuusiyay Drake kuwa qurxiyay gaashaanka Odin. Codkii ceejin ee Ben ayaa ka dhawaajiyay hoolka.
  
  "Runyada Iskandaneefiyanka. Nasiib wacan."
  
  Drake wuxuu ka leexiyay nalkiisii isagoo qoomameynaya. Hadday akhrin lahaayeen. SAS, wuxuu u maleeyay si kooban, inay heli doonto kheyraad badan. Waxaa laga yaabaa inay ahayd waqtigii la keeni lahaa halkan.
  
  Konton cagood oo kale oo uu dhididka ka tifqayo. Waxa uu maqlay Kennedy oo aad u neefsanaysa oo habaaraya in ay xidhatay surwaalkeedii ugu fiicnaa. Waxba kama uu maqlin Ben haba yaraatee.
  
  "Ma fiican tahay, Ben? Timahaagu ma xidid baa ku qalloocan?
  
  "Haa, nacalaa, ha. Sii wad, dameer.
  
  Drake wuxuu sii waday inuu ku dhex gurguurto dhoobada. "Hal shay oo i dhibaya," ayuu neefsaday, "waa inay jiraan "dabinno badan." Masaaridu waxay dhisteen dabinno aad u fiican si ay u ilaaliyaan hantidooda.
  
  "Ma qiyaasi karo in Viking-ku aad uga fikirayo dabinka," Kennedy ayaa ku kaftamay jawaabta.
  
  "Ma garanayo," Ben ayaa ku qayliyay khadka. "Laakiin Vikings sidoo kale waxay lahaayeen mufakiriin aad u fiican, waad ogtahay. Sida Giriigta iyo Roomaanka. Dhammaantood ma ahayn barbariyiin."
  
  Dhawr rogaal celis iyo marinkii baa bilaabay inuu balaadhiyo. Toban cagood oo kale iyo saqafka sare ee iyaga ka sarreeya ayaa la waayay. Isla markiiba way kala fideen oo nasteen. Tooshka Drake ayaa iftiimiyay marinka hore. Markuu u tilmaamay Kennedy iyo Ben, wuu qoslay.
  
  "Nacalad, labadiinu waxaad mooddaa inaad qabriga ka soo noqotay!"
  
  "Oo waxaan filayaa inaad la qabsatay xumaantan?" Kennedy gacantuu u gacan haadiyay. "Inaad tahay SAS iyo waxaas oo dhan?"
  
  Ma aha SAS, Drake ma ruxin ereyada sumaysan. "Waxay ahaan jireen." Wuu yidhi oo si degdeg ah buu hadda u socday.
  
  Jeedal kale oo fiiqan, Drakena wuxuu dareemay neecaw wejigiisa ka socota. Dareen dawakhaad ah ayaa ku dhacay sidii sacab kedis ah oo onkod ah, ilbiriqsiyo ayaa dhaaftay ka hor inta uusan dareemin in uu ku taagan yahay daraf uu ka hooseeyo god bohol ah.
  
  Muuqaal cajiib ah ayaa indhihiisa la kulmay.
  
  Waxa uu si lama filaan ah u istaagay in Kennedy iyo Ben ay ku dhaceen isaga. Markaas iyana waxay arkeen muuqaalkan.
  
  "OMFG." Ben wuxuu tilmaamay magaca raadraaca saxeexa darbiga hurdada.
  
  Geedka dunidu wuxuu hortooda ku taagnaa ammaantiisa oo dhan. Marna dhulka kama sarrayn. Geedku wuxuu ahaa mid foorarsan, xididkiisuna wuxuu ku fidsan yahay buurta dhulka dushooda ku taal, da'da iyo dhismooyinka ku xeeran ee dhagaxa ah, laamahiisu waxay ahaayeen barriin dahab ah, caleemihiisuna waxay ahaayeen cagaar daa'im ah, jiriddiisuna waxay hoos u sii fidaysaa boqol dhudhun oo hoos u qotoma. god weyn.
  
  Waddada ay marayeen waxay isu rogtay jaranjaro cidhiidhi ah oo lagu xardhay gidaarada dhagaxa.
  
  "Dabin," Ben ayaa neefsaday. "Ha iloobin dabinada."
  
  "Naarta dabinnada," Kennedy wuxuu ka dhawaajiyay fikirka Drake. "Aaway cadaabta nuurku?"
  
  Ben hareeraha buu eegay. "Waa orange."
  
  "Ulaha dhalaalaya," Drake ayaa yidhi. "Masiix. Meeshan waa la diyaariyay."
  
  Maalmihiisii SAS waxay u direen dad si ay u diyaariyaan aag sidan oo kale ah; kooxda si ay u qiimeeyaan halista oo ay dhexdhexaadiyaan ama u qoraan ka hor intaysan ku noqon saldhigga.
  
  "Ma hayno wakhti badan," ayuu yidhi. Iimaanka uu u qabo Kennedy ayaa hadda kor u kacay. "Aan".
  
  Waxay ku socdeen jaranjaro duugoobay oo burbursan, dhibicda lama filaanka ah had iyo jeer waxay u socotaa dhinaca midig. Toban cagood hoos ayay jaranjaradii bilaabeen inay si xoog leh u foorarsadaan. Drake ayaa istaagay markii farqi saddex cagood ah uu furmay. Ma jiro wax cajiib ah, laakiin waa ku filan tahay in la siiyo hakad-maadaama godka bannaan ee hoose uu noqday mid sii muuqda.
  
  "Crap".
  
  Wuu booday. Jaranjarada dhagaxu waxay ahayd qiyaastii saddex fiit oo ballac ah, si sahlan loo maro, cabsina leh marka tallaabo kasta oo khaldan ay ka dhigan tahay dhimasho gaar ah.
  
  Run buu u degay oo isla markiiba soo jeestay, isagoo dareemaya in Ben qarka u saaran yahay ilmo. "Ha werwerin," wuu iska indhatiray Kennedy oo diiradda saaray saaxiibkii. "I aamin, Ben. Ben. waan ku qaban doonaa."
  
  Wuxuu ku arkay rumaysadka indhihii Ben. Kalsooni buuxda oo caruureed oo kale ah. Waxay ahayd waqtigii lagu kasban lahaa mar kale, iyo markii Ben uu booday oo ka dibna dhuftey, Drake wuxuu ku taageeray isaga oo gacanta ku haya xusulkiisa.
  
  Drake wuu il-duufay. "Shal, huh?"
  
  Kennedy booday. Drake si taxadar leh ayuu u daawaday, isaga oo iska dhigaya in aanu ogaanin. Dhib la"aan bay soo degtay, dareenkiisa ayay aragtay oo weji-gaabtay.
  
  "Taasi waa saddex cagood, Drake. Ma aha Grand Canyon. "
  
  Drake ayaa ku ilduufay Ben. "Diyaar, saaxiib?"
  
  Labaatan cagood oo kale, iyo furitaanka ku xiga ee jaranjarada ayaa ka sii ballaadhnaa, soddon fuudh markan, waxaana xidhay loox dhumuc weyn leh oo lulayay sida Drake uu ku socdo. Kennedy ayaa raacay, ka dibna Ben miskiin ah, oo uu Drake ku qasbay inuu kor u eego, inuu hore u eego halkii uu hoos u dhigi lahaa, si uu u barto meesha uu u socdo halkii uu cagihiisa ka baran lahaa. Ninkii dhallinyarada ahaa wuu gariiray markii uu gaaray dhul adag, Drake wuxuu ku baaqay nasasho kooban.
  
  Markii ay istaageen, Drake wuxuu arkay in Geedka Adduunku halkan u fidsan yahay si aad u ballaaran oo laamihiisa qaro weyn ay ku dhawaadeen jaranjarooyinka. Ben si xushmad leh ayuu u soo gaadhay si uu u salaaxo addinka, kaas oo ka hoos gariiray taabashada.
  
  "Tani... tani waa wax culus," ayuu neefsaday.
  
  Kennedy wakhtigan waxa uu u isticmaali jiray in uu timaheeda u habeeyo oo uu eego halka laga soo galo ee ka sarraysa. "Ilaa hadda wax walba waa cad yihiin," ayay tiri. "Waa inaan sheegaa sida ay u taagan tahay, hubaal sida cadaabta ma ahayn Jarmalkii diyaariyey meeshan. Way dhici lahaayeen oo dab bay ku gubi lahaayeen.
  
  Dhawr nasasho oo kale oo waxay hoos u dhaceen konton cagood, ku dhawaad kala badh. Drake ayaa ugu dambeyntii u ogolaaday naftiisa inuu u maleeyo in Vikings-kii hore aysan ahayn kuwa la mid ah Masriyiintii ka dib oo dhan, iyo dulduleelada ayaa ahaa kuwa ugu fiican ee ay sameyn karaan marka uu ku soo baxo jaranjarada dhagaxa, taas oo dhab ahaantii ahayd qayb faahfaahsan oo hemp, twine iyo pigment. Wuu dhacay, waxa uu arkay dhicitaan aan dhammaanayn oo uu is qabsaday caarada faraha.
  
  Kennedy kor buu u saaray. "Dameer dabayli luxaysa, SAS nin?"
  
  Waxa uu dib ugu soo gurguurtay dhul adag oo uu kala bixiyey farahiisa nabarka ah. "Mahadsanid".
  
  Si taxadar leh ayay u dhaqaaqeen, hadda in ka badan kala bar. Meesha bannaan ee midigta ka xigtaa ka sakow, geed aad u weyn ayaa weligii taagnaa, oo neecawda iyo iftiinka qorraxdu aanay taaban, yaabna waayihii tegay.
  
  Waxay soo gudbiyeen calaamado badan oo Viking ah. Ben wuxuu qiyaasay qariib. "Waxay la mid tahay darbiga qoraallada asalka ah," ayuu yidhi. "Dadku magacyadooda uun bay jari jireen oo waxay ka tegi jireen farriimaha - noocyadii hore ee 'John wuxuu joogay halkan!'
  
  "Malaha abuurayaasha godka," Kennedy ayaa yidhi.
  
  Drake waxa uu isku dayay in uu qaado tillaabo kale, isaga oo ku dheggan darbiga qabow ee dhagaxa ah, waxaana godka ka dhex guuxay qaylo qoto dheer oo shiiday. Waxaa kor ka soo dhacay webi burbur ah.
  
  "Orod!" - Drake wuu qayliyey. "Hadda!"
  
  jaranjaradii ayay ku yaaceen, iyaga oo iska indha tiray dabinada kale. Dhagax weyn ayaa xagga sare kaga soo dhacay shil aad u weyn, kaas oo jabiyay dhagxaan waaweyn markii uu soo dhacayay. Drake waxa uu ku daboolay jidhkiisa Ben jidhkiisa iyada oo uu dhagax weyni ku dhacay jaranjaradii ay ku taagnaayeen, isaga oo qaadayay ilaa labaatan cagood oo tillaabo qaali ah.
  
  Kennedy caday jajabkii dhagaxa ee garabka ka saaray oo ku eegay Drake dhoola cadeyn engegan. "Mahadsanid".
  
  "Haye, waan ogaa in naagtii badbaadisay dabada ninka SAS ay ka adkaan karto dhagax fudud. "
  
  "Waa wax lagu qoslo, ninyahow. Aad u qosol badan."
  
  Laakiin wali may dhamaan. Waxaa dhacay dhawaaq dhawaaqeed oo af badan, iyo xadhiggii khafiifka ahaa balse xoogga badnaa ayaa ku jabay tallaabadii kala qaybinaysay Ben iyo Kennedy.
  
  "Fuuck!" Kennedy ayaa ku qayliyay. Xadhigu waxa uu la soo baxay si xoog leh oo si fudud u kala saari kara anqawgeeda iyo jidhkeeda intiisa kale.
  
  Guji kale laba tallaabo hoos. Drake ayaa isla goobta ku dheelay. "Shit!"
  
  Qaylo kale oo xagga sare ka timid waxay la macno tahay dhicitaanka xiga ee dhagaxa.
  
  "Waa dabin soo noqnoqda," Ben ayaa u sheegay. "Arrin la mid ah ayaa ku soo noqnoqonaysa. Waxaan u baahanahay inaan gaarno qaybtan."
  
  Drake wuu garan waayay talaabooyinka jaahwareerka ah iyo kuwa aan ahaynba, sidaa darteed wuxuu aaminay nasiib iyo xawaare. Waxay u ordeen madax dheer ilaa soddon tallaabo, iyagoo isku dayaya inay hawada ku jiraan ilaa inta suurtogalka ah. Darbiyada jaranjarada ayaa burburay markii ay ka gudbeen wadadii qadiimiga ahayd, iyagoo galay gunta hoose ee godka dhagaxa ah.
  
  Dhawaaqa qashinka hoos u dhacaya ayaa bilaabay inuu sii weynaado.
  
  Duulimaadkoodii waxa raacay dildilaaca xadhig adag.
  
  Drake waxa uu fuulay jaranjaro kale oo been ah, laakiin dardartiisii ayaa ka gudubtay meel bannaan oo gaaban. Kennedy ayaa ku dul booday isaga, isagoo qurux badan sida cawl duulimaad buuxa ah, laakiin Ben ayaa gadaasheeda ku dhacay, oo hadda ku sii qulqulaya yaamayska.
  
  "lugaha!" Drake wuu qayliyay, ka dibna wuxuu dib ugu dhacay meel bannaan, isagoo noqday dhulka. Gargaarka ayaa maskaxda ka maydhay xiisadii markii Kennedy uu cagihiisa dib ugu soo celiyay meeshii. Wuxuu dareemay Ben inuu jirkiisa ku dhuftay ka dibna ku dhacay laabtiisa. Drake ayaa ninka gacmihiisa ku jiheeyay xawligiisa, ka dibna wuxuu ku sii riixay dhulka adag.
  
  Si degdeg ah ayuu u fadhiistay, isaga oo nabar leh.
  
  "Sii wad!"
  
  Hawada waxaa ka buuxay qaybo dhagax ah. Mid ka mid ah ayaa madaxa ka booday Kennedy, isaga oo gooyay iyo ilo dhiig ah. Mid kale ayaa Drake ku dhuftay canqowga. Cadaadisku waxa uu ka dhigay in uu ilka cadho oo uu ku kiciyo in uu aad u dheereeyo.
  
  Xabado ayaa gidaarka ka dusiyay madaxooda. Drake intuu foorarsaday oo si kooban u jaleecay albaabka laga soo galo.
  
  Waxaan arkay ciidan la yaqaan oo meeshaas ku urursan. Jarmal.
  
  Hadda waxay ku ordayeen xawli buuxa, oo aan taxaddar lahayn. Waxay qaadatay Drake ilbiriqsiyo qaali ah inuu u boodo xagga dambe. Markii ay xabbad kale oo rasaas ahi ka dalooshay dhagaxii madaxiisa ku xigay, ayuu hore u qoolay, jaranjarooyinka ka soo booday, goobaaban ayuu sameeyay, gacmihiisiina isku qabsaday, waxa uu istaagay in uu dhererkiisu dhan yahay isaga oo aan lumin hal wiig.
  
  Ah, maalmihii wacnaa ayaa soo noqday.
  
  Rasaas badan Dabadeed kuwii kale ayaa hortiisa ku dhacay. Argagax ayaa qalbigiisa ka go"day ilaa uu ogaaday in ay si fudud godka guntiisa u soo gaadheen iyaga oo ordaya oo aan diyaar ahayn ayaa si toos ah dhulka ugu dhacay.
  
  Drake ayaa hoos u dhacay. Godka guntiisa hoose waxa uu ahaa qashin dhumuc weyn oo dhagax ah, boodh iyo haraag alwaax ah. Markii ay kaceen, Kennedy iyo Ben waxay ahaayeen muuqaal la arki karo. Ma aha oo kaliya inay ku daboolan yihiin wasakh, laakiin hadda waxay ku daboolan yihiin boodh iyo caaryo caleen ah oo la dubay.
  
  "Ah, waayo kamaradayda aaminka ah," ayuu u sheegay. "Sannado madow ayaa i soo food saaray."
  
  Drake waxa uu qaatay ushii dhalaalaysa oo uu isku duubay qalooca godka ay ka cararayeen ragga hubaysan. Waxay qaadatay shan daqiiqo in la gaaro soohdimaha dibadda ee geedka. Waxay had iyo jeer ku jireen hooska xasilloonidiisa.
  
  Drake wuxuu ku salaaxay Ben garabka. "Ka roon habeen jimce kasta sesh, eh saaxiib?"
  
  Kennedy wuxuu wiilka ku eegay indho cusub. "Ma haysaa taageerayaal? Kooxdaadu ma leeyihiin taageerayaal? Goor dhow ayaan wada sheekaysan doonnaa, bro. Ku kalsoonow".
  
  "Laba kaliye" Ben wuxuu bilaabay inuu dhufto markii ay soo koobeen qayb ka mid ah foorarkii ugu dambeeyay, ka dibna wuu aamusay naxdin darteed.
  
  Dhammaantood way istaageen.
  
  riyooyin qadiimi ah oo yaab leh ayaa hortooda ka muuqday, iyaga oo ka tegaya hadal la"aan, oo si dhab ah u damiyey maskaxdooda ilaa nus daqiiqo ah.
  
  "Hadda kan...kan..."
  
  "Cajiib," Drake ayaa neefsaday.
  
  Safka doomaha dheer ee Viking-ka ee ugu weyn oo ay waligood male-awaalayeen ayaa iyaga kaga sii fidsan hal fayl, iyaga oo gees ilaa dhammaad u taagan sidii qof ku dheggan bartamaha saxmadda taraafig ee qadiimiga ah. Dhinacyadooda waxaa lagu qurxiyey lacag iyo dahab, shiraacyadoodana waxaa lagu qurxiyey xariir iyo dhagaxyo qaali ah.
  
  "Longboats," Kennedy ayaa si nacasnimo leh u yidhi.
  
  "Maraakiibta fog-fog." Ben weli wuxuu lahaa dareen ku filan oo uu ku saxo. "Damn, waxyaalahan waxaa loo tixgeliyey khasnadihii ugu weynaa waqtigooda. Waa inay noqotaa... waa maxay? Halkan ma labaatan baa jira?
  
  "Aad u fiican," Drake ayaa yidhi. "Laakiin kani waa Warankii aan u nimid. Wax fikrado ah?"
  
  Ben wuxuu hadda eegayay Geedka Adduunka. "Ilaahayow, nimanyahow. Ma qiyaasi kartaa? Mid baa geedkaas ka laadlaadsanaa. Fucking One."
  
  "Haddaba hadda waxaad rumaysan tahay Ilaahyada, hmm? Taageere? Kennedy waxa uu dhiniciisii u dhaqaaqay dhanka Ben in yar oo dhaban ah, taas oo keentay in uu guduudasho.
  
  Drake wuxuu fuulay cidhif cidhiidhi ah oo orday dhammaan dhererka dabada markabka dheer. Dhagaxu wuxuu u muuqday mid xoog badan. Alwaaxdii cidhifkii ayuu qabsaday oo ku tiirsaday. "Waxyaabahan waxaa ka buuxa booli. Waa ammaan in la yiraahdo maanta ka hor qofna halkan ma joogin."
  
  Mar kale ayuu bartay khadka maraakiibta. Bandhig hanti aan la qiyaasi karin, laakiin aaway hantida dhabta ah? Dhamaadka? Dhammaadkii qaansoroobaadka? Derbiyada godka ayaa lagu qurxiyey sawirro qadiimi ah. Waxa uu arkay sawirka Odin oo ka laadlaadsan Geedka Adduunka iyo haweenay jilba joogsanaysa hortiisa.
  
  "Maxay tani ka hadlaysaa?" Markaasuu Ben xaggiisa u yeedhay. "Kaalay, dhaqso. Caqliyaashaas sirta ah kuma tuuraan sausages cunaha ilaa meeshaas. Aan dhaqaaqno."
  
  Waxa uu tilmaamay qoraalka qalafsan ee ka hooseeya sawirka naag baryaysa. Ben madaxa ayuu ruxay. "Laakiin tignoolajiyadu waxay heli doontaa waddo. "Waxa uu gujiyay I-telkiisa uu ku kalsoon yahay, kaas oo nasiib wanaag u noqday in aan halkan wax calaamad ah lahayn.
  
  Drake waxay qaadatay daqiiqad si uu u daaro Kennedy. "Fikradayda kaliya ayaa ah inaan raaco doomahan dhaadheer," ayuu yidhi. "Ma kugu habboon tahay?"
  
  "Sida taageere kooxda kubada cagta uu yiri, waxaan ku jiraa ciyaarta, nimanyahow. Tus jidka."
  
  Hore ayuu u dhaqaaqay, isagoo og in haddii tunnelkan weyni uu dhammaado, ay ku xannibmi doonaan. Jarmalku waxay si adag ugu hayn lahaayeen dabada, halkii ay ku nasan lahaayeen dabada. Drake wuxuu u qaybiyay fikirka qaybo, isaga oo diiradda saaraya daraf lagu xardhay dhagaxa. Marba waxa ay la kulmeen ul kale oo dhalaalaysa. Drake wuu qariyay ama u dhaqaajiyay si ay u abuuraan jawi mugdi ah si ay ugu diyaar garoobaan dagaalka soo socda. Wuxuu si joogto ah u baadhayay maraakiibta dhaadheer dhexdooda, wuxuuna ugu dambayntii arkay waddo cidhiidhi ah oo dhex rogmanaysa.
  
  Qorshaha b.
  
  Laba, afar, iyo toban markab oo dhaadheer ayaa soo maray. Lugaha Drake waxay bilaabeen inay xanuunsadaan dadaalka uu ku gorgortamayo jidka cidhiidhiga ah.
  
  Dhawaaqa daciifka ah ee dhagaxa soo dhacaya ka dibna qaylo dheer ayaa ka dhex guuxaysa godka weyn ee macnihiisa uu ahaa mid cad. Iyagoo aan dhawaaq samayn, ayay si adag ugu janjeersadeen hawshooda.
  
  Drake ayaa ugu dambeyntii yimid dhamaadka safka. Waxa uu tiriyey saddex iyo labaatan markab oo midkiiba aan la taaban oo uu qaniimo ku raran yahay. Markii ay ku soo dhawaadeen dhabarka tunnelka, gudcurka ayaa bilaabay inuu sii dheeraado.
  
  "Uma maleynayo inay waligood fogaadeen," Kennedy ayaa xusay.
  
  Drake ayaa ku hareeraysan faynuus weyn. "Khatarta," ayuu yidhi. "Laakiin waxaan u baahanahay inaan ogaano."
  
  Wuu daaray oo dariiqii kolba dhinac u dhaqaaqay. Marku aad buu u cidhiidhi jiray ilaa uu ka noqday marin yar oo hore.
  
  Oo gadaasheeda waxaa yiil jaranjaro keliya.
  
  Ben si lama filaan ah ayuu u cabudhiyey qaylo, ka dibna wuxuu ku yidhi hadal masraxeed, "Waxay ku jiraan dariiqa!"
  
  Tani waxay ahayd. Drake wuxuu qaaday tallaabo. "Waan kala qaybsannahay," ayuu yidhi. "Waxaan aadi doonaa jaranjarada. Labadiinaba halkaas ku dhaadhaca doonniyaha, oo ku noqda sidii aannu ku nimid.
  
  Kennedy wuxuu bilaabay inuu mudaaharaad sameeyo, laakiin Drake ayaa madaxa ruxay. "Maya. Samee. Ben wuxuu u baahan yahay ilaalin, anigu uma baahna. Anaguna waxaan u baahanahay Waranka.
  
  "Oo goormaan gaari doonnaa dhammaadka maraakiibta?"
  
  "Waan soo laaban doonaa markaas."
  
  Drake ayaa dib u booday isagoon kelmad kale haysan, isagoo ka booday cidhifka oo u dhaqaaqay jaranjarada indho la'aanta ah. Mar ayuu dib u milicsaday oo wuxuu arkay hadh ku soo socda cidhifka. Ben wuxuu raacay Kennedy oo hoos u dhigay jiirada burbursan ee salka u ah markabkii Viking ee ugu dambeeyay. Drake waxa uu yidhi duco rajo ah oo jaranjarada u orday intii uu kari karayey, isaga oo kolba laba tallaabo boodaya.
  
  Kaalay wuu fuulay ilaa ay weylihiisii xanuunayeen oo sambabkiisu gubeen. Laakiin dabadeed wuu baxay. Gadaashooda waxaa ka qulqulay durdur ballaadhan oo qulqulaya cadho badan, oo haddana waxaa kor u kacay meel allabari oo dhagax la jarjaray, oo u dhow sida barbecue qadiimiga ah.
  
  Laakiin waxa soo jiitay dareenka Drake waxay ahayd calaamad weyn oo lagu xardhay gidaarka ka dambeeya meesha allabariga. Saddex xagal oo is dul saaran. Macdanta qaarkeed oo ku dhex jirtay xaradhka ayaa qabtay iftiinka macmalka ah oo u iftiimay sida sequins oo ku dul yaal maro madow.
  
  Ma jiro waqti aad lumiso. Wabigii ayuu u leexday, isagoo neefta ka qaadaya markii ay biyihii barafku bowdadiisa kor ugu kaceen. Markuu meeshii allabariga u soo dhowaaday, wuxuu arkay shay dul jiifa. Farshaxan gaaban oo fiiqan, aan la yaab lahayn ama cajiib ah. Dhab ahaantii, adduunyo...
  
  ... Waranka Odin.
  
  Shayga ka wareemay dhinaca Eebbe.
  
  Mawjado raynrayn ah iyo mawjado hor leh ayaa dhex maray. Tani waxay ahayd dhacdo ka dhigtay wax walba oo run ah. Ilaa hadda waxay ahayd malo-awaal badan, kaliya malo-awaal caqli-gal ah. Laakiin wixii wakhtigaas ka dambeeyay, waxay ahayd mid cabsi leh oo dhab ah.
  
  Dhab ahaantii argagax leh. Waxay hor istaageen tirinta ilaa dhammaadka adduunka.
  
  
  KOw iyo toban
  
  
  
  GEEDKA ADUUNKA, SWEDEN
  
  
  Drake ma istaagin xaflada Inta uu Waranka qabsaday oo sidii uu u yimi dib ugu noqday. Iyada oo la sii marayo qulqulka barafaysan, hoos uga dhaadhac jaranjarada burbursan. Tooshka badhkii ayuu damiyay, wuuna gaabiyay markii uu gudcurkii qariyay.
  
  Falaadhaha iftiinka ayaa iftiimiyay albaabka hoose.
  
  Wuu sii socday. Wali ma dhamaan. Waxa uu hore u bartay in marar badan, nin aad uga fikiray dagaalka uusan waligiis guri ka dhigin.
  
  Wuxuu istaagay isagoo meyd ah tallaabadii ugu dambeysay, ka dibna wuxuu galay mugdiga qoto dheer ee marinka. Jarmalku mar horeba way u dhowaayeen, ku dhawaad dhamaadka cirifka, laakiin tooshkooda fogaantaas oo kale waxay u soo jeedin lahaayeen oo kaliya sida hadh kale. Inta uu ka booday marinkii ayuu gidaarka isku taagay oo u dhaqaaqay dhanka jiirada keentay saldhiga maraakiibta Viking-ka.
  
  Cod lab baa ku dhawaaqay, "Bal tan eeg! Indhahaaga ha dilin, Stevie Wonder! Codku wuu la yaabay isaga; waxay lahayd lahjadda qoto dheer ee Koonfurta Ameerika.
  
  Nacalad.Bashiiskii indhaha gorgorka lahaa ayaa arkay -ama ugu yaraan hadh guuraya - wax aanu u malaynayn inay suurtogal tahay gudcurkan dhexdiisa. Aad buu u orday. Rasaas ayaa ka soo dhacday, iyadoo ku dhacday dhagaxii ku xigay meeshii uu hadda ku sugnaa.
  
  Shaqsi madaw ayaa ku tiirsan cidhifka - malaha Maraykan. Waxaa jira waddo hoosteeda marakiibta dhexdooda. dhaqdhaqaa diyadaada intaanan ku shubin dhuuntaada caajiska ah.
  
  Nacas Yankees waxay arkeen dariiqa qarsoon.
  
  Adag, isla weyn, isla weyn. Jarmalkii mid ka mid ah ayaa yidhi, "ku fuck, Milo," ka dibna qeyliyay markii si qallafsan loogu soo jiiday jiirada.
  
  Drake ayaa u mahadceliyay xiddigihiisa nasiibka leh. Ilbidhiqsi ayay dul istaagtay ninkii, oo xadhkaha codka ka jeexjeexay, luquntiisana ka qabtay jug la maqlayo ka hor inta aanay cid kale raacin.
  
  Drake ayaa soo qaatay bastoolada Jarmalka - Heckler iyo Koch MG4 - wuxuuna ku dhuftay dhowr xabadood. Hal nin madaxii baa qarxay.
  
  Haa haa, wuu mooday. Weli bastoolad ku toogto si ka fiican sidii uu kamarad ku toogan lahaa.
  
  "Kanada!" oo ay ku xigto taxane isku mar ah oo cuncun ah.
  
  Drake ayaa dhoola cadeeyey xantii xanaaqsanayd. Ha u maleeyeen sidaas.
  
  Isaga oo aan baashaal dambe haysan, ayuu si degdeg ah ugu orday waddadii uu ku dhiiraday. Ben iyo Kennedy way ka horreeyay oo waxay u baahnaayeen ilaalintiisa. Wuxu wacad ku maray inuu iyaga iyagoo nool halkan ka soo saarayo, oo aanu u diidi doonin.
  
  Gadaashiisa, Jarmalku wuxuu si taxadar leh u soo degay jiirada. Dhawr xabbadood ayuu ku dhuftay si ay u sii mashquulaan, waxaanu bilaabay tirinta maraakiibta.
  
  Afar, lix, kow iyo toban.
  
  Jidku wuxuu noqday mid khatar ah, laakiin ugu dambeyntii waa la simay. Hal mar ayay aad u khafiiftay in qof kasta oo shan iyo toban dhagax ka weyni uu jabin lahaa feedhaha ku tuujinaya geedaha dhexdooda, laakiin haddana wuu balaadhay markii uu tiriyay markabka lix iyo tobnaad.
  
  weelashii dushiisa ayay ku kor taagnaayeen, oo qadiimi ah, cabsi badan, oo udgoon jilif duug ah iyo caaryada. Dhaqdhaqaaq dagdag ah ayaa soo jiitay dareenkiisa wuxuuna eegay dhanka bidix si uu u arko muuqaal noqon kara in qofka cusub ee Milo uu dib ugu soo laabanayo cidhifka cidhiidhiga ah ee dadka intiisa badani ay dhib yar ku socon karaan. Drake xitaa ma helin wakhti uu ku toogto - Maraykanku si degdeg ah ayuu u socday.
  
  Nacalad! Waa maxay sababta uu u noqon lahaa mid aad u wanaagsan? Qofka kaliya ee Drake ogaa - ka sokow naftiisa - oo ku guuleysan kara guushan wuxuu ahaa Alicia Miles.
  
  Waxaan isku arkay anigoo ku dhex jira tartanka gladiatorial ee soo socda halkan...
  
  Hore ayuu u booday, hadda waxa uu dhaafay maraakiibtii, isaga oo isticmaalaya dardartiisa si uu tallaabo tallaabo tallaabo u qaado, isaga oo si xor ah uga soo booday tuulooyin aan kala sooc lahayn oo uu u galay meelo qoto dheer oo ka booday xaglo ka soo baxay gidaarada ciidda. Xataa adigoo isticmaalaya alwaaxyada dabacsan ee maraakiibta si aad u korodhsato inta u dhaxaysa boodboodka.
  
  "Sug!"
  
  Cod aan muuqaal lahayn ayaa meel ka hor yimi. Wuu hakaday markii uu arkay muuqaalka muuqa ee Kennedy, isaga oo ku nastay in uu maqlo in Maraykanku twang ah. "I soo raac," ayuu ku qayliyay, isagoo og inuusan u ogolaan karin Milo inuu garaaco ilaa dhamaadka dariiqa. Waa la cadaadin karaa saacado.
  
  Wuxuu ku soo dalacday markabkii ugu dambeeyay isagoo ku socda xawaare qoor jabin ah, Ben iyo Kennedy ayaa gadaashiisa ka dhacay, sida Milo uu ka booday dariiqii hore oo uu gooyay isla markabka. Drake ayaa ku qabtay dhexda, isaga oo hubinaya inuu si adag ugu degay sternum.
  
  Waxa uu ilbiriqsi ku qaatay qoriga ku tuuray Kennedy.
  
  Intii qorigu weli sii duulayo, Milo ayaa maqaska ku dhuftay oo is xoreeyay, gacmihiisiina ku rogay oo si lama filaan ah u wajahay.
  
  Wuu qayliyey, "Matt Drake, kii. Aad baan u rajaynayay tan, saaxiib.
  
  Feer iyo xusul ayuu tuuray. Drake dhawr jeer ayuu gacmihiisa ku dhuftay, isaga oo guulaysta markii uu dib u gurtay. Ninkani wuu garanayay, laakiin waa kuma? Cadow hore oo aan weji lahayn? Miyay ka timid mugdigii hore ee SAS? Milo way u dhawaa wayna ku faraxsanayd inay halkaas sii joogto. Marka laga soo tago aragtidiisa durugsan, Drake waxa uu arkay mindida suunka Maraykanka, isaga oo sugaya uun in lagu mashquulo.
  
  Laad bahalnimo ah ayuu ku helay.
  
  Gadaashiisa, waxa uu maqli karay dhaq-dhaqaaqyadii ugu xumaa ee ciidamadii Jarmalka ee soo socday. Dhawr markab ayay u jireen.
  
  Ben iyo Kennedy waxay daawadeen iyagoo yaaban. Kennedy ayaa kor u qaaday qorigiisa.
  
  Drake ayaa hal dariiq u leexiyay, ka dibna u leexiyay dhanka kale, isaga oo iska ilaalinayay in Milo uu laadki arxandarada ahaa ee lugta ku laad. Kennedy ayaa toogtay, isagoo laad inch u ah cagtii Milo.
  
  Drake wuu qoslay oo iska dhaqaaqay, isaga oo iska dhigaya inuu eyga rabbay. "Show," ayuu si jeesjees ah u yiri. "Kaasi waa wiil wanaagsan."
  
  Kennedy ayaa ridey rasaas kale oo digniin ah. Drake wuu jeestay oo daba orday, isagoo gacanta qabsaday Ben oo jiitay markii ninkii dhalinyarada ahaa uu si toos ah ugu soo jeestay jaranjarada dumaysa.
  
  "Maya!" - Drake wuu qayliyey. "Mid mid ayay noo soo saarayaan."
  
  Ben wuxuu u muuqday mid yaabban. "Xaggee kale?"
  
  Drake wuu ruxay si hub ah. "Maxaad u malaynaysaa?"
  
  Wuxuu toos u abaaray Geedka Adduunka.
  
  
  LABA iyo TOBAN
  
  
  
  GEEDKA ADUUNKA, SWEDEN
  
  
  Wayna kaceen. Drake wuxuu sharxey in Geedka Adduunku uu ahaa mid duqoobay oo xoog badan oo laamihiisa ay tahay inay tiro badan yihiin oo xoog badan yihiin. Mar haddii aad aqbashay in aad kor u qaadayso geed dhab ahaan foorara, fiisigiska waxba maaha.
  
  "Sida inaad mar labaad wiil noqoto," Drake ayaa ku dhiirigeliyay Ben, isaga oo si degdeg ah ugu boorriyay isaga oo aan u keenin argagax. "Ma aha inay dhib kugu noqoto, Blakey. Ma fiican tahay, Kennedy?
  
  Qofka reer New York ayaa ahaa kii ugu dambeeyay ee fuula, isagoo haysta qoriga hoosteeda ku qoran. Nasiib wanaag, astaanta ballaadhan ee laamaha iyo caleemaha Geedka Adduunka ayaa qariyey horumarkooda.
  
  "Waxaan koray dhowr caws waqtigeyga," ayay si niyad-jab leh u tiri.
  
  Ben wuu qoslay. Calaamad wanaagsan. Drake ayaa si aamusnaan ah ugu mahadcelisay Kennedy, iyada oo bilaabay in ay dareento xitaa fiicnaan in ay halkaas joogto.
  
  Nacalaa, ayuu is yidhi. Waxa uu ku sigtay in uu ku daro: Hawlgalkan. Waxaan ku soo laaban doonaa lahjaddii hore wax ka yar hal toddobaad.
  
  Drake wuxuu ka soo fuulay laan ilaa laan, sare iyo sare, fadhi ama taagan astrid hal laan isla mar ahaantaana uu gaaro tan xigta. Horumarku wuxuu ahaa mid degdeg ah, taas oo macnaheedu yahay in xooggooda sare ee jirkooda ay sii socdeen muddo ka badan intii la filayay. Si kastaba ha noqotee, qiyaastii nuskii, Drake wuxuu ogaaday in Ben uu sii daciifayo.
  
  "Tweenie ma daalan tahay?" - wuxuu weydiiyay oo arkay dadaallada oo si degdeg ah u sii labanlaabmaya. Marba marka ka danbaysa ayuu Kennedy xabbad ka ridayay laamaha. Laba jeer ayay u suurtagashay in ay arkaan jaranjaro dhagax ah oo agtooda ka soo baxaysa, laakiin ma ay arkin wax calaamad ah oo daba socda.
  
  Codadka iyaga ayaa ku soo noqnoqda. "Ingiriisku waa Matt Drake." Askarigii hore ee SAS ayaa mar maqlay cod la qalloociyey oo leh lahjad Jarmal ah oo xooggan, kaas oo, sida dareenkiisa lixaad u sheegay, waa inuu leeyahay nin caddaan ah. Ninkii uu laba jeer oo hore arkay ayaa aqbalay alaabtii la xaday.
  
  Mar kale ayuu maqlay, "SRT waa la tirtirayaa." Codka soo jiidashada leh wuxuu ahaa Milo, oo muujinaya wixii hore, oo muujinaya unug ay sir ku hayeen xitaa gudaha SAS. Bal yaa magaca waxa quduus ah ku ahaa ninkan?
  
  Rasaastu waxay kala qaybisay laamo culus. Drake wuu hakad galay si uu ugu hagaajiyo boorsada dhabarka oo ay ku jiraan hantida dhaq-dhaqaaqa ah ee gudaha ku jirta, ka dibna waxa uu ogaaday laanta ballaadhan ee uu hiigsanayey. Mid soo gaadhay meel ku dhow jaranjarada ay hore ugu nasteen.
  
  "Halkaas," ayuu u tilmaamay Ben. "Fuul laanta oo dhaqaaq... dhaqso!"
  
  Waxay qaawan lahaayeen ilaa laba daqiiqo. Laga jaro yaabka iyo waqtiga falcelinta, taas oo wali ka hadhay hal daqiiqo oo khatar aad u daran.
  
  Ben wuxuu ahaa kii ugu horreeyay ee ka baxa hoyga, Drake iyo Kennedy ilbiriqsi ka dib, dhammaantood waxay ku boodeen gacmahooda oo ku dul foorarsadeen laanta dhinaca jaranjarada. Markii la arkay, Kennedy waxa uu gatay ilbiriqsiyo qaali ah isaga oo ridaya rasaasta rasaasta, isaga oo feeray godad ugu yaraan hal qabri soo dhacay.
  
  Oo hadda waxay arkeen in Milo runtii u soo dirtay amarka si ay ugu ordo jaranjarada. Shan nin. Kooxduna aad ayay u dheeraysay. Waxay gaari doonaan dhamaadka laanta ka hor Ben!
  
  Nacas! Fursad ma aysan taagin.
  
  Ben isna wuu arkay oo gariiray. Drake ayaa ku dhawaaqay dhegtiisa: "Weligaa ha quusan! Marna!"
  
  Kennedy ayaa mar kale soo jiiday kicinta. Laba nin baa ku dhacay: mid baa godkii ku duulay, kii kalena dhankii buu qabtay oo qayliyey. Marlabaad ayay tuujisay, ka dibna Drake waxa uu maqlay joornaalkii oo dhammaaday.
  
  Laba Jarmal ah ayaa ku soo haray, laakiin hadda waxay istaageen iyaga oo ka soo jeeda, oo hubkoodiina diyaar u ah. Drake wuxuu sameeyay weji adag. Waxay ku guuldareysteen tartanka.
  
  "Toog iyaga!" Codkii Milo ayaa ku dhawaaqay. "Waxaan eegi doonaa qashinka halkan hoose."
  
  "Nein!" Lahjadda xooggan ee Jarmalku waxay bilaabatay mar kale. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  Fuustadii bistooladaha ayaanan liicin. Jarmalkii mid ka mid ah ayaa ku jeesjeesay: "guurguura, qoolleyo yaryar. Inta imaaw."
  
  Ben si tartiib ah ayuu u dhaqaaqay. Drake wuxuu arkayay garbihiisa oo gariiraya. "I aamina," ayuu saaxiibkiis dhegta ugu sheegay oo muruq walba gilgilay. Waxa uu boodi lahaa isla marka uu Ben gaaro dhamaadka laanta, ciyaartiisa kaliya waxay ahayd inuu weeraro oo isticmaalo xirfadiisa.
  
  "Weli waxaan haystaa mindi," Kennedy ayaa ku gunuunacday.
  
  Drake wuu lulay.
  
  Ben wuxuu gaaray dhamaadka laanta. Jarmalku si deggan bay u sugeen.
  
  Drake wuxuu bilaabay inuu kor u kaco.
  
  Dabadeed, sidii ciiryaamo ayaa Jarmalkii dhinac u duulay, sidii qof uu ku dhacay torpedo. Jidhkoodii oo jeexjeexan oo dhiig badani ka daadan yahay ayaa gidaarkii ka soo riixay oo qoyan sidii gaadhigii godka ugu rogmadeen.
  
  Meel dhawr mitir ka sarreysa laanta, oo jaranjarooyinka qalloocan yihiin, ayaa waxaa taagnaa koox aad u badan oo hub culus sita. Mid ka mid ah ayaa haystay qori AK-5 ah oo weli sigaar cabbaya.
  
  "Swede," Drake waxa uu u aqoonsaday hubka in uu yahay mid ay isticmaalaan milatariga Iswidhishka.
  
  Si qaylo ah, wuxuu yidhi, "Damn time."
  
  
  SADDEX IYO TOBAN
  
  
  
  SALDHIGA MILATARIGA, SWEDEN
  
  
  Qolka ay isku arkeen-spartan laba iyo toban-iyo-laba iyo toban qol leh miis iyo daaqad baraf leh- ayaa Drake dib u soo celiyay dhowr sano.
  
  "Nasso," ayuu ku taabtay laabta cad ee Ben. "Meeshani waa bakhaar milateri oo caadi ah. Waxaan arkay qolal hoteel oo ka sii liita, saaxiib, i aamin."
  
  "Waxaan ku jiray guryo ka sii liita." Kennedy waxa uu u muuqday mid fudud, isaga oo shaqada ku tababaraya sarkaal booliis ah.
  
  "Ninka kale lafihiisa?" Drake ayaa suni kor u qaaday.
  
  "Xaqiiqdii. waayo?"
  
  "Ah, waxba." Drake ayaa farihiisa ku tiriyay ilaa toban, ka dibna hoos u eegay sidii uu ku bilaabi lahaa ku shaqaynta suulasha.
  
  Ben wuxuu ku qasbay dhoola cadeyn daciif ah.
  
  "Fiiri, Ben, waxaan qirayaa inaysan fududayn markii hore, laakiin waxaad aragtay sida uu ninka Swedishka ah u soo wacay. Waan fiicanahay. Si kastaba ha ahaatee, waxaan u baahanahay inaan yara sheekaysano. Waan daalanahay".
  
  Albaabkii waa furmay oo mulkiilahooda, Iswiidhish si fiican u dhisan oo timo cad leh iyo indho adag oo cidiyaha ah taas oo ka dhigaysa xitaa Shrek inuu caddeeyo, oo dhulka sagxadda sare ka go'ay. Markii la qabtay oo Drake uu si taxadar leh u sharraxay cidda ay yihiin iyo waxa ay samaynayaan, ninku wuxuu isu sheegay Thorsten Dahl ka dibna wuxuu u socday dhinaca fog ee helikabtarkiisa si uu u sameeyo wicitaanno.
  
  "Matt Drake," ayuu yidhi. "Kennedy Moore. iyo Ben Blake. Dowladda Sweden ma jirto wax sheegasho ah oo kaa dhan ah..."
  
  Drake aad ayuu uga naxay lahjaddaas oo aan ahayn Iswidhish haba yaraatee. "Ma waxaad tagtaa mid ka mid ah dugsiyada dabada dhalaalaysa, Dal? Eton ama wax la mid ah?"
  
  "Dabada dhalaalaysa?"
  
  "Dugsiyada kor u qaada saraakiishooda iyaga oo ku daraya abtirsiinyo, lacag iyo barbaarin. Isla markaana, waxaad u tagtay xirfado, karti iyo xamaasad."
  
  "Waxaan u malaynayaa." Dahl codkiisu waa siman yahay.
  
  "weyn. Hagaag... haddii ay taasi dhan tahay..."
  
  Dahl ayaa gacanta kor u taagay halka Ben uu siiyay Drake muuqaal xun. "Jooji inaad noqoto ari-macaluul, Matt. Sababtoo ah waxaad tahay beeraley qallafsan oo Yorkshire macnaheedu maaha in qof kasta oo kale uu yahay farcan boqornimo, miyuu leeyahay?"
  
  Drake wuxuu ku dhaygagay kireystaha isaga oo naxsan. Kennedy wuxuu sameeyay dhaqdhaqaaqa 'dhibicista'. Dabadeed waxaa ku soo dhacday isaga in Ben uu howlgalkan ka helay wax isaga si dhab ah u xiray, oo uu wax badan doonayay.
  
  Dahl wuxuu yiri: "Waan ka mahadcelin lahaa wadaagista aqoonta, saaxiibo. Runtii waan jeclaan lahaa."
  
  Drake wuxuu ahaa wax wada qaybsi, laakiin sida ay yiraahdaan, aqoontu waa awood, wuxuuna isku dayay inuu ogaado qaab uu taageero uga heli karo dawladda Iswidhan halkan.
  
  Ben wuxuu horeyba u diyaarinayay sheekadiisa ku saabsan Sagaal qaybood oo Odin ah iyo Qabriga Gods markii Drake uu soo dhexgalay isaga.
  
  "Fiiri," ayuu yidhi. "Aniga iyo ninkan, iyo hadda laga yaabee Gronk, waxaan ku jirnaa cinwaan siddeed-inch ah oo ku jira liiska dilalka qaarkood..."
  
  "Anigu foolxumo ma ihi, dameer Ingiriis ah." Kennedy badhkeed ayaa cagaheeda ku istaagtay.
  
  "Waan la dhacay inaad taqaan ereygan." Drake ayaa indhaha hoos u dhigay. "Waan ka xumahay. Waa jargon. Marna kaa tagin." Waxa uu xasuustay ereyadii ay Alison ku kala tagtay: waligaa waxaad ahaan doontaa SAS.
  
  Waxa uu bartay gacmihiisii, isaga oo weli ay ka huwan yihiin nabarradii ka soo gaadhay dagaalkii uu la galay Milo iyo fuulay Geedka Adduunka, waxana uu ka fikiray falcelintiisa degdegga ah ee saxda ah dhawrkii maalmood ee la soo dhaafay.
  
  Sidee ayay xaq u lahayd.
  
  "Waa maxay grunk?" - Ben wuu yaabay.
  
  Dahl waxa uu ku fadhiistay kursi adag oo bir ah, waxaanu ku tuntay kabo culus oo uu miiska saaray. "Haweenay...uh...' ku raaxaysata shaqaalaha millatariga." - si dublamaasiyadeed ayuu ugu jawaabay.
  
  "Tilmaantaydu waxay noqon doontaa mid ka sii qallafsan," Drake ayaa jalleecay Ben, ka dibna wuxuu yidhi, "Liiska dilka. Jarmalku waxay rabaan inaan u dhimanno dambiyo aan la gelin. Sideed u caawin kartaa, Dahl?
  
  Iswidhishka cabbaar uma jawaabin, waxa uu si fudud daaqadda barafku ka eegay dhulka barafku qariyey iyo meelo ka baxsan, dhagaxyada burburay ee keligii ka soo hor jeedda gadaasha badda kacsan.
  
  Kennedy wuxuu yidhi, "Dal, waxaan ahay booliis. Labadan maan garanayn ilaa dhawr maalmood ka hor, laakiin waxay leeyihiin qalbi wanaagsan. ku kalsoonow iyaga."
  
  Dahal wuu lulay. "Sumcadaada ayaa kaa horeysa, Drake. Wanaag iyo xumaanba. Waan ku caawin doonaa, laakiin marka hore-" ayuu ku nuuxnuuxsaday Ben. "Sii wad".
  
  Ben wuxuu sii waday sidii isagoo aan waligiis la joojin. Drake waxay xaday jaleeco Kennedy oo waxay aragtay iyada oo dhoola cadeynaysa. Laba arrimood dartood wuu ka naxay. Marka hore, tixraaca Dahl ee sumcaddiisa, iyo marka labaad, taageerada daacadda ah ee Kennedy.
  
  Ben wuu dhameeyay. Dahl wuxuu yiri: "Jarmalka waa urur ku cusub waxaas oo dhan, kaas oo aan na soo jeedin ilaa dhacdadaas York."
  
  "Cusub?" Drake ayaa yidhi. " Way wanaagsan yihiin. Oo aad loo habeeyey; lagu xakameeyo cabsida iyo edbinta birta. Waxayna ku haystaan kaarka weyn ee nin lagu magacaabo Milo - Ciidamada Gaarka ah ee Maraykanka, sida muuqata. Hubi cinwaanka."
  
  "Waan sameyn doonaa. Akhbaarta wanaagsan ayaa ah inaan hayno macluumaadka dadka Kanadiyaanka ah."
  
  "Isha ma ku haysaa?"
  
  "Haa, laakiin eex, waayo-aragnimo la'aan iyo cidlo," Dahl wuxuu si cad u eegay Kennedy. "Xidhiidhka dawladda Iswiidhan la leedahay nidaamkaaga cusub ee Obama ma aha waxa aan ugu yeedhi karo heerka koowaad. "
  
  "Waan ka xunahay taas," Kennedy dhoola cadeeyey, ka dibna si ba'an u eegay hareeraha. "Dhageyso, saaxiib, haddii aan halkaan joogno in muddo ah, ma kula tahay inaan heli karno wax aan cunno?"
  
  "Mar horeba waxaa soo diyaariyey cunto-kariyeheena souska ah," Dahl wuxuu sameeyay dhoola cadeyn been ah isagoo ka jawaabaya. "Laakiin si dhab ah, waxaa jiri doona burger iyo chips dhawaan."
  
  Drake afkiisu wuu waraabiyey. Markii ugu dambeysay ee uu cunay ayuu xasuusan waayay.
  
  "Waan kuu sheegi doonaa waxaan awoodo. Kanadiyanku waxay nolosha u bilaabeen sidii cibaado sir ah oo loogu talagalay Viking- Eric the Red. Ha qoslin, waxyaalahan runtii way jiraan. Dadkani waxay isticmaalaan cosplay si ay dib ugu soo celiyaan dhacdooyinka, dagaalada iyo xitaa safarada badda si joogto ah."
  
  "Ma jirto wax dhibaato ah oo dhab ah," Ben wuxuu ka dhawaajiyay difaac yar. Drake waxa uu badbaadiyay nuggetkan cajiibka ah hadhow.
  
  "Haba yaraatee, Mr. Blake. Cosplay waa wax caadi ah, oo ay ku raaxaystaan dad badan shirarka adduunka oo dhan, waxayna noqotay mid caan ah sannadihii la soo dhaafay. Laakiin waxyeelada dhabta ahi waxay bilaabataa marka ganacsade bilyaneer ah uu noqdo hogaamiyaha casriga ah ee dhaqankan ka dibna malaayiin doolar ku tuuro giraanta."
  
  "Waxay noqotaa madadaalo aan taxadar lahayn -"
  
  "Wali". Dahal wuu dhameeyay markii albaabku furay. Drake wuu cabaaday markii la hor dhigay burgerkii caadiga ahaa iyo saxanka chips-ka. Urta basasha waxay u ahayd calooshiisa gaajaysan.
  
  Dahl ayaa sii waday intay wax cunayeen: "Ganacsade Canadian ah oo lagu magacaabo Colby Taylor waxa uu naftiisa u huray Viking-ga caanka ah, Erik the Red, kaas oo, sida aan hubo inaad ogtahay, waxa uu soo degay Kanada wax yar ka dib markii la helay Greenland. Cilmi-baadhistan waxa ka dhashay xiise maskaxeed oo khuraafaad Norse ah. Cilmi baaris, qodis, daahfurid. Raadin aan dhammaad lahayn. Ninkani waxa uu helay maktabad u gaar ah waxa uuna isku dayay in uu iibsado dhamaan qoraaladii Scandinavianka ee jiray.
  
  "Waa shaqo waalan," Kennedy ayaa yidhi.
  
  "Waan ogolahay. Laakin "nut" oo maalgeliya "ciidamada amniga" isaga u gaar ah - u akhri ciidan ahaan. Oo isagu wuxuu ahaanayaa mid gaar ah oo ku filan inuu ku sii jiro raadaarka dadka badankiisa. Magaciisu wuxuu soo noqnoqday sannado badan oo la xidhiidha sagaal jajab oo Odin ah, sidaas darteed si dabiici ah sirdoonka Iswidhishka ayaa had iyo jeer u calaamadiyay inuu yahay 'qof xiiso leh'.
  
  "Wuxuu xaday Faraskii," ayuu yidhi Drake. "Miyaad garanaysaa kan, saw ma aha?"
  
  Indhaha Dahl oo fidsan ayaa tilmaamay in aanu tan samayn. "Hadda waan ognahay."
  
  "Ma soo xiri kartaan isaga?" Kennedy ayaa weydiiyey. "Iyadoo laga shakisan yahay xatooyo ama wax la mid ah?"
  
  "Ka soo qaad inuu yahay mid ka mid ah ... burcaddaada. Maafiyadaada ama hogaamiyayaashaada Triad. Waa lama taabtaan karo - ninka ugu sarreeya - hadda."
  
  Drake wuu jeclaa dareenka la maldahan. Wuxuu u sheegay Dahl wax ku saabsan ku lug lahaanshiyaha Alicia Miles wuxuuna u sheegay Dahl in badan oo gadaal ka soo baxay intii loo ogolaaday inuu muujiyo.
  
  "Sidaas," ayuu yidhi markii uu dhammeeyey. "Ma faa'iido baa mise waa maxay?"
  
  "Ma xuma," Dahl ayaa qirtay markii albaabku furay mar kale oo nin ka weyn oo timo dheer leh oo gar weyn leh uu soo galay. Xagga Drake wuxuu u ekaa Viking casri ah, oo gaboobay.
  
  Dahal wuu lulay. "Oh, waan ku sugayay, professor. Aan baro borofisar Roland Parnevik," ayuu dhoola caddeeyey. "Khabiirkeena ku saabsan khuraafaadka Norse."
  
  Drake wuu lulay, ka dibna wuxuu arkay Ben oo kor u qaadaya ninka cusub sidii inuu yahay nin jacayl la tartamaya. Hadda wuxuu fahmay sababta Ben si qarsoodi ah u jeclaa howlgalkan. Wuxuu garabka ka salaaxay saaxiibkiis yar.
  
  "Hagaag, ninka qoyskayaga halkan jooga waxaa laga yaabaa inuusan ahayn borofisar, laakiin wuxuu hubaa inuu garanayo jidkiisa internetka - nooc daawo casri ah oo ka soo horjeeda alaabtii hore, huh?"
  
  "Ama kan ugu fiican labada adduun," Kennedy waxay fargeeto ku tilmaantay labada dhinac ee su'aasha la weeydiiyay.
  
  Drake's dhiniciisa canaantu waxay xisaabiyeen in Kennedy Moore uu hagi karo howlgalkan si uu u badbaadiyo xirfadiisa. Waxa la yaab leh, dhinaca jilicsan ayaa jeclayd daawashada geesaha afkeeda oo kor u kacaya marka ay dhoola cadeynayso.
  
  Wiilkii ayaa qolkii soo galay, isagoo cudud buug-gacan ah ku dheggan, isla markaana isku dheelli-tiraya dhawr buug oo wax-u-ku-qor ah oo korka dulsaarnaa. Hareeraha ayuu eegay, waxa uu ku dhaygagay Dahl sidii oo aanu xasuusan karin magaca askariga, kadibna culayskii saarnaa ayuu miiska saaray.
  
  "Waa halkaas," ayuu yidhi, isagoo tilmaamaya mid ka mid ah duubabka. "Isla mid. Halyeygu waa run...sida aan kuu sheegay bilo ka hor."
  
  Dahl waxa uu la soo baxay kitaabkii la tilmaamay isaga oo soo baxay. "Waxaad nala joogtay hal usbuuc, borofisar. Todobaad kaliya."
  
  "Ma hubtaa... ma hubtaa?"
  
  "Ah, waan hubaa." Codka Dahl waxa uu gudbiyay dulqaad aan la rumaysan karin.
  
  Askari kale ayaa albaabka ka soo galay. "Mudane. "Kani," ayuu u lulay dhanka Ben, "si joogto ah ayuu u garaacayay. Hela tiden...mmm...aan joogsanayn." Qosol ayaa daba socotay. "Tani waa hooyadiis."
  
  Ben wuxuu booday ilbiriqsi ka dib oo riixay badhanka garaacista xawaaraha. Drake si farxad leh ayuu u dhoola caddeeyey, halka Kennedy uu u muuqday mid xun. "Ilaahayow, waxaan ka fikiri karaa siyaabo badan oo aan ku musuqmaasuqo wiilkan."
  
  Dahl wuxuu bilaabay inuu kitaabka ka akhriyo:
  
  "Waxaan maqlay inuu ku dhintay Ragnarok, oo uu dhammaantiis wada baabbi'iyey. By ninkii yeyga Fenrir - mar uu dayaxu soo jeestay.
  
  Oo markii dambe Thor iyo Loki waxay ag jiifeen qabow. ilaahyo waaweyn oo ku dhex jira ilaahyo aan la tirin karin, Dhagaxyadayadana waxay ka hor yimaadaan hirarka.
  
  Sagaal jajab ayaa u kala firdhiyey dabaysha oo ku teedsan dariiqyada Volvaka Midka ah ee runta ah. Ha keenin qaybahan Ragnarok ama ha halis gelin dhammaadka adduunka.
  
  Weligaaba taas waad ka cabsan doontaan, i maqla, bini-aadmikow, waayo, in qabriga Ilaah la nijaaseeyo waa maalinta qiyaame.
  
  Dahal wuu gaabsaday. "Iyo wixi la mid ah. Iyo wixi la mida. Iyo wixi la mida. Durba waxaan dulucda ka helay wiilka hooyaday ee halkaas jooga, Professor. Waxay u muuqataa in Webku runtii ka awood badan yahay Duubista. Oo dhaqso badan."
  
  "Ma waxaad leedahay? Hagaag, sidaan idhi... Bilaha, Torsten, bilo. Oo sannado ayaa la i indha tiray. Xataa la hay'adeeyay. Qabrigu waligiis wuu jiray, waad ogtahay, may dhicin oo kaliya bishii hore. Agnetha waxay i siisay kitaabkan sodon sano ka hor, inteese hadda joognaa? Hm Ma meel baan nahay?
  
  Dahl waxa uu isku dayay in uu is dejiyo. Drake ayaa soo dhexgalay. "Waxaad ka hadlaysaa Ragnarok, Professor Parnevik. Meel aan jirin".
  
  "Maya mar dambe, mudane. Laakiin maalin - haa. Tani dhab ahaantii waxay jirtay hal mar. Haddii kale, xaggee Odin, Thor iyo dhammaan ilaahyada kale ku dhinteen?
  
  "Ma rumaysantahay inay markaas jireen?"
  
  "Dabcan!" Ninkii ayaa si ficil ah u qayliyey.
  
  Codkii Dahl ayaa noqday mid aamusan. "Hadda," ayuu yidhi, "waxaan hakinaynaa gaalnimada."
  
  Ben waxa uu ku soo noqday miiskii, isaga oo talefankiisa gacanta jeebka gashanaya. "Marka ma ogtahay Valkyries?" Si dahsoon ayuu u weydiiyey, isagoo si liidata u eegaya Drake iyo Kennedy. "Ma ogtahay sababta ay u yihiin dahabka taajka Odin?"
  
  Dahl wuxuu u muuqday mid xanaaqsan. Inankii wuu il-duufay oo ka war-wareegay. "Kani...kan...gem in...kan...maxaa?"
  
  
  AFAR TOBAN
  
  
  
  SALDHIGA MILATARIGA, SWEDEN
  
  
  Ben wuu dhoola cadeynayay markii qolku noqday mid degan. "Kani waa tigidhkayaga gelitaanka," ayuu yidhi. "Iyo dammaanaddayda ixtiraamka. Khuraafaadka Norse waxaa la sheegaa mar iyo mar in Valkyries "u aado dhulka ilaahyada." Fiiri - waa halkaas.
  
  Kennedy ayaa fargeeto ku taabtay saxankeeda. "Waxa loola jeedaa?"
  
  "Waxay tusaan jidka," Ben ayaa yidhi. "Waxaad soo ururin kartaa sagaalka qaybood ee Odin inta lagu jiro Ragnarok bil dhan, laakiin waa Valkyries kuwaas oo tusi jidka qabriga ilaahyada."
  
  Drake wuu weji gabay. "Oo adigu naftaada ayaad u dhigtay, sax?"
  
  "Qofna ma garanayo halka ay Valkyries ku sugan yihiin, Matt. Waxay ku jiraan ururin gaar ah, Ilaah kaliya ayaa og meesha. Wolves-ka New York waa qaybihii ugu dambeeyay ee aan meel u hayno."
  
  Dahl wuu dhoola cadeynayay markii Parnevik uu si ficil ah u weeraray buugaagtiisa. Tuubooyin cadcad ayaa meel walba u duulay iyadoo ay jirto duufaantii af-meerka. "Valkyries. Valkyries Ma jiro. Waxaa - laga yaabaa. Ah, waanu tagno. Hm."
  
  Drake ayaa soo jiitay dareenka Dahl. "Iyo aragtida Apocalypse? Naarta Dhulka iyo dhammaan noolaha la baabi"iyay iwm. iyo wixii la mid ah".
  
  "Waxaan kuu sheegi karaa halyey la mid ah ilaah kasta oo ku jira pantheon. Shiva. Zeus Deji Laakiin, Drake, haddii dadka Kanadiyaanka ahi ay helaan qabrigan, way nijaasayn doonaan, iyada oo aan loo eegin cawaaqibka kale. "
  
  Drake wuxuu ku noqday Jarmalkii waalan. "Sida asxaabteena cusub," ayuu madaxa u ruxay oo u dhoola caddeeyey Dahl. "Doorasho ma lihi..."
  
  "Kubadaha derbiga ku lid ah." Dahl waxa ay dhammeeyeen wax yar oo ciidan ah wayna is fiiriyeen.
  
  Ben wuxuu ku tiirsaday miiska si uu dareenka Dahl u helo. "Waan ka xumahay, saaxiib, laakiin wakhtigayaga halkan ayaanu ku luminaynaa. Laptop-ka i sii. Aan dabadeed Ama weli ka sii wanagsan, noo soo dir jidkayaga Tufaaxa Wayn oo waxaanu dul mari doonnaa hawada."
  
  Kennedy wuu lulay. "Waa uu saxan yahay. Waan ku caawin karaa Bartilmaameedka xiga ee macquulka ah waa Matxafka Taariikhda Qaranka, oo aan wajahno, Mareykanku diyaar uma aha."
  
  "Waa sheeko la yaqaan," ayuu yiri Dahl. "Abaabulku mar horeba wuu bilaabmay." Aad buu u eegay Ben. "Nin yariyow, ma wax baad u soo jeedinaysaa?"
  
  Ben afka ayuu kala qaaday, laakiin wuu aamusay, isagoo aad moodo inuu dareemayo muhiimada jawaabtiisa. "Hagaag, wali waxaan ku jirnaa liiska dilka, sax? Derbiga Hurdadana bishan ayuu hakad ku jiraa."
  
  "Hooyo waxay bandow u haysaa ardaydeena yar?" Drake ayaa riixay.
  
  "Darbiga -?" Dahal wuu weji gabay. "Kani ma fasalka tababarka hurdo-la'aanta?"
  
  " dhib malahan. Bal ila eeg waxa aan ogaaday ilaa hadda. Iyo Matt's SAS. Kennedy waa booliska New York. Dhab ahaantii waxaan nahay koox qumman!"
  
  Dahl indhihiisu way cidhiidhiyeen, sidii isagoo go'aankiisa miisaamaya. Waxa uu si aamusnaan ah miiska u saaray talefankii gacanta ee Drake oo uu farta ku fiiqay shaashadda. "Xaggee ku sawirtay runes sawirkan?"
  
  "Guriga dhexdiisa. Maraakiibta dhaadheer waxaa ku xigay gidaar ay ku xardhan yihiin boqolaal sawir. Haweeneydan," ayuu taabtay shaashadda, "wuxuu ag jilba joogsaday Odin markii uu ku xanuunsaday Geedka Adduunka. Ma tarjumi kartaa qoraalka?
  
  Ku saabsan Haa. Waxay halkan ku leedahay - Odin iyo Velva - Heidi waxaa lagu aaminay sirta Ilaah, Professor ayaa hadda baaraya arrintan ... "Dahl wuxuu eegay Parnevik markii uu isku dayay inuu ururiyo dhammaan buugaaggiisa hal mar.
  
  "Sirta Ilaahay" Inankii ayaa u soo jeestay sidii qof jahannamo dhabarka ugu soo dhacay. "Ama siraha ilaahyada. Ma maqli kartaa nuance? Faham? Aan soo maro." Albaabkii maran buu u jeestay oo la waayay.
  
  "Waan ku qaadanaynaa," ayuu Dahl ku yidhi. Laakiin tan ogow. Wada xaajoodka dawladdaada weli ma bilaaban. Waxaan rajeyneynaa in tan la daryeeli doono inta aan duuleyno. Laakin hadda waxaan ku wajahannahay New York annagoo wata tobaneeyo askari oo ka tirsan ciidamada gaarka ah mana jirto wax cadeyn ah oo ammaan ah. Waxaanu hubkaas geynaynaa madxafka taariikhda qaranka". Hakin buu sameeyay. "Weli waxaad rabtaa inaad timaadid?"
  
  "SAS ayaa ku caawin doonta," Drake ayaa yidhi. "Waxay haystaan koox garab taagan."
  
  "Waxaan u maleynayaa inaan isku dayi doono inaan la xiriiro kabtanka goobta, fiiri haddii aan heli karno xoogaa taayir ah oo saliid ah." Isbeddelka foosha xun ee ku dhacay hab-dhaqankii Kennedy ee fikirka ah inuu guriga ku soo laabto ayaa muuqatay. Drake ayaa isla markiiba naftiisa u ballan qaaday inuu caawin doono haddii uu awoodo.
  
  I aamin, wuxuu rabay inuu yiraahdo. Waan kaa caawin doonaa inaad tan ka gudubto, laakiin ereyadu waxay ku dhinteen cunaha.
  
  Ben faraha ayuu isku rogay. "Kaliya i sii I-pad ama wax kale. Degdeg ah."
  
  
  SHAN IYO TOBAN
  
  
  
  BARTA HAWADA
  
  
  Diyaarada ay la socdeen ayaa waxaa ku rakibnaa qalab lagu magacaabo Picocell oo ah taawar talefannada gacanta ah oo u sahlaysa in dhammaan talefannada gacanta lagu isticmaalo diyaaradaha. Lama huraan u ah militariga dowladda, laakiin laba jeer lagama maarmaan u ah Ben Blake.
  
  "Haye walaashii, shaqo ayaan kuu hayaa. Ha weydiin. Dhegayso, Karin, dhegayso! Waxaan u baahanahay macluumaad ku saabsan Matxafka Taariikhda Qaranka. Bandhigyada, waxyaabaha Viking. Naqshadaynta. Shaqaalaha Gaar ahaan madaxda. Oo..." codkiisu waxa uu hoos u dhigay dhawr octaves, "...lambarada telefoonada".
  
  Drake waxa uu maqlay dhawr daqiiqadood oo aamusnaan ah, ka dibna: "Haa, midda New York! Immisa ayaa jira?... Oh... runtii? Hagaag, waayahay, walaasha yar. Waxaan kugu wareejin doonaa xoogaa lacag ah si aad tan u daboosho. Ku jeclahay".
  
  Markii saaxiibkiis uu telefoonka dhigay, Drake ayaa waydiiyay, "Weli ma shaqo la'aan tahay?"
  
  "Maalintii oo dhan ayuu guriga fadhiyaa, saaxiib. Wuxuu u shaqeeyaa sidii 'ninkii ugu dambeeyay' ee baar shaki leh. Mucjisadii siyaasaddii hore ee Shaqaalaha."
  
  Karin waxa ay halgan ugu jirtay todoba sannadood si ay u hesho shahaado ku saabsan barnaamijka kombuyuutarka. Markii ay burburtay dawladdii Labour-ku dhammaadkii xukunkii Blair, waxay ka tagtay Jaamacadda Nottingham - oo ah qof kalsooni leh, shaqaale xirfad sare leh - kaliya waxay ogaatay inaan cidina doonayn. Hoos u dhac ayaa yimid.
  
  Ka bixi safka jaamacadda - bidix u leexo meel qashinka lagu shubo, u leexo midig uurka iyo kaalmada dawladda. Si toos ah ugu sii wad wadada riyooyinka jabay.
  
  Karin waxay ku noolayd guri dabaq ah oo u dhow bartamaha Nottingham. Dadka maandooriyaha ah iyo kuwa khamriga cabba waxay kireeyeen hanti hareeraheeda. Marar dhif ah ayay maalintii ka tagtay guriga oo waxay raacday tagsi la isku halayn karo oo ay u raacday baarka ay ka shaqaynaysay siddeed iyo saqda dhexe ee habeenimo. Waqtiyadii ugu naxdinta badnaa ee nolosheeda waxay ahaayeen markii ay ku soo laabatay gurigeeda, mugdi, dhididkii hore iyo ur kale oo aan fiicnayn oo ku hareeraysan, dembi socod oo sugaya inuu dhaco.
  
  Dal habar-ku-taalla oo la iska indho-tiray, ninka hadhka ku nooli waa boqor.
  
  "Runtii ma u baahan tahay iyada?" Dahl oo dhinaca kale ee diyaaradda fadhiya ayuu weydiiyey. "ama..."
  
  "Fiiri, tani maaha sadaqo, saaxiib. Waa inaan diirada saaraa waxyaabaha ku saabsan Odin. Karin waxay qaadan kartaa shaqada matxafka. Waxay macno buuxda samaynaysaa."
  
  Drake wuxuu sameeyay wicitaankiisa xawaaraha garaaca. "Ha shaqeeyo, Dal. I aamin Waxaan halkaan u joognaa inaan caawinno."
  
  Wells ayaa isla markiiba ka jawaabay. "Ma qabsanaysaa zeds, Drake? Waa maxay jahannamo socda?"
  
  Drake wuxuu u keenay ilaa taariikhda.
  
  "Hagaag, halkan waxaa yaal baal dahab ah oo saafi ah. Waxaan ka hubinnay Alicia Miles. Waad garanaysaa waxay tahay, Matt. Waligaa si dhab ah ugama tagi doontid SAS," wuu aamusay. "Cinwaanka u dambeeyay ee la yaqaan: Munich, Hildegardstrasse 111."
  
  "Jarmalka? Laakiin waxay la joogtay Kanadiyaanka. "
  
  "Haa. Intaas kuma koobna. Waxay kula noolayd Munich saaxiibkeed - Milo Noxon gaar ah - oo ah muwaadin aan fiicnayn oo Las Vegas, USA ah. Waana sarkaal hore uga tirsanaan jiray sirdoonka badda. Waxa ugu fiican Yankees waa inay bixiyaan. "
  
  Drake wuxuu fikiray cabbaar. "Sidaas ayuu igu garanayay waagaas, isaga oo u maraya Miles. Su'aashu waxay tahay, ma waxay u beddeshay dhinac si ay uga cadhaysiiso ama u caawiso?
  
  "Jawaabtu lama garanayo. Ma laga yaabaa inaad waydiiso iyada."
  
  "Waxaan isku dayi doonaa. Fiiri, waxaan ku haynaa kubada halkan, Wells. Ma u malaynaysaa inaad la xidhiidhi karto saaxiibadii hore ee Gobolada? Dahl wuxuu horey ula xiriiray FBI-da, laakiin waxay ciyaarayaan waqti. Todoba saacadood ayaanu duulimaadka ku jirnaa...oo si indho la"aan ah ayaanu ku soo dhawaynaynaa."
  
  "Ma ku kalsoon tahay iyaga? Bagalkaan? Ma doonaysaa in nimankayagu inay nadiifiyaan kutlada lama huraanka ah fucking?
  
  "Waa Iswidish. Oo haa, waan ku kalsoonahay iyaga. Haa, waxaan rabaa in wiilashayadu ka qaybqaataan."
  
  " Way caddahay". Wells ayaa joojiyay xiriirkii.
  
  Drake ayaa hareeraha eegay. Diyaaraddu waxay ahayd mid yar balse qolqol bay ahayd. Kow iyo toban askari oo ka tirsan ciidamada gaarka ah ee Marines ayaa fadhiistay dhabarka, iyagoo seexanaya, seexanaya oo guud ahaan isku garaacaya luqadda iswiidhishka. Dahl waxa uu si joogto ah ugu hadli jiray taleefoonka dariiqa dacaladiisa, iyadoo uu borofisarku furfuray rogrogid ka dib, isaga oo mid walba si taxadar leh u saarayay kursigiisa dambe, isaga oo ka gudbay farqiga qadiimiga ah ee u dhexeeya xaqiiqda iyo khiyaaliga.
  
  Dhanka bidix, Kennedy, oo mar kale ku labisan surwaalkeeda lambarka koowaad ee aan qaab lahayn, ayaa wacday markii ugu horreysay. " Captain Lipkind ma joogaa?... ah, u sheeg inay tahay Kennedy Moore."
  
  Toban ilbiriqsi ayaa dhaaftay, dabadeed: "Maya. U sheeg inuusan dib ii soo wici karin. Tani waa muhiim, u sheeg inay ku saabsan tahay amniga qaranka, haddii aad rabto, kaliya u wac."
  
  Toban ilbiriqsi oo kale, ka dibna: "Moore!" Drake wuxuu maqlay ka ciyay xitaa meeshii uu fadhiyey. "Tani ma sugi kartaa?"
  
  "I dhegeyso, kabtan, xaalad ayaa soo baxday. Marka hore, la tasho sarkaal Swain oo ka socda FBI-da. Waxaan halkan kula joogaa Torsten Dahl oo ka socda SGG-ga Iswiidhan iyo sarkaal SAS ah. Matxafka Taariikhda Qaranka ayaa si toos ah loogu hanjabay. Fiiri faahfaahinta oo dib iigu soo celi isla markiiba. Kaalmadaada aan u baahanahay."
  
  Kennedy ayaa xidhay teleefankii oo uu si qoto dheer u neefsaday. "Bang - iyo hawlgabkaygu wuu baxayaa."
  
  Drake wuxuu eegay saacadiisa. Lix saacadood inta laga soo degayo.
  
  Telefoonkii gacanta ee Ben ayaa qayliyay oo uu qabtay. "Walaashay?"
  
  Professor Parnevik wuxuu ku tiirsaday dariiqii, isagoo gacantiisa qallafsan ku qabsaday duubkii dhacay. "Carruurtu waa yaqaan Valkyries." Waxa uu yidhi, isagoo aan cidna si gaar ah ula hadlin. "Laakin halkee ayay joogaan? Indhahana - haa, waxaan heli doonaa Indhaha.
  
  Ben ayaa hadlay. "Aad u wanaagsan, Karin. iimayl ii soo dir sawirada madxafka oo qolkan ii qoondee. Kadibna u dir macluumaadka curator warqad gooni ah. Haye walaasha yar, ku dheh hooyo iyo aabe. Ku jeclahay".
  
  Ben wuxuu dib u bilaabay dhagsigiisa, ka dibna wuxuu bilaabay qaadashada qoraalo kale. "Waxaan helay nambarka maamulaha madxafka," ayuu ku qayliyay. "Dal? Ma waxaad doonaysaa inaan ka cabsiiyo xumaanta isaga ku jirta?
  
  Drake ayaa dhoola cadeyn cajiib ah sameeyay iyadoo sarkaalka sirdoonka Iswiidhan uu si waali ah u gacan haatiyay maya isagoon hal shaqal ka maqnayn. Way fiicnayd in la arko Ben oo muujinaya kalsoonidaas. Geeskii ayaa dib u yara dhaqaaqay si uu u siiyo qofka qolka qaar fursad uu ku neefsado.
  
  Taleefankii Kennedy ayaa galay hees. Si degdeg ah ayay u furtay, laakiin may ahayn ka hor inta aanay diyaaradda oo dhan ku dawayn qayb ka mid ah ciyaar aan taxaddar lahayn oo Goin' Down ah.
  
  Ben waqti ayuu lulay. "qurux badan. Nuqulkayaga xiga waa hubaal."
  
  "Moor." Kennedy ayaa teleefankeeda dul dhigtay afhayeenka.
  
  "Waa maxay jahannamada ayaa socota? Nus darsin dambas ah ayaa jidka iga xidhay ka dibna waxay ii sheegeen, si edeb leh, inaan sankayga ka ilaaliyo godka uu ku jiro. Wax baa ka wada ciyey eeyaha waaweyn, Moore, aniguna waxaan ku qiimeeyaa inaad adiga tahay." wuu aamusay, ka dibna si fakar leh ayuu u yidhi, "Ma aha markii ugu horeysay, waxaan filayaa."
  
  Kennedy waxa uu siiyay nooc kooban, kaas oo ku dhamaaday diyaarad ay ka buuxaan ciidamada badda ee Iswidhishka iyo shaqaale SAS ah oo aan la garanayn, oo hadda duulimaad shan saacadood ah ka soo qaaday ciidda Maraykanka.
  
  Drake wuxuu dareemay cabsi. Shan saacadood.
  
  Isla markiiba Dahl wuxuu ku qeyliyay: "War cusub! Waxaan hadda maqlay in Kanada aysan xitaa joogin Iswidhan. Waxay u muuqataa inay u hureen Geedka Adduunka iyo Waranka si ay diiradda u saaraan Valkyries. " Waxa uu u lulay mahadnaqa dhinaca Ben, isaga oo si cad uga saaray borofisarkii xanaaqa badnaa. "Laakiin... Gacmo madhan ayay ku soo noqdeen. Uruuriyaha gaarka ah waa inuu noqdaa dib-u-dejin dhab ah... Ama..." Drake wuu ruxay, "wuxuu noqon karaa dambiile.
  
  "Dalab wanaagsan. Raggu waa meesha ay ka fool xumaato si kastaba. Dadka reer Kanada waxay isku diyaarinayaan inay madxafka weeraraan subaxnimadii hore ee waqtiga New York."
  
  Kennedy wejigeedu waxa ka muuqday dareen dil ah iyada oo dhegaysanaysay madaxeeda iyo Dahl isku mar. "Taariikhda ayay isticmaalayaan," ayay si lama filaan ah ugu cuntay labada dhinac markii ay ku soo baxday. "Bastaradan dhabta ah - iyo Jarmalku, shaki kuma jiro - waxay qarinayaan ujeeddooyinkooda dhabta ah ee ka dambeeya taariikhda foorarka."
  
  Ben kor buu eegay. "Waan waayay jidkii."
  
  Drake wuu ka dhawaajiyay. "Taariikhdee?"
  
  "Markaan ka degno New York," Dahl ayaa sharraxay, "waxay noqon doontaa qiyaastii siddeedda subaxnimo ee Sebtembar 11-keeda."
  
  
  LIX IYO TOBAN
  
  
  
  BARTA HAWADA
  
  
  Afar saac ayaa ka hartay. Diyaaraddii ayaa cirka isku shareertay.
  
  Dahl wuxuu yidhi, "Waxaan isku dayi doonaa FBI mar labaad. Laakin waa yaab. Ma dhaafi karo heerkan xaqiijinta. Waa darbi dhagax ah oo habaar ah. Ben - wac kormeeraha. Drake waa madaxaagii hore. Nimanyahow, saacaddu way is guraysaa, meelna ma joogno. Saacadani waxay u baahan tahay horumar Tag."
  
  Kennedy ayaa ka baryay madaxeeda: "Shit on Thomas Caleb, Lipkind," ayay tiri. "Tani shaqo kuma lahan isaga ama xirfadeyda xun. Waxaan kuu sheegayaa waxa FBI-da, CIA, iyo dhammaan doqomada kale ee saddexda xaraf ka kooban aanay garanayn. Waxaan weydiinayaa..." ayay aamustay, "Waxa aan filayaa in aan ku waydiinayo in aad i aaminto".
  
  "Dameer saddex xaraf ah," Ben ayaa gunuunacday. "Si cajiib ah".
  
  Drake wuxuu rabay inuu u dhawaado Kennedy Moore oo uu bixiyo ereyo dhiirigelin ah. Qofkii rayidka ahaa ee ku jiray ayaa damcay inuu isku duubo, balse askarigii ayaa ku qasbay inuu ka fogaado.
  
  Laakiin dadka rayidka ah ayaa bilaabay inay ku guuleystaan dagaalkan. Markii hore, wuxuu u isticmaali jiray ereyga "gronk" si uu u "dejiyo" iyada, si uu ula dagaallamo dhimbiilka sii kordhaya ee dareenka uu aqoonsaday, laakiin ma aysan shaqayn.
  
  Wells ayaa ka jawaabay wicitaankiisa. "Hadda hadal".
  
  "Ma dhegaysanaysaa Taylor mar kale? Eeg meesha aan joogno, saaxiib? Weli ma nagu qancisay inaan hawada Maraykanka galno?
  
  "Hagaag...haa...iyo maya. Waxaan la tacaalayaa dib-u-celinta cajaladda cas ee xafiiska, Drake, oo kuma habboona dhabtayda-" Waxoogaa ayuu sugay, ka dibna wuu qoslay isagoo niyad jabsan. "Taasi waxay ahayd tixraac May, saaxiib. Isku day inaad sii wadato."
  
  Drake ayaa si aan ikhtiyaari ahayn u dhoola caddeeyey. "Nacalad, Wells. Dhegeyso, isku taxalujiya hawshan - na caawi - oo waxaan kuu sheegi doonaa wax ku saabsan naadiga ugu wasakhsan Hong Kong ee Mai uu waligiis si qarsoodi ah uga soo shaqeeyay, laguna magacaabo Spinning Top.
  
  "Iga xishoon, taasi waxay u muuqataa mid xiiso leh. Waad ku socotaa, saaxiib. Bal u fiirso, waanu ku soconaa, wax kastaa waa diyaar sida uu dhigayo xeerarka oo dhan, dadkayga balliga oo dhanna wax dhibaato ah kuma qabaan arrintan."
  
  Drake wuxuu dareemay 'laakiin'. "Haa?"
  
  "Qof awood leh ayaa diidaya mudnaanta soo degista, mana jiro qof weligii maqlay diyaaraddaada, taasna, saaxiibkay, dharbaaxo musuqmaasuq gudaha ah."
  
  Drake wuu maqlay. "Hagaag, i sii dheji." Si tartiib ah oo taabtay badhanka ayaa dhammeeyay wicitaankii.
  
  Wuxuu maqlay Kennedy oo leh, "Hoos u yahay, Captain. Waxaan halkan ku maqlaa wada hadallo ka hadlaya shirqool. Iska jir...iska jir Lipkind.
  
  Telefoonkeedii ayay xidhay. "Hagaag, wuu qallafsan yahay, laakiin wuxuu igu qaadaa hadalkayga. Wuxuu u soo diraa inta badan jilayaasha madow iyo caddaanka ee masraxa intii suurtagal ah, oo leh xakameyn. Wuuna garanayaa qof jooga xafiiska Amniga Gudaha ee deegaanka," ayay tidhi, iyada oo simay shaatigeeda jilicsan. "Digirta ayaa daadanaysa."
  
  Ilaahow, Drake wuu fikiray. Waxaa jira xaar xaar dab ah oo ku sii socda matxafkan. Kor uma odhan, laakiin wuxuu eegay saacaddiisa.
  
  Saddex saacadood ayaa hadhay.
  
  Ben wuxuu weli ku lug lahaa curator: "Fiiri, kama hadlayno dib u habeyn weyn halkan, kaliya guuritaanka bandhigga. Uma baahni inaan kuu sheego inta uu le'eg yahay madxafku, mudane. Kaliya dhaqaaq wax walbana way fiicnaan doonaan. Haa... SGG... Ciidamada gaarka ah ee Iswiidhan. FBI-da waa lagu wargeliyay sababtoo ah waanu hadalnaa...maya ! Ha sugin inay soo wacaan. Ma awoodi kartid inaad ka labalabto."
  
  Shan iyo toban ilbiriqsi oo aamusnaan ah, markaas: "Weligaa ma maqlin SGG? Hagaag, Google it!" Ben ayaa u tilmaamay teleefankiisa isagoo quus ah. "Waa uu istaagayaa," Ben ayaa yidhi. "Kaliya waan ogahay. Wuxuu u hadlay si qarsoodi ah, isagoo aad moodo inuusan cudur daar ku filan la imaan karin. "
  
  "Cajalad cas oo kale." Drake wuxuu tilmaamay Dahl. "Tani waxay si dhakhso ah u noqonaysaa dillaac."
  
  Aamusnaan culus baa dhacday, dabadeed taleefoonka gacanta ee Dahl ayaa garaacay. "Ilaahayow," ayuu ugu jawaabay. "Den Statsminister."
  
  Drake wuxuu weji ka sameeyay Kennedy iyo Ben. "Ra'iisul Wasaaraha".
  
  Dhowr eray oo ixtiraam leh, haddana daacad ah, ayaa lagu hadlay kuwaas oo sii kordhiyey ixtiraamka Drake ee Thorsten Dahl. Taliyaha ciidamada gaarka ah ayaa u sheegay madaxiisa sida ay wax u dhaceen. Drake ayaa si murugo leh ugu qancay inuu ku dambayn doono inuu jeclaado ninkan.
  
  Dahl wuu dhameeyay taleefoonkii ka dibna wuxuu qaatay xoogaa inuu fikirkiisa soo ururiyo. Ugu dambayntii intuu kor eegay ayuu u jeestay diyaaradii.
  
  "Si toos ah uga timid xubin ka tirsan golaha wasiirada madaxweynaha, lataliyayaashiisa ugu dhow," Dahl ayaa u sheegay. "Duulaadkan looma ogolaan doono inay degto."
  
  
  ***
  
  
  Saddex saacadood ayaa hadhay.
  
  "Ma aysan wargelin madaxweynaha," ayuu yiri Dahl. "Washington, D.C. iyo Capitol Hill waxay ku qotomeen arrintan, saaxiibaday. Wasiiru dowlaha ayaa sheegay in hadda ay noqotay mid caalami ah, oo la isku maleegay si heer caalami ah, cid u hiilineysana aysan jirin. Kani oo keliya," ayuu yidhi, isagoo weji-gacan, "waxay ka hadlaysaa halista hawshayada."
  
  "Marooji kooxda," Drake ayaa yidhi. "Tani waa waxa aan ugu yeeri jirnay guul darro weyn."
  
  Ben, dhanka kale, wuxuu mar kale isku dayay inuu la xiriiro maamulaha Matxafka Taariikhda Qaranka. Waxa kaliya ee uu helay waxay ahayd fariin cod ah. "Qalad," ayuu yidhi. "Waxay ahayd inuu hadda wax hubiyo." Faraha jilicsan ee Ben isla markiiba waxay bilaabeen inay ka dul duulaan kiiboodhka casriga ah.
  
  "Waxaan hayaa fikrad," ayuu cod dheer ku yidhi. "Ilaah waxaan ka baryayaa in aan qaldanahay."
  
  Wells ayaa markaa dib u wacay, isaga oo sharxaya in kooxdiisa SAS ay si qarsoodi ah ugu soo degeen garoon diyaaradeed oo cidlo ah oo ku taal New Jersey. Kooxdu waxay u jiheysteen badhtamaha magaalada New York, iyagoo u socdaalay si kasta oo daruuri ah.
  
  Drake wuxuu hubiyay wakhtiga Laba saacadood ka hor inta aan la degin.
  
  Ka dibna Ben wuxuu ku dhawaaqay: "Ku dhufo calaamadda!" Qof kastaa wuu booday. Xitaa ciidamada badda ee Iswidhan waxay siiyeen dareenkooda oo dhan.
  
  "Waa halkan!" - wuu qayliyey. "Internetka oo dhan waa lagu kala firdhiyey haddii aad haysato waqti aad ku eegto." Isaga oo cadhaysan ayuu muraayaddii u tilmaamay.
  
  "Colby Taylor," ayuu yidhi. "Bilyaneerka Kanada waa ka ugu badan ee wax ku biiriya Matxafka Taariikhda Qaranka iyo mid ka mid ah maalgeliyayaasha ugu weyn New York. Waxaan sharad ku leeyahay inuu dhawr taleefoon sameeyay?
  
  Dahal wuu guuleystey. "Tani waa caqabadayada," ayuu yidhi. "Ninka ay ka hadlayaan ayaa ka dad badan maafiyada." Markii ugu horeysay, sarkaalka Iswiidhishka ah wuxuu u muuqday inuu ku fadhiistay kursigiisa.
  
  Kennedy wuxuu qarin kari waayay nacaybkiisa. "Suudadka boorsooyinka lacagta ayaa mar kale guuleysta," ayay ku qaylisay. "Waxaan sharad ku haystaa in baaskaasu uu sidoo kale yahay bangi."
  
  "Malaha, laga yaabee inaysan ahayn," Drake ayaa yidhi. "Mar walba waxaan leeyahay qorshe B."
  
  Hal saac ayaa hadhay.
  
  
  TODDOBAAD IYO TOBAN
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Maamulka Dekadda ee Waaxda Booliska New York waxa laga yaabaa inay caan ku tahay geesinimadeeda bahdilaadda ah iyo dhaawacyada intii lagu jiray dhacdooyinkii 9/11. Waxa aan caan ku ahayn ayaa ah sida qarsoodiga ah ee ay u maamusho inta badan duullimaadyada SAS ee ka taga Yurub. In kasta oo aanay jirin koox u heellan inay kormeerto qaybtan shaqadooda, haddana shaqaalaha qaaradaha iskaga gudba ee ku hawlan waa tiro yar oo sannado badan ay qaar badan noqdeen saaxiibo dhow.
  
  Drake wuxuu sameeyay wicitaan kale. "Caawa way kululaan doontaa," ayuu u sheegay kormeeraha CAPD Jack Schwartz. "Ma i xiisay, saaxiib?"
  
  "Ilaah, Drake wuxuu ahaa... waa maxay? Laba sano?"
  
  "Saddex. Habeenka sanadka cusub, '07."
  
  "Xaaskaagu ma fiican tahay?"
  
  "Alison iyo aniga waa kala tagnay saaxiib. Tani ma ku filan tahay in aan qeexo aqoonsigayga?"
  
  "Waxaan u maleynayay inaad ka tagtay adeegga."
  
  "Waan sameeyay. Wells ayaa igu soo celisay shaqadii ugu dambeysay. ma ku soo wacay?
  
  "Wuxuu yeelay. Wuxuu yidhi waxaad u ballan qaaday inaad wax yar sugto.
  
  "Hadda ma sameeyay? Schwartz, i maqal. Tani waa wicitaankaaga Waa inaad ogaataa in shitkani uu u duuli doono taageerayaasha iyo in galitaankayagu uu ugu dambeyntii kuu horseedi doono adiga. Waxaan hubaa markaas inaan dhammaanteen noqon doono geesiyaal, tanna waxaa loo aqoonsan doonaa camal wanaagsan, laakiin..."
  
  "Wells ayaa igu kiciyey xawaare," Schwartz ayaa yidhi, laakiin Drake wuxuu maqlay dareen walaac ah. "Ha werwerin saaxiib. Weli waxaan haystaa xoog igu filan oo aan ku helo ogolaanshaha dhulka."
  
  Diyaarada ay wateen ayaa ku soo duushay hawada Maraykanka.
  
  
  ***
  
  
  Diyaaradda ayaa ku soo degtay dharaar aad u liidata, waxayna si toos ah ugu tagtey dhismaha yar ee terminalka. Daqiiqadii uu albaabku wax yar furay, laba iyo toban xubnood oo si buuxda u raran oo ka tirsan SGG-ga Iswiidhishka ayaa ku orday jaranjarada birta ah ee rafaadka badan waxayna ku raran yihiin saddex baabuur oo sugayay. Drake, Ben, Kennedy iyo Professor ayaa raacay isaga, Ben wuxuu ku dhawaaday inuu iskii u fiiqo markii uu arkay gaadiidkooda.
  
  "Waxay u eg yihiin humvees!"
  
  Daqiiqad ka dib, baabuurtii waxay ku yaaceen dariiqa run-way-ga ee maran, iyagoo xawli ku qaadaya meel qarsoon oo ku taal gadaasha garoon diyaaradeed oo, dhawr leexasho ka dib, u soo baxay waddo waddan oo aan muuqaal lahayn oo ku xidhan mid ka mid ah marinnada ugu muhiimsan ee Manhattan.
  
  New York ayaa hortooda ku fidday quruxdeeda oo dhan. Guryo dhaadheer oo casri ah, buundooyin qadiimi ah, qaab dhismeedka qadiimiga ah. Kolonyadooda waxay si toos ah u mareen bartamaha magaalada, iyaga oo khatar gelinaya iyaga oo isticmaalaya jid-gaab kasta oo khiyaano ah oo ay garanayeen darawallada deegaanku. Gees baa is qabsaday, habaar ayaa cirka isku shareeray, xayndaabkii iyo daasadaha qashinka ayaa la jaray. Hal mar, waddo hal-gees ah ayaa la soo galay, oo socdaalkoodii ku gooyay toddobo daqiiqo, sababayna in saddex fender ay fashilmaan.
  
  Baabuurta gudaheeda falku wuxuu ahaa mid aad u dhib badan. Dahl ayaa ugu danbeyn taleefoon ka helay ra"iisul wasaaraha Sweden, kaasoo ugu dambeyntii ku guuleystay FBI-da niyad wanaag iyo ogolaanshaha inuu galo madxafka haddii ay marka hore tagaan.
  
  Dahl wuxuu u jeestay darawalkoodii. "Dhakhso!"
  
  Ben wuxuu u dhiibay Dahl khariidad madxafka oo muujinaysa meesha ay ku yaalaan Wolves.
  
  Macluumaad dheeraad ah ayaa soo baxay. Madaw iyo cadaan baa yimid. Kooxaha jawaabta degdega ah waa la ogeysiiyay.
  
  Drake wuxuu gaadhay Wells. "Sitch?"
  
  "Waxaan joognaa bannaanka. Ciidanka fardoolayda ee booliska ayaa yimid laba daqiiqo ka hor. adiga?"
  
  "Labaatan tallaabo ayaa u jirta. Hadday wax dhacaan noo qayli." Wax baa dareenkiisa soo jiitay, waxa uu cabbaar diiradda saaray wax ka baxsan daaqadda. Dareen xoog leh oo déj à vu ah ayaa feeraha hoos ugu riday markii uu arkay boodh weyn oo xayeysiis ah oo lagu ogeysiinayo imaatinka naqshadeeyaha moodada ee Abel Frey ee New York isagoo wata bandhigiisa bisadaha ee yaabka leh.
  
  Tani waa waalan, Drake ayaa u maleynayay. Runtii waalan.
  
  Ben wuxuu toosiyay walaashii oo ku sugan Boqortooyada Midowday, oo wali neefta ka qaadaysa aragga gaadiidkooda, wuxuu ku guuleystay inuu ku qoro Project Valkyrie - sida uu ugu yeeray. "Waqti bay badbaadisaa," ayuu u sheegay Dahl. "Waxay sii wadi kartaa cilmi-baaristeeda inta aan halkaas ku jirno badbaadinta yeydan. Ha ka welwelin, waxay u maleyneysaa inay tahay sababtoo ah waxaan rabaa inaan u sawiro shahaadadayda. "
  
  "Walaashaa been ma u sheegaysaa?" Drake wuu weji gabay.
  
  "Waa uu korayaa." Kennedy wuxuu ku salaaxay gacanta Blake. "Sii ilmaha meel bannaan."
  
  Taleefanka gacanta ee Drake ayaa gariiray. Uma baahnayn inuu hubiyo aqoonsiga soo wacaha si uu u ogaado inay Wells tahay. "Ha ii sheegin, saaxiib. Kanadiyaanka?
  
  Wells aamusnaan ayuu ku qoslay. "Waxaad jeceshahay."
  
  "A?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Labada Kanadiyaanka iyo Jarmalku waxay isticmaalaan wadooyin kala duwan. Dagaalkani waxa uu bilaabmayaa la"aantaa."
  
  Dahl wuxuu yiri: "Kooxda SWAT waa seddex daqiiqo. inta jeer waa 68."
  
  Drake wuxuu eegay daaqadda ballaadhan. "Waan joognaa halkan".
  
  
  ***
  
  
  "Central Park West Entrance," Ben ayaa yidhi markii ay ka soo degeen baabuurtooda. "Waxay u horseedaa labada jaranjarooyinka kaliya ee ka soo baxa heerka hoose ilaa dabaqa afaraad."
  
  Kennedy wuxuu u soo baxay kulaylka subaxdii. " Dabaqan kee bay ku nool yihiin yeyda?"
  
  "Afraad".
  
  "Tirooyinka." Kennedy ayaa ruxday oo caloosheeda salaaxday. "Waan ogaa in aan ka shallayn doono keega ciidaha."
  
  Drake waa uu ka haray markii ay askarta Iswiidhishka ku ordayaan sida ugu dhaqsaha badan ee ay uga soo dhacayaan jaranjarada matxafka. Markii ay halkaas tageen ayay bilaabeen in ay hubkooda ka furaan. Dahl waxa ay ku joojiyeen hooska meel sare oo laga soo galo, kooxda oo ay ka taagan yihiin tiirar wareegsan.
  
  "Twitters ayaa shidan. "
  
  Daraasiin "Checks!" ayaa ka dhawaajiyay. "Waxaan aadeynaa marka hore," ayuu ku eegay Drake. "Waxaad raacdaa. Qabso."
  
  Waxa uu Drake u dhiibay laba shay oo cylindrical ah oo cabbirkoodu yahay laydhadhka iyo laba taleefoonnada gacanta. Drake wuxuu u rogay jirridda cylindrical 68 wuxuuna sugay ilaa ay labaduba bilaabeen inay iftiimiyaan iftiinka cagaaran ee saldhigyadooda. Mid buu u dhiibay Kennedy, kan kalena nafsaddiisa ayuu u haystay.
  
  "Twitters," ayuu ku yidhi indho madhan. "Tani waa gargaarka cusub ee saaxiibtinimo ee dabka. Dhammaan ciyaaraha saaxiibtinimada waxa lagu jaangooyay inta jeer ee isku mid ah. Bal u fiirso saaxiibkiis, waxaana dhegtaada ka maqlaya dhawaq qaylo leh, nin xun fiirso oo waxba ma maqlaysid..." Intuu dhegtiisa gashaday. "Waan ogahay in aanay ahayn mid la isku halayn karo, laakiin waxa ay ku caawinaysaa xaaladaha aad qabto wax badan. Sidan oo kale."
  
  Ben wuxuu yidhi, "ka waran haddii inta jeerku ku dhaco mid kale?"
  
  "Ma dhici doonto. Kani waa tignoolajiyada Bluetooth-ka ee ugu dambaysay - inta jeer ee la qabsiga fidinta spectrum. Aaladaha 'Hoos' ilaa sagaal iyo todobaatan si aan kala sooc lahayn loo soo xushay oo ku jira guutooyin horay loo sii qoondeeyay - oo wada jira. Waxay leeyihiin qiyaas dhan ku dhawaad laba boqol oo cagood."
  
  "Cool," Ben ayaa yidhi. "Aaway taydii?"
  
  "Adiga iyo borofisarku waxaad waqti ku qaadan doontaan Central Park," Drake ayaa u sheegay. "Waxyaabaha dalxiiska. Is qabooji saaxiib, tani waxay ahaan doontaa wax aan fiicnayn."
  
  Isagoon erey kale haysan, Drake wuxuu u jeestay inuu raaco askarigii ugu dambeeyay ee Iswidhishka ah isagoo soo maray dariiqa dheer ee weyn iyo gudaha mugdiga ah ee matxafka. Kennedy aad buu u daawaday.
  
  "Qorigu wuu fiicnaan lahaa," ayay ku gunuunacday.
  
  "Maraykanka," Drake wuu galey, laakiin si degdeg ah ayuu u dhoola caddeeyey. "Nasso. Iswiidhishka waa in ay burburiyaan Kanadiyaanka, oo ay si degdeg ah u labanlaabaan."
  
  Waxa ay gaadheen jaranjaro aad u wayn oo u qaabaysan Y, oo ay u badan yihiin daaqadaha qadiimiga ah iyo saqafka sare ee saqafka sare ah, waxaanay si degdeg ah u fuuleen dabaqa sare iyaga oo aan joogsan. Caadi ahaan jaranjaradan waxaa ka buuxsami lahaa dalxiisayaal indho fiiqan, laakiin maanta goobtu waxay ahayd mid aad u xasilloon.
  
  Drake wuu dhaqaaqay oo feejignaan buu ahaa. Daraasiin dad ah oo khatar ah ayaa hadda ku dhex yaacay goobtan duugga ah ee weyn. Wax yar uun bay ahayd ka hor intaanay isu iman.
  
  Way soo yaaceen, kabtoodii ayaa si aad ah uga qaylinaya darbiyada dhaadheer, oo ka imanaya makarafoonadooda cunaha, iyagoo la jaanqaadaya dhawaaqa dabiiciga ah ee dhismaha. Drake si adag ayuu xoogga u saaray, isagoo xusuusta tababarkiisii, laakiin wuxuu isku dayay inuu si dhow ula socdo Kennedy isagoo aan u oggolaan inuu muujiyo. Qofka rayidka ah iyo askariga ayaa sii waday inay isku dhacaan isaga.
  
  Isagoo u soo dhawaaday dabaqa saddexaad, Dahl wuxuu sameeyay tilmaan 'horumar- gaabis ah'. Kennedy wuxuu u dhaqaaqay Drake. "Aaway saaxiibadii SAS?"
  
  "Ka fogaanshaha," Drake ayaa yidhi. "Ka dib oo dhan, ma rabno inaan hadda samayno dilal aan loo baahnayn, ma?"
  
  Kennedy wuxuu xakameeyay qosol. "Waxaad tahay majaajiliste, Drake. Nin dhab ah oo qosol badan."
  
  "Waa inaad i aragtaa taariikh."
  
  Kennedy ayaa seegay tallaalka, ka dibna wuxuu yidhi, "Ha u malayn in aan aqbali doono." Gacanteeda midig waxay si caadaysatay u soo fidisay si ay u simiso shamacadeeda hore.
  
  "Ha u malayn inaan waydiiyay."
  
  Waxay bilaabeen inay fuulaan jaranjaradii ugu dambaysay. Markii uu askarigii hoggaaminayay ku soo dhawaaday foorarkii ugu dambeeyay, ayaa xabbadi ka soo dhacday oo gabal balaastig ah ayaa madaxa ka soo baxay.
  
  "Soo deg!"
  
  Roob dhagaxyaale ah ayaa gidaarada ka muday. Dahl waxa uu hore ugu sii gurguurtay calooshiisa, isaga oo samaynaya dhaqdhaqaaqyo dhawr ah oo gacmihiisa ku jira.
  
  Drake wuxuu yidhi, "Habka cabsida."
  
  Hal askari ayaa si degdeg ah u toogtay si uu cadowgiisa ugu mashquulo. Mid kale ayaa koofiyadda iska siibay, oo qorigiisii ku xidhay suunka oo si tartiib ah ugu sii dhaqaaqay xariiqda dabka. Waxa ay maqleen rafaad yar oo dhaqdhaqaaq ah. Askarigii saddexaad ayaa jaranjarada hoosteeda ka soo booday jaldi uu ku jiray, wuxuuna ku dhuftay xerada dhexdeedii. Ninka ayaa ku dhacay isagoo meyd ah ka hor inta uusan toogan.
  
  "Cute," Drake wuxuu jeclaa dhaqdhaqaaqyada sida wanaagsan loo qorsheeyay.
  
  Waxay kor u soo fuuleen jaranjarada, hub ayaa la soo jiiday, waxayna ku faaleen hareeraha albaabka laga soo galo dabaqa afraad, ka dibna si taxadar leh ayay qolkii ka shisheeya u fiirsadeen.
  
  Drake wuxuu akhriyay calaamadaha. Tani waxay ahayd hoolka dinosaurs-ka. Sayidow, wuu mooday. Miyaanay meeshaas ahayn meeshii lagu hayn jiray naclad Tyrannosaurus?
  
  Si caro leh ayuu qolka u jaleecay. Dhawr nin oo xirfadlayaal ah oo xidhan dhar rayid ah ayaa u muuqday kuwo mashquul ah, kulligoodna waxay ku hubaysnaayeen nooc ka mid ah qoryaha darandooriga u dhaca, oo ay u badan tahay inuu yahay Mac-10 'buufi oo tukada'. Si kastaba ha ahaatee, Tyrannosaurus ayaa hor istaagay isaga, isaga oo kor u qaadaya sharafta qarawga, qaabka joogtada ah ee riyooyinka xitaa malaayiin sano ka dib markii la waayay.
  
  Oo isla markiiba uu dhaafo - si liidata oo uu daamankiisa u dhaafo - ayaa ku socotay Alicia Miles, oo ah ugaarsi kale oo dilaa ah. Waxay ku qeylisay qaab saxiixeeda ah: "Wakhtiga fiirsada, wiilyahow! Mid ka mid ah silbashooyinka halkan iyo anigu shakhsi ahaan ayaan ka saari doonaa dhammaan kuwa bugger-yaasha ah ciyaarta! Dhaqso!"
  
  "Hadda waxaa jirta gabadh halkaas joogta," Kennedy ayaa si jeesjees ah ugu sheegay meel milimitir u jirta. Drake waxay dareentay udgoonkeeda barafuun iyo neefsasho fudud. "Saaxiib hore, Drake?"
  
  "Waxay bartay wax kasta oo ay taqaan," ayuu yidhi. "Sida runta ah, marka hore. Dabadeed way i soo martay. Ninja-Shaolin shit cajiib ah. Weligeedna marwo ma ahayn, taasi waa hubaal."
  
  "Waxaa jira afar bidix," askari ayaa sheegay. "Shan dhanka midig. Plus naag. Bandhiga Odin waa inuu ku yaal dhabarka dambe ee qolka, laga yaabee in alcove gaar ah, ma aqaan. "
  
  Dahal wuu neefsaday. "Waqtiga guuritaanka."
  
  
  SIDEED iyo 19
  
  
  
  MUSEUMKA TAARIIKHDA QARANKA CUSUB EE YORK
  
  
  Iswidishku waxay ka boodaan daboolka, iyagoo si sax ah u toogtay. Afar qof oo Canadian ah ayaa ku dhacay, ka dibna mid kale, saddex ka mid ah ayaa ku dhacay carwo muraayad ah, kuwaas oo markii dambe ku dhacay oo dhulka ku dhacay sawaxan sida qarax.
  
  Kanadiyaanka intiisa kale ayaa soo jeestay oo goobta ku furay rasaas. Labadii iswidhishka ayaa qayliyey. Mid baa dhacay oo dhiig ka soo dareeray nabar madaxiisa kaga yaal. Midka kale ayaa ku dhacay meel tuunsan, oo bowdada ku dheggan.
  
  Drake ayaa qolka u soo booday oo ka soo gudbay sagxaddii sagxadda lahayd oo uu gadaashiisa gadaashiisa muqaal muqaal ah ka soo muuqday armadillos weyn. Markii uu hubsaday in Kennedy uu bedqabo, ayuu madaxiisii kor u qaaday si uu muraayadda u eego.
  
  Waxaan arkay Alicia oo laba qof oo iswiidhish ah oo cararaysa ku dishay laba xabbadood oo qumman.
  
  Afar kale oo Canadian ah ayaa ka soo muuqday Tyrannosaurus gadaashiisa. Waa inay ku jireen alcove-kii lagu soo bandhigay Wolves. Waxa ay wateen suun qariib ah oo maqaar ah oo ay jidhkooda ku xidheen, dhabarkana waxa ugu xidhnaa shandad dhabarka ah oo culus.
  
  Iyo sidoo kale Mac-10. Waxay qolkii ka buuxiyeen rasaas.
  
  Iswidishku waxay quusteen si ay u daboolaan. Drake wuxuu ku dhacay dabaqa, isagoo hubinaya inuu cududdiisa ku duubo madaxa Kennedy si uu u hooseeyo sida ugu macquulsan. Muraayaddii ka sarraysay ayaa burburtay, firir quraarado ah ayaa ku yaacay oo roob ku da"ay. Armadillo fossils iyo nuqul ka mid ah ayaa dillaacay oo kala jajabay hareerahooda.
  
  "Dhakhso u nadiifi, okay?" Kennedy wuu aamusay. "Haa, waa sax."
  
  Drake ayaa is ruxay, isaga oo meel walba ku tuuray jeex-jeexyo dhalo ah, waxaanu eegay darbiga dhinaca dibadda ee matxafka. Kanadiyaanka ayaa halkaas ku dhacay Drake isla markiiba wuu calaamadeeyay.
  
  "Mar hore ayaa tan samaysay."
  
  Isagoo muraayaddii jabay dabool ka dhiganaya ayuu u soo dhawaaday ninkii beenta ahaa. Qorigii ayuu la soo baxay, laakiin ninkii indhihiisu si lama filaan ah ayey u furmeen!
  
  "Ciise!" Drake wadnihiisa ayaa ka dhaqsiyo badnaa gacmihii Nuux markuu dhisayay doontii.
  
  Ninkii wuu taahayey, indhihiisiina xanuun baa ka baxay. Drake si degdeg ah ayuu miyirkiisa u soo kacay, hubkiina wuu kaxeeyey oo wuxuu ku dhuftey inuu hilmaamo. "Bloody Zombie."
  
  Waxa uu ku wareegay hal jilib, isagoo diyaar u ah inuu garaaco, laakiin Kanadiyaanka ayaa dib u gurtay gadaashiisa calooshii feeraha leh ee T. rex. Nacalad! Haddaanay dhawaan mawqifkiisa beddeli lahayn, taasoo keenaysa inuu si ka yar sidii hore u socdo. Waxa kaliya ee uu arkayay waxay ahaayeen dhawr lugood oo go"ay.
  
  Kennedy xaggiisa ayuu u dhaqaaqay, isagoo simbiriirixaya si uu u garab istaago.
  
  "Suliid fiican," ayuu yidhi, isagoo u lulaya bidix iyo midig, isku dayaya inuu arko waxa ay Kanadiyaanka ku jiraan.
  
  Ugu dambayntii, waxa uu arkay dhaqdhaqaaq u dhexeeya saddexdii feedhood ee jabay oo uu garaad la"aan ku furay. "Waxay leeyihiin Wolves," ayuu neefsaday. "Oo waxay jejebiyaan iyaga!"
  
  Kennedy madaxa ruxay. "Maya. Waxay u kala jejebiyaan," ayay tiri. "Fiiri. Eeg boorsooyinka dhabarka Qofna ma dhihin dhammaan qaybaha Odin waa inay noqdaan kuwo dhan, miyay sameeyeen? "
  
  "Oo way fududahay in qaybo laga soo saaro," Drake ayaa madaxa ruxay.
  
  Waxa uu ku sigtay inuu u gudbo daboolka bandhigga soo socda markii cadaabta oo dhami ay furfurmeen. Laga soo bilaabo geesta fog ee qolka, iyada oo loo sii marayo albaab lagu calaamadiyay 'Asal ahaan Vertebrate', waxaa soo galay darsin banshees qaylinaya. Way garaaceen, si badheedh ah ayay u toogteen, waxay u qosleen sidii taageereyaal si xad dhaaf ah u cabbaya Yeager-ka laba-jibbaaran ee fasaxa gu'ga.
  
  "Jarmalka ayaa halkan jooga." Drake ayaa si engegan u yidhi ka hor inta aanu dhulka ku dhicin.
  
  Tyrannosaurus ayaa si ba'an u ruxay markii madfaca rasaasta uu ka dhex muday midig. Madaxii ayaa laadlaadsan, ilkihiina waa la dumiyey, sidii iyadoo colaadda ku xeeran ay ka cadhaysiisay in uu dib u soo noolaado. Kanadiyaanka ayaa dib ugu duulay daruuro gowrac ah. Dhiig ayaa ku faafay dhammaan daanka dinosaurka. Askariga Swedishka ah ayaa gacantiisa ka go"ay ilaa xusulka, waxaana uu ku ordayay isagoo qaylinaya.
  
  Jarmalkii ayaa soo galay, iyaga oo waalan.
  
  Laga soo bilaabo dariishada ugu dhow Drake gadaasheeda waxaa ka yimid boom-boom-boomkii la yaqaan ee rotor helicopter.
  
  Mar kale maaha!
  
  Marka laga soo tago aragtidiisa durugsan, Drake waxa uu ogaaday koox ka mid ah ciidamada gaarka ah oo ku labisan dhar madow oo isaga u soo dhuumanaya. Markii Drake uu jihadaas eegay, tweeters-yada dhegihiisa ayaa waalan.
  
  Niman wanaagsan.
  
  Kanadiyaanka ayaa u soo doontay, taasoo keentay fowdo. Waxay ka soo hoos baxeen calooshii weynayd ee T. rex, iyaga oo si cadho leh u toogtay. Drake ayaa garabka ka qabtay Kennedy.
  
  "Dhaqso!" Waxay ku jireen khadka duulimaadka. Waxa uu u riixay Kennedy oo kaliya sida Alicia Miles ay u timid. Drake waxa uu kor u qaaday hubkiisii, ka dibna waxa uu arkay Jarmalkii Milo ee wayn oo dhanka bidix ka soo socda.
  
  Hal ilbiriqsi oo la wadaago oo hakad ah, ayaa saddexduba hubkoodii dejiyeen.
  
  Alicia waxay u muuqatay yaab. "Waan ogaa inaad tan geli doonto, Drake, baaskii hore!"
  
  Milo wuxuu joogsaday isagoo meyd ah. Drake midba midka kale ayuu ka eegay. "Waxay ahayd inaan Iswiidhan sii joogo, neefta eeyga." Drake waxa uu isku dayay in uu ukun ka dul qaado ninka wayn. "Ma seegtay qaniinyadaadii, haa?"
  
  Rasaastu waxay ka dalooshay hawada hareerahooda iyaga oo aan gelin qumbahoodii kacsanayd.
  
  "Waqtigaagu wuu iman doonaa," Milo ayaa si qaylo leh u tidhi. "Sida wiilkaaga yar ee jooga, iyo walaashiis. Iyo lafaha Parnevik. "
  
  Kadibna dunidu way soo noqotay, Drake si dareen leh ayuu u duray millise seconds ka dib markii uu arkay Alicia oo si aan macquul ahayn ugu dhacday dhulka.
  
  Gantaal RPG ah ayaa ka muday caloosha T-Rex, isagoo diray mindiyo lafo ah oo u duulaya dhammaan jihooyinka. Wuxuu si degdeg ah uga gudbay hoolka, isagoo isla markiiba ka soo gudbay daaqadaha dhinac ka mid ah. Nasasho culus ka dib, waxaa dhacay qarax weyn oo ruxay qolka, ka dibna waxaa xigay dhawaqa xanuunka badan ee birta soo duntay iyo kala goysyada qeylada.
  
  Dhimashada birta ayaa ku dhacday gidaarka Matxafka taariikhda qaranka.
  
  Drake ayaa ku fidday dusha sare ee Kenedy iyadoo xawaaraha helicopter-ka uu sababay inay ku dul dhacdo darbiga madxafka, taasoo sababtay burburka burburka culus. Sankii ayaa isla markiiba soo jabay, isaga oo hore u soo tuuraya qashinka tuulmo aan cago lahayn. Kursiga diyaarada ayaa markaas si toos ah ugu dhacay gidaarka soo dumay, waxaana la arkayay duuliyaha oo gariiraya usha geerka isagoo argagaxsan ka hor inta aan loo marsiin sida dukhsiga oo ka dul maray muraayada hore.
  
  Dabadeed baallaha ayaa ku dhacay... oo ka soo baxay!
  
  Warmaha birta ah ee duulaya ayaa qolka dhexdiisa ka abuuray aag dil. Baaskiil lix cagood ah ayaa sameeyay dhawaaq guux ah markii ay u duulaysay Drake iyo Kennedy. Askarigii hore ee SAS waxa uu jiifsaday sida ugu macquulsan ka dibna waxa uu dareemay in dhegta sare ee dhegta la jaray ka hor inta aanu feedhaha ka goyn qayb ka mid ah madaxa Kenedy oo uu saddex cagood la dhacay gidaarka ugu fog.
  
  Cabbaar ayuu jiifsaday, kadibna si lama filaan ah ayuu madaxa u rogay. Diyaarada helicopter-ka ayaa joogsatay oo xawli wayday. Daqiiqadii xigtay ayuu dhinicii madxafka hoos ugu sii dhacay, sidii Wile E. Coyote oo ku sii siibanaya dhinicii buurta uu hadda isku dhacay.
  
  Drake waxa uu tiriyay afar ilbiriqsi ka hor inta aanay dhicin biro culus. Cabbaar buu ku qaatay inuu qolka hareerihiisa eego. Kanadiyaanka ma aysan jebin socodkii ay ku socdeen, in kastoo mid iyaga ka mid ah uu googooyay daab rotor ah. Waxay gaadheen dhinicii qolka, afar nin oo boorsooyin culus sita, iyo sidoo kale Alicia iyo hal dagaalyahan oo dabool ah. Wax u eg unug soo degaya ayay ku rogmanayeen.
  
  Horror ayaa lagu qoray wejiyada Jarmalka, oo aan lagu daboolin waji-xidho. Drake ma uusan dareemin ninka ku labisan dharka cad, wuxuuna la yaabay in howlgalkani uu aad khatar ugu yahay isaga. Waxa uu arkay ciidamo gaar ah oo si degdeg ah ugu soo socda; Iswiidhishka ayaa awood isu dhiibay markii ay Maraykanku yimaadeen.
  
  Kanadiyaanka waxay naftooda ku badbaadiyeen Wolves! Drake wuxuu isku dayay inuu kor u kaco, laakiin waxaa ku adkaatay inuu kor u qaado jirkiisa, isaga oo si weyn u ruxay seeftii u dhowayd iyo goobta la yaabka leh.
  
  Kennedy waxa uu ku caawiyay in uu xusul u suxulay ka hor inta aanu ka soo bixin hoostiisa, fadhiistay oo dhiigii madaxeeda ka masaxay.
  
  "Qaloocin". - Cadho jees-jees ah ayay ku gunuunacday.
  
  Drake ayaa gacanta ku saaray dhegta si uu u joojiyo dhiiga. Isaga oo daawanaya, saddex ka mid ah shantii ciidamada gaarka ah ee Iswidhishka ee hadhay ayaa isku dayay in ay la dagaallamaan Kanadiyaanka iyada oo kii ugu horreeyay uu isticmaalay qalabkiisa si uu uga boodo daaqad burburay.
  
  Laakin Alicia ayaa soo jeesatay, iyadoo dhoola cadeyn ku dheehan tahay wajigeeda, Drakena uu gudaha u damqaday. Hore ayay u soo boodday oo dhex martay iyaga, carmal madow oo dil naxariis darro ah, iyada oo foorarsatay askar xirfad sare leh si ay lafahooda uga jebisaa si fudud oo aan la qiyaasi karin, waxayna ku qaadatay in ka yar laba iyo toban ilbiriqsi inay burburiso kooxda.
  
  Waqtigaas, saddex Canadian ah ayaa aamusnaan iyo si xirfad leh uga soo booday dhismaha.
  
  Askarigii Kanadiyaanka ahaa ee soo haray ayaa rasaas ka furay meel gabbaad ah.
  
  Kooxda SWAT ee New York ayaa ku soo oogtay Jarmalka, iyaga oo ku riixaya gadaasha qolka, iyaga oo ka tagay dhammaan seddexda iyaga ka mid ah halkii ay taagnaayeen. Saddexdii soo hadhay oo ay Milo ku jirto ayaa hubkoodii soo tuuray oo orday.
  
  Drake wuu guuleystey markii Tyrannosaurus uu ugu dambeyntii ka tanaasulay rooxaanta oo uu ku burburay lafo duug ah iyo boodh.
  
  Kennedy habaaray markii afraad Kanadiyaanka ah uu booday, si degdeg ahna waxaa u raacday Alicia. Askarigii ugu dambeeyay ayaa laga toogtay madaxa, isagoo isku diyaarinaya inuu boodo. Qolkii ayuu dib ugu soo dhacay oo dhex jiifay burburkii gubanaya, waa khasaare kale oo ka dhashay dagaalkii ninkii waalnaa iyo orodkiisii ilaa qiyaamaha.
  
  
  Sagaal iyo toban
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Isla markiiba, Drake maskaxdiisu waxay bilaabeen inay qiimeeyaan oo ay falanqeeyaan. Milo wuxuu sameeyay gabagabo ku saabsan Ben iyo Professor Parnevik.
  
  Waxa uu kaluumaystay teleefankiisa gacanta oo uu hubiyay in uu burburay ka hor inta aanu riixin garaacista xawaaraha.
  
  Taleefankii ayaa garaacay oo garaacay. Ben ma ka tagin intaas dheer, ma Ben...
  
  Qalbigiisii wuu murugooday. Wuxuu isku dayay inuu ilaaliyo Ben, wuxuu u ballanqaaday ninka inuu fiicnaan doono. Hadday wax...
  
  Codkii ayaa ku jawaabay: "Haa?" Faaqid.
  
  "Ben? ma fiicantahay Maxaad u faqaysaa?"
  
  "Matt, Ilaah baa mahad leh. Aabahay ayaa isoo wacay, waan aaday si aan u hadlo, kadibna dib ayaan u jaleecay waxaan arkay labadan tuug oo garaacaya borofisarkii. Waan u orday xaggooda, waxayna ku kaxeeyeen mootooyin iyo dhowr qof oo kale."
  
  "Ma waxay qaateen Professor?"
  
  "Raali ahow, saaxiib. Waan caawin lahaa haddii aan awoodo. Nacalaa aabbahay!"
  
  "Maya! Drake wadnihiisa ayaa wali soo kabanaya. "Ma aha qaladkaaga, Blakey. Haba yaraatee. Rakaadleydani ma waxay lahaayeen boorsooyin waaweyn oo dhabarka ugu xidhan yihiin?
  
  "Qaar ayaa sameeyay."
  
  "OK. Halkaa joog."
  
  Drake ayaa si qoto dheer u neefsaday wuxuuna isku dayay inuu dejiyo neerfihiisa. Kanadiyaanka way degdegi lahaayeen. Ben waxa uu ku dhuftey dharbaaxadii foosha xumayd, isaga oo u mahadcelinaya aabihiis, laakiin Professor wuxuu ahaa mid qoto dheer. "Qorshahoodu wuxuu ahaa inay halkan kaga baxsadaan baaskiillada sugaya," ayuu u sheegay Kennedy, ka dibna eegay qolka qashinka. "Waxaan u baahanahay inaan helno Dahl. Dhibaato ayaa na haysata."
  
  "Mid keliya?"
  
  Drake waxa uu sahmiyay burburka ay ka geysteen madxafka. "Waxyaabahani wakhti weyn uun buu qarxay."
  
  
  ***
  
  
  Drake waxa uu ka baxay madxafka oo ay ku hareeraysan yihiin shaqaale dawladeed. Waxay dhigayeen bar laga soo galo galbeed ee Central Park, taasoo uu si badheedh ah u iska indhatiray markii uu arkay Ben oo fadhiya kursiga ka soo horjeeda. Ilmuhu si aan la xakamayn karin ayuu u ooyay. Hadda waa maxay? Kennedy wuxuu ku orday xariijimihii cawska ee agtiisa ahaa.
  
  "Tani waa Karin," Ben indhihiisu waxay ahaayeen kuwo ciriiri ah sida Niagara Falls. "Waxaan u diray iimaylka si aan u waydiiyo sida ay ula socoto Valkyries oo ay heshay... MPEG-gan waan helay... jawaab ahaan."
  
  Labtop-kiisii ayuu u rogay si ay wax u arkaan. Fayl yar oo muuqaal ah ayaa ka soo muuqday shaashadda, isagoo ku ciyaaraya ku celcelin. clipku waxa uu socday ilaa sodon ilbiriqsi.
  
  Qaabka qaboojinta madow iyo caddaanka ah ayaa muujiyay sawirro aan fiicneyn oo ah walaashii Ben, Karin, oo ka laadlaadsan gacmaha laba nin oo wejigooda duuban. Wasakhyo madaw oo dhiig uun noqon kara ayaa foolkeeda iyo afkeeda lagu mariyey. Ninkii saddexaad ayaa wejigiisa u taagay kamaradda, isagoo ku qaylinaya lahjad weyn oo Jarmal ah.
  
  "Waa ay iska caabisay, minx yar, laakiin ku kalsoonow inaan bari doono sida ay tani u tahay nacasnimada toddobaadyada soo socda!" Ninkii ayaa farta ruxay, oo candhuuf afka ka soo buufisay. "Jooji caawinta iyaga, wiil yar. Jooji weerarkooda.... issss.... Haddii aad sidaas samayso, waxaad ku soo celin doontaa iyada oo bedqaba oo bedqaba" - qosol aan fiicnayn. "In ka badan ama ka yar".
  
  Jajabkii ayaa bilaabay inuu dib isu celiyo.
  
  "Iyadu waa Dan labaad," Ben ayaa yidhi. "Waxa uu rabaa in uu furo dugsi faneedka dagaalka isaga u gaar ah. Uma malaynayn in qofna garaaci karo iyada, my-walaashay iga weyn.
  
  Drake wuxuu isku duubay Ben markii saaxiibkiis yar uu jabay. Dareenkiisa, oo uu dareemay Kennedy laakiin aan isaga loogu talagalin, waxa ka buuxay nacaybka goobta dagaalka.
  
  
  20
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Abel Frey, naqshadeeye dharka adduunka caanka ka ah, milyaneer badan iyo milkiilaha xafladda caanka ah ee 24-saac ee Chateau-La Verein, ayaa fadhiistay dhabarka dambe ee Beerta Madison Square oo uu daawado askartiisa oo ku wareegaysa sida dulinnada bilaashka ah ee ay dhab ahaantii ahaayeen.
  
  Inta lagu jiro xilliyada solstice ama hoos u dhaca, wuxuu ku siiyay gudaha xayndaabka gurigiisa Alpine ee fidsan - qof kasta oo ka yimid moodooyinka caanka ah ee adduunka, ilaa iyo shaqaalaha iftiinka iyo shaqaalaha amniga - dhinacyadu ma joogsan toddobaadyo dhammaadka. Laakin markii uu socdaalku socday oo magaca Frey uu ku jiray iftiinka, way xanaaqeen oo way xanaaqeen oo waxay u adeegsadeen rabitaankiisa.
  
  Meesha ayaa qaabaynaysay. Orodkii bisadaha ayaa la dhameeyay kala badh. Nashqadihiisa nalku wuxuu la shaqeeyay kooxda Beerta si ay ula yimaadaan qorshe sixir ixtiraam leh: nal la mid ah iyo jadwal dhawaaqeed ee bandhigga labada saacadood ah.
  
  Frey waxa uu damacsanaa in uu naco oo uu bastarrada ka dhidido oo uu dib u bilaabo.
  
  Supermodels ayaa hore iyo dib ugu socday marxalado kala duwan oo dhar-dhigis ah. Marxaladda dambe ee bandhigga moodada ayaa ka soo horjeedda bandhigga masraxa - waxaad u baahan tahay walxo yar, ma aha wax ka badan - iyo moodooyinkan - ugu yaraan kuwii isaga kula noolaa La Vereina - waxay ogaadeen inuu wax walba arki lahaa ka hor.
  
  Wuxuu dhiiri galiyay bandhigga. Run ahaantii, wuu dalbaday. Baqdintu way xakamaysay iyaga, kuwan caasinimada ah. Cabsida, hunguriga iyo hunguriga, iyo dhammaan dembiyada caamka ah ee cajaa'ibka ah ee ragga iyo dumarka caadiga ah ku xidhay kuwa awoodda iyo hantida leh - laga bilaabo iibiyeyaasha nacnaca ee Victoria Secret ilaa farshaxannada barafka ee Yurubta Bari iyo inta kale ee addoommadiisa nasiibka leh - mid kasta oo iyaga ka mid ah ayaa qaylinaya. dhiigyacab.
  
  Frey waxa uu arkay Milo oo dhex gashay maydadka arooska. Waxaan arkay sida moodooyinka ay uga fogaadeen ninka naxariista daran. Waxaan si hoose ugu dhoola cadeeyey sheekadooda.
  
  Milo uma muuqan mid faraxsan. "Halkaas ku noqo!" Waxa uu u lulay dhinaca Frey xafiiskiisa gacanta ee macmalka ah.
  
  Wajigii Frey wuu qallafsanaa markay keligood ahaayeen. "Maxaa dhacay?"
  
  "Maxaa dhacay? Waxaan weynay helikobtarkii. Waxaan ka soo baxay meeshaas aniga iyo laba nin. Waxay haysteen SWAT, SGG, bastard Drake iyo qaniinyo kale. Waxay ahayd halkaas jahannamo, ninyahow." Milo's American innations run ahaantii waxay dhaawacday Frey dhegihiisa ka sii dhaqan badan. Bahalkii ayaa hadda u bixiyey "nin".
  
  "Splinter?"
  
  "Waxaa u lumay dhilladaas qaawan, Miles." Milo way dhoola cadaysay.
  
  "Kanada ma heleen?" Frey wuxuu qabsaday gacmaha kursigiisa isagoo xanaaqsan, taasoo keentay inay qalloociyaan.
  
  Milo wuxuu iska dhigay inuusan dareemin, isagoo khiyaameeyay walaaciisa gudaha. Danaystenimada Frey ayaa laabta ka bararay. "Fursyo aan waxba tarayn oo xunxun!" Aad buu u qayliyey oo Milo gariirtay. "Kuwa aan waxba tarayn oo fardooley ah ayaa ku lumay fardooley badan!"
  
  Candhuuf ayaa ka soo duushay faruuryaha Frey, iyada oo kala firdhisay miiska kala saaraysa. "Ma ogtahay inta aan sugayay waqtigan? Markan? Adigana?"
  
  Is-xakameyn kari waayay, ayuu wejiga kaga dhuftay kumaandooska Mareykanka. Milo madaxiisii aad buu u rogay dhabanna wuu guduudan yahay, laakiin si kale kama uusan falcelin.
  
  Frey waxa uu ku qasbey qumbaha ugu sarreeya ee deggan inuu daboolo isaga. "Nolosheyda," ayuu ku yiri dadaalka ugu weyn ee uu ogaa in ragga dhalmada sare ah ay sameyn karaan, "waxaa loo huray - maya, u heellan - raadinta Qabrigan ... Qabrigan Ilaahyada. Waxaan u rari doonaa - gabal gabal - qalcaddayda. "Aniga ayaa ah taliyaha," ayuu yiri, isagoo gacanta u haadinaya dhanka albaabka, "umana jeedo taliyaha doqomadan. Waxaan heli karaa shan supermodels si aan u waso ilaaliyahayga ugu gaaban sababtoo ah waxaan lahaa fikrad. Waxaan ka dhigi karaa nin wanaagsan inuu ku dhinto dagaalka aan ku jiro, laakiin taasi igama dhigayso taliye. ma fahantay?"
  
  Codka Frey wuxuu soo saaray sareynta garaadka. Milo wuu lulay, laakiin indhuhu way madhnaayeen. Frey waxa uu arrintan u qaatay sida nacasnimo. Wuu taahay.
  
  "Hagaag, maxaa kale oo aad ii haysaa?"
  
  "Tani". Milo ayaa istaagtay oo taabtay kiiboodhka Laptop-ka Frey dhowr ilbiriqsi. Baahinta tooska ah ayaa soo baxday, iyadoo diiradda lagu saarayo agagaarka Matxafka Taariikhda Qaranka.
  
  "Waxaan haynaa dad iska dhigaya shaqaale telefishan. Waxay indhaha ku hayeen Drake, naag iyo wiil - Ben Blake. Taasi waxay sidoo kale ka tagtaa SPECIAL iyo dhammaan inta kale ee SGG, oo bal eeg, waxaan aaminsanahay tan, "ayuu si khafiif ah u taabtay shaashadda, isaga oo ka tagay dhididka dhididka ah ee aan loo baahnayn Ilaahna waa ogyahay waxa kale, "tani waa kooxda SAS."
  
  "Waad rumaysan tahay..." Frey ayaa yidhi. "Ma waxaad isku dayeysaa inaad ii sheegto inaan hadda gacmahayaga ku hayno jinsiyado kala duwan? Annaguna hadda ma haysanno agabkii ugu fiicnaa." Wuu taahay. "Ma aha in ay na caawisay ilaa hadda."
  
  Milo ayaa dhoola cadeyn qarsoodi ah la wadaagay madaxiisa. "Waad ogtahay inay tahay."
  
  "Haa. Saaxiibkaa. Iyadu waa hantidayada ugu fiican, waqtigeediina waa soo dhawaaday. Hagaag, aan rajayno inay xasuusato cidda ay u sheegto."
  
  "Waxay ku saabsan tahay wax badan oo ku saabsan lacagta ay xasuusan doonto," ayay Milo ku tidhi aragti weyn.
  
  Indhihii Frey ayaa iftiimay waxaana indhihiisa ka muuqday dhallqul lechered. "Hm. Tani ma ilaawi doono."
  
  "Waxaan sidoo kale leenahay Ben Blake walaashii. Sida muuqata bisad duurjoog ah."
  
  "Hagaag. U dir Qasriga. Dhawaan ayaan halkaas ku soo laaban doonnaa." Hakin buu sameeyay. "Sug... Sug... Haweeneydaasi waxay la jirtaa Drake. waa tuma?"
  
  Milo ayaa wejigiisa darsay oo ruxday. "Wax fikrad ah kama haysto".
  
  "Hagaag, ogow!"
  
  Milo waxay wacday shaqaalaha TV-ga "U isticmaal software aqoonsiga wajiga haweeneyda Drake," wuu ku qayliyey.
  
  Afar daqiiqo oo aamusnaan ah ka dib, wuxuu helay jawaab. "Kennedy Moore," ayuu u sheegay Frey. "Cop New York"
  
  "Haa. HAA. Waligay ma iloobo fisqiga. Dhinac u leexo, Milo. Aan shaqeeyo."
  
  Frey ayaa Google ka dhigay ciwaanka oo raacay dhowr xiriiriye. Wax ka yar toban daqiiqo ayuu wax walba ku ogaaday, dhoola cadeyntiisuna waxay noqotay mid ballaaran oo sii qalloocan. Jeermiga fikradda weyn ayaa maskaxdiisa ku koray qaan-gaarnimada ka dib.
  
  "Kennedy Moore," wuu iska celin waayay inuu u sharraxo ninka lugta ah, "wuxuu ahaa mid ka mid ah kuwa ugu wanaagsan New York. Hadda waxay ku jirtaa fasax qasab ah. Intay xidhatay askarigii wasakhda ahaa oo ay xabsiga u dirtay. Xukunkiisa ayaa horseeday in la sii daayo qaar ka mid ah dadkii uu gacan ka geystay in lagu xukumo, wax la xiriira silsiladda cadeymaha ee jabay." Frey wuu hakiyay "Waa maxay nooca wadan dib u dhaca ah oo hirgelin doona nidaamkan oo kale, Milo?"
  
  "Maraykanka," tuugtiisii wuu ogaa waxa isaga laga filayo.
  
  "Hagaag, qareen cajiib ah ayaa xaqiijiyay sii deynta nin lagu magacaabo Thomas Caleb, " dilaagii ugu xumaa ee taariikhda Waqooyiga Maraykanka," sida halkan ku qoran. Aniga, aniga Waa wax laga yaqyaqsoodo. Dhageyso!
  
  'Caleb waxa uu indhaha u kala qaaday dhibbanaha, isaga oo isticmaalaya qalabka wax lagu dhejiyo si uu u toogto muuqaallada indhaha iyo wejiga, ka dibna ciidamada ayaa ku nool cayayaan dhuunta hoos ugu dhacaya, iyaga oo ku qasbaya in ay wax cunaan oo ay liqaan ilaa ay ka dhimaan. Frey waxay ku eegtay Milo indho waaweyn. "Waxaan dhihi lahaa xoogaa sida wax ka cunista McDonald's."
  
  Milo ma dhoola cadeyn. "Waa dilaa dad aan waxba galabsan," ayuu yidhi. "Majaajilada kuma wanaagsana dilka."
  
  Frey ayaa u dhoola caddeeyey. "Waxaad dishay dad aan waxba galabsan, soow?
  
  "Kaliya markaan shaqadeyda qabsanayo. Waxaan ahay askari."
  
  "Hmm, waa hagaag, waa khad fiican, sax? Dhib malahan. Aan u soo noqono shaqada hadda jirta. Kaaleeb waxa uu dilay laba kale oo aan waxba galabsan tan iyo markii la sii daayay. Waxaan dhihi lahaa natiijo cad oo ah caqiidada anshaxa iyo go'an qiyamka akhlaaqda, eh, Milo? Si kastaba ha ahaatee, Kaaleeb kan hadda waa la waayay.
  
  Madaxii Milo ayaa u ruxay dhanka muraayada laptop-ka, dhanka Kennedy Moore. "Laba kale?"
  
  Hadda Frey wuu qoslay. "Haa, haa. Doqon ma tihid oo maadan fahmin tan, miyaad tahay? Bal qiyaas murugadeeda. Bal qiyaas xanuunkeeda!"
  
  Milo wuu qabsaday oo, in kasta oo naftiisa, ilkahiisa qaawan sidii orso cidhif ah oo kala jeexjeexay qabashadii ugu horreysay ee maalinta.
  
  "Qorshe ayaan leeyahay". Frey farxad buu la qoslay. "Oh shit... qorshe ayaan leeyahay."
  
  
  KOOW LABAAD
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Xarunta guurguura ayaa ahayd mid qas ah. Drake, Kennedy, iyo Ben waxay raaceen Thorsten Dahl iyo taliyaha ciidamada gaarka ah ee cadhooday oo kor u qaaday tillaabooyinka iyo dhaafitaanka buuqa. Waxay dhex mareen laba qaybood ka hor intaanay joogsan aamusnaanta qaraabada ah ee ay bixiso alcove ee dhamaadka daashka birta.
  
  "Waa nala soo wacay," taliyaha ciidamada gaarka ah ayaa iska tuuray hubkiisii isagoo xanaaqsan. "Waa nala soo xiriiray, shan iyo toban daqiiqo ka dib saddex nin oo aan ahaa ayaa dhintay! Waa maxay...?"
  
  "Saddex kaliya?" Dahal ayaa weydiiyey. "Waxaan luminay lix. Ixtiraamku wuxuu u baahan yahay inaan waqti qaadanno. "...
  
  "Fuck ixtiraam," ninka SWAT wuu xanaaqay. "Waxaad ku soo xadgudubtay dhulkayga, dameer Ingiriis ah. Waxaad u liidataa sida argagixisadii habaaray!"
  
  Drake ayaa gacanta kor u taagay. "Runtii, waxaan ahay dameer Ingiriis ah. Doqonkan waa Swedish."
  
  Maraykanku wuu yaabay. Drake waxa uu ku adkeeyay Ben garbaha. Waxa uu dareemay in ninkii gariiraya. "Waan caawinay," ayuu u sheegay ninka ciidamada gaarka ah. "Waxay caawiyeen. Waxay noqon kartaa mid aad uga xun."
  
  Dabadeedna, sida qaddarku dubbadiisii birta ah u soo riday, ayaa waxa la maqlay dhawaqa rasaasta naxdinta leh ee ka da"aysa xarunta. Qof kastaa wuxuu ku dhacay dabaqa. Cod macdan ah ayaa ka soo booday darbiga bari. Kahor inta aysan xabadu dhamaan ayaa waxaa istaagay taliyaha ciidamada gaarka ah. "Waa wax aan xabadu karin," ayuu yiri isagoo yaxyaxsan.
  
  "Waxaan u baahanahay inaan tagno," Drake wuxuu raadiyay Kennedy, laakiin wuu heli waayay.
  
  "Xiddiga dabka dhexdiisa?" ayuu yiri ninka ciidamada gaarka ah. "Yaa jahannamo tahay?"
  
  "Ma ahan shirkadda ama rasaasta midda i welwelisa," Drake ayaa yiri. "Kani waa baasuukayaal laga yaabo inuu dhawaan raaco."
  
  Caqliga ayaa amray daadgureynta. Drake waxa uu soo baxay waqti uun si uu u arko madowga iyo caddaanka oo ku qaylinaya jihada ay rasaastu ka timid.
  
  Mar kale ayuu hareeraha eegay Kennedy, laakiin waxay u muuqatay in la waayay.
  
  Markaasaa si kedis ah waji cusub uga dhex muuqday. Madaxa Xafiiska, isaga oo ku xukumaya calaamadihiisa saddexda xiddigle ah oo aad mooddo in aanay taasi ku filnayn, isaga oo soo ag riixaya, waxa uu ahaa nin xidhan shanta xiddigood ee dhifka ah ee taliyaha booliiska. Drake wuxuu isla markiiba gartay inuu kani yahay ninka ay tahay inay la hadlaan. Taliyeyaasha booliiska ayaa ku lug lahaa la dagaalanka argagixisada.
  
  Raadiyaha taliyaha ciidamada gaarka ah ayaa ku qeylinayay: "Dhammaan waa cad yihiin. Halkan saqafka waxaa saaran hub meel fog laga hago Tani waa herring cas."
  
  "Bastarada!" Drake wuxuu u maleeyay in Kanadiyaanka iyo Jarmalku ay sii socdaan oo ay sii socdaan maxaabiistooda.
  
  Thorsten Dahl ayaa la hadlay qofka cusub. "Runtii waa inaad la hadashaa Wasiiru Dawlahayga."
  
  "Shaqada waa la dhammeeyey," ayuu yiri guddoomiyaha. "Waxaad ka baxaysaa halkan."
  
  "Maya, sug," Drake ayaa bilaabay, isagoo jir ahaan ka xakameynaya Ben inuu horay u socdo. "Ma fahmin..."
  
  "Maya, maya," ayuu yidhi guddomiyaha isagoo ilko isku dheggan. "Ma garanayo. Oo waxaan ula jeedaa inaad halkan ka baxayso, oo aad u socoto Washington, DC. Capitol Hill waxay rabtaa qayb idinka mid ah nimanyahow, waxaana rajeynayaa inay ku qaataan qaybo waaweyn. "
  
  
  ***
  
  
  Duulimaadka ayaa qaatay sagaashan daqiiqo. Drake waxa ay ka werwersnayd maqnaanshiyaha daahsoon ee Kennedy ilaa ay dib u soo muuqatay markii ay diyaaraddu ku dhowaatay in ay duusho.
  
  Waxay u soo degtay dariiqii ay maraysay, iyadoo neefsanaysa.
  
  "Waxaan u maleynayay inaan ku weynay," Drake ayaa yiri. Waxa uu dareemay nafis aad u weyn, laakiin waxa uu isku dayay in uu qalbi fudud ku hayo.
  
  Kennedy uma jawaabin. Halkii ayay fadhiisatay kursigii daaqada, iyadoo hadalka ka fog. Drake ayaa u istaagtay si uu u baadho, laakiin way joogsatay markii ay isaga fogaysay, wejigeeduna wuxuu u caddaaday sida alabastar.
  
  Xagee joogtay maxaase meeshaas ka dhacay?
  
  Wax wicis ah ama iimayl ah lama ogola intii duulimaadku socday. TV ma jiro Waxay ku duuleen iyagoo aamusan; dhowr ilaalo ah ayaa daawanayay iyaga oo aan faragelin.
  
  Drake wuxuu u ogolaan karaa inuu ku dul qulqulo. Tababarka SAS wuxuu u baahday saacado, maalmo iyo bilo sugitaan. Diyaarinta. U fiirsasho. Isaga, saacad ayaa ku duuli karta hal millisek. Hal mar ayaa lagu soo bandhigay khamriga ku jira dhalooyinkan yar yar ee balaastiigga ah, Drake ayaa ka labalabeeyay in ka badan hal daqiiqo.
  
  Wiskigu wuu iftiimay, masiibo amber ah, hubkiisii uu doortay markii ugu dambaysay ee arrimuhu adkaadeen-markii Alison baxay. Wuxuu soo xusuustay xanuunkii, quustii, iyo haddana indhihiisu ku sii raagayaan.
  
  "Halkan maaha, mahadsanid." Ben aad buu u feejigan yahay si uu marwadiisa u diro. "Waxaan nahay niman Buur-Dow. Keen."
  
  Ben xitaa wuxuu isku dayay inuu ka saaro Drake gobolkan isagoo iska dhigaya inuu yahay geek. Waxa uu u soo foorarsaday dariiqii, isaga oo eegaya sida ay daadihiye u lulatay, ku soo laabatay meesheedii. "Marka la joogo jargon walaalaheen Mareykanka, waan geli lahaa!"
  
  Wajigiisii ayaa guduudanaaday iyadoo gabadhii martida loo ahaa ay dib u eegtay isaga oo yaaban. Ilbidhiqsi ka dib waxay tidhi, "Tani ma aha hawada Hooters, ilmaha yahow."
  
  Ben wuxuu dib ugu soo laabtay kursigiisii. "Crap".
  
  Drake ayaa madaxa ruxay. "Caafimaadkaaga, saaxiib. Bahdilkaada joogtada ah waxay u adeegtaa xasuus farxad leh inaan weligay da'daada ahayn. "
  
  "Bullshit".
  
  "Run ahaantii - mahadsanid."
  
  "Ha welwelin".
  
  "Iyo Karin - way fiicnaan doontaa. Waan ballan qaaday."
  
  "Sidee ku ballan qaadi kartaa, Matt?"
  
  Drake wuu hakiyay Waxa lagu tilmaamay inay ahayd go"aan-qaadasho abuurnimo oo uu ku caawinayo kuwa baahan, ee ma ahayn xukun cad oo askari.
  
  "Weli ma dhaawici doonaan," ayuu yidhi. "Dhakhsona waxaan heli doonaa caawimo ka badan inta aad malayn karto."
  
  "Sidee ku ogaataa inaysan dhaawici doonin iyada?"
  
  Drake wuu taahay. "Hagaag, okay, taasi waa malo aqooneed. Hadday rabaan inay dhimato, isla markiiba way dili lahaayeen, sax? Ma koolkoolin Laakiin ma aysan yeelin. Markaa..."
  
  "Haa?"
  
  "Jarmalka waxay u baahan yihiin wax. way sii noolaan doonaan. Drake waxay ogaayeen inay geyn karaan su'aalo gaar ah ama wax xitaa ka sii caadi ah - madaxa kaligii taliye u eg oo jecel inuu xukumo dhacdo kasta. Sanado badan, Drake waxa uu jeclaaday daalimaadka noocaan ah. Kali-talisnimadooda ayaa mar walba fursad labaad siisay raggii wanaagsanaa.
  
  Ben wuxuu ku qasbay dhoola cadeyn qasab ah. Drake waxa uu dareemay in diyaaradu bilowday in ay soo degto waxa uuna bilaabay in uu dib u eego xaqiiqooyinka madaxiisa ku jira. Isaga oo kooxdiisii yaraa ay kala go"een, waxa uu ku qasbanaaday in uu kor u kaco oo uu sii ilaaliyo iyaga.
  
  
  ***
  
  
  Laba daqiiqo gudaheed markii ay ka soo baxeen diyaaradda, Drake, Ben, Kennedy iyo Dahl waxaa laga soo galiyay albaabo dhowr ah, kor loo qaaday koronto aamusan, oo hoos loo dhigay waddo qurxoon oo ay ku xardhan yihiin muraayado buluug ah oo qaro weyn leh, ugu dambeyntiina albaab culus oo Drake ogaaday in si fakar ah loo xiray. iyaga.
  
  Waxa ay isku arkeen qol dabaq ah oo dabaqa koowaad ah, oo faaruq ah, marka laga reebo iyaga iyo siddeed kale: shan waardiye hubaysan iyo saddex suudh-laba dumar ah iyo nin ka weyn.
  
  Ninkii ayaa hore u soo dhaqaaqay. "Jonathan Gates," ayuu si hoose u yidhi. "Wasiirka Gaashaandhigga."
  
  Drake waxa uu dareemay argagax degdeg ah. Illahay, ninkani waxa uu ahaa mid awood badan, malaha shanaad ama lixaad ayuu ku jiray kursiga madaxtinimada. Wuu taahay oo hore u soo dhaqaaqay, isagoo arkaya dhaq-dhaqaaqa ilaaladii, ka dibna gacmaha kala taagay.
  
  "Dhammaan asxaabta halkan ayay joogaan," ayuu yidhi. "Ugu yaraan... waxaan qabaa."
  
  "Waxaan aaminsanahay inaad saxan tahay." Wasiirkii gaashaandhigga ayaa soo dhaqaaqay oo gacanta fidiyay. "Si loo badbaadiyo waqtiga, waxaan horeyba ula socday taariikhda. Maraykanku waa diyaar oo wuu awoodaa inuu ku caawiyo. Waxaan halkan u imid inaan... fududeeyo... kaalmadan."
  
  Mid ka mid ah haweenka ayaa qof walba siisay cabitaan. Waxay lahayd timo madoow, daloolin, waxayna da'deedu ahayd badhtamihii kontameeyadii, iyadoo leh xadhkaha welwelka oo qaro weyn si ay u qariso siraha dawladda iyo hab ay iska indho tirto ilaalo ka hadlaysa dhibkeeda.
  
  Cabitaanada ayaa yara dhalaalay barafka. Drake iyo Ben waxay ku hareen meel u dhow Gates, iyagoo cabbay cabitaannada cuntada. Kennedy waxa ay usocotay daaqada, iyada oo rogmanaysa khamrigeedii oo eegaysay dayuuradaha tagsiga, iyada oo u muuqata mid ka luntay fikirka. Thorsten Dahl waxa uu fadhiistay kursi raaxo leh oo uu la socdo Evian, luuqadiisa jidheed ee loo doortay in ay noqoto mid aan khatar ahayn.
  
  "Walaashay," Ben ayaa hadlay. "Ma caawin kartaa iyada?"
  
  "CIA waxay la xiriirtay Interpol, laakiin wali ma hayno wax hogaan ah oo ku saabsan Jarmalka." Wax yar ka dib, isagoo xusay Ben dhibaatadiisa iyo dadaalka ay ku qaadatay inuu la xiriiro xubin ka tirsan Congress-ka, xoghayuhu wuxuu ku daray: "Waxaan isku dayeynaa, wiil. Waan heli doonnaa.
  
  "Waalidkay wali ma garanayaan." Ben wuxuu si aan ikhtiyaari ahayn u eegay teleefankiisa gacanta. "Laakiin waqti dheer ma qaadan doonto -"
  
  Hadda naag kale ayaa hore u soo martay - farxad, kalsooni, shakhsi aad u da 'yar, si kasta oo lagu xasuusto mustaqbalka Mrs. Xoghayihii hore ee Dawladda, ugaarsi dhab ah ama, sida Drake naftiisa u sheegay, version siyaasadeed ee Alicia Miles.
  
  "Dalkaygu wax aan macquul ahayn maaha, Mr. Dahl, Mr. Drake. Waan ognahay in aan arrintan gadaal ka joogno, waana ognahay waxa dantu tahay. Kooxdaada SAS waa loo fasaxay inay hawlgalaan. SGG sidoo kale. Waxaan leenahay koox Delta ah oo diyaar u ah inay caawiyaan. Bal isku darsa tirada..." Faraheeda ayay ruxday. "isku-duwayaasha".
  
  "iyo Professor Parnevik?" Dahl ayaa hadlay markii ugu horeysay. "Waa maxay warka ku saabsan Kanadiyaanka?"
  
  "Warrants ayaa la soo saarayaa," xoghayuhu si adag ayuu u yidhi. "Tani waa xaalad diblomaasiyadeed -"
  
  "Maya!" Drake wuu qayliyay, ka dibna neefsaday si uu isu dejiyo. "Maya, mudane. Tani waa hab qaldan. Arrinkan bilaabay...maxay?... saddex maalmood ka hor? Waqtigu waa wax walba halkan, gaar ahaan hadda. Maalmaha soo socda, ayuu yidhi, "waa halka aan ku guulaysano ama laga badiyo."
  
  Xoghaye Gates ayaa si yaab leh u eegay. "Waxaan maqlay in aad weli ku haysato qaar ka mid ah askariga, Drake. Laakiin ma aha sababtoo ah falcelintan.
  
  "Waxaan u kala beddelaa askari iyo rayid marka ay ku habboon tahay," Drake ayaa gariiray. "Faa'iidooyinka ay leedahay inaad noqoto askari hore."
  
  "Haa. Hagaag, haddii ay ku dareensiiso wax ka roon, dammaanad ma caawin doonto. Colby Taylor ayaa laga waayay gurigii uu ku noolaa ee Canada isaga iyo shaqaalihiisa intooda badan. Malahayga waxa weeye in uu tan qorshaynayey muddo dheer oo uu u wareegay meelo horudhac ah oo la sii qorsheeyay. Asal ahaan - wuu ka baxay shabkada."
  
  Drake ayaa indhaha isku xidhay. "Ma jiraan war wanaagsan?"
  
  Gabadh yar baa hadashay. "Hagaag, waxaan ku siinaynaa dhammaan agabka Maktabadda Congress-ka si aad uga caawiso cilmi-baaristaada." Indhaheeda ayaa dhalaalayay. "Maktabadda ugu weyn adduunka. Laba iyo soddon milyan oo buug. Daabacaad naadir ah Iyo Maktabadda Dijital ah ee Adduunka."
  
  Ben wuxuu u eegtay iyada sidii inay hadda ogolaatay inay gasho tartanka Princess Leia cosplay. "Dhammaan kheyraadka? Marka - aragti ahaan - waxaad ogaan kartaa Jarmalku waa ku mashquulsan yahay khuraafaadka Norse? Waxaad ka heli kartaa qoraallo ku saabsan Odin iyo qabrigan Ilaahyada. Waxyaabaha aan internetka ku jirin?"
  
  "Waxaad awoodi kartaa, adigoo taabanaya badhan," ayay naagtu tidhi. "Oo, haddii taasi ku guuldareysato, waxaan haysanaa qaar ka mid ah maktabadaha aadka u da'da weyn."
  
  Ben indhihiisu waxay la soo baxeen rajo markuu eegayay Matt. "Halkaas na gee."
  
  
  ***
  
  
  Maktabadda Congress-ka waxay u furnayd iyaga saacadihii hore ee subaxnimadii Axadda. Laydhka shiday, shaqaaluhuna aad bay u feejigan yihiin, maktabadda adduunka ugu weyn ayaa runtii aad ula dhacay. Markii hore, qaab dhismeedka iyo dareenka goobta ayaa Drake xasuusiyay matxaf, laakiin markii uu eegay safafka sanduuqyada buugaagta iyo balakoonada akhriska wareegta ah, wuxuu markiiba dareemay jawi ixtiraam leh oo aqoon qadiim ah, dareenkiisuna wuu isbeddelay si uu ula qabsado agagaarkiisa.
  
  In kasta oo Drake uu wakhti ku qaatay marin-wareejinta, Ben wakhti kuma lumin inuu quusto cilmi-baarista. Balakoonka ayuu si dhuumasho ah ku soo galay, wuxuuna ku shubtay Laptop-kii, wuxuuna u soo diray taliyahooda gaarka ah ee Iswidishka si uu u helo qaxwo iyo buskud.
  
  "Meel fiican," Drake ayaa yidhi markii uu ku wareegayay. "Waxaan dareemayaa in Nicolas Cage uu soo bixi karo daqiiqad kasta."
  
  Ben wuxuu ku dhuftay buundada sankiisa. "Ma garanayo meel aan wax ka bilaabo," ayuu qirtay. "Madaxaygu waa maqsin, saaxiib."
  
  Thorsten Dahl wuxuu taabtay biraha ku wareegsan balakoonka. "Ka bilow waxaad taqaan," ayuu ku yiri hadalkaas Oxford tone. "Ka bilow halyey."
  
  "Sax. Hagaag, waannu naqaan gabaygan. Waxay si qurux badan u sheegaysaa in qofkii nijabiya qabriga ilaahyada uu ku soo dejin doono naarta dhulka. Waana dab, macno ahaan. Meeraheena gubi doona. Waxaan sidoo kale ognahay in halyeeygani uu leeyahay isbarbar taariikheed gaar ah oo la mid ah halyeeyada kale ee la xidhiidha ee laga qoray ilaahyada kale. "
  
  "Waxa aynaan garanayn," Dahl ayaa yidhi, "waa sababtu? Ama sidee?"
  
  "Dab," Drake ayaa si ba'an u yidhi. "Ninkii ayaa sidaas yidhi."
  
  Ben indhihii ayuu xidhay. Dahl wuxuu u jeestay Drake isagoo dhoola cadeynaya. "Waxaa loo yaqaan maskax-dhisidda," ayuu yidhi. "Falanqaynta xaqiiqooyinka inta badan waxay caawisaa muujinta runta. Waxaan ula jeeday sida masiibo u dhacdo. Fadlan ama caawi ama bax."
  
  Drake ayaa kafeegiisii cabbay oo iska aamusay. Labadan nin waxay waayeen dad iyo boos u qalmeen. Waxa uu kor u kacay xagga birta oo uu dib u eegay, indhihiisu waxa ay ku wareegayeen qolka wareegsan, isaga oo tilmaamaya jagooyinka shaqaalaha iyo wakiilada Maraykanka. Kennedy wuxuu fadhiistay laba dabaq oo hoose, isagoo si cadho leh u garaacaya laptop-keeda, oo keligeed gooni-gooni ah...maxay? Drake ayaa fikiray. Danbi? Cabsida? Niyad-jab? Wax walba wuu ogaa, mana uu doonaynin inuu bilaabo wacdiga.
  
  "Halyeyga," ayuu yiri Ben, "wuxuu muujinayaa in hal meel ka dhac ku ah qabriga Odin uu bilaabi doono qulqulka webiyada dabka. Waxaan dhihi lahaa tani waa muhiim in la ogaado sida wax kasta oo kale halkan. "
  
  Drake wuu weji gabaxsaday markii xasuustiisii dhawayd ay soo baxday. Oo wuxuu arkay webiyo dab ah.
  
  Laakin halkee?
  
  "Maxaad sidaas u tidhi?" ayuu weydiiyey. "Wabiyada Naarta?"
  
  "Ma garan. Waxaa laga yaabaa in aan ku daalay in aan idhaahdo 'naarta ayaa qaraxda' iyo 'akhirka waa dhow'. Waxaan dareemayaa sida filimka Hollywood-ka ah."
  
  "Haddaba ma raacday webiyada dabka?" Dahl ayaa kor u qaaday suni.
  
  "Maya, sug," Drake ayaa farahiisa ku dhuftay. "Haa! Volcano weyn! In... gudaha Iceland, sax?" Wuxuu eegay iswiidhishka si uu u xaqiijiyo.
  
  "Fiiri, sababtoo ah waxaan ahay Scandinavian macnaheedu maaha inaan ahay"
  
  "Haa". Isla markaas, Kaaliyaha Xoghayaha Difaaca ee da'da yar ayaa ka soo muuqday gadaasha buugaag u dhow. "Dhanka koonfur-bari ee Iceland. Adduunka oo dhan wuu og yahay arrintan. Ka dib markaan akhriyo daraasadda cusub ee dawladda, waxaan u maleynayaa in tani ay tahay tan toddobaad ee supervolcano jirta."
  
  "Midda ugu caansan waxay ku taal Beerta Yellowstone," Ben ayaa yidhi.
  
  "Laakin supervolcano ma keenayaa khatartan oo kale?" Drake ayaa waydiiyay. "Mise tani waa khuraafaad kale oo Hollywood ah?"
  
  Labaduba Ben iyo kaaliyaha xoghayaha ayaa lulay. "Erayga 'dabar goynta' maaha mid xad dhaaf ah marka loo eego macnaha guud," kaaliyaha ayaa yidhi. "Cilmi-baadhistu waxay noo sheegaysaa in laba qarax oo hore oo supervolcanic ah ay ku soo beegmayaan labadii dhacdo ee ugu weynayd ee dabar-goynta ee abid ka dhacay meeraheena. Marka labaad, dabcan, waa dinosaurs. "
  
  "Immisa shil?" Drake ayaa waydiiyay.
  
  "Si aad u dhow haddii ay hal mar dhacdo, aad la yaabi lahayd. Laakiin laba jeer? Aan..."
  
  "Crap".
  
  Ben wuxuu kor u qaaday gacmihiisii hawada. "Bal eeg, halkan ayaanu ku leexanaynaa. Waxa aan u baahanahay waa inaan Odin ku shubno qashinka. " Waxa uu shaashada ku iftiimiyey dhawr cinwaan. "Tani, kan iyo wow ¸ xaqiiqdii tan. Voluspa - halkaas oo Odin uu ka hadlayo kulamadii uu la yeeshay Seer. "
  
  "Booqashooyinka?" Drake wuxuu sameeyay xanaaq. "Viking porn, sax?"
  
  Kaaliyaha ayaa ku tiirsaday Ben oo dhowr badhamada riixay, waxa uu galiyay furaha sirta ah oo uu ku qoray khad. Surwaalkeedu wuxuu ka soo horjeeday suudhka Kennedy, oo si dhadhan leh loogu talagalay in lagu muujiyo muuqaalkeeda halkii ay qarin lahayd. Indhihii Ben ayaa fiday, dhibaatooyinkiisiina waa la ilaaway in yar.
  
  Drake ayaa afka ka yidhi, "Tabartii luntay."
  
  Ben wuxuu siiyey farta dhexe sida uu caawiyaha u istaagay. Nasiib wanaag, may arag. "Waxa lagugu keenayaa shan daqiiqo gudahood," ayay tidhi.
  
  "Mahadsanid, miss." Drake wuu ka labalabeeyay. "Waan ka xumahay, magacaaga garan maayo."
  
  "Igu wac Hayden," ayay tidhi.
  
  Buugaagtii waxa la ag dhigay Ben dhawr daqiiqo ka dib, isla markiiba waxa uu doortay tii la odhan jiray Voluspa.Wuxuu boggaga u rogay sidii nin haysta; sida neefka dhiiga ursan. Dahl wuxuu doortay mug kale, Drake - saddexaad. Hayden wuxuu ag fadhiistay Ben, isagoo la baranayay qoraalka.
  
  Kadibna Ben wuxuu ku qayliyay "Eureka! waan hayaa!" Xiriirinta maqan Waa Heidi! Nacalad Heidi! Buugani wuu daba socdaa, waxaanan soo xigtay, "safaradii wax arka Odin ee uu jeclaa, Heidi."
  
  "Sida buuga carruurta?" Dahl si cad ayuu u xasuustay waayihiisii dugsiga.
  
  Drake wuxuu u ekaa wareer. "A? Anigu waxaan ahay nin ka mid ah Heidi Klum."
  
  "Haa, buug carruureed! Waxaan aaminsanahay in halyeygii Heidi iyo sheekadii socdaalkeedu ay sannado badan ka soo baxeen sheeko-yaqaan Norse ah oo noqday khuraafaad Norse ah, ka dibna qoraa reer Switzerland ah ayaa go'aansaday inuu sheekada u isticmaalo aasaaska buugga carruurta."
  
  "Hagaag, maxay leedahay?" Drake waxa uu dareemay in wadnihiisa uu aad u garaacayo.
  
  Ben wuxuu akhriyay ilbidhiqsi "Oh, taasi waxay leedahay wax badan," ayuu si degdeg ah u sii watay. "Taasi aad u qurux badan ayaa si fiican u sheeg dhammaan."
  
  
  LABA LABAAD
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Kennedy Moore waxa uu fadhiistay isagoo eegaya shaashada kombayuutarkeeda, waxbana ma arag, oo ka fikiraya sida marka aad nolosha ku shiiddo suulkaaga hoostiisa, ay dhab ahaantii tahay kubbadda teniska oo uu sayidku maamulo. Dib-u-soo-noqosho yar ayaa beddeshay aayahaaga, qaar aan la filayn ayaa kuu soo diray inaad is-halaagto, ka dib maalmo yar oo tallaabo degdeg ah ayaa dib kuugu soo celisay ciyaarta.
  
  Waxa ay dareentay firfircooni intii ay ku socotay New York, xataa way ka roonaatay waallidii madxafka ka dib. Way ku qanacday nafteeda oo laga yaabee xitaa in yar oo ku faraxsan Matt Drake.
  
  Sida qalloocan ayay nafteeda u sheegtay. Laakiin haddana, miyaan qofna mar la odhan dhibaatooyinka waaweyn ka yimaad horumar weyn? Wax la mid ah.
  
  Professorka ayaa markaa la afduubay. Ben Blake walaashii waa la afduubay. Kennedy waxa uu si adag ugu socday dhinaca xaruntan guurguura, si toos ah ayuu madaxa u sii galay, waxana uu mar kale si buuxda ugu dhex milmay ciyaarta, fikirradeedu waxa ay diiradda saareen samaynta jahawareerka.
  
  Dabadeed, intay bilawday inay jaranjarooyinka kor u kacdo, Lipkind ayaa ka soo dhex baxay dadkii oo uu si lama filaan ah u joojiyay.
  
  "Kabtan?"
  
  "Hi Moore. Waxaan u baahanahay inaan wada hadalno ".
  
  "Soo gal," Kennedy wuxuu u gacan haadiyay dhanka xarunta, "waxaan isticmaali karnaa caawinaada."
  
  "Ah, uu. Maya Ma aha sababtoo ah madxafka, Moore. Doontu waxay ku socotaa jihadaas."
  
  Wuxuu dhex wareegay dadkii badnaa, isagoo kacsan hadda u eegaya sida eedayn aamusan. Kennedy waa inuu degdegaa si uu u qabsado.
  
  "Maxaa dhacay... kabtan?"
  
  "Soo gal."
  
  Doontu way madhnayd labadoodii mooyee. Sawaxankii dariiqa ayaa yaraaday, dhacdooyinka dunida gariiraya ee ka baxsan ayaa hadda laga xidhay meel ka fog wanaagga bulsho-xisaabeed-socod.
  
  Kennedy badhkeed waxay u jeesatay kursigeeda si ay u wajahdo Lipkind. "Ha i odhan...fadlan ha ii sheegin..." Burin dhuuntiisa kaga soo baxay ayaa Lipkind ka dhigtay in uu lumiyo hadalkiisii qallafsanaa, isaga oo wax walba u sheegay inta aanay ereyadu ka bixin dibnaha.
  
  Laakiin way kufsadeen, oo eray kastaa wuxuu ahaa dhibic sun ah oo nafteeda awalba madoobaatay.
  
  "Caleeb mar kale ayuu garaacay. Waxa na dib u dhac ku yimid hal bil - ka dib shalay galab ayaa nala soo wacay. Gabadhii... ahh... inanta Nevada," codkiisu wuxuu noqday xabeeb. "Magaalada ku cusub. Ardayga."
  
  "Maya. Fadlan..."
  
  "Waxaan rabay inaad hadda ogaato, ka hor intaadan maqlin wax shit ah."
  
  "Maya".
  
  "Waan ka xumahay, Moore."
  
  "Waxaan rabaa inaan soo laabto. Aan ku noqdo, Lipkind. Aan soo galo "
  
  "Waan ka xumahay".
  
  "Waan ku caawin karaa Tani waa shaqadayda. Noloshayda."
  
  Lipkind waxa uu qaniinay bishimaha hoose, taas oo ah calaamad la hubo oo walaac ah. "Weli ma aha. Xitaa haddii aan rabo, mas'uuliyiintu ma oggolaan doonaan. Waad ogtahay."
  
  "Ma inaan Ilaa goormaan ogaan karaa fikradaha siyaasiyiinta? Qof kasta oo siyaasadda ku jiraa waa baas, Lipkind, ilaa goorma ayuu bilaabay inuu sameeyo wax sax ah? "
  
  "Waad i qabatey," Lipkind's oo xanaaqa ayaa khiyaanay qalbigiisa. Laakiin amarrada, sida ay yiraahdaan, waa amarro. teydana lama beddelin.
  
  "Lipkind, tani... way i burburinaysaa."
  
  Si qallalan buu u liqay. Waqti sii. ma soo noqonaysaa".
  
  "Aniga ma aha aniga oo aan dan ka leeyahay, nacalad! Kuwanu waa dhibanayaashiisii fuqarada ahaa! Qoysaskooda!"
  
  "Sidoo kale waxaan qabaa, Moore. I aamin."
  
  Cabbaar ka dib waxay waydiisay, "Aaway?" Waxa ay ahayd wax kasta oo ay sameyn karto, waxa ay weydiisan karto, iyo waxa ay ka fikiri karto oo dhan.
  
  "Moor. Halkaan kama bixin doontid wax ganaax ah. Ma aha qaladkaaga in maskaxiyan tahay mid maskaxiyan ah."
  
  "Aaway?" - Waxaan weydiiyey.
  
  Lipkind way ogaatay waxay u baahan tahay waxayna u sheegtay meesha.
  
  
  ***
  
  
  Goobta dhismaha ee furan. Saddex baloog oo koonfur ka xiga Ground Zero. Horumariyaha waxaa lagu magacaabaa Silke Holdings.
  
  Kennedy wuxuu helay goobta fal-dembiyeedka muddo labaatan daqiiqo gudahood ah, wuxuu arkay cajaladda ruxaysa ee dabaqa afraad ee dhismaha furan wuxuuna diray taksi. Waxay soo istaagtay dhismaha hortiisa, iyadoo kor ku eegaysa indho aan naf lahayn. Goobtu waxay ahayd cidlo-walina goob fal-dembiyeed oo firfircooni-laakin waxay ahayd goor dambe oo Sabti ah waxayna dhacdadu dhacday in ka badan 24 saacadood ka hor.
  
  Kennedy waxa uu laaday burburkii, ka dibna waxa uu u baxay goobta dhismaha. Waxay kor ugu soo kacday jaranjarada shubka ah oo kor u kacday dhinaca dhismaha ilaa dabaqa afraad iyo dulsaar shub ah.
  
  Dabayl xoog badan ayaa ku soo jiidatay shamacadeedii dabacsan. Haddaan timaheeda dib loo shanleyn suuf adag, waxay u soo duuli lahayd sidii wax la haysto. Saddex aragtiyood oo New York ah ayaa ka furmay horteeda, taasoo keentay inay dareento wareer - xaalad ah inay nolosheeda oo dhan haysatay, laakiin, si yaab leh, ayaa hadda la xusuustaa.
  
  Haddana waxay kortay Yggdrasil, Geedka Adduunka.
  
  Markaa dawakhaad la'aan.
  
  Waxay xasuusisay kiiskii Odin iyo gaar ahaan Matt Drake. Waxa ay damacday in ay ku noqoto tan, isaga, laakiin ma ay hubin in ay dhiirranaan leedahay.
  
  Waxa ay ku dhiiratay in ay ka gudubto saqafkii boodhka ahaa, iyada oo iska ilaalinaysa burburka iyo agabka qandaraaslayaasha. Dabayshu waxay ku soo jiidatay gacma-gacmeedka iyo surwaalka, taasoo keentay inay bararaan walxo dheeraad ah. Waxay istaagtay meel aan ka fogeyn halka uu Lipkind ka sheegay goobta meydka yaalay. Ka soo horjeeda telefishinada caanka ah, meydadka laguma calaamadin nuurad - waa la sawiray, ka dibna meesha saxda ah ee ay ku yaalaan waxaa lagu qiyaasaa meelo kala duwan oo go'an.
  
  Si kastaba ha noqotee, waxay u baahneyd kaliya inay halkaas joogto. Laabi, jilba joog, indhahaaga xidh oo ducee.
  
  Waxayna dib u soo yaaceen. Sida shaydaan jannada ka soo dhacay. Sida abuurista malaa'ig sare, wax kastaa waxay ku soo baxeen maskaxdeeda. Markii ay aragtay Chuck Walker oo jeebka ku shubanaya lacag wasakh ah. Dhawaaqii garsooraha oo ku dhawaaqaya dambigiisa. Meydku waxa ay ka eegaan dadkii ay wada shaqaynayeen, sawiradii foosha xumaa ee bilaabay in ay ka soo muuqdaan kabadhkeeda, kuna xidhan daboolka gaadhigeeda, kuna xidhan albaabka gurigeeda.
  
  Warqaddii ay ka heshay gacan-ku-dhiiglaha, oo uu uga mahad-naqay gacan-ku-taaggeeda oo dhan.
  
  Waxay u baahatay inay ka toobad keento dil kale oo ay ka caawisay Thomas Caleb inuu sameeyo.
  
  Waxay u baahday inay cafis weydiisato kuwii dhintay iyo baroordiiqda.
  
  
  SADDEX IYO LABAATAN
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Arrintani waa ka daah furnaan badan tahay Britney," Ben ayaa ku degdegay ereyadiisa, isagoo dib u celiyay farxaddiisa. "Waxay halkan ku leedahay - 'Intuu ku jiro Geedka Adduunka, Volva wuxuu u muujinayaa Odin inay ogtahay qaar badan oo ka mid ah sirtiisa. In uu naftiisa u huray Yggdrasil raadinta aqoonta. In uu sagaal maalmood iyo sagaal habeen u soomay isku ujeeddo. Waxay u sheegtay inay garanayso meelaha indhihiisu ku qarsoon yihiin iyo sida uu ugu dhiibay aqoon dheeraad ah.
  
  "Mid Caqli leh," Dahl ayaa hadalka ku soo xidhay. "Parnevik wuxuu sheegay in mar walba loo tixgeliyey inuu yahay kan ugu xigmadda badan ilaahyada oo dhan."
  
  Drake wuxuu ku gunuunacday, "Weligay caqli maaha inaad sirtaada u sheegto haweeney."
  
  Ben ayaa indhihiisa ku rogay. "Odin wuxuu ku soomay Geedka Adduunka sagaal maalmood iyo sagaal habeen isagoo waran ka muday dhinaciisa, sida Masiixa oo iskutallaabta dusheeda ah. Heidi wuxuu sheegay in maskaxdiisa, Odin uu u sheegay halka asxaabtiisa ay ku qarsoon yihiin. Oo xaggee gaashaankiisii ku qarsoonaa? Iyo in uu warankiisu halkaas ku ekaado. Iyo inuu rabay inay kala firdhiso asxaabtiisa - Qaybihiisa - oo ay maydkiisa ku riddo qabriga.
  
  Ben wuu ku qoslay Drake, indhuhu way fidsan yihiin. "Waxaa laga yaabaa inaanan dhammaysan doonistaydii Kintirka halyeeyga ah, saaxiib, laakiin shaqadayda halkan waa dhammaatay."
  
  Ben ayaa markaa xasuustay halkuu joogay iyo naagtii ag taagnayd. Buundada sanka ayuu qabsaday. "Damn iyo bullshit."
  
  Dahal il ma libiqsin. "Inta aan ogahay - tani waxay khuseysaa oo kaliya wixii aan ku dhibtooday inaan dhageysto inta lagu jiro muxaadarada Parnevik - Volvas, sida Fircoonkii Masar, ayaa had iyo jeer lagu aasay qabuuraha ugu qanisan, oo ay ku xigaan waxyaabo badan oo qiimo leh. Fardo, Gaadhi, hadiyado laga keenay dalal fog."
  
  Hayden waxa uu u muuqday mid qarinaya dhoola cadeyn. "Haddii aan u raacno sheekadaada oo dhan si macquul ah, Mr. Blake, markaa waxaan aaminsanahay in Heidi safaradiisa loogu yeero ay dhab ahaantii sharraxayaan halka dhammaan qaybaha Odin ay ku kala firirsan yihiin ... ama qarsoon."
  
  "Igu wac... Ben. Haa, Ben. Oo haa, waad saxan tahay. Hubaal."
  
  Drake wuxuu caawiyay saaxiibkiis inuu baxo. "Ma ahan in hadda ay muhiim tahay. Qaybihii oo dhan waa la helay, marka laga reebo Valkyries iyo..." ayuu joojiyay.
  
  "Indhaha." Ben ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya. "Haddii aan heli karno Indhaha, waan joojin karnaa tan oo waxaan u heli karnaa xoogaa gorgortan ah Karin."
  
  Drake, Dahl iyo Hayden way iska aamuseen. Drake ayaa ugu dambeyntii yiri, "Valkyries waa inay sidoo kale meel ka joogaan, Blakey. Ma ogaan kartaa halka laga helay? Waa in ay jiraan war-wargeys hore ama wax.
  
  "Heidi wuxuu la yimid halyeyga Ragnarok," Ben weli wuu fekerayay, oo ku dhex milmay cilmi-baaristiisa. "Odin waa inuu tababaray ka hor inta uusan ku dhiman Ragnarok."
  
  Drake intuu madaxa ruxay ayuu Dahl iyo Hayden dhinac u diray. "Valkyries," ayuu ku yidhi. "Ma xasuusataa macluumaad la'aanta dhamaystiran iyo sidaas awgeed dhinaca dembiilaha ee suurtogalka ah? Ma jirtaa fursad uu Interpol la midoobi karo CIA-da oo uu fursad siin karo?
  
  "Hadda waan u fasaxi doonaa," Hayden ayaa yidhi. "Waxaana sii wadi doonaa baaritaanka ay khabiirada IT-ga ku sameeyeen Jarmalka. Sida saaxiibkaaga yar ee macaan uu ku dhawaad yiraahdo - raadadka elektaroonigga ah waa inay nagu hoggaamiyaan iyaga."
  
  "Cute?" Drake ayaa u dhoola caddeeyey. "Wuu ka badan yahay intaas. Naftaada geli sawir qaadis. Vocalist ee kooxda. Nin reer ah, iyo..." ayuu ku ruxay, "haa... saaxiib."
  
  Intay u soo dhawaatay ayay tidhi, "wakhti kasta sawirkayga wuu qaadan karaa," ka dibna si fudud ayay u qososhay oo iska tagtay. Drake ayaa raacay iyada, iyadoo labadooduba yaabban oo aad u la yaabban. Wuu ka qaldanaa iyada. Ilaah, iyadu way ka adag tahay in la akhriyo Kennedy.
  
  Drake wuxuu ku faanay inuu awood u leeyahay inuu dadka wax akhriyo. Miyuu sibtay? Miyay sanadaha uu shaqada dawladeed ka dhigayeen mid jilicsan?
  
  Cod baa dhegta u galay, qalbigiisana booday. "Waa maxay waxaan?" - Waxaan weydiiyey.
  
  Kennedy!
  
  "Shit!" Wuu booday oo damcay in uu boodigiisa yar ee hawada ku jiro u qariyo sidii caadiga ahayd ee uu u kala bixin jiray addimada.
  
  Booliska New York ayaa u akhriyay sidii buug oo kale. "Waxaan maqlay in SAS aan weligood lagu soo weerarin dhulka cadowga. Waxaan filayaa inaadan waligaa ka mid ahayn kooxdan, huh?
  
  "Waa maxay waa maxay?" Ben ayaa si lama filaan ah u weydiisay, iyada oo ka jawaabeysa su'aalaheeda.
  
  "Tani?" Kennedy hore ayuu u soo foorarsaday oo taabtay dhinicii kormeeraha, isaga oo tilmaamaya sumad yar oo ku dhex qarsoon calaamada qoraalka gacmeedka.
  
  Ben wuu weji gabay. "Ma garan. Waxay u egtahay astaanta sawirka."
  
  Markii Kennedy uu toosay, timaheeda ayaa ka xoroobay xidhidhkii oo waxay ku dhaceen garbaheeda. Drake wuxuu daawaday markay hoos ugu sii qulqulayeen dhabarka yar ee dhabarkiisa.
  
  "Waa yahay. Taasi waa timo aad u badan."
  
  "Waad sameyn kartaa, fajac."
  
  Ben wuxuu laba jeer gujiyay astaanta sawirka Shaashadda waxay u rogmatay qoraal, cinwaankeeda geesinimada leh ayaa indhahaaga qabanaya. Odin iyo wax arka, ayaa safay intii lagu jiray Ragnarok. Hoosta waxaa ku yaal dhowr sadar oo hore oo qoraal sharraxaad ah.
  
  Sawir gacmeedkan, oo uu rinjiyeeyay Lorenzo Bacche 1795-kii oo lagala wareegay ururinta gaarka ah ee John Dillinger ee 1934, ayaa la rumeysan yahay inuu ku saleysan yahay sawir hore oo muujinaya asxaabtii Norse god Odin oo loo habeeyay si gaar ah goobta uu Odin ku dhintay. - goobta dagaalka khayaaliga ah ee Ragnarok. Wax arka gacalisadu waxa uu eegayaa oo ooyay.
  
  Isaga oo aan kelmad odhan, Ben ayaa mar kale riixay oo sawirku hortooda ka muuqday.
  
  "Ilaahayow!" Ben wuu gunuunacay. "Shaqo weyn."
  
  Kennedy wuxuu yiri, "Kani waa qorshe... sida loo habeeyo qaybaha."
  
  
  24
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Aan samayno xoogaa nuqul ah." Drake oo waligeed aad u taxadirsanaa ayaa dhowr sawir oo degdeg ah kula qaatay taleefankiisa. Ben wuxuu baray inuu had iyo jeer haysto kamarad wanaagsan oo shaqaynaysa, taasina waxay ahayd khasaare lama filaan ah oo lacag ah. "Waxa kaliya ee aan hadda u baahanahay waa Valkyries, Indhaha iyo khariidadda Ragnarok." Si lama filaan ah ayuu u istaagay, oo ay ka muquurtay xuub xusuuseed.
  
  Ben ayaa weydiiyey, "Maxay?"
  
  "Ma hubo. Nacas Xusuusta. Waxaa laga yaabaa in wax aan aragnay maalmihii ugu dambeeyay, laakiin wax badan ayaan aragnay oo aanan soo koobin karin.
  
  Dahl wuxuu yidhi, "Hagaag, Drake. Malaha waad saxnayd. Waxaa laga yaabaa in Dillinger-ka casriga ahi uu leeyahay ururin gaar ah oo xiiso leh.
  
  "Halkan eeg," Ben ayaa sii waday akhrinta. "Waxay halkan ku leedahay in rinjiyeyntani uu yahay mid gaar ah, xaqiiqo ah oo aan la xaqiijin ilaa horraantii 1960-yadii, ka dib markii lagu daray bandhig ku saabsan khuraafaadka Norse oo loo diray safar gaaban oo caalami ah. Taas ka dib, iyo xiisaha sii yaraanaya awgeed, rinjiyeynta ayaa lagu xidhay khasnadda matxafka iyo ... si fiican, la ilaaway. Ilaa maanta".
  
  "Shaqo wanaagsan ayaanu keennay nin booliis ah." Drake waxa ay isku dayday in ay kor u qaado isku kalsoonida Kennedy, iyada oo aan weli hubin halka madaxeeda uu ku sugnaa New York ka dib.
  
  Kennedy wuxuu bilaabay inuu timaheeda dib u xidho, ka dibna wuu ka labalabeeyay. Cabbaar ka bacdi ayay gacmaheeda jeebabka gelisay, iyadoo aad mooddo inay isku dayayso inay dabin ka dhigto. Drake ayaa garabka ku salaaxay. "Marka, ka waran inaad hesho rinjiyeynta oo keen halkan. Waxaa laga yaabaa in ay jiraan wax aynaan ku arag sawirka. Aniga iyo saaxiibkeygii hore ee Dahl waxa aanu eegaynaa dhinaca hadhsan ee ururinta fanka. rux geedaha qaar." Wuu aamusay isagoo dhoolla caddaynaya. "geedo badan."
  
  Kennedy wuu taahay ka hor intaanu dhoofin.
  
  Dahal indhihiisii cidhiidhi buu ku eegay. "Markaa. Halkee ayaan ka bilownaa?
  
  "Waxaan ku bilaabi doonaa Valkyries," Drake ayaa yidhi. "Markii saaxiibkeen munchkin uu noo sheego meesha iyo goorta laga helay, waxaan isku dayi karnaa inaan raadino."
  
  "Shaqada baaraha?" Dahal ayaa weydiiyey. "Laakin waxaad dirtay kaliya baarahayaga ugu fiicnaa."
  
  "Hadda waxay u baahan tahay wax-ka-jeedin jir ahaan, ma ahan maskax ahaan. Way qurux badan tahay.
  
  Ben ayaa hadlay. "Male wanaagsan, Matt. Valkyries waxaa laga helay hanti kale oo weyn oo ku taal qabriga Viking seer, Volva, 1945 ee Sweden.
  
  " qabriga Heidi?" Drake ayaa qaatay fursad.
  
  "Waxay ahayd inay noqoto. Nacalad hab wanaagsan oo lagu qariyo mid ka mid ah qaybaha. Weydii shaqaalahaaga inay kula aaso markaad dhimato ka dib.
  
  "Ku wareeji maqaalkan kumbuyuutar kale." Drake iyo Dahl ayaa is ag fadhiistay, iyaga oo si xun u eegaya.
  
  Drake waxa uu ogaa in saacadu wali sii dhacayso. Karin. ee Parnevik. Cadawgooda iyo adduunka oo dhan. Waxa uu si cadho leh u garaacay mishiinka, isaga oo dhex maray kaydadka madxafka oo uu isku dayay in uu ogaado goorta Valkyries laga waayay alaabada.
  
  "Ma ka shakisan tahay in qof ka shaqaynayo gudaha?" Dahal markiiba wuu fahmay meesha uu u socdo.
  
  "Male-awaalka ugu fiicani waa ilaaliyaha madxafka oo aan mushaar qaadanin ama ilaaliye xanniban... wax la mid ah. Waxay sugi lahaayeen ilaa Valkyries laga yaabo inay hoos ugu dhigaan khasnadda ka dibna si aamusnaan leh loogu soo diro. Qofna ma ogaan karo tan sanado, haddii ay ahaan lahayd. "
  
  "Ama tuugo," Dahl wuu gaabsaday. "Ciise, nin yahow, waxaan haysanaa in ka badan lixdan sano si aan taas u ogaano." Wuxu taabtay faraantigii meherka oo uu mar kale xidhay tan iyo markii ay Maktabada soo galeen. Drake ayaa istaagay hal ilbiriqsi. "Xaas?"
  
  "Iyo caruur".
  
  "Ma u xiisay iyaga?"
  
  "Labaad kasta".
  
  "Hagaag. Waxaa laga yaabaa inaadan ahayn qof caajis ah oo aan moodayay inaad tahay.
  
  "Ku fuck, Drake."
  
  "Ka sii badan oo la mid ah. Ma arko wax dhac ah. Laakin halkan ka eeg - Valkyries waxa ay safar ku tageen 1991 iyada oo qayb ka ah ololaha xiriirka dadweynaha ee Hey'adda Heritage Swedish. Sannadkii 1992-kii ayaa laga waayay buug-yaraha Matxafka, maxaa kuu sheegayaa?
  
  Dahal bushimihiisii buu xoojiyey. "Qofka la xidhiidha socdaalka ayaa go'aansaday inuu xado?"
  
  "Ama...qof ku daawaday dalxiiska ayaa go'aansaday!"
  
  "Hagaag, taasi way u badan tahay." Madaxa Dahl ayaa ruxay. "Haddaba halkee ayuu dalxiisku aaday?" Farihiisa ayaa afar jeer taabtay shaashadda. "England. NEW YORK. Hawaaii Australia."
  
  "Taasi runtii way soo koobaysaa," Drake ayaa si jees jees ah u yidhi. "Crap".
  
  "Maya, sug," Dahl ayaa ku dhawaaqay. "Tani waa run. Afduubka Valkyrie waxay ahayd inuu si habsami leh u socdo, sax? Si fiican loo qorsheeyay, si fiican loo fuliyay. Ku habboon Weli waxay ku dhufatay ku lug lahaanshaha dembi."
  
  "Haddii aad wax yar ka caqli badnaan lahayd, waad..."
  
  "Dhageyso! Horraantii 90-meeyadii, maafiyada Serbian waxay bilaabeen inay cidiyohooda ka qodaan gudaha Sweden. Dembiyada la xiriira baadda ayaa laba jibaarmay wax ka yar toban sano, waxaana hadda dalka ka jira tobannaan burcad ah oo abaabulan. Qaarkood waxay isku magacaabaan Bandidos. Kuwa kale, sida Hells Angels, waa kooxo rookaha ah."
  
  "Ma waxaad leedahay maafiyada Serbian waxay leedahay Valkyries?"
  
  "Maya. Waxaan leeyahay waxay qorsheeyeen inay xado ka dibna lacag ku iibiyaan. Iyaga ayaa ah kuwa kaliya ee leh xiriirinta si ay tan u soo saaraan. Dadkani waxay sameeyaan wax kasta, maaha kaliya baad. Tahriibka caalamiga ah ma dhaafsana iyaga".
  
  "OK. Haddaba sidee ku ogaan karnaa cidda ay ka iibiyeen?"
  
  Dahl wuu qaatay teleefankiisii. "Ma samayno taas. Laakiin ugu yaraan saddex ka mid ah hoggaamiyeyaasha sare ayaa hadda ku jira baararka u dhow Oslo." Wuu baxay si uu u waco.
  
  Drake ayaa indhaha ka xoqay oo dib u tiirsaday. Saacadda ayuu eegay wuu naxay markuu arkay inay saacadu ku dhowdahay 6 subaxnimo, goorma ayay ugu dambaysay ee ay seexdaan? Hareeraha ayuu eegay markuu Hayden soo noqday.
  
  Kaaliyaha xoghayaha difaaca ee qurxoon ayaa u muuqday mid niyad jabsan. "Raali ahow nimanyahow. Nasiib ma leh Jarmalka. "
  
  Madaxa Ben ayaa ku wareegay hareeraha, xiisaddu waxay muujinaysaa. "Qofna?"
  
  "Weli ma aha. Runtii waan ka xumahay."
  
  "Laakin sidee? Ninkani waa inuu meel joogo." Ilmo ayaa indhihiisa ka buuxsantay oo uu saaray Drake. "Ma aha?"
  
  "Haa, saaxiib, taasi waa sax. I aamin, waan heli doonnaa isaga. Wuxuu ku qabsaday saaxiibkii isagoo isku duubaya orso, indhihiisu waxay ka baryayeen Hayden inuu horumar sameeyo. "Waxaan u baahanahay inaan qaadano nasasho oo aan quraac wanaagsan cunno," ayuu yidhi, lahjaddiisa Yorkshire oo soo ifbaxday.
  
  Hayden ayaa madaxa ruxday, iyada oo eegaysa isaga oo aad mooddo in uu hadda uun ku hadlay Jabbaan.
  
  
  SHAN IYO LABATAN
  
  
  
  LAAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles waxa ay daawatay maalqabeenka badan ee Colby Taylor markii uu ku fadhiistay dabaqa ballaadhan ee mid ka mid ah guryaha badan ee uu isagu lahaa, kaas oo ku yaala laba iyo labaatan dabaq oo ka sarreeya Las Vegas Boulevard. Mid ka mid ah darbi wuxuu ahaa gabi ahaanba muraayad, oo bixiya aragti cajiib ah oo ku saabsan ilaha Bellagio iyo nalalka dahabka ah ee Tower Eiffel.
  
  Colby Taylor ma uusan siin fikir labaad. Waxa uu ku milmay iibsigiisii ugu dambeeyay, Wolves of Odin, kaas oo uu laba saacadood si taxadar leh u dhexdayay. Alicia intay usocotay ayay maryaheedii mid mid ka siibtay ilaa ay qaawanayd,kadibna afarta lugood ayay ku dhaadhacday ilaa ay indhaheedu la simeen kiisa, cag dhulka ka saartay.
  
  Awood iyo khatar waxay ahaayeen laba shay oo iyada ku soo rogay. Awoodda Colby Taylor - megalomaniac extraordinaire - iyo khatarta ka imanaysa garashada macaan ee saaxiibkeed Milo, nabarkan weyn ee xoogga badan ee Vegas, ayaa runtii jeclaaday.
  
  "Ma nasasho ma qaadanaysaa, maamule?" Ayay si neef la"aan ah u weydiisay. "Waan dib u noqday. Wax lacag ah oo dheeri ah ma jiraan."
  
  Taylor kor iyo hoos ayuu u eegay. "Alicia," ayuu yidhi, isagoo toban dollar kala soo baxay shandaddiisii. "Labadayaduba waan ognahay inay wax badan ku soo kordhin doonto haddii aan bixiyo." Biilka ayuu ilkaheeda dhexdooda ku riixay ka hor inta uusan boos ka qaadan gadaasheeda.
  
  Alicia ayaa kor u qaaday madaxeeda, iyada oo ku sigtay in ay liqdo, iyada oo u bogatay nalalka dhalaalaya ee Strip ee horteeda fidsan. "Ha degdegin. Haddaad awoodid."
  
  "Sidee wax u socdaan Parnevik?" Taylor waxa uu su'aashiisa ku sheegay si xun.
  
  "Isla marka aad dhammayso," Alicia ayaa ku jawaabtay Ingiriisi jabay. "Labo ayaan u kala jebin doonaa."
  
  "Macluumaadku waa awood, Miles. Anaga... waa inaan ogaanaa waxay yaqaaniin. ... Waran. Inta kale oo dhan. Waqtigan xaadirka ah waan ka horreeyaa. Laakiin Valkyries iyo Indhuhu waa... abaal-marinnada dhabta ah.
  
  Alicia way soo celisay. Gariir Grunt. Wasli. Waxay ku noolayd laba shay - khatar iyo lacag. Waxay lahayd xirfado iyo soo jiidasho ay ku qaadan karto wax kasta oo ay rabto, taas oo ay samayn jirtay maalin kasta iyada oo aan la fikirin ama ka shallayn. Maalmaheedii SAS waxay ahaayeen tababar kaliya. Hawlgalladeeda Afgaanistaan iyo Lubnaan waxay ahaayeen shaqo-guri fudud.
  
  Tani waxay ahayd ciyaarteedii, macneheedu waxay tahay isku filnaansho. Markan waxay ahayd mid xiiso leh Colby Taylor iyo ciidankiisa, laakiin Jarmalku waxay si dhakhso ah u bixiyeen lacag-bixin weyn - Abel Frey wuxuu matalaa awoodda dhabta ah, ma aha Colby Taylor. Ku qas taas khatarta madaxa ah ee ay leedahay in Milo oo weligeed jeceli ay u dhowdahay, waxna may arag, marka laga reebo rashka cajiibka ah ee horteeda.
  
  Waxay jalleecday hareeraha Strip, iyada oo aqoonsanaysa awoodda buuxda ee nalalkaas ifaya iyo casinos waaweyn, waxayna ka faa'iidaysatay madadaalada yar ee Colby Taylor ay tahay in ay bixiso, oo dhan iyada oo ka fikiraysa Matt Drake iyo naagtii ay ku aragtay isaga.
  
  
  ***
  
  
  Waxay soo gashay qolka jiifka martida ee aqalka waxayna heshay Professor Roland Parnevik oo ku xidhan, oo fidsan, sariirta si sax ah sidii ay uga tagtay. Iyada oo kulaylka Taylor uu weli ka gubanayo bowdadeeda dhexdooda iyo finan dhabannada ah, ayay u qaylisay Geronimo! oo ku booday joodariga, oo ku soo degay odayga agtiisa.
  
  Intay jilba joogsatay ayay ku boodday oo ka jeexjeexday cajaladdii bishimaha ahayd ee bushimaha ka ahayd. "Waxaad na maqashay sow ma aha Professor? Dabcan waad samaysay." Dareenkeedu wuxuu ku fadhiistay gumaarka. "Oday yahow, ma nolol baa weli jirta? Caawinaad ayaa loo baahan yahay?"
  
  Intay si waali ah u qososhay ayay sariirtii ka soo booday. Indhaha baqdin ee borofisarku waxay la socdeen dhaqdhaqaaq kasta oo ay u gaajaysan tahay, oo hurinaysa maalkeeda, taasoo ku kalliftay inay xataa muujinayso duurjoogta ah. Way dheeldheel dheeshay, way maroorsatay, way xishootay.
  
  Laakin aakhirkii waxa ay ku fadhiisatay laabta odayga, iyada oo aad u neefsanaysa, waxa ay lulisay laba maqas oo ubax ah.
  
  "Waqtigii aad farahaaga ka jari lahayd," ayay si farxad leh u tidhi. "Waan ku raaxeeyaa jirdilka sida ugu badan ee aan ugu riyaaqo galmadayda, inch by inch. Oo haddii ay sii dheeraato, way sii fiicnaan doontaa. Runtii saaxiib, waxaan halkan u imid dhiiga iyo qaska."
  
  "Maxaad...maxaad rabtaa... inaad ogaato?" Lahjadda Iswidhishka ee Parnevik waxay ahayd mid cabsi badan.
  
  "Ii sheeg Matt Drake iyo dhillada caawiya isaga."
  
  "Drake? Anigu ma fahmin... miyaadan rabin - Odin? "
  
  "Kama siin fuck ku saabsan dhammaan xumaantan Norway. Waan ku dhex jiraa sababtoo ah xamaasad saafi ah oo waali ah oo dhan. Si degdeg ah ayay maqas ubaxeedkii sanka cidhifkiisa u dhow ku qabatay.
  
  "Umm... Drake wuxuu ahaa - SAS, waan maqlay. Waxa uu ku lug yeeshay arrintan... shil.
  
  Alicia waxay dareentay mowjad baraf ah oo korkeeda. Waxay si taxadar leh kor ugu kacday jidhka Parnevik, iyada oo labada daab dul dhigtay sankiisa oo ay tuujisay ilaa uu ka soo baxay dhiig.
  
  "Waxaan dareemayaa inaad istaagtay, oday."
  
  "Maya! Maya! Fadlan!" Hadda lahjaddiisu aad bay u dhumuc badnayd oo way qalloocday cadaadiska sanka ka saaran oo ay si dhib yar u garan kari wayday erayada. Way qososhay. "Waxaad u egtahay cunto kariye ka socda Muppets." Blah, blah, blah, blah, blah.
  
  Naagtiisii - way ka tagtay. Eeda SAS!" - Parnevik wuu soo booday oo indhaha ka rogay cabsi. "Saaxiibkiis waxa uu leeyahay walaashii na caawisa! Haweeneyda ayaa lagu magacaabaa Kennedy Moore, oo ah sarkaal booliis ah oo ka yimid New York. Waxay sii daysay gacan ku dhiigle!"
  
  Alicia ayaa si cadho leh u dhaqaajisay garbaha. "Ka roon. Aad uga fiican, professor. Maxaa kale?"
  
  "Iyada... way ku jirtaa...um... Fasaxa. Ma jiraan fasaxyo qasab ah. Waad aragtaan, gacan-ku-dhiiglihii mar kale dilay.
  
  "Ilaah, Prof, waxaad bilaabaysaa inaad i shido."
  
  "Fadlan. Waxaan dhihi karaa Drake waa qof wanaagsan! "
  
  Alicia waxay soo saartay jardiinadeeda ubaxa. "Hagaag, xaqiiqdii wuu marayaa. Laakin isaga ayaan ku dhex orday SRT, adiga ma aha. Waan garanayaa waxa ku dhacay baaskaas".
  
  Waxaa dhacay qaylo iyo shil, ka dibna Colby Taylor ayaa madaxa ka soo tuuray albaabka. "Mayl! Hadda waxa isoo wacay saaxiibkayaga dawladda Sweden. Waxay ogaadeen halka ay Valkyries ahaayeen. Waxaan u baahanahay inaan degdegno. Hadda!"
  
  Alicia waxay qaadatay goyayaashii ubaxa waxayna ka jartay farta odayga caarada.
  
  Sababtoo ah way awoodday.
  
  Oo intuu qayliyey oo cadhooday, ayay dhabarka ku dhegtay oo ku dhegtay cirbad jet ah, silinj aan cirbad lahayn, iyada oo gelisa dareen yar oo maqaarka hoostiisa ah.
  
  Qorshaha B, Alicia waxay u malaysay, tababbarkeeda askarigu inuu weli heerkiisu gaadho.
  
  
  LIX iyo 20
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Markii uu soo dhacay taleefoonka gacanta Thorsten Dahl, Drake afkiisa waxaa ka buuxay muffin blueberry ah. Kafee cusub ayuu ku maydhay, isaga oo filaya dhegaysanaya.
  
  "Haa, wasiiru dowle." Yaabkan ka dib, sheekada inteeda kale ee dhinaca Dahl waxay ahayd mid caajis ah, taxane ah 'waan arkaa', weedho iyo aamusnaan ixtiraam leh. Waxay ku dhammaatay 'Kaama dayn doono, mudane', taas oo uga dhawaajisay Drake in yar.
  
  "Hagaag?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Xukuumaddaydu waxay ahayd inay u ballan qaado mid ka mid ah kuwan Seerbiyaanka ah in la dhimo xukun xabsi ah si aan u caawino, laakiin waxaan haynaa xaqiijin." Drake wuxuu sheegi karaa in bannaanka konserfatifka ee Dahl uu ku hoos jiray nin doonaya inuu faraxsanaado.
  
  "Oo waa maxay?"
  
  "Weli ma aha. Aan dadka oo dhan isu keeno." Daqiiqado ka dib, Ben waxa laga siibay shaashada Laptop-ka, Hayden waxa uu suxulka ka taagay hal inch, Kennedy waxa uu ag taagnaa Drake, isaga oo timihiisa dhaadheer weli hoos u sii dhacaysa.
  
  Dahal wuu neefsaday. Nuqulka gaaban ayaa ah in hoggaamiyihii maafiyada Serbian-ka Iswiidhishka ee sagaashamaadkii - nin hadda gacanta ku haya - uu Valkyries siiyay dhiggiisa Mareykanka si ay u muujiso niyad wanaag. Sidaas daraaddeed, Davor Babic helay Valkyries in 1994. Sannadkii 1999-kii, Davor waxa uu iska casilay hoggaamiyihii Mafia waxana uu ku wareejiyay wiilkiisa Blanca, isaga oo ka fadhiistay meeshii uu ugu jeclaa adduunka-xitaa dalkiisa hooyo.
  
  Dahal cabbaar ayuu aamusay. "Hawaii".
  
  
  TOddobaatan iyo labaatan
  
  
  
  New York, USA
  
  
  Abel Frey ayaa ka soo eegay daaqada dabaqa sare ee dabaqa sare ee malaayiinta quraanjada yaryar ee ku dul wareegaysa hareeraha wadooyinka hoose. Si kastaba ha ahaatee, si ka duwan quraanjada, dadkani waxay ahaayeen kuwo aan maskax lahayn, aan ujeedo lahayn, oo aan lahayn male-awaal ay ku eegaan nolol rafaadsan. Waxa uu soo jeediyay in ereyga 'digaag aan madax lahayn' uu hal-abuuray nin meeshan aad u dheer ka taagan, isagoo sahan-samaynayay barxadda hunguriga ah ee bani-aadminimo.
  
  Frey waxa uu muddo dheer si xor ah u maamuli jiray khiyaaliyadiisa. Nooc aad u da'yar oo isaga ka mid ah ayaa ogaaday in awood u yeelashada wax walba ay ka dhigtay wax walba caajis. Waxay ahayd inaad la timaado hawlo cusub, kala duwan oo madadaalo leh.
  
  Markaa saaxadda dagaalka. Sidaa darteed ganacsiga moodada - markii hore hab lagu yeesho haweenka quruxda badan, ka dibna hore ee giraanta tahriibinta caalamiga ah, iyo hadda hab lagu qariyo xiisaha uu u qabo Qabriga Ilaah.
  
  Shaqadiisa noloshiisa.
  
  Gaashaanka ayaa ahaa mid aan cillad lahayn, oo ah shaqo farshaxan oo run ah, marka laga soo tago khariidadda sir ah ee lagu xardhay oogada sare ee convex-ka, waxa uu dhawaan helay jumlad sir ah oo ku xardhan cidhifka sare. Aasaaska qadiimiga ah ee uu ugu jeclaa ayaa si adag uga shaqaynayey. Saynisyahanka uu jecel yahayna wuxuu isku dayay inuu furfuro la yaab kale oo dhowaan la yaab leh - gaashaanku wuxuu ka samaysan yahay walxo cajiib ah, ma aha birta caadiga ah, laakiin wax aad u muhiim ah, laakiin isla markaa iftiin yaab leh. Frey wuxuu ahaa mid faraxsan oo niyad jabay si uu u ogaado in ay jiraan xitaa wax ka badan sirta Odin intii uu markii hore maleeyay.
  
  Niyad-xumadiisa waxaa sabab u ahaa waqti la'aan uu ku barto iyaga. Gaar ahaan hadda oo uu ka mid ahaa tartankan caalamiga ah. Sida uu u rajaynayo inuu qof walba dib ugu soo celiyo La Veraine, iyo halka bulsho-weynta aan habboonayn ay ku raaxaystaan, isaga iyo qaar kale oo la doortay ayaa falanqeyn doona sirta ilaahyada.
  
  Dabadeed qolka madhan ayuu ku qoslay. Falanqaynta had iyo jeer waxay ahayd in ay la socoto dhowr daqiiqadood oo qaali ah oo nasasho adag ah. Waxaa laga yaabaa in dhowr nooc oo lab ah ay isku horfadhiyaan meel fagaare ah, iyaga u siiya waddo ay ka baxaan. Waxaase ka sii roon in dhowr ka mid ah maxaabiistiisa la isku hayo. Jaahilnimadooda iyo quustooda ayaa had iyo jeer soo bandhigay muuqaalkii ugu fiicnaa.
  
  Iimaylkiisu waa ping. Muuqaal ayaa kasoo muuqday shaashadda, kaasoo muujinaya gabadha cusub ee Karin Blake, oo ku fadhida sariirteeda iyadoo silsilado ku xiran.
  
  "Ugu dambayn". Frey waxay eegtay iyada markii ugu horeysay. Naagtii Blake waxay calaamadaysay mid kasta oo ka mid ah saddexda calooshood u shaqeystayaal ee uu u soo diray inay afduubaan, mid ka mid ah si xun. Waxay ahayd mid aad u caqli badan, hanti dhab ah, waxaana hadda lagu xidhay xabsiga yar ee La Vereina, iyadoo sugaysa imaanshaha Frey.
  
  Hilib cusub oo uu ku raaxaysanayo. Kuwa aan xaqa qabin dhiiggoodu waxay ka heli doontaa farxad weligeed ah. Hadda waxay ahayd hantidiisa. Waxay lahayd timo timo cadcad ah, bangs fiican, iyo laba indhood oo ballaadhan-inkasta oo Frey aanu hubin karin midabka la siiyay tayada sawirka. Jirka quruxda badan - ma caato ah sida moodel; aad u soo jiidasho leh, taas oo, shaki la'aan, rafcaan u noqon lahayd jinsiga caddaaladda.
  
  Wuxu taabtay wajigeedii digitized. "Dhakhso ayaad guriga ku noqon doontaa, yare..."
  
  Isla markaas, albaabkii ayaa furmay, waxaana soo galay Milo oo aan qallafsanayn, isagoo gacan keliya ku lulaya telefoonkiisa gacanta. "Waa iyada," ayuu ku qayliyey. "Alicia!" Dhoola cadeyn nacasnimo ah ayuu wejigiisa doqonnimo ka muuqday.
  
  Frey wuu qariyay shucuurtiisa. "Jaa? Halo? Haa, ii sheeg. Qaybtii ugu dambeysay ee New York, waxay ahayd inay aniga noqoto. " Mid ka mid ah ma uusan aamini karin qaniinyada Ingiriiska.
  
  Wuu dhegaystay, isagoo dhoola cadeynaya halka ay ku xigi lahaayeen, isaga oo weji gabaxsanaayo markii uu maqlay in Iswidhish iyo saaxiibadood ay soo socdaan, ka dibna uu is celin waayay, markii ay balan qaaday in uu dhawaan qabsan doono labada Canadian. tirooyinka.
  
  Dabadeed waxa uu kala saari karaa qoraalkan yaabka leh ee ku yaal cidhifyada gaashaanka oo uu eego in qaybaha kale ay ka samaysan yihiin walxo naadir ah iyo in kale. Markaas wuxuu lahaan lahaa saddex qaybood iyo faa'iido.
  
  "Ugu yaraan waxaad tahay qof karti leh," ayuu ku yidhi taleefoonka, isagoo si taxadar leh u eegaya Milo. "Waxaan rajeynayaa inaan isticmaalo kheyraadkan marka aan mar kale kulanno dhawaan." Muddo ayaa laga joogaa markii uu daloolay ubax Ingiriisi ah.
  
  Frey ayaa gudaha ka dhex muquurtay iyadoo Milo indhihiisu iftiimiyeen fikirka ah inuu la midoobo saaxiibtiis. Jawaabta Alicia ayaa weli maskaxdiisa ka guuxaysa.
  
  Sida aad rabto, mudane.
  
  
  LABAATAN IYO SIDEED
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Sebtembar 12keedii, qorraxdii duhurnimada ee Hawai waxaa madoobaday roob madaw oo ah baarashuudka Jellyfish, baarashuudka saxeexa ee millatariga Maraykanka. Hawlgal gaar ah, Delta Commandos ayaa soo degay iyadoo ay hareereeyeen SGG Swedish iyo British SAS - iyo mid ka mid ah booliska New York - xeebta fog ee dhinaca waqooyi ee jasiiradda.
  
  Drake waxa uu orod ku bilaabay xeebta, ciida ayaa soo jilcisay soo degistiisa, waxa uu sii daayay baarashuudkiisii oo si deg deg ah u soo jeestay si uu u eego horumarka Kennedy. Waxay ku soo degtay laba wiil oo Delta ah, waxay ku dhacday hal jilib, laakiin ugu dhakhsaha badan waxay u kacday cagaheeda.
  
  Ben waxa uu ahaa in uu la sii joogo diyaaradda inta uu cilmi-baadhistiisa sii wadayo isaga oo gacan ka helaya Hayden, oo loo soo diray sidii "la-taliye" Maraykanka ee hawsha.
  
  Waayo-aragnimada Drake, la-taliyayaashu waxay ahaayeen kuwo si wanaagsan u tababaran oo ka mid ah madaxdooda-basaasiinta dharka idaha, si loo hadlo.
  
  Waxay ku ordeen xeebta oo qorraxdu kulushahay ee Hawaay, soddon askari oo si heersare ah u tababaran oo ka tirsan ciidamada gaarka ah, ka hor intaanay gaadhin jiirar jilicsan oo ay hoyga u tahay daan geedo ah.
  
  Halkan Thorsten Dahl ayaa ku joojiyay. "Waxaad garanaysaa sharciyada. Deggan oo adag. Ujeedadu waa qol kayd ah. Horey!"
  
  Go"aanka ayaa lagu gaaray in xoog lagu garaaco guriga hogaamiyihii hore ee maafiyada Serbia. Waqtigu aad ayuu uga soo horjeeday iyaga - kuwa ay xafiiltamaan ayaa sidoo kale laga yaabaa inay ogaadaan goobta Valkyries hadda, iyo helitaanka gacanta sare ee tartankan waxay ahayd muhiim.
  
  Intii uu xukunka hayay, Davor Babic ma ahayn qof naxariis badan.
  
  Waxay koreen jiirada oo waxay ku ordeen waddada, si toos ah albaabka gaarka ah ee Babich. Xataa neecawdu ma taaban iyaga. Weerarka ayaa la sameeyay, wax ka yar hal daqiiqo ayaa albaabada dhaadheer ee birta ah laga dhigay biro. Iriddii bay ka soo jabeen oo aagga oo dhan ku kala yaaceen. Drake waxa uu gadaashiisa gabbaad ka qaatay geed timireed qaro weyn, isaga oo baranaya cawska furan ee u horseeday ilaa tillaabooyinka marmar ee waaweyn. Xaggooda sare waxa yiil albaabka laga galo daarta Babich. Labada dhinacba waxay istaageen sawirro iyo waxyaabo qaali ah oo dhaqanka Hawaiian ah, xitaa Moai figurine ka Island Island.
  
  Wali wax dhaqdhaqaaq ah ma jiro
  
  Maafiyada Serbian-ka hawlgabka ah waxay ahayd isku-kalsooni dilaa ah.
  
  Ninkii SAS, oo wajigiisa nus qarsoonaa, ayaa Drake ag-dabaalay.
  
  "Salaan, saaxiib hore. Maalin wanaagsan, sax? Waan jeclahay marka iftiinka qorraxda tooska ahi uu ku dhaco muraayadaha. Wells waxa uu soo diray hambalyadiisa ugu wanagsan."
  
  "Aaway doqonkaas hore?" Drake indhaha kama saarin beerta.
  
  "Wuxuu sheegay inuu kugula soo xiriiri doono hadhow. Wax ku saabsan inaad isaga ku leedahay waqti.
  
  "Bastar duq ah oo wasakh ah."
  
  "Waa ayo May?" - ayuu Kennedy weydiiyey. Mar labaad ayay timaha u shanlaysay oo waxay xidhatay dareeska ciidanka oo aan qaab lahayn Waxay lahayd dhowr Glocks.
  
  Drake, sida caadada ah, wax hub ah ma wadan, marka laga reebo mindida ujeedadiisa gaarka ah.
  
  Ninka cusub ee SAS ayaa yiri, "Old Drake Flame waa kan. Ka sii muhiimsan, kumaad tahay?
  
  "Kaalay, nimanyahow. Arintan diirada saar Waxaan ku dhownahay inaan qaadno mid ka mid ah weerarradii ugu weynaa ee lagu qaado dadka rayidka ah taariikhda."
  
  "Madani?" Kennedy weji gabay. "Haddii ninkani yahay rayid, markaa waxaan ahay dameer Claudia Schiffer."
  
  Kooxda Delta waxay mar horeba ku jireen tallaabooyinka. Drake wuxuu ka soo baxay dhuumashada daqiiqaddii ay bilaabeen, wuxuuna ku orday dhulka bannaan. Markii uu badhkii ku sii jiray, ayaa waxa bilaabmay qayladii.
  
  Sawirro ayaa ka soo muuqday jaranjarada sare ee jaranjarada, iyagoo u lebbisan si kala duwan oo ku lebisan suuut, feerka gaaban, iyo funaanado gooyay.
  
  Lix xabbadood oo gaagaaban ayaa soo baxay. Lix mayd ayaa si naf la'aan ah uga soo dhacay jaranjarooyinka. Kooxda Delta waxay ahayd kala badh. Qaylada degdega ah ayaa hadda ka timid meel ka hor markii Drake uu gaaray jaranjarooyinka hoose oo u gurguurtay dhanka midig, halkaas oo birta dhagaxa ah ee qalooca ay bixisay dabool yar.
  
  Rasaas ayaa kor u soo dhacday, taasoo la macno ah inay ka timid Serbs. Drake wuxuu u jeestay inuu mar kale eego Kennedy, ka dibna kor laba-tilaabo u qaaday.
  
  Halkaa ka durugsanayd, meel yar oo quruurux ah ayaa u horseeday albaabka laga soo galo daarta, taas oo ku taalla inta u dhaxaysa labada qaybood ee dhismaha H-qaabaysan. Niman hubaysan ayaa ka soo baxay albaabada furan iyo inay albaabada Faransiisku ku garaacayaan labada dhinac ee laga soo galo.
  
  Waxaa jira daraasiin iyaga ka mid ah.
  
  Iyaga ayaa la yaabay - laakiin si degdeg ah dib isu urursada. Waxaa laga yaabaa in aanay sidaas u qarsoodi ahayn. Drake waxa uu arkay waxa soo socda oo waxa uu ka magan galay taallo yaab leh oo la ururiyay. Wuxuu ku soo afjaray inuu Kennedy ku jiido gabal ka soo jeeda Easter Island.
  
  Mar labaad ayaa la maqlay rasaasta qoryaha darandooriga u dhaca ah. Ilaalada naxdinta leh ayaa dhinac walba u taagay daahyada rasaasta. Drake ayaa ku dhacay calooshiisa iyadoo dhowr xabadood ay ku dhufteen taalada oo tuman.
  
  Ilaaladii ayaa hore u orday. Waxa loo soo kiraystay muruq, oo doqonnimadooda gariiradda leh ayaa laga doortay in ka badan maskaxdooda. Waxay si toos ah ugu yaaceen xadhkaha dabka ee ka imanaya wiilasha Delta oo ku dhacay, iyagoo ku dhex lulaya durdurro dhiig ah.
  
  Muraayadaha ayaa gadaashooda burburay.
  
  Rasaas kale ayaa laga maqlay daaqadaha daarta. Askariga Delta nasiibka u yeelan waayey ayaa xabbad qoorta kaga dhacday oo isla markiiba dhintay.
  
  Labo askari oo ilaalo u ahaa ayaa ku turunturooday taallada, mid ka mid ah ayaa dhaawac fudud soo gaaray. Drake ayaa si aamusan u sawiray daabkii oo sugay in mid iyaga ka mid ah uu ku dul wareegayo taalada.
  
  Waxa ugu dambeeyay ee uu arkay Seerbiyaanka dhaawacan ayaa ahaa dhiigiisa oo soo baxay markii Drake uu cunaha ka jaray. Kennedy wuxuu rasaas ku furay Serb-kii labaad, wuu seegay, ka dibna qoolley dabool ah markii uu kor u qaaday hubkiisa.
  
  dubbe ayaa gujiyay faaruq
  
  Kennedy istaagay. Haddii hubkii laga soo dejiyay iyo in kale, waxay weli la kulantay mucaarad cadho leh. Waardiyihii ayaa lulay mishiinkii, isaga oo muruqiisa isku rogaya.
  
  Kennedy meel fog ayuu ka baxay, ka dibna horay ayuu u boodbooday markii uu dardartiisii ka tagtay isaga oo qaawan. Laad degdeg ah oo uu gumaarka ku dhuftay iyo xusul dhabarka qoorta ayaa dhulka ku dhuftay. Wuu rogrogay, oo daabkii si lama filaan ah gacanta ugu haya, oo wuxuu ku jeexjeexay qashin ballaadhan. Kennedy ayaa dib u soo laabtay si ay caarada dilaaga ah u dhaafto dhabankeeda ka hor inta aysan faraheeda kabuubyada gelin tuubada dabaysha.
  
  Waxay maqashay jebinta carjawda jilicsan, waxay maqashay isaga oo bilaabay inuu ceejiyo.
  
  Way ka jeesatay. Wuu dhameeyay. Ma aysan damcin inay daawato geeridiisa.
  
  Drake wuu istaagay oo daawaday. "Ma xuma".
  
  "Waxaa laga yaabaa inaad hadda joojin doonto dhallaankayga."
  
  "Ma yeeli doono..." Si lama filaan ah ayuu u istaagay. Ma isagaa ceebtiisa ku dabooshay faan geesinimo leh. "Ma jiro wax ka fiican daawashada haweeney qori wadata."
  
  "Waxba maaha". Kennedy waxa uu gadaashiisa ka gadaamay tiirka totemka, oo ah muuqaal kale oo ka baxsan goobta daarta, waxana uu sahamiyay goobta.
  
  "Waxaan u soconaa dariiqayada kala duwan," ayay u sheegtay. "Waxaad heli doontaa qol wax lagu kaydiyo. waan laabanayaa."
  
  Waxa uu qabtay shaqo macquul ah oo uu ku qarinayo shakigiisa. "Ma hubtaa?"
  
  "Haye ninyahow, halkan waxaan ahay booliis, xusuusnow? Waxaad tahay qof rayid ah. Samee sida laguu sheego".
  
  
  ***
  
  
  Drake waxa uu daawaday sida Kennedy uu u gurguuranayo dhanka midig, isaga oo u sii jeeda dhabarka dambe ee daarta, halkaas oo ilaalada dayax gacmeedku ay muujisay helipad iyo dhismayaal hoose oo dhowr ah. Kooxda SAS mar hore ayaa la geeyey halkaas waxaana ay ahayd in ay gudaha u galaan isla markaas.
  
  Waxa uu arkay in uu eegayo muuqaalkeeda, maskaxdiisu waxa ay si lama filaan ah u jeclayd in dharka ay xidhan tahay uu dabada ka tuso.
  
  Naxdintii baa gilgishay. Is-hoosaysiinta iyo hubsiimo la'aanta ayaa madaxiisa ku wada jira, taasoo keentay shaki badan. Laba sano tan iyo markii Alison ka tagay, in ka badan toddoba boqol oo maalmood oo xasillooni darro ah. Moolka aan caadiga ahayn ee sakhradda joogtada ah, oo ay ku xigto kicitaan, ka dibna tartiib tartiib ah, aad u gaabis ah oo kor u kaca nolosha caadiga ah.
  
  Wali ma joogaan. Meel u dhow ma jirto.
  
  Ma baylahnimadiisa ayaa hadlaysay?
  
  Qorshaha b.
  
  Gacanta ku hay. Isku day in aad dib u soo celiso xooggaagii milatariga oo aad ka tagtid waxyaabaha xunxun ee rayidka ah in muddo ah. Qoryihii ayuu ka qaatay labadii waardiyaha ahaa, wuxuuna dhexda u galay taallada ilaa uu ka istaagay dacalka dariiqa jaarka ah. Waxa uu saddex daaqadood oo kala duwan ku dhex arkay saddex bartilmaameed oo uu saddex xabbadood oo is-daba joog ah ku dhuftay.
  
  Laba qaylo iyo qaylo. Ma xuma. Markii madaxii soo haray uu dib u soo celiyay, isagoo raadinaya goobtiisa, Drake wuxuu u rogay xanaaq cas.
  
  Dabadeed wuu orday, oo kaliya inuu jilba joogsado si uu u istaago bannaanka hore ee daarta, madaxiisuna wuxuu garaacayaa dhagaxyada qallafsan. Waxa uu dib u eegay kooxdii Delta, kuwaas oo u soo yaacay si ay isaga ula qabsadaan. Hogaamiyahoodii ayuu u lulay.
  
  "Iyadoo". Drake ayaa u lulay dhanka albaabka, ka dibna dhanka midig. "Qol kaydinta."
  
  Gudaha ayay galeen, Drake ayaa u dambeeyay, iyaga oo ku riixaya qalooca gidaarka. Jaranjaro bir ah oo ballaadhan ayaa hortooda ku soo baxay oo gaadhay heerkii labaad ee daarta.
  
  Markii ay derbiga ku gurguuranayeen, Serbs badan ayaa ka soo muuqday balakoonka dabaqa sare oo toos uga sarreeya. Isla markiiba, kooxda Delta waxay noqotay ugaarsi fudud.
  
  Isaga oo aan meelna la helin, Drake ayaa jilba joogsaday oo furay rasaas.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy wuxuu u orday xariiqda geedka ee soohdinka ah gidaarka sare ee daarta, wuxuuna bilaabay inuu si degdeg ah u socdo. Intay il-bidhiqsi ku jirto, ayay soo gaadhay xagga dambe ee guriga ka hor inta aanu askarigii SAS ee aan wejiga lahayni uu caloosha kaga dhicin horteeda.
  
  Sidii bakayle, ayay dhaqaaq la'aan u istaagtay, iyada oo ay foostadii qorigu hypnotized. Markii ugu horreysay muddo bilo ah, dhammaan fikradaha Thomas Caleb way ka tageen.
  
  "Nacas!"
  
  "Waa caadi," ayuu yiri cod ku dheggan dhegteeda midig. Waxay dareentay daab qabow oo u jira milimitir. "Tani waa shimbirkii Drake."
  
  Faalladu waxay meesha ka saartay cabsideedii. "Shimbirta Drake? waan tagay!"
  
  Ninkii ayaa ka hor maray isagoo dhoola cadeynaya. "Hagaag, markaa, sida uu sheegay madaxweynahaaga, Miss Moore muhiim maaha, waxaan doorbidi lahaa inaan si sax ah isu baro, laakiin hadda maaha wakhti ama goob. Igu wac Wells."
  
  Kennedy wuu aqoonsaday magaca, laakiin wax kale ma sheegin iyadoo koox badan oo askar Ingiriis ah ay ku hareeraysan yihiin oo ay bilaabeen inay calaamado ka tagaan. Dhabarka dambe ee hantida Babich waxa ay ka koobnayd barxad aad u wayn oo ay ku xardhan yihiin dhagax Hindi ah, barkad dabaasha olimbikada ah oo ay ku hareeraysan yihiin kuraas lagu nasto iyo kabacyo cadcad, iyo dhawr dabaq, dhismayaal aad u fool xun oo aan la jaan qaadin qurxinta inteeda kale. Dhismihii ugu waynaa waxa ku xigay helipad wareeg ah oo ay ku rakiban tahay diyaarad nooca qumaatiga u kaca ah.
  
  Ka dib sannado badan oo uu ku socday waddooyinka New York, Kennedy waxa uu ku qasbanaaday in uu is weydiiyo haddii dembigu run ahaantii bixiyo. Nimankan iyo Kaaleeb waa ay bixiyeen. Chuck Walker wuu bixin lahaa haddii Kennedy aanu arkin isaga oo jeebka ku shubtay.
  
  Qolalka qorraxdu way buuxaan. Dhowr rag iyo dumar qaawan oo qaawan ayaa hadda naxsan hareeraha ka istaagay, iyagoo ku dheggan dharkooda oo isku dayaya inay qariyaan hilibka xad dhaafka ah. Kennedy wuxuu xusay in ragga da'da ah qaarkood aysan awoodi doonin inay xamili karaan maqaarka hippopotamus, halka haweenka da'da yar ay ku samayn karaan laba gacmood oo keliya iyo bidix u leexashada.
  
  "Dadkan... aan ugu yeerno marti... malaha kuma jiraan kooxda Serbian," Wells ayaa si aamusnaan leh ugu sheegay makarafoonka cunaha. "Kaxeeya," ayuu ku nuuxnuuxsaday saddexdii nin ee hoggaaminayay. "Inta kale waxaad u socotaa dhinaca badda ee dhismayaashan."
  
  Markii ay kooxdu bilaabeen in ay kala tagaan, dhowr arrimood ayaa hal mar wada dhacay. Garabka helicopter-ka ayaa bilaabay in ay is-bedbedelaan; dhawaqa matooradiisu waxa ay islamarkiiba qariyeen qayladii dadkii ka ag dhawaa. Dabadeed guux qoto dheer, oo aad mooddo sanqadhii albaabka rullalullaalka ee furitaanka, ayaa ka horreeyey guuxa lama filaanka ah ee gaadhi xoog badan. Laga soo bilaabo dhinaca badda ee dhismayaasha foosha xun, bir cad oo bir ah ayaa u muuqday - Audi R8 oo xawaare sare ku socda.
  
  Markii ay gaartay barxadda, waxa ay ahayd ton xabbadood oo dilaa ah. Waxa ay ku dhacday askartii SAS oo yaaban, iyada oo hawada u soo baxday oo gariiraya. Baabuur kale ayaa gadaal ka soo baxay, markan oo madow iyo ka weyn.
  
  Garabka helikabtarka ayaa bilaabay in ay si degdeg ah u miiqdaan, matooradiina waxa ay bilaabeen in ay qayliyaan. Mashiinkii oo dhan ayaa gariiray, isaga oo isu diyaarinaya qaadista.
  
  Kennedy, oo yaaban, ayaa kaliya maqli kara sida Welles uu ku dhawaaqayo amarada. Way rogtay markii askartii SAS ee hadhay ay rasaas fureen.
  
  Dhammaan jahannamo ayaa ku jabay beerta dhexdeeda.
  
  Askarta ayaa rasaas ku furay gaariga Audi R8 oo xowli ku socday, rasaastu waxay ka dalooshay birta jirkeeda, waxayna ka dalooshay maqaarka oogada iyo albaabada. Gaadhigu waxa uu si xawli ah ugu socday geesta guriga,isaga oo soo jeestay daqiiqadii ugu dambaysay si uu u leexiyo.
  
  Jawgu taayirkiisa hoostiisa ayuu ka soo ganay sida gantaallo yaryar.
  
  Xabadu waxay jebisay muraayada hore ee muraayada, taas oo burburisay. Baabuurka ayaa si dhab ah u dhintay badhtamihii diyaaradda, matoorku wuu istaagay markii darawalku si weyn ugu dhacay taayirka.
  
  Kennedy hore ayuu u orday, isaga oo kor u qaaday bastooladii. "Ha dhaqaaqin!"
  
  Inta aanay gaadhiga gaadhin, waxa iska cadayd in dirawalka uu ahaa rakaabka keliya ee ay iyadu wadatay.
  
  Dabin
  
  Helicopter-ka ayaa laba cagood dhulka ka sarreeya, iyadoo si tartiib ah u wareegeysa. Askarigii SAS ayaa qayliyey, laakiin isaga oo aan cadho dhab ahi ku jirin codkiisa. Baabuurka labaad oo ahaa Cadillac afar-albadood oo madow ah, ayaa hadda si xawli ah ku socday balliga weyn ee uu taayirrada ah ku soo tuurayay mowjado biyo ah oo dhan walba ah. Daaqadaha ayaa madoobaday. Suurtagal maaha in la ogaado cidda gudaha ku jirtay.
  
  Matoorka saddexaad ayaa kacay, oo hadda aan la arki karin.
  
  Ciidamada ayaa rasaas ooda uga qaaday Gaariga Cadillac, waxaana rasaastaasi ay waxyeelo kasoo gaartay Taayarka iyo Darawalkii gaariga waday, waxaana la sheegay in rasaasta ay ku fureen Saddex Xabadood. Gaadhigu wuu boodbooday oo dabada danbe ayaa ku dhacay barkada. Ceelal iyo saddex askari oo kale ayaa xaggiisa u orday, iyagoo qaylinaya. Kennedy wuxuu indhihiisa ku hayay helikobtarka, laakiin sida Caddy, daaqadaheeda waxay ahaayeen kuwo mugdi ah.
  
  Kennedy waxa uu ra'yigiisa ku sheegay in tani ay dhammaan qayb ka tahay qaar ka mid ah qorshe baxsad ah oo faahfaahsan. Laakiin aaway Davor Babic dhabta ah?
  
  Helicopterka ayaa bilaabay inuu sare u kaco. SAS ayaa ugu dambeyntii ku daalay digniinta waxayna ku rideen rotor-ka dambe. Mashiinkii bahalnimada ahaa ayaa bilaabay inuu miiqdo, ka dibna nin ayaa hoos jilba joogsaday bam-gacmeed oo diyaar u ah.
  
  Ceelasha ayaa gaaray Caddy. Laba xabbadood ayaa lagu riday. Kennedy waxa uu makarafoonka ka maqlay in Babich wali maqan yahay. Hadda baabuurka saddexaad ayaa gees ka soo wareegay, matoorku wuxuu u guuxayaa sida orodka Formula 1, laakiin wuxuu ahaa Bentley, weyn oo geesinimo leh, joogitaankiisa oo qaylinaya ayaa cadaabta iga saaraysa!
  
  Kennedy wuxuu ku booday geedaha. Dhowr askari ayaa soo raacay. Wells ayaa jeestay oo riday saddex xabbadood oo degdeg ah oo ka soo booday daaqadaha dhinaca.
  
  Muraayadaha aan xabadu karin!
  
  "Tani waa dameer!"
  
  Erayada ayaa lagu sheegay qayb ilbiriqsi aad u daahday si loo badbaadiyo helikobtarka - bam gacmeedka ayaa la sii daayay - qaraxeeda ayaa ku qarxay gunta hoose ee helikobtarka. Diyaarada helicopter-ka ayaa jebisay, iyadoo meel walba ku kala firdhisay biro ka samaysan. Bir jeexan oo jaban ayaa si toos ah ugu dhacday barkada, iyadoo kumanaan gallon oo biyo ah ay ka barakicisay xoog aad u weyn.
  
  Kennedy waxa uu sugay ilaa uu bahalkii Bentley soo ag maray, ka dibna uu cayrsaday. Ka jarista degdega ah waxay u sheegtay inay jirto hal fursad oo kaliya oo lagu qaban karo Serb-ka cararaya.
  
  Wells ayaa isla markaa arkay tan oo waxay ku dhaqaaqday ficil. R8-du gabi ahaanba way daalan tahay, laakiin Caddy-gu wali wuu saxsanaa, taayirkiisuna waxa kaliya ee inch ah biyaha hoostooda ku yaal jaranjarooyinka marmar ee barkadda.
  
  Wells iyo laba ka mid ah askartiisa ayaa u cararay dhanka Caddy. Kennedy wuxuu u dhaqaaqay dabagal kulul, isagoo go'aansaday inuu la wareego. Isla markaas, waxaa la maqlay qaylo hawo ah oo la yaab leh, oo aad mooddo in dabayl cirwareen ah ay dhaaftay, waxaana si lama filaan ah u qarxay koonaha guriga Babich.
  
  "Ilaahayow!" Ceelasha ayaa ku dhacay dhoobada iyada oo xitaa xasilloonidiisu ay burburtay. Burburku wuxuu u duulay jihooyinkii oo dhan, roob ku da'ay barkadda iyo barxadda. Kennedy wuu dhintay. Waxay madaxeeda u soo jeedsatay xaggii jararkii.
  
  Helicopter madoow ayaa halkaas dul heehaabaya, qof albaabkiisa furan ka lulaya.
  
  "Ma ka heshay?"
  
  Wells madaxa kor u qaaday. "Alicia Miles? Oo maxaad magaca quduuska ah ku samaynaysaan?
  
  "Xitaa waxaa laga yaabaa inaad kubbadahaaga yaryar ku jeexjeexdo darbadaas, fucker-kii hore. adaa igu leh Alicia way qososhay markii ay helikobterku u kacday wax yar ka hor inta aysan u jeesan si ay u eryan Bentley.
  
  Kanadiyaanka ayaa halkan joogay.
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa hore u soo rogmaday ka hor inta aanu gidaarka gadaashiisa isu bedelin farmaajo Swiss. Ugu yaraan hal xabbad ayaa u duushay meel u dhow oo uu maqlay qaylo dhaankeeda. Waxa uu sameeyay flip hore si uu u fuulo barxada ka hooseysa balakoonka isla waqtigaas inta badan kooxda Delta. Markii uu meeshaas yimid ayuu kor u jeeday oo uu rasaas ku furay.
  
  Sidii la filayay, sagxadda balakoonka ayaa yara daciif ah. Rasaastii kore ayaa joogsatay, waxaana bilowday qaylo.
  
  Taliyaha Delta ayaa gacantiisa bidix u gacan haadiyay jihada xarunta kaydka. Waxay si degdeg ah u dhex mareen laba qol oo si qurux badan loo go"ay balse madhan. Taliyuhu waxa uu u istaajiyay in ay istaagaan meel u dhaw mid ay ilaalada dayax-gacmeedku ka digeen in uu leeyahay wax yar oo gaar ah - qol hoose oo qarsoon.
  
  Bam-gacmeedyada suufka ah ayaa lagu tuuray gudaha, waxaana ku xigay askar Maraykan ah oo si waali ah u qaylinaya si ay ugu kordhiyaan saamaynta jaahwareerka. Si kastaba ha ahaatee, waxa isla markiiba dagaal gacan-ka-hadal ah ku qaaday nus darsin ilaalada Serbian ah. Drake wuu taahay oo gudaha u soo galay. Qas iyo jahawareer ayaa qolkii cidhif ilaa cidhif ka buuxiyey. Intuu il-duufay ayuu is arkay ilaalo aad u wayn, kaas oo dhoola caddeeyey oo daacay ka hor inta aanu hore u sii qaadin laabta orso.
  
  Drake si degdeg ah ayuu u leexday, kelyaha ayuu ku dhuftay oo uu gacan adag ku dhuftay xuubka qorraxda. Nin-bahalkii xitaa ma liicin.
  
  Dabadeed waxa uu xasuustay odhaahdii hore ee ku saabsanayd dagaal baararka - haddii qofka kaa soo horjeeda uu feedh ku dhufto plexus adoon libin, markaa waxa fiican inaad bilawdo orod, ninyahow, sababtoo ah waxaad ku socotaa qoortaada oo qashin ah ...
  
  Drake dib buu u gurtay, isaga oo si taxadar leh u wareegaya cadawgiisa aan dhaqaaqin. Serbian-ku aad buu u weynaa, oo dufan caajis ah ku leh muruqa adag, iyo foodda weyn oo ku filan inuu jebiyo baloogyada shubka ah ee lix inch ah. Ninkii ayaa si gardarro ah u dhaqaaqay, gacmuhuna way kala fidiyeen. Hal silbasho iyo Drake ayaa la jajabin lahaa si loo dhinto, la tuujiyo oo loo burburiyo sida canabka. Si degdeg ah ayuu dhinac uga dhaqaaqay, oo midigta u taagay, oo uu soo baxay saddex xabbo oo degdeg ah.
  
  Isha. Dhegta Cunaha.
  
  Saddexduba way isku xidhan yihiin. Markii Serbian-ka uu indhaha ka xidhay xanuunka, Drake waxa uu ku tuuray laad duulaya oo halis ah taasoo abuurtay dardar ku filan oo uu ku garaaco xitaa brontosaurus lugihiisa ballaadhan.
  
  Ninkii ayaa dabaqa ku soo dhacay cod aad moodo buur dumaysa. Sawiradu waxay ka soo dhaceen derbiga. Xooggii uu ka soo booday dib u booday ayaa ku dhuftay isaga oo miyir daboolan markii uu madaxiisu ku dhacay sagxadda.
  
  Drake wuxuu sii galay qolka. Laba nin oo Delta ah ayaa la dilay, laakiin dhammaan Serbs waa la dhexdhexaadiyay. Qayb ka mid ah darbiga bari ayaa furan, inta badan dadka Maraykanku waxay istaageen hareeraha albaabka, laakiin hadda si tartiib tartiib ah ayey dib ugu gurteen, iyagoo habaaraya cabsida.
  
  Drake ayaa u degdegay inuu ku biiro, isagoo awoodi waayay inuu qiyaaso waxa keeni kara in askariga Delta uu argagaxo. Waxa ugu horreeya ee uu arkay waxay ahaayeen jaranjaro dhagax ah oo hoos u socda qol dhulka hoostiisa ah oo iftiin fiican leh.
  
  Midka labaad wuxuu ahaa Panther madow, oo si tartiib ah jaranjarada kor ugu qaadaya, afkiisa oo ballaadhanna wuxuu muujinayaa saf saf ah oo garka garka leh.
  
  "Fuuuuck..." mid ka mid ah dadka Maraykanka ah ayaa sawiray. Drake wuu ku heshiin waayey wax intaa ka badan.
  
  Panther-kii waa uu foodhyay, isagoo shinbiraha garaacaya. Drake ayaa dib u gurtay markii bahalkii uu hawada u soo booday, 100 rodol oo muruq dilaa ah oo xanaaqsan. Waxa uu ku soo degay tallaabadii sare oo uu damcay in uu sii laadlaadsado, intaa oo dhan waxa uu indhihiisa cagaarka ah ku eegayaa askartii dib u guratay.
  
  "Waan necbahay inaan tan sameeyo," ayuu yiri taliyaha Delta, isagoo ujeeddadiisu tahay qorigiisa.
  
  "Sug!" Drake waxa uu arkay shay biligleynaya iftiinka laambada. "Kaliya sug. Ha dhaqaaqin."
  
  Canbaartii ayaa hore u sii fuushay. Kooxda Delta waxay ku qabteen qori caaradii markii uu dhex marayey, waxayna si foolxun ula quursadeen ilaaladii Serbian-ka ee aan awoodda lahayn markii ay qolka ka baxayeen.
  
  "Waa maxay-?" Mid ka mid ah dadka Maraykanka ah ayaa ka xanaaqay Drake.
  
  "Miyaanad arag? Waxa uu xidhnaa silsilad dheeman ka samaysan. Waxaan u malaynayaa in bisaddan oo kale, ku nool guri sidan oo kale ah, ay u tababaran tahay inay weerarto oo keliya marka ay maqasho codka milkiilaha.
  
  "Wacsi wacan. Ma doonayo inaan dilo xayawaan kaas oo kale ah." Taliyaha Delta ayaa u gacan haadiyay Serbiyiintii. "Maalinta oo dhan waxaan ku qaadan lahaa inaan la baashaalo kuwan xun."
  
  Waxa ay bilaabeen in ay jaranjarada soo maraan, laba nin oo ilaalo ah ayay ka tageen. Drake waxa uu ahaa kii saddexaad ee soo gaadhay sagxada qasnadda, waxa uu arkay ayaa isaga oo yaaban madaxa ruxay.
  
  "Sidee u qalloocan yihiin nimankan waalan?"
  
  Qolka waxaa ka buuxa wax uu ku sifayn karo oo kaliya 'koob'. Walxaha uu Davor Babic u arkayey inay qiimo badan yihiin sababtoo ah - marka uu qalloocan yahay - waxay ahaayeen kuwo qiimo u leh dadka kale, meel kasta waxaa yaallay armaajooyin yar iyo weynba, oo loo habeeyey si aan macquul ahayn.
  
  Tyrannosaurus rex daanka. Farta ku dheggan waxaa ku qornaa 'From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award', waxaa intaas dheer, sawir muujinaya atariishada caanka ah oo ay ku qoran tahay 'Waxay rabtay inay noolaato'. gacanta loo aqoonsaday inuu yahay 'Xeer Ilaaliyaha Degmada No. 3'.
  
  Iyo qaar kaloo badan. Markii Drake uu ku dhex wareegayey kiisaskii bandhigga, isaga oo isku dayaya in uu la tacaalo soo jiidashada xanuunkiisa oo uu xoogga saaro, wuxuu ugu dambeyntii ogaaday walxaha cajiibka ah ee ay raadinayaan.
  
  Valkyries: Laba taallo oo baraf-cad ah oo lagu rakibay meel qaro weyn leh. Labada farshaxanba waxay dhererkoodu ahaa ilaa shan cagood, laakiin waxay ahayd tafaasiisha la yaabka leh ee iyaga ku dhex jirta oo neefta Drake qaaday. Laba dumar ah oo baashaal ah, oo qaawan oo u eg Amazons-kii xoogga badnaa ee waagii hore, oo labadooduba lugaha ku fidsan yihiin, sidii iyagoo wax fadhiya. Malaha faras baalal leh, Drake wuxuu u maleeyay. Ben wuxuu jeclaan lahaa inuu wax badan ogaado, laakiin wuxuu xusuustay in Valkyries ay u adeegsadeen inay ka duulaan dagaalka. Waxa uu arkay addimada murqaha ah, qaababka wejiga caadiga ah iyo koofiyada geesaha ee kacsan.
  
  "Waa yaab!" - ayaa ku dhawaaqay ninka Delta. "Waxaan jeclaan lahaa in aan haysto lix baakidh oo tan ah."
  
  Xitaa si ka sii badan, labada Valkyries waxay kor u fiiqayeen wax aan la garanayn gacmahooda bidix. Isagoo u tilmaamaya, sida Drake hadda u maleeyay, si toos ah qabriga ilaahyada.
  
  Haddii kaliya ay heli karaan Ragnarok.
  
  Isla markiiba, mid ka mid ah askarta ayaa isku dayay inuu shay ka soo qaato sanduuqa la soo bandhigay. Gambaleelka ayaa garaacay albaabka birta ahna wuxuu ku soo dumay salka jaranjarada, isagoo xannibay bixitaankooda.
  
  Maraykanka ayaa isla markiiba gaadhay waji-xidhka gaaska. Drake ayaa madaxa ruxay. "Ha welwelin. Wax baa ii sheegaya in Babich yahay nooca baasaska ah ee doorbidi lahaa in tuugga la qabto isagoo nool oo laad laad ah."
  
  Taliyaha Delta wuxuu eegay baararka gariiraya. "Ulahan ku afuufi."
  
  
  ***
  
  
  Kennedy wuxuu eegay amakaag ka dib helikobterkii iyo dib u gurashada Bentley. Wells wuxuu kaloo u muuqday mid wareersan markuu cirka eegay.
  
  "Bitch," Kennedy ayaa maqlay isaga oo neefsanaya. "Si fiican ayaan u tababaray habaarkeeda. Sidee bay ugu dhiiran tahay inay isu beddesho khaa'inul waddan?
  
  "Wax wanaagsan way tagtay," Kennedy waxa uu hubiyay in timaheeda ay wali ka xidhan yihiin dhammaan boodboodka oo ay iska eegtay markii ay aragtay dhawr nin oo SAS ah oo kor u qaadaya. "Waxay lahayd meel sare. Hadda, haddii kooxda Drake iyo Delta ay qabsadeen Valkyries, waanu ku dhuuman karnaa inta Alicia ay ku mashquulsan tahay Babich. "
  
  Wells waxa uu u ekaa in uu kala jeexjeexay laba doorasho oo muhiim ah, laakiin waxba ma sheegin markii ay ku ordayeen guriga oo u socday albaabka weyn. Waxay arkeen helikobterkii oo u soo jeestay inuu si toos ah ugu dhaco Bentley. Rasaas ayaa dhacday oo ka dhacday baabuurkii cararayay. Dabadeed baabuurkii ayaa si lama filaan ah u bareegay oo joogsaday isagoo daruur quruurux ah ku jira.
  
  shay ayaa daaqadda kasoo baxay.
  
  Helikobterka ayaa cirka ka soo dumay, iyada oo hawl wadeenkeedu uu leeyahay dareen ka sarreeya, sida RPG-ga oo kor ka garaacayay. Isla markii uu sariirtiisii dhulka taabtay, calooshood u shaqeystayaal Canadian ah ayaa ka soo dareeray albaabada. Rasaas ayaa dhacday.
  
  Kennedy waxay u malaysay inay aragtay Alicia Miles, oo muuqal lebbisan oo ku xidhan hubka jidhku adag yahay, oo u boodboodaysa sida libaaxa maahmaahda ah. Bahal dagaal loo dhisay, oo ku dhex lumay colaad iyo cadho. In kasta oo ay nafteeda ku jirto, Kennedy waxa ay dareentay in dhiiggeeda uu qabow yahay.
  
  Tani ma waxay ahayd cabsidii ay dareemaysay?
  
  Inta aanay ka fekerin, ayaa qof dhuuban ka soo dhacay dhinicii ka soo horjeeday ee helikabtarka. Shaqsi ay isla markiiba garatay.
  
  Professor Parnevik!
  
  Hore ayuu u dhutinaya, isagoo shakisan markii hore, laakiin haddana go'aan cusboonaaday, oo aakhirkii gurguurtay iyadoo rasaastu hawo ka sii dartay madaxiisa, midi dhex maraysa ballac gacan ah oo madaxiisa ah.
  
  Parnevik wuxuu ugu dambeyntii ku dhawaaday SAS iyo Kennedy si ay isaga u jiidaan badbaadada, Kanadiyaanka oo aan ogeyn, si buuxda ayay u galeen dagaalka.
  
  "Waa sax," Wells ayaa yidhi, isaga oo tilmaamaya guriga. "Aan taas ka gudubno."
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa ka caawiyay inuu hore u soo jiido Valkyries halka laba nin ay ku dhejiyeen qadar yar oo walxaha qarxa ah. Waxay ku mareen jidka cidhiidhiga ah ee u dhexeeya bandhigyada cabsida leh, iyagoo isku dayaya inaysan si dhow u eegin. Mid ka mid ah nimanka Delta ayaa ka soo noqday jeeg xun dhawr daqiiqo ka hor wuxuuna ka warbixiyey naxashka madow ee fadhiya qolka dambe ee qolka.
  
  Jawigii la filayey waxa uu socday toban ilbiriqsi oo buuxa. Waxay qaadatay caqli gal askari si uu taas u joojiyo. Inta yar ee aad taqaanid...
  
  Tani hadda ma ahan caqli-galkii Drake. Laakiin si dhab ah ma uusan rabin inuu ogaado. Xataa sidii qof shicib ah oo caadi ah ayuu u rogmaday, markii baararka la afuufay.
  
  Rasaas ayaa laga maqlay qolka kore. Ilaalada Delta ayaa burburay jaranjarooyinka, iyagoo ku dhintay godadka dhiigga. Ilbiriqsigii xigay, waxaa jaranjarada kore ka soo muuqday toban nin oo ku hubeysan qoryaha darandooriga u dhaca.
  
  Bannaanka laga saaray oo laga baxay, laga soo deday meel sare, Kooxda Delta way ku fashilantay oo hadda baylah bay ahayd. Drake wuxuu si tartiib tartiib ah u sii waday dhinaca qolka iyo badbaadada qaraabada ah, isaga oo isku dayaya inuusan ka fekerin nacasnimada sidaas oo kale ah, iyo sida aysan taasi ugu dhici lahayn SAS, iyo kalsoonida nasiibka in cadawga cusub uusan noqon doonin. doqon ku filan in ay toogtaan Valkyries ah.
  
  Waxaa jiray dhawr daqiiqadood oo xiisad aan kala go' lahayn, waayo-aragnimo u leh aamusnaanta aamusnaanta, ilaa uu sawirku ka soo degay jaranjarooyinka. Shaxan ku labisan dhar cad oo xidhan maaskaro cad.
  
  Drake ayaa isla markiiba gartay. Isla ninkii ku guuleystay gaashaanka ee bisadda York socodka. Ninkii uu ku arkay Apsall.
  
  "Waan ku garanayaa," ayuu naftiisa ugu neefsaday, ka dibna aad u sii qaylinaya. "Jarmalka xunxun ayaa halkan jooga."
  
  Ninku waxa uu soo qaatay bistoolad caliber .45 ah oo uu gacan haadiyay. "Hubkaaga tuur. Dhamaantiin. Hadda!"
  
  Cod kibir leh. Cod ay lahaayeen gacmo siman, mulkiiluhu wuxuu lahaa awood dhab ah, nooca warqadda ku qoran oo lagu bixiyo naadiyada xubnaha-kaliya. Nooca qofka aan wax fikrad ah ka haysan waxa dhabta ah ee shaqada adduun iyo caajisnimada. Waxaa laga yaabaa in bangiga, ku dhashay warshadaha bangiyada, ama siyaasi, wiilka siyaasiyiinta.
  
  Nimankii Delta waxay si adag u haysteen hubkoodii. Qofna hadal ma odhan. Iska horimaadku wuxuu ahaa mid halis ah.
  
  Ninkii ayaa mar kale qayliyey, korriintiisiina uma oggolaan inuu ogaado khatarta.
  
  "Ma dhega la'dahay? Hadda ayaan idhi!"
  
  Codka Texan wuxuu ku yidhi cod sawir leh: "Ma dhacayso, bashaash."
  
  "Laakin...laakin..." Ninkii intuu yaabay ayuu aamusay, kadibna si lama filaan ah ayuu wajigiisii iskaga jeexjeexay, "waad samayn doontaa!"
  
  Drake wuxuu ku dhawaaday inuu burburo. Waan ku garanayaa! Abel Frey, naqshadeeye fashion Jarmal. Naxdin ayaa Drake ku dul dhaqday sidii mowjad sun ah. Waxay ahayd wax aan macquul aheyn. Waxay la mid ahayd in aan arkay Taylor iyo Miley oo kor u kacaya, iyaga oo ka qoslaya la wareegidda adduunka.
  
  Frey waxay la kulantay Drake aragtidiisa. "Adiga, Matt Drake!" gacantiisa bastoolada ayaa gariirtay. Wax walba waad igu kacday, iyada waan kaa qaadi doonaa. waan samayn doonaa! Waxayna bixin doontaa. Oh, sida ay u bixin doonto!"
  
  
  Ka hor inta uusan ogaan, Frey wuxuu ku tilmaamay qoriga inta u dhaxaysa indhaha Drake oo uu toogtay.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy ayaa ku orday qolka oo wuxuu arkay nimankii SAS oo jilba joogsaday, iyagoo ku baaqaya aamusnaan. Waxay horteeda ku aragtay koox rag ah oo wejiyada soo duubtay, oo xidhan hubka jidhkooda, oo farta ku fiiqaya hubkooda waxa ay u malaynayso oo kaliya inuu yahay khasnadda qarsoon ee Davor Babic.
  
  Nasiib wanaag, nimanku ma dareemin iyaga.
  
  Wells ayaa dib u eegtay iyada oo afka ku yidhi, "yaa?"
  
  Kennedy wuxuu sameeyay waji wareersan. Waxay maqli kartay qof qaylinaya, waxay arki kartay muuqaalkiisa dhinaciisa, .45 wuxuu sii waday inuu gacmaha si adag u lulo. Markay maqashay inuu ku qaylinayo magaca Matt Drake, way garanaysay, Wells-na way ogaatay, ilbiriqsiyo ka dibna waxay fureen rasaas.
  
  Intii lagu guda jiray lixdankii ilbiriqsi ee dagaalkii dab-demiska ee xigay, Kennedy wuxuu arkay dhammaan si tartiib tartiib ah. Ninka cadaanka ah ayaa ridaya .45, xabadeeda ayaa timid ilbiriqsiyo kala goyn ka dib oo ay jiidatay jaakadda dacalka ah marka ay dhex mareyso alaabtii ka laadlaadda. Wajigiisii oo naxsan markuu soo jeestay. Jilicsanaantooda, jilicsanaantooda.
  
  Nin kharriban.
  
  Dabadeed niman wejiga duuban oo miiqan iyo xabad toonanaya. Askarta SAS waxay la soo noqdaan dharbaaxooyin si fiican loo dhigay iyagoo si sax ah oo deggan. Dab badan ayaa ka yimaada khasnadda. codadka Maraykanka. Codadka Jarmalka. Codadka Ingiriisiga.
  
  Qalalaasaha caajiska ah, oo la mid ah gabayada gabayada ee Taylor Swift, oo lagu daray dhagaxa qadiimiga ah ee Metallica. Waxay ku dhufatay ugu yaraan laba Jarmal ah - inta kale way dhaceen. Ninka cadaanka ah ayaa qayliyey oo gacmaha ruxay, wuxuuna ku qasbay kooxdiisii inay si degdeg ah dib ugu gurtaan. Kennedy wuxuu arkay inay qariyeen oo ay ku dhinteen hawshaas, oo ay u soo dhaceen sidii qudhun boog, laakiin nabarku wuu noolaaday. Aakhirkii waxa uu u cararay qol dambe oo afar ka mid ah raggiisii oo nool.
  
  Kennedy iyada oo quus ah ayaa hoolka ku soo yaacay iyada oo barar qariib ah cunaha kaga dhacday, qalbigeedana baraf baraf ahi ka soo dhacay, iyada oo aan xataa garanayn sida ay uga welwelsan tahay ilaa ay ka aragtay Drake oo nool oo ay dareentay biyo qabow oo farxadeed oo ku dul dhaqday.
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa ka kacay dabaqa, isagoo ku mahadsan in hamigii Abel Frey uu ahaa mid mugdi ku jiro sida xaqiiqada uu u fahmay. Waxa ugu horreeya ee uu arkay waxa ay ahayd Kennedy oo ku ordaya jaranjarooyinka, tan labaadna waxa ay ahayd wejigeeda oo ay u soo orday.
  
  "Ilaah mahad leh waad fiican tahay!" - Way ku qaylisay oo isku dhejisay ka hor intaanay xasuusan xakamaynteeda.
  
  Drake waxa uu ku dhaygagay indhihii garashada Wells ka hor inta aanu xidhin tiisa. Cabbaar buu isku duubay, isagoo dareemaya jirkeeda caato ah, muuqaalkeeda xoogga badan, wadneheeda jilicsan oo kiisa ag garaacaya. Madaxeeda ayaa qoorta loogu riixay, dareenka cajiibka ah ee ku filan inuu gilgilo synapses.
  
  "Haye, waan fiicanahay. adiga?"
  
  Intay dhoola cadaysay bay meesha ka baxday.
  
  Wells ayaa u soo socday oo wuxuu qariyey dhoola cadeyntiisa hal daqiiqo. "Drake. Meel qariib ah oo aan mar kale ku kulmo, duqdii hore, ma aha baarka geeska ee Maxkamadda Earl ee aan maskaxda ku hayay. Waxaan u baahanahay inaan wax kuu sheego, Matt. Wax ku saabsan Mai."
  
  Drake isla markiiba dib ayaa loo tuuray. Wells ayaa sheegay waxa ugu dambeeya ee uu filayo. Ilbiriqsi ka dib waxa uu dareemay dhoola cadeynta Kennedy oo sii libdheysa, wuuna isku soo jiiday. "Valkyries," ayuu tilmaamay. "Kaalay inta aan fursadda haysanno."
  
  Laakiin taliyaha Delta ayaa hore u abaabulay arrintan oo u yeedhay iyaga. "Tani ma aha England, nimanyahow. Aan dhaqaaqno. Waxaan cunay ku dhawaad dhammaan wixii Hawaii ee aan kaxayn karay fasaxan.
  
  
  LABAATAN IYO SAGAAL
  
  
  
  BARTA HAWADA
  
  
  Drake, Kennedy iyo kooxda kale ee weerarka ayaa la kulmay Ben iyo Hayden dhowr saacadood ka dib saldhig milatari oo u dhow Honolulu.
  
  Waqtigu wuu socday. Cajalad cas oo xafiiseed ayaa la jaray. Wadooyinkii rafaadka ahaa ayaa la simay. Dawladuhu way isku dhaceen, ka dibna way naxeen, ka dibna waxay bilaabeen inay hadlaan. Saraakiishii kacday waxaa lagu dhejiyay siyaasad u dhiganta caano iyo malab.
  
  Dhammaadkii adduunkuna wuu soo dhawaaday.
  
  Ciyaartoyda dhabta ahi way hadleen, welwel iyo mala awaal, waxayna seexdeen dhismayaal hawo leh oo liidata oo u dhow Pearl Harbor. Drake ayaa isla markiiba u qaatay in salaanta fikirka Ben ay la macno tahay in ay horumar yar ka heleen raadinta qaybta soo socota ee Odin - Indhihiisa. Drake wuxuu qariyay yaabkiisa; Waxa uu si dhab ah u rumaysnaa in waayo-aragnimada Ben iyo dhiirigelintiisa ay xallin lahaayeen dhammaan tilmaamihii hadda.
  
  Hayden, oo ah Kaaliyaha Xoghayaha Difaaca ee aqoonta leh, ayaa caawiyay, laakiin horumar yar ayay sameeyeen.
  
  Rajada kaliya ee ay qabaan waxay ahayd in ka-qaybgalayaasha kale ee aakhiro-ka-Canada iyo Jarmalku-ay wax yar ka fiicnaayeen.
  
  Dareenka Ben waxaa markii hore weeciyay muujinta Drake.
  
  "Abel Frey? Waar lun, nacasyoow."
  
  "Xaqiiqdii, saaxiib. been ma kuu sheegi lahaa?
  
  "Ha ku soo xigan Abeeso cad hortayda, Matt. Waad ogtahay, kooxdayada waxay dhibaato ku qabaan soo bandhigida muusigooda, mana aha wax lagu qoslo. Ma rumaysan karo... Abel Frey?
  
  Drake wuu taahay. "Hagaag, mar kale ayaan bilaabayaa. HAA. Abel Frey."
  
  Kennedy wuu taageeray. "Waan arkay, welina waxaan rabaa inaan u sheego Drake inuu joojiyo hadallada aan macnaha lahayn. Ninkani waa nasasho. Deji Alps-ka Jarmalka - "Qasriga Xisbiga" Supermodels. Lacag. Nolosha Xiddiga Weyn.
  
  "khamri, dumar iyo hees," Drake ayaa yidhi.
  
  "Jooji!" Ben ayaa yidhi. "Si ka duwan," ayuu ku majaajilooday, "waa daboolka ugu fiican."
  
  "Way fududahay in jaahiliinta la khiyaaneeyo markaad caan tahay," Drake ayaa ku raacay. "Waxaad dooran kartaa meesha aad u socoto-meel kasta oo aad rabto inaad tagto. Tahriibku waa in uu dadkaas u fududaado. Si fudud u hel agabkaagii qadiimiga ahaa, dooro shandadaada diblomaasiyadeed oo..."
  
  "... Geli tan." Kennedy si habsami leh ayuu u dhameeyay oo indhihiisii qosolka lahaa u rogay Ben.
  
  "Labadiina waa inaad..." ayuu ku dhuftay. "...Labadiina waa inaad heshaan qol fucking."
  
  Isla markaas ayaa Wells soo dhawaaday. "Arrintan Abel Frey...waxaa la go'aamiyay in la qariyo hadda. Daawo oo sug Waxa aanu dhignay ciidan hareerahiisa qalcaddiisa, laakiin sii maamul xor ah haddii uu barto wax aynaan garanayn."
  
  "Jaleecada hore, tani waxay u muuqataa mid macquul ah," Drake ayaa bilaabay, "laakiin..."
  
  "Laakiin waxa uu leeyahay walaashay," Ben Hissed. Hayden ayaa kor u taagay gacanta si uu u dejiyo. "Waa sax, Ben. Karin waa nabad... hadda. Dunidu maaha."
  
  Drake ayaa indhihiisa isku koobay laakiin wuxuu qabtay carrabkiisa. Waxba kuma gaadhi doontid mudaharaad. Waxa kaliya oo ay u adeegi lahayd in uu saaxiibkii ka sii jeediyo. Mar labaad waxa dhibaato kala kulmay fahamka Hayden. Ma canaanannimadiisii cusbayd baa cuntay? Si degdeg ah miyay u fikirtay Ben, mise waxay u fikirtay si caqli ah dawladeeda?
  
  Si kastaba ha ahaatee, jawaabtu waa isku mid. Sug
  
  Drake ayaa bedelay mawduuca. Mid kale ayuu ka wareemay Ben qalbigiisa agtiisa. "Sidee tahay hooyadaa iyo aabahaa?" - si taxadar leh ayuu u waydiiyay. "Weli ma degeen?"
  
  Ben si xanuun badan ayuu u taahay. "Maya, saaxiib. Taleefoonkii ugu dambeeyay way sheegeen, laakiin waxaan u sheegay inay heshay shaqo labaad. Way ku caawin doontaa, Matt, laakiin wakhti dheer maaha.
  
  "Waan ogahay". Drake wuxuu eegay Wells iyo Hayden. "Haddaad hoggaamiyeyaasha halkan ah, labadiinuba waa inaad caawisaan." Dabadeed, isaga oo aan sugin jawaab, ayuu yidhi: "Waa maxay warka ku saabsan Heidi iyo Indhaha Odin?"
  
  Ben ayaa madaxa ruxay isagoo nacsan. "In badan," ayuu ka cawday. "Meel walba waxaa yaal jajab. Halkan - dhegayso tan: si aad uga cabto Ceelka Mimir - Isha Xikmadda ee Valhalla - qof kastaa waa inuu bixiyaa allabari muhiim ah. Mid ka mid ah wuxuu u huray indhihiisa, isagoo calaamad u ah rabitaankiisa si uu u helo aqoonta ku saabsan dhacdooyinka hadda iyo mustaqbalka labadaba. Isagoo sakhraansan, wuxuu saadaaliyay dhammaan tijaabooyinka khuseeya dadka iyo Ilaahyada weligeed ah. Mimir waxay aqbashay Indhaha Odin, oo ay halkaas jiifaan tan iyo markaas, calaamad muujinaysa in xitaa Ilaah ay tahay inuu bixiyo aragtida xigmadda sare. "
  
  "Hagaag," Drake ayaa ruxay. "Waxyaabaha taariikhiga ah ee caadiga ah, huh?"
  
  "Sax. Laakiin taasi waa sida dhabta ah. Edda The Poetic Edda, Saga of Flenrich, waa mid kale oo aan u turjumay sida "Waddooyinka badan ee Heidi." Waxay sharxayaan waxa dhacay, laakiin ha noo sheegin halka ay Indhuhu hadda joogaan."
  
  "Valhalla gudaheeda," Kennedy wuxuu sameeyay xanaaq.
  
  "Waa kelmad norwiiji ah oo jannada ah."
  
  "Markaa ma heli doono fursad aan weligay ku helo."
  
  Drake wuu ka fikiray. "Oo wax kale ma jiraan? Ciisow, saaxiib, tanu waa gabalkii u dambeeyay!"
  
  "Waxaan raacay safarka Heidi-safarkeeda. Waxay booqataa meelo aan naqaano ka dibna waxay ku noqotaa gurigeeda. Kani maaha Playstation, saaxiib. Wax saameyn ah ma leh, ma jiraan guulo qarsoon, ma jiraan wadooyin kale, zilch. "
  
  Kennedy ag fadhiistay Ben oo ay tuurtay timaheeda. "Miyay laba xabbadood hal meel ku ridi kartaa?"
  
  "Waa suurtagal, laakiin kuma habboona waxa aan ognahay hadda. Tilmaamaha kale ee la socday sannadihii la soo dhaafay ayaa dhammaantood tilmaamaya hal jajab oo meel kasta ah."
  
  "Marka waxaad leedahay tani waa tilmaantayada?"
  
  "Furaha waa inuu noqdaa Valhalla," Drake ayaa si degdeg ah u yidhi. "Tani waa weedha kaliya ee tilmaamaysa meel. Oo waxaan xusuustaa inaad wax hore uga sheegtay Heidi oo Odin u sheegaysay inay garanaysay meesha indhihiisu ku qarsoon yihiin, waayo wuxuu bixiyey sirtiisii markii uu iskutallaabta ku dul deldelay."
  
  "Geed," - markaas Thorsten Dahl ayaa soo galay qolka. Iswidishka waxa uu u ekaa mid daalan, oo aad uga daalan dhanka maamulka ee shaqadiisa marka loo eego tan jirka. "Mid ka mid ah ayaa sudhay Geedka Adduunka."
  
  "Oop," Drake ayaa ku gunuunacday. " Sheeko isku mid ah. waa kafee?"
  
  "Macadamiya," Dahl wuxuu u ekaa mid qallafsan. "Waxa ugu fiican Hawaii waa inay bixiso."
  
  "Waxaan u maleeyay inay tahay spam," Kennedy ayaa yidhi, isagoo muujinaya niyaddeeda ku wajahan New Yorker.
  
  "Spam si weyn ayaa looga jecel yahay Hawaii," ayuu ogolaaday Dahl. Laakin kafeega ayaa wax walba xukuma. Oo kona macadamiya lawska waa boqor."
  
  "Marka waxaad leedahay Heidi wuu ogaa halka uu Valhalla joogo?" Hayden waxa ay isku dayday intii karaankeeda ah in ay u muuqato mid jahawareer badan ka shakisan markii uu Drake u taagay qof si uu u keeno kafee badan.
  
  "Haa, laakiin Heidi wuxuu ahaa bini'aadam. Ilaah ma aha. Haddaba waxa ay la kulmi lahayd waxay noqon lahayd janno adduun?"
  
  "Raali ahow, nin yahow," Kennedy ayaa ku kaftamay. "Vegas lama aasaasin ilaa 1905."
  
  "To Norway." Drake ayaa ku daray, isagoo isku dayaya inuusan dhoola cadeyn.
  
  Aamusnaanta ayaa raacday. Drake wuxuu daawaday isagoo Ben maskaxiyan dib u eegay wax kasta oo uu ilaa hadda bartay. Kennedy ayaa bushimaheeda kala firdhiyey. Hayden ayaa aqbalay saxaaradda koobabka qaxwada. Wells ayaa muddo dheer ka fadhiistay meel gees ah, isaga oo iska dhigaya mid hurda. Drake wuxuu xasuustay erayadiisii xiisaha lahaa - waxaan u baahanahay inaan wax kuu sheego. Wax ku saabsan May.
  
  Waxaa jiri doona waqti tan dambe, haddii ayba tahay.
  
  Ben wuu qoslay oo madaxa ruxay. "Waa sahlan tahay. Ilaahow, waa wax fudud. Jannada qofka waa... gurigooda".
  
  "Sida saxda ah. Meesha ay daganeyd. Tuuladeeda. Qolkeeda, Drake ayaa xaqiijiyay. "Fikirkaygana sidoo kale."
  
  "Ceelka Mimir wuxuu ku yaalaa gudaha tuulada Heidi!" Kennedy hareeraha bay eegtay, farxad ayaa indhaheeda ka soo iftiimaysa, ka dibna si ciyaar ah ayuu feedhkii ugu lulay Drake. "Ma xuma askari lugta ah."
  
  "Waxaan koray maskax dhab ah tan iyo markii aan shaqada ka tagay." Drake waxa uu ogaaday in Wells uu wax yar u foorarsado. "Dhaqdhaqaaqa ugu wanaagsan ee noloshayda."
  
  Thorsten Dahl cagihiisa ayuu kacay. "Kadib u aado Sweden qaybta ugu dambeysa." Waxa uu u muuqday mid ku faraxsan in uu ku soo laabto dalkiisa. "Uum... aaway gurigii Heidi?"
  
  "Ostergotland," Ben ayaa yidhi isagoon hubin. "Sidoo kale guriga Beowulf iyo Grendel waa meel ay weli kaga hadlaan daanyeerka habeenkii wareegaya dhulka."
  
  
  Soddon
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  La Veraine, Castle Party, waxay ku taallaa koonfurta Munich, oo u dhow xudduudda Bavarian.
  
  Sidii qalcad oo kale ayay buur debecsan kala badh soo istaagtay, gidaarradeeduna jeexjeexan yihiin oo xataa meelo kala duwan ku yaallaan siddooyin fallaadho ah. Taawaro wareegsan oo kor u kaca oo ka soo kacaya labada dhinac ee albaabada fiiqan iyo waddo ballaadhan ayaa u ogolaatay baabuurta qaaliga ah inay si qaabaysan u soo baxaan oo ay muujiyaan guulahoodii ugu dambeeyay halka paparazzi gacanta laga soo qaaday uu u jilba joogsaday inuu sawiro.
  
  Abel Frey ayaa mid mid u hogaaminayay xaflada, isaga oo u hambalyeeyay dhowr ka mid ah martidii ugu muhiimsanayd, isaga oo hubiyay in moodalkiisu ay u dhaqmeen sidii la filayay. Xoogaa halkan, gunuunac halkaas, xitaa kaftan marmar ah ayaa ka dhigay dhammaantood inay ku noolaadaan filashadiisa.
  
  Alcoves-ka gaarka ah, wuxuu iska dhigayaa inuusan ogaanin orodyahannada cadaanka ah ee la dul dhigay miisaska muraayadaha jilibka ah, madaxdu waxay ku foorarsadeen caws sanka ah. Moodooyinka iyo atariishooyinka da'da yar ee caanka ah ayaa u labisan sida caruusadaha carruurta ee ka samaysan satin, xariir iyo xargo. Hilib casaanka ah, baroorta iyo udgoonka xiisaha leh. Konton-inj balaasmaha ah oo muujinaya MTV iyo lulataaye adag.
  
  Chateau waxaa ka buuxsamay muusik toos ah, iyadoo Slash iyo Fergie ay ku soo bandhigayeen 'Khatarta Quruxda badan' ee masraxa ka durugsan goobaha xunxun - muusiga dhagaxa ah ee kor u kaca oo sii neefsanaya nolosha xisbiga Frey oo awalba firfircoonaa.
  
  Nashqeeyaha moodada ayaa baxay, iyadoo aan cidina dareemin, wuxuuna kor ugu kacay jaranjarada weyn ee baal xasilloon oo qalcaddii ah. Hal duulimaad oo kale iyo ilaaladiisu waxay xidheen albaab sugan oo gadaashiisa ah, kaas oo lagu geli karo kaliya isku darka muhiimka ah iyo aqoonsiga codka. Waxa uu soo galay qol ay ku cidhiidhsan yihiin qalab isgaarsiineed iyo shaashado talefishin oo heersare ah oo safan.
  
  Mid ka mid ah taageerayaashiisa aadka loogu kalsoon yahay ayaa yiri: "Waqti ku habboon, mudane. Alicia Miles waxay ku hadlaysaa taleefoonka dayax-gacmeedka."
  
  "Aad u fiican, Hudson. Ma sirbaa?"
  
  "Dabcan, mudane."
  
  Frey waa aqbalay aaladda la soo jeediyay, isagoo bushimihiisa ku riixaya in lagu qasbay inuu afkiisa si aad ah ugu dhawaado meeshii uu mar horeba candhuuftiisa ku buufiyay.
  
  "Miles, tani waxay u fiican tahay inay noqoto mid macaan. Waxaan leeyahay guri ay ka buuxaan marti si aan u daryeelo. Beentii ku sahabsaneed ee ku saabsanayd isaga ulama ekayn hal-abuur. Waxay ahayd uun waxa dadkan aan loo baahnayn inay maqlaan.
  
  "Gunno u qalma, waxaan dhihi lahaa," Ingiriisi si fiican loo meeleeyay ayaa u muuqday mid la yaab leh. "Waxaan haystaa ciwaanka webka iyo erayga sirta ah si aan u raadiyo Parnevik."
  
  "Dhammaan waa qayb ka mid ah heshiiska, Miles. Waxaadna hore u ogeyd in ay jirto hal waddo oo gunnada lagu heli karo."
  
  "Milo ma ku dhowdahay?" Hadda codku wuu is beddelay. Cunaha gooya. Naughtier...
  
  "Kaliya aniga iyo taageerahayga ugu fiican."
  
  "Mmm... isagana ku casuun haddii aad rabto," codkeedii ayaa isbeddelay. "Laakiin nasiib darro waa inaan degdegaa. Gal www.locatethepro.co.uk oo geli erayga sirta ah kiis yar: bonusmyles007,"lol. "Malaha inaad qadarin karto, Frey. Habka raadraaca caadiga ah waa inuu soo muuqdaa. Parnevik waxaa loo qorsheeyay sidii afaraad. Waa inaad awood u yeelatid inaad meel kasta kala socon karto."
  
  Abel Frey wuu aamusay. Alicia Miles waxay ahayd hawlwadeenkii ugu fiicnaa ee uu abid isticmaalo. "Wanaagsan ku filan, Miles. Marka indhahaaga la xakameeyo, waxaad ka baxaysaa xadhigga. Dabadeed nagu soo noqda oo keena jajabkii Kanadiyaanka. Markaa waan wada hadli doonnaa..."
  
  Khadka ayaa dhintay. Frey waxa uu dhigay teleefankiisii gacanta, isaga oo faraxsan hadda. "Hagaag, Hudson," ayuu yidhi. "Baabuurka bilow. Qof walba si degdeg ah ugu dir Ostergotland." Qaybtii ugu dambaysay waxay ahayd meel uu gaadhi karo, si la mid ah dhammaan qaybaha kale haddii ay si sax ah u ciyaaraan ciyaarihii ugu dambeeyay. "Milo waa taqaan waxa la sameeyo."
  
  Wuxuu bartay taxane telefishanno ah.
  
  "Keebaa Maxbuus ah 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson waxa uu xoqay gadhkiisa oo aan goyn ka hor inta aanu gacan haadin. Frey waxa ay u sii foorarsatay si ay u barato inanta dhogorta leh ee dhex fadhida sariirteeda, lugaheedana ilaa gadhka ayay u soo jiideen,
  
  Ama, si ka sii saxan, ku fadhiista sariirta uu Frey iska lahaa. Oo cuntadii Frey ku dhex cunaysay aqal quful iyo ilaalin ah oo Frey dalbatay. Isticmaalka koronto ay Frey bixisay.
  
  Anqawga waxaa ku yaal silsilad uu naqshadeeyay.
  
  Hadda isagay iska lahayd.
  
  "Isla markiiba u soo dir muuqaalka qolkayga shaashadda weyn. Dabadeed u sheeg cunto-kariye inuu halkaas casho ku bixiyo. Toban daqiiqo ka dib, waxaan u baahanahay khabiirkayga fanka dagaalka." wuu aamusay isagoo fikiraya.
  
  "Ken?"
  
  "Haa, mid la mid ah. Waxaan rabaa inuu halkaas tago oo uu kabo ka qaato. Wax kale hadda ma jiraan. Waxaan rabaa in jirdilka nafsiyan uu ahaado mid macaan dheer ilaa kan la jajabiyo. Waxaan sugi doonaa maalin ka dibna waxaan u qaadan doonaa wax ka sii muhiimsan. "
  
  "Oo maxbuus 7?"
  
  "Ilaah qaali, Hudson, ula dhaqan isaga si wanaagsan, sida aad ula dhaqanto naftaada. Wax walba ugu fiican. Waqtigiisii uu nagu cajabin lahaa ayaa soo dhow..."
  
  
  KOw sodon
  
  
  
  HAWEENKA SWEDEN
  
  
  Diyaaraddii ayaa soo jeesatay. Kennedy Moore waxa ay la soo toostay bilaw, iyada oo ku faraxsan in ay kacday qaska, maalinta cusub ee ay kaxaysay eryada madowga ah.
  
  Kaaleeb wuxuu ku jiray riyooyinkeeda si la mid ah sidii uu ahaa adduunka dhabta ah, laakiin habeennimadii ayuu si isdaba joog ah u dilay isagoo cunaha kaga tuuray baranbaro nool ilaa ay ka ceejisay oo ay ku qasabtay inay calaliso oo liqdo, khiyaanadeeda kaliya ee ay la kulantay cabsida indhaheeda ka muuqata. , joogto ah ilaa dhimbiilkii u dambeeyay ka baxay.
  
  Si lama filaan ah ayay u soo toostay oo ay ka soo jeexjeexday hoostii cadaabta, ayay indho duurgal ah ku eegtay qolka dhexdiisa. Way aamusnayd; rayidka iyo askartu waxay seexdeen ama si deggan u hadlayeen. Xataa Ben Blake wuu seexday isagoo haysta laptop-kiisa, khadadka welwelka oo aan hurdo ku simin oo si murugo leh meesha ugama baxeen wejigiisa wiil.
  
  Kadib waxay aragtay Drake isna wuu eegayaa. Hadda khadadka welwelkiisa ayaa si fudud u wanaajiyey wajigiisii hore u soo baxay. Daacadnimadiisa iyo naf-la"aantiisa waxay ahaayeen kuwo cad, oo aan la qarin karin, laakiin xanuunka ku qarsoon degganaanshihiisa ayaa ka dhigay inay rabto inay u nasteexayso isaga... habeenkii oo dhan.
  
  Way dhoola cadaysay nafteeda. Tixraacyo badan oo dhagaxa dinosaurka ah. Waqtiga Drake wuxuu ahaa mid aad u xiiso badan. Daqiiqad ayaa ka soo wareegtay ka hor inta aysan ogaanin in dhoola cadeynteeda gudaha uu soo gaaray indhaheeda, sababtoo ah dib ayuu ugu dhoola cadeeyey.
  
  Dabadeedna, markii ugu horreysay muddo sannado ah oo dhan tan iyo markii ay soo gashay Akadeemiyada, way ka qoomamaysay in wicitaankeedu uu uga baahan yahay inay galmood ka dhigto shakhsiyaddeeda. Waxay jeclayd inay ogaato sida timaheeda loogu habeeyo sidaas oo kale. Waxay jeclaan lahayd inay noqoto wax yar oo dheeraad ah Selma Blair iyo in yar oo ka yar Sandra Bullock.
  
  Markay intaas oo dhan tidhi, way iska caddahay in Drake uu jeclaa iyada.
  
  Dib ayay u dhoola cadaysay, balse wakhtigaas ayay diyaaraddu mar kale soo jeesatay, qof kastaana waa toosay. Duuliyaha ayaa ku dhawaaqay in ay hal saac ka soo duuleen halkii ay ku socdeen. Ben wuu toosay oo u socday sidii zombies si uu u helo kafeega Kona ee hadhay. Thorsten Dahl ayaa istaagay oo hareeraha eegay.
  
  "Waqtigii dhulka la shidi lahaa radar-ka galaya," ayuu yiri isagoo dhoola-cadeynaya.
  
  Waxaa loo diray inay dulmaraan Östergotland, iyagoo beegsanaya meelaha ay Professor Parnevik iyo Ben aaminsanaayeen in tuulada Heidi ay ku taallo. Barafasoorkii miskiinka ahaa si cad ayuu uga xanuunsaday cidhifka fartiisa oo ka go'ay, aad buuna uga naxay sida uu naxariista ugu darnaa ee uu u naxariistay, laakiin aad buu ugu farxay sidii ilmo yar oo kale oo uu uga sheekeeyay khariidad ku xardhan gaashaanka Odin.
  
  Jidka Ragnarok.
  
  Malaha.
  
  Ilaa hadda ma jirto cid tarjumi karta Tani ma waxay ahayd mid kale oo khaldan dhinaca Alicia Miles iyo kooxdeeda wareersan?
  
  Markii ay diyaaraddu ka soo gudubtay wareeggii rafaadka ahaa ee Dahl, wuxuu tilmaamay sawirka ka soo muuqday telefishinka diyaaradda. Raadaarka dhulka dushiisa ayaa soo diray mowjadaha raadiyaha ee gaagaaban dhulka. Marka ay ku dhufato shay la aasay, xuduud, ama maran, waxay ka tarjumaysaa sawir calaamada soo noqoshada. Marka ugu horeysa way adagtahay in la aqoonsado, laakiin waayo-aragnimada way fududahay.
  
  Kennedy ayaa madaxa u ruxay Dahl. "Ciidanka Iswiidhan wax walba ma haystaan?"
  
  "Waxyaabahan oo kale waa lagama maarmaan," Dahl ayaa si dhab ah ugu sheegtay. "Waxaan haynaa nooc isku-dhafan oo mashiinkan ah oo ogaanaya miinada iyo dhuumaha qarsoon. Farsamooyin aad u sarreeya."
  
  Waaberiga ayaa cirka isku shareeray, ka dibna waxaa kaxaystay daruuro cawl ah oo raf ah sida Parnevik uu ooyay. "Halkan! Sawirkaani wuxuu u eg yahay degsiimadii Viking ee hore. Ma aragtaa cirifka wareega wareega - kuwani waa gidaarada difaaca - iyo shayada leydiga ah ee gudaha ku jira? Kuwani waa guryo yaryar.
  
  "Marka, aan go'aamino guriga ugu weyn..." Ben wuxuu bilaabay si degdeg ah.
  
  "Maya," ayuu yiri Parnevik. "Tani waa inay noqotaa guri dheer oo la wadaago - goob kulan ama xaflad. Heidi, haddii ay runtii halkan joogi lahayd, waxay lahaan lahayd guriga labaad ee ugu weyn."
  
  Markii ay diyaaraddu si tartiib tartiib ah u soo degtay, waxaa soo baxay sawirro cadcad. Degitaanka ayaa markiiba si cad loogu calaamadeeyay dhowr cagood oo dhulka hoostiisa ah, guriga labaad ee ugu weynna wuxuu markiiba soo muuqday.
  
  "Waad aragtaa tan," Dahl wuxuu tilmaamay midab qoto dheer, oo aad u daciifsan oo laga yaabo inaan la dareemin ilaa qof uu raadinayo mooyaane. "Tani waxay ka dhigan tahay inuu bannaan yahay, oo wuxuu ku yaallaa guriga Heidi hoostiisa. "Nacalad," ayuu yidhi, isagoo soo jeestay. "Waxay gurigeeda ka dhistay meel ka sarreysa ceelka Mimir!"
  
  
  LABA sodon
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Markii ay dhulka joogeen oo ay dhowr mayl soo mareen doog qoyan, Dahl wuxuu dalbaday in la joojiyo. Drake waxa uu eegay waxa uu ku sifayn karo oo kaliya, ruuxa cusub ee Dino-Rock isaga iyo Kennedy ay wadaagaan, shaqaale motley ah. Iswiidhishka iyo SGG waxaa matalayay Thorsten Dahl iyo saddex ka mid ah raggiisa, SAS ee Wells iyo toban askari. Mid ka mid ah ayaa looga tagay Hawaii, isagoo dhaawacmay. Kooxda Delta waxaa laga dhigay lix qof; ka dibna waxaa jiray Ben, Parnevik, Kennedy iyo naftiisa. Hayden waxa uu la hadhay diyaaradii.
  
  Ma jirin qof iyaga ka mid ah oo aan dhibta hawshooda dhibin. Xaqiiqda ah in diyaaraddu ay sugaysay, shidaal buuxa iyo hub, oo ay ku jiraan Sawirrada, diyaarna u ah inay geeyaan meel kasta oo adduunka ah, waxay sii xoojisay halista xaaladdu.
  
  "Haddii ay caawiso," Dahl ayaa yidhi sida qof kastaa u eegayo isaga oo filanaya, "ma arko sida ay noo heli karaan waqtigan," ayuu tilmaamay. "Ka bilow adigoo isticmaalaya walxaha qarxa si aad dhowr cagood hoos ugu nadiifiso, ka dibna waa waqtigii la rubi lahaa."
  
  "Iska jir," Parnevik ayaa gacmihiisa maroojiyay. "Ma doonayno burbur."
  
  "Ha werwerin," Dahl ayaa si farxad leh u yidhi. "Inta u dhaxaysa ciidamada kala duwan ee halkan, waxaan u maleynayaa inaan leenahay koox khibrad leh, Professor."
  
  Qosol xamaasad leh ayaa dhacay. Drake ayaa sahamiyay hareerahooda. Waxay samaysteen wareeg ballaaran, iyagoo rag ka dul-saaray buuro dhowr ah oo ku hareeraysan goobta ay raadaarka dhulka soo galayaan ay muujinayaan in uu mar istaagay waardiye duug ah. Haddii kaliya ay ku filnaan lahayd Viking-ka iyo dhammaan...
  
  Banaanku wuxuu ahaa doog iyo degganaan, neecaw fudud ayaa si dirqi ah u kicinaysa geedaha ka soo baxay dhanka bari ee booskooda. Waxay bilowday inay si fudud u daadato ka dibna joogsatay ka hor intaysan isku dayin mar kale.
  
  Telefoonkii gacanta ee Ben ayaa garaacay. Indhihiisu waxay qabteen muuqaal foolxun. "Aabe? Kaliya mashquul Waxaan kuugu soo wici doonaa dhanka danbe " Wuxuu xidhay aaladda, isagoo eegaya Drake. "Waqti ma haysto," ayuu ku gunuunacday. "Waxay hore u ogaayeen inay wax socdaan, kaliya ma garanayaan waxa uu yahay."
  
  Drake wuu madaxa ruxay oo daawaday qarixii ugu horeeyay isagoon libin. Caws, caws iyo wasakh ayaa u duulay hawada. Isla markiiba waxaa xigay weerar kale oo xoogaa ka qoto dheer, waxaana dhulka ka soo kacay daruur labaad.
  
  Dhawr nin ayaa soo hor booday, oo majarafado sita intay hub hayaan. Muuqaalka dhabta ah.
  
  "Iska jir," Parnevik ayaa ku gunuunacday. "Ma doonayno in qofna uu cagihiisa qoyo." Wuxuu ku qoslay sidii inay tahay kaftankii ugu weynaa taariikhda.
  
  Sawir guud oo cad oo muuqda ayaa muujiyay dalool ka hooseeya guriga dheer ee Heidi kaas oo horseeday god aad u ballaadhan. Sida cad waxaa meeshaas yaalay wax ka badan ceel yaalay, kooxduna waxay ku qaldameen dhinaca taxadarka. Waxa ay qaadatay sacad kale oo si taxadar leh loo qodayay iyo dhowr hakad halka Parnevik uu ciyey oo uu daraaseeyay agabka la soo saaray ka hor inta aysan ku lumin hawada khafiifka ah.
  
  Drake waxa uu wakhtigan isticmaalay si uu u habeeyo fikirradiisa. Ilaa hadda, waxa uu dareemayay in uu ku jiray roller coaster isaga oo aan lahayn wax biriig ah. Xitaa sannadahan oo dhan ka dib, wuxuu weli aad u bartay inuu raaco amarrada halkii uu fulin lahaa qorshe hawleed, sidaas darteed wuxuu u baahan yahay wakhti dheeraad ah oo uu ku fekero, oo leh, Ben Blake. Laba shay ayuu si hubaal ah u ogaa - mar walba waa ay ka dambeeyaan, cadawgooduna waxa uu ku qasbay in ay ka fal-celiyaan xaaladaha halkii ay abuuri lahaayeen; Shaki kuma jiro in tani ay ka dhalatay xaqiiqda ah inay tartankan ka dambeeyaan kuwa ka soo horjeeda.
  
  Hadda waa waqtigii la bilaabi lahaa ku guuleysiga tartankan. Waxaa intaa dheer, waxay u ekaayeen kooxda kaliya ee u heellan badbaadinta adduunka halkii ay khatar gelin lahaayeen.
  
  Markaa ma rumaysantahay sheekooyin rooxaani ah?, cod qadiimi ah ayaa maskaxdiisa ka dhex guuxayay.
  
  Maya, wuxuu ku jawaabay si la mid ah waagaas. Laakiin waxaan aaminsanahay sheekooyin naxdin leh...
  
  Intii lagu guda jiray hawshii u dambaysay ee uu xubin ka ahaa SRT sirta ah, unug gaar ah oo ka tirsan SAS, isaga iyo saddex xubnood oo kale oo kooxdiisa ah, oo ay ku jirto Alicia Miles, waxay ku turunturoobeen tuulo fog oo ku taal Waqooyiga Ciraaq, dadkii degganaa waa la jirdilay oo la dilay. Haddii aan ka soo qaadno wax cad, waxa ay baadhayeen... in ay ahayd in la helo askar British iyo Faransiis ah oo weli ku dhex jira su'aalo weydiintooda.
  
  Waxa raacay ayaa madoobaday inta ka hadhay maalmihii Matt Drake ee Dhulka. Isaga oo cadho darteed indhaha ka qaaday, isaga iyo labadii kale ee kooxda ayaa joojiyey jirdilka.
  
  Dhacdo kale oo 'dab saaxiibtinimo' ah oo ka mid ah dad badan.
  
  Alicia Miles way istaagtay oo daawatay, iyada oo aan ku nijaasoobin hal dhinac ama dhinaca kale. Way joojin kari wayday jirdilka, wayna joojin kari wayday dhimashada dadka jirdilka ah. Laakiin way raacday amarkii taliyeheeda.
  
  Matt Drake.
  
  Intaa ka dib, askariga noloshiisii waa ay ku dhammaatay isaga, dhammaan xiriirkii jaceyl ee ay taageeri jirtay ayaa burburay. Laakin ka tagista adeega macnaheedu maaha in xasuustu libdhay. Xaaskiisu habeenba habeen ayay toosisay ka dibna ka siibtay sariirteedii oo dhididku qooyay, iyadoo hoos u ooyaysa markii uu diiday inuu qirto.
  
  Hadda waxa uu ogaaday Kennedy oo ka soo horjeeday isaga oo dhoola caddaynaya in ay diyaarad saaran tahay. Timaha ayaa si dabacsan u laadlaadsan, wajigeeduna waxa uu noqday mid nool oo si xun u dhoola cadeynaya. Indhaha udub dhexaad u ah iyo jidhka sirta Victoria oo ay weheliso qurxinta macalinka dugsiga iyo xakamaynta ganacsiga. Aad isku qasan
  
  Dib ayuu u qoslay. Thorsten Dahl ayaa ku qeylisay: "Si qoto dheer u gal akhriska! Waxaan u baahanahay hage loogu talagalay Farcanka."
  
  Markii Ben weydiiyey waxa Descender yahay, wuu dhoola caddeeyey. "Si toos ah uga baxsan halyeeyga Hollywood, saaxiibkay. Xasuusnoow sida tuug uu uga booday dhisme, boodigiisana loogu hagaajiyay milimitirka ka hor inta aan dhicistiisa la joojin? Hagaag, Blue Diamond Lander waa aaladda ay adeegsadaan.
  
  "Cool".
  
  Drake waxa uu dareemay Taliyihiisii hore oo si tartiib ah u wareegaya oo qaatay weelkii qaxwaha ee la siiyay. Sheekadani waxay ahayd in muddo ah samaynta. Drake wuxuu rabay inuu joojiyo.
  
  "May?" Wuxu weydiiyey, isagoo si adag u debinayaa dhulka si aan cidi u fahmin su'aashiisa.
  
  "Hm?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Kaliya ii sheeg".
  
  "Wanaag nimco badan, saaxiib, ka dib macluumaad la'aanta cad ee aad bixiso ee ku saabsan hiwaayaddaadii hore, si dhib ah uma tirin karo inaan bixiyo lacag-la'aanta hadda, ma kari karaa?"
  
  Drake wuu is celin kari waayay inuu dhoola cadeeyo. "Waxaad tahay oday wasakh ah, ma ogtahay taas?"
  
  "Tani waa waxa igu ilaalinaya meesha ugu sareysa ciyaartayda. Hadda ii sheeg sheeko ka mid ah hawlgalladeeda sirta ah - mid kasta oo iyaga ka mid ah. "
  
  "Hagaag... Waxaa laga yaabaa inaan fursadaada halkan ku afuufo oo aan ku siiyo wax wanaagsan," Drake ayaa yidhi. "Ama waxaad sugi kartaa ilaa inta ay tani dhamaanayso waxaanan ku siin doonaa dahabka...waad garanaysaa ka kaliya."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Markii Mai uu si qarsoodi ah u galay shirkii ugu weynaa ee Cosplay ee Japan si uu u soo dhex galo oo uu u qabto Fuchu Triads kuwaas oo maamulayay warshadaha lulataaye wakhtigaas. "
  
  Wells wuxuu u ekaa inuu ku sigtay inuu suuxdin qabto. "Ciise, Drake. doqon baad tahay. Hagaag markaa, laakiin i aamin, hadda waad igu leedahay," ayuu neef qaaday. "Japaaniyiintu waxay ka soo saareen Hong Kong, iyagoo ku hoos jira aqoonsi been ah, digniin la'aan, iyagoo gebi ahaanba burburiyay daboolkii ay dhiseysay laba sano."
  
  Drake waxa uu siiyay af-furan, muuqaal cajiib ah. "Weligay".
  
  "Erayadayda sidoo kale."
  
  "Sababtu?"
  
  "Sidoo kale su'aashayda xigta. Laakiin, Drake, miyaysan ahayn wax iska cad?"
  
  Drake wuu ka fikiray. "Kaliya inay iyadu tahay tan ugu fiican ee ay haystaan. Waxa ugu wacnaa ee ay waligood haystaan. Waana in ay ka quustaan."
  
  "Waxaan ka wacnay Wasaaradooda Cadaaladda iyo Ra'iisul Wasaarahooda ilaa shan iyo toban saacadood hadda, sida Yankees. Wax walba way noo qiri doonaan - waxay u direen inay soo indha indheen La Veraine sababtoo ah taasi waa xidhiidhka kaliya ee ay ka heleen qaskan kaas oo mar horeba u kordhay dhacdada ugu weyn ee ka dhacaya meeraha hadda. Saacado yar uun baa ka hor inta nalagu khasbay inaan qiranno iyaga."
  
  Drake wuu weji gabay. "Ma jirtaa sabab aan hadda loo qiran karin? Waxa ay noqon kartaa soo iibsi fantastik ah."
  
  "Waan oggolahay, saaxiib, laakiin dawladuhu waa dawlado, haddii dunidu ay khatar ku jirto iyo haddii kale, waxay jecel yihiin inay ciyaaraan cayaarahooda yaryar, miyaanay ahayn?"
  
  Drake wuxuu tilmaamay dalool dhulka ku yaal. "Waxay u egtahay inay diyaar yihiin."
  
  
  ***
  
  
  Heerka soo degitaanka Drake waxaa lagu dejiyay 126 cagood. Qalab lagu magacaabo muzzle-ka degdega ah ayaa gacanta loo geliyay waxaana loo dhiibay boorso. Waxa uu soo jiiday koofiyad dab-damis ah oo toosh madaxa ugu xidhan tahay oo uu ka dhex muquurtay shandaddiisii. Toosh weyn, haan oksijiin ah, hub, cunto, biyo, raadiye, sahayda gargaarka degdegga ah - wax kasta oo uu u baahan yahay godad. Waxa uu soo qaatay laba-galoof-gacan oo culus oo uu u socday godka cidhifkiisa.
  
  "Geronimo?" wuxuu ka codsaday Kennedy, oo ku hadhay dabaqa sare ee Ben iyo Professor, si ay u caawiyaan la socodka hareerahooda.
  
  "Ama anqawyada qabso, dabadaada ka bax oo rajo," ayay tidhi.
  
  Drake si xun ayuu ugu qoslay, "Waan ku soo laaban doonaa tan hadhow," ayuu yidhi oo wuxuu ku booday mugdiga.
  
  Waxa uu isla markiiba dareemay kicinta dheemanka cas ee cas. Xawaaraha dhicistiisa ayaa yaraatay markii uu dhacayay, taayirkiisa yari wuxuu ku dhacay boqol jeer ilbiriqsi. Darbiyada ceelka -nasiib wanaag hadda engegan - ayaa ku soo hilaacay nalalka kaleidoscopic, sida filim duug ah oo madow iyo caddaan ah. Ugu dambayntii soo degidii ayaa u gaabisay guurguurasho, Drake-na waxa uu dareemay kabihiisa oo si tartiib ah uga soo booday dhagaxa adag. Wuxuu tuujiyay xabagta wuxuuna dareemay kicinta ka sii daysay suunka kursiga. Drake waxa uu dib u eegis ku sameeyay habka uu isaga u rogay Kor u kac ka hor inta aanu u gudbin halka Dal iyo nus darsin rag ah ay taagnaayeen oo sugayay.
  
  Dabaqa ayaa si naxdin leh u jabay, laakiin waxa uu u aaneeyay in ay tahay burbur mummeedka.
  
  "Godkan aad ayuu u yar yahay marka loo eego waxa aan ku aragnay dhulka oo galay radar," ayuu yiri Dahl. "Waxa uu lahaa xisaab qaldan. Faafi oo raadi... tunnel...ama wax la mid ah."
  
  Iswiidhishka ayaa gariiray, isagoo ku maaweelinaya jaahilnimadiisa. Drake wuu ka helay Aayar buu godka ku wareegay, isagoo darbiyada aan sinnayn daraasaynaya, gariiraya, in kasta oo marada qaro weyni loo dhiibay. Kumanaan tan oo dhagax iyo carro ah ayaa ku soo riixayay isaga, waana kan, isaga oo isku dayaya inuu sii dhex galo. Isaga waxa ay ula ekayd nolosha askariga.
  
  Dahl waxa uu kula xidhiidhay Parnevik talefoonka fiidyowga ah ee laba-geesoodka ah. Barafasoorku wuxuu ku dhawaaqay 'talooyin' aad u badan oo Dahl wuxuu damiyay codkii laba daqiiqo ka dib. Askartu waxay ku tunteen hareeraha godka ilaa uu mid ka mid ah nimanka Delta uu ku qayliyey: "Halkan waxaan ku hayaa sawirro. Inkasta oo ay tahay wax yar."
  
  Dahl wuu damiyay taleefoonka muqaalka Codka Parnevik ayaa u dhawaaqay mid aad u dheer oo cad, ka dibna istaagay markii Dahl uu talefanka gacanta u keenay gidaarka.
  
  "Ma aragtaa tan?"
  
  "Jaa! Waar rajabeeto! Bra!" Parnevik wuxuu lumiyay Ingiriis farxad darteed. "Walknott... mmm... guntin dagaalyahanno la dilay. Tani waa calaamadda Odin, saddex xagal, ama saddexagalka Borromean, oo la xidhiidha fikradda dhimashada sharafta leh ee dagaalka."
  
  Drake ayaa madaxa ruxay. "Bloody Vikings."
  
  "Astaantan waxaa inta badan laga helaa 'dhagaxaan sawirada' kuwaas oo muujinaya dhimashada geesiyaasha geesiyaasha ah ee ku safraya doon ama fardo u socda Valhalla - Odin's Palace. Tani waxay sii xoojinaysaa fikradda ah in aan helnay Valhalla aan caadi ahayn."
  
  "Waan ka xunahay in aan kharribo dhoolatuskaaga, saaxiib," ayuu yidhi ninkii SAS ee tooska ahaa, "laakin gidaarkani waxa uu u dhumuc weyn yahay sidii soddohday oo kale."
  
  Dhammaantood waxay qaadeen tallaabo dib, iyagoo nalalka koofiyaddaha ku dul wareegaya dusha aan la taaban.
  
  "Waa inay noqotaa darbi been ah." Ninkii wuxuu ku dhawaaday inuu si farxad leh u qayliyo. "Waa inay noqotaa!"
  
  "Sug," Drake wuxuu maqlay codkii yaraa ee Ben. "Waxay sidoo kale sheegaysaa in Valknoth sidoo kale loo yaqaan 'Death Knot', calaamad u ah taageerayaasha Odin oo lahaa dareen dhimasho rabshad leh. Runtii waxaan aaminsanahay in tani ay noqon karto digniin."
  
  "Bullshit". Taah Drake waxay ahayd daacad.
  
  "Halkan waa fikir, nimanyahow," waxaa yimid codkii Kennedy. "Ka waran in si qotodheer loo kormeero dhammaan darbiyada. Haddii aad hesho Walknots badan, laakiin ka dibna aad hesho gidaar maran, midkan ayaan dooran lahaa.
  
  "Way fududahay inaad tiraahdo," Drake ayaa ku gunuunacday. "Inaad halkaas joogtid iyo wax walba."
  
  Way kala qaybsameen, oo waxay shanleeyeen darbiyadii dhagaxyada ahaa ee inch iyo inch. Waxay iska xaaqeen qarniyo badan oo boodh ah, waxay iska fogeeyeen shabaggii cowda iyo caaryada. Ugu dambeyntii, waxay heleen saddex kale oo Valknots.
  
  "Waad," Drake ayaa yidhi. "Waa afar darbi, afar shay. Maxaynu hadda samaynaa?"
  
  "Dhammaantood miyay isku mid yihiin?" - Professorkii ayaa yaabban weydiiyey.
  
  Mid ka mid ah askarta ayaa shaashadda taleefoonnada ku soo bandhigay sawirka Parnevik. "Hagaag, idinka garan maayo nimanyahow, laakiin waxaan hubaa inaan ku daalay dhegaysigiisa. Iswidhishka nacabka ah ayaa naga dhamayn lahaa wakhti dheer ka hor."
  
  "Sug," codka Ben ayaa yidhi. "Indhuhu waxay ku jiraan ceelka Mimir, maaha..." Dahl wuu gariiray, shiday oo damiyay, laakiin waxba uma tarin.
  
  "Cab. Muxuu isku dayay inuu sheego?
  
  Drake wuxuu ku sigtay inuu male sameeyo markii taleefoonka muuqaalku uu soo noolaaday, Ben wejigiisa ayaa buuxiyey shaashadda. "Ma garanayo waxa dhacay. Laakin dhegeyso - Indhuhu waxay ku jiraan ceelka Mimir, ee maaha godka ka hooseeya. fahmay?"
  
  "Haa. Markaa waxaan ku soo marnay dariiqa hoose?
  
  "Waxay ila tahay haa".
  
  "Laakin sababtu?" Dahl ayaa si yaab leh u weydiiyey. "Haddaba maxaa godkan loo abuuray gabi ahaanba? Oo raadaarka dhulka galay ayaa si cad u muujiyay in ay jirto meel bannaan oo hoose. Dabcan, Qaybtu waxay ahayd inay halkaas hoos u dhigto. "
  
  "Haddii aysan ahayn -" Drake wuxuu dareemay hargab daran. "Haddii aysan meeshani dabin ahayn."
  
  Dahl si lama filaan ah ayuu u muuqday mid aan hubin. "Sidee sidaas?"
  
  "Meeshaan bannaan baa naga hoosaysa? Maxaa dhacaya haddii ay tahay god aan gun lahayn?
  
  "Tani waxay ka dhigan tahay inaad ku taagan tahay barkin dhoobo ah!" Ninkii ayaa si argagax leh u qayliyay. "Dabin! Daqiiqad kasta way dumi kartaa. Hadda ka bax meesha!"
  
  Waxay isku dheceen hal daqiiqo oo aan dhammaanayn oo dhimasho quus ah. Dhammaantood waxay rabeen inay si xun u noolaadaan. Kadibna wax walba ayaa isbedelay. Waxa mar ahaa dildilaaca dabaqa shubka ah hadda waxa uu ahaa gole adag oo dillaacsan. Dhawaqan la yaabka leh ee jeexjeexaya ma ahayn barakicinta dhagaxa, balse waxa ay ka timid xaqiiqda ah in dabaqa uu si tartiib tartiib ah u kala go"ay gees ilaa daraf.
  
  Hoostoodana god aan dhammaad lahayn....
  
  Lixdii nin waxay si cadho leh ugu dacweeyeen labadii Sarreeyey. Markii ay halkaas tageen, iyagoo nool, Dahl wuxuu ku qayliyay inuu soo celiyo nidaamka.
  
  "Labadiina horta taga. Illahay dartiis u ad-adag.
  
  "Oo markaad sii socoto," Parnevik ayaa faallo ka bixiyay, "si gaar ah ula soco agagaarkaaga. Ma rabno inaan seegno farshaxanka."
  
  "Ha noqon nacas, Parnevik." Dahl wuxuu la garab taagnaa waxyaalihii hore. Drake waligiis sidan oo kale uma arag. "Labadayada ugu dambeeya ee naga mid ah ayaa hubin doona marka aan tageyno," ayuu yidhi, isaga oo eegaya Drake. "Waa aniga iyo adiga".
  
  Taleefanka muqaalka ayaa mar kale gaabsaday oo damiyay. Dahal wuu gariiray sidii isagoo isku dayaya inuu ceejiyo. "Waxaa habaaray Yankees, shaki kuma jiro."
  
  Waxay qaadatay lamaanaha ugu horreeya saddex daqiiqo inay gaaraan heerka dhulka. Ka dibna saddex kale oo dheeraad ah lammaanaha labaad. Drake waxa uu ka fikiray dhammaan waxyaalaha ku dhici kara lix daqiiqo gudahood-waayo-aragnimada nolosha oo dhan, ama waxbaba. Isaga ayaa u dambaysay. Ma jiro wax aan ahayn dhogorta dhogorta ah, taaha dhagaxa rogaaya, qaylada jaaniska, go'aaminta in lagu abaalmariyo nolol iyo geeri.
  
  Sagxada ka hooseysa calaamadii ugu horeysay ee ay heleen ayaa duntay. Digniin ma jirin; oo aad mooddo in dhulku si fudud rooxaanta uga tanaasulay oo uu illowsi ku dhacay. Drake wuxuu fuulay ilaa iyo inta uu kari karo ceelka. Dhinacyada ayay isku dheeli tirtay halkii ay ka ahaan lahayd dabaqa jilicsan ee godka. Dahl waxa uu isku duubay dhinaca kale ee ceelka, isaga oo labada gacmood ku haysta xabbad mataano ah oo cagaar ah, giraanta fartiisa arooska ku taal oo ka tarjumaysa faynuuska koofiyadda Drake.
  
  Drake kor buu eegay, isaga oo raadinaya xadhig kasta oo adag oo ay ku dhejin karaan suunkooda. Markaasuu maqlay Dahl oo ku qaylinaya: "Shit!" oo hoos u eegay wakhti yar si uu u arko taleefoonka fiidyaha ah ee ka socda cidhif ilaa dhamaad isagoo si tartiib tartiib ah u socda ka hor inta uusan ku dhicin godka sagxadda.
  
  Daciifnimo, dariiqii adagi wuu baxay, isagoo ku dhacay god madaw sida riyadii hore ee Drake ee qoys dhisidda. Duufaan baa xaggooda u timid, oo waxay ka sii daysay hawo rogrogmi oo mugdi aan la sheegi karin ka soo baxaysa meeshii xayawaannada indha la'aa ay ku dhuunteen oo ay ku libdheen.
  
  Oo, isagoo hoos u eegaya yaamayska hooska aan magaca lahayn, Drake waxa uu dib u helay rumaysashadiisii carruurnimo ee daanyeerka.
  
  Dhawaaq lul ah baa dhacay, oo xadhig baa xagga sare ka soo degay, oo garaacaya. Drake ayaa si mahadnaq ah u qabtay oo ku xidhay suunka. Dahl sidaas oo kale ayuu sameeyay, isaga oo u ekaa mid cad, oo labadooduba waxa ay riixeen badhammadoodii.
  
  Drake wuxuu daawaday altimeterka. Ceelka badhkiisa ayuu daraaseeyay halka uu Dahal dhinaca kale ka soo guuriyay. Dhawr jeer ayay istaageen oo u soo foorarsadeen si ay si dhow u eegaan, laakiin mar kasta waxba may helin. Boqol cagood ayaa socday, dabadeedna sagaashankii. Drake wuxuu diiray gacmihiisa oo dhiig leh, laakiin waxba ma helin. Waxay ku socdeen, hadda konton cagood, ka dibna Drake wuxuu arkay maqnaanshaha iftiinka, daciifnimo si fudud u nuugtay iftiinka uu ku soo tuuray.
  
  Loox ballaaran oo alwaax ah, oo cidhifyada ku dheggan, oo aan qoyan ama caaryada taaban. Drake waxa uu arki karayay xaradhka dushiisa waxayna ku qaadatay wakhti in uu koofiyadda si sax ah u dhigo.
  
  Laakiin markii uu sameeyay...
  
  Indhaha. Sawir calaamad ah oo indhaha Odin ah, oo laga soo xardhay alwaax oo halkan ka tagay ... yaa?
  
  By Odin laftiisa? Kumanaan sano ka hor? Qore: Heidi? Miyay ka badan ama ka yar tahay macquul?
  
  Dahl wuxuu soo tuuray jaleeco walaac leh. "Dhammaanteen aawadood, Drake, tan ha iska tuurin."
  
  
  SADEXAAD
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Drake ayaa ka soo baxay ceelka Mimir, isaga oo sita kaniiniga alwaax ah meel sare u haya sida koob oo kale. Inta aanu kelmad odhan, ayaa si qallafsan looga soo saaray suunka oo dhulka lagu tuuray.
  
  "Haye, is deji..." Wuxuu hoos u eegay jirridda mishiinka riyada ee Hong Kong, mid ka mid ah kuwa cusub. In yar ayuu rogrogay oo wuxuu arkay askar meyd ah oo dhimanaysa oo cawska dul jiifa - Delta, SGG, SAS - iyo gadaashooda Kennedy, iyada oo jilba joogsanaysa oo qori madaxa u taagan.
  
  Saw Ben oo lagu qasbay inuu istaago isagoo meel taagan, Alicia Miles gacmihii aan naxariista lahayn ayaa qoorta si adag u qabsaday. Drake waxa uu ku dhawaaday in uu jabo markii uu arkay Ben oo wali gacanta ku haya talefankiisa gacanta. Ku dheggan ilaa neefta ii dambaysa
  
  "British ha istaagto," Colby Taylor Canadian wuxuu soo galay indhaha Drake. "Ha daawado saaxiibadiis oo dhimanaya - caddayn inaan qaadan karo qayb kasta oo ka mid ah isaga ka hor intaanan naftiisa qaadin."
  
  Drake wuxuu oggolaaday in dabkii dagaalka uu dhexda u galo xubnihiisa. "Waxa kaliya ee aad caddaynayso ayaa ah in meeshani ay ku nool tahay waxa ay ku leedahay buug-tilmaameedka hagaha - inay tahay dhul bahalnimo."
  
  "Sida gabay," bilyaneerka ayaa ku qoslay. "Waana run. Indhaha i sii." Gacmihiisii ayuu u taagay sidii ilmo yar oo dheeraad ah. Calooshood u shaqeystaha ayaa gudbiyay sawirka indhaha Odin. "Hagaag. Waa ku filan tahay. Haddaba aaway diyaaraddaadii, Drake? Waxaan rabaa qaybo kaa mid ah ka dibna ka bax godkan xaarka ah."
  
  "Waxba ma gaari doontid gaashaanka la'aanteed," Drake ayaa yiri... waxa ugu horreeya ee maskaxdiisa ku soo dhacay. "Ka dibna qiyaas sida ay u noqoto khariidad Ragnarok."
  
  "Doqon," Taylor ayaa u qoslay si fool xun. "Sababta kaliya ee aan maanta halkan u joogno oo aynaan labaatan sanno ka hor u joogin waxa weeye, Gaashaanka oo dhawaan uun la helay. Waan hubaa in aad tan hore u ogeyd, in kastoo. Ma waxaad isku dayaysaa inaad i gaabiso? Ma kula tahay inaan simbiriirixan doono oo aan fursad kale ku siin doono? Hagaag, Mudane Drake, aan kuu sheego. Iyadu..." ayuu farta ku fiiqay Alicia, "ma simbiriirixan iyada. . dameer dahab ah oo adag, taasi waa waxa ay tahay!"
  
  Drake wuxuu daawaday sida saaxiibkiisii hore uu Ben u dilay. "Waxay kaa iibin doontaa qandaraaslaha ugu sarreeya."
  
  "Anigu waxaan ahay soo-booqiyaha ugu sarreeya, waxaad dhammays tiraysaa shit."
  
  Iyo rabitaanka Providence, qof ayaa ka faa'iideystay waqtigan si uu u rido xabbad. Rasaasta ayaa si xoog leh uga dhawaajisay kaynta. Mid ka mid ah calooshood u shaqeystayaasha Taylor ayaa ku dhacay il saddexaad oo cusub, isla markiibana u dhimatey.
  
  Colby Taylor waxa uu ilbidhiqsi u muuqday mid cajiib ah. Waxa uu u ekaa in Bryan Adams uu hadda ka soo booday kaynta oo bilaabay inuu ciyaaro "Summer of '69." Indhihiisu waxay isu beddeleen suugo. Ka dib mid calooshood u shaqeyste ah ayaa ku dhacay, oo dhulka ku dhuftay, calooshood u shaqeystayaalkii oo dhiig baxayay, qaylinaya oo la tacaalaya, oo dhimanaya. Drake ayaa isla markiiba dhinacooda taagnaa iyadoo sunta rasaasta ay hawada sare ka dillaacisay.
  
  Wax walba waxay dhaceen isku mar. Kennedy jirkeeda kor ayay u soo tuurtay. Dhakada sare ee dhafoorkeeda ayaa si adag ula xiriirtay garka waardiyaha oo qarinaya oo xitaa garan waayay waxa dhacay. Isla markiiba is dhig
  
  Rasaas badan ayaa hor iyo dib u duulaysay; calooshood-u-shaqaystayaashii, oo bannaanka lagu qabtay, waa la burburiyay.
  
  Thorsten Dahl waa la sii daayay markii calooshood u shaqeystihii isaga hayay uu lumiyay saddex meelood meel madaxiisa toogashadii saddexaad ee ka soo baxday qoriga. Taliyaha SGG wuxuu u soo dhawaaday Professor Parnevik sidii carsaanyo wuxuuna bilaabay inuu odayga u jiido meel kayn ah oo tuulan.
  
  Drake fikirkiisii ugu horeeyay wuxuu ku saabsanaa Ben. Markii uu isu diyaarinayay inuu sharad quus ah sameeyo, rumaysadla'aantu waxay u ruxday sidii garaaca elektromagnetic-ka kun watt ah. Alicia inankii gees bay u tuurtay oo Drake laftiisa ku hormartay. Isla markiiba waxaa gacanteeda ka soo muuqday qori; midna dhib ma lahayn. Waxay la siman tahay labadaba dhimasho.
  
  Way soo qaaday, iyadoo diiradda saaraysa.
  
  Drake waxa uu gacmaha u fidiyay dhinacyada isaga oo tilmaan xishood leh ku jira. Waa maxay sababtu?
  
  Dhoolacadeynteedu waxay ahayd mid aad u faraxsan, sida jinni oo meel god ah ku dhex helay hilib aan la taaban oo uu u maleeyay in muddo dheer la isticmaalayey.
  
  Keebka ayay jiidatay. Drake wuu guuxay, isagoo filanaya kuleyl ka dibna kabuubyo ka dibna xanuun, laakiin indhihii maskaxdiisu waxay qabteen maskaxdiisa oo wuxuu arkay inay bedeshay ujeedadeedii ugu dambaysay... oo uu saddex xabbadood dhex dhigay calooshood u shaqeystayaal daboolaya sawirka cadhada leh ee Colby. Taylor. Yaynaan khatar gelin.
  
  Laba askari oo SAS ah iyo laba Marines Delta ayaa badbaaday. SAS ayaa qabtay Ben oo jiiday. Waxa ka hadhay kooxda Delta waxay diyaariyeen inay ku celiyaan xabbad geedo u dhow.
  
  Rasaas badan ayaa dhacay. Ninkii Delta ayaa jeestay oo dhacay. Midka kale wuxuu ku gurguuranayay calooshiisa oo u socday meeshii Wells ku dhacay, dhanka kale ee Ceelka Mimir. Jirka u nugul ee Wells ayaa gariiray markii uu Mareykanku ka soo saaray, taasoo caddaynaysa inuu nool yahay.
  
  Daqiiqadihii xigay waxay ku dhaafeen blur. Alicia ayaa cadho ku qaylisay oo ka daba boodey askarigii Maraykanka ahaa. Markii uu soo jeestay oo uu feedh kaga horyimid ayay ilbiriqsi istaagtay.
  
  "Ka jeedso," Drake ayaa maqlay iyadoo leh. "Kaliya bax."
  
  "Ninkaan ka tagi maayo."
  
  "Maraykanka, kaliya siiya nasasho," ayay tidhi ka hor intaanay furin cadaabta oo dhan. Laacibka ugu wanaagsan Ameerika ayaa dib u laabtay, isagoo ku turunturoonaya caws qaro weyn, marka hore hal gacan ayuu ku dhegay, ka dibna gilgilay sidii ay u jabtay ka hor inta aanay indhaha ka lumin, ugu dambayntiina wuu dumay isaga oo aan xataa libdhin.
  
  Drake way qaylisay, iyada oo u ordaysa dhanka Alicia markay Wells ka soo qaadaysay qoorkii.
  
  "Ma waalan tahay?" - wuu qayliyey. "Gabi ahaanba miyaad waalan tahay?"
  
  "Wuxuu galayaa ceelka," Alicia indhihiisu waxay ahaayeen kuwo dilaa ah. "Waad ku biiri kartaa isaga iyo in kale, Drake. Go'aankaaga."
  
  "Waa maxay sababta magaca Ilaah? waayo?"
  
  "Maalin ka mid ah, Drake. Maalin maalmaha ka mid ah, haddii aad tan ka badbaado, waad ogaan doontaa.
  
  Drake wuu aamusay si uu u neefsado. Maxay ula jeedday? Laakin in hadda la lumiyo feejignaantu waxay noqonaysaa in uu geeriyoodo si hubaal ah in uu is-dilay. Waxa uu u yeedhay xasuustiisa tababarka, maskaxdiisa, dhammaan xirfadihiisa SAS. Feer feedh oo toosan ayuu ku dhuftay, jab, iskutallaab. Way ka hortimid, iyadoo hubinaysa inay cududdiisa ku dhufanayso xoog mar kasta, laakiin hadda aad ayuu u dhowaa.
  
  Meesha uu rabay inuu joogo.
  
  Qoorteeda ayuu farta ku fiiqay. Waxay qaaday tillaabo dhinac ah, oo si toos ah ugu gashay jilibkiisa soo kacaya, iyada oo ujeedadeedu tahay inay dhawr feedhood ka jabiso oo ay hoos u dhigto dhicitaankeeda.
  
  Laakiin waxay isku rogtay inta u dhaxaysa jilbihiisa ilaa ay si naxdin leh ugu dhawaadeen, oo ay u kala fogaayeen inch, ishana isha.
  
  Indho waaweyn. Indho cajiib ah.
  
  Waxay ka tirsan yihiin mid ka mid ah ugaarsiga ugu weyn adduunka.
  
  "Waxaad u tabar daran tahay sida ilmaha wicker, Matt."
  
  Shaqsigeedii ayaa lafihiisa qaboojiyey intay horay u sii socotay, oo ay gacanta u fidisay, oo ay hawada ku tuurtay. Dhabarkiisa ayuu ku soo degay, neefta ka soo baxday. Xataa ilbiriqsi ka dib ma ay dul saarneed isaga, jilbaha ayaa ku soo dhacaya xuubka cadceedda, foodda ayaa ka soo dhacaysa tiisa, taas oo ka dhigaysa inuu arko xiddigo.
  
  Intay mar kale indhaha isku fiirsatay, ayay hoos ugu tidhi, "Jiif".
  
  Laakin ma ahayn kan ku qasbanaaday in uu doorashada sameeyo. Waxay ahayd wax kasta oo uu samayn karay si uu gacantiisa u taago, isaga oo u rogaaya dhinaca si uu u daawado iyada oo nus-u-jiidaysay Wells-ka miyir-qabka ah ee cidhifka godka hoose ee loo yaqaan Ceelka Mimir.
  
  Drake wuu qayliyay, isagoo ku dhibtoonaya jilbaha. Isaga oo ka xishooday guuldarada, ka naxay inta faa'iido ee uu lumiyay tan iyo markii uu ku soo biiray jinsiyadda aadanaha, wuxuu daawan karaa oo kaliya.
  
  Alicia waxay ku rogtay Wells cidhifka ceelka. Taliyaha SAS xitaa ma qaylin.
  
  Drake ayaa lulay markii uu kor u kacay cagihiisa, madaxa iyo jidhka oo qaylinaya. Alicia waxay u soo dhawaatay Colby Taylor, iyadoo weli u cusub oo firfircoon sidii wan gu' ah. Drake, oo dhabarka ku haya jarmalka, waxa uu dareemay difaac la'aan sidii badmaaxiin saaran raf uu ku wajahan yahay Kraken taariikhi ka hor, laakiin ma uu liqin.
  
  Alicia ayaa maydka calooshood u shaqeystayaasha dhintay ka soo jiidatay Taylor. Bilyaneerka ayaa istaagay, indhuhu way fidsan yihiin, isaga oo eegaya Miles ilaa Drake ilaa geedaha.
  
  Laga soo bilaabo jirridda gadaashiisa ceeryaamo, tirooyinka ayaa bilaabay inay u muuqdaan, oo la mid ah rooxaanta, dareemaya guriga ee dalkan halyeeyga ah. dhalanteedka ayaa burburay markii ay ku dhawaadeen inay arkaan hubkooda.
  
  Drake hore ayuu u wareegay. Waxa uu arkayay dadka ku soo socda, waxa uu ogaa in ay yihiin Jarmal u eg oo u yimid in ay qaniimada oo dhan qaataan.
  
  Drake wuxuu eegay isagoo wareersan hubka guushooda. Alicia ayaa si fudud u qabsatay maalqabeenka Canadian-ka ah, wayna majuusay ilaa ay indhihiisu ka soo baxeen madaxiisa. Way ku dhoola cadaysay wareerkiisa ka hor intaysan u horseedin ceelka Mimir oo madaxiisa ku tiirin cidhifka.
  
  Drake wuxuu gartay inuu leeyahay mudnaan kale. Wuu dhinac maray falkii, isaga oo u adeegsan jiray Alicia iyo Taylor gaashaan. Waxa uu gaadhay duurkii oo socodkiisii sii watay, isaga oo si qunyar ah u fuulay buur yar oo doog leh.
  
  Alicia waxay u tilmaantay godkii oo ay ruxday Taylor ilaa uu ka baryay naxariis, "laga yaabaa inaad halkaas ka heli doonto wax aad ku ururiso, doqon yahow megalomaniac," intay foodh ku dhufatay ayay jidhkiisii ku tuurtay meel banaan ah. Cabbaar ayuu cabaadkiisii ku dhawaaqay, ka dibna istaagay. Drake wuxuu la yaabay haddii nin ku dhacay god aan gunta lahayn uu weligii qayliyey, iyo haddii qofna uusan joogin inuu maqlo, dhab ahaantii ma la tirinayay?
  
  Waqtigaan Milo wuxuu gaaray saaxiibtiis. Drake ayaa maqlay isaga oo leh, "Maxaad cadaabta u samaysay? Madaxdu wuu jeclaan lahaa dameerkan nool."
  
  Iyo jawaabta Alicia: "Aamus, Milo. Waxaan rajaynayay inaan la kulmo Abel Frey. Diyaar ma u tahay inaad tagto?
  
  Milo ayaa si xun ugu dhoola cadaysay buurta dusheeda. "Ma dhamayn doono iyaga?"
  
  "Ha noqon dameer. Weli waa ay hubaysan yihiin oo meel sare ayay hayaan. Ma haysaan waxaan u nimid?
  
  "Dhammaan sagaalka qaybood ee Odin waa joogaan oo shaqeynayaan. Diyaaradaada waa shiilan!" - wuu qayliyey. "Habeenkii ku baashaal dhulkan dhintay!"
  
  Drake waxa uu daawaday sida Jarmalku u gurmanayo si taxadar leh. Dunidu hadday qarka u saaran tahay. Waxaas oo dhan ayay yimaadeen oo waxay bixiyeen allabaryo badan. Dhulka ayay isku kaxeeyeen.
  
  Kaliya inaad wax walba ku lumiso Jarmalka safka ugu dambeeya.
  
  "Haa," Ben waxa uu indhihiisa ku qabtay dhoola cadeyn la"aan, isaga oo aad mooddo in uu akhrinayo fikirradiisa. "Sida noloshu ugu dayanayso kubbada cagta, huh?"
  
  
  Afar iyo sodon
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Qorraxdu waxay ka sii dhacaysay meel ka hoosaysa cidhif cad, iyadoo reer Yurub iyo xulafadooda keliya ee Maraykanka ka hadhay ay ku dhutimeen meel sare. Neecaw daciif ah oo qabow ayaa dhacaysay. Qiimayn degdeg ah ayaa lagu ogaaday in mid ka mid ah askarta SAS uu dhaawacmay, Professor Parnevikna uu la ildarnaa naxdin. Tani maaha wax la yaab leh marka la eego waxa uu soo maray.
  
  Dahl waxay kala xiriirtay goobta ay ku sugan yihiin talefoonka dayax-gacmeedka. Caawinadu waxay ahayd qiyaastii laba saacadood.
  
  Drake ayaa soo ag degay Ben iyagoo ku dul istaagay geed yar oo geedo qaawan oo bannaan bannaan oo ku wareegsan.
  
  Erayadii ugu horeeyay ee Ben: "Waan ogahay in dad kale ay dhinteen, Matt, laakiin waxaan rajeynayaa in Karin iyo Hayden ay fiican yihiin. Runtii waan ka xumahay."
  
  Drake wuu ka xishooday inuu qirto inuu illoobay in Hayden uu weli la joogo diyaaradda. "Ha welwelin. Waa dabiici Khatarku aad buu ugu fiican yahay Karin, sidoo kale waa cadaalad Hayden, "ayuu qirtay, isaga oo lumiyay awooddii uu ku qurxin lahaa meel ka mid ah howlgalka. "Sidee kor u qaaday, saaxiib?"
  
  Ben wuxuu qaatay teleefankiisii gacanta. "Weli waa nool yahay".
  
  "Waxaan soo marnay waddo dheer tan iyo bandhigga moodada."
  
  "Si dhib leh ayaan u xusuustaa," Ben ayaa si dhab ah u yidhi. "Matt, si dirqi ah ayaan u xusuustaa sida ay nolosheydu ahayd ka hor intaysan tani bilaaban. Oo waxay hore u ahayd ... maalmo? "
  
  "Waan ku xasuusin karaa haddii aad rabto. Horjoogaha Darbiga Hurdada. Isagoo ka duulaya Taylor Momson. Taleefanka gacanta ayaa culeys badan saaran yahay. Kiro baaqeed Waxaan ku dhaaranayaa Taylor.
  
  "Wax walba waa naga lumay."
  
  "Maya been halkan, Ben - ma aad gaadhi karteen tan la'aanteed."
  
  "Waad i garanaysaa saaxiib. Qof walba waan caawin lahaa." Waxay ahayd jawaab caadi ah, laakiin Drake wuxuu sheegi karaa inuu ku faraxsan yahay ammaanta. Ma uusan iloobin tan markii Ben uu ka baxay suudadka iyo xitaa borofisarkii Scandinavianka.
  
  Shaki kuma jiro in taasi ay ahayd waxa Hayden ku arkay isaga. Waxay aragtay qofka gudaha ku jira oo bilaabay inuu ka soo iftiimo. Drake ayaa u duceeyay ammaankeeda, laakiin ma jirin wax uu u qaban karo hadda.
  
  Kennedy ayaa agtooda ku dhacay. "Waxaan rajaynayaa in aanan idin dhibin nimanyahow. Waxaad u egtahay mid qurux badan."
  
  "Ma aha adiga," Drake ayaa yidhi oo Ben wuu madaxa ruxay. "Hadda waxaad tahay mid naga mid ah."
  
  "Hmm, mahadsanid, waxaan filayaa. Waa bogaadin?"
  
  Drake ayaa niyadda kor u qaaday. "Qof kasta oo ila ciyaari kara dhawr ciyaarood oo Dino Rock ah waa walaalkay nolosha."
  
  "Habeenkii oo dhan, nin yahow, habeenkii oo dhan."
  
  Ben wuu taahay. "Sidaa darteed," ayuu hareeraha eegay. "Waxay noqotay mugdi."
  
  Drake wuxuu eegay seeraha aan dhammaadka lahayn. Xariijimihii ugu dambeeyay ee guduud mugdi ah ayaa ka soo tifqanayay cirifka ugu fog. "Damn, waxaan sharad ku leeyahay inay halkan ku qabowdo habeenkii."
  
  Dahal wuu u soo dhawaaday. "Haddaba kani waa dhammaad, nimanyahow? Miyaynu dhammaynay? Dunidu way noo baahan tahay".
  
  Dabayshii daloolinaysay ayaa erayadiisii kala jeexjeexday, oo bannaanka ku kala firdhisay.
  
  Parnevik wuxuu ka hadlay meeshii uu ku nasanayay, isagoo dhabarka ku tiirsan geed. "Dhagayso, ummm, waxaad ii sheegtay inaad aragtay sawirka keliya ee la yaqaan ee qaybaha habayntooda runta ah. Sawir uu mar lahaan jiray John Dillinger."
  
  "Haa, laakiin arrintu waxay aaday dalxiis 60-meeyadii," Dahl ayaa sharraxay. "Ma hubin karno inaan la koobiynin, gaar ahaan mid ka mid ah Viking-kaas taariikhda u badheedhay."
  
  Borofisarku si fiican ayuu ugu filnaa inuu ku gunuunacdo, "Oh. Mahadsanid."
  
  Mugdi dhammaystiran, iyo hal milyan oo xiddigood ayaa dusha sare ka madoobaatay. Laamihii baa lulay, caleemihiina way damqadeen. Ben si dareen leh ayuu ugu soo dhawaaday hal dhinac oo Drake ah. Kennedy sidaas oo kale ayuu sameeyay kii kale.
  
  Meesha bowdada Kennedy ay taabatay, Drake waxa uu dareemay dab. Waxay ahayd waxa kaliya ee uu samayn karay inuu diirada saaro waxa uu Dahl sheegayo.
  
  "Gashaanka," Iswidishka ayaa yiri, "waa rajadayada ugu dambeysa."
  
  Ma waxay u fadhidaa si ulakac ah? Drake wuu ka fikiray. Taabo....
  
  Ilaahow, muddo dheer ayay ahayd tan iyo markii uu sidan dareemay. Waxa ay dib ugu celisay waagii ay hablaha iyo wiilashu ahaayeen kuwo fir-fircoon, oo shaadhka barafka xidhan, isla markaana saaxiibadood galabnimadii sabtida magaalada ku soo wareegay, ka hor inta aanay u soo iibin CD-ga ay jecel yihiin oo ay iska daaweeyaan salool iyo caws shaleemada. .
  
  Maalmo aan waxba galabsan, waa hore tagay. Muddo dheer la xasuusan yahay iyo, nasiib darro, lumay.
  
  "Gaashaan?" Wuxu soo dhexgalay sheekadii. "Waa maxay?"
  
  Dahal wuu ka weji gabay. "Ka sii wad, kaaga buuran Yorkshire bastard. Waxaanu sheegay in Gaashaanka uu yahay faahfaahinta ugu weyn halkan. La'aanteed waxba lama gaari karo maadaama ay go'aamiso meesha Ragnarok. Waxa kale oo laga sameeyey wax ka duwan qaybaha kale - sida haddii ay leedahay door ka duwan in ay ciyaaraan. Bartilmaameedka "
  
  "Sidee?"
  
  "Fuuuuck," ayuu Dahl ku yidhi lahjaddiisii ugu fiicnayd ee Oxford. "wax iga weydii ciyaaraha."
  
  "OK. Waa maxay sababta ay Leeds United ula soo saxiixatay Thomas Brolin si kastaba?
  
  Dahl wejigiisii wuu dheeraaday ka dibna wuu engegay. Waxa uu ku sigtay in uu mudaaharaad sameeyo markii buuq yaab leh uu aamusnaanta jabiyay.
  
  Qayli Taah gudcurka.
  
  Dhawaaq ka soo yeedhay cabsida asaasiga ah. "Masiixu waa nool yahay," Drake ayaa hoos u yidhi. "Waa maxay- ?"
  
  Mar kale ayay dhacday. Baroor, oo la mid ah xayawaanka, laakiin hunguriga, sida haddii wax weyn ka yimid. Waxay ka dhigtay gurguurasho habeenkii.
  
  "Ma xasuusataa?" Si xan ah oo aan dabiici ahayn oo naxdin leh, Ben wuxuu yidhi: "Kani waa waddankii Grendel. Bahalkii ka yimid Beowulf. Weli waxaa jira halyeeyo sheegaya in daanyeerka ay ku nool yihiin qaybahan. "
  
  "Waxa kaliya ee aan ka xasuusto Beowulf waxay ahayd dabada Angelina Jolie," Drake ayaa si farxad leh u yidhi. "Laakiin markaa, waxaan filayaa in isku mid laga sheegi karo inta badan filimadeeda."
  
  "SHH!" - Kennedy wuu xanaaqay. "Waa maxay jahannamadaas qaylada?"
  
  Baroortii ayaa mar kale timid, oo hadda soo dhawaatay. Drake waxa uu si quus ah isugu dayey in uu wax kasta oo gudcur ah ku dhex sameeyo, isaga oo male-awaal ku leh baal-hawl-gacan oo xaggiisa u soo yaacaya, candhuuf tifqaya, qaybo hilib qudhunsan oo ku dheggan ilkahooda jeexan dhexdooda.
  
  Qoriga ayuu kor u taagay, isaga oo aan doonayn in uu cabsiiyo kuwa kale, balse ma hubo in uu khatar gelin karo.
  
  Torsten Dahl wuxuu beegsaday qorigiisa. Askarigii taam ahaa ee SAS ayaa mindi la soo baxay. Aamusnaanta ayaa xidhay habeenka in ka badan intii Gordon Brown uu xidhay dhaqaalihii UK, isaga oo ku tuujiyay qallayl.
  
  Cod daciif ah. Clank. Wax u ekaa lugaha fudud....
  
  Laakiin waa maxay nooca lugaha kuwan? Drake wuu ka fikiray. Nin ama...?
  
  Haddii uu maqli lahaa cidi-cudiga oo la garaacayo, waxa laga yaabaa inuu si ba'an u sii daayay majalladkiisii oo dhan cabsi.
  
  Nacalaa sheekooyinkii hore ee hore.
  
  Halbowlayaasha wadnihiisa ayaa ku sigtay inay qarxaan markii Ben telifoonka gacanta uu si lama filaan ah u soo noolaaday. Ben wuxuu ku tuuray hawada isagoo yaabban, laakiin ka dib si ammaan ah ayuu u qabsaday jidka.
  
  "Dib-u-dhac!" ayuu si hoose u yidhi ka hor inta aanu garan waxa uu ugu jawaabay. "Ah, hi, hooyo."
  
  Drake waxa uu isku dayay in uu joojiyo dhiiga gariiraya maskaxdiisa. "Ka jar. gooya!"
  
  Ben wuxuu yiri: "Musqusha dhexdeeda. mar dambe ayaan ku soo wici doonaa!"
  
  "Cute". Kennedy codkiisu si yaab leh ayuu u degganaa.
  
  Drake wuu maqlay. Taahdii ayaa mar kale timid iyadoo dhuuban oo xanuun badan. Waxaa xigay jug fog oo aad mooddo in qofka buuqa sameeyay uu dhagax tuuray. Mid kale oohin, ka dibna baroor....
  
  Dhab ahaantii aadanaha waqtigan! Drakena wuxuu u cararay dagaalka. "Waa Wells!" Mugdigii ayuu ku yaacay, dareenkiisa ayuu toos ugu sii jeeday ceelka Mimir oo cidhifkiisa ku joojiyay.
  
  "I caawi," Wells wuu cabaaday, isagoo ku soo gaadhay cidhifka jeexjeexan ee dhagaxa oo leh faraha dhiigu dillaacsan yahay. "Waxaan ku dhacay mid ka mid ah xadhkaha... jidka hoos. Ku dhawaaday in aan gacanta iga jabiyo Gabadhani waxay haysataa...wax kale oo la sameeyo oo lagu dilo...aniga."
  
  Drake wuxuu qaatay miisaankiisa, isaga oo ka badbaadiyay inuu si xor ah u dhaco habeenkii aan dhammaadka lahayn.
  
  
  ***
  
  
  Sida Wells si diiran u duudduubay oo u nastay, Drake ayaa si fudud madaxa u ruxay isaga.
  
  Wells wuu qallalay: "Weligay ma doonayn inaan dagaal bilaabo... gudaha SAS."
  
  "Markaa waa caadi, sababtoo ah Alicia iyo anigu hadda kama mid ahayn SAS."
  
  Isaga agtiisa, Ben waxa uu waraystay Parnevik sidii haddii aanay waxba dhicin. "Ma u malaynaysaa in gaashaanku yahay nooc ka mid ah furaha?"
  
  "Gaashaanku waa wax walba. Tani waxay noqon kartaa furaha, laakiin hubaal waa waxa aan ka harnay oo dhan."
  
  "Ma tagtay?" Drake ayaa ku celiyay, kor u qaadaya sunniyaha. Wuxuu diiradda saaray Ben's I- phone. "Dabcan waan ognahay!"
  
  Ben hal tallaabo ayuu hore u qaaday, isaga oo si xawli ah u eegaya 'Gaaasha Odin'. Sawirka soo muuqday wuxuu ahaa mid yar, laakiin Ben wuxuu u soo dhoweeyay si ka dhaqso badan Drake xitaa ka fikiri karo. Wuxuu isku dayay inuu xasuusto sida uu u ekaa Gaashaanka. Wareeg, oo leh xarun wareeg ah oo kor loo qaaday, cidhifka dibadda wuxuu u qaybsan yahay afar qaybood oo siman.
  
  Ben waxa uu gacanta ku qabtay I-telefoonka, isaga oo u oggolaanaya qof walba in uu ku soo ururo.
  
  "Waa wax fudud," Kennedy ayaa yidhi. Ragnarok ee Vegas. Qof kastaa wuxuu joogaa Vegas."
  
  Ninkii garka ayuu xoqay. "Meelaynta gaashaanku waxay tilmaamaysaa afar qaybood oo kala duwan oo ku wareegsan jawaabta xarunta. Ma aragtaa? Aan ku calaamadeyno Waqooyi, Bari, Koonfur iyo Galbeed si aan u ogaano waxa aan ka hadleyno."
  
  "Waad," Ben ayaa yidhi. "Hagaag, Galbeedka waa wax iska cad. Waxaan arkaa waran iyo laba indhood."
  
  "Koonfurtu waa faras iyo laba, um, Wolves, waxaan qabaa." Drake ayaa indhihiisa isku soo koobay intii karaankiisa ah.
  
  "Xaqiiqdii!" Ninkii wuu ooyay. "Waad saxantahay. Sababtoo ah waa in ay jiraan laba Valkyries ee Bariga. Haa? ma aragtaa?"
  
  Drake si adag ayuu u libiqsaday si uu diiradda u saaro, oo wuxuu arkay waxa loo qaadan karo inay yihiin dagaalyahanno dumar ah oo ku rakiban laba farood oo baalal leh. "Damn Starbucks!" Wuu dhaartay. "Kafee leh Wi-Fi bilaash ah meel kasta oo adduunka ah marka laga reebo tan!"
  
  "Sidaa darteed..." Kennedy wuu gariiray, "Uh, Gaashaanka kuma laha gaashaan?"
  
  "Hmmm...!" Professor-ku si adag ayuu u bartay, isagoo soo galay xariiqda aragga ee Ben oo helay dharbaaxo saaxiibtinimo. "Ma soo kordhin kartaa wax yar?"
  
  "Maya. Tani waa xadkiisa."
  
  "Ma arko calaamado kale oo dhinaca Bari ah," Dahl ayaa yidhi isagoo fadhiya kursigiisa. "Laakin Waqooyiga aad buu u xiiso badan yahay."
  
  Drake wuu bedelay dareenkiisa wuxuuna dareemay naxdin degdeg ah. "Rabbi, tani waa calaamadda Odin. Saddex geesood oo isku xidhan. Si la mid ah waxaan ceelka ku aragnay".
  
  "Laakin waa maxay kani? Dahl waxa uu tilmaamay calaamad yar oo ku taal geeska bidix ee hoose ee mid ka mid ah saddexagalka. Markii Ben u soo dhawaaday, dhammaantood waxay ku dhawaaqeen, "Waa gaashaankii!"
  
  Aamusnaan ceebaysan baa xukuntay. Drake wuxuu burburiyay maskaxdiisa. Waa maxay sababta calaamadda gaashaanka loo geliyey gudaha saddexagalka? Sida iska cad tani waa tilmaan, kaliya mid aan caddayn.
  
  "Waxay aad ugu fududaan lahayd shaashadda weyn!" Professor-ku wuu khuursaday.
  
  "Jooji oohinta," Ben ayaa yidhi. "Ha u ogolaan inay kaa adkaato."
  
  "Halkan waa fikrad," Kennedy ayaa yidhi. "Saddex-xagalyadu ma meteli karaan shay kale oo aan ahayn ' guntin Odin' ama wax kale?"
  
  "Ujeeddada qarsoodiga ah ee calaamadda qarsoodiga ah ee la xidhiidha Ilaah, taas oo markii hore loo tixgeliyey kaliya halyey?" Ninkii wuu qoslay. "Dabcan maya".
  
  Drake waxa uu feeraha ku xoqay meeshii Alicia Miles ay baray in toddobo sano oo tababar la'aan ah ay dhaawacday heerkaaga dagaalka. Way ceebaysay isaga, laakiin wuxuu ka helay qalbi qaboojin xaqiiqda ah inuu nool yahay oo ay weli - kaliya - ku jiraan ciyaarta.
  
  "Helicopterku wuxuu yeelan doonaa Internet ku dhex dhisan," Dahl wuxuu isku dayay inuu qof walba u xaqiijiyo. "In ku dhow...oh, soddon daqiiqo."
  
  "Hagaag, okay, ka waran qaybta dhexe?" Drake qaybtiisa ayuu qaatay. "Laba sharraxaad oo u eg sawirka ilmaha oo leh saddex candho iyo jellyfish."
  
  "Oo gaashaanka mar kale," Ben wuxuu soo dhaweeyay isha 'jellyfish'. "Sawir la mid ah sida qaybta Waqooyi. Markaa waxaanu haynaa laba sawir oo gaashaanka laftiisa ah. Qaybta dhexe, oo ka kooban laba qaab oo xor ah, iyo saddex saddex xagal oo keli ah, "ayuu yidhi, isaga oo madaxa ka saaraya Kennedy. "laga yaabaa in kuwani aanay gabi ahaanba saddexagal ahayn."
  
  "Hagaag, ugu yaraan tani waxay xaqiijinaysaa aragtidayda ah in Gaashaanka uu yahay qaybta ugu muhiimsan," ayuu yiri Parnevik.
  
  "Tilmaamadani waxay i xasuusinayaan wax," Dahl ayaa milicsaday. "Kaliya ma sheegi karo waxa."
  
  Drake waxaa laga yaabaa inuu la yimaado weeraro shaqsiyeed oo xun, laakiin isagu wuu is hubiyay. Horumar buu mooday. Iswidhishka caanka ah ayaa la soo maray jid dheer iyaga oo hadda helay ixtiraam yar.
  
  "Fiiri!" Ben wuu qeyliyay, taasoo keentay inay dhamaantood boodaan. "Waxaa jira khad dhuuban oo aan khusayn oo ku xidhan labada sawir ee gaashaanka!"
  
  "Taas oo aan runtii waxba noo sheegayn," Parnevik ayaa ku gunuunacday.
  
  "Ama ..." Drake mused, xasuuso waagii uu akhriyay khariidadaha ciidanka, "ama ... haddii aad u timaaddo dhinaca kale, waxaan ognahay in Gaashaanka uu yahay kaarka Ragnarok. Labadan sawir waxay noqon karaan hal goob oo isku mid ah oo ku yaal laba sawir oo kala duwan ... Hal aragti oo kaliya ayaa ah dhererka, kan kalena ... "
  
  "Taasi waa qorshuhu!" Ben ayaa yidhi.
  
  Isla markaas ayaa la maqlay dhawaqa diyaarad helicopter ah oo ku soo wajahan. Dahl wuu ka hadlay tan isagoo muujiyay qabatinkiisii hore ee dugsiga isagoo damiyay GPRS. Mugdigii ayuu dhex muquurtay isaga iyo dadka kale oo dhan iyadoo qof weyn oo madow uu soo dhawaaday.
  
  "Hagaag, ma haysanno doorasho badan," ayuu yidhi isagoo dhoola-cadeynaya. "Waa inaan qaadnaa kiiskan."
  
  
  ***
  
  
  Markii ay fuuleen oo ay degeen, Dahl waxa uu kor u qaaday 20-inch Sony Vaio laptop, kaas oo isticmaalay modemkiisa la qaadi karo, oo la mid ah I-phone. Iyada oo ku xidhan caymiska shabakada mobilada, waxay heli karaan internetka.
  
  "Tani waa khariidad," Drake wuxuu sii watay tareenkiisii fekerka. "Haddaba aan ula dhaqanno sidaas. Sida cad, dhexe, tafaasiisha dhexe, waa aragtida qorshaha. Markaa, koobbi jaantuska, isticmaal software-ka aqoonsiga juqraafiga, oo arag waxa dhaca."
  
  "Hmm," Parnevik si shaki leh ayuu u baadhay aragtida balaartay. "Maxaa loogu daray sawir kale oo u eg candho, marka calaamadda gaashaanku ay shido, uh, Medusa. "
  
  "Bal bilow?" Kennedy wuxuu qaatay fursad.
  
  Diyaaradda helicopter-ka ayaa ruxaysay, iyadoo ay waday dabaysha xooggan. Duuliyaha ayaa lagu amray inuu u duulo Oslo ilaa uu ka helayo tilmaamo kale. Kooxda labaad ee SGG ayaa ku sugayay halkaas.
  
  "Isku day barnaamijka, Thorsten."
  
  "Mar hore ayaan haystay, laakiin uma baahni," Dahl ayaa si lama filaan ah ugu jawaabay. "Waan ogaa in qaababkani ay u ekaayeen kuwo la yaqaan. Kani waa Iskandaneefiyanka khariidada! Candhadu waa Norway, Sweden iyo Finland. Medusa waa Iceland. Cajiib ah."
  
  Ilbiriqsi ka dib, kombuyuutarku wuxuu ku dhejiyay saddex kulan oo suurtagal ah. Algorithms-yada software-ka aqoonsiga ayaa ugu dhowaa boqolkiiba sagaashan iyo siddeed - taasi waxay ahayd Iskandaneefiya.
  
  Drake ayaa si xushmad leh u lulay dhanka Dahl.
  
  "Ragnarok ee Iceland?" Ninkii wuu ka fikiray. "Laakin sababtu?"
  
  "Sii isku-duwayaashan duuliyaha," Drake wuxuu farta ku fiiqay xeebta Iceland iyo booska calaamadda Shield. "Markaa. Durba dhowr saacadood ayaa naga dambeeya."
  
  "Laakin ma hayno qaybo xunxun," Ben ayaa si cad u yidhi. "Jarmalka iyagaa haysta. Iyaga kaliya ayaa heli kara Qabriga Ilaahyada iyagoo isticmaalaya Shards. "
  
  Hadda Thorsten Dahl runtii wuu qoslay, isagoo Drake ka fikiraya. "Oh, maya," Iswidishka ayaa yidhi, qosolkiisuna waxa uu ahaa mid xun. "Waxaan haystaa fikrad aad uga wanaagsan inaan ku dhex milmo qaybahan xunxun. Had iyo jeer ahaa. Ha ku sii jiraan sauerkraut!"
  
  "Ma waxaad samaynaysaa? Aan u maleeyo - miyaan gaashaanka laga helin Iceland?
  
  "Haa, iyo haddii tani ay tahay goobta qadiimiga ah ee Ragnarok," ayuu yiri Parnevik, "taas oo macno samaynaysa. Gaashaanka Odin wuxuu ku dhici lahaa meeshii uu ku dhintay."
  
  "Oh, taasi macno ayay samaynaysaa hadda, Professor," Kennedy ayaa ku qoslay. "Hadda nimankan wax walba adigay go'aansadeen."
  
  "Hagaag, haddii ay caawiso, weli waxaan haynaa sirta ugu weyn ee lagu xallinayo," Ben ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya. "macnaha calaamaddii hore ee Odin - saddex xagal."
  
  
  SODDON IYO SHAN
  
  
  
  Iceland
  
  
  Xeebta Iceland waa baraf, qallafsan oo midab leh, meelaha qaarna waxaa ku xardhay barafka waaweyn, kuwa kalena waxaa ku simay hirarka kacsan iyo dabaylaha. Waxaa jira xeebo-dhagaxyo iyo qarro madow, baraf qurux badan iyo guud ahaan nooc xasilloon oo zen ah. Khatarta iyo quruxda ayaa wada socda, diyaarna u ah inay duufsadaan qofka socotada ah ee aan digtoonayn oo ay u keenaan dhamaadka aan la filaynin.
  
  Reykjavik waxay ku dhaaftay dhowr daqiiqo gudahood, saqafkeeda cas ee dhalaalaya, dhismayaal cadcad iyo buuro baraf ah oo ku hareeraysan ayaa dammaanad qaaday inay ka farxiyaan xitaa kuwa ugu qalbi jaban.
  
  Waxa ay muddo kooban ku hakadeen saldhig ciidan oo aan cidi deganayn si ay shidaal uga shubtaan oo ay ugu raraan suudadka jiilaalka, rasaasta iyo raashinka, iyo wixii kale ee Dahl ka fikiri karay tobanka daqiiqo ee ay go'doonsanayeen.
  
  Laakin nimankii la socday diyaaradda helicopter-ka madow ee milatariga ma aysan arkin midna. Waa la isu geeyey-iyaga oo isla yool ka wada hadlaya-laakin fikirradooda gudeed waxa ay ku saabsanaayeen dhimashadooda iyo dhimashada adduunka-sida ay uga baqayaan iyo sida ay uga cabsanayaan dadka kale.
  
  Drake wuu naxay. Waxa uu garan waayay sidii uu qof walba u ilaalin lahaa. Haddii ay ahayd Ragnarok waxay heleen, ka dibna qabriga khiyaaliga ah ee Gods ayaa ku xigay, noloshooduna waxay noqotay ciyaar roulette-nooca aad ku ciyaarto ereyada ugu jecel Kennedy, Vegas-halkaas oo miiska lagu dhejiyay.
  
  Waxaa lagu dhisay tilmaantan gaarka ah ee qorshayaasha sirta ah ee ciyaaryahan kasta oo qarsoodi ah iyo qorshayaasha aan la garanayn ee cadowgooda badan.
  
  Hadda, marka lagu daro Ben iyo Kennedy - laba qof oo uu naftiisa ku ilaalin lahaa - Drake waxay ahayd inuu ka fekero Hayden iyo Karin labadaba.
  
  Cabsidan oo dhammi miyay hor istaagi doontaa badbaadinta adduunka? Waqtiga kaliya ayaa sheegi doona.
  
  Ciyaarihii dhamaadka gees walba ayaa lagu ciyaaray Abel Frey mar hore ayuu bilaabay. Alicia iyo Milo ayaa laga yaabaa inay iyagu leeyihiin, laakiin Drake ayaa ka shakiyay saaxiibkiisii hore ee SRT inuu la yaabay dilaaga dukaanka oo xitaa saaxiibkeed aanu filaynin.
  
  Torsten Dahl iyo Wells marar dhif ah ayay ku wada hadleen taleefanka tan iyo markii ay ka soo gudbeen xeebta Iceland, iyagoo helaya amarro, tilmaamo iyo talo xan ah oo ka imanaya dawladahooda. Ugu dambayntii, Kennedy waxa uu ka jawaabay taleefoonkii, taas oo keentay in ay si toos ah u fadhiisato dhawr daqiiqadood oo ay madaxa ruxdo iyada oo daalan.
  
  Kaliya waxay la hadashay Drake. "Xusuusnow Hayden? Xoghaye? Haa, shaqadeeda si fiican ayay u qabataa.
  
  "Waxa loola jeedaa?"
  
  "Waxay ka timi CIA, nacalad. Iyo sida saxda ah meesha ay rabto inay noqoto. Waxaas oo dhami waa dhexda."
  
  "Bullshit". Drake wuxuu siiyay Ben muuqaal walaac leh, laakiin wali wuxuu aaminsan yahay inay boos jilicsan u leedahay saaxiibkiis. Miyuu ahaa kaliya wadnaha Drake inuu quudiyo fikrado jacayl isaga oo u sheegaya in dareenka Hayden uu run yahay, mise waa run?
  
  "Waxay ahayd Xoghayaha Difaaca," Kennedy wuxuu sii waday sidii haddii aysan waxba dhicin. "Waxaan rabaa inaan ahaado, um, 'ogaanshaha."
  
  "Runtii". Drake wuxuu ku lulay Dahl iyo Wells. "Halkaasna, waa uun taariikhda dib isu soo celinta." Isagoo daalan ayuu daaqadda ugu dhow ka eegay. "Ma rumaysan kartaa, Kennedy, ka dib usbuucii la soo dhaafay ama si aan wali ciyaarta ugu jirno?"
  
  "Ma rumaysan kartaa," Kennedy ayaa yidhi, " in qof kastaa aaminsan yahay 'dabka ayaa ina baabbi'in doona' aragtida qiyaamaha?"
  
  Drake wuxuu ku sigtay inuu ku jawaabo isagoo daalan markii uu hoos ka dhacay adduunkiisa. Dhiiggii ayaa ku barafoobay xididadiisa markii wax aad u weyn ay ka soo dhaceen daaqadda.
  
  Wax aad u weyn...
  
  "Hadda waan garanayaa," ayuu ku foodhyay codka argagaxa leh ee nin kaas oo si lama filaan ah u ogaaday in wax kasta oo uu jecel yahay ay maanta dhiman karaan. "Damn it... Kennedy... Hadda waan ogahay."
  
  
  ***
  
  
  Markii uu tilmaamay waxyigiisa oo Kennedy uu ku tiirsaday si uu u eego, waxa uu dareemay in jidhkeeda oo dhan kacsan yahay.
  
  "Ilaahayow!" - ayay tidhi. "Tani...'
  
  "Waan ogahay," Drake ayaa hadalka ka joojiyay. "Dal! tan fiiri. Bal eeg!"
  
  Iswiidhishka ayaa qabsaday muuqaal aan caadi ahayn oo cabsi ah, wuxuuna si degdeg ah u soo afjaray sheekadii. Muuqaal kooban oo uu daaqadda ka eegay ayaa isaga oo jahawareersan ooda ka qaaday. "Waa kaliya Eyjafjallajokull. Oo haa, haa, Drake, waan ogahay, way ii fududahay inaan idhaahdo, iyo haa, haa, kani waa kan sameeyay dhammaan wararka 2010...." Wuu hakaday, beddelay, filayey
  
  Indhaha Parnevik way kala baxeen. Habaarkii iswidhishka ayaa uga soo duulay sidii darmaan sumaysan.
  
  Hadda Ben wuxuu u soo dhowaaday daaqadda. "Waa yahay. Tani waa foolkaanada ugu caansan Iceland, waxayna u muuqataa inay wali sii qarxinayso, in kastoo si tartiib ah."
  
  "Haa!" Drake wuu ooyay. "Dabku wuu ina baabbi'in doonaa. Damn supervolcano. "
  
  "Laakin waxaa ka sii muhiimsan," Kennedy hadda wuxuu ku guulaystey inuu sii wado, "eeg aragtida shimbiraha ee gaashaanka, Matt. Bal eega!"
  
  Hadda Parnevik wuxuu ku guuleystay inuu helo aragtidiisa: "Saddexda buurood maaha saddex xagal, sida had iyo jeer la aaminsan yahay. Saynisyahanadii hore way khaldanaayeen. Astaanta ugu caansan Odin ayaa si khaldan loo kala saaray. Ilaahayow!"
  
  Drake wuxuu eegay meel ka baxsan volcano qarxaya oo wuxuu arkay laba buurood oo xataa ka sarreeya labada dhinac, kuwaas oo, marka kor laga eego, si dhow u ekaa calaamadda Odin.
  
  "Ilaahayow," Parnevik ayaa yidhi. "Halkan waa halka ay indhaheennu si dhab ah noogu ciyaaraan, sababtoo ah inkasta oo buurahan ay u muuqdaan inay u dhow yihiin Eyjafjallajokull, dhab ahaantii waxay u jiraan boqolaal mayl. Laakiin waxay qayb ka yihiin silsiladda foolkaanaha Iceland. Wax walba waa isku xiran yihiin".
  
  "Haddaba haddii mid uu ku kaco xoog ku filan oo uu si toos ah ugu xiran yahay labada kale..." Kennedy sii waday.
  
  "Waxaad leedahay bilawga Volcano," Drake ayaa dhameeyay.
  
  "Qabaasha ilaahyada," Dahl wuu neefsaday, "wuxuu ku yaalaa gudaha volcano qarxinaya."
  
  "Oo saarista lafaha Odin waxay ka dhigaysaa korriin!" Kennedy madaxa ruxay, timaheedana way qulqulayaan. "Ma waxaad filan lahayd wax ka yar?"
  
  "Sug!" Dahl wuxuu hadda daawanayay sawirka dayax-gacmeedka, kaasoo u sheegay goorta ay gaari doonaan isha Medusa. "Weli waxaan u baahanahay in yar oo cawinaad ah oo ku saabsan tilmaamaha, taasina had iyo jeer waxay ahayd qorshahayga B. Waxaa jira hal buur oo weyn, oo Abel Frey wuxuu nagu tusi doonaa isla markiiba albaabka hore."
  
  "Sidee?" Ugu yaraan laba cod ayaa la waydiiyay.
  
  Dahal intuu indhaha ku dhuftay ayuu la hadlay duuliyihii. "Na kor u qaad."
  
  
  ***
  
  
  Hadda waxay ahaayeen kuwo aad u sarreeya oo Drake uusan xitaa arki karin buuraha dhexdooda daruuraha. Ixtiraamka cusub ee uu u hayo taliyaha SGG waxay ahayd mid aad ugu baahan taageero.
  
  "Hagaag, Torvill, ka saar beeralayda dhibka haysta, miyaad doonaysaa?"
  
  "Thorsten," ayuu saxay Dahl, ka hor inta uusan ogaanin in la ukunayay. "Alla waan fahmay. Hagaag, dabadeed isku day inaad sii wadato haddii aad awooddo. Tani waa takhasuska ciidankayga, ama ugu yaraan waxay ahayd kahor intaanan ku biirin SGG. Sawir qaadista hawada, gaar ahaan orthophotos. "
  
  "Tani waa cajiib," Drake ayaa yidhi. "Si toosan ayaan u taaganahay markaan hadlayno. Waa maxay jahannamada kani?"
  
  "Kuwani waa sawiro laga soo qaaday masaafo 'aan xadidnayn', oo si toos ah hoos u eegaya, kuwaas oo si joomatari ahaan loo beddelay si ay ugu habboonaadaan heerka khariidadda la aqbalay. Marka sawirka la dhejiyo, waxa kaliya ee aan sameyno waa inaan ku toosinno isku-duwayaasha 'adduunka dhabta ah', ka dib..." ayuu ruxay.
  
  "Boom!" Kennedy qoslay. "Waxaad ula jeedaa wax sida Google Earth, sax? Kaliya la'aanteed 3D?"
  
  "Runtii". Drake wuxuu sameeyay xanaaq. "Waxaan rajeynayaa in tani ay shaqeyso, Dal. Tani waa fursada kaliya ee aan kaga horrayn karno dhamaadka ciyaarta."
  
  "Sidaas ayay ahaan doontaa. Taas oo keliya ma aha, ee marka kombuyuutarku xisaabiyo isku-duwayaasha, waxaynu ogaan doonnaa sida saxda ah halka laga soo galo Qabriga Ilaahay. Xitaa Jarmalka, oo si buuxda u leh dhammaan sagaal jajab, waa inay qadariyaan. "
  
  "Waa haddii ay Jarmalku si sax ah u dhigaan dhammaan qaybaha," Ben ayaa yidhi isagoo dhoola cadeynaya.
  
  "Hagaag, waa run. Waxaan rajeyn karnaa oo kaliya in Abel Frey uu garanayo waxa uu sameynayo. Dhab ahaantii waxa uu helay wakhti badan oo uu ku tababarto."
  
  Drake ayaa ka soo booday kursigiisii oo raadiyay Wells. Waxa aan arkay isaga oo talefankiisa gacanta ka garaacaya daaqadda isaga oo quus ah.
  
  "Wax war ah oo ku saabsan qalcadda Frey, saaxiib?"
  
  Taliyaha SAS ayaa quursaday. "Hareeray. Laakiin si qarsoodi ah - Qalabku kama warqabo dareenka cusub ee la helay. Halkaas waxaa jooga booliis Jarmal ah. Interpol. Wakiilada dawladaha aduunka intooda badan. Laakiin ma aha Mai, sabab qaar ka mid ah. Been kuu sheegi maayo Matt, tani waxay noqon doontaa dhagax adag in la jebiyo la'aanteed khasaare badan."
  
  Drake wuu lulay, isagoo ka fikiraya Karin. Wuu gartay waxa dhici kara, isagoo marar badan ciyaaray. "Marka, marka hore waxaan sameyn doonaa qabriga ... Ka dibna waxaan arki doonaa halka aan ku danbeyn."
  
  Waqtigan xaadirka ah waxaa xoogaa farxad ah ka muuqatay qeybta hore ee helikabtarrada cidhiidhiga ah. Dahl ayaa soo jeestay isagoo dhoola cadeynaya wejigiisa. "Frey hadda halkaas buu joogaa! Waxaan u dhignay qaybo. Haddi aanu ilmahan qarax buuxa shidno oo aanu ku ridno hal xabbad ilbiriqsikiiba, waxa aanu gudaha xabaasha ku jirnaa saacad gudaheed! "
  
  "Wax yar ixtiraam," Parnevik ayaa u neefsaday si xushmad leh. Halkan waa Ragnarok. Mid ka mid ah goobihii dagaalka ee ugu weynaa taariikhda la yaqaan iyo goobta ugu yaraan hal Armageddoon. ilaahyadu way dhinteen iyagoo ku qaylinaya barafkan. Ilaahyoow. "
  
  "Iyo Abel Frey sidoo kale," Ben Blake ayaa si aamusan u yidhi. "Haddii uu waxyeeleeyey walaashay."
  
  
  
  QAYBTA 2AAD
  xidho hubkaaga...
  
  
  LIX sodon
  
  
  
  QABRI ILAAH
  
  
  Ciyaartu way dhamaatay.
  
  Sida Drake iyo saaxiibbadiis u duuleen Ragnarok iyo Abel Frey shaqaalihiisa, oo ku sii jeeda buurta qiiqa, waxay ogaayeen in Jarmalku uu noqon doono mid aad u kulul. Helicopter-ka ayaa si degdeg ah ugu soo degtay dhinaca dooxada baraf jilicsan, oo ay si xoog leh u ruxday dabaylo marmar ah iyo qabyo sii kordhaysa. Duuliyaha ayaa koontaroolay kooxda ilaa ay diyaarada helicopter-ka ku dul heehaabaysay meel u dhow intay awoodi karto, iyadoo lix cagood dhulka u jirta, ka dibna ku qayliyay qof kasta si uu cadaabta uga saaro.
  
  "Saacaddu way soo dhacaysaa!" - Dahl wuu qayliyey isla markii kabihiisa ay taabteen barafka. "Aan dhaqaaqno!"
  
  
  ***
  
  
  Drake wuxuu u fidiyay gacantiisa si uu u taageero Ben ka hor inta uusan eegin hareerahooda. Niyad-jabka yari waxa uu u ekaa meesha ugu fiican, isagoo hal mayl u jira albaabka yar ee ay sahaminayeen, iyo dhulka kaliya ee masaafo macquul ah u jira oo aan ahayn dhagax aad u weyn ama tuubo magma ah oo iman karta. Gunnada dheeraadka ah waxay ahayd inay kaa caawin karto in Frey ku wareero meesha saxda ah ee Qabriga.
  
  Waxay ahayd muuqaal mugdi ah, oo aan ka duwanayn sida dhammaadka adduunku u ekaan karo, Drake wuxuu qabaa. Lakabyada dambaska cawl, cidhifyada buuraleyda ah iyo kaydka lafaha ee madow waxay siiyeen kalsooni yar markii uu sugaya Dal si uu u tilmaamo albaabka laga soo galo GPRS-giisa. Waxa uu badh filayey in hiwaayad xuni ay ka soo baxayso ceeryaamo daran, isaga oo sheeganaya in uu gaadhay Mordor. Dabayshu ma ay xoog badnayn, laakiin dabaylo goos goos ah ayaa wejiga uga qaniinay sidii dibi god.
  
  "Halkan". Dahl waxa uu dhex orday dambaska. Korkooda korkooda, daruur boqoshaada ayaa cirka u soo baxday oo deggan. Dahl waxa uu ujeedadiisu ahayd dooxada madaw ee buurta ka horeysa.
  
  "Muxuu qof u dhigayaa meel sidaas oo kale oo muhiim ah oo muqadas ah gudaha foolkaanaha?" Kennedy ayaa waydiiyey iyada oo ku sii socota Drake.
  
  "Waxaa laga yaabaa in aan loogu talagelin in ay weligeed sii jirto," ayuu ku gaabiyay. "Iceland waxay qarxinaysay qarniyo badan. Bal yaa u malayn lahaa in foolkaanahani uu inta badan qarxi doono isaga oo aan si buuxda u gaadhin?"
  
  "Iyadoo ... haddii aysan si sax ah uga soo bixin lafaha Odin. Ma laga yaabaa inay xakameeyaan?
  
  "Aan rajaynayn."
  
  Cirka dushiisa waxaa qariyay baraf iyo dambas sii qulqulaya, taasoo sii kordhinaysa makhribkii dhicisoobay. Qorraxdu halkan kuma ay ifin; waxaad mooddaa in Jahannamo markii ugu horreysay qabsaday Dhulka Dhulka oo ay ku dheggan tahay.
  
  Dal waxa uu sii maray dhulka aan sinnayn, isaga oo mararka qaarkood ku dulmaray budo cawlan oo aan la filayn oo qoto dheer. Markii Dahl soo gaadhay dhagxaanta qaawan, dhammaan sheekadii kooxdan motley-ga ah way joogsatay - waxa soo buux dhaafiyay cidlada caajiska ah.
  
  "Halkan," Iswidishka ayaa ku tilmaamay bastooladkiisii. "Ilaa labaatan cagood." Indhaha ayuu isku koobay. "Ma arko wax cad."
  
  "Hadda, haddii Cook uu sidaas ka sheegay xeebta Hawaii, weligeed ma aanan haysanin boorash cananaaska," Drake ayaa si tartiib ah u qayliyey, isagoo rajeynaya inuu qoslo.
  
  "Ama kafee Kona," Kennedy ayaa bushimaheeda leefleefay markay eegaysay isaga, ka dibna si xun ayuu u guduuday markuu dib u ilaabay.
  
  "Adiga dabadiis," ayuu yidhi, isaga oo si qurux badan u tilmaamaya jiirka soddon-degree.
  
  "Maya, qalloocan." Hadda uun bay ku guulaysatay inay dhoola cadayso.
  
  "Hagaag, haddii aad ballanqaaddo inaadan dabada ku dhaygagin." Drake waxa uu dalacsiiyay jiirada dhagaxa leh, isaga oo tijaabiyay qabsi kasta ka hor inta aanu qaybin miisaankiisa, isaga oo si dhaw ula socday Dahl iyo askariga SAS ee ka sarreeya isaga. Ku xiga Kennedy, ka dibna Ben iyo ugu dambeyntii Professor iyo Wells.
  
  Qofna ma rabin in laga tago howlgalkan gaarka ah.
  
  In muddo ah ayuu Dahl hore u soo hormaray isagoo guux wata. Drake ayaa gadaashiisa jalleecay, laakiin ma arag wax calaamad ah oo daba-gal ah oo ka shisheeya aragtida, kana dhib badan hadalka Ra"iisul Wasaaraha. Wax yar ka dib, Dahl codkiisu waxa uu galay xijaabka aamusnaanta.
  
  "Wow, waxaa jira wax halkan, nimanyahow. Dhagax ayaa ka soo baxay, dabadeed bidix u leexanaysa..." codkiisii ayaa ka sii baxay. "Shaqo toosan oo leh...haa, oo jaranjaro lagu xardhay dhagaxa. Aad u cidhiidhi Helvite! ilaahyadaas hore waa inay caato ahaayeen!
  
  Drake wuxuu soo gaadhay bannaanka bannaanka oo uu gadaashiisa ka siibantay. "Dahloow ma habaartay oo ma kaftantay? Ama isku day, si kastaba. Markaa waxaa laga yaabaa inaad tahay bani-aadmi. Nacalaa, maxaa god cidhiidhi ah. Waxaan rajeynayaa inaanan ku degdegin inaan baxno."
  
  Fekerkan aan xasiloonayn, ayuu Dahl ka caawiyay inuu sugo khadka badbaadada ka hor inta uusan Iswiidhishka ku riixin godka madow. Dhowr weerar oo aargoosi ah ayaa maskaxda ku soo dhacay, laakiin hadda ma ahayn waqti iyo goob. Wuu awoodi waayay inuu toosiyo, Torsten Dahl oo liita ayaa si indho la'aan ah u soo degay, tallaabo-tallaabo.
  
  "Haddii aad uriso baaruudda," Drake wuu iscelin kari waayay. "Jooji."
  
  Dahl wuxuu qaatay waqtigiisa, isagoo si taxadar leh u dhigay lug kasta. Dhawr daqiiqo ka dib waa la waayay oo Drake waxa uu arkayay waxa ay ahayd dhalaal darran oo ka soo baxay koofiyadda dab-demiyahiisa oo sii yaraanaysa oo sii yaraanaysa.
  
  "Ma fiican tahay?"
  
  "Dhagax ayaan ku dhuftay!" Codkii Dahl ayaa ku dhawaaqay.
  
  Kennedy hareeraha eegay. "Kani ma kaftan kale baa?"
  
  "Hagaag, aan ka baxno qabowgan," Drake ayaa qabsaday cidhifka dhagaxa madaw oo si taxadar leh isu dejiyay cidhifka. Isticmaalka lugihiisa si uu u helo cagtiisa marka hore, si taxadar leh ayuu isu dejiyay, isagoo inch halis ah ku qiyaasay. Furitaanku aad buu u cidhiidhi lahaa oo sanka iyo dhabannada ayuu ku xoqay dhaqdhaqaaq kasta. "Cab! Kaliya qaata waqtigaaga," ayuu ku yidhi kuwii kale. "Isku day inaad u dhaqaaqdo jirkaaga sare sida ugu yar ee suurtogalka ah."
  
  Dhowr daqiiqo ka dib waxa uu maqlay Dahl oo leh, "Lix cagood," oo waxa uu dareemay dhagaxii ka danbeeyay oo isu rogay meel madhan.
  
  "Iska jir," Dahl ayaa ka digay. "Hadda waxaan joognaa cidhifka yaamayska. Qiyaastii laba cagood oo ballac ah. Derbi dhagax weyn oo midigtayada ah, God aan gunta lahaynna bidixdayada noo yaal. Hal waddo ayaa u hadhsan."
  
  Drake waxa uu isticmaalay iftiin u gaar ah si uu u tijaabiyo waxa iswiidhishka ah halka kuwa kale ay sameeyeen farcankoodii dheeraa. Markii qof walba la ogeysiiyey oo la diyaariyey, Dahl wuxuu bilaabay inuu si tartiib tartiib ah ugu sii socdo dariiqa. Waxa lagu dahaadhay mugdi madow, oo ay iftiiminayeen oo keliya shamacyada koofiyaddahooda saaran, kuwaas oo u dheesha sida xabaalaha togga. Madhnaan la'aanta ayaa iyagii ku sasabisay sida dhawaaqa seeriga bidixda, taasoo ka dhigaysa dhagaxa culus ee midigtooda mid soo dhawayn dheeraad ah u leh.
  
  "Waxay i xasuusineysaa mid ka mid ah filimaantii hore ee dinosaurka," ayuu yiri Professor Parnevik. "Ma xasuusataa? Dhulka uu Waqtigu ilaaway, malahayga? Godad bay dhex maraan, oo ay ku wareegsan yihiin xayawaan dilaa ah. Filim weyn ".
  
  "Mid ka mid ah Raquel Welch?" - Wells ayaa la waydiiyay. "Maya? Hagaag, dadka waagayga, waxay u maleynayaan dinosaur - waxay u maleynayaan Raquel Welch. Dhib malahan."
  
  Drake ayaa dhabarka ku riixay dhagaxa oo hore u sii socday isagoo gacmihiisu fidsan yihiin, isaga oo hubinaya in Ben iyo Kennedy ay raaceen dacw ka hor intaysan si habboon u dhaqaaqin. Oo waxaa hortooda ka muuqday mad madow, oo haddana waxaa dhegahooda soo gaadhay qaylo daal ah, oo qoto dheer iyo mid fog.
  
  "Tani waa inay noqotaa Eyjafjallajökull, buurtu si tartiib ah ayey u dillaacaysaa," Professor Parnevik ayaa si hoose ugu sheegay khadka. "Malahayga ugu fiican ayaa ah inaan ku jirno qol dhinac ah, oo si fiican uga go'doon qolka magma iyo marinka quudiya dillaacyada. Waxaa laga yaabaa in ay jiraan daraasiin lakab ah oo dambas iyo lafo ah oo noo dhexeeya annaga iyo magma kor u kacaysa, ilaalinta annaga iyo Qabriga. Xataa waxa laga yaabaa in aanu ku jirno dhagax aan caadi ahayn oo uu ka soo kaco xagal ka sii dheer marka loo eego dhinacyada buurta."
  
  Dahal wuxuu ku qayliyey mugdiga. "Gelvit! Jahannamo iyo habaar! Derbi hooseeya ayaa nagu soo wajahan, isaga oo ka gudbaya jidkeena xagal sagaashan darajo ah. Ma sare, markaa ha werwerin, iska jir.
  
  "Nooc ka mid ah dabin?" Ninku halis buu galay.
  
  Drake wuxuu arkay caqabadda oo wuxuu u maleeyay wax la mid ah. Si taxaddar leh, wuxuu raacay taliyaha SGG isagoo u maraya xannibaadda sare ee jilibka. Labadooduba isku mar bay wada arkeen qabrigii ugu horreeyay.
  
  "Oooh," Dahl ma haysan erayo ku filan oo uu ku fahmo.
  
  Drake uun baa fooriyay, isagoo la yaabban muuqaalka.
  
  Meel aad u weyn ayaa lagu xardhay buurta dhinaceeda, taasoo laga yaabo inay boqol cagood u jirto xudunta foolkaanaha - xagga qolka magma. Waxa loo sameeyay qaab qaanso ah, laga yaabee in uu dhererkiisu yahay boqol cagood. Markii qofba meesha isugu yimi oo uu soo qaatay tooshka culculus ee uu lahaa, ayaa waxaa soo baxay muuqaalkii yaabka lahaa ee qabrigii ugu horreeyay.
  
  "Waa yaab!" - ayuu yidhi Kennedy. Iftiinkeedu midba midka kale ayuu u iftiimiyey, oo lagu xardhay xarkaha dhagaxa ah, shelf kastaa waa la qurxiyey oo laga buuxiyey khasnado: silsilado iyo warmo, sariiro iyo koofiyadaha. Seeftu....
  
  "Waa ayo ninkan?"
  
  Parnevik, sida mid laga filayo, wuxuu bartay derbiga fog, mid ka mid ah iyaga soo horjeeda, dhab ahaantii xabaasha godka leh ee Ilaah. Waxaa jiray sawirro fantastik ah oo gargaar cad ah, oo la mid ah xirfadda mid ka mid ah ragga Renaissance casriga ah, xitaa Michelangelo.
  
  "Tani waa Mars," ayuu yiri Professor. "Ilaaha dagaalka Roomaanka"
  
  Drake waxa uu arkay muruqa muruqa ah oo xidhan laabta iyo goonnada, oo waran weyn ku haysta garab weyn, oo kan kale eegaya. Dhabarka dambe waxa taagnaa faras haybad iyo dhisme wareeg ah oo aad ugu ekaa Colosseum ee Rooma.
  
  "Waxay iga yaabisay sida ay u go'aansadeen cidda halkan lagu aasi doono," ayuu yidhi Kennedy. "Ilaahyada Roomaanka. ilaahyada Iskandaneefiyanka..."
  
  "Aniga sidoo kale," ayuu yiri Parnevik. "Waxaa laga yaabaa inay ahayd wax uun Zeus."
  
  Isla markiiba indhaha oo dhami waxay soo jiiteen sarcophagus-kii weynaa ee taagnaa xargaha xardhan. Male Drake ayaa la wareegay. Hadday gudaha fiiriyaan miyay heli lahaayeen lafihii Ilaah?
  
  "Dam, laakiin waqti ma hayno!" Dahl waxa uu ka dhawaajiyay niyad jab, daal iyo daal. "Aan aadno. Wax fikrad ah uma hayno inta Ilaah ee halkan lagu aasayo.
  
  Kennedy wuu ka xanaaqay Drake wuxuuna eegay cidhifka markuu gudcurka ku dhex lumay. "Waa raad dhagax jilicsan oo aan ku socono, Matt. Waxaan diyaar u ahay inaan 401 kun ku sharadeeyo in tirada ilaahyadu aanay ahayn hal ama laba keliya. "
  
  "Hadda waxba ma aamini karno," ayuu yidhi. "Kaliya midba midka kale. Aynu. Jarmalku si dhakhso ah ayay u iman doonaan."
  
  Waxay ka soo baxeen qolkii xabaasha ee Mars, nin kastaa wuxuu xaday jaleec aan fiicneyn oo uu dib ugu eegayo badbaadada qaraabada ah iyo muhiimada aan la soo koobi karin. Madhnaantii ayaa mar kale u yeedhay, haddana Drake waxa uu bilaabay in uu dareemo xanuun caajis ah oo anqawyada iyo jilbaha ah, taas oo ka dhalatay dhaqdhaqaaqooda gaabis ah ee cidhifka. Professor Parnevik iyo Ben yar waa inay ku jireen xanuun dhab ah.
  
  Qaylo kale ayaa gilgishay godka baaxadda weyn waxayna ka dhawaajisay in ay iyagu leeyihiin oo dhan. Drake ayaa kor u eegay oo u maleeyay inuu arkay daraf la mid ah oo ka sarreeya isaga. Caqli-xumo. Waxan nacladku habeenka oo dhan wuu soo wareegayaa!
  
  Dhinaca wanaagsan, weli ma aysan maqal wax calaamad ah oo cadaadis ah. Drake wuxuu u qaatay inay saacad wanaagsan ka horeeyeen Jarmalka, laakiin wuxuu ogaa in iska horimaadku uu ku dhow yahay lama huraan. Waxa uu rajaynayay in ay ka takhalusi karaan khatarta caalamiga ah ka hor inta aysan dhicin.
  
  Oo waxaa ka soo hor baxay daraf labaad, oo gadaashiisana waxaa ka muuqday meel labaad oo qurux badan, oo ku taal buurta moolkeeda. Midkan waxaa lagu qurxiyey walxo badan oo dahab ah, darbiyada dhinacyadu macno ahaan waxay dhalaalayaan iftiin dahab ah.
  
  "Ilaahoow!" Kennedy wuu taahay. "Weligay ma arag wax la mid ah. Waa kuma kan? Ilaahay ma xafidaa?
  
  Parnevik wuxuu ku foorarsaday dhagaxyada dhagaxa ah ee xukumay sarcophagus weyn. Cabbaar ayuu madaxa ruxay, isaga oo weji gabaxsan. "Sug, kuwanu ma baalasha?" Kani ma baalal buu xidhan yahay?
  
  "Malaha, Professor," Ben wuxuu horeyba u eegayay meel u dhow bannaanka habeenkii madow ee sugaya iyaga. "Miyay muhiim tahay? Tani maaha Mid. "
  
  Ninkii wuu iska indhatiray. "Waa Quetzalcoatl! Ilaaha Aztecs!, maxaa waxaas oo dhami ku saabsan yihiin..." ayuu u tilmaamay darbiyada ifaya.
  
  "Dahab Aztec." Wells wuu taahay, wuu naxay in kasta oo naftiisa. "Waa yahay".
  
  "Meeshaan..." Kennedy wuxuu ku dhawaaday inuu si buuxda u hawo-maray qolka, "waa helitaankii ugu weynaa ee qadiimiga ah ee abid. Ma fahantay taas? Halkan ilaahnimadu maaha mid ka mid ah ilbaxnimo kaliya, laakiin qaar badan. Iyo dhammaan dhaqamada iyo hantida la socota. Waa... xad dhaaf ah."
  
  Drake wuxuu ka fogaaday sawirka Quetzalcoatl, oo baalal lagu qurxiyey oo faas ku sudhay. Parnevik wuxuu sheegay in ilaaha Aztec la yaqaan - sida laga soo xigtay ilaha kaniisadaha - sida Ilaaha xukumaya, oo muujinaya in uu dhab ahaantii run yahay.
  
  "Quetzalcoatl" macneheedu waa 'xamaaratada duulaya' ama 'maska baalasha leh'. Taas oo..." Parnevik si weyn ayuu u hakiyay, ka dibna wuxuu u muuqday in uu ogaaday in qof kasta oo kale uu dib ugu gurtay cirifka, "masaale," ayuu naftiisa ku yidhi, isagoo faraxsan.
  
  "Miyaa wax ay wadaagaan Mars?" ayuu waydiiyay askari kaligii SAS ah oo lagu magacaabo Jim Marsters.
  
  Drake waxa uu daawaday sida uu Parnevik u soo fuulay cidhifka isaga oo bushimihiisu soo jeexay. "Hmm," malo neefsashadiisa ayaa gaartay qof kasta oo dariiqa taagnaa. "Kaliya inay macnaheedu noqon karaan dhimasho iyo mar ay sameeyeen."
  
  
  ***
  
  
  Niche saddexaad, iyo kani waa sida kii hore oo kale. Drake waxa uu is arkay isaga oo eegaya gabadh qaawan oo yaab leh oo alwaax laga soo xardhay.
  
  Darbiyada waxaa lagu dahaadhay sawiro qiimihiisu yahay hanti badan. Dolphins, muraayadaha, swans. Katiinad qoolley la sawiray oo weyn oo ku filan inay ku wareegaan qoorta Taalada Xorriyadda.
  
  "Hagaag," Drake ayaa yidhi. "Xitaa waan garanayaa cidda ay tahay."
  
  Kennedy wuxuu sameeyay xanaaq. "Haa, waad sameyn doontaa."
  
  " dhillo dhab ah," Parnevik ayaa si adag u yidhi. "Aphrodite".
  
  "Hi," Wells ayaa yidhi. "Ma waxaad Ilaah Aphrodite ugu yeedhaysaa dhillo? Hoos halkan? Qabrigeeda u dhowaa?"
  
  Parnevik wuxuu sii waday hooliganism-ka caadiga ah ee dugsiga hoose: "Waxa lagu yaqaanay inuu la seexdo Ilaahyada iyo ragga, oo ay ku jiraan Adonis. Waxa uu Helen oo ka tirsan Troy u soo bandhigay Paris, ka dibna waxa uu xidhay heshiiska isaga oo hurinaya xamaasadda Paris markii uu indhaha saaray. Wuxuu ku dhashay meel u dhow Paphos oo ka timid xiniinyaha Uranus ee dhowaan la tuuray. Waa inaan idhaahdaa iyada..."
  
  "Waan helnay fariinta," Drake ayaa si qallalan u yiri, isagoo weli eegaya xarrigga. Wuu dhoola cadeeyey markuu arkay Kennedy oo madaxa u ruxaya.
  
  "Ma xaasid baad tahay gacaliye?"
  
  "Aad ayaan u niyad jabay galmo ahaan?" Waxay ku riixday isaga si uu u noqdo safka labaad ee ka dambeeya Dahl.
  
  Intuu ka daba fiirsaday. "Hagaag, hadda markaad sheegto..."
  
  "Kaalay, Matt," Ben sidoo kale wuu soo dhaafay. "Waa yaab!"
  
  Qayladiisii ayaa ku wada booday. Way soo jeesteen oo waxay arkeen isagoo afarta lugood dib ugu gurguuranaya, cabsina wejigiisa oo dhan kaga qoran tahay. Drake waxa uu la yaabay in uu hadda uun arkay Ibliiska laftiisa, oo baalasha shaydaanka si toos ah uga soo baxay jikada cadaabta.
  
  "Niche Tani-" ayuu neefsaday. "Waxay dul saaran tahay madal... hawo dul sabaynaysa... Dhinaca kale waxba ma jiraan! "
  
  Drake waxa uu dareemay in wadnihiisa uu garaacayo. Wuxuu xusuustay ceelkii Mimir iyo sagxaddii beenta ahayd.
  
  Dahl dhowr jeer buu booday. "Dhagaxa habaaran wuxuu u muuqdaa mid xoog badan. Tani ma noqon karto dhamaadka khadka."
  
  "Ha samayn tan!" Ben ayaa ku qayliyey. "Maxaa dhacaya haddii ay jabto?"
  
  Aamusnaanta ayaa xukuntay. Dadka oo dhami waxa ay isku eegayeen indho fiiqan. Qaar waxay ku dhiiradeen inay dib u eegaan wadadii ay soo mareen, dariiqii nabdoonaa ee ay ku jireen ceelasha iyo Marsters.
  
  Isla markaas, masaafada ugu fog ee maqalka, ayaa la maqlay sanqadh aan yarayn. Dhawaaqa dhagax ceel ku dhacaya.
  
  "Kuwani waa Jarmal," ayuu Dahl ku yidhi dembi. "Hubinta qoto dheer ee usheeda dhexe. Imika ama waxaynu heli doonaa waddo aan kaga baxno madashan ama waanu dhimanaynaa".
  
  Drake ayaa xusul ku dhuftay Kennedy. "Halkaas fiiri," ayuu kor u tilmaamay. "Dhagahayga waan furay. Waxaan filayaa in ay tahay in uu jiro gogol kale ama godad kale oo naga sarreeya. Laakiin bal eeg... bal eeg sida qarka qarku u eg yahay inuu soo foorarsado.
  
  "Xaq". Kennedy wuxuu u degdegay cidhifka Aphrodite's niche. Dabadeed, iyada oo isku dhufatay dhagaxii jaadka ahaa, ayay geesta gees ka eegtay. "Halkan waxaa jira nooc ka mid ah qaab-dhismeed...Ilaah! Ilaahayow."
  
  Drake ayaa garbaha ku qabtay oo mugdiga u fiirsatay. "Waxay ila tahay in aad ka dhigan tahay i fuday!"
  
  Halkaa, oo aad uga sii durugsan tirada nalkooda, ayaa ahayd tiir dhuuban oo isu rogay jaranjaro caato ah oo xitaa khafiif ah. Jaranjarooyinka ayaa korkooda korkooda u fidiyay, iyaga oo u socday heerka xiga.
  
  "Ka hadal dawakhaad," Drake ayaa yidhi. "Waxay qaadatay buskud iyo weel."
  
  
  3TODDOB
  
  
  
  QABRI ILAAH
  
  
  Jaranjarada wareegtadu waxay u muuqatay mid adag oo ku filan, laakiin xaqiiqda fudud ee ay ku dhufatay godka bannaan ee ka sarreeya godka aan dhammaadka lahayn, iyada oo aan la xusin xaqiiqda ah in dhismayaasheeda ay ku guuldareysteen inay rakibaan wax birta ah, taasoo ka dhigtay xitaa Drake's neerfayaasha si fiican u tababaran inay ka gariiraan si ka dhaqso badan boogaha. gariiriye .
  
  Hal goobaabin oo buuxa ayaa u keenay qiyaastii rubuc ka mid ah jidka Aphrodite's alcove, sidaas darteed Drake wuxuu qiyaasay inay u baahan yihiin inay sameeyaan afar ama shan wareegyo. Waxa uu u dhaqaaqay talaabo talaabo, isagoo raacaya Ben, isku dayaya inuu xakameeyo cabsidiisa, neefsasho qoto dheer leh oo had iyo jeer sugaya hadafkooda.
  
  Lixdan cagood kor. Konton. Afartan
  
  Markii uu soo dhawaaday soddon cagood, wuxuu arkay Ben oo istaagay oo fadhiistay cabaar. Indhihii wiilka ayaa baqdin la gilgishay. Drake si taxadar leh ayuu u fadhiistay tillaabada ka hooseysa isaga oo u salaaxay jilibka.
  
  "Saaxiib, ma jirto wakhti aad ku bilowdo qorista raad cusub, darbiga hurdada. Ama ku riyoonaya Taylor Momson."
  
  Dabadeed codka askariga SAS ayaa ku soo dhacay iyaga. "Maxaa halkaas ka socda? Waanu isku kaftamaynaa halkan. Dhaqaaq."
  
  Askarta SAS, Drake ayaa fikiray. Waxaan ka dhigay kuwo ka duwan sidii hore.
  
  "Nasasho qaado," ayuu dib ugu dhawaaqay. "Kaliya noqo mo."
  
  "Nabi! Ugh..." Drake waxa uu maqlay codka qoto dheer ee Wells, ka dibna aamusnaanta. Waxa uu dareemay in Kennedy uu fadhiyo cagihiisa, waxa uu arkay dhoola cadeynteeda oo adag waxa uuna dareemay jirkeeda oo gariiraya suulasha.
  
  "Sidee tahay ilmuhu?"
  
  "Ka boodista kulliyadda," Drake ayaa naftiisa ku qasbay inuu qoslo. "Saaxiibayaal. Baararka York. Habeenka filimka bilaashka ah. KFC. Wacitaanka Waajibka. Waad ogtahay, alaab arday.
  
  Kennedy si dhow buu u eegay. "Waaya-aragnimadayda, tani maaha waxa wiilasha iyo gabdhaha kuleejku sameeyaan."
  
  Hadda Ben indhihiisa kala qaaday oo isku dayay inuu si adag u dhoola cadeeyo. Si tartiib ah ayuu gacmaha iyo jilbaha ugu socday. Mar kale kor u kaca, oo weli gacmihiisa iyo jilbaha ku taagan, ayuu midba tillaabo dhib badan fuulay.
  
  Inch by inch, tallaabo tallaabo khatar ah, ayay u kaceen. Drake waxa uu dareemay madaxiisa iyo wadnihiisa xanuun ka dib xiisadda. Haddii Ben uu dhici lahaa, wuxuu si badheedh ah u xannibi lahaa dhicista wiilka jidhkiisa, hadday tahay inuu badbaadiyo.
  
  Wax su'aal ah ama walaac ah ma jiraan.
  
  Goobo kale oo buuxa oo ay ku dhawaad labaatan cagood u jireen bartilmaameedkooda, waa tiir u eg tii ay hadda ka gudbeen. Drake waxa uu wax ku bartay toosh biligleynaya. Waxay dib ugu soo celisay usheeda dhexe, laakiin sida cad hal heer ayaa ka sarreeya.
  
  Heer sare? ayuu is yidhi. Ilaahow, aad buu tan ugu 'casriyey' Sonic the damn Hedgehog.
  
  Korkiisa, waxa uu arkay Dahl oo ka warwareegay. Iswidhishka ayaa si degdeg ah u istaagay, waxa uu lumiyay dheeli tirnaantiisa, waxa uuna hadda culeys badan saaray lugtiisa dambe. Ma jirin dhawaaqyo, kaliya halgan deggan. Waxa kaliya oo uu qiyaasi karayay jirdilka ka batay maskaxda Dahl. Meel bannaan oo ka dambaysa, badbaado hor leh, fikirka dhicid dheer, xanuun badan.
  
  Iswiidhishka ayaa markaa hore u soo yaacay, oo ku dhuftay jaranjarooyinka oo ku dhegay nolosha qaaliga ah. Drake wuxuu maqlay neefsashadiisa culus toban fiit kor.
  
  Dhawr daqiiqo ayaa dhaaftay, fuulkii adkaana wuu sii socday. Ugu dambeyntii, Dahl wuxuu ka soo degay jaranjarada oo fuulay tiirarka, ka dibna hore ayuu u gurguurtay gacmihiisa iyo jilbaha si uu meel u dhigo. Drake ayaa si dhakhso ah u raacay, isaga oo jiidaya Kennedy isaga oo la socda, isaga oo dareemaya nafis aad u weyn oo ah in ay ku soo noqdeen cidhifka cidhiidhiga ah ee weli hal tallaabo oo keliya u jira dhimashada qaylada.
  
  Markii la wada xisaabtamay, ayuu Dahl taahay. "Aan u gudubno meesha xigta oo wac nasasho," ayuu yidhi. "Aniga, mid ahaan, gabi ahaanba waa la baabbi'iyey."
  
  Ka dib shan daqiiqo oo kale oo ay isku shaandheynayeen jirkooda daalan oo ay la halgamayaan murqaha oo sii kordhaya, waxay ku turunturoodeen niche afraad, midda si toos ah uga sarreysa qabriga Aphrodite.
  
  Markii hore ninna ma arkin Ilaaha joogtada ah. Dhammaantood jilba joog bay ahaayeen, nasasho iyo neefsasho xoog leh ayay ku jireen. Drake wuxuu ku fekeray isagoo dhoola cadeynaya in tani ay tahay midda dhabta ah ee noloshiisa rayidka ah ay u horseeday isaga, wuxuuna eegay kaliya markii Parnevik uu ku dhawaaqay hadal macquul ah oo u muuqan lahaa mid qariib ah oo ka yimid qof kale oo aan isaga ahayn.
  
  "Woof!"
  
  "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Woof! madaxa eyga. Kani waa Anubis."
  
  "Dawac la mid ah?" Wells ayaa dib ugu tiirsaday kursigiisii oo jilbaha u jiiday laabtiisa. "Hagaag. waan yeeli doonaa......"
  
  "Ilaaha Masar," ayuu yiri Parnevik. "Oo runtii waxay leedahay wax ku saabsan dhimashada."
  
  Drake wuxuu eegay safka mummies iyo taallo dawacooyin ah oo dhuxul ah. Naxashooyin dahab ku dahaadhan iyo ankhyo sumurud ka samaysan, isagoo aan la cajabin ayuu dhabarka u jeediyey qolkii Ilaah ee xabaasha ku jiray oo uu ku dhex qarxay KitKat. Wax yar ka dib Kennedy ayaa ag fadhiistay.
  
  "Sidaa daraadeed," ayay tidhi, iyada oo cuntadeedii iyo cabbkeedii ka furtay.
  
  "Damn, waad ku fiican tahay hadalka," Drake ayaa ku qoslay. "Horta waxaan dareemayaa farxad."
  
  "Dhagayso, saaxiib, haddii aan doonayo inaan ku shido, waxaad noqon lahayd mid gacmahayga ku jira." Kennedy wuxuu siiyay dhoola cadeyn taas oo labadaba xanaaqsan. "Damn, nimanyahow ma joogsan kartaan hal daqiiqo, miyaad kari kartaa?"
  
  "Hagaag, okay, waan ka xumahay. Kaliya ciyaar Maxaa dhacay?"
  
  Wuxu daalacday Kennedy oo meel sare eegaya. Waxaan arkay indhaheeda oo fidsan markii ay qabatay dhawaqa daciifka ah ee askarta Frey oo iyaga la qabsanaya. "Tani... wax... in muddo ah ayaanu duurka ku garaacnay. Ma u malaynaysaa, haa, runtii wax baanu haynaa, Drake?
  
  "Xaqiiqdii waxaan u maleynayaa in Odin uu halkan hoos ugu dhacay."
  
  Kennedy wuxuu u istaagay inuu baxo, laakiin Drake ayaa gacantiisa saaray jilibka si uu u joojiyo. Taabashadu waxay ku dhowaatay inay keento dhimbilo.
  
  "Halkan," ayuu yidhi. "Maxaad u malaynaysaa?"
  
  "Uma malaynayo in aan shaqo badan qaban doono markaan soo laabano," ayay si hoose u tidhi. "Waxa ku saabsan dilaaga xidhiidhiyaha ah ee Thomas Caleb iyo wax kasta oo kale. Bastarkaas mar kale la dilay, waad ogtahay, maalin ka hor intaanan tagin Manhattan.
  
  "Waa maxay? Maya."
  
  "Haa. Halkaas ayaan u aaday si aan ugu soo wareego goobtii dilku ka dhacay. ixtiraamna.
  
  "Aad baan uga xumahay". Drake way ka gaabsatay laabta, iyadoo og in tani ay tahay waxa ugu dambeeyay ee ay hadda u baahan tahay.
  
  "Mahadsanid, waan ogahay. Waxaad tahay mid ka mid ah dadka ugu daacadsan ee aan abid aqaan, Drake. Iyo kuwa ugu naf-hurid ah. Malaha taasi waa sababta aan aad kuugu jeclahay."
  
  "Inkasta oo aan faallooyinkayga dhibsado?"
  
  "Aad u xoog badan, inkastoo ay tani jirto."
  
  Drake waxa uu dhameeyay shukulaashiisa inteeda kale waxa uuna go'aansaday in aanu ku tuurin duubabka KitKat meel banaan ah. Isagoo og nasiibkiisa, waxaa laga yaabaa inuu dejiyay dabinka qashinka qadiimiga ah ama wax la mid ah.
  
  "Laakiin shaqo la'aan macnaheedu maaha xidhiidh," Kennedy wuu sii waday. "Saxiibo dhab ah kuma lihi New York. Qoys ma leh. Waxa aan filayaa in aan u baahdo in aan indhaha dadweynaha ka waayo.
  
  "Hagaag," Drake ayaa si feker leh u yidhi, "Waxaan arkaa inaad tahay rajo soo jiidasho leh." Indho nacasnimo ah buu siiyey. "Waxaa laga yaabaa inaad ku tiraahdo bollox si aad u jeceshay Paris hore oo aad booqato jolly Old York."
  
  "Laakin halkee ayaan joogi lahaa?"
  
  Drake wuxuu maqlay Dal oo isku soo ururinaya ciidamadiisa. "Hagaag, kaliya waxaan u baahanahay inaan ogaano sida aad u kasban karto kaydkaaga." Wuxuu sugay ilaa ay cagaheeda ka kacday, ka dibna garbaha qabsaday oo uu eegay indhaheedii dhaldhalaalka ahaa.
  
  "Runtii, Kennedy, jawaabta su'aalahaaga oo dhan waa haa. Laakiin waxaas oo dhan ma qiyaasi karo hadda. Waxaan haystaa boorso ii gaar ah oo aan u baahanahay inaan ka wada hadalno, waxaanan u baahanahay inaan diirada saaro." Wuxuu u lulay dhankii bannaan. "Halkaas waxaa jooga Alicia Miles. Waxaa laga yaabaa inaad u malaynayso in safarkayaga fog uu ahaa mid khatar ah, in Qabrigani uu ahaa mid khatar ah, laakiin i rumaysta, waxba maaha marka loo eego qaniinyadaas."
  
  "Waa sax," Wells wuu dul maray oo qabsaday faallooyinkii u dambeeyay. "Oo ma arko waddo kale oo aan halkan uga baxo, Drake. Ma jirto si looga badbaado."
  
  "Oo ma xiri karno wadada sababtoo ah waxaan u baahanahay waddo aan ka baxno," Drake ayaa madaxa ruxay. "Haa, sidoo kale waxaan eegay qoraallada oo dhan."
  
  "Waan ogaa inaad tan samayn lahayd." Wells wuu dhoola caddeeyey sidii isagoo og in Drake uu weli ka mid yahay raggiisa. "Kaalay, bagalka ayaa guuxaya."
  
  Drake wuxuu raacay madaxiisii hore ilaa dariiqa, ka dibna wuxuu qaatay booskiisa gadaashiisa Ben iyo Dahl. Hal jalleeco oo qiimaynaysa waxay aragtay in qof walba nastay, laakiin ka walaacsan waxa soo socda.
  
  "Afar ayaa la dilay," ayuu yiri Dahl oo ka leexday dariiqa, buurta isaga ka dambeysa.
  
  Niche-ka xiga wuxuu ahaa mid la yaab leh waxayna siiyeen dhammaan kor u kaca. Tani waxay ahayd qabrigii Thor, ina Odin.
  
  Inankii wuu afuufay sidii inuu ogaaday yeti oo ku yaal Dooxada Dhimashada. Oo, isaga, wuxuu lahaa. Professor ku takhasusay khuraafaadka Norse ayaa helay qabriga Thor, laga yaabee inuu ahaa midka ugu caansan Norse-ga waqti kasta, isaga oo uga mahadcelinaya qayb ahaan majaajilada Marvel.
  
  Farxad saafi ah.
  
  Iyo Drake, joogitaanka Thor ayaa si lama filaan ah uga dhigay mid dhab ah.
  
  Waxaa dhacday aamusnaan xushmad leh. Qof kastaa wuu ogaa Thor, ama ugu yaraan wax ka mid ah jidh-ku-soo-noqoshada Ilaaha Viking ee onkodka iyo hillaaca. Parnevik wuxuu bixiyay muxaadaro ku saabsan Thorsday, ama, sida aan hadda naqaan isaga, Khamiista. Tani waxay la xiriirtaa Arbacada - ama Maalinta Biyaha, ama Maalinta Odin's. Thor wuxuu ahaa ilaaha ugu weyn ee dagaalyahanka ah ee loo yaqaan bini'aadamka, isagoo sita dubbe, ku burburinaya cadowgiisa xoog dalxiis. Qaabka saafiga ah ee raganimada Viking.
  
  Waxay ahayd wax kasta oo ay samayn karaan si ay Parnevik uga fogaadaan oo ay uga joojiyaan inuu isku dayo inuu baaro lafaha Thor isla markaaba. Nicheka xiga, kii lixaad, waxaa ku jiray Loki, Thor walaalkii iyo wiil kale oo Odin ah.
  
  "Dadku way sii kululaanayaan," ayuu yidhi Dahl, isagoo si dirqi ah u eegaya gudaha alcove ka hor intaadan sii wadin cidhifka ku dhammaaday dhinaca buurta, oo ah tiro madow oo adag.
  
  Drake waxa uu ku biiray Iswiidhishka, Ben iyo Kennedy markii ay soo dhaafeen qoryo dhagaxa agtiisa ah.
  
  "Foogyaal," Ben ayaa yidhi. "Gacantuna way nasataa. Waxay u egtahay inaan kor u socono."
  
  Drake ayaa qoortiisa ruxay si uu kor u eego. Jaranjarada dhagaxa ah ayaa kor u kacday gudcur aan dhammaad lahayn, gadaashoodana wax kale ma jiraan, waxaan ahayn hawo.
  
  Marka hore tijaabada neerfaha, waa maxay hadda? Xoog? Jiritaanka?
  
  Haddana Dahl ayaa ugu hor maray. Si degdeg ah u kacaya labaatan cagood ama wax ka badan ka hor inta aanad u muuqan in ay hoos u dhacayso sida madowgu u hafay. Ben wuxuu go'aansaday inuu raaco, ka dibna Kennedy.
  
  "Waxaan u malaynayaa inaad hadda isha ku hayn karto dabadayda," ayay tidhi iyadoo dhoola-cadaynaysa badhkeed, "Hubi inaysan ku dhaafin."
  
  Wuu il-duufay. "Kani indhahayga kama saari karo."
  
  Drake wuu ku xigay, isagoo gaadhay saddex xajin oo qumman ka hor inta aanuu dhaqaaqin lifaaqiisa afraad. Sidan oo kale ayuu u kacay, waxa uu si qunyar ah u koray jiirkii qowlka ahaa oo galay hawada foolkaanaha.
  
  Oo hareerahoodana waxaa ka sii socday qaylo iyo baroortii buurta. Drake waxa uu mala awaalay qolka magma agtiisa wax ka shidaya, oo darbiyada ku dhex tuuraya naarta jahannamada, oo ku soo baxaysa cirka buluuga ah ee Iceland.
  
  Lug baa ka korreysa, oo ka siibtay darafkeeda yar. Wuu is taagay, isagoo og inay jiraan wax yar oo uu samayn karo haddii qof ku soo yaaco, balse uu diyaar u yahay, waaba haddii ay dhacdo.
  
  Lugta Kennedy waxay u lulatay meel bannaan oo qiyaastii hal mitir ka sarreysa madaxiisa.
  
  Wuu soo gaadhay, isaga oo yara lulaya si aan xasilloonayn, laakiin waxa u suurta-gashay in uu cidhifka kabteedda qabsado oo uu dib ugu soo celiyo cidhifka. Shukran gaaban ayaa na soo gaadhay.
  
  Wuu sii socday, labadiisa xabbo ayaa gubanaya, farihiisa ayaa ka xanuunaya xubin kasta. Cidhifyada suulasha ayaa qaaday culayska jidhkiisa kor kasta oo yar. Daloolkiisana dhidid baa ka daadanaya.
  
  Waxa uu qiyaasay laba boqol oo fiit oo gacma oo ammaan ah laakiin cabsi leh ka hor intaanay gaadhin badbaadada barbardhiga ee meel kale.
  
  Shaqo daalin ah. Dhamaadka Adduunka, Apocalypse waa shaqo dambe. Badbaadinta bini'aadantinimada talaabo kasta oo ciqaab ah oo horay loo qaaday.
  
  "Hadda waa maxay?" Wells ayaa dhabarka u jiifa, isagoo taahaya. "Miisaan kale oo dhiig leh oo ku socda cidhifka?"
  
  "Maya," Dahl xitaa ma uusan lahayn awood uu ku kaftamo. "Tunnel".
  
  "Ukun".
  
  Jilba joog bay u gurguuranayeen. Tunnelka ayaa u horseeday mugdi mugdi ah oo sababay in Drake uu bilaabo inuu rumaysto inuu riyoonayay ka hor inta uusan si lama filaan ah ugu dhicin Kennedy dhaqdhaqaaq la'aan xagga dambe.
  
  Wajigaaga hore u sii jeedi.
  
  "Ah! Waad ii digi kartay."
  
  "Way adag tahay markii isla qaddarkaas igu dhacay," cod qallalan ayaa ku jawaabay. "Waxay ila tahay in Dahl kaliya uu ka baxay rasinkan sanka jaban."
  
  "Waxaan ka walwalsanahay qalbigeyga habaaran," Dahl ayaa ugu jawaabtay si daal ah. "Tuneelku wuxuu si toos ah uga soo horjeedaa jaranjarada hore ee jaranjarada kale, um, waxaan qiyaasayaa xagal shan iyo afartan darajo ah. Ma jiraan wax bidix ama midig, ugu yaraan ma jiraan wax aan arki karo. Is diyaari."
  
  "Waxyaabahan waa in lagu dhejiyaa meel," Drake wuu guntaday, isaga oo ku gurguuranaya jilbaha nabarrada leh. "Ilaah dartiis, kaliya laguma hakin karo hawada."
  
  "Waxaa laga yaabaa inay awoodaan," ayuu yiri Parnevik. "Sannado darteed. Haa haa. Waan kaftamayay, laakiin si dhab ah, malahayga ugu fiican ayaa ah taxane duullimaadyo ah.
  
  "Horta naga qarsoon," Drake ayaa yidhi. "Xaqiiqdii. Waxay ahayd in ay qaadatay jahannamo badan oo shaqaale ah. Ama laba ilaahyo ah oo runtii xoog badan.
  
  "Malaha waxay waydiisteen Hercules iyo Atlas gargaar."
  
  Drake si taxadir leh ayuu ugu tallaabsaday tallaabadii ugu horreysay, dareen naxdin leh oo maskaxdiisa ku soo duulay, oo kor u fuulay dhagaxii qallafsanaa. In muddo ah ayay fuuleen, ugu dambayntii waxa ay u soo baxeen alkow kale oo ku yaalla agagaarka meel bannaan ah.
  
  Dahal wuxuu ku salaamay isagoo daalan madaxa ruxmayo. "Poseidon".
  
  "Cajiib ah."
  
  Drake ayaa mar kale jilba joogsaday. Sayidow, wuu mooday. Waxaan rajeynayaa in Jarmalku ay si la mid ah u adag tahay. Ugu dambeyntii, laga yaabee in halkii ay ka dagaallami lahaayeen ay ku xallin lahaayeen dhagax, warqad, maqas.
  
  Godka Giriigga ee baddu waxa uu sitay saddex-geesoodka caadiga ah iyo qol ay ka buuxaan hodantinimo cajiib ah. Kanu wuxuu ahaa Ilaahii toddobaad oo ay ag marayeen. Nambarkii sagaalaad ayaa bilaabay in uu maskaxdiisa ku cidhiidhiyo.
  
  Nambarka sagaalku miyaanay ahayn kan ugu xurmada badan khuraafaadka Viking?
  
  Taas ayuu u sheegay Parnevik iyagoo nasanaya.
  
  "Haa, laakiin meeshan sida cad maaha Nordic oo keliya," borofisarku farta ayuu ugu fiiqay ninka saddex-geesoodka ka dambeeya. "Waxaa jiri kara boqol ka mid ah."
  
  "Hagaag, si cad uma noolaan doonno boqol ka mid ah," Kennedy ayaa kula dooday isaga. "Haddii aan qof ka dhisin Ho-Jo hore."
  
  "Ama, weli, ka sii fiican, dukaanka sandwich hilib doofaar," Drake ayaa dharbaaxay faruuryaha. "Xaqiiqdii waan dili karaa mid ka mid ah nimankan xun hadda."
  
  "Crunchy," Ben ayaa qoslay oo ku dhuftay lugtiisa. "Waxaad ka hadlaysaa wax toban sano ka haray. Laakin ha werwerin-wali waxaad leedahay qiimo madadaalo."
  
  Shan daqiiqo oo kale ayaa dhaaftay ka hor inta aysan dareemin nasasho ku filan oo ay ku sii wataan. Dahl, Wells iyo Marsters waxay ku qaadatay dhowr daqiiqo inay dhagaystaan daba-galayaashooda, laakiin hal cod ma dhibin habeenka weligeed ah.
  
  "Waxaa laga yaabaa inay dhammaantood wada dhaceen," Kennedy ayaa gariiray. "Waa dhici kartaa. Haddii uu kani ahaan lahaa filimka Michael Bay, qof baa mar hore dhici lahaa."
  
  "Runtii". Dahl wuxuu nagu soo kiciyay jaranjaro kale oo hakad. Sida qaddarku lahaan lahaa, waxay ahayd halkan in Wells uu ka lumay gacantiisa oo uu hoos u dhigay laba tallaabo oo sibiq ah, oo dhagaxa ku garaacaya garka mar kasta.
  
  Waxaa bushimihiisa ka soo baxay dhiig ka soo baxay carrabkiisii qaniinay.
  
  Drake ayaa ku qabsaday garbaha jaakadkiisa weyn. Ninkii hoosta ka ahaa-Marsters- ayaa bowdadiisa ku qabsaday xoog ka sarreeya.
  
  "Ma jirto meel baxsan, oday. Weli ma aha."
  
  Ninka shan iyo konton jirka ah ayaa si qallafsan dib loogu soo jiiday jaranjarada, Kennedy oo dhabarka ku haya Drake iyo Marsters isaga oo hubinaya in aanu ku siiban tallaabo kale. Markii ay gaadheen alcove sideedaad, Wells ayaa mar kale niyadda ku jirtay.
  
  "Haa, waxay u sameeyeen ula kac, nimanyahow. Kaliya waxaan rabay inta kale."
  
  Laakiin waxa uu tuujiyay gacanta Marsters oo uu si kal iyo laab ah ugu mahad naqay Drake markii qofna aanu eegayn.
  
  "Ha werwerin oday. Kaliya halkaa ku laad Wali ma aadan helin wakhtigaagii May. "
  
  Niche sideedaad waxay ahayd nooc mudaaharaad ah.
  
  "Ilaahayow". Mucjisada Parnevik ayaa kulligood wada qaadsiiyay. "Kani waa Zeus. Aabbe nin. Xataa ilaahyadu waxay isaga ku tilmaamaan ilaahnimo - aabbe. Way ka baxsan tahay Odin ... wax badan oo dheeraad ah, waxayna ka timid Norse. "
  
  "Miyaan Odin loo aqoonsan Zeus ka mid ah qabiilooyinkii hore ee Jarmalka?" Ben ayaa weydiiyey, isagoo xasuusan cilmi-baaristiisa.
  
  "Waxa uu ahaa, nin, laakiin waxaan ula jeedaa, kaalay. Kani waa Zeus. "
  
  Ninkani wuu saxnaa. Boqorkii ilaahyada ayaa joog dheer oo aan la kala qaybin, isagoo gacantiisa weyn ku haysta biriq. Meelkiisa waxaa ku jiray hanti aad u badan oo dhalaalaya, Oo waxaa ka buuxsamay abaalgud ka baxsan wax kasta oo nin maanta urursan karo.
  
  Ka dibna Drake wuxuu maqlay habaar, qaylo, Jarmal ah. Hoos ayay ka dhawaajisay.
  
  "Waxay ku jabeen tunnel," Dahl wuu iska xidhay indhaha isagoo xanaaqsan. "Shan iyo toban daqiiqo oo kaliya ayaa naga dambeeya. Nacalad, nasiib ayaanu ka baxnay! I raaca!"
  
  Jaranjaro kale ayaa ku dhawaaqay, markan oo soo baxaysa oo koraya qabriga Zeus ka hor intaysan noqon mid toosan tobanka tallaabo ee ugu dambeeya. Waxay u dagaalameen intii karaankooda ah, geesinimadoodii waxay u rogmatay dambas gudcurka gurguurta ah. Waxay u egtahay in maqnaanshaha iftiinka uu xakameynayo ruuxa dhuuban. Cabsi ayaa ku timid wicitaankii waxayna go'aansatay inay fariisato.
  
  Ka hadal wax ku saabsan dawakhsan, Drake ayaa ka fikiray. Ka hadal sida kubbadahaagu u dhintaan cabbirka lawska. Tobankii tallaabo ee u dambeeyay, ee gudcurka sare ka laalnaa, ee fuulay habeenka gurguurta, ayaa ku sigtay inuu ka adkaado. Wax fikrad ah kama uusan lahayn sida kuwa kale u maareeyeen - waxa kaliya ee uu sameyn karay waxay ahayd inuu dib u soo nooleeyo khaladaadkiisii hore oo uu si adag ugu dheggan yahay - Alison, ubadka ayan waligood dhalin, weligoodna ma yeelan doonaan; Ololihii SRT ee Ciraaq oo wax walba isku rogay - khalad kasta wuxuu hordhigay maskaxdiisa si uu meesha uga saaro cabsida xooggan ee dhicitaanka.
  
  Markaasuu gacan ka saaray midda kale. Hal lug ayaa ka sareysa tan kale. Si toosan ayuu u kacay, gadaashiisa oo aan dhamayn, dabayl aan magac lahayn ayaa dharkiisa ruxday. Codka onkodka fog wuxuu noqon karaa heesta volcano, laakiin waxay noqon kartaa waxyaabo kale. Naxdin aan la sheegi karin, aad iyo aad u daran, oo weligood ma arki doonaan iftiinka maalinta. Xayawaan aad u xun oo ku dul boodboodaya dhagaxyo, dhoobo iyo digo, oo soo saaraya laxanno naxdin leh oo kicinaya aragti-casaan oo waalli ah.
  
  Drake, oo ku sigtay inuu ooyo, ayaa ku dul gurguurtay tallaabadii ugu dambaysay ee dhagaxa ahayd oo uu fuulay meel siman. Dhagaxii qallafsanaa ayaa xoqay gacmihiisii xoqay. Dadaal xanuun badan oo ugu dambeyay, ayuu madaxii kor u qaaday oo arkay in dadka kale oo dhan ay agtiisa sujuudsan yihiin, laakiin gadaashooda waxa uu arkay Torsten Dahl - Iswiidhish waalan - oo si dhab ah u gurguuranaya calooshiisa meel ka weyn wax kasta oo ay arkeen. fog .
  
  Iswidhish waalan. Laakin Ilaahow, ninku wuu wanaagsanaa.
  
  Meesha ayaa dhinac ka laalaaday, laakiin waxay ku dheggan tahay wadnaha buurta dhinaca kale.
  
  "Ilaah baa mahad leh," Dahl ayaa si daciif ah u yiri. "Waa mid. Waxaan helnay qabrigii Odin."
  
  Dabadeed daal buu la dhacay.
  
  
  SIDEED 30
  
  
  
  QABRI ILAAH
  
  
  Qaylo ayaa dawakhsigii ka soo baxay.
  
  Maya, qayli Qaylo-dhaan dhiig-miirato ah oo ka hadlaysa argagax saafi ah. Drake ayaa indhaha kala qaaday, laakiin dusha dhagaxa ayaa aad ugu dhawaa in diirada la saaro. Dhulka ayuu ku tufay oo cabaaday.
  
  Oo waxaan is arkay aniga oo ku fekeraya: intee in le'eg ayuu qofku ku dhici karaa wax aan dhammaad lahayn ka hor intuusan dhiman?
  
  Jarmalka ayaa halkan joogay. Mid ka mid ah walaalahood ayaa hadda ka soo dhacay jaranjarada.
  
  Drake wuxuu ku dhibtooday inuu si toos ah u istaago, muruq kastaa wuu xanuunaa, laakiin adrenaline wuxuu bilaabay inuu shido dhiiggiisa oo uu nadiifiyo fikradihiisa. Si tartiib ah ayuu u socday dhanka Ben. Saaxiibkii waxa uu jiifay mid ka mid ah cidhifyada madasha. Drake ayaa u jiiday goobta Odin. Jaleeco degdeg ah oo gadaashiisa ah ayaa u sheegay in Jarmalku aanu weli iman, balse dhegihiisa ayaa u sheegay in ay daqiiqado ka maqan yihiin.
  
  Wuxuu maqlay codka Haabiil Frey oo habaaraya. Qabiilka qalabka ilaalinta. Milo oo ku qaylinaysa dil dhiig leh mid ka mid ah askarta.
  
  Fursad uu ku muujiyo kartidiisa, ayuu u maleeyay, isagoo xusuusta mid ka mid ah odhaah Wells ee uu doortay intii ay ku jireen tababarkooda SAS.
  
  Wuxuu u soo jiiday Ben hareeraha, isagoo dhabarka ku tiirsan Odin's sarcophagus weyn. Inankii indho shareeray. Kennedy wuu turunturooday: "Diyaar u noqo iyaga. waan la tacaali doonaa isaga." Si fudud ayay dhabankiisa uga dhufatay.
  
  Drake way aamustay, iyada oo la kulmaysa ilbidhiqsigeeda. "Ka dib".
  
  Markii ugu horeysay ee Jarmalka si ay uga gudbaan heerka ugu sarreeya. Askari degdeg u dumay isagoo daalan, isla markiiba waxa raacay mid labaad. Drake wuu ka warwareegay in uu sameeyo waxa uu ogaa in ay tahay in uu sameeyo, laakiin Torsten Dahl wuu soo dhaafay isaga oo aan muujin qoomamo noocaas ah. Wells iyo Marsters ayaa sidoo kale hore isku shaandheeyay.
  
  Halgamaagii saddexaad ee cadawga ah ayaa dul gurguurtay, markan bakhti lab ah oo aad u weyn oo alwaax ah. Qurux badan Dhiiga, dhididka iyo ilmada dhabta ah waxay u rogeen maaskaro aad u xun wejigiisii horeba dhibka lahaa. Laakiin wuu ad-adag oo orod ku filanaa inuu kor ka boodo, rogo oo soo qaato bastoolada yar.
  
  Hal xabbad ayaa ka soo duushay foosto. Drake iyo asxaabtiisa ayaa si dareen leh u duray, laakiin darbadu waxa ay seegtay bartilmaameedkii.
  
  Abel Frey codkiisii qayla-dhaanta ahaa waxa uu burburiyay aamusnaanta ka dib markii la toogtay. "Ma jiro hub, dhumuc. Nar! Nar! Idhagayso!"
  
  Milo waxay samaysay waji waxayna siisay Drake dhoola cadeyn xun. "Fucking Kraut dameero. haye saaxiib?
  
  Qoriga waxaa lagu liqay feedh dhumuc weyn leh, waxaana lagu beddelay baal jeexan. Drake waxa uu u aqoonsaday middi ciidamada gaarka ah. Waxa uu u dhaqaaqay dhanka giant, isaga oo fursad u siinaya Dahl in uu laado mid ka mid ah askartii ku dhacday hawada sare.
  
  Askarigii labaad ayaa jilba joogsaday. Marsters ayaa siisay dhoola cadeyn kale, ka dibna jirkii dhutinnaa dhinac u tuuray. Waqtigaan, saddex askari oo kale ayaa soo gaaray dhulkii siman, ka dibna Alicia ayaa hoos ka soo booday oo u soo degtay sidii bisad, iyada oo gacanta ku haysa mindi. Drake waligeed may arkin iyada oo daalan waxayna wali u ekayd inay qaadi karto ninja sare.
  
  "Maya... hub?" Dahl waxa u suurtagashay in uu sheego inta u dhaxaysa neefsashada. "Ma ugu dambeyntii ma aaminsan tahay aragtida Armageddoon, Frey?"
  
  Naqshadeeye weyn oo Jarmal ah ayaa hadda gees ka maray. "Doqon ha noqon, wiil askari ah," ayuu si neefta ku jirto u yidhi. "Kaliya ma doonayo in aan calaamadiyo naxashka. Waxa jira meel keliya oo kaamil ah ururintayda."
  
  "Taas oo aad u aragto inay tahay mid ka tarjumaysa naftaada, waxaan u malaynayaa," Dahl ayaa yidhi, isagoo hakad ku jira markii kooxdiisu ay neefta qabatay.
  
  Waxaa jiray hakad, daqiiqad xiisad xun iyadoo mid kasta oo ka soo horjeeda uu qiimeeyay bartilmaameedkiisa dhow. Drake wuxuu ka laabtay Milo, isagoo aan is ogeyn wuxuu u socdaa dhinaca xabaasha Odin, halkaas oo Ben iyo Professor weli ay dhinac fadhiyeen, oo ay ilaalinayaan kaliya Kennedy. Mid kale ayuu sugayay...
  
  ... rajeenaya...
  
  Dabadeed taah af-duuban ayaa ka timid jaranjarada, codsi daciif ah oo gargaar ah. Frey hoos buu eegay. "Waxaad tahay daciif!" qof ayuu ku tufay. "Haddii aysan ahayn gaashaanka, waan lahaa..."
  
  Frey wuxuu tilmaamay Alicia. "Caawi iyada". Islaantii dagaalyahanka ahayd ayaa si kibir leh u qoslisay, ka dibna gacanta u fidisay dhinaca. Iyada oo hal-ku-taag ah ayay Hayden kor u qaadday. Wakiilkii CIA-da Maraykanka waxa ay ka daashay fuulista dheer, balse waxa ka sii daran qaadista culayska culus ee Jarmalku ku xidhay dhabarka.
  
  Gaashaanka Odin oo lagu duuduubay shiraac.
  
  Codka Parnevik ayaa la maqlay. "Gashaanti buu keenay! Qaybta ugu muhiimsan! Laakiin waa maxay sababtu?"
  
  "Maxaa yeelay taasi waa qaybta ugu weyn, doqon yahow." Frey ayaa toogtay. "Waxyaabahan ugu muhiimsan ma jiraan haddaanay ujeedo kale lahayn." Nashqadeeyaha moodada ayaa madaxa u ruxay si quudhsi leh oo u jeestay Alicia. "Dhamee cretins kuwan naxariista leh. Waxaan u baahanahay inaan qanciyo Odin oo aan ku soo laabto xafladda. "
  
  Alicia si waali ah ayay u qososhay. "Mareegteyda!" Way ku qeylisay, oo ka dhimasho badan wabiga Tam, oo waxay ku dhex tuurtay qalabkeedii ilaalin lahaa barta dhagaxa. Jahwareerka, waxay u carartay Wells, iyada oo aan muujin wax la yaab leh joogistiisa. Drake waxa uu diiradda saaray dagaalkiisa, isaga oo u janjeedha dhanka Milo si uu ula yaabsado isaga, isaga oo ku leexday lulitaanka daabkiisa, ka dibna xusul adag u geeyey daanka Milo.
  
  Laftu way dillaacday. Drake wuu qoob-ka-cayaaray, lulayay oo iftiimay cagihiisa. Markaa tani waxay noqon doontaa xeeladdiisa - inuu ku dhufto oo uu ordo, ku dhufo meelaha ugu adag ee jidhkiisa, isaga oo ujeedkiisu yahay inuu jebiyo lafaha iyo carjawda. Wuxuu ahaa mid ka dheereeya Milo, laakiin uma xoog badnayn, markaa haddii rafaa uu qabsaday isaga ...
  
  Onkod ayaa ka dhawaaqay buurta, guuxa iyo dildilaaca magma kor u kacaya iyo dhagaxa wareegaya.
  
  Milo aad bay u xanaaqday. Drake ayaa hogaanka ku qabtay laad laba dhinac ah, laba qasabad - wax aad ku arki karto Van Damme oo si hufan TV-ga uga sameeyay ayaa gabi ahaanba aan faa'iido u lahayn dagaalka waddooyinka ee nolosha dhabta ah. Milo way ogaatay taas oo way ka leexisay weerarka iyadoo qaylinaysa. Laakiin Drake sidoo kale wuu ogaa, iyo markii Milo uu horay u soo tuuray jirkiisa oo dhan, Drake wuxuu soo bandhigay xusul kale oo xoog leh oo ku dhuftay wejiga ka soo horjeeda, oo garaacaya sankiisa iyo godka isha, isaga oo si adag dhulka ugu garaacay.
  
  Milo waxay ku dhacday dhulka sidii wiyisha la jaray. Mar laga badiyay qof ka soo horjeeda caliber-ka Drake, ma jirin dib u soo noqoshada. Drake waxa uu ku tuntay cududdiisa iyo jilibka, isaga oo jabiyay labada lafo ee waaweyn, ka dibna kubadihiisii si fiican ayuu u qiyaasay, ka dibna wuxuu soo qaatay mindidii ciidanka ee la tuuray.
  
  Waxaan soo kormeeray goobta ay wax ka dhaceen.
  
  Marsters, oo ahaa askari SAS ah, ayaa shaqo gaaban ka qabtay laba Jarmal ah oo hadda la dagaallamaya mid saddexaad. Dilka seddexda qof ee dhowrka daqiiqo gudaheed ma ahayn wax fudud qof kasta, xitaa askariga SAS ah, waxaana Marsters soo gaaray dhaawac fudud. Wells ayaa la qoob-ka-ciyaartay Alicia oo ku teedsan cidhifka masraxa, oo aad uga orod badnaa qoob-ka-ciyaarka dhabta ah, laakiin iyada mashquulinaysa. Xeeladdiisu waxay ahayd mid caqli badan. Meel u dhow, ilbiriqsiyo ayay ku daloolin lahayd.
  
  Kennedy ayaa jidhkii Hayden ee daalan ka jiiday bartamihii dagaalka. Ben u orday si uu u caawiyo. Parnevik ma seexan, bartay xabaashii Odin - nacas ah.
  
  Abel Frey ayaa ka horyimid Thorsten Dahl. Iswiidhishka dhinac walba wuu ka sare maray jarmalka, dhaq-dhaqaaqiisu wuxuu noqday mid sii sifayn kara kan labaad maadaama uu xooggii dib ugu soo noqday xubnihiisii xanuunka badnaa.
  
  Sayidow! Drake wuu fikiray. Waxaan dabada ka laadlaadeynaa halkan! Mise ruuxii hore ee Dino Rock... Aan ku maaweeliyo!
  
  Isaga oo aan ku faraxsanayn iska horimaadka Alicia, si kastaba ha ahaatee wuxuu aaday Wells, isagoo aaminsan in haweeneyda konton jirka ah ay u baahan tahay gargaarka ugu badan. Markii saaxiibkiisii hore ay aragtay, way ka laabatay dagaalkii.
  
  "Mar hore ayaan kubbadahaaga hal mar laaday usbuucan, Drake. Ma aad u murugaysan tahay in aad tan mar kale rabto?
  
  "Nasiib ayaad leedahay, Alicia. Dhanka kale, ma waxaad tababaraysaa saaxiibkaa? Wuu lulay isaga oo u jawaabaya Maraykanka oo si dirqi ah u socda.
  
  "Kaliya addeecid," ayay labadii mindi kor u tuurtay oo ku qabatay hal dhaqdhaqaaq. "Aan! Kaliya waxaan jeclahay threesomes!"
  
  Dabcigeedu waxa laga yaabaa inuu ahaa mid duurjoog ah, laakiin ficiladeeda waa la xakameeyay oo la xisaabiyay. Waxay ku dhufatay Drake, iyadoo si khiyaano leh isku dayday inay Wells dhabarka u dhigto meel bannaan oo aan dhammaad lahayn. Taliyuhu waxa uu gartay damaceeda ilbiriqsigii u dambeeyay, wuuna soo yaacay.
  
  Drake waxa ay leexisay labadii mindiyadeed, iyada oo daab kasta u dhaqaaqday dhinaca iyada oo ka taxaddaraysa in aanu jabin cududihiisa. Kaliya ma ahayn inay wanaagsanayd... waxay ahayd inay si joogto ah u wacnayd.
  
  Abel Frey ayaa si lama filaan ah u soo ag yaacay. Waxa ay u muuqatay in isaga oo ku guul daraystay in uu dhaafo Dahl, uu miciin biday in uu iswiidhishka dhaafo isaga oo si degdeg ah u raadinaya qabrigii Odin.
  
  Iyo in kala qaybsanaanta labaad, Drake wuxuu arkay Marsters iyo askarigii ugu dambeeyay ee Jarmal ah oo lagu xiray dagaalka dhimashada saxda ah ee cidhifka boodhka ah ee goobta. Dabadeed, si lama filaan ah oo naxdin leh, ayaa labadii ninba jilbaxeen oo si fudud u dhaceen.
  
  Dhimashada oohin ayaa ka dhawaajisay meel bannaan.
  
  Drake wuu kala qaybiyay, oo u duceeyay Wells, ka dibna jidhkiisa u soo jeestay oo ka daba cararay Frey. Halkaas ugama uu tegi karin Ben difaac la'aan. Kennedy waxa uu xannibay wadadii naqshadeeyaha, isaga oo soo ururiyay geesinimadiisa, laakiin markii uu hore u soo yaacay, Drake waxa uu ogaaday shay madow oo yar oo ku dheggan gacanta Frey.
  
  Raadiyaha ama mobilada. nooc ka mid ah gudbiyaha.
  
  Waa maxay jahannamada?
  
  Wixii ku xigay waxay ahaayeen kuwo aan la fahmi karin. Ficil la yaab leh oo taxadar la'aan ah, ayaa buurtii si lama filaan ah u qaraxday! Jug culus ayaa dhacay, ka dibna waxaa meel walba ku fiday dhagaxyo waaweyn iyo googoyooyin ka samaysan buuro. Dhagaxyo nooc kasta leh iyo cabbiro kala duwan ayaa sida rasaasta oo kale uga soo dareeray meel bannaan.
  
  Dalool weyn ayaa ka soo muuqday foolkaanaha dhiniciisii, sidii haddii dubbe uu ka feeray gidaar qallalan oo khafiif ah. Iftiin yar oo dharaar ah ayaa lagu sifeeyay dildilaaca. Dharbaaxo kale, oo daloolku wuu sii ballaartay. Buur burbursan ayaa ku rogmatay god aan gun lahayn oo naxdin leh, aamusnaan qoto dheer.
  
  Drake ayaa dhulka ku dhacay isagoo madaxiisa gacmaha ku haya. Qaar ka mid ah dhagaxan qarxaya waa in ay waxyeeleeyeen qabuuraha kale ee qiimaha leh. Waa maxay jahannamo socday?
  
  
  SODDON IYO SAGAAL
  
  
  
  QABRI ILAAH
  
  
  Daloolkii dhawaan la sameeyay waxaa ka soo dhex muuqday diyaarad helicopter ah, iyadoo ilbiriqsiyo dul heehaabeysay ka hor intaysan duulin!
  
  Waxa saldhigga mishiinka ka laadlaadsanaa afar xadhig oo qaro weyn iyo dhawr xadhig.
  
  Suuragal ma ahayn in la rumaysto. Abel Frey wuxuu hadda amray in buurta dhinaceeda la kala furo. Buur dhinaceeda oo qayb ka ahayd foolkaano firfircoon oo si uun u keeni kara dabar-goyn ballaaran oo loo yaqaan supervolcano.
  
  Si uu u dhamaystiro ururintiisa.
  
  Ninkani wuxuu ahaa mid kasta oo waalan sida Drake oo inta kale ee bini'aadamka ah ayaa siisay ammaan. Aad buu u qoslay xataa hadda, markii Drake kor u eegay, waxa uu arkay in Frey aanu dhaqaaqin hal inch, balse uu si adag u istaagay markii buurtii qaraxday ay ku foodhyo.
  
  Alicia waxay ka tagtay Wells oo waxay ku turunturootay dhanka Frey, xitaa is-xakameynteedii waalan ayaa yara dhuntay. Gadaashooda, Professor Parnevik, Ben iyo Kennedy waxaa ilaalinayay darbiyada Odin's alcove. Hayden wuxuu ahaa mid u nugul, dhaqdhaqaaq la'aan. Miyay dhab ahaan u timid dhammaan jidkan inay ku dhimato waalli holac ah? Ceelasha ayuu dhinaciisa u jilba joogsaday, isaga oo calooshiisa ku dheggan.
  
  Helicopter-ka ayaa dul sabeynayay, matoorku wuu qaylinayaa. Frey ayaa kor u qaaday qorigiisa submachine wuxuuna u tilmaamay qof walba inuu ka fogaado sarcophagus weyn ee Odin. Dab yar oo dab qabsaday ayaa codsigiisa sii xoojiyey, rasaastu way is dhacaysay iyagoo garaacaya alaab qaali ah oo Viking ah oo ah gaashaan, seefo, naasaha iyo koofiyadaha geesaha leh. Lacagaha Dahabka ah, oo ay dhaqaajiyeen silsilad dhacdooyin ah, ayaa bilaabay inay ka soo dhacaan khaanadaha sida confetti ee Times Square.
  
  Frey ayaa gacan haadiyay helikobtarka.
  
  Drake ayaa jilba joogsaday. "Waxaad dhaqaajisaa naxashkan, waxaad halis gelisaa aduunka oo dhan!" - wuu qeyliyay, codkiisa si dirqi ah ayaa looga maqlay dhawaqa culus ee garbaha.
  
  "Ha noqon wimp!" Frey ayaa dib u qayliyey, wajigiisuna u qallafsan yahay sidii qof shar leh oo la qabatimay heroin. "Iqiro, Drake. waan kaa adkaaday!"
  
  "Ma ahan guuleysiga!" Drake ayaa dib u qeyliyay, laakiin hadda helikobtarka ayaa si toos ah u dulmartay oo xitaa ma uu maqli karin codkiisa. Waxa uu daawaday sida uu Frey u hagayo, isaga oo ku buufinaya xabadaha isaga oo faraxsan marka uu gacmaha u lulayo. Drake waxa uu ku duceeyey in asxaabtiisa aan lagu qaban madfac baadi ah.
  
  Jarmalkii wuu waayay. Isaga oo aad ugu dhawaa hamigiisa nolosha oo dhan, ayuu si fudud u jabay.
  
  Hadda Dahl ayaa ku xigay. Waxay daawadeen sida Frey iyo Alicia ay hoos u dhigeen silsiladihii cuslaa ee hoose iyo hoose ilaa ay ugu dambeyntii ku dhejiyeen labada daraf ee sarcophagus. Frey wuxuu hubiyay inay nabad qabaan.
  
  Helicopter-ka ayaa qaaday miisaanka. Waxba ma dhicin.
  
  Frey ayaa ku qayliyay soo dhoweeyaha taleefanka. Helicopter-ka ayaa mar kale isku dayday, markan matooradeedu waxa ay u ciyeen sidii dinosaur careysan. Silsiladda ayaa miisaankoodii qaaday, oo waxaa jiray dildilaac kala duwan, sanqadhii dhagax jebineed.
  
  Sanduuqa Odin ayaa dhaqaaqay.
  
  "Tani waa fursadeenii ugu dambaysay!" - Dahl wuxuu ku qayliyay dhegta Drake. "Waxaan aadeynaa makiinadaha wax shiida! Laga soo bilaabo qoriga Milo!"
  
  Drake ayaa orday qoraalka. Way burburin kareen helikobtarka oo ay badbaadiyeen Qabriga. Laakiin Ben iyo Kennedy, oo ay weheliyaan Hayden iyo Parnevik, waxay u badan tahay inay dhiman doonaan.
  
  "Waqti ma jiro!" Dahl ayaa ku qayliyay. "Ama kan ama Apocalypse!"
  
  Iswiidhishka ayaa ku booday hubkii Milo. Drake ayaa indhihiisa isku urursaday markii ay xanuunku qalbigiisa ka mudday. Indhihiisu waxay ku dhaceen Ben iyo Kennedy, rafaadkii go'aankuna wuxuu u qallooci jiray gudaha sida sanka. Haddii aad hal gacan ku lumiso, gacanta kale ayaad ku khasaaraysaa. Kadibna wuxuu go'aansaday inuusan u ogolaan karin Dahl inuu tan sameeyo. Ma laga yaabaa inuu u huro laba saaxiib si uu u badbaadiyo adduunka?
  
  Maya
  
  Horuu u booday sidii rah markii uu Dahl bilaabay in uu ka dhex guuxayo dharka Milo. Iswiidhishka oo yaabban ayaa soo laabtay markii Milo uu jidhkiisa toosiyay, Maraykankuna aad ayuu u foorarsaday isagoo aad u murugaysan, laakiin wuu guuray oo ku dhutinaya cidhifka goobta. Mid ka mid ah xariiqyada soo dhaadhac.
  
  Drake wuu istaagay isagoo naxsan. Matooradii Helicopter-ka ayaa mar kale qayliyay, shil aan cibaado lahayn ayaana godka buux dhaafiyay. Daqiiqadii xigtay, Odin's sarcophagus-kii weynaa ayaa isbeddelay oo ka xoroobay qulqulkiisii, isaga oo si xun ugu lulaya dhinaca Drake iyo cidhifka goobta, tan oo ah dhimasho lulid.
  
  "Nooo!" Oohintii Dahl ayaa ku celisay oohintii Parnevik.
  
  Waxaa dhacay qaylo, qaylo waali ah oo aad mooddo in hawo-mareenku kulayl badan yahay, sanqadh aad mooddo in dhammaan jinnigii naarta ku jiray lagu gubayo nolosha. Durdur hawo baaruud ah ayaa ka baxsatay dalool cusub oo la furay oo ka hooseeya qabriga Odin.
  
  Frey iyo Alicia way carareen, iyagoo ku dhawaaday in nolosha lagu gubo markii ay fuuleen naxashka lulaya. Frey ayaa ku qaylisay: "Ha na soo raacin, Drake!" Waxaan leeyahay caymis!" dabadeed fikrad ayaa ii muuqatay, damaanad badbaado. Wuxuu ku qayliyay saaxiibbadii Drake: "Hadda! Raac sanduuqa naxashka haddii kale waad dhiman doontaa!" Frey ayaa ku dhiiri galiyay iyagii, isaga oo ruxayay qorigiisa submachine, wax doorasho ah ma ay haysan oo aan ahayn in ay wareegaan tiirka uumiga.
  
  Dahl wuxuu u soo jeestay indhihiisii foosha xumaa ee Drake. "Waa inaan joojinaa tan," ayuu yiri isagoo ku faraxsan. "Waayo... carruurtayda."
  
  Drake ma hayn wax jawaab ah oo aan ahayn inuu lulo. Hubaal. Wuxuu raacay taliyihii SGG, isagoo si taxadar leh u leexiyay Sarcophagus lulaya markuu korkooda duulayay, cadawgoodii dhoola cadeynayayna si badbaado leh ayuu uga sarreeyay halka asxaabtiisu ay raaceen jihadii uu ka lahaa dhinaca kale.
  
  Ku dabooshay hub iyo rabitaanka maanigga.
  
  Drake wuxuu gaadhay god ku yaal dabaqa dhagaxa. Uumigu waxa uu ahaa munaarad guracan oo wax karaysa. lama taabtaan ah Drake wuxuu u dhaqaaqay meel u dhow intii uu kari karayay ka hor inta uusan u jeedin si uu u daawado cadaawayaashiisa oo sii socda.
  
  Hayden waxa uu ku hadhay dhulka, isaga oo iska dhigaya mid miyir daboolan. Hadda way fadhiisatay oo waxay iska saartay suumanka ku xidhay gaashaanka Odin ee dhabarkeeda. "Maxaa samayn karaa?"
  
  Drake ayaa si kooban u eegtay iyada. "CIA ma haysaa wax qorshayaal ah oo degdeg ah oo lagu xirayo Supervolcano?"
  
  'Xogahayaha' quruxda badan waxa ay u ekayd mid wareersan ka hor inta aysan madaxa ruxin. "Kaliya waxa iska cad. Geli Jarmalka tuubada hawo-qaadista." Waxay iska tuurtay gaashaankii iyadoo oohin. Saddexdoodiiba waxay isha ku hayeen isagoo sidii shilimaad oo kale geesta ugu roganaya.
  
  Runtii miyay fashilmeen?
  
  Cadaadiska ka soo baxaya tuubada ayaa kordhay markii foolkaanaha uu xoog yeeshay. "Marka falcelinta silsiladdu bilaabato," Dahl ayaa yidhi. "Ma awoodi doono inaan xidho tan. Waa inaan tan hadda samaynaa!"
  
  Drake eegistiisa waxa si muruqa ah loo soo jiitay gaashaanka markii uu si qaylo leh ugu wareegayay geeskeeda. Geeradiisii, Oo erayadiina waa ka soo baxeen, sidii wax dab lagu qoray.
  
  
  Jannada iyo naarta waa jaahilnimo ku meel gaadh ah,
  
  Waa nafta aan dhimanayn tan u janjeerta dhanka Xaqa ama Khaladka.
  
  
  "Qorshaha B," ayuu yidhi. "Xusuusnow habaarkii Odin? Miyaanay u muuqan mid ku habboon, miyay ahayd? Ma jirto meel tan la dhigo, sax? Hagaag, malaha taasi waa taas."
  
  "Habaarka Odin ma yahay hab lagu badbaadiyo adduunka?" Dahal wuu shakiyay.
  
  "ama cadaab," Drake ayaa yidhi. "Waxay ku xidhan tahay cidda go"aanka gaadhaysa. Tani waa jawaabta. Qofka gaashaanka dhigaa waa inuu leeyahay naf saafi ah. Waa dabin dabinno. Wax dambe ma naqaano sababtoo ah waanu ka saarnay xabaashii. Haddaynu guuldarraysano dunidu way baaba"aysaa."
  
  "Sidee ku dhacday habaarkii?" Hayden, iyada oo aan u muuqan mid ka sii liidata sidii ay u soo martay dhibaatadii ay ku haysay gacanta cadawga, waxa ay ku dhaygagtay daloolka hawada sidii in iyada oo nool la cuni karo.
  
  Drake wuu habaaray intuu Gaashaanka kor u qaaday oo uu ku hor qabtay. Dahal wuu istaagay oo eegay isaga oo u sii socda dabada xiiqsan. "Markii aad ku taabato uumigaas gaashaankan, isla markiiba gacmahaaga ayaa laga jeexi doonaa."
  
  Dabadeed, iyadoo sanqadh aad mooddo raxan xayawaan ah oo ku go"doonsan kayn gubanaysa, ayaa uumi badan oo xagga hoose ka soo baxay, qayladii sare ee qaraxday waxay ku sigtay inay dhegaha ka furto. Barafku urkiisu hadda wuxuu bilaabay inuu sii adkeeyo hawada, una beddelo miasma sun ah. Guuxa buuraleyda ah ee muddada dheer wehelka u ahaa ayaa hadda noqday onkod oo kale. Drake waxa uu dareemay sidii in gidaarada laftoodu ay gariirayaan.
  
  "War cusub, Dal. Qorshaha B ee ficil ahaan. Tixraaca mustaqbalka, tani waxay ka dhigan tahay ma aqaano waxa cadaabta kale ee jirta in la sameeyo."
  
  "Mustaqbal ma lihid," Dahl wuxuu taagnaa dhinaca kale ee gaashaanka. "Ama aniga."
  
  Si wada jir ah ayey u ruqaansadeen dhanka hawada. Shale ayaa bilaabay in uu hoos u sii simo dhagaxii agtooda ahaa. Qaylo iyo qaylo, kuwaas oo la mid ah kuwaas oo Drake uusan waligii maqlin, ayaa ka yimid moolka aan dhammaadka lahayn ee yaamayska.
  
  "Supervolcano waa soo dhowdahay!" Hayden wuu qayliyey. "Dami!"
  
  
  ***
  
  
  Ma arkin Drake, Dahl ama xitaa Abel Frey, buurta caanka ah ee Iceland ee lagu magacaabo Eyjafjallajokull, taas oo ilaa hadda ku qanacsan inay sii deyso durdurro cawl ah oo jilicsan oo cabsi geliya gaadiidka hawada, ayaa si lama filaan ah ugu qarxay geeskeeda. Waxaa mar dhow laga daawan doonaa Sky News iyo BBC-da iyo markii dambe You Tube-ka oo ay malaayiin yaaban - carrabka ololaya ee kun masduulaagii oo hurinaya duufaan cirka. Isla mar ahaantaana, laba foolkaanooyin kale oo Icelandic ah ayaa qarxay, korkooda ayaa u duulaya sida shampagne oo cadaadis saaran yahay. Waxaa la sheegay, in xoogaa carrabka lagu xiray, in Armageddoon yimid.
  
  Kaliya in yar oo la doortay ayaa ogaa sida ay runtii u dhowdahay.
  
  
  ***
  
  
  Geesiyaal aan la arag oo aan weligood la aqoon ayaa buurta moolka dheer ee mugdiga ah ku dagaalamay. Drake iyo Dahl waxay ku weerareen uumiga gaashanka, iyagoo isticmaalaya shay wareegsan si ay uumiga u leexiyaan meel bannaan oo u dhow markay si toos ah u dhigeen meel ka sarraysa daloolka uu ka tagay duminta qabrigii Odin.
  
  "Dhaqso!" Dahl waxa uu ku dadaalay in uu gaashaanka ku sii jiro. Drake waxa uu dareemay in gacmihiisu ay ka gariirayaan dadaalkii uu kaga adkaaday xooga hore ee buurta. "Waxaan rabaa inaan ogaado waxa cadaabta shaygani ka samaysan yahay!"
  
  "Yaa dan leh!" Hayden waxa ay isku dayday in ay dib u celiso, iyada oo lugaha haysata oo aad u riixaysa intii ay kari kartay. "Kaliya bastaradda gudaha geli!"
  
  Dahl wuu lumay, isagoo ku boodaya godka. Haddii Gaashaanka uu seego ama xitaa uu yara dhaqaaqo, isla markiiba wuu uumi lahaa, laakiin ujeeddadoodu waxay ahayd mid sax ah, qaybta ugu weynna waxay si taxadar leh u gashay dildilaaca macmalka ah ee hoos yimaada Qabriga Odin.
  
  Dabin aad u faahfaahsan, oo la alifay boqollaal iyo kun qarni ka hor. ilaah baan ku dhaartay.
  
  Dabin dabinno ah!
  
  "Dabinkii qadiimiga ahaa ee ugu weynaa ee adduunka casriga ahi abid yaqaan." Dahal ayaa jilba joogsaday. "Qofka soo afjari kara arrintan."
  
  Drake wuxuu daawaday sida Gaashaanka u muuqday mid dhuuban, oo nuugaya cadaadiska weyn ee ka kacaya xagga hoose. Way fidisay oo ka samaysmay cidhifyada dildilaaca, iyada oo qaadanaysa midab obsidian ah. Waligaa. Weligaa lama tirtiri doono
  
  "Ilaah ha barakeeyo".
  
  Ayuub wuu qabtay, cabbaar ayuu hakaday ka hor inta uusan u jeedin Frey. Argagax ayaa qalbigiisa ka buuxsamay in ka badan in ka badan inta uu malayn karayey, xataa hadda.
  
  Helicopter-ka ayaa kacday, iyada oo culaysaysa in ay taageerto miisaanka Odin ee naxashka, kaas oo si tartiib ah u ruxay hoostiisa. Frey iyo Alicia labaduba waxay ku fadhiyeen daboolka naxashka, gacmahooda ayaa si adag ugu duubnaa xargaha ku dhejiyay helikobtarka.
  
  Laakiin Ben, Kennedy iyo Professor Parnevik waxay ka soo laadlaadsanayeen saddex xadhig oo kale oo ka soo laadlaadsan diyaarad helicopter ah, shaki kuma jiro in halkaas lagu qabtay qori caaradii halka Drake uu u dagaallamayay inuu badbaadiyo meeraha.
  
  Waxay ka laadlaadsan yihiin meel bannaan oo bannaan ah, iyagoo lulaya markii ay helikobterku kor u kacday, laga soo afduubay sanka Drake hoostiisa.
  
  "Noo!"
  
  Oo, si cajiib ah, wuxuu u orday - nin cidlo ah, oo la ordaaya tamar ka dhalatay cadho, khasaare iyo jacayl - nin isku tuuray god aan gun lahayn oo meel madow ah, oo ka dalbanaya waxa laga soo qaaday, oo si quus ah u qabsaday mid ka mid ah lulayasha. fiilooyinka, markuu dhacay.
  
  
  AFARTAN
  
  
  
  QABRI ILAAH
  
  
  Dunidii Drake waxay ku joogsatay inuu gudcurka u booday - bannaan aan dhammaad lahayn oo sare ah, god aan gun lahayn oo ka hooseeya - saddex inch oo xadhig lulaya, badbaadadiisa keliya. Maskaxdiisu degenayd; asxaabtiisa ayuu u sameeyay. Sabab kale ma jirto oo aan ahayn in la badbaadiyo.
  
  Aan is lahayn.
  
  Farahiisu waxay taabteen xadhigga oo way xidhi waayeen!
  
  Jidhkiisa oo ugu dambayntii soo gaadhay cufis-jiidad, ayaa bilaabay inuu si degdeg ah u dhaco. Ilbiriqsigii u dambeeyay, gacantiisa bidix oo lulanaya waxa ay ku xidhay xadhig ka dheer inta kale oo ay ku dhegtay xumaan falcelineed.
  
  Dhicistiisa ayaa joogsatay inta uu labada gacmood ku qabtay indhahana isku qabtay si uu u dejiyo wadnihiisa garaaca degdega ah. Sacab xaban ayaa meel sare ka yimid. Alicia waxay ku shubtay sarbeebteeda.
  
  "Tani miyay Wells ula jeedday 'muujin kartidaada'? Had iyo jeer waxaad la yaaban tahay waxa lafo waalan loola jeedo!"#
  
  Drake ayaa kor u eegay, isagoo aad uga warhaya yaamayska hoose, isagoo dareemaya dawakh aan waligiis hore loo arag. Laakiin muruqiisa ayaa ololaya oo leh awood cusub iyo adrenaline, iyo in badan oo dabkii hore ayaa ku soo noqday gudaha isaga hadda, oo u dhimanaya inuu soo baxo.
  
  Xadhiggii ayuu fuulay, oo gacanta isu dhiibay, jilbahana ku qabsaday, degdegna u dhaqaaqay. Frey waxa uu sudhay qoriga submachine oo qoslay, isaga oo si taxadir leh u damacsanaa, laakiin ka dib Hayden ayaa ka qayliyay qabrigii Odin. Drake waxa uu arkay iyada oo halkaas taagan, iyada oo bastoolada Wells ku beegsanaysa Frey - taliyihii hore ayaa ku ag dhacay, laakiin, Ilaah mahaddii, weli wuu neefsanayay.
  
  Hayden wuxuu ku tilmaamay qoriga kala bar dhanka Frey. "Ha kaco!"
  
  Helicopterka ayaa wali hawada ku jira, duuliyaheediina ma hubin amarkiisa. Frey wuu ka labalabeeyay, oo u guuxaya sidii ilmo ka soocay toy uu jeclaa. "OK. Hundin! qaniinyo! Waxay ahayd inaan kaa soo dejiyo diyaaraddaas habaarsan!"
  
  Drake wuu muusooday markuu maqlay jawaabta Hayden. "Haa, inta badan waan fahmay tan."
  
  Kennedy, Ben iyo Parnevik waxay ku daawadeen indho ballaadhan, iyagoo si dirqi ah ugu dhiiraday inay neefsadaan.
  
  "Tag oo hel!" - Frey ayaa markaas ku qayliyay Alicia. "Gacmo ilaa gacan. Qaado oo ina keen. qaniinyadani kuma toogan doonto. Iyadu waa dhibka dawladda. "
  
  Drake ayaa ku dhacay markii ay Alicia ka booday sarcophagus oo ay qabsatay xadhiggii Drake ee barbar socday, laakiin sidaas darteed wuxuu qaatay wakhti si uu u jaleeco Ben, isagoo qiyaasaya sida wiilku uga falcelinayo muujinta heerka Hayden.
  
  Ben, haddii ay wax jiraan, wuxuu ku eegay naxariis badan.
  
  Alicia sidii daanyeer oo kale ayay xadhiggii uga sii sibirtay, waxayna markiiba la sinnayd Drake. Weji qumman oo cadho ka muuqato ayay eegtay isaga.
  
  "Labada dhinacba waan u luli karaa." Waxay ku boodday hawada, cago marka hore, iyadoo si qurux badan mugdiga dhex mareysa, iyadoo gebi ahaanba hawada ku laadlaadsaneysa in cabbaar ah. Dabadeed lugaheeda ayaa si adag ugu xidhmay sternum Drake oo ay jirkeeda hore u ruxday, iyada oo si kooban ku qabsatay xadhiggiisa ka hor inta aanay midda ku xiga u leexin.
  
  "Baboon ba'an," Drake wuu gunuunacay, laabtiisa ayaa gubanaysa, qabashadiisuna waa debacsan tahay.
  
  Alicia waxay adeegsatay xamaasaddeeda inay ku lulanto xadhigga, lugaha ayaa ku faafay heerka laabta, oo waxay ku dhufatay caloosha. Drake waxa u suurtagashay in uu u lulo dhanka midig si uu u jilciyo dharbaaxada, laakiin wali waxa uu dareemay feeraha oo nabarro leh.
  
  Wuu ku ciil baxay, xanuunka ayuu la qaybsaday oo kor u kacay. Indhaheeda waxa ka muuqday dhalaal, oo ay weheliso ixtiraam cusub.
  
  "Ugu dambayn," ayay neefsatay. "Waxaad soo noqotay. Hadda waan arki doonaa kan ugu fiican."
  
  Waxay isku rogtey xadhiggii, kalsoonidii ka soo ifbaxday dhaqdhaqaaq kasta. Hal boodayn ayay ku dhaaftay xadhiggii Drake oo haddana waxay adeegsatay xamaasaddeeda si ay dib ugu dhufato, iyadoo markan lugaheeda u hiigsanaysa madaxiisa.
  
  Laakiin Drake wuu soo laabtay wuuna diyaar ahaa. Xirfaddii ugu sarraysay, ayuu xadhiggii ka sii daayay, dawakhaadkii xoogga badnaana wuu xakameeyay, oo wuxuu ku qabtay meel laba cagood hoos u jirta. Alicia ayaa si aan dhib lahayn korkiisa u sababaysay, iyada oo la fajacday dhaq-dhaqaaqiisa, gacmaheedana wali way bararsan yihiin.
  
  Drake ayaa kor u qaaday xadhiga cag markiiba. Markii uu ninkii ka soo horjeeday ogaaday waxa uu sameeyay, wuu ka kor maray iyada. Madaxa ayuu si adag ugu tuntay.
  
  Waxaan arkay faraheeda oo xadhiga ka siidaaya. Way dhacday, laakiin dhawr inch oo keliya. Lowska adag ee gudaha ku jira ayaa shaqeeyay oo dib u soo ceshatay gacanteedii.
  
  Frey kor buu ka ciyay. "Wax fiican ma jiraan! Geeri, gaal Ingiriisi!"
  
  Dabadeed, in ka yar il-bidhiqsi, Jarmalkii wuxuu la soo baxay mindi oo gooyay xadhiggii Drake!
  
  
  ***
  
  
  Drake wuxuu ku arkay dhammaan si tartiib tartiib ah. Nalka daabka, dhalaalka xun ee dusha goynta. Soo ifbaxda lama filaanka ah ee noloshiisii-sida ay u bilaawday in ay ka soo burqato oo ay korkiisa ka lunto.
  
  Miisaan la'aanta jirkiisa oo degdeg ah. Daqiiqad baraf ah oo naxdin iyo rumaysad la'aan ah. Isaga oo og in wax kasta oo uu waligii dareemay iyo wax kasta oo uu samayn karayey mustaqbalka ay hadda uun burbureen.
  
  Ka dibna dhicitaankii... markii uu arkay nemesis-kiisa, Alicia, waxa ay fuushay feedhkeeda si ay ugu soo noqoto xagga sare ee sarcophagus... markay aragtay Ben afkii oo qalloocan oo qaylinaya... Wejiga Kennedy wuxuu isu beddelay maaskaro dhimasho ah... iyo iyada oo loo marayo aragtidiisa durugsan... Masaafada... . waxa ka. ?
  
  Torsten Dahl, Iswiidhishka waalan, ordaya, maya, ordaaya, oo ka gudbaya masraxa isagoo suunka kursiga ugu xidhan jirkiisa, oo dhab ahaantii isku tuuray god madow, sida Drake laftiisu uu sameeyay daqiiqado ka hor.
  
  Suunka badbaadada oo gadaashiisa furfuraya, oo lagu xidhay tiir ku yaal alwaaxdii Odin, oo ay si adag u xidheen Hayden iyo Wells, kuwaas oo lagu dhiirraday dadaalka ugu badan.
  
  boodboodka waalan ee Dahl... soo dhawaynta ku filan si uu gacmaha Drake u qabto oo u xajiyo.
  
  Drake rajadiisii way libdhay markii isaga iyo Dahl ay wada dheceen, khadka badbaadada...kadibna si lama filaan ah oo xanuun badan ayaa Hayden iyo Wells aqbaleen xiisadda.
  
  Markaas rajo. Isku dayo gaabis ah, xanuun badan oo badbaado ah. Drake waxa uu eegay indhaha Dahl, isaga oo aan odhanin, mana soo dayn wax dareen ah markii ay inch by inch u jiidayeen si ay u badbaadaan.
  
  Duuliyaha helicopter-ka waa inuu helay amarka, sababtoo ah wuxuu bilaabay inuu fuulo ilaa uu diyaar u yahay inuu rido gantaal saddexaad, markan laga soo bilaabo buurta, oo loogu talagalay in lagu ballaariyo farqiga ku filan ee sarcophagus si uu u dhex galo iyada oo aan khatar loo helin.
  
  Saddex daqiiqo gudahood, Odin ayaa naxashkiisa la waayay. Duubka daab helikabtarrada waa xasuus fog. Ben, Kennedy iyo Parnevik waxay la mid ahaayeen hadda.
  
  Ugu dambeyntii, Dahl iyo Drake ayaa lagu jiiday geesaha dhagaxa ah ee yaamayska. Drake wuxuu rabay inuu cayrsado, laakiin jidhkiisu kama falcelin. Waxay ahayd waxa kaliya ee uu samayn karay inuu halkaas jiifsado, oo u ogolaado in dhaawacu soo gaadho, oo xanuunka u jiheeyo qayb go'doonsan oo maskaxdiisa ah.
  
  Markii uu halkaas jiifayna, waxa soo laabtay codkii helikabtarka. Kaliya markan waxay ahayd Dahl chopper. Waxayna taasi isla markaas ahayd habkii ay ku badbaadsan lahaayeen iyo silcintooda.
  
  Drake waxa uu eegi karayay oo kaliya indhaha Torsten Dahl ee silicasan. "Ilaah baad tahay, saaxiib," oo muhiimadda meesha ay joogeen isaga kama lumin isaga. "Ilaah run ah"
  
  
  KOOW 40
  
  
  
  GERMANY
  
  
  Mar kasta oo Kennedy Moore uu dabada u jeediyo kursiga adag, Alicia Miles 'indhaha aadka u roon ayaa ogaaday. Qaniinyada Ingriiska waxay ahayd dagaalyahan Uber, oo lagu deeqay dareenka lixaad ee booliska - filasho joogto ah.
  
  Saddex saacadood oo diyaarad ka soo duushay Iceland kuna socotay Jarmalka, waxay istaageen hal mar oo keliya. Marka hore, toban daqiiqo uun ka dib markii ay ka tageen volcano, waxay ku garaaceen naxashkii oo ay hubiyeen oo ay keeneen qof walba.
  
  Abel Frey isla markiiba wuxuu aaday qaybta dambe. Ilaa iyo markaas may arag isaga. Malaha waxay dufanaysaa taayirrada tuugada iyo warshadaha. Alicia waxay si ficil ah u tuurtay Kennedy, Ben iyo Parnevik kursigooda, ka dibna waxay ag fadhiisatay saaxiibkeed, Milo oo dhaawacmay. Ameerikaanka bakhaarka ah waxa uu u ekaa in uu xajinayo qayb kasta oo jidhkiisa ka mid ah, laakiin inta badan kubadihiisa, xaqiiqo ah in Alicia ay u muuqatay in ay si kale u heshay madadaalo iyo naxdin.
  
  Saddex kale oo ilaalo ah ayaa ku jiray helikobtarka, iyaga oo jaleecooyin taxaddar leh ka eegaya maxaabiista si ay ula xiriiraan xiriirka yaabka leh ee u dhexeeya Alicia iyo Milo - oo murugo leh, ka dibna macno leh, ka dibna ka buuxsamay cadho.
  
  Kennedy wax fikrad ah kama hayn halka ay joogeen markii helikobterku bilaabay inuu soo dego. Maskaxdeedu waxa ay ku wareegaysay saacadii u dambaysay, laga soo bilaabo Drake iyo tacaburkoodii Paris, Sweden iyo volcano, nolosheedii hore ee NYPD, iyo halkaas, lama huraan, ilaa Thomas Caleb.
  
  Kaaleeb waa dilaa taxane ah oo ay sii daysay inay mar kale disho. Xusuus dhibbanayaashiisii ayaa soo weeraray. Goobtii fal-dembiyeedka ee ay soo martay dhawr maalmood ka hor-goobtii dembiilaha - ayaa maskaxdeeda ku sii cusboonaatay, sidii dhiig cusub oo daatay. Waxay garwaaqsatay in aanay arag hal warbixin oo war ah tan iyo markaas.
  
  Malaha way qabteen.
  
  Riyadaada....
  
  Maya Riyadayda weligood ma qabtaan, weligood uma dhowaan isaga. Wuu i dilaa oo wuu i xad-gudbiyaa, dembigayguna wuxuu iila muuqdaa sida jinni habaaran ilaa aan ka tago dhammaan.
  
  Helicopter-ka ayaa si degdeg ah u soo degtay, iyada oo ka saaraysa aragtidii ay wajihi kari wayday. Qolka gaarka ah ee ku yaal dhabarka dambe ee helikobtarka ayaa furmay, Abel Freyna wuu baxay, isagoo qeylinaya.
  
  "Alicia, Milo, waad ila jiri doontaa. Keen maxaabiista. Mas'uuliyiinta, waxaad u galbi doontaan naxashka qolkayga daawashada. Mas'uulka halkaas jooga wuxuu hayaa tilmaamo uu ila soo xiriiro isla marka wax walba diyaar u yihiin daawashada. Oo waxaan rabaa in tani si dhakhso ah u dhacdo, waardiyayaal, ee ha ka waaban. Odin waxaa laga yaabaa inuu sugayey Frey kumanaan sano, laakiin Frey ma sugayo Odin. "
  
  "Dunida oo dhami way og tahay waxaad samaysay, Frey, waad waalan tahay," Kennedy ayaa yidhi. "Nashqadeeyaha moodada, nacalad. Ilaa intee u malaynaysaa inaad xabsiga ka sii maqnaan doonto?
  
  "Dareenka Mareykanka ee is-muhiimnimada," Frey ayaa soo booday. "Nacasnimaduna waxay kaa dhigaysaa inaad rumaysato inaad si sare u hadli karto, hmm? Maskaxda sare mar walba way guulaysataa. Runtii ma u malaynaysaa in saaxiibadaa ay soo baxeen? Dabin baanu dhignay meeshaas nacas yahow. Ma dhaafi doonaan Poseidon. "
  
  Kennedy ayaa afka furtay si ay uga mudaaharaadaan, laakiin waxay aragtay Ben oo si kooban u ruxay madaxa oo si degdeg ah afka u xidhay. Iska daa. Badbaado marka hore, dagaal dambena waxay si maskaxiyan ah u soo xigtay Vanna Bonta. "Waxaan jeclaan lahaa inaan lahaado iskudhaf hoose oo aan aad ula yaabanahay intii aan lahaan lahaa mid ka sarreeya oo si xun loo toosiyo."
  
  Frey ma lahayn hab uu ku ogaado in helikobtarkoodu uu ku qarsoon yahay joog sare. Kibirkuna waxa uu ku qanciyey in caqligiisu ka sarreeyo tooda.
  
  Ha u maleeyo. Yaabku wuu ka sii macaanaan lahaa.
  
  
  ***
  
  
  Diyaarada helicopter-ka ayaa ku soo degtay boodbood. Frey ayaa hore u soo dhaqaaqay oo marka hore soo boodday, iyadoo ku qaylinaysa amarada nimankii dhulka joogay. Alicia waxay u kacday cagaheeda oo waxay ku dhaqaaqday farteeda murdisa. "Marka hore saddexdiina. Madax ayaa hoos u dhacay. Dhaqdhaqaaqa ilaa aan si kale u idhaahdo."
  
  Kennedy wuxuu ka booday helikobtarkii ka dambeeyay Ben, isagoo dareemaya xanuunka daalka ee muruq kasta. Markay hareeraha eegtay, muuqaalkan yaabka leh wuxuu ku illowsiiyey daalkii ay ku jirtay hal daqiiqo, run ahaantii, neeftu way ka qaaday.
  
  Hal muuqaal oo ay garatay inay tahay qalcaddii Frey ee Jarmalka; godka naqshadeeye ee xumaanta oo madadaalada weligeed ma joogsan. Meesha ay ku degi lahaayeen waxay wajahday iridda weyn ee laga soo galo, albaabbada albabka oo labanlaaban oo ay ku xardhan yihiin kabo dahab ah oo ay ku xardhan yihiin tiirar marmar Talyaani ah oo u horseeday hool weyn oo laga soo galo. Kennedy markuu daawado, waxaa ka soo baxay laba baabuur oo qaali ah, Lamborghini iyo Maserati, kuwaas oo afar iyo labaatan nin oo xamaasad leh ay ka soo baxeen, oo jaranjarooyinka Qasriga soo fuulay. Laxanka culus ee muusiga qoob ka ciyaarka ayaa ka yimid albaabka gadaashiisa.
  
  Albaabada korkooda waxa yiil weji-dhagax-dhagax leh oo ay ku kordheen saf saf ah oo turrets saddex xagal ah iyo laba munaaradood oo ka dhaadheer labada dhinacba, taasoo siinaya qaab-dhismeedka aadka u wayn muuqaalka Gothic Revival. Cajiib, Kennedy u maleeyay, iyo in yar oo xad dhaaf ah. Waxay u malaynaysay in haddii goobtan lagu martiqaado ay noqon doonto riyada mustaqbalka.
  
  Oo sidaas daraaddeed Abel Frey wuxuu ka faa'iiday riyooyinkoodii.
  
  Waxaa loo soo riixay dhanka albaabada, Alicia waxay si taxadar leh u daawanaysay iyaga markay dhaafeen gawaarida waaweyn ee guuxa leh oo kor u qaadaya jaranjarada marmar. Iyada oo albaabada laga soo galo iyo gudaha lobby-ga dhawaaqa. Dhanka bidix, albaab furan oo harag ka samaysan ayaa soo galay goob lagu caweeyo oo ay ka buuxaan muusig heersare ah, nalal midab leh, iyo buushash ka kor lulaya dadka, halkaas oo qof walba uu caddayn karo sida ugu wanaagsan ee ay u dheeli karaan. Kennedy isla markiiba wuu istaagay oo qayliyey.
  
  "I caawi!" Way ooyay, iyadoo si toos ah u eegtay dadkii soo booqday. "Na caawi!"
  
  Dhawr qof ayaa waqti ku qaatay inay hoos u dhigaan muraayadaha kala badhkii oo ay i soo eegaan. Ilbiriqsi ka dib ayay qosol bilaabeen. Midabkii iswidhishka ahaa ee caanka ahaa ayaa dhalada salaan kor ugu qaaday, ninkii talyaaniga oo madaw ahaa ayaa bilaabay in uu eego. Kuwii kale waxay ku noqdeen diskooga cadaabtoodii.
  
  Kennedy wuu baroortay markii ay Alicia timaha ku qabsatay oo ay ku jiidday sagxaddii marmar. Ben wuxuu ku qayliyay mudaaharaad, laakiin dhirbaaxadu waxay ku sigtay inay garaacdo. Qosol badan ayaa ka dhex muuqday martidii xaflada, waxaana daba socday dhawr faallood oo foolxun. Alicia waxay ku tuurtay Kennedy jaranjarada weyn, iyada oo si adag ugu garaacday feeraha.
  
  "Naag nacas ah," ayay ku qaylisay. Miyaanad arkayn inay sayidkooda jecel yihiin? Weligood si xun ugama fikiri doonaan isaga. Hadda... tag."
  
  Waxa ay kor u tilmaantay bastoolad yar oo gacanteeda ka muuqata. Kennedy waxa ay rabeen in ay iska caabiso, laakiin iyada oo la eegayo waxa hadda dhacay, waxa ay go'aansatay in ay raacdo. Waxa loo hogaamiyey jaranjarada iyo bidixda, oo la galay baalka kale ee Qasriga. Isla markii ay ka soo baxeen jaranjarada oo ay galeen marin dheer oo aan qalabayn - buundada baalasha u dhaxaysa - muusigii qoob-ka-ciyaarka ayaa istaagay, waxaana laga yaabaa inay ahaayeen dadka kaliya ee nool waqtigaas.
  
  Markay hoos marayeen dariiqa, waxay isku arkeen qol laga yaabo inuu mar ahaan jiray qol balleed ballaadhan. Laakiin hadda aagga waxaa loo qaybiyay nus darsin qolal gaar ah - qolal bannaanka ku leh baararka halkii derbiyada.
  
  Unugyada
  
  Kennedy, oo ay weheliyaan Ben iyo Parnevik, ayaa lagu riixay unugga ugu dhow. Qaylo dheer ayaa ka dhigan in albaabku xidhan yahay. Alicia ayaa gacan haadisay. "Waa lagu eegayaa. Ku raaxayso."
  
  Aamusnaantii dhegaha la'aanta ahayd ee xigtay, Kennedy ayaa faraheeda ka dhex martay timaheedii madoobaa ee dheeraa, oo surwaalkeedii simay intii ay kari kartay, oo si qoto dheer u neefsatay.
  
  "Hagaag..." ayay tidhi.
  
  "Haye, qaniinyo!" Abel Frey ayaa ka soo muuqday kamaradkooda hortiisa, isagoo u dhoola cadeynaya sida Ilaaha naarta. "Ku soo dhawoow qalcaddii xisbigayga. Si uun waxaan uga shakisanahay inaad ugu raaxaysan doonto sida martidayda hodanka ah."
  
  Wuxu u gacan haadiyay dalabkii intaanay ka jawaabin. " dhib malahan. Ma aha inaad hadasho. Erayadaadu way i xiiseeyaan wax yar. Markaa," ayuu iska dhigay inuu ka fikiro, "yaa aan haynaa... si fiican, haa, dabcan, waa Ben Blake. Waxaan hubaa inay ku siin doonto farxad weyn."
  
  Ben wuxuu ku orday baararka oo u soo jiiday intii uu kari lahaa. "Aaway walaashay, baas yahow?"
  
  "Hm? Waxa aad u jeeddaa budhcad-socod-socod leh..." ayuu lugtiisa si ba"an uga soo tuuray. "Bal soo bandhig qaabka dagaalka masduulaagii? Faahfaahin ma rabtaa? Hagaag, okay, maadaama ay tahay adiga, Ben. Habeenkii ugu horreeyay waxaan halkaas u diray ninkii iigu fiicnaa si uu kabaha u soo qaado, waad ogtahay, si uu u yara jilciyo. Way calaamadisay, dhawr feerahana way dhaawacday, laakiin waxa uu helay waxa aan doonayay.
  
  Frey waxa ay qaadatay in yar in uu ka kaluumaysto rimuutka oo uu kala soo baxay jeebka marada xariirta ee qariibka ah ee uu xidhnaa. Waxa uu u beddelay telefiishanka la qaadi karo, kaas oo Kennedy aanu xataa dareemin. Sawir ayaa kasoo muuqday hawada - SKY News - oo ku sheekeysanaya deynta qaranka UK ee sii kordheysa.
  
  "Habeenka labaad?" Frey wuu hakiyay "Walaalkeed run ahaantii ma wuxuu rabaa inuu ogaado?"
  
  Ben wuu qayliyay, dhawaaqa mindhicirka oo si qoto dheer uga soo baxsanaya calooshiisa. "Waa fiicantahay? Way fiicantahay?"
  
  Frey ayaa mar kale riixay kontoroolka fogaanta. Shaashadda waxay u beddeshay mid kale, sawir ka sii weyn. Kennedy waxa ay garatay in ay eegayso qol yar oo ay gabadhi sariir ku xidhan tahay.
  
  "Maxaad u malaynaysaa?" Frey ayaa kiciyay. "Ugu yaraan way nooshahay. Hadda."
  
  "Karin!" Ben wuxuu u cararay dhanka TV-ga balse wuu istaagay, si lama filaan ah ayuu uga adkaaday. Baroor ayaa ruxday jirkiisa oo dhan.
  
  Frey ayaa qoslay. "Maxaad kaloo rabtaa?" Waxa uu mar kale is-yeel-yeelay fikir-fikir ka dibna waxa uu mar kale beddelay kanaalka, markan CNN. Isla markiiba warku wuxuu ahaa fariin ku saabsan dilaaga taxanaha ah ee New York - Thomas Caleb.
  
  " Tan hore kuugu qor," waalan Kennedy ayaa yidhi isagoo faraxsan. "Malahay inaad rabto inaad eegto."
  
  Waxay si aan ikhtiyaar ahayn u dhegeysatay. Maqashay warkii foosha xumaa ee ahaa in Kaaleeb uu sii dhex mushaaxaya waddooyinka New York, oo xoroobay, ruux.
  
  "Waxaan rumaysanahay in aad xoraysay," Frey ayaa si macno leh ugu yidhi dhabarka Kennedy. "Shaqo weyn. Ugaarsigii wuxuu ku noqday meeshii uu lahaa, hadda ma ahan xayawaan qafis ah oo ku jira xayawaanka magaalada."
  
  Warbixintu waxay ku ciyaartay muuqaalkii kaydka ahaa ee kiis-walaxda caadiga ah-wajigeeda, wejiga askariga wasakhaysan, wejiyada dhibbanayaasha. Had iyo jeer wejiyada dhibbanayaasha.
  
  Isla kuwii habeen walba riyooyinkeeda ku riyoon jiray.
  
  "Waxa aan kugula talinayaa in aad taqaanno magacyadooda oo dhan, miyaadan ahayn?" Frey wuu jeesjeesay. "Cinwaanada qoysaskooda. Way... way dhinteen."
  
  "Aamus!" Kennedy ayaa madaxa gacmaheeda geliyey. Jooji taas! Fadlan!
  
  "Adiga," ayay maqashay Frey oo xanqaya. "Professor Parnevik," ayuu ereyada ku tufay sidii inay yihiin hilib qudhun oo afkiisa ku dhacay. "Waxay ahayd inaad ii shaqeyso oo aad ii shaqeyso."
  
  Rasaas ayaa dhacday. Kennedy wuxuu ku qayliyay naxdin. Ilbiriqsigii ku xigay ayay maqashay maydkii oo dumay, intay soo jeesatay waxay aragtay in odaygii dhulka ku dhacay, dalool laabta ka go"an yahay, dhiigna ka dareerayo oo ku saydhay gidaarada qolka.
  
  Daanka ayaa ka dhacay, rumaysad la'aantuna waxay xidhaysay maskaxdeeda. Waxay kaliya daawan kartaa sida Frey mar kale u soo jeestay.
  
  "Adiga, Kennedy Moore. Waqtigaagu waa soo socdaa. Waxaan dhawaan baari doonaa moolka aad awoodid inaad ku dhaadhacdo.
  
  Intuu ciribta u jeestay oo dhoola cadeynaya ayuu iska dhaqaaqay.
  
  
  LABA ARTAN
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  Abel Frey ayaa isku qoslay markii uu u socday waaxdiisa amniga. In yar oo hal-abuur ah ayuu dhulka ku tuntay nacasyadan. Labaduba way jabeen. Ugu dambeyntiina, wuxuu dilay nacaskii hore ee Parnevik Stone si uu u dhinto.
  
  Cajiib. Hadda u gudub hawlo aad u xiiso badan.
  
  Waxa uu furay albaabka qolkiisa gaarka ah si uu u helo Milo iyo Alicia oo ku soo booday sariirtiisa, sida uu uga tagay. Ciyaaryahanka weyn ee Mareykanka ayaa weli la ildaran dhaawaca, isagoo ku guuleysanayay tallaabo kasta, waxaana uga mahadcelinaya Iswidishka, Torsten Dahl.
  
  "Wax war ah oo ka yimid albaabka xiga?" - Frey ayaa isla markiiba waydiiyay. "Hudson ma soo wacay?"
  
  Albaabka ku xiga waxa uu ahaa xarun laga hago CCTV, oo wakhtigan lagu ilaalinayo mid ka mid ah taageerayaashii Frey ee ugu xagjirsanaa, Tim Hudson. Waxaa loo yaqaanaa agagaarka qalcaddii sida "ninkii xusuusta lahaa" aqoontiisa kombuyuutarka oo ballaaran, Hudson wuxuu ahaa mid ka mid ah ardaydii ugu horreysay ee Frey, nin diyaar u ah inuu aado meel kasta oo ka mid ah madaxiisa xagjirka ah. Inta badan waxay isha ku hayeen sida ay u socoto rakibidda qabriga Odin, Hudsonna waxa uu ku jiray hoggaanka - habaar, dhidid iyo neerfis buu u hujuumay Yeagers sidii iyagoo caano ah. Frey waxa uu aad u xiisaynayay in uu arko Qabriga oo lagu rakibay meesheedii saxda ahayd, waxa uuna si buuxda ugu diyaar garoobay booqashadiisii ugu horaysay. Maxaabiistiisa, qolka Karin, iyo qolalka maxaabiistiisa cusub ayaa sidoo kale la kormeeray.
  
  Iyo xisbi, dabcan. Hudson waxa uu dejiyay nidaam u sakhiray taako kasta oo kooxda ka mid ah si ay gacanta ugu dhigaan, ha ahaato infrared ama garoonka caadiga ah, iyo dhaqdhaqaaq kasta oo ka mid ah martida caanka ah ee Frey waa la duubay oo la hubiyay miisaankiisa.
  
  Waxa uu fahmay in awooddu aanay ahayn aqoon. Xooggu wuxuu ahaa caddayn adag. Sawir qaadis akhlaaq leh. Muuqaal qeexid sare. Qabashadu waxay ahayd mid sharci darro ah, laakiin waxba ma yeelin haddii dhibbanuhu uu u baqay in ku filan.
  
  Abel Frey wuxuu diyaarin karaa "habeen taariikheed" oo leh xiddig ama digaag dhagax wakhti kasta oo ku habboon isaga, wuxuu iibsan karaa rinjiyeyn ama farshaxan, wuxuu heli karaa kuraasta safka hore ee bandhigga ugu kulul ee magaalada ugu quruxda badan, wuxuu gaari karaa wax aan la gaari karin mar kasta. wuu rabay.
  
  "Wali waxba ma jiraan. Hudson waa in uu mar kale ku dul batay sariirta, "Alicia ayaa tidhi iyada oo la fadhiisatay iyada oo madaxeeda gacmaheeda ku jirta iyo lugaheeda oo ka laadlaadsanaysa cidhifka sariirtiisa. Markii Frey eegtay iyada, in yar ayay jilbaheedii kala bixisay.
  
  Hubaal. Dabcan, Frey nafsaddiisa ayuu u taahay. Waxa uu daawaday iyadoo Milo barooranaysa oo feeraha haya. Waxa uu dareemay koronto koronto ah oo soo dedejisay garaaciisa wadnaha sida fekerka galmada ee khatarta ah. Waxa uu kor u qaaday sunniyaha dhinaca Alicia, isaga oo siinaya calaamadda 'lacag' caalamiga ah.
  
  Alicia waxay hoos u dhigtay lugaheeda. "Fikirka labaad, Milo, maxaad u tagi weyday oo mar kale iska hubi. Oo war buuxa ka hel nacaskaas Hudson, hmm? Boss," ayay u luxday dhanka saxanadda qalinka ah ee cuntada lagu kariyo. "Ma jiraan wax aan caadi ahayn?"
  
  Frey wuxuu bartay saxanka halka Milo, oo aan ka warqabin waxa dhacaya, sida siyaasiga doqonnimadiisa, u soo diray jaleecdo khiyaano ah jihada saaxiibtiis, ka dibna wuu taahay oo ka baxay qolka.
  
  Frey wuxuu yidhi, "Biscotti waxay u egtahay mid macaan."
  
  Isla markii albaabka la soo galay, Alicia waxay u dhiibtay Frey saxan buskud ah oo ay kortay miiskiisii. Iyadoo afarta lugood ku taagan ayay madaxeeda u soo jeedsatay.
  
  "Ma waxaad rabtaa dameer Ingiriis ah oo wanaagsan buskutkan?"
  
  Frey wuxuu riixay badhan sir ah oo hoos yimaada miiskiisa. Isla markiiba, rinjiyeynta been abuurka ah ayaa u dhaqaaqay dhinaca, oo muujinaya safka shaashadaha fiidiyoowga ah. Wuxuu yidhi, "Lix," mid ka mid ah shaashadaha ayaa soo noolaaday.
  
  Waxa uu dhadhamiyay buskudka isaga oo daawanaya, isaga oo maqan isaga oo ka salaaxaya badhida wareega ee Alicia.
  
  "Goobtayda dagaalka," ayuu ku neefsaday. "Horta waa la kariyey. Haa?"
  
  Alicia ayaa sasabasay. "Haa".
  
  Frey waxay bilawday inay ku garaacdo niyad-jabka lugaha dhexdooda. "Markaa waxaan haystaa ilaa toban daqiiqo. Waa inaad hadda samaysaa mid degdeg ah."
  
  "Sheekada nolosheyda".
  
  Frey wuxuu u soo jeestay iyada, isaga oo had iyo jeer maanka ku haya Milo oo labaatan cagood u jirta albaabka furnaanshaha, laakiin xitaa taas, iyo joogitaanka dareenka ee Alicia Miles, weli ma uusan indhihiisa ka qaadin qolka raaxada ee mid ka mid ah dhawaantiisa cusub. la qabsaday .
  
  Dilaaga Serial - Thomas Caleb.
  
  Iska horimaadkii ugu dambeeyay wuxuu ahaa lama huraan.
  
  
  
  Qaybta 3
  Goobta dagaalka...
  
  
  40 SADDEX
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  Kennedy wuxuu u orday baararka markii Abel Frey iyo ilaaladiisu ay ka soo muuqdeen bannaanka qolkooda. Waxay ku qeylisay si ay jirka borofisar uga saaraan ama ay u fasaxaan inay xoroobaan, ka dib waxay dareentay cabsi badan markay sidaas sameeyeen.
  
  Waxay istaagtay albaabka qolka, iyadoo aan hubin waxay samaynayso. Mid ka mid ah ilaalada ayaa bastooladiisii ku tilmaamay. Waxa ay si qoto dheer u sii galeen dhismaha xabsiga, iyaga oo dhaafay dhawr qol oo kale oo aan cidna ku jirin. Laakiin miisaankeeda oo dhan ayaa ku qabowday ilaa lafo. Waxay la yaabtay dembiyada gurracan ee ninkani awood u leeyahay.
  
  Markaas ayay garatay inuu Kaaleeb ka xumaan karo. Iyaga oo dhan ayaa ka sii liita. Waxay rajaynaysay in Drake, Dahl iyo ciidanka taageeraba ay ku soo wajahan yihiin, laakiin waxay ku qasbanaaday in ay wajahdo dhibaatadan oo ay ka gudubto, iyada oo aaminsan in ay iyagu iskood u yihiin. Sidee bay u rajayn kartaa inay Ben u ilaaliso sidii uu Drake u yeelay? Wiil dhalinyaro ah ayaa ag socday. Wax badan ma uusan hadlin tan iyo markii uu dhintay Parnevik. Dhab ahaantii, Kennedy wuxuu u maleeyay, in wiilku kaliya ku hadlay dhawr eray tan iyo markii lagu qabtay Qabriga.
  
  Miyuu arkay fursadii uu ku badbaadin lahaa Karin oo sii baxsanaysa? Way ogayd in teleefankiisii gacanta uu weli si nabad ah jeebka ugu jiro, oo uu gariirayo, iyo in nus darsin ay waalidkii ka soo waceen oo aanu ka jawaabin.
  
  "Waxaan joognaa meeshii saxda ahayd," Kennedy ayaa ka dhawaajisay geeska afkeeda. "Maskaxdaada ku hay naftaada."
  
  "Aamus Maraykanka!" Frey ayaa ereygii u dambeeyay ku tufay sidii inkaar. Isaga, ayay u malaynaysay, inay u badan tahay. "Waa inaad ka welweshaa aayahaaga."
  
  Kennedy dib buu jalleecay. "Maxay tani macnaheedu tahay? Ma waxaad i xidhaysaa mid ka mid ah labbiskaaga yaryar ee aad samaysay? Waxay ku dayday goyn iyo tolnimo.
  
  Jarmalkii ayaa suni kor u qaaday. "qurux badan. Aan aragno ilaa intaad fiicnayd."
  
  Marka laga soo tago iskudhafka unugyada waxay galeen qayb kale, oo aad uga madow guriga. Hadda waxay ku socdeen xagal hoose oo af leh, qolalkii iyo jidadkii ku wareegsanaa ayaa burbursanaa. Inkasta oo, ogaanshaha Frey, waxay ahayd dhammaan herring cas si loo jahawareeriyo dhiig-baxyada.
  
  Waxay hoos u mareen dariiqii ugu dambeeyay, taas oo keentay albaab alwaax ah oo dedsan oo taargooyin waaweyn oo bir ah ay ku dheggan yihiin. Mid ka mid ah waardiyaasha ayaa feedh nambar siddeed-god ah ku dhuftay furaha lambarrada wireless-ka ah, albaabbadii cuslaana waxay bilaabeen inay furmaan.
  
  Isla markiiba waxay aragtay biraha laabta dheer ee ku wareegsan qolka cusub. Ilaa soddon ilaa afartan qof ayaa agtiisa taagnaa iyaga oo sharaab gacmaha ku sita, qoslaya. Ciyaartoyga iyo maandooriyeyaasha, dhillooyin rag iyo dumarba leh, boqortooyo iyo madax 500 oo madax ah.
  
  Qof kastaa waxa uu istaagay hareeraha xayndaabka, isaga oo cabbaya Bollinger iyo Romani Conti, iyaga oo ku raaxaysanaya waxyaabaha macaan oo ay ku faraxsan yihiin dhaqankooda iyo fasalkooda.
  
  Markii Kennedy uu soo galay, dhammaan way wada istaageen oo ay isha ku hayeen in yar. Fikirkeeda qaboojisay ayaa ahaa inay qiimayso.Shaqilo ayaa darbiyadii boodhka ahaa hareer maray oo dhegaha kor u qaaday.
  
  Taasi waa iyada? Askari boolis ah?
  
  Wuxuu ku burburin doonaa gudaha, oh, afar daqiiqo oo sare.
  
  waan qaadan doonaa Waxaan ku siin doonaa toban kale, Pierre. Maxaad odhanaysaa?
  
  Toddoba. Waxaan sharad ku leeyahay inay ka xoog badan tahay sida ay u muuqato. Oo, si fiican, way yara xanaaqi doontaa, miyaadan u malaynayn?
  
  Waa maxay jahannamada ay ka hadlayeen?
  
  Kennedy waxa ay dareentay laad aad u xun oo badhkeeda kaga dhacay oo ay ku turunturooday qolka. Jameecada ayaa qoslay. Frey ayaa si degdeg ah uga daba orday.
  
  "Dadku!" Wuu qoslay. "Saaxiibayaal! Kani waa deeq cajiib ah, miyaadan u malaynayn? Waxayna ina siinaysaa hal habeen oo cajiib ah!"
  
  Kennedy hareeraha eegay, si aan la xakamayn karin u baqay. Waa maxay jahannamada ay ka hadlayeen? Si adag u joog, waxay soo xasuusatay odhaahdii uu jeclaa Kabtan Lipkind. Sii wad ciyaartaada. Waxay isku dayday inay xoogga saarto, laakiin naxdinta iyo is-dhiibidda ku xeeran ayaa ku hanjabtay inay waalan doonto.
  
  "Kuma ciyaari doono hortaada," ayay ku gunuunacday dhabarka Frey. "Si kasta oo aad filayso."
  
  Frey ayaa u soo jeestay iyada, dhoola cadeyntiisana waxay ahayd mid cajiib ah. "Ma aha? Wax qiimo leh aawadood waxaan filayaa inaad naftaada iyo noocaagaba aad u qiimayso. Laakiin waa caadi. Waxaa laga yaabaa inaad si kale u fekerto, laakiin waxaan u maleynayaa inaad sameyn doonto, gacaliye Kennedy. Runtii waxaan filayaa inaad awooddo. kaalay." Wuxuu u istaajiyey inay u timaado.
  
  Kennedy wuxuu u tallaabay dhanka tareenka giraanta. Ilaa laba iyo toban cagood ayaa iyada ka hoosaysa waxa ku yiil god wareeg ah oo dhulka si aan sinnayn loo qoday, sagxaddiisuna ay dhagaxyo ka daadan yihiin, darbiyadiisuna ay qariyeen wasakh iyo dhagax.
  
  Garoonka gladiator-ka casriga ah. Godka dagaalka.
  
  Jaranjaro bir ah ayaa la soo ag taagay oo laga dul qaaday biraha godka lagu galay. Frey waxay tilmaantay inay tahay inay soo degto.
  
  "Maya sina," Kennedy ayaa ku yidhi. Saddex qori ayaa lagu soo taagay iyada iyo Ben.
  
  Frey ayaa ruxday. "Waan kuu baahanahay, laakiin si dhab ah uma baahni wiil. Waxaan ku bilaabi karnaa xabad ilaa jilibka ah, ka dibna xusulka. Shaqso oo arag inta ay kugu qaadanayso inaad fuliso codsigayga. Dhoola cadeyntiisa naxariista leh ayaa ku qancisay inuu ku faraxsanaan doono inuu xaqiijiyo hadalkiisa.
  
  Intay ilko xaaqtay ayay ilbidhiqsi ku sii simay surwaalkeedii. Dadkii badnaa ee taajiriinta ahaa ayaa si xiiso leh u eegayay, sidii xayawaan qafis ku jira. Muraayadaha ayaa madhnaa oo appetizer-yadii waa la cunay. Kabalyeeriyaal iyo kabalyeeriyaal ayaa ku dhex lulay, iyagoo aan la arkin, buuxinaya oo soo kicinaya.
  
  "Waa maxay godka?" waxay ku gorgortami jirtay wakhti, iyada oo arag meel ay ka baxdo, isku dayaysa in ay siiso Drake ilbiriqsi kasta oo qaali ah.
  
  "Tani waa goobtayda dagaalka," Frey ayaa si naxariis leh u yidhi. "Waxaad ku nooshahay xusuus sharaf leh ama waxaad ku dhimataa ceeb. Doorashada, gacaliye Kennedy, waxay ku jirtaa gacmahaaga. "
  
  Si adag u joog.
  
  Mid ka mid ah waardiyaasha ayaa ku riixay baastooladdiisa. Si kastoy ahaataba waxay ku guulaysatay inay si wanaagsan u eegto Ben oo waxay gaadhay jaranjarada.
  
  "Sug," indhihii Frey ayaa xanaaqay. "Kabaha ka siib. Tani waxay sii hurin doontaa dhiigiisa in yar.
  
  Kennedy halkaas ayuu soo istaagay isagoo bahdil iyo cadho ka muuqato, oo in yar dawakhsan markii mid ka mid ah ilaaladii uu hor jilba joogsaday oo uu kabaha iska siibay. Waxa ay fuushay jaranjarada, iyada oo dareemaysa wax aan run ahayn oo fog, sidii in shirkan yaabka leh uu ka dhacayo Kenedy kale oo adduunka ka fog. Waxay la yaabtay kan uu qof kastaa ku tilmaami jiray run ahaantii waa kuma.
  
  Uma ekayn mid aad u wanaagsan. Waxay u ekayd inay u dagaalami doonto nolosheeda.
  
  Markay jaranjarada soo dhaadhacday, waxa ka soo baxay qaylo-dhaan ka soo yeedhaysay dadkii, iyo mowjad dhiigyeed oo xoog badan oo hawada buuxisay.
  
  Waxay ku qaylinayeen waxyaalo cayn kasta ah. Waxa la dhigay sharad, qaarkood in ay hal daqiiqo gudaheed ku dhiman doonto, qaarna in ay ku waayi doonto wax ka yar soddon ilbiriqsi. Mid ama laba ayaa xitaa taageero u fidiyay. Laakiin khatarta ugu weyni waxay ahayd inuu nijaaseeyo maydkeeda ka dib marka uu u beddelo budo.
  
  Kan ugu taajirsan, kan ugu qanisan, wasakhda ugu awoodda badan dhulka. Hadday sidaas tahay waxa maal iyo xoog ku siiyeen, markaas runtii dunidu way burburtay.
  
  Dhaqsoba cagteedii oo qaawan baa dhulka adag taabtay. Intay ka soo degtay, iyadoo dareentay qabow iyo qaawan, ayay hareeraha eegtay. Iyada oo ka soo horjeeda, dalool ayaa laga jaray gidaarka. Hadda waxa daboolay biro qaro weyn.
  
  Sawirka ku xayiran dhinaca kale ee baararkan ayaa si lama filaan ah u soo yaacay, isaga oo ku dhex dhufanaya iyaga oo ay ka qaylinayaan dhiig-karka. Aad buu u gariiray, oo aad bay u gariireen, Oo wejigiisuna in yar buu ka sii dheeraa qaylo qalloocan.
  
  Laakiin iyada oo ay taasi jirto, iyo in kasta oo ay ku hareeraysan tahay qariib, Kennedy waxa uu aqoonsaday isaga si ka dhaqso badan intii ay ku qaadatay in ay xasuusato magaciisa.
  
  Thomas Caleb, dilaaga taxanaha ah. Halkan Jarmalka, iyada oo leh. Laba cadaw oo dhimasho ah ayaa soo galay goobta dagaalka.
  
  Qorshaha Abel Frey, oo dib loogu soo celiyay New York, ayaa la fulinayaa.
  
  Kenedy qalbigiisu waa booday, nacayb saafi ah oo degdeg ah ayaa suulasha ka toogtay ilaa maskaxdiisa iyo dhabarka sida fallaadho kale.
  
  "Waar doqon yahow!" Way qaylisay, iyadoo xanaaqsan. "Waxaad tahay nacasnimo buuxda!"
  
  Markaas baa baararkii kacay oo Kaaleeb xaggeeda u booday.
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa ka soo baxay diyaaradda helicopter-ka ka hor inta aysan dhulka taaban, iyadoo weli tallaabo ka dambeysa Torsten Dahl, waxayna u carartay dhanka hoteelka mashquulka badan, oo ay la wareegeen isbaheysiga caalamiga ah. Runtii ciidanku waa isku dhafan yihiin, laakiin go'aan qaadasho leh oo dagaal u diyaarsan.
  
  Waxay ku sugnaayeen meel 1.2 mayl waqooyi ka xigta La Vereina.
  
  Gaadiid ciidan iyo dad shacab ah ayaa la safnaa, matoorada ayaa ruxaya, iyagoo diyaarsan.
  
  Dabaqadda ayaa ahayd mid aad u mashquul badan: Kumaandooska iyo ciidamada gaarka ah, sirdoonkii iyo askartiiba waa ay is uruursanayeen, is nadiifin iyo diyaar garow.
  
  Dahl waxa uu ku dhawaaqay joogistiisa isaga oo ku booday soo dhawaynta huteelka oo aad u qayliyay oo qof kastaaba soo jeestay. Waxaa dhacday aamusnaan xushmad leh.
  
  Waxay hore u yaqaaneen isaga, iyo Drake, iyo kuwa kale, waxayna si fiican uga warqabeen waxa ay ku guuleysteen Iceland. Qof kasta oo halkan jooga waxaa lagu wargeliyay isku xirka fiidiyowga ee u dhexeeya hoteelka iyo helikabtarka.
  
  "Diyaar baan nahay?" Dahal wuu qayliyey. "Si aad u baabi'iso baaskan?"
  
  "Qalabku waa diyaar," Taliyaha ayaa ku dhawaaqay. Dhammaantood waxay mas'uul ka ahaayeen Dahl hawshan. "Snipers ayaa meesha jooga. Aad ayaan u kululnahay, waxaa laga yaabaa inaan dib u bilowno foolkaanada, mudane!"
  
  Dahal wuu lulay. "Haddaba maxaan sugeynaa?"
  
  Heerka sawaxanka ayaa kor u kacay boqol darajo. Ciidamadii ayaa albaabada u soo baxay, iyagoo dhabarka isku garaacaya, waxayna ku ballansan yihiin inay ku kulmaan khamriga dagaalka ka dib si ay geesinimada u sii wadaan. Matoorada ayaa bilaabay in ay guuxayaan markii ay gawaaridii is aruursatay ay meesha ka baxeen.
  
  Drake waxa uu Dahl ku biiray gaadhigii saddexaad ee socda, oo ahaa Humvee. Saacadihii u dambeeyay ee xog-warranka waxa uu ogaa in ay haysteen ilaa 500 oo nin, kuwaas oo ku filan in ay dejiyaan ciidanka yar ee Frey oo ka kooban 200 oo nin, balse Jarmalku waxa uu ku jiray meel ka sarraysa, waxana la filayey in uu khiyaamo badan yeesho.
  
  Laakiin hal shay oo uusan haysan ayaa ah cunsur yaab leh.
  
  Drake wuxuu ku booday kursigii hore, isagoo ku dhegay qorigiisa, fikirradiisu waxay diiradda saareen Ben iyo Kennedy. Hayden waxa uu fadhiyey kursiga gadaashooda, isagoo u qalabaysan dagaal. Ceelasha ayaa looga tagay hotelka isagoo dhaawac halis ah ka soo gaaray caloosha.
  
  Kolonyada ayaa si fiiqan u leexday, ka dibna La Veraine ayaa soo gashay muuqaalka, oo u iftiimay sida geedka kirismaska oo ka soo horjeeda mugdiga ku hareeraysan, iyo ka hor madawga buurta ee korkiisa ka taagan. Albaabada albaabkeedu aad bay u furnaayeen, taas oo muujinaysa geesinimada ninka ay u yimaadeen inay afgembiyaan.
  
  Dahl ayaa shiday makarafoonka. "Wiilkii u dambeeyay. Waxaan ku bilownay kulayl. Xawaaruhu wuxuu badbaadin doonaa nolosha halkan, dadka. Waad garanaysaa yoolalka, waadna garanaysaa malo-awaalkayaga ugu fiican ee ah halka uu Odin ku jiri doono naxashka. Aan wax ka qabanno Doofaarkan askarow."
  
  Xidhiidhku wuxuu u taagnaa Gentleman indheer garad ah. Aad u qosol badan. Drake waxa uu ahaa qoor-cad markii Hummer uu ku soo dhex mariyey aqalka waardiyaha ee Frey isagoo leh wax yar oo inji ah si uu u dhaafo labada dhinac. Ilaaladii Jarmalku waxay bilaabeen inay qaylodhaan ka soo qaadaan munaaradaha dhaadheer.
  
  Rasaastii ugu horeysay ayaa lagu furay, iyadoo ka haleeshay gaadiidka rasaasta. Markii kolonyadii ay si lama filaan ah u istaageen, Drake ayaa albaabka ka furay oo kaxaystay. Ma aysan isticmaalin taageerada hawada sababtoo ah Frey waxaa laga yaabaa inuu lahaado RGPS. Waxay u baahdeen inay si degdeg ah uga guuraan baabuurta isla sababtaas.
  
  Soo gal oo dhulka doofaarka u rogo warshad hilib doofaar ah.
  
  Drake wuxuu u orday duurka qaro weyn oo ka hoos baxay daaqada dabaqa koowaad. Kooxda SAS ee ay soo direen soddon daqiiqo ka hor waa in ay mar hore xidhaan aagga caweyska iyo martida 'dadka rayidka ah'. Xabado ayaa ka soo duulayay daaqadaha qalcadda, kuwaas oo qubay gidaarada albaabka markii ay baabuurtu gudaha ugu soo qulqulayeen. Ciidamada isbahaysiga ayaa ku soo noqday rasaas aargoosi ah, muraayado burburay, hilib iyo lafona ka dhufatay, wejigii dhagaxa ahaana waxay u beddeleen mush. Waxaa dhacay qaylo, qaylo iyo baaqyo loogu baaqayo in lagu xoojiyo.
  
  Qasriga gudihiisa waxaa ka dhacay qalalaase. Qarax RPG ayaa ka yimid daaqadda dabaqa sare, isagoo ku dhacay guriga Frey ee ilaalada wuxuuna burburiyay qayb ka mid ah darbiga. Burburkii ayaa ku dhacay ciidamadii soo duulay. Qoriga mashiinada ayaa soo noqday, mid ka mid ah calooshood u shaqeystayaal Jarmal ah ayaa ka soo dhacay dabaqa sare, isagoo qaylinaya oo gariiraya ilaa uu dhulka ku dhuftay shil argagax leh.
  
  Dahl iyo askari kale ayaa rasaas ku furay albaabka hore. Rasaastoodii ama bakhtiyadoodii ayaa dilay laba qof. Dahl hore buu u orday. Hayden waxa uu ahaa meel uu ka dhacay dagaalka gadaashiisa.
  
  "Waxaan u baahanahay inaan galno godkan cadaabta! Hadda!"
  
  Qaraxyo cusub ayaa xalay dhacay. RPG-ga labaad wuxuu ku dhuftay bohol wayn dhawr cagood oo bari ka xigta Drake's Hummer. Waxaa samada ku soo dhacay roob wasakh iyo dhagax ah
  
  Drake ayaa orday, foorarsaday, isagoo ku hoos jira qaabka qallafsan ee rasaasta ka muday hawada madaxiisa sare.
  
  Dagaalku runtii wuu bilaabmay.
  
  
  ***
  
  
  Dadku waxay muujiyeen dhiigooda xitaa ka hor intaan Kennedy iyo Kaleb taaban. Kennedy si taxadar leh ayuu u wareegay, faraheeda ayaa wasakhda qabsaday, cagaheeduna waxay tijaabiyeen dhagaxa iyo dhulka, si khaldan ayay u dhaqaaqday si aan loo saadaalin. Maskaxdeeda waxa ay la daalaadhacday in ay wax macno ah samayso, balse waxa ay horeba u dareentay daciifnimo ka soo horjeeda -sida ay indhihiisu u qaateen sawirka in pantsuit-keeda aan qaabka lahayn uu si muxaafid ah u dabooshay.
  
  Markaa tani waxay ahayd hal dariiq oo lagu dili karo gacan-ku-dhiiglaha. Waxay xoogga saartay sidii ay qof kale u heli lahayd.
  
  Kaaleeb wuxuu sameeyay dhaqaaqii ugu horeeyay. Candhuuf baa bushimihiisa ka soo duushay markuu ku dul habsaday, gacmihiina way bararsan yihiin. Kennedy wuu la dagaalamay oo dhinac buu u baxay. Dadka ayaa u baxay dhiig darteed. Qof ayaa dhulka ku daadiyay khamri cas, taasoo calaamad u ah dhiigga ay rabeen inay daadiyaan. Waxay maqashay Frey, bastard buka, oo u jeedinaysa Kaaleeb, maskaxiyan qalbi la'aan, samaynta tan.
  
  Hadda Kaaleeb mar kale ayuu soo booday. Kennedy wuxuu helay iyada oo ku tiirsan gidaarka. Waxay lumisay feejignaan, iyada oo ay mashquulisay dadkii badnaa.
  
  Dabadeed Kaaleeb dusheeda ayuu dul saarnaa, gacmihiisii oo qaawan baa qoorta ugu duubnaa - dhidid badan, karaahiyo... gacmo qaawan, gacmihii gacan-ku-dhiigle...
  
  ... naxariis darro iyo dhimasho...
  
  ... isagoo wasakhdiisa wasakhaysan ku dul marsanaysa haraggeeda oo dhan. Gambaleelka digniinta ayaa madaxeeda ku soo dhacay. Waa inaad joojisaa fikirkaas oo kale! Waa inaad diirada saartaa oo aad dagaallantaa! La dagaalan dagaalyahanka dhabta ah, ma aha halyeey aad abuurtay.
  
  Dadkii dulqaadka la"aa ayaa mar kale qayliyey. Waxay jejebiyeen dhalooyin iyo muraayadihii oodda ka soo horjeeday, iyagoo u ciyey sidii xayawaan u hanqal taagaya inay dilaan.
  
  Iyo Kaaleeb, si aad u dhow wax kasta oo dhacay ka dib. Xarunteedii feejignaanta waa la toogtay, oo cadaabta lagu afuufay. Bahalkii ayaa dhanka feedh kaga dhuftay, isagoo isla mar qudha madaxeeda xabadka kaga dhuftay. laabtiisa oo wasakh ah oo dhididsan. Haddana mar kale ayuu ku dhuftay. Xanuun baa laabta kaga dhacay. Way gilgishay. Khamri cas ayaa ku dul shubay, oo xagga sare ka soo daatay.
  
  "Waa taas," Kaaleeb ayaa ku jeesjeesay. "U dhaadhac meesha aad ka tirsan tahay."
  
  Dadkii baa qayliyey. Kaaleeb wuxuu ku masaxay gacmihiisii karaahiyada ahaa ee timaheeda dhaadheer, wuxuuna ku qoslay xumaan aamusan oo dilaa ah.
  
  "Meydkaaga waad ka xanaaqi doontaa, qaniinyo."
  
  Kennedy ayaa jilba joogsaday, iyadoo si kooban uga baxsanaysa qabsashada Kaaleeb. Waxay isku dayday inay ka leexiso, laakiin wuxuu si adag u qabtay surwaalkeeda. Intuu dib ugu soo celiyay, isagoo sidii qof bahal ah oo madax geeri ah u dhoola cadeynaya. Wax doorasho ah may haysan. Surwaalkeedii bay badhan ka furtay, surwaalkeedii aan qaab-dhismeed lahayn, ee surwaalka qarinaya, oo sii daysay inay lugaha ka siibtaan. Waxay ka faa'iidaysatay yaabkiisii yaraa si ay dabada uga sii gurguurto. Dhagxaantu haraggeeda ayay xoqeen. Dadkii ayaa qayliyey. Kaaleeb hore buu u soo fooraray, isagoo soo gaadhay dhexda dhexda ee nigisteeda, laakiin si xun wejiga ayay uga laaday, nigiskiina dib buu u laabay, sanka oo dhiig iyo jabba leh, oo dhinac u laadlaadsan. Cabbaar bay meesha fadhiisatay, iyadoo fiirinaysa ninkeeda oo ay is aragtay iyada oo aan awoodin in ay ka fogaato dhiiggiisa, indho cuncun.
  
  
  ***
  
  
  Drake ayaa laga soo dhex gallay albaabka quruxda badan ee soo galay hoolka wayn. SAS waxay dhab ahaantii xidhay aagga lagu caweeyo waxayna dabooshay jaranjarada wayn. Qasriga intiisa kale ma noqon doonto mid saaxiibtinimo leh.
  
  Dahal jeebka naaska ayuu salaaxay. "Sawiruhu waxay muujinayaan qol kayd ah oo ku yaal midigtayada iyo garabka bari ee fog. Hadda waxba ha ka shakin, Drake. Hayden. Waxaan ku heshiinay in tani ay tahay meesha ugu macquulsan ee Frey, saaxiibadayada iyo Qabriga."
  
  "Xitaa kuma riyoon taas," Hayden ayaa si go'aan leh u yidhi.
  
  Isaga oo koox rag ah oo gadaashiisa gadaamanayaan, Drake waxa uu Dahl ka raacay albaabka garabka bari. Isla markii albaabka laga furay, rasaas badan ayaa hawada ka wareemay. Drake giringiriyey oo istaagay, oo rasaas ridayay.
  
  Oo si lama filaan ah dadka Frey ayaa ka mid ahaa!
  
  Mindiyo biligleeyey. Bastoolado gacmeed ayaa la riday. Askartu waxay ka soo degayeen bidix iyo midig. Drake waxa uu ku riixay bastooladdiisa macbadka mid ka mid ah waardiyayaashii Frey, ka dibna waxa uu hubkii u leexiyay meel rasaas ah isla wakhtigaas si uu xabbad uga geliyo wejiga gacan-ku-dhiiglaha. Waardiyihii ayaa dhanka bidix ka weeraray. Drake ayaa sambabada ka booday oo uu ninka wejiga ka xusul qaaday. Waxa uu u foorarsaday ninkii miyir doorsoon, waxa uu soo qaatay mindidii oo uu caarada madaxa ka galiyay mid kale oo doonayey in uu dhuunta ka gooyo Ciidanka Kumaandooska Delta.
  
  Xabad baastoolad ayaa dhegta agteeda kaga dhacday; Hubka ugu jecel SGG. Hayden waxa uu isticmaalay Glock iyo mindi ciidan. Xoogaga caalamiga ah ee dhacdo caalami ah, Drake wuxuu qabaa. Rasaas badan ayaa ka dhacaysa meesha ugu fog ee qolka. Soo gal Talyaanigu.
  
  Drake ayaa si siman u gaddoomay dharbaaxadii dhinaca cadowga. Jirkiisa oo dhan ayuu rogey, cagaha marka hore, isagoo ninkii cagihiisa ka garaacay. Markii uu ninku si adag ugu degay laf dhabarta, Drake ayaa isdilay.
  
  Sarkaalkii hore ee SAS ayaa istaagay oo arkay Dahl daraasiin tallaabo ah oo ka horreeya. Cadawgoodii waa ay sii yaraanayeen - malaha dhawr iyo toban shahiid ayaa hadhay, kuwaas oo loo diray inay xidhaan kuwii soo duulay. Ciidanka dhabta ah wuxuu ahaan lahaa meel kale.
  
  "Uma xuma diirimaad," Iswidishku wuu qoslay, oo dhiig ku wareegsanaa afkiisa. "Hadda hore u soco!"
  
  Waxa ay galeen albaab kale, waxa ay nadiifiyeen qol ay ku jireen dabinno boob ah, ka dibna qol kale oo ay tuugtu ka soo saareen lix ka mid ah raggii wanaagsanaa ka hor inta aan la baabi'in. Ugu dambayntii waxay is arkeen gidaar dheer oo dhagax ah oo daldaloolo ay ka soo baxayeen qoryaha darandooriga u dhaca. Badhtanka gidaarka dhagaxa waxa ku yiil albaab ka bir ah oo aad uga sii yaab badan, oo u ekaa khasnadda bangiga.
  
  "Waa taas," Dahl ayaa yidhi, isagoo dib u foorarsanaya. "Qolka fiirsashada Frey."
  
  "Waxay u egtahay hooyo adag," Drake ayaa yidhi, isaga oo daboolaya dhinaciisa, oo kor u qaadaya gacantiisa iyadoo daraasiin askar ah ay u soo yaaceen. Hareeraha ayuu eegay Hayden, laakiin waxa uu garan kari waayay in ay caato ka tahay ragga dhexdiisa. Xagee bay cadaabta gashay? Oh fadlan, fadlan ha u oggolaan in ay halkaas jiifsato mar kale... dhiigbaxa...
  
  "Fort Knox waa lowska adag in la dildilaaciyo," ayuu yiri taliyaha Delta markii uu qaniinay.
  
  Drake iyo Dal ayaa is eegay. " legdanayaal!" - labadooduba isku mar bay yiraahdeen, iyagoo ku dheggan siyaasaddooda ah 'xawaaraha oo ha is-dabin'.
  
  Laba qori oo waaweyn ayaa si taxadir leh loo soo mariyay khadka, askartii oo ilmaynaysay markay daawanayeen. Qabsatooyin adag oo bir ah ayaa lagu xidhay fuustooyinka madfacyada xoogga badan, oo la mid ah kuwa gantaallada riddada ah.
  
  Labadii askari ayaa dib u orday wadadii ay yimaadeen, iyagoo gacmaha ku haysta fiilooyinka birta ah ee dheeraadka ah. Xadhkaha birta ah ee ku xidhan qol godan oo ku yaal gadaasha wax soosaarayaasha.
  
  Dahl wuxuu laba jeer gujiyay xiriirkiisa Bluetooth-ka. "Ii sheeg goorta aan bilaabi karno."
  
  Dhowr ilbiriqsi ayaa dhaaftay, ka dib jawaabtii ayaa timid. "Hore!"
  
  Barraage ayaa la sameeyay. Drake iyo Dahl waxa ay soo baxeen bam-gacmeed garbaha laga sudhay, ujeedadii bay qaadeen, oo jiiday kiciyeyaasha.
  
  Laba qabsato oo bir ah ayaa ku duulay xawaaraha gantaalka, iyaga oo si qoto dheer u qodaya gidaarka dhagaxa ee qasnadda Frey ka hor inta aysan jebin dhinaca kale. Isla markii ay la kulmeen meel bannaan, shidmahu waxa uu kiciyay qalab ka soo booday qabsatooyinkooda, iyaga oo si adag ugu soo rogay gidaarka dhinaca kale.
  
  Dahl ayaa dhegta isku dhuftay. "Samee".
  
  Xataa xagga hoose, Drake waxa uu maqli karayay dhawaqa laba Hummers oo u beddelaya rogaal celis, fiilooyinka ku xidhan bambarradooda la xoojiyay.
  
  Derbigii Frey ee aan la geli karin ayaa qarxay.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy wuxuu laaday digniin isagoo Kaaleeb u soo foorarsaday iyada, oo jilba qabsaday oo u diraya isagoo gariiraya. Waxay ka faa'iidaysatay nasinta waqtigaas si ay cagaha ugu booddo. Kaaleeb mar kale ayuu yimi oo intay dhabarka gacanteeda kaga dharbaaxday dhegta.
  
  Dadkii korkeeda joogay ayaa farxad la qayliyay. Kumanaan doollar oo khamri ah oo naadir ah iyo wiski fiican ayaa ku daatay wasakhda goobta Laba ka mid ah surwaalada shalalka dumarka ayaa hoos sabay. Isku-xidhka Ragga. Lammaane katiinado Gucci ah, oo mid ka mid ah ka soo booday Caleb dhabarka timaha leh.
  
  "Dili iyada!" Frey ayaa qaylisay.
  
  Kaaleeb wuxuu u soo foorarsaday sidii tareen xamuul oo kale, gacmihiina fidsan yihiin, sanqadh caloosha hoose ka imanayay. Kennedy wuxuu isku dayay inuu ka boodo, laakiin wuu qabtay oo wuxuu ka qaaday dhulka, isaga oo ka qaaday dabaqa.
  
  Intii uu hawada ku jiray, Kennedy waxa uu kaliya oogi karay markii uu sugayay soo degista. Waxayna ahayd mid adag, dhagax iyo dhul ayaa ku dhacay laf dhabarta, oo hawada ka garaacaya sambabada. Lugaha ayaa kor u qaaday, laakiin Kaaleeb baa soo dhex galay oo ku dul fadhiistay, xusulna u saaray.
  
  "Si ka sii badan oo kale," ayuu yidhi gacankudhiiglihii. Hadda waad qaylin doontaa. Eeeeeee!" Codkiisu wuxuu ahaa mid maan-gaab ah, oo aad mooddo ciyiga doofaarka kawaanka dhegaha ku jira. "Eeeeeeee!"
  
  Xanuunka gubanaya ayaa sababay in Kennedy jirkiisu gariiro. Bashaarki hadda hal inch ayuu u jiray, jirkiisuna korkeeda ayuu yaallaa, biyab bushimihiisa ka tifqaya dhabannada, indhihiisana naar cadaab ah ayaa ka gubanaysa, korkiisa ayuu ku riixay.
  
  Cabbaar bay taag-darraysay, iyadoo wali isku dayaysa inay neefsato. Gacantiisa ayaa caloosheeda ku dhuftay. Gacantiisa bidix waxay ku sigtay inay sidaas oo kale samayso markay joogsatay. Feker wadne-xanuun ah, ka dibna cunaha u soo dhaqaaqay oo bilaabay inuu tuujiyo.
  
  Kennedy wuu xiiqay, isagoo neefta ka qaaday. Kaaleeb sidii waalan buu u qoslay. Aad buu u tuujiyay. Indhaheeda ayuu bartay. Jirkeeda ayuu ku tiirsaday, isagoo culeeska ku garaacay.
  
  Inta ay kari kartay ayay laad ku dhufatay, dhinacna u garaacday. Waxay si fiican u fahantay inay hadda heshay baas. Baahida qaloocan ee baastada ayaa badbaadisay nolosheeda.
  
  Mar kale ayay siibatay. Dadkii badnaa ayaa ku mashxaraday-wax qabadkeeda, dharkeeda wasakhaysan, dabada la xagxagtay, cagaheeda dhiigbaxa agteeda. Kaaleeb wuxuu ka kacay, Rocky-like, oo ka soo kacay qarkii guuldarada, oo gacmihiisa kala bixiyey, isagoo qoslaya.
  
  Dabadeedna waxay maqashay cod, daciif ah, laakiin ka dhex gooyay cacophony xabeeb ah.
  
  Codka Ben: "Drake wuu soo socdaa, Kennedy. Wuu soo dhawaaday. Waxaan helay fariin!"
  
  Nacalaa... halkan ma uu helin iyaga. Ma ay qiyaasi karin, in dhammaan meelaha qalcadda, uu midkan ka baadho. Waxay u badan tahay in bartilmaameedkeedu yahay kaydinta ama unugyada. Tani waxay qaadan kartaa saacado....
  
  Ben weli wuu u baahnaa. Dhibbanayaashii Kaaleeb weli way u baahnaayeen.
  
  Istaag oo qayli markay kari waayeen.
  
  Kaaleeb wuu ku soo yaacay, isagoo aan dantiisa ka fiirsan. Kennedy waxa uu isu ekeysiiyay cabsi, ka dib waxa uu kor u qaaday lugteeda oo uu xusulkeeda si toos ah ugu dhuftay wejigiisii u soo socday.
  
  Gacanteeda oo dhan waxaa ka daatay dhiig. Kaaleeb wuu istaagay sidii isagoo gidaar leben ah ku dhex cararay. Kennedy ayaa ku cadaadiyay faa'iidadeeda, isaga oo feeray laabta, feeray sankiisii hore ee jabay, isaga oo jilbaha ka garaacay. Waxay isticmaashay hab kasta oo suurtagal ah si ay u wiiqdo xukunka.
  
  Waxaa batay qayladii dadka, laakiin si dirqi ah ayay u maqashay. Hal jug degdeg ah oo kubbadaha ku dhacday ayaa dabada u dirtay jilbaha, mid kalena garka ayaa dhabarka u saaray. Kennedy waxa uu ku dhacay wasakh agtiisa ah, isaga oo daal dartiis ka hinaasay, waxana uu ku dhaygagsaday indhihiisa cajaa"ibka ah.
  
  Jilibkeeda midig agteeda waxaa ka dhacay jug. Kennedy gadaal buu eegay oo wuxuu arkay dhalo khamri ah oo jaban oo ku dheggan wasaqda. Merlot oo weli ka soo burqanaya yabooha cas ee dareeraha ah.
  
  Kaaleeb baa ku soo booday. Wejiga ayay jugtii ka qaaday iyada oo aan libin. "Waa inaad dhimataa," ayay ku qaylisay. "Olivia Dunn," waxay dhulka ka soo saartay dhalo jaban. "For Selena Tyler," ayay kor ugu qaaday madaxiisa. "Miranda Drury," ayay ku dartay, "Dharbaaxadii ugu horeysay waxay burburisay ilkaha, carjawda iyo lafta. "Emma Silkena," dharbaaxadii labaad ayaa isha ka qaaday. "Emily Jane Winters," dharbaaxadeedii u dambaysay waxay u rogtay luquntiisa hilib doofaar ah.
  
  Waxayna halkaas ku jilba joogsatay dhulkii dhiigu daadsanaa, iyadoo guulaysata, adrenaline oo xididkeeda ka soo shubaysa oo maskaxdeeda ku shubmaysa, isku dayaysa inay dib u soo ceshato bini'aadmigii ka baxay waqti yar.
  
  
  AFARTAN AFAR
  
  
  
  LA VEREIN, GERMANY
  
  
  Kennedy waxa lagu amray in uu jaranjarooyinka dib ugu soo celiyo qori caaradii. Meydka Thomas Caleb ayaa looga tagay isagoo gariiraya halkii uu ku dhiman lahaa.
  
  Frey waxa u muuqday mid aan faraxsanayn, isaga oo ku hadlaya taleefankiisa gacanta. "Vault," ayuu yidhi. "U badbaadi khasnadda kharash kasta, Hudson. Wax kale igama galin doqon yahow. Ka soo deg sariirta xun, oo yeel waxaan ku siiyo inaad sameyso!"
  
  Xidhiidhkii ayuu damiyay oo wuxuu eegay Kennedy. "Waxay u egtahay in saaxiibadaa ay gurigayga soo galeen."
  
  Kennedy waxa uu siiyay muuqaal qallafsan ka hor inta aanu u rogin dadka caanka ah ee la soo ururiyay. "Waxay u egtahay in nacasyadiinna aad heli doontaan qaar ka mid ah waxaad u qalantaan."
  
  Qosol aamusan iyo muraayadaha oo liiqsaday. Frey waxa ay ku biirtay in cabbaar ah ka hor inta ayna odhan, " cab, saaxiibaday. Kadibna u bax sida caadiga ah."
  
  Kennedy wuxuu sameeyay xoogaa geesinimo ah, oo ku filan inuu u liqo Ben. Nacalaa haddaanu jirkeedu u dhibin sida qaniinyada. Dabada ayaa gubatay oo lugaha garaacday; madaxii oo xanuunsaday, gacmihiisana waxaa qariyey dhiig dhegdheg ah.
  
  Waxay u dhiibtay Frey. "Miyaan nadiifin karaa tan?"
  
  "Isticmaal shaadhkaaga," ayuu ku qoslay. "Si kastaba ha ahaatee, tani maahan wax aan ka badnayn calal. Shaki la'aan, waxay muraayad u tahay dharkaaga intiisa kale."
  
  Hab boqornimo ayuu u gacan haadiyey. Keen. Iyo wiil."
  
  Waxay ka tageen fagaaraha, Kennedy oo dareemaya daal oo isku dayaya inuu dejiyo madaxeeda wareegta. Cawaaqibta wixii ay samaysay way la noolaan lahayd muddo tobanaan sano ah, laakiin hadda ma ahayn wakhtigii ay degi lahayd. Ben waa agteeda, oo, isagoo ku xukumaya muujinta wejigiisa, wuxuu si cad u isku dayayay inuu telepathically u xaqiijiyo iyada.
  
  "Mahadsanid, nin," ayay tidhi, iyada oo iska indha tiray ilaalada. "Waxay ahayd cake lugayn."
  
  Fargeeto bidix oo ay raaceen, waxay dhaadhacday waddo kale oo ka soo baxday qaybta qolkooda. Kennedy ayaa soo ururisay fikirradeeda.
  
  Kaliya badbaadi, ayay moodday. Kaliya noolow.
  
  Frey ayaa helay wicitaan kale. "Waa maxay? Ma kayd bay ku jiraan? Doqon! Adiga... adiga..." ayuu si cadho leh u gunuunacday. "Hudson, adiga... halkan u dir ciidanka oo dhan!"
  
  Qalab koronto ah ayaa si lama filaan ah xiriirka u jaray, sida guillotine oo madaxa ka gooyay boqorad Faransiis ah.
  
  "Qo iyaga!" Frey wuxuu u jeestay ilaaladiisii. "Gee meelaha ay deggan yihiin. Waxay u muuqataa inay jiraan in ka badan saaxiibbadaa intii aan ku fikirnay, gacaliye Kennedy. Waan soo noqon doonaa si aan u dabiibo dhaawacaaga hadhow."
  
  Ereyadan, Jarmalkii qallafsanaa ayaa si degdeg ah u baxay. Kennedy aad buu u ogaa in iyada iyo Ben ay hadda kali ku yihiin afar ilaalo. "Sow sii wad," mid ka mid ah ayaa u soo riixay xaggeeda albaabka oo ku yaal dhammaadka marinka.
  
  Markay arrinkaa dhex marayeen, Kennedy ayaa yaabban indhaha ku dhuftay.
  
  Qaybtan qalcadda ah ayaa gebi ahaanba la dumiyey, saqaf cusub oo qaanso ah ayaa laga taagay korka sare iyo guryo yar yar oo leben ah oo la safan labada dhinac ee bannaanka. Maqsinno waaweyn oo aan ka badnayn, waxay ahaayeen ilaa siddeed. Kennedy isla markiiba waxa uu gartay in in ka badan dhawr maxbuus ay goobtan mar keliya soo mareen.
  
  Qof ka xun Thomas Caleb?
  
  La kulan Abel Frey.
  
  Xaalkeedu wuxuu ahaa mid ka sii daraya ilbiriqsi kasta. Ilaalada ayaa iyada iyo Ben u riixayay mid ka mid ah guryaha. Markii gudaha loo galay, ciyaartu way dhammaatay. Waad khasaartay.
  
  Waxay soo bixi kartaa mid, laga yaabee xitaa laba. Laakiin afar? Jaanis ma taagin.
  
  Haddii kaliya....
  
  Intay dib u eegtay waardiyihii ugu dhawaa ayay dareentay inuu si qiimayn ah u eegayo. "Haye, kani ma yahay? Ma halkaas ayaad na dhigaysaa?
  
  "Kuwani waa amarradayda."
  
  "Fiiri. Ninkani waa kan - wuxuu u yimid dhammaan habkan si uu u badbaadiyo walaashii. Waxaad u maleyneysaa, um, laga yaabee inuu arki karo iyada. Hal mar oo kaliya."
  
  "Amaro ka yimid Frey. Nama ogola."
  
  Kennedy wuxuu ka eegay ilaalo ilaa kan kale. "Oo waa maxay? Yaa ogaan kara? Ka fiirsi la'aantu waa udgoonka nolosha, sax?
  
  Waardiyihii baa ku qayliyey. "Ma indhoole baad tahay? Miyaadan arag kamaradaha meeshan nacalada leh?
  
  "Frey wuxuu ku mashquulsan yahay la dagaalanka ciidanka," Kennedy ayaa dhoola caddeeyey. "Maxaad u malaynaysaa inuu si degdeg ah u cararay?" Guys, u ogolow Ben inuu arko walaashii, ka dib waxaa laga yaabaa inaan xoogaa caajis ah kaa gooyo marka madaxda cusubi yimaadaan."
  
  Ilaaladii ayaa si cad isu eegay. Kennedy codkeeda xukun dheeraad ah ayuu galiyay iyo in yar oo xod-xodasho ah oo ku saabsan luuqadeeda jirkeeda, isla markiiba labadooduba waxay fureen albaabka Karin.
  
  Laba daqiiqo ka dib ayaa dibadda loo soo saaray. Intay is-daba-dhacday ayay dhexdooda is-raacday iyadoo daalan oo timaheedii guduudnaa ay maroorsadeen, wejigeeduna soo muuqdeen.
  
  Laakiin markaas ayay aragtay Ben oo indhaheedu u iftiimiyeen sida hillaac duufaan ku jira. Waxaad mooddaa in tabartii jidhkeeda ku soo noqotay.
  
  Kennedy ayaa indhaheeda qabatay markii ay labada kooxood kulmeen, isku dayayeen inay si degdeg ah u gudbiyaan degdegga, khatarta, fursadda ugu dambeysa ee fikradeeda waalan, dhammaantoodna leh hal muuqaal quus ah.
  
  Karin ayaa u gacan haadisay ilaaladii oo qaylisay. "Horta oo qaar soo qaado, niman yahow. "
  
  
  ***
  
  
  Thorsten Dahl ayaa hogaaminayay dacwadda, isaga oo bastoolada u saaray sidii seef kor u kacaysa, isaga oo ku qaylinaya sambabada sare ee sambabada. Drake ayaa ku xigay isaga, isaga oo si xawli ah u ordaya xitaa ka hor inta uusan dhammaan gidaarka khasnaddu dumay. Qiiq iyo qashin ayaa ku firirsan aagga yar. Markii Drake uu ordayay, waxa uu dareemay ciidamo kale oo isbahaysi ah oo ka soo qulqulaya labada dhinac. Waxay ahaayeen falaag dhimasho oo degdeg ah, oo ku soo siqaya cadaawayaashooda iyagoo ujeedo dil ah.
  
  Dareenka Drake ayaa soo galay markii qiiqu wareegay oo khafiifay. Dhanka bidix waxaa taagnaa koox ilaalo ah, baraf darteed, oo ka gaabinaya falcelinta. Waxa uu rasaas dhexda kaga furay, isaga oo baabi"iyay ugu yaraan saddex mayd. Rasaas soo laabasho ah ayaa la maqlay. Askartu waxay ku dhaceen bidix iyo midig, iyagoo darbigii dumay ku garaacay darbigooda.
  
  Indhihiisa hortooda dhiig ayaa ka daatay markii uu madaxa Talyaanigu isu beddelay uumi, ninku aad uma uu degdegin inuu xabbadda ka leexiyo.
  
  Qoolley dhaan dabool. Dhagaxyo af leh iyo shamiito ayaa hilbihii gacmihiisa ku jeexjeexay markii uu dhulka ku dhacay. Intuu rogrogay, ayuu dhawr jeer geesaha ka riday. Dadku way qayliyeen. Bandhiga ayaa ku qarxay dab xooggan. Lafo duug ah ayaa si tartiib tartiib ah hawada ugu wareegay sidii xabo boodh ah.
  
  Rasaas ayaa mar kale soo dhacday, Drake-na waxa uu arkay dad aad u tiro badan. Ciise!Ciidankii Frey halkaas buu joogay, oo qaabkooda dilaaga ah u soo diyaar garoobay, si degdeg ah oo degdeg ah ayay u socdeen iyagoo dareemaya inay faa'iido helayaan.
  
  
  ***
  
  
  Karin waxay isticmaashay tababarka fanka dagaalka si ay u curyaamiso ilaaladeeda ilbiriqsiyo gudahood. Kennedy waxa uu gadhka gadhka u geliyey waardiyeheeda, ka dibna hore u soo baxay oo madaxiisii si adag u dabooshay taas oo ay xiddiguhu indhaheeda hortooda ka bidhaamiyeen. Ilbiriqsi ka dib, waxay aragtay iyada oo labaad oo ka soo horjeeda, waa ilaaliyaha afaraad, oo u booday dhinac si uu u dhexeeyo meel bannaan.
  
  Qalbigeedii wuu murugooday. Markaa ilaaliyaha afraad wuxuu ahaa buundo aad u fog. Xataa laba ka mid ah.
  
  Waardiyihii ayaa u muuqday mid naxsan markii uu kor u qaaday qorigiisa. Isaga oo faraha gariiraya, ayuu goobtii caawimo ka eegay. Kennedy gacmaheedii bay fidisay, calaacashana dibadda ayay u baxday.
  
  "Is deji, saaxiib. Kaliya is deji."
  
  Farta kiciya ayaa baqdin darteed la duudduubtay. Xabad ayaa ka soo dhacday saqafka sare.
  
  Kennedy wuu xanaaqay. Xiisad ayaa sii xoojisay hawadii, waxayna isu rogtay maraq neerfaha ah.
  
  Ben wuxuu ku dhawaaday inuu qayliyo markii taleefankiisa gacanta uu bilaabay inuu ku garaaco ringtone-ka raspy ee walaaciisa. Sawirka Sizer ayaa la rujiyay ilaa ugu badnaa.
  
  Waardiyihii sidoo kale wuu booday, isagoo ka leexiyay xabbad kale oo aan ikhtiyaar ahayn. Kennedy waxa uu dareemay in dabaysha ka imanaysa rasaastu ay dhaaftay dhafoorkeeda. Baqdin saafi ah ayaa baraf ku dhigtay meeshii.
  
  Fadlan, way fikirtay. Doqon ha noqon. Ka fiirso tababarkaaga.
  
  Ben ayaa markaa taleefoonkiisa ku tuuray waardiyaha. Kennedy waxa uu arkay isaga oo gariiraya oo si degdeg ah dhulka ugu dhacay si uu khalkhal u sii abuuro. Markii uu waardiyuhu telifoonka tuuray oo uu dareenkiisa soo jeediyay, Kennedy waxa uu garabka saaray hubkii ilaalada saddexaad.
  
  Karin in kastoo, ay halkan ku noolayd in muddo ah. Waxay aragtay oo ay la kulantay dhibaatooyin. Isla markiiba xabbad bay ku dhufatay. Waardiyihii ayaa dib u gurtay markii daruur cas ay ka soo baxday jaakaddiisii. Dabadeed bar madaw ayaa garabka kaga sii fiday oo uu u muuqday mid wareersan, dabadeed xanaaqsan.
  
  Waxa uu ku toogtay Ben.
  
  Laakin darbadu waa lagu guulaysan waayey, seegay shaki kuma jiro in ay caawisay xaqiiqada ah in madaxiisu uu qarxay hal ilbiriqsi ka hor inta uusan kicin kicinta.
  
  Gadaashiisa, oo ay daadsan yihiin dhiiggiisa, ayaa Hayden istaagay isagoo gacantiisa ku sita Glock.
  
  Kennedy wuxuu eegay Ben iyo Karin. Waxaan arkay sida ay isu eegayaan farxad, jacayl iyo murugo. Waxay u muuqatay mid macquul ah in la siiyo hal daqiiqo. Dabadeed Hayden wuu ag taagnaa, isaga oo u luxayay Ben isagoo nafis ah.
  
  "Sidee ayuu yahay?"
  
  Kennedy wuu il-duufay. "Hadda aad ayuu u faraxsanaan doonaa."
  
  Dabadeed way miyir-qabtay. "Waxaan u baahanahay inaan badbaadino maxaabiista kale ee halkan, Hayden. Aan soo qaadno oo aan ka tagno godkan cadaabta ah.
  
  
  ***
  
  
  Labadii ciidan ayaa isku dhacay, ciidamada isbahaysiga ayaa isla goobta ku toogtay dadkii ka soo horjeeday, Jarmalku waxay gaysteen mindiyo waxayna isku dayeen inay si degdeg ah u soo dhawaadaan.
  
  Muddo daqiiqad ah Drake wuxuu mooday in ciyaartan mindida ahi ay tahay mid aan waxba tarayn, oo gebi ahaanba waalan, laakiin markaas ayuu xusuustay cidda madaxdoodu ahayd. Abel Frey. Ninka waalan ma rabo in xisbigiisa uu rasaas isticmaalo haddii ay waxyeeleeyaan alaabtiisa aan qiimaha lahayn.
  
  Waxaa ka mid ah, Drake wuxuu jaray cadowga ka dib cadowga. Ciidamada ayaa isku gacan qaaday oo isku garaacay hareerihiisa, iyaga oo adeegsanaya xoog lafaha ka jabiyay. Dadku way qayliyeen. Dagaalku wuxuu ahaa dagaal gacan ka hadal ah oo dhan walba ah. Badbaadadu waxay ku xidhan tahay nasiib saafi ah iyo dareen halkii ay ka ahaan lahayd xirfad kasta.
  
  Inta uu xabadda ku dhufanayey, feedh ku garaacayay oo uu jidka sii socday, waxa uu arkay qof ka horreeya. Darwiishkii dhimashada.
  
  Alicia Miles waxay la dagaalantay dariiqeeda iyada oo loo marayo darajooyinka ciidamada caalamiga ah.
  
  Drake ayaa ku soo jeestay. Dhawaaqa dagaalka ayaa dhintay. Waxay ku jireen gadaasha khasnadda, Odin's sarcophagus oo iyaga ku xiga, hadda furan, oo ay ku rakiban yihiin nalalka iftiinka ee korkiisa.
  
  "Hagaag, si fiican," ayay ku qososhay. "Drakester. sidee tahay saaxiib?"
  
  "La mid sida had iyo jeer."
  
  "Mmm, waan xasuustaa. In kasta oo aanan odhan karin in ay sudhay muddo aad u dheer, huh? By habka, bisad weyn ayaa ku dagaallama xargaha. Ma xuma askari hore oo rayid noqday."
  
  "Adigana. Aaway BBF-taadii?"
  
  "WWF?"
  
  Labada askari ee dagaalamay ayaa ku dhacay Drake. Wuu iska riixay iyagii isagoo kaashanaya Alicia, labadooduba waxay ku raaxaysanayeen waxa dhici doona.
  
  "Saaxiibkii ugu wanagsan abid? Ma xasuusataa isaga? cute?"
  
  "Ah waa. Waa inaan dilo isaga. Bastarkii ayaa qabtay aniga iyo Frey anagoo isku shaandheynayna daarada dambe." Way qososhay. "Waan xanaaqay. Way dhinteen." Weji ayay samaysay. "Doqon kale oo dhintay."
  
  "Yaa u maleeyey inuu ku tallifi karo," Drake ayaa madaxa u ruxay. "Waan xasuustaa".
  
  "Maxaad hadda halkan u joogtaa, Drake? Runtii ma doonayo inaan ku dilo."
  
  Drake ayaa madaxa ruxay, yaabay. "Waxaa jira erey la yiraahdo beenta quruxda badan, labadaas erey waxay soo koobayaan wax walba oo adiga kugu saabsan, Miles, oo ka fiican Shakespeare kasta."
  
  "Oo waa maxay?" Alicia inta ay dhoola-caddaysay ayay gacmaheedii soo duuduubtay oo kabteedii iska siibtay. "Diyaar ma u tahay in kubbadahaaga laguu dhiibo?"
  
  Dhinaca geeskiisa, Drake waxa uu arkay Abel Frey oo ka sii gurguuranaya iyaga oo ku qaylinaya qof la odhan jiray Hudson. Sida iska cad, Miles ayaa ilaalinaysay iyaga markii ay awoodooda soo bandhigtay, laakiin hadda waxay lahayd mudnaan kale. Torsten Dahl, oo had iyo jeer la isku halleyn karo, ayaa hor istaagay Jarmalkii waalan oo bilaabay inuu weeraro.
  
  Drake ayaa feedh ku qabtay. "Ma dhici doonto, Miles."
  
  
  SHAN IYO AFARTAN
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia way ka naxday intay iska siibtay funaanadkeedii, iyada oo isku duubtay ilaa ay ka dheggan tahay sida xadhigga oo kale, ka dibna labada gacmoodba ay qoorta ugu duubtay. Wuu halgamay, laakiin suunteeda ka samaysan ayaa gudaha u soo jiiday.
  
  Isla markiiba jilbaheeda kor u kacaya - qaabka Muay Thai. Mid. Laba. Saddex.
  
  Kii u horeeyay buu soo jeestay. Mar kale ayaanu soo jeesannay. Kii labaad ayaa feeraha hoostooda ku jabay. Dharbaaxadii saddexaad ayaa si ba'an ugu dhufatay kubbadaha. Xannuun ayaa calooshiisa kaga dhuftay, taasoo dareentay lallabo, wuxuuna ku dhacay dhabarka.
  
  Alicia ayaa soo dul istaagtay, iyadoo dhoolla caddaynaysa. "Maxaan idhi? Ii sheeg, Drakey, sida saxda ah waxaan u idhi. " Waxay ka keentay mooshin inay wax siiso.
  
  "Kubadahaaga."
  
  Sinta ayay hoos u dhigtay oo way qaloocday si ay u keento laad dhinaca sanka ah. Drake ayaa kor u taagay labada gacmood oo uu xidhay dharbaaxadii. Waxaan dareemay hal far oo kala go'day. Markaasay u jeesatay si ay isaga fool ka fool ula jeeddo, iyadoo hal lug oo qaanso ah kor u qaadaysa, ka dibna cidhibteedii ayay ku soo dejisay wejigiisa.
  
  Faas dharbaaxo.
  
  Drake dib ayuu u rogrogay, laakiin jugtii ayaa wali kaga dhacday laabta. Iyo inta xoogga badan ee Miles uu awoodo, waxay keentay xanuun aan loo dulqaadan karin.
  
  Waxay ku tallaabsatay canqowga.
  
  Drake ayaa qayliyey. Jidhkiisa ayaa si habaysan u jabay, nabarro gaadhay oo la jarjaray. Gabal bay u jabisay. Sannadaha madaniga ah waa la habaaray. Laakin markaas, ma laga yaabaa inuu xitaa eedeyn karo xil ka qaadista? Had iyo jeer way wacnayd. Weligeed ma sidan bay u fiicnayd?
  
  Shicib jabay iyo in kale, weli wuxuu ahaa SAS, oo waxay ku wasakhaysay sagxada dhiiggiisa.
  
  Wuu ka laabtay. Saddex dagaalyahan ayaa ku soo dhacay, iyagoo burburiyay wax kasta oo hareerihiisa ahaa. Drake waxa uu ku raaxaysanayay nasinta laga helay xusulka jarmalka ee cunaha. Waxa uu maqlay carjawda jabka oo waxa uu dareemay waxyar ka roon.
  
  Wuu istaagay isagoo garanaya inay u ogolaatay. Way dheel-dheelaysay, iyada oo lugaha u roganaysa, indhaheeduna gudaha ayay ka soo dhalaalayaan shaydaan iyo cirro. Gadaasheeda, Dahl, Frey iyo Hudson waa la wada xidhay, iyaga oo ku dhibtooday cidhifka naxashka Odin, wejigoodu xanuun baa ka muuqday.
  
  Alicia waxay ku tuurtay funaanadeeda. Waxay u garaacday sida karbaash oo kale, taasoo keentay in dhinaca bidix ee wejigiisa gubato. Mar kale ayay garaacday oo uu qabtay. Xoog aan la rumaysan karin ayuu ku jiiday. Way turunturootay oo laabta isku tuurtay.
  
  "Helo".
  
  Labadii suul ayuu dhegaha hoostooda dhigay, isaga oo aad u riixaya. Isla markiiba waxay bilowday inay xanaaqdo, dhammaan wax u ekaansho diidmo ayaa meesha ka baxay. Waxay si aad ah ugu cadaadisay noodhka neerfaha si ay u keento in qof kasta oo caadi ah uu baxo.
  
  Miles ayaa u soo baxay sidii dibi rodeo ah.
  
  Aad buu u sii adkeeyay. Ugu dambeyntii, waxay dib ugu tiirsatay laabtiisa cidhiidhiga ah, iyada oo u ogolaatay inuu qaato miisaankeeda, oo dhutinaysa, isku dayaysa inuu la qaybsado xanuunka. Dabadeed si toos ah ayay u istaagtay oo waxay ku xidhay labadii suul ee kilkilaha hoostooda.
  
  Toos u galay xidhmooyinkiisa neerfaha. Xanuun baa jirkiisa dhex maray.
  
  Waana sababta loo xidhay. Laba cadow oo xoog badan, oo ku dagaallamaya mowjado xanuun ah, si dirqi ah u socda, oo midba midka kale indhaha ku eegayo sidii dad caashaqi jiray oo waa hore ka lumay ilaa geeridu kala qaybsanto.
  
  Drake wuu gunuunacay, wuuna awoodi waayay inuu qariyo dhibtiisa. "Waalan... qaniinyo. Waa maxay sababta...maxaad u shaqaysaa kan...ninkan?
  
  "Waxay la macno tahay... in la gaaro... dhamaadka."
  
  Drake iyo Miles midkoodna dib uma noqon doono. Hareerahooda, dagaalku wuxuu bilaabay inuu soo afjaro. Ciidamo badan oo isbahaysi ah ayaa ku haray cagahooda marka loo eego Jarmalka. Laakiin way sii wadeen dagaalka. Drakena wuxuu si aan yarayn u arki karaa Dal iyo Frey oo lagu xidhay isku duubni la mid ah oo dilaa ah, iyagoo dagaalamaya ilaa dhamaadka.
  
  Ma jiro hal askari oo kala dhex galay. Ixtiraamku aad buu u weynaa. Si gaar ah iyo eex-la'aan ah, dagaalladan ayaa lagu go'aamin lahaa.
  
  Drake ayaa jilba joogsaday, isaga oo la jiiday Alicia. Baro madaw ayaa indhihiisa hortooda ku dheelay. Waxa uu gartay in haddii ay hesho waddo ay ku jebin karto gacantiisa, in uu si dhab ah u dhammaan doono. Tamartu waxay uga tagtay isaga ilbiriqsi kasta.
  
  Wuu hoos u dhacay. Aad bay u sii cadaadisay, in dareenka dilaaga ah ee dhabta ah uu mindi ku galiyay. Suulka ayaa siibtay. Alicia ayaa horay u dhacday, iyadoo xusulka kaga garaacday gadhka. Drake wuxuu arkay inay soo socoto, laakiin ma uu lahayn tabar uu ku joojiyo.
  
  Dhimbiil baa indhihiisa hortooda ku qarxay. Dhabarkiisa ayuu si siman ugu dhacay, isaga oo eegaya saqafka gothic ee Frey. Alicia way soo gurguurtay oo waxay ku xannibtay aragtidiisa wajigeeda, oo ay ka rogtay xanuun.
  
  Askartii agtooda joogtay midkoodna iskuma dayin inuu joojiyo. Ma dhammaan doonto ilaa mid ka mid ah dagaalyahannada uu ku dhawaaqo xabbad joojin ama uu dhinto.
  
  "Ma xuma," ayay qufacday. "Weli waad heshay, Drake. Laakiin weli waan kaa fiicanahay."
  
  Wuu il-duufay. "Waan ogahay".
  
  "Waa maxay?" - Waxaan weydiiyey.
  
  "Waxaad haysataa... cidhifkaas. Dareenkaas dilaaga ah. Xanaaqa dagaalka. Dhib malahan. Waa arrin. Tani...waa sababta aan isaga tagay.
  
  "Maxay taasi kuu joojinaysaa?"
  
  "Waxaan ka walwalsanahay wax ka baxsan shaqada," ayuu yidhi. "Wax walba bedeshaa".
  
  Gacanteedii ayaa kor loo qaaday, iyada oo diyaar u ah in ay cunaha burburiso. Daqiiqad baa dhaaftay. Markaas ayay tidhi, "Nolol ilaa nolol?"
  
  Drake wuxuu bilaabay inuu dareemo tamarta si tartiib tartiib ah ugu soo laabanaysa xubnihiisa. "Ka dib wax walba oo aan sameeyay maanta, waxaan u maleynayaa inay igu leeyihiin wax badan."
  
  Alicia dib ayay u soo laabatay oo gacanteeda u fidisay si ay ugu caawiso cagihiisa. "Waxaan ceelka ugu tuuray xadhkaha ku yaal ceelka Mimir. Kumaan dilin qabriga Odin. Waxaan dareenka Frey ka soo jiiday Ben Blake. Halkan uma ihi inaan dunida baabiiyo, Drake, waxaan halkan u imid inaan xoogaa madadaalo ah ku helo."
  
  "Waan xaqiijinayaa." Drake waxa uu dib u helay dheeli tirnaantiisii markii Thorsten Dahl uu ka qaaday Abel Frey jirkiisa dhutisan ee cidhifka ballaaran ee naxashka Odin. Dabaqa ayuu ku dhacay isagoo qoyan, isagoo si naf la'aan ah ugu dul dhacay dhagxaanta marmarka ah ee Talyaaniga.
  
  Farxad iyo guux ayaa la maqlay dhammaan ciidamadii isbahaysiga.
  
  Dahl ayaa feedh ku dhegay, isaga oo eegaya gudaha sanduuqa.
  
  "Bastarkaas waligiis ma arag abaalmarintaas," wuu qoslay. "Shaqada noloshiisa. Ciise Masiix, nimanyahow waa inaad tan aragtaan.
  
  
  LIX 40
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  Maalin ka dib, Drake waxa u suurtagashay in uu ka baxsado su'aalo aan dhammaad lahayn oo su'aalo la waydiinayay si uu dhowr saacadood u seexdo huteel u dhow, mid ka mid ah kuwa ugu da'da weyn uguna wanaagsan Stockholm.
  
  Qolka lobby-ka, waxa uu ku sugay wiishka oo la yaabay sababta dhammaan hab-raaciisa fikirkiisa loo duubay. Waxay ku waasheen hurdo la'aan, garaac joogto ah iyo cadaadis daran. Waxay ku qaadatay dhowr maalmood inuu ka soo kabsado.
  
  Wiishkii ayaa garaacay. Waxaa agtiisa ka muuqday sawir.
  
  Kennedy, oo ku labisan surwaal sabti ah oo caadi ah, timuhuna si adag ayay u shanleeyeen, isaga oo indho daal ah ku bartay.
  
  "Helo".
  
  Erayadu kuma filna. Weydiinta haddii ay fiican tahay ma ahayn curyaan oo keliya, waxay ahayd nacasnimo qumman.
  
  "Adiguna waa salaaman tihiin."
  
  " Isla dabaqa?"
  
  "Xaqiiqdii. Dhammaanteen waxay naga dhigayaan go'doon, laakiin wadajir."
  
  Gudaha ayay galeen. Iyaga oo eegaya milicsigoodii jabay ee muraayadda. Laga fogaaday in lala xidhiidho kamarada fiidyaha ee loo baahan yahay. Drake ayaa riixay badhanka sagaal iyo tobanka.
  
  "Ma ku fiican tahay kan aniga oo kale, Kennedy?"
  
  Aad bay u qososhay. "Toddobaadyo waalan, ama toddobaadyo. Ma hubo. Way i waali doontaa in aan ku dhammeeyey la dagaallanka neemesis-ka oo aan nadiifiyo magacayga dhammaadka waxaas oo dhan."
  
  Drake wuu ruxay. "Sida aan. Yaab, sax?"
  
  "Xagee tagtay? Alicia."
  
  "Habeenka halka ay siraha ugu fiican tagaan, iyada iyo giigga Hudson," Drake ayaa gariiray. "Waa la tagay ka hor inta qof kasta oo runtii danaynaya uu ogaanin iyaga. Malaha midba midka kale ayaa maskaxda ka qarxinaya inta aan wada hadlayno."
  
  "Waxaad samaysay wax sax ah. Iyagu ma ay ahayn dhiirrigeliyeyaasha ugu muhiimsan halkan. Alicia waa khatar, laakiin maaha waalan. Oh, oo miyaanad ula jeedn "habeenkii oo habeennimo".
  
  Waxa uu qaatay daqiiqad si uu u farsameeyo tixraaceeda Dinosaur Rock. Wuu qoslay. Maalin qorraxdu jirto ayaa dareenkiisu aad uga dheereeyey meerkuriga.
  
  "Ka warran Hayden?" Kennedy ayaa yiri markii albaabada wiishka la xiray, baabuurka horena wuxuu bilaabay inuu si tartiib ah u kaco. "Ma u malaynaysaa inay la joogi doonto Ben?"
  
  "Runtii waan rajeynayaa. Haddii kale, markaa ugu yaraan waxaan u maleynayaa inuu hadda galmo samaynayay."
  
  Kennedy ayaa feedh garabka kaga dhuftay. "Ha xisaabin digaagadaasi, saaxiib. Malaha hees ayuu u qori doonaa.
  
  "Waxaad u magacawdaa - saddex daqiiqo iyo badh ayaa kula jooga!"
  
  Dabaqa toddobaad ayay si tartiib ah u duuleen. "I xasuusin. Halkaa, qabriga Odin, maxaad halkaas ka tidhi? Wax ku saabsan inaan sii joogo York iyo, haa, inaan kasbado nolosheyda."
  
  Drake wuu eegay iyada. Waxay siisay dhoola cadeyn sasabasho leh.
  
  "Hagaag...I...I..." Wuu taahay oo jilcay. "Rajo la'aan ayaan ka ahay shaqadaan."
  
  "Waa maxay?" Kenedy indhihiisu xumaan bay la dhalleeyeen.
  
  "Kooxdii hore ee dino-rock Heart waxay ugu yeertay sasabaddii ugu dambaysay, Yorkshire waxaan ku niraahnaa 'shimbirta la sheekee'. Waxaan nahay dad fudud."
  
  Markii wiishku uu soo dhaafay dabaqa afar iyo tobnaad, Kennedy waxa uu furay shaadhkeeda oo u daayay in uu dhulka ku dhaco. Hoosteeda waxay xidhantay rajabeeto guduudan oo hufan.
  
  "Maxaad samaynaysaa?" Drake waxa uu dareemay in wadnihiisa oo boodaya sidii qof koronto lagu qabtay.
  
  "Waan kasbaday noloshayda."
  
  Kennedy ayaa siibka ka furtay surwaalkeedii oo u daayay inay dhulka ku dhacaan. Waxay xidhnayd laba kabo oo surwaal cas ah oo isku habboon. Wiishkii ayaa boodboodey markii uu soo gaaray dabaqooda. Drake wuxuu dareemay ruuxiisa iyo wax walba oo kale. Albaabka ayaa dhanka u leexday, oo furay.
  
  Lamaanaha dhalinyarada ah ayaa sugayay. Islaantii way qososhay. Ninku wuu ku qoslay Drake. Kennedy ayaa Drake ka soo saaray wiishka oo soo galay dariiqa, iyada oo ka tagtay surwaalkeedii.
  
  Drake gadaal buu eegay. "Miyaanad tan doonayn?"
  
  "Uma baahni tan hadda."
  
  Drake ayaa soo qaaday. "Shaqo wanaagsan, waa socod degdeg ah qolkayga."
  
  Kennedy timaheeda hoos u dhigay.
  
  
  DHAMAAD
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"