Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Гулливер Ва Рейхи Сеюм

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Гулливер дар хоб ба олами параллелӣ ҳаракат мекунад. Дар он чо вай аждахоро мебинад ва бояд фахмад, ки рейхи сеюм ва Германияи гитлерй вучуд дорад, ки ба он гномхои афсонавй ёрй мерасонад. Чавони хоббит ба ёрй ба СССР фиристода шудааст. Аммо вай худро дар колонияи мехнатии бачагон мебинад, ки ба Россиян Советй ёрй расонда наметавонад. Ва немисхо СССР-ро забт карданд!

  ГУЛЛИВЕР ВА РЕЙХИ СЕЮМ
  АННОТАЦИЯ
  Гулливер дар хоб ба олами параллелӣ ҳаракат мекунад. Дар он чо вай аждахоро мебинад ва бояд фахмад, ки рейхи сеюм ва Германияи гитлерй вучуд дорад, ки ба он гномхои афсонавй ёрй мерасонад. Чавони хоббит ба ёрй ба СССР фиристода шудааст. Аммо вай худро дар колонияи мехнатии бачагон мебинад, ки ба Россиян Советй ёрй расонда наметавонад. Ва немисхо СССР-ро забт карданд!
  . БОБИ Љ 1.
  Саёҳати шуҷоъ аз меҳнати ғуломӣ хаста шуда хоб бурд ва хоб дид, ки аз воқеият хеле ҷолибтар буд.
  Писарбача Гулливер дар болои аждаҳо парвоз мекард ва дар паҳлӯяш духтарчаи зебоии бемисл буд. Аллакай хеле калонсол, вале ҳанӯз ҷавон ва хеле мушакӣ ва қубур. Ва бар мӯяш ранги барги тилоӣ тоҷи гаронбаҳои алмос ва чанд сангҳо чунон дурахшанда, мисли ситорагон буд, ки ҳатто аз бузургтарин ва гаронарзиштарин алмосҳо бартарӣ медоданд.
  Писарбачаи мусофир пурсид:
  -Шумо кӣ?
  Духтар бо табассум ҷавоб дод:
  - Ман малика Лея ҳастам! Ва дар айни замон ман ба лашкари аждаҳо фармон медиҳам!
  Гулливер ба қафо нигарист. Ва дар хакикат дар осмон як рамаи аждахо мавчуд буданд ва хамаи ин махлукхо зебо буданд. Ва дар болои онҳо духтарони зебое нишаста буданд.
  Аммо зеботарин ва дилпазиртаринаш ҳанӯз малика буд. Ва аждаҳое, ки ҳар сеи онҳо дар болои он парвоз мекарданд, бо як зебоии дигар воқеан афсонавӣ буд. Дар ин ҷо даста буд. Ва дар баробари ин ҳама духтарон пойлучанд, гарчанде ки аврати онҳо бо сангҳои қиматбаҳо ва маҳтобӣ пӯшида шудааст.
  Аммо онҳо на шоколадҳои АБС-ро дар меъда пинҳон накарданд ва на тӯбҳои мушакҳои зери пӯсти биринҷӣ ғелондашударо. Дар баробари ин, пошнаҳо як хами шево ва беназири пошнаҳо доштанд.
  Писарбачаи ҷанговар гуфт:
  -Чӣ қадар зебо ҳастӣ. Шумо духтарон дар ҳақиқат мӯъҷиза ҳастед!
  Лея мӯяшро ранги барги тилло ҷунбонда, месуруд:
  Духтарон ҳама зебо, пойлуч,
  Онҳо қавӣ ва ҷанговаранд аз охур...
  Зебоҳо як нигоҳи сахт доранд,
  Дил бо онхо равшантар шоду хуррам аст!
  Гулливер бо ин розӣ шуд. Шамшерро дар даст печонда, бо он рақами ҳашт сохт ва гуфт:
  - Бешубҳа, бо шумо шавқовартар аст!
  Дастаи зебоманзарон дар болои аждаҳо парвоз мекарданд. Армияи томи онхо, ки бошукух ва беназир аст. Ва аждаҳо болҳо доштанд, ки бо ҳама рангҳои рангинкамон ранг карда шудаанд. Ва ба назар чунин менамуд, ки онҳо бо сангҳои қиматбаҳо оро дода шудаанд.
  Гулливер қайд кард:
  -Ҳар одами шаҳватпараст ба таври худ аждаҳост, аммо ҳафтсар не, балки аксаран бесар аст!
  Малика Лея хандида ҷавоб дод:
  - Баръакси аждаҳо, ба мард лозим нест, ки сари худро буридан лозим аст; вай ҳангоми нигоҳ ба зан сарашро гум мекунад!
  Писарбачаи чанговар ангуштони пои урёнашро партофт - вай тахминан дувоздахсола менамуд ва дар тан танхо курта дошт, аз хамин сабаб сузанро партофт. Ҳамин тавр, он тавассути магасҳои хеле калон парвоз карда, сӯрох карда, онро ба ҳалокат расонд.
  Гулливер бо табассум қайд кард:
  -Он®ое, ки мисли ѓурѓи ѓазабї доранд ва бо зе®ни ®ашарот аз мола теппа месозанд!
  Маликаи ҷанговар Лея тасдиқ кард:
  - Барои касе, ки зеҳни пашша дорад, ҳар ҳашарот фил аст!
  Ва хандиданд. Ин хеле хандаовар менамуд. Аз пешашон рамаи гусфандон парвоз мекарданд. Паррандаҳо хеле калон ва фарбеҳ буда, болҳои калон доранд. Дар сари папка зану шавхар: як писару як духтар нишаста буданд ва онхо дар даст зангулахои нукрагин доштанд, ки онхоро шодона чир-чиррос мезаданд.
  Гулливер қайд кард:
  - Калонсолон аксаран дурѓѓ мегѓянд, кѓдакон бофта мегѓянд ва пиронсолон умуман ба ®адди гапи тифл дурѓѓ мегѓянд!
  Духтараки малика сар ҷунбонда ва афзуд:
  -Пиранагӣ шодӣ нест, аммо ба кӯдакӣ афтодан фалокати аз ин ҳам бузургтар аст!
  Кӯдакон дар сари гусфанд ногаҳон месароянд:
  Чӣ тавр бадӣ дар коинот пайдо шуд?
  Дуруст аст, ки худи офаридгор дар ёд надорад...
  Мумкин аст ҷовидона бошад,
  Он мисли оташи олами зеризаминӣ хомӯш намешавад!
  
  Ту аввалин касе нестӣ, ки Одам гуноҳ кардааст,
  Ҳавво аввалин касе набуд, ки аз ҷониби ҷисм фосид шуд...
  Бадмаст, ки аз шахри "Агдам" кашад,
  Шахсе, ки дар вақти танаффус "план" сигор мекашад...
  
  Ҳар кас медонад, ки бадӣ чист
  Одат ба вайрон кардани қонунҳо бидуни тарс...
  Ва бори гарон бар онҳост,
  Кӣ танҳо мехоҳад барои худ таъзим кунад!
  
  Ман то ҳол мехоҳам онро аз памперс бигирам,
  Ҳатто дар кӯдакӣ ман хоҳиш дорам, ки чунин бесарусомонӣ кунам ...
  Чаро модари бадбахт фарзандро дашном медиҳад?
  Дар ҷанги лашкари сахт онҳо куҷо мераванд?
  
  Танҳо як гелос аз боғи тобистона дуздид,
  Дигаре тоҷирони пӯлодро мекушад...
  Ки сараш аз табар каҷ мешавад,
  ки чаллод ба сари чарх мепартояд.
  
  Ғоратгар дуздӣ мекунад, ба виҷдони худ туф мекунад,
  Ва кӣ тангаҳои гадоро дуздид...
  Ман ҳатто барои як порча шодам,
  Дигарон аз curls занон лаззат мебаранд.
  
  Оре, чеҳра бисёр аст, паҳлӯҳои бад,
  Чеҳраи ӯ дар ҳама сояҳо аҷиб аст.
  Аммо ҳавас дар ҷон хуб аст,
  Гарчанде ки ҷаҳони гирду атрофи мо, афсӯс, хеле ваҳшӣ аст!
  
  Бева гиря мекунад, ятим чир-чир мекунад -
  Ҷаҳони мо ба сӯи ҷаҳаннам меравад...
  Оё дар ҳақиқат имконпазир аст, ки дили Худо яксон бошад,
  Оё мардум дар биҳишти Худо ҷой надоранд?
  
  Ҷавобро танҳо дар худ хоҳӣ ёфт,
  Вақте ки шумо метавонед хашмро дар фикрҳои худ буред ...
  Вақте ки бадкорӣ ба некӣ ҷавоб медиҳӣ,
  Ва пур кардани шиками худро бас кунед!
  Кӯдакон хеле хушҳолӣ ва зебо месароянд ва баъд аз он ба Гулливер забон бароварданд. Навори шучоъ дар чавоб ба суи онхо забон бароварда.
  Ва ханда ва гуноҳ...
  Гулливер бо табассум қайд кард:
  - Ақли кӯдак мисли мӯъҷиза аст. Ва ин ҷо шумо розӣ мешавед, ҳеҷ эътирозе надоред!
  Малика Лея хандид ва суруд хонд:
  Дирӯз ман кӯдак будам,
  Дар ин ҷо ҳеҷ кор кардан мумкин нест ...
  Аз гӯсолаи фили беақл бача шер беҳтар аст
  Ва аждаҳо хоҳад буд!
  Ва онҳо бархӯрданд: як писару як духтари пойлуч. Бале, онхо дар ин чо саргузашти калон доранд. Ва бисёр нозукиҳои гуногун. Ҳамин тавр, зиндагӣ хуб пеш меравад.
  Гулливер пай бурд, ки духтарони аждаҳо бо ангуштони бараҳна ба миҷҳо чизе партофтанӣ шуданд. Ин чӣ услуби корпоративӣ аст - пашшаҳоро гирифта, онҳоро пахш кардан. Хуб? Агар он чизе ки онҳо мехоҳанд, ҳамин тавр шавад. Муҳим он аст, ки сари худро гум накунед.
  Аммо Гулливер муборизи тарсончак нест. Гарчанде ки ҳоло ӯ танҳо писар аст.
  Ва малика Лея аз писар пурсид:
  - Асалро дӯст медоред?
  Ҷанговари ҷавон сар ҷунбонд:
  - Албатта!
  Духтар бомахорат чавоб дод:
  - Асали занбӯри асал саломатӣ меорад, суханҳои асали сиёсатмадорон танҳо боиси ноумедии диабети қанд мегардад!
  Гулливер бомахорат илова кард:
  -Асали занбурҳо дастонашонро часпак мекунад, асали сиёсатмадорон тангаҳои соддадилонро ба панҷаҳо мечаспад!
  Духтари чанговар ба ин розй шуд:
  - Суханронии сиёсатмадор чӣ қадар ширин бошад ҳам, ба ҷуз диабети қанд, барои онҳое, ки ақл надоранд, ноумед намешавад!
  Писарбачаи чанговар мантикона гуфт:
  -Инсон ®е  го® аз як падар зиёд буда наметавонад, аммо дар кишвар як танга номзад ба вазифаи падари миллат ®аст!
  Баъд аз ин хар ду чанговар: писару духтар бо ангуштони пои урёнро ба дахон гузошта, хуштак мезананд. Ба ларзиши атмосфера ва разряди кувваи электри табий чй сабаб шуд. Ва мидчаҳои ҳайратзада афтода, якбора ба сарҳои лоғарии оркҳо афтода, онҳоро сӯрох ва сӯрох мекарданд.
  Малика Лея бо оташин суруд хонд:
  - Модар, нигоҳ доред, падар, нигоҳ доред.
  Агар ҳар шом мебуд, ин ҳаёт мебуд!
  Оркҳо худро дар зери аждаҳо ва духтарон, экипажи пойлучашон диданд.
  Ва бомбаборони ҳадафмандона ва на он қадар мақсаднок оғоз шуд, партоби норинҷакҳои худсохти аз хоки ангишт сохташуда ё чизи ҳатто сардтар ва харобиовартар.
  Махсусан, сӯзанҳои хеле тезу заҳрнок истифода мешуданд, ки ба маънои аслӣ оркҳо ва гоблинҳоро сӯрох мекарданд. Ин ҳамон чизест, ки духтарон воқеан гирифтанд ва рӯй доданд.
  Малика Лея низ ба сӯи оркҳои мӯйсафед хеле дақиқ тир холӣ кард ва месуруд:
  - Нострадамус, Нострадамус,
  Подшоҳи ҷодуи сафед ...
  Нострадамус, Нострадамус,
  Дарди дилам паст намешавад!
  Нострадамус, Нострадамус,
  Духтарони орзуи пойлуч,
  Нострадамус, Нострадамус -
  Ту ягона наҷот ҳастӣ!
  Ва ҷанговар забони дарозу марговарро нишон дод.
  Пас аз он вай онро гирифта, бо парҳои оташи аланга туф хоҳад кард. Ин дар ҳақиқат як духтари дорои қудрати бузург ва истеъдоди фавқулодда аст. ки ба бисьёр корхо кодир аст. Ва агар пора шавад, ҳеҷ чиз муқобили он истода наметавонад.
  Саёҳати писарбача Гулливер низ аз аждаҳои худ ба сӯи оркҳо оташи сахт ва хашмгин кард. Вай бениҳоят фаъол ва самаранок амал мекард. Ва бачахои чанговар истеъдоди равшани галаба ва азму ирода барои азхуд кардани санъати харбй дошт.
  Не, вай зидди ин аст, оркҳо муқобилат карда наметавонанд. Духтарон бошад, ба душман заррае имконият надода, хеле самаранок тир мепарронданд. Ин дар ҳақиқат як ҷанги эпикӣ аст.
  Писарбачаи сайёҳ Гулливер ҳатто месуруд:
  Шод шав, шодӣ кун,
  Ба қудрати рӯзи интиқолдиҳанда ...
  Шод шав, шодӣ кун,
  Чаро ман ба аспи худ савор нашудаам?
  Ин дар ҳақиқат як суруди ҷангӣ ва ҷолиб аст. Ва дар айни замон нобудшавии куллии оркҳо вуҷуд дорад. Ва духтарони аждаҳо бо камонҳо ба сӯи онҳо тирпарронӣ карданд ва барабанҳоро бо ангуштони бараҳна чарх заданд.
  Ва ин ҳама хеле олиҷаноб ва гротеск ба назар мерасид, ки аслан як ҳикояи нав ва беназир эҷод карда мешуд. Дар он чо барои заифону нотавонхо чой набуд.
  Танҳо кӯшиш кунед ва ба ин гуна духтарон наздик шавед ва онҳо касеро ба як пораи торт мезананд.
  Ва чунон ки мегуянд, бемории гови девона гузаранда аст. Ва чанговарон инро комилан табий нишон дода тавонистанд. Ва душманонро бо рухбаландии бузург зада ме-заданд. Ва онҳо тирҳо ва болтҳои камон мепошанд. Гузашта аз ин, ҳама чиз бо шиддат анҷом дода мешавад.
  Пас шумо наметавонед бар зидди чунин артиш коре кунед. Ва ҷанговарон чунон ба оркҳо даромаданд, ки гурехта натавонистанд. Ин таъсири воқеан харобиовари тирҳо ва болтҳои камон аст.
  Гулливер онро гирифта суруд хонд:
  Далерона тир парронед ва нобуд кунед
  Ҳаёт аз дил хоҳад буд!
  Малика Лея қайд кард:
  - Кӯдакон аз калонсолон беҳтаранд, зеро синну соли онҳо аблаҳии ҷавонии онҳоро сафед мекунад!
  Писарбачаи ҷанговар гуфт:
  - Ҷавонӣ аблаҳиро сафед мекунад, аммо бадгӯиро не, барои фарқ кардани сиёҳ аз сафед солу дониши зиёд лозим нест!
  Ва писарбачаи Терминатор ҳуштак зад ва абрҳои зоғҳо мисли жола ба сари оркҳои сангин рехтанд.
  Малика Лея дар твиттер навишт:
  -Зикр нест, маъюб ҳисоб кун, ақл аз аср вобаста нест! Бе ақл қувват дошта бошед ҳам, ҳамаатон заифед!
  Гулливер мантиқан қайд кард:
  - Мушакҳои аз пӯлод сохташуда сари дубро ҷуброн намекунанд!
  Дигаре аз духтарон хушҳолона қайд кард:
  - Барои духтар мушкил нест - агар пои урён бошад, пас барои духтар бадтар аст - зери пошнаи мӯза!
  Маликаи Лея мантиқан гуфт:
  - Агар шумо эйс шудан хоҳед, дар сари худ як шӯхӣ дошта бошед!
  Гулливер хандида чир-чир кард:
  - Гург аз пойҳои тез, занро пойҳои борик, вақте буз мемаксад!
  Баъд ханда аз байни каторхо гузашт. Ва малика Лея гуфт:
  - Беҳтарин роҳи берун кардани тангаҳо аз ҳамёни мард ин ангуштони бараҳнаи пойҳои духтар аст!
  Духтараки графиния қайд кард:
  - Пошнаи бараҳнаи духтар либоси мӯдтаринро мегирад, агар мард мӯзаи беақл ва мӯзаи намадии пур дошта бошад!
  Гулливер хандаоварона твиттер навишт:
  - Духтарони пойлуч на фацат ботинкаю мӯзаро дӯст медоранд, балки худро зери пошнаи урёни зиндагӣ тела медиҳанд!
  Пас аз он онҳо онро гирифта, бо хор суруд хонданд:
  Ва он гоҳ аз бузургтарин кӯҳ,
  Уқобҳо ба сӯи Гулливер парвоз карданд...
  Гулливерро ба асп савор кунед -
  Мо шуморо ба зудӣ ба он ҷо мерасонем!
  
  Ва Гулливер бар уқоб нишаст,
  Намунаи бузургтаринро нишон дод...
  Ва бурдани писар осон нест,
  Лимпопо ба зудӣ дар роҳ хоҳад буд!
  Ва ҷанговарон пистонҳои арғувонии синаҳои худро гирифта, фош хоҳанд кард ва ба оркҳо барқ зананд. Ва ин бисёр оркҳоро комилан сӯзонд.
  Ин дар ҳақиқат дастаи онҳост.
  Малика Лея аз Гулливер пурсид:
  - Оё медонӣ, ки дар оянда Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ рӯй медиҳад ва Гитлер барин як бачаи олиҷаноб пайдо мешавад!
  Гулливер хандид ва ҷавоб дод:
  - Ман инро намедонистам, аммо акнун медонам!
  Духтар дандонҳояшро бардошт ва идома дод:
  Ва Гитлер мушкилие дошт: як конструктори танки хеле хуб, гном пайдо шуд. Ва ӯ танки мушро сохт, ки вазнаш ҳамагӣ панҷоҳу панҷ тонна ва баландии якуним метрро бо ҳамон аслиҳа, зиреҳ ва муҳаррик дошт!
  Гулливер боз китф дархам кашид ва софдилона чавоб дод:
  - Ман умуман намедонам, ки танк чист! Ва шумо онро бо чӣ мехӯред?
  Малика Лея хандида ҷавоб дод:
  - Бале, гапи дароз аст. Дар ҳар сурат, одамон дар ин олам бо мушкилоти зиёд рӯ ба рӯ шуданд. Ва пеш аз хама СССР, ки бо куввахои асосии рейхи сейум ва иттифокчиёни он мубориза мебурд. Ба истиснои Италия. Муши панҷоҳу панҷ тонна чист? Ин зиреҳи пеши 240 миллиметр, зиреҳи паҳлӯӣ 210 миллиметр ва дар нишебиҳо тупҳои 128 мм ва 75 миллиметрии муҳаррики як ҳазору дусаду панҷоҳ қувваи асп мебошад. Ин суръати тақрибан ҳафтод километр дар як соат дод ва мошинро аз ҳама ҷонибҳо амалан ғайриимкон сохт. Аз аввали соли 1944 ин машина ба истехсоли оммавй дохил шуд. Дар натиҷа, то тобистони соли 1944 фашистон муштҳои зиреҳпӯши таъсирбахш ҷамъ карданд.
  Ва рӯзи 20-уми июн онҳо ду зарбаи пурқуввате заданд, яке аз Молдова ва дигаре аз Украинаи Ғарбӣ ба самтҳои наздик. Ва дар натича мудо-фиаи кушунхои советй рахна карда, онро гуё рам-зи зарбазан сурох кард. Танки "Маус-2" ба хамаи навъхои тупхои советй рохнашаванда гардид. Ғайр аз он, он хеле мобилӣ аст ва хусусиятҳои хуби ронандагӣ дорад. Ин мошин ҷазои ҳақиқӣ буд.
  Иттифокчиён хам пассив рафтор карданд. Ҳамла дар Италия бо шикаст анҷом ёфт ва фуруд ба Нормандия боз ба таъхир афтод.
  Илова бар ин, немисҳо ба истеҳсоли пурқуввати МЕ-262 гузоштанд, ки тирпарронӣ хеле душвор буд. Ин як ҳавопаймои реактивӣ буд, ки чаҳор тупи ҳавоии калибри 30 мм буд. Ва хамин тавр вай самолётхои советиро бароварда, садхо самолётро зада галтонд. Ва эътилофи Ғарб низ. Гитлер программам V-2-ро низ то андозае суст карда, ба чои ракетахои гаронбахо ва кам фоиданок, ба самолётхои реактивии бомбаандози навъи Арадо такья кард.
  Черчилл ва Рузвелт думҳояшонро дар байни пойҳояшон мекашиданд ва илова бар ин, онҳо аз ҷониби флоти зериобии Олмон сахт фишор оварда шуданд. Ва иттифоқчиён ҳам ба Олмон ва ҳам ба Ҷопон сулҳ пешниҳод карданд. Гитлер ба шарте розӣ шуд, ки иттифоқчиён Сицилия ва Сардинияро тарк кунанд. Чи коре карда шуд.
  Дар давраи созиш бо рейхи сеюм муносибатхои тичоратй аз нав баркарор карда шуданд. Дар он ҷо ҳам ИМА ва ҳам Бритониё ба интиқоли нафт шурӯъ карданд. Ва немисҳо, ки дар Украина ҳамла карда буданд, Киевро гирифтанд ва боз вориди Одесса шуданд.
  Танки "Муш-2" маглубнашаванда гардид. Модели чавонтари муш низ пайдо шуд - "Паланг-3", ки бо як тупи 88-мм сабуктар ва мобилтар буд.
  Хамин тавр кушунхои советй ба дарун даромаданд. Ва ин як иқдоми муҳим буд...
  Гулливер сухани малика Леяро бурид:
  -Шумо ин қадар ҳарфҳои нофаҳмо мегӯед. Фаромӯш накунед, ки ман танҳо кӯдаки аввали асри ҳаждаҳум ҳастам. Ва дара аи рушди технологияи мо чандон хуб нест!
  Малика Лея бо табассум сар ҷунбонд.
  - Ман медонам ин чӣ! Аммо ман дар бораи нимаи асри бистум сухан меронам. Ва ин ҳамон чизест, ки танҳо як чаккон кард. Ва шумо бояд розӣ шавед, ки ин ҷиддӣ аст!
  Гулливер бо завк месуруд:
  - Бо сохтани ду дуньё дуньёи кухна ба вучуд омад... Дар шароити чанг ману онхо хастам ва ин чиддй!
  Малика Лея қайд кард:
  - Дар ибтидои асри бисту як Владимир деви бемӯй пайдо шуд, ки ҷосусе буд, ки дар Русия ҳокимиятро ба даст оварда буд ва ӯ низ балоҳои зиёде овард. Аммо ҷанги ӯ як масъалаи алоҳида аст. Ва дар ин ҷо гном вазъиятеро ба вуҷуд овард, ки немисҳо Украинаро дар соҳили рости худ дубора забт карданд ва дар тирамоҳ онҳо дар марказ ҳамларо оғоз карданд. Ва танкхои онхо осебпазир ва маглубнашаванда менамуд. Ва бар зидди gnome шумо ба нобиғаи алтернативии худ ниёз доред. Аммо кӣ бояд ҳамчун посухи симметрӣ ё асимметрӣ фиристода шавад? Як идея вуҷуд дошт - элф ё тролл? Аммо онҳо дар технология нисбат ба гном заифтар хоҳанд буд.
  Ва немисхо пеш рафтанд, хамин тавр Смоленск афтод ва аз паси он Калинин ва Вязьма. Немисхо аллакай ба Москва наздик шуда буданд. Сталин, албатта, рафт. Ӯ мурдан намехост. Ва Гитлер гуфт, ки СССР бояд ба мустамликаи Германия табдил ёбад. Ва танҳо таслим шудан ба ӯ мувофиқ аст.
  Хуб, онҳо ба сифати ҷавоб гномҳои хоббитро фиристоданд. Ва ин ҳам писар аст, росташро гӯям, метавон гуфт, ки ӯ нобиға аст. Аммо онҳо писарбачаи пойлучро, ки тақрибан даҳсола менамуд, ҷиддӣ нагирифтанд. Ва онҳо барои хурдсолон ба Гулаг заҳролуд шуданд.
  Дар ин миён немисхо Москваро гирифтанд. Хамин тавр шуд!
  Москва афтоду Ленинград хам... Зимистон омаду немисхо дар шахрхо шабро руз карданд. Дар он ҷо онҳо қарор гирифтанд.
  Ва комсомолкахо карор доданд, ки ба хунукй ва набудани сару либос нигох накарда, ба мукобили фашистон сахт мубориза баранд ва суруд хонанд.
  Мо духтарони зебои советй,
  Мо дӯст медорем, ки бачаҳо ҷангу ҷанҷол кунем...
  Овози андаке дурахшон ва садонок шунида мешавад,
  Ва мо даъват дорем, ки Краутсро кушем!
  
  Мо комсомолдухтарони хеле далерем,
  Мо далерона аз сармо пойлуч мегузарем...
  Мо одат накардаем, ки хоксорона дар канор истодаем,
  Ва мо фашистонро бо мушти худ мукофот медихем!
  
  Бовар кунед, духтарон як сирри калон доранд,
  Фашистхоро чи тавр ба таври самарабахш торумор кардан мумкин...
  Ва ба ман бовар кунед, муваффақияти духтарон тасодуфӣ нест,
  Зеро армияи Рус хеле далер аст!
  
  Ва барои духтарони мо бо пошнаи бараҳна,
  Барфи соли нав хеле ширин аст...
  Хуб, Фюрер танҳо як аблаҳ аст,
  Нагузорем, ки фашистон муваффакиятхоро ид кунанд!
  
  Мо духтарон хеле ваҳшӣ найранг мекунем,
  Мо дар пеши аскарон синаи худро луч кардем...
  Ва мо дар ҳақиқат фашистонро хашмгин мекунем,
  Мо комсомолецхои тавоноро торумор кардан мумкин нест!
  
  Мо духтарон метавонем бисёр корҳоро кунем,
  Ҳатто Гитлерро аз танк тир холӣ кунед...
  Рақиб барои хӯроки нисфирӯзӣ вақт надорад,
  Духтарон мисли дузд меоянд!
  
  Мо дар ҳақиқат Русияро эҳтиром мекунем,
  Сталин мисли падари далер аст, бовар кунед...
  Ва боварй дорам, ки галаба дар май гарм меояд,
  Ҳар касе, ки ба ин бовар мекунад, танҳо бузург аст!
  
  Барои духтарон ҳеҷ шакке ва монеа нест,
  Ҳама омодаанд танҳо дар дасти худ баҳс кунанд...
  Бигзор мукофотҳои олиҷаноб ба зебоиҳо расад,
  Кувваи комсомол дар муштхои мустахкам аст!
  
  Мо ҷанговарон хеле зуд ба камол мерасем,
  Ва дар дасти туфангхои чусту чолок лушка месузад...
  Ва ҳар вазифае, ки духтарон метавонанд аз ӯҳдаи худ гиранд,
  Дустии мо ягонагии бешубха аст!
  
  Мо чунин духтарони дурахшонем
  Мо ба бориши барф ва шабнам аҳамият надорем...
  Пойлуч пойҳои моро дар зимистон сард намекунад,
  Ва қалби зебоиҳо саховатманду пок аст!
  
  Он чизе ки мо метавонем, сарбаландем,
  Биёед мисли кенгуруҳои виртуозӣ давида шавем...
  Ва мо сари фашистонро бомуваффакият ме-ронем,
  Ва инчунин дӯст доштани машқ дар субҳ!
  
  Ҳама духтарон ҷанговаранд,
  Онҳо метавонанд танҳо Краутҳоро ба хамир биранд ...
  Хуб, дар бораи фашистон танҳо бад будан чӣ гуфтан мумкин аст?
  Комсомолецхо кувваи бузургро намедонистанд!
  
  Гитлер хам хеч кор карда наметавонад.
  Мо ӯро бо чӯб сахт задаем,
  Ва дандонҳои худро шикастанд, пӯстро аз рӯи худ берун карданд,
  Ва баъд ман пойлуч аз байни оташ давидам!
  
  Фақат Сталин ба мо фармон медиҳад, ки чӣ кор кунем,
  Нигохи чиддию самимиаш намоён мешавад...
  Ва ба ман бовар кунед, духтар пазмон нахоҳад шуд,
  Пулемёти калон бор карда мешавад!
  
  Агар лозим бошад, мо ба Миррих мерасем,
  Ва мо Зуҳраро хеле зуд мағлуб хоҳем кард ...
  Сарбозон барои мӯзаашон лаҳистон лозим аст,
  Мо духтарон пойлуч давида истодаем!
  
  Бо мо духтарон ҳама чиз зебост,
  Қафаси сина ва камар ба назар намоён аст...
  Вай хам пешрав аст, мисли бачаи гург,
  Пешрав комилан Шайтон аст!
  
  Хуб, мо духтаронем - шумо медонед, ки мо хуб ҳастем,
  Хамаи фашистонро мисли чору чобу руфта хохем кард...
  Ва дар осмон ситораҳои кабуд ҳастанд,
  Мо палангҳоро бо пӯлод пора-пора мекунем!
  
  Чӣ бояд кард, бовар кунед, ки ин имконнопазир аст,
  Эътироф кунед, коммунист демиург аст...
  Ва баъзан мо нодуруст мефаҳмем
  Ва онҳо зебоҳоро мегиранд, то онҳоро битарсонанд!
  
  Аммо шумо медонед, ки мо немисҳоро далерона нест мекунем,
  Ва онҳо қодиранд, ки Краутҳоро пора-пора кунанд...
  Гарчанде ки мо ҷонҳои титан дорем,
  Мо аз дашт гузашта, ботлокхоро тоза мекунем!
  
  Мо коммунизмро бе тамоми мех-наткашон месозем,
  Ва мо фашистонро катъиян маглуб мекунем...
  Комсомолецхо ran заданро дуст медоранд,
  Ва карруб бар онҳо парвоз мекунад!
  
  Душман аз ухдаи духтар намеояд,
  Чунки духтар уқоб аст...
  Ва лозим нест, ки Краутҳо аз ҳад зиёд вайрон шаванд,
  Ва Фюрери шумо беҳуда дод мезанад!
  
  Комсомолец бо пои луч,
  Гитлер тухм дод...
  Бо шайтон кор накун
  Ё ин танҳо муҳим нест!
  
  бути дурахшони коммунизм,
  Парчами сурх дар болои сайёра медурахшад...
  Ва Ҳиродус ба дӯзах андохта шуд,
  Ва духтарон панҷ гирифт!
  
  Ленин, Сталин - офтоби болои сайёра,
  Дар осмон чун ду уқоб давр мезананд...
  Корнамоии коммунизм тараннум карда мешавад,
  Ватан кувваи боли пулодй дорад!
  
  Мо тавонистем барои дидани ғалаба зиндагӣ кунем,
  Ва мо тамоми роҳро тавассути Берлин тай кардем...
  Кӯдакон дар гаҳвора ба дунё омаданд,
  Ва ҳоло кишвар дар бузургӣ аст!
  . БОБИ Љ 2.
  Гулливер дар болои аждаҳо парвоз мекард ва бисёр шунидааст. Дар ин маврид сухан дар бораи чанге мерафт, ки барои одами кариб асрхои миёна нофахмо буд. Гарчанде ки ба назар чунин менамояд, ки замони нав аллакай фаро расидааст. Аммо малика Лея дар бораи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ гап заданро идома дод;
  Пас аз суқути Маскав ва Ленинград Ҷопон ва Туркия ба ҷанги зидди СССР ворид шуданд. Барои Россиян Советй вазъият тамоман ноумед шуд. Ва хатто хоббити олихиммате, ки худро дар колонияи мехнатии бачагон дидааст, ба онхо ёрй расонда натавонист.
  Ва бачахое буданд, ки хануз шонздахсола набуда, пои луч ва комбинезон дар бар, раками номер доштанд, дар Сибирь сахт мехнат мекарданд. Кӯдакони колонияи ноболиғон мӯйи сарашонро тарошиданд. Туфлиҳоямро гирифта, маҷбур карданд, ки ҷангалро пойлуч бибурам. Дар тобистон он ҳанӯз чизе нест, аммо дар зимистон бо пошнаҳои урён шабнам бачаҳоро бо мӯйи бемӯяшон мегазад. Бачаи хоббит боздошт шуд. Онҳо ӯро дар профил, чеҳраи пурра аксбардорӣ карданд, изи ангуштон гирифтанд ва сарашро тарошиданд. Пас аз боздошти писарбача ӯро ҳамаҷониба кофтуков карданд, дастҳои дастпӯшаки посбонҳо ба ҳама сӯрохҳо даромаданд ва онҳо ин корро хеле дағалона карданд. Пас аз он, писарбачаро бодиққат шуста, ба як камераи пур аз кӯдакон фиристоданд.
  Азбаски бачаи хоббит тақрибан даҳсола ба назар мерасид, деҳқонони маҳаллӣ мехостанд ӯро дар назди сатил гузоранд. Аммо қаҳрамони афсонавӣ аз кӯдакони оддӣ хеле қавӣ ва тезтар баромад. Ва ӯ падарони худододро лату кӯб кард, ки пас аз он худаш нозири камера шуд ва худро дар назди тиреза ҷойгир кард. Ин барои ҷавонон осонтар аст - онҳо қувват доранд, онҳо мубориза бурданро медонанд ва шумо подшоҳ ҳастед.
  Аммо бачаи хоббит аз вазифаи худ суиистеъмол накард. Вай дар лагерь аз дигарон дида сахттар кор мекард ва хатто вакте ки дар сармо ба дигар кудакони махбус мӯзаҳои намӣ медоданд, пои луч мемонд. Аз ин рӯ, ӯ хоббит аст. Хол он ки пои урёни писарак мисли пои гусфанд сурх аст. Аммо аз тарафи дигар, шумо бе мӯзаҳои намӣ чолоктар ҳастед.
  Инак, кудаки пойлуч дар Сибирь дар зери барф кор мекард. Ва немисҳо дар зимистон ба Қазон расиданд, аммо дар он ҷо таваққуф карданд. Мо интизори баҳор будем. Ва лой ҳаст. Ва танхо дар мохи май соли 1945 онхо ба Урал кучиданд.
  Дар баробари ин Кавказ ва Осиёи Миёна дар фасли сармо забт карда шуданд.
  Чанговарони советй ба мукобили он чандон якравй набаромаданд. Ман барои Сталин мурдан намехостам. Бо вуҷуди ин, дар СССР як танки нави IS-3 пайдо шуд, ки ба миқдори кам ба фронт омад. Ин машина му-хофизати хуби фронтй дошт ва ба зарбахои бисьёр тупхо тоб овард. Гарчанде ки ман ба таппончаи Maus-2 тоб оварда натавонистам.
  Шахрхои Пали: Челябинск ва Свердловск. Ва аз ин рӯ, хеле хуб буд ва як ҳамлаи босуръат вуҷуд дошт.
  Аллакай тобистон аст. Писарбачахои махбусон бо куртаю гардани урён пойлуч кор мекунанд. Ва агар он гарм бошад, пас бо танҳои онҳо комилан бараҳна. Ва писарон лоғар ҳастанд. Аммо писарбачаи хоббит хеле кандашуда ва пурқувват ба назар мерасад. Ҳарчанд ӯ ба кӯдаки хурдсол монанд аст, тақрибан даҳсола. Ва албатта, он калон намешавад ва ба камол намерасад.
  Бачахоро магасхо назар ба калонсолон камтар газанд, аммо хоббитхо умуман не.
  Ва кушунхои немис ба онхо торафт наздик шуда истодаанд, фашистон дигар ба мукобилият дучор намешаванд. Бале, ва Сталин дар ҷое нопадид шуд. Равшан аст, ки гурҷии маккор намемирад. Ба эҳтимоли зиёд ӯ ба Амрико фирор кардааст. Немисхо хануз онро ишгол накардаанд.
  Бачаи Хоббит ва дигар маҳбусон ба сурудхонӣ, ифтихор ва ватандӯстона шурӯъ карданд. Ҳарчанд аз сӯи дигар, вақте ки туро бо қамчин зада, дар колонияи меҳнатии кӯдакона мисли хар ба кор меоранд, ватандӯстӣ ба кор намеояд. Ҳарчанд дар ин кор чизи хубе ҳаст. Масалан, шумо дӯстон пайдо мекунед - писарони дигар. Писарбачаи хоббит воқеан беш аз садсола аст, аммо ба назараш кӯдак монанд аст, бинобар ин нисбат ба ӯ муносибати дудилагӣ вуҷуд дорад.
  Ва бачагони махбус бо шавку хаваси зиёд суруд мехонанд;
  Ман писари ҳамешагии ҷавони пешрав ҳастам,
  Ман омадаам, ки бо фашисти хашмгин чанг кунам...
  Барои намунаи бузургӣ,
  Ман як рӯзнома бо аъло дар ҷузвдони худ дорам!
  
  Чанг омад, ба фронт давидам,
  Ва дар сари роххо пои луч мегашт...
  Ва ӯ аз пулемёт ба сӯи Фритсҳо тир холӣ кард,
  Ақаллан дар дилаш дар назди Худо як писари покиза!
  
  Ман як Фрицро аз камин тир задам,
  Ман пулемётро бо граната аз харом гирифтам...
  Охир, бача кувваи зиёд дорад,
  Мо бояд барои Ватан диловарона мубориза барем!
  
  Писарак муборизи шайтон аст бовар кун
  Ӯ ба сӯи Фриц тир меандозад...
  Дар ҷанг ӯ мисли ҳайвони шамшер аст,
  Ки ягон сардтар намегирад!
  
  Бо Гитлер чӣ кор кардан мумкин аст?
  Писарон ӯро бо наъраи ваҳшӣ дафн мекунанд...
  То ки қотил бо табар назанад,
  Дар осмони пок барои ӯ ҷой нест!
  
  Ҳар чизе ки шумо метавонед фавран ба даст оред
  Фюрери дарранда ҳамшаҳриро бо каниза мехост...
  Аммо ин шикорчӣ ба бозӣ табдил ёфт,
  Бале, дуруст аст, ман ба тирҳои Адольф афсӯс мехӯрам!
  
  Он аллакай шабнам аст ва ман комилан пойлуч ҳастам,
  Писари тундбоди чолок ва хашмгин...
  Ва духтар ба ман фарёд мезанад - интизор шавед,
  Аммо шумо мебинед, ки ин хеле зуд аст!
  
  Полисро бо мушти худ зад,
  Ҳарчандро афтонда, ба пушти сараш зад...
  Ман ин тирро бо шир намефиристам,
  Ва ман Ватанамро барои як шиша намефурӯшам!
  
  Ман пешравам ва аз он фахр мекунам,
  Азбаски галстук низ хеле сурх аст...
  Ман барои Руси муқаддас мубориза хоҳам кард,
  Гарчанде ки Адольф чунин як роҳзани даҳшатбор аст!
  
  Аммо ман боварй дорам, ки мо Вермахтро далерона маглуб мекунем,
  Писарбача инро хуб медонад...
  Мо карруби тиллоранг ҳастем,
  Ва пешвои азиз рафик Сталин!
  
  Вермахтро далерона маглуб мекунем,
  Гарчанде фашистон дар назди Москва чанг карда истода бошанд хам...
  Аммо ман имтиҳонро бо баҳои сахти А мегузарам,
  Ва ман таппончаамро ба кахрамон месупорам!
  
  Оё ман метавонам писари пешрав созам,
  Чизеро, ки фашистон хеч гох орзу намекарданд...
  Барои кори хайр аз мост,
  Ва Фюрер ҳатто раҳм нахоҳад кард!
  
  Ҳар коре, ки аз дастам меояд, ҳамеша метавонам,
  Бигзор боз абрхо дар болои Ватан гарданд...
  Аммо пешрав ба душман таслим намешавад,
  Аскари рус далер ва тавоно аст!
  
  Бале, ман асир мешудам,
  Ва уро пои луч аз туфони барф бурданд...
  Ба захмхо хрени полиция пошида шуд,
  Ва бачаро бо сим заданд!
  
  Ва пошнаи ман низ дар оташи сурх сӯхт,
  Ва пойҳои худро бо покер сӯзонданд...
  Аммо Краутҳо танҳо сифр гирифтанд,
  Ҳарчанд оташ ба пои писар!
  
  Ангуштонро шикастанд, пешониҳоро сӯхтанд,
  Ва буғумҳоро аз китфи писар канда партофтанд...
  Аз афташ, худо пионериро фаромуш кардааст
  Вакте ки чаллод ба захмхо мурч пошид!
  
  Аммо вай ба фашистон чизе нагуфт,
  Ва сӯзанҳо, зери нохунҳо гарм ...
  Охир, барои ман худи Сталин идеал аст,
  Ва Фюрери зишт беҳтараш дар азоб бимирад!
  
  Пас маро ба қатл дар барф бурданд,
  Писарбачае, ки бераҳмона латукӯб шудааст, пойлуч...
  Аммо ман бовар намекунам, ки ман аллакай шикастаам
  Шумо аз маглубияти фашистон дур шуда наметавонед!
  
  Фриц бар синаам ситора гузошт,
  Бале, ин маро ифтихор мекунад...
  Ба душмани ашаддӣ таслим намешавам,
  Ва ман ба тарсу ваҳшат ва бадбинӣ муроҷиат намекунам!
  
  Метавонам қадам ба сӯи қабр гузорам,
  Ва бо ин гуна суруди пионерй садо медихад...
  Охир, Фюрер як хари девона аст,
  Ва ман бо духтаре дар Адан вохӯрам, шумо медонед!
  
  Аммо дар охирин лаҳза садо баланд шуд,
  Трили соатхои пулемётхои мо...
  Дастаи тирандозӣ қарор гирифт,
  Фашистхо ба хоки зог табдил ёфтаанд!
  
  Ва акнун ба писари қаҳрамони ман,
  Ӯ пас аз шиканҷаву ранҷу азобҳо омад...
  Бо лашкари бузург ҷангид,
  Баъди аз чунин озмоишхои бад гузаштан!
  
  Писарак боз Краутҳоро мекушад,
  Писарбачаи пойлуч аз байни тудахои барф мешитобад...
  Ва ӯ як иқдоми хеле далерона мекунад,
  Озодона мӯи дӯсти худро бофтан кунед!
  
  Берлин аз афташ писарро ба зудӣ интизор аст,
  Олмон сари худро барои русҳо хоҳад зад...
  Карруби тавоно шамшер мезанад,
  Ва далерона аз хама хохиш мекунад, ки ба майдон бароянд!
  
  Ман бовар дорам, ки мо мурдагонро ба зудӣ эҳё хоҳем кард,
  Ҳар кӣ дафн шавад, мисли фаришта мешавад...
  Парвардигори мо тавоност, якто,
  Ақаллан Шайтон баъзан аз ҳад зиёд такаббур мекунад!
  
  Бигзор олам то абад бошад
  Дар зери байраки коммунизми мукаддас...
  Рафик Ленин ситораи дурахшон аст,
  Ва Сталин голиб аст: бад, фашизм!
  Ҳақиқат дар ин ҷо баръакс аст: фашистон онро гирифтанд ва ғалаба карданд. Аммо дар суруд писарон ба беҳтаринҳо умед мебанданд. Ҳарчанд аз сӯи дигар андешаҳо дурахшиданд, шояд дар назди ҳукумати нав барои онҳо ҷой пайдо шавад?
  Бачаи хоббит барои режими сталинӣ нодаркор шуд. Ва ин баръало ба табъи ӯ таъсир расонд.
  Аммо бачахо бо максади рухбаланд шудан боз бо шавку хаваси зиёд сурудхонй карда, пои урёнашонро тепки заданд;
  Писаре омад аз даврони кайҳон,
  Вақте ки ҳама чиз ором буд - осоиштагӣ ...
  Писарак дар хобаш уқоби сард аст,
  Ин ба ӯ тамоман зарар намерасонад!
  
  Ҷанг, замони изтироб,
  Писарбачаро мисли сунамӣ фаро гирифт...
  Сипоҳи пурқувват ба Рус даромад,
  Ва Фриц баррели пӯлодии танкро часпид!
  
  Ман писарбачаи пойлуч дар сармо,
  Фашистони зишт маро пеш карданд...
  Онҳо мисли гирфолькон бо зӯр дастгир шуданд,
  Ман мехостам, ки дар дур коммунизмро бубинам!
  
  Онҳо маро муддати тӯлонӣ аз барф ронданд,
  Ман қариб ҳама чизро ях кардам ...
  Пои урёнамро бо оҳан сӯзонданд,
  Уро барахна дар байни санавбархо овехтан мехостанд!
  
  Аммо духтари зебое омад
  Ва ӯ ба таври худкор ҳамаи фашистонро нест кард ...
  Охир чашмаш чун сӯзани тез аст,
  Мо якбора кам ва полис бисёр!
  
  Писарак қариб мурда буд
  Хуни писарбача дар рагҳояш ях кард...
  Аммо ин ҳоло тамом намешавад
  Гӯё ки духтар зинда шуда бошад!
  
  Ман аз сӯхтагии даҳшатбор шифо ёфтам,
  Охир, баъд аз барф маро сӯзонданд...
  Бидон, ки ҷаллоди бе дил хар аст,
  Аммо ӯ ҳам ҷазо хоҳад дод!
  
  Духтар хеле доно аст, бовар кунед,
  Ва пионер бо у зуд дуст шуд...
  Акнун ту писари ваҳшии ҳақиқӣ мешавӣ,
  Ва чехраи каррубиён моро дастгирй мекунанд!
  
  Онҳо бо вай хеле хуб мубориза бурданд,
  Мо фашистонро беохир нест кардем...
  Мо имтиҳонҳоро месупорем, мо баҳои А гирифтем,
  Ба суи коммунизм часпондан ба масофаи мил!
  
  Ману духтар дар барф пойлучем,
  Якчанд тарс, ки надониста, шитобем...
  Душманро бо мушти худ мезанам,
  Ва Офтоб хамеша бар болои Ватан нурпошй мекунад!
  
  Краутҳо маро мағлуб карда наметавонанд,
  Ва ҳамроҳ бо духтар мо мағлубнашавандаем...
  Ман мисли хирси хашмгин қавӣ ҳастам
  Вакте ки мо бо комсомол якдилем!
  
  Ва ин ҷо духтар пойлуч медавад,
  Ва у ба суи фашистон чунон мохирона тир мепарад...
  Мо барои Ватан сипари тавоно месозем,
  Бигзор Қобили бад нобуд шавад!
  
  Русия як кишвари хеле қавӣ аст
  Ва ӯ як туп дорад ...
  Шайтон наметавонад моро мағлуб кунад,
  Ҷазои хунин ба ӯ хоҳад омад!
  
  Пас духтари зебо месарояд,
  Вақте ки пои луч аз тӯдаи барф мешитобад...
  Ва хамрохи пешрав хазандагонро мезанад,
  Мо ба он ноил мешавем, аммо мо ҳар яки моро ба охир мерасонем!
  
  Ман ҳам писари заиф нестам,
  Фашистонро бо хашму газаб торумор мекунам...
  Фюрер аз ман никел мегирад,
  Ва мо як ҷаҳони нави азим бунёд хоҳем кард!
  
  Мо дар ин хашми сард мубориза мебарем,
  Вермахт моро ба зону намемонад...
  Вой бар фашистон дар ҷасорат,
  Хар касе, ки Ленин мешавад, ба мо хамрох мешавад!
  
  Шумо як зебоии хеле зебо хоҳед буд,
  Писар ба ту девонавор ошиқ аст...
  Ман барои шумо, кишвар, тир меандозам
  Ва ба хотири як шаҳри хеле дурахшон!
  
  Ман боварӣ дорам, ки ман сари вақт ба Берлин меоям,
  Чанги вахшиёна паси хам мешавад...
  Мо фарохи коинотро фатх мекунем,
  Бигзор алангаи оташи дурахшон!
  
  Ва агар тақдири мо мурдан бошад,
  Ман танҳо онро афзалтар медонам ...
  Бигзор духтар коре кунад, ки ман мехоҳам,
  Писарам ба ман тӯҳфа медиҳад, ҳатто духтарча!
  
  Ту духтари хуб мешави
  Шумо ин дунёро месозед, ки дар он биҳишт вуҷуд дорад...
  Дар ин ҷо гулҳои зебо мерӯянд,
  Ва бовар кунед, ки нур аслан анбор нест!
  
  Ман палангро бо духтаре задам,
  Ва пас аз ӯ ӯ Пантераро ба анҷом расонд.
  Ҷанговар майдонро ба галереяи тирандозӣ табдил медиҳад,
  Ҳарчанд баъзан мо мизони онро намедонем!
  
  Мо дар мамлакат чизи асосиро анчом медихем,
  Коммунизм месозем ва доллар аз байн меравад...
  Ва дар он ҷо шайтонро мағлуб хоҳем кард,
  Бигзор насибамон нурбор бошад!
  
  Духтар тамоми зимистон шудгор кард,
  Дар сармо пои луч мегаштам...
  Хуб, чаро мо дар ҷанг ҳастем - чаро,
  Мо садбарги олиҷанобтар мерӯёнем!
  
  Чунин роҳи хеле зебо,
  Ману духтари пойлуч интизорем...
  Ва СССР-ро маглуб кардан мумкин нест,
  Мо ба май умедбахш кадам мезанем!
  
  Ва ҳатто агар май наояд,
  Мо то ҳол бо ғалаба қадам мезанем...
  Пас, писарам, далер ва далер бош -
  Офтоб дар биҳишт бар болои мо дурахшон хоҳад шуд!
  
  Он гоҳ натарсед, мо мурдагонро эҳё мекунем,
  Илм маслиҳати хеле қавӣ дорад ...
  Парвардигори мо як аст, як нест,
  Ва мо Фюрерро ба ҷавобгарӣ мекашем!
  Бачахои пойлуч дар куртаю муйхои тарошида хамин тавр суруд мехонданд. Ва бисёре аз онҳо низ дар баданашон татуировка доштанд. Хатто бачаи хоббит дар сари синаи у портрети Сталинро кандакорист.
  Вале баъд танкхои немисхо пайдо шуданд ва хамон писарбачахои асир онхоро бо шавку хаваси калон пешвоз гирифта, ба пои урёну бачагонаи онхо мухр заданд.
  Дар охири соли 1945 кушунхои немис ва япон кариб хамаи районхои асосии ахолинишини СССР-ро ишгол карданд. Ва танхо дар баъзе дехахо ва посёлкахо чанг ва хучумхои партизанхо давом доштанд. Сталин воқеан дар Бразилия, ки дар он ҷо пинҳон шуда буд, гурехт ва ҳозир нашуд. Аммо Молотов ба чои он монд. Бо вуҷуди ин, дар моҳи май як ҳазору нӯҳсаду чилу шаш, Молотов аз ҷониби нерӯҳои махсуси ҳамлаи SS дастгир карда шуд. Пас аз он Берия, ки Молотовро иваз кард, бо шартҳои шарафнок таслим шуданро пешниҳод кард.
  Гитлер розй шуд ва хаёти Берия рахо ёфт ва озодии махдуд дода шуд. Ва дар СССР чанги партизанй кариб катъ гардид. Сукут ба амал омад.
  Рейхи сеюм он чиро, ки галаба карда буд, хазм мекард. Аммо задухурд бо ШМА ва Англия ногузир буд. Аз чумла, Гитлер талаб кард, ки моликияти мустамликавй ба Италия ва Франция, Бельгия ва Голландия баргардонда шавад. Пеш аз ҳама дар Африқо. Ва онҳоро ба таври қонунӣ ба немисҳо диҳед. Акнун Рейхи сеюм дасти озод дошт. Ва агар чизе ...
  Аммо ИМА бомбаи атомӣ дошт. Дуруст аст, ки Рейхи сеюм на танхо танкхо дорад, балки самолётхои реактивиро хам ба вучуд овардаанд. Ва он имкон намедихад, ки ба территорияи Европа бомба партофта шавад.
  Ҳамин тавр, дар ҷаҳон таваққуф ба амал омад. Немисхо бо суръати тез авианосецхо, киштихои харбй ва киштихои калони руизаминй месозанд. Аммо флоти зериобии онҳо аллакай пурқувват буд ва киштиҳои зериобии онҳо бо пероксиди гидроген кор мекарданд. Пас...
  Бачаи хоббит дар Рейхи сеюм барои худ ҷой ёфт. Вай ба такмил додани табақаҳои парвозкунанда - диски Belonce оғоз кард. Дар таърихи воқеӣ ин диск тавонист парвоз кунад ва ба суръати ду монеаи садоӣ расид. Аммо у дар чангхо иштирок на-кард. Он хеле осебпазир ва калон ва гарон буд. Дар таърихи воқеӣ: на СССР ва на ИМА табақҳои парвозкунандаро қабул накардаанд. Зеро бозӣ ба шамъ намеарзад. Як моторро вайрон кунед ва дарҳол диски Белонсе назоратро аз даст медиҳад ва чаппа мешавад.
  Аммо бачаи хоббит онро тавре сохт, ки ҷараёни ламинарӣ дар атрофи табақаҳои парвозкунанда ҷараён гирад ва онҳо ба силоҳҳои хурд осебпазир шаванд. Ва акнун зенитхо, тупхои хавой ва пулемётхо онхоро аслан зада галтонда наметавонанд. Аммо писари абадӣ ва пойлуч онро тавре сохт, ки инак, лазерҳо ба онҳо насб карда шуданд. Ва ин лазерҳо аслан ҳама чизро бо шуоъҳои оташ ва гармӣ сӯзонданд. Ва кӯшиш кунед, ки бо ин мубориза баред.
  Ҳамин тавр, олмониҳо воқеан кортҳои пурқуввати ҳарбӣ доштанд. Ҳамзамон, дар танкҳо зиреҳҳои фаъолтари пешрафта насб карда шуданд ва онҳо ҳатто ба сохтани мошинҳо аз пластикӣ шурӯъ карданд.
  Бале, он хеле хандовар ва ба таври худ хеле хашмгин менамуд.
  Дар ИМА, албатта, онҳо мехостанд ба немисҳо ҷавоб диҳанд, аммо бар зидди табақаҳои парвозкунанда онҳо танҳо зарядҳои атомӣ доранд, ки метавонанд онҳоро аз ҷиҳати назариявӣ нобуд созанд. Аммо фашистон аллакай хазорхо самолётхои диск доштанд. Фюрер карор дод, ки 20 апрели соли 1949 дар рузи шастсолагии рузи таваллудаш ба чанг равад. Он чизе ки гуфтан мумкин аст, беақлтарин андеша нест.
  Гузашта аз ин, агар дар Иёлоти Муттаҳида технологияи мушакӣ таҳия карда шавад, фашистон метавонистанд сюрпризи ногувор гиранд.
  Пеш аз ҳамла, Гитлер тасмим гирифт, ки бо задухӯрдҳои гладиаторҳо лаззат барад. Ва ин ҳам фикри девона нест.
  Аммо ин ҳикояи дигар аст...
  
  БОЗИИ ШПИОН - РУСИЯРО ВАЙРОН МЕКУНАНД
  АННОТАЦИЯ
  Намудҳои гуногуни амалиёт аз ҷониби хадамоти иктишофӣ, пеш аз ҳама CIA, NSA, MI, MOSAD ва дигарон анҷом дода мешаванд, ки дар тамоми ҷаҳон вазъияти махсусро ба вуҷуд меоранд, ки аксар вақт пешгӯинашаванда мегардад. Мубориза бар зидди терроризм ва доираҳои таъсир. Ба ин, инчунин ба хиёнати Михаил Горбачёв романхои хеле шавковар бахшида шудаанд.
  
  БОБИ ЯКУМ
  
  
  Нафрат дар дилаш аз пулоди гудохта равшантар месухт.
  
  Мэтт Дрейк бархост, аз болои девор баромад ва дар хомӯшӣ фуруд омад. Вай дар байни буттаҳои ҷунбонда хам шуда, гӯш мекард, аммо дар хомӯшии атрофи худ дигаргуние ҳис намекард. Вай лаҳзае таваққуф кард ва зеркомпакти Glock-ро бори дигар тафтиш кард.
  
  Ҳама чиз тайёр буд. Ёрони Подшоҳи хунин имшаб душвор хоҳад буд.
  
  Хонае, ки дар ру ба руяш буд, шаби торик буд. Ошхона ва меҳмонхонаи ошёнаи якум ба коми оташ рафтааст. Боқимонда дар торикӣ ғарқ шуд. Вай як сонияи дигар таваққуф карда, диаграммаи аз рафиқи пештара, ки ҳоло мурда буд, бодиққат аз назар гузаронд, пеш аз он ки хомӯшона ба пеш ҳаракат кард.
  
  Омӯзиши кӯҳнааш ба ӯ хизмат карда буд ва бори дигар дар рагҳои ӯ ҷараён меёфт, акнун ӯ далели сирф шахсӣ дошт ва барои он талаб мекард. Се нафар аз ёрдамчиёни Подшоҳи Хун дар давоми се ҳафта даҳшатнок мурданд.
  
  Новобаста аз он ки ӯ ба ӯ чӣ гуфт, Родригес рақами чорум мешуд.
  
  Дрейк ба даромадгоҳи қафо расид ва қулфро тафтиш кард. Баъди чанд дакика дастакро тоб дода, ба дарун даромад. Вай аз телевизор садои таркишро шунид ва фарьёдхои хомуш кард. Родригес, Худо раҳмат кунад, қотили оммавии кӯҳна, бозиро тамошо мекард.
  
  Вай дар гирду атрофи ошхона давр мезад ва аз сабаби дурахши аз ҳуҷраи асосӣ дар пеш ба нури чароғаки паймонаш ниёз надошт. Ӯ дар долон истод, то бодиққат гӯш кунад.
  
  Оё дар он ҷо зиёда аз як бача буд? Аз садои телевизиони лаънатй фахмидан душвор аст. Фарқ надорад. Ӯ ҳамаи онҳоро мекушт.
  
  Ноумедие, ки вай дар давоми се ҳафтаи охир пас аз марги Кеннеди ҳис мекард, ба ӯ наздик шуд. Вай хамагй бо ду гузашт кардан рафиконашро паси хам гузошт. Вай нахуст ба Торстен Дал занг зад, то шведиро аз интиқоди Подшоҳи Хун огоҳ кунад ва ба ӯ маслиҳат диҳад, ки оилаашро ба амн барорад. Ва дуюм, ӯ ба кӯмаки дӯстони кӯҳнаи SAS муроҷиат кард. Вай ба онҳо боварӣ дошт, ки оилаи Бен Блейкро нигоҳубин кунанд, зеро худаш ин корро карда наметавонист.
  
  Акнун Дрейк танҳо мубориза мебурд.
  
  Вай кам гап мезад. Ӯ нӯшид. Зӯроварӣ ва зулмот ягона дӯстони ӯ буданд. Дар дилаш на умеду на шафкат намонд
  
  Вай хомушона ба поён рафт. Аз он чо аз тару арак ва хуроки бирён буи буи. Дудхои пиво кариб намоён буданд. Дрейк чеҳраи сахте кард.
  
  Ин барои ман осонтар аст.
  
  Маълумоти разведкавии ӯ гуфта буд, ки дар ин ҷо марде зиндагӣ мекард, шахсе барои рабудани ҳадди ақал се нафар аз "асирони" бадномшудаи Подшоҳи Хун кӯмак кардааст. Дар пайи суқути киштии ӯ ва фирори зоҳиран тарҳрезишудаи ин мард, дастикам даҳ шахсияти баландпоя бо эҳтиёт ва пинҳонӣ ба пеш қадам гузоштанд, то фаҳмонанд, ки як узви хонаводаи онҳоро чеҳраҳои олами ҷиноӣ нигоҳ доштаанд. Подшоҳи хунин қарорҳо ва амалҳои Иёлоти Муттаҳидаро идора карда, аз муҳаббат ва ҳамдардии шахсияти онҳо фоида ба даст овард.
  
  Нақшаи ӯ дар ҳақиқат аъло буд. Ҳеҷ кас намедонист, ки наздикони дигарон дар хатаранд ва Подшоҳи Хун ҳамаро бо асои оҳану хун таъсир кардааст. Ҳама чизе ки лозим буд. Ҳар чӣ кор мекунад.
  
  Дрейк боварӣ дошт, ки онҳо ҳатто ба касе, ки рабуда шуда буд, даст нарасондаанд. Онҳо фаҳмида наметавонистанд, ки назорати бераҳмонаи Подшоҳи Хун то чӣ андоза дур рафтааст.
  
  Аз тарафи чапаш дар кушода шуду як марди фарбех ришнадошта баромад. Дрейк фавран ва бо қувваи марговар амал кард. Вай ба суи он мард шитофт, кордро баровард ва ба шикамаш чукур андохт, баъд бо инерция уро аз дари кушод ба хонаи мехмонхона тела дод.
  
  Чашмони марди фарбеҳ аз нобоварӣ ва ҳайрат печид. Дрейк онро маҳкам нигоҳ дошт, сипари васеъ ва фарёдовар, пеш аз рафтан ба майса сахт зер кард ва Glock-ро кашид.
  
  Родригес, сарфи назар аз зарбаи намуди Дрейк зуд амал кард. Вай аллакай дивани фуҷурро ба рӯи фарш ғелонда буд ва бо камараш дасту по мезад. Аммо таваҷҷӯҳи Дрейк ба марди сеюм дар ҳуҷра ҷалб карда шуд.
  
  Як марди тануманди дарозмуйсафед дар гӯшае гӯшмонакҳои калони сиёҳро ба гӯшаш фишурда, овезон мекард. Аммо дар ҳоле, ки ӯ танг мешуд, ҳатто вақте ки бо ангуштони лойолудааш панҷараҳои гимнро мезад, ба сӯи милтиқи аррашуда даст дароз кард.
  
  Дрейк худро хурд кард. Тири марговар марди фарбеҳро аз ҳам ҷудо кард. Дрейк ҷасади ларзишро ба як сӯ тела дод ва аз ҷой бархост ва тир холӣ кард. Се тир қисми зиёди сари навозандаро гирифта, баданашро ба девор партофт. Гӯшмонакҳо худ аз худ ба паҳлӯ парида, камонро дар ҳаво тасвир мекарданд ва дар телевизиони азим истода, дар канори зебо овезон буданд.
  
  Хун аз экрани ҳамвор равон шуд.
  
  Родригес хануз дар руи фарш хазида ме-рафт. Чипсҳои партофташуда ва пиво ба гирду атрофи ӯ пошида, мепошиданд. Дрейк дар як лаҳза дар паҳлӯяш буд ва Glock-ро сахт ба боми даҳонаш зад.
  
  "Бомазза?"
  
  Родригес нафасгир шуд, вале ба ҳар ҳол даст ба камараш барои корди хурде дароз кард. Дрейк бо нафрат нигоҳ кард ва вақте ки ёрдамчии Подшоҳи Хун ба онҳо зарбаи бераҳмона зад, сарбози собиқи SAS онро дастгир кард ва онро сахт ба дучархаи ҳамлавар зад.
  
  "Аҳмақ нашавед".
  
  Родригес мисли хуки кушташуда садо медод. Дрейк ӯро баргардонд ва ба диван такя кард. Ба чашмони он мард, ки аз дард абрнок шуд.
  
  "Ҳар чизе ки медонед, ба ман бигӯед," Дрейк пичиррос зад, "дар бораи Подшоҳи Хуннок." Вай Glock-ро баровард, аммо онро дар пеши назари равшан нигоҳ дошт.
  
  - Дар чй? Аксенти Родригес аз сабаби нажод ва дарди ӯ ғафс буд ва фаҳмидан душвор буд.
  
  Дрейк Glock-ро ба даҳони Родригес зад. Ақаллан як дандон канда мешавад.
  
  "Маро масхара накунед". Заҳр дар овози ӯ на танҳо нафрат ва навмедиро таслим мекард. Ин ба марди Подшоҳи Хун водор сохт, ки марги бераҳмона воқеан ногузир буд.
  
  "Хуб хуб. Ман дар бораи Boudreaux медонам. Мехоҳед, ки ман ба шумо дар бораи Boudreaux нақл кунам? Инро ман карда метавонам."
  
  Дрейк ба пешонии он мард ба даҳони Глок зарба зад. "Агар хоҳед, мо метавонем аз он ҷо оғоз кунем."
  
  "Хуб. Ором бош". Родригес аз дарди ошкоро идома дод. Аз дандонҳои шикаста хун ба манаҳаш ҷорӣ шуд. "Будреа як девона аст, одам. Оё ту медонӣ, ки ягона сабаби он ки Подшоҳи Хун ӯро зинда гузошт?
  
  Дрейк таппончаро ба чашми он мард рост кард. "Оё ман ба одаме монандам, ки ба саволҳо ҷавоб медиҳад?" Овозаш мисли пӯлод дар рӯи пӯлод гулӯла мекард. - Оё ман бояд?
  
  "Бале. Хуб хуб. Ҳанӯз маргҳои зиёде дар пешанд. Инро Подшоҳи хунин гуфт, мард. Дар пеш марги зиёд аст ва Будре аз он шод мешавад, ки дар ғафси он бошад. "
  
  "Аз ин рӯ, вай Будроро барои тоза кардан истифода мебарад. Тааҷҷубовар нест. Вай эҳтимолан тамоми ранҷро несту нобуд мекунад."
  
  Родригес чашмак зад. "Шумо дар бораи ранч медонед?"
  
  "Куҷост Ӯ?" Дрейк ҳис кард, ки нафрат ӯро мағлуб мекунад. "Дар куҷо?" - Ман пурсидам. Дар сонияи дигар ӯ мехост, ки шикаст хӯрд ва Родригесро ба зарба задан оғоз кунад.
  
  Ҳеҷ гуна талафот вуҷуд надорад. Ба ҳар ҳол порчаи ғафс чизе намедонад. Мисли ҳама дигарон. Агар дар бораи Подшоҳи Хун як чизе гуфтан мумкин бошад, ин буд, ки ӯ чӣ гуна изи худро пинҳон кард.
  
  Дар хамин лахза дар чашмони Родригес шарорае падид омад. Дрейк ғелонда шуд, вақте ки чизи вазнин аз ҷое ки сараш буд, гузашт.
  
  Марди чорум, ки эҳтимол дар утоқи ҳамсоя аз ҳуш рафтааст ва аз садо бедор шуда буд, ҳамла кард.
  
  Дрейк чарх зада, пои худро берун партофт ва қариб сари рақиби навашро аз тан ҷудо кард. Вақте ки мард ба замин афтод, Дрейк зуд ӯро арзёбӣ кард - нигоҳи сахт, рельсҳои трамвай дар ду даст, футболкаи ифлос - ва ба сари ӯ ду маротиба тир зад.
  
  Чашмони Родригес кабуд шуд. - Не!
  
  Дрейк ба дасти ӯ тир зад. "Ту ба ман фоида наовардӣ".
  
  Боз як тир. Зонуяш таркид.
  
  "Шумо ҳеҷ чизро намедонед".
  
  Тири сеюм. Родригес дучанд шуд, шикамашро нигоҳ дошт.
  
  "Мисли ҳамаи дигарон."
  
  Тирандозии охирин. Дар байни чашмҳо рост.
  
  Дрейк маргро дар гирду атрофаш тафтиш карда, онро нӯшид ва ба ҷони ӯ иҷозат дод, ки як лаҳза гарди интиқомро бинӯшад.
  
  Ӯ хонаро тарк карда, аз боғ гурехта, имкон дод, ки торикии амиқ ӯро фурӯ барад.
  
  
  БОБИ ДУЮМ
  
  
  Дрейк бевактии шаб аз хоб бедор шуд ва дар зери арақ фаро гирифта шуд. Аз ашки қисман рехта чашмон баста шуданд. Орзу ҳамеша ҳамон буд.
  
  Ӯ шахсе буд, ки ҳамеша онҳоро наҷот дод. Шахсе, ки ҳамеша аввалин шуда калимаҳои "ба ман бовар кунед" мегӯяд. Аммо баъд ба ӯ ҳеҷ чиз муяссар нашуд.
  
  Бигзор ҳардуи онҳо поён.
  
  Ду бор аллакай. Аввал Алисон. Акнун Кеннеди.
  
  Вай аз бистар лағжид ва ба шишае, ки дар паҳлӯи туфангча дар болои хоб буд, дароз кард. Вай бо сарпушаш кушода аз шиша як култа гирифт. Вискии арзон аз гулӯяш сӯхта, ба рӯдаҳояш даромад. Дору барои заифону лаънатхо.
  
  Вақте ки гуноҳ таҳдид кард, ки ӯро дубора ба зону мезанад, ӯ се маротиба занг зад. Аввалин дар Исландия. Вай бо Торстен Дал мухтасар сухбат кард ва дар овози бузурги швед хамдардиро шунид, хатто вакте ки ба у мегуфт, ки хар шаб занг заданро бас кунад, зану фарзандонаш дар амон мебошанд ва ба онхо ягон зараре намерасад.
  
  Дуюм барои Ҷо Шепард буд, шахсе буд, ки ӯ дар тӯли замони худ бо полки кӯҳна дар набардҳои зиёде ҳамроҳ буд. Шепард бо одоб ҳамон сенарияи Даллро шарҳ дод, аммо дар бораи суханони ғафсонаи Дрейк ё ғавғои дағалона дар овози ӯ ҳеҷ шарҳе надод. Вай Дрейкро итминон дод, ки оилаи Бен Блейк хуб посбонӣ шудааст ва ӯ ва чанде аз дӯстонаш дар соя нишаста, ин ҷойро ботаҷриба посбонӣ мекунанд.
  
  Дрейк ҳангоми занги ниҳоӣ чашмонашро пӯшида буд. Сараш чарх мезад ва дарунаш мисли пасттарин сат®и дѓзах месухт. Хамаи ин хуш омад. Ҳар чизе ки диққати ӯро аз Кеннеди Мур дур кунад.
  
  Шумо ҳатто маросими дафни ӯро пазмон шудаед...
  
  "Салом?" Овози Алисия ором ва дилпур буд. Вай низ чанде пеш шахси наздикашро аз даст дода буд, гарчанде ки вай аломатҳои зоҳирӣ надошт.
  
  "Ин ман. Чӣ тавр онҳо?"
  
  "Ҳамааш хуб аст. Ҳейден сиҳат шуда истодааст. Ҳамагӣ чанд ҳафтаи дигар ва ӯ ба симои муқаддаси CIA бармегардад. Блейк хуб аст, аммо ӯ шуморо пазмон аст. Хоҳари ӯ танҳо ҳозир шуд. Вохӯрии воқеии оилавӣ. Май АЛЛОХ аст, шукр. Ман онҳоро тамошо мекунам, Дрейк. Шумо дар куҷоед?"
  
  Дрейк сулфа кард ва чашмонашро пок кард. "Ташаккур" гуфта тавонист ӯ пеш аз қатъ кардани алоқа. Аҷиб, ки вай ҷаҳаннамро ёдовар шуд.
  
  Вай хис кард, ки дар назди хамин дарвозахо лагерь барпо кардааст.
  
  
  БОБИ СЕЮМ
  
  
  Ҳейден Ҷей тулӯи офтобро аз болои уқёнуси Атлантик тамошо кард. Ин қисми дӯстдоштаи рӯз буд, ки ӯ танҳо сарф карданро дӯст медошт. Вай аз дарди паҳлӯяш ғамгин шуда, бодиққат аз бистар бархост ва боэҳтиёт сӯи тиреза рафт.
  
  Сулҳи нисбӣ бар ӯ нозил шуд. Оташи хазанда ба мавҷҳо расид ва чанд дақиқа тамоми дарду ташвишаш об шуд. Ва«т  ой истода, вай  овидона буд ва баъд дари паси ѓ кушода шуд.
  
  овози Бен. "Манзараи зебо".
  
  Вай ба тарафи тулӯи офтоб бо сар ҷунбонд ва сипас рӯ овард ва дид, ки ӯ ба ӯ менигарад. "Ба шумо лозим нест, ки тару тоза гиред, Бен Блейк. Фақат қаҳва ва буҷети равғаниншуда".
  
  Дӯстдоштааш як қуттии нӯшокӣ ва халтаи коғазӣ ба мисли силоҳро бо даст дод. "Бо ман дар бистар вохӯред."
  
  Ҳейден бори охир ба Субҳи Нав нигарист ва сипас оҳиста ба сӯи кат равон шуд. Бен қаҳва ва халиҷро дар масофаи осон гузошта, чашмони сагбачаашро дод.
  
  "Чӣ хел-"
  
  "Айнан ҳамон шаби гузашта" гуфт зуд Ҳейден. "Ҳашт соат лангро бартараф намекунад." Баъд вай каме нарм шуд. "Ягон чизе аз Дрейк?"
  
  Бен ба кат такья карда, сарашро ҷунбонд. "Не. Ман бо падарам сӯҳбат кардам ва ҳамаашон хубанд. Нишоне нест... - сукут кард. "Аз..."
  
  "Оилаҳои мо бехатаранд." Ҳейден дасташро ба зонуяш гузошт. "Подшоҳи хунин дар он ҷо ноком шуд. Ҳоло танҳо мо бояд ӯро пайдо кунем ва интиқомро қатъ кунем."
  
  "Муваффақ шуд?" Бен такрор кард. - Чӣ тавр шумо инро гуфта метавонед?
  
  Ҳейден нафаси чуқур гирифт. "Шумо медонед, ки ман чиро дар назар доштам."
  
  "Кеннеди мурд. Ва Дрейк... ӯ ҳатто ба маросими дафни ӯ нарафт.
  
  "Медонам".
  
  "Ӯ рафт, шумо медонед." Бен ба халтааш чун мори ҳи-ҷир менигарист. "Вай барнамегардад".
  
  "Ба ӯ вақт диҳед."
  
  "Ӯ се ҳафта дошт."
  
  "Пас ба ӯ се сеи дигар диҳед."
  
  "Шумо фикр мекунед, ки ӯ чӣ кор мекунад?"
  
  Ҳейден каме табассум кард. "Аз он чизе ки ман дар бораи Дрейк медонам... Аввал пуштамонро пӯшед. Он гоҳ ӯ кӯшиш мекунад, ки Дмитрий Коваленкоро пайдо кунад".
  
  "Подшоҳи хунин шояд дигар ҳеҷ гоҳ пайдо нашавад." Кайфияти Бен чунон афсурда буд, ки ҳатто ваъдаи дурахшони субҳи нав аз байн рафт.
  
  "Ӯ хоҳад." Ҳейден ба ҷавон нигоҳ кард. "Вай нақша дорад, дар хотир доред? Вай мисли пештара ба замин намехобад. Дастгоҳҳои сайёҳи вақт танҳо ибтидо буданд. Коваленко бозии хеле калонтарро пешбинй кардааст".
  
  "Дарвозаи ҷаҳаннам?" Бен дар ин бора фикр кард. "Шумо ба ин гапҳо бовар мекунед?"
  
  "Фарқ надорад. Вай ба он бовар мекунад. Танҳо CIA бояд инро ошкор кунад."
  
  Бен қаҳваи худро дароз кашид. "Ҳамааш хуб?"
  
  "Хуб..." Ҳейден ба ӯ маккорона табассум кард. "Ҳоло қудрати гетикии мо дучанд шудааст."
  
  "Карин майна аст" иқрор шуд Бен. "Аммо Дрейк дар як дақиқа Будро мешиканад."
  
  "Аз ҳад зиёд боварӣ надоред. Кинимака ин корро накардааст. Ва ӯ аслан пудель нест."
  
  Вақте ки дар тақ-тақ шуд, Бен бозистод. Чашмонаш даҳшатро нишон медод.
  
  Ҳейден як лаҳза ӯро ором кард. "Мо дар як беморхонаи бехатари CIA ҳастем, Бен. Сатҳи амният дар атрофи ин сайт паради савгандёдкунии президентро шарманда мекунад. Хунук шудан."
  
  Духтур сарашро аз дар андохт. "Ҳамааш хуб аст?" Вай ба ҳуҷра даромад ва ба тафтиши диаграммаҳои Ҳейден ва нишонаҳои ҳаётан муҳим шурӯъ кард.
  
  Вақте ки ӯ дарро баст, Бен боз сухан гуфт. "Фикр мекунед, ки Подшоҳи хун бори дигар кӯшиш мекунад, ки дастгоҳҳоро ба даст орад?"
  
  Хейден китф дархам кашид. "Шумо пешниҳод мекунед, ки ӯ аввалин чизеро, ки ман аз даст додам, нагирифт. Шояд ҳамин тавр бошад. Дар бораи дуюмаш бошад, ки аз қаиқаш ёфтем?" Вай табассум кард. "Мехмол."
  
  "Бехуд нашавед."
  
  "ЦРУ аз дастовардҳои худ ором намегирад, Бен" гуфт дарҳол Ҳейден. "Дигар на. Мо омодаем, ки бо ӯ мулоқот кунем."
  
  "Дар бораи қурбониёни одамрабоӣ чӣ гуфтан мумкин аст?"
  
  "Дар бораи онҳо чӣ?"
  
  "Онҳо бешубҳа эътибори баланд доранд. хоҳари Харрисон. Дигароне, ки шумо зикр кардаед. Ӯ онҳоро истифода хоҳад кард."
  
  "Албатта, вай ин корро мекунад. Ва мо омодаем, ки бо ӯ мулоқот кунем."
  
  Бен халтаашро тамом карда, ангуштонашро лесид. "Ман то ҳол бовар карда наметавонам, ки тамоми гурӯҳ маҷбур шуд, ки зери замин гузаранд" гуфт ӯ бо ҳаяҷон. "Ҳамон вақте ки мо машҳур шуданро сар кардем."
  
  Ҳейден ба таври дипломатӣ хандид. "Бале. Фоҷиавӣ."
  
  "Хуб, шояд ин моро бадномтар кунад."
  
  Боз як тақ-тақи нарм баланд шуд ва Карин ва Кинимака вориди ҳуҷра шуданд. Ҳавайӣ рӯҳафтода менамуд.
  
  "Ин харом чичир карданй нест. Новобаста аз он ки мо чӣ кор кунем, ӯ ҳатто барои мо ҳуштак намезанад."
  
  Бен манаҳашро ба зонуҳояш гузошта, чеҳраи ғамгин кард. "Лаънат, ман мехоҳам, ки Мат дар ин ҷо мебуд."
  
  
  БОБИ ЧОРУМ
  
  
  Марди Герефорд бодиққат нигоҳ мекард. Аз нуқтаи назари худ дар қуллаи теппаи сералаф ба рости пояи ғафси дарахтон, ӯ метавонист манзараи телескопики дар милтиқи худ насбшударо барои муайян кардани аъзои оилаи Бен Блейк истифода барад. Миқёси дараҷаи ҳарбӣ як ретикулаи равшаншударо дар бар мегирад, ки имкони истифодаи васеъро дар шароити номусоиди рӯшноӣ ва BDC (Ҷуброни тарки тир) дар бар мегирад.
  
  Дар ҳақиқат, милтиқ бо ҳар як гаҷети снайперҳои баландтехнологии тасаввуршаванда муҷаҳҳаз карда шуд, аммо марди паси тир, албатта, ба онҳо ниёз надошт. Уро ба дарачаи олй тайёр карданд. Ҳоло ӯ дид, ки падари Бен Блейк ба назди телевизор рафта, онро даргиронд. Пас аз каме мутобиқ шудан, ӯ дид, ки модари Бен Блейк бо пулти хурди пулӣ ба падараш ишора мекунад. Арчахои чашми у як миллиметр хам харакат намекарданд.
  
  Бо як ҳаракати машқшуда ӯ чашмони худро гирди гирду атрофи хонаро давр зад. Он аз роҳ, ки дар назди дарахтон ва девори баланд пинҳон шуда буд, ба ақиб афтод ва марди Герефорд хомӯшона ҳисоб кардани посбононро, ки дар байни буттаҳо пинҳон шуда буданд, идома дод.
  
  Як, ду, се. Ҳама чиз ба назар гирифта мешавад. Ӯ медонист, ки дар хона чор нафари дигар ҳастанд ва ду нафари дигар комилан пинҳон буданд. Бо вуҷуди ҳамаи гуноҳҳои худ, CIA кори аълоеро барои муҳофизати Блейкс анҷом дод.
  
  Мард руй кашид. Вай ҳаракатро пай бурд. Торикй, ки аз шаб сиёхтар аст, ба пояи девори баланд пахн шудааст. Барои ҳайвон будан хеле калон аст. Барои бегуноҳ будан хеле махфӣ.
  
  Оё мардум Подшоҳи хунини Блейкро ёфтанд? Ва агар ин тавр бошад, онҳо то чӣ андоза хуб буданд?
  
  Насими сабук аз тарафи чап, рост аз канали Ла-Манш вазида, маззаи шури бахрро бо худ овард. Марди Герефорд траекторияи тағирёфтаи тирро рӯҳан ҷуброн кард ва каме наздиктар кард.
  
  Мард ҳама либоси сиёҳ дошт, аммо таҷҳизот маълум аст, ки худсохти. Ин бача профессионал набуда, факат зархарид буд.
  
  Хӯроки тир.
  
  Ангушти мард лахзае сахт шуду баъд рахо кард. Албатта, саволи аслӣ ин буд, ки ӯ чанд нафарро бо худ овард?
  
  Ҳадафи худро дар рахи мушак нигоҳ дошта, зуд ба хона ва гирду атрофи он баҳо дод. Пас аз як сония ӯ боварӣ дошт. Гирду атроф тоза буд. Ин марди сиёҳпӯш танҳо амал мекард, марди герефорд ба худ боварӣ дошт.
  
  Зархарид, ки барои музд мекушад.
  
  Базӯр ба маблағи тир.
  
  Ӯ оҳиста триггерро кашид ва ақибнишиниро ба худ кашид. Садои тире, ки аз бочка мебарояд, базур хис карда мешавад. Дид, ки зархаридон бе ягон гавго афтида, дар байни буттахои сералаф меафтад.
  
  Посбонони оилаи Блейк чизеро пай набурданд. Пас аз чанд дақиқа, ӯ пинҳонӣ ба CIA занг зада, ба онҳо хабар дод, ки хонаи нави бехатари онҳо вайрон шудааст.
  
  Марди Герефорд, як дӯсти кӯҳнаи SAS аз Мэтт Дрейк, посбононро идома дод.
  
  
  БОБИ ПАНЧУМ
  
  
  Мэтт Дрейк сарпӯши шишаи тозаи Spiced-и Morgan's-ро кушод ва рақамро дар телефони мобилии худ занг зад.
  
  Овози май хангоми чавоб додан ба хаячон баромад. "Дрейк? Ту чӣ мехоҳӣ?"
  
  Дрейк абрӯяшро кашид ва аз шиша як ҷуръа гирифт. Барои май, нишон додани эҳсосот ба қадри хосе набуд, ки барои сиёсатмадор вафо кардани ваъдаҳои интихоботӣ. "Шумо хубед?"
  
  "Албатта ман хубам. Чаро ман набояд бошам? Ин чи аст?"
  
  У боз як чаши дароз кашид ва суханашро давом дод. "Таҷҳизоте, ки ман ба шумо додам. Ин бехатар аст?"
  
  Як лахза дудилагй ба амал омад. "Ман онро надорам. Аммо ин бехатар аст, дӯстам." Интонацияхои оромбахши Май баргаштанд. "Ин то ҳадди имкон бехатар аст." Дрейк боз як ҷуръа нӯшид. Май пурсид: "Оё ҳамааш ҳамин аст?"
  
  "Не. Ман боварӣ дорам, ки ман дар ин самт ӯҳдадориҳои худро қариб тамом кардам. Аммо ман фикри дигаре дорам. Яке ба ... хона наздиктар аст".
  
  Вақте ки вай интизор буд, хомӯшӣ пахш ва кафид. Ин май оддй набуд. Шояд вай бо касе буд.
  
  "Ба ман лозим аст, ки шумо алоқаҳои ҷопонии худро истифода баред. Ва чиниҳо. Ва махсусан русҳо. Мехохам бидонам, ки Коваленко оила дорад ё не".
  
  Нафаси тезу тунд шунида шуд. "Шумо ҷиддӣ мегӯед?"
  
  "Албатта ман ҷиддӣ ҳастам." Вай аз нияташ сахттар гуфт, аммо узр напурсид. "Ва ман низ мехоҳам дар бораи Будро донам. Ва оилааш."
  
  Барои ҷавоб додан ба Май як дақиқаи пурра лозим шуд. "Хуб, Дрейк. Ман ҳар кори аз дастам меомадаро мекунам."
  
  Дрейк нафаси амиқ гирифт, вақте ки пайвастшавӣ қатъ шуд. Дакикае нагузашта у ба шишаи ром и хушадор чашм духт. Аз чй сабаб бошад, ки он нисфи холй буд. Вай боло ба тиреза нигарист ва хост, ки шаҳри Майамиро бубинад, аммо шиша он қадар ифлос буд, ки шишаро базӯр медид.
  
  Дилаш дард мекард.
  
  Боз шишаро кӯфт. Бе андешаи дигар, ӯ чорае андешид ва рақами дигари рақамзаниро пахш кард. Дар амал вай роҳи як сӯ гузоштани ғамро ёфт. Дар амал вай рохи пеш рафтанро ёфт.
  
  Телефони мобилӣ занг зад ва занг зад. Ниҳоят овоз ҷавоб дод. "Файр, Дрейк! Чӣ?"
  
  "Шумо бемалол гап мезанед, канҷа," ӯ кашид ва сипас таваққуф кард. - Чй тавр... коллектив чй тавр?
  
  "Даста? Масеҳ. Хуб, мехоҳед як қиёси футболи лаънатӣ дошта бошед? Ягона шахсе, ки шумо метавонед дар ин лаҳза ҳамчун ҳамлагар истифода баред, Кинимака аст. Ҳейден, Блейк ва хоҳараш ҳатто ба курсӣ намешинанд." Вай таваққуф кард. "Тамаркуз нест. Гунохи ту".
  
  Ӯ таваққуф кард. "Ман? Оё шумо мегӯед, ки агар ба онҳо кӯшиш карда мешуд, муваффақ мешуд?" Сараш, ки андаке туман буд, ба ларза даромад. "Зеро кӯшиш карда мешавад."
  
  "Беморхона хуб муҳофизат карда мешавад. Посбонҳо хеле босалоҳиятанд. Аммо хуб аст, ки шумо аз ман бимонед. Ва хуб аст, ки ман бале гуфтам.
  
  "Ва Будро? Дар бораи ин ҳаром чӣ гуфтан мумкин аст? "
  
  "Такрибан мисли тухми пухта шавковар аст. Он намешиканад. Аммо дар хотир доред, Дрейк, тамоми ҳукумати ИМА ҳоло дар ин бора кор карда истодааст. На танҳо мо."
  
  "Ба ман хотиррасон накунед." Дрейк гиря кард. "Ҳукумате, ки сахт зери хатар қарор дорад. Маълумот тавассути хатҳои алоқаи давлатӣ ба боло ва поён меравад, Алисия. Барои пур кардани ҳамааш танҳо як бастаи асосӣ лозим аст."
  
  Алиша хомуш монд.
  
  Дрейк нишаст ва дар бораи он фикр кард. То он даме, ки Подшоҳи хун аз ҷиҳати ҷисмонӣ кашф карда шавад, ҳама маълумоти онҳо бояд беэътимод ҳисобида мешуд. Ба ин маълумот дар бораи дарвозаҳои ҷаҳаннам, иртибот бо Ҳавайӣ ва ҳар гуна хабаре, ки ӯ аз чаҳор нафари мурда гирифта буд, дохил мешуд.
  
  Шояд як чизи дигар кӯмак кунад.
  
  "Ман як пешсафи дигар дорам. Ва май робитаи оилавии Коваленко ва Будро тафтиш мекунад. Шояд шумо метавонед аз Ҳейден хоҳиш кунед, ки ҳамин тавр кунад?"
  
  "Ман дар ин ҷо ҳамчун неъмат ҳастам, Дрейк. Ман саги лаънатии шумо нестам".
  
  Ин дафъа Дрейк хомӯш монд.
  
  Алисия оҳ кашид. "Инак, ман инро зикр мекунам. Ва май бошад, ба он парии девонавор бовар накун, то он чое, ки уро партоед".
  
  Дрейк ба истинод ба бозии видео табассум кард. "Ман ба ин розӣ мешавам, вақте ки шумо ба ман бигӯед, ки кадоме аз шумо девонаҳои девона Уэллсро куштанд. Ва чаро".
  
  Вай сукути дуру дарозро интизор буд ва онро гирифт. Аз фурсат истифода бурда, аз доруи кахрабо боз чанд нӯшидан гирифт.
  
  "Ман бо Ҳейден сӯҳбат мекунам" дар ниҳоят пичиррос зад Алисия. "Агар Будреа ё Коваленко оила дошта бошанд, мо онҳоро пайдо мекунем."
  
  Пайвастшавӣ қатъ шуд. Дар сукути ногаҳонӣ, сари Дрейк мисли гурз меларзид. Рузе ба у рост мегуянд. Аммо ҳоло кофӣ буд, ки вай Кеннедиро аз даст додааст.
  
  Кофист, ки вай як вактхо ба чизе, ки холо мисли мох дур аст, ояндаи дурахшоне, ки ба хокистар табдил ёфтааст, бовар мекард. Ноумедии дарунаш дилашро ба ларза овард. Шиша аз ангуштони заиф афтода, нашиканад, балки маводи оташини худро ба фарши чиркин мерехт.
  
  Лаҳзае Дрейк фикр кард, ки онро ба шиша рехт. Моеъи рехташуда ба ӯ ваъдаҳо, назрҳо ва ваъдаҳои додаашро хотиррасон кард, ки дар як сония бухор шуда, ҳаёти одамонро барбод дод ва мисли оби зиёд дар фарш хароб шуд.
  
  Чӣ тавр ӯ метавонист боз ин корро кунад? Ваъда медиҳад, ки дӯстонашро бехатар нигоҳ медорад. Ҳоло ӯ танҳо метавонист, ки ҳарчи бештар душманро кушад.
  
  Дунёи бадро маглуб кун, Бигзор некї зиндагї кунад.
  
  Ба канори кат нишаст. Шикаста. Ҳеҷ чиз боқӣ намондааст. Ҳама чиз ҷуз марг дар даруни ӯ мурд ва садафи шикастае, ки боқӣ монда буд, аз ин дунё дигар чизе намехост.
  
  
  БОБИ ШАШУМ
  
  
  Ҳейден мунтазир шуд, ки Бен ва Карин ба яке аз утоқҳои хидматӣ ба нафақа баромаданд. Гурӯҳи бародар ва хоҳар Ҳавайӣ, Сарвари алмос, дарвозаҳои ҷаҳаннам ва дигар ривоятҳои марбут ба Подшоҳи Хунро таҳқиқ карда, умедворанд, ки назарияро якҷоя кунанд.
  
  Бо равшан шудани вазъият, Ҳейден либосҳои тару тоза пушид ва ба идораи хурде, ки Мано Кинимака як истгоҳи хурди корӣ таъсис дода буд, даромад. Ҳавайии калон калидҳоро пахш карда, каме ғамгин менамуд.
  
  "Ҳанӯз бо ангуштони ҳасиби худ якбора ду калидро мегиред?" Бепарво пурсид Ҳейден ва Кинимака бо табассум ба ақиб гашт.
  
  "Алоҳа нани ваҳине" гуфт ӯ ва вақте ки вай маънои калимаҳоро нишон дод, қариб сурх шуд.
  
  "Оё шумо фикр мекунед, ки ман зебо ҳастам? Магар барои он ки девонае маро корд зад?".
  
  "Чунки ман хурсандам. Ман хеле шодам, ки шумо то ҳол бо мо ҳастед."
  
  Ҳейден дасташро ба китфи Кинимаки гузошт. - Ташаккур, Мано. Вай чанд лаҳза интизор шуда, баъд гуфт: "Аммо ҳоло бо Будрео мо ҳам имконият ва ҳам дилемма дорем. Мо бояд донем, ки ӯ чӣ медонад. Аммо чӣ тавр мо ӯро шикаста метавонем?"
  
  "Ба фикри ту, ин хароми девона медонад, ки Подшоҳи хунин дар куҷо пинҳон аст?" Оё дар ҳақиқат Коваленко барин шахси эҳтиёткор ба ӯ мегӯяд?
  
  "Будро бадтарин навъи девона аст. Одами доно. Ман гумон мекунам, ки ӯ чизе медонад. "
  
  Аз паси Ҳейден овози хандаовар баромад. "Дрейки фикр мекунад, ки мо бояд оилаи ӯро шиканҷа кунем." Ҳейден ба ақиб гашт. Алисия ба вай табассуми кинавор дод. "Оё шумо бо ин хубед, CIA?"
  
  "Шумо боз бо Матт сӯҳбат кардед?" Хейден гуфт. - Вай чй тавр?
  
  "Ба назар пешинаи ӯ ба назар мерасад" гуфт Алисия бо тамасхуре, ки вай возеҳ дар назар надошт. "Чунон ки як вақт ба ман маъқул буд."
  
  "Умед? Маст? Яке?" Ҳейден нафратро дар овозаш пинҳон карда натавонист.
  
  Алисия китф дархам кашид. "Асабӣ. Сахт. марговар." Вай бо нигоҳи агенти CIA вохӯрд. "Бовар кун, азизам, вай бояд чунин бошад. Ягона роҳе, ки ӯ аз ин қазия зинда мебарояд. Ва..." Вай таваққуф кард, гӯё дар андешаи идома додани он буд. "Ва... ин метавонад танҳо роҳе бошад, ки ҳамаи шумо аз ин зинда ва бо оилаҳои худ солим мебароед."
  
  "Ман мебинам, ки Будре оила дорад ё не." Ҳейден ба Кинимака баргашт. "Аммо CIA итминон дорад, ки ҳеҷ касро шиканҷа намекунад."
  
  "Оё гузарномаи шумо барои ворид шудан ба муассиса эътибор дорад?" Кинимака ба собик солдати армияи Британия нигарист.
  
  - Бидеҳ ё бигир, писари калон. Алисия табассуми бадхоҳона кард ва дидаву дониста аз назди Ҳейден ба ҳуҷраи хурде, ки асосан бадани Кинимаки ишғол кардааст, тела дод. "Ту чи кор карда истодаӣ?"
  
  "Кор". Кинимака экранро хомӯш карда, дар як кунҷе пинҳон шуд, то ҳадди имкон аз Алисия дуртар бошад.
  
  Ҳейден ба кӯмаки ӯ омад. "Ту дар замони одам буданат сарбоз будӣ, Алисия. Оё шумо ягон пешниҳоде доред, ки ба мо дар шикастани Boudreaux кӯмак кунанд?
  
  Алисия бо чашмони худ ба Ҳейден рӯ овард. "Чаро мо рафта бо ӯ сӯҳбат намекунем?"
  
  Хейден табассум кард. "Ман ҳоло омода будам."
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден моро ба майдони нигоҳдорӣ бурд. Панч дакика пиёда рафтан ва лифт ба у дард наовард, гарчанде оромона ин корро гирифта, табъаш хуб мешуд. Вай фаҳмид, ки корд задан ба ҳама гуна бемориҳое монанд аст, ки боиси аз кор истироҳат карданатон мегардад. Дер ё зуд шумо танҳо ҳамчун ҷаҳаннам дилгир шудаед ва мехостед, ки ҷаҳаннамро боз ба ҷанг кашед.
  
  Минтақаи боздоштгоҳи пешакӣ аз ду қатори камера иборат буд. Онҳо қад-қади фарши бодиққат сайқалёфта қадам заданд, то ба ягона камерае расиданд, ки маҳбусро нигоҳ медошт, ба камераи охирин дар тарафи чап расиданд. Пеши хучра васеъ кушода буд ва соки-нони онро катор-катор панчарахое ихота карда буданд, ки аз фарш то шифт тул кашидаанд.
  
  Ҳаворо буи шустагар фаро гирифт. Ҳейден ба посбонони мусаллаҳе, ки дар назди ҳуҷайраи Будро ҷойгир шудаанд, ишора кард, вақте ки вай барои муқобила бо марде, ки се ҳафта пеш кӯшиши чанд маротиба куштани ӯро карда буд, омад.
  
  Эд Будре дар болои кати худ хобид. Вақте ки ӯро дид, табассум кард. "Рони ту чӣ гуна аст, малламуй?"
  
  "Чӣ?" Ҳейден медонист, ки вай набояд ӯро таҳрик диҳад, аммо худаш кӯмак карда наметавонист. "Овози шумо каме хиррист. Шуморо ба наздикӣ буғӣ карданд?" Се ҳафтаи лангонӣ ва осеби захми корд ӯро бепарво кард.
  
  Кинимака табассумкунон аз паси у баромад. Будро бо гуруснагии шадид ба нигоҳи ӯ дучор шуд. - Баъзан, - пичиррос зад у. "Биёед мизро гардонем".
  
  Кинимака бе чавоб китфхои калонашро рост кард. Баъд Алисия дар атрофи бадани марди калон қадам зада, рост ба суи панҷара рафт. "Оё он хароми лоғару кӯзаҳои ночизи туро парешон кард?" Вай тамасхурро ба Ҳейден равона кард, аммо чашмонашро аз Будро намеканад. "Ин аз як дақиқа зиёд намешуд."
  
  Будро аз кат бархоста, ба суи панчара рафт. "Чашмони зебо" гуфт ӯ. "Даҳони чиркин. Магар шумо нестед, ки он бачаи фарбеҳро бо риш зада будед? Он касе, ки қавми ман куштааст?"
  
  "Ин ман".
  
  Boudreaux панҷара гирифт. "Шумо дар ин бора чӣ ҳис мекунед?"
  
  Ҳейден ҳис кард, ки посбонҳо асабонӣ мешаванд. Ин гуна тарозуи конфронтатсионӣ онҳоро ба ҷое наовард.
  
  Кинимака аллакай кӯшиш карда буд, ки зархаридро бо даҳҳо роҳҳои гуногун сӯҳбат кунад, бинобар ин Ҳейден як чизи оддӣ пурсид. "Ту чӣ мехоҳӣ, Будро? Шуморо чй бовар мекунонад, ки дар бораи Коваленко чй медонед?".
  
  "Ташкили Тандурустии Ҷаҳон?" Будро чашмонашро аз Алисия наканда. Онхоро аз рУи бари торхои байни худ аз хам чудо мекарданд.
  
  "Шумо медонед, ки ман киро дар назар дорам. Подшоҳи хунин".
  
  "Оҳ, ӯ. Вай танҳо афсона аст. Фикр мекардам, ки CIA бояд инро донад."
  
  "Нархи худро номбар кунед."
  
  Будро ниҳоят бо Алисия тамоси чашмро қатъ кард. "Ноумедӣ роҳи англисӣ аст." Ба ибораи Пинк Флойд."
  
  "Мо ба ҷое намерасем" бо нороҳатӣ ба Ҳейден аз мусобиқаи мазҳакавии Динорок Дрейк ва Бен хотиррасон кард ва ӯ умедвор буд, ки Будро танҳо изҳороти бемаънӣ мекунад. "Мо-"
  
  "Ман ӯро мегирам" ногаҳон Будро хиҷил кард. Ҳейден рӯ оварда дид, ки ӯ боз бо Алисия рӯ ба рӯ истодааст. "Як ба як. Агар маро занад, гап мезанам".
  
  "Сохташуда". Алисия амалан аз панҷараҳо фишурда шуд. Посбонон ба пеш шитофтанд. Ҳейден ҳис кард, ки хунаш ҷӯш мешавад.
  
  "Исто!" Вай даст дароз карда, Алишаро ба ақиб кашид. "Ту девонаӣ? Ин харом хеч гох гап намезанад. Ин таваккал кардан арзанда нест."
  
  "Не хатар нест," пичиррос зад Алисия. "Ҳеҷ хатар нест."
  
  "Мо меравем" гуфт Ҳейден. "Аммо..." Вай дар бораи он чизе ки Дрейк пурсид, фикр кард. "Мо ба зудӣ бармегардем".
  
  
  * * *
  
  
  Бен Блейк ба ақиб нишаст ва тамошо кард, ки хоҳараш компютери тағирёфтаи CIA-ро ба осонӣ идора мекунад. Барои одат кардани системаи оператсионии махсусе, ки аз ҷониби муассисаи давлатӣ талаб карда мешавад, вақти зиёд лозим нашуд, вале баъдан ӯ майнаи оила шуд.
  
  Карин як камарбанди сиёҳпӯст, камарбанди сиёҳ буд, ки ҳаёт дар синни шашсолагӣ дар наврасӣ шикаст хӯрд, майна ва дараҷаҳои худро пур карда буд ва нақша дошт, ки ҳеҷ коре намекунад. Ҳадафи ӯ ин буд, ки ранҷ ва нафрат ба ҳаёт барои он чизе, ки ба ӯ кард. Барбод додани тӯҳфаҳои ӯ як роҳи нишон додани он буд, ки вай дигар парво надорад.
  
  Вай акнун рӯй ба ӯ нигарист. "Инак ва ба қудрати зани Блейк саҷда кунед. Ҳама чизеро, ки шумо ҳамеша мехостед дар бораи Diamond Head дар як хониши зуд бидонед."
  
  Бен ба маълумот назар кард. Онҳо дар тӯли чанд рӯз ин корро мекарданд - омӯхтани Ҳавайӣ ва Даймонд Сар - вулқони машҳури Оаху - ва хондани сафарҳои капитан Кук, кашфкунандаи афсонавии ҷазираҳои Ҳавайӣ дар соли 1778. Муҳим буд, ки онҳо ҳарду маълумоти бештарро скан ва захира кунанд, зеро вақте ки пешрафт рух дод, мақомот интизор буданд, ки воқеаҳо воқеан хеле зуд ҳаракат мекунанд.
  
  Бо вуҷуди ин, ишораи Подшоҳи Хун ба дарвозаҳои ҷаҳаннам, махсусан дар робита ба Ҳавайӣ, як сирре боқӣ монд. Чунин менамуд, ки аксари Ҳавайиён ҳатто ба версияи анъанавии дӯзах бовар намекарданд.
  
  Худи Diamond Head як қисми силсилаи мураккаби конусҳо ва вентилятсияҳо буд, ки бо номи Силсилаи вулқони Гонолулу маъруфанд, як силсила рӯйдодҳое, ки аксари ҷойҳои машҳури Оахуро ташкил медоданд. Худи Diamond Head, эҳтимолан машҳуртарин нишона, тақрибан 150,000 сол пеш танҳо як маротиба оташ зада буд, аммо бо чунин як қувваи тарканда, ки он тавонист конуси бениҳоят симметрии худро нигоҳ дорад.
  
  Бен дар шарҳи навбатӣ каме табассум кард. Гумон меравад, ки сарвари алмос дигар ҳеҷ гоҳ оташ намезанад. Хм...
  
  "Оё шумо қисматеро, ки дар бораи як қатор конусҳо ва сӯрохҳо буд, дар ёд доред?" Аксенти Карин Йоркшир ба хато буд. Вай аллакай бо одамони маҳаллии CIA дар Майами аз ин бисёр хурсандӣ кардааст ва бешубҳа беш аз як нафарро хафа кардааст.
  
  На ин ки Карин ғамхорӣ мекард. - Ту кар ҳастӣ, рафиқ?
  
  "Маро рафиқ нагӯед", - нола кард ӯ. "Ин ҳамон чизест, ки мардон мардони дигарро меноманд. Духтарон набояд ин хел гап зананд. Хусусан хоҳари ман".
  
  "Хуб, шѓрбо. Сулҳ, ҳоло. Аммо шумо медонед, ки вентилятсия чӣ маъно дорад? Ақаллан дар ҷаҳони шумо?"
  
  Бен ҳис мекард, ки ба мактаб баргаштааст. "Тӯбҳои лава?"
  
  "Фаҳмид. Эҳ, ту мисли дастаки дари хона гунг нестӣ, ки падар мегуфт."
  
  - Падар ҳеҷ гоҳ нагуфт...
  
  "Худам, сукут. Оддӣ карда гӯем, лӯлаҳои лава маънои туннельҳоро доранд, Дар тамоми Оаху".
  
  Бен ба вай нигариста, сарашро ҷунбонд. "Ман медонам ин чӣ. Оё мегӯӣ, ки Подшоҳи Хун дар паси яке аз онҳо пинҳон аст?"
  
  "Чӣ тавр донистан? Аммо мо дар ин ҷо барои тадқиқот ҳастем, дуруст? " Вай калидҳои компютери CIA Бенро пахш кард. "Ба он равед."
  
  Бен оҳ кашид ва аз ӯ рӯй гардонд. Мисли дигар аъзоёни оилааш, вай дар вақти ҷудо буданашон онҳоро пазмон шуда буд, аммо пас аз як соати расидан, нангҳои кӯҳна баргашт. Бо вуҷуди ин, вай барои кӯмак кардан роҳи дурро тай кард.
  
  Вай ҷустуҷӯро дар "Афсонаҳои капитан Кук" боз кард ва ба курсии худ нишаст, то бубинад, ки чӣ ба миён омадааст, фикрҳояш ба фикрҳои Мат Дрейк ва дӯсти беҳтаринаш хеле монанданд. Ҳолати рӯҳӣ.
  
  
  БОБИ ХАФТУМ
  
  
  Подшоҳи Хун ба қаламрави худ тавассути тирезаи оинадоре, ки дар сатҳи фарш аст, ба қаламрави худ чашм мепӯшид, ки танҳо бо мақсади эҷоди манзараи панорамӣ ба водии пурғавғо ва биҳишт, ки дар он ҷо ба ҷуз аз худаш ҳеҷ кас пой нагузошта буд, сохта шудааст.
  
  Ақли ӯ, ки одатан устувор ва мутамарказ буд, имрӯз дар мавзӯъҳои сершумор давида буд. Аз даст додани киштии ӯ - хонаи ӯ дар тӯли даҳсолаҳо, гарчанде ки интизор мерафт, онро бадтар кард. Шояд ин табиати ногаҳонии марги киштӣ буд. У барои хайрухуш фурсат надошт. Аммо пас аз он хайрухуш барои ӯ ҳеҷ гоҳ муҳим ва эҳсосотӣ набуд.
  
  Ӯ як марди сахтгир ва беэҳсос буд, ки дар баъзе аз замонҳои сахттарини Русия ва дар бисёре аз манотиқи сангинтарини кишвар ба воя расидааст. Бо ву-чуди ин вай бо осонй нашъунамо ёфт, империяи хуну марг ва арак сохт ва миллиардхо сум ба даст овард.
  
  Ӯ хуб медонист, ки чаро аз даст додани Стормплоак ӯро ба хашм овардааст. Ӯ худро дастнорас, подшоҳи байни мардум медонист. Бо ин роҳ таҳқир кардан ва ноумед шудан аз ҷониби ҳукумати камбизоати ИМА ҷуз як зарбаи чашми ӯ чизе набуд. Аммо то ҳол дард мекард.
  
  Сарбози собиқ Дрейк дар паҳлӯяш хоре буд. Коваленко хис кард, ки англис шахеан кушиш кардааст, ки накшахои хуб тартибдодаашро, ки чандин сол боз дар харакат буданд, барбод дихад ва иштироки ин мардро хамчун тахкири шахсии худ мешуморад.
  
  Аз ин рӯ, Вендеттаи хунин. Равиши шахсии ӯ ин буд, ки аввал бо дӯстдухтари Дрейк сару кор дошт; Вай боқимондаи кирмҳоро ба робитаҳои зархарии ҷаҳонии худ мегузорад. Вай аллакай занги аввалини телефонро интизор буд. Як нафари дигар ба зудӣ мемирад.
  
  Дар канори водй, ки дар паси теппаи дурдаст сабзу хуррам вокеъ гардида буд, яке аз се ранчи у меистод. Ӯ метавонист танҳо бомҳои камуфляжшударо муайян кунад, ки ба ӯ намоён буданд, зеро ӯ дақиқ медонист, ки ба куҷо нигоҳ кардан лозим аст. Ранч дар ин чазира калонтарин буд. Ду ҷазираи дигар дар ҷазираҳои алоҳида буданд, ки хурдтар ва сахт муҳофизат карда шудаанд, ки танҳо барои тақсим кардани ҳамлаи душман ба се самт пешбинӣ шуда буданд, агар он ягон вақт омада бошад.
  
  Арзиши дар ҷойҳои гуногун ҷойгир кардани гаравгонҳо дар он буд, ки душман бояд қувваҳои худро тақсим кунад, то ҳар яки онҳоро зинда наҷот диҳад.
  
  Барои Подшоҳи хунин даҳҳо роҳҳои гуногун вуҷуд дошт, ки ин ҷазираро нодида тарк кунад, аммо агар ҳама чиз мувофиқи нақша мебуд, ӯ ба ҳеҷ куҷо намерафт. Ӯ он чизеро, ки Кук аз паси дарвозаҳои ҷаҳаннам ёфт, хоҳад ёфт ва ваҳйҳо ҳатман подшоҳро ба худо табдил медиҳанд.
  
  Барои ин як худи дарвоза кифоя буд, фикр кард у.
  
  Аммо ҳама гуна андешаҳо дар бораи дарвоза ногузир ба хотираҳое оварда расонд, ки сахт сӯзонданд - аз даст додани ҳарду дастгоҳи нақлиёт, беадабӣ, ки қасос гирифта мешуданд. Шабакаи ӯ ба зудӣ макони як дастгоҳро кашф кард, ки он дар боздоштгоҳи CIA буд. Ӯ аллакай ҷои дигареро медонист.
  
  Вақти он расидааст, ки ҳардуи онҳоро баргардонем.
  
  Ӯ дар дақиқаи охирин аз манзара шод шуд. Баргҳои ғафс бо насими тропикӣ бо як ритм меларзиданд. Оромии амиқи оромӣ лаҳзае диққати ӯро ба худ кашид, аммо ӯро ба ҳаракат наовард. Он чизе ки ӯ ҳеҷ гоҳ надошт, ҳеҷ гоҳ аз даст нахоҳад дод.
  
  Хамин вакт дари кабинети уро эхтиёткорона так-так карданд. Подшоҳи Хун рӯй гардонда гуфт: "Биёед". Овози у мисли садои танке, ки аз болои чохи шагал мегузашт.
  
  Дар кушода шуд. Ду посбон бо худ духтараки тарсону вале боодоберо, ки насли японй дошт, кашола карда даромаданд. "Чика Китано" хитоб кард Подшоҳи хунин. "Умедворам, ки шумо ғамхорӣ мекунед?"
  
  Духтар якравона ба замин нигарист, чуръат накард, ки чашмонашро боло кунад. Подшоҳи хунин тасдиқ кард. "Оё шумо иҷозати маро интизоред?" Вай розй нашуд. "Ба ман гуфтанд, ки хоҳари шумо хатарноктарин рақиб аст, Чика", - идома дод ӯ. "Ва ҳоло вай барои ман як манбаи дигар аст, ба мисли Модар Замин. Ба ман бигӯй... оё вай туро, Чика, хоҳарат, Майро дӯст медорад?
  
  Духтар ҳатто нафас намекашид. Яке аз посбонон саволомез ба Подшоҳи Хун нигарист, аммо ӯ ба он мард аҳамият надод. "Ҳоҷати гап нест. Ман инро бештар аз он ки шумо тасаввур карда метавонед, мефаҳмам. Ин барои ман танҳо тиҷорат аст, ки туро харидам. Ва ман хеле хуб медонам, ки сукути бодиққат ҳангоми муомилоти тиҷоратӣ".
  
  Вай телефони моҳвораиро ҷунбонд. "Хоҳари шумо - Май - вай бо ман тамос гирифт. Хеле доно ва ба маънои таҳдиди ногуфта. Вай хатарнок аст, хоҳари шумо." Вай бори дуюм гуфт, ки қариб аз дурнамои мулоқоти рӯ ба рӯ баҳра мебурд.
  
  Аммо ин танҳо рӯй дода наметавонист. Ҳоло не, вақте ки ӯ ба ҳадафи ҳаёташ наздик буд.
  
  "Вай пешниҳод кард, ки барои ҷони шумо тиҷорат кунад. Бубинед, вай дороии ман аст. Таҷҳизоти хеле махсусе, ки онро барои шумо иваз мекунад. Ин хуб аст. Ин арзиши шуморо дар ҷаҳоне нишон медиҳад, ки ба одамони бераҳм мисли ман мукофот медиҳад."
  
  Духтари япон тарсончакона чашмонашро боло кард. Подшоҳи хунин даҳонашро ба чизе монанди табассум печонд. "Акнун мо мебинем, ки вай барои шумо чӣ қурбонӣ кардан мехоҳад."
  
  Рақамро зад. Телефон як бор занг зад ва овози ороми зан посух дод.
  
  - Бале?
  
  "Май Китано. Оё шумо медонед, ки он кист. Шумо медонед, ки имкони пайгирии ин занг вуҷуд надорад, дуруст?
  
  "Ман нияти кӯшиш кардан надорам."
  
  "Хеле хуб". Ӯ оҳ кашид. "Эй кош, мову шумо вақти зиёд медоштем. Аммо фарк надорад. Хоҳари зебои шумо Чика дар ин ҷост." Подшоҳи Хун ба посбонон ишора кард, ки ӯро пеш баранд. "Ба хоҳарат салом гӯед, Чика."
  
  Ба воситаи телефон овози май садо дод. "Чика? Шумо чӣ хелед?" Захира карда шудааст. Бе хиёнат тарс ва хашм, ки Подшоҳи хунин медонист, бояд дар зери замин ҷӯш мезанад.
  
  Ин як лаҳза гирифт, аммо Чика ниҳоят гуфт: "Конничива, Шимай".
  
  Подшоҳи хунин хандид. "Барои ман аҷиб аст, ки японҳо ҳамеша як мошини ҷангии бераҳмонаро ба мисли шумо, Май Китано офаридаанд. Нажоди шумо ҳеҷ мусибате мисли ман намедонад. Ҳамаи шумо хеле лаънатӣ ҳифз кардаед. "
  
  "Ғазаб ва ҳаваси мо аз он чизест, ки моро эҳсос мекунанд" гуфт Май оромона. "Ва аз он чизе ки бо мо карда мешавад."
  
  "Дар бораи мавъиза ба ман фикр накунед. Ё шумо маро таҳдид мекунед?
  
  "Ба ман лозим нест, ки ҳардуи ин корҳоро иҷро кунам. Ҳамон тавре ки хоҳад буд".
  
  "Пас иҷозат диҳед ба шумо бигӯям, ки ин чӣ гуна хоҳад буд, шумо пагоҳ бегоҳ дар Кокос Гроу, дар Кокоуолк бо мардуми ман вохӯред. Соати 8 бегохй дар дохили ресторан, дар байни мардум мешаванд. Дастгоҳро дода меравед".
  
  "Онҳо маро чӣ гуна хоҳанд шинохт?"
  
  "Онҳо туро хоҳанд шинохт, Май Китано, мисли ман. Ин ҳама чизест, ки шумо бояд бидонед. Соати ҳашт бегоҳ, аз рӯи хирад мебуд, ки дер накунӣ".
  
  Дар овози май ногахон шухй пайдо шуд, ки шохи хунарро табассум кард. "Хоҳари ман. Дар бораи вай чӣ?
  
  "Вақте ки онҳо дастгоҳ доранд, мардуми ман ба шумо дастур медиҳанд." Подшоҳи Хун ин чолишро ба анҷом расонд ва лаҳзае аз ғалабаи худ лаззат бурд. Ҳамаи нақшаҳои ӯ бо ҳам мувофиқанд.
  
  - Духтарро ба сафар тайёр кунед, - гуфт у ба одамони худ бо овози бехасос. "Ва барои Китано саҳмияҳоро баланд кунед. Ман вақтхушӣ мехоҳам. Ман мехоҳам бубинам, ки ин муборизи афсонавӣ то чӣ андоза хуб аст".
  
  
  БОБИ ХАШТУМ
  
  
  Май Китано ба телефони мурдаи дасташ нигарист ва фаҳмид, ки ҳадафаш амалӣ шуданаш дур нест. Дмитрий Коваленко аз зумраи касоне набуд, ки бо чизу чораи моликияташ ба осонӣ ҷудо мешуданд.
  
  Хоҳари ӯ Чика ҳафтаҳо пеш аз он ки Мэтт Дрейк бо назарияҳои ваҳшии худ дар бораи секунҷаи Бермуд ва як шахсияти афсонавии олами зеризаминӣ бо номи Подшоҳи хун тамос гирифт, аз манзили Токио рабуда шуд. То он вақт, Май ба қадри кофӣ фаҳмид, ки ин мард хеле воқеӣ ва хеле марговар аст.
  
  Аммо ба вай лозим омад, ки нияти хакикии худро пинхон дошта, сирру асрори худро дар худ нигох дошт. Дарвоқеъ, ин барои як зани ҷопонӣ кори душвор нест, аммо садоқати ошкори Мэтт Дрейк ва эътиқоди бепоёни ӯ барои ҳифзи дӯстонаш мушкилтар мешавад.
  
  Борҳо вай қариб ба ӯ мегуфт.
  
  Аммо Чика афзалияти вай буд. Хатто хукумати худи у хам намедонист, ки май кучост.
  
  Вай аз хиёбони Майами, ки дар он ҷо занг зада буд, баромад ва аз роҳи серодам ба Старбакси дӯстдоштааш рафт. Ҷои хурди бароҳате, ки онҳо вақт ҷудо карда, номи шуморо дар пиёлаҳо навиштанд ва ҳамеша нӯшокии дӯстдоштаи шуморо дар хотир доштанд. Вай муддате нишаст. Вай CocoWalk-ро хуб медонист, аммо ба ҳар ҳол ният дошт, ки ба зудӣ дар он ҷо ба таксӣ савор шавад.
  
  Чаро дар нисфи роҳ равед?
  
  Шумораи зиёди одамон, ҳам маҳаллӣ ва ҳам сайёҳон, ҳам барои ӯ ва ҳам бар зидди ӯ кор хоҳанд кард. Аммо вай ҳар қадар дар ин бора фикр мекард, ҳамон қадар бештар бовар мекард, ки Подшоҳи Хун қарори хеле оқилона қабул кардааст. Дар ниҳоят, ҳамааш ба он вобаста буд, ки кӣ пирӯз мешавад.
  
  Коваленко барои он кард, ки вай хохари майро дар даст дошт.
  
  Аз ин рӯ, дар байни мардум, барои ӯ ҷои халтаро ба баъзе бачаҳо додан ҷоиз нест. Аммо агар вай пас аз он бачаҳо даъват кунад ва онҳоро маҷбур кунад, ки дар бораи хоҳарашон сӯҳбат кунанд, ин таваҷҷӯҳро ба худ ҷалб мекунад.
  
  Ва як чизи дигар - вай хис кард, ки акнун Коваленкоро каме бехтар мешиносад. Медонист, ки ақли ӯ ба кадом самт кор мекунад.
  
  Ӯ тамошо мекард.
  
  
  * * *
  
  
  Баъд аз он рӯз Ҳейден Ҷей ба раҳбари худ Ҷонатан Гейтс занги телефонӣ кард. Вай дарҳол фаҳмид, ки ӯ дар канор аст.
  
  "Бале. Чӣ шуд, Ҳейден?
  
  - Ҷаноб? Муносибати касбии онҳо чунон хуб буд, ки баъзан вай метавонист онро ба муносибати шахсӣ табдил диҳад. "Ҳамааш хуб аст?"
  
  Дар канори дигари хат дудилагӣ вуҷуд дошт, чизи дигаре, ки ба Гейтс хос набуд. "Ин он қадар хуб аст, ки интизор мерафт" гуфт дар ниҳоят вазири дифоъ. "Пои шумо чӣ гуна аст?"
  
  "Ҳа ҷаноб. Муолиҷа хуб идома дорад". Ҳейден худро аз додани саволе, ки ӯ мехост, бозмедорад. Ногаҳон асабонӣ шуда, аз мавзӯъ дурӣ ҷуст. "Дар бораи Ҳаррисон чӣ гуфтан мумкин аст, ҷаноб? Вазъи ӯ чӣ гуна аст?"
  
  "Харрисон мисли ҳама хабарнигорони Коваленко ба зиндон хоҳад рафт. Манипулятсия ё не. Ҳамааш ҳамин аст, мисс Ҷей?"
  
  Ҳейден аз оҳангҳои сард газида, ба курсӣ афтод ва чашмонашро сахт пӯшид. "Не, ҷаноб. Ман бояд аз шумо чизе пурсам. Шояд онро аллакай CIA ё агентии дигар пинҳон карда бошад, аммо ман воқеан бояд донам..." Вай таваққуф кард.
  
  "Лутфан Ҳейден, танҳо пурсед."
  
  "Оё Будро оила дорад, ҷаноб?"
  
  "Ин чӣ маъно дорад?"
  
  Ҳейден оҳ кашид. - Ин айнан он чизеро дорад, ки шумо фикр мекунед, чаноби котиб. Мо ба ҷое намерасем ва вақт тамом мешавад. Будро чизеро медонад."
  
  "Лаънат, Ҷей, мо ҳукумати Амрико ҳастем ва шумо CIA ҳастед, на Моссад. Шумо бояд аз ин қадар ошкоро гуфтан беҳтар медонистед".
  
  Ҳейден беҳтар медонист. Аммо ноумедӣ ӯро шикаст. "Мэт Дрейк ин корро карда метавонист" гуфт вай оромона.
  
  "Агент. Ин кор нахоҳад кард." Котиб чанде хомуш монду баъд ба сухан баромад. "Агент Ҷей, ба шумо танбеҳи шифоҳӣ дода шуд. Маслиҳати ман ин аст, ки каме сари худро паст кунед".
  
  Пайвастшавӣ қатъ шуд.
  
  Ҳейден ба девор нигарист, аммо ин мисли он буд, ки барои илҳом ба рони холӣ назар кунад. Пас аз чанде, вай рӯй гардонда, ғуруби офтобро дар болои Майами тамошо кард.
  
  
  * * *
  
  
  Таъхири дуру дароз рухи майро мехурд. Зани боғайрату фаъол, ҳар давраи беамалӣ ӯро ба хашм меовард, аммо вақте ки зиндагии хоҳараш дар тавозун буд, амалан рӯҳи ӯро пора-пора мекард.
  
  Аммо ҳоло интизорӣ ба охир расид. Май Китано ба роҳи кокос дар Гроуи Кокос наздик шуд ва зуд ба нуқтаи мушоҳидаи як рӯз пеш таъинкардааш гузашт. Ҳангоме ки мубодила чанд соат дур буд, Май ба бари хира равшаншудаи Фабрикаи Cheesecake ҷойгир шуд ва ҷузвдони пур аз дастгоҳҳоро рӯи пештахтаи пеши худ гузошт.
  
  Як қатор экранҳои телевизион мустақиман дар болои сари ӯ садо медоданд, ки каналҳои гуногуни варзиширо пахш мекарданд. Бар садои баланд ва серташвиш буд, аммо дар муқоиса бо издиҳоме, ки даромадгоҳи тарабхона ва майдони қабулро пур карда буд, ҳеҷ чиз набуд. Вай ҳеҷ гоҳ тарабхонаеро надида буд, ки ин қадар машҳур аст.
  
  Буфет омаду рӯймолчаеро ба бар гузошт. - Боз салом, - гуфт у бо чашмонаш. "Даври дигар?"
  
  Ҳамон марди шаби гузашта. Май ба ягон парешонй лозим набуд. "Нигоҳ кунед. Ман оби шиша ва чой мегирам. Ту бо ман се дақиқа истода натавонистӣ, дӯстам."
  
  Вай ба нигохи буфет ахамият надода, ба омузиши даромадгох давом дод. Якбора тафтиш кардани даххо одамон барои вай хеч гох душвор набуд. Одамон офаридаҳои одатанд. Онҳо одатан дар доираи худ боқӣ мемонанд. Инҳо омадани нав буданд, ки вай бояд пайваста аз назар гузаронд.
  
  Май чойашро нушида тамошо кард. Фазои фарахбахш ва буи болаззати таомхои болаззат ба амал омад. Ҳар дафъае, ки пешхизмат бо табақи азими байзавии то лабаш пур аз табақу нӯшокиҳои азим мегузашт, ӯ душвор буд, ки диққаташро ба дарҳо нигоҳ дорад. Ханда хонаро пур кард.
  
  Як соат гузашт. Дар охири бар як пирамард танҳо нишаста, сарашро поён карда, як пиво пиво мехӯрд. Танҳоӣ ӯро мисли як қабати хошок ихота карда, ҳамаро аз хатар огоҳ мекард. Вай дар ин чо ягона хашароти зараррасон буд. Танҳо дар паси ӯ, як ҷуфти бритониёӣ гӯё барои таъкид кардани вижагиаш, аз пешхизмати раҳгузар хоҳиш карданд, ки онҳоро бо ҳам нишаста, даст ба гиребон гирифта аксбардорӣ кунад. Май овози хаячоновари мардеро шунида гуфт: "Мо нав фахмидем, ки хомиладорем".
  
  Чашмонаш аз овора намешуд. Буфетчӣ борҳо ба ӯ наздик шуд, вале дигар чизе наовард. Дар экранхои телевизион як навъ бозии футбол намоиш дода мешуд.
  
  Май борхалтаро сахт ба даст гирифт. Вақте ки нишондиҳандаи телефонаш соати ҳаштро нишон дод, дид, ки се марди либосҳои сиёҳпӯш ба тарабхона даромаданд. Онҳо мисли пиёдагарди баҳрӣ дар калисо фарқ мекарданд. Калон, китфи васеъ. Татуировкаи гардан. Сари тарошидашуда. Чеҳраҳои сахт, бетабассум.
  
  Дар ин чо одамони Коваленко буданд.
  
  Май харакати онхоро тамошо карда, ба махорати онхо бахо медод. Ҳама лаёқатманд буданд, аммо якчанд лига дар паси вай. Вай бори охир аз чойаш нӯшида, чеҳраи Чикаро маҳкам дар майнааш накш кард ва аз курсии бар лағжид. Вай бо осонӣ аз паси онҳо рафт ва ҷузвдони худро ба пои худ гирифт.
  
  Вай интизор шуд.
  
  Пас аз як сония яке аз онҳо ӯро пай бурд. Тааччуб дар чехраи у хурсандиовар буд. Онҳо обрӯи ӯро медонистанд.
  
  "Хоҳарам куҷост?"
  
  Ба онҳо лаҳзае лозим шуд, ки рафтори сахти худро барқарор кунанд. Яке пурсид: "Шумо дастгоҳ доред?"
  
  Онҳо маҷбур буданд, ки бо овози баланд сухан гӯянд, то аз садои одамоне, ки меоянду рафтанд, барои гирифтани мизҳояшон даъват мекарданд.
  
  "Бале, ман дорам. Хоҳарамро ба ман нишон деҳ".
  
  Акнун яке аз махкумшудагон мачбуран табассум кард. "Ҳоло ин," ӯ табассум кард, "ман метавонам."
  
  Яке аз авбошони Коваленко дар байни издиҳом монданӣ шуда, iPhone-и навро сайд карда, рақам зад. Май ҳис кард, ки ду нафари дигар ба ӯ нигоҳ мекунанд ва эҳтимолан фаҳмид, ки аксуламали ӯ чӣ гуна хоҳад буд.
  
  Агар онҳо Чикаро ранҷонанд, вай ба издиҳом аҳамият намедод.
  
  Лахзахои пуршиддат ба охир расиданд. Май як духтари зебоеро дид, ки хушҳолона ба сӯи намоишгоҳи калони cheesecakes мешитобад ва аз паи зуд ва мисли хушбахтона волидонаш меомад. То чӣ андоза онҳо ба марг ва бесарусомонӣ наздик буданд, онҳо наметавонистанд бидонанд ва Май хоҳиши нишон додани онҳоро надошт.
  
  iPhone бо як таркиш ба ҳаёт омад. Вай барои дидани экрани хурд талош мекард. Он аз диққат берун буд. Пас аз чанд сония, тасвири норавшан ҷамъ омада, чеҳраи хоҳарашро аз наздик нишон дод. Чика зинда буд ва нафас мекашид, аммо вай аз хаёлаш тарсид.
  
  "Агар касе аз шумо ҳаромҳо ӯро озор диҳад..."
  
  "Фақат тамошо карданро давом диҳед."
  
  Сурат нопадид шуданро давом дод. Тамоми бадани Чика ба назар расид, ки ба курсии азими дуб чунон сахт баста буд, ки вай базӯр ҳаракат мекард. Май дандонҳояшро ғиҷиррос зад. Камера дур шуданро давом дод. Истифодабаранда аз Чика тавассути як анбори калон ва равшаниаш рафт. Як лаҳза онҳо дар назди тиреза истода, манзараи берунро ба ӯ нишон доданд. Вай дарҳол яке аз биноҳои барҷастатарини Майамиро шинохт, манораи Майами, як бинои сеошёнаи осмонбӯсро, ки бо намоиши рангҳои доимо тағйирёбанда маълум аст. Пас аз чанд сонияи дигар телефон ба хоҳараш баргашт ва соҳибаш боз ба ақибнишинӣ шурӯъ кард, то ниҳоят қатъ шуд.
  
  "Вай дар назди дар аст", - гуфт Коваленко, ки аз мардум бештар гап мезад, ба вай. "Вақте ки шумо дастгоҳро ба мо медиҳед, он мебарояд. Он гоҳ шумо метавонед дақиқ дар куҷост."
  
  Май iPhone-и худро меомӯхт. Занг бояд ҷорӣ бошад. Вай фикр намекард, ки ин сабт аст. Гайр аз ин, вай дид, ки вай ракамро мечинад. Ва хоҳараш бешубҳа дар Майами буд.
  
  Албатта, онҳо метавонистанд ӯро кушта ва гурехтанд, ки ҳатто пеш аз он ки Май аз Кокошник гурезад.
  
  "Аппарат, мисс Китано." Овози бандит харчанд дурушт бошад хам, эхтироми зиёде дошт.
  
  Чунон ки бояд бошад.
  
  Май Китано як корманди зирак буд, ки яке аз беҳтарин иктишофии Ҷопон буд. Вай бояд фикр мекард, ки Коваленко дастгохро чй кадар бад мехохад. Оё он қадар бад буд, ки ӯ мехост хоҳарашро баргардонад?
  
  Шумо бо оилаатон roulette бозӣ намекунед. Шумо онҳоро бармегардонед ва ҳатто дертар ба даст меоред.
  
  Май борхалтаашро бардошт. "Ман онро ба ту медиҳам, вақте ки ӯ аз дар мебарояд."
  
  Агар ин каси дигар мебуд, шояд онҳо кӯшиш мекарданд, ки онро бигиранд. Онҳо метавонистанд ӯро каме бештар таҳқир кунанд. Аммо онҳо ба қадри ҳаёти худ, ин авбошон, ва ҳама ҳамчун як сар ҷунбонданд.
  
  Касе, ки iPhone дошт, ба микрофон баромад. "Ин корро кунед. Ба берун равед".
  
  Май бодиққат нигоҳ мекард, ки расм дар гирду атроф ҷаҳида, диққатро аз хоҳараш дур кашид, то он даме, ки чаҳорчӯбаи дари металлии шикаста ба назар мерасад. Сипас, берун аз як анбори фарсуда дар ҷое ба ранг ва коргари варақи оҳан ниёз дорад.
  
  Камера боз хам дуртар акиб рафт. Ҷойҳои таваққуфгоҳи кӯча ва як лавҳаи калони сафед, ки дар он "Гараж" навишта шудааст, пайдо шуданд. Аз пеши назар дурахши сурхи мошин гузашт. Май ҳис кард, ки сабри ӯ ҷӯш мешавад ва он гоҳ камера ногаҳон ба бино ва махсусан ба тарафи рости дар тамаркуз карда, аломати кӯҳнаи пора-пораро ошкор кард.
  
  Рақами бино ва баъд калимаҳо: кӯчаи ҷанубу шарқии 1. Вай суроғаи худро дошт.
  
  Май борхалтаашро партофта, мисли гепарди гурусна гурехта рафт. Мардум дар пеши назари вай об шуданд. Вақте ки берун баромад, вай ба назди эскалатори наздиктарин давида, аз панҷара ҷаҳида ва бо пои боваринок тақрибан нисфи роҳ фуруд омад. Вай дод зад ва одамон ба як сӯ парид. Вай ба сатҳи замин шитофт ва ба сӯи мошине, ки дар кӯчаи Гранд хиёбони хуб таваққуф карда буд, рафт.
  
  Калиди оташгирандаро гардонд. Ман фишанги дастиро ба фишанг гузарондам ва газро ба фарш зер кардам. Дар ҳаракати нақлиёт дар хиёбони Тайгертейл каме резина сӯзонд ва аз гирифтани таваккал худдорӣ накард. Вай рульро тоб дода, аз чор се хисса диккаташро ба сат-нав чалб кард, адресро чоп кард, дилаш метапид.
  
  Штурман ӯро ба ҷануби 27-ум овард. Дар пеши вай роҳи росте буд, ки ба шимол нигаронида шуда буд ва ӯ айнан педали қолинро пахш кард. Вай чунон мутамарказ шуда буд, ки вакте ки ба анбор расид, дар бораи чй кор карданаш хам фикр намекард. Мошине, ки дар пеш меомад, ин найрангҳои вайро дӯст намедошт. Вай пешопеши вай берун баромад, чароғҳои пасаш дурахшиданд. Май ба панчараи қафо бархӯрд, ки ронанда идораро аз даст дод ва мошинашро ба қатори мотоциклҳои дар истгоҳ гузошташуда равон кард. Велосипед, кулоҳ ва пораҳои металл ба ҳар тараф парвоз мекарданд.
  
  Май диққати худро танг кард. Дӯконҳо ва мошинҳо мисли деворҳои норавшани биниши нақб дурахшиданд. Раҳгузарон ба вай дод заданд. Байкер аз манёврҳои баландсуръати вай чунон ба ҳайрат афтод, ки вай дар чароғаки светофор ларзид ва афтод.
  
  Навор ӯро ба самти шарқ, ба сӯи Флаглер бурд. Нишондиҳанда ба ӯ гуфт, ки вай дар панҷ дақиқа дар он ҷо хоҳад буд. Бозори моҳӣ аз тарафи чап дар ранги туман буд. Тез кашид ва вай лавҳаеро дид, ки дар он "Кӯчаи SW1st" навишта шудааст.
  
  Пас аз 50 сония акценти ирландии штурман эълон кард: шумо ба макони таъиншуда расидед.
  
  
  * * *
  
  
  Май холо хам ягон чораи чиддй надида буд. Вай ба хотир овард, ки мошинро қуфл кунад ва калидҳоро дар паси чархи пеш дар тарафи мусофир гузорад. Вай аз роҳ давида, аломати чанде пеш дидаашро дар камераи ларзон ёфт.
  
  Акнун вай як нафас гирифт, то худро барои он чизе ки кашф карда метавонад, пӯлод кунад. Вай чашмонашро пѓшид, мувозинаташро ба даст овард ва тарсу ѓазабашро ором кард.
  
  Дастак озодона гардиш кард. Вай аз остона гузашта, зуд ба тарафи чап лағжид. Ҳеҷ чиз тағйир наёфтааст. Фазо тақрибан панҷоҳ фут аз дар то девори қафо ва тақрибан сӣ фут васеъ буд. Дар он чо мебел набуд. Дар деворҳо тасвирҳо нест. Дар тирезахо парда нест. Дар болои вай якчанд катор чарогхои равшану гарм дида мешуданд.
  
  Чика ҳанӯз ба курсии паси ҳуҷра баста буд, чашмонаш калон ва кӯшиш мекард, ки ҳаракат кунад. Ва у мубориза мебурд, маълум буд, ки ба Май чизе гуяд.
  
  Аммо агенти разведкаи Япония чиро чустучу кардан лозим аст. Вай ним даҳҳо камераҳои амниятиро дар саросари ҷой пай бурд ва фавран фаҳмид, ки кӣ тамошо мекунад.
  
  Коваленко.
  
  Он чизе ки вай намедонист, чаро? Оё ӯ ягон намуди намоишро интизор буд? Ҳар чӣ бошад, вай обрӯи Подшоҳи Хунро медонист. Ин зуд ё осон нахоҳад буд, ки бомбаи пинҳон ё баллони газро ба назар намегирифт.
  
  Пои саг дар охири ҳуҷра, рост дар назди курсии хоҳараш, бешубҳа, як ё ду ҳайратангезро пинҳон кард.
  
  Май охиста-охиста ба пеш харакат карда, таскин дод, ки Чика хануз зинда аст, вале дар зери хаёл набуд, ки Коваленко ин корро то кай давом карданй буд.
  
  Гӯё дар посух садои баландгӯякҳои пинҳонӣ баланд шуд. "Май Китано! Обрӯи шумо беҳамто аст". Коваленко буд. "Биёед бубинем, ки оё он сазовор аст."
  
  Аз паси пои саги нобино чор рақам лағжид. Май як сония нигариста, ба чашмонаш бовар намекард, вале баъд маҷбур шуд, ки ба суи ӯ шитофт.
  
  Вай зуд давида, ба зарбаи парвоз тайёрй дида, то он даме, ки Маи ба осонй ба тараф лагжида, зарбаи мукаммали чархзаниро ичро кард. Муборизаи аввал ба замин афтода, дар ҳайрат афтод. Аз сухангӯён хандаи шоҳи хунин омад.
  
  Акнун муборизи дуюм ба вай хучум карда, ба вай имкон надод, ки аввалинро ба охир расонад. Мард чакрам - ҳалқаи пӯлодиеро, ки канори беруниаш мисли риштарош дошт, дар нӯги ангушт чарх зад ва ҳангоми наздик шуданаш табассум кард.
  
  Май таваққуф кард. Ин мард як моҳир буд. марговар. Кобилияти бо дилпурона истифода бурдани ин гуна яроки хавфнок дар бораи тачрибаи чандинсола сухан меронд. Вай метавонист чакрамро бо як зарбаи оддии дасташ партояд. Вай зуд ихтилофҳоро баробар кард.
  
  Вай ба сӯи ӯ давида, доираи ӯро маҳкам кард. Вақте ки вай ларзиши дастони ӯро дид, вай ба слайде афтод ва дар зери камони силоҳ лағжида, сарашро то ҳадди имкон ба қафо партофт, зеро теғҳои бад тавассути ҳаво аз болои вай бурида мешаванд.
  
  Як тори муйаш ба фарш афтод.
  
  Май пеш аз хама ба усто пой зада, бо тамоми кувва ба зонухои у зад. Ҳоло вақти асир гирифтан набуд. Бо як рахнае, ки вай ҳам шунида ва ҳам эҳсос мекард, зонуҳои он мард ба ҳам печид. Фарёди ӯ пеш аз афтоданаш ба замин расид.
  
  Ин қадар солҳои тӯлонӣ дар як лаҳза гум шуд.
  
  Чашмони ин мард бештар аз дарди шахсиро ошкор мекард. Май лахзае фикр кард, ки Коваленко аз болои у чй бошад, вале баъд чанговари сейум ба чанг даромад ва хис кард, ки якумин аллакай ба по хестааст.
  
  Сеюм марди калонсол буд. Вай мисли хирси калоне, ки сайди худро таъқиб мекард ва пойҳои луч ба бетон торсакӣ мезад, аз фарш ба сӯи вай пойкӯб кард. Подшоҳи хун ӯро бо як қатор гиряҳо рӯҳбаланд кард ва сипас ханда кард, ки дар унсури худ як маняк буд.
  
  Май рост ба чашмони у нигарист. "Шумо набояд ин корро кунед. Коваленкоро дастгир кардан наздик аст. Ва озодии гаравгонҳо".
  
  Мард лаҳзае дудилагӣ кард. Коваленко аз болои сараш хур-санд кард. "Ту маро ларзон мекунӣ, Май Китано, аз тарс ларзон. Дар давоми бист сол ман танҳо афсона будам ва ҳоло хомӯшии худро бо шартҳои худ мешиканам. Чй тавр метавонй... - сукут кард. - Оё касе мисли ту боре ба ман баробар шуда бошад?
  
  Май ба чашмони чанговари калон нигох карданро давом дод. Э®сос кард, ки дар паси ѓ низ «арор гирифта, гѓё мунтазири нати аи муборизаи рѓ®ї бошад.
  
  "Мубориза!" Подшоҳи хунин ногаҳон дод зад. "Ҷанг кунед, вагарна ман наздиконатонро зинда пӯст карда, ба наҳангҳо мехӯронам!"
  
  Таҳдид воқеӣ буд. Хатто Май инро дида метавонист. Марди калонкалон ба кор даромада, бо дастонаш ба суи вай шитофт. Май стратегияи худро аз нав дида баромад. Зан кунед ва давед, тез ва сахт зарба занед ва сипас аз роҳ дур шавед. Агар имконпазир бошад, андозаи ӯро бар зидди ӯ истифода баред. Май ба ӯ иҷозат дод, ки наздик шавад, зеро медонист, ки ӯ аз ӯ ягон иқдоми саркашӣ интизор аст. Вақте ки ӯ ба вай расид ва бадани ӯро гирифт, вай дар дасташ буд ва ба пойҳояш печида буд.
  
  Овози ба фарш бархӯрдани ӯ ҳатто хандаи девонавори Подшоҳи Хунро ғарқ кард.
  
  Муборизи аввал акнун ба вай сахт зарба зад ва ба пушташ хурдакак нишон дод ва пеш аз он ки Май печутоб хӯрд ва ғелонда шавад, зарбаи дардовар расонд ва аз паси марди афтода баромад ва ба худ каме ҷой дод.
  
  Акнун Подшоҳи Хун фарьёд баровард. "Сари хоҳарашро буред!"
  
  Акнун марди чорум пайдо шуд, ки бо шамшери самурайӣ мусаллаҳ буд. Ӯ рост ба сӯи Чика, шаш қадам дуртар аз анҷоми умраш қадам зад.
  
  Ва Май Китано медонист, ки ҳоло вақти иҷрои беҳтарин бозии ҳаёти худ аст. Тамоми омӯзиши ӯ, тамоми таҷрибаи ӯ дар як кӯшиши охирини ноумедӣ барои наҷот додани хоҳараш - масъалаи ҳаёт ва мамот ҷамъ омада буд.
  
  Даҳ сония файзу зебоии марговар ё як умр пушаймонии сӯзон.
  
  Маи ба пушт-пушти марди калон чахида, уро хамчун трамплин истифода бурда, ба чанговари якум зарбаи парвозкунанда расонд. Вакте ки пои хукмрони май чанд устухони руяшро шикаста, зарбаи сахтро хис кард, вале мисли вазни мурда афтод. Май дарҳол сарашро ба ақиб кашид ва ғелонид ва ба сутунмӯҳрааш сахт нишаст, аммо суръати ҷаҳиши вай ӯро дар муддати камтар аз фарши бетонӣ дур кард.
  
  Вай дуртар аз хоҳараш ва марди шамшердор фуруд омад.
  
  Аммо рост дар паҳлӯи чакран.
  
  Дар як таваққуфи миллисония, вай мавҷудияти худро равона кард, рӯҳашро ором кард ва гардонд ва силоҳи марговарро раҳо кард. Вай дар хаво рах-паймо мегашт, теғи марговараш медурахшид, ки аллакай аз хуни худи май сурх шуда буд.
  
  Чакран ларзида ба гардани шамшерзан зад. Мард бе садо, чизеро хис накарда, ба замин афтод. Ӯ ҳанӯз нафаҳмид, ки чӣ ба ӯ зад. Шамшер ба фарш зад.
  
  Марди калон ягона мубориз буд, ки акнун худро бар зидди вай нигоҳ дошта метавонист, аммо вақте ки ӯ истодан мехост, пои ӯ меларзид. Эҳтимол вай як ё ду риштаро осеб дидааст. Ашки дарду нотавонӣ ба рӯи ӯ мерехт, на барои худаш, балки барои наздиконаш. Май ба Чика нигариста худро мачбур кард, ки ба назди хохараш давад.
  
  Вай бо шамшер ресмонро мебурд, аз дидани дасту бунафшҳо ва захмҳои хунолуд, ки дар натиҷаи муборизаи доимӣ ба вуҷуд омадааст, дандонҳояшро қаҷир мезад. Нихоят гагзро аз дахони хохараш кашид.
  
  "Ланга шавед. туро мебарам".
  
  Подшоҳи хунин хандиданро бас кард. "Вайро бас кунед!" Вай ба муборизи калон дод зад. "Ин корро кунед. Ё занатро бо дастони худ мекушам!".
  
  Марди калон фарьёд зада, хост бо дастонаш ба суи у хазида равад. Май дар пахлуи у истод. "Бо мо биё" гуфт вай. "Бо мо ҳамроҳ шудан. Ба мо кӯмак кунед, ки ин ҳаюлоро нест кунед."
  
  Лахзае чехраи мард аз умед медурахшид. У чашмак зад ва гӯё бори дунё аз дӯши ӯ бардошта шуда бошад.
  
  "Шумо бо онҳо биравед ва ӯ мемирад" гуфт Подшоҳи Хун.
  
  Май сарашро чунбонд. "Вай ҳанӯз мурдааст, мард. Ягона интиқоми шумо ин пайравӣ аз ман аст".
  
  Чашмони мард илтичо мекард. Лаҳзае Май гумон кард, ки воқеан худро бо ӯ берун мекунад, аммо баъд абрҳои шубҳа баргаштанд ва нигоҳаш афтод.
  
  "Ман наметавонам. Дар ҳоле ки вай ҳанӯз зинда аст. Ман танҳо наметавонам ".
  
  Маи ру гардонда, уро дар он чо хобонд. Вай барои мубориза бурдан ҷангҳои худро дошт.
  
  Подшоҳи хунин ба ӯ як тири ҷудоӣ фиристод. "Гезед, Май Китано. Чанги ман эълон карда мешавад. Ва дарвозаҳо маро интизоранд".
  
  
  БОБИ НУХУМ
  
  
  Дастони Подшоҳи Хун ба сӯи корди ӯ мезаданд. Силоҳ аввал ба мизи пеши ӯ часпида буд. Онро ба чашмаш наздик оварда, теғи аз хун ғарқшударо аз назар гузаронд. Бо ин корд чанд умр ба охир расонд?
  
  Дар давоми бисту панч сол як-як, дар як рузи дигар. Ба камияш.
  
  Агар танҳо барои нигоҳ доштани афсона, эҳтиром ва тарс тоза.
  
  "Чунин харифи арзанда", - мегуфт худ ба худ. "Афсиятнок аст, ки ман барои бори дигар кӯшиш кардан вақт надорам." Вай ба по хеста, охиста-охиста кордро чарх зад, ки теғи он ҳангоми роҳ рафтан нурро инъикос мекард.
  
  "Аммо вақти амал кардани ман қариб фаро расидааст."
  
  Ӯ дар канори муқобили миз, ки дар он ҷо зане бо мӯйи сиёҳ ба курсӣ баста буд, истод. Вай аллакай оромии худро гум карда буд. Аз дидани чашмони сурх, бадани вазнин ва лабони ларзони вай нафрат дошт.
  
  Подшоҳи хунин китф дар ҳам кашид. "Хаво нахӯред. Ҳоло ман дастгоҳи аввалини худро дорам, гарчанде ки ман Китаноро пазмон шудам. Шавҳари шумо бояд ҳоло дастгоҳи дуюмро расонад. Агар гузарад, озод мешавед".
  
  "Чӣ тавр, мо ба шумо чӣ гуна бовар кунем?"
  
  "Ман як одами шарафманд ҳастам. Ҳамин тавр ман ҷавонии худро аз сар гузаронидаам. Ва агар аз номус пурсида шавад..." Вай теғи олударо ба ӯ нишон дод. "Ҳамеша хун бештар буд."
  
  Аз экрани компютераш пинги хомӯш баромад. Вай ба наздаш рафта, чанд тугмаро зер кард. Чеҳраи фармондеҳи ӯ аз Вашингтон, Колумбия пайдо шуд.
  
  "Мо дар мавқеъ ҳастем, ҷаноб. Ҳадаф дар даҳ дақиқа омода мешавад".
  
  "Таҷҳизот афзалият дорад. Аз ҳама чизи дигар. Инро дар хотир доред".
  
  "Ҷаноб". Чеҳра ба ақиб ҳаракат кард, то манзараи баландеро нишон диҳад. Онҳо ба таваққуфгоҳи мошинҳо, ки пур аз партовҳо ва қариб партофта шуда буданд, нигоҳ карданд. Тасвири донадор нишон дод, ки дар болои экран сайру гашт ҳаракат мекард ва мошини кабуди Ниссан аз як ҷуфт дарвозаҳои автоматӣ ҳаракат мекард.
  
  "Аз ин ғазаб халос шав. Вай метавонад полис бошад."
  
  "Мо ӯро тафтиш кардем, ҷаноб. Вай танҳо як саргардон аст."
  
  Подшоҳи хунин ҳис кард, ки хашм оҳиста-оҳиста дар дохили ӯ пайдо мешавад. "Аз ӯ халос шав. Боз пурсед, оилаатонро зинда ба хок месупорам".
  
  Ин мард танҳо барои ӯ кор мекард. Аммо ин одам медонист, ки Дмитрий Коваленко ба чй кодир аст. Дигар чизе нагуфта, ҳадаф гирифта, ба сари марди бесарпаноҳ тир холӣ кард. Подшоҳи хун табассум кард, вақте дид, ки доғи торик дар майдони тақрибан бетоншуда паҳн мешавад.
  
  "То нишона панҷ дақиқа мондааст."
  
  Подшоҳи хунин ба зан нигоҳ кард. Вай чанд мох боз мехмони у буд. Зани вазири мудофиа мукофоти хурд набуд. Ҷонатан Гейтс мехост, ки барои амнияти худ гарон пардохт кунад.
  
  "Ҷаноб, Гейтс аз мӯҳлати муқарраршуда гузаштааст."
  
  Дар ҳар ҳолати дигар, Подшоҳи хунин ҳоло корди худро истифода мебурд. Танаффус нест. Аммо дастгоҳи дуюм барои нақшаҳои ӯ муҳим буд, ҳарчанд муҳим набуд. Вай телефони моҳвораеро, ки дар паҳлӯи компютер буд, бардошт ва рақаме зад.
  
  Ман садои занги онро гӯш кардам. "Шавҳари шумо ба бехатарии шумо аҳамият намедиҳад, хонум Гейтс." Подшоҳи хунин лабонашро ба чизе монанди табассум печонд. "Ё шояд ӯ аллакай шуморо иваз карда бошад, hmm? Ин сиёсатмадорони Америка...".
  
  Як клик шуд ва нихоят овози тарсонда чавоб дод. - Бале?
  
  "Ман умедворам, ки шумо наздик ҳастед ва дастгоҳ доред, дӯстам. Дар акси ҳол..."
  
  Овози вазири мудофиа то хадди хад баланд шуд. "ШМА дар назди золимон сар хам намекунад" гуфт у ва ин суханон баръало дилу чони уро гарон карданд. "Талабҳои шумо қонеъ карда намешаванд."
  
  Подшоҳи хунин дар бораи дарвозаҳои ҷаҳаннам ва он чизе, ки фаротар аз онҳост, фикр мекард. "Пас гӯш кунед, ки занатон дар азоб мемирад, Гейтс. Барои он ки ман меравам, ба ман дастгоҳи дуюм лозим нест".
  
  Боварӣ ҳосил кард, ки канал кушода боқӣ мемонад, Подшоҳи хунин корди худро боло кард ва ба иҷро кардани ҳар як хаёлоти куштори худ шурӯъ кард.
  
  
  БОБИ ДАХУМ
  
  
  Ҳайден Ҷей ҳангоми занг задани телефони мобилӣ аз компютераш дур шуд. Бен ва Карин бо эҳёи саёҳатҳои баҳрии капитан Кук ва махсусан онҳое, ки ба ҷазираҳои Ҳавайӣ дахл доштанд, банд буданд. Кук, гарчанде ки ба таври васеъ ҳамчун муҳаққиқи машҳур маъруф аст, марди истеъдодҳои зиёд буд, ба назар чунин менамуд. Вай инчунин штурмани машҳур ва хартографи моҳир буд. Марде, ки ҳама чизро харита кардааст, ӯ заминҳоро аз Зеландияи Нав то Ҳавайӣ сабт кардааст ва ба таври васеъ маълум буд, ки аввалин фурудгоҳи худро дар Ҳавайӣ анҷом додааст, ҷое, ки ӯ Ҷазираҳои Сэндвич номида буд. Ҳайкал то ҳол дар шаҳри Ваймеаи Кауай ҳамчун шаҳодати он ҷое, ки вай бори аввал дар соли 1778 дучор шуда буд, боқӣ мемонад.
  
  Ҳейден вақте дид, ки зангзан раҳбари ӯ Ҷонатан Гейтс аст, ақиб рафт.
  
  - Ҳа, ҷаноб?
  
  Аз тарафи дигар танхо нафаскашии фосилавй шунида мешуд. Вай ба назди тиреза рафт. "Маро мешунавед? Ҷаноб?"
  
  Аз он даме, ки вай ба вай танбех дод, гап назананд. Ҳейден худро каме боварӣ ҳис кард.
  
  Ниҳоят овози Гейтс шунида шуд. "Онҳо вайро куштанд. Он ҳаромкорон ӯро куштанд."
  
  Ҳейден ба тиреза нигоҳ карда, чизе намедид. - Чй кор карданд?
  
  Дар паси вай, Бен ва Карин аз оҳанги вай ба ташвиш афтоданд.
  
  "Онҳо зани ман Ҳейденро гирифтанд. Моҳҳои пеш. Ва шаби гузашта онҳо ӯро куштанд. Зеро ман фармони онҳоро намегирам."
  
  "Не. Натавонист..."
  
  "Ҳа". Овози Гейтс кафид, вақте ки шитоби адреналини вискии ӯ ба таври равшан пароканда шудан гирифт. "Ин ба шумо дахл надорад, Ҷей, зани ман. Ман ҳамеша ватандӯст будам, аз ин рӯ, президент дар тӯли чанд соат пас аз рабуда шудани ӯ фаҳмид. Мемонам..." Вай сукут кард. "Патриот".
  
  Ҳейден базӯр медонист, ки чӣ гӯяд. "Чаро ҳоло ба ман бигӯед?"
  
  "Барои шарҳ додани қадамҳои навбатии худ."
  
  - Не! Ҳейден аз даҳшати ногаҳонӣ ба тиреза зада, дод зад. "Шумо ин корро карда наметавонед! Лутфан!"
  
  "Ором бошед. Ман нияти куштани худро надорам. Аввал ман барои интиқоми Сара кӯмак мекунам. Иронӣ, ҳамин тавр не?
  
  "Чӣ?"
  
  "Акнун ман медонам, ки Матт Дрейк чӣ гуна ҳис мекунад."
  
  Ҳейден чашмонашро пӯшид, аммо ашк ҳанӯз ҳам рӯи ӯ мерехт. Хотираи Кеннеди аллакай аз олам нопадид мешуд, диле, ки як вактхо пур аз оташ буд, акнун ба шаби абадй табдил ёфт.
  
  "Чаро ҳоло ба ман бигӯед?" Ниҳоят Ҳейден такрор кард.
  
  "Барои фаҳмондани он." Гейтс таваққуф кард ва баъд гуфт: "Эд Будреа хоҳари хурдакак дорад. Ман ба шумо тафсилотро мефиристам. Инро кунед-"
  
  Ҳейден чунон дар ҳайрат буд, ки вай сухани котибро бурида, пеш аз он ки ӯ идома диҳад. "Шумо боварӣ доред?"
  
  "Ҳар кори аз дастатон меомадаро кунед, то ин ҳаромро тамом кунед."
  
  Хатти хаттӣ мурд. Ҳейден дар телефонаш занги почтаи электрониро шунид. Вай таваққуф накарда, ногаҳон рӯй гардонд ва ба нигоҳи нигаронии Бен Блейк ва хоҳараш аҳамият надода, аз ҳуҷра баромад. Вай ба ҷевони хурди Кинимаки рафт ва дид, ки ӯ мурғро бо чошнии чоризо омода мекунад.
  
  "Алисия дар куҷост?"
  
  "Дирӯз гузарномаи вай бекор карда шуд." Суханони Хавойи калон тахриф карда шуданд.
  
  Ҳейден наздиктар шуд. "Аҳмақ нашавед. Ҳардуи мо медонем, ки ба вай роҳхат лозим нест. Пас, Алисия дар куҷост?
  
  Чашмони Кинимакй калон шуда, ба табакхо менигарист. "Ҳм, як дақиқа. Ман вайро меёбам. Не, вай барои ин хеле дарк мекунад. хоҳам-"
  
  "Танҳо ба вай занг занед." Баробари гуфтани ин суханон шиками Ҳейден танг шуд ва ҷони ӯро сиёҳӣ фаро гирифт. "Ба ӯ бигӯед, ки бо Дрейк тамос гирад. Ӯ чизеро, ки талаб кард, гирифт. Мо барои гирифтани маълумот як шахси бегуноҳро озор медиҳем."
  
  "Хоҳар Будро?" Кинимака аз харвакта дида тезтар менамуд. "Оё вай дар ҳақиқат як дорад? Ва Гейтс онро имзо кард? "
  
  "Шумо ҳам мебудед," Ҳейден чашмони худро хушк кард, "агар касе зани шуморо шиканҷа карда кушта бошад."
  
  Кинимака хомушона инро хазм кард. "Ва ин ба CIA имкон медиҳад, ки бо як шаҳрванди Амрико низ ҳамин тавр кунад?"
  
  "Ҳоло ҳамин аст" гуфт Ҳейден. "Мо дар ҷанг ҳастем."
  
  
  БОБИ ёздахум
  
  
  Мат Дрейк бо чизҳои гаронбаҳо оғоз кард. Шишаи Ҷонни Уокер Блэк ҷолиб буд ва он қадар хароб набуд.
  
  Шояд чизи беҳтаре ба зудӣ хотираи чеҳраи ӯро иваз кунад? Оё ин дафъа, дар хобаш, оё ӯ воқеан ҳам ҳамон тавре ки ҳамеша ваъда дода буд, ӯро наҷот хоҳад дод?
  
  Ҷустуҷӯ идома ёфт.
  
  Виски сӯхт. Вай фавран шишаро холӣ кард. Вай онро боз пур кард. Вай барои тамаркуз кардан мубориза мебурд. У одаме буд, ки ба дигарон ёрй мерасонд, боварии онхоро ба чо меовард, ба хисобу китоб рост меомад ва хеч гох касеро ноумед намекард.
  
  Аммо вай ба Кеннеди Мур ноком шуд. Ва пеш аз ин, ӯ Алисонро ноком кард. Ва ӯ тифли ба дунё омадани онҳоро ноком кард, тифле, ки пеш аз он ки имкони зиндагӣ надошт, мурд.
  
  Ҷонни Уокер, мисли ҳар шишаи дигаре, ки қаблан кӯшиш карда буд, ноумедии ӯро амиқтар кард. Ӯ медонист, ки ин рӯй медиҳад. Ӯ мехост, ки дард кунад. Мехост, ки порае аз ранҷ аз ҷонаш бибурад.
  
  Дард тавбааш буд.
  
  Вай ба тиреза нигарист. Он ба қафо нигоҳ мекард, холӣ, нодида ва беэҳсос - мисли ӯ сиёҳ буд. Навсозиҳо аз Май ва Алисия торафт камёб шуданд. Зангҳои дӯстони SAS-и ӯ сари вақт расиданд.
  
  Подшоҳи хунин чанд рӯз пеш волидони Бенро кушт. Онҳо бехатар буданд. Онҳо ҳеҷ гоҳ дар бораи хатар огоҳ набуданд ва Бен ҳеҷ гоҳ намедонад, ки то чӣ андоза онҳо ба қурбонии вандеттаи Подшоҳи Хун наздик шуданд.
  
  Ва агентҳои CIA, ки Блейксро посбонӣ мекарданд, низ намедонистанд. SAS ба эътироф ё латукӯб дар қафо ниёз надошт. Онхо супоришро оддй ичро карда, ба кори дигар гузаштанд.
  
  Оханги хаячоновар ба навохтан гирифт. Суруд мисли зебо буд - 'My Immortal' аз ҷониби Эванессенс - ва он ба ӯ ҳама чизеро, ки аз даст дода буд, хотиррасон мекард.
  
  Ин оҳанги занги ӯ буд. Вай каме парешонхотирона дар атрофи варақҳо чарх зад, аммо дар ниҳоят ба телефон баромад.
  
  - Бале?
  
  "Ин Ҳейден аст, Мэтт."
  
  Вай каме росттар нишаст. Ҳейден аз истисморҳои охирини худ огоҳ буд, аммо ба онҳо нодида гирифт. Алисия байни онҳо буд. "Чӣ гап шудааст? Бен-?" Ӯ ҳатто ба гуфтани ин суханон худдорӣ карда натавонист.
  
  "Ӯ хуб аст. Мо хубем. Аммо чизе рӯй дод."
  
  - Коваленкоро ёфтед? Бесабрӣ тумани машруботи спиртиро мисли прожектори дурахшон бурид.
  
  "Не, ҳоло не. Аммо Эд Будреа хоҳар дорад. Ва мо иҷозат гирифтем, ки ӯро ба ин ҷо биёрем".
  
  Дрейк дар бораи виски фаромӯш карда, нишаст. Нафрату оташи дӯзах дар дилаш ду нишона сӯхт. "Ман аниқ медонам, ки чӣ кор кунам."
  
  
  БОБИ дувоздахум
  
  
  Ҳейден худро барои он чизе ки дар пеш аст, омода кард. Тамоми фаъолияти CIA ӯро ба ин вазъият омода накардааст. Зани вазири дифоъ кушта шуд. Террористи байнулмилалӣ шумори номаълуми хешовандони афроди қудратмандро гаравгон гирифтааст.
  
  Оё ҳукумат ҳуввияти ҳар нафари марбутро медонист? Ҳеҷ гоҳ. Аммо шумо метавонистед мутмаин бошед, ки онҳо бештар аз он ки иҷозат медоданд, медонистанд.
  
  Вақте ки вай бори аввал ба қайд гирифта шуд, хеле осонтар менамуд. Шояд дар он замон, то 11 сентябр, кор осонтар буд. Шояд дар айёми падараш Ҷеймс Ҷей, агенти афсонавӣ, ки ӯ мехост ба он пайравӣ кунад, чизҳо сиёҳу сафед буданд.
  
  Ва бераҳм.
  
  Ин як канори тез буд. Ҷанг бар зидди Подшоҳи Хун дар бисёр сатҳҳо ҷараён гирифт, аммо ҷанги вай то ҳол даҳшатноктарин ва муваффақтарин аст.
  
  Шахсиятҳои гуногуни одамоне, ки дар паҳлӯи ӯ буданд, ба ӯ бартарӣ доданд. Гейтс инро аввал пай бурд. Аз ин рӯ, ӯ ба онҳо иҷозат дод, ки сирри секунҷаи Бермудро таҳқиқ кунанд. Гейтс зирактар аз он буд, ки вай фикр мекард. Вай дарҳол бартариятеро дид, ки шахсиятҳои муқоисавӣ ба монанди Мэтт Дрейк, Бен Блейк, Мэй Китано ва Алисия Майлз фароҳам овардаанд. Вай имкониятхои коллективи уро медид. Ва ҳамаро ҷамъ овард.
  
  Олиҷаноб.
  
  Дастаи оянда?
  
  Акнун марде, ки ҳама чизро аз даст дода буд, мехост, ки нисбат ба марде, ки занашро ин қадар бераҳмона кушт, адолат ҳукм кунад.
  
  Хейден ба хучраи Будре наздик шуд. Марди зархарид танбалона аз болои дастони бастааш ба вай нигарист.
  
  "Оё ман ба шумо кӯмак карда метавонам, агент Ҷей?"
  
  Ҳейден, агар бори дигар кӯшиш намекард, ҳеҷ гоҳ худро намебахшид. "Ҷойи Коваленкоро ба мо бигӯед, Будро. Фақат онро бидиҳед ва ҳамааш тамом мешавад". Вай дастонашро дароз кард. "Ман дар назар дорам, ин тавр нест, ки вай дар бораи шумо ғамгин аст."
  
  "Шояд ӯ медонад." Будро баданашро гардонд ва аз кат лағжид. "Шояд ӯ намедонад. Шояд барои гуфтан барвақт аст, ҳа?"
  
  "Нақшаҳои ӯ чист? Ин дарвозаи ҷаҳаннам чист?
  
  "Агар медонистам..." Чеҳраи Будро табассуми наҳанги зиёфатро нишон дод.
  
  "Шумо дар ҳақиқат мекунед." Ҳейден хеле воқеият боқӣ монд. "Ман ба шумо ин имкони охиринро медиҳам."
  
  "Шансияти охирин? Маро тирандозӣ мекунед? Оё CIA ниҳоят фаҳмид, ки онҳо бояд чӣ гуна гуноҳҳои сиёҳ кунанд, то дар бозӣ бимонанд? "
  
  Хейден китф дархам кашид. "Барои ин вақт ва ҷой вуҷуд дорад."
  
  "Албатта. Ман метавонам якчанд ҷойҳоро номбар кунам." Будро ӯро масхара кард, девонагӣ аз пошидани оби даҳон медурахшид. "Ҳеҷ коре нест, ки шумо ба ман карда метавонед, агент Ҷей, ки маро маҷбур кунад, ки ба як шахси тавоно ба мисли Подшоҳи Хун хиёнат кунад."
  
  "Хуб..." Ҳейден худро маҷбур кард, ки табассум кунад. "Ин чизест, ки моро ба андеша водор кард, Эд." Вай ба овозаш шух зам кард. "Ту дар ин ҷо чизе надорӣ, мард. Ҳеҷ чиз. Ва аммо шумо намерезед. Шумо дар он ҷо нишаста, беҳуда сарф мекунед, хулосаро бо хушнудӣ қабул мекунед. Мисли як хароми комил. Мисли зиёновар. Мисли як пораи ҷаноби ҷанубӣ." Ҳейден ҳамаашро дод.
  
  Даҳони Будре хати сафеди пуршиддат ба вуҷуд омад.
  
  "Шумо марде ҳастед, ки таслим шудааст. Аҷиб. қурбонӣ. Импотент."
  
  Будро ба сӯи вай ҳаракат кард.
  
  Ҳейден рӯи худро ба панҷара пахш карда, ӯро масхара кард. "Чаки лоғар."
  
  Будро як зарба зад, аммо Ҳейден тезтар ақибнишинӣ карда, худро маҷбур мекард, ки табассум кунад. Садои мушти ба пулод задани у мисли як торсакии тар ба руяш меомад.
  
  "Пас, мо ҳайрон шудем. Ту барин марди солдатро чй водор мекунад, ки узви сустирода гардад?".
  
  Акнун Будро бо чашмони охиста фахмида ба вай нигарист.
  
  "Ҳамааш ҳамин". Ҳейден ба ӯ тақлид кард. "Шумо ба он ҷо расидед, ҳамин тавр не? Номи вай Мария аст, дуруст?
  
  Будрео бо хашму газаби бегуфтугу панчарахои басташударо сахт зад.
  
  Навбати табассум ба Ҳейден расид. "Чунон ки ман аллакай гуфтам. Импотент."
  
  Вай рӯй гардонд. Тухмхо кошта шуданд. Он дар бораи суръат ва бераҳмӣ буд. Эд Бодро ҳеҷ гоҳ дар шароити муқаррарӣ крек намекард. Аммо ҳозир...
  
  Кинимака телевизорро печонд, ки онро ба курсӣ бастаанд, то ки зархарид онро бубинад. Ташвиш дар овози мард аён буд, гарчанде ки онро пинхон карданй мешуд.
  
  "Шумо мардум чӣ кор кардан мехоҳед?"
  
  - Муносибатро давом дех, харом. Ҳейден овози ӯро гӯё дигар парво надошт. Кинимака телевизорро даргиронд.
  
  Чашмони Будре калон шуд. -Не, - гуфт ӯ оромона танҳо бо лабонаш. "Оҳ не".
  
  Ҳейден нигоҳи ӯро бо табассуми комилан боваринок пешвоз гирифт. "Мо дар ҷанг ҳастем, Будро. Шумо ҳоло ҳам намехоҳед гап занед? Замимаи лаънатӣ интихоб кунед."
  
  
  * * *
  
  
  Мэтт Дрейк боварӣ ҳосил кард, ки камера пеш аз ворид шудан ба чаҳорчӯба бехатар аст. Баландии сиёҳро барои таъсирбахшӣ аз камуфляж бештар ба рӯи ӯ кашиданд, аммо камарбанди тирногузар ва силоҳи дар даст доштааш ҷиддияти вазъияти духтарро комилан равшан нишон медод.
  
  Чашмони духтар кӯли навмедиву тарс буданд. Вай намедонист, ки чӣ кор кардааст. Ман намедонам, ки чаро онҳо ба он ниёз доштанд. Вай намедонист, ки бародараш чӣ кор мекунад.
  
  Мария Федак бегуноҳ буд, фикр мекард Дрейк, агар касе дар ин рӯзҳо бегуноҳ бошад. Тасодуфан афтода, ба бадбахтӣ дар як тӯре, ки дар тамоми ҷаҳон паҳн шудааст, аз марг, бедилӣ ва нафрат фишурда ва кафидааст.
  
  Дрейк дар паҳлӯи вай истод ва дар дасти росташ корд кашид, дасти дигараш сабук ба таппонча такя кард. Дигар барои ӯ аҳамият надошт, ки вай бегуноҳ аст. Ин қасос буд, на камтар. Як умр барои як умр.
  
  Ӯ сабрро интизор шуд.
  
  
  * * *
  
  
  "Мария Федак" гуфт Ҳейден. "Вай хоҳари шумост, зандор, ҷаноби Будро. Хоҳари шумо, фаромӯшхотир, ҷаноби зархарид. Хоҳари шумо дар ҳарос аст, ҷаноби Қиллер. Вай намедонад, ки бародараш кист ва ӯ мунтазам чӣ кор мекунад. Аммо вай дар ҳақиқат шуморо мешиносад. Вай бародари меҳрубонеро мешиносад, ки соле як-ду бор бо қиссаҳои қалбакӣ ва туҳфаҳои андешамандона барои фарзандонаш хабаргириаш мешавад. Ба ман бигӯй, Эд, оё мехоҳӣ, ки онҳо бе модар калон шаванд?
  
  Чашмони Будре тоб-хурд. Тарси урёнаш чунон сахт буд, ки Ҳейден воқеан ба ӯ раҳм кард. Аммо ҳоло вақти он набуд. Зиндагии хоҳараш воқеан дар тавозун буд. Аз ин рӯ, онҳо Мат Дрейкро барои мизбон интихоб карданд.
  
  "Мария". Сухан аз ӯ баромад, аламовар ва ноумед.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк духтари тарсидаро базӯр дид. Вай Кеннедиро дар огушаш мурда дид. Вай дастони хунолуди Бенро дид. Вай чеҳраи гунаҳкори Харрисонро дид.
  
  Вале аз хама бештар Коваленкоро медид. Подшоҳи хун, сарвар, одами он қадар холӣ ва беэҳсос аст, ки ӯ ҷуз ҷасади эҳёшуда чизи дигаре буда наметавонад. Зомби. Вай чеҳраи ин мардро дид ва мехост, ки дар ҳама чизе, ки ӯро иҳота кардааст, ҳаётро буғи кунад.
  
  Дастонаш ба духтарак дароз карда, гулӯяшро бастанд.
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден ба монитор чашмак зад. Дрейк чизҳоро шитоб мекард. Будро барои таслим шудан базӯр вақт надошт. Кинимака ба сӯи ӯ қадам зад, ҳамеша миёнарави меҳрубон буд, аммо Алисия Майлз ӯро ба ақиб кашид.
  
  - Не, одами калон. Бигзор ин харомхо арак кунанд. Дар дасти онҳо ҷуз марг чизе нест".
  
  Ҳейден худро маҷбур кард, ки Будроро тамасхур кунад, ҳамон тавре, ки ӯ ба ёд овард, ки вақте ки ӯ ба одамонаш фармон дод, ӯро таъқиб мекард.
  
  "Оё шумо фарёд мезанед, Эд, ё мехоҳед бидонед, ки онҳо дар Бритониё чӣ гуна суши месозанд?"
  
  Будреа ба вай бо нигоҳи куштор менигарист. Аз кунчи дахонаш оби тунук чорй шуд. Эҳсосоти ӯ, ҳамон тавре ки вақте ҳис мекард, ки куштор наздик буд, ӯро беҳтар мекард. Ҳейден намехост, ки ӯ худро аз вай маҳкам кунад.
  
  Алисия аллакай ба панҷара наздик буд. "Шумо фармон додед, ки дӯстдухтари маро ба қатл расонанд. Шумо бояд шод бошед, ки он Дрейкро чен мекунад, на ман. Ман ин фоҳишаро ду маротиба зиёдтар азоб медодам".
  
  Будро аз як ба дигараш нигарист. "Ҳардуи шумо беҳтараш боварӣ ҳосил кунед, ки ман ҳеҷ гоҳ аз ин ҷо намеравам. Қасам мехӯрам, ки ҳардуи шуморо пора-пора мекунам".
  
  "Нигоҳ кунед." Ҳейден дид, ки Дрейк гардани Мария Федакро фишурдааст. "Вай вақти зиёд надорад."
  
  Будро одами сахтгир буд ва руяш баста буд. "ЦРУ ба хоҳари ман зарар намерасонад. Вай шаҳрванди Иёлоти Муттаҳида аст."
  
  Акнун Ҳейден дар ҳақиқат боварӣ дошт, ки девона воқеан инро нафаҳмид. "Ба гапам гӯш деҳ, ту девонавор", - хитоб кард вай. "Мо дар ҷанг ҳастем. Подшоҳи хунин амрикоиҳоро дар хоки Амрико кушт. Ӯ даҳҳо нафарро рабудааст. Даҳҳо.Ӯ мехоҳад ин кишварро ба фидя нигоҳ дорад. Ӯ ба ту ва хоҳари бадбӯйат аҳамият намедиҳад!"
  
  Алисия ба гушаки худ чизеро ѓурѓур кард. Ҳейден дастурҳоро шунид. Кинимака хам хамин тавр кард.
  
  Ҳамин тавр Дрейк.
  
  Вай гардани занро ра®о карда, таппончаро аз ѓилоф берун кашид.
  
  Ҳейден дандонҳояшро чунон сахт фишурдааст, ки асабҳои атрофи косахонаи сараш дод мезаданд. Инстинкти рӯдаи ӯ қариб буд, ки дод занад ва ба ӯ бигӯяд, ки бас кунад. Диққати вай барои як сония норавшан шуд, аммо баъд машқаш оғоз шуд ва ба ӯ гуфт, ки ин беҳтарин имкони пайгирии Коваленко буд.
  
  Як ҳаёт барои наҷот додани садҳо ё бештар аз он.
  
  Будро дар чеҳраи вай бозии эҳсосотро пай бурд ва ногаҳон худро дар панҷара дид, ки бовар карда, даст дароз карда, гиря мекард.
  
  "Ин корро накунед. Оё ҷуръат накун, ки ин корро бо хоҳари хурдии ман бикун!"
  
  Чеҳраи Ҳейден ниқоби санг буд. "Имконияти охирин, қотил."
  
  "Подшоҳи хунин як арвоҳ аст. Барои ҳама ман медонам, он метавонад як гом сурх бошад. Ӯ ин гуна корро дӯст медорад."
  
  "Фаҳмид. Моро имтиҳон кунед."
  
  Аммо Будро муддати хеле тӯлонӣ зархарид, қотил буд. Ва нафрати ӯ нисбат ба шахсони ҳокимият доварии ӯро кӯр кард. "Ба ҷаҳаннам бирав, сукут".
  
  Дили Ҳейден ғарқ шуд, аммо вай монитори микрофонро дар дасташ пахш кард. "Вайро тир кунед."
  
  Дрейк таппончаро бардошта, ба сари худ зер кард. Ангушти у триггерро зер кард.
  
  Будреа аз даҳшат наъра кард. "Не! Подшоҳи хунин дар..."
  
  Дрейк имкон дод, ки садои даҳшатноки тир ҳама садоҳои дигарро ғарқ кунад. Вай тамошо кард, ки хун аз тарафи сари Мария Федак пошида мешуд.
  
  "Оахуи Шимолӣ!" Boudreaux анҷом дод. "Калонтарин ранчаш дар он чост..." Суханони у ба замин фуромада, дар курсй афтидани хохари мурдаашро тамошо карда, ба девори аз хун пошида аз паси у менигарист. Вай бо тааҷҷуб менигарист, ки симои балаклавӣ ба экран наздик шуд, то он даме ки онро пурра пур кунад. Пас аз он ниқобашро кашид.
  
  Чеҳраи Мат Дрейк сард, дур буд, чеҳраи як ҷаллод, ки кори худро дӯст медошт.
  
  Ҳейден ларзид.
  
  
  БОБИ СЕЗДУМ
  
  
  Мэтт Дрейк аз такси берун баромад ва чашмонашро пушид, то бинои баландеро, ки дар назди ӯ меистод, омӯхт. Грей ва ғайриоддӣ, он сарпӯши комил барои амалиёти махфии CIA буд. Агентҳои маҳаллӣ маҷбур шуданд, ки аз қабатҳои сершумори амният гузашта , ба гаражи зеризаминӣ ворид шаванд . Ҳама каси дигар, хоҳ агентҳо ва хоҳ ғайринизомиён, аз дари пеш даромада, дидаву дониста худро ҳамчун ҳадафи осон муаррифӣ карданд.
  
  Вай нафаси амиқ гирифт, бори аввал тақрибан ҳушёр буд ва дари гардиши яккафариро тела дод. Ҳадди ақал ин насб ба бехатарии худ ҷиддӣ муносибат мекард. Дар ру ба руи у столи оддие буд, ки дар он ним дазор нафар мардони дурушт-намуд менишастанд. Бешубҳа, бисёриҳо тамошо мекарданд.
  
  Вай аз болои фарши сафолии сайкалдида гузашта рафт. "Ҳайден Ҷей интизори вохӯрӣ аст."
  
  "Номи шумо чӣ?"
  
  "Дрейк."
  
  "Мэт Дрейк?" Намуди стоикаи посбон андаке ларзид.
  
  "Албатта".
  
  Мард ба ӯ нигоҳе дод, ки шахс метавонад ҳангоми дидани шахси машхур ё маҳбус истифода кунад. Баъд занг зад. Пас аз як сония, ӯ Дрейкро ба лифти доно гусел кард. Ӯ калидро ворид карда, тугмаро пахш кард.
  
  Дрейк ҳис кард, ки лифт ба боло парвоз мекунад, гӯё дар болини ҳаво. Вай тасмим гирифт, ки дар бораи он чизе, ки рӯй медиҳад, аз ҳад зиёд фикр намекунад, ӯ иҷозат дод, ки воқеаҳо худашон ғамхорӣ кунанд. Вақте ки дар кушода шуд, ӯ ба долон рӯбарӯ шуд.
  
  Дар охири долон барои истиқболи ӯ кумита меистод.
  
  Бен Блейк ва хоҳари ӯ Карин. Ҳейден. Кинимака. Алисия Майлз дар қафо истода буд. Майро надида буд, вале баъд хам ин-ро аслан интизор набуд.
  
  Ҳарчанд саҳна нодуруст буд. Ин бояд Кеннедиро дар бар гирад. Бе вай ин ҳама аҷиб менамуд. Ӯ аз лифт баромад ва кӯшиш кард, ки ба ёд орад, ки онҳо низ ҳамин тавр ҳис мекунанд. Аммо оё онҳо ҳар шаб дар бистар хобида, ба чашмони вай нигоҳ мекарданд ва ҳайрон мешуданд, ки чаро Дрейк барои наҷоти вай набуд?
  
  Пас аз он Бен дар назди ӯ истод ва Дрейк чизе нагуфта, ҷавонро ба оғӯш кашид. Карин бар китфи бародараш табассумкунон табассум кард ва Ҳейден рафта, даст ба китфи ӯ гузошт.
  
  "Мо туро ёд кардем".
  
  Ӯ сахт нигоҳ дошт. "Сипос".
  
  "Шумо набояд танҳо бошед" гуфт Бен.
  
  Дрейк як қадам ба ақиб рафт. - Ана, - гуфт у, - як чизро дуруст фахмидан лозим аст. Ман одами тағирёфта ҳастам. Шумо дигар ба ман такя карда наметавонед, хусусан шумо, Бен. Агар шумо инро фаҳмед, ҳамаи шумо, пас имкон дорад, ки мо якҷоя кор кунем".
  
  "Ин ту набуд..." Бен рост ба ин масъала гузашт, ҳамон тавре ки Дрейк медонист. Карин, тааччубовар, дасти аклу хирад буд. Вай ӯро дастгир кард ва ба як сӯ кашид ва Дрейкро роҳи равшане ба офис дар паси онҳо гузошт.
  
  Вай аз байни онхо гузашта, дар сари рох ба Кинимака ишора кард. Алисия Майлз бо чашмони ҷиддӣ ба ӯ нигарист. Вай низ аз даст додани як нафари барояш азизаш азоб кашид.
  
  Дрейк истод. - Ҳанӯз тамом нашудааст, Алисия, ба ҳеҷ ваҷҳ. Ин харом бояд нест карда шавад. Дар акси ҳол, ӯ метавонад ҷаҳонро сӯзонад".
  
  "Коваленко бо доду фарьёд мемурад".
  
  "Салом".
  
  Дрейк аз назди вай ба ҳуҷраи рафт. Ду компютери калон дар тарафи рости ӯ нишаста буданд, дискҳои сахт ҳангоми ҷустуҷӯ ва бор кардани маълумот чарх мезананд. Дар назди он як ҷуфт тирезаҳои баландошёнаи тирногузар, ки ба Майами Бич нигаронида шудаанд, буданд. Ногаҳон тасвири Уэллсро ба ҳайрат овард, ки худро фоҳиша вонамуд карда, снайпер талаб мекунад, то ҷасади даббохтаро дар поён бубинад.
  
  Ин фикр уро ба андеша водор кард. Ин бори аввал буд, ки вай пас аз кушта шудани Кеннеди дар бораи Веллес муттаҳидона фикр мекард. Уэллс аз дасти Алисия ё Май марги даҳшатоваре мурд. У намедонист, ки кадомашон ва чаро намедонист.
  
  Ӯ шунид, ки дигарон аз паси ӯ даромаданд. "Пас..." У ба манзара диккат дод. "Мо кай ба Ҳавайӣ меравем?"
  
  "Субҳ" гуфт Ҳейден. "Бисёре аз дороиҳои мо ҳоло дар Оаху мутамарказ шудаанд. Мо дигар чазирахоро хам тафтиш карда истодаем, зеро маълум аст, ки Коваленко зиёда аз як ранч дорад. Албатта, ҳоло маълум аст, ки ӯ як устоди фиреб аст, аз ин рӯ мо пайгирӣ кардани пешвоёни дигарро дар минтақаҳои гуногуни ҷаҳон идома медиҳем."
  
  "Хуб. Ман истинодҳоро ба капитан Кук, Сарвари Даймонд ва дарвозаи ҷаҳаннам дар ёд дорам. Оё ин ҳамон чизест, ки шумо ҳадаф доштед?"
  
  Бен онро гирифт. "Кариб, бале. Аммо Кук ба Кауай фуруд омад, на Оаху. У-" Монолог ногахон ба охир расид. "Хм, ба таври мухтасар. Мо ягон чизи ғайриоддӣ наёфтем. Салом."
  
  "Байни Кук ва Даймонд Ҳеҷ робитаи мустақим вуҷуд надорад?"
  
  "Мо дар болои он кор карда истодаем". Карин каме мудо-фиавй сухан ронд.
  
  "Аммо вай дар Йоркшир таваллуд шудааст" гуфт Бен, монеаи нави Дрейкро санҷида. "Медонед, замини Худо."
  
  Ба назар чунин менамуд, ки Дрейк ҳатто намешунид, ки дӯсташ чӣ мегӯяд. "Вай чанд вақт дар Ҳавайӣ буд?"
  
  "Моҳҳо" гуфт Карин. "Вай ҳадди аққал ду маротиба ба он ҷо баргашт."
  
  "Шояд он вақт ӯ ба ҳама ҷазираҳо ташриф овард. Шумо чӣ кор кардан лозим аст, санҷед гузоришҳои ӯро, на таърих ё дастовардҳои ӯ. Мо бояд дар бораи он чизҳое донем, ки ӯ бо онҳо машҳур нест."
  
  "Ин..." Карин сукут кард. "Ин дар ҳақиқат маъно дорад."
  
  Бен чизе нагуфт. Карин тамом нашуд. "Он чизе ки мо медонем, ин аст: худои оташ, барқ ва вулқонҳо дар Ҳавайӣ зане бо номи Пеле аст. Вай дар бисёр афсонаҳои қадимии Ҳавайӣ як шахсияти маъмул аст. Гуфта мешавад, ки хонаи вай дар болои яке аз вулқонҳои фаъолтарин дар ҷаҳон аст, аммо он дар Ҷазираи Калон аст, на Оаху."
  
  "Ин ҳама аст?" - мухтасар пурсид Дрейк.
  
  "Не. Гарчанде ки аксари ҳикояҳо дар бораи хоҳарони ӯ ҳастанд, баъзе ривоятҳо дар бораи дарвозаи Пеле нақл мекунанд. Дарвоза ба оташ ва дили вулқон мебарад - оё ин барои шумо ба ҷаҳаннам монанд аст?"
  
  "Шояд ин як истиора бошад" гуфт Кинимака бидуни андеша ва сипас сурх шуд. "Бале, ин метавонад бошад. Ту медонӣ..."
  
  Аввалин шуда Алисия хандид. "Худоро шукр, ки ҳадди аққал ягон каси дигар ҳисси юмор дорад." Вай хурӯшид ва баъд бо овозе илова кард, ки "Хафа нест", ки нишон медод, ки вай аслан парвое надорад, ки одамон бо ӯ чӣ гуна муносибат мекунанд.
  
  "Дарвозаи Пеле метавонад муфид бошад" гуфт Дрейк. "Кори хубро давом диҳед. Субҳ вомехӯрем".
  
  "Шумо намемонед?" Бен бепарво шуд ва аз афташ умедвор буд, ки ӯ имкони сӯҳбат бо дӯсташ дорад.
  
  "Не". Дрейк ба тиреза нигоҳ кард, вақте ки офтоб дар болои уқёнус ғуруб карданро оғоз кард. "Ман имшаб ҷое дорам."
  
  
  БОБИ ЧОРАХ.УМ
  
  
  Дрейк ба қафо нигоҳ накарда, ҳуҷраро тарк кард. Тавре интизор мерафт, Ҳейден ба ӯ расид, вақте ки ӯ ба лифт даромаданӣ буд.
  
  "Дрейк, суст шавед. Вай хуб аст?"
  
  "Шумо медонед, ки вай хуб аст. Шумо ӯро дар ҷараёни видео дидед."
  
  Ҳейден дасти ӯро гирифт. "Манзури маро медонед."
  
  "Вай хуб мешавад. Он бояд хуб ба назар мерасид, шумо инро медонед. Будро бояд фикр мекард, ки ин воқеан аст."
  
  "Ҳа".
  
  "Кошки ӯро шикастан медидам."
  
  "Хуб, ман ҳамон касе будам, ки ӯ корд зад, аз ин рӯ ман ин лаззатро гирифтам, ба шарофати шумо."
  
  Дрейк тугмаи ошёнаи якумро пахш кард. "Хоҳари ӯ бояд аллакай бо агентҳои шумо бошад. Онҳо ӯро ба беморхона мебаранд ва ӯро тоза мекунанд. Хуни қалбакӣ шайтон аст, ки ба кори худ машғул аст, шумо медонед ".
  
  "Агар ин имконпазир бошад, Будро девонатар шуд. Вақте ки хоҳараш зинда, аз ҷояш бархост..." Ҳейден сар ҷунбонд. "Инқилоби ниҳоӣ."
  
  "Нақша кор кард. Ин як идеяи солим буд "гуфт Дрейк ба ӯ. "Мо маълумот гирифтем. Ин арзанда буд ".
  
  Ҳейден сар ҷунбонд. "Медонам. Ман танҳо шодам, ки маняк паси панҷара аст."
  
  Дрейк ба лифт даромад ва мунтазири баста шудани дарҳо шуд. "Агар ин ба ман вобаста бошад" гуфт ӯ вақте ки Ҳейден аз назар нопадид шуд. "Ман ҳаромкорро дар ҳуҷайрааш мепаррондам."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк ба таксӣ савор шуда, ба булвори Бискейн рафт ва ба плазаи савдои Бейсайд рафт. Марде, ки ба ӯ занг зад, бо садои ором, нобоварӣ ва комилан бесифат, мехост дар беруни хонаи Бабба Гамп мулоқот кунад. Дрейк лаҳзае ҳазлу шӯхӣ дошт ва ба Ҳутерс пешниҳод кард, ки ҷое барои онҳо бештар мувофиқ буд, аммо май рафтор кард, ки вай ҳатто ӯро нашунида бошад.
  
  Дрейк ба издиҳом ҳамроҳ шуда, ба масхараҳои пурғавғо дар атрофи ӯ гӯш дод ва худро комилан дар ҷои худ ҳис кард. Вақте ки ӯ як чизи азизро аз даст дод, чӣ гуна ин одамон ин қадар шод мешуданд? Чӣ тавр онҳо парво надоранд?
  
  Гулуяш хушк шуда, лабонаш чакида буданд. Бари Бубба Гамп занг зад. Шояд ӯ пеш аз омадани ӯ чандто ғарқ шавад. Бо вуҷуди ин, ӯ ҳеҷ гуна хаёл надошт; ин корро бас кардан лозим омад. Агар ӯ ба Ҳавайӣ барои шикори қотили зани дӯстдоштааш мерафт, агар ӯ қасос гирифтанӣ буд, на қурбонӣ, ин бояд охирин бор буд.
  
  Бояд бошад.
  
  У дарро тела доданй буд, ки Май ба суяш дод зад. Вай ҳамон ҷо буд ва ба сутуне такя карда, аз ман камтар аз шаш фут дуртар буд. Агар вай душман мебуд, ӯ ҳоло мурда буд.
  
  Азми ӯ барои бераҳмӣ ва интиқом бидуни таваҷҷӯҳ ва таҷриба бефоида буд.
  
  Май ба тарабхона рафт, Дрейк аз паи ӯ рафт. Онҳо дар бар нишастанд ва ба шарафи сафари дарпешистода ба Ҳавайӣ Lava Flows фармоиш доданд.
  
  Дрейк хомӯш монд. Май Китаноро пеш аз ин хеч гох надида буд. Ӯ ҳеҷ гоҳ ӯро надида буд, ки тарсида бошад. Вай сенарияеро тасаввур карда наметавонист, ки вайро ба ваҷд меорад.
  
  Ва он гоҳ ҷаҳони ӯ боз фурӯ рафт.
  
  "Коваленко хохарам Чикаро аз Токио дуздид. Моххои бисьёре гузаштанд. Аз он вақт инҷониб ӯ ӯро асир нигоҳ медорад". Май нафаси чукур кашид.
  
  "Ман мефаҳмам. Ман мефаҳмам, ки шумо чӣ кор кардед" гуфт Дрейк бо пичиррос. Маълум буд. Оила ҳамеша дар ҷои аввал меистод.
  
  "Вай дастгоҳ дорад."
  
  "Ҳа".
  
  "Ман барои пайдо кардани вай ба ИМА омадам. Барои ёфтани Коваленко. Аммо то он даме, ки шумо ва дӯстонатон бо ман тамос нагирифтанд, ман натавонистам. Ман аз ту қарздор".
  
  "Мо ӯро наҷот надодаем. Шумо кардед."
  
  "Шумо ба ман умед бахшидед, маро як қисми даста сохтед."
  
  "Шумо ҳоло ҳам як қисми даста ҳастед. Ва фаромуш накунед, ки давлат илочи дигар дорад. Онхо таслим шуданй нестанд".
  
  "Агар яке аз онҳо дар асирӣ шахси наздике надошта бошад."
  
  Дрейк медонист, ки бо зани Гейтс чӣ шуд, аммо чизе нагуфт. "Мо ба шумо дар Ҳавайӣ, Май лозим мешавем. Агар мо хоҳем, ки ин мардро мағлуб кунем, ба мо беҳтаринҳо лозиманд. Ҳукумат инро медонад. Барои ҳамин ба шумо, Алисия ва дигарон иҷозат дода шуд, ки равед".
  
  "Ва шумо?"
  
  "Ва ман".
  
  "Дар бораи наздикони шумо чӣ гуфтан мумкин аст, Дрейк? Магар Подшоҳи хунин кӯшиш мекард, ки интиқомашро иҷро кунад?"
  
  Дрейк китф дархам кашид. "Ӯ ноком шуд."
  
  "Ва аммо ӯ кӯшиш хоҳад кард."
  
  "Оё хоҳарат эмин аст?" Оё вай ба муҳофизати иловагӣ ниёз дорад? Ман баъзе одамонро мешиносам..."
  
  "Ин ғамхорӣ карда шуд, ташаккур."
  
  Дрейк нӯшокии дастнорасро омӯхт. "Пас ин ҳама дар Ҳавайӣ ба охир мерасад" гуфт ӯ. "Ва ҳоло, ки мо онро қариб ёфтем, он ба зудӣ хоҳад буд."
  
  Май аз нушокии худ як чаши дароз кашид. "Вай омода хоҳад шуд, Дрейк. Вай ин корро даҳ сол боз ба нақша гирифтааст."
  
  "Ин сарзамини оташ аст" гуфт ӯ. "Коваленко ва дигаронро ба ин муодила илова кунед, ва ин ҳама ҷой метавонад танҳо таркад."
  
  
  * * *
  
  
  Вай ба суи истгох рафтани майро тамошо карда, ба суи он чое, ки гумон мекард, такси бошад, равон шуд. Ҳаёти шабонаи Майами дар авҷ буд. Алкогол ягона воситаи майзадагӣ набуд ва якҷояшавии шабҳои беохиру форам, мардону занони зебо ва оҳангҳои динамикӣ барои баланд бардоштани рӯҳияи парчами ӯ сахт меҳнат мекарданд.
  
  Вай кунҷро гардонд ва дар пеши назари ӯ марина кушода шуд - яхтаҳои пур аз ғурури ҷойгоҳҳо, издиҳоми пур аз роҳравҳо, тарабхонаи кушоди пур аз одамони зебое, ки ба ҳеҷ чиз дар ҷаҳон аҳамият намедоданд.
  
  Ташаккури зиёд ба одамоне мисли Мэтт Дрейк.
  
  Ӯ баргашт. Телефони ҳамроҳаш бо он оҳанги фораму навоҷанг занг зад.
  
  Тугмаро зуд пахш кунед. - Бале?
  
  "Мат? Нимирӯзи ба хайр. Салом." Оҳангҳои хуби таҳсили Оксфорд ӯро ба ҳайрат овард.
  
  "Дал?" - гуфт у. "Торстен Дал?"
  
  "Албатта. Боз кӣ ин қадар хуб садо медиҳад? "
  
  Дрейк ба воҳима афтод. "Ҳамааш хуб аст?"
  
  - Парво накунед, рафиц. Дар ин тарафи дунё ҳама чиз хуб аст. Исландия бузург аст. Кӯдакон афсонавӣ мебошанд. Зан... зан аст. Кор бо Коваленко чй тавр пеш меравад?".
  
  "Мо онро ёфтем" гуфт Дрейк бо табассум. "Қариб. Мо медонем, ки ба куҷо нигоҳ кунем. Ҳоло баъзе сафарбаркунӣ идома дорад ва мо бояд фардо дар Ҳавайӣ бошем. "
  
  "Мукаммал. Хуб, сабаби занг задани ман метавонад ба шумо фоидае бошад ё на. Шумо метавонед худатон қарор қабул кунед. Тавре ки шумо медонед, кашфи қабри худоён бо эҳтиёт идома дорад. Дар хотир доред, ки чӣ гуна ман дар қалъаи Фрей дар канори қабри Один бо забонам овезон истода будам? Дар хотир доред, ки мо он чизеро ёфтаем?"
  
  Дрейк тарси фаврии худро ба хотир овард. "Албатта".
  
  "Вақте ки ман мегӯям, ба ман бовар кунед, ки мо қариб ҳар рӯз ганҷҳоеро меёбем, ки ба ин баробар ё ҳатто аз онҳо зиёдтаранд. Аммо субҳи имрӯз як чизи оддитар диққати маро ба худ ҷалб кард, зеро он ба ман туро хотиррасон кард."
  
  Дрейк ба гулгашти танг даромад, то сухани шведиро беҳтар бишнавад. "Маро ба хотир меорад? Оё шумо Геркулесро ёфтед?
  
  "Не. Аммо мо дар деворҳои ҳар як чароғаки қабр нишонаҳоро ёфтем. Онҳо дар паси ганҷҳо пинҳон буданд, аз ин рӯ дар аввал онҳо ба назар намерасиданд. "
  
  Дрейк сулфа кард. "Марқаҳо?"
  
  "Онҳо ба аксе, ки шумо ба ман фиристодаед, мувофиқат карданд."
  
  Дрейк лаҳзае гирифт ва сипас барқ ба дилаш зад. "Интизор шавед. Шумо дар назар доред, ки мисли расми фиристодаам? Тасвири гардишро, ки мо дар дастгоҳҳои сайёҳи вақт пайдо кардем?"
  
  "Ман фикр мекардам, ки ин туро газад, дӯстам. Бале, ин аломатҳо - ё curls, чунон ки шумо мегӯед."
  
  Дрейк лаҳзае хомӯш монд. Агар нишонаҳое, ки дар қабри худоён ба нишонаҳое, ки онҳо дар дастгоҳҳои нақлиёти қадим пайдо кардаанд, мувофиқат кунанд, пас ин маънои онро дошт, ки онҳо аз ҳамон давру замон буданд.
  
  Дрейк бо даҳони хушк сухан гуфт. - Ин маънои онро дорад-
  
  Аммо Торстен Дал аллакай ҳама чизро фикр кардааст. "Он ки худоён барои сайёҳати вақт дастгоҳҳо офаридаанд. Агар шумо дар ин бора фикр кунед, ин маъно дорад. Аз он чизе ки мо дар қабри Один ёфтем, мо медонем, ки онҳо вуҷуд доранд. Ҳоло мо медонем, ки онҳо гузариши вақтро чӣ гуна идора кардаанд."
  
  
  Боби понздахум
  
  
  Подшоҳи хунин дар канори захираи хурди худ истода, тамошо мекард, ки чанд палангҳои банголии ӯ охуи хурдеро, ки барои онҳо раҳо карда шуда буд, таъқиб мекунанд. Эҳсосоташ пора-пора шуданд. Аз як тараф, соҳиб шудан ва тамошо кардани яке аз бузургтарин мошинҳои кушандае, ки дар сайёра офарида шудааст, хуш буд. Аз тарафи дигар, дар асир мондани онҳо шармовар буд. Онҳо сазовори беҳтар буданд.
  
  На мисли асирони одамиаш. Онҳо сазовори он чизе буданд, ки онҳо ба даст меоранд.
  
  Будро.
  
  Подшоҳи Хун вақте шунид, ки чанд нафар аз болои алаф мегузаштанд, ба ақиб гашт. - Ҷаноби Будро, - гуфт ӯ. "Ҳабси CIA чӣ гуна гузашт?"
  
  Мард чанд метр дуртар истод ва ба ӯ эҳтироми лозима зоҳир кард, вале бе тарсу ҳарос ба ӯ нигоҳ кард. "Мушкилтар аз он ки ман тасаввур мекардам" иқрор шуд. "Ташаккур барои истихроҷи ором."
  
  Подшоҳи хунин таваққуф кард. Эҳсос кард, ки палангҳо аз паси худ, ки оҳуи ҳаросонро таъқиб мекунанд. Оху чир-чиррос зада гурехт, аз тарсу вахм маглуб шуда, бо марги худ дучор шуда натавонист. Будро ин тавр набуд. Подшоҳи хунин ба ӯ як дараҷаи эҳтиром нишон дод.
  
  "Оё Мэтт Дрейк аз шумо гузаштааст?"
  
  "CIA аз он чизе ки ман интизор будам, бештар боистеъдод баромад. Ҳамааш ҳамин".
  
  "Ту медонӣ, ки агар ман таппонча медоштам, марги хоҳарат сохта намешуд."
  
  Хомӯшии Будро нишон дод, ки ӯ фаҳмид.
  
  "Вакти амал кардан расидааст" гуфт Подшоҳи хунин. "Ба ман касе лозим аст, ки ранчхои дигарро вайрон кунад. Онҳое, ки дар Кауай ва Ҷазираи Бузург. Метавонед ин корро барои ман кунед? "
  
  Марде, ки фармон дод, аз ҳабси якумрӣ наҷот ёфт, ногаҳон умед пайдо кард. "Ман ин корро карда метавонам."
  
  "Шумо бояд ҳар як гаравгонро кушед. Ҳар як мард, зан ва кӯдак. Шумо метавонед ин корро кунед?"
  
  "Ҳа, ҷаноб".
  
  Подшоҳи хунин ба пеш хам шуд. "Шумо боварӣ доред?"
  
  "Ҳар коре, ки аз ман талаб кунед, иҷро мекунам."
  
  Подшоҳи Хун ҳеҷ эҳсоси зоҳирӣ зоҳир накард, аммо хушнуд шуд. Будро чанговар ва фармондехи мохиртарини у буд. Хуб аст, ки ӯ ин қадар содиқ монд.
  
  "Пас рафта, тайёр шав. Ман дастурҳои шуморо интизорам."
  
  Мардонаш амрикоиро бурданд ва Подшоҳи Хун ишора кард, ки як нафарро интизор шавад. Ин Клод, мудири фермаи худ дар Оаху буд.
  
  "Чунон ки ман гуфтам, Клод, вақт расидааст. Оё шумо тайёред, дуруст?
  
  "Ҳама чиз омода аст. То кай мо бояд сабр кунем?"
  
  "То мурдан нигоҳ медоред", - хиҷил кард Подшоҳи Хун. "Он гоҳ қарзи ту аз ман адо мешавад. Шумо як қисми парешон ҳастед. Албатта, ин танҳо як қисми хурд аст, аммо қурбонии шумо арзанда аст".
  
  Сардори Оаху хомуш монд.
  
  "Оё ин шуморо ташвиш медиҳад?"
  
  "Не. Не ҷаноб."
  
  "Ин хуб аст. Ва вақте ки мо диққати онҳоро ба ранчо равона мекунем, шумо ҳуҷайраҳои ҷазираи маҳаллиро мекушоед. Ман ҳастам, ки аз дарвозаҳои дӯзах мегузарам, аммо Ҳавайӣ сӯзонда хоҳад шуд".
  
  
  БОБИ шонздаҳум
  
  
  Ҳавопаймои хусусии CIA дар баландии сию нуҳ ҳазор фут парвоз мекард. Мэтт Дрейк яхро дар шишаи холии худ чарх зад ва сарпӯши вискии миниётураи дигарро шикофт. У дар паси самолёт танхо менишаст, ба умеди он, ки танхоии уро эхтиром мекунанд. Аммо нигоҳҳои доимии паҳлӯ ва пичирросҳои хашмгин ба ӯ гуфтанд, ки микроавтобуси "хуш омадед" ба зудӣ дар паҳлӯяш меистад.
  
  Ва вискӣ ҳанӯз ба асабҳоям нарасидааст.
  
  Ҳейден дар болои гузар аз ӯ нишаст, Кинимака дар паҳлӯяш. Сарфи назар аз хусусияти рисолати худ, Ҳавайӣ барои баргаштан ба ватанаш хеле шод буд. Оилаи ӯро бодиққат муҳофизат мекарданд, аммо бузургҷуссаи ҳамеша хушбин ба назар мерасид, ки ӯ то ҳол имкони дидани онҳоро дорад.
  
  Ҳейден бо Ҷонатан Гейтс тавассути телефони моҳвораӣ сӯҳбат кард. "Се боз? Ин ҳамагӣ бисту як маҳбус аст, ҷаноб. Хуб, бале, ман боварӣ дорам, ки бештар аз ин вуҷуд доранд. Ва то ҳол ҷойе нест. Сипос".
  
  Ҳейден алоқаро канда, сарашро паст кард. "Ман дигар бо ӯ гап зада наметавонам. Шумо бо марде, ки занаш нав кушта шудааст, чӣ гуна сӯҳбат мекунед? Шумо чӣ гуфтанӣ ҳастед?"
  
  Дрейк ба вай нигоҳ кард. Лаҳзае лозим шуд, аммо баъд вай нигоҳи девонагиашро ба ӯ гардонд. "Мебахшед, Мат. Ман фикр намекунам. Дар ин ҷо бисёр чизҳо рӯй медиҳанд."
  
  Дрейк сар ҷунбонд ва шишаашро холӣ кард. "Оё Гейтс набояд истироҳат кунад?"
  
  "Вазъият хеле ноустувор аст." Ҳейден телефонро ба зонуяш пахш кард. "Дар ҷанг, ҳеҷ кас наметавонад ба замина афтад."
  
  Дрейк ба тамасхур табассум кард. "Ман фикр намекардам, ки Ҳавайӣ ин қадар калон аст."
  
  - Дар назар доред, чаро то хол акаллан як ранчашро наёфтаанд? Бале, ин кори бузург нест. Аммо дар ин чо беша-зорхои касногузар, талу теппахо ва водихо бисьёранд. Эҳтимол, ранчҳо низ камуфляж карда шудаанд. Ва Подшоҳи хунин барои мо омода шудааст. Чунин ба назар мерасад, ки Вашингтон фикр мекунад, ки сокинони маҳаллӣ ба мо бештар аз қувваи кории муқаррарӣ кӯмак мекунанд.
  
  Дрейк абрӯ бардошт. "Тааҷҷубовар аст, ки онҳо эҳтимолан дурустанд. Дар ин ҷо бузургҷуссаи дӯсти мо ворид мешавад".
  
  Мано ба у табассуми васеъ ва осуда дод. "Ман дар ҳақиқат аксарияти мардуми Гонолулуро мешиносам."
  
  Норавшан пайдо шуд ва Бен Блейк ногаҳон дар паҳлӯяш пайдо шуд. Дрейк ба чавон нигарист. Ин бори аввал буд, ки онҳо пас аз марги Кеннеди ҳамдигарро диданд . Даруни ӯ мавҷи эҳсосе ба вуҷуд омад, ки зуд онро фурӯ нишонд ва бо гирифтани як қубури дигар пинҳон кард.
  
  "Ҳамааш хеле зуд рух дод, рафиқ. Ман ба ин кӯмак карда наметавонистам. Вай маро наҷот дод, аммо... аммо ман ӯро наҷот дода натавонистам".
  
  "Ман туро айбдор намекунам. Ин гуноҳи шумо набуд."
  
  "Аммо шумо рафтед."
  
  Дрейк ба Карин, хоҳари Бен, ки ба бародараш бо чашмони хашмгин менигарист, нигарист. Онҳо аз афташ иқдоми беандешагии Бенро муҳокима мекарданд ва ӯ бар зидди ғалла баромад. Дрейк вискии дигарро кушод ва ба курсии худ такя карда, нигоҳаш беҷуръат буд. "Тақрибан ҳазор сол пеш, ман ба SAS ҳамроҳ шудам. Беҳтарин нерӯи ҷангии ҷаҳон. Сабабе ҳаст, ки онҳо беҳтаринанд, Бен. Дар байни чизҳои дигар, ин барои он аст, ки онҳо одамони бераҳм мебошанд. Берахм. Қотилон. Онҳо ба Мат Дрейк монанд нестанд, ки шумо медонед. Ё ҳатто мисли Мэтт Дрейк, ки устухонҳои Одинро меҷуст. Ин Матт Дрейк дар SAS набуд. Вай шаҳрванди мулкӣ буд."
  
  "Ва ҳоло?"
  
  "То даме ки Подшоҳи хун зинда аст ва Вендетта вуҷуд дорад, ман наметавонам ғайринизомӣ бошам. Муҳим нест, ки ман то чӣ андоза бад будан мехоҳам".
  
  Бен ба дур нигоҳ кард. "Ман мефаҳмам".
  
  Дрейк ҳайрон шуд. Вақте ки Бен бархост ва ба курсии худ баргашт, ӯ ним баргашт. Шояд ҷавон ба воя шурӯъ карда буд.
  
  Агар се моҳи охир ин равандро суръат намедод, ҳеҷ гоҳ ҳеҷ чиз намешуд.
  
  Ҳейден ба ӯ нигоҳ кард. "Вай бо вай буд, шумо медонед. Вақте ки вай мурд. Барои ӯ ҳам душвор буд."
  
  Дрейк фурѓ бурд ва чизе нагуфт. Гулӯяш танг шуд ва танҳо аз дасташ меомад, ки ашк нарезад. Як бача аз SAS. Вискӣ дар чоҳи меъдаи ман изи гарм гузошт. Пас аз лаҳзае пурсид: "Пи ту чӣ гуна аст?"
  
  "Дард мекунад. Ман метавонам роҳ равам ва ҳатто давида метавонам. Бо вуҷуди ин, намехостам, ки чанд ҳафтаи дигар бо Будро мубориза барам."
  
  "То даме ки ӯ дар зиндон аст, ба шумо лозим нест."
  
  Таваҷҷуҳи ӯро ба худ ҷалб кард. Май ва Алисия якчанд қатор пештар ва дар болои раста аз ҳамдигар нишаста буданд. Муносибати ин ду зан ҳеҷ гоҳ аз шабнам бештар набуд, аммо чизе ҳардуро ба хашм меовард.
  
  "Шумо ба мо созиш кардед!" Алиша дод зада дод. "Барои наҷот додани хоҳари лаънатии худам. Дигар чӣ гуна метавонистанд меҳмонхона пайдо кунанд?".
  
  Дрейк аз курсии худ лағжида, ба поён рафт. Охирин чизе, ки ба ӯ дар парвоз лозим буд, ин мубориза байни ду зани марговаре буд, ки ӯ то ҳол медонист.
  
  "Ҳадсон дар он меҳмонхона мурд" гуфт Алисия. "Онҳо ӯро тирборон карданд... дар ҳоле ки..." Вай сар ҷунбонд. "Оё ин маълумоти шумо буд, Китано? Ман шуморо даъват мекунам, ки ҳақиқатро гӯед."
  
  Алисия ба гузар даромад. Май аз чо бархоста, ба руяш нигарист. Ин ду зан тақрибан бинӣ ба бинӣ буданд. Май ба акиб рафт, то ки барои худ чой чудо кунад. Мушоҳидаи бетаҷриба шояд гумон мекард, ки ин нишонаи заъфи духтари ҷопонӣ аст.
  
  Дрейк медонист, ки ин аломати марговар аст.
  
  Вай ба пеш шитофт. "Ист!"
  
  "Хоҳари ман ба даҳ Ҳудсон арзиш дорад."
  
  - гила кард Алисия. "Ҳоло ман каме вақти май мегирам!"
  
  Дрейк медонист, ки май аз гапи худ акиб наме-шавад. Ба Алисия гуфтан осонтар мебуд, ки он чизеро, ки ӯ аллакай медонист, - Ҳудсон худро таслим кардааст, аммо ғурури Май Китано ба ӯ иҷозат намедод, ки таслим шавад. Алисия зад. Май чавоб дод. Алисия ба паҳлӯ ҳаракат кард, то ба худ фазои бештар диҳад. Май ба вай ҳамла кард.
  
  Дрейк ба сӯи онҳо шитофт.
  
  Алисия як лагадро тақлид карда, ба пеш қадам зада, оринҷашро ба рӯи май партофт. Ҷанговари ҷопонӣ ҷунбонда, сарашро каме гардонд ва имкон дод, ки зарба аз ӯ як миллиметр дуртар ҳуштак занад.
  
  Май ба кабургахои Алисия сахт зад. Хириши баланди нафаси фирорӣ ба гӯш расид ва Алисия ба қафо лагадкӯб шуд. Май пеш рафт.
  
  Хейден фарьёд зада, ба по хест. Бен ва Карин низ ба по хеста буданд, ҳарду кунҷкобу кунҷкобу кӣ дар мубориза пирӯз мешаванд. Дрейк бо зурй даромада, майро ба курсии назди у тела дод ва дасташро аз гулуи Алисия бурид.
  
  "Ист." Овозаш мисли қабр ором, вале пур аз таҳдид буд. "Дӯстдоштаи мурдаи шумо ба ин коре надорад. Ва хоҳари ту низ". У ба май нигарист. "Коваленко душман аст. Пас аз он ки он ҳаром ФУБАР мешавад, шумо метавонед бо ҳар чизе ки мехоҳед, мубориза баред, аммо онро то он вақт захира кунед."
  
  Алисия дасташро печонд. "Ин фоҳиша бояд барои кори кардааш бимирад."
  
  Май чашм намеканд. "Шумо хеле бадтар кардед, Алисия."
  
  Дрейк дид, ки оташ дар чашмони Алисия боз аланга мезанад. Ягона чизеро, ки ба хаёлаш омада буд, луқма кард. "Ба ҷои баҳс кардан, шояд шумо ба ман фаҳмонед, ки кадоме аз шумо воқеан Уэллсро куштааст. Ва чаро".
  
  Мубориза аз доираи онхо гузаштааст.
  
  Ҳейден дар қафои ӯ буд: "Ҳадсонро бо истифода аз дастгоҳи пайгирии баландтехнологии Майлз пайгирӣ мекарданд. Шумо инро медонед. Ҳеҷ кас дар ин ҷо аз тарзи додани Май дастгоҳ розӣ нест". Дар овози вай пулод садо медод. "Нагуфта намонад, ки вай чӣ гуна онро гирифтааст. Аммо ҳатто ман мефаҳмам, ки чаро вай ин корро кардааст. Айни замон баъзе мансабдорони баландпояи давлатӣ аз ҳамин чиз гузашта истодаанд. Коваленко аллакай бозии охирини худро мегузаронад ва мо базур ба базаи дуюм баромадем. Ва агар ихроҷҳо мӯҳр нашаванд..."
  
  Алисия гиря кард ва ба курсии худ баргашт. Дрейк боз як анбораи миниётураҳоро ёфт ва аз гузаргоҳ ба тарафи худаш баргашт. Ӯ рост ба пеш нигарист ва ҳоло намехост, ки бо дӯсти беҳтаринаш сӯҳбатро оғоз кунад.
  
  Аммо дар роҳ Бен ба сӯи ӯ такя кард. "ФУБАР?"
  
  "Ба таври шинохтанашаванда ғамгин шуд."
  
  
  БОБИ ХАФТУМ
  
  
  Пеш аз он ки онҳо фуруд оянд, Ҳейден занг зад, ки Эд Будро аз зиндони CIA фирор кардааст. Подшоҳи хун як шахси инсайдерро истифода бурд ва бар хилофи хоҳиши худ, Будро дар як амалиёти оқилона ва бесарусомонӣ истихроҷ кард.
  
  "Шумо одамон ҳеҷ гоҳ чизе намеомӯзед" гуфт Дрейк ба вай ва вақте ки вай дар ҷавоб чизе гуфтан надошт, ҳайрон нашуд.
  
  Фурудгоҳи Гонолулу, мисли мошини зуд ба шаҳр савор шуда, норавшан шуд. Бори охир онҳо дар Ҳавайӣ буданд, онҳо ба қасри Давор Бабич ҳамла карданд ва аз ҷониби писараш Бланка ба рӯйхати гумонбарон ворид карда шуданд. Он вақт ба назар ҷиддӣ менамуд.
  
  Баъд Дмитрий Коваленко пайдо шуд.
  
  Гонолулу як шаҳри пурғавғо буд, на аз аксари шаҳрҳои Амрико ва Аврупо. Аммо ба ҳар ҳол, андешаи оддӣ, ки Бич Вайкики беш аз бист дақиқа дур нест, ҳатто фикрҳои хираи Дрейкро нарм кард.
  
  Шом барвакт буд ва хама хаста шуда буданд. Аммо Бен ва Карин исрор карданд, ки рост ба бинои CIA раванд ва ба шабакаи маҳаллӣ пайваст шаванд. Ҳардуи онҳо мехостанд ба кофтани макони будубоши маҷаллаҳои капитан Кук шурӯъ кунанд. Дрейк ин суханонро шунида қариб табассум мекард. Бен ҳамеша муаммоҳоро дӯст медошт.
  
  Ҳейден коркарди ҳуҷҷатҳоро суръат дод ва онҳо ба зудӣ худро дар як идораи хурди дигаре диданд, ки ба он офисе, ки дар Майами гузошта буданд, монанд аст. Ягона тафовут дар он буд, ки аз тиреза онҳо метавонистанд меҳмонхонаҳои баландошёнаи Вайкики, тарабхонаи чархзании машҳури Top of Waikiki ва дар дуртарин ҷозибаи Оаху, вулқони деринаи бефаъол бо номи Даймонд Сарро диданд.
  
  "Худоё, ман мехоҳам дар ин ҷо зиндагӣ кунам" гуфт Карин бо оҳе.
  
  "Ман бовар дорам", - ғурур кард Кинимака. "Гарчанде ки ман боварӣ дорам, ки аксари истироҳаткунандагон дар ин ҷо назар ба ман бештар вақт мегузаронанд."
  
  "Ҳей, шумо чанде пеш дар Эверглейдс будед" гуфт Ҳайден ҳангоме ки компютерҳои Бен ва Каринро ба системаи имтиёзнок пайваст кард. "Ва бо яке аз сокинони маҳаллӣ вохӯрдам."
  
  Кинимака лахзае хайрон шуда, баъд хандид. "Шумо аллигаторро дар назар доред? Ин хеле шавқовар буд, ҳа."
  
  Хейден кори кардаашро тамом карда, ба атроф нигарист. "Дар бораи хӯроки зуд ва хоби барвақт чӣ гуфтан мумкин аст? Мо саҳар ба кор шурӯъ мекунем".
  
  Дар ин чо сар-чупонхо ва шиквахои розй шуданд. Вакте ки май розй шуд, Алисия рафт. Дрейк пеш аз он ки ба ҳамкасбони худ муроҷиат кунад, ба ӯ нигоҳ кард. "Ҳамаи шумо бояд чизеро бидонед, ки ман имрӯз омӯхтам. Ман ҳис мекунам, ки ин метавонад яке аз муҳимтарин маълумоте бошад, ки мо ҳамеша ошкор хоҳем кард." Ӯ таваққуф кард. "Даҳл дирӯз бо ман тамос гирифт."
  
  "Торстен?" Бен безор шуд. "Шведи девонавор чӣ гуна аст? Бори охир ӯро дидам, ӯ ба устухонҳои Один нигоҳ мекард".
  
  Дрейк вонамуд кард, ки ҳеҷ кас ба ӯ халал намерасонад. "Ҳангоми таҳқиқи қабри худоён онҳо нишонаҳое пайдо карданд, ки ба гардишҳое, ки мо дар дастгоҳҳои интиқол ёфтем, мувофиқат мекунанд."
  
  "Мувофиқӣ?" - садо дод Ҳейден. "То чӣ андоза мувофиқ?"
  
  "Онҳо комилан якхелаанд."
  
  Майнаи Бен бо иқтидори пурра ба кор даромад. "Ин маънои онро дорад, ки ҳамон одамоне, ки қабрро сохтаанд, дастгоҳҳоро низ сохтаанд. Ин девона аст. Назария ин аст, ки худоён қабрҳои худро сохтанд ва аслан барои мурдан фидо карда, дар ҳоле ки умри худро тавассути нобудшавии оммавӣ дароз мекунанд. Ҳоло шумо мегӯед, ки онҳо инчунин дастгоҳҳои сайёҳии вақтро сохтаанд?" Бен таваққуф кард. "Дарвоқеъ, ин маъно дорад..."
  
  Карин сарашро ҷунбонда, ба ӯ нигарист. "Аҳмақ. Албатта, ин маъно дорад. Ҳамин тавр, онҳо дар тӯли вақт сайр карда, рӯйдодҳоро идора мекарданд ва сарнавишти одамонро офариданд."
  
  Мэтт Дрейк хомӯшона рӯй гардонд. "Ман субҳ бо ту мебинам."
  
  
  * * *
  
  
  Ҳавои шабона муътадил, тропикӣ гарм буд ва бо уқёнуси Ором каме мазза дошт. Дрейк дар кӯчаҳо саргардон шуд, то он даме, ки бари кушода ёфт. Мизоҷон бояд аз барҳои дигар кишварҳо фарқ кунад, ҳамин тавр не? Баъд аз ҳама, он биҳишт буд. Пас чаро зиндониёни якумрӣ то ҳол дар шиноварӣ бозӣ мекарданд, гӯё онҳо соҳиби ин ҷой буданд? Чаро дар охири бар сарашро ба ақиб партофта як маст нишаста буд? Чаро ҷуфти абадӣ ҷудо нишаста, дар ҷаҳони хурди худ гумшуда, якҷоя, вале танҳо?
  
  Хуб, баъзе чизҳо дигар буданд. Алисия Майлз дар бар буд, нӯшокии дукаратаро тамом кард. Дрейк дар бораи рафтан фикр мекард. Панҷараҳои дигаре низ буданд, ки дар онҳо аз ғамҳои худ пинҳон мешуд ва агар аксари онҳо чунин мебуданд, худро дар хона эҳсос мекард.
  
  Аммо шояд даъват ба амал нуқтаи назари ӯро каме дигар кард. Ӯ ба назди вай рафта, нишаст. Вай ҳатто ба боло нигоҳ накард.
  
  "Файр, Дрейк." Вай шишаи холии худро ба сӯи ӯ тела дод. "Ба ман нӯшокӣ харед."
  
  "Шишаро бигзоред" гуфт Дрейк ба буфет дастур дод ва ба худ ним пиёла аз "Бакарди Оахард" рехт. Вай бо вудкои худ стаканашро боло бардошт. "Алисия Майлз. Муносибати даҳсолае, ки ба ҷое нарафтааст, ҳа? Ва ҳоло мо худро дар осмон мебинем, дар баре маст мешавем".
  
  "Ҳаёт як роҳи шуморо мегардонад."
  
  "Не. SRT ин корро кард."
  
  "Ин бешубҳа кӯмак накард."
  
  Дрейк як тараф ба ӯ нигоҳ кард. "Оё ин пешниҳоди ростқавлӣ аст? Аз ту? Чанд нафари онҳоро ғарқ кардӣ?"
  
  "Барои рафъи шиддат кофист. На он қадаре ки ба ман лозим аст."
  
  "Ва аммо шумо барои кӯмак ба он одамон ҳеҷ коре накардаед. Дар он деха. Шумо ҳатто дар хотир доред? Шумо ба аскарони худамон иҷозат додед, ки онҳоро бозпурсӣ кунанд".
  
  "Ман низ мисли онҳо сарбоз будам. Ман фармон доштам."
  
  "Ва он гоҳ шумо ба касе таслим шудед, ки бештар пардохт кард."
  
  "Ман вазифаи худро иҷро кардам, Дрейк." Алисия ромашро пур карда, шишаро сахт ба рӯи миз зад. "Вақти он расидааст, ки фоидаҳоро ба даст орем."
  
  "Ва бубинед, ки он шуморо ба куҷо овард."
  
  "Шумо гуфтанӣ доред, бубинед, ки ин моро ба куҷо овард, ҳамин тавр не?"
  
  Дрейк хомӯш монд. Гуфтан мумкин аст, ки вай рохи баландро пеш гирифтааст. Шумо инчунин метавонед бигӯед, ки вай роҳи пастро пеш гирифтааст. Фарқ надошт. Онҳо бо ҳамон талафот ва ҳамон оянда дар як ҷой монданд.
  
  "Мо аввал бо "Вендеттаи хунин" сару кор хоҳем кард. Ва Коваленко. Он гоҳ мо мебинем, ки дар куҷо ҳастем". Алисия ба дур менигарист. Дрейк ҳайрон шуд, ки оё Тим Ҳудсон дар фикри вай аст.
  
  "Мо ҳоло бояд дар бораи Уэллс сӯҳбат кунем. Ӯ дӯсти ман буд."
  
  Алисия хандид, мисли пештара садо дод. "Ин фоҳиша кӯҳна? Вай ба ҳеҷ ваҷҳ дӯсти шумо Дрейк набуд ва шумо инро медонед. Мо дар бораи чоҳҳо сӯҳбат хоҳем кард. Аммо дар охир. Ин ҳамон вақт рӯй медиҳад."
  
  "Чаро?"
  
  Овози нарм бар китфаш шино мекард. "Зеро ки ин бояд рӯй диҳад, Мат." Ин охангхои нарми май буд. Вай бо осонӣ ба сӯи онҳо рафт. "Зеро ки мо ба ҳамдигар ниёз дорем, ки аввал ин корро аз сар гузаронем."
  
  Дрейк кӯшиш кард, ки ҳайраташро аз дидани вай пинҳон кунад. "Оё ҳақиқат дар бораи Уэллс ин қадар даҳшатнок аст?"
  
  Хомушии онҳо гуфт, ки ин чӣ буд.
  
  Май дар байни онхо кадам гузошт. "Ман дар ин ҷо ҳастам, зеро ман роҳбар дорам."
  
  "Хок? Аз кӣ? Ман фикр мекардам, ки ҷопонҳо туро иваз кардаанд."
  
  "Ин расмист, онҳо ин корро карданд." Дар овози Май кайди шодмонй пайдо шуд. "Онҳо ба таври ғайрирасмӣ бо амрикоиҳо гуфтушунид мекунанд. Коваленкоро дастгир кардан чй кадар мухим аст. Фикр накунед, ки ҳукумати ман чашми дидан надорад."
  
  "Ман дар ин бора ҳатто орзу намекардам." - хурӯш кард Алисия. "Ман танҳо мехоҳам бидонам, ки шумо моро чӣ гуна ёфтед." Вай курткаашро чун маяк партофтан мехост.
  
  "Ман аз шумо беҳтарам" гуфт Май ва ҳоло хандид. "Ва он ягона бари се блок аст."
  
  "Ин дуруст аст?" Дрейк чашмак зад. "Чӣ қадар иронӣ."
  
  "Ман пешсаф дорам", - такрор кард Май. "Оё шумо мехоҳед ҳозир бо ман биёед ва онро санҷед ё ҳардуи шумо маст шудаед, ки парвое надоред?"
  
  Дрейк пас аз як сония аз курсии худ ҷаҳид ва Алисия дар гирду атроф чарх зад. "Роҳро нишон деҳ, элфи хурдакак."
  
  
  * * *
  
  
  Пас аз як муддати кӯтоҳ ба такси савор шуда, онҳо дар кунҷи серодами кӯча ҷамъ шуда, ба навсозии Mai гӯш медоданд.
  
  "Ин бевосита аз шахсе меояд, ки ман ба Агентии иктишофӣ боварӣ дорам. Ба ранони Коваленко чанд нафар одамоне, ки ба у боварй доранд, рохбарй мекунанд. Ҳамеша чунин буд, гарчанде ки ин ба ӯ ҳоло беш аз ҳарвақта кӯмак мекунад, вақте ки ба ӯ вақт лозим аст... хуб, он чизеро, ки ӯ ба нақша гирифтааст, иҷро кунад. Ба ҳар ҳол, ранчашро дар Оаху шахсе бо номи Клод идора мекунад."
  
  Май диккати онхоро ба катори чавононе чалб кард, ки аз даромадгохи камаршаклу равшани клуби оличаноб мегузаранд. "Клод соҳиби ин клуб аст" гуфт ӯ. Чароғҳои дурахшанда "диҷейҳои зинда, шишаҳои махсуси ҷумъа ва меҳмонони махсус" таблиғ мекунанд. Дрейк бо эҳсоси нафаскашӣ ба гирду атрофи мардум нигарист. Дар он тақрибан ҳазор нафар зеботарин ҷавонмарди Ҳавайӣ дар иёлатҳои мухталифи либоспӯшӣ намоиш дода шудаанд.
  
  "Мо метавонем каме фарқ кунем" гуфт ӯ.
  
  "Акнун ман медонам, ки ҳамаатон тоза кардаед." Алисия ба ӯ хандид. "Дрейк як сол пеш дар паҳлӯи ду зани гарме, ки ҳоло бо ӯ аст, истода, рухсораҳои онҳоро бо ду даст часпида, моро ба он ҷо тела медод."
  
  Дрейк чашмони худро молида, медонист, ки вай ба таври аҷиб дуруст аст. "Солхои 30-ум одамро дигар мекунанд", - фишурда баромад у ва ногахон вазнинии талафоти Алисон, куштори Кеннеди ва мастигарии доимиро хис кард. Ба у муяссар шуд, ки ба хардуи онхо нигохи пулодй духта.
  
  "Ҷустуҷӯи Клод аз ин ҷо оғоз мешавад."
  
  Онҳо табассумкунон аз назди дарбон гузаштанд ва худро дар туннели танге диданд, ки пур аз чароғҳои милт-милт ва дуди қалбакӣ буд. Дрейк лаҳзае нофаҳмо шуд ва онро то ҳафтаҳои мастӣ арзёбӣ кард. Равандҳои тафаккури ӯ норавшан буданд, аксуламалҳои ӯ ҳатто бештар. Ба ӯ лозим буд, ки зуд ба даст биёяд.
  
  Дар паси туннель як балкони васеъе буд, ки бо чашми парранда дидани майдони рақсро пешкаш мекард. Ҷисмҳо бо ритми амиқ басс дар ҳамоҳангӣ ҳаракат мекарданд. Деворе, ки дар тарафи рости онҳо ҷойгир буд, ҳазорҳо шишаҳои спиртӣ дошт ва нурро дар призмаҳои дурахшон инъикос мекард. Даҳҳо кормандони бар болои бозингарон кор мекарданд, лаб хонданд, пул медоданд ва ба меҳмонони клуби бепарво нӯшокиҳои нодуруст медоданд.
  
  Ҳамон тавре ки дар ҳама сатри дигар. Дрейк бо каме тамасхур хандид. "Дар паси". Вай ишора кард, ки дар байни издиҳом пинҳон шудан лозим набуд. "Майдоне, ки кандашуда. Ва дар паси онҳо пардаҳо ҳастанд".
  
  "Тарафҳои хусусӣ" гуфт Алисия. "Ман медонам, ки дар он ҷо чӣ мешавад."
  
  - Албатта медонед. Май ба кофтукови ин чо ба кадри имкон машгул буд. "Оё дар ин ҷо як утоқе ҳаст, ки шумо ҳеҷ гоҳ дар он набудед, Майлз?"
  
  "Ҳатто ба он ҷо нарав, калтак. Ман дар бораи корнамоиҳои шумо дар Таиланд медонам. Ҳатто ман ҳеҷ яке аз инҳоро санҷида наметавонам. "
  
  "Он чизе ки шумо шунидаед, хеле нофаҳмо буд." Маи ба қафо нигоҳ накарда, аз зинапояҳои васеъ қадам задан гирифт. "Ба ман бовар кунед".
  
  Дрейк ба Алисия чашмонаш кашид ва ба сӯи майдони рақс ишора кард. Алисия ҳайрон шуд, аммо баъд фаҳмид, ки ӯ ният дорад, ки миёнабурро истифода барад ва ба як минтақаи хусусӣ равад. Зани англис китф дархам кашид. "Шумо роҳнамоӣ мекунед, Дрейк. Ман аз паи ту хоҳам рафт".
  
  Дрейк шитоби ногаҳонии хунро ҳис кард. Ин як фурсати наздик шудан ба шахсе буд, ки шояд дар куҷо будани Дмитрий Коваленкоро донад. Хуни то кунун рехтаи ӯ дар муқоиса бо он чизе, ки ӯ омода буд рехтан буд, танҳо як қатра дар уқёнус буд.
  
  Вақте ки онҳо аз байни баданҳои хандон ва арақолуд дар майдони рақс гузаштанд, яке аз бачаҳо тавонист Алисияро чарх занад. "Ҳе," ӯ ба дӯсташ дод зад, овозаш аз ритми набз базӯр шунида мешуд. "Ман танҳо хушбахт будам".
  
  Алисия бо ангуштони карахташ ба плексуси офтобии ӯ зад. - Ту ягон бор бахт надида буд, писарам. Фақат ба рӯи худ нигоҳ кун".
  
  Онҳо ба мусиқии садонок, баданҳои ҷунбонда, кормандони бар дар байни издиҳом, ки ҷѓйборҳо дар болои сарашон мутавозин шуда буданд, пасу пеш шитоб карда, нодида гирифта, зуд ҳаракат карданд. Зану шавхар бо овози баланд бахс мекарданд, мардро ба сутун пахш карданд ва зан дар гушаш дод мезад. Як гурух занхои миёнакад дар даст арак ва пуф мекашиданд, ки дар гирди гирду атроф менишастанд, ки дар даст желе арак ва кошукхои кабуди хурдакак буданд. Дар болои фарш мизхои пасти па-роканда буданд, ки аксари онхо дар зери чатр аз нушокихои бемазза пур буданд. Ҳеҷ кас танҳо набуд. Бисёре аз мардон ҳангоми даргузашти Май ва Алисия дучанд рафтор карданд, ки дӯстдухтари худро ба хашм овард. Май окилона диккатро ба эътибор нагирифта. Алисия ба он ташвиқ кард.
  
  Онҳо ба майдони ресмондоре омаданд, ки аз бофтаи ғафси тиллои байни ду сутуни ресмони биринҷӣ кашида шуда буд. Ба назар чунин менамуд, ки муассиса гумон мекард, ки ҳеҷ кас воқеан ба ду авбоши ҳарду ҷониб муқобилат намекунад.
  
  Акнун яке аз онхо кафи дасташро берун карда, ба пеш кадам гузошт ва бо одоб аз Май хохиш кард, ки акиб равад.
  
  Духтари япон зуд табассум кард. "Клод моро фиристод, то бубинем..." Вай сукут кард, гуё фикр мекард.
  
  "Пилипо?" Дигар авбош зуд сухан гуфт. "Ман мефаҳмам, ки чаро, аммо ин бача кист?"
  
  "Муҳофиз".
  
  Ду бачаҳои калон ба Дрейк мисли гурбаҳое, ки мушро ба кунҷ мекашанд, нигоҳ карданд. Дрейк ба онҳо табассум кард. Мабодо лаҳҷаи инглисиаш шубҳаро ба вуҷуд орад, чизе нагуфт. Алисия чунин нигаронӣ надошт.
  
  "Пас, ин Пилипо. Ӯ чӣ гуна аст? Оё мо вақтхушӣ мекунем ё чӣ?"
  
  "Оҳ, ӯ беҳтарин аст" гуфт бо табассуми хандаовар. "Ҷаноби комил"
  
  Марди дуюм ба либоси онҳо нигоҳ мекард. "Шумо барои ин маросим тамоман либос напӯшидаед. Оё боварӣ доред, ки шуморо Клод фиристодааст?
  
  Дар овози Май осоре аз тамасхур набуд, ки "Ман боварии комил дорам".
  
  Дрейк мубодиларо барои арзёбии чароғҳои пинҳон истифода бурд. Як зинапоя кутох ба суи минбари баланде мебурд, ки дар он столи калоне нишаста буд. Дар гирди миз тақрибан даҳҳо нафар нишаста буданд, ки аксарияти онҳо ба қадри кофӣ дилгарм менамуданд, ки ба наздикӣ як хокаи ҷиддиро хӯрдаанд. Дигарон танҳо тарсону ғамгин менамуданд, ҷавондухтарон ва чанд нафар бачаҳо, маълум аст, ки аъзои гурӯҳи ҳизб нестанд.
  
  "Эй Пилипо!" - фарьёд зад размандаи дуюм. "Гӯшти тару тоза барои шумо!"
  
  Дрейк аз паи духтарон ба зинапояи кутоҳ баромад. Дар ин ҷо хеле оромтар буд. То ба ҳол ӯ дувоздаҳ бачаҳои бадро ҳисоб карда буд, ки ҳамаи онҳо эҳтимолан силоҳ доштанд. Аммо вакте ки вай дувоздах нафар корку-нони махаллиро бо май, Алисия ва худи худаш мукоиса кард, хавотир на-шуд.
  
  У дар паси онхо истода, кушиш мекард, ки диккатро ба худ чалб накунад. Ҳадаф Пилипо буд ва онҳо ҳоло чанд метр дур буданд. Ин клуби шабона воқеан ба ларзиш оғоз карданӣ буд.
  
  Пилипо ба духтарон нигарист. Садои клики хушки гулӯяш аз шавқу рағбаташ хабар медод. Дрейк хира дид, ки дасташ ба сӯи нӯшидан дароз карда, онро боз зад.
  
  "Оё шуморо Клод фиристодааст?"
  
  Пилипо марди лоғару кӯтоҳ буд. Чашмони васеъ ва ифодакунандаи ӯ фавран ба Дрейк гуфтанд, ки ин мард дӯсти Клод нест. Мо ҳатто якдигарро намешинохтем. Вай бештар лӯхтак буд, сарвари клуб буд. Маводҳои истеъмолӣ.
  
  "На дарвоқеъ". Май инро низ дарк кард ва дар як мижа задан аз зани пассив ба як қотили ҳайратангез табдил ёфт. Ангуштони карахт ба гулӯи ду нафари наздиктарин кофтанд ва зарбаи амиқ аз пеш сеюмиро ба фаромӯшӣ андохт ва аз курсиаш афтод. Алисия ба сари миз дар паҳлӯяш ҷаҳида, ба кунҷааш нишаст, ки пойҳояш дар ҳаво баланд буд ва бо пошнаи худ марди гардани татуировкаҳои равонро сахт ба рӯяш зад. Ӯ ба ваҳшӣ дар паҳлӯяш бархӯрд ва ҳардуро аз пояшон афтонд. Алисия ба ҷои сеюм баромад.
  
  Дрейк дар муқоиса суст буд, аммо хеле харобиовартар буд. Марди осиёӣ, ки мӯйи дароз дошт, аввал ба ӯ муқобилат кард ва бо истифода аз омезиши ҷаб ва зарбаи пешӣ ба пеш ҳаракат кард. Дрейк ба паҳлӯ баромад, пойро гирифт ва бо қувваи бузург ва ногаҳонӣ чарх зад, то он даме, ки мард фарёд зад ва афтод ва ба тӯби гиря табдил ёфт.
  
  Марди навбатӣ кордро баровард. Дрейк хандид. Тир ба пеш афтид. Дрейк дастро гирифта, шикаст ва силоҳро ба шиками соҳибаш андохт.
  
  Дрейк ҳаракат кард.
  
  Бахти овезон аз сари миз гурехт. Фарқ надошт. Онҳо дар бораи Клод чизе намедонанд. Ягона шахсе, ки метавонист, чунон ки интизор мерафт, дар курсии чармии боҳашамати худ то ҳадди имкон чуқур пинҳон шавад, чашмонаш аз тарс калон шуданд, лабонаш хомӯшона ҳаракат мекард.
  
  "Пилипо." Май ба назди у рафт ва дасташро ба рони у гузошт. "Аввал шумо ширкати моро мехоҳед. Акнун шумо ин корро накунед. Ин дағал аст. Барои дӯсти ман будан чӣ лозим аст?
  
  - Ман... ман мардон дорам. Пилипо ваҳшӣ имову ишора кард, ангуштонаш мисли касе, ки дар арафаи нашъамандӣ қарор дорад, меларзиданд. "Дар ҳама ҷо".
  
  Дрейк бо ду бонсер дучор шуд, ки қариб ба болои зинапоя расида буданд. Алисия ба тарафи рости худ рафъкунандагонро мерӯфт. Аз поён мусикии раксии вазнин баланд садо медод. Ҷасадҳои дар марҳилаҳои гуногуни мастӣ дар тамоми майдони рақс пароканда буданд. Диҷей барои тамошобинони асир омехта ва грунт кард.
  
  "Туро Клод нафиристод" гуфт рақиби дуюм, ба таври возеҳ ҳайрон шуд. Дрейк зинаҳои нардбонро истифода бурда, ба пеш ҳаракат кард ва ҳарду пойро ба сари синаи он мард шинонд ва ӯро ба қафо ба чоҳи пурғавғо афтид.
  
  Марди дигар аз зинаи охирин ҷаҳида, ба сӯи Дрейк шитофт, ки дастонаш парида. Инглиз ба қабурғааш зарбае зад, ки марди заифтарро аз замин афтонд. Дард кард. Рақибаш таваққуф карда, интизори таъсир буд.
  
  Аммо Дрейк танҳо оҳ кашид ва аз кафи пойҳои худ як зарбаи наздик расонд. Бонсер аз замин бардошта шуд ва дарҳол аз ҳуш рафт. Садое, ки бо он ба замин зад, Пилипо ба таври намоён ҷаҳида кард.
  
  "Шумо чизе гуфтед?" Май нохуни ангуштони ба таври комил ороишёфтаи худро дар болои рухсораи пур аз пошнаи Ҳавайӣ давонд. "Дар бораи мардони шумо?"
  
  "Ту девонаӣ? Оё шумо ҳатто медонед, ки ин клуб кӣ аст?
  
  Май табассум кард. Алисия пас аз фиристодани чор муҳофиз бепарво ба ҳарду наздик шуд. "Хандовар, шумо бояд инро бигӯед." Вай пои худро ба дили Пилипо гузошта, сахт зер кард. "Ин бача, Клод. Куҷост Ӯ?"
  
  Чашмони Пилипо мисли оташпаракҳои гирифташуда ба гирду атроф мепариданд. "Ман... намедонам. Ӯ ҳеҷ гоҳ ба ин ҷо намеояд. Ман ин ҷойро идора мекунам, аммо ман... Ман Клодро намешиносам".
  
  "Мутаассифона." Алисия ба дили Пилипо лагад зад. "Барои шумо".
  
  Дрейк барои скан кардани периметри онҳо як лаҳза лозим шуд. Ҳама чиз бехатар менамуд. То он даме, ки бо сохиби клуб бинй ба бинй буд, хам шуд.
  
  "Мо онро мефаҳмем. Шумо як минбари беарзиш ҳастед. Ман ҳатто розӣ ҳастам, ки шумо Клодро намешиносед. Аммо шумо мутмаин ҳастед, ки касеро мешиносед, ки ӯро мешиносад. Шахсе, ки гох-гох зиёрат мекунад. Марде, ки боварӣ ҳосил мекунад, ки шумо худро дар назорат нигоҳ доред. Акнун..." Дрейк аз гулӯи Пилипо гирифт, хашми ӯро базӯр пинҳон кард. "Шумо номи ин шахсро ба ман бигӯед. Ё ман сари туро мешиканам".
  
  Пичирросҳои Пилипо ҳатто дар ин ҷо, ки зарбҳои раъд аз ҷониби деворҳои вазнини акустикӣ хомӯш карда мешуданд, ба гӯш нарасиданд. Дрейк сарашро чун паланг сари газали мурдаро чунбонд.
  
  "Чӣ?"
  
  "Бюченан. Номи ин одам Бюкенан аст".
  
  Дрейк сахттар фишурда, вақте ки ғазаби ӯ сар шуд. "Ба ман бигӯед, ки чӣ тавр бо ӯ тамос мегиред." Тасвири Кеннеди диди ӯро пур кард. Вай базӯр ҳис кард, ки Май ва Алисия ӯро аз соҳиби клуби мурдан дур кашиданд.
  
  
  Боби ҳаждаҳум
  
  
  Шаби Хавой хануз дар авч буд. Аз нисфи шаб гузашта буд, ки Дрейк, Мэй ва Алисия аз клуб баромаданд ва таксии дар истгоҳро истиқбол карданд. Алисия роҳи гурези онҳоро бо хушҳолӣ ба назди ди-ҷей рафта, микрофони ӯро гирифт ва таассуроти беҳтарини рок-ситораи худро анҷом дод. "Салом Гонолулу! Шумо чӣ хел кор мекунед? Хеле шодам, ки имшаб дар ин ҷо бошам. Шумо хеле зебоед!" Пас аз он ӯ бо ҳамвор рафт ва дар ҳазор лаб ҳазор гумонро гузошт.
  
  Акнун бо ронандаи такси озод сухбат мекарданд. "Ба фикри шумо, то он даме ки Пилипо Бюкенанро огоҳ кунад, чанд вақт лозим аст?" - пурсид Алиша.
  
  "Бо бахт, онҳо шояд муддате ӯро наёбанд. Ӯ хуб пайваст аст. Аммо агар онҳо кунанд..."
  
  "Ӯ гап намезанад" гуфт Дрейк. "Вай тарсончак аст. Вай диккатро ба он чалб намекунад, ки вай ба одами Клод мурочиат кардааст. Ман қарзи худро ба он мегузорам".
  
  "Боунсерҳо метавонанд лӯбиёро резанд." Май оромона гуфт.
  
  "Аксари онҳо беҳушанд." Алисия хандид ва баъд ҷиддӣ гуфт. "Аммо срайт дуруст аст. Вакте ки боз рох гаштан ва гап задан мумкин аст, мисли хукхо чир-чир мекунанд".
  
  Дрейк забонашро пахш кард. "Лаънат, ҳардуи шумо дуруст мегӯед. Он гоҳ мо бояд ин корро зуд анҷом диҳем. Ин шаб. Дигар илоҷе нест."
  
  - Кучаи Шимолй, - гуфт Май ба ронандаи такси. "Шумо метавонед моро дар назди морг гузоред."
  
  Ронандаи такси зуд ба у нигарист. "Дар замони ҳозира?"
  
  Алисия ди««ати ѓро бо табассуми ѓазаб  алб кард. "Инро зер кунед, панҷ-о." Фақат рондан кунед.
  
  Ронандаи таксй мисли "Хаол" гуё ѓурѓур кард, вале ниго®ашро ба ро® гардонд ва хомуш монд. Дрейк фикр кард, ки онҳо ба куҷо мераванд. "Агар ин воқеан дафтари Бюкенан бошад, гумон аст, ки ӯ дар айни замон дар он ҷо бошад."
  
  - хурӯш кард Алисия. "Дрейки, Дрейки, шумо танҳо бодиққат гӯш намекунед. Вақте ки мо ниҳоят фаҳмидем, ки марди беақл Пилипо гулӯяшро дар дасти шумо чунон сахт баста буд, ки гулӯ бунафш шуд, мо ба наҷоти ҳаёти хандаовараш пардохтем ва ӯ ба мо гуфт, ки Бюкенан хона дорад".
  
  "Хона?" Дрейк табассум кард.
  
  "Дар бораи тиҷорат. Шумо ин фурӯшандагонро медонед. Онҳо дар он ҷо зиндагӣ ва хӯрок мехӯранд, бозӣ мекунанд, корҳои маҳаллии худро аз он ҷо ташкил мекунанд. Тартибро риоя мекунад. Ӯ ҳатто одамони худро дар наздикӣ нигоҳ медорад. Ин як ҳизби сахтест, мард."
  
  "Ин барои махфӣ нигоҳ доштани рӯйдодҳо дар клуби шабона кӯмак мекунад, ҳоло." Май гуфт, ки такси дар назди морг истод. "Дар хотир доред, вақте ки мо ба идораи он магнити интиқол дар Ҳонконг даромадем? Мо зуд дохил мешавем, зуд мебароем. Хамин тавр бояд бошад".
  
  "Ҳамон тавре ки мо ба он ҷо дар Сюрих расидем." Алисия бо овози баланд ба Дрейк гуфт. "Ин ҳама дар бораи ту нест, Китано. На он қадар дур".
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден ба манзиле, ки дар бинои CIA дар Гонолулу ба ӯ дода шуда буд, даромад ва дар пайи худ мурдааст. Бен ӯро интизор буд, дар кат нишаста, пойҳояшро овезон мекард.
  
  Ҷавон ба назар хаста менамуд. Чашмонаш аз нигоҳи рӯзҳо ба экрани компютер хунолуд шуданд ва пешонии ӯ аз чунин тамаркузи шадид каме чинҷиш ба назар мерасид. Ҳейден аз дидани ӯ шод шуд.
  
  Вай бо ишора ба атрофи ҳуҷра нигоҳ кард. "Оё шумо ва Карин ниҳоят нофро буридаед?"
  
  "Хар, хар. Вай оила аст." Вай инро тавре гуфт, ки гӯё наздикии онҳо чизи равшантар аст. "Ва ӯ бешубҳа роҳи худро дар атрофи компютер медонад."
  
  "IQ-и сатҳи гениалӣ ба шумо дар ин кор кӯмак хоҳад кард." Ҳейден пойафзоли худро кашид. Қолини ғафс зери пои дардмандаш мисли болини кафк ҳис мекард. "Ман комилан боварӣ дорам, ки фардо шумо он чизеро, ки ба мо лозим аст, дар маҷаллаҳои Кук хоҳед ёфт."
  
  "Агар мо онҳоро комилан ошкор карда тавонем."
  
  "Ҳама чиз дар интернет аст. Шумо танҳо бояд бидонед, ки ба куҷо нигоҳ кардан лозим аст."
  
  Бен ба вай руй зад. "Оё... чунин ҳис мекунад, ки дар ин ҷо моро идора мекунанд? Аввал қабри худоёнро меёбам ва баъд дастгоҳҳои интиқол. Мо ҳоло мефаҳмем, ки ин ду бо ҳам алоқаманданд. Ва... - Вай сукут кард.
  
  "Ва чӣ?" Ҳейден дар паҳлӯи ӯ рӯи кат нишаст.
  
  "Таҷҳизот метавонад бо кадом роҳе ба дарвозаҳои ҷаҳаннам пайваст шавад" гуфт ӯ. "Агар Коваленко онҳоро бихоҳад, онҳо бояд дар он ҷо бошанд."
  
  "Ин дуруст нест". Ҳейден наздиктар шуд. "Коваленко девона аст. Мо наметавонем вонамуд кунем, ки фикру ақидаи ӯро фаҳмем".
  
  Чашмони Бен нишон дод, ки ӯ зуд фикрҳои худро гум карда, бо дигарон ишқбозӣ мекунад. Ӯ Ҳейденро бӯсид, вақте ки вай сарашро ба сӯи ӯ такя кард. Вай дур кашид, вақте ки ӯ сар ба fumble бо чизе дар кисаи худ.
  
  "Вақте ки он аз ферм мебарояд, ман худро беҳтар ҳис мекунам, Бен."
  
  "Э? Не. Ман инро мехостам." Вай телефони мобилиашро бароварда, экранро ба плеери MP3 иваз кард ва албомеро интихоб кард.
  
  Флитвуд Мак суруди "Ахбори дасти дуввум"-ро аз овозаҳои классикӣ оғоз кард.
  
  Ҳейден бо тааҷҷуб чашмак зад. "Динорок? Дар ҳақиқат?"
  
  Бен ӯро ба пушт партофт. "Баъзе аз ин беҳтар аз шумо фикр мекунед."
  
  Ҳейден ғаму андӯҳро дар оҳанги дӯстдухтараш аз даст надод. Вай мавзӯи сурудро аз даст надодааст, ки дар унвон маълум аст. Бо ҳамон сабабҳое, ки Бен, ин ӯро водор кард, ки дар бораи Кеннеди Мур ва Дрейк ва ҳар чизе, ки онҳо аз даст додаанд, фикр кунад. На танҳо ҳардуи онҳо як дӯсти бузургеро дар Кеннеди аз даст доданд, балки марги зӯроварии вай ҳамаи дӯстони Дрейкро ба садои пасзамина коҳиш дод.
  
  Аммо вақте ки Линдси Букингем дар бораи алафҳои баланд суруд хондан ва кори худро иҷро карданро оғоз кард, кайфият зуд тағйир ёфт.
  
  
  * * *
  
  
  Май аз ронандаи такси хохиш кард, ки мунтазир шавад, аммо мард гуш накард. Хамин ки онхо аз мошин фуромаданд, вай моторро ба кор андохта, шагал пошида рафт.
  
  Алисия аз паси ӯ нигоҳ кард. "Ҷарқ".
  
  Май ба чоррохае, ки дар пешашон буд, ишора кард. "Хонаи Букенан дар тарафи чап аст."
  
  Онхо дар хомушии форам кадам мезаданд. Моҳҳо пеш, Дрейк медонист, ки ин ҳеҷ гоҳ рӯй нахоҳад дод. Имруз онхо як душмани умумй доштанд. Девонагии Подшоҳи хунин ҳамаро ба ҳаяҷон овард. Ва агар ба ӯ иҷозат дода шавад, ки озод бошад, ӯ метавонад ба онҳо зарари ҷиддӣ расонад.
  
  Якҷоя онҳо яке аз беҳтарин дастаҳои ҷаҳон буданд.
  
  Онҳо аз чорроҳа гузаштанд ва вақте ки моликияти Бюкенан ба назар расид, суръатро суст карданд. Чой аз нур пур шуд. Пардахо фуру рафтаанд. Дарҳо кушода буданд, то мусиқӣ дар тамоми минтақа ҷорӣ шавад. Садои мусиқии рэп ҳатто дар саросари кӯча шунида мешуд.
  
  "Ҳамсояи намунавӣ" шарҳ дод Алисия. "Касе ба ин монанд - ман танҳо бояд наздик шавам ва системаи стерео лаънатии онҳоро шикастам."
  
  "Аммо аксари одамон мисли шумо нестанд" гуфт Дрейк. "Ин аст он чизе, ки ин одамон ба воя мерасанд. Онҳо дар дил зишт ҳастанд. Дар ҳаёти воқеӣ онҳо туфангча доранд ва на раҳм ва на виҷдон доранд".
  
  Алисия ба ӯ хандид. "Он гоҳ онҳо ҳамлаи васеъмиқёсро интизор намешаванд."
  
  Май розй шуд. "Мо зуд ворид мешавем, зуд мебароем."
  
  Дрейк дар бораи он фикр кард, ки чӣ тавр Подшоҳи Хун ба куштани ин қадар бегуноҳ фармон додааст. "Биёед онҳоро лағв кунем."
  
  
  * * *
  
  
  Ҳангоме ки телефони мобилиаш занг зад, Ҳейден бараҳна ва арақ буд. Агар ин оҳанги имзои раҳбари ӯ Ҷонатан Гейтс намебуд, вай онро манъ мекард.
  
  Ба ҷои ин, вай нола кард, Бенро тела дод ва тугмаи ҷавобро пахш кард. - Бале?
  
  Гейтс ҳатто пай набурд, ки вай нафас кашид. "Ҳайден, ман барои соати дер бахшиш мепурсам. Шумо метавонед гап занед?"
  
  Ҳейден фавран ба воқеият баргашт. Дарвоза сазовори таваҷҷӯҳи вай буд. Даҳшате, ки ӯ барои кишвараш аз сар гузаронида буд, аз ҳисси вазифааш хеле фаротар буд.
  
  - Албатта, ҷаноб.
  
  "Дмитрий Коваленко аъзои оилаи ҳашт сенатори Иёлоти Муттаҳида, чордаҳ намоянда ва як шаҳрдори Иёлоти Муттаҳидаро дар асир нигоҳ медорад. Ин ҳаюло ба ҷавобгарӣ кашида мешавад, Ҷей, бо ҳар роҳе, ки лозим бошад. Шумо тамоми захираҳоро доред".
  
  Пайвастшавӣ қатъ шуд.
  
  Ҳейден ба торикӣ менигарист, оташи ӯ комилан хомӯш шуд. Фикри вай бо маҳбусон буд. Боз одамони бегунох азоб мекашиданд. Вай фикр мекард, ки пеш аз он ки Подшоҳи Хун ба ҷавобгарӣ кашида шавад, боз чанд нафари дигар азоб хоҳанд кашид.
  
  Бен аз болои кат ба сӯи вай хазида рафт ва танҳо ӯро ба оғӯш кашид, ки ӯ мехост.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк аввал ба дарун даромад ва худро дар долони дарозе дид, ки ду дар ба тарафи чап кушода ва дар охири он ошхонаи кушод кушода шудааст. Мард аз зинапоя поин рафт, вақте дид, ки Дрейк ба хона ворид шуд, чашмонаш ногаҳон пур аз ҳайрат шуданд.
  
  - Чй-?
  
  Дасти Май назар ба чашм дида тезтар харакат мекард. Як сония мард ба ҳаво кашид, то огоҳӣ диҳад, ва дигараш бо ханҷари ночиз дар гулӯяш аз зинапоя поин мегашт. Вакте ки ба поён расид, Май корашро ба охир расонду ханчарашро гирифт. Дрейк ба долон ҳаракат кард. Онҳо ба тарафи чап ба ҳуҷраи аввал табдил ёфтанд. Чор ҷуфт чашм аз қуттиҳои оддие, ки дар он маводи тарканда ҷамъ карда буданд, нигоҳ карданд.
  
  Моддаҳои тарканда?
  
  Дрейк дарҳол C4-ро шинохт, аммо вай вақти фикр кардан надошт, зеро мардон силоҳҳои беэҳтиётона партофташударо гирифтанд. Май ва Алисия дар атрофи Дрейк рақс мекарданд.
  
  "Он ҷо!" Дрейк ба тезтаринҳо ишора кард. Алисия ӯро бо як зарбаи ношоиста ба қафо афтид. Вай ба замин афтода, чизе мегуфт. Марде, ки дар пеши Дрейк истода буд, зуд ба сӯи ӯ равон шуд ва аз болои миз ҷаҳид, то баландӣ ва қудрати ҳамлаи ӯро афзоиш диҳад. Дрейк баданашро дар зери парвози он мард чарх зад ва ҳангоми фуруд омадан ҳарду зонуашро аз қафо кӯфт. Мард аз ғазаб дод заду аз даҳонаш оби даҳон берун рафт. Дрейк бо тамоми қувват ва қудрати бераҳмонааш ба болои сараш зарбаи табар зад.
  
  Мард бе садо ба замин афтод.
  
  Май аз тарафи чапи худ пай дар пай ду зарба зад. Ҳарду бо захмҳои шикамашон дучанд шуда буданд, дар тамоми чеҳраашон тааҷҷуб навишта шудааст. Дрейк зуд чанголи маргро истифода бурд, то якеро ғайри қобили амал гардонад, дар ҳоле ки Май дигареро нокаут кард.
  
  "Равед". - хитоб кард Дрейк. Шояд онҳо инро намедонанд, аммо онҳо то ҳол одамони Подшоҳи Хун буданд. Онҳо хушбахт буданд, ки Дрейк дар шитоб буд.
  
  Ба долон баргашта, ба хонаи дигар фуромаданд. Вақте ки онҳо ба дарун даромаданд, Дрейк ошхонаро дид. Он пур аз мардон буд, ки ҳама ба чизе дар рӯи мизи паст нигоҳ мекарданд. Овозҳои рэп аз дарун чунон баланд буданд, ки Дрейк қариб интизор буд, ки онҳо ба пешвози ӯ мебароянд. Май ба пеш шитофт. Вақте ки Дрейк ба ҳуҷра даромад, вай аллакай як мардро гузошта, ба дигараш гузашт. Як бача бо риши ғафс ба Дрейк давид, ки аллакай дар даст таппонча дошт.
  
  "Ту чи кор карди-?"
  
  Омӯзиш ҳама чиз дар санъати ҷанг буд ва Дрейк зудтар баргашт, аз он ки сиёсатмадор аз саволи асосӣ канорагирӣ кунад. Вай дархол пои худро боло бардошта, таппончаро аз дасти он мард афтонд ва баъд ба пеш кадам зада, онро ба хаво гирифт.
  
  Ӯ силоҳро гардонд.
  
  "Бо шамшер зиндагӣ кунед". Вай тир холй кард. Марди Бюкенан дар як хуруҷи ҳунарӣ ба ақиб афтод. Вақте ки касе аз ошхона дод зад, Май ва Алисия дарҳол боз як силоҳи оташфишони партофташударо гирифтанд. "Эй, аблаҳон! Шумо чӣ кор карда истодаед?"
  
  Дрейк хандид. Аз афташ, дар ин хона садои тирпарронй шунида нашудааст. Хуб. Ӯ ба сӯи дар рафт.
  
  "Ду," ӯ пичиррос зад ва нишон дод, ки фосила дар назди дар ба ҳардуи онҳо танҳо барои манёвр ҷой дода шудааст. Май дар паси вай нишаст.
  
  "Биёед ин сагҳоро ром кунем." Дрейк ва Алисия берун омада, тирпарронӣ карданд ва ба ҷангали пойҳое, ки дар гирди миз буд, ҳадаф қарор доданд.
  
  Хун пошида, ҷасадҳо ба фарш афтоданд. Дрейк ва Алисия ба пеш ҳаракат карданд, зеро медонистанд, ки зарба ва тарс рақибони онҳоро ба иштибоҳ меандозад ва метарсонад. Яке аз посбонони Бюкенан аз болои мизи паст ҷаҳида ба Алисия зад ва ӯро ба паҳлӯ партофт. Май ба холигоҳ қадам зада, худро дифоъ кард, вақте ки посбон ангушти худро ду маротиба ба ӯ зад. Май ҳар як зарбаро ба бозуи худ медошт, пеш аз он ки бо таппончааш ба пули биниаш сахт зад.
  
  Алисия боз ба чанг даромад. "Ман доштам."
  
  "Оҳ, ман боварӣ дорам, ки шумо кардед, азизам."
  
  "Маро бод." Алисия таппончаро ба сӯи мардони нолаю гирён нишон дод. "Як каси дигар мехоҳад кӯшиш кунад? Хм?"
  
  Дрейк ба мизи паст ва мундариҷаи он нигоҳ кард. Тудаҳои C4 дар марҳилаҳои гуногуни омодагӣ рӯи заминро партофтанд.
  
  Подшоҳи хунин чӣ нақша дошт?
  
  "Кадом яке аз шумо Бюкенан аст?"
  
  Ҳеҷ кас ҷавоб надод.
  
  "Ман барои Бюкенан шартнома дорам." Дрейк китф дархам кашид. "Аммо агар ӯ дар ин ҷо набошад, ман фикр мекунам, ки мо бояд ҳамаи шуморо тирандозӣ кунем." Ӯ ба шиками наздиктарин одам тир холӣ кард.
  
  Садо хонаро фаро гирифт. Хатто Май ба у бо тааччуб менигарист. "Мат..."
  
  Ӯ ба вай гиря кард. "Номҳо нест."
  
  "Ман Бюкенан ҳастам." Марде, ки ба яхдони калон такья карда, ба захми тир сахт фишор овард, нафас кашид. "Биё, одам. Мо ба ту зарар нарасонидем".
  
  Ангушти Дрейк дар триггер сахттар шуд. Барои тир напаррондан миқдори зиёди худдорӣ лозим буд. "Шумо маро хафа накардед?" Вай ба пеш ҷаҳида, дидаву дониста зонуашро болои захми хунрав гузошт. "Шумо маро хафа накардед?"
  
  Бинишашро хунрезӣ пур кард. Ғами тасаллӣнопазир мағзу дилашро сӯрох кард. - Ба ман бигӯед, - гуфт ӯ хириранг. "Ба ман бигӯед, ки Клод дар куҷост, ё Худо ба ман кӯмак кунад, ман майнаи шуморо дар тамоми ин яхдон мезанам."
  
  Чашмони Бюкенан дурӯғ намегуфт. Тарси марг нодонии ӯро шаффоф кард. "Ман дӯстони Клодро мешиносам" гуфт ӯ. "Аммо ман Клодро намешиносам. Ман ба шумо дӯстони ӯро гуфта метавонам. Бале, ман онҳоро ба ту дода метавонам".
  
  Дрейк ҳангоми гуфтани ду ном ва макони онҳо гӯш кард. Скарберри ва Петерсон. Танҳо вақте ки ин маълумот пурра гирифта шуд, ӯ ба ҷадвали пур аз C4 ишора кард.
  
  "Дар инҷо чи кор мекуни? Оё шумо барои оғози ҷанг омодагӣ медиҳед?"
  
  Ҷавоб ӯро ба ҳайрат овард. "Бале, бале. Ҷанги Ҳавайӣ оғоз мешавад, одам".
  
  
  Боби нуздаҳум
  
  
  Бен Блейк ба идораи хурде, ки бо хоҳараш мубодила мекард, даромад, то Каринро дар назди тиреза пайдо кард. "Салом хоҳар".
  
  "Салом. Танҳо ба ин нигаред, Бен. тулӯи офтоб дар Ҳавайӣ."
  
  "Мо бояд дар соҳил бошем. Ҳама барои тулӯи офтоб ва ғуруби офтоб ба он ҷо мераванд".
  
  "Оҳ Наход? Карин каме киноя ба додараш нигарист. "Шумо онро дар Интернет ҷустуҷӯ кардед, ҳамин тавр не?"
  
  "Хуб, ҳоло, ки мо дар ин ҷо ҳастем, ман мехоҳам аз ин ҷои пуроб берун шавам ва бо баъзе сокинони маҳаллӣ вохӯрам."
  
  "Барои чӣ?"
  
  "Ман ҳеҷ гоҳ бо Ҳавайӣ вохӯрдам."
  
  "Мано як Ҳавайии лаънатӣ аст, домбо. Худоё, баъзан ман фикр мекунам, ки оё ман ҳарду захираи ҳуҷайраҳои мағзи сарро гирифтаам.
  
  Бен медонист, ки бо хоҳараш ҷанги зеҳнӣ оғоз кардан маъно надорад. Ӯ чанд дақиқа пеш аз он ки ба сӯи дар рафт, то ба ҳарду қаҳва рехт, манзараи олиҷанобро ба ҳайрат овард. Вақте ки ӯ баргашт, Карин аллакай компютерҳои онҳоро пурбор мекард.
  
  Бен кружкаҳоро дар назди клавиатураҳояшон гузошт. "Шумо медонед, ки ман онро бесаброна интизорам." Дастонашро молиш дод. "Ман дар назар дорам, ки дар ҷустуҷӯи гузоришҳои капитан Кук. Ин кори воқеии детективӣ аст, зеро мо он чизеро, ки пинҳон аст, меҷӯем, на он чизе ки ошкор аст."
  
  "Мо аниқ медонем, ки дар Интернет ягон пайванде вуҷуд надорад, ки Кукро бо Даймонд Ҳид ё Лихиро бо Ҳавайиён мепайвандад. Мо медонем, ки Diamond Head танҳо яке аз як қатор конусҳо, вентилятсияҳо, нақбҳо ва қубурҳои лава аст, ки дар зери Оаху ҷойгиранд.
  
  Бен қаҳваи гармашро як нӯшоба гирифт. "Мо инчунин медонем, ки Кук ба Кауаи, дар шаҳри Ваймеа фуруд омад. Waimea-ро санҷед, ки дараи аҷибе барои рақобат бо Каньони Гранд кофӣ аст. Сокинони маҳаллии Кауай ин ибораро барои боздид аз Ҳавайӣ ҳамчун ҷабҳаи ғазаб дар Оаху сохтаанд. Дар паҳлӯи як осорхонаи хеле хурд дар Ваймеа муҷассамаи Кук мавҷуд аст".
  
  "Чизе, ки мо медонем," гуфт Карин. "Гап дар он аст, ки журналҳои капитан Кук дар ин ҷо ҳастанд." Вай компютерашро пахш кард. "Онлайн".
  
  Бен оҳ кашид ва варақ кардани аввалин маҷаллаҳои васеъро оғоз кард. "Бигзор шавқовар сар шавад." Вай наушникашро ба кор андохта, ба курсии худ такья кард.
  
  Карин ба у нигарист. "Онро хомӯш кунед. Оё ин девори хоб аст? Ва дигар сарпӯш? Рӯзе, бародари хурдӣ, ту бояд ин трекҳои навро сабт кунӣ ва панҷ дақиқаи шӯҳрати худро беҳуда сарф накун".
  
  "Ба ман нагӯед, ки шумо вақти худро беҳуда сарф мекунед, хоҳарам. Мо ҳама медонем, ки шумо дар ин кор устод ҳастед".
  
  "Оё шумо инро дубора ба миён меоред? Ҳозир?"
  
  "Панч сол гузашт". Бен мусиқиро баланд кард ва ба компютери худ диққат дод. "Панчсолаи харобй. Нагузоред, ки он чӣ рӯй дод, даҳаи ояндаро вайрон кунад. "
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк, Мэй ва Алисия бе хоб ва каме истироҳат кор карда, тасмим гирифтанд, ки танаффус гиранд. Дрейк тақрибан як соат пас аз тулӯи офтоб аз Ҳейден ва Кинимака занг зад. Тугмаи хомӯш ин мушкилотро зуд ҳал кард.
  
  Онҳо дар Вайкики як ҳуҷра иҷора гирифтанд. Ин як меҳмонхонаи калони чархдор буд, ки пур аз сайёҳон буд ва ба онҳо сатҳи баланди беномӣ медод. Онҳо зуд дар Denny's маҳаллӣ хӯрок хӯрда, сипас ба меҳмонхонаи худ рафтанд ва дар он ҷо онҳо лифтро ба ҳуҷраи худ дар ошёнаи ҳаштум бурданд.
  
  Вақте ки дар дохили он Дрейк истироҳат кард. Вай фоидаи бо хурок ва истирохат пур кардани худро медонист. Вай дар курсии сабуки назди тиреза печида, аз он лаззат бурд, ки офтоби софу равшани Ҳавайӣ аз тирезаҳои фаронсавӣ бар ӯ мешуст.
  
  "Шумо ҳарду барои кат ҷанг карда метавонед" гуфт ӯ бе рӯйгардон. "Касе ҳушдорро соати ду гузошт."
  
  Бо ин вай фикрҳои худро дур кард ва аз донистани он, ки онҳо суроғаи ду нафарро доранд, ки ба Клод то ҳадди имкон наздик буданд, итминон дод. Осоиши донистани он ки Клод рост ба Подшоҳи Хунӣ бурда шуд.
  
  Оромии дил аз донистани он ки то интиқом хунин ҳамагӣ чанд соат мондааст.
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден ва Кинимака субҳро дар идораи полиси маҳаллии Гонолулу гузарониданд. Хабар ин буд, ки баъзе аз "шарикони" Клод дар давоми шаб нест карда шуданд, аммо хабари воқеӣ набуд. Соҳиби клуб, ки Пилипо ном дорад, хеле кам гуфт. Чанд нафари ӯ дар беморхона бистарӣ шуданд. Он ҳамчунин зоҳир шуд, ки навори видеоии ӯ ба таври мӯъҷиза торик шуд, вақте ки як мард ва ду зан пеш аз нисфи шаб ба ӯ ҳамла карданд.
  
  Ба ин тирпарронии хунинро дар ҷое дар маркази шаҳр илова кунед, ки дар он бештар шарикони маъруфи Клод иштирок доштанд. Вақте ки афсарони мусаллаҳ ба ҷои ҳодиса расиданд, танҳо як хонаи холӣ ёфтанд. Мардон нест. Рақами телефон нест. Танхо хун дар фарш ва столи ошхона, ки хангоми чанг дар болои онхо осори С4 пайдо шудааст.
  
  Ҳейден Дрейкро кӯшиш кард. Вай кӯшиш кард, ки ба Алисия занг занад. Вай Маноро як сӯ кашид ва бо хашм дар гӯши ӯ пичиррос зад. "Лаънат ба онҳо! Онҳо намедонанд, ки моро дастгирӣ кардан лозим аст, ки мувофиқи хости худ амал кунем. Онҳо бояд донанд."
  
  Кинимака китф дархам кашид, китфхои калонаш баланду фурУ рафт. "Шояд Дрейк донистан намехоҳад. Вай бо дастгирии ҳукумат ё бидуни дастгирии худ ин корро хоҳад кард".
  
  "Ҳоло вай бори гарон аст."
  
  "Ё тири заҳрноке, ки рост ба дил парвоз мекунад". Кинимака вакте ки сардораш ба у нигарист, табассум кард.
  
  Ҳейден лаҳзае парешон шуд. "Чӣ? Оё ин матнҳо аз суруданд ё чизе?"
  
  Кинимака хафа менамуд. - Ман чунин фикр намекунам, сардор. Пас, - ӯ ба полисҳои ҷамъшуда нигоҳ кард, - полис дар бораи Клод чӣ медонад?
  
  Ҳейден нафаси чуқур гирифт. "Тааҷҷубовар нест, ки онҳо хеле каманд. Клод соҳиби сояафкани якчанд маҳфилҳост, ки метавонанд ба фаъолиятҳои ғайриқонунӣ ҷалб шаванд ё набошанд. Онҳо дар рӯйхати назорати полис баланд нестанд. Аз ин рӯ, соҳиби хомӯшии онҳо номаълум боқӣ мемонад."
  
  "Бо ҳама чизе, ки бешубҳа, Коваленко таҳия кардааст."
  
  "Бешубха. Барои чинояткор борхо аз олами хакикй дур шудан хамеша фоиданок аст".
  
  "Шояд Дрейк пешрафт карда истодааст. Агар ин тавр намебуд, ман фикр мекунам, ки ӯ бо мо буд."
  
  Ҳейден сар ҷунбонд. "Биёед умедворем, ки чунин аст. Дар ҳамин ҳол, мо бояд чанд сокинони маҳаллиро ба ҳайрат оварем. Ва шумо бояд бо ҳар касе, ки медонед, тамос гиред, ки ба мо кӯмак карда метавонад. Коваленко алла-кай хунчат ба вучуд овардааст. Ман аз фикр кардан нафрат дорам, ки ин ҳама чӣ гуна хотима меёбад."
  
  
  * * *
  
  
  Бен кӯшиш мекард, ки диққати худро баланд нигоҳ дорад. Эҳсосоти ӯ дар изтироб буд. Моҳҳо буд, ки ҳаёти ӯ муқаррарӣ буд. Пеш аз қазияи Один, идеяи ӯ дар бораи моҷароҷӯӣ ин буд, ки гурӯҳи рок-гурӯҳи муосири худ The Wall of Sleep аз модар ва падараш махфӣ нигоҳ дорад. Вай як марди оилавӣ, неруи меҳрубон ва истеъдоди ҳама чизҳои техникӣ буд.
  
  Акнун ӯ ҷангро дид. Ӯ дид, ки одамон кушта мешаванд. Вай барои хаёти худ мубориза мебурд. Духтараки дӯсти беҳтаринаш дар оғӯшаш мурд.
  
  Гузариш байни ҷаҳониён ӯро аз ҳам ҷудо кард.
  
  Ба ин фишори будан бо дӯстдухтари нави худ, як агенти CIA-и Амрикоро илова кунед, ва ӯ аз он ки худаш ғарқ шуд, дар ҳайрат набуд.
  
  На ин ки ӯ боре ба дӯстонаш гуфта буд. Ба оилааш, бале, ӯ метавонист ба онҳо бигӯяд. Аммо Карин хануз ба ин тайёр набуд. Ва ӯ мушкилоти худро дошт. Ӯ навакак ба ӯ гуфта буд, ки пас аз панҷ сол ӯ бояд ба ҷои худ равад, аммо ӯ медонист, ки агар бо ӯ ҳам ҳамин чиз рӯй диҳад, боқимондаи ҳаёти ӯро хароб хоҳад кард.
  
  Ва боқимондаи аъзои Девори хоб пайваста ба ӯ паёмнависӣ мекарданд. Ту дар куҷоӣ, Блейки? Оё мо имшаб ҷамъ мешавем? Акаллан ба ман чавоб навис эй ахмак!Онхо трекхои навро барои сабт омода карда буданд. Ин орзуи лаънатии ӯ буд!
  
  Ҳоло ҳамон чизе, ки ба ӯ танаффуси калони худро дод, зери хатар аст.
  
  Ӯ дар бораи Ҳейден фикр мекард. Вақте ки ҷаҳон пош хӯрд, ӯ ҳамеша метавонист фикрҳои худро ба вай равона кунад ва ҳама чиз каме осонтар мешуд. Хаёлаш овора шуд. Вай варақ задани саҳифаҳои китоби онлайнро идома дод, ки касе аз навиштаҷоти худи Кук нусхабардорӣ карда буд.
  
  Ӯ қариб аз он даст кашид.
  
  Зеро ногаҳон, дар ҳамон ҷо, дар байни гузоришҳои обу ҳаво, аломатҳои тӯлонӣ ва ҷуғрофӣ ва тафсилоти мухтасари кӣ барои нахӯрдани ғизои ҳаррӯзаи гӯшти гов ҷазо дода шуд ва кӣ дар тақаллуб мурда ёфт шуд, истинод ба дарвозаи Пеле пайдо шуд.
  
  "Хохар". - нафас кашид Бен. "Ман фикр мекунам, ки ман чизе ёфтам." Вай як параграфи кӯтоҳро хонд. "Вой, ин ҳикояи мард дар бораи сафари онҳост. Оё шумо ба ин омодаед?"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк дар вақти кушодани чашмонаш аз хоби сабук ба бедорӣ гузашт. Май аз паси у пешу пас кадам мезад. Чунин ба назар мерасид, ки Алисия дар душ буд.
  
  "Мо чанд вақт дар берун будем?"
  
  "Над дақиқа бидеҳ ё бигир. Ана, инро санҷед." Май яке аз таппончаҳоеро, ки аз Бюкенан ва одамонаш гирифта буданд, ба ӯ партофт.
  
  "Ҳисоб чанд аст?"
  
  "Панҷ револьвер. Ҳама чиз хуб аст. Ду 38 ва се 45 калибр. Ҳама бо журналҳо аз чор се ҳиссаи пур".
  
  "Зиёда аз кофӣ". Дрейк бархост ва дароз кашид. Онҳо қарор доданд, ки эҳтимолан бо рақиби ҷиддитар рӯ ба рӯ мешаванд - одамони наздик ба Клод - аз ин рӯ, бо худ доштани силоҳ ҳатмӣ буд.
  
  Алисия куртаашро кашида, муйхои тар аз хаммом баромад. "Оё барои рафтан тайёред?"
  
  Маълумоте, ки онҳо аз Бюкенан гирифтанд, ин буд, ки ҳам Скарберри ва ҳам Петерсон дар канори Вайкики як фурӯшгоҳи мошинҳои экзотикӣ доранд. Он Exoticars ном дошт, ки ҳам як нуқтаи савдо ва ҳам устохонаи таъмир буд. Вай инчунин аксари навъҳои мошинҳои баландсифатро иҷора гирифт.
  
  Сарпӯши хеле даромаднок, фикр мекард Дрейк. Бешубҳа, барои пинҳон кардани ҳама намудҳои фаъолияти ҷиноятӣ пешбинӣ шудааст. Скарберри ва Петерсон бешубҳа ба болои занҷири ғизо наздик буданд. Клод оянда хоҳад буд.
  
  Онхо ба такси савор шуда, ба ронанда адреси дилерро доданд. Тақрибан бист дақиқа дур буд.
  
  
  * * *
  
  
  Бен ва Карин аз хондани рӯзномаи капитан Кук ҳайрон мешаванд.
  
  Бо чашми шахси дигар дидани воқеаҳое, ки бо капитани машҳури баҳр бештар аз дусад сол пеш рӯй дода буд, хеле аҷиб буд. Аммо хондани ҳисоби Кук дар бораи саёҳати сабтшуда, вале ба ҳар ҳол хеле махфӣ дар зери вулқони машҳури Ҳавайӣ, қариб ки пурқувват буд.
  
  "Ин аҷиб аст". Карин нусхаи худро дар экрани компютер варақ зад. "Як чизеро, ки шумо намефаҳмед, дурандешии олиҷаноби Кук аст. Вай одамонро аз тамоми минтақаҳо бо худ бурд, то кашфиёти худро сабт кунад. Олимон. Ботаникхо. рассомон. Ана... - Вай экранро ламс кард.
  
  Бен барои дидани расми нозук иҷрошудаи завод хам шуд. "Сард".
  
  Чашмони Карин дурахшид. "Ин бузург аст. То он даме, ки Кук ва дастаи ӯ онҳоро сабт кунанд ва бо ин расмҳо ва тавсифҳои афсонавӣ ба Англия баргарданд, ин растаниҳо кашф ё ҳуҷҷатгузорӣ нашуданд. Онҳо харитаи ҷаҳони моро, ин одамонро кашиданд ва манзараҳо ва соҳилҳоро тасвир карданд, ки мо имрӯз танҳо аксбардорӣ мекардем. Дар бораи он фикр кунед ".
  
  Овози Бен ба ҳаяҷони ӯ хиёнат мекард. "Медонам. Медонам. Аммо инро гӯш кунед..."
  
  "Вой". Карин ба саргузашти худ ғарқ шуд. "Оё шумо медонистед, ки яке аз экипажи Кук Уилям Блайҳ буд? Марде, ки капитани Неъмат шуд? Ва он ки раисиҷумҳури он замон Бенҷамин Франклин ба ҳамаи капитанҳои баҳрии худ паём фиристод, ки Кукро танҳо гузоранд, бо вуҷуди он, ки амрикоиҳо дар он вақт бо бритониёиҳо дар ҷанг буданд. Франклин ӯро "дӯсти умумии инсоният" номид.
  
  "Хохар". - Бен хитоб кард. "Ман чизе ёфтам. Гӯш кунед, ки ба замин дар Овихи, Ҳавайӣ, дар наздикии баландтарин нуқтаи ҷазира ба амал омад. 21 градусу 15 дакикаи арзи шимолй, 147 градуси тули шимолй, 48 дакикаи гарб. Баландӣ 762 фут. Мо мачбур шудем, ки дар наздикии Лихи лангар партофта, ба сохил равем. Сокиноне, ки мо киро кардем, ба назар чунин менамуданд, ки барои як шиша ром латтаҳои пуштамонро мешикофанд, аммо воқеан ҳам таҳаммулпазир ва донишманд буданд".
  
  "Ба ман нусхаи кӯтоҳшударо диҳед" гуфт Карин. "Дар забони англисӣ".
  
  Бен ба вай гиря кард. "Худо, духтар, Индиана Ҷонсат куҷост?" Лук Скайволкери шумо? Шумо танҳо ҳисси саёҳат надоред. Ҳамин тавр, рови мо, марде бо номи Ҳоксворт, бо Кук, шаш маллоҳи дигар ва чанд нафар сокинони маҳаллӣ барои омӯхтани он чӣ мардуми бумӣ дарвозаи Пеле " меномиданд. Ин бе огоҳии подшоҳи маҳаллӣ ва бо хатари зиёд анҷом дода шуд. Агар онҳо аз ин хабар меёфтанд, подшоҳ ҳама онҳоро мекушт. Ҳавайиён дарвозаи Пелеро эҳтиром мекарданд. Роҳбаладони маҳаллӣ талаби калон доштанд. мукофотҳо".
  
  "Дарвозаи Пеле бояд боиси ташвиши ҷиддии Кук шуд, ки чунин таваккал кунад" гуфт Карин.
  
  "Хуб, Пеле худои оташ, барқ, шамол ва вулқонҳо буд. Эҳтимол маъмултарин худои Ҳавайӣ. Вай хабари бузург буд. Аксари афсонаҳои ӯ дар атрофи уқёнусҳо ҳукмронӣ мекарданд. Тарзи суханронии Ҳавайиён дар бораи ӯ эҳтимол таваҷҷӯҳи Кукро ба вуҷуд овард. Ва тахминан ӯ як марди мутакаббир дар як сафари бузурги кашфиёт буд. Ӯ наметарсад, ки подшоҳи маҳаллӣро ташвиш диҳад."
  
  "Одам мисли Кук аз бисёр чиз наметарсад."
  
  "Маҳз. Ба гуфтаи Ҳоксворт, сокинони маҳаллӣ онҳоро аз гузаргоҳи торик дар зери қалби амиқи вулқон бурданд. Пас аз он ки чароғҳо фурӯзон шуданд ва чунон ки Голлум мегуфт, чанд гардиши душворе ба амал омад, ҳама онҳо истоданд ва бо ҳайрат ба дарвозаи Пеле нигоҳ карданд.
  
  "Аҷиб. Оё расм вуҷуд дорад?
  
  "Не. Артист аз ин сафар кафо монд. Аммо Ҳоксворт он чизеро, ки онҳо дидаанд, тасвир мекунад. Арки азим, ки чунон баланд парвоз мекард, ки он аз болои доирадои болоии шуълаи мо боло баромад. Чаҳорчӯбаи дастӣ бо рамзҳои хурд. Дар ҳар ду тараф чуқурчаҳо, ду ашёи хурдтар намерасанд. Тааҷҷубовар нафаси моро гирифт ва мо воқеан нигоҳ кардем, то даме ки маркази торик нигоҳи моро ҷалб кард."
  
  "Пас, дар рӯҳияи ҳама одамон, он чизе ки ӯ дар назар дорад, ин аст, ки онҳо он чизеро, ки меҷӯянд, пайдо карданд, аммо баъд фаҳмиданд, ки бештар мехоҳанд." Карин сарашро ҷунбонд.
  
  Бен чашмонашро ба вай андохт. "Ман фикр мекунам, ки шумо он чизеро дар назар доред, дар рӯҳияи ҳама моҷароҷӯён, онҳо бештар мехостанд. Аммо шумо дуруст мегӯед. Дарвозаи Пеле маҳз ҳамин буд. Дарвоза. Онро ба ҷое бурдан лозим буд".
  
  Карин курсии худро бардошт. "Ҳоло ман ҳайронам. Ин ба куҷо овард?
  
  Дар ҳамин вақт телефони мобилии Бен занг зад. Вай ба экран нигаристу чашмонашро чилва кард. "Модар ва падар".
  
  
  БОБИ 20
  
  
  Мано Кинимака дили Вайкикиро дӯст медошт. Дар Ҳавайӣ таваллуд ва ба воя расидааст, ӯ давраи кӯдакии худро дар соҳили Кухио пеш аз он ки оилааш маблағ ҷамъоварӣ кунад ва ба соҳили оромтари шимолӣ кӯчид. Серфинг дар он ҷо дараҷаи ҷаҳонӣ буд, ғизо аслӣ буд, ҳатто вақте ки шумо дар берун хӯрок мехӯрдед, зиндагӣ он қадар озод буд, ки шумо тасаввур карда метавонед.
  
  Аммо хотираҳои аввалини ӯ дар бораи Кӯҳио буданд: соҳили зебо ва луусҳои ройгон, барбекюҳои соҳилии якшанбе, серфинги осон, мардуми хушодоб ва шукӯҳи шабонаи ғуруби офтоб.
  
  Акнун, вакте ки вай дар хиёбони Кухио ва баъд Калакауа харакат мекард, ба чизхои кухна ва ламскунанда пай бурд. На сайёҳони тару тоза. На сокинони маҳаллӣ, ки субҳонаи шарбати Ҷамбаро мебардоранд. Дар наздикии Royal Hawaiian ҳатто як фурӯшандаи яхмос нест. Ин машъалҳои сиёҳи дарозе буд, ки онҳо ҳар шаб даргиронда буданд, маҷмааи савдои қариб холӣ, ки дар он ҷо ӯ боре гиря карда, аз аломати огоҳкунандаи оддии А, ки яке аз гузаргоҳҳоро баста буд, хандида буд, ки навишта шудааст: Агар шумо Одам Одам набошед, купрук баста аст Ин хеле содда аст. Ҳамин тавр Ҳавайӣ.
  
  Вай аз назди магозаи кухнаи Лассен гузашт, ки дар он чо боре ба расмхои бохашамат ва мошинхои афсонавии онхо нигох карда буд. Акнун он рафт. Давраи кӯдакии ӯ ба охир расид. Вай аз маркази савдои Кинг Деҳа, ки модараш боре ба ӯ гуфта буд, ки як вақтҳо қароргоҳи шоҳ Калакауа буд, гузашт. Вай аз зеботарин шӯъбаи полис дар ҷаҳон, яке рост дар соҳили Вайкики дар сояи садҳо тахтаи серфинг гузашт. Ва ӯ аз назди муҷассамаи вайроннашавандаи герцог Каханамоку, ки мисли ҳамеша бо лейсҳои тару тоза пӯшида буд, гузашт, ҳамон ҳайкасе, ки вай ҳангоми кӯдакиаш миллионҳо орзуҳо дар сараш чарх зада буд.
  
  Акнун оилаи ӯро шабонарӯз посбонӣ мекарданд. Ба онҳо маршалҳои олии ИМА ва пиёдагарди баҳрӣ нигоҳубин мекарданд. Хонаи оила холӣ буд ва ҳамчун дом барои қотилон истифода мешуд. Худи у одами намоён буд.
  
  Ҳейден Ҷей, дӯсти беҳтарин ва раҳбари ӯ, дар курсии мусофирбар дар паҳлӯи ӯ нишаст ва шояд аз чеҳраи ӯ чизе дид, зеро вай чизе нагуфт. Вай аз корд захмӣ шуд, аммо ҳоло қариб сиҳат шудааст. Одамони гирду атрофаш кушта шуданд. Хамкорон. Дӯстони нав.
  
  Ана, ба хонааш, ба макони айёми бачагй баргашт. Хотираҳо ӯро мисли дӯстони деринаи гумшуда пур карданд, ки мехоҳанд бо ӯ робитаи барқарор кунанд. Хотираҳо ӯро аз ҳар гӯшаи кӯча бомбаборон мекарданд.
  
  Зебоии Ҳавайӣ дар он буд, ки дар шумо абадан зиндагӣ мекард. Фарқ надошт, ки як ҳафта дар он ҷо будӣ ё бист сол. Хусусияти ӯ беохир буд.
  
  Ҳейден ниҳоят кайфиятро вайрон кард. "Ин бача, ин Капуа. Оё вай дар ҳақиқат яхи майдашударо аз микроавтобус мефурӯшад?"
  
  "Дар ин ҷо тиҷорати хуб вуҷуд дорад. Ҳама яхи майдашударо дӯст медоранд."
  
  "Ба андозаи кофӣ одилона".
  
  Мано табассум кард. "Шумо хоҳед дид".
  
  Вақте ки онҳо аз зебоии Кухио ва Вайкики мегузаштанд, дар тарафи рост соҳилҳо мунтазам пайдо мешуданд. Бахр шуълавар ме-кард ва раххои сафед ба таври даъваткунанда меларзиданд. Мано дид, ки дар соҳил якчанд автригҳо омода карда мешаванд. Боре, ӯ як қисми як дастаи автриггер буд, ки тӯҳфаҳоро ба даст овард.
  
  "Мо дар ин ҷо ҳастем". Ӯ ба таваққуфгоҳи қубуре даромад, ки дар як канораш панҷара дошт, ки ба уқёнуси Ором нигоҳ мекард. Мошини Capua дар ниҳоят, дар як макони олӣ ҷойгир буд. Мано дам дусти деринаашро пай бурд, вале лахзае истод.
  
  Ҳейден ба ӯ табассум кард. "Хотираҳои кӯҳна?"
  
  "Хотираҳои аҷиб. Чизе, ки шумо намехоҳед бо аз нав тасаввур кардани чизи нав халалдор кунед, медонед?"
  
  "Медонам".
  
  Ба овози вай боварй набуд. Мано дуру дароз ба сардораш нигох кард. Вай одами хуб буд - ростқавл, одилона, сахтгир. Оё шумо медонед, ки Ҳейден Ҷей ҷонибдори кист ва кадом корманд метавонад аз раҳбари худ бештар талаб кунад? Вақте ки онҳо бори аввал вохӯрданд, ӯ ӯро хуб мешинохт. Падари ӯ Ҷеймс Ҷей як нерӯманд, афсонаи ҳақиқӣ буд ва ин арзанда буд. Ҳадафи Ҳейден ҳамеша вафо кардан ба ваъда, мероси худ буд. Ин қувваи пешбарандаи вай буд.
  
  Ба дараҷае, ки Мано вақте эълон кард, ки ӯ дар бораи нерд ҷавон Бен Блейк то чӣ андоза ҷиддӣ аст, ба ҳайрат афтод. Вай фикр мекард, ки ин муддати тӯлонӣ ва тӯлонӣ хоҳад буд, то Ҳейден худро тела доданро бас кунад, то ба мероси Мано зиндагӣ кунад, ки вай аллакай аз ҳад гузаштааст. Дар аввал фикр мекард, ки масофа алангаро хомуш мекунад, вале баъд зану шавхар боз бо хам диданд. Ва акнун онҳо аз ҳарвақта пурқувваттар менамуданд. Оё гек ба ӯ ҳадафи нав, самти нав дар зиндагӣ медиҳад? Танҳо чанд моҳи оянда нишон медиҳад.
  
  "Бирав". Хейден ба суи вагон ишора кард. Мано дарро кушода, аз хавои тозаи махаллй нафаси чукур кашид. Дар тарафи чапи ӯ Сари алмос, як шахсияти аҷибе, ки дар муқобили уфуқ истода, ҳамеша ҳозир буд, баланд мешуд.
  
  Барои Мано, он ҳамеша вуҷуд дошт. Ин ӯро ба ҳайрат наовард, ки ин метавонад дар болои як мӯъҷизаи бузург бошад.
  
  Онхо якчоя ба суи вагончаи яхбури равон шуданд. Капуа хам шуда, ба онхо нигарист. Чеҳраи ӯ аз тааҷҷуб ва сипас аз шодии ҳақиқӣ чинҷил шуд.
  
  "Мано? Мард! Эй!"
  
  Капуа нопадид шуд. Пас аз як сония ӯ аз паси микроавтобус давида баромад. Вай як марди фарохпуш, муйхои сиёх ва ранги тира буд. Ҳатто дар назари аввал, Ҳейден метавонист бифаҳмад, ки ӯ ҳар рӯз ҳадди аққал ду соатро дар тахтаи серфинг мегузаронад.
  
  "Капуа." Мано дусти деринаашро ба огуш гирифт. - Якчанд буданд, бародар.
  
  Капуа ба акиб кадам монд. "Ту чи кор карди? Ба ман бигӯед, ки коллексияи шишаҳои шишагии Хард Рок чӣ гуна идома дорад?
  
  Мано сарашро чунбонду китф дархам кашид. "Оҳ, каме бла бла, ва ҳатто бештар. Ту медонӣ. Шумо?"
  
  "Дуруст. Хоулӣ кист?"
  
  "Хаол..." Мано ба амрикоии фаҳмо баргашт, то ба Ҳейден сабукӣ кашид. "... ин сардори ман аст. Бо Ҳейден Ҷей вохӯред."
  
  Сокини махаллй рост шуд. "Шумо шодам" гуфт ӯ. "Оё шумо Босс Мано ҳастед? Вой. Хушбахт Мано, мегӯям."
  
  - Шумо зан надоред, Капуа? Мано тамоми кори аз дасташ меомадагиро мекард, ки андаке тахкирро пинхон кунад.
  
  "Ман ба худ саги пои харидаам. Вай, яке аз филиппинии ҳавайӣ ва чинӣ, маро маҷбур кард, ки тамоми шаб хайма занам, мард. Аксарияти Ҳавайиён аз нажоди омехта буданд.
  
  Мано нафас гирифт. Пой Дог марди нажоди омехта буд. Ҳаол меҳмон буд ва ин истилоҳи таҳқиромез набуд.
  
  Пеш аз он ки ӯ чизе бигӯяд, Ҳейден ба ӯ рӯ овард ва бо ширинӣ пурсид: "Хайма мегузоред?"
  
  Мано гиря кард. Ҳейден аниқ медонист, ки Капуа чист ва он ба хаймазанӣ ҳеҷ иртиботе надошт. "Ин хуб аст. Вай хуб садо медиҳад. Гӯш кун, Капуа, ман бояд ба ту чанд савол диҳам".
  
  "Тирандозон".
  
  "Оё шумо боре дар бораи шахсияти бузурги олами ҷиноӣ бо номи Коваленко шунидаед? Ё Подшоҳи хунин?
  
  "Ман танҳо он чизеро мешунавам, бародар. Оё вай дар Оаху аст?"
  
  "Мумкин ки. Дар бораи Клод чӣ гуфтан мумкин аст?
  
  "Не. Агар шумо ин номро Хоулӣ мегуфтед, ман онро ба ёд меовардам". Капуа дудилагӣ кард.
  
  Ҳейден инро дид. "Аммо шумо чизе медонед."
  
  "Шояд сардор. Шояд ман медонам. Аммо дӯстони шумо дар он ҷо, - сарашро ба тарафи шӯъбаи полиси Вайкики Бич ҷунбонд, - онҳо донистан намехоҳанд. Ман аллакай ба онҳо гуфтам. Онҳо ҳеҷ коре накарданд."
  
  "Маро санҷед." Ҳейден ба нигоҳи он мард дучор шуд.
  
  - Ман чизе мешунавам, сардор. Барои ҳамин Мано назди ман омад, дуруст? Хуб, пули нав вақтҳои охир чанд варақи фарбеҳ медиҳад, одам. Бозингарони нав дар тамоми саҳна, шабнишиниҳо мегузоранд, ки ҳафтаи оянда ҳеҷ гоҳ нахоҳанд дид."
  
  "Пули нав?" - садо дод Мано. "Дар куҷо?" - Ман пурсидам.
  
  "Ҳеҷ ҷо," бо ҷиддият гуфт Капуа. "Ман дар назар дорам, дар ин ҷо, мард. Дар ҳамин ҷо. Онҳо ҳамеша ҳошия буданд, аммо ҳоло онҳо сарватманданд".
  
  Ҳейден дасташро дар мӯяш гузаронид. "Ин ба шумо чӣ мегӯяд?"
  
  "Ман дар ин саҳна иштирок надорам, аммо ман инро медонам. Чизе рӯй дода истодааст ва ё дар пеш аст. Бисьёр одамон пули калон гирифтанд. Вақте ки ин ҳодиса рӯй медиҳад, шумо ёд мегиред, ки саратонро паст нигоҳ доред, то он даме, ки чизҳои бад гузаранд."
  
  Мано ба укьёнуси дурахшон чашм духт. "Шумо боварӣ доред, ки шумо чизе намедонед, Капуа?"
  
  "Ман ба саги поки худ қасам мехӯрам."
  
  Capua poi худро ҷиддӣ қабул кард. Хейден ба вагон ишора кард. "Чаро шумо ба мо каме намесозед, Капуа."
  
  "Албатта".
  
  Ҳангоме ки Капуа дур шуд, Ҳейден ба Мано рӯ овард. "Ман фикр мекунам, ки ин кӯшиш кардан лозим аст. Оё шумо медонед, ки ӯ дар бораи чӣ гап мезанад? "
  
  "Ба ман садои он чизе, ки дар зодгоҳи ман рӯй медиҳад, маъқул нест" гуфт Мано ва даст ба яхи риштарошӣ дароз кард. "Капуа. Номатро бигу бародар. Кӣ метавонад чизе донад?
  
  "Дар он ҷо як бачаи маҳаллӣ ҳаст, Дэнни, ки дар теппа зиндагӣ мекунад." Нигоҳаш ба сари Алмос афтод. "Бой. Волидайнаш, онҳо ӯро ҳамчун ҳавлӣ тарбия мекунанд." Ӯ ба Ҳейден табассум кард. "Инро мисли як амрикоӣ бигӯед. Ман фикр намекунам, ки дар ин кор ягон хатое нест. Аммо ӯ бо ифлосҳо ҷиддӣтар аст. Вай аз донистани зишт ғазаб мегирад, оё маро мефаҳмед?
  
  Мано як қошуқро истифода бурда, як пораи калони яхи рангинкамонро кофт. "Оё бача дӯст медорад, ки вонамуд кунад, ки вай як зарбаи бузург аст?"
  
  Капуа сар ҷунбонд. "Аммо ин дуруст нест. Вай танҳо як писарбачаест, ки бозии одамро бозӣ мекунад."
  
  Ҳейден ба дасти Мано даст расонд. "Мо ба ин Дэнни ташриф меорем. Агар ягон таҳдиди нав пайдо шавад, мо бояд инро низ донем."
  
  Capua ба суи яхдонхо ишора кард. "Онхо аз хисоби муассиса мебошанд. Аммо шумо маро намешиносед. Шумо ҳеҷ гоҳ ба дидани ман наомадед".
  
  Мано бо сари дусти деринааш ишора кард. - Ногуфта намонад, бародар.
  
  
  * * *
  
  
  Capua ба онҳо суроғаеро дод, ки онҳо онро дар GPS-и мошин барномарезӣ кардаанд. Пас аз понздаҳ дақиқа онҳо ба дарвозаи оҳанини сиёҳе расиданд. Қитъа боз ба сӯи уқёнус нишеби шуд, бинобар ин онҳо танҳо тирезаҳои ошёнаи болоии хонаи калонро диданд.
  
  Аз мошин фуромаданд, аз пахлуи Мано чашмахо чир-чир мезаданд. Мано даст ба дарвозаи калон гузошта, тела дод. Боғи пеши Ҳейденро маҷбур кард, ки бозистад.
  
  Пойгоҳи серфинг. Мошини нави кати кушод. Дар байни ду дарахти хурмо гамак тул кашида буд.
  
  "Эй Худоё, Мано. Оё ҳама боғҳои Ҳавайӣ чунинанд?"
  
  Мано гиря кард. "Дар ҳақиқат не, не."
  
  Вакте ки зангро зананд, аз пас садое шуниданд. Онхо дастони худро ба аслиха наздик нигох дошта, гирди хона мегаштанд. Вақте ки онҳо аз гӯшаи охирин гардиш карданд, ҷавонеро диданд, ки дар ҳавз бо зани солхӯрда шӯхӣ мекунад.
  
  "Мебахшед!" Хейден дод зад. "Мо аз шӯъбаи полиси Гонолулу ҳастем. Чанд сухан?" Вай пичиррос зад, ки базӯр шунида мешуд: "Умедворам, ки ин модари ӯ нест."
  
  Мано нафасгир шуд. Вай ба шӯхӣ кардани сардор одат накарда буд. Сипас чеҳраи ӯро дид. Вай марговар ҷиддӣ буд. - Чаро шумо...
  
  "Шумо чӣ мехоҳед?" Ҷавон бо имову ишораи ваҳшӣ ба сӯи онҳо равон шуд. Чу наздик омад, Мано дид чашмонаш.
  
  "Мо мушкилот дорем" гуфт Мано. "Ӯ дар канор аст."
  
  Мано иҷозат дод, ки бача ваҳшӣ занад. Якчанд hayrides калон ва ӯ аз нафас буд, шорти ӯ оғоз ба поён лағжиш. Вай аз вазъияти душвори худ огоҳӣ надошт.
  
  Пас зани солхӯрда ба сӯи онҳо давид. Ҳейден нобоварона чашмак зад. Зан ба пушти Кинимаке ҷаҳида, мисли асп савор шудан гирифт.
  
  Онҳо ба чӣ ҷаҳаннам дар ин ҷо афтодаанд?
  
  Ҳейден иҷозат дод, ки Кинимакаро ғамхорӣ кунад. Вай хона ва заминро аз назар гузаронд. Ҳеҷ нишонае набуд, ки касе дар хона бошад.
  
  Ниҳоят, Мано тавонист ҳаюлоро ларзонад. Вай бо як торсакии тар ба шағал, ки гирду атрофи ҳавзро иҳота карда буд, фуруд омад ва мисли банши нола кард.
  
  Дэнни, агар ин Дэни бошад, бо даҳони кушода ба вай нигоҳ кард, шортҳояш ҳоло дар зери зонуаш меафтад.
  
  Ҳейден кофӣ буд. "Дэнни!" - ба руяш фарьёд зад вай. "Мо бояд бо шумо сӯҳбат кунем!"
  
  
  Вай ӯро боз ба курсии нишастгоҳ тела дод. Худоё, акнун падараш ӯро медид. Вай рӯй гардонда, шишаҳои коктейлро холӣ кард ва сипас ҳардуро аз оби ҳавз пур кард.
  
  Вай ба рӯи Дэнни об пошида, ӯро сабук зад. Вай дархол табассум кардан гирифт. "Эй кӯдак, ту медонӣ, ки ба ман маъқул аст..."
  
  Ҳейден ба ақиб қадам зад. Дар сурати дуруст кор кардан, ин метавонад ба фоидаи онҳо анҷом ёбад. "Шумо танҳоед, Дэнни?" Вай каме табассум кард.
  
  "Тина дар ин ҷост. Дар ҷое". У бо чумлахои кутоху нафасгир мегуфт, ки гуё дилаш барои дастгирй кардани одами панчкаратааш сахт мехнат мекард. "Духтари ман."
  
  Ҳейден бо сабук нафас кашид. "Хуб. Ҳоло ман мешунавам, ки шумо шахсе ҳастед, ки фаҳмед, ки оё ба ман маълумот лозим аст. "
  
  "Ин ман". Эгои Дэнни як сония тавассути туман нишон дод. "Ман он шахс ҳастам."
  
  "Ба ман дар бораи Клод нақл кунед."
  
  Бемаънӣ боз ӯро гирифта, чашмонашро вазнин менамуд. "Клод? Бачаи сиёҳпӯсте, ки дар Crazy Shirts кор мекунад?"
  
  "Не". Ҳейден дандонҳояшро фишурд. "Клод, бачае, ки дар тамоми Оаху клубҳо ва ранчҳо дорад."
  
  "Ман ин Клодро намешиносам." Ростқавлӣ шояд яке аз ҷиҳатҳои қавии Дэнни набуд, аммо Ҳейден шубҳа дошт, ки вай ҳоло онро қалбакӣ мекунад.
  
  "Дар бораи Коваленко чй? Оё шумо дар бораи ӯ шунидаед?
  
  Дар чашмони Дэнни чизе намедурахшид. Ягон нишона ё аломати огоҳӣ вуҷуд надорад.
  
  Дар паси ӯ, Ҳейден шунид, ки Мано кӯшиш мекунад, ки дӯстдухтари Дэнни Тинаро ором кунад. Вай қарор кард, ки кӯшиш кардани як равиши дигар зарар надорад. "Хуб, биёед чизи дигареро санҷем. Дар Гонолулу пули нав вуҷуд дорад. Ин бисёр аст. Ин аз куҷо меояд, Дэнни ва чаро?
  
  Чашмони кӯдак калон кушода шуда, ногаҳон чунон даҳшат равшан шуд, ки Ҳейден қариб ба силоҳ даст дароз кард.
  
  "Ин метавонад дар ҳар лаҳза рӯй диҳад!" - хитоб кард у. "Шумо мебинед? Ҳар вақт! Фақат... танҳо дар хона бимон. Дар хона бимон, писарам". Овозаш бо изтироб баромад, ки гуё гапи ба у гуфташударо такрор мекард.
  
  Ҳейден ҳис кард, ки сардии амиқ ба сутунмӯҳрааш ҷорӣ мешавад, ҳатто вақте ки гармии осмонӣ пушташро гарм мекард. "Ба зудӣ чӣ рӯй дода метавонад, Дэнни. Биёед, шумо метавонед ба ман бигӯед ".
  
  "Ҳамла" гуфт Дэнни аблаҳона. "Инро баргардонидан мумкин нест, зеро онро харида ва пардохт кардаанд." Дэнни дасти вайро гирифт ва ногаҳон ба таври даҳшатнок ҳушёр шуд.
  
  "Террористҳо наздик мешаванд, Мисс полис. Фақат кори лаънатии худро анҷом диҳед ва нагузоред, ки он ҳаромҳо ба ин ҷо оянд."
  
  
  БОБИ бисту якум
  
  
  Бен Блейк аз сабтҳои маҷаллаи капитан Кук ва ҳамсараш Ҳоксворт иқтибос овардааст, ки хатарноктарин сафари инсониро тавсиф мекунанд.
  
  "Онҳо аз дарвозаи Пеле гузаштанд," гуфт Бен бо тааҷҷуб, "ба торикии қатрон. Дар айни замон Кук то ҳол ба даромадгоҳи камондор ҳамчун дарвозаи Пеле ишора мекунад. Танҳо пас аз он ки ӯ чизеро, ки берун аз он аст, эҳсос мекунад, - дар ин ҷо гуфта мешавад - ӯ баъдтар истинод ба дарвозаҳои дӯзахро иваз мекунад.
  
  Карин бо чашмони калон ба Бен ру овард. "Чӣ метавонад шахсе ба мисли капитан Кук чунин тарси бараҳнаро баён кунад?"
  
  "Қариб ҳеҷ чиз нест" гуфт Бен. "Кук каннибализмро кашф кард. Қурбониҳои инсонӣ. Ӯ ба сафар ба обҳои тамоман номаълум баромад".
  
  Карин ба экран ишора кард. "Лаънатро хонед."
  
  "Дар паси дарвозаҳои сиёҳ, роҳҳои лаънатӣ, ки ба инсон маълум аст ..."
  
  "Ба ман нагӯед" гуфт Карин. "Ҷамъбаст."
  
  "Ман наметавонам"
  
  "Чӣ? Чаро?"
  
  "Зеро ки дар ин ҷо гуфта шудааст - матни зерин аз ин табдилдиҳӣ бо сабаби шубҳа дар бораи дурустии он хориҷ карда шудааст."
  
  "Чӣ?"
  
  Бен ба компютер нигариста, андешамандона абрӯ зад. "Ман фикр мекунам, ки агар он барои тамошои омма кушода бошад, касе аллакай кӯшиш мекард, ки тафтиш кунад."
  
  "Ё шояд онҳо карданд ва мурданд. Шояд мақомот тасмим гирифтаанд, ки дониш барои паҳн кардан бо мардум хеле хатарнок аст."
  
  "Аммо мо ҳуҷҷати ҳазфшударо чӣ гуна мебинем?" Бен ба таври тасодуфӣ чанд калидро зад. Дар саҳифа ягон истиноди пинҳонӣ вуҷуд надошт. Ҳеҷ чиз маҳкумшаванда нест. Вай номи муаллифро дар Google ҷустуҷӯ кард ва чанд саҳифаеро пайдо кард, ки дар бораи Хроникаи Кук зикр шудаанд, аммо дигар дар бораи дарвозаи ҷаҳаннам, Пеле ва ҳатто Сарвари алмос зикр нашудааст.
  
  Карин ру оварда ба дили Вайкики нигарист. "Пас, сафари Кук аз дарвозаҳои дӯзах аз таърих навишта шудааст. Мо метавонем кӯшишро идома диҳем. " Вай ба сӯи компютерҳо ишора кард.
  
  "Аммо ин ҳеҷ фоидае нахоҳад дошт" гуфт Бен дар беҳтарин таассуроти Yoda. "Мо набояд вақти худро беҳуда сарф кунем."
  
  "Он чизеро, ки Ҳейден дар ту мебинад, ман ҳеҷ гоҳ намедонам." Карин пеш аз он ки охиста-охиста гардиш кард, сарашро ҷунбонд. "Мушкилот дар он аст, ки мо ҳеҷ роҳе надорем, ки дар он ҷо чӣ хоҳем ёфт. Мо кур-курона ба дӯзах меравем".
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден ва Кинимака тавонистанд, ки чанд ҷумлаи дигарро аз Дэнни фишурда кунанд, пеш аз он ки онҳо қарор кунанд, ки онҳоро дар зиёфати маводи мухаддирашон танҳо гузоштан оқилона аст. Бо ҳардуи онҳо, онҳо фикр мекунанд, ки сафари CIA як хоби бад буд.
  
  Кинимака боз ба мошин савор шуда, дасташро ба рули нарми чармин гузошт. "Ҳамлаи террористӣ?" - такрор кард у. "Дар Вайкики? Ман ба ин бовар надорам".
  
  Ҳейден аллакай рақами сардорашро мезад. Дарвоза дархол чавоб дод. Вай дар чанд ҷумлаи кӯтоҳ маълумотеро, ки онҳо аз Дэнни гирифта буданд, қироат кард.
  
  Мано посухи Гейтсро тавассути баландгӯяк гӯш кард. "Ҳайден, ман наздиктар шуда истодаам. Чанд соати дигар ва ман дар он ҷо хоҳам буд. Полиция барои муайян кардани макони ранчо ба хамаи чинояткорони маълум такья мекунад. Мо онро ба зудӣ мегирем. Ман мақомоти дахлдорро дар бораи ин ҳамлаи эҳтимолӣ огоҳ мекунам, аммо кофтанро идома диҳед."
  
  Хатти хаттӣ мурд. Ҳейден аз тааҷҷуби ором нафас кашид. "Оё вай ба ин ҷо меояд? Ба ӯ душворӣ мекашад, чунон ки ҳаст. Ӯ чӣ кор хоҳад кард?
  
  "Шояд кор ба ӯ кӯмак кунад."
  
  "Биёед умедворем. Онҳо фикр мекунанд, ки ба зудӣ ҷойгиршавии ранҷро мегиранд. Мо террористонро пайгирӣ мекунем. Он чизе, ки ба мо ҳоло лозим аст, одамони мусбат ва ростқавл мебошанд. Ҳей Мано, оё шумо фикр мекунед, ки ин достони террористӣ як қисми нақшаи Подшоҳи Хун аст?
  
  Мано сар ҷунбонд. "Ин аз хаёлам гузашт." Чашмони ӯ дар манзараи ҳайратангез менӯшиданд, гӯё онро нигоҳ медоштанд, то бо торикии торикӣ мубориза барад.
  
  "Дар бораи одамони ростқавл сухан ронем, Дрейк ва ду рафиқи ӯ то ҳол ба паёмҳои ман посух надодаанд. Ва полис низ намедонад."
  
  Телефони ҳамроҳаш занг зада, ӯро ба ҳайрат овард. Дарвоза буд. - Ҷаноб?
  
  "Ин чиз акнун девона шудааст" гуфт ӯ, ба таври возеҳ ба ташвиш афтод. "Пулиси Гонолулу боз се таҳдиди қонунии террористиро гирифт. Ҳама дар Вайкики. Ҳама чиз ба зудӣ рӯй хоҳад дод. Коваленко алока баркарор карда шудааст".
  
  "Се!"
  
  Дарвоза якбора як сония баста шуд. Ҳейден фурӯ бурд ва ҳис кард, ки меъдааш печида буд. Тарс дар чашмони Мано арақи ӯро кард.
  
  Гейтс боз тамос гирифт. "Бигзор чор бошад. Маълумоти бештар танҳо тасдиқ карда шуд. Бо Дрейк тамос гиред. Шумо дар муборизаи ҳаёти худ ҳастед, Ҳейден. сафарбар карда шаванд".
  
  
  * * *
  
  
  Подшоҳи Хун дар саҳни баланд, дар чеҳрааш табассуми сард меистод, чанд нафар аз лейтенантҳои боэътимоди ӯ дар пеш ва поёни ӯ меистоданд. "Вақти он расидааст" гуфт ӯ оддӣ. "Ин ҳамон чизест, ки мо интизор будем ва барои он кор кардем. Ин натичаи тамоми чидду чахди ман ва тамоми курбонихои шумост. "Дар ин ҷост," ӯ самаранок таваққуф кард, "ҳамааш ба охир мерасад."
  
  Вай чеҳраҳоро аз назар гузаронид, ки ягон аломати тарсро надошта бошад. Ҳеҷ чиз набуд. Дар ҳақиқат, Будро аз он ки ба муборизаи хунин баргаштан иҷозат дода шавад, хеле шод буд.
  
  "Клод, ранчро вайрон кун. Ҳама маҳбусонро кушед. Ва... - табассум кард. "Палангҳоро озод кунед. Онҳо бояд муддате қудратро ишғол кунанд. Boudreaux, танҳо он чизеро, ки мекунед, кунед, аммо бераҳмонатар. Ман шуморо даъват мекунам, ки ҳар як хоҳиши худро иҷро кунед. Ман шуморо даъват мекунам, ки ба ман таъсир расонед. Не, маро шок кунед. Ин корро кунед, Будро. Ба Кауай равед ва ранҷро дар он ҷо маҳкам кунед."
  
  Подшоҳи хунин бори охир ба чанд нафари боқимондаи худ нигоҳ кард. "Шумо бошад ... дар Ҳавайӣ ҷаҳаннамро кушоед."
  
  Ӯ рӯй гардонда, онҳоро як сӯ партофт ва бори охир ба нақлиёти худ ва мардони бодиққат интихобшуда, ки ӯро дар қаъри марговар дар зери Сари Алмос ҳамроҳӣ мекарданд, нигарист.
  
  "Аз замони Кук ҳеҷ кас ин корро накардааст ва барои нақл кардани афсона зиндагӣ накардааст. Ҳеҷ кас ҳеҷ гоҳ аз сатҳи панҷуми дӯзах берун нарафтааст. Ҳеҷ кас ҳеҷ гоҳ нафаҳмида буд, ки системаи дом барои пинҳон кардани он чӣ сохта шудааст. Мо ин корро мекунем."
  
  Марг ва харобӣ ҳам дар паси ӯ буд ва ҳам дар пеш. Сар задани бесарусомонӣ ногузир буд. Подшоҳи хунхор шод шуд.
  
  
  * * *
  
  
  Матт Дрейк аз таваққуфгоҳи Exoticars бо "дӯстдухтар" -и худ Алисия Майлз даст ба даст дод. Дар он ҷо як мошини иҷораи ягона, иҷораи Basic Dodge буд, ки эҳтимол ба якчанд сайёҳоне тааллуқ дошта бошад, ки яке аз Lamborghinis-ҳои навро барои як соат иҷора гирифта буданд. Вақте ки Дрейк ва Алисия ба намоишгоҳи мӯд ворид шуданд, марди қадбаланд бо буридани экипаж аллакай зери бинии онҳо буд.
  
  "Нимирӯзи ба хайр. Мумкин аст ман ба шумо кӯмак кунам?"
  
  "Кадомашон тезтаранд?" Дрейк чеҳраи бесаброна намуд. "Мо дар хона як Ниссан дорем ва дӯстдухтари ман мехоҳад суръати воқеиро эҳсос кунад." Дрейк чашмак зад. "Агар шумо донед, ки ман чиро дар назар дорам, шояд ба ман чанд холҳои бонусӣ ба даст оред."
  
  Алисия ширин табассум кард.
  
  Дрейк умедвор буд, ки Май дар айни замон қафои намоишгоҳи калонро давр мезанад ва аз назари гаражи қафо нигоҳ дошта, ба сӯи маҷмааи паҳлӯи девордор равона шудааст. Вай кӯшиш мекунад, ки аз тарафи дигар ворид шавад. Дрейк ва Алисия тақрибан шаш дақиқа вақт доштанд.
  
  Табассуми он мард васеъ ва ба ҷои тааҷҷубовар, қалбакӣ буд. "Хуб, аксари одамон як мошини нави Ferrari 458 ё Lamborghini Aventadorро интихоб мекунанд, ки ҳарду мошинҳои олӣ ҳастанд." Вақте ки фурӯшанда мошинҳои мавриди назарро нишон дод, ки ҳардуи онҳо дар назди тирезаҳои пурраи намоишгоҳ ҷойгир буданд, табассум васеътар шуд. "Аммо дар робита ба дастовардҳои афсонавӣ, агар он чизе ки шумо ҷустуҷӯ доред, ман метавонам Ferrari Daytona ё McLaren F1-ро тавсия диҳам." Вай дасташро ба қафои намоишгоҳ нишон дод.
  
  Дар паси он ва дар тарафи рост офисҳо буданд. Дар тарафи чап як қатор дӯконҳои хусусӣ буд, ки дар он маълумот дар бораи корти кредитӣ ҷамъоварӣ ва калидҳо супурда мешуданд. Дар офис ягон тиреза вуҷуд надошт, аммо Дрейк мешунид, ки рақамҳо дар гирду атроф ҳаракат мекунанд.
  
  Ӯ сонияҳоро ҳисоб кард. Май бояд пас аз чор дақиқа меомад.
  
  "Шумо мистер Скарберри ҳастед ё ҷаноби Петерсен?" - бо табассум пурсид у. "Ман номҳои онҳоро дар лавҳаи берун дидам."
  
  "Ман Ҷеймс ҳастам. Ҷаноби Скарберри ва Петерсен соҳибони онҳо мебошанд. Онҳо дар ҳавлӣ ҳастанд."
  
  "ДАР БОРАИ". Дрейк намоиш дод, ки ба Ferraris ва Lamborghinis нигоҳ мекард. Кондиционери намоишгоҳ ба пушти ӯ афтод. Аз идораи дур садое намеомад. Алисия худашро нигоҳ дошта, ҳангоми эҷоди фазо нақши зани хушмуомиларо бозӣ мекард.
  
  Як дақиқа пеш аз Май бояд аз дарҳои паҳлӯ баромад.
  
  Дрейк омода шуд.
  
  
  * * *
  
  
  Вақт бо суръати ташвишовар аз назди онҳо гузашт, аммо Бен умедвор буд, ки идеяи девонаи Карин самар хоҳад дод. Қадами аввал ин буд, ки дар куҷо нигоҳ доштани журналҳои аслии капитан Кук буд. Ин кори осон гардид. Ҳуҷҷатҳо дар Архиви Миллӣ, дар наздикии Лондон, дар як бинои ҳукумат нигоҳ дошта мешуданд, аммо ба мисли Бонки Англия бехатар набуданд.
  
  То ҳоло ҳамааш хуб.
  
  Қадами навбатӣ овардани Ҳейден буд. Барои фаҳмидани нуктаи онҳо вақти зиёд лозим шуд. Дар аввал, Ҳейден бе дағалӣ хеле парешон менамуд, аммо вақте ки Карин, ки аз ҷониби Бен дастгирӣ карда шуд, нақшаи худро пешниҳод кард, агенти CIA ба таври марговар хомӯш шуд.
  
  "Ту чӣ мехоҳӣ?" - ногахон пурсид вай.
  
  "Мо мехоҳем, ки шумо як дузди сатҳи ҷаҳонӣро ба Архиви Миллии Кью барои аксбардорӣ фиристед, на дуздӣ ва сипас нусхаи қисми дахлдори маҷаллаҳои Кукро ба ман тавассути почтаи электронӣ фиристед. Қисме, ки гум шудааст."
  
  "Оё шумо маст будед, Бен? Ҷиддӣ -"
  
  "Мушкилтарин қисми он," Бен исрор кард, "дуздӣ нахоҳад буд. Боварӣ дорам, ки дузд қисмати дурустро ёфта ба ман мефиристад".
  
  "Чӣ мешавад, агар ӯ дастгир шавад?" Ҳейден ин саволро бе фикру мулоҳиза қатъ кард.
  
  "Аз ин рӯ, вай бояд як дузди сатҳи ҷаҳонӣ бошад, ки CIA ба шарофати ин созишнома соҳиби он шуда метавонад. Ва чаро, идеалӣ, ӯ бояд аллакай дар ҳабс бошад. Оҳ, ва Ҳейден, ин ҳама бояд дар чанд соати наздик анҷом дода шавад. Он воқеан интизор шуда наметавонад."
  
  "Ман аз ин огоҳам" гуфт Ҳейден, аммо баъд оҳанги вай нарм шуд. "Инак, Бен, ман медонам, ки шумо дуро ба ин идораи хурдакак тела додаанд, аммо шумо шояд мехоҳед, ки сари худро аз дар берун кунед ва маълумоти охиринро гиред. Шумо бояд омода бошед, ки ба ...
  
  Бен хавотирона ба Карин нигарист. "Дар сурати чй? Шумо чунон мегӯед, ки гӯё дунё ба охир мерасад".
  
  Хомӯшии Ҳейден ба ӯ ҳама чизеро, ки бояд донад, нақл кард.
  
  Баъди чанд лахза маъшукааш боз ба сухан баромад: "Ин кайдхо, ин журналхо ба шумо чй кадар даркор? Оё меарзад, ки бритониёҳоро хашм гирифт?"
  
  "Агар Подшоҳи Хун ба дарвозаҳои ҷаҳаннам биравад ва мо бояд аз паси ӯ равем," гуфт Бен, "онҳо эҳтимолан ягона манбаи паймоиши мо хоҳанд буд. Ва ҳамаи мо медонем, ки Кук бо кортҳои худ чӣ қадар хуб буд. Онҳо метавонистанд ҷони моро наҷот диҳанд."
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден телефонашро болои капои мошинаш гузошт ва кӯшиш кард, ки фикрҳои нооромашро ором кунад. Чашмони вай аз шишаи пеши пеши Мано Кинимаки бархӯрд кард ва вай баръало ҳис кард, ки даҳшат дар майнаи ӯ ҷуброн мешавад. Онҳо танҳо хабари даҳшатнокро гирифтанд, боз аз Ҷонатан Гейтс.
  
  Ин ба он монанд нест, ки террористон мехостанд дар Оаху ба якчанд ҷойҳо ҳамла кунанд.
  
  Акнун онҳо медонистанд, ки ин хеле бадтар аз он аст.
  
  Мано ба берун баромад, ба таври намоён ларзид. "Ин кӣ буд?"
  
  "Бен. Вай мегӯяд, ки мо бояд ба Архиви Миллии Англия ворид шавем, то ба ӯ нусхаи гузоришҳои капитан Кукро бигирем."
  
  Мано абрӯ зад. "Ин корро кунед. Бигиру бикун. Он Коваленкои девона кӯшиш мекунад, ки ҳама чизеро, ки мо дӯст медорем, нест кунад, Ҳейден. Шумо тамоми кори аз дастатон меомадаро мекунед, то чизеро, ки дӯст медоред, муҳофизат кунед."
  
  "Бритониё-"
  
  "Онҳоро лаънат кунед." Мано дар фишори худ худро гум кард. Ҳейден зид набуд. "Агар чӯбҳо ба мо кӯмак кунанд, ки ин ҳаромро ба қатл расонанд, онҳоро бигир."
  
  Ҳейден фикрҳои худро ба тартиб овард. Вай кӯшиш кард, ки ақли худро тоза кунад. Ин чанд занг ба офисҳои CIA дар Лондон ва як фарёди баланд аз сарвари худ Гейтс лозим буд, аммо вай фикр мекард, ки шояд ин корро анҷом диҳад. Хусусан бо назардошти он чизе, ки Гейтс ба ӯ гуфта буд.
  
  Ва ӯ хуб медонист, ки дар Лондон як агенти махсуси ҷаззоби CIA вуҷуд дорад, ки метавонад ин корро бидуни арақ иҷро кунад.
  
  Мано хамоно ба у нигох мекард, хануз дар шок буд. "Шумо ба ин занг бовар карда метавонед? Оё бовар кардан мумкин аст, ки Коваленко барои парешон кардани диккати одамон чй кор карданй мешавад?".
  
  Ҳейден натавонист, аммо хомӯш монд ва суханронии худро барои Гейтс ва дафтари Лондон омода мекард. Пас аз чанд дақиқа вай омода шуд.
  
  "Хуб, биёед яке аз бадтарин зангҳои ҳаёти моро бо занге пайгирӣ кунем, ки ба мо дар иваз кардани нақшҳо кӯмак кунад" гуфт ӯ ва рақамро дар рақамзании сареъ зад.
  
  Ҳатто вақте ки вай бо раҳбари худ сӯҳбат мекард ва барои рахна кардани Архиви Миллии Бритониё кӯмаки хориҷӣ мекард, суханони қаблии Ҷонатан Гейтс дар зеҳнаш сӯхт.
  
  Ин танҳо Оаху нест. Террористони шохи хунин ният доранд, ки дар як вакт ба якчанд чазира зарба зананд.
  
  
  БОБИ бисту дуюм
  
  
  Дрейк нафаси худро кашида гирифт, ки Май дар назари пурраи котиб аз дари паҳлӯ гузашта рафт.
  
  "Чӣ-"
  
  Дрейк табассум кард. - Май аст, - пичиррос зад у ва баъд бо хошоктайёр чаши одамро шикаст. Фурӯшанда бе садое гашту ба замин зад. Алисия аз назди мошини Lamborghini гузашта, силоҳашро омода мекард. Дрейк аз болои фурѓшандаи бе®аракат парид. Май зуд аз девори қафо қадам зада, аз паси мошини дастнорас McLaren F1 мегузашт.
  
  Онҳо дар чанд сония назди девори офис буданд. Набудани тирезаҳо ҳам ба фоидаи онҳо ва ҳам бар зидди онҳо кор мекард. Аммо камераҳои амниятӣ хоҳанд буд. Ин танҳо як савол буд -
  
  Касе аз дари қафо давида даромад, ки комбинезон бо равған олуда буд, мӯйи дарози сиёҳ бо бандана сабз баста буд. Дрейк рухсораи худро бевосита ба «исмати тунуки фанер пахш карда, садои аз дохили офис меомадаро шунид, дар ®оле ки май ®аракати механикро маш« мекард.
  
  Хануз садое набароварданд.
  
  Аммо баъдан чанд нафари дигар аз дар даромаданд ва касе дар дохили идора доду фарёд баровард. Дрейк медонист, ки бозӣ ба охир расидааст.
  
  "Бигзор онҳо онро дошта бошанд."
  
  Алисия "Бале, ҳа" гуфт ва баробари кушода шуданаш дари офисро лагадкӯб кард, ки он ба сари мард бархӯрд. Марди дигар берун баромад, чашмонаш аз ҳайрат калон шуда, ба як зани зебое, ки таппонча дошт ва мавқеъи ҷангҷӯе, ки ӯро интизор буданд, нигоҳ мекарданд. Вай туфангчаро баланд кард. Алисия ба шиками ӯ тир зад.
  
  Ӯ дар остонаи дар афтод. Аз идора боз доду фиғон баланд шуд. Шок ба фаҳмиш табдил ёфт. Онҳо ба зудӣ хоҳанд фаҳмид, ки даъват кардани якчанд дӯстон оқилона мебуд.
  
  Дрейк ба суи яке аз механизаторон тир холй карда, ба мобайни рон зада, уро ба замин афтонд. Мард дар McLaren ба поён афтид ва дар паси худ изи хун гузошт. Ҳатто Дрейк ғарқ шуд. Май бо марди дуюм машғул шуд ва Дрейк ба Алисия баргашт.
  
  "Мо бояд дохили он шавем."
  
  Алисия наздиктар рафт, то он даме, ки дохили дохилиро хуб дид. Дрейк то ба дари хона расидан ба фарш давид. Бо сараш Алисия чанд тир холӣ кард. Дрейк қариб ба остонаи дар даромад, аммо дар ин лаҳза ним даҳҳо нафар бо силоҳи худ ба берун парида, оташ кушоданд.
  
  Алисия ба ақиб гашт ва дар паси Lamborghini пинҳон шуд. Тирхо ба пахлуяш хуштак мезаданд. Шишаи пеш пора шуд. Дрейк зуд лағжид. Вай дарди чашмони ин мардро ҳангоми тирандозӣ ба суперкарҳо медид.
  
  Дигаре низ ӯро дид. Дрейк як сония пеш аз ӯ оташ кушод ва дид, ки ӯ сахт афтода, яке аз ҳамкорони худро бо худ гирифтааст.
  
  Алисия аз паси Lamborghini берун ҷаҳида, якчанд зарбаи муқовиматро зер кард. Дрейк ба суи Феррари давида, аз паси чархҳои азимаш ғарқ шуд. Акнун ҳар як тир ҳисоб мешавад. Вай медид, ки май, ки дар канори девори кабинет аз назар пинхон шуда буд, ба паси он чое, ки механизаторон аз он чо омадаанд, нигарист.
  
  Се нафари онҳо дар зери пои вай хобидаанд.
  
  Дрейк маҷбур кард табассуми хурде. Вай то ҳол мошини комили куштор буд. Лаҳзае ӯ дар бораи вохӯрии ногузир байни Май ва Алисия ва ҷуброни марги Уэллс хавотир шуд, аммо пас ӯ нигаронии худро дар ҳамон гӯшаи дур маҳкам кард, мисли муҳаббате, ки нисбати Бен, Ҳейден ва дигар дӯстонаш эҳсос мекард.
  
  Ин ҷое набуд, ки шумо метавонед эҳсосоти шаҳрвандии худро озод кунед.
  
  Тир ба Феррари бархурда, аз дар ва аз тарафи дигар баромад. Бо як садамаи гӯшношунид, тирезаи пеш таркид ва шиша ба шаршараи хурд афтод. Дрейк аз парешон истифода бурда, ба берун ҷаҳида, як марди дигареро, ки дар назди дари офис серодам буд, парронад.
  
  Ҳаваскорон, албатта.
  
  Сонй дид, ки ду марди дурушт-намуд, ки дар даст пулемётхо доранд, аз кабинет мебароянд. Дили Дрейк як задан гирифт. Вай тасвири ду марди дигарро аз паси онҳо дурахшид - тақрибан бешубҳа Скарберри ва Петерсен, ки аз ҷониби зархаридони кироя муҳофизат карда мешуданд - пеш аз он ки ҷисми худро дар паси чархи азим хурдтар кунад.
  
  Садои тирхои парвозкунанда пардаи гушашро таркид. Он гоҳ ин стратегияи онҳо хоҳад буд. Алисия ва ӯро дар ҳабси хонагӣ нигоҳ доред, то он даме, ки ду соҳибхона аз дари қафо гурезанд.
  
  Аммо онхо дар мохи май накша нагирифтаанд.
  
  Агенти японй як чуфт таппончаи партофташу-даро гирифта, ба гушае омад ва ба суи одамон бо автоматхо тир холй кард. Яке ба акиб парвоз кард, ки гуё уро мошин бархурда бошад, аз таппонча вахшиёна тир холй кард ва хангоми афтодан конфетти ба болои шифт парешон кард. Дигаре сарваронашро аз паси лошаи худаш ронда, чашмашро ба Май гардонд.
  
  Алисия ба боло баромад ва як тир холӣ кард, ки аз рухсораи муҳофиз гузашт ва дарҳол ӯро ба замин афтонд.
  
  Акнун Скарберри ва Петерсен худашон яроки худро бароварданд. Дрейк қасам хӯрд. Ӯ ба онҳо зинда лозим буд. Дар ин лаҳза ду марди дигар аз дарҳои қафо ва паҳлӯ ворид шуда, Майро маҷбур карданд, ки боз пушти McLaren пӯшанд.
  
  Тир ба бадани мошини гаронбаҳо сӯрох шуд.
  
  Дрейк шунид, ки яке аз соҳибхонаҳо мисли хуки калуаи Ҳавайӣ гиря мекард.Чанд нафари боқимонда дар атрофи роҳбарони худ ҷамъ омада, ба мошинҳо ва аз ин рӯ ҳамлагарон тирандозӣ карда, бо суръати баланд ба сӯи гаражи қафо давиданд.
  
  Дрейк лаҳзае ба ҳайрат афтод. Май ду муҳофизро куштааст, аммо Скарберри ва Петерсен дар зери жолаи оташи пӯшиш зуд аз дари қафо ғайб заданд.
  
  Дрейк бархост ва тир холӣ кард ва ба пеш қадам зад. Хама вакт ба пеш харакат карда, хам шуд, то боз ду аслиха гирад. Яке аз посбонони дари қафо китфашро дошта афтод. Дигаре дар ҷараёни хун ба ақиб қадам зад.
  
  Дрейк ба сӯи дар давид, Май ва Алисия дар паҳлӯи ӯ. Мэй тир холӣ кард, дар ҳоле ки Дрейк чанд нигоҳи зуд гирифта, кӯшиш мекард, ки ҷойгиршавии утоқҳои хидматрасонӣ ва гаражро арзёбӣ кунад.
  
  "Танҳо як фазои кушод" гуфт ӯ. "Аммо як мушкили калон вуҷуд дорад."
  
  Алисия дар паҳлӯи ӯ нишаст. "Чӣ?"
  
  "Дар он ҷо онҳо як Шелби Кобра доранд."
  
  Май чашмонашро ба ӯ дӯхт. "Чаро ин мушкилот аст?"
  
  "Ҳар чӣ мекунед, онро тир наандозед."
  
  "Оё он бо маводи тарканда пур карда шудааст?"
  
  "Не".
  
  "Пас чаро ман онро гирифта наметавонам?"
  
  "Зеро ки ин Шелби Кобра аст!"
  
  "Мо танҳо як намоишгоҳи пур аз суперкарҳои аблаҳро тирборон кардем." Алисия уро ба як тараф оринч кард. "Агар шумо ҷуръат надоред, ки ин корро кунед."
  
  "Карф". Дрейк ба сӯи вай ҷаст. Тир аз пешониаш гузашту девори гачро сурох карда, ба чашмонаш риштахои гач мерехт. Чи тавре ки вай интизор буд, бачаҳо ҳангоми давидан тир мепарронданд. Агар онҳо чизеро зананд, ин бахти кӯр мебуд.
  
  Дрейк ҳадаф гирифт, нафаси чуқур гирифт ва мардони ду тарафи ду сардорро берун кард. Вақте ки охирин муҳофизони боқимондаи онҳо афтоданд, ҳам Скарберри ва ҳам Петерсен гӯё дарк карданд, ки онҳо дар ҷанги бохт мубориза мебаранд. Онҳо бозистоданд, силоҳҳо дар паҳлӯяшон овезон буданд. Дрейк ба сӯи онҳо давид, ангушташ аллакай дар триггер буд.
  
  "Клод" гуфт ӯ. "Ба мо Клод лозим аст, на шумо. Куҷост Ӯ?"
  
  Аз наздик ду сардор ба таври аҷиб ба ҳам монанд менамуданд. Ҳардуи онҳо чеҳраҳои хаста доштанд, ки бо хатҳои сахте, ки аз солҳои қабули қарорҳои бераҳмона ба вуҷуд омадаанд, печида буданд. Чашмони онхо сард буд, чашмони пиронхои базм. Дастони онхо хануз хам таппончахои худро дошта, эхтиёткорона хам мешуданд.
  
  Май ба ярок ишора кард. "Онҳоро партоед."
  
  Алисия мухлиси худро васеъ гардонд, ки ҳадаф гирифтани онро душвортар кард. Дрейк мағлубиятро дар чашмони сардорон қариб медид. Пистолетхо кариб дар як вакт ба фарш афтоданд.
  
  "Дӯзахи хунин", - ғурур кард Алисия. "Онҳо якхелаанд ва як хел рафтор мекунанд. Оё бачаҳои бад дар осмон шуморо ба клонҳо табдил медиҳанд? Ва ҳангоме ки ман дар ин мавзӯъ ҳастам, чаро касе дар ин ҷо ба бади бад табдил меёбад? Ин ҷой аз истироҳат дар осмони ҳафтум беҳтар аст".
  
  "Кадом яке аз шумо Scarberry аст?" - пурсид Май, ба осонй ба максад расида.
  
  "Ман ҳастам" гуфт мӯйсафед. "Оё шумо дар тамоми шаҳр дар ҷустуҷӯи Клод будед?"
  
  "Ин мо ҳастем", пичиррос зад Дрейк. "Ва ин охирин истгоҳи мост."
  
  Дар хомушй як ангуштзании ночиз садо дод. Дрейк ба ақиб гашт, зеро медонист, ки Алисия мисли ҳамеша ба ҳадаф мерасад. Гараж холй менамуд, хомушй ногахон чун кух вазнин буд.
  
  Scarberry ба онҳо табассуми зардтобе дод. "Мо дар устохона хастем. Баъзан ҳама чиз вайрон мешавад."
  
  Дрейк ба Алисия нигоҳ накард, балки ба ӯ ишора кард, ки ҳамеша дар посбонӣ бошад. Чизе хато буд. Вай ба дарун даромад ва Скарбериро гирифт. Бо як ҳаракати тези дзюдо, Дрейк ӯро бардошт ва ба китфаш партофт ва мардро сахт ба бетон зад. Вақте ки дарди чашмони Скарберри гузашт, Дрейк таппончаро ба манаҳаш нишон дод.
  
  "Клод дар куҷост?" - Ман пурсидам.
  
  - Ҳеҷ гоҳ нашунидам...
  
  Дрейк бинии мардро шикаст. "Шумо як имкони дигар доред."
  
  Нафаскашии Scarberry тез буд. Чеҳрааш мисли гранит сахт буд, аммо мушакҳои гарданаш сахт кор мекарданд, асабоният ва тарсро таслим мекарданд.
  
  "Биёед ба тирандозии пораҳо оғоз кунем." Овози сабуки Май ба онхо расид. "Ман зиқам".
  
  "Ба андозаи кофӣ одилона". Дрейк тела дод, ба тарафе қадам зад ва триггерро кашид.
  
  "НОО!"
  
  Фарьёди Скарберй дар охирин лахзаи имконпазир уро боздошт. "Клод дар ранчо зиндагӣ мекунад! дохилй аз сохили шимолй. Ман ба шумо координатҳоро дода метавонам."
  
  Дрейк табассум кард. "Пас, пеш равед."
  
  Боз як клик. Дрейк кӯчактарин ҳаракатро дид ва дилаш ғарқ шуд.
  
  Оҳ не.
  
  Алисия аз кор баромад. Тири вай дарҳол охирин бади бадро кушт. Вай дар бордони мошини Шелби пинхон шуда буд.
  
  Дрейк ба вай нигоҳ кард. Вай табассум кард, ки бо каме бадгӯии кӯҳна. Дрейк дид, ки ҳадди аққал худро дубора пайдо мекунад. Вай хислати қавӣ дошт, ки метавонад бо талафот мубориза барад.
  
  Ӯ ба худ он қадар боварӣ надошт. Вай Скарберриро тела дод, ки шитоб кунад. "Шитоб кардан. Дӯсти шумо Клодро як сюрпризи калон интизор аст".
  
  
  БОБИ бисту сеюм
  
  
  Вақте ки Дрейк занг зад, Ҳейден ва Кинимака ҳатто барои ба кор андохтани мошин вақт надоштанд. Вай рақами ӯро дар экранаш дид ва нафаси сабук кашид.
  
  "Дрейк. Ту дар куҷо-"
  
  "Вақт нест. Ман макони Клодро дорам."
  
  - Бале, мо низ чунин фикр мекунем, бачаи доно. Аҷиб аст, ки баъзе ҷинояткорон барои зиндагии оромтар даст мекашанд."
  
  "Шумо кай боз медонед? Ту дар куҷо?" Дрейк саволҳоеро ба мисли сержанти машқӣ дод, ки фармон медиҳад.
  
  "Соҳит бош, паланг. Мо як дақиқа пеш хабар гирифтем. Гӯш кунед, мо барои таъсири фаврӣ омодагӣ мебинем. Ва ман ҳоло дар назар дорам. Оё шумо бозӣ мекунед? "
  
  "Ман комилан дуруст ҳастам. Мо ҳама чунин ҳастем. Ин харом аз Коваленко як кадам акиб мондааст".
  
  Ҳейден ба ӯ дар бораи огоҳиҳои террористӣ нақл кард, вақте ки вай ба Кинимакаро мошин рондан нишон дод. Вақте ки вай тамом шуд, Дрейк хомӯш шуд.
  
  Пас аз лахзае гуфт: "Мо бо шумо дар штаб вомехурем".
  
  Ҳейден ба зудӣ рақами Бен Блейкро зад. "Амалиёти шумо бомуваффақият гузашт. Мо умедворем, ки агенти мо дар Лондон он чизеро, ки ба шумо лозим аст, дар давоми чанд соати оянда дастрас мекунад ва баъд аз он ӯ нусхаҳои онро мустақиман ба шумо мефиристад. Ман умедворам, ки ин ба шумо лозим аст, Бен."
  
  "Умедворам, ки он дар ҳақиқат вуҷуд дорад." Овози Бен аз шунидани суханронии ӯ бештар асабонӣ буд. "Ин як тахмини солим аст, аммо он ҳанӯз ҳам тахмин аст."
  
  "Ман ҳам умедворам".
  
  Ҳейден телефонашро ба панели асбобҳо партофта, холӣ ба кӯчаҳои Вайкики менигарист, вақте ки Кинимака ба идораи марказ бармегашт. "Гейтс фикр мекунад, ки агар мо бо Клод зуд мубориза барем, мо метавонем ҳамлаҳоро боздорем. Онҳо умедворанд, ки Коваленко ҳатто дар он ҷо бошад."
  
  Мано дандонҳояшро фишурдааст. - Хама кор мекунад, сардор. Полицияи махаллй, куввахои махсус. Ҳама чиз хурд мешавад, то он даме ки дарояд. Масъала дар он аст, ки бачаҳои бад аллакай вуҷуд доранд. Онҳо бояд бошанд. Пешгирии ҳама гуна ҳамлаи наздик, бигзор ним даҳҳо ҳамла ба се ҷазираи гуногун бояд амалан ғайриимкон бошад."
  
  Ҳама дар қудрат мутмаин буданд, ки Коваленко воқеан ба ҳамлаҳои сершумор фармон додааст, то ҳамаро дар ҷустуҷӯи орзуи худ - сафаре, ки қисми охирини ҳаёти худро ба он бахшидааст, банд кунад.
  
  Ба пои капитан Кук пайравй кунед. Як ба як рафтан беҳтар аст. Аз дарвозаҳои дӯзах берунро омӯзед.
  
  Ҳангоме ки штаб дар берун пайдо мешуд, Ҳейден чарх зад. Вақти амал кардан расидааст.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Мэй ва Алисияро ба бинои CIA овард ва онҳоро фавран ба болохона гусел карданд. Онҳоро ба як ҳуҷраи пур аз фаъолият бурданд. Дар охири он Ҳейден ва Кинимака дар байни издиҳоми полис ва кормандони низомӣ истода буданд. Дрейк метавонист SWAT ва дастаи дузди HPD-ро бубинад. Ӯ метавонист либосҳои ягонаеро дид, ки бешубҳа ба гурӯҳҳои амалиёти махсуси CIA тааллуқ доранд. Шояд ҳатто баъзе Delta дар наздикӣ.
  
  Иблис, бешубҳа, дар думи Подшоҳи Хун аст ва барои хун аст.
  
  "Шумо дар хотир доред, вақте ки Подшоҳи хун одамонашро барои ҳамла ба он Destroyer фиристод, то дастгоҳро дуздиданд?" У гуфт. "Ва онҳо кӯшиш карданд, ки Кинимакаро дар як вақт рабудаанд? Ман боварӣ дорам, ки ин як забти тасодуфӣ буд. Онҳо танҳо мехостанд, ки забони ҳавайии кинимакиро донанд".
  
  Баъд Дрейк ба хотир овард, ки вакте ки одамони Коваленко эсминецро васл карданд, на Май ва на Алисия дар атроф набуданд. Ӯ сар ҷунбонд. "Фарқ надорад".
  
  Дрейк пай бурд, ки Бен ва Карин дар назди тиреза таваққуф карданд. Ҳар яки онҳо дар даст пиёла доштанд ва онҳо мисли коғазҳои ғелонда дар дискотекаи мактабӣ менамуданд.
  
  Дрейк дар бораи гум шудан дар байни мардум фикр мекард. Ин осон мебуд. Талафоти Кеннеди ҳанӯз дар хуни ӯ ҷӯш меёфт ва барои ӯ баҳс кардан ғайриимкон буд. Бен он ҷо буд. Бен ӯро ҳангоми мурданаш нигоҳ дошт.
  
  Он бояд Дрейк бошад. На танхо ин. Дрейк маҷбур шуд, ки марги ӯро пешгирӣ кунад. Ин буд он чизе ки ӯ кард. Вақт норавшан шуд ва лаҳзае худро дар хонаи Йорк бо Кеннеди дид, ки дар ошхона чизе мепазад. Кеннеди ромҳои торикро ба табақи нонпазӣ пошида, вақте ки ҷӯшон шуд, ба боло нигарист. Дрейк стейкро дар равғани сирпиёз маринад кард. Ин оддӣ буд. Ин шавқовар буд. Ҷаҳон аз нав муқаррарӣ шуд.
  
  Ситорахо дар пеши назараш мисли оташбозии ноком медурахшиданд. Ногаҳон оромӣ баргашт ва дар атрофи ӯ садоҳо баланд шуданд. Касе уро оринч кард. Марди дигар қаҳваи гармро ба рӯйи яке аз сардоронаш рехт ва ба ҳоҷатхона мисли кӯршапарак аз дӯзах давид.
  
  Алисия ба ӯ бодиққат нигоҳ кард. "Чӣ мешавад, Дрейкс?"
  
  Вай аз байни издиҳом тела дод, то бо Бен Блейк рӯ ба рӯ шуд. Ин лаҳзаи беҳтарин барои шарҳи зуд аз Dinorock буд. Дрейк инро медонист. Бен эҳтимол инро медонист. Аммо ҳарду хомӯш буданд. Нур аз тиреза аз паси Бен мерехт; Гонолулу бо нури офтоб, осмони кабуди дурахшон ва чанд абрҳои пушта дар берун меистод.
  
  Дрейк ниҳоят овози худро ёфт. "Оё ин компютерҳои CIA муфид буданд?"
  
  "Мо умедворем". Бен достони саёҳати капитан Кукро ба сӯи Даймонд Сарвар ҷамъбаст кард ва бо маълум шуд, ки CIA агенти Бритониёро барои ғорати Архиви Миллӣ истифода кардааст.
  
  Алиша баъди шунидани хабари чавон охиста-охиста пеш рафт. "Дузди супербритониёӣ? Номи ӯ чист?"
  
  Бен аз таваҷҷӯҳи ногаҳон чашмак зад. "Ҳайден ҳеҷ гоҳ ба ман нагуфтааст."
  
  Алисия ба корманди CIA ба таври мухтасар нигарист ва сипас табассуми ғазабангез кард. "Оҳ, ман боварӣ дорам, ки вай ин корро накардааст."
  
  "Ин чӣ маъно дорад?" Карин сухан ронд.
  
  Табассуми Алисия каме бадхоҳона шуд. "Ман махсусан бо дипломатиям машҳур нестам. Онро пахш накунед."
  
  Дрейк сулфа кард. "Танҳо боз як ҷинояткори байналмилалӣ, ки Алисия ситам кардааст. Ҳила ҳамеша дар он буд, ки он чизеро, ки вай надорад, пайдо кунад".
  
  "Ин дуруст аст" гуфт Алисия бо табассум. "Ман ҳамеша маъмул будам."
  
  "Хуб, агар ин агенте бошад, ки ман дар бораи он фикр мекунам, - ба сухбати онхо дахолат кард Май, - вай ба разведкаи Япония маълум аст. Вай... бозигар аст. Ва як корманди хеле хуб."
  
  "Аз ин рӯ, ӯ эҳтимол дар бораи анҷоми худ ғамхорӣ мекунад." Дрейк саодати шаҳри Уқёнуси Оромро, ки дар пеши ӯ паҳн шудааст, омӯхт ва худаш каме оромиро орзу мекард.
  
  "Ин ҳеҷ гоҳ барои ӯ мушкил набуд" гуфт Алисия. "Ва ҳа, ӯ маҷаллаҳои шуморо мерасонад."
  
  Бен то ҳол байни Алисия ва Ҳейден менигарист, аммо ӯ забонашро нигоҳ дошт. Ихтиёрӣ беҳтарин қисми ифшо дар ин марҳила буд. "Ин ҳанӯз як тахмини босавод аст" гуфт ӯ. "Аммо агар мо дар назди дарвозаҳои дӯзах бимонем, ман боварӣ дорам, ки ин сабтҳо ҷони моро наҷот дода метавонанд."
  
  "Умедворам" - Дрейк рӯй гардонда, ба гирду атрофи бесарусомонӣ нигарист - "Ин тавр нахоҳад шуд. Подшоҳи хунин ҳанӯз дар ранч хоҳад буд. Аммо агар ин аблаҳон шитоб накунанд, Коваленко гурезад".
  
  "Коваленко". Алисия бо ин суханон лабонашро лесид ва аз интиқом лаззат бурд. "Ман барои он чизе ки бо Ҳудсон рӯй дод, мемирам. Ва Будро? Вай як нафари дигарест, ки воқеан қайд карда шудааст. " Вай низ ба гирду атрофи издиҳоми пурғавғо нигоҳ кард. - Ба ҳар ҳол, дар ин ҷо кӣ масъул аст?
  
  Гӯё дар посух, аз издиҳоми афсарон, ки Ҳейден Ҷейро иҳота кардаанд, садое баромад. Вақте ки садо хомӯш шуд ва он мард намоён шуд, Дрейк аз дидани Ҷонатан Гейтс шод шуд. Ба сенатор маъкул шуд. Ва ӯ бо ӯ мотам гирифт.
  
  "Чунон ки шумо медонед, мо дар Оаху як ранч дар Коваленко дорем" гуфт Гейтс. "Бинобар ин рисолати мо бояд аз чор қисм иборат бошад. Аввалан, ҳамаи гаравгонҳоро муҳофизат кунед. Дуюм, ҷамъ овардани маълумот дар бораи ҳамлаҳои террористии гумонбаршуда. Сеюм, ин одамро ёбед, Клод ва Коваленко. Ва чорум, макони ду ранчи дигарро ёбед".
  
  Гейтс таваққуф кард, то ин ғарқ шавад ва сипас ба ҳар навъе тавонист, ки ҳар як марду зан дар ҳуҷра фикр кунад, ки ӯ бо як ҳаракат ба онҳо нигоҳ мекунад. "Ин бояд бо ҳар василаи зарурӣ анҷом дода шавад. Коваленко дар вакти чустучуи пурчушу хуруши худ бо майли том хаёти бисьёр одамонро зери хавф гузошт. Имрӯз ба охир мерасад."
  
  Дарвозахо кушода шуданд. Ногаҳон бесарусомонӣ дар ҳуҷра қатъ шуд ва ҳама зуд ба ҷои худ баргаштанд. Тафсилот бодиккат андешида шудааст.
  
  Дрейк нигоҳи Ҳейденро ба худ кашид. Вай дасташро ба ӯ нишон дода, ӯро даъват кард, ки биёяд.
  
  "Таҷҳизот гиред ва аспҳои худро зин кунед, бачаҳо. Мо баъд аз сӣ дақиқа ба ранчи Клод мерасем."
  
  
  БОБИ бисту чорум
  
  
  Дрейк бо дӯстонаш дар яке аз чархболҳои сабуки шӯъбаи полиси Ҳавайӣ нишаст ва кӯшиш кард, ки сарашро тоза кунад, вақте ки онҳо зуд ба сӯи ранчи Клод парвоз мекарданд. Осмон бо чунин чархболҳо ва вертолётҳои вазнинтари низомӣ нуқта шуда буданд. Садхо одамон дар хаво буданд. Дигарон бошанд, дар рӯи замин ҳаракат мекарданд ва ҳарчи зудтар ҳаракат мекарданд. Аксари кормандони полис ва низомиён маҷбур шуданд, ки дар Ҳонолулу ва минтақаи Вайкики бимонанд, агар воқеан ҳамлаҳои террористӣ ба амал оянд.
  
  Подшоҳи хунин нерӯҳои онҳоро тақсим кард.
  
  Тасвири моҳвораӣ фаъолияти зиёдеро дар ранҷ нишон дод, аммо қисми зиёди он камуфляж карда шуда буд ва гуфтан мумкин нест, ки воқеан чӣ рӯй дода истодааст.
  
  Дрейк тасмим гирифт, ки эҳсосоти худро нисбат ба Коваленко нигоҳ дорад. Гейтс дуруст буд. Дар ин ҷо гаравгонҳо ва амнияти онҳо омилҳои ҳалкунанда буданд. Баъзе аз манзараҳои аҷибе, ки ӯ ҳамеша дида буд, дар поён ва дар атрофи ӯ ҳангоми парвоз ба сӯи соҳили Шимолӣ пайдо шуданд, аммо Дрейк ҳар унс аз иродаи худро барои тамаркуз истифода бурд. Ӯ ҳамон сарбозе буд, ки як вақтҳо буд.
  
  Ӯ каси дигар шуда наметавонист.
  
  Дар тарафи чапи ӯ, Май бо хоҳараш Чика мухтасар сӯҳбат карда, бехатарии ӯро дубора тафтиш кард ва дар вақти имкон чанд сухани оромона мубодила кард. Ба касе пӯшида набуд, ки онҳо метавонистанд як ҷанги васеъмиқёсро оғоз кунанд ё ба минтақаи ҷангии омодашуда ворид шаванд.
  
  Аз тарафи рости Дрейк, Алисия вақтро барои тафтиш ва тафтиши силоҳ ва таҷҳизоти худ сарф мекард. Ба вай лозим набуд, ки чизеро фаҳмонад. Дрейк шубҳа надошт, ки интиқомашро мегирад.
  
  Ҳейден ва Кинимака дар муқобил нишаста, пайваста микрофонҳои худро пахш мекарданд ва навсозиҳо ва фармоишҳоро хомӯш мекарданд ё мегиранд. Хабари хуш ин буд, ки дар Оаху ё ягон ҷазираи дигар ҳеҷ чиз рӯй надодааст. Хабари бад ин буд, ки Подшоҳи Хун солҳои дароз барои ин омодагӣ дошт. Онҳо намедонистанд, ки ба чӣ даромаданд.
  
  Бен ва Карин дар қароргоҳ монданд. Ба онҳо фармон дода шуд, ки паёми электронии агентро интизор шаванд ва сипас ба эҳтимоли то ҳадде даҳшатоваре омода шаванд, ки онҳо бояд ба зери Diamond Head ворид шаванд ва эҳтимолан аз дарвозаҳои ҷаҳаннам рахна шаванд.
  
  Овози металлӣ аз системаи садоии Choppers омад. "То расидан панҷ дақиқа."
  
  Новобаста аз он ки ба шумо маъқул аст ё не, аз дил гузаронд Дрейк. Мо ҳоло дар он ҳастем.
  
  Чархбол аз болои водии амиқ парвоз кард, ки манзараи аҷибе буд, ки дар атрофи даҳҳо чархболҳои дигар парвоз мекард. Ин мавҷи аввал буд, ки аз сарбозони нерӯҳои махсус иборат буд. Хар як аскари дуйуми харбии Америка ба ёрй тайёр буд. Нерӯҳои ҳавоӣ. Флоти бахрй. Армия.
  
  Боз садо баромад. "Ҳадаф".
  
  Онхо чун як нафар бархостанд.
  
  
  * * *
  
  
  Мӯзаҳои Дрейк ба алафи нарм ламс карданд ва ӯ дарҳол зери оташ монд. Ӯ дуюмин касе буд, ки аз дар берун баромад. Бахти баҳрии бадбахт, ки ҳоло ҳам мубориза мебурд, таркиши пурра ба сина гирифт ва пеш аз он ки ба замин зад, мурд.
  
  Дрейк ба замин печид. Тирхо дар болои сараш хуштак мезаданд. Зарбахои пурмавч ба чубхои пахлуяш мерасиданд. Вай тир холй кард. Мардоне, ки дар ду тарафи ӯ буданд, аз байни алафҳо хазида, теппаҳои табииро барои пӯшидан истифода мебурданд.
  
  Дар пеш вай хонаеро дид, ки бином дуошьёнаи хиштй, чизи махсусе нест, вале бешубха, ба эхтиёчоти махаллии Коваленко мувофик нест. Дар тарафи чап вай майдони ранчро дид. Чӣ...?
  
  Шахсони тарсондаю беярок ба суи у давиданд. Онхо ба чапу рост, ба хар тараф пароканда шуданд. Дар гӯшмонак садои ҳирсро шунид
  
  "Бозиҳои дӯстона".
  
  Ӯ ба пеш ҳаракат кард. Май ва Алисия ба тарафи рости у харакат мекарданд. Ниҳоят, пиёдагардони баҳрӣ худро ба ҳам кашиданд ва ба даъват кардани намунаи ҳамоҳангшудаи оташ шурӯъ карданд. Дрейк тезтар ҳаракат кардан гирифт. Одамоне, ки дар пеш буданд, ба акибнишинй шуруъ намуда, аз пинхонкорй баромада, ба суи хона шитофтанд.
  
  Ҳадафҳои осон
  
  Дрейк ҳоло бо қувваи ҳамла бархост ва ҳангоми давидан, таппончаи худро боло бардошта, одамонро кушт. Дид, ки маҳбус ба болои алаф ҷаҳида, сӯи хона равон мешавад. Надонистаанд, ки бачаҳои хуб омадаанд.
  
  Асир якбора каҷ шуд ва афтод. Мардони Подшоҳи хунин ба сӯи онҳо алаф парронданд. Дрейк гиря карда, тирпарронро ҳадаф гирифт ва сари ҳаромро канда. Вай давра ба давра тир холӣ мекард, ё одамонро ба замин мезад ва ё ба одамон роҳнамоӣ мекард, то дигарон онҳоро тамом кунанд.
  
  Ӯ дар ҷустуҷӯи Клод буд. Пеш аз он ки онҳо чархболро тарк кунанд, ба ҳама акси муовини Подшоҳи Хунро нишон доданд. Дрейк медонист, ки вай воқеаҳоро аз паси парда роҳнамоӣ мекунад ва нақшаи фирорро таҳия мекунад. Шояд аз хона бошад.
  
  Дрейк давида, то ҳол ин минтақаро скан мекард ва гоҳ-гоҳ тир меандозад. Яке аз баддо-рон аз паси теппа бархоста, бо ма-хал ба суи у омад. Дрейк танҳо китфи худро паст кард ва имкон дод, ки импулси рақибаш ӯро рост ба сӯи худ кашад ва ӯ ба замин афтод. Мард хандид. Мӯзаҳои Дрейк даҳони ӯро пахш кард. Ботинкаи дигари Дрейк ба дасте, ки мачетро дошт, қадам гузошт.
  
  Марди собиқи SAS таппончаи худро нишон дода, тир холӣ кард. Ва он гоҳ мо ҳаракат кардем.
  
  Вай ба қафо нигоҳ накард. Хона дар пеш буд, азим менамуд, дараш каме кушода буд, гӯё ба даромадгоҳ даъват мекард. Аён аст, ки ин роҳи рафтан нест. Дрейк ҳангоми давидан тирезаҳоро берун кард ва ҳадафи баланд дошт. Шиша дар хона таркид.
  
  Акнун аз ранч бештар махбусон мерехтанд. Баъзеҳо дар алафҳои дароз истода, танҳо дод мезаданд ё ба ҳайрат афтода буданд. Вақте ки Дрейк ба онҳо нигоҳ кард, ӯ пай бурд, ки аксари онҳо бо суръат давида, ба пеш парвоз мекунанд, ки гӯё аз чизе гурехта бошанд.
  
  Ва он гоҳ дид, ва хунаш ба ях табдил ёфт.
  
  Сар, сари бениҳоят бузурги паланги Бенгал, дар дунболи сабук дар болои алаф давида буд. Дрейк нагузошт, ки палангҳо сайди худро сайд кунанд. Ӯ ба сӯи онҳо давид.
  
  Ман гӯшмонакро пахш кардам. "Палангҳо дар алаф."
  
  Дар чавоби ин суханон гавго ба амал омад. Дигарон низ ҳайвонҳоро мушоҳида карданд. Дрейк тамошо кард, ки яке аз ҳайвонҳо ба пушти марди давида ҷаҳид. Ин махлуқ азим, ваҳшӣ ва дар парвоз симои комили бесарусомонӣ ва куштор буд. Дрейк пойҳои худро маҷбур кард, ки тезтар бираванд.
  
  Боз як сари азим чанд метр пештар алафро шикаст. Паланг ба сӯи ӯ ҷаҳида, даҳонаш ба гурриши азим мубаддал шуд, дандонҳояш луч ва аллакай аз хун олуда буд. Дрейк ба саҳни киштӣ афтод ва ғелонда шуд, ҳар як асаб дар баданаш зинда ва фарёд мезад. Вай аз ин пеш хеч гох ин кадар мукаммал коньки тай накарда буд. Ӯ ҳеҷ гоҳ ин қадар зуд ва дақиқ баланд нашуда буд. Гӯё рақиби шадидтаре ҷанговари беҳтареро дар ӯ берун оварда бошад.
  
  Вай таппончаро бароварда, ба акиб гашт ва ба сари паланг тир холй кард. Ҳайвони ваҳшӣ дарҳол афтод, аз майнааш тир хӯрд.
  
  Дрейк нафасашро накашид. Вай зуд аз болои алаф ҷаҳид, то ба марде, ки чанд сония пеш афтида буд, кӯмак кунад. Паланг ба болои у афтида, гур-гур мекард, мушакхои азими он ка-шида, ларзиш мехурд, ки сарашро барои нешзанй ба замин фуровард.
  
  Дрейк ӯро аз қафо парронд, интизор шуд, ки ӯ ба ақиб баргардад ва сипас ӯро байни чашмонаш паррондааст. Фуруд омад, ҳама панҷсад фунт, бар он мард, ки хӯрданӣ буд.
  
  хуб нест, фикр кард Дрейк. Аммо ин беҳтар аз он аст, ки пора-пора ва зинда хӯрдан.
  
  Дар гушаки у доду фарьёд ба гуш мерасид. "Маро хӯр, ин ҳарчанд бузурганд!" "Дигар, Джеко! Боз як бори дигар барои шашат!
  
  Вай атрофашро омухт. Аз палангҳо нишоне нест, танҳо асирон ва лашкарҳои даҳшатзада. Дрейк аз болои алаф шитофт ва омода буд, ки агар ягон душманро бубинад, пинҳон шавад, аммо пас аз чанд сония ӯ ба хона баргашт.
  
  Тирезаҳои пеш шикаста буданд. Бахрчиён дар дохил буданд. Дрейк аз паи он рафт, сигнали бесими Bluetooth вайро дӯстӣ нишон дод. Аз болои тирезаи шикаста қадам зада, фикр мекард, ки худи Клод дар куҷост. Ӯ ҳоло дар куҷо мебуд?
  
  Овозе дар гушаш пичиррос зад. "Гумон кардам, ки шумо аз зиёфат барвақт баромадаед, Дрейки." Оҳангҳои абрешими Алисия. "Барои ҳардуи шумо."
  
  Вай вайро дид. Қисман дар назди ҷевоне, ки вай аз сар мегузаронид, пинҳон шуда буд. Исо, оё вай коллексияи DVD-и ӯро аз назар гузаронд?
  
  Май аз паси вай таппонча дар даст буд. Дрейк тамошо кард, ки зани ҷопонӣ силоҳашро бардошта, ба сари Алисия нишон дод.
  
  "Май!" Овози ноумедонаи ӯ дар гӯши онҳо садо дод.
  
  Алисия парид. Чеҳраи май ба табассуми андаке печид. "Ин як имову ишора буд, Дрейк. Ман ба интерфейси ҳушдор ишора мекардам, на ба Алисия. Ҳоло не ".
  
  - Ташвиш? Дрейк хандид. "Мо аллакай дар дохили он ҳастем."
  
  "Аз афташ, пиёдагардҳо фикр мекунанд, ки он инчунин ба анбори калони ҳавлӣ пайваст аст."
  
  Алисия қафо қадам зада, таппончаашро нишон дод. "Лаънат, агар ман донам." Вай ба ҷевон тир холӣ кард. Шарораҳо парвоз карданд.
  
  Алисия китф дархам кашид. "Ин бояд кофӣ бошад."
  
  Ҳейден, ки Кинимака дар пошнааш гарм буд, ба ҳуҷра баргашт. "Анбор сахт баста аст. Аломатҳои домҳои буби. Бачаҳои технологӣ ҳоло дар болои он кор мекунанд. "
  
  Дрейк хатогии ҳамаро ҳис кард. "Ва аммо мо ба ин ҷо ба осонӣ ворид мешавем? Ин-"
  
  Дар хамин лахза дар болои зинапоя садои изтироб ва садои фаромадани касе шунида шуд. Тез. Дрейк таппончаро гирифт ва ба боло нигарист.
  
  Ва вай дар ҳайрат монд.
  
  Яке аз одамони Клод охиста-охиста аз зинапоя фуромад, як даст гулуи асирро фишурда. Дар дасти дигараш уқоби биёбон дошт, ки ба сари ӯ нигаронида шудааст.
  
  Аммо ин ҳаҷми пурраи зарбаи Дрейк набуд. Вақте ки ӯ занро шинохт, эҳсоси аламоваре пайдо шуд. Ин Кейт Ҳаррисон, духтари ёвари собиқи Гейтс буд. Марде, ки дар марги Кеннеди қисман гунаҳкор буд.
  
  Ин духтари ӯ буд. Ҳанӯз зинда.
  
  Марди Клод таппончаро ба маъбади вай сахт зер кард, ки вай аз дард чашмонашро пӯшид. Аммо вай дод назад. Дрейк ҳамроҳ бо даҳҳо нафари дигар дар ҳуҷра таппончаҳои худро ба он мард нишон доданд.
  
  Ва аммо ин ба Дрейк дуруст намешуд. Чаро ин бача бо як маҳбус дар болохона буд? Ба назар чунин менамуд, ки -
  
  "Баргаштан!" - дод зад мард ва ваҳшона чашмонашро ба ҳар тараф канда. Арақ аз ӯ қатраҳои калон мечакид. Тарзи ним бардоштан ва ним тела додани зан маънои онро дошт, ки тамоми вазни ӯ дар пои пушти ӯ буд. Зан, ба эътиқоди худ, кори ӯро осон накард.
  
  Дрейк ҳисоб кард, ки фишор дар триггер аллакай нисфи роҳ ба ҳадаф расидааст. "Дур кун! Моро берун кунед!" Мард вайро боз як зина фуровард. Сарбозони нерӯҳои махсус ба таври муқаррарӣ ақибнишинӣ карданд, аммо танҳо ба мавқеъҳои каме муфидтар.
  
  "Ман шуморо огоҳ мекунам, аҳмақон." Марди арак-сахт нафас мекашид. "Аз роҳи девона биравед."
  
  Ва ин дафъа, Дрейк фаҳмид, ки ӯ инро дар назар дорад. Дар чашмони ӯ ноумедӣ буд, ки чизеро Дрейк эътироф кард. Ин мард ҳама чизро аз даст додааст. Ҳар коре, ки ӯ кард, ҳар коре кард, дар зери фишори даҳшатбор анҷом дода мешуд.
  
  "Бозгашт!" мард боз дод зада занро дагалона тела дод, боз як зина поин. Дасте, ки гарданашро оғӯш мекард, мисли чӯби оҳанин буд. Ҳар як узви баданашро пушти сараш нигоҳ дошт, то худро ҳадаф нишон надиҳад. Вай як вақтҳо сарбоз буд, эҳтимолан хуб буд.
  
  Дрейк ва ҳамкорони ӯ ҳикмати ақибнишиниро диданд. Онҳо ба мард каме ҷой доданд. Вай боз чанд зина поин рафт. Дрейк чашми майро ба худ кашид. Вай каме сар ҷунбонд. Вай низ медонист. Ин нодуруст буд. Буд...
  
  Як сельд сурх. Даҳшатноктарин намуди. Клод, бешубха, бо фармони Коваленко аз ин одам истифода бурда, онхоро парешон кард. Рафтори архетипалии Подшоҳи Хун. Шояд дар хона бомба бошад. Мукофоти воқеӣ, Клод, эҳтимолан фирор аз анбор бомуваффақият буд.
  
  Дрейк интизор шуд, комилан омода буд. Ҳар як асаби баданаш ях бастааст. Вай зарбаро баробар кард. Нафаскашиаш қатъ шуд. Ақли ӯ холӣ шуд. Ҳоло чизе набуд, на ҳуҷраи пур аз сарбозон, на гаравгони даҳшатнок, на ҳатто хона ва хизматгороне, ки ӯро иҳота карда буданд.
  
  Танҳо як миллиметр. Нишондиҳандаи чашм. Камтар аз як дюйм ба ҳадаф. Як ҳаракат. Ин ҳама ба ӯ лозим буд. Ва хомӯшӣ танҳо медонист, ки ӯ буд. Сипас он мард Кейт Ҳаррисонро як зинаи дигар тела дод ва дар он сонияи ҷудогона чашми чапаш аз паси косахонаи сари зан берун шуд.
  
  Дрейк бо як тир онро пора кард.
  
  Мард ба қафо ҷаҳида, ба девор бархӯрд ва аз назди зани доду фарёд гузашт. Ӯ бо садама фуруд омад, аввал сараш, силоҳҳо аз паси ӯ садо медоданд ва сипас онҳо камарбанди ӯ, шикамашро диданд.
  
  Кейт Харрисон фарёд зад: "Ӯ дар болои ӯ бомба дорад!"
  
  Дрейк ба пеш ҷаҳид, аммо Май ва баҳрии калон аллакай аз канори зинапоя ҷаҳида буданд. Пиёдагарди баҳрӣ Кейт Ҳаррисонро дастгир кард. Май аз болои зархариди мурда чахида. Сараш ба камарбанд, ба нишондод.
  
  "Ҳашт сония!"
  
  Ҳама ба сӯи тиреза шитофтанд. Ҳама ба ҷуз Дрейк. Инглиз боз ба хона шитофт ва аз долони танг ба сӯи ошхона шитофт ва дуо кард, ки касе дари қафоро кушода монад. Ҳамин тавр вай ҳангоми таркидани бомба ба Клод наздиктар мешуд. Пас, вай имконият дошт.
  
  Ба воситаи коридор. Се сония гузашт. Ба ошхона. Ба атроф назар зуд. Ду сонияи дигар. Дари қафо баста аст.
  
  Вақт гузашт.
  
  
  БОБИ бисту панчум
  
  
  Дрейк баробари шунидани таркиши аввал оташ кушод. Барои расидан ба он ҷо як ё ду сония лозим буд. Дари ошхона аз зарбаҳои сершумор шикаст. Дрейк рост ба сӯи ӯ давида, ҳама вақт тир мезад. Вай суръатро суст накарда, бо китфаш заду аз хаво афтод.
  
  Таркиш чун мори хучумкунанда аз паси у гузашт. Забони шуъла аз дару тиреза баромада, ба осмон парида. Дрейк чарх мезад. Нафаси оташ лахзае ба у даст расонду баъд акиб рафт.
  
  Суръатро кам накарда, боз хесту давид. Вай латукӯб ва латхӯрда, вале сахт азм карда, ба сӯи анбори калон шитофт. Аввалин чизе, ки ӯ дид, ҷасадҳо буданд. Онҳо чор нафаранд. Техникҳо Ҳейден барои дастрасӣ ба он қафо монданд. Ӯ дар паҳлӯи онҳо истод ва ҳар якеро барои нишонаҳои ҳаёт тафтиш кард.
  
  Набз ва захми тир нест. Оё ин деворҳои лаънатӣ электриконида шуда буданд?
  
  Дар як лаҳзаи дигар дигар аҳамияте надошт. Пеши анбор таркида, пора-пора ҳезум ва алангаи инфиҷори аҷибе ба вуҷуд омад. Дрейк ба саҳни киштӣ афтод. Вай гурриши муҳаррикро шунид ва сари вақт ба боло нигарист, то дид, ки аз дарҳои шикаста як хираи зард дарида, аз роҳи автомобилгарди муваққатӣ ба таври қавӣ парвоз мекунад.
  
  Дрейк ҷаҳид. Эҳтимол, ӯ ба сӯи чархбол, ҳавопаймо ё ягон доми дигари лаънатии бубӣ мерафт. Вай мунтазири қувваҳои мусаллаҳ набуд. Вай давида ба анбори вайрона даромад ва ба атроф нигарист. Вай нобоварона сар ҷунбонд. Дурахши амиқи суперкари сайқалёфта ба ҳар тараф медурахшид.
  
  Наздиктаринро интихоб карда, Дрейк сонияҳои қиматбаҳоро барои ҷустуҷӯи калид сарф кард ва сипас дид, ки маҷмӯи онҳоро дар беруни идораи дохилӣ овезон овехтаанд. Aston Martin Vanquish бо як комбинатсияи калид ва қувва оғоз ёфт, ки гарчанде барои Дрейк ношинос буд, вақте ки муҳаррик девонавор гуррос зад, адреналини ӯро ба вуҷуд овард.
  
  Мошини "Астон Мартин" бо чир-чири чархаш аз анбор парвоз кард. Дрейк ӯро ба самте нишон дод, ки ӯ умедвор буд, ки мошини бо суръати баланд Клод аст. Агар ин танҳо як даври дигари бесарусомонӣ бошад, Дрейк ғарқ шудааст. Мисли, шояд, тамоми Ҳавайӣ. Ба онҳо сахт лозим буд, ки муовини Подшоҳи Хунро дастгир кунанд.
  
  Дрейк аз гӯшаи чашмаш дид, ки Алисия ногаҳон истод. Ӯ интизор набуд. Дар оинаи паси назар вай дид, ки максаднок ба анбор медавад. Худоё, ин метавонад ба мушкилот дучор шавад.
  
  Норавшании зард дар пеш ба суперкари олӣ монанд шудан гирифт, ки то ҳадде купеҳои кӯҳнаи Porsche Le Mans-ро, ки дар мусобиқа ғолиб омада буданд, ба хотир меорад. Ба замин наздик шуда, каҷҳои роҳро ба оғӯш гирифта, гӯё дар рӯи чашмаҳо давида мепарад. Барои замини ноҳамвор номувофиқ буд, вале баъдан роҳи муваққатӣ чанд километр баландтар комилан сангфарш шуд.
  
  Дрейк ба Vanquish тир холӣ карда, силоҳро бодиққат ба курсии паси худ гузошт ва ба садоҳои Bluetooth гӯш дод, ки дар майнаи ӯ ҷунбиш мекунад. Амалиёти ранч-барон хануз дар авч буд. Гаравгонхо озод карда шуданд. Баъзеҳо мурда буданд. Якчанд гурухи мардони Клод хануз дар мавкеъхои стратеги нигох дошта, хукуматдоронро ба замин часпида буданд. Ва ҳанӯз ним даҳҳо палангҳо дар гирду атрофи худ мегаштанд, ки боиси харобиҳо мешуданд.
  
  Фарқи байни Aston Martin ва Porsche ба сифр кам карда шуд. Мошини англис дар роҳҳои ноҳамвор хеле беҳтар буд. Дрейк бевосита дар паси ӯ ҷойгир шуда, ният дошт дар паҳлӯяш нишинад, вақте дар оинаи ақиб дид, ки суперкари дигар ба ӯ наздик мешавад.
  
  Алисия мошини кӯҳнаи Dodge Viper меронад. Ба ӯ бовар кунед, ки бо мушакҳо коре кунад.
  
  Се мошин дар замини ноҳамвор давида, бо навбат меомаданд ва ба рости дароз мегаштанд. Шагал ва хок аз паси онхо давр мезад. Дрейк дид, ки роҳи сангфарш наздик шуда истодааст ва қарор кард. Онҳо мехостанд, ки Клодро зинда бардоранд, аммо онҳо бояд аввал ӯро дастгир кунанд. Вай хеле бодиққат буд, ки сӯҳбатро дар гӯшмонакҳои худ идома диҳад, мабодо касе хабар диҳад, ки онҳо Клодро дастгир кардаанд, аммо ҳар қадар ки ин таъқиб дарозтар давом кунад, ҳамон қадар Дрейк боварӣ дошт, ки марди дар пеш истода дуюмин Подшоҳи Хун аст.
  
  Дрейк таппончаашро бардошта, шишаи пеши Астонро шикаст. Пас аз як лаҳзаи лағжиши хатарнок, ӯ назоратро дубора ба даст гирифт ва ба сӯи Поршеи фироркарда даври дуюм тир холӣ кард. Тирҳо аз пушти ӯ канда мешуданд.
  
  Мошин сусттар шуд. Вай ба рохи нав баромад. Дрейк оташ кушод, вақте ки ронандаи Ле-Ман суръатро суръат гирифт, тирҳо дар курсии чармии паҳлӯяш пароканда шуданд. Вакти он расидааст, ки ба шинахо максад гирем.
  
  Аммо дар ҳамин лаҳза яке аз чархболҳо аз назди ҳамаи онҳо гузашт, ду пайкар аз дарҳои кушод ба берун баромад. Чархбол дар назди Порше гардиш кард ва ба паҳлӯ парид. Тирҳои огоҳкунанда пораҳои роҳро дар пеши ӯ пора карданд. Дрейк бо нобоварӣ сар ҷунбонд, ки дасте аз тирезаи ронанда берун баромад ва ба сӯйи чархбол тирандозӣ кард.
  
  Вай дар як вакт пои худро аз газ ва дастонашро аз руль дур гирифта, ба нишон гирифта, зарби шухратпарастй, махорат ва бепарвоиро рахо кард. Випер Алисия ба мошини шахсии худ бархӯрд. Дрейк назоратро дубора ба даст овард, аммо дид, ки таппонча аз шишаи пеш парвоз мекунад.
  
  Аммо зарбаи девонааш кор кард. Ба оринҷи ронандаи гурехтан тир холӣ кард ва ҳоло мошин суръаташро суст мекард. Ист. Дрейк ногаҳон Астонро боздошт, аз берун парид ва зуд ба сӯи дари мусофирбари Porsche давида, барои боло кардани таппонча бозистод ва ҳама вақт чашмони худро дар сари сурат нигоҳ дошт.
  
  "Силоҳи худро партоед! Бикун!"
  
  "Ман наметавонам" ҷавоб омад. "Ту ба дастам тир задӣ, эй хуки аблаҳ".
  
  Вертолёт дар пеш ме-рафт, роторхояш гурриш ме-кард, ки мотори раъдангезаш заминро меларзид.
  
  Алисия наздик шуда, ба оинаи паҳлӯи Порше тир зад. Як даста ба росту чап гашта, ҳарду марди паси рулро пӯшониданд.
  
  Сарфи назар аз ғазаб дар чеҳраи он мард, Дрейк ӯро аз акс шинохт. Ин Клод буд.
  
  Вақти пардохти он расидааст.
  
  
  * * *
  
  
  Бен Блейк ҳангоми занг задани телефони мобилиаш ба ҳайрат афтод. Тақлид кардани Дрейк, ӯ инчунин ба Evanescence гузашт. Вокалҳои хунуккунандаи Ами Ли дар "Lost in Paradise" ба табъи ҳама дар он лаҳза комилан мувофиқат мекарданд.
  
  Дар экран навиштачоти "Интернационал" пайдо шуд.. Занг аз аъзои оилааш намебуд. Аммо, дар партави кори Архиви миллӣ, он метавонад аз ҳар як сохтори давлатӣ бошад.
  
  - Бале?
  
  "Бен Блейк?"
  
  Тарс сутунмӯҳраашро бо ангуштони тез харошидааст. "Ин кист?"
  
  "Ба ман бигӯед". Овоз бофарҳанг, англисӣ ва комилан боварӣ буд. "Худи ҳозир. Оё ман бояд бо Бен Блейк сӯҳбат кунам?"
  
  Карин дахшати руяшро хонда, ба у наздик омад. "Ҳа".
  
  "Хуб. Офарин. Оё ин қадар мушкил буд? Номи ман Даниел Белмонте аст."
  
  Бен қариб ки телефонашро партофта рафт. "Чӣ? Шумо чӣ хел ҷаҳаннам...
  
  Сераи хандахои начиб уро боздошт. "Ором бошед. Танҳо истироҳат кунед дӯстам. Ман ҳайронам, ки ҳадди аққал бигӯям, ки Алисия Майлз ва дӯстдухтари шумо дар бораи малакаҳои ман ёдовар нашуданд. "
  
  Даҳони Бен кушода шуда, чизе гуфта натавонист. Карин гапхоро ба забон овард, дузд? Аз Лондон? Ӯст?
  
  Чеҳраи Бен ҳама чизро гуфт.
  
  "Оё гурба забонатонро газид, ҷаноби Блейк? Шояд шумо бояд хоҳари зебои худро пӯшонед. Карин чӣ гуна аст?"
  
  Зикр шудани номи хоҳараш каме рӯҳбаланд кард. - Рақами маро аз куҷо гирифтед?
  
  "Ба ман таассурот надиҳед. Оё шумо воқеан фикр мекунед, ки барои иҷрои амалиёти оддие, ки аз ман талаб карда будед, ду соат лозим мешавад? Ё ман чиҳил дақиқаи охирро дар бораи... хайрхоҳонам каме омӯхтам? Хм? Бо ин вақт ҷудо кунед, Блейки."
  
  "Ман дар бораи шумо чизе намедонам" гуфт Бен дифоъ. - Ман ба ту маслихат додам... - сукут кард. "Ба воситаи..."
  
  "Духтари шумо? Ман боварӣ дорам, ки ин буд. Вай маро хеле хуб мешиносад."
  
  "Дар бораи Алисия чӣ гуфтан мумкин аст?" - фарьёд зад Карин мардро аз мувозина дур карданй шуд. Ҳардуи онҳо чунон дар ҳайрат буданд ва чунон камтаҷриба буданд, ки ҳатто ба хаёлашон намеомад, ки CIA огоҳ кунанд.
  
  Лахзае хомушй хукмфармо буд. "Рости гап, ин духтар маро метарсонад."
  
  Ба назар чунин менамуд, ки майнаи Бен ба кор шурӯъ мекунад. "Ҷаноби Белмонте, ашёе, ки аз шумо талаб карда шуд, ки нусхабардорӣ кунед, хеле арзишманд аст. Ин қадар арзишманд..."
  
  "Ман мефаҳмам. Онро капитан Кук ва яке аз одамонаш навиштаанд. Дар давоми се сафари худ, Кук бештар аз ҳама одамони дигар дар таърих кашфиёт кард."
  
  "Ман арзиши таърихиро дар назар надорам" гуфт Бен. "Ман дар назар дорам, ки он метавонад ҳаёти одамонро наҷот диҳад. Ҳозир. Имруз".
  
  "Дар ҳақиқат?" Ба назар чунин менамуд, ки Белмонте дар ҳақиқат манфиатдор буд. "Илтимос ба ман гӯй".
  
  "Ман наметавонам". Бен худро каме ноумед ҳис кард. "Лутфан. Ба мо ёрӣ диҳед".
  
  "Ин аллакай дар почтаи электронии шумост" гуфт Белмонте. "Аммо ман он кас намебудам, агар ман ба шумо чӣ арзишамро нишон намедидам, ҳамин тавр не? ҳаловат баред."
  
  Белмонте зангро хотима дод. Бен телефони мобилиашро болои миз партофта, чанд сония компютерашро пахш кард.
  
  Сахифахои гумшудаи журналхои шефй бо ранги пуршукух пайдо шуданд.
  
  "Дараҷаҳои ҷаҳаннам", Бен бо овози баланд хонд. "Кук танҳо ба сатҳи панҷ расид ва сипас баргашт. Худоё, ту инро мешунавӣ, Карин? Ҳатто капитан Кук аз сатҳи панҷум гузашта натавонист. Ин... ин..."
  
  "Системаи бузурги домҳо." Карин зуд аз болои китфаш хонд, хотираи аксбардории вай зиёда аз соат кор мекард. "Беҳтарин ва девонатарин системаи дом, ки ҳамеша тасаввур карда шудааст."
  
  "Ва агар ин хеле калон ва хатарнок ва муфассал бошад ..." Бен ба вай рӯ овард. "Тасаввур кунед, ки бузургӣ ва аҳамияти мӯъҷизае, ки ин ба он оварда мерасонад."
  
  "Аҷоиб" гуфт Карин ва хонданро идома дод.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Клодро аз мошини тирборон берун овард ва дағалона ба роҳ партофт. Фарёдҳои дардноки ӯ ҳаворо дарида, ҳатто гурриши чархболро ғарқ мекунанд.
  
  "Аҳмақҳо! Шумо ҳеҷ гоҳ онро қатъ намекунед. Ӯ ҳамеша ғолиб меояд. Лаънат, дастам дард, эй харом!".
  
  Дрейк пулемёташро ба дарозии бозуяш овард ва ба сари синаи Клод зону зад. "Фақат чанд савол, рафиқ. Он гоҳ духтурон шуморо пур аз нӯшокиҳои воқеан болаззат мекашанд. Коваленко дар куҷост? Ӯ дар ин ҷост?"
  
  Клод ба ӯ чеҳраи сангин дод, ки қариб ба хашм омада буд.
  
  "Хуб, биёед як чизи соддатарро санҷем. Эд Будро. Куҷост Ӯ?"
  
  "Вай мошини вики-викиро ба Вайкики баргашт."
  
  Дрейк сар ҷунбонд. - Ду ранчи дигар кучост?
  
  "Гуфта шуд." Чеҳраи Клод табассум кард. "Ҳама чиз гум шудааст".
  
  "Бас аст". Алисия аз болои китфи Дрейк гӯш кард. Вай гаштугузор карда, таппончаро ба рӯи Клод нишон дод ва боэҳтиёт мӯзаашро ба оринҷи шикастаи Клод гузошт. Фарёди фаврӣ ҳаворо тақсим кард.
  
  "Мо метавонем инро то ҷое ки шумо хоҳед, бигирем" пичиррос зад Дрейк. - Дар ин чо касе тарафи ту нест, дугона. Мо аз ҳамлаҳои террористӣ огоҳ ҳастем. Ё гап занед ё фарёд занед. Барои ман муҳим нест."
  
  "Ист!" Суханони Клод қариб нофаҳмо буданд. "Пух ... лутфан."
  
  "Он беҳтар аст". Алисия фишорро каме сабук кард.
  
  "Ман... солҳои зиёд бо Подшоҳи Хун будам." Клод туф кард. "Аммо ҳоло ӯ маро тарк мекунад. Ӯ маро ба мурдан мегузорад. Пӯсида дар кишвари хукҳо. Барои пӯшидани хари худ. Шояд не." Клод кӯшиш кард, ки аз ҷой нишинад. "Карф".
  
  Ҳама ҳушёр шуданд, Дрейк таппонча бароварда, ба косахонаи сари Клод нигаронида шуд. "Оромӣ".
  
  "Вай аз ин пушаймон хоҳад шуд." Клод амалан аз хашм меларзид. "Ман дигар ба ҷазои даҳшатноки ӯ аҳамият надорам." Аз оҳанги ӯ истеҳзо меомад. "Ба ман фарқ надорад. Ҳоло барои ман дигар ҳаёт нест".
  
  "Мо мефаҳмем." Алисия оҳ кашид. "Шумо аз дӯстдухтари худ нафрат доред. Танҳо ба саволҳои сарбози ҷинсӣ ҷавоб диҳед."
  
  Дар гушаки Дрейк садои гудок баланд шуд. Овози металлӣ гуфт: "Аввалин дастгоҳи портал пайдо шуд. Чунин ба назар мерасад, ки Коваленко инро дар канор гузоштааст."
  
  Дрейк чашмак зад ва ба Алисия кӯтоҳ нигоҳ кард. Чаро Подшоҳи хун дар чунин вақт дастгоҳи порталро тарк мекунад?
  
  Ҷавоби оддӣ. Ба вай лозим набуд.
  
  "Коваленко сарвари Diamond Head аст, дуруст? Ба дарвозаи Пеле, ё ҷаҳаннам, ё чизи дигар. Ҳадафи ниҳоии ӯ ҳамин аст, дуруст?
  
  Клод чеҳрае кард. "Ин афсонае, ки ӯ пайдо кардааст, ба васвоси табдил ёфт. Марди сарватманд аз ҳама орзуҳо. Марде, ки ҳар чӣ мехоҳад, ба даст оварда метавонад. Ӯ чӣ кор мекунад?
  
  "Он чизеро, ки ӯ ҳеҷ гоҳ нахоҳад дошт?" - таклиф кард Алиша.
  
  "Марди хеле оқил, хеле заковатманд, дар як шаб ба як аблаҳи невротик табдил ёфт. Ӯ медонад, ки дар зери ин вулқони лаънатӣ чизе ҳаст. Ҳамеша ғур-ғур мекард, ки ӯ беҳтарин ошпаз аст. Ин Кук воқеан аз тарс баргашт. Аммо на Дмитрий Коваленко, на Подшохи хунин; вай пеш мерафт".
  
  Ҳатто Дрейк шиддати пешгӯиро ҳис кард. "Оё Кук баргашт? Дар он ҷо чӣ ҷаҳаннам аст?"
  
  Клод китф дархам кашид, баъд аз дард нола кард. "Ҳеҷ кас намедонад. Аммо ба гумонам, Коваленко аввалин шуда хабардор мешавад. Ӯ ҳоло ба он ҷо меравад."
  
  Дили Дрейк аз ин маълумот ҷунбиш кард. Ӯ ҳоло ба он ҷо меравад. Замоне буд.
  
  То ин дам Май ва ним дазор нафар солдатдо ба ондо наздик шуда буданд. Хама бо диккати том гуш мекарданд.
  
  Дрейк вазифаи дар пешистодаро ба хотир овард. "Мо ба ҷойҳои ранч ниёз дорем. Ва мо Эд Бодро мехоҳем."
  
  Клод ин маълумотро расонд. Боз ду ранч, яке дар Кауай, дигаре дар Чазираи Калон. Будрео ба Кауай мерафт.
  
  "Дар бораи ҳамлаҳои террористӣ чӣ гуфтан мумкин аст?" - оромона пурсид Май. "Оё ин як найранги дигар аст?"
  
  Ва акнун чеҳраи Клод воқеан аз чунин ноумедӣ ва азоб кашид, ки шиками Дрейк аз фарш афтод.
  
  "Не". Клод нола кард. "Онҳо воқеӣ ҳастанд. Онҳо метавонанд дар ҳар лаҳза кушоянд."
  
  
  БОБИ бисту шашум
  
  
  Бен ва Карин ба назди тиреза рафтанд, ки ҳар кадоми онҳо як нусхаи маҷаллаҳои махфии капитан Кукро доштанд. Вақте ки онҳо девонагиеро, ки дар он мавҷуд буд, хонда ва дубора хонданд, Бен аз хоҳараш дар бораи рафтори аҷиби Подшоҳи Хун пурсид.
  
  "Коваленко ба ин сафар рафтанй мешуд, ки дастгоххои сайёр пайдо шуданд. Вай хеле омода аст, ки дар чанд ҳафтаи охир ҳама чизро ташкил кунад. "
  
  "Солҳо", - ғурур кард Карин. "Солхои планкашй, машк ва равган додани чарххои дуруст. Аммо чаро ӯ ин амалиёти азимро зери хатар гузошт, то каме ба Бермуд равад?"
  
  Бен дар яке аз порчаҳое, ки ӯ мехонд, сар ҷунбонд. "Чизҳои девона. Танҳо девона. Танҳо як чизе буд, ки ӯро ба ин кор водор мекард, хоҳарам".
  
  Карин ба укьёнуси дурдаст нигох кард. "Вай чизеро дар бораи дастгоҳҳое дид, ки бо Diamond Head алоқаманд буданд."
  
  "Ҳа, аммо чӣ?"
  
  "Хуб, дар ниҳоят, бешубҳа, ҳеҷ чизи муҳим нест." Онҳо сарҳои ларзонро тамошо карданд, вақте ки тасвирҳои камера аз ранчи Подшоҳи Хун пахш мешуданд. Онҳо медонистанд, ки мегаломания дастгоҳи порталро дар паси худ гузоштааст. "Ӯ ба он ниёз надорад."
  
  "Ё ӯ боварӣ дорад, ки вай метавонад онро бо хоҳиши худ баргардонад."
  
  Дар паси онҳо, дар болоравии амалиётӣ, онҳо шуниданд, ки Дрейк маълумотеро, ки вай муддати тӯлонӣ аз Клод гирифта буд, дод зад.
  
  Бен ба Карин чашмак зад. "Ӯ мегӯяд, ки Подшоҳи хунин аллакай дар Диамонд Сар аст. Яъне-"
  
  Аммо фарьёди ногахонии Карин суханони навбатиро дар гулуяш ях кард. Аз паи нигоҳи вай рафт, чашмонашро танг кард ва ҳис кард, ки ҷаҳони ӯ пора-пора мешавад.
  
  Дуди сиёҳ бар асари таркишҳои сершумор аз тирезаҳои меҳмонхона дар соҳили Вайкики баланд шуд.
  
  Бен ба садои офисҳои атрофи ӯ аҳамият надода, ба сӯи девор давида, телевизорро даргиронд.
  
  Телефони мобилиаш занг зад. Ин дафъа падараш буд. Онҳо низ бояд телевизор тамошо кунанд.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк ва сарбозон, ки бо гирифтани гаравгонҳо ё шикаст додани чанд кисаи боқимондаи муқовимат банд набуданд, пахшро дар iPhone-ҳои худ диданд. Фармондеҳи воҳиди онҳо, марде бо номи Ҷонсон, ба дастгоҳҳои низомии Android рахна зад ва ҳангоми ба вуқӯъ омадани ҳодисаҳо мустақиман бо идораи мобилии Гонолулу тамос гирифт.
  
  "Дар се мехмонхонаи Вайкики бомбахо таркиданд", - такрор кард командир. "Такрор мекунам. Се. Мо аз соҳил ба ғарб шино мекунем. Калакуа Вайкики. Ба Оҳана мавҷ диҳед." Командир як дакика гуш кард. "Ба назар чунин менамояд, ки онҳо дар утоқҳои холӣ таркида, боиси воҳима шуданд... эвакуатсияҳо... хеле... бесарусомонӣ. Хадамоти изтирории Гонолулу то ҳадди имкон дароз карда шудааст. "
  
  "Ин ҳама аст?" Дрейк воқеан каме сабукӣ ҳис кард. Ин метавонад хеле бадтар бошад.
  
  - Истед... - чехраи командир афтод. "Оҳ не".
  
  
  * * *
  
  
  Бен ва Карин бо даҳшат тамошо мекарданд, вақте ки саҳнаҳо дар экрани телевизион фурӯзон мешаванд. Меҳмонхонаҳо зуд эвакуатсия карда шуданд. Марду зан давида, тела медоданд ва меафтиданд. Онҳо фарёд мезаданд, аз наздикони худ дифоъ мекарданд ва кӯдаконашонро сахт ба оғӯш гирифта гиря мекарданд. Кормандони меҳмонхона пас аз он омаданд, ки сахтгирона ва тарсонанд, аммо назоратро нигоҳ медоштанд. Пулис ва оташнишонон вориди даромадгоҳҳо ва утоқҳои меҳмонхона буданд ва ҳузури онҳо дар назди ҳар меҳмонхона эҳсос мешуд. Ҳангоми парвоз кардани чархбол тасвири телевизионӣ пажмурда шуд ва манзараи зебои Вайкики ва теппаҳои ғалаёни берун аз он, азамати вулқони Даймонд Сар ва соҳили дар ҷаҳон машҳури Кухио, ки ҳоло бо манзараи ҳайратангези меҳмонхонаҳои баландошёна дуд меафрозад, равшан шуд. ва алангаи девору тирезахои вайронаашон.
  
  Экрани телевизор боз пахш кард. Бен нафас кашид ва дили Карин ба ларза даромад. Онҳо ҳатто бо ҳамдигар сӯҳбат карда натавонистанд.
  
  Меҳмонхонаи чорум, ки дар назари тамоми ҷаҳон аст, аз ҷониби террористони ниқобпӯш забт карда шуданд. Ҳар касе, ки садди роҳи онҳо мешуд, дар пиёдагард тир мезад. Марди охирин ба қафо баргашта, мушти худро ба чархболе, ки парвоз мекард, афшонд. Ӯ қабл аз ворид шудан ба меҳмонхона ва дарро аз пасаш қуфл карда, як сокини осоиштаро, ки дар паҳлӯи таксии таваққуфшуда нишаста буд, паррондааст.
  
  "Э Худо". Овози Карин ором буд. "Дар бораи мардуми камбағал дар дохили он чӣ?"
  
  
  * * *
  
  
  "Малика Ала Моанаро одамони мусаллаҳ забт карданд" гуфт фармондеҳ ба онҳо. "Бо катъият. Пӯшидани ниқоб. Ман аз куштан наметарсам." Ӯ нигоҳи куштори худро ба сӯи Клод гардонд. "Дигар чанд ҳамла мешавад, эй хароми бад?"
  
  Ба назар Клод тарсид. "Не" гуфт ӯ. "Дар Оаху".
  
  Дрейк рӯй гардонд. Ӯ бояд фикр мекард. Ба ӯ лозим омад, ки самти худро дигар кунад. Коваленко хаминро мехост, ки хамаи онхоро парешон кунад. Гап дар сари он буд, ки Коваленко медонист, ки дар таги каллаи алмос чизи ачоиб нихон аст ва у барои даъво кардан ба он мерафт.
  
  Чизе, ки ҳатто метавонад даҳшати ин ҳамлаҳоро бартарӣ диҳад.
  
  Тамаркузи ӯ баргашт. Дар ин ҷо ҳеҷ чиз тағйир наёфтааст. Ҳужумлар вақтига тѓлиқ тайинланди. Онҳо дар як вақт сарбозон, артиш ва хадамоти фавқулоддаро маъюб карданд. Аммо ҳеҷ чиз тағйир наёфтааст, онҳо Подшоҳи Хунро наёфтанд, бинобар ин...
  
  Плани "Б" ба амал бароварда шуд.
  
  Дрейк ба Май ва Алисия ишора кард. Ҳейден ва Кинимака аллакай наздик буданд. Гавайи калон-калон ба назар хайрон буд. Дрейк бо ишора ба ӯ гуфт: "Оё ту ба ин омода ҳастӣ, Мано?"
  
  Кинимака кариб ки хур-риш мекард. "Ман рост мегӯям."
  
  "Нақшаи B" гуфт Дрейк. "Коваленко дар ин чо нест, бинобар ин мо ба он часпида истодаем. Боқимондаи аскарон инро дар як дақиқа мефаҳманд. Ҳейден ва Мэй, шумо ба ҳамла ба Кауай ҳамроҳ мешавед. Мано ва Алисия, шумо ба ҳамла дар Ҷазираи Калон ҳамроҳ мешавед. Ба он фермахо равед. То ҳадди имкон захира кунед. Ва Алисия..." Руяш ба яхи тарошида табдил ёфт. "Ман ба шумо умед дорам, ки куштор мекунед. Бигзор он харомкор Будре бо марги бераҳмона бимирад."
  
  Алисия сар ҷунбонд. Ин идеяи Дрейк буд, ки Май ва Алисияро аз ҳам ҷудо нигоҳ дорад, вақте онҳо фаҳмиданд, ки онҳо бояд дастаи худро тақсим кунанд. Вай намехост, ки марги Уэллс ва асрори дигар дар байни наҷоти одамон ва боздоштани душман ворид шавад.
  
  Овози баланди Клод диккати Дрейкро ба худ кашид. "Коваленко танҳо барои ҷалби таваҷҷӯҳи шумо ҳамлаҳоро ба Оаху, Кауай ва Ҷазираи Калон маблағгузорӣ мекард. Тақсим кунед ва ғалаба кунед. Шумо ин мардро зада наметавонед. Вай солҳо боз омодагӣ мебинад."
  
  Мэтт Дрейк аслиҳаи худро баланд кард. "Аз ин рӯ, ман аз паси ӯ аз дарвозаҳои дӯзах меравам ва ӯро ба шайтони зишт ғизо медиҳам." Вай ба тарафи чархболи боркаш равон шуд. "Биёед, одамон. Бор кунед."
  
  
  * * *
  
  
  Вақте ки телефони мобилиаш занг зад, Бен зуд ба ақиб баргашт. Ин Дрейк буд
  
  "Тайёр?"
  
  "Салом Мат. Шумо боварӣ доред? Оё мо воқеан меравем?"
  
  "Мо воқеан меравем. Худи ҳозир. Оё шумо он чизеро, ки ба шумо лозим буд, аз Даниел Белмонте гирифтед?"
  
  "Бале. Аммо вай каме заиф аст..."
  
  "Хуб. Оё шумо даромадгоҳи наздиктаринро ба қубури лава муайян кардаед?
  
  "Бале. Тақрибан ду мил аз Diamond Head як ҷамоати дарвозабон мавҷуд аст. Ҳукумати Ҳавайӣ ҳамин тавр ҳар як даромадгоҳи маълумро мӯҳр бастааст. Дар аксари мавридҳо ин ҳатто як кӯдаки боғайратро аз ворид шудан боз намедорад".
  
  "Ҳеҷ чиз кӯмак намекунад. Гӯш кун, Бен. Каринро гиред ва касеро гиред, ки шуморо ба он қубури лава барад. Координатҳоро ба ман фиристед. Ҳоло инро кунед ".
  
  "Шумо ҷиддӣ мегӯед? Мо намедонем, ки дар он ҷо чӣ ҳаст. Ва ин системаи дом? Ин фаротар аз бераҳмист."
  
  "Далерӣ, Бен. Ё, чунон ки Деф Леппард гуфтааст - Биё рок кунем. "
  
  Бен телефонашро болои миз гузошт ва нафаси чуқур гирифт. Карин дасташро ба китфи у гузошт. Ҳарду ба телевизор нигаристанд. Овози баранда пуршиддат буд.
  
  "... ин терроризм дар миқёсест, ки қаблан надида буд."
  
  "Дрейк дуруст аст" гуфт Бен. "Мо дар ҷанг ҳастем. Мо бояд сарфармондехи душманони худро сарнагун кунем".
  
  
  БОБИ бисту хафтум
  
  
  Дрейк ҳашт аъзои дастаи Делтаро ҷамъ овард, ки дар сурати зарурати таҳқиқи ғорҳои амиқ ба ӯ таъин шуда буданд. Онхо ветеранхои нисбии шуъба, тачриба-ноктарин буданд ва хар кас як бор дар ягон чои худованд амалиёти худ карда буд.
  
  Пеш аз он ки онҳо ба чархбол савор шаванд, Дрейк лаҳзае бо дӯстонаш берун баромад. Подшоҳи хун аллакай нерӯҳои Ҳавайӣ ва ҳукуматиро тақсим карда буд ва ҳоло вай онҳоро ҷудо карданӣ буд.
  
  "Бехатар бошед." Дрейк бо навбат ба чашмони ҳама нигоҳ кард. Ҳейден. Май. Алисия. Кинимака. "Мо бояд як шаби дигарро дар дӯзах гузаронем, аммо фардо ҳама озод хоҳем буд."
  
  Аз Мано бо сару садо ва гурриш шунида шуд.
  
  "Бовар кунед" гуфт Дрейк ва дасташро дароз кард. Боз чор даст ба суи у омаданд. "Зинда бошед, бачаҳо."
  
  Бо хамин ру гардонда ба суи чархболи интизорй давид. Delta Squad таҷҳизоти худро ба анҷом мерасонд ва ҳоло ҳангоми савор шудан ҷойҳои худро гирифтанд. "Салом баччаҳо". Вай лаҳҷаи қавии Йоркшир дошт. "Оё тайёред, ки ин хуки аракро пора-пора кунед?
  
  "Боя!"
  
  "Лаънат." Дрейк ба пилот ишора кард, ки онҳоро ба ҳаво бардошт. Бори охир ба ранч нигарист ва дид, ки дустонаш хануз дар хамон давра истода, рафтани уро тамошо мекунанд.
  
  Оё ӯ ягон бор ҳамаи онҳоро зинда мебинад?
  
  Агар у ин корро мекард, хисобу китоби чиддй хохад шуд. Ӯ бояд каме бахшиш пурсад. Баъзе воқеиятҳои даҳшатнок ба ӯ лозим меояд, ки бо онҳо муросо кунад. Аммо бо марги Коваленко ин осонтар мешуд. Кеннеди, агар наҷот намешуд, қасос мегирифтанд. Ва акнун, ки ӯ устуворона дар пайроҳаи Подшоҳи хунин буд, рӯҳаш аллакай каме баландтар буд.
  
  Аммо ҳисобу китоби охирини байни Май ва Алисия метавонад ҳамаи инро ба сари худ гардонад. Дар байни онҳо чизи бузурге буд, чизи даҳшатнок. Ва ҳар чӣ бошад, Дрейк иштирок мекунад. Ва чоххо.
  
  Дере нагузашта вертолёт ба координатахои Бен расид. Лётчик онхоро ба замини хамвор кариб сад метр дуртар аз комплекси хурдакак фуровард. Дрейк дид, ки Бен ва Карин аллакай бо пушт ба девори баланд нишастаанд. Чеҳраи онҳо аз шиддат комилан сафед шуда буд.
  
  Ба ӯ лозим буд, ки муддате Дрейки кӯҳна бошад. Ин миссия ба Бен Блейк дар беҳтаринаш, дар авҷи худ лозим буд ва дар ҳоле ки Бен ба ҳама силиндрҳо оташ мезад, Карин аз он ғизо медод. Муваффақияти миссия аз он вобаста буд, ки ҳамаи онҳо дар беҳтарин шакли ҳаёти худ буданд.
  
  Дрейк ба сарбозони Делта ишора кард, аз чархбол берун шуд, ки бо шамолҳои шадиди ҳаво иҳота шуда буд ва ба сӯи Бен ва Карин давид. "Ҳамааш хуб аст?" дод зад у. "Шумо чӯбҳоро овардед?"
  
  Бен сар ҷунбонд, то ҳол каме намедонист, ки дар бораи дӯсти кӯҳнаи худ чӣ гуна ҳис мекунад. Карин ба бастани мӯяш дар пушти сараш шурӯъ кард. "Мо пурра пур ҳастем, Дрейк. Умедворам, ки шумо чизи хубе овардед."
  
  Дар атрофи онхо аскарони дельта серодам буданд. Дрейк барои як мард кафкӯбӣ кард, фарди калони ришдор, ки дар гардан ва дастонаш мисли байкер татуировка шудааст. "Ин дӯсти нави ман аст, аломати занг Комодо аст ва ин дастаи ӯ аст. Даста, бо дӯстони кӯҳнаи ман Бен ва Карин Блейк вохӯред."
  
  Дар хама чо сару садо ва гурриш ба гуш мерасид. Ду сарбоз ба ҷамъоварии қулфи рамзӣ машғул буданд, ки мардумро аз фуромадан аз қубурҳои машҳури лаваи Ҳавайӣ монеъ мешуд. Баъди чанд дакика акибнишинй карданд ва дарвоза боз монд.
  
  Дрейк вориди маҷмаа шуд. Платформаи бетонй ба суи дари металлие, ки боэътибор махкам буд, мебурд. Дар тарафи рост як пости баланде меистод, ки дар болои он камераи даврзанандаи амниятӣ минтақаро мушоҳида мекард. Комодо ҳамон ду сарбозро ба пеш ҷунбонд, то дарро нигоҳубин кунанд.
  
  "Оё шумо дар бораи он чизе, ки ман ва мардони ман ба он чизе ворид мешавем, ягон маслиҳат доред?" Овози хирурги Комодо Бенро хира кард.
  
  "Ба суханони Роберт Баден-Пауэлл" гуфт Бен. "Тайёр бошед".
  
  Карин илова кард: "Барои ҳама чиз."
  
  Бен гуфт, "Ин шиори скаут аст."
  
  Комодо сарашро ҷунбонда, зери лаб "Гекҳо" мегуфт.
  
  Бен худро дар паси сарбози дағалона ҷойгир кард. "Ба ҳар ҳол, чаро онҳо шуморо Комодо меноманд? Оё газидани шумо заҳрнок аст?"
  
  Пеш аз он ки капитани Делта ҷавоб диҳад, Дрейк қатъ кард. "Онҳо метавонанд онро найчаи лава номиданд, аммо ин як нақби оддии кӯҳна аст. Протоколхои мукаррариро тартиб дода, туро тахкир намекунам , аммо инро ба ту мегуям. Аз домҳои буби эҳтиёт шавед. Подшоҳи хунин ҳама дар бораи намоишҳои калон ва усулҳои ҷудокунӣ аст. Агар ӯ моро ҷудо карда тавонад, мо одамони мурда ҳастем".
  
  Дрейк пеш рафта, ишора кард, ки Бен ба оянда равад ва Карин аз паи Комодо равад. Дар посбонхонаи хурд гайр аз як-ду шкафи калон ва телефони чанголуд чизе набуд. Он бӯи ғафс ва намнок дошт ва бо хомӯшии амиқ ва ибтидоӣ, ки дар ҳаво дар пеш овезон буд, садо медод. Дрейк пеш рафт ва ба зудӣ фаҳмид, ки чаро.
  
  Даромадгоҳи қубури лава дар пои онҳо буд, ки сӯрохи азим ба торикии хазандагон мебурд.
  
  "Чӣ дур аст?" Комодо пеш кадам зада, чӯби дурахшанда партофт. Аппарат дурахшид ва чанд сония пеш аз бархурдани санги сахт чарх зад. "Наздик. Якчанд ресмонро мустаҳкам кунед, бачаҳо. Шитоб кардан."
  
  Ҳангоме ки сарбозон кор мекарданд, Дрейк то ҳадди имкон гӯш мекард. Аз торикии сиёхй садое наомад. У гумон кард, ки онхо Коваленко чанд соат акиб мондаанд, вале у ният дошт, ки зуд ба кафо расад.
  
  Вақте ки онҳо фуромада, пойҳои худро ба фарши ҳамвори найчаи лава сахт шинонданд, Дрейк пошипникашро гирифта, ба сӯи Даймонд Сар равон шуд. Қубур танг шуд, ғарқ шуд ва хам шуд. Ҳатто дастаи Делта аз сабаби пешгӯинашавандаи чоҳи вулқон баъзан мувозинаташро гум мекард ё сари худро харошидааст. Он ду маротиба якбора гардиш кард ва Дрейкро ба воҳима овард, то фаҳмид, ки каҷи мулоим ҳамеша дар самти Diamond Head буд.
  
  Вай чашмонашро ба масофаи муайянкунанда нигоҳ дошт. Торикии зе-ризаминй аз хар тараф ба болои онхо баста буд. "Нур ба пеш" гуфт Дрейк ногаҳон ва қатъ шуд.
  
  Чизе аз торикй берун баромад. Як шамоли хунук аз поён. Вай бозистод ва сурохии азимро, ки дар пеш буд, омухт. Комодо рафта, боз як чӯбчаи дурахшанда партофт.
  
  Ин дафъа ӯ тақрибан понздаҳ метр афтод.
  
  "Хуб. Комодо, шумо ва дастаи шумо омода шавед. Бен, Карин, биёед ба ин маҷаллаҳо назар андозем".
  
  Ҳангоме ки дастаи Делта дар болои сӯрохи сангин штатаи мустаҳкам насб кард, Дрейк зуд эзоҳҳоро хонд. Чашмонаш то ба охир нараси-дани сахифаи аввал калон шуда, нафаси чукуре кашид.
  
  "Дӯзахи хунин. Ман фикр мекунам, ки ба мо силоҳҳои бузургтар лозим аст."
  
  Бен абру бардошт. "Ин тирҳо нест, ки ба мо дар он ҷо лозим аст. Инҳо мағзи сар ҳастанд."
  
  "Хуб, хушбахтона ман ҳарду дорам." Дрейк таппончаашро боло бардошт. "Ман фикр мекунам, ки агар ба мо лозим ояд, ки дар роҳ мусиқии зиштро гӯш кунем, мо ба шумо муроҷиат мекунем."
  
  "Тухм. Ҳоло ман дар iPod-и худ Fleetwood Mac дорам."
  
  "Ман ҳайронам. Кадом версия?
  
  "Оё зиёда аз як вуҷуд дорад?"
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд. "Ман фикр мекунам, ки ҳама кӯдакон бояд таҳсилро дар ҷое оғоз кунанд." Вай ба Карин чашмак зад. - Кори мо чй тавр, Комодо?
  
  "Иҷро шуд".
  
  Дрейк ба пеш қадам зада, ресмони ба штатив пайвастшударо гирифт ва қубури аҷибе дурахшандаро тела дод. Хамин ки мӯзааш ба поён расид, кашид ва дигарон як-як ба поин лағжид. Карин, ки спортсмени бомахорат буд, фуромаданро бо осонй идора мекард. Бен каме мубориза бурд, аммо ӯ ҷавон ва солим буд ва дар ниҳоят бе арақ ба замин фуруд омад.
  
  "Ба пеш". Дрейк зуд ба самти Diamond Head рафт. "Пушти худро нигоҳ доред. Мо наздиктар мешавем."
  
  гузаргох ба поён даромад. Дрейк ба таври мухтасар ҳайрон шуд, ки чӣ гуна найи лаваро аз ҷараёни табиии он дур кардан мумкин аст, аммо баъд фаҳмид, ки худи магма роҳи худро тавассути роҳи муқовимати камтарин бо қувваи ҷаҳаннам дар пушти он маҷбур мекунад. Лава метавонист ҳар кунҷеро, ки мехост, бигирад.
  
  Чанд дақиқаи дигар гузашт ва Дрейк боз истод. Дар пеш як сӯрохи дигаре буд, ки ин дафъа хурдтар ва комилан мудавваршуда буд. Вақте ки Комодо чӯбчаи дурахшонро партофт, онҳо тахмин карданд, ки чоҳ тақрибан сӣ фут чуқур аст.
  
  "Боз хам хатарноктар" гуфт Дрейк. - Худатонро эҳтиёт кунед, шумо ду.
  
  Пас аз он ӯ пай бурд, ки нури чӯби дурахшанда дар ягон девори сангин инъикос намеёбад. Нури норанҷии онро торикии атроф фурӯ бурд. Дар поёни онҳо як палатаи калон буд.
  
  Вай ба хомӯшӣ ишора кард. Онхо чун як нафар ба хар садое, ки аз поён меомад, бодиккат гуш мекарданд. Пас аз лаҳзаи хомӯшии комил, Дрейк ресмони репелро гирифт ва худро болои чоҳи холӣ партофт. Вай зуд аз дарозии он то зери шифт афтод.
  
  Ҳанӯз садо нест. Вай боз ним дазор чубдои дурахшандаро шикаста, ба камераи поён партофт. Оҳиста-оҳиста нури ғайритабиӣ гул кард.
  
  Ва Мэтт Дрейк ниҳоят он чизеро дид, ки чанд нафар қаблан дида буданд. Як хонаи калони росткунҷае, ки тақрибан панҷоҳ метр дарозӣ дорад. Фарши комилан ҳамвор. Се девори каҷӣ, ки дар рӯи онҳо баъзе аломатҳои қадимӣ нақш бастаанд, дар чунин масофа фарқ кардан мумкин нест.
  
  Ва дар як девор бартарӣ доштани аркони каҷшудаест, ки капитан Кукро ба ваҷд овард. Дар даруни ӯ, ки ин қадар шоҳи хунро тасхир карда буд. Ва даҳшатҳо ва мӯъҷизоте, ки метавонанд берун аз он ҷой дошта бошанд, Мэтт Дрейк ва ҳамроҳони ӯро аз чунин тарс пур карданд.
  
  Онҳо дарвозаҳои ҷаҳаннамро ёфтанд.
  
  
  БОБИ бисту ҳаштум
  
  
  Ҳангоме ки чархбол дар осмон парвоз мекард, Ҳейденро сахт нигоҳ дошт ва зуд масирро тағйир дод. Нигоҳи охирини вай аз Кинимаки Алисия Майлз буд, ки ҳамеша бозигар буд, ки ӯро ба чархболи дигар тела дод. Ин манзара ӯро ба ҳаяҷон овард, аммо ҷанбаи амалии ӯ медонист, ки вақте ки сухан дар бораи ҷанг меравад, Мано беҳтарин дастгирӣ дар тиҷорат дар шакли як зани девонашудаи англисӣ дошт.
  
  Ҳейден низ ҳамин тавр. Май дар паҳлӯи вай орому осуда менишаст, гӯё онҳо барои дидани манзараҳои сатҳи ҷаҳонӣ ба соҳили Напали мераванд. Ҷойҳои боқимондаро аскарони крек ишғол карданд. Кауай тақрибан бист дақиқа дур буд. Гейтс танҳо бо ӯ тамос гирифт, то дар бораи ҳамлаи террористӣ дар маркази савдои кушоди Кукуи Гроув дар Кауай хабар диҳад. Марде худро ба деворе дар назди макони муштараки Jamba Juice/Starbucks дар тарафи шимолии маҷмаа занҷир зад. Касе бо пораҳои jamtex ба баданаш баста ва ангушташ дар триггери детонатори ибтидоӣ.
  
  Ин мард ҳамчунин ду силоҳи автоматӣ ва гӯшмонаки блутуз дошт ва аз рафтани ягон нафар аз муштариёни тарабхона монеъ шуд.
  
  Ба ибораи худи Гейтс. "Ин аблаҳ то даме ки метавонад дар он ҷо овезон хоҳад шуд, пас, вақте ки мақомот ҳаракат мекунанд, вай таркиш мекунад. Аксари қувваҳои полиси Кауай ба ҷои ҳодиса, дур аз шумо ҷойгир карда шуданд. "
  
  "Мо ранчро бехатар нигоҳ медорем, ҷаноб", - ӯро бовар кунонд Ҳейден. "Мо инро интизор будем."
  
  "Мо ин корро кардем, мисс Ҷей. Фикр мекунам, мо хоҳем дид, ки нақшаҳои Коваленко барои Ҷазираи Калон дар оянда чӣ гунаанд."
  
  Хейден чашмонашро пушид. Ковеленко ин ҳамларо солҳо боз ба нақша гирифта буд, аммо саволҳо боқӣ мондаанд. Чаро аз дастгоҳи портал даст кашед? Чаро бо чунин гурриш рафтанд? Оё ин метавонад нақшаи B бошад? Ин, сарфи назар аз он, ки мақомот тамоми кӯшишҳои ӯро зуд фош карданд ва бар зидди Дрейк, дӯстон ва оилаҳои ӯ як Вендеттаи хунинро таҳрик доданд, ӯ ин роҳро интихоб кард, то шӯҳрати бештар ба даст орад.
  
  Ё, ӯ фикр мекард, ки шояд ӯ стратегияи кӯҳна ва кӯҳнаро истифода бурдааст, ки дар ин ҷо ба қадри кофӣ изтироб эҷод кунад, ки амалҳои шумо дар он ҷо нодида гирифта шаванд.
  
  Фарқ надорад, фикр мекард вай. Фикрҳои вай дар бораи Бен ва вазифаи хатарноке, ки ӯ иҷро мекард, буд. Вай ҳеҷ гоҳ инро аз рӯи вазифа намегӯяд, аммо ӯро сахт дӯст медошт. Вазифае, ки вай дар назди падараш ҳис мекард, аз байн нарафт, аммо пас аз марги даҳшатноки Кеннеди Мур он камтар таъхир ёфт. Ҳаёти воқеӣ ҳар рӯз ваъдаҳои кӯҳнаро мезанад.
  
  Ҳангоме ки чархбол дар осмони кабуди Ҳавайӣ ҳаракат мекард, Ҳейден барои Бен Блейк дуо гуфт.
  
  Баъд телефони мобилиаш занг зад. Вахте ки вай ба экран нигарист, абрувонаш аз тааччуб баланд шуд.
  
  "Салом", вай дарҳол ҷавоб дод. "Шумо чӣ хел?"
  
  "Аъло, ташаккур, аммо ин тиҷорати кофтукови қабр як таъсири ҷиддии ҷиддиро дорад. Танам қариб нест шуд".
  
  Хейден табассум кард. "Хуб, Торстен, барои ин гуна чизҳо салонҳо мавҷуданд."
  
  "Байни фармондеҳ ва қабр? На дарвоқеъ."
  
  "Албатта, ман мехостам сӯҳбат кунам, Торстен, аммо шумо шведҳо лаҳзаҳои худро худатон интихоб мекунед."
  
  "Фаҳмид. Ман кӯшиш кардам, ки аввал ба Дрейк занг занам, аммо он мустақиман ба почтаи овозӣ рафт. Ӯ хуб аст?"
  
  "Аз ӯ беҳтар аст, ҳа." Ҳейден хати осмонии Кауаиро дид, ки ба тарафи рост рост меояд. "Гӯш кардан-"
  
  "Ман зуд хоҳам буд. Амалиёт дар ин чо бомуваффакият гузашт. Ҳеҷ чиз маҳкумшаванда нест. Ҳама чиз тавре ки интизор мерафт ва сари вақт буд. Аммо..." Торстен таваққуф кард ва Ҳейден шунид, ки ӯ нафасашро рост мекунад. "Имрӯз чизе рӯй дод. Ман гуфта метавонам, ки чизе "хомуш" менамояд. Шумо амрикоиҳо шояд онро чизи дигар номид."
  
  - Бале?
  
  "Ба ман аз ҳукумати худ занг заданд. Аз миёнарав то вазири давлатй. Мушкилоти сатҳи баланд. Ман..." Боз як таваққуфи дудилагӣ, на ба Далл монанд аст.
  
  Соҳили ноҳамвор Кауай аз зери онҳо мешитобид. Занг ба воситаи радио расид. "То гол ҳашт дақиқа."
  
  "Ба ман гуфтанд, ки амалиёти мо - амалиёти скандинавии мо - ба як агентии нав гузаронида мешавад. Гурӯҳи муштараки корӣ иборат аст аз аъзои баландрутба, вале номаш номаълуми CIA, DIA ва NSA. Пас, Ҳейден, ман сарбоз ҳастам ва фармонҳои сардорамро иҷро мекунам, аммо оё ин ба назари шумо дуруст аст?
  
  Ҳейден бо вуҷуди худаш дар ҳайрат монд. "Барои ман ин як сафсатае аст. Номи шахси асосӣ чист? Он кас, ки ту худро ба дасти ӯ медиҳӣ".
  
  "Рассел Кайман. Оё шумо ӯро мешиносед?"
  
  Ҳейден хотираи ӯро ҷустуҷӯ кард. "Ман номро медонам, аммо дар бораи он хеле кам медонам. Ман боварӣ дорам, ки вай аз DIA, Оҷонсии иктишофии дифоъ аст, аммо онҳо асосан дар тиҷорати ба даст овардани системаҳои силоҳ машғуланд. Ин Рассел Кайман бо ту ва қабр чӣ мехоҳад?
  
  "Шумо фикри маро мехонед".
  
  Хейден аз гушаи чашмаш чакидани сари майро дид, ки гуё аз косахонаи сараш тир зада бошад. Аммо вақте ки Ҳейден ба ӯ саволомезона рӯ овард, агенти Ҷопон нигоҳ кард.
  
  Ҳейден чанд сония фикр кард ва сипас бо овози ором пурсид: "Оё шумо ба тамоми мардуми худ бовар мекунед, Торстен?"
  
  Таваққуфи хеле тӯлонии Далл ба саволи ӯ ҷавоб дод.
  
  "Агар ДИИ дар бораи чизе огоҳ карда шуда бошад, пас онҳо фарогирии хеле васеъ доранд. Афзалияти онҳо ҳатто метавонад аз CIA зиёдтар бошад. Бодиққат қадам занед, рафиқ. Ин бача, Кайман, вай чуз арвох нест. Муайянкунандаи мушкилоти амалиёти сиёҳ, Gitmo, 11 сентябр. Агар ягон чизи ҷиддӣ ва ҳассос хато кунад, ӯ ҳамон шахсест, ки шумо ба ӯ муроҷиат мекунед."
  
  "Маро лаънат кун. Кош намепурсидам."
  
  "Ман бояд ҳозир равам, Торстен. Аммо ман ба шумо ваъда медиҳам, ки ҳарчи зудтар бо Ҷонатан дар ин бора гап мезанам. Он ҷо монед."
  
  Торстен шартномаро бо нафаси хастаи як сарбози ҳирфаӣ, ки ин ҳамаро дида буд, имзо кард ва аз таъйин шуданаш ба як сарбози амрикоӣ нафрат дошт. Ҳейден ба ӯ ҳамдардӣ кард. Вай ба Май мурочиат карда, аз он чизе ки медонист, пурсад.
  
  Аммо занги "Ҳадаф" ба воситаи радио расид.
  
  Майдонхои пешу поён сухт. Ҳангоми фуромадани чархбол рақамҳои хурде дидан мумкин буд, ки ба таври тасодуфӣ дар ҳама самт давида истодаанд. Аз кабина ресмонхо дароз мешуданд ва одамон аз паси онхо чахида, зуд ба суи манзараи сухтаи поён мепариданд. Ҳейдену май мунтазири навбати худ шуданд, Ифодаи май холӣ, чун шуниданд, ки мардони худ оташ кушоданд.
  
  Ҳейден бори сеюм омодагии Glock-и худро тафтиш кард ва гуфт: "Будро дар он ҷо."
  
  - Парво накунед, - гуфт зани японй. "Вай мефаҳмад, ки Май-тайм воқеан чӣ маъно дорад."
  
  Ду зан бо ҳам ба ресмон фуромада, дар як вақт фуруд омаданд ва бо як ҳаракати классикии як-ду пӯшида рафтанд. Ин амалия эътимоди мутлақро ба ҳамдигар талаб мекард, зеро вақте ки як нафар давида истода буд, дигаре таҷҳизоти периферии онҳоро тамошо мекард. Як, ду, мисли ҷаҳиш. Сохтмон. Аммо ин роҳи тез ва харобиовари пешрафт буд.
  
  Ҳейден ҳангоми давидан минтақаро аз назар гузаронд. Якчанд теппаҳои нарм дар як маҷмааи девордоре ба итмом мерасанд, ки дар он як хонаи азим ва якчанд биноҳои калон ҷойгир буданд. Ин ранони дуюми Коваленко мебуд. Аз рӯи оташ ва бесарусомонӣ, Будро чанде пеш аз онҳо омада буд.
  
  Ё, эҳтимоли зиёд, ӯ садистӣ вақташро бо ҳама сарф мекард.
  
  Ҳейден давида, аз милтиқи бақиягирифтаи M16 аз милтиқи бақия гирифтааш ба чашмакҳо ва мардоне, ки дар сарпӯш дид, тир холӣ кард. Пас аз ду дақиқа навбат ба ӯ расид ва вай фарёд зад: "Аз нав бор кунед!" ва чанд сонияи дигар барои ворид кардани маҷаллаи нав ба аслиҳааш сарф шуд. Ба онҳо хеле кам оташ бармегардонданд ва вақте ки онҳо буданд, он қадар номуташаккил буд, ки онҳо аз онҳо якчанд фут дур монда буданд.
  
  Дар ҳарду ҷониб дастаҳои баҳрии крек бо суръати баробар пеш рафтанд. Акнун дар пеш деворе ба назар мерасид, дарвоза ба таври даъваткунанда кушода монд, вале дастахо ба тарафи чап гузаштанд. Гранатаи хуб гузошташуда такягоҳҳои панҷараро вайрон карда, дастаро бидуни мамониат вориди ранч кард.
  
  Тирхо акнун ба таври хавфнок ба наздикй хуштак мезаданд.
  
  Ҳейден дар паси замимаи генератор пинҳон шуд. Таъсир аз хишт шарораҳо баровард, вақте ки Май барои сарпӯш рафт. Пораҳои гил ва металлӣ дар ҳама ҷо пароканда шудаанд.
  
  Май аз рухсорааш чак-чаки хунро пок кард. "Сарбозони Будро дар богчахои шумо тарбия ёфта буданд".
  
  Ҳейден як лаҳза нафас гирифта, зуд ба хона нигоҳ кард. "Дувоздах фут. Шумо омодаед?"
  
  "Ҳа".
  
  Ҳейден гурехт. Май ба пеш кадам зада, аз сурб деворе сохта, душмани худро мачбур кард, ки барои пинхон шудан мургобй кунад. Ҳейден ба кунҷи хона расид ва худро ба девор фишор дод. Вай ба тарафи тиреза флешбанг партофта, баъд Майро пӯшонд.
  
  Аммо дар ҳамон лаҳза аз гӯшии ӯ як садои ҳайратангезе фаро расид. Сардори бригада одамонро даъват кард, ки ба анбори дурдаст бираванд. Дар он ҷо як чизи даҳшатнок рӯй дод. Ҳангоме ки Ҳейден гӯш мекард, вай фаҳмид, ки одамони Будре биноро нимҳимоят карда буданд ва мехостанд ба ҳар чизе ки дар дохили он бошад, оташ кушоянд.
  
  Асирхо, бешубха. Гаравгонҳо.
  
  Ҳейден пас аз моҳи май давида, ба тозакунӣ давида, якҷоя тирандозӣ мекард. Сарбозони дигар ба онҳо ҳамроҳ шуда, аз ҳар ду тараф берун шуда, девори марговар ва ҳамлагари далерӣ ва маргро ташкил карданд.
  
  Куштори бемаъние, ки ба вуқӯъ меомад, корти визитии Будро буд. Ӯ дар он ҷо хоҳад буд.
  
  Аскарони гурехта аз тирпарронй бас на-карданд. Тирҳо аз ҳаво бурида шуданд, аз деворҳо ва мошинҳо бархӯрданд ва ҳадди аққал ним даҳҳо ҳадафи душманро пайдо карданд. Мардони Будро аз ҳайрат ва тарс ақибнишинӣ карданд. Вакте ки солдатхо аз назди панохгоххои худ мегузаштанд, онхо кушиш мекарданд, ки бепарвоёна аз тараф тир парронанд, аммо пиёдагарди бахрй тайёр буданд ва ба онхо гранатахо партофтанд.
  
  Дар ду тарафи давандагон таркишхо ба хаво баланд шуданд. Дар натичаи таркишхо пора-порахо парвоз карданд; забонҳои оташ марги гармро чунон зуд паҳн кард, ки чашм базӯр аз паи он мерафт. Мардуми доду фарёд дар сари роҳи худ меафтанд.
  
  Ҳейден дар пеш анбореро дид. Дили вай аз даҳшати мутлақ ғарқ шуд. Дуруст буд. Ҳадди ақал понздаҳ нафар аз мардони Будро дар атрофи анбори қулфшуда истода, силоҳҳои худро ба деворҳои борики коғазӣ равона карданд ва ҳангоме ки Ҳейден марди аввалро нишон дод, ҳама оташ кушоданд.
  
  
  * * *
  
  
  Алисия Майлз давида, оташ кушод, вақте ки нерӯҳои Ҳавайӣ ва муттаҳидони онҳо ба ранчи Коваленко дар Ҷазираи Калон ҳамла карданд. Замин ноҳамвор буд. Ҳама дараҳои чуқур, теппаҳои баланд ва даштҳои ҷангалзор. Пеш аз он ки онҳо ҳатто ба ранҷ наздик шаванд, як гранатомёт ба яке аз чархболҳои ҳамлакунанда партоб карда, онро дастгир кард, аммо онро нобуд накард ва ҳамаро маҷбур кард, ки барвақт фуруд оянд.
  
  Акнун онхо дар бораи бешазори зич ва талу теппахои нохамвор гуфтушунид карда, як даста шитоб мекарданд. Онҳо аллакай як нафарро ба доми буби гум кардаанд. Ҳамларо мардони Подшоҳи Хунӣ омода карда буданд. Самолётхои РХБ аз байни дарахтон бе максад парвоз мекарданд.
  
  Зархаридон кайфу сафо мекунанд.
  
  Аммо аскарони пиёдагарди баҳрӣ ба пеш ҳаракат карданд, ки ҳоло аз девор танҳо тақрибан сӣ фут ва як водии нишеби охирин ҷудо карда шудаанд. Алисия чеҳраи хандони душманони онҳоро муайян карда метавонист. Хуни вай ҷӯш шудан гирифт. Дар паҳлӯи ӯ, як агенти бузурги CIA, Кинимака, хеле зуд ба сӯи як бузургҷусса давид. Вай хеле фоиданок шуд.
  
  Дастгоҳҳои алоқа дар гӯшҳояшон хабари ваҳшиёнаи воридшударо мерасонданд. Меҳмонхонаи Ала Моана Queen дар Оаху баста шуд. Як сайёҳ аз тирезаи ошёнаи даҳум ба ҳалокат расидааст. Ба куча гранатахо партофта шуданд. Дастаи нирӯҳои вижа ба амалиёте омодагӣ медид, ки эҳтимол ба зудӣ бинобар марг ва ваҳшати зархаридон чароғи сабз дода шавад. Дар Кауай як бомбгузори танҳои маргталаб ба самти микроавтобусҳое, ки рӯзноманигорон дар он ҷамъ омада буданд, чанд тир партоб карда, як хабарнигорро маҷрӯҳ кард. Ва ҳоло дар Ҷазираи Калон автобуси пур аз сайёҳон рабуда ва дар ҳайати он бомба гузошта шудааст. Онҳо дар дарун маҳкам буданд, дар ҳоле ки асиронашон дар берун дар курсиҳои курсӣ нишаста, пиво менӯшиданд ва карта бозӣ мекарданд. Маълум нест, ки кадоме аз онҳо детонатор доранд ва чанд нафаранд.
  
  Алисия аз тарафи водй ба поён партофт. Як RPG дар пеши вай таркида, хок ва сангҳоро ба ҳаво фиристод. Вай хандида аз болои онхо чахида, дудилагии Кинимакиро хис карда, ба акиб гашт.
  
  "Биё, фарбеҳ", - гуфт ӯ ва лабонашро ба бозича печонда. "Ҳамроҳи ман исто. Дар ин ҷо корҳо воқеан бесарусомон мешаванд."
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден такрор ба такрор тир холӣ карда, кӯшиш мекард, ки ором бимонад ва ҳамин тавр дақиқии худро нигоҳ дорад. Дар рӯъёи вай се сар таркид. Май хануз чизе нагуфта дар пахлуяш давида меомад. Сарбозони дигар ба як зону афтода, аз тир гурехта, зархаридонро пеш аз он ки ба ақиб гарданд, торумор карданд.
  
  Ҳейден он вақт дар байни онҳо буд. Як мард баргашт ва вай бо туфанг ба пули биниаш зад. Вай бо доду фарёд афтод, аммо пойҳои ӯро лагадкӯб кард ва боиси он шуд, ки вай аз болои ӯ парвоз кунад.
  
  Вай зуд ба боло баромад, аммо ҷасади ӯ ба болои вай афтод ва ӯро ба замин андохт. Вақте ки вай боло нигарист, рост ба чашмони пур аз нафрат ва дард ғарқшудаи ӯ нигарист. Бо як гурриши хирсона як мушт зад ва дастони ғафсашро ба гулӯяш печонд.
  
  Дарҳол вай ситораҳоро дид, аммо кӯшиш накард, ки ӯро боздорад. Ба ҷои ин, ду дасти озоди вай силоҳро худашон ёфтанд. Дар тарафи рост Glock вай аст. Дар тарафи чап корди вай аст. Вай лулаи таппончаро ба қабурғаи ӯ зада, ба ӯ имкон дод, ки инро ҳис кунад.
  
  Дасташ суст шуда, чашмонаш калон шуданд.
  
  Хейден се тири кунд-куна зад. Мард аз вай ғелонда шуд. Вақте ки манзараи болои ӯ равшан шуд, чеҳраи як мардикори дигар ба назар мерасид. Ҳейден ба бинӣ тир зад, дид, ки мард ба бозгашт парвоз мекунад ва нопадид мешавад.
  
  Вай бархост ва Майро дид. Охирин зархариди боқимонда бо ӯ рӯ ба рӯ мешавад. Ҳейден чашмак зад. Ин одам харобкор буд. Чеҳрааш мисли сурх ранг карда шуда буд. Дандонҳо кофӣ набуданд. Чашмаш суст менамуд. Як дасташ канда, дасти дигараш аз оринҷ шикастааст. Вай бо пои ларзон меистод ва баъд дар лойи хунолуд ба зону афтод.
  
  "Шумо шахси нодурустро интихоб кардед, ки ба он муқобилат кунад" гуфт Май бо табассуми ширине, ки вай бо Глоки қарзгирифтааш ҳадаф гирифта, сари ӯро вазид.
  
  Хейден беихтиёр фуру бурд. Ин зани ҷиддӣ буд.
  
  Пиёдагардони баҳрӣ дари анборро кушода, ҳузури худро даъват карданд. Дили Ҳейден аз шумораи сӯрохиҳои деворҳои сохташуда ғарқ шуд. Умедворем, ки гаравгонҳо раҳо шуданд.
  
  Дар байни андешаҳои зуд тозашавандаи вай чизе аз ҳама бештар аён гардид. Boudreaux дар ин ҷо набуд. Вай ба хона нигарист. Ин охирин ҷойест, ки вай интизор буд, ки ӯ пинҳон шавад, аммо ба ҳар ҳол...
  
  Таваҷҷуҳи ногаҳон таваҷҷӯҳи ӯро ба худ ҷалб кард. Пиёдагарди бахрӣ аз анбор пешпо хӯрда, яке китфашро дошт, ки гӯё ӯро корд зада бошанд.
  
  Баъд Будро ва як лашкари зархаридон аз анбор берун рехта, аз туфанг оташ кушода, мисли девҳо дод мезаданд. Оё ин маънои онро дошт, ки дигар зархаридон ҷони худро барои фиреб дода буданд? Оё онҳо бланкаҳоро оташ заданд ё аз мавқеи мушаххас?
  
  Воқеият ба вай мисли таркиши атомӣ зад. Одамони Подшоҳи Хун ҳоло дар байни пиёдагарди баҳрӣ меҷангиданд ва Будро ба сӯйи Ҳейден шитофт, корд беэътиноёна бардошта шуд.
  
  
  * * *
  
  
  Алисия дастаро бо эҷодкорӣ ва рӯҳияи худ дар зери оташ ташвиқ кард. Пас аз чанд дақиқа онҳо ба қуллаи болоравии ниҳоӣ расиданд ва ба рӯи муҳофизони кофтуков борони оташ бориданд. Алисия хонаи калон, анбори калон ва гаражи ду-мошинро дид. Ин мавзеъ ба дарёи васеъ чашм мепӯшид, ки бешубҳа ҳамчун воситаи гурехтан хидмат мекард ва дар паҳлӯи анбор як чархбол бо як чархболи харобшуда буд.
  
  Вай ба қафо нигарист. "Гранатётхо".
  
  Сардори даста руй кашид. "Ин корро аллакай анҷом дода истодаам."
  
  Алисия мавқеъҳои душманро нишон дод. "Дар он ҷо девори пасте ҳаст. Тарафи қафои хона. Дар паси Rolls-Royce. Дар тарафи рости фаввора".
  
  Сардори бригада лабонашро лесид. "Бачаҳоро берун кунед."
  
  Чандин таркиш боиси ларзиши замин гардид. Ҳамлагарон се норинҷак парронданд ва сипас дар як-ду таркиш ба пеш шитофтанд, то ҳол ҳамчун як воҳид тирандозӣ мекарданд, аммо дар як камони марговар оташ мезаданд.
  
  Бо ваҳшиёнаи харобиовар онҳо ба ранчи Подшоҳи Хун ҳамла карданд.
  
  
  БОБИ бисту нухум
  
  
  Пойҳои мӯзадори Дрейк ба фарши камера мерасид. Пеш аз он ки дигарон ба фуромадан шурӯъ кунанд, ӯ оташе гузошт, то роҳи онҳоро равшан кунад. Дарҳол деворҳо зинда шуданд, нақшҳои онҳо акнун ба чашмони ҳайратзадаи Дрейк равшан намоён шуданд.
  
  Curls монанд ба онҳое, ки дар ду дастгоҳи сайёр. Ҳоло тасдиқ карда шуд, ки онҳо комилан ба ҳамон Торстен Дал ва дастаи ӯ дар қабри худоён дар Исландия кашф шудаанд.
  
  Ба наздикӣ онҳо ба кадом тамаддуни қадим дучор шуданд? Ва ҳамаи ин чӣ гуна анҷом меёбад?
  
  Бен, Карин ва боқимондаи Team Delta ресмони поёнро тела доданд, то ҳама дар атрофи камони бузурги дарвозаи Пеле ҷамъ шаванд. Дрейк кӯшиш мекард, ки ба сиёҳии сиёҳии берун аз он амиқ нигоҳ накунад.
  
  Бен ва Карин ба зону афтоданд. Худи камон аз як навъ металли чӯбдаст, комилан ҳамвор ва симметрӣ иборат буд. Дар рӯи металл бо ҳамон аломатҳои ночиз мисли қисми боқимондаи ғор кандакорӣ карда шуда буд.
  
  - Ин аломатхо, - бодиккат ламс кард Карин, - тасодуфй нестанд. Нигоҳ кунед. Ман мебинам, ки ҳамон пойро такрор ба такрор такрор мекунад. Ва боқимондаи ғор..." Вай ба атроф нигарист. "Ин ҳамон аст".
  
  Бен телефони худро ҷустуҷӯ кард. "Ин аксест, ки Даль ба мо фиристодааст." Ӯ онро ба рӯшноӣ нигоҳ дошт. Дрейк ба пеш такя кард ва итминон дошт, ки Team Delta барои ҳамлагарон ҳушёр хоҳад буд.
  
  "Пас, қабри худоён бо дарвозаҳои дӯзах робитае дорад" бо овози баланд фикр кард Дрейк. "Аммо curls чӣ маъно дорад?"
  
  - Намунахои такрорй, - оромона гуфт Карин. "Ба ман бигӯед. Чӣ гуна нишонаҳо, қадимӣ ё
  
  Замонавӣ, ки аз бисёр намунаҳои такрорӣ иборат аст?"
  
  "Осон." Комодои бузург дар падлуи ондо дамида. "Забон".
  
  "Дуруст аст. Пас, агар ин забон бошад... - Вай ба деворхои хучра ишора кард. "Пас онҳо тамоми воқеаро нақл мекунанд."
  
  "Мисли онҳое, ки Даль ёфтанд." Дрейк сар ҷунбонд. "Аммо мо ҳоло вақт надорем, ки онро таҳлил кунем. Коваленко аз ин дарвозахо гузаштанд".
  
  "Интизор шавед". Бен пули биниашро чичмид. "Ин нишонахо..." У ба арка даст расонд. "Айнан ҳамон тавре ки дар дастгоҳҳост. Барои ман ин нишон медиҳад, ки ин дарвоза нусхаи ислоҳшудаи ҳамон дастгоҳ аст. Мошини сайёҳи вақт. Мо аллакай ба хулосае омадем, ки худоҳо шояд аз дастгоҳҳои дастӣ барои сайр дар вақт ва таъсир ба тақдир истифода мекарданд. Шояд ин чиз системаи асосй бошад".
  
  "Инак," Дрейк оромона гуфт, "ин олиҷаноб аст. Шумо инро мефаҳмед. Аммо дар паси ин дарвозахо... - Ангушти худро ба торикии катрон нишон дод. "Подшоҳи хунин. Шахсе, ки барои марги Кеннеди масъул аст, аз ҷумла садҳо нафари дигар. Вакти он расидааст, ки гапро бас кунем ва ба рох равем. Бирав".
  
  Бен сар ҷунбонд ва бархост ва каме гунаҳкор ба назар мерасид, вақте ки ӯ худро аз даст дод. Хама дар зал нафаси чукур кашиданд. Дар паси дарвоза чизи дигаре буд, ки ҳеҷ яке аз онҳо ёд кардан намехост:
  
  Сабаби он, ки капитан Кук номи аркро аз "Дарвозаи Пеле" ба "Дарвозаи ҷаҳаннам" иваз кардааст.
  
  
  БОБИ СИЯМ
  
  
  Давлати Хавой дар зери кувваи девонавор ларзид.
  
  Агар чархбол метавонад аз болои он парвоз кунад, ки қодир аст манзараи васеи рӯйдодҳои торик ва ғайриоддӣ дар ҷазираҳоро таъмин кунад, вай аввал аз болои Оаху парвоз мекард, то меҳмонхонаи муҳосирашудаи Ала Моана Квин, ки дар он ҷо аъзоёни ботаҷрибаи якчанд дастаҳои СВАТ буданд. нав оғоз ба андешидани чораҳо бар зидди зархаридони шадиди мусаллаҳ ва ҳавасманд, ки тамоми қуллаҳо ва гаравгонҳои бешуморро нигоҳ медоштанд. Вай аз абрҳои дӯзахии дуди сиёҳе, ки аз даҳҳо тирезаи шикаста мерехт, дурӣ ҷуст ва бодиққат сӯрохҳоро нишон дод, ки дар он ҷо мардони ниқобпӯш бо милтиқ ва гранатомётҳо мардону занон ва кӯдакони бечораро ба гурӯҳ-гурӯҳҳо мечаронданд, ки онҳоро нест кардан осонтар аст. .
  
  Ва он гоҳ он тӯби зарди фарбеҳро оҳиста-оҳиста ба сӯи ояндаи номуайян ва эҳтимолан фалокатбор пеш гирифта, дар як камони бузург ба боло ва ба тарафи рост меғелид ва сипас дар роҳи даҳшатноки худ ба поён ва ба чап ғарқ мешуд. кашфиёт ба сӯи Кауай. Вай аз назди Даймонд Сар мегузарад, бехабар аз қаҳрамонон ва бадкирдороне, ки асрорро меҷӯянд ва дар ториктарин ва хатарноктарин ғорҳои зеризаминии вулқони хомӯшшуда хобҳои даҳшатбор мекунанд.
  
  Дар Кауай, ӯ метавонист барои марди аз арақи ғарқшуда, ки худро ба девори қаҳвахона занҷир зада, муштариёнро дар дохили он ба дом афтонда буд ва камарбанди пур аз динамит ва дасти ларзонеро, ки дастгоҳи таркандаи мурдаро часпида буд, ба таври возеҳ намоиш медод. Агар шумо тасвирро калон кунед, шумо ноумедиро дар чашмони мард мебинед. Ин ба таври возеҳ нишон медиҳад, ки ӯ метавонад муддати тӯлонӣ дошта наметавонад. Ва он гоҳ он баланд парвоз кард ва боз аз болои бомҳо баромад, то хатти зебои соҳили экзотикиро пайгирӣ кунад. Ба ранчое, ки дар он ҷо Ҳейден Ҷей танҳо бо Эд Будреу ҷангид, Май Китано ва боқимондаи пиёдагарди баҳрӣ бо даҳҳо зархаридони Будре дар ҷанги тан ба тан мубориза бурданд. Дар миёни садои даҳшатангези марг ва ҷанг гаравгонҳои захмӣ гиря мекарданд.
  
  Ва пеш. Гузашта ва оянда аллакай бархӯрд кардаанд. Гузаштагон ва авангардхо ба муно-сибатхо бастаанд.
  
  Имрӯз рӯзе буд, ки худоён метавонистанд бимиранд ва қаҳрамонони нав мешукуфанд ва эҳё шаванд.
  
  Чархбол парвози ниҳоии худро анҷом дода, манзараҳои муқоисавӣ ва экосистемаҳои динамикиро, ки Ҷазираи Калонро ташкил медиҳанд, анҷом медиҳад. Боз як ранчи дигар давида, чанд лаҳзае буд, ки диққати худро ба он равона кардан лозим буд, вақте ки Алисия Майлз, Мано Кинимака ва дастаи пиёдагардони онҳо ба як иншооти сахт муҳофизатшаванда ҳамла карданд, ки дар он гаравгонҳо, зархаридон ва мардони гарданбанди динамит дар як задухӯрди пурқудрат бархӯрд карданд. Дар канори ҷанг мошинҳои пуриқтидоре ба кор даромаданд, ки омодаанд мардуми Подшоҳи Хунро тавассути замин, ҳаво ва об кӯчонанд. Камера наздик шуданро оғоз кард, вақте ки Алисия ва Кинимака ба боло нигариста, аз фирориён огоҳ буданд ва аллакай барои боздошт ва нобуд кардани онҳо роҳҳо гузоштанд.
  
  Ва дар ниҳоят чархбол ба канор рафт, танҳо як мошин, аммо ба ҳар ҳол як мошине, ки пур аз тасвирҳои аблаҳии инсонӣ, далерие, ки онҳо метавонанд ҷамъоварӣ ва кашф кунанд ва бадтарин бадӣ карда метавонанд.
  
  
  БОБИ СИЮ ЯКУМ
  
  
  Дрейк ба зери камаре, ки капитан Кук онро дарвозаҳои ҷаҳаннам номид, ворид шуд ва худро дар гузаргоҳи тангу тару тоза дид. Вай чароги милтикро даргиронда, ба туп часпонд. Вай инчунин ба китфаш фонус часпонд ва онро тавре танзим кард, ки деворхоро равшан кунад. Чанд муддат нури фаровон буд ва ягон хатари аён набуд.
  
  Вақте ки онҳо аз гузаргоҳи печдор гузаштанд, Дрейк бар китфаш гуфт: "Ба ман дар бораи маҷаллаҳои Кук нақл кун, Бен."
  
  Бен зуд нафас кашид. "Ин чизе ҷуз шарҳи ин системаи азими дом нест. Кук аз сабаби табиати домҳо онро "Дарвозаҳои ҷаҳаннам" номид. Ӯ ҳатто надид, ки дар охир чӣ мешавад."
  
  "Пас, домҳоро кӣ сохтааст?" Дрейк пурсид. "Ва чаро?"
  
  "Ҳеҷ кас намедонад. Аломатҳое, ки мо дар берун ёфтем ва дар қабри худоён дар ин деворҳои дохилӣ нестанд." Вай гулӯяшро тоза карда, илова кард: "Хайр".
  
  Аз паси онхо овози Комодо баланд шуд. "Чаро Кук охирашро надид?"
  
  "Вай гурехтааст", - оромона гуфт Карин. "Дар тарс".
  
  "Оҳ, аҳмақ."
  
  Дрейк лаҳзае таваққуф кард. "Пас, азбаски ман як сарбози гунг ҳастам ва шумо ду мағзи ин амалиёт ҳастед, бигзоред, ки ҳама чизро равшан кунам. Аслан, гузоришҳо калиди системаи дом мебошанд. Ва ҳардуи шумо нусхаҳо бо худ доред".
  
  "Мо якто дорем" гуфт Бен. "Карин дар сари ӯ каси дигар дорад."
  
  "Пас, мо якто дорем" гуфт Комодо.
  
  "Не..." оғоз кард Бен, аммо Дрейк ӯро боздошт. "Дар назараш ин аст, ки агар вай бимирад, мо як нусха дорем, кӯдак. Вақте ки шумо мурдаед, хотираи аксбардорӣ чандон муфид нест."
  
  - На... Бале, хуб, мебахшед, мо мисли сарбозон фикр намекунем.
  
  Дрейк пай бурд, ки туннель васеъ шудан гирифт. Насими сабуктарин дар руи у вазид. Ӯ даст бардошт, то онҳоро боздорад ва сипас сарашро ба кунҷе зад.
  
  Инак, як тамошои аҷибе.
  
  Ӯ дар даромадгоҳи як палатаи азим, шакли дарозу дароз, шифти дар торикӣ гумшуда буд. Нури заиф аз чӯбҳои дурахшанда баромад, ки бояд аз ҷониби одамони Подшоҳи Хун гузошта шуда бошанд. Бевосита дар рӯбарӯи ӯ туннеле, ки ба қаъри кӯҳ идома мекард, посбонӣ мекард, манзарае буд, ки дилашро ба ларза меовард.
  
  Дар санги болои худи туннель чехраи азим канда шуда буд. Дрейк бо чашмони каҷ, бинии қалмоқ ва он чизеро, ки метавон ҳамчун шохҳои берун аз сараш тавсиф кард, дарҳол ба хулосае омад, ки он чеҳраи иблис ё дев аст.
  
  Лаҳзае ба чеҳра аҳамият надода, минтақаро аз назар гузаронд. Деворҳо каҷ шуда буданд, пояҳояшон дар торикӣ фаро гирифта шудаанд. Онҳо бояд дар ин ҷо каме нури иловагӣ илова кунанд.
  
  У дигаронро охиста ба пеш ишора кард.
  
  Ва он гоҳ, ногаҳон, садое аз даруни ғор садо дод, ки мисли сад оташгиранда якбора тир мепарронанд ё ба гуфтаи Бен, "ба монанди Батмобилҳои лаънатӣ садо медиҳад".
  
  Аз сӯрохи кандакорӣ оташ зада, дар атрофи фарши сангин танӯр ба вуҷуд омад. Аз ҳар сӯрохи бинӣ ду мавҷи алангаи алоҳида ва баъд аз чанд сония аз ҳар як чашм яктогӣ аланга мезад.
  
  Дрейк онро бо ташвиш меомӯхт. "Шояд мо як навъ механизмро ба кор андохта истодаем. Калиди ҳассос ба фишор ё чизе." Ӯ ба Бен рӯй овард. "Умедворам, ки шумо омодаед, ҳамсари шумо, зеро тавре ки яке аз гурӯҳҳои дӯстдоштаи ман Динорок, Poison мегуфт, ин танҳо вақти хуб нест."
  
  Вақте ки ӯ бо ёддоштҳои худ машварат мекард, лабони Бен ба табассуми фаврӣ печид. "Ин дараҷаи якуми дӯзах аст. Ба гуфтаи сценарист, марде бо номи Ҳоксворт, онҳо ин сатҳро Ғазаб номиданд. Ба фикрам сабаб маълум аст. Баъдтар онҳо ӯро ба иблис, Амон, деви ғазаб муқоиса карданд".
  
  "Раҳмат барои дарс, кӯдак." Комодо гиря кард. "Оё он тасодуфан роҳи гузаштаро зикр мекунад?"
  
  Бен матнро ба рӯи фарш гузошта, рост кард. "Нигоҳ кунед. Ман инро қаблан дида будам, аммо нафаҳмидам. Шояд ин нишонае бошад."
  
  Дрейк дар паҳлӯи дӯсти ҷавонаш нишаст. Маҷаллаҳои нусхабардорӣ бодиққат тарҳрезӣ ва тасвир шуда буданд, аммо ангушти Бен диққати ӯро ба як хатти аҷиби матн ҷалб кард.
  
  1 (||) - рафтан ба 2 (||||) - рафтан ба 3 (||) - рафтан ба 4 (||||/)
  
  Ва ягона навиштаҷоте, ки пас аз ин буд, ин буд: "Бо хашм, сабр кун. Одами боэҳтиёт, агар дар пешаш хатҳои навигатсионӣ бошад, масири худро ба нақша мегирад".
  
  "Кук бузургтарин маллоҳи ҳама давру замон буд" гуфт Бен. "Ин сатр ба мо ду чизро мегӯяд. Ин Кук масири аз назди девро тарҳрезӣ кардааст ва роҳе, ки аз он мегузарад, нақшаи бодиққатро талаб мекунад."
  
  Карин оташро тамошо кард. "Ман чор ҳисоб кардам", - гуфт вай андешамандона. "Чор оташфишонии шуъла. Ҳамон маблағе, ки...
  
  Садои тир садо дод, хомуширо ба ларза овард. Тир аз девори паҳлӯи сари Дрейк канда шуд ва боиси пораҳои тези санг дар ҳаво шуд. Пас аз як миллисония, Дрейк таппончаашро бардошта, тир холӣ кард ва баъд аз як миллисония ӯ фаҳмид, ки агар ӯ дубора ба гузаргоҳ афтад, снайпер метавонад онҳоро ба муддати номуайян дар девор маҳкам нигоҳ дорад.
  
  Бо хамин фикр у тирпарронй ба хучра давид. Комодо, аз афташ, ба хамин хулоса омада, аз паси у рафт. Оташи омехта шарораҳоро аз девори атроф берун кард. Пинҳонгар дар ҳайрат афтод, аммо ба ҳар ҳол тавонист як тири дигареро парронад, ки дар байни Дрейк ва Комодо хуштак зад.
  
  Дрейк ба як зону афтода, ҳадаф гирифт.
  
  Мард аз сарпӯши худ ҷаҳид ва силоҳашро баланд кард, аммо Комодо аввал тир холӣ кард - мавҷи таркиш ҳамлагарро ба ақиб партофт. Фарёди пуртаъсир ба гуш расид ва он мард дар як бесарусомонии печида фуруд омад, милтиқ ба фарш зад. Комодо ба наздаш рафта, боварӣ ҳосил кард, ки он мард мурдааст.
  
  Дрейк қасам хӯрд. "Чунон ки ман фикр мекардам, Коваленко снайперхоро монда, моро суст кард".
  
  "Ва барои лоғар кардани мо" илова кард Комодо.
  
  Карин сарашро ба кунҷе зад, мӯйи зардиаш ба чашмонаш афтод. "Агар гапи ман дуруст бошад, пас чумлаи ачоиб калиди калид аст ва калимаи "сабр" калид аст. Он ду хати трамвай, ки ба ду худ монанданд? Дар мусиқӣ, шеър ва адабиёти кӯҳна онҳо метавонанд таваққуфро ифода кунанд. Аз ин рӯ, сабр маънои "таваффақ кардан"-ро дорад.
  
  Дрейк ба ин пешниҳод нигоҳ кард, вақте ки дастаи Делта аз ғор берун шуд, аз ҷониби Комодо даъват кард ва тасмим гирифт, ки дигар хато накунад.
  
  Комодо дод зад: "Мардум чй? Аз домҳои бубӣ эҳтиёт шавед. Ман намегузорам, ки он аблаҳи рус дар ҳакамон чизе таҳрик кунад."
  
  Дрейк кафи арақи худро ба девори ноҳамвор молид ва дар зери дасташ санги ноҳамворро ҳис кард, ки мисли даруни яхдон сард буд. "Ин тавр аст:" Интизори аввалро интизор шавед, пас барои ду таваққуф кунед ва ба ду равед. Пас аз таркиши дуюм, чорумро таваққуф кунед ва ба сеюм гузаред. Пас аз таркиши сеюм, барои ду таваққуф кунед ва ба чор гузаред. Ва пас аз таркиши чорум, бори шашум таваққуф кунед ва баъд аз он берун равед".
  
  "Осон." Бен чашмак зад. "Аммо танаффус чӣ қадар давом мекунад?"
  
  Карин китф дархам кашид. "Имло кӯтоҳ."
  
  "Оҳ, ин муфид аст, хоҳарам."
  
  "Ва шумо таркишҳоро чӣ гуна ҳисоб мекунед?"
  
  "Ман гумон мекунам, ки касе ба ҷои дуртарин мерасад, рақами як аст ва рақами чор кӯтоҳтарин аст."
  
  "Хуб, ин як маъно дорад, ман фикр мекунам. Аммо ҳанӯз ҳам..."
  
  "Ҳамааш ҳамин". Дрейк кофӣ буд. "Сабри ман аллакай ҳангоми шунидани ин баҳс санҷида шуд. Ман аввал меравам. Биёед ин корро пеш аз он ки сатҳи баланди кофеи ман тамом шавад, иҷро кунем."
  
  Вай аз назди экипажи Комодо гузашта, чанд метр дуртар аз оташи дарозтарин бозистод. Ӯ ҳис кард, ки ҳар як мард ба назар бармегардад. Вай нигаронии Бенро ҳис кард. Вай чашмонашро пӯшида, баланд шудани ҳароратро ҳис кард, зеро боз як разряди аз ҳад гарм ҳаворо дар пеши ӯ бирён кард.
  
  Чеҳраи Кеннеди дар пеши назари ӯ шино мекард. Ӯ ӯро мисли пештара дид. Боби сахт дар мӯяш, костюмҳои шими бе ифода - якто барои ҳар рӯзи ҳафта. Кӯшиши бошуурона барои парешон кардани ҳама чиз аз он ки вай зан буд.
  
  Ва он гоҳ Кеннеди мӯйҳои ӯро поин кард ва ӯ занеро ба ёд овард, ки бо ӯ ду моҳи ҷолибе гузаронида буд. Зане, ки пас аз марги харобиовари ҳамсараш Элисон ва дарде, ки солҳои пеш аз он садамаи тақдирсоз ба вуҷуд омада буд, ба ӯ кӯмак кард, ки ба пешрафт кунад.
  
  Чашмони вай рост ба дили у дурахшид.
  
  Дар пеши назараш оташе месухт.
  
  Вай мунтазири паст шудани гармии аланга шуд ва ду сония бозистод. Ҳангоми интизорӣ ӯ фаҳмид, ки дурахши оташ аз чашми дуюм аллакай ба поён расидааст. Аммо пас аз ду сония ӯ ба ин нуқта ҳаракат кард, ҳарчанд ҳар як нахи буданаш дод мезад, ки набояд.
  
  Сӯхтор ӯро нобуд кард -
  
  Аммо вақте ки ӯ ҳаракаташро анҷом дод, ях кард. Ҳавои гирду атрофи ӯ ҳанӯз гарм, вале тоқатфарсо буд. Дрейк нафас мекашид, арақ дар мавҷҳо мечакид. Як сония истироҳат карда натавониста, дубора ҳисобро оғоз кард.
  
  Чор сония.
  
  Дар паҳлӯяш шӯълае кафида, мехост ҳамон ҷоеро, ки ӯ ишғол карданӣ буд, оташ занад.
  
  Дрейк ҳаракати худро кард. Оташ хомуш шуд. Даҳонаш мисли кулчаи шӯр буд. Ҳар ду гавҳараки чашмонаш гӯё бо коғази сангреза зада бошанд, сӯхт.
  
  Гарчанде, ман чунин фикр мекунам. Фикр кунед, ҳамеша фикр кунед. Ду сонияи дигар ва мо ҳаракат мекунем. Биёед ба манёври охирин гузарем. Акнун вай боварй дошт.
  
  Шаш сония таваққуф кунед ва баъд-
  
  Дар шаш соат ҳаракат кард, аммо оташ хомӯш нашуд! абрувонаш сухт. Ӯ ба зону афтода, баданашро ба ақиб партофт. Бен номи худро дод. Гармо чунон сахт шуд, ки вай хост дод фарёд кунад. Аммо дар хамин лахза ногахон нопадид шуд. Вай охиста-охиста фахмид, ки дасту зонухояш кад-кади фарши санги нохамворро харошида истодаанд. Сарашро баланд карда, зуд аз туннели паси хучра давид.
  
  Пас аз лахзае у ру оварда, ба дигарон фарьёд зад: - Бехтараш ин хафт сонияи охирро гиред, бачахо. "Охирин чизе, ки шумо мехоҳед бидонед, ин аст, ки Кентукки Фрид чӣ гуна аст."
  
  Хандаи хомуш ба гуш расид. Комодо дарҳол ба наздаш омада, Карин ва Бен пурсид, ки кай онҳо мехоҳанд навбати худро гиранд. Бен бартарӣ дод, ки чанд сарбози дигар пеш аз ӯ бираванд, аммо Карин омода буд, ки Дрейкро пайравӣ кунад. Худи Комодо маҷбур шуд, ки ӯро ба як сӯ барад ва оромона дар бораи эҳтиёт гап занад, то боварӣ ҳосил кунад, ки Дрейк на танҳо бо вақташ хушбахт буд, пеш аз он ки онҳо хатари аз даст додани яке аз мағзи амалиёти худро доштанд.
  
  Дрейк дид, ки Карин мулоим мешавад ва ҳатто каме табассум мекунад. Дидани касе, ки ба кӯдаки ваҳшии оилаи Блейк таъсири оромбахш мерасонад, хуш буд. Вай туннели гирду атрофашро аз назар гузаронда, чӯби дурахшандаро ба соя партофт. Ранги кахрабоии васеъшавандаи он ба чуз туннели боз хам тарошидашуда чизеро равшан намекард, ки ба сиёх меафтид.
  
  Аввалин сарбози Делта дар паҳлӯи ӯ афтод, пас аз паи дуюмаш. Дрейк вақтро аз даст надода, онҳоро ба нақб фиристод, то тафтиш кунанд. Вақте ки ӯ ба сӯи утоқи ғазаб баргашт, дид, ки Бен Блейк ҳаракат мекунад.
  
  Бен сумкаашро кариб мисли мактаббача гирифта, боварй хосил кард, ки муйхои дарозаш дар таги куртаи футболкааш печонида шудааст ва ба пеш кадам гузошт. Дрейк ҳангоми ҳисоб кардани сонияҳо лабонашро тамошо кард. Дили Дрейк ҳеҷ гуна аломатҳои зоҳирии эҳсосотро нишон надода, аслан аз даҳонаш ҷаст ва дар он ҷо монд, то он даме ки дӯсташ ба пои ӯ афтода, пуф кард.
  
  Дрейк ба ӯ дасташро пешниҳод кард. Бен ба боло нигарист: "Ту чӣ гуфтанӣ ҳастӣ, харак? Агар шумо ба гармӣ тоб наоваред?"
  
  "Ман аз Бакс Физз иқтибос намеоварам" гуфт Дрейк бо оҳанги хашмгин. "Агар хоҳед, не, интизор шавед..."
  
  Дрейк пай бурд, ки Карин ба ҷараёни аввалини оташ наздик мешавад. Даҳони Бен дарҳол баста шуд ва чашмонаш ҳар як ҳаракати хоҳаронашро пайгирӣ карданд. Ҳангоме ки вай ба ҳайрат афтод, дандонҳои Бен чунон сахт замин шуданд, ки Дрейк фикр мекард, ки ин ба мисли плитаҳои тектоникӣ бар зидди якдигар дастос мекунанд. Ва ҳангоме ки вай дар байни як паноҳгоҳи амн ва дигараш лағжид, Дрейк маҷбур шуд, ки Бенро сахт бигирад, то ӯро боздорад, то ӯро дастгир кунад.
  
  "Интизор шавед! Шумо ӯро наҷот дода наметавонед"
  
  Карин таваққуф кард. Фурӯпошии ӯ ӯро комилан парешон сохт. Тақрибан ду сония пеш аз он ки оташфишонии дигар ӯро сӯзонд, вай ба самти нодуруст нигоҳ мекард.
  
  Бен бо Дрейк мубориза бурд, ки бачаро тақрибан аз пушти сараш гирифт ва баданашро истифода бурд, то дӯсташро аз шоҳиди ҳодисаи навбатии даҳшатовар муҳофизат кунад.
  
  Карин чашмонашро пушид.
  
  Сипас Комодо, роҳбари дастаи Делта, бо як дасти калон ӯро бардошта, моҳирона дар байни таваққуфҳо гузашт. Вай ритми худро на-шиканад, вай факат Каринро аввал ба китф, сараш партофт ва дар пахлуи бародари хашмгинаш охиста ба замин фуровард.
  
  Бен дар паҳлӯи ӯ ғарқ шуд ва чизеро ғичиррос зад, вақте ки ӯро аз наздик нигоҳ дошт. Карин аз китфи Бен рост ба Комодо нигарист ва ду калима гуфт. "Сипос".
  
  Комодо хира сар ҷунбонд. Пас аз чанд дақиқа одамони боқимондаи ӯ саломат омаданд ва он ду нафаре, ки Дрейк ба нақб фиристода буданд, баргаштанд.
  
  Яке аз онҳо ҳамзамон ба Дрейк ва Комодо муроҷиат кард. - Боз як дом, ҷаноб, тақрибан як километр пештар. Ягон нишонае аз снайперҳо ё домҳои бубӣ дида намешуд, аммо мо барои тафтиши дубора намемондем. Фикр мекардам, ки мо бояд ба ин ҷо баргардем."
  
  Карин чанг зада, аз чо бархост. "Дом ба чӣ монанд аст?"
  
  "Ханум, ин ба як хароми калон монанд аст."
  
  
  БОБИ СИЮ ДУЮМ
  
  
  Онҳо ба гузаргоҳи танг давида рафтанд, ки аз амалҳои зӯроварӣ, ки эҳтимол дар ҷаҳони болои онҳо рух медоданд ва аз ниятҳои бадхоҳонаи марде, ки аз торикии зеризаминии пеши онҳо гузашта буд, таҳрик медод.
  
  Роҳи ноҳамвор онҳоро ба ғори дигар бурд. Бори дигар, чароғҳо як қисми фазои васеъро равшан карданд, ҳам тару тоза ва ҳам оҳиста-оҳиста пажмурда мешуданд, аммо Дрейк зуд ду дурахши каҳраборо ба девори дур парронданд.
  
  Фазо дар пеши назари онҳо аҷиб буд. Роҳҳо мисли сегона шакл гирифтанд. Чоҳи асосӣ як гузаргоҳе буд, ки ба қадри кофӣ се нафарро ҷойгир мекард. Он дар девори дур дар арки баромади дигар ба охир расид. Аз чохи асосй шоха гирифта, ду шохаи дигари сегонаро ташкил медоданд, боз ду гузаргох мавчуд буданд, танхо инхо хеле тангтар, аз тахтачахо каме калонтар буданд. Ин пешгӯиҳо дар як каҷ васеъ дар девори ғор анҷом ёфт.
  
  Фосилаҳои байни пайроҳаҳои тридентро торикии амиқ ва маккорона пур карда буданд. Вақте ки Комодо сангро ба ҷои нури наздик партофт, онҳо ҳеҷ гоҳ нашуниданд, ки он ба қаъри он бархӯрдааст.
  
  Онхо охиста-охиста ба пеш харакат карданд. Китфҳояшон аз шиддат кашид ва асабҳояшон ба ларза даромад. Дрейк ҳис кард, ки арақи лоғар дар тӯли сутунмӯҳрааш чарх мезанад ва тамоми роҳ хориш мекунад. Ҳар як ҷуфт чашмони гурӯҳ ба гирду атроф нигариста, ҳар соя, ҳар гӯша ва кӯзаро ҷустуҷӯ мекарданд, то даме ки Бен ниҳоят садои худро ёфт.
  
  "Интизор бошед, - гуфт ӯ базӯр шунидан ва сипас гулӯяшро тоза карда дод зад: "Интизор шавед".
  
  "Ин чи аст?" Дрейк ях кард, пои ӯ ҳанӯз дар ҳаво буд.
  
  "Мо бояд пеш аз ҳама гузоришҳои Кукро тафтиш кунем."
  
  "Шумо вақти лаънатии худро интихоб мекунед."
  
  Карин сухан ронд. "Онҳо онро тамаъ, гуноҳи дуюми марговар номиданд. Дев, ки бо тамаъ алоқаманд аст, Маммон, яке аз ҳафт шоҳзодаи дӯзах аст. Вай дар китоби "Биҳишти гумшудаи Милтон" ёдовар шуд ва ҳатто сафири дӯзах дар Англия номида шуд".
  
  Дрейк ба вай нигарист. "Ин хандаовар нест".
  
  "Ин маънои онро надошт. Ин чизест, ки ман як бор хондам ва захира кардам. Ягона маслиҳате, ки Ҳоксворт дар ин ҷо медиҳад, ин ҳукм аст: Дар муқобили хасис шафқат нишастааст. Бигзор он чизе, ки шумо мехоҳед, ба марди оянда дода шавад".
  
  Дрейк ба ғори сард ва намӣ нигарист. "Дар ин ҷо чизи зиёде вуҷуд надорад, ки ман мехоҳам, ба истиснои Криспи Кремес."
  
  "Ин роҳи мустақим ба баромад аст." Комодо яке аз мардони худро боздошт, вақте ки ӯ аз гузашта гузашт. "Ҳеҷ чиз ин қадар оддӣ нест. Эй! Чӣ гап, дугона...
  
  Дрейк ба ақиб баргашт ва дид, ки марди Делта Комодоро як сӯ тела дода, рост аз назди фармондеҳи худ мегузарад.
  
  "Уоллис! Хари худро дар саф нигоҳ доред, солдат".
  
  Дрейк ҳангоми наздик шуданаш чашмони он мардро пай бурд. Ширадор. Дар як нуқта дар тарафи рост собит карда шудааст. Дрейк аз паи нигоҳи ӯ рафт.
  
  Ва ман дарҳол нишеҳоро дидам. Аҷиб, ки чӣ тавр ӯ қаблан онҳоро пайхас намекард. Дар охири ҷанги рост, ки дар он девори ғор ҷойгир буд, Дрейк ҳоло се чароғҳои амиқеро дид, ки дар санги сиёҳ канда шудаанд. Дар дохили ҳар як чароғ чизе медурахшид. Чизи қиматбаҳо, ки аз тилло, сапфир ва зумуррад сохта шудааст. Объект нури суст ва парокандаеро, ки дар болои ғор мепарид, гирифт ва онро даҳ маротиба баргардонд. Ин ба қалби дискотекае, ки аз даҳ карат алмос сохта шудааст, нигоҳ мекард.
  
  Карин пичиррос зад: "Дар он тараф дарвозаи холист".
  
  Дрейк ҷалби сарвати ваъдашударо ҳис кард. Хар кадар наздиктар нигарист, объектхо хамон кадар равшантар мешуданд ва вай хамон кадар бештар мехост. Лаҳзае лозим шуд, ки шарҳи Карин ғарқ шавад, аммо вақте ки ӯ ба он ҳасад ва тарс ба кӯли холӣ нигоҳ кард. Эҳтимол, ягон рӯҳи бахт ҷуръат карда, ба канора даромада, бо ғанимат дур шуд? Ё вай ҳангоми ба қаъри бешумори поён ғарқ шудан, дод зада, онро часпида гирифт?
  
  Як роҳи фаҳмидани.
  
  Дрейк як пояшро пеши пои дигар гузошт ва баъд худро бозистод. . Дом аз байни рахҳо сахт буд. Аммо дунболи Коваленко бештар  олиб буд. Вай ба воқеият баргашт ва дар ҳайрат буд, ки чӣ тавр як маҷмӯи чароғҳо ин қадар ҳайратангез буда метавонанд. Дар ин лаҳза Комодо аз назди ӯ давид ва Дрейк дасташро дароз кард, то ӯро боздорад.
  
  Аммо фармондеҳи Нерӯҳои Делта навакак болои ҳамкораш афтод ва ӯро ба замин афтонд. Дрейк рӯй гардонда, боқимондаи дастаро болои зонуҳояшон бубинад, чашмонашонро молид ё тамоман аз васвасаҳо канорагирӣ кард. Бен ва Карин дар ҳайрат монданд, аммо ақли тези Карин зуд озод шуд.
  
  Вай зуд ба бародараш ру овард. "Шумо хубед? Бен?
  
  Дрейк ба чашмони ҷавон бодиққат нигарист. "Шояд мо мушкилот дошта бошем. Вақте ки Тейлор Момсен ба саҳна мебарояд, ӯ ҳамон намуди айнакро мегирад."
  
  Карин сарашро ҷунбонд. - Писарон, - гур-гур кард вай ва бародарашро сахт зад.
  
  Бен чашмак зад ва дасташро ба рухсорааш бардошт. "Оҳ!"
  
  "Шумо хубед?"
  
  "Не, ҷаҳаннам не! Шумо қариб буд, ки даҳони маро шикастед."
  
  "Заиф буданро бас кунед. Дафъаи дигар занг задан ба модару падарам бигӯ".
  
  "Бале, ман ин корро мекунам. Чаро шумо ҳатто маро задед?"
  
  Дрейк китфашро ҷунбонд, вақте Комодо марди худро аз фарш бардошт ва ӯро дубора ба қатор партофт. "Навбиё".
  
  Карин бо мафтуни тамошо мекард.
  
  Дрейк гуфт: "Оё ту дар хотир надорӣ? Чароғҳои зебо? Онҳо қариб туро гирифтанд, рафиқ".
  
  "Дар хотир дорам..." нигохи Бен ногахон ба девори сангин ва чойхои мураккаби он баргашт. "Оҳ, вой, чӣ ҳаяҷоновар. Тилло, алмос ва сарват. Ман инро дар ёд дорам."
  
  Дрейк дид, ки ашёҳои дурахшанда қувваи вазнинии худро барқарор мекунанд. "Биёед ҳаракат кунем" гуфт ӯ. "Ду бор. Ман мебинам, ки ин ғор чӣ кор мекунад ва ҳар қадар зудтар аз он гузаштан гузарем, ҳамон қадар беҳтар аст".
  
  Вай зуд дур рафт ва дасташро дар китфи Бен нигоҳ дошт ва ба Карин ишора кард. Комодо хомушона аз паси худ рафта, одамони худро бодиккат тамошо мекард, ки онхо аз назди хавлихое, ки дар ду тараф буданд, мегузаштанд.
  
  Вақте ки онҳо ба чароғҳо наздиктар рафтанд, Дрейк як нигоҳи зудро зери хатар гузошт. Дар хар як нише як ашёи хурди косашакл меистод, ки сатхи он бо сангхои киматбахо печонда шуда буд. Аммо ин танҳо барои эҷоди намоиши аҷибе, ки хеле ҷолиб буд, кофӣ набуд. Дар паси хар як коса деворхои нохамвори худи ничхо катор-катор ёкуту зумуррад, сапфир, алмос ва дигар сангхои бешумори гаронбахо кашида шуда буданд.
  
  Косаҳо метавонистанд як сарват дошта бошанд, аммо худи чароғҳо арзиши бебаҳо доштанд.
  
  Дрейк ҳангоми наздик шудан ба аркаи баромад бозистод. Насими сард аз чапу рост ба болои у вазид. Саросар бӯи асрори қадимӣ ва асрори ниҳон дошт. Дар ҷое об ҷараён меёфт, танҳо як ҷараёнҳои хурд, аммо кофӣ барои илова кардани бебаҳои системаи ғорҳо, ки онҳо таҳқиқ мекарданд.
  
  Дрейк ба ҳама бодиққат нигоҳ кард. Ба дама рафъ карда шуд. Ӯ рӯй гардонда, аз камони баромадгоҳ гузарад.
  
  Ва овози касе нидо кард: "Исто!".
  
  Вай дарҳол ях кард. Эътиқоди ӯ ба гиря ва инстинкт, ки аз омӯзиши кӯҳнаи SAS таваллуд шудааст, ҷони ӯро наҷот дод. Пои росташ ба сими тунук базӯр расид, вале боз як тела дод, ки доми бубиниро барканад.
  
  Коваленко ин дафъа аз снайпер дур нашуд. Вай дуруст ҳукм кард, ки гурӯҳе, ки дар паси ӯ қарор дорад, харро тавассути Толори Гред. Сипвайр ба минаи пинҳонии M18 Claymore, ки дар он калимаҳои "Фронт ба душман" навишта шудааст, бурд.
  
  Қисмати пеш ба Дрейк нигаронида шуда буд ва агар Комодо огоҳӣ намедод, ӯро бо подшипникҳои пӯлод дар якҷоягӣ бо Бен ва Карин пора мекард.
  
  Дрейк афтид ва зуд дастгоҳро хомӯш кард. Вай инро ба Комодо дод. "Ташаккури зиёд, рафиқ. Инро дар даст нигоҳ доред ва баъдтар мо онро ба хари Коваленко тела медиҳем."
  
  
  БОБИ СИЮ СЕЮМ
  
  
  Пойгоҳи навбатӣ кӯтоҳ буд ва зуд ба пастӣ фуромад. Дрейк ва дигарон маҷбур буданд, ки бо пошна роҳ гарданд ва баданашонро ба қафо такя мекарданд, то рост бошанд. Дрейк фикр мекард, ки ҳар лаҳза метавонад лағжида ва бемадор ба поён афтад, танҳо Худо медонад, ки дар зер чӣ сарнавишти даҳшатовар интизор аст.
  
  Аммо баъди чанд дакика онхо камари шиносро диданд. Дрейк чӯбчаи дурахши худро омода кард ва дар даромадгоҳ истод. Вай аз снайперхо ба хотир оварда, зуд сарашро хам карда, берун баромад.
  
  "О, тубхо" худ ба худ нафас кашид. "Ин бадтар мешавад."
  
  "Ба ман нагӯед" гуфт Бен. "Дар болои сари мо як тӯби азими бетонӣ овезон буд."
  
  Дрейк ба ӯ нигоҳ кард. "Ҳаёт филм нест, Блейки. Худоё, ту девона ҳастӣ".
  
  Ӯ нафаси чуқуре гирифта, онҳоро ба ғори сеюми азим бурд. Ҷои ҳайратангезе, ки онҳо диданд, ҳар яки онҳоро дар роҳи худ боздошт. Дахон кушода шуд. Агар Подшоҳи Хун метавонад ягон нуқтаи сафари худро то кунун интихоб кунад, то дом гузорад, ин ҳамон буд, фикр кард Дрейк пас аз чанд дақиқа, як имконияти комил. Аммо, хушбахтона, барои бачаҳои хуб, ҳеҷ чиз интизор нест. Шояд ин як сабаби хубе дошт...
  
  Ҳатто Комодо аз тарс ва нобоварӣ гурусна зад, аммо ӯ тавонист чанд калимаро фишурда кунад. "Пас, ман фикр мекунам, ки ин шаҳват аст."
  
  Сулфа ва гурриш ягона посухи ӯ буд.
  
  Рохи пешопеши онхо як хатти рост ба суи арки баромад. Монеа дар он буд, ки пайраха аз ду тараф бо пояхои кутохе, ки дар болои он хайкалхо ва пояхои баланде, ки дар болои он расмхо гузошта шудаанд, хамсархад буданд. Ҳар як муҷассама ва ҳар як расм якчанд шаклҳои эротикиро ифода мекард, ки аз ҳайратовар бомазза то зишт. Илова бар ин, расмҳои ғорҳо ҳар як дюймаи деворҳои ғорро пур карданд, аммо на тасвирҳои ибтидоӣ, ки одатан дар ғорҳои қадим пайдо мешаванд - ин тасвирҳои ҳайратангез буданд, ки ба осонӣ ба ҳама гуна Эҳё ё рассоми муосир баробаранд.
  
  Мавзӯъ бо роҳи дигар ҳайратовар буд. Тасвирҳо як оргии азимро тасвир мекарданд, ки ҳар як мард ва зан бо тафсилоти тоқатфарсо кашида шуда, ҳар гуна гуноҳи шаҳватангезеро, ки ба инсон маълум аст, содир мекунанд... ва ғайра.
  
  Дар маҷмӯъ, ин як зарбаи ҳайратангез ба ҳиссиёт буд, зарбае, ки бетағйир идома дошт, зеро саҳнаҳои драмавӣ бештар ба чашм ва ақли инсонро парешон мекарданд.
  
  Дрейк барои дӯсти кӯҳнаи худ Уэллс қариб ашки тимсоҳ рехт. Ин фоҳиша кӯҳна дар ин ҷо дар унсури худ хоҳад буд. Хусусан агар бо май кашф карда бошад.
  
  Андеша дар бораи май - дусти кадимтарини зиндаи у, ёрй расонд, ки тафаккури уро аз сарбории порнографии сенсории атрофи худ дур кунад. Ӯ ба гурӯҳ нигоҳ кард.
  
  "Бачахо. Бачаҳо, ин ҳама чиз буда наметавонад. Дар ин ҷо бояд як навъ системаи дом мавҷуд бошад. Гӯшҳои худро кушода нигоҳ доред ". Ӯ сулфа кард. "Ва ман барои домҳо дар назар дорам."
  
  Рох пеш рафт. Дрейк ҳоло пай бурд, ки ҳатто ба замин нигоҳ кардан ба шумо кӯмак намекунад. Дар он ҷо рақамҳои муфассали аҷиб низ печида буданд. Аммо хамаи ин бешубха як гули сурх буд.
  
  Дрейк нафаси чуқур гирифт ва ба пеш қадам гузошт. Вай пай бурд, ки дар ду тарафи пайраха кариб сад метр канори чор-дюймаи баланд мавчуд аст.
  
  Дар баробари ин комодо ба сухан баромада. "Инро мебинед, Дрейк? Метавонист ҳеҷ чиз набошад."
  
  "Ё ҳама чизи дигар." Дрейк бодиққат як пойро дар пеши пои дигар гузошт. Бен як қадам қафо, баъд чанд сарбоз ва баъд Карин, ки Комодо ӯро бодиққат мушоҳида мекард, пайравӣ кард. Дрейк шунид, ки Комодои калону ғафс пичиррос зада аз Карин барои тасвирҳои дағалона ва дағалӣ ва дағалии одамони ғазаби худ узр мепурсад ва ӯ табассумро пахш кард.
  
  Лахзае, ки пои сурбдори у дар ибтидои пахлухои бар-дошта ба замин расид, садои гурриши чукур фазоро фаро гирифт. Бевосита дар ру ба руи у фарш ба харакат даромад.
  
  "Салом". Услуби васеи Йоркширии ӯ дар замони стресс пайдо шуд. "Интизор шавед бачаҳо."
  
  Роҳ ба як қатор рафҳои сангини васеъи уфуқӣ тақсим шуда буд. Оҳиста-оҳиста ҳар як раф ба паҳлӯ ҳаракат мекард, то ҳар касе, ки дар болои он меистад, агар ба дигараш қадам назанад, афтода метавонад. Ин пайдарпай хеле суст буд, аммо Дрейк пешниҳод кард, ки онҳо ҳоло сабаби парешониҳои ҷасорати Чемберсро пайдо кардаанд.
  
  "Бодиққат қадам занед" гуфт ӯ. "Дар ҷуфт. Ва ақли худро аз лой дур кунед ва ба пеш ҳаракат кунед, "агар шумо нахоҳед, ки ин варзиши нави "ҷабда ба варта" -ро санҷед."
  
  Бен дар рафи аввалини ҳаракаткунанда ба ӯ ҳамроҳ шуд. "Тамаркуз кардан хеле душвор аст", - нола кард ӯ.
  
  "Дар бораи Ҳейден фикр кунед" гуфт Дрейк ба ӯ. "Ин ба шумо барои гузаштан кӯмак мекунад."
  
  "Ман дар бораи Ҳейден фикр мекунам." Бен ба муҷассамаи наздиктарин чашмак зад, ки як сегонаи печидаи сарҳо, дастҳо ва пойҳо ба ҳам пайваст. "Ин мушкилот аст."
  
  "Ҳамроҳӣ ман". Дрейк бодиққат ба рафи дуюми кашидашуда қадам гузошт ва аллакай ҳаракати сеюм ва чорумро арзёбӣ кард. "Шумо медонед, ман хеле шодам, ки ман тамоми ин соатҳоро дар бозии Tomb Raider сарф кардам."
  
  "Хеч гох фикр намекардам, ки ман дар ин бозй спрайт мешавам", - чавоб дод Бен ва баъд дар бораи май фикр кард. Аксарияти ҷомеаи иктишофии Ҷопон ӯро бо қаҳрамони бозии видеоӣ муқоиса карданд. "Ҳей Матт, шумо фикр намекунед, ки мо воқеан орзу дорем, ҳамин тавр не? Ва ин ҳама хоб аст?"
  
  Дрейк тамошо кард, ки дӯсташ бодиққат ба рафи сеюм қадам гузошт. "Ман ҳеҷ гоҳ чунин хоби равшане надоштам." Ба ӯ лозим набуд, ки ба гирду атрофаш ишора кунад.
  
  Холо дар паси онхо гурУххои дуюму сеюми одамон ба сафари пурмашаккати худ шуруъ карданд. Дрейк то ба охир расидан бист рафро ҳисоб кард ва хушбахтона, ба замини сахт ҷаҳид. Худоро шукр, ки дили тези ӯ тавонист дам гирад. Вай як дакика ба арки баромадгох нигох карду баъд аз танхо будани онхо каноатманд шуда, ру оварда, аз рафти кори дигарон тафтиш кард.
  
  Танҳо дар вақти дидани яке аз мардони Делта аз шифти боҳашамати рангшуда дур нигоҳ мекунад -
  
  Ва раферо пазмон шуда буд, ки ӯ ба он қадам гузоштанӣ буд. Ӯ дар як сония аз байн рафт, ягона ёдраскуние, ки ӯ дар он ҷо буд, доди даҳшатангезе буд, ки пас аз афтодани ӯ буд.
  
  Тамоми ширкат бозистод ва ҳаво аз ҳайрат ва тарс ба ларза омад. Комодо ба хамаи онхо як дакика вакт дода, баъд онхоро ба пеш тела дод. Ҳама медонистанд, ки чӣ гуна аз он гузаштан мумкин аст. Сарбози халокшуда ба худ нодон буд.
  
  Боз ва ин дафъа бодиққат ҳама ба ҳаракат даромаданд. Дрейк лаҳзае фикр кард, ки ӯ то ҳол фарёди сарбозонро мешунавад, ки ҳамеша ба он вартаи беохир афтодаанд, аммо вай онро ҳамчун галлюцинация рад кард. Ӯ дар вақташ ба одамон тамаркуз кард, то бубинад, ки Комодо ба ҳамин монанд афтодааст.
  
  Як лаҳзаи ноумедии дастони ӯ, як фарёди хашмгин аз пушаймонӣ аз талафоти даҳшатноки тамаркузи ӯ буд ва роҳбари дастаи Big Delta аз канори раф лағжид. Дрейк фарьёд зад, ки қариб омода аст ба кӯмаки ӯ шитофт, аммо мутаассифона мутмаин аст, ки вай дар вақташ ин корро карда наметавонад. Бен мисли духтар фарёд зад
  
  Аммо ин аз он сабаб буд, ки Карин танҳо барои марди калон кабӯтар буд!
  
  Бе дудилагӣ, Карин Блейк тамоми дастаи ботаҷрибаи Делтаро тарк кард, то рафтани ӯро тамошо кунад ва ба сӯи Комодо шитофт. Вай дар назди ӯ буд, бинобар ин, импулси ӯ бояд ӯро ба плитаи бетонӣ партофтан кӯмак мекард. Аммо Комодо як одами калон ва вазнин буд ва ҷаҳиши ночизи Карин ӯро базӯр ба ҷунбиш намеовард.
  
  Аммо вай ба ӯ каме даст расонд. Ва ин барои кӯмак кофӣ буд. Комодо муяссар шуд, ки ба акиб равад, зеро Карин ба у ду сония вадти иловагй дода буд ва бо ангуштони ноиб канори бетонро гирифт. Вай ноумедона часпида, худро боло бардошта натавонист.
  
  Ва рафи лағжанда оҳиста-оҳиста ба периметри чапи худ ҳаракат кард ва баъд аз он нопадид шуд ва роҳбари дастаи Делтаро бо худ гирифт.
  
  Карин аз дасти чапи Комодо сахт гирифт. Ниҳоят, дигар аъзоёни дастаи ӯ вокуниш нишон дода, бозуи дигари ӯро гирифтанд. Бо саъю кӯшиши зиёд онҳо ӯро ба боло ва болои плита кашиданд, вақте ки он дар гузаргоҳи пинҳонӣ нопадид шуд.
  
  Комодо аз бетони чанголуд сар чунбонд. "Карин" гуфт ӯ. "Ман дигар ҳеҷ гоҳ ба зани дигар нигоҳ намекунам."
  
  Студенти гениалии малламуй, ки дарсро тарк кард, табассум кард. "Шумо бачаҳо, бо чашмони саргардони худ, шумо ҳеҷ гоҳ омӯхта наметавонед."
  
  Ва тавассути мафтуни Дрейк дарк шуд, ки ин сат®и сеюми "дѓзах", ин утоқе, ки ша®ват номида мешавад, ба  уз тасвири ран у ран и абадии марде бо чашми саргардон чизе нест. Клик & # 233; дар бораи он чӣ агар мард дар як қаҳвахона нишаста буд & # 233; бо зан ё дӯстдухтараш, ва як ҷуфт пои зебои дигар аз он ҷо мегузашт - ӯ қариб албатта назар мекард.
  
  Ба ҷуз ин ки дар ин ҷо, агар нигоҳ мекард, мемурд.
  
  Баъзе занҳо бо ин мушкилот надоранд, фикр кард Дрейк. Ва бо сабаби хуб низ. Аммо Карин Комодоро наҷот дод ва ҳоло ҳамсарон баробар шуданд. Интизории пурташвиш панҷ дақиқаи дигар лозим шуд, аммо дар ниҳоят боқимондаи даста аз рафҳои лағжиш гузаштанд.
  
  Хама дам гирифтанд. Ҳар як марди ширкат вазифаи худ медонист, ки дасти Каринро фишурда, барои шуҷоати ӯ қадрдонӣ кунанд. Ҳатто Бен.
  
  Баъд садои тир баланд шуд. Яке аз сарбозони Делта шикамашро часпида, ба зону афтод. Ногаҳон ба онҳо ҳамла карданд. Ним дазор нафар одамони Подшоҳи Хун аз арк рехта, силоҳҳои худро дар ҳолати омода нигоҳ доштанд. Тирхо дар хаво садо медоданд.
  
  Дрейк ва экипажи ӯ аллакай зону зада, силоҳҳои худро гирифта, ба саҳни киштӣ афтоданд. Марде, ки зарба зад, дар сари зону монд ва дар сари сина ва сари чор тири дигар гирифт. Дар камтар аз ду сония ӯ мурд, қурбонии дигаре аз сабаби Подшоҳи Хун.
  
  Дрейк милтиқи M16-и қарзгирифтаашро гирифт ва тир холӣ кард. Дар тарафи рости яке аз хайкалхо сурб печида, порахои алебастр дар хаво пароканда буданд. Дрейк гурехт.
  
  Тири дигаре аз сари у хуштак зад.
  
  Тамоми даста ором, ором ва қодир буд, ки бо милтиқҳои худ дар рӯи замин ҳадафи эҳтиёткорона гиранд. Вакте ки онхо оташ кушоданд, ин як куштор буд, даххо тир одамони гурехтаи Коваленкоро рахна карда, онхоро ба мисли лухтакхои хунхор ба ракс водор мекард. Як марде ба таври мӯъҷизавӣ осеб надида, роҳи худро булдозер тай кард, то он даме, ки Мат Дрейк вохӯрд.
  
  Собиқ марди SAS ба сари ӯ омада, як зарбаи шадид ва як қатор зарбаҳои кордро ба қабурғаҳояш расонд. Охирин одамони Коваленко ба он чое, ки тамоми одамони бадкирдор ба охир мерасанд.
  
  ҷаҳаннам.
  
  Дрейк ба онҳо ишора кард, ки гузаред ва ба аъзои дастаи афтодаи Делта нигоҳи мутаассирона кард. Онҳо дар роҳи бозгашт ҷасади ӯро мегиранд.
  
  "Мо бояд як ҳаромро дастгир кунем."
  
  
  БОБИ сию чорум
  
  
  Ҳейден бо Эд Бодру рӯ ба рӯ шуд ва ҷаҳон об шуд.
  
  "Ман шодам, ки туро мекушам", - суханонеро, ки боре ба вай гуфта буд, такрор кард Будро. "Боз".
  
  "Шумо дафъаи гузашта натавонистед, равоншинос. Шумо боз ноком мешавед".
  
  Будро ба пои вай нигарист. "Вазъияти шумо чӣ гуна аст?" - Ман пурсидам.
  
  "Ҳамааш беҳтар". Ҳейден дар нӯги пой истода, мунтазири ҳамлаи барқ буд. Вай кӯшиш кард, ки амрикоиро роҳнамоӣ кунад, то хари ӯро ба девори анбор пахш кунад, аммо ӯ барои ин хеле маккорона буд.
  
  "Шумо хун ҳастед." Boudreaux mimed лесид корди худ. "Бомазза буд. Ман фикр мекунам, ки кӯдаки ман бештар мехоҳад."
  
  - Баръакси хоҳарат, - хиҷил кард Ҳейден. "Вай воқеан дигар тоқат карда наметавонист."
  
  Будро ба суи вай шитофт. Ҳейден инро интизор буд ва бодиққат гурехт ва теғи ӯро ба зарбаи рухсорааш расонд. "Хуни аввал" гуфт вай.
  
  "Прелюдия". Будро ба ланг зада, ақибнишинӣ кард ва сипас бо чанд зарбаи кӯтоҳ ба вай зад. Ҳейден ҳамаи онҳоро паррид ва бо зарбаи хурмо ба бинӣ анҷом дод. Будро ба ларза даромад, аз чашмонаш ашк мерехт.
  
  Ҳейден фавран истифода бурда, бо корди худ зад. Вай Будро ба девор часпида, баъд як зарба зад
  
  Будро ба ларза даромад.
  
  Ҳейден кӯч карда, кордро ба рони худ часпид. Вақте ки ӯ дод зад, вай табассуми маккоронаи дар чашмонаш пайдошударо боздошта натавонист, худро дур кашид.
  
  - Оё ту инро ҳис карда метавонӣ, девона?
  
  "Калоқа!" Boudreaux девона шуд. Аммо ин девонавории мубориз, мутафаккир, чанговари ботачриба буд. Вай бо зарбаи пас аз зарба ба пушт кӯфт, хатари девонаро ба дӯш гирифт, аммо қувва ва суръати кофӣ нигоҳ дошт, то вай ду маротиба дар бораи дахолат кардан фикр кунад. Ва ҳоло, вақте ки онҳо ақибнишинӣ карданд, онҳо бо гурӯҳҳои дигари ҷангҷӯ дучор шуданд ва Ҳейден мувозинаташро гум кард.
  
  Вай ҳангоми баромадан аз болои зонуи марди афтода афтода, ғелонда ва бархост, корд омода буд.
  
  Будро дар байни издиҳом гудохта шуд, табассуми рӯи ӯ ба табассум табдил ёфт, ки хуни худро чашида, кордро ҷунбонд.
  
  "Во-бинам", - аз болои садо фарьёд зад у. "Ман медонам, ки шумо дар куҷо зиндагӣ мекунед, мисс Ҷей."
  
  Ҳейден яке аз мардони Подшоҳи Хунро аз роҳ партофт ва пои мардро мисли навда шикаста, вақте ки вай роҳро барои Будре тоза мекард. Вай бо гушаи чашмаш Майро дид, ки дар ин чанг бешубха бозигари бози буд, бе яроку аслиха ба мукобили мардони бо яроку аслихаи тез чангида мечангид, чанг барои тирпарронй хеле наздик буд ва онхоро як туда дар пеши пои худ гузошт. Ҳейден ба мурдагон ва мурдагон нигарист, ки дар атрофаш чарх мезад.
  
  Вай пай бурд, ки ҳатто Будро вазъро аз нав дида мебарояд, вақте ки ӯ ба нигоҳи Ҳейден пайравӣ кард ва агенти афсонавии Ҷопонро дар амал дид.
  
  Мэй ба Хейден нигарист. "Дар паси шумо."
  
  Ҳейден ба Будро зад.
  
  Психонии асосии Подшоҳи Хунӣ мисли он ки мангуси Ҳавайӣ ба пошнаи ӯ қадам мезанад, парвоз кард. Хейден ва Мэй дар таъкиб буданд. Май хангоми гузаштан ба боз як нафари Коваленко зарбаи халокатовар зада, бо хамин хаёти аскари дигарро начот дод.
  
  Дар канори анбор майдони кушод, майдони чархбол бо чархбол ва як бандари танге буд, ки дар он чанд киштӣ лангар гузошта шуда буд. Будро аз назди вертолёт давида, ба суи киштии калон-суръат равон шуд ва хатто кадамро нашикаста, хангоми ба савор чахида, дар хаво парида шуд. Пеш аз он ки Ҳейден аз назди чархбол гузашта тавонад, қаиқи калон аллакай ба ҳаракат даромад ва ба пеш ҳаракат кардан гирифт.
  
  Май суст шудан гирифт. "Ин Баҷа аст. Хеле зуд ва се мард аллакай дар дохили он интизоранд. Дар муқоиса бо онҳо киштиҳои дигар ором ба назар мерасанд". Чашмонаш ба чархбол духт. "Ҳоло ин ба мо лозим аст."
  
  Ҳангоме ки тир аз назди онҳо гузашт, Ҳейден ба думбол гирифт ва базӯр пай набурд. "Оё шумо онро идора карда метавонед?"
  
  Май аз вай пурсид: "Шумо дар хакикат ин саволро ба ман медихед?". пеш аз он ки шумо ба лағжанда қадам занед ва ҷаҳед, назар кунед. Пеш аз он ки Ҳейден ба он ҷо расад, Май аллакай ротори асосиро ба кор андохта буд ва киштии Будре бо гурриши шадид аз дарё шитофт.
  
  "Имон дошта бошед" гуфт Май оромона ва нишон додани сабри афсонавӣ, ки вай бо номи Ҳейден дандонҳояшро бо ноумедӣ задааст. Баъди як дакика машина ба парвоз тайёр буд. Май хайати командаро такмил дод. Чана аз замин баромад. Тир ба сутуни паҳлӯи сари Ҳейден бархӯрд.
  
  Вай ба ақиб кашид ва баъд рӯ овард, то дид, ки охирин мардони Подшоҳи Хун зери оташ афтоданд. Яке аз сарбозони Нерӯҳои вижаи Ҳавайӣ ба онҳо ишора кард, ки чархбол ба поён ва гардиш шурӯъ карда, ба таъқиби қаиқ омодагӣ мегирифт. Ҳейден ақиб ишора кард.
  
  Танҳо як рӯзи девона дар ҳаёти ӯ.
  
  Аммо вай ҳанӯз дар ин ҷо буд. Ҳанӯз зинда. Шиори кӯҳнаи Ҷей боз ба сари ӯ омад. Рӯзи дигар зинда монед. Факат зинда боши Хатто дар чунин лахзахо падарашро хеле пазмон мешуд.
  
  Пас аз як дакика вертолёт бепарво шуда, ба таъкиби гарм шитофт. Шиками Ҳейден дар ҷое дар лагер боқӣ монд ва ӯ то даме ки дастонаш дард кунад, панҷараро гирифт. Май ягон лахзаро аз даст надод.
  
  "Шиматонро дар бар кунед."
  
  Ҳейден кӯшиш кард, ки бо тафтиши ҳолати силоҳаш ақли худро аз савори саргардон дур кунад. Корди вай ба сохибаш баргашт. Ягона таппончаи боқимондаи вай Glock-и стандартӣ буд, на таппончаи Каспӣ, ки вақтҳои охир ба ӯ маъқул буд. Аммо чӣ ҷаҳаннам, таппонча таппонча аст, дуруст?
  
  Маи ба кадри кофй паст парвоз кард, ки дорупошй ба шишаи пеш бархурд. Дар кад-кади дарьёи васеъ, ки пеш ка-тичаи калони зард харакат мекард. Ҳейден дид, ки афроде, ки дар паси ӯ истода, ба онҳо наздик мешаванд. Бешубҳа, онҳо мусаллаҳ буданд.
  
  Май сарашро паст карда, баъд ба Хейден нигарист. "Далерй ва шухрат".
  
  Ҳейден сар ҷунбонд. "Ба охир".
  
  Май ба даста зада, чархболро ба ғавби хашмгин фиристад, дар рафти бархӯрд ба Байёи зард. Чи тавре ки интизор мерафт, одамоне, ки дар паҳлӯ истода буданд, дар ҳайрат ақибнишинӣ карданд. Хейден аз тиреза хам шуда, тир холй кард. Тир ноумедона дур рафт.
  
  Май ба у нимхолии М9-ро дод. "Онҳоро ҳисоб кунед."
  
  Хейден боз тир холй кард. Яке аз мардони Будро ҷавоб дод, тир аз болои вертолёт бархӯрд. Май дар атрофи даста як даврае зигзаг кард ва сари Ҳейденро ба сутуни пуштибонӣ зад. Май баъд боз кабӯтаре зад, хашмгинона, чоряк надод. Ҳейден Glock-и худро холӣ кард ва дид, ки яке аз мардони Будро бо пошидани хун аз ҳад зиёд баромад.
  
  Пас аз он чархбол ба тири дигар бархурд ва дар пайи он тири дигарон низ бархурд. Мошини калон ҳадафи бузургро ифода мекард. Хейден Будроро дар сари рули киштй дид, ки кордро дар дандонаш сахт нигох дошта, бо автомат ба суи онхо тир холй мекард.
  
  "Ох," фарьёди май ногахонй буд, ки ногахон аз вертолёт дуди сиёх берун баромад ва садои мотор якбора аз гурриш ба доду фигон табдил ёфт. Бе роҳнамоӣ чархбол ба ҷунбиш ва ҷунбиш шурӯъ кард.
  
  Май ба Хейден чашмак зад.
  
  Ҳейден мунтазир шуд, ки онҳо дар болои қаиқи Будро буданд ва ҳангоми фуруд омадани чархбол дари онро кушод.
  
  Вай ба сафедпӯстони чашмони Будре нигариста, гуфт: "Инро парешон кунед" ва аз чархболи афтода ҷаҳида.
  
  
  БОБИ сию панчум
  
  
  Фурӯпошии озоди Ҳейден кӯтоҳмуддат буд. Киштии Будро дур набуд, аммо дар роҳ вай пеш аз фурӯ рафтан ба саҳни киштӣ ба мард як зарбаи назаре зад. Ҳаво аз баданаш бо садо мебаромад. Захми кухнаи ронаш дард мекард. Вай ситораҳоро дид.
  
  Чархбол чархбол ба дарёи тез ҳаракаткунанда тақрибан сӣ фут ба тарафи чап фуромад, садои гушношунидонаи марги он тамоми андешаҳои якхеларо ғарқ карда, мавҷи азимеро ба сари камони киштӣ равон кард.
  
  Мавҷе, ки ба қадри кофӣ тавоно аст, ки роҳи қаиқро тағир диҳад.
  
  Киштӣ суръатро гум карда, ҳамаро ба пеш парвоз кард ва ба рӯйхат шурӯъ кард. Сипас, дар охири ҳаракати пешаш, ӯ чаппа шуд ва шикам ба оби сафед фуруд омад.
  
  Ҳангоме ки киштӣ чаппа шуд, Ҳейден худро нигоҳ дошт. Вақте ки вай зери об мерафт, вай сахт лагадкӯб кард, рост ба поён нигарист ва сипас ба соҳили наздиктарин лагад зад. Оби сард дарди сарашро медод, аммо узвҳои дарди ӯро андаке таскин медод. Шитоби ҷараён ӯро водор сохт, ки чӣ қадар хаста шудааст.
  
  Вақте ки вай ба рӯи замин баромад, вай фаҳмид, ки вай аз соҳил дур нест, балки бо Эд Бодру рӯ ба рӯ аст. Ӯ ҳанӯз ҳам кордро дар байни дандонҳояш нигоҳ дошта, ӯро дида, гиря мекард.
  
  Аз паси у порахои чархболи сигоркаш ба дарё фурѓ рафтан гирифт. Ҳейден дид, ки май ду марди боқимондаи Будро ба сӯи соҳили лойолуд таъқиб мекунад. Вай медонист, ки аз задухӯрд дар рӯи об зинда намемонад, аз пеши девона шитофт ва то ба соҳил бархӯрда наистод. Гили ғафс дар атрофи вай паҳн шуд.
  
  Дар паҳлӯяш садои лаппиш баланд шуд. Boudreaux, аз нафас. "Ист. Лахза. Гурезед." Вай сахт нафас мекашид.
  
  "Шумо онро фаҳмидед" Ҳейден гирифт ва як хӯшаи хокро ба рӯи ӯ партофт ва ба соҳил баромад. Лой ба вай часпида, хост ба поён кашад. Он чизе, ки бояд ба осонӣ ба замини хушк ҳаракат мекард, ӯро ҳамагӣ як-ду фут аз хатти дарё боло бурд.
  
  Вай ба қафо баргашта, пошнаи чиркинашро ба рӯи Будре зад. Вай дид, ки корде, ки ӯ дар байни дандонҳои ӯ дошт, чуқур ба рухсораҳои ӯ бурида, боиси табассуми ӯ васеътар аз они Ҷокер шуд. Бо доду фарёд ва пошидани хун ва луоб, шикам ба пойҳои вай афтод ва камарбанди ӯро ҳамчун воситаи кашидани баданаш истифода бурд. Ҳейден ба сари беҳифозати ӯ зад, аммо зарбаҳои вай чандон таъсир надошт.
  
  Баъд кордашро ба ёд овард.
  
  Вай бо дасти дигараш ба зери худ расид, тела дод, фишор дод, баданашро як дюйм боло бардошт, вақте ки лой ғусса карда, ӯро нигоҳ дорад.
  
  Ангуштонаш дар атрофи даста баста шуданд. Boudreaux амалан шим вайро канда, вақте ки ӯ бори дигар ҷаҳиши рост ба пушт, сар ва лабонаш ногаҳон дар паҳлӯи гӯши вай истод.
  
  "Кӯшиши хубе." Вай ҳис кард, ки хун аз рӯи ӯ ба рухсорааш мечакад. "Шумо онро эҳсос хоҳед кард. Ин хуб ва суст рӯй медиҳад. "
  
  Вай тамоми вазни худро ба тамоми баданаш гузошта, ӯро ба лой чуқуртар тела дод. Бо як даст руяшро дар лоғар гӯр карда, нафасашро қатъ кард. Ҳейден ноумедона мубориза мебурд, то ҳадди имкон лагадкӯб ва ғелонда мезад. Хар боре, ки вай руяшро бо лойи часпак пушида, ба боло нигарист, майро медид, ки бо ду рафи-кони Будро танхо мечангид.
  
  Яке дар се сония афтод, ки онҳо рӯи Ҳейденро нигоҳ доштанд. Дигаре акибнишинй карда, азобро дароз кард. Вахте ки чехраи Хейден бори чорум ба хаво баромад, май нихоят уро ба кунч кашида буд ва мехост дар болои дарахти афтода пушташро бишканад.
  
  Қувваи боқимондаи Ҳейден қариб тамом шуд.
  
  Корди Будро пӯсти атрофи қабурғаи сеюмашро сӯрох кард. Бо як зарбаи бениҳоят оҳиста ва ченак, майса амиқтар ба лағжиш даромад. Ҳейден ба воя расонд ва лагадкӯб кард, аммо натавонист ҳамлагари худро партофт.
  
  "Ҳеҷ ҷо барои рафтан." Пичирроси бади Будро ба сари вай даромад.
  
  Ва ӯ дуруст буд, Ҳейден ногаҳон фаҳмид. Вай бояд муборизаро бас кунад ва ба он иҷозат диҳад. Танҳо дар он ҷо хоб кунед. Ба худ вақт диҳед -
  
  Майса амиқтар ғарқ шуд, пӯлод ба устухон канда шуд. Ханди Будро ин занги даравгар буд, занги деви ӯро масхара мекард.
  
  Корд дар таги баданаш бо садои сахти ларзиш озод шуд. Вай бо як ҳаракат шамшерро дар дасташ гардонд ва онро аз паси худ сахт ба қабурғаи Будре зад.
  
  Психо фарьёд зада, ба қафо парид, дастаки корд аз синааш берун баромад. Ҳатто пас аз он, Ҳейден ҳаракат карда наметавонист. Вайро ба лой хеле чукур зер карда буданд, тамоми баданаш ба поён мекашид. Вай хатто дасти дигарашро харакат карда натавонист.
  
  Будро хиҷил зада, ӯро пахш кард. Баъд вай ҳис кард, ки корди калонеро берун мекунанд. Он вакт хам хамин тавр буд. Ӯ ҳоло вайро мекушад. Як зарбаи сахт ба пушти гардан ё сутунмӯҳрааш. Будро вайро зад.
  
  Ҳейден чашмони худро калон кушод ва тасмим гирифт, ки бори охир нури офтобро бубинад. Андешаҳои вай дар бораи Бен буданд ва ӯ фикр мекард: Маро аз рӯи тарзи зиндагӣ доварӣ кунед, на аз рӯи мурданам.
  
  Боз.
  
  Сипас, Май Китано азим ва даҳшатнок мисли шери пуркунанда шитофт. Тақрибан се фут дуртар аз Ҳейден, вай аз замин тела дода, ҳар унсия импулсро ба зарбаи парвозкунанда гузошт. Пас аз як сония, тамоми ин қувва танаи болоии Будро шикаста, устухонҳо ва узвҳоро шикастанд, дандонҳои пора-пора ва пошидани хунро ба камонҳои васеъ фиристод.
  
  Вазнро аз пушти Ҳейден бардоштанд.
  
  Касе вайро бо осонй аз гил баровард. Касе вайро бардошта, бо эхтиёт ба лаби сералаф гузошта, болои у хам кард.
  
  Он кас Май Китано буд. "Ором шав" гуфт вай ба осонӣ. "Ӯ мурдааст. Мо бурдем".
  
  Ҳейден наметавонист ҳаракат кунад ва ҳарф занад. Вай тандо ба осмони кабуд, дарахтони чургундор ва чехраи хандони май нигарист.
  
  Ва пас аз чанде вай гуфт: "Ба ман хотиррасон кун, ки ҳеҷ гоҳ туро хашмгин накунам. Дарвоқеъ, агар ту беҳтарин набошӣ, ки ягон бор вуҷуд доштааст, ман..." Фикрҳои ӯ ҳоло ҳам асосан бо Бен буданд, аз ин рӯ ӯ гуфт, ки ӯ чӣ гуфтан мумкин аст. "Ман хари худро дар Асда нишон медиҳам."
  
  
  Боби сию шашум
  
  
  Подшоҳи хунин мардуми худро ба ҳадди мутлақи худ тела дод.
  
  Чунин факт, ки таъқибкунандагони онҳо фосиларо қариб бастанд, ӯро ба хашм овард. Аз ҳад зиёд одамон ӯро суст мекарданд. Ин роҳнамои тангфикраи онҳо буд, вақте ки онҳо метавонистанд пешрафт кунанд, бо чизҳои майда-чуйда машғул буданд. Шумораи одамоне, ки барои дарёфти ин ҷоиза фавтидаанд, аҳамият надошт. Подшоҳи хунин қурбонии онҳоро талаб ва интизор буд. Ӯ интизор дошт, ки ҳама барои ӯ хобида, мурданд. Оилахои онхо гамхорй карда мешуданд. Ё ҳадди ақалл онҳо шиканҷа намешуданд.
  
  Ҳама чиз ҷоиза буд.
  
  Роҳнамои ӯ, марде бо номи Томас, дар бораи ин сатҳе, ки як аблаҳи дигаре бо номи Ҳоксворт ҳасад номида буд, чизе гуфт. Палатаи чорум буд, Подшоҳи хунин пур аз хашм буд. Танҳо чорум. Қиссаи стандартӣ дар бораи ҳафт сатҳи дӯзах сухан мегуфт. Оё дар ҳақиқат метавонист баъд аз ин се нафари дигар бошад?
  
  Ва аз куҷо Ҳоксворт медонист? Котиб ва Кук пас аз сатҳи панҷум системаи домро диданд, тӯбҳояшон ба андозаи арахис хурд шуда гурехтанд. Дмитрий Коваленко, фикр мекард у, албатта, намехохад.
  
  "Шумо чиро интизоред?" - ба Томас гиря кард ӯ. "Мо ҳаракат хоҳем кард. Ҳозир."
  
  "Ман системаи домро нафаҳмидам, ҷаноб" гуфт Томас.
  
  "Ба ҷаҳаннам бо системаи дом. Одамонро ба дохили он фиристед. Онҳо онро зудтар пайдо мекунанд." Подшоҳи хунин ҳангоми азназаргузаронии ҳуҷра лабонашро ба завқ андохт.
  
  Баръакси се камераи қаблӣ, ин палата ба як депрессияи марказии наонқадар, ки гӯё дар худи санг канда шуда бошад, нишеб шуд. Якчанд такьяго-хи металлии гафс аз фарши сахт, кариб мисли зинахо баромад. Вақте ки мо пеш мерафтем, деворҳои камера танг шуданд, то пас аз ҳавз онҳо боз васеъ шудан гирифтанд.
  
  Ба назар чунин мерасад, ки ҳавз як "нуқтаи нафаскашӣ" буд.
  
  Хасад? Чӣ гуна ин гуна гуноҳ ба ҳаёти воқеӣ, ба ин олами зеризаминӣ гузашт, ки сояҳо на танҳо шуморо муҳофизат мекунанд, балки кушта мешаванд? Вай тамошо кард, ки Томас фармон дод, ки пеш равад. Дар аввал ҳама чиз хуб рафт. Подшоҳи Хун ба он ҷое ки онҳо аз куҷо омада буданд, нигоҳ карда, садои тири тирро аз дур шунид. Дрейк ва лашкари хурди ӯ лаънат шаванд. Вақте ки ӯ аз ин ҷо берун мешавад, ӯ шахсан кафолат медиҳад, ки ин қасди хунин ба ҳадафи ваҳшиёнаи худ мерасад.
  
  Тирпарронй уро зинда кард. "Ҳаракат кунед!" - фарьёд зад у, махз дар хамон лахзае, ки рохбар ба ягон нуктаи фишурдаи пинхонй кадам гузошт. Дар ин чо чун санги афтида бар-хурд, садои хаво ба амал омад ва ногахон сари рохбар ба фарши сангин бархурд, пеш аз он ки аз нишебии нишеби мисли туби футбол чарх занад. Бадани бесар дар як тудаи хунолуд афтод.
  
  Хатто Подшохи хунин нигарист. Аммо у тарсро хис намекард. Ӯ танҳо мехост бубинад, ки ба марди пешвоаш чӣ гуна осеб расонидааст. Томас дар паҳлӯяш дод зад. Подшоҳи Хун ӯро ба пеш тела дод ва аз пайи ӯ рафта, аз тарси мард хеле лаззат бурд. Ниҳоят, дар паҳлӯи бадани ҷӯшзананда ӯ бозистод.
  
  Подшоҳи хунин дар иҳотаи одамони ҳаросон механизми қадимиро меомӯхт. Дар баландии сар дар байни ду сутуни металлӣ сими тунуки ришдор кашида шуда буд, ки бояд тавассути ягон дастгоҳи таздидкунанда нигоҳ дошта мешуд. Вақте ки марди ӯ чакро кашид, сутунҳо раҳо шуданд ва сим бо онҳо гардиш карда, сари марди ӯро аз гардани ӯ буриданд.
  
  Олиҷаноб. Воситаи ачоиб, - аз дил гузаронд у ва фикр мекард, ки оё дар хонаи хизмат-чиёнаш чунин асбобро истифода бурда метавонад.
  
  "Шумо чиро интизоред?" - ба одамони бокимонда дод зад у. "Ҳаракат кунед!"
  
  Се нафар ба пеш ҷаҳида, даҳҳо нафари дигар аз паси онҳо рафтанд. Подшоҳи Хун оқилона мепиндошт, ки дар паси худ ним даҳҳо нафари дигарро тарк кунад, агар Дрейк ба зудӣ аз ӯ пеш ояд.
  
  "Ҳоло зуд" гуфт ӯ. "Агар мо тезтар роҳ равем, ба он ҷо зудтар мерасем, дуруст?"
  
  Мардонаш гурехтанд ва қарор карданд, ки онҳо воқеан илоҷе надоранд ва шонси ночизе вуҷуд дошт, ки сарвари девонагиашон дуруст аст. Боз як дом ба кор даромад ва сари дуюм аз нишеби ба поён афтид. Ҷасад афтод ва марде, ки дар паси он буд, аз болои он пешпо хӯрд ва худро хушбахт ҳисоб кард, зеро сими танги дигар ҳаворо мустақиман болои сараш буридааст.
  
  Вақте ки гурӯҳи дуюм ба поин рафтан шурӯъ кард, Подшоҳи Хун ба онҳо ҳамроҳ шуд. Домҳои нав гузошта шуданд. Сару пӯсти бештар ба афтодан шурӯъ карданд. Баъд садои таркиши сахте ба гуш расид, ки дар тамоми ғор садо дод. Дар ду тарафи гузаргохи тангшуда оинахо пайдо шуданд, ки тавре чойгир шудаанд, ки одами дар пеш истода дар онхо инъикос ёбад.
  
  Дар хамин вакт садои чараёни об ба гуш мерасид ва хавзи поёни нишеби пур мешавад.
  
  Танҳо ин об танҳо об набуд. На аз рӯи тарзи тамокукашӣ.
  
  Вақте ки онҳо ба сӯи онҳо давида рафтанд, Томас дод зад. "Он аз кӯли кислота ғизо мегирад. Ин дар ҳолест, ки гази дуоксиди сулфур дар об ҳал мешавад ва кислотаи сулфатро ба вуҷуд меорад. Шумо бешубҳа намехоҳед ба ин даст занед! "
  
  Подшоҳи хунин чун дид, ки одамон суръатро суст карда истодаанд, "истед нашавед". "Сутунхои металлиро истифода баред, ахмакхо".
  
  Тамоми коллектив аз нишеби серодам ба поён шитофт. Дар тарафи чап ва рост домҳои тасодуфӣ бо садои шабеҳи тирандозии камон кушода шуданд. Дар байни мардон танҳои бесар афтода, каллаҳо мисли ананасҳои партофташуда ғелонда мешуданд, ки баъзеи онҳоро пешпо мехӯрданд, баъзеи дигар тасодуфан лагад мезаданд. Подшоҳи Хун барвақт пай бурд, ки шумораи сутунҳо аз ҳад зиёд одамон аст ва дарк кард, ки тафаккури қутбӣ боиси он мегардад, ки одамони камсавод дар байни онҳо бе андеша ҷаҳида шаванд.
  
  Онҳо сазовори тақдири худ хоҳанд буд. Барои аблаҳ мурдан ҳамеша беҳтар буд.
  
  Подшоҳи хун суст шуда, Томасро боздорад. Якчанд мардони дигар низ суръатро суст карда, боварии Подшоҳи Хунро тасдиқ карданд, ки танҳо дурахшонтарин ва беҳтаринҳо зинда мемонанд. Рохбари даста ба болои сутуни якуми металлй чахида, баъд аз болои оби равон аз сутун ба сутун чахидан гирифт. Аввалхо каме пешравй кард, вале баъд мавчи захролуд ба пояш зад. Дар он чое, ки оби турш расад, либосу пусташ сухт.
  
  Вақте ки пойҳояш ба сутуни навбатӣ мерасиданд, дард дучанд шуд ва афтод ва рост ба ҳавзи аз ҳад зиёд пошида шуд. Фарьёдхои хашму газаб ва аламовар дар тамоми зал садо медоданд.
  
  Як нафари дигар аз пештахта афтода, дарун афтод. Марди саввум дар канори ҳавз истод ва дер фаҳмид, ки барои ба болои ӯ ҷаҳидан ягон ҳисобкунаки равшане нест ва дар ҳоле ки марди дигар кӯр-кӯрона ба пушташ зад.
  
  Оинахо одами дар пеш истодаро инъикос менамуданд. Оё шумо ба марди дар пеш истода ҳасад мебаред?
  
  Подшоҳи хунхор ҳадафи оинаҳо ва харобии домро дид. "Ба поён нигаред!" Томас дар як вакт фарьёд зад. "Ба пои худ нигоҳ кун, на ба одами пеш. Ин машқи оддӣ ба шумо кӯмак мекунад, ки постҳоро бехатар аз сар гузаронед."
  
  Подшоҳи Хун дар канори кули навбунёд истод. Аз рУи он, ки об хануз баланд шуда истодааст, вай дид, ки болои такьягоххо ба зудй дар зери обанбор мемонанд. Ӯ мардро дар пешаш тела дод ва Томасро ҳамроҳи худ кашид. Дом аз масофаи дур берун рафт, чунон наздик шуд, ки ва«те ки сутуни филизї аз китфаш парвоз мекард, шамолро э®сос кард.
  
  Ба сутунҳо равед ва бо тартиби тасодуфӣ зуд рақс кунед. Хангоме ки об дар пеш мечакид, каме таваккуф ба амал омад. Сутуни дигар, ва марди дар пешаш пешпо хӯрд. Фарьёд зада, мӯъҷизаҳо нишон дод ва тавонист, ки аз сутуни дигар афтодаашро боздорад. Оби турши туршшуда ба атрофаш мечакид, вале ба вай намерасид.
  
  Хайр.
  
  Подшоҳи хунин фурсати худро дид. Вай бе фикру андеша ва бозистод ба бадани моил мард кадам зада, онро хамчун купрук барои убур ва расидан ба бехатарии сохили дур истифода бурд. Вазни ӯ мардро боз ҳам поинтар карда, қафаси синаашро ба кислота андохт.
  
  Дакикаи дигар вай дар гирдбод гум шуд.
  
  Подшоҳи хунин аз паси ӯ нигоҳ кард. "Аҳмақ".
  
  Томас дар назди ӯ фуруд омад. Бештар одамон мохирона аз байни сутунхои металлй ба суи бехатар чахиданд. Подшоҳи хунин ба баромадгоҳи камондор ба пеш менигарист.
  
  "Ва ғайра то сатҳи панҷум", - гуфт ӯ худхоҳона. - Ба ин кирм дар кучо таклид кунам, Кук. Ва дар куҷо, дар ниҳоят, - гурусна зад ӯ. "Ман Мэтт Дрейкро нест мекунам."
  
  
  Боби сию хафтум
  
  
  Ҷазираи Калони Ҳавайӣ ин тавр номгузорӣ шудааст, то нофаҳмиҳоро пешгирӣ кунад. Номи аслии он Ҳавайӣ ё Ҷазираи Ҳавайӣ аст ва он бузургтарин ҷазира дар Иёлоти Муттаҳида аст. Он макони яке аз вулқонҳои машҳури ҷаҳон Килауэа аст, кӯҳе, ки аз соли 1983 инҷониб пайваста оташ мезанад.
  
  Имрӯз дар нишебиҳои поёнии вулқони хоҳари Мауна Лоа Мано Кинимака ва Алисия Майлз ҳамроҳ бо як гурӯҳи пиёдагарди пиёдагарди дарёии Амрико ба берун кардани паразите шурӯъ карданд, ки дар зеҳни сокинони ҷазира реша давонда буд.
  
  Онҳо периметри беруниро рахна карда, даҳҳо мардони Подшоҳи Хунро тирборон карданд ва ба замимаи калон ворид шуданд, вақте ки посбонон ҳамаи гаравгонҳоро озод карданд. Дар хамин лахза гурриши хирурги мошинхо ба гуш расид, ки дар паси бино суръат мегирифт. Алисия ва Кинимака дар давидан вақтро беҳуда сарф накарданд.
  
  Алисия дар изтироб монд. - Лаънат, харакхо гурехта истодаанд. Чор квадросигнал ба шинахои азими худ чакида, ба дур медавиданд.
  
  Кинимака милтикашро бардошта, ба нишон гирифт. "На муддати дароз." Вай тир холй кард. Алисия тамошо кард, ки шахси охирин афтод ва ATV зуд қатъ шуд.
  
  "Вой, бачаи калон, барои полис бад нест. биёед".
  
  "Ман аз CIA ҳастам." Кинимака ҳамеша домро мегирифт, ки Алисияро хеле шод кард.
  
  "Ягона ихтисороти се ҳарф, ки муҳим аст, бритониёӣ мебошанд. Инро дар хотир доред".
  
  Вақте ки Алисия ба ATV наздик шуд, Кинимака чизе гуфт. Ӯ ҳанӯз кор мекард. Дар баробари ин харду кушиш карданд, ки курсии пешро ишгол кунанд. Алисия сар ҷунбонда, ба ақиб ишора кард.
  
  "Ман одамони худро аз паси худ бартарӣ медиҳам, рафиқ, агар онҳо паст набошанд."
  
  Алисия моторро ба кор андохта, рафт. ATV як ҳайвони ваҳшии зишти калон буд, аммо он ҳамвор ҳаракат мекард ва бароҳатӣ аз зарбаҳо ҷаббида мешуд. Ҳавайи калон дастонашро ба камараш печонд, то ӯро нигоҳ дорад, на ин ки лозим буд. Дар он ҷое ки ӯ нишаста буд, қаламҳо буданд. Алисия табассум кард ва чизе нагуфт.
  
  Мардуми гурехта дар пеш фаҳмиданд, ки онҳоро таъқиб мекунанд. Сокинони ду нафари онҳо ба қафо баргашта, тир холӣ карданд. Алисия абрӯ зад, зеро медонист, ки бо ин роҳ чизе задан тамоман ғайриимкон аст. Ҳаваскорон, фикр мекард вай. Ҳамеша эҳсос мекунад, ки ман бо ҳаваскорон меҷангам.. Ҷанги воқеии охирини ӯ бар зидди Дрейк дар қалъаи Абел Фрей буд. Ва ҳатто он вақт мард занг зад, бо дамаи ҳафт соли хушмуомила халалдор шуд.
  
  Ҳоло ӯ метавонад нуқтаи назари дигар дошта бошад.
  
  Алисия мошинро оқилона идора мекард, на тез. Дар як муддати кӯтоҳ вай ATV-и худро ба масофаи мувофиқи тирандозӣ овард. Кинимака дар гушаш дод зад. "Ман тир мезанам!"
  
  Вай зарбаро пахш кард. Дигар зархарид фарьёд зада, сахт ба хок партофт. "Ин ду аз ду аст" гуфт Алисия. "Якто дигар ва ту гул мекунӣ..."
  
  ATV-и онҳо ба теппаи пинҳон бархӯрда, девонавор ба тарафи чап ҳаракат кард. Лаҳзае онҳо худро дар ду чарх диданд ва чаппа шуданд, аммо мошин тавонист мувозинаташро нигоҳ дорад ва боз ба замин афтод. Алисия вақти худро аз даст надода, дросселро барои парвоз кушояд.
  
  Кинимака хандакро пеш аз ин дид. "Хафа!" Вай фарьёд зад: "Истед!"
  
  Алисия метавонист суръати худро зиёд кунад, зеро хандаки васеъ ва чуқур зуд наздик мешуд. ATV аз болои варта парида, чархҳояшро чарх зада, моторашро гурриш карда, ба тарафи дигар фуромад ва кӯшиш кард, ки дар ҷои худ бимонад. Алисия сарашро ба сутуни нарм зад. Кинимака ѓро чунон сахт дошт, ки нагузошт, ки ®арду ба пас гарданд ва то поён шудани чанг он®о фа®миданд, ки нога®он дар байни душман «арор доранд.
  
  Дар паҳлӯи онҳо як квадрофикати сиёҳ дар лой чарх зада, ногувор фуруд омад ва ҳоло барои дуруст кардани худ мубориза мебарад. Кинимака бе хеч дудилагй чахида, рост ба суи ронанда давида, уро бо пассажираш аз мошин ба лойи чухташуда афтонд.
  
  Алисия чанги чашмонашро пок кард. ATV бо мусофири ягонааш пешопеши вай суръат гирифт, аммо ҳанӯз ҳам дар наздикии он буд. Вай милтиқи худро гирифта, ҳадаф қарор дод ва тир холӣ кард ва сипас бидуни тафтиш, чашмони худро ба он ҷое, ки шарики Ҳавайӣ дар гил мубориза мебурд, кӯчид.
  
  Кинимака як касро аз лой кашола кард. "Ин хонаи ман аст!" Алисия гирьяи ӯро шунид, ки пеш аз он ки дастони рақибашро каҷ карда шикастанд. Вақте ки марди дуюм ба сӯи ӯ зад, Алисия хандид ва милтиқи худро поён дод. Кинимака ба ёрии у эхтиёч надошт. Марди дуюм, ҳамон тавре, ки дастурҳо кӯдаки чорсоларо аз ӯ мепартофтанд, ҳеҷ таъсире надошт. Мард ба замин афтод ва Кинимака бо як мушт ба рӯи ӯ суханашро анҷом дод.
  
  Алисия ба ӯ сар ҷунбонд. "Биёед ин корро тамом кунем".
  
  ATV охирин бо душворӣ пеш рафт. Дар давоми ҳамаи ин ҷаҳишҳо бояд ронандаи ӯ осеб дида бошад. Алисия зуд ба даст овардани заминро оғоз кард, ҳоло аз осонии дубора гирифтани ранч каме ноумед шуд. Аммо онҳо ҳадди аққал ҳамаи гаравгонҳоро наҷот доданд.
  
  Агар вай дар бораи Подшоҳи Хун як чиз медонист, ин он буд, ки ин одамон дар ин ҷо, ба истилоҳ зархаридон, партовҳои дастаи ӯ буданд, ки ба ин ҷо барои халалдор кардан ва парешон кардани мақомот фиристода шуданд. Тақсим кунед ва ғалаба кунед.
  
  Вақте ки вай ба ATV-и охирин наздик шуд, вай суръатро суст кард. Бе таваққуф, хатто рульро нигоҳ накарда, ду тир холӣ кард ва ду нафар афтоданд.
  
  Ҷанг, ки базӯр оғоз шуда буд, ба охир расид. Алисия як дақиқа ба дур нигоҳ кард. Агар ҳама мувофиқи нақша сурат гирад, агар Мэй ва Ҳейден, Дрейк ва дигарон қисмҳои ҷангро наҷот диҳанд, пас ҷанги навбатӣ метавонад душвортарин ва охирини ӯ бошад.
  
  Зеро ин зидди Май Китано мебуд. Ва вай бояд ба Дрейк бигӯяд, ки Май Уэллсро куштааст.
  
  Хуб.
  
  Кинимака ба китфаш зад. "Вақти он расидааст, ки мо баргардем."
  
  "О, духтаракро дам дихед", - гуён гур-гур кард вай. "Мо дар Ҳавайӣ ҳастем. Иҷозат диҳед ғуруби офтобро тамошо кунам".
  
  
  БОБИ сию ҳаштум
  
  
  "Пас, ҳасад ин аст?"
  
  Дрейк ва дастаи ӯ ба палатаи чорум ворид шуданд ва тамоми чораҳоро андешиданд. Ҳатто дар он сурат, барои пурра дарк кардани манзарае, ки дар назди онҳо буд, чанд лаҳза лозим шуд. Ҷасадҳои бесар дар ҳама ҷо мехобиданд. Хун дар болои фарш пошида буд ва дар баъзе ҷойҳо ҳамоно ғафс равон буд. Худи каллахо мисли бозичахои партофтаи бачагон дар руи фарш пароканда шуда буданд.
  
  Дар ду тарафи гузаргохи танг домхои бахорй меистоданд. Дрейк як маротиба ба сими тунук нигоҳ кард ва тахмин кард, ки чӣ ҳодиса рӯй додааст. Комодо ба гуши худ бовар накарда, хуштак зад.
  
  "Дар баъзе лаҳзаҳо ин домҳо метавонанд хомӯш шаванд" гуфт Бен. "Мо бояд ҳаракат кунем."
  
  Карин садои нафратангезе баровард.
  
  "Мо бояд зуд ҳаракат кунем ва дар болои чизҳо бимонем" гуфт Дрейк. "Не, интизор шавед".
  
  Акнун берун аз домҳо ҳавзи васеи пур аз обро дид, ки ҷуброн ва кафк мебарояд. Об дар канори хавз пошида, медурахшид.
  
  "Ин метавонад мушкилот бошад. Оё шумо сутунҳои металлиро мебинед?"
  
  "Боварӣ дорам, ки мардуми Подшоҳи Хун онҳоро ҳамчун санги зинапоя истифода мекарданд" гуфт Бен пурасрор. "Мо танҳо бояд интизор шавем, ки об кам шавад."
  
  "Чаро танҳо аз онҳо нагузаред." Ҳатто вақте ки Комодо ин суханонро мегуфт, дар чеҳрааш шубҳа пайдо шуд.
  
  "Ин ҳавзро метавонист аз ягон кӯли туршӣ ё чоҳ ғизо диҳад" гуфт Карин. "Газҳо метавонанд обро дар вулқон ё дар наздикии вулқон ба кислотаи сулфат табдил диҳанд. Ҳатто муддати тӯлонӣ нопадид шуд."
  
  "Оё кислота сутунҳои металлиро занг намезанад?" Дрейк ишора кард.
  
  Бен сар ҷунбонд. "Албатта".
  
  Онхо чанд дакика оби равонро тамошо карданд. Вақте ки онҳо тамошо мекарданд, садои даҳшатангезе шунида шуд. Дрейк зуд таппончаашро боло бардошт. Шаш ҷангҷӯи наҷотёфтаи Делта амалҳои ӯро пас аз як сония такрор карданд.
  
  Ҳеҷ чиз ҳаракат накард.
  
  Баъд боз садо баланд шуд. Клики шадид. Садои сими дари гараж, ки аз кад-кади роххои металлй мегузарад. Фақат он дари гараж набуд.
  
  Оҳиста-оҳиста, вақте ки Дрейк тамошо кард, яке аз домҳо дубора ба девор газид. Таъхири муваққатӣ? Аммо чунин технология барои нажодҳои қадим дастрас набуд. Ё ин қатори тафаккур ба девонагии шахсе монанд буд, ки эълон мекунад, ки дар олам ҳаёти оқилонае дигар вуҷуд надорад?
  
  Чӣ такаббурӣ.
  
  Кӣ медонист, ки пеш аз сабти номҳо кадом тамаддунҳо вуҷуд доштанд? Дрейк ҳоло набояд дудилагӣ кунад. Вақти амал кардан расидааст.
  
  "Об паст шуда истодааст" гуфт у. "Бен. Ягон сюрприз?"
  
  Бен бо ёддоштҳои худ машварат кард ва Карин умедвор аст, ки онро дар зеҳнаш такрор кард. "Хоксворт бисёр чизе намегӯяд." Бен баъзе коғазҳоро хичир кард. "Шояд бечора дар шок буд. Дар хотир доред, ки он вақт онҳо чунин чизеро интизор набуданд."
  
  "Пас, сатҳи панҷ бояд як тӯфони воқеӣ бошад" гуфт Комодо хириранг. "Зеро ки пас аз ин Кук баргашт."
  
  Бен лабонашро бурид. "Хоксворт мегӯяд, маҳз ҳамон чизест, ки Кук пас аз сатҳи панҷ дид, ӯро водор кард, ки баргардад. На худи утоқ".
  
  "Бале, эҳтимолан дараҷаи шашум ва ҳафтум", - оромона гуфт яке аз сарбозони Делта.
  
  "Дар бораи оинаҳо фаромӯш накунед." Карин ба онхо ишора кард. "Онҳо ба пеш ишора мекунанд, баръало ба шахси дар пеш истода. Эҳтимол, ин огоҳӣ аст."
  
  "Ин мисли нигоҳ доштани Ҷонсҳо аст." Дрейк сар ҷунбонд. "Фаҳмид. Ҳамин тавр, дар рӯҳияи Динорок ва Дэвид Ковердейл, ман саволи ибтидоиро медиҳам, ки ман ҳамеша дар ҳар консерте, ки ман ба он рафта будам, мепурсидам. Шумо омодаед?"
  
  Дрейк роҳро пеш гирифт. Боқимондаи даста ҳамон тавре ки онҳо низ одат карда буданд, ба саф афтоданд. Дохил шудан ба хатти марказӣ, Дрейк ҳеҷ гуна душвориро бо домҳо интизор набуд ва ба касе дучор нашуд, гарчанде ки ӯ чанд нуқтаи фишори сарфшуда ба даст овард. Вақте ки онҳо ба лаби ҳавз расиданд, об зуд холӣ мешуд.
  
  "Сутунҳо хуб ба назар мерасанд" гуфт ӯ. "Пушти худро нигоҳ доред. Ва ба поён нигоҳ накунед. Дар ин ҷо чизҳои ногувор шино мекунанд. "
  
  Дрейк аввал, бодиққат ва дақиқ рафт. Тамоми команда дар давоми чанд дакика ба осонй аз онхо гузашта, ба суи арки баромад равон шуд.
  
  "Подшоҳи Хун хуб буд, ки ҳама домҳоро барои мо гузошт." Бен каме хандид.
  
  "Ҳоло мо наметавонем аз ҳаромкор дур бошем." Дрейк ҳис кард, ки дастонаш ба мушт фишурда мешаванд ва сараш бо умеди рӯ ба рӯ шудан бо шахси даҳшатноки ҷинояткор дар таърихи нав.
  
  
  * * *
  
  
  Арки навбатй ба гори азим кушода шуд. Наздиктарин пайроҳа аз нишеби ва сипас бо роҳи васеъ дар зери теппаи баланде мебурд.
  
  Аммо як монеаи чиддие буд, ки пеши рохи онхоро комилан баста буд.
  
  Чашмони Дрейк калон шуданд. "Дӯзахи хунин."
  
  Ӯ ҳеҷ гоҳ чунин чизеро дар орзу ҳам намекард. Бастан дар асл як пайкари бузурге буд, ки аз санги зинда тарошида шуда буд. Вай ором хобида, пушт ба девори чап такья карда, шиками азимаш дар сари пайраха баромад. Муҷассамаҳои хӯрокворӣ дар рӯи шикамаш теппае гузошта шуда буданд ва инчунин дар пойҳои ӯ пароканда шуда, дар сари роҳ ҷамъ шуда буданд.
  
  Дар зери пои хайкал як пайкараи дахшатнок мехобид. Бадани одами мурда. Ба назар чунин менамуд, ки танаш гӯё дар азоби шадид печида буд.
  
  "Ин пурхӯрӣ аст" гуфт Бен бо тарс. "Деве, ки бо пурхӯрӣ алоқаманд аст, Баэлзабул аст."
  
  Чашми Дрейк кашид. "Шумо дар назар доред, ки дар Beelzebub аз Rhapsody Bohemian?"
  
  Бен оҳ кашид. "Ин ҳама дар бораи рок-н-ролл нест, Мат. Ман деви Баалзебубро дар назар дорам. дасти рости шайтон".
  
  "Шунидам, ки дасти рости Шайтон аз ҳад зиёд кор мекунад". Дрейк ба монеаи азим нигарист. "Ва ҳангоме ки ман майнаи шуморо эҳтиром мекунам, Блейки, гапи сафсатаро бас кунед. Албатта, ҳама чиз бо рок-н-ролл алоқаманд аст".
  
  Карин мӯи дарози малламуйашро поён дод ва сипас боз ҳам сахттар бастан гирифт. Якчанд сарбозони Делта ӯро тамошо мекарданд, аз ҷумла Комодо. Вай қайд кард, ки Ҳоксворт дар ёддоштҳои худ баъзе тафсилоти ҷолибро дар бораи ин ғор овардааст. Вақте ки вай сухан мегуфт, Дрейк иҷозат дод, ки чашмони ӯ дар атрофи ҳуҷра гардиш кунанд.
  
  Дар паси ин ҳайкали бузург, ӯ ҳоло набудани камони баромадро пай бурд. Ба ҷои ин, қад-қади девори қафо тахтаи васеъе давида, ба сӯи шифти баланд каҷ мекашид, то он даме, ки дар як кӯҳи баланди санглох анҷом ёфт. Вақте ки Дрейк ба болои плато нигарист, ӯ дид, ки он чизеро, ки дар канори он ба балкон монанд аст, тақрибан ба саҳни мушоҳида, ки ба ду сатҳи охирин нодида гирифта буд?
  
  Вақте ки садои тир садо дод, андешаҳои Дрейк халалдор шуд. Тир аз болои сари онхо рахтида гузашт. Дрейк ба фарш афтод, аммо баъд Комодо хомӯшона ба ҳамон кӯҳи санглохе, ки ӯ навакак аз назар гузаронида буд, ишора кард ва дид, ки зиёда аз даҳҳо рақам аз як канори печида ба сӯи ӯ давида истодаанд.
  
  одамони Коваленко.
  
  Ин чӣ маъно дошт...
  
  "Роҳеро пайдо кунед, ки аз он харом гузаштан кунед" гуфт Дрейк ба Бен ва бо ишора ба ҳайкалчаи вазнине, ки роҳи онҳоро ба пеш баста буд, ишора кард ва сипас диққати худро ба болои санглох равона кард.
  
  Овози шадиде баланд шуд, мағрур ва мағрур. "Мэт Дрейк! Душмани нави ман! Пас шумо бори дигар кӯшиш мекунед, ки маро боздоред, ҳа? Ман! Оё шумо ҳеҷ гоҳ чизе намеомӯзед?"
  
  "Шумо ба чй ноил шуданй ҳастед, Коваленко? Ҳамаи ин чӣ маъно дорад?"
  
  "Ҳамаи ин чӣ маъно дорад? Ин дар бораи ҷустуҷӯи як умр аст. Дар бораи он ки ман Кукро задам. Дар бораи он ки ман дар тӯли бист сол ҳар рӯз як одамро куштам ва чӣ гуна омӯхтам. Ман мисли мардони дигар нестам. Ман пеш аз он ки миллиарди аввалинамро ба даст орам, аз он гузаштам."
  
  "Шумо аллакай Кукро мағлуб кардед" гуфт Дрейк оромона. "Чаро ба ин ҷо барнагардӣ? Мо гап мезанем, ману ту".
  
  "Шумо мехоҳед маро бикушед? Ман онро бо роҳи дигар надоштам. Ҳатто мардуми ман мехоҳанд маро бикушанд".
  
  "Эҳтимол ин аз он сабаб бошад, ки шумо мутахассиси хуб ҳастед."
  
  Коваленко руяшро кашид, вале аз гапи худсаронааш чунон ба худ афтод, ки дашномро хатто дуруст кабул накарданд. "Ман барои расидан ба ҳадафҳои худ ҳазорҳо нафарро мекушам. Шояд ман аллакай ин корро карда бошам. Кӣ ҳисоб карданро ташвиш медиҳад? Аммо инро дар хотир доред, Дрейк ва онро хуб дар хотир доред. Шумо ва дӯстони шумо қисми ин омор хоҳед буд. Ман хотираҳои туро аз рӯи замин маҳв мекунам".
  
  "Ин қадар мелодрамавӣ буданро бас кунед" гуфт Дрейк ҷавоб дод. - Ба ин ҷо биё ва исбот кун, пирамард. Вай дар наздикии Карин ва Бенро дид, ки бодиққат сӯҳбат мекунанд, ҳарду акнун бо шиддат сар ҷунбонданро оғоз карданд, ки чизе ба сари онҳо расид.
  
  "Гумон накунед, ки ман ин қадар осон мемирам, ҳатто агар мо вохӯрем. Ман дар сахттарин кӯчаҳои сахттарин шаҳри Модар Русия ба воя расидаам. Ва ман озодона аз байни онҳо гузаштам. Онҳо ба ман тааллуқ доштанд. Англия ва Америка дар бораи муборизаи хакикй чизе намедонанд". Марди сахтдил ба замин туф кард.
  
  Чашмони Дрейк марговар буданд. "Оҳ, ман самимона умедворам, ки шумо ба осонӣ намемиред."
  
  "Ман туро ба зудӣ мебинам, бритониёӣ, ман тамошо мекунам, ки ҳангоми даъвои ганҷи худ туро сӯзонам. Мебинам, ки шумо фарёд мезанед, вақте ки ман аз занҳои дигари шуморо мегирам. То он даме ки худо шавам, туро мебинам, ки пӯсида бошӣ".
  
  "Ба хотири осмон". Комодо аз шунидани игвогарии золимон хаста шудааст. Вай ба суи тахтачаи сангин тир холй карда, одамони Подшохи Хунро ба вохима андохтанд. Ҳатто ҳоло, Дрейк дид, нӯҳ нафар аз даҳ мард то ҳол ба кӯмаки ӯ медаванд.
  
  Дарҳол садои тирҳои ҷавобӣ шунида шуд. Тирҳо аз деворҳои сангини наздики он садо медоданд.
  
  Бен фарёд зад: "Мо танҳо бояд ба болои бачаи фарбеҳ биравем. На он қадар мушкил..."
  
  Дрейк ҳис кард, ки аммо наздик шуда истодааст. Як пораи санг ба китфаш афтод, абрӯ бардошт.
  
  "Аммо," гуфт Карин, шабоҳати вай ба Бен ҳар қадар аёнтар мешавад, ки Дрейк бо ӯ вақти зиёд мегузаронад. "Мушкилот ғизо аст. Як кисми он холй аст. Ва бо як навъ газ пур карда шудааст."
  
  "Ман фикр мекунам, ки ин гази хандаовар нест." Дрейк ба ҷасади бешакл нигоҳ кард.
  
  Комодо ба хотири нигоҳ доштани одамони Подшоҳи Хун як волейболи консервативиро партоб кард. "Агар ин тавр бошад, пас ин дар ҳақиқат чизи хуб аст."
  
  "Хокаҳои тайёр" гуфт Карин. "Вақте ки триггерҳо кашида мешаванд, озод карда мешаванд. Шояд ба онҳое монанд бошад, ки аксари бостоншиносонро, ки қабри Тутанхамонро кашф кардаанд, куштанд. Шумо дар бораи лаънати тахминӣ медонед, дуруст? Хуб, бештари одамон боварӣ доранд, ки баъзе доруҳо ё газҳое, ки коҳинони Мисри қадим дар қабр ба мо гузоштаанд, танҳо барои нест кардани ғоратгарони қабр пешбинӣ шудаанд."
  
  "Кадом роҳи бехатар аст?" Дрейк пурсид.
  
  "Мо намедонем, аммо агар мо зуд, як-як давида бошем, агар касе аз паси онҳо хокаи каме барорад, он бояд миқдори ночиз бошад, ки зуд бухор мешавад. Дар ин ҷо дом аст, пеш аз ҳама ба монеъ ҳар касе, ки climbs ба ҳайкал & # 184; , аз он нагузаред."
  
  "Ба гуфтаи Ҳоксворт" гуфт Карин бо табассуми сахт.
  
  Дрейк вазъиятро баҳо дод. Ин барои ӯ як нуқтаи гардиш ба назар мерасид. Агар дар он ҷо балкони мушоҳида вуҷуд дошта бошад, пас онҳо бояд ба охир наздик мешуданд. Вай тасаввур мекард, ки аз он ҷо роҳи мустақим ба палатаҳои шашум ва ҳафтум ва сипас ба "ганҷ"-и афсонавӣ хоҳад буд. Ӯ лаҳзае барои андозаи даста ҷудо кард.
  
  "Ба он ҷое ки мо бо ин меравем" гуфт ӯ. "Ҳама ё ҳеҷ чиз. Дар боло, - бо хашму газаб мушти худро ба суи Коваленко нишон дод, - одами нобиное, ки ба дуньё тир мепарронад. Ва, Бен, барои маълумоти шумо, ин Динорок воқеӣ аст. Аммо ба он ҷое, ки мо бо ин меравем. Ҳама ё ҳеҷ чиз. Оё шумо ба ин омодаед?"
  
  Уро бо як гурриши гушношунид пешвоз гирифтанд.
  
  Мэтт Дрейк гурехт ва мардони худро ба сатҳҳои поёнии ҷаҳаннам дар марҳилаи ниҳоии ҷустуҷӯи худ барои гирифтани интиқом аз зани дӯстдоштааш ва ҷаҳонро аз бадтарин одами то ҳол медонист, раҳо кард.
  
  Вақти баромадан.
  
  
  БОБИ сию нухум
  
  
  Дрейк ба болои муҷассамаи азим ҷаҳид ва кӯшиш кард, ки пои худ бимонад ва ғизои кандакорӣшударо гирифт, то худро боло барад. Ҳайкал зери ангуштонаш сард, ноҳамвор ва бегона ҳис мекард, мисли ламс кардани тухми бегона. Ӯ нафаси худро нигоҳ дошт, ки бо тамоми қуввааш барои нигоҳ доштани мувозинаташ кашид, аммо мева, нон ва гӯшти хук нигоҳ дошт.
  
  Дар зераш ва дар тарафи рост ҷасади марде меистод, ки он қадар бахт надошт.
  
  Дар атрофаш тирхо хуштак мезаданд. Комодо ва як узви дигари Delta Team пӯшонидани оташро таъмин карданд.
  
  Дрейк як сонияро беҳуда сарф накарда, аз болои қисми асосии фигури қолабӣ парида, ба тарафи дигар фуромад. Вақте ки пойҳояш ба фарши сангин расиданд, рӯй гардонда, ба шахси навбатӣ ишора кард.
  
  Ва он гоҳ ӯ низ оташ кушода, яке аз мардони Подшоҳи Хунро бо тири аввал куштааст. Мард аз кӯҳ ғалтида, дар паҳлӯи ҷасади рафиқи ҳоло мурдаи худ бо як зарбаи даҳшатбор фуруд омад.
  
  Шахси дуюм дар навбат ин корро кард.
  
  Бен навбатӣ буд.
  
  
  * * *
  
  
  Пас аз панҷ дақиқа, тамоми даста дар сояи Gluttony бехатар пинҳон шуданд. Факат як порча хурок майда карда шуд. Дрейк дид, ки абри хока ба ҳаво баланд шуда, мисли ҷасади мори марговар ва ҷодушуда чарх мезанад, аммо пас аз чанд сония ҳатто ба мӯзаҳои ҷинояткори фирорӣ даст нарасонда, бухор шуд.
  
  "Ледж."
  
  Дрейк ду маротиба роҳро ба нишебии кӯтоҳе, ки ибтидои канорро ташкил медод, нишон дод. Аз ин нуқтаи назар онҳо диданд, ки он пеш аз баромадан ба болои кӯҳи санглох ба таври зебо деворро каҷ мекунад.
  
  Одамони Подшоҳи Хун ақибнишинӣ карданд. Ин мусобиқа бо вақт буд.
  
  Онҳо ба боло, як файли ягона медароянд. Пойгоҳ ба қадри кофӣ васеъ буд, ки чанд хатогиро бахшад. Дрейк ҳангоми давидан тир холӣ кард ва як нафари дигари Коваленкоро кушт, ки онҳо дар зери камони баромади навбатӣ ғайб заданд. Вақте ки онҳо ба болои кӯҳ расиданд ва паҳнои азими санглохро диданд, Дрейк чизи дигареро дид, ки дар камин хобидааст.
  
  "Граната!"
  
  Вай бо суръати тамом сарашро ба фарш андохт ва бо кувваи худ, ки баданаш аз болои санги хамвор гузашта буд, печутоб кард ва гранатаро ба як тараф партофт.
  
  Он аз плато афтода, пас аз чанд сония таркид. Таркиш хонаро ба ларза овард.
  
  Комодо ба ӯ кӯмак кард, ки бархоста шавад. "Мо метавонем туро дар дастаи футболи худ истифода барем, мард."
  
  "Янкиҳо футболбозиро намедонанд." Дрейк ба балкон давида, мехост бубинад, ки дар паси он чиро бубинад ва ба Коваленко расида гирад. "Хафа нест".
  
  "Хм. Ман намебинам, ки тими инглисӣ ба хона ҷоизаҳои зиёде меорад."
  
  "Мо тиллоро ба хона меорем." Дрейк амрикоиро ба тартиб овард. "Дар Бозиҳои олимпӣ. Бекхэм вазъиятро дигар мекунад."
  
  Бен ба онҳо расид. "Ӯ ҳақ аст. Даста барои ӯ бозӣ хоҳад кард. Мардум барои ӯ бархостанд".
  
  Карин аз паси у доди хашмгинона баровард. "Оё ҷое ҳаст, ки одам дар бораи футболи лаънатӣ ҳарф назанад!"
  
  Дрейк ба балкон расид ва дасташро ба девори сангини пасту харобшуда гузошт. Манзарае, ки дар пеши назараш дида буд, пойҳояшро ба ҷое андохт, ба ларза даромад, ҳама ғамҳои худро фаромӯш кард ва боз фикр мекард, ки воқеан чӣ гуна махлуқ ин макони ҳайратангезро сохтааст.
  
  Манзарае, ки диданд, дилҳои онҳоро аз тарс ва тарс фаро гирифт.
  
  Балкон тақрибан чоряки роҳ то ғори воқеан азим буд. Бешубҳа бузургтарин яке аз онҳо то ҳол дида буд. Нур аз дурахшҳои бешумори қаҳранги торик, ки одамони Подшоҳи Хун пеш аз ворид шудан ба сатҳи шашум раҳо карда буданд, пайдо шуд. Ҳатто дар он вақт, қисми зиёди ғор ва хатарҳои он ҳанӯз дар торикӣ ва соя пинҳон буданд.
  
  Дар тарафи чапи онҳо ва аз аркони баромад, зинапояе, ки зигзаги пӯшида буд, тақрибан сад фут поён мерафт. Аз қаъри ин зинапояҳо, Дрейк ва дастаи ӯ садои пуршиддати пурталотумро шуниданд, ки пас аз он доду фарёд, ки дилҳои онҳоро ба мушти даҳшат фишурданд.
  
  Бен нафас гирифт. "Дустон, ба ман ин садо маъқул нест."
  
  "Бале. Чунин ба назар мерасад, ки муқаддимаи яке аз таронаҳои шумост." Дрейк кӯшиш кард, ки рӯҳҳоро аз ҳад зиёд афтидан нигоҳ дорад, аммо ба ҳар ҳол даҳони худро аз замин бардоштан душвор буд.
  
  Зинапоя дар як канори танг ба охир мерасид. Аз паси ин теппа ғор ба беандоза кушода шуд. Вай метавонист пайроҳаи тангу печидае, ки ба девори рост часпидааст, миёнабуре, ки ба ғоре, ки аз қаъри беохир мебарад ва ба он монанде, ки баъдан ба тарафи чап идома мекард, дид, аммо пуле ё дигар воситаи пайваст кардани онҳо дар болои девор вуҷуд надошт. рахти бузург.
  
  Дар дуртарин канори ғор як санги азими сиёҳ ва ҷилодор меистод. Ҳангоме ки Дрейк чашмонашро хира кард, ӯ фикр мекард, ки ӯ метавонад шакли тақрибан дар нисфи сангро муайян кунад, чизи калон, аммо масофа ва торикӣ ба ӯ халал расонд.
  
  Барои ҳозир.
  
  "Ташки ниҳоӣ" гуфт ӯ ва умедвор буд, ки ин дуруст аст. "Баъди ман".
  
  Як бор сарбоз ҳамеша сарбоз мемонад. Ин ҳамон чизест, ки Элисон ба ӯ гуфт. Пеш аз он ки вай ӯро тарк кард. Дарҳол пеш аз ӯ...
  
  Ӯ хотираҳоро дур кард. Ӯ ҳоло бо онҳо мубориза бурда наметавонист. Аммо вай дуруст буд. Даҳшатовар ҳақиқат. Агар вай зинда мебуд, хама чиз дигар хел мешуд, вале акнун дар вай хуни як солдат, чанговар мерехт; хислати хакикиаш уро хеч гох тарк намекард.
  
  Онҳо ба гузаргоҳи танг ворид шуданд: ду ғайринизомӣ, шаш сарбози Делта ва Мэтт Дрейк. Дар аввал нақб аз туннельҳои пешина каме фарқ мекард, аммо баъд дар партави дурахши каҳрабо онҳо тирпарронии пешро идома доданд, Дрейк дид, ки гузаргоҳ ногаҳон аз ҳам ҷудо шуда, ба паҳнои ду мошин васеъ мешавад ва пай бурд, ки канале ба қафо кашида шудааст. ба фарши сангин мушт заданд.
  
  Канали роҳнамо?
  
  "Аз касоне, ки тоғут мешиканад, ҳазар кунед". Дрейк дар пеш як сӯрохи хурди даҳшатнокеро пай бурд, ки маҳз дар он ҷоест, ки одам пои худро гузошта метавонад. "Бо ин суръат фирор кардан набояд душвор бошад."
  
  - Не! - хитоб кард Бен бе ягон ишораи юмор. "Шумо сарбози лаънатӣ ҳастед. Шумо бояд аз гуфтани ин гуна чизҳо беҳтар медонистед".
  
  Гуё тасдик карданй бошад, як бум-чи пурзуре ба амал омад ва замини зери онхо чунбид. Чунин садо медод, ки гӯё ба гузаргоҳе, ки онҳо роҳ мерафтанд, чизи калону вазнине афтода бошад. Онҳо метавонанд баргарданд ва баста шаванд ё-
  
  "Давед!" - дод зад Дрейк. "Танҳо давидан!"
  
  Раъди амиқ гузаргоҳро пур кардан гирифт, гӯё чизи вазнин ба сӯи онҳо мерафт. Онҳо гурехтанд, Дрейк ҳангоми давиданаш оташакҳоро партоб кард ва ноумедона умедвор буд, ки на Бен ва на Карин ба ягон доми зишт надаромадаанд.
  
  Бо ин суръат...
  
  Садои гурриш баланд шуд.
  
  Онҳо давиданро идома дода, ҷуръат накарданд, ки ба ақиб нигаранд, дар тарафи рости канали васеъ нигоҳ дошта, умед доштанд, ки Дрейк аз оташ тамом нашудааст. Пас аз як дақиқа онҳо садои дуюми даҳшатнокро шуниданд, ки аз куҷое пеш садо медод.
  
  "Исо!"
  
  Дрейк суръатро суст накард. Агар ӯ мекард, онҳо мурданд. Вай шитобон аз як рахнаи васеи девори тарафи рости онҳо гузашт. Садо аз боло баромад. Вай як нигоҳи зудро таваккал кард.
  
  НЕ!
  
  Блейки дуруст буд, девоначаи хурди девона. Роллинг Стоунз ба сӯи онҳо раъд мезад, на ба услуби Динорок. Инҳо тӯбҳои калони курашакл буданд, ки тавассути механизмҳои қадимӣ бароварда шуда, тавассути каналҳои ошкор ва пинҳон идора карда мешаванд. Яке аз тарафи рости онҳо ба Дрейк зад.
  
  Вай суръати баландро баланд бардошт. "Давед!" Ӯ ба ақиб гашту дод зад. "Э Худо".
  
  Бен ба ӯ ҳамроҳ шуд. Ду сарбози Делта, Карин ва Комодо, бо як дюйм барои наҷот аз сӯрох гузаштанд. Ду сарбози дигар аз пеш гузаштанд ва пойҳои худро чаппа карданд ва ба Комодо ва Карин бархӯрданд ва ба як печи нола афтоданд.
  
  Аммо охирин одами Делта ин қадар хушбахт набуд. Вакте ки туби азим аз гузаргохи салиб парида, бо кувваи мошини боркаши "Мак" ба у бархурд ва ба девори туннель зад, вай бе садо гайб зад. Боз як суқути дигар рӯй дод, ки тӯби онҳоро таъқиб мекард, ба тӯбе бархӯрд, ки роҳи гурези онҳоро бозмедошт.
  
  Чеҳраи Комодо ҳама чизро гуфт. "Агар мо шитоб кунем, - хитоб кард ӯ, - пеш аз он ки онҳо домҳои дигарро аз байн баранд, гузаштан мумкин аст".
  
  Онҳо боз парвоз карданд. Онхо боз аз се чорраха гузаштанд, ки дар он чо меха-низмхои машинахои азим гур-гур-гур-гур ме-карданд, чир-рак ме-карданд. Роҳбари Делта дуруст буд. Дрейк бодиққат гӯш кард, аммо аз Коваленко ва одамонаш ҳеҷ садое нашунид.
  
  Баъд ба монеае дучор шуданд, ки аз он хеле метарсид. Яке аз сангхои азим дар пеш истода, рохи ба пешро баста буд. Онҳо ба ҳам мепайванданд ва фикр мекарданд, ки оё ин чиз аз нав оғоз карданист.
  
  "Шояд он шикаста бошад" гуфт Бен. "Ман домро дар назар дорам."
  
  "Ё шояд..." Карин ба зону афтода, чанд метр пеш хазида рафт. "Шояд он бояд дар ин ҷо бошад."
  
  Дрейк ба назди вай афтод. Дар он чо дар зери санги азим барои баромадан чои хурде буд. Барои дар зери он фишурданаш чои кофӣ вуҷуд дошт.
  
  "Нағз не". Комодо низ ба по хеста. "Ман аллакай як нафарро аз ин доми беақл гум кардам. Роҳи дигарро ёбед, Дрейк.
  
  "Агар ман дуруст бошам," гуфт Дрейк ба китфи худ нигариста, "вақте ки ин домҳо аз нав барқарор мешаванд, онҳо дубора хомӯш мешаванд. Онҳо бояд дар ҳамон системаи фишори фишор мисли дигарон кор кунанд. Мо дар ин ҷо ба дом мемонем." Вай бо нигохи сахт ба чашмони Комодо дучор омад. "Мо дигар илоҷ надорем."
  
  У ба чавоб мунтазир нашуда, ба таги туб афтид. Қисми боқимондаи даста аз паси ӯ ҷамъ мешуданд, ки намехостанд дар навбати охирин бошанд, аммо мардони Делта боинтизом буданд ва дар ҷое, ки фармондеҳи онҳо нишон дода буд, ҷойгир шуданд. Дрейк ҳис кард, ки хоҳиши шиносе дар синааш боло рафт, хоҳиши гуфтани: Парво накунед, ба ман бовар кунед. Ман ба шумо аз он роҳ медиҳам, аммо ӯ медонист, ки дигар ҳеҷ гоҳ инро намегӯяд.
  
  На баъд аз марги бемаънии Кеннеди.
  
  Пас аз лахзае лахзае, ки вай худро дар нишеби нишебии нишебй бо сараш лағжида истодааст, дид ва дарҳол шунид, ки дигарон аз паси ӯ меоянд. Поёнаш он қадар дур набуд, аммо ҷои кофӣ барои ӯ гузошта буд, ки бевосита дар зери тӯби сангини азим истода бошад. Дигар ҳама аз паси ӯ ҷамъ шуданд. Бо шиддат фикр карда, ҷуръати як мушакро ҷунбондан надошт. Агар ин чиз вайрон шавад, ӯ мехост, ки ҳама дар сатҳи баробар бошанд.
  
  Вале баъд садои нолаи шиноси дастгоххои суфтакунй хомуширо ба ларза овард ва туб ба харакат даромад. Дрейк мисли кӯршапарак аз дӯзах берун шуд ва фарёд мезад, ки ҳама ба ӯ пайравӣ кунанд. Вай суръатро суст кард ва ба Бен роҳ рафтан кӯмак кард ва ҳис кард, ки ҳатто як донишҷӯи ҷавон маҳдудиятҳои ҷисмонӣ дорад ва тоқатии сарбозро надорад. Вай медонист, ки Комодо ба Карин кӯмак хоҳад кард, гарчанде ки вай мутахассиси санъати ҳарбӣ буд, омодагии ҷисмонии ӯ метавонад ба осонӣ бо мардон баробар бошад.
  
  Ҳамчун гурӯҳ онҳо аз гузаргоҳи кандакорӣ дар зери тӯби марговар давида, кӯшиш мекарданд, ки аз оғози сусти он истифода баранд, зеро онҳо метавонанд ба нишебии нишеб дучор шаванд, ки онҳоро маҷбур мекунад, ки дубора рӯ ба рӯ шаванд.
  
  Дрейк банди шикастаро пай бурд ва бонг зад. Вай аз болои сӯрохи ба таври шайтонӣ гузошташуда ҷаҳида, қариб буд, ки Бенро бо худ кашид. Баъд ба нишебие бархурд.
  
  сахт буд. Вай кофта, сараш поин, пойҳо мезад, дасти росташ ба камари Бен печида, бо ҳар қадам боло мерафт. Ӯ дар ниҳоят тӯбро каме дур зад, аммо баъд маҷбур шуд, ки ба ҳама дар паси худ имконият диҳад.
  
  У таслим нашуд, ба пеш харакат кард, то ба дигарон чой дихад ва боз чанд алангаи дигарро ба пеш паронд.
  
  Онҳо аз девори сангини сахт парида шуданд!
  
  Санги азиме бо гурриш ба суи онхо печид. Тамоми даста аз он гузашт, вале ҳоло дар сарбаста қарор гирифт. Айнан.
  
  Чашмони Дрейк сиёҳии амиқтарро байни дурахшҳои дурахшони "Дар он ҷо сӯрох ҳаст. сӯрох дар замин."
  
  Зуд пойҳояшон печида ва асабҳояшон аз навмедӣ парешон шуда, ба сӯйи сӯрох шитофтанд. Он хурд, ба андозаи одам ва дарун тамоман сиёҳ буд.
  
  "Ҷаҳиши имон" гуфт Карин. "Мисли имон ба Худо."
  
  Гурриши вазнини кураи сангин баланд шуд. Ин дар давоми як дақиқаи онҳо буд.
  
  "Чӯбчаҳои дурахшон" гуфт Комодо бо овози шадид.
  
  "Вақт нест". Дрейк чӯбчаи дурахшандаро шикаст ва бо як ҳаракати зуд ба сӯрох ҷаҳид. Тирамоҳ беохир менамуд. Сиёҳӣ медурахшид, ба назар мерасад, ки бо ангуштони хира даст мезананд. Дар зарфи сонияхо у ба поён расид, ба похояшон рох дод ва сарашро сахт ба санги сахт зад. Дар пеши назари у ситорахо шино мекарданд. Аз пешониаш хун равон шуд. Дар бораи онҳое, ки ба ӯ пайравӣ мекунанд, дар хотир дошта, ӯ чӯбчаи дурахшандаро дар ҷои худ гузошта, аз доираи дур хазида баромад.
  
  Дигаре бо садама ба замин афтод. Он гоҳ Бен дар паҳлӯи ӯ буд. "Мат. Мат! Шумо хубед?"
  
  "Бале, ман хеле хуб ҳастам." Ӯ маъбадҳои худро нигоҳ дошта, нишаст. "Оё шумо аспирин доред?"
  
  "Онҳо даруни шуморо пӯсида хоҳанд кард."
  
  "Май Тайи Полинезия? Ҷараёни лаваи Ҳавайӣ?"
  
  "Худоё, дар ин ҷо калимаи L-ро зикр накун, рафиқ."
  
  - Боз як шӯхии аблаҳона чӣ гуфтан мумкин аст?
  
  "Ҳеҷ гоҳ аз онҳо тамом нашавед. Ором бошед."
  
  Бен захмашро тафтиш кард. То ин вақт, боқимондаи даста сиҳату саломат ба замин фуруд омада, дар гирду атроф ғасб мекарданд. Дрейк ҷавонро як сӯ нишон дод ва ба по бархост. Ба назар чунин менамуд, ки ҳама чиз дар ҳолати корӣ аст. Комодо як ҷуфт оташакҳоро партоб кард, ки ба бом бархӯрда, аз нишебии нишеб афтид.
  
  Ва онҳо такрор ба такрор афтоданд, то даме ки аз камари поён берун омаданд.
  
  "Ин аст" гуфт Дрейк. "Ман фикр мекунам, ки ин сатҳи охирин аст."
  
  
  БОБИ ЧИХУЛ
  
  
  Дастаи Дрейк ва Делта аз туннель баромада, сахт тирпарронӣ карданд. Дигар интихоб набуд. Агар онҳо Коваленкоро боздоштанӣ мешуданд, суръат муҳим буд. Дрейк дарҳол ба тарафи рост нигариста, тарҳи ғорро ба ёд овард ва дид, ки одамони Подшоҳи Хун ба болои теппаи аввалини S ҷаҳида, дар атрофи дуртарин нуқтаи он ҷамъ шуда истодаанд. Ибтидои тахтаи дуюми S-шакл аз пешашон чанд кадам сар шуд, вале дар он тарафи гори азим як чавраи рахнае, ки чукурии номаълум онхоро аз хам чудо мекард. Акнун, ки ӯ наздиктар буд ва вақте ки одамони Подшоҳи Хун гӯё боз чанд дурахши қаҳраборо бароварданд, ӯ ниҳоят тавонист ба канори дури ғор нигоҳ кунад.
  
  Як платои азими санг аз девори қафо дар як сатҳе, ки ҳарду баргҳои S-шакл доранд, баромад. Дар девори қафо зинапояе канда шуда буд, ки он қадар ба амудӣ наздик ба назар мерасид, ки ҳатто маверик сараш чарх мезанад.
  
  Як симои калони сиёх дар болои зинапоя хам шуда буд. Дрейк танҳо як сония дошт, аммо... оё он курсии аз санг сохташуда буд? Шояд тахти ғайриоддӣ ва ғайриоддӣ бошад?
  
  Ҳаво аз тирҳо пур шуд. Дрейк ба як зону афтода, мардро ба як сӯ партофт ва доду фарёди даҳшатноки ӯро ҳангоми ба варта афтодан шуниданд. Онҳо ба сӯйи ягона сарпӯше, ки дида буданд, давида рафтанд, ки сангҳои шикастае, ки эҳтимол аз балкони боло афтода бошад. Вақте ки онҳо тамошо мекарданд, яке аз мардони Коваленко аз яроқи баландгӯяк тир холӣ кард, ки он аз рахна тири пулодии калоне ба назар мерасид. Бо кафише ба девори дурдаст зада, ба санг часпида монд.
  
  Вакте ки тир парид, аз паси он ресмони гафс канда шуд.
  
  Пас аз он нӯги дигари хат ба ҳамон аслиҳа ворид карда шуд ва ба девори наздиктарин андохта шуд, ки чанд фут болотар аз аввал часпида буд. Ресмонро зуд сахт кашид.
  
  Онхо хатти почта ташкил карданд.
  
  Дрейк зуд фикр кард. "Агар мо ӯро боздорем, ба мо ин ишора лозим аст" гуфт ӯ. "Барои сохтани худамон бисёр вақт лозим мешавад. Пас онро тир наандозед. Аммо мо инчунин бояд онҳоро ҳангоми убури сарҳад боздорем."
  
  "Бештар мисли Подшоҳи хунин фикр кунед" гуфт Карин бо нафрат. "Фикр кунед, ки ӯ хатеро буридааст ва чанд нафари охирини ӯ ҳанӯз дар он ҷо ҳастанд."
  
  "Мо бас намекунем" гуфт Дрейк. "Ҳеҷ гоҳ".
  
  Вай аз паси сарпӯш берун ҷаҳида, оташ кушод. Сарбозони Нерӯи Делта ба тарафи чап ва рости ӯ давида, бодиққат, вале дақиқ тир мепарронданд.
  
  Аввалин аскарони Коваленко аз варта гузашта, дар баробари рафтани у суръатро баланд бардошта, ба он тараф мохирона фуруд омаданд. Вай зуд баргашт ва ба сохтани девори пӯшонидани оташ ба таври автоматӣ шурӯъ кард.
  
  Сарбози Делта ба тарафе партофта шуд, пора-пора шуд. Ҷасади ӯ дар назди Дрейк афтод, аммо инглисӣ қадам наканда аз болои он ҷаҳид. Вакте ки вай ба аввалин рахти "S" наздик шуд, дар пеши назараш як чавраи васеи холй кушода шуд. Онҳо бояд ба ӯ ҷаҳида шаванд!
  
  Тирпаррониро давом дода, аз болои фосила парид. Дар хати дуюми одамони Коваленко парвоз карданд. Вақте ки тирҳо бо қувваи харобиовар бархӯрданд, сангҳо аз девори ғорҳои наздик партофта шуданд.
  
  Дастаи Дрейк давида, аз паси ӯ ҷаҳид.
  
  Фикри сейум ба хати зич кашид. Коваленко. Майнаи Дрейк ба ӯ дод мезад, то тирро бигирад. Шанс гиред! Ин харомро худи ҳозир бардоред.
  
  Аммо аз ҳад зиёд метавонад хато кунад. Вай метавонад хатро вайрон кунад ва Коваленко хануз бехатар бошад. Ӯ метавонад танҳо ба ҳаром зарар расонад. Ва - муҳимтар аз ҳама - барои боздоштани интиқомҳои хунин ба онҳо хари рус лозим буд.
  
  Коваленко сихат-саломат ба замин фуромад. Се нафари дигараш тавонистанд аз онҳо убур кунанд. Дрейк се нафари дигарро партофта, вақте ки ду қувва ба ҳам омаданд. Се тир аз масофаи наздик. Се куштор.
  
  Баъд милтик ба сари у парид. Вай хам шуда, хучумкунандаи худро ба китфаш партофт ва уро аз тахта ба торикй тела дод. Ӯ рӯй гардонда, аз паҳлӯ тир холӣ кард. Марди дигар афтод. Комодо дар паҳлӯи ӯ буд. Корд кашида шуд. Ба девори ғор хун мечакид. Одамони Коваленко охиста-охиста акибнишинй карда, аз паси худ ба кулье ронда шуданд.
  
  Чор аскари бокимондаи дельта дар лаби чахй зону зада, ба хар кадоме аз одамони Коваленко, ки дар назди хат мемонданд, бо эхтиёт тир холй мекарданд. Бо вуҷуди ин, танҳо як масъалаи вақт буд, ки яке аз онҳо фикр кард, ки ақибнишинӣ кунад ва ба тирандозӣ шурӯъ кунад.
  
  Суръат ҳама чизест, ки онҳо доштанд.
  
  Боз ду нафар аз мардони Подшоҳи Хун ба болои зиплайн баромаданд ва ҳоло пеш мерафтанд. Дрейк дид, ки дигаре ба болои ҷангалҳо баромадан оғоз мекунад ва тир холӣ кард ва ӯро мисли пашшаи латукӯб дур кард. Мард ба сӯи ӯ шитофт, сараш поин, дод зад, бешубҳа дид, ки ӯро буриданд. Дрейк ба девор кашид. Комодо он мардро аз болои рахна кашид.
  
  "Ба боло!"
  
  Дрейк сонияҳои қиматбаҳоро ба атроф нигоҳ мекард. Он хатти лаънатй чй хел ба кор бурдаанд?.. Баъд дид. Ба ҳар як мард бояд як блоки хурди махсус дода шавад, масалан, мутахассисон истифода мебаранд. Дар гирду атроф чанд нафар хобида буданд. Подшоҳи хунин барои ҳама рӯйдодҳо омода омад.
  
  Ҳамин тавр Дрейк. Онхо дар борхалтахои худ тачхизоти касбии спелеологиро мебурданд. Дрейк зуд блокро берун кашид ва камарбанди бехатариро ба пушт пайваст кард.
  
  "Бен!"
  
  Вақте ки ҷавон дуздона наздик шуд, Дрейк ба Комодо рӯ овард. "Шумо Каринро меоред?"
  
  "Албатта". Марди ноҳамвор, бо чеҳраи сахт ва захмҳои ҷангӣ, ҳанӯз ҳам пинҳон карда наметавонист, ки аллакай ба ӯ задааст.
  
  Аз ҳама ҷойҳо ...
  
  Дрейк ба мардони Делта боварӣ дошт, ки гӯсфандони Коваленкоро аз халиҷ нигоҳ доранд, Дрейк фишорро зиёд карда, шкивашро ба сими сахт кашидашуда зуд пайваст кард. Бен камарбанди бехатарии худро баст ва Дрейк милтиқро ба ӯ дод.
  
  "Тирандозӣ кунед, ки ҳаёти мо аз он вобаста аст, Блейки!"
  
  Онҳо фарьёд зада, худро тела дода, дар қад-қади zipline давида рафтанд. Аз ин баландй ва бо ин суръат масофа калонтар ба назар мерасид ва рахти дур гуё кафо мемонд. Бен оташ кушод, тирҳои ӯ баланд ва васеъ парвоз мекарданд ва пораҳои санг ба болои одамони Подшоҳи Хун дар зер борид.
  
  Аммо ин муҳим набуд. Ин садо, фишор ва таҳдид буд, ки лозим буд. Суръатро боло бардошта, Дрейк пойҳои худро боло бардошт, вақте ки ҳаво аз гузашта гузашт ва дар поён як вартаи бузурги бепоёнро ошкор кард. Даҳшат ва ҳаяҷон дили ӯро ба ларза меовард. Садои аз болои симкаш кашида шудани шкиваки металлй дар гушаш баланд садо дод.
  
  Якчанд тир ҳуштак зада, дар атрофи ҷуфти шитобон ҳаворо буриданд. Дрейк оташи ҷавобиро аз дастаи Delta шунид. Яке аз мардони Коваленко бо гавго ба замин афтод. Бен ғуррон кард ва ангушти худро дар триггер нигоҳ дошт.
  
  Хар кадар наздик мешуданд, хамон кадар хавфноктар мешуд. Ин баракати Худо буд, ки одамони Коваленко сарпӯш надоштанд ва тирҳои доимии аз дастаи Делта омада тоқат кардан аз ҳад зиёд буд. Ҳатто бо ин суръат, Дрейк ҳис мекард, ки сардии пойҳояш мегузарад. Дар зери ӯ сиёҳии садсолаҳо ҷунбиш мекард, ҷӯш мезад, ҷунбонд ва шояд бо ангуштони спектрӣ дароз карда, кӯшиш мекард, ки ӯро ба оғӯши абадӣ кашад.
  
  Барг ба сӯи ӯ шитофт. Дар дақиқаи охирин Подшоҳи хун ба одамонаш амр дод, ки ақибнишинӣ кунанд ва Дрейк блокро озод кард. Вай ба пои худ фуруд омад, аммо импулси ӯ барои нигоҳ доштани тавозуни байни ҳаракати пеш ва вазни ба ақиб равонашуда кофӣ набуд.
  
  Ба ибораи дигар, вазни Блейки онҳоро бозпас гардонд. Ба варта.
  
  Дрейк дидаву дониста ба паҳлӯ афтод ва тамоми баданашро ба манёври бесарусомон гузошт. Бен ноумедона санги якравро гирифт, аммо ба ҳар ҳол далерона милтиқи худро нигоҳ дошт. Дрейк садои ногаҳонии танг шудани зиплинро шунид ва фаҳмид, ки Комодо ва Карин аллакай дар болои он буда, бо суръати бениҳоят ба ӯ наздик мешаванд.
  
  Одамони Подшоҳи Хун аз болои тахта ба паси толор рафтанд ва қариб тавонистанд, ки ҷаҳиши охиринро ба болои кӯҳи азими сангине, ки дар он зинапоя пурасрор оғоз шуд, анҷом диҳанд. Хабари хуш ин буд, ки ҳамагӣ даҳҳо нафар мондаанд.
  
  Дрейк пеш аз кушодани Бен аз болои тахта хазида рафт ва пеш аз нишастан ба худаш чанд сония нафаскашӣ дод. Дар як мижа задан, Комодо ва Карин дар пеши чашмони ӯ парвоз карданд, ҷуфти онҳо зебо фуруд омаданд ва на бе табассуми маккорона.
  
  "Бача каме вазн гирифт." Дрейк ба Бен ишора кард. "Номиҳои аз ҳад зиёд пурра. Рақс кофӣ нест."
  
  "Гурӯҳ рақс намекунад." Бен дарҳол баргашт, вақте ки Дрейк иқдоми навбатии онҳоро арзёбӣ кард. Оё ман бояд боқимондаи дастаро интизор шавам ё таъқиб кунам?
  
  "Ҳайден мегӯяд, вақте ки шумо рақс мекунед, шумо ба Пикси Лотт монанд мешавед."
  
  "Бузург".
  
  Комодо ба одамони Коваленко низ нигохубин мекард. Боз ресмон сахт шуд ва хама худро ба девор фишор доданд. Ду сарбози дигари Делта пай дар пай омаданд, ки мӯзаҳояшон бо садои баланд болои рег канда мешуданд, вақте ки онҳо ба зудӣ таваққуф карданд.
  
  "Ҳаракатро давом диҳед." Дрейк қарори худро қабул кард. "Беҳтар аст, ки ба онҳо вақт надиҳед, то фикр кунанд."
  
  Онхо яроку аслихаи худро дар холати тайёр нигох дошта, кад-кади тахта шитофтанд. Пешравии Подшоҳи Хун аз ҷониби каҷ дар девори санглох лаҳзае аз назар пӯшида шуд, аммо вақте ки Дрейк ва экипажи ӯ хатти каҷро тоза карданд, онҳо Коваленко ва дигаронро диданд, ки аллакай дар кӯҳи санглох буданд.
  
  У дар ягон чо боз ду касро аз даст дод.
  
  Ва акнун, ба назар чунин мерасид, ки ба онхо фармон дода шуда буд, ки чорахои сахт бинанд. Якчанд нафар гранатомётхои сайёри РПГ-ро бароварданд.
  
  "Лаънат, онҳо муза пур шудаанд! Дрейк дод зад, баъд бозистод ва ба ақиб гашт, дилаш ногаҳон ба замин афтод. "Оҳ не..."
  
  Садои аввалини поп ва хуштаки гранатае, ки аз мучааш бор карда мешуд, шунида шуд. Ду сарбози охирини Делта дар қад-қади zipline бо суръат пеш мерафтанд ва ҳадафи пешпардохт буданд, ки мушак ба он бархурд. Он ба девори болои лангарҳои zip-line бархӯрд ва онҳоро дар натиҷаи таркиши санг, чанг ва сланец нобуд кард.
  
  Хат канда шуд. Сарбозон ҳатто садо наоварда, ба фаромӯшии сиёҳ афтоданд. Дар ҳар сурат, ин боз ҳам бадтар буд.
  
  Комодо лаънат кард ва хашм хислатҳои ӯро вайрон кард. Инхо одамони хубе буданд, ки солхои сол бо онхо тарбия карда, мубориза мебурд. Ҳоло дар дастаи Делта танҳо се нафари қавӣ буданд, инчунин Дрейк, Бен ва Карин.
  
  Дрейк фарьёд зад ва онҳоро аз болои канор таъқиб кард ва аз донистани он, ки RPG-ҳои нав ба зудӣ ба кор андохта мешаванд, девона шуд. Наҷотёфтагон бо чӯбҳои дурахшанда ва дурахши фаровони қаҳрабо роҳнамоӣ карда, қад-қади канора давида рафтанд. Ҳар як қадам онҳоро ба теппаи санглох, зинапояи аҷиб ва манзараи пурасрор, вале аҷиби тахти азиме, ки аз девори сангӣ мебаромад, наздиктар мекард.
  
  Тири дуюми RPG парронда шуд. Ин дар болои рахи паси давандагон таркид ва роҳро вайрон кард, аммо вайрон накард. Ҳатто вақте ки ӯ давида, мушакҳои аз ҳад зиёд коркардаи худро ба ҳадди ниҳоӣ тела медод, Дрейк шунид, ки Коваленко ба мардони худ фарёд мезанад, ки эҳтиёткор бошанд - шояд роҳи ягонаи берун рафтани онҳо дар канор бошад.
  
  Акнун Дрейк ба пои канор омад ва ҷаримаеро дид, ки барои расидан ба кӯҳи санглох ва муқовимат бо одамони Подшоҳи Хун бояд аз болои он ҷаҳад.
  
  Ин бузург буд.
  
  Дар хакикат он кадар калон буд, ки вай кариб ба ларза даромад. Қариб қатъ шуд. На барои худам, балки барои Бен ва Карин. Дар назари аввал вай гумон намекард, ки онҳо ба ҷаҳида меоянд. Вале баъд дилашро сахт кард. Онхо бояд. Ва ҳеҷ гуна сустшавӣ, бозгаште вуҷуд надошт. Онҳо ягона одамоне буданд, ки тавонистанд Подшоҳи хунинро боздоранд ва ба нақшаи девонааш хотима бахшанд. Ягона одамоне, ки қодиранд пешвои терроризми байналмилалиро несту нобуд кунанд ва боварӣ ҳосил кунанд, ки ӯ ҳеҷ гоҳ имкони дигар ба касе зарар нарасонад.
  
  Аммо ӯ ҳанӯз ним ба ақиб гашт, вақте ки ӯ давид. Ӯ ба Бен дод зад: "Баст нашав". "Бовар кунед. Шумо метавонед ин корро кунед".
  
  Бен сар ҷунбонд ва адреналин пойҳо ва мушакҳои ӯро гирифта, онҳоро бо ирода, бузургӣ ва қудрат пур кард. Дрейк аввал ба фосила зад, бо дастонаш дароз карда, пойҳо то ҳол обкашӣ мекарданд, мисли як варзишгари олимпӣ аз фосила ҷаҳида.
  
  Бен навбатӣ омад, бозу дароз карда, сар ба ҳар тараф партофта, асабҳо тавассути ҳисси мувозинаташ тирандозӣ шуданд. Аммо вай ба тарафи дигар фуруд омад, ки чанд дюйм захира кунад.
  
  "Ҳа!" Ӯ хитоб кард ва Дрейк ба ӯ табассум кард. "Ҷессика Эннис дар бораи шумо коре карда наметавонад, ҳамсар."
  
  Комодо пас аз он сахт ба замин афтод, қариб ки ҷисми худро дарун гардонд, вақте ки ӯ дарҳол рӯй гардонда, ба Карин нигарист. Ҷаҳиш зебо буд. Пойҳо баланд бардошта, пушти камон, ҳаракати оммавӣ ба пеш.
  
  Ва фурудгоҳи комил. Дастаи боқимондаи Delta пайравӣ карданд.
  
  Дрейк ба ақиб баргашта, манзараи ҳайратовареро, ки то ҳол дида буд, бубинад.
  
  Подшоҳи хунин ва афроди ӯ бо доду фиғон, ки бештар дар хунолуд ва захмҳои холишуда буданд, ҳама рост ба сӯи онҳо шитофтанд ва силоҳҳои худро мисли девҳои дӯзах мезананд.
  
  Вақти муборизаи ниҳоӣ расидааст.
  
  
  БОБИ чилу як
  
  
  Мат Дрейк зинда монд ва бо Подшоҳи Хунӣ рӯ ба рӯ шуд.
  
  Аввал одамонаш расиданд, доду фарёд баланд шуд, ки милтиқҳо садо медоданд ва кордҳо мисли шамшер канда шуда, дурахшида, нури каҳраборо инъикос мекарданд ва оташи онҳоро ба ҳар тараф мепартофтанд. Чанд тир парронда шуд, аммо дар ин масофа ва дар ин гирдоби тестостерон ва тарс ягонтои он дуруст нишон дода нашуд. Ва аммо аз паси Дрейк, як сарбози дигари афтода Делта фарёди шадиде баланд шуд.
  
  Мушакҳои Дрейк дард мекарданд, ки гӯё бо гориллаи сесад фунт мубориза мебурд. Руяшро хуну хок пушонда буд. Нӯҳ нафар ба ӯ ҳамла карданд, ба онҳо, аммо ӯ ҳамаро мағлуб кард, зеро Подшоҳи Хун дар паси онҳо меистод ва ҳеҷ чиз ӯро аз эълони интиқом боздошта наметавонист.
  
  Сарбози кӯҳна баргашт, чеҳраи ғайринизомӣ ҳоло кам шуда буд ва ӯ дар он ҷо, дар сафҳои боло, бо бадтарин сарбозони бадтарин зинда буд.
  
  Ӯ се нафарро рост ба дилаш тир холӣ кард. Вай ба чорум даромада, таппончаро тоб дода, бинии мардро тамоман пора-пора кард ва дар айни замон як кисми устухони рухсораашро шикаст. Се сония гузашт. Вай ҳис кард, ки экипажи Делта тақрибан аз тарс аз ӯ дур баргашт ва ба ӯ ҷой барои кор фароҳам овард. Ӯ онҳоро вогузор кард, ки бо се зархарид ҷанг кунанд, дар ҳоле ки ӯ ба сӯи як нафар ва худи Коваленко ҳаракат кард.
  
  Комодо ба сари мард зад ва бо як ҳаракат дигареро бо корд ба ҳалокат расонд. Карин дар пахлуи у буд ва акиб намешуд. Як сония не. Вай бо кафи рӯи худ марди кордзадаро ба қафо тела дод ва аз паи он як қатор зарбаҳо ба амал омад. Ҳангоме ки зархарид гиря кард ва кӯшиш кард, ки худро мустаҳкам кунад, вай дахолат кард ва бо истифода аз усули таэквондо ӯро ба китфи худ партофт.
  
  Ба канори равшан.
  
  Мард лағжид, дод зада, варта бурд. Карин ба Комодо нигох карда, ногахон чй кор кардаашро фахмид. Рохбари коллективи калон зуд фикр карда, ба у аломати миннатдорй дод, ба кирдорхои вай дархол бахои баланд дода, ба онхо ахамият дод.
  
  Карин нафаси чукур кашид.
  
  Дрейк бо Подшоҳи Хун рӯ ба рӯ шуд.
  
  Дар охир.
  
  Марди охирин аз муборизаи кӯтоҳе наҷот ёфт ва ҳоло дар зери пои ӯ ғарқ шуда хобида, найчаи нафаскашӣ кӯфта ва ҳарду дасташ шикастааст. Коваленко ба мард нигохи нафратангез дод.
  
  "Аҳмақ. Ва заиф".
  
  "Ҳамаи одамони заъиф дар паси дороии худ ва зоҳири қудрате, ки ба онҳо меорад, пинҳон мешаванд."
  
  "Мусоидат?" Коваленко таппончаро бароварда, ба руи одами чангзада тир холй кард. "Оё ин қувват нест? Оё шумо фикр мекардед, ки ин монанд буд? Ман ҳар рӯз як одамро бо хуни сард мекушам, зеро метавонам, оё ин як намуди қудрат аст?"
  
  "Ҳамон тавр шумо фармон додед, ки Кеннеди Мур кушта шавад? Дар бораи оилаҳои дӯстони ман чӣ гуфтан мумкин аст? Шояд туро, Коваленко, ягон «исмати  а®он ба дунё оварда бошад, аммо он «исмати солим набуд".
  
  Онҳо зуд ва дар як вақт ҳаракат мекарданд. Ду аслиҳа, як таппонча ва милтиқ, дар як вақт клик кунед.
  
  Ҳарду холӣ ҳастанд. Ду маротиба клик кунед.
  
  "Не!" доди Коваленко пур аз хашму газаби бачагона буд. Ӯ рад карда шуд.
  
  Дрейк бо корди худ зад. Подшоҳи хунин зиракии кӯчагии худро бо гурехтан ба паҳлӯ нишон дод. Дрейк милтиқро ба сӯи ӯ партофт. Коваленко бепарвоёна зарбаи пешонаро гирифта, дар баробари ин кордро баровард.
  
  "Агар туро худам бикушам, Дрейк..."
  
  "Бале, шумо хоҳед", - гуфт англис. "Ман дигар дар атроф касеро намебинам. Шумо як шиллинг надоред, рафиқ.
  
  Коваленко зада баромад. Дрейк дид, ки он дар ҳаракати суст рух медиҳад. Коваленко шояд фикр мекард, ки у сахт калон шудааст, хатто фикр мекард, ки вай сахт машк кардааст, аммо дар баробари талабу санчишхои сахте, ки САС-и Британия дучори он гардида буд, тайёрии у чизе набуд.
  
  Дрейк аз паҳлӯ бо як зарбаи тези зону ворид шуд, ки Коваленкоро муваққатан фалаҷ кард ва чанд қабурғаашро шикаст. Оҳу оҳе, ки аз даҳони рус берун рафт, дарҳол пахш шуд. Ӯ ақиб гашт.
  
  Дрейк ҳамлаи зудро ба назар гирифта, мунтазири вокуниши Подшоҳи Хун шуд ва дарҳол дасти рости мардро бо дасти худ гирифт. Зуд гардиш ба поён расиду дастони Коваленко шикаст. Ва боз рус танҳо садо дод.
  
  Онҳоро Комодо, Карин, Бен ва сарбози боқимондаи Делта тамошо мекарданд.
  
  Подшоҳи хун ба онҳо нигоҳ кард. "Шумо наметавонед маро бикушед. Хамаи шумо. Шумо маро кушта наметавонед. Ман Худоям!"
  
  Комодо гиря кард. - Мо туро кушта наметавонем, ахмак. Ба шумо лозим меояд, ки бисёр фарёд занед. Аммо ман боварӣ дорам, ки ман бесаброна интизори он ҳастам, ки ба шумо барои интихоби боқимондаи умратон дар кадом сӯрохи дӯзах гузаронед, кӯмак кунам."
  
  "Зиндон." Подшоҳи хунхор туф кард. "Ягон зиндон маро нигоҳ дошта наметавонад. Ман онро барои як ҳафта соҳиб мешавам."
  
  Даҳони Комодо табассум кард. - Якчанд зиндон, - гуфт у оромона. "Онҳо ҳатто вуҷуд надоранд."
  
  Коваленко лахзае ба тааччуб нигох кард, вале баъд магрурй боз руяшро парида, ба Дрейк баргашт. "Ва шумо?" - пурсид у. "Агар ман лозим намебудам, ки туро дар ними дунё таъқиб накунам, шумо ҳам мурда будед."
  
  "Мурда?" - садо дод Дрейк. "Намудҳои гуногуни мурдаҳо мавҷуданд. Шумо бояд инро бидонед."
  
  Дрейк ӯро дар дили сард ва мурдааш лагадкӯб кард. Коваленко та-лаба кард. Аз дахонаш хун мерехт. Бо як гиряи аламовар ба зону афтод. Охири нангин барои Подшоҳи хунин.
  
  Дрейк ба ӯ хандид. "Вай тамом шуд. Дастонашро баста, меравем".
  
  Бен сухан гуфт. "Ман шакли нутқи ӯро сабт кардам." - гуфт у оромона телефонашро бардошта. "Мо метавонем аз нармафзори махсус истифода барем, то овози ӯро дубора тавлид кунем. Матт, ба мо аслан ӯ зинда лозим нест."
  
  Лахза чун сониям охирини пеш аз таркиш тезу тунд буд. Ифодаи Дрейк аз истеъфо ба нафрати пок табдил ёфт. Комодо на аз тарс, балки аз руи эхтироми сахт ба даст овардан ба дахолат кардан дудила буд - ягона эхтироме, ки солдат эътироф мекунад. Чашмони Карин аз даҳшат калон шуданд.
  
  Дрейк милтиқи худро боло бардошта, пулоди сахтро ба пешонии Коваленко зад.
  
  "Шумо боварӣ доред?"
  
  "Ба таври мусбӣ. Ман дидам, ки вай мурдааст. Ман дар онҷо будам. Вай фармон дод, ки ҳамлаҳои террористӣ дар Ҳавайӣ анҷом дода шавад.. Бен ба гирду атрофи ҳуҷра нигоҳ кард. "Ҳатто ҷаҳаннам ӯро туф мекунад."
  
  "Ин ҷоест, ки шумо тааллуқ доред." Табассуми Дрейк сард ва тира буд, мисли ҷони Подшоҳи Хун. "Бештар аз дарвозаҳои ҷаҳаннам. Дар ин ҷо шумо бояд бимонед ва дар ин ҷо шумо бояд бимиред ".
  
  Чоғи Коваленко сахт фишурда шуд, дар паси ин чил соли марг, маҳрумият ва таназзули хунин буд. "Шумо ҳеҷ гоҳ маро наметарсонед."
  
  Дрейк одами афтодаро омӯхт. Вай дуруст буд. Марг ба ӯ зиёне намерасонад. Дар рӯи замин ҳеҷ чиз набуд, ки ин мардро битарсонад.
  
  Аммо як чиз буд, ки ӯро мешиканад.
  
  "Пас, мо шуморо дар ин ҷо мебандем." Вай милтикашро фуровард, ки Комодо хеле сабук шуд. "Ва мо даъвои ганҷро идома медиҳем. Ин як ҷустуҷӯи ҳаёти шумо буд ва шумо ҳеҷ гоҳ намедонед, ки он чӣ буд. Аммо суханони маро кайд кунед, Коваленко, ман инро мекунам. "
  
  - Не! Хирчи рус дархол баланд шуд. "Шикоятҳои шумо чист? Не! Ҳеҷ гоҳ. Ин аз они ман аст. Ин ҳамеша аз они ман буд."
  
  Бо як гурриши ноумед Подшоҳи Хун бори охир як зарбаи ноумедона кард. Чеҳрааш аз дард вайрон шуда буд. Аз рую дастонаш хун мерехт. Вай бархост ва ҳар зарра ирода ва зиндагии пур аз кинаву кушторро дар ҷаҳиши худ гузошт.
  
  Чашмони Дрейк дурахшид, чеҳрааш мисли гранит сахт шуд. Вай ба Подшоҳи Хун иҷозат дод, ки ӯро бизанад, устувор истода буд, зеро руси девонавор ҳар унсия қувваи охирини худро дар даҳҳо зарба сарф кард, дар аввал қавӣ, вале зуд заиф шуд.
  
  Он гоҳ Дрейк хандид, садои берун аз торикӣ, садои бе муҳаббат ва гумшуда, дар нимаи роҳи байни покиза ва дӯзах монд. Вақте ки қувваи охирини Подшоҳи Хун сарф шуд, Дрейк ӯро бо кафи дасташ тела дод ва дар сари синааш истод.
  
  - Хамааш бехуда буд, Коваленко. Шумо гум мекунед".
  
  Комодо ба назди рус шитофт ва ӯро баста, пеш аз он ки Дрейк фикри худро тағир диҳад. Карин барои парешон кардани ӯ кӯмак кард, ки зинапояи қариб амудиро нишон диҳад ва манзараи ҳайратангези тахти сиёҳе, ки аз берун мебарояд, ишора кунад. Аз ин ҷо боз ҳам ҳайратангезтар буд. Ин махлуқ азим буд ва ба таври комил муҷассама шуда, сад фут болои сарашон овезон буд.
  
  "Баъд аз Шумо".
  
  Дрейк монеаи навбатиро баҳо дод. Зинахо бо кунчи андаке кариб сад фут баланд шуданд. Поёни тахт, сарфи назар аз он, ки дар атрофи он барҷастаи қаҳрабо пароканда буданд, сиёҳи амиқ буд.
  
  "Ман бояд аввал равам" гуфт Комодо. "Ман каме таҷрибаи кӯҳнавардӣ дорам. Мо бояд дар як вақт чанд зина боло равем ва ҳангоми рафтан карабинҳо гузорем ва сипас хати бехатариро ба дастаи худ дароз кунем."
  
  Дрейк иҷозат дод, ки ӯро роҳбарӣ кунад. Ғазаб ҳанӯз дар зеҳнаш қавӣ буд, қариб ки аз ҳад зиёд буд. Ангушти ӯ ҳанӯз дар триггери M16 худро хуб ҳис мекард. Аммо ҳоло куштани Коваленко маънои заҳролуд кардани ҷони ӯро абадӣ, торикӣ андохтан аст, ки ҳеҷ гоҳ пароканда намешавад.
  
  Тавре ки Бен Блейк гуфта метавонад, ин ӯро ба тарафи торик табдил медиҳад.
  
  Вай пас аз Комодо ба болои девор баромадан оғоз кард ва ба парешон ниёз дошт, зеро эҳтиёҷоти беохир ба интиқом афзоиш ёфт ва кӯшиш кард, ки ӯро назорат кунад. Баландшавии ногаҳонӣ дарҳол ақли ӯро ба худ ҷалб кард. Нолаву нолаи Подшоҳи Хундор бо наздик шудани тахт ва душвортар шудани зинаҳо хомӯш шуд.
  
  Онҳо боло рафтанд, Комодо пешсаф буда, ҳар як карабинро пеш аз тафтиш кардани вазни он бодиққат маҳкам кард ва сипас ресмони бехатариро канда, ба дастаи худ дар поён партофт. Хар кадар баланд мешуданд, хамон кадар тиратар мешуд. Ҳар як қадами зинапоя ба санги зинда кандакорӣ шуда буд. Дрейк ҳангоми бархостанаш ҳисси тарсро ҳис кард. Баъзе ганҷи бебаҳо онҳоро интизор буд; дар рудааш хис кард.
  
  Аммо тахт?
  
  Дар паси худ холигии мутла«ро ®ис намуда, бозистод,  асорати худро  амъ кард ва ба поён нигарист. Бен мубориза мебурд, чашмонаш калон ва тарсиданд. Дрейк шиддати ҳамдардӣ ва муҳаббатро нисбат ба дӯсти ҷавони худ ҳис кард, ки пас аз марги Кеннеди эҳсос нашуда буд. Вай дид, ки сарбози боқимондаи Делта кӯшиш мекунад, ки ба Карин кӯмак кунад ва вақте ки ӯ ба ӯ ишора кард, табассум кард. Вай ба Бен дасти ёрй дароз кард.
  
  "Инро аз худ кардан бас кунед, Блейки. биёед".
  
  Бен ба ӯ нигарист ва гӯё дар майнааш оташфишонҳо парронд. Чизе дар чашмони Дрейк ё оҳанги овозаш ӯро ба ҳаяҷон меовард ва дар чеҳрааш нигоҳи умед пайдо шуд.
  
  "Худоро шукр, ки шумо баргаштед."
  
  Бо кӯмаки Дрейк, Бен тезтар баромад. Холии марговаре, ки дар паси онхо буд, фаромуш шуд ва хар кадам кадаме ба суи кашф гардид, на ба суи хатар. Поёни тахт торафт наздиктар мешуд, то он даме, ки дар масофаи ламс қарор гирифт.
  
  Комодо эхтиёткорона аз зинапоя фуромада, ба худи тахт баромад.
  
  Пас аз як дақиқа диққати онҳоро лаҳҷаи амрикоии ӯ ҷалб кард. "Эй Худоё, шумо ба ин бовар намекунед."
  
  
  БОБИ чилу дуюм
  
  
  Дрейк аз фосилаи хурд ҷаҳида, бевосита ба блоки сангини васеъ, ки пояи тахтро ташкил медод, фуруд омад. Вай интизор шуд, ки Бен, Карин ва охирин сарбози Делта пеш аз он ки ба Комодо нигоҳ кунанд, биёянд.
  
  "Дар он ҷо шумо чӣ доред?"
  
  Роҳбари дастаи Delta ба курсии тахт баромад. Акнун вай ба канор мерафт ва ба онҳо нигоҳ мекард
  
  "Ҳар касе, ки ин тахтро сохтааст, гузаргоҳи на он қадар махфӣ таъмин кардааст. Дар ин чо, дар паси тахт дари пушт. Ва онҳо кушода буданд ".
  
  "Ба он наздик нашавед" гуфт Дрейк зуд ва дар бораи системаҳои доми онҳо фикр мекард. "Барои ҳама мо медонем, ки ин гузаргоҳро мегардонад, ки тахтро рост ба поён мефиристад."
  
  Комодо гунахкор менамуд. "Занги хуб. Мушкилот дар он аст, ки ман аллакай як чизро дорам. Хабари хуш ин аст... - табассум кард. "Не домҳо."
  
  Дрейк дасташро дароз кард. "Ба ман кӯмак кунед."
  
  Як-як ба курсии тахти обсидиён баромаданд. Дрейк лаҳзае гирифт, ки ба ақиб баргардад ва манзараи вартаро ба ҳайрат овард.
  
  Дар рӯ ба рӯи ҷаримаи азим ӯ ҳамон балкони сангинеро дид, ки қаблан ишғол карда буданд. Балконе, ки капитан Кук аз он баромад. Балконе, ки Подшоҳи хунин эҳтимолан охирин пораҳои солимии худро аз даст додааст. Ба назар чунин менамуд, ки онҳо танҳо як партови сангӣ дур буданд, аммо ин як фарсади фиребанда буд.
  
  Дрейк табассум кард. - Ин тахт, - гуфт у оромона. "Ин барои сохта шудааст..."
  
  Фарьёди Бен сухани уро бурид. "Мат! Ҷаҳаннам хунин. Шумо ба ин бовар намекунед."
  
  Ин на зарбаи овози дӯсташ буд, ки тарсу ҳаросро тавассути ақсои асабҳои Дрейк фиристод, балки ҳисси пешгӯӣ. Пешгӯӣ.
  
  "Ин чи аст?"
  
  Ӯ ба ақиб гашт. Вай он чизеро, ки Бен дид, дид.
  
  "Маро лаънат кун."
  
  Карин онҳоро тела дод. "Ин чи аст?" Баъд вай низ инро дид. "Ҳеҷ гоҳ".
  
  Онҳо ба паси тахт, ба сутуни баланде, ки касе такя мекард, ва қисмате, ки дари қафоро ташкил медод, нигоҳ карданд.
  
  Он дар гардишҳои ҳозира шинос - рамзҳои бениҳоят қадимие, ки ба назар чунин менамуданд, фаро гирифта шуда буд ва ҳамон рамзҳое, ки дар ҳарду дастгоҳи сайёҳи вақт ва инчунин дар аркаи калони зери Алмос навишта шуда буданд. дарвозаҳои ҷаҳаннам номида мешавад.
  
  Ҳамон рамзҳое, ки Торстен Дал ба наздикӣ дар қабри худоён, дур дар Исландия кашф кардааст.
  
  Дрейк чашмонашро пушид. "Чӣ тавр ин метавонад рӯй диҳад? Аз он вакте ки мо бори аввал дар бораи 9 пораи хунини Один шунидем, ман чунин хис мекунам, ки ман дар хоб зиндаги мекардам. Ё хоби даҳшатнок".
  
  "Ман боварӣ дорам, ки мо то ҳол нӯҳ қисмро ба анҷом нарасондаем" гуфт Бен. "Ин бояд манипуляция бошад. Аз дараҷаи олӣ. Чунин аст, ки мо интихоб шудаем ё чизе."
  
  "Бештар ба лаънат монанд." Дрейк гиря кард. "Ва бо ифлосии Ҷангҳои Ситораҳо бас кунед."
  
  "Ман каме камтар Скайволкер, каме бештар Чак Бартовскиро фикр мекардам" гуфт Бен бо табассуми каме. "Зеро ки мо гек ҳастем ва ҳама."
  
  Комодо бо интизорй ба дари роз нигарист. "Оё мо бояд идома диҳем? Халқи ман ҷони худро фидо кард, то ба мо дар ин ҷо бирасем. Ҳамаи мо метавонем дар иваз ин пайдо кардани поёни ин сӯрохи дӯзах аст."
  
  "Комодо" гуфт Дрейк. "Ин охир аст. Бояд бошад."
  
  Вай аз назди сардори гурухи калон гузашта, ба гузаргохи азим гузашт. Фазо аллакай аз даре, ки ба он медаромад, калонтар буд ва агар ин имконпазир бошад, Дрейк ҳис кард, ки гузаргоҳ васеътар мешавад, деворҳо ва шифт боз ва дуртар мераванд, то то -
  
  Насими сарду тез руяшро навозиш мекард.
  
  Вай истод ва чӯбчаи дурахшандаро партофт. Дар равшании суст вай ракетаи кахрабо парронд. Вай ба боло парвоз кард, боло, боло, баъд пасту поин рафт ва ҳеҷ гуна такя наёфт. Шифт, тахта ва хатто фаршро наёфт.
  
  Вай ин дафъа ба тарафи рост оташи дуюмро парронд. Ва боз инфузияи кахрабо бе нишонае нопадид шуд. Ӯ чанд чӯбчаи дурахшанда шикаст ва онҳоро ба пеш партофт, то роҳи онҳоро равшан кунад.
  
  Канори шаффоф аз пеши онхо шаш фут паст шуд.
  
  Дрейк худро хеле чарх зад, аммо худро маҷбур кард, ки идома диҳад. Боз чанд қадами дигар ва худро бо холӣ рӯ ба рӯ дид.
  
  "Ман чизе намебинам. Дурӯғ".
  
  "Мо наметавонистем ин ҳама роҳро тай кунем, бе торикии лаънатӣ моро боздорад." Карин фикру зикри хамаро баён кард. "Боз кӯшиш кунед, Дрейк."
  
  Вай як дурахши сеюмро ба холигоҳ фиристод. Ҳангоми парвоз дар ин акс чанд лаҳзаҳои ночиз вуҷуд доштанд. Дар он тарафи варта чизе буд. Бинои азим.
  
  "Ин чӣ буд?" Бен бо тааҷҷуб оҳ кашид.
  
  Дурахш зуд хомӯш шуд, шарораи кӯтоҳи ҳаёт дар торикӣ абадан гум шуд.
  
  "Дар он ҷо интизор шавед" гуфт охирин сарбози боқимондаи Делта, марде бо аломати занги Мерлин. "Мо чандто дурахши каҳрабо боқӣ мондаем?"
  
  Дрейк камарбанд ва ҷузвдони худро тафтиш кард. Комодо низ ҳамин тавр кард. Шуморае, ки онҳо пайдо карданд, тақрибан сӣ нафар буд.
  
  "Ман медонам, ки шумо чӣ фикр доред" гуфт Комодо. "Фейерверк, дуруст?"
  
  "Як бор" гуфт Мерлин, коршиноси силоҳи даста, ғамгинона. "Бифаҳмед, ки мо бо чӣ кор карда истодаем ва сипас онро ба ҷойе баргардонед, ки мо метавонем барои нусхабардорӣ занг занем."
  
  Дрейк сар ҷунбонд. "Розим". Вай барои баргаштан даххо оташфишонй чудо кард ва баъд тайёр шуд. Комодо ва Мерлин омада, дар паҳлӯи ӯ дар канор истоданд.
  
  "Тайёр?"
  
  Ондо паи дам пай дар пай ба фазо мушак парронданд. Нури кахрабо дар баландтарин нуктаи худ дурахшида, дурахши дурахшандае баровард, ки торикиро пароканда мекард.
  
  Бори аввал дар таърих ба торикии абадй равшании руз омад.
  
  Намоиши пиротехники таъсир расондан гирифт. Ҳангоме ки алангаи оташ пас аз оҳиста фуромадан парвоз кардан ва таркишро идома дод, сохтори азим дар канори дигари ғори азим равшан шуд.
  
  Бен нафас кашид. Карин хандид. "Беҳтарин".
  
  Вақте ки онҳо бо ҳайрат менигаристанд, торикии қатрон оташ гирифт ва сохтори ҳайратангез пайдо шуд. Аввал як қатор камонҳо дар девори қафо кандакорӣ карда шудаанд, баъд як қатори дуюм дар поёни онҳо. Баъд маълум шуд, ки аркхо дар хакикат утокхои хурд-хурд - чарочхо мебошанд.
  
  Дар зери қатори дуюм онҳо сеюмин, баъд чорумро диданд ва сипас қатор ба қаторро диданд, ки чароғҳои нобино аз девори бузург ба поён мерехтанд. Ва дар ҳар як ганҷҳои бузурги дурахшон ҷалоли зудгузари ҷаҳаннам қаҳраборо инъикос мекарданд.
  
  Бен дар ҳайрат монд. "Ин... ин..."
  
  Дрейк ва Делта Team ба партоби мушак пас аз мушак идома доданд. Чунин ба назар мерасид, ки онҳо камераи азимро ба оташ кашиданд. Дар пеши назари онхо оташи бошукух ба амал омад ва оташ гирифт.
  
  Дар ниҳоят, Дрейк оташи охирини худро партоб кард. Пас аз он ӯ лаҳзае сарф кард, то ин ваҳйи аҷибро қадр кунад.
  
  Бен духта шуд. "Ин бузург аст ... он..."
  
  "Боз як қабри худоён." Дрейк бо нигаронии бештар дар овози худ ба анҷом расид. "Назар ба Исландия камаш се баробар зиёд. Исои Масеҳ, Бен, чӣ ҷаҳаннам аст?"
  
  
  * * *
  
  
  Сафари бозгашт, гарчанде ки ҳанӯз пур аз хатар аст, нисфи вақт ва нисфи кӯшишро талаб мекард. Ягона монеаи асосӣ холигии калоне буд, ки дар он онҳо маҷбур буданд, ки хати дигари почта гузоранд, то ба он баргарданд, гарчанде ки утоқи шаҳват ҳамеша барои бачаҳо мушкил буд, тавре Карин бо нигоҳи паҳлӯ ба Комодо ишора кард.
  
  Аз камони дарвозаи дӯзахии Кук баргашта, онҳо аз қубури лава ба рӯи замин кӯчиданд.
  
  Дрейк сукути дуру дарозро вайрон кард. "Вой, ин беҳтарин бӯи ҳозир дар ҷаҳон аст. Ниҳоят каме ҳавои тоза".
  
  Аз торикии атроф овози Мано Кинимаки баромад. "Одам, аз ҳавои тозаи Ҳавайӣ бигир, ва шумо ба ҳадафатон наздиктар мешавед."
  
  Аз ним торикй одамон ва чехрахо баромаданд. Генератор ба кор андохта шуд, ки чарогхои саросемавор барпо кардашударо равшан мекард. Мизи сахро сохта мешуд. Комодо дар бораи ҷойгиршавии онҳо хабар дод, ки онҳо ба боло рафтан ба қубури лава шурӯъ карданд. Сигнали Бен баргашт ва телефони мобилиаш чор маротиба бо мошини ҷавобдиҳанда садо дод. Карин хам хамин тавр кард. Ба волидон иҷозат дода шуд, ки занг зананд.
  
  - Фақат чор бор? Дрейк бо табассум пурсид. "Онҳо шояд туро фаромӯш карда бошанд."
  
  Ҳейден ҳоло ба назди онҳо рафт, ки Ҳейдени фарсуда ва хаста ба назар мерасид. Аммо вай табассум кард ва тарсончакона Бенро ба оғӯш гирифт. Алисия аз қафо рафт ва ба Дрейк бо чашмони қотил нигариста. Ва дар сояҳо Дрейк май дид, дар чеҳраи вай шиддати даҳшатнок инъикос ёфт.
  
  Вақти ҳисобу китоби онҳо қариб буд. Зани ҷопонӣ аз ин бештар хиҷолат мекашид, на зани англисӣ.
  
  Дрейк абри тираи депрессияро аз китфаш ларзонд. Вай бо партофтани симои баста ва доғдоршудаи Подшоҳи Хун ба замини ноҳамвор дар назди пойҳои онҳо партофт.
  
  "Дмитрий Коваленко". Ӯ гиря кард. "Подшоҳи занг ба охир мерасад. Аз ҳама бадтарин намуди он. Касе мехоҳад зарба занад? "
  
  Дар он лаҳза симои Ҷонатан Гейтс аз садои афзоянда дар атрофи лагери муваққатӣ ба вуҷуд омад. Дрейк чашмонашро танг кард. Вай медонист, ки Коваленко зани Гейтсро шахсан куштааст. Гейтс сабабҳои бештаре дошт, ки русҳоро озор диҳад, назар ба Дрейк ва Алисия.
  
  "Кӯшиш кунед". - хитоб кард Дрейк. "Ба ҳар ҳол, ба ҳаромкор тамоми дасту пойҳояш дар зиндон лозим нест."
  
  Вай дид, ки Бен ва Карин парешон гашта, рӯй гардонданд. Дар ин лахза вай ба одаме, ки шуда буд, дид. У алам, хашми интиқом, чархаи нафрату кинаеро, ки боиси ба худи Коваленко барин касе шуданаш мегардад, медид ва медонист, ки ин ҳама эҳсосот ӯро мехӯранд ва оқибат ӯро дигар мекунанд, ба одами дигар табдил медиҳанд. Ин анҷоме буд, ки ҳеҷ яке аз онҳо намехост...
  
  ...Яъне Элисон ё Кеннеди.
  
  Ӯ низ рӯй гардонд ва даст ба ҳар як китфи Блейк гузошт. Онҳо ба тарафи шарқ, аз як қатор дарахтони нахлҳои ҷунбонда, ба сӯйи чароғҳои дурахши дурахшон ва уқёнуси пурталотум нигоҳ карданд.
  
  "Дидани чизе ба ин монанд метавонад шахсро тағир диҳад" гуфт Дрейк. "Шояд ба ӯ умеди нав диҳад. Вақт дода мешавад."
  
  Бен ба ақиб тоб наоварда сухан гуфт. "Ман медонам, ки шумо ҳоло иқтибос аз Динорок мехоҳед, аммо ман онро ба шумо намедиҳам. Ба ҷои ин, ман метавонам чанд сатри мувофиқро аз "Ханта" иқтибос кунам. Дар ин бора чӣ тавр?"
  
  "Оё шумо ҳоло аз Тейлор Свифт иқтибос меоред? Дар он ҷо чӣ хато кард? "
  
  "Ин трек мисли ҳама Динорокҳои шумо хуб аст. Ва шумо онро медонед ".
  
  Аммо Дрейк ҳеҷ гоҳ инро эътироф намекунад. Ба ҷои ин, ӯ ба гапҳои аз паси онҳо гаштаву баргашта гӯш медод. Дасисаҳои террористӣ оқилона ва зуд бартараф карда шуданд, аммо ҳанӯз ҳам баъзе талафот вуҷуд дошт. Оқибати ногузир ҳангоми муомила бо мутаассибон ва девонагон. Мамлакат дар мотам буд. Президент дар роҳ буд ва аллакай ваъда дода буд, ки боз як ислоҳи пурраи Иёлоти Муттаҳида. системаи разведкавй, гарчанде хануз маълум набуд, ки чй тавр касе Коваленкоро аз ичрои накшае, ки бист сол боз дар кор буд, боздорад, дар холе ки тамоми ин муддат вайро як шахеи афсонавй хисоб мекарданд.
  
  Ба худоён ва ҷасади онҳо хеле монанд аст, ки онҳо ҳоло ёфта буданд.
  
  Бо вуҷуди ин, дарсҳо гирифта шуданд ва ИМА ва дигар кишварҳо тасмим гирифтанд, ки ҳама чизро ба назар гиранд.
  
  Мавзӯи иттиҳоме, ки алайҳи афроди қудратманд, ки зери фишор ва аз тарс барои беҳбудии наздиконашон амал мекарданд, солҳои тӯлонӣ низоми додгоҳиро баста мемонд.
  
  Аммо асирони Подшоҳи Хун озод шуданд ва бо наздиконашон вохӯрданд. Гейтс ваъда дод, ки Коваленко мачбур мешавад, ки ин ё он ванте аз интихоби хунини худ даст кашад. Ҳаррисон, ҳарчанд кӯтоҳ бошад ҳам, бо духтараш вохӯрд ва ин хабар танҳо Дрейкро ғамгин кард.
  
  Агар духтари худаш ба дунё омада, дӯст медошт ва сипас рабуда мешуд, оё ӯ ҳам мисли Ҳаррисон кор мекард?
  
  Албатта, мехост. Ҳар як падар барои наҷот додани фарзандаш замину осмон ва ҳар чизеро, ки дар байни онҳост, ба ҳаракат медарорад.
  
  Ҳейден, Гейтс ва Кинимака аз садо дур рафтанд, то даме ки онҳо ба Дрейк ва гурӯҳи ӯ наздик шуданд. Вай аз дидани Комодо ва сарбози зиндамондаи Делта Мерлин низ бо онҳо шод шуд. Робитаҳои дар рафоқат ва амал басташуда абадӣ буданд.
  
  Ҳейден аз Гейтс дар бораи бачае бо номи Рассел Кайман пурсид. Ба назар чунин менамуд, ки ин одам Торстен Далро сардори амалиёти Исландия иваз карда бошад, фармонхои у аз боло... ва шояд хатто аз як чои туман ва дури болои он омада бошад. Чунин менамуд, ки Кайман марди сахтгир ва бераҳм аст. Вай мунтазам ба амалиёти махфӣ роҳбарӣ мекард ва ҳам дар дохил ва ҳам дар хориҷи кишвар миш-мишҳоро ба амал овард.
  
  "Кайман як ҳалли мушкилот аст" гуфт Гейтс. "Аммо на танҳо ин. Бубинед, гӯё ҳеҷ кас намедонад, ки ӯ аз они кист, тозакунии ӯ аз сатҳи баландтарин аст. Дастрасии ӯ фавран ва бидуни шарт аст. Аммо вақте ки тела дода мешавад, ҳеҷ кас намедонад, ки ӯ воқеан барои кӣ кор мекунад."
  
  Телефони мобилии Дрейк занг зад ва ӯ телефонро гузошт. Вай экранро тафтиш кард ва аз дидани он, ки зангзан Торстен Дал аст, хушҳол шуд.
  
  "Эй, ин шведи девона аст! Чӣ гап, рафиқ? То ҳол мисли аблаҳ гап мезанед?"
  
  "Ин тавр ба назар мерасад. Ман чанд соат боз бо касе тамос гирифтам ва мефаҳмам. Тақдир ба ман меҳрубон нест".
  
  "Шумо хушбахт ҳастед, ки яке аз мо доред" гуфт Дрейк. "Ин чанд рӯзи душвор буд."
  
  "Бале, ин боз ҳам сахттар мешавад." Дал баргашт.
  
  - Ман ба он шубҳа дорам...
  
  "Гӯш кардан. Мо расм ёфтем. Барои дақиқтар харита. Мо тавонистем қисми зиёди онро пеш аз он ки он аблаҳ Кайман онро ҳамчун як масъалаи амнияти сатҳи олӣ тасниф кунад, фаҳмем. Дар омади гап, оё Ҳейден ё Гейтс дар бораи ӯ чизе пайдо карданд?
  
  Дрейк аз парешонӣ чашмак зад. "Кайман? Ин бачаи Кайман кист? Ва Ҳейден ва Гейтс чӣ медонанд?
  
  "Фарқ надорад. Ман вақти зиёд надорам." Бори аввал Дрейк фаҳмид, ки дӯсташ пичиррос ва саросема гап мезанад. "Нигоҳ кунед. Дар харитае, ки мо ёфтем, акаллан чои се кабрро нишон медихад. Оё шумо инро фаҳмидед? Дар он ҷо се қабри худоён мавҷуд аст".
  
  "Мо танҳо дуюмро ёфтем." Дрейк ҳис кард, ки шамол аз вай берун шуд. "Ин бузург аст."
  
  "Ман ҳам ҳамин хел фикр кардам. Он гоҳ харита дуруст ба назар мерасад. Аммо, Дрейк, шумо бояд инро бишнавед, қабри сеюм аз ҳама калонтарин аст ва ин бадтарин аст."
  
  "Бадтар?"
  
  "Пур аз худоёни даҳшатноктарин. Дар ҳақиқат нафратовар. Махлуқоти бад. Қабри сеюм як маҳбас буд, ки дар он марг маҷбур карда мешуд, на қабул. Ва Дрейк..."
  
  "Чӣ?"
  
  "Агар мо дуруст бошем, ман фикр мекунам, ки он калиди як навъ силоҳи рӯзи қиёматро дорад."
  
  
  БОБИ чилу сеюм
  
  
  То он даме, ки торикии дигар дар Ҳавайӣ фаро расид ва марҳилаҳои навбатии мегаплани қадимӣ оғоз ёфт, Дрейк, Алисия ва Мэй ҳама чизро паси сар карданд, то бӯҳрони худро якбора хотима бахшанд.
  
  Тасодуфан, онҳо аз ҳама муҳтавои драмавӣ интихоб карданд. Бич Вайкики бо уқёнуси гарми Уқёнуси Ором, ки бо ғуруби пурраи моҳ дар як тараф ва қатори меҳмонхонаҳои сайёҳӣ дар тарафи дигар равшан аст.
  
  Аммо имшаб он ҷо барои одамони хатарнок ва ваҳйҳои сахт буд. Се неруи табиат дар як вохӯрӣ ҷамъ омаданд, ки ҷараёни зиндагии онҳоро абадан тағйир медиҳанд.
  
  Дрейк аввал сухан ронд. "Ҳардуи шумо бояд ба ман бигӯед. Уэллсро кӣ ва барои чӣ кушт. Барои ҳамин мо дар ин ҷо ҳастем, аз ин рӯ, дигар латукӯб кардани буттаҳо фоидае надорад".
  
  "Ин ягона сабаби дар ин ҷо будани мо нест." Алиша ба Май чашм духт. "Ин элф ба куштани Ҳудсон дар бораи хоҳари хурдиаш хомӯш мондан кӯмак кард. Вақти он расидааст, ки ману марди ман интиқоми кӯҳна бигирем".
  
  Май охиста сарашро чунбонд. "Ин дуруст нест. Писари фарбеҳу аблаҳи ту...
  
  "Пас дар рӯҳияи Уэллс." Алисия хиҷил кард. "Кошки каме вақти холӣ дошта бошам!"
  
  Алисия пеш кадам зада, ба руи май мушти сахт зад. Духтараки ҷопонӣ як ҷунбонд ва баъд ба боло нигариста табассум кард.
  
  "Шумо дар хотир доред".
  
  "Ту ба ман чӣ гуфтӣ, ки дафъаи дигар туро занам, бояд мисли мард занам? Бале, шумо чунин чизеро фаромӯш намекунед. "
  
  Алисия як қатор зарбаҳоро ба вуҷуд овард. Маи кафо гашт ва хар як аз дастони онхоро гирифт. Реги гирду атрофи онҳо печида, бо пойҳои тезашон ба шакли тасодуфӣ пароканда шуда буд. Дрейк кӯшиш кард, ки як маротиба дахолат кунад, аммо зарбае ба гӯши росташ ӯро ду маротиба ба андеша водор кард.
  
  "Фақат якдигарро накушед."
  
  "Ман чизе ваъда дода наметавонам" гуфт Алисия. Вай афтоду пои рости майро пеш гирифт. Май бо гурриш фуруд омад, реги сарашро пахш кард. Вақте ки Алисия наздик шуд, Май як каф хокро ба рӯи ӯ партофт.
  
  "Чоҳ".
  
  "Ҳамааш одилона аст..." гуфт Май. Ду зан ру ба ру омаданд. Алисия барои муборизаи пӯшида истифода мешуд ва бо оринҷҳо, муштҳо ва кафҳои худ зарбаҳои сахт меандохт, аммо Май ҳар яки онҳоро дастгир кард ё гурехт ва ба таври оддӣ ҷавоб дод. Алисия камарбанди Майро гирифта, хост, ки вайро аз мувозинат дур кунад, вале тамоми муяссараш «исман канда шудани болои шими май буд.
  
  Ва дифои Алисияро васеъ кушод.
  
  Дрейк чашмак зад, вақте ки ӯ рӯйдодҳоро тамошо кард. "Ҳоло ин бештар ба ҳақиқат монанд аст." Ӯ ба ақиб қадам гузошт. "Давом диҳед".
  
  Май аз хатои Алисия пурра истифода бурд ва ба мукобили чанговари май-дон танхо як нафар шуда метавонист. Ба болои Алисия зарбаҳо борид ва ӯ ба ақиб рафт, дасти росташ аз дард ланг овезон ва устухони синааш аз зарбаҳои сершумор сӯхт. Аксари ҷанговарон пас аз ду ё се зарба таслим мешуданд, аммо Алисия аз чизҳои сахттар сохта шуда буд ва ҳатто дар ниҳоят ӯ қариб худро ба ҳам кашид.
  
  Вай худро аз хаво ба акиб партофт, Майро бо лагади ду-чанд ба шикамаш лагад зад ва дар хайрат монд. Алисия ба пушт ба рег афтод ва тамоми баданашро чаппа кард.
  
  Танҳо барои қонеъ кардани чеҳраи растании аз ҳама мураккабтарин. Як мушт ба шикам метавонист Халкро аз байн барад, вале он хатто Майро боздошта натавонист. Мушакхои вай зарбаро ба осонй гирифтанд.
  
  Алисия афтод, чароғ қариб хомӯш шуд. Дар пеши чашми вай ситорахо шино мекарданд, на хамон ситорахое, ки дар осмони шаб дурахшиданд. Вай нола кард. "Лаънати бахт."
  
  Аммо май аллакай ба Дрейк мурочиат карда буд.
  
  "Ман Уэллсро куштам, Дрейк. Ман кардам".
  
  "Ман инро барвақт фаҳмидам" гуфт ӯ. "Шояд сабабе дошта бошед. Чӣ буд?"
  
  "Шумо ин тавр намегӯед, агар ман ҳаромхӯри пирро кушта бошам." Алисия дар зери онҳо нола кард. "Шумо маро фоҳишаи равонӣ меномед."
  
  Дрейк ба вай эътибор надод. Май регро аз муйаш лартофт. Пас аз як дакика вай нафаси чукуре гирифт ва ба чашмони у чукур нигарист.
  
  "Ин чи аст?"
  
  "Ду сабаб. Аввалин ва соддатарин чиз ин аст, ки ӯ аз рабуда шудани Чика хабардор шуд ва таҳдид кард, ки ба шумо хабар медиҳад."
  
  "Аммо мо метавонем дар бораи ..."
  
  "Медонам. Ин танҳо як қисми хурд аст."
  
  Факат як кисми камаш, - фикр мекард у. Хохари май як кисми хурдро дуздида буданд?
  
  Акнун Алисия ба по хест. Вай низ ба Дрейк рӯ овард, чашмонаш аз тарси ғайриоддӣ пур шуданд.
  
  - Медонам, - гуфт Май ва баъд ба Алисия ишора кард. "Мо чизи бадтарро медонем. Чизи даҳшатнок..."
  
  "Исо, агар шумо инро дар он ҷо нагузоред, ман ҳарду сари туро мепарронам."
  
  "Пеш аз ҳама, шумо бояд бидонед, ки Уэллс ҳеҷ гоҳ ба шумо ҳақиқатро намегӯяд. Ӯ як SAS буд. Вай афсар буд. Ва ӯ дар як созмони хурде, ки дар занҷири ғизо хеле баланд аст, кор мекард, ки ҳукуматро идора мекунад."
  
  "Дар ҳақиқат? Дар бораи чӣ?" Хуни Дрейк якбора ях кард.
  
  "Ин зани шумо - Элисон - кушта шудааст."
  
  Даҳонаш ҷунбид, аммо садо надод.
  
  "Шумо ба касе хеле наздик шудаед. Онҳо ба шумо лозим буданд, ки ин полкро тарк кунед. Ва марги вай туро водор сохт, ки аз ин кор даст кашӣ".
  
  "Аммо ман рафтанӣ будам. Ман мехостам барои ӯ SAS-ро тарк кунам! "
  
  "Ҳеҷ кас намедонист" гуфт Май оромона. "Ҳатто вай инро намедонист."
  
  Дрейк чашмак зад ва дар кунҷҳои чашмонаш намии ногаҳонӣ ҳис кард. "Вай фарзанди моро дошт."
  
  Май бо чехраи хокистарранг ба у нигарист. Алисия рӯй гардонд.
  
  "Ман ҳеҷ гоҳ ба касе нагуфтам" гуфт ӯ. "Ҳеҷ гоҳ".
  
  Шаби Ҳавайӣ дар гирду атрофи онҳо нола мекард, серфинги пурқувват сурудҳои фаромӯшшудаи қадимиро пичиррос мезад, ситораҳо ва моҳ мисли пештара беғаразона ба поён менигаранд, асрорро нигоҳ медоштанд ва ваъдаҳоеро, ки инсон аксар вақт дода метавонад, гӯш мекард.
  
  "Ва чизи дигаре ҳаст" гуфт Май дар торикӣ. "Ман вақти зиёдеро бо Уэллс гузаронидам, вақте ки мо дар Майами сайр кардем. Ҳангоме ки мо дар он меҳмонхона будем, медонед, ки пора-пора шуда буд, ман шунидам, ки ӯ бо телефон камаш ним даҳ маротиба бо як мард сӯҳбат мекард ...
  
  "Чӣ гуна одам?" Дрейк зуд гуфт.
  
  "Номи ин мард Кайман буд. Рассел Кайман."
  
  
  ПОЁН
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Дар чор гушаи Замин
  
  
  БОБИ ЯКУМ
  
  
  Вазири дифоъ Кимберли Кроу бо ҳисси афзояндаи изтироб дар дили бе ин ҳам давиданаш нишаст. Рост аст, ки вай дар ин кор дер набуд, вале вай тахмин мекард, ки на ҳамарӯза як генерали чаҳор ситораи артиш ва як мансабдори баландрутбаи CIA ҳузури тамошобинро бо касе аз қадояш талаб мекунанд.
  
  Ин як утоқи хурди хира, вале зебо дар меҳмонхонае дар маркази Вашингтон буд; ҷое, ки вай ба он одат карда буд, вақте ки чизҳо нисбат ба маъмулӣ каме хушмуомиларо талаб мекарданд. Равшании хира аз садҳо ашёи тиллоӣ ва дуби сахт каме инъикос шуда, ба ҳуҷра ҳисси тасодуфӣ мебахшид ва хусусиятҳо ва ифодаҳои доимо тағйирёбандаи онҳоеро, ки дар ин ҷо вохӯрданд, таъкид мекард. Кров мунтазири суханронии аввалини онҳо буд.
  
  Марк Дигби, корманди CIA, рост ба ин нукта расид. "Дастаи шумо девона аст, Кимберли" гуфт ӯ, оҳанги ӯ атмосфераро мисли кислота аз металл бурида мебурд. "Билети худаш менависад."
  
  Кроу, ки ин ҳамлаи каустикиро интизор буд, ба дифоъ рафтан нафрат дошт, аммо дар ҳақиқат илоҷе надошт. Ҳатто вақте ки вай сухан мегуфт, вай медонист, ки ин маҳз ҳамон чизест, ки Дигби мехоҳад. "Онҳо ба додгоҳ муроҷиат карданд. Дар майдон. Шояд ин ба ман писанд наояд, Марк, аммо ман бо он мемонам."
  
  "Ва ҳоло мо дар паси худ ҳастем" норозигӣ кард генерал Ҷорҷ Глисон. Он чизе, ки ӯ дар бораи он ғамхорӣ мекард, издивоҷи нав буд.
  
  "Дар мусобика барои ба истилох "чойхои истирохат? Саворон? Лутфан. Ақли беҳтарини мо то ҳол кодро нашикофтаанд."
  
  "Ба он часпида, ҳа?" Дигби суханашро давом дода гуфт, ки гуё сухани Глисонро набурда бошад. "Дар бораи тасмими онҳо дар бораи куштани як ғайринизомӣ чӣ гуфтан мумкин аст?"
  
  Qrow даҳон кушод, аммо чизе нагуфт. Беҳтараш ин корро накунед. Дигби ба таври возеҳ бештар аз ӯ медонист ва мехост ҳар як пораи охирини онро истифода барад.
  
  Вай рост ба вай нигарист. - Дар бораи он чӣ, Кимберли?
  
  Вай ба ӯ нигоҳ карда, чизе нагуфт, ҳаво ҳоло дар байни онҳо мекӯшад. Маълум буд, ки Дигби аввал мешиканад. Мард амалан бо эҳтиёҷоти мубодила, рехтани ҷони худ ва шакл додани он мувофиқи тарзи тафаккури худ ҷуръат мекард.
  
  "Марде бо номи Ҷошуа Видал ба онҳо дар тафтишоти онҳо кӯмак кард. Дастаи ман дар рӯи замин намедонист, ки чаро онҳо ӯро меҷӯянд ё барои чӣ тамоми камераҳои ҳуҷраи назоратро хомӯш карданд," ӯ таваққуф кард, "то он гоҳ ки онҳо баъдтар тафтиш карданд ва пайдо кунанд..." Сар ҷунбонда, гӯё. ғазаб бадтар аз аксари ситораҳои операи собун.
  
  Qrow байни сатрҳоро хонд ва қабатҳои зиёди зиштро ҳис кард. "Шумо гузориши пурра доред?"
  
  "Бовари дорам". Дигби бо катъият сар ҷунбонд. "Он то шом дар сари дастархони шумо хоҳад буд."
  
  Кроу дар бораи ҳама чизе ки дар бораи миссияи охирин медонист, хомӯш монд. Дастаи SPEAR дар тамос буд - базӯр - аммо онҳо дар бораи ҳодисаи рухдода каме медонистанд. Бо вуҷуди ин, куштори ин Ҷошуа Видал, агар он ҳатто дурдаст дуруст бошад, барои даста оқибатҳои амиқ ва дурдаст хоҳад дошт. Ба ин Марк Дигбиро илова кунед, ки он гуна шахсе буд, ки аз ислоҳи ҳар иштибоҳе, ки ба ҳадафҳои худаш мусоидат мекунад, хушҳол буд ва тими Ҳейденро метавон ба осонӣ нангини Иёлоти Муттаҳида номид. Онҳо метавонанд пароканда карда шаванд, ҳамчун фирориён, ки бояд ҳабс шаванд, ё ... бадтар.
  
  Ҳама чиз аз нақшаи Дигби вобаста буд.
  
  Кроу бояд хеле бодиққат қадам занад ва дар хотир нигоҳ доштани касби хеле душвори худ. Ба ин дараҷа расидан, ин қадар баланд шудан аз хатари он холӣ набуд ва баъзеҳо то ҳол дар паси ӯ меистанд.
  
  Генерал Глисон хандид. "Ин ҳеҷ чизро ба пеш ҳаракат намекунад. Хусусан он бачаҳое, ки дар саҳро кор мекунанд".
  
  Кроу ба генерал ишора кард. "Ман розӣ ҳастам, Ҷорҷ. Аммо SPEAR дар баробари дастаҳои SEAL 6 ва 7 яке аз дастаҳои муассиртарин дошт ва дорад. Онҳо... аз бисёр ҷиҳат беназиранд. Дар назар дорам, аслан, дар ҷаҳон ягон дастаи дигар ба мисли онҳо нест."
  
  Нигохи Дигби сахт буд. "Ман инро ҳамчун мавқеи хеле хатарнок медонам, на мавқеи олӣ. Ба ин дастаҳои СВАТ риштаҳои кӯтоҳтар ниёз доранд, на занҷирҳои фуҷур."
  
  Кроу ҳис кард, ки фазои бадтар мешавад ва медонист, ки дар пеш боз ҳам бадтар хоҳад буд. "Дастаи шумо аз рельс баромадааст. Онҳо мушкилоти дохилӣ доранд. Асрори беруние, ки то ҳол ҳама моро дар хар газанд..." Ӯ таваққуф кард.
  
  Генерал Глисон боз шиква кард. "Охирин чизе, ки ба мо лозим аст, як гурӯҳи корпоратсияҳои трансмиллии қаллобӣ мебошад, ки аз ҷониби Иёлоти Муттаҳида киро шудааст, дар хориҷа девона шуда, тӯфони дигаре ба вуҷуд меорад. Бехтараш то даме ки имкон дорем, робитаҳоро қатъ кунем".
  
  Кроу ҳайраташро пинҳон карда натавонист. "Шумо дар бораи чӣ мегӯед?"
  
  "Мо чизе намегӯем." Дигби ба деворҳо нигоҳ кард, ки гӯё интизори дидани гӯшҳои Дамбо буд.
  
  "Оё шумо мегӯед, ки онҳо бояд ҳабс шаванд?" вай пахш кард.
  
  Дигби кариб ба таври ноаён сарашро чунбонд; базӯр намоён буд, аммо ҳаракате, ки дар рӯҳи Қроу занги огоҳкунанда садо дод. Ин ба ӯ писанд наомад, на як зарра, балки роҳи ягонаи рафъи ташаннуҷи даҳшатноки ҳуҷра ва рафтан ин буд.
  
  "Дар он як пиндор гузоред" гуфт вай бо овози сабук, ки тавонист. "Ва биёед сабаби дигари дар ин ҷо будани моро муҳокима кунем. Дар чор тарафи замин".
  
  "Биёед бевосита гап занем", - гуфт генерал. "Ва ба фактҳо нигаред, на афсонаҳо. Фактхо гувохй медиханд, ки баъ-зе гурухи психо ба дастнависхои си-солае, ки чинояткорони харби, ки дар Куба пинхон шуда буданд, навишта шудаанд, дучор омадаанд. Далелҳо мегӯянд, ки ин гурӯҳи равоншиносон пеш рафтанд ва онҳоро ба Шабакаи лаънатӣ интиқол доданд, ки ин барои ин гурӯҳ комилан табиӣ аст. Чунинанд фактхо".
  
  Кроу аз нафрати генерал аз фольклори археологӣ ва тамоман набудани тасаввури ӯ медонист. - Ман чунин фикр мекунам, Ҷорҷ.
  
  "Шумо боз каме мехоҳед?"
  
  "Хуб, ман боварӣ дорам, ки мо онҳоро мешунавем."
  
  "Ҳар як олими девона, ҳар як хоҳони Ҷонс дар Индиана ва ҷинояткори оппортунистӣ дар ҷаҳон ҳоло ба ҳамон маълумоте, ки мо дорем, дастрасӣ дорад. Ҳар як ҳукумат, ҳар як дастаи нерӯҳои махсус, ҳар як воҳиди амалиёти сиёҳ инро дидааст. Ҳатто онҳое, ки вуҷуд надоранд. Ва худи ҳозир... ҳама диққати ифлоси худро ба як ҷо равона кардаанд."
  
  Қроу мутмаин набуд, ки қиёси ӯ ба ӯ маъқул аст, аммо пурсид: "Кадомаш?"
  
  "Нақшаи тартиботи Қиёмат. Нақшаи охири дунёро таҳия кунед."
  
  "Ҳоло ин аз ҷониби шумо каме драмавӣ садо медиҳад, генерал."
  
  "Ман онро айнан хондам, ҳамааш ҳамин аст."
  
  "Мо ҳама онро хондаем. Хамаи ин, - мудохила кард Дигби. "Албатта, инро ҷиддӣ гирифтан лозим аст ва ҳоло онро коҳиш додан мумкин нест. Ҳуҷҷати асосие, ки онҳо онро "Фармони Қиёмат" меноманд, ба Савораҳо ва ба бовари мо, тартиби ҷустуҷӯи онҳо дахл дорад".
  
  "Аммо..." Глисон баръало худашро дастгир карда натавонист. "Чор кунҷ. Ин комилан мантиқист."
  
  Qrow ба ӯ кӯмак кард, ки пешрафт кунад. "Ман гумон мекунам, ки ин қасдан рамзгузорӣ шудааст, Ҷорҷ. Барои мураккаб кардани қарор. Ё онро тавре созед, ки он танҳо барои онҳое, ки аз ҷониби Фармон интихоб шудаанд, дастрас бошад".
  
  "Ин ба ман маъқул нест". Глисон ба назар чунин менамуд, ки вай девона мешавад.
  
  "Ман мутмаин ҳастам". Кроу мизро дар пеши назараш тап-тап кард. "Аммо бубинед, дастнавис саволҳои зиёдеро ба миён меорад, ки ба ҳамаашон то ҳол ҷавоб надоранд. Асосан, холо онхо кучоанд... Орден?".
  
  "Ин ба ҳеҷ ваҷҳ бузургтарин сирре нест, ки мо бо он рӯ ба рӯ мешавем" гуфт Дигби. "Ин нақша он чизест, ки мо бояд бо тамоми шитоб ба он муроҷиат кунем."
  
  Qrow аз ғалабаи ин манипуляцияи махсус баҳравар шуд. Вай тасдиқ кард, ки "найзаҳо аллакай дар Миср ҳастанд". "Гаридани дастнавис бо арзиши номиналӣ ва фарз кардани тафсирҳои аввалини мо дар он ҷое ки мо бояд бошем."
  
  Дигби лаби поёнашро газид. "Ин ҳама хуб аст," гуфт ӯ, "аммо он инчунин моро ба он ҷое, ки мо мехоҳем, пурра давр мезанад. Ҳоло бояд қарор қабул шавад, Кимберли.
  
  "Ҳозир?" Вай дар ҳақиқат ҳайрон буд. "Онҳо ба ҳеҷ куҷо намераванд ва онҳоро аз майдон бурдан хатост. Ман фикр мекунам, ки шумо дастнависро фаҳмидед? Чор савора? Чор силоҳи охирин? Ҷанг, забт, гуруснагӣ, марг. Агар ин даъвои дуруст бошад, ба мо лозим аст, ки онҳо кореро, ки беҳтарин мекунанд, кунанд."
  
  "Кимберли." Дигби чашмонашро молид. "Шумо ва ман дар бораи он, ки ин чӣ гуна аст, комилан гуногун аст."
  
  "Албатта, шумо наметавонед муваффақиятҳои қаблии онҳоро зери шубҳа гузоред?"
  
  "Шумо муваффақиятро чӣ гуна муайян мекунед?" Дигби дастони худро ба таври бениҳоят худсарона паҳн кард. "Бале, онҳо якчанд таҳдидҳоро безарар карданд, аммо SEALs, Рейнджерс, Шӯъбаи фаъолиятҳои махсуси CIA, SOG, Raiders Marine..." Ӯ таваққуф кард. "Бубинед, ки ман ба куҷо меравам?"
  
  "Шумо мегӯед, ки ба мо SPIR лозим нест."
  
  Дигби дидаю дониста чашмонашро чарх зад. "Ин ҳеҷ гоҳ рӯй надодааст".
  
  Qrow барои баррасии таҳқири пешбинишуда беш аз як сония вақт сарф кард. Вай аз Дигби ба Глисон нигарист, аммо генерал танҳо бо як нигоҳи бепарво ва боистеъдод посух дод, ки бешубҳа ифодаи зоҳирии риштаи эҷодии ӯ буд. Ба вай маълум буд, ки SPIR дар куҷо муваффақ шудааст. Глисон инро самимона нафахмид ва Дигби максади дигарро пеш гирифт.
  
  "Ҳоло," гуфт ӯ, "мо танҳо калимаҳо ва гузоришҳо дорем, асосан овозаҳо. Ин даста ҷони худро дар хатар гузошта, мардони худро аз даст додааст ва борҳо барои ин кишвар қурбонӣ кардааст. Онҳо ҳақ доранд, ки изҳори назар кунанд."
  
  Дигби рӯй дод, аммо чизе нагуфт. Қроу ба курсии худ такья карда, аз фазои ороме, ки то ҳол дар чор гӯшаи ҳуҷра фаро гирифта шуда буд, баҳраманд шуд, то диққаташро нигоҳ дорад. Яке аз онҳо ҳангоми мубориза бо морҳои заҳрнок тамаркуз ва оромиро талаб мекард.
  
  "Ман пешниҳод мекунам, ки одамонро ба TerraLeaks фиристам, то ин ҷараёни иттилоотро боздорад" гуфт ӯ. "То даме ки дурустии ин Фармон мукаррар карда шавад. Ба зудӣ чӣ мешавад "гуфт ӯ. "Мо бункери Кубаро, ки дар куҷо пайдо шудааст, тафтиш карда истодаем. Ва мо ба Team SPEAR иҷозат медиҳем, ки кори худро иҷро кунад. Ҳеҷ кас ин корро зудтар намекунад."
  
  Генерал Глисон розй шуд. "Онҳо дар он ҷо ҳастанд" гуфт ӯ.
  
  Сипас Дигби ба ӯ табассум кард ва ба гурбае, ки қаймоқ гирифт, ишора кард. "Ман ҳама пешниҳодҳои шуморо қабул мекунам" гуфт ӯ. "Ман мехоҳам қайд кунам, ки бо онҳо розӣ нестам, аммо розӣ мешавам. Ва дар навбати худ, ман мехоҳам, ки шумо пешниҳоди кӯчаки маро бипазиред".
  
  Худоё, не. - Кадоме аз онхо?
  
  "Мо дастаи дуюмро мефиристем. Барои пӯшонидани онҳо ва шояд ба онҳо кӯмак кунад. "
  
  Qrow медонист, ки ӯ чӣ мегӯяд. "Пӯшидан" маънои мушоҳида карданро дошт ва "ёрӣ додан" эҳтимолан иҷро карданро дошт.
  
  "Кадом даста?"
  
  "Team SEAL 7. Онҳо наздик мешаванд."
  
  "Беақл." Кроу сарашро ҷунбонд. "Мо дар як вақт ду дастаи беҳтарини худро дар як минтақа дорем. Ин чӣ гуна рӯй дод?
  
  Дигби муяссар шуд, ки бепарво бимонад. "Тасодуфи холис. Аммо шумо бояд розӣ бошед, ки ду нафар аз як нафар беҳтаранд."
  
  "Хуб". Қроу медонист, ки ба ҷуз розӣ шудан илоҷе надорад. "Аммо дар ҳеҷ ваҷҳ ду даста вохӯрда наметавонанд. На бо ягон сабаб. Ҳама равшан?"
  
  "Танҳо агар ҷаҳон аз он вобаста бошад." Дигби табассум кард ва аз ин савол гурехт ва Глисонро нола кард.
  
  "Профессионалӣ монед" гуфт Глисон. "Ман дар давоми чанд соат ҳафт нафарро дар минтақаи дуруст гирифта метавонам. Ба шарте ки мо ин корро ба зудӣ анҷом диҳем."
  
  "Инро тамом кунед." Қроу аз гуфтан ба ҳамсарон худдорӣ кард, ки ҳангоми баромадан дари онҳо ба кунҷи онҳо назанад. Барои SPEAR ин ҷиддитар шуда наметавонист. Барои шахсе, ки Ҷошуа Видалро кушт, ин бераҳмона буд. Барои вай, ин метавонад яке аз чизҳои дар боло зикршуда ва бадтар бошад. Аммо аввал биёед дунёро наҷот диҳем, фикр мекард вай.
  
  Боз.
  
  
  БОБИ ДУЮМ
  
  
  Искандария бо тамоми ҷалоли муосири худ дар паси тирезаи шишагин ҷойгир аст; як метрополияи бетонии шукуфон, ки дар канори баҳри дурахшон ҷойгир аст, бо дарахтони хурмо ва меҳмонхонаҳо, соҳили каҷ ва Китобхонаи бениҳоят таъсирбахши Искандария.
  
  Хонаи бехатарии CIA шаш хатти бандшудаи трафикро, ки оҳиста-оҳиста дар атрофи камони соҳил каҷ мешаванд, нодида гирифт. Ҳама дастрасӣ ба балкони рахнашуда аз берун бо шиша ва панҷараҳои вазнин маҳдуд буданд. Фақат меҳмонхонаи асосӣ ягон аломати бароҳатиро пешниҳод мекард; ошхона хурдакак ва сохта буд, ду хонаи хоб кайхо ба кафаси пулодй табдил ёфта буд. Танҳо як нафар дар хонаи бехатар ба таври доимӣ кор мекард ва ӯ бешубҳа берун аз минтақаи бароҳати худ буд.
  
  Алисия як пиёла қаҳва фармоиш дод. "Эй мард, инҳо чор сиёҳ, ду бо шир, се бо қаймоқ ва як мазза дорчин. фаҳмидед?"
  
  "Намедонам..." Марди сию-чашмае, ки айнаки тунук ва абрувони бутадор дошт, хашмгинона чашмак зад. "Ман... қаҳва тайёр намекунам. Оё шумо инро мефаҳмед?
  
  "Шумо намефаҳмед? Хуб, ту дар ин ҷо чӣ кор карда истодаӣ?"
  
  "Пайваст. Алоқаи маҳаллӣ. Хонадор. ман-"
  
  Алисия чашмонашро бо шиддат танг кард. - Хонадор?
  
  "Бале. Аммо ин тавр не, ман..."
  
  Алисия рӯй гардонд. "Фарзанд, дугона. Шумо катҳоро намесозед. Шумо қаҳва намесозед. Мо ба ту барои чӣ пул медиҳем? "
  
  Дрейк тамоми кӯшишро ба харҷ дод, ки зани англисиро сарфи назар кунад, ба ҷои он ки ба вохӯрии Смит ва Лорен таваҷҷӯҳ кунад. Ҳавопаймои New Yorker дар лаҳзае омода шуда буд ва ба Миср парвоз кард, ки таҳдиди нав аз то ҳадде нигаронкунанда ба афзалият табдил ёфт. Дар маркази ҳуҷра бо мӯйи сараш поин ва ифодаи бозӣ дар чеҳра истода, вай омода буд, ки дастаро нав кунад, аммо вақте ки Смит ба Лорен наздик шуд, як қатор эҳсосот ба сари ӯ афтоданд.
  
  "Ҳоло не," дарҳол ҷавоб дод вай.
  
  "Ман зиндаам", - хитоб кард Смит. "Фикр кардам, ки шумо шояд шавқ дошта бошед."
  
  Ба ҷои бозгаштан, Лорен нафаси чуқур гирифт. "Ман ҳар рӯз, ҳар дақиқа дар бораи ту ғамхорӣ мекунам. Бовари дорам. Оё ба ту маъқул аст, Смит?
  
  Аскар барои эътироз дахон кушод, аммо Алисия мохирона дахолат кард. "Лаънат, нашунидӣ? Номи ӯ Ланселот аст. Вай онро аз Смит афзалтар медонад. Ҳоло ҳамаи мо ӯро чунин меномем."
  
  Лорен дар давоми як дақиқа бори дуюм беэътиноӣ кард. "Лэнс-а-чӣ? Оё ин номи рыцари кӯҳна нест?"
  
  - Албатта, - хурсандона гуфт Алисия. "Ҳамон бачае, ки бо зани подшоҳ хиёнат кардааст."
  
  "Оё шумо мегӯед, ки ман бояд хавотир шавам? Ё шумо парвое доред?"
  
  Алисия ба Смит нигоҳ кард. "Не. Агар ӯ туро аз даст диҳад, беҳтарини ӯ бабубин аст ва дар Миср ягон маймуни сурхрӯй вуҷуд надорад". Вай бо нигоҳи саволомез ба ҳуҷра нигарист. "Ҳадди ақал берун аз ин ҳуҷра нест."
  
  Май ҳоло дар паҳлӯи Лорен истода буд ва пас аз ду маротиба тафтиш кардани системаи амнияти хонаи бехатар ба канор рафт. "Оё мо бояд ба амалиёт расидагӣ кунем? Ман фикр мекунам, ки чаро Лорен дар ин ҷост?
  
  "Ҳа Ҳа". Сокини Ню-Йорк зуд ба худ омад. "Оё ҳама шумо мехоҳед нишастед? Ин метавонад каме вақт гирад."
  
  Йорги чои холй ёфт. Дрейк ба болини курсӣ нишаст ва бодиққат ба гирду атрофи ҳуҷра нигарист. Ба ӯ равшан буд, ки аз канор менигарист, ки Дал ва Кензи чӣ гуна наздиктар шуданд, Ҳейден аз Кинимаки чӣ гуна лағжид ва, хушбахтона, Алисия ва Май ҳоло ҳузури ҳамдигарро бештар қабул мекунанд. Дрейк аз ин натиҷа хеле сабук шуд, аммо чизи муҳими навбатӣ дар пеш буд. Йорги аз замони ошкор шудани ӯ ҳамагӣ се рӯз пеш қариб комилан хомӯш монд.
  
  Манам, ки падару модарамро бо хуни сард куштам.
  
  Бале, ин ҷашнро халалдор кард, аммо касе ба русҳо фишор наовард. Вай дар хакикат барои икрор шудан ба коре, ки кардааш буд, ба хар рох рафт; Акнун ба ӯ вақт лозим буд, ки хотираро ба калимаҳои воқеӣ тарҷума кунад.
  
  Лорен дар сари ҳуҷра истода каме нороҳат менамуд, аммо вақте ки Смит ба ақиб рафт, вай ба сухан оғоз кард. "Аввал, мо метавонем дар бораи ҷойгиршавии анбори Тайлер Уэбб маълумот дошта бошем. Дар хотир доред - ӯ ваъда дода буд, ки асрори бештар ошкор мешавад?
  
  Дрейк инро хуб дар хотир дошт. Аз он вақт инҷониб онҳо дар бораи оқибатҳои эҳтимолӣ нигарон буданд. Ё ҳадди аққал ду ё се нафар буданд.
  
  "Аммо ҳоло мо барои ин вақт надорем. Баъдтар, ман умедворам, ки ҳамаи мо метавонем ба сафар равем. Аммо ин... ин таҳдиди нав вақте оғоз шуд, ки ташкилоти TerraLeaks як қатор ҳуҷҷатҳоро дар Интернет нашр кард." Вай гиря кард. "Бештар монанди бомбаи ҷисмонӣ ба таҳкурсии рақамӣ партофташуда. Хамаи хуччатхо дастнавис буда, ошкоро фанатй ва соф худта-рифй буданд. Партовҳои кӯҳнаи муқаррарӣ. Кормандони TerraLeaks онҳоро дар бункери кӯҳна дар Куба пайдо карданд, чизе аз даҳсолаҳои пеш боқӣ мондааст. Чунин ба назар мерасад, ки бункер қаблан қароргоҳи як гурӯҳи девонагон буд, ки худро Ордени Қиёмат меномиданд."
  
  "Чанд хандаи зиёд ба назар мерасад" гуфт Дрейк.
  
  "Албатта буд. Аммо дар асл, вазъ хеле бадтар мешавад. Хамаи ин одамон чинояткорони харбй буданд, ки аз Германияи фашистй гурехта, дар Куба пинхон шуда буданд. Ҳоло, тавре ки ҳама медонед, тартиб додани рӯйхати чизҳои аҷибе, ки фашистон ба онҳо таваҷҷӯҳ надоштанд, назар ба рӯйхати он чизе, ки онҳо буданд, осонтар аст. Ин орден барои ба наслҳои оянда интиқол додани чизҳо офарида шудааст . Агар онҳо дастгир ё кушта мешуданд, онҳо мехостанд дар ҷое дар оянда резонансҳои пурҷалоле дошта бошанд."
  
  "Ва шумо мегӯед, ки онҳо доранд?" Хейден пурсид.
  
  "Бале, ҳоло не. Ҳеҷ чиз исбот нашудааст. Фармон аз ду генерал, ду шахсияти бонуфузи давлатӣ ва ду тоҷири сарватманд иборат буд. Якҷоя онҳо қудрат ва захираҳои назаррас хоҳанд дошт."
  
  "Мо инро аз куҷо медонем?" - пурсид Май.
  
  "Оҳ, онҳо чизеро пинҳон намекарданд. Номҳо, рӯйдодҳо, ҷойҳо. Хамаи ин дар хуччатхо. Ва TerraLeaks низ пайравӣ кард," Лорен сар ҷунбонд, "чунон ки онҳо мекунанд."
  
  "Оё шумо мегӯед, ки ҳама медонанд?" Дрейк оромона гуфт. "Ҳар як созмони хунин дар ҷаҳон? Рафс." Сарашро ба тарафи тиреза гардонд, гуё тамоми олами берунаро андеша карда, ба як чо меомад.
  
  "Ҳуҷҷати мавриди назар пурра ба итмом нарасидааст" гуфт Лорен.
  
  - хурӯш кард Алисия. "Агар, албатта, ин тавр набошад."
  
  "Аз ин рӯ, мо ҳама маълумот надорем. Факат тахмин кардан мумкин аст, ки ба ин чинояткорони харбй, ки кариб бисту хафт сол пеш аз руи замин гайб зада буданд, имкони анчоми кори худро надодаанд".
  
  "Гуфта шуд?" Даль каме аз пиёда ба пиёда гузашт. "Одатан ин маънои полиси махфиро дорад. Ё нерӯҳои махсус. Ин маънои онро дорад, ки онҳо ҷинояткорони ҷангӣ буданд. "
  
  Лорен сар ҷунбонд. "Ин як консенсус аст. Аммо касе, ки "ғайб зад" дар фикри чустучуи бункери махфй набуд".
  
  "Он гоҳ эҳтимол SAS." Дал ба Дрейк нигарист. "Бачаҳои фарбеҳ."
  
  "Ҳадди аққал нерӯҳои махсуси мо ABBA номида намешаванд."
  
  Кинимака барои тамошо кардан ба назди тиреза рафт. "Модари ҳама хатоҳо ба назар мерасад" гуфт ӯ дар шишаи худ. "Ман иҷозат медиҳам, ки ин маълумот озодона паҳн шавад. Чӣ қадар ҳукуматҳо дар як вақт барои ин шикор хоҳанд шуд?"
  
  "Ҳадди ақал шаш" гуфт Лорен. "Дар бораи он ки мо медонем. То кунун метавонад аз ин бештар бошад. Мусобиқа вақте оғоз шуд, ки шумо дар Перу ба итмом расидед."
  
  "Шумо тамом мекунед?" Смит такрор кард. "Мо ҳаётро наҷот додем."
  
  Лорен китф дархам кашид. "Ҳеҷ кас шуморо барои ин гунаҳкор намекунад."
  
  Дрейк дархостҳои такрории Смитро дар бораи шитоб кардани ҷаҳаннам дар давоми миссияи охирин ба таври возеҳ дар хотир дошт. Аммо ҳоло вақти ба миён гузоштани ин масъала набуд. Ба ҷои ин, вай оромона диққати Ню-Йоркро ҷалб кард.
  
  "Ин тавр," гуфт ӯ. "Чаро шумо ба мо дақиқ намегӯед, ки ин Фармони Рӯзи Қиёмат чиро ба нақша гирифтааст ва чӣ гуна он ҷаҳонро несту нобуд мекунад?"
  
  Лорен нафаси чуқур гирифт. "Пас хуб аст. Умедворам, ки шумо ба ин омодаед."
  
  
  БОБИ СЕЮМ
  
  
  "Тавассути моҳвораҳои ҷосусӣ, агентҳои пинҳонӣ ва камераҳо, ҳавопаймоҳои бесарнишин, NSA... шумо онро номбар мекунед, мо медонем, ки ҳадди аққал шаш кишвари дигар барои аввалин шуда чаҳор гӯшаи заминро пайдо мекунанд. Амрикоиҳо..." вай таваққуф кард ва фикр кард, "хуб... ки амрикоиҳо ҳастӣ... шумо мехоҳед, ки пеш аз дигарон ба он ҷо бирасед. На танҳо ба хотири эътибор, балки ҳамчунин аз он сабаб, ки мо наметавонем бигӯем, ки каси дигар бо он чизе, ки онҳо пайдо мекунанд, чӣ кор хоҳад кард. Эҳсосот ин аст, ки... чӣ мешавад, агар Исроил аз дохили кишвар қотили махфӣ пайдо кунад? Чӣ мешавад, агар Чин ҳамаи чаҳорро ёбад?"
  
  "Пас, инҳо кишварҳои тасдиқшуда дар лоиҳа иштирок мекунанд?" - оромона пурсид Кенси. "Исроил?"
  
  "Бале. Илова бар ин, Чин, Фаронса, Шветсия, Русия ва Британияи Кабир."
  
  Дрейк фикр мекард, ки шояд ӯ баъзе аз одамоне, ки дар он иштирок доштанд, медонист. Бар зидди онҳо кор кардан нодуруст буд.
  
  "Мушкилот" гуфт ӯ. "Фармонҳои дақиқ чист?"
  
  Лорен ноутбуки худро тафтиш кард, то боварӣ ҳосил кунад. "Онҳо миқдори зиёди" ноком "ва "ба ҳар нарх" доранд."
  
  "Онҳо онро ҳамчун як таҳдиди ҷаҳонӣ мебинанд" гуфт Ҳейден. "Барои чӣ не? То охиршаи навбатӣ ҳамеша рӯзҳои башумор мондаанд".
  
  "Ва аммо," гуфт Дрейк, "мо ҳама дар як тараф ҳастем."
  
  Ҳейден ба ӯ чашмак зад. "Вой. Аз истеъмоли маводи мухаддир даст кашед, дугона."
  
  - Не, ман дар назар доштам...
  
  "Зарбаи аз ҳад зиёд ниҳоят ӯро девона кард." Дал хандид.
  
  Чашмони Дрейк калон шуданд. "Даҳанатро пӯш." Ӯ таваққуф кард. "Оё шумо дар бораи Йоркшири худ дархост кардаед? Ба ҳар ҳол, ман он чизеро дар назар доштам, ки мо ҳама нерӯҳои махсус ҳастем. Аз ҳамон матоъ буред. Мо итминон дорем, ки дӯзах набояд дар саросари ҷаҳон якдигарро таъқиб кунад. "
  
  "Ман розӣ" гуфт Ҳейден бидуни эҳсосот. "Пас, шумо дар ин бора бо кӣ сӯҳбат мекунед?"
  
  Дрейк дастҳои худро дароз кард. "Президент Коберн?"
  
  "Аввал шумо бояд аз назди вазири дифоъ гузаред. Ва дигарон. Коулро на танҳо деворҳои ҷисмонӣ иҳота кардаанд ва баъзеи онҳо бе кренелляция нестанд."
  
  "На ҳама дастаҳо бозиҳои дӯстона хоҳанд кард" гуфт Кензи дилпурона.
  
  "Албатта". Дрейк таслим шуд ва нишаст. "Бубахшед, Лорен. Давом диҳед."
  
  "Дуруст. Ҳамин тавр, ҳама ҳуҷҷатҳои фошшударо хондаанд. Аксари он дурахши нацистй, росташро гуям. Ва ман инро ба таври хаттӣ мехонам. Саҳифае, ки ба номи ин гурӯҳи бадбахт, таҳти унвони "Фармони қиёмат" гузошта шудааст, ба истилоҳ "ҷойҳои истироҳат"-и чаҳор савор: ҷанг, истило, гуруснагӣ ва маргро равшан нишон медиҳад".
  
  "Аз китоби Ваҳй?" Хейден пурсид. - Он чор савора?
  
  - Бале. Лорен сар ҷунбонд ва то ҳол ёддоштҳои зиёдеро, ки баъзе аз беҳтарин гекҳо дар Амрико тасдиқ кардаанд, аз назар мегузаронд. "Барраи Худо аз ҳафт мӯҳри аввал чаҳор мӯҳрро мекушояд, ки чаҳор махлуқеро, ки савори аспҳои сафед, сурх, сиёҳ ва рангоранг доранд, ба вуҷуд меорад. Албатта, онҳо дар тӯли солҳо ба ҳама чиз пайвастанд ва борҳо дар фарҳанги маъмул дубора тафсир карда шуданд. Онҳо ҳатто ҳамчун рамзи империяи Рум ва таърихи минбаъдаи он тавсиф карда шудаанд. Аммо эй, фашистон метавонистанд бо он ҳар гуна бозӣ кунанд, дуруст? Ҳоло шояд беҳтар аст, ки ман инро диҳам. Вай аз портфели худ як даста коғазҳоро баровард, ки назар ба он ки Дрейк ӯро дида буд, кордонтар менамуд. Тағйироти ҷолиб барои Лорен, ва ба назар чунин мерасад, ки вай ба дил гирифта шудааст. Вай зуд ба когаз нигарист.
  
  "Оё ин чизест, ки ҳамаро дабб кард? Фармоиш?
  
  "Бале, инро хонед."
  
  Дал онро бо овози баланд хонд, дар ҳоле ки дигарон онро қабул карданд.
  
  "Дар чор гушаю канори Замин мо "Чор аспсавор"-ро ёфтем ва ба онхо накшаи супори-ши иаздикро нишон додем. Онҳое, ки дар давраи доварӣ ва пас аз он наҷот меёбанд, ба таври ҳақиқӣ ҳукмронӣ хоҳанд кард. Агар шумо инро хонда истода бошед, мо гум шудем, бинобар ин хонед ва бо эҳтиёт пайравӣ кунед. Солҳои охирини мо барои ҷамъ кардани чаҳор аслиҳаи ниҳоии инқилобҳои ҷаҳонӣ: Ҷанг, Забт, Гуруснагӣ ва Марг сарф шуданд. муттаҳид, онҳо ҳама ҳукуматҳоро несту нобуд мекунанд ва ояндаи нав мекушоянд. Тайёр бошед. Онҳоро пайдо кунед. Ба чор гӯшаи Замин сафар кунед. Ҷойҳои истироҳатии Падари Стратегия ва сипас Хогонро пайдо кунед; бадтарин ҳиндуҳо, ки ҳамеша зиндагӣ мекард, ва сипас Този Худо. Аммо ҳама чиз на ончунон ки ба назар мерасад. Мо дар соли 1960, пас аз панҷ соли анҷомёбӣ ба Хогон ташриф оварда, Фатҳро дар тобути ӯ гузоштем. Мо тозиёнаеро ёфтем, ки Қиёмати ҳақиқиро ҳифз мекунад. Ва ягона рамзи куштор он аст, ки аспсаворон пайдо шуданд. Дар устухонҳои Падар ягон нишонае вуҷуд надорад. Хиндустонро ярок ихота кардааст. Фармони Қиёмат акнун ба воситаи шумо зиндагӣ мекунад ва то абад ҳукмронӣ хоҳад кард".
  
  Дрейк ҳама чизро ғарқ кард. Бисёр далелҳо, бисёр ҳақиқатҳо. Кори зиёд. Бо вуҷуди ин, Далл бо шарҳи аввалинаш ӯро ба зарба зад. "Бархезед? Оё онҳо исён намекунанд?
  
  "Бале, чизе нодуруст ба назар мерасад." Лорен розӣ шуд. "Аммо ин хато нест."
  
  Май шарҳ дод, "Ба назар чунин мерасад, ки тартиби тамошоро, ҳарчанд нозук бошад, нишон медиҳад."
  
  Лорен бо розигӣ сар ҷунбонд. "Ин дуруст аст. Аммо оё шумо низ мефаҳмед, ки чаро онҳо инҳоро "истироҳатгоҳҳо" меноманд, на қабрҳо ё қабристонҳо ё дигар?"
  
  "Ҳама чиз на ончунон ки ба назар мерасад", - бо овози баланд хонд Даль.
  
  "Бале. Равшан аст, ки як тонна таҳқиқоти бештар лозим аст. "
  
  "Хиндустонро ярок ихота кардааст", - бо овози баланд хонд Алисия. "Ин чӣ маъно дорад?"
  
  "Биёед аз худ хеле дур нашавем" гуфт Ҳейден.
  
  "Гумон меравад, ки дониши ҳамаи ин ҷойҳои истироҳатии ниҳоӣ бо фармони фашистон мурданд." Лорен гуфт. "Шояд онҳо нақшаи сабти чизеро доштанд. Шояд ин рамзгузорӣ бошад. Ё ин ки дониш ба наслҳои дигар интиқол дода шавад. Мо аниқ намедонем, аммо мо медонем, ки мо бояд ҳамин тавр кунем, - китф дарҳам кашид вай, - ва ҳама дар як қаиқ ҳастанд. Вай ба Дрейк нигоҳ кард. "Киқӣ. Рафти зиндамонӣ. Шумо фикр мекунед."
  
  Йоркширман бо ифтихор сар ҷунбонд. "Албатта мехоҳам. SAS метавонад сангро шино кунад."
  
  "Хуб, бо ҳар касе, ки мо дучор мешавем, онҳо ҳамон маслиҳатҳое доранд, ки мо мекунем" гуфт Ҳейден. "Чӣ тавр мо оғоз кунем?"
  
  Кинимака аз тиреза ру гардонда. "Дар чор гӯшаи замин?" - пурсид у. "Онҳо дар куҷо ҷойгиранд?"
  
  Утоқ холӣ менамуд. "Инро гуфтан душвор аст" гуфт Дал. "Вақте ки замин мудаввар аст".
  
  "Хуб, дар бораи аввалин аспсаворе, ки онҳо истинод карданд, чӣ тавр? Ин Падари Стратегия." Кинимака ба ҳуҷра даромада, тамоми равшании тирезаро аз паси худ маҳкам кард. "Мо барои он чӣ гуна истинодҳо дорем?"
  
  "Чӣ тавре ки шумо интизор будед," Лорен экранро ламс кард, "маркази таҳлилӣ дар хона низ ин корро мекунад ..." Вай лаҳзае барои хондан гирифт.
  
  Дрейк ҳамон лаҳза барои андеша кардан гирифт. Зикр кардани Лорен дар бораи "тафаккури бозгашт ба хона" танҳо фаҳмонд, ки чӣ дар он ҷо набуд.
  
  Карин Блейк.
  
  Албатта, вақте ки шумо як қисми дастаи SPEAR будед, вақт гузашт, аммо он рӯз ё ҳатто ҳафтае гузашта буд, ки Карин бояд занг мезад. Ҳар дафъае, ки ӯ тасмим гирифт, ки бо ӯ тамос гирад, чизе ӯро бозмедошт - хоҳ як гурӯҳи душманон, хоҳ бӯҳрони ҷаҳонӣ ё талаби худи ӯ, ки озор накунад. Карин ба фазои худ ниёз дошт, аммо-
  
  Вай дар куҷост?
  
  Лорен ба сухан оғоз кард ва бори дигар фикрҳои Каринро канор гузоштан лозим омад.
  
  "Ба назар чунин мерасад, ки шахсияти таърихӣ ҳамчун Падари Стратегия шинохта шудааст. Ганнибал."
  
  Смит нобовар ба назар менамуд. - Кадоме аз онхо?
  
  Алисия лабонашро пора кард. "Агар ин дугонаи Энтони Хопкинс бошад, ман ин ҳуҷраро тарк намекунам."
  
  "Ганнибал Барса як раҳбари ҳарбии афсонавӣ аз Карфаген буд. Вай дар соли 247 пеш аз милод таваллуд шудааст, шахсе буд, ки тамоми артиш, аз ҷумла филҳои ҷангиро тавассути Пиреней ва Алп ба Италия роҳбарӣ мекард. Вай қобилияти муайян кардани ҷиҳатҳои қавӣ ва заъфи душманони худро дошт ва бисёре аз иттифоқчиёни Римро мағлуб кард. Ягона роҳе, ки ӯ дар ниҳоят ноком шуд, вақте ки баъзе бача тактикаи олиҷаноби худро омӯхт ва роҳи истифодаи онҳоро бар зидди ӯ таҳия кард. Он дар Карфаген буд."
  
  "Пас, ин бача Падари Стратегия аст?" - пурсид Смит. "Ин Ганнибал?"
  
  "Яке аз бузургтарин стратегҳои ҳарбӣ дар таърих ва яке аз генералҳои барҷастаи замони қадим дар баробари Искандари Мақдунӣ ва Қайсар маҳсуб мешуд. Ӯро Падари стратегия номиданд, зеро душмани бузургтарини ӯ, Рим, дар ниҳоят тактикаи низомии ӯро дар нақшаҳои худ қабул кард.
  
  "Ин ғалаба аст," гуфт Дал, "агар ягон вақт вуҷуд дошта бошад."
  
  Лорен сар ҷунбонд. "Бехтар. Ҳаннибал барои Рум чунон даҳшати даҳшатнок ҳисобида мешуд, ки онҳо ҳар вақте ки ягон фалокат рӯй медиҳад, ин ибораро истифода мекарданд. Тарҷума, ин маънои онро дорад, ки Ганнибал дар назди дарвоза аст! Ибораи лотинӣ ба таври умум пазируфта шуд ва ҳоло ҳам истифода мешавад.
  
  "Ба тартиб баргардед" гуфт Ҳейден ба онҳо. "Чӣ тавр мувофиқат мекунад?"
  
  "Хуб, мо метавонем бо боварии том бигӯем, ки Ганнибал яке аз чаҳор аспсавор аст. Ғайр аз он, ки ӯ зоҳиран аспсавор буд, ӯро дар тӯли таърих Падари Стратегия номидаанд. Ин маънои онро дорад, ки Ӯ Ҷанг, Савораи аввалин аст. Вай бешубҳа ба империяи Рум ҷанг овард".
  
  Дрейк матнро скан кард. "Бинобар ин дар ин ҷо гуфта мешавад, ки нақшаи фармоиши рӯзи қиёматро аспсаворон таҳия кардаанд. Оё фарз кардан мумкин аст, ки орден дар қабри Ганнибал силоҳи харобиоварро дафн кардааст? Инро ба насли оянда гузоред?"
  
  Лорен сар ҷунбонд. "Ин як эҳсоси умумӣ аст. Дар ҳар қабр силоҳ. Дар ҳар гӯшаи рӯи замин қабр ҳаст".
  
  Кинимака абру бардошт. "Ин боз ҳам мисли домани алаф маъно дорад."
  
  Ҳейден дасташро ба ӯ ишора кард, то истад. "Инро фаромӯш кунед" гуфт вай. "Барои ҳозир. Албатта, одаме мисли Ганнибал бояд қабр ё мақбара дошта бошад?"
  
  Лорен ба курсии худ такя кард. "Бале, дар ин ҷо кор мушкил мешавад. Ҳаннибали камбағал бадарға шуда буд ва марги бадбахтона, эҳтимол аз заҳр мурд. Ӯро дар гӯри номаълум ба хок супурданд".
  
  Чашмони Дрейк калон шуданд. "Бузург".
  
  "Ин шуморо водор мекунад, ки фикр кунед, ҳамин тавр не?"
  
  "Оё мо ҷой дорем?" - пурсид Май.
  
  "Оҳ Бале". Лорен табассум кард. "Африқо".
  
  
  БОБИ ЧОРУМ
  
  
  Алисия ба кабинети паҳлӯ рафт ва аз болои яхдон як шиша обро берун овард. Оғози амалиёти нав ҳамеша стресс буд. Қувваи вай ҷанг буд; вале ин дафъа ба онхо накша лозим буд. Ҳейден аллакай дар ноутбук ба Лорен ҳамроҳ шуда буд ва Смит кӯшиш мекард, ки таваҷҷӯҳ зоҳир кунад, бешубҳа, зеро Ню Йоркер нақши дигарро ба ӯҳда мегирифт. Оре, ва азбаски вай дар зиндон нест, ба дидани террористи девона.
  
  Алисия ақидаи худро дошт, аммо мантиқи Лоренро фаҳмидан душвор буд. Бо вуҷуди ин, ҷои доварӣ кардани ӯ набуд, на пас аз ҳаёти ӯ. Лорен Фокс ба қадри кофӣ хирадманд ва фаҳмиш буд, то бубинад, ки чӣ меояд.
  
  Умедворем. Алисия нисфи шишаро нӯшид ва баъд ба Дрейк рӯ овард. Дар айни замон Йоркширман дар паҳлӯи Дал ва Кенси истода буд. Вай ба даромаданӣ буд, ки дар назди ӯ ҳаракате ба амал омад.
  
  "Оҳ, салом Йоги. Дар он ҷо корҳо чӣ гунаанд?
  
  "Хуб". Дузди рус аз замоне, ки ногаҳон фош шуд, афсурда шуда буд. "Ба фикри ту, онҳо ҳоло аз ман нафрат доранд?"
  
  "Ташкили Тандурустии Ҷаҳон? Онҳо? Шӯхӣ мекунӣ? Ҳеҷ кас ба шумо ҳукм намекунад, хусусан ман. Вай хандид ва ба атроф нигарист. "Ё май. Ё Дрейк. Ва махсусан не Кензи. Эҳтимол фоҳиша зиндони пур аз асрори ночиз дорад."
  
  "ДАР БОРАИ".
  
  "На маҳз сирри ночизи шумо." Аҷаб! "Ҳей, ман ҳоло ҳам кӯшиш мекунам, ки дар ин ҷо тағир диҳам. Ман дар бораи шодбошӣ чизе намедонам."
  
  "Ман онро мебинам".
  
  Вай дасташро дароз кард: "Ин ҷо биё!" - ва ба сари худ шитофт, вақте ки ӯ лағжид, сарашро гирифтанӣ шуд. Йорги ба охири ҳуҷра рафт, пойҳояш сабук буданд. Алисия бефоида будани таъкибро дид.
  
  - Дафъаи дигар, писарам.
  
  Дрейк наздикшавии ӯро мушоҳида кард. "Медонед, ӯ аз шумо метарсад."
  
  "Ман фикр намекардам, ки кӯдак аз чизе метарсад. На пас аз он ки дар он зиндони Русия вақт гузаронидан ва девор сохтан. Пас мефаҳмӣ, ки ӯ аз ин метарсад". Вай ба сари худаш зад.
  
  "Яроқи тавонотарин аз ҳама" гуфт Дал. "Танҳо аз Ганнибал пурсед."
  
  "О, Торсти шӯхӣ мекунад. Биёед ҳама ба тақвим рӯй орем. Аммо ба таври ҷиддӣ," илова кард Алисия. "Кӯдак бояд сухан гӯяд. Ман тахассуси беҳтаре надорам."
  
  Аккос зад Кенси. "Дар ҳақиқат? Ман ҳайронам".
  
  "Оё шумо дар изҳороти Уэбб ёдовар шудаед? Оре, ман чунин фикр мекунам."
  
  Исроилй китф дархам кашид. "Ман шаб хоб кардан душвор аст. Хайр чӣ?"
  
  "Аз ин рӯ," гуфт Алисия. "Ҳеҷ чиз."
  
  "Ман фикр мекунам, ки бо ҳамон сабабе, ки шумо ҳастед."
  
  Хомушии амик хукмфармо буд. Даль бо нигоҳи Дрейк ба сари занон дучор шуд ва каме хам шуд. Дрейк зуд ба дигар тараф нигарист, занонро паст назад, вале намехост, ки онҳо ба чоҳи бадбахтӣ кашида шаванд. Алисия ба боло нигарист, вақте ки Ҳейден ба сухан оғоз кард.
  
  - Хуб, - гуфт сардорашон. "Ин беҳтар аз он аст, ки Лорен дар аввал фикр мекард. Кӣ барои сафар ба Ҳеллеспонт аст?
  
  Алисия оҳ кашид. "Барои ин дастаи лаънатӣ комил аст. Маро қайд кунед."
  
  
  * * *
  
  
  Аввал бо вертолёт ва баъд бо киштии суръ-ат дастаи СПАР ба Дарданел наздик шуд. Офтоб аллакай ба сӯи уфуқ фурӯ мерафт, нур аз тӯби дурахшон ба рахи панорамӣ дар замина ва рахи уфуқӣ табдил ёфт. Дрейк дар давоми савораи пуршиддат дар байни намудҳои нақлиёт базӯр мегузарад ва вақт ёфт, ки аз он ҳайрон шуд, ки халабонҳо рӯзро чӣ гуна бехатар гузаштанд. Алисия, ки дар болои чархбол дар паҳлӯи ӯ буд, эҳсосоти худро каме равшан кард.
  
  "Эй бачаҳо, шумо фикр мекунед, ки ин бача моро куштанӣ аст?"
  
  Кинимака, ки маҳкам баста буд ва ба қадри имкон камарҳои эҳтиётӣ часпида, ба воситаи дандонҳои фишурда гуфт: "Ман боварӣ дорам, ки вай фикр мекунад, ки онҳо ҷаббида мешаванд."
  
  Муошират комилан фаъол ва кушода буд. Вақте ки дастаи онҳо силоҳҳои аз ҷониби CIA додашударо тафтиш мекарданд, ҳаворо хомӯшӣ фаро гирифт. Дрейк гумонбарони муқаррариро пайдо кард, ки ба онҳо Glocks, HKS, кордҳои ҷангӣ ва як қатор норинҷакҳо дохил мешаванд. Асбобхои шабоиа низ таъмин карда шуданд. Ҳамагӣ чанд дақиқа пас Ҳейден ба воситаи коммуникатор сӯҳбатро оғоз кард.
  
  "Пас, мардум, вақти он расидааст, ки ҷанбаи дигари шахсии ин миссияро баррасӣ кунем. Дастаҳои рақобаткунанда. CIA то ҳол мегӯяд, ки шаш нафар ҳастанд, пас биёед шукрона кунем, ки ин бештар нест. Ҳуҷайраи Искандария пайваста маълумотро аз ҳуҷайраҳои CIA дар саросари ҷаҳон, аз NSA ва агентҳои махфӣ мегирад. Онҳо ба ман ҳама гуна далелҳои дахлдорро мерасонанд ... "
  
  "Агар ин ба манфиати онҳо бошад" гуфт Кенси.
  
  Ҳейден сулфа кард. "Ман мефаҳмам, ки шумо бо мақомоти давлатӣ таҷрибаи бад доштед ва CIA дар ҳақиқат матбуоти бад мегирад, аммо ман барои онҳо кор кардам. Ва ҳадди аққал ман кори худро дуруст иҷро кардам. Онҳо як миллати комил доранд, ки бояд муҳофизат кунанд. Боварӣ ҳосил кунед, ки ман ба шумо далелҳо медиҳам."
  
  "Ман ҳайронам, ки домани ӯро чӣ мебардорад", пичиррос зад Алисия. "Ман боварӣ дорам, ки ин хуб нест."
  
  Кенси ба вай нигарист. "Чӣ хуб буда метавонад, ки доманатонро боло кунад?"
  
  "Ман намедонам". Алисия зуд чашмак зад. "Даҳони Ҷонни Депп?"
  
  Ҳейден гулӯяшро тоза карда, идома дод. "Шаш дастаи нерӯҳои махсус. Муайян кардан душвор аст, ки кй хамдардй ва кй руирост душман аст. Фарз накунед. Мо бояд ба ҳама ҳамчун душман муносибат кунем. Ҳеҷ кадоме аз кишварҳое, ки мо медонем, ки дар ин кор иштирок доранд, инро эътироф намекунад. Ман мефаҳмам, ки шумо шояд баъзе аз ин бачаҳоро мешиносед, аммо суруд ҳамоно боқӣ мемонад."
  
  Вақте ки Ҳейден таваққуф кард, Дрейк дар бораи контингенти Бритониё фикр кард. SAS як қатор полкҳо дошт ва ӯ солҳои зиёд дар сафар буд, аммо ба ҳар ҳол ҷаҳони сарбозони ултра элита он қадар калон набуд. Ҳейден дуруст буд, ки ҳоло дар бораи муқовиматҳо ва қайдҳои эҳтимолӣ сӯҳбат кунад, ба ҷои он ки онҳо дар майдони ҷанг беэътиноӣ кунанд. Даль метавонад ба контингенти Шветсия ва Кензи ба исроилӣ таваҷҷӯҳ кунад. Кори хуб, дар он ҷо ҳузури анъанавии амрикоӣ вуҷуд надошт.
  
  "Ман тасаввур карда наметавонам, ки Чинро дӯстӣ мекунад" гуфт ӯ. "На Русия."
  
  - Бо ин суръат, - гуфт Май ба тиреза нигарист. "Онҳо дар торикӣ шакл хоҳанд буд."
  
  "Оё мо дар бораи вазъи кунунии ҳар як кишвар тасаввуроте дорем?" - пурсид Дал.
  
  "Бале, ман танҳо ба ин роҳ мерафтам. То ҷое ки мо гуфта метавонем, шведҳо чанд соат дуранд. Фаронса ҳанӯз дар хонаанд. Моссад аз ҳама наздик аст, хеле наздик аст."
  
  "Албатта," гуфт Дал. "Ҳеҷ кас аслан намедонад, ки онҳо ба куҷо мераванд."
  
  Дрейк каме сулфа кард. "Оё шумо кӯшиши бебарори Шветсияро сафед карданӣ ҳастед?"
  
  "Ҳоло шумо гӯё дар Eurovision ҳастед. Ва касе аз Бритониё ёдовар нашуд. Онҳо дар куҷо ҷойгиранд? Ҳанӯз чой тайёр мекунед?" Даль косаи хаёлиро боло бардошт, ки ангушти хурдаш дар кунҷ берун баромад.
  
  Ин як нуқтаи одилона буд. "Хуб, Шветсия эҳтимол аз ақиб оғоз кардааст."
  
  "Ҳадди аққал онҳо оғоз карданд."
  
  - Бачаҳо, - суханашро буриданд Ҳейден. "Фаромӯш накунед, ки мо ҳам як қисми ин ҳастем. Ва Вашингтон интизор аст, ки мо пирӯз мешавем."
  
  Дрейк хандид. Даль табассум кард. Вақте ки Лорен ба сухан оғоз кард, Смит боло нигарист.
  
  "Иловаи ҷолиб ба ҳамаи ин ин аст, ки баъзе аз ин кишварҳо ба ҳама гуна дахолат шадидан эътироз мекунанд. Албатта, сатҳи бадрафторӣ ҳамеша баланд аст, аммо мо метавонем бо баъзе унсурҳои бевиҷдон мубориза барем. "
  
  "Ба таври ғайрирасмӣ? Гурӯҳҳои пароканда?" - пурсид Кинимака.
  
  "Ин мумкин аст."
  
  "Ин моро танҳо ба маълумоти асосӣ бармегардонад" гуфт Ҳейден. "Ҳама душмананд."
  
  Дрейк ҳайрон шуд, ки Смит дар бораи изҳороти ӯ чӣ фикр мекард. Бозгашт ба Куско, Ҷошуа душманона буд, аммо азбаски марги ӯ аз ҷониби ҳукумат иҷозат нагирифта буд ва будубоши онҳо дар кишвар пайваста тағйир ва баҳс мекард, ҳеҷ кас намедонист, ки чӣ мешавад. Марги ин мард тасодуф буд, вале аз беэътиної ва ѓайри аз ®ад зиёд сабаб шудааст. Бале, ӯ паразит ва қотил буд, аммо вазъият дигар буд.
  
  Баъди чархбол киштиҳоро пур карданд. Либоси сиёҳ дар бар, чеҳраҳои онҳо камуфляж карда шуда, дар обҳои Ҳеллеспонт ба осонӣ ҷаббида мешуданд, шабро ниҳоят торикӣ пур кард. Масири тайкардаи онҳо холӣ буд, чароғҳо аз соҳили дур мепарид. Ҳеллеспонт канали муҳиме буд, ки як қисми сарҳади байни Аврупо ва Осиёро ташкил медиҳад. Як гулӯгоҳи танг, Галлиполи дар соҳили шимолии он ҷойгир буд, дар ҳоле ки аксари сарҳадҳои дигари он нисбатан камаҳолӣ буданд. Ҳангоме ки онҳо тавассути об мегузаранд, Ҳейден ва Лорен коммуникатори худро истифода мебурданд.
  
  "Ганнибал ҳеҷ гоҳ қабр надошт, ҳатто нишони қабр. Пас аз як мансаби дурахшон, ин генерали афсонавӣ дар пиронсолӣ заҳролуд шуда, қариб танҳо даргузашт. Пас чӣ гуна шумо қабри номаҳдудро пайдо мекунед?"
  
  Дрейк ба боло нигарист, вақте ки Лорен таваққуф кард. Оё вай аз онҳо пурсид?
  
  Смит далерона ба чустучуи рохе баромад. "Сонар?"
  
  "Ин мумкин аст, аммо шумо бояд тасаввуроти хубе дошта бошед, ки ба куҷо нигоҳ кунед" гуфт Далл.
  
  "Онҳо як ҳуҷҷати норавшан, ҳуҷҷати сабтшаванда пайдо карданд, бале, аммо вақтро аз даст доданд" гуфт Ҳейден. "Такдири Ганнибал онхоеро, ки кахрамонро дуст медоштанд, хамеша ба хашму газаб меовард, ки ба империализми Рим мукобил меистод. Яке аз чунин шахсон президенти Тунис буд, ки солҳои шастум аз Истамбул дидан карда буд. Дар ин сафар ягона чизе, ки ӯ мехост, тавонист ҷасади Ҳаннибалро бо худ ба Тунис бибарад. Дигар чизе муҳим набуд. Дар ниҳоят туркҳо то андозае таслим шуданд ва ӯро бо худ ба як сафари кӯтоҳ бурданд".
  
  "Шастум?" Дал гуфт. "Оё ин вақте набуд, ки ҷинояткорони ҷангӣ нақшаи ночизи худро оғоз карданд?"
  
  "Эҳтимоли бештар". Хейден гуфт. "Баъд аз он ки онхо дар Куба истикомат карда, хаёти нав cap карданд. Баъдтар тартиботи нави онхо кариб бист сол давом кард".
  
  "Барои эҷодкорӣ вақти зиёд аст" гуфт Алисия.
  
  "Ва чаҳор савораро барои онҳо интихоб кунед" илова кард Май. "Ганнибал - Савораи Ҷанг? Ин маъно дорад. Аммо фатҳ, гуруснагӣ ва марг кист? Ва чаро Дарданелл дар Африқо яке аз чаҳор самти асосӣ аст?"
  
  "Нуктаи хуб" гуфт Алисия Май, ки Дрейк кӯшишҳои худро дучанд кард. "Шумо бояд ин сарпӯши фикрронии хурдро баргардонед, Фокси."
  
  Лорен табассум кард. Дрейк аз оҳанги овозаш фаҳмида метавонист. "Аз ин рӯ, туркҳо, махсусан аз беэҳтиромии худ нисбат ба Ҳаннибал хиҷил шуда, президенти Тунисро ба ҷои дар Ҳеллеспонт бурданд. Дар он "дар теппае, ки бинои фарсуда аст" гуфта шудааст. Ин ҷои истироҳатии машҳури Ганнибал Барса аст."
  
  Дрейк интизор шуд, аммо маълумоти дигар нарасид. "Вале," гуфт ӯ, "ин сӣ сол пеш буд."
  
  "Он муддати тӯлонӣ дар он ҷо истода буд" гуфт Лорен, "ва туркҳо бешубҳа каровули фахрӣ гузоштанд."
  
  Дрейк шубҳанок менамуд. "Дар ҳақиқат, он метавонад як қабри фахрӣ бошад."
  
  "Онҳо президенти Тунисро ба он ҷо бурданд, Мэтт. Вай ҳатто қумҳои қумро гирифта, ки муҳофизонаш тасдиқ кардаанд, ҳангоми бозгашт ба хона онҳоро "реги қабри Ганнибал" номид. Дар он вазъият, дар он сол, оё туркҳо воқеан раисиҷумҳури Тунисро фиреб медоданд?".
  
  Дрейк бо сар ҷунбонд, ба сӯи каҷи торикии соҳили наздикшуда. "Мо мефаҳмем."
  
  
  БОБИ ПАНЧУМ
  
  
  Дрейк кӯмак кард, ки қаиқро аз об берун кашад ва онро ба як қитъаи наздики решаҳои кӯҳна васл кунад ва муҳаррики беруниро насб кунад. Май, Алисия ва Смит барои сохтани посгоҳ шитофтанд. Кинимака бо ёрии Даль халтахои вазнинро бардошт. Дрейк дар зери мӯзааш реги ҳис кард. Аз ҳаво бӯи замин меомад. Мавчхо ба суи сохил ба тарафи чапи вай шитофтанд, ки бо кувваи киштихо кувва мезад. Хангоме ки найзачиён ба хисоб гирифта буданд, ягон садои дигар хомуширо вайрон накард.
  
  Ҳейден дар даст як навигатори сайёри GPS буд. "Хуб. Ман координатҳоро барномарезӣ кардам. Оё мо ба рафтан тайёрем?"
  
  "Тайёр", - дар чавоб чанд овоз нафас кашиданд.
  
  Ҳейден ба пеш ҳаракат кард ва Дрейк аз паси ӯ ҷойгир шуда, аз зери пойҳои худ убур кард. Онҳо пайваста ин минтақаро аз назар мегузаронданд, аммо манбаи дигари рӯшноӣ дида намешуд. Шояд онҳо аввал ба ин ҷо омада бошанд. Шояд дастаҳои дигар худро нигоҳ дошта, ба ягон каси дигар иҷозат диҳанд, ки тамоми бори вазнинро иҷро кунад. Шояд ҳоло ҳам онҳоро мушоҳида мекарданд.
  
  Имкониятҳо беохир буданд. Дрейк ҳангоми гузаштан ба Алисия сар ҷунбонд ва зани англисӣ ба қатор пайваст. "Шояд аз паҳлӯ ба паҳлӯ фарқ кунад."
  
  "Дар бораи Смит чӣ гуфтан мумкин аст?" - Ман пурсидам.
  
  "Ман ҳаминҷоям. Роҳ равшан аст".
  
  Оре, аммо мо ба дохили кишвар меравем, фикр мекард Дрейк, аммо чизе нагуфт. Реги нарм чои худро ба замини дурушт дод ва баъд онхо ба болои сохил баромаданд. Онхо хамагй чанд фут баланд ва бо нишебпуш буда, дере нагузашта сархади биёбонро убур карданд ва худро дар замини хамвор диданд. Ҳейден роҳро нишон дод ва онҳо аз заминҳои бекорхобида гузаштанд. Ҳоло лозим нест, ки посбонҳоро фиристед. Онҳо ба масофаи милҳо дида метавонистанд, аммо Мэй ва Смит дуртар монданд ва доираи тамошои худро зиёд карданд.
  
  Экрани GPS хомӯшона милт-милт карда, онҳоро ба ҳадафашон наздиктар раҳнамоӣ мекард ва камари торикии шаб ба таври бениҳоят дар болои онҳо тӯл мекашид. Бо ин қадар фазо, осмон бузург буд; ситорахо базӯр намоёнанд ва моҳ рахи ночиз аст. Даҳ дақиқа ба бист, баъд сӣ мубаддал шуд ва онҳо ҳанӯз танҳо роҳ мерафтанд. Ҳейден тавассути коммуникатор ҳам бо даста ва ҳам бо Искандария тамос дошт. Дрейк бигзорад, ки муҳити атроф ӯро дар ритми табиат нафас кашад. Садои хайвонот, насими замин - ин хама дар он чо буд, вале хеч чизи номуносиб набуд. Вай дарк кард, ки дастаҳое, ки бо онҳо муқобилат мекунанд, метавонанд ба мисли онҳо хуб бошанд, аммо ӯ ба қобилиятҳои худ ва дӯстонаш эътимод дошт.
  
  "Ба пеш," пичиррос зад Ҳейден. "GPS нишон медиҳад, ки замин тақрибан чил фут баланд мешавад. Шояд ин теппае бошад, ки мо ҷустуҷӯ дорем. Ҷустуҷӯ кардан."
  
  Теппа охиста-охиста аз торикй баромад, теппаи беист баланд шудани замин бо решахои печутобёфта ва сангхо замини хушкро пошида, хангоми аз байни монеахо пайрахаи устувор канда. Дрейк ва Алисия лаҳзае истод ва ба қафо нигоҳ карда, сиёҳии ҳамворро, ки то баҳри пурталотум тӯл кашид, қайд карданд. Ва дуртар аз он, чароғҳои дурахши бандар, мавҷудияти тамоман дигар.
  
  "Як рӯз?" - бо тааччуб пурсид Алиша.
  
  Дрейк чунин умед дошт. "Мо ба он ҷо мерасем" гуфт ӯ.
  
  "Ин бояд осон бошад."
  
  "Ва муҳаббат. Мисли велосипедронӣ. Аммо шумо хеле пеш аз барқарор кардани мувозинататон афтодаед ва захмҳо, кӯфтаҳо ва харошидаҳо хоҳед гирифт."
  
  "Инак, нисфи роҳ аллакай гузаштааст." Вай ба ӯ кӯтоҳе даст расонд ва баъд ба теппа идома дод.
  
  Дрейк хомӯшона аз паи вай рафт. Оянда дар ҳақиқат як сарвати нави имкониятҳоро дошт, ки ҳоло Алисия Майлз аз давраи худкушии худ раҳо шуд. Ба онҳо танҳо бояд шикаст хӯрдани як гурӯҳи дигари девонагон ва мегаломанияҳо барои азоб додани мардуми ҷаҳон буд.
  
  Ва барои хамин хам аскарон барин у хама чизро ба хатти худ мегузоранд. Барои Адриан дари ҳамсоя ва Грэм дар саросари кӯча. Барои Хлое, ки ҳар рӯз барои сари вақт ба мактаб бурдани ду фарзандаш мубориза мебурд. Барои ҷуфтҳое, ки дар роҳ ба супермаркет нолаву нола мекарданд. Ба нафъи онхое, ки дар бандхои рох дар рохи гирду атроф хушмуомила менишастанд ва онхое, ки ба навбат мечахиданд. На барои кафкҳои ҷӯйборе, ки пас аз торикӣ ба микроавтобус ё гаражи шумо даромада, бо ҳар коре, ки метавонистанд, берун равад. На барои зӯроварон, қудратҷӯён ва пуштибонҳо. Бигузор онхое, ки барои эхтиром, мехру мухаббат ва гамхорй сахт мубориза бурдаанд. Бигузор онхое, ки барои ояндаи фарзандони худ мубориза бурдаанд, ба бехатарии он боварй дошта бошанд. Бигузор ба дигарон ёрй расонданд.
  
  Ҳейден диққати ӯро бо гурриши паст ҷалб кард. "Ин метавонад ҷой бошад. GPS мегӯяд, ки чунин аст ва ман дар пеш бинои партофташударо мебинам."
  
  Ӯ нуқтаҳои рангаеро дид. Он вақт маркази ҳодисаҳо буд. Ҳоло барои нозукиҳо вақт набуд. Онҳо инчунин шояд ҳангоми ҷустуҷӯи қабри Ганнибал оташбозӣ мекарданд, агар онҳо ҳоло дар ин ҷо буданд, онро зудтар пайдо мекарданд. Зеро Дрейк боварӣ дошт, ки агар онҳо онро пайдо кунанд, пас ҳамаи дастаҳои дигар низ метавонанд.
  
  Хайден майдони тахминиро кайд намуд. Кинимака ва Дал халтаҳои вазнини худро ба замин фуроварданд. Мэй ва Смит мавқеъҳои беҳтарини мушоҳидаро ишғол карданд. Дрейк ва Алисия барои кӯмак ба Ҳейден наздик шуданд. Танҳо Йорги овезон овезон шуда, номуайяниро нишон медод, ки интизори он буд, ки чӣ кор кунад.
  
  Кинимака ва Дал якчанд чароғҳои олиҷанобро тавассути насб кардани трио дар стендҳои нахи карбон ва додани ҳатто бештар сохтанд. Инҳо на танҳо лампаҳои дурахшон буданд, балки онҳо сохта шуда буданд, ки нури офтобро то ҳадди имкон тақлид кунанд. Бояд иқрор шуд, ки ҳатто имкониятҳои густурдаи CIA дар Миср маҳдуд буданд, аммо Дрейк фикр мекард, ки дастгоҳ чандон бад ба назар намерасад. Кинимака чарогеро, ки дар стенд васл карда шуда буд, барои равшан кардани майдони калон истифода бурд ва баъд Хейден ва Дал ба тадкицоти замин рафтанд.
  
  "Ҳоло диққат диҳед" гуфт Ҳейден ба онҳо. "Ордени "Қиёмат" даъво мекунад, ки аслиҳаҳо пас аз марги Ганнибал дар ин ҷо дафн карда шудаанд. Ин гӯри номаҳдуд аст, на санги сари. Ҳамин тавр, мо замини вайроншударо меҷӯем, на устухонҳо, блокҳо ё сутунҳо. Мо чизҳоеро меҷӯем, ки ба наздикӣ дафн шудаанд, на осори қадима. Набояд ин қадар душвор бошад..."
  
  "Ин хел нагӯ!" Аккос зад Дал. "Шумо ҳама чизро ҷилва мекунед, лаънат."
  
  "Ман танҳо мегӯям, ки мо набояд Ганнибалро ҷустуҷӯ кунем. Танҳо силоҳ."
  
  "Нуктаи хуб." Кинимака равшании атрофи периметрро каме танзим кард.
  
  Ҳейден дар рӯи замин се ҷойро қайд кард. Ҳама ба назар чунин менамуданд, ки онҳо бо ягон роҳ тағир ёфтаанд ва ҳеҷ кадоме ба наздикӣ нест. Йорги бо эхтиёт бо бел дар даст наздик шуд. Дрейк ва Алисия ба ӯ ҳамроҳ шуданд ва аз паи Кинимака.
  
  "Танҳо кобед" гуфт Ҳейден. "Шитоб кардан".
  
  "Чӣ мешавад, агар доми буби вуҷуд дошта бошад?" - пурсид Алиша.
  
  Дрейк ба бинои фарсуда нигарист. Деворҳо ғамгинона овезон, овезон буданд, гӯё вазни дунёро нигоҳ доштаанд. Як тарафаш гӯё аз дасти каланди азим ним бурида шуда буд, блокҳо ҳоло аз ҳарду тараф мисли дандонҳои доғдор мебароянд. Бом кайхо фуру рафта буд, дару тиреза набуд. "Хуб, чунин ба назар намерасад, ки мо дар он ҷо паноҳгоҳ пайдо карда метавонем."
  
  "Сипос".
  
  "Хавотир нашав, азизам. Саратро боло нигоҳ дор".
  
  Дрейк ба дурахши хашмгин аҳамият надод ва ба кор даромад. "Пас, ба ҳар ҳол, аҳамияти чаҳор аспсавор чист?" - пурсид у аз Хейден дар болои муошират.
  
  "Беҳтарин тахмини маркази таҳлилӣ? Онҳо ба шахсиятҳои таърихие, ки мо ҷустуҷӯ дорем ва аслиҳае, ки мо меёбем, мувофиқат мекунанд. Ҳамин тавр, Ганнибал, ки ба румиён нафрат дорад, дар Рум ҷанги қариб беохир оғоз кард, дуруст? Дар ин ҷо мо аслиҳаи ҷангро пайдо хоҳем кард".
  
  "Ин метавонад инчунин бошад, ки онҳо аспсавор ҳастанд" гуфт Кинимака. "Ман дар назар дорам, ки Ганнибал буд."
  
  - Бале, каме норавшан, Мано.
  
  "Пас, он ба Библия рабте надорад?" Дрейк теппаи дигари заминро кофта. "Зеро ки ба мо ҳеҷ яке аз ин рамзҳои аблаҳ лозим нест."
  
  "Хуб, онҳо дар Ваҳй зоҳир шуданд ва..."
  
  "Вой!" Алисия ногаҳон дод зад. "Ман фикр мекунам, ки ман чизеро задам!"
  
  "Ва диццат", - овози май аз болои муошират пичиррос зад. "Дар руи об чарогхои нав пайдо шуданд, онхо зуд наздик мешаванд".
  
  
  БОБИ ШАШУМ
  
  
  Дрейк белро ба замин партофт ва ба сӯи Алисия нигарист. Йорги аллакай дар он ҷо буд ва ба кофтани ӯ кӯмак кард. Кинимака хам зуд пеш рафт.
  
  "Мо чанд вақт дорем?" Хейден фавран пурсид.
  
  "Аз рӯи суръати онҳо, сӣ дақиқа боло аст" гуфт Смит.
  
  Даль бодиккат нигох кард. "Ягон нишонаҳо?"
  
  "Шояд Моссад бошад" гуфт Кенси. "Онҳо наздиктарин буданд."
  
  Дрейк қасам хӯрд. "Ягона вақт ман мехостам, ки шведҳои лаънатӣ аввал биёянд."
  
  Алисия дар чуқурии зону истода, канори белашро ба замини нарм кофта, ашёро озод карданӣ шуд. Вай мубориза мебурд ва бо шодмонӣ канораҳои норавшанро кашид. Кинимака заминро аз боло тоза мекард, вақте ки Йорги дар захми торафт васеъшавандаи замин ба Алисия ҳамроҳ шуд.
  
  "Ин чи аст?" - Ман пурсидам. Дрейк пурсид.
  
  Ҳейден бо дастонаш ба зонуяш нишаст. "Ҳоло аниқ гуфта наметавонам."
  
  "Худро якҷоя кунед, Алисия." Дрейк хандид.
  
  Нигоҳе ва ангушти боло ягона посухи ӯ буд. Объекти мавриди назар лой буда, аз ҳар тарафаш чиркин буд, вале шакле дошт. Он дарозиаш тақрибан ду метру як метр буда, шакли қуттии муайяне дошт ва ба осонӣ ҳаракат мекард ва нишон медод, ки он тамоман вазнин нест. Гап дар он буд, ки онро замини сахт ва решахо ихота карда, фишурда буданд. Дрейк аз қуттӣ ба баҳр нигарист ва ба наздик шудани чароғҳо менигарист ва дар ҳайрат буд, ки чӣ гуна дӯзах чунин як контейнери хурду сабук метавонад силоҳи харобиовари низомиро нигоҳ дорад.
  
  "Понздаҳ дақиқа" гуфт Смит. "Аломатҳои дигари наздикшавӣ вуҷуд надоранд."
  
  Алисия бо замин мубориза бурда, дашном медод ва дар аввал ба ҷое намерасид, аммо дар ниҳоят ашёро аз ғилоф кушод ва ба Йорги иҷозат дод, ки онро берун кашад. Хатто он вакт токхои аз хад зиёд сабзида ва решахои печутобёфта ба у гуё хушхолона часпида буданд, як хӯшаи сахту печида, ки раҳо кардан намехост. Акнун онхо камар чукур дар лой монда, либосхояшонро канда, ба бел такья мекарданд. Дрейк аз хатти баръало "Мардон дар кор" худдорӣ кард ва ба боло такя кард, то ба бардорад. Даль хам хам шуд ва якчоя муяссар шуд, ки дар пахлуи объект такьягох пайдо карда, онро берун кашанд. Реша эътироз карда, мешиканад ва рахна мезад. Баъзеҳо умри азизро нигоҳ медоштанд. Дрейк пахш кард ва ҳис кард, ки он сӯрох ва аз канори он медарояд. Аз боло дарьёхои хоки чочшуда чорй мешуданд. Пас аз он ӯ ва Дал якҷоя бархоста, ба Алисия ва Йорги нигоҳ карданд. Ҳарду рӯяшон сурх шуда, сахт нафас мекашиданд.
  
  "Чӣ?" - Ман пурсидам. Дрейк пурсид. "Оё шумо ду танаффуси чойро дар нақша доред? Аз ин ҷо ҷаҳаннам рав".
  
  Алисия ва Йорги қаъри сӯрохиро дубора тафтиш карда, қуттиҳои бештар ё шояд устухонҳои кӯҳнаро ҷустуҷӯ карданд. Ҳеҷ чиз ёфт нашуд. Пас аз лаҳзае, ҷавони рус дар канори сӯрох давида, дар он ҷое, ки ба назар чунин менамуд, такягоҳе ёфт, то аз нишеби боло ва аз канори сӯрох парида тавонист. Алисия бо ғамгинӣ ба он чӣ рӯй дода истодааст, тамошо кард ва баъд каме нороҳатона ба паҳлӯ парид. Дрейк дасти ӯро гирифта, ба боло кашид.
  
  Ӯ хандид. "Шумо бели худро фаромӯш кардаед."
  
  "Оё шумо мехоҳед, ки онро гиред? Ман аввал сарро пешниҳод мекунам".
  
  "Боздор, худдорӣ".
  
  Ҳейден ба сӯрох нигоҳ карданро идома дод. "Ман фикр мекардам, ки ин вақти хубе аст, ки як лаҳза бо камбағал Ҳаннибал Барса сарф кунед. Мо намехохем, ки хамкасби хамкасбонамонро бехурмат кунем".
  
  Дрейк бо розигӣ сар ҷунбонд. "Афсона".
  
  "Агар ӯ ҳатто дар он ҷо бошад."
  
  "Фашистҳо тадқиқоти худро анҷом доданд" гуфт Ҳейден. "Ва, ман бемайлон эътироф мекунам, онҳо ин корро хуб карданд. Ганнибал ба шӯҳрати доимӣ танҳо барои он ноил шуд, ки ӯ дар кори худ хуб буд. Сафари ӯ дар кӯҳҳои Алп яке аз дастовардҳои барҷастатарини низомии ҷангҳои аввал боқӣ мемонад. Вай стратегияҳои низомиро ҷорӣ кард, ки имрӯз ҳам таъриф карда мешаванд."
  
  Пас аз лаҳзае онҳо ба боло нигаристанд. Дал бо онҳо буд. Кинимака ашёро лағжонд, то қуттии мустаҳками аз чӯби торик сохташударо ошкор кунад. Дар болои он гербчаи хурде буд ва Хавой кушиш мекард, ки онро намоиш дихад.
  
  Ҳейден ба сӯи ман такя кард. "Ҳамааш ҳамин. Логотипи хонагии онҳо. Тартиби рузи киёмат".
  
  Дрейк онро омӯхт, рамзро дар ёд дошт. Он ба як доираи хурди марказӣ шабоҳат дошт, ки дар атрофи он дар нуқтаҳои гуногуни қутбнамо чор риштаи печида гузошта шуда буд. Доира рамзи беохир буд.
  
  Ҳейден гуфт: "Ороқҳо силоҳ мебошанд". "Ҷаҳони ботинии худро муҳофизат мекунед?" Вай китф дархам кашид. "Агар лозим шавад, мо бо ин баъдтар ҳал хоҳем кард. биёед".
  
  Чароғҳо дигар дар баҳр набуданд ва ин маънои онро дошт, ки Моссад, агар касе аз ҳама наздиктар бошад, ба замини сахт расидааст ва бо суръати тамом камтар аз понздаҳ дақиқа дур буд. Дрейк бори дигар ҳайрон шуд, ки муқовимат чӣ гуна хотима меёбад. Ба SPEAR фармон дода шуд, ки ҳамаи чаҳор силоҳро бо ҳар нарх таъмин кунад, аммо фармонҳо дар майдони ҷанг хеле кам иҷро мешуданд. Вай дар чеҳраи дигарон изҳори асабониятро дид ва медонист, ки онҳо низ ҳамин тавр эҳсос мекунанд, ҳатто Ҳейден, ки ба сохтори фармон наздиктарин буд.
  
  Онхо ба рафтан тайёрй диданд.
  
  "Кӯшиш кунед, ки аз муқовимат канорагирӣ кунед" гуфт Ҳейден. "Аён аст".
  
  "Чӣ мешавад, агар мо натавонем?" - пурсид Дал.
  
  "Хуб, агар ин Моссад бошад, мо метавонем сӯҳбат кунем."
  
  "Ман шубҳа дорам, ки онҳо ҷомаҳои ID доранд" гуфт Алисия. "Ин намоиши полис нест."
  
  Ҳейден як лаҳза коммуникатори худро ба ҳолати хомӯш гузошт. "Агар ба мо тир афтад, мо меҷангем" гуфт ӯ. "Мо боз чӣ кор карда метавонем?"
  
  Дрейк инро беҳтарин созиш медонист. Дар ҷаҳони идеалӣ, онҳо аз пеши сарбозони наздикшуда гузашта, бе осеб ва ношинос ба нақлиёти худ бармегаштанд. Албатта, SPEAR дар ҷаҳони идеалӣ вуҷуд надорад. Вай аслиҳаи худро бори дигар тафтиш кард, вақте ки даста ба берун рафтан тайёр буд.
  
  "Роҳи дарозро пеш гиред" гуфт Ҳейден. "Онҳо намехоҳанд".
  
  Ҳама чораҳои эҳтиётӣ. Ҳама ҳилаҳо барои пешгирӣ кардани муноқиша.
  
  Овози Лорен дар гӯшаш хоре буд. "Мо танҳо хабар гирифтем, одамон. Шведхо низ наздик мешаванд".
  
  
  БОБИ ХАФТУМ
  
  
  Дрейк пеш бурда, аввал дар гирду атрофи бинои фарсуда гашта, баъд аз нишеби поён мерафт. Торикй то хол заминро фаро гирифта буд, аммо субх дамагй дар канор буд. Дрейк роҳи худро дар як ҳалқаи нобаробар тасвир кард, то даме ки худро дар самти муқобили баҳр ёфт.
  
  Ҳисси ҳушдор, сар баланд, даста аз паси мо.
  
  Даль қуттиро соҳибӣ карда, сарпӯшро бодиққат зери дасташ нигоҳ дошт. Кензи ба тарафи ӯ давида, ба ӯ кӯмак кард, ки роҳашро ёбад. Даста фишанги биниши шабона дар тан дошт, ҳама ба истиснои Смит, ки аз атрофашон пурра огоҳ буданро афзалтар медонистанд. Ин комбинатсияи хуб буд. Паҳлу ба паҳлӯ ва як саф давида, то ба домани теппа ва як дашти ҳамворе расиданд, ки дар он ҷо сарпаноҳ набуд. Дрейк ба ҳалқаи худ часпида, онҳоро ба самти умумии қаиқҳо бурд. Сухане ба забон наомадааст - ҳама бо ҳисси худ атрофи худро тафтиш мекарданд.
  
  Онҳо медонистанд, ки душманони онҳо то чӣ андоза марговаранд. Ягон зархаридони нимманфиат ин дафъа. Имрузу баъду фардо бо аскарон, ки аз худашон камй надоштанд, ру ба ру шуданд.
  
  Қариб.
  
  Дрейк суст шуд ва ҳис кард, ки онҳо каме зуд ҳаракат мекунанд. Шароити замин ба нафъи онхо набуд. Дурахши саманд ба сӯи уфуқи шарқӣ мезад. Ба қарибӣ ҳеҷ гуна сарпӯш нахоҳад буд. Смит дар тарафи росташ ва Май дар тарафи чапаш меистод. Команда паст монд. Теппае, ки дар боло бинои фарсуда буд, хурд шуда, аз паси онхо пайдо шуд. Дар пеш як қатор буттаҳои дорои якчанд дарахт пайдо шуданд ва Дрейк каме сабукӣ ҳис кард. Онҳо дар масофаи дур аз шимолу шарқи он ҷое, ки лозим буд, буданд, аммо натиҷаи ниҳоӣ арзанда буд.
  
  Сенарияи беҳтарин? Ҷанг нест.
  
  Ӯ ҳаракат кард, ба хатар нигоҳ мекард ва забони баданашро бетараф нигоҳ дошт. Пайвастшавӣ ором боқӣ монд. Вақте ки онҳо ба паноҳгоҳ наздик шуданд, суръати ҳаракатро суст карданд, мабодо касе дар он ҷо интизор шуда бошад. Ҳамчун фармондеҳо, онҳо метавонистанд огоҳиро интизор шаванд, аммо дар ин миссия ҳеҷ чизро ба даст овардан мумкин нест.
  
  Дрейк майдони калонеро дид, ки бо якчанд дарахт ва буттаҳои камҳудуд ҷойгир аст ва бозистод ва ба дигарон ишора кард, ки истироҳат кунанд. Азназаргузаронии манзара чизе ошкор накард. Болои теппа то чое, ки мебинад, беодам буд. Дар тарафи чапи онхо сарпӯши тунук ба як дашти ҳамвор ва сипас ба соҳили баҳр мебурд. Ӯ тахмин кард, ки қаиқҳои онҳо шояд понздаҳ дақиқа роҳ бошад. Вай оҳиста-оҳиста пайвастро фаъол кард.
  
  "Лорен, дар бораи шведҳо ягон хабар ҳаст?"
  
  "Не. Аммо онҳо бояд наздик бошанд. "
  
  "Дигар дастаҳо?"
  
  "Русия дар ҳаво аст." Вай ба назар хиҷил менамуд. "Ман ба шумо вазифа дода наметавонам."
  
  "Ин ҷой ба минтақаи гарм табдил меёбад" гуфт Смит. "Мо бояд ҳаракат кунем."
  
  Дрейк розӣ шуд. "Биёед берун равем."
  
  Вай бархост ва доду фарёди мисли ҳама тирҳои даҳшатоварро шунид.
  
  "Дар он ҷо бас кунед! Ба мо қуттӣ лозим аст. ҳаракат накунед."
  
  Дрейк дудилагӣ накард, балки зуд фуромад ва ҳам барои огоҳӣ миннатдор буд ва ҳам аз он ки душманро аз даст додаанд, ҳайрон шуд. Дал ба ӯ нигоҳ кард ва Алисия ошуфта буд. Хатто Май тааччуб нишон дод.
  
  Кенси забонашро пахш кард. "Ин бояд Моссад бошад."
  
  "Оё шумо онҳоро бо силоҳ гирифтаед?" Хейден пурсид.
  
  "Бале" гуфт Дрейк. "Нотиқ рост ба пеш аст ва эҳтимол дар ҳарду тараф ёварон дорад. Маҳз ҳамон ҷое, ки мо мехоҳем."
  
  "Мо пеш рафта наметавонем" гуфт Май. "Мо бармегардем. Дар он самт". Вай ба тарафи шарқ ишора кард. "Дар ин чо сарпанох ва рох, якчанд ферма мавчуд аст. Шаҳр чандон дур нест. Мо метавонем эвакуатсия эълон кунем."
  
  Дрейк ба Ҳейден нигоҳ кард. Ба назар чунин менамуд, ки роҳбари онҳо интихоби байни шимол дар соҳил, шарқ ба сӯи тамаддун ё рӯ ба рӯ шудан ба ҷангро барраси мекард.
  
  "Агар мо дар ин ҷо бимонем, ҳеҷ чизи хубе рӯй нахоҳад дод" гуфт Дал. "Муқовимат бо як душмани элита душвор хоҳад буд, аммо мо медонем, ки бештари онҳо дар роҳ ҳастанд."
  
  Дрейк аллакай медонист, ки май дуруст аст. Шимол ба начот рох надод. Онҳо қад-қади Ҳеллеспонт бидуни сарпӯш давида, ба иқболи пок такя мекарданд, то ба ягон намуди нақлиёт дучор шаванд. Саёҳат ба шарқ имкони кафолат дода мешавад.
  
  Илова бар ин, аз ягон шаҳр дастаҳои дигар базӯр меомаданд.
  
  Ҳейден онро даъват кард ва сипас ба самти шарқ табдил ёфт, ки замин ва имкони гурези зудро арзёбӣ кард. Дар ин лахза боз садо баланд шуд.
  
  "Дар он ҷо бимонед!"
  
  "Афс," Алиша нафас кашид. "Ин бача равонист."
  
  "Ман танҳо биноҳои хуб дорам" гуфт Смит, бо ишора ба технологияи визуалӣ. "Дар паси чизи сахт пинҳон шавед. Мо оташро мегирем".
  
  Даста ба самти шарқ равон шуд. Исроилихо оташ кушоданд, тирхо аз болои сари найзачиён ба танаи дарахтон ва байни шохахо меафтанд. Баргхо борид. Дрейк зуд ба боло баромад, зеро медонист, ки тирҳо дидаву дониста ба баланд нигаронида шудаанд ва дар ҳайрат буданд, ки онҳо дар ин ҷо ба чӣ ҷанги нав ворид мешаванд.
  
  "Ин мисли як омӯзиши артиш аст" гуфт Алисия.
  
  "Ман дар ҳақиқат умедворам, ки онҳо тирҳои резиниро истифода мебаранд" гуфт Далл.
  
  Онҳо ба боло баромаданд ва импровизатсия карданд, ба шарқ ҳаракат карданд ва ба дарахтони мустаҳкамтар расиданд ва чашмро ба худ ҷалб карданд. Дрейк баргашт, дидаву дониста баланд. Ӯ ҳеҷ нишонаи ҳаракатро надид.
  
  "Бачаҳои фиребгар."
  
  "Дастаи хурд" гуфт Кензи. "Бодиққат. Мошинҳои автоматӣ. Онҳо интизори тасмим хоҳанд шуд."
  
  Дрейк мехост барои пурра истифода барад. Даста бодиққат роҳи шарқро пеш гирифт, рост ба субҳи саманд, ки ҳанӯз ба уфуқи дур таҳдид мекард. Пас аз расидан ба клиринги навбатӣ, Дрейк садои тирро шунида ва амалан ҳис кард.
  
  "Карф". Ӯ барои пӯшиш кабӯтар кард. "Он кас наздик буд."
  
  Дар байни паноҳгоҳҳо бештар тирпарронӣ, партовҳои сурб бештар. Ҳейден ба чашмони Дрейк амиқ нигоҳ кард. "Роҳҳои онҳо тағйир ёфтанд."
  
  Дрейк нафаси чуқур гирифт ва ба он бовар намекард. Исроилиҳо шадидан тир холӣ карданд ва бешубҳа бо эҳтиёт, вале бо суръати фоидаовар пеш мерафтанд. Тири дигар як пораи пӯсти дарахтеро, ки дар паси сари Ёрга буд, канда, русро шадидан парешон кард.
  
  "Хуб нест," бо ғазаб ғусса кард Кенси. "Ҳамаи хуб нест".
  
  Чашмони Дрейк мисли шаҳид буданд. "Ҳайден, Лорен тамос гиред. Бигзор вай ба Qrow тасдиқ кунад, ки мо оташро бармегардонем!"
  
  "Мо бояд оташро ҷавоб диҳем" гуфт Кенси. "Шумо пештар ҳеҷ гоҳ тафтиш накардаед."
  
  "Не! Онҳо сарбозони зархарид, аскарони элита мебошанд, ки таълим гирифтаанд ва фармонҳоро иҷро мекунанд. Онҳо иттифоқчиён, дӯстони эҳтимолӣ ҳастанд. Инро санҷед, Ҳейден. Ҳоло онро санҷед! "
  
  Тирхои нав ба зери дарахтон медаромаданд. Душман ноаён, шуниданашуда монд; SPIR аз пешравии онҳо танҳо аз таҷрибаи худ медонист. Дрейк тамошо кард, ки Ҳейден тугмаи коммро пахш кард ва бо Лорен сӯҳбат кард ва сипас барои посухи зуд дуо кард.
  
  Аскарони Моссад наздиктар омаданд.
  
  "Мақоми моро тасдиқ кунед." Хатто овози Даль тезу тунд баромад. "Лорен! Оё шумо қарор қабул мекунед? Оё мо ҷанг мекунем? "
  
  
  * * *
  
  
  Дастаи SPEAR, ки аллакай аз қаиқҳои худ ронда шуда буд, маҷбур шуд, ки ба шарқтар равад. Онхо дар зери оташ душворй кашиданд. Нахоста, ки бо иттифоқчиёни маълум ҷанг кунанд, онҳо худро то гарданашон дар хатар диданд.
  
  Онҳо ҳарошида, харошида ва хунолуд шуда, ҳар як ҳиларо дар арсеналҳои худ истифода мебурданд, ҳар як ҳиларо барои дур кардани байни худ ва Моссад истифода мебурданд. Бозгашти Лорен ҳамагӣ чанд дақиқа тӯл кашид, аммо он дақиқаҳо назар ба CD-и Ҷастин Бибер дарозтар буд.
  
  "Қроу бадбахт аст. Ӯ мегӯяд, ки шумо фармоиш гирифтаед. Силоҳҳои худро дар ҳар сурат нигоҳ доред. Ҳама чор нафарашон".
  
  "Ва ин ҳама аст?" Дрейк пурсид. "Оё шумо ба ӯ гуфтед, ки мо бо кӣ сару кор дорем?"
  
  "Албатта. Вай хашмгин менамуд. Ман фикр мекунам, ки мо ӯро хашмгин кардем."
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд. Маъное надорад. Мо бояд дар ин бора якҷоя кор кунем.
  
  Даль фикри худро баён кард. "Мо воқеан дар Перу ба амрҳои ӯ муқобил баромадем. Шояд ин баргардонида бошад."
  
  Дрейк ба он бовар накард. "Не. Он ночиз мебуд. Вай ин гуна сиёсатмадор нест. Ба мо иттифоқчиён мухолифанд. Аҷаб. "
  
  "Мо фармоиш дорем" гуфт Ҳейден. "Биёед имрӯз зинда монем ва фардо мубориза мебарем."
  
  Дрейк медонист, ки вай ҳақ аст, аммо ӯ худро нигоҳ дошта наметавонист, ки фикр кунад, ки исроилиён эҳтимол ҳаминро гуфтаанд. Хамин тавр шикоятхои чандинасра огоз ёфтанд. Ҳоло, ҳамчун як даста, онҳо ба самти шарқ кор карда, дар дохили сипари ҷангали худ монданд ва як посбон ташкил карданд, ки на он қадар хашмгин, балки кофӣ барои суст кардани исроилиён. Смит, Кинимака ва Май барҷаста нишон доданд, ки онҳо акнун тиҷоратро дар назар дошта, рақибони худро дар ҳар қадам занҷир мезананд.
  
  Он аз паси онҳо омад, вақте ки Дрейк дар байни дарахтон парвоз мекард. Вертолёт дар болои сараш гурриш карда, баъд хам шуд ва дар ягон холигии ноаён фуруд омад. Ба Ҳейден лозим набуд, ки ҳарфе бигӯяд.
  
  "Шведхо? русхо? Худоё, ин аҳмақ аст, бачаҳо!"
  
  Дрейк дарҳол шунид, ки тир аз он тараф меомад. Он касе, ки навакак аз чархбол баромад, тир холӣ кард, на Моссад.
  
  Ин маънои онро дошт, ки чор дастаи нерӯҳои махсус ҳоло дар мубориза буданд.
  
  Дар пеш ҷангал ба охир расид ва як хонаи кӯҳнаи деҳқониро берун аз майдони васеъе, ки бо деворҳои сангӣ сарҳад дошт, ошкор намуд.
  
  "Баъзе вақт гиред", - фарёд зад ӯ. "Сахт ва зуд амал кунед. Мо метавонем дар он ҷо дубора ҷамъ шавем."
  
  Коллектив гуё сагхои дузах дар пошнаи худ гарм бошанд, давиданд.
  
  
  * * *
  
  
  Бо суръати пурра, вале назоратшаванда ҳаракат карда, даста ба таври тасодуфӣ аз сарпӯш баромад ва ба сӯи хонаи ферма шитофт. Деворҳо ва сӯрохиҳои тирезаҳо тақрибан мисли хонаи дар теппа харобшуда буданд, ки аз ҳузури одамон шаҳодат медод. Дар паси онҳо се гурӯҳи нерӯҳои махсус меистанд, аммо то чӣ андоза наздик?
  
  Дрейк намедонист. Вай дар болои замини хароба сахт давида, биниши шабонаи худро аз даст дод ва осмони равшанро барои нишон додани роҳи худ истифода бурд. Нисфи даста ба пеш менигарист, нисфи ба пас менигарист. Май пичиррос зад, ки дид, ки дастаи Моссад ба канори ҷангал мерасад, аммо баъд Дрейк ба девори аввалини паст расид ва Май ва Смит миқдори ками оташро хомӯш карданд.
  
  Онхо якчоя дар паси девори сангин часпида буданд.
  
  Хонаи ферма хануз бист кадам пеш буд. Дрейк медонист, ки ба исроилиён ва дигарон имкон намедиҳад, ки дар он ҷо ҷойгир шаванд ва хатҳои беҳтарини биноро таъсис диҳанд, ба онҳо фоидае нахоҳад овард. Илова бар ин, дигар дастаҳо акнун аз ҳамдигар эҳтиёт хоҳанд шуд. Вай ба мухбир сухан ронд.
  
  - Беҳтараш харҳои худро кашед, писарон.
  
  Алисия рӯй ба ӯ нигарист. "Оё ин беҳтарин аксенти амрикоии шумост?"
  
  Дрейк хавотир менамуд. "Шоҳ. Ниҳоят ман баргаштам". Он гоҳ ӯ Даллро дид. "Аммо эй, ин метавонад бадтар бошад, ман фикр мекунам."
  
  Ҳамчун як онҳо сарпӯшро шикастанд. Мэй ва Смит боз оташ кушоданд ва дар ҷавоб ҳамагӣ ду тир гирифтанд. Садои дигар шунида нашуд. Дрейк девори мустаҳкаме ёфт ва бозистод. Ҳейден фавран ба Май, Смит ва Кинимакаро посбонӣ кардани периметр таъин кард ва сипас шитофт, ки ба дигарон ҳамроҳ шавад.
  
  "Мо чанд дақиқа хуб ҳастем. Мо чӣ дорем?"
  
  Даль аллакай харитаро кушода истода буд, ки овози Лорен гӯшҳояшонро пур кард.
  
  "Нақшаи B ҳанӯз имконпазир аст. Сари дохили. Агар шумо зуд бошед, ба шумо нақлиёт лозим нест."
  
  "Нақшаи Б." Дрейк сарашро ҷунбонд. "Ҳамеша нақшаи B."
  
  Патрули периметрӣ хабар дод, ки ҳама чиз равшан аст.
  
  Ҳейден ба қуттичае ишора кард, ки Далл мебурд. "Мо бояд дар ин ҷо масъулиятро ба дӯш гирем. Агар шумо онро гум кунед, мо намедонем, ки дар дохили он чӣ ҳаст. Ва агар инро ба душман аз даст диҳӣ..." Ба вай лозим набуд, ки идома диҳад. Швед сандукро ба замин гузошта, дар пахлуи он зону нишаст.
  
  Хейден ба рамзи дар сарпуш кандашу-да даст расонд. Тирҳои чархзананда огоҳии даҳшатнок мефиристанд. Дал сарпӯшро бодиққат кушод.
  
  Дрейк нафасашро нигоҳ дошт. Ҳеҷ чиз рӯй надодааст. Хамеша хавфнок буд, вале онхо ягон кулф ва механизми пинхониро дида наметавонистанд. Акнун Даль сарпӯшро пурра бардошт ва ба фазои дохили он назар кард.
  
  Кенси хандид. "Ин чи аст? Силоҳи ҷанг? Бо Ганнибал пайваст шуда, бо фармон пинҳон шудааст? Фақат як тӯдаи коғазро мебинам".
  
  Даль боз ба пои худ нишаст. "Ҷангро бо сухан низ метавон кард."
  
  Ҳейден бодиққат якчанд варақро баровард ва матнро скан кард. "Ман намедонам," вай иқрор шуд. "Ба назар як файли тадқиқотӣ ва... сабти..." Вай таваққуф кард. "Тестҳо? Мурофиа?" Вай чанд сахифаи дигарро варак зад. "Мушаххасоти васлкунӣ."
  
  Дрейк абрӯ зад. "Ҳоло ин бад садо медиҳад. Онҳо онро Лоиҳаи Вавилон, Лорен меноманд. Биёед бубинем, ки шумо дар ин бора чӣ кор карда метавонед."
  
  "Фаҳмид" гуфт Ню-Йоркер. "Боқимондаи ҳама?"
  
  "Ман танҳо ба фаҳмидани ин хусусиятҳо шурӯъ карда истодаам" гуфт Далл. "Ин бузург аст..."
  
  "Поён!" Смит дод зад. "Наздик шудан."
  
  Коллектив суръатро суст карда, тайёрй дид. Дар паси деворхои сангин тири пулемёт гурриши тезу тунд ва гуш-нашаванда ба гуш мерасид. Смит оташро аз тарафи рост баргардонд, ки ҳадафи он аз чароғе дар девор буд. Ҳейден сарашро ҷунбонд.
  
  "Мо бояд ба ин хотима диҳем. Рав аз ин ҷо".
  
  "Харро кашед?" Дрейк пурсид.
  
  "Хари худро гиред."
  
  "Нақшаи B" гуфт Алисия.
  
  Онҳо бехатар монданд, аз девор ба девор ба паси хонаи ферма ҳаракат карданд. Фарш аз партовҳо ва пораҳои сангин ва чӯб, ки дар он ҷое, ки бом канда шуда буд, нишон дода шуда буд. Май, Смит ва Кинимака пушти сарро фаро гирифтанд. Дрейк вақте истод, ки онҳо ба тирезаҳои қафо расиданд ва ба масири пеш назар карданд.
  
  "Ин метавонад танҳо мушкилтар шавад" гуфт ӯ.
  
  Офтоби тулѓъкунанда аз болои уфуқ бо рангҳои ранга лағжид.
  
  
  БОБИ ХАШТУМ
  
  
  Мусобиқа идома дошт, аммо ҳоло имконот кам мешуданд. Ҳангоме ки Дрейк ва Алисия, ки пешсаф буданд, сарпӯшро тарк карда, ба дарун рафтанд ва хонаи хоҷагии деҳқониро дар байни онҳо ва таъқибкунандагони онҳо нигоҳ медоштанд, ниҳоят дастаи Моссад аз ҷангал баромаданд. Хама либоси сиёх пушида, дар руяшон ниқоб пӯшида, ба поин ва эҳтиёткорона наздик шуда, силоҳҳои худро бардошта, тир мепарронданд. Май ва Смит зуд паси хонаи фермаро пинҳон карданд. Хейден ба пеш шитофт.
  
  "Ҳаракат кунед!"
  
  Дрейк бо инстинкт истодан ва мубориза бурдан мубориза мебурд; Дал дар тарафи чапи ӯ низ бо ин ҳам ба таври возеҳ мубориза мебурд. Онҳо одатан ҷанг мекарданд ва рақибони худро мағлуб мекарданд - баъзан ин ба қувваи бераҳмона ва рақамҳо рост меояд. Аммо аксар вақт ин ҳама ба аблаҳии рақибони онҳо меомад. Аксари зархаридон, ки музд мегирифтанд, суст ва кунд буданд, ки ба андозаи худ, бераҳмӣ ва набудани ахлоқ такя мекарданд, то корро анҷом диҳанд.
  
  Имрӯз не.
  
  Дрейк зарурати ҳифзи ҷоизаро хуб медонист. Дал сандуқро бардошта, ба қадри имкон бехатар нигоҳ дошт. Йорги акнун пеш мерафт, заминро месанҷид ва кӯшиш мекард, ки пайроҳаҳоро бо фарогирии бештар пайдо кунад. Онхо аз кухсори кухсор гузашта, баъд аз байни дарахтони начандон калон фуромаданд. Исроилиён чанд муддат оташфишониро бас карданд, шояд фармонҳои дигарро эҳсос карда, мавқеъи худро маълум кардан нахостанд.
  
  Акнун тактикаи гуногун нишон дода шуд.
  
  Аммо барои Дрейк, Алисия онро беҳтарин ҷамъбаст кард. "Ба хотири Худо, Йоги. Сари русатро зер карда гурез!".
  
  Лорен пешрафти онҳоро дар GPS пайгирӣ кард ва эълон кард, ки нуқтаи мулоқоти Нақшаи B дар уфуқи оянда аст.
  
  Дрейк каме осонтар нафас кашид. Дарах ба охир расид ва Йорги аввалин шуда ба теппаи хурд баромад, Кинимака аз паси худ баромад. Дар он ҷое, ки ӯ афтод, шими Ҳавайиро дар лой пушидааст - се маротиба. Алисия ба май, ки дар байни каторхои замин чусту чолокона харакат мекард, нигох кард.
  
  "Лаънат Спрайт. Ба назар барраи бахорй дар вахш сайру гашт мекунад".
  
  "Ҳар коре, ки вай мекунад, хуб мекунад" гуфт Дрейк.
  
  Алисия дар болои шифер лағжид, аммо тавонист дар по бимонад. "Ҳамаи мо ин корро хуб мекунем."
  
  "Бале, аммо баъзеи мо бештар ба харкурраҳо монанданд."
  
  Алисия аслиҳаашро боло бардошт. "Умедворам, ки шумо маро дар назар надоред, Дрейкс." Унинг овозида огоҳлантириш бор эди.
  
  "Оҳ, албатта не, азизам. Аён аст, ки ман шведиро дар назар доштам".
  
  "Қимат?"
  
  Тир аз пас садо баланд кард ва сухани Дальро пеш аз сар шудани он тамом кард. Таҷриба ба Дрейк гуфт, ки тирҳо барои онҳо пешбинӣ нашудаанд ва аз ду ёддоштҳои гуногун иборатанд. Моссад бо русҳо ё шведҳо ҳамкорӣ мекард.
  
  Шведхо, аз афташ фикр мекард у, ба суи Моссад давиданд.
  
  Вай табассум накарда натавонист.
  
  Дал гӯё хашмро ҳис мекард, ба атроф нигарист. Дрейк нигоҳи бегуноҳ кард. Онхо ба теппаи хурде баромаданд ва аз тарафи дигар ла-жид.
  
  "Нақлиёт меояд" гуфт Лорен.
  
  "Монанди ин!" Ҳейден ба осмон ишора кард, дур, дур, ки дар он ҷо доғи сиёҳ ҳаракат мекард. Дрейк ин минтақаро аз назар гузаронд ва Йоргиро ба поён кашид, вақте ки тир дар болои теппа ҳуштак зад. Ногаҳон касе ба онҳо таваҷҷӯҳи бештар пайдо кард.
  
  - Ба водй, - гуфт Кинимака. "Агар мо ба он дарахтон расида тавонем..."
  
  Команда ба спринти охирин тайёрй медид. Дрейк бори дигар ба доғи наздикшуда нигоҳ кард. Лаҳзае гумон кард, ки шояд сояе мебинад, вале баъд ҳақиқатро дид.
  
  "Мардум, ин як чархболи дигар аст."
  
  Кинимака аз наздик нигох кард. "Шах".
  
  "Ва он ҷо". Май ба тарафи чап, баланд ба суи сохили абрхо ишора кард. "Сеюм".
  
  "Лорен" гуфт фавран Ҳейден. "Лорен, бо мо гап зан!"
  
  "Танҳо гирифтани тасдиқ." Овози ором баргашт. "Шумо хитойхо ва англисхо дар хаво мебошанд. Русия, Шветсия ва Исроил дар рӯи замин. Гӯш кунед, ман ҳоло шуморо ба чат пайваст мекунам, то шумо бори аввал маълумот гиред. Баъзеи онҳо беақл аст, аммо ҳамаи онҳо метавонанд арзишманд бошанд. "
  
  "Мардуми Фаронса?" Кинимака аз чй сабаб бошад, ки андешаманд шуд.
  
  "Ҳеҷ чиз" ҷавоб дод Лорен.
  
  "Кори хуб, онҳо на ҳама ба Бо монанданд" гуфт Алисия бо алам ва ғамгинӣ. "Ман фаронсавиро дар назар дорам. Ин бача хиёнаткор буд, аммо дар кори худ лаънатӣ буд".
  
  Даль руй дод. "Агар онхо мисли Бо" бошанд, - оромона гуфт у. "Онҳо шояд аллакай дар ин ҷо бошанд."
  
  Алисия аз ин суханон чашмак зада, тудаҳои хоки наздикро меомӯхт. Ҳеҷ чиз ҳаракат накард.
  
  "Моро иҳота кардаем" гуфт Ҳейден.
  
  "Гурӯҳҳои нерӯҳои махсус дар ҳама ҷонибҳо" розӣ шуд Дрейк. "Каламушҳо дар дом."
  
  "Аз номи худатон гап занед." Май ҳама чизро зуд қадр кард. "Ду дақиқа вақт диҳед. Дар хотир доред, ки дар дохили ин қуттӣ чӣ қадаре, ки тавонед, чӣ гуна аст." Вай дастонашро боло бардошт. "Кор кунед".
  
  Дрейк асли онро дарк кард. Баъд аз ҳама, қуттӣ арзиши ҷони онҳо набуд. Агар вазъ дар ҳақиқат муташанниҷ шавад ва як дастаи дӯстона аз он гузарад, на бокс метавонад ҳаёти онҳоро наҷот диҳад. Даль сарпӯшро кушод ва даста рост ба сӯи чархболҳои наздикшуда равон шуд.
  
  У ба хама когазхои когаз медод.
  
  "Вой, ин аҷиб аст" гуфт Алисия.
  
  Кензи чанд варақ коғазро омехта кард. "Дар вакти хондани хуччати аз сӣ то панҷоҳ сол пеш, ки аз ҷониби фашистон навишта шуда, дар қабри Ҳаннибал Барса пинҳон карда шуда буд, ба ҷанг даромадед? Дар ин чӣ аҷиб аст?
  
  Дрейк кӯшиш кард, ки порчаҳоро ба хотира гузорад. "Суханони вай маъно доранд. Ин ҳамон курси SPEAR аст."
  
  Лоихаи тадкикоти илмии куххои баланд, хонд. Дар ибтидо бо мақсади омӯзиши баллистикаи такрорӣ бо арзиши камтар сохта шудааст. Ба ҷои ракетаҳои гаронбаҳо...
  
  "Ман намедонам, ки ин чӣ ҷаҳаннам аст."
  
  Бе истифода аз ракета ба коинот парвоз кунед. Лоиҳа пешниҳод мекунад, ки таппончаи хеле калон метавонад барои тирандозии объектҳо бо суръати баланд дар баландиҳои баланд истифода шавад ...
  
  "Оҳ гуҳ".
  
  Чеҳраи Дал ва Алисия ҳам мисли хокистар буд. "Ин хуб буда наметавонад."
  
  Ҳейден ба вертолётҳои наздик омадаистода ишора кард, ки ҳоло дар назари ҳама буданд. Онҳо метавонистанд, ки дар болои чархболҳо тупҳои алоҳида овезон буданд.
  
  "Ва ин ҳам дуруст нест!"
  
  Дрейк коғазҳоро дод ва силоҳашро омода кард. Вақт барои он ки ӯ ба он чизе одат карда буд ва дар чӣ хуб буд. Ӯро бо сӯҳбатҳои Ҳейден, Мэй ва Смит, инчунин аз системаи алоқае, ки Лорен ислоҳ карда буд, бомбаборон карданд.
  
  "Исроилиён бо шведхо ба чанг даромаданд. Русия номаълум..." Сипас таркишҳои мудохила ва интиқоли фаврӣ аз пахши мустақим, ки NSA ва дигар созмонҳо тавонистанд гӯш кунанд, пайдо шуданд.
  
  Фаронсавӣ: "Мо ба минтақа наздик мешавем..."
  
  Бритониё: "Бале, ҷаноб, ҳадафҳо пайдо шуданд. Дар майдони чанг душманони бисьёре дорем...".
  
  Чин: "Оё шумо мутмаин ҳастед, ки онҳо қуттӣ доранд?"
  
  Ҳейден роҳро пеш гирифт. Онхо аз сахро давиданд. Онхо бе план ran заданд. Сӯхтори эҳтиётӣ чархболҳоро маҷбур кард, ки чораҳои саркашӣ кунанд ва дунболи заминии онҳоро маҷбур кард, ки бо эҳтиёти шадид ҳаракат кунанд.
  
  Ва он гоҳ, вақте ки Дрейк мехост, ки ба масири нави гурези худ тамаркуз кунад, як овози дигар статикиро буриданд.
  
  Фақат мухтасар.
  
  Қисман дар паси садо пинҳон шуда буд, ки садои базӯр шунидашаванда, чуқур ва кашолашуда дар гӯшҳояш бурида шуд.
  
  Амрико: "Тими SEAL 7 дар ин ҷост. Мо ҳоло воқеан наздикем..."
  
  Ин зарба ӯро то ба ҷони худ такон дод. Аммо вақт набуд. Гап нест. Барои азхуд кардани он як сония ҳам нест.
  
  Бо вуҷуди ин, чашмони ӯ ба чашмони Торстен Дал рост меоянд.
  
  Чӣ...?
  
  
  БОБИ НУХУМ
  
  
  "Ба чархбол бигӯед, ки гӯед!" Ҳейден ба алоқаи худ клик кард. "Мо роҳи дигарро меёбем."
  
  "Оё шумо мехоҳед, ки ин дар атроф овезон шавад?" - пурсид Лорен ва Алисияро ханда кард, ҳатто вақте ки ӯ барои ҳаёташ давида буд.
  
  "Албатта. Худро пӯшонед. Ба мо занг назанед, мо ба шумо занг мезанем!"
  
  Дрейк дар ҳайрат буд, ки оё ин рӯз ба охир мерасад, пас диски пур аз офтоб дар уфуқ овезонро дид ва тамасхурро дарк кард. Минтақа як қатор теппаҳо буд, ки ҳар яке аз кӯҳҳои пешин нишебтар буд. Вақте ки онҳо ба болои теппа расиданд, бодиққат қадам зада, баъд бо суръати тамом ба тарафи дигар давиданд, харҳои онҳоро найза фаро гирифт.
  
  Аз акиб дам садои тир ба гуш мерасид, вале ондо ба суи ондо нигаронида нашуда буданд, шояд исроилидо ва шведдо ба дамдигар зарба мезананд. Дар тарафи чапу рост боз чанд бинои харобае пайдо шуд, ки аксарияташон дар водихои на он кадар камоб сохта шуда буданд, хамааш партофта шудаанд. Дрейк намедонист, ки чӣ боиси рафтани мардум шудааст, аммо ин кайҳо пеш рӯй дод.
  
  Боз теппаҳо ва сипас як гурӯҳи дарахтон ба тарафи чап. Пешниҳоди сарпаноҳ, сабзаву шохаҳо ғафс сабзид. Ҳейден дастаро ба он самт равона кард ва Дрейк каме сабуктар кашид. Ҳама гуна пӯшиш беҳтар аз пӯшиш надоштан беҳтар буд. Аввал Ҳейден ва баъд Алисия аз байни дарахтон дурахшиданд, акнун Дал, Кензи ва Кинимака. Дрейк ба чангал даромада, Май, Йорги ва Смитро дар акиб монд. Тир садо дод, акнун наздиктар, Дрейкро барои дӯстонаш эҳтиёт кард.
  
  Ба акиб баргашта дид, ки Май пешпо шудааст.
  
  Нигоҳ кард, ки чеҳраи вай аз замин парид.
  
  "Нух!"
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден якбора тормоз кард ва ба ақиб гашт. Дар ин лаҳза Май дар замин беҳуш мехобид, Дрейк ба ӯ наздик шуд, Смит аллакай хам шуда буд. Тир ба дарахтони канори атроф бо як тунд мерасид. Касе наздик буд.
  
  Пас аз он, дар зери бутта сар шуд. Рақамҳо берун ҷаҳида, яке Ҳейденро дар бадани поёниаш зад. Вай як ҷунбид, аммо дар по монд. Танаи дарахт ба сутунмӯҳрааш зад. Вай ба дурахши дард эътибор надода, таппончаро бардошт. Пас аз он симои сиёҳ боз ба ӯ ҳамла карда, бо оринҷ, зону, корд... зад.
  
  Ҳейден шуш кард ва ҳис кард, ки теғ ба як мӯи меъдааш мерасад. Вай бо оринҷ ба рӯй ва зону ба шикам мубориза мебурд, то байни онҳо масофаи бештаре гузорад. Вай дид, ки Кинимака ва Алисия дар тарафи рост меҷанганд ва Дал пораеро, ки ӯ афтонда буд, лагадкӯб мекунад.
  
  Дрейк Майи лангонро мегирад.
  
  Тирхо дар байни дарахтон парвоз карда, баргу растанихоро реза мекарданд. Яке душманро торумор кард, вале дер нагузашта. Мард ба зудӣ бархост ва ба таври возеҳ дар тан либоси Кевлар дошт. Сипас диди Ҳейден аз рақиби худаш пур шуд - як марди Моссад, ки хислатҳояш бо иродаи бераҳмона ва бераҳмона мубаддал шуда буд.
  
  "Исто," гуфт вай. "Мо дар як саҳифа ҳастем..."
  
  Зарбае, ки ба даҳон расид, ӯро боздошт. Ҳейден хунро чашид.
  
  - Фармоиш, - чавоби норавшан омад.
  
  Вай зарбаҳои навро манъ карда, мардро як сӯ тела дод ва кӯшиш мекард, ки силоҳро баланд накунад, ҳатто вақте ки ӯ корд мезад. Майса аккосро чашид, баъд лой. Ҳейден пойҳои ин мардро лагадкӯб кард, вақте ки Дрейк аз гузашта шитофт ва аз пайраҳа ва ба дарахтон шитофт. Смит пушташро пӯшида, ба рӯи исроилӣ як мушт зад ва ӯро дубора ба зери бутта фиристод. Кензи навбатӣ буд, ин дафъа бо як изҳори дудилагӣ дар чеҳрааш ва чашмони калоне, ки гӯё шахси шиносро меҷӯяд.
  
  Ҳейден роҳи худро ба сӯи Дрейк тела дод.
  
  "Май?"
  
  "Вай ҳамааш хуб аст. Танҳо як тир дар сутунмӯҳра ва ҳамин аст. Ҳеҷ чизи аҷибе нест."
  
  Ҳейден ранга гашт. "Чӣ?" - Ман пурсидам.
  
  "Кӯдак онро боздошт. Вай афтоду ба косахонаи сараш зад. Ҳеҷ чизи махсусе нест".
  
  "ДАР БОРАИ".
  
  Алисия аз ҳамлаи бераҳмонаи оринҷ гурехт ва бо истифода аз партоби дзюдо рақибашро ба сӯи дарахтон парвоз кард. Кинимака ба воситаи аскари дигари Моссад бульдозер кард. Якчанд лахза рох равшан буд ва командаи НАЙРА пурра истифода бурд.
  
  Ҳангоме ки онҳо бо суръати пурра давида буданд, ҳар як таҷриба ба амал омад, ки онҳо дар бораи суст шудан, тавассути гардиш, ғарқшавӣ ва чӯбҳои хатарноки дарахтон фикр намекарданд. Дар байни онҳо ва дастаи Моссад фосила кушода шуд ва баргҳои ғафс сарпӯши беҳтаринро фароҳам оварданд.
  
  "Чӣ гуна онҳо тавонистанд аз мо гузаштанд?" Дрейк дод зад.
  
  "Ин шояд вақте буд, ки мо барои тафтиш кардани қуттӣ истодем" гуфт Ҳейден.
  
  Смит бо овози баланд гиря кард. "Мо тамошо кардем."
  
  "Худро латукӯб накунед..." оғоз кард Ҳейден.
  
  "Не, дӯсти ман" гуфт Кенси. "Онҳо дар коре, ки мекунанд, беҳтаринанд".
  
  Смит хандид, гӯё бигӯяд, ки мо ҳам чунин кардем, аммо дар акси ҳол хомӯш монд. Ҳейден дид, ки Кинимакаро пешпо хӯрда, пойҳои азими ӯ дар як тудаи намии чандир афтода, ба кӯмак ҳаракат кард, аммо Дал аллакай марди калонро дастгирӣ мекард. Шветсия қуттиро ба дасти дигараш интиқол дода, Ҳавайиро бо росташ тела дод.
  
  Ва акнун ба ин омехта хавфи дигар илова карда шуд - садои бе-шубхае, ки вертолёт дар болои он парвоз мекунад.
  
  Оё онҳо оташ мекушоянд?
  
  Оё онҳо ҷангалро бо тир шона мекунанд?
  
  Ҳейден чунин фикр намекард. Аз ин гуна рафтори бемасъулиятона хазорхо чизхо но-буд мешаванд. Албатта, ин бачаҳо фармонҳои ҳукуматҳои худро иҷро мекарданд ва баъзе масхарабозоне, ки дар хона дар утоқҳои гарм ва кондитсионери худ нишаста буданд, парвое надоштанд, ки дар беруни манораҳои аз устухони фил чӣ мегузарад.
  
  Садои винтхо аз боло садо медод. Ҳейден давиданро идома дод. Вай аллакай медонист, ки Моссад чашмони онҳоро ба дастаи онҳо ва эҳтимолан шведҳо ва русҳо дар паси онҳо хоҳанд дошт. Аз тарафи чап садое баланд шуд ва вай фикр мекард, ки рақамҳои бештарро дидааст - онҳо бояд русҳо бошанд, фикр мекард вай.
  
  Ё шояд Бритониё?
  
  Аҷаб!
  
  Онҳо хеле кушода буданд. Аз ҳад зиёд омода нест. Дарвоқеъ, ҳама дастаҳо дар он ҷо буданд. Ҳеҷ кас интизор набуд, ки ҳама якбора меоянд - ва ин хато буд. Аммо ба ман нақшае бигӯед, ки инро ба назар мегирад?
  
  Рохи Дрейк дар пеш меистод, аз вазни май тамоман суст намешуд. Алисия аз паси ӯ рафт ва ба атроф нигарист. Роҳ бемаънӣ мегашт, аммо умуман ба самти дуруст мерафт ва Ҳейден барои ин миннатдор буд. Вай шунид, ки тирҳои Смит аз паси онҳо оташ зада, таъқибкунандагони онҳоро рӯҳафтода мекард. Вай аз тарафи чап чанд доду фарьёд шунид, ки гуё ду кувва вомехуранд.
  
  Лаънат, ин як чизи девона аст.
  
  Дрейк аз болои дарахти афтода ҷаҳид. Кинимака базӯр бо гурриш рахна кард. Порчаҳо ба ҳар тараф пароканда шуданд. Релеф паст шудан гирифт ва баъд онхо канори чангалро диданд. Ҳейден ба занг зад, ки онҳо бояд суръатро суст кунанд - ҳеҷ кас намедонист, ки дар паси хати дарахт дар замин чӣ интизор аст.
  
  Дрейк каме суст шуд. Алисия аз тарафи рост аз ӯ гузашт ва Дал ба тарафи чапи ӯ зад; се нафар якчоя сарпӯшро паси сар карда, ба водии танге даромаданд, ки аз ду тараф бо нишебиҳои қаҳваранг муҳофизат карда шудааст. Кинимака ва Кензи пошнаҳои худро бо ҳам пахш карданд, то дастгирӣ кунанд ва баъд Ҳейден низ аз пинҳон берун баромад ва ҳоло кӯшиш мекунад, ки эҳсоси афзояндаи сӯзишро дар синааш сарфи назар кунад.
  
  Онҳо бештар аз он ки вай фикр мекард, давида рафтанд.
  
  Ва наздиктарин шаҳр милҳо дур буд.
  
  
  БОБИ ДАХУМ
  
  
  Дрейк ҳис кард, ки Май каме мубориза мебарад. Вай медонист, ки вай зуд ба худ меояд. Дар он лаҳзаи зудгузар, ӯ як чизи ҳамвор, хокистарранг ва ғафсро пай бурд, ки дили тез-тези ӯро ба ларза меовард.
  
  "Чап!"
  
  Тамоми гурӯҳ ба тарафи чап шикаста, бодиққат, вале беасос канораҳои худро мепӯшонд, зеро рақибони онҳо ҳанӯз ноаён буданд. Дрейк иҷозат дод, ки Май каме мубориза барад, аммо нигоҳ дошт. Ба зудӣ вай бо мушти худ ба қабурғаҳои ӯ зад.
  
  "Маро равам".
  
  "Як сония, дӯстам..."
  
  Алисия сахт ба ӯ нигарист. "Оё ба шумо ин қадар маъқул аст?"
  
  Дрейк дудилагӣ кард ва баъд табассум кард. "Ба ин савол ҷавоби дақиқе нест, дӯстам."
  
  "Дар ҳақиқат?"
  
  "Хуб, дар ин бора аз нуқтаи назари ман фикр кунед."
  
  Май мушкилоти худро бо истифода аз сутунмӯҳрааш барои тела додан ва ба фарш печидан ҳал кард. Вай бомуваффақият фуруд омад, аммо сари худро нигоҳ дошта, дар ҷои худ ҷунбид.
  
  "Инак," гуфт Дрейк. "Дар дифоъи ман, вай ноамн ба назар мерасад."
  
  "Агар саросема нашавем, сари шумо меларзад." Алисия гузаштаро тела дод ва Дрейк аз паси худ рафта, майро каме дигар тамошо кард, то он даме, ки худро рост кард ва ба ритм даромад. Гурух аз сохил ба суи асфальт давид.
  
  "Аввалин иштибоҳ бо Моссад." Дал дароз кашид. "Ҳеҷ чизи аҷибе нест."
  
  "Онҳо худдорӣ мекарданд" гуфт Кензи. "Ҳамон тавре ки шумо будед."
  
  "Иштирокчии дуюм" гуфт Дрейк. "Он деҳаи Англияро дар хотир доред? Солҳои зиёд пеш."
  
  "Йонкс?" - Ман пурсидам.
  
  "Асрхо".
  
  "ДАР БОРАИ". Даль як сония таваққуф кард ва баъд гуфт: "Аз милод ё милод?"
  
  "Ман фикр мекунам, ки онҳо ҳоло онро милод меноманд."
  
  "Бузург".
  
  Рох ба хар ду тараф тул кашида, холй, чукур ва таъмирталаб буд. Дрейк шунид, ки поп таппончаи зиддиҳавоӣ ба чархбол наздик мешавад ва сипас тирҳои бештаре. Вай ба қафо тоб оварда дид, ки аз ҷангал ба сӯи ӯ тир холӣ карда истодааст, гумон кард, ки танҳо ин минтақаро бо тирҳо партов мекунад ва баъд дид, ки ӯ якбора ба тарафи чап ҳаракат мекунад.
  
  "Ман онро таваккал карда наметавонам" гуфт Дал. "Ман гумон мекунам, ки онҳо бояд чинӣ бошанд ва онҳо мисли мо сӯҳбатро шунида наметавонанд."
  
  Дрейк хомӯшона сар ҷунбонд. Вактхои охир дар сухбатхо ягон чизи нав ошкор нашудааст. Аз...
  
  Ҳейден оромона салом дод. "Ман мошинро мебинам."
  
  Дрейк хам шуда, майдонро аз назар гузаронд. "Пас, мо дар паси худ чӣ дорем? Моссад ва русҳо дар дарахтон, монеъ шудан ба якдигар. Оё шведҳо дар паҳлӯи русҳо ҳастанд? SAS? Ӯ сар ҷунбонд. "Чӣ тавр донистан? Беҳтарин тахмини шумо ин аст, ки дар атрофи ҷангал гардед. Ҳама медонанд, ки агар худро ба даст диҳанд, мурдаанд. Барои ҳамин мо зинда будем".
  
  "Хитойҳо дар чархбол" гуфт Смит. "Дар он ҷо фуруд омадан." Ӯ ба як қатор депрессияҳои камёфт ишора кард.
  
  "Франсузӣ?" - пурсид Йорги.
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд. Шӯхӣ ба як сӯ, фаронсавӣ шояд ҳатто барои озмоиши об худдорӣ карда бошад ва ба рақибони худ иҷозат диҳад, ки обро лоғар кунанд. Ғалабаи маккорона дар лаҳзаи охир. Вай ба вагоне, ки наздик омада истодааст, нигох кард.
  
  "Яроқ боло."
  
  Смит ва Кензи роҳро гирифта, дар канори роҳ истода, силоҳҳои худро ба микроавтобуси наздикшуда нишон доданд. Дал ва Дрейк дар роҳ якчанд сангҳои вазнин гузоштанд. Вакте ки микроавтобус суст шуд, бокимондаи команда аз кафо баромада, мошинро эхтиёткорона пушонда, ба саворонаш фармон доданд, ки берун раванд.
  
  Алисия дари қафоро кушод.
  
  "Вой, дар ин ҷо бӯй мекунад!"
  
  Аммо он холӣ буд. Ва Дрейк шунид, ки Кенси ба забони туркӣ савол медиҳад. Вай сарашро ҷунбонд, вақте ки Далл пирӯзона табассум кард. Ин духтар пур аз сюрприз аст. "Оё забоне ҳаст, ки вай ҳарф зада наметавонад?"
  
  Швед хандид. "Биё, одам. Худро ин қадар кушод нагузоред."
  
  "Оҳ," Дрейк сар ҷунбонд. "Бале. Забони худоён".
  
  "Бархез, азизам. Оё шумо мехоҳед алоқаи ҷинсӣ кунед? Бале, ман танҳо мешунавам, ки лаҳҷаи ширини шумо аз забони Один берун мешавад."
  
  Дрейк инро нодида гирифта, ба ду марди турк, ки воқеан тарсида буданд, тамаркуз кард.
  
  Ва воқеан туркӣ.
  
  Ҳейден онҳоро боз ба мошини боркаш тела дода, аз қафо наздик шуд. Дал боз табассум кард ва аз паи вай рафт ва ба дигарон ишора кард, ки ба курсии қафо ҷаҳида шаванд. Дрейк пас аз лаҳзае сабаби дилхушии худро фаҳмид ва боз ба Алисия нигоҳ кард.
  
  "Дар он ҷо чӣ қадар бад аст?"
  
  
  * * *
  
  
  Мошини боркаш дар роҳи вайрона ҷаҳид ва ҷунбиш кард ва мехост худро нобуд кунад.
  
  Алисия бо тамоми қуввааш нигоҳ дошт. "Оё вай кӯшиш мекунад, ки зарбаҳои хунини бадро занад?"
  
  "Шояд," гуфт Смит бадбахтона ва бинии худ ва камарбанди ифлоси ба рахи дохили фургон басташударо дошта. "Ман бӯи бузро ҳис мекунам."
  
  Алисия чашмонашро танг кард. "Ҳа? Дусти шумо?"
  
  Кинимака дар қафои мошини боркаш нишаста, аз тарқишҳое, ки дарҳои қафо ба ҳам мепайвандад, бо ноумедӣ шушҳои ҳавои тозаро мехӯрд. - Ба гумонам... инхо... дехконон бошанд.
  
  "Ё қочоқчиёни буз", илова кард Алисия. "Ман ҳеҷ гоҳ гуфта наметавонам."
  
  Смит аз хашм гила кард. "Вақте ки ман "бузҳо" гуфтам, ман умуман дар назар доштам."
  
  "Ҳа Ҳа Ҳа".
  
  Дрейк аз он дур монд, нафаси суст кашида, кӯшиш кард, ки ба чизҳои дигар диққат диҳад. Онҳо бояд ба Ҳейден ва Дал, ки дар бораи бехатарии онҳо пешакӣ ғамхорӣ мекарданд ва ҷои беҳтаринро барои сафар пайдо карданд, боварӣ доштанд. Муошират хомӯш монд, ба истиснои таркиши баъзан статикӣ. Ҳатто Лорен хомӯш монд, ки ин ба таври худ кӯмак кард. Ин ба онҳо гуфт, ки онҳо нисбатан бехатаранд.
  
  Экипаж дар атрофи ӯ бо овози баланд шикоят мекарданд, тарзи мубориза бурдан ва худро аз бӯи ҳайвонҳо парешон кардан. Муқоиса бо ҳаммомҳои шведӣ, тарабхонаҳои амрикоӣ ва меҳмонхонаҳои Лондон дар шӯхӣ пешниҳод карда шуданд.
  
  Дрейк иҷозат дод, ки андешаҳояш аз инфиҷори ахири Йорга ва зарурати мубодилаи сирри даҳшатбор, то фаҳмиши нави байни Алисия ва Мэй ва дигар мушкилоте, ки дастаи SPEAR-ро ба ташвиш меоранд. Ҳейден ва Кинимака, мисли Лорен ва Смит дар ихтилоф монданд, гарчанде ки охиринро на танҳо фарқиятҳо аз ҳам ҷудо карданд. Дал бо Ҷоанна то ҳадди имкон кор мекард, аммо боз кор халалдор шуд.
  
  Чизи таъҷилтар ва тоқатнопазиртар майнаашро сӯрох кард. Ғазаби котиб Кроу аз он ки онҳо дар Перу фармонҳоро иҷро накарданд ва боварӣ ҳосил кард, ки як дастаи дуюми амрикоӣ махфӣ ва комилан махфӣ дар ин ҷост. Дар ҷое.
  
  Дастаи SEAL 7.
  
  Саволҳои бешумор буданд ва онҳо нофаҳмо буданд. Ҷавоб чӣ буд? Qrow дигар ба дастаи SPEAR эътимод надошт? Оё онҳо нусхабардорӣ буданд?
  
  Вай аломати саволи калонеро, ки ҳанӯз дар сари Смит овезон буд, фаромӯш накарда буд, аммо сенарияи дигарро тасаввур карда наметавонист. Кров ҳафт нафарро фиристод, то онҳоро назорат кунанд.
  
  Дрейк хашми худро пахш кард. Вай бояд кори худро дошт. Сиёҳ ва сафед як рӯъёи зиндагӣ буд, ки танҳо аз ҷониби аблаҳону девонагон муштарак буданд. Фикрҳои амиқашро Ҳейден қатъ кард.
  
  "Дар қафо ва пеш ҳама чиз равшан аст. Чунин ба назар мерасад, ки мо ба ҷое бо номи & # 199; Анаккале, дар соҳил. Пеш аз тамос бо чархбол, ман мунтазир мешавам, ки маконе пайдо кунем. Оҳ, ва Дал имкон дошт, ки ин қуттиро ҷудо кунад."
  
  Швед фахмонда дод, ки когазхои когаз ба назарашон чй гуна аст, онхоро муддате аз вазъият дур кард. Ин на бештар аз ҷанг буд, ин эълони он буд. Ба назар чунин менамуд, ки Ганнибал танҳо ҳамчун рамз интихоб шудааст.
  
  
  * * *
  
  
  "Оё ягон маслиҳате вуҷуд дорад, ки чӣ тавр Африқо ба яке аз чаҳор гӯшаи замин табдил ёфт?" - пурсид Май.
  
  "Чунин чизе нест. Аз ин рӯ, мо пешгӯӣ карда наметавонем, ки аспсавор дар куҷо хоҳад буд."
  
  "Ба гузашта назар андозед" гуфт Кензи. "Дар кори ман, дар кори пештараи ман, ҷавобҳо ҳамеша дар гузашта пинҳон буданд. Шумо танҳо бояд бидонед, ки ба куҷо нигоҳ кардан лозим аст."
  
  Баъд Лорен дахолат кард. "Ман инро кӯшиш мекунам."
  
  Дрейк бар зидди чаппа шудани мошини боркаш мубориза бурд. "То Чанаккале чӣ қадар дур аст?"
  
  "Мо ҳоло ба канори шаҳр ворид мешавем. Он қадар калон ба назар намерасад. Ман баҳрро мебинам."
  
  "Оҳ, шумо ғолибед." Дрейк бозӣеро, ки дар кӯдакӣ бозӣ мекард, ба ёд овард.
  
  "Ман онро аввал дидам" гуфт Дал бо табассум дар овозаш.
  
  "Бале, мо низ ҳамин тавр бозӣ кардем."
  
  Мошин бозистод ва дере нагузашта дарҳои қафо ба берун кушода шуданд. Даста аз он ҷо парида, аз ҳавои тоза шуш гирифт. Алисия шикоят кард, ки худро хуб ҳис намекунад ва Кензи вонамуд кард, ки ба тарзи англисӣ аз ҳуш рафтааст. Ин дарҳол Алисияро шод кард. Дрейк худаш ба ҳайрат менигарист ва менигарист.
  
  "Лаънат, - гуфта ѓурур кард ӯ. "Хуб, ман амаки маймун мешавам."
  
  Дал барои шарҳ додан хеле ҳайрон буд.
  
  Дар ру ба руи онхо аспи азими чубин, ки аз чй сабаб шинос меистод, дар майдони хурде, ки гирду атрофи онро бинохо ихота кардааст, хаёл мекард. Ресмон гуё пойхояшро баста, гирди сараш кашид. Дрейк фикр мекард, ки он зиреҳпӯш ва боҳашамат ба назар мерасад, ҳайвони мағрур аз ҷониби одам офарида шудааст.
  
  "Ҷаҳаннам занад?"
  
  Дар гирду атрофи ӯ мардум ҷамъ шуда, нигоҳ мекарданд, сурат мегирифтанд.
  
  Лорен ба воситаи коммуникатор сухан ронд. "Ман фикр мекунам, ки шумо навакак аспи трояниро ёфтед."
  
  Смит хандид. "Ин аз бозича дур аст."
  
  "Не Троя. Шумо медонед? Брэд Питт?"
  
  Алисия қариб ки гарданашро шикаста, ба ҳар тараф нигоҳ мекард. "Чӣ? Дар куҷо?"
  
  "Вой". Кенси хандид. "Ман дидам, ки морҳо оҳистатар ҳамла мекунанд."
  
  Алисия то ҳол ин минтақаро бодиққат меомӯхт. "Лорен дар куҷост? Оё ӯ савори асп аст?"
  
  Ню-Йоркер хандид. "Бале, ӯ як бор буд. Филми муосири "Троя"-ро дар хотир доред? Хуб, баъди наворбардорӣ аспро ҳамон ҷое, ки шумо истодаед, дар Чанаккале гузоштанд".
  
  "Бузург". Алисия ҳиссиёти худро баён кард. "Ман фикр мекардам, ки ҳама Мавлуди Исо якбора омадаанд." Вай сар ҷунбонд.
  
  Дрейк гулӯяшро тоза кард. "Ман то ҳол дар ин ҷо ҳастам, дӯстам."
  
  "Оҳ Бале. Аҷоиб".
  
  "Ва хавотир нашав, агар Брэд Питт аз хари он асп ҷаҳида, туро рабуданӣ шавад, ман туро наҷот медиҳам."
  
  "Шумо ҷуръат накунед."
  
  Овози Лорен сӯҳбати онҳоро мисли зарбаи сахти шамшери самурайҳо бурид. "Қабул, бачаҳо! Душманони зиёде. Мо ҳоло ба Чанаккале наздик мешавем. Онҳо бояд мисли мо ба системаи алоқа пайваст шаванд. Ҳаракат! "
  
  "Инро мебинед?" Дрейк ба қалъа ишора кард. "Ба чархбол занг занед. Агар мо ба қалъа баромада, худро муҳофизат карда тавонем, ӯ метавонад моро аз он ҷо барад".
  
  Ҳейден ба канори Канаккал нигоҳ кард. "Агар мо як қалъаро дар як шаҳри сайёҳӣ аз шаш дастаи SWAT муҳофизат карда тавонем."
  
  Дал қуттӣ бардошт. "Танҳо як роҳи фаҳмидан вуҷуд дорад."
  
  
  БОБИ ёздахум
  
  
  Онҳо беихтиёр ба роҳи соҳилӣ ҳаракат карданд, зеро медонистанд, ки он ба сӯи қалъаи таъсирбахши шаҳр шамол мезанад. Лорен аз пораҳои сӯҳбатҳои коммуникатсионӣ маълумоти хеле кам ба даст овард ва Дрейк аз роҳбарони дастаҳои мухталиф ҳатто камтар шунида буд, аммо ризоияти умумӣ ин буд, ки ҳамаи онҳо зуд баста мешаванд.
  
  Роҳ аз назди бисёр биноҳои сафедпӯст гузашта мерафт: хонаҳо, мағозаҳо ва тарабхонаҳо, ки ба обҳои кабуди Ҳеллеспонт менигаранд. Дар тарафи чап мошинхо ва дар паси онхо якчанд киштихои хурде, ки дар болои онхо деворхои баланди калъаи рег-ранг барафрохта буданд. Автобусхои туристй аз кучахои танг охиста-охиста гур-гур ме-гузаштанд. Шоххо садо доданд. Сокинони махаллй дар назди кахвахонаи машхур чамъ омада, тамоку мекашиданд ва сухбат мекарданд. Коллектив шубхаро бедор накарда, харчи зудтар шитофт.
  
  Пӯшидани таҷҳизоти ҷангӣ осон нест, аммо махсусан барои ин миссия, онҳо ҳама либоси сиёҳ доштанд ва метавонистанд он чизҳоеро, ки таваҷҷӯҳро ҷалб кунанд, хориҷ ва пинҳон кунанд. Бо вуҷуди ин, гурӯҳи одамон ҳаракат мекунанд, вақте ки онҳо сари худро гардонданд ва Дрейк дид, ки зиёда аз як телефон кушода шудааст.
  
  "Зуд ба чархболи лаънатӣ занг занед" гуфт ӯ. "Мо аз замин ва лаънат дар ин ҷо ҳастем."
  
  "Дар роҳи Ман. Пас аз даҳ то понздаҳ дақиқа".
  
  Ӯ медонист, ки ин давраи ҷанг аст. Бархе дигар дастаҳои СВАТ аз ифшои ҷаҳаннам дар шаҳр худдорӣ намекунанд, ки ба фармонҳои худ ва қобилияти гурехтани онҳо боварӣ доранд, зеро медонанд, ки мақомот одатан ба ҳар гуна вазъияти бениҳоят таҳдидкунанда ҳамлаи террористӣ меоранд.
  
  Деворхои рег-ранг дар пеши назари онхо якбора баланд шуданд. Қалъаи Анаккале ду девори мудаввар, ки ба баҳр нигаронида шудааст ва қалъаи марказӣ дошт ва дар паси онҳо як бозуи васеи ҷангалҳо аз нишеби ба сӯи баҳр равон буданд. Дрейк аз паи хати девори каҷшудаи аввал рафт ва ҳайрон шуд, ки дар пайванди ин ва хоҳари он чӣ ҳаст. Ҳейден дар пеш истод ва ба қафо нигарист.
  
  "Мо бархоста истодаем."
  
  Қарори далерона, аммо бо як чиз Дрейк розӣ шуд. Боло рафтан маънои онро дошт, ки онҳо дар қалъа часпида, аз боло муҳофизат карда мешаванд, вале беҳифозат, дом мемонанд. Идома ин маънои онро дошт, ки онҳо ба ғайр аз гурехтан ба баҳр имконоти дигар низ доштанд: онҳо метавонистанд дар шаҳр пинҳон шаванд, мошин пайдо кунанд, эҳтимолан паст бимонанд ё муддате аз ҳам ҷудо шаванд.
  
  Аммо интихоби Ҳейден ба онҳо имкон дод, ки пешсаф бошанд. Дар он ҷо Савораҳои дигар низ буданд. Барои вертолёт ёфтани онхо осонтар мебуд. Маҳорати онҳо дар ҷанги тактикӣ беҳтар истифода мешуд.
  
  Деворҳои ноҳамвор ҷойро ба даромадгоҳи камоншакл ва сипас зинапояи спиралӣ доданд. Аввал Ҳейден, аз паи Дал ва Кенси, баъд дигарон рафтанд. Смит акибро ба воя расонд. Торикӣ барои чашмонашон ҷомае меофарид, ки то одат накунанд, ғафс ва ногузар овезон буд. Бо вуҷуди ин, онҳо ба боло қадам зада, ба зинапоя баромаданд ва ба сӯи рӯшноӣ баргаштанд. Дрейк кӯшиш кард, ки тамоми маълумоти дахлдорро дар майнаи худ филтр кунад ва онро дарк кунад.
  
  Ганнибал. Савораи ҷанг. Фармони Рӯзи Қиёмат ва нақшаи онҳо барои эҷоди як ҷаҳони беҳтар барои онҳое, ки зинда мондаанд. Ҳукуматҳои саросари ҷаҳон бояд дар ин бора якҷоя кор мекарданд, аммо одамони бераҳм ва тамаъкор ғанимат ва донишро барои худ мехостанд.
  
  Дар чор кунчи замин? Он чӣ гуна кор кард? Ва баъд чӣ ҷаҳаннам рӯй дод?
  
  "Ҷолиб..." Дар ҳамин вақт аз воситаи коммуникатор овози Лорен баромад. "Ç Anakkale дар ду қитъа ҷойгир аст ва яке аз нуқтаҳои ибтидоии Галлиполи буд. Акнун русхо хам мисли исроилихо ба шахр даромаданд. Намедонам дар куҷо. Бо вуҷуди ин, сӯҳбатҳои полиси маҳаллӣ маъмуланд. Яке аз шаҳрвандон бояд ба шумо хабар дода бошад ва ҳоло барои омадани нав даъват мекунад. Дере нагузашта туркҳо ба нерӯҳои элитаи худ даъват мекунанд."
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд. Дуруст.
  
  "То он вақт мо аз ин ҷо дур хоҳем буд." Ҳейден боэҳтиёт ба сӯи нури боло ҳаракат кард. - Даҳ дақиқа, бачаҳо. биёед".
  
  Офтоби пагохирузй майдони васеъ кушоду камёфтро кариб дар болои манора равшан мекард. Канори мудаввари болои манора аз болои сари онҳо боз ҳашт фут баланд шуд, аммо ин ба қадре баланд буд, ки онҳо бидуни дарун рафтан тавонистанд. Дар ҳама ҷо ҷангалҳои харобае ба назар мерасиданд, ки мисли ангуштони доғдор мебаромаданд ва пайроҳаи чанголуд як қатор теппаҳои пастро аз тарафи рост ҳамҳуд мекард. Дрейк бисёр мавқеъҳои дифоъшударо дид ва каме сабуктар нафас кашид.
  
  "Мо дар ин ҷо ҳастем" гуфт Ҳейден ба Лорен. "Ба чархбол бигӯед, ки ба фуруд омадани гарм омода шавад."
  
  "Гармтар аз он ки шумо фикр мекунед," гуфт Смит.
  
  Тамоми коллектив ба поён нигарист.
  
  "На поин," гуфт Смит. "Ба боло. боло."
  
  Дар болои қалъа шаҳр ҳоло ҳам дар теппаҳо ҷойгир аст. Хонахо аз болои чангхо баланд шуда, ба тарафи онхо деворхои баланду гафс тул кашидаанд. Маҳз аз ин деворҳо як дастаи чорнафара бо рӯйи пӯшида ва аслиҳаҳояш пурра кашида давида мерафтанд.
  
  Дрейк ин услубро эътироф кард. "Бало, ин мушкилот аст. SAS."
  
  Даль аввалин шуда ба кор даромад, аммо ба ҷои он ки силоҳашро раҳо кунад, онро пинҳон кард, қуттӣ гирифт ва худ ба болои ҷангалҳо парид. "Бритониёҳо дар бораи гуногунрангӣ ақидаи дуруст доранд. Нигоҳ кунед..."
  
  Дрейк аз паи нигоҳи ӯ рафт. Ҷангҳои ҷангӣ дар камонҳои васеъ то соҳил ва баҳри пурталотум тул кашиданд. Агар онҳо вақтро дуруст таъин кунанд, чопгар метавонад онҳоро аз боло ё рост дар охири он канда кунад. Дрейк ба худ гирифт, ки ба бетони ноҳамвор дар зери пойҳои бритониёӣ чанд тир холӣ карда, суръати онҳоро суст кард ва ба даста вақт дод, то ба қуллаи қалъаи каме рахнашуда барояд.
  
  Алисия яксон шуд. "Ман дар баландиҳо нестам!"
  
  "Оё шумо ягон бор нола карданро бас мекунед?" Кенси дидаву дониста аз назди вай тела дода, дар роҳ каме нуқсон кард.
  
  "Эй зан, шумо барои ин пардохт мекунед." Алиша нобовар баромад.
  
  "Оё ман метавонам? Танҳо боварӣ ҳосил кунед, ки шумо дар паси ман мемонед. Ҳамин тавр, вақте ки шумо тир мехӯред ва ман фарёди шуморо мешунавам, ман медонам, ки суръатро баланд кунам."
  
  Алисия аз хашм меларзид. Дрейк ӯро дастгирӣ кард. "Танҳо масхара кардани Моссад." Ӯ дастонашро паҳн кард.
  
  "Дуруст. Хуб, вақте ки мо аз ин ҷо фуруд меоем, ман хари ӯро дуруст мешиканам."
  
  Дрейк ӯро тавассути чанд қадами аввал ҳидоят кард. "Оё ин бояд ҳаяҷоновар садо диҳад?"
  
  "Хур, Дрейк."
  
  Вай фикр мекард, ки нагуфта намонад, ки ҷангалҳои дуртар поён ба ҷангҳои фосилавӣ табдил ёфтаанд, ки онҳо бояд аз як ба дигаре ҷаҳида шаванд. Даль якумин шуда дар кад-кади девори се метра давида, дастаро пеш гирифт. Кинимака ин дафъа аз Смит дар қафо ба бритониёӣ менигарист. Дрейк ва дигарон гӯшҳои худро барои дигар аломатҳои душман кушода нигоҳ медоштанд.
  
  Мусобиқа дар ҷангалҳо оғоз ёфт. Сарбозони SAS таркибро нигоҳ медоштанд ва таъқиб мекарданд, силоҳ бардоштанд, аммо садо намедод. Албатта, сабукии касбӣ метавонад танҳо як сабаб бошад; Илова ба сайёҳон, сокинони маҳаллӣ фармоишҳои махфӣ ва бехатариро афзалтар медонанд.
  
  Дрейк фаҳмид, ки ба ӯ тамаркузи пурра барои пойҳояш лозим аст. Кух аз хар тараф ва охиста-охиста ба бахр фуромадан хеч тафовуте надошт, танхо минтакаи бехавфи зери пояш буд. Он оҳиста-оҳиста, ба таври зебо яксон, дар як каҷ устувор. Касе суръатро суст накард, касе лағжид. Онхо ба суи максади худ нисфй расида буданд, ки садои чархзанандахо ба гушашон расид.
  
  Дрейк суръатро суст карда, ба осмон нигарист. "На аз они мо", - фарьёд зад у. "Лаънати фаронсавӣ!"
  
  Ин хулосаи қатъӣ набуд, аммо то ҳол набудани онҳоро шарҳ медиҳад. Мо дар дақиқаи охирин шитоб мекунем. Дастаи SPEAR маҷбур шуд, ки суръати ҳаракатро суст кунад. Дрейк чеҳраи ду сарбозро дид, ки аз тирезаҳо хашмгинона ба берун менигаранд, дар ҳоле ки ду нафари дигар аз дарҳои нимкушо овезон буданд ва силоҳҳои худро барои дуруст пахш кардани қулф табдил медоданд.
  
  "Росташро гӯям" гуфт Далл нафасгирона. "Шояд ин беҳтарин идея набуд. Зангулахои хунини Британия ба охир расида истодаанд".
  
  Ҳамчун як нафар, Дрейк, Смит, Ҳейден ва Мэй силоҳҳои худро бардошта, оташ кушоданд. Тирхо аз вертолёте, ки ба наздикй меомаданд, канда шуданд. Шиша шикаст ва як нафар аз ресмонаш афтода, дар поён ба замин сахт зад. Чархбол бо тирҳои Ҳейден таъқиб карда, ба ҳаракат даромад.
  
  "Франсаҳо мухлис нестанд" гуфт ӯ ғамгинона.
  
  "Ба мо чизе бигӯед, ки мо намедонем" гуфт Алисия.
  
  Йорги зуд аз Даль гузашта, дар канори берунии девор аз ӯ пеш гузашт ва дасташро ба қуттича кашид. "Ана, инро ба ман деҳ" гуфт ӯ. "Ман худро дар девор беҳтар ҳис мекунам, ҳамин тавр не?"
  
  Дал ба назар чунин менамуд, ки ӯ мехост баҳс кунад, аммо қуттӣ дар миёнарав аз иннинг гузашт. Шветсия дар паркур нав набуд, аммо Йорги як касб буд. Русҳо бо суръати баланд парвоз карда, аз девор медавиданд ва аллакай ба ҷангалҳо наздик мешуданд.
  
  Алиса онҳоро пай бурд. "Оҳ, ҳоло маро тир занед."
  
  "Ин ҳоло ҳам метавонад рӯй диҳад." Дрейк дид, ки чархболи фаронсавӣ чарх мезанад ва барои фуруд омад. Мушкилот дар он буд, ки агар онҳо барои гирифтани ҳадаф бозистоданд, бритониёҳо онҳоро дастгир мекунанд. Агар онҳо барои тирандозӣ давиданд, онҳо меафтанд ё ба осонӣ тир меафтанд.
  
  Дал аслиҳаашро ҷунбонд. Ҳам ӯ ва ҳам Ҳейден ҳангоми бозгашт ба чархбол оташ кушоданд. Ин дафъа аскарони дар киштй буда оташи чавобй заданд. Снарядхо бо накшаи марговар деворхои калъаро сурох карда, поёнтар аз канор ме-хурданд. Оташи худи Ҳейден ба кабинаи чархбол бархӯрда, сутунҳои металлиро пахш кард. Дрейк дид, ки халабон дар омехтаи хашм ва тарс дандонҳояшро ғиҷиррост. Як нигоҳи фаврӣ ба қафо нишон дод, ки дастаи SAS низ чархболро тамошо мекард - аломати хуб? Шояд не. Онхо мехостанд, ки барои худ яроки чангиро ба даст оранд.
  
  Ё барои касе, ки дар ҳукуматашон баланд аст.
  
  Борони тирпарронӣ ба паррандагон ғарқ шуд ва боиси ғарқ шудани он шуд. Даль аз сад метри охири девор истифода бурда, ҳангоми тирпарронӣ афтид ва лағжид, аммо дур нарафт. Сатҳи он хеле ноҳамвор буд. Аммо ин амали ӯ як зарбаи дигарро ба чархбол фиристод ва дар ниҳоят боис шуд, ки халабон дилашро гум кард ва паррандаро аз ҷои ҳодиса дур кард.
  
  Алисия тавонист суст хитоб кунад.
  
  "Ҳоло аз он берун нест." Дрейк як-як аз болои ҷангалҳо ҷаҳида, бехатар ва эҳтиёткорона фуруд омад.
  
  Овози Лорен хомӯширо, ки робитаро фаро гирифта буд, вайрон кард. "Вертолёт наздик мешавад. Сй сония".
  
  "Мо дар девор ҳастем" фарёд зад Алисия.
  
  "Бале, ман шуморо мефаҳмам. Округи Колумбия ба ин амалиёт спутник фиристод".
  
  Дрейк як лаҳзаи дигар лозим шуд, то ин зарбаро эҳсос кунад. "Барои кӯмак?" - зуд пурсид у.
  
  "Чаро дигар?" Ҳейден фавран вокуниш нишон дод.
  
  Дрейк қариб худро лагадкӯб мекард, пеш аз он ки фаҳмид, ки ин эҳтимол бо назардошти вазъияти кунунӣ фикри бад аст. Дар ҳақиқат, ӯ намедонист, ки ин интонатсияҳои ороми амрикоиҳо ва суханони SEAL Team 7-ро боз кӣ шунидааст.
  
  Аён аст, ки Ҳейден не.
  
  Чархбол дар пеш, бинии поён, зуд аз болои баҳр парвоз мекард, ба назар расид. Йоргӣ аллакай дар охири ҷангҳо интизор буд, ки манораи хурди мудаввар ба соҳили танг нигоҳ мекард. Ба зудӣ Далл ба ӯ расид ва баъд Ҳейден. Чархбол наздик шуд.
  
  Дрейк Алисияро раҳо кард ва сипас ба Кинимака кӯмак кард. Ҳанӯз оҳиста ҳаракат карда, бо ишора ба САС дасташро дароз кард. 30 метр дуртар аз манора ӯ истод.
  
  SAS низ бозистод, боз сӣ фут баландтар.
  
  "Мо қурбониёнро намехоҳем" гуфт ӯ. "На дар байни мо. Мо дар ҳамон тарафи лаънатӣ ҳастем!"
  
  Ба баданаш таппончахо рост карда шудаанд. Аз поён у гурриши Дальро шунид: "Баста бошед...".
  
  Дрейк ӯро танзим кард. "Лутфан," гуфт ӯ. "Ин дуруст нест. Мо ҳама сарбозон дар ин ҷо ҳастем, ҳатто фаронсавии лаънатӣ."
  
  Ин боиси хандаи беимзо гардид. Ниҳоят, овози чуқуре гуфт: "Фармон".
  
  "Дӯстам, ман медонам" гуфт Дрейк. "Дар ҷое будед, ки шумо ҳастед. Мо ҳамин гуна фармонҳоро гирифтем, вале мо ба сӯи нерӯҳои махсуси дӯстона оташ кушоданӣ нестем... магар онҳо аввал оташ назананд".
  
  Яке аз панҷ рақам каме боло рафт. "Кембридж" гуфт ӯ.
  
  "Дрейк", - ҷавоб дод ӯ. "Мэт Дрейк."
  
  Хомушие, ки пас аз он буд, вокеаро накл кард. Дрейк медонист, ки муқовимат ба охир расидааст... ҳоло. Ҳадди ақал, ӯ аз бархӯрди навбатӣ ва шояд ҳатто як сӯҳбати ором сазовори мӯҳлати дигар буд. Ҳар қадар бештар аз ин сарбозони элита ҷамъ шаванд, ҳамон қадар бехатартар хоҳад буд.
  
  Барои ҳама.
  
  Ӯ сар ҷунбонда, рӯй гардонда, дур рафт ва ба дасте дароз кард, ки ӯро дар дохили чархбол кашид.
  
  "Онҳо хубанд?" - пурсид Алиша.
  
  Дрейк худро бароҳат ҳис кард, вақте ки чархбол чаппа шуд ва дур рафт. - Мо мефахмем, - чавоб дод у. "Дафи дигар мо ба муноқиша дучор мешавем."
  
  Тааҷҷубовар аст, ки Лорен дар муқобили ӯ нишаста буд. "Ман бо чархбол омадам" гуфт ӯ бо шарҳ.
  
  "Чӣ? Ин вариант ба шумо чӣ гуна маъқул аст?"
  
  Вай бо камоли майл табассум кард. "Не. Ман омадам, зеро кори мо дар ин ҷо ба охир расид". Вертолёт аз болои мавчхои нури офтоб баланд баромад. "Мо аз Африқо ба гӯшаи дигари ҷаҳон меравем."
  
  "Кадомаш дар куҷост?" Дрейк камарбанди бехатарии худро баст.
  
  "Хитой. Ва писарам, мо кори зиёде дорем".
  
  "Савораи дигар? Ин дафъа кадом вақт?"
  
  "Шояд аз ҳама бадтарин бошад. Бандед, дустон. Мо аз паи Чингизхон меравем".
  
  
  БОБИ дувоздахум
  
  
  Лорен ба даста гуфт, ки дар қафои чархболи калони боркаш то ҳадди имкон бароҳат нишинанд ва як даста коғазҳоро омехтанд. "Аввал, биёед аслиҳаи ҷанг ва Ганнибалро аз роҳ дур кунем. Он чизе, ки шумо дар қуттӣ ёфтед, нақшаи сохтани Лоиҳаи Вавилон аст, як суперканони дарозиаш ду тонна ва сад метр аст. Бо супориши Саддом Ҳусейн, он ба таҳқиқоти солҳои 60-ум асос ёфтааст ва дар солҳои 80-ум тарҳрезӣ шудааст. Дар тамоми ин кор рӯҳияи Ҳолливуд эҳсос мешуд. Силоҳҳои супер, ки метавонанд ба кайҳон борҳояшонро фиристанд. Генералҳои кушташуда. Сокинони осоишта кушта шуданд. Харидҳои гуногун аз даҳҳо кишвар барои махфӣ нигоҳ доштани он. Диаграммаҳои баъдӣ нишон медиҳанд, ки ин таппончаи кайҳонӣ шояд тавре сохта шуда бошад, ки он метавонад ба ҳама гуна ҳадаф, дар ҳама ҷо, танҳо як маротиба зарба занад."
  
  Дал бо шавк ба пеш хам шуд. "Як рӯз? Чаро?"
  
  "Он ҳеҷ гоҳ як силоҳи сайёр будан пешбинӣ нашуда буд. Парвози он осоре мемонд, ки онро қувваҳои гуногун фавран диданд ва сипас нобуд карда шаванд. Аммо... шояд зарар аллакай расида бошад".
  
  "Вобаста ба ҳадаф." Кенси сар ҷунбонд. "Бале, бисёр моделҳо дар атрофи идеяи ҷанги як зарбаи ҷаҳонӣ сохта шудаанд. Роҳи маҷбур кардани қудрати ҳастаӣ ба амалҳои бемайлон. Бо вуҷуди ин, бо технологияи муосир ин идея торафт бештар баҳсбарангез мешавад."
  
  "Хуб, хуб" гуфт Смит, то ҳол мушакҳояшро дароз мекард ва кӯфтаҳояшро аз дави тӯлонӣ ва сахт тафтиш мекард. "Инак, дар қабри савораи аввалин нақшаҳои тӯпҳои азими кайҳонӣ нигоҳ дошта мешуданд. Мо онро мегирем. Дигар кишварҳо ин корро накарданд. Баъд чӣ?
  
  Лорен чашмонашро чарх зад. "Аввал, дар нишондод махсусан "ҷойҳои истироҳат" гуфта шудааст. Умедворам, ки шумо дар хотир доред, ки Ҳаннибал дар қабри номуайян дафн шуда буд ва шояд дигар дар он ҷо набошад. Тамошо кардан барои бисёриҳо беэҳтиромӣ мебуд. Бетаѓйир гузоштан ин беэ®тиромї нисбат ба дигарон аст".
  
  Ҳейден оҳ кашид. "Ва ҳамин тавр идома дорад. Дар тамоми ҷаҳон як ҳикоя, барномаи гуногун."
  
  "Тасаввур кунед, ки агар маълумот ба дасти террористон афтод. Ман гуфта метавонам, ки ҳама кишварҳое, ки ҳоло аспсаворонро таъқиб мекунанд, метавонанд ба осонӣ тупи супери худро эҷод кунанд. Аммо..."
  
  "Ин аст, ки гурӯҳҳои муайяни ин ҳукумат нақшаҳоро ба касе мефурӯшанд" гуфт Дрейк. "Чунки мо то ҳол итминон надорем, ки ҳар як даста расман муҷозот шудааст." Ба ӯ лозим набуд, ки илова кунад, ҳатто агар онҳо фикр мекарданд, ки ӯ илова кардааст.
  
  Чархбол дар осмони софу бегубор, бе ноором ва гармии бароҳат парвоз мекард. Дрейк пайдо кард, ки дар давоми як рӯз бори аввал истироҳат кунад. Бовар кардан душвор буд, ки шаби гузашта ӯ дар оромгоҳи Ганнибали бузург зону зада буд.
  
  Лорен ба файли навбатӣ гузашт. "Тартиботи Қиёматро дар хотир доред? Биёед ман шуморо тароват диҳам. 'Дар чор гушаю канори Замин мо чор-саворро ёфтем ва ба онхо плани супурдани ордени . Онҳое, ки дар давраи доварӣ ва пас аз он наҷот меёбанд, ба таври ҳақиқӣ ҳукмронӣ хоҳанд кард. Агар шумо инро хонда истода бошед, мо гум шудем, бинобар ин хонед ва бо эҳтиёт пайравӣ кунед. Солҳои охири мо барои ҷамъ кардани чор аслиҳаи охирини инқилобҳои ҷаҳонӣ - Ҷанг, Забт, Гуруснагӣ ва Марг сарф шуд. муттаҳид, онҳо ҳама ҳукуматҳоро несту нобуд мекунанд ва ояндаи нав мекушоянд. Тайёр бошед. Онҳоро пайдо кунед. Ба чор гӯшаи Замин сафар кунед. Ҷойҳои истироҳатии Падари Стратегия ва сипас Хогонро пайдо кунед; бадтарин ҳиндуҳо, ки ҳамеша зиндагӣ мекард, ва сипас Този Худо. Аммо ҳама чиз на ончунон ки ба назар мерасад. Мо дар соли 1960, пас аз панҷ соли анҷомёбӣ ба Хогон ташриф оварда, Фатҳро дар тобути ӯ гузоштем. Мо тозиёнаеро ёфтем, ки Қиёмати ҳақиқиро ҳифз мекунад. Ва ягона рамзи куштор он аст, ки аспсаворон пайдо шуданд. Дар устухонҳои Падар ягон нишонае вуҷуд надорад. Хиндустонро ярок ихота кардааст. Фармони Қиёмат акнун ба воситаи шумо зиндагӣ мекунад ва то абад ҳукмронӣ хоҳад кард".
  
  Дрейк кӯшиш кард, ки нуқтаҳои дахлдорро якҷоя кунад. "Рамзи нобудсозӣ? Ман аслан ин садоро дӯст намедорам. Ва "қиёмати ҳақиқӣ". Ҳамин тавр, ҳатто агар мо се нафари аввалро безарар созем, охиринаш як хумдинггари воқеӣ хоҳад буд."
  
  "Ҳоло," Лорен ба омӯзиши дар назди ӯ ишора карда гуфт. "Маркази таҳлилии Вашингтон якчанд идеяро ба миён гузошт."
  
  Дрейк танҳо як сония сиёҳ шуд. Ҳар боре, ки ӯ сухан дар бораи тадқиқотро мешунавад, ҳар боре, ки аз маркази таҳлилӣ ёдовар мешуд, танҳо ду калима дар майнааш мисли чароғҳои сурхи неонӣ ба андозаи лавҳа медурахшиданд.
  
  Карин Блейк.
  
  Набудани дуру дарози вай ба хубй набуд. Карин метавонад вазифаи навбатии онҳо бошад. Ӯ оҳиста-оҳиста ташвишро барои дамин як су партофт.
  
  "... савораи дуюм - Фотеҳ. Дар тавсифи дуюм когон зикр шудааст. Аз ин ба хулосае меоем, ки Чингизхон фатхкунанда аст. Чингизхон соли 1162 таваллуд шудааст. Вай, ба маънои аслӣ, фатҳ аст. Ӯ бисёре аз кишварҳои Осиё ва Чин, инчунин заминҳои берун аз он забт кард ва империяи Муғулистон бузургтарин империяи ҳамсоя дар таърих буд. Кан даравгар буд; ӯ аз бисёре аз ҷаҳони қадим гузаштааст ва чунон ки қаблан гуфта шуд, аз ҳар дусад марди имрӯза як нафараш бо Чингизхон хешовандӣ дорад".
  
  Май зад. "Вой, Алисия, вай мисли версияи марди ту аст."
  
  Дрейк сар ҷунбонд. "Ин бача бешубҳа медонист, ки чӣ гуна дубора тавлид кунад."
  
  "Номи аслии ин мард Темучин буд. Чингизхон унвони фахрист. Падари ӯ вақте заҳролуд шуд, ки писарак ҳамагӣ нӯҳсола буд ва модарашон ҳафт писарро танҳо гузоштааст. Ӯ ва зани ҷавонаш низ рабуда шуданд ва ҳарду чанд вақт ҳамчун ғулом зиндагӣ мекарданд. Бо ву уди ®амаи ин, ®атто дар синни бистсолагї худашро ®амчун ро®бари сахтгир нишон дода буд. Вай ибораи "душманони худро наздик нигоҳ доред" -ро ифода кардааст, зеро аксари генералҳои бузурги ӯ душманони собиқ буданд. Вай ҳеҷ гоҳ як ҳисобро ногувор нагузоштааст ва гӯё барои марги 40 миллион нафар масъул буда, шумораи аҳолии ҷаҳонро 11 дарсад коҳиш додааст. Вай динҳои гуногунро қабул кард ва аввалин системаи почтаи байналмилалиро таъсис дод, бо истифода аз почтаҳо ва истгоҳҳои роҳ, ки дар тамоми империяи худ ҷойгиранд."
  
  Дрейк дар курсии худ ҳаракат кард. "Маълумоти зиёде барои гирифтани маълумот вуҷуд дорад."
  
  "Ӯ аввалин хоқони Империяи Муғулистон буд".
  
  Дал аз андеша дар назди тиреза рӯй гардонд. "Ва ҷои истироҳати ӯ?"
  
  "Хуб, ӯ дар Чин дафн шудааст. Дар қабри номуайян".
  
  - хурӯш кард Алисия. - Ҳа, лаънат, албатта у эди!
  
  "Инак, аввал Африка ва акнун Хитой дутои чор гушаи заминро ифода мекунанд", - бо овози баланд фикр мекард Май. "Агар он Осиё набошад ва мо дар бораи қитъаҳо сӯҳбат кунем."
  
  "Ҳафт нафар ҳастанд," ба ӯ хотиррасон кард Смит.
  
  "На ҳамеша", - пурасрор ҷавоб дод Лорен. "Аммо мо ба ин баъдтар меоем. Саволҳо инҳоянд: аслиҳаи истилоҳо чист ва оромгоҳи Чингиз куҷост?
  
  "Ман гумон мекунам, ки як ҷавоб Чин аст" гуфт Кензи.
  
  "Чингизхон тахминан 1227 йилда сирли вазиятда вафот этган. Марко Поло иддао кард, ки ин бо сабаби сироят, дигарон аз заҳр ва дигарон аз сабаби маликаи ҳамчун ғанимати ҷанг гирифташуда. Пас аз марг ҷасади ӯро тибқи одат ба зодгоҳаш, ба вилояти Хэнти месупоранд. Гумон меравад, ки ӯро дар кӯҳи Бурхон Халдун дар наздикии дарёи Онон ба хок супурдаанд. Бо вуҷуди ин, ривоятҳо мегӯянд, ки ҳар касе, ки бо маросими дафн тамос гирифт, кушта мешавад. Пас аз ин, дарё аз болои қабри Кан кӯчонида шуд ва ҳамаи сарбозоне, ки сафро ташкил медоданд, низ кушта шуданд." Лорен сарашро ҷунбонд. "Дар он вақт зиндагӣ ва зиндагӣ каме маъно дошт."
  
  "Чунон ки ҳоло дар баъзе ҷойҳо дар ҷаҳон аст" гуфт Дал.
  
  "Пас, мо боз ғарқ мешавем?" Алисия абрӯ зад. "Дар бораи ғаввосӣ боз касе чизе нагуфт. Ин беҳтарин истеъдоди ман нест."
  
  Май бо навъе муяссар шуд, ки эродеро, ки гуё аз лабонаш фирор кардан тайёр буд, фурӯ барад, ба ҷои он сулфа кард. "Ман ғаввосӣ намекунам" гуфт ӯ ниҳоят. "Ин метавонист дар кӯҳ бошад. Оё ҳукумати Муғулистон дар тӯли садсолаҳо як минтақаи муайянро ҷудо накардааст?"
  
  "Маҳз, ва аз ин рӯ, мо ба Чин нигаронидаем" гуфт Лорен. "Ва мақбараи Чингизхон. Ҳоло, барои огоҳ кардани шумо, NSA ва CIA то ҳол даҳҳо усулҳоро барои ҷамъоварии маълумот дар бораи рақибони мо истифода мебаранд. Французхо дар хакикат одамро аз даст доданд. Англия дар як вакт бо мо рафтанд. Русҳо ва шведҳо баъдтар ба тоза кардани минтақа аз ҷониби Туркия зудтар аз интизорӣ дучор шуданд. Мо дар бораи Моссад ё Чин боварӣ надорем. Фармонҳо ҳамон тавр боқӣ мемонанд. Бо вуҷуди ин, як чиз вуҷуд дорад ... ман дар ҳақиқат котиб Кроуро дар айни замон интизорам."
  
  Дрейк абрӯ зад. Ҳеҷ гоҳ ба хаёлаш наомада буд, ки Кроу шояд сӯҳбатҳои ӯ ва Лоренро гӯш кунад, аммо ин бояд омад. Дастаи онҳо, оилаи онҳо мисли ҳар яки дигар асрор доштанд. Вақте ки ӯ ба атроф нигарист, маълум шуд, ки дигарон низ ҳамин тавр ҳис мекунанд ва ин роҳи Лорен аст, ки онҳоро огоҳ мекунад.
  
  Вашингтон ҳамеша нақшаи худро дошт.
  
  Овози Кров боварибахш баромад. "Ман вонамуд намекунам, ки дар бораи ин рисолати мушаххас аз шумо бештар маълумот дорам. На дар рӯи замин. Аммо ман медонам, ки ин як майдони минаҳои сиёсӣ аст, ки бо печидаҳо ва дасисаҳои баландтарин дар бархе аз кишварҳои рақиби мо вуҷуд дорад."
  
  Дар бораи ШМА сухан наравад, фикр мекард Дрейк. Чӣ ҳеҷ гоҳ!
  
  "Росташро гӯям, ман аз баъзе маъмуриятҳо дар ҳайратам" гуфт Кроу ошкоро. "Ман фикр мекардам, ки онҳо метавонанд бо мо кор кунанд, аммо тавре ки ман гуфтам, корҳо шояд тавре ки ба назар мерасанд, набошад."
  
  Бори дигар, Дрейк суханони ӯро ба таври дигар қабул кард. Оё вай дар бораи миссияи аспсавор сухан мегуфт? Ё чизи бештар шахсӣ?
  
  - Оё ин асос дорад, хонум котиб? Хейден пурсид. "Чизе, ки мо намедонем?"
  
  "Хуб, на ин ки ман аз он огоҳам. Аммо ҳатто ман ҳатман ин ҳамаро намедонам. "Ҳеҷ маҳдудият" калимаи нодир дар сиёсат аст."
  
  "Пас ин худи силоҳ аст" гуфт Ҳейден. "Ин аввалин супертуп аст. Агар он сохта мешуд, агар ба террористон мефурӯхт, тамоми ҷаҳон метавонист барои он фидя талаб кунад".
  
  "Медонам. Ин... Ордени киёмат, - гуфт вай бо нафрат ин ном, - накшаи генералиро равшан тартиб дода, онро ба наслхои оянда гузоштааст. Хушбахтона, исроилихо онхоро кайхо баста буданд. Мутаассифона, онҳо ин нақшаи мушаххасро наёфтанд. Ин схема".
  
  То ҳол, Дрейк нуқтаи ин зангро надидааст. Ба акиб такья карда, чашмонашро пушида, сухбатро гуш мекард.
  
  "Шумо ба баъзеи дигар ҷаҳиш мекунед. Танҳо Исроил ва Чин ВКД мебошанд. Қоидаҳои муқаррарӣ татбиқ мешаванд, аммо ба он силоҳ даст занед ва онро аввал ба даст оред. Амрико қодир нест, ки ин ба дасти нодуруст афтад. Ва эҳтиёт бошед, SPEAR. Ин чизи бештаре вуҷуд дорад, ки ба чашм мерасад".
  
  Дрейк нишаст. Дал ба пеш хам шуд. "Оё ин як навъ огоҳии дигар аст?" - пичиррос зад у.
  
  Дрейк Ҳейденро омӯхт, аммо раҳбари онҳо ҳеҷ гуна аломати нигарониро нишон надод. Пушти худро пӯшед? Агар ин лаҳҷаи амрикоиро қаблан намешунид, ба ин ибора ҳам маъное намепайвандад. Фикрҳои ӯ ба марги Смит ва Еҳушаъ дар Перу равона шуданд. Ин умқи саркашии онҳоро чен мекард. У хамчун аскари оддй, бо чахонбинии сарбозй хеле хавотир мешуд. Аммо онхо дигар аскар набуданд - мачбур мешуданд, ки хар руз, дар сахро, зери фишор интихоби душвор кунанд. Онҳо вазни ҳазорҳо, баъзан миллионҳо нафарро ба дӯши худ бардоштанд. Ин як дастаи ғайриоддӣ буд. Дигар на.
  
  Шумо танҳо ҳамчун хатои охирини худ хуб ҳастед. Шумо танҳо барои хатои охирини худ ёдовар мешавед. Этика дар ҷои кори ҷаҳон. Вай кор кардан, мубориза бурданро афзалтар медонист. Сари худро болотар аз об нигоҳ доред - зеро миллионҳо наҳангҳо ҳамеша дар саросари ҷаҳон давр мезананд ва агар шумо истода бошед, шумо ё ғарқ мешавед ё пора-пора мешавед.
  
  Кроу бо як сухани пуршиддат тамом кард ва баъд Ҳейден ба онҳо рӯй овард. Вай ба муошираташ даст расонд ва чеҳра кард.
  
  "Фаромӯш накун".
  
  Дрейк сар ҷунбонд. Канал кушоед.
  
  "Ман фикр мекунам, ки он аз чизҳои муқаррарии Tomb Raider хеле фарқ мекунад." Йорги ба сухан баромад. "Мо бо сарбозони ҳукуматӣ, коршиносон рӯ ба рӯ мешавем. Гурӯҳҳои номаълум, эҳтимолан хоинҳо. Мо дар ҷустуҷӯи одамоне ҳастем, ки дар вақт гумшуда, солҳои гуногун таваллуд шудаанд. Мо ба пешгӯии як ҷинояткори ҷангии кӯҳна пайравӣ мекунем, ҳамон тавре ки ӯ мехост, ки мо ин корро кунем." Вай китф дархам кашид. "Мо аз болои вазъият назорат надорем."
  
  Кенси бо табассум гуфт: "Ман ба қадре ки шумо метавонед ба қабр Райдер наздик шавед". "Ин... тамоман дигар аст."
  
  Алисия ва Май ба исроилӣ нигоҳ карданд. "Бале, мо одатан дар бораи гузаштаи ҷиноии бадатон фаромӯш мекунем, ҳамин тавр не... Twisty?"
  
  Швед чашмак зад. "Ман... ум... ман... чӣ?"
  
  Кенси дахолат кард. "Ва ман фикр мекунам, ки вазъият ҳеҷ гоҳ шуморо ба ягон мавқеъи созиш маҷбур накардааст, ҳа, Алисия?"
  
  Зани англис китф дархам кашид. "Вобаста аз он, ки оё мо то ҳол дар бораи ҷиноят гап мезанем. Баъзе мавқеъҳои созиш нисбат ба дигарон беҳтаранд".
  
  "Агар мо ҳанӯз ҳушёр ва ҳушёр бошем," гуфт Ҳейден, - оё мо метавонем ба хондан дар бораи Чингизхон ва макони қабри ӯ шурӯъ кунем?" Маркази таҳлилӣ дар Вашингтон ҳама чиз хуб ва хуб аст, аммо мо дар он ҷо ҳастем ва мебинем, ки онҳо чӣ намебинанд. Чӣ қадаре ки шумо маълумоти бештарро аз худ карда тавонед, ҳамон қадар имконияти мо барои дарёфти силоҳи дуюм зиёдтар мешавад."
  
  "Ва аз ин зинда берун шав" розӣ шуд Далл.
  
  Таблетҳо дар гирду атроф паҳн шуданд, ки барои мубодила базӯр кофӣ буданд. Алисия аввалин касе буд, ки дар бораи тафтиши почтаи электронӣ ва саҳифаи Facebook фарёд зад. Дрейк медонист, ки вай ҳатто суроғаи почтаи электронӣ надорад, бигзор ишораи аввалини шабакаҳои иҷтимоӣ, ва ба ӯ нигарист.
  
  Вай гиря кард. "Вақти ҷиддӣ?"
  
  "Ин, ё каме истироҳат кунед, муҳаббат. Чин бешубҳа моро бо оғӯш кушода истиқбол намекунад."
  
  "Нуктаи хуб." Ҳейден оҳ кашид. "Ман бо дастаҳои маҳаллӣ тамос хоҳам дод ва аз онҳо хоҳиш мекунам, ки воридшавии моро осон кунанд. Оё ҳама ба нақша гирифта шудаанд?"
  
  - Хуб, - бепарвоёна гап зад Дал. "Ман ҳеҷ гоҳ фикр намекардам, ки Чингизхонро ба Чин таъқиб мекунам ва кӯшиш мекунам, ки бо ним даҳҳо кишвари рақиб ҷанг накунам. Аммо, эй, - ӯ китф кашид, - шумо медонед, ки онҳо дар бораи кӯшиши чизи дигар сӯҳбат мекунанд.
  
  Алисия ба атроф нигаристу баъд сар ҷунбонд. "Бидуни шарҳ. Хеле осон."
  
  "Ҳозир," гуфт Дрейк, "ман мехоҳам маълумоти каме бештар дошта бошам."
  
  "Ман ва шумо, Йоркҳо." Далл сар ҷунбонд. "Ту ва ман, ҳарду."
  
  
  БОБИ СЕЗДУМ
  
  
  Соатхо бехабар мегузаштанд. Чархбол маҷбур шуд, ки сӯзишворӣ пур кунад. Набудани ахбор дар бораи дигар дастаҳо дилгиркунанда шудааст. Ҳейден фаҳмид, ки беҳтарин варианти ӯ ғарқ шудан дар сарвати иттилооти марбут ба оромгоҳи Чингиз аст, аммо кашф кардани чизи навро душвор меҳисобад. Дигарон ба таври возеҳ барои чанд вақт кӯшиш мекарданд, ки ҳамин корро кунанд, аммо баъзеҳо хаста шуданд ва тасмим гирифтанд, ки каме истироҳат кунанд, дар ҳоле ки дигарон ҳалли масъалаҳои шахсии худро осонтар меҳисобиданд.
  
  Онро дар фазои танги онҳо нодида гирифтан ғайриимкон буд ва дар ҳақиқат, ҳоло даста ба қадри кофӣ наздик ва ошно буд, ки ҳама чизро ба таври ҷиддӣ қабул кунад.
  
  Дал ба хона занг зад. Кӯдакон аз шунидани ӯ шод буданд, ки Даллро табассум кард. Ҷоанна пурсид, ки кай ба хона меояд. Шиддат маълум буд, натича он кадар калон набуд. Ҳейден лаҳзае барои тамошои Кинимакаро сарф кард, вақте ки Ҳавайии калон ангушти худро дар экрани планшет лағжонд. Вай табассум кард. Дастгоҳ дар дастони калонаш мисли открытка буд ва ӯ ба ёд овард, ки чӣ гуна ин дастҳо ба баданаш расида буданд. нарм. Ҳаяҷон. Вай ӯро хеле хуб мешинохт ва ин наздикии онҳоро афзоиш дод. Ҳоло вай ба нӯги осебдидаи ангушташ нигоҳ мекард, ки ҳангоми миссияи охирини онҳо маҷбуран фурӯ бурда буд. Тааччуби вазъият чашмонашро кушод. Ҳаёт бениҳоят кӯтоҳ буд, то бо иродаи шахси дӯстдоштаатон мубориза баред.
  
  Вай каме нафас гирифт, намедонист, ки дар ҳақиқат ба ин бовар мекунад. Лаънат, шумо ба ин сазовор нестед. На пас аз ҳар чизе ки шумо гуфтед. Вай баргаштанро асоснок намекард ва намедонист, ки аз куҷо сар кунад. Шояд ин ҷанг, вазъият, кор буд. Шояд ин дар ҳар лаҳзаи таърихи ҳаёти ӯ чунин буд.
  
  Одамон хато карданд. Онҳо метавонистанд кафорат кунанд.
  
  Алисия ин корро кард.
  
  Ин фикр уро водор кард, ки ба тарафи зани англис нигарист, ки вертолёт дар осмон рох пеш гирифт. Ногахонии ногахонй камарашро сахттар гирифт. Як сония афтиши озод ва дилаш ба по афтод. Аммо ҳама чиз хуб буд. Он ба ҳаёт тақлид мекард.
  
  Инстинктҳои Ҳейден ҳамеша барои роҳбарӣ кардан, анҷом додани корҳо буданд. Акнун вай дид, ки ин ғаризаҳо ба дигар паҳлӯҳои муҳими ҳаёти ӯ халал мерасонанд. Вай ояндаи норавшанро дид.
  
  Дрейк ва Алисия хушбахт буданд, табассум мекарданд ва ба планшети умумӣ ламс мекарданд. Май Кензиро қарз дод ва ду зан бо навбат онро гирифтанд. Ҷолиб он буд, ки чӣ тавр одамони гуногун ба вазъиятҳои шабеҳ муносибат мекарданд.
  
  Смит ба Лорен наздик шуд. "Шумо чӣ хел?"
  
  "Ҳар қадар хуб мешавад, ту харомкор. Ҳоло вақти он нест, Смит."
  
  "Шумо фикр мекунед, ки ман инро намедонам? Аммо ба ман бигӯед. Вақт кай мерасад?"
  
  "Ҳозир не".
  
  "Ҳеҷ гоҳ" гуфт Смит ғамгинона.
  
  Лорен гиря кард. "Ҷиддӣ? Мо дар сарбастаем, одам. Шумо ба девори хиштӣ бархӯрдед ва аз он гузашта наметавонед".
  
  "Девор?"
  
  Лорен хурӯшид. - Бале, ном дорад.
  
  "О. Ин девор".
  
  Ҳейден дид, ки ҳардуи онҳо дар атрофи мушкилот кор мекунанд. Ин ҷои ӯ барои доварӣ ё дахолат кардан набуд, аммо он ба таври возеҳ нишон дод, ки чӣ гуна ҳама гуна монеа метавонад ҳама гуна муносибатҳоро халалдор кунад. Смит ва Лорен, агар нарм карда гуем, як ҷуфти ғайриоддӣ буданд, чунон ғайриоддӣ буданд, ки шояд онҳо якҷоя хуб кор мекарданд.
  
  Бо вуҷуди ин, монеаҳои ғайримуқаррарӣ ҳоло садди роҳи онҳо буданд.
  
  Смит роҳи дигарро кӯшиш кард. "Хуб, хуб, пас ӯ ба шумо вақтҳои охир чӣ дод?"
  
  "Ман? Ҳеҷ чиз. Ман ба он ҷо барои маълумот намеравам. Ин кори CIA ё FBI ё ҳар кӣ аст."
  
  "Пас дар бораи чӣ гап мезанӣ?"
  
  Барои Смит, ин як қадам ба пеш буд. Саволи ошкоро, бидуни муқовимат. Ҳейден аз сарбоз каме ифтихор ҳис кард.
  
  Лорен каме дудилагӣ кард. "Шоҳ" гуфт вай. "Мо бемаънӣ гап мезанем. Телевизор. Филмҳо. Китобҳо. Машхур. Ахбор. Вай бинокор аст, бинобар ин дар бораи лоиҳаҳо мепурсад. "
  
  "Кадом лоиҳаҳо?"
  
  "Ҳамаи ин шуморо водор мекунад, ки саволи эҳтиёткорона диҳед. Чаро кадом машхур ё кадом филмхо не? Оё шумо ба биноҳо таваҷҷӯҳ доред, Лэнс?
  
  Ҳейден мехост онро хомӯш кунад, аммо фаҳмид, ки ин корро карда наметавонад. Кабина хеле танг буд; савол хеле ҷиддӣ аст; зикри номи Смит хеле ҷолиб аст.
  
  "Танҳо агар касе мехоҳад ба онҳо зарар расонад."
  
  Лорен ба ӯ ишора кард ва сӯҳбат ба охир расид. Ҳейден ҳайрон шуд, ки оё Лорен бо пинҳонӣ барои сӯҳбат бо як террористи маъруф як навъ қонунро вайрон мекунад, аммо натавонист, ки чӣ гуна саволи Лоренро баён кунад. Ақаллан ҳоло не.
  
  "Аз як соат камтар мондааст." Овози лётчик ба системам алока расид.
  
  Дрейк ба боло нигарист. Хейден дар чехраи у катъиятро дид. Айнан ҳамин чиз бо Dahl. Коллектив пурра машгул шуда, махорати худро мунтазам такмил медод. Масалан, ба амалиёти охирин нигаред. Ҳамаи онҳо аз миссияҳои тамоман гуногун гузаштанд, бо таҷассуми бадӣ дучор шуданд ва ягон харошидан нагирифтанд.
  
  Ақаллан аз ҷиҳати ҷисмонӣ. Ҷароҳатҳои эмотсионалӣ, алахусус худи ӯ, ҳеҷ гоҳ шифо намеёбанд.
  
  Вай як дакика когазхои дар наздаш бударо аз назар гузаронда, кушиш мекард, ки таърихи Чингизхонро боз каме аз худ кунад. Вай матни Фармонро аз назар гузаронд, сатрхоро таъкид кард: Ба чор кунчи чахон рав. Ҷойҳои истироҳатии Падари Стратегия ва сипас Хогонро пайдо кунед; бадтарин ҳиндуҳо, ки ҳамеша зиндагӣ мекард, ва сипас Този Худо. Аммо ҳама чиз на ончунон ки ба назар мерасад. Мо дар соли 1960, пас аз панҷ соли анҷомёбӣ ба Хогон ташриф оварда, Фатҳро дар тобути ӯ гузоштем.
  
  Чаҳор гӯшаи замин? То ҳол сирре боқӣ мемонад. Хушбахтона, то ба ҳол нишонаҳое дар бораи шахсияти Савораҳо равшан буданд. Аммо оё орден мақбараи Чингизхонро пайдо кард? Ҳамин тавр чунин менамуд.
  
  Вақте ки чархбол ҳавои тунукро буриданро давом медод, Йорги аз ҷой бархост ва сипас ба пеш қадам гузошт. Чеҳраи дузд ба назар кашид, чашмонаш баста буданд, гӯё аз лаҳзаи дар Перу даст заданаш як чашмак ҳам хоб накарда буд. "Ман ба шумо гуфтам, ки ман як қисми изҳороти Уэбб, мероси ӯ ҳастам" гуфт рус ва оҳангаш маълум кард, ки ӯ аз он чизе ки гуфтани буд, даҳшатнок аст. "Ман ба шумо гуфтам, ки ман бадтарин аз ҳама гуфта шудаам."
  
  Алисия бо гиряҳои хашмгин кӯшиш кард, ки намкунаки ногаҳонии атмосфераро хориҷ кунад. "Ман то ҳол мунтазири шунидани он ҳастам, ки лесбиянки лаънатӣ кист" гуфт ӯ хушҳолона. "Росташро гӯям, Йоги, ман умедвор будам, ки ин шумо хоҳед буд."
  
  "Чй тавр..." Иорги дар байни чумла катъ кард. "Ман мард ҳастам".
  
  "Ман боварӣ надорам. Он дастони ночиз. Ин чеҳра. Роҳе, ки шумо меравед."
  
  "Бигзор вай сухан гӯяд" гуфт Дал.
  
  "Ва ҳамаи шумо бояд бидонед, ки ман лесбиянка ҳастам" гуфт Лорен. "Медонед, дар он ҳеҷ чизи бад ё шармовар нест."
  
  "Ман медонам" гуфт Алисия. "Шумо бояд он касе бошед, ки мехоҳед бошед ва онро қабул кунед. Ман медонам, ки ман медонам. Ман танҳо умедвор будам, ки ин Йоги хоҳад буд, ҳамааш ҳамин аст."
  
  Смит ба Лорен бо ифодаи парешон, вале ба таври дигар холӣ нигарист. Дрейк фикр мекард, ки аксуламал бо назардошти ногаҳонӣ аҷиб аст.
  
  "Ин танҳо як боқӣ мемонад" гуфт Кинимака.
  
  "Касе, ки мемирад" гуфт Дрейк ба фарш нигариста.
  
  "Шояд мо гузорем, ки дӯстамон гап занад?" Даль исрор кард.
  
  Йорги табассум карданй шуд. Баъд дастонашро пеши худ баст ва ба боми кулба чашм духт.
  
  "Ин достони дароз нест, - гуфт у бо лаҳҷаи ғафс. "Аммо ин саволи душвор аст. Ман... Падару модарамро бо хуни сард куштам. Ва ман ҳар рӯз миннатдорам. Ташаккур, ки ман кардам. "
  
  Дрейк дасташро бардошт, то таваҷҷӯҳи дӯсташро ба худ ҷалб кунад. "Шумо чизеро шарҳ додан лозим нест, медонед. Ана мо як оилаем. Ин ҳеҷ мушкиле ба бор намеорад."
  
  "Ман мефаҳмам. Аммо ин барои ман низ аст. Шумо фаҳмидед?"
  
  Коллектив, хар яки он, сарашро . Онҳо фаҳмиданд.
  
  "Мо дар як деҳаи хурд зиндагӣ мекардем. Деҳаи сард. Зимистон? Фасли сол набуд, дуздй, лату кӯб, зарбаи Худо буд. Ин оилаҳои моро, ҳатто фарзандони моро рӯҳафтода кард. Ман яке аз шаш нафар будам ва волидонам аз ӯҳдаи онҳо баромада наметавонистанд. Онҳо ба қадри кофӣ нӯшидан наметавонистанд, то рӯзҳоро осон кунанд. Онҳо натавонистанд ба қадри кофӣ баргарданд, то шабҳо зинда монданд. Онҳо роҳи бо мо сарукор доштан ва ғамхорӣ карданро наёфтанд, аз ин рӯ роҳи дигар кардани расмро ёфтанд".
  
  Алисия ҳиссиёти худро нигоҳ дошта натавонист. "Умедворам, ки он чизе нест, ки ба назар мерасад."
  
  "Як нисфирӯзӣ мо ҳама ба мошин нишастем. Гуфтанд, ки ба шаҳр сафар кардан ваъда кардаанд. Мо солхо боз ба шахр нарафтаем ва бояд мепурсидем, аммо..." У китф дархам кашид. "Мо кӯдакон будем. Онҳо волидони мо буданд. Онҳо деҳаи хурдакакро тарк карданд ва мо дигар ӯро надидем".
  
  Хейден дар чехраи май гамгинии дурро дид. Зиндагии ҷавонии ӯ шояд аз зиндагии Йорга фарқ мекард, аммо шабоҳатҳои ғамангез вуҷуд доштанд.
  
  "Рӯзи беруни мошин сардтар, тиратар мешуд. Мошин меронданд ва меронданд ва гап намезаданд. Вале мо ба ин одат кардаем. Онҳо на ба зиндагӣ, на ба мо ва на ба ҳамдигар муҳаббат доштанд. Ман гумон мекунам, ки мо ҳеҷ гоҳ муҳаббатро медонистем, на он чизе ки бояд бошад. Дар торикй мошин вайрон шудааст, гуён бозистоданд. Мо бо ҳам ғусса кардем, баъзеҳо гиря карданд. Хоҳари хурдии ман ҳамагӣ сесола буд. Ман нӯҳсола будам, калонтарин. Ман бояд ... бояд дошта бошам ... "
  
  Йорги ба бом нигарист, ки гуё кудрати тагйир додани гузаштаро дошта бошад, ашкро тоб медод. Пеш аз он ки касе ба ӯ наздик шавад, ӯ дасти мустаҳкам дароз кард, аммо ҳадди аққал Ҳейден медонист, ки ин чизест, ки ӯ бояд танҳо аз сараш гузарад.
  
  "Онҳо моро фирефта карданд. Онҳо чанд вақт роҳ рафтанд. Ях чунон сахт ва сард буд, ки аз он мавҷҳои пурқувват ва марговар мебаромаданд. Ман фаҳмида наметавонистам, ки онҳо чӣ кор мекунанд, ва он гоҳ ман хеле сард ҳис кардам, ки дуруст фикр кунам. Ман дидам, ки онҳо моро гаштаву баргашта мегардонанд. Мо гумшуда ва нотавон будем, аллакай мемурдем. Мо кӯдакон будем. Мо... бовар доштем".
  
  Хейден чашмонашро пушид. Ягон сухан набуд.
  
  "Аз афташ онҳо мошинро ёфтаанд. Онҳо рафтанд. Мо... хуб, мо... як-як мурд". Йорги то хол тафсилотро равшан баён карда натавонист. Факат андухи гаму андух дар чехраи у хакикати ин гапро ошкор кард.
  
  "Ман ягона наҷотёфта будам. Ман қавитарин будам. Ман кӯшиш кардам. Ман бардоштам, кашола кардам ва ба оғӯш гирифтам, аммо чизе наомад. Ман ҳамаи онҳоро ноком кардам. Ман дидам, ки ҳаёт аз ҳар як бародару хоҳари худ мерезад ва қасам додам, ки зинда мемонам. Марги онҳо ба ман қувват бахшид, гӯё рӯҳи рафтанашон ба ман пайваст. Умедворам, ки онҳо карданд. Ман то ҳол бовар дорам. Ман боварӣ дорам, ки онҳо то ҳол бо ман ҳастанд. Ман аз зиндони Русия зинда мондам. Ман Мэтт Дрейкро бартарӣ додам," ӯ табассуми заифро идора кард, "ва ӯро аз он ҷо берун кардам."
  
  - Чй тавр ба деха баргаштед? Кинимака донистан мехост. Ҳейден ва Дал ба ӯ бодиққат нигоҳ карданд, аммо маълум буд, ки Йорги бояд сӯҳбат кунад.
  
  "Ман либосҳои онҳоро пӯшидам" бо овози пасти дарднок хиҷил кард. "Куртахо. Куртаҳо. ҷӯробҳо. Ман гарм шудам ва онҳоро дар зери барфу ях танҳо гузоштам ва ба роҳ баромадам".
  
  Ҳейден дарди дилро тасаввур карда наметавонист, гуноҳи даркшударо, ки набояд аз они ӯ бошад.
  
  "Мошине, ки аз он ҷо мегузашт, ба ман кумак кард. Ман вокеаро ба онхо гуфтам, баъди чанд руз ба кишлок баргаштам, - нафаси чукуре гирифт у, - бигзор онхо арвохи гаму андухи овардаашонро бубинанд. Бигзор онҳо бубинанд ва эҳсос кунанд, ки хашми ӯ то чӣ андоза чуқур буд. Ҳамин тавр, ман падару модарамро бо хуни сард куштам".
  
  Хомушие буд, ки онро ҳеҷ гоҳ вайрон кардан лозим нест. Ҳейден медонист, ки ҷасади бародарони Йорга дар ҳамон ҷое, ки ҳоло афтода буданд, то абад ях бастаанд ва ҳеҷ гоҳ ором намегиранд.
  
  "Ман дузд шудам." Йорги резонанси дилсузро суст кард. "Ва баъдтар дастгир шуд. Аммо ӯ ҳеҷ гоҳ барои куштор маҳкум нашудааст. Ва мо дар ин ҷо ҳастем."
  
  Овози лётчик аз фазо баланд шуд. "Бачаҳо, сӣ дақиқа то фазои ҳавоии Чин, ва он гоҳ ин гумон аст."
  
  Вақте ки Лорен дар ин лаҳза ба маркази таҳлилии Вашингтон занг зад, Ҳейден хушҳол шуд. Ягона роҳи пеш рафтан ин парешон буд.
  
  "Мо ба ҳадаф наздикем" гуфт ӯ ба Вей ҳангоми вохӯрӣ. "Ягон чизи нав?"
  
  "Мо дар чор тараф кор карда истодаем, маълумотномаҳо дар бораи санаи таваллуди аспсаворон, Муғулистон, Хогон ва худи орден, шумо аввал чӣ мехоҳед?"
  
  
  БОБИ ЧОРАХ.УМ
  
  
  "Оо," бо ҳаяҷон гуфт Алисия, нақшро иҷро карда. "Биёед гӯш кунем, ки рақамҳои таваллуд чӣ гунаанд. Ман танҳо рақамҳоро шикастанро дӯст медорам. "
  
  "Охир. Аз аскарони пиёдагарди сахро шунидани ин суханон хуш аст". Садо хушдолона давом кард, чанд абрувонро дар салон баланд кард, вале бехабар буд: "Инак, Ганнибал дар соли 247 пеш аз милод таваллуд шуда, тахминан соли 183 пеш аз милод вафот кардааст. Чингизхон 1162, вафот 1227...
  
  "Ин рақамҳо хеле зиёданд" гуфт Алисия.
  
  "Мушкилот дар он аст" гуфт Далл. "Шумо аз ангуштон ва пойҳо тамом шудед."
  
  "Намедонам, ки ин чӣ маъно дорад" идома дод олими компютер. "Аммо ин динҳои девона воқеан бозиҳо ва рамзҳои рақамии худро дӯст медоранд. Инро дар хотир нигоҳ доред."
  
  "Пас, Ганнибал 1400 сол пеш аз Чингиз таваллуд шудааст" гуфт Кензи. "Мо инро мефаҳмем."
  
  "Шумо аз шумораи сарзадаҳое, ки ин корро намекунанд, ҳайрон мешавед" гуфт бепарвоёна. - Ба ҳар ҳол...
  
  "Эй дугона?" Дрейк зуд суханашро қатъ кард: "Оё ягон бор ба рӯи шумо мушт зада будед?"
  
  "Бале, дар асл, ҳа. Бале, ман дорам."
  
  Дрейк ба курсии худ такя кард. "Хуб" гуфт ӯ. "Акнун шумо метавонед шикор карданро давом диҳед."
  
  "Албатта, мо ҳоло бо ин рақамҳо кор карда наметавонем, зеро дигар ронандагонро намешиносем. Гарчанде ки ман гумон мекунам, ки шумо ҳатто чаҳорумро фаҳмида метавонед? Не? Нагирандагон нест? Хуб. Инак, хозир, бачахо, ба Республикам Мугулистон микдори зиёди кувваи оташфишон фиристода мешавад. Ҳафт, ё ҳанӯз шаш? Бале, шаш дастаи сарбозони элита, ки аз шаш кишвар намояндагӣ мекунанд, Савораи Фатҳиро таъқиб мекунанд. ман дуруст? Ура!"
  
  Дрейк ба Ҳейден нигоҳ кард. "Оё ин бача беҳтарин намояндаи Вашингтон аст?"
  
  Хейден китф дархам кашид. - Хайр, акаллан хиссиёти худро пинхон намедорад. Мисли аксари Вашингтон дар зери қабатҳои зиёди ҷомаи фиребанда пинҳон нест."
  
  "Ба пеш ба аспсавори фатх. Аён аст, ки Тартиб рӯзномаи худро дорад, аз ин рӯ забт кардан метавонад ҳама чиз бошад, аз бозичаҳои кӯдакон то бозии видеоӣ ... ҳа ҳа. Ҳукмронии ҷаҳонӣ метавонад дар шаклҳои гуногун пайдо шавад, оё ман дуруст аст?"
  
  "Танҳо дастурро идома диҳед" гуфт Ҳейден.
  
  "Албатта, албатта. Пас биёед рост ба матлаб биравем, ҳамин тавр-не? Гарчанде ки исроилиён ба таври аҷиб аз додани ягон маълумот дар бораи мазҳаби ҷиноятҳои ҷангии нацистӣ, ки дар Куба нобуд карда буданд, худдорӣ мекарданд, мо он чизеро фаҳмидем, ки мо бояд донем. Вақте ки чанг ҷойгир шуд, фашистон ба таври возеҳ қарор доданд, ки онҳо бесарусомонӣ кардаанд ва бо ин идеяи мукаммал барои назорат кардани ҷаҳон баромад карданд. Онҳо орденро дар баробари герб, рамзҳои махфӣ, рамзҳо ва ғайра офаридаанд. Онҳо нақшаеро таҳия карданд - эҳтимолан нақшае, ки онҳо дар тӯли солҳои Рейх кор мекарданд. Онҳо чор намуди силоҳро гӯр карданд ва ин муамморо пайдо карданд. Шояд мехостанд онро норавшантар кунанд, кй медонад? Аммо Моссад онҳоро бе нишона нобуд кард ва, ба назарам, хеле зуд. Бункери пинхонй сӣ сол боз ошкор нашуда монд".
  
  - Понздах дакика, - чавоб дод лётчик.
  
  "Оё ин силоҳ аст?" Хейден пурсид. "Онҳоро аз куҷо гирифтанд?"
  
  "Хуб, фашистон ба қадри имкон робитаҳои зиёде доштанд. Пистоли калон як тарҳи кӯҳнаест, ки барои фазо ва дақиқ навсозӣ шудааст. Онҳо комилан метавонистанд дастҳои худро ба ҳама чиз аз солҳои чил то ҳаштод гузоранд. Пул ҳеҷ гоҳ монеа набуд, балки ҳаракат буд. Ва эътимод. Онҳо ба ягон ҷони зинда бовар намекунанд, ки ин корро барои онҳо кунад. Эҳтимол барои пинҳон кардани ҳамаи чаҳор силоҳ ва даҳҳо хидматҳо чанд соли пинҳонӣ лозим буд. Омилҳои эътимод низ яке аз сабабҳое мебошанд, ки онҳо силоҳро дар ҷои аввал пинҳон кардаанд. Онҳо ҳоло онҳоро дар Куба нигоҳ дошта наметавонистанд, ҳамин тавр-не?" Марди Вашингтон хандид ва баъд бо кадом роҳ ҳушёр шуд.
  
  Алисия чашмонашро ғелонда, ду дасташро ба ҳам печид, ки гуё онҳо ба гардани лоғар касе печондан мумкин бошад.
  
  "Ба ҳар ҳол, шумо ҳоло ҳам бо ман ҳастед? Ман мефаҳмам, ки вақт кам аст ва шумо хориш мекунед, ки аз хок берун равед ва чизеро тирандозӣ кунед, аммо ман каме маълумоти бештар дорам. Танҳо даромада..."
  
  Таваққуф.
  
  "Ҳоло ин ҷолиб аст."
  
  Бештар хомӯшӣ.
  
  "Оё шумо мехоҳед мубодила кунед?" Ҳейден мардро тела дода, ба тарафи сахти чархбол нигоҳ кард, ки гӯё нуқтаи фуруди онҳоро мебинад.
  
  "Хуб, ман мехостам дар бораи чор тарафи замин сӯҳбат кунам - ё ҳадди аққал мо онро чӣ гуна мебинем, аммо ман мебинам, ки мо вақт тамом шуда истодааст. Инак, ба ман панҷ баланд диҳед, аммо ҳар чӣ мекунед, - сукут кард ӯ, - фуруд наояд!
  
  Пайвастшавӣ ногаҳон қатъ шуд. Ҳейден аввал ба фарш ва баъд ба дохили чархбол нигоҳ кард.
  
  Дрейк ду дасташро боло бардошт. "Ба ман нигоҳ накунед. Ман гунаҳкор нестам!"
  
  Алисия хандид. - Ҳа, мен ҳам.
  
  "Фуруд накунед?" Даль такрор кард. "Ин чӣ маъно дорад?"
  
  Алисия гӯё фаҳмондан гулӯяшро пок кард, вале баъд аз баландгӯякҳо садои лётчик аккос зад. - Ду дақиқа, бачаҳо.
  
  Ҳейден барои кӯмак ба як мӯъмини кӯҳна муроҷиат кард. "Мано?" - Ман пурсидам.
  
  "Вай хар аст, аммо ба ҳар ҳол дар тарафи мост", - гурусна зад гавайи калон. "Ман гуфтам, ки суханони ӯро қабул кунед."
  
  "Беҳтар аст, ки зудтар тасмим гиред" гуфт Смит. "Мо ба поён меравем."
  
  Системам коммуникация якбора ба амал омад. "Ман чӣ гуфтам? Фуруд накунед! "
  
  Дрейк бархоста, домофони чархболро ба кор бурд. "Лахт шав, рафиқ" гуфт ӯ. "Интеллектуалии нав дар роҳ."
  
  "Аммо мо дар дохили ҳарими ҳавоии Чин ҳастем. То он даме, ки онҳо моро пайхас хоҳанд кард, гуфта намешавад."
  
  "Ҳар коре, ки аз дастатон меояд, кунед, аммо ба замин наафтед."
  
  "Эй дугона, ба ман гуфтанд, ки ин як миссияи зуд омадан ва рафтан аст. Гап нест. Шумо итминон дошта метавонед, ки агар мо дар ин ҷо бештар аз чанд дақиқа бимонем, мо якчанд J-20-ро ба дӯши худ хоҳем овард."
  
  Алисия ба сӯи Дрейк такя карда, пичиррос зад: "Ин бад аст..."
  
  Йоркширман тезу тунд будани вазъиятро дида, сухани вайро бурид. "Хуб, бешубҳа, Кнобенд аз Вашингтон ҳатто вақте ки пайвастшавӣ қатъ карда шудааст, моро мешунавад" гуфт ӯ ва бо ишора ба Далл нигоҳ кард. "Оё шумо инро шунидаед, Нобенд? Мо тақрибан шаст сония дорем."
  
  "Ин бештар вақт мегирад", - ҷавоб дод мард. "Далер бошед, одамон. Мо дар ин қазия ҳастем."
  
  Дрейк ҳис кард, ки муштҳояш фишурда мешаванд. Ин рафтори нафратангез танҳо боиси муқовимат гардид. Шояд ин ният буд? Вақте ки онҳо қабри Ганнибалро пайдо карданд, Дрейк ҳис мекард, ки дар ин миссия чизе нодуруст аст. Чизи ошкорнашуда. Оё онҳо санҷида шудаанд? Оё онҳо зери назорат буданд? Оё хукумати ШМА ба амалиёти онхо бахо дод? Агар ин тавр бошад, пас ҳамааш ба воқеае, ки дар Перу рӯй дод, рӯй дод. Ва агар ин тавр бошад, Дрейк аз иҷрои онҳо хеле нигарон набуд.
  
  Вай аз дасисахо, дасисахо ва дасисахое, ки шунавандагон пас аз баррасй метавонанд тайёр кунанд, хавотир буд. Ҳар як кишваре, ки аз ҷониби сиёсатмадорон идора мешуд, ҳеҷ гоҳ он чизе набуд, ки ба назар менамуд ва танҳо онҳое, ки дар паси мардум қарор доранд, медонистанд, ки воқеан чӣ рӯй дода истодааст.
  
  - Панчох сония, - гуфт у бо овози баланд. "Пас мо аз ин ҷо меравем."
  
  "Мо кӯшиш мекунем, ки трюк кунем" гуфт пилот ба онҳо. "Мо аллакай чунон паст шудаем, ки шумо метавонистед аз дар ба болои дарахт баромадед, аммо ман паррандаро дар водии кӯҳӣ пинҳон мекунам. Агар шумо шунидед, ки дар поён чизе харошида мешавад, он ё санг ё йети хоҳад буд."
  
  Алисия бо овози баланд фурӯ бурд. "Ман фикр мекардам, ки онҳо дар тамоми Тибет овезон шудаанд?"
  
  Дал китф дархам кашид. "Таътил. Сафари роҳ. Чӣ тавр донистан?"
  
  Ниҳоят, алоқа дубора зинда шуд. "Хуб, одамон. Оё мо то ҳол зинда ҳастем? Хуб хуб. кори бузург. Акнун... тамоми бахсу мунозираро дар бораи оромгохи Чингизхон дар хотир доред? Ӯ шахсан мехост, ки қабри номаҳдуд дошта бошад. Ҳар касе, ки қабри ӯро сохт, кушта шуд. Майдони дафнро аспхо поймол карда, дарахт шинонданд. Воқеан, он ғайриимкон аст, ба истиснои тасодуф. Як ҳикояе, ки ман таъсирбахш меҳисобам, зеро он ҳама нақшаҳои девонаро ба таври оддӣ вайрон мекунад, ин аст, ки Канро бо як шутури ҷавон дафн карданд - ва макони он вақте муайян карда шуд, ки модари шутур дар сари қабри гӯсолааш гиря мекард."
  
  Лётчик алокаро якбора катъ кард. "Мо қариб дар нуқтаи бозгаште ҳастем, рафиқ. Сӣ сония ва мо ё ҳарчӣ зудтар аз ин ҷо меравем, ки он оташ аст, ё мо кӯдаконро ба он ҷо мефиристем."
  
  "Оҳ" гуфт мард аз Вашингтон. "Туро фаромӯш кардам. Бале, аз он ҷо равед. Ман ба шумо макони нав мефиристам".
  
  Дрейк гиря кард ва дарди пилотро нақл кард, аммо дар посух ғазаб кард: "Исо, дугона. Оё шумо мекӯшед, ки моро асир кунед ё кушед?"
  
  Ӯ танҳо қисман шӯхӣ мекард.
  
  "Эй эй. Ором шавед. Ана, - ин фашистон - Ордени Киёмат - дар байни солхои панчохум ва хаштодум Саворон - чои истирохатро мечустанд, дуруст? Аз афташ, хамаи онхоро ёфтаанд. Чизе ба ман мегӯяд, ки онҳо қабри Чингизхонро наёфтаанд. Ман дар ҳақиқат боварӣ дорам, ки дар бораи чунин бозёфт бештар гуфтан мумкин аст. Пас аз паи худи Фармон ва суханони: "Аммо хама чиз на ончунон ки ба назар мерасад. Мо дар соли 1960, пас аз панч соли ба итмом расидани он Хогонро зиёрат карда, Фатхро дар тобути у гузоштем.' Албатта, Кан ягон қабри соли 1955 сохта нашудааст. Аммо, бештар ба далели набуди қабр ва ҳамчунин ба хотири кумак ба диндорон ва афзоиши гардиши сайёҳон, Чин барои ӯ мақбара сохтааст".
  
  "Оё ин дар Чин аст?" Хейден пурсид.
  
  "Албатта, ин дар Чин аст. Шумо дар бораи ин тамоми чор гӯша фикр мекунед, ҳамин тавр не? Хуб, материяи хокистарии худро фаъол нигоҳ доред. Шояд рӯзе ҳатто дар ин ҷо барои шумо кор пайдо шавад".
  
  Ҳейден садои буғиро фурӯ бурд. "Танҳо назарияи худро шарҳ диҳед."
  
  "Дуруст, хуб. Мавзолейи Чингизхон соли 1954 сохта шудааст. Ин маъбади калонест, ки дар қад-қади дарё дар Еҷин Ҳоро, дар ҷанубу ғарби Муғулистони Дохилӣ сохта шудааст. Холо макбара дар хакикат ценотаф аст - дар он часад нест. Аммо мегӯянд, ки дар он сарпӯш ва дигар ашёе мавҷуд аст, ки ба Чингиз тааллуқ дошт. Чингиз, ки ҳамеша бо ғояи мақбара, на аз қабр ва санги машҳур алоқаманд буд, аслан дар ҳашт юртаи сафед, қасрҳои хаймаҳо, ки дар он ҷо зиндагӣ мекард, ибодат мекарданд. Ин мақбараҳои сайёр аз ҷониби подшоҳони дарҳоди Ҷин ҳифз карда шуда, баъдтар рамзи миллати муғул гардиданд. Дар охир тасмим гирифта шуд, ки мақбараҳои сайёр барҳам дода шуда, осори бостонӣ ба ҷои нави доимӣ гузаронида шавад. График ба плани заказ комилан мувофик аст. Ҳар аслиҳае, ки онҳо барои забт кардан интихоб мекунанд, дар дохили тобути Чингиз аст, дар ҳамон оромгоҳ".
  
  Ҳейден суханони худро баркашид. "Лаънати аблаҳ" гуфт вай. "Агар шумо хато мекунед ..."
  
  "Кур?"
  
  "Ин беҳтарин чизест, ки шумо метавонед ба даст оред."
  
  "Орден дастрасӣ дошт" гуфт Дал. "Ин сатри матнро шарҳ медиҳад."
  
  Ҳейден оҳиста сар ҷунбонд. "Мо аз замин чӣ қадар дурем?"
  
  "Бисту ҳафт дақиқа."
  
  "Дар бораи дастаҳои дигар чӣ гуфтан мумкин аст?"
  
  "Ман метарсам, ки ҳеҷ роҳе барои фаҳмидани он ки онҳо мисли шумо дар ҳақиқат оқил ҳастанд ё не. Эҳтимол, онҳо мутахассиси технологӣ доранд, ки ба онҳо маслиҳат медиҳанд". Барои изҳори миннатдорӣ таваққуф кунед.
  
  "Лаънат моли," хитоб кард Алисия.
  
  "Не". Ҳейден хашми худро идора мекард. "Ман дар назар доштам, ки дар сӯҳбати дохилӣ чӣ охирин аст?"
  
  "Оҳ, маҳз. Сухан баланд ва ифтихорманд аст. Баъзе дастаҳо аз ҷониби роҳбарият лагадкӯб шуданд. Баъзеҳо вазифадор шуданд, ки боз атрофи макони Ганнибалро кофтуков кунанд. Ман медонам, ки русҳо ва шведҳо мисли шумо аввал ба сӯи Бурхон Халдун мерафтанд. Моссад ва чиниҳо хеле ороманд. мардуми Фаронса? Хуб, кӣ медонад, дуруст?
  
  "Шумо беҳтараш дар ин бора дуруст бошед" гуфт Ҳейден, овозаш аз заҳр буд. "Зеро ки агар шумо набошед ... ҷаҳон азоб хоҳад кашид."
  
  "Танҳо ба ин оромгоҳ биравед, мисс Ҷей. Аммо онро зуд иҷро кунед. Дастаҳои дигар метавонанд аллакай дар он ҷо бошанд."
  
  
  Боби понздахум
  
  
  "Эҷин Ҳоро Баннер", - гуфт лётчик ҳанӯз асабонӣ. "Ҳашт дақиқа мондааст."
  
  Барои он ки даста берун аз шаҳр фуруд ояд ва ба сайру гашт оғоз кунад, тартиб дода шуд. Барои кӯмак ба онҳо як археологи маҳаллӣ киро шуд, ки бояд онҳоро ба оромгоҳ мебурд. Дрейк тахмин кард, ки вай намедонад, ки он вақт чӣ рӯй медиҳад.
  
  Бо ин мақсад, чархбол сарфи назар аз нигарониҳои доимии халабон дар бораи ҳавопаймоҳои ҷангии пинҳонии Чин, гарм ва омода хоҳад буд.
  
  Зарба ва лаънат ва баъд чархбол бозистод ва ба даста фурсат дод, ки ҷаҳад. Онҳо худро дар байни буттаҳо, бешазорҳои хушкшуда диданд, аммо роҳи пешрафтро ба осонӣ диданд.
  
  Тақрибан як мил поёнтар аз теппа дар канори як шаҳри калон вокеъ аст. Ҳейден курсии нишасти худро ба координатҳои дуруст барномарезӣ кард ва баъд даста худро то ҳадди имкон муаррифӣ кард. Чиниҳо ба сайёҳон эҳтиёҷ доштанд, бинобар ин онҳо имрӯз боз 9 нафар гирифтанд. Лорен итминон дод, ки бо чархбол бимонад ва сӯҳбати давомдорро ҳал кунад.
  
  "Дафъаи дигар," вай занг зад, вақте ки даста ба рафтан шитофтанд, "Алисия метавонад баъзе шабакаҳоро анҷом диҳад."
  
  Зани инглис хурӯш кард. "Оё ман ба котиби лаънатӣ монандам?"
  
  "Ммм, дар ҳақиқат?"
  
  Дрейк Алисияро тела дод ва пичиррос зад: "Хуб, шумо ин корро ҳафтаи гузашта кардаед, дар хотир доред? Барои нақшҳо?"
  
  "Оҳ, ҳа," вай табассум кард, "ин шавқовар буд. Ман шубҳа дорам, ки нақши Лорен низ ҳамин тавр хоҳад буд."
  
  "Биёед умедворем, ки не."
  
  Ҳарду вақте ки аз паноҳгоҳи муваққатии худ баромада, ба теппаи оҳиста-оҳиста хазанда рафтанд, табассуми гарм карданд. Растаниҳо ва биёбонҳои камёфт зуд ҷои худро ба роҳҳо ва биноҳо доданд ва якчанд меҳмонхонаҳои баландошёна ва биноҳои идоравӣ аз дур ба чашм мехӯрданд. Рангхои сурху сабзу пастел ба мукобили осмони кабуд ва абрхои саманд мубориза мебурданд. Дрейк фавран аз тоза будани кӯчаҳо ва худи шаҳр, то чӣ андоза васеъ будани баъзе шоҳроҳҳо ба ҳайрат омад. Исботи оянда, гуфтанд онхо.
  
  Сайёҳон дар аввал аҷиб ба назар мерасиданд, вале ба худ кӯмак карда натавониста, ба сӯи нуқтаи вохӯрӣ равон шуданд ва боварӣ ҳосил карданд, ки дастҳояшон ҳеҷ гоҳ ҷузвдони калонҳаҷми худро тарк намекунанд. Археолог онхоро дар сояи хайкали калони сиёхи одами савор пешвоз гирифт.
  
  "Мувофиқ". Дал ба савора бо сар ҷунбонд.
  
  Дар ру ба руи онхо як зани борику коматбаланди муйхои шона пушта ва нигохи рост меистод. "Шумо узви гурӯҳи сайёҳӣ ҳастед?" Вай бодиққат сухан мегуфт, суханашро интихоб мекард. "Бубахшед барои забони англисӣ ман. Ин хуб нест". Вай хандид, чеҳраи хурдакакаш хира шуд.
  
  "Мушкил нест" гуфт Далл зуд. "Ин назар ба версияи Дрейк равшантар аст."
  
  "Хандовар фу..."
  
  "Шумо ба сайёҳон монанд нестед" гуфт зан ӯро боздошта. "Шумо таҷриба доред?"
  
  "Оҳ, ҳа," гуфт Дал, дасти ӯро гирифта, бо як ишораи олӣ роҳбарӣ кард. "Мо дар ҷустуҷӯи тамошобоб ва шаҳрҳои нав дар ҷаҳон сафар мекунем."
  
  "Роҳи нодуруст" гуфт зан хеле меҳрубонона. "Мақбара дар он тараф аст."
  
  "Оҳ".
  
  Дрейк хандид. "Ӯро бубахш" гуфт ӯ. "Одатан ӯ танҳо бағоҷ мебарад."
  
  Зан дар пеш қадам мезад, пушташро рост карда, мӯйҳои ростро ба сарпӯши танг ҷамъ мекард. Даста ба қадри имкон паҳн шуд, боз ҳам намехост, ки изтироб ба вуҷуд орад ё ягон хотираи бардавомро тарк кунад. Дал фаҳмид, ки номи ин зан Алтан аст ва ӯ дар наздикӣ таваллуд шудааст, дар ҷавонӣ Чинро тарк карда, ҳамагӣ ду сол пеш баргашт. Вай ба онхо бевосита ва хушмуомила рохбарй кард ва дере нагузашта нишон дод, ки онхо ба максади худ наздик шуда истодаанд.
  
  Дрейк болои мақбараро дид, ки дар пеш, муҷассамаҳо, қадамҳо ва дигар унсурҳои барҷастаи гирду атрофро дидаанд. Марг метавонад дар ҳама ҷо пинҳон шавад. Якҷоя кор карда, даста занро суст кард, вақте ки онҳо дастаҳои дигар ва сарбозони дигарро тафтиш мекарданд, дар ҳоле ки вонамуд мекарданд, ки манзараро ба ҳайрат меоранд. Смит ба паси қуттиҳои партов ва курсиҳои партов нигоҳ мекард, шояд Алтанро ба ташвиш оварда бошад, аммо тавсифи Дрейк дар бораи "нашри хеле маҳдуд"-и худ кунҷковии ӯро бештар кард.
  
  "Оё вай махсус аст?"
  
  "Бале, ӯ яке аз онҳост."
  
  "Ман шуморо тавассути алоқаи бебаҳо мешунавам" гуфт Смит.
  
  "Чӣ хел?"
  
  "Дар мавриди мошинҳо, ин нашри Pagani Huayra Hermes аст, ки барои Мэнни Кошбин аз ҷониби Пагани ва Ҳермес таҳия шудааст."
  
  "Мебахшӣ. Ман намедонам, ки ин ҳама чӣ маъно дорад."
  
  "Он равшан аст". Дрейк оҳ кашид. "Смит як навъ аст. Аммо ба ман дар бораи маҳфили дӯстдоштаи худ нақл кунед".
  
  "Ба ман сайругашт кардан хеле маъқул аст. Дар биёбон чойхои зебое хастанд".
  
  "Дар истилоҳи хаймазанӣ, Смитро ҳамчун сутуни хаймаи ларзон фикр кунед. Он касе, ки ҳамеша шуморо ба душворӣ меорад, аммо пас аз он ки шумо онро шакл медиҳед, хуб кор мекунад ва ҳамеша, вале ҳамеша, метавонад шуморо хашмгин кунад. "
  
  Смит разведкаашро ба охир расонда, аз болои ком-мснхо чизеро гуш кард. Лорен ба ҳолати беназорати гигглаҳо даромад.
  
  Алтан ба Йоркшириман шубҳаомез нигарист ва баъд нигоҳашро ба дигар даста гардонд. Махсусан, Май аз ин зан худдорй мекард, гуё асли худро пинхон карданй бошад. Дрейк фаҳмид, ки дигарон наметавонанд. Як чиз боиси дигар шуд ва Май намехост, ки дар бораи аз куҷо омаданаш ва чӣ гуна ба ин ҷо омаданаш сӯҳбат кунад. Алтан ба чанд кадам ишора кард.
  
  "Дар он самт. Мавзолей дар он чост".
  
  Дрейк пайроҳаи бениҳоят васеъ ва бениҳоят дарози бетониро дид, ки мустақиман ба қадамҳои бетонии дароз ва нишеб мебарад. Хануз пеш аз огози кадамхо пайраха ба як доирае васеъ гардид, ки дар маркази он хайкали ногувор меистод.
  
  "Хуб, ин дугона бешубҳа савор буд" гуфт Кинимака.
  
  Чингизхон дар болои тахтаи азими сангин савори асп меистод.
  
  - Савораи дуюм, - гуфт Йорги. "Зафар".
  
  Алтан ҳукми охиринро шунид, зеро вай рӯй гардонда гуфт: "Бале. Хогон пеш аз маргаш аксари олами маълумро забт кард. Эҳтимол як подшоҳи геноцид, ӯ инчунин дар тӯли умри худ Роҳи абрешимро аз ҷиҳати сиёсӣ муттаҳид карда, савдо ва иртибототро дар тамоми нимкураи ғарбӣ афзоиш дод. Ӯ сарвари хунхор ва даҳшатбор буд, вале бо сарбозони вафодораш муомилаи хуб мекард ва онҳоро ба ҳама нақшаҳои худ дохил мекард".
  
  - Метавонед ба мо дар бораи он чизе ки дар мақбара ҳаст, каме маълумот диҳед? Дрейк мехост омода шавад. Дар ин миссияҳо суръат ҳама чиз буд.
  
  "Хуб, ин як қабристони росткунҷаест, ки бо ороишоти беруна оро дода шудааст." Акнун Алтан гӯё аз як роҳбалади туристӣ иқтибос оварда бошад, ҳарф мезад. "Қасри асосӣ ҳашткунҷа буда, дар он муҷассамаи панҷметраи Чингиз аз санги сафед сохта шудааст. Дар ин чо чор хона ва ду зал мавчуданд, ки ба се юрта монанданд. Дар Касри истирохат хафт тобут мавчуд аст. Канг, се ҳамсар, писари чоруми ӯ ва зани он писар."
  
  "Қасри истироҳат" гуфт Смит. "Инчунин ба ҷои истироҳат монанд аст."
  
  "Ҳа". Алтан онро берун кашид ва бо сабр ба Смит нигоҳ кард ва дар бораи матне, ки онҳо пайравӣ мекарданд, чизе намедонист.
  
  "Мақбараро дарҳодҳо, шахсони имтиёздор посбонӣ мекунанд. Ин барои бисёре аз муғулистонҳо бениҳоят муқаддас аст".
  
  Дрейк нафаси чуқур ва ҳаяҷоновар кашид. Агар хато мекарданд ва ин чо чои яроки дуйум намебуд... У хатто аз тасаввур кардани окибаташ метарсид.
  
  Зиндагӣ дар зиндони Чин камтарин мушкилоти онҳо хоҳад буд.
  
  Раҳпаймоии тӯлонӣ идома дошт, аввал зиёрат дар қад-қади пайроҳаи васеъ, баъд пора кардани кура, як нигоҳи зуд ба чеҳраи генерали қадимӣ ва баъдан баромадани беохир ба зинаҳои сангин. Команда дар мавкеъ монд, хеле кам кадам мемонд ва доимо хушьёр буд. Дрейк аз дидани нисбатан ками зиёраткунандагон ба мавзолей шод шуд, ки ин хеле муфид буд.
  
  Сохтори таъсирбахш ниҳоят ба назар расид. Вақте ки онҳо ба зинаи боло расиданд, даста қатъ шуд, то ҳама чизро дар бар гирад. Алтан интизор буд, ки шояд ба сайёҳоне одат карда бошад, ки дар лаҳзаҳои ҳайрат афтодаанд. Дрейк як бинои азимеро дид, ки дар ҳар ду нӯги гунбазҳои нисбатан хурд ва дар мобайн бинои хеле калонтар буд. Бомҳои онҳо биринҷӣ буда, нақшҳо доштанд. Пеши бино тирезаҳои зиёди сурх ва камаш се даромадгоҳи калон дошт. Дар назди бино девори пасти сангин буд.
  
  Алтан пеш мерафт. Дал ба даста нигарист.
  
  "Дуруст ба қабр" гуфт Ҳейден. "Инро кушоед, қуттӣ ёбед ва берун равед. Хушбахтона, бадане нест, ки бо он мубориза барад. Тавре ки лётчики мо мегӯяд, ҳеҷ гап нест."
  
  Дрейк гӯш кард, вақте ки Лорен дар сӯҳбат охиринро мубодила кард.
  
  "Ман ҳоло дар ин ҷо як сифри калон дорам, бачаҳо. Ман комилан мутмаинам, ки исроилиён ва русҳо аз ақл берунанд, матн роҳи нодурустро нишон додааст. DC фикр мекунад, ки фаронсавӣ наздик мешаванд, шояд ним соат паси шумо. Гӯш кардан ҳоло хеле мушкилтар шуда истодааст. Мо захираҳои дигар ва танҳо чанд ҳиллаест, ки NSA ҳеҷ гоҳ ошкор намекунад. Шведхо, хитоихо ва англисхо маълум нест. Тавре ки ман гуфтам, ин мубориза аст."
  
  "Як каси дигар?" Дрейк тела дод.
  
  "Хандовар, шумо бояд инро қайд кунед. Ман аз манбаи номаълум дахолати арвоҳӣ мегирам. Овозҳо нест, роҳи тасдиқ кардан нест, аммо баъзан ба назар мерасад, ки дар система ягон каси дигар вуҷуд дорад".
  
  "Дар бораи арвоҳҳо ёд накунед" гуфт Алисия. "Дар амалиёти охирин мо ҳикояҳои даҳшатноки кофӣ доштем."
  
  Алтан бозистод ва ба ақиб гашт. "Шумо омодаед? Ман туро ба дарун мебарам."
  
  Гурух бо сари хам пеш рафт. Ва он гоҳ Дрейк дид, ки сарбозони чинӣ аз оромгоҳ баромаданд, яке аз онҳо як қуттии калон дар зери дасташ буд, ки дар байни онҳо археологҳо буданд.
  
  Хитоихо бо худ яроку аслиха гирифтанд ва акнун набудани сайёхон баръало ба нафъи онхо буд.
  
  Фақат як лаҳза лозим шуд, ки роҳбари онҳо диққати худро ба онҳо равона кард.
  
  
  БОБИ шонздаҳум
  
  
  Дрейк дид, ки Дал Алтанро дастгир карда, қафо кашид ва аз зинапоя ҷаҳида дароз кард, то он даме, ки онҳоро сарбозони чинӣ муҳофизат кунанд. У борхалтаашро ба замин партофта, зуд кисаи беруниро кушод. Зуд кор мекард ва ҳеҷ гоҳ ба хитоиҳо нигоҳ намекард, ӯ худро бехатар ҳис мекард. Хейден, Смит ва Мэй бо таппонча мусаллах буданд.
  
  Дар майдони назди оромгоҳи Чингизхон силоҳ бардошта, рақибон бо ҳам задухӯрд карданд. Марде, ки қуттӣ мебардорад, нигарон буд. Дастаи чинӣ аз панҷ нафар иборат буд ва аллакай археологҳои боандешаро ба як сӯ тела медод. Дрейк автомати хурди худро бардошта, интизор шуд. Қисми боқимондаи даста дар паҳлӯи ӯ паҳн шуда буд.
  
  "Ба мо танҳо як қуттӣ лозим аст" гуфт Ҳейден. "Онро ба замин гузоред ва равед."
  
  Роҳбари тими Чин чашмони ранги шифери хокистарранг дошт. "Ин шумо ҳастед, ки дар ҳоле ки имкон доред, бояд бо роҳи худ равед."
  
  "Мо қуттӣ мехоҳем," такрор кард Ҳейден. "Ва мо онро мегирем."
  
  "Пас кӯшиш кунед." Баранда тарчума кард ва хамаи панч хитой синхронй пеш рафтанд.
  
  "Вой. Мо дар ҳамон тарафи лаънат ҳастем."
  
  "Оҳ, танҳо шӯхӣ. Хандаовар. Амрико ва Чин ҳеҷ гоҳ дар як тараф нахоҳанд буд."
  
  "Шояд не" гуфт Дрейк. "Аммо мо сарбозоне ҳастем, ки барои халқ мубориза мебарем. "
  
  Вай дар гаштугузори пешво нобоварй, дар чехраи у андаке номуайяниро дид. Ин бояд ба ҳама таъсир кард, зеро дастаи Чин комилан қатъ шуд. Ҳейден аслиҳаи худро паст кард ва фосиларо боз ҳам бештар маҳкам кард.
  
  "Оё мо ягон чизи умумӣ пайдо карда наметавонем?"
  
  Идо. "Бале, мо метавонем. Аммо раҳбарони ҳукумат ва сиёсӣ, террористҳо ва золимон ҳамеша садди роҳи мо хоҳанд буд".
  
  Дрейк андӯҳро дар чеҳраи он мард ва имони мутлақро дар суханони худ дид. Ҳангоме ки дастаҳои рақиб шадидан задухӯрд мекарданд, ягон таппонча ё оқле бардошта нашуд. Ин ҳама ба хотири эҳтиром буд.
  
  Дрейк аз ҷо бархост, автоматашро дар ҷузвдони худ гузошт ва бо ҳамла рӯ ба рӯ шуд. Муштхо дар сари синааш пайваст ва дастонашро боло бардоштанд. Зонуаш сахт ба қабурғаҳояш бурида шуд. Дрейк ҳис кард, ки ҳаво аз баданаш берун мебарояд ва ба як зону афтод. Ҳамла бераҳмона буд, зонуҳо ва муштҳо сахт зада, борон меборид, ваҳшиёна ҳисоб карда буд, ки ба ӯ ҳеҷ имкони интиқом ё сабукӣ намедиҳад. Вай ба дард тоб оварда, вацташ дод. Сахнахои дигар хангоми печутоб ва тоб доданаш дурахшиданд. Алисия бо марди қоматбаланд мубориза бурд; Ҳейден ва Кинимака бо пешво мубориза бурданд. Май рақиби худро болои китфи вай фиристод ва сипас ба устухони синааш сахт дард зад.
  
  Дрейк фурсат дид ва онро гирифт. Аз паси у шунид, ки Торстен Дал чун одат пайдо шуда, аз болои зинапоя чахида мешавад; ҳузури намоён, ки онро нодида гирифтан мумкин нест. Ҳамлагари Дрейк як лаҳза таваққуф кард.
  
  Собиқ сарбози SAS дар рӯи замин шитофт, пойҳояшро ҷунбонд ва рақибашро аз паси зону дастгир кард. Вай ба пеш афтода, ба зону афтод. Вақте ки ӯ ба сатҳи Дрейк афтод, Йоркшириман як сарлавҳаи пурқувватро баровард. Фарёд ва чашмони калон нишон доданд, ки ӯ чӣ қадар сахт зад. Командони хитой ба як даст такья карда, ларзид. Дрейк бархост ва неъматро пурра бо зонуҳо ва сари покеҳо баргардонд. Якчанд кӯфтаву хун буд, аммо барои ҳаёт чизе таҳдид намекард.
  
  Даль харифи Алисияро нишон дода, пеш гузашт. Швед мисли барзагов зад, ки Алисия зад. Ҳамлагари вай аз пойҳояш афтид ва ба пушти гарданаш зарбаи сахт зад, ларзону ҳайратзада монд. Онхо дар вакташ ба акиб баргашта диданд, ки Май харифи худро бехуш карда, баъд одами куттидорро ёфт.
  
  "Салом!" Алисия онҳоро дида гиря карду давидан гирифт.
  
  Онҳо ба давидан шурӯъ карданд, аммо Смит ва Йорги аллакай ҷангро тарк карда буданд. "Бубинед?" гуфт Алисия. "Қувваи мо дар шумора аст. Ман медонистам, ки сабабе вуҷуд дорад, ки мо дар ин дастаи лаънатӣ ин қадар азоб мекашидем."
  
  Дар пеш, Кензи ягона роҳи дигари мард - бозгашт ба Мавзолейро бастааст. Ҳоло бо нигоҳи ғазаб ва як ҳолати мутеъ силоҳеро, ки қаблан нигоҳ дошта буд, берун овард.
  
  Дрейк ин минтақаро тафтиш кард ва дид, ки Ҳейден ниҳоят раҳбари гурӯҳро мутеъ кардааст.
  
  "Ин корро накунед!" - ба он кас дод зад у. "Шумораи шумо зиёдтар аст, рафиқ."
  
  Ҳейден ба боло нигариста, вазъиятро арзёбӣ кард ва сипас хуни рухсораи ӯро пок кард. Дрейк акнун дид, ки Алтанро пинҳонӣ ба зинапоя боло барад, то як нигоҳ кунад ва ба худ кашид. кунҷковӣ...
  
  Туфанг бе ҳаракат мемонд, қуттӣ ҳанӯз ҳам сахт нигоҳ дошта мешуд, қариб дар чанголи марг. Ҳейден бархост ва дасташро боло бардошт, кафи дасташ ба берун. Миёни ӯ ва он мард як бухури баланд меистод, аммо то пайдо шудани вай ҳаракат кард.
  
  Кензи аз акиб пеш рафт. Смит ва Кинимака аз паҳлӯ. Дар чашмони солдат аломати воҳима набуд, танҳо истеъфо буд.
  
  "Ҳеҷ кас мурд." Хейден ба аскарони хитои бехуш ва нолакунон ишора кард. "Ҳеҷ кас вазифадор нест. Танҳо қуттӣ гузоред".
  
  Алиса диққати ӯро ба худ ҷалб кард. "Ва агар ба шумо як торсакӣ лозим бошад, танҳо барои он ки онро хуб нишон диҳед" гуфт ӯ. "Ман ҳаминҷоям".
  
  Рӯҳияи сарбоз таслим шуданро дар бар намегирифт. Ва ин бача ҷои рафтан надошт, роҳи гурез надошт.
  
  "Тӯпоҳ," гуфт Дрейк, "умеди бардурӯғ аст. Шумо медонед, ки ин аст."
  
  Шарҳ ба ҳадаф расид, бори аввал дасти таппонча ларзид. Хомӯшии вазнин тӯл кашид ва Дрейк пай бурд, ки якчанд мардони мағлубшуда ба шӯр даромаданд. "Шумо бояд тасмим гиред, рафиқ" гуфт ӯ. "Соат акиб истодааст".
  
  Қариб дарҳол мард таппонча бароварду давидан гирифт. Вай ба Ҳейден нигаронида шуд ва сипас, як бор дар паҳлӯи бухури бухур дасташро ба сарпуш зад ва ба умеди он ки онро ба болои вай афтонад. Танг ва нола ягона мукофоти ӯ буд, зеро ашё ба таври бехатар баста шуд, аммо ӯ давиданро идома дод.
  
  Ҳейден интизор буд ва диққаташро нигоҳ дошт.
  
  Алисия аз паҳлӯи нобиноёнаш ҳамла кард, кабӯтар, ва дар чанголи регби аз камараш гирифт. Мард хам шуда, қариб ки нимшикан шуд, сараш ба китфи Алисия бархӯрд ва қуттӣ ба як тараф парвоз кард. Ҳейден кӯшиш кард, ки ӯро дастгир кунад ва пеш аз он ки зарари аз ҳад зиёд расонида шавад, ӯро дастгир кунад. Як нигоҳи зуд мавҷудияти Герби орденро тасдиқ кард.
  
  Алисия марди беҳушро сила кард. "Ман ба шумо гуфтам, ки ман дар он ҷо барои шумо хоҳам буд."
  
  Коллектив бахо дод. Чиниҳо аллакай ҳаракат мекарданд. Фаронса бояд наздик бошад. Сухан аз Ҳейден Лоренро ба сӯҳбат баргардонд.
  
  "Хабари бад, бачаҳо. Французхо аз шумо чашм намекашанд ва русхо аз онхо чашм намекананд. Ҳаракат кунед!"
  
  Дуруст!
  
  Дрейк тамоми роҳи бозгашт аз зинапоён ва қад-қади роҳи ростеро, ки ба сӯи Мавзолей мебурд, тамошо кард. Вай одамонеро дид, ки давида истодаанд, як дастаи чорнафара, ки тақрибан ҳатман бояд фаронсавӣ бошанд. "Онҳо хеле хубанд" гуфт ӯ. "Дарвоқеъ, ду бор аст, ки онҳо аввал ба мо расидаанд."
  
  "Мо бояд биравем" гуфт Смит. "Онҳо пас аз чанд дақиқа бо мо хоҳанд буд."
  
  "Куҷо равам?" - пурсид Алиша. "Онҳо ягона баромадро бастаанд."
  
  Дрейк дар паҳлӯҳо дарахтон ва майдонҳои пешро пай бурд. Дар асл, интихоб маҳдуд буд.
  
  "Биё," гуфт ӯ. "Ва Лорен, як чархбол фирист."
  
  "Дар роҳи Ман".
  
  "Инро зуд кунед" гуфт Смит. "Ин фаронсавӣ дар пои худ ҳастанд."
  
  Дрейк ба пеш шитофт ва фаҳмид, ки русҳо аз он ҷо дур монда наметавонанд. Мутаассифона, дере нагузашта, касе ба тирпарронй шуруъ кард. То кунун ҳама чиз барояшон хуб буд, онҳо беҳтаринро дар муносибатҳои сарбоз ба сарбоз ва мард ба инсон диданд, аммо шонси пойдории чунин сулҳи нозук хеле кам буд.
  
  Биёед бо далелҳо рӯ ба рӯ шавем: Агар ин кишварҳо мехостанд якҷоя кор кунанд ва мукофотҳоро тақсим кунанд, мардон ва занони қудрат хуб медонанд, ки ин роҳи осонтар хоҳад буд ва аммо онҳо муборизаро идома медиҳанд.
  
  Вай дар байни дарахтон лағжид. Даста аз паси ӯ шитофт, Ҳейден қуттии зебоеро, ки сирри то ҳол фошнашудаи ӯро дошт, гирифт. Дал дар қафо овезон шуда, пешравии фаронсаҳоро пайгирӣ мекард.
  
  "Панҷ дақиқа пас аз мо. Аз русҳо нишоне нест. Ва чиниҳо бедор мешаванд. Хуб, ин метавонад ҳамаи онҳоро каме нигоҳ дорад. "
  
  "Вертолёт дар даҳ дақиқа аст" гуфт Лорен ба онҳо.
  
  "Ба ӯ бигӯед, ки зуд зуд равад" гуфт Алисия. "Ин бача бояд гарм бошад."
  
  "Ман инро интиқол медиҳам."
  
  Дрейк роҳи мустақимтаринро пеш гирифт, бо умеди хати хуби сарпӯш. Дарахтон ба хар тараф тул кашиданд, замин нарму гилхок буд ва буи хоки сербор меовард. Кенси шохаи гафсро бардошт ва китф дархам кашид, ки гуё ran мезад, ки гуё "бо ин корро кардан лозим меояд". Аввал фуромадани дуру дароз, баъд баландшавии тез ва рохи паси онхо аз байн рафт. Осмон базӯр намоён буд ва ҳама садоҳо хомӯш буданд.
  
  "Ман танҳо умедворам, ки касе дар пеш аз мо нест" гуфт Далл.
  
  Кинимака сахт зер карда, гиря кард. "Ба шунавандагон бовар кунед" гуфт ӯ, ба рӯзҳои CIA баргашт. "Онҳо беҳтар аз он ки шумо фикр мекунед."
  
  Дрейк инчунин дид, ки онҳо дар рӯи замин нестанд ва ҳисси заиф дар саҳро дошт. Ӯ ҳар як уфуқро аз назар гузаронд ва боварӣ дошт, ки Далл аз паси худ ҳамин корро мекунад. Пас аз чор дақиқа онҳо барои гӯш кардан каме истоданд.
  
  "Ҷустуҷӯи самт дар ин чархбол?" Хейден ба Лорен пичиррос зад.
  
  Ню Йоркер метавонад мавқеи онҳоро ҳамчун нуқтаҳои кабуд дар сканер бинад. "Рост. Рафтанро давом диҳед."
  
  Ҳама чиз ором буд; онҳо метавонанд дар ҷаҳон ягона одамон бошанд. Дрейк пас аз муддате идома дод ва қадамҳои худро бодиққат интихоб кард. Алиша ба паҳлӯяш даромад, Ҳейден як қадам қафо. Қисми боқимондаи даста ҳоло барои зиёд кардани доираи худ паҳн шудааст. Силоҳ кашида шуда, озод нигоҳ дошта шуд.
  
  Дарахтон дар пеш тунук мешуданд. Дрейк дар наздикии периметри берунӣ истода, релефро тафтиш кард.
  
  "Ин фуромади кӯтоҳ ба майдони ҳамвор аст" гуфт ӯ. "Барои резакунак беҳтарин аст. Ҷаҳаннам, ҳатто як швед метавонад ба ҳадафи он қадар калон зарба занад.
  
  "Се дақиқа то вохӯрӣ" гуфт Лорен.
  
  Ҳейден ба Дрейк наздиктар шуд. "Ин ба чӣ монанд аст?"
  
  "Аз душманон нишоне нест." Вай китф дархам кашид. "Аммо бо назардошти он ки мо бо кӣ сарукор дорем, чаро онҳо бояд бошанд?"
  
  Дал наздик шуд. "Ин ҷо ҳам ҳамин тавр аст. Онҳо, албатта, дар ҷое ҳастанд, аммо хуб пинҳон шудаанд. "
  
  "Ва шумо боварӣ дошта метавонед, ки онҳо ба ин тараф мераванд" гуфт Май. "Чаро мо интизор ҳастем?"
  
  Дал ба Дрейк нигарист. "Пудинги Йоркшир ба танаффус ниёз дорад."
  
  "Рӯзе," гуфт Дрейк бори охир ба ин минтақа нигоҳ карда. "Шумо дар ҳақиқат як чизи аҷибе хандаовар гуфтан мехоҳед, аммо то он вақт, лутфан вақте ки бо ӯ сӯҳбат кунед, танҳо сухан гӯед."
  
  Онхо аз хати дарахтон баромада, аз нишеби тезу сералаф гузаштанд. Насими гарм Дрейкро пешвоз гирифт, эҳсоси гуворо пас аз ғафсии дарахтон. Тамоми майдон холӣ буд ва дар наздикии он ҷое, ки дар рахи асфалти дуртар ба охир мерасид, девор гирифта буд.
  
  "Ҳоло ҳаракат кунед" гуфт Дрейк. "Мо метавонем периметрро дар замини ҳамвор созем."
  
  Аммо баъд сулху амонй дар тамоми район вайрон шуд. Дастаи SPEAR аз нишеби давид, дар ҳоле ки русҳо аз он ҷое, ки пинҳон шуда буданд, ба тарафи чапи онҳо рехтанд. Пешопеши ҳардуи онҳо, ки дар канори дарахтони дурдаст паноҳ ёфта буданд, фаронсавӣ низ ба назар мерасид.
  
  Ҳадди ақал ин нуқтаи назари Дрейк ба чизҳо буд. Онҳо бешубҳа тамғаҳои ном надоштанд, аммо чеҳра ва рафтори онҳо ба таври назаррас фарқ мекард.
  
  Дар баробари ин чархболи онҳо дар осмон аз болои онҳо пайдо шуд.
  
  "Оҳ гуҳ".
  
  Рус ба тарафи чапи худ ба як зону афтода, таппончаи аловиро ба китфаш бастааст.
  
  
  БОБИ ХАФТУМ
  
  
  Дрейк ба мобайн кадам зада, оташ кушод. Тирхои у алафхои гирду атрофи аскари элитаро канда, вале тайёрии уро барбод намедоданд. Ракетапарвоз хеч гох ларвоз намешуд; фишанге, ки вайро дошт, устувор монд. Рафиконаш дар гирду атрофаш овора шуда, оташи чавобй мекарданд. Дрейк ногаҳон худро дар ҷаҳони пур аз хатарҳо дид.
  
  Французхо бо тамоми кувва рост ба суи вертолёти фуруд омада шитофтанд. Дрейк ҳамроҳи Дал ва Смит русҳоро дар канор ва посбон нигоҳ медошт. Чеҳраи лётчик намоён буд, ки диққаташро ба майдони фуруд равона карда буд. Алисия ва май суръ-атро тамоман суст накарда, барои ба худ чалб намудани диккати у даст мезананд.
  
  Тирхо хаворо буриданд.
  
  Дрейк яке аз русҳоро бо болаш зада, ӯро ба як зону фиристод. Овози Хейден дар болои коммуникатор баланд шуд.
  
  "Лётчик, чораи пешгирикунанда бинед! Лорен, ба ӯ бигӯ, ки онҳо мушак доранд!
  
  Дрейк, Дал ва Смит ба контингенти Русия зарба заданд, аммо онҳо хеле дур монданд, то дуруст ташаккул наёбанд, махсусан ҳангоми ҳаракат. Лётчик ба боло нигарист, чехрааш ба хайрат афтод.
  
  РПГ тир холй кард, мушак бо шуриши хаво ва таркиши баланд парвоз кард. Дрейк ва дигарон танҳо метавонистанд беихтиёр тамошо кунанд, ки ӯ дар ҳаво пайраҳае гузошт ва бехато рост ба сӯи чархбол парвоз кард. Пилот ба воҳимаи шадид дучор шуда, як манёври шадиди фирорӣ анҷом дода, чархболро чаппа кард, аммо мушаки гузашта хеле тез буд, ба поёни он бархӯрда, дар абри дуд ва аланга таркид. Чархбол чаппа шуд ва афтод, пораҳо афтида, берун аз роҳи парвози худ бурда шуданд.
  
  Танҳо вақте ки ӯ бо нобоварӣ, ноумедӣ ва хашми тира менигарист, дид, ки траекторияи даҳшатноки ӯ ба куҷо мебарад.
  
  Фаронсаҳо омадани онро диданд ва хостанд пароканда шаванд, аммо чархболи суқутшуда дар миёни онҳо ба замин афтод.
  
  Дрейк ба замин афтода, сарашро дар алаф гӯр кард. Шӯълаи сурху норанҷӣ баланд шуда, дуди сиёҳ ба осмон баромад. Кисми зиёди вертолёт ба як кас фуруд омад; у ва лётчик дархол халок шуданд. Майсаи асосии ротор хомӯш шуд ва рост аз мағлубкунандаи сеюм гузашт, чунон зуд ва ногаҳон, ки ӯ дар ин бора чизе намедонист. Дрейк ба боло нигарист ва дид, ки як пораи бузурги партовҳои сӯзон ба тарафи дигар афтод. Қувваи зарба ӯро аз по афтонд ва даҳҳо қадам ба ақиб партофт ва пас аз ин ҳама ҳаракатро қатъ кард.
  
  Факат ду нафар французхо зинда монданд; кисми зиёди команда дар як ходисаи нохуш маглуб шуд. Дрейк дид, ки яке аз онҳо бо дасти сӯхта аз оташи пурталотум хазандагон дур мешавад ва дигаре бо ҳайрат зада, наздик мешавад. Дуюмй чй хел буд, ки ярокро гирифта, дар айни хол ба рафикаш ёрй расонд.
  
  Дрейк хашми худро фурӯ бурд ва консентратсияи худро сахт нигоҳ дошт. Воситахои ягонаи истехсолоти онхо нобуд карда шуд. Ҳейден зарбаи ҷаримаро нигоҳ дошт, аммо ҳоло русҳо бо ниятҳои комилан аён ба сӯи онҳо мешитобанд. Марди РПГ мисли пештара дар бораи зарбаи дуюм фикр мекарда бошад хам, ба суи харобазорхо нишон медод.
  
  Дрейк бархост ва даста бо ӯ бархост. Аз русҳо ба сӯйи оташ дур шуда, онҳо шабакаи паноҳгоҳҳо таъсис доданд, ки душманони худро ба паст хобидан маҷбур мекарданд. Дрейк ва Дал ҳарду ба мардони либоспӯшӣ мушт зада, онҳоро ба замин пошида рафтанд. Вақте ки онҳо наздик мешуданд, алангаи оташ онҳоро фаро гирифт, аз дарун садоҳои тезу тунд ва чир-чири вазнин шунида мешуданд. Дрейк ҳис кард, ки он рӯи худро шустааст ва пас аз паҳлӯи нобиноёнаш ғарқ шуд. Фаронсаҳои боқимонда аллакай дур буданд, бо ҷароҳатҳо ва талафоти худ мубориза мебурданд ва дар айни замон аз ҷанг берун буданд.
  
  Дрейк ба як зону рӯй оварда, тугмаи комро пахш кард.
  
  "Вертолёт фуруд омада истодааст" гуфт ӯ барои тасдиқи ин ба Лорен ва баъд "Ба мо ҳоло як воситаи дигари эвакуатсия лозим аст."
  
  Ҷавоб хомӯш карда шуд. "Дар бораи ӯ".
  
  Команда акибнишиниро давом дода, масофаи байни монеаи оташгиранда ва душмани наздикшавандаро зиёд мекард. Ба таври бениҳоят ва дағалона, RPG Русия як мушаки дигарро ба сӯи чархболи аллакай харобшуда партоб кард ва сутунҳои бештари аланга ва пораҳоро ба ҳаво фиристод.
  
  Дрейк ҳис кард, ки як пораи филиз аз китфаш берун шуд ва аз зарба ба гирду атроф чарх зад. Дал ба қафо нигарист, аммо Йоркширман сар ҷунбонд: "Ман хубам".
  
  Алисия онҳоро ба тарафи девори дур нишон дод. "Ин роҳ ягона имкон аст. Ҳаракат кунед, одамон!"
  
  Ҳейден қуттиро яксон карда давид. Смит ва Кинимака дар паси худ монданд ва байни худ ва русҳо оташро нигоҳ медоштанд. Дрейк майдони дар пешистодаро скан кард, ҳамеша ба сюрпризҳои нав омода буд ва бадтаринро интизор буд. Чиниҳо дар ҷое буданд ва исроилиҳо, шведҳо ва бритониёҳо дар ҳолати омодабош буданд.
  
  Суръати онҳо онҳоро аз русҳои таъқибкунанда ҷудо кард ва онҳо бо гузашти вақт ба девор расиданд. Алисия ва Мэй кутодро пеш гирифтанд ва баъд худро дар тарафи дигар, дар падлуи рахи ду-рахти асфальт, ки аз ду тараф ба биёбони ба назар нопадид шуд, диданд. Лорен ҳанӯз ба назди онҳо барнагашт, аммо онҳо ӯро ба ҳоли худ гузоштанд, зеро медонистанд, ки DC кӯмак хоҳад кард.
  
  Дрейк бо эътимоди бузург пур набуд. Вай Лоренро айбдор накард - Ню-Йоркер дар оби тоза буд, аммо ҳеҷ чиз дар ин миссия то ҳол ба ӯ нагуфт, ки мардон ва заноне, ки дар Капитол бехатар ва гарм нишаста буданд, пушташонро пурра пӯшидаанд.
  
  Алисия ба давидан рафт. Ин як сенарияи аҷибе буд. Дрейк медонист, ки русҳо бояд як навъ сарпӯш дошта бошанд. Шояд дар роҳ буд.
  
  "Ба он ҷо нигаред" гуфт Кензи.
  
  Тақрибан ним мил пештар як мошини сиёҳпӯст истод, то фаронсавии муборизабарандаро бигирад. Вакте ки онхо менигаристанд, машина зуд ба яксаду хаштод мил дар як соат суръат гирифт, ду нафар оперативиро бор карда, бо чир-чиррос пеш рафт.
  
  "Бачаҳои бечора" гуфт Дал.
  
  "Мо бояд дар бораи худ ғамхорӣ кунем" гуфт Смит. - Ё мо хам "бечорахо" мешавем.
  
  "Грампи як нукта дорад" гуфт Алисия ва ба ҳар тараф нигариста. "Ростӣ, мо ҷои рафтан надорем."
  
  "Сандиро дафн кунед." Кинимака дар канори роҳ дарахтеро нишон дод. "Баъдтар барои ин баргардед. Ё аз Лорен хоҳиш кунед, ки дастаи дигарро фиристад."
  
  Дрейк ба Далл нигарист. "Набояд сахт бошад, ҳа?"
  
  "Хеле хатарнок" гуфт Ҳейден. "Онҳо шояд онро пайдо кунанд. Паёмро қатъ кунед. Илова бар ин, мо ба ин маълумот ниёз дорем. Дастаҳои дигар шояд аллакай ба савораи сеюм равон шаванд."
  
  Дрейк чашмак зад. Вай дар ин бора фикр намекард. Як гиреҳи шиддат дар байни пешонии ӯ ба набз даромад.
  
  "Ман ҳеҷ гоҳ фикр намекардам, ки дар Чин шикаста мешавам" шикоят кард Алисия.
  
  "Ин яке аз чор гӯшаи замин аст" гуфт Далл. "Пас дар ин тасаллӣ диҳед."
  
  "Оҳ, раҳмат, одам. Барои ин ташаккур. Шояд ман кондоминиум мехарам."
  
  Русҳо аллакай дар роҳанд. Дрейк медид, ки яке аз онҳо ба радио дод мезанад. Баъд нигоҳаш аз пеши русҳо гузашта, хост ба чизе равона шавад, ки аз дур ҳаракат кунад.
  
  "Шояд ин мошини онҳост" гуфт Дал, давида ва ҳамзамон ба қафо нигариста.
  
  Йорги хандид, чашмонаш мисли уқоб. "Ман ҳам ба ин умедворам. Ва даҳ сол пеш шумо шояд ҳақ будед."
  
  Дрейк чашмонашро танг кард. - Э, ин автобус аст.
  
  "Давиданро давом диҳед" гуфт Ҳейден. "Кӯшиш кунед, ки таваҷҷӯҳ зоҳир накунед."
  
  Алисия хандид. "Акнун шумо инро кардед. Ман тамошо карданро бас карда наметавонам. Оё шумо ягон бор ин корро кардаед? Шумо медонед, ки шумо набояд ба касе нигоҳ накунед ва мефаҳмед, ки шумо наметавонед ба дур нигоҳ кунед?"
  
  "Ман онро ҳама вақт мегирам" гуфт Далл. "Табиист".
  
  "Хуб, Муппете, ки аз чарм пӯшидааст, манзараи нодир аст" гуфт Дрейк.
  
  Автобус зард-ранг ва замонавй буда, суръатро суст накарда, аз назди русхо мегузашт. Дрейк суръат, ронанда ва мусофиронро қадр кард, аммо медонист, ки онҳо илоҷе надоранд. Онҳо аз ягон шаҳри калон чанд мил дур буданд. Вақте ки автобус наздик шуду русҳо ба он нигоҳ карданд, дастаи НАЗА роҳро баст.
  
  "Соҳит шавед" гуфт Алисия.
  
  Смит ногаҳон хандид. "Ин Канзас нест. Ӯ шуморо намефаҳмад ".
  
  "Пас як забони универсалӣ." Алисия ба дурахши Ҳейден нигоҳ накарда силоҳашро боло бардошт.
  
  "Тезтар" гуфт Дал. "Пеш аз он ки ӯ ба радио ҷаҳида шавад."
  
  Автобус суст шуда, андаке чарх зад, канори васеи пеш ба офсайд лағжид. Русҳо аллакай гурехта буданд. Дрейк дарро тела дода, ба ронанда ишора кард, ки онро кушояд. Чеҳраи он мард тарсида, чашмонаш калон шуда, дар байни аскарон ва мусофиронаш меафтиданд. Дрейк мунтазир шуд, ки дар кушода шавад ва сипас дасташро дароз карда, ба пеш қадам гузошт.
  
  "Мо танҳо мехоҳем, ки савор шавем" гуфт ӯ то ҳадди имкон оромона.
  
  Дастаи мобайни автобусро гирифт. Дал охирин шуда аз ҷояш парида, дасти ронандаро сила кард.
  
  "Ба пеш!" Вай ба поёни роҳ ишора кард.
  
  Русҳо бештар аз сад ярд дур набуданд, вақте ки ронанда пои худро ба фарш зер кард, силоҳҳо бардошта шуданд. Аз афташ ба оинахои пахлуяш нигох мекард. Автобус ба харакат даромад, пассажирон ба акиб чахиданд. Дрейк нигоҳ дошт. Алисия ба қафои автобус рафт, то таъқибро арзёбӣ кунад.
  
  "Онҳо қувват мегиранд"
  
  Дрейк ба Дал даст ишора кард. "Ба Киану бигӯед, ки шитоб кунад!"
  
  Швед ба назар каме хиҷолат кашид, аммо бо ронандаи автобус сӯҳбат кард. Мошин охиста-охиста суръат гирифт. Дрейк дид, ки Алисиа парешон шуд ва сипас зуд ба паси худ гашт ва ба мусофирони автобус дод зад.
  
  "Ба поён! Ҳозир!"
  
  Тарси RPG, Дрейк низ афтод. Хушбахтона, тирҳо танҳо ба қафои мошин, ки ҳама дар шасси ҷойгир буданд, бархӯрданд. Вай бо сабук нафас кашид. Аён аст, ки русҳо дар бораи талафоти ғайринизомиён огоҳ карда шуданд. Ақаллан чизе буд.
  
  Бори дигар найрангҳои сиёсӣ дар паси нақшаҳои ҳар як дастаи элита ба ёдам омаданд. На ҳама дастаҳо аз ҷониби давлат сарпарастӣ карда шуданд; ва баъзе рохбарон хатто намедонистанд, ки чй вокеа руй медихад. Бори дигар фикрҳои ӯ ба фаронсавӣ баргаштанд - ва сарбозони мурда.
  
  Онхо кори худро мекунанд.
  
  Автобус дар сари рох суръаташро баланд карда, тамоми чорчубааш меларзид, аз русхо дур шуд. Дрейк каме истироҳат кард, зеро медонист, ки онҳо ба самти худашон ба сӯи Эҷин Ҳоро бармегарданд. Ронанда як гардиши васеъ ва рӯбучинро гуфт. Дрейк ба ақиб баргашт, вақте ки Алисия аз курсии қафо фарёди паст баровард.
  
  Ва онҳо як чархболи сиёҳеро диданд, ки ба русҳо тааллуқ дошт, барои бардоштан ба поён ҳаракат мекард.
  
  Овози Ҳейден алоқаро пур кард. "Онҳо ҳамла намекунанд."
  
  Дрейк лабонашро бурид. "Операцияи моеъ. Фармонҳо тағйир меёбанд."
  
  "Ва онҳо то ҳол метавонанд автобусро аз роҳ тела диҳанд" гуфт Далл. "То шаҳр чӣ қадар дур аст?"
  
  "Ҳашт дақиқа", - ҷавоб дод Лорен.
  
  "Хеле дароз". Дал ба паси мошини босуръат пеш рафта, ба пассажирон фаҳмонд, ки онҳо бояд пеш ҳаракат кунанд. Чанд лахза гузашту баъд ба Алисия хамрох шуд.
  
  "Салом Торсти. Ва ман ҳамеша фикр мекардам, ки курсиҳои қафо танҳо барои бӯса ҳастанд."
  
  Шведӣ садои буғишуда баровард. "Оё шумо кӯшиш мекунед, ки маро бемор кунад? Ман медонам, ки ин лабҳо дар куҷо буданд."
  
  Алисия ӯро бӯса кард. "Шумо намедонед, ки онҳо дар куҷо буданд."
  
  Дал табассумро пахш карда, аломати салибро сохт. Ҳангоми савор шудани сарбозон чархболи русӣ ба муддати кӯтоҳ фуруд омад ва дар болои хатти парвоз қарор дошт. Автобус каме масофаро тай карда, дар байни онҳо гардиш кард ва Алисия ва Дал ҳаворо аз назар гузарониданд.
  
  Дрейк ба фаронсавии гурехта дар пеш менигарист, аммо шубҳа дошт, ки оё онҳо кӯшиш мекунанд, ки ҳамла кунанд. Шумораи онхо кам буданд ва бо талафот мубориза мебурданд. Онҳо аз ҳад зиёд баҳо доданд. Агар онхо рост ба калиди сеюм мерафтанд, дурусттар мебуд.
  
  Бо вуҷуди ин, ӯ нигоҳ мекард.
  
  Овози Лорен ба воситаи коммуникатор баромад. "Шаш дақиқа. Оё шумо барои сӯҳбат вақт доред?"
  
  "Дар бораи чӣ?" Смит гиря кард, аммо аз гуфтани ягон чизи илтиҷокунанда худдорӣ кард.
  
  "Савораи сеюм сирре аст, ки орден касеро барои лой кардани об ба он ҷо андохтааст. Ба ҳиндуҳои маъруф Маҳатма Ганди, Идира Ганди, Дипак Чопра дохил мешаванд, аммо шумо чӣ гуна бадтарин одамеро, ки то ҳол зиндагӣ кардааст, пайдо мекунед? Ва ӯ машҳур буд." Вай оҳ кашид. "Мо ҳоло ҳам тафтиш мекунем. Бо вуҷуди ин, маркази таҳлилӣ дар Вашингтон ҳанӯз дар сарбаста қарор дорад. Ман ба онҳо гуфтам, ки шояд ин қадар бад набошад."
  
  Дрейк нафаси сабук кашид. "Ҳа, дӯстам. Бадтарин чизе нест, ки метавонад рӯй диҳад "гуфт ӯ. "Ин бояд миллатҳои дигарро суст кунад."
  
  "Ин бешубҳа рӯй хоҳад дод. Дар хабари дигар, мо фикр мекунем, ки мо чор гӯшаи заминро шикофтаем."
  
  "Шумо доред?" Май гуфт. "Ин хабари хуб аст."
  
  Дрейк суханони маъмулии ӯро дӯст медошт. "Дар он ҷо истед, Май."
  
  "Бале, ман намехоҳам, ки бо ҳаяҷон аз ҷои худ ҷаҳида шавам" бо хушк илова кард Алисия.
  
  Май ба чавоб додан майл надошт. Лорен гӯё чизе нагуфта бошад, суханашро идома дод: "Як дақиқа сабр кунед, бачаҳо. Ба ман танҳо гуфтанд, ки чиниҳо ба он бармегарданд. Ба самти шумо камаш ду чархбол ҳаракат мекунанд."
  
  "Мо дар автобуси чинӣ ҳастем" гуфт Йорги. "Оё мо ҳадди аққал аз онҳо эмин намешавем?"
  
  "Ин каме соддалавҳост" гуфт Кензи. "Ҳукуматҳо парво надоранд."
  
  "Бо вуҷуди аз ҳад зиёд умумӣ кардан" илова кард Ҳейден. "Кензи дуруст аст. Мо гумон карда наметавонем, ки онҳо ба автобус намеоянд."
  
  Суханони пайғамбарона, аз дил гузаронд Дрейк, вақте ки дар осмони кабуд дар назди автобус доғи сиёҳ мерӯяд.
  
  Алисия гуфт: "Русҳо дар ин ҷо ҳастанд".
  
  Ин хеле душвортар шудааст.
  
  
  Боби ҳаждаҳум
  
  
  Вертолётхо дар пешу акиб парвоз мекарданд. Дрейк тамошо кард, ки мурғи чинӣ пеш аз он ки ба замин баробар шуд ва рост ба сӯи автобус равад, қариб ба асфалт афтод.
  
  "Моро мачбур мекунанд, ки ба садама дучор шавем", - гуфт у ва баъд ба ронандаи тарсонда ишора кард. "Не не. давом диҳед!"
  
  Гурриши мотори автобус ва шинахо дар замин гуррос заданд. Якчанд нафар одамоне, ки дар пеш буданд, аллакай дод зада буданд. Дрейк медонист, ки чиниҳо дидаву дониста чархболро назананд, аммо ба мусофирон расонидани дониши ӯ мушкил буд.
  
  Ронанда чашмонашро сахт пушид. Автобус гашт.
  
  Дрейк лаънат хонд ва рульро ба даст гирифта, мардро аз чояш дур кард. Смит ба он мард кӯмак кард ва ӯро тақрибан ба гузаргоҳ бурд. Дрейк ба паси рули автобус чахида, пои худро ба педали газ гузошта, дастонашро дар руль сахт нигох дошта, онро дар хатти комилан рост нигох дошт.
  
  Бинии вертолёт рост ба суи онхо нигаронида шуда буд, фосила зуд баста мешуд.
  
  Садои доду фарьёд аз кафо ва ба тарафхо ба гуш мерасид. Акнун Смит бояд ронандаро боздорад. Дрейк нигоҳ дошт.
  
  Мулокотчй ба хаш-ток даромад. "Биё, Киануи ман," нафас кашид Алисия. "Русҳо амалан ба мо ҳастанд..."
  
  "Калоқ" гуфт Кензи. "Ором бошед. Шумо ба фасад нигоҳ кардед?"
  
  Хирчи Алисия дар тамоми автобус садо дод.
  
  "Андеша?" Дрейк дар сонияи охир пурсид.
  
  "Ин воқеан як ҷаласаи шӯро нест!"
  
  Дрейк ба эътиқоди худ, таҷрибаи худ ва рули худ сахт нигоҳ дошт. Эътирозҳои баланд гӯшҳояшро фаро гирифтанд. Ҷасадҳо ба фарши автобус меафтанд. Ҳатто Смит ғазаб кард. Дар охирин лаҳза чархболи чинӣ ба тарафи рост каҷ шуд ва чархболи русӣ тормоз кард, лағжишҳо қариб ба пушти автобус бархӯрданд. Алисия хуштак зад ва Дал гулӯяшро тоза кард.
  
  "Ман дар ҳақиқат боварӣ дорам, ки мо дар ин даври мурғ ғолиб омадем."
  
  Дрейк ронданро идома дода, дид, ки боз як гардиши васеъро дар пеш дид. "Ва бонус дар он аст, ки мо пухта ё қаҳваранг нестем."
  
  "Инро бас кунед" гуфт Кинимака. "Ман аллакай гуруснаам."
  
  Алисия сулфа кард. "Ин танҳо як чархболи девонаи Чин аст."
  
  "Онҳо бармегарданд" гуфт Ҳейден.
  
  "Шумо бачаҳо ҳоло ба канори шаҳр наздик шуда истодаед" гуфт Лорен. "Аммо он то ҳол дар масофаи се дақиқа аз ҳама гуна маркази аҳолинишин аст."
  
  Дрейк ба назди коммуникатор шитофт. "Биёед, одамон! Шумо бояд онҳоро аз ин тарсонед!"
  
  Кензи ба тарафи дарҳои қафо қадам зада, дод зад: "Оё касе дар ин ҷо катана дорад?"
  
  Суханони у бо нигохи холй пешвоз гирифта, ду-се нафар чойхои худро пешниход карданд. Муйсафеди чаш-монаш халтачае дошт, ки дасти ларзон дароз карда буд.
  
  Кензи нафас кашид. Дрейк тугмаро пахш кард, то дарҳоро кушояд. Дар як лаҳза зани исроилӣ ҷасади худро берун карда, аз канори тиреза ва баъд бомро гирифт ва худро ба болои боми автобус кашид. Дрейк мошинро то ҳадди имкон осонтар ронда, аз чуқурии калон канорагирӣ кард ва чуқур нафас кашид, зеро масъулияти худро дарк кард, ки аз амали Кенси бармеояд.
  
  Сипас, дар оинаи ақиб ӯ Далро дид, ки ба ӯ ҳамроҳ мешавад.
  
  Оҳ гуҳ.
  
  Бо тамаркузи шадид, вай онро устувор нигоҳ дошт.
  
  
  * * *
  
  
  Дал ба болои боми автобус баромад. Кенси дасташро дароз кард, аммо вай аз назди вай сар ҷунбонд.
  
  "Тезтар!"
  
  Чархболи русӣ ба баландӣ расид ва ҳоло боз ба ғаввосӣ машғул буд, ин дафъа бо кунҷи се чоряк дар канори фронт. Вай медид, ки марде аз ду тараф овехта, аслиҳаро ҳадаф гирифта, эҳтимол ба чархҳо ё ҳатто ронанда нигаронида шудааст.
  
  Вай дархол ба акиб баргашта, чархболи чиниро мечуст. Дур набуд. Ба тарафи чап ғарқ шуда, одамоне низ буданд, ки силоҳи худро аз дарҳо нишон медоданд. Далели он, ки чиниҳо ба автобуси худ тирпарронӣ намекарданд, дар аввал рӯҳбаландкунанда буд, аммо аз фаҳмидани он, ки ба онҳо қуттии Ҳайден лозим буд ва ба онҳо солим лозим буд.
  
  Кенси дар болои боми автобус нишаста, ба шамолу ҳаракат гӯш медод ва зонуҳояшро паҳн мекард. Баъд вай аслиҳаи худро боло карда, диққаташро ба чархбол равона кард. Дал умедвор буд, ки вай ҳатто кӯшиш намекунад, ки онро ба навор гирад, вай тирпаррононро метарсонад. Русҳо чунин худдорӣ нишон надоданд, аммо Кензи сахт мехост, ки тағир ёбад.
  
  Даль вертолёте, ки наздик шуда истодааст, бахо дод. То лаб баста, он на танҳо чолок, балки марговар буд. Охирин чизе, ки ӯ мехост, боиси ҳама гуна садама буд, бигзор он ки метавонад ба автобус бархӯрад.
  
  Шинаҳои пеш ба чуқурӣ афтида, аз Дрейк "бубахшед". Дал гайр аз садои хавои тезу тунд ва гурриши чархбол дигар чизе нашунид. Тир аз металли назди пои росташ бархурд. Швеция ба ин эътибор надода, максад гирифта, тир холй кард.
  
  Тир бояд ба ҳадафаш расида бошад, зеро мард таппончаро партофта, ақибнишинӣ кард. Дал нагузошт, ки ин тамаркузи ӯро вайрон кунад ва танҳо як тири дигарро аз дари кушод парронд. Чархбол рост ба сӯи ӯ рӯ оварда, зуд наздик мешуд ва ин дафъа Дал фаҳмид, ки тарсончак бозӣ кардан кори бад аст.
  
  Вай худро ба болои боми автобус партофт.
  
  Чархбол аз болои он фарьёд зада, фазоеро, ки навакак монда буд, бурид. Ӯ қобилияти манёврро надошт, ки ба сӯи Кенси рӯй гардонад, аммо ба қадри кофӣ наздик шуд, ки ӯро ба як сӯ партояд.
  
  Ба канори боми автобус!
  
  Дал лағжид ва ба пеш хазида, кӯшиш кард, ки сари вақт ба ӯ бирасад. Кензи афтоданашро боздошт, аммо назорати силоҳашро аз даст дод; аммо импулс вайро аз автобуси босуръ-ат парвоз карда, ба рохи бехаёёнае, ки дар поёнтар аст, фиристод.
  
  Мурғи чинӣ якбора хам шуда, ба давра даромад. Рус аз болои сараш тир холӣ кард, тири гумшуда металлро дар наздикии рони рости Дал сӯрох кард. Ҷасади Кензи аз паҳлӯи автобус лағжид ва ӯ тамоми баданашро ба як ҷаҳиши охирини ноумедона, бозуи дароз кард.
  
  Ба ӯ муяссар шуд, ки дасти росташро ба гиребонаш печад; сахт фишурда, мунтазири чаиги ногузир шуд.
  
  Ин омад, аммо ӯ нигоҳ дошт, то ҳадди имкон дароз кашид. Металли тобнок ва ҳамвор бар зидди ӯ кор мекард ва ба баданаш имкон дод, ки ба канори он лағжад, вазни Кензи ҳардуи онҳоро ба поён кашид.
  
  Садои фарьёд аз болои коммуникацияхо мерасид. Даста метавонист дар беруни яке аз тирезаҳои паҳлӯ пойҳои Кензиро бубинад. Дал бо тамоми қуввааш нигоҳ дошт, аммо бо ҳар лаҳза баданаш ба он канори сахт наздиктар ва наздиктар мешуд.
  
  Дар болои боми автобус чанге набуд ва чизе барои гирифтани он набуд. Ӯ истода метавонист, ҳеҷ гоҳ раҳо намекард, аммо барои боло бурдани ӯ низ ягон дастгирӣ намеёфт. Овози Дрейк тавассути коммуникатор омад.
  
  "Шумо мехоҳед, ки ман истам?" Садои баланд, нобоварй, каме изтироб.
  
  Дал эҳсосотро хуб мехонад. Агар бас мекарданд, ба онхо хам русхо ва хам хитоихо зарбаи сахт мерасид. Ҳеҷ кас намедонад, ки натиҷа чӣ мешавад.
  
  Овози Лорен шикаст. "Бубахшед, ман навакак паём гирифтам, ки шведҳо ба сӯи шумо меоянд. Ҳоло ин паҳншавии чор тараф аст, одамон.
  
  Дал ҳис кард, ки вазн мушакҳои ӯро дароз мекунад. Ҳар боре, ки автобус ҷаҳад, як ваҷаб аз баданаш ба каноре лағжида, Кензӣ каме дуртар меафтид. Вай аз ким-кучо поён овози исроилихоро шунид.
  
  "Сар додан! Ман инро карда метавонам!"
  
  Ҳеҷ гоҳ. Онҳо бо суръати шаст мил дар як соат ҳаракат мекарданд. Кенси медонист, ки вай ӯро раҳо намекунад ва намехост, ки ҳардуи онҳо афтанд. Даль нисбат ба вай боз хам бештар эхтиром мекард. Диле, ки медонист, дар чуқур гӯр шудааст, каме ба рӯи замин боло рафт.
  
  Садои ба тирезахо бархурдани мӯзааш дили худи ӯро ҳам тезтар мекард.
  
  Онҳо якҷоя лағжида, Кензи аз паҳлӯ ва Дал дар болои боми автобус. Ӯ кӯшиш кард, ки канори ноҳамворе, ки дар канори он медавад, бигирад, аммо он хеле хурд буд ва гӯшти ӯро буридааст. Умедро надида, то даме ки метавонист ба он часпид ва хама чизро зери хатар гузошт.
  
  Сари синааш ба тарафи кух харакат карда, бемайлон лағжид. Чашмонаш ба Кензи дучор омада, боло нигарист. Мубодилаи онҳо бе сухан, бефоида, вале амиқ буд.
  
  Шумо бояд маро иҷозат диҳед.
  
  Ҳеҷ гоҳ.
  
  Ӯ боз кашид, танҳо аз нуқтаи бозгашт лағжида гузашт.
  
  Дастони пурқувват ҳар ду гӯсолаи ӯро, дастҳое, ки танҳо ба Мано Кинимака тааллуқ дошта метавонистанд, гирифтанд.
  
  "Гоча," гуфт Ҳавайӣ. "Шумо ба ҳеҷ куҷо намеравед."
  
  Ҳавайӣ Дальро дастгирӣ кард ва сипас оҳиста ӯро аз афтоданаш дур кард. Дал Кенсиро сахт нигоҳ дошт. Якҷоя онҳо оҳиста-оҳиста роҳи бехатарро пеш гирифтанд.
  
  Дар боло вертолётхо дафъаи охирин ба замин афтоданд.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк медонист, ки Кинимака дӯстони худро сахт нигоҳ медорад, аммо ӯ ҳанӯз ҳам дудила буд, ки автобусро хеле тез гардонад. Русҳо ва Чин аз самтҳои муқобил пеш мерафтанд, бешубҳа медонистанд, ки ин охирин равиши онҳо хоҳад буд.
  
  Садои шикастани тирезаҳо ба ӯ хабар дод, ки дигарон бекор намеистанд. Онҳо нақша доштанд.
  
  Аз қафо Алисия, Смит, Мэй, Ҳейден ва Йорги ҳар кадоме аз паҳлӯҳои гуногуни автобус тирезаро гирифта, шикастанд. Онхо вертолётхои наздик омадаистодаро нишон дода, оташи сахт кушоданд, ки ин онхоро мачбур кард, ки зуд ба тараф гузаранд. Хатти дарахт ба охир расид ва Дрейк биноҳоро дар пеш дид.
  
  Сети рох, гардиш. Аз паси у садои тирпарронй баланд шуда, автобусро пур кард; вертолётхои сиёх ба осмон баромаданд.
  
  Вай бо сабук нафас кашид.
  
  "Мо зинда мемонем" гуфт ӯ. "Барои он ки дафъаи дигар ҷанг кунем."
  
  Лорен суханашро бурида. "Шведҳо низ ақибнишинӣ карданд" гуфт ӯ. "Аммо ман то ҳол дар сигнал каме гало мегирам. Чизе байни Вашингтон, майдон ва ман. Ин аҷиб аст. Кариб гуё... гуё...".
  
  "Чӣ?" - Ман пурсидам. Дрейк пурсид.
  
  "Ин ба назар мерасад, ки маҷмӯи гуногуни муошират идома дорад. Боз як чизи дигаре ҳаст. Боз як... - дудила кард вай.
  
  "Дастам?" Дрейк тамом кард.
  
  Хейден бо овози баланд шиква кард. "Ин хандаовар садо медиҳад."
  
  "Ман медонам", - ҷавоб дод Лорен. "Ман дар ҳақиқат кор мекунам ва ман коршинос нестам. Агар танҳо Карин дар ин ҷо мебуд, ман боварӣ дорам, ки мо чизи беҳтаре медоштем".
  
  "Оё шумо ягон муколамаро дарёфт карда метавонед?" Хейден пурсид. "Ҳатто каме?"
  
  Дрейк зикри қаблан дар бораи SEAL Team 7-ро ба ёд овард, ки онро танҳо Дал ва худи ӯ шуниданд. Боз ба сараш омад, ки тамоми мухобирот назорат карда мешавад.
  
  "Оё мо метавонем инро каме ба таъхир андозем?" - пурсид у. "Ва оё шумо роҳи беҳтареро барои аз ин ҷо рафтани мо пайдо карда метавонед?"
  
  Лорен сабукфикрона садо дод. "Албатта, албатта" гуфт вай. "Ба ман як дақиқа диҳед."
  
  
  Боби нуздаҳум
  
  
  Ҳейден Ҷей чанд соат интизор шуд, то он даме ки даста дар паноҳгоҳи хурди моҳвораӣ дар Тайван бехатар бошад, пеш аз тарк кардани манзили танг барои занг задан.
  
  Ҳадафи ӯ: бо Кимберли Кроу тамос гиред.
  
  Ин чанд вақт гирифт, аммо Ҳейден сабр кард. Вай дар паси хона як гушаи ороме пайдо карда, хам шуда мунтазир шуд ва кушиш мекард, ки сараш чарх назанад. Дар ҳаёти ӯ чизи доимӣ пайдо кардан душвор буд, ки берун аз даста часпида бошад. SPIR ҳаёти ӯ, маънои ҳаёташ гардид ва дар натиҷа, вай танҳо робитаи шахсӣ надошт, ба ҷуз кор. Вай ба гирдоби саргузаштҳое, ки онҳо бо ҳам муштарак буданд, фикр кард - аз Один ва дарвозаҳои ҷаҳаннам, то Бобил ва Пандора, таркиши ҳастаӣ, ки Ню Йоркро қариб хароб карда буд, ҷудоии пешинаи ӯ аз Бен Блейк ва шикасти ахираш бо Мано Кинимака . Вай қавӣ буд, хеле қавӣ. Ба вай лозим набуд, ки ин қадар қавӣ бошад. Ҳодисаи охирин бо ганҷинаи Инка дар Перу ба ӯ ҳам аз ҷиҳати рӯҳӣ ва ҳам ҷисмонӣ таъсир расонд. Ҳеч қачон вай ин қадар ба ҳайрат наомада буд.
  
  Акнун вай оромона фикрашро аз нав дида баромад. Эҳтимол пулҳо сӯхтаанд ва он бояд бузург мешуд. Аммо агар вай дар ҳақиқат мехост, ки тағир ёбад, агар ӯ дар ҳаёти худ бештар мехост, вай бояд итминон дошта бошад, ки пеш аз он ки ба ғазаб бирасад ва хатари дубора ба касе осеб расонидан буд. Хох ин Мано ё каси дигар.
  
  Ман парво мекунам. Ман дар ҳақиқат мехоҳам. Ва дафъаи оянда ман бояд боварӣ ҳосил кунам, ки ман ба он чизе ки дар ниҳоят мехоҳам, содиқ мемонам.
  
  Аз хаёт. Бе кор не. Дастаи SPEAR ҷамъ омада, хуб кор кард, аммо ҳеҷ чиз абадӣ надошт. Вақт меояд-
  
  "Мисс Ҷей?" - гуфт овози робот. "Ман ҳоло ба шумо кӯмак мекунам."
  
  Ҳейден ҳама чизро якҷоя кард. Овози навбатй дар хат ба вазири мудофиа тааллук дошт.
  
  "Мушкилот дар чист, агент Ҷей?" Лаконик, ором, ҷудошуда. Чунин ба назар мерасид, ки Кроу дар канор буд.
  
  Ҳейден вақт ҷудо кард, то бифаҳмад, ки чӣ гуна саволи асосии худро баён кунад. Вай тасмим гирифт, ки онро дар бадан дафн кунад ва бубинад, ки Qrow чӣ гуна бардошт.
  
  "Мо аз Чин баромадем ва қуттии дуюмро гирифтем. Айни замон даста инро санҷида истодааст. Ҳисоботҳо ба зудӣ меоянд, бешубҳа. Ҳарчанд захмҳо ва захмҳо зиёд буданд, талафот набуд. На ҳама дастаҳои рақиб душманӣ доранд..." Вай кӯтоҳ фикр кард, ки оё Кроу домро мегирад ва баъд идома дод: "Баъзе кишварҳо нисбат ба дигарон хашмгинтаранд. Французхо камаш се нафарро талаф доданд. Як рус ярадор шудааст. Оё дастаи дигаре, ки махфӣтар аст, вуҷуд дорад? Мо порчаҳои сӯҳбати махфии амрикоиро шунидем, ки ин, албатта, ҳеҷ чизро исбот намекунад. Бритонҳо дар тарафи мо ҳастанд, ё чунин ба назар мерасад, ва Дрейк ба онҳо таъсир мерасонад. Ҳоло мо дар хонаи амн қарор дорем ва мунтазири он ҳастем, ки маркази таҳлилӣ дар куҷо будани Савораи сеюмро муайян кунад."
  
  Акнун вай истод ва интизор шуд.
  
  Qrow захираи худро нигоҳ дошт. "Боқимондаи ҳама?"
  
  "Ман ба ин бовар надорам". Ҳайден вақте ки кӯшишҳояш бенатиҷа баромаданд, худро рӯҳафтода ҳис кард. Вай фикр мекард, ки оё вай бояд мустақимтар бошад.
  
  "Ман бо мардум дар Вашингтон пайваста дар тамос ҳастам" гуфт Кроу. "Маро хабардор кардан лозим нест."
  
  "Оҳ, хуб. Сипос".
  
  Ҳейден ба имзо оғоз кард. Танҳо он вақт буд, ки Qrow дархости ба назар бегуноҳро фиристод.
  
  "Интизор шавед. Шумо гуфтед, ки гумон мекардед, ки касе ба амрикоиҳо тақлид мекунад? Дар ҷое дар саҳро?
  
  Ҳейден чунин чизе нагуфт. Аммо аз ин ҳама маълумоти дахлдор, Qrow танҳо як чизро гирифт. Вай маҷбуран хандид. "Ба назар чунин мерасад. Мо инро дар рӯи замин шунидем". Вай Лоренро ба ин кор наовард. "Албатта, мо медонем, ки дастаи дуввум вуҷуд надорад, аз ин рӯ, шояд ин яке аз дигар кишварҳо бошад, ки собиқ нерӯҳои махсуси Амрико ё ҳатто зархаридонро истифода мебаранд."
  
  "Унуми ночизи ҳукумати хориҷӣ бо истифода аз кормандони Иёлоти Муттаҳида?" Кроу хитоб кард. "Ин метавонад бошад, агент Ҷей. Шояд шумо дуруст бошед. Албатта, - хандид вай, - дастаи дуюм нахоҳад буд.
  
  Ҳейден бештар аз калимаҳо гӯш мекард. "Ва мо кай бармегардем? Мо ба чӣ бармегардем?
  
  Кроу хомӯш монд, ки Ҳейден гуфт, ки вай дақиқ медонад, ки чӣ пурсида мешавад. "Дар як вақт" гуфт ӯ ниҳоят. "Аввалан, ба истилоҳ Савораҳои орден бояд ёфт ва безарар карда шавад."
  
  "Албатта". Ҳейден инчунин медонист, ки ин охирин имкони сӯҳбати мустақим бо Кроу аст, бинобар ин ӯ тасмим гирифт, ки каме пештар равад. "Агар мо боз сӯҳбати амрикоиро бишнавем?"
  
  "Ман кистам, агенти саҳроӣ? Бо он кор кунед."
  
  Қроу зангро хотима дод ва Ҳейденро тарк кард, ки чанд дақиқа ба экрани телефони мобилиаш нигоҳ кунад ва ҳоло на танҳо худаш, балки ниятҳои кишварашро дубора арзёбӣ кунад.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк аз фурсат истифода бурда истироҳат кунад, дар ҳоле ки Йорги, Май ва Кинимака бо қуттии нав кор мекарданд. Далели он, ки он аз мақбараи Чингизхон омада, дар байни ашёи шахсии шахсияти афсонавӣ ҷойгир аст, эҳтироми онҳоро бештар мекард. Рамзи равшан ва аламовар дар боло исбот кард, ки он замоне ба Ордени Қиёмат тааллуқ дошт.
  
  Кинимака қалъаро омӯхтааст. "Ман боварӣ дорам, ки орден як вақт нақшаи додани калидҳоро дошт" гуфт ӯ. "Аммо ҳаёт монеа шуд." Вай табассум кард.
  
  "Марг" гуфт Май оромона. "Марг садди роҳ буд."
  
  "Оё шумо мехоҳед, ки ман онро бо меҳрубонӣ кушоям?" - пурсид Йорги.
  
  "Бале, биёед баъзе аз ин малакаҳои дуздиро бубинем, Йоги." Алисия бо пушт ба девор дар паҳлӯи Дрейк нишаста, дар як даст шишаи об, дар дасти дигар таппонча сухан гуфт.
  
  "Ин маъно надорад". Кинимака бо панчаи гуштии худ кулфро як-чапд. "Ин воқеан санъат нест."
  
  Кензи ба назди ӯ хазида омад, вақте ки Май сарпӯшро бардошт. Ин як сенарияи аҷибе буд, фикр мекард Дрейк, сарбозон дар як ҳуҷраи хурде баста буданд, ки ҷои нишаст, ҷои муошират ва ҷои хӯрокпазӣ надоранд. Танҳо як яхдони хурди пур аз об ва чанд қуттии куки. Тирезахо парда шуда, дар бо болтхои азим махкам карда шуданд. Қолин ришта буд ва қолаби бадбӯй дошт, аммо сарбозон аз ин бадтар азоб мекашиданд. Ин барои каме истироҳат кардан кофӣ буд.
  
  Смит, ки дарро посбонй мекард, Хейденро боз ба дарун даромад, ки май ба куттй даст дароз кард. Дрейк фикр мекард, ки сардор бемадор ва ташвишовар аст, дар канор. Умедворам, ки вай баъдтар дар бораи сӯҳбаташ муфассалтар шарҳ медиҳад.
  
  Маи пеш аз он ки дастонашро берун кашид, чанд сония аз по ба по гашт. Вай коғазҳои ғафсро дар даст дошт, ки дар папкаи ғафс печонида шуда, бо ресмони гиреҳ баста шуда буд, ки баъзе аъзоёни даста абрувони худро баланд карданд.
  
  "Дар ҳақиқат?" Кинимака боз ба пои худ нишаст. "Оё ин силоҳест, ки метавонад ба ҷаҳон хатар эҷод кунад?"
  
  "Калимаи хаттӣ," гуфт Кензи, "метавонад хеле пурқувват бошад."
  
  "Ин чи аст?" - Ман пурсидам. - пурсид Лорен. "Ҳамаи бачаҳо аз Вашингтон моро интизоранд."
  
  Вакт ба мукобили онхо кор карданро давом медод. Чун ҳамеша, ин калиди пеш аз бозӣ ва махсусан, мусобиқа буд. Дрейк ду роҳи пешро дид. "Май, Ҳейден ва Дал, чаро шумо намефаҳмед, ки ин чист? Лорен, шумо барои савори сеюм чӣ доред, зеро ба мо роҳе лозим аст, ки ба он равем?
  
  Лорен аллакай ба онҳо гуфта буд, ки бо онҳо дар ҷои сеюм вохӯрад. Акнун вай бо овози баланд оҳ кашид. "Хуб, ҳеҷ кас 100 фоиз боварӣ надорад, бачаҳо. Барои шиносоии шумо бо расм, ман мехоҳам шуморо бо тафсири онҳо дар бораи чаҳор самти асосӣ шинос кунам."
  
  Дрейк тамошо кард, ки май ва дигарон, ки ба суи яроки истилогарй пеш мерафтанд, руй кашиданд. "Мо вақт дорем".
  
  "Бале, ин воқеан ҷолиб аст. Қабл аз кашфи ба истилоҳ Ҷаҳони нав дар асри XVI тахмин мезаданд, ки замин ба се қисм - Аврупо, Осиё ва Африқо тақсим шудааст. Тақсимоти байни ин қитъаҳо Ҳеллеспонт буд, ки он ба нақшаи ордене, ки шумо то ҳол риоя кардаед, комилан мувофиқат мекунад. Ҳамин тавр, Осиё аз паси Ҳеллеспонт, сарзамини номаълуми сарватҳои экзотикӣ оғоз ёфт, ки онҳо онро Шарқ меномиданд. Албатта, онҳо баъдтар Амрикоро ёфтанд ва он гоҳ он ба дунёи нав табдил ёфт, ки дилхоҳ, номаълум ва пур аз умед аст. Китоби эмблемахое, ки чор самти нави карди-налиро тасвир мекунанд, аз чоп баромад. Осиё, Европа, Африка ва Америка. Чунин ба назар мерасад, ки Фармон тасмим гирифт, ки ин тафаккури қадимиро бо сабабҳои номаълум дар харитаи худ татбиқ кунад - ҳарчанд эҳтимол аз он сабаб, ки онҳо то ҳол худро патриархҳои пурқудрате медонанд, ки боқимондаҳоро шикор мекунанд." Лорен нафас кашид.
  
  "Пас, ин аз нав тарбия кардани ҷаҳон аст, ки вақте ки онҳо Австралия ва сипас Антарктидаро ёфтанд, такрор шуд?" Кензи гуфт.
  
  "Бале, тадриҷан тадриҷан тадриҷан дар тӯли садсолаҳо, ки ба назари баъзеҳо ҳоло ҳам идома дорад. Аммо ин як ҳикояи тамоман дигар аст. Ин ҳама хушбахтӣ ва садбаргиҳо набуд. Ибораи "чаҳор гӯшаи замин" шояд баҳсбарангезтарин ифода дар таърих бошад. Дар ибронӣ он ҳамчун "ифротӣ" тарҷума шудааст. Дар Ададҳо 15:38 ин сарҳадҳост; дар Ҳизқиёл - кунҷҳо; ва Айюб интиҳо дорад. Инро метавон ҳамчун тақсимот тарҷума кард. Равшан аст, ки Библия дар ин ҷо худро барои масхара кушода гузоштааст..."
  
  Дрейк инро фаҳмид. "Азбаски он фикр мекунад, ки ҷаҳон ҳамвор аст?"
  
  "Бале. Аммо Библия онро дар китоби Ишаъё тасвир карда, онро кура меномад. Ҳамин тавр, истинод ба қасдан. Гап дар сари он аст, ки онхо метавонистанд барои тавсифи кунч ягон микдор калима - такрибан даххо калимаро истифода баранд. Гумон меравад, ки калимаи "ифротӣ" дидаву дониста барои интиқол додани он истифода шудааст. Ва ҳеҷ як яҳудӣ ҳеҷ гоҳ маънои аслии онро нодуруст шарҳ дода наметавонист, зеро дар тӯли 2000 сол онҳо дар як рӯз се маротиба бо шаҳри Ерусалим рӯ ба рӯ мешуданд ва шиор мегуфтанд: "Барои озодии мо карнайи бузургро навохтан". Парчамро баланд кун, то асирандагони моро ҷамъ овар, ва моро аз чор гӯшаи замин дар сарзамини худ ҷамъ овар".
  
  "Пас, онҳо танҳо як ибораро тасодуфан интихоб накардаанд?" - пурсид Смит.
  
  "Не. Китоби пайғамбар Ишаъё мефаҳмонад, ки чӣ тавр Масеҳ халқи худро аз чор гӯшаи замин ҷамъ хоҳад кард. Аз тамоми гӯшаву канори Исроил онҳо ҷамъ хоҳанд шуд".
  
  Кенси як мушак ҷунбонд ва ҳарфе нагуфт. Дрейк намедонист, ки эътиқоди динии вай чӣ гуна аст, агар вай ҳатто дорои эътиқоди динӣ бошад, аммо ӯ медонист, ки ин ба ҳар ҳол ногузир як қисми зиёди ҳаёти ӯ хоҳад шуд. Дар ин лаҳза ӯ ӯро каме бештар омӯхт, зеро онҳо интизори идомаи Лорен буданд. Боварии Дал, ки ӯ табиатан хуб буд ва ҳамеша ба қалби ахлоқии худ бармегардад, то андозае дуруст буд. Вай то ҳол як канори вайро дид - канори қонуншиканӣ - аммо ин ҳатман чизи бад набуд.
  
  Гох-гох.
  
  Аммо шумо онро ҳар ду роҳ дошта наметавонед. Ва ин ҳамон чизест, ки ӯ дар Кенси дид - қотили бераҳм, вақте ки вай лозим буд ва рӯҳи ҷанговар, вақте ки вай набуд. Ба хотири вай, онҳо маҷбур буданд, ки ӯро иваз кунанд.
  
  "Албатта ин маъно дорад" гуфт Кинимака. "Аввал Африка, баъд Хитой. Пас, оянда чӣ мешавад?
  
  Лорен дарҳол ҷавоб дод. "Бале, мо фикр мекунем, ки маънои Библия дар ниҳоят буд, ба монанди Тартиб. Онҳо ба ҳар касе, ки баъд аз он меомад, душвор мегардонданд. Аз руи матн... хуб... порчаи дахлдорро мехонам: "Чойхои истирохати Падари Стратегия ва баъд Когонро ёбед; бадтарин ҳиндуҳо, ки ҳамеша зиндагӣ мекард, ва сипас Този Худо. Аммо ҳама чиз на ончунон ки ба назар мерасад. Мо дар соли 1960, пас аз панҷ соли анҷомёбӣ ба Хогон ташриф оварда, Фатҳро дар тобути ӯ гузоштем. Мо тозиёнаеро ёфтем, ки Қиёмати ҳақиқиро ҳифз мекунад. Ва ягона рамзи куштор он аст, ки аспсаворон пайдо шуданд. Дар устухонҳои Падар ягон нишонае вуҷуд надорад. Хиндустонро ярок ихота кардааст...".
  
  Дрейк онро аз худ кард. "Бадтарин ҳиндуе, ки ҳамеша зиндагӣ кардааст? Ва ӯ бо силоҳ иҳота шудааст? Албатта, он метавонад дар ҳама ҷо дар Ҳиндустон бошад. Ин кишварест, ки бо силоҳ ихота шудааст".
  
  "Боз вақте ки орден савораҳоро пинҳон кард?"
  
  Дрейк дар ин бора фикр кард. "Бале, ман чунин фикр мекунам. Ба ҳар ҳол, савори сеюм чист?".
  
  "Гуснагӣ".
  
  Вай нафаси чукуре гирифт ва ба Алисия нигарист. "Ин маликаи мӯи буда наметавонад, ҳамин тавр не?"
  
  Алисия дасташро ба пешу пас ҷунбонд. "Мумкин ки. Ман инро ба назар мегирам."
  
  Чашмони Дрейк калон шуданд. "Шумо ғайриимкон ҳастед."
  
  "Ягон афзалият?"
  
  "Барои чӣ?"
  
  "Кадом малика? Духтар бояд донад, шумо медонед".
  
  Ӯ пойафзоли худро меомӯхт. "Хуб. Ман ҳамеша нисбат ба Клеопатра қисман будам. Ман медонам, ки вай малика нест, аммо..."
  
  "Шоҳзода? Пас, боз ҳам беҳтар."
  
  Лорен ҳанӯз гап мезад. "Чунон ки ман қаблан гуфтам, бачаҳо ва духтарон то ҳол баҳо медиҳанд, ки орден ба кадом ҳиндӣ ишора мекунад. Дар ҳақиқат, ин хеле норавшан аст. Ман дар назар дорам, ки ҳатто дар вақти онҳо худро ба ҷои онҳо гузошта метавонам, ин метавонад яке аз даҳҳо бошад."
  
  "Ва ҳама бо силоҳ иҳота шудаанд?" - пурсид Смит.
  
  "Ман дар Ҳиндустон зиндагӣ мекунам, ҳа. Бештар."
  
  "Хуб, ҳадди аққал мо макони таъинот дорем" гуфт Алисия.
  
  Дрейк ба Май, Ҳейден ва Дал, ки мундариҷаи қуттии дуюми Фатҳро ҷудо мекарданд, нигарист.
  
  "Ягон пешрафте ҳаст?"
  
  Ҳейден дасташро ҷунбонд, то нишон диҳад, ки онҳо қариб дар он ҷо ҳастанд. Вай ба боло нигарист. "Ба назар чунин мерасад, ки ин нақшаи сенарияи рӯзи қиёмат аст. Оё шумо таъсири чӯбро дар хотир доред? Як ҳодисаи хурд боиси дигаре мегардад ва дигаре, ки ҳар як ҳодисаи бузургтар аст?"
  
  "Назарияи бесарусомонӣ" гуфт Далл. "Ин аслиҳаи истилоҳост ва Чингизхон мутафаккири амиқ буд. Бо ин шумо метавонед тамоми ҷаҳонро забт кунед ".
  
  Дрейк шишаи оби худро чаппа кард.
  
  Алисия гуфт: "Яроқи эффекти домино?"
  
  "Айнан. Чӣ тавр куштори Франц Фердинанд ба ситораи Ҷанги Якуми Ҷаҳонӣ оварда расонд. Эҳтимол, ин нақшаи афзоиши бесарусомонӣ метавонад Ҷанги сеюми ҷаҳониро оғоз кунад."
  
  "Ва," Дрейк як лаҳза коммуникатори худро хомӯш кард ва оромона сухан гуфт, "ин хеле мураккаб аст. Мо онро ба кӣ медиҳем?"
  
  Ҳама нигоҳ карданд. Саволи дуруст буд. Ҳейден возеҳ гуфт, ки ӯ набояд дигар чизе бигӯяд. Вай медонист, ки Вашингтон ва вазири дифоъ аллакай аз онҳо норозӣ буданд ва ӯ ба фикр дар бораи SEAL Team 7 баргашт.
  
  Тасодуф?
  
  Ҳеҷ гоҳ.
  
  Ҳейден чанд дақиқаи дигар варақҳои коғазро аз назар гузаронд, сипас онҳоро ба зери курткааш андохт. Ба тамоми даста муроҷиат карда, вай китф дарҳам кашид ва нишон дод, ки қарор ҳанӯз қабул нашудааст ва бо ҳуҷҷатҳои таъминнашуда ҳама чиз метавонад рӯй диҳад.
  
  Вай бо овози баланд гуфт: "Мо ҳарчи зудтар бо ин кор мубориза мебарем. Ҳоло ба мо ин макони сеюм лозим аст. Лорен?"
  
  "Ман шуморо мешунавам. Мо то ҳол интизорем".
  
  "Ҳоло як дақиқа интизор шавед" гуфт Кенси, ки абрӯ дар чеҳраи ӯ аз даҳ дақиқаи охир ҳанӯз равшан аст. "Шумо мегӯед, ки чор гӯшаи замин вуҷуд дорад, дуруст?"
  
  "Хуб, дар ин бора дар Китоби Муқаддас зикр шудааст" гуфт Лорен. "Ва ин аст фармони Қиёмат."
  
  "Хуб, чизе нодуруст аст. Оё шумо онро намебинед?
  
  Дрейк чашмак зад, ҳоло беш аз пеш ошуфтатар аст. Дал Кензиро бодиккат омухт.
  
  "Шояд ягон тавзеҳот кӯмак кунад?"
  
  "Чор кунҷ? Африка, Осиё, Европа ва Америка".
  
  "Албатта. Ин аст он чизе ки онҳо ба ман мегӯянд."
  
  Кенси ду дасташро дароз кард. "Ҳиндустон куҷост?"
  
  Хейден ба по хеста. "Лаънат, Ҳиндустон як қисми қитъаи Осиё аст."
  
  "Он чизе ки мо аллакай ҳал кардаем."
  
  Лорен ба по истода, фикр мекард. "Ин танҳо Аврупо ва Амрикоро тарк мекунад" гуфт ӯ. "Эй бачаҳо, оё шумо ҳамон чизеро, ки ман фикр мекунам, фикр мекунед?"
  
  "Шояд," нола кард Алисия. - Аз нишастан дар ошёнаи зишт доғи шумо низ сахт шудааст?
  
  "Чӯҷа," гуфт Кинимака. "Аммо ман ҳамеша дар бораи мурғ фикр мекунам."
  
  "Орден чинояткорони харбии солхои чилум аст. Вақте ки онҳо силоҳро пинҳон мекарданд, истилоҳи "Амрикои бумӣ" дар мӯд буд, аммо онҳо дар ин бора фикр намекарданд. Онҳо ба хотири Худо дар солҳои бистум ё пештар таваллуд шудаанд."
  
  "Ҳиндустони сурх?" Дрейк гуфт. "Аз Ғарби ваҳшӣ? Бало занад".
  
  "Ин мумкин аст" гуфт Лорен. "Он чизе ки маркази таҳлилӣ дар ҷои нодуруст ҷустуҷӯ мекард."
  
  "Пас, кӣ бадтарин одаме буд, ки ҳамеша зиндагӣ мекард?" - пурсид Дал.
  
  "Иҷозат диҳед дар ин бора ба шумо баргардам. Ҳоло танҳо ба ҳавопаймо савор шавед".
  
  Дрейк ягона шахсе набуд, ки ба Ҳейден нигоҳ мекард.
  
  Бозгашт ба Амрико?
  
  Аҷаб.
  
  Хейден, махсусан, Смитро тамошо мекард. Онҳо намедонистанд, ки пас аз рӯйдодҳои Перу чӣ рӯй дода метавонад ва ҳукуматдорон чӣ фикр мекунанд. Сарбоз, ба эътиқоди худ, дарҳол аз ҷояш хеста, борхалтаашро тафтиш кард.
  
  Савораи сеюм? Гуруснагӣ? Ва Амрико? Оё рақибони мо медонанд?
  
  Оё вай ягон лаҳза оромӣ пайдо мекунад, то зиндагии худро ҳал кунад?
  
  На имрӯз, Ҳейден, на имрӯз, вай ба дигарон ишора кард, ки алоқаи худро дур гузоранд ва онҳоро хомӯш кунанд, вай беэътиноӣ дар миёни онҳо истод.
  
  "Мо ин корро мекунем" гуфт вай. "Ва мо онро дуруст мекунем. Тавре ки мо бояд, чунон ки мо ҳамеша. Аммо бачаҳо, ман шартҳо дорам. Ман боварӣ дорам, - вай таваққуф кард, "ки Кроу ва ҳукумати Амрико дар бозӣ дастаи дуюм доранд." SEAL Team 7 ва аз афташ онҳо хеле хубанд. Ин даста шояд танҳо барои он ки мо ҳамаи аспсаворҳоро ба даст орем, дар бозӣ иштирок накунанд."
  
  Дрейк бо шунидани ин суханҳо печид. "Мебахшед?"
  
  "Хуб, оё шумо фикр мекардед, ки сенарияи дуввум вуҷуд дорад? Чӣ мешавад, агар онҳо дар ин ҷо бошанд, то моро аслан нобуд кунанд? "
  
  
  БОБИ 20
  
  
  Карин Блейк бо мӯзаҳои сиёҳаш рӯи миз нишаст, телефони мобилиаш дар байни гардан ва манаҳаш часпида, бо дастони озодаш клавиатураро пахш мекард. Вай дар тан футболка ва шими ҷинс дошт ва мӯяшро бо галстуки ғафси мӯй баста буд. Овозе, ки ба гӯши чапаш мегуфт, аз хандаи Палладино қариб ғарқ мешуд.
  
  - Дӯзаҳро хомӯш кун, Дино! вай ру гардонда дод зад.
  
  "Ҳа Ҳа". Аскар бо табассум ба акиб гашту баъд чехраи уро дид. "Хуб хуб. Худоё, кӣ туро сарварӣ кард?
  
  Карин аз маърузачй узр пурсид. "Кӯдакон бадкор ҳастанд" гуфт ӯ. "Каме бештар ва онҳо худро дар беруни қадами беитоат хоҳанд дид."
  
  Зан оромона хандид. "Бале, ман дутои инҳоро харидаам."
  
  Карин ба динозаври коматбаланди мушакдор ва хамсафари онхо Вуи хурдакак ва лоғар нигарист. Ҳарду сарбоз буғро тарк мекарданд, ки аз дар як ҳафтаи охир дар биёбон зиндагӣ кардан дилгир шуда, системаҳои гуногунро насб мекарданд. Он чизе ки ба онҳо лозим буд, як амали воқеӣ буд.
  
  Карин пурсид: "Ва онҳо гурехтанд?"
  
  "Албатта. Ман як қисми шӯъбаи алоқа будам. Онхо моро ба сменахо таъин карданд. Дастаи SPEAR қуттӣ аз чиниҳо гирифта, тавонист ба Тайван фирор кунад. Қисман бахт, қисман захира дар тарафи дигар дастаҳо, гумон мекунам."
  
  Карин медонист, ки ин на танҳо хушбахтӣ аст. Имрӯз дар ҷаҳон аз SPEAR беҳтар дастае набуд. Вай як бор фахр мекард, ки як қисми он аст.
  
  Вай иқрор шуд, ки "ин шайтони аспсавор барои ман аҳамияти зиёд надорад". "Ман ба чизҳои дигар таваҷҷӯҳ мекунам. Аммо бигӯед, ки онҳо ба куҷо мераванд?
  
  "Бале, ман ҳоло намедонам. Чунин ба назар мерасад, ки Ҳиндустон. Аммо ба назар мерасад, ки ихтилофот вуҷуд дорад. Бубинед, ман розӣ шудам, ки каме кумак кунам, зеро волидайни бечораи Палладино рӯй дод ва мо дар як тараф ҳастем, аммо ҳар чизе ки ман гуфта метавонам, маҳдуд аст."
  
  Карин шубхаеро хис кард. "Ба мо чизи бештар лозим нест. Танҳо ин - вақте ки ман занг мезанам, ман бояд мавқеи дастаи Дрейкро донам. Пагох мешавад ё баъд аз як мох. Шумо метавонед ин корро кунед?"
  
  Ҷавоб устувор буд. - Бале, то даме ки ман дар як звено мемонам. Бовари дорам."
  
  "Сипос". Карин пеш аз он ки ягон саволи дигар дода шавад, сухбатро зуд ба охир расонд. Вай лаҳзае ба ҳуҷра арзёбӣ кард ва бубинад, ки онҳо дар куҷоянд. Азбаски онҳо ин ҷойро аз лонаи фурӯшандагони маводи мухаддир бармегардонанд, онро аз ҳама чизи бад тоза карда, дар ҳама ҷойҳо, аз тахтаҳои фарш то зери хона, инчунин дар кунҷҳо ва кунҷҳо дар тамоми ошёна асбобу анҷом ёфтанд. Сӯхтани ҳар як пораи охирин худписандӣ буд. Карин, Дино ва Ву дар ҳоле ки офлайн нестанд, компютерҳо, алоқаҳо, дастгоҳҳои назоратӣ ва ғайраро насб карданд. Агар хонаи биёбонӣ қароргоҳи онҳо шавад, он бояд мустаҳкам, муҳофизатшаванда, қалъаи ба худ хос бошад.
  
  Карин фикр мекард, ки онҳо қариб дар он ҷо ҳастанд.
  
  Акнун ба сари вай як фикри нави дарднок омад.
  
  Вай дид, ки Дино ва Ву дар компютерҳо кор мекарданд, симҳоро мувофиқи дастурҳои худ пайваст мекунанд ва нармафзор, деворҳо ва ғайраро насб мекунанд. Вай пеш аз оғози тамринаш дар ин гуна кор динамит буд. Акнун вай хеле зиёдтар буд. Бале, онҳо то ҳол чанд чизро намерасиданд, аммо маблағҳои ҷорӣ танҳо барои пӯшонидани он кифоя хоҳанд буд. Ба онҳо манбаи даромади устувор лозим буд.
  
  Онро нодида нагиред. Шумо онро тела дода наметавонед, онро чуқур дафн кунед.
  
  Карин ҳама чизро дар бораи SEAL Team 7 медонист. Вай медонист, ки чаро онҳо дар он ҷо буданд, ҳадафҳои онҳо чист; ҷиҳатҳои қавӣ ва заифии онҳо; рӯзномаи онҳо ва фармонҳои ниҳоии махфӣ. Пас аз он, ки ба таври муассир дастгирӣ расонид, вай акнун метавонад Мат Дрейкро огоҳ кунад.
  
  Ин ҳаяҷоновар буд, он печида, дар рӯдааш кислота ба вуҷуд меомад.
  
  Хар як ходисае, ки аз сарашон гузаштанд, лахзахои дурахшону рузхои сахт, айёми тамоман девонавор ба хиссиёти у чун мурги кирми якрав мекобад. Карин аз ин пеш як бор сахт захмӣ шуда буд ва аз зиндагӣ даст кашида буд, ки онро дубора дар ҷойҳои ғайричашмдошт пайдо кард. Ба вай максади нав дода шуд.
  
  Боз ҳам, вақте ки бародар ва оилааш фавтиданд, вай харобиро аз сар гузаронд ва баъд вақте ки Комодо ба ӯ ошиқ шуд, дӯст медошт. Шояд ҳамон ҳодисаи хеле барвақт, ки ҷавон буд, ӯро хароб карда, ба роҳи ҳаёт гузошт.
  
  Харобй.
  
  Акнун вай дар ҳақиқат мехост, ки ҳама чизҳои хуберо, ки дошт, нобуд созад. Агар коре дуруст бошад, вай мехост, ки он ноком шавад. Агар ягон чизи бузурге ба пешаш меомад, вай боварӣ ҳосил мекард, ки он бо бадгумонӣ пароканда мешавад.
  
  Агар коллективи нав ба гул-гулшукуфон, наздиктар шудан шуруъ кунад, онро аз хам чудо мекард.
  
  Худкушӣ барои Карин Блейк роҳи нави зиндагӣ набуд. Ин тарзи ҳаёти интихобкардаи ман аст. Куртаи бароҳати ман Вай ҳамеша дар ҳайрат буд, ки оё он дар гирду атроф ва ба ин бармегардад.
  
  Ҳамин тавр, вай ором нишаста, бо маълумоте, ки ҳатто дастаи SPEAR ҳангоми кӯшиши ба даст овардани чаҳор силоҳи даҳшатбор аз чор нуқтаи асосӣ гузаштан намерасид. Чорроҳа дар назди дари вай кушода буд.
  
  Як роҳ ба наҷоти ниҳоӣ, ба дӯстон, рафоқат ва дарди зиндагӣ оварда расонд.
  
  Роҳи дигар тамоми ин таърих, ҳамаи ин ояндаи номуайянро несту нобуд карда, ба ӯ ҳама чизи лозимаро медиҳад: бесарусомонӣ.
  
  Карин чизхои худро чамъ карда, ба айвон баромад. Хавои биёбон хушк, бо чанг омехта буд. Туби дурахшон дар осмон баланд шуд. Дар ҷое дуртар як воҳиди махсуси нерӯҳои элитаи ИМА бо номи SEAL Team 7 рафиқони пешинаи худ - Мэтт Дрейк ва Алисия Майлз, Торстен Дал ва Мэй Китано ва дигаронро бо қасди куштан таъқиб мекард.
  
  Карин дар бораи огох кардани онхо фикр мекард.
  
  Пас аз он вай сарашро аз дари дарвоза андохт. "Эй зиёнкорон, хари худро аз худ дур кунед. Мо ҷойҳои рафтан ва одамон барои дидан дорем. Анбори махфии Тайлер Уэбб то абад пинҳон нахоҳад монд."
  
  
  БОБИ бисту якум
  
  
  Карин ба туфанг савор шуда, Диноро тамошо мекард, вақте ки ӯ бодиққат Dodge Ram-и онҳоро тавассути морҳои печидае, ки шоҳроҳҳо ва кӯчаҳои паси Лос-Анҷелес ташкил медоданд, идора мекард.
  
  "Рохи худро давом дех", - гуфт вай хангоме ки аскари чавон аз родстери сурх мегузашт. - Дар хотир доред, ки моро шикор мекунанд?
  
  Дино бо завки бекамол ба у табассум кард. "Факат аз хона баромадан шодам, модар. Дар ҳар сурат, шумо бояд бидонед, ки ман аз ту беҳтарам. Аз ҳар ҷиҳат беҳтар аст."
  
  "Пас, шумо гап мезанед."
  
  "Армия моро намегузорад" гуфт Ву. "Ҳар дафъае, ки мо ба рӯи замин мебароем, мо осебпазир ҳастем."
  
  - Оҳанги худро паст кунед, ҷаноби Мири. Худоё, шумо ҳарду метавонед вазифаи дукаратаро иҷро кунед".
  
  "Биёед бубинем, ки вақте ки онҳо чормағзҳои шуморо ба батареяи мошин пайваст мекунанд, шумо чӣ қадар хурсанд мешавед."
  
  "Хуш нашав, Ву. Ин артиш аст, на CIA."
  
  Карин аз тамошои панорамии доимии ду тарафи мошин лаззат мебурд; Лос-Анҷелес бо тамоми ҷалоли худ. Лаҳзае барои истироҳат кардан ва дар бораи чизе фикр накардан. Сабзавотхои гафс ва гигантхои бетонй барои бартарй мубориза мебурданд ва дар паси онхо бинохои осмонбуси металлй, ки дар зери офтоби сузон медурахшиданд. Дуди сабук дар сатҳи абр овезон шуда, рӯзро тира мекард, аммо базӯр намоён буд. Одамон меомаданд ва мерафтанд, ки дар пиёдагардҳо ва марказҳои савдо базӯр намоён мешуданд, дар мошинҳои худ пасу пеш мезаданд. Ҳиллзҳои Ҳолливуд оҳиста ба тарафи рост мегузаштанд, ноаён, зеро дар ҳамин лаҳза Дино пай бурд, ки мошини патрули сиёҳу сафед ба хатти тез даромада истодааст ва ӯ мисли писари хубе, ки буд, суръати худро суст карда, чашмонашро дар роҳ нигоҳ дошта, диққаташро рост ба пеш равона мекард.
  
  Агар шумо ба онҳо нигоҳ намекардед, онҳо шуморо пайхас намекарданд.
  
  Дар ниҳоят роҳи соҳил кушода шуд ва онҳо ба сӯи Сан-Франсиско рафтанд.
  
  "Бехтар аз биёбон". Ву мавчхои дурахшандаю чархзанандаро омухт.
  
  Карин вазифаи дар пешистодаро тахлил кард. Онхо дар штаб вакти худро бехуда сарф намекарданд. Аввалан, онҳо компютерҳо, ду Mac-и аълосифатро бо шумораи зиёди бозичаҳои махсус насб карданд. Сими нахи оптикӣ қисми душвортарин буд, аммо вақте ки онҳо фаҳмиданд ва Карин як қатор деворҳоро насб кард, онҳо барои рафтан омода буданд. Ҳатто дар он вақт, ҳатто бо Карин дар клавиатура ва бо истифода аз зеҳни нобиғаи вай, онҳо потенсиали ҳакерии девонаро надоштанд. Онҳо маҳдуд буданд, маҷбур буданд, ки заковатро истифода баранд.
  
  Карин дар бораи суратҳисобҳои бешумори махфии бонкии Тайлер Уэбб медонист. Вақте ки вай дар SPIR кор мекард, вай онҳоро тамошо мекард. Вай аз он чизе, ки баъзеҳо мероси ӯро меномиданд, огоҳ буд; дар бораи чанд сирре, ки ӯ дар дастаи кӯҳнаи вай дошт. Ва ӯ аз як макони азиме огоҳ буд; чизе, ки сарватмандтарин ва пурмаҳсултарин stalker дар ҷаҳон бар зидди садҳо одамон ҷамъоварӣ карда буд, боз аз он ҷумла аъзоёни дастаи кӯҳнаи вай.
  
  Аксарият боварӣ доштанд, ки азбаски Уэбб мурда буд, онҳо метавонанд ӯро дар вақти холӣ пайдо кунанд.
  
  Гап дар он буд, ки Карин чунин фикрхо надошт. Дастрасӣ ба ҷои пинҳон шудан ба ӯ қудрати бешумор мебахшад - ва дар ниҳояти кор, қудрат дар куҷост. Ҳар сеи онҳо метавонистанд аз он ҷо ҳаракат кунанд; ба даст овардани пул, беном, амният ва таъсир. Албатта, агар садҳо нафар дар ҷустуҷӯи анбори Уэбб мебуданд, дуздидан махсусан душвор хоҳад буд.
  
  Ҳоло касе намедонист, ки он дар куҷост.
  
  Ба истиснои Карин Блейк.
  
  Ақаллан ҳамин тавр фикр мекард вай. Чанд соатҳои оянда нишон медиҳанд. Маълумоти инсайдерӣ хеле муфид буд. Вай ҳама чизро дар бораи Николас Белл медонист ва чӣ гуна ифшогар дар камераи зиндони худ нишаста ҳама чизро нақл кард - номҳо, ҷойҳо, шахсиятҳо, тамоми ҷӯйбори пӯсида. Вай медонист, ки чӣ қадар Лорен Фокс диданро дӯст медорад. Вай одамонеро медонист, ки бо Лорен Фокс гӯш мекарданд ва сӯҳбат мекарданд.
  
  Хуб, вай онҳоро медонист, онҳо ҳатман ӯро намешинохтанд.
  
  Вай шояд ба ҳизб каме дер карда бошад - омӯзиши артиши Карин ва рафтани минбаъда чанд вақтро талаб кард - аммо вай бо як истеъдоди ночизи ҳакерӣ ин корро ҷуброн кард. Суҳбатҳои Белл беэътиноӣ карданд. Чунин ба назар мерасид, ки Смит ҷуръат дошт, ки мунтазам нусхаи ин сӯҳбатҳоро - писари ноҷавонмард - гирифта, ба онҳо тавре, ки мехост, муносибат кунад. Кй медонист, ки аскари оташин ва зуд хашмгин ба онхо чй кард? Аён аст, ки амнияти миллиро ҳимоя кард.
  
  Гап дар он буд, ки Карин метавонад ба хатте, ки мустақиман ба шабакаи Смит мебарад, ҳак кунад. Ин барои вай кори нисбатан осон буд. Вай барои ҷамъоварии ғанимати бой вақт сарф мекард. Тайлер Уэбб замоне соҳиби офисҳои бешумор, хонаҳо, пентхаусҳо ва ҳатто як ҷазира дар саросари ҷаҳон буд. Номҳои ҷойҳое, ки бо ӯ ҳамоҳанг буданд, Вашингтон, ДС, Ниагара ва Монте Карло буданд. Белл бо Лорен сӯҳбат кард, аммо ӯ инчунин бо посбонҳо ва адвокатҳо сӯҳбат кард ва қайдҳои Смит порчаҳои ҳамаи онҳоро дар бар мегиранд.
  
  Смит ояндаи дурахшон надорад, фикр мекард вай.
  
  Новобаста аз он ки шумо онро чӣ тавр буридаед, ҳодиса ё ҳодисаҳои Перу дастаи SPEAR-ро ба ҷаҳони бадбахтӣ андохт.
  
  Карин мавқеъашро иваз кард, вақте ки аломате аз пеши худ дурахшид, гуфт, ки онҳо аз Сан-Франсиско 130 мил дур буданд. Белл бо Лорен хеле фасеҳ шуд - такрор ба такрор далелҳои эҳтимолан дурустро қайд кард, номҳо, ҷойҳо, суратҳисобҳои бонкиро номбар кард. Ҳоло, Карин ҷуръат накард, ки ҳеҷ як аз ҳисобҳоро истифода барад, аз тарси он, ки мақомот оромона ба онҳо ҷосусӣ мекунанд, то бубинанд, ки кӣ ҳозир шуд. Аввал ба онҳо нақшаи боэътимоди амалиёт ва гурез лозим буд.
  
  Аз ин рӯ, сафар ба Сан-Франсиско.
  
  Ҳангоми пахш кардан, Белл нақл кард, ки чӣ тавр Уэбб баъзан дар бораи он чизе ки медонист, фахр мекард. Ин мард як таъқибгари расму оин, як сояи сарватманд буд, ки дорои захираҳои фош кардан, озор додан ва соҳиб шудан ба ҳар як шахс дар ҷаҳон буд, агар бихоҳад. Уэбб ҳамеша ба Белл маълумот медод ва ӯро ба ҷо меовард, аммо инчунин ба он чизе ки ӯ "модар модар" номидааст, ишора мекард.
  
  Ин "раги модар" як идораи махсусе шуд, ки дар он мегаломанак тамоми чиркҳои ҷамъовардаашро ба сари касе нигоҳ медошт. Албатта, вай ҳеҷ гоҳ ба Белл нагуфт, ки он ҷост.
  
  Ҳарчанд Карин дар бораи ин ҳама фикр мекард. Вай бартарии истисноӣ дошт, ки тавонист ҳама чизро аз дарун бубинад. Ва ӯ лаҳзаҳоеро ба ёд овард, ки Уэбб аз аксари даста маълумот дуздид ва ба онҳо пинҳонӣ ташриф овард. Хотираи эйдетикии вай худи хамон чо ба худ гирифт. Албатта, ин осон набуд, аммо Карин медонист, ки Уэбб он вақт дар як идораи маъруф дар Вашингтон кор мекард ва тавонист мукотибаҳоро пайгирӣ кунад, ки ҳоло сабт шудааст.
  
  Файлҳои калон ба суроғаи мушаххаси Сан-Франсиско ним даҳ маротиба фиристода шуданд. Тафтишоти минбаъда нишон дод, ки дигар файлҳои калон аз дигар идораҳои маълум гирифта шудаанд. Ҳамин тариқ, вақте ки мақомот маълумоти ғафсро мекофтанд, Карин тавонист аниқ муайян кунад, ки ба ӯ чӣ лозим аст.
  
  Дино онҳоро тавассути трафик, аз дарвозаи тиллоӣ ва аз назди сайёҳон гузашта бурд. Сайёҳон дар ҳолати омодагӣ ин минтақаро бо камераҳо пур карда, бидуни нигоҳубини худ ба роҳҳо баромаданд. Дино ба трафик омехта шуда, ба полис сабабе намедод, ки онҳоро пайхас кунанд. Тепаи нишеб онҳоро боз ба сӯи шаҳр бурд ва дере нагузашта онҳо дар майдони Иттифоқ давр зада, аз бонкҳо ва дорухонаҳо, киштиҳо ва тарабхонаҳо гузаштанд, дар кори душвортаринашон то имрӯз: пайдо кардани ҷои хуби таваққуфгоҳ шуданд.
  
  "Танҳо онро дар ин ҷо гузоред." Ву ба фазои хурде дар наздикии Уолгренс ишора кард. "Суроға аз ин ҷо панҷ дақиқа пиёда аст."
  
  - Панҷ дақиқа? Карин гуфт. "Агар Уэбб ягон ҳолати ногуворро тарк мекард, то абад метавонист."
  
  "Илова бар ин," Дино гуфт, ки оҳиста ба макони таъиноти худ наздик шуд, "ин Dodge Ram аст." Ман хари худро дар он ҷой таваққуф кардан душвор мешуд".
  
  "Оё мехоҳед, ки ман ин корро кунам? Ман мошин ронда метавонам."
  
  "Оҳ Наход? Албатта, Торетто. Биёед бубинем, ки шумо чӣ гуна рафтор мекунед..."
  
  - Бачахо, - нафас кашид Карин. "Онро хомуш кун. Он ҷо бинед?"
  
  "Барои гурехтани зуд ба мо дастрасии хуб лозим аст. Мо ба дастрасии зуд ниёз дорем. Ба мо лозим аст... - сукут кард Дино. - Лаънат, ба мо дер боз гараж лозим мешавад-ку?
  
  Карин сар ҷунбонд. "Дар ҳамин ҷо. Агар лозим шавад, як муддат паст мезанем; Мо ҳамеша метавонем, ки рӯзи дигар, вақте ки чанг фурӯ меравад, аз ин ҷо равем".
  
  "Лаънат, ман умедворам, ки не", - ғурур кард Ву. "Дар ин рӯзҳо бо шумо вақти кофӣ сарф мекунам."
  
  "Ин мушкилот аст?" Карин фикр мекард, дар ҳоле ки Дино Рамро ба таваққуфгоҳи зеризаминӣ мебарад.
  
  "Хуб, тестостерон каме баланд аст. Ҳардуи шумо ҳамеша мисли бародару бародар рақобат мекунед. Баъзан он каме хаста мешавад."
  
  "Мо? Рақобат?" Карин бо газаб ба Дино нигарист. "Дар ҳақиқат мо?"
  
  Аскари чавон бо овози баланд хандид. "Танҳо барои он ки шумо намехоҳед эътироф кунед, ки ман аз шумо беҳтарам."
  
  "Ман онро намебинам." Карин ба у бо назари танкид нигаристу баъд ба Ву ру овард. "Шумо инро мебинед?"
  
  "Иҷозат диҳед ин тавр баён кунам. Агар шумо ҳарду комилан маст шавед ва қарор диҳед, ки ҳамсари худро пайдо кунед, шумо бояд онро рост истода иҷро кунед, зеро ҳардуи шумо мехоҳед дар боло бошед."
  
  Карин хин-хирох хандид, ки Дино нихоят чои дилхохашро ёфт. "Масти мисли ҷаҳаннам? Бале, дар ҷаҳон барои он ки ин рӯй диҳад, алкогол кофӣ нест, Ву."
  
  Дино калидхоро бароварда, дарро кушод. "Вакти он расидааст, ки тамаркуз кунем. Ҳамаи ин сафсатаҳои ҷуфтшавӣ кӯмак намекунад."
  
  - Ту духтаронро дӯст намедорӣ, Дино? Карин ба ду марди дар пеш истода хамрох шуд. "Дар Сан-Франсиско боғи ҳайвонот вуҷуд дорад. Мо ҳамеша метавонем шуморо пас аз анҷоми кор ба он ҷо барем."
  
  Дино ба вай эътибор надода, телефони мобилиашро бароварда интизори суроғае шуд, ки бояд бор кунанд. "Се дақиқа" гуфт ӯ. - Мо тайёрем?
  
  Карин китфхояшро ба халтааш андохт. "Мисли ҷаҳаннам."
  
  
  * * *
  
  
  Ин як бинои баландошёнаи офис буд ва дафтари Уэбб дар ошёнаи сию панҷум ҷойгир буд. Карин фикр мекард, ки ин барои ӯ ғайриоддӣ аст - девона одатан дар сатҳи олӣ зиндагӣ карданро афзалтар медонад, то ҳамаро паст нигоҳ дорад - аммо вай фикр мекард, ки ӯ метавонад ин суроғаро то ҳадди имкон паст ва махфӣ нигоҳ дорад - ҳамон чизест, ки ӯ қадр мекард. ва анбори элитаи кори ҳаёти ӯ.
  
  Ҳама чораҳои эҳтиётӣ, фикр мекард вай.
  
  Ки он чизеро, ки онҳо ният доштанд, боз ҳам бештар сохт...
  
  Аблаҳ? Содда? оқил? оқил?
  
  Вай ба худ табассуми тира кард, зеро фаҳмид, ки ҷавоб аз натиҷа вобаста аст.
  
  Сегона аз дари чархзанандаи ошёнаи якум даромада, якчанд лифтро дида, ба он ҷо равон шуданд. Занону мардони дар тан костюми сиёхпуш ба пешу пас гаштугузор мекарданд. Дар гушаи дурдаст дафтари маълумоте буд, ки дар он ду котибаи сиёхпуш кор мекарданд. Садо паст буд, ҳама кӯшиш мекарданд, ки садо набаранд. Карин як посбони пурвазнро дар кунҷ дид, ки ба ҳаракати нақлиёт ва се камераи амниятӣ нигоҳ мекард. Вай Диноро ба тахтаи маълумот бурд.
  
  "Сию панҷ". Вай сар ҷунбонд. "Як ширкат соҳиби тамоми ошёна аст."
  
  "Маъно дорад".
  
  Ву ба сарлавха нигарист. "Системадои минмак?" - хонд у.- Хама чиз як хел аст, хамааш як хел аст".
  
  Корпоратсияҳои бечеҳра, ки дар ҷаҳон ҳукмронӣ мекарданд.
  
  Карин пеш рафта, ба лифтхо расида, ду-руст тафтиш мекард. Агар вай рақами холии 35-ро пайдо кунад, вай тааҷҷубовар нахоҳад буд - ё рақами дар ҳама ҷо нопадидшуда - аммо он ҷо мисли ҳама дигарон сафед ва дурахшон буд. Сокинон тугмаҳои ошёнаҳои гуногунро пахш карданд ва Карин то лаҳзаи охирин интизор шуд, аммо танҳо вай 35-ро пахш кард.
  
  Ба онҳо лозим набуд, ки муддати тӯлонӣ интизор шаванд. Вай борхалтаашро бардошт ва вонамуд кард, ки дар дарун чизеро кофтуков кунад. Дино ва Ву низ омода шуданд. Вақте ки лифт садо дод ва дарҳо дар дараҷаи 35 кушода шуд, сегона танҳо чанд сония интизор шуданд, то бубинанд, ки онҳо бо чӣ муқобилат мекунанд.
  
  Долираи сайқалдида ба дур тул кашида буд, ки дару тирезаҳо дар ду тараф буданд. Дар канори он як мизи чубин буд. Деворхоро расмхои бемазза ва дилгиркунанда оро медоданд. Карин тахмин кард, ки касе аз лаҳзаи пахш кардани тугма интизор аст, аммо ҳоло онҳо дар ин ҷо ҳастанд. Онхо тайёр, сергайрат, чавон ва кобил буданд.
  
  Вай роҳро нишон дод, вориди ҷаҳони аҷибе шуд, ки гӯё то ҳол ба марди мурда тааллуқ дошт. Агар чизе бошад, ин мероси Уэбб буд. Раги модараш.
  
  Камераҳои видеоӣ вуҷуд надоранд. Амният нест. Дари аввалине, ки вай кӯшиш кард, дар чаҳорчӯбаи он чунон сахт такон дод, ки он ҷо рафт. Ин ҳама барои намоиш буд, танҳо як муқова. Вай таппонча бароварда, кисахояшро аз журнал пур кард. Камерае, ки вай дар зери куртааш пӯшида буд, дар тамоми роҳ дар ин ҷо калон ҳис мекард, аммо ҳоло вайро муҳофизат мекард. Вақте ки онҳо боэҳтиёт ба миз наздик мешуданд, даста паҳн шуд.
  
  Карин истод ва ба ду долони нав ба ду тараф нигарист. Вақте ки овози робот баромад, вай ҳайрон шуд.
  
  "Мумкин аст ман ба шумо кӯмак кунам?"
  
  Вай датчикеро дид, ки ба канори пеши миз часпида шудааст. Бо вуҷуди ин, вай ягон камераро надидааст.
  
  "Салом? Дар он ҷо касе ҳаст? Ман аблаҳро бозӣ мекунам.
  
  Дар тамоми ин муддат вай дар сари худ нақшаеро андеша мекард. Ҷараёни бузурги маълумотҳои Уэбб на танҳо ӯро ба ин суроға бурд, вай тавонист ҷойгиршавии терминалро бо истифода аз тарҳи чаҳорчӯбаи рақамии бино муайян кунад. Вай медонист, ки онҳо бояд ба чап ва сипас ба рост гарданд, аммо вай дар ҳайрат буд, ки роботҳо чӣ кор карда метавонанд ...
  
  "Ман фикр мекунам, ки мо гум шудаем." Вай китф дархам кашид ва ба Дино ва Ву нигарист. "Интизор шавед, ҷаноби Робот, дар ҳоле ки мо кӯшиш мекунем, ки касеро пайдо кунем."
  
  Ин арзанда буд, ки кӯшиш кунед. Карин ба тарафи чап равон шуд, бачаҳо дар паси вай. Аввалин марди кӯҳистонӣ дар тарафи чап пайдо шуд ва аз офис берун шуд ва дар як даст халтаи бейсболро сахт нигоҳ дошт ва ба дасти дигар сараш зад. Дуюм дар пеш, аз паси он сеюм ва баъд чорум аз тарафи чап пайдо шуд, ин дафъа бо болга.
  
  Ву хандид. "Се паси."
  
  Карин таппончаашро нишон дод. "Биёед, бачаҳо, ман чӣ гум кардам?"
  
  Аввалин кух, ки одами сари калла дошт, табассум кард. "Дар он ҷо радар ҳаст, духтарам ва мо дар зери он мемонем."
  
  "Ман мебинам. Пас, донистани Тайлер Уэбб мисли ман - марде, ки дар вақти лозима ва дар ҷои лозим садо баланд карданро дӯст медорад - оё ин боғи сулҳи ӯ аст? Медитация? Хуб, ҳоло мо гумон аст, ки ӯро ташвиш диҳем, бачаҳо, ҳамин тавр не?"
  
  "Тилоҳ тир холӣ шуд ва полис пас аз даҳ дақиқа дар ин ҷо хоҳанд буд" гуфт мард. "Зарзанда дар бист."
  
  "Дар бораи сохтани амният чӣ гуфтан мумкин аст?"
  
  Мард хандид. "Фарқ надорад".
  
  "Ташаккур барои маълумот".
  
  Карин бе огохй ба дасташ тир холй кард ва дид, ки вай ба ларза рафта истодааст. Вай дафъаи дигар дар меъда тир холӣ кард ва интизор шуд, ки ӯ ба фарш зад ва пеш аз он ки аз пушт ҷаҳида, сутунмӯҳраашро барои тела додан истифода кунад.
  
  Куртаи бейсбол ба сари ӯ наздик шуда, ӯро пазмон шуд ва аз дар даромад ва шиша ва чаҳорчӯбро шикаст. Вай инро нодида гирифт. Ву дар паси вай буд ва Дино ба тарафи дигар ҳаракат мекард. Фарбеҳии сеюм роҳи ӯро бастааст. Вай ба суи масса ду тир холй карда, аз гардиши сахт гурехт ва баъд гайр аз зарба задан ба массаи бехаракат чорае на-дошт.
  
  Вай ба қафо парид, ҳайрон шуд.
  
  Вай таппончаро дошта буд, ки ба пушт афтод. Вай ба боло нигариста, чеҳраи азими мудаввареро дид, ки ба ӯ менигарист - як бузургҷуссаи карахт ва бераҳм бо сӯрохиҳои тир, ки ӯ наметавонист, ҷараёнҳои хунро дида наметавонист ва калонтарин кулчаи чӯбини бо теғҳои ришдор олудашуда, ки вай доштааст -Ман онро дидаам.
  
  "Одами ғордор."
  
  Карин хангоми фуру рафтани клуб тир холй кард. Ду тир аз шиками овезон гузашта, ба шифт бархурд, вале эстафета фуромаданро давом медод. Карин сарашро дигар кард. Клуб ба паҳлӯяш фуруд омада, фаршро тақсим кард ва аз теғҳои сӯзон шарораҳо ба вуҷуд овард. Як сония дар он ҷо хобид, баъд дасте, ки ӯро дошт, сахттар шуд ва худро аз фарш бардоштан гирифт.
  
  Карин акиб кашид, чехраи дахшатнокро дида, рост ба он тир холй кард. Ин дафъа соҳибхона инро ҳис кард ва дарҳол парешон шуд ва хушбахтона ба тарафи рост афтоду рост аз байни ҳамкасби дигараш хурдтарро ба дом афтонд.
  
  Ву аз болои он чахида, ба суи ду ху-куки азим боз тир холй кард. Ин одамон ба зону афтоданд. Эстафед ба бицепги Ву зад, ки вай дод зад. Карин ба акиб тоб оварда дид, ки марди якум - бачаи бемӯеро, ки аз пои вай паррондааст, дар паҳлӯяш қафо монда, аз пасаш изи хун боқӣ мондааст.
  
  "Шумо ҳама чизро вайрон кардед, хонум. Барои ҳама."
  
  "Оҳ, акнун, ки ман туро паррондам, ман хонум ҳастам, ҳа? Фикр мекунам, шумо медонед, ки мо барои чӣ дар ин ҷо ҳастем?"
  
  Ӯ даст ба калтак ва корде, ки дар камараш овезон буд, дароз кард.
  
  "Шӯхӣ мекунӣ? Дар ин ҷо танҳо як чиз ҳаст, шумо инро медонед".
  
  Карин сар ҷунбонд. "Албатта".
  
  "Аммо шумо онро ҳеҷ гоҳ нахоҳед ёфт."
  
  Вай зуд ба гирду атрофи утоқҳои сершумори пур аз терминалҳои компютерӣ нигарист, ки ҳамааш бешубҳа кор мекард, ягон барномаро иҷро мекард ва ҳама ба ҳамсояҳояшон шабеҳ буданд.
  
  Аммо вай беҳтар медонист. "Оҳ, ман фикр мекунам, ки ман метавонам."
  
  Вай инчунин медонист, ки марде ба монанди Уэбб ҳеҷ гоҳ дар бораи насб кардани коммутатор фикр намекард. На пас аз он ҳама меҳнати сахте, ки ӯ барои ба даст овардани чунин мавод сарф мекард, на вақте ки ҳар як ҷустуҷӯи ширине, ки ӯ гирифта буд, дар ин ҷо рух медод.
  
  Вай аз куршашпардоз гурехта, зарбаро бо корд бозистод ва дар сари мард сурохии дуюм гузошт. Вай ҷаҳид ва аз паи Ву рафт ва баъд ба ақиб нигарист, то дид, ки Дино чӣ гуна аст. Ҳамааш хуб буд. Ягона мушкилие, ки онҳо ҳоло рӯ ба рӯ мешуданд, полис буд.
  
  Ву дудилагӣ кард; долон холй буд. "Куҷо меравӣ?"
  
  Карин ran гузашт, ин чо дар ёди у накш бастааст. "Ба лонаи яке аз бадтарин ҳаюлоҳое, ки ҳамеша зинда буданд" гуфт ӯ. "Пас, бигзор он шабнам бошад. Ин тараф, писарон."
  
  
  БОБИ бисту дуюм
  
  
  Худи ҳуҷра нафратовар буд, охирин осори Тайлер Уэбб, ки бо тасвирҳои беруна пур буд, ки дар бораи девонаи бадхоҳонаи ботинӣ шаҳодат медод. Онҳо дар чанд сония қуфлҳоро бардоштанд, дар деворҳо аксҳои чаҳорчӯбадорро диданд - қурбониёни дӯстдошта ва таъқибот, пеш аз тир ва баъд аз тирпарронӣ - ва коллексияи аҷиби асбобҳои ҷосусӣ аз саросари ҷаҳон, ки дар мизҳои атрофи ҳуҷра ҷойгир шудаанд.
  
  Карин ба қадри имкон нодида гирифт ва аллакай садои сиренаҳоро аз тирезаҳои шишагӣ мешунавад. Ву ва Дино дар посбонӣ истода, ба сӯи терминал давиданд.
  
  Пас аз санҷиши дубора, вай тасдиқ кард, ки маҳз ҳамон як ҷараёнҳои бузурги маълумотро, ки ба флеш-диски формати махсус пайваст шудааст, қабул мекунад ва ба нури хурди сабз, ки боркунии автоматии мундариҷаи терминалро тасдиқ мекунад, нигоҳ кард. Карин интизор буд, ки миқдори зиёди иттилоотро интиқол додан мумкин аст ва флеш-дискро мувофиқи он танзим мекунад. Он чунон зуд буд, ки вай ин корро карда метавонист.
  
  "Мо чӣ хел кор мекунем?" Вай ба боло нигарист.
  
  Ву китф дархам кашид. "Дар ин ҷо ҳама чиз ором аст."
  
  "Ба ҷуз нола" гуфт Дино. "Ин бисёр аст."
  
  Як қисми нақшаи онҳо тарк кардани қурбониён буд. Ин полисро ошуфта ва ба таъхир меандозад. Карин хурсанд буд, ки онҳо ҳадди аққал авбошон буданд ва сазовори ҷои нави дарпешистодаи худ буданд. Вай ба чароғи сабзи милт-милт нигоҳ кард, дид, ки он зуд чашмак мезанад ва медонист, ки кор қариб анҷом шудааст.
  
  "Тайёр бошед".
  
  Сиренаҳо дар беруни тиреза дод мезаданд.
  
  Нишондиҳанда чашмак заданро қатъ кард, ки ҳама чиз анҷом ёфт. Вай як диски ночизро бароварда, дар кисаи дарунӣ ҷойгир кард. "Вақти рафтан аст".
  
  Бачаҳо дарҳол ба пеш ҳаракат карда, бодиққат дар гирди мардони афтода, хуншор ва ду нафареро, ки аз ҷояшон бархезанд, лагадкӯб мекарданд. Карин онҳоро бо таппончаи худ таҳдид кард, аммо вай аз он истифода накард. Дар мавриди он ки тирпарронӣ аз куҷо рух додааст, шояд то ҳол каме нофаҳмиҳо вуҷуд дошта бошад. Онҳо аллакай бо камераҳои назоратӣ банд шуда, саволҳои зиёд медоданд. Калиди гурехтан зуд амал накардан, хатто эхтиёткор будан буд.
  
  Ин бояд тааҷҷубовар бошад.
  
  Онхо сумкахои худро кушода, чизхои худро бароварданд ва баъд халтахои холиашонро партофта партофтанд. Онхо ба хамдигар нигариста, сар чуш заданд.
  
  "Афицер". Ву ба Дино салом расонд.
  
  "Афицер". Дино бо катъият ба Карин ишора кард.
  
  "Сержант" вай лаҳҷаи бритониёии худро ғафс карда, ба сӯи лифтҳои хидматӣ равон шуд.
  
  Вай калиди қудрат, ҳукумат ва манипуляцияи шоҳона, табаддулот пас аз табаддулот, озодии молиявӣ ва назорати мақомоти ҳифзи ҳуқуқро дар ҷайбаш нигоҳ медорад.
  
  Ба онҳо танҳо як ҷои бехатар барои оғоз кардан лозим буд.
  
  
  БОБИ бисту сеюм
  
  
  Рӯзи дигар, боз як ҳавопаймо савор шуд ва Мэтт Дрейк каме таъхири ҷиддии ҳавопайморо ҳис мекард. Парвоз ҳамагӣ як соат пеш рух дода буд ва онҳо рӯзро ба сӯи Атлантика расида, ба сӯи Иёлоти Муттаҳидаи Амрико мерафтанд.
  
  Бе фикри равшани ба куҷо рафтан.
  
  Савораи сеюм Гурусна аст. Дрейк метарсид, ки тасаввур кунад, ки орден барои гуруснагӣ чӣ гуна ҷангро ихтироъ кардааст. Онхо хануз ба кор карда баромадани яроки якум - таппончаи кайхонй ва алалхусус яроки дуйум - коди усто хеле машгул буданд. Ҳейден ҳама маълумотро дар худ нигоҳ дошт, аммо фишор барои мубодила хеле зиёд буд. Танҳо ошуфтагии ногаҳонӣ ва макони номуайян беамалии ӯро қобили қабул кард.
  
  Рамзи асосӣ рӯйдодҳоро дар нисфи Аврупо ва дар ниҳоят Амрико тарҳрезӣ кард, то сарони давлатҳои ҷаҳонро сарнагун кунанд, инфрасохтори кишварро хароб кунанд, артишҳоро занҷир зананд ва равоншиносонро озод кунанд, ки мехостанд Заминро ба асрҳои торик баргардонанд. Он ба таври даҳшатовар воқеӣ ва даҳшатовар осон менамуд. Як рӯз он домино аввалин афтод...
  
  Ҳейден то охир хондан хомӯш буд. Дрейк имкон дод, ки ақли ӯ ҳама ваҳйҳои ахирро такрор кунад: SEAL Team 7; дастаҳои қувваҳои махсус бо ҳамдигар; Талафоти фаронсавӣ асосан аз ҳисоби русҳо; ва ҳоло робита бо амрикоиҳои бумӣ. Албатта, мардуми бумӣ аспсаворони аъло буданд - шояд беҳтарин онҳое, ки ҳамеша зиндагӣ мекарданд. Аммо гуруснагӣ дар ин ҳама аз куҷо пайдо шуд?
  
  Алисия дар паҳлӯи ӯ оромона хурӯшид, як чашмаш каме кушода буд. Кензи кӯшиш кард, ки ин ҳодисаро дар видео сабт кунад, аммо Далл тавонист ӯро боздорад. Дрейк қайд кард, ки ин боварии мулоим набуда, балки суханоне буд, ки ӯро ақидаи худро дигар карданд. Ӯ боварӣ надошт, ки Дал ва Кенси наздик мешаванд. Албатта, ин кори ӯ нест ва ӯ воқеан бо ҳамон роҳи оҳан ҳаракат мекард, аммо...
  
  Дрейк мехост, ки барои шведи девона чӣ беҳтар бошад ва ҳамин тавр шуд.
  
  Лорен дар пеш нишаста, бо Смит то қадри имкон наздик нишаст, бе он ки вайро аз ҳад нороҳат ҳис кунад. Дар паси самолёт Йорги, Кинимака ва Май бо овози паст сухбат мекарданд; анбори боркаш, ки онҳо дар он буданд, каме бештар аз як раковинаи рахнакунанда, тарснок ва шифти баланд буд. Ақаллан як бор мехост, ки дараҷаи аввал парвоз кунад. Ҳатто мураббӣ аз синфи бағоҷ гузашт.
  
  Лорен ба мукотибае, ки онҳо то ҳол байни худ ва Вашингтон идома медоданд, тамаркуз кард. Айни замон сӯҳбат суст ва бетаваҷҷӯҳ буд, назар ба муҳокимаи воқеӣ бештар майнаангез буд. Ҳарчанд гекҳо ин қадар зиёданд?Дрейк шубҳа надошт, ки онҳо маҳз он чизеро, ки меҷӯянд, пайдо мекунанд.
  
  Соатҳо мегузаштанд ва давлатҳо наздиктар мешуданд. Лорен ба маводҳои гуногуне, ки аз кишварҳои рақобаткунанда меоянд, таваҷҷӯҳ зоҳир кард. Чунин ба назар мерасад, ки исроилиён робитаҳои амрикоиро тақрибан дар як вақт бо SPIR ҳал кардаанд. Бритониё низ. Чинҳо хомӯш монданд ва фаронсавӣ, эҳтимолан, аз он берун омаданд. Дрейк медонист, ки онҳо аз SEALs чизе намешунаванд. Дар асл, албатта, онҳо дар он ҷо набуданд.
  
  "Дидани он ҷолиб хоҳад буд, ки оё онҳо ин дастаҳоро оромона ба Амрико мефиристанд" гуфт Далл. "Ё фармонҳои дохилиро истифода баред."
  
  "Оё одамон аллакай ба ҷомеа ворид шудаанд?" Ҳейден боло нигарист. "Ман ба ин шубҳа дорам. Барои эҷод кардани агентҳои хоб солҳо лозим аст. "
  
  "Ва бидуни ошкор парвоз кардан душвор нест" гуфт Смит. "Қочоқбарони маводи мухаддир даҳсолаҳо боз ин корро мекарданд."
  
  "Дар бораи ин бадтарин ҳиндуе, ки ҳамеша зиндагӣ кардааст, ягон маълумоте ҳаст?" - пурсид Май.
  
  "На аз Вашингтон ва агар рақибони мо донанд, онро махфӣ нигоҳ медоранд."
  
  "Бузург".
  
  Дрейк ба вақт нигоҳ кард ва фаҳмид, ки онҳо ба Иёлоти Муттаҳида наздик мешаванд. Вай Алисияро оҳиста бедор кард.
  
  "Вой?"
  
  "Вақти бедор шудан".
  
  Кензи наздиктар шуд. - Ман шишаи туро тайёр кардам, кӯдак.
  
  Алисия дастонашро ба сӯи ӯ ҷунбонд. "Лаънат, лаънат! Ин чизро аз ман дур кун!"
  
  "Ин танҳо ман!"
  
  Алисия то ҷое, ки сарҳад имкон медод, баргашт. "Физзоги масхарабози хунини цирк".
  
  "Поп чист?" Кинимака самимона шавқманд менамуд.
  
  "Ин дар забони англисӣ маънои" чеҳра "ро дорад" гуфт Дрейк. Ва дар посух ба ноумедии ошкори Кенси гуфт: "Ман розӣ нестам. Шумо ризо Бобби Дазлер ҳастед."
  
  "Дар ҳақиқат?" - гила кард Алисия.
  
  "Чӣ? "
  
  "Ин маънои онро дорад, ки шумо нигоҳ кардан бад нестед, дӯстам."
  
  Вақте ки Алисия гиря карданро оғоз кард, Кенси абрӯ бардошт ва Дрейк фаҳмид, ки ӯ эҳтимол бо ҳарду зан хатро убур кардааст. Хуб, ҳадди аққал бо Кензи. Вай зуд ба Лорен ишора кард.
  
  "Ҳеҷ гоҳ. Шумо боварӣ доред? "
  
  Диққат ба Ню-Йоркер нигаронида шудааст.
  
  "Оҳ, ҳа, ман боварӣ дорам." Лорен ба қадри кофӣ зуд буд, ки ҳайраташро пинҳон кунад ва рост ба гузориши хабар рафт. "Ба ман чизе деҳ."
  
  Дархол, гуё бо амри такдир хабари хуш баргашт. Лорен онро ба баландгӯяк гузошт. "Эй мардум, аз дидани он ки мо ҳоло ҳам хурсандӣ мекунем." Ҷаноби Обноксиз боз дар саф аст. "Хуб, хабари хуш ин аст, ки вақте ки шумо аз zi ҳиссаи худро мегирифтед, ман дар компютери гарм кор мекардам. Пас, аввал савораи дуюм ва фатҳ. Мисс Ҷей? Сагхои калон аккос мекунанд".
  
  Ҳейден сарашро ҷунбонд. "Амрикоӣ гап занед, харак, вагарна ман шуморо аз кор озод мекунам."
  
  Дрейк ба сари миз нигарист, зеро медонист, ки вай то ҳол бозистодааст. Охир коди калидй дар ихтиёри онхо буд ва америкоиён инро медонистанд. Пас аз он фикре ба сараш омад ва ӯ ишора кард, ки дар паси ҳавопаймо ба ӯ ҳамроҳ шавад.
  
  Онхо оромона ба якдигар часпиданд.
  
  "Оё танҳо як варақро гум кардан мумкин аст?" - пурсид у. "Муҳимтарини онҳо."
  
  Вай нигарист. "Албатта, агар шумо хоҳед, ки ба мо ҳадаф кашед. Онҳо он қадар беақл нестанд."
  
  Вай китф дархам кашид. "Медонам, аммо ба алтернатива нигаред."
  
  Ҳейден ба курсии худ такя кард. "Хуб, ман фикр мекунам, ки мо аллакай хароб шудаем. Дигар амали беитоатӣ чӣ зараре расонда метавонад?"
  
  "Биёед, вақте ки онҳо ба ин ҷо меоянд, аз SEAL Team 7 пурсем."
  
  Харду лахзае ба хамдигар нигариста, хар ду дар бораи он ки фармони дастаи дигар махз чй гуна аст. Махфй будани ин хама онхоро ба ташвиш андохт. Ҳейден шунид, ки марди нафратангез боз ба гап сар мезанад ва ба ақиб гашт.
  
  "Агент Ҷей, Вашингтон мехоҳад тафсилоти дақиқи қуттии забтшударо бидонад."
  
  "Ба онҳо бигӯед, ки ман бо онҳо тамос хоҳам дод."
  
  "Ммм, дар ҳақиқат? Хуб."
  
  "Шумо ягон чизи нав доред?"
  
  "Бале, бале, мо мехоҳем. Ба ман як сония деҳ".
  
  Ҳейден ба Дрейк баргашт. "Вакти он расидааст, ки қарор қабул кунем, Мат. Ба охир?"
  
  Дрейк ба пошнаи худ баргашт ва табассум кард. "Ҳамеша".
  
  Хейден як пора когазро аз тахта кашид.
  
  "Оё шумо то ҳол варақи лозимаро пайдо кардаед?"
  
  "Ман ду соат пеш дар ин бора фикр мекардам."
  
  "Оҳ".
  
  Якҷоя ва бидуни як сонияи дигар азобу уқубат, онҳо муҳимтарин пешравиро дар занҷири асосӣ нобуд карданд. Сипас Ҳейден ҳама варақҳоро дубора ба ҳам печонд ва дубора ба қуттии фармоиш гузошт. Боқимондаи даста бидуни шарҳ ба ҳардуи онҳо нигоҳ карданд.
  
  Якҷоя онҳо мисли як буданд.
  
  "Хуб". Марде аз Вашингтон баргашт. "Ҳоло мо воқеан бо газ хӯрок мепазем. Чунин ба назар мерасад, ки Фармони Қиёмат бо тавсифи Савораи сеюм - Гуруснагӣ ба сари мех зад. Бадтарин ҳиндуе, ки ҳамеша зиндагӣ кардааст ва ӯ бо силоҳ иҳота шудааст."
  
  "Амрикои бумӣ?" - пурсид Кинимака.
  
  "Оре, соли таваллудаш 1829; ин хафтсад сол пас аз Чингизхон ва хазору чорсад сол пас аз Ганнибол аст. Кариб айнан..." Вай сукут кард.
  
  - Аҷиб, - холиро пур кард Кинимака.
  
  - Шояд, шояд, - гуфт ботаник. "Касе боре гуфта буд, ки тасодуф нест. Хуб, биёед бубинем. Ба ҳар ҳол, ман масири ҳавопайморо дигар кардам ва шумо ҳоло ба Оклахома равонед."
  
  "Оё мо медонем, ки ин аспсавор кист?" Дрейк пурсид.
  
  "Ман гуфта метавонам, ки вай машҳуртарин амрикои бумӣ аст, на бадтарин, аммо ман чӣ медонам?"
  
  Алисия ба ҷунбонд, ки ҳанӯз нимхоб буд. - На он қадар зиёд, лаънат.
  
  "Хуб, ташаккур. Хуб, Гояале, ки маънояш "шахсе, ки дашном медиҳад" аст, сарвари машҳури қабилаи Апачи буд. Онҳо дар тӯли умри худ ба ИМА ва мексикоиҳо муқовимат карданд ва рейдҳои ӯ дар паҳлӯи Амрико ба хори даҳшатбор табдил ёфтанд."
  
  "Бисёре аз мардуми бумӣ ин корро карданд" гуфт Май.
  
  "Албатта, ва ин дуруст аст. Аммо ин мард ҳамчун як пешво ва стратеги олӣ, архетипи рейдерӣ ва ҷанги қасосгирӣ эҳтиром карда шуд. Оё ин шинос садо медиҳад?
  
  Дрейк бо розигӣ сар ҷунбонд. "Ҳамон тавре ки Ганнибал ва Чингизхон."
  
  "Ту фаҳмидӣ, кӯдак. Се бор таслим шуда, се маротиба гурехтааст. Онхо дар бораи корнамоихои у чандин фильмхо ба навор гирифтанд. Пас аз он ӯ ҳамчун асири ҳарбӣ муносибат карда шуд ва аввал дар қатори дигарон ба Форт Боуи интиқол дода шуд. "
  
  "Ва ӯ боз гурехт?" Алисия ба назар чунин менамуд, ки вай чунин фикр кардан мехоҳад.
  
  "Не. Дар пиронсолӣ Ҷеронимо як машҳур шуд".
  
  "Оҳ, акнун ман фаҳмидам" гуфт Дрейк. "Дар баробари Булли нишаста ва аспи девона, ӯ эҳтимол машҳуртарин аст."
  
  "Хуб, ҳа, ва оё шумо медонистед, ки ин се бо ҳам ҷамъ меоянд? Вой-вой, дар назди оташ нишастаем. Сохтани ину он? Дар бораи интихоби машҳури дӯстдоштаи худ сӯҳбат кунед, ки бо он қаҳва нӯшед - ман бо ин се нафар меравам."
  
  Алисия сар ҷунбонд. "Ин як таҷрибаи фаромӯшнашаванда хоҳад буд" розӣ шуд вай. "Агар фарз кунем, ки Депп ва Бореаназ озод набуданд."
  
  "Дар соли 1850? Шояд не. Аммо ин бача Депп? Вай ҳеҷ гоҳ пир намешавад, пас кӣ медонад? Ҳикояро дар бораи табибон, ки метавонистанд манитуи худро - рӯҳҳои худро - бо мурури замон ҳаракат кунанд, дар хотир доред? Ба хар хол... Геронимо дар Выставкам умумичахонии соли 1904 ва якчанд выставкам дигари хурдтар пайдо шуд. Ба бечора ҳеҷ гоҳ иҷозат надод, ки ба хона баргардад ва ӯ дар Форт-Силл, ки ҳанӯз асири ҷангӣ буд, дар соли 1909 мурд. Ӯ дар қабристони Форт-Силл Ҳинд, дар иҳотаи қабрҳои хешовандон ва дигар асирони ҷангии Апачи дафн карда шудааст."
  
  "Силоҳ". Дал гуфт. "Мардони шуҷоъ".
  
  "Оҳ, ва албатта, силоҳҳои сершумори худи Форт-Силл, ки имрӯз ҳамчун мактаби артиллерияи Артиши Иёлоти Муттаҳида хизмат мекунад. Он ягона қалъаи фаъол дар даштҳои ҷанубӣ боқӣ мемонад, ки дар ҷангҳои ба истилоҳ Ҳинд нақш бозидааст ва аз соли 1869 дар ҳама муноқишаҳои бузург фаъол будааст." Гик пеш аз илова кардан таваққуф кард: "Орден ин ҷой ва ин савораро бо як сабаб интихоб кардааст."
  
  "Ба ҷуз силоҳ?" - пурсид Дал.
  
  "Ва шуҳрат ҳам", ҷавоб омад. "Рейди аслӣ ба қаламрави Ҳиндустон аз ин ҷо аз ҷониби Буффало Билл ва Вайлд Билл Хикок роҳбарӣ карда шуд. Ба ин қалъа аскарони 10-уми савора, ки бо номи сарбозони Буффало низ маъруфанд, дохил мешуданд.
  
  "Пас, биёед онро ҷамъбаст кунем." Даль нафас кашид. "Қабри Геронимо дар дохили Форт-Силл ҷойгир аст. Орден на камтар аз чиҳил сол пеш нақшаҳои сохтани аслиҳаи харобиоварро дар дохили он пинҳон карда тавонист ва ҳоло ним даҳҳо дастаҳои марговартарин қувваҳои махсуси сайёра ба сӯи он мешитобанд".
  
  Дар сукути амиқ, гек бо хушҳолӣ гуфт: "Ҳа, одам, чизи олӣ, ҳа?"
  
  
  БОБИ бисту чорум
  
  
  Ҳангоме ки ҳавопаймо ба марҳилаи ниҳоии парвоз ба Оклахома ворид шуд, экипаж он чизеро, ки то имрӯз медонистанд, муҳокима карданд - аксари ваҳйҳо дар бораи чор гӯшаи замин, савораҳо ва силоҳҳои марговаре, ки ҷинояткорони фашистӣ дар онҳо дафн карда буданд. кабрхои саркардагони кухансол. Фитна васеъ, мураккаб буд ва ин ногузир буд - зеро орден мехост, ки вай дар давоми сад сол кобили хаёт бошад. Ва ҳоло ҳам, тибқи матн, Савораи чорум "Қиёмати ҳақиқӣ" буд.
  
  Дар партави силоҳҳои то ҳол кашфшуда, ин чӣ гуна ҷаҳаннам буда метавонад?
  
  Дрейк инро ба назар гирифт. Аввал онҳо бояд ба Форт-Силл расиданд ва ҳамаро аз гирифтани силоҳи гуруснагӣ боздоранд. Ва аз он хавотир шавед, ки дигарон рост ба сӯи Савораи чорум - Този Худо мераванд. Дар назар дорам... ин чӣ гуна ном аст?
  
  - Оё ман метавонам як савол диҳам? - гуфт у хангоми ба фуромадани самолёт.
  
  "Шумо аллакай кардед", - хандид гек ва Ҳайден, Алисия ва Мэйро ба чашмони худ пӯшиданд ва сабри онҳо тамом шуд.
  
  "Ҷеронимо чӣ гуна унвони худро гирифт?"
  
  "Жеронимо ҳақиқий жангкор эди. Ҳатто дар бистари маргаш иқрор шуд, ки аз тасмими таслим шуданаш пушаймон аст. Суханони охирини ӯ ин буд: "Ман ҳеҷ гоҳ таслим намешудам. Ба ман лозим омад, ки то охирин касе истода, ҷанг кунам.' Ӯ ҳамчунин нӯҳ зан дошт, баъзеҳо дар як вақт".
  
  "Аммо бадтарин ҳиндуе, ки ҳамеша зиндагӣ кардааст?"
  
  "Дар давоми карераи ҳарбӣ Ҷеронимо бо ҷуръатҳои далерона ва фирорҳои бешумори худ машҳур буд. Ӯ дар ғорҳое, ки баромад аз онҳо набуд, нопадид шуд, вале баъдтар дар берун дида мешавад. Ӯ ҳамеша ғолиб омад, гарчанде ки ӯ ҳамеша дар ақаллият буд. Дар Ню-Мексико ҷойе мавҷуд аст, ки то имрӯз ҳамчун ғори Геронимо маълум аст. Яке аз бузургтарин ҳикояҳо дар бораи он нақл мекунад, ки чӣ тавр ӯ як гурӯҳи хурди сию ҳашт нафар мардон, занон ва кӯдаконро роҳбарӣ мекард, ки беш аз як сол аз ҷониби ҳазорон сарбозони амрикоӣ ва мексикоӣ даҳшатнок шикор карда шуданд. Ҳамин тариқ, вай машҳуртарин амрикои бумӣ дар ҳама давру замон шуд ва ба худ унвони "бадтарин ҳиндуе, ки ҳамеша зиндагӣ мекард"-ро дар байни муҳоҷирони сафедпӯсти он замон ба даст овард.Ҷеронимо яке аз охирин ҷанговарон буд, ки ишғоли заминҳои онҳоро аз ҷониби онҳо қабул кард. Штатхои Муттахида".
  
  "Як вақт маро "бадтарин фоҳишае, ки ҳамеша зиндагӣ мекард" мегуфтанд," бо ҳаяҷон ба ёд овард Алисия. "Ман дар ёд надорам, ки аз кӣ буд."
  
  - Фақат як бор? - пурсид Кензи. "Ин аҷиб аст".
  
  "Эҳтимол, ин ман будам." Май ба вай каме табассум кард.
  
  "Ё ман" гуфт Дрейк.
  
  Дал ба назар чунин менамуд, ки мағзи сараш мешиканад. "Хуб, ман фикр мекунам, ки ман дар ёд дорам ..."
  
  "Форт-Силл", гуфт лётчик. "Даҳ дақиқа мондааст. Мо барои фуруд иҷоза дорем ва дар ин минтақа ҳаво гарм аст".
  
  Дрейк руй кашид ва худро тайёр кард. "Гарм? Оё ӯ аз скрипти таҳриршуда мехонад ё чӣ?"
  
  "Дар он ҷо бояд тақрибан ҳаштод нафар бошанд." Кинимака ба тирезаи хеле хурдакак нигарист.
  
  "Ман фикр мекунам, ки вай нигарон аст" гуфт Йорги. "Ё зери ҳамла."
  
  "Не, вай мақоми худро дар назар дорад" гуфт Смит ба онҳо. "Тайёри аъло."
  
  Самолёт ба поён расид ва зуд истод. Қариб дарҳол дарҳои паси боркаш кушода шуданд. Коллектив, ки аллакай дароз кашида, ба по хеста буд, шитобон ба суи нури офтоб, ки аз асфальт равшан акс ёфта буд, баромад. Як вертолёт онхоро интизор буд, ки онхоро ба территориям Форт-Силл бурд. Вақте ки онҳо расиданд, полковник аз Форт-Силл онҳоро дар бораи вазъият огоҳ кард.
  
  "Мо дар ин ҷо дар омодагии пурраи ҷангӣ ҳастем. Хамаи яроку аслиха тайёр, пурбор ва нишон дода шудааст. Қабри Ҷеронимо низ ва мо омодаем, ки ба навор гирем."
  
  "Мо панҷ нафар мондаем." Хейден гуфт. "Ман дар ҷои дафн бо шиддат пеш рафта истодаам. Ман боварӣ дорам, ки шумо аз ҳама рақибони эҳтимолӣ огоҳед."
  
  - Ман комилан тайёр будам, хонум. Ин як насби артиши Иёлоти Муттаҳида, насби Корпуси баҳрӣ ва пойгоҳи дифои ҳавоӣ ва оташнишонӣ мебошад. Ба ман бовар кунед, вақте ки ман ба шумо мегӯям, ки мо ҳама ҷонибҳои худро фаро гирифтаем."
  
  Ҳейден минтақаро ҷудо кард ва тамошо кард, ки Форт Силл дар зер пайдо мешавад. Дрейк ин минтақаро аз назар гузаронд ва бори охир силоҳашро тафтиш кард.
  
  Ман бешубҳа умедворам.
  
  
  БОБИ бисту панчум
  
  
  Атмосфера электрикӣ буд, ҳар як сарбоз пуршиддат буд ва ягон навъ ҷангро интизор буд. Даста дар байни сутунхои васеи хишт кадам зада, дар байни сангхои сершуморе, ки хар яки онхо оромгохи кахрамони халокгардида буд, харакат мекард. Қабри Геронимо аз роҳи латукӯб берун буд ва барои расидан ба он дақиқаҳои иловагӣ лозим шуд. Ҳейден роҳро пеш гирифт ва Кинимака дар паси он тарбият кард.
  
  Дрейк ба атрофаш одат карда, гӯш мекард. Майдони ин кадар батальонхои артиллерй хеч гох ором набуд, вале имруз кас аз шамол хи-чирроси баргро ба гуш мерасид. Дар тамоми база одамон мунтазир буданд. Онхо тайёр карда шуданд. Фармон аз боло фиристода шуда буд, ки дар муқобили он чизе, ки дар пеш буд, устувор истад. Амрикоиҳо обрӯи худро аз даст намедиҳанд.
  
  Онхо бо пайрахаи тангу шифер печида, ботинкахояшон чир-чиррос мерафтанд. Дар дохили чунин пойгоҳ дар ҳолати омодабош мондан аҷиб менамуд, аммо кишварҳо ва дастаҳое, ки бо онҳо муқобилат мекарданд, бешубҳа ба чизе қодир буданд.
  
  Дрейк дар паҳлӯи Лорен рафт, ки дастаро бо ҳама гуна маълумоти нав навсозӣ мекард.
  
  "Францияхо холо хам фаъоланд. Ду нафари онҳо дар ҳоли ҳозир, бо дигараш дар роҳ."
  
  "Хабарҳо дар бораи тирпарронӣ дар Оклахома Сити. Ин метавонад Бритониё бошад. Дар ин лаҳза чизе гуфтан ғайриимкон аст."
  
  Ва ҷавоб: "Бале, мо аслиҳаи истилоҳо дорем. Ин ҳамон ҷост. Агар шумо касеро ба пойгоҳ гузоред, ман боварӣ дорам, ки мо метавонем онро ба даст орем. "
  
  Дрейк тахмин кард, ки онҳо эҳтимолан аз SEAL Team 7 бехатаранд, ҳадди аққал дар дохили он. Далели оддӣ, ки онҳо ба Иёлоти Муттаҳида иҷозат дода шуданд ва сипас ба як макони артиш ба ӯ гуфт, ки чизи ҷиддӣ нодуруст буд.
  
  Кӣ мӯҳрҳоро фиристод?
  
  Чаро?
  
  Ҳейден суръатро суст кард, вақте ки роҳбалад онҳоро ба роҳи дигар ва боз ҳам тангтар бурд. Дере нагузашта вай дар назди ним-дазор нишона бозистод.
  
  "Ин," гуфт ӯ, "аз они Геронимо аст."
  
  Албатта, он асосан беэътино буд. Санги қабр санги мазори оддӣ набуда, санги қабр буд; як тудаи калони сангҳои сунъӣ дар шакли пирамидаи хом бо лавҳае дар марказ бо номи дидаву дониста "Ҷеронимо" гузошта шудааст. Ин ҷои бениҳоят қадима буд ва бояд дар замони худ таъсирбахш бошад. Дар пахлуи вай кабри занаш Зи-йе ва духтараш Ева Геронимо Годли буд.
  
  Дрейк ҳангоми дидани қабри ҷанговари бузург як навъ тарси рӯҳонӣ ҳис кард ва медонист, ки дигарон низ ҳамин хел эҳсос мекунанд. Ин мард як сарбозе буд, ки бештар ба муқобили мексикоиҳо меҷангид ва барои оила, замин ва тарзи зиндагии худ мубориза мебурд. Бале, мағлуб шуд, мисли Кошиз, Барзагови нишаста ва Аспи девона бохтанд, аммо номи онҳо солҳои зиёд боқӣ монд.
  
  Экскаватори хурдакак тайёр меистод.
  
  Хейден ба командири база, ки ба экскаваторчй ишора кард. Дере нагузашта экскаватори калон ба кор даромад, ки порчахои азими хокро бардошта, дар наздикии он ба замин пошид. Дрейк инчунин аз таҳқир ва иттиҳомҳое, ки метавонистанд алайҳи низомиён эълон шаванд, огоҳ буд, аммо ҳузури ин қадар сарбоз дар наздикӣ маънои онро дошт, ки гумон аст, ки касе аз онҳо огоҳ шавад. Эҳтимол онҳо Форт Силлро барои муддате барои мардум баста хоҳанд кард.
  
  Фармон инро чй тавр кард?
  
  Ман ҳайронам... ин қадар сол пеш? Шояд он вақт дастрасӣ осонтар буд. Ҳейден ба ронандаи экскаватор гуфт, ки осон кобед, бешубҳа қабри наонқадари Ганнибалро дар хотир дошт, ки дар он тобут набуд. Коллектив тамошо кард, ки чукурй чукуртар шуда, теппаи замин баланд мешавад.
  
  Нихоят экскаватор истод ва ду кас ба чукурй чахиданд, то ки охирин порахои заминро канда баранд.
  
  Дрейк оҳиста ба канори чоҳ ҳаракат кард. Алисия бо ӯ дуздӣ кард. Тавре ки интизор мерафт, Кинимака дар ақиб монд ва намехост, ки дар поён қарор гирад. Ду кас сарпуши тобутро аз хок тоза карда, дод мезаданд, ки ресмонхоеро, ки ба сатили экскаватор васл карда шаванд. Дере нагузашта тобут оҳиста-оҳиста боло рафтан гирифт ва Дрейк дубора ба атроф нигарист.
  
  Вай медонист, ки дар хама чо одамоне бо чехраи пуртаъсир истода, гирду атрофи лагерро ихота кардаанд. Акнун ба сараш омад, ки ҷанг нест. Тобути Герониморо эхтиёткорона ба замин фуроварданд, порахои хурди сангу хок пора-пора шуданд. Хейден ба командири база нигарист, ки вай китф дархам кашид.
  
  "Ҳизби шумо, агент Ҷей. Ба ман амр шудаам, ки туро аз ҳар чизе, ки лозим аст, таъмин кунам".
  
  Хейден ба пеш харакат кард, ки яке аз кофтахо сарпуши тобутро кушод. Коллектив пешеафро гирифт. Сарпӯш ба таври ҳайратангез ба осонӣ бардошта шуд. Дрейк аз чаҳорчӯба ба қаъри қуттӣ нигарист.
  
  Яке аз бузургтарин сюрпризҳои ҳаёти худро бубинед.
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден дур кашид, лаҳзае ях монд; рисолати фаромӯшшуда, ҳаёташ фаромӯш шуд, дӯстонаш ногаҳон рафтанд, ки майнааш ба санг табдил ёфт.
  
  Ҳеҷ гоҳ...
  
  Ин имконнопазир буд. Ин албатта дуруст буд. Аммо вай ҷуръат накард, ки аз ҷояш нигоҳ кунад.
  
  Дар дохили тобут, ки ба кронштейн титан гузошта шуда буд, экрани рақамии замонавӣ овезон буд ва вақте ки онҳо тамошо мекарданд, он зинда шуд.
  
  Аз баромадкунандагон хандахои хомуш ба гуш мерасид. Ҳейден ва дигарон бегуфтугӯ ба ақиб афтоданд. Хандаи сунъӣ аз экрани мукаммал садо дод, вақте ки рангҳои сершумори онро пур карданд, пас аз дурахши ситораҳои занбӯруғ ба берун дурахшид. Даста ба худ омадан гирифт ва Дрейк ба онҳо муроҷиат кард.
  
  "Оё ин дуруст аст ... ман дар назар дорам ... чӣ ..."
  
  Дал барои дидани беҳтар наздиктар омад. "Оё Геронимои камбағал ҳоло ҳам дар ин ҷост?"
  
  Ҳейден ӯро кашид. "Эҳтиёт! Оё шумо ҳамаи маъноҳои инро намефаҳмед? "
  
  Далл чашмак зад. "Ин маънои онро дорад, ки касе ба мо ба ҷои қуттӣ экран гузоштааст. Оё шумо фикр мекунед, ки ин силоҳ аст? "
  
  "Орден аз ин даст накашидааст" гуфт Ҳейден. "Ҳадди ақалл, вақте ки сухан дар бораи ҷинояткорони ҷангии фашистӣ меравад. Ин чунин маъно дорад, ки Фармон...
  
  Аммо баъд ханда бас шуд.
  
  Ҳейден ях кард, намедонист, ки чӣ интизор аст. Вай ба поён нигарист, омода буд, ки мурғобӣ кунад ва пинҳон кунад. Вай дар назди Лорен истода буд. Вай мехост, ки Кинимака, Дрейк ва Дал ин қадар наздик набошанд. Вай...
  
  Лого дар экран дурахшид, сурхи дурахшон ба сиёҳ, ҷуз як рахи хун дар зеҳни ӯ чизе бештар нест.
  
  "Ин логотипи фармоиш аст" гуфт Алисия.
  
  Ман намефаҳмам, - иқрор шуд Мэй. "Чӣ гуна онҳо ин экранро ҷойгир карда метавонистанд? Ва чӣ гуна он метавонад то ҳол кор кунад? "
  
  "Онҳо ин корро накарданд" гуфт Йорги.
  
  Лого пажмурда шуд ва Ҳейден ҳама чизро аз хотир дур кард. Экрани сиёҳ аз нав пайдо шуд ва овози ба таври сунъӣ пастшуда аз баландгӯякҳо чиррос задан гирифт.
  
  "Хуш омадед ба хоби худ, писарон ва духтарон", - навишта шуда буд ва баъд барои як ханда фурѓхташуда таваққуф ба амал омад. "Гуснагӣ ба шумо салом мерасонад ва шумо бояд бидонед, ки ду аспсавор аз ҳама бадтарин аст. Агар гуруснагӣ шуморо фаро нагирад, марг мерасад! Ха, ха. Ха, ха, ха".
  
  Ҳейден лаҳзае ба ҳайрат афтод, ки чӣ ақли печида ва хаёлоти печида бо ин ғазаб ба вуҷуд омадааст.
  
  "Пас, биёед рост ба сари масъала мегузарем. Савораи сеюм беҳтар аст, ки ҳамаи шуморо нобуд созад, аз он ки ба шумо иҷозат диҳед, ки якдигарро нест кунед. Гуруснагӣ ин корро мекунад, оё ман дуруст аст? - давом дод овози пуртаъсир. "Ва акнун, ки шумо ба асри электронӣ гузаштаед, он хеле зудтар ба амал меояд. Оё шумо ягон бор дар бораи лабораторияи Strask шунидаед?
  
  Ҳейден абрӯ бардошт, зуд ба атроф нигарист ва ба фармондеҳи пойгоҳ рӯ овард. Сар ҷунбонд ва гуфтанӣ буд, ки овоз идома дод.
  
  "Ин яке аз калонтарин конгломератҳост, ки дӯзах мехоҳад ҷаҳонро ишғол кунад. Қувва. Таъсир. Боигарии бузург, онҳо ҳама чизро мехоҳанд ва ба лигаҳои калон ҳаракат мекунанд. Ҳукумати Амрико ба наздикӣ ба лабораторияҳои Strask эътимод кард.
  
  Ин чӣ маъно дорад? Ҳейден дар ин бора фикр мекард. Ва чанде пеш?
  
  "Дар Даллас (штати Техас), дар наздикии ин ҷо, Страск лабораторияи санҷиши биологӣ дорад. Онҳо доруҳо, бемориҳо, табобат ва силоҳ истеҳсол мекунанд. Онҳо гамутро иҷро мекунанд. Агар дар он ҷо як сирояти марговар, вируси кушандаи ҷаҳон, қуттии гази асаб ё силоҳи нави биологӣ мавҷуд бошад, Страск дар Даллас онро дорад. Аслан, - шиква кард ӯ, - ин мағозаи умумӣ аст.
  
  Ҳейден мехост онро дар ҳамон ҷо қатъ кунад. Корҳо ба самти хеле бад мерафтанд.
  
  "Лабораторияи биологй ба максад табдил ёфтааст. Гуруснагй бархам дода мешавад. Зироатҳои шумо ва онҳое, ки дар саросари ҷаҳон пажмурда мешаванд ва хоҳанд мурд. Ин заҳри сунъӣ аст, ки дидаву дониста як навъи хоси зироатро ҳадаф қарор медиҳад ва онро боздоштан мумкин нест. Мо фармони киёмат ҳастем. Ва чунон ки гуфтам, ин даҳшати шумост."
  
  Сабт қатъ шуд. Ҳейден чашмак зад ва нигоҳ кард, ки аз ҷаҳон ва мушкилоти ӯ тамоман бехабар буд. Агар фармон як лабораторияи биолабораториро ҳадаф қарор дода бошад, ки ифлосшавии зироатро муайян карда буд ва нақшаи нобуд кардани ҳама лавозимотро дошт, пас...
  
  Мумкин буд. Ва эҳтимол. Бешубҳа, ин беморӣ ба хок низ таъсир мерасонад, то дигар ҳеҷ зироати хӯрока намерӯяд.
  
  Баъд ногахон экран аз нав зинда шуд.
  
  "Оҳ, ва ҳоло, ки мо дар асри электронӣ зиндагӣ мекунем, бигзор ман инро ба шумо мегӯям. Бо кушодани ин тобут, бо оғози ин сабт, шумо ҳама чизро ба ҳаракат медароред - ба таври электронӣ!"
  
  
  БОБИ бисту шашум
  
  
  Форт Силл ба мубориза дохил шуд. Фармондеҳи пойгоҳ фарёд зад, ки технике биёяд ва сабт, экран ва ҳар чизи дигареро, ки дар дохили тобут ёфтанд, ҷудо кунад. Ҳейден дар поён бастаҳои либосҳои кӯҳна ва устухонҳоро дид ва маҷбур шуд, ки Фармон дар дохили он экран гузоштааст ва онро барои ёфтани касе гузоштааст. Оё вақте ки онҳо тобутро кушоданд, сигнале, ки ба Wi-Fi-и пойгоҳ пайваст шудааст, хомӯш шуда метавонад?
  
  Ман бояд чунин бовар кунам. Нашри чоп ибтидои сабтро нишон дод. Эҳтимол, сенсорҳо ҷалб карда шуданд. Ҳар касе, ки ин ҳамаро кардааст, донишманди технология буд. Ки саволи дигарро ба миён овард.
  
  "Оё мо навакак аз ҷинояткорони ҷангии нацистӣ, ки панҷоҳ сол пеш аз ин то имрӯз пеш рафта будем?"
  
  "Ман инро намефаҳмам" гуфт Смит.
  
  Даста аз қабри Ҷеронимо дур шуда буд, то ба дигарон иҷозат диҳад, ки дар он иштирок кунанд ва ҳоло як гурӯҳ дар зери дарахтон истода буданд.
  
  "Ман фикр мекардам, ки ин хеле равшан аст" гуфт Ҳейден. "Бача гуфт, ки мо Ордени Қиёмат ҳастем. Онҳо то ҳол вуҷуд доранд."
  
  Командири база наздик шуд. "Пас, одамон, мо периметри худро ду маротиба ва се маротиба зиёд кардем. Аз душманони нерӯҳои махсуси шумо нишонае нест. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо ин дафъа нишонро аз даст доданд ва ман онҳоро дар ҳақиқат айбдор кардам. Дар ин ҷо қувваи оташ хеле зиёд аст." Вай ба аскарон, ки дар атрофи калъа истода буданд, ишора кард.
  
  "Ин маънои онро надорад, ки сигнале, ки аз он қабр омадааст, дар ҷойҳои дигар пахш нашудааст" гуфт Лорен. "Ҳар шумораи одамон метавонистанд онро дар ин ё он шакл диданд."
  
  "Гарчанде ки ин дуруст аст, - бо сари худ ишора кард командир, - мо дар ин бобат кори кам карда метавонем. Ҳоло коре карда метавонем, ки ба лабораторияҳои Strask занг занем ва, тавре ки мегӯянд, ин бачаҳоро огоҳ кунем."
  
  Ӯ ба марде дар наздикӣ ишора кард, ки аллакай телефонашро ба гӯшаш пахш карда буд.
  
  Ҳейден медонист, ки вай бояд ба котиба Кроу занг занад, аммо вақте ки занги сарбоз аз баландгӯяк садо дод, худдорӣ кард, садои беохир дастаи SPEAR боиси нигаронона ба атроф нигарист.
  
  "Ин лабораторияи 24-соата мебошад", - гуфт командири база. "Дар бораи даъват ба армия ва Кохи Сафед. Ман гуфта наметавонам, ки ин чӣ қадар бад аст". Вай занги телефонро айбдор кард.
  
  "Ба шумо лозим нест." Хейден гуфт. "Оё шумо метавонед ба мақомоти маҳаллӣ муроҷиат кунед? Онҳоро ба Страск фиристед ва ба онҳо бигӯед, ки мо дар роҳ ҳастем."
  
  "Дарҳол, агент Ҷей."
  
  Ҳейден ба сӯи чархбол давид. "Мо бояд ба Даллас биравем! Ҳозир! "
  
  
  БОБИ бисту хафтум
  
  
  Карин он чизеро, ки барои ӯ муҳим буд, вақти беандоза сарф кард, то ҳатто флешдорро ба терминали компютер нишон диҳад. Вай хуб медонист, ки шахсе, ки дорои сарват ва нуфузи Тайлер Вебб аст, метавонад дар компютери худ ҳама гуна технологияро насб кунад - бахусус он, ки тамоми асрори ифлоси дар тӯли солҳо ҷамъ овардаашро дар бар мегирад.
  
  Ва дар ин ҷо вай буд.
  
  Зани ҷавон. Компютер. Корти флеш.
  
  Дар гузашта маро чанд ном хондаанд? Духтар бо маълумот. Сар дар веб. Хаказ.Дер пеш, дур, вале то ҳол муҳим.
  
  Дино ва Ву истода ва тамошо мекарданд, назорати хона аллакай то ҳадди имкон хуб буд. Онҳо сенсорҳо барои ҳар як равиш ва нақшаҳо бо стратегияҳои эҳтиётӣ барои ҳолатҳои эвакуатсияи сахт ва мулоим доштанд. Ҳар се сарбоз дар ҳоли ҳозир дар ҳолати вазнин қарор доштанд - латукӯб, захмӣ ва оҳиста-оҳиста аз сайру гашти худ дар Сан-Франсиско шифо меёбанд. Онҳо инчунин гарм, гуруснагӣ ва танг буданд. Дар зери кафолати Карин, онҳо ҳама чизро ба он мегузоранд. Аз худи аввал.
  
  "Вакти он расидааст, ки арзиши худро исбот кунед" гуфт ӯ.
  
  Солҳои аввали ӯ ҳеҷ гоҳ ӯро тарк накарданд, муддати тӯлонӣ ӯ ба дунё баргашт. Худкушӣ яке аз роҳҳои кафорат буд.
  
  "Мо ба шумо боварӣ дорем" гуфт Дино.
  
  Вай ғамгинона табассум кард, ки флеш-дискро ворид кард ва экрани калонро тамошо кард. Вай ҳама чизро тарҳрезӣ кард, ки ҳарчи зудтар иҷро шавад ва ҳоло, вақте ки дархост дар экран дурахшид, ҳеҷ гуна таъхир вуҷуд надошт:
  
  Давом додан?
  
  Бале рост.
  
  Вай нишаст ва ба кор даромад. Клавиатура ларзид, ангуштонаш ларзонд, экран мепарид. Вай интизор набуд, ки ҳама чизро якбора пайдо кунад ё ҳатто дарк кунад - дар он ҷо гигабайтҳои зиёд маълумот мавҷуд буд - ва аз ин рӯ, вай пеш аз бор кардани диск ҳама чизро то ҳадди имкон хеле бехатар сохт. Вай инчунин дар Лос-Анҷелес чанд суратҳисоби оффшорӣ ва якчанд суратҳисобҳо кушод, ки онҳо метавонанд ба зудӣ каме пули нақд гузоранд. Албатта, вай ҳама чизро аз замони дар SPEAR буданаш дар хотир дошт; он чизест, ки пас аз марги Уэбб рӯй дод, ки метавонад ба парванда мусоидат кунад.
  
  Айни замон ба асноди бадбахт, вале даҳшатовар аҳамият надода, ба молияи худ тамаркуз карда, ангуштон ва экрани худро ба гирдоби иттилоот табдил дод. Дино нафас кашид, вақте ки вай барои нигоҳ доштан мубориза мебурд.
  
  "Лаънат, ман фикр мекардам, ки дар Sonic як нобиға ҳастам. Боварӣ дорам, ки шумо ин тирпарронии нозанинро дар ҳама ҷо месозед, ҳа?"
  
  "Шумо Соникро мешиносед? Аз Master System ё Mega Drive? Оё ҳамаи мо барои ин хеле ҷавон нестем?"
  
  Дино дар ҳайрат монд. "Playstation, мард. Ва ретро беҳтар аст."
  
  Карин худро ба табассум маҷбур карда, сар ҷунбонд. "Бале, ин комилан ретро аст, мард."
  
  Ба файли молиявӣ амиқтар кофтуков карда, вай ба зудӣ рақамҳои ҳисобҳо, рамзҳои ҷудокунӣ ва фармонҳои калидиро кашф кард. Вай бонкҳои манбаъро пайдо кард, ки аксари онҳо дар оффшорӣ мебошанд. Вай зиёда аз ҳафтоду панҷ ҳисобҳои гуногун пайдо кард.
  
  "Беақл."
  
  Дино курсиро бардошт. "Бале, ман дар пайгирии ҳарду душворӣ дорам. Ва ҳардуи онҳо холӣ ҳастанд!
  
  Карин медонист, ки вай барои тафтиш кардани ҳар як ҳисоб вақт надорад. Вай бояд онро бурида, беҳтаринашро интихоб кунад. Моҳирона, вай аллакай як барномаи оддиеро навишта буд, ки файлро аз назар мегузаронад ва ҳисобҳоро бо рақамҳои баландтарин таъкид мекунад. Вай ҳоло онро озод кард ва панҷ сония интизор шуд.
  
  Се рахи кабуди дурахшанда умедбахш менамуданд.
  
  "Биёед ба шумо нигоҳ кунем."
  
  Ҳисоби аввал дурахшид. Он дар ҷазираҳои Кайман ҷойгир буд, истифоданашуда ва тавозуни сӣ ҳазор долларро нишон дод. Карин чашмак зад. Шумо бояд шӯхӣ кунед! Вай медонист, ки Уэбб дар пайи беэҳтиётонаи ганҷинаи Сен-Жермен дар ниҳоят иртиботро кандааст - ӯ танҳо ба он рафта буд ва маблағи зиёдеро сарф карда буд, то номаълум боқӣ монад ва артишро то охир ҷалб кунад, ӯ ҳазорон нафар пул дода буд, то як илтифоти охирин талаб кунад, - аммо вай интизор набуд, ки ҳисобҳои ӯ ин қадар тамом мешаванд.
  
  Дар ҳар сурат, вай зуд ба суратҳисоби бонкии маҳаллии Лос-Анҷелес, ки аллакай кушода буд, сӣ ҳазор фиристод.
  
  Ин таваккал аст, аммо агар шитоб кунем, пулро гирифта бо худ бурда метавонем. Агар касе дар ҳисоб ҷосусӣ мекард, ки бо назардошти тавозуни пасти он гумон аст, онҳо бояд ин корро пеш аз он ки касе фаҳмад, иҷро кунад.
  
  Вай ба ҳисоби навбатӣ гузашт, дид, ки бақияи ҳаштод ҳазор доллар аст ва бояд эътироф кунад, ки ин тавр беҳтар аст. Аммо чизе монанди миллионҳо нафаре, ки вай интизор буд. Дар пахлуи у Дино хомуш монд. Вай пули нақдро гирифт ва нафасашро нигоҳ дошта, ҳисоби охиринро пахш кард.
  
  Бало занад. Понздах хазор?
  
  Вай маҷбур шуд, ки ҳисобҳои боқимондаро аз назар гузаронад ва то охири маблағи тақрибан яксаду сӣ ҳазор долларро нақд кунад. Ин бад набуд, аммо он пули кафолати якумрӣ набуд. Ин вақтро талаб мекард ва вай аз пайвастани дарозтар эҳтиёткор буд, аммо ҳоло нарасидани мавод қадами навбатиро зарур месохт.
  
  "Ғизо барои шантаж" гуфт ӯ.
  
  "Ман аз ин қаноатманд нестам" гуфт Дино.
  
  "Вобаста аз он, ки он кӣ аст" гуфт Карин. "Ва онҳо чӣ кор карданд. Мо метавонем ҳаромҳои воқеан бадро фош кунем - шояд тавассути як вебсайти нави мутахассис - ва муҳокима кунем, ки мо дар бораи онҳое, ки чанд фунтро аз даст медиҳанд, чӣ кор кунем."
  
  Ву сарашро ҷунбонд. "Чӣ?" - Ман пурсидам.
  
  "Чанд доллар. Центаринос. Вонга. Лаънат, аз куҷо сар кунем?
  
  Дар файли нав саҳифаҳои зиёди номҳо мавҷуданд, ки ҳар кадоми онҳо бо ғафс ва акс ва сана ҳамроҳӣ карда мешаванд. Карин рӯйхатро ба поён ҳаракат кард. "Дуруст, онҳо бо тартиби алифбо. Ақаллан ин чизест. Ягон афзалият?
  
  "Ман ягон бачаҳои сарватмандро намешиносам" гуфт Дино. "Дар бораи шантаж кардани касе сухан намегӯям."
  
  "Ман баъзе аз ин номҳоро мешиносам" гуфт Ву вақте ки Карин бо боварӣ дар саҳифаи AC ҳаракат мекард. " Машхур. Ситораҳои варзиш. Барандагони телевизион. Худоё, ин бачаи Уэбб ки буд?
  
  "Ӯ ки буд?" Карин хис кард, ки нафрат бо кувваи нав аланга мезанад. "Яке аз бадтарин, даҳшатноктарин ва тавонотарин махлуқе, ки ҳамеша зиндагӣ мекард. Муҷассамаи шарир, ки қодир аст ба ҳар як ҳаёти сайёра таъсир расонад."
  
  "Ман ҳоло метавонам якчанд нафари онҳоро номбар кунам" гуфт Дино.
  
  "Бале, ҳар кас метавонад ин корро кунад. Аммо инҳо маҳз ҳамон гуна харкурраҳое ҳастанд, ки мо мехоҳем дар зери он бимонем."
  
  Карин брандмауэрҳои системаи худро тафтиш карда, ҳама гуна аломатҳои огоҳкунандаи бармаҳалро меҷӯяд, ки ягон каси дигар гирди атрофро пинҳон мекунад. Ҳеҷ чиз тасаввур карда намешуд, аммо вай он қадар беҳуда набуд, то бовар кунад, ки касе аз вай оқилтар нест.
  
  "Тамоми ҷойро санҷед" гуфт ӯ ва флеш-дискро хориҷ карда. "Мо бояд ҳама чизро дар тӯли як рӯз ё камтар аз сайти B назорат кунем. Он гоҳ мо мебинем."
  
  
  * * *
  
  
  Ин ҳама як қисми омодагии бодиққати вай буд. Агар ягон коре ба амал наояд ва онҳо дида шаванд, асир шаванд ё кушта шаванд, ин аз набудани омодагӣ нест. Карин ҳар як ҳиларо дар арсеналҳои бузурги худ ва ҳар як унси зеҳни бузурги худ барои муҳофизати онҳо истифода бурд.
  
  Ва нақшаи ман. Ҷазои ночизи ман.
  
  Дино, Ву ва ӯ хонаи худро дар биёбон тарк карданд ва худро дар як кулбаи хурде, ки дар миёнаи ҳеҷ куҷо ёфтанд, пинҳон карданд. Ҳафтаҳои ҷустуҷӯи методӣ лозим шуд, аммо вақте пайдо шуд, он ҷои беҳтарин барои паноҳгоҳи эҳтиётӣ гардид. Ву бисту чор соат хонаро тавассути CCTV тамошо кард. Карин ва Дино ба Лос-Анҷелес рафтанд, пулҳои боқимондаро гирифта, ба ҷои дигар гузоштанд, давра ба давра брандмауэрҳои шабака, эътимоднокии онҳо ва ҳолати онҳоро тафтиш мекарданд. Борҳо ва вақтҳо вай ҳеҷ нишонае надид, ки ин ба ҳеҷ ваҷҳ озмуда шудааст.
  
  Бо вуҷуди ин, методӣ ва бодиққат; ин ягона роҳи озод мондани онҳо буд.
  
  Вақте ки онҳо ба хона баргаштанд, сӣ соати пурра гузашт. Боз чанд санҷиш ва Карин омода буд, ки бо флешдор дубора кор кунад.
  
  "Оё шумо камераҳоро тафтиш кардаед?" - пурсид вай.
  
  "Бале, ин корро кунед."
  
  Ин ҳамагӣ чанд сония тӯл кашид ва баъд вай бори дигар дар рӯйхати номҳо ҳаракат кард. Пас аз C, албатта, Д.
  
  Мат Дрейк дар рӯйхат набуд.
  
  Аммо барои SPEAR бахши алоҳида вуҷуд дошт. Номи Дрейк дар рӯйхат буд. Алисия Майлз низ ҳамин тавр буд. Ҳейден Ҷей ва Мано Кинимакаро вай интизор буд. Вай Бриджит Маккензиро дид - тааҷҷубовар нест. Ланселот Смит? Хмм. Май Китано. Лорен Фокс. Йорги. Ҷолиб он аст, ки ҳеҷ истинод ба Торстен Дал вуҷуд надошт.
  
  Аммо ишора ба Карин Блейк буд.
  
  Вай лаҳзае ба ӯ нигоҳ кард ва баъд тасмим гирифт, ки ҳоло ба ӯ аҳамият надиҳад. Истинодҳои дигари марбут ба тими SPEAR ва иловашуда ба поёни саҳифаи аввал аз Кимберли Кроу, вазири дифоъ буданд; Ба Николас Белл, маҳбус; ва зерменюи пурраи "Оила/Дӯстон".
  
  Бало, ин бача воқеан бо онҳо ба шаҳр рафтааст.
  
  Хуб.
  
  Клики аввал бояд танҳо ба ном бошад: Мат Дрейк.
  
  Нигоҳаш парешон шуд, парешон шуд ва баъд васеъ шудан гирифт; чашмонаш ба андозаи табақаҳо калон шуданд.
  
  "Маро мезанед", - пичиррос зад вай аз тарс. "О. Лаънат. ман."
  
  
  БОБИ бисту ҳаштум
  
  
  Мэтт Дрейк аломати Лабораторияи Страскро хеле пеш аз расидан ба он ҷо дид. Дар канори Даллас, он ҳанӯз як бинои баланд буд ва логотипи кабуд ва сафеди он дар болои сохтор ҷойгир карда шуда буд. Вале мошинхои онхо зуд харакат мекарданд ва дере нагузашта дид, ки тамоми рельеф дар пеш кушода шуд.
  
  Strask Labs беаҳамият, мулоим ва чӯбе дар чарх ба назар мерасид ва ин, бешубҳа, идея буд. Тирезаҳои он ногузар набуданд, вале бисёре аз онҳо буданд. Парки мошинаш дар лонаи камераҳои CCTV фаро гирифта шуда буд, аммо ин ҷаҳон буд. Ҳеҷ кас наметавонист бигӯяд, ки камераҳо то чӣ андоза пешрафта буданд ва то чӣ андоза онҳо дароз карда шудаанд. Ба гайр аз садди ноустувор дигар дарвозае набуд. Амният умуман дида намешавад.
  
  "Ҳанӯз ягон ҷавоб нест?" - пурсид Дал.
  
  Ҳейден пули биниашро фишурда кард. "Хомӯшии мурда" танҳо гуфт ӯ.
  
  Дрейк манзараро омӯхт. Майдони таваққуфгоҳ дар атрофи бино, дар пеш ва тарафи шарқ шакли L буд. Дар тарафи гарб сохили нишеби сералаф буд. Девор нест. Тамоми майдон нақшаи кушод буд. Шабакаи роҳҳо дар гирду атрофи он мегузарад ва даҳҳо биноҳои хурди офисӣ, анборҳо ва марказҳои савдо манзараи бевоситаро ташкил медоданд.
  
  "Полис" гуфт Дал.
  
  Кормандони DPD аллакай дар ҷои ҳодиса буданд ва дар берун аз майдон дар канори роҳ таваққуф карда буданд. Ҳейден ба ронандагонашон гуфт, ки дар наздикии мошин таваққуф кунанд ва ба берун парид.
  
  Дрейк зуд аз паси ман рафт.
  
  "Оё шумо чизе дидед? Чизе?" Хейден пурсид.
  
  Офицери коматбаланди паҳлӯяш боло нигарист. - Он чизе, ки шумо мебинед, мо он чизест, хонум. Моро фармудаанд, ки мушоҳида кунем ва чорае набинем."
  
  Ҳейден лаънат кард. "Аз ин рӯ, мо намедонем, ки мо худамонро чӣ кор карда истодаем. Танҳо ваъдаи девонае, ки ҳама чиз то ҳадди имкон бад аст."
  
  Алисия китф дархам кашид. "Салом, чӣ нав аст?"
  
  "Агар онҳо силоҳи биологӣ ё дастгоҳи биологӣ дошта бошанд, ки махсус барои нобуд кардани ҳосили мо тарҳрезӣ шудааст, пас мо дигар илоҷ надорем" гуфт Далл.
  
  "Ва шумо чӣ гуна пешниҳод мекунед, ки мо ворид шавем?"
  
  "Сар ба пеш" гуфт Дал бо табассум. "Оё роҳи дигаре ҳаст?"
  
  "На барои мо" гуфт Дрейк. "Шумо омодаед?"
  
  "Лаънат", - ғурур кард Алисия. "Ман дар ҳақиқат умедворам, ки шумо ду даст ба даст нахоҳед гирифт."
  
  Ҳейден чизҳоеро, ки онҳо талаб карданд, пурсид ва онҳоро дод. Дрейк ниқоби противогазро гирифта, ба бар кард. Дар лаборатория ягон хатар вуҷуд надошт.
  
  Пас аз он Дрейк аз соҳили сералаф лағжида, аз ҷари поён ба майдони таваққуфгоҳ парид. Кариб чил машина дар хама чо пароканда буданд, хаткашонхои мукаррарии синну солашон гуногун ва тозагй. Ҳеҷ чизи ғайриоддӣ нест. Дал дар пахлуи у, Алисия ва Май ба тарафи росташ давида мерафтанд. Онхо пурра тайёр буданд ва яроку аслиха тайёр буданд. Дрейк бадтаринро интизор буд, аммо ҳоло ҳама чизе, ки онҳоро пешвоз гирифт, хомӯшии даҳшатовар буд.
  
  "Ба фикри шумо, ин маълумот ба дастаҳои дигар расидааст?" Кинимака ба атрофи периметр назар кард. "Агар баъзе аз ин кишварҳо шамол гиранд, ки чунин силоҳҳои биологӣ дар ин лаборатория ҳастанд ва осебпазиранд, мо метавонем ба ҳамла дучор шавем. Ва Страск нисбат ба Форт Силл хеле камтар бехатар аст."
  
  "Дигар дастаҳо?" Лорен ба коммуникатор оҳ кашид. "Ман нигаронам, ки сабти Фармон бидуни маҳдудият пахш шуд. Ва шояд як тӯфони сахт дар авҷ бошад."
  
  Даҳони Кинимакӣ ба як доираи калон табдил ёфт. "Ооҳ."
  
  Дрейк ва Дал дар байни мошинҳо ҳаракат карда, чашмони худро ба ҳама тирезаҳо нигоҳ медоштанд. Ҳеҷ чиз ҳаракат накард. Дар дохили он ягон сигнал садо надод. Онҳо ба пайраҳаҳое расиданд, ки ба вестибюли асосӣ мебурд ва диданд, ки ҳатто он тирезаҳои хурдакак торик шудаанд.
  
  "Агар ман дар ин ҷо таслим мекардам" гуфт Дал. "Ман фавран тахмин мекардам, ки ин лабораторияи оддӣ нест."
  
  "Ҳа, рафиқ. Ҳамеша беҳтар аст, ки як зиёфати зебо дошта бошед. "
  
  Дал дастаҳои дарро санҷида, ҳайрон шуд. "Кушода."
  
  Дрейк мунтазири фармон ва фармони Ҳейден буд. "Бирав."
  
  Бо ниқоби противогаз биниши ӯро маҳдуд кард, вай дид, ки Дал дарҳоро васеъ кушод ва сипас ба дохили он лағжид. Дрейк HK-и нави худро ҳангоми ҷустуҷӯи душманон баробар кард. Аввалин чизе, ки онҳо диданд, ҷасадҳое буданд, ки дар назди қабулгоҳ ва дар долонҳои паси онҳо хобида буданд.
  
  "Тез". Дал ба сӯи аввалине давид, ки онро Алисия фаро гирифта буд. Май ба дуюмаш давид, ки онро Дрейк фаро гирифт. Швед набзашро зуд тафтиш кард.
  
  "Худоро шукр" гуфт. "Вай зинда аст".
  
  "Ва ин ҳам," Май тасдиқ кард ва пилки ҷабрдидаро бардошт. "Ман фикр мекунам, ки ӯ маводи мухаддир гирифта шудааст. Гази хоб ё ҳар истилоҳи зебое, ки онҳо онро меноманд."
  
  Ҳейден детектори газ, буғ ва буғро бо худ бурд. "Ин як чизест. Заҳролуд нест. На марговар. Шояд ягон чизи сабуке, ки онҳоро хоб кунад?"
  
  "Арак ба силоҳ мубаддал шуд" гуфт Алисия, овозаш аз ниқоб таҳриф карда шуд. "Ин кофӣ хоҳад буд."
  
  Кенси охиста-охиста сарашро чунбонда ба у нигарист.
  
  "Шумо ба чӣ нигоҳ мекунед, Бридҷет?"
  
  "Хуб, ҳадди аққал бо ин ниқоб ман метавонам ба ту бе парешон нигоҳ кунам."
  
  "Газ бояд як гази зудтаъсир ва пурра фарогир бошад" гуфт Ҳейден. "Чӣ тавр онҳо ин корро карданд?"
  
  "Вентҳо" гуфт Лорен. "Системаи гармидиҳӣ, кондитсионер, монанди инҳо. Ҳарчанд, шояд, дар ҷое олимон дар лабораторияҳои худ баста бошанд. Бо назардошти намуди иншоот, на ҳама лаборатория ё анборҳо ба гиреҳи асосӣ пайваст карда мешаванд.
  
  "Хуб" гуфт Ҳейден. "Пас чаро? Тамоми коллективро хобонда, ба чй ноил шуданд?".
  
  Овози наве вориди сӯҳбати онҳо шуд, на тавассути системаи иртиботӣ, балки тавассути як навъ системаи баландгӯяк, ки эҳтимол тамоми биноро фаро гирифтааст.
  
  "Шумо ҳастед? Дар бораи боқимонда чӣ гуфтан мумкин аст? Оҳ хуб. Он гоҳ мо метавонем тақрибан пас аз дувоздаҳ сония оғоз кунем."
  
  Дрейк зуд ба қафо баргашта, дарро тамошо кард. Овози Лорен дар байни коммуникатор мисли мавчи пуроб гузашт.
  
  "Мо наздиктар мешавем! Ман фикр мекунам, ки исроилиён. Биёед ҳоло рахна кунем. Ва шведхо!".
  
  "Агар ягон чое мебуд, ки дар он тирпарронй намешуд..." ишора кард Алисия.
  
  Тирпарронй аллакай сар шуд; Пулиси Даллас, бешубҳа, дар пайи ҳамлагарон буданд. Бо вуҷуди ин, ҳамла бениҳоят зуд рух дод. Дрейк аллакай дар долон мерафт ва ба коммуникатори худ пайваст ва дархост кард, ки рамзи қатъи фавқулодда, ки аксари дарҳои дохилиро мекушояд. Дар хамин лахза катори калони тирезахои паси катори аввал дархо таркиданд, гранатахо шишаи сегонаро зуд вайрон карданд. Дрейк дид, ки пораҳои тези ришва дар мавҷи марговар ва боздоштнашаванда таркида, дар тамоми ҳуҷраҳо мерехт. Пардаҳо дар ҳар сатҳ ҷойгир шудаанд. Қисматҳои дохилӣ ва тирезаҳои офис низ шикастаанд ё овезонанд. Дрейк таппончаро ба дарҳо нишон дод.
  
  Овози Лорен: "Ду, се, панҷ, ҳашт, ҳафт."
  
  Вай зуд рамзи барҳамхӯриро ворид кард, баъд аз он давид ва аз паи дигар аъзоёни даста. Дар ҳама ҷо ҷасадҳое буданд, ки аз гази хоб беҳуш шуда буданд.
  
  "Оё аз пӯшидани ниқобҳои худ барои мо бехатар аст?" - пурсид у.
  
  Ҳейден сифати ҳаворо назорат кард. "Ман тавсия намедиҳам. Бале, ҳоло маълум аст, аммо ҳар касе, ки газро ҷорӣ кардааст, метавонист дубора ин корро кунад".
  
  "Бо бадтарин," илова кард Дал.
  
  "Бало занад".
  
  Дрейк вақте дид, ки ба ворид шудани рақамҳои ниқобпӯш оташ кушод. Якбора панҷ нафар, аз ин рӯ онҳо эҳтимол рус буданд ва аз тирҳои худ озод буданд ва парвое надоштанд, ки дар роҳ ба кӣ осеб расониданд. Дрейк якеро ба камар зад, боқимонда гурехт.
  
  "Фикр мекунам, мо метавонем бо итминон бигӯем, ки тими Русия таҳти таҳримоти ҳукумат нест. Ҳеҷ як ҳукумате, ки ақли солим дорад, ба ин розӣ намешавад."
  
  Кинимака хандид. "Мо дар ин ҷо бо русҳо гап мезанем, рафиқ. Гуфтан душвор."
  
  "Ва агар онҳо фикр мекарданд, ки метавонанд аз он халос шаванд" гуфт Кензи. "Исроилиён низ."
  
  Дрейк дар паси миз паноҳ бурд. Тарақаҳои атрофи периметри ин лабиринти дохилии офисҳо дар беҳтарин ҳолат ноустувор буданд. Онҳо бояд ҳаракатро идома диҳанд.
  
  Вай хангоми гузаштан ба Алисия ва Май даст дод. "Лорен" гуфт ӯ. "Оё мо медонем, ки силоҳи биологӣ дар куҷост?"
  
  "Ҳоло не. Аммо маълумот омада истодааст."
  
  Дрейк табассум кард. Бюрократҳои қотил эҳтимол арзиши ҷони худро дар баробари даромад баркашанд. Ҳейден пеш гузашт. "Амиқтар равед" гуфт вай. "Ҳамин тавр мешавад."
  
  Русхо ба идорахои дохилй тир холй карданд. Тирҳо пӯсти нахи шишагинро канда, боиси фурӯ рехтани панелҳо ва чӯбҳои алюминий дар ҳама ҷо парвоз карданд. Дрейк сарашро набардошт. Ҳейден ба пеш хазида рафт.
  
  Дрейк дар байни харобазорҳо нигоҳ кард. "Ман наметавонам ба онҳо нигоҳ кунам."
  
  Даль аз нуктаи назари дигар нишаст. "Ман метавонам". Вай тир холй кард; одам афтид, аммо Даль сарашро сахт ҷунбонд.
  
  "Жилет. Ҳанӯз панҷ қавӣ."
  
  Лорен зангро тамом кард. "Фақат як пораи маълумот, одамон. Фармондеҳе, ки агенти хобро озод кард, бешубҳа аз дохили бино омада буд."
  
  "Фаҳмид" гуфт Ҳейден. "Лорен, шведҳо куҷоянд?"
  
  Хомӯшӣ, баъд: "Аз роҳе, ки онҳо даромаданд, ман гуфтам, ки аз он тарафи бино рост ба сӯи шумо равонанд."
  
  "Бало, пас мо бояд аввал ба нуқтаи марказӣ бирасем. Фарз мекунем, ки ин роҳи поён ба сатҳҳои поёнӣ аст, Лорен?
  
  "Бале, аммо мо ҳанӯз намедонем, ки силоҳи биологӣ дар куҷост."
  
  "Ин дар он ҷост" гуфт Ҳейден. "Онҳо бояд беақл бошанд, то онро дар ҷои дигар нигоҳ доранд."
  
  Дрейк бо сари Даль ишора кард. "Шумо хубед?"
  
  "Албатта. Аммо тавре ки шумо қаблан гуфтед, ҳеҷ як ҳукумат ба ин ҳамла иҷозат намедод."
  
  "Акнун шумо фикр мекунед, ки шведҳо мустақилона амал мекунанд?"
  
  Даль руй кашид, вале чизе нагуфт. Дар он вақт, ҳама чиз имконпазир буд ва ваҳйи нав, ки Фармон метавонад то ҳол дар амал бошад, ки ба инфрасохтори муосир нав карда шудааст, инчунин дар тамоми саҳифа аломатҳои саволро гузошт. Онҳо чанд қадам пеш аз мо ҳастанд?
  
  Ва чорум? Агар гуруснагӣ шуморо фаро нагирад, марг мерасад!
  
  Дрейк чарх зад. Кинимака ба канори дури офис даромад ва худро ба девори берунӣ фишор дод ва аз паи Смит, вақте ки онҳо ба маркази дарунӣ наздик шуданд. Ҳейден, Май ва Йорги аз мобайн гузаштанд. Дрейк пас аз тир тир холӣ кард, то русҳоро ба замин часпонад. Кензи таппончаро ба даст гирифта, дар байни онҳо ҷараён гирифт, аммо бо вуҷуди ин ғамгин менамуд. Духтари бечора аз катана пазмон буд.
  
  Дрейк ба охири майдони идораи нақшаи кушод расид. Ҳейден аллакай дар он ҷо буд ва ба фазои кушод, ки ба соҳили лифт ва як майдони калони офисҳои берун аз он мебурд, менигарист. Дар ҷое шведҳо буданд.
  
  "Ман аз додани хабари бад нафрат дорам" гуфт Лорен ба гӯшҳои онҳо. "Аммо исроилиён низ танҳо як пешрафт карданд. Ин минтақаи ҷанг аст. Шумо бахти лаънатӣ ҳастед, ки дар он ҷо ҳастед. "
  
  Ҳоло Кенси баргашт. "Ман ба таври ҷиддӣ шубҳа дорам, ки исроилиён аз ҷониби ҳукумат пуштибонӣ мекунанд. Аммо ман боварӣ дорам, ки инҳо Нерӯҳои махсус мебошанд. Оё шумо ягон дастгирӣ надоред?"
  
  "Дар роҳи Ман. Киштии пур аз он. Ман намедонам, ки чӣ гуна ин дастаҳо интизоранд, ки баъдтар аз он берун шаванд."
  
  "Шумо ба ин бовар намекунед" гуфт Кенси. "Ҳамеша роҳ ҳаст. Шумо бояд дар ин ҷо бехатарии қурбониёнро оғоз кунед. Ба онҳо кумаки лозимаро расонед."
  
  Ҳейден баргашт. "Бубахшед, ман ҳоло бо ин розӣ шуда наметавонам. Мо намедонем, ки бо чӣ сарукор дорем. Мо намедонем, ки оё Фармон метавонад чизи марговартареро озод кунад."
  
  "Оё ин сабаби берун кардани онҳо нест?"
  
  "Фармон метавонад аз мо хоҳиш кунад, ки ин корро кунем. Дарҳоро кушоед."
  
  "Ммм, дугона" гуфт Алисия. "Ягон аблаҳ аллакай тирезаҳоро кушодааст."
  
  Ҳейден дар ин бора фикр мекард. "Лаънат, шумо дуруст мегӯед, аммо ин танҳо вазъиятро бадтар мекунад. Чӣ мешавад, агар нақшаи фармон озод кардани чизи марговар дар саросари Даллас бошад?
  
  Дрейк ба лифтҳо нигоҳ кард. "Мо бояд бидонем, ки силоҳи биологӣ дар куҷост."
  
  Тирхо дар болои контингенти рус таркида, онро ба "папье-маше"-и аз панельхои гуногун сохташуда табдил доданд. Маводҳои канселярӣ ба ҳаво парвоз карданд: як маҷмӯи қалам, телефон, як коғази том.
  
  Даста ба замин афтод.
  
  Овози Лорен базӯр шунида мешуд. "Зарсатҳи чорум, лабораторияи 7. Дар ҳамин ҷост. Шитоб кардан!"
  
  
  БОБИ бисту нухум
  
  
  Дастаи SPEAR аз як қатор лифтҳо ҳамчун сипар бар зидди шведҳо истифода бурда, ҳангоми давидан ба сӯи дарҳои пӯлодӣ ба сӯи русҳо оташи доимӣ мебурд. Ҳейден ва Ҷорҷӣ озод карда шуданд, дар ҳоле ки Кинимака ва Смит ба шведҳо нигоҳ мекарданд ва боқимондаи даста таваҷҷӯҳи худро ба русҳо равона карданд.
  
  Ҳейден тугмаи SL4-ро пахш кард.
  
  Агар лифтхо занг зананд, аз тирпарронии шадид садо гум мешуд. Дрейк парид, аммо душман ба ҳар ҳол тавонист оташро баргардонад ва ба пеш хазида, дар атрофи миз паси миз ҳаракат кунад ва аз ашёҳои пурқувваттаре барои пӯшонидани пушти онҳо истифода барад. Хатто дар он вакт як одам бо тир ба сараш афтод. Дигаре, ки болдор буд, аз дард дод зад ва дигаре аз пояш тир хӯрд. Бо вуҷуди ин, онҳо омаданд.
  
  Дар болои дарҳои металлӣ чароғҳо дурахшиданд ва сипас онҳо бо ҷунбиш кушода шуданд. Ҳейден ҷаҳид ва боқимондаи даста пайравӣ карданд. Барои онҳо душвор буд, аммо онҳо аз ин муваффақ шуданд.
  
  Дрейк бар зидди Dahl фишор дода шуд, Ҳонг Конгер байни онҳо.
  
  Алисия манаҳашро ба пушти ӯ гузошт. "Ин паси ман кист? Бо ангуштони саргардон?
  
  "Ин ман". Кензи ҳангоме ки фазои танг онҳоро фишурда, ҳуҷум мекард ва барои ҳаракат ҷой намемонд, зеро он ба сатҳи чорум мерасид. "Аммо дастонам дар гарданам бастаанд. Тааҷҷубовар аст, ки ангуштони ман низ дар он ҷо ҳастанд." Вай ба онҳо даст дод.
  
  Алисия ҳаракат ҳис кард. "Хуб, касе ба хари ман чизе часпидааст. Ва он банан нест."
  
  "Оҳ, ин бояд ман бошам" гуфт Йорги. "Бале, ин таппончаи ман аст."
  
  Алисия абру бардошт. "Япончаи ту, дуруст?"
  
  "Япончаи ман. Тупончаи ман, ман ҳаминро дар назар дорам."
  
  "Оё он пурра пур карда шудааст?"
  
  "Алисия ..." огоҳ кард Дрейк.
  
  "Ммм, ҳа, ҳамин тавр бояд бошад."
  
  "Пас беҳтар аст, ки ман ҳаракат накунам. Мо намехоҳем, ки он ҳоло дар чунин фазои маҳдуд кор кунад, ҳамин тавр не?"
  
  Хушбахтона, вақте ки Кенси ба назар чунин менамуд, ки вай ҷавоби дақиқ доданӣ буд, лифт аз кор монд ва садои омад. Дарҳо кушода шуданд ва даста амалан ба долон афтид. Дрейк деворҳоро барои аломате скан кард. Албатта, дар он ҷо ҳеҷ чиз набуд.
  
  "Лабораторияи 7 дар куҷост?"
  
  "Ба рост, дари сеюм гардед" гуфт Лорен.
  
  "Мукаммал".
  
  Дал пеш мерафт, ҳанӯз эҳтиёткор, вале ба назар дилпур буд. Таҳдид асосан бузургтар буд, аммо Дрейк ҳеҷ гоҳ сабаби будани онҳоро фаромӯш накард. Тартиби рузи киёмат. Онҳо боз чӣ нақша доранд?
  
  Йорги никобашро кашида, нафас кашидааст. Кенси ба он ҳамроҳ шуда, қоидаҳоро вайрон кард ва баъд Смит низ ба даъво пайравӣ кард ва ба Ҳейден нигоҳи холӣ дод, вақте ки ӯ дастонашро беихтиёр афканд.
  
  "Исёнгарон" гуфт Дал, роҳро идома дода.
  
  "Ман қаллобон мегӯям" гуфт Кенси. "Беҳтар садо медиҳад."
  
  Вай дар паҳлӯи ӯ истода буд.
  
  "Агар ман ин қадар интизомнок намебудам, ман ба шумо ҳамроҳ мешудам."
  
  "Хаво нахӯред. Мо метавонем дар ин бора кор кунем."
  
  Дрейк ӯро аз қафо тела дод. "Шумо медонед, ки ӯ ба мактаби хусусӣ рафтааст, ҳамин тавр не, Кенз? Шумо ҳеҷ гоҳ ӯро намешиканед".
  
  "Моссад усулҳои худро дорад."
  
  Дал ба китфаш нигарист. "Оё шумо ҳарду хомӯш мешавед? Ман кӯшиш мекунам, ки тамаркуз кунам."
  
  "Бинед, ки ман чиро дар назар дорам?" Дрейк гуфт.
  
  "Тамаркуз ба чӣ?" - пурсид Алиша. "Рақамҳои як то чор?"
  
  "Инак, мо ҳастем" гуфт Далл. "Лабораторияи 7".
  
  - Оё шумо ҳама чизро худатон ҳисоб мекунед, Торсти? Мунтазир бошед, ман фикр мекунам, ки ман дар ҷое стикер дорам."
  
  Ҳейден ба пеш ҳаракат кард. "Ташаккул, одамон. Ба ақиб нигоҳ кунед. Ба лифтҳои ҳарду тараф эҳтиёт шавед. Ба ман Лорен дар телефон лозим аст, ки маро ба силоҳи биологӣ пайваст кунад ва ба ман лаборатория лозим аст, ки бехатар бошад. Оё шумо фикр мекунед, ки ин корро карда метавонед? "
  
  Бе таваққуф пароканда шуданд ва мавқеъҳои худро ишғол карданд. Дрейк ва Ҳейден маҷбур шуданд, ки мустақилона ба лаборатория ворид шаванд. Онҳо аввал ба идораи берунӣ, ки пур аз лавозимот буд, ворид шуданд, ки ҳар як сатҳ бо ҳама гуна асбобҳо пӯшида буд. Дрейк намедонист, ки онҳо чӣ гунаанд, аммо онҳо ҳаётан муҳим ва гаронбаҳо менамуданд.
  
  Дар паси девори шишагӣ як ҳуҷраи дарунӣ ва бехатар буд.
  
  "Лорен" гуфт ӯ. "Лабораторияи 7 аз ду утоқ иборат аст. Берунӣ ва дохилӣ. Эҳтимол, дохили он як утоқи назорати кимиёвӣ аст, ки онро мӯҳр зада, озод кардан мумкин аст."
  
  Ҳеҷ чиз. Алоқа қатъ карда шуд.
  
  Дрейк ба Ҳейден нигоҳ кард. "Чӣ-"
  
  "Бубахшед, Мат. Ҳейден. Лабораторияҳо ҳамеша басомадро муҳофизат мекунанд, аз ин рӯ сигналҳо наметавонанд ворид ва берун шаванд. Лабораторияи 7 аз дигар иншоот дар сатҳи дигар аст ва барои хомӯш кардани амнияти иловагӣ ба мо чанд вақт лозим шуд."
  
  "Парво нашавед" гуфт Ҳейден. "Куҷо равам?"
  
  "Утоқи дохилӣ. Дар он чо бояд шкафи шишагй бошад. Оё шумо инро мебинед?"
  
  Дрейк ба девори калони шишагӣ рафт. "Бале. Рост дар кунҷи дур".
  
  "Силоҳҳои биологӣ бешубҳа ба силоҳ монанд нестанд. Он бояд дар як банка ба андозаи як колба қаҳва нигоҳ дошта шавад. Онро бо рамзи PD777 муайян кардан мумкин аст. Инро фаҳмидед?"
  
  "Фаҳмид". Вай ба панели коди дар рафт ва рамзи барҳамхӯриро зад. "Ҳеҷ чиз". Ӯ оҳ кашид. "Оё ин ҳуҷра метавонад рамзи дигар дошта бошад?"
  
  "Иҷозат диҳед фаҳмам. Гап дар он аст, ки дар он чо хамаи сардорон, техникхо ва лаборантхо хамрохи шумо мехобанд".
  
  "Русҳо, шведҳо ва исроилиёнро намегӯям. Шитоб кардан".
  
  Дрейк гӯш кард, вақте ки Ҳейден бо даста машварат мекард. Ҳама чиз ором буд, ваҳшатнок. Баъд Смит ба воситаи коммуника-ти худ гила кард.
  
  "Ҳаракат дар зинапояҳои шарқӣ. Ана, онҳо меоянд!"
  
  "Ман ҳаракатро дар ғарб муайян кардам" гуфт Мэй. "Шитоб кардан".
  
  "Ин лифтҳоро нигоҳ доред" гуфт Ҳейден. "Мо ба зудӣ ба онҳо ниёз дорем."
  
  Дрейк дар бораи тирандозӣ аз шиша фикр мекард. Бешубҳа, он тирногузар ва эҳтимолан хатарнок хоҳад буд. Дар ҳуҷраи берунӣ инчунин шкафҳои шишагии пур аз пробиркаҳо ва канистрҳо мавҷуд буданд, ки метавонанд миқдори зиёди заҳрҳоро дошта бошанд.
  
  Лорен як рамзи нав дод. Дрейк ба ӯ мушт зад. Дар кушода шуд. Вай ба канори дури ҳуҷра давида, шкафро кушод ва ба ҷустуҷӯи канистр шурӯъ кард. Ҳейден дар паси худ монд. Ҳангоми пӯшидани пушт, ҳар як аъзои даста узви ояндаро дар назар нигоҳ медорад.
  
  Дрейк пас аз канистр ба воситаи канистр гузашт. Дар хар кадоми онхо осори харфхо ва ракамхои сиёху гафс буд ва онхо аз кор баромада буданд. Як дақиқа гузашт. Смит аз зинапоя боло оташ кушод ва май баъди чанд сония хамин тавр кард. Ба онҳо ҳамла карданд ва дуо мекарданд, ки ҳеҷ кас ба қадри кофӣ аблаҳ нашавад, ки ба ҷанг норинҷак фиристад.
  
  "Фаҳмид!"
  
  Вай контейнерро бардошт ва ним сония вақт сарф кард, то ба ёд овард, ки дар он силоҳи биологӣ мавҷуд аст, ки ҳадди аққал Амрикоро несту нобуд карда метавонад ва онро ба зери дасташ андохт. "Вақти рафтан аст".
  
  Ҳамчун як, ҳамоҳангшуда, онҳо ба ақибнишинӣ шурӯъ карданд. Мэй ва Смит зинапояҳоро пӯшониданд, то Дрейк ва Ҳейден ба долон расиданд ва баъд Йорги ва Дал онҳоро пӯшониданд. Мэй ва Смит зуд ақибнишинӣ карданд, вақте ки Алисия тугмаи лифтро пахш кард.
  
  Дарҳо якбора кушода шуданд.
  
  "Тезтар!" - фарьёд зад Май, зуд дар гирди гуша пайдо шуд. "Онҳо аз ман чанд сония ақиб мондаанд."
  
  Вай оташро баргардонд ва онҳоро ба замин зад.
  
  Смит роҳи дигарро пеш гирифт, ки ҳоло онро Дал фаро гирифтааст, ҳарду мард ба сӯи дарҳо ақибнишинӣ мекарданд.
  
  Ва он гоҳ бонгиҳо садо доданд, гурриши пурқуввате мисли шох, ки гӯшҳоро пур кард ва ҳисҳоро ба фишор овард.
  
  "Ин чӣ ҷаҳаннам аст?" Дрейк дод зад.
  
  "Не. Оҳ не!" Лорен дод зад. "Аз он ҷо равед. Ҳоло аз он ҷо рав! Онҳо танҳо чизеро ба система бароварданд. " Вай таваққуф кард. - Эй Худоё... ин зарин аст.
  
  Он аллакай аз вентиляторхои боми долон ва вентиляторхои пахлуи лифт мерехт.
  
  
  БОБИ СИЯМ
  
  
  Дрейк мавҷи ибтидоии тарсро ҳангоми зикри номи Сарин пахш кард. Ӯ медонист, ки ин марговар аст. Ман медонистам, ки он силоҳи қатли ом ҳисобида мешавад. Вай медонист, ки Смит, Йорги ва Кензи ниқобҳои худро кашидаанд.
  
  Ва дид, ки он чиро, ки гуфта мешуд, моеъи бе рангу бӯй аст, аз вентилятсияҳо мерезад.
  
  "Ман ҳеҷ гоҳ шубҳа надоштам, ки заринро дар ин ҷо нигоҳ медоранд." Ҳейден ба Йорги ҳамла кард. "Аммо ин..." Вай ниқоби ӯро гирифт.
  
  Дрейк медонист, ки қариб ҳама чизро метавон идора кард, тарҳрезӣ кард ё ҳатто аз нав тасаввур кард. Ягона маҳдудият тасаввурот буд. Агенти асаби моеъ беохир чандир буд. Акнун вай бо тамоми кувва ба суи Кензи мешитофт, вале дид, ки Алисия ва Май аллакай дар он чо хастанд. Зани исроилӣ ниқоб дошт, аммо чашмонаш аллакай баста ва баданаш ланг буд.
  
  Сарин вобаста ба вояи он метавонад дар давоми як то даҳ дақиқа бикушад.
  
  "Не," гуфт Дрейк. "Не не".
  
  Смит аз паҳлӯи лифт, ки аллакай беҳуш буд, лағжид, пеш аз он ки Далл тавонист ниқобро пурра ба рӯи худ кашад.
  
  Лифт ба ошёнаи якум баргашт.
  
  "Мо чӣ бояд кунем?" Хейден аз болои коммхо фарьёд зад. "Онҳо чӣ қадар вақт доранд?"
  
  "Ташкили Тандурустии Ҷаҳон?" Лорен табиатан ҷавоб дод. "Кӣ осеб дидааст?"
  
  "Танҳо як каламуши лабораторӣ ё духтуреро пайдо кунед ва ба мо бигӯед, ки чӣ кор кунем!"
  
  Вақте ки дарҳо кушода шуданд, Кинимака Смитро ба китфи худ бардошт. Дрейк дид, ки ӯ дар ҳоли гурезад ва аввал шитофт, зеро медонист, ки Ҳавайӣ эҳтимол дар бораи шведҳо, русҳо ва исроилиёнро фаромӯш карда бошад. Вай дарҳол дид, ки аз ҳама вентилятсияҳои сатҳи баланд буғи ночизе ба назар мерасид. Дили у сухт. "Ин ҷо низ озод карда шуд."
  
  "Тамоми комплекс" гуфт Лорен. "Ман дар ин ҷо лаборант дорам."
  
  "Ман ба ӯ лозим нестам", нафас кашид Кинимака. "Ба мо атропин лозим аст. Ин атропини лаънатӣ куҷост?
  
  Овози наве ба гуш расид. "Чанд нафар ба ин беморӣ гирифтор шудаанд? Ва ба кадом сатҳ?"
  
  Дрейк ин минтақаро аз назар гузаронд ва барои пинҳон шудан давида, силоҳи худро нишон дод. Алиса ӯро дастгирӣ кард. Ҳаракати пеш онҳоро боздошт.
  
  "Ба ҷаҳаннам бо ин!" Ҳейден гиря мекард. "Мо се нафари худамон дорем ва даҳҳо нафар аллакай дар лаборатория беҳушанд. Шумо бояд ба ин ҷо бо антидот биёед ва ҳоло ин корро бояд кард! "
  
  "Сарин марговар аст" гуфт мард. "Аммо барои куштан як соат вақт лозим аст. Мо дар роҳи дуруст ҳастем, бовар кунед. Мо ба ин тайёр будем. Ба ман бигӯед, ки осебдидагон нафаскашӣ доранд?"
  
  Дрейк ба қафо нигарист. Ҳейден лаҳзае барои тафтиш кардан гирифт. - Бале, - гуфт вай дар гулӯяш. "Ҳа ҳамин".
  
  Дрейк тамошо кард, ки Дал ба сӯи Кензи қадам зада, ӯро хушхӯю аз Алисия дур кард ва ӯро дар оғӯшаш бурд. Вай рост ба Кинимака нигох кард. Ҳеҷ каси дигар. Ҳеҷ ҷои дигар. Ҷаҳон нопадид шуд ва танҳо як чиз дар виҷдони швед боқӣ монд.
  
  "Мано. Чӣ бояд кард?"
  
  Гавайи калон гурусна зад. "Атропин ва автоинжектор".
  
  Овоз дарҳол ҷавоб дод. "Дар хар ошьёна чойхои тиббй чойгиранд. Ҳар як қисм якчанд антидот дорад ва атропин яке аз онҳост. Дар он ҷо шумо инчунин инжекторҳои автоматиро хоҳед ёфт. Танҳо онро ба мушакҳои рон часпонед".
  
  "Ман медонам, ки чӣ кор кунам!"
  
  Дрейк мунтазири он буд, ки техник ба Кинимакаро бигӯяд, ки куҷо равад, пас ӯ аввал рафт. Дар гирду атроф пинҳон шудан, аз сари мизҳо фирор кардан мумкин нест; ин дафъа онҳо саркӯб шуданд, дӯстони афтодаашонро дастгирӣ карданд ва ба ҳар як миллати фиребхӯрда, ки ба қадри кофӣ аблаҳанд, даъват мекарданд, ки онҳоро қабул кунад. Фарш ҳанӯз аз ҷасадҳо пур буд, танҳо ҳоло ин ҷасади хобида печида, аз дард азоб мекашид, баъзеҳо аллакай меларзиданд.
  
  Дархои даромадгох вайрон шуданд. Мардони ниқобу костюмпӯш ба дарун шитофтанд.
  
  Дрейк курсии худро ба як тараф лагадкӯб кард ва сипас ба халиҷи тиббии яке аз гӯшаҳои ҳуҷра аҳамият дод. Вай давид. Дар тарафи рост ҷасади рус, ки дар либоси Кевлар буд, ҷасади тирпарронии онҳо хобида буд. Дар пахлуи у боз ду нафари дигар мехобиданд; ба ларза афтоданд ва мурданд. Сарин ба онхо хам сахт зад. Пардохти кимиёвӣ ҷангро ба таври муассир қатъ кард ва SPIR то ҳол силоҳи биологиро дошт.
  
  Ҳейден бе силоҳ дар даст ба пеш шитофт ва дари хонаи тиббиро кушод. Дар дарун, дар ру ба руи онхо даххо ампулаи пур аз моеъи тобнок меистод. Онхо равшан нишон дода шуда буданд ва Кинимака ба атропин дод зад; Май автоинжекторро бароварда пур кард. Кинимака як сӯзанро ба рӯи Смит чанд сония пеш аз он ки Дал ба Кензи кард, сӯзан зад. Алисия ва Май бо Йорги сару кор доштанд ва сипас даста бемадор шуда, карахт ва тарсид, ки умеде, ки дили онҳоро пур карда буд, ҳоло хеле ноумед менамуд.
  
  Дақиқаҳо гузашт. Дрейк ба Кинимака рӯ овард. "Ҳоло чӣ мешавад?"
  
  "Хуб, атропин таъсири заринро манъ мекунад. Онҳо бояд гардиш кунанд."
  
  "Ба таъсири тарафҳо диққат диҳед" гуфт техник. "Асосан галлюцинацияҳо. Аммо чарх задани сар, дилбе®узурї, хира шудани бино...".
  
  "Парво нашав" гуфт Алисия. "Ҳеҷ чиз бадтар аз хӯроки нисфирӯзӣ барои Team SPEAR нест."
  
  "Даҳони хушк. Баланд шудани набзи дил..."
  
  - Бале.
  
  Аз байн чанд дакика гузашт ва Дрейк беихтиёр ба чехраи Ёрга нигариста, орзу кард, ки сад бор дар як сония акаллан як катраи хаёт ба у баргардад. Ҳейден аз техник пурсид, ки оё онҳо метавонанд заринро аз система хориҷ кунанд ва ба ҳама иҷозат диҳанд, ки ниқобҳои худро тоза кунанд, аммо вазъ зери назорат буд. Ҳар касе, ки заринро озод кардааст, шояд нақшаҳои дигар дошта бошад.
  
  "Мо ҳоло ҳам дар система ҳастем" гуфт Лорен онҳоро итминон дод. "ФБР чанд донишманди компютерии сатҳи баландро боздошт кардааст, ки муддате ба ин қазия машғул буданд."
  
  "Дар бораи дигар дастаҳои нерӯҳои махсус ягон хабаре ҳаст?" Хейден пурсид.
  
  "Мо чунин мешуморем. Ман танҳо тасдиқро мегирам. Дар он ҷо ҳама чиз каме печида аст".
  
  Дрейк рухсораи Йоргиро, дар тарафи рости ниқоби ӯ сила кард. "Дар ин бора ба ман нақл кунед".
  
  Рус каме ҷунбонда, дастонашро боло бардошт. Чашмони ӯ кушода парвоз кард ва ӯ холӣ ба Дрейк нигоҳ кард. Ӯ сулфа кард ва хост ниқоби худро кашад, аммо Дрейк онро дар ҷои худ нигоҳ дошт. Бо атропин ё бе он, беҳтар аст, ки ҳеҷ чизро ба ихтиёр нагузоред. Смит низ мубориза бурд ва баъд Кензи; Даль як нафаси дуру дароз ва шунавоӣ кашид. Даста имкони мубодилаи табассуми кӯтоҳ ва заифро истифода бурд.
  
  "Биёед онҳоро дар ҳаво бардорем" гуфт Ҳейден. "Мо имрӯз дар ин ҷо тамом шудем."
  
  Лорен боз тамос гирифт. "Дар онҳо ҳама чиз хуб аст? Ҳамаи онҳо?" Вай то ҳол намедонист, ки кӣ сироят кардааст.
  
  "То ҳол хеле хуб, муҳаббат" гуфт Дрейк. "Гарчанд хуб мебуд, ки духтур онҳоро тафтиш кунад."
  
  "Мо даҳҳо нафари онҳоро дар ин ҷо дорем."
  
  "Ман ҳозир ба назди шумо меоям" гуфт Ҳейден.
  
  Коллектив аз нав чамъ шуда, ба хамдигар ёрй расонд, ки аз дар. Ҳейден силоҳи биологиро ба синаи худ часпид, ҳатто ҳоло намедонад, ки ба кӣ бовар карда метавонад. Вай аз Лорен саволе дод.
  
  "Ӯро бояд дар Даллас ба бехатарӣ бурданд" гуфт Лорен. "Дар ин ҷо ман тафсилотро дорам. Онҳо шуморо интизоранд".
  
  Ҳейден бо чашмони хаста дар паси ниқоби худ ба Дрейк нигарист.
  
  Он ҳеҷ гоҳ хотима намеёбад.
  
  Дрейк аниқ медонист, ки вай чӣ фикр мекунад. Вақте ки онҳо ба ҳуҷраи ёрии таъҷилӣ расиданд, ниқобҳои худро бардоштанд ва Лоренро ёфтанд, онҳо худро каме оромтар ҳис мекарданд. Дрейк аз овардани қаҳваи гарм ба ӯ лаззат бурд ва Алисия барои як шиша об масх кард. Май стаканро аз дасташ гирифта, як луқма гирифт ва баъд ӯро даъват кард, ки аз шишаи истифодашуда як қуттӣ бихӯрад.
  
  Кензи даст дароз карда, аз май гирифту охиста кашид. "Чаро ман чор шуморо мебинам?"
  
  Алисия обашро баргардонд. "Пас, ҳанӯз зинда аст? Ҳей, оё ин сегона ҳисобида мешавад?"
  
  Дрейк тамошо кард. "Шумо чизе медонед? Ман медонам, ки кай вақти тарк кардани ин кор фаро мерасад, вақте ки шумо ҳарду аз кӯшиши хашмгин кардани якдигар даст мекашед. Он вақт ман ба нафақа мебароям."
  
  Лорен лаҳзае аз Смит дур шуд, вақте ки як тӯфони иттилоот ба системаи алоқаи марказии ӯ зарба зад. Ба ин муошират аз бачаи нафратангез дар Вашингтон, амалиёти маҳаллӣ дар Даллас ва ба андозаи камтар, вазири дифоъ дохил мешаванд.
  
  Вай пеш аз он ки дар хотир дошт, ки вай метавонад пайвастшавиро истифода барад, дасташро барои гӯш кардани гурӯҳ ишора кард. "Ҳей, у, хуб, салом. Ман ба шумо дар Даллас суроға медиҳам ва шумо бояд дар роҳ бошед. Чӣ қадаре ки ин силоҳҳои биологӣ дар ваҳшӣ бимонанд, хатар ҳамон қадар зиёдтар мешавад. Ҳоло мо каме тавзеҳоте дорем. Чунин ба назар мерасад, ки транквилизатори аслӣ, ки барои тақрибан ба ҳама кор дар лаборатория истифода мешуд, ҳангоми кушодани тобути Геронимо тавассути коди зиёдатӣ ба кор андохта шудааст. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо шояд ин мазҳаб ҳоло вуҷуд надошта бошад, аммо ҳадди аққал як нафар шояд барои онҳо кор кунад. Сарин низ бо ҳамин код ва бешубҳа, аз ҷониби ҳамон шахс фаъол карда шуд. Инсайдер? Мумкин ки. Аммо фаромӯш накунед, ки мо бояд экранҳои муҳофизатии лабораторияро бардоштем, то сигнал ба дохили он ворид шавад."
  
  "Шумо бояд боварӣ ҳосил кунед, ки одамон пеш аз он ки агенти хобанда кори худро иҷро кунад, тарк нашаванд" гуфт Ҳейден.
  
  "Дар бораи вай. Аммо ин ҳама нест. Ҷасадҳо ҳисоб карда шуданд." Вай нафас гирифт. "Кормандони лабораторияи мо ва шаҳрвандони бегуноҳ кори хуб карданд. Чунин ба назар мерасад, ки ҳамаи онҳо ба атропин ҷавоб медиҳанд. Тахмин меравад, ки азбаски онҳо дар фарш хоб буданд, онҳо танҳо вояи заиф гирифтанд ва кӯмак зуд омад. Ҳоло мушкили шиносоӣ вуҷуд надорад, аммо азбаски мо мавқеи русҳо ва шведҳоро медонистем, бояд тахмин кунем, ки мо ҳақ ҳастем. Се рус кушта, ду нафар бедарак шудаанд. Ду швед кушта шудаанд, як нафар бедарак аст. Ва се исроилӣ кушта шуданд, ду нафар бедарак шуданд."
  
  "Онҳо атропин нагирифтаанд?" - бо хавотир пурсид Дал.
  
  "Албатта онҳо ин корро карданд, аммо пас аз шаҳрвандон. Ва ин воқеан ба онҳо хашмгинтар зад."
  
  Дар ин лаҳза, Смит, Йорги ва Кензи ба по хеста буданд, ба назар истироҳат мекарданд ва ба амал омода буданд. Дрейк ҳайрон шуд, ки оё ин метавонад яке аз таъсири манфии дар боло зикршуда бошад.
  
  "Йорги" гуфт ӯ. "Ба Алисия нигаред. Шумо чӣ мебинед?"
  
  Рус табассум кард. "Яхмос ва чили гарм?"
  
  Дрейк хандид. "Ӯ хуб аст".
  
  Алисия амиқ кашид. "Ин чӣ маъно дорад. Йоги? Йоги? Биё, рафиқ. Ту медонӣ, ки ман туро дӯст медорам, аммо агар лӯбиёро нарезӣ, ман бояд туро бикушам."
  
  Дрейк ӯро ба сӯи мошинҳои интизорӣ кашид. "Офарин муҳаббати ман, шумо танҳо фикри ӯро исбот кардед."
  
  
  БОБИ СИЮ ЯКУМ
  
  
  Суръат интихоби онҳо, наҷотдиҳандаи онҳо, Худои онҳо ва беҳтарин роҳи зинда мондани онҳо буд.
  
  Онҳо ҳеҷ гуна тасаввуроте надоштанд, ки дар роҳ ба Даллас онҳоро чӣ интизор аст. Фарқ надошт, ки чӣ қадар кормандони полис кӯмак карданд; Новобаста аз он ки чӣ қадар SUV-ҳои FBI ва микроавтобусҳои SWAT дар масир меистоданд, одамоне, ки бо онҳо рӯ ба рӯ мешуданд, баъзе аз беҳтаринҳо дар ҷаҳон буданд ва онҳо роҳи халосиро меёфтанд.
  
  Вобаста ба он ки онҳо воқеан барои кӣ кор мекарданд.
  
  Дрейк мошинҳоеро дид, ки ба онҳо барои сафари кӯтоҳ тавассути Даллас дода шуда буданд - ду мошини аз ҷониби ҳукумат баровардашуда бо чорчарха - ва тормозро пахш кард.
  
  "Ин воқеан кор намекунад."
  
  Таваққуфгоҳ ва мӯҳтавои онро ба ёд оварда, ба суи якчанд таваққуфгоҳи назди баромадгоҳ ишора кард.
  
  "Мехоҳанд".
  
  Лорен розигии худро баён кард. "Ман аз FBI хоҳиш мекунам, ки инро тафтиш кунад."
  
  "Тез". Дрейк аллакай ба он самт мерафт. "Ҳама? Лайкро бор кунед. Ба зудӣ ба мо тамоми лавозимоти ҷангӣ лозим мешавад."
  
  Бо Ҳейден дар марказ онҳо ба сӯи мошинҳо шитофтанд, як Dodge Challenger-и сиёҳ ва Мустанги кабуди кабуд бо ду рахи сафед дар канори капот. Dahl Мустангро тағир дод, ки хеле хуб буд, зеро Дрейк Челленджерро мехост. Мошинҳои полис фарёд зада, барои тоза кардани масир тавассути маркази Даллас омодагӣ медиданд. Чархбол дар наздикии он қарор дошт ва ҳушдор дод, ки эҳтимоли аз сӯи дастаҳои СВАТ сарнагун шудани он вуҷуд дорад. Ҳарду мошин ба қадри кофӣ нав буданд, ки ҳакерӣ карда шаванд - FBI ба калидҳо ниёз надошт.
  
  Дрейк бо Йорги, ки курсии мусофирбар, Ҳейден, Алисия ва Мэйро ишғол кард, ворид шуд. Вай хушхолона табассумкунон моторро ба кор даровард.
  
  "Ин," гуфт ӯ, "садоест, ки ман то соати шаши субҳ аз бистар хестам."
  
  Алиса ба ин эътибор надод. Ба кудакии у одат карда, ба хама маълум кард.
  
  Дрейк моторро ба кор даровард. Дал Мустангро дар паҳлӯяш оғоз кард ва ин ду мард аз ду қатори тирезаҳо бо ҳам хандиданд.
  
  Ҳейден канистрро дар қафои курсии худ пахш кард. "Силоҳи биологӣ".
  
  "Ммм, ҳа. Хуб."
  
  Вай худро ба фарш зер карда, рульро тоб дода, мошинро ба танги таваққуфгоҳ равон карда, ба сӯи баромад шитофт. Мошин дар болои сангфаршҳои нобаробар, болобардории пеш ва қафои қафо ҷараён гирифт. Шарораҳо парвоз карданд.
  
  Дар паси Дрейк, Дал дид, ки шарораҳо дар болои шишаи пешаш дурахшиданд ва ӯро як сония оташ гирифт. Аён аст, ки вай хушбахт набуд.
  
  "Кинелл, Дрейк. Оё шумо кӯшиш мекардед, ки ба ин кор ворид шавед? "
  
  "Танҳо ронандагӣ кунед" ҷавоб дод Ҳейден. "Бинои бехатар ҳамагӣ нӯҳ дақиқа дур аст."
  
  "Бале, шояд дар пойга," гуфт Смит. "Аммо ин Даллас аст ва ин ду пойга нестанд."
  
  "Оё шумо тирандозӣ кардан мехоҳед, Ланселот?" Дрейк оҳ кашид. "Ба болои ин швед баромада, ӯро гиред."
  
  "Фарқ надорад".
  
  "Шумо хашмгинед?" Алиша ҳамроҳ шуд. - Албатта не, Ланселот.
  
  "Оё мо метавонем..." Ҳейден бори дигар кӯшиш кард.
  
  Овози Лорен овози худро ғарқ кард. "Душман наздик шуда истодааст," гуфт ӯ ва сипас: "Таррон нашав, Ланселот."
  
  Дрейк бо танзими дурусти рули худ ва истифода аз ҳарду хати роҳ, аз қафои назаррас даст кашид. Як мошини милиса дар пеш истода, ба дигар ронандагон монеъ шуд, ки роҳи онҳоро убур кунанд. Челленджерхо аз чорроха, ки холо дар атрофи бинохои баландошьёна ихота шудаанд, бо суръат гузаштанд. Мустанг пас аз ним сония шитофт ва аз панҷараи пушти Додж каме нопадид шуд. Дрейк ба оинаи ақиб нигарист ва ӯ танҳо дандонҳои фишурдаи Далро медид.
  
  "Акнун ман медонам, ки таъқиби акула чӣ гуна аст."
  
  Дар ҷое дар пеш контингенти боқимондаи русҳо, шведҳо ва исроилиён буд, ки ҳама як вазифа доштанд - гирифтани силоҳи биологӣ, ки махсус барои нест кардани ғизои Амрико тарҳрезӣ шудааст.
  
  "Чаро мо онро несту нобуд намекунем?" - гуфт Кинимака вакте ки ба даст-гох нигох дошт.
  
  "Ин як саволи одилона аст" қайд кард Даль.
  
  "Ин аст" гуфт Лорен. "Аммо танҳо ба ман гуфтанд, ки протоколҳо вуҷуд доранд. Тартиби. Ин корро нодуруст кунед ва шумо метавонед худатон ва дигаронро бикушед."
  
  Вақте ки дар пеш гардиши шадид пайдо шуд, Дрейк газро сабук кард. Боз як бори дигар полис ҳамаи роҳҳои дигарро баста буд ва ӯ мошинро дар кунҷе ба таври возеҳ идора карда, чархҳоро партофта, тавассути чароғаки сурх суръат гирифт. Даль чанд метр паси ӯ буд. Пиёдагардҳо дар кӯчаҳо саф кашида, ғазаб мекарданд ва имову ишора мекарданд, аммо полис бо мегафон боздошта шуд. Дрейк ҳамеша бодиққат медонист, ки баъзеҳо гӯш намекунанд.
  
  "Полисҳо аз ӯҳдаи ҳамаи ин баромада наметавонанд" гуфт Ҳейден. "Бачаҳо, суст шавед. Мо панҷ дақиқа мондаем".
  
  Дар ҳамин вақт як мошини боркаш аз кӯчаи канори он парвоз карда, қариб буд, ки афсари полиси бехабарро пахш кунад. Ӯ ба роҳи онҳо табдил ёфт ва сипас ба онҳо расид. Йорги аллакай тирезаашро ба поён афтонда буд ва Май аз паси он шишаро шикаст.
  
  Мошини боркаш, мошини нуқрагии F-150, баробари наздик шуданаш суръатро пеш гирифт. Чеҳраи хандон дар паси руль ба онҳо нигоҳ карда, аз роҳ ду баробар зиёдтар онҳоро тамошо мекард. Йорги ба курсии худ такья кард.
  
  "Оҳ, не, не, не. Ин хуб нест. Ман ӯро мешиносам. Ман ӯро мешиносам. "
  
  Дрейк зуд назар кард. "Ба назари ман, вай ба вазнбардори рус монанд аст."
  
  "Вай дар Олимпиада буд" гуфт Йорги. "Ин пеш аз он буд, ки вай қотили махфии низомӣ шавад, ки яке аз беҳтаринҳоест, ки аз Русия берун омада буд. Вай Олга аст."
  
  Дрейк суръатро суст кард, вақте ки гурӯҳе аз пиёдагардҳо аз пеши мошинҳои бо суръати баланд баромаданд, аксари онҳо телефонҳои мобилиро аз чашмонашон дюйм дур доштанд.
  
  - Ольга?
  
  "Ҳа, Ольга. Вай афсона аст. Оё шумо ҳеҷ гоҳ дар бораи вай нашунидаед?
  
  "На дар ин замина. Не".
  
  Самолёти нуқрагии F-150 якбора ба паҳлӯи Челленджераш бархӯрд. Аз галаи саргардон озод шуда, Дрейк бори дигар ба газ қадам гузошт ва ба пеш ҳаракат кард, Челленджер бо як гурриши қаноатбахш ҷавоб дод. Ольга боз як гардиш карда, ба каноти се-чорьяки акибгох нигаронида шуда буд, вале чанд сантиметр аз он дур монд. F-150-и вай ба тарафи дигар, мустақиман байни Дрейк ва Дал убур кард. Шветсия Мустанги худро аз паси вай манёвр кард.
  
  "Ман онро зада наметавонам" гуфт ӯ. "Хеле хатарнок."
  
  "Ман наметавонам ӯро парронам" гуфт Май. "Мушкилоти якхела".
  
  "Чӣ гуна вай интизор аст, ки фирор кунад?" Кинимака дар ин бора фикр кард.
  
  "Ольга маглубнопазир аст", - бовар кунонд Юрги. "Ва вай ҳеҷ гоҳ ноком намешавад."
  
  "Ин барои вай бузург аст" гуфт Алисия. "Шояд шумо ҳарду дар зери як матрас пинҳон шавед."
  
  Се мошин пеш мерафтанд, мошинҳои дигар асосан баста буданд ва пиёдагардҳо бо садои доимии сиренаҳои полис огоҳ карда шуданд. Дрейк дастурҳои Ҳейденро иҷро кард, дар ҳоле ки Ҳейден ба экрани сат-нави сайёр часпида нишаста буд.
  
  Дрейк дуру дарозе дар пешаш дид.
  
  "Бо ман бош, Дал" гуфт ӯ. "Сухакро ба кунҷе тела диҳед."
  
  Вай суръати харакатро ба маркази рох нигох дошта, суръат гирифт. Мошини гумроҳшуда воқеан аз кӯчаи канорӣ берун шудан оғоз кард, аммо вақте ки ронанда дид, ки таъқиб наздик шуда истодааст, дар истод. Дрейк гурзро поён нигоҳ дошта, Олга ва Далро аз паси худ тамошо мекард. Моторхо гуррос зада, чарххо гурриш карданд. Винконхои шишагин ва бинохои офи-сй мисли туман дурахшиданд. Пиёдагардон барои аксбардорӣ ба сари роҳ ҷаҳишиданд. Мошини полис ба таъқиб ҳамроҳ шуда, дар паҳлӯи Олга кашид, ба тавре ки Дрейк ҳоло дар паси худ ду мошин дошт.
  
  "Се дақиқа" гуфт Ҳейден.
  
  "Мардум, силоҳҳои худро гиред" гуфт Алисия.
  
  "Биёед умедворем, ки фоҳишаи рус оромона намеравад" гуфт Кензи.
  
  Йорги дар паҳлӯи Дрейк сахт фурӯ бурд.
  
  Сипас, дар пеш, чизи аҷибтарин ва даҳшатноктарин рӯй дод. Ракамхо ба мобайни рох давида, ба як зону афтода оташ кушоданд.
  
  Тирҳо аз канори пеши Челленджер канда шуда, ба металл часпида, болтҳоро мезананд. Шарораҳо ба ҳаво парида шуданд. Дрейк мошинро комилан рост меронд.
  
  "Ба саҳни девона занед!" - дод зад у.
  
  Тирҳои бештар. Пулис аз пиёдагард баромада, кӯшиш кард, ки тирандозонро боздорад. Гражданинхо барои пинхон шудан духта шуданд. Дастаи СВАТ сарпӯшро тарк карда, бо пулис давидааст, аслиҳа ҳадафи он буд, аммо аз сабаби эҳтимоли зарба задан ба одамон дар тарафи дигари роҳ истифоданашуда.
  
  Шишаи пеши Дрейк таркид, пораҳо ба куртка, китфҳо ва ба зонуҳояш афтоданд. Тир ба тахтаи сари ҳамагӣ сантиметр дар тарафи рости гӯши ӯ бархӯрдааст. Йоркширман боз ду сония интизор шуда, ба тирандозон ичозат дод, ки боз як саф саф кашанд ва баъд бо кувваи калон Челленджерро аз худ дур кард.
  
  Самолёти Ф-150-и Ольгаро дар катори оташ гузоштан.
  
  Вай рули худро каҷ карда, ба тарафи рости полис бархӯрд, аммо тирҳо ҳанӯз ҳам мерасиданд. Марде, ки дар паҳлуяш нишаста буд, ногаҳон ланг шуд; сурх дар дохили мошинро зер кард. Як руси дигар мурдааст, яктоаш мондааст.
  
  Даль ногаҳон худро дар хати рости оташ дид.
  
  Аммо то он вақт тирандозон ба полис ва СВАТ наздик шуда буданд, танҳо ду нафари онҳо рӯй гардонда, оташ кушода, ба фирор омодагӣ диданд. Дрейк дид, ки тирҳо ба издиҳом сӯрох мешаванд, дид, ки нафратоваронаи ин одамон - эҳтимолан исроилиён - ба ғайринизомиён.
  
  "Ба ҷаҳаннам бо ҳама чиз" гуфт ӯ. "Ба ин таҳаммул карда намешавад."
  
  "Дрейк!" Ҳейден огоҳ кард. "Ду дақиқа".
  
  Май китфашро гирифт. "Ин бояд анҷом дода шавад."
  
  Дрейк ба педали газ қадам зада, замини байни мошин ва ҷангҷӯёни фирориро фурӯ бурд. Йорги аз як тиреза, Май аз тирезаи дигар. Онҳо аслиҳаи худро ҳадаф қарор дода, дар кӯчаи рости мурда се тир холӣ карданд ва имкони талафоти дигар надоштанд ва мардуми гурехтаро партофтанд.
  
  Дрейк якбора чарх зада, аз ҷасади афтодани онҳо худдорӣ кард.
  
  "Бачаҳо."
  
  Дар оинаи ақиб полис онҳоро дастгир кард. Баъд Ольга ва Даль баргашта, ба кадри имкон давида, дар маркази рох бо хамдигар пойга мезаданд. Мошини Ольга дар хунолуд буд, шишаи пешаш намерасид, пан ара®о, па®лу®о ва чароѓ®о шикаста, резина аз яке аз чарх®о афтодааст. Аммо вай ба ҳар ҳол, нотавон, мисли тӯфон омад.
  
  "Над сония", Ҳейден бо овози баланд хонд.
  
  "Дар куҷо?" - Ман пурсидам. Дрейк пурсид.
  
  Вай суроғаро дод. "Ба рости тез ва баъд чапро гиред ва бино рост дар пеши шумост ва роҳро бастааст."
  
  "Дар ёддошти дигар" гуфт Лорен. "Маҳз исроилиён ҷангро тарк карданд. Ва мусобиқа".
  
  "Беиҷозат" гуфт Кенси. "Чунон ки ман фикр мекардам. Агар ҳукумати мо иштирок мекард, ин ҳеҷ гоҳ рӯй намедод".
  
  Даль чашмонашро аз рох наканда. "Он чизе ки аз шумо меояд, маро ба ҳайрат меорад."
  
  "Ин набояд бошад. Ман намегӯям, ки онҳо дар хоки бегона амал намекунанд, мекушанд ва маъюб намекунанд. Минтақаи дӯстона. Ман мегӯям, ки онҳо ин тавр ошкоро рафтор намекунанд."
  
  "Оҳ, ин маънои бештар дорад."
  
  Дрейк суръатро суст карда, тормозро пахш кард ва Челленджери гурришро якбора ба тарафи рост гардонд. Кариб ба канори дурдаст расида, двигательро ба кор даровард ва дар чустучуи чустучуи чарххо гуш дод. Дар лахзаи охир онхо шагалро гирифта туф карданд ва ба пеш тела додани машина ёрй расонданд. Умед ба он буд, ки Даль ҳангоми гардиш ҳимоятгари Ольгаро тела дода метавонад, аммо рус хеле зирак буд ва бепарвоӣ кунҷро бурида, пешсафро гирифт. Партовҳо аз паси вай баланд шуда, ба пеш меафтанд.
  
  "Сӣ сония" гуфт Ҳейден.
  
  Баъд ҳамааш ба ҷаҳаннам рафт.
  
  
  БОБИ СИЮ ДУЮМ
  
  
  Ольга хама чизро таваккал карда, зуд ба танаи Челленджер наздик шуд.
  
  Дрейк дид, ки гардиши чап ба зудӣ наздик шуда истодааст ва омода шуд, ки мошинро гардонад.
  
  Дар қафои ақли ӯ тамоми ин роҳ ӯро хавотир буд, ки охирин шведи боқимонда дар ҷое ҳаст. Аммо ӯ ҳеҷ гоҳ ҳозир нашуд.
  
  Ба ҳар ҳол.
  
  Сарбоз дар даст автомати дахшатангезе дошт, бо чехраи хунолуд аз як табассуми дард аз магоза парид. Ӯ дарднок буд, аммо ӯ дар миссия монд. Боз як ҳамлаи беиҷозат. Боз як тарафи сеюм одамони нерӯҳои махсусро истифода мебарад.
  
  Дрейк фавран вокуниш нишон дод. Вариантҳо чӣ гуна буданд? Чунин ба назар мерасид, ки гӯё бо ҳаракати хатарнок ба каноти чап, кӯшиш мекунад, ки Челленджерро ба кӯчаи нав ба таври комил ҷойгир кунад, вай метавонад ақибро ба Шведи ҳамлакунанда партояд. Ин ягона бозӣ буд ва дар он силоҳи марговар доштани мард ба назар гирифта нашудааст.
  
  Ҳейден ва Йорги дар тарафи дигари мошин нишаста буданд. Швед ба назар чунин менамуд, ки вай ба тамоми мошин дорупошӣ карданӣ буд, вақте ки он ба паҳлӯяш лағжид. Ангуштонаш танг шуд. Дрейк бо руль мубориза бурда, онро сахт нигоҳ дошт ва пои росташ бо суръати дуруст ба газ пахш мекард.
  
  Швед кариб яку якбора оташ кушод - чанд сония пеш аз он ки думи мошин мебоист ба у бархурад.
  
  Ва он гоҳ тамоми ҷаҳон девона шуд, чаппа шуд, вақте ки Ольга бо тамоми қуввааш ба Челленджери дрейфӣ бархӯрд. Вай суръати корро як зарра хам суст накард. Вай мошини худро ба паҳлӯи Дод зад ва боиси чарх задани швед шуд ва ҷасади ӯро дар нимароҳи роҳ фиристод. Дрейк рульро гирифт ва ҳангоми чарх задани мошин ростро дида натавонист; ду гардиш кард, баъд ба бордюри баланд бархурда чаппа шуд.
  
  Вай ба болои бом бархӯрд, то он даме, ки ба пеши мағоза бархӯрд, бетонро лағжид ва харошид. Шиша шикаста, борон борид. Дрейк барои мувозинат мубориза бурд. Алисия дар хайрат монд, Йорги дар хайрат монд.
  
  Ольга тормозро пахш кард ва бо кадом рох муяссар шуд, ки самолёти F-150-ро якбора боздорад.
  
  Дрейк вайро дар оинаи паҳлӯи чаппа дид. Тирезаҳо аз ҳар тараф шикаста буданд, аммо тарқишҳо хеле хурд буданд, ки касе ба осонӣ аз он гузарад. Вай шунид, ки Май бо камарбанди бехатарии худ мубориза бурда, онро партофта истодааст. Ӯ медонист, ки вай чолок аст, аммо бовар надошт, ки вай аз тирезаи қафо мешинад. Онҳо худро муҳофизат карда натавонистанд.
  
  Ольга ба суи онхо кадам мезад, дасту пои азими у кор мекард, чехрааш чунон пур аз газаб буд, ки тамоми оламро оташ зада метавонад. Хун хислатҳои ӯро пӯшида, аз гарданаш ба ангуштонаш ҷорӣ шуда, ба фарш мечакид. Вай дар як даст пулемёт ва дар дасти дигар раке-такаш дошт. Дрейк дид, ки маҷаллаи эҳтиётӣ дар байни дандонҳояш часпида ва теғи низомӣ дар паҳлӯяш.
  
  Фосиларо бастан, вай беистӣ буд. Наздик ба марг. Чашмонаш ҳеҷ гоҳ чашмак намезад. Буѓ ва акнун оташ аз паси вай берун омада, пайкараи вай лесид. Пас аз он Дрейк дурахши кабудро дид ва фаҳмид, ки Мустанг омадааст. Вай Олгаро дид, ки табассум мекунад. Вай дид, ки даста аз мошини дигар ҷаҳида, дар як амалиёти шадид.
  
  Ольга ба як зону афтода, ракетабарандаро ба китфи азими худ нишон дод ва ба Челленджери чаппашуда нишон дод.
  
  Оё вай силоҳи биологиро нест мекунад?
  
  Вай онро гум кард. Дар паси ин чеҳраи девона андешаи оқилона нест.
  
  Онҳо нотавон буданд. Занҳое, ки дар курсии қафо нишаста буданд, акнун аз ҷояшон хеста, озод шуданд ва кӯшиш мекарданд, ки ҷойе барои манёвр пайдо кунанд. Онҳо надиданд, ки чӣ меояд ва Дрейк ба онҳо нагуфт. Ягон имкон надошт, ки онҳо дар ин бора коре карда тавонанд.
  
  Ольга тетикро кашид ва ракета оташ гирифт.
  
  Дӯстон, оила, мо ҳамин тавр меравем...
  
  Торстен Дал роҳи худро мисли қӯчқори даҳшатангез пеш гирифт; бо суръати тамом давида, бо тамоми кувва аз кафо ба Ольга бархурд. Мошини ракетй лағжида, лавозимоти ҷангии он ба ҳаракат даромад ва бо траекторияи дигар партоб кард. Худи Дал, вазъиятро наҷот дода, бояд сахттарин зарбаи ҳаёти худро аз сар гузаронд, зеро Олга ҳаракат накард.
  
  Шветсия танҳо бо сари баландтарин девори хиштии ҷаҳон давид.
  
  Даль бо бинии шикаста ба пушт афтид ва беҳуш буд.
  
  Ольга Шведи девонаро бо ишораи худ дур кард ва ҳамлаи олиҷанобро базӯр пай бурд. Вай мисли кухи нав бархоста, ракетабарандаро ба замин партофт ва бо як даст пулемётро боло бардошт, ки хануз аз поён хун мечакида, ба фарш мечакид.
  
  Дрейк ин ҳамаро дид ва рӯй дод, то Йоргиро берун кунад, баъд Ҳейден. Сараш ҳанӯз чарх мезад, аммо ба ӯ муяссар шуд, ки чашми Алисияро кашад.
  
  - Мо хубем? Вай медонист, ки чизе нодуруст аст.
  
  "Ман танҳо дидам, ки чӣ гуна Дал Олгаро бо тамоми қуввааш зад ва беҳуш ба ақиб баргашт ва ӯ базӯр пай бурд."
  
  Алисия базӯр нафас кашидааст. "Лаънат. Ман".
  
  "Ва ҳоло вай пулемёт дорад."
  
  Ҳейден озод шуд. Май аз паси вай чахида, аз фосилаи хурдакак фишурда баромад. Дрейк ба ақиб баргашт ва оинаро тамошо кард, ҳатто вақте ки ӯ кӯшиш мекард, ки аз тирезаҳои хурди фазоаш фишурда шавад. Ольга таппончаро яксон карда, боз табассум кард, дасти озодашро боло бардошт ва дандонро аз дахонаш кашида, ба замин партофт. Дар хамин вакт хамсафони бокимондаи Даль омаданд.
  
  Ва яке аз онҳо Мано Кинимака буд.
  
  Ҳавайӣ, ба таври ҳақиқӣ, худро бо суръати тамом, пойҳо аз замин дуртар, дастҳо дароз карда, тӯби мушакҳо ва устухонҳои одамро вайрон мекард. Вай ба китфи Ольга, аник, аз Даль бехтар зад ва сахт фишурд. Ольга 6 фут пеш кадам зада баромад ва ин худ як мӯъҷиза буд.
  
  Кинимака аз пеш ру ба руяш ру ба ру шуд.
  
  Автомат ба фарш афтод.
  
  Дрейк лабонашро хонд.
  
  "Шумо бояд зону нишинед, хурдакак."
  
  Кинимака алафдаравро, ки Ольга мохирона аз он гурехт, тезтар аз он ки Дрейк фикр карда метавонист, чарх зад. Сипас мушти худи вай ба гурдаҳои Мано афтид, ки Ҳавайӣ фавран ба зону афтода, нафас кашид.
  
  Кензи ва Смит ба макони ҷанг расиданд. Дрейк ҳиссиётеро аз худ дур карда натавонист, ки ин кофӣ нахоҳад буд.
  
  То он даме, ки гӯшт аз шиками ӯ канда шавад, то устухони косааш хиҷир шуд, чарх зад. Вай аз мошин фаромада, ба хуни тоза эътибор надод. Ба ғайр аз Ҳейден ба ҳама ишора карда, ӯ ланг ба сӯи ҷанг оғоз кард, зеро сиренаҳо дар атрофи онҳо садо доданд, чароғҳои кабуди дурахшон майдони бинишашро пур карданд ва гурриши одамон, полис ва сарбозон ҳаворо пур кард.
  
  Вай дар куча баромада, ба Ольга наздик шуд. Рус Смитро нодида гирифт, вақте ки ӯ ба шикамаш тир мезад; вай аз мӯйи Кензи гирифта, ба як сӯ партофт. Тухҳои қаҳваранг дар дасти рус часпида монданд ва Кензи дар ҳайрат афтода, чаппа шуд ва аз ҷӯйбор ба поён афтид ва гӯшти ӯро пора кард. Баъд Олга дасташро ба банди Смит зада, таппончаро ба замин зад ва сарбозро дод зад.
  
  "Шумо ба сӯи ман тир мепаронед? Ман бозуи туро канда, бо нуги хунолуд бугй мекунам".
  
  Дрейк қувваташро ҷамъ карда, ӯро аз қафо зада, ба гурдаҳо ва қафаси сина се зарба зад. Ӯ силоҳашро истифода мебурд, аммо дар садама онро гум кардааст. Ольга аз хучум хатто пай набурд. Ин мисли бархӯрдани танаи дарахт буд. Вай ба атроф назар кард, ки аслиҳаеро, ки метавонад истифода кунад.
  
  Вай дид.
  
  Май давид, аз паси он Алисия ва баъд Йорги, ки мисли варақ сафед буд. Дрейк ракетабарандаро гирифта, ба болои сараш бардошт ва бо тамоми кувва ба пуштаи рус фуровард.
  
  Ин дафъа вай ҳаракат кард.
  
  Кинимака чун кухи азим ба як зону фуруд омад, ба тараф чахид. Маҷаллаи эҳтиётӣ аз дандонаш афтод. Як RPG аз камарбанди вай афтод. Дрейк аслиҳаи худро партофта, сахт нафас гирифт.
  
  Ольга аз чо бархоста, ба акиб гашт ва табассум кард. "Ман туро поймол хоҳам кард, то даме ки ту дар рӯи бетон партов нашавӣ".
  
  Дрейк яксон шуд. Зарбаи Ольга ронашро чашида, аз як канори баданаш ба тарафи дигараш таркиши дард равон кард. Алисия ба об даромад, аммо ба ҳаво партоб шуд ва ба Кензи зад. Кинимака пеш аз зарбаи сари, ки ӯро рост ба кунҷи худ фиристод, бархост. Смит ба бадан ва сипас ба гулӯю бинӣ се зарбаи бешумор зад, ки Олга хандид.
  
  - Э, ташаккур, бачам, барои аз балгам халос шудан ба ман ёрй расонд. Боз яктои дигар, хоҳиш мекунам."
  
  Вай чеҳраи худро ба зарбаи Смит фош кард.
  
  Алисия ба Кензи кӯмак кард. Полицияхо ба суи онхо шитофтанд. Дрейк кӯмак карда наметавонист, балки орзу мекард, ки онҳо дур мемонанд. Ин метавонад ба хунрезӣ табдил ёбад. Вай кушиш кард, ки аз чо бархезад ва ба як пояш муваффак шуд.
  
  Ольга аз гулӯи Смит гирифта, ба як сӯ партофт. Кинимака сари азимашро, ки акнун дар назди пойҳои Ольга ҷунбонд ва ба ронҳои ғафси ӯ ним даҳҳо зарбаи ақловар зад.
  
  Вай як мушт ба сари Кинимакаро зада, ӯро зер кард. Вай ҳамлаи навбатии Дрейкро рад кард ва ӯро баргардонд, ҳатто вақте ки хун аз гӯшҳо, чашми росташ ва захмҳои бешумори пешониаш ҷорӣ мешуд. Дар меъдааш сӯрохе кушода шуд, ки дар он ҷо Смит ӯро паррондааст ва Дрейк дар ҳайрат буд, ки оё ин метавонад роҳи боздоштани вай бошад.
  
  Май диккати Ольгаро ба худ кашид. "Ба ман нигаред" гуфт вай. "Ба ман нигоҳ кун. Ман ҳеҷ гоҳ мағлуб нашудаам."
  
  Изхороти шавку хавас аз минаи хунар гузашт. "Аммо шумо яке аз ғадудҳои арақи ман нестед. Шумо Supergirl ҳастед? Аҷоиб зан? Скарлетт Йоханссен?
  
  "Ман Май Китано ҳастам."
  
  Ольга ногувор ба пеш ҳаракат карда, Смит ва Алисияро ба як сӯ тела дод. Май хам шуда монд. Ольга зад. Май дур, дур рақсид ва баъд ба китфи рости Ольга ишора кард.
  
  "Ва ҳангоме ки ман шуморо парешон кардам, дӯсти ман Йорги шуморо нобуд мекунад."
  
  Ольга ба таври ҳайратангез зуд гашт. "Чӣ..."
  
  Йорги ракетабарандаро ба китфаш баста, дуруст чо ба чо гузоштани гранатаи охиринро бовар кунонд ва баъд бевосита ба бадани Ольга тир холй кард.
  
  Дрейк гурехт.
  
  
  БОБИ СИЮ СЕЮМ
  
  
  Дастаи SPEAR баъдан нопадид шуд. Пас аз супурдани силоҳи биологӣ онҳоро аз ҷои ҷиноят дур карданд ва аз маркази шаҳри ғайритабиӣ ором ба яке аз амнтарин хонаҳои ФБР дар деҳот бурданд. Ин ранчо буд, ки ҳатман ба далелҳои амниятӣ хурд буд, аммо бо вуҷуди ин ранч бо хонаи худ, овор ва марҷон. Онҳо аспҳоро барои фурӯши иллюзия ва дасти ранчро нигоҳ медоштанд, то онҳоро таълим диҳанд, аммо ӯ инчунин барои федералҳо кор мекард.
  
  Даста аз расидан ба хонаи амн бениҳоят хурсанд буд ва аз он ҳам хушҳолтар аз тақсим шудан ва бастани дарҳои утоқҳои гуногун буд. Барои як одам онҳоро лату кӯб карданд, хаста шуданд, латукӯб карданд, латма карданд, хунравӣ карданд.
  
  Ҳамаро хун тар карда буд, кӯфтаву мӯйсафед низ. Онҳое, ки ҳуш нарафтанд, орзу мекарданд, ки ин корро мекарданд; ва онхое, ки ин корро кардаанд, афсӯс мехӯрданд, ки ёрӣ дода натавонистанд. Дрейк ва Алисия ба ҳуҷраи худ даромаданд, либосҳои худро кашиданд ва рост ба душ рафтанд. Ҷараёни оби гарм кӯмак кард, ки на танҳо хунро шуста кунад. Дрейк ба Алисия кӯмак кард ва Алисия ба Дрейк дар ҷойҳое, ки дастҳояшон аз ҳад кӯфта буданд, кӯмак карданд.
  
  Даста шикаста набуд, аммо каме ғамгин шуданд.
  
  "Ҳамеша касе ҳаст," Дрейк нафас кашид, вақте ки об ба ӯ пурра зад, "ки метавонад туро аз пои ту афтонад."
  
  "Медонам". Алисия ба кафи дасташ мушт собуни моеъ рехт. "Оё шумо дидед, ки Далл аз вай парида буд?"
  
  Дрейк сулфа кардан гирифт. "Оҳ, не, лутфан. Маро хандон накун. Лутфан".
  
  Дрейк тааҷҷубовар набуд, ки ӯ пас аз он чизе, ки ҳоло шоҳиди он буд, ин қадар зуд ҳазлу шӯхӣ пайдо кард. Ин мард як сарбозе буд, ки бо осеб ва дарди дил, марг ва хушунат мубориза барад; вай дар тамоми умри худ ин корро мекард, аммо аскарон ба таври дигар мубориза мебурданд. Яке аз чунин роҳҳо нигоҳ доштани рафоқат бо ҳамкасбони худ буд; дигарон мебоист хамеша ба тарафи равшани кор менигаранд.
  
  Вақте ки имконпазир аст. Баъзе ҳолатҳое буданд, ки ҳатто як сарбозро ба зону задаанд.
  
  Акнун Алисия, ки аз ҳамон матоъ бурида шуда буд, муборизаи Кинимакиро бо Олгаи бузург ба ёд овард. "Лаънат, он мисли кӯдаки Годзилла бо Годзилла буд. Хундор Мано аз захмдор дида бештар дар шок буд".
  
  "Вай бешубҳа метавонад зарбаи сариро бигирад." Дрейк хандид.
  
  - Не! Алисия хандид ва онҳо муддате бо ҳам айшу ишрат карданд ва мехостанд аз дард халос шаванд.
  
  Баъдтар, Дрейк аз душ баромад, варақи ваннаро партофта, ба хонаи хоб баргашт. Эҳсоси ғайривоқеӣ ӯро фаро гирифт. Як соат пеш онҳо дар маркази ҷаҳаннам буданд, дар яке аз сахттарин ва хунинтарин набардҳои ҳаёташон ғарқ шуда буданд ва ҳоло онҳо дар як ранч дар Техас, ки дар иҳотаи посбонҳо шуста буданд.
  
  Баъд чӣ?
  
  Хуб, ҷиҳати мусбӣ ин буд, ки онҳо аз чаҳор самти асосӣ сетоашро ба даст оварданд. Ва се нафар аз чор аспсавор. Фармон чаҳор силоҳро пинҳон карда буд, аз ин рӯ, аз рӯи ҳисобҳои каме номуайян, норавшан ва комилан номуайяни Дрейк танҳо як силоҳ боқӣ монд. Худ ба худ хандид.
  
  Бале, ман умедворам, ки ман инро дуруст кардам.
  
  Аз паси у садои по ба гуш расиду ба акиб гашт.
  
  Алисия дар он ҷо меистод, комилан урён ва аз оби душ медурахшид, мӯйҳояш ба китфи латхӯрдааш часпида буданд. Дрейк нигарист ва супоришро фаромӯш кард.
  
  "Лаънат" гуфт ӯ. "Пас, вақтҳое ҳастанд, ки дидани шумо хуб аст."
  
  Вай рафта, дастмолашро кашид. "Ба фикри ту, мо вақт дорем?"
  
  - Парво накунед, - гуфт у бо овози табассум. "Ин вақти зиёдро талаб намекунад".
  
  
  * * *
  
  
  Баъдтар, пас аз он ки онҳо кашф карданд ва кӯшиш карданд, ки дар баданашон кӯфта нашудаанд, Дрейк ва Алисия либосҳои тару тоза пӯшиданд ва ба ошхонаи азим фуромаданд. Дрейк намедонист, ки чаро онҳо ошхонаро интихоб кардаанд; ба назар чои вохурии табий менамуд. Шуоъхои хамигарии офтоби гуруб аз тирезахои панорамй даромада, ба фарши чубин ва асбобхои ошхона ранги тиллой мебахшид. Ҳуҷра гарм буд ва бӯи нони тоза пухта меомад. Дрейк дар курсии бар нишаст ва истироҳат кард.
  
  "Ман метавонам як моҳро дар ин ҷо гузаронам."
  
  "Савораи дигар" гуфт Алисия. "Ва он гоҳ мо танаффус мекунем?"
  
  "Оё мо ин корро карда метавонем? Дар назар дорам, ки охири калимаи "танаффус гир, ишк" ба назар намерасад.
  
  "Хуб, мо ҳоло ҳам бояд ба Кроу ҷавоб диҳем," вай китф кашид, "дар бораи Перу. Ва Смит метавонад мушкилот дошта бошад. Вақте ки узви оилаи мо дар душворӣ қарор дорад, мо набояд ба миссия равем".
  
  Дрейк сар ҷунбонд. "Бале, ман розӣ. Ва он гоҳ дастаи SEAL 7 вуҷуд дорад."
  
  "Рӯзе, - оҳ кашид Алисия ва ба тахтаи паҳлӯяш нишаста, - ҷашни мо фаро мерасад.
  
  - Э, бубин, гурба чй овард! - дод зад Дрейк Дальро дида.
  
  Швед аз дари боэхтиёт гузашт. "Бузург, ман кӯшиш мекунам роҳ равам, аммо ҳама чиз дар пеши назари ман дучанд аст."
  
  "Ба фикри ту, роҳ рафтан душвор аст?" Дрейк гуфт. "Оё шумо мехоҳед, ки кӯшиш кунед, ки зан гиред?"
  
  Даль даст ба суи курсии бар рафт. "Касе ба ман нӯшокӣ диҳад."
  
  Алисия шишаи обро ба сӯи ӯ тела дод. "Ман меравам, боз каме мегирам."
  
  Дрейк бо нигаронӣ ба дӯсташ нигарист. "Оё шумо бояд то охир интизор шавед, рафиқ?"
  
  "Рости гап, ҳар дақиқа беҳтар мешавад."
  
  "Оҳ, зеро ман дар ёд дорам, ки шумо ҳангоми ҷанҷол бо Олга чӣ гуна нишастаед."
  
  "Хур, Дрейк. Ман ҳеҷ гоҳ инро ба ёд овардан намехоҳам."
  
  Дрейк хандид. "Гӯё мо ба шумо имкон медиҳем, ки инро фаромӯш кунед."
  
  Дастаи боқимонда оҳиста-оҳиста расиданд ва пас аз бист дақиқа ҳама дар бар нишаста, қаҳва ва об, меваҳо ва тасмаҳои бекон ва захмҳои зиёдтар аз ҳисобашон мехӯрданд. Кинимака ба касе нигоҳ намекард ва Смит дар дасти росташ чизеро нигоҳ дошта наметавонист. Йорги бениҳоят рӯҳафтода буд. Кенси шикоят карданро бас карда натавонист. Танҳо Май, Лорен ва Ҳейден ба назар чунин менамуданд.
  
  "Шумо медонед" гуфт Ҳейден. "Ман хурсандам, ки ҳамаи мо ин корро якҷоя паси сар кардем. Ин метавонад хеле бадтар бошад. Атропин кори худро ичро кард. Оё ягон эффекти пас аз он вуҷуд дорад, бачаҳо?
  
  Йорги, Смит ва Кензи чашмак заданд. Кенси барои хамаи онхо сухан ронд. "Ман фикр мекунам, ки Олга пас аз эффектҳо гузашт."
  
  Хейден табассум кард. "Хуб, зеро мо ҳанӯз анҷом наёфтаем. Он дастаҳое, ки ба Форт-Силл ва Даллас наомадаанд, дар ҷустуҷӯи як калиди охирин буданд. Хушбахтона, маркази таҳлилии Вашингтон ва NSA тавонистанд, ки бозигарони асосиро назорат кунанд."
  
  "САС?" - таклиф кард Дрейк.
  
  "Хуб, бритониёӣ, ҳа. Аз паси онҳо Чин ва тамоми он чизе, ки аз Фаронса боқӣ мондааст, пайравӣ хоҳанд кард...
  
  "Team SEAL 7?" - пурсид Дал.
  
  "Номаълум, эълоннашуда ва беиҷозат" гуфт Ҳейден. "Ба гуфтаи Кроу."
  
  "Назар ба вазири дифоъ сохторҳои болотар ҳастанд" гуфт Кинимака.
  
  "Президент Коберн моро барои хушк кардан овезон намекунад" эътироз кард Дрейк. "Ман бояд бовар кунам, ки вай дар бораи мӯҳрҳо чизе намедонад."
  
  "Ман розӣ" гуфт Ҳейден. "Ва дар ҳоле ки ман бо Мано розӣ ҳастам, ки мавҷудоти аз Кроу болотар вуҷуд доранд, маккоронатаре ҳастанд. Намудҳое, ки аз паҳлӯ ба шумо меоянд ва ба шумо интихоби кам мегузорад. Ман бояд бовар кунам, ки бештар аз он чизе ки мо медонем, идома дорад."
  
  "Ин ба мушкилоти мо кӯмак намекунад." Смит хандид ва барои бардоштан шишаи шир мубориза бурд.
  
  "Дуруст". Ҳейден як каф мева гирифта, худро роҳат кард. "Пас, биёед диққати худро ба ин модари бад хотима диҳем ва ба хона равем. Мо то ҳол бузургтарин даста ва беҳтарин ҳастем. Ҳатто ҳоло, бритониёҳо танҳо як рӯз оғоз карданд. Хитойликлар ҳам. Ҳоло, ба назар мерасад, аз ҳама дигарон, танҳо фаронсавӣ бартарӣ доранд. Онҳо як гурӯҳи дигарро аз се нафар фиристоданд, то бо ягона асли боқимонда тамос гиранд."
  
  "Дар набардҳои нерӯҳои амалиётии махсус ҳамин тавр аст" гуфт Далл. "Мо дар боло ҳастем."
  
  "Бале, аммо ин ба гумон аст, ки аҳамияте дошта бошад. Ва дурӯғ. Чунин нест, ки мо дар биёбон даст ба даст ё якҷоя бошем."
  
  "Ин як ҷанги ноҳамвор ва пешгӯинашаванда аст" гуфт Далл. "Ин ҳамон қадар воқеӣ аст."
  
  Ҳейден сар ҷунбонд ва сипас зуд идома дод. "Матни Фармонро мухтасар баён мекунем. 'Дар чор гушаю канори Замин мо чор-саворро ёфтем ва ба онхо плани супурдани ордени . Онҳое, ки дар давраи доварӣ ва пас аз он наҷот меёбанд, ба таври ҳақиқӣ ҳукмронӣ хоҳанд кард. Агар шумо инро хонда истода бошед, мо гум шудем, бинобар ин хонед ва бо эҳтиёт пайравӣ кунед. Солҳои охирини мо барои ҷамъ кардани чаҳор аслиҳаи ниҳоии инқилобҳои ҷаҳонӣ: Ҷанг, Забт, Гуруснагӣ ва Марг сарф шуданд. муттаҳид, онҳо ҳама ҳукуматҳоро несту нобуд мекунанд ва ояндаи нав мекушоянд. Тайёр бошед. Онҳоро пайдо кунед. Ба чор гӯшаи Замин сафар кунед. Ҷойҳои истироҳатии Падари Стратегия ва сипас Хогонро пайдо кунед; бадтарин ҳиндуҳо, ки ҳамеша зиндагӣ мекард, ва сипас Този Худо. Аммо ҳама чиз на ончунон ки ба назар мерасад. Мо дар соли 1960, пас аз панҷ соли анҷомёбӣ ба Хогон ташриф оварда , Фатҳро дар тобути ӯ гузоштем. Мо тозиёнаеро ёфтем, ки Қиёмати ҳақиқиро ҳифз мекунад. Ва ягона рамзи куштор он аст, ки аспсаворон пайдо шуданд. Дар устухонҳои Падар ягон нишонае вуҷуд надорад. Хиндустонро ярок ихота кардааст. Фармони Қиёмат акнун ба воситаи шумо зиндагӣ мекунад ва то абад ҳукмронӣ хоҳад кард".
  
  Вай суханашро тамом кард ва як нӯшокӣ гирифт.
  
  "Ҳама чиз хуб аст? Ман фикр мекунам, ки ин ҳоло бештар маъно дорад. Тартиб мурдааст, кайҳо нест, аммо дар ин як ҷузъи хурди онҳо вуҷуд дорад. Шояд моле. Муҷаррад. Шояд чизи дигар. Аммо он кофӣ хуб аст, ки лабораторияи Далласро вайрон кунем ва барои берун кардани як гурӯҳи нерӯҳои махсус кофӣ хуб аст, бинобар ин мо наметавонем онро нодида гирем."
  
  Вақте ки Дрейк ишора кард, вай таваққуф кард. - Бале?
  
  "Оё ту медонӣ, ки барои ӯ дар куҷо будан беҳтар аст?" - пурсид у. "Дар дохили як маркази таҳлилӣ дар Вашингтон. Ё дар NSA кор мекунад. "
  
  Чашмони Хейден калон шуданд. "Бало, ин як нуктаи воқеан хуб аст. Биёед ман дар ин бора фикр кунам." Вай аз кӯзаи шиша қаҳваи сиёҳ рехт.
  
  "Вакт мегузарад, рафикон, - гуфт Май.
  
  "Бале ман бо ту ҳастам". Ҳейден даҳони худро пур кард. "Пас, биёед матнро таҳлил кунем: охирин гӯшаи замин Аврупо аст. Мо бояд қабри тозиёнаи Худоро, ки Савораи марг аст ва қиёмати ҳақиқиро посбонӣ мекунад, пайдо кунем. Аз ҳама бадтаринаш. Ва ҳангоме ки аспсаворон пайдо шуданд, рамзи куштор вуҷуд дошт? Ман инро ҳанӯз нафаҳмидам, бахшиш."
  
  "Ман гумон мекунам, ки маркази таҳлилӣ муддати тӯлонӣ ин корро мекард?" Йорги гуфт.
  
  Акнун Лорен, ки ба яхдони азим такья мекард, сухан ронд. "Албатта. Боре ба пешвои қадим унвони шубҳаноки "Флагеллуми Худо" дода шуда буд, ки аз ҷониби румиён ҷангида ва куштанд.Ӯ эҳтимолан муваффақтарин ҳокимони ваҳшӣ буд ва дар замони зиндагӣ дар солҳои 406-453 ба империяҳои шарқӣ ва ғарбии Рум ҳамла карда буд. даҳшатноктарин душмани Рум буд ва боре иқтибос оварда буд: "Аз ҷое ки ман гузаштам, дигар ҳеҷ гоҳ алаф намерӯяд".
  
  "Боз як қотили оммавии қадимии шӯҳратёфта" гуфт Далл.
  
  "Аттилаи хун, - гуфт Лорен, - бародари худро дар соли 434 кушт, то хукмрони ягонаи хуннхо шавад. Ба гуфтаи муаррих Эдвард Гиббон, Аттила, ки бо нигоҳи шадиди худ маъруф буд, зуд-зуд чашмонашро ғелонда, "гӯё аз даҳшати илҳомбахшидааш лаззат мебарад." Ӯ ҳамчунин иддао кардааст, ки шамшери воқеии Миррих, худои ҷанги Румро дар даст дорад. тасаввур карда метавонад, ки тарсу ҳаросро, ки ин дар майдони ҷанги Рум ба вуҷуд меовард.
  
  "Мо онро гирифтем" гуфт Дрейк. "Аттила бачаи бад буд ё бачаи хуб, вобаста аз он ки шумо дар кадом тараф будед. Ва китобҳои таърихро кӣ навиштааст. Чӣ тавр ва дар куҷо мурд?
  
  "Якчанд ҳисобҳои ба ҳам мухолиф тасвир мекунанд, ки ӯ чӣ гуна мурдааст. Аз хуни бинӣ то корд аз дасти зани наваш. Ва«те ки  асади ѓро пайдо карданд, мардон мувофи«и одати хунн®о муй®ои сарашонро канда, ба рѓяшон захм®ои ами«и нафратовар мезананд. Гуфта мешуд, ки Аттила чун душмани даҳшатборе аз худоён дар бораи марги ӯ ҳамчун ногаҳонии афсонавӣ хабар гирифтааст. Баракат. Ҷасади ӯ дар маркази як дашти васеъ, дар дохили хаймаи абрешим гузошта шуда буд, то ҳама бинанд ва мафтунианд. Бехтарин саворони кабилахо дар атрофи гулханхо савор шуда, дар бораи корнамоихои бузурги у накл мекарданд. Ин марги бузург буд. Дар идома гуфта мешавад, ки бар сари қабри ӯ як ҷашн баргузор шуд". Лорен такрор кардани нуктаҳои дахлдорро идома дод, ки констебл ба гӯшаш пичиррос зад. Барои насб кардани баландгӯяк фоида надошт.
  
  "Онҳо қабрҳои Ӯро бо тилло, нуқра ва оҳан мӯҳр заданд, зеро ӯ се дона дошт. Ва онҳо боварӣ доштанд, ки ин се мавод ба бузургтарин подшоҳон мувофиқанд. Албатта, силоҳ, сарват ва ганҷҳои нодир илова карда шуданд. Ва ба назар чунин мерасад, ки аз рӯи одат низ ҳамаи онҳоеро, ки дар қабри ӯ кор мекарданд, куштанд, то махфӣ нигоҳ доштани ҷои он."
  
  Алисия ба гирду атроф ба онҳое, ки дар сари миз нишаста буданд, нигарист. "Яке аз шумо хоҳад мурд" гуфт вай. "Аз ман талаб накун, ки туро дафн кунам. Шанс нест."
  
  "Шумо аз шунидани он, ки қабри Аттила яке аз бузургтарин дафнгоҳҳои гумшуда дар таърих аст, ҳам ғамгин мешавед ва ҳам шод мешавед. Албатта, аз баъзеи дигар - ҷасади деринаи гумшудаи шоҳ Ричард III дар зери як таваққуфгоҳи автомобилии Лестер чанд сол пеш кашф шуда буд - мо боварӣ дорем, ки онҳоро то ҳол ёфтан мумкин аст. Шояд Клеопатра? Ҷаноби Фрэнсис Дрейк? Моцарт? Ба хар хол, дар мавриди Аттила, чунин мешуморанд, ки муҳандисони Ҳунӣ дарёи Тиссаро ба қадри кофӣ ба он равона кардаанд, ки маҷрои асосии дарёро хушк кунад. Аттила дар он ҷо дар тобути боҳашамат ва бебаҳои сегонаи худ дафн карда шуд. Пас аз он Тисса озод карда шуд ва Аттиларо то абад пинҳон кард."
  
  Дар ин лахза садои вертолёте, ки наздик омада истодааст, шуниданд. Ҳейден ба ҳуҷра нигарист.
  
  "Ман умедворам, ки шумо ба ҷанги дигар омодаед, писарон ва духтарон, зеро ин ба охир нарасидааст."
  
  Дрейк мушакҳои дардмандашро дароз кард. Дал кӯшиш кард, ки сарашро дар китфаш нигоҳ дорад. Кенси вақте ки вай ба тахтапушташ харошида расонд, ғамгин шуд.
  
  "Ба ростӣ," гуфт Дрейк. "Ман дар ин ҷо ҳанӯз дилгир шудам."
  
  Хейден табассум кард. Дал ба қадри имкон сар ҷунбонд. Май аллакай ба по хеста буд. Лорен ба тарафи дар рафт.
  
  "Биё" гуфт вай. "Онҳо дар роҳ ба мо маълумоти бештар медиҳанд."
  
  "Европа?" - пурсид Йорги.
  
  "Бале. Ва барои охирин савораи марг".
  
  Алисия аз курсии бар парид. "Сухани олиҷаноб," гуфт ӯ бо истеҳзо. "Аз ҷониби шумо ин қадар ҳаяҷоновар садо медиҳад, ки ҳатто ангуштони пойҳои ман ба ларза меоянд."
  
  
  БОБИ сию чорум
  
  
  Парвози дигар, чанги дигар дар уфук. Дрейк ба курсии бароҳат нишаст ва гӯш кард, ки Лорен ҳукмҳо ва хулосаҳои округи Колумбияро дар парвандаи Аттила Ҳун баён кард. Даста дар мавқеъҳои гуногун нишаста, он чизеро, ки аз дасташон меомад, гирифта, кӯшиш мекард, ки дарди аз "ҳодисаи Ольга", ки ба наздикӣ номгузорӣ шуда буд, сарфи назар кунад.
  
  "Қабри Аттила дар таърих гум шудааст" гуфт Лорен. "Ҳеҷ гоҳ ёфт нашуд, гарчанде ки якчанд кашфиётҳои бардурӯғ буданд. Пас, - вай таваққуф карда, гӯш кард, - оё шумо дар бораи аномалияи гравитатсионӣ шунидаед?
  
  Дал ба ақиб нигарист. "Ин истилоҳ якчанд маъно дорад."
  
  "Бале, ин нуқтаи мост. Чанде пеш олимон аномалияи азим ва пурасрореро кашф карданд, ки дар зери яхбандии қутбӣ дафн шудааст. Шумо инро медонистед? Он аз чихати хачми хеле калон - 151 миль ва кариб хазор метр чукур аст. Аз ҷониби моҳвораҳои NASA ошкор карда шуд, ки он як аномалияи ҷозиба буд, зеро тағирот дар атрофи он мавҷудияти як объекти азими воқеъ дар кратерро нишон медод. Акнун, назарияҳои ваҳшӣ як сӯ, ин объект аномалияи гравитатсионӣ мебошад. Он нодуруст ҷойгир шудааст, мисли ҳама чизҳои атрофи он ҳаракат намекунад ва аз ин рӯ, онро тавассути радарҳои пуриқтидор муайян кардан мумкин аст."
  
  "Шумо дар бораи радарҳои ба замин воридшаванда гап мезанед" гуфт Далл. "Ихтисоси кӯҳнаи ман."
  
  Чашмони Дрейк калон шуданд. "Шумо боварӣ доред? Ман фикр мекардам, ки ин стриптизи мардона дар базмҳои мурғхонаҳост. Онҳо шуморо Викинги рақскунанда номиданд."
  
  Дал ӯро хаста кард. "Инро бас кунед".
  
  Алисия ба ман такя кард. Вай ба таври театрӣ пичиррос зад: "Ӯ хашмгин ба назар мерасад."
  
  "Бо як пиразани бехабар ҷаста кардан ба шумо ин корро мекунад."
  
  Тааҷҷубовар аст, ки Смит дар чашмонаш ашк буд. "Ман бояд бигӯям," ӯ нафас кашид, "ман ҳеҷ гоҳ надидаам, ки касе аз касе ин қадар сахт ҷаббида бошад, бидуни батут." Вай руяшро пинхон дошта, ором шудан мехост.
  
  Кинимака ба китфаш зад. "Оё шумо хубед, бародар? Ман ҳеҷ гоҳ туро ханда накардаам, мард. Ин аҷиб аст".
  
  Лорен дахолат карда, шведиро аз тамасхури бештар начот дод. "GPR, аммо дар миқёси пуршиддат. Дар назар дорам, ки дар харитаҳои Google ин чизи аҷибе ҳаст, ки Антарктида ном дорад. Шумо инро аз ноутбуки худ дидан мумкин аст. Аммо пайдо кардани чизе ба мисли қабри Аттила? Хуб, он истифодаи мошинҳо ва нармафзорро дар бар мегирад, ки NASA то ҳол соҳиби он нашудааст."
  
  "Оё онҳо моҳвора истифода мебаранд?" - пурсид Йорги.
  
  "Бале, ҳама миллатҳои олӣ инро доранд."
  
  "Аз ҷумла Чин, Британияи Кабир ва Фаронса." Дрейк ба рӯйхати рақибони онҳо ишора кард.
  
  "Албатта. Чиниҳо аз кайҳон метавонистанд шахсеро, ки дар мошинаш нишастааст, шиносоӣ кунанд, сайтҳои интернетиро тафтиш кунанд ва мундариҷаи сэндвичеро, ки ӯ мехӯрад, тасниф кунанд. Ягон мард. Қариб дар ҳама ҷо."
  
  - Фақат мардон? - пурсид Кензи. - Ё занон низ?
  
  Лорен табассум кард ва пичиррос зад: "Ман дар гӯшам марде дорам, ки онро мегузаранд. Ба назар каме ҷавон аст, гӯё ӯ ҳанӯз занонро кашф накардааст."
  
  Дрейк ба чархбол гӯш дод, ки дар осмон байни Амрико ва Аврупо, ақсои сеюм ва чоруми замин бурида шуд.
  
  "Хуб, хуб, ба ҳар ҳол..." Лорен чашмак зад. "Агар ҷуғрофияи каме маълуми Пискараро ҷамъ оварем, дар як матн гуфта мешавад, ки қасри машҳури Аттила дар байни Дунай ва Тиса, дар теппаҳои Карпат, дар даштҳои Венгрияи боло ва Зазберини ҳамсоя ҷойгир буд. Як порчаи хеле норавшантар мегӯяд, ки қабри Аттила дар рӯ ба рӯи қасри ӯ буд".
  
  "Аммо дар зери дарё дафн шудааст" гуфт Май.
  
  "Бале, Тиса аз шимол ба чануб аз Венгрия мегузарад ва шохоби азими худи Дунай мебошад. Рохи дарьё ба олимони мо ёрй мерасонад. Умедворем, ки таҳқиқоти онҳо бо истифода аз технологияи геофизикӣ моҳвора, магнитӣ, MAG ва радарҳои ба замин воридшавандаро муттаҳид мекунад. Тадқиқотҳои магнитӣ бо профилҳои GPR барои аномалияҳои интихобшуда пурра карда мешаванд. Онҳо инчунин мегӯянд, ки онҳо метавонанд бубинанд, ки маҷрои дарё ягон бор дигар карда шудааст ё на." Вай китф дархам кашид. "Мо дар бораи ҳазорҳо ва ҳазорҳо тасвирҳо сухан меронем, ки компютер бояд онҳоро бубинад ва сипас қарор қабул кунад."
  
  "Хуб, хуб, пас мо ба Маҷористон меравем." Алисия худро дарди сар нишон дод. "Танҳо бигӯед."
  
  Даста баргашт ва ҳайрон шуд, ки ҳамкорони хашмгинашон чӣ кор мекунанд.
  
  
  * * *
  
  
  Маҷористон, Дунай ва Тиса шабона мисли тамоми Аврупо сиёҳ менамуданд, аммо Дрейк медонист, ки ҳоло дар ин ҷо хеле нооромтар аст. Дар он ҷо тавонотарин чаҳор аспсавор хобидааст - Марг - ва онҳое, ки ӯро ёфтаанд, ояндаи ҷаҳонро хуб муайян мекунанд.
  
  Даста ба замин фуруд омад, боз парвоз кард, боз фуруд омад ва сипас ба як вагончаи азими нотакрор савор шуд, то марҳилаи охирини сафари худро анҷом диҳад. Ҳисобкунакҳо ҳанӯз чизе нафаҳмидаанд, майдонҳо ҳанӯз калон буданд ва ҳадаф хурд буд, на аз кӯҳна ва эҳтимолан таназзул. Хуб мебуд, фаҳмидани он ки Фармон чӣ гуна мустақилона амал мекунад, аммо куштори ногаҳонии онҳо даҳсолаҳо пеш ба ҳама гуна ақибнишинӣ хотима гузошт.
  
  Онхо дар даштхо лагерь барпо карда, дар берун посбонхо гузошта, дар дохил карор гирифтанд. Шамоли сахт вазида, хаймахоро ларзонд; воқеияти сюрреалистии ҳар чизе, ки онҳо дар тӯли чанд рӯзи охир анҷом додаанд, ҳанӯз ҳам кӯшиш мекард, ки дар он ғарқ шавад.
  
  Оё мо дар ҳақиқат ҳоло дар ин ҷо, дар ними теппаи Венгрия қароргоҳ дорем? Дрейк дар ин бора фикр кард. Ё Олга то ҳол моро мезанад?
  
  рони гул-гулшукуфии хайма хакикат мегуфт, ки дар пахлуи у чахиш мекард. Алисия, ки дар болишти хобаш печонда шуда буд, танҳо чашмонаш нишон дода шудаанд.
  
  "Оё сард аст, азизам?"
  
  - Бале, ба ин чо биё ва маро гарм кун.
  
  "Лутфан," гуфт Дал аз ҷое дар ҷануби пойҳои Дрейк, "на имрӯз."
  
  "Ман розӣ" гуфт Кензи аз шарқ. "Ба бача гӯед, ки шумо дарди сар доред ё чизе. Кӣ медонад, ки вай дар куҷо буд? Шумораи бемориҳо ва ғайра ва ғайра".
  
  "Пас, дар бораи чаҳоргона саволе нест?"
  
  - Ин аст, - илова кард Май, ки дар даромадгохи хайма меистод. "Хусусан аз он ки мо панҷ нафарем."
  
  "Девона, ман фаромӯш кардам, ки ту дар ин ҷо будӣ, Спрайт. Ман то ҳол бовар карда наметавонам, ки онҳо ҳама моро дар як хаймаи лаънатӣ бастаанд."
  
  "Ман, барои як, бартарӣ дорам, ки дар даштҳо хоб кунам" гуфт Дал, аз ҷояш хеста. "Он гоҳ шояд ман хоб равам."
  
  Дрейк сари шведиро ба сӯи баромад тамошо карда, гумон мекард, ки ӯ имкони занг задан ба Ҷоаннаро истифода мебарад. Муносибати онҳо дар ҳаво боқӣ монд, аммо рӯзе фаро мерасад, ки ба қарибӣ касе қарори доимӣ қабул мекунад.
  
  Субх фаро расид ва коршиносон аз Вашингтон ним даҳҳо сайтро пешниҳод карданд. Даста чудо шуда, ба кофта шу-руъ кард, манзарахои ачоибу дилраборо аз сару дилашон берун партофт: мори кабуди дурахшони Тиса, ки гох васеъ, гохе дар чойхои ачоиб танг, талу теппахои сералафи Карпат, осмони беохири софу бегубор. Насими салкин дар фазой фарох вазида, хастагиро рафъ мекард ва захмхоро таскин медод. Дрейк ва дигарон ҳамеша ҳайрон буданд, ки душманони онҳо дар куҷоянд. Бритониё, Чин ва Фаронса. Дар куҷо? Дар болои теппаи наздиктарин? Ҳеҷ кас ҳеҷ гоҳ каме ишораи назоратро надидааст. Гӯё дигар дастаҳо таслим шуда бошанд.
  
  "На шикори миёнаи реликти шумо" гуфт боре Дрейк. "Ман базӯр намедонам, ки ман дар оянда ба куҷо меравам."
  
  "Ман розӣ" гуфт Далл. "Як лаҳза мо ҳама мубориза мебарем, ва баъд ҳамааш осон аст. Ва аммо ин метавонад бадтар бошад. "
  
  Рузи аввал зуд парвоз кард, баъд дуюм. Онҳо чизе наёфтанд. Борон борид ва баъд офтоби нобино. Коллектив бо навбат истирохат карда, баъд ба чанд коргари кироя ичозат дод, ки муддате онхоро сабук кунанд. Мардон ва заноне, ки забони англисиро намедонистанд, аз як деҳаи ҳамсоя таъин карда шуданд. Як рӯз, Алисия як сӯрохиро дар замин кашф кард, эҳтимолан нақби кӯҳна, аммо ҳаяҷони ӯ зуд аз байн рафт, вақте ки ҷустуҷӯяш ба як нуқтаи сарбаста расид.
  
  "Фоида нест" гуфт вай. "Мо метавонем аз ӯ як метр дур бошем ва то ҳол ӯро наёбем."
  
  "Чӣ гуна фикр мекунед, ки ин тӯли ин солҳо нодида гирифта шуд?"
  
  Даль сарашро харошиданро давом дод, боварӣ ҳосил кард, ки онҳо чизеро нафаҳмидаанд. "Ин дар нӯги забонам аст", - такрор кард ӯ на як бор.
  
  Дрейк худро дастгир карда натавонист. "Шумо Олгаро дар назар доред, ҳамин тавр не? Ин як таҷрибаи хеле кӯтоҳ буд, рафиқ."
  
  Дол ҳирсид, ҳанӯз ҳам скан мекард.
  
  Шаби дигар ва чанд соати дигар дар хайма. Аз ҳама пуршиддат аз ин шомҳо вақте буд, ки Дрейк дар бораи изҳороти Уэбб, мероси ӯ ва анбори махфии иттилооти ӯ сӯҳбат кард.
  
  "Мо бояд дафъаи оянда ба он диққат диҳем. Сирри ҷамъовардаи ӯ метавонад харобиовар бошад. Аҷиб".
  
  - Барои кй? Дал гуфт. "Онҳое, ки бар зидди мо буданд, он қадар бад набуданд."
  
  "Ба ҷуз он ки мо ҳоло намедонем" гуфт Май.
  
  "Лаънат, дар ҳақиқат? Ман фаромӯш кардам. Кадомаш аст?"
  
  Зани ҷопонӣ овозашро паст карда, оромона сухан мегуфт. "Яке аз шумо мемирад."
  
  Лахзаи дуру дарози дарднок хомушй хукмфармо буд.
  
  Алисия онро шикаст. "Бояд бо Дрейк розӣ шавед. Ин на танҳо ба мо дахл дорад. Уэбб як мутахассиси таъқибкунанда ва як хари сарватманд буд. Эҳтимол, ӯ дар сари ҳама ифлос шуда бошад".
  
  Бонги хатари бардурӯғ боис шуд, ки онҳо аз хайма шитофтанд ва ба замину лой, дар миёни харобаҳо ва реги гӯри қадима афтоданд. Ба хашми амиқи онҳо маълум шуд, ки он ба Аттила тааллуқ надорад. Ҳадди ақал на он қадар ки онҳо гуфта метавонистанд.
  
  Баъдтар дар хайма боз ба андешаи худ баргаштанд.
  
  Ҳейден гуфт: "Оё бисёр корҳо вуҷуд доранд". "Шояд ин ҷустуҷӯи макони пинҳонии Уэбб ва он чизе, ки мо баъдан кашф кардем, метавонад моро аз он чизе, ки омада истодааст, муҳофизат кунад."
  
  "Марги Ҷошуа дар Перу? Беитоатии мо? Доварии шубҳанок ва риштаи номуайян? Мо бояд ба касе ҷавоб диҳем. Як номе, ки шумо метавонед аз он дур шавед. Аммо се? Чор? Ҳисобҳои мо дар сурх ҳастанд, одамон ва ман дар назарам харҷи зиёдатӣ надорам. "
  
  "Пас, SEAL Team 7?" - пурсид Дал.
  
  "Шояд," ғурур кард Ҳейден. "Чӣ тавр донистан? Аммо агар бо таассуб ба мо ҳамла кунанд, савганд ба Худо, ки бо қувваи муқоисавӣ ҷавоб медиҳам. Ва ҳамин тавр бо ҳамаи шумо хоҳад буд. Ин фармон аст."
  
  Рузи дигар фаро расиду шикор давом кард. Бориш ба кушиши онхо халал расонд. Маркази таҳлилии Вашингтон бо ҳафт сайти дигар дар маҷмӯъ бисту се баргашт. Аксари онҳо ба ҷуз ҷойҳои холӣ ё таҳкурсии кӯҳна, биноҳои кайҳо гузашта, скелетҳо ба латтаҳо табдил ёфта буданд, чизе намедоданд. Бештари рӯзи дигар сипарӣ шуд ва рӯҳияи дастаи НАЗА паст шуд.
  
  "Оё мо ҳатто дар ҷои дуруст ҳастем?" - пурсид Кензи. "Ман Венгрияро дар назар дорам. Дар рӯ ба рӯи қасри Аттила. Ин шахс чанд вақт пеш таваллуд шудааст? Ҳазору шашсад сол пеш, дуруст? Ин чи аст? Чордах аср пеш аз Геронимо. Шояд Аттила "бало" нодуруст бошад. Ман гумон мекунам, ки калисои католикӣ ба бисёриҳо ишора кардааст. "
  
  "Мо як қатор аномалияҳоро пайдо мекунем" гуфт Кинимака. "Онҳо хеле зиёданд ва ҳеҷ яке аз онҳо дуруст нест."
  
  Дал ба ӯ нигоҳ кард. "Ба мо роҳе лозим аст, ки ҷустуҷӯи худро маҳдуд кунем."
  
  Лорен, ки ҳамеша ба маркази таҳлилӣ пайваст буд, ба тарафи дигар нигоҳ мекард. "Бале, мегуянд. ҳа."
  
  Шамол муйхои шведиро охиста вазид, вале чехраи у бепарво монд. "Ман ҳеҷ чиз надорам".
  
  "Шояд мо боз ба Аттила назар кунем?" Май таклиф кард. "Дар тарҷумаи ҳоли ӯ чизе ҳаст?"
  
  Лорен ба гурухи Вашингтон гуфт, ки дар ин бора гамхорй кунанд. Коллектив дам гирифт, хоб кард, айб чустучу карду ягонтоашро наёфт ва боз дар ду дафтаи бардуруг иштирок кард.
  
  Ниҳоят, Дрейк як даста ҷамъ овард. "Ман фикр мекунам, ки мо бояд инро ноком номида шавем, одамон. Фармоиш мегӯяд, ки онҳо онро пайдо кардаанд, эҳтимол & # 184; аммо агар мо натавонем, дигар кишварҳо ҳам наметавонанд. Шояд Савораи чорумро дар он чое, ки дафн карда шуда буд, мондан бехтар мебуд. Агар вай то ҳол дар он ҷо бошад."
  
  "Шояд қабр ғорат шуда бошад," гуфт Ҳейден ва дастҳояшро дароз карда, - каме пас аз дафн. Аммо пас аз он, албатта, реликтҳо кашф карда мешуданд. Матоъ. Шамшер. Ганҷҳо. дигар органхо".
  
  "Дар он ҷо гузоштани чунин силоҳи пурқувват душвор аст" гуфт Кензи бо ифодаи холӣ дар чеҳрааш. "Ман медонам, ки ҳукумати ман намехоҳад. Онҳо ҳеҷ гоҳ ҷустуҷӯро бас намекунанд."
  
  Дрейк бо розигӣ сар ҷунбонд. "Дуруст, аммо мо бешубҳа бӯҳронҳои дигаре дорем. Мо наметавонем ҳамеша дар ин ҷо бимонем."
  
  "Онҳо дар Перу ҳамин чизро гуфтанд" гуфт Смит.
  
  Дрейк ба Лорен ишора кард. "Оё онҳо барои мо чизе доранд?"
  
  "Ҳоло не, ба истиснои ҳашт сайти эҳтимолии дигар. Нишондодҳо ҳоло ҳам ҳамонанд. Ҳеҷ чиз душвор нест."
  
  "Аммо оё ин маҳз ҳамон чизест, ки мо ҷустуҷӯ дорем?" Даль хеле оромона гуфт.
  
  Ҳейден оҳ кашид. "Ман фикр мекунам, ки ман бояд ба ин шахс занг занам ва бо котиб тамос гирам. Мо беҳтарем..."
  
  "Эҳтиёт бошед", - огоҳ кард Алисия. "Шояд ин сигнале бошад, ки мӯҳрҳо интизоранд."
  
  Ҳейден хомӯш шуд, дар чашмонаш номуайянӣ пайдо шуд.
  
  Далл ниҳоят диққати онҳоро ба худ ҷалб кард. "Радари ба замин воридшаванда" гуфт ӯ. "Ҷустуҷӯи аномалияҳо, гравитатсионӣ, магнитӣ ё ҳама чиз. Табиист, ки вай бисёр чизи даҳшатнокро пайдо мекунад, зеро ин сайёраи хеле кӯҳна аст. Аммо мо метавонем ҷустуҷӯи худро маҳдуд кунем. Мо метавонем. Оҳ, лаънат, чӣ гуна мо ин қадар аблаҳ бошем?"
  
  Дрейк нигоҳи нигаронии Алисияро мубодила кард. "Оё шумо хубед, рафиқ? Шумо то ҳол таъсири он Олгаро, ки рабудан карданӣ будед, эҳсос намекунед, ҳамин тавр не?
  
  "Ман хубам, ман мисли ҳамеша комил ҳастам. Гӯш кунед - он аблаҳоне, ки қабрҳои худоёнро ёфта буданд, ба ёд оред?
  
  Чеҳраи Дрейк ҳоло ҷиддӣ шуд. "Ин мо будем, Торстен. Хуб, аксарияти мо."
  
  "Ман медонам ин чӣ. Мо устухонҳои Один, инчунин Тор, Зевс ва Локиро пайдо кардем." Ӯ таваққуф кард. "Афродита, Миррих ва ғайра. Хуб, аслиҳа ва зиреҳи онҳо аз чӣ буд? Баъзе аз ганҷҳои онҳо?"
  
  "Моддаи номаълуме, ки баъдтар ба мо дар вазифаи дигар кӯмак кард" гуфт Дрейк.
  
  - Бале. Дал табассумро бас карда натавонист. - Бо Аттила шамшери киро дафн карданд?
  
  Лорен ба он ҷаҳид. "Марс!" - хитоб кард вай. "Худои ҷангии Рум бо шамшераш ба воситаи скифҳо ба Аттила сӯрох кард. Он шамшери ҷанги муқаддас номида шуд. Аммо агар ин воқеан аз дасти худи Миррих бошад..."
  
  "Шумо метавонед радари ба замин воридшавандаро аз нав танзим кунед, то ин унсури мушаххасро ҷустуҷӯ кунед" гуфт Далл. "Ва танҳо ин унсури бениҳоят нодир."
  
  "Ва бум!" Дрейк ба ӯ сар ҷунбонд. "Ин хеле оддӣ аст. Шведи девона баргашт".
  
  Алисия то ҳол хашмгин менамуд. "Шумо дар ин бора фикр карда наметавонистем, лаънат, чанд рӯз пеш?"
  
  
  БОБИ сию панчум
  
  
  Боз ҳашт соати дигар ва онҳо омода буданд. Дастаи DC пас аз тамос бо як воҳиди археологии Исландия, ки то ҳол он чизеро, ки аз қабри аввалини худоён боқӣ монда буд, меомӯзад, радари ба замин воридшавандаро дубора оғоз кард. Он ҳамеша ба Один бармегардад, фикр мекард Дрейк ҳангоми интизорӣ. Маълум аст, ки исландиҳо қисми зиёди ҷузъиёти бозёфт ва тамоми намунаҳоро нигоҳ доштаанд. Фиристодани маълумот дар бораи унсури нодир ба Вашингтон кори чанд дақиқа буд.
  
  Ҳадди ақал ин ҳамон чизест, ки онҳо гуфтанд, дертар Дрейк тасаввур кард. Вай дар ҳайрат мемонд, агар амрикоиҳо инро дар файл надошта бошанд.
  
  Санҷиш гузаронида шуд ва баъд сигнали гарм фиристода шуд. Пинг ба минтақае, ки онҳо аллакай дар атрофи он сайр карда буданд, ва шамшери қадимии Миррих нуқтаи равшани харита гардид.
  
  - Ана, - гуфт Май. "Мақбараи Аттилаи Ҳун".
  
  Кофтуковхо ба таври чиддй cap шуданд. Сокинони деха ба васеъ кардани сурохии аллакай кофташуда шуруъ карданд. Пеш аз он ки онҳо ба холигоҳе, ки комилан ба шамшер баробар буд, расиданд, онҳо ба сокинони деҳа пардохт карданд ва худро афсурда вонамуд карданд, ки рафтани онҳоро тамошо мекарданд.
  
  "Тарафи дигари ин, - гуфт Май, - бозёфти бузурги фарҳангист."
  
  "Мо ҳоло наметавонем дар ин бора хавотир шавем" гуфт Ҳейден. "Ин аслиҳаи марг аст. Пеш аз он ки мо чизеро эълон кунем, ин бояд безарар карда шавад. "
  
  Смит, Йорги ва Кинимака ба замин ҳамла карданд. Далл то ҳол назар мекард ва ҳис мекард, ки каме ғамгин буд, гарчанде ки Алисия ва Кензи аз фурсат истифода бурда, ӯро ҳама чизро аз "хари бекор" то "Давлонаи девона" номиданд.
  
  Дере нагузашта, ба холигоҳ даромад.
  
  Дрейк тамошо кард, ки трио фосиларо васеъ кард. Май ва Алисия майдонро аз назар гузаронданд, то боварӣ ҳосил кунанд, ки дар алафҳои дарозе, ки ғоиб шудан мехостанд, ҳайратовар нестанд. Лорен ба сӯрох наздик шудан мехост; хатти назари байни ду зан ва занони поён.
  
  "Азбаски мо намедонем, ки мо то куҷо поён меравем," гуфт Дрейк, "муошират метавонад бефоида бошад. Аммо ман фикр мекунам, ки мо онро тавре бозӣ хоҳем кард, ки онро пайдо мекунем."
  
  "Ба мо танҳо як қуттӣ лозим аст" гуфт Ҳейден. "Мо вақтро сарф намекунем, ки ба чизе ё ягон каси дигар нигоҳ кунем. Шумо розӣ ҳастед?"
  
  Онҳо сар ҷунбонданд. Йорги аввалин шуда, дар команда чолоктарин буд. Пас аз он Кинимака омад, ки ҳанӯз захми сариро ҳамширагӣ мекард ва аз паи Смит. Дрейк ба сӯрох ҷаҳида, аз паи Ҳейден ва Дал. Швед бояд дар даромадгоҳ бимонад. Дрейк дар зери замини ноҳамвор савор шуд ва худро дар дохили нақби торик дид. Як дақиқаи хазандагон ва фишурдани байни деворҳо боиси холигии васеътаре гардид, ки даста ба тарафи чап гашт. Йорги шамшерро ба штурмани сайёр пайваст ва дар хар чанд дакика масофаи байни онхо ва уро даъват мекард.
  
  Дрейк дурахши худро устувор нигоҳ дошта, чӯбҳоро бо онҳое, ки дар пеш буданд, пайваст. Гузаргоҳ ҳеҷ гоҳ аз канор нарафт, балки дар атрофи ҷои оромии шамшер давр заданд, то оҳиста аз он дур рафтанд.
  
  Йорги дар пеш истод. "Шояд мо бояд рахна кунем."
  
  Дрейк қасам хӯрд. "Ин санги сахт аст. Барои рахна кардани он ба мо таҷҳизоти калон лозим буд. Оё мебинед, ки вай чӣ қадар фарбеҳ аст? "
  
  Йорги овози норозй баромад. "Барои ин гузаргоҳ ду баробар зиёд аст."
  
  "Ва шамшер?" - Ман пурсидам.
  
  "Танҳо дар тарафи дигар."
  
  Дрейк таассуроти мушаххасе дошт, ки онҳоро бо онҳо бозӣ мекунанд. худоёни кухна боз кайфу сафо мекунанд. Баъзан ба назар чунин менамуд, ки онҳо тамоми роҳ ӯро пайравӣ карда, ӯро ба ин ё он саргузашт мекашиданд, гоҳе бармегаштанд, то худро маълум кунанд.
  
  Мисли ҳозир.
  
  Ӯ қарори худро қабул кард. "Давом диҳед" гуфт ӯ. "Мо бояд бубинем, ки ин порча ба куҷо мебарад."
  
  "Хуб, яке аз аномалияҳо дар пеш аст", - ҷавоб фиристод Йорги. "Шакли калон номаълум."
  
  Овози Алисия ба воситаи коммуникатор гуш кард. "Оё ҳаракат мекунад?"
  
  Дрейк оҳанги бади юморро медонист. "Инро бас кунед".
  
  "Ӯ чанд пой дорад?"
  
  "Алисия!"
  
  Ҳама дар зери замин пистолетҳои худро бароварданд. Дрейк кӯшиш кард, ки гарданашро кашад, то ба пеш нигоҳ кунад, аммо Кинимака назари ӯро бозмедорад. Ягона коре, ки ба ӯ муяссар шуд, болои сараш ба нақб бархӯрд.
  
  Чангро аз байни хаво гузаронд. Дрейк арақ мекард, захмҳои тару тозааш мезаданд. Даста ба қадри имкон зуд ҳаракат мекард. Йорги онҳоро дар атрофи як печи оҳиста бурд. Танхо дар хамин вакт чавони рус бозистод.
  
  "Оҳ! Ман чизе дорам."
  
  "Чӣ?" - Ман пурсидам. Якчанд овозхо шунида шуданд.
  
  "Интизор шавед. Шумо метавонед бо ман ба ин ҷо биёед".
  
  Дере нагузашта Дрейк хамирро давр зад ва дид, ки паҳлӯи гузаргоҳ васеъ шуда, ба камари сангине мубаддал мешавад, ки баландиаш ҳашт фут ва паҳноиаш чор маротиба аз одам аст. Он ранги зард, ҳамвор ва аз сӯрохи тангтаре, ки дар худи санг бурида шуда буд, боло баромад, даромадгоҳи хурде мисли дар.
  
  Дрейк ба сиёҳии ин сӯрох нигоҳ кард. "Пас, шояд онҳо сангро каме кофтанд, то Аттила то абад дар ин ҷо бимонад?"
  
  "Аммо дар болои мо дарё нест" гуфт Йорги. "Ин дар фикри ман буд."
  
  "Маҷрои дарёҳо дар тӯли солҳо тағир меёбанд" гуфт Ҳейден. "Дар ҳоли ҳозир мо гуфта наметавонем, ки оё Тиса як вақтҳо ҳамин тавр мерехт. Ба ҳар ҳол, он ҳамагӣ чанд метр ҷануб аст".
  
  Дрейк ба сӯи торикӣ равон шуд. "Ман дар бозӣ ҳастам. Оё мо як назар кунем?
  
  Йорги мавкеи худро дар пеш нигох дошта, аз чо хест. Дари нав дар аввал танҳо як тарҳи сиёҳии комил буд, аммо вақте ки онҳо наздиктар шуда, чароғҳои худро дурахшиданд, аз он тараф ишораи як ҳуҷраи калонро диданд. Ҳуҷра калонтар аз ошхонаи муносибе набуд, ки пур аз зарраҳои чанг ва хомӯшии мутлақ буда, дар марказаш пояи зону баланд буд.
  
  Дар болои поя тобути сангин буд.
  
  "Аҷоиб," нафас кашид Йорги.
  
  - Ба фикри ту, Аттила дар он ҷо ҳаст? - пурсид Кензи.
  
  "Шамшер аст, ба фикрам." Йорги радари ба замин воридшавандаашро тафтиш кард. "Инро ҳамин тавр мегӯяд."
  
  "Мо дар як миссия мемонем." Ҳейден ҳатто ба тобут нигоҳ намекард. Вай бо омӯхтани ҷинс машғул буд. "Ва он ҳамон ҷост? Ҳамааш ҳамин".
  
  Дрейк ба он ҷое ки ишора мекард, нигоҳ кард. Даста аз дарвозаи даромадгоҳ гузашта, худро комилан дар дохили ҳуҷра диданд. Дар болои худи поя, дар пояи тобут куттии чубини шиносе, ки дар он мухри орден навишта шуда буд, меистод. Ҳейден ба сӯи ӯ қадам гузошт.
  
  "Тайёр шавед" гуфт ӯ ба Лорен дар сӯҳбат. "Мо дар роҳ ҳастем. Ба Вашингтон бигӯед, ки мо қуттии охиринро ёфтем".
  
  "Шумо онро кушодед?"
  
  "Манфӣ. Ман фикр намекунам, ки дар ин ҷо ин фикри хуб нест. Мо мунтазири он мешавем, ки ба қуллаҳо бирасем."
  
  Дрейк ба тобут нигарист. Йоги наздиктар рафт. Кензи ба поя баромада, ба поён нигарист.
  
  "Оё касе ба ман кӯмак мекунад?"
  
  "Ҳоло не" гуфт Ҳейден. "Мо бояд биравем".
  
  "Чаро?" Кензи калонтар боқӣ монд. "Ин ҷо мисли дигар дастаҳо нест. Лаҳзае бо худ доштан хуш аст, ҳамин тавр не? Ин як тағйироти хубест, ки касе маро боздоштанӣ нест".
  
  Дрейк коммуникатсияҳоро фаъол кард. "Дал? Ту харом ҳастӣ".
  
  "Чӣ?"
  
  Кензи нафас кашид. "Ин танҳо як сарпӯши сангин аст."
  
  Дрейк ӯро ҳамчун қочоқчии реликӣ бо ҳавас ба ганҷҳо дид. Албатта, ин ҳеҷ гоҳ паст намешавад. Ин як қисми вай буд. Вай ба Ҳейден сар ҷунбонд.
  
  "Мо ба шумо расида мегирем. Ман ваъда медиҳам".
  
  Вай ба тарафи дигари поя давида, сангро гирифту кашид.
  
  Ҳейден шитобон аз қабр берун шуд, Йорги ва Кинимака аз паси ӯ рафтанд. Смит дар назди дар таваққуф кард. Дрейк мушоҳида кард, ки ганҷҳо аз қабри Аттилаи Ҳун кашф карда шуданд.
  
  Дар партави дурахш чашмонаш кур шуданд; сабз ва сурхҳои дурахшон, кабудҳои сапфир ва зардҳои дурахшон; сояҳои рангинкамон, ки дар тӯли қариб ҳазор сол бори аввал медурахшад ва озоданд. Сарват ба ҷунбид, Шамшер аз ин ҳаракат берун шуд. Тирҳои дигар дурахшиданд. Гарданбанду тағозу дастпонаҳо теппаҳо мемонданд.
  
  Дар зери ин ҳама, ки ҳанӯз дар чанд пораи либос печонда буд, ҷасади Аттила мехобид. Дрейк ба ин бовар кард. Ин макон ҳеҷ гоҳ аз ҷониби ғоратгарони қабр кашф карда нашудааст; аз ин рӯ мавҷудияти сарват. Фашистон ин танҳо барои нақшаҳои калонтарини худ лозим буд ва ҷалби таваҷҷӯҳ ба бозёфтҳои ёдгорӣ танҳо таваҷҷӯҳро ба онҳо ҷалб мекунад. Нафасашро ни-год дошта, ба суи коммуникатор чадид.
  
  "Лорен", пичиррос зад ӯ. "Шумо бояд касеро киро кунед, то ҳамаашро посбонӣ кунад. Шумо танҳо бояд онро иҷро кунед. Ин... бениҳоят аст. Танхо..." Вай сукут карда, чустучу мекард.
  
  "Ин чи аст?" - Ман пурсидам.
  
  "Дар ин ҷо шамшер нест. Шамшери Миррих гум шудааст".
  
  Лорен нафас кашид. "Оҳ, ин хуб нест."
  
  Чеҳраи Дрейк муташанниҷ шуд. "Баъд аз ҳама чизҳое, ки мо аз сар гузаронидаем" гуфт ӯ. "Ман инро хуб медонам."
  
  Кенси хандид. Дрейк ба қафо нигарист. "Шамшери Миррих дар ин ҷост."
  
  "Лаънат, шумо хубед. Қочоқчии релик ва дузди усто. Шумо онро рост аз зери бинии ман дуздидаед". Ӯ нигоҳ кард. "Ин аҷиб аст".
  
  "Шумо ҳеҷ чизро гирифта наметавонед." Ӯ дид, ки вай ашёи ҷавоҳиротро берун мекунад. "Аммо ман боварӣ дорам, ки шумо ба он ҷо барои моли пурарзиштарин меравед."
  
  "Бештар аз Аттила?"
  
  "Ҳа, албатта. Шумо метавонед онро гиред. Аммо ҳар чӣ мекунед, шамшерро барои худ нигоҳ доред".
  
  Кензи хандид ва дасташро дур кард, ганҷи гавҳарро дар паси худ гузошт, аммо шамшерро нигоҳ дошт. "Ҳоло ман ҳамаашро дидам" гуфт ӯ бо эҳтиром. "Мо метавонем равем."
  
  Дрейк хурсанд буд, ки вай хоҳиши ботиниро нишон дод ва ӯ ба ӯ кӯмак кард, ки онро иҷро кунад. "Пас хуб аст. Биёед бубинем, ки Савораи марг чист".
  
  
  Боби сию шашум
  
  
  Дастаи SPEAR дар зери нури бевоситаи офтоб зону зада, қуттии ниҳоии Ордени Қиёматро аз назар гузаронд.
  
  Кинимака интизори тасвиб шуд, вақте ки Алисия ва Май ба сарҳад наздик шуданд, акнун, ки дар уфуқ чархболҳои дӯстона дидан мумкин аст. Хейден ба Кинимака ишора кард.
  
  - Кори хубро давом дех, Мано. Пеш аз омадани ширкат мо бояд бубинем, ки дар дохили он чӣ ҳаст; дӯст ё душман".
  
  Ҳавайӣ сар ҷунбонда, қулфро пахш кард. Дрейк ба пеш такя кард, вақте ки сарпӯш боло шуд ва бо Далл сар зад.
  
  "Хафа!" - чашмак зада дод зад у.
  
  "Оё ин кӯшиши бӯсаи шумо буд, Йорки?"
  
  "Агар шумо он шваббачае, ки ба рӯи ман сар мезанед, бори дигар бибӯсам. Бӯсаи хунини Йоркшир."
  
  Албатта, касе ӯро нашунид. Ҳамаи онҳо ба ваҳйи нав нигаронида шуданд.
  
  Ҳейден ба Кенси такя зада, ба дохили он нигарист. "Шейит" гуфт вай бепарвоёна. "Ман ҳеҷ гоҳ тасаввур намекардам, ки ин тавр мешавад."
  
  "Ва ман ҳам". Май истод.
  
  "Қиёмати ҳақиқӣ" гуфт Лорен матнро дубора қироат карда. "Аз ҳама бадтарин."
  
  "Хуб, ман дар бораи шумо намедонам, бачаҳо", - ғурур кард Алисия. "Аммо ҳама чизеро, ки ман дар дохили он мебинам, як пораи коғаз аст. Рӯйхати хариди ман ба назар мерасад."
  
  Май ба акиб нигарист. "Ягон хел ман шуморо дар дохили супермаркет тасаввур карда наметавонам."
  
  Алиша хира кард. "Танҳо як бор. Ҳамаи ин аробаҳо, монеаҳои роҳрав ва интихобҳо маро комилан аз роҳ дур карданд." Вай вертолётхои хучуми наздик омадаистодаро бо орзую хавас омухт. "Ин хеле беҳтар аст".
  
  Кинимака даст ба қуттича бурд ва коғазеро баровард ва онро барои ҳама диданд. "Ин танҳо як қатор рақамҳо аст."
  
  "Тасодуфан" гуфт Смит.
  
  Дрейк хашмгин шуд. "Пас, фармони "Қиёмат" моро ба ними ҷаҳон фиристод, то дар гӯри садсолаҳо пинҳоншуда коғазеро пайдо кунем? Ҷоеро, ки мо ҳеҷ гоҳ намеёбем, агар мо бо қабрҳои худоён таҷриба надошта бошем? Ман инро намефаҳмам ".
  
  Кензи гуфт: "Фашистҳо реликт ва шикорчиёни ганҷҳо буданд". "Оё шумо дар бораи ин массаи аҷибе, ки онҳо ба наздикӣ дар зери яхи қутбӣ кашф карданд, медонед? Баъзеҳо мегӯянд, ки ин як пойгоҳи фашистӣ аст. Онҳо ҳама чизро аз ҷавоҳирот то варақҳо ва расмҳо ғорат мекарданд. Онҳо кӯшиш карданд, ки зомби эҷод кунанд, ҳаёти ҷовидонаро ҷустуҷӯ кунанд ва дар ҷустуҷӯи хатарнок ҳазорон нафарро аз даст доданд. Агар онҳо ихтиёр карданд, ки онро дар қабри Аттилаи Ҳун гузоранд, ба ҷои дуздии сарват, ин як сабаби даҳшатнок дорад.
  
  Лорен ба гӯшҳояш ишора кард. "Ноҳияи Колумбия мехоҳад бидонад, ки ин чист."
  
  Ҳейден онро аз Кинимаки гирифт. "Пас, бачаҳо, ин як варақи кӯҳна аст, ки хеле ғафс ва аз ду тараф дарида аст. Он зард шудааст ва хеле нозук менамояд. Инак, дар мобайн хатти навиштаҷот мавҷуд аст, ки танҳо аз рақамҳо иборат аст". Вай онхоро хонд: "483794311656..." Вай нафас гирифт. "Ин ҳама нест..."
  
  "Хоби нами гек". Алисия оҳ кашид. "Аммо мо бояд чӣ кор кунем?"
  
  "Аз ин ҷо биравед" гуфт Дрейк, ҳангоми ба поён расидани чархболҳо бархост. "Пеш аз он ки хунҳо моро пайдо кунанд."
  
  Лётчик давид. "Оё шумо бачаҳо омодаед? Мо бояд инро мушоҳида кунем."
  
  Даста ӯро боз ба вертолётҳо гусел карданд. Хейден нутки худро ба охир расонда, вакте ки онхо ба чойхои худ нишастанд, когазро ба атроф гузаронд. "Ягон ғоя?
  
  "Шумо наметавонед ҳатто бо онҳо лотерея бозӣ кунед" гуфт Алисия. "Бефоида".
  
  "Ва онҳо ба марг чӣ иртибот доранд?" Дрейк гуфт. "Ва чор савора? Азбаски рақамҳо муҳим ба назар мерасанд, оё он метавонад бо санаи таваллуд коре дошта бошад? Санаҳои марг?
  
  "Мо дар ин ҷо ҳастем" садое дар гӯшаш садо дод ва ӯ бори дигар ба ёд овард, ки онҳо ба тамоми ҷаҳон пайвастанд, ба шарте ки онҳо DC-ро барои анҷом додани рисолат қатъ накунанд, дар ин ҳолат онҳо танҳо бо Лорен пайваст буданд.
  
  "На танҳо дар бораи ӯ" гуфт овози дигар. "Мо онро гирифтем."
  
  Дрейк ба вертолётҳо оҳиста-оҳиста ба ҳаво баромаданро гӯш кард.
  
  "Ин рақамҳои тақсимот координатҳо мебошанд. Ба осонӣ. Фашистон ба шумо ҳадафи комил гузоштанд, одамон".
  
  Дрейк ба тафтиш ва тайёр кардани силоҳҳои худ шурӯъ кард. "Ҳадаф?" - Ман пурсидам.
  
  "Бале, маҷмӯи аввали рақамҳо ба Украина ишора мекунанд. Ин пайдарпай як рақами тӯлонии давомдор аст, бинобар ин барои кушодани он ба мо чанд вақт лозим шуд."
  
  Алиша ба соаташ нигарист. "Ман дар як рӯз панҷ дақиқа занг намезанам."
  
  "Шумо IQ-и саду шаст надоред."
  
  "Ту аз куҷо медонӣ, бачаи оқил? Ман ҳеҷ гоҳ онро озмоиш накардаам. "
  
  Як дакика сукут ва баъд: "Ба хар хол. Мо ба тамоми пай дар пай дохил шуда, онро ба спутник пайваст кардем. Он чизе, ки мо ҳоло ба назар мерасем, як минтақаи бузурги саноатӣ аст, ки дар маҷмӯъ ҳашт километри мураббаъ аст. Он асосан аз анборхо пур аст, мо зиёда аз сӣ нафарро ҳисоб кардем ва онҳо ба назар холӣ ҳастанд. Чизе аз давраи ҷанги партофташуда. Ин метавонад як анбори кӯҳнаи низомии шӯравӣ бошад, ки ҳоло партофта шудааст."
  
  "Ва координатҳо?" Хейден пурсид. "Оё онҳо ба ягон чизи мушаххас ишора мекунанд?"
  
  "Ҳоло тафтиш." Дар саф хомушй хукмфармо буд.
  
  Хейден лозим набуд, ки ба лётчикхо хабар дихад; аллакай ба Украина мерафтанд. Дрейк худро каме ором ҳис кард; акаллан командахои хаммусобикаашон ба онхо галаба карда натавонистанд. Вай ба Ҳейден нигарист ва даҳон зад.
  
  Оё мо метавонем инро хомӯш кунем?
  
  Вай рӯй дод. Он шубҳанок хоҳад буд.
  
  Мол? Вай охиста-охиста ба пеш такья карда, онро таклид кард.
  
  Ҳейден низ чунин фикр мекард. Касе нест, ки мо бовар кунем.
  
  Алисия хандид. "Лаънат, Дрейк, агар шумо хоҳед, ки ӯро бибӯсам, ин корро кунед."
  
  Вақте ки чархбол осмонро бурида гузашт, марди Йоркшир ба ақиб такя кард. Бо иқтидори пурра кор кардан қариб ғайриимкон буд, вақте ки шумо боварӣ надоштед, ки ҳатто роҳбарони худатон пуштибонӣ мекунанд. Ба дилаш як бори гарон афтод. Агар касе бар зидди онҳо чизе ба нақша гирифта бошад, онҳо бояд фаҳманд.
  
  Коммуникатор гудок дод.
  
  "Вой".
  
  Ҳейден сарашро боло бардошт. "Чӣ?" - Ман пурсидам.
  
  Овози супер гек аз Вашингтон тарсонд. "Оё шумо боварӣ доред, Ҷефф? Дар назар дорам, ки ман инро ба онҳо гуфта наметавонам ва баъд фаҳмидам, ки ин танҳо тахмин аст."
  
  Хомуш. Баъд маъшуқаашон нафаси чуқур кашид. "Вой, ман бояд бигӯям. Ин бад аст. Ин дар ҳақиқат бад аст. Чунин ба назар мерасад, ки координатҳо мустақиман ба сӯи аспсавори марг оварда мерасонанд.
  
  Даль дар нимароҳ ҳангоми бор кардани маҷалла ба таппончааш таваққуф кард. "Ин маъно дорад" гуфт ӯ. "Аммо ин чист?"
  
  "Кулоҳаки ҳастаӣ".
  
  Ҳейден дандонҳояшро фишурд. "Оё шумо инро аниқ карда метавонед? Ин зинда аст? Ҳаст-"
  
  "Интизор шавед", - нафас кашид гек ва нафасашро кашида. "Лутфан интизор шавед. Ин ҳама нест. Ман "кулоҳаки ҳастаӣ"-ро дар назар надоштам".
  
  Ҳейден абрӯ зад. - Пас чиро дар назар доштй?
  
  "Дар се анбор шаш кулоҳаки ҳастаӣ мавҷуд аст. Мо аз деворҳо дида наметавонем, зеро биноҳо бо сурб пӯшонида шудаанд, аммо мо бо ёрии моҳвораҳои худ тавассути сақфҳо дида метавонем. Тасвирҳо нишон медиҳанд, ки силоҳи ҳастаӣ ба даврони ҳаштод рост меояд, эҳтимолан барои харидори дуруст ба маблағи як сарват аст ва бодиққат ҳифз карда мешавад. Амният асосан дар дохили он аст, баъзан онҳо дар атрофи пойгоҳи холӣ мошин мезананд."
  
  "Пас, Фармони Қиёмат шаш силоҳи ҳастаиро дар се анбор барои истифодаи минбаъда пинҳон кардааст?" - пурсид Май. "Ин дар ҳақиқат як чизи фашистӣ ба назар мерасад."
  
  "Яроқ низ дар ҳолати кор аст" гуфт гек.
  
  "Шумо инро аз куҷо медонистед?"
  
  "Системаи компютерӣ кор мекунад. Онҳо метавонанд мусаллаҳ шаванд, роҳбарӣ карда шаванд ва озод карда шаванд ".
  
  "Шумо макони дақиқ доред?" - пурсид Кензи.
  
  "Бале, мо. Ҳамаи шаш нафар ба қафои мошинҳои боркаш, ки дар дохили анборҳо ҷойгиранд, баста буданд. Аҷиб аст, ки фаъолият дар дохили он вақтҳои охир дучанд шудааст. Албатта, онҳо низ метавонистанд кӯчонида шаванд."
  
  Дрейк ба Ҳейден нигарист, ки ба ӯ нигоҳ кард.
  
  "Моле" гуфт Кенси бо овози баланд.
  
  "Дар бораи дастаҳои рақиб чӣ гуфтан мумкин аст?" - пурсид Дал.
  
  "Тибқи маълумоти NSA, шумораи овозаҳо зиёд шудааст. Ба назар хуб нест."
  
  "Ман мехоҳам бидонам, ки онҳо чӣ мехоҳанд" гуфт Май. "Аз он чумла шаш кулоҳакҳои кӯҳнаи ҳастаӣ нест".
  
  "Шамшери Миррих"
  
  Дрейк зуд гарданашро баргардонд. "Чӣ?" - Ман пурсидам.
  
  "Ҳама координатҳоро гирифтанд, зеро фарз кардем, ки ин мол дар ин ҷо кор мекунад. Хама дар назди худ вазифаи ба вучуд овардани спутникро гузоштаанд. Нармафзори тасвирии мо бо ҳама гуна сенсорҳо муҷаҳҳаз аст ва аз достони Один ва пазмонҳои минбаъда сар карда, мо метавонем як унсури нодиреро, ки бо қабрҳо ва худоён алоқаманданд, ошкор кунем. Асбобхои мо андоза ва шакли тахминии объектро нишон медиханд ва он ба шамшери гумшуда мувофик аст. Хамаи онхо медонанд, ки мо шамшерро ёфтаем ва ба суи зарядхои ядрой рафта истодаем. Мо бояд ин корро кунем."
  
  "Шамшерро дар болои чопгар гузоред." Смит китф дархам кашид.
  
  Дрейк, Дал ва Ҳейден ба якдигар нигоҳ карданд. "Дар дӯзах фурсат нест. Шамшер бо мо мемонад".
  
  Дрейк сарашро паст кард. "Ягона чизи хунин, ки аз Чингизхон, Аттила, Геронимо ва Ганнибал дар якҷоягӣ арзишмандтар аст" гуфт ӯ. "Ва мо маҷбурем, ки ба силоҳи ҳастаӣ гузарем."
  
  "Пешбинӣ кардам" гуфт Май. "Ва ба онҳо бо сабабҳои зиёд ниёз доранд. Сарват".
  
  "Мукофот" гуфт Смит.
  
  "Гарисӣ" гуфт Кенси.
  
  "Бе мушкилот" гуфт Ҳейден бо итминон. "Барои ҳамаи ин сабабҳо якҷоя. Куҷост шаш силоҳи ҳастаӣ?"
  
  "Дар дохили анбори рақами 17 дуто мавҷуд аст" гуфт бача компютер. "Дигар иншоотҳои ҳастаӣ дар ҳаждаҳум ва нуздаҳум ҷойгиранд ва ман ҳоло ба шумо макони дақиқи онҳоро мегӯям. Ин як пойгоҳи бузург аст ва мо партовҳои гармиро аз ҳадди аққал ду даҳҳо бадан ҳисоб мекунем, аз ин рӯ эҳтиёт шавед."
  
  Дрейк ба қафо такя карда, ба бом нигарист. - Боз?
  
  Ҳейден медонист, ки ӯ чӣ фикр мекунад. "Шумо бовар доред, ки пас аз ин ҳама чиз тағир меёбад?"
  
  У гамгинона табассум кард. "Бовари дорам".
  
  "Пас, биёед онро сахт занем" гуфт Дал. "Ҳамчун як даста, ҳамчун ҳамкорон. Биёед бори охир ин корро кунем."
  
  
  Боби сию хафтум
  
  
  Барои дастаи SPEAR осон набуд. Пойгоҳи кӯҳна ва партофташуда танҳо як маҷмӯаи печидаи анборҳои калон ва дароз буд, ки дар байни онҳо шабакаи роҳҳои ҳамвор ва хокӣ мегузарад. Роҳҳо барои ҷойгир кардани мошинҳои боркаш хеле васеъ буданд. Дрейк тахмин кард, ки он замоне як навъ анбор буд, ҷое буд, ки дар он миқдори зиёди техникаи ҳарбӣ нигоҳ дошта мешуд. Вертолётхо дар канор, дар паси девори зангзадаи вайрона фуруд омада, кариб дар як лахза мотори худро хомуш карданд.
  
  "Дастам омода аст" гуфт Ҳейден ба муоширати худ.
  
  "Бирав" гуфт Констебл DC ба вай. "Боварӣ ҳосил кунед, ки кулоҳакҳои ҷангӣ ғайрифаъоланд ва ашёи дигар бехатар аст."
  
  Дал ба замин ѓур-ѓур кард. - Пас аз гурехтани асп дар бораи кулф кардани дари огил гап мезанем.
  
  Даста аллакай макони ҳар се анборро дар зеҳни худ муайян карда буд ва дар бораи шабакаи печидаи роҳ тасаввуроти хубе дошт. Аслан, ҳама чиз бо ҳама чизи дигар мувофиқат мекард. Ба гайр аз як сарбаста, ягон рохи гардиш, рохи гурез набуд. Ҳама анборҳои атрофро ҷангалҳои зич иҳота карда буданд, аммо дарунӣ - се анборҳои ҳаётан муҳим - дар байни дигарон бо тартиби тасодуфӣ ҷойгир буданд.
  
  Онҳо якҷоя давида рафтанд.
  
  "Мо бояд аз ҳам ҷудо шавем, силоҳи ҳастаӣ безарар гардонем ва сипас роҳи аз ин ҷо ба ҷои хубтар баровардани онҳоро пайдо кунем" гуфт Ҳейден. "Румыния дур нест".
  
  Ҳоло Лорен бо онҳо буд, пурра ба Вашингтон пайваст ва исбот кард, ки ӯ метавонад дар зери фишор фикр кунад, онҳо метавонанд ҳангоми кор бо силоҳи ҳастаӣ ба ӯ ниёз дошта бошанд. Сари устуворе, ки қодир аст тавассути каналҳо иттилоот интиқол диҳад, набояд нодида гирифт. Онхо паст, тез кадам зада, ба суи анборхо равон шуданд.
  
  Дар пеши назари онхо рохи хокй кушода шуд, ки холй буд. Гайр аз ин тамоми майдонро хоки луч ва сланец фаро гирифта буд, ки танхо чанд туда алафи камранг буд. Дрейк ҷои ҳодисаро аз назар гузаронд ва фармон дод, ки пеш равад. Онхо яроку аслихаи худро тайёр ба сахро давиданд. Буи чирку равган ба хиссояш зада, насими сард ба руяш меомад. Фишанги онҳо садо дод ва мӯзаҳояшон ба замин сахт зад.
  
  Онхо ба девори якуми анбор наздик шуда, ба он такья карда, бозистоданд. Дрейк ба қад-қади хат нигоҳ кард.
  
  "Тайёр?" - Ман пурсидам.
  
  "Бирав."
  
  Вай қадами навбатии масири онҳоро скан кард, зеро медонист, ки онҳо ягон камераи CCTV надоранд, ки барои нигаронӣ вуҷуд доранд, зеро дастгоҳҳо ба ғайр аз телефонҳои мобилӣ ягон сигналро аз пойгоҳ нагирифтаанд. Худи зарядхои ядрой хам садои паст-басомад мебаровард. Гайр аз ин чои холй буд.
  
  Боз давида, ба анбори дигар дучор омаданд. Ҳар яке аз онҳо рақаме дошт, ки дар болои он бо хати сиёҳ навишта шудааст. Хар кадоми онхо харобу бемазза менамуданд, ки аз бом ба фарш ҷӯйҳои занг мерезанд. Чуйборхо озодона ба харакат медаромаданд, кисмхои кад-кашак ба замин ишора карда, оби ифлос мечакиданд.
  
  Дрейк акнун гушаи чапи анбори 17-ро дар пеш дида метавонист: "Мо аз ин рох мегузарем" гуфт у. "Мо аз канори ин анбор меравем, то ба охир расем. Ҳамин тавр, мо аз ҳабдаҳ ҳамагӣ бист фут дур ҳастем".
  
  Вай пеш рафт, баъд бозистод. Мошини бехатарӣ аз роҳ пеш рафта, бо пайраҳае, ки онҳоро убур мекард, ҳаракат мекард. Бо вуҷуди ин, ҳеҷ чиз рӯй надодааст. Дрейк нафаси сабук кашид.
  
  "Дар ин ҷо ҳеҷ дӯсте нест" ба онҳо хотиррасон кард Дал. "Ба касе берун аз даста бовар накунед." Ба ӯ лозим набуд, ки "Ҳатто амрикоиҳо" -ро илова кунад.
  
  Акнун Дрейк аз чои худ харакат карда, худро ба девори анбор зер карда, пеш рафт. Анбори 17 ду тирезаи хурде дошт, ки ба пеш нигаронида шудааст. Дрейк оромона лаънат кард, аммо фаҳмид, ки роҳи дигар нест.
  
  - Кучед, - гуфт у таъчилй. "Ҳоло онро ҳаракат кунед."
  
  
  БОБИ сию ҳаштум
  
  
  Онхо ба се гурух таксим шуда, ба суи дари анбор давиданд. Дрейк, Алисия ва Мэй хабдах хол гирифтанд; Дал, Кензи ва Ҳейден ҳар кадом ҳаждаҳ хол гирифта, Смит, Лорен, Кинимака ва Йоргиро бо нуздаҳ хол гузоштанд. Ҳамчун як онҳо ба дарҳои асосӣ бархӯрданд.
  
  Дрейк дарро лагадкӯб кард ва аз болгаҳояш канда шуд. Мард навакак аз офис дарун баромад. Дрейк ӯро зери дасташ гирифта, сахт кашид ва ба девори муқобили офис партофт. Рохи танге, ки онхо дар он буданд, рост ба руи анбор кушода шуд, бинобар ин Алисия ва Май дар атрофи он сайру гашт карданд.
  
  Дрейк мардро ба итмом расонд, ӯро дар ҳолати комат гузошт ва пеш аз ҳамроҳ шудан ба занон офисҳои хурдро тафтиш кард. Манзараи ҳайратангезе ба чашмонаш расид. Анбор азим, дароз ва баланд буд. Дар маркази он, ки ба лаби дарҳои ғилдирак рӯ ба рӯ шуда буд, мошини боркаши дарози ҳамвор - кабина бо муҳаррики калон дар пеш меистод. Ду кулоҳаки ҳастаӣ дар паси мошини боркаш хобида, мисли рӯз равшан, бинии онҳо ба пеш нигаронида шуда буд, тасмаҳои сиёҳ онҳоро дар фосилаҳои муқаррарӣ баста буданд. Дрейк пешниҳод кард, ки тасмаҳо чандириро бидуни ҳаракати зиёд таъмин мекунанд - як идеяи хуб барои интиқол, зеро ҳеҷ кас намехоҳад, ки мушаки марговар ба объекти доимӣ бархӯрад. Як бастаи азими пардаҳои паҳлӯӣ дар паҳлӯи мошини азиме, ки гумон дошт, пеш аз рафтан васл карда шуда буд.
  
  "Бехатарӣ нест" гуфт Май.
  
  Алисия ба идораи дигаре, ки дар тарафи рости мошини боркаш буд, ишора кард. "Таклифи ман".
  
  "Шумо фикр мекунед, ки онҳо бештар нигаронанд" гуфт Май.
  
  Дрейк натавонист камераҳои амниятиро тафтиш кунад, зеро ба як гурӯҳи мухлисоне, ки дар идораи кондитсионер нишастаанд, такя кардан душвор буд. "Дӯсти деринаи мо, қаноатмандӣ шояд дар кор бошад" гуфт ӯ. "Онҳо онро муддати тӯлонӣ пинҳон доштанд."
  
  Тавассути каналҳои алоқа садои ҷангро шуниданд, дастаҳои дигар банд буданд.
  
  Алисия ба назди мошини боркаш шитофт. "Ба ман!"
  
  
  * * *
  
  
  Далл марди наздиктаринро гирифт ва ӯро ба болояш партофт ва пеш аз дидани он ки ӯ бемалол ба замин афтад, вақти муносиб гирифт. Устухонхо шикаста буданд. Хун равон шуд. Кензи лағжиш карда, аз автомати худ тир холӣ кард ва ба мардони гурехта зарба зад, ки онҳо рӯйи онҳоро сахт ба замин заданд. Ҳейден тарафҳоро иваз карда, Glock-и худро бартарӣ дод. Мошини бузурги боркаш, ки онҳо ёфтанд, дар маркази анбор, дар паҳлӯи се идора ва чанд қатор қуттиҳо меистод. Онҳо намедонистанд, ки дар дохили он чӣ ҳаст, аммо фикр мекарданд, ки фаҳмидан оқилона аст.
  
  Ҳейден ба сӯи мошини боркаш равон шуд ва чашмонаш ҷуфти зарядҳои ҳастаиро, ки дар болои сараш ҷойгир шудаанд, аз назар мегузаронд. Лаънат, онҳо дар он масофа бузург буданд. Аҷубаҳое, ки ҷуз хароб кардан ҳадафи дигаре надоранд. Он гоҳ, бешубҳа, онҳо Марг буданд ва ба таври возеҳ қисми Савораи чаҳорум буданд. Аттила дуввумин шахсияти куҳансолтарини чаҳор нафар буд, ки ҳафтсад сол пас аз Ҳаннибал ва тасодуфан, ҳафтсад сол пеш аз Чингизхон таваллуд шудааст. Геронимо соли 1829 таваллуд шудааст. Ҳама ронандагон бо роҳи худ ҳақ доранд. Ҳама подшоҳон, қотилон, генералҳо, стратегҳои беҳамто. Ҳар кас беҳтарини худро зери шубҳа гузошт.
  
  Оё ин сабаб буд, ки орден онҳоро интихоб кард?
  
  Вай медонист, ки мори Вашингтон онҳоро бо маҳорат таҳқир мекунад.
  
  Ҳоло вақт барои тағир додани чизе нест. Вай аз паси платформа кадам зада, ба суи куттихо равон шуд. Баъзе сарпӯшҳо каҷ шуда буданд, дигарон ба деворҳои тахта такя мекарданд. Кох ва дигар масолехи бастабандй аз боло мерехт. Ҳейден як нафарро парронд, сипас бо дигараш тир иваз кард ва маҷбур шуд, ки барои муҳофизат ба замин ғарқ шавад.
  
  Вай худро дар паси мошини боркаш дид, ки думи кулоҳаки ҳастаӣ бар вай овезон буд.
  
  "Агар тир ба яке аз ин чизҳо барад, чӣ мешавад?"
  
  "Пас хавотир нашав, ин бояд як зарбаи хубе бошад, ки ба ядро ё тарканда зарба занад" гуфт овоз ба вай тавассути комм. "Аммо ман фикр мекунам, ки ҳамеша имкони танаффуси хушбахт вуҷуд дорад."
  
  Ҳейден дандонҳояшро фишурд. - Оҳ, раҳмат, рафиқ.
  
  "Масъалае нест. Парво накунед, ин ба гумон аст".
  
  Ҳейден ба шарҳи нарм ва беғаразона аҳамият надод, ба майдон баромад ва тамоми маҷалларо ба сӯи рақибаш партоб кард. Мард афтод, хуншор шуд. Ҳейден як маҷаллаи дигарро ворид кард, вақте ки вай ба сӯи ҷевонҳо шитофт.
  
  Анбори азиме гирди ӯро иҳота кард, ки садои тири тир садо медод, ба қадри кофӣ васе, ки боиси ташвишу изтироб мешуд, тахтаҳо чунон баланд буд, ки душмани дӯстдошта ба осонӣ дар дохили онҳо пинҳон шуда метавонист. Вай аз паси қуттиҳо ба берун нигарист.
  
  "Ман фикр мекунам, ки мо хуб кор карда истодаем" гуфт ӯ. "Ба назар чунин мерасад, ки онҳо дар ин ҷо зиёда аз як ҷарроҳӣ доранд."
  
  Кензи шамшери Миррихро зада давид. "Ин чи аст?" - Ман пурсидам.
  
  Даль дар назди чархи азими платформа хам шуда монд. "Пушти худро нигоҳ доред. Мо дар ин ҷо зиёда аз як душман дорем".
  
  Хейден кохро аз каланд гузаронд. "Молҳои дуздидашуда" гуфт ӯ. "Ин бояд як нуқтаи роҳ бошад. Дар ин ҷо интихоби калон вуҷуд дорад."
  
  Кензи ҳайкалчаи тиллоро баровард. "Онҳо дастаҳое доранд, ки хона ба хона рейд мегузаронанд. Ғоратгарӣ. Ин як тиҷорати бузург аст. Ҳама чиз содир мешавад, фурӯхта мешавад ё гудохта мешавад. Сатҳи шуури ин ҷиноятҳо дар зери сифр қарор дорад".
  
  Дал пичиррос зад: "Ба тарафи чапат".
  
  Ҳейден дар паси қуттӣ ғарқ шуда, қурбонии ӯро дид ва оташ кушод.
  
  
  * * *
  
  
  Лорен Фокс аз қафои Мано Кинимакаро ба чоҳи шер рафт. Вай дид, ки Смит бо душман чӣ гуна муносибат мекунад ва ӯро ба марг гузоштааст. Вай дид, ки Йорги қулфи дари офисро чида, даромада, дар муддати камтар аз як дақиқа онро кӯҳна эълон кард. Ҳар рӯз ӯ сахт кӯшиш мекард, ки аз он пеш равад. Ҳар рӯз вай хавотир мешуд, ки мабодо ҷои худро дар даста аз даст диҳад. Ин як қисми он буд, ки чаро ӯ ба Николас Белл муроҷиат кард, чаро ӯ дар тамос буд ва роҳҳои дигари кӯмакро ҷустуҷӯ мекард.
  
  Вай дастаро дӯст медошт ва мехост як қисми он боқӣ монад.
  
  Ҳоло вай баргашт, Глок дар даст, умедвор буд, ки аз он истифода набарад. Платоҳо бештари бинишҳои ӯро ишғол карданд, бузург ва даҳшатнок. Кулоҳакҳо ранги сабзрангии кунд доштанд, ки рӯшноиро инъикос намекарданд, бешубҳа, яке аз шаклҳои таҳдидкунандае буд, ки тафаккури муосири инсон метавонад тасаввур кунад. Смит бо як посбони калон мубориза бурда, чанд зарба зад ва сипас бачаро берун овард, вақте ки Лорен барои кӯмак пинҳон буд. Аз тарафи росташ Кинимака боз ду тир холй кард. Тирҳо дар атрофи анбор ба парвоз шурӯъ карданд, зеро дигарон фаҳмиданд, ки онҳо зери ҳамла қарор доранд.
  
  Вай аз қафо дид, ки чанд посбон ба кабинаи мошини боркаш зада даромаданд.
  
  "Эҳтиёт бошед," вай пайвастро даргиронд, "ман одамонро мебинам, ки ба пеш мераванд. Худоё, оё онҳоро аз ин ҷо берун карданӣ мешаванд?
  
  "Оҳ, не" ҷавоб дод аз DC барои ҳама дидан. "Шумо бояд ин силоҳҳои ҳастаиро безарар кунед. Агар ин бачаҳо рамзҳои оғозёбӣ дошта бошанд, пас ҳатто яке аз онҳо, ки озод мешавад, фалокат хоҳад буд. Нигоҳ кунед, ҳамаи шаш нафар бояд безарар карда шаванд. Ҳозир!"
  
  
  * * *
  
  
  "Ба шумо гуфтан осон аст" гуфт Алисия. "Дар ҷомаам печонида шуда, капучинои кафкхӯрамро хӯрдам. Мунтазир бошед, ман мебинам, ки онҳо низ дар ин ҷо ба сӯи таксӣ мераванд."
  
  Дрейк самтро дигар кард ва дид, ки вай метавонад дар ин тарафи платформа бе ягон муқовимат дучор шавад. Вай ба Алисия даст дод ва зуд ба роҳ баромад.
  
  Овози Май тамаркузи уро вайрон кард. "Қадаматонро нигоҳ доред!"
  
  Чӣ...?
  
  Марде дар тан куртаи чармини гафси сиёх дар таги перрон лачида, пойхо дароз мекард. Бо бахт ё тарҳи оқилона, онҳо Дрейкро ба пояш заданд ва ӯро ба ларза андохтанд. Автомат ба пеш гу-зашт. Дрейк ба кӯфтаҳои нав аҳамият надод ва ҳамон замоне ки посбон оташ кушод, зери мошини боркаш хазида шуд. Тирхо бетонро аз паси у сурох карданд. Посбон таппончаашро кашида, уро таъкиб кард.
  
  Дрейк рост ба зери мошини боркаш баромад ва силоҳи азимро дар болои сараш ҳис кард. Посбон мурғоб карду баъд хам шуд. Дрейк Glock-и худро партоб кард ва пешонии мардро бурид. Аз паси худ садои поро шунид, вазни одами дигар ба болои у фуруд омад. Манаҳи Дрейк ба замин зад, ки дар пеши чашмаш ситораҳо ва сиёҳӣ чарх заданд. Дандонҳояш ба ҳам зада, пораҳои ночизро шикастанд. Дард дар ҳама ҷо таркид. Вай чарх зада, оринҷашро ба рӯи касе зад. Пистолет баланд шуда, тир холй кард; тирҳо аз косахонаи Дрейк як дюйм дур монда, рост ба пояи заряди ҳастаӣ баромаданд.
  
  Дрейк шиддати адреналинро ҳис кард. - Ин... - У сари мардро гирифта, бо тамоми кувва ба бетон зад. ядрой. Ракета". Ҳар як сухан як зарба аст. Оқибат сараш ба ақиб афтод. Дрейк аз зери мошини боркаш баргашт ва Алисияро вохӯрд, ки давида дуртар меомад.
  
  "Вақти хоб нест, Дрейкс. Ин як чизи ҷиддӣ аст. "
  
  Йоркширман автомати худро ба даст гирифта, садои занги гушашро боздоштанй шуд. Овози Алиса кумак кард.
  
  "Май? Шумо хубед?"
  
  "Не! Ба якдигар фишор меоварданд."
  
  Аз мотори платформа гурриш ба гуш расид.
  
  "Тезтар давед" гуфт Дрейк. "Чанд сонияи дигар ва ин кулоҳакҳо аз ин ҷо хоҳанд рафт!"
  
  
  БОБИ сию нухум
  
  
  Дрейк суръати худро зиёд кард. Дар ин рӯзҳо рост дидан барои ӯ ғайриоддӣ буд, бинобар ин, имрӯз ҳама чиз маъмулӣ буд. Дари кабина дар пеш ба баландии сар баланд шуд. Дрейк даст дароз карда, дастаро гирифт ва кашид. Алисия бо Glock-и худ ҳадаф гирифт.
  
  Як гранатаи дастй парида.
  
  Дрейк ба чашмонаш бовар накарда, ба ӯ нигоҳ кард. - Ту чӣ ҳастӣ, кӯдаки нозанин...
  
  Алисия ба қафаси синаи ӯ зад ва ӯро ба қафо парвоз кард ва дар пеши мошини боркаш парид. Граната сахт таркида, порахои пора-пора ба хар тараф парвоз мекард. Дрейк бо Алисия савор шуд, ки ҳарду ба ҳам часпиданд. Дари мошини боркаш чарх зада, дар пеши мошин чаппа шуд. Вақте ки Дрейк ба боло нигарист, дар кабина танҳо як нафаре буд, ки дар баландӣ нишаста буд ва ба ӯ табассуми бад мекард. Вай педали газро зер кард.
  
  Дрейк медонист, ки дар дӯзах ҳеҷ роҳе вуҷуд надорад, ки мошин ба қадри кофӣ тез ҳаракат кунад, то онҳоро аз сар гузаронад. Ба тараф нигарист ва дид, ки боз се посбон ба суи онхо мешитофтанд. Мошини боркаш гурриш кард, ки чархҳои он ба ҳам баста шуда, як дюйм ба як дюйм ба пеш ҳаракат карданд. Дарҳои лағжиш ба ҷунбиш намеомаданд, аммо ин ба ӯ халал намерасонд.
  
  Мулокотчй ба хаёт омад.
  
  "Онҳо аз ин ҷо мошинҳои боркаш мекашонанд! Кабинаҳо аз тирҳо муҳофизат карда мешаванд. Ва расидан ба он сахт душвор аст." Ин овози Ҳейден буд."
  
  "Илоҷ нест?" - пурсид Кинимака.
  
  "Не. Он мӯҳр карда шудааст. Ва ман намехоҳам қувваи аз ҳад зиёдро истифода барам, агар шумо медонед, ки ман чӣ дар назар дорам."
  
  Ва гарчанде Дрейк медонист, ки мошини шахсии онҳо ҳоло дари паҳлӯӣ надорад, боз ду нафари дигар барои нигаронӣ буданд.
  
  "Ба платформа ҷаҳида шавед" гуфт ӯ. "Ба ҷудо кардани ин зарядҳои ҳастаӣ шурӯъ кунед. Онҳо маҷбур мешаванд, ки бас кунанд."
  
  "Хавфнок. Лаънати хатарнок, Дрейк. Чӣ мешавад, агар яке аз кулоҳакҳо берун ояд?"
  
  Дрейк аз паси кабина баромада, ба сӯи ҳамлагарон тир холӣ кард. "Дар як вақт як мушкили лаънатӣ. Мо кистем - вунудихо?"
  
  Алисия таъқибкунандаи худро паррондааст. "Ман метарсам, ки онҳо дар ин рӯзҳо бештар ба "харчони сояафкан" монанданд."
  
  Онхо якчоя ба платформа чахида, бо бомбаи ядрой ру ба ру шуданд.
  
  
  * * *
  
  
  "Он дар ду ҷабҳа кор мекунад" гуфт Дрейк ҳоло дар гуфтугӯ. "Мо метавонем ҳамзамон безарар ва ҷудо кунем."
  
  Хейден хандид. "Кӯшиш кунед, ки дар ин бора ин қадар худсарона садо надиҳед."
  
  "Мардуми Йоркшир худсарона рафтор намекунанд, дӯстам. Мо ҳама чизро бо каме фурӯтанӣ ба таври аҷиб иҷро мекунем."
  
  "Илова бар ин, чанд ҳазор чизҳои зишт." Овози Даль гуё давида истода буд. "Пудинги Йоркшир. Терьерҳо. Оби ҷав. Коллективхои спортй. Ва ин аксент?"
  
  Дрейк ҳис кард, ки мошини боркаш дар зери ӯ ҳаракат мекунад. - Дар куҷост пульти идоракунӣ, мардум?
  
  Техник дархол чавоб дод. "Бубинед, ки чӣ тавр кулоҳаки ҷангӣ аз тақрибан сӣ панели каҷшуда иборат аст? Ин ҳаштум аз охири нишондодашуда аст."
  
  "Забони хоси ман."
  
  Тирхои бештар садо доданд. Алисия аллакай ба таъқиб нигаронида шуда буд. Май факат ба паси платформа чахида. Акнун вай ба қафои силоҳи ҳастаӣ нигарист.
  
  "Хабари бад. Бритониё дар ин ҷо ҳастанд."
  
  "Ман фикр мекунам, ки мо хитоӣ дорем" гуфт Далл.
  
  "Франсавӣ" гуфт Кинимака. "Дастаи нав"
  
  Дрейк ба панели идоракунӣ ҷаст. Оё мо медонем, ки Шамшери Миррих дар куҷост?"
  
  "Ҳа, Мат. Аммо ҳоло ман инро бо овози баланд гуфта наметавонам, ҳамин тавр-не?" - чавоб дод овоз.
  
  "Бале," гуфт Дал.
  
  Дрейк ғазаб кард ва як бурҷи барқии хурди дорои битчаи бисёрмақсадро берун кашид. Вай хашт болт-ро зуд канда, афтид. Вай худро дар назди ду панели хурди идоракунӣ, ки андозаи он экранҳои нишастгоҳи мошин, клавиатура ва бисёр аломатҳои сафеди дурахшанда буданд, дид.
  
  "Кириллӣ" гуфт ӯ. "Албатта аст."
  
  "Оё ин рӯз метавонад бадтар шавад?" Алисия дар саросари ҷаҳон фарёд зад.
  
  Марди Йоркшир сарашро паст кард. "Ин ҳоло рӯй медиҳад."
  
  Мошини боркаш суръ-атро баланд карда, ба суи дари тобовар равон шуд. Бритониёҳо аз паси анбор ба таври наздик пеш рафтанд. Дар гирду атрофи онҳо посбонҳо паҳн шуда буданд.
  
  Бомби ҳастаӣ дурахшид, пурра фаъол шуд ва интизори рамзи оғозёбӣ ё рамзи куштор буд.
  
  Дрейк медонист, ки онҳо бояд ҳаракат кунанд. Ӯ медонист, ки онҳо ҳаракат карда наметавонанд. Ягона чизе, ки ӯ намедонист, ин буд, ки кӣ аввал мемирад?
  
  
  * * *
  
  
  Посбонон аввал шитофтанд, тирпарронӣ карданд. Дрейк ҳадафи калон буд ва тирҳои доимӣ аз назди Алисия гузашта, ба кулоҳаки ҷангӣ мерасиданд. Барои як сония ҳаёти Дрейк дар пеши чашмонаш дурахшид, баъд Алисия як посбонро ва Майи дигарашро гирифт. Ӯ дид, ки чизи дигаре меояд, гарчанде ки медонист, ки аз ҷониби кӯри онҳо бештар меояд. Рамзҳои сафед дурахшиданд, курсор чашмак мезанад ва интизор мешуд.
  
  "Оё шумо фикр мекунед, ки амният метавонад таркад?" Смит ногаҳон оромона гуфт. "Шояд ин фармони онҳо бошад?"
  
  "Чаро онҳо бояд мурданд?" - пурсид Кензи.
  
  "Мо инро қаблан дида будем" гуфт Кинимака. "Оилаҳое, ки маблағи калон мегиранд, ҳангоми марги сардори оилаашон ба ёрии тиббӣ ё кӯчонидани ноумедона ниёз доштанд. Агар онҳо, масалан, ба мафия ё сегона тааллуқ доранд. Мумкин аст".
  
  Дрейк медонист, ки онҳо муддати тӯлонӣ хушбахт буда наметавонанд. Ба Алисия муяссар шуд, ки камарро кушояд, ки мошини боркаш пеш мерафт. Умедворам, ки ронанда мебинад. Аммо пас оё ӯ парвое нахоҳад дошт? Дрейк илоҷи дигаре надид.
  
  Вай аз платформа девонавор дастонашро ҷунбонда, ба қафо давид.
  
  "Интизор шавед! Истед, бас. Тир накунед. Ман инглис ҳастам!"
  
  Гиряи Даль ҳама чизро гуфт, ҳеҷ сухане лозим набуд.
  
  Дрейк дар қафои мошини боркаш ба зону афтода, думи ҳастаӣ ба тарафи чапаш, дастонаш дар ҳаво ва рӯ ба рӯи қисми панҷнафараи САС наздик шуда, комилан бе силоҳ афтод.
  
  "Мо ба кӯмаки шумо ниёз дорем" гуфт ӯ. "Барои мо барои мубориза бо ҷанг бисёр чизҳо вуҷуд доранд."
  
  Дид, ки ҷавон ба комм мегузарад, дид, ки ду марди калонсол ба рӯи ӯ нигоҳ мекунанд. Шояд онҳо ӯро шинохтанд. Шояд онҳо дар бораи Майкл Крауч медонистанд. Вай боз сухан ронд.
  
  "Ман Мэтт Дрейк ҳастам. Сарбози собиқи SAS. Сарбози собиқ. Ман дар як гурӯҳи махсуси нерӯҳои байналмилалӣ бо номи SPEAR кор мекунам. Ман дар Герефорд таълим гирифтаам. Маро Крауч таълим медод."
  
  Ман номашро дар ёд дорам, ҳамааш. Аз панч туп дутоаш паст карда шуд. Дрейк овози Алисияро аз болои comms шунид.
  
  "Шумо метавонистед номи маро низ зикр кунед."
  
  Ӯ каме чашмак зад. "Ин шояд беҳтарин идея набошад, дӯстам."
  
  Май ва Алисия посбонҳоро дар масофаи дур нигоҳ медоштанд. Сонияхо гузашт. Сарбозони бритониёии SAS ба сӯи посбонони наздиктаре, ки дар паси барабанҳои нафтӣ, ки кати ҳамворро пур мекарданд, оташ кушоданд. Дрейк интизор буд. Нихоят радиошунавонй тамом кард.
  
  "Мэт Дрейк? Ман аз Кембриҷ ҳастам. Мо пештар вохӯрда будем. Ба шумо чӣ лозим?"
  
  Рузи муборак, фикр мекард у. SAS дар киштӣ.
  
  "Ба мо кӯмак кунед, ки ин анборро муҳофизат кунед, ин мошини боркашро боздоред ва ин бомбаи ҳастаиро безарар созед" гуфт ӯ. "Бо ин тартиб".
  
  Инглисҳо аз ин даст кашиданд.
  
  Онҳо аз ду тарафи платформа ҷудо шуда давида, посбонҳои наздик омадаро фуроварданд ва ҳамчун як даста хуб кор мекарданд. Дрейк инро дид ва дар хотираҳои замонҳои қадим шод шуд. Дар ҳаракатҳои даста лутфи моеъ, бардошти шоҳона ва эътимоди бепоён вуҷуд дошт. Ӯ фикр мекард, ки SPIR беҳтарин дастаи ҷаҳон аст, аммо ҳоло...
  
  "Дрейк! Май гиря мекард. "Бомбаи ядрой!".
  
  Оҳ Бале . Вай боз ба панели идоракунй шитофт ва ба экранхо, клавиатура ва ракамхо нигарист.
  
  "Гекҳо?" - пурсид у. "Оё мо кодро медонем?"
  
  "Ин метавонад аслан ҳама чиз бошад" гуфт касе.
  
  "Ин аслан кӯмак намекунад, ту аблаҳ."
  
  "Бубахшед. Агар мо номи аъзоёни орденро медонистем, оё рузи таваллуди онхоро фахмида метавонистем?".
  
  Дрейк медонист, ки ӯ бо марде гап мезанад, ки парвое надошт. Ин марде буд, ки пештар бо онҳо сӯҳбат мекарданд, хараки нафратангез.
  
  Лорен фарьёд зад: "Шумо дар бораи орден ёдовар шудаед. Агар онҳо дар ин ҷо мебуданд, эҳтимолан силоҳи ҳастаӣ барномарезӣ мекарданд. Ман бовар намекунам, ки онҳо бо рамзҳо ёддошт нагузоштаанд."
  
  "Шояд дар ин ҷо код нест, кӯдакам" гуфт харкурра. "Дар хотир доред, ки сигналеро, ки ҳангоми кушодани қабри Ҷеронимо дода будед? Шояд ин дар ин чо хам руй дода, боиси cap додани кулоҳакҳои ҳастаӣ шуда бошад".
  
  Дрейк ба қафо рафт. "Лаънат, онҳо мусаллаҳанд?"
  
  "Комилан. Рамзҳои сафеди дурахшанда, ки шумо мебинед, рақамҳои ҳисоб мебошанд."
  
  Оби тезу яхбанд ба баданаш мерехт ва базӯр нафас мекашид. "Чӣ тавр ... чӣ қадар?"
  
  сулфа. "Шасту чор сония. Он гоҳ шумо ва бародарони ғайриқонунии шумо таърих хоҳед шуд. Тартиб то абад ҳукмронӣ хоҳад кард! Онҳо ба воситаи ман зиндагӣ мекунанд! Ман фармон ҳастам!"
  
  Чанг ва доду фарёд ба амал омад. Дрейк дар соатҳои дастӣ сонияҳоро пайгирӣ мекард.
  
  "Салом? Шумо он ҷоед?" - пурсид овози чавон.
  
  "Ҳей, рафиқ", - ғурур кард Дрейк. "Мо сию як сония дорем."
  
  "Ман дар ин бора фикр кардам. Дӯсти шумо Лорен дар бораи орден ёдовар шуд. Хуб, онҳо бояд рамзи куштор дошта бошанд. Ва азбаски ҳама чизи боқимонда қисми матн аст, ман танҳо аз назар гузаронидам. Ба ёд дорӣ? Дар ин ҷо гуфта шудааст: "Рамзи ягона барои куштан вақтест, ки савораҳо ба по хестанд." Оё ин барои шумо чизе дорад?
  
  Дрейк мағзи сарашро парешон кард, аммо ба ҷуз аз кам шудани сонияҳо чизе фикр карда наметавонист. "Бархезед?" - такрор кард у. "Бедор шудед? эҳьё шуд? Фикр кунед, ки Фармон чӣ гуна фикр мекунад? Фашистхо чй маъно доштанд? Агар Савора пайдо шавад, ӯ...
  
  "Таваллуд шудан", - гуфт овози ҷавон. "Шояд инҳо санаҳои таваллуди онҳо бошанд? Аммо ин шуда наметавонад. Ин бомбаҳои ҳастаии солҳои ҳаштодум одатан рамзи куштори се рақам доранд." Дар овозаш ноумедӣ буд.
  
  Нуздаҳ сония то нобудшавӣ.
  
  Кенси ба сухан баромад. "Шумо се рақам мегӯед? Одатан?"
  
  "Ҳа".
  
  Шонздах.
  
  Дрейк ба Алисия нигарист ва дид, ки вай камарашро хам карда, кӯшиш мекунад, ки онро кушояд ва ҳамзамон посбонро парронад. Ман мӯяшро, баданашро, рӯҳи аҷибашро дидам. Алисия...
  
  Даҳ сония.
  
  Пас аз он Кензи дод зада, боварии Далро ба ӯ тасдиқ кард. "Ман дорам. Ҳафтсадро бисанҷед".
  
  "Хафт-о-о-о. Чаро?"
  
  "Напурсед. Бигиру бикун!"
  
  Техники ҷавон ба Дрейк рамзҳои рақами сириллик дод ва Йоркшир тугмаҳоро пахш кард.
  
  чор - се - ду -
  
  "Ин кор накард" гуфт у.
  
  
  БОБИ ЧИХУЛ
  
  
  "Бале", - ҷавоб дод Кенси. "Ин ҳодиса рӯй дод".
  
  Албатта, вай худашонро безарар кард ва Лорен низ онҳоро безарар кард. Дрейк аз ҷасади ҳастаӣ ба Май, ки дар назди клавиатураи дигар истода буд, нигоҳ кард. Хамаи шаш заряди ядрой безарар гардонда шуд.
  
  Ба соаташ нигарист. "Мо камтар аз як сония монда будем" гуфт ӯ.
  
  Дар хама чо САС кори тези посбононро ба чо овард. Алисия тасмаи дуюмро кушод ва кулоҳак каме ҳаракат кард. Дрейк ҳис кард, ки ӯ суръатро баланд мекунад, вақте ки ӯ ба дарҳои ғилдирак наздик мешавад.
  
  "Оё касе мошини боркаши онҳоро боздоштааст?"
  
  "Ман онро нигоҳубин мекунам!" - хитоб кард Кензи. "Айнан!"
  
  "Ҳеҷ роҳе нест" гуфт Кинимака. "Францияҳо дар ҳама ҷое ҳастанд, ки амният нест. Дар ин ҷо як ошӯби воқеӣ вуҷуд дорад."
  
  Дрейк тамошо кард, ки SAS посбонҳоро фиристодааст; Алисия камари дигарро мекашад, вақте ки Май посбонро ба чархи қафои мошини боркаш мепартояд.
  
  "Бале, ман медонам, ки ту чӣ гуфтанӣ ҳастӣ." Дастаи SPEAR бениҳоят стресс буд.
  
  - Ман чизи дигарро мебинам, - ба сухан шуруъ намуд техникй чавон. "ман-"
  
  Алокаи онхо бо Вашингтон канда шуд.
  
  "Оё ман боз мегӯям?" Дрейк кӯшиш кард.
  
  Сукути даҳшатовар ягона ҷавоби ӯ буд.
  
  "Лаънат, ин хуб буда наметавонад." Дрейк тамоми анборро шона кард.
  
  SEAL Team 7 ба болои онҳо фуруд омад, ки гӯё тамоми ҷаҳаннам таркида бошад.
  
  
  * * *
  
  
  Даҳл аз паси мошини боркаш давид, ки он ба дарҳои лағжиши анбори 18 наздик шуд. Марди чинӣ аз пеши мошини ғур-ғуркунанда давида, ба тарафи дари канори дур равон шуд. Онҳо ҳангоми давидан тирпарронӣ карданд. Посбонҳо кӯшиш карданд, ки онҳоро боздоранд. Нерӯҳои махсуси Чин онҳоро бо тир ва ҷанги тан ба тан нобуд карданд. Ҳангоме ки ин амал оғоз шуд, Ҳейден бадбахтии дар пеши платформа буданро дошт.
  
  Вай гардани посбонро шикаст ва сипас бадани ӯро барои пӯшидани худ истифода бурд, зеро чиниҳо бепарво оташ кушоданд. Тирхо ба бадани уро сурох карда, ба пушт партофтанд. Сипари вай афтод. Вай онро партофта, ба паси яке аз пешдоманҳо ҷаҳида, чархҳои чархзаниро аз қафо гузаронд, вақте ки он пеш мерафт. Чиниҳо аз пеши мошини боркаш гузаштанд.
  
  Даль оташ афрӯхт ва онҳоро мисли пинҳои боулинг пароканда кард. Тамошо кардан бениҳоят аҷиб, он ҳамчун намоиши аксуламалҳои қариб ғайриинсонии онҳо хидмат мекард. Ҳатто пас аз ҷаҳидан онҳо ҷавоби оташ кушоданд.
  
  Даль зуд паноҳ бурда, дар паси мошини боркаш хам шуд ва баъд ба берун нигоҳ кард ва боз чанд тир холӣ кард. Хитоихо лахзае ба замин махкам монданд, ки посбонон аз паси онхо ба онхо наздик шуданд. Дал ба Кенси нигарист.
  
  На он ҷое, ки вай бояд буд.
  
  "Кенз? Шумо хубед?"
  
  "Бале, танҳо як дӯсти кӯҳнаро мегирам."
  
  Даль беихтиёр ба қафо гашт ва дид, ки вай дар ҷевонҳоро варақ мезанад, сараш чуқур дарун аст, шикамаш дар канори сарпӯш нишаста, харашро баланд бардоштааст.
  
  "Ин каме ғамгин аст."
  
  "Чӣ? Оҳ, занатро ёд кардӣ? Вай шояд аз шумо гармтар бошад, Торст, аммо дар хотир доред, ки ин танҳо шуморо аз вай гармтар мекунад.
  
  Вай ба дур нигоҳ карда, худро дарида ҳис кард. Ӯ дар ин ҳолат дар байни издивоҷ ва талоқ зиндагӣ мекард, аммо ӯ имкон дошт, ки дар ин ҳама коре кунад. Вай дар ин ҷо чӣ кор мекард?
  
  кори ман.
  
  Хитоихо боз машгул шуда, посбонони наздик омадаистодаро бо оташи пулемёт бурида, Даль ва Хейденро ба замин часпиданд. Швед ба қафо гашт ва Кенсиро дид, ки аз қуттии чубин берун мебарояд.
  
  "Оҳ, тухм. Дар ҳақиқат?"
  
  Вай дар пеши чашмонаш катанаи нави тобнок дошт, майса боло. "Ман танҳо медонистам, ки агар чуқур кофта бошам, якеро меёбам. Ғоратгарон ба шамшер муқобилат карда наметавонанд".
  
  "Шамшери хунини Миррих куҷост?"
  
  "Оҳ, ман онро ба ҷевон партофтам."
  
  "Бало занад!"
  
  Вай дар як даст шамшер, дар дасти дигар пулемёт давид ва сипас боз ба пушти мошини боркаш ҷаҳида, дар пеши чашмони Дал ҳамчун норавшан медурахшид. Катанро партофта, ба суи хитоихои гурехта оташ кушод.
  
  "Онҳо ба куҷо мераванд?"
  
  "Анбори 17" гуфт Дал. "Ва мо бояд ба онҳо пайравӣ кунем."
  
  
  * * *
  
  
  Лорен ҳамлаи контингенти фаронсавӣ аз тарафи рости анбори 19-ро дид. Кинимака ва Смит аллакай дар он самт буданд ва фавран ба он машғул шуданд. Йорги дар паси бочкахо хам шуда, ба суи посбонхо тир холй мекард. Лорен хис кард, ки дилаш чун мошини боркаш бо ду кулоҳаки ҳастаӣ ба пеш ҳаракат мекард.
  
  Вай ҳама гуфтаҳоро ба хотир оварда, чархҳоро ҳамчун такягоҳ истифода бурда, ба болои боми мошини боркаш парид. Баъд вай ба кушодани тасмаи якум сар кард. Агар онхо борро хеле ноустувор гардонанд, мошинхо мачбур мешуданд. Вай аз паси бомбаи ядрой боло нигарист ва ба яке аз чӯбҳои калон қадам гузошт ва дид, ки Смит бо яке аз бачаҳои фаронсавӣ мушт зада истодааст.
  
  Констебл дар тамос шуд. "Инро агенти Париж тасдиқ кард. Арман Аргенторо дар хотир доред? Вай дар тӯли солҳо чанд маротиба ба шумо кӯмак кардааст. Хуб, ӯ мегӯяд, ки ҳузури контингенти фаронсавӣ иҷозат дода нашудааст. Пурра. Мумкин аст, ки дар дохили он як навъ ҷанги бераҳмона идома ёбад."
  
  Лорен фурѓ бурд ва тамошо кард, ки Смит ба қафо афтода, ба як зону афтод. Фаронсавие, ки дар болои ӯ истода буд, аз мӯйи ӯ гирифта, рахи решаашро канда, ба як сӯ партофт. Смит дод зад. Як зону ба бинӣ ӯро ба ҳайрат овард. Бачаи фаронсавӣ ба боло парид. Смит мубориза бурд. Лорен аз вай ба Кинимака, баъд ба Йорги, кулоҳаки ҳастаӣ ва ба дарҳои овезон наздикшуда нигоҳ кард.
  
  Ман бояд чӣ кунам?
  
  Як каме садои лаънатӣ кунед.
  
  Вай маҷаллаи Glock-и худро аз болои сари душманонаш холӣ кард, ки онҳо ба ҳарос афтоданд ва мурғобӣ кунанд. Ин ба Смит ва Кинимака сонияҳои қиматбаҳо дод. Смит фосила дид ва ба сӯи ӯ тир холӣ кард ва ҳамлагарро ба замин афтонд. Кинимака гардани мардро шикаст. , чеҳраи дигаре ва аз масофаи холӣ тир холӣ кард.
  
  Факат як нафар француз мондааст.
  
  Лорен дар ҳоле афтод, ки тир аз бадани снаряди ҳастаӣ канда шуд. Чӣ даҳшатнок буд, ки ин ҳатто ӯро ба ташвиш наовард? Вай ба ин чӣ гуна одат кардааст? Аммо вай як қисми ин даста буд ва тасмим гирифт, ки то даме ки онҳо доранд, бо он бимонанд. Вай ин оиларо пайдо кард ва онро дастгирӣ мекунад.
  
  Мошини азим суръ-атро баланд бардошта, тезон-да, рост ба дари ролик даромада, ба он зад, ки кабинаи пешро андаке чакон дод ва баъд рост ба воситаи он бархурд.
  
  Лорен худро ба қафои мошини боркаш партофт.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк ҳангоме ки SEALs SAS ва SPEAR-ро дар паҳлӯи як кулоҳаки ҳастаии ҳаракаткунанда ба кор андохтанд, ҳайрон шуд, ки оё ягон ҷанг метавонад аз ин печидатар ё марговартар бошад. Якчанд сухани алокачй ба у гуфтанд, ки ин албатта имконпазир аст.
  
  Хамаи се мошини боркаш, ки шаш аслихаи ядрой доштанд, дар як вакт аз дархои ролик рахна даромаданд. Дархои кандашуда пора-порахои металлй ба хар чо парвоз мекарданд. Мошинхои боркаш аз назди онхо мегузаштанд. Мардон ба мошинҳои боркаш ҳамла карда, ба дохили он ҷаҳида, эҳсос мекарданд, ки онҳо танҳо суръат мегиранд. Акнун Дрейк дид, ки ду сарбози чинӣ дар наздикӣ медаванд. Вай дар перрон монд ва каме дуртар Алисия ва Майро дид, ки дар паси яке аз такьягоххои чубин пинхон шудаанд. Бомби атомӣ ҳангоми бархӯрд ба яке аз чуқуриҳои калонтарин дар ҷаҳон канда шуд.
  
  Дрейк хашмгин шуд. Агар аслиҳаи азим ва вазнин аз сутунаш канда, тасмаҳоро мешиканад, ҳама ба мушкилӣ дучор мешуданд.
  
  Онҳо ба рӯшноӣ баромаданд ва шитофтанд. Дар як соат бист миль, баъд сӣ, се платформа, вақте ки ронандагонашон ба педали газ қадам мезананд, ҷон мезаданд. Дар пеш рохи васеъ кушода, кариб рост то баромадгохи база, кариб ду мил дуртар буд. Акнун, ки дар паҳлӯи якдигар буданд, Дрейк метавонист аз мошини боркаши худ ба мошини Даль ва сипас ба Кинимака нигоҳ кунад. Манзараи мушакҳои азими ҳастаӣ, ки паҳлӯ ба паҳлӯ меҷангиданд, одамон аз таппонча, корд ва мушт мепарронданд, одамонро ба замин партофтанд, чоряк дода нашуданд, каҷ шудани роҳ ва ҳар се мошини боркаш дар гардиш поён рафт, ӯро ба ҳайрат овард. асосӣ .. Ин бистари тамаъ ва зӯроварӣ буд, як нигоҳе ба ҷаҳаннам.
  
  Аммо акнун тамоми диццати у ба мцрхо нигаронида шуда буд.
  
  Чор нафар қавӣ, онҳо аввал ба SAS ҳамла карданд ва як нафарро бидуни мушкилот куштанд. Британҳо ҷамъ омада, зарба заданд ва SEAL-ро маҷбур карданд, ки пинҳон шаванд. Чаҳор нафар бо умеди ба савор ҷаҳидан аз паси мошинҳои боркаш давиданд. Фармондеҳи SAS Кембриҷ бо SEAL SEAL даст ба тан меҷангид ва ҳардуи онҳо зарба заданд. Май ва Алисия бо мубориза бо посбонон банд буданд ва кӯшиш мекарданд, ки дар тирпарронӣ кушоянд.
  
  Дрейк бо роҳбари дастаи SEAL рӯ ба рӯ шуд. "Чаро?" - пурсид у.
  
  "Савол надиҳед" гуфт мард гиря кард ва ба назди Дрейк рафт. Зарбаҳо дақиқ ва бениҳоят сахт буданд, ба зарбаҳои ӯ хеле монанд буданд. Вай банд шуд, дарди он блокҳоро ҳис кард ва баргашт. Вай сахт лагад зад. Дар дасти марди дигар корд пайдо шуд. Дрейк зарбаро бо худаш бартараф карда, ҳарду силоҳро ба як сӯ партофта, аз мошини боркаш парвоз кард.
  
  "Чаро?" - такрор кард у.
  
  "Шумо девона кардед. Шумо ва дастаи шумо."
  
  "Чӣ хел?" - Ман пурсидам. Дрейк барои ба даст овардани каме ҷой баргашт.
  
  "Ва чаро ин ҳаромҳо мехоҳанд моро бикушанд?" - пурсид Алисия, вақте ки аз паси он мард пайдо шуд.
  
  Ӯ зарбаи фаврӣ зада, ӯро дар маъбад зад. Дрейк ба гурдаҳояш зад ва афтодани ӯро тамошо кард. Алисия пои худро ба рӯи ӯ ҳаракат дод. Якҷоя онҳо ӯро партоб карданд, чарх заданд.
  
  Дар пеш рох васеъ шуд.
  
  Май ду посбон фиристод. Боз як марди САС кушта шуд ва акнун Бритониё ва Амрико дар қувват баробар буданд. Се бар зидди се. Дрейк дид, ки ду хитоие, ки қаблан дида буд, мисли тортанакҳо болои бомбаи ҳастаӣ медаванд.
  
  "Инро бубин!"
  
  Хеле дер. Онҳо ба ӯ афтоданд.
  
  
  * * *
  
  
  Далл, аслан медонист, ки онҳо ба Руминия мераванд. Ин хуб буд. Ин ним соат роҳ буд, ки онҳоро пеш аз расидан ба он ҷо кушта метавонист.
  
  Вай бо хитоихо ва посбонон чанг карда, онхоро ба акиб тела дод ва дид, ки онхо аз чояшон чахида, бештар мехостанд. Чиниҳо аз муҳофизати ӯ гузашта, сахт зарба заданд ва қариб ду бор бо теғҳои даҳшатовараш ӯро ба сутун мезананд. Дар атрофаш боз посбонон буданд. Ҳейден ба он муроҷиат кард, ки онҳоро аз мошини боркаш партофт, то шумораи онҳо кам шавад.
  
  Дар қафо Кензи бо охирин душманони худ мубориза бурд. Дастгох холй буд, аз катана сурх мечакид. Вай боз аз саҳна афтид ва ҳоло чашмонашро танг кард, вақте ки ду чинӣ бо ҳам ба сӯи ӯ омада, корд мезаданд. Вай дар гирду атроф гаштугузор кард. Онҳо силоҳ бароварданд. Вай худро ба рӯи онҳо партофта, онҳоро ба ҳайрат овард. Тир аз зери дасташ гузашта, аз бомбаи ядрой бархурд. Вай худро дар паҳлӯи яке аз бачаҳо дид, ки таппонча ба рӯи ӯ рост карда буд.
  
  "Шах".
  
  Ягона роҳ боло буд. Вай дастеро, ки таппонча дошт, лагадкӯб кард ва онро ба парвоз фиристод ва сипас ба пуштибонӣ ба қаъри силоҳи ҳастаӣ баромад. Вай ба қуллаи боло расид ва фаҳмид, ки дар он ҷо ин танҳо як каҷи мулоим аст, аммо мувозинат хатарнок аст. Ба ҷои ин, вай савори бомбаи ҳастаӣ бо катана дар даст нишаст.
  
  "Биё ва маро бигир!" - дод зад вай. "Агар ҷуръат кунед."
  
  Онҳо зуд, комилан мутавозин шуданд. Кензи дар болои кулоҳаки ҷангӣ истода, шамшери худро чарх мезад, вақте ки онҳо бо корд ба ӯ ҳамла карданд. Зарбазанӣ ва ҷунбиш. Вай муқобилият кард, аммо онҳо хун гирифтанд. Вай ба ракета зад. Мошини боркаш бо суръати сӣ мил дар як соат меларзид. Чиниҳо ба дараҷаи олӣ мутобиқ шудаанд. Кензи мувозинатро гум карда, лағжид ва боз ба мушак афтод.
  
  "Оҳ".
  
  Шамоле мисли яхдон сард аз мӯяш гузашт. Корд ба болои вай афтод. Вай катанаро ба дасти дигараш иваз карда, бо ангуштонаш банди дасташро гирифт ва якбора ба паҳлӯ кашид. Дасташ шикаста, корд афтид. Вай инчунин ҷасадро бо ин роҳ печонд ва дид, ки сараш аввал аз мошини боркаш берун мешавад. Шахси дуюм аллакай ҳамла карда буд. Кензи катанаро ба дасти росташ баргардонд ва бигзор он бевосита ба нуқта барояд. Пеш аз он ки Кензи ӯро ба як сӯ партофт, ӯ лаҳзае овезон шуд.
  
  Пас аз он вай аз қафои худ ба болои бомбаи ҳастаӣ нигарист, теғи катанааш ба болои онҳое, ки дар поён меҷанганд, хун мечакид.
  
  "Ду хитоӣ кушта шуданд. Се монд".
  
  Алисия аз мошини боркаш ба ӯ нигоҳ карда, ҷангро дар болои кулоҳак тамошо мекард. "Ин хеле олиҷаноб ба назар мерасид" гуфт ӯ. "Ман дар ҳақиқат боварӣ дорам, ки ман эрекция дорам."
  
  Дал аз мошини худаш ба вай нигарист. "Ман ҳам".
  
  Аммо баъд кулоҳак ба ҳаракат даромад.
  
  
  БОБИ чилу як
  
  
  Даль дарҳол тағиротро пай бурд, ду тасмаро дид, ки онҳо тавонистаанд дар шамол ларзишро кушоянд ва сипас сеюмӣ мисли девонатарин резини ҷаҳон аз ҳам ҷудо шуд ва бо хашм ба заряди ҳастаӣ ва поёни платформа торсакӣ зад. Вай бо зарбаи аввалини пурқувват ба шиками посбон зарба зад, ки ӯ рост аз паҳлӯи мошини боркаш парвоз кард ва ба чархҳои паси касе, ки дар паҳлӯяш меронд, бархӯрд. Дал аз ин натиҷа гиря кард.
  
  Бомбаи ядрой боз харакат кард. Дал ҳис кард, ки тумани сурх болои ӯ фуруд омад, вақте ки Кензи дар боло мубориза мебурд ва Ҳейден бевосита зери сояи ӯ мубориза мебурд ва намедонист, ки оянда чӣ мешавад. Дод доду дод зад, вале бефоида. Гурриши чархҳо, доду фиғон, тамаркуз барои мубориза; хамаи ин ба шунидани онхо халал расонд. Вай ба назди коммуникатор чахида.
  
  "Ҳаракат кунед." Бомбаи ядрой дар арафаи таркиш аст!".
  
  Кензи ба поён нигарист. "Ба куҷо рафтан? Оё шумо мехоҳед парвоз кунед? "
  
  "Нух!"
  
  Дар охири риштаи худ, швед мисли девона ба Ҳейден наздик шуд ва китфашро ба массаи бениҳоят снаряд пахш кард. "Бомбаи ядрой меафтад!".
  
  Ҳейден зуд ғелонда шуд ва посбон низ. Кулоҳаки ҷангӣ як дюйм дигар ҳаракат кард. Даль бо ҳар як қуввате, ки ҳамеша ҷамъ карда буд, ӯро бардошт, ҳар як мушак фарёд мезад.
  
  Дар паҳлӯяш тақ-тақи сахт садо дод.
  
  Лайк.
  
  Аммо ин Кензи буд, ки то ҳол катанаро дар даст дошт ва дар чеҳрааш табассуми истеҳзокорона дошт. "Лаънат, шумо танҳо як қаҳрамони девона ҳастед. Оё шумо дар ҳақиқат фикр мекунед, ки шумо инро ҳатто як сония нигоҳ дошта метавонед? "
  
  "Ум, не. На дарвоқеъ."
  
  "Пас ҳаракат кунед."
  
  Шведи девонавор аник ғарқ шуд.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк ва Алисия тавонистанд, ки як сонияро дар ин тамошо мубодила кунанд.
  
  "Дал чӣ кор мекунад?" - пурсид Алиша. "Оё вай бомбаи ҳастаиро ба оғӯш мегирад?"
  
  "Аҳмақ нашав" гуфт Дрейк сарашро ҷунбонда. "Аён аст, ки вай ӯро мебӯсад."
  
  Пас аз он Дрейк ба паҳлӯ ҷаҳид, то ба бачаҳои САС кумак кунад, Мӯҳрро аз дасти ҷавон гирифт ва ӯро зери бомбаи ҳастаӣ партофт. Тамоми бадани мард ба ларза даромад. Онҳо ба ҳам заданд ва баъд Мӯҳр беҳуш, рӯ ба замин, вале зинда хобид. Дрейк ният дошт, ки онро ҳамин тавр тарк кунад.
  
  Як SEAL дигар ҷон дод, ки дар паи он як сарбози SAS, ҳарду аз масофаи наздик ба корд заданд. Кембриҷ ва ҷавон танҳо боқӣ мондаанд. Онҳо бо Дрейк барои мубориза бо SEAL ниҳоӣ муттаҳид шуданд. Дар баробари ин Алисия ва Май ба онхо хамрох шуданд. Мошини боркаш дар сари роҳи хокӣ гурриш карда, як бор ҳамсояро пахш карда, рафт. Бархӯрд имкон дод, ки бомбаи ҳастаии Далл тавассути таъмини он ба такягоҳҳои азими худ устувор карда шавад. Ҳар се мошин чун як нафар аз дарвозаи баромад шикаста, ҳаракатро идома дода, ба сӯи Руминия равон шуданд. Охану бетон тамоман вайрон шуда, пешу пеш канда шуд. То ин вакт чархболхо ба хаво баромада, дар пахлуи мошинхои боркаш парвоз мекарданд ва мардони тупхои вазнин аз дархо хам шуда, диккатро ба ронандагон медоданд.
  
  Дрейк ҳамларо ба SEAL қатъ кард. "Интизор шавед. Шумо як сарбози нерӯҳои махсус ҳастед. Занони амрикоӣ. Чаро моро куштанӣ шудед?"
  
  Дар ҳақиқат, ӯ ҳеҷ гоҳ ҷавобе интизор набуд, аммо мард бо ҳамла ҷавоб дод. Вай Кембриҷро баровард ва сипас Дрейкро ба анҷом расонд. Чавони САС ба пахлуяш афтод. Мӯҳр бераҳм ва бераҳм буд, пас аз зарба зарбаи харобкунанда медод. Аммо баъд Май ба у ру оварда.
  
  Хашт сония гузашт ва мубориза ба охир расид. Бори дигар ӯро зинда монданд, нола дар як тӯда, безарар.
  
  Дрейк ба Кембриҷ муроҷиат кард. "Ман гуфта наметавонам, ки мо кӯмаки шуморо то чӣ андоза қадр мекунем, майор. Ман аз талафоти мардуми шумо хеле пушаймонам. Аммо лутфан, агар хоҳед, ин одамонро зинда гузоред, онҳо танҳо фармонро иҷро мекарданд".
  
  Ду мӯҳри зиндамонда ба боло нигариста, ҳайрон ва шояд ҳайрон шуданд.
  
  Кембридж сар ҷунбонд. "Ман шуморо мефаҳмам ва розӣ ҳастам, Дрейк. Охир, мо ҳама гаравгонем".
  
  Дрейк табассум кард. "Бале, дигар не. Ҳукумати Амрико танҳо кӯшиш кард, ки моро бикушад. Ман роҳи бозгашт аз ин корро намебинам."
  
  Кембридж китф кашид. "Бозгашт."
  
  Дрейк дағалона табассум кард. "Марде аз паси дили ман. Аз шиносоӣ бо шумо, майор Кембриҷ хуш буд."
  
  "Ва шумо, Мэтт Дрейк."
  
  Вай бо сари Май ва Алисия ишора кард ва баъд боэҳтиёт ба паси мошини боркаш равон шуд. Дрейк рафтани ӯро тамошо карда, ҳамзамон устувории кулоҳаки ҷангиро тафтиш мекард. Ҳама чиз хуб ба назар мерасид.
  
  "Оё медонӣ, ки онҳо бармегарданд ва шамшерро мегиранд?" Алисия ӯро водор кард.
  
  "Бале, аммо шумо медонед, ки чӣ? Ман парво надорам. Шамшери Миррих камтарин мушкилоти мост". Вай пайвастро ба кор бурд. "Ҳайден? Чӣ қадар дур? Дар он ҷо коратон чӣ гуна аст?"
  
  "Хуб," ҷавоб дод Ҳейден. "Охирини чинӣ навакак парид. Ман барои шамшер меравам."
  
  Кензи хандид. "Не, онҳо маро дар амал диданд."
  
  "Оё ҳамаи мо нестем?" Дрейк табассум кард. "Ман ин манзараро муддате фаромӯш намекунам."
  
  Алисия ба китфи ӯ сахт зад. - Ором шав, солдат. Дафъаи дигар шумо мехоҳед, ки ман дар байни пойҳоям бомбаи атомӣ гузорам".
  
  "Не, хавотир нашав" гуфт Дрейк рӯй гардонда. "Ман онро баъдтар барои шумо мекунам."
  
  
  * * *
  
  
  Чархболҳо ронандагонро тамасхур мекарданд, таҳдид мекарданд ва маҷбур мекарданд, ки суръати мошинҳои худро паст кунанд. Албатта, дар аввал ин кор на-кард, вале пас аз он ки касе тири калибрашро аз яке аз шишахои пеш гу-зошт, одамоне, ки худро дастнорас мешуморанд, якбора шубха пайдо кард. Пас аз се дақиқа мошинҳои боркаш суръатро паст карданд, дастҳо аз тирезаҳо берун монданд ва ҳама ҳаракат қатъ шуд.
  
  Дрейк мувозинати худро барқарор кард, ки ба ҳаракати доимӣ ва пешравӣ одат карда буд. Вай ба замин чахида, фахмид, ки системаи алока ногахон ба кор даромад ва холо лётчикхои худро хеле бодиккат назорат мекард.
  
  Аз коммуникатор садое намеомад. Вашингтон ин дафъа хомуш монд.
  
  Даста пас аз нест кардани гӯшмонакҳо ҷамъ омаданд. Онҳо дар болои теппаи алафзоре нишаста, ки ба се киштии мушакӣ менигаранд, дар ҳайрат буданд, ки ҷаҳон ва аломатҳои бадтарини он дар оянда ба онҳо чӣ мепартоянд.
  
  Дрейк ба лётчик нигарист. "Метавонед моро ба Руминия парвоз кунед?"
  
  Чашмони ин одам хеч гох намешуд. - Албатта, - гуфт у. "Ман намефаҳмам, ки чаро не. Ба хар хол яроки ядрой ба он чо фиристода мешавад, ки дар база нигох дошта шавад. Мо бартарӣ хоҳем дошт."
  
  Онхо якчоя майдони чанги дигарро тарк карданд.
  
  Якҷоя онҳо қавӣ монданд.
  
  
  * * *
  
  
  Пас аз чанд соат даста аз хонаи амни Руминия баромада, ба автобус ба Трансилвания савор шуда, дар наздикии қалъаи Бран, манзили эҳтимолии граф Дракула фуруд омад. Дар ин чо аз байни дарахтони баланду куххои баланд мехмонхонаи тира ва ором ёфта, дар он чойгир шуданд. Чароғҳо хира буданд. Даста акнун дар тан либоси граждание, ки аз хонаи бехатар гирифта шуда буд, дар бар дошт ва танҳо он чизеро, ки силоҳу лавозимоти ҷангӣ бардошта метавонистанд, ва инчунин пули хуби сейферо, ки Йоргӣ гирифта буд, мебурд. Онҳо на шиноснома, на ҳуҷҷат ва на шаҳодатнома доштанд.
  
  Онҳо дар як ҳуҷра ҷамъ шуданд. Даҳ нафар, алоқа нест. Даҳ нафар аз ҳукумати Амрико фирор мекунанд ва намедонанд, ки ба кӣ бовар карда метавонанд. Ҷои рӯшан нест. Дигар на SPEAR ва на пойгоҳи махфӣ. Ягон офис дар Пентагон, на хона дар Вашингтон. Навъи оилаҳое, ки онҳо доштанд, аз он чизе, ки иҷозат дода шуда буд, фаротар буд. Тамосҳое, ки онҳо метавонанд истифода баранд, метавонанд халалдор шаванд.
  
  Бо кадом як фармони номаълуми нофаҳмои ҳокимияти иҷроия тамоми ҷаҳон тағйир ёфт.
  
  - Баъд чй? Смит аввал ин масъаларо ба миён гузошт, овозаш дар ҳуҷраи торик равшан буд.
  
  "Аввал мо миссияро анҷом медиҳем" гуфт Ҳейден. "Ордени Киёмат бо пинхон доштани чор аслихаи мудхиш дуньёро нест карданй шуд. Ҷанг, ба шарофати Ганнибал, ки силоҳи бузург буд. Истило бо кумаки Чингизхон, ки рамзи калид буд, ки мо онро нобуд кардем. Қаҳтӣ тавассути Геронимо, ки силоҳи биологӣ буд. Ва ниҳоят, Марг тавассути Аттила, ки шаш кулоҳаки ҳастаӣ дошт. Якҷоя ин силоҳҳо ҷомеаи моро ба харобӣ ва бесарусомонӣ коҳиш медиҳанд. Фикр мекунам, мо метавонем бо итминон бигӯем, ки таҳдидро безарар кардем".
  
  "Ягона охири фуҷур шамшери Миррих аст" гуфт Лорен. "Ҳоло дар дасти Чин ё Бритониё."
  
  "Ман дар ҳақиқат умедворам, ки ин мо ҳастем" гуфт Дрейк. "САС моро дар он ҷо наҷот дод ва чанд нафари хубро аз даст дод. Умедворам, ки Кембриҷ танбеҳ нахоҳад гирифт."
  
  "Ба пеш ..." гуфт Дал. "Ҳатто мо ин корро танҳо карда наметавонем. Пеш аз ҳама, мо ҳоло чӣ кор мекунем? Ва дуюм, мо ба кӣ бовар карда метавонем, ки дар ин кор ба мо кӯмак кунад?"
  
  "Хуб, аввал мо мефаҳмем, ки амрикоиҳо ба мо чӣ водор карданд" гуфт Ҳейден. "Ман тахмин мекунам, ки амалиёт дар Перу ва ... чизҳои дигар ... рӯй дод. Оё танҳо чанд нафари тавоно бар зидди мо ҳастанд? Гурӯҳи парокандае, ки ба дигарон таъсир мерасонад? Ман як лаҳза бовар карда наметавонам, ки Коберн инро таҳрим мекард."
  
  "Оё шумо мегӯед, ки мо бояд бо президент сӯҳбати махфӣ кунем?" Дрейк пурсид.
  
  Хейден китф дархам кашид. "Барои чӣ не?"
  
  "Ва агар он як гурӯҳи пароканда бошад" гуфт Дал. "Мо онҳоро нест мекунем."
  
  "Зинда" гуфт Май. "Ягона роҳи наҷот аз ин зинда дастгир кардани душманони мост."
  
  Даста дар як ҳуҷраи калон дар мавқеъҳои гуногун нишаста, пардаҳоро сахт кашида, онҳоро аз шаби касногузар муҳофизат мекард. Дар амики Румыния сухбат карданд. Ба нақша гирифта шудааст. Дере нагузашта маълум шуд, ки онҳо дар ҳақиқат захираҳо доранд, аммо ин захираҳо ночиз буданд. Дрейк онҳоро аз як тараф ҳисоб карда метавонист.
  
  "Куҷо равам?" - пурсид Кензи, ки то ҳол катанаашро дар даст нигоҳ дошта, майсаро дар равшании хира ҷӯшонда дод.
  
  "Биравед" гуфт Дрейк. "Мо ҳамеша ба пеш ҳаракат мекунем."
  
  "Агар мо ягон вақт бас кунем" гуфт Далл. "Мо мемирем."
  
  Алисия дасти Дрейкро гирифт. "Ва ман фикр мекардам, ки рӯзҳои фирорам ба охир расидаанд."
  
  "Ин дигар аст" гуфт ӯ ва сипас оҳ кашид. "Албатта шумо инро медонед. Бубахшед."
  
  "Ҳамааш хуб аст. Беақл, вале зебо. Ниҳоят, ман фаҳмидам, ки ин навъи ман аст. "
  
  "Оё ин маънои онро дорад, ки мо дар фирор ҳастем?" - пурсид Кензи. "Чунки ман дар ҳақиқат мехостам аз ҳама дур шавам."
  
  "Мо бо ин кор хоҳем кард". Дал ба вай наздиктар шуд. "Ман ба шумо қавл медиҳам. Ман ҳам фарзандонам дорам, фаромӯш накунед. Ман барои онҳо ҳама чизро мағлуб хоҳам кард".
  
  "Шумо зани худро нагуфтед."
  
  Даль нигарист ва баъд ба курсии худ нишаст ва фикр кард. Дрейк дид, ки Кенси ба Шведи калон каме наздиктар мешавад. Вай инро аз сараш дур карда, ба гирду атроф нигарист.
  
  "Фардо рӯзи дигар аст" гуфт ӯ. "Шумо аввал ба куҷо рафтан мехоҳед?"
  
  
  ПОЁН
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Дар остонаи Ҳармиҷидӯн
  
  
  БОБИ ЯКУМ
  
  
  Ҷулиан Марш ҳамеша як марди рангҳои муқобил буд. Як тараф сиёҳ, дигараш хокистарӣ... ва беохир. Аҷиб он аст, ки ӯ ҳеҷ гоҳ таваҷҷӯҳ зоҳир намекард, ки чаро ӯ нисбат ба дигарон каме фарқ мекунад, танҳо онро қабул кард, бо он зиндагӣ карданро ёд гирифт ва аз он лаззат бурд. Ба ҳар маъно, ин ӯро як объекти таваҷҷӯҳ кард; таваччУх-ро аз макру найрангхое, ки дар паси чашмони пурмазмун ва муйхои намакзада пинхон шуда буданд, дур кард. Моҳи март ҳамеша барҷаста буд - ин ё он роҳ.
  
  Даруни у боз одами дигар буд. Таваҷҷуҳи ботинӣ диққати худро ба як аслӣ равона кард. Дар ин моҳ он сабаби Пифиён буд, дурусттараш он чизе, ки аз онҳо боқӣ монда буд. Як гурӯҳи аҷибе диққати ӯро ба худ ҷалб кард ва сипас дар атрофи ӯ пароканда шуданд. Тайлер Уэбб бештар як мега-сталкери психопатикӣ буд, на як раҳбари кабалист. Аммо Марш аз имкони ба танҳоӣ рафтан, эҷод кардани тарҳҳои шахсӣ ва эксцентрикӣ лаззат бурд. Ба ҷаҳаннам бо Зой Ширс ва ҳар касе, ки то ҳол дар дохили секта фаъол буд ва ба дӯзахи амиқтар бо Николас Белл. Дар баста, завлона ва обдор, бешубҳа, коргари собиқи сохтмон ҳама чизро ба мақомот медод, то ҳатто каме мӯҳлат аз ҳукми худро бигирад.
  
  Барои Марш, ояндаи дурахшон, гарчанде ки бо ранги каме ба назар мерасид. Ҳар як ҳикоя ду тараф дошт ва ӯ бисёр одами дутарафа буд. Пас аз он ки мо бо таассуф аз бозори бадбахти Рамзес баромада рафтем, - павильонхо бо тамоми такдимашон ба мо хеле писанд омад, - март бо ёрии вертолётхои ранга ба осмон баромад. Шитобон, ӯ зуд ба саёҳати нави дар пеш истода тамаркуз кард.
  
  НЬЮ-ЙОРК.
  
  Марш дастгоҳро дар паҳлӯяш санҷида, онро наздиктар кард, аз он чизе, ки дидааст, намедонист, аммо ба чӣ кор карда метавонад, боварӣ дошт. Ин кудак воситаи асосии савдо буд. Падари бузурги эътиқоди мутлақ. Кӣ метавонад бо бомбаи ҳастаӣ баҳс кунад? Марш дастгоҳро танҳо гузошта, ҷузвдони беруниро тафтиш кард ва тасмаҳои китфро кушояд, то чаҳорчӯбаи вазнини худро ҷойгир кунад. Албатта, вай бояд ашёро аз озмоишҳо гузаронад ва ҳаққонияти онро тасдиқ кунад. Баъд аз ҳама, аксари бомбаҳоро метавон пухтан мумкин аст, ки ба чизе монанд набошанд - агар ошпаз ба қадри кофӣ хуб бошад. Танхо дар ин сурат Касри Сафед хам мешавад.
  
  Таваккал, - гуфт як тарафи у. Хавфнок.
  
  Аммо шавқовар! дигаре исрор мекард. Ва ин ба маблағи каме заҳролудшавии радиатсионӣ буд, барои ин.
  
  Март худ ба худ хандид. Чунин харомкор. Аммо ҳисобкунаки мини Гейгер, ки бо худ оварда буд, хомӯш монд ва шуҷоати ӯро афзоиш дод.
  
  Аммо, рости гап, парвоз кардан кори ӯ набуд. Бале, ҳаяҷон буд, аммо эҳтимоли марги гарм низ вуҷуд дошт - ва ҳоло ин воқеан ба ӯ маъқул набуд. Шояд дафъаи дигар. Марш барои банақшагирии ин миссия соатҳои зиёдеро сарф карда, боварӣ ҳосил кард, ки ҳамаи нуқтаҳои роҳ дар ҷои худ ва то ҳадди имкон бехатаранд, гарчанде ки бо назардошти ҷойҳое, ки ӯ дар он меистад, ин идея қариб хандаовар буд.
  
  Биёед, худи ҳозир мисол гирем. Онҳо дар роҳ ба сӯи Колумбия зери соябони ҷангали борони Амазонка мерафтанд. Дар он ҷо як марде интизори ӯ буд - дар асл, беш аз як нафар ва Марш шахсияти худро дар вохӯрӣ мӯҳр зада, таъкид кард, ки онҳо сафед пӯшанд. Танҳо як консессияи хурд, аммо барои Пития муҳим аст.
  
  Оё ин ҳама ман ҳоло ҳастам?
  
  Марш бо овози баланд хандида, пилоти чархболро бо изтироб ба атроф нигарист.
  
  "Ҳамааш хуб аст?" - пурсид марди лоғар, ки доғдор буд.
  
  "Хуб, ин аз нуқтаи назари шумо вобаста аст." Март хандид. "Ва шумо чанд нуқтаи назар доред. Ман бештар аз як вақтро бартарӣ медиҳам. Шумо?"
  
  Лётчик як чизи но-маълумро гуш карда, ру гардонда. Март сарашро чунбонд. Кош оммаи ношуста медонистанд, ки чӣ гуна қувваҳо дар зери онҳо, бепарвоӣ ва ё бепарвоӣ аз фалокатҳое, ки ба вуҷуд овардаанд, қафо мезананд, мурғобӣ мекунанд ва ҷунбиш мекунанд.
  
  Марш манзараи зерро тамошо карда, бори миллионум фикр мекард, ки оё ин нуқтаи вуруд ба Иёлоти Муттаҳида роҳи дуруст аст. Вақте ки сухан ба он расид, танҳо ду варианти воқеӣ вуҷуд дошт - тавассути Канада ё тавассути Мексика. Кишвари охирин ба Амазонка наздиктар буд ва бо фасод печида буд; бо одамоне, ки барои кумак кардан пул гирифтан мумкин аст ва даҳони худро бастаанд. Канада барои одамоне мисли Марш чанд паноҳгоҳи амн пешниҳод кард, аммо онҳо кофӣ набуданд ва ҳатто ба мувофиқат бо гуногунии дар Амрикои Ҷанубӣ мавҷудбуда наздик нашуданд. Ҳангоме ки манзараи якранг дар поён идома медод, Марш ақли худро саргардон кард.
  
  Писарбача дар мавқеи имтиёзнок ба воя расид, ки дар даҳонаш аз қошуқи нуқра хеле зиёд буд; бештар ба сутуни тиллои сахт монанд аст. Беҳтарин мактабҳо ва муаллимони беҳтарин - "беҳтарин" -ро ҳамчун "азизтарин" мехонанд, ҳамеша ислоҳ мекард Марш - кӯшиш мекарданд, ки ӯро ба роҳи рост гузоранд, аммо натавонистанд.Шояд дар ягон мактаби муқаррарӣ мондан кӯмак мекард, аммо волидонаш сарватманд буданд. Сутунҳои ҷомеаи ҷанубӣ ва дур аз воқеият буданд.Маршро хизматгорон ба воя мерасонд ва волидонашро асосан ҳангоми хӯрокхӯрӣ ва зиёфатҳои боҳашамат медиданд, ки дар он ҷо ба ӯ фармон медоданд, ки сӯҳбат накунад. Ҳамеша дар зери нигоҳи интиқодии падар, ки рафтори бенуқсонро таъмин мекард. Ва ҳамеша табассуми гунаҳкораш модаре, ки медонист, ки писараш бемуҳаббат ва танҳо ба воя расидааст, аммо комилан натавонистааст, ки худро дар ҳама гуна шакл мубтало кунад. Ва ҳамин тавр Ҷулиан Марш калон шуд, рушд кард ва ба он чизе табдил ёфт, ки падараш ошкоро меномиданд "а. писари аҷиб ".
  
  Лётчик ба сухан баромад ва Марш ба ин тамоман эътибор надод. "Оё ман боз мегӯям?"
  
  "Мо ба Кали наздик мешавем, ҷаноб. Колумбия."
  
  Марш хам шуда, манзараи навро дар поён тамошо кард. Кали ҳамчун яке аз хушунаттарин шаҳрҳои Амрико ва хонаи Кали Картел, яке аз бузургтарин таъминкунандагони кокаин дар ҷаҳон шинохта мешуд. Дар ҳама гуна рӯзи муқаррарӣ, марде ба монанди Марш ҷони худро ба дасти худ мегирад ва аз кӯчаҳои паси Эл Калварио мегузашт, ки дар он ҷо рагамуффинҳо дар кӯчаҳо партовҳоро мекофтанд ва дар флопхаусҳо хобида буданд, ки дар он ҷо сокинони маҳаллӣ аз нишони "минтақаи таҳаммулпазирӣ" азоб мекашиданд. бо иҷозат додани истеъмоли тиҷории маводи мухаддир ва ҷинсӣ метавонанд бо дахолати ҳадди ақали полис рушд кунанд.
  
  Марш медонист, ки ин ҷо барои ӯ ва бомбаи ҳастаии ӯ аст.
  
  Ҳангоме ки ӯ нишаст, лётчик ба Марш мошини боркаши хокистаррангро нишон дод, ки дар он се марди вазни зиёдатӣ бо чашмони сард, мурда ва чеҳраҳои бефоида нишастаанд. Онхо ошкоро бо яроки оташфишон мусаллах буда, танхо бо саломи кутох Маршро ба мошини боркаш гусел карданд. Сипас, онҳо аз кӯчаҳои намӣ ва бесарусомон, биноҳои ифлос ва айвонҳои зангзада гузашта, ба чашми омӯзонидааш манзараи дигари алтернативии ҷаҳонро пешкаш карданд, маконе, ки як қисми аҳолӣ аз як кулба ба хонаи дигар "шино" мекард, бидуни манзили доимӣ. Март каме ақиб кашид, зеро медонист, ки дар бораи ҳодисаи баъдӣ чизе гуфтан надорад. Ин таваққуфҳо зарур буданд, аммо агар ӯ мехост, ки силоҳи ҳастаиро бомуваффақият ба ИМА интиқол диҳад ва ба ҳар гуна хатар меарзад. Ва албатта, Марш ба қадри имкон бетараф менамуд, бо чанд ҳилае, ки дар остинҳои рангорангаш буд.
  
  Мошин аз байни теппаҳои пур аз туман гузашта, ниҳоят ба як роҳи сангфарш табдил ёфт, ки дар пешаш хонаи калону ором дорад. Саёҳат хомӯшона сурат гирифта буд, аммо ҳоло яке аз посбонон чеҳраи бепарво ба сӯи Марш кард.
  
  "Мо дар ин ҷо ҳастем".
  
  "Аён. Аммо "ин ҷо" куҷост?
  
  На он қадар беэҳтиромӣ. На он қадар гиря. Ҳамаашро якҷоя нигоҳ доред.
  
  "Руҷкаятонро гиред." Посбон ба берун парида, дарро кушод. - Ҷаноби Наварро шуморо интизор аст.
  
  Март сар ҷунбонд. Ин номи дуруст ва ҷои дуруст буд. Вай дар ин ҷо дер намемонад, танҳо барои боварӣ ҳосил кардан лозим аст, ки намуди навбатии нақлиёт ва макони ниҳоии ӯ ҳамвор ва бехатар аст. Вай аз паси посбон дар зери камари пасти туман мечакид ва сипас ба даромадгоҳи торикии хонаи кӯҳна даромад. Дар дохили он чароғҳо набуданд ва пайдо шудани як ё ду арвоҳи кӯҳна ҳам ҳайратовар ва ташвишовар набуд. Марш тез-тез дар торикй арвоххои кухнаро медид ва бо онхо сухбат мекард.
  
  Посбон ба кушодагии тарафи рост ишора кард. "Шумо барои худатон як ҳуҷраи хусусӣ барои ҳадди аксар чаҳор соат пардохт кардед. рост ба дарун дароед".
  
  Март бо миннатдорй сар хам карда, дари вазнинро тела дод. "Ман инчунин барои фуруд овардани намуди навбатии нақлиёт иҷозат пурсидам. Чархбол?"
  
  "Бале. Ин ҳам хуб аст. Вақте ки вақташ фаро мерасад, ба ман тавассути домофон занг занед ва ман ба шумо хонаро нишон медиҳам".
  
  Март бо каноатмандй сар чУпон дод. Маблағе, ки ӯ аз ҳад зиёд пардохт мекард, барои хидматрасонии беҳтар буд ва то ҳол дорад. Албатта, пардохти бештар аз нархи дархостшуда низ шубҳаҳоро ба вуҷуд овард, аммо чунин хатарҳо буданд.
  
  Боз ду тараф, фикр мекард у. Ин ва Янг. Ботлоқ ва ботлоқ. Сиёҳ ва... сиёҳ бо дурахшҳои арғувонӣ шитофтанд...
  
  Даруни ҳуҷра боҳашамат буд. Дар канори он дивани кунҷӣ аз чарми сиёҳ ва пусти чуқур сохта шуда буд. Мизи шишагӣ бо графин барои нӯшокиҳо, шароб ва машрубот дар наздикӣ нишаста буд, дар ҳоле ки дар як гӯшаи дигар мошин қаҳва ва чой пешниҳод мекард. Газакхо дар руи столи шишагй гузошта мешаванд. Марш аз ин ҳама табассум кард.
  
  Бароҳат, аммо танҳо барои як муддати кӯтоҳ. Идеалӣ.
  
  Ӯ ба як қаҳваи сахттарин қаҳва рехт ва каме интизор шуд, ки он пухта шавад. Баъд ба диван нишаст ва ноутбукашро бароварда, борхалтаашро бо эҳтиёт ба рӯйи рӯйпӯши чармин дар паҳлӯяш гузошт. Аз ин пеш ҳеҷ гоҳ бомбаи ҳастаӣ ин қадар писанд нашуда буд, ӯ фикр мекард ва ба таври мухтасар фикр мекард, ки оё вай бояд барои он нӯшокии худро тайёр кунад. Албатта, барои Марш барин марде, ин кори душвор набуд ва дар давоми чанд дакика дар борхалта косаи бухоршуда ва дар пахлуяш як кекси хурдакак бо яхмос буд.
  
  Март табассум кард. Ҳамааш хуб буд.
  
  Ман дар интернет сайругашт кардам; мактубҳои тасдиқкунанда ба ӯ хабар доданд, ки чархболи Forward аллакай вориди Колумбия шудааст. Хануз дар ягон чо парчам барафрохта нашудааст, вале аз он вакте ки у аз бозор бо чушу хуруш баромад, хамагй чанд соат гузашт. Марш нӯшокии худро тамом кард ва як халтаи хурди сандвичҳоро барои парвози навбатӣ печонд, баъд тугмаи интеркомро пахш кард.
  
  "Ман тайёрам, ки тарк кунам."
  
  Пас аз бист дақиқа ва ӯ боз дар ҳаво буд, парвози халтаи ҳастаӣ печида, вале бароҳат буд. Онҳо ба Панама мерафтанд, ки ӯ парвозҳои зуди худро дар он ҷо анҷом медиҳад ва қисми дилгиронаи сафари худро дар рӯи замин оғоз мекунад. Пилот дар ҳаво ва тавассути ҳама гуна патрулҳо, беҳтарин коре, ки карда буд, баромад ва барои ин ба ӯ музд гирифт. Вақте ки нақшаи Панама дар равзанаи чап пайдо шудан гирифт, Марш дарк кард, ки ӯ ба Иёлоти Муттаҳидаи Амрико то чӣ андоза наздиктар аст.
  
  Тӯфоне меояд, эй мардум, он осон нест...
  
  Вай чанд соат дар шаҳри Панама маскан гирифт, ду маротиба либос иваз кард ва чор бор душ гирифт, ҳар дафъа бо шампуни хушбӯи гуногун. Буи хушбӯй омехта шуда, бӯи ночизи арақро пахш мекард. Наҳору хӯроки нисфирӯзӣ хӯрд, ҳарчанд вақти хӯроки шом буд ва се пиёла май нӯшид, ки ҳар як шишаи дигар ва ранги дигар дошт. Зиндагӣ хуб буд. Манзараи берун аз тиреза бетағйир монд ва рӯҳбаландкунанда буд, аз ин рӯ Марш қуттии лабро, ки маҳз барои чунин маврид захира карда буд, бароварда, шишаро сурхи дурахшон ранг кард. Ин ҳадди аққал барои муддате кӯмак кард. Сипас Марш тасаввур кардан гирифт, ки лесидани он панел чӣ гуна хоҳад буд, аммо дар ҳамон лаҳза пинги паёми воридотӣ хобҳои ӯро қатъ кард.
  
  Вақти тахминии расидан 15 дақиқа аст.
  
  Март табассум кард, хурсанд, вале дар айни замон ташвишовар буд. Дар кад-кади баъзе роддои бедтарини район роди чилсоата дар пеш буд. Ин фикр гумон аст, ки илҳом бахшад. Аммо, вақте ки ба итмом расид, марҳилаи оянда беохир ҷолибтар хоҳад буд. Март чизхои худро чамъ карда, кахвахо, шишахои май ва табакхоро аз руи ранг, шакл ва андоза ба тартиб андохта, баъд ба берун баромад.
  
  Мошини SUV дар канори роҳ мунтазир буд ва ба таври ҳайратангез қулай менамуд. Марш бомбаи ядроиро канда, камари бехатарии худро ба он баста, баъд ба худ майл кард. Ронанда андаке сухбат кард, то фахмид, ки Марш ба хаёти хурдакаки худаш парвое надорад ва баъд ба паси руль нишаст. Рох ба пеш беохир тул мекашид.
  
  Соатхо гузаштанд. Мошини SUV лағжида, баъд ларзид ва боз лағжида, якчанд маротиба барои тафтиши газ ва нуқта бозистод. Ронанда барои як қонуншикании ночиз таваккал намекунад. Баъд аз ҳама, ин танҳо як мошини дигаре буд, ки дар байни бисёриҳо, як шарораи ҳаёт, ки қад-қади шоҳроҳи абадӣ ба самтҳои номаълум сафар мекард ва агар он беаҳамият мемонд, нодида мегирифт.
  
  Ва он гоҳ Монтеррей дар пеш буд. Март табассуми фарох, хаста, вале хушҳол шуд, зеро сафари дур аз нисфи роҳ зиёд буд.
  
  Портфели ҳастаӣ дар паҳлӯи ӯ буд, ҳоло ҳамагӣ чанд соат аз сарҳади Амрико.
  
  
  БОБИ ДУЮМ
  
  
  Март қадами навбатии сафари худро дар зери пӯшиши торикии комил анҷом дод. Ин ҷое буд, ки ҳама чиз метавон бурд ё бохт; омили номаълуме, ки аз ҷониби роҳбарони картели маҳаллӣ ба маблағи бебаҳо бардошта шудааст, ба расм оварда шуд. Кй фикру зикри ин гуна одамонро тахмин карда метавонист? Кӣ медонист, ки онҳо дар оянда чӣ кор хоҳанд кард?
  
  Албатта не онҳо... ё Ҷулиан Марш. Ӯро бо даҳҳо нафари дигар дар қафои мошини боркаш ба сӯи сарҳад беномус бурданд. Дар ҷое ин мошини боркаш аз роҳи мошингард баромада, дар торикӣ ғайб зад. На чароғҳо, на аломатҳо, ронанда ин масирро чашмони баста медонист - ва хуб аст, ки медонист.
  
  Марш дар қафои мошини боркаш истода, ба сӯҳбат ва норозигии оилаҳо гӯш медод. Микьёси накшаи у дар пеши назараш меистод. Лаҳзаи ба Ню-Йорк омадани ӯ ба зудӣ омада натавонист. Вақте ки мошини боркаш тормоз кард ва дарҳои қафо дар ҳалқаҳои равғаниншуда кушода шуданд, ӯ аввал берун баромад ва роҳбари одамони мусаллаҳро, ки посбонӣ мекарданд, ҷустуҷӯ кард.
  
  "Диабло" гуфт ӯ бо истифода аз калимаи рамзӣ, ки ӯро ҳамчун як сайёҳи VIP муаррифӣ мекунад ва ба пардохт розӣ шудааст. Мард сар ҷунбонд, вале баъд ба ӯ эътибор надод ва ҳамаро дар зери шохаҳои васеъ паҳншудаи дарахти овезон рамаи хурде ҷамъ кард.
  
  "Ҳоло муҳим аст, - гуфт ӯ ба забони испанӣ, - шумо оромона ҳаракат кунед, чизе нагӯед ва мувофиқи гуфтаҳои шумо амал кунед. Агар ин корро накунӣ, ман гулӯятро мебурам. Шумо фаҳмидед?"
  
  Марш тамошо кард, ки мард ба нигоҳи ҳама, аз ҷумла ба нигоҳи худаш. Марш пас аз лахзае дар кад-кади рохи вайрона ва аз байни буттахои дарахтон огоз ёфт. Нури моҳ дар болои сар мепарид ва пешвои мексикоӣ аксар вақт интизор мешуд, ки абрҳо дурахши онро пинҳон кунанд, пеш аз идома додан. Калимаҳои хеле кам гуфта мешуданд ва онҳо танҳо аз ҷониби мардони силоҳдор гуфта мешуданд, аммо ногаҳон Марш худро дид, ки мехоҳад каме испанӣ гап занад - ё шояд бисёр.
  
  Вай ба чехрахои тарсондае, ки дар атрофаш буданд, ахамият надода, дар мобайни катор кадам мезад. Пас аз як соат онҳо суръатро суст карданд ва Марш дар пеш як дашти регзореро дид, ки дар он дарахтони камёфт, кактусҳо ва якчанд растаниҳои дигар ҷойгиранд. Тамоми гурУх хамвор шуда монд.
  
  "То ҳол хуб аст", пичиррос зад роҳбар. "Аммо ҳоло қисми душвортарин аст. Сарҳадбонон наметавонад ҳама вақт тамоми сарҳадро назорат кунад, аммо онҳо тасодуфан тафтиш мекунанд. Ҳама вақт. Ва шумо, - ӯ дар моҳи март сар ҷунбонд, - хоҳиш кардед, ки аз Диабло убур кунед. Умедворам, ки шумо ба ин омодаед."
  
  Март хандид. Ӯ намедонист, ки ин ҷавон дар бораи чӣ гап мезанад. Бо вуҷуди ин, одамон ба зудӣ нопадид шуданд, ки ҳар яки онҳо як гурӯҳи хурди муҳоҷирон буданд, то он даме, ки танҳо Марш, роҳбар ва як посбон боқӣ монданд.
  
  "Ман Гомес ҳастам" гуфт роҳбар. "Ин Лопес аст. Мо шуморо аз туннел бехатар раҳнамоӣ мекунем."
  
  "Дар бораи он бачаҳо чӣ гуфтан мумкин аст?" Марш ба муҳоҷирони рафтани худ бо ишораи беҳтарин аксенти қалбакии амрикоӣ ишора кард.
  
  "Онҳо танҳо панҷ ҳазор сар медиҳанд." Гомес як ишораи беэътиноӣ кард. "Онҳо хатари тирро доранд. Парво накунед, шумо метавонед ба мо бовар кунед".
  
  Марш табассуми маккореро, ки дар чеҳраи роҳнамоаш устувор буд, дид, ларзид. Албатта, тамоми сафар хеле осон гузашт, то интизори идомаи он буд. Савол чунин буд: кай ба ӯ ҳамла мекунанд?
  
  "Биёед ба туннель дароем" гуфт у. "Ман дар ин ҷо нигоҳҳои ҷолибро ҳис мекунам."
  
  Гомес ба дурахши нигароние, ки дар рӯи ӯ падид омад, кӯмак карда натавонист ва Лопес торикии атрофи ӯро аз назар гузаронд. Ҳамчун як нафар, ин ду мард ӯро ба самти шарқӣ, бо кунҷи каме, вале ба сӯи марз бурданд. Март lumbered ба пеш, дидаву дониста хато ва ба назар нокифоя. Дар як лаҳза, Лопес ҳатто ба ӯ дасти ёрӣ дод, ки Марш онро баъдтар феҳрист кард ва онро ҳамчун заъф навиштааст. Вай ба ҳеҷ ваҷҳ коршинос набуд, аммо суратҳисоби бепоёни бонкӣ боре ба ӯ имкон дод, ки берун аз чизҳои моддӣ, таҷрибаи қаҳрамонони ҷаҳон оид ба санъати ҳарбӣ ва собиқ сарбозони нерӯҳои вижа дар байни онҳо бошад. Марш чанд ҳиларо медонист, новобаста аз он ки онҳо чӣ қадар зебо буданд.
  
  Онхо чанд вакт рох гаштанд, биёбон гирду атрофи онхо тул кашида, кариб хомуш буд. Вақте ки теппа дар пеш пайдо шуд, Марш барои оғоз кардани кӯҳ омода буд, аммо Гомес бозистод ва хусусиятеро қайд кард, ки ӯ ҳеҷ гоҳ дар акси ҳол надида буд. Дар он чое, ки хоки регзор ба доманаи нишеби нарм дучор мешуд, як-ду дарахти хурдакак ба гафси хасу хошок дучор омад. Вале Гомес ба ин чо нарафт, балки сӣ қадам ба тарафи рост боэхтиёт пеш рафт ва баъд ба нишебитарин даҳ қадами дигар боло рафт. Пас аз он, Лопес ин минтақаро бо ғамхории беохир аз назар гузаронд.
  
  - Тоза, - гуфт дар охир.
  
  Баъд Гомес як пораи ресмони дафншударо ёфта, ба кашидан шурӯъ кард. Марш дид, ки як қисми хурди теппа баланд шуда, сангҳо ва хасуро иваз карда, сӯрохи андозаи одамро, ки дар санги зинда канда шуда буд, ошкор мекунад. Гомес ба дарун лағжид ва сипас Лопес лулаи таппончаашро ба сӯи Марш нишон дод.
  
  "Акнун Шумо. Ба ту ҳам."
  
  Март аз паси у рафта, сарашро эхтиёткорона ни-гох дошта, ба доме менигарист, ки вай медонист, ки хамагй чанд кадам мондааст. Сипас, пас аз каме фикр кардан, марди ду тараф каналро иваз карда, тасмим гирифт, ки ба торикӣ ақибнишинӣ кунад.
  
  Лопес интизор шуд, таппонча бардошта шуд. Март лағжид, мӯзааш дар нишеби санглох канда шуд. Лопес даст дароз карда, силоҳро партофт ва Марш теғи шаш-дюймаи онро ба ларза андохта, нӯги онро ба раги каротиди марди дигар андохт. Чашмони Лопес калон шуд ва дасташро боло кард, то ҷараёнро боздорад, аммо Марш нияти ин корро надошт. Ӯ дар байни чашмони Лопес зад, таппончаро аз ӯ гирифт ва сипас ҷасади мурдаи ӯро аз теппа лагадкӯб кард.
  
  Лайх.
  
  Марш милтиқро партофт, зеро медонист, ки Гомес агар онро дар дасти Марш бубинад, онро назар ба зарурат зудтар дарк мекунад. Баъд аз нав ба туннель даромада, зуд аз гузаргохи аслй кадам зад. Он ноҳамвор ва омода буд, ки бо ларзишҳои ларзиш ва чангу миномет аз бом мечакид. Марш комилан интизор аст, ки ҳар лаҳза дафн карда мешавад. Овози Гомес ба гушхои пурташвишаш расид.
  
  "Хаво нахӯред. Ин танҳо як даромадгоҳи бардурӯғ аст, то касеро тарсонад, ки метавонад ба ин нақб пешпо хӯрад. Аз ин хам пасттар равед, дустам".
  
  Марш аниқ медонист, ки ӯро "дар поён" чӣ интизор аст, аммо ҳоло вай як ҷузъи хурди ҳайратовар дошт. Қисмати мушкил ин аст, ки силоҳи Гомесро ғайрифаъол созад, бидуни осеби ҷиддӣ ба ӯ. Ню Йорк ҳанӯз ҳазорҳо мил дур буд.
  
  Ва ба назар хеле дуртар ба назар мерасид, вақте ки ӯ дар зери биёбони Мексика истода буд ва ҳис мекард, ки лой ба пушташ ҷорӣ мешавад ва дар иҳотаи бӯи бади арақ ва гиёҳҳо, чашмонаш аз чанг газида буданд.
  
  Март ба пеш ҳаракат карда, дар як вақт як борхалтаеро, ки тасмаи он ба тағояш баста буд, хазидаву кашола карда меомад. Дар ин чо либосхо бисьёранд, - дар як вакт фикр мекард у. Танҳо либос ва шояд чуткаи дандоншуй. Одеколони хуб. Як халта қаҳва... ӯ фикр мекард, ки шояд амрикоиҳо дастгоҳҳои худро барои чен кардани радиатсия дар куҷо гузошта бошанд ва баъд дар бораи худи радиатсия ба ташвиш афтоданд. Боз.
  
  Шояд ин чизест, ки шумо бояд пеш аз рафтан тафтиш мекардед.
  
  Хуб, шумо бояд зиндагӣ кунед ва омӯзед.
  
  Март вакте ки аз туннели танг ба туннели хеле калон баромад, худро мачбур кард, ки хандад. Гомес хам шуда, дасташро барои ёрй дароз кард.
  
  "Чизе хандаовар?"
  
  - Бале, дандонҳои ту.
  
  Гомес тамошо кард, ҳайратзада ва нобоварӣ кард. Чунин ба назар мерасад, ки ин ҳукм охирин чизест, ки ӯ дар ин марҳилаи сафарашон интизор буд. Марш ҳисоб кард, ки ин чӣ метавонад бошад. Вақте ки Гомес кӯшиш кард, ки инро фаҳмад, Марш бархоста, таппончаро дар дасти Гомес печонд ва қуттиро ба даҳони дигараш зад.
  
  "Акнун шумо фаҳмидед, ки ман чиро дар назар дорам?"
  
  Гомес бо тамоми кувва мубориза бурда, Маршро тела дода, бочкаро ба худаш баргардонд. Аз дахонаш хун мерехт ва дандонаш ба фарш меафтод. Марш кабӯтар дар зери бочкаи дароз афтод ва ба ҷоғ ва дигаре ба паҳлӯи сар зарбаи сахт зад. Гомес як ғазаб кард ва аз чашмонаш маълум шуд, ки то ҳол бовар намекард, ки ин мурғобии аҷиб аз ӯ бартарӣ додааст.
  
  Марш кордро аз ғилоф дар паҳлӯи мексикоиҳо кашид, вақте ки онҳо чанг мекарданд. Гомес шитофт, зеро медонист, ки баъд чӣ мешавад. Вай ба девори сангин бархӯрда, китф ва косахонаи сарашро бо нолаи сахт шикаст. Марш зарба зад, ки ба мексикоӣ бархӯрд ва сипас ба рока зад. Аз гиребони худаш хун мерехт. Туфанг боз баланд шуд, аммо Марш рост шуд, ки он дар байни пойҳояш буд, қисми тиҷорат ҳоло бефоида шуд.
  
  Гомес ба сари ӯ зад, хуни онҳо омехта ва ба деворҳо пошида шуд. Март яксон шуд, вале аз зарбаи навбатӣ гурехт ва баъд кордеро, ки ҳанӯз дар дасти чапаш дошт, ба ёд овард.
  
  Як такони пурқувват ва корд қабурғаҳои Гомесро чашид, аммо мексикоӣ таппончаро партофт ва бо корд ду дасташро ба дасти Марш гузошт ва ҳамин тавр қувваи зарбаро бозмедорад ва теғро гӯр кард. Дард хислатҳои ӯро таҳриф кард, аммо мард тавонист марги ногузирро пешгирӣ кунад.
  
  Март дарҳол ба дасти озодаш тамаркуз карда, онро такрор ба такрор зарба зада, нуқтаҳои заифро меҷуст. Мардон якҷоя ба қадри имкон мубориза мебурданд, оҳиста-оҳиста аз туннель боло ва поён ҳаракат мекарданд, ба болорҳои чӯбӣ бархӯрда, аз байни теппаҳои лой гузаштанд. Ҷараёни арақ аз рег мерехт; гурриши сахте, ки ба гурези хук монанд аст, фазой сунъиро пур кард. Раҳму шафқат набуд, аммо замине нарасид. Гомес ҳар як зарбаро мисли муборизи ботаҷрибаи кӯчагӣ гирифт ва Марш аввал заиф шудан гирифт.
  
  "Бо бесаброна... мунтазири он будам, ки ман... буридам... туро бурам..." Гомес сахт нафас мекашид, чашмонаш ваҳшӣ, лабонаш хунолуд ва қафо мепартофт.
  
  Марш аз мурдан дар ин макони бекас ва дӯзах даст кашид. Вай кордро ба қафо кашид ва онро аз бадани Гомес дур кард ва сипас ба ақиб рафт ва ба ду мард чанд фут масофа гузошт. Пистолет дар фарш мехобид, ба дур партофта шуд.
  
  Гомес ба ӯ мисли иблис ҳамла кард, дод зада, раъд кард. Марш ҳамларо тавре, ки ба ӯ таълим дода буданд, бозмедорад ва китфашро гардонд ва имкон дод, ки импулси худи Гомес сарашро ба девори муқобил бизанад. Баъд Марш ӯро ба сутунмӯҳрааш зад. Вай кордро дигар ба кор набурд, то охираш ба хулосае наояд. Ба ӯ инчунин таълим медоданд, ки аслиҳаи аёнтарин на ҳамеша беҳтарини истифода аст.
  
  Гомес баданашро аз девор бардошт ва сарашро овезон кард ва ба ақиб гашт. Март ба чехраи хун-сурхи дев нигох кард. Лаҳзае ӯро ба ваҷд овард, тафовути рӯйи арғувон ва гардани сафед, сӯрохиҳои сиёҳе, ки як вақтҳо дандонҳои зардзада лона гузошта буданд, гӯшҳои рангпарида аз ҳар ду тараф қариб ба ҳаҷвӣ часпида буданд. Гомес дар зарбазанӣ ҷунбонд. Марш ба тарафи сараш зад.
  
  Акнун Гомес кушода шуд.
  
  Марш ба пеш қадам гузошт, сараш чарх зад, аммо ӯ ба қадри кофӣ огоҳ буд, ки воқеан бо корд зада, теғро ба дили марди дигар нишон диҳад. Гомес ҷунбиш кард, нафасаш аз даҳони шикастааш ҳуштак зад ва баъд ба нигоҳи Март дучор омад.
  
  "Ман ба шумо софдилона пул додам", - нафас кашид Март. "Шумо бояд танҳо пулро мегирифтед."
  
  Ӯ медонист, ки ин одамон табиатан ва бешубҳа, аз рӯи маълумот низ хоинанд. Хиёнат дувум ё севвумин андешаи онҳо буд, ки пас аз "чаро дар дастонам хун аст?" ва "шаби гузашта ман киро куштам?" Шояд дар бораи оқибатҳои вояи кокаин низ фикре вуҷуд дорад. Аммо Гомес... ӯ бояд танҳо пулро мегирифт.
  
  Марш тамошо кард, ки он мард ба замин лағжида, сипас ҳисоб кард. Вай захмдор ва дарднок буд, вале нисбатан осеб надида буд. Сараш метапид. Хушбахтона, фикр кард, ки парацетамолро ба яке аз халтаҳои хурди ҷузвдони худ, ки дар паҳлӯи бомбаи ҳастаӣ ҷойгир буд, гузорад. Ҳамин қадар қулай. Дар он ҷо ӯ як бастаи рӯймолҳои кӯдакона низ дошт.
  
  Март онро пок карда, доруҳои хушкро фурӯ бурд. Бо худ об бурданро фаромуш кардааст. Аммо ҳамеша чизе ҳаст, ҳамин тавр не?
  
  Вай ба ҷасади мурда нигоҳ накарда, сарашро паст кард ва роҳи тӯлониро тавассути нақби зеризаминӣ ба Техас оғоз кард.
  
  
  * * *
  
  
  Соатхо кашол меёфт. Ҷулиан Марш бо силоҳи ҳастаӣ ба пушт баста дар зери Амрико мегашт. Таҷҳизот шояд хурдтар аз он ки ӯ интизор буд, - гарчанде ҷузвдони то ҳол дабдабанок буд, - вале қисмҳои дохилӣ камтар вазнин набуданд. Махлук мисли дуст ё бародари нохоста ба у часпида, уро ба акиб мекашид. Ҳар як қадам душвор буд.
  
  Атрофашро торикӣ фаро гирифта, қариб буд, ки ӯро фурӯ барад, танҳо аз нури гоҳ-гоҳ овезон шикаста буд. Бисёриҳо шикастанд, аз ҳад зиёд. Ин ҷо намӣ буд, як даста ҳайвонҳои ноаён ҳамеша дар зеҳни ӯ тасвирҳои даҳшатнокеро ба вуҷуд меоварданд, ки бо хориши гоҳ-гоҳ ба китф ва сутунмӯҳрааш равон мешуданд. Ҳаво ба миқдори маҳдуд ва он чизе, ки дар он буд, пастсифат буд.
  
  Ӯ худро бениҳоят хаста ҳис кард ва ба галлюцинатсия шурӯъ кард. Як рӯз ӯро Тайлер Уэбб ва сипас тролли бад таъқиб карданд. Вай ду маротиба афтода, зону ва оринҷҳояшро харошида, аммо ба по хеста мубориза бурд. Тролл ба мексикоиҳои хашмгин ва сипас ба такои пиёдагарди пур аз қаламфури сурху сабз ва гуакамол табдил ёфт.
  
  Вақте ки милҳо мегузаштанд, ӯ ҳис мекард, ки шояд ин корро накунад, агар каме дароз кашад, корҳо беҳтар мешаванд. Каме хоб кунед. Ягона чизе, ки ӯро бозмедорад, паҳлӯи равшантари ӯ буд - он бахше, ки замоне аз кӯдакии худ якравона зинда монда буд, вақте ки ҳама мехостанд, ки ӯ биравад.
  
  Ниҳоят, чароғҳои равшантаре дар пеш пайдо шуданд ва ӯ аз канори дигари нақб гузашт ва сипас дақиқаҳои зиёдеро баҳо дод, ки чӣ гуна қабул карда метавонад. Воқеан, ӯ ҳеҷ гуна комиссияи қабулро интизор набуд - ҳеҷ гоҳ интизор набуд, ки ба сарзамини озодон бирасад.
  
  У мувофики накшаи худ дар ин но наклиёти тамоман алохида ташкил кард. Марш эҳтиёт буд ва беақл набуд. Чархбол бояд чанд мил дур ҷойгир шуда, даъвати ӯро интизор шавад. Марш яке аз се ҳуҷайраи сӯзишвориро, ки дар атрофи бадан ва дар ҷузвдони худ ҷойгир шудаанд, хориҷ карда, занг зад.
  
  Дар мачлис дар бораи хуну чирке, ки рую муйхои Маршро пушонда буд, харфе нагуфта, шарху эзох дода нашуд. Пилот паррандаро ба ҳаво бардошт ва ба сӯи Корпус Кристи, таваққуфгоҳи навбатӣ ва охирини саёҳати бузурги Марш равон шуд. Як чиз аниқ буд, ки ӯ як ҳикояе хоҳад дошт ...
  
  Ва касе нест, ки ба онҳо бигӯяд. Ягона чизе, ки шумо бо меҳмонони зиёфат нақл накардед, ин буд, ки чӣ тавр шумо тавонистед портфели ҳастаӣ аз Бразилия ба соҳили шарқии Амрико интиқол диҳед.
  
  Корпус Кристи мӯҳлати кӯтоҳ, души дароз ва хоби кӯтоҳро пешниҳод кард. Минбаъд як сафари бисту чорсоата ба Ню Йорк хоҳад буд, ва сипас...
  
  Ҳармиҷидӯн. Ё ҳадди аққал канори он.
  
  Марш табассум кард, ки сарашро ба болишт гудохта, рӯи кат хобида буд. Ӯ базӯр нафас мекашид, аммо ин эҳсос ба ӯ хеле маъқул буд. Ҳила ин буд, ки мақомотро бовар кунонд, ки ӯ ҷиддӣ аст ва бомба ҳақиқӣ аст. Душвор нест - як нигоҳ ба канистрҳо ва маводи тақсимшаванда онҳоро водор мекунад, ки нишаста гадоӣ кунанд. Пас аз он ки ин кор анҷом шуд... Марш тасаввур кард, ки долларҳо рехта мешаванд, ба мисли баъзе мошинҳои бозӣ дар Лас Вегас пулро бо суръати гиреҳ туф мекунанд. Аммо ҳама барои як кори хайр. парвандаи Вебб.
  
  Шояд не. Марш нақшаҳои худро дошт, ки дар ҳоле ки пешвои аҷиби Пифианҳо аз паи рангинкамонҳо буд.
  
  Ӯ аз кат лағжида, пеш аз бархостан ба зонуяш нишаст. Ӯ каме лабро молид. Ӯ ҷиҳозҳои ҳуҷраро аз нав ба тартиб овард, то онҳо маъно дошта бошанд. Аз берун баромад ва лифтро ба таҳхона бурд, ки дар он ҷо мошини иҷора ӯро интизор буд.
  
  Chrysler 300. Андоза ва ранги наҳанги сафедшуда.
  
  Истгоҳи навбатӣ... шаҳре, ки ҳеҷ гоҳ хобидааст.
  
  
  * * *
  
  
  Марш мошинро бемалол идора мекард, вақте ки Skyline дар ҷаҳон машҳур ба назар мерасид. Ба назар чунин менамуд, ки рондани ин мошин ба Ню-Йорк ба таври хандаовар осон буд, аммо он гоҳ кӣ медонист, ки ин дигар хоҳад буд? Хуб, касе метавонад. Аз бозори Рамсес рафтанаш бештар аз се рӯз гузашт. Чӣ мешавад, агар хабар паҳн шавад? Марш чизеро тагьир надод. Вай танҳо як мусофири дигар буд, ки дар тӯли ҳаёт дар пайроҳаи печида гаштугузор мекард. Агар бозӣ ба охир расад, вай ба зудӣ онро медонад. Вагарна... Уэбб ваъда дод, ки Рамзес ба одамони хохишманд дар ин кор ёрй мерасонад. Март ба онхо умед баста буд.
  
  Марш кӯр-кӯрона мошин меронд, намедонист ва дар бораи он ки дар оянда чӣ мешавад, чандон парвое надошт. Ӯ ба қадри кофӣ эҳтиёт буд, ки пеш аз ворид шудан ба шаҳри бузург таваққуф карда, шабро дар он тарафи дарё, вақте ки офтоб ғуруб кардан гирифт, паноҳ бурд, ки роҳи нохуши сафари ӯро мушкил гардонд. Мотели шакли L кифоя буд, гарчанде ки рахти хоб харошида ва бешубҳа ифлос буд ва чаҳорчӯбаи тиреза ва канори фаршҳо бо чанд дюйм лойи сиёҳ пӯшида буданд. Бо вуҷуди ин, он ғайричашмдошт, ғайрипаҳлӯ ва амалан нодида буд.
  
  Аз ин чост, ки тахминан нисфи шаб рост нишаста, дилаш метапид, ки касе дари уто-раашро куфт. Дари таваққуфгоҳи таваққуфгоҳ кушода шуд, аз ин рӯ, аз рӯи ростқавлона, он метавонист ҳама аз меҳмони сархуши гумроҳ то масхарабозе бошад. Аммо он метавонад полис бошад.
  
  Ё SEAL Team Six.
  
  Марш корд, қошуқ ва стаканҳоро гузошта, баъд пардаро кашид, то ба берун нигоҳ кунад. Он чизе, ки дида буд, лахзае аз забонаш монд.
  
  Чӣ...?
  
  Садои тақ-тақ боз садо дод, сабук ва тару тоза. Марш барои кушодани дари он мард иҷозат надод, ки дарояд.
  
  "Шумо маро ба ҳайрат овардед" гуфт ӯ. "Ва ин дар ин рӯзҳо хеле зуд рух намедиҳад."
  
  "Ман худро хуб ҳис мекунам" гуфт меҳмон. "Яке аз хислатҳои зиёди ман."
  
  Март дар бораи дигарон дар тааҷҷуб монд, аммо ба ӯ лозим набуд, ки аз ҳад зиёд дур нигоҳ кунад, то ҳадди аққал даҳҳоро пай бурд. "Мо қаблан танҳо як маротиба вохӯрдем."
  
  "Бале. Ва ман дарҳол хешутаборӣ ҳис кардам".
  
  Март худро рост карда, акнун кош он души чорумро гирифта бошад. "Ман фикр мекардам, ки ҳама Пифия мурдаанд ё асир шудаанд. Ба ҷуз Уэбб ва ман."
  
  - Чи тавре ки мебинед, - дастонашро дароз кард мехмон, - хато кардед.
  
  "Ман хушҳолам." Март табассуми қалбакӣ кард. "Хеле қаноатмандам.
  
  "Оҳ," меҳмони ӯ низ табассум кард, "ту яке шуданӣ ҳастӣ."
  
  Март кӯшиш кард, ки эҳсосеро, ки ҳама рӯзҳои таваллудаш якбора фаро расидаанд, дур кунад. Ин зан аҷиб буд, шояд мисли ӯ аҷиб буд. Вай мӯи қаҳваранг бо услуби хушбӯй бурида буд; чашмонаш сабзу кабуд буданд, айнан мисли у. Чӣ қадар даҳшатнок буд? Либоси вай аз пуловери сабзи пашмин, ҷинсҳои сурхи дурахшон ва кабуди кабуди Док Мартинс иборат буд. Дар як дасташ як пиёла шир, дар дасти дигар як пиёла май дошт.
  
  Вай аз куҷо гирифт...?
  
  Аммо ин аслан муҳим набуд. Ӯ дӯст медошт, ки вай беҳамто аст, вай ба ҳар навъе ӯро мефаҳмад. Ба ӯ писанд омад, ки вай аз ҷое берун омад. Ба ӯ маъқул буд, ки вай тамоман дигар аст. Куввахои зулмот онхоро ба хамдигар мукобил гузоштанд. Майи сурхи хун ва шири сафеди сафедкунанда ба омехта шудан наздик буданд.
  
  Март аз дасти вай айнак гирифт. "Оё шумо мехоҳед дар боло бошед ё дар поён?"
  
  "О, ман зид нестам. Биёед бубинем, ки кайфият моро ба куҷо мебарад."
  
  Ҳамин тавр, Марш бомбаи ҳастаиро дар сари кат ҷойгир кард, ки онҳо ҳам онро бубинанд ва аз чашмони Зой Ширс шарораи иловагиеро диданд, ки ба як комета монанд буд. Ин зан пурқувват, марговар ва ғазабовар буд. Шояд девона бошад. Чизе, ки ба ӯ беохир мувофиқ буд.
  
  Ҳангоме ки вай либосҳояшро пӯшид, ақли парокандаи ӯ ба андеша рафт, ки чӣ рӯй медиҳад. Фикр дар бораи он ҳама ҳаяҷоне, ки барои фардо ва пас аз фардо ваъда шуда буд, вақте ки онҳо Амрикоро ба зону меоранд ва бо бомбаи ҳастаӣ шод хоҳанд шуд, ӯро ба Зои комилан омода кард, вақте ки ӯ шимашро ба поён кашид ва ба киштӣ баромад.
  
  "Пешбозӣ нест?" - пурсид у.
  
  "Хуб, вақте ки шумо ин ҷузвдони худро ҳамин тавр гузоштаед" гуфт вай ва бомбаи ҳастаиро тавре тамошо мекард, ки гӯё онро тамошо карда метавонад. "Ман фаҳмидам, ки ба ман лозим нест."
  
  Март аз тааччубн шодй табассум кард. "Ман ҳам".
  
  "Мебинӣ, дӯстам?" Зоя худро ба болои ӯ фуруд овард. "Мо барои ҳамдигар офарида шудаем."
  
  Он гоҳ Марш фаҳмид, ки вай метавонад оҳиста-оҳиста ҳаракат кардани хари бениҳоят самандро дар инъикоси оина, ки бевосита дар болои сандуқи кӯҳна дар девор овезон буд ва дар паси он худи ҷузвдон, ки дар байни болиштҳои кат ҷойгир буд, дид. Вай ба чехраи хуб дабдашудаи у нигарист.
  
  "Лаънат", - гуфт вай. "Ин вақти зиёдро талаб намекунад".
  
  
  БОБИ СЕЮМ
  
  
  Мэтт Дрейк ба ваҳшӣтарин савори даста омода аст. Дар чохи меъдаам хисси ногувор ва дардовар чой гирифт ва он ба парвози пурношу хуруш хеч рабте надошт, танхо натичаи шиддат, изтироб ва нафрат нисбат ба одамоне буд, ки ин гуна чиноятхои мудхишро содир карданй мешуданд. Бо мардуми ҷаҳон, ки ба корҳои рӯзмарраи худ мерафтанд, нодон, вале қаноатманд буд, ҳамдардӣ мекард. Онҳо одамоне буданд, ки ӯ барои он мубориза мебурд.
  
  Дар чархболҳо сарбозоне пур буданд, ки ғамхорӣ мекарданд ва худро ба одамоне, ки ҷаҳонро ба ҷои зисти хуб табдил додаанд, дар хатар мегузоранд. Тамоми дастаи SPEAR ҳозир буданд, ба истиснои Карин Блейк ва Борегард Ален ва Бридҷет Маккензи - ака Кензи, катана, қочоқчии артефакт, собиқ агенти Моссад. Даста "бозори охирин"-и харобшудаи Рамсесро чунон саросема тарк кард, ки маҷбур шуданд ҳамаро бо худ бибаранд.. Ягон дақиқаи аз даст додани он набуд ва тамоми даста омода, огоҳ ва омода буд, ки ба кӯчаҳои Ню Йорк дарояд. давидан.
  
  Аз ҷангали воқеӣ то ҷангали бетонӣ, фикр мекард Дрейк. Мо ҳеҷ гоҳ баста намешавем.
  
  Дар гирду атрофаш хатхои боэътимоди хамдигар ва мавчхои пуртуфони хаёти у буданд. Алисия ва Бо, Май ва Кензи ва Торстен Дал. Дар чархболи дуюм Смит ва Лорен, Ҳейден, Кинимака ва Йорги буданд. Даста ба фазои Ню-Йорк, ки аллакай аз ҷониби президент Коберн тоза карда шуда буд, шитофт ва якбора ба соҳил даромад ва аз холигоҳҳои байни осмонбӯсҳо шитофт ва ба тарафи боми чоркунҷа фуромад. Бетартибиҳо онҳоро латукӯб кард. Баробари расидани ин маълумот радио чир-чир-чи-чир кард. Дрейк танҳо ғавғои кӯчаҳои дар поён бударо, агентҳои шитобкор ва дастаҳои СВАТ-и девонаворро тасаввур карда метавонист, ки дар бораи шитоби шадид барои наҷот додани Ню Йорк ва соҳили Шарқӣ фикр мекард.
  
  Вай нафаси чукуре гирифт ва хис кард, ки соатхои оянда ноором мешавад.
  
  Дал ба чашмаш афтод. "Баъд аз ин ман истироҳат мекунам."
  
  Дрейк ба боварии шведдо писанд омад. "Баъд аз ин, ба ҳамаи мо як чиз лозим мешавад."
  
  "Хуб, шумо бо ман намеравед, Йорки."
  
  "Масъалае нест. Ман боварӣ дорам, ки Ҷоанна дар ҳар сурат масъул хоҳад буд."
  
  "Ин чӣ маъно дорад?"
  
  Вертолёт зуд фуромада, шиками онхоро ба стратосфера фиристод.
  
  Алисия хандид. "Танҳо мо медонем, ки хонаи Дейли Торстиро кӣ идора мекунад. Мо медонем".
  
  Швеция табассум кард, аммо дигар чизе нагуфт. Дрейк бо Алисия табассум кард ва сипас пай бурд, ки Май ҳардуи онҳоро тамошо мекунад. Лаънат, гӯё мо чизе барои нигаронӣ надорем.
  
  Алисия ба Май ишора кард. "Шумо мутмаин ҳастед, ки Спрайт, пас аз буридани худ ҳангоми риштарошӣ ба наздикӣ аз ӯҳдаи ин гуна амал баромада метавонед?"
  
  Симои май тагьир наёфт, вале дудилагй даст дароз кард, то ба доги нави руяш даст расонад. "Рӯйдодҳои ахир маро водор карданд, ки нисбат ба одамоне, ки ба онҳо эътимод дорам, бештар эҳтиёткор бошам. Ва ба хиёнаткорон нигоҳ кун".
  
  Дрейк аз дарун гиря кард.
  
  Ҳеҷ чиз рӯй надодааст. Вай маро тарк карда, ба он хотима гузошт! Ҳеҷ чиз ваъда нашудааст. .
  
  Эҳсосот ва андешаҳо омехта шуда, ба сафрои турш табдил ёфт, ки бо ҳазор эҳсоси дигар омехта шуд. Дал, ӯ пай бурд, оҳиста аз Кензи дур шуд ва Бо базӯр чашмонашро аз Алисия гирифт. Худоё, умед дошт, ки дар чархболи дуюм вазъият каме ором шуд.
  
  Вакти ба боми бино расидани чархбол шамоли нави шамоли вахшй ба онхо расид. Парранда фуруд омад ва баъд дарҳо кушода шуданд, мусофирон ба поён ҷаҳида ба сӯи дари кушода давиданд. Дар даромадгоҳ афроди силоҳдор посбонӣ мекарданд ва дар дохили он боз чанд нафари дигар мустақар буданд. Дрейк аввал ғарқ шуд, пойҳои аввал парвоз кард ва худро бе силоҳ каме омода набуд, аммо хуб медонист, ки онҳо ба зудӣ мусаллаҳ хоҳанд шуд. Даста як-як аз зинапояҳои танг ба поён меомад, то дар як долони васеъ, тира ва аз ин ҳам бештар посбонҳо ихота карда шуданд. Дар ин ҷо онҳо пеш аз гирифтани дастур оид ба идома додан як лаҳза таваққуф карданд.
  
  Ҳама равшан аст.
  
  Дрейк давид ва фаҳмид, ки онҳо рӯзҳои муҳимро барои гирифтани маълумот аз бозор аз даст додаанд ва сипас аз ҷониби агентҳои шубҳанок, бахусус CIA, бозпурсӣ мешаванд. Дар ниҳоят, худи Коберн дахолат карда, фармон дод, ки дастаи SPEAR фавран ба гармтарин нуқтаи сайёра фиристода шавад.
  
  Шаҳри Ню Йорк.
  
  Ҳоло, онҳо аз зинапояи дигар поин шуда, ба балконе баромаданд, ки ба дохили он менигарист, он чизе ки ба ӯ гуфта буд, шӯъбаи полиси маҳаллӣ дар кунҷи кӯчаҳои 3 ва 51 аст. Ба ҷомеа номаълум, ин сайт ҳамчун идораи амнияти миллӣ низ хидмат мекард - воқеан, он яке аз ду нафаре буд, ки "маркази шаҳр" номида мешуд, асоси тамоми фаъолияти агентӣ. Дрейк ҳоло дид, ки полиси маҳаллӣ ба корҳои ҳаррӯзаи худ машғул аст, истгоҳ пурғавғо, баланд ва серодам буд, то он даме, ки марди либоси сиёҳпӯш аз канори дур наздик омад.
  
  "Биёед ҳаракат кунем" гуфт ӯ. "Дар ин ҷо вақти беҳуда сарф кардан нест."
  
  Дрейк бештар розӣ шуда натавонист. Вай Алисияро ба пеш тела дод, то ба малламуй норозӣ гашт, ки барои душвориҳои худ дурахшид. Дигарон дар дохили он серодам буданд, Ҳейден кӯшиш кард, ки ба навомада наздик шавад, аммо вақташ тамом шуд, зеро ӯ дар паси дари дур ғайб зад. Ҳангоми роҳ рафтан онҳо ба як ҳуҷраи даврашакл даромаданд, ки фаршу деворҳои сафедпӯст ва курсиҳо дар назди платформаи начандон баланде қатор-қатор гузошта шуда буданд. Мард ҳарчи зудтар онҳоро гусел кард.
  
  "Ташаккур барои омаданатон" гуфт ӯ бепарво. "Ҳамин тавр шумо медонед, шахсоне, ки шумо дастгир кардаед, - қаллобӣ Рамсес ва Роберт Прайс - ба камераҳои поёнии мо бурданд, то натиҷаи ҷустуҷӯи моро интизор шаванд. Мо фикр мекардем, ки онҳо метавонанд маълумоти арзишманд дошта бошанд ва бояд дар атрофи онҳо бошанд."
  
  "Хусусан, агар мо ноком шавем" гуфт Алисия ғамгинона.
  
  "Дар ҳақиқат. Ва ин ҳуҷайраҳои зиндони зеризаминӣ бо амнияти изофӣ дар дохили шӯъбаи Амнияти Миллӣ ҳузури Рамсесро нодида мегиранд, зеро ман боварӣ дорам, ки шумо қадр карда метавонед."
  
  Дрейк хотиррасон кард, ки ба подразделенияхои махаллии Рамсес баъди аз дасти Марш бомбаи ядроиро дуздида ё зуран гирифтан фармон дода шуд, ки ичозати Рамсесро барои таркондан интизор шаванд. Онҳо намедонистанд, ки ӯро дастгир кардаанд ва ё қариб мурдааст. Ячейкахои Нью-Йорки ташкилоти Рамсес хеч чизро намедонистанд.
  
  Ҳадди ақал ин ягона чизе буд, ки ба манфиати дастаи SPEAR сухан гуфт.
  
  "Вай муфид хоҳад буд" гуфт Ҳейден. "Ман комилан боварӣ дорам."
  
  "Бале," илова кард Смит. "Пас, ҳоло тела додани чорворо ба таъхир гузоред."
  
  Агенти идораи корҳои дохилӣ гиря кард. "Номи ман Мур аст. Ман дар ин ҷо агенти пешбари саҳро ҳастам. Тамоми зеҳн аз ман мегузарад. Мо барои азхуд кардан ва паҳн кардани фаъолиятҳо як гурӯҳи нави корӣ таъсис медиҳем. Мо марказ дорем ва ҳоло филиалҳо ташкил мекунем. Ҳар як агент ва полис, ки мавҷуд аст ё не, бар зидди ин таҳдид кор мекунад ва мо оқибатҳои нокомиро пурра дарк мекунем. Ин наметавонад..." ӯ каме ларзон шуда, фишореро нишон дод, ки одатан шунида намешуд. "Инро дар ин ҷо иҷозат додан мумкин нест."
  
  "Роҳбар дар рӯи замин кист?" Хейден пурсид. "Дар ин ҷо, ки воқеан муҳим аст, қарорҳоро кӣ қабул мекунад?"
  
  Мур дудила шуд ва манаҳашро харошид. "Хуб, мо медонем. Ватан. Дар ҳамкорӣ бо Шӯъбаи мубориза бо терроризм ва шӯъбаи идоракунии таҳдидҳо."
  
  "Ва "мо" гуфта ману туро дар назар доред?" Ё фа«ат Ватанро дар назар доред?
  
  "Ман фикр мекунам, ки ин метавонад тағир ёбад, зеро вазъият тақозо мекунад" гуфт Мур.
  
  Ҳейден қаноатманд менамуд. "Боварӣ ҳосил кунед, ки батареяи телефони мобилии шумо пур аст."
  
  Мур ба гирду атрофи гурӯҳ назар афканд, гӯё гӯё таъхирнопазирии онҳоро ҳис мекард ва ин ба ӯ маъқул шуд. "Чунон ки шумо медонед, мо равзанаи кутох дорем. Ин ҳаромҳо дер намемонд, то дарк кунанд, ки Рамзес ин фармонро намедиҳад. Пас, аввалин чизҳои аввал. Чӣ гуна мо як ҳуҷайраи террористиро ошкор мекунем?"
  
  Дрейк ба соаташ нигарист. "Ва марш. Оё март набояд афзалият дошта бошад, агар вай бомба дошта бошад?"
  
  "Разведка хабар медихад, ки март бо ячейкахои махаллй муттахид мешавад. Мо намедонем, ки чанд нафар хоҳанд буд. Аз ин рӯ, мо албатта ба ҳарду тамаркуз мекунем."
  
  Дрейк гузориши Боро дар бораи сӯҳбати байни Марш ва Веб ба ёд овард. Он гоҳ ба фикраш омад, ки фаронсавии лоғар, ки онҳо бори аввал ҳангоми маҷбуран ба мусобиқаи "Марди охирин" вохӯрда буданд ва аз он вақт инҷониб зуд-зуд мубориза мебурданд, ҳангоми зарурат нури некиро медурахшанд. Дурахшон чун ситора. Вай дар ҳақиқат бояд ба бача як ҳуҷраи иловагӣ барои нафаскашӣ диҳад.
  
  Дар ҷое дар канори шин...
  
  Мур боз ба сухан баромад. "Чанд роҳ барои муайян кардани ҳуҷайраи амиқ ё ҳатто ҳуҷайраи хоб вуҷуд дорад. Мо гумонбаронро маҳдуд мекунем. Мо робитаҳоро бо дигар ҳуҷайраҳои маълум, ки аллакай таҳти назорат қарор доранд, меомӯзем. Ба ибодатгоҳҳои сӯзон нигаред, ки дар он ҷиҳодиёни машҳур заҳри худро мепошанд. Мо ба одамоне менигарем, ки вактхои охир худро ба расму оинхо бахшидаанд - онхое, ки якбора ба дин шавк пайдо мекунанд, аз чамъият дур мешаванд ва ё дар бораи либоси занона гап мезананд. NSA метамаълумоти аз миллионҳо телефонҳои мобилӣ ҷамъовардашударо гӯш мекунад ва онро арзёбӣ мекунад. Аммо мардон ва заноне, ки ҳар рӯзи ҳафта онро зери хатар мегузоранд, хеле самараноктаранд - онҳое, ки мо ба аҳолӣ ворид шудаем, ки ҷиҳодиёни нав мунтазам аз онҳо ҷалб карда мешаванд."
  
  "Дар зери сарпӯш". Смит сар ҷунбонд. "Ин хуб аст".
  
  "Ин дуруст аст. Дар ин лаҳза, маълумоти мо аз Барби Игги Поп бориктар аст. Мо кӯшиш мекунем, ки шумораи одамонро дар ҳар як ҳуҷайра тасдиқ кунем. Андозаи ҳуҷайра. районхо. Имкониятҳо ва омодагӣ. Мо ҳама сабтҳои телефонии охиринро баррасӣ мекунем. Ба фикри ту, оё Рамсес сухан мегӯяд?
  
  Ҳейден барои ба кор рафтан интизор шуда наметавонист. "Мо ба он кӯшиш хоҳем кард."
  
  "Таҳдид наздик аст" гуфт Кинимака. "Биёед дастаҳоро таъин кунем ва аз ин ҷо ҷаҳаннам равем."
  
  "Бале, ҳа, ин хуб аст" гуфт Мур. "Аммо шумо ба куҷо меравед? Ню Йорк як шаҳри хеле бузург аст. Бо гурехтан ба чизе ноил намешавед, агар ҷои рафтан надошта бошед. Мо ҳатто намедонем, ки оё бомба воқеӣ аст. Бисёр одамон метавонанд бомба созанд... ба тарафи рости шумо нигоҳ кунед".
  
  Алисия дар курсии худ ҳаракат кард. "Ман метавонам ба ин кафолат диҳам."
  
  "Мошинҳо дар ҳолати интизорӣ ҳастанд" гуфт Мур. "Мошинҳои нерӯҳои махсус. Вертолётхо. Мошинҳои тез бидуни аломат. Бовар кунед ё не, мо барои ин накшахо дорем, роххои тоза кардани кучахоро. Мансабдорон ва оилаҳои онҳо аллакай эвакуатсия карда мешаванд. Ҳоло ба мо танҳо як нуқтаи ибтидоӣ лозим аст."
  
  Ҳейден ба дастаи худ муроҷиат кард. "Пас, биёед зуд гурӯҳҳоро тақсим кунем ва ба Рамсес расем. Тавре ки он мард гуфт, тирезаи мо хурд аст ва аллакай баста мешавад.
  
  
  БОБИ ЧОРУМ
  
  
  Ҷулиан Марш мотелро эҳсоси тароват, ҳатто ҳаяҷоновар, аммо каме ғамгин тарк кард. Ӯ либоси хуб дошт: шими ҷинси кабуд, ки як пояш аз дигараш каме тиратар буд, чанд қабат курта ва кулоҳ ба як тарафи сараш тела медод. Манзара хуб буд ва ӯ фикр мекард, ки ӯ аз Зое гузашт. Зан аз ҳаммоми хурдакак берун омад, ки каме парешон буд, мӯйҳояш танҳо ним шона ва нимпӯла кашида буд. Танҳо пас аз чанд дақиқаи арзёбӣ Марш фаҳмид, ки дидаву дониста ба ӯ тақлид карданӣ аст.
  
  Ё ба ӯ эҳтиром гузоред?
  
  Шояд ин охирин буд, аммо он воқеан Маршро аз канор тела дод. Охирин чизе, ки ӯ мехост, ин буд, ки як версияи зани худаш маҳдуд кардани услуби беназири худ буд. Такрибан дар хаё-ли хаёл борхалтаро аз бистар бардошт ва маводро сила кард ва дар дохили он накшаи хайвони зиндаро хис кард.
  
  ман.
  
  Субх хуш, тароват, равшан ва шод буд. Марш мунтазир шуд, ки мошини панҷҷой нишаст ва ду мард аз он ҷо парид. Ҳарду сиёҳпӯст ва риши ғафс доштанд. Март гузарвожаи охирини сафари охиринро гуфт ва ба онҳо иҷозат дод, ки дари қафоро кушоянд. Вақте ки ӯ ба дохили хона даромад, Зои пайдо шуд.
  
  "Интизор шавед". Вақте ки зан наздик шуд, яке аз мардон таппонча баровард. "Бояд танҳо як бошад."
  
  Март ба розй моил буд, вале тарафи дигари у мехост ин занро боз хам хубтар шиносад. "Вай иловаи дер аст. Вай ҳамааш хуб аст".
  
  Дасти таппонча хануз дудила буд.
  
  "Гӯш кунед, ман се рӯз аст, ки дар тамос нестам, шояд чор." Марш аниқ ба ёд оварда натавонист. "Нақшаҳо тағир меёбанд. Рамзро ба ту додам, акнун суханони маро бишнав. Вай ҳамааш хуб аст. Ҳатто муфид."
  
  "Хеле хуб". Ягон мард боварии комил надошт.
  
  Мошин зуд ба парвоз баромад ва сутуни хокро аз таги чарххои акиб бардошт ва ба суи шахр ру овард. Раҳпаймоӣ паси сар шуд, зеро биноҳои осмонбӯс боз ҳам калонтар буданд ва ҳаракати нақлиёт пурзӯр шуд. Сатҳҳои дурахшон ва инъикоскунанда мошинро иҳота карда, дар баъзе ҷойҳо нобино шуданд, зеро онҳо нури сунъиро равона мекарданд. Издиҳом пиёдагардҳоро пур карданд ва биноҳо аз иттилоот дурахшиданд. Мошинхои полиция аз кучахо мегузаштанд. Марш ягон аломати зиёд шудани таваҷҷӯҳи полисро пай набурд, аммо он вақт ӯ болои боми мошинро дида наметавонист. Вай инро ба ронанда гуфт.
  
  "Ҳама чиз муқаррарӣ ба назар мерасад", - ҷавоб дод мард. "Аммо суръат ҳанӯз муҳим аст. Агар мо хеле суст ҳаракат кунем, ҳама чиз вайрон мешавад."
  
  - Рамсес? - пурсид Марш.
  
  "Мо сухани ӯро интизорем."
  
  Март дар ҷавоб каме таҳқиромезро ҳис карда, рӯ ба рӯ шуд. Ин нақша комилан аз они ӯ буд ва рафиқони Рамсес бояд бо оҳанги ӯ рақс кунанд. Вақте ки онҳо ба маконе расиданд, ки Марш интихоб карда буд ва моҳҳо пеш аз оғози онҳо омодагӣ гирифт.
  
  "Дар зери радар бимонед" гуфт ӯ, то назоратро тасдиқ кунад. "Ва дар зери маҳдудияти суръат, дуруст? Мо намехоҳем, ки боздошта шавад."
  
  "Мо дар Ню Йорк ҳастем" гуфт ронанда ва сипас ҳарду мард ҳангоми гузаштан аз чароғаки сурх хандиданд. Марш ба онҳо беэътиноӣ кард.
  
  - Аммо, - илова кард баъд ронанда. "Рӯҷакаатон? Ин... мундариҷа бояд тафтиш карда шавад."
  
  "Ман инро медонам" гуфт Марш. "Шумо фикр мекунед, ки ман инро намедонам?"
  
  Уэбб ба у чй гуна маймун бор кард?
  
  Эҳтимол шиддати афзояндаро ҳис карда, Зой ба сӯи ӯ нишаст. Дар байни онхо факат бомбаи ядрой буд. Дасти вай оҳиста-оҳиста ба ҷузвдон поён, як нӯги ангуштон ва ба зонуи ӯ афтод, ки ӯро ба ларза андохта, сипас ба ӯ нигоҳ кард.
  
  "Оё ин воқеан мувофиқ аст?"
  
  "Ман намедонам, Ҷулиан. Оё ҳамин тавр?"
  
  Марш комилан итминон надошт, аммо он қадар хуб ҳис мекард, ки вай онро танҳо гузошт. Лаҳзае ба фикраш омад, ки Ширс як каме ҷолиб, тавоно ба мисли Папаи Соя аст ва бешубҳа қодир аст, ки ҳама гуна намунаи мардонаро ба ӯ даъват кунад.
  
  Чаро ман?
  
  Эҳтимол, бомбаи ҳастаӣ кӯмак кард, ӯ медонист. Ҳар як духтар як марди дорои силоҳи ҳастаӣ буд. Чизе, ки бо «удрат аст... Э, хуб, шояд ба ѓ писанд омад, ки вай аз вай каме  а®онтар аст. Мушкилии ӯ? Албатта, чаро не? Вақте ки онҳо дар канори роҳ истоданд, қатораи андешаи ӯ аз рельс баромад, ронанда кутоҳ ба биное, ки Марш дар сафари қаблии худ интихоб карда буд, ишора кард. Рӯзи берун ҳанӯз гарм ва комилан ғайричашмдошт буд. Марш тасаввур кард, ки харҳои фарбеҳи ҳукумат, ки дар курсиҳои чармии зебои худ сахт нишастаанд, дар бораи зарбаи ҳаёти худро қабул мекунанд.
  
  Ҳоло ба зудӣ меояд. Ҳамин тавр, ба зудӣ ман худро базур нигоҳ дошта метавонам.
  
  Ӯ аз дасти Зой гирифт ва қариб буд, ки аз пиёдагард гузарад ва ҷузвдонро дар оринҷи хамидааш овезон кард. Пас аз гузаштани дарбон ва ба тарафи чап дастур гирифтан, гурӯҳи чорнафара ба лифт ба ошёнаи чорум баромаданд ва сипас хонаи барҳавои дуҳуҷрагиро аз назар гузаронданд. Ҳамааш хуб буд. Март дархои балконро кушода, аз хавои шахр боз як нафас гирифт.
  
  Ман ҳам метавонам, дар ҳоле ки ман метавонам.
  
  Иронй уро ба худаш ханда кард. Ин ҳеҷ гоҳ рӯй намедиҳад. Ҳамаи амрикоиҳо бояд боварӣ дошта бошанд, пардохт кунанд ва он гоҳ ӯ метавонист бомбаи ҳастаиро дар Ҳудзон тавре ки ба нақша гирифта буд, нест кунад. Сипас, нақшаи нав. Ҳаёти нав. Ва ояндаи ҷолиб.
  
  Аз паси китфаш овозе баромад. "Ба мо шахсе фиристода шудааст, ки метавонад мундариҷаи ҷузвдони шуморо тафтиш кунад. Вай бояд дар давоми як соат биёяд."
  
  Март ба акиб ру нагардонда, бо сараш ишора кард. "Чунон ки интизор мерафт. Хеле хуб. Аммо боз чанд нуктаи дигар вуҷуд дорад. Ба ман касе лозим аст, ки пас аз пардохти Кохи Сафед пулро ба ман интиқол диҳад. Барои эҷод кардани парешонӣ ба ман кӯмак лозим аст. Ва мо бояд тамоми ҳуҷайраҳоро фаъол созем ва ин бомбаро тарконем".
  
  Марде, ки дар паси ӯ буд, ҷунбонд. "Ин ҳама дар нақша аст" гуфт ӯ. "Мо тайёрем. Ин чизҳо ба зудӣ якҷоя мешаванд. "
  
  Март рӯй гардонда, ба ҳуҷраи меҳмонхона рафт. Зои шампан хӯрда нишаста, пойҳои борикашро боло бардошта, дар шезлон истиқбол мекард. "Пас ҳоло мо интизорем?" - пурсид у аз бача.
  
  "Дар муддати тӯлонӣ нест".
  
  Марш ба Зое табассум кард ва дасташро дароз кард. "Мо дар хоб хоҳем буд."
  
  Ҳамсарон аз ҳар як ҷузвдони як камар гирифта, бо худ ба хонаи калонтарини хоб бурданд. Дар давоми як дакика харду барахна буданд ва дар болои варакхо ба хамдигар чир-чир мезаданд. Марш кӯшиш кард исбот кунад, ки ин дафъа ӯ устувории зарурӣ дорад, аммо Зои каме маккорона буд. Чеҳраи васеъ ва бенуқсони вай ҳар гуна корҳоро ба либидоаш мекард. Дар охир, ин кори хубе буд, ки Марш зуд анҷом ёфт, зеро дере нагузашта дари хонаи хоб тақ-тақ шуд.
  
  "Ин мард дар ин ҷост."
  
  Аллакай? Марш зуд бо Зое либос пӯшид ва он гоҳ ҳардуи онҳо ба ҳуҷра баргаштанд, ки ҳанӯз сурх ва каме арақ буданд. Марш бо омадани нав даст фишурда, муйхои борик, рангу ранг ва либоси чиркини уро дид.
  
  "Шумо зуд-зуд берун намеравед?"
  
  "Онҳо маро маҳкам нигоҳ медоранд."
  
  "Оҳ, хуб, ҳеҷ гоҳ парешон нест. Оё шумо барои тафтиш кардани бомбаи ман ин ҷо ҳастед?"
  
  - Ҳа, ҷаноб, ман кардам.
  
  Марш ҷузвдони худро ба рӯи мизи пасти шишагӣ, ки маркази ҳуҷраи калонро ишғол мекард, гузошт. Зои аз он ҷо мегузашт ва диққаташро ба худ ҷалб мекард, зеро лаҳзае чанд дақиқа пеш расми бараҳнаи ӯро ба ёд овард. Вай ба навбаромад ру оварда, ба дигар тараф нигарист.
  
  - Номи ту чист, бача?
  
  - Одам, ҷаноб.
  
  "Хуб, Одам, ту медонӣ, ки ин чист ва чӣ кор карда метавонад. Оё шумо асабонӣ ҳастед?"
  
  - Не, дар айни замон не.
  
  "Танд?"
  
  "Ман чунин фикр намекунам".
  
  "Оё шумо асабонӣ ҳастед? Танд? Шояд вай аз ҳад зиёд хаста шудааст? "
  
  Одам ба сумка нигариста, сарашро ҷунбонд.
  
  "Агар ин тавр бошад, ман боварӣ дорам, ки Зой ба шумо кӯмак карда метавонад." Вай инро нимшӯхӣ гуфт.
  
  Пифий бо табассуми маккорона ба акиб гашт. "Хурсанд бош".
  
  Марш мисли Одам чашмак зад, аммо пеш аз он ки ҷавон аз ақидааш дигар шавад, ронандаи ришдорашон сухан гуфт. "Шитоб кунед" гуфт ӯ. "Мо бояд ба ... омода бошем" гуфт ӯ.
  
  Март китф дархам кашид. "Хуб, лозим нест, ки пойҳои худро сар кунед. Биёед фуроем ва ифлос шавем." Ӯ ба Одам рӯ овард. "Ман бо бомба дар назар дорам."
  
  Ҷавон ба ҷузвдон нигариста, ҳайрон шуд ва сипас онро тавре гардонд, ки бандиҳо рӯ ба рӯи ӯ бошанд. У охиста-охиста онхоро кушода, сарпушро кушод. Дар дохили он дастгоҳи воқеӣ ҷойгир карда шудааст, ки дар иҳотаи ҷузвдони устувортар ва умуман олӣ аст.
  
  - Хуб, - гуфт Одам. "Аз ин рӯ, мо ҳама дар бораи MASINT медонем, ки протоколи иктишофии андозагирӣ ва имзо, ки имзои радиатсионӣ ва дигар падидаҳои физикии марбут ба силоҳи ҳастаиро скан мекунад. Ин дастгоҳ ва ҳадди аққал як дастгоҳи шабеҳи дигаре, ки ман медонам, барои лағзиш дар зери ин майдон тарҳрезӣ шудаанд. Дар ҳоли ҳозир дар ҷаҳон бисёр системаҳои кашф ва назорати дастгоҳҳои ҳастаӣ вуҷуд доранд, аммо на ҳамаашон пешрафта ҳастанд ва на ҳамаашон бо кадрҳо пурра таъминанд". Вай китф дархам кашид. "Ба нокомиҳои ахир дар кишварҳои мутамаддин нигаред. Оё касе метавонад воқеан як фарди қатъӣ ё як ҳуҷайраи ба ҳам наздикро танҳо боздорад? Албатта на. Он танҳо як хатогӣ ё кори дохилиро мегирад." Вай табассум кард. "Корманди бадбахт ё ҳатто мурда хаста шудааст. Асосан он пул ё фишангро талаб мекунад. Инҳо беҳтарин асъори терроризми байналмилалӣ мебошанд".
  
  Марш ба саргузашти ҷавон гӯш дода, фикр мекард, ки оё ҳангоми ба Рамсес ва Вебб фаҳмонидани роҳи худ як ё ду чораи ҷиддии эҳтиётӣ дида шудааст? Ин ба манфиати худи онҳо хоҳад буд. Ӯ ҳеҷ гоҳ намедонист ва росташ, парвое надошт. Ҳоло ӯ дар ин ҷо буд ва мехост дари ҷаҳаннамро боз кунад.
  
  "Ин аслан он чизест, ки мо "бомбаи ифлос" меномем" гуфт Одам. "Ин истилоҳ ҳамеша вуҷуд дошт, аммо то ҳол татбиқ мешавад. Ман як сцинтиллятори алфа, детектори ифлоскунанда ва чанд чизи дигар дорам. Аммо аслан, - Одам аз кисааш отвертка баровард, - ман инро дорам.
  
  Вай ба зудӣ бастаи мустаҳкамро хориҷ кард ва тасмаҳои Velcro-ро, ки дисплейи хурд ва мини-клавиатураро фош мекарданд, кушод. Дар панели бо чор иддао, ки Одам зуд хориҷ карда шуд, дар ҷои баргузор шуд. Вакте ки панели металлй озод шуд, дар паси он як катор симхо канда шуда, ба дили дастгохи нав кашфшуда бурданд.
  
  Март нафасашро нигоҳ дошт.
  
  Одам бори аввал табассум кард. "Хаво нахӯред. Ин чиз дорои якчанд муҳофизаткунанда аст ва ҳоло ҳатто мусаллаҳ нест. Ҳеҷ кас дар ин ҷо ин корро оғоз намекунад."
  
  Мохи март каме холй хис кард.
  
  Одам ба механизм ва ҷузъиёти дохили он нигоҳ карда, ҳама чизро дарбар гирифт. Пас аз лахзае у экрани ноутбуки пахлуяшро аз назар гузаронд. "Ин ҷорист" иқрор шуд. "Аммо ин он қадар бад нест."
  
  Март ноором гавго зада. "Чӣ қадар бад аст?"
  
  "Ман ба шумо маслиҳат медиҳам, ки ҳеҷ гоҳ фарзанд надоред" гуфт Одам бе эҳсосот. "Агар шумо ҳоло ҳам метавонед. Ва чанд соли ояндаи ҳаёти худ лаззат баред."
  
  Марш ба Зой нигарист, вақте ки вай китф дарҳам кашид. Дар ҳар сурат, ӯ ҳеҷ гоҳ интизор набуд, ки падари худхоҳи худ ё бародарони мағрурашро дароз мекунад.
  
  "Акнун ман метавонам онро беҳтар муҳофизат кунам" гуфт Одам ва бастаро аз ҷомадоне, ки бо худ оварда буд, бароварда. "Чунон ки ман бо ҳама гуна дастгоҳи ин табиат кор мекардам."
  
  Март лахзае тамошо карду баъд фахмид, ки онхо кариб ба охир расидаанд. Ба чашмони мурдаи ронандаи онхо дучор омад. "Ин камераҳое, ки Рамзес дар бораи он сухан мегуфтанд. Оё онҳо омодаанд? Таъқиб дар ҳоли оғоз аст ва ман ҳеҷ гуна таъхирро намехоҳам."
  
  Дар чавоб табассуми хушке бардошт. "Ва мо низ. Ҳама панҷ ҳуҷайра ҳоло фаъоланд, аз ҷумла ду ҳуҷайраи хоб, ки амрикоиҳо аз онҳо огоҳ нестанд." Мард ба соаташ нигарист. "Соат 6:45 аст, то ҳафт ҳама чиз омода мешавад."
  
  "Фантастикӣ". Марш ҳис кард, ки либидоаш дубора баланд мешавад ва фикр мекард, ки ӯ метавонад аз ин далел истифода барад, то ҳол имкон дорад. Донистани Zoey, чунон ки ӯ ба наздикӣ карда буд, онҳо ба зудӣ ба ҳар ҳол анҷом. "Ва протоколҳои интиқоли пул?"
  
  "Одам ба анҷом додани барномае тамаркуз хоҳад кард, ки макони моро дар саросари ҷаҳон дар як ҳалқаи беохир пахш кунад. Онҳо ҳеҷ гоҳ транзаксияро пайгирӣ намекунанд. "
  
  Март чеҳраи Одамро пай набурд.
  
  Ӯ аз ҳад зиёд ба Зой тамаркуз карда буд ва ӯ ба ӯ. Вай панҷ дақиқаи дигарро тамошо кард, ки Одам бомбро партояд ва дастурҳоро дар бораи безараргардонии ашёи лаънатӣ гӯш кунад ва боварӣ ҳосил кард, ки ин мард аксҳои мувофиқи дастгоҳро дар амал гирифтааст. Аксҳо дар итминон додани Кохи Сафед ба ҳаққонияти дастгоҳ нақши муҳим бозиданд ва дар ташкили ҷустуҷӯе, ки парешониро ба вуҷуд оварда, қувваҳои бар зидди ӯ ҷамъшударо тақсим мекунанд. Хушбахт, нихоят ба Одам ру овард.
  
  "Зард. Оё ин сими безараргардонӣ аст?"
  
  - Ум, ҳа, ҷаноб, ҳамин аст.
  
  Марш ба ронанда самимона табассум кард. "Пас, мо омодаем?"
  
  "Мо омода ҳастем".
  
  "Пас тарк кунед."
  
  Марш дароз карда, Зоиро ба хонаи хоб бурд ва ҳангоми рафтанаш ҷинс ва шимашро кашид ва кӯшиш кард, ки хандаро пахш кунад. Сели ҳавас ва ҳаяҷон қариб ӯро фаро гирифт, вақте фаҳмид, ки ҳама орзуҳои қудрат ва аҳамияти ӯ амалӣ мешаванд. Кошки хозир ахли оилааш уро бубинанд.
  
  
  БОБИ ПАНЧУМ
  
  
  Вақте ки Дрейк худро рост кард, тамоми вазни он чизе, ки рӯй дода буд, ба ӯ зад. Таъҷилӣ тавассути рагҳои ӯ ҷараён гирифт, нӯгҳои асабҳояшро парешон кард ва як нигоҳ ба ҳамкасбонаш ба ӯ гуфт, ки онҳо низ ҳамин тавр эҳсос мекунанд - ҳатто Кензи. Вай воқеан фикр мекард, ки собиқ агенти Моссад аллакай ӯро ба ҳаракат даровардааст, аммо пас, дар ҳақиқат, аз сабаби робитаи байни сарбозон, ба ӯ ҳатто лозим набуд, ки аз ӯ бипурсад, ки чаро ин корро накардааст. Ҳамон одамони бегуноҳе, ки вай барои он мубориза мебурд, ҳамон шаҳрвандони осоишта дар хатар буданд. Ҳар касе, ки ним дил дорад, иҷозат намедиҳад, ки ин рӯй диҳад ва Дрейк гумон мекард, ки новобаста аз он ки он то чӣ андоза амиқ пинҳон буд, дар Кенси аз нисфи дил чизи бештаре вуҷуд дорад.
  
  Соати деворй хафт чилу панчро нишон медод ва тамоми коллектив дар харакат буд. Дар шӯъбаи полис оромии ташвишовар ва бесарусомонӣ ҳукмфармо буд; полис масъул буд, аммо равшан аст. Дар экранҳои телевизион гузоришҳои хабарӣ медурахшиданд, вале ҳеҷ кадоми онҳо ба онҳо иртибот надоштанд. Мур пиёда мерафт ва мерафт, мунтазири хабари агентҳои махфӣ, гурӯҳҳои назоратӣ ё ронандагии мошинҳо буд. Хейден бо дигар аъзоёни команда расида гирифт.
  
  "Ману Мано бо Рамсес кор мекунем. Ба мо ду гурухи дигар лозим аст, ки яке барои бахо додани маълумот дар бораи таркиши ядрой хангоми ба амал омадани он ва дигаре барои чустучуи ин хучайрахо. Хомӯш бошед, аммо асир нагиред. Имруз, рафицон, рузе нест, ки дар атрофи худ фиреб дихед. Он чизеро, ки ба шумо лозим аст, гиред ва онро зуд ва сахт гиред. Дурӯғ гуфтан метавонад ба мо гарон афтад".
  
  Мур он чизеро, ки вай гуфта буд, гирифт ва ба қафо нигарист. "Имрӯз, - гуфт ӯ, - ҳеҷ шафқат нахоҳад буд.
  
  Даль ғамгинона сар ҷунбонд ва дастҳои худро кафид, ки гӯё косахонаи сари одамро мешиканад. Дрейк кӯшиш кард, ки истироҳат кунад. Ҳатто Алисия мисли пантераи қафас давр мезад.
  
  Баъд, соати 8 пагохй девонаворй cap шуд.
  
  Зангҳо ворид шудан гирифтанд, телефонҳои махсус такрор ба такрор занг мезаданд, садои онҳо ҳуҷраи хурдро пур мекард. Мур як ба як бо онҳо мубориза бурд ва ду ёрдамчӣ ба кӯмак давида омаданд. Ҳатто Кинимака ин даъватро қабул кард, ҳарчанд мизе, ки ӯ дар он нишаста буд, он қадар хушҳол набуд.
  
  Мур маълумотро бо суръати рӯшноӣ муқоиса кард. "Мо дар остона ҳастем" гуфт ӯ. "Ҳама дастаҳо омодаанд. Агентҳои махфӣ дар бораи сӯҳбатҳои охирин дар бораи вохӯриҳои махфӣ ва сӯҳбатҳо хабар доданд. Харакат дар атрофи масчидхои машхур вусъат ёфт. Ҳатто агар мо намедонем, ки чӣ рӯй дода истодааст, мо хавотир мешудем. Дар макони маъмулии худ чеҳраҳои нав дида мешуданд, ки ҳама азму иродаи қавӣ ва бо ҳадаф ҳаракат мекарданд. Аз ҳуҷайраҳои ба мо маълум дутоаш аз радар ғайб заданд". Мур сарашро ҷунбонд. "Чунин аст, ки мо бо ин аллакай сару кор нагирифтаем. Аммо мо нишонаҳо дорем. Як даста бояд ба докҳо равад - яке аз ҳуҷайраҳои маълум аз он ҷо кор мекунад.
  
  "Ин мо ҳастем" гуфт Далл. - Бархезед, эй харомхо.
  
  "Аз номи худатон гап занед." Кенси ба сӯи ӯ нишаст. "Оҳ, ва ман бо шумо ҳастам."
  
  "Оҳ, шумо бояд ин корро кунед?"
  
  "Ба даст овардани сахт бозӣ карданро бас кунед."
  
  Дрейк командахоеро, ки ба чуфтхо таксим шуда буданд, ба таври шавковар омухт. Дал ва Кензи рафиқон доштанд - Лорен, Смит ва Йорги. Вай бо Алисия, Май ва Бо монд. Ин дорухат барои чизе буд; ки ин бешубха буд.
  
  "Муваффақият, рафиқ" гуфт Дрейк.
  
  Вақте ки Мур дасташро боло бардошт, Даль рӯй гардонда чизе бигӯяд. "Интизор шавед!" Вай як дакика бо дасташ приёмникро пушид. "Ин танҳо дар хати боварии мо ислоҳ карда шуд."
  
  Ҳама сарҳо гарданд. Мур занги дигарро қабул кард ва ҳоло ба тугмаи баландгӯяк даст дароз кард.
  
  "Шумо дар он ҳастед" гуфт Мур.
  
  Тарқиди беҷасад ҳуҷраро пур кард, суханон чунон зуд баромад, ки гӯё пойҳои Дрейк мехостанд таъқиб кунанд. "Ин Ҷулиан Марш аст ва ман медонам, ки шумо қариб ҳама чизро медонед. Ҳан ман медонам. Савол ин аст, ки шумо онро чӣ гуна бозӣ кардан мехоҳед?"
  
  Ҳайден, вақте ки Мур дасташро барои идома додан ишора кард. "Аҳмақ буданро бас кун, Марш. Ин дар куҷост?"
  
  "Хуб, ин саволи тарканда аст, ҳамин тавр не? Ман инро ба ту мегӯям, азизам, ин ҷост. Дар Ню Йорк."
  
  Дрейк ҷуръат накард, ки нафас кашад, зеро тарси бадтарини онҳо бешубҳа тасдиқ карда шуд.
  
  "Пас, саволи дигар ин аст, ки ман дар оянда чӣ мехоҳам?" Март муддати тӯлонӣ таваққуф кард.
  
  "Ба кор рав, харак," хитоб кард Смит.
  
  Алисия абрӯ зад. "Биёед ба ин аблаҳ душманӣ накунем."
  
  Март хандид. "Биёед, дар ҳақиқат. Инак, бомбаи ядрой бор карда шудааст, хамаи кодхо бодиккат дохил карда шудаанд. Чунон ки мегуянд, акрабаки соат мегузарад. Ҳоло танҳо ба шумо лозим аст, ки боварӣ ҳосил кунед, ки он воқеӣ аст ва ба шумо рақами суратҳисоби бонкиро пешниҳод кунед. ман дурустам?"
  
  "Бале" гуфт Ҳейден оддӣ.
  
  "Оё ба шумо далел лозим аст? Шумо бояд барои он кор кунед ".
  
  Дрейк ба пеш хам шуд. "Маъзуратон чӣ?"
  
  "Ман дар назар дорам, ки таъқиб идома дорад."
  
  "Оё шумо мехоҳед ба зудӣ ба ин нукта бирасед?" Хейден пурсид.
  
  "Оҳ, мо ба он ҷо мерасем. Аввалан, шумо мӯрчаҳои коргари хурд бояд кори худро иҷро кунед. Агар ман дар ҷои ту меравам. Мебинӣ... мебинӣ, ки ман чӣ гуна ин қофияро пайдо кардам? Ман мехостам ҳамаашро қофия кунам, медонед, аммо дар ниҳоят... хуб, ман фаҳмидам, ки ба ман парвое надорад."
  
  Дрейк бо ноумедӣ сар ҷунбонд. "Лаънат, дугона. Ба забони англисӣ дуруст гап занед."
  
  "Илтимоси аввал аллакай дар бозӣ аст. Шакли тасдиқ. Барои расидан ба меҳмонхонаи Эдисон, утоқи 201 шумо бист дақиқа вақт доред. Он гоҳ боз чаҳор маслиҳат пайдо мешавад, ки баъзеи онҳо дар бораи тасдиқ ва баъзеҳо дар бораи талабот мебошанд. Акнун ту маро мефаҳмӣ?"
  
  Май аввал баргашт. "Девонагӣ".
  
  "Хуб, ман одами ду ақл ҳастам. Яке аз ниёзмандӣ, яке аз ноиб. Шояд дар чорроҳаи онҳо шарораҳои девонавор парвоз кунанд."
  
  - Бист дақиқа? Дрейк ба соаташ нигарист. "Оё мо ҳатто ин корро карда метавонем?"
  
  "Барои ҳар дақиқае, ки шумо дер кардед, ман ба яке аз ҳуҷайраҳои Рамзес фармон додам, ки ду ғайринизомӣ кушта шаванд."
  
  Боз, шок, даҳшат, шиддати афзоянда. Дрейк муштҳои худро фишурда, вақте ки адреналин баланд шуд.
  
  "Бист дақиқа," такрор кард Марш. "Аз ҳоло..."
  
  Дрейк аз дар давида баромад.
  
  
  * * *
  
  
  Ҳейден аз зинапоя поин ва ба таҳхонаи бино давид, Кинимака дар пушти ӯ. Ғазаб ӯро гирифт ва мисли болҳои шайтон бар ӯ зад. Ғазаб пойҳояшро тезтар кард ва қариб буд, ки вайро пеш партофт. Шарики хавайии вай гурриш кард, лағжид ва қариб беист бархост. Вай дар бораи дӯстони худ фикр мекард, ки дар хатари даҳшатнок ба гӯшаҳои гуногуни шаҳр пароканда шуда, бе ягон тасаввурот дар бораи он ки чӣ интизор аст, худро бе савол ба хатти худ гузоштанд. Вай дар бораи ҳамаи ғайринизомиён дар он ҷо фикр мекард ва Кохи Сафед ҳоло чӣ фикр мекунад. Доштани протоколҳо, нақшаҳо ва формулаҳои қобили кор хуб буд, аммо вақте ки ҷаҳони воқеӣ ва корӣ ҳадафи таҳдиди шадид гардид - ҳама шартҳо хомӯш шуданд. Дар поёни зинапоя вай ба долон давид ва ба давидан шурӯъ кард. Дархо аз ду тараф дурахшиданд, ки аксари онхо равшан набуд. Дар охири дурдаст, як қатор панҷараҳо зуд барои вай кашида шуданд.
  
  Ҳейден дасташро дароз кард. "Японча".
  
  Посбон парешон кард, вале баъд итоат кард ва фармони аз боло ба гӯшаш расида аллакай расид.
  
  Ҳейден силоҳро гирифта, тафтиш кард, ки он пур шудааст ва бехатарӣ хомӯш аст ва ба ҳуҷраи хурд даромад.
  
  - Рамсес! - дод зад вай. "Шумо чӣ кор кардаед?"
  
  
  БОБИ ШАШУМ
  
  
  Дрейк бо Алисия, Мэй ва Бо дар паҳлӯяш аз бино гурехт. Чор нафари онхо аллакай аз арак тар шуда буданд. Аз хар лахза катъият мебаромад. Бо аз ҷайбаш як навигатори муосири GPS-ро гирифт ва ҷойгиршавии Эдисонро муайян кард.
  
  "Майдони Таймс Сквер", - гуфт у, рохро омухта истода. "Биёед, сеюмро убур карда, хиёбони Лексингтонро убур кунем. Ба Waldorf Astoria равед."
  
  Дрейк ба сели зичи мошинҳо даромад. Ҳеҷ чиз ба кӯшиши наҷот додани ҳаёти як ронандаи таксӣ дар Ню Йорк муқоиса карда намешавад, вақте ки ӯ сахт кӯшиш мекард, ки пойҳои шуморо дар зонуҳо шикаста, бо тамоми қуввааш ба пеш тела диҳад. Дрейк дар сонияи охир ҷаҳид ва аз пеши таксии зарди ҳамсоя гузашта, бо тамғаи пурра фуруд омад. Шоххо гурриш карданд. Ҳар як аъзои даста ҳангоми баромадан тавонист як таппончаро идора кунад ва ҳоло онро дар гирду атроф ҷунбонда, орзу мекард, ки бештар дошта бошанд. Аммо вақт аллакай беҳуда буд. Дрейк ба соаташ нигарист, ки ба пиёдагард афтод.
  
  Ҳабдаҳ дақиқа.
  
  Онҳо Лексингтонро убур карданд ва сипас бо Уолдорф шитоб карданд ва базӯр бозистоданд, вақте ки мошинҳо ба хиёбони Парк мерафтанд. Дрейк аз байни издиҳом дар чароғаки чароғак мубориза бурд ва ниҳоят бо чеҳраи сурхи хашмгин рӯ ба рӯ шуд.
  
  - Гӯш кун, рафиқ, ман аввал аз ин ҷо мегузарам, ҳатто агар ин маро бикушад. Бакелҳои босс хунук мешаванд ва дар дӯзах ҳеҷ роҳе нест, ки ин рӯй диҳад. "
  
  Дрейк дар атрофи марди хашмгин қадам зад, вақте ки Алисия ва Мэй аз берун шитофтанд. Сигналхо тагьир ёфта, рох равшан шуд. Акнун онхо яроку аслихаи худро пинхон карда, катъиян ба суи кучаи дигар - хиёбони Мэдисон равон шуданд. Бори дигар издиҳоми пиёдагардро пур карданд. Бо дар байни мошинҳо манёвр карда, бартарӣ ба даст оварда, ба 49-ум афтод. Хушбахтона, ҳоло ҳаракати нақлиёт суст буд ва дар байни бамперҳои қафо ва панҷараҳои пеш каме фосила вуҷуд дошт. Занхо аз паси Бою рафтанд ва баъд Дрейк ба навбат даромад.
  
  Ронандагон бо доду фиғон дашном медоданд.
  
  Дувоздаҳ дақиқа мондааст.
  
  Агар онҳо хеле дер мебуданд, ҳуҷайраҳои террористӣ ба куҷо ҳамла мекарданд? Дрейк тасаввур кард, ки он дар наздикии Эдисон аст. Марш мехост, ки экипаж донад, ки фармонхои у ба таври хатт ичро карда шудаанд. Дари мошин дар пеш кушода шуд - танҳо аз сабаби он ки ронанда тавонист - ва Бо дар вақташ аз болои бом ҷаҳид. Алисия аз канори чаҳорчӯба гирифта, боз ба рӯи он мард зад.
  
  Акнун онҳо ба чап гардиш карда, ба хиёбони 5 ва боз ҳам бештари мардум наздик мешаванд. Бо дар як консерти эстрадӣ мисли ҷайби кисаи бадтаринро аз сар гузаронд, аз паи Алисия ва Мэй. Дрейк танҳо ба ҳама дод зад, сабри Йоркширмани ӯ ниҳоят тамом шуд. Марду зан, марду зане, ки парвое надоштанд, ки барои наҷоти ҷони худаш, ҷони як фарзандаш ва ҳатто худашон мешитобанд, парвое надоштанд. Дрейк роҳи худро тела дод ва як мардро дароз кард. Зани кӯдакдор бодиққат ба ӯ нигоҳ кард, то ӯро гунаҳкор ҳис кунад, то ба ёд наовард, ки барои чӣ давиданаш буд.
  
  Шумо баъдтар ба ман ташаккур мегӯед.
  
  Аммо, албатта, вай ҳеҷ гоҳ намедонад. Новобаста аз он ки чӣ мешавад.
  
  Бо акнун ба тарафи чап тир холӣ карда, аз хиёбони Амрико ба сӯи кӯчаи 47-ум медавид. Нонпазии Магнолия ба тарафи рост гузашта, Дрейкро дар бораи Мано фикр мекард ва сипас дар бораи он чизе ки Ҳавайӣ аз Рамсес омӯхта буд, фикр мекард. Пас аз ду дақиқа, вақте ки онҳо дар кӯчаи 47-ум таркиш мекарданд, ногаҳон дар тарафи чапи онҳо Сквер Таймс пайдо шуд. Дар тарафи рости онҳо як Старбакси муқаррарӣ ҷойгир буд, ки дар он ҷо ғавғо ва хатҳо дар назди дар буд. Дрейк ҳангоми давидан чеҳраҳоро аз назар гузаронд, аммо интизор набуд, ки бо ягон гумонбар рӯ ба рӯ мешавад.
  
  Чор дақиқа.
  
  Вакт тезтар мегузашт ва аз лахзахои охирини пирамарди мурдан хам киматтар буд. Аз тарафи чап, ки ба пиёдагард ру ба ру шуда буд, фасади хокистарранги мехмонхона бо даромадгохи зарринаш пайдо шуд ва Бо аввалин шуда аз дархои пеш даромад. Дрейк як аробаи бағоҷ ва як таксии хатарноки зард табдил ёфта, аз паи Май дар дохили он гузашт. Онхоро фойеи васеъ бо гилеми сурхи накшу нигор пешвоз гирифт.
  
  Бо ва Алисия аллакай тугмаҳоро пахш карда, ба лифтҳои инфиродӣ занг мезаданд ва дастони худро ба силоҳи пинҳонии худ наздик мекарданд, вақте ки посбон онҳоро тамошо мекард. Дрейк фикр кард, ки нишон додани ID SPEAR Team-и худро нишон диҳад, аммо ин танҳо ба саволҳои бештар оварда мерасонад ва ҳисобкунак аллакай то се дақиқаи ниҳоӣ буд. Занги занг аз омадани лифт Алисия ва даста савор шуд. Дрейк ба он ҷавон монеъ шуд, ки ба онҳо ҳамроҳ шавад ва бо кафи кушода ӯро тела дод. Худоро шукр, ки ин кор кард, зеро имову ишораи навбатӣ мушти фишурда мешуд.
  
  Дастаи чорнафара ҳангоми баланд шудани мошин ҷамъ шуда, ҳаракати худро боздошт ва силоҳҳояшро кашид. Хамин ки дар кушода шуд, онхо берун рехта, уто-раи раками 201-ро чустучу карданд. Дархол дар байни онхо гул-гулшукуфии мушту по пайдо шуда, хатто Боро ба хайрат овард.
  
  Касе интизор буд.
  
  Дрейк чун муште, ки дар болои сурохии чашмаш пайваст, парешон кард, аммо ба дурахши дард аҳамият надод. Пои касе хост, ки пои пои худро бигирад, аммо ӯ канор рафт. Худи ҳамон сурат дур шуд ва Алисияро ихота кард ва баданашро ба девори гаҷ зад. Май бо дастони боло зарбаҳоро қатъ кард ва сипас Бо як зарбаи зуд як-ду мушт баровард, ки тамоми суръатро қатъ кард ва ҳамлагарро ба зону зад.
  
  Дрейк парид ва сипас бо тамоми қуввааш мушт зад. Вақт тамом мешуд. Ин пайкар, ки марди тануманди дар тан куртаи гафс дошт, аз зарбаи Йоркширман ларзид, вале бо кадом рох тавонист, ки кисми пурзуртарини онро аз худ дур кунад. Дрейк ба паҳлӯяш афтод ва мувозинаташро гум кард.
  
  "Халтаи муштзанӣ" гуфт Май. "Вай халтаи зарбазананда аст. Ҷойгир карда шуд, ки моро суст кунад. "
  
  Бо машина аз пештара дида сахттар даромад. "Ӯ аз они ман аст. Шумо мехоҳед."
  
  Дрейк аз болои ҳайкали зону нишаста, рақамҳои ҳуҷраро тафтиш кард. То макони таъиноташон ҳамагӣ се ҳуҷра монда буд ва онҳо як дақиқа монда буданд. Онхо дар сонияхои охир монданд. Дрейк дар беруни ҳуҷра истод ва дарро лагадкӯб кард. Ҳеҷ чиз рӯй надодааст.
  
  Май уро ба як тараф тела дод. "Ҳаракат кунед."
  
  Як зарбаи баланд ва дарахт пора шуд, дуюм ва чаҳорчӯба фурӯ рехт. Дрейк сулфа кард. "Ин бояд онро барои шумо заиф кард."
  
  Дар дохил онҳо паҳн шуданд, силоҳ кашиданд ва зуд ҷустуҷӯ мекарданд, аммо объекти ҷустуҷӯи онҳо хеле равшан буд. Он дар мобайни кат хобида буд - акси дурахшони A4. Алисия ба назди кат рафта, ба атроф нигарист.
  
  "Ҳуҷра бенуқсон аст" гуфт Май. "Ман боварӣ дорам, ки ҳеҷ гуна роҳнамо вуҷуд надорад."
  
  Алисия дар канори кат истода, ба поён менигарист ва суст нафас мекашид. Вақте ки Дрейк ба вай ҳамроҳ шуд, вай сар ҷунбонд ва нола кард.
  
  "Э Худо. Ин чи аст-"
  
  Уро занги телефон халалдор кард. Дрейк дар атрофи кат давр зада, ба назди хобгоҳ рафт ва телефонро аз фишанг гирифт.
  
  "Ҳа!"
  
  "Оҳ, ман мебинам, ки шумо ин корро кардаед. Ин осон набуд".
  
  "Март! Ту девона. Оё шумо акси бомбаро ба мо гузоштаед? Сурати девона?"
  
  "Бале. Маслиҳати аввалини шумо. Чаро шумо фикр мекардед, ки ман ба шумо чизи ҳақиқиро иҷозат медиҳам? Ин қадар аблаҳӣ. Инро ба роҳбарон ва тухмдонҳо фиристед. Онҳо рақамҳои силсилавӣ ва ин чизҳои дигарро тафтиш мекунанд. Канистрҳои плутоний E. Маводи тақсимшаванда. Ин як чизи дилгиркунанда аст, дар ҳақиқат. Калиди навбатӣ боз ҳам фасеҳтар хоҳад буд."
  
  Дар хамин вакт Бо ба хона даромад. Дрейк умедвор буд, ки ӯ Одами муштро бо худ кашола мекунад, аммо Бо тавассути артерияи каротиди худ хати хаёлӣ кашид. "Ӯ худкушӣ кард" гуфт фаронсавӣ бо овози ҳайратангез. "Дабби худкушӣ."
  
  Аҷаб.
  
  "Шумо мебинед?" Марш гуфт. "Мо хеле ҷиддӣ ҳастем."
  
  "Лутфан, Марш", Дрейк кӯшиш кард. "Танҳо ба мо бигӯй, ки чӣ мехоҳед. Мо инро худи ҳозир мекунем, лаънат."
  
  "Оҳ, ман боварӣ дорам, ки шумо мехоҳед. Аммо мо инро ба дертар мегузорем, хуб? Дар ин бора чӣ тавр? Барои калиди рақами дуюм давед. Ин таъқиб беҳтар ва душвортар мешавад. Барои расидан ба тарабхонаи Marea шумо бист дақиқа вақт доред. Дар омади гап, ин як таоми итолиёвӣ аст ва онҳо калзони хеле болаззат Ндую месозанд, ба ман бовар кунед. Аммо биёед, рафиқон, дар ин ҷо бас накунем, зеро шумо ин нишонаро дар зери ҳоҷатхона хоҳед ёфт. ҳаловат баред."
  
  "Ботлоқ" -
  
  "Бист дақиқа".
  
  Хатти хаттӣ мурд.
  
  Дрейк лаънат кард, ба ақиб гашт ва ҳарчи зудтар давид.
  
  
  БОБИ ХАФТУМ
  
  
  Торстен Дал ва дастаи ӯ илоҷи дигаре надошта, тасмим гирифтанд, ки мошинро партофта, тарк кунанд. Ӯ чизе бештар мехост, ки сахт нигоҳ дошта шавад, вақте Смит SUV-и пуриқтидорро дар атрофи нимдаҳ гардиш мепартофт, чархҳои чархҳо ва чизҳои ҳаракаткунанда мепартофт, аммо Ню Йорк ҷуз як гурриши хашмгини кабинаҳо ва автобусҳои зард ва мошинҳои иҷора чизе набуд. Калимаи "Бунбаст" ба сари Даль омад, вале ин кор хар руз, аксар рузхо руй медод ва шоххо хануз садо медоданд ва одамон аз тирезахои печида фарьёд мезаданд. Онхо аз паи дастурхо харчи зудтар давиданд. Лорен ва Йорги камарбанди тирногузарро ба тан кашиданд. Кенси дар пахлуи Даль давида, лабонаш хира шуд.
  
  "Ман ба шумо хеле муфидтар мебудам" гуфт ӯ Далл.
  
  "Не".
  
  "Оҳ, биё, ин чӣ гуна метавонад дард кунад?"
  
  "Ҳеҷ гоҳ".
  
  - Оҳ, Торсти...
  
  "Кензи, шумо катанаи лаънатии худро баргардонида наметавонед. Ва маро ин тавр даъват накунед. Доштани як зани девона ба ман лақаб гузоштан ба қадри кофӣ бад аст."
  
  "Оҳ Бале? Мисли шумо ва Алисия ҳамеша... медонӣ?
  
  Смит ҳангоми гузаштан аз чорроҳаи дигар, дид, ки пиёдагардҳо ва велосипедронҳо дар чароғи сабз дар роҳ ҷамъ мешаванд ва ҳама ҷони худро дар дасти худ нигоҳ медоранд, аммо онҳо боварӣ доштанд, ки имрӯз онҳо нестанд. Онҳо ба кӯчаи дигар ҳаракат мекарданд, аскарон гармии спринтро базӯр эҳсос мекарданд, ки аз назди ду мошини оҳиста-оҳиста ҳаракат карда, оинаҳои паҳлӯяшонро шикастанд. GPS садо дод.
  
  "Чор дақиқа то бандаргоҳҳо," тахмин кард Йорги. "Мо бояд суръатро суст кунем."
  
  "Ман пас аз се суръатро суст мекунам" гуфт Смит. "Кори маро ба ман нишон надиҳед."
  
  Дал ба Кензи як Glock ва як таппончаи Ҳонконг дод, ки кори осоне нест, ки дар Ню Йорк пинҳонӣ ба осонӣ иҷро карда намешавад. Вақте ки ӯ ин корро мекард, гиря кард. Бар хилофи доварии беҳтари ӯ, онҳо амалан маҷбур шуданд, ки кӯмаки агенти қаллобиро қабул кунанд. Ин як рӯзи ғайриоддӣ буд ва ҳама чораҳо, ҳатто чораҳои ноумедӣ лозим буданд. Ва, дар ҳақиқат, ӯ то ҳол ҳис мекард, ки онҳо метавонанд хешовандӣ дошта бошанд, чизе ба монанди ҷонҳои ҳарбии мувозӣ, ки сатҳи эътимоди ӯро афзоиш дод.
  
  Вай боварӣ дошт, ки онҳо метавонанд Бридҷет Маккензиро наҷот диҳанд, новобаста аз он ки ӯ чӣ қадар сахт мубориза мебарад.
  
  Ҳоло Смит ду хатти ҳаракати нақлиётро убур карда, китфашро ба F150-и дармондашуда кашид, аммо ба қафо нигоҳ накарда, ронданро идома дод. Вақт тамом шуда, онҳо ҳеҷ гуна лаззатро ба даст оварда наметавонистанд ва абри даҳшатборе, ки бар онҳо овезон буд, маънои онро дошт, ки онҳо маҷбур буданд, ки ҳама вақт дар дохили онҳо бираванд.
  
  Даль болғаи силоҳи худро ба такони худ кашид. "Анбор камтар аз як дақиқа дур аст" гуфт ӯ. "Чаро онҳо ҳамаи ин чуқуриҳои чуқурро ислоҳ намекунанд?"
  
  Смит ба ӯ ҳамдардӣ кард. Роҳҳо як қитъаи беохир, вайрона ва хиёнаткоре буданд, ки дар он мошинҳо оҳиста-оҳиста дар атрофи чуқуриҳои нобаробар ҳаракат мекарданд ва корҳои роҳ дар ҳар лаҳза ба назар мерасанд, ки зоҳиран ба вақти рӯз ё зичии ҳаракат бепарво буданд. Ин воқеан саг бар саг буд ва ҳеҷ кас намехост ба касе кӯмак кунад.
  
  Онҳо зуд GPS-ро паймоиш карда, ба тирчаи тирча нигаронида шуданд. Таровати субҳи барвақт ба пӯсти бараҳнаашон ларзиш андохта, ба ҳама хотиррасон мекард, ки ҳанӯз барвақт аст. Нури офтоб аз пораҳои абрҳо филтр шуда, бандарҳо ва дарёи наздикро ба тиллои сафед табдил дод. Он одамоне, ки Даль медид, ба кори мукаррарии худ машгул буданд. Вай майдони докро торик ва тира тасаввур карда буд, аммо ба гайр аз анборхо, он тоза ва махсусан серодам набуд. Ва он банд набуд, зеро минтақаҳои асосии интиқол дар саросари халиҷ дар Ню Ҷерсӣ буданд. Бо вуҷуди ин, Даль контейнерҳои калону зарбхӯрда ва як киштии дарозу васеъро дид, ки дар рӯи об беҷуръат нишастаанд ва кранҳои азими контейнерӣ, ки бо рангҳои кабуд ранг карда шудаанд, метавонанд дар қад-қади пирс дар роҳи оҳан давида, контейнерҳои худро бо истифода аз паҳнкунакҳо ҷамъ кунанд.
  
  Дар тарафи чап анборхо, инчунин сахни пур аз контейнерхои равшантар буданд. Даль ба бинои яксаду панчод метр дуртар ишора кард.
  
  "Ин писари мост. Смит, Кензи, пеш равед. Ман мехоҳам, ки Лорен ва Йорги дар паси мо."
  
  Ӯ дур рафт, ҳоло тамаркуз кард ва диққаташро ба мубориза бо як ҳамла дар паси онҳо пеш аз гузаштан ба дигараш равона кард... ва сипас, то он даме, ки ин даҳшат тамом шавад ва ӯ метавонад ба оилаи худ баргардад. Дар паҳлӯи бино дарҳои нав ранг карда шуда буданд ва Дал тирезаи аввалро дида, боло нигарист.
  
  "Дафтари холӣ. Биёед навбати дигарро санҷем."
  
  Аз байн чанд дақиқа гузашт, ки гурӯҳ аз паҳлӯи бино, силоҳ гирифта, тиреза ба тиреза, дар ба дарро тафтиш мекард. Даль бо таассуф кайд кард, ки онхо диккати мехнаткашони махаллиро ба худ чалб карда истодаанд. Ӯ намехост, ки сайди онҳоро битарсонад.
  
  "Биё".
  
  Онхо саросема пеш рафтанд ва нихоят ба тирезаи панчум расиданд ва зуд аз назар гузаронданд. Даль фазой васеъеро дид, ки бо куттихои картонй ва куттихои чубин печида буд, вале дар пахлуи тиреза столи чоркунчаеро низ дид. Чаҳор нафар дар гирди миз нишаста, сар ба поён фуромада, гӯё ҳарф мезананд, ба нақша гирифтаанд ва фикр мекарданд. Даль ба замин парида, тахтапуштро ба девор такья карда, нишаст.
  
  - Мо хубем? Смит пурсид.
  
  "Шояд," гуфт Дал. "Ин ҳеҷ чиз набуд... аммо..."
  
  "Ман ба шумо боварӣ дорам" гуфт Кензи бо як киноя. "Шумо роҳбарӣ кунед, ман аз паи меравам," Баъд сар ҷунбонд. "Оё шумо дар ҳақиқат ин қадар девона ҳастед? Фақат ба он ҷо шитобед ва аввал тирандозиро оғоз кунед?"
  
  Марде ба тарафи онҳо нигоҳ карда, наздик омад. Даль ХК-и худро боло бардошт ва мард дастонашро ба ҳаво боло карда, ях карда монд. Қарор асосан аз он сабаб гирифта шуд, ки ин бача дар назди ҳама дар амбор қарор дошт. Як сония нагузашт, ки Дал аз ҷо бархоста, чарх зад ва китфашро ба дари берун зад. Смит ва Кенси бо ӯ буданд, фикрҳои ӯро хонданд.
  
  Вакте ки Даль ба анбори бархаво даромад, чор нафар аз сари миз хеста. Яроқу аслиҳа дар паҳлӯи онҳо меистод ва акнун онҳоро ба сӯи афроди ношиносе, ки наздик мешуданд, тирпарронӣ мекунанд. Тирхо ба хар чо парвоз карда, тирезаро шикаста, аз дари гардиш ме-гузаранд. Даль кабӯтаре, ки ғалтидан, пайдо шудан, тирандозӣ мекунад. Мардон дар сари миз ақибнишинӣ карда, ҳангоми давидан аз болои китфҳо ва ҳатто байни пойҳояшон тир мепарронданд. Ҳеҷ ҷо бехатар набуд. Тирпарронии тасодуфй фазой кавернаро пур кард. Дал ба ҳарду оринҷ такя карда, то ба сари миз расид ва онро гардонд ва онро ҳамчун сипар истифода бурд. Вақте ки тири калибри калон рост аз байни он мегузашт, як нӯги он шикаста шуд.
  
  "Карф".
  
  "Оё шумо маро куштанӣ ҳастед?" - ѓурѓур кард Кензи.
  
  Шведи калон тактикаро тагьир дода, мизи азимро бардошт ва баъд онро ба хаво паронд. Канорҳои афтидан пойҳои як мардро гирифта, ӯро ба парвоз мефиристоданд ва таппончаашро ба парвоз мефиристод. Вакте ки Дал зуд наздик мешуд, овози Кенси боиси суст шудани вай шуд.
  
  "Бо он харомҳои хурдакак эҳтиёт шавед. Ман дар тамоми Ховари Миёна кор кардам ва дидам, ки ҳазорон нафари онҳо курта мепӯшанд."
  
  Дал дудила кард. "Ман фикр намекунам, ки шумо метавонед танҳо..."
  
  Таркиш деворхои анборро ба ларза овард. Шветсия аз по парида, ба ҳаво парвоз кард ва ба тирезаи аллакай шикаста бархӯрд. Садои сафед сарашро фаро гирифт, дар гушҳояш садои беандоза баланд шуд ва як сония чизеро дида натавонист. Вақте ки диди ӯ равшан шудан гирифт, ӯ фаҳмид, ки Кенси дар пешаш нишаста, рухсораҳояшро сила мекунад.
  
  "Бедор шав, одам. Ин як бадан нест, танҳо як граната буд."
  
  "О. Хуб, ин маро беҳтар ҳис мекунад ".
  
  "Ин имкони мост" гуфт ӯ. "Тағйироти ларзиш ҳамватанони аблаҳи ӯро низ аз пой афтонд."
  
  Дал ба по хест. Смит бар по буд, аммо Лорен ва Йорги ба зону нишаста, ангуштонашон ба маъбадҳои худ пахш мешуданд. Дал дид, ки террористон ба худ омада истодаанд. Саросемаворӣ ӯро мисли кунҷе, ки гӯшти нармшударо сӯрох мекард, сӯрох кард. Туфангчаашро боло бардошта, дубора мавриди оташ қарор гирифт, аммо тавонист яке аз террористҳои афзояндаро маҷрӯҳ кунад ва мушоҳида кард, ки мард ду маротиба чаппа шуда афтод.
  
  Смит шитобон гузашт. "Ӯро дастгир кард."
  
  Даль пешеаф шуд. Кенси тирхоро дар пахлуяш фишурда баромад. Ду террористи боқимонда ба кунҷ баргаштанд ва Дал фаҳмид, ки онҳо ба сӯи баромад мераванд. Вай лахзае суръатро суст кард, баъд ба хамон гуша гашт ва эхтиёткорона тир холй кард, вале тирхои у танхо ба хавои холй ва бетон мерасиданд. Дари хона кушода буд.
  
  Граната ба дарун баргашт.
  
  Акнун таркиш дода шуд, дастаи SPIR пӯшонида шуд ва мунтазири он буд, ки пораҳо аз онҳо гузаранд. Дар зери таъсири сахт деворхо ларзида, кафиданд. Баъд ба по хеста, аз дар ба панохгох фишурда, ба рузи равшан меомаданд.
  
  "Соати яки шаб аст" гуфт Смит.
  
  Дал ба самти нишондодашуда нигариста, ду пайкари давидаро дид ва дар паси онҳо Ҳудсонро дид, ки ба халиҷи Боло мебарад. "Бузург, онҳо метавонанд қаиқҳои суръатбахш дошта бошанд."
  
  Кенси ба як зону афтода, бодиққат ҳадаф гирифт. - Пас мо мегирем...
  
  "Не," Далл бочкаи силоҳашро ба поён фуровард. "Оё шумо мардуми осоиштаро дар он ҷо намебинед?"
  
  "Зубӣ", вай ба забони ибронӣ лаънат кард, ки Даҳл онро намефаҳмид. Якҷоя, Смит, Кензи ва Шветсия ба таъқиб шурӯъ карданд. Террористон зуд амал карданд, онҳо қариб дар пирс буданд. Кензи бо оташи HK-и худ ба ҳаво созиш кард ва интизор буд, ки ғайринизомиён гурехта ё пинҳон мешаванд.
  
  "Шумо метавонед пас аз наҷоти рӯз ба ман ташаккур гӯед" гуфт ӯ.
  
  Даль дид, ки дар назди у роди имконият кушода шудааст. Ҳарду террорист дар пасманзари обӣ, ҳадафҳои аъло баланд истоданд ва оташи оппортунистии Кензи роҳи онҳоро тоза кард. Вай суръатро суст карда, тупро ба китф гузошта, бо эхтиёт максад гирифт. Смит дар паҳлӯяш пайравӣ кард.
  
  Террористон мисли он ки гӯё телепатия машқ карда бошанд ва аллакай тирпарронӣ мекарданд. Дар байни найзачиён ҳуштак зада, Далл диққаташро нигоҳ дошт. Тири дуюмаш ба хадаф ба синаи сина, сеюм - ба пешона, махз ба марказ рост омад. Мард ба замин афтод, аллакай мурдааст.
  
  "Якеро зинда гузоред" садои Лорен аз гӯшмонакаш баромад.
  
  Смит аз кор баромад. Охирин террорист аллакай ба паҳлӯ ҷаҳида буд, тир дар ҳоле ки Смит худро танзим мекард. Террорист бо як ҳаракати тез норинҷаки дигарро партоб кард - ин дафъа ба худи пирс.
  
  - Не! Далел тир холй накард, дилаш ба гулӯяш зад.
  
  Бомбаи хурд бо садои баланд таркид, мавчи таркиш дар бандархо садо дод. Дал як лаҳза дар паси контейнер пинҳон шуд ва сипас ба берун ҷаҳида баргашт - аммо вақте дид, ки акнун на танҳо террористи боқимонда, ки ӯ бояд дар бораи он хавотир шавад, суръаташ суст шуд.
  
  Яке аз кранҳои контейнерӣ бар асари таркиш дар пойгоҳ осеб дида, ба таври хатарнок болои дарё чаппа шуд. Садои суфта, канда шудани металл аз харобшавии наздиктарин хабар медод. Одамон чашм духта, аз чорчубаи баланд гурехтанй шуданд.
  
  Террорист як норинҷаки дигарро берун кард.
  
  - Ин дафъа не, аблаҳ. Смит аллакай дар болои як зону буд ва дар баробари манзара чашмонашро хира мекард. Вай триггерро кашид ва пеш аз он ки тири гранатаро кашад, афтидани охирин террористро тамошо кард.
  
  Аммо кранро боздоштан муяссар нашуд. Кад-кади тамоми дарозии чорчуба хам шуда фуромада, ба болои пирс афтида, рамкаро вайрон кард ва кулбаи хурдакаке, ки болои он ба хок афтодааст, тоб дод. Контейнерхо вайрон шуда, якчанд фут кафо монданд. Асоихо ва сутунхои металлй ба поён парвоз карда, мисли гугирдхои марговар аз замин мепариданд. Як сутуни кабуди дурахшон ба андозаи чароғи кӯча миёни Смит ва Дал - чизе, ки дар сурати бархӯрдани он метавонист онҳоро ду пора кунад - ва ҳамагӣ чанд фут аз он ҷое, ки Лорен ва Йорги пушт ба сӯи анбор меистоданд, истод.
  
  "Ҳеҷ ҳаракат нест." Кенси террористро ҳадаф гирифта, ду маротиба тафтиш кард. "Ӯ хеле мурдааст."
  
  Даль фикру мулохизахои худро чамъ карда, ба гирду атрофи бандархо нигарист. Тафтиши фаврӣ нишон дод, ки хушбахтона, касе аз крани контейнерӣ осеб надидааст. Ангушташро ба микрофони гулӯяш гузошт.
  
  "Камера хомӯш аст" гуфт ӯ. "Аммо онҳо ҳама мурдаанд."
  
  Лорен баргашт. "Хуб, ман онро интиқол медиҳам."
  
  Дасти Кензи ба китфи Даль меистод. "Шумо бояд ба ман иҷозат медодед, ки тирро гирам. Ман зонухои он харомро майда мекардам; он гох мо уро бо ин ё он тарз гап мезанем".
  
  "Хеле хатарнок." Дал фаҳмид, ки чаро вай инро намефаҳмад. "Ва шубҳаовар аст, ки мо метавонем ӯро дар муддати кӯтоҳе, ки дорем, водор кунем, то сӯҳбат кунад."
  
  Кенси аз хашмгин шуд. "Шумо аз номи Аврупо ва Амрико сухан мегӯед. Ман исроилӣ ҳастам."
  
  Лорен ба воситаи коммуникатсия баргашт. "Мо бояд равем. Дар он чо камера дида шуд. Нағз не."
  
  Дал, Смит ва Кензи як мошини наздикро дуздиданд ва фаҳмиданд, ки агар ин барои онҳо аз пиёда рафтан ҳамагӣ панҷ дақиқа зиёдтар вақт лозим бошад, сарфаи вақт метавонад аз ҳад зиёд бошад.
  
  
  БОБИ ХАШТУМ
  
  
  Дрейк бемадор шуда, ба бетони кучаи 47-ум бархурд, ки ба соат хамагй хаждах дакика монда буд. Онҳо фавран ба мушкилот дучор шуданд.
  
  "Ҳафтум, ҳаштум ё Бродвей?" Май дод зад.
  
  Бо GPS-ро ба ӯ ишора кард. "Мареа ба Боғи марказӣ наздик аст."
  
  "Бале, аммо кадом кӯча моро аз он мегузарад?"
  
  Онхо хангоми гузаштани сонияхо дар рохи пиёдагард овезон мемонданд, зеро медонистанд, ки март на танхо бомбаи ядрой, балки дастахоеро хам тайёр мекунад, ки барои хар як дакика ба вохурии навбатй дер мондани онхо ду нафар гражданинхоро халок мекунанд.
  
  "Бродвей ҳамеша банд аст" гуфт Дрейк. "Биёед ҳаштумро иҷро кунем."
  
  Алисия ба ӯ нигоҳ кард. "Шумо аз куҷо медонед?"
  
  "Ман дар бораи Бродвей шунидам. Дар бораи ҳаштум ҳеҷ гоҳ нашунидам".
  
  "Оҳ, кофӣ одилона. Дар куҷо-"
  
  "Не! Ин Бродвей аст! " Бо ногаҳон бо лаҳҷаи қариб мусиқии худ фарёд зад. "Тарабхона дар боло аст ... қариб."
  
  - Қариб?
  
  "Ҳамроҳӣ ман!"
  
  Бо мисли спринтер сад-метра парвоз карда, аз болои мошини дар истгох буда гуё дар он чо набуда чахида баромад. Дрейк, Алисия ва Мэй аз паи пошнаи ӯ рафтанд ва ба шарқ ба сӯи Бродвей ва чорроҳае, ки дар он майдони Таймс медурахшиданд ва медурахшиданд ва намоишҳои милт-милтбахши онро нафрат мекарданд, гардиш карданд.
  
  Бори дигар издиҳом пароканда шудан душвор шуд ва боз Бо онҳоро дар канори роҳ бурд. Ҳатто дар ин ҷо сайёҳон буданд, ки ба ақиб такя зада, ба биноҳои баланд ва лавҳаҳои таблиғотӣ нигоҳ мекарданд ва ё кӯшиш мекарданд, ки ҷони худро зери хатар гузоранд ва аз роҳи серодам шитофтанд. Издиҳомро баркерҳо пешкаш мекарданд, ки ба намоишҳои гуногуни Бродвей чиптаҳои арзон пешниҳод мекарданд. Забонҳои ҳама рангҳо ҳаворо пур карданд, омехтаи қариб бениҳоят мураккаб. Одамони бехонумон кам буданд, аммо онҳое, ки аз онҳо суханронӣ мекарданд, хеле баланд ва пурқувват барои хайрия маърака мекарданд.
  
  Дар пеш Бродвей буд, ки пур аз Ню-Йоркҳо ва меҳмонон, бо гузаргоҳҳо ва дӯконҳо ва тарабхонаҳои рангоранг бо шиорҳои овезон, равшаншуда ва намоишҳои чаҳорчӯбаи A-и худ ҷойгир буданд. Раҳгузарҳо норавшан буданд, вақте ки Дрейк ва тарафи ӯ аз дастаи SPEAR пеш мерафтанд.
  
  Понздах дақиқа.
  
  Бо бозгашт ба ӯ нигоҳ кард. "GPS мегӯяд, ки ин роҳ бисту ду дақиқа аст, аммо пиёдагардҳо чунон серодаманд, ки ҳама бо як суръат қадам мезананд."
  
  "Пас, давед" гуфт Алисия ӯро. "Думи бузурги худро биҷунбонед. Шояд ин туро тезтар ҳаракат кунад."
  
  Пеш аз он ки Бо чизе бигӯяд, Дрейк ҳис кард, ки дили бе ин ҳам афтидааш боз ҳам бештар ғарқ мешавад. Рохи пешопеш аз ду тараф, асосан таксихои зард пурра баста буданд. Панҷара шикаста шуд ва онҳое, ки аз он канорагирӣ намекарданд, оҳиста мошинҳои худро ба ҳаракат медароварданд, то беҳтар бубинанд. Рохи ду тараф аз одам пур буд.
  
  "Дӯзахи хунин."
  
  Аммо Бо хатто суръати харакатро суст намекард. Ҷаҳидаи сабук ӯро ба бордони таксии ҳамсоя бурд ва сипас бо боми он давида, ба капот ҷаҳида, ба таксии навбатӣ давид. Май зуд аз паи ӯ рафт ва аз қафои Алисия, Дрейкро дар паси худ гузошта дод, то аз ҷониби соҳибони нақлиёт доду фарёд кунанд ва ҳамла кунанд.
  
  Дрейк маҷбур шуд, ки бештар аз муқаррарӣ тамаркуз кунад. На хамаи ин машинахо як хел буданд ва металли онхо тагьир ёфт, баъзехо хатто охиста-охиста ба пеш печиданд. Мусобика пуршиддат гузашт, вале онхо барои пеш рафтан аз хатти дароз истифода бурда, аз мошин ба мошин чахиданд. Мардум ба ду тараф чашм духта буданд. Хуб аст, ки ҳеҷ кас онҳоро дар ин ҷо ба ташвиш наовард ва онҳо метавонистанд чорроҳаи наздикшудаи Бродвей ва кӯчаҳои 54, баъдан 57-ро диданд. Вакте ки зарра-зи мошинхо сабук шуд, Бо аз мошини охирин фуро-мад ва давиданашро дар худи рох, Май дар пахлуяш давом дод. Алисия ба Дрейк нигарист.
  
  "Танҳо тафтиш мекунам, ки оё шумо аз он люки кушода дар қафо афтодед."
  
  "Бале, ин як варианти хатарнок аст. Ман танҳо миннатдорам, ки он вақт конвертатсия вуҷуд надоштанд. "
  
  Дар канори чорроҳаи дигар ва кӯчаи 57-ум мошинҳои цемент, вагонҳои интиқол ва монеаҳои сурху сафед саф кашида буданд. Агар даста фикр мекард, ки онҳо муваффақ шудаанд, ё ин ки ин ran мисли пештара рост хоҳад буд, тасаввуроти онҳо ногаҳон шикаст.
  
  Ду нафар аз паси мошини боркашон баромаданд, ки таппонча рост ба сӯи давандагон нигаронида шудааст. Дрейк ягон зарбаро аз даст надод. Муборизаи доимй, чангхои солхои сол хисси уро ба дарачаи максималй тезонда, дар он чо нигох медошт - бисту чор соат. Шаклхои тахдидкунанда дархол пайдо шуданд ва у бе хеч дудилагй, рост ба суи онхо, рост аз пеши мошини цементкаш, ки наздик мешуд, шитофт. Яке аз таппонча бо гурриш ба тарафе парида, дигаре дар зери бадани яке аз мардон часпида монд. Дрейк чун зарба ба паҳлӯи косахонаи сараш зад. Аз паси онхо садои суфта шудани чарххои мошини цементкаш хангоми бошиддат тормози он ва дашном додани шофёраш ба гуш расид...
  
  Дид, ки ҷасади бузурги хокистарранг ба сӯи ӯ рӯ меовард...
  
  Ва ман доду фарёди Алисияро шунидам.
  
  "Мат!"
  
  
  БОБИ НУХУМ
  
  
  Дрейк танҳо метавонист бубинад, ки мошини боркаш аз идора ба сӯи ӯ бармегардад. Хучумкунандагон як дакика хам акиб на-шуданд ва ба вай жола бориданд, зеро дар бораи бехатарии худ гамхорй намекарданд. Ба гулӯ, қафаси сина ва плексуси офтобӣ мушт заданд. Вай ба чарх задани бадан нигоҳ кард ва лагадкӯб кард, ки он мустақиман аз болои сараш парвоз мекард.
  
  Террористи аввал ба қафо афтид ва пешпо хӯрд ва ба яке аз чархҳо бархӯрд ва зарба тахтапушташ шикаст ва таҳдидаш хотима ёфт. Дуюм чашмак зад, гӯё аз ҷасорати Дрейк дар ҳайрат афтода, баъд сарашро ба қафои мошини боркаш наздик кард.
  
  Садои тарсакии тар кифоя буд. Дрейк фаҳмид, ки аз қаъри худ берун шудааст ва сипас дид, ки косахонаи аввалини террорист дар зери чархҳои лағжанда пахш карда мешавад, вақте ки бадани мошини боркаш дар болои ӯ чарх мезанад. Чорчуба хамвор карда шуда буд, факат умед дошт. Як сония торикӣ ҳама чизро, ҳатто садоро фурӯ бурд. Поёни мошини боркаш аз болои у харакат карда, суст, суст ва баъд якбора истод.
  
  Дасти Алисия ба зери он расид. "Шумо хубед?"
  
  Дрейк ба назди вай печид. "Аз ин бачаҳо беҳтар аст."
  
  Бо интизорӣ кашид ва қариб ки пойҳояшро ҷунбонда, ба соаташ нигарист. "Чор дақиқа мондааст!"
  
  Дрейк хаста, кӯфта, харошида ва латукӯб шуда, ҷисми худро маҷбур кард, ки ба амал ояд. Ин дафъа Алисия бо ӯ монд, гӯё ҳис мекард, ки ӯ метавонад пас аз пазмони наздик каме истироҳат кунад. Онҳо издиҳоми сайёҳонро зада, дар байни бисёр тарабхонаҳои дигар Парки марказии ҷануб ва Мареяро пайдо карданд.
  
  Май ба нишонае ишора кард, ки барои Нью-Йорк нисбатан доно буд.
  
  Бо пеш давида. Дрейк ва дигарон ӯро дар назди дар гирифтанд. Пешхизмат ба онхо, ба симои парешондодаашон, ба куртахои вазнинашон нигох карда, акиб рафт. Аз чашмонаш маълум буд, ки вай аз ин пеш харобй ва азобу машаккатро дидааст.
  
  "Хавотир нашавед" гуфт Дрейк. "Мо англисӣ ҳастем."
  
  Май ба самти худ дурахш фиристод. "Ҷопонӣ".
  
  Ва Бо абрӯвони боло дар ҷустуҷӯи ҳуҷраи мардон таваққуф кард. "Албатта англисӣ нест."
  
  Дрейк то ҳадди имкон аз тарабхонаи то ҳол пӯшида давида, ба курсӣ ва миз бархӯрд. Ҳоҷатхонаи мардона хурд буд ва ҳамагӣ аз ду пешоб ва ҳоҷатхона иборат буд. Ба таги коса нигарист.
  
  "Дар ин ҷо ҳеҷ чиз нест" гуфт ӯ.
  
  Дар чеҳраи Борегард шиддат зоҳир шуд. У тугмахои соаташро зер кард. "Вақт гузашт".
  
  Вақте ки занги телефон баланд шуд, пешхизмат дар наздикӣ ҷаҳид. Дрейк дасташро ба вай дароз кард. "Шитоб накунед. Лутфан вақти худро бигиред."
  
  Гумон мекард, ки вай гурехта метавонад, аммо азми ботиниаш уро ба найча равона кард. Дар ин лахза Алисия аз ҳоҷатхонаи занона бо чеҳраи нигаронӣ баромад. "Ӯ дар он ҷо нест. Мо ин надорем!"
  
  Дрейк гӯё ба ӯ зарба зада бошад, парид. Ба атроф нигарист. Оё дар ин тарабхонаи хурдакак ҳоҷатхонаи дигар вуҷуд дорад? Шояд як кабина барои кормандон? Онҳо бояд бори дигар тафтиш кунанд, аммо пешхизмат аллакай дар телефон буд. Чашмони вай ба сӯи Дрейк духт ва аз зангзан хоҳиш кард, ки интизор шавад.
  
  "Ин марде бо номи Марш аст. Барои шумо."
  
  Дрейк абрӯ зад. "Оё вай маро бо ном хонд?"
  
  "Вай инглисӣ гуфт." Пешхизмат китф дархам кашид. "Ин ҳама гуфта буд."
  
  Бо дар паҳлӯяш монд. "Ва азбаски шумо ба осонӣ ошуфта мешавед, дӯсти ман, ин шумо ҳастед."
  
  "Ба саломатии шумо".
  
  Дрейк даст ба телефонаш дароз кард, як даст рухсораашро молид, чун мавҷи хастагӣ ва шиддат бар вай шуста шуд. Чӣ тавр онҳо ҳоло ноком шуда метавонанд? Онҳо ҳама монеаҳоро паси сар карданд, аммо Марш то ҳол бо онҳо бо ягон роҳ бозӣ мекунад.
  
  - Бале?
  
  "Март дар ин ҷо. Акнун ба ман бигӯ, ки чӣ ёфтӣ?"
  
  Дрейк даҳони худро кушод ва сипас зуд онро пӯшид. Ҷавоби дуруст чӣ буд? Шояд Марш калимаи "ҳеҷ чиз" -ро интизор буд. Мумкин ки...
  
  Вай таваққуф кард ва аз ҷавоб додан ба ҷавоб дудилагӣ кард.
  
  "Ба ман бигӯед, ки шумо чӣ ёфтед, вагарна ман фармон медиҳам, ки дар дақиқаи оянда ду сокини Ню-Йоркро кушед."
  
  Дрейк даҳони худро кушод. Бало занад! - Мо ёфтем...
  
  Пас аз он Май аз ҳоҷатхонаи занона давида, болои плитаҳои тар лағжида, ба паҳлӯяш афтод. Дар дасташ як лифофаи хурди сафед часпида буд. Бо дар як сония дар паҳлӯи ӯ буд ва лифофаро бардошта ба Дрейк дод. Маи болои фарш мехобид, сахт нафас мекашид.
  
  Алисия бо даҳони кушода ба ӯ нигоҳ кард. "Инро аз куҷо ёфтӣ, Спрайт?"
  
  - Он чиро, ки "назари бача" мегуянд, кардй, Таз. Ва ин набояд касеро ба ҳайрат овард, зеро шумо ба ҳар ҳол аз чор се ҳиссаи мард ҳастед."
  
  Алисия аз хашм дар хомӯшӣ ҷӯш мезад.
  
  Дрейк ҳангоми кушодани лифофа сулфа кард. "Мо... ёфтем... ин... флеши лаънатй, Марш. Лаънат, дугона, ин чист?
  
  "Кори бузург. кори бузург. Ман каме ноумед шудам, аммо эй, шояд дафъаи оянда. Акнун танҳо ба USB бодиққат назар андозед. Ин санҷиши ниҳоии шумост ва мисли пештара шумо метавонед онро ба касе супоред, ки аз шумо ё NYPD маълумоти бештар дорад."
  
  "Ин даруни... торт аст?" Дрейк фаҳмид, ки пешхизмат ҳанӯз ҳам дар наздикӣ меистод.
  
  Марш бо овози баланд хандид. "Оҳ, хуб, эй хеле хуб. Биёед гурбаро аз халта нагузорем, ҳамин тавр-не? Ҳа ҳамин. Акнун гӯш кунед, ман ба шумо даҳ дақиқа вақт медиҳам, ки мундариҷаи флеш-дискро ба онҳое, ки аз шумо беҳтаранд, фиристед ва мо ҳама чизро аз нав оғоз мекунем."
  
  - Не, не, мо намедонем. Дрейк ба май ишора кард, ки дар даст халтаи хурде дошт, ки дар он ноутбуки ночиз пинхон карда буданд. Зани ҷопонӣ худро аз замин бардошта, наздик шуд.
  
  "Мо дар тамоми ин шаҳр думи худро таъқиб намекунем, Марш."
  
  "Ум, ҳа, мехоҳӣ. Чунки ман ҳамин тавр мегӯям. Пас, вақт мегузарад. Биёед ноутбукро пурбор кунем ва аз чизҳои оянда лаззат барем, оё мо? Панҷ, чор..."
  
  Дрейк мушти худро ба рӯи миз зад, вақте таркиш хомӯш шуд. Ғазаб дар хунаш ҷӯшид. - Гӯш кун, Марш...
  
  Вақте ки панҷараи пеши микроавтобус ба ошхона бархӯрд, тирезаи тарабхона таркид. Шиша шикаста, пораҳо ба ҳаво парвоз карданд. Махсулоти чубу тахта, пластмасса ва махлул ба хона даромаданд. Фурудгох истнфода на-кард, ба чарххои худ бархурд ва чун шогирди марг гурриш мекард, ки даруни хучраи хурдакак мегузашт.
  
  
  БОБИ ДАХУМ
  
  
  Ҷулиан Марш ҳангоми ба тарафи рост ғелонда дар шикамаш дарди шадидеро ҳис кард. Порчаҳои пицца ба фарш афтоданд ва як косаи салат ба диван афтод. Вай зуд паҳлӯҳояшро гирифт, тамоман аз ханда боздошта натавонист.
  
  Мизи пасте, ки дар ру ба руи у меистод ва Зое чун пои вахшии касе тасодуфан онро лагад дод. Зой барои дастгирии ӯ даст дароз кард ва ба китфаш як лат дод, вақте ки як ҳодисаи ҳаяҷонбахш оғоз ёфт. То ҳол онҳо диданд, ки Дрейк ва экипажи ӯро аз Эдисон берун рехтанд - ба осонӣ тамошо карданд, ки марде ба мисли сайёҳ рӯйдодро аз он тарафи кӯча наворбардорӣ мекард - пас диданд, ки тире девонавор ба боло Broadway буд - ин манзараи ҳассос бештар пароканда буд, зеро . Камераҳои зиёди амниятӣ вуҷуд надоштанд, ки як террористи маҳаллӣ метавонад онро вайрон кунад - ва сипас бо нафаси нафаскашӣ тамошо мекард, ки ҳамла ба гунае дар атрофи семент омехта шудааст.
  
  Хамаи ин як парешонии гуворо аст. Марш телефони мобилии якдафъаина дар як даст ва рони Зой дар дасти дигар дошт, вақте ки ӯ чанд буридаи ветчина ва занбурѓғ хӯрд ва дар Фейсбук сӯҳбат мекард.
  
  Дар назди онхо се экрани хаждах дюймй мавчуд буд. Вақте ки Дрейк ва Компания ба тарабхонаи хурди итолиёвӣ даромаданд, ин ҷуфт таваҷҷӯҳи зиёд зоҳир мекарданд. Марш соатро санҷида, ба фейерверкҳои рангоранг нигарист.
  
  "Лаънат, ин наздик аст."
  
  "Оё шумо ҳаяҷон доред?"
  
  "Ҳа, ҳамин тавр не?"
  
  "Ин як филми хуб аст." Зои каҷ кард. "Аммо ман ба хуни бештар умедвор будам."
  
  "Як дақиқа сабр кун, азизам. Бехтар шудан".
  
  Ҳамсарон дар як манзили иҷоранишин нишаста бозӣ мекарданд, ки ба яке аз ҳуҷайраҳои террористӣ тааллуқ дошт; асосиаш, - фикр мекард Марш. Дар он чо чор нафар террорист буданд, ки яке аз онхо бо хохиши пештара барои Марш майдони тамошои кинематографй ташкил карда буд. Ҳангоме ки ҷуфти пифӣ аз тамошо лаззат мебурданд, мардон дар канор нишаста, дар атрофи телевизори хурдакак овехта, даҳҳо каналҳои дигарро паймоиш мекарданд, хабарҳои навро меҷустанд ё мунтазири занг буданд. Марш намедонист ва парвое надошт. Вай низ ба ниго®®ои а иби пин®онї а®амият намедод ва хуб медонист, ки вай як марди зебо ва шахсияти ѓайриодї аст ва ба баъзе одамон - ®атто мардони дигар ®ам ба «адри чунин шахсият маъ«ул ме- гашт.
  
  Зои ба ӯ каме миннатдории бештар нишон дод, ки дастҳояшро ба пеши муштзанҳои худ партофт. Бало, нохунҳои тез дошт.
  
  Тунд ва аммо ба ҳар ҳол ... лаззатбахш.
  
  Вай лаҳзае ба портфели ҳастаӣ нигарист - ин истилоҳ аз сараш берун баромада наметавонист, гарчанде ки бомбаи хурдтар дар ҷузвдони калон буд - ва сипас ба даҳонаш икра зад. Дастархони пеши назарашон, албатта, бохашамат, аз махсулоти бебахо ва бемазза иборат буд, вале хамаи онхо болаззат буданд.
  
  Оё ин бомбаи ҳастаӣ буд, ки номи ӯро фарёд мезад?
  
  Марш фаҳмид, ки вақти амал кардан расидааст ва занг зад ва бо пешхизмати дилрабо ва сипас бо як инглиси бо аксенти шадид сӯҳбат кард. Ин бача яке аз он тембрҳои аҷиби овози худро дошт - чизе, ки ба деҳқонон мерасид - ва Марш чеҳраҳои ғафс карда, кӯшиш мекард, ки садонокро аз садонок созад. Кори осон нест ва вақте ки дастони занон маҷмӯи Щелкунчики шуморо часпидаанд, каме мушкилтар мешавад.
  
  "Ба ман бигӯед, ки шумо чӣ ёфтед, вагарна ман фармон медиҳам, ки дар дақиқаи оянда ду сокини Ню-Йоркро кушед." Марш ҳангоми гуфтани ин сухан табассум кард ва ба нигоҳи хашмгинонаи шогирдонаш ба тарафи ҳуҷра фиристодани он нодида гирифт.
  
  Англис боз каме дудила кард. Марш як буридаи бодирингро, ки аз косаи хӯриш афтода буд, ёфт ва онро ба мӯи Зои чуқур часпид. На ин ки вай ҳеҷ гоҳ пайхас карда бошад. Дакикахо мегузаштанд ва Марш аз камераи сузишворй сухбат карда, торафт бештар ба хаячон меомад. Дар наздикии он як шишаи сарди Боллинҷер буд ва ӯ барои рехтани як шишаи калон ним дақиқа вақт сарф кард. Вақте ки ӯ кор мекард, Зое ба назди ӯ овезон шуд ва онҳо аз як шиша, албатта, паҳлӯҳои муқобил хӯрданд.
  
  "Панҷ" гуфт Марш ба телефон. "Чор, се..."
  
  Дастони Зоя махсусан серталаб шуданд.
  
  "Ду".
  
  Инглис бо у муомила карданй шуд, аник фикр мекард, ки ин чй ходиш дорад. Марш тасаввур кард, ки мошине, ки ӯ ташкил карда буд, дар вақти муайяншуда аз тирезаи пеш бархӯрда, ҳоло ҳадаф гирифта, суръат мегирад ва ба тарабхонаи бесабаб наздик мешавад.
  
  "Як".
  
  Ва он гоҳ ҳама чиз таркид.
  
  
  БОБИ ёздахум
  
  
  Дрейк ба тарафи девори тарабхона шитофт ва аз камараш пешхизматро дошта, бо худ кашола кард. Аз бадани чархзанандааш пораҳои шиша ва хишт афтод. Микроавтобуси наздик омада фарьёд зад, ки чархҳояш ба фарши тарабхона бархӯрданд ва мобайни мошин аз болои тиреза гузашт, қафо ҳоло боло бардошта, болои шиша бархӯрд. Металл кандашуда. Ҷадвалҳо фурӯ рехтанд. Дар пеши назараш курсиҳо мисли ахлот ҷамъ шуда буданд.
  
  Алисия низ дарҳол вокуниш нишон дод, дар гирди миз давр зада, лағжид, танҳо захми ӯ буридаи хурди шинондани чӯби тезпарвоз буд. Май ба гунае муяссар шуд, ки бе ягон осебе аз болои мизи ҳаракаткунанда ғелонда шавад ва Бо як қадам пештар рафта, аз болои ӯ ҷаҳида аз сатҳ ба сатҳ ҷаҳида, ниҳоят вақти ҷаҳиши худро тавре муайян кард, ки пойҳо ва дастонаш ба девори паҳлӯӣ бархӯрда, кӯмак карданд. сихат саломат ба замин меафтад.
  
  Дрейк ба боло нигарист, пешхизмат дар паҳлӯяш дод мезад. Алисия айбдорона нигарист.
  
  "Пас, шумо ӯро гирифтед, ҳамин тавр не?"
  
  "Эҳтиёт шудан!"
  
  Микроавтобус ҳамоно пеш ҳаракат мекард, суръати сонияро паст мекард, аммо ҳоло аз тирезаи пассажири ғелонда оқлаи таппонча берун мебаромад. Алисия ба поён афтид ва пӯшид. Май боз каме баргашт. Дрейк таппончаашро баровард ва шаш тир ба дасти беҷасад зад, ки садоҳо дар фазои маҳдуд баланд садо медиҳанд, ки бо ғурриши гӯшношуниди микроавтобус рақобат мекунанд. Бо аллакай харакат карда, паси мошинро давр мезад. Нихоят чарххо аз гардиш монданд ва бозистоданд. Мизу стулхои шикаста аз капот ва хатто бом ча-раён меомаданд. Дрейк боварӣ ҳосил кард, ки пешхизмат пеш аз пеш ҳаракат кардан осеб надидааст, аммо то он вақт Бо ва Мэй аллакай дар мошин буданд.
  
  Бо тирезаи ронандаро шикаста, бо фигура мубориза бурд. Май аз шишаи шикаста чойро санчида, баъд чубу пора-пораро бардошт.
  
  "Не," оғоз кард Дрейк, овозаш каме хирирӣ. - Ба мо лозим...
  
  Аммо Май барои шунидан табъи дил надошт. Ба ҷои ин, вай силоҳи муваққатиро бо чунон зӯр ба воситаи шишаи пеш партофт, ки он дар пешонии ронанда сахт ҷойгир шуда, дар ҷои худ меларзид. Чашмони мард ба ақиб афтод ва ӯ мубориза бо Боро бас кард, фаронсавӣ ҳайратзада буд.
  
  "Ман дар ҳақиқат онро доштам."
  
  Май китф дархам кашид. "Ман фикр мекардам, ки ман бояд кӯмак кунам."
  
  "Кӯмак?" Дрейк такрор кард. "Ба мо ҳадди аққал яке аз ин ҳаромҳо зинда лозим аст."
  
  "Ва дар ин ёддошт", Алисия садо дод. "Ман хубам, та. Ҳарчанд хуш аст, ки шумо хари пешхизмати Вендиро наҷот медиҳед".
  
  Дрейк забонашро газид ва медонист, ки Алисия ӯро масхара мекунад. Борегард аллакай ронандаро аз мошин берун карда, кисаҳояшро варақ мезад. Алисия ба ноутбуки ба таври мӯъҷиза дастнорас рафт. Диски USB боркуниро ба охир расонд ва як қатор тасвирҳоро овард - тасвирҳои ташвишоваре аз канистрҳои нуқра, ки хуни Дрейкро сард кард.
  
  Вай симхо ва релехоро аз назар гузаронда гуфт: "Ин ба даруни бомба монанд аст. "Пеш аз он ки ягон чизи дигар рӯй диҳад, инро ба Мур фиристед."
  
  Алисия ба болои дастгох такья карда, чапакзанй кард.
  
  Дрейк ба пешхизмат кӯмак кард, ки аз по бархезад. - Хуб ҳастӣ, азизам?
  
  - Ман... Ман чунин фикр мекунам.
  
  "Минт. Акнун чӣ тавр шумо ба мо лазанья тайёр мекунед?
  
  - Ошпаз... ошпаз хануз наомадааст. Нигоҳаш бо тарс харобиро гирифт.
  
  "Лаънат, ман фикр мекардам, ки шумо онҳоро ба микроволновка партофтаед."
  
  "Парво нашав". Май кадам зада, даст ба китфи пешхизмат гузошт. "Онҳо аз нав барқарор карда мешаванд. Ширкати суғурта бояд дар ин бора ғамхорӣ кунад."
  
  "Ман ҳам ба ин умедворам".
  
  Дрейк боз забонашро газид, ин дафъа барои худдорӣ аз дашном. Бале, ин як баракат буд, ки ҳама ҳанӯз нафас мекашиданд, аммо Марш ва наздиконаш ҳанӯз ҳаёти одамонро хароб мекарданд. Бе заррае вичдон. Не ахлоқ ва на ташвиш.
  
  Гӯё занги телефон тавассути алоқаи равонӣ садо медод. Ин дафъа Дрейк ба телефон ҷавоб дод.
  
  "Шумо то ҳол лагадкӯб мекунед?"
  
  Овози Марш ӯро водор кард, ки чизеро занад, аммо вай ин корро ба таври қатъӣ касб кард. "Мо аксҳои шуморо фиристодаем."
  
  "Оҳ, аъло. Ҳамин тавр, мо инро каме ҳал кардем. Ман умедворам, ки шумо ҳангоми интизорӣ чизе барои хӯрокхӯрӣ гирифтед, зеро ин қисми навбатӣ - хуб, он метавонад шуморо бикушад.
  
  Дрейк сулфа кард. "Шумо медонед, ки мо бомбаи шуморо ҳанӯз озмоиш накардаем."
  
  "Ва шунидани ин, ман мебинам, ки шумо мехоҳед вазъро суст кунед, вақте ки шумо ба он расидан мехоҳед. Ин тавр намешавад, дӯсти навам. Ин тамоман рӯй намедиҳад. Полисҳо ва агентҳои шумо, ҳарбӣ ва оташнишонон метавонанд як қисми мошини хуб равгандор бошанд, аммо онҳо ба ҳар ҳол як мошинанд ва барои суръат гирифтани суръат вақти зиёд лозим аст. Ҳамин тавр, ман ин вақтро барои ҷудо кардани ту истифода мекунам. Ин хеле шавқовар аст, ба ман бовар кунед."
  
  "Пития аз ин ҳама чӣ фоида дорад?"
  
  Марш хандид. "Оҳ, ман фикр мекунам, ки шумо медонед, ки ин гурӯҳи беҳудаи рагамуффинҳо ба наздикӣ таркида буданд. Оё ягон чизи аниқтаре вуҷуд дошт? Онҳоро як қотили силсилавӣ, як сталкери равонӣ, мегаломанак ва як сарвари ҳасад бурданд. Маълум шуд, ки ҳамаашон як нафаранд".
  
  Дар ин лаҳза, Алисия ба Дрейк наздиктар шуд. "Пас, ба мо бигӯед, ки ин харом куҷост?"
  
  "Эй духтари нав. Шумо малламуй ё осиёӣ ҳастед? Шояд малламуй аз тарзи садо. Азизам, агар ман медонистам, ки ӯ дар куҷост, ман ба ту иҷозат медиҳам, ки пӯсти ӯро зинда кунӣ. Тайлер Уэбб ҳамеша як чизро мехост. Вақте ки фаҳмид, ки онҳоро аз куҷо пайдо карданаш фаҳмид, ӯ пифиёнро тарк кард".
  
  "Кадомаш дар бозор буд?" - пурсид Дрейк, ҳоло ҳам вақт ва ҳам маълумот ба даст меорад.
  
  "Ин макон як қуттии нафратовар аст, дуруст аст? Тасаввур кунед, ки ҳама аҳдҳои дар он ҷо басташуда, ки дар тӯли даҳсолаҳои оянда ба ҷаҳон таъсир мерасонанд."
  
  "Рамзес ба ӯ чизе фурӯхтааст" гуфт Дрейк ва санҷида.
  
  "Бале. Ва ман боварӣ дорам, ки патеи ҳасиби фаронсавӣ аллакай ба шумо гуфта буд, ки ин чӣ буд. Ё шумо ҳамеша метавонед аз ӯ ҳозир пурсед."
  
  Ҳамин тавр, ин тасдиқ кард. Марш онҳоро тамошо мекард, гарчанде ки дар тарабхона чашм надошт. Дрейк ба Мур паёми кӯтоҳ фиристод. "Шумо ба мо бигӯед, ки Уэбб ба куҷо рафт?"
  
  "Хуб, ҷиддӣ, ман кистам, Fox News? Минбаъд шумо аз ман пули нақд хоҳед гирифт."
  
  "Ман бо ин хари террористӣ розӣ мешавам."
  
  "Ва баргаштан ба кори дасти худ." Марш ин суханонро гуфт ва баъд гуё худаш шухй карда, ногахон хандид. "Бубахшед, шӯхии шахсӣ. Аммо ҳоло мо бо қисми назоратии таъқиб анҷом додаем. Ҳоло ман мехоҳам ба шумо талабҳои худро баён кунам."
  
  "Пас, танҳо ба мо бигӯед." Овози Алисия хаста баромад.
  
  "Дар ин чӣ хандаовар аст? Ин бомба, агар ман пурра конеъ нашавам, таркида мешавад. Кӣ медонад, азизам, ман ҳатто тасмим гирифтам, ки туро соҳиб шавам".
  
  Дар як лаҳза Алисия ба рафтан омода буд, ки чашмонаш ва баёнаш ба қадри кофӣ сӯхта буд, ки ҷангали хушкшударо оташ занад.
  
  "Ман мехостам бо ту танҳо бошам", пичиррос зад вай.
  
  Март таваққуф кард, баъд зуд идома дод. "Осорхонаи таърихи табиат, бист дақиқа".
  
  Дрейк соаташро гузошт. "Ва он гоҳ?"
  
  "Хмм, чӣ?"
  
  "Ин як асари бузурги меъморӣ аст."
  
  "Оҳ, хуб, агар шумо то ин дам расида бошед, ман пешниҳод мекунам, ки як посбони марди амниятӣ бо номи Хосе Гонсалесро пӯшед. Яке аз шарикони мо шаби гузашта талабҳои маро ба даруни куртааш дӯхт. Усули аслии интиқоли ҳуҷҷатҳо, ҳа ва бидуни баргардонидани ба ирсолкунанда."
  
  Дрейк ҷавоб надод, асосан дар ҳайрат буд.
  
  "Ман медонам, ки шумо чӣ фикр доред," гуфт Марш, боз зеҳни аҷиберо нишон дод. "Чаро танҳо аксҳоро ба шумо фиристед ва ба ман хабар диҳед, ки чӣ мехоҳед? Бале, ман як шахси хосам. Онҳо ба ман гуфтанд, ки ман ду ҷониб, ду ақл ва ду чеҳра дорам, аммо ман онҳоро ҳамчун ду хислати ҷудогона дидам. Як кисм каҷ, қисми дигараш хам шудааст. Манзури маро медонед?"
  
  Дрейк сулфа кард. - Албатта, ман медонам, ки ту кӣ ҳастӣ.
  
  "Аъло, он гоҳ ман медонам, ки шумо мефаҳмед, ки вақте ки ман чаҳор ҷасади аз ҳам ҷудошудаатонро дар тӯли ҳабдаҳ дақиқа мебинам, ман ҳам ба таври ҳайратангез шод ва бениҳоят хашмгин мешавам. Бо Шумо. Ва акнун, алвидоъ."
  
  Хатти хаттӣ мурд. Дрейк соаташро клик кард.
  
  Бист дақиқа.
  
  
  БОБИ дувоздахум
  
  
  Ҳейден ва Кинимака бо Рамсес вақт гузарониданд. Шоҳзодаи террористӣ дар ҳуҷайраи шаш фут мураббаъаш ба назар намерасид: ифлос, парешон ва ҳарчанд ба таври равшан хаста шуда буд, мисли шери қафас ба пешу пас қадам мезад. Ҳейден зиреҳи баданашро пӯшида, Glock ва тирҳои эҳтиётии худро тафтиш кард ва аз Мано хоҳиш кард, ки ҳамин тавр кунад. Аз ин ба баъд ҳеҷ гуна имконият нахоҳад буд. Ҳам Рамзес ва ҳам Март хеле оқил буданд, ки онҳоро нодида гирифтан мумкин нест.
  
  Шояд афсонаи террористӣ маҳз ҳамон ҷое буд, ки ӯ мехост.
  
  Ҳейден ба он шубҳа мекард, хеле шубҳа мекард. Ҷанг дар дохили қалъа ва марги ноумедии муҳофизаш нишон дод, ки ӯ чӣ қадар мехост фирор кунад. Инчунин, магар обрӯи ӯ паст шуд? Наход, ки вай барои бардам додани зарар ноумед бошад? Шояд, аммо инсон то ба дараҷае нобуд нашудааст, ки аз нав барқарор карда натавонист. Ҳейден қадами ӯро тамошо кард, вақте ки Кинимака ба онҳо як ҷуфт курсиҳои пластикӣ овард.
  
  "Дар ин шаҳр силоҳи ҳастаӣ мавҷуд аст" гуфт Ҳейден. "Ман боварӣ дорам, ки шумо онро аз замони бастани шартнома бо Тайлер Уэбб ва Ҷулиан Марш медонед. Шумо дар ин шаҳр ҳастед ва агар вақташ расад, мо лаънат хоҳем кард, ки шумо дар зери замин нестед. Албатта, пайравони шумо намедонанд, ки мо шуморо дорем..." Вай иҷозат дод, ки онро дар ҳамон ҷо овезон кунад.
  
  Рамзес бозистод ва бо чашмони хаста ба у нигарист. "Шумо, албатта, фиреберо дар назар доред, ки халки ман ба наздикй Маршро мекушад, масъулияти бомбаро ба души худ мегирад ва онро тарконд. Шумо инро аз Уэбб ва муҳофизи ӯ бояд донед, зеро танҳо онҳо медонистанд. Ва шумо низ медонед, ки онҳо мунтазири фармони ман ҳастанд". Вай гӯё худ ба худ сар ҷунбонд.
  
  Ҳейден интизор шуд. Рамзес зирак буд, аммо ин маънои онро надошт, ки вай пешпо намехӯрд.
  
  "Онҳо таркиш хоҳанд кард" гуфт Рамзес. "Онҳо худашон тасмим мегиранд."
  
  "Мо метавонем чанд соати охирини шуморо қариб тоқатфарсо созем" гуфт Кинимака.
  
  "Шумо наметавонед маро маҷбур созед, ки инро бекор кунам" гуфт Рамзес. "Ҳатто тавассути шиканҷа. Ман ин таркишро манъ намекунам."
  
  "Ту чӣ мехоҳӣ?" Хейден пурсид.
  
  "Музокирот хоҳад буд."
  
  Вай ӯро меомӯхт ва ба рӯи душмани ҷаҳони нав бодиққат нигоҳ мекард. Ин одамон ба ивази он чизе намехостанд, онҳо музокира кардан намехостанд ва онҳо боварӣ доштанд, ки марг танҳо як қадам ба сӯи ягон намуди Биҳишт аст. Ин моро дар куҷо мегузорад?
  
  Дар ҳақиқат, дар куҷо? Вай барои силоҳи худ шитоб кард. "Одаме, ки ғайр аз куштори оммавӣ чизе намехоҳад, мубориза бурдан осон аст" гуфт ӯ. "Бо тир дар сари".
  
  Рамсес чеҳраашро ба панҷара пахш кард. "Пас, пеш равед, зани ғарбӣ."
  
  Барои хондани девонаворӣ ва иштиёқе, ки дар он чашмони беҷон медурахшиданд, ба Ҳейден лозим набуд, ки мутахассис бошад. Вай дигар чизе нагуфта, мавзӯъро дигар кард ва дари беруниро аз паси худ бодиққат қуфл карда, аз ҳуҷра баромад.
  
  Шумо ҳеҷ гоҳ аз ҳад зиёд эҳтиёт шуда наметавонед.
  
  Дар ҳуҷраи дигар ҳуҷайраи Роберт Прайс буд. Вай бо сабаби таҳдиди ногузир ва нақши эҳтимолии ӯ дар ин ҷо барои нигоҳ доштани котиб иҷозат гирифта буд. Вақте ки ӯ ва Кинимака вориди ҳуҷра шуданд, Прайс ба ӯ нигоҳи мағрур кард.
  
  "Шумо дар бораи бомба чӣ медонед?" - пурсид вай. "Ва чаро шумо дар Амазонка будед, аз бозори террористӣ дидан мекардед?"
  
  Нарх ба болояш нишаст. "Ба ман адвокат лозим аст. Ва шумо чиро дар назар доред? Бомба?"
  
  "Бомбаи ҳастаӣ" гуфт Ҳейден. "Дар ин ҷо дар Ню Йорк. Ба худат кумак кун, эй порчаи бало. Ҳоло ба худ ёрӣ деҳ, то он чиро, ки медонед, ба мо бигӯед".
  
  "Ҷиддӣ". Чашмони Прайс калон шуд. "Ман чизе намедонам".
  
  "Шумо хиёнат кардед" гуфт Кинимака ва баданашро ба камера наздиктар кард. "Оё ҳамин тавр мехоҳед, ки шумо ба ёд оред? Эпитаф барои наберагонатон. Ё беҳтар аст, ки шумо ҳамчун тавбакунандае шинохта шавед, ки дар наҷоти Ню Йорк кӯмак кард?"
  
  "Новобаста аз он ки шумо инро чӣ қадар ширин мегӯед", овози Прайс мисли мори печонидашуда садо дод. "Ман дар ягон гуфтушунид оид ба "бомба" иштирок накардаам ва чизе намедонам. Акнун лутфан, адвокатам."
  
  "Ман ба шумо каме вақт медиҳам" гуфт Ҳейден. "Пас ман Рамзесу туро дар як камера мегузорам. Шумо метавонед бо ин мубориза баред. Биёед бубинем, ки аввал кӣ сухан мегӯяд. Аз зиндагї мурданро афзалтар медонад ва мехо®ад ®ар  они зиндаро бо худ бибарад. Шумо? Танҳо боварӣ ҳосил кунед, ки худкушӣ накунед."
  
  Ба назар чунин менамуд, ки Нарх ҳадди аққал баъзе суханони ӯро ба хашм овардааст. "Бе адвокат?"
  
  Ҳейден ба ақиб гашт. "Бахти ту."
  
  Котиб аз паси вай нигох кард. Ҳейден ӯро дар дохили он маҳкам кард ва сипас ба Мано рӯ овард. "Ягон ғоя?
  
  "Ман ҳайронам, ки оё Уэбб дар ин кор даст дорад. Вай дар тӯли тамоми вақт як шахсият буд ".
  
  "Ин дафъа не, Мано. Уэбб дигар аз паси мо нест. Ман боварӣ дорам, ки ин ҳама Рамзес ва Март аст."
  
  "Пас, баъд чӣ мешавад?"
  
  "Ман намедонам, ки мо боз чӣ гуна ба Дрейк ва бачаҳо кӯмак карда метавонем" гуфт Ҳейден. "Команда аллакай дар миёнаи ҳама чиз аст. Ватан ҳама чизи дигарро ғамхорӣ мекард, аз полисҳо, ки дарҳоро мекушанд, ҷосусоне, ки дар паси пули нақди бо душворӣ ба даст овардаашон пинҳон шудаанд, то сохтани артиш ва омадани NEST, Дастаи дастгирии ҳолатҳои фавқулоддаи ҳастаӣ. Полисҳо дар ҳама ҷо ҳастанд, бо ҳар чизе ки доранд. Сапёрхо дар холати тайёрии баланд мебошанд. Мо бояд роҳи шикастани Рамсесро пайдо кунем."
  
  "Оё шумо ӯро дидед. Мардеро, ки парвое надорад, ки зинда ё мурданашро чӣ гуна мешиканад?
  
  Ҳейден хашмгинона бас кард. "Мо бояд кӯшиш кунем. Ё шумо беҳтар мебудед, ки таслим шавед? Ҳар як триггер дорад. Ин кирм дар бораи чизе ғамхорӣ мекунад. Сарвати ӯ, тарзи зиндагӣ, оилаи пинҳонаш? Мо бояд чизе дошта бошем, ки барои кӯмак кардан кор кунем."
  
  Кинимака мехост, ки онҳо тавонанд ба коршиносии компютерии Карин Блейк муроҷиат кунанд, аммо зан то ҳол дар режими Форт Брэгг буд. "Биёед кор ҷустуҷӯ кунем."
  
  "Ва дуо кунед, ки мо вақт дошта бошем."
  
  "Онҳо интизоранд, ки Рамсес иҷозат диҳад. Мо каме вақт дорем."
  
  - Шумо инро мисли ман шунидаед, Мано. Дер ё зуд онхо Маршро мекушанд ва тарконданй мешаванд".
  
  
  БОБИ СЕЗДУМ
  
  
  Вақте ки Смит мошини худро аз кӯчаҳои серодами Манҳеттен мебурд, Дал ба паёмҳои мухобиротӣ гӯш дод. Хушбахтона, ба онхо дур рафтан лозим набуд, на хамаи рагхои бетонй пурра баста шуда буданд. Чунин ба назар мерасид, ки тамоми дастаи хабардиҳандагон, аз пасттарин фоҳиша дар маҳаллаҳо то сарватмандтарин миллиардери қаллоб ва ҳама дар байни онҳо ширкат доштанд. Ин боиси шумораи зиёди гузоришҳои зиддиятнок гардид, аммо дар хона онҳо ҳама кори имконпазирро карданд, то боэътимодро аз таҳриф ҷудо кунанд.
  
  "Ду ҳуҷайраи маълум бо масҷиди ҳамсоя робитаи зич доранд" гуфт Мур ба Даль тавассути гӯшмонакаш. Ӯ суроғаро дикта кард. "Мо дар он ҷо як агенти махфӣ дорем, гарчанде ки ӯ хеле нав аст. Мегӯяд, ки ин макон тамоми рӯз дар инзиво буд."
  
  Дал ҳеҷ гоҳ шахсе набуд, ки қодир ба фарз кардани чизе бошад. "Ин дар истилоҳоти масҷид чӣ маъно дорад?"
  
  "Ин чӣ маъно дорад? Ин маънои онро дорад, ки лаънат, ба он ҷо равед ва ақаллан як ҳуҷайраи Рамсесро тоза кунед."
  
  "Ишки шаҳрвандӣ?"
  
  "Дар бораи он гапи зиёд нест. Аммо касе, ки дар он ҷо бошад, ба гумон аст, ки намоз бихонад. Ҳама ҳуҷраҳои хидматрасонӣ ва камераҳои зеризаминиро ҷустуҷӯ кунед. Ва омода шавед. Дӯстдоштаи ман зуд-зуд хато намекунад ва ман дар ин бора ба эҳсоси ӯ боварӣ дорам."
  
  Дал маълумотро интиқол дод ва координатаҳоро ба GPS ворид кард. Хушбахтона, онҳо қариб дар болои масҷид буданд ва Смит рульро ба тарафи канора гардонд.
  
  "Провиденс" гуфт Лорен.
  
  "Номеро, ки ман ба катанаи кӯҳнаи худ додам." Кенси ба хотир оварда, оҳ кашид.
  
  Дал кисмхои камарбанди худро сахттар кард. "Мо тайёрем? Ҳамон система. Мо сахт ва тез зарба мезанем, одамон. Раҳм нахоҳад шуд".
  
  Смит моторро хомуш кард. "Бо ман ҳеҷ мушкиле нест."
  
  Субҳ ҳанӯз онҳоро истиқбол мекард, ки онҳо аз мошин фаромада, масҷидро дар рӯ ба рӯи кӯча тамошо мекарданд. Дар наздикии он вентилятори сурху сафеде буд, ки буг мерехт. Ин бино, ки дар чорроҳа ҷойгир аст, ҳарду кӯча, тирезаҳои рангоранги он ва қисми фасадии дарози ҷомеаро пӯшонида буд. Дар болои боми бино манораи хурдакак, ки дар заминаи фасадхои бетонии гирду атроф ачиб ва кариб гариб меистод. Даромадгоҳ аз кӯча аз як ҷуфт дари шишагӣ буд.
  
  "Мо ворид мешавем" гуфт Дал. "Ҳоло ҳаракат кунед."
  
  Онхо бо дастони дароз харакатро боздошта, максаднок аз рох гузаштанд. Ҳоло як таваққуф метавонад ба онҳо ҳама чиз арзиш дошта бошад.
  
  "Ҷойи олӣ", шарҳ дод Смит. "Дар он ҷо пайдо кардани як гурӯҳи муайян душвор аст."
  
  Dahl бо Мур тамос гирифт. "Мо дар ҷои худ ҳастем. Оё барои мо чизи дигаре дорӣ?"
  
  "Бале. Марди ман маро итминон медиҳад, ки камераҳо дар зери заминанд. Ӯ наздик аст, ки қабул шавад, аммо он қадар наздик нест, ки имрӯз ба мо кӯмак кунад."
  
  Дал ин хабарро ҳангоми гузаштан аз пиёдагард ва дарҳои пеши масҷид кушоданд. Бо баланд шудани ҳисси онҳо, онҳо оҳиста-оҳиста ба дарун ҳаракат мекарданд ва чашмонашон ба равшании каме хиратар мутобиқ мешуданд. Деворҳо ва шифтҳои сафед нурро дар якҷоягӣ бо чароғҳои тиллоӣ ва қолинҳои сурху тиллоӣ инъикос мекарданд. Њамаи ин дар паси «итъаи ба«айдгирї  ойгир буд, ки мард бо шуб®аи бепарво ба он®о нигарист.
  
  "Мумкин аст ман ба шумо кӯмак кунам?"
  
  Даль ID SPEAR-и худро нишон дод. "Ҳа, рафиқ, шумо метавонед. Шумо метавонед моро ба даромадгоҳи зеризаминии пинҳонии худ баред".
  
  Кабулкунанда ба назар ошуфта буд. - Ин чист, шӯхӣ?
  
  "Ба канор рав," дасташро дароз кард Дал.
  
  - Эй, ман ба ту иҷозат дода наметавонам...
  
  Даль мардро аз куртааш бардошта, болои тахтача гузошт. "Ман фикр мекунам, ки ман гуфтам, ки канор рав."
  
  Даста саросемавор гузашта, ба бинои асосии масчид даромад. Майдон холӣ буд ва дарҳои қафо баста буданд. Далл аз Смит ва Кензи сарпӯшро интизор шуд ва сипас онҳоро ду бор зад. Чуб ЧУДО шуда, панельхо ба фарш афтоданд. Дар хамин лахза аз фойе аз паси он садою гавго ба гуш расид. Даста мавқеъҳоро ишғол карда, қаламрави худро фаро гирифт. Аз байн се сония гузашт ва пас аз паси девори паҳлӯӣ чеҳра ва кулоҳи фармондеҳи нерӯҳои махсус берун баромад.
  
  "Шумо Далед?"
  
  Швед хандид. - Бале?
  
  "Мур моро фиристод. ХИТ. Мо ин ҷо ҳастем, то бозии шуморо дастгирӣ кунем."
  
  - Бозии мо?
  
  "Бале. Маълумоти нав. Шумо дар масҷиди лаънати нодуруст ҳастед ва онҳо хеле чуқур кофтаанд. Барои шикастани онҳо ҳамлаи фронталӣ лозим аст. Ва мо барои пойҳо ҳадаф дорем."
  
  Ба Даль маъкул нашуд, вале тартиби кор, одоби дар ин чо кор карданро фахмид. Дард намекард, ки нерӯҳои махсус аллакай ҷои беҳтаре доранд.
  
  "Роҳро нишон диҳед" гуфт Далл.
  
  "Мо. Масҷиди дуруст дар саросари роҳ аст."
  
  "Дар тарафи дигар..." Касам зад Даль. "Дӯхтани GPS."
  
  "Онҳо ба ҳамдигар хеле наздиканд." Саркор китф дархам кашид. "Ва он калимаи дашномдиҳандаи инглисӣ дилгармкунанда аст, аммо оё вақти он нарасидааст, ки мо харони лаънатиамонро ҷунбонем?"
  
  Дакикахо мегузаштанд, ки дастахо омехта шуда, гурухи рейдерй ташкил карданд, ки боз аз рох гузаштанд. Пас аз ҷамъоварӣ лаҳзаи дигар зоеъ нарафт. Ҳуҷуми мукаммал оғоз ёфт. Ин афрод ба пеши бино ҳамла карда, дарҳоро кӯфта, ба вестибюль даромаданд. Мавҷи дуюм аз байни онҳо гузашта, дар ҷустуҷӯи нишонаҳое, ки дар бораи онҳо гуфта шуда буданд, фаромаданд. Вақте ки дари кабуд ёфт шуд, мард ба болои он маводи тарканда гузошта, онро тарконд. Таркише ба вуқӯъ пайваст, ки хеле васеътар аз интизории Далл буд, аммо бо радиусе, ки нерӯҳои махсус ба таври возеҳ ба он умед мебанданд.
  
  "Доми буби", - гуфт роҳбар ба ӯ. "Онҳо бештар хоҳанд буд."
  
  Швед каме осонтар оҳ кашид, аллакай қадри агентҳои махфиро медонист ва ҳоло ба онҳо додани ҳаққи худро фаромӯш намекунад. Кори пинхонй яке аз усулхои маккорона ва такдирангези полиция буд. Ин як агенти нодир ва пурарзише буд, ки метавонад ба душман ворид шуда, ба ин васила одамонро наҷот диҳад.
  
  Нерӯҳои махсус ба ҳуҷраи қариб харобшуда даромада, сипас ба дари дур рӯй доданд. Он кушода буд ва он чизеро, ки даромадгоҳи таҳхона равшан буд, пӯшида буд. Ҳангоме ки марди аввал наздик шуд, аз поён садои тир садо дод ва тир дар тамоми ҳуҷра рахт кард.
  
  Дал ба Кенси нигарист. "Ягон ғоя?
  
  "Шумо аз ман мепурсед? Чаро?"
  
  "Шояд барои он ки ман тасаввур карда метавонам, ки шумо худатон чунин ҳуҷра доред."
  
  "Дар атрофи бутта назанед, лаънат, Дал, хуб? Ман қочоқчии ҳайвоноти шумо нестам. Ман дар ин ҷо ҳастам, зеро... зеро..."
  
  - Ҳа, чаро дар ин ҷо ҳастӣ?
  
  "Ман дар ҳақиқат мехоҳам бидонам. Шояд ман равам..." Вай дудила карду баъд оҳ кашид. "Гӯш кун, шояд роҳи дигаре ҳаст. Ҷинояткори оқил бе роҳи боэътимоди фирор ба он ҷо намеафтад. Аммо бо ҳуҷайраҳои воқеии террористӣ? Кӣ медонад, ки бо чунин ҳаромҳои худкушӣ?"
  
  "Мо барои фикр кардан вақт надорем" гуфт фармондеҳи нерӯҳои вижа дар паҳлӯяш нишаста. "Ин барои ин бачаҳо роллербол аст."
  
  Даль тамошо кард, ки даста ҳангоми андеша дар суханони Кензи норинҷакҳои флешдори худро бароварданд. Дидаву дониста дағал, бовар дошт, ки дар паси онҳо дили ғамхор ва ё ҳадди аққал боқимондаҳои шикастаи як нафар меистад. Кенси чизе лозим буд, ки барои якҷоя кардани ин қисмҳо кӯмак кунад - аммо то ба кай вай умедашро гум карда метавонад? Шояд ин киштй аллакай хароб шуда бошад.
  
  Дастаи SWAT нишон дод, ки онҳо омодаанд ва сипас бо нардбони чӯбӣ як шакли девонаи дӯзахро ба вуҷуд оварданд. Вақте ки норинҷакҳо ба поён афтид ва сипас таркид, дастаҳо пешсаф шуданд, Далл командирро ба мавқеи сутун тела дод.
  
  Смит пеш гузашт. "Динаҳои худро ҳаракат кунед."
  
  Гурезонда, дарҳол бо тири пулемёт дучор шуданд. Даль фарши лой, пойҳои миз ва қуттиҳои аслиҳаро дида, пеш аз он ки дидаву дониста чор ошёна паиҳам ба поён афтид, таппончаашро кашид ва оташро баргардонд. Смит дар пешаш каҷ шуда, ба поён лағжид ва ба паҳлӯ хазида рафт. Дастаи СВАТ дар хатти оташфишонӣ аз қафо, хам шуда ва намепарад, пеш мерафт. Тирхо баъди тир баргаштанд, тупхои марговар таххонаро сурох карда, аз деворхои гафс пора-пора канда. Вақте ки Далл дар поёни замин ба замин зад, ӯ дарҳол скриптро қадр кард.
  
  Дар ин ҷо чор аъзои ҳуҷайра буданд, ки ба он чизе ки дар ҳуҷайраи қаблӣ дида буданд, мувофиқат мекарданд. Се нафар ба зону афтода, аз гушашон хун мерехт, дастонашон ба пешониашон пахш шуда буд, чорумй бошад, безарар ба назар мерасид ва ба суи хучумкунан-дагонаш сахт тир холй мекард. Шояд се нафари дигар ӯро пӯшонданд, аммо Дал дарҳол роҳи ба даст овардани маҳбуси зиндаро ёфт ва тирандозро ҳадаф гирифт.
  
  "Оҳ не!" Раҳбари нерӯҳои махсус нофаҳмо аз назди ӯ шитофт.
  
  "Эй!" Дал занг зад. "Чӣ-"
  
  Дар байни бадтарин навъи дӯзах танҳо онҳое, ки қаблан онро аз сар гузаронидаанд, метавонанд бидуни таваққуф амал кунанд. Рохбари куввахои махсус ин аломатро, ки ба вай шинос буд, равшан пай бурда, танхо дар бораи хаёти хамкасбонаш фикр мекард. Вақте ки Дал триггери худро кашид, вай дид, ки террорист аз як даст норинҷаки пурборро партофт ва бо дасти дигар силоҳашро партофт.
  
  "Барои Рамсес!" - дод зад у.
  
  Таҳхона доми марг, як ҳуҷраи хурде буд, ки дар он ин махлуқҳо тӯъмаи худро мекашиданд. Дар атрофи ҳуҷра домҳои дигаре ҳастанд, ки домҳо ҳангоми таркиши пораҳо ба кор медароянд. Далл террористро аз байни чашмонаш паррондааст, гарчанде ки ӯ медонист, ки ин имову ишора сирф академикӣ аст - ин онҳоро наҷот дода наметавонист.
  
  На дар ин ҳуҷраи кӯчаки деворҳои хиштӣ, дар шароити танг, зеро сонияҳои охир пеш аз таркиши граната ҳисоб мешаванд.
  
  
  БОБИ ЧОРАХ.УМ
  
  
  Даль дид, ки ҷаҳон ба торикӣ меафтад. У медид, ки вахт чй тавр ба суръ-ати хазида суст мешавад, таппиши хар як дили зинда дар лахзахои бепоён чй тавр чен карда мешавад. Ҳангоме ки норинҷак дар як абри занбӯруғи ночиз ғубор ва лойро аз фарш боло мебурд, тири ӯ ба косахонаи террорист даромад ва пеш аз он ки аз пушташ берун шавад ва дар миёни чашмаи васеи хун ба девор бархӯрд. Бадан заиф шудааст, ҳаёт аллакай аз байн рафтааст. Норинҷак бори дуюм рикошед афтод ва Дал ба ҳаракат додани таппонча аз рӯи ӯ шурӯъ кард.
  
  Сонияҳои қиматбаҳо боқӣ монданд.
  
  Се террорист хануз зону зада, нолаю маглуб буданд ва надиданд, ки чй меояд. Бачаҳои неруҳои махсус кӯшиш карданд, ки такони худро нигоҳ доранд ё ба зина боло бароянд.
  
  Смит нигоҳашро ба Дал, охирин рӯъёи ҳаёташ кард.
  
  Дал медонист, ки Кенси, Лорен ва Йорги дар болои зинапоя ҳастанд ва лаҳзае умедвор буд, ки онҳо аз маркази заминларза ба қадри кофӣ дуранд.
  
  Ва аммо, ин ҳама барои фарзандони ман аст ...
  
  Граната дар авҷи рикошети дуюм таркид, ки ин садо як лаҳза баландтарин садое буд, ки швед то ҳол шунида буд. Пас аз он ҳама садоҳо ногаҳон хомӯш шуданд, зеро фикр аз байн рафт...
  
  Чашмонаш ба пеш духта буданд ва ба дидани он бовар намекард.
  
  Раҳбари СВАТ ҳарчи зудтар давид, зеро медонист, ки чӣ рӯй медиҳад ва тасмим гирифт, ки ҳарчи бештар одамонро наҷот диҳад ва дарҳол фаҳмид, ки ӯ ягона шахсест, ки ин корро карда метавонад. Давиданаш ӯро аз болои норинҷак бардошт ва ба ӯ имкон дод, ки як сония пеш аз таркиданаш мустақиман ба болои он афтод. Тавассути Кевлар, гӯшт ва устухон, он таркид, аммо ба онҳое, ки истода, ба ҷои худ дар ҳуҷра занҷир баста буданд, нахӯрд. Инфиҷор хомӯш шуд ва баъд хомӯш шуд.
  
  Дал гулӯяшро тоза карда, ба чашмони худ бовар намекард. Фидокории ҳамкорон ӯро ҳамеша фурӯтан мекард, аммо ин дар сатҳи дигар буд.
  
  Надонистам... Номашро ҳам намедонистам.
  
  Ва аммо террористон пеши ӯ зону задаанд.
  
  Дал дар чанд зинаи охир ба поён давид ва ашк чашмонашро хира кард, ҳатто вақте ки ӯ се мардро ба пушташон зад. Смит куртаҳои онҳоро пора кард. Дар пеши назар камарҳои тарканда дида намешуд, аммо вақте ки Смит дар паҳлӯяш зону зада буд, як нафар аз даҳон кафк мебаромад. Дигаре аз дарду алам гиря мекард. Сеюмашро ба замин часпида, бе ҳаракат монд. Дал ба нигоҳи даҳшатноки он мард, мисли cap қутбӣ, бо нафрати худ вохӯрд. Кензи рафта, диққати шведиро ба худ ҷалб кард ва ба Далл нигоҳ кард, чашмони кабуди яхбастаи вай чунон равшан, сард ва пур аз эҳсосот буданд, ки онҳо ба манзараи васеъ ва обшуда монанд менамуданд ва танҳо калимаҳоеро, ки ӯ гуфта метавонистанд, ба забон оварданд.
  
  "Ӯ моро бо қурбонии худ наҷот дод. Ман... ман худро дар муқоиса бо ӯ он қадар ноқис ва бадбахт ҳис мекунам".
  
  Дал, дар тӯли тамоми айёми худ, ҳеҷ гоҳ худро шарҳ дода натавонист. Ӯ ин корро ҳоло кард.
  
  Смит ҳар се мардро кофтуков карда, боз гранатаҳо, тирҳо ва яроқҳои хурд пайдо кард. Когазхо ва кайдхои кисахо чирк шуда буданд, аз ин ру, одамони чамъомада онхоро варак задан гирифтанд.
  
  Дигарон сар хам карда, ба пешвои афтодаашон наздик омаданд. Як нафар ба зону зада, даст дароз карда, ба пушташ офицер даст расонд.
  
  Террористи сеюм мурд, новобаста аз он, ки ӯ чӣ гуна заҳрро истеъмол мекард, барои амал кардани заҳр нисбат ба ҳамкасбонаш зиёдтар вақт лозим буд. Даль бепарво нигоҳ мекард. Вақте ки гӯшмонак садо дод ва овози Мур сарашро фаро гирифт, ӯ гӯш кард, аммо дар фикри ҷавоб набуд.
  
  "Панҷ камера" гуфт Мур. "Манбаъҳои мо маълум карданд, ки Рамсес ҳамагӣ панҷ камера дорад. Шумо бо ду дучор шудаед, ки се нафар боқӣ мемонад. Оё шумо барои ман ягон маълумоти нав доред, Дал? Салом? Шумо он ҷоед? Ин чӣ ҳол дорад?
  
  Шведи девона тугмаи хурдеро пахш кард, ки Мурро хомӯш кард. Вай мехост, ки акаллан чанд сония сукут издор намояд. Мисли ҳамаи мардону занони он ҷо, ӯ танҳо ба туфайли қурбонии бузурги як мард зинда монд. Ин мард дигар ҳеҷ гоҳ рӯшноӣ ё ғуруби офтобро намебинад ва насими гармро дар рӯи ӯ вазида ҳис намекунад. Дал инро барои ӯ таҷриба мекард.
  
  То даме ки вай зинда буд.
  
  
  Боби понздахум
  
  
  Ҳабдаҳ дақиқа.
  
  Дрейк ба пешравии Бо пайравӣ карда, аз тарафи чапи 59-ум бурида шуд ва рост ба бесарусомонӣ, ки Columbus Circle буд, равон шуд. Аз бинохо ба тарафи чапи вай байракхо чилва мекарданд ва дар тарафи росташ рахи сабзе вокеъ гардида буд, ки дар он дарахтон нуқта доранд. Дар пеш бинои истицоматй, ки асосан аз шиша сохта шуда буд, меистод, ки тирезахои он дар зери шуоъхои офтоби хануз тулӯъкунанда ба таври возеҳ медурахшиданд. Такси зард ба канори роҳ баромад, ронандаи он интизор дошт, ки чаҳор спринтерҳои зебопуш аз паси пиёдагард пойин медаванд, аммо Бо ба мард нигоҳе надод. Доира як фазои васеи бетонӣ бо шаршараҳо, ҳайкалҳо ва нишастгоҳҳо буд. Сайёҳон дар ин ҷову он ҷо гаштугузор карда, борхалтаҳои худро аз нав бор карда, оби нӯшокӣ мекарданд. Дрейк мобайни гурухи спортсменхои аракро бурида, баъд дар зери дарахтоне давид, ки акаллан андаке соя медод.
  
  Аз чашмони бегона.
  
  Тафовут байни кӯчаҳои шадид ва серташвиш бо ифротҳои зиёди онҳо - осмонбӯсҳои боҳашамат ва бесарусомон, ки барои фазо дар байни калисоҳои анъанавии қад-қади шабака мубориза мебаранд - ва сулҳу оромии мутлақ, ки дар сабзаҳои рости ӯ ҳукмфармо буд, Дрейкро бо ҳисси ғайривоқеӣ пур кард. Ин ҷой чӣ қадар девона буд? Ин чӣ қадар хоб аст? Тафовутҳо бениҳоят шадид буданд.
  
  Ӯ дар ҳайрат буд, ки Марш онҳоро чӣ қадар аз наздик тамошо мекунад, аммо аз ҳад зиёд зид набуд. Ин метавонад боиси марги шахс гардад. Ба хона баргашта, онҳо ҳатто ҳоло кӯшиш мекарданд, ки каналро пайдо кунанд, то онро ба манбаи он баргардонанд.
  
  Кураи дурахшанда охиста-охиста ба тарафи чап гашт, ки гурУх суръатро тезонд. Алисия ва Май аз наздик давида, тамошо мекарданд, вале бо ин суръат тамоми кобилияти худро истифода бурда наметавонис-танд. Душман дар ҳама ҷо, ҳар кас метавонад бошад. Седане, ки тирезаҳои сиёҳӣ дошт, аз роҳгузарон тафтиши наздиктарро талаб мекард, аммо дар масофаи дур ғайб зад.
  
  Дрейк вақтро санҷид. Ёздаҳ дақиқа мондааст.
  
  Ва аммо лахзахо сония ба сония гузаштанд. Вақте ки дар болои роҳ бинои хокистарии сабук пайдо шуд, ки онро Дрейк фавран эътироф кард, Бо суръатро суст кард. Хануз давида, ба Алисия ва Май ру овард. "Дар ҳамон биное, ки мо дар давоми ҳикоя бо Один ҷанг кардем. Лаънат, чунин менамояд, ки як умр гузашт".
  
  "Оё чархбол ба тараф нарасид?" - пурсид Алиша.
  
  "Бале, ва ба мо тиранозавр Рекс ҳамла кард."
  
  Осорхонаи таърихи табиӣ аз ин ҷиҳат нисбатан хурд ба назар мерасид, агар ягон вақт вуҷуд дошта бошад, тасаввуроти нодуруст. Аз пиёдагард ба дари даромад зинаҳое буданд, ки ҳоло аз як гурӯҳи сайёҳон пур буданд. Ҳангоми дар канори роҳ истодан бӯи омехтаи солярка ва бензин ба онҳо ҳамла кард. Садои двигательхо, гурриши сурхо ва гох-гох садои доду фарьёди онхо хануз хам хисси онхоро азоб медод, вале дар ин чо акаллан харакати мошинхо зиёд буд.
  
  "Ҳоло бас накунед" гуфт Алисия. "Мо намедонем, ки амният дар куҷо хоҳад буд."
  
  Дрейк кӯшиш кард, ки ҳаракатро қатъ кунад ва ба онҳо иҷозат диҳад, ки убур кунанд. "Биёед умедворем, ки ӯ бемор буданашро нагуфтааст."
  
  Хушбахтона, ҳаракати нақлиёт кам буд ва гурӯҳ тавонист ба осонӣ аз роҳ убур кунад. Боре дар поёни зинапояҳои осорхона ба боло баромадан шурӯъ карданд, вале аз паси онҳо садои чирҷи шинаҳои баландро шунида, ногаҳон бозистоданд.
  
  Дрейк фикр кард: Ҳафт дақиқа.
  
  Онҳо ба саҳнаи девонаи беназорат табдил ёфтанд. Чаҳор нафар аз мошин фуромаданд, милтиқҳо омода буданд. Дрейк кӯшиш кард, ки гурезад ва аз дари осорхона ҷаҳида, меҳмононро пароканда кунад. Бо зуд аслиҳаи худро кашида, душманро ҳадаф гирифт. Тир садо дод. Фарьёд субхро пора-пора кард.
  
  Дрейк ба баланд ҷаҳида, як зарбаи паст партофт ва ҳангоми ба фарш бархӯрданаш чарх зад ва ба дарде, ки китфаш тамоми қувваи баданашро гирифта буд, нодида гирифт. Ҳамлагар ба капоти седан ҷаҳид ва аллакай Майро бо силоҳ нигоҳ дошт. Дрейк ба сӯи мошин ғелонда, сипас бархост, ки хушбахтона милтиқ дар дасташ буд. Ӯ дасти худро дароз карда, бештар таҳдид мекард ва таваҷҷӯҳро талаб мекард.
  
  Алисия ба тарафи дигар кабӯтар рафт ва зинаҳоро тоза кард ва муҷассамаи аспсавори Теодор Рузвелтро байни худ ва ҳамлагаронаш гузошт. Бо вуҷуди ин, онҳо тирпарронӣ карданд, тирҳо ба рехтагарии биринҷӣ афтоданд. Алисия аслиҳаи худро бароварда, ба тарафи дигар пинхон шуд. Ин ду мард акнун дар болои мошинҳо буданд ва ҳадафҳои комил месозанд. Ахолии осоишта ба хар тараф давида, майдонро тоза карданд. Вай террористро, ки ба зону афтода буд, ҳадаф гирифт, аммо ҷараёни пайвастаи оташи ӯ ба сӯи ӯ ҳаракат карда, ӯро маҷбур кард, ки пинҳон шавад.
  
  Май ва Бо дар назди даромадгохи асосии музей ба як арки хурди дарунраве фишурда, сахт печида, аз тири тире, ки аз байни сангрезахо рахна мебурданд, фишурда шуданд. Бо ру ба руи девор меистод, харакат карда наметавонист, вале май ба берун менигарист, пушташ ба француз руй дод.
  
  "Ин ... заҳматталаб аст", шикоят кард Борегард.
  
  "Ва хеле хушбахт аст, ки шумо мисли қамиш борик ҳастед" гуфт Май. Вай сарашро берун карда, тир холӣ кард. "Медонед, вақте ки мо бори аввал бо шумо вохӯрдем, шумо ба назар чунин менамудед, ки аксар вақт дар байни тарқишҳои девор хазида мешудед."
  
  "Ин ҳоло муфид хоҳад буд."
  
  "Мисли дуд." Май боз хам шуда, оташи чавобй дод. Тирҳо дар болои сари ӯ роҳеро пайгирӣ мекарданд.
  
  "Оё мо метавонем ҳаракат кунем?"
  
  "Не, агар шумо нахоҳед, ки мушт занед."
  
  Дрейк фаҳмид, ки барои истифода бурдани силоҳи худ вақт надорад, бинобар ин ӯ кӯшиш кард, ки силоҳи рақибашро боздорад. Вай хеле дер фахмид, ки ба у расида наметавонист-бача хеле баланд буд-ва баъд дид, ки бочка ба суи у гашт.
  
  Ба ҷои рафтан.
  
  Инстинкт мисли мушак уро сурох кард. Пас аз ақибнишинӣ, вай тирезаи мошинро лагадкӯб кард, шишаро шикаст ва сипас ҳамон замоне ки террорист оташ кушод. Аз паси у сангфарш кафк кард. Дрейк аз фосила ба курсии ронанда фишурда шуд, чарм чирчирак мезад, шакли курсиҳо гузаштанро душвор мегардонд. Ӯ медонист, ки чӣ меояд. Тир ба бом, курсӣ ва фарши мошин даромад. Дрейк тезтар омехта шуд. Утоқи марказӣ аз як пораи дастпӯшак ва ду дорандагони пиёлаҳои калон иборат буд, ки ба ӯ чизе медод, ки ҳангоми ба курсии мусофирбар ғун кардани баданаш чизе бигирад. Тирҳои бештаре бераҳмона бомро пора карданд. Дрейк дод зада, кӯшиш мекард, ки вақт бихарад. Ҷараён лаҳзае қатъ шуд, аммо баъд, вақте ки Дрейк ба ақиб такя карда, тирезаро бор кард, он боз бо суръати боз ҳам зиёдтар оғоз кард.
  
  Дрейк ба курсии қафо нишаст, тире дар мобайни пушти ӯ сӯзонд. Вай худро дар як теппаи бетартиб, аз нафаскашӣ ва ғояҳо берун ёфт. Як лахзаи дудилагй бояд тирпарронро низ боздошта бошад ва баъд мард зери оташи Алисия афтод. Дрейк дари қафоро аз дарун кушод ва лағжид, чеҳраи дар бетон гӯршуда ва намедонист, ки куҷо равад.
  
  Ба ҷуз...
  
  Дар зери мошин. Вай ғелонда, базӯр ба зери мошин нишаст. Акнун вай шасси сиёҳ, қубурҳо ва системаи ихроҷро дид. Тири дигаре аз боло парида, фосилаи байни мушакҳои паҳншудаи V-шакли пойҳояшро гирифт. Дрейк нафас кашид, оҳиста ҳуштак кашид.
  
  Ду нафар метавонанд дар ин бозӣ бозӣ кунанд.
  
  Пойҳояшро иваз карда, баданашро маҷбур кард, ки дар рӯи замин ба тарафи пеши мошин ҳаракат кунад ва ҳангоми рафтан Glock-и худро кашид. Сипас, аз сӯрохиҳои тирҳои қаблӣ ҳадаф гирифта, тахмин кард, ки мард дар куҷост. Вай пай дар пай шаш тир холй карда, хар дафъа мавкеи худро андаке дигар карда, зуд аз таги мошин баромад.
  
  Террорист шикамашро дошта, ба паҳлӯяш афтод. Туфанг ба паҳлӯи ӯ афтид. Вақте ки ӯ ноумедона ба он расид, инчунин камарбанди худ, Дрейк ӯро аз масофаи холӣ парронд. Хавфҳо барои гирифтани таваккал хеле бузург буданд, аҳолӣ хеле осебпазир буд. Дарди мушакҳояш ӯро азоб медод, вақте ки ӯ барои рост истода, ба капотҳои мошин нигарист.
  
  Алисия аз паси муҷассамаи Рузвелт берун ҷаҳида, чанд тир холӣ карда, пеш аз он ки дубора ғайб зад. Ҳадафи вай дар охири мошини дигар буд. Ду террористи дигар кушиш карданд, ки Май ва Бо-ро, ки гуё бо кадом рох ба девор зер карда буданд, нишон гиранд, вале тирандозии дакики май террористонро аз холаш нигох дошт.
  
  Дрейк ба соаташ нигарист.
  
  Ду дақиқа.
  
  Онҳо хуб ва ҳақиқӣ шиканҷа шуданд.
  
  
  БОБИ шонздаҳум
  
  
  Дрейк террористонро гирифт. ХК-и худро озод карда, ба он ду, ки Бо ва Майро ташвиш медоданд, диккат дод. Яке дарҳол афтод, умраш дар тамоми бетон паҳн шуд, марги душвор барои дили сахтшуда. Дигарӣ дар охирин лаҳза ба ақиб тоб оварда, тир гирифт, аммо ба ҳар ҳол тавонист оташро ҷавоб диҳад. Дрейк аз паи айбдоркунии мард бо тирҳо рафт ва маргро дар паи ӯ гузошт. Ниҳоят, он мард ҷои рафтан надошт ва бозистод, баъд нишаст ва бори охир ба сӯи май тир холӣ кард, вақте ки таппончаи Дрейк ба таҳдидаш хотима дод.
  
  Май инро дида, Боро ба фарш зад. Француз эътироз карда, дар як теппаи ногувор фуруд омад, вале май уро бо оринчхо ба боло зер карда, ба харакат кардан монеъ шуд. Порчаҳо аз девор дар ҳамон ҷое, ки сарашон буданд, баромаданд.
  
  Бо нигарист. "Раҳмат, Май."
  
  "Ки ни синайде."
  
  Дрейк ҳоло диққати охирин террористи боқимондаро ҷалб карда буд, аммо ҳеҷ кадоми ин муҳим набуд. Танҳо тарси даҳшатнок дар рӯҳи ӯ муҳим буд. Факат тапиши ноумедонаи дилаш мухим буд.
  
  Онхо мухлатро аз даст доданд.
  
  Вакте ки май ва Бо-ро ба осорхона давида даромаданро дид, рухаш андаке баланд шуд ва баъд Алисия аз пинхонй баромад, то охирин террористро ба дузахи пурташвишаш фиристад. Дар пиёдагард як марди дигар хун мерезад. Рӯҳи дигаре гумшуда ва қурбонӣ кард.
  
  Онҳо беохир буданд, ин одамон. Онҳо баҳри пурталотум буданд.
  
  Пас аз он Дрейк дид, ки охирин, эҳтимолан мурда, террорист бархост ва ғадгин шуд. Дрейк фикр мекард, ки ӯ бояд курта дошт. Вай китфхои чавчударо нишон дода, тир холй кард, вале тир ба нишон хамагй миллиметр бархурд. Оҳиста-оҳиста нафас кашида, тири дуюмро ҳадаф қарор дод. Ҳоло ин мард ба зону афтода ва сипас дубора бархост ва лаҳзаи дигар ба гирди издиҳоми мардум, бинандагон, сокинони маҳаллӣ ва кӯдакони бо дурбинҳо, ки кӯшиш мекарданд лаҳзаҳои шӯҳрати худро дар Фейсбук ё Инстаграм сабт кунанд.
  
  Дрейк ба сӯи Алисия яксон шуд. "Пас, ин яке аз ҳуҷайраҳои Рамсес буд?"
  
  "Чор мард. Маҳз ҳамон тавре ки Даль тавсиф кардааст. Ин сеюмин ячейкаи мо хоҳад буд, ки мо дар як даста рӯ ба рӯ мешавем."
  
  "Ва мо то ҳол шартҳои моҳи мартро намедонем."
  
  Алисия ба кӯчаҳо, роҳҳо ва мошинҳои дармондаву партофташуда назар афканд. Пас аз он, ки доду фарёди май диккати онхоро ба худ кашид, ба акиб рафт.
  
  "Мо посбон дорем!"
  
  Дрейк ба зинапоя боло шитофт, сарашро поён кард ва ҳатто кӯшиш накард, ки силоҳашро дур кунад. Ин ҳама чиз буд, ин тамоми ҷаҳони онҳо буд. Агар Марш занг мезад, онҳо шояд...
  
  Хосе Гонсалес ба у телефони мобилиро дод. "Оё шумо ҳамон англисӣ ҳастед?"
  
  Дрейк чашмонашро пушид ва дастгоҳро ба гӯшаш гузошт. "Ботлоқ. Шумо с...-ро талаффуз мекунед.
  
  Хандаи Пифия сухани уро бурид. "Ҳоло, ҳоло, ба суханони дашномҳои маъмулӣ муроҷиат накунед. Лаънат барои бесавод аст, ё ба ман гуфтаанд. Ё ин роҳи дигар аст? Аммо табрик мекунам, дӯсти навам, шумо зиндаед!
  
  "Барои мағлуб кардани мо беш аз чанд зарба лозим мешавад."
  
  "Оҳ, ман боварӣ дорам. Оё бомбаи ядрой ин корро карда метавонад?
  
  Дрейк ҳис кард, ки ӯ метавонист изҳороти хашмгини худро ба таври номуайян идома диҳад, аммо ӯ барои бастани даҳон кӯшиш кард. Алисия, Мэй ва Бо дар атрофи телефон овезон шуданд, вақте ки Хосе Гонсалес бо ҳисси пешгӯӣ тамошо мекард.
  
  "Гурба забони шуморо фурӯ бурд? Оҳ, ва эй, чаро шумо ба зангҳои Гонсалес ҷавоб намедодед?
  
  Дрейк лаби болоиашро газид, то он даме, ки хун ҷорӣ шавад. "Ман дар ин ҷо ҳастам."
  
  "Бале, бале, мебинам. Аммо шумо дар куҷо будед... ум... чор дақиқа пеш?
  
  Дрейк хомӯш монд.
  
  "Бечора Хосе пиразан маҷбур шуд ба телефон худаш ҷавоб диҳад. Ман намедонистам, ки дар бораи чӣ гап мезанам".
  
  Дрейк кӯшиш кард, ки Маршро парешон кунад. "Мо курта дорем. Дар куҷо-"
  
  "Шумо ба ман гӯш намедиҳед, инглис. Шумо дер кардед. Оё дар хотир доред, ки ҷазо барои дер кардан чӣ буд?
  
  "Ботлоқ. Фиребро бас кунед. Оё мехоҳед, ки талабҳои шумо иҷро шаванд ё не?".
  
  "Талабҳои ман? Албатта, вақте ки ман қарор медиҳам, ки ман хуб ва омода ҳастам, онҳо иҷро хоҳанд шуд. Акнун, шумо се, сарбози хуб бошед ва дар ҳамон ҷо интизор шавед. Ман танҳо якчанд хӯрок месупорам."
  
  Дрейк қасам хӯрд. "Ин корро накунед. Оё ту ба ин кор ҷуръат накун!"
  
  "Зуд гап занед."
  
  Хатти хаттӣ мурд. Дрейк ба се ҷуфт чашмони девона нигарист ва фаҳмид, ки онҳо танҳо инъикоси худи ӯ ҳастанд. Онҳо натавонистанд.
  
  Бо як кӯшиши азим, ӯ тавонист худро аз пахш кардани телефон нигоҳ дорад. Алисия ба зиммаи худ гирифт, ки дар бораи таҳдиди наздик ба Ватан хабар диҳад. Май Гонсалесро мачбур кард, ки куртаашро кашад.
  
  "Биёед ин корро тамом кунем" гуфт вай. "Мо бо он чизе, ки дар пеши мост, сарукор дорем ва ба он чизе, ки дар оянда рӯй хоҳад дод, омода мешавем."
  
  Дрейк уфуқҳои бетонӣ ва дарахтзорро аз назар гузаронд, дар ақлу қалб дур буд ва аз худи идеяи ниятҳои март шикаст хӯрд. Бегуноҳҳо дар чанд дақиқаи оянда мемурданд ва агар ӯ дубора ноком шавад, боз ҳам бештар хоҳад буд.
  
  "Март ин бомбаро тарконданӣ мешавад" гуфт ӯ. "Ҳар чӣ мегӯяд. Агар наёфтем, тамоми дунё азоб мекашад. Мо дар канор истодаем...".
  
  
  БОБИ ХАФТУМ
  
  
  Март хандид ва бо гул-гулшукуфон гушаки телефонро гузошт. Зои худро боз ҳам ба ӯ наздиктар кард. "Шумо бешубҳа ба ӯ нишон додед" гуфт ӯ.
  
  "Ҳа, ва ҳоло ман ба ӯ боз ҳам бештар нишон медиҳам."
  
  Марш телефони мобилии дигарро баровард ва рақами дар хотирааш нигоҳ доштаашро тафтиш кард. Боварӣ ҳосил кард, ки ҳамин чиз ба ӯ лозим аст, зуд рақамро чида, интизор шуд. Овозе, ки дағалона ва пуртаъсири ҷавоб дод, интизориҳои ӯро тасдиқ кард.
  
  "Шумо медонед, ки чӣ кор кунед" гуфт ӯ.
  
  "Як? Ё ду?
  
  "Ду, чунон ки мо мувофиқа кардем. Пас идома диҳед, мабодо дубора ба шумо лозим ояд".
  
  - Албатта, сардор. Тавассути замимаи телефони мобилиам аз нав хабар гирифтам. Ман бешубҳа аз ин амал лаззат мебарам."
  
  Март хурӯш кард. "Оё ту террорист ҳастӣ, Стивен?"
  
  "Хуб, не, ман худро ба он синф намегузорам. На дарвоқеъ."
  
  "Кореро иҷро кунед, ки ба шумо музд дода шудааст. Худи ҳозир."
  
  Марш яке аз экранҳоро ба камераи шаҳр иваз кард, танҳо як дастгоҳи хурди назоратӣ, ки тиҷорати ҳамсоя ба он назорат мекард, ки дар пиёдагард кӣ меояду меравад. Стивен дар ин кӯча бесарусомониро ба вуҷуд меорад ва Марш мехост тамошо кунад.
  
  Зой хам шуда, кӯшиш кард, ки беҳтар нигоҳ кунад. "Пас, мо имрӯз боз чӣ кор мекунем?"
  
  Чашмони март калон шуданд. "Оё ин барои шумо кофӣ нест? Ва шумо ногаҳон як каме нарм, каме мулоим ба назар мерасед, ки барои зане, ки барои ҳамроҳ шудан ба Питиаси бузурги бад даъват шудааст, Мис Зои Ширс. Чаро ин аст? Оё барои он ки шумо девонагиро дар ман дӯст медоред?"
  
  "Ҳамфикрам. Ва бештар аз каме. Шояд шампан ба сари ман рафта бошад".
  
  "Хуб. Акнун хомӯш бош ва тамошо кун".
  
  Чанд лаҳзаи баъдӣ ҳамон тавре ки Марш мехост, сурат гирифт. Мардҳо ва занони оддӣ аз дидани он чизе, ки ҳатто сахт дида буданд, парешон мешуданд, аммо Марш ва Ширс ба он бо назари хунук нигоҳ мекарданд. Пас аз он Марш ҳамагӣ панҷ дақиқа лозим шуд, то ин наворро захира кунад ва онро тавассути паёми видеоӣ ба инглисӣ бо як ёддошт ирсол кунад: Инро ба Ватан фиристед. Ман ба зудӣ бо шумо тамос хоҳам кард.
  
  Вай як дасташро ба Зой печонд. Якҷоя онҳо сенарияи зерини таъқибро омӯхтанд, ки дар он инглис ва се нафар рафиқонаш воқеан медонистанд, ки онҳо пеш аз оғоз шуданашон хеле дер меоянд. Комил. Ва бесарусомонӣ дар охир ... бебаҳост.
  
  Марш ба хотир овард, ки дар ҳуҷра одамони дигар ҳастанд. Ҳуҷайраи асосии Рамзес ва аъзои он. Дар кунҷи дури манзил чунон ором нишаста буданд, ки ӯ чеҳраи онҳоро базӯр ёд мекард.
  
  "Эй," ӯ даъват кард. "Зан аз шампан тамом шудааст. Оё яке аз шумо оворагон метавонад онро тоза кунад?"
  
  Марде бархост, ки чашмонаш аз нафрати зиёд пур шуд, ки Марш ларзид. Аммо ин ифода зуд ниқоб шуда, ба зуд ҷунбиши сар табдил ёфт. "Албатта метавонад".
  
  "Мукаммал. Як шишаи дигар бояд басанда бошад."
  
  
  Боби ҳаждаҳум
  
  
  Дрейк тамошо кард, ки Май куртаи посбонро кушода, ҳангоми ҷустуҷӯи рӯйхати талабҳо. Алисия ва Бо издиҳоми ҷамъомадаро аз назар гузаронданд, тақрибан боварӣ ҳосил карданд, ки охирин узви боқимондаи ҳуҷайраи сеюм як навъ ҳаракат мекунад. Ватан ҳамагӣ ду дақиқа монда буд дар роҳ буд. Дар наздикӣ, ҳангоми ҷамъ омадани полис сирена садо дод. Дрейк медонист, ки ҳоло ҳодисаҳои шадид ҳама Ню-Йоркҳоро ба ғазаб меоранд ва сайёҳон дар ҳайрат мемонанд. Шояд фикри хубе бошад, ки одамон аз кӯчаҳо мемонанд, аммо Кохи Сафед дар ҳақиқат боз чӣ кор карда метавонист?
  
  Самолётхои бесарнишини дорой детекторхои радиационй дар атрофи осмон давр мезаданд. Детекторҳои металлӣ ҳамаи онҳоеро, ки сазовори таваҷҷӯҳ буданд ва бисёре аз онҳое, ки не. Армия ва NEST дар ин ҷо буданд. Дар кучахо он кадар агентхо гаштугузор мекарданд, ки ин ба вохурии ветеранхо монанд буд. Агар Департаменти корҳои дохилӣ, FBI, CIA ва NSA кори худро дуруст иҷро мекарданд, эҳтимол Марш пайдо мешуд.
  
  Дрейк ба соаташ нигарист. Аз сар шудани ин хоби даҳшатбор каме бештар аз як соат гузашт.
  
  Ин ҳама аст?
  
  Алисия ӯро тела дод. "Вай чизе ёфт."
  
  Дрейк тамошо кард, ки Май аз куртаи харобшудаи Гонсалес коғази катшударо гирифт.
  
  Сокини Ню-Йорк аз дидани вай ғамгин шуд ва дар ҳар даст як остини пора-пора гирифт. - Оё шаҳр ба ман ҷуброн медиҳад... ҷуброн...
  
  "Шаҳр метавонад ба шумо маслиҳат диҳад" гуфт бо қатъият Алисия. "Дафъаи дигар каме равғани гармро истифода баред. Барои ширкати бад пул надиҳед".
  
  Гонсалес хомуш шуд ва лағжид.
  
  Дрейк то май қадам гузошт. Талабҳои Марш дар варақи сафеди А4 бо ҳарфи калонтарин чоп карда шуданд. Дар маҷмӯъ, онҳо хеле оддӣ буданд.
  
  "Панҷсад миллион доллар", - хонд Май. "Ва дигар чизе нест".
  
  Дар зери талаб як чумлае буд, ки бо хатти хурди мукобил навишта шуда буд.
  
  "Тафсилот ба зудӣ пайгирӣ мешавад."
  
  Дрейк аниқ медонист, ки ин чӣ маъно дорад. "Онҳо моро ба ҷустуҷӯи боз як чизи ғайриимкон мефиристанд."
  
  Борегард издиҳомро тамошо кард. "Ва мо, бешубҳа, зери назорат ҳастем. Албатта, мо ин дафъа боз ноком мешавем."
  
  Дрейк шумори телефонҳои мобилиро, ки аз ҷониби издиҳоми ҷамъшуда бардошта мешуд, гум кард, сипас садои кунди паёмро дар телефони мобилиаш шунид ва экранро тафтиш кард. Ҳатто пеш аз зер кардани истиноди видео, пӯсти сараш бо ҳисси пешгӯӣ хориш кард. "Бачаҳо" гуфт ӯ ва ҳангоми серодам дастгоҳро ба дарозии даст нигоҳ дошт.
  
  Сурат донадор ва сиёҳу сафед буд, аммо камера устувор буд ва яке аз даҳшатноктарин даҳшатҳои Дрейкро равшан нишон дод. "Ин ҳеҷ маъно надорад" гуфт ӯ. "Куштани одамоне, ки намедонанд, ки чӣ рӯй дода истодааст. Ин барои тарсондан нест, ин барои фоида нест. Ин барои..." Вай суханашро давом дода натавонист.
  
  "Ин хуб аст", - нафас кашид Май. "Мо ҳар рӯз бештар ва бештар аз ин ғизоҳои поёнӣ кофта истодаем. Ва бадтарин қисми он аст, ки онҳо дар қалби ҷамоатҳои мо зиндагӣ мекунанд. "
  
  Дрейк як дақиқаро аз даст надода, ба Ватан пайванд фиристод. Далели он, ки Марш ба назар чунин менамуд, ки рақами телефони мобилии худро аз ҳаво берун кашад, бо назардошти ҳама чизҳое, ки то ҳол ба даст овардааст, тааҷҷубовар набуд. Террористоне, ки ба ӯ кӯмак мекарданд, бешубҳа бештар аз сарбозони пиёдагард буданд.
  
  Дрейк дид, ки полисҳо кори худро иҷро мекунанд. Алисия ба ӯ наздиктар шуд ва баъд тасодуфан пои шимашро кашид. "Шумо инро мебинед?" - гуфт вай бо овози тарона. "Фаҳмид, вақте ки шумо хостед хари маро дар биёбон лагадкӯб кунед. Ва он ҳанӯз ҳам тару тоза аст. Ин аст, ки ин чиз чӣ қадар босуръат пеш меравад."
  
  Суханони вай дар Дрейк зиёда аз як таассурот гузоштанд. Дар бораи алокаи онхо, чозибаи нави онхо хотирае буд; хулоса барои май ва Бо он ки дар байни онхо вокеае руй дода бошад; ва истинод ба ҳаёти худаш то ҳол равшантар аст - чӣ гуна зуд ҳаракат кард ва чӣ гуна ӯ кӯшиш кард, ки корҳоро суст кунад.
  
  Дар хатти бевоситаи оташ.
  
  "Агар мо аз ин наҷот ёбем" гуфт ӯ. "Team SPEAR як ҳафта танаффус мегирад."
  
  "Торсти аллакай чиптаҳоро ба Барбадос фармоиш додааст" гуфт Алисия.
  
  "Дар биёбон чӣ шуд?" Май дар ин бора фикр кард.
  
  Дрейк ба соаташ ва баъд ба телефонаш нигарист ва ба лаҳзаи аҷибу сюрреалистӣ афтод. Онҳо бо марги нолозим ва таҳдиди афзоянда, бо таъқиби беохир ва ҷанги бераҳмона рӯ ба рӯ шуданд, онҳо акнун пошнаи худро мезаданд ва маҷбур шуданд, ки чанд дақиқа истироҳат кунанд. Албатта, ба онҳо вақт лозим буд, то аз шиддат, изтироби афзоянда, ки дар ниҳоят боиси марги онҳо гардад, раҳоӣ ёбад... Аммо тарзи рафтори Алисия ҳамеша то ҳадде ғайримуқаррарӣ буд.
  
  "Бикини. Соҳил. Мавҷҳои кабуд, "гуфт Алисия. "Ин ман".
  
  "Шумо дӯсти нави беҳтарини худро бо худ мебаред?" Май табассум кард. "Кензи?"
  
  "Медонед, Алисия, ман фикр намекунам, ки Дал барои рухсатии даста фармоиш дода буд" гуфт Дрейк, танҳо ним шӯхӣ. "Бештар ба истироҳати оилавӣ монанд аст."
  
  - гила кард Алисия. "Чй харомкор. Мо оила ҳастем".
  
  "Бале, аммо на он тавре ки ӯ мехоҳад. Медонед, Ҷоанна ва Дал каме вақт лозиманд.
  
  Аммо Алисия акнун ба май нигох мекард. "Ва дар посух ба ин таҳқири аввала, Спрайт, не, ман дар бораи гирифтани Дрейк фикр мекардам. Оё ба шумо мувофиқ аст?"
  
  Дрейк зуд ба дур нигоҳ кард ва лабҳояшро бо як ҳуштак хомӯш кард. Аз паси у сухани Бо шунид.
  
  "Оё ин маънои онро дорад, ки шумо ва ман ҳоло тамом шудем?"
  
  Овози май ором монд. "Ман фикр мекунам, ки Матто тасмим мегирад."
  
  Оҳ ташаккур. Ташаккури зиёд, лаънат.
  
  Вақте ки телефони худаш занг зад, ӯ қариб ором мешуд. - Бале?
  
  "Март дар ин ҷо. Оё аскарони хурдакаки ман ба дави тез тайёранд?".
  
  "Шумо он одамони бегуноҳро куштед. Вақте ки мо вохӯрем, мебинам, ки шумо барои ин ҷавоб медиҳед".
  
  - Не, дустам, ту чавоб медихй. Шумо талаботи маро хонед, дуруст? Панҷсад миллион. Ин барои як шаҳраки пур аз мардон, занон ва ноболиғон маблағи одилона аст."
  
  Дрейк чашмонашро пӯшида, дандонҳояшро ғиҷиррост. - Баъд чй?
  
  "Тафсилоти пардохт, албатта. Ба истгоҳи марказӣ равед. Онҳо дар дохили яке аз қаҳвахонаҳои марказӣ интизоранд". Номеро зикр кард. "Бодиққат печонида шуда, ба лифофае, ки ягон рӯҳи меҳрубон ба поёни мизи охирини дар канори дури пештахта часпонида буд, часпида буд. Ба ман бовар кунед, вақте ки ба он ҷо меравед, хоҳед фаҳмид."
  
  "Чӣ мешавад, агар мо ин корро накунем?" Дрейк дар бораи узви ҳуҷайраи фироркарда ва мавҷудияти ҳадди аққал ду ҳуҷайраи дигар фаромӯш накард.
  
  "Пас ман ба хари навбатӣ занг мезанам, то бори маро барад ва дӯкони нонфурӯширо тарконад. Оё ба шумо мувофиқ аст?"
  
  Дрейк ба таври мухтасар хаёл кард, ки вақте ки онҳо ӯро дастгир карданд, бо Марш чӣ кор карда метавонад. "Чанд муддат?"
  
  "Оҳ, даҳ дақиқа бояд кофӣ бошад."
  
  "Даҳ дақиқа? Ин беақл аст, март, ва шумо инро медонед. Истгоҳи марказӣ аз ин ҷо беш аз бист дақиқа роҳ аст. Шояд ду баробар зиёд бошад".
  
  "Ман ҳеҷ гоҳ нагуфтам, ки шумо бояд равед."
  
  Дрейк муштҳои худро фишурд. Онҳо барои нокомӣ таъсис дода мешуданд ва ҳама инро медонистанд.
  
  "Ман ба шумо мегӯям, ки" гуфт Марш. "Барои исбот кардани он, ки ман метавонам мувофиқат кунам, ман инро ба дувоздаҳ дақиқа иваз мекунам. Ва ҳисоб..."
  
  Дрейк ба давидан шурӯъ кард.
  
  
  Боби нуздаҳум
  
  
  Дрейк ба роҳ давид, вақте ки Бо координатҳои истгоҳи марказии Грандро дар GPS-и худ чоп мекард. Алисия ва май як кадам қафо ran заданд. Аммо, ин дафъа, Дрейк нақша надошт, ки саёҳатро бо наёҳон анҷом диҳад. Сарфи назар аз ҷадвали бениҳоят танг, ки Марш муқаррар кардааст, кӯшиш кардан лозим буд. Се мошин дар назди осорхона партофта шуданд, ду Corolla ва Civic. Йоркширман ба онхо нигохи дуюм на-кард. Он чизе ки ӯ мехост чизе буд ...
  
  "Бишин!" Алисия дар назди дари кушодаи Civic истода буд.
  
  "Ин кофӣ сард нест" гуфт ӯ.
  
  "Мо наметавонем вақтро дар ин ҷо истода интизор шавем..."
  
  "Ин бас аст" Дрейк дар паси асп ва аробачаи оҳиста ҳаракаткунандаро дид, ки навакак аз Боғи марказӣ берун шуда, ба он ҷо мошини пуриқтидори F150 дар канори роҳ ҳаракат мекард.
  
  Ба суи у шитофт.
  
  Алисия ва Мэй аз пасаш шитофтанд. "Оё вай маро шӯхӣ мекунад?" Алисия дар моҳи май як тирад оғоз кард. "Ҳеҷ роҳе нест, ки ман ба асп савор шавам. Ҳеҷ гоҳ!"
  
  Онҳо аз назди ҳайвон гузашта, зуд аз ронанда хоҳиш карданд, ки мошинашро ба онҳо қарз диҳад. Дрейк педали газро поймол карда, резиниро сӯзонда, вақте ки ӯ аз канори роҳ дур шуд. Ба тарафи рост ишора кард.
  
  "Онро тавассути Боғи марказӣ савор кунед. Ин кӯчаи 79-ум аст ва ба хиёбони Мэдисон мебарад."
  
  "Ин сурудро дӯст доред", аккос зад Алисия. "Тиффани дар куҷост? Ман гурусна."
  
  Ба у нигохи ачибе дод. "Ин тарабхона нест, Майлз."
  
  "Ва Мадисон Авеню як гурӯҳи поп буд" гуфт Дрейк. "Дар тахти рохбарии Чейни Коутс. Гӯё касе метавонад ӯро фаромӯш кунад". Вай фурУ бурд, ногахон ба ёдаш омад.
  
  Алисия хандид. "Бехаё. Ман танҳо кӯшиш мекунам, ки рӯҳияро сабук кунам. Ягон сабаб барои ин, Дрейкс? Оё вай фоҳиша буд?"
  
  "Эй, сабр кун!" Вай мошини босуръатро ба суи кӯчаи 79 равона кард, ки он як хати васеъе буд, ки дар атрофи девори баланд ва дарахтони овезон иҳота шуда буд. "Шояд. Ва як барандаи аҷиб."
  
  "Эҳтиёт шудан!"
  
  Огоҳии май мошини онҳоро наҷот дод, зеро Силверадо аз болои захираи марказии дюйм баланд гузашт ва кӯшиш кард, ки онҳоро пахш кунад. Дрейк чеҳраи паси чарх - узви охирини ҳуҷайраи сеюмро пай бурд. Вай педали газро поймол карда, ҳамаро маҷбур ба ҷойгоҳҳояшон баргардонд, вақте ки мошини дигар ба ақиб баргашта, таъқиб кард. Ногаҳон мусобиқаи онҳо тавассути Боғи марказӣ табиати марговартар гирифт.
  
  Ронандаи мошини Силверадо беэҳтиётона рондааст. Дрейк суръати аз чанд таксиро гузаштанро суст кард, аммо таъқибкунанда аз фурсат истифода бурда, онҳоро аз қафо зад. F150 ҷунбид ва чарх зад, аммо баъд бе ягон мушкилот худро дуруст кард. Силверадо ба таксӣ бархӯрд ва он ба шоҳроҳи дигар чарх зад ва он ҷо ба девори такягоҳ бархӯрд. Дрейк якбора ба тарафи чап ва баъд ба рост аз хатти таксиҳо гузашта, сипас ба қитъаи кушоди роҳ суръат гирифт.
  
  Террорист аз паси онҳо таппонча дар даст аз тирезаи худ ба берун такя кард.
  
  "Фоён шав!" Дрейк дод зад.
  
  Тирҳо ба ҳар як сатҳ - мошин, роҳ, девор ва дарахтон медаромаданд. Мард бо хашм, ҳаяҷон ва эҳтимолан нафрат низ дар канори худ буд, парвои зарари расонидааш надошт. Бо, ки дар курсии қафои F150 нишаста буд, Glock-ро бароварда, аз тирезаи қафо тир холӣ кард. Ба кабина хавои хунук зад.
  
  Дар тарафи чап як катор бинохо пайдо шуданд ва баъд чанд нафар пиёдагардхо дар кад-кади пиёдагард дар пеш кадам мезаданд. Дрейк акнун танҳо интихоби Иблисро дид - марги тасодуфии як раҳгузар ё дер мондан ба истгоҳи Гранд-Марказӣ ва бо оқибатҳои он рӯ ба рӯ шудан.
  
  Ҳашт дақиқа мондааст.
  
  Ба кӯчаи 79-ум рӯй дода, Дрейк нақби кӯтоҳеро дар пеш дид, ки шохаҳои сабзи он овезон буданд. Вақте ки онҳо ба торикии лаҳзае ворид шуданд, ӯ педали тормозро пахш кард ва умедвор буд, ки таъқибкунандаи онҳо ба девор бархӯрад ё ҳадди аққал таппончаашро дар бесарусомонӣ гум кунад. Ба ҷои ин, ӯ дар атрофи онҳо давида, сахт ронда, ҳангоми гузаштан аз тирезаи паҳлӯ тирпарронӣ мекард.
  
  Вақте ки тирезаи худашон вазид, ҳама мурғобӣ карданд ва ҳуштакҳои тир то шунидани он қариб хомӯш мешуд. Акнун худи Алисия сарашро берун карда, таппончаро нишон дод ва ба сӯи Силверадо тир холӣ кард. Пештар вай суръатро тезонд ва баъд суст кард. Дрейк зуд фосиларо баст. Боз як пули дигар пайдо шуда буд ва ҳоло ҳаракат дар ду тарафи хатҳои зарди дугона устувор буд. Дрейк фосиларо маҳкам кард, то он даме ки боли онҳо қариб ба қафои мошини дигар расанд.
  
  Террорист баданашро гардонд ва таппончаро ба китфаш нишон дод.
  
  Алисия аввал тир холӣ кард, тир тирезаи қафои Силверадоро шикаст. Ронанда шояд ҳайрон шуда бошад, ки мошинаш ба ҳаракат даромад ва қариб ба ҳаракати нақлиёти муқобил ҳаракат кунад ва садои оҳангҳо садо диҳад. Алисия боз хам бештар хам шуд.
  
  "Ин пораи мӯи малламуй дар гирду атроф парвоз мекунад" гуфт Май. "Фақат ба ман чизеро хотиррасон мекунад. Ҳоло онҳоро чӣ меноманд? Оё ин... колли?"
  
  Тирҳои бештар. Террорист оташи ҷавоб дод. Дрейк усулҳои рондани мошинро то ҳадди имкон бехатар истифода бурд. Ҳаракати нақлиёт дар пеш боз кам шуда буд ва ӯ имкони гузаштан аз Силверадоро истифода бурда, ба хатти муқобили роҳ табдил ёфт. Май аз паси у тирезаро печонда, клипро ба мошини дигар фуровард. Дрейк ба ақиб такя карда, манзараро аз қафо омӯхт.
  
  "Он ҳоло ҳам меояд."
  
  Ногаҳон Боғи марказӣ ба охир расид ва чорроҳаи серодами хиёбони Панҷум ба сӯи онҳо ҷаҳид. Мошинхо суръати харакатро суст карда, бозистоданд, пиёдагардхо дар чоррохахо сайру гашт карда, рохравхоро катор мекарданд. Дрейк зуд ба чароғҳои тормози бо зард рангшуда, ки ҳоло сабз буданд, нигоҳ кард.
  
  Дар ду тарафи хиёбони Панчум автобусхои сафеди зиёда дароз саф кашида буданд. Дрейк тормозро пахш кард, аммо террорист боз ба чароғҳои пушти онҳо бархӯрд. Тавассути руль, ӯ зарбаи ақибро ҳис кард, эҳтимолияти фалокатро дид ва аз чарх берун шуд, то идораро дубора ба даст орад. Мошин аз чорроҳа рост шуд, Силверадо ҳамагӣ як дюйм паси.
  
  Автобус кӯшиш кард, ки пешопеши онҳо берун равад ва ба Дрейк дигар илоҷе нагузошт, ки тамоми роҳро аз тарафи чапи худ ронда, ба мобайни роҳ биравад. Металл харошида ва шиша шикаста дар болои зонуяш. Силверадо навбатӣ ба ӯ бархӯрд.
  
  "Панҷ дақиқа" гуфт Бо оромона.
  
  Вай вактро бехуда сарф накарда, суръаташро зиёд кард. Дере нагузашта хиёбони Мэдисон ба назар расид, фасади хокистарии Чейз Банк ва сиёҳпӯсти J.Crew майдони бинишро дар пеш пур карданд.
  
  "Ду нафари дигар" гуфт Бо.
  
  Якҷоя, мошинҳои пойга аз фосилаи хурд ба фосилаи хурд давида, мошинҳоро ба паҳлӯ ва дар атрофи монеаҳои сусттар шикастанд. Дрейк пайваста шохро пахш мекард ва мехост, ки ӯ ягон сирена дошта бошад ва Алисия ба ҳаво тир холӣ кард, то пиёдагардон ва ронандагонро маҷбур кунад, ки зуд дур шаванд. Мошинҳои NYPD аллакай ғуррон мекарданд ва дар паси онҳо изи харобӣ боқӣ мемонданд. Вай аллакай пай бурд, ки ягона мошинҳое, ки ба назар эҳтиромона муносибат мекунанд, мошинҳои калони оташнишонӣ мебошанд.
  
  "Ба пеш" гуфт Бо.
  
  "Фаҳмид," Дрейк гузаргоҳеро дид, ки ба хиёбони Лексингтон мебарад ва ба сӯи он шитофт. Моторро ба кор андохта, зуд мошинро ба кунҷе пеш бурд. Дуди чархҳо баланд шуда, боиси доду фарёди мардум дар саросари пиёдагард гардид. Дар ин ҷо, дар роҳи нав, мошинҳо аз ҳар ду тараф наздик истода буданд ва бесарусомонии платформаҳо, микроавтобусҳо ва кӯчаҳои яктарафа ҳатто беҳтарин ронандагонро гумон мекарданд.
  
  "Ин дур нест" гуфт Бо.
  
  Дрейк имкони худро дар пеш дид, зеро трафик кам шуд. - Май, - гуфт у. "Шумо Бангкокро дар хотир доред?"
  
  Мисли иваз кардани фишангҳо дар суперкар, Май маҷаллаи навро ба Glock-и худ ворид кард ва камарбанди бехатарии худро кушода, дар курсии худ иваз кард. Алисия ба Дрейк нигоҳ кард ва Дрейк ба оинаи ақиб нигоҳ карданд. Силверадо бо тамоми қувваташ ба он ҷо даромада, кӯшиш мекард, ки онҳоро рахна кунад, вақте ки онҳо ба истгоҳи Гранд-Марказӣ ва издиҳоми пурбор наздик мешуданд.
  
  Май дар курсии худ нишаста, аз тирезаи паси ҳоло шикаста такя карда, ба тела додан шурӯъ кард.
  
  Алисия Дрейкро тела дод. "Бангкок?"
  
  "Ин он чизе нест, ки шумо фикр мекунед."
  
  "Оҳ, ин ҳеҷ гоҳ рӯй намедиҳад. Шумо ба ман мегӯед, ки он чизе, ки дар Таиланд рӯй дод, дар Таиланд идома хоҳад дод."
  
  Май аз фосилаи хурде лағжида, либосҳояшро дарида, аммо баданашро маҷбур кард, ки пеш равад. Дрейк дид, ки лаҳзае, ки шамол ба вай зад, қум чашмонашро газид. Вай лахзаеро дид, ки террористи таъкибкунанда аз шок чашмак мезанад.
  
  Силверадо ба таври ҳайратангез наздик омад.
  
  Маи ба паси мошини боркаш чахида, пойхо пахн шуда, ярокашро боло бардошт. Вай ҳадаф гирифт ва сипас аз пушти мошини боркаш тирандозӣ кард, тирҳо тирезаҳои мошини дигарро шикастанд. Бинохо, автобусхо ва чарогхо оромона мегузаштанд. Май аз шамол ва харакати машина бепарво гашта, тригкаро гаштаю баргашта кашид ва диккаташро танхо ба одаме, ки дар акси хол онхоро мекушад, равона мекард.
  
  Дрейк рульро то ҳадди имкон устувор нигоҳ дошта, суръатро доимӣ нигоҳ дошт. Ин дафъа аз пешашон, чунон ки дуо карда буд, ягон мошин нагузаштааст. Май дар пои худ устувор истода, тамаркузи вай ногузир ба як чиз нигаронида шуда буд. Дрейк роҳнамои ӯ буд.
  
  "Ҳозир!" - бо овози баланд дод зад у.
  
  Алисия мисли бачае, ки аз паси курсиаш конфет афтида буд, ба акиб рафт. "Вай чӣ кор карданӣ аст?"
  
  Дрейк тормозро хеле нарм, дар як вакт як миллиметр пахш кард. Май клипи дуюмро гузошта, баъд ба кати мошини боркаш рост ба дари қафо давид. Чашмони ронандаи Силверадо, вақте дид, ки ниндзя ваҳшӣ аз мошини дигараш рост ба сӯи мошини бо суръати баланд давида истодааст, боз ҳам калонтар шуд!
  
  Май ба дари қафо расида, ба ҳаво парид ва пойҳояшро ҷунбонд ва дастонашро ларзонд. Лаҳзае буд, ки қувваи ҷозиба ӯро ба поён фуровард, вақте ки вай дар ҳавои борик, тимсоли пинҳонӣ, маҳорат ва зебоӣ аст, камон мебардорад, вале баъдан вай сахт ба капои мошини марди дигар ғарқ шуд. Вай дарҳол хам шуда, имкон дод, ки пойҳо ва зонуҳояш зарба зананд ва мувозинати худро нигоҳ доранд. Фурудн ба металли нохамвор осон набуд ва Май зуд ба пеш, ба суи шишаи ках-кашак парвоз кард.
  
  Ронандаи Силверадо тормозро пахш кард, аммо ба ҳар ҳол тавонист таппончаро ба рӯи вай равона кунад.
  
  Май зонуҳояшро паҳн кард, вақте ки зарбаи ногаҳонӣ аз вай гузашт, сутунмӯҳра ва китфҳояшро мустаҳкам кард. Силоҳи вай дар дасташ боқӣ монда, аллакай ба террорист ишора карда буд. Ду тир ва ҳирҷир зад, пои ӯ ҳанӯз дар педали тормоз буд, хун пеши куртаашро тар карда, ба пеш афтод.
  
  Май ба капотн мошин хазида, даст ба дохили шишаи пеш гирифт ва ронандаро берун кашид. Ҳеҷ роҳе набуд, ки вай ба ӯ иҷозат диҳад, ки қувваи худро барқарор кунад. Чашмони пур аз дард ӯ ба вай дучор омада, кӯшиш кард, ки худро дуруст кунад.
  
  - Чй хел... ту чй тавр...
  
  Май ба руяш як мушт зад. Вай пас аз он нигоҳ дошт, ки мошин ба қафои Дрейк бархӯрд. Инглис дидаю дониста суръатро паст кард, то ки мошини худгард пеш аз он ки ба ягон самти хатарнок ва тасодуфӣ гардад, "сайд".
  
  "Пас, ин корест, ки шумо дар Бангкок кардед?" - пурсид Алиша.
  
  "Чизе монанди ин".
  
  "Ва баъд чӣ шуд?"
  
  Дрейк ба дур нигоҳ кард. "Ман чизе надорам, дӯстам."
  
  Онҳо дарҳоро кушода, таваққуфгоҳи дукарата дар паҳлӯи таксӣ, то ба қадри имкон ба истгоҳи марказии Гранд наздик шуданд. Сокинони осоишта ба онҳо нигоҳ карда, ақибнишинӣ карданд. Оқилон ба давидан рӯй оварданд. Даҳҳо нафари дигар телефонҳои мобилии худро бароварда, ба аксбардорӣ шурӯъ карданд. Дрейк ба пиёдагард баромад ва фавран ба давидан шурӯъ кард.
  
  "Вақт тамом шуд" гуфт Борегард дар паҳлӯи ӯ.
  
  
  БОБИ 20
  
  
  Дрейк ба зали асосии вокзали марказй зада даромад. Фазои азим ба тарафи чапу рост ва аз боло баланд гашт. Сафҳаҳои ҷилодор ва фаршҳои ҷилодор системаро ба ларза меоварданд, тахтаҳои рафту омад дар ҳама ҷо милт-милт мекарданд ва вуруди одамон беист менамуд. Бо номи Кафе é ба онҳо хотиррасон кард ва нақшаи ошёнаи терминалро нишон дод.
  
  "Лобби асосӣ" гуфт Май. "Ба рост гардед, аз эскалаторҳо гузаред."
  
  Мусобиқа, гардиш ва иҷрои корнамоиҳои аҷиби акробатикӣ танҳо барои пешгирӣ аз бархӯрд, даста истгоҳро пора кард. Дақиқаҳо гузашт. Қаҳвахонаҳо, дӯконҳои шоколади Белгия ва дӯконҳои қаҳвахонаҳо, ки бӯи омехтаи онҳо сари Дрейкро чарх мезанад. Онхо ба гузаргохи ба ном Лексингтон даромада, суръатро суст карданй шуданд.
  
  "Монанди ин!"
  
  Алисия давида давида, аз даромадгоҳи танги яке аз хурдтарин қаҳвахонаҳое, ки Дрейк дида буд, фишурда давид. Такрибан беихтиёр хаёлаш ба хисобу китоб машгул буд. Мушкил нест, танҳо се нафар буданд.
  
  Алисия марди куртаи хокистаррангро ба як сӯ тела дод ва баъд дар паҳлӯи рӯи сиёҳ ба зону афтод. Дар болои стол аз ахлотхои нодаркор пур шуда буд, стулхо бепарво гузошта шуда буданд. Алисия дар поён чарх зад ва дере нагузашта, дар дасташ лифофаи сафед дошт, ки чашмонаш пур аз умед буд.
  
  Дрейк аз чанд қадам дур нигоҳ кард, аммо зани англис не. Ба ҷои ин, вай кормандон ва муштариён, онҳое, ки аз берун мегузаранд ва як минтақаи дигарро мушоҳида мекард.
  
  Дари ҳуҷраи ёрирасон.
  
  Акнун он кушода шуд, як зани кунҷкобу сарашро берун кард. Қариб дарҳол, вай бо ягона марде, ки мустақиман ба ӯ менигарист, тамос гирифт: Мэтт Дрейк.
  
  НЕ...
  
  Вай телефони сайёрро бардошт. "Ман фикр мекунам, ки ин барои шумост" гуфт ӯ танҳо бо лабонаш.
  
  Дрейк сар ҷунбонд, вақте ки ӯ тамоми минтақаро мушоҳида мекард. Алисия лифофаро пора-пора кард ва сипас абрӯ зад.
  
  "Ин ҳақиқат буда наметавонад."
  
  Май чашмонашро калон кард. "Чӣ? Барои чӣ не?"
  
  "Ин мегӯяд, бум!"
  
  
  БОБИ бисту якум
  
  
  Дрейк ба назди телефон шитофт ва онро аз дасти зан гирифт. "Шумо чӣ бозӣ мекунед?"
  
  Марш дар охири сатр хандид. "Шумо дар зери ду мизи дигар тафтиш кардед?"
  
  Он гоҳ хат хомӯш шуд. Дрейк ҳис кард, ки ҳама чиз дар даруни ӯ фурӯ рехт, вақте ки рӯҳ ва қалбаш ях мекунад, аммо ӯ ҳаракатро бас накард. "Ба мизҳо!" дод заду давидан гирифт ва дар зери зонуи наздиктарин афтида лағжид.
  
  Алисия ба кормандон ва меҳмонон дод зад, ки берун раванд ва эвакуатсия кунанд. Бо дар зери мизи дигар афтод. Дрейк, бешубҳа, нусхаи дақиқи он чизеро, ки фаронсавӣ пайхас карда буд, дид - як дастгоҳи хурди таркандае, ки дар зери миз сабт карда шудааст. Андоза ва шакли як шишаи об, он тақрибан дар коғази печонидани пешинаи Мавлуди Исо печонида шуда буд. Паём Хо-хо-хо! Дрейк бетаъсир намонд.
  
  Алисия дар паҳлӯяш нишаст. "Мо маккандаро чй тавр безарар мегардонем? Ва муҳимтар аз ҳама, оё мо метавонем маккандаро безарар созем?"
  
  "Ту медонӣ, ки ман чӣ медонам, Майлз. Дар армия мо як бомбаро пай дар пай таркондем. Асосан, ин роҳи бехатартарин аст. Аммо ин одам чи кор карданашро медонист. Дар бастаи безарар хуб бастабандишуда. Оё шумо симҳоро мебинед? Ҳамаи онҳо як ранг доранд. Сарпӯши детонатор. Суғуртаи дурдаст. Мушкил нест, вале хеле хатарнок."
  
  "Пас, маҷмӯаро созед ва нагузоред, ки ин сарпӯши таркиш хомӯш шавад."
  
  "Маҷмӯа парвариш кунед? Лаънат, мо дар ин ҷо комилан дар як рол ҳастем. " Дрейк ба боло нигарист ва бо чашмони нобовар дид, ки издиҳоми одамонро рӯи худ ба тирезаҳои қаҳвахона пахш мекунанд. Баъзехо хатто кушиш карданд, ки аз дари кушод гузаранд. Телефонҳои асосии Android чӣ гуна марги соҳибони онҳоро дар тӯли чанд дақиқа сабт карданд.
  
  "Баромадан!" - дод зад у ва Алисия ба у хамрох шуд. "Ин биноро фавран эвакуатсия кунед!"
  
  Нихоят чехрахои тарсонда руй гардонданд ва хабар ба онхо расид. Дрейк андозаи толори асосӣ ва шумораи зиёди одамонро дар дохили он ба ёд овард ва дандонҳояшро фишурд, то решаҳо дард кунанд.
  
  "Шумо то кай фикр мекунед?" Алисия боз дар паҳлӯи ӯ нишаст.
  
  "Дақиқаҳо, агар ин тавр бошад."
  
  Дрейк ба дастгоҳ нигарист. Дар ҳақиқат, он мураккаб набуд, танҳо як бомбаи оддӣ, ки барои тарсондан, на маъюб сохта шудааст. Вай бомбаҳои оташфишонии ин андоза ва эҳтимолан бо як дастгоҳи таркишҳои оддиро дида буд. Таҷрибаи артиши ӯ шояд каме пажмурда шуда бошад, аммо вақте ки бо як сими сурх-кабуд дучор шуд, вай ба зудӣ баргашт.
  
  Ба чуз он ки хамаи симхо як ранганд.
  
  Бетартибӣ ҳама чизро дар атрофи пиллаи ихтиёран офаридаи ӯ фаро гирифт. Мисли пичир-пичири хиёнаткорона хабари бомба дар толорҳои бузург паҳн шуд ва хоҳиши як нафар ба озодӣ ба каси дигар ва дигараш сироят кард, то он даме, ки ҳама мусофирон, ба ҷуз аз ҳама сахттарин ё аблаҳон, ба сӯи баромад равон шуданд. Садо гуш-нашаванда буд, он ба тахтахои баланд расида, боз аз болои деворхо мерехт. Марду зан саросема афтода, раҳгузарон ба онҳо кумак карданд. Бархе ба воҳима афтоданд, дигарон ором буданд. Роҳбарон кӯшиш карданд, ки кормандони худро дар ҷои худ нигоҳ доранд, аммо ба таври одилона дар мубориза бо мағлубият мубориза мебурданд. Мардум аз баромадгоҳҳо рехта, кӯчаи 42-юмро пур карданд.
  
  Дрейк дудила шуд, дар пешониаш арақ мечакид. Як ҳаракати нодуруст дар ин ҷо метавонад боиси аз даст додани дасту ё бештар гардад. Ва бадтараш, ин ӯро аз мубориза барои нест кардани Марш берун мекунад. Агар Pythian онҳоро лоғар карда тавонад, пас вай барои ноил шудан ба ҳадафи ниҳоии худ шонси беҳтаре хоҳад дошт - новобаста аз он ки ин дӯзах то чӣ андоза бад аст.
  
  Баъд Борегард дар паҳлӯяш нишаст. "Шумо хубед?"
  
  Чашмони Дрейк калон шуданд. - Чй хел... дар назар дорам, ки ту бо каси дигар ran намезанй...
  
  Бо дастгохи дигареро, ки аллакай хомуш карда буд, дароз кард. "Ин як механизми оддӣ аст ва он ҳамагӣ чанд сонияро дар бар гирифт. Оё ба шумо кӯмак лозим аст?"
  
  Дрейк ба механизмхои дохилии дар ру ба руи у овезоншуда, ба андаке майзада дар чехраи француз нигох карда, гуфт: "Лаънат. Ҳеҷ кас беҳтараш ба шведӣ нагӯяд, ки ин ҳодиса рӯй додааст."
  
  Баъд аз он cap додани таркишро баровард.
  
  Ҳама чиз ҳамон тавр боқӣ мемонад. Уро хисси сабуке фаро гирифт ва лахзае истоду нафасашро рост кард. Боз як бӯҳрон ҳал шуд, боз як ғалабаи хурд барои бачаҳои хуб. Баъд Алисия чашмонашро аз пештахтаи қаҳвахона наканда, панҷ калимаи хеле равшан гуфт.
  
  "Телефони лаънатӣ боз занг мезанад."
  
  Ва дар саросари истгоҳи Гранд маркази, дар саросари Ню Йорк, дар қуттиҳои партовҳо ва зери дарахтҳо - ҳатто ба панҷараҳо баста ва дар ниҳоят аз ҷониби мотоциклронҳо партофташуда - бомбаҳо ба таркиш шурӯъ карданд.
  
  
  БОБИ бисту дуюм
  
  
  Ҳейден дар назди як қатор мониторҳои телевизион, Кинимака дар паҳлӯи ӯ истода буданд. Фикри онҳо дар бораи шикастани Рамсес тавассути таъқиб тавассути Боғи марказӣ ва сипас девонагӣ дар истгоҳи Гранд Сентралӣ муваққатан боздошта шуд. Вақте ки онҳо тамошо мекарданд, Мур ба назди онҳо омад ва дар бораи ҳар як монитор шарҳ доданро оғоз кард, тасвирҳои камера нишон дода шудаанд ва қодиранд, ки мӯи одамро дар бозуи доғдор нишон диҳанд. Фарогирӣ он қадар ҳамаҷониба набуд, аммо вақте ки Дрейк ва дастаи ӯ ба истгоҳи роҳи оҳани машҳур наздик шуданд, беҳтар шуд. Мониторҳои дигар Рамсез ва Прайсро дар ҳуҷайраҳояшон нишон медоданд, аввалӣ бесаброна қадам мезананд, ки гӯё дар ҷойҳо лозим бошад, дуюмӣ афсурда нишаста буд, ки гӯё ҳама чизеро, ки ӯ дар ҳақиқат мехост, пешниҳоди ҳалқа бошад.
  
  Гурӯҳи Мур дар атрофи онҳо боғайратона кор карда, дар бораи мушоҳидаҳо, тахминҳо гузориш медод ва аз афсарони полис ва агентҳо дар кӯча хоҳиш мекард, ки ба минтақаҳои муайян сафар кунанд. Ҳамлаҳо дар назди Ҳейден пешгирӣ карда шуданд, ҳатто дар ҳоле ки Дрейк ва Бо бомбаҳоро дар Гранд Сентрал безарар мекарданд. Ягона роҳе, ки Мур метавонист комилан мутмаин бошад, ки Мидтаун ғамхорӣ карда мешавад, аслан холӣ кардани тамоми сайт аст.
  
  "Ба ман фарқ надорад, ки ин бибии пири кар аст, ки танҳо гурбаашро гум кардааст" гуфт ӯ. "Ҳадди аққал онҳоро бовар кунонед."
  
  "Чӣ тавр камераҳо метавонистанд бомбаҳоро тавассути детекторҳои металлӣ дар истгоҳи Гранд марказӣ гиранд?" - пурсид Кинимака.
  
  "Моддаҳои таркандаи пластикӣ?" Мур ҷуръат кард.
  
  "Оё шумо барои ин чораҳои дигар надоред?" Хейден пурсид.
  
  "Албатта, аммо ба атроф нигоҳ кунед. 90 фоизи мардуми мо дар чустучуи бомбаи лаънатии ядрой мебошанд. Ман ҳеҷ гоҳ ин минтақаро ин қадар холӣ надидаам".
  
  Ҳейден ҳайрон шуд, ки Марш то кай ин корро ба нақша гирифтааст. Ва Рамсес? Шоҳзодаи террорист дар Ню Йорк тақрибан панҷ ҳуҷайра дошт, эҳтимол бештар аст ва баъзеи онҳо ҳуҷайраҳои хоб буданд. Ҳар гуна маводи таркандаро ҳар вақт ба роҳи ғайриқонунӣ ворид кардан мумкин аст ва дар ҳолати зарурӣ ба таври оддӣ гӯр карда, дар ҷангал ё дар таҳхона солҳо пинҳон карда мешавад. Ба русҳо ва достони собитшуда дар бораи ҷомадонҳои ҳастаии гумшудаи онҳо нигаред - ин як амрикоие буд, ки пешниҳод кард, ки шумораи гумшуда шумораи дақиқи барои нобуд кардани Иёлоти Муттаҳида лозим аст. Ин як фироркунандаи Русия буд, ки тасдиқ кард, ки онҳо аллакай дар Амрико ҳастанд.
  
  Вай як қадам ба ақиб рафта, кӯшиш кард, ки тамоми тасвирро ба худ гирад. Дар тӯли бештари умри калонсолонаш Ҳейден корманди мақомоти ҳифзи ҳуқуқ буд; вай хис мекард, ки гуё шохиди хар як холати тасаввуршаванда бошад. Аммо ҳоло... ин бесобиқа буд. Дрейк аллакай аз майдони Таймс то Гранд Сентрал давида, ҳар дақиқа ҳаёти одамонро наҷот дод ва сипас ду нафарро аз даст дод. Дал дар ҳар қадам камераҳои Рамсесро вайрон мекард. Аммо вай аз доираи дақиқ ва даҳшатангези ин падида ба ҳайрат афтод.
  
  Ва дунё бадтар шуд. Вай одамонеро медонист, ки дигар барои тамошои ахбор ташвиш намедиҳад, одамоне, ки барномаҳоро аз телефонҳои худ тоза карда буданд, зеро ҳар чизе ки онҳо дида буданд, нафратовар буд ва онҳо эҳсос мекарданд, ки ҳеҷ коре карда наметавонанд. Қарорҳое, ки аз ибтидо, ба хусус бо зуҳури ДИИШ рӯшан ва ошкор буданд, ҳеҷ гоҳ аз сиёсат, фоида ва тамаъ ва камарзиш ба умқи ранҷу азоби инсонҳо абрӣ гирифта нашуда буданд. Он чизе, ки ҷомеа ҳоло мехоҳад, ростқавлӣ, шахсияте буд, ки онҳо метавонистанд бовар кунанд, шахсе буд, ки бо шаффофияти зиёд омада, барои идора кардан бехатар буд.
  
  Ҳейден ҳама чизро қабул кард. Эҳсоси нотавонӣ ба эҳсосоте монанд буд, ки Тайлер Уэбб вақтҳои охир ӯро аз сар гузаронида буд. Эҳсоси он, ки шуморо ин қадар моҳирона таъқиб мекунанд ва шумо дар ин бора коре карда наметавонед. Ҳоло вай ҳамон эҳсосҳоро ҳис карда, тамошо мекард, ки Дрейк ва Дал кӯшиш мекунанд, ки Ню Йорк ва тамоми ҷаҳонро аз остонаи баргардонанд.
  
  "Ман Рамсесро барои ин мекушам" гуфт ӯ.
  
  Кинимака панчаи азимеро ба китфаш гузошт. "Бигзор ман. Ман аз ту хеле зеботарам ва дар зиндон беҳтар мебудам".
  
  Мур ба экрани мушаххас ишора кард. "Ба он ҷо нигаред, бачаҳо. Онхо бомбаро безарар карданд".
  
  Лаззат тавассути Hayden тир вақте ки ӯ дид, ки Мат Drake аз қаҳвахона тарк & # 233; бо чехраи сабук ва зафарбахш. Дастаи ҷамъшуда шодмонӣ карданд ва сипас ногаҳон таваққуф карданд, зеро воқеаҳо аз назорат берун шуданд.
  
  Дар бисёре аз мониторҳо Ҳейден дид, ки қуттиҳои партов таркида, мошинҳо ба ҳаракат медароянд, то сарпӯши қубурҳоро тарк накунанд. Вай дид, ки мотосиклсаворон ба сари роҳ баромада, ба сӯи биноҳо ва тирезаҳо ашёҳои хиштшаклро мепартофтанд. Баъд аз як сония таркиши дигар ба амал омад. Вай дид, ки мошин чанд фут аз фарш баланд шуд, вақте ки бомб дар зери он мунфаҷир шуд, дуд ва аланга аз паҳлӯҳо берун меояд. Дар саросари истгоҳи марказии Гранд қуттиҳои партов дар байни мусофирони фирорӣ оташ гирифтанд. Ҳадаф террор буд, на талафот. Дар ду купрук сухтор ба амал омад, ки боиси он кадар рохбандии зиёд гардид, ки хатто мотоциклхо аз онхо убур карда наметавонистанд.
  
  Мур нигоҳ кард, чеҳрааш як сония ором шуд, пеш аз он ки ӯ фарёд заданро оғоз кард. Ҳейден кӯшиш кард, ки нуқтаи назари худро нигоҳ дорад ва ҳис кард, ки китфи Мано ба китфи худаш мерасад.
  
  Мо пеш меравем.
  
  Амалиёт дар маркази амалиёт идома дошт, хадамоти изтирорӣ сафарбар карда шуданд ва мақомоти ҳифзи ҳуқуқ ба минтақаҳои аз ҳама осебдида равона карда шуданд. Бригадахои сухторхомушкунй ва сапёрхо аз тамоми хадду канор чалб карда шуданд. Мур фармон дод, ки чархболҳо барои посбонӣ дар кӯчаҳо истифода шаванд. Вақте ки як дастгоҳи хурди дигар ба Macy's фуруд омад, Ҳейден дигар тоқат карда натавонист, ки ба он нигоҳ кунад.
  
  Вай рӯй гардонд ва аз рӯи тамоми таҷрибаи худ ҳар гуна маслиҳатро дар бораи чӣ кор карданро ҷустуҷӯ кард, дар солҳои охир Ҳавайӣ ва Вашингтонро ба ёд овард, тамаркуз кард ... аммо баъд садои даҳшатнок, як садои даҳшатангези тӯлонӣ диққати ӯро ба он баргардонд. экранҳо.
  
  - Не!
  
  
  БОБИ бисту сеюм
  
  
  Ҳейден одамони гирду атрофро шикаста, аз ҳуҷра берун шуд. Вай қариб ки аз хашм гиря мекард, аз зинапоя фуромад ва муштҳои худро ба пораҳои сахти гӯшту устухон фишурдааст. Кинимака бо овози баланд дод зад, аммо Ҳейден ба он аҳамият надод. Вай ин корро мекард ва ҷаҳон ҷои беҳтар ва бехатартар хоҳад буд.
  
  Бо долоне, ки аз зери сайт мегузашт, роҳро пеш гирифта, ниҳоят ба ҳуҷайраи Рамзес расид. Бадбахт хануз ханда мекард, ин садо ба чуз гурриши дахшатангези хайвон чизи дигаре набуд. Ба ҳар ҳол ӯ медонист, ки чӣ рӯй дода истодааст. Банақшагирии пешакӣ аён буд, аммо беэътиноии комил ба некӯаҳволии инсон чизе набуд, ки вай ба осонӣ аз ӯҳдаи худ гирифта метавонист.
  
  Ҳейден дари ҳуҷраи худро кушод. Посбон ҷаҳид ва сипас дар посух ба фармони ӯ ба берун тир холӣ кард. Ҳейден рост ба сӯи панҷараҳои оҳанин равон шуд.
  
  "Ба ман бигӯед, ки чӣ мешавад. Ҳоло ба ман бигӯ ва ман бо ту мулоим хоҳам шуд."
  
  Рамсес хандид. "Чӣ мегузарад?" Вай лаҳҷаи амрикоиро қалбакӣ кардааст. "Гап дар он аст, ки шумо мардумро ба зону меоранд. Ва шумо дар он ҷо хоҳед монд," марди калонсол хам шуда, рост ба чашмони Ҳейден аз масофаи чанд миллиметр нигарист. "Бо забонаш овезон. Шумо ҳар чизеро, ки ман ба ту мегӯям, мекунед".
  
  Ҳейден дари камераро кушод. Рамзес як дакикаро аз даст надода, ба суи у шитофт ва хост уро ба фарш партояд. Дастҳои ин мард баста буданд, аммо ин ӯро аз истифодаи массаи бузурги худ бозмедорад. Ҳейден моҳирона гурехт ва ӯро бо сараш ба яке аз панҷараҳои оҳании амудӣ ғелонда, гарданаш аз зарбаи зарба канда шуд. Пас аз он вай ба гурдаҳо ва сутунмӯҳрааш сахт зарба зад, ки ӯ ғазаб ва нола кард.
  
  Дигар хандаи девона нест.
  
  Ҳейден ӯро мисли халтаи зарбазанӣ истифода бурда, дар атрофи баданаш ҳаракат мекард ва ба минтақаҳои гуногун зарба мезанад. Вакте ки Рамзес гурриш карду ба акиб гашт, вай се зарбаи аввалро шумурд - бинии хунравй, чох ва гулуи латхурда. Рамсес нафасгир шудан гирифт. Ҳейден таслим нашуд, ҳатто вақте ки Кинимака ба ӯ наздик шуда, ӯро даъват кард, ки каме эҳтиёткор бошад.
  
  "Мавзании худро бас кун, Мано" гуфт Ҳейден ба ӯ. "Одамон дар он ҷо мемиранд."
  
  Рамзес хост ханда кунад, аммо дарди гулӯяш ӯро боздошт. Ҳейден инро бо зарбаи тези харгӯш пайравӣ кард. "Ҳозир хандед."
  
  Кинимака уро кашола кард. Ҳейден ба сӯи ӯ рӯ овард, аммо баъдан Рамсес, ки зоҳиран осебдида ба ҳардуи онҳо зад. Вай марди калон буд, ҳатто аз Кинимакӣ баландтар буд, массаи мушакҳои онҳо тақрибан якхела буд, аммо Ҳавайӣ дар як минтақаи муҳим аз террорист бартарӣ дошт.
  
  Таҷрибаи мубориза.
  
  Рамсес бо Кинимака бархӯрд ва сипас шадидан ҷаҳиш кард ва ба камераи худ баргашт. "Шумо аз кадом ҷаҳаннам сохта шудаед?" - гурур-гур кард у.
  
  "Мавод аз шумо қавитар аст" гуфт Кинимака ва минтақаи зарбаро молида.
  
  "Мо мехоҳем бидонем, ки баъд чӣ мешавад" гуфт Ҳейден ва аз паи Рамсес ба ҳуҷайрааш баргашт. "Мо мехоҳем дар бораи бомбаи ҳастаӣ маълумот гирем. Ин дар куҷост? Кӣ назорат мекунад? Фармонҳои онҳо чист? Ва ба хотири Худо, нияти аслии шумо чист?"
  
  Рамзес барои рост истодан мубориза мебурд ва маълум нест, ки ба зону афтодан намехост. Дар ҳар як ришта шиддат ҳис карда мешуд. Аммо, вакте ки нихоят аз чо бархост, сараш хам шуд. Ҳейден мисли мори захмӣ эҳтиёткор буд.
  
  "Шумо ҳеҷ кор карда наметавонед. Аз марди худ пурсед, Нарх. Вай инро аллакай медонад. Ӯ ҳама чизро медонад. Ню Йорк месӯзад, хонум ва мардуми ман дар байни хокистарҳои сӯзон рақси пирӯзии моро хоҳанд кард."
  
  Нарх? Ҳейден дар ҳар қадам хиёнатро медид. Касе дурѓѓ мегуфт ва ин «а®ру ѓазабашро боз ®ам бештар ҷѓшонид. Ба захр, ки аз лаби мард мечакид, таслим нашуда, даст ба Мано дароз кард.
  
  "Бирав, ба ман як таппончаи ҳайратангез биёр."
  
  "Ҳайден..."
  
  "Бигиру бикун!" Вай рӯй гардонд, хашм аз ҳар сӯрох мебаромад. "Ба ман як таппончаи ҳайратангез биёред ва аз он ҷо берун шав."
  
  Дар гузаштаи худ, Ҳейден муносибатҳоеро вайрон кард, ки дар он шарики худро хеле заиф меҳисобад. Махсусан он чизе, ки вай бо Бен Блейк мубодила карда буд, ки танҳо пас аз чанд моҳ аз дасти одамони Подшоҳи Хун кушта шуд. Вай фикр мекард, ки Бен хеле ҷавон, бетаҷриба, то андозае ба камолот нарасидааст, аммо ҳатто бо Кинимака вай ҳоло нуқтаи назари худро ислоҳ кардан гирифт. Вай ӯро ҳамчун заиф, камбуд ва бешубҳа ба барқарорсозӣ ниёз дошт.
  
  "Бо ман чанг накун, Мано. Бигиру бикун".
  
  Пичиррос, аммо он ба гӯши Ҳавайӣ комилан расид. Марди калонсол чеҳра ва эҳсосоти худро аз вай пинҳон карда гурехт. Ҳейден нигоҳашро ба Рамсес баргардонд.
  
  "Ҳоло шумо низ мисли ман ҳастед" гуфт ӯ. "Ман шогирди дигар гирифтам."
  
  "Ба фикри ту?" Ҳейден зонуашро ба шиками дигаре зад, баъд оринҷаш бераҳмона ба пушти гардани ӯ зад. "Оё донишҷӯ туро латукӯб мекунад?"
  
  - Кош дастонам озод мебуданд...
  
  "Дар ҳақиқат?" Ҳейден аз хашм кӯр шуд. "Биёед бубинем, ки шумо чӣ кор карда метавонед?"
  
  Вақте ки ӯ ба дастони Рамзес расид, Кинимака баргашт, таппончаи сигоршакл дар мушти фишурдаи ӯ часпида буд. У нияти уро фахмида, акиб рафт.
  
  "Чӣ?" - дод зад вай.
  
  "Шумо он чизеро, ки бояд кунед, мекунед."
  
  Ҳейден он мардро лаънат кард ва баъд дар чеҳраи Рамзес боз ҳам баландтар лаънат хонд ва хеле ноумед шуд, ки ӯро шикаста наметавонад.
  
  Овози пасту ором ғазаби ӯро бурид: Бо вуҷуди ин, шояд ӯ ба шумо ишорае дода бошад.
  
  Мумкин ки.
  
  Ҳейден Рамсесро тела дод, то он даме, ки ба болояш афтод, идеяи нав дар сараш пайдо шуд. Бале, шояд роҳе ҳаст. Вай ба Кинимака бо чашмони худ нигоҳ карда, аз камера берун баромад, онро қуфл кард ва сипас сӯи дари берунӣ равон шуд.
  
  "Дар боло ягон чизи нав рӯй медиҳад?"
  
  "Бомбаҳои ахлот бештар, аммо ҳоло камтар. Дигар мотоциклсавор, вале онҳо ӯро дастгир карданд."
  
  Раванди тафаккури Ҳейден равшантар шуд. Вай ба долон баромад ва баъд ба дари дигар рафт. Вай таваққуф накарда, байни мардумро тела дод ва боварӣ ҳосил кард, ки Роберт Прайс садои аз ҳуҷайраи Рамзес омадаро мешунавад. Нигоҳе, ки дар чашмони ӯ буд, ба ӯ гуфт, ки ин тавр аст.
  
  "Ман чизе намедонам" гуфт ӯ. "Лутфан ба ман бовар кунед. Агар вай ба шумо гуфта бошад, ки ман дар бораи бомбаи ядрой чизе медонам, пас вай дуруг мегуяд".
  
  Ҳейден ба таппончаи ҳайратангезаш даст дароз кард. "Ба кӣ бовар кардан? Террористи девона ё сиёсатмадори хоин. Дарвоқеъ, биёед бубинем, ки тасарр ба мо чӣ мегӯяд".
  
  - Не! Нарх ду дасташро боло бардошт.
  
  Ҳейден ҳадаф гирифт. "Шумо шояд намедонед, ки дар Ню Йорк чӣ рӯй дода истодааст, Роберт, бинобар ин ман ҳама чизро ба шумо мегӯям. Танҳо як бор. Ҳуҷайраҳои террористӣ силоҳи ҳастаиро назорат мекунанд, ки мо боварӣ дорем, ки онҳо метавонанд дар ҳар лаҳза тарканд. Ҳоло Пифии девона фикр мекунад, ки вай воқеан вазъро назорат мекунад. Дар тамоми Манҳеттан таркишҳои хурд рух медиҳанд. Дар вокзали марказй бомбахо гузошта шуданд. Ва Роберт, ин охир нест."
  
  Собик котиби давлатй гуш-куф кард, тамоман сухане гуфта натавонист. Дар возеҳи наваш Ҳейден қариб боварӣ дошт, ки ӯ рост мегӯяд. Аммо ин як пораи шубҳа боқӣ монда, ӯро мисли кӯдаки хурдсол пайваста азоб медод.
  
  Ин мард сиёсатмадори муваффақ буд.
  
  Вай аз таппончаи ҳайратангез тир холӣ кард. Он ба паҳлӯ парида, мардро як дюйм гум кард. Нарх дар мӯзааш ба ларза даромад.
  
  "Зарбаи навбатӣ дар зери камар хоҳад буд" ваъда дод Ҳейден.
  
  Пас, вақте ки Прайс ашк рехт, вақте ки Мано гиря кард ва хандаи девонаи Рамзесро ба ёд овард, вақте ки вай дар бораи тамоми даҳшатҳое, ки ҳоло дар Манҳеттен аст ва дар бораи ҳамкасбони худ дар ғафсии он, дар дили Ҷопарди фикр мекард, Ҳейден Ҷей, ки шикаст хӯрд.
  
  Дигар на. Ман бо ин як дақиқа дигар тоқат намекунам.
  
  Прайсро гирифта, ӯро ба девор партофт, қувваи зарба ӯро ба зону афтод. Кинимака онро бардошта, ба у нигохи саволомезона дод.
  
  "Танҳо аз роҳи ман дур шав."
  
  Вай Прайсро боз ба дари берун партофт. Вай оҳиста-оҳиста ҷаҳида, оҳиста-оҳиста афтид ва баъд вай боз ӯро гирифт ва ӯро ба долон ва ба сӯи камераи Рамзес бурд. Вақте ки Прайс террористро дар ҳуҷайрааш маҳкам дид, ӯ ба гиря ва ғурғун шурӯъ кард. Ҳейден ӯро ба пеш тела дод.
  
  "Лутфан, лутфан, шумо ин корро карда наметавонед."
  
  "Дарвоқеъ," гуфт Кинимака. "Ин чизест, ки мо карда метавонем."
  
  "Нух!"
  
  Ҳейден Прайсро ба панҷара партофта, камераро кушод. Рамзес ҷунбонд, то ҳол дар болои кат нишаста, аз зери пилкони пӯшидааш чӣ рӯй дода истодаро тамошо мекард. Кинимака Glock-и худро берун кашид ва ҳардуро ҳадаф гирифт, вақте Ҳейден пайвандҳои онҳоро кушод.
  
  "Як имконият" гуфт вай. "Як камераи зиндон. Ду мард. Аввалин шахсе, ки маро ба сӯҳбат даъват мекунад, худро беҳтар ҳис мекунад. Шумо фаҳмидед?"
  
  Нарх мисли гӯсолаи нимхӯрда палид шуд. Рамсес ҳанӯз ҳам ҷунбонд. Барои Ҳейден, дидани ӯ асабонӣ буд. Тағйироти ногаҳонӣ дар ӯ бемаънӣ буд. Вай дур рафт ва ҳуҷайраро қуфл кард ва ҳарду мардро бо ҳам гузошт, вақте ки телефонаш занг зад ва садои агент Мур ба хати занг зад.
  
  "Ин ҷо биё, Ҷей. Шумо бояд инро бубинед."
  
  "Ин чи аст?" Вай бо Кинимака давида, сояҳои онҳоро аз блокҳои ҳуҷайра берун карда, ба зина боло баромад.
  
  "Бомбаҳои бештар" гуфт ӯ бо таассуф. "Ман ҳамаро барои тоза кардани бесарусомонӣ фиристодам. Ва ин талаботи охирин он чизе нест, ки мо интизор будем. Оҳ, ва марди шумо Дал дар ҳуҷайраи чор пешсаф дорад. Ӯ ҳоло онро таъқиб мекунад."
  
  "Биёед ба роҳ меравем!" Хейден ба суи бинои станция шитофт.
  
  
  БОБИ бисту чорум
  
  
  Дал худро ба курсии пассажир партофт ва ба Смит иҷозат дод, ки мошинро идора кунад; Кензи, Лорен ва Йорги ба курсии қафо баргаштанд. Ҳатто вақте ки онҳо ба истгоҳ бармегарданд, гузоришҳо дар бораи ҳамлаи Дрейк ба истгоҳи Гранд марказӣ буданд, аммо ӯ дигар чизе нашунид. Мур навакак як маслиҳати дигарро аз як хабарнигор гирифт - як ячейкаи чоруми террористӣ аз як бинои боҳашамат дар наздикии Боғи марказӣ фаъолият мекард ва ҳоло, вақте ки Даль дар ин бора фикр мекард, ин дуруст аст, ки баъзе аз ин ҳуҷайраҳо нисбат ба дигарон ба таври дигар маблағгузорӣ карда шудаанд - он ба онҳо кӯмак кард, ки бо издиҳом омехта шаванд - аммо Дал дар ҳайрат буд, ки чӣ тавр як гурӯҳи одамон метавонанд дар ҷомеаи муайян бидуни ёдоварӣ аз мағзи шустани онҳо ба осонӣ вуҷуд дошта бошанд. Шустани майна як санъати махсус буд ва ӯ шубҳа дошт, ки террористи маъмулӣ онро ҳанӯз азхуд кардааст.
  
  Ин кадар соддалавхона нашавед.
  
  Агентҳои Мур барои ба даст овардани ин нишонаҳо на танҳо дучор шуданро зери хатар гузоштанд. Оқибатҳои ин рӯз беохир садо хоҳад дод ва ӯ умедвор буд, ки Ватан медонад, ки ҳамааш чӣ гуна фурӯ хоҳад рафт. Агар имрӯз як агенти махфӣ сӯзонда шуда бошад, мушкилоти ӯ нав оғоз мешуд.
  
  Полисҳои роҳ, ки ҳамеша дар чорроҳаҳо бартарӣ доштанд, тамоми кӯшишҳои худро барои филтр кардани трафик кӯшиш карданд, ки бо мушкилоти азим ва эҳтимолан ҳалнашаванда рӯ ба рӯ шуданд, аммо ба мошинҳои огоҳи таъҷилӣ бояд афзалият дода мешуд. Далл якчанд платформаҳои хурди тамошобинро дид, ки тақрибан ба мисли чинакчиёни хурди гелос - дар он ҷо афсарони полис ҳамкорони худро аз нуқтаи баландтар роҳнамоӣ мекарданд ва ӯ ҳангоми иҷоза додани онҳо миннатдории худро ҷунбонд.
  
  Дал GPS-и мошинро тафтиш кард. "Ҳашт дақиқа" гуфт ӯ. - Мо тайёрем?
  
  "Тайёр" тамоми даста баргаштанд.
  
  "Лорен, Йорги, ин дафъа бо мошин бимон. Мо дигар наметавонем туро таваккал кунем."
  
  "Ман меоям" гуфт Лорен. "Шумо ба кӯмак ниёз доред."
  
  Далл тасвирҳои таҳхона ва марги раҳбари нерӯҳои махсусро хориҷ кард. "Мо наметавонем ҳаёти нолозимро зери хатар гузорем. Лорен, Йорги, шумо дар соҳаҳои гуногун арзиши худро доред. Танҳо намуди зоҳириро тамошо кунед. Дар он ҷо ба мо низ чашм лозим аст."
  
  "Шояд ба шумо маҳорати ман лозим шавад" гуфт Йорги.
  
  "Ман шубҳа дорам, ки мо ба балконҳо ҷаҳиш мекунем, Йорги. Ё бо истифода аз қубурҳои дренажӣ. Факат... - ох кашид. "Лутфан, ҳамон тавре ки ман хоҳиш мекунам, иҷро кунед ва ба намуди хунрез нигаред. Маро маҷбур накунед, ки инро ба фармоиш табдил диҳед."
  
  Хомушии ногуворе хукмфармо буд. Ҳар як аъзои даста ҳодисаҳои ҳамлаи қаблиро ба таври дигар қабул карданд, аммо азбаски ҳамаи ин ҳамагӣ ним соат пеш рух дода буд, аксарият ҳанӯз дар шок буданд. Мушоҳидаҳо беохир буданд - онҳо то чӣ андоза ба таркиш наздик буданд. Чӣ гуна як одам барои наҷоти ҷони онҳо ин қадар фидокорона худро қурбон кард. Ин террористон ба ҳама шаклҳои ҳаёт то чӣ андоза арзон муносибат мекарданд.
  
  Далл дарк кард, ки андешаҳояш ба он арраи кӯҳна бармегарданд - чӣ гуна калонсолон метавонад дар кӯдаки хурдсол чунин хислатҳои нафратангезро ҷой диҳад? Ақли бегуноҳтарин? Шахси калонсол ва масъули-ятнок чй гуна боварй дошт, ки ин гуна аклу шуури нозукро вайрон кардан, рохи хаёти умедбахшро абадй тагьир додан дуруст аст? Ба чои он... чй?... кинаю адоват, бегайратй, фанатизм.
  
  Новобаста аз он ки мо ба он чӣ гуна нигоҳ кунем, новобаста аз он ки нуқтаи назари мо ба дин чӣ гуна аст, фикр мекард Далл, шайтон воқеан дар байни мо роҳ меравад.
  
  Вақте ки онҳо ба бинои баландошёна наздик шуданд, Смит тормозро пахш кард. Тайёр шудан ва аз мошин фуромадан сонияҳо лозим шуд, ки ҳамаашон дар пиёдагард беҳимоя монданд. Далл худро нороҳат ҳис кард, зеро медонист, ки ҳуҷайраи чорум қариб дар дохили он аст ва онҳо то чӣ андоза қобилият доранд. Нигоҳаш ба Лорен ва Йорги афтод.
  
  "Шумо чӣ кор карда истодаед? Боз ба мошин савор шавед".
  
  Ба назди дарбон омада, ҳуҷҷатҳои худро нишон доданд ва дар бораи ду квартира дар ошёнаи чорум пурсиданд. Ҳарду ба як ҷуфти ҷавон тааллуқ доштанд, ки худро ба худ нигоҳ медоштанд ва ҳамеша хушмуомила буданд. Дарбон ҳеҷ гоҳ ҳарду ҷуфтро якҷоя надида буд, аммо бале, яке аз хонаҳо меҳмонони доимиро қабул мекард. Ӯ фикр мекард, ки ин як шаби иҷтимоӣ аст, аммо баъдан барои кунҷковӣ ба ӯ пул надоданд.
  
  Даль оҳиста ӯро ба як сӯ тела дод ва ба сӯи зинапоя равон шуд. Дарбон пурсид, ки оё калид лозим аст?
  
  Даль нарм табассум кард. "Ин лозим нахоҳад буд."
  
  Чор ошьёнаро ба осонй бар-тараф карданд ва баъд се солдат бо эхтиёт бо рохрав кадам мезаданд. Вақте ки Дал дид, ки рақами дурусти манзил ба назар мерасад, телефони мобилии ӯ ба ларзиш даромад.
  
  "Чӣ?" Смит ва Кензи гирду атрофи худро фаро гирифта, интизор буданд.
  
  Овози хастаи Мур сари Дальро фаро гирифт. "Маълумот дурӯғ аст. Баъзе маълумотдиҳандагон одамони нодурустро барои гирифтани интиқоми каме чаҳорчӯба мекунанд. Бубахшед, ман нав фаҳмидам."
  
  "Дурӯғ", - нафас кашид Дал. "Шумо маро масхара мекунед? Мо бо HKs дар назди дари девонаи онҳо истодаем. "
  
  "Пас тарк кунед. Хабардор яке аз занонро дуст медорад. Фарқ надорад, танҳо ба роҳ баргардед, Дал. Маълумоти зерин сурх гарм аст ".
  
  Швед дашном дод ва дастаи худро боз даъват кард, яроку аслихаи худро пинхон кард ва баъд аз назди дарбони хайрон шитобон гузашт. Далл воқеан фикр карда буд, ки аз дарбон хоҳиш кунад, ки эвакуатсияи оромро пеш аз баромадан ба ошёнаи чорум анҷом диҳад - медонист, ки дар он ҷо чӣ рӯй дода метавонад - ва ҳоло дар ҳайрат буд, ки сокинон пас аз қаллобӣ будани нӯги ӯ чӣ гуна муносибат мекунанд.
  
  Саволи ҷолиби иҷтимоӣ. Чӣ гуна шахсе шикоят мекунад, ки дар ҳоле ки полис террористонро ҷустуҷӯ мекард, аз хонааш ронда мешаванд...
  
  Дал китф дархам кашид. Мур ҳанӯз дар рӯйхати зиштҳои худ набуд, аммо он мард дар замини санглох мегашт. "Ин маслиҳати навбатӣ кор хоҳад кард, дуруст?" Вай дар хати кушод сухан ронд.
  
  "Ин тавр бояд бошад. Ҳамон бача, ки камераи сеюмро ламс кард. Танҳо ба Таймс Сквер равед ва зуд."
  
  "Оё майдони Таймс зери хатар аст? Кадом қувваҳои амниятӣ аллакай вуҷуд доранд?"
  
  "Ҳамаи онҳо".
  
  - Хуб, даҳ дақиқа мондааст.
  
  "Бигзор панҷ бошад."
  
  Смит мисли дев меронд, кунҷҳоро бурид ва дар байни мошинҳои суст таваққуфшуда фишурда, ҳатто шустушӯй мекард. Онҳо мошинро дар кӯчаи 50-ум партофтанд ва ҳоло ба муқобили издиҳом, ки аз майдони Таймс, дӯконҳои шодмононаи M&M's World, Hershey's Chocolate World ва ҳатто Starbucks дар кунҷи кӯча, ки ҳоло аз таҳдиди наздиктарин осеб дидаанд, давида рафтанд. Лавҳаҳои бузурги ба андозаи инсонӣ кӯчаро бо ҳазорон тасвирҳои рангоранг мунаввар мегардонданд, ки ҳар кадоме барои таваҷҷӯҳ ба он мубориза мебурданд ва ба ҷанги зинда ва ларзиш машғул буданд. Экипаж як ҷангали чӯбро кашиданд, зеро қариб ҳар як мағозаи дигар ба ягон намуди таъмир машғул буд. Дал кӯшиш кард, ки роҳи бехатарии Лорен ва Йоргиро фикр кунад, аммо сафар ва фирор онро қариб ғайриимкон кард. Хохем ё не, хамаашон акнун сарбоз буданд, даста аз хузури худ мустахкам мешуд.
  
  Дар пеш, полис атрофи майдонро муҳосира мекард. Сокинони Ню-Йорк ба нобовар менигаристанд ва ба меҳмонон гуфтанд, ки ба меҳмонхонаҳояшон баргарданд.
  
  "Ин танҳо як чораи эҳтиётӣ аст, хонум" гуфт Дал шунид яке аз полис либоси якхела.
  
  Ва он гоҳ ҷаҳон боз ба дӯзах табдил ёфт. Чаҳор сайёҳон, ки дар тирезае, ки дар атрофи Левис ва Бабба Гамп харидорӣ мекарданд, борхалтаҳои худро партофта, дарунро шикофта, силоҳҳои автоматиро берун кашиданд. Дал дар паси як дӯкони кӯча ғарқ шуда, силоҳи худро кушод.
  
  Садои тир дар майдони Таймс садо дод. Тирезахо ва лавхахои шикаста бо рег пушонда, вайрон шуда буданд, зеро ак-сарияти онхо акнун экрани калонтарин дар чахон ва тачассуми капитализм буданд. Миномёт ба сари рохрав борид. Онҳое, ки боқӣ монданд ва нерӯҳои амниятӣ барои пинҳон шудан давиданд. Дал сарашро берун карда, ҷавоб дод; тирҳои ӯ ҳадаф нагирифтанд, балки террористонро бо овози баланд лаънат карданд ва пӯшиши худро ҷустуҷӯ карданд.
  
  Ин дафъа рост ба шумо, бо қаноатмандии хира фикр мекард Далл. Аз ту умед нест.
  
  Даль дид, ки қафас дар паси як таксии таваққуфшуда ғарқ шуда, автобусеро дид, ки дар наздикӣ гузошта шудааст. Вай қаблан ҳеҷ гоҳ ба Таймс Сквер наомада буд ва онро танҳо дар телевизион дида буд, аммо дидани чунин як минтақаи аз афташ барои пиёдагардон ин қадар холӣ асабонӣ буд. Тирандозӣ бештар садо дод, вақте ки аъзои ҳуҷайра бешубҳа диданд, ки одамон дар дохили мағозаҳо ва биноҳои офисӣ ҳаракат мекунанд. Даль оромона ба куча баромад.
  
  Дар паси автобус ва қад-қади пиёдагардҳои дур, дигар нерӯҳои амниятӣ мавқеи худро ишғол мекарданд. Нерӯҳои зиёди SWAT, агентҳои сиёҳпӯст ва полисҳои NYPD дар атрофи як ритми ором ва хореографӣ манёвр карданд. Дал ба онҳо ишора кард, ки саф кашанд. Он чизе, ки дар ин ҷо ҳамчун аломат дода шуда буд, ба таври возеҳ тарҷума карда нашудааст, зеро ҳеҷ кас ба шведи девона камтарин аҳамият намедод.
  
  "Оё мо мунтазири ин пишакҳои се-чорҳафӣ ҳастем ё ин модаркалонҳоро месӯзонем?" Кенси ба пахлуяш молид.
  
  Дал аз агентхои Америка ру гардонданд. "Ба ман истилоҳоти рангоранги шумо хеле маъқул аст" гуфт ӯ ва ба сояи автобус даромада. "Аммо аз ҷиҳати иқтисодӣ."
  
  "Пас шумо маро ҳоло дар ин ҷо мехоҳед. Ман мефаҳмам."
  
  "Ман инро нагуфтам".
  
  Смит дар замин пахн шуда, ба зери мошинхо нигарист. "Ман пойҳоро мебинам."
  
  "Оё шумо боварӣ дошта метавонед, ки инҳо пойҳои террористон ҳастанд?" - пурсид Дал.
  
  "Ман ҳамин тавр фикр мекунам, аммо ин бешубҳа, тавре нест, ки гӯё онҳо қайд карда шудаанд."
  
  "Онҳо ба зудӣ дар ин ҷо хоҳанд шуд", Кензи милтиқи худро бардошт, ки гӯё шамшере буд, ки ӯ мехост, ва дар паси яке аз чархҳои азими автобус истод. Коллектив як нафаси коллективй гирифт.
  
  Дал ба берун нигарист. "Ман дар ҳақиқат боварӣ дорам, ки ин бори дигар аст."
  
  Кензи аввал рафта, паси автобусро давр зада, ба таксии зард ҳамла кард. Тирпарронии пулемёт ба гуш мерасид, вале он ба тирезаҳо, истгоҳҳои автобусҳо ва ҳама ҷойҳое нигаронида шудааст, ки ба назари террористон одамони бедифоъ пинҳон шуда метавонанд. Дал ба ситораҳои бахти худ ташаккур гуфт, ки ягон посбон ҷойгир нашудааст, зеро медонист, ки суръат шарики онҳо дар нобуд кардани ҳуҷайра аст, ки ин бояд пеш аз гузаштан ба гранатаҳо ё бадтар анҷом дода шавад. Вай ва Кенси дар таксӣ давр зада, ба чор мард нигоҳ карданд, ки ба таври ҳайратангез зуд вокуниш нишон доданд. Онҳо ба ҷои он ки силоҳҳои худро ҷунбонданд, онҳо танҳо ҳамла карданд ва ба Далл ва Кензи зарба заданд ва онҳоро ба замин афтонданд. Ҷасадҳо дар сари роҳ дароз кашида буданд. Даль мушти фуромадаистодаро гирифт ва онро аз худ дур кард ва шунид, ки ангуштони ӯ ба асфалт сахт задаанд. Аммо дасти дуюм, ин дафъа бо кундаи милтик баланд шуд. Далл на онро ба дом афтонд ва на ба дур нигоҳ карда натавонист, бинобар ин ӯ ба ягона амале, ки дар ихтиёраш буд, баргашт.
  
  Пешонаашро паст карда, зарбаи косахонаи сарашро гирифт.
  
  Сиёхй дар пеши чашмонаш чарх мезад, дард аз асаб ба асаб мерасид, вале Швеция намегузошт, ки ягонтои ин ба кораш халал расонад. Силоҳ зад ва сипас, осебпазир буд. Дал ӯро гирифта, ба сӯи марде, ки ӯро нигоҳ дошт, кашид. Аз ду тарафи руяш хун чорй шуд. Мард бори дигар мушт бардошт, ин дафъа каме тарсончактар ва Дал онро бо мушти худ гирифта, ба фишурдани он шурӯъ кард.
  
  Ҳар нахи ҳастии ӯ, ҳар раги ҳар буғум танг шуд.
  
  Устухонхо мисли шохахои шикаста мешикастанд. Террорист дод зад ва хост дасташро аз худ дур кунад, аммо Даль дар ин бора шунидан нахост. Онҳо бояд ин камераро хомӯш кунанд. Тез. Вай боз ҳам сахттар фишурда, боварӣ ҳосил кард, ки диққати мардро дарди шадиди мушт пурра ба худ кашад ва Glock-ро берун кашид.
  
  Яке кушта шуд.
  
  Пеш аз он ки чашми террорист парида шавад, таппонча се тир холӣ кард. Дал ӯро ба як сӯ партофт ва сипас мисли фариштаи интиқомгиранда бархост, хун аз косахонаи сараш мерехт ва як нигоҳи қатъият хислатҳои ӯро халалдор мекард.
  
  Кензи бо як марди калон меҷангад, таппончаҳои онҳо дар байни баданҳояшон гузошта шуда буд ва чеҳраҳояшон қариб ба ҳам мепайвандад. Смит дар сеюм фаромад ва писарро маҷбур ба зону зад, вақте ки ӯ бо хашми қариб комил ва дақиқ зарба зад. Террористи ниҳоӣ аз Лорен ғолиб омад ва ӯро ба замин афтонд ва мехост ҳадаф бигирад, ки Йорги худро ба пеши бочка партофт.
  
  Даль нафасашро кашид.
  
  Аз таппонча тир холй кард. Йорги афтода, зиреҳи баданаш бархӯрд. Даль баъд дид, ки вазъият аз он вакте ки вай онро бори аввал хонда буд, каме фарк мекунад. Йорги дар пеши тир ба таври варзишӣ ҷаҳида, бо тамоми баданаш дасти тирандози террористро пахш кард.
  
  Дигар, вале ба ҳар ҳол самаранок.
  
  Даль ба ёрии рус шитофт ва ба зери дасти чапи чанговар зада, пояшро аз замин бардошт. Шветсия импулс ва суръатро ба вуҷуд овард, мушакҳои худро кашид ва бори худро бо ваҳшие, ки аз норозӣ таваллуд шудааст, бардошт. Се фут, баъд шаш, ва террорист зуд ба ақиб партофта шуд, вақте ки ӯ дар ниҳоят сари худро ба менюи менюи Hard Rock Cafe é зад. Пластмасса кафид, дар хун тар шуд, чун импулси девонавори Даль косахонаи сари харифашро кафида, гуштро пора-пора кард. Шояд Кинимака писанд наомад, аммо швед барои безарар гардонидани террорист аз симои амрикои истифода бурд.
  
  Карма.
  
  Даль боз чарх зад, акнун аз гушу манахаш хун мечакад. Кензи ва рақиби ӯ ҳанӯз дар ҷанги марговар баста буданд, аммо Смит тавонист фосилаи байни худ ва сарбозро бо чанд партофт маҳкам кунад. Дар гардиши ниҳоӣ ӯ барои чарх задани силоҳи худ мубориза бурд, бахт омад ва бо нуги тез рост ба сӯи Смит ишора кард.
  
  Даль наъра зада, ба пеш шитофт, аммо дар бораи тир чизе карда натавонист. Дар як мижа задан, террорист тир холӣ кард ва ҳамлагар Смит тире гирифт, ки ӯро дар роҳи худ боздошт ва ӯро ба зонуяш расонд.
  
  Ман пешонии уро ба хатти тири навбатй наздик мекунам.
  
  Террорист чакро кашид, аммо дар ин лаҳза Далл пайдо шуд - кӯҳи ҷунбишу ҷунбиш - ва террористро байни худ ва девор маҳкам кард. Устухонхо шикас-танд, ба хамдигар сухта, хун фаввора зада, милтик бо гурриш ба тарафи тараф парвоз мекард. Ҳангоме ки Далли ҳайрон ба сӯи Смит мерафт, ӯ дид ва шунид, ки сарбози хашмгин бо овози баланд дашном медиҳад.
  
  Он гоҳ ӯ хуб аст.
  
  Смитро камарбанди Кевлар наҷот дод, то ҳол аз масофаи наздик тир холӣ карда мешуд ва аз контузия қариб мемурд, аммо зиреҳи авангарди нави онҳо зарбаро нарм кард. Даль руяшро пок карда, акнун наздик шудани дастаи куввахои махсусро кайд кард.
  
  Кенси бо рақибаш ин тавр ва он тараф меҷангад, марди калонтар барои мувофиқат кардан ба чолокӣ ва мушакҳои воқеии вай мубориза мебурд. Даль бо табассуми ночиз дар чехрааш ба акиб рафт.
  
  Яке аз бачаҳои нерӯҳои махсус давида омад. "Оё вай ба кӯмак ниёз дорад?"
  
  "Не, вай танҳо фиреб мекунад. Вайро танҳо гузоред".
  
  Кенси мубодиларо аз гӯшаи чашмаш гирифт ва дандонҳои аллакай фишурдаашро замин кард. Маълум буд, ки ҳарду баробаранд, аммо швед ӯро меозмояд, садоқати ӯро ба даста ва ҳатто худаш месанҷад. Оё вай сазовор буд?
  
  Вай таппончаро гирифт ва баъд раҳо кард, вақте ки рақибаш қафо кашид, ки ӯ мувозинаташро бо зону ба қабурғаҳо ва оринҷ ба бинӣ гум кард. Зарбаи навбатии вай зарба ба банди дасташ буд ва пас аз он бо суръати раъду барқ даст дод. Вақте ки мард мубориза мебурд ва нола мекард, вай банди дасташро сахт ба қафо хам кард, садои чапро шунид ва дид, ки таппонча ба фарш афтод. Ӯ ҳанӯз ҳам мубориза мебурд, кордро берун оварда, ба синааш зад. Кенси ҳамаашро фишурда, ҳис кард, ки теғ аз гӯшти болои қабурғаҳояш бурида мешавад ва дар гирду атроф чарх зада, онро бо худ кашид. Корд барои зарбаи дуввум ба ақиб рафт, аммо ин дафъа вай омода буд. Вай бозуи хориҷшударо гирифта, дар зери он чарх зад ва онро аз пушти мард печонд. Вай бераҳмона фишор овард, то он даме, ки ӯ низ шикаст ва террористро нотавон гузошт. Вай зуд ду норинҷакро аз камарбанди ӯ канда, баъд яке аз онҳоро ба пеши шимаш ва ба шорти боксёраш андохт.
  
  Дал, тамошо карда, фаҳмид, ки доду фарёд гулӯяшро дарида истодааст. "Нух!"
  
  Ангуштони Кензи ҳамлагарро озод карданд.
  
  "Мо ин корро намекунем, шумо..."
  
  "Шумо ҳоло чӣ кор кардан мехоҳед," хеле наздик пичиррос зад Кензи, "бо дастони шикаста ва ҳама чиз?" Акнун ба касе зарар намерасонӣ, аҳмақ?"
  
  Дал намедонист, ки нигоҳ доштан ё гурехтан, давидан ё ғарқ шудан, Кензиро дастгир кардан ё ҷаҳидан барои паноҳгоҳ. Дар ниҳоят, сонияҳо гузаштанд ва чизе таркид, ба ҷуз аз сӯзишвории махсусан кӯтоҳи Смит.
  
  "Шумо маро масхара мекунед?" наъра кард у. "Ҷаҳаннам занад-"
  
  "Қалбакӣ" Кензи ҳамлагарро ба сари хунравии Дал партофт. "Ман фикр мекардам, ки он чашмони уқоби комил ин мушкилотро пай мебаранд."
  
  "Ман ин корро накардаам." Шведихо оханги чукур кашид. "Лаънат, Кенз, шумо як зани девона дар сатҳи ҷаҳонӣ ҳастед."
  
  "Фақат ба ман катанаамро баргардонед. Он ҳамеша маро ором мекунад ".
  
  "Оҳ Бале. боварӣ дорам,"
  
  "Ва шумо инро мегӯед, шведи девона."
  
  Даль сарашро хам кард. ламс кунед. Аммо лаънат, ман фикр мекунам, ки ман бо бозии худ вохӯрдам.
  
  То ин вақт, гурӯҳҳои SWAT ва агентҳои ҷамъшуда дар байни онҳо буданд, ки минтақаҳои атрофи Таймс Скверро муҳофизат мекарданд. Даста аз нав ҷамъ шуд ва чанд дақиқа вақт гирифт, то нафас гирад.
  
  "Чор ҳуҷайра поён" гуфт Лорен. "Танҳо як нафар боқӣ мемонад."
  
  "Мо фикр мекунем" гуфт Далл. "Беҳтараш аз худ пеш набаред. Ва дар хотир доред, ки ин палатаи охирин Маршро бехатар нигох медорад ва эхтимол назорат мекунад..." Вай калимаи "бомбаи ядрой"-ро бо овози баланд нагуфт. Дар ин ҷо не. Ин дили Манҳеттен буд. Кӣ медонист, ки чӣ гуна микрофонҳои параболӣ метавонанд дар атроф пароканда шаванд?
  
  - Кори хуб, бачахо, - гуфт у оддй. "Ин рӯзи дӯзах қариб ба охир мерасад."
  
  Аммо дар асл, он нав оғоз шудааст.
  
  
  БОБИ бисту панчум
  
  
  Ҷулиан Марш боварӣ дошт, ки ӯ бешубҳа хушбахттарин одам дар ҷаҳон аст. Дар ру ба руи вай яроки ядроии пурбор гузошта, ба кадри кофй наздик меистод, ки ба он даст расондан, бо хохиш бозй кардан мумкин аст. Дар тарафи чапи ӯ зани илоҳӣ ва зебое ҷингила буд, ки бо ӯ низ метавонист бо хоҳиши худ бозӣ кунад. Ва ӯ, албатта, бо ӯ бозӣ мекард, гарчанде ки як минтақаи муайян аз ҳама диққат каме осеб дида буд. Шояд каме аз он яхмос...
  
  Аммо идома додани қатори пешина ва муҳимтарин тафаккури худ - як ячейкаи террористии ғайрифаъол дар назди тиреза нишаста буд ва боз бо хоҳиши худ бо он бозӣ мекард. Ва он гоҳ ҳукумати Амрико буд, ки думҳошонро дар тамоми шаҳр таъқиб мекард, тарс ва кӯр барои бозӣ кардан давида буд...
  
  "Ҷулиан?" Зой аз гӯши чапаш ҳамагӣ як мӯй дуртар нафас мекашид. "Оё шумо мехоҳед, ки ман боз ба ҷануб равам?"
  
  "Албатта, аммо мисли дафъаи гузашта ин харомро нафас накашед. Ба ӯ каме танаффус диҳед, оё?
  
  "Эй, албатта".
  
  Март бигзор вай кайфу сафо кунад ва баъд фикр кард, ки минбаъд чй мешавад. Аллакай нимаи субҳ буд ва мӯҳлатҳо наздик мешуданд. Қариб замоне фаро расида буд, ки ӯ маҷбур шуд, ки телефони мобилии якдафъаинаро ба майдон барорад ва бо талабҳои фаврӣ ба ватанаш занг занад. Албатта, медонист, ки "пинҳон"-и воқеӣ вуҷуд надорад, ҳадди аққал бо мубодилаи панҷсад миллион, вале принсип як буд ва метавонист ба ҳамин тариқ амалӣ шавад. Март ба худоёни гуноҳ ва шарорат шукргузорӣ мекард. Бо ин бачаҳо дар паҳлӯи шумо чӣ коре ба даст оварда натавонист?
  
  Мисли ҳама орзуҳои хуб, ин хоб ниҳоят хотима меёбад, аммо Марш тасмим гирифт, ки то он даме, ки он давом кунад, аз он лаззат мебарад.
  
  Сари Зойро сила карда, баъд аз ҷой бархоста, як банди кафшашро кушод ва ба сӯи тиреза рафт. Бо ду ақл аксар вақт ду нуқтаи назари гуногун вуҷуд дошт, аммо ҳарду шахсияти Марш ба сенария рост буданд. Чӣ тавр яке аз онҳо метавонад аз даст диҳад? Ӯ яке аз рифолаҳои Зоиро рабуда буд ва ҳоло кӯшиш мекард, ки онро ба дасташ гузорад. Ниҳоят таслим шуд ва бо ду ангушт кор кард. Ҷаҳаннам, он то ҳол quirkiness ботинии вай қонеъ.
  
  Дар ҳоле ки Марш дар ҳайрат буд, ки бо лентаи эҳтиётӣ чӣ кор кунад, сардори камера бархост ва ба ӯ нигоҳ кард ва ба ӯ табассуми холӣ дод. Ин Аллигатор буд, ё тавре ки Марш онро ба таври хусусӣ номид - Аллигатор - ва гарчанде ки он ором ва баръало суст буд, дар он ҳисси воқеии хатар вуҷуд дошт. Марш пешниҳод кард, ки ӯ шояд яке аз либоспӯшон бошад. гарав. Ҳамон ашёи истеъмолӣ ҳамчун пешобҳои дароз. Марш бо овози баланд хандид ва дар лаҳзаи муносиб тамоси чашмро бо Аллигатор вайрон кард.
  
  Зои аз паи ӯ рафта, ба тиреза менигарист.
  
  "Ҳеҷ чиз барои дидан нест" гуфт Марш. "То ки шумо омӯхтани шапушҳои инсониятро дӯст намедоред."
  
  "Оҳ, онҳо метавонанд баъзан хандовар бошанд."
  
  Март ба гирду атрофаш нигариста, кулоҳеро, ки дар кунҷ пӯшиданашро дӯст медошт, ҷустуҷӯ кард. Албатта, он нест, шояд ҳатто пеш аз он ки ӯ ба Ню Йорк биёяд. Ҳафтаи гузашта барои ӯ норавшан гузашт. Аллигатор наздик омада, боадабона пурсид, ки оё ба ӯ чизе лозим аст?
  
  "Дар айни замон не. Аммо ба зудӣ ба онҳо занг мезанам ва ҷузъиёти интиқоли пулро ба онҳо медиҳам".
  
  "Шумо ин корро мекунед?"
  
  "Бале. Оё ман ба шумо роҳро ба мардум надодаам?" Савол риторикӣ буд.
  
  "Оҳ, ин пораи ғазаб. Ман онро ҳамчун пашша истифода кардам."
  
  Марш шояд эксцентрикӣ, девона ва ба хунравӣ ронда шуда бошад, аммо қисми хурди ӯ низ оқил, ҳисобкунанда ва пурра машғул буд. Аз ин рӯ, ӯ мисли нақбҳои Мексика зинда монд. Пас аз лаҳзае, ӯ фаҳмид, ки вай Аллигатор ва вазъиятро нодуруст арзёбӣ кардааст. Вай дар ин чо асосй набуд - онхо буданд.
  
  Ва як лаҳза хеле дер шуд.
  
  Марш ба Аллигатор ҳамла кард, зеро медонист, ки таппонча, корд ва таппончаи истифоданашударо дар куҷо гузоштааст. Муваффақиятро интизор шуда, вай ҳайрон шуд, ки Гатор зарбаҳои зарбаи худро манъ кард ва яке аз зарбаҳои худро баргардонд. Март онро оромона кабул карда, ба дард эътибор надода, боз кушиш кард. Медонист, ки Зои ба ӯ менигарад ва дар ҳайрат буд, ки чаро ин фоҷиаи танбал ба кӯмаки ӯ шитоб намекунад.
  
  Аллигатор боз зарбаи худро ба осонӣ бартараф кард. Баъд Марш садое аз паси ӯ шунид - садои кушодани дари хона. Вай ба ақиб парид ва вақте ки Аллигатор ба ӯ иҷозат дод, ҳайрон шуд ва ба ақиб баргашт.
  
  Як нафаси шок аз гулӯяш берун баромад.
  
  Ҳашт нафар мардоне вориди манзил шуданд, ки ҳама либоси сиёҳ доштанд, ҳама дар даст сумка доштанд ва мисли рӯбоҳҳои мурғхона хашмгин буданд. Марш нигарист ва сипас ба Гатор рӯ овард, чашмонаш ҳоло ҳам ба он чизе ки диданд, бовар намекарданд.
  
  "Чӣ мегузарад?"
  
  "Чӣ? Оё шумо фикр мекардед, ки мо ҳама ором мешинем, дар ҳоле ки мардони сарватманд дар либосҳои дӯхташуда ҷангҳои худро маблағгузорӣ мекунанд? Хуб, ман барои ту хабар дорам, марди калон. Мо дигар туро интизор нестем. Мо худамонро маблағгузорӣ мекунем."
  
  Март аз зарбаи дучанд ба руяш ларзид. Вақте ки ӯ ба қафо афтод, ӯ Зоиро гирифт ва интизор дошт, ки вай ӯро нигоҳ дорад ва вақте ки ӯ накард, ҳарду ба фарш афтоданд. Зарбаи ин ҳама баданашро ба ғазаб овард, ғадудҳои арақи ӯ ва нӯгҳои асабаш аз ҳад зиёд ба кор даромад ва дар кунҷи як чашм тики озордиҳанда оғоз ёфт. Ӯро рост ба айёми кӯҳнаи бад, вақте ки кӯдак буд, бурд ва касе ба ӯ парвое надошт.
  
  Аллигатор дар атрофи хона давр зада, як ҳуҷайраи дувоздаҳ нафарро ташкил кард. Вақте ки таппонча ва дигар аслиҳаҳои ҳарбӣ кашф карда шуданд, Зои то ҳадди имкон хурдтар шуд, амалан як пораи мебел шуд - норинҷакҳо, беш аз як RPG, Калашникови ҳамешасабз, гази ашковар, флешбангҳо ва як қатор ракетаҳои пӯлоди дастӣ. . Ин то андозае асабонӣ буд.
  
  Март гулӯяшро тоза карда, то ҳол ба охирин боқимондаҳои шаъну шараф ва худхоҳӣ часпида буд, ки ӯ дар ин ҳуҷра шохи бузургтарини Шайтон аст.
  
  "Инак," гуфт ӯ. "Дастхои ифлоси худро аз бомбаи ядроии ман дур кунед. Оё ту ҳатто медонӣ, писарам, ин чист? Аллигатор. Аллигатор! Мо бояд мӯҳлати муқарраршударо иҷро кунем."
  
  Рохбари хучраи панчум нихоят ноутбукро ба як тараф партофта, ба Марш наздик шуд. Ҳоло, бе дастгирӣ ва воқеан бе дастпӯшак, Аллигатор шахси дигар буд. "Шумо фикр мекунед, ки ман аз шумо чизе қарздорам?" Сухани охирин садое буд. "Дастҳои ман поканд! Мӯзаҳои ман хубанд! Аммо онҳо ба зудӣ дар хун ва хокистар пӯшонида мешаванд! "
  
  Март зуд чашмак зад. "Шумо дар бораи чӣ гап мезанед?"
  
  "Ҳеҷ гуна пардохт нахоҳад шуд. Пул намондааст! Ман барои Рамсес бузург, эҳтиром ва танҳо кор мекунам ва онҳо маро Созандаи Бомба меноманд. Аммо имруз ман ташаббускор мешавам. Ман ба ӯ ҳаёт мебахшам!"
  
  Март дар охир нидои ногузирро мунтазир буд, вале ин дафъа дам набуд. Аллигатор ба таври возеҳ иҷозат дод, ки ҳамлаи қудрат ба сари ӯ равад ва Марш то ҳол намефаҳмид, ки чаро ин одамон бомбаи ӯро идора мекунанд. "Бачаҳо, ин бомбаи ҳастаии ман аст. Ман инро харидам ва ба шумо овардам. Мо интизори пардохти хуб ҳастем. Акнун бачахои хуб бошед ва бомбаи ядроиро ба руи миз гузоред".
  
  Танҳо вақте ки Аллигатор ба ӯ зарба зад, то хун гирад, Марш воқеан дарк кард, ки чизе дар ин ҷо хеле нодуруст рафтааст. Ба сараш омад, ки ҳама аъмоли гузаштааш ӯро то ба ин дараҷаи зиндагиаш бурдааст, ҳар дурусту нодуруст, ҳар сухан ва шарҳу эзоҳи хубу бад. Маҷмӯи тамоми таҷрибаҳояш ӯро дар айни замон рост ба ин ҳуҷра овард.
  
  "Шумо бо ин бомба чӣ кор кардан мехоҳед?" Даҳшат овозашро пасту ғафс кард, ки гӯё ӯро мисли панир аз регча пахш мекарданд.
  
  "Мо баробари шунидани сухани Рамзеси бузург бомбаи ядроии шуморо тарконданй мешавем".
  
  Март нафасашро накашид. "Аммо он миллионҳо нафарро мекушад."
  
  "Ва ҳамин тавр ҷанги мо оғоз мешавад."
  
  "Ин дар бораи пул буд" гуфт Марш. "Пардохт. Як каме шавқовар. Нигоҳ доштани харҳои муттаҳидаи Амрико аз паси думи худ. Ин дар бораи маблағгузорӣ буд, на куштори дастаҷамъӣ".
  
  "Ту... ту... куштаӣ!" Тиради фанатонаи Аллигатор як зина боло рафт.
  
  - Бале, аммо на он қадар зиёд.
  
  Аллигатор ӯро лагадкӯб кард, то он даме ки ӯ ба тӯби беҳаракат печид; қабурғаҳо, шушҳо, сутунмӯҳра ва пойҳоям дард мекунанд. "Мо танҳо мунтазири хабари Рамсес ҳастем. Ҳоло касе телефонро ба ман дароз кунад."
  
  
  БОБИ бисту шашум
  
  
  Дар дохили Terminal Grand Central, қисмҳои ниҳоии муаммои Марш ба саф кашида шуданд. Дрейк қаблан инро дарк накарда буд, аммо ин ҳама қисми нақшаи генералии касе буд, касе ки онҳо фикр мекарданд, ки онҳо аллакай безарар карда шудаанд. Душмане, ки онҳо ба он ҳисоб намекарданд, вақт буд ва он чӣ қадар зуд гузашт, тафаккури онҳоро ба бесарусомонӣ андохт.
  
  Вақте ки қитъаи амн эълон карда шуд ва аксаран аз ҷониби афсарони полис ҷойгир аст, Дрейк ва дастаи ӯ имконият доданд, ки даъвои чорумро тафтиш кунанд, ки дар ниҳоят онҳо дар паҳлӯи мизи қаҳвахона сабт карда шудаанд. Силсилаи рақамҳое, ки бо ҳуруфи калон навишта шудаанд, фаҳмидан ғайриимкон буд, ки он чӣ буда метавонад, агар шумо ба сарлавҳа, ки одатан бо ҳуруфи хурдтарин дастрас навишта шуда буд, чашмак назанед.
  
  Рамзҳои фаъолсозии ҳастаӣ.
  
  Дрейк чашмони худро бо нобоварӣ танг карда, боз мувозинаташро гум кард ва сипас ба Алисия чашмак зад. "Дар ҳақиқат? Чаро ӯ инро ба мо фиристод?"
  
  "Ман фикр мекунам, ки ин қобилияти бозӣ кардан аст. Вай аз ин лаззат мебарад, Дрейк. Аз тарафи дигар, онҳо метавонанд қалбакӣ бошанд."
  
  "Ё рамзҳои суръатбахшӣ" илова кард Мэй.
  
  "Ё ҳатто," Бо ин мавзӯъро пинҳон кард, "рамзҳое, ки метавонанд барои оғози як навъи дигари силоҳи пинҳонӣ истифода шаванд."
  
  Дрейк лаҳзае ба фаронсавӣ нигарист ва дар ҳайрат буд, ки дар куҷо чунин фикрҳои каҷ дорад, пеш аз он ки Мурро даъват кунад. "Мо талаби нав дорем, - гуфт у. "Ба истиснои он, ки ба ҷои он як маҷмӯи рамзҳои ғайрифаъолкунӣ барои силоҳи ҳастаӣ ба назар мерасад."
  
  "Чаро?" Мур ҳайрон шуд. "Чӣ? Ин ягон маъно надорад. Оё ин ҳамон чизест, ки ӯ ба шумо гуфт? "
  
  Дрейк фаҳмид, ки ин ҳама хандаовар аст. "Ҳозир мефиристам." Бигзор скафандрҳо ҳама чизро ҳал кунанд.
  
  "Хуб. Мо ба онҳо ҷидду ҷаҳд хоҳем дод".
  
  Пас аз он ки Дрейк телефонро ба ҷайбаш гузошт, Алисия худро аз даст дод ва муддати дароз ба атроф нигарист. "Мо дар ин ҷо хушбахт ҳастем" гуфт ӯ. "Ҳеҷ қурбонӣ нест. Ва бо вучуди дер мондани мо аз мохи март хабаре нест. Пас, шумо фикр мекунед, ки ин охирин талабот буд?"
  
  "Ман намедонам, ки ин чй тавр бошад", - гуфт Май. "Ӯ ба мо гуфт, ки пул мехоҳад, аммо кай ва дар куҷо ба мо нагуфт."
  
  "Пас, ҳадди аққал як нафари дигар" гуфт Дрейк. "Шояд ду. Мо бояд аслиҳаро тафтиш кунем ва бори дигар бор кунем. Дар ҳар сурат, бо таркиши ин бомбаҳои мини-бомбаҳо дар тамоми шаҳр, ман фикр мекунам, ки мо аз ин кор хеле дурем."
  
  Вай дар бораи максади бомбахои хурд фикр мекард. Накушед ё маъюб накунед. Бале, онҳо ба рӯҳи ҷомеа ваҳшат зада буданд, аммо дар партави бомбаи ҳастаӣ, Ҷулиан Марш ва камераҳои харобкардаи онҳо, ӯ худдорӣ карда наметавонист фикр кунад, ки шояд барномаи дигар вуҷуд дошта бошад. Бомбаҳои дуюмдараҷа парешон ва хашмгин буданд. Мушкилоти калонтарин аз он сабаб шуд, ки чанд нафар дар мотосиклҳо бомбаҳои фейерверкҳои худсохтро дар Уолл Стрит партофтанд.
  
  Алисия дӯкони дар кунҷи дур пинҳоншударо дид. "Омехтаи шакар" гуфт ӯ. "Оё касе конфет мехоҳад?"
  
  "Ба ман ду "Сникер" биёред," Дрейк оҳ кашид. - Зеро шасту панч грамм факат барои солхои навадум буд.
  
  Алисия сар ҷунбонд. "Шумо ва конфетҳои лаънатии шумо."
  
  - Баъд чй? Бо наздик шуд ва фаронсавӣ бо чанд дарозӣ баданашро аз дард сабук кард.
  
  "Мур бояд бозии худро афзоиш диҳад" гуфт Дрейк. "Ташаббускор бошед. Ман, барои як, тамоми рӯз дар зери оҳанги Марш рақс намекунам."
  
  "Ин дароз шудааст" ба ӯ хотиррасон кард Май. "Аксари агентҳо ва полисҳои ӯ дар кӯчаҳо назорат мекунанд."
  
  "Ман медонам," Дрейк нафас кашид. "Ман хуб медонам."
  
  Вай инчунин медонист, ки Мурро аз Ҳейден ва Кинимака дастгирии беҳтаре вуҷуд надорад, ки ҳарду бо муроҷиат ба президент, ҳарду аз он чизе ки ҷаҳон ба онҳо партофта метавонад, аз сар гузаронидаанд. Дар ин лахзаи оромии нис-батан вай ба хисоб гирифта, дар бораи проблемаи онхо фикр кард ва баъд дар бораи командаи дигар - командаи Даль хавотир шуд.
  
  Эҳтимол ин хароми девонаи шведӣ ҳангоми тамошои бараҳнатарин лаҳзаҳои Александр Скарсга дар бари Марабу ҷанг мекард.
  
  Дрейк бо ишораи ташаккур ба Алисия баргашт ва ба ӯ ду дона шоколад дод. Лаҳзае даста танҳо дар он ҷо истода, фикр мекард, карахт. Ман кӯшиш мекунам, ки дар бораи он чӣ рӯй дода метавонад, фикр накунам. Дар паси онҳо қаҳвахона аст & # 233; чун корхонаи кухнаи партофташуда, тирезахои он шикаста, мизхо чаппа, дархо пора-пора ва аз болга овезон меистод. Холо хам дастахо майдонро барои дастгоххои нав бодиккат шона мекарданд.
  
  Дрейк ба Бо рӯй дод. "Шумо бо Марш вохӯред, ҳамин тавр не? Оё шумо бовар доред, ки вай ин корро то охир мебинад?"
  
  Француз як ишораи мураккабе кард. "Хм, кӣ медонад? Раҳпаймоӣ аҷиб аст, як лаҳза устувор ва баъд девона менамояд. Шояд ин ҳама дурӯғ буд. Уэбб ба ӯ бовар намекард, аммо ин тааҷҷубовар нест. Ман ҳис мекунам, ки агар Уэбб то ҳол ба парвандаи Пития таваҷҷӯҳ дошта бошад, он гоҳ Марш иҷозат намедод, ки ҳатто вонамуд кардани худро дар ин парванда вонамуд кунад."
  
  "Ин аз Марша нест, ки мо бояд ғамгин шавем" гуфт Май бо ҳаяҷон. "Ин..."
  
  Ва ногаҳон ҳама чиз маъно дошт.
  
  Дрейк инро ҳамзамон дарк карда, фаҳмид, ки номи шахсе, ки ӯ мехост занг занад. Чашмонаш мисли мушакхои гармиталаб ба чашмони у дучор шуданд, вале лахзае чизе гуфта натавонистанд.
  
  Ман дар бораи он фикр мекунам. Баҳодиҳанда. То охири даҳшатовар.
  
  "Лаънат" гуфт Дрейк. "Моро аз аввал бозӣ мекарданд."
  
  Алиса ба онҳо нигоҳ кард. "Одатан ман "ҳуҷра гир" мегуфтам, аммо..."
  
  "Вай ҳеҷ гоҳ ба ин кишвар даромада наметавонист" гуфт Май. "Не бе мо."
  
  "Ҳоло," гуфт Дрейк. "Ӯ маҳз ҳамон ҷоест, ки ӯ мехоҳад бошад."
  
  Ва баъд телефон занг зад.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк қариб буд, ки шоколади худро дар ҳайрат партофт, ки ӯ ба қатори алтернативии фикрҳо ғарқ шуда буд. Вақте ки ӯ ба экран нигарист ва рақами номаълумро дид, таркиши пиротехникии фикрҳои ба ҳам зид дар гирди сараш чарх зад.
  
  Чӣ бояд гуфт?
  
  Эҳтимол Марш аз телефони мобилии наваш занг зада бошад. Оё ӯ бояд ба хоҳиши ба ӯ фаҳмондан, ки ӯро бозӣ мекунанд, муқобилат кунад, ки ӯро танҳо дар як нақшаи бузург фиреб додаанд? Онҳо мехостанд, ки ҳуҷайраҳо ва силоҳи ҳастаӣ то ҳадди имкон бетараф боқӣ монанд. Ба ҳама ҳадди аққал як соати дигар имконият диҳед, ки ҳама чизро пайгирӣ кунанд. Ҳоло, аммо ҳоло бозӣ тағир ёфтааст.
  
  Чӣ бояд кард?
  
  "Март?" - чавоб дод у баъди занги чорум.
  
  Овози ношинос ба у мурочиат кард. "Ноу! Ин Gatorrrr! "
  
  Дрейк телефонро аз гӯшаш дур кашид, фарёди садои баланд дар охири ҳар як калима пардаи гӯшашро таҳқир мекард.
  
  "Ин кист? Марш дар куҷост?
  
  "Ман гуфтам - Гаторрр! Душворӣ аллакай боло меравад. Дар куҷо ӯ бояд бошад. Аммо ман ба ту як талаби дигар дорам, uhhh. Боз як ва баъд бомба ё таркад ё не. Ин аз шумо вобаста аст!"
  
  "Маро лаънат кун." Дрейк аз сабаби доду фарёдҳои тасодуфӣ тамаркуз ба суханон душвор буд. - Каме ором шудан лозим, дугона.
  
  "Давед, харгӯш, давед, давед, давед. Рав дар кунҷи 3 ва 51 милисаро ёбед ва бубинед, ки барои шумо чӣ гӯшт мондаем ооооо. Вақте ки шумо ба он ҷо меоед, шумо талаботи охиринро хоҳед фаҳмид."
  
  Дрейк абрӯ бардошт ва хотираи худро ҷустуҷӯ кард. Дар ин суроға чизи хеле шинос ҳаст...
  
  Аммо овоз боз қатори андешаҳояшро халалдор кард. "Акнун дав! Бидавед! Харгӯш, гурез ва ба қафо нигоҳ накун! Пас аз як дақиқа ё як соат таркида мешавад, rrr! Ва он гоҳ ҷанги мо оғоз мешавад! "
  
  "Марш танҳо фидя мехост. Пули бомба азони шумост".
  
  "Ба мо пули шумо лозим нест, эй! Ба фикри шумо, оё ягон ташкилот - хатто ташкилотхои худи шумо - ба мо ёрй намерасонанд? Ба фикри ту, оё одамони сарватманд ба мо кумак намекунанд? Оё шумо фикр мекунед, ки дар он ҷо ягон тавтиагароне нест, ки кори моро пинҳонӣ маблағгузорӣ мекунанд? Ха ха, ха ха ха!"
  
  Дрейк мехост даст дароз карда, гардани девонаро занад, аммо азбаски ин корро карда натавонист, - ӯ кори беҳтаринро анҷом дод.
  
  Занг қатъ шуд.
  
  Ва ниҳоят, майнаи ӯ ҳар як маълумотро коркард мекард. Дигарон аллакай медонистанд. Чеҳраашон аз тарс сап-сафед, баданашон аз шиддат таранг шуда буд.
  
  "Ин сайти мост, ҳамин тавр не?" Дрейк гуфт. "Дар куҷо Ҳейден, Кинимака ва Мур ҳоло ҳастанд."
  
  "Ва Рамзес" гуфт Май.
  
  Агар бомба худи хамин лахза метаркид, команда тезтар давида наметавонист.
  
  
  БОБИ бисту хафтум
  
  
  Хейден мониторхоро омухт. Вақте ки қисми зиёди истгоҳ холӣ шуд ва ҳатто агентҳои шахсан ба Мур таъиншуда ба кӯчаҳо барои кӯмак ба кӯчаҳо фиристода шуданд, маркази маҳаллии Амнияти Миллӣ то ба дараҷае шикаст хӯрд. Ҳодисаҳое, ки дар саросари шаҳр ба вуқӯъ мепайванданд, дар лаҳзаи вохӯрии Рамсес ва Прайс бартарӣ доштанд, аммо Ҳейден набудани иртибот байни онҳоро пай бурд ва дар ҳайрат монд, ки оё ҳардуи онҳо дар ҳақиқат чизе барои гуфтан надоранд. Рамзес як марди донишманд буд, ки ҳама ҷавобҳоро дошт. Нарх танҳо як қаллобе буд, ки долларро таъқиб мекард.
  
  Кинимака ба идора кардани мониторхо ёрй расонд. Ҳейден чизеро, ки қаблан байни онҳо рух дода буд, баррасӣ кард, вақте ки Ҳавайӣ аз гирифтани маълумот аз ҳарду мард маслиҳат дода буд ва ҳоло дар бораи вокуниши ӯ ҳайрон шуд.
  
  Оё вай дуруст буд? Оё ӯ ғамгин буд?
  
  Чизе, ки баъдтар дар бораи он фикр кардан лозим аст.
  
  Тасвирҳо дар пеши назари вай дурахшиданд, ҳама дар даҳҳо экранҳои мураббаъ, бо сиёҳу сафед ва ранга, манзараҳои печидаи паноҳгоҳҳо ва оташсӯзӣ, мошинҳои ёрии таъҷилии дурахшанда ва издиҳоми ваҳшатзада дур шуданд. Ваҳм дар байни Ню-Йоркҳо то ҳадди ақали мутлақ нигоҳ дошта шуд; гарчанде ки вокеахои солхои 9-11 хануз дар сари онхо вахшати тозае буд ва ба хар як карор таъсир мерасонд. Барои ин қадар одамоне, ки достони зинда мондани 9-11 доранд, аз онҳое, ки он рӯз ба кор нарафтанд, то онҳое, ки дер мондаанд ё ба кор машғуланд, тарс ҳеҷ гоҳ аз фикрҳои онҳо дур нашудааст. Сайёҳон аз даҳшат гурехта, аксар вақт ба зарбаи навбатии ғайричашмдошт дучор мешуданд. Полис бо муқовимати ками мардуми ҳамеша хашмгин ба тоза кардани кӯчаҳо оғоз кард.
  
  Ҳейден вақтро санҷид... соати 11-и субҳ буд. Баъдтар хис карда шуд. Дастаи боқимонда дар фикри ӯ буданд, шикамаш аз тарси он, ки имрӯз ҷони худро аз даст медиҳанд, мехӯрд. Чаро мо ин корро давом медиҳем? Руз ба руз, хафта ба хафта? Ҳар дафъае, ки мо мубориза мебарем, эҳтимолиятҳо камтар мешаванд.
  
  Ва махсусан Даль; Чӣ тавр ин мард дар ин ҳолат монд? Мард бо зану ду фарзанд бояд ахлоқи корӣ ба андозаи кӯҳи Эверест дошта бошад. Эҳтироми вай нисбат ба солдат ҳеҷ гоҳ ин қадар баланд набуд.
  
  Кинимака яке аз мониторхоро пахш кард. "Ин метавонад бад бошад."
  
  Ҳейден ба ӯ нигоҳ кард. "Ин чӣ аст ... оҳ."
  
  Вай ҳайрон шуда, дид, ки Рамсес амал карда, ба сӯи Прайс давида, сарашро ба замин зад. Шоҳзодаи террорист баъд аз болои ҷасади ҷангзада истода, бераҳмона лагадкӯб кардан гирифт ва ҳар як зарба як фарёди аламро ба вуҷуд овард. Ҳейден боз дудила шуд ва сипас дид, ки ҳавзи хун дар болои фарш паҳн мешавад.
  
  "Ман меравам."
  
  "Ман ҳам меравам". Кинимака ба по хезонд, аммо Ҳейден ӯро бо ишора боздошт.
  
  "Не. Шумо дар ин ҷо лозимед."
  
  Вай ба ниго®®о эътибор надода, дубора ба та®хона давид ва ба ду посбоне, ки дар долон истода буданд, ишора кард ва дари берунии ®у раи Рамзесро кушод. Онҳо якҷо мешитобанд, силоҳҳои кашидашуда.
  
  Пои чапи Рамзес ба рухсораи Прайс зада, устухонашро шикаст.
  
  "Ист!" Ҳейден бо хашм дод зад. "Шумо ӯро мекушед."
  
  "Шумо парвое надоред" Рамзес боз силоҳи худро истифода бурда, даҳони Прайсро шикаст. "Чаро ман бояд? Шумо маро маҷбур мекунед, ки бо ин ифлос як ҳуҷайраро тақсим кунам. Мехоҳед, ки мо сӯҳбат кунем? Хайр, иродаи оҳании ман ҳамин тавр иҷро мешавад. Шояд акнун фаҳмидед".
  
  Ҳейден ба сутунҳо давида, калидро ба қулф ворид кард. Рамзес худро дастгирӣ кард ва баъд ба косахонаи сар ва китфҳои Прайс қадам задан гирифт, гӯё ки нуқтаҳои заифро ҷустуҷӯ карда, аз ин раванд лаззат мебарад. Нарх фарёдро бас карда буд ва танҳо метавонад нолиш кунад.
  
  Ҳейден дарро васеъ кушод, ки онҳоро ду посбон дастгирӣ мекарданд. Вай бидуни маросим ҳамла карда, бо таппонча ба пушти гӯши Рамсес зад ва ӯро аз Роберт Прайс дур кард. Пас аз он вай дар паҳлӯи марди нолазан ба зону афтод.
  
  "Шумо зинда ҳастед?" Вай бешубҳа намехост, ки аз ҳад зиёд хавотир шавад. Одамон мисли ӯ ташвишро ҳамчун заъф медонистанд, ки метавон онро истифода бурд.
  
  "Ин дарднок аст?" Вай худро ба қабурғаҳои Прайс фишор дод.
  
  Занг ба ӯ гуфт, ки "бале, ин рӯй дод".
  
  "Хуб, хуб, нола карданро бас кунед. Баргард ва ба ман иҷозат диҳед, ки туро бубинам".
  
  Прайс барои чаппа шудан мубориза мебурд, аммо вақте ки ӯ кард, Ҳейден аз дидани ниқоби хун, дандонҳои шикаста ва лабҳои дарида ғамгин шуд. Дид, ки гӯшаш сурх шудааст ва чашмаш чунон варам кардааст, ки шояд дигар кор накунад. Сарфи назар аз орзуҳои беҳтаринаш, вай гиря кард.
  
  "Карф".
  
  Вай ба сӯи Рамсес равон шуд. - Дугонаҷон, ман ҳатто набояд пурсам, ки шумо девонаед, ҳамин тавр не? Он кореро, ки шумо мекунед, танҳо девонае мекунад. Сабаб? Мотив? Ҳадаф? Ман шубҳа дорам, ки ин ҳатто аз хаёли шумо гузашт."
  
  Вай Glock-ро баланд кард, аммо аслан ба оташ омода нест. Посбонон дар паҳлӯи ӯ Рамсесро пӯшониданд, то ки ӯ ба ӯ ҳамла кунад.
  
  "Тир кунед" гуфт Рамзес. "Худро аз ҷаҳони пур аз дард наҷот диҳед."
  
  "Агар ин кишвари шумо, хонаи шумо мебуд, худи ҳозир маро мекуштед, ҳамин тавр не? Шумо ба ҳамааш хотима медиҳед."
  
  "Не. Ин қадар зуд куштан чӣ шавқовар аст? Аввал туро канда, дасту пои туро баста, шаъну эътиборатро вайрон мекардам. Он гоҳ ман бо истифода аз як усули тасодуфӣ иродаи шуморо мешиканам, новобаста аз он ки он лаҳза дуруст ба назар мерасид. Он гоҳ ман роҳи куштан ва баргардонидани туро мефаҳмидам, ва дар ниҳоят, вақте ки садумин бор аз ман илтимос кардӣ, то ба ҳаётат хотима бахшӣ, тавба кардам".
  
  Ҳейден нигоҳ мекард ва ҳақиқатро дар чашмони Рамзес медид ва аз ларзиш худдорӣ карда натавонист. Дар ин чо одаме буд, ки бе фикру андеша дар Нью-Йорк бомбаи ядроиро тарконд. Диққати ӯро Рамзес ва инчунин посбонон ончунон ба худ ҷалб карда буданд, ки онҳо ба садои қадамзанӣ ва нафаскашии рахнае, ки аз паси онҳо меомаданд, вокуниш нишон надоданд.
  
  Чашмони Рамзес дурахшид. Ҳейден медонист, ки онҳоро фиреб додаанд. Вай баргашт, аммо ба қадри кофӣ тез набуд. Эҳтимол Прайс вазири дифоъ буд, аммо ӯ инчунин як мансаби олии ҳарбӣ дошт ва ҳоло он чизеро, ки дар бораи он дар ёд дошт, зиндагӣ мекард. Вай ду дасташро ба бозуи дарозкардаи посбон зада, таппончааш ба фарш зад ва баъд мушти худро ба шиками мард зада, ним хам кард. Ҳангоми анҷом додани ин кор, ӯ афтид ва гумон кард, ки Ҳейден ва посбони дигар ӯро тир наандозанд, мавқеи худро бо чанд роҳ букмекерӣ карданд ва ба таппонча афтод.
  
  Ва зери багал тир холй кард, тир ба чашми посбони хайрон бархурд. Ҳейден эҳсосоти худро як сӯ гузошта, Глоки худро ба Прайс нишон дод, аммо Рамзес мисли барзагови трактор ба сӯи вай ҳамла кард, ки қувваи пурраи баданаш фалаҷ шуда, ӯро аз по афтонд. Рамсес ва Ҳейден аз дохили ҳуҷайра гузаштанд ва ба Прайс имконият доданд, ки ба посбони дуюм зарба зананд.
  
  Вай аз ин истифода бурда, бесарусомониро ба манфиати худ истифода бурд. Посбони дуюм пеш аз садои садои тире, ки ӯро куштааст, ҷон дод. Баданаш ба пои Прайс ба замин афтид, бо чашми ягонаи котиб назорат мекард. Ҳейден аз зери бадани бузурги Рамзес баромад ва ҳоло ҳам Глоки худро ваҳшӣ дошт ва Прайсро бо силоҳ нигоҳ дошт.
  
  "Чаро?"
  
  "Ман шодам, ки мурданам", - гуфт Прайс бадбахтона. "Ман мурдан мехоҳам".
  
  "Барои наҷот додани ин пораи бадбахтона?" Вай дар болои фарш пешпо хӯрда, мубориза мебурд.
  
  "Ман боз як бозии дигар мондаам", - ғур-ғур кард Рамзес.
  
  Ҳейден ҳис кард, ки замин дар зери ӯ меларзад, деворҳои таҳхона меларзиданд ва абрҳои минометро берун мепартоянд. Худи панҷараҳои кафас ба ларза даромаданд. Дасту зонуҳояшро аз нав ба тартиб андохта, ором шуд ва ба боло ва поён, чапу рост нигоҳ кард. Ҳейден ба чароғҳо нигоҳ мекард, ки онҳо такрор ба такрор мепаранд.
  
  Акнун чй? Ин чист...
  
  Аммо вай аллакай медонист.
  
  Ин мавзеъ мавриди ҳамлаи заминӣ қарор гирифт.
  
  
  БОБИ бисту ҳаштум
  
  
  Ҳангоме ки деворҳо ларзишро идома медоданд, Ҳейден нафас кашид. Рамзес хост аз ҷой бархезад, аммо ҳуҷра атрофашро ба ларза овард. Террорист ба зону афтод. Нарх бо тааҷҷуб менигарист, ки гӯшаи ҳуҷра тағир меёбад, буғумҳо ҳаракат мекунанд ва аз нав ба тартиб медароянд, нишебиҳо ҳар сония таҳриф мешуданд. Ҳангоме ки як қисми шифт фурӯ рехт, Ҳейден аз афтидани миномет худдорӣ кард. Симхо ва каналхои хавой дар болои бом овезон шуда, мисли маятникхои рангоранг ба харакат меомаданд.
  
  Ҳейден ба сӯи дари камера равон шуд, аммо Рамзес ба қадри кофӣ доно буд, ки роҳи ӯро бибандад. Лаҳзае лозим шуд, ки вай фаҳмид, ки вай то ҳол Glock-ро дар даст дорад ва дар он вақт қисми зиёди шифт фурӯ мерасид ва худи панҷараҳо ба дарун хам шуда, қариб фурӯ мерасиданд.
  
  "Ман фикр мекунам ... шумо онро аз ҳад зиёд кардед" гуфт Прайс нафасгирона.
  
  "Ин макони лаънатӣ хароб мешавад" гуфт Ҳейден дар чеҳраи Рамзес.
  
  "Ҳоло не".
  
  Террорист аз чо бархоста, ба тарафи девори дур шитофт, ки абрхои миномет ва порахои бетону гач дар атрофаш парида меафтиданд. Дари берун хам шуда, баъд кушода шуд. Ҳейден панҷара гирифт ва худро ба боло кашид, ба девона расид, Нарх дар паси он. Онҳо дар боло одамон буданд. Рамсес танҳо ба ин ҷо рафта метавонист.
  
  Бо ин фикр, Ҳейден телефони худро ҷустуҷӯ кард, аммо базӯр ба Рамсес расидагӣ кард. Ин мард тез, сахтгир ва бераҳм буд. Вай зинапояро поймол карда, даъвати як полисро як сӯ партофта, сарашро аввал ба сӯи Ҳейден партофт. Вай бачаро дастгир кард, ӯро нигоҳ дошт ва он вақт Рамзес аллакай аз дари боло фишурда мешуд.
  
  Ҳейден дар таъқиби гарм шитофт. Дари боло кушода, шишааш кафида, чорчубахояш пора-пора буд. Дар аввал, вай аз утоқи монитор танҳо он чизеро медид, ки Мур буд, ки аз фарш бархоста, барои рост кардани якчанд экранҳои кабуд даст дароз мекард. Дигарон аз ҷӯйборҳои худ канда, аз девор ҷудо шуданд ва ҳангоми фуруд омадан ба замин афтоданд. Кинимака акнун бо экрани аз китфаш афтода, шиша ва пластмасса дар мӯяш афтода, аз ҷой бархост. Ду агенти дигар дар ҳуҷра кӯшиш мекарданд, ки худро якҷоя кунанд.
  
  "Моро чӣ зад?" Мур бо пайхас кардани Ҳейден аз ҳуҷра давид.
  
  "Рамзес дар куҷост?" дод зад вай. "Оё шумо ӯро надидаед?"
  
  Даҳони Мур кушода шуд. "Вай бояд дар блоки ҳуҷайра бошад."
  
  Кинимака шиша ва дигар хошокро аз китфаш тоза кард. "Ман тамошо кардам ... Баъд ҳама ҷаҳаннам барҳам хӯрд."
  
  Ҳейден бо овози баланд дашном дод, вақте ки вай зинапояҳоро дар тарафи чапи худ ва сипас балконеро, ки дар пеш ба идораи асосии участка нигоҳ медошт, дид. Ба чуз убур кардан аз бино дигар роди баромадан набуд. Вай ба сӯи панҷара давида, онро гирифт ва ҳуҷраи зерро аз назар гузаронд. Чи тавре ки террористхо пешбинй карда буданд, штат ихтисор карда шуд, вале дар ошьёнаи якум баъзе чойхо ишгол карда шуданд. Марду зан чї чизу чораи худро  амъ мекарданд, вале аксарият бо сило® ба суи даромадго®и асосї равон мешуданд, гѓё интизори ®амла буданд. Рамзес дар байни онҳо буда наметавонист.
  
  Пас дар куҷо?
  
  Интизорӣ. ман тамошо мекунам. Ин набуд...
  
  "Ин охир нест!" - дод зад вай. "Аз тирезаҳо дур шавед!"
  
  Хеле дер. Блицкриг бо таркиши азим оғоз ёфт; тирезаҳои пеш таркида, як қисми девор фурӯ рехтанд. Тамоми нуқтаи назари Ҳейден дигар шуд, хати бом фурӯ рафт. Ҳангоми афтодани полис дар тамоми истгоҳ харобаҳо таркида шуданд. Баъзехо ба зону бархоста ё хазида рафтанд. Дигарон маҷрӯҳ шуданд ё худро дар дом афтоданд. RPG аз фасади шикаста садо дод ва ба консолҳои хидматрасон бархӯрд ва шуълаҳои шӯъла, дуд ва хошокро ба майдони наздик фиристод. Пас аз он Ҳейден дид, ки пойҳои давиданро дид, ки бисёре аз мардони ниқобпӯш пайдо шуданд, ки ҳама дар китфашон таппонча баста буданд. Онҳо ба ҳар тараф паҳн шуда, ҳар чизеро, ки ҳаракат мекард, ҳадаф гирифта, баъд аз баррасии бодиққат оташ кушоданд. Ҳейден, Кинимака ва Мур фавран оташ заданд.
  
  Тирхо станцияи харобшударо сурох карданд. Ҳейден ёздаҳ нафарро дар поён ҳисоб кард, ки балкони чӯбине, ки ӯро муҳофизат мекард, пора-пора шавад. Снарядхо рост гузаштанд. Порчаҳо шикаста, ба пораҳои хатарнок табдил ёфтанд. Ҳейден аз қафо ба рӯи вай афтод ва сипас ғелонда шуд. Камераи вай ду зарбаи ночиз дидааст, на аз тирҳо ва дарди шадиди гӯсолаи поёнаш ба ӯ хабар дод, ки хӯшаи чӯбӣ ба гӯши фош зада шудааст. Кинимака низ нафас кашид ва Мур бархост, то куртаашро кашад ва риштаҳои аз китфашро тоза кунад.
  
  Ҳейден боз ба балкон баромад. Тавассути холигоҳҳо, вай пешравии гурӯҳи ҳамлаварро тамошо кард ва ҳангоми даъват кардани сарвари худ ғуссаи гуруснагӣ шунид. Рамзес мисли шери шикор давида, дар муддати камтар аз як сония аз пеши назари Ҳейден дур шуд. Вай имкони тирандозиро аз даст дод, аммо аллакай медонист, ки тир ба наздикӣ парвоз намекунад.
  
  "Хафа!"
  
  Ҳейден аз ҷо бархоста, ба Кинимака нигоҳ кард ва ба сӯи зинапоя давид. Онҳо нагузоштанд, ки шоҳзодаи террорист гурезад. Бо суханони ӯ бомба тарконда мешуд. Ҳейден ҳис кард, ки ӯ дер интизор нахоҳад шуд.
  
  "Бирав, дур шав!" - ба Мано дод зад вай. "Мо бояд Рамсесро фавран баргардонем!"
  
  
  БОБИ бисту нухум
  
  
  Чорроҳае, ки дар беруни майдон воқеъ буд, одатан пур аз одамон буд, гузаргоҳ аз пиёдагардҳо банд буд ва роҳҳо ба ритми доимии мошинҳои раҳгузар садо медоданд. Биноҳои баланде, ки тирезаҳои зиёд доранд, маъмулан садои бонг ва хандаро дар байни онҳо инъикос мекарданд, ки аз болоравии муоширати одамон шаҳодат медод, аммо имрӯз манзара хеле дигар буд.
  
  Дуд дар сари рох чарх зада, ба осмон баромад. Тирезаҳои шикаста сари роҳравҳо рехтанд. Вакте ки аз снарядхо ва ярадоршудагон ба худ омадаанд ё аз пинхонй мебаромаданд, дар гирду атрофи хаб овозхои ногувор пичиррос мезаданд. Сиренахо аз масофаи наздик фарьёд мезаданд. Тарафи хиёбони 3-юми бинои онҳо мисли муши азиме ба назар мерасид, ки онро як порчаи панири хокистарӣ гумон карда, аз он нешзании бузурге гирифтааст.
  
  Ҳейден инро каме пай бурд ва аз истгоҳ гурехт ва сипас ҳангоми ҷустуҷӯи фирориён ба атроф нигарист, суръати худро суст кард. Дар пеш, дар кӯчаи 51-ум, онҳо танҳо давида буданд - ёздаҳ марди сиёҳпӯши сиёҳ ва Рамзес аз дигарон болотар буд. Ҳейден аз чорроҳаи харобаҳои харобшуда давида, аз хомӯшии гирду атрофаш, фарёди хомӯшӣ ва абрҳои ғуборолудаи ғубор, ки мехостанд ӯро кӯр кунанд, дар ҳайрат монд. Дар боло, дар фосилаҳои байни бомҳои биноҳои идоравӣ - сутунҳои бетонии рост, ки роҳи перпендикулярро ҳамчун хатҳои тор нишон медиҳанд, нури офтоби субҳ барои рақобат мубориза мебурд. Офтоб пеш аз нисфирӯзӣ дар кӯчаҳо кам пайдо мешуд, чанде пештар аз тирезаҳо акс меёфт ва танҳо чорраҳаҳоро равшан мекард, то он даме, ки болои сараш баланд шуда, дар байни биноҳо ба поён фаромада наметавонист.
  
  Кинимака, саги пири вафодор, дар паҳлӯяш шитофт. "Онҳо танҳо дувоздаҳ нафаранд" гуфт ӯ. "Мур мавқеи моро назорат мекунад. Мо то он даме, ки қувваҳои иловагӣ нагирем, онҳоро пайравӣ хоҳем кард, хуб?"
  
  "Рамсес" гуфт вай. "Ин афзалияти мост. Мо ӯро ба ҳар сурат бармегардонем".
  
  "Ҳайден," Кинимака қариб ба як микроавтобуси дар истода бархӯрд. "Шумо инро ба таври комил фикр намекунед. Рамсес ҳама чизро ба нақша гирифта буд. Ва ҳатто агар ӯ ин корро накарда бошад - ҳатто агар макони ӯ ба ягон навъ ба палатаи панҷум ворид шуда бошад - ҳоло муҳим нест. Ин бомбаест, ки мо бояд пайдо кунем."
  
  "Сабаби дигари дастгир кардани Рамсес."
  
  "Ӯ ҳеҷ гоҳ ба мо намегӯяд" гуфт Кинимака. "Аммо шояд яке аз шогирдонаш ин корро кунад."
  
  "Чӣ қадаре ки мо метавонем Рамсесро аз мувозинат нигоҳ дорем" гуфт Ҳейден. "Имконияти беҳтари ин шаҳр барои наҷот додани ҳамаи инҳо бештар аст."
  
  Онҳо дар канори чанд соя аз биноҳои баландошёна нигоҳ дошта, дар канори роҳрав давида мерафтанд ва кӯшиш мекарданд, ки садо набаранд. Рамзес дар маркази қуттии худ қарор дода, фармон медод ва ҳоло Ҳейден ба ёд овард, ки дар бозор ин одамонро "легионерҳои" худ номида буд. Хар кадоми онхо марговар ва ба кори худ содик буданд, аз зархаридони оддй зина баландтар буданд. Дар аввал дувоздах нафар бе андешаи зиёд шитоб карда, байни худ ва майдон андаке фосила гузоштанд, вале пас аз як дакика суръати харакатро паст карданд ва ду нафар ба акиб нигариста, тафтиш карданд, ки таъкибкунандагон мавчуданд ё не.
  
  Ҳейден оташ кушода, аз Glock-и худ бо хашм аккос зад. Як нафар афтид, боқимонда ба қафо баргашта, ба ҷавоб тир холӣ карданд. Ду агенти собиқи CIA дар паси як гулзори бетонӣ афтоданд. Ҳейден ба канори гирди он нигоҳ карда, намехост, ки душмани худро аз даст диҳад. Рамзес дар арафаи вайроншавӣ буд, ки аз ҷониби мардуми худ фаро гирифта шудааст. Акнун вай дид, ки Роберт Прайс ба тақдири худ вогузор шудааст, базӯр истодагӣ мекунад, аммо барои марди латукӯбшуда ва пиронсол хуб кор мекунад. Диққати вай боз ба Рамсес равона шуд.
  
  "Ӯ ҳамон ҷост, Мано. Биёед ин корро ба охир расонем. Оё шумо фикр мекунед, ки агар ӯ бимирад, онҳо ҳанӯз ҳам таркиш мекунанд? "
  
  "Лаънат, ман намедонам. Уро зинда бурдан бехтар мешуд. Шояд мо метавонем ӯро фидя нигоҳ дорем".
  
  "Бале, хуб, мо бояд аввал ба қадри кофӣ наздик шавем."
  
  Камера дубора калон кард, ин дафъа фирорашонро пинҳон кард. Ҳейден аз гулзор ба гулзор давида, онҳоро дар кӯча таъқиб мекард. Тирхо дар байни ду гурУх зада, тирезахоро шикастанд ва ба мошинхои дар истгох гузошташуда бархурданд. Як қатор таксиҳои зарди пароканда ба Ҳейден сарпӯши беҳтар ва имкони наздиктар шуданро пешниҳод карданд ва ӯ аз гирифтани он худдорӣ накард.
  
  "Биёед!"
  
  Вай ба таксии аввал савор шуда, ба паҳлӯ лағжид ва таксии дигареро, ки дар канори роҳ монда буд, истифода бурда, худро пӯшонд, то ба таксии дигар давид. Вақте ки зиндонбонон мехостанд онҳоро хориҷ кунанд, тирезаҳо дар атрофи вай таркид, аммо сарпӯш маънои онро дошт, ки легионерҳои нави Рамзес ҳеҷ гоҳ дар куҷо будани онҳоро намедонанд. Пас аз чор такси ва онҳо давандагонро маҷбур мекарданд, ки пинҳон шаванд, суръати онҳоро паст мекарданд.
  
  Гӯшмонаки Кинимакӣ ба тарс даромад. "Кӯмак панҷ дақиқа дур аст."
  
  Аммо ҳатто ин номуайян буд.
  
  Бори дигар ҳуҷайра ҳамчун як гурӯҳи паймон амал мекард. Ҳейден таъқиб кард ва натавонист, ки фосиларо бехатар пӯшонад ва инчунин маҷбур шуд, ки лавозимоти ҷангиро нигоҳ дорад. Маълум шуд, ки ҳуҷайра низ аз имкони омадани нерӯҳо нигарон шуда буд, зеро ҳаракатҳои онҳо хашмгинтар ва камтар эҳтиёткор шуданд. Ҳейден яке аз посбонҳоро ҳадаф гирифт ва танҳо аз сабаби он ки ӯ аз назди дарахти муҷассамашуда гузашта, ҳангоми тирпарронӣ гузашт, аз даст дод.
  
  Бадбахтии холис.
  
  "Мано" гуфт вай ногаҳон. "Оё мо яке аз онҳоро дар ҷое гум кардаем?"
  
  "Боз ҳисоб кунед."
  
  Вай танҳо даҳ рақамро ҳисоб карда метавонист!
  
  Вай ногох пайдо шуд, ки бо услуб аз зери мошини исто-дааст. Зарбаи аввалини у ба пушти зонуи Кинимаки пайваст ва марди калонро хам кард. Вакте ки вай лагад мезад, дасти росташ ППК-и хурдакакро ба миён овард, ки андозаи он аз марг камтар набуд. Ҳейден Кинимакаро ба як сӯ партофт, ҷисми нисбатан хурди вай мисли ҳар варзишгари сатҳи ҷаҳонӣ тавоно ва пурқувват буд, аммо ҳатто ин марди калонро каме ҳаракат карда метавонист.
  
  Тир дар байни онҳо парвоз кард, ҳайратангез, ҳайратангез, кӯтоҳтарин лаҳзаи дузахи пок ва сипас легионер боз ҳаракат кард. Як зарбаи дигар бо зонуи Ҳейден пайваст ва Мано афтоданашро идома дода, бо сари сина ба ҳамон мошини дар таваққуф гузошташуда, ки душманашон барои пӯшиш истифода бурда буд, бархӯрд. Вақте ки ӯ сахт кӯшиш мекунад, ки дар болои зонуҳояш чарх занад, гурриш аз ӯ гурехт.
  
  Ҳейден дар зонуаш як зарбаи дард ва муҳимтар аз ҳама, ногаҳон аз даст додани мувозинатро ҳис кард. Вай дар бораи гурехтани Рамзес ва буфети даҳшатборе, ки пас аз он ба вуқӯъ пайваст, бештар медонист, на дар бораи легионери ҷангӣ ва ҳар як нахҳои мавҷудияти ӯ мехост, ки ин корро зудтар анҷом диҳад. Аммо ин одам мубориз, муборизи хакикй буд ва равшан мехост, ки зинда монад.
  
  Вай аз таппонча боз тир холй кард. Ҳоло Ҳейден шод буд, ки мувозинаташро гум кард, зеро вай дар он ҷое, ки ӯ интизораш буд, набуд. Аммо тир китфи вайро чашид. Кинимака бо таппонча худро ба дасташ партофт ва онро дар зери кухи мушакхо гуронд.
  
  Легионер бефоида будани мубориза бо Гавайиро дида, дархол вайро тарк кард. Сипас ӯ теғи ҳашт-дюймаи даҳшатнокро берун кашид ва ба Ҳейден зад. Вай заҳматона каҷ карда, каме ҷой гирифт, то зарбаи марговарро пешгирӣ кунад. Кинимака таппончаашро ба ларза овард, вале легионер инро пешакй карда, онро хеле тезтар чазонд, корд ба сари синаи Хавой сахт зад, ки аз камарбанди мард ночиз шуд, вале бо вучуди ин уро ба пои худ партофт.
  
  Мубодила ба Ҳейден имконият дод, ки ба ӯ лозим буд. Вакте ки вай таппончаашро кашида гирифт, фахмид, ки легионер чй кор мекунад - ба акиб гашта, ба маккор корд мепартояд, - бинобар ин вай ба тарафе кадам зада, триггерро кашид.
  
  Дар ҳоле ки корд аз дари мошин бархӯрда, ба фарш зад ва ҳеҷ осебе нарасонд, се тир ба қафаси синаи мард пора-пора шуд.
  
  "Ӯро Уолтер гиред" гуфт Ҳейден ба Кинимаке. "Ба мо ҳар як тир лозим мешавад."
  
  Вакте ки вай аз чо бархост, вай дид, ки як гурУхи бешубха одамони мусаллах аз куча, чандсад метр дуртар мешитобанд. Ҳоло он мушкилтар мешуд - гурӯҳҳои одамон пайдо мешуданд ва дар кӯчаҳо саргардон мешуданд, ба хона мерафтанд ё тафтиш мекарданд, ё ҳатто дар назари намоён истода, дастгоҳҳои Android-и худро клик мекарданд - аммо дидани сари Рамсес ҳар чанд фут пайдо мешуд, фавран шинохта мешуд. .
  
  "Ҳоло ҳаракат кунед" гуфт вай ва узвҳои дардманд ва кӯфтаашро маҷбур кард, ки аз имконоташон зиёдтар кор кунанд.
  
  Камера нопадид шуд.
  
  "Чӣ-"
  
  Кинимака аз болои капот чахида, дар атрофи мошин давр мезад.
  
  - Магазини калони спортй, - нафас кашида гуфт Гавайи. "Онҳо ворид шуданд."
  
  "Анҷоми роҳ, шоҳзода Рамсес," Ҳейден ду калимаи охиринро бо нафрат туф кард. "Шитоб, Мано. Чунон ки гуфтам, мо бояд харомкорро банд кунем ва диккати уро аз ин бомбаи ядрой дур кунем. Ҳар як дақиқа, ҳар як сония муҳим аст".
  
  
  БОБИ СИЯМ
  
  
  Якҷоя онҳо аз дарҳои пешина, ки ҳанӯз ҳам ҷунбондаистодаи мағозаи варзишӣ буданд, гузаштанд ва ба дохили васеи хомӯши он даромаданд. Витринаҳо, рафҳо ва овезонҳои либос дар ҳама ҷо, дар ҳар як гузаргоҳ буданд. Дар болои шифти чаҳорчӯбаи кушода насбшуда, рӯшноӣ тавассути плитаҳои дурахшон таъмин карда шуд. Ҳейден ба фарши сафеди инъикоскунанда нигарист ва изи пои чанголудро дид, ки ба дили мағоза мебурд. Вай саросема магазинашро аз назар гузаронда, куртаашро дуруст кард. Чеҳрае, ки аз таги рахти либос берун меомад, ӯро ба ларза водор кард, аммо тарс, ки дар хислатҳои он ҷой дошт, ӯро нарм кард.
  
  - Парво накунед, - гуфт вай. "Фоён шав ва ором бош."
  
  Ба вай лозим набуд, ки роҳнаморо пурсад. Ҳарчанд онҳо шояд аз пайи пайраҳаҳои лойолуд мерафтанд, садое, ки дар пеш буд, мавқеъи ҳадафҳои онҳоро дур мекард. Нолаи доимии Нарх як фоидаи иловагӣ буд. Ҳейден зери дастпӯши металлии пур аз леггинсҳо лағжида, аз назди манекени бемӯй дар либоси тамринии Nike ба майдони барои таҷҳизоти варзишӣ ҷудошуда тела дод. Штангаҳо, ҷѓйборҳои вазнӣ, батутҳо ва пайроҳаҳо дар қатори ҳамвор саф оростаанд. Танҳо ба қисмати дигар гузаштан як гурӯҳи террористӣ буд.
  
  Як нафар уро дида, бонги изтироб бардошт ва оташ кушод. Ҳейден сахт ва дар кунҷ давида, шунид, ки тир аз бозуи филизии қаиқрон ҳамагӣ дюйм ба тарафи чапи вай афтод. Кинимака ба тарафе чахида, сахт ба участкаи конвейери пойга фу-руд ва аз фосила давр зад. Ҳейден таърифро ба легионер бо сӯрохӣ дар рафи кроссовкаҳо дар болои сараш баргардонд.
  
  Мард охиста-охиста акиб рафт, ки хамкоронаш пароканда шуданд. Ҳейден халтаи гулобии гулобиро ба ҳаво партофт, то рақамҳои онҳоро тафтиш кунад ва дар ҳоле ки чаҳор тири ҷудогона ба он сахт зад.
  
  "Шояд фирори Рамзесро пӯшонд," нафас кашид Кинимака.
  
  "Агар ба мо ягон вақт Торстен Дал лозим мешуд" нафас кашид Ҳейден.
  
  "Шумо мехоҳед, ки ман режими девонаро санҷам?"
  
  Хейден хандаашро пахш карда натавонист. "Ман фикр мекунам, ки ин бештар интихоби тарзи зиндагӣ аст, на тағир додани фишанг" гуфт ӯ.
  
  "Ҳар чӣ бошад" гуфт Кинимака. "Биёед тезтар равем".
  
  Ҳейден ӯро ба зарба заданд ва аз сарпӯш берун парид ва зуд оташ кушод. Яке аз ра«ам®о ѓирѓир зада, ба па®лѓ афтод, бо«имондааш ба поён афтод. Ҳейден ба онҳо ҳамла карда, дар роҳи онҳо монеаҳо гузошт, аммо фосиларо ҳарчи зудтар маҳкам кард. Легионерҳо ақибнишинӣ карда, баланд тир мепарронданд ва дар паси рахи баландии кроссовкаҳои ҳар гуна тамға ва ранги дастрас ғайб заданд. Ҳейден ва Кинимака дар тарафи дигар нишаста, як сония истоданд.
  
  "Тайёр?" - Ман пурсидам. Ҳейден оҳ кашид, вақте ки аъзои ҳуҷайраи афтодаро аз силоҳаш озод кард.
  
  "Бирав" гуфт Кинимака.
  
  Хангоме ки онхо бархостанд, тири пулемёт рахи таълимиро болои сари онхо каме пахш кард. Ба болои онхо порчахои металлу картон, канвас ва пластмасса борид. Ҳейден ба канор баромад, ҳатто вақте ки тамоми сохтор меларзид.
  
  - Оҳ... - оғоз кард Кинимака.
  
  "Хафа!" Хейден ба охир расид ва парид.
  
  Тамоми ними болоии тахтачаи васеъ фурУ рафт, пора-пора шуд ва ба болои онхо афтод. Девори азиме, ки аз рафҳои овезон иборат буд, ҳангоми омадан чӯбҳои металлӣ, қуттиҳои картонӣ ва тудаҳои пойафзоли нави канвасиро ба як сӯ мепартофт. Кинимака, ки гуё худро аз бино дифоъ кунад, даст бардошт ва дилпурона ҳаракаташро идома дод, аммо аз сабаби массааш аз паси Ҳейдени гурехта афтод. Вақте ки вай аз массаи афтидан ғелонда, пои кашолакардааш ба такягоҳи металлӣ афтод, Кинимака сари худро зери оғӯши ӯ гӯр кард ва ҳангоми ба болои ӯ афтодан худро мустаҳкам кард.
  
  Ҳейден бо таппонча дар даст партобро анҷом дод ва ба ақиб нигарист. "Мано!"
  
  Аммо мушкилоти вай танҳо оғоз мешуд.
  
  Чаҳор легионер ба ӯ ҳамла карда, таппончаро лагадкӯб карданд ва баданашро бо кундаҳои милтиқ заданд. Ҳейден худро пӯшонд ва сипас боз каме чарх зад. Рафтаи баскетболҳо чаппа шуда, тӯбҳои афлесунро ба ҳар тараф парвоз мекарданд. Ҳейден ба китфи худ нигарист, сояҳои ҳаракаткунандаро дид ва ба гирду атроф нигоҳ кард, ки Глоки худро ҷустуҷӯ кунад.
  
  Тир садо дод. Вай шунид, ки тир ба чизе дар назди сараш бархурд.
  
  "Дар ин ҷо ист" гуфт овоз.
  
  Ҳейден ях кард ва ба боло нигарист, вақте ки сояҳои мардони Рамзес ба ӯ фуромаданд.
  
  "Ҳоло шумо бо мо ҳастед."
  
  
  БОБИ СИЮ ЯКУМ
  
  
  Дрейк ба майдони харобшуда даромад, Алисия дар паҳлӯяш. Аввалин ҳаракате, ки онҳо диданд, аз Мур буд, вақте ки ӯ дар балкони болохона рӯй гардонд ва таппончаро ба сӯи онҳо нишон дод. Баъди ним дакика дар чехраи у сабукй пайдо шуд.
  
  - Ниҳоят, - нафас кашид ӯ. "Ман фикр мекунам, ки шумо аввал ба ин ҷо омадаед."
  
  "Мо каме огоҳии пешакӣ гирифтем" гуфт Дрейк. "Ягон масхарабозе бо номи Аллигатор?"
  
  Мур ҳайрон нигоҳ кард ва онҳоро ба болохона ишора кард. "Ман ҳеҷ гоҳ дар бораи ӯ нашунидаам. Оё вай сардори ячейкаи панчум аст?".
  
  "Мо чунин мешуморем, бале. Вай як вазоки девонаест, ки хараш пур аз ғазаб аст, аммо ҳоло ӯ масъули ин бомбаи ҳастаист."
  
  Мур бо даҳони кушода нигоҳ мекард.
  
  Алисия тарҷума кардааст. "Аллигатор пас аз даҳ галлон қаҳва аз Ҷулиан Марш девонатар садо медиҳад ва ман гуфтам, ки ин имконнопазир аст, то он даме, ки ӯ чӣ гуфтанашро нашунавам. Пас, Ҳейден дар куҷост ва дар ин ҷо чӣ шуд?
  
  Мур ҳама чизро барои онҳо гузошта, дар бораи муборизаи байни Рамсес ва Прайс ва сипас фирор шарҳ дод. Дрейк аз вазъияти станция ва ба кадри кифоя таксим нашудани агентхо сари худро чунбонд.
  
  "Оё вай инро ба нақша гирифта метавонист? Аз он қалъаи лаънатӣ дар Перу омадаед? Ҳатто вақте ки мо бозорро аз назар мегузарондем?"
  
  Май шубханок менамуд. "Ҳатто барои яке аз назарияҳои шумо каме дурандеш аст."
  
  "Ва ин муҳим нест" гуфт Алисия. "Дар ҳақиқат? Ман дар назар дорам, ки ба кӣ ғамхорӣ мекунад? Мо бояд худамонро бас карда, ба ҷустуҷӯ шурӯъ кунем".
  
  "Ин дафъа, - гуфт Май. "Ман бо Таз розӣ ҳастам. Шояд ошиқи охиринаш ба ӯ ҳиссиёт зада бошад." Вай ба Бо як нигоҳи зебое афканд.
  
  Дрейк ҳангоме ки Мур ба ӯ нигарист, чашмонаш боз ҳам васеътар шуд. Агенти идораи корҳои дохилӣ ба чор нафари онҳо нигоҳ кард.
  
  "Ба назар як зиёфати олӣ ба назар мерасад, бачаҳо."
  
  Дрейк китф дархам кашид. "Онҳо ба куҷо рафтанд? Ҳейден ва Кинимака?"
  
  Мур ишора кард. "51. Аз паси Рамсес, ёздаҳ пайрави ӯ ва он аблаҳ Прайс ба дуд рафтанд. Ман онҳоро пас аз чанд дақиқа гум кардам."
  
  Алисия як қатор экранҳоро нишон дод. "Оё шумо онҳоро ёфта метавонед?"
  
  "Аксари каналҳо хомӯш карда шудаанд. Экранҳо вайрон мешаванд. Мо ҳоло душвор мебудем, ки Парки Батареяро пайдо кунем."
  
  Дрейк ба назди панҷараи шикастаи балкон рафт ва ба атрофи истгоҳ ва кӯчаи берун назар кард. Ин як ҷаҳони аҷибе буд, ки дар пеши назари ӯ бо шаҳре, ки ӯ тасаввур мекард, мухолифат мекард, ҳадди аққал имрӯз ба пошнаи худ бармегашт. Вай танҳо як роҳи беҳтар шудани ин одамонро медонист.
  
  Онҳоро бехатар нигоҳ доред.
  
  - Ягон хабари дигар доред? Мур пурсид. "Ман бовар дорам, ки шумо бо Марш ва ин бачаи Аллигатор сӯҳбат мекардед."
  
  "Ҳамон чизе ки мо ба шумо гуфта будем" гуфт Алисия. "Оё шумо рамзҳои ғайрифаъолкуниро тафтиш кардаед?"
  
  Мур ба нишони милт-милт ишора кард, ки навакак дар яке аз экранҳои боқимонда дурахш карданро оғоз кардааст. "Биёед тамошо кунем".
  
  Дрейк баргашт, вақте ки Бо барои нӯшидани нӯшидан ба сӯйи сардкунандаи об равона шуд. Мур паёми электрониро бо овози баланд хонд, зуд ба нуқтаи худ расид ва ҳаққонияти рамзҳои ғайрифаъолкуниро тасдиқ кард.
  
  "Ҳамин тавр," Мур бодиққат хонд. "Рамзҳо воқеан кошеранд. Ман бояд бигӯям, ки ин аҷиб аст. Ба фикри ту, оё Марш медонист, ки ӯро ғасб мекунанд?"
  
  "Ҳар гуна сабабҳо буда метавонанд" гуфт Дрейк. "Бехатарӣ барои худ. Мувозинат дар канор. Далели оддӣ ин аст, ки мард шаш давр кам аст клипи пурра. Агар он Alligator ин қадар боҳашамат садо намедод, ман дар айни замон худро бехатартар ҳис мекардам. "
  
  "Ваппи?"
  
  "Чормағз?" Дрейк кӯшиш кард. "Ман намедонам. Ҳейден бо забони шумо беҳтар аз ман гап мезанад."
  
  "Англисӣ". Мур сар ҷунбонд. "Забони мо англисӣ аст."
  
  "Агар хамин тавр гуед. Аммо ин кори хуб аст, бачахо. Рамзҳои аслии ғайрифаъолкунӣ як чизи хуб аст. "
  
  "Оё шумо мефаҳмед, ки вақте ки олимон пайдоиши заряди ядроиро муайян карданд, мо метавонистем бо онҳо тамос гирем?" Бо гуфт, вақте ки ӯ баргашт ва аз косаи пластикӣ як ҷуръа гирифт.
  
  "Бале, аммо ин ҳанӯз рӯй надодааст. Ва то ҷое ки мо медонем, онҳо рамзҳоро иваз карданд ё триггери нав илова карданд."
  
  Бо ин гапро каме бо сар ҷунбонд.
  
  Дрейк ба соаташ нигарист. Онҳо тақрибан даҳ дақиқа дар истгоҳ буданд ва аз Ҳейден ва Дал ҳеҷ чизе набуд. Имрӯз даҳ дақиқа мисли абадият ҳис мекард.
  
  "Ман ба Ҳейден занг мезанам." Вай телефони мобилиашро баровард.
  
  - Парво накунед, - гуфт Май. "Оё ин Кинимака нест?"
  
  Дрейк якбора ба он ҷое, ки ӯ нишон дод, рӯ овард. Симои бешубҳа Мано Кинимакӣ дар кӯча беист ҳаракат мекард, хам шуда, аз дард равшан мегашт, вале якравона ба сӯи истгоҳ қадам мезад. Дрейк даҳҳо саволро фурӯ бурд ва ба ҷои он шахсе, ки ба онҳо ҷавоб дода метавонад, шитофт. Вақте ки берун баромад, даста Маноро дар чорроҳаи пур аз харобаҳо дастгир кард.
  
  - Чй гап, дугона?
  
  Ҳавайиён ҳангоми мулоқот бо онҳо соя афканданд, ки дарди рӯҳии даҳшатноке, ки танҳо дар зери сатҳ меистод. "Онҳо Ҳейден доранд" гуфт ӯ. "Мо сетои онҳоро зер кардем, вале ба Рамсес ё Прайс наздик нашудем. Ва баъд дар охир ба мо камин гирифтанд. Маро аз бозӣ берун кард ва вақте ки ман аз зери як тонна хароба баромадам, Ҳейден нест шуд."
  
  "Шумо аз куҷо медонед, ки онҳо ӯро гирифтанд?" - пурсид Бео. "Шояд вай то ҳол таъқиб мекунад?"
  
  "Эҳтимол дастҳо ва пойҳои ман осеб дидаанд" гуфт Кинимака. "Аммо гӯшҳои ман хуб шуниданд. Уро безарар карда, кашола карда бурданд. Охирин гапи онхо ин буд..." Кинимака бо дили пуртаъсир фурѓ бурд, ки суханашро давом дода натавонист.
  
  Дрейк нигоҳи мардро ба худ кашид. "Мо ӯро наҷот медиҳем. Мо ҳамеша ин корро мекунем."
  
  Кинимака гиря кард. "На ҳамеша".
  
  "Онҳо ба ӯ чӣ гуфтанд?" - исрор кард Алисия.
  
  Кинимака ба осмон нигарист, гуё аз нури офтоб илхом мечуст. "Онҳо гуфтанд, ки онҳо ба ин бомбаи ҳастаӣ бодиққат нигоҳ мекунанд. Гуфтанд, ки онро ба пушташ банданд."
  
  
  БОБИ СИЮ ДУЮМ
  
  
  Торстен Дал чанд экипажро барои тоза кардани гирду атрофи Таймс Сквер тарк кард ва дастаи худро ба сояҳои амиқе, ки аз хиёбони танг сохта шудааст, бурд. Ин ором ва бепарво буд, ҷои беҳтарин барои занги телефонии муҳим. Вай аввал ба Ҳейден занг зад, аммо вақте ки вай ҷавоб надод, ӯ кӯшиш кард, ки Дрейкро тамос гирад.
  
  "Масофа ин ҷост. Охирин хабар чист?
  
  "Мо дар ғазаб ҳастем, рафиқ..."
  
  "Боз то тӯбҳои худ?" Даҳл суханашро қатъ кард. "Чӣ чизи нав?"
  
  "Ин дафъа то гардани ман не. Он харомҳои девона аз ҳуҷайраҳои худ шикастанд ё шикастанд. Рамсес ва Нарх дигар нестанд. Ҳуҷайраи панҷум аз дувоздаҳ нафар иборат аст ё буд. Мано мегӯяд, ки онҳо се доранд."
  
  Даль интонацияро ба даст овард. "Мано гап мезанад?"
  
  "Ҳа, рафиқ. Онҳо Ҳейденро дастгир карданд. Онҳо ӯро бо худ бурданд".
  
  Дал чашмонашро пушид.
  
  "Аммо мо ҳанӯз каме вақт дорем." Дрейк тарафи мусбӣ кӯшиш кард. "Агар онҳо мехостанд, ки фавран онро тарконанд, онро умуман намегирифтанд."
  
  Йоркҳо дуруст буданд, Дал бояд эътироф кунад. Вақте ки Дрейк фаҳмонд, ки Марш ҳоло аз нақши худ ҳамчун Шоҳзодаи зулмот хориҷ карда шуд ва муваққатан бо номи Аллигатор иваз карда шуд, вай гӯш кард. Ватан танҳо тавонист ин мардро ҳамчун як ҷонибдори Амрико муайян кунад.
  
  "Дар ҳақиқат?" Дал гуфт. "Барои чӣ?"
  
  "Тақрибан ҳама чизе, ки метавонад боиси анархия шавад" гуфт Дрейк. "Вай зархарид аст, танҳо ин дафъа хашмгин шуд."
  
  "Ман фикр мекардам, ки Рамсес ҳамеша тиҷорати худро "дар хона" пеш мебарад."
  
  "Аллигатор зодаи Ню Йорк аст. Вай метавонад ба амалиёт дониши бебаҳои логистикӣ диҳад. "
  
  "Бале, ин маъно дорад." Даль оҳ кашид ва чашмонашро хастаона молид. "Пас, оянда чӣ мешавад? Оё мо координатҳои Ҳейден дорем? "
  
  "Онҳо камераи ӯро гирифтанд. Онҳо бояд ҳадди ақалл баъзе аз либосҳои ӯро гирифта бошанд, зеро дар теги дар куртааш дӯхташуда гуфта мешавад, ки вай дар зери миз дар Chipotle Mexican Grill аст, ки мо ҳоло тасдиқ кардем, ки сафсата аст. Камераҳои амниятӣ кор мекунанд, аммо приёмникҳои тарафи мо асосан дар натиҷаи ҳамла ба сомона аз кор мондаанд . Онҳо ҳама чизи аз дасташон меомадаро якҷоя мекунанд. Ва онҳо танҳо қувваи кории кофӣ надоранд. Аз ин ҷо корҳо хеле бад шуда метавонанд, рафиқ".
  
  - Метавонист? Даль такрор кард. "Ман гуфта метавонам, ки мо аз бадӣ гузаштаем ва ба кӯчаи бад меравем, ҳамин тавр не?"
  
  Дрейк лаҳзае таваққуф кард ва баъд гуфт: "Мо умедворем, ки онҳо талаботро идома медиҳанд" гуфт ӯ. "Ҳар як талаботи нав ба мо вақти бештар медиҳад."
  
  Ба Даль лозим набуд, ки бигуяд, ки онхо хануз ба ягон пешравй ноил нашудаанд. Факт худ аз худ маълум буд. Дар ин ҷо онҳо ба Ватан вобаста буданд, то ҷойгиршавии бомбаи ҳастаиро кашф кунанд, мисли индукҳои пешакии Мавлуди Исо давида, танҳо Мур барои муайян кардани ҷойгоҳ, аммо тамоми корхона ноком шуд.
  
  "Ҳамаи коре, ки мо кардем, безарар кардани чанд маводи масрафӣ буд" гуфт ӯ. "Мо ҳатто ба нақшаи воқеии Рамсес ва бахусус бозии охири ӯ наздик нестем."
  
  "Чаро шумо ба истгоҳ намеравед? Мо инчунин метавонем якҷоя бошем, вақте ки пешсафи навбатӣ меояд."
  
  - Бале, мо инро мекунем. Дал ба боқимондаи дастаи худ ишора кард ва самти дурустро муайян кард, ки онҳоро ба хиёбони 3-юм мебарад. "Салом, Мано чӣ гуна истодагарӣ мекунад?"
  
  "Бачаро ба девори рафҳо сахт задаанд. Напурсед. Аммо ӯ омодаи ҷанг аст, танҳо интизор аст, ки касе ба ӯ ҳадаф диҳад."
  
  Вақте ки онҳо сӯҳбатро тамом карданд, Дал ба давидан шурӯъ кард. Кенси дар пахлуи у истод ва бо сараш ишора кард. "Ҳаракати бад?"
  
  "Бо назардошти вазъияти мо, ман фикр мекунам, ки ин метавонад бадтар бошад, аммо, бале, ин интихоби бад буд. Онҳо Ҳейденро рабудаанд. Вайро ба он ҷое, ки бомба буд, бурд."
  
  "Бале, ин олиҷаноб аст! Дар назар дорам, ки оё ҳамаи шумо маякҳои пинҳон надоред? "
  
  "Мо мекунем. Ва онро бо либоси вай партофтанд".
  
  "Моссад зери пӯсти шумо шуд" гуфт Кенси оромона. "Барои онҳо хуб аст, аммо барои ман не. Маро ҳис кард, ки ман аз они ман ҳастам ".
  
  "Беҳтар хоҳад буд". Далл сар ҷунбонд. "Ҳамаи мо бояд эҳсос кунем, ки мо тақдири худро зери назорат дорем ва ҳар як қарор аслан озод аст. Ин манипуляция нест."
  
  "Дар ин рӯзҳо," ангуштони Кенси печида ва сипас ба мушт печида, "шумо маро дар хатари худ идора мекунед" ва сипас ба ӯ табассуми хурде дод. "Ҷуз шумо, дӯстам, шумо метавонед маро ҳар вақт ва ҳар ҷое, ки хоҳед, идора кунед."
  
  Дал ба дур нигоҳ кард. Бриджит Маккензи боздошташаванда буд. Зан медонист, ки ӯ марди шавҳардор ва падар аст, вале ӯ то ҳол ба васвасаҳо таслим шуд. Албатта, ин ё он тавр вай дар ин чо дер намемонд.
  
  Масъала ҳал шуд.
  
  Смит ва Лорен низ якҷоя давида, мубодилаи афкорҳои оромона мекарданд. Йорги қафоро ба воя расонд, хаста ва пошида аз партовҳо, аммо бо азми бачагиаш loping. Дал медонист, ки ин аввалин таҷрибаи воқеии ӯ дар муборизаи оштинопазир ва тасодуфӣ буд ва фикр мекард, ки онро хуб ҳал мекунад. Кӯчаҳо дурахшиданд ва сипас онҳо ба тарафи чап ба хиёбони 3-юм табдил ёфта, ба сӯи чорроҳаи 51-ум равон шуданд.
  
  Ин барои Даль чанд дақиқа аҷиб буд. Бархе аз манотиқи шаҳр осеб надида буданд ва дар ҳоле ки бисёре аз дӯконҳо боз буданд ва мардум бо эҳсоси тарс дар дохили он қадам мезаданд, баъзеи дигарашон беодам буданд ва тақрибан аз ҳаёт маҳрум буданд. Якчанд кучахо бо мошинхои полицияи бетартибй ва мошинхои чорчархаи армия пароканда карда шуда буданд. Баъзе минтақаҳо аз ҳузури ғоратгарон шарм медоштанд. Аксари одамоне, ки дида буд, намефаҳмиданд, ки чӣ кор кунанд, аз ин рӯ, ба он чизе, ки ба бовари худ мақомот аст, садояшро зам карда, онҳоро ба ҳар куҷое, ки тавонанд, паноҳ бурданд.
  
  Ва он гоҳ онҳо ба маконе расиданд, ки Дрейк ва дигарон интизор, умед ва нақша доштанд, ки Ҳейден Ҷейро наҷот диҳанд.
  
  Аз оғози ин рӯз ҳамагӣ чанд соат гузашт. Акнун бошад, онхо бо чустучуи рохи пайдо кардани бомбаи ядрой буданд. Дал медонист, ки бозгаште нест; вай гурехта наметавонист ё дар бункерҳо пинҳон шавад. Дастаи SPEAR то охир дар он буд. Агар шаҳр имрӯз бимирад, он аз набудани қаҳрамонон, ки барои наҷот додани он кӯшиш мекунанд, нахоҳад буд.
  
  
  БОБИ СИЮ СЕЮМ
  
  
  Ҳайден хомӯш монд, вақте ки Рамзес амал ва реаксияро дастур дод ва ба мардони худ хотиррасон кард, ки масъулин ва садоқати мутлақи онҳоро санҷиданд. Пас аз он ки ӯро аз мағозаи варзишӣ кашола карда бурданд, онҳо ӯро маҷбур карданд, ки дар хиёбони 3-юм дар байни онҳо давида, сипас вақт ҷудо карданд, ки телефони мобилии ӯро пайдо карда партоянд ва камарбанди тирногузарашро канда. Чунин ба назар мерасид, ки Рамсес дар бораи дастгоҳҳои пайгирӣ ва ҷойгиршавии онҳо каме маълумот дошт ва ба мардонаш фармуд, ки куртаашро бардоранд. Дастгоҳи хурд зуд пайдо ва партофта шуд, ки пас аз он гурӯҳ дави худро дар тӯли масири комилан тасодуфӣ ба назар мерасид.
  
  Ҳейден чунин таассурот пайдо кард, ки ин тамоман нест.
  
  Ин чанд вақт гирифт. Гурӯҳ силоҳҳои калонтар ва либоси сиёҳи худро партофта, дар зери либоси муқаррарии сайёҳии худро ошкор карданд. Ногаҳон онҳо дурахшон, безарар, як қисми садҳо издиҳоми издиҳом дар кӯчаҳои шаҳр шуданд. Патрулҳои полис ва артиш баъзе аз хатсайрҳоро саф кашиданд, аммо камераҳо танҳо як хиёбони торикро паси сар карданд ва сипас дигарро то равшан шудани онҳо. Хейден барои пушидани куртаи эхтиётй дода шуд. Дар баъзе мавридҳо онҳо ба мотоциклҳои қаблан омодашуда баромаданд ва оҳиста-оҳиста аз маркази Манҳеттан берун рафтанд.
  
  Аммо на он қадар дур. Ҳейден бо тамоми қувват мехост, ки хабарро ба касе - ба ҳар касе расонад, ки ҳоло вай маҳалли ҷойгиршавии бомбаро медонад. Муҳим набуд, ки онҳо метавонанд ӯро бикушанд - ҳама чизи муҳим ин буд, ки ин фанатҳо боздошт шуданд.
  
  Велосипедҳо қисман аз хиёбон ғелонда шуданд ва баъд даҳ нафар - ҳашт легионери боқимонда Рамсес ва Прайс аз паҳлӯи дари металлии зангзада аз паси якдигар рафтанд. Ҳейден худро дар миёни онҳо дарёфт, ки мукофоти ҷанг буд ва ҳарчанд аз сарнавишти худ огоҳ буд, кӯшиш мекард, ки ҳар як нигоҳ, ҳар як тағири самт ва ҳар як сухани пичирросзаниро ба даст гирад.
  
  Аз дари берунии шикаста, долони дарунии бадбӯй ба зинапояи бетонӣ мебурд. Дар ин ҷо яке аз мардон ба сӯи Ҳейден рӯ оварда, кордро ба гулӯяш нигоҳ дошт.
  
  - Хомӯшӣ, - гуфт Рамзес, бе рӯйгардон. "Ман мехоҳам, ки ҳоло туро накушам."
  
  Онҳо ба чор ошёна баромаданд ва баъд танҳо як лаҳза дар назди дари хона истоданд. Вақте ки он кушода шуд, гурӯҳ дар дохили он пур шуда, ҳарчи зудтар аз долон берун меомаданд. Рамзес дар маркази ҳуҷра бозистод, дастҳо дароз карда шуданд.
  
  "Ва мо дар ин ҷо ҳастем" гуфт ӯ. "Бо як миллион хотима ва ҳадди аққал як ибтидо. Сокинони ин шахр надониста, аз ин хаёт мераванд, ки ин ибтидои рохи нави мо, чанги мукаддаси мост. Ин-"
  
  "Дар ҳақиқат?" Овози хушку холй ба тирад халал расонд. "Қисми ман ба ту бовар кардан мехоҳад, Рамсес, аммо қисми дигар, қисми бадтараш, фикр мекунад, ки ту аз он пур ҳастӣ."
  
  Ҳейден бори аввал ба Ҷулиан Марш нигоҳ кард. Пифӣ аҷиб ва таҳрифшуда ба назар мерасид, ки гӯё як қисми ӯ ба дигаре печида шуда бошад. Ӯ либосҳое мепӯшид, ки новобаста аз сол ё тамоюли кунунӣ ҳеҷ гоҳ мувофиқ намешуд. Як чашмаш сиёх шуда, чашмаш калон кушода ва чашмак намезад, як кафш афтод. Дар тарафи рости ӯ як брюнеткаи аҷибе нишастааст, ки Ҳейден намешинохт, аммо аз он ки онҳо ба ҳамдигар фишор меоварданд, маълум буд, ки онҳо бо роҳҳои бештар аз як пайванданд.
  
  Пас, шарик нест.
  
  Ҳейден бо нафрат менигарист, ки Рамсес ба таҳқири Март вокуниш нишон дод. "Шумо медонистед?" - пурсид шоҳзодаи террорист. "Он ки мо шуморо пеш аз вохӯрданамон фиреб додем. Пеш аз он ки мо номи аблаҳеро медонистем, ки оташи абадии моро ба дили Амрико мебарад. Ҳатто худи шумо, Тайлер Уэбб, ба шумо хиёнат кард."
  
  "Лахтан Вебб" гуфт Марш. "Ва шумо равед."
  
  Рамзес хандида ба канор гашт. "Биёед ба он чизе ки ман гуфта будам, бармегардем. Ҳатто одамоне, ки дар ин ҷо кор мекунанд, ин шаҳрро бад мебинанд. Ин хеле гарон аст, сайёҳон аз ҳад зиёд. Марду зани оддй дар ин чо зиндагй карда, барои кор кардан мубориза бурда наметавонанд. Оё шумо тасаввур карда метавонед, ки кудурате, ки бар зидди система ва одамоне, ки онро дастгирӣ мекунанд, афзоиш меёбад? Дар купрукҳо ва нақбҳо пулакӣ гирифта мешавад. Шумо ҳеҷ нестед, агар пул надошта бошед. Бахилй, тамаъ, тамаъ дар хама чо. Ва ин маро бемор мекунад."
  
  Ҳейден хомӯш буд, ҳанӯз ҳам ҳаракати навбатии худро ҳисоб мекард ва ба аксуламали Марш нигоҳ мекард.
  
  Рамзес кадаме ба тарафи тараф гузошт. "Ва Аллигатор, дӯсти қадимии ман. Аз дидани бори дигар шодам".
  
  Ҳейден тамошо кард, ки марде бо номи Аллигатор сарвари худро ба оғӯш кашид. Кӯшиш мекард, ки хурд, ором ва шояд нодида бимонад, вай ҳисоб кард, ки барои расидан ба дар чанд қадам лозим аст. Ҳоло аз ҳад зиёд. Интизор шавед, танҳо интизор шавед.
  
  Аммо вай то кай ин корро карда метавонист? Сарфи назар аз суханони Рамзес, вай фикр мекард, ки оё ӯ ҳатто мехоҳад аз таркиши ҳастаӣ канорагирӣ кунад. Хабари хуш ин буд, ки мақомот фазои ҳавоиро баста буданд, бинобар ин, мард шитоб намекард.
  
  Роберт Прайс бо оҳу нола худро ба курсӣ партофт. Ӯ аз легионери наздиктарин як шиша аспирин пурсид, аммо ба таври қатъӣ нодида гирифт. Марш чашмонашро ба вазири мудо-фиа бурид.
  
  "Ман туро медонам?"
  
  Нарх ба болинаш чукуртар андохт.
  
  Ҳейден ба боқимондаи ҳуҷра назар афканд ва танҳо акнун ба мизи хӯрокхӯрие, ки дар назди тирезаи дурдаст меистод, пай бурд.
  
  Лаънат, ин чист...?
  
  Он аз тасаввуркардааш хурдтар буд. Борхалта аз модели стандартӣ калонтар буд, ки барои ҷойгир кардан дар қисми болоии ҳавопаймо хеле калон буд, аммо дар пушти шахси калонтар хеле заҳматталаб намебуд.
  
  - Ман онро ба ту фурухтам, Март, - гуфт Рамзес. "Бо умеди он, ки шумо инро ба Ню Йорк меоред. Барои ин ман ҳамеша миннатдор хоҳам буд. Вақте ки ман ба шумо мегӯям, ки ба шумо ва дӯсти шумо иҷозат дода мешавад, ки оташи ҳамаро фурӯзон ҳис кунед, онро тӯҳфа ҳисоб кунед. Ин беҳтарин чизест, ки ман ба ту пешниҳод карда метавонам ва беҳтар аз корд дар гулӯят."
  
  Ҳейден бомбаи ҳастаӣ - ҳаҷм, шакл ва намуди ҷузвдони онро дар ёд дошт - дар ҳолати зарурӣ. Ҳеҷ роҳе набуд, ки вай имрӯз дар ин ҷо мемурд.
  
  Баъд Рамсес ба одамони худ ру овард. "Вайро омода кунед" гуфт ӯ. "Ва ба фоҳишаи амрикоӣ як зарра дардро дареғ надоред."
  
  Ҳейден медонист, ки он меояд. Онҳо дар роҳ ба ин ҷо дастони ӯро баста натавонистанд ва ҳоло вай аз ин пурра истифода бурд. Он вақт чизҳои зиёде аз ӯ вобаста буд - сарнавишти шаҳр, миллат, бисёре аз ҷаҳони мутамаддин. Гулдоне, ки дар тарафи рости ӯ ҷойгир аст, муфид буд, гардани он паҳнои комил барои дасташ ва танҳо вазни дуруст барои расонидани зарар. Он ба маъбади одами наздиктарин пора-пора шуд, пораҳои рахнашуда ба фарш афтоданд. Ҳангоме ки ӯ дасташро боло бардошт, Ҳейден таппончаро гирифт, аммо вақте дид, ки он дар китфи ӯ маҳкам печонида шудааст, вай дарҳол таслим шуд, ба ҷои он ки чанголи чӯбро истифода бурда, ӯро боз ҳам бештар аз мувозинат партофт. Силоҳҳо ҳадаф қарор гирифтанд, аммо Ҳейден ба ҳамаи онҳо аҳамият надод. Ин акнун танҳо як Салони охирини Имконият буд... дигар мубориза барои ҳаёти ӯ нест - бештар ба мубориза барои зинда мондани шаҳр. Ва магар онҳо танҳо ӯро ба ин ҷо пинҳон накардаанд? Ин ба ӯ гуфт, ки силоҳи оташфишон нодида гирифта мешавад.
  
  Аллигатор аз паҳлӯ ба ӯ наздик шуд, аммо Рамзес ӯро нигоҳ дошт. Боз як кашфиёти ҷолиб. Аллигатор барои Рамсес муҳим буд. Лаҳзаи дигар, вай ғамгин шуд ва натавонист ба ғайр аз дасту пойҳое, ки ба ӯ мезаданд, тамаркуз кунад. Ман як ё ду зарбаро дафъ мекардам, аммо ҳамеша дигаре буд. Инҳо бадхоҳони телевизион нестанд - хушмуомила интизоранд, ки якеаш зарба мезанад, то дигаре дахолат кунад. Не, инҳо ӯро ихота карда, якбора ба ӯ ҳамла карданд, аз ин рӯ, ҳарчанд вай бозистод ва занад, ду нафари дигар ӯро мезананд. Дард дар ҷойҳои бештар аз он ки ҳисоб карда метавонист, таркид, аммо вай аз пешпохӯрии худ истифода бурда, як пораи гулдонро бардошт ва ду мардро ба рӯй ва дастонаш кӯфт. Онҳо ақибнишинӣ карданд, хунравӣ карданд. Вай ба як ҷуфт пой ғелонда, соҳиби онҳоро ба замин афтонд. Вай хост, ки як кружкаи вазнинро ба сӯи тиреза партояд, гумон кард, ки ин таваҷҷӯҳро ба худ ҷалб мекунад, аммо лаънат тақрибан ним метр аз тиреза парвоз кард.
  
  Дрейк чӣ кор мекард?
  
  Вай инро медонист. Махз хамин. Вай то нафаси охиринаш мубориза мебарад. Аз байни ҷангали пойҳо вай силоҳ меҷуст. Чашмонаш ба чашмони мохи март ва зан афтод, вале онхо танхо ба хамдигар боз хам сахттар часпида, аз муоширати ачибе тасалло меёфтанд. Ҳейден лагадкӯб кард ва каҷ кард ва ҳар як доду фарёди базӯр пахшшударо шод кард ва диванро дар паси худ пайдо кард. Инро ҳамчун такягоҳ истифода бурда, худро маҷбуран ба по хезонд.
  
  Муште ба руяш зад ва ситорахо таркиданд. Ҳейден сарашро ҷунбонда, хунро тоза кард ва зарба зад, ки рақибашро афтид. Як мушти дигар ба паҳлӯи сараш зад ва баъд мард аз камараш гирифта, ӯро аз поаш афтонд ва боз ба диван гузошт. Ҳейден бо истифода аз импулси худ ӯро ба пушт партофт. Пас аз як сония вай ба по хеста, сарашро поён карда, ба қабурғаҳо, гардан, паҳлуҳо ва зонуҳо зарба мезад, пас аз зарба, зарба ба паси зарба мезанад.
  
  Вай дид, ки Рамсес ба сӯи онҳо қадам мезанад. "Ҳашт нафар!" - дод зад у. "Ҳашт мард ва як духтарча. Куҷост ифтихори шумо?
  
  "Дар ҳамон ҷое, ки тухми онҳост" гуфт Ҳейден нафасгирона ва ба онҳо осеб расонида, хастагӣ, дард аз зарбаҳои сершумор, мубориза бо паст шудани хашм. Ин то абад давом намекунад ва ӯ умеди гурехтан надошт.
  
  Аммо вай ҳеҷ гоҳ кӯшишро бас намекард. Ҳеҷ гоҳ таслим нашуд. Зиндагӣ як ҷанги ҳаррӯза буд, новобаста аз он ки айнан буд ё не. Ҳангоме ки нерӯ аз зарбаҳои вай ва нерӯи аз дасту пойҳои вай холӣ мешуд, Ҳейден ҳанӯз ҳам зад, гарчанде ки зарбаҳои ӯ дигар кофӣ набуданд.
  
  Мардон ӯро ба по хезонданд ва ба тарафи ҳуҷра кашиданд. Вай ҳис кард, ки қувват ба ӯ бармегардад ва мӯзаашро ба устухонаш давонда, боиси фишурдани ӯ шуд. Дастон мушакҳояшро сахт карда, ӯро ба сӯи тирезаи дур тела медоданд.
  
  Рамсес дар болои столе, ки дар болои он портфели ядрой гузошта шуда буд, истода буд.
  
  "Ин кадар хурдакак", - гуфт у андешамандона. "Ин қадар номуносиб. Ва ҳанӯз хеле хотирмон. Шумо розӣ ҳастед?"
  
  Ҳейден хун аз даҳони вай туф кард. "Ман розӣ ҳастам, ки шумо кори девонаи аср ҳастед."
  
  Рамзес ба вай нигоҳи ҳайрон кард. "Шумо мекунед? Шумо дарк мекунед, ки ин Ҷулиан Марш ва Зои Ширс аз "Пифианҳо" дар он ҷоро ба оғӯш мекашанд, ҳамин тавр не? Ва пешвои онҳо - Уэбб - ӯ дар куҷост? Ба гумони ман, барои ҷустуҷӯи ганҷи қадимаи археологӣ дар ҷаҳон сафар кунед. Ман аз пайраҳаи деринаи як аристократи дерина мурда истодаам. Дар ҳоле, ки ҷаҳон месӯзад, аз паи девонаи худ меравад. Ман ба кори девонаи аср наздик намешавам, Мис Ҷей."
  
  Ва гарчанде Ҳейден дар дохили худ иқрор шуд, ки ӯ дар чизе дуруст аст, вай хомӯш монд. Дар охири рӯз бояд ҳамаро палатаи намакин интизор бошад.
  
  "Пас, оянда чӣ мешавад, шумо ба донистан таваҷҷӯҳ доред?" - табассумкунон пурсид Рамсес аз у. "Бале, ростқавлона, на он қадар зиёд. Мо ҳама ҷое ҳастем, ки бошем. Шумо бо як бомбаи атомӣ ҳастед. Ман бо Alligator, мутахассиси бомбаам. Мардуми ман дар тарафи ман ҳастанд. Бомбаи ҳастаӣ? Кариб тайёр аст... - сукут кард у - бо чахон як шавад. Оё мо бояд бигӯем... як соат баъд?
  
  Чашмони Ҳейден ба ӯ хиёнат карданд.
  
  "Оҳ хаха. Акнун шумо ҳайронед. Оё ин барои шумо вақти зиёд аст? Пас даҳ дақиқа?"
  
  "Не," нафас кашид Ҳейден. "Шумо наметавонед. Лутфан. Бояд чизе бошад, ки шумо мехоҳед. Чизе, ки мо метавонем дар бораи он розӣ шавем."
  
  Рамзес ба вай менигарист, ки гӯё бар хилофи хоҳиши ӯ ногаҳон раҳмаш омад. "Маҷмӯи он чизе, ки ман мехоҳам, дар ин ҳуҷра аст. Барбод додани ба ном чахони якум".
  
  "Чӣ тавр шумо бо одамоне, ки танҳо мехоҳанд шуморо бикушанд ё бимиранд?" Хейден бо овози баланд гуфт. "Ё худатон ба хунрезӣ даст назанед, онҳоро боздоред. Дилеммаи ниҳоии ҷаҳони нав".
  
  Рамсес хандид. "Шумо мардум хеле беақл ҳастед." Вай хандид. "Ҷавоб ин аст: "Шумо набояд". Моро бикушед ё ба мо саҷда кунед. Моро боздоред ё моро аз марзҳои худ убур кунед. Ин ягона мушкили шумост."
  
  Ҳайден бори дигар мубориза бурд, вақте ки мардон ҷомаи нави ӯро кашиданд ва сипас бомбаро ҷойгир карданд, то он ба пеши вай баста шавад. Ин Аллигатор буд, ки пеш омада, ҷузвдони онро кушода, чанд симро аз дарун ҷудо кард. Онҳо бояд ба механизми таймер пайваст карда шаванд, Ҳейден боварӣ дошт. Ҳатто чунин террористони девона хатари ҷудо кардани дастгоҳҳои таркандаи воқеиро надоранд.
  
  Вай умед дошт.
  
  Аллигатор симхоро кашид ва баъд ба Рамсес нигарист ва мунтазири ичозати давом додани он шуд. Бузургҷусса сар ҷунбонд. Мардон дастони Ҳейденро дошта, ӯро пеш аз болои миз тела доданд ва баданашро хам карданд, то он даме, ки бомбаи ҳастаӣ ба шиками вай пахш шавад. Сипас онҳо ӯро дар ҷои худ нигоҳ доштанд, дар ҳоле ки Аллигатор симҳоро аввал ба пушт ва қафаси синааш печонд, баъд дар байни пойҳояш ва дар ниҳоят то он даме, ки онҳо дар поёни пушт вохӯрданд. Ҳейден ҳар як кашидани симҳо, ҳар ҳаракати ҷузвдонро ҳис мекард. Нихоят, онхо камархои миёна-мухтидор ва лентахои слентиро ба кор бурданд, то ки бомбаи ядрой ба баданаш сахт часпида бошад ва онро дар атрофи он печонда бошад. Ҳейден пайвандҳои худро санҷида, фаҳмид, ки вай базӯр ҳаракат карда метавонад.
  
  Рамзес баргашт, то ба кори дасти Аллигатор мафтуни тамошо кард. "Мукаммал" гуфт ӯ. "Шайтони амрикоӣ барои несту нобуд кардани кишвараш мавқеи идеалиро ишғол кардааст. Ин як муқаддасоти мувофиқ аст, мисли ин шаҳри гунаҳкор, барои дигарон. Ҳоло, Аллигатор, вақтсанҷро таъин кунед ва ба мо вақти кофӣ диҳед, то ба боғи ҳайвонот равем."
  
  Ҳейден дар сари миз нафас кашид, аввал ҳайратзада ва баъд аз суханони террорист парешон шуд. "Лутфан. Шумо ин корро карда наметавонед. Шумо наметавонед. Мо медонем, ки шумо дар куҷо ҳастед ва чӣ кор кардан мехоҳед. Мо ҳамеша туро ёфта метавонем, Рамзес.
  
  "Шумо дӯстони худро дар назар доред!" Аллигатор дар гӯши вай дод зад ва ӯро водор кард, ки ҷаҳида, ядроро ларзонад. "Англис... Хманнн! Парво накунед. Шумо ӯро боз хоҳед дид. Марш бо ӯ каме вақтхушӣ кард, mmm, аммо мо низ хоҳем кард!
  
  Рамзес ба гӯши дигараш наздик шуд. "Ҳамаи шуморо аз бозор ёд дорам. Ман бовар дорам, ки шумо онро хароб кардед, обрӯи маро ҳадди аққал ду сол паст кардед. Ман медонам, ки шумо ҳама ба қалъаи ман ҳамла кардед, муҳофизам Акатошро куштед, легионерҳоямро куштед ва маро занҷир зада бурданд. Барои Америка. Кишвари аблаҳон. Ҷаноби Прайс дар он ҷо ба ман мегӯяд, ки шумо ҳама қисми даста ҳастед, аммо на танҳо ин. Шумо худро оила мехонед. Хуб, оё мувофиқ нест, ки шумо дар ниҳоят якҷоя ҳастед? "
  
  "Лаънат", Ҳейден ба болои ҷузвдони худ нафас кашид. "Шумо. Аҳмақ."
  
  "Оҳ не. Ин шумо ва оилаи шумо ҳастед, ки воқеан хароб кардаед. Танҳо дар хотир доред - Рамзес ин корро кард. Ва ин ҳатто бозии охири ман нест. Эътимоднокии ман боз ҳам таъсирбахштар аст. Аммо бидонед, ки ман дар ҷое амн хоҳам буд, хандонам, дар ҳоле ки Амрико ва боқимондаи рафиқони ғарбии он таркиш мекунанд."
  
  Ӯ хам шуд, ки баданаш ҳам ӯро ва ҳам маводи ҷузвдонҳоро пахш кард. "Акнун вақти сафари охирини шумо ба боғи ҳайвонот аст. Ман ба Мат Дрейк шарафи пайдо кардани туро медиҳам," пичиррос зад ӯ. "Вакте ки бомба мепарад".
  
  Ҳейден ин калимаҳо ва оқибатҳои дар дохили онҳо пинҳоншударо шунид, аммо дар ҳайрат афтод, ки кадом амали боэътимод аз он чизе ки ӯ аллакай ба нақша гирифта буд, таъсирбахштар хоҳад буд.
  
  
  БОБИ сию чорум
  
  
  Ҳейден лағжид ва ба қафои мошини боркаш давид. Легионерҳо ӯро, ки ҳанӯз ба бомба баста буданд, паси пои худ гузоштанд, вақте ки онҳо дар курсиҳои ҳарду тараф ишғол мекарданд. Душвортарин қисми тамоми сафар аз бинои истиқоматӣ берун овардани ӯ буд. Легионерхо вактро бехуда сарф карда, уро никоб карданй мешуданд; вайро ба чое, ки мехостанд, тела дода, бо яроку аслихаи тайёр рафтанд. Ҳар кӣ онҳоро бубинад, кушта мешавад. Хушбахтона, аксари одамон ба ин огоҳиҳо гӯш медоданд ва дар назди телевизор ё ноутбукҳояшон дар хона мемонданд. Рамзес боварӣ ҳосил кард, ки Ҳейден дид, ки мошини боркаш ба канори роҳ дар паҳлӯи кӯчаи торик истода, тамоми вақт табассум мекард.
  
  Сиёҳ бо аломатҳои нерӯҳои махсус.
  
  Кӣ онҳоро бозмедорад? Онҳоро бозпурсӣ кунед? Шояд бо мурури замон. Аммо дар ин буд, ки ҳама чизи то ҳол рӯй дод. Суръат ва иҷрои ҳар як қисми нақша вокуниши Амрикоро ба маҳдудиятҳои худ санҷид. Вокунишҳо интизор буданд ва мушкили аслӣ ин буд, ки террористҳо танҳо парво надоранд. Ҳадафи ягонаи онҳо марги миллат буд.
  
  Онҳо аз кӯчаи 57-ум ба самти шарқ истифода бурда, аз посбонҳо ва кордонҳо худдорӣ мекарданд. Дар он ҷо харобаҳо, мошини аҷиби партофташуда ва гурӯҳҳои тамошобинон буданд, аммо худи Аллигатор як сокини Ню-Йорк буд ва ҳама роҳҳои оромтар ва ба назар бесамарро медонист. Системам электриконии шахр ёрй расонд, ки ба ронанда имкон дод, ки ба маршрути пешакй пешбинишуда баргардад. Онҳо оҳиста, боэҳтиёт амал карданд, зеро медонистанд, ки амрикоиҳо ҳанӯз вокуниш нишон медиҳанд, ҳанӯз интизоранд ва танҳо пас аз чанд соат онҳо фаҳмиданд, ки бомба аллакай дар он ҷо буда метавонад.
  
  Ҳейден медонист, ки ҳоло ҳам мансабдорони Кохи Сафед эҳтиёткор буданро тавсия медиҳанд ва комилан қабул карда наметавонанд, ки сарҳади онҳо вайрон шудааст. Дигарон бошанд, ки аз вазъият истифода баранд. Биёед аз Додж боз ҳам бештар халос шавем ва андозсупорандагонро ғарқ кунем. Бо вуҷуди ин, вай Кобернро мешинохт ва умедвор буд, ки мушовирони наздиктаринаш мисли ӯ боэътимод ва доно ҳастанд.
  
  Сафар ӯро бо захмҳо гузошт. Легионерхо уро бо пои худ дастгирй мекарданд. Истеъмоли ногахонй ва чукурихои калон уро дилбехУш мекард. Халта дар зери вай ҳаракат мекард, даруни сахташ ҳамеша асабонӣ мекунад. Ҳейден медонист, ки ин ҳамон чизест, ки Рамсес мехоҳад - барои лаҳзаҳои охирини ӯ бо даҳшат пур мешавад, вақте ки таймер хомӯш мешавад.
  
  Аз байн ним соат кам гузашт. Роххо агар холй набошанд, ором буданд. Ҳейден аниқ гуфта наметавонист. Дар як таҳрири нав ба нақшаи худ, Рамсес ба Гатор амр дод, ки Марш ва Ширсро бо Ҳейден ба бомба бибандад. Ҳарду шикоят карданд, ҷанҷол карданд ва ҳатто дод заданро сар карданд, аз ин рӯ, Аллигатор даҳон ва бинии онҳоро баста, дар он ҷо то ором шудан нишаст ва сипас иҷозат дод, ки бинии онҳо каме ҳаво бихӯрад. Он гоҳ Марш ва Ширс қариб дар як овоз гиря карданд. Шояд онҳо орзуҳои озодиро дар худ дошта бошанд. Марш мисли тифли навзод гиря мекард ва Ширс мисли писарбачаи зукоми одамӣ бӯй мекард. Ҳамчун ҷазо барои ҳардуи онҳо - ва мутаассифона, барои Ҳейден низ - Рамзес онҳоро бараҳна ба бомбаи ҳастаӣ бастааст, ки боиси ҳама гуна мушкилот, таҳқирҳо ва бӯйҳои бештар мешуд. Ҳейден инро хуб қабул кард ва тасаввур кард, ки даҳшати Лавкрафтиёнро, ки онҳо ҳоло ба онҳо монанданд, тасаввур мекунанд ва дар ҳайрат буданд, ки чӣ гуна онҳо аз боғи ҳайвонот мегузаранд.
  
  "Мо дар дохили он ба итмом мерасем" Аллигатор ба масса бо танқид нигоҳ кард. "Ҳадди аксар панҷ дақиқа."
  
  Ҳейден пай бурд, ки бомбсоз ҳангоми муомила бо раҳбари худ хуб ҳарф мезанад. Шояд изтироб боиси якбора баланд шудани овозаш шуда бошад. Шояд ҳаяҷон. Вакте ки мошини боркаш бозистод ва ронанда моторро чанд дакика бекор истод, вай диккаташро ба худ чалб кард. Рамзес аз такси фаромад ва Ҳейден пешниҳод кард, ки онҳо шояд дар даромадгоҳи боғи ҳайвонот бошанд.
  
  Охирин фурсат.
  
  Вай сахт мубориза бурда, кӯшиш мекард, ки аз паҳлӯ ба он сӯ ҷунбонад ва лентаро аз даҳонаш биканад. Марш ва Ширс оҳу нола карданд ва легионерҳо бо мӯзаҳои худ ба болои ӯ қадам заданд, ки ҳаракатро душвор мегардонд, аммо Ҳейден муқобилият нишон дод. Факат як гурриши ачибе, ларзиши номуносиб лозим буд ва байракхо бардошта мешуданд.
  
  Яке аз легионерҳо дашном дода, аз болои вай ҷаҳида, ӯро боз ҳам бештар ба заряди ҳастаӣ ва пушти мошин маҳкам кард. Вай ба лентаи лента нола кард. Дастонаш ба бадани вай печида, ба ҳаракати ӯ монеъ мешуданд ва вақте ки Рамзес баргашт, вай нафас гирифта наметавонист.
  
  Бо гурриши андаке аз мотор мошини боркаш боз пеш рафт. Мошин оҳиста ҳаракат кард ва легионер рафт. Ҳейден нафаси амиқ гирифт ва ба бахти худ ва чеҳраи ҳама дар атрофаш лаънат хонд. Дере нагузашта мошин истод ва ронанда моторро хомуш кард. Вақте ки Рамсес, ки ҳоло либоси оддии нерӯҳои махсус дар бар дошт, сарашро ба курсии қафо зад.
  
  "Ҳадаф ба даст омад" гуфт ӯ бепарво. "Интизори ман бошед ва омода бошед, ки онҳоро дар байни шумо бардоред."
  
  Ҳайден нотавон, танҳо нафас гирифта метавонист, вақте ки панҷ легионер худро дар атрофи бастаи аҷиб ҷойгир карда, барои бардоштан омода буданд. Рамсес дарро куфт, ҳама чиз равшан буд ва як нафар онро кушод. Пас аз он легионерхо бандро ба хаво бардошта, аз фургон бароварда, бо пайрахаи дарахтзор бурданд. Ҳайден вақте ки рӯшноӣ ба чашмонаш расид, чашмак зад ва баъд дар куҷо будани ӯро дид.
  
  Айвони чубине, ки бо сутунхои гафси хишт такя карда шуда буд, дар болои сараш кабудизор карда шуда буд. Офтобхонаи хуб муҷаҳҳаз ва мумфаршшуда, он дар ҳоли ҳозир биёбон буд, зеро Ҳейден интизор дошт, ки боқимондаи зоопарк хоҳад буд. Якчанд сайёҳони ҷасур шояд аз мавзеъҳои камаҳолӣ бартарӣ дошта бошанд, аммо Ҳейден шубҳа дошт, ки боғи ҳайвонот дар тӯли чанд соати наздик ба касе иҷозат дода мешавад. Эҳтимол, Рамсес амнияти зоопаркро бовар кунонд, ки нерӯҳои махсус барои таъмини амнияти комили қаламрав дар он ҷо ҳастанд. Онҳоро бо пайраҳае, ки бо арконҳо ва сабзаҳои овезон пӯшонида шуда буд, бурданд, то аз дари паҳлӯ боздошт шуданд. Аллигатор бо зӯр ворид шуд ва сипас онҳо худро дар дохили як ҳуҷраи баландошёнае диданд, ки аз пайроҳаҳои чӯбӣ, пулҳо ва дарахтони зиёде иборат буд, ки бо фазои намнок мубориза бурданд.
  
  "Минтақаи тропикӣ", Рамзес сар ҷунбонд. "Акнун, Аллигатор, бастаро гирифта, дар зери бутта ҷойгир кунед. Мо ба мушоҳидаҳои эҳтимолии барвақт ниёз надорем."
  
  Ҳейден ва боқимондаи ширкати хатарноки ӯ дар фарши чӯбӣ қарор гирифтанд. Аллигатор чанд тасмаро ислоҳ кард, барои устуворӣ лентаи бештаре илова кард ва сипас бо як рол сими иловагӣ овезон кард, то эълон кард, ки детонатор дар атрофи маҳбусон печонда шудааст.
  
  "Ва калиди гардишгар?" - пурсид Рамсес.
  
  "Шумо мутмаин ҳастед, ки инро илова кардан мехоҳед?" - пурсид аллигатор. "Марш ва Ширс метавонанд инро бармаҳал оғоз кунанд."
  
  Рамзес андешамандона ба он мард сар ҷунбонд. "Шумо ҳақед". Вай дар паҳлӯи баста нишаст, ҷузвдони дар фарш гузошташуда, Ҳейден мустақиман дар боло баста, сипас Марш ва Зои дар болои вай. Чашмони Рамзес ба сари Ҷулиан Марш баробар буданд.
  
  "Мо як калиди ҳассосиятро илова мекунем" гуфт ӯ оромона. "Таҷҳизоти даврзанандае, ки агар шуморо бардошта ё ягон ҳаракати калон анҷом диҳед, боиси таркиши бомба мегардад. Ман ба шумо маслиҳат медиҳам, ки дар ҷои худ бимонед ва мунтазир бошед, ки ҳамкорони Мис Ҷ меоянд. Парво накунед, ин дер давом намекунад".
  
  Суханони ӯ ба бадани Ҳейден ларзон андохтанд. "Чанд муддат?" вай муяссар шуд, ки нафас кашад.
  
  "Таймер барои як соат муқаррар карда мешавад" гуфт Рамсес. "Танҳо вақти кофӣ барои иҷозат додан ба ману Аллигатор ба бехатарӣ. Мардони ман бо бомба боқӣ хоҳанд монд, барои дӯстони шумо, агар онҳо шуморо пайдо кунанд, охирин сюрприз."
  
  Агар?
  
  Рамзес аз ҷо бархост ва бори охир ба бастаи омодакардааш, ба ҷисми инсон ва тӯфони оташи зери он, ба ифодаҳои даҳшатнок дар чеҳраи онҳо ва қудрате, ки бар ҳама нишон дод, нигарист.
  
  Ҳейден чашмони худро пӯшида, ҳоло ҳаракат карда наметавонист, фишори даҳшатнок қафаси синаашро ба бомбаи бебозгашт пахш карда, нафаскаширо душвор мегардонд. Инҳо шояд лаҳзаҳои охирини ӯ бошанд ва пас аз шунидани овозаи Аллигатор дар бораи танзими гузариши ҳассосият ӯ ҳеҷ коре карда наметавонист, аммо вай лаънат хоҳад шуд, агар вай онҳоро дар минтақаи тропикии боғи марказии боғи Ню Йорк гузаронад. Ба ҷои ин, вай ба беҳтарин замонҳои ҳаёти худ, ба Манос ва замони онҳо дар Ҳавайӣ, ба пайраҳаҳои Даймонд Ҳед, серфинги Шимолӣ Бич ва кӯҳҳои вулқонии Мауи интиқол дода мешуд. Тарабхона дар вулқони фаъол. Ҷои болои абрҳо. Хоки сурх дар паси роххо. Чароғҳои милт-милт қад-қади Капиолани ва сипас соҳил дар охири ҳама соҳилҳо, дар зери чароғҳои сурхи паҳншудаи торикӣ кафк мебароранд ва бепарвоӣ, ягона ҷои воқеӣ дар ҷаҳон, ки вай метавонад аз ҳама стресс ва ташвишҳои зиндагӣ раҳо шавад.
  
  Ҳейден ҳоло ба он ҷо рафт, ки соатро нишон медод.
  
  
  БОБИ сию панчум
  
  
  Дрейк дар шӯъбаи полис интизорӣ мекашид ва худро комилан нотавон ҳис мекард, зеро онҳо ба ҳар як маслиҳат, ҳар як дидан, ҳар як ишораи ночиз дар бораи Рамсес, Ҳейден ё бомбаи ҳастаӣ овезон буданд. Ҳақиқат ин буд, ки Ню Йорк хеле калон буд, ки дар тӯли чанд соат фаро гирифта шавад ва телефонҳо занг мезаданд. Сокинони он аз ҳад зиёд ва меҳмонони он хеле зиёд буданд. Барои расидан ба Кохи Сафед шояд артиш даҳ дақиқа лозим шавад, аммо сарфи назар аз ҳама посбонҳо ва чораҳои амниятӣ, ҷустуҷӯи ин ҷои нисбатан хурд чанд вақт лозим аст? Акнун, фикр кард Дрейк, ин сенарияро ба Ню Йорк баред ва шумо чӣ ба даст меоред? Ин як ҳодисаи нодире буд, ки нерӯҳои амниятӣ террористонеро дастгир карданд, ки воқеан ваҳшиёнаи худро анҷом медоданд. Дар ҷаҳони воқеӣ террористон пас аз ошӯбҳо таъқиб ва пайгирӣ мешуданд.
  
  Ниҳоят Дал омад, ки парешон ва дар ҷаҳон хаста ба назар мерасид ва боқимондаи дастаи SPEAR пушти сараш буд. Кензи ба таври нофаҳмо ба атроф нигаристан оғоз кард ва пурсид, ки анбори далелҳо дар куҷост. Дал танҳо чашмонашро ба ӯ андохт ва гуфт: "Вай биравад, вагарна вай ҳеҷ гоҳ сер нахоҳад шуд". Қисми боқимондаи даста дар гирду атроф ҷамъ шуда, ба суханони Дрейк гӯш доданд, ки ба ғайр аз нигаронӣ дар бораи Ҳейден, он қадар зиёд набуд.
  
  Мур масъаларо содда кард. "Мардум аз таҳдиди террористӣ ба шаҳр медонанд. Мо наметавонем эвакуатсия кунем, гарчанде ки мо онҳоеро, ки мехоҳанд тарк кунанд, боздошта наметавонем. Агар бомба таркад, чӣ мешавад? Намедонам, аммо ҳоло барои мо нест, ки дар бораи айбдоркуниҳои мутақобила фикр кунем. Системаҳои мо корношояманд, аммо агентиҳо ва сайтҳои дигар ба каналҳои дигар дастрасӣ доранд. Мо ҳангоми суханронӣ онҳоро муқоиса мекунем. Аксарияти системаҳо кор мекунанд. Кӯчаҳои Ню Йорк дар муқоиса бо аксари шаҳрҳо ороманд, аммо ҳанӯз банд аст. Роҳҳо низ."
  
  "Аммо ҳанӯз чизе нест?" - бо тааччуб пурсид Смит.
  
  Мур оҳ кашид. "Дӯстам, мо дар як дақиқа ба садҳо занг ҷавоб медиҳем. Мо бо ҳар як равоншинос, ҳар як масхарабоз ва ҳар як шаҳрванди хуб дар шаҳр метарсанд. Фазои ҳавоӣ барои ҳама ба ҷуз мо баста аст. Мо мехостем Wi-Fi, интернет ва ҳатто хатҳои телефонро хомӯш кунем, аммо дарк кунем, ки мо ҳамон тавре ки аз полиси кӯчагӣ, агенти FBI ё эҳтимоли зиёд аз ин хиёбон танаффус мегирем. аъзои чамъият".
  
  "Дар зери сарпӯш?" - пурсид Дал.
  
  "То ҷое ки мо медонем, як ҳуҷайра ҳам боқӣ намондааст. Мо танҳо тахмин карда метавонем, ки ҳуҷайрае, ки ҳоло Рамсесро муҳофизат мекунад, дар сатҳи миллӣ ва маҳаллӣ ҷалб карда шудааст. Мо бовар намекунем, ки агентҳои махфии мо кӯмак карда метавонанд, аммо онҳо тамоми имконоти имконпазирро меомӯзанд."
  
  "Пас, ин моро ба куҷо мегузорад?" - пурсид Лорен. "Мо камера, Рамзес, Прайс ё Ҳейденро ёфта наметавонем. Мо бомбаи ҳастаӣ наёфтаем," вай ҳар як чеҳраро омӯхт, вале дар дили як шаҳрванди ғайринизомӣ, ки дар намоишҳои синдикатӣ ба воя мерасанд, ки дар он тамоми порчаҳои муаммо дар марҳилаи ниҳоӣ ҷамъ омадаанд.
  
  "Бахлдихӣ одатан ин корро мекунад" гуфт Мур. "Касе чизеро дида, боиси он мегардад. Оё шумо медонед, ки онҳо силсилаи нӯги гармро дар ин ҷо чӣ меноманд? Ду билет ба осмон, пас аз суруди кӯҳнаи Эдди Моне.
  
  "Пас, мо зангро интизорем?"
  
  Дрейк Лоренро ба балкон бурд. Манзараи зер девонавор буд, ки чанд нафар полис ва агентҳо ҳанӯз зинда бо зарбаи снарядҳо мубориза мебурданд, вақте ки онҳо аз миёни харобаҳо ва шишаи шикаста роҳ мегузаштанд, ба зангҳо ҷавоб медоданд ва калидҳоро мезананд, баъзеҳо бо бинтҳои хунини дастҳо ва сарҳояшон печонда буданд, дигарон бо пойҳояшон. боло, аз дард мағзи сар.
  
  "Мо бояд ба он ҷо биравем" гуфт Лорен. "Ба онҳо кӯмак кунед."
  
  Дрейк сар ҷунбонд. "Онҳо дар ҷанги бохт меҷанганд ва он дигар ҳатто марказ нест. Ин бачаҳо танҳо рафтанро рад карданд. Ин барои онҳо назар ба сафар ба беморхона бештар маъно дорад. Ин корест, ки полисҳои хуб мекунанд ва мардум онро хеле кам мебинанд. Матбуот гаштаю баргашта танхо хабархои нохуш мебарорад, афкори умумиро ранг мекунад. Ман мегӯям, ки мо низ ба онҳо кӯмак мекунем."
  
  Онҳо ба сӯи лифт равон шуданд ва сипас Дрейк ба ақиб баргаштанд ва аз дидани тамоми даста дар паси ӯ ҳайрон шуданд. "Чӣ?" - пурсид у. "Ман пул надорам".
  
  Алисия хастаона табассум кард. Ҳатто Бо табассум карда тавонист. Дастаи SPEAR имрӯз бисёр чизҳоро аз сар гузаронида буд, аммо ба ҳар ҳол қавӣ буданд ва барои бештар омода буданд. Дрейк ҷароҳатҳои зиёд ва захмҳои дигарро дид, ки хуб пинҳон карда шудаанд.
  
  "Чаро шумо бачаҳо барқ намегиред? Ва бо худ лавозимоти иловагӣ гиред. Вақте ки мо дар ниҳоят ба анҷоми ин кор мерасем, мо як вақти душворе хоҳем дошт. "
  
  "Ман инро мефаҳмам" гуфт Кинимака. "Ин як парешониро таъмин хоҳад кард."
  
  "Ва ман кӯмак мекунам" гуфт Йорги. "Ман ҳатто дар фаҳмидани лаҳҷаи Дрейк душворӣ мекашам, аз ин рӯ он бо аксенти амрикоӣ гум мешавад."
  
  Далел вақте ки дар лифт ба Дрейк ҳамроҳ шуд, хандид. "Дӯсти руси ман, шумо онро комилан ақиб доред."
  
  Дрейк ба шведӣ мушт зада, ҷароҳатҳои бештаре ба бор овард ва лифтро ба ошёнаи якум бурд. Сипас гурӯҳи SPEAR дар ҷое, ки имкон дошт, дахолат кард, ба зангҳои нав посух дод ва маълумотро сабт кард, бо сокинон мусоҳиба кард ва саволҳо дод ва зангҳоеро, ки ба ҳолати изтирорӣ рабте надоштанд, ба дигар истгоҳҳои таъиншуда интиқол дод. Ва гарчанде ки онҳо медонистанд, ки онҳо ба онҳо ниёз доранд ва кӯмак мекунанд, ҳеҷ кадоми онҳо аз он қаноатманд набуданд, зеро Ҳейден ҳанӯз бедарак буд ва Рамсес дар озодӣ монд. То хол вай онхоро маглуб кардааст.
  
  Боз чй хел найрангхо дошт?
  
  Дрейк зангро дар бораи як хеши бедарак фиристод ва дигареро дар бораи фаршҳои нобаробар фиристод. Коммутатор фаъол боқӣ монд ва Мур ҳанӯз ба нӯги худ, чиптаи осмонро ҳисоб мекард. Аммо дере нагузашта ба Дрейк маълум шуд, ки вақт аз рехтани шир аз зарфи шикаста тезтар мегузарад. Ягона чизе, ки ӯро нигоҳ дошт, ин буд, ки ӯ интизор буд, ки Рамсес ақаллан як маротиба занг занад. Ин одам хануз худро нишон медод. Дрейк шубҳа дошт, ки ӯ тугмаро пахш мекард, бе ҳадди ақал кӯшиш кунад, ки каме театрӣ бошад.
  
  Полис истгоҳро идора мекард, аммо даста бо нишастан дар сари мизҳо ва фиристодани паёмҳо кӯмак мекард. Дал барои тайёр кардани қаҳва рафт. Дрейк дар назди чойник ба ӯ ҳамроҳ шуда, худро бениҳоят нотавон ва беҷо ҳис мекард, ки онҳо интизори маълумот буданд.
  
  "Биёед дар бораи аввалинаш сӯҳбат кунем" гуфт Дрейк. "Оё ягон бор бо шумо ин ҳодиса рӯй дода буд?"
  
  "Не. Ман мефаҳмам, ки чӣ тавр Рамсес тамоми ин солҳоро пинҳон карда тавонист. Ва ман гумон мекунам, ки дастгоҳ имзои радиатсионӣ намедиҳад, зеро онҳо ҳанӯз онро ошкор накардаанд. Марде, ки ин бомбаро дубора бастааст, бешубҳа медонист, ки ӯ чӣ кор мекард. Тахмини ман низомиёни собиқи Амрикост."
  
  "Аммо барои чӣ? Бисёр одамоне ҳастанд, ки метавонанд аз радиатсия муҳофизат кунанд."
  
  "Ин ба чизҳои дигар низ дахл дорад. Дониши маҳаллӣ. Дастаи махфиеро, ки ӯ ҷамъ овард. Суханони маро қайд кунед, Дрейки кӯҳна, онҳо собиқ SEAL мебошанд. Амалиёти махсус".
  
  Дрейк об рехт, дар ҳоле, ки Даль дар гранулаҳо қошуқ мекунад. "Онро қавӣ кунед. Дар асл, оё шумо ҳатто медонед, ки ин чист? Оё "Instant" ҳанӯз ба қутби шимолӣ расидааст?
  
  Даль нафас кашид. "Қаҳваи фаврӣ кори шайтон аст. Ва ман ҳеҷ гоҳ ба қутби шимолӣ наомадаам."
  
  Алисия аз дари кушодаи ҳуҷра даромад. "Ин чӣ буд? Дар бораи сутун чизе шунидам ва танҳо медонистам, ки номи ман дар он аст."
  
  Дрейк табассуми худро пинҳон карда натавонист. - Ахволатон чй тавр, Алиша?
  
  "Поҳо дард мекунанд. Сарам дард мекунад. Дарди дил. Ба ғайр аз ин, ман хубам."
  
  "Манзурам-"
  
  Даъвати сафирони Икс суханони навбатии ӯро, ки аз баландгӯяки телефони ҳамроҳаш садо медод, ғарқ кард. Хануз чойникро дар даст дошта, дастгохро ба манахаш овард.
  
  "Салом?"
  
  "Маро дар хотир дорӣ?"
  
  Дрейк чойникро чунон зӯр гузошт, ки оби ба наздикӣ ҷӯшида ба дасташ чакид. Ӯ ҳеҷ гоҳ пайхас намекард.
  
  - Ту дар куҷоӣ, нозанин?
  
  "Ҳозир. Оё аввалин саволи шумо набояд "силоҳи ҳастаӣ дар куҷост" ё "то ба зудӣ ман таркам" бошад? Гурриши хайратангез аз байни хат гузашт.
  
  "Рамзес," гуфт Дрейк, дар хотир дошт, ки баландгӯякро фурӯзон кунад. "Чаро рост ба нукта намеравед?"
  
  "Оҳ, дар ин чӣ қадар хандаовар аст? Ва шумо ба ман намегӯед, ки чӣ кор кунам. Ман шоҳзода, соҳиби салтанатҳо ҳастам. Ман солҳои зиёд ҳукмронӣ кардам ва солҳои зиёд ҳукмронӣ хоҳам кард. Дере нагузашта, ки шумо қаҳваранг мешавед. Дар бораи он фикр кунед ".
  
  "Пас, оё шумо ҳалқаи дигаре доред, ки мо аз он гузашта метавонем?"
  
  "Ин ман набудам. Ин Ҷулиан Марш буд. Ин мард ҳадди ақал девона аст, бинобар ин ман ӯро бо агенти шумо Ҷей тамос гирифтам."
  
  Дрейк ларзид ва ба Далл нигоҳ кард. "Вай хуб аст?"
  
  "Барои ҳозир. Ҳарчанд ӯ каме сахтгир ва дарднок менамояд. Вай кӯшиш мекунад, ки комилан ором бимонад. "
  
  Эҳсоси пешгӯӣ дар меъдаи Дрейк печид. "Ва ин чаро?"
  
  "Ҳамин тавр, албатта, он сенсори ҳаракатро вайрон намекунад."
  
  Худоё, аз дил гузаронд Дрейк. "Ту харом. Оё шумо ӯро ба бомба бастаед? "
  
  "Вай бомба аст, дӯсти ман."
  
  "Ин дар куҷост?"
  
  "Мо ба он ҷо мерасем. Аммо азбаски шумо ва дӯстонатон аз дави хуб лаззат мебаред ва азбаски шумо аллакай гарм шудаед, ман фаҳмидам, ки чаро ба шумо имкон намедиҳад? Умедворам, ки шумо муаммоҳоро дӯст медоред".
  
  "Ин девона аст. Шумо девона ҳастед, бо ҳаёти бисёр бозӣ мекунед. Муаммоҳо? Инро барои ман ҳал кунед, харак. Вақте ки ман онро оташ задам, кӣ ба бадани ту пиёда хоҳад кард?"
  
  Рамзес лахзае хомуш монд, гуё фикр мекард. "Пас, дастпӯшҳо воқеан хомӯшанд. Ин хуб аст. Ман воқеан ҷойҳое дорам, ки рафтан, дар вохӯриҳо иштирок кардан ва ба миллатҳо таъсир расонидан дорам. Пас гӯш кунед..."
  
  "Ман дар ҳақиқат умедворам, ки шумо дар он ҷо интизор мешавед" гуфт Дрейк ва зуд моҳигирӣ кард "Вақте ки мо ба он ҷо мерасем".
  
  "Мутаассифона не. Ана, мо хайрухуш мекунем. Тавре ки шумо эҳтимол медонед, ман шуморо барои фирор кардани худ истифода мебарам. Ҳамин тавр, чунон ки шумо мегӯед, барои ин ташаккур ".
  
  "Уф-"
  
  "Ҳа Ҳа. Маро, падару модарам ва хамаи бародаронамро лаънат кунед. Аммо ин шумо ва ин шаҳр ҳастед, ки дар ниҳоят хароб хоҳед шуд. Ва ман, ки идома медиҳам. Ҳамин тавр, вақт ҳоло як масъала мешавад. Оё шумо тайёред, ки фурсати худро талаб кунед, англиси хурдакак?
  
  Дрейк касбияти худро дарк кард, ки ин ягона варианти онҳост. "Ба ман бигӯед".
  
  "Антисептики ман ҷаҳони сироятро дар Ғарб тоза мекунад. Аз ҷангали тропикӣ то ҷангали тропикӣ, ин як қисми ошёнаи соябон аст. Ҳамааш ҳамин ".
  
  Дрейк табассум кард. "Ва ин ҳама аст?"
  
  "Бале, ва азбаски ҳар коре, ки шумо дар ҷаҳони ба истилоҳ мутамаддин анҷом медиҳед, бо дақиқаҳо, соатҳо чен карда мешавад, ман таймерро барои шаст дақиқа муқаррар мекунам. Рақами даври машҳур барои шумо."
  
  "Чӣ тавр мо инро халъи силоҳ мекунем?" Дрейк умедвор буд, ки Марш рамзҳои ғайрифаъолкуниро зикр накардааст.
  
  "Оҳ, лаънат, шумо намедонед? Он гоҳ танҳо инро дар хотир доред - бомбаи ҳастаӣ, махсусан бомбаи ҳастаии ҷомадон, механизми дақиқ ва комилан мутавозин аст. Ҳама чиз хурдтар ва дақиқтар аст, зеро ман боварӣ дорам, ки шумо қадр мекунед. Ин... мураккабиро талаб мекунад".
  
  "Мушкилот?"
  
  "Мушкилот. Инро тамошо кунед".
  
  Бо ин суханон, Рамзес зангро қатъ кард ва хатро мурда монд. Дрейк ба офис баргашт ва дар тамоми истгоҳ фарёд зад, ки истад. Сухан, оханги овозаш сару чашму танро ба суи у гардонд. Телефонҳо ба стендҳо гузошта шуданд, ба зангҳо эътибор надоданд ва гуфтугӯҳо қатъ карда шуданд.
  
  Мур ба чеҳраи Дрейкс нигариста, баъд гуфт: "Телефонҳоятонро хомӯш кунед".
  
  "Ман онро дорам" гуфт Дрейк. "Аммо мо бояд каме маънидод кунем..." Вай ин муамморо калима ба калима такрор кард. "Шитоб кунед" гуфт ӯ. "Рамзес ба мо шаст дақиқа вақт дод."
  
  Мур ба балкони рахна такья кард, ки ба онхо Кинимака ва Йорги хамрох шуданд. Дигар хама ба руяш ру оварда. Вақте ки суханони ӯ ба мардум расид, онҳо дод задан гирифтанд.
  
  "Хуб, антисептик як бомба аст. Маълум аст".
  
  "Ва вай ният дорад онро тарконад", - пичиррос зад касе. - Ин блеф нест.
  
  "Аз ҷангали борон то ҷангали борон?" Май гуфт. "Ман намефаҳмам".
  
  Дрейк онро ба сари худ печонд. "Ин паём барои мост" гуфт ӯ. "Ҳамааш дар ҷангали боронгарии Амазонка оғоз ёфт. Мо уро бори аввал дар бозор дидем. Аммо ман намефаҳмам, ки ин барои Ню Йорк чӣ гуна кор мекунад."
  
  - Аммо дигар? Смит гуфт. "Кисми фарши зери соябон? ман не-"
  
  "Ин боз як истинод ба ҷангали тропикӣ аст" гуфт Мур. "Оё соябон он чизе нест, ки онҳо сарпӯши дарахти сахт меноманд? Фарши зери бутта пушонда шудааст".
  
  Дрейк аллакай дар он ҷо буд. "Ин дуруст аст. Аммо агар шумо инро қабул кунед, пас ӯ ба мо мегӯяд, ки бомба дар ҷангали борон пинҳон аст. Дар Ню Йорк, " ӯ гиря кард. "Маъно надорад."
  
  Дар вокзал хомушй хукмрон буд, чунин хомушие, ки одамро то ба дарачае бе-чорй мегардонад ва ё ба дарачаи дурахшо-нй электр мегардонад.
  
  Дрейк ҳеҷ гоҳ аз гузаштани вақт ба таври дақиқ огоҳ набуд, ҳар сония аз занги тақдирсози занги Қиёмат пур мешуд.
  
  "Аммо Ню Йорк ҷангали борон дорад" гуфт Мур дар ниҳоят. "Дар боги хайвоноти боги марказй. Он хурд аст, ки онро "Минтақаи тропикӣ" меноманд, аммо ин як версияи хурди чизи воқеӣ аст."
  
  "Дар зери соябон?" Даль пахш кард.
  
  "Бале, дар он ҷо дарахтон ҳастанд."
  
  Дрейк як сонияи дигар дудилагӣ кард ва бо дард медонист, ки ҳатто ин метавонад ба онҳо ҷони зиёд дошта бошад. "Боқимондаи ҳама? Ягон пешниҳоди дигар?
  
  Саволи ӯро танҳо хомӯшӣ ва нигоҳҳои холӣ пешвоз гирифтанд.
  
  "Пас ҳама мо дар онем" гуфт ӯ. "Ҳеҷ созиш нест. Шӯхӣ нест. Вакти он расидааст, ки ба ин хароми афсонавй хотима дихем. Ҳамон тавре ки мо дафъаи гузашта кардем."
  
  Кинимака ва Йорги ба зинапоя шитофтанд.
  
  Дрейк тамоми дастаро ба кӯчаҳои пур аз тарсу ҳарос аз Ню Йорк бурд.
  
  
  Боби сию шашум
  
  
  Аз рӯи дастури Мур, дастаи даҳнафарӣ дақиқаҳои боз ҳам қиматбаҳоро беҳуда сарф карда, ба хиёбон табдил ёфта, якчанд мошини полисро идора мекунанд. Замоне, ки онҳо ба он ҷо расиданд, занг зада шуд ва полисҳо интизор буданд, кӯшишҳои онҳо барои тоза кардани кӯчаҳо самар доданд. Смит ба як чарх нишаст, Дал дар тарафи дигар, мошинҳо сиренаҳо ва чароғҳои дурахшандаашонро фурӯзон карданд ва ба кунҷи хиёбони 3-юм резина сӯзонда, рост ба сӯи боғи ҳайвонот шитофтанд. Биноҳо ва чеҳраҳои тарсу ҳарос дар як соат чил, баъд панҷоҳ мил дар як соат аз пеш мегузаштанд. Смит таксии партофташударо ба як сӯ партофт ва ба пеши он бархӯрд ва рост фиристод. Дар роҳ танҳо як муҳосираи полис буд ва онҳо аллакай фармон гирифта буданд, ки онҳоро гузаранд. Онҳо аз чорроҳаи саросемавор тозашуда давида, ба шаст наздик мешуданд.
  
  Дрейк занги навро дар телефони мобилии худ қариб нодида гирифт ва фикр мекард, ки ин шояд Рамсес бошад, ки боз ба шодӣ занг мезанад. Аммо баъд ӯ фикр кард: ҳатто ин метавонад ба мо баъзе нишонаҳо диҳад.
  
  "Чӣ?" - кутох аккос зад у.
  
  "Дрейк? Ин президент Коберн аст. Оё шумо як дақиқа доред? "
  
  Йоркширман ҳайрон ҷаҳид ва сипас GPS-и худро тафтиш кард. - Чаҳор дақиқа, ҷаноб.
  
  "Пас гӯш кунед. Ман медонам, ки ба ман ҳоҷат нест, ки ба шумо бигӯям, ки агар ин бомба ба таркиш иҷозат дода шавад, корҳои бад чӣ гуна хоҳанд буд. Интиқом ногузир аст. Ва мо ҳатто миллати ҳақиқӣ ё майлҳои сиёсии ин қаҳрамон Рамсесро намедонем. Яке аз мушкилоти бузурге, ки ба миён меояд, ин аст, ки қаҳрамони дигар - Аллигатор имсол чаҳор маротиба ба Русия сафар кардааст."
  
  Даҳони Дрейк ба қум табдил ёфт. "Русия?"
  
  "Бале. Ин ҳалкунанда нест, аммо..."
  
  Дрейк аниқ медонист, ки ин таваққуф чӣ маъно дорад. Дар ҷаҳоне, ки аз ҷониби каналҳои хабарӣ ва васоити ахбори иҷтимоӣ идора карда мешаванд, ҳеҷ чиз набояд ҳалкунанда бошад. "Агар ин маълумот пайдо шавад..."
  
  "Бале. Мо як чорабинии сатҳи баландро интизорем."
  
  Дрейк, албатта, намехост бидонад, ки ин чӣ маъно дорад. Вай медонист, ки дар айни замон дар ҷаҳони васеъ одамоне ҳастанд, ки одамони бениҳоят тавоно ҳастанд, ки имкони наҷот аз ҷанги ядроиро доранд ва онҳо аксар вақт тасаввур мекарданд, ки агар онҳо дар ҷаҳони тамоман нав, базӯр зиндагӣ кунанд, чӣ гуна хоҳад буд. Баъзе аз ин одамон аллакай рохбар буданд.
  
  "Агар лозим бошад, бомбаро безарар созед, Дрейк. Ба ман гуфтанд, ки NEST дар роҳ аст, аммо аз паси шумо меояд. Чун дигарон. Ҳама. Ин соати нави ториктарини мост."
  
  "Мо инро қатъ мекунем, ҷаноб. Ин шаҳр фардо зинда хоҳад монд".
  
  Вақте ки Дрейк зангро тамом кард, Алисия дасташро ба китфи ӯ гузошт. "Ҳамин тавр" гуфт вай. "Вақте Мур гуфт, ки ин ҷангали борон ва ҷангали хурд аст, оё вай дар назар дошт, ки дар он ҷо морҳо низ хоҳанд буд?"
  
  Дрейк дасти вайро бо дасти худ пӯшонд. "Ҳамеша морҳо ҳастанд, Алисия."
  
  Май сулфа кард. "Баъзеҳо аз дигарон калонтаранд."
  
  Смит мошини онҳоро дар атрофи роҳбандӣ гардонд, аз назди мошини ёрии таъҷилии дурахшанда, ки дарҳои он кушода буд ва кормандони ёрии таъҷилӣ бо одамони дар ин ҳодиса иштирокдошта кор мекарданд, гузашт ва бори дигар пои худро ба педали газ гузошт.
  
  "Оё шумо он чизеро, ки ҷустуҷӯ мекардед, ёфтед, Май?" - гуфт Алисия баробар ва хушмуомила. "Шумо кай дастаро тарк кардед?"
  
  Ҳамааш хеле пештар рӯй дода буд, аммо Дрейк ба таври равшан рафтани Май Китаноро ба ёд овард, сараш аз гуноҳ барои марги ногаҳон ба амал овардааш пур шуд. Аз он вақт инҷониб як ҳодиса ҳангоми ҷустуҷӯи волидайни ӯ - куштори пулшӯи якуза - бисёр тағйир ёфт.
  
  "Падару модари ман ҳоло дар амн ҳастанд" гуфт Май. "Мисли Грейс. Ман кланро мағлуб кардам. Чика. додан. Ман бисёр чизҳои ҷустуҷӯямро ёфтам".
  
  "Пас чаро баргаштед?"
  
  Дрейк дид, ки чашмонаш ба роҳ сахт часпида ва гӯшҳояш ба курсии қафо фишурда шудаанд. Ин як вақти ғайриоддӣ барои муҳокима кардани оқибатҳо ва баррасии қарорҳо буд, аммо ин барои Алисия хеле маъмул буд ва ин метавонад охирин имкони ислоҳ кардани кор бошад.
  
  "Чаро ман баргаштам?" - Чӣ? - май бо камоли майл такрор кард. "Зеро ки ман ғамхорӣ мекунам. Ман ба ин даста ғамхорӣ мекунам."
  
  Алисия ҳуштак зад. "Ҷавоби хуб. Ин ягона сабаб аст?"
  
  "Шумо мепурсед, ки оё ман барои Дрейк бармегардам. Кошки ман интизор будам, ки ҳардуи шумо як фаҳмиши нав бунёд кунед. Агар ман як лаҳза фикр мекардам, ки ӯ ба пеш ҳаракат мекард. Ҳатто агар ӯ ба ман имкони дуюм диҳад. Хуб, ҷавоб оддӣ аст - ман намедонам."
  
  "Имконияти сеюм," ишора кард Алисия. "Агар ӯ аблаҳ буд, ки шуморо баргардонад, ин имкони сеюми шумо хоҳад буд."
  
  Дрейк дид, ки даромадгоҳи боғи ҳайвонот наздик шуда истодааст ва эҳсос кард, ки шиддати афзоянда дар курсии қафо, эҳсосоти шадид ва беэътимод дар дохили ӯ ҷараён дорад. Барои ҳамаи ин ба онҳо як ҳуҷра лозим буд, беҳтараш бо рӯйпӯши мулоим.
  
  "Бачаҳо, онро ҷамъ кунед" гуфт ӯ. "Мо дар ин ҷо ҳастем".
  
  "Ҳанӯз анҷом нашудааст, Спрайт. Ин Alicia модели нав аст. Вай тасмим гирифт, ки дигар ба ғуруби офтоб наравад. Ҳоло мо истодаем, меомӯзем ва аз ин рӯ ба рӯ мешавем."
  
  "Ман онро мебинам ва аз он ҳайронам" гуфт Май. "Ба ман туи нав хеле маъқул аст, Алисия, сарфи назар аз он ки шумо фикр мекунед."
  
  Дрейк рӯй гардонд, пур аз эҳтироми мутақобила ва комилан ошуфтааст, ки ин сенария дар ниҳоят чӣ гуна метавонад иҷро шавад. Аммо вақти он расидааст, ки ҳамаашро як сӯ гузорем, онро ба раф гузорем, зеро онҳо то охир ба Ҳармиҷидӯни дигар, сарбозон, наҷотдиҳандагон ва қаҳрамонон наздик мешуданд.
  
  Ва агар тамошо мекарданд, шояд шоҳмотбозӣ мекарданд, ҳатто Худо ва Иблис нафаси худро гум мекарданд.
  
  
  Боби сию хафтум
  
  
  Смит дар гардиши охирин чархҳои худро чир-чир кард ва сипас бо пои вазнин ба педали тормоз зад. Дрейк пеш аз боздоштани мошин дарро кушод ва пойҳояшро берун кард. Май аллакай аз дари қафо баромад, Алисия як қадам қафо. Смит ба полисҳои интизорӣ ишора кард.
  
  "Онҳо гуфтанд, ки шумо бояд роҳи зудтаринро ба минтақаи тропикӣ донед?" - пурсид яке аз полиция. "Хуб, ин роҳро рост ба поён равед." ишора кард. "Ин дар тарафи чап хоҳад буд."
  
  "Сипос". Смит харитаи рохбаладро гирифта ба дигарон нишон дод. Дал дар давидан давид.
  
  - Мо тайёрем?
  
  "Чӣ гунае ки мо метавонем бошем" гуфт Алисия. "Оҳ, бубинед", вай ба харита ишора кард. "Онҳо мағозаи тӯҳфаҳоро дар сайт боғи ҳайвонот меноманд."
  
  - Пас биёед меравем.
  
  Дрейк бо эҳсоси баланд ба боғи ҳайвонот ворид шуд ва бадтаринро интизор буд ва медонист, ки Рамзес беш аз як ҳиллаи бад дорад, ки ба ӯ ҳеҷ рабте надорад. Гурӯҳ паҳн шуд ва лоғар шуд, аллакай аз он ки лозим буд, тезтар ҳаракат мекард ва бидуни эҳтиёт, аммо медонист, ки ҳар як сонияе, ки гузашт, занги нави марг буд. Дрейк ба аломатҳо диққат дод ва ба зудӣ минтақаи тропикиро дар пеш дид. Вақте ки онҳо наздик шуданд, манзараи атрофи онҳо ба ҳаракат даромад.
  
  Ҳашт нафар аз пинҳон шитофтанд ва корд кашиданд, зеро ба онҳо фармон дода шуд, ки ҷанги ниҳоии наҷотдиҳандагон дарднок ва ниҳоят хунолуд шавад. Дрейк кабӯтаре ба зери болак зада, соҳиби худро ба пушт партофт ва сипас бо ҳамлаи навбатӣ рӯ ба рӯ шуд. Бо май ба майдон баромадаанд, махорати чангии онхо имруз лозим аст.
  
  Ҳамаи ҳашт ҳамлагар зиреҳи бадан ва ниқобҳо пӯшида буданд ва онҳо тавре меҷангиданд, ки Дрейк интизор буд. Рамзес ҳеҷ гоҳ аз қаъри теппа интихоб намекард. Май як зарбаи тезро пеш гирифт, кӯшиш кард, ки дасташро бишканад, аммо онро каҷ кард ва мувозинаш аз кор баромад. Зарбаи навбатӣ ба китфи вай расид, ки ба камарбанди худаш ғарқ шуда буд, аммо ба ӯ як лаҳза таваққуф дод. Боу дар байни онҳо қадам мезад, сояи ҳақиқии марг. Легионерҳои Рамзес ақибнишинӣ карданд ё ба канор рафтанд, то аз фаронсавӣ канорагирӣ кунанд.
  
  Дрейк ба монеа такья карда, дастонашро боло бардошт. Вакте ки харифаш бо ду по аз замин лагад зад, девори паси у кафид. Ҳарду мард ба роҳи дигар ғелонда, ҳангоми чарх задани онҳо мубориза мебурданд. Инглиз ба сари легионер мушт паси мушт зад, аммо танҳо ба дасте, ки дар дифоъ бардошта шуда буд, муваффақ шуд. Ӯ баданашро ба ҷое, ки мехост, бардошт ва ба зону бархост ва мушти худро ба поён зад. Корд ба боло лағжида, қабурғаҳояшро сӯрох кард, бо вуҷуди ҳимояташ дард мекард. Дрейк ҳамлаи худро дучанд кард.
  
  Муборизаи зич дар даромадгохи минтакаи тропикй авч гирифт. Май ва бо чехраи харифони худро ёфтанд. Хун ба тамоми гурух пошида шуд. Легионерҳо бо шикастани дасту пойҳо ва мағзи сараш афтоданд ва ҷинояткори асосӣ Мано Кинимака буд. Хавойи азим хучумкунан-дагони худро бо бульдозер торумор кард, гуё вай ба мавчхои худ мукобил баромада, онхоро пора-пора карданй буд. Агар легионере садди родаш шавад, Кинимака бе-рахмона зад, ниммухофизатгари фавкулодда, плуги вайроннашаванда. Роҳи ӯ комилан нодуруст буд, ки ҳам Алисия ва ҳам Смит дар арафаи ғарқ шудан аз роҳи ӯ буданд. Легионерҳо дар паҳлӯи онҳо фуруд омада, гиря мекарданд, вале онҳо ба осонӣ анҷом ёфтанд.
  
  Даль бо як махорат аз даст ба наел иваз мекард. Зарбаҳои корд сахт ва тез зада мешуданд, аввал паст, баъд баланд, баъд ба сина ва рӯй; швед хамаи онхоро бо рефлексхои тези барк ва махорати душвор ба даст овардааст. Рақиби ӯ таслим нашуд, дар иҷрои худ клиникӣ буд ва зуд ҳис кард, ки ӯ бо баробари худ вохӯрдааст ва бояд тағирот ворид кунад.
  
  Далел ба канор рафт, ки легионер пойҳо ва оринҷҳояшро ҳамчун идомаи ҳамлаҳои корд истифода бурд. Оринҷи аввал ӯро ба маъбад зад, огоҳии ӯро баландтар кард ва ба ӯ кӯмак кард, ки ҳамлаҳои бешуморро пешгӯӣ кунад. Вай ба як зону афтода, зери бағалаш бевосита ба чоҳ ва кластери асабҳои он ҷо зад, ки легионер аз азоб теғи худро ба замин партофт. Аммо, дар ниҳоят, маҳз Кинимакаи пурқувват буд, ки ҷангандаро ба замин афтонд, мушакҳоро тоза кард, устухонҳоро шикаст ва риштаҳоро пора кард. Мано қад-қади ҷоғҳо ва устухонҳои рухсорааш кӯфтаҳои сиёҳ карда буд ва ланг-ланг қадам мезад, аммо ҳеҷ чиз ӯро боздошта натавонист. Дал тасаввур кард, ки агар дар қуфл бошад, вай мисли Ҳулки Ҳавайӣ аз паҳлӯи бино меафтад.
  
  Кензи дар канори мубориза парвоз кардан осонтар шуд, ба ҳар касе, ки тавонист зарар расонад ва аз он изҳори таассуф кард, ки ӯ то ҳол катанаашро надошт. Даль медонист, ки вай махорати махсуси омухташуда дорад ва метавонад ба як легионер паси хам хучум карда, хар яки онро бо як зарба кушта, вакти гаронбахои командаро сарфа кунад. Аммо руз кариб ба охир расид.
  
  Ба ҳар ҳол.
  
  Дрейк мушти Flurry-и худро пайдо кард, ки зарбаро бозмедорад. Вай ба паҳлӯяш афтод, ки легионер банди дасташро гирифта печонд. Дард хислатҳои ӯро вайрон кард. Вай бо майли ғайримуқаррарӣ ғелонда, фишорро раҳо кард ва худро бо рақибаш рӯ ба рӯ дид.
  
  "Чаро?" - пурсид у.
  
  "Танҳо дар ин ҷо барои суст кардани шумо", табассум кард легионер. "Тик-так. Тик-так."
  
  Дрейк сахт тела дод, ҳоло ба по бархост. "Ту ҳам мемирӣ."
  
  "Мо ҳама мемирем, нодон."
  
  Дрейк бо чунин фанатизм дучор шуда, бе раҳм зада, бинӣ ва ҷоғҳои мард ва қабурғаҳояшро шикаст. Ин одамон ба чй кор машгул буданд, нагз медонистанд ва бо вучуди ин муборизаро давом медиданд. Дар байни онхо ягон одами дигар сазовори нафаси дигар набуд.
  
  Легионер бо нафаскашӣ корди худро ба сӯи Дрейк нишон дод. Йоркширман онро гирифта, каҷ кард ва гардонд, ки теғ ба косахонаи сари марди дигар то дағзааш даромад. Пеш аз он ки бадан ба алаф зад, Дрейк ба муборизаи асосӣ ҳамроҳ шуд.
  
  Ин як ҷанги аҷиб ва девонавор буд. Зарба пас аз зарба ва дифоъ пас аз дифоъ, гардиши беохир ба мавқеъ. Хун аз чашмон пок карда шуд, оринҷҳо ва дастҳо дар мобайни мубориза бартараф карда шуданд ва ҳатто як китфи кандашуда ба шарофати вазни худи Смит ба ҷои худ баргардонида шуд. Он хом буд, ба қадри имкон воқеӣ.
  
  Ва он гоҳ Кинимака ҳамаро давр зада, дар ҳар ҷое, ки метавонист, зарба зад, шитоб кард, хароб кард. Ҳадди ақал се нафар аз легионерҳои афтода ва шикаста кори ӯ буданд. Бо ду нафари дигарро баровард ва баъд Май ва Алисия якҷоя кор карда, охиринашро анҷом доданд. Вақте ки ӯ афтод, онҳо рӯ ба рӯ шуданд, мушт бардоштанд, хашми ҷангӣ ва хунрезӣ дар байни онҳо аланга зад, мисли лазерҳо дар чашмонашон медурахшиданд, аммо Бо буд, ки онҳоро ҷудо кард.
  
  "Бомба" гуфт ӯ.
  
  Ва он гоҳ, ногаҳон, ҳама чеҳраҳо ба Дрейк табдил ёфтанд.
  
  "Мо чанд вақт мондаем?" - пурсид Дал.
  
  Дрейк ҳатто намедонист. Ҷанг тамоми тамаркузи боқимондаро аз ман гирифт. Акнун аз он чизе, ки мебинад, тарсида, ба поён нигарист ва остинашро кашид ва ба соаташ нигарист.
  
  "Мо то ҳол бомбаро надидаем" гуфт Кенси.
  
  "Понздаҳ дақиқа" гуфт Дрейк.
  
  Ва баъд садои тирпарронй.
  
  
  БОБИ сию ҳаштум
  
  
  Кенси як зарбаи мушакро ҳис кард. Вайро аз по афтонд, ба шушаш зад ва лаҳзае тамоми ҳушашро аз сараш бурд. Дрейк дид, ки тир зад ва ба зону афтод ва аз афтиши ногузираш пешгирӣ кард. Вай ҳеҷ гоҳ ин ҳодисаро надидааст, аммо каси дигар низ надида буд. Смит низ зарба зад. Хушбахтона, ҳарду тир ба камарбандҳо бархӯрд.
  
  Торстен Дал зудтар вокуниш нишон дод, то ҳол бо калимаҳои "понздаҳ дақиқа" мағзи ӯро бомбаборон мекарданд. Вакте ки ду легионер аз замин бархоста, тирхо зуд тир мепарронданд ва акнун бо максади бехтар ба онхо хамла мекард, дастхо дароз карда, мисли поезде гурриш мекард, ки руххои гумгаштаро аз умки хуни дузах мебурд . Онхо аз тааччуб дудила карданд ва баъд швед онхоро як-як зада, ба девори кулбаи чубин партофт.
  
  Иншоот дар гирду атрофи одамон пора-пора шуд, тахтаҳои чӯбӣ шикаста, пора-пора ва дар ҳаво чаппа шуданд. Мардон дар байни мундариҷаи он ба пушт афтоданд, ки ин барои шведи девона бештар муфид буд.
  
  Он саройи кор, чои пур аз асбобу анчом буд. Дар ҳоле ки легионерҳо барои баланд бардоштани яроқ мубориза мебурданд, яке оҳу нола мекарду дигаре дандон туф мекард, Даль болғаи таҷрибадорро баланд кард. Мардуми афтода аз гӯшаи чашмонаш берун омадани ӯро диданд ва дар ҳоли ях монданд, нобоварӣ онҳоро аз ҷасорат маҳрум кард.
  
  Бо ба назди ӯ рафт ва муносибати онҳоро дид. "Онҳоро анҷом диҳед. Дар хотир доред, ки онҳо кистанд ".
  
  Кинимака хам сукут карда, аз ин накша хандида, гуё онхоро ба хок помол кардан мехост. "Онҳо Кенсиро парронданд. Ва Смит."
  
  - Ман медонам, - гуфт Дал болгаро партофта, ба дастааш такья карда. "Ман медонам ин чӣ".
  
  Ҳарду таваққуфро ҳамчун нишонаи заъф донистанд ва даст ба силоҳи худ дароз карданд. Даль дар айни замон болгаро бардошта, ба ҳаво парвоз кард ва ҳангоми фуромадани баданаш онро ба поён бурд. Як зарба ба легионер дар маркази пешонии ӯ зад ва ӯ то ҳол қувва ва маҳорати кофӣ боқӣ монда буд, ки гардиш кунад, чоҳро баланд кунад ва маъбади дигареро пахш кунад. Баъди ба охир расиданаш ба зону бархоста, дандонҳояшро ғиҷиррост ва болғаро ба китф партофт.
  
  Пас аз он легионери дигар аз ҷояш нишаст, оҳу нола кард ва сараш гӯё дар азоб ба як сӯ ғарқ шуда, таппончаеро, ки дар дастони ларзон дошт, гирифт. Дар он сония, Кенси аз ҳама зудтар вокуниш нишон дод ва худро зери хатари бузурги шахсӣ гузошт. Вай таваққуф накарда, кӯфтаҳои пешинаашро ҷунбонда, ҳадафи мардро боздошт ва ба сӯи ӯ зад. Тупончае, ки вай дар даст дошт, мисли хишт парронда, ба охир расид, то ба маркази рӯйи ӯ бархӯрд. Тирпарронӣ кард, ба қафо афтод, тир аз сараш гузашт. Вақте ки вай ба ӯ расид, Кензи силоҳи худро гирифт, аммо на пеш аз он ки онро ба сандуқи ӯ холӣ кунад.
  
  "Чанд муддат?" Даль сахт нафас мекашид, ба сӯи даре, ки ба минтақаи тропикӣ мебурд, шитофт.
  
  Дрейк шитобон гузашта рафт.
  
  "Ҳафт дақиқа."
  
  Ин барои халъи яроки ядроии ношинос кифоя нест.
  
  
  БОБИ сию нухум
  
  
  Шаш дақиқа.
  
  Дрейк ба минтақаи тропикӣ шитофт ва дод зад, то гулӯяш дард кунад ва сахт кӯшиш кард, ки бомбаро пайдо кунад. Фарёди пасте, ки ҷавоб буд, аз Ҳейден наомад, аммо ӯ ба қадри имкон аз паи он мерафт. Дар тамоми пешониаш рагхои рагхо густурда шуданд. Дастонаш аз шиддат ба мушт печиданд. Ҳангоме ки тамоми даста ба бино ворид шуданд, ки рӯбарӯ ба гузаргоҳҳои чӯбини печдор ва макони дарахтони дарахтон буданд, онҳо паҳн шуданд, то аз шумораи онҳо истифода баранд.
  
  "Хафа!" Кинимака гиря мекард, фишор ҳоло қариб ӯро нобуд мекард. "Ҳайден!"
  
  Боз як фарьёди хомуш. Дрейк бо ноумедии шадид дастонашро боло партофт ва натавонист, ки макони дақиқро муайян кунад. Сонияхо гузашт. Як тӯти рангоранг ба сӯи онҳо ҳамла кард, ки Алисия як қадам ба ақиб барад. Дрейк боз ба соаташ нигоҳ накарда натавонист.
  
  Панҷ дақиқа.
  
  Ҳоло Кохи Сафед чунон изтироб мепошад, ки он дар назди Капитолий Ҳилл шуста мешавад. Дастаи наздик омадани NEST, гурӯҳи бомбаборон, полисҳо, агентҳо ва сӯхторнишонон, ки медонистанд, ки ё то баромадани пойҳояшон давида ё ба зону афтода, осмонро скан карда, барои ҷони онҳо дуо мегӯянд. Агар ягон пешвои ҷаҳон огоҳ мешуд, онҳо низ ба по хеста, ба соатҳои худ менигаристанд ва чанд пешниҳод омода мекарданд.
  
  Ҷаҳон қудратро дар ихтиёр дошт.
  
  Дрейк бо шунидани доду фарёди Май ғамгин шуд ва баъд барои ёфтани манбаи он чанд сонияи дигар лозим шуд. Даста ҳамчун як ҷамъ омаданд, аммо он чизе, ки онҳо кашф карданд, аз интизориҳои онҳо берун буд. Йорги дар паси ӯ дар паҳлӯи Лорен истода буд; Бо ва Кензи кӯшиш карданд, ки онро аз дур фаҳманд, дар ҳоле ки боқимондаи даста ё ба зону афтоданд ё дар паҳлӯи омма хазида шуданд.
  
  Чашмони Дрейк калон шуданд. Аввалин чизе, ки дид, ҷасади зани урёне буд, ки бо лента ва сими кабуд печонида шуда, тақрибан ду метр аз замин паҳн шуда хобида буд. Ҳанӯз ошуфта шуда, дид, ки дар зери кафи пои вай як ҷуфт пои дигаре ҳаст, ки аз рӯи пойҳои мӯйсафед, ки ба онҳо часпида буданд, ба мард тааллуқ дорад.
  
  Ҳейден бомба аст, Рамзес ба ӯ гуфт.
  
  Аммо ... чӣ ҷаҳаннам ...
  
  Дар зери марди урён ӯ акнун мӯзаҳоро дид, ки онҳоро шинохт. Ба назар чунин менамуд, ки Ҳейден дар қаъри теппа буд.
  
  Пас, дар куҷост бомбаи ҳастаӣ?
  
  Алисия аз курсии худ ба тарафи зани ношинос нигоҳ кард. "Бодиққат гӯш кунед. Zoey мегӯяд, ки бомба аст, дар зери Ҳейден таъмин, дар поёни ин хусусият. Вай мусаллах аст, сенсори хеле боэътимоди ҳаракат дорад ва бо ҷузвдон муҳофизат карда шудааст. Симҳое, ки дар бадани онҳо печонида шудаанд, ба триггери хунолуд пайваст карда шудаанд." Вай сар ҷунбонд. "Ман роҳи халосиро намебинам. Вақти он аст, ки баъзе идеяҳои дурахшон, бачаҳо."
  
  Дрейк ба ҷасадҳо, изи беохири ноқилҳо, то ҳол ҳамон ранги кабуд нигоҳ кард. Аввалин вокуниши ӯ розӣ шудан буд.
  
  "Оё он контури вайроншуда дорад?" - пурсид Кинимака.
  
  "Беҳтарин тахмини ман "не" аст" гуфт Дал. "Ин хеле хатарнок мебуд, зеро одамоне, ки бо он алоқаманд буданд, метавонанд тағир ёбанд. Як схемаи фурӯпошӣ - дастгоҳи пешгирии яроқ - ҳаракати Ҳейденро муайян карда, фарз мекунад, ки касе ба бомба ламс мекунад. , ва бум".
  
  "Ин хел нагӯед". Алисия гиря кард.
  
  Дрейк дар наздикии он ҷое, ки гумон мекард, сари Ҳейден буд, ба зону афтод. "Пас, аз рӯи ҳамин принсип, детектори ҳаракат хеле фуҷур хоҳад буд. Боз барои он ки маҳбусон каме ҳаракат кунанд".
  
  "Ҳа".
  
  Сараш аз фишори зиёдатӣ дард мекард. "Мо рамзҳои ғайрифаъолкунӣ дорем" гуфт ӯ.
  
  "Ки то ҳол қалбакӣ буда метавонад. Ва барои бадтар кардани вазъият, мо бояд онҳоро дар клавиатурае, ки ба триггер зери Ҳейден пайваст карда шудааст, ворид кунем."
  
  "Шумо бачаҳо беҳтараш шитоб кунед" гуфт Кенси оромона. "Мо се дақиқа мондаем."
  
  Дрейк бо хашм сарашро молид. Ҳоло вақти шубҳа кардан набуд. Вай бо Даль як нигоҳе кард.
  
  Баъд чӣ мешавад, дӯстам? Оё мо ниҳоят ба охири роҳ расидем?
  
  Ҷулиан Марш ба сухан баромад. "Ман дидам, ки онҳо ӯро мусаллаҳ мекунанд" гуфт ӯ. "Ман метавонам онро безарар созам. Ин ҳеҷ гоҳ набояд рӯй диҳад. Пул ҳадафи ягона буд... На ин гап дар бораи марги миллионҳо нафар, охири дунё".
  
  "Уэбб медонист," гуфт Лорен. "Роҳбари шумо. Ӯ ҳама вақт медонист. "
  
  Марш танҳо сулфа кард. "Танҳо маро аз ин ҷо дур кун."
  
  Дрейк ҳаракат накард. Барои пайдо кардани бомба, онҳо бояд як тӯдаи одамро гардонанд. Онҳо барои буридани тамоми лента вақт надоштанд. Аммо ҳамеша роҳи зудтари безараргардонии бомба вуҷуд дошт. Онҳо онро дар телевизион нишон надоданд, зеро он барои тамошои канори тамошо базӯр мувофиқ набуд.
  
  Шумо симро набурдед. Шумо танҳо ҳамаи онҳоро берун овардед.
  
  Аммо ин мисли буридани сими нодуруст хатарнок буд. Вай зону зад, то чашмонаш ба чашмони Марш баробар шаванд.
  
  "Ҷулиан. Оё шумо мурдан мехоҳед?"
  
  - Не!
  
  "Ман роҳи дигар намебинам", - нафас кашид ӯ. "Бачаҳо, биёед онҳоро интиқол диҳем."
  
  Ба даста сарварӣ карда, ӯ оҳиста, дидаву дониста тудаи ҷасадҳоро тоб дод, то он даме, ки шиками Ҳейден аз фарш бардошт ва ҷузвдон пайдо шавад. Нолаҳо аз Зои, Марш ва ҳатто Ҳейден гурехтанд, вақте ки ҳама ба паҳлӯҳои худ мепечиданд ва Кинимака ҳамаро ташвиқ кард, ки ором бимонанд. Сарфи назар аз иддаои Зои, ҳеҷ кас намедонист, ки детектори ҳаракат то чӣ андоза ҳассос аст, гарчанде ки маълум менамуд, ки агар он ин қадар тӯлонӣ кор мекард, он ба ягон чизи наздик ба триггер муқаррар карда нашудааст. Воқеан, он бояд барномарезӣ карда мешуд, ки қариб ногузар бошад, то омадани Дрейк пеш аз таркиданаш таъмин карда шавад.
  
  Ноқилҳоро аз бадани Марш ҷудо кардан ва аз узвҳои Зои хориҷ кардан лозим буд, ки кори бесарусомоне, ки даста базӯр пай бурд. Онҳое, ки дар бадани Ҳейден печонда шуда буданд, ба осонӣ берун шуданд, зеро онҳо дар роҳи либоси вай буданд. Ҳоло ба дастурҳо итоат карда, то ҳол аз лентаи скотч нигоҳ дошта мешуд, Марш дастҳояшро боло бардошт, то онҳо ба тарафи рости Ҳейден печида, болои ҷузвдон овезанд. Пифӣ ангуштонашро тоб дод.
  
  "Пинҳо ва сӯзанҳо."
  
  Май дастонашро ба борхалтаи худ, ба болои бомбаи ядрой гузошт. Бо ангуштони моҳир вай занбурҳоро кушода, қафои болоро кашид. Сипас, бо истифода аз қувваи бузург ва моҳир, вай кунҷҳои ҷузвдони худро гирифт ва бомбаро бо корпуси металлии он рост берун кашид.
  
  Гирду атрофашро снаряди сиёх ихота кард. Май борхалтаи худро ба як тараф партофт ва бомбаро хеле охиста чарх зад ва сонияхо аз байн рафтанд. Чашмони Ҳейден, вақте ки ӯ ба бомба менигарист, дурахшид ва Кинимака аллакай дар паҳлӯяш зону зада, дасташро фишурда буд.
  
  Панели ҳисобкунак пайдо шуд, ки бо чор винт ба беруни бомба часпонида шудааст. Симхои кабуд дар таги у ба дили фалокати мутлак мерехтанд. Марш ба симхое, ки чортоаш ба хам печида ва ба хам печида буданд, нигох карда монд.
  
  "Панелро бардоред. Ман бояд бубинам, ки кӣ кист".
  
  Дрейк ба соаташ нигарист, забонашро газид.
  
  Сонияҳо мондааст.
  
  Панҷоҳу нӯҳ, панҷоҳу ҳашт...
  
  Смит дар паҳлӯи онҳо ба зону афтод, сарбоз аллакай теғи ёрирасони худро кашид. У хаёти хар касро ба дасти худ гирифта, барои бартараф намудани камбудихо масъулиятро ба души худ гирифт. Як харошидан, як риштаи якрав, як камтамарказӣ ва онҳо ё вақтро беҳуда сарф мекунанд ё таркиши даҳшатнокро ба вуҷуд меоранд. Дрейк як лаҳза чашмонашро пӯшида, вақте ки мард кор мекард. Дар паси у Дал сахт нафас мекашид ва хатто Кенси хам лахза мезад.
  
  Вақте ки Смит дар винти охирин кор мекард, Алисия ногаҳон дод зад. Тамоми гурух ба ларза даромад, дилхояшон ба дахон медаромад.
  
  Дрейк якбора ба ақиб гашт. "Ин чи аст?"
  
  "Мор! Ман мор дидам! Ин як хароми калони зард буд".
  
  Смит бо ғазаб гурусна зад, вақте ки сабтро бардошт ва панели ҳисобро бо рақами сурхи дурахшонаш бодиққат хориҷ кард. "Кадом сим?"
  
  Онҳо сию ҳафт сония монда буданд.
  
  Март наздиктар шуд, чашмонаш печидагии ноқилҳои кабудро аз назар мегузаронд ва ҷойеро меҷуст, ки дар он ҷо ба хотираш омад, ки Аллигатор дастгоҳро фурӯзон кард.
  
  "Ман инро намебинам! Ман онро намебинам! "
  
  "Ин ҳама," Дрейк ӯро ба як сӯ партофт. "Ман ҳама симҳоро мекашам!"
  
  "Не," Далл сахт дар паҳлӯи ӯ фуруд омад. "Агар шумо ин корро кунед, ин бомба таркида мешавад."
  
  "Пас мо бояд чӣ кор кунем, Торстен? Чӣ бояд кард?"
  
  Бисту нӯҳ... бисту ҳашт... бисту ҳафт...
  
  
  БОБИ ЧИХУЛ
  
  
  Хотираи Дрейк ба мадди аввал баромад. Рамсес дидаву дониста ба ӯ гуфт, ки Ҳейден бомба аст. Аммо ин воқеан чӣ маъно дошт?
  
  Акнун нигарист, ки дар атрофаш се сим печонида шудааст. Кадомаш онро ба вуҷуд овард? Дал аз кисааш когаз баровард.
  
  "Кодҳо" гуфт ӯ. "Ҳоло роҳи дигар нест."
  
  "Бигзор Марш бори дигар кӯшиш кунад. Рамсес дар бораи Ҳейден махсус қайд кард."
  
  "Мо кодҳоро истифода мебарем."
  
  "Онҳо метавонанд қалбакӣ бошанд! Триггери худи онҳо!"
  
  Март аллакай ба бадани Ҳейден менигарист. Дрейк ба болои он баромад ва диккати Кинимакиро ба худ кашид. "Вайро баргардонед."
  
  Ҳейден ба қадри имкон кӯмак кард, мушакҳо ва риштаҳо бешубҳа аз дард дод мезаданд, аммо ҳеҷ сабукӣ намеёфтанд. Ақрабаки соат ҳаракат мекард. Бомба дар арафаи анҷомёбист. Ва ҷаҳон интизор буд.
  
  Марш хам шуда, аз паи симҳои гирду атрофи баданаш хам шуд, вақте Дрейк як даст ва баъд поро бардошт ва дар ниҳоят камарбанди худро, ки ду сим убур мекарданд, кушод. Вакте дид, ки чуфти гиреххо боз аз огуши у мегузашт, ба Кинимака ишора кард. "Монанди ин".
  
  Ҳейден аз бозии даҳшатноки Твистер ранҷ мебурд, ки Марш роҳи ҳар як симро ба таймер бармегардонад.
  
  - Ростй, - гуфт у ва як чашмаш калон кушода, чашми дигараш пушид. "Ин яке аз тарафи рост аст."
  
  Дрейк ба портфели ядрой нигарист. Кенси ба ӯ ва Дал дар ошёнаи рост дар паҳлӯи ӯ ҳамроҳ шуданд. "Барои тарконидани ин чиз конфигуратсияи махсуси қисмҳо ва механизмҳо лозим аст. Ин... чунон нозук аст. Оё мо воқеан ба шахсе боварӣ дорем, ки дар ин лаҳза инро ба кишвар овардааст? "
  
  Дрейк нафаси чуқуртарини ҳаёти худро гирифт.
  
  "Ихтиёр нест".
  
  Вай симро кашид.
  
  
  БОБИ чилу як
  
  
  Дрейк зуд кашид ва сим аз дасташ канда, нуги мисро фош кард. Дар канори корд ҳама ҳозирон ба пеш такя мекарданд, то ҳисобро тафтиш кунанд.
  
  Дувоздаҳ... ёздаҳ... даҳ...
  
  "Вай ҳанӯз мусаллаҳ аст!" Алиша гиря мекард.
  
  Дрейк ба тахтапушташ афтода, ҳайратзада буд ва ҳамоно симро нигоҳ дошт, гӯё ҳоло ҳам метавонад шарора афрӯхт ва бомбаро нест кунад. "Ин... ин..."
  
  "Ҳанӯз мезананд!" Алиша гиря мекард.
  
  Кабӯтаре Даль, Йоркширманро бо каф ба пешониаш тела дод. "Ман фикр мекунам" гуфт ӯ. "Агар ҳоло вақт дошта бошем, мо хушбахт мешавем."
  
  Ҳашт...
  
  Зоя гиря кардан гирифт. Марш гиря карда, барои ҳар як хатои кардааш бахшиш пурсид. Ҳейден ва Кинимака дастони сафеди худро фишурда, кори дастаро тамошо карданд ва иқрор шуданд, ки ҳеҷ коре карда наметавонанд. Смит кордро раҳо кард ва ба Лорен нигарист ва ангуштони ларзонро дароз карда, ба ӯ ламс кард. Йорги ба замин афтод. Дрейк ба Алисия нигарист, Алисия бошад, ба май нигарист, чашмонашро аз он дур карда натавонист. Бо дар байни онхо истода, чехрааш равшан мешуд, ки кори Дальро тамошо мекард.
  
  Шветсия рамзҳои ғайрифаъолкуниро ба панел ворид кард. Ҳар яки онҳо бо сигнали аудио сабт шудаанд. То ворид шудан ба рақами ниҳоӣ ҳамагӣ сонияҳо монда буд.
  
  Панҷ...
  
  Даль тугмаи "Enter" -ро пахш кард ва нафаскаширо қатъ кард.
  
  Аммо акрабаки соат хануз хам мегузашт.
  
  Се ду як...
  
  
  * * *
  
  
  Дар сонияи охир Торстен Дал ноумед нашуд. Ӯ таслим нашуд ё ба марг рӯй нагардонд. Вай оилае дошт, ки ба он ҷо баргардад - зан ва ду фарзанд - ва ҳеҷ чиз ӯро аз таъмини амнияти онҳо имшаб бозмедошт.
  
  Ҳамеша нақшаи B вуҷуд дошт. Дрейк ба ӯ инро таълим медод.
  
  Вай тайёр буд.
  
  Ҳолати девонагӣ ба кор даромад, девонаи ҳисобшуда ӯро гирифт ва ба ӯ аз муқаррарӣ қувват бахшид. Дар давоми як соати охир вай гуш мекард, ки ин ё он одам тачхизоти мукаммал, дакик ва бехато, ки портфели ядроиро ташкил медод, поймол мекард. Ӯ шунид, ки ин ҳама дуруст аст.
  
  Хуб, чӣ мешавад, агар он Dahl каме девона буд. Ин чӣ гуна кор мекард?
  
  Вакте ки намоиш якеро нишон дод, швед аллакай дар даст болга дошт. Онро бо нафаси охирин, харакати охиринаш, бо тамоми кувва чавлонда ба поён овард. Молча ба дили бомбаи ядрой бархурд ва хатто дар он сонияи беохир у дахшати Дрейкро дид, ки розигии Алисия буд. Ва он гоҳ ӯ дигар чизеро надид.
  
  Ақрабаки соат ҳаракат мекард
  
  Сифр.
  
  
  БОБИ чилу дуюм
  
  
  Вақт барои касе қатъ нашудааст ва махсусан дар ин соати ҳалкунанда.
  
  Дрейк дид, ки Далро болои бомба дароз карда, гӯё метавонад дӯстони худ ва тамоми ҷаҳонро аз оташи даҳшатбор муҳофизат кунад. Вай чорчубаи металлии хамидаро дид, ки дарунхои кандашуда дар гирдогирди болга; ва баъд вақтсанҷи ақибшумориро дид.
  
  Дар сифр монд.
  
  "Оҳ, лаънат" гуфт ӯ бо самимияте. "Оҳ Худоё."
  
  Коллектив як ба як фахмид. Дрейк аз ҳавои тозае нафас кашид, ки ҳеҷ гоҳ интизор набуд, ки дигар онро чашидан гирад. Вай ба суи Даль хазида омад ва ба тахтапушти васеъаш шведиро зад. "Бачаи хуб" гуфт ӯ. "Онро бо болғаи калон занед. Чаро ман дар ин бора фикр накардаам?"
  
  "Як Йоркширман будан" гуфт Дал дар дили бомба. "Ман ҳам дар ин бора ҳайрон шудам."
  
  Дрейк ӯро ба ақиб кашид. "Гӯш кунед" гуфт ӯ. "Ин чиз часпидааст, дуруст? Эҳтимол дар дохили он шикаста. Аммо аз сар шудани он чӣ бозмедорад? "
  
  - Мо, - гуфт овозе аз пас.
  
  Дрейк ба ақиб баргашт ва дид, ки NEST ва гурӯҳи бомбаборон бо ҷузвдонҳо ва ноутбукҳои кушода дар даст ба онҳо наздик мешаванд. "Шумо бачаҳо дер кардед" гуфт ӯ.
  
  "Ҳа дугона. Одатан чунин аст."
  
  Кинимака, Йорги ва Лорен ба кушодани Ҳейден аз веби аҷибе, ки ӯ бо Зои Ширс ва Ҷулиан Марш мубодила кардааст, оғоз карданд. Ҳарду Пифия ба қадри имкон пӯшида буданд, аммо ба назар чунин менамуд, ки аз аврати онҳо хеле нигарон набуданд.
  
  "Ман кӯмак кардам" такрор ба такрор Марш. "Фаромӯш накунед, ки ба онҳо бигӯед, ки ман кӯмак кардам."
  
  Ҳейден худро болои зонуяш дид, ки ҳар як узвро барои барқарор кардани гардиш чарх мезанад ва минтақаҳоеро, ки дарди буғумҳо ҷамъ шуда буданд, молиш медод. Кинимака ба у куртаи худро дод, ки у бо миннатдорй кабул кард.
  
  Алисия аз китфҳои Дрейк гирифт, ашк дар чашмонаш. - Мо зиндаем! - дод зад вай.
  
  Ва он гоҳ вай ӯро ба наздикӣ кашид ва лабҳояшро бо лабонаш ёфт ва то ҳадди имкон бӯсид. Дрейк дар аввал дур шуд, аммо баъд фаҳмид, ки ӯ маҳз ҳамон ҷост, ки мехоҳад бошад. Ӯ ӯро бӯсид. Забонаш берун баромад ва ӯро ёфт ва шиддати онҳо паст шуд.
  
  "Ин ҷоест, ки мо муддати тӯлонӣ рафта будем" гуфт Смит. Бубахшед, Май."
  
  "Эй мард, ман занамро пазмон шудам" гуфт Дал.
  
  Бо ба ӯ нигоҳ кард, чеҳрааш мисли санги гранит, вале дар акси ҳол хондан ғайриимкон буд.
  
  Май табассуми заифро фишурда. "Агар нақшҳо баръакс мебуданд, Алисия ҳоло дар бораи ҳамроҳ шудан чизе мегуфт."
  
  "Шармгин набош". Алисия бо хандаи гулӯ аз Дрейк дур шуд. "Ман ҳеҷ гоҳ ягон ситораи филмро набӯсидаам."
  
  Смит аз зикри замонҳои кӯҳна сурх шуд. "Аа, акнун ман бо чунин факт муросо кардам, ки май аслан Магги К-и бузург нест. Бубахшед."
  
  "Ман аз Мэгги С беҳтарам" - табассум кард Май.
  
  Смит хам шуд, пойҳояшон роҳ доданд. Лорен дасти худро дароз кард, то ӯро дастгирӣ кунад.
  
  Алисия сарашро ба тарафи чап зад. "Оҳ, интизор шавед, ман як ситораи филмро бӯсидам. Як намуди Ҷек. Ё ин номи экрани ӯ буд? Оҳ, дар ҳақиқат ду. Ё шояд се..."
  
  Кенси дар байни онхо харакат кард. "Бӯсаи хуб" гуфт ӯ. "Шумо ҳеҷ гоҳ маро чунин набӯсида будед."
  
  "Ин танҳо аз он сабаб аст, ки шумо девона ҳастед."
  
  "Оҳ ташаккур".
  
  "Интизор шавед" гуфт Дрейк. "Шумо Кенсиро бӯсид? Кай?"
  
  "Ин як ҳикояи кӯҳна аст" гуфт Алисия. "Ман базӯр дар ёд дорам."
  
  Вай бо чашмони худ тамоми таваҷҷуҳи ӯро ба худ ҷалб карданист. "Пас, ин бӯсаи "хушбахт, ки мо зинда ҳастем" буд? Ё чизи дигар?
  
  "Ту чӣ фикр мекунӣ?" Алиша бо эҳтиёт нигоҳ кард.
  
  "Ман фикр мекунам, ки ман мехоҳам, ки шумо ин корро дубора кунед."
  
  "ДУРУСТ..."
  
  "Баъдтар".
  
  "Албатта. Зеро мо бояд коре дорем".
  
  Дрейк ҳоло ба Ҳейден, роҳбари дастаи онҳо нигоҳ кард. "Рамзес ва Аллигатор ҳанӯз дар он ҷо ҳастанд" гуфт ӯ. "Мо наметавонем ба онҳо гузорем."
  
  - Ум, бубахшед? - гуфт яке аз бачахои бригадаи сапёрхо.
  
  Ҳейден ба Марш ва Ширс нигоҳ кард. "Агар шумо маълумот дошта бошед, шумо ду метавонед холҳои иловагӣ ба даст оред."
  
  "Рамзес бо ман базӯр гап зад" гуфт Ширс. "Ва Аллигатор бузургтарин девонае буд, ки ман то ҳол вохӯрдам. Кош медонистам, ки онҳо дар куҷоянд".
  
  Дрейк ба ӯ нигоҳ кард. "Аллигатор бузургтарин девона буд..."
  
  "Мебахшӣ. Бачаҳо?" гуфт рохбари НЕСТ.
  
  Чашмони март барканд. "Рамзес хато аст" гуфт ӯ. "Ман бояд вақте ки фурсат медоштам, ба он қадам мезадам. Хамаи ин пул рафт. Кудрат, обрую эътибор - аз байн рафт. Ман бояд чӣ кунам?"
  
  "Ман умедворам, ки ман дар зиндон пӯсидаам" гуфт Смит. "Дар ширкати қотил."
  
  "Гӯш кардан!" - аз НЕСТ фарьёд мезад мардум.
  
  Ҳейден ба онҳо ва баъд ба Далл нигоҳ кард. Дрейк ба китфи Алисия нигарист. Раҳбари Team NEST ба по буд ва чеҳрааш ранга, ранги тарси мутлақ буд.
  
  "Ин бомба бефоида аст."
  
  "Чӣ?"
  
  "Ягон детонатори электрикй нест. Линзаҳо кафиданд, ман фикр мекунам, ки эҳтимол аз зарбаи болға. Аммо уран? Ҳарчанд мо метавонем осорҳоеро пайдо кунем, ки ба мо мегӯянд, ки он замоне дар ин ҷо буд, он... бедарак аст".
  
  "Не". Дрейк ҳис кард, ки мушакҳояш меларзанд. "Не, шумо инро ба ман гуфта наметавонед. Оё шумо мегӯед, ки ин бомба қалбакӣ буд?"
  
  - Не, - гуфт рохбар ва ба ноутбуки худ так-так зада. "Ман ба шумо мегӯям, ки ин бомба нест. Он бо бартараф кардани ҳамаи қисмҳое, ки онро кор мекунанд, ғайрифаъол карда шуд. Пас, ин қалбакӣ аст. Ин одам - Рамзес, эҳтимол дорад, ки ҳақиқӣ бошад".
  
  Коллектив як дакика дудилагй накард.
  
  Ҳейден ба телефон даст дароз карда, рақами Мурро зад. Дрейк дод зад, ки вай бояд чархболҳоро даъват кунад.
  
  "Ба мо чӣ қадар лозим аст?"
  
  "Осмони лаънатро пур кунед" гуфт ӯ.
  
  Бе шикоят бадани дардмандашонро бардошта, тезу тунд ба суи дар кадам заданд. Ҳейден ҳангоми давидан зуд сухан гуфт ва аз табобаташ ягон таъсири ҷисмонӣ нишон намедиҳад. Инҳо таъсироти равонӣ буданд, ки қудрати ӯро абадан захмдор мекарданд.
  
  "Мур, бомба дар Боғи марказӣ қалбакӣ аст. Тоза, пӯшида. Мо фикр мекунем, ки дарунҳо ва детонаторҳоро хориҷ карда, сипас ба дастгоҳи дигар гузоштанд."
  
  Дрейк оҳе кашидани Мурро аз се фут шунид.
  
  "Ва мо фикр мекардем, ки даҳшат тамом шуд."
  
  "Ин нақшаи Рамзес аз аввал буд." Ҳейден қадами худро шикаста, дари беруниро аз болгааш канда гирифт. "Ҳоло вай дар вақти худаш таркида, гурезад. Оё чархболҳое ҳастанд, ки аз Ню Йорк парвоз мекунанд?
  
  "Харбй. Полис. Ба гумонам, амалиёти махсус."
  
  "Бо ин сар кунед. Вай нақша дорад, Мур, ва мо боварӣ дорем, ки Аллигатор як фармондеҳи собиқ аст. Камераҳои CCTV ба чӣ монанданд?"
  
  "Мо ҳар як чеҳра, ҳар як рақамро ҷамъ мекунем. Мо соатҳо дар канор будем. Агар Рамзес аз байни шаҳр гузарад, мо ӯро дастгир мекунем".
  
  Дрейк аз болои партов ҷаҳида, Дал дар паҳлӯяш буд. Вертолётхо дар болои сари он гурриш карда, дутои онхо ба сари рох дар даромадгохи боги хайвонот фуруд омаданд. Дрейк ба боло нигариста, паси роторҳои гардиши биноҳои офисро дид, ки дар он ҷо дар байни пардаҳои сафед чеҳраҳои зиёде ба тирезаҳо фишор меоварданд. Шабакаҳои иҷтимоӣ имрӯз метарканд ва агар идома медод, натиҷаҳо сифр хоҳанд буд. Дар хакикат, ин шояд ба саъю кушиши онхо халал расонд.
  
  Ҳейден ба чархболи наздиктарин шитофт ва дар назди шустани ротор истод. "Ин дафъа" гуфт вай ба Мур. "Рамсес худро намоиш намедиҳад. Ин ҳама парешон буд, то ба ӯ кӯмак кунад, ки зинда монад. Ин дар бораи эътибори ӯ меравад - валиаҳди Террор мақоми худро барқарор мекунад ва таърих мекунад. Вай яроки ядроиро ба Нью-Йорк оварда, онро тарконд ва бечазо халос мешавад. Агар ту ӯро ҳозир раҳоӣ, Мур, дигар ӯро нахоҳӣ дид. Ва бозӣ ба охир мерасад."
  
  "Ман инро медонам, агент Ҷей. Ман медонам ин чӣ".
  
  Дрейк дар болои китфи Ҳейден нишаста, гӯш мекард, дар ҳоле ки боқимондаи даста дар наздикии онҳо асабонӣ мекарданд. Даль гирду атрофро омӯхт, беҳтарин ҷойҳои каминро интихоб кард ва сипас бо айнакҳои саҳроии худ ҳар якеро тафтиш кард. Аҷиб, аммо ҳадди аққал ин ӯро банд мекард. Дрейк ӯро оринҷ кард.
  
  "Чана дар куҷост?"
  
  "Онро дар паси худ гузошта." Дал воқеан каме бадбахт ба назар мерасид. "Ин як силоҳи хуб аст."
  
  Кенси дахолат кард. "Ман ба ӯ хотиррасон кардам, ки ман то ҳол силоҳи дӯстдоштаамро надорам. Агар болғаро ба даст орад, ман бояд катана гирам".
  
  Дрейк шведиро тамошо кард. "Ба монанди як созишнома садо медиҳад."
  
  "Оҳ, биёед, ба ӯ сабаб надиҳед. Дар ин ҷо ман ҳатто катанаро аз куҷо мегирам?"
  
  Овозе гуфт: "Онҳо аз Стейтен Айленд, Ҳейден дур нестанд."
  
  Сари Дрейк чунон зуд гашт, ки вай ғамгин шуд. "Ин чӣ буд?"
  
  Ҳейден аз Мур хоҳиш кард, ки худро такрор кунад ва сипас ба даста муроҷиат кард. "Мо ҳадаф дорем, бачаҳо. Як шаҳрванди мулкӣ, тавре ки Мур пешгӯӣ карда буд, занг зад ва бо камера тасдиқ кард. Пойҳоятонро ҳаракат кунед!"
  
  Даста сарашро паст карда, аз пиёдагард ба роҳи равшану баррикада давида, аз дарҳои кушоди чархбол ҷаҳида, худро ба курсиҳо бастааст. Ду парранда ба ҳаво мебароянд, роторҳо баргҳои дарахтони наздикро мебуранд ва хошокро дар саросари кӯча пароканда мекунанд. Дрейк таппонча ва милтиқ, теғи ҳарбӣ ва таппончаи ҳайратангезро бароварда, тафтиш кард, ки ҳама чиз дар ҳолати корӣ ва пурра омода аст. Дал коммюникеро тафтиш кард.
  
  Лётчик бомхоро тоза карда, баъд якбора ба тарафи чануб тоб дода, суръаташро зиёд кард. Алисия аслиҳаи худро тафтиш карда, силоҳи аз легионер гирифтаашро партофта, дигареро барои худ нигоҳ медошт. Кинимака нигоҳе ба Ҳейденро дуздид, ки вай кӯшиш кард, ки онро нодида гирад ва ҳанӯз аз Мур ва агентҳои ӯ маълумот мегирифт. Бо ором рафт ва дар кунҷе овезон шуд, чуноне ки аз замони бӯсидани Дрейк ва Алисия буд. Дар навбати худ, Май оромона менишаст, хислатҳои ҷопонии вай ногузир буда, ба ҳадафи худ равона карда шудааст. Дастаи боқимонда ҳама чизро дубора тафтиш карданд, ҳама ба ҷуз Кензи, ки аз савори чархбол, шамоли газанда, бӯи арақ ва аз он ки вай ягон бор дастаи SPEAR-ро дидааст, шикоят мекард.
  
  "Ҳеҷ кас аз шумо хоҳиш накарда буд, ки бо мо бимонед" гуфт оромона Алисия.
  
  "Ман боз чӣ кор карда метавонам? Мисли муши тарси калисо гурезед?"
  
  "Пас ин барои исбот кардани ҷасур будани шумост?"
  
  Чашмони Кензи дурахшид. "Ман Ҳармиҷидӯнро дидан намехоҳам. Ва шумо?"
  
  "Ман инро аллакай дидаам. Бен Аффлек ба таври ҳайратангез ҳамҷинсгаро аст ва Брюс Уиллис аз астероиди лаънатӣ ҳайратовартар аст. Аммо лаънат, оё шумо мехоҳед ба мо бигӯед, ки шумо дар ҳақиқат дил доред?
  
  Кенси ба берун чашм духт.
  
  "Дузди артефакти археологӣ дил дорад. Кӣ медонист?
  
  "Ман танҳо кӯшиш мекунам, ки ба тиҷорати худ дар Ховари Миёна баргардам. Як. Кӯмак ба шумо аблаҳон роҳи дарозе барои расидан ба ин хоҳад буд. Дили лаънатиро лаънат кун".
  
  Чархбол аз болои бомҳои Манҳеттан парвоз кард, вақте Ҳейден тавзеҳот гирифт, ки Рамсес ва Гетор ҳанӯз ҷазираро тарк накардаанд, зеро онҳо дар наздикии паромҳои Стейтен Айленд мушоҳида шуда буданд.
  
  "Литаҳое, ки дар тарҷума гум мешаванд, метавонанд ҳамаи моро бикушанд" оҳ кашид Ҳейден ва Дрейк иқрор шуд, ки ин дуруст аст. Аз хурдтарин ҷанҷол дар ҳавлии мактаб то ҷанги байни президентҳо ва сарвазирон, нозукиҳо ҳама чиз буд.
  
  Бо дурахши биноҳо, макони таъиноти онҳо наздиктар мешуд. Халабон барои нигоҳ доштани суръат дар байни ду бинои осмонбӯс кабӯтар мезад, вақте ки ӯ ба сӯи ҳадафаш мерафт. Дрейк худро бо ҳадафи даҳшатнок пеш гирифт. Оби хокистарранг дар пеш меистод. Дар поён онхо гурухи вертолётхои десантиро медиданд, ки хама барои мавкеъ мубориза мебаранд.
  
  "Монанди ин!" Ҳейден гиря мекард.
  
  Аммо халабон аллакай якбора ба поён мефуромад ва боиси он шуд, ки чархбол барои фуруд омадан дар назди як қатор кӯзаҳо ва истгоҳи автобус мавқеи аввалро ишғол кунад. Дрейк ҳис кард, ки меъдааш аз даҳонаш печида истодааст. Ҳейден ба камераи худ дод зад.
  
  "Албатта терминал баста аст" гуфт ӯ. "Агар Рамзес дар ин ҷо бошад, ӯ ба чӣ ноил шудан мехоҳад?"
  
  "Дар паси шумо бояд як девор ва як қатор мошинҳо дар зери дарахтҳо истода бошанд. Дар он ҷо полис зане дорад, ки охирин шахсе буд, ки ӯро дидааст."
  
  "Аъло. Пас ҳоло мо..."
  
  "Интизор шавед!" Гӯшҳои Алисия ин садоҳоро пеш аз гӯши дигарон мегирифтанд. "Ман тирпарронӣ мешунавам."
  
  "Бирав."
  
  Аз мошин фаромада, даста ба суи терминал равон шуд ва дар канори бино давид. Дрейк пай бурд, ки дар атрофи каҷи васеи даромадгоҳи асосӣ як пандуси дарози бетонӣ ба майдони васлкунӣ мебарад. Тирхо аз он чо меомаданд, дар фазой кушод мепарронданд, хомуш набуда, гуё аз деворхо.
  
  "Бозгашт ба он ҷо" гуфт ӯ. "Ин аз гузаргоҳ меояд."
  
  Вертолётхо аз паси онхо осмонро пур мекарданд. Дар роҳи онҳо ҷасади нолаи як пулис меистод, аммо ӯ дасташро барои пеш рафтани онҳо нишон дод, ки ҳеҷ нишонае аз осеб дида намешуд. Дар фазо боз тирпарронй баланд шуд. Даста аслиҳаи худро кашида, бо ҳам давида, майдони пешро кофтуков карданд. Як милисаи дигар дар назди онҳо зону зада, сарашро поён карда, дасташро дошт.
  
  "Хуб аст" гуфт ӯ. "Бирав. Танҳо захм дар ҷисм. Мо ба шумо даркорем. Онҳо... онҳо мераванд. "
  
  "Имрӯз не," гуфт Ҳейден ва давида гузашта рафт.
  
  Дрейк ба анҷоми лағжиш ва пешгӯиҳо дар тарафи чапи он аҳамият дод - ҳама тайгаҳои бетоние, ки барои паромҳо истифода мешуданд. Дар пояи онхо мавчхо мепошиданд. "Оё шумо инро мешунавед?" гуфт у вакте ки тирпарронй боз сар шуд. "Рамзес взводи автоматӣ гирифт."
  
  Лорен ягона касе буд, ки сарашро ҷунбонд. - Кадоме аз онхо?
  
  "Равдҳо дар як дақиқа бештар аз як АК. Клип аз шашсад то ҳаштсад давр. Баррелҳои ивазшаванда дар сурати аз ҳад зиёд гарм шудан. Дақиқ нест, аммо даҳшатнок. "
  
  "Умедворам, ки ин ҳаром дар дастонаш об мешавад" гуфт Алисия.
  
  Як гурӯҳи полис дар пеши зону менишастанд ва ҳамеша барои муҳофизат кардан мурғ мекашиданд, вақте ки SAW тирҳои худро туф кард. Дар болои сари он як катор тирхо дурахшиданд. Ду корманди полис ҷавобан оташ кушода, ба канори дуртари тайга, ки паром дар он ҷо гузошта шуда буд, ҳадаф қарор доданд.
  
  "Ба ман нагӯед ..." гуфт Дал.
  
  "Мо фикр мекунем, ки ӯ дар ҳамон ҷо бо яке аз чиптаҳои нигоҳдорӣ ба паром савор мешавад" гуфт яке аз полис. "Ду писар. Яке ба суи мо ни-гох дошт, дигаре киштй ба харакат медаровард".
  
  "Вай ин тавр гурехта наметавонад" эътироз кард Ҳейден. "Ин... ин ... бозӣ ба охир расид." Чашмонаш аз даҳшат медурахшиданд.
  
  "Барои ӯ" гуфт Алисия худхоҳона.
  
  "Не, не", пичиррос зад Ҳейден. "Барои мо. Мо ҳамаашро нодуруст фаҳмидем. Рамсес айнан бо як таркиш берун меравад. Ман мероси ӯро мӯҳр мекунам. Бачахо, вай ин бомбаи ядроиро тарконданй мешавад".
  
  "Кай?"
  
  "Ман намедонам. Беҳтарин тахмин? Вай ба Ҷазираи Озодӣ ва муҷассама меравад ва онро дар тамоми шабакаҳои иҷтимоӣ нашр хоҳад кард. Худоё, Худоё, тасаввур кун... - гулӯгир шуд вай. "Ман наметавонам... Ман наметавонам ..."
  
  Кинимака уро аз по хезонд, марди калонсол бо максад ги-рифт. "Мо ба ин роҳ намедиҳем. Мо бояд коре кунем. Ҳозир."
  
  Ва Дрейк дурахши SAW-ро тақрибан панҷоҳ фут дур дид, марговар будани тирҳои он, ягона чизе, ки байни онҳо ва Рамсес ва бомбаи ҳастаӣ истода буд.
  
  "Кӣ мехоҳад то абад зиндагӣ кунад, дуруст?"
  
  - Не, - оромона гуфт Алисия. "Ин ҳамеша мисли ҷаҳаннам дилгиркунанда хоҳад буд."
  
  Ва Даль бори охир ба команда нигох кард. "Ман роҳбарӣ мекунам."
  
  Дар он сонияи охирин, қаҳрамонони Ню-Йорк омода шуданд; як дастаи SPEARERS, ва он гоҳ ҳар як полис ва агент дар доираи гӯш. Ҳама ба по хеста, бо силоҳи туфкунанда рӯ ба рӯ шуданд ва интихоби охирини ҳаёти худро карданд.
  
  Дал онро оғоз кард. "Ҳамла!"
  
  
  БОБИ чилу сеюм
  
  
  Дрейк дар миёни дӯстонаш давида, маҳз ҳамон ҷое, ки ӯ мехост, бошад, таппончаашро бардошта, сахт тир холӣ кард. Тирҳо аз ҳар як таппончаи равон бо суръати ду ҳазору панҷсад фут дар як сония партоб мешаванд, таркишҳои сершумор тавассути захираҳо садо медиҳанд. Тирезахо дар тамоми паром шикастаанд.
  
  Дар зарфи чанд сония онхо фосиларо ду баробар кам карда, оташфишонии пуршиддатро давом доданд. Корбари SAW дарҳол танзимоти худро тағир дод ва аз ваҳшиёнаи ҳамла ба ҳайрат афтод. Ин на он аст, ки вай тирандозиро бас кардааст; тирҳои ӯ дар саҳҳомӣ пайраҳае пайдо карданд ва ба баҳр рафтанд, вақте ки ӯ эҳтимолан ба ақиб афтод. Дрейк манзараи телескопиро ба чашмаш овард, ангушти худро ба триггер гузошт ва хислатҳои марди САВ-ро дар даст дошт.
  
  "Ин Аллигатор аст" гуфт Ҳейден бар муошират. "Аз даст надиҳед."
  
  SAW ба қафо баргашта, ба сӯи онҳо бармегашт ва ҳанӯз сурб туф мекард. Дрейк тасаввур кард, ки кег ҳоло бояд чунон гарм бошад, ки об мешавад, аммо ба қадри кофӣ зуд нест. Тир ба милитсия дар камарбанди тир бархурд ва баъд тири дигар дасти дигарашро шикаст. Дар ин лахза дилхояшон тайёр буд, ки аз синаашон парид, аммо хучумро бас накарданд ва тирро кам накарданд. Пушти поёни паром афтода, шикаста буд, пушташ кушода чунон сӯрох шуда буд, ки ба сутуни панир шабоҳат дошт. Аллигатор SAW-ро сахт зада, кӯшиш кард, ки ҷуброн кунад. Тирхо фазой болои сари онхоро сурох карданд.
  
  Садои хираи мотори паром ба гурриши суст мубаддал шуд ва ин хама чизро тагьир дод. Аллигатор ба болои киштӣ парида, оташи ваҳшиёнаро идома дод. Об аз қафо ҷунбидан гирифт ва киштӣ ба пеш хам шуд. Дрейк дид, ки онҳо ҳанӯз бист фут аз қафо ҳастанд, дид, ки гардиши вай ба чап ва ба паҳлӯ, ва медонист, ки онҳо ҳеҷ гоҳ дар вақташ ба он намерасанд.
  
  Ҳангоми афтодани ӯ дод зада, ба паҳлӯяш афтод ва ногаҳон истод. Дал дар наздикии он афтод. Ҳейден чарх зад, ки ҳамаи ин ҳадафи Аллигаторро боз ҳам душвортар кард, аммо ба назар чунин менамуд, ки мард парвое надошт. Симои ӯро дидан мумкин буд, ки ақибнишинӣ ва амиқтар ба паром мерафт.
  
  Дрейк ба Ҳейден ишора кард ва Ҳейден чархболҳоро даъват кард.
  
  Паррандахои сиёх ба суи теплоход шитофтанд, якбора фуромаданд ва хангоми ба киштй баромадани экипажи "НАЗА" се метр баландтар аз замин парешонданд. Вақте ки полис ва агентҳо салом доданд, пайванди наве ба вуҷуд омад, ки ҳеҷ гоҳ шикаста нахоҳад шуд, онҳо ба қадри имкон салом доданд, сипас вертолётҳо амалан ба ҳаво парвоз карданд. Халабонҳо мошинҳоро то ҳадди ниҳоӣ тела дода, пароми пурталотумро таъқиб карданд ва дере нагузашта дар болои сарашон баромаданд. Ин манзаре буд, ки Дрейк ҳеҷ гоҳ тасаввур карда наметавонист: паррандагон мисли даррандаҳои сиёҳи марговар дар осмони Ню Йорк овезон буданд, осмони машҳур ҳамчун замина, барои парвоз ба паром дар Стейтен Айленд омодагӣ медиданд.
  
  "Онҳоро сахт занед" гуфт Ҳейден ба радиои чархбол. "Ва зуд".
  
  Аз фуромадан ду вертолёт ба тарафи кафои паром шитофт. Қариб дарҳол, Аллигатори беқарор сарашро аз тирезаи паҳлӯ берун бароварда, тири хашмгин кард. Таркиши сеюми он ба пӯсти берунии чархболҳо бархӯрда, ба баъзе қисматҳо ворид шуда, аз қисматҳои дигараш бармехӯрд. Чархболхо аз осмон чун сангхо меафтиданд. Даль дарро шикаст ва оташи ҷавоб дод, тирҳо ноумед меомаданд.
  
  "Тир мезанад, гӯё ки вай девона аст" гуфт Дрейк. "Ҳеҷ гоҳ ҳадафи дурустро намезанад."
  
  "Бозгашт". Дал аз кӯшиши задани Аллигатор даст кашид ва худро барои зарбаи дарпешистода омода кард.
  
  Пас аз се сония ин ҳодиса рӯй дод, танҳо ин зарба набуд, балки қатъи ногаҳонӣ буд. Чархболи якум дар болои паҳлӯи болоии паром, дар ҳоле, ки чархболи дуввум дар канори бандар меистод, аъзоёни боқимондаи экипажи SPIR дар киштӣ буданд. Онҳо зуд рафтанд, мӯзаҳо дар рӯи саҳни киштӣ чапак зада, гурӯҳ-гурӯҳ ҷамъ шуданд. Пас аз он чархболҳо бархоста, ба ҳамтоёни худ дар ҳаво пайгирӣ карданд, ки паромро пайгирӣ мекунанд.
  
  Ҳейден дар тӯли чанд сония бо даста рӯ ба рӯ шуд. "Мо медонем, ки ӯ дар куҷост. Ҳуҷраи муҳаррик. Биёед ҳоло ин корро анҷом диҳем."
  
  Онҳо давида, адреналинро аз ҳад зиёд мекашиданд ва сипас Аллигатор тактикаро дар саҳни поён ба таври возеҳ тағир дод.
  
  RPG дар ҳаво хуштак зада, бо чархбол бархӯрд ва таркид. Парранда идоракуниро аз даст дод, металл ба хар тараф пароканда шуд, оташ корпуси сиёхро фаро гирифт ва он бемадор шуда ба сахни болоии паром афтод.
  
  Ба фармони "давандаи НАЙЗ".
  
  
  БОБИ чилу чорум
  
  
  Дрейк тағйири садои муҳаррики чархболро шунид ва бидуни тафтиш донист, ки мошин ба сӯи онҳо суръат мегирад. Агар ин кифоя набуд, сояҳои дароз ва даррандае, ки дар болои саҳни киштӣ паҳн мешуд, рост ба ҳадаф расид.
  
  Бидавед ё бимиред.
  
  Вай китфашро ба дари беруна зада, тамоми чорчубаро аз болгааш канда, ба фазой берун афтид. Ҷасадҳо аз паси ӯ мешитофтанд, чарх мезаданд, дароз мекарданд, ба боло мебаромаданд ва тела медоданд. Вертолёт сахт ба замин фуромад, роторхо аз кор баромаданд ва корпуси металлй пароканда шуд. Ҳама чиз аз пораҳо то найзаҳои дарози бадан ҳаворо бурида, пора-пора мекунанд. Паром меҷунбиду нола мекард, об кафк ба чапу рост мебаромад.
  
  Туби оташ ба сӯи чархболҳои дигар, ки дарҳол иқдоми саркашӣ карданд, бахт ба бархӯрди онҳо монеъ шуд. Ҷараёни оташ саҳни болоро лесида, сӯхтори навро ба вуҷуд овард, рангуборҳо ва сутунҳои металлиро сӯзонд ва рангро об кард. Ротор вақте ки ба сутун ба тарафи рости Дрейк бархӯрд, хам шуд ва бо тамоми импулояш ба рӯи фарш ҷаҳид, ногаҳон қатъ шуд. Дигар снарядхои парвозкунанда тирезахоро шикаста, чорчубаро сурох карданд ва як хӯшаи даҳшатбор рост аз канори киштӣ гузашта, ба баҳр баромад. Дрейк ламси алангаро ҳис кард, вақте ки гармӣ аз ӯ мегузарад, ба зери китфи ӯ нигоҳ кард ва дид, ки тамоми даста моил хобида, ҳатто Смит дар болои Лорен хобида буд. Таркиш гузашт ва онҳо исёнро тамошо карданд ва сипас Alligator чизҳоро ба сатҳи девонагии комил бурд.
  
  Девонагӣ.
  
  RPG-и навбатӣ мустақиман аз худи қаиқ гузашта, ракетабарандаро тарк карда, ҳангоми парвоз саҳни онро шикаст. Вақте ки снаряд аз саҳни киштӣ канда шуд, таркиш садо дод, ки ба онҳо боз подаграҳои оташ ва харобаҳои марговар мефиристод. Дрейк нола кард, вақте ки пораҳои пора сару китфи ӯро сӯрох карданд ва таскин ёфт, ки дард ба ӯ нишон дод, ки ӯ ҳанӯз зинда аст. Лаҳзае нафас гирифта, гирду атрофи навро аз назар гузаронд.
  
  Дар саҳни киштӣ сӯрохи рахнае буд. Дар хама чо тудахои чубу тахта буданд. Дуд ва оташ аз болои саҳни миёна, ки як вақт пӯшида буд, ҷорӣ мешуд.
  
  "Роҳ равшан аст" гуфт ӯ.
  
  "Танҳо барои шумо!" Лорен қариб ки дод зад.
  
  "Пас монед," Кензи туф кард ва китфи Далро кашид. "Оё шумо хубед, Торст?"
  
  "Бале, бале, ман хубам. маро бигзоред".
  
  Дрейк бо суръати нимкора, боэҳтиёттар аз он даме, ки дар тамоми умраш дар ёд дошт, мерафт. Гурӯҳе, ки дар паси ӯ буданд, ба куҷо рафтани ӯро аниқ медонистанд, бо ҳам ҷамъ шуданд. Дар лахзаи охирин, чунон ки у интизор буд, Дал рост ба китфи у пайдо шуд.
  
  - Мо ин корро карда истодаем, дугона?
  
  "Мо комилан дуруст ҳастем."
  
  Ва онҳо аз як сӯрохи нав ба поён ҷаҳида, пойҳои аввал ва чашмони ҷустуҷӯи душманонро. Онҳо сахт ба саҳни поёнӣ бархӯрда, ғелонда, дастнорас ва бо силоҳҳои омӯзонидашуда бархостанд.
  
  "Тоза!" Дрейк гиря мекард.
  
  Мӯзаҳои онҳо ба саҳни сахти пушти онҳо бархӯрд.
  
  Кенси дар охир омад ва Дрейк дид, ки аввалан куртаи вазнини дарунии худро аз танаш кашидааст ва дуюм, онро дар атрофи пояи қисмати се футаи ротори чархбол печонда буд. Вақте ки ӯ ба Шветсия рӯ овард, чеҳраи вай ғамгин буд.
  
  "Ҳоло," гуфт ӯ, "ман силоҳи худро дорам."
  
  "Бигзор худоён ба мо кӯмак кунанд."
  
  Онҳо ҳамчун як ба киштӣ шитофтанд ва дар ҷанг Рамсес ва Гаторро гирифтанд. Паром бо хар як лахзае, ки мегузашт, суръат ме-гирифт. Ҷазираи Озодӣ низ калон шуда, дар уфуқ калонтар ва калонтар ба назар мерасид.
  
  "Оё маняк намефаҳмад, ки ӯ ба ҳайкал намеояд?" Кинимака сахт нафас мекашид.
  
  "Инро нагӯед" гуфт Ҳейден. "Инро нагӯед."
  
  "Ҳа, ман мефаҳмам."
  
  "Онҳо ин паромро ғарқ нахоҳанд кард" гуфт Далл онҳоро. "Хайҷ ба қадри кофӣ амиқ нест ... хуб, шумо медонед, ки чӣ гуна аст."
  
  Дар саҳни оянда онҳо дар ниҳоят тӯъмаи худро ёфтанд. Дар ҳоле ки Рамсес паромро идора мекард, аллигатор дарро посбонӣ мекард. Бо майли аллакай муқарраршудаи худ ба девонагӣ, созандаи бомба як RPG-ро баровард, ки барои чунин лаҳза омода кардааст. Дрейк натавонист, ки нафас кашад ва фарьёд зад, ки ҳама паноҳ баранд ва сипас мушак дар баландии сар аз маркази паром гузашт ва дар пайи он изи дуд боқӣ монд, ки аз хандаҳои манякии Аллигатор ба вуҷуд омад.
  
  "Оё ба шумо хеле маъқул аст? Оё шумо инро гирифтед? Мо аллакай мемирем!"
  
  Дрейк ба боло нигарист, ки Аллигаторро тақрибан дар болои ӯ дид, ки аз паси мушак давида, мушакандози худро бо худ мебурд. Худи ракета аз байни паром гузашта, аз акиб баромад ва дар хаво таркид. Аллигатор ракетабарандаро ба сари Дрейк зад.
  
  Йоркширман ҳангоме ки Ниҳоят Рамсес рӯй гардонд ва дасташ тасодуфан рӯи руль такя карда, ҷӯйбор кард.
  
  "Шумо аллакай дер кардед" гуфт ӯ.
  
  Дрейк ба шиками Аллигатор зад, аммо ӯ ба ақиб ҷаҳида, ҳанӯз силоҳи калонашро меҷунбонд. Рости гап, ин дастаро як лаҳзаи иловагӣ ба таъхир андохт. Ҳеҷ кас намехост, ки ба чунин чӯбчаи гӯштӣ занад, аммо дар дохили паром фазои зиёд мавҷуд буд, ки ин ба Дал ва дигарон манёври бештар медод. Аллигатор гиря кард ва ба ақиб гашт, сипас рост ба сӯи Рамсес, шоҳзодаи террорист, ки ҳоло дар даст таппончаи нимаавтоматӣ дошт, давид. Дрейк пай бурд, ки ҷузвдони ба пушти Аллигатор басташуда.
  
  "Шумо танҳо ногузирро ба таъхир меандозед" гуфт Рамзес.
  
  Бо як даст аз дарун буг пошида, бо дасти дигар самти худро каме дигар карда, ба суи чазираи Озодй нигаронида шуд.
  
  "Оё шумо ягон бор дар бораи чӣ гуна зиндагӣ кардан хавотир шудаед?" Дрейк аз паси пештахта гуфт. "Бозор? Қулф? Нақшаи муфассали фирор? Ин ҳама чӣ буд?"
  
  "Оҳ, бозор танҳо буд - ман онро чӣ гуна метавонам - фурѓши дастӣ? Аз тамоми моли дунявиам халос шавам. Қалъа видоъ аст ва маънои анҷомро дорад. Охир, шумо маро рост ба Ню-Йорк бурдед. Ва нақшаи фирор, бале, каме мураккаб аст, ман инро эътироф мекунам. Аммо ҳоло мебинед? Шумо аллакай дер кардаед. Акрабаки соат мегузарад".
  
  Дрейк аниқ намедонист, ки Рамсес чиро дар назар дорад, аммо маъно равшан буд. Вай аз сарпӯш баромада, ба хонаи чархбол тирҳо рехт ва аз қафои онҳо давид, ки дастаи худ наздик буд. Дигар гап нест; ин бозии охири ӯ буд. Рамзес кафо монд, хун чун фаввора аз китфаш равон шуд. Вақте ки тирҳо ба баданаш даромаданд, аллигатор дод зад. Шиша ҳарду террористро бо лаппиши дурушт фаро гирифт.
  
  Дрейк дарро шикаст ва сипас лағжид ва аз чаҳорчӯба парида, лағжид ва ба бахти худ лаънат хонд. Даҳл бар ӯ ҷаҳид, Кензӣ дар паҳлӯяш буд. Ҳарду ба хонаи чархбол даромаданд ва силоҳҳои худро барои куштан бардоштанд. Рамзес онҳоро бо тамоми қувваи девонаи ҳафтпаҳлу мушак баста, мисли саги ваҳшӣ табассум мекард, пешвоз гирифт; шитофт ва хост, ки онхоро ба атроф пароканда кунад.
  
  Дал ба ҳеҷ кадоме аз ин тоқат накарда, ба қувваи бераҳмона муқовимат карда, ҳама зарбаҳоро ба дӯш гирифт. Кенси дар гирди ҳардуи онҳо рақс карда, ба паҳлӯҳои Рамзес мисли гурги хатарнок зарба мезад. Шохзодаи радикал шведиро зада да-лок кард. Баржа китф Дальро ба ларза овард. Дастони бениҳоят қавӣ гулӯи шведро дошта, фишурданӣ шуданд. Даль дастонашро боло карда, дар нимарох чанголи худро суст кард ва баъд худаш яктоашро гирифт; ҳарду ба ҷунбиш омаданд ва якдигарро фишурданд, то нафас накашад. Рамзес Дальро гардонд ва ӯро дубора ба девор зад, аммо вокуниши Шветсия танҳо табассуми васеъ буд.
  
  Кенси ба ҳаво парид ва оринҷашро, ки бо қувваи ғазабкунанда ба поён овард, мустақиман ба захми тири хунрави Рамсес боло бурд. Вай ҳеҷ гоҳ интизор набуд, ки бо як мушт чунин занозанӣ хотима меёбад, вай ҳатто вақте ки ӯ дод мезад, ба гулӯи мард корд зад ва чашмонашро қад кашид.
  
  Баъд Рамзес, ки дар хун олуфта, «ай карда буд, як «ад-«адар дур шуд. Далл ӯро иҷоза дод ва анҷоми онро ҳис кард. Чашмони террорист ба чашмони шведӣ духта шуд ва дар онҳо нишонаи шикаст набуд.
  
  "Ман ин лаҳзаро ҳамчун лаҳзаи ғалаба қабул мекунам" гуфт ӯ. "Ва дили капитализмро пора-пора кунед".
  
  Вай дасташро чунон дароз кард, ки гуё ба Аллигатор даст занад.
  
  Даль чавоб дод. Тир ба шиками Рамсес бархурда, уро акиб партофт.
  
  Аллигатор парида ба болои Рамсес афтод.
  
  Ба шоҳзодаи террорист муяссар шуд, ки ҷузвдони ба қафои Аллигатори афтода басташударо бигирад ва дасти дарозаш сими кабуди фошшударо часпида, вақте ки ҳардуи онҳо афтоданд.
  
  Кензи ба пеш шитофт ва ҳадафи дастеро, ки симро дошт, бо ягона силоҳе, ки дар дасташ дошт, беҳтарин аслиҳае, ки дар дасташ буд, як катанаи хом дошт. Теғи вай зуд бурида шуд ва дасти Рамсесро аз китф бурида, террористро ба изҳори тааҷҷуби шадид расонд.
  
  Даст дар баробари Аллигатор ба фарш бархӯрд, аммо ангуштон то ҳол нуги ҳоло кушодаи сими кабудро часпида буданд.
  
  "Бе мушкилот," сулфа кард Рамзес. "Ту ҳақ будӣ, ки ба ман чунин ҳамла кардӣ. Акрабаки соат намешуд. Аммо..." Спазм ӯро печонд, аз меъда, дасту китфи чапаш зуд хун ҷорӣ шуд.
  
  "Ин ... ҳоло ... рӯй дода истодааст."
  
  
  БОБИ чилу панчум
  
  
  Дрейк дар болои фарш хазида, Аллигаторро ба шиками худ печонд, вақте девона ба саҳни хунолуд хандид. Дал ба паҳлуяш афтод, дар чеҳрааш дарду даҳшат ва пешгӯиҳо навишта шуда буданд. Тасмаро маҳкам кард, аммо Дрейк фавран онро кушода, корпуси металлиро аз маводи ноҳамвор озод кард.
  
  Вақтсанҷи ҳисобкунӣ дар пеши онҳо истода буд, рақамҳои сурхи дурахшони он мисли хуне, ки дар зери зонуҳояшон дар фарш паҳн мешуд, даҳшатнок ва даҳшатнок буд.
  
  "Чиҳил дақиқа," аввал Ҳейден гуфт, ки овози вай хомӯш буд. "Бо он бозӣ накун, Дрейк. Худи ҳозир ин чизро безарар кунед."
  
  Дрейк мисли дафъаи гузашта аллакай бомбаро мегардонд. Кинимака ба ӯ як корди кушодеро дод, ки ӯ пора-пора ҷудо карда, бо эҳтиёт ҳаракат мекард ва аз домҳои зиёди бубие, ки як бомбасоз ба мисли Гатор метавонад онро кушояд. Вақте ки ӯ дастгоҳро аз террористи девонавор дур кард, ӯ ба Алисия нигоҳ кард.
  
  "Дигар нагӯ" гуфт вай ва мардро зери оғӯш гирифта кашола кард. Ба ин гуна қотил раҳм нахоҳад буд.
  
  Вай бо дасти устувор панели пеши бомбаро бардошт. Ба он симхои кабуди печонидашуда часпида шуда буданд, ки ба таври ташвишовар тул кашиданд.
  
  "Ин бомбаи худсохт нест" пичиррос зад Дал. "Эҳтиёт шав".
  
  Дрейк таваққуф кард, то ба дӯсташ нигоҳ кунад. "Шумо ин корро кардан мехоҳед?"
  
  "Ва барои оғози он масъул бошед? На дарвоқеъ. Не."
  
  Дрейк лаби поёни худро газид, ки аз ҳама омилҳои марбут комилан огоҳ буд. Ҳисоби дурахшанда ёдраскунандаи доимии он буд, ки онҳо чӣ қадар вақт мондаанд.
  
  Ҳейден Мурро даъват кард. Кинимака сапёрхоро даъват кард. Каси дигар NEST занг зад. Вақте ки Дрейк ба дастгоҳ нигарист, ҳар як ҷанба ба назар гирифта шуд ва маълумот зуд паҳн шуд.
  
  "Боз симҳоро кашед" пешниҳод кард Дал.
  
  "Хеле хатарнок."
  
  "Ман гумон мекунам, ки ин дафъа сенсори ҳаракат вуҷуд надорад, аз рӯи шеваи давидани Аллигатор."
  
  "Дуруст. Ва мо наметавонем ғояи болғаи шуморо дубора истифода барем."
  
  "Схемаи вайроншуда?"
  
  "Мушкилот дар ҳамин аст. Онҳо аллакай чизи навро истифода мебурданд - сими бехатар. Ва ин харом воқеӣ аст. Агар ман ба ин кор машғул шавам, он метавонад кор кунад. "
  
  Ҳангоме ки Алисия кор мекард, аллигатор аз утоқи ҳамсоя садоҳои ғайриоддӣ баровард. Дере нагузашт, ки вай аз дари шикаста сарашро зад. "Ӯ мегӯяд, ки бомба дар асл як калиди зидди вайронкуниро дорад." Вай китф дархам кашид. "Аммо он вақт ман фикр мекунам, ки ӯ ин корро мекард."
  
  "Вақт нест" гуфт Дал. "Барои ин вақти лаънатӣ нест."
  
  Дрейк ба таймер нигоҳ кард. Онҳо аллакай сию панҷ дақиқа монда буданд. Вай боз ба кафи худ нишаст. "Лаънат, мо ин таваккалро гирифта наметавонем. Дастаи бомбаборон ба ин ҷо чанд вақт мерасад?".
  
  "Панҷ дақиқа ҳадди аксар," гуфт Кинимака вақте ки чархболҳо ба саҳни паромҳо ҳар ҷое ки тавонанд, бархӯрданд. Дигарон вақте ки наҷотдиҳандагон ҷаҳида буданд, каме баландтар буданд. "Аммо чӣ мешавад, агар онҳо ӯро халъи силоҳ накунанд?"
  
  "Чӣ гуна аст, ки мо онро ба халиҷ партоем?" Лорен таклиф кард.
  
  "Ин як идеяи хуб аст, аммо он хеле хурд аст", - аллакай Ҳейден аз Мур пурсид. "Оби ифлос шаҳрро сер мекунад."
  
  Дрейк ба пешу пеш ҷунбид, девонаворӣ андеша мекард ва сипас чашми Далро гирифт. Швеция хам хамин фикрро дошт, вай медонист. Ба шарофати нигоҳи онҳо, онҳо бевосита ва осон муошират мекарданд.
  
  Мо инро карда метавонем. Ин ягона роҳ аст.
  
  Мо нобино мешудем. Натиҷааш маълум нест. Пас аз оғоз кардан, бозгашт нест. Мо ба сафари яктарафа мерафтем.
  
  Пас шумо чиро интизоред? Бархез, очачон.
  
  Дрейк ба даъвати чашмони Дал посух дод ва рост шуд. Вай нафаси чукур кашида, милтикашро баста, таппончаашро ба гиребон гирифт ва аз сумкааш бомбаи ядроиро баровард. Ҳейден бо чашмони калон ба ӯ нигариста, абрӯи чуқуре дошт.
  
  "Шумо чӣ кор карда истодаед?"
  
  "Шумо аниқ медонед, ки мо чӣ кор карда истодаем."
  
  "Масофаҳои бехатар метавонанд яксон набошанд. Барои шумо, ман дар назар дорам."
  
  "Он гоҳ онҳо ин корро намекунанд." Дрейк китф дархам кашид. "Аммо ҳамаи мо медонем, ки танҳо як роҳи наҷоти ин шаҳр вуҷуд дорад."
  
  Дрейк бомбаи ядроиро гирифт ва Дал пеш рафт. Алисия ӯро боз як лаҳзаи гаронбаҳо боздошт.
  
  "Шумо пас аз як бӯса меравед? Нагузоред, ки ин кӯтоҳтарин муносибати ҳаёти ман бошад."
  
  "Ман ҳайронам, ки шумо кӯтоҳтар надоштед."
  
  "Ман дидаву дониста як бачаеро тахфиф мекунам, ки қарор додам, ки ба ман писанд омад ва ман ӯро дӯст медорам ва баъд аз ҳашт дақиқа аз ӯ дилгир шудам."
  
  "Оҳ хуб. Пас аз чанде вохӯред."
  
  Алисия ӯро танҳо бо чашмони худ нигоҳ дошт ва боқимондаи баданашро комилан ором нигоҳ дошт. "Ба зудӣ баргардед".
  
  Ҳейден байни Дрейк ва Далро фишурда, зуд сӯҳбат мекард, маълумотро аз Мур мерасонд ва ба онҳое, ки кӯмаки аввалия расонида метавонанд, назорат мекард.
  
  "Онҳо мегӯянд, ки зарфияти бомба аз панҷ то ҳашт килотонна аст. Ҳаҷм, вазн ва суръати ғарқ шудани онро ба назар гирифта..." Вай таваққуф кард. "Чуқурии бехатар як ҳазору ҳаштсад фут аст..."
  
  Дрейк итоат кард, аммо бо зинапояҳои наздик ба саҳни боло баромад. "Ба мо чархболи тезтарине лозим аст, ки шумо доред" гуфт ӯ ба лётчики наздикшуда. "Хеч гап нест. Гап нест. Фақат калидҳои лаънатиро ба мо деҳ".
  
  - Мо не...
  
  Ҳейден суханашро қатъ кард. "Бале, ҳаждаҳсад фут, мувофиқи фармони NEST, барои безарар кардани ҳамаи ин радиатсия. Лаънат, шумо бояд ҳаштод мил дуртар аз соҳил бошед ".
  
  Дрейк ҳис кард, ки ҷасади металлии бомба каме аз байни арақи ангуштонаш ғеҷонда мешавад. "Дар сӣ дақиқа? Ин рӯй нахоҳад дод. Боз чӣ дорӣ?"
  
  Ҳейден ранга гашт. "Ҳеҷ чиз, Дрейк. Онҳо чизе надоранд."
  
  "Ҳоло ин болға хуб ба назар мерасад" гуфт Далл.
  
  Дрейк дид, ки Алисия шитобон гузашта, ба саҳни боло баромад ва ба баҳр нигарист. Вай дар он ҷо, берун аз он чӣ меҷуст?
  
  Пилот наздик шуд, дастгоҳи блутуз дар пояи кулоҳаш мижа мезад. "Мо чархболи тезтарин дар артиш дорем" гуфт ӯ. "Bell SuperCobra. Дусад мил дар як соат, агар шумо ӯро тела диҳед."
  
  Дрейк ба Ҳейден рӯ овард. "Оё ин кор мекунад?"
  
  "Ба фикрам ҳа". Вай дар сари худ баъзе ҳисобҳои арифметикии равонӣ мекард. "Интизор шавед, ин ҳақиқат буда наметавонад."
  
  Дрейк ба бомбаи ҳастаӣ афтод, рақамҳои сурх то ҳол дурахшиданд, Дал дар паҳлӯяш. "Биёед!"
  
  "Ҳаштод мил" гуфт вай ҳангоми давидан. "Бале, шумо метавонед ин корро кунед. Аммо ин танҳо шуморо тарк мекунад ... се дақиқа барои аз он ҷаҳаннам берун шудан. Шумо аз минтақаи таркиш гурехта наметавонед!".
  
  Дрейк бидуни суръат ба Super Cobra наздик шуда, ба шаклҳои хокистарии хокистарӣ, манораҳо, тӯпҳои себаррел, халиҷҳои мушакӣ ва партоби оташи ҷаҳаннам нигоҳ кард.
  
  "Бас," гуфт ӯ.
  
  "Дрейк", Ҳейден ӯро боздошт. "Ҳатто агар шумо бомбаи ҳастаӣ партоед, таркиш шуморо нобуд мекунад."
  
  "Пас, вақти моро беҳуда сарф карданро бас кунед" гуфт Йоркширман. "Магар шумо ё Мур ё касе, ки дар сари шумо роҳи дигареро медонад?"
  
  Ҳейден ба маълумот, маслиҳат ва иктишофие, ки Мур доимо интиқол медод, гӯш мекард. Дрейк ҳис кард, ки паром дар мавҷҳои пурталотум ҷунбид, хати осмонии Манҳеттанро дар масофаи наздик дид, ҳатто ғавғои мисли мӯрчагонеро, ки аллакай ба ҳаёт бармегаштанд, муайян кард. Киштиҳои ҳарбӣ, киштиҳои суръатбахш ва чархболҳо дар ҳама ҷо буданд, ки онҳоро бисёр одамон идора мекарданд, ки ҷони худро барои наҷот додани ин рӯз мебахшанд.
  
  Аммо ҳамааш танҳо ба ду нафар расид.
  
  Дрейк ва Дал ба Super Cobra савор шуда, аз пилоти парвозкунанда курси садамавӣ дар идоракунии назорат гирифтанд.
  
  "Сафари хуб дошта бошед" гуфт ӯ ҳангоми рафтан. "Ва барори кор".
  
  
  БОБИ чилу шашум
  
  
  Дрейк бо табассуми андаке дар чехрааш бомбаи ядроиро ба Даль дод. "Фикр мекардам, ки шумо метавонед ин мукофотҳоро иҷро кунед, рафиқ."
  
  Швеция бомбаро гирифта, ба паси чархбол баромад. "Ман боварӣ надорам, ки ман ба шумо бовар карда метавонам, ки дар як хати рост ронданро дошта бошам."
  
  "Ин мошин нест. Ва ман дар ҳақиқат боварӣ дорам, ки мо аллакай муайян кардаем, ки ман аз шумо беҳтар ронда метавонам. "
  
  "Чаро ин аст? Ман ин тавр дар ёд надорам".
  
  "Ман инглис ҳастам. Шумо ин хел нестед".
  
  "Ва миллат ба ин чӣ иртибот дорад?" Дал ба курсӣ лағжид.
  
  "Ассосият" гуфт Дрейк. "Стюарт. Гамильтон. Шикор. Тугма. Хилл. Ва хеле бештар. Шветсия ба пирӯзии Формула 1 аз ҳама наздик буд, вақте ки Финландия ҷои аввалро гирифт."
  
  Даль хандид, даст ба гиребон гирифт ва корпуси металлии сиёҳро ба зонуҳояш гузошта, дарро баст. "Ин қадар баланд гап назан, Дрейк. Бомба мумкин аст бо сенсори 'буллшит' муҷаҳҳаз бошад".
  
  "Пас, мо аллакай девона шудаем."
  
  Вай калтакро кашида, пас аз соф будани осмони боло вертолётро аз паром дур бардошт. Нури офтоб аз қафо дурахшид ва миллионҳо сатҳҳои инъикоскунандаи шаҳрро парида, ба ӯ хотиррасон мекунад, ки чаро онҳо ин корро мекунанд. Чеҳраҳо аз поёни саҳни киштӣ ба ӯ менигаристанд, бисёре аз онҳо дӯстон ва оилаи ӯ, ҳамкорони ӯ. Кензи ва Май китф ба китф меистоданд, чеҳраашон беифост, аммо ин исроилӣ буд, ки ниҳоят ӯро табассум кард.
  
  Вай соаташро ламс карда, танҳо бо лабонаш гуфт: Ба ҷои дигар ҳаракат кунед.
  
  Алисия дар ҳеҷ куҷо дида намешуд, ва на Бо. Дрейк як чархболи низомиро аз болои мавҷҳо ба самти мустақими уқёнуси Атлантик фиристод. Шамолҳо роҳи онҳоро убур мекарданд ва нури офтоб дар ҳар як варами ғалаён мепарид. Уфукхо ба хар тараф тул кашидаанд, аркхои осмони кабуди кабуд, ки бо пахнохои хаячонбахши бахрхо мукобил мебароянд. Уфуқи эпикӣ дар паси онҳо нопадид шуд, ки дақиқаҳо ва сонияҳо оҳиста ба сифр наздик мешуданд.
  
  "Понздаҳ дақиқа" гуфт Дал.
  
  Дрейк ба одометр нигарист. "Дуруст аз рӯи ҷадвал."
  
  "Мо чанд вақт боқӣ хоҳем монд?"
  
  "Се дақиқа," Дрейк дасташро бардошт. "Плюс ё минус".
  
  "Ин дар мил чанд пул аст?"
  
  "Бо дусад мил дар як соат? Тақрибан ҳафт."
  
  Дал дар чеҳрааш умед нишон дод. "Бад не".
  
  "Дар ҷаҳони идеалӣ", Дрейк китф кашид. "Маневрҳои гардиш, суръатбахшӣ, ҳамлаи акуларо дар бар намегирад. Ҳар чизе, ки дар он ҷо ба сӯи мо мепартофтанд".
  
  "Оё ин чиз пломба дорад?" Даль ба атроф нигарист, ангуштонаш бомбаи ядроиро сахт часпиданд.
  
  "Агар ин рӯй диҳад, ман намедонам дар куҷо." Дрейк ба соаташ нигарист.
  
  Дувоздаҳ дақиқа то таркиш.
  
  "Тайёр бошед".
  
  "Ҳамеша чунин."
  
  "Ман боварӣ дорам, ки шумо интизор набудед, ки имрӯз бедор шудед."
  
  "Чӣ? Барои наҷот додани Ню Йорк ба уқёнуси Атлантик як бомбаи ҳастаӣ партоед? Ё ҳангоми дар як чархболи баҳрӣ бо шумо рӯ ба рӯ сӯҳбат кунед?"
  
  "Бале, ҳарду."
  
  "Қисми аввал ба ёдам омад."
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд, табассумашро пинҳон карда натавонист. "Албатта, рӯй дод. Шумо Торстен Дал, қаҳрамони бузург ҳастед."
  
  Шветсия чанголи бомбаи ядроиро барои як сония суст карда, дасташро ба китфи Дрейк гузошт. "Ва шумо Дрейк ҳастед, Мэтт Дрейк, шахси ғамхортарине, ки ман то ҳол мешиносам. Муҳим нест, ки шумо чӣ қадар кӯшиш мекунед, ки онро пинҳон кунед."
  
  "Оё шумо омодаед, ки ин бомбаи ҳастаӣ партоед?"
  
  "Албатта, эй аблаҳи шимолӣ."
  
  Дрейк чархболро маҷбур кард, ки ғарқ шавад, бинӣ-аввал ба варами хокистарӣ. Дал дари қафоро кушода, ба ақиб гашт, то мавқеи беҳтаре пайдо кунад. Ҷараёни ҳаво аз байни Super Cobra равон шуд. Дрейк фишанги идоракуниро пурзӯр карда, педальҳоро пахш карда, зуд афтиданро идома дод. Даль бори охир бомбаи ядроиро ба харакат овард. Мавчхо баланд шуда, ба хам бархурданд ва ба суи онхо лаппишхои бетартибона мефиристоданд, ки бо кафки сафед медурахшиданд, ки аз дурахшхои алмосии нури офтоб фаро гирифта шудаанд. Ҳар як мушакро танг карда, Дрейк ниҳоят худро сахт ба по хезонд, галои худро рост кард ва сарашро гардонд, то бубинад, ки Дал силоҳи филизии нобудкунандаи ниҳоиро аз дар берун партофт.
  
  Он ба мавҷҳо афтод, як бомбаи чархзананда, ки бо сабаби баландии паст, ки дар он раҳо карда шуд, ба осонӣ вориди об шуд, як роҳи дигари боэътимоди таъмини бетараф мондани сенсори бетараф. Дрейк фавран онҳоро аз бархӯрд дур кард ва мавҷҳоро чунон паст савор кард, ки онҳо лағжиши ӯро пахш карданд ва барои баланд шудан вақтро аз даст надоданд ва ба чархбол дар сурати фалокат ҷои камтаре барои афтодан дод.
  
  Дал соатҳои худро тафтиш кард.
  
  Ду дақиқа.
  
  "Пои худро ба поён гузоред."
  
  Дрейк қариб такрор кард, ки ӯ воқеан мошинро идора намекард, балки ба ҷои он ки паррандаро ҳарчи зудтар ба даст оварад, зеро медонист, ки швед танҳо фишорро хомӯш мекунад. Акнун хамааш ба сонияхо расид - вакти пеш аз таркиши ядрой, милхое, ки онхо аз радиуси таркиш дур карда шуда буданд, давомнокии умри онхо.
  
  "Ҳаждаҳ сония" гуфт Дал.
  
  Дрейк ба дӯзах омода шудааст. "Ин хуб буд, рафиқ."
  
  Даҳ... нӯҳ...
  
  "Ба зудӣ вомехӯрем, Йорки."
  
  Шаш... панҷ... чор...
  
  "Не, агар ман аблаҳи туро бинам..."
  
  Сифр.
  
  
  БОБИ чилу хафтум
  
  
  Дрейк ва Дал аз инфиҷори ибтидоии зериобӣ чизе надиданд, аммо девори азими обе, ки аз баҳр дар паси онҳо ба вуҷуд омад, кифоя буд, ки дилҳояшон меларзад. Абри занбӯруғи моеъ ба баландии ҳазорҳо метр ба ҳаво баромада, ҳама чизи дигарро гирифта, ба сӯи атмосфера мешитобад, ки гуё худи офтобро ғарқ карданӣ бошад. Гунбази дорупошӣ, пешгузаштаи мавҷҳои зарба, абри сферикӣ, мавҷҳои сатҳи баланд ва мавҷи поя, ки ба баландии беш аз панҷсад метр мебарояд.
  
  Мавчи таркишро боздоштан мум-кин набуд, вай кувваи сунъии табиат, таназзули энергетики буд. Он ба қафои чархбол мисли зарбаи болға зад ва ба Дрейк таассуроте бахшид, ки ӯро дасти бузургҷуссаи шарир тела дода бошад. Кариб дархол вертолёт гад зада, баланд шуд ва баъд ба тарафи тараф гардонд. Сари Дрейк ба металл зад. Даль мисли лӯхтаки латтаеро, ки саги ваҳшӣ ба атроф партофта буд, часпид.
  
  Вертолёт ларзида, чарх мезад, онро таркиши беохир, мавчи динамикй ба ларза меовард. Вай гаштаю баргашта чарх мезад, винтихо суст мешуд, баданаш меларзид. Аз паси у пардаи азими об баланд мешуд, ки онро кувваи титаникй ба харакат меовард. Дрейк мубориза мебурд, ки ҳушёр боқӣ монад, аз ҳама назорат бар сарнавишти худ даст кашид ва танҳо кӯшиш кард, ки худро нигоҳ доштан, ҳушёр ва комил монданро нигоҳ дорад.
  
  Ва«т дигар аслан асос надошт ва он®о метавонистанд соат®о дар дохили мав и таркиш пошна шаванд ва лагад зананд, аммо тан®о ва«те, ки мав и онро фаро гирифт ва худро савори мав и он диданд, ки нати а®ои во«еии «увваи харобиовари он маълум гардид.
  
  Вертолёт кариб чаппа шуда, ба суи Атлантика шитофт.
  
  Назоратро аз даст дода, Дрейк ба зарба омода шуд, зеро медонист, ки ҳатто агар онҳо аз офати табиӣ наҷот ёбанд, онҳо на сали наҷот, на куртаҳои наҷот ва на умеди наҷотдиҳӣ доранд. Як навъ огоҳии кофӣ барои нигоҳ доштани ҳаёти азиз, ӯ тамошо кард, ки онҳо ба уқёнус ғарқ шуданд.
  
  
  БОБИ чилу ҳаштум
  
  
  Алисия дид, ки Дрейк тақрибан се сония пас аз ӯ дар сари ӯ пайваст мешавад. Дал ҳам. Бачаҳо суст буданд, аммо вай ҳеҷ гоҳ намегӯяд. Баъзе чизҳоро дар захира нигоҳ доштан хеле беҳтар буд. Тавре ки дигарон фаҳмиданд ва Ҳейден барои маслиҳат ба Мур ва наздикони ҳукуматаш муроҷиат кард, Алисия ба дониши тақдирсозе афтод, ки қонуни масофаҳои бехатар ҳамаи онҳоро дар тӯли ним соати оянда сахт азоб медиҳад. Дар ҳоле ки Дрейк барои идора кардани чархбол кор мекард, Алисия нигоҳ ва диққати ӯро ба ҷои дигар равона кард.
  
  Вай медонист, ки чархбол суқут мекунад, бинобар ин интихоби возеҳи пайгирии он бо паррандаи дигар маъное надошт. Аммо агар чархболи ӯ дар як соат дусад мил парвоз мекард ...
  
  Алисия Боро як сӯ гирифт, нақшаи худро фаҳмонд ва сипас сарбозеро ёфт, ки онҳоро бо намояндаи Гвардияи соҳилии ИМА муаррифӣ кард.
  
  "Киштии тезтарини шумо кадом аст?"
  
  То он даме, ки Дрейк дур шуд, Алисия дар поёни саҳни киштӣ буд ва ба болои бурандаи шитобкорона табдилёфтаи Defender ҷаҳида, суръати беш аз ҳаштод мил дар як соат мерасид. Тавре ки яке аз экипажи гӯсфандон шаҳодат дод, онҳо баъзе тағйирот ворид карданд, ки шояд суръати киштиро ба беш аз сад зиёд карда бошад ё не. Вақте ки Алисия бо чанд калимаи кӯтоҳ ба онҳо гуфт, ки чӣ кор кардан мехоҳад, ҳар як марди ҳозиршуда исрор меварзад, ки бимонанд ва кӯмак кунанд.
  
  Пас аз чанд дакика мудофизатгар гурриш карда, бо корпуси сахти худ мавчхоро бурида, кушиш мекард, ки фосилаи байни таркиши ногузир ва вакти расидани онхоро бархам дихад.
  
  Чунон ки Алисия ба онхо гуфт: "Мо ба суи таркиши ядрой меравем, бачахо. олуи худро нигоҳ доред".
  
  Ва новобаста аз он ки онҳо инро фаҳмиданд ё не, экипаж суръати ҳадди аксарро аз киштӣ берун мекард. Ба мавҷҳо савор шуда, ба онҳо дучор шуда, киштии синфи Defender ҳама чизеро, ки дошт, дод. Алисия, ки сафедпӯст ва сафедрӯй буд, панҷараи дохили салонро часпида, аз тирезаҳо тамошо мекард. GPS масири чархболро тавассути сабти сигнали интиқолдиҳандаи он тарҳрезӣ кард. Экипажи киштй тафовути вацтро доимо ба назар гирифта, мегуфт, ки фосиларо то бист дакика, баъд ба хаждах дакика бархам доданд.
  
  Ҳабдаҳ.
  
  Хануз хеле дароз. Алисия рельсро гирифт ва ҳангоме ки Бо китфи ӯро гирифт, парид.
  
  "Ин кор хоҳад кард" гуфт ӯ. "Мо ин рӯзро наҷот медиҳем."
  
  Киштй харчи зудтар давида, чархболи тезро таъқиб мекард, ҳарду ба таври аҷиб таркиши наздикшавандаро, ки ҳанӯз рух надода буд, таъқиб мекарданд. Уфуқ хатти доимо тағйирёбанда буд ва ҳеҷ гоҳ рост набуд. Коллектив арак мерезад, мубориза мебурд ва ба умки дониши худ медаромад. Киштӣ вориди қаламрави кашфнашуда буд, муҳаррикҳо чунон тавоно буданд, ки онҳо зинда менамуданд.
  
  Вақте ки капитан ба Алисия рӯ овард, вай аллакай дар уфуқ абри спиралро дид, на он қадар дур, балки хеле дуртар аз чархболи Дрейк ва Дал. Ҳимоятгари суръатбахш аз як пошидани оби калон рах-зада гузашт, мавҷи таркишро дид, ки ба он зарба зад ва шикаста, ҳар як болтро, ки сохтори онро нигоҳ дошт, ҷунбонд. Аз дур ҳалқаи бузурги оби сафед ба назар мерасид, ин манзара ҳатто нафаси Алисияро як сония канда кард.
  
  Аммо танҳо як сония.
  
  "Ҳаракат кунед," вай нафас кашид ва медонист, ки Дрейк ва Дал ҳоло қариб ба обҳои душманона меафтанд. "Ҳаракат кунед, ҳаракат кунед, ҳаракат кунед!"
  
  
  * * *
  
  
  Барои расидан ба макони суқут сездаҳ дақиқаи дигар лозим шуд. Алисия тайёр буд, ки дар баданаш куртаи наҷотбахш баста буд ва дар дасташ дигараш. Бо дар паҳлӯи вай бо зиёда аз ним даҳ нафар аъзоёни экипаж буд ва бо чашмони худ обҳоро аз назар мегузаронд. Аввалин порае, ки онҳо ёфтанд, як пораи шинокунандаи теғи винт, дуввумӣ скидкаи пурра буд. Пас аз ин, он қисмҳое, ки ғарқ нашуданд, зуд-зуд пайдо шуда, дар кластер мегузаранд.
  
  Аммо на Дрейк ва на Дал.
  
  Алисия ба мавҷҳо нигарист, ки дар зери офтоби дурахшон истода, вале дар ториктарин дӯзах зиндагӣ мекард. Агар тақдир муайян кунад, ки ин ду қаҳрамон метавонанд Ню Йоркро наҷот диҳанд ва аз таркиш наҷот ёбанд, танҳо дар Атлантика гум мешаванд, вай мутмаин набуд, ки ин корро карда метавонад. Дақиқаҳо гузашт. Чанговарони самолёт шино карда гузаштанд. Ҳеҷ кас чизе нагуфт ва як ваҷаб ҳаракат накард. Агар лозим бошад, то шом мемонанд.
  
  Радио пайваста садо медод. Овози пурсиши Ҳейден. Он гоҳ Мур ва Смит дар хатти дигар ҳастанд. Ҳатто Кенси ба сухан баромад. Лаҳзаҳо дар ҳаракати сусти изтироб ва даҳшати рӯзафзун гузаштанд. Чӣ қадаре ки ин кор тӯл кашид...
  
  Бо дар нӯги пойҳои худ истода, дид, ки чизе аз тарафи мавҷ баланд мешавад. Вай инро нишон дода, савол дод. Он гоҳ Алисия низ онро дид, як массаи сиёҳи аҷибе оҳиста ҳаракат мекард.
  
  "Агар ин Кракен бошад," вай аслан пичиррос зад, ҳатто нафаҳмидем, ки чӣ гуфт. "Ман аз ин ҷо меравам."
  
  Капитан қаиқро ба он самт равона карда, ба диққати форма кӯмак кард. Ин чанд дақиқа тӯл кашид ва каме ғарқ шуд, аммо вақте ки Алисия чашмонашро ҷӯр кард, дид, ки ин ду ҷасад аст, то норавшан нашаванд, ба ҳам пайвастанд ва ба курсии лётчики ҳанӯз шинокунанда баста шуданд. Мубориза байни қадам ба рӯи об ва ғаввосӣ ба назар чунин менамуд, ки ба тарафи охирин такя мекард, бинобар ин Алисия Муҳофизаро даъват кард, ки шитоб кунад.
  
  Ва ӯ аз болои киштӣ парид.
  
  Вай устуворона шино карда, массаи париданро дошта, онро ҷунбонд ва кӯшиш кард, ки онро дарк кунад. Чеҳраи касе гашт.
  
  "Дал. Шумо хубед? Дрейк дар куҷост?
  
  "Ба куртаҳои ман нигоҳ доштам. Мисли ҳамеша."
  
  Вақте ки ҷараён Дальро дар об гардонд, чеҳраи дуюме намоён шуд, ки ба пушти куртаи дигаре такя мекард.
  
  "Хуб, шумо ҳардуи шумо якҷоя бароҳат ҳастед", эътироз кард Алисия. "Тааҷҷубовар нест, ки шумо ба кӯмак даъват накардаед. Оё мо ба шумо даҳ дақиқа ё бештар аз он вақт медиҳем?"
  
  Дасти ларзони Дрейк аз об бархост. "Ҳатто танҳо нест. Ба назарам ман нисфи укьёнуси хунинро фуру бурдаам".
  
  "Ва ман фикр мекунам, ки мо ба поён меравем" нафас кашид Дал, лаҳзае пеш аз он ки курсии пилот ба ақиб лағжид ва сараш дар зери об ғайб зад.
  
  Буридани Гвардияи соҳил ба қадре ки ҷуръат мекард, наздик омад. "Дар онҳо ҳама чиз хуб аст?" овозхо фарьёд мезаданд.
  
  Алиша ишора кард. "Бо онҳо ҳама чиз хуб аст. Ҳарчандҳо танҳо фиреб мекунанд."
  
  Сипас Дрейк низ зери об лағжид.
  
  "Ммм," Алисия ба ӯ нигоҳ кард. "Дар асл..."
  
  
  БОБИ чилу нухум
  
  
  Баъдан, ҷаҳон аз даҳшати ҳодисаи рухдода ба ҳайрат афтода, мутобиқ шуд, аммо, мутаассифона, ба он низ одат кард. Тавре ки Иёлоти Муттаҳида ҳанӯз дар солҳои 1960-ум тафсилот дод, он танҳо масъалаи вақт буд, ки кадоме аз террористон дар яке аз калонтарин шаҳрҳои ҷаҳон бомби атомиро тарконд. Онҳо ҳатто як санад ва посух ба он таҳия карданд - сенарияи вокуниши миллии рақами як.
  
  Агар як гурӯҳи бештар захмӣ, латхӯрда, дарднок ва шикояткунанда барои муҳокимаи оқибатҳо ва нокомиҳои Ню Йорк ҷамъ мешуданд, ин ҳеҷ гоҳ эътироф карда намешуд. Бо вуҷуди ин, ин даста, SPIR ва чанд нафари дигар бо президент, директори амнияти дохилӣ ва шаҳрдори Ню Йорк тамос гирифтанд.
  
  Алисия ҳамеша аз ин шикоят мекард. "Ва он чизе, ки ман дар ҳақиқат мехостам, занги Лоуренс буд."
  
  "Фишберн?" Дрейк пурсид.
  
  "Беақлӣ накунед. Ҷенифер, албатта."
  
  "Оё вай метавонад шуморо аз ман дуздад?"
  
  Алисия хандид. "Дар як мижа задан".
  
  "Хуб, донистани он ки шумо дар тарафи кӣ ҳастед, ҳамеша хуб аст."
  
  "Агар шумо хоҳед, ман метавонам ба шумо рӯйхати довталабони беҳтаринро нависам."
  
  Дрейк дасташро ҷунбонд ва ҳоло ҳам кӯшиш мекард, ки аз бӯсаи муштарак барқарор шавад. Ин дарҳол пас аз як лаҳзаи фишори бузург, ҷашни зиндагӣ рӯй дод, аммо дар вай эҳсосот, эҳсосоти кӯҳна, ки фикр мекард, кайҳо мурданд. Тавре ки ҳоло вазъ ба назар мерасад, бисёр чизҳои дигарро дар бораи он фикр кардан лозим буд - Май ва Бо сардори байни онҳо.
  
  Аммо хаёт танхо барои ту суст нашуда буд, фикр мекард у. Гарчанде ки бисёриҳо инро интизор буданд ва шанси аъло аксар вақт танҳо як маротиба пайдо шуд. Аз даст додани онҳо одатан маънои як умр пушаймон шуданро дошт, ҳеҷ гоҳ намедонист. Шанс аз даст додашуда ҳеҷ гоҳ имкони аз даст додашуда нест.
  
  Кӯшиш кардан ва ноком шудан беҳтар аст аз ҳеҷ гоҳ кӯшиш накардан.
  
  Алисия мисли системаи офтобӣ мураккаб буд, аммо ҳатто вай қобили кишт буд. Ӯ аз ҳама фишори ин рӯз ва воқеан чанд ҳафтаи ахир ҳанӯз аз ҷиҳати ҷисмонӣ ва рӯҳӣ заъиф лаҳзае андешаҳояшро хомӯш кард. Дӯстонаш дар атрофи ӯ нишаста, дар яке аз беҳтарин тарабхонаҳои итолиёвӣ дар Ню Йорк хӯрок мехӯрданд. Агент Мур тамоми биноро аз ҳисоби Ватан ба иҷора гирифта, ҳамчун нишонаи миннатдорӣ ба даста, онҳоро дар дохили он маҳкам кард.
  
  "Ҳар чӣ мешавад" гуфт ӯ. "Ман намехоҳам, ки шумо барои пешгирӣ кардани ин шитоб кунед."
  
  Дрейк онро қадр кард.
  
  Ва даста ғизои олиҷаноб, фазои ором ва танаффуси тӯлонӣ пас аз фишори зиёдро қадр кард. Дар курсиҳои plush буданд, ҳуҷраи гарм буд, ва кормандони ба вуқӯъ намоён буд,. Даль дар тан куртаи сафед ва шими сиёҳ дошт, ки барои Дрейк қариб ношинохта буд, ки ӯро дар фишанги ҷангӣ дидан одат карда буд. Аммо баъдан ӯ низ ҳамин тавр либос пӯшида, шимро бо ҷинсҳои боэътимоди Леви иваз кард.
  
  "Ин ба Бонд монанд нест" қайд кард Дал.
  
  "Ман Ҷеймс Бонд нестам."
  
  "Пас аз ҳад зиёд фикр карданро бас кунед ва кӯшиш кунед, ки ҳар дафъае, ки Алисия аз он ҷо мегузарад, мураккабтар ба назар расад. Вай аллакай медонад, ки шумо танҳо як dv-и Йоркшир ҳастед..."
  
  - Ба фикрам, вакти ба таътил рафтани ту расидааст, дугона. Агар шумо қарор надиҳед, ки ба куҷо равед, ман бо хушнудӣ шуморо ҳафтаи оянда даъват мекунам." Вай мушти худро бардошт.
  
  "Ва ин ҷо миннатдории ман барои наҷот додани ҷони шумост."
  
  "Ман инро дар ёд надорам. Ва агар ман инро дар ёд надорам, пас ин ҳеҷ гоҳ рӯй надодааст."
  
  "Хеле монанд ба вақте ки шумо калон шудед."
  
  Бо ва май дар пахлуи хамдигар нишаста, француз аз хурокхурй лаззат мебурд ва хангоми гуфтугу сухбат мекард; зани ҷопонӣ аз ҷояш берун нигарист, дар байни ду ҷаҳон монд. Дрейк дар ҳайрат буд, ки ӯ дар ҳақиқат чӣ мехоҳад ва ҷои аслии ӯ дар куҷост. Дар баъзе лахзахо дар вай оташе медид, ки уро ба мубориза барои худ ташвик мекард, дар баъзе лахзахо - шубхае, ки уро мачбур мекард, ки хомуш истад, даруни худ фуру рафт. Албатта, чор нафар дар як рӯз чизеро ҳал карда наметавонистанд, аммо дид, ки чизе наздик шуда, уфуқи пешро абрнок мекард.
  
  Ба таркиши ядрой, ки дируз шохиди он буд, хеле монанд аст.
  
  Смит ва Лорен акнун як буданд. Эҳтимол, онҳоро бӯсаи Дрейк ва Алисия барангехт, ё шояд хасу онҳо бо нобудшавӣ. Дар ҳар сурат, онҳо як рӯзи дигарро дар ин бора сарф накарданд. Ҳейден ва Кинимака якҷоя нишастанд ва Дрейк дар ҳайрат буд, ки оё вай чизе бештар аз як метр фосилаи байни онҳо дидааст, чизи пурмаънотар. Ин бештар бо забони бадан алоқаманд буд, аммо дар он вақт ӯ рӯҳан хаста буд ва онро ба хастагӣ номид.
  
  "Ба фардо," ӯ стаканашро боло кард, "ва ба ҷанги оянда."
  
  Нӯшокиҳо холӣ карда шуданд ва хӯрок идома ёфт. Маҳз пас аз хӯрдани хӯроки асосӣ ва аксарият дар хоби қаноатманд ба курсиҳои худ такя мекарданд, Кензи тасмим гирифт, ки бо тамоми гурӯҳ сӯҳбат кунад.
  
  "Ба ман чӣ шудааст?" - пурсид вай. "Оё тақдири ман дар ҳақиқат ин қадар номуайян аст?"
  
  Ҳейден дигар шуд ва либоси роҳбарият ӯро боз фаро гирифт. "Хуб, ман бо шумо ростқавлона мегӯям, ман боварӣ дорам, ки шумо инро қадр мекунед. Ҳеҷ чизи дигаре мехоҳам, ки туро аз камераи маҳбас дур кунам, Кенси, аммо ман бояд бигӯям, ки ман инро тасаввур карда наметавонам.
  
  "Ман метавонистам тарк кунам."
  
  "Ман шуморо боздошта натавонистам" иқрор шуд Ҳейден. "Ва ман намехоҳам. Аммо ҷиноятҳое, ки шумо дар Шарқи Наздик содир кардаед, - бо табассум гуфт вай, "ҳадди ақалл, бисёр одамони тавоноро ба хашм овардааст." Баъзеи онҳо амрикоиҳо ҳастанд."
  
  "Эҳтимол ҳамон мардон ва заноне ҳастанд, ки ман барои онҳо чизҳои дигар харидаам."
  
  "Нуктаи хуб. Аммо ин кӯмак накард."
  
  "Он гоҳ ман ба дастаи шумо дохил мешавам. Бо варақи тоза оғоз кунед. Ба назди газели малламуй, ки номаш Торстен Дал аст, давед. Ҳоло ман аз они ту ҳастам, Ҳейден, агар ба ман имконият диҳед, ки қарзамро аз даст диҳам.
  
  Раҳбари дастаи SPEAR зуд чашмак зад, вақте ки изҳороти самимии Кензи ба ӯ расид. Дрейк дар давоми ду рӯз бори дуюм дар об пахш кард. "Ман ҳеҷ гоҳ дар бораи Дал ҳамчун ғазал фикр намекардам. Ҳатто бештар-"
  
  "Ин хел нагӯед", - ҳушдор дод шведӣ ва каме хиҷолат дида.
  
  Алисия ба исроилиён бодиккат назар кард. "Ман мутмаин нестам, ки бо ин фоҳиша кор кардан мехоҳам."
  
  "Оҳ, ман ба ту некӣ хоҳам кард, Майлз. Худро дар болои ангуштони худ нигоҳ доред. Ман метавонистам ба шумо чӣ гуна зарба заданро ёд диҳам, ки воқеан дард мекунад".
  
  "Шояд ман ҳам ҳоло бо шумо бимонам" гуфт Бо. "Бо Тайлер Уэбб дар шамол ва Tomb Raider, ман ҷои дигаре нестам."
  
  "Ташаккур", - ѓурур кард Дрейк. "Мо дар ин бора фикр мекунем ва ба шумо номаи ҷавобии хеле кӯтоҳ мефиристем."
  
  "Дар ин даста одамони хуб ҳамеша истиқбол мекунанд" гуфт Ҳейден ба ӯ. "То он даме, ки онҳо бо дигарон хуб бозӣ мекунанд. Ман боварӣ дорам, ки Beau як иловаи олӣ хоҳад буд. "
  
  "Хуб, ман медонам, ки вай бартарии калон дорад" гуфт Алисия андешамандона. "Гарчанде ки ман боварӣ надорам, ки он бо даста хуб бозӣ мекунад."
  
  Баъзехо хандиданд, баъзехо не. Шаб мум шуд ва суст шуд, аммо сарбозоне, ки Ню Йоркро наҷот доданд, дар як ширкати хуб ва дар байни ҳикояҳои хуб рӯҳафтода шуданд. Худи шаҳр бо онҳо ҷашн мегирифт, ҳарчанд аксари сокинони он ҳеҷ гоҳ намедонистанд, ки чаро. Дар фазо хисси карнавал фаро гирифт. Дар торикй ва баъд дар тулуи офтоб хаёт давом мекард.
  
  Вақте ки рӯзи нав фаро расид, даста роҳҳои ҷудогонаро пеш гирифта, ба ҳуҷраҳои меҳмонхонаи худ баргаштанд ва розӣ шуданд, ки нисфирӯзӣ мулоқот кунанд.
  
  "Оё омодаед, ки дафъаи дигар ҷанг кунед?" Вақте ки онҳо ба субҳи тоза ва нав баромаданд, Далл ба Дрейк дашном дод.
  
  "Дар паҳлӯи шумо?" Дрейк дар бораи масхара кардани шведҳо фикр мекард ва сипас ҳама чизеро, ки онҳо аз сар гузаронидаанд, ба ёд овард. На танхо имруз, балки аз рузе, ки онхо вохурданд.
  
  "Ҳамеша" гуфт ӯ.
  
  
  ПОЁН
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Устухонҳои Один
  
  
  БАХШИДА
  
  
  Ман мехоҳам ин китобро ба духтарам бахшидам,
  
  Кира,
  
  ваъда медиҳад, ки вафо мекунанд
  
  ва бисёр милҳои дигар дар пеш ...
  
  Ва ба ҳамаи онҳое, ки маро дар навиштани ман дастгирӣ кардаанд.
  
  
  Қисми 1
  Ман ҳеҷ гоҳ намехостам ҷанг сар кунам ...
  
  
  ЯК
  
  
  
  ЙОРК, Англия
  
  
  Торикй таркид.
  
  "Ин аст". Мэтт Дрейк ба намоишгар нигарист ва кӯшиш кард, ки тамошобинро нодида бигирад ва тасвирро ба даст орад, вақте ки модели либоси аҷибе дар паҳлӯи пиёдагард ба сӯи ӯ даромад.
  
  осон нест. Аммо вай як кордон буд, ё ҳадди аққал кӯшиш мекард, ки бошад. Ҳеҷ кас нагуфтааст, ки гузариш аз сарбози SAS ба ғайринизомӣ осон хоҳад буд ва ӯ дар тӯли ҳафт соли охир мубориза мебурд, аммо ба назар чунин менамуд, ки акс дар дохили ӯ як аккорди дурустро мезанад.
  
  Махсусан имшаб. Модели аввал даст ҷунбонд ва андаке мағрурона табассум кард ва баъд дар зери садои мусиқию шодмонӣ ҳамвор рафт. Дрейк пахш кардани камераро идома дод, вақте ки Бен, иҷоранишини бистсолааш дар гӯшаш дод зад.
  
  "Дар барнома гуфта мешавад, ки ин Милла Янкович буд. Ман фикр мекунам, ки ман дар бораи вай шунидаам! Ман иқтибос меорам: 'модели ороишгари зебо Фрейа'. Вой, ин Бриджет Холл аст? Дар зери ин ҳама асбобҳои викинг гуфтан душвор аст. "
  
  Дрейк ин шарҳро нодида гирифт ва бозии худро идома дод, қисман аз он сабаб, ки ӯ боварӣ надошт, ки дӯсти ҷавонаш сатри ӯро мекашад. Вай тасвири равшани гаштугузори гурба ва бозии парокандаи нурро дар байни издиҳом ба даст овард. Моделҳо бо либосҳои викингҳо, ки бо шамшеру сипарҳо, кулоҳҳо ва шохҳо - костюмҳои ретро таҳия шуда буданд, аз ҷониби тарроҳи маъруфи ҷаҳонӣ Абел Фрей, ки ба ифтихори шом мӯди мавсими навро бо костюми ҷангии скандинавӣ мукаммал кард, пӯшида буданд.
  
  Дрейк диққати худро ба сари роҳ рафтани гурба ва объекти ҷашни имрӯза - реликти ба наздикӣ кашфшуда, ки шӯҳратпарастона номи "Сипари Один" номида шудааст, равона кард. Сипари нав кашфшуда, ки дар саросари ҷаҳон шӯҳрати васеъ пайдо кардааст, аллакай ҳамчун бузургтарин бозёфт дар мифологияи Norse истиқбол шудааст ва воқеан ба хеле пеш аз оғози таърихи Викингҳо рост меояд.
  
  Аҷиб, мегӯянд коршиносон.
  
  Асроре, ки пас аз он буд, азим ва ҷолиб буд ва таваҷҷӯҳи тамоми ҷаҳонро ба худ ҷалб кард. Қимати Шилд танҳо вақте афзоиш ёфт, ки олимон ба сирки публитсистӣ пас аз пайдо шудани унсури таснифнашуда дар таркиби он ҳамроҳ шуданд.
  
  Нердҳо аз понздаҳ дақиқаи шӯҳрати худ гурусна буданд, паҳлӯи бегуноҳии шахсияти ӯ сухан мегуфт. Вай онро ларзонд. Ҳарчанд бо ин мубориза мекард, беҳаёие, ки ҳангоми бева монданаш ба ӯ табдил ёфта буд, ҳар боре, ки ҳушдорашро паст кунад, мисли садбарги заҳролуд мешукуфад.
  
  Бен дасти Дрейкро кашид ва ногаҳон композитсияи бадеии ӯро ба кадри моҳи пурра табдил дод.
  
  "Оҳ". Вай хандид. "Бубахшед, Мат. Ин хеле болаззат аст. Ба гайр аз мусикй... ин кафо аст. Онҳо метавонистанд гурӯҳи маро ба чандсад фунт киро кунанд. Оё шумо бовар карда метавонед, ки Йорк тавонист дасташро ба чизи аҷибе мисли ин даст диҳад? "
  
  Дрейк камераи худро дар ҳаво ҷунбонд. "Рости гап? Не." Вай Шӯрои шаҳри Йоркро бо ғояҳои фосидашон медонист. Оянда дар гузашта аст, мегуянд. "Аммо бубинед, Йорк ба соҳиби хона барои аксбардории моделҳо чанд квид пардохт мекунад, на осмон дар моҳи сентябр. Ва гурӯҳи шумо девона аст. Пас, хунук шавед."
  
  Бен чашмонашро чарх зад. "Шоҳ? Девори хоб ҳоло ҳам... пешниҳодҳои сершуморро баррасӣ мекунад, дӯстам.
  
  "Танҳо кӯшиш мекунам, ки ба моделҳои хуб тамаркуз кунам." Дрейк воқеан ба Сипар нигаронида шуда буд, ки бо чароғҳои сайру гашти гурба равшан мешуд. Он аз ду доира иборат буд, ки даруни он бо тасвири ҳайвонҳои қадимӣ фаро гирифта шуда буд ва берунии он омехтаи рамзҳои ҳайвонот буд.
  
  Хеле мистикӣ, фикр мекард ӯ. Беҳтарин барои меваҳо ва чормағзҳои шифоёфта.
  
  "Зебо," ӯ пичиррос зад, вақте ки модел аз он ҷо мегузашт ва дар филми рақамӣ тафовути ҷавонӣ ва синну солро гирифт.
  
  Гурба давидан ба зудӣ дар паҳлӯи маркази машҳури Ҷорвик дар Йорк - осорхонаи таърихи Викинг насб карда шуд, пас аз он ки Осорхонаи бостонии миллии Шветсия барои аввали сентябр қарзи кӯтоҳ дод. Вақте ки дизайнери суперситора Абел Фрей пешниҳод кард, ки барои таҷлил аз ифтитоҳи намоишгоҳ як чорабинии сайругашти гурбаҳо сарпарастӣ кунад, аҳамияти ин чорабинӣ ба таври назаррас афзоиш ёфт.
  
  Модели дигар бо ифодаи гурбае, ки косаи яхмоси шабонаи худро меҷӯяд, дар болои плиткаҳои сохта ҳаракат мекард. Эй ахмак, кинизм боз боло рафт. Ин парадигмаи девонаи як ситорае буд, ки бояд дар барномаи ояндаи телевизиони воқеии "машхур" баромад кунад ва аз ҷониби миллионҳо аблаҳони пиво менӯшанд ва дар як рӯз даҳҳо тамокукашӣ дар Твиттер ва Фейсбук твиттер кунанд.
  
  Дрейк чашмак зад. Вай ҳанӯз духтари касе буд...
  
  Чароғҳои прожектор дар осмони шабона давр мезаданд. Нури дурахшон аз дӯкон то дӯкон инъикос шуда, он чизеро, ки Дрейк тавонистааст эҷод карда буд, вайрон кард. Мусиқии парешонкунандаи рақси Каскада ба гӯшҳои ӯ зарба зад. Худованд, фикр кард ӯ. Дар Босния эҳсосот нисбат ба ин осонтар буд.
  
  Мардум афзуд. Ба кораш нигох накарда, лахзае ба чехрахои гирду атрофаш нигарист. Ҷуфтҳо ва оилаҳо. Тарроҳони рост ва ҳамҷинсгаро умедворанд, ки бути худро бубинанд. Одамон дар либоси зебо, ба фазои карнавал зам мекунанд. Вай табассум кард. Бояд эътироф кард, ки дар ин рузхо майлу хохиши посбонй суст шуда буд - тайёрии чангии Армия гузашта буд, вале вай хануз баъзе хиссиёти кухнаро хис мекард. Ба маънои печида, онҳо аз он қувват гирифтанд, ки Элисон, занаш ду сол пеш пас аз тарки ӯ фавтида, хашмгин ва дилшикаста эълон кард, ки ӯ шояд аз SAS хориҷ шуда бошад, аммо SAS ҳеҷ гоҳ ӯро тарк намекунад. Ин ҳатто чӣ маъно дошт?
  
  Вакт ба дард базур нарасидааст.
  
  Чаро вай суқут кард? Оё ин инъикоси бад дар роҳ буд? Доварии бад? Ашк дар чашмонаш? қасдан? Ҷавобе, ки ҳамеша аз ӯ дур мешуд; ҳақиқати даҳшатоваре, ки ӯ ҳеҷ гоҳ намедонад.
  
  Императиви қадимӣ Дрейкро ба ҳозира баргардонд. Чизе аз айёми аскарӣ ба ёдаш омад - тақ-тақи дур, кайҳо фаромӯш шуд... ҳоло хотираҳои кӯҳна... тақ-тақ....
  
  Дрейк туманро ларзонд ва ба намоиши сайругашти гурбаҳо тамаркуз кард. Ду модел дар зери сипари Один ҷанги тақаллубӣ баргузор карданд: ҳеҷ чизи аҷибе набуд, танҳо маводи таблиғотӣ. Издиҳом шодӣ мекарданд, камераҳои телевизионӣ ҷунбиш мекарданд ва Дрейк мисли дарвеш клик мекард.
  
  Ва он гоҳ ӯ абрӯ зад. Вай камераро паст кард. Ақли сарбози ӯ, суст, вале пусида набуд, он тақ-тақи дурро гирифт, боз тақ-тақ зад ва ҳайрон шуд, ки чаро ду чархболи артиш ба ҷои ҳодиса наздик мешаванд.
  
  "Бен, - гуфт ӯ бодиққат ва ягона саволеро, ки ба сари худ омада буд, дод, - оё шумо дар бораи меҳмонони ғайричашмдошт имшаб шунидаед?
  
  "Вой. Ман фикр намекардам, ки шумо пайхас кардаед. Хуб, онҳо твиттер мекарданд, ки Кейт Мосс метавонад пайдо шавад."
  
  "Кейт Мосс?"
  
  Ду чархбол, садоеро, ки гӯши омӯзонидашуда бешубҳа шинохта метавонад. Ва на танҳо чархболҳо. Инҳо чархболҳои ҳамлаи Apache буданд.
  
  Он гоҳ тамоми ҷаҳаннам барҳам хӯрд.
  
  Вертолётхо дар болояш пар-воз карда, давр зада, бо як овоз парвоз кардан гирифтанд. Издиҳом бо як чизи махсус интизорӣ кашиданд. Ҳама чашмҳо ва камераҳо ба осмони шаб табдил ёфтанд.
  
  Бен хитоб кард: "Вой..." Аммо баъд телефони мобилиаш занг зад. Падару модар ва хоҳараш пайваста занг мезаданд ва ӯ, як бачаи оилавӣ, ки дили заррин дорад, ҳамеша ҷавоб медод.
  
  Дрейк барои танаффуси кӯтоҳи оилавӣ истифода мешавад. Вай мавқеъҳои вертолёт, ҷойгоҳҳои мушакҳои пурбор, таппончаи занҷири 30 мм, ки зоҳиран дар зери фюзеляжи пешакии ҳавопаймо ҷойгир аст, бодиққат аз назар гузаронд ва вазъиятро арзёбӣ кард. Аҷаб...
  
  Эҳтимолияти бесарусомонии комил Анбӯҳи дилгармкунанда дар майдони хурде ҷамъ шуда буданд, ки дар атрофи мағозаҳо бо се баромади танг иҳота шудаанд. Бен ва ӯ танҳо як интихоб доштанд, агар... кай... издиҳом сар шуд.
  
  Сари рост барои сайру гашти гурба.
  
  Бе огоҳӣ, даҳҳо ресмонҳо аз чархболи дуввум ғарқ шуданд, ки ҳоло Дрейк фаҳмид, ки бояд гибриди Апачи бошад: мошине, ки барои ҷойгир кардани аъзоёни сершумори экипаж тағир дода шудааст.
  
  Мардони ниқобпӯш аз қатори ҷунбиш фуромада, аз паси гашти гурба ғайб заданд. Дрейк пай бурд, ки таппончаҳо ба синаи онҳо баста шудаанд, вақте ки хомӯшии эҳтиёткорона дар байни издиҳом паҳн шуд. Овозҳои охирин садои кӯдаконе буд, ки чаро мепурсиданд, аммо дере нагузашта онҳо ҳатто хомӯш шуданд.
  
  Пас аз он Апачи пешбаранда ба яке аз маҷаллаҳои холӣ як мушаки Hellfire партоб кард. Садои фит-нур ба гуш мерасид, ба мисли як миллион галлон буғи гурехта, баъд гурриш мисли вохӯрии ду динозавр. Пораҳои оташ, шиша ва хишт дар саросари минтақа пароканда шуданд.
  
  Бен телефони мобилиашро партофт ва аз паси он давид. Дрейк шунид, ки фиғон мисли мавҷи тӯфон баланд мешавад ва ҳис кард, ки инстинкт издиҳомро ба тасарруфи худ мегирад. Вай як сония фикр накарда, Бенро гирифта, аз болои панҷара партофт ва баъд аз болои худ парид. Онхо дар пахлуи рохи гурба фуруд омаданд.
  
  Садои таппончаи занҷири Апачи баланд шуд, амиқ ва марговар, тирҳои он дар болои издиҳом парвоз мекарданд, аммо ба ҳар ҳол воҳимаи холисро ба вуҷуд меовард.
  
  "Бен! Ба ман наздик бош". Дрейк дар атрофи поёни роҳи гурба давид. Якчанд моделҳо ба кӯмак такя карданд. Дрейк аз по бархоста, ба қафо нигарист, ки оммаи пурталотуми одамоне, ки бо ваҳм ба сӯи баромадгоҳ давида истодаанд. Даҳҳо нафар ба подиум баромаданд, ки моделҳо ва кормандон кӯмак карданд. Фарьёдхои тарсу вахм хаворо сурох карда, вохимаро ба амал оварданд. Оташ торикиро мунаввар кард ва садои сахти роторхои вертолёт бештари садоро фурУ бурд.
  
  Тупончаи занҷирӣ боз садо дод ва бо садои даҳшатангезе, ки ҳеҷ як сокини осоишта набояд ҳеҷ гоҳ дар ҷое бишнавад, ба ҳаво сурби вазнин фиристод.
  
  Дрейк рӯй дод. Моделҳо аз паси ӯ метарсиданд. Дар пеши назараш сипари Один буд. Вай ба як таконе итоат карда, хавфи чанд акс гирифтанро махз дар хамин лахзае кард, ки аз паси парда аскарон дар тан курткахои тирногузар пайдо шуданд. Нигаронии аввалини Дрейк ин буд, ки худро дар байни Бен, моделҳо ва сарбозон ҷойгир кунад, аммо ӯ клик карданро давом дода, намоишгари худро танг мекард....
  
  Бо дасти дигараш ичоракори чавонашро дуртар тела дод.
  
  "Эй!"
  
  Яке аз аскарон ба у нигарист ва пулемёташро тахдидона нишон дод. Дрейк ҳисси нобовариро пахш кард. Ин гуна ходиса дар Йорк, дар ин дунё руй надодааст. Йорк макони сайёҳон, дӯстдорони яхмос ва сайёҳони якрӯзаи амрикоӣ буд. Ин шер буд, ки ҳатто вақте ки Рум ҳукмронӣ мекард, ҳеҷ гоҳ наъра карданро иҷозат намедод. Аммо он бехатар буд ва оқилона буд. Ин ҷое буд, ки Дрейк дар ҷои аввал аз SAS лаънати гурезад.
  
  Бо занам будан. Барои роҳ надодан ба... аҳмақ!
  
  Дар чехраи у ногахон солдат пайдо шуд. "Инро ба ман деҳ!" - бо лафзи немисй фарьёд зад у. "Онро ба ман деҳ!"
  
  Аскар ба назди камера шитофт. Дрейк ба бозуи у зад ва пулемёташро печонд. Чеҳраи сарбоз аз ҳайрат равшан шуд. Дрейк оромона камераро ба Бен дод, ки ҳар як пешхизмати сарвари Ню Йоркро ифтихор мекард. Ман шунидам, ки вай бо суръати тез гурехта истодааст.
  
  Дрейк пулемётро ба фарш нишон дод, ки боз се аскари дигар ба суи у пеш мерафтанд.
  
  "Шумо!" Яке аз аскарон аслихаи худро баланд кард. Дрейк чашмонашро нимпуш кард, вале баъд садои гиря шунид.
  
  "Интизор шавед! Талафоти кам, аблаҳ. Оё шумо воқеан мехоҳед, ки дар телевизиони миллӣ касеро бо хуни сард парронед?".
  
  Сарбози нав ба Дрейк ишора кард. "Камераро ба ман деҳ." Дар лаҳҷаи немисии ӯ як сифатҳои танбалӣ мавҷуд буд.
  
  Дрейк дар бораи нақшаи B фикр кард ва бигзор таппонча ба фарш афтид. "Ман онҳоро надорам".
  
  Командир ба тобеонаш ишора кард. "Ӯро тафтиш кунед."
  
  - Дар он чо каси дигар буд... - сарбози аввал ошуфта шуда, таппончаашро боло бардошт. "Ӯ... ӯ рафт."
  
  Фармондеҳ рост ба рӯи Дрейк қадам гузошт. "Ҳаракати бад."
  
  Бочка ба пешониаш зер кард. Дидори ӯ аз немисҳои хашмгин ва туфҳои парвозкунанда пур буд. "Ӯро санҷед!"
  
  Ҳангоме ки онҳо ӯро кофтуков мекарданд, ӯ дуздии муташаккилонаи Сипари Одинро таҳти роҳбарии як марди ниқобпӯши нав омада, дар тан костюми сафед дошт. Дасташро каме намоишкорона ҷунбонд ва сарашро харошид, аммо чизе нагуфт. Вақте ки Сипар бехатар пинҳон шуд, мард радиоро ба самти Дрейк ҷунбонд, ки диққати командирро ба таври равшан ҷалб кард.
  
  Командир радиои худро ба гушаш гузошт, вале Дрейк чашмашро аз марди сафедпуш на-кард.
  
  "Ба Париж", - гуфт мард танҳо бо лабонаш. "Фардо соати шаш".
  
  Омӯзиши SAS, Дрейк инъикос кард, ҳанӯз ҳам муфид буд.
  
  Фармондех гуфт: "Бале". Бори дигар ӯ худро дар чеҳраи Дрейк дид, ки кортҳои кредитии худ ва шаҳодатномаҳои суратгирашро ҷунбонда. "Чорманкунаки бахт", - танбалона кашид ӯ. "Сардор мегӯяд, ки талафот кам аст, барои ҳамин шумо зинда ҳастед. "Аммо," ӯ ба ҳамёни Дрейк ишора кард, "мо суроғаи шуморо дорем ва агар шумо лӯбиёро рехтед," илова кард ӯ ва табассумеро аз сӯрохи хирси қутбӣ сардтар кард, "мушкилот шуморо пайдо мекунад."
  
  
  ДУ
  
  
  
  ЙОРК, Англия
  
  
  Баъдтар, дар хона, Дрейк ба Бен қаҳваи филтри филтр дод ва ба ӯ ҳамроҳ шуд, то инъикоси рӯйдодҳои шабро тамошо кунад.
  
  Сипари Один дуздида шуд, зеро шаҳри Йорк ба чунин ҳамлаи бераҳмона омода набуд. Мӯъҷизаи ҳақиқӣ ин буд, ки ҳеҷ кас намемурд. Чархболҳои сӯхташуда дар масофаи фарсангҳо пайдо шуданд, ки дар он ҷо се шоҳроҳ ба ҳам мепайвандад ва мусофиронашон кайҳо рафта буданд.
  
  "Намоиши Фрейро вайрон кард" гуфт Бен, ним ҷиддӣ. "Моделҳо аллакай бастаанд ва рафтаанд."
  
  - Лаънат, ман хам катро иваз кардам. Хуб, ман боварӣ дорам, ки Фрей, Прада ва Гуччи зинда хоҳанд монд."
  
  "Девори хоб ҳама чизро бозӣ мекард."
  
  "Боз дар филми оилавии Титаник оғоз кардед?"
  
  "Ин ба ман хотиррасон мекунад, ки онҳо падари маро дар миёнаи ҷараён буриданд."
  
  Дрейк косаашро пур кард. "Хаво нахӯред. Вай тақрибан се дақиқа пас аз он занг мезанад."
  
  "Шумо шӯхӣ мекунед, Крусти?"
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд ва хандид. "Не. Шумо барои фаҳмидани он хеле ҷавонед."
  
  Бен тақрибан нӯҳ моҳ бо Дрейк зиндагӣ мекард. Ҳамагӣ дар давоми чанд моҳ онҳо аз бегонагон ба дӯстони хуб табдил ёфтанд. Дрейк ба ивази дониши худ дар бораи аксбардорӣ пули иҷораи Бенро субсидия дод - ҷавон дар роҳи хатми донишгоҳ буд - ва Бен бо мубодилаи ҳама чиз кӯмак кард.Ӯ ҳамон гуна бачае буд, ки эҳсосоти худро пинҳон намекард, шояд нишонаи бегуноҳӣ бошад, аммо низ сазовори таъриф аст.
  
  Бен косаи худро ба поён гузошт. "Шаб ба хайр, дугона. Ман фикр мекунам, ки ман рафта ба хоҳарам занг занам."
  
  "Шаб".
  
  Дар баста шуд ва Дрейк лаҳзае холӣ ба Sky News нигоҳ кард. Вақте ки симои сипари Один пайдо шуд, ӯ ба замони ҳозира баргашт.
  
  Вай камераеро, ки ба ӯ рӯзӣ медод, гирифта, корти хотираро ба ҷайбаш часпонд ва ният дошт, ки фардо расмҳоро аз назар гузаронад ва сипас ба сӯи компютери ҷурғол равон шуд. Фикри худро дигар карда, боз истод, ки дару тирезахоро бори дигар тафтиш кунад. Ин хона чандин сол пеш, вақте ки ӯ дар артиш хидмат мекард, сахт ҳифз шуда буд. Ба неъматхои асосии хар як инсон бовар карданро дуст медошт, вале чанг ба ту як чизро ёд дод - хеч гох ба хеч чиз кур-курона бовар накун. Ҳамеша нақша ва варианти эҳтиётӣ дошта бошед - Нақшаи B.
  
  Аз байн хафт сол гузашт ва акнун медонист, ки зехни солдат уро хеч гох тарк намекунад.
  
  Вай дар Google 'Один' ва 'Сипари Один'-ро ҷустуҷӯ кард. Дар беруни хона шамол баланд шуда, аз рӯи теппаҳо мешитобад ва мисли як бонкдори сармоягузорӣ, ки бонусаш аз 4 миллион cap шуда буд, дод мезад. Ӯ ба зудӣ фаҳмид, ки Сипар хабари бузург аст. Бозёфти бузурги бостоншиносӣ, бузургтарин бозёфт дар тамоми таърихи Исландия. Баъзе навъҳои Индиана Ҷонс барои омӯхтани ҷараёни яхи қадимӣ аз роҳи латукӯб баромаданд. Пас аз чанд рӯз онҳо Силдро кофта карданд, аммо баъдан яке аз вулқонҳои бузургтарини Исландия ба ғурриш шурӯъ кард ва минбаъд кофтуковро боздоштан лозим буд.
  
  Худи ҳамон вулқон, Дрейк фикр кард, ки чанде пеш дар саросари Аврупо абри хокистар фиристод ва ҳаракати ҳавоӣ ва идҳои мардумро халалдор кард.
  
  Дрейк қаҳваи худро нӯшид ва ба садои шамол гӯш дод. Соати мантел нисфи шабро зад. Нигоҳе ба миқдори зиёди иттилооте, ки аз ҷониби Интернет пешниҳод карда мешавад, ба ӯ гуфт, ки Бен онро нисбат ба ӯ бештар дарк мекунад. Бен мисли ҳар як донишҷӯ буд - қодир ба зудӣ дарк кардани бесарусомоние, ки дар баробари технология пайдо шуд. Вай хонд, ки сипари Один бо накшахои зиёди печида оро дода шудааст, ки хамаи онхоро мутахассисони таххонахо омухтаанд ва Ч.Р. Толкиен ҷодугари саргардони худ Гандалфро ба Один асос дод.
  
  Маводи тасодуфӣ. Рамзҳо ё иероглифҳое, ки дар беруни сипар иҳота шудаанд, як шакли қадимии лаънати Один буданд:
  
  
  Биҳишт ва дӯзах танҳо ҷаҳолати муваққатӣ аст,
  
  Ин рӯҳи намиранда аст, ки ба рост ё нодуруст такя мекунад.
  
  
  Ягон скрипт барои тавзеҳ додани лаънат вуҷуд надошт, аммо ҳама ба ҳаққонияти он боварӣ доштанд. Ҳадди ақал ин ба викингҳо мансуб буд, на Один.
  
  Дрейк дар курсии худ нишаст ва аз рӯйдодҳои шаб давид.
  
  Як чиз уро даъват мекард, вале дар баробари ин уро ба андеша водор мекард. Ҷавони сафедпӯст даҳон дод: "Ба Париж, пагоҳ соати шаш." Агар Дрейк ба ин роҳ биравад, ӯ метавонад ҳаёти Бенро зери хатар гузорад, на аз худ.
  
  Шахси осоишта инро нодида мегирифт. Сарбоз фикр мекард, ки онҳо аллакай таҳдид карда буданд, ҷони онҳо аллакай дар хатар аст ва ҳама гуна маълумот маълумоти хуб аст.
  
  Ӯ Google-ро ҷустуҷӯ кард: Як + Париж.
  
  Як вуруди далерона ба чашмаш афтод.
  
  Аспи Один Слейпнир дар Лувр намоиш дода шуд.
  
  Аспи Один?Дрейк пушти сарашро харошид. Ба Худо, ин бача ба баъзе чизҳои хеле моддӣ даъво мекард. Дрейк саҳифаи асосии Луврро кушод. Ба назар чунин менамуд, ки чанд сол пеш дар кухсори Норвегия мучассамаи аспи афсонавии Один пайдо шудааст. Ҳикояҳои бештар пайравӣ карданд. Дере нагузашта Дрейк аз ҳикояҳои зиёде дар бораи Один ончунон дур шуд, ки ӯ қариб фаромӯш кард, ки ӯ дар асл Худои Викинг аст, танҳо афсона аст.
  
  Лувр? Дрейк онро хоидан. Вай қаҳваашро тамом карда, худро хаста ҳис кард ва аз назди компютер дур шуд.
  
  Лаҳзаи дигар ӯ аллакай хоб буд.
  
  
  * * *
  
  
  Аз садои гурриши қурбоққа бедор шуд. Посбони хурдакаки ӯ. Душман шояд ҳушдор ё пайдоиши сагро интизор буд, аммо ӯ ҳеҷ гоҳ гумон намекард, ки ороиши хурди сабзи назди қуттии чархдор гузошта шудааст ва Дрейк хоби сабукро омӯхтааст.
  
  Дар сари мизи компютер бо сари дасташ хоб рафт; Акнун у якбора аз хоб бедор шуда, ба долони торик даромад. Дари қафо ғалтид. Шиша шикаст. Аз замоне ки қурбоққа қаҷир кард, ҳамагӣ чанд сония гузашта буд.
  
  Онҳо дар дохил буданд.
  
  Дрейк аз сатхи чашм хам шуд ва дид, ки ду марде вориди пулемётҳоро моҳирона, вале каме сустона нигоҳ медоштанд. Ҳаракатҳои онҳо пок буд, вале нағз.
  
  Масъалае нест.
  
  Дрейк дар сояҳо мунтазир буд, умедвор буд, ки сарбози пире, ки дар ӯ буд, ӯро ноумед намекунад.
  
  Ду нафар, гурухи пешка-дам даромаданд. Ин нишон дод, ки касе медонист, ки онҳо чӣ кор мекунанд. Стратегияи мукаммали Дрейк барои ин вазъият чандин сол пеш ба нақша гирифта шуда буд, вақте ки тафаккури сарбоз ҳанӯз қавӣ ва таҷрибавӣ буд ва ӯ ҳеҷ гоҳ маҷбур набуд, ки онро тағир диҳад. Акнун он дар шуури ӯ дигар шуд. Вақте ки мӯзаи сарбози аввал аз ошхона берун шуд, Дрейк онро гирифта, ба сӯи худ кашид ва сипас онро баргардонд. Дар баробари ин, ӯ ба сӯи ҳарифи худ қадам зада, дар гирду атроф чарх зад ва ба таври муассир таппончаро рабуда, дар паси мард қарор гирифт.
  
  Сарбози дуюмро ногаҳонӣ гирифт. Ҳамааш ҳамин буд. Дрейк бидуни таваққуфи миллисония тир холӣ кард, баъд гардонд ва аскари аввалро пеш аз он ки сарбози дуюм ба зону афтад, парронд.
  
  Бидавед! Суръат ҳоло ҳама чиз буд.
  
  Вай аз зинапоя боло давида, номи Бенро дод ва баъд аз китфаш тири автомат тир холй кард. Ӯ ба фурудгоҳ расида, боз дод зад ва баъд ба дари Бен давид. Он дарида. Бен дар либоси муштзании худ истода, телефони мобилӣ дар даст ва даҳшати ҳақиқӣ дар чеҳрааш навишта шудааст.
  
  "Парво нашав," Дрейк чашмак зад. "Ба ман бовар кунед. Ин кори дигари ман аст".
  
  Ба эътиқоди худ, Бен савол намедод. Дрейк бо тамоми кувва тамаркуз кард. Вай люки аслии хонаро ғайрифаъол кард ва сипас дар он ҳуҷра люки дуюмро насб кард. Баъд аз ин, ӯ дари хобро мустаҳкам кард. Ин душмани катъиро боздошта наметавонист, вале бешубҳа, ӯро суст мекард.
  
  Ин ҳама қисми нақша аст.
  
  Вай дарро махкам карда, боварӣ ҳосил кард, ки тахтаҳои дарунсохташуда ба чаҳорчӯбаи мустаҳкам мустаҳкам карда шудаанд ва баъд нардбонро ба болохона фуровард. Бен аввал тир холӣ кард, баъдтар Дрейк. Фазои ошёна калон ва қолинпӯш буд. Бен танҳо дар он ҷо истода, даҳонаш кушода буд. Ҷавонҳои калони фармоишӣ тамоми фазои девори шарқу ғарбро пур карда, аз дискҳо ва кассетаҳои кӯҳна пур шуданд.
  
  "Оё ин ҳама аз они шумост, Мат?"
  
  Дрейк ҷавоб надод. Ӯ ба назди як тӯдаи қуттиҳо рафт, ки дарро ба қадри кофӣ пинҳон карда буданд, ки аз он гузарад; даре, ки ба бом мебаромад.
  
  Дрейк қуттиро рӯи қолин гардонд. Борхалтаи пурбор, ки ба китфаш баста буд, афтид.
  
  "Матоъ?" Пичиррос зад Бен.
  
  Ӯ борхалтаро сила кард. "Ман онҳоро гирифтам."
  
  Вақте ки Бен холӣ ба назар мерасид, Дрейк фаҳмид, ки ӯ чӣ қадар тарсидааст. Вай фаҳмид, ки ба осонӣ ба он бачаи SAS бармегардад. "Матоъ. Телефонҳои мобилӣ. Пул. Паспортҳо. I-pad. Муайянкунӣ".
  
  Дар бораи таппонча ёдовар нашуд. Тирҳо. Корд...
  
  "Инро кӣ мекунад, Мат?"
  
  Аз поён садама ба амал омад. Душмани номаълуми онҳо дари хонаи хоби Бенро мекӯбад ва шояд ҳоло дарк кунад, ки онҳо Дрейкро нодида гирифтаанд.
  
  "Вақти рафтан аст".
  
  Бен бе ҳеҷ гуна изҳорот рӯй гардонд ва ба шаби шамолкаш хазида баромад. Дрейк аз паси ӯ рафт ва бори охир ба деворҳои бо дискҳо ва лентаҳо пӯшонидашуда нигариста, дарро кӯфт.
  
  Диққати одамонро ба худ наоварда, бомро то ҳадди имкон дуруст кард. Вай бо бахонаи монтажи чуйборхои нав рохи васеъи се футро васл намуд, ки тамоми дарозии бомашро мебурд. Мушкилот аз ҷониби ҳамсояаш хоҳад буд.
  
  Вакте ки онхо аз боми ноустувор гузаштанд, шамол бо ангуштони бесаброна онхоро кашид. Бен бодиққат қадам мезад, пойҳои урёнаш дар болои плитаҳои бетонӣ лағжид ва меларзид. Дрейк дасташро сахт нигоҳ дошт ва мехост, ки онҳо барои пайдо кардани кроссовкаҳои ӯ вақт дошта бошанд.
  
  Пас аз он шамоли сахт аз болои дудкаш вазида, ба рӯи Бен мураббаъ зад ва ӯро аз канори он пешпо хӯрд. Дрейк бо зӯрӣ дур шуд, фарёди дардро шунид, аммо чанголи худро суст накард. Пас аз як сония ӯ ба дӯсти худ даст зад.
  
  - Дур не, - пичиррос зад у. - Қариб омад, рафиқ.
  
  Дрейк медид, ки Бен ба ҳарос афтодааст. Нигохаш дар байни дари болохона ва канори бом, баъд ба суи бог ва пушт афтид. Ваҳм хислатҳои ӯро вайрон кард. Нафаскашиаш тез шуд; онҳо ҳеҷ гоҳ бо ин суръат кор намекарданд.
  
  Дрейк як нигоҳе ба дар андохт, ҷасорати худро ҷамъ кард ва ба он рӯй гардонд. Агар касе мегузашт, аввал ӯро медиданд. Вай аз китфҳои Бен гирифт ва бо нигоҳаш вохӯрд.
  
  "Бен, шумо бояд ба ман бовар кунед. Ба ман бовар кунед. Ман ваъда медиҳам, ки ман ба шумо дар ин ҳолат кӯмак мекунам."
  
  Чашмони Бен мутамарказ шуд ва ӯ сар ҷунбонд, то ҳол тарсид, вале ҷони худро ба дасти Дрейк гузошт. Вай ру гардонда бодиккат ба пеш кадам гузошт. Дрейк пай бурд, ки аз пояш хун мечакида, ба чоҳ мерезад. Аз боми хамсоя гузашта, ба гармхонааш фуромаданд ва ба замин лағжида рафтанд. Бен лағжид ва дар нимароҳ афтод, аммо Дрейк аввал дар он ҷо буд ва қисми зиёди афтодани худро болине кард.
  
  Он вақт онҳо дар замини мустаҳкам буданд. Дар ҳуҷраи дигар чароғ фурӯзон буд, аммо дар атроф касе набуд. Шояд онхо тири пулемётро шуниданд. Ман умедворам, ки полис дар роҳ аст.
  
  Дрейк Бенро сахт ба оғӯш кашид ва гуфт: "Маводи афсонавӣ. Кори хубро давом диҳед ва ман ба шумо чаҳорчӯбаи нави кӯҳнавардӣ медиҳам. Акнун биёед."
  
  Ин як шӯхӣ буд. Ҳар вақте, ки ба онҳо як чидани ман лозим мешуд, Бен ба Дрейк дар бораи синну солаш суханронӣ мекард ва Дрейк ҷавонии Бенро масхара мекард. Рақобати дӯстона.
  
  Бен хурӯш кард. "Дар он ҷо кӣ ҷаҳаннам аст?"
  
  Дрейк ба болохона ва дари махфии он нигарист. Аз он ҷо то ҳол касе чизе набаровардааст.
  
  "Германхо".
  
  "Ҳа? Мисли пули Олмон дар Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ дар болои дарёи Квай?"
  
  "Ман фикр мекунам, ки ин японҳо буданд. Ва не, ман фикр намекунам, ки ин ба Олмонҳои Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ монанд аст."
  
  Онхо аллакай дар паси боги хамсоя буданд. Онҳо аз чархуште гузаштанд ва аз қисмати деворе, ки Дрейк дар давоми яке аз ҷашнҳои солонаи Свифт сохта буд, фишурданд.
  
  Мо рост ба кучаи серодам меравем.
  
  Дар рӯ ба рӯи истгоҳи таксӣ.
  
  Дрейк бо одамкушӣ ба сӯи мошинҳои интизорӣ мерафт. Фикри аскарони у бори дигар худро нишон дод. Мисли Микки Рурк, мисли Кайли, мисли Ҳавайи Панҷ-О... Он танҳо бефаъол буд ва интизори вақти муносиб барои бозгашти бошукӯҳи худ буд.
  
  Ӯ мутмаин буд, ки ягона роҳи муҳофизати ҳардуи онҳо ин аст, ки аввал ба бади бад расид.
  
  
  СЕ
  
  
  
  ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ
  
  
  Самолёт ба Шарль де Голль хамон руз баъд аз соати 9 пагохй фуруд омад. Дрейк ва Бен бо чизе ҷуз ҷузвдон ва чанд ашё аз мундариҷаи аслии он фуруд омаданд. Онҳо либосҳои нав доштанд, телефонҳои мобилии нав омода буданд. I-pad ситонида шуд. Аксари пули нақд намерасид - он барои нақлиёт сарф шудааст. Ҳамин ки Дрейк ҳадафи худро муайян кард, силоҳ партофта шуд.
  
  Ҳангоми парвоз Дрейк Бенро дар бораи ҳама чизҳои олмонӣ ва викингҳо огоҳ кард ва аз ӯ хоҳиш кард, ки дар таҳқиқот кӯмак кунад. Шарҳи истеҳзоангези Бен ин буд: "Банг банг, ин дараҷаи ман аст."
  
  Дрейк ин муносибатро тасдиқ кард. Гриффинхо нашикананд, шукр.
  
  Онҳо аз фурудгоҳ дар зери борони сарди Париж рафтанд. Бен таксӣ ёфт ва китоби роҳнамоеро, ки харида буд, ба сӯи ӯ ишора кард. Вақте ки онҳо дар дохил буданд, ӯ гуфт: "Ум... Ру... Круа? Меҳмонхона дар рӯ ба рӯи Лувр?"
  
  Таксиро марде идора мекард, ки чеҳрааш нишон медод, ки ҳеҷ чиз ӯро намеҷунбонад. Меҳмонхона, вақте ки ӯ пас аз чил дақиқа омад, барои Париж ба таври тароватбахш ғайриоддӣ буд. Дар ин ҷо як фойе калон, лифтҳое, ки зиёда аз як нафарро ҷойгир карда метавонистанд ва якчанд долонҳои дорои ҳуҷраҳо буданд.
  
  Пеш аз он ки онҳо ворид шаванд, Дрейк банкоматро дар вестибюль истифода бурд, то пули боқимондаро бигирад - тақрибан панҷсад евро. Бен абрӯ бардошт, аммо Дрейк бо чашмак задан ӯро бовар кунонд. Ӯ медонист, ки дӯсти оқил чӣ фикр мекунад.
  
  Назорати электронӣ ва пайраҳаҳои пул.
  
  Вай барои як ҳуҷра бо корти кредитӣ пардохт кард ва сипас ҳуҷраро дар саросари кӯча бо пули нақд харид. Вақте ки онҳо ба болохона баромаданд, ҳарду ба утоқи "нақд" даромаданд ва Дрейк назоратро таъсис дод.
  
  "Ин имкони мост, ки бо як санг чанд паррандаро кушем" гуфт ӯ ва Бен ба ҳуҷра бо чашми танқидӣ нигоҳ мекард.
  
  "А?" - Ман пурсидам.
  
  "Мо мебинем, ки онҳо чӣ қадар хубанд. Агар онҳо ба зудӣ биёянд, ин хуб аст ва эҳтимол мушкил аст. Агар онҳо не, хуб, муҳим аст, ки донистани он низ. Ва шумо имкон доред, ки бозичаи наватонро кашед."
  
  Бен I-pad-ро даргиронд. "Оё ин воқеан имрӯз соати шаш мешавад?"
  
  "Ин як тахмини оқилона аст." Дрейк оҳ кашид. "Аммо ин ба чанд далеле, ки мо медонем, мувофиқат мекунад."
  
  "Ҳм, пас канор рав, Крусти..." Бен намоишкорона ангуштонашро шикофт. Боварии ӯ акнун дурахшид, ки ӯ ба ҷои наҷот ёфтан кӯмак мекард, аммо он вақт ӯ ҳеҷ гоҳ бачаи "амал" набуд. Баръакс, намуди шахсияте, ки бо ном ё лақаби ӯ муайян карда мешавад - аксаран Блейки - ҳеҷ гоҳ динамикӣ нест, ки сазовори ин насаб бошад.
  
  Дрейк ба воситаи сӯрохи чашм нигоҳ кард. "Чи кадар зиёд мешавад, - гу-рур кард у. "Шансҳои бештари мо доранд."
  
  Ин дер давом накард. Ҳангоме ки Бен ба I-pad-и худ ламс мекард, Дрейк дид, ки ним даҳҳо бачаҳои калон дар назди дари рӯ ба рӯи кӯча ҷамъ омадаанд. Қулф шикаста, ҳуҷра шикаста шуд. Баъди сӣ сония даста боз пайдо шуд, бо хашм ба атроф нигарист ва пароканда шуд.
  
  Дрейк даҳони худро фишурд.
  
  Бен гуфт. "Ин воқеан ҷолиб аст, Мат. Гумон меравад, ки воқеан нӯҳ пораи боқимондаҳои Один дар саросари ҷаҳон парокандаанд. Сипар дигар асту асп дигар. Ман инро ҳеҷ гоҳ намедонистам. "
  
  Дрейк ӯро базӯр шунид. Вай майнаашро вайрон кард. Дар ин ҷо онҳо мушкилот доштанд.
  
  Ӯ чизе нагуфта, аз дар дур шуд ва ба телефони ҳамроҳаш рақам зад. Кариб дархол ба занг чавоб дода шуд.
  
  - Бале?
  
  "Ин Дрейк аст."
  
  "Ман ҳайронам. Муддати дароз набинем, рафиқ".
  
  "Медонам".
  
  "Ман ҳамеша медонистам, ки шумо занг мезанед."
  
  "На он чизе ки шумо фикр мекунед, Уэллс. Ба ман чизе лозим аст."
  
  "Албатта медонед. Дар бораи Май ба ман нақл кунед".
  
  Лаънат, Уэллс ӯро бо чизе озмоиш мекард, ки танҳо ӯ медонист. Мушкилот дар он буд, ки Май алангаи пешинаи онҳо дар Таиланд, пеш аз издивоҷаш бо Элисон буд - ва ҳатто ба Бен лозим набуд, ки ин ҷузъиёти ифлосро бишнавад.
  
  "Номи миёна Ширан аст. Ҷойгиршавӣ - Пхукет. Навъи - hmm... экзотикӣ..."
  
  Гӯшҳои Бен чакид. Дрейк онро бо забони баданаш чунон равшан хонд, ки дурӯғи сиёсатмадорро хонда метавонист. Даҳони кушода нишонае буд...
  
  Дрейк хандаро дар овози Уэллс қариб мешунавад. "Экзотик? Оё ин беҳтарин коре, ки шумо карда метавонед?"
  
  "Дар айни замон, ҳа."
  
  "Оё дар он ҷо касе ҳаст?"
  
  "Дар ҳақиқат маъқул".
  
  "Гуфт. Хуб, рафиқ, чӣ мехоҳӣ?"
  
  "Ба ман ҳақиқат лозим аст, Уэллс. Ба ман иттилооти хом лозим аст, ки дар ахбор ва интернет манъ аст. Он сипари Один дуздида шуд. Дар бораи немисхое, ки онро дуздидаанд. Махсусан немисхо. Маълумоти воқеии SAS. Ман бояд бидонам, ки воқеан чӣ рӯй дода истодааст, рафиқ, на фош шудани омма."
  
  "Оё шумо дар мушкилӣ ҳастед?"
  
  "Азим." Шумо ба фармондеҳи худ дурӯғ намегӯед, собиқ ё не.
  
  "Кӯмак лозим аст?"
  
  "Ҳоло не".
  
  "Шумо дасти худро ба даст овардед, Дрейк. Танҳо калимаро бигӯед ва SAS аз они шумост."
  
  "Ман мекунам".
  
  "Хуб. Ба ман каме деҳ. Ва дар омади гап, оё шумо то ҳол ба худ мегӯед, ки шумо танҳо SAS-и кӯҳна будед? "
  
  Дрейк дудилагӣ кард. Истилоҳи "SAS-и кӯҳнаи хуб" набояд ҳатто вуҷуд дошта бошад. "Ин як истилоҳи қобили тавзеҳ аст, ҳамааш ҳамин аст."
  
  Дрейк аз худ рафт. Аз фармондеҳи собиқаш кӯмак пурсидан осон набуд, аммо бехатарии Бен ҳама ҳисси ифтихорро аз байн бурд. Ӯ сӯрохи чашмро бори дигар аз назар гузаронд, долони холӣ дид ва сипас роҳ рафта, дар паҳлӯи Бен нишаст.
  
  "Шумо нӯҳ қисми Один мегӯед? Ин чӣ маъно дорад?
  
  Бен зуд саҳифаи Facebook-и гурӯҳи худро тарк карда гуфт, ки онҳо ду дархости дӯстии нав доранд, ки шумораи умумии онҳо ба ҳабдаҳ мерасад.
  
  Ӯ як лаҳза Дрейкро омӯхт. "Пас, шумо собиқ капитани SAS ва мухлиси навор ҳастед. Аҷиб аст, рафиқ, агар ба гуфтани ман зид набошед".
  
  "Тамаркуз, Бен. Шумо чӣ доред?"
  
  "Хуб... Ман аз паи ин нӯҳ қисми Один меравам.. Чунин ба назар мерасад, ки нӯҳ рақами махсус дар мифологияи Norse аст. Яке худро дар болои чизе, ки дарахти ҷаҳон номида мешавад, маслуб карда буд, нӯҳ рӯзу нӯҳ шаб рӯза дошт, бо найза дар паҳлӯяш мисли Исои Масеҳ ва солҳои зиёд пеш аз Исо. Ин як чизи воқеӣ аст, Мат. Олимони воқеӣ онро феҳрист кардаанд. Ин ҳатто шояд ҳикояе бошад, ки ба достони Исои Масеҳ илҳом бахшидааст. Нӯҳ қисмати Один вуҷуд дорад. Найза порчаи сеюм аст ва ба дарахти ҷаҳон пайваст аст, гарчанде ки ман дар бораи ҷойгиршавии он чизе наёфтам. Ҷойгоҳи афсонавии дарахт дар Шветсия аст. Ҷое бо номи Апсалла".
  
  "Суръат кунед, суст шавед. Оё дар бораи сипари Один ё аспи ӯ чизе гуфта мешавад?
  
  Бен китф дархам кашид. "Танҳо он Сипар яке аз бузургтарин бозёфтҳои бостоншиносии ҳама давру замон буд. Ва дар канори он калимаҳо вуҷуд доранд: Биҳишт ва дӯзах танҳо ҷаҳолати муваққатӣ аст. Ин рӯҳи намиранда аст, ки ба рост ё нодуруст такя мекунад. Равшан аст, ки ин лаънати Один аст, аммо касе дар хотираи зинда ҳеҷ гоҳ натавонистааст бифаҳмад, ки он чӣ ҳадаф дорад."
  
  "Шояд ин яке аз он лаънатҳоест, ки шумо бояд дар он ҷо бошед" табассум кард Дрейк.
  
  Бен ба ӯ эътибор надод. "Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки Асп ҳайкал аст. Дар ҳоли ҳозир дар Ню Йорк муҷассамаи дигаре бо номи "Гургҳои Один" ба намоиш гузошта шудааст."
  
  "Гургҳои ӯ? Ҳозир?" Майнаи Дрейк ба пухтан шурӯъ мекард.
  
  "Вай ду гургро ба чанг савор кард. Аён аст."
  
  Дрейк абрӯ зад. "Оё ҳама нӯҳ қисм ҳисоб карда мешаванд?"
  
  Бен сарашро ҷунбонд. "Чанде гум шудаанд, аммо..."
  
  Дрейк таваққуф кард. "Чӣ?" - Ман пурсидам.
  
  "Хуб, ин беақл садо медиҳад, аммо дар ин ҷо пораҳои афсона вуҷуд доранд, ки шакл мегиранд. Чизе дар бораи ҳама пораҳои Один ҷамъ омада, як аксуламали занҷирро оғоз мекунад, ки ба охири ҷаҳон оварда мерасонад. "
  
  "Маводи стандартӣ" гуфт Дрейк. "Ҳамаи ин худоёни қадим як навъ афсонаи "охири дунё" доранд, ки бо онҳо алоқаманданд."
  
  Бен сар ҷунбонд ва ба соаташ нигарист. "Дуруст. Нигоҳ кунед. Мо, ҷодугарони интернет ба ғизо ниёз дорем," як лаҳза фикр кард ӯ. "Ва ман фикр мекунам, ки ман эҳсос мекунам, ки сурудҳои нав аз гурӯҳ ба зудӣ меоянд. Круассанҳо ва Бри барои хӯроки нисфирӯзӣ?
  
  "Вақте ки дар Париж ..."
  
  Дрейк дарро як тарқиш кушода, ба атроф нигарист ва баъд ишора кард, ки Бен берун шавад. Вай дар чехраи дусташ табассумро дид, вале дар чашмонаш шиддати мудхишро низ хонд. Бен онро хуб пинҳон кард, аммо ӯ сахт ғарқ шуд.
  
  Дрейк ба ҳуҷра баргашт ва ҳама чизҳои худро дар халта гузошт. Вақте ки ӯ камарбанди вазнинро ба даст овард, ӯ шунид, ки Бен салом гуфт ва ҳис кард, ки дилаш танҳо бори дуюм дар ҳаёташ аз тарс бозист.
  
  Аввал ин буд, ки вақте Элисон ӯро тарк кард ва бо ишора ба ин фарқияти оштинопазир - шумо бештар аз як лагери лаънатӣ сарбоз ҳастед.
  
  Он шаб. Чун борони бепоён чашмонашро аз ашк пур кард, мисли пештара.
  
  Вай ба тарафи дар давид, ки ҳар як мушакҳои баданаш таранг ва омода буданд, пас дид, ки дар долон зану шавҳари солхӯрдаеро дид.
  
  Ва Бен даҳшати мутлақеро пай бурд, ки чашмони Дрейкро пур кард, пеш аз он ки сарбози собиқ имкони пинҳон кардани онро пайдо кунад. Хатои беақл.
  
  "Парво нашав". гуфт Бен бо табассуми саманд. "Ман хубам".
  
  Дрейк нафаси ларзон гирифт ва онҳоро аз зинапоя поён бурд, ҳамеша посбон. Вай вестибюльро аз назар гузаронд, ягон тахдид надид ва ба куча баромад.
  
  Наздиктарин тарабхона дар куҷо буд? У тахмин карда, ба суи Лувр равон шуд.
  
  
  * * *
  
  
  Марди фарбех аз Мюнхен бо махорати нейрохирург дархол онхоро дид. Вай шабоҳати аксбардории худро санҷид ва дар давоми ду зарбаи дил Йоркширмани хубсохта, қобилиятнок ва дӯсти дарозмӯй ва аблаҳи ӯро шинохт ва онҳоро дар чорчӯба маҳкам кард.
  
  Вай мавқеъашро дигар кард, на нуқтаи баланд ва на пораҳои сафедеро, ки узвҳои гӯшти ӯро кофтаанд, дӯст намедошт.
  
  Вай ба микрофони китф пичиррос зад: "Ман онҳоро аз ришта нигоҳ медорам."
  
  Ҷавоб ба таври ҳайратангез фаврӣ буд. "Ҳозир онҳоро бикушед."
  
  
  ЧОР
  
  
  
  ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ
  
  
  Се тир пай дар пай парронда шуд.
  
  Тири аввал аз чаҳорчӯбаи дари филизӣ дар паҳлӯи сари Дрейк афтид ва сипас дар кӯча канда шуд ва ба дасти зани солхӯрда бархӯрд. Вай каҷ карда афтода, дар шакли аломати савол ба ҳаво хун мепошид.
  
  Зарбаи дуюм мӯи сари Бенро ба по кард.
  
  Сеюм ба бетон бархӯрд, ки ӯ як сония истода буд, пас аз он ки Дрейк тақрибан аз камараш гирифт. Тир аз сангфарш бархӯрда, тирезаи меҳмонхонаро аз паси онҳо шикаст.
  
  Дрейк ғелонда, Бенро аз паси як қатор мошинҳои дар таваққуф гузошташуда дағалона қадам зад. "Ман туро дорам". Вай бо хашм пичиррос зад. "Танҳо идома диҳед." Хамза шуда, ӯ таваккал кард, ки аз тирезаи мошин ба берун нигарад ва ҳангоми шикастани тиреза ҳаракат дар бом дид.
  
  "Тирпарронии зишт!" Аксенти Йоркшир ва жаргонҳои артиши ӯ бо зиёд шудани адреналин овози ӯро баландтар карданд. Вай майдонро скан кард. Мардуми осоишта давида, дод мезаданд ва ҳар гуна парешонро ба вуҷуд меоварданд, аммо мушкил дар он буд, ки тирандоз дар куҷо будани онҳоро аниқ медонист.
  
  Ва ӯ танҳо нахоҳад буд.
  
  Ҳатто ҳоло, Дрейк се бачаеро, ки қаблан ҳангоми қуфлкунӣ дида буданд, шинохт, ки аз Мондео торик баромада, ҳадафмандона ба сӯи онҳо мерафтанд.
  
  "Вақти ҳаракат кардан."
  
  Дрейк онҳоро дар ду мошин ба ҷое бурд, ки ӯ аллакай мушоҳида карда буд, ки зани ҷавон дар мошинаш гиря мекунад. Вай ба ҳайрат афтод, ки ӯ дари вайро як тарқиш кушод ва аз дидани ифодаи тарсончакаш зуд гунаҳкорӣ ҳис кард.
  
  Вай дар чеҳрааш як ифодаи бепарворо нигоҳ дошт. "Барун."
  
  То ҳол тирпарронӣ нашудааст. Зан хазида баромада, аз тарси ях кардани мушакҳояш ва ба плитаҳои мурда табдил додани онҳо метарсид. Бен лағжид ва вазни баданашро то ҳадди имкон кам нигоҳ дошт. Дрейк аз паси ӯ шитофт ва сипас калидро гардонд.
  
  Нафас гирифта, мошинро ба ақиб гузошт ва баъд аз таваққуфгоҳ ба пеш баромад. Аз паси онхо каучук дар сари рох ме-шуд.
  
  Бен фарёд зад: "Руе Ришелье!"
  
  Дрейк ба ақиб рафт ва мунтазири тир шуд, садои металлиро ҳангоми аз муҳаррик берун баромадан шунид ва сипас газро пахш кард. Онҳо дар роҳи пиёдагард аз назди дуздони ҳайратзада гузашта, диданд, ки онҳо шитобон ба мошинашон бармегарданд.
  
  Дрейк чархро ба тарафи рост, баъд ба чап ва боз ба чап гардонд.
  
  "Ру Сен-Оноре." Бен фарёд зад ва гарданашро чак карда номи роҳро бубинад.
  
  Онхо ба харакати наклиёт хамрох шуданд. Дрейк ҳарчи зудтар мешитобад ва мошинро бофта, ки ба завқи ӯ, Мини Купер табдил ёфт, дар кӯчаву хиёбонҳо баромад ва ба манзараи ақиб нигоҳ мекард.
  
  Тирандози болои бом кайҳо нопадид шуда буд, аммо Мондео дар он ҷо баргашт, на он қадар дур.
  
  Вай ба рост ва баъд боз ба рост гашт, дар чароғҳои светофор бахт бахт. Осорхонаи Лувр, ки аз тарафи чап гирифта шудааст. Фоидае набуд: роххо хеле серодам, чарогаки светофор хеле зуд-зуд ба кор медаромад. Онҳо бояд аз маркази Париж дур шаванд.
  
  "Ру Де Риволи!"
  
  Дрейк ба Бен сахт чашмонаш кашид. "Чаро шумо ҳамеша номи кӯчаҳоро фарёд мезанед?"
  
  Бен ба ӯ нигоҳ кард. "Ман намедонам! Онҳо... дар телевизион нишон медиҳанд! Ин кӯмак мекунад?"
  
  
  * * *
  
  
  - Не! - аз садои гурриши двигатель чавоб дод у вакте ки бо рохи пур-лагуш аз кучаи де-Риволи дуртар мегашт.
  
  Тир аз ботинка канда шуд. Дрейк як раҳгузареро дид, ки дар азоб афтода буд. Бад буд; ҷиддӣ буд. Ин одамон мутакаббир ва тавоно буданд, ки парвое надоранд, ки ба кӣ ранҷ мекашанд ва баръало метавонистанд бо оқибатҳои он зиндагӣ кунанд.
  
  Чаро нӯҳ қисми Один барои онҳо ин қадар муҳим буданд?
  
  Тирҳо ба бетон ва металл ворид шуда, дар атрофи Мини нақш гузоштанд.
  
  Дар ҳамин вақт телефони мобилии Бен занг зад. Вай барои аз киса баровардани он як манёври мураккаби печонидани китфро ичро кард. - Модар?
  
  "Эй Худоё!" Дрейк оромона лаънат кард.
  
  "Ман хубам, та. Шумо? Мисли падар?"
  
  Mondeo ба қуттии Мини роҳ ёфт. Чароғҳои нобиноён манзараро аз қафо бо чеҳраи се немиси масхарабоз пур мекарданд. Занҳо онро дӯст медоштанд.
  
  Бен сар ҷунбонд. "Ва хоҳари хурдӣ?"
  
  Дрейк тамошо кард, ки немисҳо бо ҳаяҷони девонавор бо силоҳи худ ба панели асбобҳо зарба заданд.
  
  "Не. Ҳеҷ чизи махсус. Ум... ин чӣ садо? Ӯ таваққуф кард. "Оҳ ... Xbox."
  
  Дрейк газро ба фарш зер кард. Мотор зуд чавоб дод. Шинахо хатто бо суръати шаст мил дар як соат садо медоданд.
  
  Тири навбатй тирезаи акибро шикаст. Бен мунтазири даъват ба майдони кӯҳнавардӣ фуромад. Дрейк ба худ як лаҳза баҳо дод ва баъд Мини-ро ба пиёдагардҳои холӣ дар назди қатори тӯлонии мошинҳои таваққуфшуда равона кард.
  
  Мусофирон дар Мондео беэҳтиётона тир мепарронданд, ки тирҳо ба тирезаҳои мошинҳои таваққуфшуда зада, ба Мини бархӯрда, аз он бармехӯрданд. Дар давоми чанд сония вай тормозро пахш кард, бо чир-чиррос чарх зад, мошини хурдакакро 180 дарача партофт ва баъд бо рохи омадаашон акиб рафт.
  
  Барои мусофирони Мондео сонияҳои қиматбаҳо лозим шуд, то дарк кунанд, ки чӣ рӯй додааст. Гардиши 180-дараҷа беэҳтиёт ва хатарнок буд ва ду мошини дар таваққуф қарордоштаро бо зарбаи даҳшатбор берун овард. Куҷо буданд полис ба номи ҳама чизи муқаддас?
  
  Акнун дигар интихоб нест. Дрейк ба қадри имкон дар гӯшаҳои зиёде давр зад. "Тайёр бош, Бен. Мо медавидем."
  
  Агар Бен он ҷо намебуд, ӯ истода меистод ва меҷангид, аммо амнияти дӯсташ авлавият дошт. Ва гум шудан ҳоло як иқдоми оқилона буд.
  
  - Хуб модарҷон, баъд вомехӯрем. Бен телефони мобилиашро пушид ва китф кашид. "Падару модар".
  
  Дрейк Мини-ро боз ба канори канор кашид ва ногаҳон дар нимароҳ дар болои газони маникюршуда тормоз кард. Пеш аз он ки мошин истад, онҳо дарҳоро васеъ кушода, ба берун парида, ба сӯи кӯчаҳои ҳамсоя равон шуданд. Онҳо пеш аз пайдо шудани Мондео бо париҷиёни ватанӣ омехта шуданд.
  
  Ба Бен тавонист чизеро хитоб кунад ва ба Дрейк чашмак зад. "Қаҳрамони ман".
  
  
  * * *
  
  
  Онҳо дар интернет-кафеи хурде дар паҳлӯи ҷое бо номи Бар Гарри Ню-Йорк пинҳон шуданд. Ин барои Дрейк оқилонатарин иқдом буд. Ноаён ва арзон, он ҷое буд, ки онҳо метавонистанд таҳқиқоти худро идома диҳанд ва қарор кунанд, ки дар мавриди ҳамлаи наздик ба Лувр чӣ кор кунанд, бидуни ташвиш ва таваққуф.
  
  Дрейк маффинҳо ва қаҳва омода кард, вақте ки Бен ворид шуд. Дрейк то ҳол ягон осебе надидааст, аммо ӯ тахмин кард, ки Бен бояд каме хавотир бошад. Сарбозе, ки дар ӯ буд, намедонист, ки бо ӯ чӣ гуна рафтор кунад. Дӯст медонист, ки онҳо бояд сӯҳбат кунанд. Аз ин рӯ, ӯ хӯроку нӯшокиро ба тарафи ҷавон тела дода, ба як кабинаи бароҳат нишаст ва нигоҳашро нигоҳ дошт.
  
  "Шумо бо ин ҳама ғазаб чӣ кор доред?"
  
  "Ман намедонам". Бен рост гуфт. "Ман ҳоло вақт надоштам, ки онро дарк кунам."
  
  Дрейк сар ҷунбонд. "Ин хуб аст. Хуб, вақте ки шумо ин корро мекунед..." ӯ ба компютер ишора кард. - Ту чй дорй?
  
  "Ман ба ҳамон вебсайте, ки қаблан буд, баргаштам. Бозёфти аҷиби археологӣ... нӯҳ порча... яда, яда, яда... оҳ бале - ман дар бораи назарияи тавтиъаи аҷиби "охири дунё"-и Один хонда будам."
  
  "Ва ман гуфтам ..."
  
  "Ин беақл буд. Аммо ҳатман нест, Мат. Инро гӯш кунед. Тавре гуфтам, ривояте ҳаст ва он ба бисёр забонҳо тарҷума шудааст. На танҳо дар Скандинавия. Ин хеле универсалӣ ба назар мерасад, ки барои деҳқононе, ки ин гуна чизро меомӯзанд, хеле ғайриоддӣ аст. Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки агар нӯҳ пораи Один боре дар вақти Рагнарок ҷамъ карда шаванд, онҳо ба сӯи қабри худоён роҳ мекушоянд. Ва агар ин қабр ягон вақт таҳқир карда шавад ... хуб, кибрит ва ҳама ҷаҳаннам кушодашуда танҳо ибтидои мушкилоти мост. Аҳамият диҳед, ки ман Худоро гуфтам? "
  
  Дрейк абрӯ зад. "Не. Чӣ гуна метавонад дар ин ҷо қабри худоён бошад? Онҳо ҳеҷ гоҳ вуҷуд надоштанд, Рагнарок ҳеҷ гоҳ вуҷуд надошт. Ин танҳо як макони Норвегия барои Ҳармиҷидӯн буд".
  
  "Маҳз. Ва агар он воқеан вуҷуд дошта бошад-чӣ?"
  
  "Пас, арзиши бозёфтро чунин тасаввур кунед."
  
  "Қабри Худо? Он аз ҳама чиз болотар хоҳад буд. Атлантида. Камелот. Адан. Онҳо дар муқоиса бо ин ҳеҷ чиз хоҳанд буд. Пас шумо мегӯед, ки Сипари Один танҳо ибтидо аст?"
  
  Бен болои маффинашро газид. "Ба гумонам, мо мебинем. Ҳашт порча барои рафтан лозим аст, пас, агар онҳо нопадид шаванд, - таваққуф кард ӯ. "Шумо медонед, Карин мағзи оила аст ва хоҳар мехоҳад ин ҳама ғамгиниҳои интернетиро бифаҳмад. Ҳама пора-пора аст."
  
  "Бен, ман худро гунаҳкор ҳис мекунам, ки ба шумо дахл дорад. Ва ман ваъда медиҳам, ки ба ту чизе нахоҳад шуд, аммо ман ҳеҷ каси дигарро ба ин кор ҷалб карда наметавонам. Дрейк абрӯ зад. "Ман ҳайронам, ки чаро немисҳои лаънатӣ ҳоло ин корро карданд. Шубҳае нест, ки ҳашт қисми дигар барои муддате вуҷуд доштанд."
  
  "Камтар монандӣ бо футбол. Ва онҳо доранд. Шояд дар бораи Сипар чизи махсусе буд? Чизе дар бораи он ҳама чизи дигарро арзишманд гардонд."
  
  Дрейк гирифтани аксҳои наздики Силдро ба ёд овард, аммо онҳо метавонанд ин тафтишотро барои дертар боздоштанд. Вай экранро ламс кард. "Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки муҷассамаи аспи Один дар як киштии дарозии викинг пайдо шудааст, ки воқеан намоишгоҳи асосии Лувр аст. Аксарият ҳангоми сайругашт аз Лувр ҳатто ба худи ҳайкали асп аҳамият намедиҳанд."
  
  "Киштии дароз", - бо овози баланд хонд Бен. "Ин як сирре аст - он аз чӯбҳое сохта шудааст, ки аз таърихи маълуми Викингҳо пештар буданд."
  
  "Айнан мисли Сипар" хитоб кард Дрейк.
  
  "Дар Дания ёфт шуд", - хонда дод Бен. "Ва инҷо бубинед," ӯ ба экран ишора кард, "ин ба қисматҳои дигари Один, ки ман қаблан зикр кардам, тамаркуз мекунад? Гургҳо дар Ню Йорк ҳастанд ва беҳтарин тахмин ин аст, ки Найза дар Упсалаи Шветсия аст, ки ҳангоми аз дарахти Ҷаҳонӣ фаромадани Один аз бадани Один афтодааст."
  
  "Пас, ин панҷ аст." Дрейк ба курсии бароҳати худ такя карда, аз қаҳваи худ як нӯшоба гирифт. Дар гирду атрофи онҳо, интернет-кафе бо фаъолияти паст садо медод. Роҳравҳои берун аз одамон пур буданд, ки роҳи худро дар тӯли ҳаёт мегузаронданд.
  
  Бен бо даҳони пӯлод таваллуд шудааст ва нисфи қаҳваи гармашро дар як луқма менӯшид. "Ин ҷо чизи дигаре ҳаст" гуфт ӯ. "Худоё, ман намедонам. Ин мураккаб ба назар мерасад. Дар бораи чизе бо номи Волва. Seer чӣ маъно дорад? "
  
  "Шояд онҳо мошинро ба номи ӯ гузоштаанд."
  
  "Хандовар. Не, ба назар чунин мерасад, ки Один як велваи махсус дошт. Интизор шавед, ин метавонад каме вақт гирад.
  
  Дрейк чунон банд буд, ки таваҷҷуҳи худро байни Бен, компютер, ҷараёни иттилоот ва пиёдагардҳои серодам дар берун гузаронад, ки вай наздик шудани занро пай набурд, то он даме, ки вай дар паҳлӯи мизи онҳо истода буд.
  
  Пеш аз он ки ӯ ҳаракат кунад, вай дасташро бардошт.
  
  Вай бо лаҳҷаи амрикоӣ гуфт: "Аз ҷой набаред, писарон". "Мо бояд сӯҳбат кунем".
  
  
  ПАНЧ
  
  
  
  ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ
  
  
  Кеннеди Мур чанд вақт барои баҳодиҳии ҷуфти ҳамсарон сарф кард.
  
  Дар аввал вай фикр мекард, ки ин безарар аст. Пас аз чанде, пас аз та®лили бадани  авон тарсончак, вале «атъият ва рафтори ®ушёрии дугонаи калонсол ба хулосае омад, ки мушкилот, вазъият ва иблис ®ардуро ба сегонаи хатари нопок кашидааст.
  
  Вай дар ин ҷо корманди полис набуд. Аммо вай полис дар Ню Йорк буд ва калон шудан дар ин ҷазираи нисбатан хурд бо манораҳои бетонии он осон набуд. Пеш аз он ки шумо медонистед, ки сарнавишти шумо шудан ба NYPD аст, шумо чашми полис доштед. Баъдтар шумо сайқал додед ва аз нав ҳисоб кардед, аммо ҳамеша он чашмҳо доштед. Он намуди сахт, ҳисобкунанда.
  
  Хатто дар отпуск хам бо алам фикр мекард вай.
  
  Пас аз як соати қаҳва нӯшидан ва бемақсад сайру сайру саёҳат кардан, вай худро дастгир карда натавонист. Вай шояд дар рухсатӣ буд, ки барои ӯ беҳтар аз таътили маҷбурӣ садо медод, аммо ин маънои онро надорад, ки полис дар вай зудтар аз фазилати худ даст кашид, ки бритониёӣ дар шаби аввали худ дар Вегас аз фазилати худ даст кашид.
  
  Вай ба суи мизи онҳо нишаст. Таътили маҷбурӣ, боз фикр мекард вай. Ин мансаби барҷастаи ӯро дар NYPD ба дурнамо гузошт.
  
  Бачаи калонсол зуд ба вай баҳо дода, мавҷгири худро боло бурд. Вай ӯро зудтар арзёбӣ кард, ки як пиёдагарди баҳрии ИМА фоҳишахонаи Бангкокро баҳо медиҳад.
  
  "Нахезед, писарон, - гуфт вай беэътиборона. "Мо бояд сӯҳбат кунем".
  
  "Амрикоӣ?" - гуфт бачаи калонсол бо ишораи тааччуб. "Ту чӣ мехоҳӣ?"
  
  Вай ба вай эътибор надод. - Хуб ҳастӣ, кӯдакам? Вай сипари худро дурахшид. "Ман полис ҳастам. Акнун шумо бо ман ростқавл хоҳед буд".
  
  Ҷавони калонсол дарҳол клик кард ва бо сабук табассум кард, ки аҷиб буд. Дигаре бо парешонӣ чашмак зад.
  
  "А?" - Ман пурсидам.
  
  Корманди полис дар Кеннеди ин масъаларо пахш кард. "Шумо бо ихтиёри худ дар ин ҷо ҳастед?" Он чизе, ки вай метавонад дар бораи наздик шудан ба онҳо фикр мекард.
  
  Ҷавон ғамгин менамуд. "Хуб, тамошои манзараҳо хуб аст, аммо ҷинси дағалона он қадар шавқовар нест."
  
  Ҷавони калонсол ба таври ҳайратангез миннатдор менамуд. "Ба ман бовар кунед. Дар ин ҷо ягон мушкилот вуҷуд надорад. Боиси хушнудист, ки бархе аз мақомоти ҳифзи ҳуқуқ то ҳол ин корро эҳтиром мекунанд. Ман Мэтт Дрейк ҳастам."
  
  Вай дасташро дароз кард.
  
  Кеннеди инро ба эътибор нагирифта, хануз боварй хосил накардааст. Ақли вай ба ин ибора банд буд, то ҳол ба кор эҳтиром дошт ва моҳи гузашта ҳаракат кард. Онҳо дар ҷое, ки ҳамеша меистоданд, бозистоданд. Дар Калеб. Бар қурбониёни бераҳмии худ. Барои бечунучаро озод кардани у.
  
  Агар танхо.
  
  "Хуб... ташаккур, ба гумонам."
  
  "Пас, шумо полис аз Ню Йорк ҳастед? " Ҷавон ин нозукиро бо абрӯвони баланде, ки ба сӯи марди калонсол нигаронида буд, пурра кард.
  
  "Макри лаънатй". Мэтт Дрейк сабук хандид. Вай ба назар боваринок менамуд ва гарчанде ки дар осуда нишаста буд, Кеннеди метавонист бигӯяд, ки салоҳияти дар як сония вокуниш нишон диҳад. Ва он ки ӯ пайваста атрофашро аз назар мегузаронид, ӯро дар бораи полис фикр мекард. Ё артиш.
  
  Вай сар ҷунбонд ва фикр мекард, ки оё бояд худро ба нишаст даъват кунад.
  
  Дрейк ба курсии холӣ ишора карда, дар ҳоле ки ба ӯ баромади равшан гузошт. "Ва низ хушмуомила. Ман шунидам, ки сокинони Ню-Йорк эътимоди бештар дар ҷаҳон буданд."
  
  "Мат!" Ҷавон абрӯ бардошт.
  
  "Агар шумо бо эътимоди аз ҳад зиёд худхоҳ ва мағрурро дар назар доред, ман ҳам инро шунидаам." Кеннеди худро каме нороҳат ҳис карда, ба кабина даромад. "Баъд ман ба Париж омадам ва бо фаронсавӣ вохӯрдам."
  
  - Дар таътил?
  
  "Ин ҳамон чизест, ки онҳо ба ман гуфтанд."
  
  Бача исрор накард, боз дасташро дароз кард. "Ман то ҳол Мэтт Дрейк ҳастам. Ва ин манзили ман аст, Бен."
  
  "Салом, ман Кеннеди ҳастам. Ман шунидам, ки шумо чӣ мегӯед, ақаллан сарлавҳаҳо, ман метарсам. Ин чизест, ки маро ба ҳайрат овард. Ва дар бораи Гургҳо дар Ню Йорк чӣ гуфтан мумкин аст? Вай ба Бен таклид карда, абрувони худро боло кард.
  
  "Як". Дрейк ӯро бодиққат омӯхт ва мунтазири вокуниш шуд. "Оё шумо дар бораи ӯ чизе медонед?"
  
  "Вай падари Тор буд, ҳамин тавр не? Шумо медонед, ки дар комиксҳои Marvel."
  
  "Ӯ дар ҳама хабарҳо аст." Бен ба сари компютер ишора кард.
  
  "Ман кӯшиш мекардам, ки вақтҳои охир аз сарлавҳаҳо дур намоям." Суханони Кеннеди зуд, пуршиддат аз дарду ноумедй баромад. Пеш аз он ки вай идома дод, лаҳзае гузашт. "Пас, на он қадар зиёд. Танҳо басанда."
  
  "Чунин ба назар мерасад, ки шумо чанд нафаре сохтаед."
  
  "Барои касби ман беш аз хуб аст." Вай баргашт ва баъд аз тирезаҳои чиркини қаҳвахона ба кӯча нигоҳ кард.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк ба нигоҳи вай пайравӣ карда, фикр мекард, ки оё вай бояд ӯро тела диҳад ва чашмонаш ба чашмони яке аз дуздони қаблӣ, ки аз шиша менигарист, дучор омад.
  
  "Шоҳ. Ин бачаҳо нисбат ба як маркази тамоси Ҳиндустон устувортаранд. "
  
  Вақте ки Дрейк кӯчид, чеҳраи ин бача бо эътироф равшан шуд, аммо ҳоло Дрейк қарор кард, ки ба ӯ дигар шӯҳрат кардан лозим нест. Дастпӯшҳо воқеан хомӯш буданд ва капитани SAS баргашт. Вай зуд харакат карда, яке аз стулхоро гирифту бо зарбаи сахт онро аз тиреза ба берун партофт. Немис мисли гушти мурда ба болои сангфарш афтода, баргашт.
  
  Дрейк Бенро як тараф нишон дод. "Бо мо биёед ё не", - гуфт у ба Кеннеди хангоми давиданаш. "Аммо аз роҳи ман дур шавед."
  
  Вай зуд ба назди дар рафт, онро кушод ва мабодо тирпарронй шавад, бозистод. Парижиён ба хайрат афтода дар атроф истода буданд. Сайёҳон ба ҳар тараф гурехтанд. Дрейк ба кӯча нигоҳи ҷустуҷӯй кард.
  
  "Худкушӣ". Ӯ баргашт.
  
  "Дар пушт". Вай китфи Бенро сила кард ва онҳо ба сӯи пешхона рафтанд. Кеннеди ҳанӯз ҳаракат накарда буд, аммо барои фаҳмидани он ки ин одамон воқеан дар мушкилӣ қарор доранд, тафаккури таҳлилии афсари полисро талаб намекард.
  
  "Ман туро мепӯшам."
  
  Дрейк аз назди фурӯшандаи ҳаросон гузашта, ба долони торик, ки бо қуттиҳои қаҳва, қанд ва чӯбчаҳо пӯшонида шуда буд, гузашт. Дар охир гурехи сухтор мавчуд буд. Дрейк ба сутун бархӯрд ва сипас эҳтиёткорона ба берун нигарист. Офтоби нисфирузй чашмонамро сухт, аммо сохил соф буд. Ин барои ӯ маънои онро дошт, ки дар ҷое танҳо як душман вуҷуд дорад.
  
  Дрейк ба дигарон ишора кард, ки мунтазир шаванд, сипас ҳадафмандона ба тарафи немиси интизорӣ равон шуд. Вай аз зарбаи одам гурехта нашу-да, онро канда накарда, сахт ба плекси офтобй бурд. Тааччуб дар чехраи хариф уро дархол шод гардонд.
  
  "Пуссиҳо ба плексус нигаронида шудаанд." Пичиррос зад у. Таҷриба ба ӯ таълим дода буд, ки марди ботаҷриба ба яке аз нуқтаҳои фишори ошкори бадан зарба мезанад ва барои таъсир таваққуф мекунад, аз ин рӯ Дрейк дардро тақсим кард - тавре ки ба ӯ беохир таълим дода шуда буд - ва онро тела дод. Вай бинии бачаро шикаст, даҳонашро шикаст ва қариб буд, ки гарданашро бо ду зарба занад ва сипас ӯро дар канори пиёдагард гузошта, қадамашро нашиканад. Вай дигаронро ба пеш ишора кард.
  
  Аз кахвахона баромада, ба атроф назар андохтанд.
  
  Кеннеди гуфт: "Мехмонхонаи ман аз ин чо се блок дур аст".
  
  Дрейк сар ҷунбонд. "Лаънатӣ сард. Бирав."
  
  
  ШАШ
  
  
  
  ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ
  
  
  Пас аз як дақиқа Бен гуфт: "Интизор шавед".
  
  "Нагӯед, ки ба шумо ҳаммом рафтан лозим аст, рафиқ, вагарна мо бояд ба шумо памперс харем."
  
  Кеннеди табассуми худро пинҳон дошт, вақте ки Бен сурх шуд.
  
  - Ман медонам, ки вақти хоб рафтани ту расидааст, пирамард, аммо вақти он расидааст, ки... ум... дидани Лувр.
  
  Бало, Дрейк пайгирии вақтро гум кард. "Бузург".
  
  "Дар Лувр?"
  
  "Дар бораи навбат". Дрейк ба таксие, ки аз роҳ гузашта истодааст, ишора кард. "Кеннеди, ман шарҳ медиҳам."
  
  "Шумо худро беҳтар ҳис мекунед. Ман имрӯз аллакай дар Лувр будам."
  
  "Барои ин не..." Бен, вақте ки онҳо ба таксӣ савор шуданд. Дрейк ин калимаи ҷодугарро гуфт ва мошин дур шуд. Саёҳат хомӯшона сурат гирифт ва дар кӯчаҳои пур аз нақлиёт даҳ дақиқа давом кард. Вакте ки се нафар аз паи гарм ба суи музей рафтанй шуданд, рохравхо бехтар набуд.
  
  Вақте ки онҳо роҳ мерафтанд, Бен Кеннедиро ба замони ҳозира овард. "Касе дар Исландия сипари Одинро ёфт. Касе онҳоро аз намоишгоҳи Йорк дуздида, намоиши аҷиби сайругашти гурбаҳои Фрейро комилан вайрон кард."
  
  "Фрей?"
  
  "Дизайнери мода. Оё шумо аз Ню Йорк нестед?"
  
  "Ман аз Ню Йорк ҳастам, аммо ман як шахси бузурги мӯд нестам. Ва ман тарафдори он нестам, ки кӯр-кӯрона ба як навъ муноқиша ҷалб карда шаванд. Ҳоло ба ман аслан дигар мушкилие лозим нест."
  
  Дрейк қариб буд, ки "дар вуҷуд дорад" гӯяд, аммо дар сонияи охир худро боздошт. Як полис метавонад имшаб бо сабабҳои зиёд муфид бошад, махсусан аз Иёлоти Муттаҳида. Вақте ки онҳо ба пирамидаи шишагӣ, ки даромадгоҳи Луврро нишон медод, наздик шуданд, ӯ гуфт: "Кеннеди, ин одамон камаш се маротиба моро куштанӣ шуданд. Ман масъул ҳастам, ки ин рӯй надиҳад. Ҳоло ба мо маълумоти бештар дар бораи он ки дар ин ҷо ҷаҳаннам рӯй дода истодааст, лозим аст ва бо баъзе сабабҳо онҳо ба он чизе ки Бен фаҳмид, "Нӯҳ дона Один" номида мешавад, таваҷҷӯҳ доранд. Мо аслан намедонем, ки чаро, аммо дар ин ҷо, - ишора кард ӯ дар паси пирамидаи шиша, - қисми дуюм аст.
  
  "Онҳо имшаб онро дуздидаанд" гуфт Бен ва баъд илова кард, "Шояд."
  
  "Ва ин кунҷи Ню Йорк чист?"
  
  "Дар он ҷо як порчаи дигари Один вуҷуд дорад. Гургхо. Дар музеи таърихи табиат".
  
  Дрейк харитаро омӯхт. "Ба назар чунин мерасад, ки Лувр одатан коллексияҳои викингҳоро намоиш намедиҳад. Ин ҳам дар иҷора аст, ба монанди иҷора дар Йорк. Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки чизи ҷолибтарин ин киштии дарози Викинг мебошад, ки яке аз беҳтаринҳост, ки то ҳол кашф шудааст ва маъруфияти машҳури он."
  
  "Ин чӣ маъно дорад?" Кеннеди дар болои зинапояҳо мисли най бар зидди тӯфон меистод, зеро ҷуфтҳои зиёде дар атрофи ӯ пой мезаданд.
  
  "Аномалия бо синну соли вай ифода карда мешавад. Ин аз таърихи Викингҳо пештар аст."
  
  "Бале, ин ҷолиб аст."
  
  "Медонам. Онҳо дар ошёнаи поёнии ҷиноҳи Денон, дар паҳлӯи баъзе мисрӣ ҳастанд ... Оптикӣ ... Птолемей ... ғавғо. .шух... харгиз зид нест. Гап дар ин чост".
  
  Дар гирду атрофи онҳо долонҳои васеи сайқалёфта дурахшиданд, вақте ки онҳо ба издиҳом омехта мешуданд. Сокинони маҳаллӣ ва сайёҳони синну соли гуногун фазои азими кӯҳнаро пур карданд ва онро дар тӯли рӯз ба ҳаёт оварданд. Табиати қабрмонанд ва ваҳшатангези онро шабона тахмин кардан мумкин буд.
  
  Дар хамин лахза гурриши гушношунид ба гуш мерасид, ки гуё девори бетонй ме-афтад. Хама истоданд. Дрейк ба Бен рӯй овард.
  
  "Ин ҷо интизор шав, Бен. Ба мо ним соат вақт диҳед. Мо туро меёбем". Вай таваққуф кард ва баъд илова кард: "Агар онҳо эвакуатсия кунанд, пас то ҳадди имкон ба пирамидаи шишагӣ наздик шавед."
  
  Ӯ мунтазири ҷавоб набуд. Бен аз хатар комилан огоҳ буд. Дрейк тамошо кард, ки ӯ телефони мобилии худро берун кашид ва рақами рақами зангзании зудро мезад. Он модар, ё падар ё хоҳар хоҳад буд. У ба Кеннеди ишора кард ва онхо аз зинапояи спиралй эхтиёткорона ба ошьёнаи поён фуромаданд. Вақте ки онҳо ба сӯи толоре, ки намоишгоҳи Викингҳо ҷойгир буд, равона шуданд, одамон ба давидан шурӯъ карданд. Абри ғафс аз паси онҳо чарх мезад.
  
  "Давед!" Бачае, ки ба модели Холлистер монанд буд, дод зад. "Дар дарун бачаҳое ҳастанд, ки силоҳ доранд!"
  
  Дрейк дар назди дар истод ва таваккал кард, ки ба дохили он нигоҳ кунад. Уро бо бесарусомонии комил пешвоз гирифтанд. Саҳнае аз филми амалии Майкл Бэй, танҳо аҷибтар. Вай ҳашт бачаеро, ки дар тан либоси камуфляжӣ доштанд, бо ниқобҳо ва пулемётҳо ҳисоб кард, ки ба калонтарин қаиқчаи дарози викинг, ки то ҳол дида буд, мебароянд. Дар паси онҳо, дар як амали бениҳоят беэътиноӣ, сӯрохи тамокукашӣ дар девори осорхона тарконда шуд.
  
  Ин бачаҳо девона буданд. Он чизе, ки ба онҳо бартарии онҳо дод, ин буд, ки онҳо мустақиман ҳайратангези фанатизм доштанд. Таркондани даромадгоҳҳои бино ва тирпарронии мушакҳо ба издиҳоми мардум ба назар чунин менамуд, ки муқаррароти онҳост. Тааҷҷубовар нест, ки онҳо пештар Бен ва ӯро дар тамоми Париж таъқиб мекарданд. Эҳтимол таъқиби мошин танҳо як вақтхушии пеш аз хоби онҳо буд.
  
  Кеннеди даст ба китф гузошта, ба атроф нигарист. "Худо".
  
  "Исбот мекунад, ки мо дар роҳи дуруст ҳастем. Ҳоло ба мо лозим аст, ки ба фармондеҳи онҳо наздик шавем".
  
  "Ман ба ҳеҷ кадоме аз ин аблаҳон наздик намешавам. " Вай бо лаҳҷаи аҷиби хуби англисӣ қасам хӯрд.
  
  "Зебо. Аммо ман бояд роҳе пайдо кунам, ки моро аз рӯйхати даҳшатноки онҳо хориҷ кунам."
  
  Дрейк пай бурд, ки ғайринизомиён бештар ба сӯи баромад давида истодаанд. Немисҳо ҳатто ба онҳо нигоҳ накарданд, онҳо танҳо дилпурона нақшаи худро иҷро карданд.
  
  "Биё". Дрейк аз чорчӯбаи дар ба ҳуҷра даромад. Онҳо экспонатҳои периметриро барои пӯшиш истифода бурданд ва роҳи худро ба шунавоӣ ба қадри бехатарӣ наздик карданд.
  
  "Дихро занед!" - боисрор фарьёд кард касе.
  
  "Чизе дар бораи" шитоб ". Дрейк гуфт. "Ба харчони хунхор бояд зуд амал кунанд. Лувр бояд дар рӯйхати посухҳои фаронсавӣ баланд бошад."
  
  Яке аз немисхо боз чизи дигар доду тахтаи сангинро, ки ба новаи хуроки шом баробар буд, бардошт. Онҳо вазнин менамуданд. Сарбоз ду нафари дигарро даъват кард, ки аз киштии дароз борфарорӣ кунанд.
  
  "Равшан аст, ки SAS нест" гуфт Дрейк.
  
  "Ё америкой", - кайд кард Кеннеди. "Ман пештар як бачаи баҳрӣ доштам, ки метавонист ин тӯҳфаро дар зери пӯсти худ часпонад."
  
  Дрейк каме нафасгир шуд. "Тасвири хуб. Ташаккур барои саҳми шумо. Нигоҳ кунед." Ӯ ба сӯйи дари деворе, ки навакак як марди ниқобпӯш дар тан либоси сафед пайдо шуда буд, ишора кард.
  
  "Ҳамон бача, ки Силдро дар Йорк ғорат кард. Шояд."
  
  Мард мухтасар мучассамаро аз назар гузаронд, баъд маъкул донист ва ба командираш ру овард. - Вакти он расидааст, ки...
  
  Дар берун садои тирпарронй баланд шуд. Немисхо як дакика ях баста, аз афташ парешонхотирона ба хамдигар нигох мекарданд. Сипас, ҳуҷра бо тирҳо пур шуд ва ҳама барои пӯшонидани он кабӯтар шуданд.
  
  Дар даромадгоҳи ба наздикӣ таркондашуда мардони бештари ниқобпӯш пайдо шуданд. Нерӯи нав, ки аз немисҳо фарқ мекунад.
  
  Дрейк фикр мекард: полиси Фаронса?
  
  "Канадахо!" - хитоб кард яке аз немисхо. "Бикуш! Бикуш!"
  
  Дрейк гӯшҳояшро пӯшида, дар як вақт даҳҳо пулемёт оташ кушоданд. Тирхо аз бадани одам, аз экспонати чубин, аз девори гач канда шуданд. Шиша пора-пора шуд, экспонатхои бебахо пора-пора шуда, бо зарба ба фарш афтоданд. Кеннеди бо овози баланд қасам хӯрд, ки Дрейк дарк кард, ки барои ӯ маҳз "замини тару тоза" набуд. "Франсузҳои лаънатӣ куҷоянд, лаънат!"
  
  Дрейк худро чарх зад. Канадаҳо?Онҳо дар ин ҷо чӣ гуна дӯзах ҳастанд?
  
  Экспонате, ки дар пахлуи онхо гузошта шуда буд, ба хазор дона пора-пора шуд. Шишаю чубу тахта ба пушташон борид. Дрейк ба қафо рафтан оғоз кард ва Кеннедиро бо худ кашола кард. Киштии дароз аз сурб печида буд. То ин вақт канадаҳо ба ҳуҷра ворид шуданд ва якчанд олмонҳо мурданд ё ларзида хобиданд. Вақте ки Дрейк тамошо кард, яке аз канадаҳо ба сари немис тир холӣ кард ва мағзи ӯро дар гулдони терракотаи Мисри 3000-сола шикаст.
  
  "Дар байни шикорчиёни реликти девона ҳеҷ гуна муҳаббат гум нашудааст." Дрейк гиря кард. "Ва ҳама вақте, ки ман дар бозии Tomb Raider сарф кардам, ин ҳеҷ гоҳ рух надодааст."
  
  "Бале," Кеннеди пораҳои шишаро аз мӯяш ҷунбонд. "Аммо агар шумо воқеан бозӣ мекардед, ба ҷои он ки ба хари ӯ ҳабдаҳ соат нигоҳ кунед, шумо воқеан медонед, ки чӣ рӯй дода истодааст."
  
  "Қувваи Бен. Ман не. Бозӣ кардан, яъне." Ӯ таваккал кард, ки ба боло нигоҳ кунад.
  
  Яке аз немисхо фирор карданй шуд. Вай бехабар аз ӯ рост ба сӯи Дрейк давид ва баъд вақте ки роҳаш баста шуд, ҳайрон ҷаҳид. "Бевеген!" Вай таппончаашро боло бардошт.
  
  - Ҳа, ту ҳам. Дрейк дастонашро боло бардошт.
  
  Ангушти мард дар триггер танг шуд.
  
  Кеннеди ногахонй ба тарафи тараф харакат карда, диккати немисхоро ба худ кашид. Дрейк наздик шуда, ба рӯи ӯ оринҷ зад. Муште ба сари Дрейк зад, аммо ӯ ба канор рафт ва ҳамзамон ба зонуи сарбоз лагад зад. Фарёд садои шикастани устухонро базӯр фаро гирифт. Дрейк дар як сония бар ӯ буд, зонуҳояшро сахт ба синаи heaving фишор меовард. Вай бо як харакати тез никоби солдатро канда.
  
  Ва гурехт. "Ух. Ман намедонам, ки воқеан чӣ интизор будам."
  
  Мӯйи малламуй. Чашмҳои кабуд. Хусусиятҳои чеҳраи устувор. Ифодаи чеҳраи ошуфташуда.
  
  "Баъдтар". Дрейк ӯро бо зарбаи нафаскашӣ аз ҳуш афтонд ва ба Кеннеди бовар кард, ки ба рафиқонаш нигоҳ кунад. Вақте ки Дрейк ба боло нигарист, ҷанг идома ёфт. Дар ин лахза як немиси дигар дар гирду атрофи экспонати афтода давр мезад. Дрейк ӯро ба як сӯ кашид ва Кеннеди ӯро дар плекси офтобӣ зону зад. Ин мард назар ба гурӯҳи нави писарон дар X Factor зудтар таслим шуд.
  
  Холо яке аз канадахо мучассамаи Одинро аз ангуштони мурдаю хунолуди душманаш кашола мекард. Як олмонии дигар дар паҳлӯяш истода, аз паҳлӯ ба ӯ ҳамла кард, аммо канадагӣ хуб буд, се зарбаи марговарро печонида фуруд овард ва баъд бадани лангро ба китфаш партофта, ба замин афтонд. Канада барои боварии бештар се маротиба аз масофаи наздик тир холӣ кард ва сипас кашолакунии ҳайкалро ба сӯи баромад идома дод. Ҳатто Дрейк ба ҳайрат афтод. Вақте ки канадагӣ ба рафиқонаш расид, онҳо фарёд зада, ба сӯи онҳо оташ кушоданд, пеш аз ақибнишинӣ аз миёни харобаҳои ҳанӯз сигоркаш.
  
  "Упсалла!" Канадагии класси якум гирья карда, ба немисхои зиндамонда мушт бардошт. Дрейк дар ин як калима такаббур, саркашӣ ва ҳаяҷонро ба даст овард. Аҷиб аст, ки овоз зан аст.
  
  Пас аз он зан таваққуф кард ва ниқоби худро бо ишораи таҳқири мутлақ бардошт. "Упсалла!" Вай боз ба немисхо фарьёд зад. "Он ҷо бошед!"
  
  Дрейк, агар ӯ аллакай дар зону намешуд, ҳайрон мешуд. Гумон кард, ки тир ба ӯ зад, чунин шок буд. Вай ин канадагии ба номро шинохт. Ӯ ӯро хуб медонист. Ин Алисия Майлз, як лондонӣ буд, ки қаблан дар SRT баробари ӯ буд.
  
  Як ширкати махфӣ дар дохили SAS.
  
  Шарҳи қаблии Уэллс хотираҳои кӯҳнаро овард, ки бояд нисбат ба таърихи хароҷоти сиёсатмадор амиқтар дафн карда шаванд. Шумо бештар аз SAS будед. Чаро шумо онро фаромӯш кардан мехоҳед?
  
  Аз сабаби он ки мо кардем.
  
  Алисия Майлз яке аз беҳтарин сарбозон буд, ки ӯ ҳамеша дида буд. Занони қувваҳои махсус бояд аз мардон беҳтар бошанд, то нисфи онҳо ба даст оранд. Ва Алисия рост ба боло бархост.
  
  Вай чӣ кор мекард, ки дар ин ҳама ширкат кунад ва ба як мутаассифона садо диҳад, ки ӯ медонист, ки вай бешубҳа нест? Танҳо як чиз буд, ки Алисияро бармеангезад: пул.
  
  Шояд барои хамин вай барои канадахо кор мекард?
  
  Дрейк ба сӯи баромади воқеии утоқ сар кард. "Аз ин рӯ, ба ҷои он ки моро аз рӯйхати кушторҳо нест кунем ва душманони худро фош кунем," гуфт ӯ, "ҳоло мо душманони бештар дорем ва мо ба ҷуз он ки худро боз ҳам бештар ошуфтатар кунем, ба чизе ноил нагардидаем."
  
  Кеннеди, ки аз паси у хазида истода, илова кард: "Хаёти ман... бо ду калимаи лаънатй".
  
  
  ҲАФТ
  
  
  
  ПАРИЖ, ФРАНЦИЯ
  
  
  Ҳуҷраи меҳмонхонаи Кеннеди нисбат ба меҳмонхонае, ки дар он Дрейк ва Бен чанд соат гузаронд, каме беҳтар буд.
  
  "Фикр мекардам, ки ҳамаи шумо полисҳо вайрон шудаанд" гуфт Дрейк нуқтаҳои даромад ва баромадро тафтиш карда.
  
  "Мо. Аммо вақте ки вақти таътили шумо тақрибан даҳ сол вуҷуд надорад, ман фикр мекунам, ки ҳисоби чекии шумо пур мешавад."
  
  "Оё ин ноутбук аст?" Бен пеш аз посух додан ба саволи риторикӣ ба ӯ расид. Онҳо ӯро пас аз тарк кардани осорхона дар назди пирамидаи шишагин пинҳон карданд, ки мисли ду сайёҳи тарсонда амал мекарданд ва аз ҳад зиёд тарсиданд, ки ягон ҷузъиётро ба ёд наоваранд.
  
  "Чаро мо он чизеро, ки медонем, ба фаронсавӣ намегӯем?" Кеннеди ҳангоми кушодани ноутбук пурсид Кеннеди.
  
  "Азбаски онҳо фаронсавӣ ҳастанд" гуфт Дрейк бо ханда, ва вақте ки ҳеҷ кас ҳамроҳ нашуд, ҷиддӣ шуд. Вай дар канори кати Кеннеди нишаста, кори дусташро тамошо мекард. "Бубахшед. Фаронса ҳеҷ чизро намедонад. Ҳоло бо онҳо ин корро аз сар гузаронидан моро суст мекунад. Ва ман фикр мекунам, ки вақт як масъала аст. Мо бояд бо шведҳо тамос гирем."
  
  "Оё шумо дар хадамоти махфии Шветсия касеро мешиносед?" Кеннеди ба у абру бардошт.
  
  "Не. Бо вуҷуди ин, ман бояд командири кӯҳнаамро даъват кунам".
  
  "Шумо кай аз SAS рафтед?"
  
  "Шумо ҳеҷ гоҳ аз SAS берун нарафтед." Вақте ки Бен ба боло нигарист, ӯ илова кард: "Маҷозӣ."
  
  "Се сар бояд аз ду сар беҳтар бошад." Бен сония ба Кеннеди нигарист. "Агар шумо то ҳол дар тиҷорат бошед?"
  
  Сахт каме. Мӯйҳои Кеннеди ба чашмони ӯ афтоданд ва ӯ як дақиқа вақт гирифт, то онро ба ақиб тела диҳад. "Ман мефаҳмам, ки нӯҳ қисмати Один вуҷуд дорад, пас саволи аввалини ман ин аст, ки чаро? Саволи дуюм ин аст, ки ин чист?"
  
  "Мо инро танҳо дар қаҳвахона фаҳмида будем." Бен хашмгинона клавиатураро пахш кард. "Афсонае ҳаст, ки ҷаноби Крусти дар ин ҷо онро рад мекунад, ки иддао дорад, ки дар он ҷо қабри ҳақиқии худоён мавҷуд аст - ба маънои аслӣ он ҷое, ки ҳамаи худоёни қадим дафн шудаанд. Ва ин танҳо як афсонаи кӯҳна нест; як катор олимон мухокима карда, дар давоми солхо бисьёр маколахо ба табъ расидаанд. Гап дар он аст, ки, - гуфт Бен чашмонашро молида, - хондан душвор аст. Олимон бо забони насрӣ машҳур нестанд".
  
  "Насри? - бо табассум такрор кард Кеннеди. "Шумо ба коллеҷ меравед?"
  
  "Ӯ вокалисти пешбари гурӯҳ аст" гуфт Дрейк.
  
  Кеннеди абру бардошт. "Пас, шумо қабри Худоро доред, ки ҳеҷ гоҳ вуҷуд надошт. ДУРУСТ. Хайр чӣ?"
  
  "Агар ҳаргиз таҳқир шавад, ҷаҳон дар оташ ғарқ мешавад... ва ғайра. ва ғайра."
  
  "Ман мефаҳмам. Дар бораи нӯҳ қисмат чӣ гуфтан мумкин аст?
  
  "Хуб, онҳо дар вақти Рагнарок ҷамъ омадаанд, онҳо роҳи қабрро нишон медиҳанд."
  
  "Рагнарок дар куҷост?"
  
  Дрейк қолинро зад. "Боз як сельд сурх. Ин ҷой нест. Дар хакикат ин як силсила вокеахо, чанги бузург, чахоне мебошад, ки бо чараёни оташ пок шудааст. Офатхои табий. Тақрибан Армагеддон."
  
  Кеннеди абрӯ зад. "Пас, ҳатто викингҳои сахт аз апокалипсис метарсиданд."
  
  Дрейк ба поён нигариста, дар фарш нусхаи тару тоза, вале сахт чинҷиштаи USA Today-ро дид. Он дар атрофи сарлавҳа печонида шуда буд - 'Қотили СЕРИАЛӢ ОЗОД ШУД ДУ ДИГАР ТАЛАБ МЕКУНАД'.
  
  Нохушоянд, аммо барои саҳифаи аввали рӯзнома он қадар ғайриоддӣ нест. Он чизе, ки ӯро водор сохт, ки гӯё чашмонаш сӯхта бошанд, боз як нигоҳ кунад, акси Кеннедӣ дар либоси полис дар матн буд. Ва сарлавҳаи хурдтар дар паҳлӯи аксаш - Полис шикаста мешавад - AWOL меравад.
  
  Вай сарлавҳаҳоро ба шишаи қариб холии арақи рӯи мизи либоспӯшӣ, доруҳои дардхӯрда дар рӯи миз, нарасидани бағоҷ, харитаҳои сайёҳӣ, сувенирҳо ва хатсайр алоқаманд кард.
  
  Аҷаб.
  
  Кеннеди гуфт: "Пас ин немисҳо ва канадаҳо мехоҳанд ин қабри вуҷуд надоштаро пайдо кунанд, шояд барои шӯҳрат? Барои сарвате, ки он метавонад оварда расонад? Ва барои ин онҳо бояд нӯҳ пораи Одинро дар ҷое ҷамъ кунанд, ки ҷои нест. дуруст аст?"
  
  Бен табассум кард. "Хуб, суруд то он даме, ки ба винил пахш нашавад, суруд нест", чунон ки падарам мегуфт, ба забони англисӣ, мо ҳанӯз кори зиёде дорем.
  
  "Ин як дароз аст. "
  
  "Ин бештар ба он монанд аст." Бен экрани ноутбукро гардонд. "Нӯҳ рақами Один инҳоянд: Чашмҳо, Гургҳо, Валкириҳо, Аспҳо, Сипарҳо ва Найзаҳо."
  
  Дрейк ҳисоб кард. "Онҳо танҳо шаш нафаранд, кӯдак."
  
  "Ду чашм. Ду гург. Ду валкирия. Бале.
  
  "Кадомаш дар Апсалла аст?" Дрейк ба Кеннеди чашмак зад.
  
  Бен лаҳзае варақ зада, баъд гуфт: "Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки найза ба паҳлӯи Один сӯрох шуд, вақте ки ӯ дар дарахти Ҷаҳон овезон рӯза дошт ва тамоми асрори зиёдеро ба Волваи худ - Кобинаш фош кард. Иқтибоси дигарро гӯш кунед: "Дар паҳлӯи маъбад дар Упсалла як дарахти хеле калон бо шохаҳои васеъ паҳншуда мавҷуд аст, ки онҳо ҳам дар зимистон ва ҳам дар тобистон ҳамеша сабзанд. Ин чӣ гуна дарахт аст, ҳеҷ кас намедонад, зеро ҳеҷ кас ба он монанд нест. ягон бор ёфт шудааст.. Вай садҳо сол дорад.. Дарахти Ҷаҳонӣ дар Упсала ҷойгир аст ё буд ва дар мифологияи норвегӣ маркази он аст.Дар он гуфта мешавад, ки дар атрофи дарахти ҷаҳонӣ нӯҳ ҷаҳон мавҷуд аст. Яда... яда. истинод ба дигар - "дарахти муқаддас дар Уппсала. Яке аз он ҷо, дар паҳлӯи хокистари азиме бо номи Йгдрассил, ки мардуми маҳаллӣ онро муқаддас медонанд, зуд-зуд зиёрат мекарданд. Аммо ҳоло он нест шудааст."
  
  Вай минбаъд гуфт: "Солноманависони Скандинавия кайхо боз Гамла Упсалларо яке аз чойхои кадимтарин ва мухимтарини таърихи Европаи Шимолй хисоб мекарданд.'
  
  "Ва ҳамааш дар он ҷост" гуфт Кеннеди. "Дар куҷо касе метавонад онро пайдо кунад."
  
  "Хуб," гуфт Бен, "ҳама бояд бо ҳам пайваст шавад. Қобилиятҳои маро нодида нагиред, ман дар корам хуб ҳастам."
  
  Дрейк бо ишораи эътироф сар ҷунбонд. "Ин дуруст аст, ба ман бовар кунед. Вай дар давоми шаш моҳи охир ба ман кӯмак мекунад, ки роҳи ман дар карераи аксбардории ман ҳаракат кунам."
  
  "Шумо бояд бисёр шеърҳо ва достонҳои таърихиро якҷоя кунед. Сага як шеъри викингҳои саёҳати баланд аст. Инчунин чизе ҳаст, ки "Эддаи шоирона" ном дорад, ки аз ҷониби авлоди одамоне навишта шудааст, ки одамонеро мешинохтанд, ки солноманависони замонро медонистанд. Дар он ҷо маълумоти зиёд мавҷуд аст."
  
  "Ва мо дар бораи немисҳо чизе намедонем. Дар бораи канадагихо сухан рондан лозим нест. Ё чаро Алисия Майлз..." телефони мобилии Дрейк занг зад. - Бубахшед... ҳа?
  
  "ман".
  
  - Салом, Уэллс.
  
  "Ба он равед, Дрейк." Уэллс нафас гирифт. "SGG қувваҳои махсуси Шветсия аст ва унсурҳои артиши Шветсия аз тамоми ҷаҳон бароварда шудаанд."
  
  Дрейк лаҳзае хомӯш монд. "Шӯхӣ мекунӣ?"
  
  "Ман дар бораи кор шӯхӣ намекунам, Дрейк. Фақат занҳо".
  
  "Оё ин пештар ҳам рӯй дода буд?"
  
  "То ҷое ки ман дар ёд дорам, не."
  
  "Оё онҳо сабабро нишон медиҳанд?"
  
  "Сафсатаҳои муқаррарӣ, ман метарсам. Ҳеҷ чизи мушаххас нест."
  
  "Боқимондаи ҳама?"
  
  Оҳе ба вуҷуд омад. "Дрэйк, ту дар хакикат аз ман баъзе хикояхои май карздор мебошед, рафиц. Оё Бен то ҳол дар он ҷост?"
  
  "Ҳа, ва шумо Алисия Майлзро дар ёд доред?"
  
  "Исо. Кӣ намехост? Оё вай бо шумост?
  
  "На дарвоқеъ. Тақрибан як соат пеш ман ӯро дар Лувр вохӯрдам."
  
  Даҳ сония хомӯшӣ, баъд: "Оё вай як қисми ин буд? Имконнопазир." Вай ҳеҷ гоҳ ба халқи худ хиёнат намекунад".
  
  "Мо ҳеҷ гоҳ" худаш набудем, ё чунин ба назар мерасад."
  
  "Инак, Дрейк, оё шумо мегӯед, ки вай дар ғорати осорхона кӯмак кардааст?"
  
  "Ин ман ҳастам, ҷаноб. Ин ман. Дрейк ба назди тиреза рафт ва ба чароғҳои мошин, ки дар зер медурахшиданд, нигоҳ кард. "Ҳазм кардан душвор аст, ҳамин тавр не? Шояд вай бо занги наваш пул кор карда бошад."
  
  Дар паси ӯ ӯ мешунид, ки Бен ва Кеннеди дар бораи ҷойҳои маъруф ва номаълуми Нӯҳ порчаи Один қайд мекунанд.
  
  Уэллс сахт нафас мекашид. "Алисия Майлзро! Бо душман савор шудан? Ҳеҷ гоҳ. Не, Дрейк."
  
  - Ман чеҳраи ӯро дидам, ҷаноб. Вай буд."
  
  "Исо дар аробача. Нақшаи шумо чист?"
  
  Дрейк чашмонашро пушид ва сарашро ҷунбонд. "Ман дигар аъзои даста нестам, Уэллс, Ман нақша надорам, лаънат. Ба ман набояд нақшае лозим буд".
  
  "Медонам. Ман як дастаро ҷамъ мекунам, рафиқ ва аз ин лаҳза ба омӯхтани он шурӯъ мекунам. Чӣ тавре ки корҳо пеш мераванд, мо метавонем баъзе стратегияҳои бузургро таҳия кунем. Дар тамос бошед ".
  
  Хатти хаттӣ мурд. Дрейк рӯй дод. Ҳам Бен ва ҳам Кеннеди ба ӯ нигоҳ карданд. - Парво накунед, - гуфт у. "Ман девона намешавам. Шумо чӣ доред?"
  
  Кеннеди як қошуқро барои шикастани якчанд варақаҳои коғаз истифода бурд, ки вай дар стенографияи полис пӯшида буд. "Найза - Упсалла. Гургҳо - Ню Йорк. Баъд аз ин, заррае фаҳмо нест."
  
  "Мо ҳама гап намезанем, ки мо бо қошуқҳои нуқра таваллуд шудаем" гуфт Дрейк пеш аз он ки худро боздорад. "ХУБ ХУБ. Мо танҳо бо он чизе ки медонем, сарукор карда метавонем."
  
  Кеннеди ба у табассуми ачибе бахшид. "Ба ман услуби шумо маъқул аст".
  
  "Он чизе ки мо медонем, - такрор кард Бен, - ин аст, ки Апсалла оянда хоҳад буд."
  
  "Савол дар он аст, ки," Гӯё кард Дрейк, "Оё Корти тиллоии ман ин корро карда метавонад?"
  
  
  ХАШТ
  
  
  
  УПСАЛЛА, ШВЕЦИЯ
  
  
  Ҳангоми парвоз ба Стокголм Дрейк тасмим гирифт, ки аз Кеннеди истифода барад.
  
  Пас аз як силсила дастфишориҳои хашмгин байни Дрейк ва Бен, полиси Ню Йорк дар назди тиреза бо Дрейк дар паҳлӯяш нишаст. Бо ин роҳ имкони фирор камтар аст.
  
  "Ҳамин тавр," гуфт ӯ, вақте ки ҳавопаймо ниҳоят ба замин афтод ва Бен ноутбуки Кеннедиро кушод. "Ман фазои муайянеро ҳис мекунам. Ман ба кори шахсии худ зид нестам, Кеннеди, ман танҳо як қоида дорам. Ман бояд дар бораи одамоне, ки бо онҳо кор мекунам, донам".
  
  "Ман бояд медонистам ... шумо ҳамеша бояд барои курсии тиреза пул диҳед, дуруст? Аввал ба ман бигӯед, ки ин виб бо Алисия Майлз чӣ гуна кор кардааст?
  
  "Хеле хуб" иқрор шуд Дрейк.
  
  "Метавонед. Шумо чиро донистан мехоҳед?"
  
  "Агар ин як мушкили шахсӣ бошад, ҳеҷ чиз нест. Агар ин кор бошад, шарҳи зуд. "
  
  "Агар ҳарду бошад?"
  
  "Кор. Ман намехоҳам, ки ба тиҷорати дигарон машғул шавам, аслан намехоҳам, аммо ман бояд Бенро дар ҷои аввал гузорам. Ман ба ӯ ваъда додам, ки мо аз ин мушкилот мебароем ва ба шумо низ ҳаминро мегӯям. Мо фармон гирифтем, ки моро бикушанд. Ягона чизе, ки шумо аблаҳ нестед, Кеннеди аст, бинобар ин шумо медонед, ки ман бояд ба шумо боварӣ дошта бошам, ки дар ин бора бо ман ҳамкорӣ кунед."
  
  Стюардесса хам шуда, як пиёла коғазиеро пешниҳод кард, ки дар он навишта шудааст: "Мо бо ифтихор қаҳваи Starbucks нӯш мекунем".
  
  "Кофеин". Кеннеди инро бо камоли хурсандй кабул кард. Вай даст дароз карда, дар ин раванд ба рухсораи Дрейк ламс кард. Вай пай бурд, ки вай пас аз вохӯрӣ бо ӯ шими сеюми ғайриоддӣ дар тан дорад. Ин ба ӯ гуфт, ки вай зане буд, ки бо сабабҳои нодуруст таваҷҷӯҳ зоҳир карда мешавад; зане, ки хоксорона либос мепӯшид, то дар он ҷое ки ӯ ҷиддӣ мехост, тааллуқ дошта бошад.
  
  Дрейк якеро барои худ гирифт. Кеннеди як дақиқа нӯшид, сипас як риштаи мӯйро ба паси гӯшаш бо як ишораи нарм часпид, ки диққати Дрейкро ба худ кашид. Баъд вай ба ӯ рӯ овард.
  
  "Ҳеҷ кори лаънатии шумо нест, аммо ман... Ман як полиси ифлосро тамом кардам. Коршиноси судӣ. Онҳо ӯро ҳангоми ба ҷайби як мушт доллар дар ҷои ҷиноят дастгир карда, ба И.А. Дар натиҷа, ӯ аломати дароз гирифт. Чанд сол."
  
  "Ҳеҷ бадӣ нест. Оё ҳамкасбонаш туро латма карданд?"
  
  "Дӯст, лаънат, ман ин корро карда метавонам. Ман инро аз панҷсолагиам гирифтам. Бадбахтӣ, он чизе, ки майнаамро мисли машқи девона мезанад, ин воқеиятест, ки шумо дар бораи он фикр намекунед - он гоҳ ҳар як аъмоли пешинаи ин дузди дузд зери шубҳа қарор мегирад. Хар. Танҳо. Яке."
  
  "Расман? Аз ҷониби кӣ?"
  
  "Адвокатҳои ғазабхӯр. Сиёсатмадорони харомхур. Раисони оянда. Таблиғгарони шӯҳратпараст аз надонистани худ хеле кӯр шудаанд, ки дурусту бадро намефаҳманд. Бюрократхо".
  
  "Ин айби шумо нест".
  
  "Оҳ Бале! Инро ба оилаҳои бадтарин қотили силсилавии иёлати Ню-Йорк, ки то ҳол медонист, бигӯед. Ба сездаҳ модар ва сездаҳ падар нақл кунед, ки ҳама тафсилоти даҳшатнокро дар бораи чӣ гуна куштани Томас Колеб духтарони хурдсоли худро медонистанд, зеро онҳо дар тамоми мурофиаи судии ӯ ҳузур доштанд".
  
  Дрейк бо ғазаб муштҳояшро фишурд. "Оё онҳо ин мардро озод мекунанд?"
  
  Чашмони Кеннеди чоххои холй буданд. "Ду моҳ пеш ӯро озод карданд. Аз он вақт инҷониб ӯ боз кушт ва ҳоло ғайб зад".
  
  "Не".
  
  "Ҳамааш ба ман аст."
  
  "Не, ин дуруст нест. Он дар система аст."
  
  "Ман система ҳастам. Ман барои система кор мекунам. Ин зиндагии ман аст".
  
  "Пас, онҳо шуморо ба рухсатӣ фиристоданд?"
  
  Кеннеди чашмонашро пок кард. "Рӯзаи маҷбурӣ. Ақли ман дигар нест... он чӣ буд. Кор ҳар дақиқаи ҳар рӯз равшаниро талаб мекунад. Возеiияте, ки ман дигар ба он ноил шуда наметавонам."
  
  Вай муносибати дағалонаи худро пурра намоиш дод. "Ва чӣ? Шумо ҳоло хушбахтед? Метавонед ҳоло бо ман кор кунед?"
  
  Аммо Дрейк ҷавоб надод. Ӯ дарди ӯро медонист.
  
  Онҳо овози капитанро шуниданд, ки аз макони таъиншуда сӣ дақиқа дур мондаанд.
  
  Бен гуфт: "Девона. Ман танҳо хондам, ки Валкирҳои Один як қисми коллексияи хусусӣ мебошанд, ки макони ҷойгиршавӣ номаълум аст. Вай дафтарчаеро баровард. "Ман ба навиштани ин ҳарфҳо шурӯъ мекунам."
  
  Дрейк ҳеҷ чизро базӯр шунид. Саргузашти Кеннеди фоҷиабор буд, на он чизе, ки барои шунидани ӯ лозим буд. Ӯ шубҳаҳои худро ба хок андохт ва бидуни ҳеҷ дудилагӣ дасти ларзони ӯро бо дасти худ пӯшонд.
  
  "Мо дар ин кор ба кӯмаки шумо ниёз дорем" гуфт ӯ, то Бен баъдтар ӯро нашунавад ва напурсад. "Бовари дорам. Дастгирии хуб дар ҳама гуна амалиёт муҳим аст."
  
  Кеннеди гап зада наметавонист, аммо табассуми кутохаш аз чизҳои зиёде сухан мегуфт.
  
  
  * * *
  
  
  Баъдтар як ҳавопаймо ва қатораи тез ва онҳо ба Апсалла наздик шуданд. Дрейк кӯшиш кард, ки хастагии саёҳатро, ки мағзи ӯро хира мекунад, ҷунбонад.
  
  Дар берун, хунукии нисфирӯзӣ ӯро ба худ овард. Онҳо таксиро боздошта, ба дохили он даромаданд. Бен тумани хастагиро тоза карда гуфт:
  
  Гамла Уппсалла. Ин Упсаллаи кӯҳна аст. Ин ҷой, - ба таври умум ба Уппсалла ишора кард, - баъди он сохта шудааст, ки собор дар Гамла Уппсалла кайҳо сӯхта буд. Ин аслан Упсаллаи нав аст, гарчанде ки он садҳо сол дорад.
  
  "Вой," гуфт Кеннеди. "Ин Уппсаллаи кӯҳнаро чандсола мекунад?"
  
  "Айнан."
  
  Такси ҳаракат накард. Ронанда холо нисф гаштааст. "Тӯбҳо?"
  
  "Оё маро мебахшӣ?" Овози Кеннеди хафа садо дод.
  
  "Шумо теппаҳоро мебинед? теппаҳои шоҳона?" Забони инглисӣ кӯфтан кӯмак накард.
  
  "Ҳа". Бен сар ҷунбонд. "Гурӯҳҳои шоҳона. Он дар ҷои дуруст аст. "
  
  Онҳо ба як сафари хурди Уппсалла рафтанд. Дрейк сайёҳӣ бозида, роҳи гардишро қабул карда натавонист. Аз тарафи дигар, Сааб бароҳат буд ва шаҳр таъсирбахш буд. Дар он рӯзҳо Апсалла як шаҳри донишгоҳӣ буд ва роҳҳо бо велосипедҳо баста буданд. Дар як лаҳза, ронандаи сухангӯи онҳо, вале фаҳмиши душвор фаҳмонд, ки велосипед барои шумо дар роҳ намеистад. Он шуморо бе фикру мулоҳизаҳои дуюм ба поён мебарад.
  
  "Садамахо". У дастонашро ба гулхое, ки рохравхоро оро медиханд, нишон дод. "Бисёр садамаҳо."
  
  Аз ду тараф бинохои кухна шино мекарданд. Ниҳоят шаҳр ором шуд ва деҳот ба манзара ворид шудан гирифт.
  
  "Хуб, ҳамин тавр Гамла Апсалла ҳоло як деҳаи хурд аст, аммо дар рекламаҳои аввал ин деҳаи калон буд" гуфт Бен аз хотира. "Дар он ҷо подшоҳони муҳим дафн шудаанд. Ва Один муддате дар он ҷо зиндагӣ мекард".
  
  "Дар ин ҷо ӯ худро ба дор овехтааст" гуфт Дрейк афсонаро ба ёд овард.
  
  "Бале. Ӯ худро дар дарахти ҷаҳон қурбон кард, дар ҳоле ки бинандааш ҳар асрори нигоҳ доштаашро тамошо ва гӯш мекард. Вай бояд барои ӯ чизи зиёде дошта бошад. " Ӯ абрӯ бардошт ва фикр мекард: Онҳо бояд бениҳоят наздик буданд.
  
  "Ин ҳама ба як эътирофи масеҳӣ монанд аст" гуфт Дрейк.
  
  "Аммо Один дар ин ҷо намурд?" Кеннеди пурсид.
  
  "Не. Вай бо писаронаш Тор ва Фрей дар Рагнарок мурд."
  
  Такси пеш аз истндан майдони васеи таваққуфгоҳро давр зад. Аз тарафи рост пайроҳаи хокии хуб фарсуда аз байни дарахтони камёфт мегузашт. - Ба теппахо, - гуфт ронандаи онхо.
  
  Онҳо ба ӯ ташаккур гуфтанд ва аз Сааб ба нури офтоби дурахшон ва насими тоза баромаданд. Мақсади Дрейк ин буд, ки гирду атроф ва худи деҳаро кофтуков кунад, то бубинад, ки оё чизе аз коркарди чӯб берун рафтааст. Дар ниҳоят, вақте ки ин қадар ашхоси байналмилалӣ худпарастии худро дар паси он чизе, ки танҳо озодии глобалӣ барои ҳама тавсиф кардан мумкин аст, мегузорад, чизе бояд фарқ кунад.
  
  Дар паси дарахтон манзара ба майдони кушод табдил ёфт, ки онро танхо даххо теппахои хурд ва се теппаи калоне, ки рост рост меистоданд, шикастаанд. Гузашта аз ин, дар дур боми равшан ва як бинои дигарро дар тарафи рости он диданд, ки ибтидои деҳаро нишон медод.
  
  Кеннеди таваққуф кард. - Дар ягон чо дарахт нест, бачахо.
  
  Бен ба дафтарчаи худ банд буд. "Ҳоло онҳо нишона намегузоранд, ҳамин тавр не?"
  
  "Шумо як идея доред?" Дрейк майдонҳои кушодро барои ҳама гуна аломати фаъолият тамошо мекард.
  
  "Дар хотир дорам, ки хонда будам, ки як вактхо дар ин чо то се хазор теппа буд. Имрӯз онҳо садҳо нафаранд. Оё медонӣ, ки ин чӣ маъно дорад? "
  
  "Онҳоро чандон хуб сохтаанд?" Кеннеди табассум кард. Дрейк сабук шуд, ки вай комилан ба кори дар дасташ истода тамаркуз кардааст.
  
  "Дар замонҳои қадим корҳои зеризаминӣ зиёд буданд. Ва он гоҳ ин се теппаи "шоҳӣ". Дар асри нуздаҳум онҳо ба номи се подшоҳи афсонавии Хонаи Йнглинг - Аун, Одил ва Эгил - яке аз маъруфтарин оилаҳои шоҳии Скандинавия номгузорӣ шуданд. Аммо..." ӯ сукут карда, аз лаззат бурд, - он ҳамчунин мегӯяд, ки дар қадимтарин мифология ва фолклор гӯрҳо аллакай вуҷуд доштанд ва онҳо арҷгузорӣ ба қадимтарин - асл - се Подшоҳ - ё худоён буданд, ки мо медонем. онҳо Акнун. Ин Фрейр, Тор ва Один аст."
  
  "Дар ин ҷо вуруди тасодуфӣ вуҷуд дорад" гуфт Кеннеди. "Аммо шумо пай бурдед, ки мо аз ин ҳикояҳои қадим чӣ қадар истинод ба ҳикояҳои Китоби Муқаддас мегирем."
  
  "Ин Саги аст. "Бен ӯро ислоҳ кард. "Шеър. Дудҳои академӣ. Чизе, ки метавонад муҳим бошад - даҳҳо истинодҳо ба кӯҳҳо ба калимаи шведии falla ва manga fallor замима шудаанд - намедонанд, ки ин чӣ маъно дорад. Ва, Кеннеди, оё ман дар ҷое нахондам, ки достони Масеҳ ба қиссаи Зевс хеле монанд аст?
  
  Дрейк сар ҷунбонд. "Ва худои Миср Хорус пешгузаштаи дигар буд. Ҳарду Худо буданд, ки гӯё ҳеҷ гоҳ вуҷуд надоштанд." Дрейк ба сӯи се теппаи шоҳона, ки дар муқобили манзараи ҳамвор фарқ мекарданд, ишора кард. "Фрей, Тор ва Один, дуруст? Пас, кист, Блейки? А?"
  
  - Ман чизе надорам, рафиқ.
  
  "Парво нашав, манчкин. Агар лозим шавад, мо метавонем маълумоти ин деҳаҳоро шиканҷа кунем."
  
  Онхо аз назди теппахо гузашта, роли се сайёхони хастаро хамчун диверсионй бозй мекарданд. Офтоб ба сари онҳо мезад ва Дрейк дид, ки Кеннеди айнаки офтобии ӯро мешиканад.
  
  Ӯ сар ҷунбонд. америкоиён.
  
  Баъд телефони Бен занг зад. Кеннеди сар ҷунбонд, ки аллакай аз басомади тамоси оилавӣ ғарқ шуда буд. Дрейк танҳо табассум кард.
  
  "Карин" гуфт Бен шодона. "Хоҳари калонии ман чӣ гуна аст?"
  
  Кеннеди ба китфи Дрейк зад. "Сарояндаи сарояндаи гурӯҳ?" - пурсид вай.
  
  Дрейк китф дархам кашид. "Дили тилло, тамом. Ӯ бе шикоят барои шумо ҳама кореро мекунад. Шумо чанд дӯст ё ҳамкасб доред, ки ба ин монандед?
  
  Дехаи Гамла Уппсалла хушманзара ва тоза буд, ки дар он якчанд кучахо бо бинохои баланд-пуш, ки ба бахр баромад, садхо сола буданд, нагз нигох дошта шуда буданд ва ахолии камшумор дошт. Сокини тасодуфй ба онхо кунчковона нигарист.
  
  Дрейк ба сӯи калисо равон шуд. "Викарҳои маҳаллӣ ҳамеша кӯмак мекунанд."
  
  Вақте ки онҳо ба айвон наздик шуданд, пирамард дар тан либоси калисо онҳоро қариб аз пояшон афканд. Вай бо тааҷҷуб бозистод.
  
  "Салом. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Дар ин бора боварӣ надорам, рафиқ." Дрейк беҳтарин табассуми худро гузошт. "Аммо кадоме аз ин теппаҳои он ҷо ба Один тааллуқ дорад?"
  
  "Дар забони англисӣ?" Коҳин дар бораи ҷаҳон хуб сухан мегуфт, аммо барои фаҳмидан мубориза мебурд. "Вад? Чӣ? Яке?"
  
  Бен ба пеш баромад ва диққати викарро ба теппаҳои шоҳона ҷалб кард. "Як?"
  
  "Шумо мебинед." Мӯйсафед сар ҷунбонд. "Бале. Хм. Шторста..." Вай барои ёфтани калима мубориза бурд. "Калонҳо."
  
  "Калонтарин?" Бен дастонашро васеъ паҳн кард.
  
  Дрейк ба ӯ табассум кард, мутаассир шуд.
  
  "Рақамҳо." Кеннеди рӯй гардонд, аммо Бен як саволи охирин дошт.
  
  "Фалла?" - гуфт у танхо бо лабонаш тааччуб, ба викар нигариста ва муболигаона китф дархам кашид. "Ё манга фоллор?"
  
  Ин чанд вақт гирифт, аммо ҷавоб, вақте ки омад, Дрейкро то устухон хунук кард.
  
  "Домҳо... домҳои зиёде."
  
  
  НУХ
  
  
  
  ГАМЛА УПСАЛЛА, ШВЕД
  
  
  Дрейк Бен ва Кеннедиро то бузургтарин кӯҳҳои шоҳона пайравӣ карда, бо тасмаҳои борхалтаи худ машғул буд, то ки вай ин минтақаро оромона кашф кунад. Ягона сарпӯши он тақрибан як мил паси теппаи хурдтарин буд ва як сония фикр кард, ки дар он ҷо ҳаракатро дидааст. Ҳаракати зуд. Аммо таҳқиқоти минбаъда чизе бештар ошкор накард.
  
  Онхо дар доманаи теппаи Один истоданд. Бен нафас гирифт. "Касе, ки охирин ба қулла мерасад, дар саҳифаи Фейсбуки ман чизе хоҳад гирифт!" - фарьёд зад у саросемавор ба рох баромад. Дрейк оромтар аз паси худ рафт ва ба Кеннеди, ки аз у андаке тезтар кадам мезад, табассум кард.
  
  Дар қаъри замин ӯ беш аз пеш ба хашм омада буд. Ба ӯ маъқул набуд. Онҳо ноумедона бараҳна буданд. Ҳар як миқдор милтиқи пурқувват метавонист аз паси онҳо равад ва онҳоро дар ҳолати силоҳ нигоҳ дошта, танҳо мунтазири фармон буданд. Шамол бо овози баланд ҳуштак зада, ба гӯшҳо зада, эҳсоси ноамниро зиёд мекард.
  
  Барои ба куллаи сералаф баромадан кариб бист дакика вакт лозим буд. Вақте ки Дрейк ба он ҷо расид, Бен аллакай дар болои алаф нишаста буд.
  
  "Сабади пикникӣ куҷост, Крусти?"
  
  "Инро дар аробачаи худ гузоштаед." Ба атроф нигарист. Аз ин чо манзара касро ба хайрат меовард: майдонхои беканори сабзу хуррам, дар хама чо талу теппахо ва дар дур куххои бунафшранг. Онхо дехаи Гамла Уппсалларо, ки то сархадхои шахри Нью-Уппсалла тул кашидааст, диданд.
  
  Кеннеди равшан изхор намуд. "Аз ин рӯ, ман фақат чизеро мегӯям, ки чанд вақт боз маро ташвиш медиҳад. Агар ин кӯҳи Один бошад ва дарахти ҷаҳонӣ дар он пинҳон бошад, ки ин як кашфи даҳшатнок аст - чаро касе онро қаблан наёфтааст? Чаро мо бояд ҳоло онро ҷустуҷӯ кунем?"
  
  "Ин оддӣ аст". Бен курчаҳои беитоаташро ба тартиб меовард. "Ҳеҷ кас фикр намекард, ки пештар бубинад. То он даме, ки Сипар як моҳ пеш кашф шуд, ин ҳама афсонаи чанголуд буд. Афсона. Ва пайваст кардани найза бо дарахти ҷаҳонӣ, ки ҳоло онро қариб ҳама Йггдрасил меноманд ва сипас бо нӯҳ рӯзи кӯтоҳи будубоши Один дар он ҷо осон набуд."
  
  Ва... - хитоб кард Дрейк, - он дарахтро ёфтан осон нест, агар он вуҷуд дошта бошад. Онҳо намехоҳанд, ки як ҳаромхӯри кӯҳна ба ин пешпо хӯрад".
  
  Акнун телефони мобилии Дрейк занг зад. Вай ба Бен бо ҷиддияти тамасхур нигарист, вақте ки онро аз ҷузвдони худ кашид. "Исо. Ман худро мисли шумо ҳис мекунам."
  
  "Чоҳ?"
  
  "Группа аз даҳ нафар дар ихтиёри шумост. Танҳо калимаро бигӯед."
  
  Дрейк тааҷҷуби худро фурӯ бурд. "Дах нафар. Ин як дастаи бузург аст." Дастаи даҳнафарии SAS метавонад президентро ба утоқи байзавии худ фиристад ва то ҳол вақт пайдо кунад, ки дар видеои нави Леди Гага пеш аз он ки ба хона барои чой биравад, пайдо шавад.
  
  "Гӯши калон, ман мешунавам. Вазъият ҳар соат бадтар мешавад".
  
  "Ин дуруст аст?"
  
  "Ҳукуматҳо ҳеҷ гоҳ тағир намеёбанд, Дрейк. Онҳо оҳиста-оҳиста оғоз карданд ва сипас кӯшиш карданд, ки роҳи худро булдозер кунанд, аммо аз анҷом додан метарсиданд. Агар ин тасаллӣ бошад, ин бузургтарин ҳодисаи дар ҷаҳон рух додани айни замон нест."
  
  Изҳороти Уэллс тарҳрезӣ шуда буд, ки мисли шер бо зебра муносибат кунад ва Дрейк ноумед нашуд. "Мисли чӣ?"
  
  "Олимони NASA нав мавҷудияти супервулқони навро тасдиқ карданд. Ва..." Воқеан Уэллс ба ташвиш афтод: "Ин фаъол аст."
  
  "Чӣ?"
  
  "Каме фаъол. Каме.. Аммо дар бораи он фикр кунед, аввалин чизе, ки шумо ҳангоми зикри вулқони супервулқон тасаввур мекунед, ин аст ...
  
  "...охири сайёра," анҷом дод Дрейк, гулӯяш ногаҳон хушк шуд. Ин як тасодуф буд, ки Дрейк ин ибораро дар тӯли чанд рӯз ду маротиба шунида буд. Вай тамошо кард, ки Бен ва Кеннеди дар атрофи соҳил давр зада, алафро лагадкӯб мекунанд ва тарси амиқеро ҳис карданд, ки ҳеҷ гоҳ чунин тарсу ҳаросро эҳсос накарда буд.
  
  "Ин дар куҷост?" - пурсид у.
  
  Уэллс хандид. "На дур нест, Дрейк. Дуртар аз он ҷое ки Сипари шуморо пайдо карданд. Ин дар Исландия аст."
  
  Дрейк бори дуюм неш заданӣ буд, ки Бен фарёд зад: "Чизе ёфт!" бо овози баланде, ки соддалавхии уро нишон медод, ки дар саросари он пахн мешуд.
  
  "Ман бояд равам". Дрейк ба сӯи Бен давида, ба қадри имкон ҷоду андохт. Кеннеди низ ба атроф нигарист, вале чизеро, ки онхо диданд, дар кишлок буд.
  
  "Инро нигоҳ доред, рафиқ. Шумо чӣ доред?"
  
  "Инҳо". Бен зону зада, алафи печидаро тоза кард, то плитаи сангинеро, ки ба андозаи як пораи коғази А4 дошт, ошкор кард. "Онҳо дар тамоми периметри кӯҳ, ҳар чанд фут, дар қатори аз боло то тақрибан нисфи пойгоҳ ҷойгиранд. Бояд садҳо нафар бошанд".
  
  Дрейк бодиққат нигоҳ кард. Сатхи санг аз обу хаво зарари калон дида бошад хам, вале онро алафхои сер-шуда кисман мухофизат менамуданд. Дар рӯи онҳо баъзе аломатҳо мавҷуданд.
  
  "Навиштаҳои рунӣ, ман фикр мекунам, ки онҳо ном доранд" гуфт Бен. "Римзҳои викингҳо"
  
  "Шумо аз куҷо медонед?"
  
  Вай табассум кард. "Дар ҳавопаймо ман аломатҳои сипарро тафтиш кардам. Онҳо ба ҳам монанданд. Танҳо аз Google пурсед."
  
  "Кӯдак мегӯяд, ки онҳо садҳо ҳастанд", - кашид Кеннеди ва ба нишебиҳои сералаф ва сералаф нигариста. "Хайр чӣ? кӯмак намекунад."
  
  "Кӯдак мегӯяд, ки ин метавонад кор кунад" гуфт Бен. "Мо бояд рунҳоеро, ки ба он чизе, ки мо ҷустуҷӯ дорем, пайдо кунем. Руна намояндаи найза. Руне, ки дарахтро ифода мекунад. Ва рун барои -"
  
  - Як, - ба охир расонд Кеннеди.
  
  Дрейк фикре дошт. "Ман боварӣ дорам, ки мо метавонем аз нуқтаи назари истифода истифода барем. Ҳамаи мо бояд якдигарро бубинем, то бидонем, ки ин кор кардааст, дуруст?
  
  "Мантики солдат", - хандид Кеннеди. "Аммо ман фикр мекунам, ки ин кӯшиш кардан лозим аст."
  
  Дрейк мехост, ки аз ӯ дар бораи мантиқи полис пурсад, аммо вақт лағжиш мекард. Фраксияҳои дигар пеш рафтанд ва ҳайратовар набуданд, ҳатто ҳоло. Хама дар гирду атрофи теппаи сарсабз ба тоза кардани алаф аз хар санг шуруъ карданд. Дар аввал ин як кори ношукр буд. Дрейк рамзҳое сохт, ки ба сипарҳо, камонҳо, хар, киштии дароз ва баъд найза монанд буданд!
  
  "Яке ҳаст". Овози чуқури ӯ ба дуи дигар расид, аммо дигар. Ӯ бо ҷузвдони худ нишаст ва лавозимоти дар давоми такси тавассути Апсалла харидаашон гузошт. Машъалҳо, дурахши калон, гугирдҳо, об, якчанд корд, ки ба Бен гуфта буд, барои тоза кардани партовҳо буданд. Вай ба қафо нигарист, ман он қадар боваринок нестам, аммо эҳтиёҷоти онҳо нисбат ба нигаронии Бен айни замон шадидтар буд.
  
  "Дарахт". Кеннеди ба зону афтода, санг харошида монд.
  
  Барои ёфтани чизе ба Бен даҳ дақиқаи дигар лозим шуд. Вай таваққуф кард ва баъд қадамҳои охирини худро такрор кард. "Дар хотир доред, ки ман дар бораи Толкин дар бораи Гандалф ба Один чӣ гуфта будам?" Бо пои худ сангро зад. "Хуб, ин Гандалф аст. Вай хатто штат дорад. Эй!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк ба ӯ бодиққат нигоҳ кард. Вай садои чангро шунид, ки гуё пардахои вазнин бо садои чанг кушода мешуданд.
  
  "Оё шумо ба болои санг қадам задаед?" - бодиккат пурсид у.
  
  "Ба фикрам ҳа".
  
  Хама ба хамдигар нигаристанд, ки симои онхо аз хаячон ба ташвиш ба тарс табдил ёфт ва баъд чун як кас ба пеш кадам заданд.
  
  Санги Дрейк каме роҳ дод. Ӯ ҳамон садои гиреҳро шунид. Замини пеши санг фурѓ рафт ва баъд депрессия мисли мори турбофиндор дар гирду атрофи сохил давр мезад.
  
  Бен фарёд зад: "Ин ҷо чизе ҳаст".
  
  Дрейк ва Кеннеди дар саросари замини ғарқшуда ба он ҷое ки ӯ истода буд, рафтанд. Вай хам шуда, ба кафи замин нигарист. "Ягон намуди нақб."
  
  Дрейк машъалро мавч дод. "Вакти он расидааст, ки як ҷуфтро парвариш кунед, одамон", - гуфт ӯ. "Баъди ман".
  
  
  * * *
  
  
  Лахзае, ки онхо аз назар дур шуданд, ду кувваи ба куллй гуногун ба харакат даромаданд. Немисхо, ки то ин дам бо хобидан дар шахри хоболудаи Гамла Апсалла каноатманд буданд, худро тайёр карда, аз паи Дрейк рафтанй шуданд.
  
  Дастаи дигар, контингенти аскарони элитаи Артиши Шветсия - Сарскильда Скайддсгрупен ё SSG - мушоҳидаи немисҳоро идома дод ва мушкили аҷиберо, ки се шаҳрванди осоишта пешниҳод кардаанд, муҳокима карданд.
  
  Онҳо бояд пурра пурсида шаванд. Бо ҳар роҳе, ки лозим аст.
  
  Ин аст, ки агар онҳо зинда монданд, ки чӣ рӯй медод.
  
  
  ДАХ
  
  
  
  ЧАХОНИ ДАРАХТХОИ ЧАХОН, ШВЕЦИЯ
  
  
  Дрейк хам шуд. Гузаргоҳи торик ҳамчун фазои хазанда оғоз шуда буд ва ҳоло баландтар аз шаш фут камтар буд. Шифт аз сангу хок сохта шуда, бо ҳалқаҳои калону овезон аз алафҳои зиёдатӣ печида буд, ки онҳо бояд аз роҳ бурида шаванд.
  
  Ин мисли роҳ рафтан ба ҷангал аст, фикр мекард Дрейк. Танҳо зери замин.
  
  Вай пай бурд, ки баъзе токхои мустахкамтар аллакай бурида шудаанд. Мавчи изтироб аз сараш гузашт.
  
  Онхо ба участкае омаданд, ки решааш он кадар зич буд, ки боз хазида рафтан лозим омад. Ҷанг сахт ва ифлос буд, аммо Дрейк оринҷро пеш аз оринҷ, зонуро пеш аз зону гузошт ва дигаронро ташвиқ кард, ки ба ӯ пайравӣ кунанд. Вақте ки дар баъзе лаҳзаҳо ҳатто боварӣ ба Бен кӯмак накард, Дрейк ба таҳқир муроҷиат кард.
  
  "Хеч набошад, харорат паст шуда истодааст", - гу-рур кард Кеннеди. "Мо бояд поён равем."
  
  Дрейк аз ҷавоби сарбози стандартӣ худдорӣ кард, нигоҳаш ногаҳон ба чизе афтод, ки дар партави машъалаш ошкор шуд.
  
  "Ба он нигоҳ кунед".
  
  Рунхое, ки дар девор канда шудаанд. Рамзҳои аҷибе, ки Дрейкро ёдовар шуданд, ки сипари Одинро оро медоданд. Овози буғии Бен дар долон садо дод.
  
  "Рунхои Скандинавия. Фоли нек".
  
  Дрейк бо таассуф нури худро аз онҳо дур кард. Кошки онхоро хонда метавонистанд. SAS, ба таври мухтасар фикр мекард, вай захираҳои бештар дорад. Шояд вақти он расидааст, ки онҳоро ба ин ҷо биёранд.
  
  Боз панҷоҳ метр ва ӯ аз арақ мечакид. Вай шунид, ки Кеннеди сахт нафас мекашад ва дашном медод, ки вай беҳтарин костюми шимашро пӯшидааст. Вай аз Бен умуман чизе нашунида буд.
  
  "Ту хуб ҳастӣ, Бен? Мӯйи ту дар реша печидааст?"
  
  "Ха, лаънат, ха. Давом диҳед, аҳмақ".
  
  Дрейк ба воситаи лой хазиданро давом дод. "Як чизе, ки маро ба ташвиш меорад, - гуфт у дар байни нафасхо, - он аст, ки "домхо бисьёранд".
  
  "Ман тасаввур карда наметавонам, ки Викинг дар бораи дом аз ҳад зиёд фикр мекунад" гуфт Кеннеди дар посух.
  
  "Ман намедонам" гуфт Бен дар поён. "Аммо викингҳо низ мутафаккирони бузург доштанд, шумо медонед. Мисли юнониён ва румиён. На ҳамаи онҳо ваҳшӣ буданд."
  
  Чанд гардиш ва гузаргоҳ васеъ шудан гирифт. Боз дах фут ва боми болои онхо нопадид шуд. Дар ин лахза онхо дароз кашида, дам гирифтанд. Машъали Дрейк гузаргохи пешро мунаввар кард. Вақте ки ӯ онро ба Кеннеди ва Бен нишон дод, ӯ хандид.
  
  "Лаънат, шумо ҳарду гӯё аз қабр баргаштаед!"
  
  "Ва ман гумон мекунам, ки шумо ба ин аҳмақ одат кардаед?" Кеннеди дасташро нишон дод. "SAS будан ва ин ҳама?"
  
  На SAS, Дрейк суханони заҳролудро ҷунбонда натавонист. "Онҳо пештар буданд." - гуфт у ва акнун тезтар пеш кадам мезад.
  
  Боз як гардиши шадид ва Дрейк шамолро дар рӯи ӯ ҳис кард. Х,исси чарх задани сараш мисли чапакзании ногахонии раъду барк ба у зад ва сонияе гузашт, то фахмид, ки вай дар болои теппае, ки дар зераш кухи кавернист, истодааст.
  
  Манзараи аҷибе ба чашмонаш афтод.
  
  Вай чунон ногаҳон истод, ки Кеннеди ва Бен ба ӯ бархӯрданд. Сипас онҳо низ ин манзараро диданд.
  
  "OMFG." Бен унвони треки имзои Девори хобро дикта кард.
  
  Дарахти чахон бо тамоми шукухи худ дар пеши назари онхо истода буд. Он ҳеҷ гоҳ аз болои замин набуд. Дарахт чаппа шуда, решаҳои пурқувваташ дар болои кӯҳи замин паҳн шуда, аз рӯи синну сол ва сангҳои атроф мустаҳкам нигоҳ дошта мешуданд, шохаҳои он қаҳваранги тиллоранг, баргҳояш сабзи бисёрсола, танаи он сад метр ба қаъри дароз кашида шуда буд. аз чоҳи азим.
  
  Рохи онхо ба зинапояи танге табдил ёфт, ки дар деворхои санг тарошида шудааст.
  
  "Домҳо", - нафас кашид Бен. "Дар бораи домҳо фаромӯш накунед."
  
  "Ба ҷаҳаннам бо домҳо" гуфт Кеннеди андешаи Дрейкро. "Ҷаҳаннам нур аз куҷо меояд?"
  
  Бен ба атроф нигарист. "Ин афлесун аст."
  
  Дрейк гуфт: "Чӯбҳои дурахшон". "Масеҳ. Ин ҷой омода шудааст."
  
  Дар давоми рӯзҳои SAS онҳо одамонро фиристоданд, то ки чунин майдонро омода кунанд; гурӯҳ барои арзёбӣ кардани таҳдид ва безараргардонӣ ё феҳристи он пеш аз бозгашт ба пойгоҳ.
  
  "Мо вақти зиёд надорем" гуфт ӯ. Имонаш ба Кеннеди навакак афзуда буд. "Биё".
  
  Онҳо аз зинаҳои фарсуда ва харобшуда, афтиши ногаҳонӣ ҳамеша ба тарафи росташон қадам мезаданд. Даҳ фут поён фуромад ва зинапояҳо якбора чаппа шудан гирифтанд. Вақте ки фосилаи се фут кушода шуд, Дрейк қатъ шуд. Ҳеҷ чизи аҷибе нест, аммо кофӣ барои таваққуф кардан ба ӯ - зеро сӯрохи дар поён буда боз ҳам равшантар шуд.
  
  "Карф".
  
  Ӯ ҷаҳид. Зинапояи сангин паҳнои тақрибан се фут буд, ки ҳаракат кардан осон ва даҳшатовар буд, вақте ки ҳар як қадами нодуруст маънои марги муайянро дошт.
  
  Ӯ ҳақиқӣ фуруд омад ва дарҳол баргашт, эҳсос кард, ки Бен дар дами ашк хоҳад буд. - Парво накунед, - вай ба Кеннеди эътибор надод ва диккатро ба дусташ чалб кард. "Ба ман бовар кун, Бен. Бен. Ман туро дастгир мекунам."
  
  Вай имонро дар чашмони Бен дид. Эътимоди мутлақи кӯдакӣ. Вақти он буд, ки онро дубора ба даст оварем ва вақте ки Бен ҷаҳид ва пас аз он ҷаҳид, Дрейк ӯро бо дасташ дар оринҷ дастгирӣ кард.
  
  Дрейк чашмак зад. - Осон, а?
  
  Кеннеди парид. Дрейк бодиққат нигоҳ карда вонамуд мекард, ки пай набурдааст. Вай бе ягон мушкилӣ ба замин фуромад, нигаронии ӯро дида, рӯяшро кашид.
  
  "Ин се фут аст, Дрейк. На Каньони Бузург."
  
  Дрейк ба Бен чашмак зад. - Тайёр, дугона?
  
  Боз бист фут ва кушодагии навбатӣ дар зинапоя васеътар буд, ин дафъа сӣ фут ва онро тахтаи ғафси чӯбӣ, ки ҳангоми ҳаракати Дрейк дар баробари он меҷунбид, баста буд. Кеннеди аз пасаш рафт ва баъд Бени бечораро Дрейк маҷбур кард, ки боло нигарад, ба пеш нигоҳ кунад, на ба поён, на пойҳояшро омӯзад. Вақте ки ӯ ба замини сахт расид, ҷавон ларзид ва Дрейк барои танаффус даъват кард.
  
  Вақте ки онҳо таваққуф карданд, Дрейк дид, ки Дарахти Ҷаҳонӣ дар ин ҷо чунон васеъ паҳн шудааст, ки шохаҳои ғафси он қариб ба зинапоя расидаанд. Бен бо эҳтиром даст дароз кард, то дасту пояшро сила кард, ки зери дасташ меларзид.
  
  "Ин... ин аз ҳад зиёд аст", - нафас кашид ӯ.
  
  Кеннеди ин вақтро барои ороиш додани мӯи худ истифода бурда, даромадгоҳи болои онро аз назар гузаронд. "То ҳол ҳама чиз равшан аст" гуфт ӯ. "Ман бояд бигӯям, ки ин ҷойро немисҳо омода накардаанд. Онро ғорат карда, бо оташборон ба хок месухтанд".
  
  Боз чанд танаффуси дигар ва онҳо панҷоҳ фут, қариб нисфи роҳ афтоданд. Дрейк дар ниҳоят ба худаш иҷозат дод, ки викингҳои қадимӣ ба мисриён баробар нестанд ва холигоҳҳо беҳтарин коре буд, ки онҳо ба зинапояи сангин қадам мезаданд, ки дар асл як бахши мукаммали бангдона, ресмон ва пигмент буд. Вай афтод, афтодани беохирро дид ва худро бо нӯги ангуштонаш гирифт.
  
  Кеннеди уро ба боло бурд. "Хар дар шамол меҷунбид, бачаи SAS?"
  
  Боз ба замини сахт хазида рафт ва ангуштони кӯфтаашро дароз кард. "Сипос".
  
  Онҳо боэҳтиёттар ҳаракат карданд, ҳоло бештар аз нисфи роҳ. Дар канори фазои холӣ дар тарафи рости онҳо, як дарахти азим то абад меистод, ки аз насими шамол ва нури офтоб дастнорас буд, мӯъҷизаи фаромӯшшудаи замонҳои гузашта.
  
  Онҳо бештар ва бештар рамзҳои викингҳоро интиқол доданд. Бен аҷиб тахмин кард. "Ин ба девори аслии граффити монанд аст" гуфт ӯ. "Одамон танҳо номҳои худро бурида, паёмҳо мемонданд - версияҳои аввали "Ҷон дар ин ҷо буд!"
  
  "Шояд офарандагони ғор бошанд" гуфт Кеннеди.
  
  Дрейк ба девори сангини сард часпида, як қадами дигар гузоштанӣ шуд ва дар ғор садои гурриши амиқ ва ғуррон садо дод. Дарьёи харобазор аз боло афтод.
  
  "Давед!" - дод зад Дрейк. "Ҳозир!"
  
  Онҳо ба дигар домҳо аҳамият надода, аз зинапояҳо фуромаданд. Санги азим бо зарбаи сахт аз боло афтода, сангҳои кӯҳнаро пора-пора кард. Дрейк ҷасади Бенро бо худаш пӯшонд, ки сангреза аз зинапояе, ки онҳо дар болои онҳо истода буданд, бархӯрда, бо худ тақрибан бист фут қадамҳои гаронбаҳоро пеш гирифт.
  
  Кеннеди донаҳои сангро аз китфи худ дур кард ва бо табассуми хушк ба Дрейк нигарист. "Сипос".
  
  "Ҳей, ман медонистам, ки зане, ки хари бачаи SAS-ро наҷот додааст, метавонад аз санги оддӣ бартарӣ диҳад. "
  
  "Хандовар аст, одам. Ин қадар хандовар."
  
  Вале хануз тамом нашуда буд. Садои занги тез ба гуш мерасид ва тори борик, вале қавӣ дар зинае, ки Бен ва Кеннедиро ҷудо мекард, канда шуд.
  
  "Фуу!" - фарьёд зад Кеннеди. Порчаи ресмон чунон бо куввае баромад, ки ба осонӣ тағояшро аз боқимондаи баданаш ҷудо мекард.
  
  Боз як клик ду зина поён. Дрейк дар ҷои худ рақс кард. "Шоҳ!"
  
  Гурриши дигаре аз боло маънои афтиши навбатии сангро дошт.
  
  "Ин як доми такрорист" гуфт Бен ба онҳо. "Ҳамин чиз такрор ва такрор мешавад. Мо бояд ба ин қисмат бирасем."
  
  Дрейк наметавонист бигӯяд, ки кадом қадамҳо печида ва кадоме не, аз ин рӯ ба иқбол ва суръат эътимод дошт. Онҳо тақрибан сӣ зина поин шуда, то ҳадди имкон дар ҳаво бимонанд. Деворхои зинапояхо хангоми гузаштан аз пайрахаи кадима, ба каъри гори санглох даромада пора-пора шуданд.
  
  Садои ба поён афтодани хошок баландтар шуд.
  
  Пас аз парвози онҳо кафидани ресмони сахт ба вуқӯъ пайваст.
  
  Дрейк ба зинапояи дигари бардурӯғ қадам гузошт, аммо импулси ӯ ӯро аз холии кӯтоҳ бурд. Кеннеди аз болои ӯ ҷаҳид, мисли ҷазел дар парвоз, вале Бен аз паси вай афтод ва ҳоло ба варта лағжид.
  
  "Пойҳо!" Дрейк дод зад, сипас ба холигоҳ қафо афтид ва ба замин табдил ёфт. Вақте ки Кеннеди пойҳояшро ба ҷои худ кашид, рельеф шиддати майнаашро шуста бурд. Ӯ ҳис кард, ки Бен ба баданаш зад ва сипас ба сари синааш афтод. Дрейк импулси бачаро бо дастонаш равона кард ва ба таври илова ӯро ба замини сахт тела дод.
  
  Вай зуд, бо чир-чиррос нишаст.
  
  "Рафтанро давом диҳед!"
  
  Ҳаво аз пораҳои санг пур шуд. Яке аз сари Кеннеди афтид, ки дар натиҷа як буриш ва чашмаи хун боқӣ монд. Боз як Дрейкро ба тағоям зад. Азобаш ӯро водор кард, ки дандонҳояшро ғиҷирзад ва ӯро водор кард, ки тезтар давад.
  
  Тирхо девори болои сари онхоро сурох карданд. Дрейк хам шуда, ба даромадгоҳ нигоҳ кард.
  
  Ман дидам, ки дар он ҷо як қувваи шинос ҷамъ шудааст. немисхо.
  
  Акнун онхо бо суръати тамом, бепарвоёна давида мерафтанд. Барои ба қафо ҷаҳидан Дрейк сонияҳои қиматбаҳо лозим буд. Вакте ки тири дигаре ба санги назди сараш сурох шуд, вай ба пеш кабӯтар рафт, аз зинапоя парида, даври пурра карда, дастонашро ба ҳам печонда, то қади комилаш бархост ва заррае қувваашро аз даст надод.
  
  Оҳ, айёми хубе баргашт.
  
  Тирҳои бештар. Баъд дигарон дар пеши назараш афтоданд. Даҳшат дар дилаш сӯрох кард, то фаҳмид, ки онҳо ҳангоми давидан ба қаъри ғор расидаанд ва бидуни омодагӣ рост ба замин афтоданд.
  
  Дрейк суст шуд. Дар поёни ғор як бесарусомонии ғафси сангу хок ва чирки ҳезум буд. Вақте ки онҳо бархостанд, Кеннеди ва Бен манзараи диданӣ буданд. Онҳо на танҳо дар хок пӯшидаанд, балки ҳоло онҳо дар хок ва қолаби баргҳои печонидашуда пӯшонида шудаанд.
  
  "Оҳ, барои камераи боэътимоди ман" гуфт ӯ. "Солҳои шантаж бо ман рӯ ба рӯ мешаванд."
  
  Дрейк чӯбчаи дурахшандаро гирифта, каҷи ғорро, ки аз мардони мусаллаҳ мегурехт, ба оғӯш гирифт. Барои расидан ба сарҳади берунии дарахт панҷ дақиқа вақт лозим буд. Онҳо ҳамеша дар сояи оромии пуртаъсири ӯ буданд.
  
  Дрейк ба китфи Бен зад. "Аз ҳар шаби ҷумъа беҳтар аст, эй ҳамсар?"
  
  Кеннеди ба чавон бо чашмони нав нигарист. "Оё шумо ягон мухлис доред? Оё гурӯҳи шумо мухлисон дорад? Мо ин сӯҳбатро ба зудӣ мекунем, бародар. Ба он бовар кунед".
  
  "Танҳо ду нафар..." Бен вақте ки онҳо як қисми гардиши охиринро давр мезаданд, ба лаҳнӣ шурӯъ кард ва баъд аз ҳайрат хомӯш шуд.
  
  Хама истоданд.
  
  Дар пеши назарашон хобҳои қадимии ҳайрат пайдо шуда, онҳоро безабон мемонд, амалан майнаашонро тақрибан ним дақиқа хомӯш мекард.
  
  "Ҳоло ин... ин..."
  
  "Аҷоиб", - нафас кашид Дрейк.
  
  Як қатор калонтарин қаиқҳои дарози викингҳо, ки онҳо тасаввур карда буданд, дар як паҳлӯ аз онҳо дур меистоданд ва гӯё дар мобайни роҳбандии архаикӣ часпида буданд. Паҳлуҳояшон бо нуқра ва тилло, бодбонҳояшон бо абрешим ва сангҳои қиматбаҳо ороиш ёфта буд.
  
  "Киштиҳои дароз", - беақлона гуфт Кеннеди.
  
  "Киштиҳои дурдаст." Бен ҳанӯз барои ислоҳи вай ҳисси кофӣ дошт. "Лаънат, ин чизҳо бузургтарин сарвати замони худ ба ҳисоб мерафтанд. Ин бояд бошад... чӣ? Оё дар ин ҷо бист нафар ҳаст?"
  
  "Хеле олӣ" гуфт Дрейк. "Аммо ин найзаест, ки мо барои он омадаем. Ягон ғоя?"
  
  Бен ҳоло ба дарахти ҷаҳон менигарист. "Эй Худоё, бачаҳо. Шумо метавонед тасаввур кунед? Яке дар он дарахт овезон буд. Лаҳзаи як."
  
  "Пас акнун шумо ба Худоҳо бовар мекунед, hmm? Мухлис?" Кеннеди паҳлӯяшро ба сӯи Бен каме ғазаб кард ва боиси сурх шудани ӯ шуд.
  
  Дрейк ба канори танге баромад, ки тамоми дарозии думи киштии дарозро мебурд. Санг ба назар қавӣ менамуд. Вай канори чубинро гирифта, хам шуд. "Ин чизҳо пур аз ғаниматанд. Гуфтан мумкин аст, ки то имрӯз касе дар ин ҷо набудааст."
  
  Вай хатти киштихоро боз омухт. Намоиши сарвати тасаввурнашаванда, аммо ганҷи воқеӣ куҷо буд? Дар охир? Охири рангинкамон? Деворҳои ғорро расмҳои қадимӣ оро медоданд. Вай симои Одинро дид, ки дар дарахти ҷаҳон овезон аст ва зане дар назди ӯ зону зада истодааст.
  
  "Ин чӣ гап аст?" Вай Бенро ба тарафи худ ишора кард. "Биё, зуд. Он ҳаромҳои маккор дар он ҷо ҳасибҳоро ба гулӯяшон намезананд. Биёед ҳаракат кунем."
  
  Вай ба гирдоби дағалии матн дар зери симои зани илтиҷокунанда ишора кард. Бен сарашро ҷунбонд. "Аммо технология роҳи худро пайдо мекунад. "Вай телефони боэътимоди I-и худро клик кард, ки хушбахтона маълум шуд, ки дар ин ҷо сигнал надошт.
  
  Дрейк лаҳзае гирифт, то ба Кеннеди муроҷиат кунад. "Идеяи ягонаи ман ин аст, ки ин киштиҳои дарозро пайравӣ кунам" гуфт ӯ. "Оё ба шумо мувофиқ аст?"
  
  "Чун як мухлиси дастаи футбол гуфт, ман дар бозӣ ҳастам, бачаҳо. Роҳ нишон диҳед".
  
  Вай медонист, ки агар ин туннели олй ба сарбаста ояд, ба дом меафтанд. Немисхо аз думболи худ ором нагирифтанро сахт нигоҳ медоштанд. Дрейк фикрро ба қисмҳо тақсим карда, диққаташро ба тахтае, ки дар санг канда шуда буд, равона кард. Гоҳ-гоҳ онҳо ба як чӯбчаи дурахши дигар дучор мешуданд. Дрейк онҳоро пӯшонд ё онҳоро барангехт, то муҳити ториктареро дар омодагӣ ба мубориза дар пеш муҳайё созад. Вай пайваста дар байни киштихои дароз чустучу мекард ва нихоят пайрахаи тангеро дид, ки дар байни онхо печутоб меёфт.
  
  Нақша б.
  
  Ду-чор ва баъд дах киштии тулонй гузаштанд. Пойҳои Дрейк аз кӯшише, ки бо роҳи танг гуфтушунид мекард, дард мекард.
  
  Садои ночизи афтидани санг ва баъд фарьёди баландтаре дар байни гори азим садо дод, ки маънии он аён буд. Онхо садое набароварда, боз хам сахттар ба суи вазифаи худ майл карданд.
  
  Дрейк ниҳоят ба охири сатр расид. Ӯ бисту се киштиро шумурд, ки ҳар кадоме дастнорас ва пур аз ғанимат буданд. Вақте ки онҳо ба паси туннель наздик шуданд, торикӣ амиқтар шуд.
  
  "Ман фикр намекунам, ки онҳо ҳеҷ гоҳ ин қадар дур рафтаанд", - қайд кард Кеннеди.
  
  Дрейк дар гирду атроф фонуси калонеро ҷустуҷӯ кард. "Таваккал" гуфт ӯ. "Аммо мо бояд донем."
  
  Вай онро даргиронда, чӯбро аз он сӯ ба он сӯ ҳаракат дод. Гузаргоҳ якбора танг шуд, то он даме ки дар пеш ба як аркони оддӣ табдил ёфт.
  
  Ва дар паси арк зинапояи ягона буд.
  
  Бен ногаҳон доду фарёдро пахш карда, баъд бо пичирроси театрӣ гуфт: "Онҳо дар каноранд!"
  
  Ин буд Дрейк чора андешид. "Мо аз ҳам ҷудо ҳастем" гуфт ӯ. "Ман ба зинапоя меравам. Шумо ҳарду ба он ҷо ба назди киштиҳо фуроянд ва ба роҳе, ки мо омадаем, баргардед".
  
  Кеннеди эътироз кардан гирифт, аммо Дрейк сарашро ҷунбонд. "Не. Ин корро кунед. Бен ба муҳофизат ниёз дорад, ман не. Ва мо ба найза ниёз дорем."
  
  "Ва мо кай ба охири киштиҳо мерасем?"
  
  "Ман то он вақт бармегардам."
  
  Дрейк бе ягон гапи дигар ба қафо ҷаҳида, аз боло ҷаҳида ба сӯи зинапояи кӯр равон шуд. Боре ба қафо нигарист ва дид, ки сояҳо дар канори канор наздик мешаванд. Бен аз паси Кеннеди аз нишебиҳои харобшуда ба пойгоҳи охирини киштии Викинг рафт. Дрейк дуои умед кард ва ҳарчи зудтар ба зинапоя давида, якбора ду қадам ҷаҳида баромад.
  
  Биё, ба боло баромад, то гусолаҳояш дард ва шушаш сӯхт. Аммо баъд вай васеъ шуд. Аз паси онҳо як ҷараёни васеъ бо ҷараёни хашмгин ҷорӣ мешуд ва боз як қурбонгоҳи санги ноҳамвор, ки тақрибан ба барбекюи архаикӣ монанд буд, баланд мешуд.
  
  Аммо он чизе, ки диққати Дрейкро ба худ ҷалб кард, як рамзи азимест, ки дар девори паси қурбонгоҳ нақш бастааст. Се секунҷае, ки ба ҳам мепайванданд. Якчанд маъдан дар дохили кандакорӣ нури сунъиро гирифта, мисли пайетка дар либоси сиёҳ медурахшид.
  
  Ҳеҷ вақт барои беҳуда сарф кардан нест. Вай дарьёро тай карда, нафас мекашид, ки оби яхоб то ронаш баланд мешуд. Вақте ки ӯ ба қурбонгоҳ наздик шуд, ӯ ашёеро дид, ки дар рӯи он хобида буд. Артефакти кӯтоҳ ва дақиқ, тааҷҷубовар ё таъсирбахш нест. Дарвоқеъ, дунё...
  
  ... Найзаи Один.
  
  Объект, ки тарафи Худоро сӯрох кардааст.
  
  Мавҷи ҳаяҷон ва пешгӯӣ аз миёни ӯ гузашт. Ин воқеае буд, ки ҳама чизро воқеӣ кард. То кунун ин тахминҳои зиёд буд, танҳо тахминҳои оқилона. Аммо пас аз он лаҳза, он ба таври даҳшатовар воқеӣ буд.
  
  Даҳшатовар воқеӣ. Онҳо дар пеши санаи охири дунё истода буданд.
  
  
  ёздах
  
  
  
  ЧАХОНИ ДАРАХТХОИ ЧАХОН, ШВЕЦИЯ
  
  
  Дрейк дар маросим намеистод. Найзаро гирифту ба роҳи омаданаш баргашт. Аз байни дарьёи яхбаста, аз зинапояхои харобшуда. Вай чароғро дар нимароҳ хомӯш кард ва чун торикии қатрон ӯро фаро гирифт, суръатро суст кард.
  
  Шуъохои сусти нур даромадгохи поёнро мунаввар мекарданд.
  
  Ӯ роҳ рафтанро давом дод. Ҳанӯз тамом нашуда буд. Вай кайҳо фаҳмид, ки аксар вақт шахсе, ки дар ҷанг бисёр фикр мекард, ҳеҷ гоҳ ба хонааш намеояд.
  
  Ӯ дар қадами охирин мурда истода, сипас ба торикии амиқтари гузар даромад. Немисҳо аллакай наздик буданд, тақрибан дар охири канор буданд, аммо чароғҳои онҳо дар чунин масофа ӯро танҳо ҳамчун сояҳои дигар ҷудо мекарданд. Вай аз болои гузаргоҳ ҷаҳида, худро ба девор пахш кард ва ба сӯи нишебие, ки ба пойгоҳи киштиҳои Викинг мебурд, равон шуд.
  
  Овози мард аккос зад: "Инро бин! Чашмони худро пок нигоҳ доред, Стиви Вондер!" Овоз ӯро ба ҳайрат овард; он дорои лаҳҷаи амиқи ҷануби Амрико буд.
  
  Лаънат.. Бачаи уқобчашм ӯро дид - ё ҳадди ақал сояе ҳаракат мекард - чизеро, ки дар ин торикӣ имконпазир намедонист. Вай тезтар давид. Тир садо дод, ки ба санги назди он чое, ки навакак буд, бархурд.
  
  Шахси тира ба болои тахта хам шуда монд - шояд америкоӣ бошад. "Дар он ҷо дар байни киштиҳо роҳе ҳаст. Пеш аз он ки ман онҳоро ба гулӯҳои танбалатон тела диҳам, дикҳоятонро ҳаракат кунед."
  
  Аҷаб. Янкихо рохи нихонро диданд.
  
  сахтгир, мағрур, мағрур. Яке аз немисҳо гуфт: "Мафҳум ту, Мило" ва сипас дод зад, вақте ки ӯро тақрибан аз нишебиҳо кашиданд.
  
  Дрейк ба ситораҳои бахти худ ташаккур гуфт. Пас аз як сония он ба он мард расид, ки риштаҳои овозии ӯро шикастанд ва гарданашро бо садои шунавоӣ канда, пеш аз он ки каси дигар пайравӣ кунад.
  
  Дрейк таппончаи немисҳо - Ҳеклер ва Кох MG4 -ро гирифта, чанд тир холӣ кард. Сари як одам таркид.
  
  Оре, вай фикр мекард. Ҳанӯз бо таппонча беҳтар аз камера тир меандозад.
  
  "Канадаҳо!" пас аз як лахза силсилаи хиссиёти.
  
  Дрейк дар пичирроси хашмгин табассум кард. Бигузор онхо чунин фикр кунанд.
  
  Дигар кайфу сафо надо-да, бо чуръаташ тезтар аз пайраха давид. Бен ва Кеннеди пеш буданд ва ба ҳимояи ӯ ниёз доштанд. Ӯ қасам дод, ки онҳоро зинда аз ин ҷо берун мекунад ва онҳоро ноумед намекунад.
  
  Аз паси у немисхо боэхтиёт аз нишеби фуромаданд. Ӯ чанд тир холӣ кард, то ки онҳоро ишғол кунад ва ба ҳисоб кардани киштиҳо шурӯъ кард.
  
  Чор, шаш, ёздаҳ.
  
  Роҳ ноустувор шуд, аммо ниҳоят ҳамвор шуд. Дар як лаҳза он чунон лоғар шуд, ки ҳар касе, ки аз понздаҳ санг зиёд буд, шояд дар байни чӯбҳо фишурдашуда қабурғаро мешиканад, аммо вақте ки киштии шонздаҳумро шумурд, он боз васеъ шуд.
  
  Зарфҳо дар болои ӯ баланд буданд, қадимӣ, даҳшатнок, бӯи пӯст ва қолаби кӯҳна. Диққати ӯро як ҳаракати зудгузар ба худ ҷалб кард ва ӯ ба тарафи чапаш нигоҳ кард, то пайкараеро дид, ки метавонад танҳо он Мило навҷавоне бошад, ки дар канори танге, ки аксари одамон базӯр роҳ мерафтанд, бармегарданд. Дрейк ҳатто барои тирпарронӣ вақт надошт - амрикоиҳо хеле зуд ҳаракат мекард.
  
  Бало занад! Чаро ӯ бояд ин қадар хуб бошад? Ягона шахсе, ки Дрейк медонист, ғайр аз худаш, ки метавонад чунин кореро анҷом диҳад, Алисия Майлз буд.
  
  Ман худро дар байни як мусобиқаи дарпешистодаи гладиаторӣ дар ин ҷо дидам...
  
  Вай ба пеш ҷаҳида, ҳоло аз назди киштиҳо гузашта, бо истифода аз импулси худ аз як зина ба зина ҷаҳида, тақрибан озодона аз теппаҳои тасодуфӣ ба рахҳои амиқ давида ва дар кунҷҳо аз деворҳои рег меҷаҳид. Ҳатто истифодаи чӯбҳои чандири киштӣ барои ба даст овардани суръат байни ҷаҳишҳо.
  
  "Интизор шавед!"
  
  Аз кучое, ки пештар садои нобакор омад. Вай симои норавшани Кеннедиро дида, таваққуф кард ва аз шунидани ин садои амрикоиҳо осуда шуд. "Аз паси ман рав" гуфт ӯ, зеро медонист, ки ба Мило иҷозат надод, ки ӯро то охири роҳ латукӯб кунад. Онҳоро соатҳо пахш кардан мумкин буд.
  
  Вай аз киштии охирин бо суръати тез гузашта рафт, Бен ва Кеннеди ба паси ӯ афтоданд, ҳамон тавре ки Мило аз канора ҷаҳида, пеши ҳамон киштиро буриданд. Дрейк ӯро дар атрофи камар гирифт ва боварӣ ҳосил кард, ки ӯ сахт ба устухони худ фуруд омад.
  
  Вай як сония тӯпро ба сӯи Кеннеди партофта буд.
  
  Ҳангоме ки таппонча ҳанӯз дар парвоз буд, Мило ба кайчи зад ва худро озод кард ва ба дастонаш афтид ва ногаҳон рӯ ба рӯ шуд.
  
  Ӯ гиря кард: "Мэт Дрейк, як. Инро бесаброна интизор будам, рафиқ."
  
  Вай мушт ва оринҷ мепартофт. Дрейк ба дастонаш чанд зарба зад ва ҳангоми ақибнишинӣ ғамгин шуд. Ин бача ӯро медонист, аммо ӯ кист? Душмани кӯҳнаи бечеҳра? Арвохи соя аз гузаштаи торикии SAS? Мило наздик буд ва хушбахт буд, ки дар он ҷо бимонад. Аз диди периферии худ, Дрейк кордро дар камарбанди амрикоие дид, ки танҳо интизори парешон шудан аст.
  
  Ӯ ба пои худ зарбаи бераҳмона гирифт.
  
  Аз паси у харакатхои аввалини кахра-мононаи кушунхои пеш рафтаистодаи немисхо ба гуш мерасид. Онҳо танҳо чанд киштӣ дур буданд.
  
  Бен ва Кеннеди бо тааҷҷуб тамошо мекарданд. Кеннеди таппончаашро боло бардошт.
  
  Дрейк аз як тараф финт кард, баъд тарафи дигарро гардонд ва аз зарбаи бераҳмонаи Мило ба по худдорӣ кард. Кеннеди тир холй карда, аз пои Мило дюйм лой зад.
  
  Дрейк табассум кард ва дур рафт ва вонамуд кард, ки сагро парастиш мекунад. - Бимонед, - гуфт у тамасхуромезона. "Ин писари хуб аст."
  
  Кеннеди боз як тири огохкунанда парронд. Дрейк рӯй гардонда, аз назди онҳо давида, бозуи Бенро гирифт ва кашид, вақте ки ҷавон ба таври худкор ба сӯи зинапояҳои фурӯ резашуда рӯй дод.
  
  - Не! - дод зад Дрейк. "Онҳо моро як ба як берун мекунанд."
  
  Бен ҳайратзада менамуд. "Боз дар куҷо?"
  
  Дрейк беэътиборона китф кашид. "Шумо чӣ фикр мекардед?"
  
  Вай рост ба сӯи Дарахти Ҷаҳон равон шуд.
  
  
  ДУвоздах
  
  
  
  ДАРАХТИ ЧАХОН, ШВЕЦИЯ
  
  
  Ва онҳо бархостанд. Дрейк боварӣ дошт, ки дарахти ҷаҳонӣ он қадар кӯҳна ва қавӣ буд, ки шохаҳои он бисёр ва қавӣ буданд. Вақте ки шумо қабул кардед, ки шумо ба дарахте мебароед, ки аслан чаппа шуда буд, физика тамоман аҳамият надошт.
  
  "Чунон ки боз писарбача шудам" гуфт Дрейк Бенро ташвиқ карда, ӯро тезтар ташвиқ кард ва ӯро ба воҳима наовард. "Набояд барои шумо мушкиле бошад, Блейки. Шумо хубед, Кеннеди?
  
  Навори Ню-Йорк охирин касе буд, ки таппончаро дар зераш нишон дода, ба боло баромад. Хушбахтона, симметрияи васеи шохаҳо ва баргҳои Дарахти Ҷаҳонӣ пешрафти онҳоро пинҳон кард.
  
  "Ман дар замони худ ба чанд поя баромадам" гуфт ӯ сабукфикрона.
  
  Бен хандид. Аломати хуб. Дрейк хомӯшона ба Кеннедӣ ташаккур гуфт ва ҳис мекард, ки вай дар он ҷо аст.
  
  Лаънат, - фикр мекард у. Вай кариб илова кард: дар ин миссия.. Мо баъди камтар аз як хафта ба лахчаи кухна бармегардем.
  
  Дрейк аз шоха ба шоха баромад, баландтар ва баландтар, нишаста ё истода ба як шоха савор шуд ва ҳамзамон ба шохаи дигар расид. Пешравӣ босуръат буд, ки ин маънои онро дошт, ки қувваи болоии бадани онҳо назар ба интизорӣ дарозтар буд. Бо вуҷуди ин, тақрибан нисфи роҳ Дрейк пай бурд, ки Бен заифтар мешавад.
  
  "Оё Твини хаста мешавад?" - пурсид у ва якбора дучанд шудани чидду чахдро дид. Кеннеди гох-гох аз байни шохахо тир мепарронд. Ду бор ба онҳо муяссар шуд, ки дар паҳлӯяшон зинапояи сангинро бинанд, аммо аз таъқибкунандагонашон нишоне надиданд.
  
  Овозхо ба онхо садо медиханд. "Англис Мэтт Дрейк аст." Собиқ сарбози SAS боре овозеро шунид, ки бо лаҳҷаи қавии олмонӣ таҳриф шудааст, ки ба гуфтаи ҳисси шашуми ӯ, бояд ба марди сафедпӯст тааллуқ дошта бошад. Марде, ки қаблан ду бор дида буд, осори дуздидашударо қабул мекунад.
  
  Дафъаи дигар ӯ шунид, ки "SRT нест карда мешавад." Овози ҷалбкунанда аз Мило буд, ки гузаштаи ӯро ошкор мекард ва воҳиди онҳоро ҳатто дар дохили SAS пинҳон мекард. Ин бача ба номи ҳама чизи муқаддас кист?
  
  Тирхо шохахои вазнинро чудо карданд. Дрейк таваққуф кард, то ҷузвдони дорои ганҷҳои ҳаракаткунанда дар дохили онро танзим кунад ва баъд шохаи васеъеро, ки ҳадафаш ҳадаф қарор дода буд, пай бурд. Яке, ки қариб ба ҷое, ки дар зинапояе, ки қаблан истироҳат карда буданд, расид.
  
  "Дар он ҷо," ӯ ба Бен ишора кард. - Ба шоха савор шавед ва... тез харакат кунед!
  
  Онҳо тақрибан ду дақиқа бараҳна мемонданд. Минуси ногаҳонӣ ва вақти вокуниш, ки то ҳол беш аз як дақиқа хатари шадид боқӣ мондааст.
  
  Бен аввалин шуда паноҳгоҳро тарк кард, баъд аз як сония Дрейк ва Кеннеди, ҳама ба дастҳояшон ҷаҳида, қад-қади шоха ба сӯи зинапоя нишастанд. Вақте ки онҳо пайдо шуданд, Кеннеди ба онҳо сонияҳои қиматбаҳо харида, бо оташ задани сурб ва сӯрохиҳо дар ҳадди аққал як рейдер қабри бадбахтона.
  
  Ва акнун онҳо диданд, ки Мило воқеан фармон фиристодааст, ки ба зинапоя давида. Панҷ нафар. Ва даста зуд буд. Онҳо пеш аз Бен ба охири шоха хоҳанд расид!
  
  Аҷаб! Онҳо имконият надоштанд.
  
  Бен хам инро дида ларзид. Дрейк дар гӯшаш фарёд зад: "Ҳеҷ гоҳ таслим нашав! Ҳеҷ гоҳ!"
  
  Кеннеди боз триггерро кашид. Ду нафар афтиданд: яке ба сӯрох парида, дигаре аз паҳлӯяш гирифта дод зад. Вай онро бори дигар фишурд, ва он гоҳ Дрейк шунид, ки маҷалла тамом мешавад.
  
  Ду немис монданд, вале акнун ру ба руи онхо истода, яроки худро дар холати тайёр нигох дошта. Дрейк чеҳраи сахте кард. Онҳо дар мусобиқа мағлуб шуданд.
  
  "Онҳоро тир кунед!" Овози Мило садо дод. "Мо пораҳоро дар ин ҷо дида мебароем."
  
  "Неин!" Боз лаҳҷаи пурқуввати олмонӣ оғоз шуд. "Дер Найза! "Дер найза!"
  
  Бочкахои пистолетхо ларзида намешуд. Яке аз немисхо тамасхур кард: "Хазинед, кабутархои хурдакак. Инҷо биё."
  
  Бен оҳиста ҳаракат кард. Дрейк медид, ки китфҳояш меларзанд. "Ба ман бовар кунед", - пичиррос зад ӯ ба гӯши дӯсташ ва ҳар як мушакро кашид. Вақте ки Бен ба охири шоха расид, ӯ ҷаҳиш мекард, ягона бозии ӯ ҳамла кардан ва истифодаи маҷмӯи маҳорати худ буд.
  
  "Ман то ҳол корд дорам" гуфт Кеннеди.
  
  Дрейк сар ҷунбонд.
  
  Бен ба охири филиал расид. Немисхо оромона мунтазир буданд.
  
  Дрейк ба баланд шудан шурӯъ кард.
  
  Баъд немисхо гуё дар туман афтода бошад, ба тарафе парвоз карданд, ки гуё онхоро торпедо зада бошад. Бадани онҳо даридаву хунолуд аз девор берун афтида, тар шуда, мисли ароба ба чоҳ меғеланд.
  
  Чанд метр болотар аз шоха, ки дар он зинапоя каҷ карда шуда буд, як гурӯҳи бузурги мардон бо силоҳҳои вазнин меистоданд. Яке аз онҳо автомати АК-5 дар даст дошт.
  
  "Швед", Дрейк силоҳро ҳамчун як силоҳи маъмулан артиши Шветсия эътироф кард.
  
  Баландтар, ӯ гуфт: "Вақти лаънатӣ".
  
  
  СЕЗДАХ
  
  
  
  БАЗАИ ХАРБЙ, ШВЕЦИЯ
  
  
  Ҳуҷрае, ки онҳо дар он пайдо шуданд - як ҳуҷраи дувоздаҳ ба дувоздаҳ спартанӣ бо миз ва тирезаи яхбандӣ - Дрейкро чанд сол пеш гирифт.
  
  "Ором шавед" ӯ ба ангуштони сафеди Бен ламс кард. "Ин ҷой як бункери муқаррарии низомӣ аст. Ман утоқҳои меҳмонхонаҳои бадтарро дидаам, рафиқ, ба ман бовар кунед ".
  
  "Ман дар манзилҳои бадтар будам." Кеннеди осуда ба назар мерасид, ки афсари полицияро ба кор омузонд.
  
  - Устухони бачаи дигар? Дрейк абрӯ бардошт.
  
  "Албатта. Чаро?"
  
  "Оҳ, ҳеҷ чиз." Дрейк дар ангуштони худ то даҳ ҳисоб кард, баъд ба поён нигарист, ки гӯё бо ангуштони пой ба кор шурӯъ карданӣ бошад.
  
  Бен табассуми заифро маҷбур кард.
  
  "Инак, Бен, ман эътироф мекунам, ки ин дар аввал осон набуд, аммо шумо дидед, ки он бачаи шведӣ чӣ гуна занг зад. Мо хубем. Ба ҳар ҳол, мо бояд каме сӯҳбат кунем. Мо хаста шудем."
  
  Дар кушода шуд ва соҳиби онҳо, як шведи хубсохт бо мӯйҳои зардчадор ва нигоҳи нохунчадоре, ки ҳатто Шрекро сафед мекунад, дар болои фарши бетонӣ чарх мезанад. Вақте ки онҳо дастгир шуданд ва Дрейк бодиққат фаҳмонд, ки онҳо кистанд ва чӣ кор мекарданд, он мард худро Торстен Дал муаррифӣ кард ва сипас ба тарафи дури чархболи худ рафт, то занг занад.
  
  "Мэт Дрейк" гуфт ӯ. "Кеннеди Мур. Ва Бен Блейк. Хукумати Швеция ба мукобили шумо ягон даъвое надорад...".
  
  Дрейк аз аксент, ки тамоман шведӣ набуд, ба ташвиш афтод. "Шумо ба яке аз он мактабҳои дурахшон меравед, Дал? Итон ё чизе монанди ин?"
  
  "Хари дурахшон?"
  
  "Мактабҳое, ки афсарони худро тавассути насл, пул ва тарбия пешбарӣ мекунанд. Дар баробари ин шумо ба махорат, чолокй ва шавку хавас рафтед".
  
  "Ман гумон мекунам." Оҳанги Даль яксон буд.
  
  "Аъло. Хуб... агар ҳамааш ҳамин бошад...".
  
  Дал дасташро боло бардошт, дар ҳоле ки Бен Дрейкро хафа кард. "Бузи гуноҳ карданро бас кунед, Мат. Танҳо аз сабаби он ки шумо як деҳқони дағал дар Йоркшир ҳастед, маънои онро надорад, ки ҳама насли шоҳона ҳастанд, ҳамин тавр не?"
  
  Дрейк бо ҳайрат ба иҷорагираш нигоҳ кард. Кеннеди ҳаракати "партофтан"-ро ба амал овард. Пас аз он ба ӯ омад, ки Бен дар ин миссия чизе пайдо кардааст, ки воқеан ӯро ба худ ҷалб кард ва ӯ бештар мехост.
  
  Дал гуфт: "Ман аз мубодилаи дониш қадр мекунам, дӯстон. Ман дар ҳақиқат мехоҳам. "
  
  Дрейк ҳама барои мубодила буд, аммо тавре ки мегӯянд, дониш қудрат аст ва ӯ кӯшиш мекард, ки роҳи ба даст овардани дастгирӣ аз ҳукумати Шветсияро дар ин ҷо бифаҳмад.
  
  Бен аллакай ба ҳикояи худ дар бораи нӯҳ порчаи Один ва қабри худоён омодагӣ медид, вақте ки Дрейк ӯро халалдор кард.
  
  "Инак," гуфт ӯ. "Ман ва ин бача ва ҳоло шояд Гронк, дар баъзе рӯйхати куштор сарлавҳаҳои ҳашт дюймӣ ҳастем ..."
  
  "Ман ноҳақ нестам, ту харақи англис". Кеннеди ним аз по хеста.
  
  "Ман ҳайронам, ки шумо ин калимаро медонед." Дрейк чашмонашро паст кард. "Бубахшед. Ин жаргон аст. Он ҳеҷ гоҳ шуморо тарк намекунад." Ӯ суханони ҷудошавии Элисонро ба ёд овард: шумо ҳамеша SAS хоҳед буд.
  
  Вай дастонашро омӯхт, ки ҳанӯз дар пайи задухӯрд бо Мило ва ба дарахти ҷаҳон баромаданаш доғҳо пӯшида буд ва дар бораи аксуламалҳои зуд ва дурусти худ дар тӯли чанд рӯзи охир фикр мекард.
  
  То чӣ андоза вай дуруст буд.
  
  "Gronk чист?" - ҳайрон шуд Бен.
  
  Дал ба курсии сахти металлӣ нишаст ва мӯзаҳои вазнини худро рӯи миз поймол кард. "Зане, ки... у..." аз ширкати хизматчиёни ҳарбӣ лаззат мебарад. - ба таври дипломатй чавоб дод у.
  
  "Тасвири худи ман каме дағалонатар хоҳад буд" Дрейк ба Бен нигарист ва баъд гуфт: "Рӯйхати куштор. Немисҳо мехоҳанд, ки мо барои ҷиноятҳои содирнашуда мурдаем. Чӣ тавр шумо кӯмак карда метавонед, Дал?
  
  Швед чанде чавоб надод, вай факат аз тирезаи яхбаста ба манзараи барфпуш ва берун аз он, ба харсангхои пора-пора, ки дар пасмани укьёнуси пурталотум танхо бархостаанд, нигох кард.
  
  Кеннеди гуфт: "Дал, ман полис ҳастам. Ман ин дуро то чанд рӯз пеш намешинохтам, вале онҳо дили пок доранд. Ба онҳо бовар кунед."
  
  Далл сар ҷунбонд. "Обруи шумо аз шумо болотар аст, Дрейк. Хуб ва бад дар бораи он. Мо ба ту ёрй мерасонем, аммо аввал-- ба Бен бо сараш ишора кард. "Давом диҳед".
  
  Бен суханашро давом дод, ки гӯё ҳеҷ гоҳ суханашро қатъ накарда бошад. Дрейк ба Кеннеди нигоҳ кард ва табассуми ӯро дид. Вай аз ду сабаб ба хайрат афтода, ба дигар тараф нигарист. Якум, ишораи Дал ба обрӯи ӯ ва дуюм, тасдиқи самимии Кеннеди.
  
  Бен тамом кард. Дал гуфт: "Олмонҳо дар ҳама ин як созмони нав ҳастанд, ки то он ҳодиса дар Йорк ба диққати мо нарасид."
  
  "Нав?" Дрейк гуфт. "Онҳо хубанд. Ва хеле хуб ташкил карда шудааст; тарс ва интизоми оханин идора карда мешавад. Ва онҳо дар як бача бо номи Мило як корти бузург доранд - Қувваҳои махсуси Амрико, аз афташ. Сарлавҳаро тафтиш кунед."
  
  "Мо мекунем. Хабари хуш ин аст, ки мо дар бораи Канада маълумот дорем."
  
  "Оё шумо ба он нигоҳ мекунед?"
  
  "Бале, аммо ғаразнок, бетаҷриба ва танҳоӣ", Далл ба Кеннеди нигоҳи пинҳон кард. "Муносибати ҳукумати Шветсия бо режими нави шумо Обама он чизе нест, ки ман онро дараҷаи аввал меномам. "
  
  "Бубахшед барои ин," Кеннеди табассум кард ва сипас ба атроф нигарист. - Гӯш кун, дугона, агар мо дар ин ҷо каме истода бошем, ба фикри ту, мо чизе барои хӯрдан пайдо карда метавонем?
  
  "Ошпази мо аллакай омода карда шудааст" гуфт Дал дар посух табассуми қалбакӣ кард. "Аммо ҷиддӣ, ба зудӣ бургерҳо ва чипҳо хоҳанд буд."
  
  Даҳони Дрейк об шуд. Охирин бор хӯрданашро ба ёд наовард.
  
  "Ман ба шумо мегӯям, ки чӣ метавонам. Канадаҳо ҳаётро ҳамчун як ибодати махфии бахшида ба Викинг - Эрик Сурх оғоз карданд. Нахандед, ин чизҳо воқеан вуҷуд доранд. Ин одамон косплейро барои дубора намоиш додани рӯйдодҳо, набардҳо ва ҳатто сафарҳои баҳрӣ мунтазам истифода мебаранд."
  
  "Дар он ҳеҷ зарари воқеӣ нест" Бен каме дифоъ кард. Дрейк ин нуги аҷибро барои дертар нигоҳ дошт.
  
  - Аслан не, ҷаноби Блейк. Косплей маъмул аст, аз он бисёр одамон дар анҷуманҳои саросари ҷаҳон баҳраваранд ва дар тӯли солҳо бештар маъмул шудааст. Аммо зарари аслӣ вақте оғоз мешавад, ки як тоҷири миллиардер раҳбари имрӯзаи ин мазҳаб мешавад ва сипас миллионҳо долларро ба ринг мепартояд."
  
  "Ин хеле шавқовар мешавад -"
  
  "Обсессия". Вақте ки дар кушода шуд, Дал ба итмом расид. Дрейк оҳу нола кард, вақте ки табақ бургер ва чипсҳои стандартиро дар назди ӯ гузоштанд. Бӯи пиёз ба шиками гуруснааш илоҳӣ меомад.
  
  Даль хангоми таомхурй суханашро давом дода гуфт: "Колби Тейлор ном сохибкори канадагй хаёти худро ба викинги машхур Эрики Сурх бахшидааст, ки вай, чунон ки боварй дорам, шумо медонед, чанде пас аз кашфи Гренландия ба Канада фуруд омад. Аз ин тадқиқот шавқу ҳаваси маникӣ ба мифологияи Norse таваллуд шудааст. Тадкикхо, кофтуковхо, бозьёфтхо. Ҷустуҷӯи беохир. Ин мард китобхонаи шахсии худро гирифт ва кӯшиш кард, ки тамоми матнҳои мавҷудаи Скандинавияро харад.
  
  "Ин кори девона аст" гуфт Кеннеди.
  
  "Рози. Аммо як "чормағз", ки "қувваҳои амниятии" худро маблағгузорӣ мекунад - онро ҳамчун артиш хонед. Ва ӯ ба қадри кофӣ махфӣ боқӣ мемонад, ки дар зери радари аксари одамон бимонад. Номи ӯ дар тӯли солҳо дар робита ба нӯҳ пораи Один такрор ба такрор омадааст, аз ин рӯ табиист, ки иктишофии Шветсия ҳамеша ӯро ҳамчун "шахси таваҷҷӯҳ" қайд кардааст.
  
  "Вай аспро дуздид" гуфт Дрейк. "Шумо инро медонед, ҳамин тавр не?"
  
  Чашмони калони Даль нишон медод, ки вай ин корро накардааст. "Акнун мо медонем."
  
  "Шумо наметавонед ӯро ҳабс кунед?" Кеннеди пурсид. "Бо гумони дуздӣ ё чизе монанди ин?"
  
  "Тасаввур кунед, ки ӯ ҳамчун яке аз ... гангстерҳои шумо. Роҳбарони мафия ё триадаи шумо. Вай ҳоло дастнорас аст - марди боло - ҳоло."
  
  Дрейк ҳисси дар назар дошташуда маъқул буд. Вай ба Далл дар бораи иштироки Алисия Майлз нақл кард ва ба Далл нақл кард, ки ба қадре ки ба ӯ иҷозат дода шудааст, нақл кунад.
  
  "Ҳамин тавр," гуфт ӯ вақте ки ӯ ба итмом расид. "Оё мо муфид ҳастем ё чӣ?"
  
  "Бад не," Далел иқрор шуд, ки дар боз кушода шуд ва як марди калонсол бо мӯи ҳайратангези ғафси мӯйҳои дароз ва риши буттадор ворид шуд. Ба назари Дрейк вай мисли Викинги муосир ва пиронсол менамуд.
  
  Далл сар ҷунбонд. "Оҳ, ман шуморо интизор будам, профессор. Ичозат дихед профессор Ролан Парневикро шинос кунам, - табассум кард у. "Мутахассиси мо оид ба мифологияи Norse."
  
  Дрейк сар ҷунбонд ва сипас дид, ки Бен одами навро ҳамчун рақиби ишқ андозад. Акнун ӯ фаҳмид, ки чаро Бен ин рисолатро пинҳонӣ дӯст медорад. Ба китфи дугонаи чавонаш сила кард.
  
  "Хуб, бачаи оилавии мо дар ин ҷо шояд профессор набошад, аммо ӯ бешубҳа роҳи худро дар Интернет медонад - як навъ тибби муосир дар муқоиса бо маводи кӯҳна, ҳа?"
  
  "Ё беҳтарини ҳарду ҷаҳон," Кеннеди бо чанголи худ ба ҳарду тарафи савол ишора кард.
  
  Ҷониби бадхоҳонаи Дрейк ҳисоб кард, ки Кеннеди Мур метавонад ин миссияро тавре роҳнамоӣ кунад, ки касбашро наҷот диҳад. Тааҷҷубовар аст, ки тарафи нармтар ҳангоми табассум кардани кунҷҳои даҳонаш тамошо карданро дӯст медошт.
  
  Писарбача пешпо хӯрда ба ҳуҷра даромад ва як даста варақҳоро ба даст гирифт ва дар болои чӯб чанд дафтарро мувозинат кард. Вай ба гирду атроф нигариста, ба Далел нигох кард, ки гуё номи солдатро дар хотир надошта бошад ва баъд бори худро ба руи миз партофта.
  
  - Дар он чо, - гуфт у ба яке аз варакахо ишора карда. "Хамон кас. Афсона ҳақиқӣ аст... ҳамон тавре ки ман чанд моҳ пеш гуфта будам".
  
  Даль варақи нишондодашударо бо гулӯла баровард. "Шумо як ҳафта бо мо будед, профессор. Танҳо як ҳафта."
  
  "Шумо... боварӣ доред?"
  
  "Оҳ, ман боварӣ дорам." Оҳанги Даль миқдори бениҳоят сабрро ифода мекард.
  
  Сарбози дигар аз дар даромад. "Ҷаноб. "Ин яке," ӯ ба сӯи Бен сар ҷунбонд, "бардавом занг мезад. Hela tiden... ммм... беист". Аз паи табассум омад. "Ин модараш аст."
  
  Бен баъд аз як сония ҷаҳид ва тугмаи рақамзании суръатро пахш кард. Дрейк меҳрубонона табассум кард, дар ҳоле ки Кеннеди бадгӯй менамуд. "Худоё, ман метавонам роҳҳои зиёдеро дар бораи фасод кардани ин писар фикр кунам."
  
  Дал аз варақ ба хондан шурӯъ кард:
  
  "Ман шунидам, ки вай дар Рагнарок мурд ва аз тақдири худ комилан фурӯ рафт. Аз ҷониби гург-одам Фенрир - як бор аз ҷониби моҳ рӯй дод.
  
  Ва дертар Тор ва Локи дар паҳлӯи ӯ сард буданд. Худоёни бузург дар байни худоёни бешумор, сангҳои мо бар зидди мавҷҳо.
  
  Нӯҳ порчаҳо дар қад-қади пайроҳаҳои Волваи ягонаи ҳақиқӣ ба шамол пароканда шуданд. Ин қисмҳоро ба Рагнарок наоред ё охири дунёро зери хатар нагузоред.
  
  То абад аз ин метарсед, ба ман гӯш диҳед, эй писарони одамон, зеро ки қабри худоёнро таҳқир кардан рӯзи ҳисобро оғоз мекунад".
  
  Дал китф дархам кашид. "Ва ғайра. Ва ғайра. Ва ғайра. Ман моҳияти онро аллакай аз писари модарам дар он ҷо гирифтам, профессор. Чунин ба назар мерасад, ки Веб воқеан аз Scroll пурқувваттар аст. Ва тезтар."
  
  "Шумо доред? Хуб, чунон ки гуфтам... Моххо, Торстен, моххо. Ва маро солҳо нодида гирифтанд. Ҳатто институтсионализацияланган. Қабр ҳамеша дар он ҷо буд, шумо медонед, он танҳо моҳи гузашта ба амал наомадааст. Агнета ин варақаро ба ман сӣ сол пеш дод ва мо ҳоло дар куҷоем? Хм? Мо дар ҷое ҳастем?
  
  Дал кӯшиш мекард, ки оромиро нигоҳ дорад. Дрейк дахолат кард. "Шумо дар бораи Рагнарок, профессор Парневик. Ҷое, ки вуҷуд надорад."
  
  - Дигар не, ҷаноб. Аммо рӯзе - ҳа. Ин бешубҳа дар як вақт вуҷуд дошт. Дар акси ҳол, Один, Тор ва ҳама худоёни дигар дар куҷо мурданд?
  
  "Оё шумо боварӣ доред, ки он вақт онҳо вуҷуд доштанд?"
  
  "Албатта!" Бача амалан фарьёд зад.
  
  Овози Даль оромтар шуд. "Ҳоло," гуфт ӯ, "мо куфрро боздоштем."
  
  Бен телефони мобилиашро ба ҷайбаш гузошта, ба сари миз баргашт. "Пас, шумо дар бораи Валкириҳо медонед?" - пурасророна пурсид у ба Дрейк ва Кеннеди маккорона нигариста. "Оё ту медонӣ, ки чаро онҳо ҷавоҳироти тоҷи Один ҳастанд?"
  
  Дал танҳо хашмгин менамуд. Ҷавон чашмак зад ва дудила кард. "Ин... ин... ганҷ дар... ин... чӣ?"
  
  
  ЧОРДАХ
  
  
  
  БАЗАИ ХАРБЙ, ШВЕЦИЯ
  
  
  Бен табассум кард, вақте ки ҳуҷра ором шуд. "Ин чиптаи вуруди мост" гуфт ӯ. "Ва кафолати эҳтироми ман. Дар мифологияи Norse борҳо гуфта мешавад, ки Валкириҳо "ба олами худоён мераванд." Инак, он ҷост.
  
  Кеннеди чанголи худро ба табақаш зад. "Ин чӣ маъно дорад?"
  
  "Онҳо роҳ нишон медиҳанд" гуфт Бен. "Шумо метавонед нӯҳ пораи Одинро дар давоми як моҳ дар давоми Рагнарок ҷамъ кунед, аммо ин валкириҳо роҳро ба қабри худоён нишон медиҳанд."
  
  Дрейк абрӯ зад. "Ва шумо онро барои худ нигоҳ доштаед, дуруст?"
  
  "Ҳеҷ кас намедонад, ки Валкириҳо дар куҷоянд, Мэтт. Онҳо дар коллексияи хусусӣ ҳастанд, танҳо Худо медонад, ки дар куҷо. Гургҳо дар Ню Йорк охирин пораҳое мебошанд, ки мо барои он ҷой дорем."
  
  Вақте ки Парневик амалан ба варақаҳои ӯ ҳамла кард, Дал табассум кард. Трубахои сафед дар байни туфони гу-рух ба хар чо парвоз мекарданд. "Валкирия. Валкирия. нест. Он ҷо - шояд. Оҳ, мо меравем. Хм."
  
  Дрейк диккати Далро ба худ кашид. "Ва назарияи Апокалипсис? Оташи дӯзах дар рӯи замин ва тамоми мавҷудоти зинда нобуд ва ғайра. ва ғайра."
  
  "Ман метавонам ба шумо як ривояти шабеҳро барои ҳар як Худои пантеон гуфта метавонам. Шива. Зевс. Танзим. Аммо, Дрейк, агар канадаҳо ин қабрро пайдо кунанд, сарфи назар аз оқибатҳои дигар, онҳо онро таҳқир мекунанд."
  
  Дрейк ба немисҳои девона баргашт. "Мисли дӯстони нави мо," ӯ сар ҷунбонд ва каме ба Далл табассум кард. "Ман илоҷ надорам..."
  
  "Тӯбҳо ба девор." Дал як мантраи каме ҳарбиро тамом кард ва онҳо ба ҳамдигар нигоҳ карданд.
  
  Бен ба сари миз такья карда, диққати Далро ба худ ҷалб кард. "Мебахшед, рафиқ, аммо мо вақти худро дар ин ҷо беҳуда сарф мекунем. Ноутбукро ба ман деҳ. Ба ман иҷозат диҳед, ки серфинг равам. Ё беҳтараш, моро ба сӯи Big Apple фиристед ва мо дар ҳаво сайр мекунем."
  
  Кеннеди сарашро  унбонд. "Ӯ ҳақ аст. Ман кӯмак карда метавонам. Ҳадафи навбатии мантиқӣ Осорхонаи таърихи миллӣ аст ва биёед эътироф кунем, ки ИМА омода нест."
  
  "Ин як ҳикояи шинос аст" гуфт Дал. "Сафарбаркунӣ аллакай оғоз шудааст." Вай бодиккат ба Бен нигарист. - Ёрдам таклиф мекунед, чавон?
  
  Бен даҳони худро кушод, вале баъд сукут кард, гӯё аҳамияти ҷавоби ӯро ҳис мекард. "Хуб, мо то ҳол дар рӯйхати куштор ҳастем, дуруст? Ва Девори хоб дар ин моҳ дар танаффус аст."
  
  "Модар барои донишҷӯи ҷавони мо соати комендантӣ дорад?" Дрейк тела дод.
  
  "Девори...?" Дал абрӯ бардошт. "Оё ин як синфи омӯзиши маҳрумият аз хоб аст?"
  
  "Фарқ надорад. Бингар, ки ман то ҳол чӣ кашф кардам. Ва SAS Мат. Кеннеди полиси Ню Йорк аст. Мо амалан як дастаи комил ҳастем!"
  
  Чашмони Даль, ки гуё карори уро баркашида бошад, тор шуд. Вай хомӯшона телефони мобилии Дрейкро дар болои миз гузаронд ва ба экран ишора кард. "Шумо рунҳоро дар ин расм дар куҷо акс гирифтед?"
  
  "Дар чоҳ. Дар паҳлӯи киштиҳои дароз деворе буд, ки садҳо кандакорӣ доштанд. Ин зан," ӯ ба экран ламс кард, "вақте ки дар дарахти ҷаҳон азоб кашид, дар паҳлӯи Один зону зад. Оё шумо навиштаҷотро тарҷума карда метавонед?"
  
  "Дар бораи ҳа. Дар ин ҷо гуфта мешавад - Один ва Велва - ба Ҳейди асрори Худо супурда шудааст.. Ҳоло профессор инро тафтиш мекунад.... "Дал ба Парневик нигоҳ кард, вақте ки ӯ кӯшиш кард, ки ҳама варақаҳои худро якбора ҷамъ кунад.
  
  "Асрори Худо" Бача гӯё ба пушти ӯ дузах афтода бошад, ба ақиб гашт. "Ё асрори худоён. Оё шумо нозукиро шунида метавонед? Фаҳмидем? Ба ман иҷозат диҳед." Ба дари холй ру оварда, гайб зад.
  
  "Мо шуморо мегирем" гуфт Дал ба онҳо. "Аммо инро бидонед. Гуфтушунид бо хукумати шумо хануз cap нашудааст. Умедворем, ки ин дар давоми парвози мо ғамхорӣ карда мешавад. Аммо ҳоло мо бо даҳҳо сарбозони Нерӯҳои махсус ба Ню Йорк меравем ва ҳеҷ иҷозати амниятӣ надоранд. Мо силоҳҳоро ба Осорхонаи таърихи миллӣ мебарем". Ӯ таваққуф кард. "Ҳанӯз ҳам омадан мехоҳед?"
  
  "SAS кӯмак хоҳад кард" гуфт Дрейк. "Онҳо як даста истодаанд."
  
  "Ман фикр мекунам, ки ман кӯшиш мекунам, ки бо капитани сайт тамос гирам, бубинем, ки оё мо метавонем чархҳоро равѓан кунем." Тағйироти шадид дар рафтори Кеннеди дар фикри баргаштан ба хона равшан буд. Дрейк дарҳол ба худ ваъда дод, ки агар имкон дошта бошад, ба ӯ кӯмак мекунад.
  
  Ба ман бовар кунед, вай гуфтан мехост. Ман ба ту ёрӣ медиҳам, ки аз ин мушкил гузарӣ.. Аммо ин суханҳо дар гулӯяш мурданд.
  
  Бен ангуштонашро тоб дод. "Танҳо ба ман I-pad ё чизе диҳед. Тезтар."
  
  
  Понздах
  
  
  
  ФАЗОИ ХАВО
  
  
  Ҳавопаймои онҳо бо дастгоҳе бо номи picocell муҷаҳҳаз буд, як манораи телефони мобилӣ, ки имкон медиҳад ҳама телефонҳои мобилӣ дар ҳавопаймо истифода шаванд. Барои низомиёни ҳукумат зарур аст, аммо барои Бен Блейк дучанд зарур аст.
  
  "Эй хоҳарам, ман барои шумо кор дорам. Напурсед. Гӯш кун, Карин, гӯш! Ба ман дар бораи Осорхонаи миллии таърихи маълумот лозим аст. Намоишгоҳҳо, чизҳои викинг. Нақшаҳо. Кормандон. Хусусан сардорон. Ва..." овозаш чанд октава паст шуд, "...рақамҳои телефон".
  
  Дрейк чанд лаҳзаи хомӯширо шунид ва баъд: "Бале, ҳамоне, ки дар Ню Йорк аст! Чанд нафари онҳо ҳастанд?... Оҳ... воқеан? Хуб, хоҳари хурдӣ. Ман ба шумо барои пӯшонидани ин пул интиқол медиҳам. Туро дӯст медорам".
  
  Вақте ки дӯсташ телефонро хомӯш кард, Дрейк пурсид: "Оё вай ҳоло ҳам кор намекунад?"
  
  "Тамоми рӯз дар хона мешинад, рафиқ. Дар бари шубҳанок ҳамчун "бачаи охирин" кор мекунад. Муъчизаи сиёсати кухнаи лейборист".
  
  Карин барои ба даст овардани дараҷаи ихтисоси барномасозии компютер ҳафт сол мубориза бурд. Вақте ки ҳукумати лейбористӣ дар охири ҳукмронии Блэр пош хӯрд, вай Донишгоҳи Ноттингемро тарк кард - як коргари боэътимод ва баландихтисос - танҳо фаҳмид, ки ҳеҷ кас ӯро намехост. Таназзул ба амал омад.
  
  Хуруҷ аз қатори донишгоҳ - ба чап ба партов табдил диҳед, ба рост ба ҳомиладорӣ ва кӯмаки ҳукумат табдил диҳед. Рост ба роҳи орзуҳои шикаста идома диҳед.
  
  Карин дар як квартира дар наздикии маркази Ноттингем зиндагӣ мекард. Дар атрофи он нашъамандон ва майзадагон амволро ба ичора гирифтанд. Вай рузона аз хона кам мебаромад ва ба таксии боэътимод савор шуда ба баре мерафт, ки дар он чо дар сменаи 8 то нисфи шаб кор мекард. Даҳшатноктарин лаҳзаҳои ҳаёти ӯ вақте ба манзилаш баргашт, торикӣ, арақи кӯҳна ва дигар бӯҳои ногуворе, ки дар атрофаш буданд, ҷинояти пиёдагарди танҳо интизори рух додани он буд.
  
  Дар сарзамини лаънатшудагон ва нодида гирифташуда, марде, ки дар соя зиндагӣ мекунад, подшоҳ аст.
  
  "Оё шумо дар ҳақиқат барои ин ба вай ниёз доред?" - пурсид Даль, ки дар он тарафи самолёт нишаста буд. - Ё...
  
  - Ана, ин хайрия нест, дугона. Ман бояд ба чизҳое дар бораи Один тамаркуз кунам. Карин метавонад ба кори музей машгул шавад. Ин комилан маъно дорад ".
  
  Дрейк занги фаврии худро кард. "Бигзор вай кор кунад, Дал. Ба ман бовар кунед. Мо барои кӯмак дар ин ҷо ҳастем."
  
  Уэллс фавран чавоб дод. "Зедҳоро сайд мекунед, Дрейк? Ин чӣ ҳол дорад?
  
  Дрейк ӯро то ба имрӯз овард.
  
  "Хайр, дар ин чо як дона тиллои холис. Мо бо Алисия Майлз санҷида шудем. Шумо медонед, ки ин чӣ аст, Мат. Шумо ҳеҷ гоҳ воқеан аз SAS нахоҳед рафт "гуфт ӯ таваққуф кард. "Суроғаи охирини маълум: Мюнхен, Ҳилдегардштрассе 111."
  
  "Олмон? Аммо вай бо канадаиҳо буд."
  
  "Бале. Ин ҳама нест. Вай дар Мюнхен бо дӯстдухтари худ - як Мило Ноксон - як шаҳрванди хеле ногувор аз Лас Вегас, ИМА зиндагӣ мекард. Ва ӯ собиқ афсари иктишофии баҳрӣ аст. Беҳтарин чизе, ки янкиҳо пешкаш мекунанд."
  
  Дрейк лаҳзае фикр кард. "Ҳамин тавр ӯ маро дар он замон тавассути Майлз медонист. Савол ин аст, ки оё вай барои хашмгин шуданаш тарафашро иваз кард ё ба ӯ кумак кунад?"
  
  "Ҷавоб маълум нест. Шояд шумо аз ӯ пурсед."
  
  "Ман кушиш мекунам. Инак, мо дар ин ҷо тӯбҳоро нигоҳ медорем, Уэллс. Фикр мекунед, ки шумо метавонед бо дӯстони кӯҳнаи худ дар Иёлоти Муттаҳида тамос гиред? Dahl аллакай бо FBI тамос гирифт, аммо онҳо барои вақт бозӣ мекунанд. Мо ҳафт соат ба парвоз мондаем... ва кӯр-кӯрона наздик мешавем".
  
  "Оё шумо ба онҳо бовар мекунед? Ин шалғам? Оё шумо мехоҳед, ки бачаҳои мо кластери ногузирро тоза кунанд?"
  
  "Онҳо шведҳо ҳастанд. Ва ҳа, ман ба онҳо боварӣ дорам. Ва ҳа, ман мехоҳам, ки бачаҳои мо ширкат кунанд."
  
  "Он равшан аст". Велс алокаро катъ кард.
  
  Дрейк ба атроф нигарист. Ҳавопаймо хурд, вале васеъ буд. Ёздаҳ пиёдагарди нирӯҳои махсуси баҳрӣ дар қафо нишаста, хобида, хобида ва умуман ба забони шведӣ якдигарро хикмат мекарданд. Даль пайваста бо телефон дар саросари гузар сӯҳбат мекард, вақте ки профессор варақчаро пас аз пешаш варақ кушода, ҳар якеро бодиққат дар пушти курсии худ ҷойгир карда, фарқиятҳои қадимии байни факт ва афсонаро баррасӣ мекард.
  
  Дар тарафи чапи ӯ, Кеннеди, ки боз дар тан шими рақами яки бешакл дар бар карда буд, аввалин занги худро кард. "Оё капитан Липкинд дар он ҷост? ... о, ба ӯ бигӯед, ки ин Кеннеди Мур аст."
  
  Даҳ сония гузашту баъд: "Не. Ба ӯ бигӯед, ки ӯ ба ман занг зада наметавонад. Ин муҳим аст, ба ӯ бигӯед, ки ин дар бораи амнияти миллӣ аст, агар хоҳед, ба ӯ занг занед".
  
  Даҳ сонияи дигар, баъд: "Мур!" Дрейк ҳатто аз ҷое ки нишаста буд, аккосро шунид. "Оё ин интизор шуда наметавонад?"
  
  - Маро гӯш кунед, капитан, вазъият ба миён омад. Аввалан, бо афсари Свен аз FBI машварат кунед. Ман дар ин ҷо бо Торстен Дал аз SGG Шветсия ва афсари SAS ҳастам. Осорхонаи таърихии миллӣ таҳти таҳдиди мустақим қарор дорад. Тафсилотро тафтиш кунед ва фавран ба ман занг занед. Ба ман кӯмаки ту лозим аст."
  
  Кеннеди телефонро пушид ва нафаси чукур кашид. "Банг - ва нафақаи ман меравад."
  
  Дрейк ба соаташ нигарист. Шаш соат то фуруд омадан.
  
  Телефони мобилии Бен садо дод ва ӯ онро гирифт. - Хоҳар?
  
  Профессор Парневик ба болои гузар такья карда, бо дасти риштадораш домани афтодаро гирифт. "Кӯдак Валкири худро медонад." гуфт у, аз чумла ба касе мурочиат накарда. "Аммо онҳо дар куҷоянд? Ва чашмҳо - бале, ман Чашмҳоро меёбам".
  
  Бен сухан гуфт. "Нуктаи бузург, Карин. Расмҳои осорхонаро ба ман фиристед ва ин ҳуҷраро барои ман ҷудо кунед. Сипас маълумоти кураторро дар мактуби алоҳида фиристед. Эй хоҳар, ба модару падар салом гӯй. Туро дӯст медорам".
  
  Бен ангуштзании худро дубора идома дод ва сипас ба гирифтани чанд ёддошт шурӯъ кард. - Рақами мудирони музейро гирифтам, - дод зад ӯ. "Дал? Мехоҳед, ки ман аз ӯ тарсонам?
  
  Дрейк табассуми беақлро шикаст, ки афсари иктишофии Шветсия бо хашмгинона дастони худро "Не! Дидани чунин эътимоди Бен хеле хуш буд. Гек каме ақиб рафт, то ба шахсе, ки дар ягон ҳуҷра ҷойгир аст, имкони нафаскаширо диҳад.
  
  Телефони Кеннеди бо суруд баланд шуд. Вай зуд онро кушод, аммо на пеш аз он ки тамоми ҳавопайморо ба як пораи бозии беэҳтиётонаи Goin' Down муносибат кунад.
  
  Бен сари вақт ҷунбонд. "Зебо. Варианти навбатии муқоваи мо бешубҳа."
  
  "Мур." Кеннеди телефонашро ба баландгӯяк гузошт.
  
  "Чӣ ҷаҳаннам аст? Ним даххо харакхо рохи маро бастанд ва баъд на чандон хушмуомила гуфтанд, ки биниамро аз хандак дар он чое, ки тааллук дорад, дур кун. Чизе ҳамаи сагҳои калонро аккос кард, Мур, ва ман боварӣ дорам, ки ин ту ҳастӣ". Вай таваққуф кард ва баъд андешамандона гуфт: "Ба гумонам, бори аввал нест".
  
  Кеннеди ба ӯ як нусхаи кӯтоҳе дод, ки он бо як ҳавопаймои пур аз пиёдагарди дарёии Шветсия ва экипажи номаълуми SAS дар масир, ки ҳоло аз хоки ИМА панҷ соат парвоз мекард, анҷом ёфт.
  
  Дрейк тарс ҳис кард. Панҷ соат.
  
  Дар ин лахза Даль фарьёд зад: "Маълумоти нав! Ман нав шунидам, ки канадаҳо ҳатто дар Шветсия нестанд. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо дарахти ҷаҳонӣ ва найзаро қурбонӣ карданд, то ба Валкириҳо таваҷҷӯҳ кунанд." Вай ба самти Бен бо ишораи ташаккур ишора кард, ки профессори майзадаро истисно кард. "Аммо... бо дасти холй баргаштанд. Ин коллекционери хусусӣ бояд як танфурӯши ҳақиқӣ бошад... Ё..." Дрейк китф кашид, "ӯ метавонад ҷинояткор бошад.
  
  "Таклифи хуб. Мардон дар он ҷое ҳастанд, ки он ба ҳар ҳол зишт мешавад. Канадаиҳо имрӯз субҳи барвақт ба вақти Ню-Йорк ба музей зарба заданд."
  
  Чеҳраи Кеннеди, вақте ки ӯ дар як вақт сухани сардораш ва Далро гӯш мекард, ифодаи куштор пайдо кард. "Онҳо санаро истифода мебаранд" гуфт ӯ ногаҳон ба ҳарду тараф ҳушдор дод, вақте ки ин ба вай расид. "Ин ҳаромҳои мутлақ - ва немисҳо, бешубҳа, ниятҳои аслии худро дар паси санаи лаънатӣ пинҳон мекунанд."
  
  Бен ба боло нигарист. "Ман пайро гум кардам."
  
  Дрейк ба ӯ такрор кард. "Кадом сана?"
  
  "Вақте ки мо ба Ню Йорк фуруд меоем," шарҳ дод Дал, "вақти 11 сентябр тақрибан ҳашт саҳар хоҳад буд."
  
  
  шонздаҳ
  
  
  
  ФАЗОИ ХАВО
  
  
  Чор соат мондааст. Самолёт дар осмони абрнок садояшро давом дод.
  
  Дал гуфт: "Ман FBI-ро бори дигар кӯшиш мекунам. Аммо аҷиб аст. Ман аз ин сатҳи санҷиш гузашта наметавонам. Ин як девори сангин аст. Бен - супервайзерро даъват кунед. Дрейк раҳбари кӯҳнаи шумост. Акрабаки соат мезанад, мардон ва мо дар кучо нестем. Ин соат пешравиро талаб мекунад. Бирав."
  
  Кеннеди аз сардораш илтиҷо кард: "Ба Томас Калеб, Липкинд," гуфт ӯ. "Ин ба ӯ ё касби лаънатии ман рабте надорад. Ман ба шумо мегӯям, ки ФБР, CIA ва дигар аблаҳони се ҳарфӣ намедонанд. Ман мепурсам..." вай сукут кард, "ман гумон мекунам, ки ман аз шумо хоҳиш мекунам, ки ба ман бовар кунед."
  
  "Ахли се ҳарфӣ", - шиква кард Бен. "Беҳтарин".
  
  Дрейк мехост ба Кеннеди Мур наздик шавад ва чанд суханони рӯҳбаландкунанда пешниҳод кунад. Шахси мулкӣ, ки дар дохили ӯ буд, мехост ӯро ба оғӯш кашад, аммо сарбоз ӯро маҷбур кард, ки дур шавад.
  
  Аммо ахолии осоишта дар ин чанг галаба кардан гирифт. Пештар, ӯ калимаи "гронк" -ро барои "ром кардан" -и вай, барои мубориза бо шарораи афзояндаи эҳсосоте, ки ӯ эътироф мекард, истифода бурд, аммо ин кор накард.
  
  Уэллс ба занги у чавоб дод. "Ҳоло ҳарф занед".
  
  "Боз Тэйлорро гӯш мекунед? Бубинед, мо дар куҷоем, рафиқ? Оё шумо то ҳол моро бовар кунондед, ки ба ҳарими ҳавоии ИМА ворид шавем?"
  
  "Хуб... ҳа... ва не. Ман бо як зумра расмиёти бюрократӣ сару кор дорам, Дрейк, ва он ба оғӯши ман намеояд..." Ӯ лаҳзае интизор шуд ва баъд ноумедӣ хандид. "Ин як ишораи май буд, рафиқ. Кӯшиш кунед, ки худро нигоҳ доред. "
  
  Дрейк беихтиёр табассум кард. "Лаънат ба ту, Уэллс. Гӯш кунед, барои ин рисолати худ амал кунед - ба мо кӯмак кунед - ва ман ба шумо дар бораи ифлостарин клуби Ҳонконг, ки Май дар он ҳама вақт пинҳонӣ кор кардааст, бо номи Spinning Top нақл мекунам.
  
  "Маро битарсед, ин ҷолиб садо медиҳад. Шумо дар он ҳастед, рафиқ. Инак, мо дар роҳ ҳастем, ҳама чиз тибқи тамоми қоидаҳо омода аст ва мардуми ман дар он ҳавз бо ин мушкилот надоранд".
  
  Дрейк "аммо" ҳис кард. - Бале?
  
  "Касе дар қудрат имтиёзҳои фурудиро рад мекунад ва ҳеҷ кас дар бораи ҳавопаймои шумо нашунидааст ва ин, дӯсти ман, фасоди дохилӣ аст."
  
  Дрейк ӯро шунид. "Хуб, маро хабар диҳед." Бо нарм пахш кардани тугма зангро тамом кард.
  
  Вай шунид, ки Кеннеди мегуфт: "Паст идеал аст, капитан. Ман дар ин ҷо сӯҳбатҳоеро шунидам, ки дар бораи тавтиъа гап мезананд. Бошад... эхтиёт бошед, Липкинд".
  
  Вай телефонашро баста. "Хуб, вай ғазаб аст, аммо ӯ маро ба суханони ман қабул мекунад. Ӯ ҳарчи бештар қаҳрамонҳои сиёҳу сафедро бо худдорӣ ба саҳна мефиристад. Ва ӯ касеро дар идораи амнияти дохилии маҳаллӣ мешиносад, - гуфт вай ва куртаи нарми худро ҳамвор карда. "Лӯбиёҳо мерезанд."
  
  Худоё, фикр кард Дрейк. Ба ин осорхона миқдори зиёди қувваи оташфишон равона шудааст. Барои оғози ҷанги лаънатӣ басанда аст. Вай бо овози баланд чизе нагуфт, ба соаташ нигарист.
  
  Се соат мондааст.
  
  Бен то ҳол бо куратор машғул буд: "Инак, мо дар ин ҷо дар бораи таъмири асосӣ гап намезанем, танҳо намоишгоҳро кӯчонида истодаем. Ба ман лозим нест, ки ба шумо бигӯям, ки музей чӣ қадар калон аст, ҷаноб. Танҳо онро ҳаракат кунед ва ҳама чиз хуб мешавад. Бале... СГГ... Куввахои махсуси Швеция. Ба FBI хабар дода мешавад, зеро мо гап мезанем... не! Интизор нашавед, ки онҳо занг зананд. Шумо наметавонед дудила кунед."
  
  Понздах сония сукут, баъд: "Оё шумо ҳеҷ гоҳ дар бораи SGG нашунидаед? Хуб, онро Гугл кунед!" Бен ноумедона ба телефонаш ишора кард. "Вай бозистодааст" гуфт Бен. "Ман танҳо медонам. Вай саркашӣ мекард, гӯё баҳонаҳои кофӣ пайдо карда наметавонист".
  
  "Боз як лентаи сурх." Дрейк ба Далл ишора кард. "Ин зуд ба авҷ табдил меёбад."
  
  Хомушии сахте хукмфармо буд, баъд телефони мобили Даль занг зад. "Эй Худоё," ӯ дар ҷавоб гуфт. "Ден вазири давлат".
  
  Дрейк ба Кеннеди ва Бен чеҳра дод. "Сарвазир".
  
  Якчанд суханони эҳтиромона, вале ошкоро гуфта шуданд, ки эҳтироми Дрейкро нисбат ба Торстен Дал амиқтар карданд. Афсари нерӯҳои махсус воқеаи рӯйдодаро ба сардораш нақл кард. Дрейк сахт боварӣ дошт, ки ӯ ба ин бача маъқул мешавад.
  
  Дал зангро тамом кард ва сипас барои ҷамъ овардани фикрҳои худ лаҳзае ҷудо кард. Нихоят ба боло нигаристу ба самолёт ру овард.
  
  "Бевосита аз аъзои кабинети президент, мушовирони наздиктарини ӯ" гуфт Дал ба онҳо. "Ин парвоз ба фуруд иҷозат дода намешавад."
  
  
  * * *
  
  
  Се соат мондааст.
  
  "Онҳо ба президент хабар намедиҳанд" гуфт Дал. "Вашингтон, Колумбия округи Колумбия ва Капитолий Ҳилл дар ин ҷо амиқанд, дӯстонам. Вазири давлатӣ мегӯяд, ки ҳоло он глобалӣ шудааст, як тавтеа дар миқёси байналмилалӣ шудааст ва касе намедонад, ки кӣ аз ки пуштибонӣ мекунад. Факат хамин хам, - гуфт у, руяшро кашида, - аз чиддияти вазифаи мо гувохй медихад.
  
  "Кластерро вайрон кунед" гуфт Дрейк. "Ин чизест, ки мо онро нокомии азим меномидем."
  
  Дар ҳамин ҳол, Бен боз кӯшиш кард, ки бо куратори Осорхонаи таърихи миллӣ тамос гирад. Танҳо паёми овозӣ буд. "Гуфт," гуфт ӯ. "Вай бояд ҳоло чизеро тафтиш мекард." Ангуштони чолоки Бен дарҳол дар болои клавиатураи виртуалӣ парвоз карданд.
  
  - Ман як идея дорам, - гуфт у бо овози баланд. "Ман ба Худо дуо мекунам, ки хато мекунам."
  
  Пас аз он Уэллс занг зад ва фаҳмонд, ки дастаи SAS-и ӯ ба фурудгоҳи партофташуда дар Ню Ҷерсӣ фуруд омад. Даста бо ҳар роҳе, ки лозим аст, ба маркази Ню Йорк рафт.
  
  Дрейк вақтро санҷид. Ду соат пеш аз фуруд.
  
  Ва он гоҳ Бен фарёд зад: "Маргро занед!" Ҳама ҷаҳид. Хатто аскарони бахрии Швеция ба у тамоми диккати худро медоданд.
  
  "Ин ҷост!" - дод зад у. "Дар тамоми интернет пароканда шудааст, агар шумо барои дидан вақт дошта бошед." Вай бо газаб ба экран ишора кард.
  
  "Колби Тейлор" гуфт ӯ. "Миллиардери канадагӣ бузургтарин саҳмгузори Осорхонаи таърихи миллӣ ва яке аз бузургтарин маблағгузорони Ню-Йорк мебошад. Ман боварӣ дорам, ки ӯ чанд занг зад? "
  
  Даль гиря кард. "Ин монеаи мост", - нола кард у. "Одаме, ки онҳо дар бораи онҳо гап мезананд, аз мафия бештар одамон доранд." Аввалин бор афсари шведӣ дар курсии худ гӯё қад кашидааст.
  
  Кеннеди нафрати худро пинхон дошта натавонист. "Костюмҳои халтаҳои пулӣ боз бурд мекунанд", - хитоб кард ӯ. "Боварӣ дорам, ки он ҳаромкор низ бонкир аст."
  
  "Шояд, шояд не" гуфт Дрейк. "Ман ҳамеша нақшаи B дорам."
  
  Як соат мондааст.
  
  
  Ҳабдаҳ
  
  
  
  Ню-Йорк, ИМА
  
  
  Маъмурияти бандарии шӯъбаи полиси Ню Йорк шояд бо ҷасорати таҳқиромез ва талафоти худ дар ҷараёни ҳодисаҳои 11 сентябр машҳур аст. Он чизе ки он камтар маълум аст, коркарди пинҳонии аксари парвозҳои SAS аз Аврупо мебошад. Гарчанде ки ягон гурӯҳи махсус барои назорат кардани ин унсури кори онҳо вуҷуд надорад, кормандони байниқитъавии ҷалбшуда чунин ақаллиятҳои хурд мебошанд, ки дар тӯли солҳо бисёриҳо ба дӯстони наздик табдил ёфтанд.
  
  Дрейк боз занг зад. "Имшаб ҳаво гарм хоҳад буд" гуфт ӯ ба нозири CAPD Ҷек Швартс. - Маро пазмон шудӣ, рафиқ?
  
  "Худоё, Дрейк... чӣ буд? Ду сол?"
  
  "Се. Соли нав, '07".
  
  "Оё зани шумо хуб аст?"
  
  "Ману Элисон ҷудо шудем, ҳамсар. Оё ин барои муайян кардани шахсияти ман кофӣ аст? "
  
  "Ман фикр мекардам, ки шумо хидматро тарк кардаед."
  
  "Ман кардам. Уэллс маро ба кори охирин даъват кард. Оё ӯ ба шумо занг зад?"
  
  "Вай кард. Гуфт, ки шумо ба ӯ ваъда додаед, ки каме сабр кунед".
  
  "Оё вай ҳоло ин корро кард? Шварц, маро гӯш кунед. Ин занги шумост. Шумо бояд бидонед, ки ин ғазаб ба мухлисон парвоз мекунад ва вуруди мо дар ниҳоят ба шумо хоҳад расонд. Боварӣ дорам, ки то он вақт мо ҳама қаҳрамон мешавем ва ин кори савоб ҳисобида мешавад, аммо...".
  
  "Уэллс маро ба суръат бахшид" гуфт Шварц, аммо Дрейк ишораи нигарониро шунид. - Парво накунед, рафиц. Ман то ҳол қувваи кофӣ дорам, то иҷозаи фуруд биёям".
  
  Самолёти онхо ба фазой хавоии ШМА зада даромад.
  
  
  * * *
  
  
  Ҳавопаймо дар рӯзи камбизоат фуруд омад ва бевосита ба бинои терминали хурд рафт. Дар дакикае, ки дар андаке кушода шуд, дувоздах нафар аъзоёни пурбор аз СГГ-и Швеция аз зинапояхои металлии рахна давида, ба се мошини интизорй бор карданд. Дрейк, Бен, Кеннеди ва профессор аз қафои ӯ рафтанд, Бен вақте ки нақлиёти онҳоро дид, қариб худаш пиёда мешуд.
  
  "Онҳо ба хумве монанданд!"
  
  Пас аз як дақиқа, мошинҳо аз хати холӣ давида, суръатро ба самти пандуси пинҳонӣ дар паси фурудгоҳи ғайримуқаррарӣ баланд карданд, ки пас аз чанд гардиш ба роҳи нонамоёни кишваре баромад, ки ба яке аз шохобҳои асосии Манҳеттан пайваст.
  
  Ню-Йорк бо тамоми шукӯҳи худ дар пеши назари онҳо паҳн шуд. Осмонҳои замонавӣ, купрукҳои кӯҳна, меъмории классикӣ. Корвони онҳо бо истифода аз ҳар як миёнабури душворе, ки ронандагони маҳаллии худ медонистанд, таваккал карда, рост ба маркази шаҳр рафтанд. Шоххо садо медоданд, лаънатхо фаро гирифта шуданд, бордюрхо ва куттии партовхо бурида шуданд. Дар як лаҳза, як кӯчаи яктарафа ҷалб карда шуд, ки сафари онҳоро ҳафт дақиқа кӯтоҳ кард ва боиси се шикасти паноҳ гардид.
  
  Дар дохили мошинҳо амал тақрибан ҳамон қадар пуршиддат буд. Дар ниҳоят Далл аз сарвазири Шветсия занг зад, ки дар ниҳоят иродаи неки FBI-ро ба даст овард ва иҷозаи вуруд ба осорхонаро гирифт, агар онҳо аввал ба он ҷо бирасанд.
  
  Дал ба ронандаи худ ру овард. "Тезтар!"
  
  Бен ба Дал харитаи музейро дод, ки дар он макони гургон нишон дода шудааст.
  
  Маълумоти бештар паҳн шудааст. Мардуми сиёҳу сафед омаданд. Гурӯҳҳои вокуниши фаврӣ огоҳ карда шуданд.
  
  Дрейк ба Уэллс расид. "Ситч?"
  
  "Мо дар берун ҳастем. Чанговарони полиция ду дакика пеш омада омаданд. Шумо?"
  
  "Бист қадам дуртар. Агар чизе рӯй диҳад, ба мо фарёд занед." Чизе диццати уро ба худ цалб карду лахзае ба чизи беруни тиреза диццат дод. Вақте ки ӯ як таблиғи азимеро дид, ки аз омадани тарроҳи мӯд Абел Фрей ба Ню-Йорк бо намоиши ҳайратангези сайругашти гурбааш хабар медиҳад, эҳсоси сахти dej à vu қабурғаҳояшро ларзонд.
  
  Ин девона аст, фикр кард Дрейк. Дар ҳақиқат девона.
  
  Бен хоҳари худро дар Британияи Кабир бедор кард ва аз дидани нақлиёти онҳо ҳанӯз нафасгир буд, тавонист ӯро дар Лоиҳаи Валкирие номнавис кунад - тавре ки ӯ онро номидааст. "Вақтро сарфа мекунад" гуфт ӯ Далл. "Вай метавонад тадқиқоти худро идома диҳад, вақте ки мо дар он ҷо ин гургҳоро наҷот медиҳем. Парво накунед, вай фикр мекунад, ки ин барои он аст, ки ман мехоҳам онҳоро барои гирифтани унвони худ акс гирам."
  
  "Шумо ба хоҳаратон дурӯғ мегӯед?" Дрейк абрӯ зад.
  
  "Вай калон мешавад." Кеннеди дасти Блейкро сила кард. "Ба кӯдак каме ҷой диҳед."
  
  Телефони мобилии Дрейк занг зад. Ба ӯ лозим набуд, ки ID-и зангро тафтиш кунад, то бидонад, ки ин Уэллс аст. "Ба ман нагӯед, рафиқ. Канадаҳо?
  
  Уэллс оромона хандид. "Шумо мехоҳед."
  
  "А?" - Ман пурсидам.
  
  "Ҳам канадаҳо ва ҳам олмонҳо аз роҳҳои гуногун истифода мебаранд. Ин ҷанг бе шумо сар мешавад".
  
  Даль гуфт: "Дастаи SWAT се дақиқа дур аст. Басомад 68 аст."
  
  Дрейк ба тирезаи васеъ нигарист. "Мо дар ин ҷо ҳастем".
  
  
  * * *
  
  
  "Даромадгоҳи Ғарбии Парки марказӣ" гуфт Бен ҳангоми аз мошинҳояшон баромадан. "Ба танҳо ду зинапояе мебарад, ки аз сатҳи поён то ба ошёнаи чорум мебароянд."
  
  Кеннеди ба гармои пагохй баромад. - Гургхо дар кадом ошёна зиндагй мекунанд?
  
  "Чорум".
  
  "Рақамҳо." Кеннеди китф дархам кашида, шикамашро сила кард. "Медонистам, ки ман аз ин тортҳои ид пушаймон мешавам."
  
  Дрейк дар паси он монд, ки аскарони шведӣ то ҳадди имкон аз зинаҳои осорхона медавиданд. Вақте ки онҳо ба он ҷо рафтанд, онҳо силоҳҳои худро бароварданд. Даль онҳоро дар сояи даромадгоҳи баланд боздошт, даста бо сутунҳои мудаввар паҳлӯяш буд.
  
  "Твиттерҳо фаъоланд. "
  
  Даҳҳо "Чекҳо!" садо дод. "Мо аввал меравем" ӯ ба Дрейк нигоҳ кард. "Шумо пайравӣ кунед. Онро гиред."
  
  Вай ба Дрейк ду предмети силиндркие, ки ба андозаи оташакҳо ва ду гӯшмонак дод, дод. Дрейк танаи силиндриро 68 гардонд ва мунтазир шуд, ки ҳарду аз пойгоҳҳои худ нури сабз мебароранд. У якеро ба Кеннеди доду дигареро барои худ нигох дошт.
  
  "Твиттерҳо" гуфт ӯ ба нигоҳи холӣ. "Ин кӯмаки нави дӯстона дар оташ аст. Ҳама бозиҳои дӯстона ба як басомад танзим карда мешаванд. Ба як хамкасбон бинед, ки дар гушатон садои чир-чир-чиррос ба гушатон мерасад, ба бади бад бингаред, чизе намешунавед..." Гӯшмонакро ба тан кашид. "Ман медонам, ки ин эътимоднок нест, аммо он дар ҳолатҳое кӯмак мекунад, ки шумо корҳои зиёде доред. Монанди ин."
  
  Бен гуфт: "Агар басомад ба дигараш бархӯрд, чӣ мешавад?"
  
  "Ин тавр нахоҳад шуд. Ин навтарин технологияи Bluetooth - спектри паҳншавии мутобиқшавии басомад аст. Дастгоҳҳо аз ҳафтоду нӯҳ басомади ба таври тасодуфӣ интихобшуда дар бандҳои пешакӣ таъиншуда - якҷоя "хоп" мекунанд. Диапазони тақрибан дусад футро ташкил медиҳад."
  
  "Хуб" гуфт Бен. "Азони ман куҷоянд?"
  
  "Шумо ва профессор каме вақтро дар Боғи марказӣ мегузаронед" гуфт Дрейк ба ӯ. "Маводи туристй. Раҳмат кунед ҳамсар, ин ногувор хоҳад буд."
  
  Дрейк бе ягон сухани дигар рӯ овард, то аз паси сарбози охирини шведӣ аз роҳи баланд ва ба дохили торикии музей рафт. Кеннеди бодиккат тамошо кард.
  
  "Японча хуб мебуд" гуфт ӯ.
  
  "Амрикоиҳо" гуфт Дрейк, аммо зуд табассум кард. "Ором бошед. Шведхо бояд канадагихоро зуд ва дучанд нест кунанд".
  
  Онҳо ба зинапояи азими "Y" расида, ки дар он тирезаҳои камоншакл ва шифти ғибадор бартарӣ дошт ва бидуни таваққуф ба болохона шитофтанд. Одатан ин зинапоя аз сайёҳони пурчашмаш пур мешуд, аммо имрӯз тамоми ҷой хеле ором буд.
  
  Дрейк худро пеш гирифт ва ҳушёр монд. Ҳоло даҳҳо одамони хатарнок аз ин фазои азими кӯҳна шитоб мекарданд. Фақат чанд вақт буд, ки онҳо якҷоя шаванд.
  
  Онҳо давида рафтанд, мӯзаҳояшон аз деворҳои баланд садо медод, аз микрофонҳои гулӯяшон статикӣ садо медод ва бо акустикаи табиии бино ҳамоса мезад. Дрейк тамаркузи сахт дода, машқҳои худро ба ёд овард, аммо кӯшиш кард, ки Кеннедиро бодиққат нигоҳ дорад ва онро нишон надиҳад. Сокинону сарбоз дар дохили ӯ низоъро идома медоданд.
  
  Ба ошёнаи сеюм наздик шуда, Даль ишораи "ба пеш-оҳиста" кард. Кеннеди ба Дрейк наздик шуд. "Дӯстони SAS-и шумо дар куҷоянд?"
  
  "Дур монед" гуфт Дрейк. "Охир, мо ҳоло намехоҳем куштори нолозим кунем, ҳамин тавр не?"
  
  Кеннеди хандаро пахш кард. "Шумо комедия ҳастед, Дрейк. Як марди ҳақиқӣ хандовар."
  
  "Шумо бояд маро дар мулоқот бубинед."
  
  Кеннеди тирро аз даст дод ва баъд гуфт: "Гумон накунед, ки ман розӣ мешавам". Одатан дасти росташ барои ҳамвор кардани пеши куртааш дароз мекард.
  
  "Гумон накунед, ки ман пурсидам."
  
  Онхо ба зинапояхои охирин баромадан гирифтанд. Вакте ки аскари пешкадам ба хами охирин наздик шуд, садои тир баланд шуд ва пораи гач аз сараш инчхо таркид.
  
  "Фоён шав!"
  
  Жолаи тир деворхоро сурох кард. Дал ба шикамаш ба пеш хазида, бо дастонаш як қатор ҳаракатҳо мекард.
  
  Дрейк гуфт: "Усули тарсончак".
  
  Як солдат барои банд мондани душмани худ як тири тезпарронй кард. Дигаре кулоҳашро кашида, милтиқашро ба камараш часпонд ва оҳиста-оҳиста ба пеш ба хатти оташ ҳаракат кард. Онҳо садои сусти ҳаракатро шуниданд. Сарбози сейум аз таги зинапоя баромада, посбонро байни чашмонаш зад. Мард пеш аз тирпарронӣ афтид.
  
  "Зебо," Дрейк ҳаракатҳои хуб ба нақша гирифташударо дӯст медошт.
  
  Онҳо аз зинапоя боло баромаданд, силоҳҳо гирифта, дар атрофи даромадгоҳи камондор ба ошёнаи чорум баромаданд ва сипас эҳтиёткорона ба ҳуҷраи берун аз он нигоҳ карданд.
  
  Дрейк аломатҳоро хонд. Ин толори динозаврҳои калтакалос буд. Худованд, фикр кард ӯ. Магар дар он ҷо Тиранозаври лаънатӣ нигоҳ дошта нашуда буд?
  
  Ӯ пинҳонӣ ба ҳуҷра нигарист. Якчанд бачаҳои касбӣ, ки дар тан либоси шаҳрвандӣ доштанд, банд ба назар мерасид, ки ҳама бо як навъ пулемети вазнин мусаллаҳ буданд, эҳтимолан Mac-10 "пошидан ва дуо кардан" буданд. Бо вуҷуди ин, Тираннозавр дар назди ӯ истода, бо бузургии даҳшатнок, таҷассуми пойдори хоби даҳшатнок ҳатто пас аз нопадид шуданаш миллионҳо сол буд.
  
  Ва рост аз назди ӯ - моҳирона аз даҳони ӯ лағжида, Алисия Майлз, даррандаи дигари марговар мегузашт. Вай бо имзои худ фарьёд зад: "Вақтро тамошо кунед, писарон! Як лағзиш дар ин ҷо ва ман шахсан ҳамаи шумо хатогиҳоро аз бозӣ берун мекунам! Шитоб кардан!"
  
  "Ҳоло дар он ҷо як хонум ҳаст" гуфт Кеннеди тамасхуромез аз як миллиметр дуртар. Дрейк бӯи хуши атриёт ва нафаскашии сабуки худро ҳис кард. "Дӯсти кӯҳна, Дрейк?"
  
  "Ҳар чизе ки медонад, ба ӯ омӯзонд" гуфт ӯ. "Дар аввал, аслан. Баъд вай аз назди ман гузашт. Аҷиби ниндзя-Шаолин. Ва ӯ ҳеҷ гоҳ хонум набуд, ин бешубҳа аст."
  
  "Дар тарафи чап чор нафаранд", - хабар дод солдат. "Панҷ дар тарафи рост. Илова бар ин зан. Намоишгоҳи Один бояд дар паси ҳуҷра бошад, шояд дар як ҳавлии алоҳида бошад, ман намедонам".
  
  Дал нафас кашид. "Вақти ҳаракат кардан."
  
  
  Хаждах
  
  
  
  МУЗЕИ ТАЪРИХИ МИЛЛИИ НЬЮ-ЙОРК
  
  
  Шведҳо аз сарпӯш берун ҷаҳида, тирандозӣ мекунанд. Чаҳор канадагӣ афтоданд, баъд дигар, се нафари онҳо ба як намоишгоҳи шиша бархӯрданд, ки дар навбати худ бо садои мисли таркиш чаппа шуда, ба фарш бархӯрд.
  
  Канадаҳои боқимонда рӯй гардонда, дар ҷои ҳодиса оташ кушоданд. Ду шведихо фарьёд заданд. Яке афтоду хун аз захми сараш равон шуд. Дигаре дар як теппаи чархзананда афтода, ронашро гирифт.
  
  Дрейк дар болои ошёнаи сайқалёфта ба ҳуҷра лағжид ва дар паси дисплейи азими шишагӣ, ки армадиллоҳои азимро намоиш медиҳад, хазида рафт. Вақте ки ӯ боварӣ дошт, ки Кеннеди бехатар аст, вай сарашро баланд кард, то аз шиша назар кунад.
  
  Ман дидам, ки Алисия ду шведи фирориро бо ду тири комил куштааст.
  
  Аз паси Тиранозавр боз чор нафар канадагй пайдо шуданд. Эҳтимол, онҳо дар ҳавзае буданд, ки Гургҳо намоиш дода мешуданд. Ба баданашон камарбанди чармини аҷибе баста буданд ва дар пушт борхалтаҳои вазнин доштанд.
  
  Ва инчунин Mac-10. Онҳо ҳуҷраро аз тирҳо пур карданд.
  
  Шведҳо барои муҳофизат кардан ғарқ шуданд. Дрейк ба фарш афтод ва боварӣ ҳосил кард, ки дасташро ба сари Кеннеди печонед, то онро то ҳадди имкон паст нигоҳ дорад. Шишаи болои у пора-пора шуда, порахои шиша ба атроф пароканда шуда, ба болои онхо борон мерехт. Фоссилҳо ва нусхаҳои Армадилло дар атрофи онҳо пароканда шуданд.
  
  "Зудтар тоза кунед, хуб?" Кеннеди ѓурѓур кард. - Бале, дуруст аст.
  
  Дрейк худро чунбонда, пораҳои шишаро ба ҳар ҷо партофта, девори берунии паҳлӯи музейро аз назар гузаронд. Як канадагӣ ба он ҷо афтод ва Дрейк фавран ӯро қайд кард.
  
  "Ин корро аллакай анҷом дода истодаам."
  
  Вай дисплейи шикастаро ҳамчун сарпӯш истифода бурда, ба бачаи дурӯғгӯ наздик шуд. Вай даст ба пулемёт расонд, вале чашмони он мард якбора калон кушода шуд!
  
  "Исо!" Дили Дрейк ҳангоми сохтани киштӣ назар ба дастони Нӯҳ тезтар мезад.
  
  Мард нола кард, чашмонаш аз дард калон шуданд. Дрейк зуд ба худ омад, силоҳро гирифт ва ӯро ба фаромӯшӣ кашид. "Зомби хунин."
  
  Вай дар сари як зону чарх зада, ба зарба тайёр шуд, вале канадахо аз паси шиками кабрии Т.Рекс акибнишинй карданд. Бало занад! Кошки чанде пеш холати уро дигар намекарданд, ки уро нисбат ба пештара камтар рост кадам мезаданд. У танхо чанд пои буридашуда буд.
  
  Кеннеди ба сӯи ӯ ҳаракат карда, лағжида, дар паҳлӯяш истод.
  
  "Слайдҳои хуб" гуфт ӯ ва ба рост ва чап ҷунбонда, кӯшиш мекард, ки канадаҳо чӣ кор мекунанд.
  
  Ниҳоят, ҳаракати байни се қабурғаи шикастаро дид ва нобоварӣ нафас кашид. "Онҳо Гург доранд" гуфт ӯ. "Ва онҳоро пора-пора мекунанд!"
  
  Кеннеди сарашро чунбонд. "Не. Онҳо онҳоро пора-пора карданд "гуфт ӯ. "Нигоҳ кунед. Ба ҷузвдонҳо нигаред. Ҳеҷ кас нагуфтааст, ки ҳамаи қисмҳои Один бояд пурра бошанд, ҳамин тавр не?
  
  "Ва онҳоро қисм-қисм баровардан осонтар аст" сар ҷунбонд Дрейк.
  
  Ӯ ба сарпӯши намоишгоҳи навбатӣ гузаштанӣ буд, ки тамоми ҷаҳаннам барҳам хӯрд. Аз кунҷи дури ҳуҷра, аз даре, ки "Пайдоиши сутунмӯҳрадор" навишта шуда буд, даҳҳо банши фарёд зада даромаданд. Онҳо мезаданд, ваҳшӣ мепарронданд, мисли мухлисон дар танаффуси баҳорӣ дар мулти-дубл Йегер аз ҳад зиёд механдиданд.
  
  "Олмонҳо дар ин ҷо ҳастанд." Дрейк пеш аз ба фарш афтодан хушкона гуфт.
  
  Тираннозавр ваҳшӣ ба ҷунбиш омад, вақте ки снаряди сурб аз он сӯрох шуд. Сараш овезон буд, дандонҳояш ба замин афтода, гӯё зӯроварии гирду атроф ӯро ба қадри кофӣ хашмгин карда бошад, то ӯро дубора зинда кунад. Канадагй дар абри гул баргашт. Хун ба тамоми даҳони динозавр пошида шуд. Сарбози шведӣ дасташро то оринҷ аз даст дод ва доду фарёд давида давид.
  
  Немисхо ба дарун даромада, девона шуданд.
  
  Аз паси тирезае, ки ба Дрейк наздиктарин буд, гулӯлаҳои шиноси роторҳои чархбол баромад.
  
  Боз не!
  
  Аз диди периферии худ Дрейк пай бурд, ки як гурӯҳи афроди нерӯҳои вижа дар тан либоси торик ба сӯи ӯ шитоб мекунанд. Вақте ки Дрейк ба он тараф нигарист, твитерҳо дар гӯшҳояш девона шуданд.
  
  Бачаҳои хуб.
  
  Канадаҳо барои он рафтанд, ки бесарусомониро ба вуҷуд овард. Онхо аз таги шиками азими Т. Дрейк аз китфи Кеннеди гирифт.
  
  "Ҳаракат кунед!" Онҳо дар хатти парвоз буданд. Вақте ки Алисия Майлз ба назар расид, вай Кеннедиро тела дод. Дрейк аслиҳаи худро боло кард ва сипас дид, ки Милои азими олмонӣ аз чап наздик мешавад.
  
  Дар як сонияи умумии таваққуф ҳар се силоҳҳои худро поён карданд.
  
  Алиша ҳайрон шуд. "Ман медонистам, ки шумо ба ин кор меравед, Дрейк, эй ҳаромзада!"
  
  Мило дар пайраҳааш мурда монд. Дрейк аз як ба дигараш нигарист. "Ман бояд дар Шветсия мемондам, нафаси саг." Дрейк кӯшиш кард, ки бачаи калонро тухм кунад. "Кӯчаатро пазмон шудам, ҳа?"
  
  Тирхо ба пиллаи пурзури онхо надаромада, хавои гирду атрофи онхоро сурох карданд.
  
  "Вақти шумо хоҳад расид", - хиҷил зад Мило. "Мисли бачаи хурдии шумо ва хоҳари ӯ. Ва устухонҳои Парневик."
  
  Ва он гоҳ ҷаҳон баргашт ва Дрейк пас аз дидани бефаҳмо ба замин афтодани Алисия як миллисонияро беихтиёр ба думбол гирифт.
  
  Як мушаки RPG шиками Т-Рексро сӯрох кард ва кордҳои устухониро ба ҳар тараф парвоз карданд. Вай ба воситаи яке аз тирезаҳои паҳлӯ аз толор гузашта, шитофт. Пас аз як таваққуфи шадид таркиши азиме ба вуқӯъ пайваст, ки ҳуҷраро ба ларза овард ва пас аз он садои аламовари фурӯ рехтани металл ва чирк-чирк садо дод.
  
  Марги металлӣ ба девори Осорхонаи таърихи миллӣ бархӯрд.
  
  Дрейк дар болои Кеннеди паҳн шуда буд, зеро суръати чархбол боиси он шуд, ки ба девори осорхона бархӯрд ва боиси фурӯ рехтани харобаҳои вазнин гардид. Бини рост шикаста, партовҳоро дар тӯдаҳои пурпечутоб ба пеш мепартофт. Пас аз он кабина тақрибан ба таври амудӣ ба девори фурӯ рехт ва дида шуд, ки халабон бо ваҳми шадид чӯби фишангро ҷунбонда, пеш аз он ки мисли пашша дар болои шишаи пеши худ молиданд.
  
  Баъд парчахои винт бархурд... ва берун баромад!
  
  Найзаҳои металлии парвозкунанда дар дохили ҳуҷра як минтақаи кушторро ба вуҷуд оварданд. Хӯшаи шаш-футӣ ҳангоми парвоз ба сӯи Дрейк ва Кеннеди садои ғавғо баровард. Сарбози собиқи SAS то ҳадди имкон ҳамвор хобид ва сипас ҳис кард, ки болои гӯши ӯ бурида мешавад, пеш аз он ки дос як пораи пӯсти Кеннедиро бурида, се фут ба девори дуртарин афтид.
  
  Вай лахзае дар хайрат монду баъд ногахон сарашро гардонд. Чархбол аз кор монд ва суръатро гум кард. Лаҳзаи дигар ӯ аз паҳлӯи осорхона афтид, ба монанди Вайл Э. Койот, ки аз тарафи кӯҳе, ки навакак бо ӯ бархӯрда буд, лағжид.
  
  Дрейк чор сония пеш аз он ки як зарбаи гушношунидаи металли вазнин ба амал омад, ҳисоб кард. Ӯ лаҳзае ба гирду атрофи ҳуҷра нигоҳ кард. Канадаиҳо, гарчанде ки яке аз онҳо бо теғи ротор пора-пора шуда бошад ҳам, қадамро вайрон накарданд. Онҳо ба тарафи ҳуҷра расиданд, чор бача бо ҷузвдони вазнин, инчунин Алисия ва як муборизи пӯшида. Онҳо дар атрофи он чизе, ки ба воҳидҳои фуромада монанд буд, гардиш мекарданд.
  
  Дар чеҳраи немисҳо даҳшат навишта шуда буд, ки бо ниқоб пӯшида нашуда буд. Дрейк марди сафедпӯстро пай набурд ва фикр кард, ки оё ин миссия барои ӯ хеле хатарнок аст. Вай дид, ки нерӯҳои махсус зуд ба онҳо наздик мешаванд; Шветсияҳо вақте ки амрикоиҳо омаданд, қудратро таслим карданд.
  
  Канадаҳо бо гургҳо худро наҷот доданд! Дрейк кӯшиш кард, ки бархезад, аммо баланд бардоштани бадани худ душвор буд, ки аз пазмони наздик ва саҳнаи ҳайратангез сахт ба ларза омад.
  
  Кеннеди ёрӣ дод, ки ӯро сахт оринҷ карда, пеш аз он ки аз зери ӯ берун ояд, нишаст ва хуни сарашро пок кард.
  
  "Парвардигор". - бо ғазаби тамасхур гурехт вай.
  
  Дрейк дасташро ба гӯшаш зер кард, то хунравиро боздорад. Вақте ки ӯ тамошо кард, се нафар аз панҷ қувваҳои махсуси Шветсия боқимонда кӯшиш карданд, ки бо канадаҳо мубориза баранд, зеро аввалин борбардори худро барои аз тирезаи харобшуда ҷаҳидан истифода бурд.
  
  Аммо Алисия ба ақиб баргашт, дар чеҳрааш табассуми бозичае пайдо шуд ва Дрейк дарун ғамгин шуд. Вай ба пеш ҷаҳида, аз байни онҳо гузашт, як беваи сиёҳи қатли бераҳмона, сарбозони баландихтисосро тавре хам кард, ки устухонҳои онҳоро бо осонии беҳамто мешиканад ва барои нест кардани даста камтар аз дувоздаҳ сония вақт лозим буд.
  
  То он вакт се нафар канадахо хомушона ва мохирона аз бино берун баромаданд.
  
  Сарбози боқимондаи Канада аз пӯшиш оташ кушод.
  
  Дастаи SWAT Ню-Йорк ба немисҳо ҳамла карда, онҳоро ба паси ҳуҷра тела дод ва ба ҷуз се нафари онҳо дар ҷои истодаашон монд. Се нафари боқимонда, аз ҷумла Мило, силоҳҳои худро партофта, давиданд.
  
  Дрейк ғазаб кард, вақте ки Тираннозавр дар ниҳоят аз арвоҳ таслим шуд ва дар як тӯдаи устухонҳои кӯҳна ва хок афтод.
  
  Кеннеди лаънат кард, ки канадагии чорум ҷаҳида, зуд аз паи Алисия омад. Сарбози охирин ҳангоми омодагӣ ба ҷаҳидан аз косахонаи сараш тир хӯрд. Вай боз ба ҳуҷра афтод ва дар байни харобаҳои сӯзон паҳн шуда хобид, танҳо як қурбонии дигари ҷанги девона ва нажоди ӯ ба қиёмат.
  
  
  НУЗАХ
  
  
  
  НЬЮ-ЙОРК
  
  
  Қариб дарҳол, зеҳни Дрейк ба арзёбӣ ва таҳлил оғоз кард. Мило дар бораи Бен ва профессор Парневик баъзе хулосахо баровард.
  
  Вай пеш аз пахш кардани рақами зуд телефони мобилии худро гирифт ва онро тафтиш кард.
  
  Телефон занг зад ва занг зад. Бен онро ин қадар дароз тарк намекард, на Бен...
  
  Дили у сухт. Вай кӯшиш кард, ки Бенро муҳофизат кунад, ба бача ваъда дод, ки хуб мешавад. Агар чизе ...
  
  Овоз ҷавоб дод: "Ҳа?" Пичиррос.
  
  "Бен? Шумо хубед? Чаро пичиррос мезанӣ?"
  
  "Мат, Худоро шукр. Падарам ба ман занг зад, ман барои сӯҳбат рафтам ва баъд ба ақиб нигоҳ кардам ва дидам, ки ин ду авбош профессорро мезананд. Ман ба сӯи онҳо давидам ва онҳо ҳамроҳи чанд нафари дигар савори мотосиклҳо рафтанд".
  
  "Оё онҳо профессорро гирифтанд?"
  
  "Мебахшед, дугона. Агар метавонистам ба ӯ кӯмак мекардам. Лаънат ба падарам!"
  
  "Не! Дили Дрейк ҳанӯз барқарор мешуд. "Ин айби шумо нест, Блейки. Умуман не. Оё ин байкерҳо борхалтаҳои калоне доштанд, ки ба пушт баста буданд? "
  
  "Баъзеҳо карданд."
  
  "ДУРУСТ. Он ҷо бимонед."
  
  Дрейк нафаси чуқур гирифт ва кӯшиш кард, ки асабҳояшро ором кунад. Канадаҳо шитоб мекарданд. Бен ба шарофати падараш аз зарбаи даҳшатнок гурехт, аммо профессор дар ҳолати сахт қарор дошт. "Нақшаи онҳо ин буд, ки бо дучархаҳои интизорӣ аз ин ҷо фирор кунанд" гуфт ӯ ба Кеннеди ва сипас ба ҳуҷраи партовгоҳ нигарист. "Мо бояд Дальро пайдо кунем. Мо мушкиле дорем."
  
  "Танҳо якто?"
  
  Дрейк харобие, ки онҳо дар осорхона оварда буданд, тафтиш кард. "Ин чиз танҳо вақти бузург таркид."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк дар иҳотаи кормандони ҳукуматӣ осорхонаро тарк кард. Онҳо дар даромадгоҳи ғарбии Боғи марказӣ постгоҳи саҳна гузоштанд, ки вақте дид, ки Бен дар курсии рӯ ба рӯи ӯ нишастааст, дидаву дониста нодида гирифт. Кӯдак беист гиря кард. Акнун чй? Кеннеди кад-кади рахи алаф дар пахлуи у давид.
  
  "Ин Карин аст," чашмони Бен мисли шаршараи Ниагара серодам буданд. "Ман ба ӯ почтаи электронӣ фиристодам, то пурсам, ки вай бо Валкирис чӣ гуна муносибат мекунад ва дар посух ин MPEG-ро гирифтам."
  
  Ноутбукашро гардонд, то онҳо бубинанд. Дар экран файли хурди видеоӣ пайдо шуд, ки такроран бозӣ мекард. Клип тақрибан сӣ сония давом кард.
  
  Чаҳорчӯбаи яхбандии сиёҳу сафед тасвирҳои норавшани хоҳари Бен Каринро нишон медод, ки дар оғӯши ду марди ниқобпӯш ва лоғар овезон буданд. Доғҳои сиёҳе, ки танҳо хун буда метавонистанд, дар атрофи пешонӣ ва даҳони ӯ молида буданд. Марди сеюм бо лаҳҷаи ғафси олмонӣ фарёд зада, рӯи худро ба сӯи камера бардошт.
  
  "Вай муқовимат кард, хурдакак, аммо итминон ҳосил кунед, ки мо дар тӯли чанд ҳафтаи оянда ба ӯ таълим медиҳем, ки ин чӣ қадар аблаҳ аст!" Мард ангушташро ҷунбонд, аз даҳонаш оби даҳон мечакид. "Ба онҳо кӯмак карданро бас кун, писарча. Ба онҳо ҳамла карданро бас кунед.... сссс.... Агар ин тавр кунед, ӯро сиҳату саломат бармегардонед" - хандаи нохуш. "Бештар ё камтар".
  
  Порча такрор шудан гирифт.
  
  "Вай Дани дуюм аст" гуфт Бен. "Мехоҳад мактаби санъати ҳарбии худро кушояд. Ман фикр намекардам, ки касе наметавонад ӯро занад, хоҳари калониам."
  
  Дрейк Бенро ба оғӯш кашид, вақте дӯсти ҷавонаш шикаст. Ниго®и ѓ, ки Кеннеди пай бурда буд, вале барои ѓ таъин нашуда буд, дар майдони  анг пур аз нафрат буд.
  
  
  БИСТ
  
  
  
  НЬЮ-ЙОРК
  
  
  Абел Фрей, тарроҳи машҳури мӯд, мултимиллионер ва соҳиби шабнишинии 24-соатаи машхури Chateau-La Verein, дар паси саҳна дар Мадисон Сквер Гарден нишаст ва тамошо кард, ки минионҳои ӯ мисли паразитҳои борбардори воқеан буданд.
  
  Дар давоми рӯзҳо ё давраҳои паст, ӯ онҳоро дар ҳудуди хонаи паҳншудаи Алпии худ таъмин кард - ҳама аз моделҳои машҳури ҷаҳон, то ба экипажҳои рӯшноӣ ва кормандони амният - тарафҳо ҳафтаҳо ба охир нарасиданд. Аммо вақте ки сафар идома дошт ва номи Фрей дар маркази таваҷҷӯҳ буд, онҳо ғамгин шуданд ва ба ҳар як хоҳиши ӯ қонеъ шуданд.
  
  Сахна сурат мегирифт. Давраи гурба нисфи тамом шуд. Дизайнери рӯшноии ӯ бо дастаи The Garden кор кард, то нақшаи ҷодугарии мутақобилан эҳтиромро таҳия кунад: ҷадвали равшанӣ ва садои ҳамоҳангшуда барои намоиши дусоата.
  
  Фрей ният дошт, ки аз он нафрат кунад ва харомкоронро арақ кунад ва аз нав оғоз кунад.
  
  Супермодельҳо дар марҳилаҳои гуногуни либоспӯшӣ ба пешу пеш мерафтанд. Дар паси саҳна дар намоиши мӯд баръакси намоиши саҳна буд - ба шумо маводи камтар лозим буд, на бештар - ва ин моделҳо - ҳадди аққал онҳое, ки бо ӯ дар Ла Верейна зиндагӣ мекарданд - медонистанд, ки ӯ ҳама чизро қаблан дидааст.
  
  Вай намоишгариро ташвиқ мекард. Дар хакикат вай талаб мекард. Тарс онҳоро, ин ваҳшиён ҷилавгирӣ кард. Тарс, тамаъкорӣ ва пурхӯрӣ ва ҳама гуноҳҳои дигари аҷиби умумӣ, ки мардону занони оддиро ба занҷирҳои қудрату сарват бастаанд - аз фурӯшандагони конфетҳои Victoria's Secret то муҷассамаҳои яхдони Аврупои Шарқӣ ва боқимондаи ходимони хушбахти ӯ - ҳар яки онҳо нола мекунанд. хунхорхо.
  
  Фрей дид, ки Мило ба бадани издивоҷ ворид мешавад. Ман дидам, ки чӣ тавр моделҳо аз марди дағалии бераҳм дур мешуданд. Ман аз саргузашти равшани онҳо ботинона табассум кардам.
  
  Мило хушҳол ба назар намерасид. "Бозгашт ба он ҷо!" Вай ба тарафи идораи мобилии Фрей бо ишораи даст ишора кард.
  
  Чеҳраи Фрей ҳангоми танҳоӣ сахттар шуд. "Чӣ гап шудааст?"
  
  "Чӣ нашуд? Мо чархболро гум кардем. Ман бо ду бача аз он ҷо баромадам. Онҳо SWAT, SGG, он номард Дрейк ва ягон фоҳишаи дигар доштанд. Дар он ҷо ҷаҳаннам буд, одам". Интонацияҳои амрикоии Мило аслан гӯшҳои бофарҳангтари Фрейро осеб диданд. Дарранда навакак уро "одам" гуфта буд.
  
  "Чаро?"
  
  "Ба он фоҳишаи луч гум шудам, Майлз." Мило табассум кард.
  
  "Оё канадаҳо онро гирифтанд?" Фрей бо ғазаб дастони курсии худро гирифт ва боиси таҳриф шудани онҳо шуд.
  
  Мило вонамуд мекард, ки пай набурда, ба изтироби ботиниаш хиёнат кард. Худпарастии Фрей синаашро варам кард. "Афсонаҳои бефоида!" Вай чунон дод зад, ки Мило парешон шуд. "Шумо харчони бефоида ба як даста аспсаворони девона мағлуб шуданд!
  
  Аз лабони Фрей оби даҳон парида, мизро пошида, онҳоро ҷудо кард. "Оё медонӣ, ки ман ин лаҳзаро чанд вақт интизор будам? Дар ҳамин вақт? Ва шумо?"
  
  Худро идора карда натавониста, ба руй командой америкой зад. Мило сарашро якбора гардонд ва рухсораҳояш сурх шуданд, аммо ӯ ба таври дигар вокуниш нишон надод.
  
  Фрей як пиллаи олии оромиро маҷбур кард, ки ӯро фаро гирад. "Ҳаёти ман, - гуфт ӯ бо кӯшиши зиёд, ки медонист, ки танҳо мардони баландзодагӣ карда метавонанд, - ба ҷустуҷӯи ин қабр бахшида шудааст ... ин қабри худоён. Ман онҳоро - пора-пора - ба қалъаи худ мебарам. "Ман ҳоким ҳастам, - гуфт ӯ ва дасташро ба тарафи дар нишон дод, - ва ҳокими ин аблаҳонро дар назар надорам. Ман метавонам панҷ супермодель гирам, то муҳофизи кӯтоҳтаринамро ба кор баранд, танҳо аз сабаби он ки ман идея доштам. Ман метавонам як марди хубро дар майдони ҷанги худ то марг мубориза барад, аммо ин маро ҳоким намегардонад. Шумо фаҳмидед?"
  
  Овози Фрей бартарии зеҳнӣ буд. Мило сар ҷунбонд, аммо чашмонаш холӣ буданд. Фрей инро ҳамчун аблаҳӣ қабул кард. Ӯ оҳ кашид.
  
  - Хуб, барои ман боз чӣ дорӣ?
  
  "Ин". Мило аз ҷо бархост ва клавиатураи ноутбуки Фрейро чанд сония пахш кард. Пахши мустақим пайдо шуд, ки тамаркуз ба минтақаи назди Осорхонаи таърихи миллӣ нигаронида шудааст.
  
  "Мо одамоне дорем, ки худро ҳамчун кормандони телевизион муаррифӣ мекунанд. Онҳо чашмони худро ба Дрейк, як зан ва писарбача - Бен Блейк доштанд. Ин инчунин SPECIAL ва тамоми боқимондаи SGG-ро тарк мекунад ва бубинед, ки ман ба ин бовар дорам," ӯ ба экран сабук пахш кард ва дар паси доғҳои номатлуби арақ монд ва Худо медонад, ки боз чӣ чиз аст, "ин дастаи SAS аст."
  
  "Шумо бовар мекунед ..." гуфт Фрей. "Оё шумо кӯшиш мекунед, ки ба ман бигӯед, ки мо ҳоло дар дасти мо мусобиқаи гуногунҷабҳа дорем? Ва мо дигар захираҳои бузургтарин надорем." Ӯ оҳ кашид. "На ин ки ин ба мо то ҳол кӯмак кард."
  
  Мило табассуми махфиро бо сардораш мубодила кард. "Шумо медонед, ки ин аст."
  
  "Бале. дӯстдухтари шумо. Вай беҳтарин дороии мост ва вақти ӯ наздик мешавад. Хуб, умедворем, ки вай ба кӣ ҳисобот медиҳад, дар хотир дорад.
  
  "Ин бештар дар бораи пуле аст, ки вай дар хотир хоҳад дошт" гуфт Мило бо фаҳмиши бузург.
  
  Чашмони Фрей дурахшид ва дар чашмонаш дурахши рахшон пайдо шуд. "Хм. Ман инро фаромӯш намекунам."
  
  "Мо ҳамчунин хоҳари Бен Блейк дорем. Аз афташ гурбаи вахшй".
  
  "Хуб. Вайро ба қалъа фиристед. Мо ба зудӣ ба он ҷо бармегардем." Ӯ таваққуф кард. "Интизор шавед... Интизор шавед... Он зан бо Дрейк аст. Ӯ кист?"
  
  Мило чехраи уро омухт ва китф дархам кашид. "Ман намедонам".
  
  - Хуб, бидонед!
  
  Мило ба ҳайати телевизион занг зад: "Барномаи шинохти чеҳраи зани Дрейкро истифода баред" гуфт ӯ.
  
  Баъди чор дакика сукут у чавоб гирифт. "Кеннеди Мур" гуфт ӯ Фрей. "Полиси Ню Йорк"
  
  "Бале. ҲЕ.. Ман зинокориро ҳеҷ гоҳ фаромӯш намекунам. Як канор рав, Мило. Бигзор кор кунам."
  
  Фрей унвони Google-ро ҷустуҷӯ кард ва якчанд истинодҳоро пайгирӣ кард. Дар муддати камтар аз даҳ дақиқа ӯ ҳама чизро медонист ва табассумаш васеъ ва боз ҳам вайронтар шуд. Микробхои идеяи бузург дар шуури у пас аз бало-гат зиёд шуданд.
  
  "Кеннеди Мур," ӯ ба аскарони пиёда фаҳмондан муқобилат карда натавонист, "яке аз беҳтаринҳо дар Ню Йорк буд. Ҳоло вай дар рухсатии маҷбурӣ қарор дорад. Вай полиси ифлосро дастгир карда, ба зиндон фиристод. Маҳкумияти ӯ боиси раҳоии баъзе одамоне шуд, ки ӯ ба маҳкумшуда кӯмак карда буд, ки бо занҷири шикастани далелҳо иртибот дошт. Фрей таваққуф кард. "Кадом кишвари ақибмонда ин гуна системаро ҷорӣ мекунад, Мило?"
  
  "ИМА", банди ӯ медонист, ки аз ӯ чӣ интизор аст.
  
  "Хуб, як адвокати олиҷаноб озод кардани марде бо номи Томас Калебро таъмин кард, ки "бадтарин қотили силсилавӣ дар таърихи Иёлоти Муттаҳидаи Шимолӣ", тавре ки дар ин ҷо гуфта мешавад. ман, ман. Ин хеле болаззат нафратовар аст. Гӯш кардан!
  
  "Колеб чашмони қурбонии худро мекушояд ва бо истифода аз степлер клипҳоро аз пилки чашм ва пешонӣ мекашад ва ҳашароти зиндаро ба гулӯяшон маҷбур мекунад ва онҳоро маҷбур мекунад, ки хоидан ва фурӯ баранд, то он даме, ки онҳо нафасгир шаванд." Фрей бо чашмони калон ба Мило нигарист. "Ман гуфта метавонам, ки каме мисли хӯрдан дар Макдоналдс."
  
  Мило табассум накард. "Ӯ қотили бегуноҳ аст" гуфт ӯ. "Комедия бо куштор хуб намеравад."
  
  Фрей ба у табассум кард. "Шумо бегуноҳонро куштед, ҳамин тавр не?"
  
  "Танҳо ҳангоми иҷрои корам. Ман сарбоз ҳастам."
  
  "Хм, хуб, ин як хати хуб аст, дуруст? Фарқ надорад. Ба кори хозира бармегардем. Ин Колеб баъди озод шуданаш боз ду бегуноҳи дигарро куштааст. Ман гуфта метавонам, ки натиҷаи равшани таълимоти ахлоқӣ ва маҷмӯи арзишҳои ахлоқӣ, ҳа, Мило? Ба ҳар ҳол, ин Колеб ҳоло нопадид шудааст".
  
  Сари Мило ба сӯи экрани ноутбук, ба сӯи Кеннеди Мур ҷараён гирифт. - Боз ду?
  
  Акнун Фрей хандид. "Ха, ха. Шумо ин қадар беақл нестед, ки инро намефаҳмед, ҳамин тавр не? Ғами ӯро тасаввур кунед. Тасаввур кунед, ки азоби вай!
  
  Мило дастгир шуд ва ба худ нигоҳ накарда, дандонҳояшро мисли хирси қутбӣ бардошт, ки аввалин сайди рӯзаро пора мекард.
  
  "Ман нақша дорам". Фрей аз завқ хандид. - Оҳ... Ман нақша дорам.
  
  
  БИСТУ ЯК
  
  
  
  НЬЮ-ЙОРК
  
  
  Дар штаби сайёр бесарусомонй ба амал омад. Дрейк, Кеннеди ва Бен аз паси Торстен Дал ва фармондеҳи нерӯҳои махсуси хашмгин ба зина боло рафтанд ва аз ғавғо гузаштанд. Онҳо пеш аз таваққуф дар сукути нисбӣ, ки дар охири саройи металлӣ таъмин карда шудааст, аз ду купе гузаштанд.
  
  "Ба мо занг заданд" фармондеҳи нерӯҳои махсус бо хашм силоҳашро партофт. "Мо занги лаънатӣ гирифтем ва пас аз понздаҳ дақиқа се нафари ман мурданд! Чӣ...?"
  
  "Танҳо се?" - пурсид Дал. "Мо шаш нафарро аз даст додем. Эҳтиром талаб мекунад, ки мо вақт ҷудо кунем...".
  
  "Эҳтиром лоғар" - хашмгин шуд бачаи СВАТ. "Шумо ба территорияи ман зада даромадаед, эй хароки англис. Шумо мисли террористҳои лаънатӣ бад ҳастед!"
  
  Дрейк дасташро боло бардошт. "Дарвоқеъ, ман як инглисӣ ҳастам. Ин аблаҳ шведӣ аст".
  
  Амрико дар ҳайрат монд. Дрейк чанголи худро ба китфи Бен сахт гирифт. Ӯ ҳис кард, ки бача ларзидааст. "Мо кӯмак кардем" гуфт ӯ ба бачаи нерӯҳои махсус. "Онҳо кӯмак карданд. Ин метавонист хеле бадтар бошад."
  
  Ва баъд, вакте ки такдир гурз-хои иронкоронаи худро ба замин фуровард, садои дахшатангези тирхо ба сари штаб борид. Ҳама ба фарш афтоданд. Садои металлй аз девори шаркй баланд шуд. Пеш аз ба охир расидани тирпарронӣ фармондеҳи нерӯҳои махсус аз ҷо бархост. Вай каме хиҷолат кашида гуфт: "Ин тир нест.
  
  "Мо бояд биравем" Дрейк Кеннедиро ҷустуҷӯ кард, аммо ӯро пайдо карда натавонист.
  
  "Дар хати оташ?" гуфт бачаи куввахои махсус. "Ту кистӣ?"
  
  "Ин ширкат ё тирҳо маро ташвиш намедиҳанд" гуфт Дрейк. "Ин як норинҷаки ракетӣ аст, ки метавонад ба зудӣ пайгирӣ кунад."
  
  Эҳтиёткорлик эвакуация қилишни буюрди. Дрейк сари вақт берун омад, то дид, ки сиёҳу сафедҳо ба самти тирҳо фарёд мезананд.
  
  Вай бори дигар ба гирду атроф нигариста, Кеннедиро ҷустуҷӯ кард, аммо вай гӯё нопадид шудааст.
  
  Баъд ногахон дар байни онхо чехраи нав пайдо шуд. Сардори бюро аз руи нишони се-ситорадори худ ба назар гирифта, гуё ин кифоя набуда, аз наздаш тела дода гузашт, марде буд, ки дар тан панч ситораи нодири комиссари милиция буд. Дрейк фавран фаҳмид, ки ин бачаест, ки онҳо бояд бо онҳо сӯҳбат кунанд. Комиссарони полиция ба муборизаи зидди терроризм чалб карда шуданд.
  
  Радиои командири кушунхои махсус нидо кард: "Хамааш равшан. Дар ин чо дар болои бом яроки дурдаст идора карда мешавад. Ин гули сурх аст".
  
  "Бачаҳо!" Дрейк фикр мекард, ки канадахо ва немисхо бо махбусони худ торафт бештар харакат мекунанд.
  
  Торстен Дал ба навкорам мурочиат кард. "Шумо дар ҳақиқат бояд бо вазири давлатии ман сӯҳбат кунед."
  
  - Кор cap шуд, - гуфт комиссар. "Шумо аз ин ҷо меравед."
  
  "Не, интизор шавед" оғоз кард Дрейк ва ҷисман Бенро аз шитоб ба пеш боздошт. "Шумо намефаҳмед ..."
  
  - Не, не, - гуфт комиссар аз байни дандонхо. "Ман намедонам. Ва ман дар назар дорам, ки шумо аз ин ҷо рафта, ба Вашингтон, DC меравед. Капитол Ҳилл мехоҳад як пораи шумо бачаҳо ва ман умедворам, ки онҳо онро дар қисмҳои калон мегиранд. "
  
  
  * * *
  
  
  Парвоз навад дақиқа давом кард. Дрейк аз нопадид шудани мармузи Кеннеди хавотир буд, то замоне ки ҳавопаймо дар ҳоли парвоз буд, дубора пайдо шавад.
  
  Вай давида, аз гузаргоҳ омад, нафас кашид.
  
  "Ман фикр мекардам, ки мо туро гум кардем" гуфт Дрейк. Ӯ сабукии бузург ҳис кард, аммо кӯшиш кард, ки онро сабук нигоҳ дорад.
  
  Кеннеди чавоб надод. Ба ҷои ин, вай аз сӯҳбат ба курсии тиреза нишаст. Дрейк барои тафтиш бархост, аммо вақте ки аз ӯ дур шуд, бозистод, чеҳрааш мисли алебастр сафед буд.
  
  Вай дар куҷо буд ва дар он ҷо чӣ шуд?
  
  Ҳангоми парвоз ҳеҷ гуна занг ё почтаи электронӣ иҷозат дода нашудааст. Телевизор нест. Онхо хомуш парвоз мекарданд; якчанд посбонхо халал нарасонда ба онхо нигох мекарданд.
  
  Дрейк метавонад бигзорад, ки аз болои ӯ равон шавад. Омӯзиши SAS соатҳо, рӯзҳо ва моҳҳои интизориро талаб мекард. Барои тайёр кардани . Барои мушоҳида. Барои ӯ як соат метавонад дар як миллисония парвоз кунад. Дар як лаҳза ба онҳо дар ин шишаҳои пластикии хурди спиртӣ пешниҳод карданд ва Дрейк беш аз як лаҳза дудила шуд.
  
  Вискӣ медурахшид, тӯмори амбери фалокат, аслиҳаи интихобии ӯ бори охир мушкил шуд - вақте ки Элисон рафт. Дарду ноумедиро ба ёд овард, вале нигоҳаш ба ӯ дур намешуд.
  
  "Дар ин ҷо нест, ташаккур." Бен ба қадри кофӣ ҳушёр буд, ки хонумашро гусел кунад. "Мо бачаҳои кӯҳии Шабнам ҳастем. Биёваред".
  
  Бен ҳатто кӯшиш кард, ки Дрейкро аз ин иёлат берун кунад ва худро гек вонамуд кунад. Вай ба гузаргоҳ хам шуда, тамошо кард, ки баранда ҷунбиш карда, ба ҷои худ баргашт. "Бо ибораи бародарони амрикоии мо, ман ба он дохил мешудам!"
  
  Вакте ки сохибхонааш бо тааччуб ба у нигарист, руяш сурх шуд. Пас аз як сония вай гуфт: "Ин ҳавои Ҳутер нест, кӯдакам."
  
  Бен боз ба курсии худ афтод. "Карф".
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд. "Саломатии шумо, дугона. Хори доимии шумо ҳамчун хотиррасонии хушбахтона хизмат мекунад, ки ман ҳеҷ гоҳ синну соли шумо набудам ".
  
  "Бузург".
  
  "Ҷиддӣ - ташаккур."
  
  "Парво нашав".
  
  "Ва Карин - вай хуб мешавад. Ман ваъда медиҳам."
  
  "Чӣ тавр шумо инро ваъда дода метавонед, Матт?"
  
  Дрейк таваққуф кард. Он чизе, ки изҳор карда шуд, ӯҳдадории модарзодии ӯ барои кӯмак ба ниёзмандон буд, на ҳукми дақиқи сарбоз.
  
  "Онҳо ба вай ҳанӯз зарар нахоҳанд дод" гуфт ӯ. "Ва ба зудӣ мо кӯмаки бештаре хоҳем дошт, ки шумо тасаввур карда метавонед."
  
  "Шумо аз куҷо медонед, ки онҳо ба вай зарар намерасонанд?"
  
  Дрейк оҳ кашид. "Хуб, хуб, ин тахмини оқилона аст. Агар мехостанд, ки вай мурда шавад, дарҳол ӯро мекуштанд, дуруст? Бепарвоӣ. Аммо онҳо не. Пас..."
  
  - Бале?
  
  "Олмонҳо ба вай барои чизе лозиманд. Онҳо ӯро зинда нигоҳ медоранд." Дрейк медонист, ки онҳо метавонанд ӯро ба бозпурсии алоҳида ё чизи аз ин ҳам маъмултар - ба як раҳбари диктатор монанд, ки бартарӣ додани ҳар як ҳодисаро дӯст медошт, баранд. Дар тӯли солҳо, Дрейк ба ин навъи золим ошиқ шуд. Авторитаризми онҳо ҳамеша ба бачаҳои хуб имкони дуюм медод.
  
  Бен маҷбур кард табассуми маҷбурӣ. Дрейк ҳис кард, ки ҳавопаймо ба фуромадан шурӯъ мекунад ва ба баррасии далелҳо дар сараш шурӯъ кард. Бо пошхӯрии дастаи хурди ӯ, ӯ маҷбур шуд, ки онҳоро боз ҳам бештар муҳофизат кунад.
  
  
  * * *
  
  
  Дар давоми ду дақиқа пас аз баромадан аз ҳавопаймо, Дрейк, Бен, Кеннеди ва Далро аз якчанд дарҳо, ба як эскалатори ором, ба як долони зебое, ки бо панелҳои ғафси кабуд пӯшонида шудаанд ва дар ниҳоят аз дари вазнине, ки Дрейк пай бурд, ки дар паси онҳо бодиққат баста шудааст. онхо.
  
  Онҳо худро дар як толори дараҷаи якум, холӣ диданд, ба ҷуз худашон ва ҳашт нафари дигар: панҷ посбони мусаллаҳ ва се костюм - ду зан ва як марди калонсол.
  
  Мард ба пеш кадам гузошт. "Ҷонатан Гейтс" гуфт ӯ оромона. "Вазири мудофиа".
  
  Дрейк якбора ваҳмро ҳис кард. Худоё, ин бача мега-қудрат буд, шояд панҷум ё шашум дар курсии президентӣ бошад. У ох кашид ва ба пеш кадам зада, харакати пешравии посбононро кайд кард, баъд дастонашро дароз кард.
  
  "Ҳама дӯстон дар ин ҷо ҳастанд" гуфт ӯ. - Ақаллан... Ман чунин фикр мекунам.
  
  "Ман боварӣ дорам, ки шумо ҳақ ҳастед." Вазири мудофиа ба пеш кадам зада, даст дароз кард. "Барои сарфаи вақт, ман аллакай ба навсозӣ машғул будам. Штатхои Муттахида тайёранд ва метавонанд ёрй расонанд. Ман дар ин ҷо ҳастам, то... мусоидат кунам... ин кӯмак".
  
  Яке аз занон ба ҳама нӯшокӣ пешниҳод кард. Вай мӯйҳои сиёҳ, нигоҳи сӯрох дошт ва тақрибан панҷоҳсола буд, хатҳои нигаронӣ ба қадри кофӣ ғафс буд, ки сирри давлатиро пинҳон кунад ва ба посбонҳо беэътиноӣ мекард, ки аз нороҳатии ӯ бо онҳо мегуфтанд.
  
  Нӯшокиҳо яхро каме об карданд. Дрейк ва Бен дар наздикии Гейтс монданд ва нӯшокиҳои парҳезиро хӯрданд. Кеннеди ба назди тиреза рафта, майи худро ҷӯшонда, ба ҳавопаймоҳои таксӣ нигарист, ки зоҳиран дар андеша гум шуда буд. Торстен Дал бо Эвиан ба курсии бароҳат ғарқ шуд, забони баданаш барои таҳдидкунанда набуд.
  
  "Хоҳари ман" гуфт Бен. "Оё шумо ба ӯ кӯмак карда метавонед?"
  
  "ЦРУ бо Интерпол тамос гирифт, аммо мо то ҳол дар бораи олмониҳо ягон пешгӯӣ надорем." Пас аз лаҳзае, ки ғаму андӯҳи Бен ва кӯшишеро, ки барои тамос гирифтан ба узви Конгресс лозим буд, қайд карда, котиб илова кард: "Мо кӯшиш мекунем, писарам. Мо онҳоро пайдо хоҳем кард."
  
  "Волидони ман ҳанӯз намедонанд." Бен беихтиёр ба телефони мобилиаш нигарист. "Аммо ин дер намегирад..."
  
  Ҳоло як зани дигар ба пеш қадам гузошт - як фарди хушҳол, боваринок, хеле ҷавонтар, аз ҳар ҷиҳат ба собиқ хонуми котиби давлатии ояндаи оянда, як даррандаи воқеӣ ё тавре ки Дрейк ба худ гуфт, варианти сиёсии Алисия Майлзро ба хотир меорад.
  
  "Кишвари ман аз ѓайриво«еъї чизе кам нест, ҷаноби Дал, ҷаноби Дрейк. Мо медонем, ки мо дар ин бобат хеле қафо мондаем ва медонем, ки чӣ гуна саҳмияҳо доранд. Дастаи SAS-и шумо барои амалиёт тоза карда шуд. SGG низ. Мо як дастаи Delta дорем, ки ба кӯмак омода аст. Фақат рақамҳоро ҷамъ кунед..." Вай ангуштонашро ҷунбонд. "Координатҳо".
  
  - Ва профессор Парневик? Даль бори аввал сухан ронд. "Дар бораи канадаҳо чӣ хабаре ҳаст?"
  
  - Ордер дода мешавад, - каме сахтгирона гуфт котиб. "Ин вазъияти дипломатӣ аст..."
  
  - Не! Дрейк дод зад ва баъд нафас кашид, то худро ором кунад. "Не, ҷаноб. Ин муносибати нодуруст аст. Ин чизе оғоз шуд... чӣ?... се рӯз пеш? Дар ин ҷо вақт ҳама чиз аст, хусусан ҳоло. Чанд рӯзи оянда," гуфт ӯ, "он ҷое ҳастанд, ки мо ғолиб мешавем ё мағлуб мешавем."
  
  Котиби Гейтс ба ӯ нигоҳи ҳайратовар дод. "Ман мешунавам, ки шумо ҳоло ҳам баъзе сарбозонро дар худ доред, Дрейк. Аммо на аз сабаби ин вокуниш."
  
  "Ман ҳангоми мувофиқат байни сарбоз ва ғайринизомӣ мегузарам" китф дарҳам кашид Дрейк. "Манфиатҳои сарбози собиқ будан."
  
  "Бале. Хуб, агар ин шуморо беҳтар ҳис кунад, ордерҳо кӯмак намекунанд. Колби Тейлор ҳамроҳи аксари кормандонаш аз хонаи худ дар Канада ғайб зад. Тахмини ман ин аст, ки вай муддати дароз ин корро ба нақша гирифта буд ва ба баъзе ҳолатҳои фавқулоддаи пешакӣ таъиншуда гузашт. Аслан - ӯ аз шабака берун аст."
  
  Дрейк чашмонашро пушид. "Ягон хабари хуше?"
  
  Зани чавон ба сухан баромад. "Хуб, мо ба шумо тамоми захираҳои Китобхонаи Конгрессро пешниҳод мекунем, то ба тадқиқоти шумо кӯмак расонанд." Чашмонаш дурахшид. "Китобхонаи калонтарин дар ҷаҳон. Сию ду миллион китоб. Нашри нодир. Ва Китобхонаи ҷаҳонии рақамӣ."
  
  Бен ба ӯ нигоҳ кард, ки гӯё вай навакак розӣ шуда бошад, ки дар озмуни косплейи маликаи Лея иштирок кунад. "Ҳамаи захираҳо? Пас - аз ҷиҳати назариявӣ - шумо метавонед бифаҳмед, ки кадом олмонӣ ба мифологияи скандинавӣ банд аст? Шумо метавонед матнҳоро дар бораи Один ва ин қабри худоён пайдо кунед. Чизе, ки дар интернет нест?"
  
  "Шумо метавонистед, танҳо бо як тугма пахш кунед" гуфт зан. "Ва, агар ин тавр нашавад, мо китобдорони хеле кӯҳна дорем."
  
  Чашмони Бен вақте ки ба Матт нигоҳ мекард, бо умед медурахшид. "Моро ба он ҷо баред."
  
  
  * * *
  
  
  Китобхонаи Конгресс дар субҳи рӯзи якшанбе барои онҳо боз буд. Чароғҳо фурӯзон, кормандони бодиққат, бузургтарин китобхонаи ҷаҳон, бешубҳа, ба ҳайрат омаданд. Дар аввал меъморӣ ва эҳсоси ин макон Дрейкро осорхонаеро ба ёд овард, аммо чун ба қатори ҷевони китобҳо ва балконҳои даврашакл нигоҳ мекард, ба зудӣ фазои эҳтироми дониши қадимиро эҳсос кард ва табъи ӯ ба гирду атрофаш мувофиқат кард.
  
  Ҳангоме ки Дрейк чанд вақт дар долонҳо гаштугузор мекард, Бен вақтро барои ғарқ шудан ба тадқиқот сарф намекард. Вай пинҳонӣ ба балкон баромад, ноутбукро пур кард ва фармондеҳи нерӯҳои махсуси Шветсияро барои ёфтани қаҳва ва кукиҳо фиристод.
  
  "Ҷойи хуб" гуфт Дрейк ҳангоми давр задан. "Ман ҳис мекунам, ки Николас Кейҷ метавонад ҳар лаҳза берун шавад."
  
  Бен пули биниашро чичмид. "Ман намедонам, ки аз куҷо сар кунам" иқрор шуд ӯ. - Сари ман анбор аст, дугона.
  
  Торстен Дал ба панҷараҳое, ки балконро иҳота карда буданд, тап-тап кард. "Аз он чизе ки медонед, оғоз кунед" гуфт ӯ бо оҳанги омӯхташудаи Оксфорд. "Бо афсона оғоз кунед."
  
  "Дуруст. Хуб, мо ин шеърро медонем. Дар он хеле зиёд гуфта шудааст, ки ҳар кӣ қабри Худоро таҳқир мекунад, оташи дӯзахро дар рӯи замин фурӯ хоҳад овард. Ва он оташ аст, айнан. Сайёраи мо месӯзад. Мо инчунин медонем, ки ин ривоят бо дигар ривоятҳои марбут ба он, ки дар бораи худоёни дигар навишта шудааст, монандҳои беназири таърихӣ дорад."
  
  "Он чизе ки мо намедонем," гуфт Дал, "барои чӣ? Ё чӣ тавр?"
  
  "Оташ," бо қатъият гуфт Дрейк. "Бача ҳамин тавр гуфт."
  
  Бен чашмонашро пушид. Дал бо табассуми сахт ба Дрейк рӯ овард. "Инро ҳамлаи ақлӣ меноманд" гуфт ӯ. "Таҳлили фактҳо аксар вақт ба ошкор кардани ҳақиқат кӯмак мекунад. Ман дар назар доштам, ки чӣ гуна фалокат рух медиҳад. Лутфан ё кӯмак кунед ё тарк кунед."
  
  Дрейк қаҳваашро нӯшид ва хомӯш монд. Ҳардуи ин бачаҳо одамонро аз даст доданд ва фазои сазоворро гирифтанд. Вай ба назди девор рафта, ба қафо нигарист ва чашмонаш дар ҳуҷраи мудаввар чакида, мавқеи кормандон ва агентҳои амрикоиро қайд кард. Кеннеди дар ду ошёна поён нишаста, бо хашм ба ноутбуки худ так-так зада, аз ҷониби худи худаш ҷудо шуда буд... чӣ?. Гуноҳ? Тарс? Депрессия? Ӯ ҳама чизро медонист ва ба мавъиза сар карданӣ набуд.
  
  "Афсона, - гуфт Бен, - нишон медиҳад, ки як таҳқири қабри Один ҷараёни дарёҳои оташро оғоз мекунад. Ман гуфта метавонам, ки донистани ин мисли ҳама чизи дигар дар ин ҷо муҳим аст."
  
  Дрейк, вақте ки хотираҳои охирини ӯ пайдо шуданд, абрӯ зад. Дарёҳои оташ?
  
  Аммо дар куҷо?
  
  "Чаро ин тавр гуфтӣ?" - пурсид у. "Дарёҳои оташ?"
  
  "Намедонам. Шояд барои он бошад, ки ман аз гуфтани "дузах оташ мезанад" ва "охират наздик аст" хаста шудаам. Ман худро ҳамчун трейлери филми Ҳолливуд ҳис мекунам."
  
  "Пас, шумо аз паси дарёҳои оташ рафтед?" Даль абрӯ бардошт. - Мисли лава?
  
  "Не, мунтазир бошед" Дрейк ангуштонашро зад. "Бале! Супервулқон! Дар... дар Исландия, дуруст? Вай барои тасдиқ ба швед нигоҳ кард.
  
  "Инак, танҳо аз он ки ман скандинавӣ ҳастам, маънои онро надорад, ки ман ҳастам"
  
  "Ҳа". Дар ҳамин вақт ёвари хурдии вазири дифоъ аз паси ҷевони китобҳои ҳамсоя пайдо шуд. "Дар тарафи чанубу шаркии Исландия. Дар ин бора тамоми ҷаҳон маълум аст. Пас аз хондани таҳқиқоти нави ҳукумат, ман фикр мекунам, ки ин ҳафтумин супервулқони мавҷуда аст."
  
  "Маъруфтарин дар Парки Йеллоустоун аст" гуфт Бен.
  
  "Аммо Supervulcano чунин таҳдид дорад?" Дрейк пурсид. "Ё ин афсонаи дигари Ҳолливуд аст?"
  
  Хам Бен ва хам ёрдамчии котиб бо сари хам ишора карданд. "Мафҳуми "нобудшавии намудҳо" дар ин замина аз ҳад зиёд нест" гуфт ёрдамчӣ. "Тадқиқот ба мо мегӯяд, ки ду таркиши қаблии супервулқон бо ду ҳодисаи бузургтарин нестшавии оммавӣ, ки дар сайёраи мо рух дода буданд, рост меояд. Дуюм, албатта, динозаврҳо мебошанд."
  
  "Чӣ қадар тасодуф аст?" Дрейк пурсид.
  
  "Он қадар наздик аст, ки агар ин як бор рӯй диҳад, шумо аз он ҳайрон мешавед. Аммо ду бор? Биёед..."
  
  "Карф".
  
  Бен дастонашро ба ҳаво баланд кард. "Бубинед, мо дар ин ҷо аз роҳи дур рафта истодаем. Он чизе ки ба мо лозим аст, ин аст, ки Одинро бо ғазаб бор кунем. " Вай якчанд унвонҳоро дар экран таъкид кард. "Ин, ин ва вой ¸ бешубҳа ин. Волуспа - дар он ҷо Один дар бораи вохӯриҳои худ бо Сиёр нақл мекунад.
  
  "Ташрифҳо?" Дрейк табассум кард. "Порнографияи викингҳо, ҳа?"
  
  Ёрдам ба болои Бен хам шуда, чанд тугмаро пахш кард, парол ворид кард ва сатр навишт. Костюми шими ӯ бар хилофи костюми Кеннеди буд, ки бо завқ тарҳрезӣ шуда буд, ки симои ӯро таъкид кунад, на пинҳон кардани он. Чашмони Бен калон шуданд, мушкилоташ лаҳзае фаромӯш шуданд.
  
  Дрейк гуфт: "Истеъдодҳои барбод рафтаанд."
  
  Бен ба ӯ ангушти миёна дод, вақте ки ёрдамчӣ бархост. Хушбахтона, вай ӯро надидааст. "Онҳоро дар давоми панҷ дақиқа ба шумо меоранд" гуфт ӯ.
  
  - Ташаккур, хонум. Дрейк дудилагӣ кард. "Бубахшед, ман номи шуморо намедонам."
  
  "Ба ман Ҳейден занг занед" гуфт ӯ.
  
  Китобҳоро пас аз чанд дақиқа дар паҳлӯи Бен гузоштанд ва ӯ дарҳол китоберо интихоб кард, ки Волуспа ном дошт.Вай саҳифаҳоро мисли одами девона варақ зад; мисли хайвоне, ки хун буи мекунад. Дал ҷилди дигарро интихоб кард, Дрейк - сеюм. Ҳейден дар паҳлӯи Бен нишаста, бо ӯ матнро меомӯхт.
  
  Ва он гоҳ Бен фарёд зад: "Эврика! Ман онро дорам!" Истиноди гумшуда. Ин Ҳейди аст! Лаънат Ҳейди! Ин китоб пайравӣ мекунад ва ман иқтибос меорам, ки "сафарҳои бинандаи дӯстдоштаи Один Ҳейди".
  
  - Мисли китоби бачагона? Даль аз афташ айёми мактабхонии худро ба хотир овард.
  
  Дрейк танҳо ошуфта буд. "А? Ман бештар аз як бача ба Ҳайди Клум ҳастам."
  
  "Бале, китоби бачагона! Ман боварӣ дорам, ки афсона дар бораи Ҳейди ва достони сафарҳои ӯ бояд дар тӯли солҳо аз як достони норвегӣ ба афсонаи норвегӣ табдил ёфт ва сипас як нависандаи Швейтсария тасмим гирифт, ки афсонаро ҳамчун асоси китоби кӯдакон истифода барад."
  
  - Хуб, чӣ мегӯяд? Дрейк ҳис кард, ки дилаш тезтар мезад.
  
  Бен як сония хонд. "Оҳ, ин бисёр чизро мегӯяд" ӯ шитобон идома дод. "Ин хеле хуб ҳама чизро мегӯяд."
  
  
  БИСТУ ДУ
  
  
  
  ВАШИНГТОН, Д
  
  
  Кеннеди Мур ба экрани компютери худ нигоҳ карда, ҳеҷ чизро намедид ва дар бораи он фикр мекард, ки чӣ гуна вақте ки шумо ҳаётро зери ангушти худ маҷақ мекунед, он аслан як тӯби теннис аст, ки устод онро идора мекунад. Бозгашти хурде сарнавишти шуморо тағир дод, баъзе гардиши ғайричашмдошт шуморо ба спирали худкушӣ фиристод, пас чанд рӯзи амали босуръат шуморо дубора ба бозӣ овард.
  
  Вай дар роҳ ба Ню-Йорк худро нерӯманд ҳис кард, ҳатто пас аз девонаи осорхона. Вай аз худаш ва шояд ҳатто каме аз Мат Дрейк розӣ буд.
  
  Чӣ қадар каҷравӣ, гуфт ӯ ба худ. Аммо баъд, магар боре касе нагуфт, ки аз душворихои калон пешравии калон ба амал меояд? Чизе монанди ин.
  
  Пас аз он профессор рабуда шуд. Хоҳари Бен Блейк рабуда шудааст. Ва Кеннеди бо қатъият ба сӯи ин штаби мобилӣ қадам зад, сарашро рост кард ва бори дигар комилан ба бозӣ ғарқ шуд, фикрҳояш ба фаҳмидани нофаҳмиҳо равона карда шуданд.
  
  Пас аз он, вақте ки вай аз зина боло рафтан гирифт, Липкинд аз издиҳоми мардум баромад ва ногаҳон ӯро боздошт.
  
  - Капитан?
  
  "Салом Мур. Мо бояд сӯҳбат кунем ".
  
  "Дарун дароед, - ишора кард Кеннеди ба тарафи штаб, - мо метавонем аз ёрии шумо истифода барем".
  
  "Ух, у. Не. Ин аз сабаби музей нест, Мур. Крейсер дар ин самт аст".
  
  Вай дар байни издиҳом ҳаракат карда, пушташ пурташвиш ҳоло ба вай мисли иттиҳоми хомӯшона менигарист. Кеннеди лозим омад, ки шитоб кунад.
  
  - Чй... чй шуд, капитан?
  
  "Бишин."
  
  Крейсер ба гайр аз дуи онхо холй буд. Садои кӯча кам шуд, рӯйдодҳои ҷаҳонро такондиҳанда дар берун ҳоло аз фазилати як ҳизби сотсиалистӣ дуртар бастаанд.
  
  Кеннеди ним дар курсии худ рӯ ба рӯ ба Липкинд гашт. "Ба ман нагӯед... лутфан ба ман нагӯед..." Тухми гулӯяш Липкиндро ба таври қатъӣ гум кард, пеш аз он ки ҳарфҳо аз лабонаш дур шаванд, ҳама чизро ба ӯ нақл кард.
  
  Аммо онҳо афтоданд ва ҳар сухан дар рӯҳи бе ин ҳам сиёҳшудааш як қатраи заҳр буд.
  
  - Калеб боз зад. Мо як моҳ таъхир кардем - баъд нисфирӯзии дирӯз ба мо занг заданд. Духтар... аах... духтари Невада, - овозаш хирир шуд. "Дар шаҳр нав. Донишҷӯ".
  
  "Не. Лутфан..."
  
  "Ман мехостам, ки шумо ҳоло бидонед, пеш аз он ки шумо ягон калламушро бишнавед."
  
  "Не".
  
  - Бубахшед, Мур.
  
  "Ман мехоҳам баргардам. Иҷозат диҳед баргардам, Липкинд. Ба ман иҷозат диҳед. "
  
  "Мебахшӣ".
  
  "Ман ба шумо кӯмак расонида метавонам. Ин кори ман аст. Ҳаёти ман."
  
  Липкинд лаби поёни худро газид, ки ин аломати боварии стресс аст. "Ҳоло не. Ман мехостам ҳам, мақомот розӣ намешаванд. Шумо инро медонед."
  
  "Оё ман бояд? Аз кай ман метавонам фикри сиёсатмадоронро донам? Хама дар сиёсат харом аст, Липкинд ва аз кай ба кори дуруст шуруъ карданд? "
  
  "Шумо маро дастгир кардед" нолаи Липкинд ба дили ӯ хиёнат кард. "Аммо фармон, чунон ки мегуянд, фармон аст. Ва ман тағйир наёфтанд."
  
  "Липкинд, ин ... маро вайрон мекунад."
  
  Ӯ хушк фурӯ бурд. "Ба он вақт диҳед. Оё бармегардед".
  
  "Ин ба ман ғамхорӣ нест, лаънат! Инҳо қурбониёни девонаи ӯ ҳастанд! Оилаҳои онҳо!"
  
  "Ман ҳам чунин фикр мекунам, Мур. Ба ман бовар кунед."
  
  Пас аз лаҳзае вай пурсид: "Дар куҷо?" Ин ҳама чизест, ки вай карда метавонист, ҳама чизеро талаб карда метавонист, ҳама чизеро, ки вай дар бораи он фикр карда метавонист.
  
  "Мур. Дар ин ҷо шумо набояд ягон тавба пардохт кунед. Айби шумо нест, ки ин равоншинос як равонии девона аст."
  
  "Дар куҷо?" - Ман пурсидам.
  
  Липкинд медонист, ки ба ӯ чӣ лозим аст ва ба ӯ ҷойро гуфт.
  
  
  * * *
  
  
  Майдони сохтмон кушода. Се блок дар ҷануби Ground Zero. Таҳиягар Silke Holdings номида мешавад.
  
  Кеннеди дар зарфи бист дакика чои чиноятро ёфта, дар ошьёнаи чоруми бинои кушода лента-ро пай бурда, такси фиристод. Вай дар назди бино истода, бо чашмони беҷон ба боло менигарист. Ҷой холӣ буд - то ҳол ҷои ҷинояти фаъол - аммо дер рӯзи шанбе буд ва ҳодиса беш аз 24 соат пеш рух дод.
  
  Кеннеди партовҳоро лагадкӯб кард ва баъд ба майдони сохтмон баромад. Вай аз зинапояи кушоди бетонй, ки дар канори бино буд, ба ошьёнаи чорум баромад ва ба болои тахтаи бетонй баромад.
  
  Боди сахт куртаи фуҷурашро кашид. Агар мӯи вай бо лентаи қавӣ шона намешуд, он мисли чизи девона парвоз мекард. Дар пеши назари ӯ се манзараи Ню Йорк кушода шуд, ки боиси чарх задани ӯ гардид - ин ҳолате, ки вай тамоми умр дошт, аммо аҷиб он аст, ки танҳо ҳоло ба ёд оварда шуд.
  
  Ва аммо вай ба Yggdrasil, ба дарахти ҷаҳон баромад.
  
  Баъд чарх задани сар нест.
  
  Он ба вай парвандаи Один ва махсусан Мэтт Дрейкро хотиррасон кард. Вай мехост, ки ба ин, назди ӯ баргардад, аммо боварӣ надошт, ки ҷасорат дорад.
  
  Вай аз болои плитаҳои чанголуд гузашта, аз тӯдаҳои харобаҳо ва асбобҳои пудратчиён канорагирӣ кард. Шамол остину шими уро кашид ва аз маводи зиёдатӣ варам кард. Вай дар наздикии он ҷое, ки Липкинд ҷойгиршавии ҷасадро тавсиф карда буд, истод. Бар хилофи телевизиони маъмул, ҷасадҳо бо вуҷур нишон дода нашудаанд - онҳо аксбардорӣ карда мешаванд, сипас ҷойгиршавии дақиқи онҳоро аз нуқтаҳои гуногуни собит чен мекунанд.
  
  Дар ҳар сурат, вай танҳо лозим буд, ки дар он ҷо бошад. Хам шуда, ба зону афтед, чашмонатонро пӯшед ва дуо кунед.
  
  Ва ҳамааш баргашт. Мисли шайтон, ки аз осмон меафтад. Мисли офариниши фаришта, ҳама чиз аз зеҳни ӯ дурахшид. Лаҳзае дид, ки Чак Уокер як тонна пули ифлосро ба ҷайб мезанад. Садои чанги судя гуно-хашро эълон мекард. Мурда аз ҳамкоронаш нигоҳ мекунад, расмҳои қабеҳе, ки дар ҷевонаш пайдо мешуданд, ба капои мошинаш часпида, ба дари манзилаш часпонида шудаанд.
  
  Номае, ки вай аз қотили силсилавӣ гирифтааст, ки дар он ӯ барои ҳама кӯмакаш ба ӯ ташаккур гуфтааст.
  
  Вай лозим буд, ки барои куштори дигаре, ки ба Томас Калеб дар содир кардани он кӯмак кард, тавба кунад.
  
  Вай лозим буд, ки аз мурдагон ва мотам бахшиш пурсад.
  
  
  БИСТУ СЕ
  
  
  
  ВАШИНГТОН, Д
  
  
  "Ин чиз аз Бритни ошкортар аст" гуфт Бен шитобон ва ҳаяҷонашро нигоҳ доштан. "Дар ин ҷо гуфта шудааст:" Ҳангоме ки ӯ дар дарахти Ҷаҳонӣ аст, Волва ба Один ошкор мекунад, ки вай бисёр асрори ӯро медонад. Ки ӯ худро дар Йггдрасил қурбон кард, дар паи дониш. Ки нӯҳ шабу нӯҳ шабу рӯз рӯза гирифтааст. Вай ба ӯ мегӯяд, ки ӯ медонад, ки чашмони ӯ дар куҷо пинҳон шудаанд ва чӣ гуна ӯ онҳоро ба ивази дониши бештаре додааст."
  
  "Як Доно", - суханашро буриданд Дал. "Парневик гуфт, ки ӯ ҳамеша донотарин аз ҳама худоён ҳисобида мешуд."
  
  Дрейк ғур-ғур кард: "Ҳеҷ гоҳ сирри худро ба зан гуфтан оқилона нест."
  
  Бен чашмонашро ба ӯ андохт. "Один нӯҳ рӯзу нӯҳ шаб дар болои Дарахти Ҷаҳонӣ рӯза дошт ва найза ба паҳлӯяш сӯрох шуда буд, мисли Масеҳ дар салиб. Ҳейди мегӯяд, ки дар делири худ Один ба ӯ гуфт, ки ҳамроҳонаш дар куҷо пинҳон шудаанд. Ва сипари ӯ дар куҷо пинҳон буд? Ва найзаи ӯ дар он ҷо бимонад. Ва ӯ мехост, ки ӯ ҳамроҳонаш - Қисмҳои ӯро пароканда кунад ва ҷасади ӯро дар қабр гузорад".
  
  Бен ба Дрейк табассум кард, чашмони калон. "Шояд ман ҷустуҷӯи худро барои клитори афсонавӣ ба анҷом нарасондам, дӯстам, аммо кори ман дар ин ҷо тамом шуд."
  
  Баъд Бен дар куҷо будани ӯ ва зане, ки дар паҳлӯяш истода буд, ба ёд овард. Вай пули биниашро гирифт. "Лаънат ва беақл."
  
  Дал як чашм намеканд. "То ҷое ки ман медонам - ва ин танҳо ба он чизе, ки ман ҳангоми лексияи Парневик гӯш кардан мехостам, дахл дорад - Волваҳо, мисли фиръавнҳои Миср, ҳамеша дар қабрҳои сарватманд, ки дар паҳлӯи онҳо чизҳои арзишманд буданд, дафн мешуданд. Аспхо, аробахо, тухфахо аз мамлакатхои дур".
  
  Чунин менамуд, ки Ҳейден табассумро пинҳон мекард. "Агар мо тамоми ҳикояи шуморо ба таври мантиқӣ пайгирӣ кунем, ҷаноби Блейк, пас ман бовар дорам, ки сафарҳои ба истилоҳ Ҳейди воқеан тавзеҳи он аст, ки ҳама пораҳои Один дар куҷо пароканда шудаанд... ё пинҳон шудаанд."
  
  "Ба ман занг занед... Бен. Ҳа, Бен. Ва ҳа, шумо ҳақ ҳастед. Албатта."
  
  Дрейк ба дӯсташ кӯмак кард, ки берун равад. "На ин ки ҳоло муҳим аст. Ҳама пораҳо ёфт шуданд, гайр аз валкириҳо ва..." ӯ сукут кард.
  
  "Чашмҳо." Бен бо табассуми шадид гуфт. "Агар мо Чашмҳоро пайдо карда тавонем, мо метавонем ин корро боздорем ва барои Карин чипҳои хариду фурӯш гирем."
  
  Дрейк, Дал ва Ҳейден хомӯш монданд. Дрейк дар ниҳоят гуфт: "Валкириҳо бояд дар ҷое бошанд, Блейки. Метавонед бифаҳмед, ки онҳо аз куҷо пайдо шудаанд? Бояд гузориши кӯҳнаи рӯзнома ё чизе бошад".
  
  "Ҳейди афсонаи Рагнарокро ба вуҷуд овард", Бен то ҳол фикр мекард ва ба тадқиқоти худ ғарқ шуда буд. "Один бояд пеш аз маргаш дар Рагнарок ӯро таълим дода бошад."
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд ва Дал ва Ҳейденро ба як сӯ фиристод. "Валкириҳо" гуфт ӯ ба онҳо. "Оё шумо набудани пурраи иттилоот ва аз ин рӯ ҷанбаи эҳтимолии ҷиноиро дар хотир доред? Оё имкон дорад, ки Интерпол бо CIA муттаҳид шавад ва ба ӯ имкон диҳад? "
  
  "Ман ҳозир ба он иҷозат медиҳам" гуфт Ҳейден. "Ва ман тафтишотеро, ки мутахассисони IT-и мо алайҳи немисҳо анҷом додаанд, идома медиҳам. Тавре ки дӯсти хурдакаки ширини шумо қариб мегӯяд - пайраҳаҳои электронӣ бояд моро ба онҳо расонанд."
  
  "Зебо?" Дрейк ба вай табассум кард. "Вай аз ин бештар аст. Ба аксбардорӣ ғарқ шавед. Вокалист дар гурӯҳ. Оиладор ва... - китф дархам кашид у, - бале... дустам.
  
  Вай наздиктар шуда гуфт: "Вай ҳар вақт метавонад сурати маро бигирад" ва сабук хандида рафт. Дрейк ҳам ҳайрон ва ҳам ба ҳайрат афтода, аз паи вай рафт. Ӯ дар бораи вай хато мекард. Худоё, хондани вай нисбат ба Кеннеди душвортар буд.
  
  Дрейк аз қобилияти хондани одамон ифтихор мекард. Оё ӯ лағжид? Оё солҳои хидмати давлатӣ ӯро нарм кардааст?
  
  Овозе ба гушаш баромад, дилашро ба ларза овард. "Ин чи аст?" - Ман пурсидам.
  
  Кеннеди!
  
  "Шоҳ!" Вай ҷаҳида, кӯшиш кард, ки ҷаҳиши хурди худро дар ҳаво ҳамчун одати дароз кардани дасту пойҳояш пинҳон кунад.
  
  Полиси Ню Йорк онро мисли китоб мехонад. "Ман шунидам, ки SAS ҳеҷ гоҳ дар қаламрави душман камин нагирифтааст. Ман гумон мекунам, ки шумо ҳеҷ гоҳ узви ин даста набудед, ҳа?"
  
  "Чӣ чист?" - бепарво пурсид Бен ба саволи вай чавоб дода.
  
  "Ин?" Кеннеди ба пеш хам шуда, паҳлӯи мониторро пахш карда, ба нишонаи хурде, ки дар байни аломатҳои дастнавис пинҳон шудааст, ишора кард.
  
  Бен абрӯ зад. "Намедонам. Ба нишонае дар расм монанд аст."
  
  Вақте ки Кеннеди худро рост кард, мӯйҳои вай аз галстукҳо озод шуда, ба китфҳояш афтоданд. Дрейк тамошо кард, ки онҳо ба қафои хурди ӯ меафтанд.
  
  "Вой. Ин мӯи аз ҳад зиёд аст."
  
  "Шумо метавонед ин корро кунед, ғазаб."
  
  Бен тасвири тасвирро ду маротиба клик кард. Экран ба матн табдил ёфт, ки унвони ғафси он чашми шуморо ҷалб мекунад. Один ва бинанда, ки дар давоми Рагнарок саф оростаанд. Ва дар зери он чанд сатрҳои кӯҳнаи матни тавзеҳотӣ ҳастанд.
  
  Ин расм, ки аз ҷониби Лорензо Баче соли 1795 кашида шудааст ва аз коллексияи шахсии Ҷон Диллингер дар соли 1934 мусодира шудааст, бовар меравад, ки ба тасвири кӯҳна асос ёфтааст ва ҳамроҳони худои скандинавӣ Одинро дар маконе, ки Один даргузашт, бо тартиби махсус ҷойгир карда шудааст. - майдони ҷанги афсонавии Рагнарок. Дӯстдоштааш ба ин нигоҳ карда гиря мекунад.
  
  Бен чизе нагуфта, боз пахш кард ва расм дар пеши назари онҳо ба амал омад.
  
  "Худовандам!" - ғурур кард Бен. "Кори бузург."
  
  Кеннеди гуфт: "Ин накшаест... чи тавр ба тартиб андохтани порахо".
  
  
  БИСТУ ЧОР
  
  
  
  ВАШИНГТОН, Д
  
  
  "Биёед чанд нусхабардорӣ кунем." Дрейк ҳамеша боэҳтиёт бо телефони худ чанд акси фаврӣ гирифт. Бен ба ӯ ёд дод, ки ҳамеша камераи хуб ва коркунандаро дар даст нигоҳ дорад ва ин талафоти ғайричашмдошти пул буд. "Ҳоло ба мо танҳо Валкириҳо, чашмҳо ва харитаи Рагнарок лозим аст." Вай ногаҳон бозистод, ки пораи хотираро сӯзонд.
  
  Бен пурсид: "Чӣ?"
  
  "Бовар накардан. Аҷаб. Хотира. Шояд чизест, ки мо дар чанд рӯзи охир дидем, аммо он қадар дидем, ки ман онро танг карда наметавонам."
  
  Дал гуфт: "Хуб, Дрейк. Шояд шумо дуруст будед. Шояд Диллингери муосир коллексияи шахсии ҷолиби худро дошта бошад."
  
  "Ба ин ҷо нигаред," Бен хонданро идома дод. "Дар ин ҷо гуфта мешавад, ки ин расм нодир аст, далеле, ки то аввали солҳои 1960 амалӣ нашуд ва баъд аз он ба намоишгоҳ оид ба мифологияи Norse дохил карда шуд ва ба як сафари кӯтоҳи ҷаҳонӣ фиристода шуд. Пас аз ин ва аз сабаби кам шудани таваҷҷуҳ, расм дар анбори осорхона маҳкам шуд ва... хуб, фаромӯш шуд. То имрӯз".
  
  "Хуб, мо як полисро бо худ овардем." Дрейк кӯшиш кард, ки худбаҳодиҳии Кеннедиро баланд бардорад, аммо ҳанӯз намедонад, ки сари ӯ пас аз Ню Йорк дар куҷост.
  
  Кеннеди ба бастани мӯйҳои худ шурӯъ кард ва баъд дудилагӣ кард. Пас аз лахзае вай дастонашро ба кисаи худ андохта, гуё ба дом андохтанй шуд. Дрейк ба китфи вай зад. "Пас, чӣ тавр шумо ин расмро гиреду ба ин ҷо биёред? Шояд чизе бошад, ки мо дар акс намебинем. Ман ва рафиқи кӯҳнаи ман Далл мехоҳем паҳлӯи сояафкани коллексияи санъатро тафтиш кунем. Якчанд дарахтонро ҷунбонед". Вай табассумкунон таваққуф кард. "Дарахтони бештар."
  
  Кеннеди пеш аз рафтан нола кард.
  
  Дал бо чашмони танг ба ӯ нигарист. "Пас. Аз куҷо мо бояд оғоз кунем?
  
  "Мо бо Valkyries оғоз мекунем" гуфт Дрейк. "Вақте ки мунчкини дӯстонаи мо ба мо мегӯяд, ки онҳо дар куҷо ва кай пайдо шудаанд, мо метавонем кӯшиш кунем, ки онҳоро пайгирӣ кунем."
  
  "Кори детективӣ?" - пурсид Дал. "Аммо шумо ҳоло беҳтарин детективи моро фиристодед."
  
  "Ҳоло вай ба парешонии ҷисмонӣ ниёз дорад, на рӯҳӣ. Вай хеле фарсуда аст."
  
  Бен сухан гуфт. "Хуб, Мат. Валкириҳо дар қатори дигар ганҷҳои бузург дар қабри бинандаи Викинг Волва, соли 1945 дар Шветсия кашф карда шуданд.
  
  "Қабри Ҳейди?" Дрейк имконият гирифт.
  
  "Бояд бошад. Роҳи хуби пинҳон кардани яке аз пораҳо. Аз рафиқонатон хоҳиш кунед, ки пас аз марг онро бо шумо дафн кунанд".
  
  "Ин мақоларо ба компютери дигар интиқол диҳед." Дрейк ва Дал дар паҳлӯи ҳамдигар нишаста, нороҳат менамуданд.
  
  Дрейк медонист, ки соат то ҳол ҳаракат мекунад. Барои Карин. Барои Парневик. Барои душманони онҳо ва барои тамоми ҷаҳон. Вай дастгохро бо хашму газаб зада, архиви музейро аз назар гузаронда, кушиш мекард фахмад, ки кай валкирхо аз инвентаризация нопадид шудаанд.
  
  "Оё шумо гумон мекунед, ки касе аз дарун кор мекунад?" Дал ба куҷо рафтанашро дарҳол фаҳмид.
  
  "Беҳтарин тахмин як посбони осорхонаҳои каммузд ё куратори ба дом афтода аст... чизе монанди ин. Онҳо мунтазир мешуданд, ки Валкириҳо эҳтимолан ба амбор паст карда шаванд ва сипас оромона онҳоро фиристоданд. Ҳеҷ кас инро солҳо дарк намекунад, агар бошад."
  
  "Ё ғоратгарӣ", - китф кашид Дал. "Исо, одам, мо барои фаҳмидани ин беш аз шаст сол вақт дорем." Ӯ ангуштарини никоҳеро, ки аз лаҳзаи ворид шудан ба Китобхона гузошта буд, ламс кард. Дрейк як сония истод. "Зан?"
  
  "Ва кӯдакон".
  
  "Оё шумо онҳоро пазмон мешавед?"
  
  "Хар сония".
  
  "Хуб. Эҳтимол, ту он қадар аблаҳ набошӣ, ки ман фикр мекардам."
  
  "Бахти ту, Дрейк."
  
  "Бештар маъқул аст. Ман ягон дуздиро намебинам. Аммо ин ҷо бубинед - Валкириҳо дар соли 1991 дар доираи як маъракаи робита бо ҷомеа барои Бунёди Мероси Шветсия ба сафар баромаданд. То соли 1992 онҳо аз феҳристи Осорхона ғайб зада буданд.Ин ба шумо чӣ мегӯяд?
  
  Дал лабонашро бурид. "Он касе, ки бо тур алоқаманд аст, тасмим гирифтааст, ки онҳоро дуздад?"
  
  "Ё ... касе, ки онҳоро дар сафар тамошо карда буд, тасмим гирифт!"
  
  "Хуб, ин эҳтимол бештар аст." Сари Дал ларзид. "Пас, сафар ба куҷо рафт?" Ангуштонаш чор маротиба экранро пахш карданд. "Англия. НЬЮ-ЙОРК. Ҳавайӣ. Австралия."
  
  "Ин воқеан онро танг мекунад" гуфт Дрейк бо истеҳзо. "Карф".
  
  "Не, интизор шавед" хитоб кард Дал. "Ин дуруст аст. Одамдуздии Валкирӣ бояд ба осонӣ сурат мегирифт, дуруст? Хуб ба нақша гирифта шудааст, хуб иҷро шудааст. Идеалӣ. Он то ҳол дар бораи даст доштан дар ҷиноят нишон медиҳад."
  
  "Агар шумо каме оқилтар мебудед, шумо ..."
  
  "Гӯш кунед, дар ибтидои солҳои 90-ум мафияи сербӣ чанголи худро ба шиками Шветсия сар кард. Ҷиноятҳои марбут ба тамаъҷӯӣ дар тӯли камтар аз даҳ сол ду баробар афзоиш ёфт ва ҳоло дар саросари кишвар даҳҳо гурӯҳҳои муташаккил фаъолият мекунанд. Баъзеҳо худро Бандидо меноманд. Дигарон, ба монанди фариштаҳои ҷаҳаннам, танҳо гурӯҳҳои байкерӣ ҳастанд. "
  
  "Оё шумо мегӯед, ки мафияи сербӣ Валкири дорад?"
  
  "Не. Ман мегӯям, ки онҳо нақша доштанд, ки онҳоро дуздида, баъд ба пул фурӯшанд. Онҳо ягона шахсоне ҳастанд, ки ин робита доранд. Ин одамон ҳама корро мекунанд, на танҳо тамаъҷӯӣ. Қочоқи байналмилалӣ аз онҳо берун нахоҳад буд."
  
  "ДУРУСТ. Пас, мо чӣ гуна фаҳмем, ки онҳоро ба кӣ фурӯхтаанд?"
  
  Дал телефонашро бардошт. "Мо ин корро намекунем. Аммо дастикам се нафар аз раҳбарони аршад ҳоло пушти панҷара дар наздикии Осло ҳастанд." Вай барои занг задан дур шуд.
  
  Дрейк чашмонашро молида, ба қафо такя кард. У ба соат нигаристу дар хайрат монд, ки соат кариб 6-и пагохй будааст.Онхо бори охир кай хобидаанд? Вақте ки Ҳейден баргашт, ӯ ба атроф нигарист.
  
  Ёрдамчии зебои вазири дифоъ афсурда ба назар мерасид. "Бубахшед бачаҳо. Немисҳо бахт надоранд."
  
  Сари Бен дар атрофи қамчинкорӣ, шиддат нишон дод. "Ҳеҷ кас?"
  
  "Ҳоло не. Ман дар ҳақиқат пушаймонам."
  
  "Аммо чӣ тавр? Ин бача бояд дар ҷое бошад." Ашк чашмонашро пур кард ва ӯ онҳоро ба Дрейк гузошт. "Аст, на?"
  
  "Ҳа, рафиқ, ин дуруст аст. Ба ман бовар кунед, мо ӯро меёбем". Вай дӯсташро дар оғӯши хирс гирифт ва чашмонаш аз Ҳейден илтиҷо мекард, ки пешрафт кунад. "Мо бояд танаффус гирем ва субҳонаи хубе хӯрем" гуфт ӯ, аксенти Йоркшири ӯ равшан аст.
  
  Ҳейден сарашро ҷунбонда, ба ӯ нигоҳ кард, ки гӯё навакак бо забони японӣ гап зада бошад.
  
  
  БИСТУ ПАНҶ
  
  
  
  ЛАС ВЕГАС
  
  
  Алисия Майлз миллиардер Колби Тейлорро тамошо кард, ки ӯ дар ошёнаи барҳавои яке аз хонаҳои сершумори ӯ, ки дар бисту ду ошёна дар болои булвори Лас Вегас ҷойгир аст, нишаст. Як девор комилан шиша буд, ки манзараи афсонавии фаввораҳои Беллагио ва чароғҳои тиллоии бурҷи Эйфелро пешкаш мекунад.
  
  Колби Тейлор дар ин бора фикр накард. Ӯ дар хариди охирини худ "Гургҳои Один" ғарқ шуд, ки ду соат бодиққат ба ҳам пайваст карда буд. Алисия ба назди ӯ омада, либосҳояшро як-як пушонд, то бараҳна монд ва сипас ба чор пояш фуромад, то чашмонаш бо ӯ баробар шуда, як по аз замин дур шуд.
  
  Қудрат ва хатар ду чизе буданд, ки ӯро ба хашм оварданд. Қудрати Колби Тейлор - мегаломании ғайриоддӣ - ва хатаре, ки аз дониши лазиз, ки дӯстдухтари ӯ Мило, он брюсери калон ва тавоно аз Вегас буд, воқеан ӯро дӯст медошт.
  
  - Шумо дамгирй мекунед, сардор? - нафас кашида пурсид вай. "Ман бараҳна ҳастам. Бе пардохти иловагӣ."
  
  Тейлор ба вай боло ва поён нигарист. "Алисия" гуфт ӯ ва аз ҳамёнаш даҳ доллар бароварда. "Ҳардуи мо медонем, ки агар ман пардохт кунам, ин шуморо бештар ба кор медарорад." Ӯ пеш аз он ки дар паси ӯ ҷойгир шавад, ҳисобро байни дандонҳои вай пахш кард.
  
  Алисия сарашро баланд бардошта, қариб ки об мерезад ва аз чароғҳои дурахшандае, ки дар пешаш паҳн шуда буданд, ба ваҷд меомад. "Шитоб накунед. Агар Шумо тавонед."
  
  "Бо Парневик кор чӣ гуна аст?" Тейлор саволи худро ҳамчун гиря баён кард.
  
  "Ҳамин ки шумо кор кардед" гуфт Алисия бо забони англисӣ шикастааш. "Ман онро ба ду тақсим мекунам."
  
  "Маълумот қудрат аст, Майлз. Мо... бояд донем, ки онҳо чӣ медонанд. ... Найза. Ҳама боқимонда. Дар айни замон мо дар пешем. Аммо Валкириҳо ва Чашмҳо ... мукофотҳои воқеӣ мебошанд."
  
  Алисия онро танзим кард. Садо. Грунт. васвос. Вай барои ду чиз зиндагӣ мекард - хатар ва пул. Вай маҳорат ва дилрабоӣ дошт, ки ҳар чӣ мехост, бигирад, ки онро ҳар рӯз бидуни андеша ва пушаймон мекард. Рӯзҳои ӯ дар SAS танҳо омӯзиш буданд. Миссияҳои ӯ дар Афғонистон ва Лубнон вазифаи хонагии оддӣ буданд.
  
  Ин бозии ӯ, воситаи худтаъминкунӣ буд. Ин дафъа бо Колби Тейлор ва артиши ӯ шавқовар буд, аммо немисҳо ба зудӣ як маоши калонтар пешниҳод мекарданд - Абел Фрей қудрати воқеиро муаррифӣ мекард, на Колби Тейлор. Инро бо хатари шадиди доштани Милои ҳамеша дӯстдошта дар наздикӣ омехта кунед ва вай дар уфуқи худ ҷуз оташбозиҳои афсонавӣ чизе надид.
  
  Вай ба гирду атрофи Стрип назар андохта, қудрати мутлақро дар он чароғҳои дурахшанда ва казиноҳои боҳашамат эътироф кард ва аз вақтхушиҳои ночизе, ки Колби Тейлор пешниҳод карда буд, истифода бурда, ҳама вақт дар бораи Мэтт Дрейк ва зане, ки ӯро бо ӯ дида буд, фикр мекард.
  
  
  * * *
  
  
  Вай ба утоқи меҳмонони ин квартира даромад ва профессор Роланд Парневикро дид, ки маҳз ҳамон тавре ки ӯро тарк карда буд, ба кат баста ва паҳн шуда буд. Ҳангоме ки гармии Тейлор дар байни ронҳояш ҳанӯз фурӯзон аст ва рухсораҳояш сурх аст, вай ба Ҷеронимо дод зад! ва ба матрас чахида, дар пахлуи муйсафед фуруд омад.
  
  Вай ба зону хест ва лентаи нукрагинро аз лабонаш канда гирифт. - Шумо моро шунидед-ку, профессор? Албатта шумо кардед." Нигоҳаш дар қафои ӯ қарор гирифт. "Оё дар он ҷо ҳанӯз ҳаёт ҳаст, пирамард? Кӯмак лозим аст?"
  
  Вай манякона хандида, аз кат парид. Чашмони тарсонандаи профессор ҳар як ҳаракати пурқуввати ӯро пайгирӣ карда, нафси ӯро аланга зада, ӯро ба зуҳуроти боз ҳам ваҳшӣ водор мекард. Вай рақс кард, чарх зад, шармгин шуд.
  
  Аммо дар охир вай ба сари синаи пирамард нишаст ва уро сахт нафас кашид ва кайчи гули садбаргиро ба ларза кашид.
  
  "Вақти буридани ангуштонатон аст" гуфт ӯ хушҳолона. "Ман аз шиканҷа ҳамон қадар лаззат мебарам, ки аз алоқаи ҷинсии худ, дюйм ба дюйм лаззат мебарам. Ва чӣ қадаре ки он дарозтар бошад, ҳамон қадар беҳтар аст. Ҷиддӣ рафиқ, ман танҳо барои хун ва вайроншавӣ омадаам."
  
  "Чӣ ... шумо чӣ мехоҳед ... бидонед?" Лаҳзаи шведии Парневик аз тарс ғафс буд.
  
  "Ба ман дар бораи Мэтт Дрейк ва фоҳишае, ки ба ӯ кӯмак мекунад, нақл кунед."
  
  "Дрейк? Ман... намефаҳмам... намехоҳӣ - Один?
  
  "Ман ба ин ҳама ғалатҳои Норвегия аҳамият намедиҳам. Ман дар он ҳастам, зеро ҳаяҷонангези тозаи ин ҳама." Вай зуд кайчии садбаргиро дар нӯги бинии ӯ канда бурд.
  
  "Ум ... Дрейк буд - SAS, ман шунидам. Вай ба ин... тасодуфан даст зад".
  
  Алисия ҳис кард, ки мавҷи яхбаста ӯро шустааст. Вай боэҳтиёт ба болои бадани Парневик баромад ва ҳарду теғро дар атрофи бинии ӯ гузошт ва то пайдо шудани қафаси хун фишурд.
  
  - Ман ҳис мекунам, ки шумо қафо монда истодаед, пирамард.
  
  "Не! Не! Лутфан!" Акнун лаҳҷаи ӯ аз фишори бинии вай чунон ғафс ва таҳриф шуда буд, ки вай ҳарфҳоро базӯр фаҳмида метавонист. Вай хандид. "Шумо ба ҳамон ошпаз аз The Muppets монанд ҳастед." Бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла-бла".
  
  "Занаш - вай уро тарк кард. SAS-ро айбдор кунед!" - парневик лахза кашид ва чашмонашро дахшатнок гардонд. "Дӯсташ як хоҳаре дорад, ки ба мо кӯмак мекунад! Ин зан Кеннеди Мур, афсари полис аз Ню Йорк аст. Вай қотили сериалиро озод кард! "
  
  Алисия бо ғазаб теғҳои худро ҷунбонд. "Бехтар. Хеле беҳтар, профессор. Боз чӣ?"
  
  "Вай... вай дар... мм... Ид. Ҳеҷ гуна идҳои маҷбурӣ. Шумо мебинед, қотили силсилавӣ - ӯ боз кушт."
  
  "Худоё, профессор, шумо маро ба кор андохтанӣ мешавед."
  
  "Лутфан. Ман гуфта метавонам, ки Дрейк шахси хуб аст! "
  
  Алисия дастакҳои садбаргиашро баровард. "Хуб, вай бешубҳа аз он мегузарад. Аммо ман дар SRT ба ӯ дучор шудам, на шумо. Ман медонам, ки ин ҳаромро чӣ таъқиб мекунад."
  
  Садои доду фиғон баланд шуд ва баъд Колби Тейлор сарашро аз дар зад. "Майл! Ба ман навакак аз иттифоқчии мо дар ҳукумати Шветсия занг задам. Онҳо фаҳмиданд, ки Валкириҳо дар куҷоянд. Мо бояд шитоб кунем. Ҳозир!"
  
  Алисия гулбурҳои садбаргиро гирифта, нӯги ангушти пирамардро бурид.
  
  Танҳо барои он ки вай метавонист.
  
  Ва ҳангоме ки ӯ дод мезад ва гиря мекард, вай ба пушташ монда, бо инжектори реактивӣ, сӯзандоруи бе сӯзан часпида, як сенсори ночизро дар зери пӯсташ ҷойгир кард.
  
  Нақшаи В, фикр мекард Алисия, омӯзиши аскари вай ҳанӯз ҳам ба сатҳи баробар буд.
  
  
  БИСТУ ШАШ
  
  
  
  ВАШИНГТОН, Д
  
  
  Вақте ки телефони мобилии Торстен Дал занг зад, даҳони Дрейк пур аз маффини кабуд буд. Вай онро бо қаҳваи тару тоза шуста, бо интизорӣ гӯш мекард.
  
  "Бале, вазири давлат." Пас аз ин ногаҳонӣ, қисми боқимондаи сӯҳбат аз ҷониби Даль суст, як қатор "мебинам", изҳорот ва хомӯшии эҳтиромона буд. Он бо "Ман шуморо ноумед намекунам, ҷаноб" анҷом ёфт, ки барои Дрейк каме даҳшатнок садо дод.
  
  - Хуб? - Ман пурсидам.
  
  "Ҳукумати ман бояд ба яке аз ин аблаҳони сербӣ ваъда медод, ки бар ивази кӯмак ҳукми ками зиндонро ваъда кунад, аммо мо тасдиқ дорем." Дрейк метавонист бигӯяд, ки дар зери симои консервативии Далл марде буд, ки мехоҳад хушбахт бошад.
  
  "Ва чӣ?"
  
  "Ҳоло не. Биёед ҳамаро якҷоя кунем." Пас аз чанд лаҳза, Бенро аз экрани ноутбук дур карданд, Ҳейден як дюйм аз оринҷаш нишаст ва Кеннеди дар паҳлӯи Дрейк интизорӣ меистод, мӯи дарозаш ҳанӯз поин аст.
  
  Дал нафас кашид. "Нусхаи кӯтоҳ ин аст, ки раҳбари мафияи сербҳои шведӣ дар солҳои навадум - марде, ки ҳоло дар боздоштгоҳи мост - валкириро ба ҳамтои амрикоии худ ҳамчун як иқдоми хайрхоҳӣ додааст. Ҳамин тавр, Давор Бабич дар соли 1994 Valkyries гирифт. Дар соли 1999 Давор аз мақоми раҳбари мафия истеъфо дод ва назоратро ба писараш Бланка дод ва ба маконе, ки дар ҷаҳон аз ҳама дӯст медошт, ҳатто ба ватанаш рафт."
  
  Даль лаҳзае таваққуф кард. "Ҳавайӣ".
  
  
  БИСТУ ҲАФТ
  
  
  
  Ню-Йорк, ИМА
  
  
  Абел Фрей аз тирезаи хонаи ошёнаи болоаш ба поён нигарист, ки миллионҳо мӯрчаҳои хурде, ки дар пиёдагардҳои зер шитоб мекарданд. Аммо, ба фарқ аз мӯрчагон, ин мардум беақл, бемақсад буданд ва аз тахайюли фаротар аз зиндагии бадбахтонаи худ дидан надоштанд. Вай пешниҳод кард, ки истилоҳи "мурғҳои бесар"-ро марде, ки дар ин баландӣ истода буд, ҳангоми азназаргузаронии партовҳои ноумедшуда, ки инсоният буд, ба вуҷуд овардааст.
  
  Фрей кайҳо боз ба фантазияҳои худ озодӣ додааст. Варианти хеле ҷавонтар аз ӯ дарк кард, ки қобилияти кор кардан ҳама чизро дилгиркунанда мекунад. Шумо бояд бо фаъолиятҳои нав, гуногунтар ва фароғатӣ пайдо кунед.
  
  Аз ин рӯ майдони ҷанг. Аз ин рӯ, тиҷорати мӯд - дар аввал як роҳи соҳиби занҳои зебо, сипас як ҷабҳаи як ҳалқаи байналмилалии қочоқ ва ҳоло роҳи пинҳон кардани таваҷҷӯҳи худ ба қабри худоҳо.
  
  Кори хаётии у.
  
  Сипар бенуқсон буд, як асари ҳақиқии санъат буд ва илова бар харитаи рамзгузоришуда, ки дар сатҳи барҷастаи он канда шудааст, ӯ ба наздикӣ як ҷумлаи махфӣеро кашф кард, ки дар канори болои он навишта шудааст. Археологи дустдоштааш дар болои он сахт кор мекард. Ва олими дӯстдоштаи ӯ кӯшиш кард, ки боз як сюрпризи охиринро кушояд - сипар аз маводи кунҷкобӣ сохта шудааст, на металли оддӣ, балки чизи муҳимтар, вале дар айни замон ба таври аҷиб сабук. Фрей аз фаҳмидани он ки сирри Один аз он ҳам, ки ӯ аввал тасаввур карда буд, ҳам зиёдтар аст, ҳам хурсанд ва ҳам ноумед шуд.
  
  Ноумедии ӯ аз набудани вақт барои омӯзиши онҳо буд. Хусусан ҳоло, ки ӯ як қисми ин мусобиқаи байналмилалӣ буд. Чӣ гуна ӯ мехост, ки ҳамаро ба Ла Верейн баргардонад ва дар ҳоле ки ҷомеашиносони номуносиб хурсандӣ мекарданд, ӯ ва чанд нафари дигар асрори худоёнро таҳлил мекарданд.
  
  Сипас ӯ ба ҳуҷраи холӣ табассум кард. Таҳлил бояд ҳамеша бо чанд лаҳзаи гаронбаҳои истироҳати ноҳамвор ҳамроҳӣ мекард. Шояд якчанд модели мардонаро дар арса бар зидди ҳамдигар гузоред, ба онҳо роҳи берунро пешниҳод кунед. Бехтараш чанд асири уро ба хамдигар мукобил гузоред. Бехабарӣ ва ноумедии онҳо ҳамеша беҳтарин тамошоро пешкаш мекард.
  
  Почтаи электронии ӯ занг мезанад. Дар экран наворе пайдо шуд, ки дар он духтари нав Карин Блейк дар кати занҷирҳо нишастааст.
  
  "Нихоят". Фрей бори аввал ба вай нигарист. Зани Блейк ҳар яке аз се зархаридеро, ки ӯ барои рабудани вай фиристода буд, қайд карда буд, яке аз онҳо хеле бераҳмона буд. Вай хеле оқил, дороии воқеӣ буд ва ӯро дар зиндони хурди худ дар Ла Верейна мунтазири омадани Фрей буданд.
  
  Гӯшти тару тоза барои лаззат бурданаш. Аз хуни бегунох бахти абадии у. Акнун вай моли вай буд. Вай мӯйҳои малламуйро бурида буд, тарбанди зебо ва як ҷуфт чашмони васеъ дошт - гарчанде ки Фрей бо назардошти сифати тасвир ба ранг боварӣ надошт. Бадани зебо - мисли модел лоғар нест; дилфиребтар, ки бешубҳа ба ҷинси одилона муроҷиат мекунад.
  
  Ӯ чеҳраи рақамии ӯро ламс кард. - Ба зудӣ ба хона меоӣ, хурдакакам...
  
  Дар хамин лахза дар кушода шуд ва як Мило дагал бо як даст телефони мобилиашро нишон дода ворид шуд. "Ин вай аст" гуфт ӯ. "Алисия!" Дар чехраи аблахаш табассуми аблахонае дошт.
  
  Фрей эҳсосоти худро пинҳон кард. "Я? Ҳа, ба ман бигӯед. Он порчаи охирин дар Ню Йорк, он бояд аз они ман бошад." Вай ба калочи англис заррае бовар намекард.
  
  Вай ӯро гӯш карда, табассумкунон фаҳмонд, ки онҳо ба куҷо рафтан лозим аст, вақте шунид, ки шведҳо ва ҳамроҳонашон дар роҳ ҳастанд, абрувонашро кашид ва баъд ӯ ваъда дод, ки ӯ ба зудӣ ҳарду канадагӣ хоҳад гирифт. ракамхо.
  
  Он гоҳ метавонист ин навиштаҷоти аҷиберо, ки дар кунҷҳои Сипар мавҷуд аст, бифаҳмад ва бубинад, ки қисмҳои дигар аз ҳамон маводи нодир сохта шудаанд ё не. Он гоҳ ӯ се дона ва бартарӣ дошт.
  
  "Ҳеҷ набошад, шумо моҳир ҳастед" гуфт ӯ ба телефон ва бодиққат ба Мило нигариста. "Ман бесаброна интизорам, ки вақте ки мо ба зудӣ боз вохӯрем, ин қобилиятро истифода барам." Хеле вақт буд, ки ӯ садбарги англисиро сӯрох кардааст.
  
  Фрей дарун табассум кард, ки чашмони Мило аз фикри дубора бо дӯстдухтараш рӯшан гаштанд. Ҷавоби Алисия ҳанӯз дар зеҳнаш садо медод.
  
  Чӣ тавре ки шумо мехоҳед, ҷаноб.
  
  
  Бисту ҳашт
  
  
  
  ОАХУ, ГАВАЙ
  
  
  Рӯзи 12 сентябр, офтоби нисфирӯзӣ дар болои Ҳавайиро борони тираи парашютҳои медуза, парашютҳои имзокунандаи артиши ИМА тира кард. Дар як амалиёти беназир, Delta Commandos дар иҳотаи SGG Шветсия ва SAS Бритониё - ва як полиси Ню Йорк - ба соҳили дурдаст дар тарафи шимоли ҷазира фуруд омад.
  
  Дрейк давида ба соҳил баромад, қум фуруд омадани ӯро нарм кард, парашюташро раҳо кард ва зуд ба ақиб гашт, то пешрафти Кеннедиро тафтиш кунад. Вай дар байни якчанд писарбачаҳои Делта фуруд омад, ба як зону афтод, аммо дере нагузашта ба по бархост.
  
  Бен бояд ҳангоми идомаи таҳқиқоти худ бо кӯмаки Ҳейден, ки ба ҳайси "мушовир" ба ИМА дар ин миссия фиристода шуда буд, бо ҳавопаймо бимонд.
  
  Дар таҷрибаи Дрейк, мушовирон одатан версияҳои беҳтари роҳбарони худ - ҷосусони либоси гӯсфанд буданд, ба ибораи дигар.
  
  Онҳо дар зери офтоби гарми Ҳавайӣ, сӣ сарбози нирӯҳои махсус таълимдидаи баланд, пеш аз расидан ба нишебии мулоим, ки аз сояҳои дарахтон паноҳ ёфта буд, дар соҳил давида рафтанд.
  
  Дар ин ҷо Торстен Дал онҳоро боздошт. "Шумо қоидаҳоро медонед. Ором ва устувор. Мақсад як ҳуҷраи нигоҳдорӣ аст. Ба пеш!"
  
  Қарор дар бораи зарба задан ба қасри пешини мафияи Сербистон бо нерӯи ҳадди аксар гирифта шудааст. Вақт бар зидди онҳо сахт буд - рақибони онҳо низ шояд ҳоло макони Валкириро медонанд ва ба даст овардани бартарӣ дар ин мусобиқа муҳим буд.
  
  Ва дар замони ҳукмрониаш Давор Бабич шахси раҳмдил набуд.
  
  Онҳо ба нишеби баромаданд ва аз рӯи роҳ, рост ба сӯи дарвозаи шахсии Бабич давиданд. Хатто шамол ба онхо намерасид. Хучум ба амал омад ва дар муддати камтар аз як дакика дарвозахои баланди оханин ба порахои металл табдил ёфтанд. Онхо аз дарвоза зада даромада, дар тамоми майдон пароканда шуданд. Дрейк дар паси дарахти ғафси хурмо пинҳон шуда, майдони кушодеро меомӯхт, ки ба сӯи зинаҳои азими мармарӣ мебаромад. Дар болои онхо даромадгохи иморати Бабич буд. Дар ҳарду ҷониб ҳайкалҳои аҷиб ва ганҷҳои фарҳанги Ҳавайӣ, ҳатто як ҳайкалчаи Моаи аз ҷазираи Пасха меистоданд.
  
  Ҳанӯз фаъолияте нест.
  
  Нафақагири мафияи серб ба худ эътимоди марговар дошт.
  
  Марди SAS, ки чеҳрааш нимпинҳон буд, дар паҳлӯи Дрейк лағжид.
  
  "Салом, дӯсти кӯҳна. Рӯзи хуб, дуруст? Вақте ки нури бевоситаи офтоб ба линзаҳо мерасад, ман инро дӯст медорам. Уэллс орзухои бехтарини худро мефиристад".
  
  "Ин аблаҳи пиронсол куҷост?" Дрейк чашмонашро аз бог наканда.
  
  "Ӯ мегӯяд, ки баъдтар бо шумо тамос хоҳад гирифт. Чизе, ки шумо аз ӯ чанд вақт қарздоред."
  
  "Бачаи пири ифлос."
  
  - Май кист? - пурсид Кеннеди. Вай мӯяшро дубора шона кард ва дар болои шим либоси бешакли артиш дошт. Вай якчанд Glocks дошт.
  
  Дрейк, чун одат, ба гайр аз корди махсусаш, бо худ ягон аслиха намебурд.
  
  Бачаи нави SAS гуфт, "Оташи кӯҳнаи Дрейк дар ин ҷост. Муҳимтар аз ҳама, шумо кистед? "
  
  "Биёед, бачаҳо. Ба ин диққат диҳед. Мо яке аз бузургтарин ҳамлаҳоро ба ғайринизомиён дар таърих оғоз карданӣ ҳастем."
  
  "Гражданӣ?" Кеннеди абрӯ зад. "Агар ин бача ғайринизомӣ бошад, пас ман хари Клаудиа Шиффер ҳастам."
  
  Дастаи Delta аллакай дар қадам буд. Дрейк лаҳзае, ки онҳо оғоз карданд, аз пинҳон берун омад ва дар рӯи замини кушод давид. Вақте ки ӯ ба ними роҳ расид, доду фарёд сар шуд.
  
  Дар болои зинапоя ракамхое пайдо шуданд, ки дар тан костюмхои гуногун, шортхои боксёрй ва майкахои бури-дашуда доштанд.
  
  Шаш тири кутох садо дод. Шаш ҷасад беҷон ба зинапоя афтод. Дастаи Delta нисфи роҳ буд. Ҳоло фарёдҳои фаврӣ аз ҷое пеш меомаданд, вақте ки Дрейк ба поёни зинаҳо расид ва ба тарафи рост хазида рафт, ки дар он ҷо панҷараи сангини каҷшуда каме бештар пӯшида буд.
  
  Тир садои баланд садо дод, яъне он аз сербҳо омадааст. Дрейк боз ба Кеннеди муроҷиат кард ва баъд ду-чанд ба болохона баромад.
  
  Аз паси онхо рахи хурди шагал ба даромадгохи иморат мебурд, ки он дар байни ду нимаи бинои "Н" вокеъ буд. Аз дархои кушод ва аз ду тарафи даромадгох дархои французиро куфтан мардони мусаллахона баромаданд.
  
  Даҳҳо нафари онҳо ҳастанд.
  
  Онҳо ба ҳайрат афтодаанд - аммо зуд дубора ҷамъ мешаванд. Шояд баъд аз ҳама он қадар худсарона нест. Дрейк дид, ки чӣ меояд ва дар байни коллексияи аҷиби ҳайкалҳо паноҳ бурд. Вай дар ниҳоят Кеннедиро аз ҷазираи Пасха кашола кард.
  
  Баъди сония садои тири пулемёт шунида шуд. Посбонони ҳайратзада ба ҳар тараф пардаҳои сурбӣ гузоштанд. Дрейк ба шикамаш афтод, ки чанд тир ба муҷассама бархӯрд.
  
  Посбонон ба пеш давида рафтанд. Онҳо мушакҳои киро карда шуда буданд, ки бештар барои аблаҳии ҷасуронаашон аз қобилияти зеҳнии худ интихоб шуданд. Онҳо рост ба хатҳои эҳтиёткоронаи оташ аз бачаҳои Делта давида, дар байни ҷараёнҳои хун чарх заданд.
  
  Шиша аз паси онхо шикаст.
  
  Аз тирезахои иморат боз садои тирпарронй шунида шуд. Сарбози бадбахти Делта тир ба гардан гирифт ва дарҳол ба ҳалокат расид.
  
  Ду посбон ба муҷассамаҳо пешпо хӯрданд, яке аз онҳо каме захмӣ шудааст. Дрейк хомушона теғи худро кашид ва мунтазири он шуд, ки яке аз онҳо дар атрофи муҷассама гардиш кунад.
  
  Охирин чизе, ки серб маҷрӯҳ дид, хуни худи ӯ ҷараён гирифт, вақте ки Дрейк гулӯяшро буридааст. Кеннеди ба суи серби дуюм тир холӣ кард, пазмон шуд ва сипас ҳангоми бардошти аслиҳааш кабӯтаре барои паноҳ бурд.
  
  Гурз холй пахш кард.
  
  Кеннеди аз чо бархост. Новобаста аз он ки силоҳ холӣ буд ё не, вай ба ҳарифи хашмгин дучор меомад. Посбон машинаи алафдаравро ба харакат медаровард, мушакхои худро ба харакат медаровард.
  
  Кеннеди аз масофаи дур баромад ва баъд ба пеш ҷаҳид, вақте ки импулси ӯ ӯро фош кард. Як зарбаи тез ба қафо ва оринҷ ба пушти гардан ӯро ба замин афтонд. Вай чарх зад, теғ ногаҳон дар дасташ буд ва дар як камони васеъ кӯфт. Кеннеди ба қадри кофӣ қафо кашид, то нӯги марговар рухсораи ӯро гузаронад, пеш аз он ки ангуштони карахташро ба қубури нафасаш гузаронанд.
  
  Вай шикастани пайҳони нармро шунид, шунид, ки ӯ нафасгир мешавад.
  
  Вай рӯй гардонд. Ӯ тамом шуд. Вай хоҳиши дидани марги ӯро надошт.
  
  Дрейк истода, тамошо кард. "Бад не".
  
  "Шояд шумо ҳоло маро фарзанддор карданро бас мекунед."
  
  - Намехохам... - ногахон истод. Магар вай нанги худро бо лофзании далерона пушонда буд. "Ҳеҷ чиз беҳтар аз тамошои зан бо силоҳ нест."
  
  "Фарқ надорад". Кеннеди аз паси сутуни тотем, ки боз як хусусияти гайричашмдошти иморатро пеш гирифт ва чои вокеаро аз назар гузаронд.
  
  "Мо бо роҳҳои алоҳидаи худ меравем" гуфт ӯ. "Шумо як ҳуҷраи нигоҳдорӣ пайдо мекунед. Ман бармегардам".
  
  Вай кори оқилонаеро анҷом дод, ки дудилагии худро пинҳон кунад. "Шумо боварӣ доред?"
  
  "Эй мард, ман дар ин ҷо полис ҳастам, дар хотир доред? Шумо гражданин ҳастед. Ҳамон тавре ки ба ту гуфтаанд, амал кун".
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк тамошо кард, ки Кеннеди ба тарафи рост хазида, ба қафои иморат равон шуд, ки дар он ҷо назорати моҳвораӣ майдони чархбол ва якчанд бинои пастро нишон дод. Дастаи SAS аллакай дар он ҷо ҷойгир шуда буд ва бояд дар ҳамон лаҳза ворид мешуд.
  
  Ӯ дид, ки нигоҳаш дар пайкари вай мондааст, майнааш ногаҳон орзу мекунад, ки либосҳои пӯшидааш харашро нишон диҳанд.
  
  Такон уро такон дод. Фурӯтанӣ ва номуайянӣ дар сараш қувваҳоро муттаҳид карда, гирдоби худбиниро ба вуҷуд овард. Ду сол пас аз рафтани Элисон, беш аз ҳафтсад рӯз ноустувории. Чуқурии ғайриоддии мастии доимӣ, пас аз муфлисшавӣ ва баъдан болоравии суст ва хеле суст ба ҳаёти муқаррарӣ.
  
  Онҳо ҳатто дар он ҷо нестанд. Ҳеҷ ҷое дар наздикӣ.
  
  Оё ин сухан дар бораи осебпазирии ӯ буд?
  
  Нақша б.
  
  Кор дар даст. Кӯшиш кунед, ки тамаркузи низомии худро баргардонед ва чизҳои лаънатии ғайринизомиро барои муддате дар паси худ гузоред. Вай таппончаҳоро аз ҳарду посбон гирифт ва дар байни муҷассамаҳо давида, то дар канори шоҳроҳи шағал истода монд. Вай дар се тирезаи гуногун се ҳадафро дид ва пай дар пай се тирандозӣ кард.
  
  Ду доду фарьёд. Бад не. Вақте ки сари боқимонда ба берун баромад ва дар ҷустуҷӯи макони он, Дрейк онро ба тумани сурх табдил дод.
  
  Пас аз он ӯ давида, танҳо ба зонуяш лағжида, дар беруни пеши қаср истода, сараш ба сангҳои ноҳамвор бархӯрд. Вай ба дастаи Делта, ки ба вай шитофт, ба акиб нигарист. Вай ба сардорашон ишора кард.
  
  "Ба воситаи". Дрейк ба тарафи дар, баъд ба тарафи рост ишора кард. "Утоқи нигаҳдорӣ."
  
  Онҳо ба дарун рафтанд, Дрейк охирон, бар зидди каҷи девор пахш карданд. Дар ру ба руи онхо зинапояи васеи оханин чарх зада, ба ошьёнаи дуйуми иморат баромад.
  
  Вақте ки онҳо дар канори девор хазида мерафтанд, дар балкони ошёнаи боло, рост аз болои онҳо сербҳо пайдо шуданд. Дар як лаҳза дастаи Делта ба тӯъмаи осон табдил ёфт.
  
  Дрейк ҷои рафтан надошт, ба зону афтод ва оташ кушод.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди ба суи хати дарахте, ки бо девори берунии иморат хамхуд буд, давида, тезтар харакат кардан гирифт. Дар як мижа задан, вай ба пушти хона расид, пеш аз он ки сарбози бечеҳраи САС дар рӯ ба рӯи шикам афтод.
  
  Вай мисли харгӯш аз оқлаи милтиқ гипноз шуда, бе ҳаракат меистод. Бори аввал дар тӯли моҳҳо, ҳама фикрҳои Томас Калеб ӯро тарк карданд.
  
  "Хафа!"
  
  "Хуб аст" гуфт овозе дар паҳлӯи гӯши росташ. Вай теғи сардро ҳамагӣ миллиметр дуртар аз худ ҳис кард. "Ин паррандаи Дрейк аст."
  
  Ин шарҳ тарси ӯро пароканда кард. "Мурги Дрейк? Ман рафтам!"
  
  Мард табассумкунон пеши вай мерафт. "Хуб, пас, ба гуфтаи президенти шумо, Мисс Мур муҳим нест, ман мехоҳам худро дуруст муаррифӣ кунам, аммо ҳоло вақт ё ҷой нест. Ба ман Уэллс занг занед."
  
  Кеннеди ин номро шинохт, аммо чизе бештар нагуфт, зеро як гурӯҳи бузурги сарбозони бритониёӣ дар атрофи ӯ ҷамъ омада, изҳо гузоштанд. Пушти амволи Бабич аз як ҳавзи азими бо санги ҳиндӣ пӯшонидашуда, ҳавзи шиноварӣ ба андозаи олимпӣ, ки дар гирдаш бо курсиҳои истироҳатӣ ва кабанаҳои сафед иҳота шуда буд ва якчанд биноҳои ҳамвору зишти, ки ба ороиши боқимонда мувофиқат намекарданд, иборат буд. Дар паҳлӯи бинои калонтарин як чархболи даврашакл ҷойгир буд, ки бо чархболи шаҳрвандӣ муҷаҳҳаз шудааст.
  
  Пас аз чандин сол дар кӯчаҳои Ню-Йорк сайру гашт кардан, Кеннеди маҷбур шуд, ки оё ҷиноят воқеан пул медиҳад ё на. Ин бачаҳо ва Колеб барои он пардохтанд. Агар Кеннеди ӯро надида буд, Чак Уокер пули онро пардохт мекард.
  
  Куртаҳои офтобӣ пур буданд. Чанд нафар занону мардони нимбараҳна ҳоло дар гирду атроф дар ҳайрат истода, либосҳои худро часпида, гӯшти зиёдатиро пӯшонданӣ мешуданд. Кеннеди қайд кард, ки баъзе мардони калонсол наметавонанд пӯсти гиппопотамро идора кунанд, дар ҳоле ки аксари занони ҷавон метавонанд бо ду даст ва гардиши чап ин корро кунанд.
  
  "Ин одамон... биёед онҳоро меҳмон бигӯем... онҳо эҳтимол ба гурӯҳи сербҳо нестанд" гуфт Уэллс оромона ба микрофони гулӯ. "Онхоро бардоред", - ба се марди пешцадамон ишора кард. "Боқимондаи шумо ба тарафи баҳри ин биноҳо рафта истодаед."
  
  Вақте ки гурӯҳ тақсим шуданро оғоз кард, якбора якчанд ҳодиса рӯй дод. Тирхои чархбол ба гардиш даромаданд; садои моторхои он дархол доду фарьёди атрофиёнро фурУ бурд. Баъд гурриши чукуре, ки мисли садои кушода шудани дари ролик пеш аз гурриши ногахонии мошини пуриктидор баромад. Аз паси канори ба®ри бино®ои зишт рахи сафеди металлї пайдо шуд - як Audi R8 бо суръати баланд суръат мегирифт.
  
  Вақте ки вай ба майдонча расид, он як тонна тирҳои марговар буд. Он ба сарбозони ҳайратзадаи SAS бархӯрд ва онҳоро дар ҳаво паҳн кард. Боз як мошини дигар аз паси ӯ истод, ин дафъа сиёҳ ва калонтар.
  
  Тирхои вертолёт тезтар чарх заданд ва двигательхои он дод мезаданд. Тамоми машина ба ларза омада, ба парвоз тайёрй медид.
  
  Кеннеди, ки дар ҳайрат монда буд, танҳо ҳангоми шунидани фармони Уэллс тавонист. Вақте ки сарбозони боқимондаи SAS оташ кушоданд, вай парешон шуд.
  
  Ҳама ҷаҳаннам дар боғ пароканда шуданд.
  
  Сарбозон ба суи мошини "Ауди Р8" бо суръат оташ кушоданд, тирҳо ба корпуси металлии он сӯрох шуда, пӯсти панҷара ва дарҳоро сӯрох карданд. Мошин ба суи кунчи хона пеш рафта, дар дакикаи охирин чарх зада, гардиши тезро пеш гирифт.
  
  Шағал аз зери чархҳояш мисли мушакҳои хурдакак парида баромад.
  
  Тир шишаи пешро шикаста, онро вайрон кард. Мошин аслан дар нимаи парвоз ба ҳалокат расид, муҳаррики он вақте ки ронанда сахт ба паси руль афтод.
  
  Кеннеди таппончаашро бардошта, ба пеш давид. "Наҷунбед!"
  
  Пеш аз он ки вай ба мошин расид, маълум буд, ки ронанда ягона мусофири вай аст.
  
  Дом.
  
  Вертолёт аз замин ду фут баланд буд, охиста-охиста давр мезад. Сарбози САС дод зад, аммо дар овозаш хашми воқеӣ надошт. Мошини дуюм - Кадиллаки сиёхи чор-дара, холо дар канори хавзи азим бо суръат пеш мерафт ва чарххои он мавчхои пурталотуми обро ба хар тараф мепартофт. Тирезахо тира шуданд. Муайян кардан ғайриимкон аст, ки дар дохили он кӣ буд.
  
  Мотори сеюм ба кор даромад, ки дар айни замон аз назар дур аст.
  
  Сарбозон ба сӯи Кадиллак оташ кушода, бо се тир ба чархҳо ва ронанда осеб расониданд. Мошин лағжид ва қафои он ба ҳавз бархӯрд. Уэллс ва се аскари дигар дод зада, ба суи у давиданд. Кеннеди чашмонашро ба вертолёт нигоҳ медошт, аммо мисли Кэдди тирезаҳои он ношаффоф буданд.
  
  Кеннеди назария кард, ки ин ҳама як қисми нақшаи фирорист. Аммо Давор Бабич ҳақиқӣ куҷо буд?
  
  Чархбол баландтар шудан гирифт. Ниҳоят, SAS аз огоҳиҳо хаста шуда, ба ротори ақиб тир холӣ кард. Мошини даҳшатбор ба чарх задан шурӯъ кард ва баъд марде дар зери он гранатомёте дар ҳолати омода зону нишаст.
  
  Уэллс ба Кэдди расид. Ду тир холй карда шуд. Кеннеди ба воситаи микрофон шунид, ки Бабич хануз дар озодй мебошад. Акнун мошини сеюм аз кунҷ омад, муҳаррикаш мисли пойгаи Формула 1 гурриш мекард, аммо он як Bentley буд, калон ва ҷасорат, ҳузури он бо доду фарёд аз роҳи ман дур шуд!
  
  Кеннеди ба дарахтон чахида. Якчанд солдатхо аз паси вай рафтанд. Уэллс рӯй гардонда, се тири фаврӣ зад, ки рост аз тирезаҳои паҳлӯ афтид.
  
  Шишаи тирногузар!
  
  "Ин девона аст!"
  
  Ин суханон барои наҷоти чархбол як сония хеле дер гуфта шуданд - норинҷак раҳо шуд - заряди таркандаи он дар қаъри чархбол таркид. Вертолёт пора-пора шуда, пора-порахои металлро ба хар тараф пароканда кард. Як пораи каҷшудаи пӯлоди шикаста рост ба ҳавз афтод ва ҳазорҳо галлон обро бо қувваи бузург ҷобаҷо кард.
  
  Кеннеди мунтазир шуд, ки Бентли даҳшатнок аз пеши ӯ гузашт ва сипас таъқиб кард. Тарҳи зуд ба ӯ гуфт, ки танҳо як имкони дастгир кардани сербҳои фирорӣ вуҷуд дорад.
  
  Уэллс инро дар як вакт дида, ба кор даромад. R8 комилан фарсуда шуда буд, аммо Caddy ҳанӯз солим буд, чархҳои он ҳамагӣ як дюйм зери об дар зинаҳои мармарии ҳавз буд.
  
  Уэллс ва ду нафар аскарони у ба тарафи Кэдди давиданд. Кеннеди ба дунболи гарм ба роҳ баромад ва тасмим гирифт, ки вазифаи худро ба даст орад. Дар хамин лахза садои ачоиби хаво шунида шуд, ки гуё гирдбод гузашта бошад ва ногахон кунчи хонаи Бабич таркид.
  
  "Эй Худоё!" Уэллс ба лой афтод, зеро ҳатто оромии ӯ вайрон шуд. Хошок ба хар тараф парвоз карда, ба хавз ва хавз борон мерехт. Кеннеди гурехт. Вай сарашро ба сӯи кӯҳҳо гардонд.
  
  Дар он чо вертолёти сиёх парида меистод, ки аз дари кушоди он пайкаре даст мезад.
  
  "Ин ба ту маъқул аст?"
  
  Уэллс сарашро баланд кард. "Алисия Майлз? Ту ба номи ин ҳама чизи муқаддас чӣ кор мекунӣ?"
  
  - Бо ин тир ҳатто метавонист тубҳои ночизи туро канда партофт, эй деви пир. Шумо аз ман қарздоред. Алисия хандид, вақте ки чархбол лаҳзае баланд шуд, пеш аз он ки чархболро таъқиб кунад.
  
  Канадаҳо дар ин ҷо буданд.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк пеш аз он ки девори паси ӯ ба панири швейтсарӣ табдил ёбад, пеш ғелонда шуд. Ақаллан як тир чунон наздик парвоз кард, ки садои садои он шунид. Вай як зарбаи пешина кард, то ба платформаи зери балкон ҳамзамон бо аксари дастаи Делта ворид шавад. Вақте ки он ҷо буд, ӯ ба боло ҳадаф гирифт ва оташ кушод.
  
  Чи тавре ки интизор мерафт, фарши балкон нисбатан суст буд. Тирпарронӣ дар боло қатъ шуд ва доду фарёд сар шуд.
  
  Фармондеҳи Делта дасташро ба тарафи чап ба самти анбор нишон дод. Онхо зуд аз ду хонаи зебо чихозонидашуда, вале холй давиданд. Фармондеҳ ба онҳо ишора кард, ки дар наздикии яке истанд, ки назорати моҳвораашон ҳушдор дода буд, ки чизи каме махсусе дорад - як ҳуҷраи пинҳонии зеризаминӣ.
  
  Норинҷакҳои ҳайратангез ба дохили он партофта шуданд ва аз паи сарбозони амрикоӣ бо хашм фарёд мезаданд, то ба таъсири гумроҳӣ илова кунанд. Бо вучуди ин онхо дархол ба чанги тан ба тан машгул шуданд, ки ним дазор нафар посбонони серб. Дрейк оҳ кашид ва ба дарун даромад. Бетартибӣ ва бесарусомонӣ ҳуҷраро аз ин ба охир пур кард. Вай чашмак зад ва худро бо як посбони азим рӯбарӯ кард, ки пеш аз ба оғӯш гирифтани хирс хандид ва гурехт.
  
  Дрейк зуд гурехт, гурдаҳоро зад ва бо дасти сахт бо ханҷар ба плексуси офтобӣ зад. Одам-хайвони дарранда хатто ларзид.
  
  Баъд сухани пешина дар бораи задухӯрдҳои бар ба ёдаш омад - агар рақибаш бе ҷаҳл ба плексус зарба занад, беҳтараш давиданро сар кун, мардак, зеро ту дар ҳолати амиқ ҳастӣ...
  
  Дрейк ақибнишинӣ карда, бодиққат дар атрофи душмани бе ҳаракати худ ҳаракат мекард. Серб азим буд, фарбеҳи танбалӣ бар мушакҳои сахт ва пешониаш барои шикастани блокҳои бетонии шаш дюймӣ кофӣ буд. Мард ногувор ба пеш ҳаракат кард, дастонаш васеъ паҳн шуд. Як лағжиш ва Дрейк мебуд, то мурдан, фишурда ва мисли ангур кӯфта мешуд. Вай зуд канор рафта, ба тарафи рост финт кард ва бо се зарбаи тез пеш омад.
  
  Чашм. Гӯш. Гулӯ.
  
  Ҳар се пайвастанд. Вақте ки серб чашмонашро аз дард пушид, Дрейк як зарбаи хатарнокро ба зарбаи парвозкунанда иҷро кард, ки импулси кофӣ ба вуҷуд овард, ки ҳатто ин бронтозаврро аз пойҳои васеъаш афтонад.
  
  Мард бо садое мисли фурӯпошии кӯҳ ба фарш афтод. Расмҳо аз девор афтоданд. Қуввае, ки ӯ аз ҷаҳиши худаш ба вуҷуд овард, вақте ки сараш ба саҳни киштӣ бархӯрд, ӯро беҳуш кард.
  
  Дрейк ҷуръат карда, ба ҳуҷра даромад. Ду бачаҳои Делта кушта шуданд, аммо ҳамаи сербҳо безарар карда шуданд. Як қисмати девори шарқӣ кушода шуд ва аксари амрикоиҳо дар атрофи он меистанд, вале ҳоло оҳиста ақибнишинӣ карда, тарсро лаънат хонданд.
  
  Дрейк шитофт, ки ба онҳо ҳамроҳ шавад, тасаввур карда наметавонист, ки чӣ метавонад сарбози Делтаро воҳима кунад. Аввалин чизе, ки ӯ дид, қадамҳои сангин буданд, ки ба камераи зеризаминии хуб равшаншуда мефароянд.
  
  Дуюм Пантераи сиёҳ буд, ки оҳиста-оҳиста аз зина боло мебаромад ва даҳони фарохаш як қатор дандонҳои тезро нишон медод.
  
  "Фуууук..." яке аз амрикоиҳо кашид. Дрейк бештар розӣ шуда натавонист.
  
  Пантера фишурда, мурғобӣ кард, то зарба занад. Дрейк ақибнишинӣ кард, вақте ки ҳайвони ваҳшӣ ба ҳаво 100 фунт мушакҳои марговар дар хашм ҷаҳид. Вай ба зинаи боло фуруд омад ва кушиш мекард, ки худро овезон кунад ва дар айни замон чашмони сабзи гипнозии худро ба аскарони акибнишинӣ нигоҳ дошт.
  
  "Ман аз ин кор нафрат дорам" гуфт фармондеҳи Делта бо милтиқи худ ҳадаф гирифта.
  
  "Интизор шавед!" Дрейк дид, ки дар нури чароғҳо чизе дурахшид. "Танҳо интизор шавед. Наҷунбед."
  
  Пантера ба пеш ҳаракат кард. Дастаи Delta, вақте ки ӯ аз миёни онҳо мегузашт, ӯро бо силоҳ нигоҳ дошт ва ҳангоми баромадан аз ҳуҷра ба посбонони нотавонбини серб нафратона хурӯшид.
  
  "Чӣ-?" яке аз америкоиён ба Дрейк абру зад.
  
  "Надидӣ? Дар танаш гарданбанде дошт, ки бо алмосҳо доғдор буд. Гумон мекунам, ки чунин гурбае, ки дар чунин хона зиндагӣ мекунад, танҳо ҳангоми шунидани овози соҳибаш ҳамла карданро меомӯзад".
  
  "Занги хуб. Ман намехоҳам, ки чунин ҳайвонро бикушам." Фармондеҳи Делта ба сербҳо ишора кард. "Ман тамоми рӯзро бо ин бадбахтҳо вақтхушӣ мекардам."
  
  Онҳо ду нафарро посбон гузошта, аз зинапоя поён рафтан гирифтанд. Дрейк сеюмин шуда ба ошёнаи анбор расид ва он чизе, ки дид, ӯро водор сохт, ки дар ҳайрат сар ҷунбонд.
  
  "Ин ҳарчандҳои девона чӣ гунаанд?"
  
  Ҳуҷра пур аз он чизе буд, ки ӯ танҳо ҳамчун "ҷоизаҳо" тавсиф карда метавонист. Ашьёхое, ки Давор Бабич аз он сабаб кимат ме-шумориданд, ки - дар тахрифи у - барои одамони дигар киматбахо буданд Дар хама чо кабинетхои хурду калон, бетартиб ба тартиб андохта шуда буданд.
  
  устухони ҷоғи Тираннозавр Рекс. Дар паҳлуи он навиштаҷоти "Аз коллексияи Эдгар Филион - Ҷоизаи якумрӣ" навишта шудааст. Илова бар ин, акси намоёни актрисаи маъруф бо навиштаҷоти "Вай зиндагӣ кардан мехост". Дар паҳлӯи ин як мумиёшудае буд, ки дар пояи биринҷӣ ваҳшатнок истиқбол мекард. дасти "Прокурори нохияи раками 3".
  
  Ва хеле бештар. Вақте ки Дрейк дар атрофи корпусҳои витрина давр мезад ва кӯшиш мекард, ки бо шавқу ҳаваси бемориаш мубориза барад ва тамаркуз кунад, ӯ ниҳоят объектҳои афсонавиеро, ки онҳо ҷустуҷӯ мекарданд, пай бурд.
  
  Valkyries: Як ҷуфт ҳайкалҳои барфи сафед, ки дар блоки ғафси мудаввар ҷойгир шудаанд. Ҳарду муҷассама тақрибан панҷ фут баланд буд, аммо ин ҷузъиёти аҷибе дар онҳо нафаси Дрейкро гирифт. Ду зани бараҳна ва ба амазонкаҳои тавонои замони қадим монанд, ҳарду пойҳои худро паҳн карда, гӯё нишастаанд, ки ба чизе савор мешаванд. Шояд аспи болдор бошад, аз дил гузаронд Дрейк. Бен мехост, ки бештар донад, аммо ӯ ба ёд овард, ки валкириҳо онҳоро барои аз ҷанг ба ҷанг парвоз кардан истифода мебурданд. Ӯ узвҳои мушакӣ, чеҳраи классикӣ ва кулоҳҳои шохдорро пай бурд.
  
  "Вой!" - хитоб кард бача аз Делта. "Кошки ман аз ин шаш баста медоштам."
  
  Валкийҳо боз ҳам равшантараш бо дасти чапашон ба чизи номаълуме ба боло ишора мекарданд. Тавре ки ҳоло Дрейк фикр мекард, рост ба қабри худоён ишора кард.
  
  Кошки онхо Рагнарокро ёфта метавонистанд.
  
  Дар хамин вакт яке аз сарбозон хост аз витрина чизе гирад. Садои занги баланд садо дод ва дарвозаи оханин дар пояи зинахо фуру рафт ва баромади онхоро банд кард.
  
  Амрикоиҳо фавран ба противогазҳо расиданд. Дрейк сарашро ҷунбонд. "Хаво нахӯред. Чизе ба ман мегӯяд, ки Бабич як навъ номардест, ки дуздро зинда дастгир кардану лагадкӯб карданро афзал медонад".
  
  Фармондеҳи Делта ба панҷараҳои ларзиши ҳануз нигоҳ кард. "Ин чӯбҳоро пора-пора кунед."
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди ба вертолёт ва ба акибнишинии Бентли бо тааччуб нигох кард. Уэллс низ чун ба осмон нигарист, ошуфта буд.
  
  "Калоқ," Кеннеди нафаскашии ӯро шунид. "Ман ӯро хеле хуб таълим додам. Чӣ тавр вай ҷуръат мекунад, ки ба хоин табдил ёбад?
  
  "Хуб, ки вай рафт," Кеннеди боварӣ ҳосил кард, ки мӯи ӯ ҳанӯз аз ин ҷаҳидан баста аст ва вақте пай бурд, ки якчанд мардони SAS ӯро калон мекунанд. "Вай сатҳи баланд дошт. Ҳоло, агар дастаи Дрейк ва Делта Валкириҳоро забт кунанд, мо метавонем пинҳон шавем, вақте ки Алисия бо Бабич банд аст."
  
  Уэллс ба назар чунин менамуд, ки вай дар байни ду варианти муҳим канда шудааст, аммо чизе нагуфт, вақте ки онҳо дар атрофи хона ба сӯи даромадгоҳи асосӣ давиданд. Онҳо диданд, ки чархбол чарх мезанад ва бо Бентли сар ба бархӯрд мекунад. Садои тирпарронй баланд шуд ва аз мошини гурехта парида шуд. Баъд машина якбора тормоз карда, дар байни абри шагал омада истод.
  
  Аз тиреза ашёе часпида буд.
  
  Чархбол аз осмон афтид, оператори он ҳисси қариб ғайритабиӣ дошт, вақте ки як RPG дар болои сар садо медод. Хамин ки чанааш ба замин расид, зархаридони канадагй аз дархо рехтанд. Тирпарронй ба амал омад.
  
  Кеннеди фикр мекард, ки ӯ Алисия Майлзро дидааст, ки дар танаш зиреҳи баданаш мувофиқ дарбар шуда, мисли шери масал ба ҷанг ворид мешавад. Ҳайвони ваҳшие, ки барои ҷанг сохта шудааст, дар зӯроварӣ ва хашми ҳама гум шудааст. Бо вуҷуди худаш, Кеннеди ҳис кард, ки хунаш сард мешавад.
  
  Оё ин тарсро эҳсос мекард?
  
  Пеш аз он ки вай дар ин бора фикр кунад, як пайкараи борик аз тарафи муқобили чархбол афтод. Рақаме, ки вай дар як лаҳза шинохт.
  
  Профессор Парневик!
  
  Вай дар аввал дудилагӣ, вале баъд бо азми нав ба пеш ланг зад ва дар ниҳоят, вақте ки тирҳо дар болои сараш рах-пайдо мешуданд, як даст аз косахонаи сараш мегузашт.
  
  Парневик ниҳоят ба қадри кофӣ наздик шуд, ки SAS ва Кеннеди ӯро ба бехатарӣ кашанд, канадаҳо бехабар буданд, ки пурра дар ҷанг иштирок карданд.
  
  - Дуруст, - гуфт Уэллс ба хона ишора карда. "Биёед ин корро тамом кунем".
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк кӯмак кард, ки Валкириро ба пеш кашад, дар ҳоле ки чанд нафар бачаҳо миқдори ками маводи таркандаро ба сутунча пайваст карданд. Онхо бо рохи танги байни экспонатхои дахшатангез рох пеш гирифта, кушиш мекарданд, ки аз наздик нигох накунанд. Яке аз бачаҳои Делта чанд дақиқа пеш аз чеки даҳшатбор баргашт ва хабар дод, ки тобути сиёҳ дар паси ҳуҷра нишастааст.
  
  Мухити интизорй дах сония пурра давом кард. Барои боздоштани ин мантиқи сарбоз лозим буд. Чӣ қадаре ки шумо камтар медонед ...
  
  Ин дигар мантиқи Дрейк нест. Аммо ӯ ҷиддӣ донистан намехост. Вай хатто чун як одами оддй, вакте ки панчарахо пора-пора шуданд, ларзид.
  
  Аз ҳуҷраи болохона садои тирпарронӣ шунида шуд. Гвардияҳои Делта дар сӯрохиҳои хунолуд зинапояҳоро зер карданд. Дар сонияи дигар дар болои зинапоя дазордо нафар одамони бо пулемёт мусаллах пайдо шуданд.
  
  Дастаи Делта, ки аз нуқтаи назари баландтар фаро гирифта шуда буд, бартарӣ ва силоҳбадаст, ноком шуд ва ҳоло осебпазир буд. Дрейк оҳиста-оҳиста сӯи ҷевон ва бехатарии нисбии он роҳ гирифт ва кӯшиш кард, ки дар бораи аблаҳии ин гуна дастгир шудан фикр накунад ва чӣ гуна ин бо SAS рӯй намедод ва ба хушбахтӣ боварӣ дошт, ки ин душманони нав нахоҳанд буд. кофӣ беақл барои тир Valkyries.
  
  То он даме, ки шахсе аз зина фуромад, чанд лаҳзаи шиддати беист, ки дар сукути буғӣ аз сар гузаронида буд, буданд. Ҷадвали либоси сафед ва ниқоби сафед дар бар.
  
  Дрейк ӯро дарҳол шинохт. Ҳамон марде, ки дар сайру гашти гурбаҳои Йорк сипарро ба даст овард. Марде, ки ӯ дар Апсалл дидааст.
  
  "Ман туро мешиносам, - ба худ нафас кашид ӯ ва баъд баландтар. "Олмониҳои лаънатӣ дар ин ҷо ҳастанд."
  
  Мард таппончаи 45-калибрро гирифта, ба атрофаш зад. "Яроқи худро партоед. Хамаи шумо. Ҳозир!"
  
  Овози мағрур. Овозе, ки ба дастони ҳамвор тааллуқ дошт, соҳиби он қудрати воқеӣ дошт, ки дар коғаз навишта шуда, дар маҳфилҳои танҳо аъзоён дода мешавад. Ин гуна шахсе, ки дар бораи чӣ будани кори дунявӣ ва дилгиркунанда тасаввуроте надошт. Шояд як бонкдор, ки дар соҳаи бонкдорӣ таваллуд шудааст ё сиёсатмадор, писари сиёсатмадорон.
  
  Мардони Делта аслиҳаи худро сахт нигоҳ медоштанд. Ҳеҷ кас чизе нагуфт. Мубориза тахдид мекард.
  
  - боз фарьёд зад мард, тарбияаш намегузошт, ки аз хатар хабар гирад.
  
  "Оё шумо кар ҳастед? Ман ҳоло гуфтам! "
  
  Овози Тексанӣ бо овози дилкаш гуфт: "Ин тавр намешавад, харом".
  
  "Аммо... аммо..." мард бо тааҷҷуб сукут кард ва баъд ногаҳон ниқоби худро канда, - Мехоҳед!
  
  Дрейк қариб афтод. Ман туро мешиносам!Абел Фрей, тарроҳи мӯди олмонӣ. Зарба бар Дрейк мисли мавҷи заҳролуд шуста шуд. Ин имконнопазир буд. Ин мисли дидани Тейлор ва Майли дар он ҷо буд, ки дар бораи гирифтани ҷаҳон хандиданд.
  
  Фрей бо нигоҳи Дрейк вохӯрд. "Ва ту, Мэтт Дрейк!" дасташ бо таппонча ларзид. "Шумо қариб ҳама чизро ба ман арзиш кардед! Ман ӯро аз шумо мегирам. Ман инро мекунам! Ва ӯ пардохт хоҳад кард. Оҳ, вай чӣ гуна пардохт хоҳад кард! "
  
  
  Пеш аз он ки вай инро дарк кунад, Фрей таппончаро байни чашмони Дрейк нишон дод ва тир холӣ кард.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди ба ҳуҷра даромад ва дид, ки мардони САС ба зону зада, ба хомӯшӣ даъват мекунанд. Вай дар пеши худ як гурӯҳи мардони ниқобпӯшро дид, ки зиреҳпӯши бадан доштанд ва силоҳҳои худро ба он чизе, ки ба гумонаш метавонист амбори махфии Давор Бабич буд, нишон доданд.
  
  Хушбахтона, мардон ба онҳо аҳамият надоданд.
  
  Уэллс ба вай нигарист ва даҳон зад: "Кӣ?"
  
  Кеннеди чеҳраи ошуфтаеро ба вуҷуд овард. Вай метавонад шунидани касе ranting, Вай метавонад профили канори ӯ дид, .45 ӯ идома мавҷи бозуи худ clumsily. Вақте ки вай шунид, ки ӯ номи Мат Дрейкро дод, вай медонист ва Уэллс медонист ва сонияҳо пас аз он онҳо оташ кушоданд.
  
  Дар давоми шаст сонияи оташфишонии минбаъда Кеннеди хамаи инро дар харакати суст дид. Марди сафедпӯст аз .45-и худ тир холӣ мекунад, тири вай чанд сония баъдтар мерасад ва домани куртаашро ҳангоми гузаштан аз маводи овезон кашид. Чеҳраи ҳайратзадааш, ки ба ақиб гашт. Баландии онҳо, нармӣ ланг.
  
  Одами вайроншуда.
  
  Сипас мардони ниқобпӯш чарх мезананд ва тир мепаранд. Сарбозони SAS зарбаҳои хуб гузошташударо бо дақиқ ва оромӣ бармегардонанд. Аз анбор бештар оташ мебарояд. Овозҳои амрикоӣ. Овозҳои олмонӣ. Овозҳо бо забони англисӣ.
  
  Бетартибиҳои суст, монанд ба интонатсияҳои поэтикии Тейлор Свифт, бо рокҳои архаикии Металлика омехта шудааст. Вай ҳадди аққал ду немисро зад - боқимондаҳо афтоданд. Ҷавони сафедпӯст фарёд зада, дастонашро ҷунбонд ва дастаашро маҷбур кард, ки шитобон ақибнишинӣ кунад. Кеннеди дид, ки онҳо ӯро мепӯшонанд ва дар ин раванд мемиранд ва мисли пӯсида аз захм меафтанд, аммо захм боқӣ монд. Дар ниҳоят ӯ ба як ҳуҷраи паси гурехт ва танҳо чаҳор нафараш зинда монданд.
  
  Кеннеди бо ноумедӣ дар гулӯяш пораи аҷибе ва дар дилаш яхбандӣ ба поён шитофт ва ҳатто нафаҳмид, ки то он даме, ки Дрейкро зинда дид ва ҷараёни сарди лаззат бар вайро шуста, чӣ қадар хавотир буд.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк аз фарш бархост ва сипосгузор буд, ки ҳадафи Абел Фрей мисли дарки воқеият норавшан буд. Аввалин чизе, ки ӯ дид, ин буд, ки Кеннеди аз зинапоя поён медавид, дуюмаш чеҳраи вай буд, ки вай ба сӯи ӯ давид.
  
  "Худоро шукр, ки шумо хубед!" - хитоб кард вай ва пеш аз ба ёд овардани худдориаш уро ба огуш кашид.
  
  Дрейк пеш аз пӯшидани чашмони худаш ба чашмони огоҳи Уэллс нигоҳ кард. Лахзае уро ба огуш кашид ва хис кард, ки бадани нозуки вай, пайкари тавоно ва дили нозуки вай дар пахлуи худ таппиш мекард. Сари вай бар гардани ӯ пахш карда шуд, эҳсоси аҷибе барои синапсҳои ӯ кофӣ буд.
  
  "Эй, ман хубам. Шумо?"
  
  Вай табассумкунон худро дур кашид.
  
  Уэллс ба назди онҳо рафт ва як дақиқа табассуми маккоронаи худро пинҳон кард. "Дрейк. Ҷои аҷибе барои бори дигар вохӯрӣ, чапи кӯҳна, на майхонаи кунҷӣ дар Суди Эрл ман дар назар доштам. Ман бояд ба шумо чизе бигӯям, Мат. Чизе дар бораи Май".
  
  Дрейк фавран ба ақиб партофта шуд. Уэллс охирин чизеро, ки интизор буд, гуфт. Пас аз як сония ӯ табассуми пажмурдашудаи Кеннедиро пай бурд ва худро ба ҳам кашид. "Валкийҳо", ишора кард ӯ. "Биёед, вақте ки мо имкон дорем."
  
  Аммо фармондеҳи Делта аллакай инро ташкил карда, онҳоро даъват мекард. "Ин Англия нест, бачаҳо. Биёед ҳаракат кунем. Ман дар ин таътил тақрибан тамоми ҳавайиро, ки аз ӯҳдаи худ гирифта метавонистам, хӯрдам".
  
  
  БИСТУ НӮҲ
  
  
  
  ФАЗОИ ХАВО
  
  
  Дрейк, Кеннеди ва боқимондаи дастаи ҳамла бо Бен ва Ҳейден пас аз чанд соат дар як пойгоҳи низомӣ дар наздикии Гонолулу мулоқот карданд.
  
  Вақте ки вақт гузашт. Когазбозии бюрократй бурида шуд. Роххои нохамвор хамвор карда шуданд. Ҳукуматҳо ҷанҷол карданд, баъд ғамгин шуданд ва дар ниҳоят ба гап даромаданд. Бюрократхои исьёнро бо муодили сиёсии ширу асал гузоштанд.
  
  Ва охири дунё торафт наздик мешуд.
  
  Бозингарони Реал дар биноҳои кондитсионер дар наздикии Перл Харбор сӯҳбат мекарданд, хавотир мешуданд ва тахмин мезаданд ва хоб мерафтанд. Дрейк дарҳол тахмин кард, ки саломи мулоҳизакоронаи Бен маънои онро дорад, ки онҳо дар ҷустуҷӯи порчаи навбатии Один - чашмони ӯ пешрафти каме доранд. Дрейк ҳайраташро пинҳон кард; ӯ дар ҳақиқат боварӣ дошт, ки таҷриба ва ҳавасмандии Бен ҳама маслиҳатҳоро ҳоло ҳал мекард.
  
  Ҳейден, ёвари вазири дифоъ, ба ӯ кӯмак кард, аммо онҳо каме пешрафт карданд.
  
  Умеди ягонаи онҳо аз он иборат буд, ки иштирокчиёни дигари апокалиптикӣ - Канада ва Олмон - каме беҳтар кор мекарданд.
  
  Диққати Бен дар аввал аз ошкор шудани Дрейк ба худ ҷалб карда шуд.
  
  "Абел Фрей? Гум шав, аҳмақ".
  
  "Ҷиддӣ, рафиқ. Оё ман ба ту дурӯғ мегӯям?"
  
  "Дар пеши ман аз Сафедмор иқтибос наоваред, Мат. Медонед, гурӯҳи мо дар иҷрои мусиқии худ мушкилиҳо дорад ва ин хандаовар нест. Ман ба он бовар карда наметавонам... Абел Фрей?
  
  Дрейк оҳ кашид. "Хуб, ман аз нав сар мекунам. ҲА. Абел Фрей."
  
  Кеннеди уро дастгирй кард. "Ман онро дидам ва ман то ҳол мехоҳам ба Дрейк бигӯям, ки аз гапи сафсата даст кашад. Ин бача бепарво аст. Дар кӯҳҳои Алпҳои Олмон - "Қалъаи ҳизбӣ". Супермоделҳо. Пул. Ҳаёти суперситора."
  
  "Шароб, занон ва суруд" гуфт Дрейк.
  
  "Инро бас кунед!" гуфт Бен. "Ба як тараф," ӯ андеша кард, "ин муқоваи комил аст."
  
  "Вақте ки шумо машҳур ҳастед, нодононро фиреб додан осон аст" гуфт Дрейк. "Шумо метавонед макони таъиноти худро интихоб кунед - ба ҳар куҷое, ки мехоҳед биравед. Барои ин одамон қочоқ бояд осон бошад. Фақат осори қадимии худро пайдо кунед, портфели дипломатии худро интихоб кунед ва..."
  
  "...Инро ворид кунед." Кеннеди ба охир расид ва чашмони хандонашро ба Бен гардонд.
  
  "Шумо ҳарду бояд..." гуфт ӯ. "...Шумо ҳарду бояд як ҳуҷраи девона гиред."
  
  Дар хамин вакт Уэллс наздик шуд. "Ин чизе бо Абел Фрей ... қарор шудааст, ки онро ҳоло махфӣ нигоҳ дорад. Тамошо кунед ва интизор шавед. Мо лашкарро дар атрофи қалъаи ӯ ҷойгир мекунем, аммо ба ӯ озодӣ медиҳем, агар ӯ чизеро ёд гирад, ки мо намедонем."
  
  "Дар назари аввал, ин оқилона аст," оғоз кард Дрейк, "аммо..."
  
  "Аммо вай хоҳари маро дорад" гуфт Бен. Ҳейден дасташро бардошт, то ӯро ором кунад. "Онҳо дурустанд, Бен. Карин эмин аст... алхол. Ҷаҳон нест."
  
  Дрейк чашмонашро танг кард, аммо забонашро нигоҳ дошт. Бо эътироз кардан ба чизе ноил намешавед. Ин танҳо барои боз ҳам бештар парешон кардани дӯсташ хизмат мекард. Бори дигар вай дар фаҳмидани Ҳейден душворӣ мекашид. Магар ин кинизми нав пайдокардааш ӯро мехӯрд? Оё вай дар бораи Бен зуд фикр мекард ё дар бораи ҳукумати худ оқилона фикр мекард?
  
  Ба хар хол чавоб як буд. Интизор шавед.
  
  Дрейк мавзӯъро дигар кард. Яке дигарро дар наздикии дили Бен сурох кард. "Модару падаратон чӣ гунаанд?" - бодиккат пурсид у. "Оё онҳо то ҳол ҷойгир шудаанд?"
  
  Бен бо дард кашид. - Не, рафиц. Дар занги охир онҳо ӯро зикр карданд, аммо ман гуфтам, ки вай кори дуюм пайдо кардааст. Ин кӯмак мекунад, Матт, аммо на барои муддати тӯлонӣ.
  
  "Медонам". Дрейк ба Уэллс ва Ҳейден нигарист. "Ҳамчун роҳбарони ин ҷо, шумо ҳарду бояд кӯмак кунед." Баъд мунтазири посух нагуфта: "Дар бораи Хайди ва Чашмони Один чй хабар?
  
  Бен бо нафрат сарашро ҷунбонд. "Бисёр", - шикоят кард ӯ. "Дар ҳама ҷо пораҳо мавҷуданд. Ана - инро гӯш кунед: барои нӯшидан аз чоҳи Мимир - чашмаи хирад дар Валҳалла - ҳама бояд як қурбонии муҳиме кунад. Яке чашмони худро қурбон карда, рамзи омодагии ӯ барои гирифтани дониш дар бораи рӯйдодҳои имрӯза ва оянда буд. Вай маст шуда, ҳама озмоишҳоеро, ки дар тӯли абадият ба одамон ва худоён дучор хоҳанд шуд, пешгӯӣ мекард. Мимир Чашмони Одинро қабул кард ва онҳо то ҳол дар он ҷо хобидаанд, ки ин рамзест, ки ҳатто Худо бояд барои дидани хирадмандии олӣ пардохт кунад.
  
  "Хуб," Дрейк китф дар ҳам кашид. "Маводи таърихии стандартӣ, ҳа?"
  
  "Дуруст. Аммо ин маҳз ҳамин тавр аст. Поэтик Эдда, Сагаи Фленрих, дигарест, ки ман онро ҳамчун "Пайраҳҳои зиёди Ҳейди" тарҷума кардам. Онҳо воқеаро шарҳ медиҳанд, аммо ба мо намегӯянд, ки Чашмҳо ҳоло дар куҷоянд."
  
  "Дар Валхалла" Кеннеди табассум кард.
  
  "Ин як калимаи норвегӣ барои Биҳишт аст."
  
  "Он гоҳ ман ҳеҷ гоҳ имкони пайдо кардани онҳоро надорам."
  
  Дрейк фикр кард. "Ва чизи дигаре нест? Исо, рафиқ, ин порчаи охирин аст!"
  
  "Ман саёҳати Ҳейди - сафарҳои ӯро пайгирӣ кардам. Вай ба ҷойҳое, ки мо медонем, боздид мекунад ва сипас ба хонааш бармегардад. Ин Playstation нест, рафиқ. Не таъсири тараф, на дастовардҳои пинҳон, на роҳҳои алтернативӣ, zilch.
  
  Кеннеди дар паҳлӯи Бен нишаст ва мӯяшро партофт. "Оё вай ду донаро дар як ҷо гузошта метавонист?"
  
  "Ин мумкин аст, аммо он ба он чизе ки мо дар айни замон медонем, мувофиқат намекунад. Далелҳои дигаре, ки дар тӯли солҳо пайгирӣ шуданд, ҳама ба як порча дар ҳар макон ишора карданд. "
  
  "Пас, шумо мегӯед, ки ин нишонаи мост?"
  
  "Калид бояд Валҳалла бошад" гуфт Дрейк зуд. "Ин ягона ибораест, ки ҷойро нишон медиҳад. Ва ман дар ёд дорам, ки шумо пештар дар бораи Ҳейди ба Один гуфта будед, ки вай медонист, ки чашмони ӯ дар куҷо пинҳон шудаанд, зеро ӯ ҳангоми дар салиб овезон буданаш тамоми асрори худро дод.
  
  "Дарахт", - дар ҳамон лаҳза Торстен Дал вориди ҳуҷра шуд. Швед ба назар бемадор менамуд, аз чихати маъмурии кораш аз кори чисмонй дида хастатар аст. "Яке дар дарахти ҷаҳон овезон буд."
  
  "Оҳ" гуфт Дрейк. "Ҳамон ҳикоя. Ин қаҳва аст?"
  
  "Макадамия," Далл ба назар худписанд. "Беҳтарин Ҳавайӣ пешниҳод мекунад."
  
  "Ман фикр мекардам, ки ин спам аст" гуфт Кеннеди ва эҳтироми худро нисбат ба Ню-Йоркер нишон дод.
  
  "Спамро дар Ҳавайӣ хеле дӯст медоранд" розӣ шуд Далл. "Аммо қаҳва ҳама чизро идора мекунад. Ва чормағзи Кона макадамия подшоҳ аст."
  
  "Пас, шумо мегӯед, ки Ҳейди медонист, ки Валҳалла дар куҷост?" Ҳейден кӯшиш кард, ки бештар ошуфтатар бошад, на шубҳаовар, вақте ки Дрейк ба касе ишора кард, ки ба онҳо қаҳваи бештар биёрад.
  
  "Бале, аммо Ҳейди инсон буд. Худо не. Пас он чизе ки вай аз сар мегузаронад, биҳишти дунявӣ хоҳад буд?"
  
  "Мебахшед, одам", - шӯхӣ кард Кеннеди. "Вегас то соли 1905 таъсис дода нашудааст."
  
  "Ба Норвегия." Дрейк илова кард ва кӯшиш кард, ки табассум накунад.
  
  Хомушй паи хам омад. Дрейк тамошо кард, ки Бен ҳама чизеро, ки то имрӯз омӯхта буд, аз назар гузаронд. Кеннеди лабонашро пушид. Ҳейден табақи кружкаҳои қаҳваро қабул кард. Уэллс кайхо боз ба гушае баромада, худро хуфта вонамуд мекард. Дрейк суханони ҷолиби худро ба ёд овард - Ман бояд ба шумо чизе бигӯям. Чизе дар бораи май.
  
  Барои ин дертар вақт пайдо мешавад, агар бошад.
  
  Бен хандид ва сарашро ҷунбонд. "Ин оддӣ аст. Худоё, ин қадар оддӣ аст. Биҳишт барои инсон... хонаи онҳост".
  
  "Маҳз. Ҷое, ки вай зиндагӣ мекард. Деҳаи вай. Кабинаи вай, "тасдиқ кард Дрейк. "Андешаҳои ман низ."
  
  "Чоҳи Мимир дар дохили деҳаи Ҳейди ҷойгир аст!" Кеннеди ба атроф нигарист, дар чашмонаш ҳаяҷон медурахшид ва сипас бо мушти худ Дрейкро ба бозича зад. "Барои аскарони пиёдагард бад нест."
  
  "Ман аз он вақте ки истеъфо кардам, майнаи ҳақиқӣ калон кардам." Дрейк пайхас кард, ки Уэлс каме ларзидааст. "Беҳтарин иқдоми ҳаёти ман."
  
  Торстен Дал ба по хеста. "Пас ба Шветсия барои қисми ниҳоӣ сафар кунед." Вай аз баргаштан ба ватанаш шод менамуд. "Ум... хонаи Ҳейди куҷо буд?"
  
  "Остерготланд" гуфт Бен бе тафтиш. "Инчунин хонаи Беовулф ва Грендел ҷойест, ки онҳо то ҳол дар бораи ҳаюлоҳое, ки шабона дар сарзаминҳо сайр мекунанд, сӯҳбат мекунанд."
  
  
  СИ
  
  
  
  ЛА ВЕРЕЙН, ГЕРМАНИЯ
  
  
  La Veraine, қалъаи ҳизб, дар ҷануби Мюнхен, дар наздикии сарҳади Бавария ҷойгир буд.
  
  Он мисли қалъа дар нимаи болои кӯҳи нарм истода, деворҳои он кӯза ва ҳатто бо ҳалқаҳои тир дар ҷойҳои гуногун доғдор буданд. Манораҳои мудавваре, ки дар ҳар ду тарафи дарвозаҳои камондор баланд мешаванд ва роҳи васеъ ба мошинҳои гаронбаҳо имкон медоданд, ки ба таври услубӣ боло раванд ва дастовардҳои охирини худро нишон диҳанд, дар ҳоле ки папарацциҳои интихобшуда зону зада онҳоро аксбардорӣ мекунанд.
  
  Абел Фрей як ба як ҳизбро сарварӣ карда, якчанд меҳмонони муҳимро табрик кард ва боварӣ ҳосил кард, ки моделҳои ӯ тавре рафтор мекунанд, ки аз онҳо интизоранд. Як чичагӣ дар ин ҷо, як ғавғо дар он ҷо, ҳатто шӯхӣ гоҳ-гоҳ онҳоро водор кард, ки ҳама ба интизориҳои ӯ мувофиқат кунанд.
  
  Дар аловҳои хусусӣ ӯ вонамуд мекард, ки давандагони сафеди рӯи мизҳои шишагини то зону гузошташударо пай надиҳад, роҳбарон дар сӯрохи бинии худ хам шуда буданд. Моделҳо ва актрисаҳои ҷавони машҳур дар либоси лӯхтакҳои кӯдакона аз атлас, абрешим ва тӯрӣ пӯшида буданд. Гӯшти гулобӣ, нолиш ва накҳати нафс. Панҷод дюймаи плазма, ки MTV ва порнографияи хардкорро нишон медиҳанд.
  
  Шато аз мусиқии зинда пур шуд ва Слэш ва Ферги дар саҳна дуртар аз ҷойҳои харобшуда "Зебои хатарнок" -ро иҷро карданд - мусиқии рокҳои пурқувват ба ҳизби аллакай динамикии Фрей ҳаёти бештаре мебахшид.
  
  Модельсоз ба касе чашм нарасид ва аз зинапояи асосӣ ба боли ороми қалъа баромад. Боз як парвоз ва посбононаш дари амнеро аз паси ӯ баста буданд, ки танҳо тавассути комбинатсияи калидҳо ва шинохти овоз дастрас аст. Вай вориди ҳуҷраи пур аз асбобҳои алоқа ва як қатор экранҳои телевизиони баландсифат буд.
  
  Яке аз мухлисони боэътимоди ӯ гуфт: "Дар вақташ, ҷаноб. Алисия Майлз бо телефони моҳвораӣ сӯҳбат мекунад."
  
  "Аъло, Ҳудсон. Оё он рамзгузорӣ шудааст? "
  
  - Албатта, ҷаноб.
  
  Фрей дастгоҳи пешниҳодшударо қабул карда, лабҳояшро пора карда маҷбур шуд, ки даҳони худро ба ҷое наздик кунад, ки лакайаш аллакай оби даҳон мепошид.
  
  "Майлс, ин беҳтараш лазиз бошад. Ман хонаи пур аз меҳмонон дорам, ки нигоҳубин кунам". Дурӯғ дар бораи роҳат ба назари ӯ ихтироъ набуд. Ин маҳз ҳамон чизест, ки ба ҳеҷ кас лозим набуд, ки бишнавад.
  
  "Бонуси арзанда, ман гуфта метавонам", оҳанги хубе, ки дар забони англисӣ ҷойгир шудааст, истеҳзонок садо дод. "Ман суроғаи веб ва парол барои ҷустуҷӯи Парневик дорам."
  
  "Ин ҳама қисми созишнома аст, Майлз. Ва шумо аллакай медонед, ки танҳо як роҳи гирифтани бонус вуҷуд дорад."
  
  "Оё Мило дар атроф аст?" Ҳоло оҳанг дигар шудааст. Буридани гулӯ. Безарартар...
  
  "Танҳо ман ва беҳтарин мухлиси ман."
  
  - Ммм... Агар хохй, уро хам даъват кун, - овозаш дигар шуд. "Аммо, мутаассифона, ман бояд зуд бошам. Ба www.locatethepro.co.uk ворид шавед ва паролро бо ҳарфи хурд ворид кунед: bonusmyles007,"lol. "Гумон кардам, ки шумо инро қадр мекунед, Фрей. Формати стандартии трекер бояд пайдо шавад. Парневик ҳамчун чорум барномарезӣ шудааст. Шумо бояд ӯро дар ҳама ҷо пайгирӣ кунед."
  
  Абел Фрей хомушона салом дод. Алисия Майлз беҳтарин корманди оперативӣ буд, ки ӯ ҳамеша истифода мекард. "Ба қадри кофӣ хуб, Майлз. Вақте ки чашмони шумо зери назорат мешаванд, шумо аз банд мемонед. Пас ба назди мо баргард ва пораҳои канадиёнро биёред. Он гоҳ мо... сӯҳбат мекунем."
  
  Хатти хаттӣ мурд. Фрей телефони мобилии худро гузошта, ҳоло хурсанд. "Хуб, Ҳудсон" гуфт ӯ. "Мошинро ба кор андозед. Ҳамаро фавран ба Остерготланд фиристед". Қисмати охирин дар дастрасии ӯ буд, мисли ҳамаи порчаҳои дигар, агар онҳо бозиҳои ниҳоиро дуруст бозӣ кунанд. "Мило медонад, ки чӣ кор кунад."
  
  Вай як катор мониторхои телевизионро омухт.
  
  "Кадоме аз онҳо асир 6 аст - Карин Блейк?"
  
  Ҳудзон пеш аз даст додан риши бетартиби худро харошид. Фрей барои омӯхтани духтари малламуй, ки дар мобайни бистари худ нишаста буд, ба пеш хам шуда, пойҳояш то манаҳаш кашиданд,
  
  Ё, аниктараш, дар болои кате, ки ба Фрей тааллук дошт, нишаста буд. Ва хӯрдани хӯроки Фрей дар кулбаи баста ва посбон, ки Фрей фармудааст. Истифодаи нерӯи барқе, ки Фрей барои он пардохтааст.
  
  Дар тағоям занҷире ҳаст, ки ӯ тарҳрезӣ кардааст.
  
  Акнун вай аз они ӯ буд.
  
  "Фавран видеоро ба ҳуҷраи ман дар экрани калон фиристед. Сипас ба ошпаз бигӯед, ки дар он ҷо хӯроки шом диҳад. Даҳ дақиқа пас аз ин, ба ман мутахассиси санъати ҳарбии худ лозим аст. " Вай таваққуф карда, фикр мекард.
  
  "Кен?"
  
  "Ҳа, ҳамон. Ман мехоҳам, ки ӯ ба он ҷо рафта, пойафзоли ӯро гирад. Ҳоло чизи дигаре нест. Ман мехоҳам, ки шиканҷаи равонӣ то он даме, ки ин шиканҷа нест карда шавад, хеле лазиз бошад. Ман як рӯз интизор мешавам ва баъд ба ӯ чизи муҳимтаре мегирам."
  
  "Ва маҳбуси 7?"
  
  "Худованди азиз, Ҳудсон, бо ӯ хуб рафтор кунед, чунон ки шумо бо худ муносибат мекунед. Беҳтарини ҳама чиз. Вақти ӯ барои ба мо таассурот бахшидан наздик аст..."
  
  
  СИЮ ЯК
  
  
  
  Фазой фазой ШВЕЦИЯ
  
  
  Самолёт хам шуд. Кеннеди Мур бо оѓоз бедор шуд, аз он ки аз ноороми®о бедор шуда бошад, таскин ёфт, ки рѓзи нав Чазери торикии худро дур кард.
  
  Калеб дар хобҳои вай ҳамон тавре ки дар ҷаҳони воқеӣ вуҷуд дошт, аммо дар давоми шаб ӯ борҳо ӯро бо таронаи зинда ба гулӯяш тела дод, то нафаскашӣ кард ва маҷбур шуд, ки хоидан ва фурӯ барад, ягона хиёнати ӯро даҳшат дар чашмонаш азоб медод. , то хомӯш шудани шарораи охирин доимӣ.
  
  Ногаҳон бедор шуда, аз зери шиками дӯзах канда шуда, бо чашмони ваҳшӣ ба гирду атрофи кабина нигарист. ором буд; гражданинхо ва солдатхо хоболуд ва ё оромона сухбат мекарданд. Ҳатто Бен Блейк ноутбукашро ба даст гирифта хоб рафт, узвҳои нигаронӣ бо хоб ҳамвор нашуданд ва фоҷиабор дар чеҳраи писарбачааш ҷой надоштанд.
  
  Баъд вай Дрейкро дид ва ӯ ба ӯ нигоҳ мекард. Акнун хатҳои нигаронии ӯ чеҳраи аллакай ҳайратангези ӯро беҳтар карданд. Ростқавлӣ ва фидокории ӯ ошкор буд, пинҳон кардан ғайриимкон буд, аммо дарди паси оромии ӯ пинҳонаш ӯро водор мекард, ки тамоми шаб ӯро тасаллӣ диҳад.
  
  Вай ба худ табассум кард. Маълумоти бештари сангҳои динозаврҳо. Вақти Дрейк хеле шавқовар буд. Лаҳзае гузашт, ки ӯ фаҳмид, ки табассуми ботиниаш шояд ба чашмонаш расида бошад, зеро ӯ ба ӯ ҷавоб дод.
  
  Ва он гоҳ, бори аввал дар тӯли тамоми солҳое, ки вай ба Академия дохил шуд, пушаймон шуд, ки занги ӯ аз ӯ талаб мекунад, ки шахсияти худро беҷексуализатсия кунад. Вай мехост, ки мӯи худро ҳамин тавр ороиш диҳад. Вай мехоҳад, ки вай каме бештар Селма Блэр ва каме камтар Сандра Буллок бошад.
  
  Пас аз гуфтани ин ҳама, маълум буд, ки Дрейк ӯро дӯст медорад.
  
  Вай дар ҷавоб ба ӯ табассум кард, аммо дар ҳамин лаҳза ҳавопаймо боз ба майна баромад ва ҳама аз хоб бедор шуданд. Пилот эълон кард, ки онҳо аз макони таъиншуда як соат парвоз мекунанд. Бен бедор шуд ва мисли зомби роҳ рафт, то қаҳваи боқимондаи Кона бигирад. Торстен Дал аз ҷой бархоста, ба атроф нигарист.
  
  "Вақти фаъол кардани радари ба замин воридшаванда аст" гуфт ӯ бо нимтабассум.
  
  Онҳоро барои парвоз кардан аз болои Остерготланд фиристоданд, ки дар он минтақаҳое, ки профессор Парневик ва Бен бовар доштанд, деҳаи Ҳейди воқеъ хоҳад шуд. Профессори бечора аз нӯги буридаи ангушташ равшан дард дошт ва аз он ки азобдиҳандаи ӯ чӣ қадар дилсӯз буд, сахт ҳайратзада буд, вале мисли сагбача хурсанд буд, ки ба онҳо аз харитаи дар Сипари Один нақшшуда нақл мекард.
  
  Роҳ ба сӯи Рагнарок.
  
  Тахминан.
  
  То хол касе онро тарчума накардааст. Оё ин боз як роҳи нодурусти Алисия Майлз ва дастаи ошуфтаи ӯ буд?
  
  Вақте ки ҳавопаймо аз периметри ноҳамвор Далл рахна кард, ӯ ба тасвире, ки дар телевизиони ҳавопаймо пайдо шуд, ишора кард. Радари ба замин воридшаванда таркишҳои кӯтоҳи мавҷҳои радиоро ба замин фиристод. Вақте ки он ба объекти дафншуда, сарҳад ё холӣ бархӯрд, он тасвирро дар сигнали бозгашти худ инъикос мекард. Дар аввал онҳоро муайян кардан душвор аст, аммо бо таҷриба осонтар мешавад.
  
  Кеннеди сарашро ба Даль ҷунбонд. "Оё артиши Шветсия ҳама чизро дорад?"
  
  "Ин гуна чиз лозим аст" гуфт Далл ба ӯ ҷиддӣ. "Мо версияи гибридии ин мошинро дорем, ки минаҳо ва қубурҳои пинҳоншударо муайян мекунад. Технологияи хеле баланд."
  
  Субх аз уфук фуру рафт ва пас аз он абрхои рахнаи хокистарранг, ки Парневик гиря баровард, онро ронданд. "Ин ҷо! Ин тасвир ба як шаҳраки кӯҳнаи Викингҳо монанд аст. Оё шумо ҳалқаи мудаввари беруниро мебинед - инҳо деворҳои муҳофизатӣ мебошанд - ва ашёи росткунҷаи дарун? Инҳо хонаҳои хурд ҳастанд."
  
  "Пас, биёед хонаи калонтаринро муайян кунем..." Бен саросемавор оғоз кард.
  
  "Не," гуфт Парневик. "Ин бояд як хонаи ҷамоавӣ бошад - ҷои вохӯрӣ ё зиёфат. Ҳейди, агар вай дар ҳақиқат дар ин ҷо мебуд, хонаи дуюми калонтаринро медошт."
  
  Вакте ки самолёт охиста-охиста фуромад, тасвирхои равшантар пайдо шуданд. Ин шаҳрак дере нагузашта дар зери замин якчанд фут равшан нишон дода шуд ва хонаи дуюми калонтарин ба зудӣ намоён шуд.
  
  "Шумо инро мебинед", Далл ба ранги амиқтар ишора кард, ки он қадар заифтар аст, ки агар касе онро ҷустуҷӯ накунад, онро пайхас накунад. "Ин маънои онро дорад, ки холӣ вуҷуд дорад ва он бевосита дар зери хонаи Ҳейди ҷойгир аст. - Лаънат, - гуфт у ва ба акиб ру оварда. "Вай хонаи худро дар болои чоҳи Мимир сохт!"
  
  
  СИЮ ДУ
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, ШВЕЦИЯ
  
  
  Вақте ки онҳо дар замин буданд ва дар байни маргзорҳои тар якчанд милро тай карданд, Далл фармон дод, ки истад. Дрейк ба атроф нигарист, ки он чизеро, ки ӯ метавонист танҳо тасвир кард, дар рӯҳияи нави Дино-Рок, ки ӯ ва Кеннеди муштарак буданд, як экипажи рангоранг. Шветсияҳо ва SGG-ро Торстен Дал ва се нафари ӯ, SAS аз ҷониби Уэллс ва даҳ сарбоз намояндагӣ мекарданд. Яке дар Ҳавайӣ, захмӣ монда буд. Дастаи Delta ба шаш нафар кам карда шуд; баъд Бен, Парневик, Кеннеди ва худи онхо буданд. Ҳейден бо ҳавопаймо монд.
  
  Дар байни онхо касе набуд, ки аз душво-рихои кори худ ба ташвиш наояд. Чунин факт, ки самолёт мунтазир буд, бо сузишворй пурра таъмин ва мусаллах буда, дар болои он Фигурхо тайёр буд, ки онхоро ба хар чои чахон бурда расонад, чиддии вазъиятро боз хам бештар таъкид кард.
  
  "Агар ин кӯмак кунад," гуфт Дал, вақте ки ҳама ба ӯ интизор буданд, "ман намебинам, ки онҳо ин дафъа моро чӣ гуна пайдо карда метавонанд" гуфт ӯ. "Бо истифода аз маводи таркандаи сабук барои тоза кардани чанд фут оғоз кунед, пас вақти он расидааст, ки тармоқ кунед."
  
  - Эҳтиёт бошед, - дастонашро фишурд Парневик. "Мо фурӯпоширо намехоҳем."
  
  "Парво нашав" гуфт Дал бо хушҳолӣ. "Дар байни қувваҳои мухталифи ин ҷо, ман фикр мекунам, ки мо як гурӯҳи ботаҷриба дорем, профессор."
  
  Ханда и ғазабангезе ба амал омад. Дрейк гирду атрофи онҳоро аз назар гузаронд. Онҳо як периметри васеъ гузошта, мардонро дар болои якчанд теппаҳое гузоштанд, ки маконеро иҳота кардаанд, ки дар он ҷо радарҳои ба замин воридшаванда нишон медоданд, ки як посгоҳи кӯҳна як вақтҳо истода буд. Кошки он барои викингҳо ва ҳама кофӣ хуб мебуд ...
  
  Даштҳо сералаф ва ором буданд, насими сабук дарахтони дар шарқи мавқеъашон сабзидаро базӯр ба шӯр меовард. Он сабук борид ва сипас пеш аз кӯшиши дубора қатъ шуд.
  
  Телефони мобилии Бен занг зад. Чашмонаш ба як нигоҳи ҳаяҷонангез афтод. "Падар? Танҳо банд. Ман ба шумо дар қафо занг мезанам. " Вай дастгоҳро пӯшида, ба Дрейк нигарист. "Ман вақт надорам" гуфт ӯ. "Онҳо аллакай медонанд, ки чизе рӯй дода истодааст, онҳо намедонанд, ки ин чӣ аст."
  
  Дрейк сар ҷунбонд ва таркиши аввалро бе парешон тамошо кард. Алаф, алаф ва хок ба хаво парвоз карданд. Дарҳол пас аз ин зарбаи дигари каме амиқтар ва абри дуюм аз замин баланд шуд.
  
  Якчанд одамон раъд ба пеш омада, дар даст бел доштанд, ки ярок дар даст доштанд. Саҳнаи сюрреалистӣ.
  
  - Эҳтиёт бошед, - ғур-ғур кард Парневик. "Мо намехоҳем, ки касе пойҳои худро тар кунад." Ӯ хандид, ки гӯё ин бузургтарин шӯхӣ дар таърих бошад.
  
  Тасвири равшантаре дар зери хонаи дарози Ҳейди сӯрохеро нишон дод, ки ба ғорҳои васеъ оварда мерасонад. Равшан аст, ки дар он ҷо на танҳо як чоҳ хобида буд ва даста аз эҳтиёт хато кард. Барои боз як соати дигар ҳафриёти бодиққат ва чанд таваққуф лозим шуд, вақте ки Парневик бо овози баланд доду гирифт ва осори кашфшударо пеш аз он ки онҳо дар ҳаво нопадид шаванд, омӯхт.
  
  Дрейк ин вақтро барои тартиб додани фикрҳои худ истифода бурд. То имрѓз ѓ ®ис мекард, ки бе ягон тормоз дар чархбол нишастааст. Ҳатто пас аз ин ҳама солҳо, ӯ ҳанӯз ҳам бештар ба иҷрои фармонҳо одат карда буд, то иҷрои нақшаи амал, аз ин рӯ ба ӯ вақти бештаре лозим буд, ки назар ба, масалан, Бен Блейк фикр кунад. Ӯ ду чизро аниқ медонист - онҳо ҳамеша ақиб мемонданд ва душманонашон онҳоро маҷбур мекарданд, ки ба вазъиятҳо вокуниш нишон диҳанд, на ба вуҷуд овардани онҳо; бешубха, ин натичаи он аст, ки онхо аз харифони худ ба ин мусобика дохил шуданд.
  
  Акнун вақти он расидааст, ки дар ин мусобиқа ғолиб шавед. Гузашта аз ин, ба назар чунин менамуд, ки онҳо ягона фраксияе буданд, ки ба наҷот додани ҷаҳон нигаронида шудаанд, на таваккал кардан.
  
  Пас, оё шумо ба афсонаҳои арвоҳ бовар доред?- Пичиррос зад овози қадимӣ дар майнаи ӯ.
  
  Не, вай ҳамон тавр ҷавоб дод, ки ҳамон вақт буд. Аммо ман ба ҳикояҳои даҳшатовар бовар дорам ...
  
  Ҳангоми миссияи охирини худ ҳамчун узви SRT махфии як воҳиди махсуси SAS, ӯ ва се узви дигари тими худ, аз ҷумла Алисия Майлз, ба як деҳаи дурдасти шимоли Ироқ пешпо хӯрданд, ки сокинони он шиканҷа ва кушта шуданд. Фарз кардем, он чизе, ки онҳо тафтиш мекарданд... ин буд, ки сарбозони бритониёӣ ва фаронсавӣ ҳанӯз дар зери бозпурсӣ қарор доранд.
  
  Он чизе ки баъд аз он рӯзҳои боқимондаи Мэтт Дрейкро дар рӯи замин тира кард. Ӯ ва ду аъзои дигари даста аз хашм нобино шуданд, шиканҷаро қатъ карданд.
  
  Боз як ходисаи "сухтори дустона" дар байни бисьёр.
  
  Алисия Майлз истода ва тамошо мекард, ки дар ин ё он тарз аз ягон ғазабҳо олуда нашуда буд. Вай шиканҷаро боздошта наметавонист ва марги шиканҷакоронро боздошта натавонист. Аммо вай фармони командирашро ичро кард.
  
  Мэтт Дрейк.
  
  Пас аз ин, ҳаёти сарбоз барои ӯ ба охир расид, тамоми муносибатҳои ошиқонае, ки ӯ дастгирӣ мекард, пора-пора шуд. Аммо тарки хидмат маънои онро надошт, ки хотираҳо пажмурда шаванд. Ҳамсараш ӯро шаб ба шаб бедор кард ва сипас аз бистари аз арақи таршудааш бархост ва ҳангоми иқрор шудан нахост ба поён гиря кард.
  
  Акнун вай пай бурд, ки Кеннеди дар ру ба руи у истода табассум мекунад, ки гуё вай дар самолёт бошад. Мӯяш овезон шуда, чеҳрааш бо табассум зиндаву бадбахт гашт. Чашмони мутамарказ ва бадани Виктория Секрет бо ороиши муаллими мактаб ва маҳдудияти тиҷорат дар якҷоягӣ. Хеле омехта.
  
  Вай табассум кард. Торстен Дал фарёд зад: "Ба хондан амиқ рав! Мо барои наслҳо роҳнамо лозим аст."
  
  Вақте ки Бен аз ӯ пурсид, ки Descender чист, ӯ танҳо табассум кард. "Дуруст аз афсонаи Ҳолливуд, дӯсти ман. Дар хотир доред, ки чӣ тавр дузд аз бино ҷаҳида буд ва пеш аз афтоданаш ҷаҳидаашро ба миллиметр мувофиқ карда буд? Хуб, Blue Diamond Lander дастгоҳест, ки онҳо истифода мебаранд."
  
  "Сард".
  
  Дрейк пай бурд, ки командири пираш оҳиста-оҳиста дар гирду атроф қадам мезанад ва колбаи қаҳваи пешниҳодшударо гирифт. Ин чат муддате дар омодагӣ буд. Дрейк мехост, ки онро хотима диҳад.
  
  "Май?" - пурсид у лабонашро сахт ба замин фуроварда, то касе саволашро нафахмад.
  
  "Хм?" - Ман пурсидам.
  
  "Ба ман бигӯед".
  
  "Ассалому алайкум, дугонаҷон, пас аз он ки шумо дар бораи маҳфилҳои кӯҳнаи худ маълумот намедиҳед, ман ҳоло базӯр умед дорам, ки тӯҳфаҳои ройгонро ба даст орам?"
  
  Дрейк табассумро пахш карда натавонист. "Шумо як пирамарди ифлос ҳастед, шумо инро медонед?"
  
  "Ин чизест, ки маро дар бозии худ нигоҳ медорад. Акнун ба ман як ҳикояеро аз яке аз миссияҳои махфии вай нақл кунед - яке аз онҳо."
  
  "Хуб ... ман метавонам имкони туро дар ин ҷо тарк кунам ва ба шумо чизи ром диҳам" гуфт Дрейк. "Ё шумо метавонистед интизор шавед, ки ин ҳама тамом шавад ва ман тиллоро ба шумо медиҳам ... шумо ягонаашро медонед."
  
  "Токио Кос-кон?"
  
  "Токио Кос-кон. Вақте ки Май дар бузургтарин конвенсияи косплей дар Ҷопон пинҳон шуд, то ба Триадаҳои Фучу, ки дар он вақт саноати порнороликӣ идора мекарданд, ворид ва дастгир кунад.
  
  Уэллс ба назар чунин менамуд, ки вай гирифтори эпидемия аст. "Исо, Дрейк. Ту аблаҳ ҳастӣ. Хуб, пас, аммо ба ман бовар кунед, шумо ҳоло аз ман қарздоред, - нафас кашид. "Ҷопонҳо танҳо ӯро аз Ҳонконг берун кашиданд, бидуни огоҳӣ, сарпӯши дар тӯли ду сол бунёдкардаашро комилан вайрон карданд."
  
  Дрейк ба ӯ нигоҳи даҳони кушод ва нобоварона дод. "Ҳеҷ гоҳ".
  
  "Суханони ман низ."
  
  "Чаро?"
  
  "Инчунин саволи навбатии ман. Аммо, Дрейк, оё ин аён нест?
  
  Дрейк дар ин бора фикр кард. "Танҳо вай беҳтарини онҳост. Беҳтарин чизе, ки онҳо ҳамеша доштанд. Ва онҳо бояд барои он ноумед бошанд. "
  
  "Мо тақрибан понздаҳ соат аст, ки ба мисли Янкиҳо аз Департаменти адлия ва сарвазирони онҳо занг мезанем. Онҳо ҳама чизро ба мо иқрор хоҳанд кард - онҳо ӯро барои кашфи Ла Верейн фиристоданд, зеро ин ягона иртиботест, ки онҳо бо ин бесарусомонӣ пайдо кардаанд, ки аллакай ба бузургтарин рӯйдоди ҳозира дар сайёра табдил ёфтааст. Ҳамагӣ чанд соат аст, ки мо маҷбур мешавем, ки ба онҳо иқрор шавем".
  
  Дрейк абрӯ зад. "Оё ягон сабабе вуҷуд дорад, ки ҳоло эътироф накунад? Май як хариди афсонавӣ хоҳад буд."
  
  "Ман розӣ ҳастам, ҳамсар, аммо ҳукуматҳо ҳукуматҳо ҳастанд ва новобаста аз он ки ҷаҳон дар хатар аст ё не, онҳо бозиҳои хурди худро дӯст медоранд, ҳамин тавр не?"
  
  Дрейк ба сӯрохи замин ишора кард. "Ба назар чунин мерасад, ки онҳо омодаанд."
  
  
  * * *
  
  
  Сатҳи фуромадани Дрейк дар 126 фут муқаррар карда шуд. Дар дасташ асбоберо, ки музаи зуд озодкунанда ном дошт, гузоштанд ва ба ӯ ҷузвдон доданд. Вай кулоҳи оташнишонро, ки ба сараш чароғак баста буд, кашида, ҷузвдони ӯро варақ зад. Дурахши калон, зарфи кислород, ярок, хурокворй, об, радио, асбобу анчоми ёрии аввалин - хамаи чизхое, ки барои ков кардан лозим аст. Вай дастпӯшакҳои вазнинро ба тан кашида, ба лаби чоҳ равон шуд.
  
  "Ҷеронимо?" вай аз Кеннеди, ки хамрохи Бен ва профессор дар болохона монд, хохиш кард, ки дар назорати периметри онхо ёрй расонад.
  
  "Ё буғунҳоятонро гиред, кунҷи худро берун кунед ва умедвор шавед" гуфт ӯ.
  
  Дрейк ба вай табассуми бад кард, "Мо ба ин баъдтар бармегардем" гуфт ӯ ва ба торикӣ парид.
  
  Вай дарҳол триггери раҳоии алмоси сурхро ҳис кард. Суръати афтиданаш дар баробари афтодан кам шуд ва чархи хурдакак дар як сония сад маротиба тик-чак мекард. Деворҳои чоҳ - хушбахтона, ҳоло хушк - мисли як плёнкаи кӯҳнаи сиёҳу сафед бо дурахши калейдоскопӣ гузаштанд. Ниҳоят, фуромадан ба суръати хазанда суст шуд ва Дрейк ҳис кард, ки мӯзаҳояш бо нарм аз санги сахт ҷараён мегиранд. Вай муйсафедро фишурда, хис кард, ки триггер аз камарбанди бехатарии у рахо мешавад. Дрейк пеш аз рафтан ба он ҷое, ки Дал ва ним даҳҳо мардон интизор буданд, раванди табдил додани ӯро ба Ассендант баррасӣ кард.
  
  Фарш ба таври изтиробангез хиҷил кард, аммо ӯ онро ба партовҳои мумиёшуда рабт дод.
  
  "Ин ғор дар муқоиса бо он чизе, ки мо дар радарҳои ба замин воридшаванда дидем, аҷиб аст" гуфт Далл. "Вай метавонист хато ҳисоб кунад. Паҳн шавед ва ҷустуҷӯ кунед... нақб... ё чизе монанди ин".
  
  Швед аз надонистани худаш завк карда, китф дархам кашид. Дрейк писанд омад. Вай оҳиста-оҳиста гирди ғорро давр зада, деворҳои ноҳамворро меомӯхт ва ба ҷомаи ғафси додашуда нигоҳ накарда ларзид. Хазорхо тонна сангу замин ба болои вай фишор меовард ва дар ин чо вай кушиш мекард, ки чукуртар дарояд. Ба назари у ин хаёти сарбозй менамуд.
  
  Дал бо Парневик ба воситаи видеотелефони дутарафа муошират кард. Профессор чунон "пешниҳод" дод, ки Далл пас аз ду дақиқа садоро хомӯш кард. Сарбозон гирди ғорро поймол карданд, то даме ки яке аз бачаҳои Делта дод зад: "Ман дар ин ҷо кандакорӣ дорам. Гарчанде ки ин як чизи ночиз аст."
  
  Дал видеотелефонро хомӯш кард. Овози Парневик баланд ва равшан садо дод ва баъд вақте ки Дал телефони мобилиро ба девор овард, қатъ шуд.
  
  "Шумо инро мебинед?"
  
  "Ҳа! Дет ar bra! Бра!" Парневик аз ҳаяҷон забони англисиро гум кард. "Уолкнот... ммм... гирехи чанговарони кушташуда. Ин рамзи Один, секунҷаи сегона ё секунҷаи Борром аст, ки бо идеяи марги пурҷалол дар ҷанг алоқаманд аст."
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд. "Викингҳои хунин."
  
  "Ин рамз аксар вақт дар "сангҳои тасвирӣ" пайдо мешавад, ки марги ҷанговарони қаҳрамонро, ки бо қаиқ ё савора ба сӯи Валҳалла - қасри Один сафар мекарданд, тасвир мекунанд. Ин ақидаро боз ҳам тақвият медиҳад, ки мо Валҳалаи оддиро пайдо кардем."
  
  "Мебахшед, ки паради шуморо вайрон кардам, рафиқ," гуфт марди ростқавли SAS, - аммо ин девор мисли хушдоманам ғафс аст.
  
  Ҳама як қадам ба ақиб рафтанд ва чароғҳои кулоҳи худро дар рӯи замини дастнорас мезананд.
  
  "Ин бояд як девори бардурӯғ бошад." Ҷавон аз ҳаяҷон қариб дод зад. "Ин бояд бошад!"
  
  "Интизор шавед", Дрейк овози ҷавони Бенро шунид. "Инчунин гуфта мешавад, ки Валкнотро гиреҳи марг низ меноманд, ки рамзи пайравони Один аст, ки майли марги зӯроварона дошт. Ман дар ҳақиқат боварӣ дорам, ки ин метавонад як огоҳӣ бошад. "
  
  "Бузург". Оҳи Дрейк самимона буд.
  
  "Ана як фикр, бачахо, - шунида шуд овози Кеннеди. "Дар бораи тафтиши муфассалтари тамоми деворҳо чӣ гуфтан мумкин аст. Агар шумо бештар Walknotts гиред, аммо баъд девори холӣ пайдо кунед, ман ин деворро интихоб мекунам."
  
  "Ба шумо гуфтан осон аст" гуфт Дрейк. "Дар он ҷо будан ва ҳама чиз."
  
  Онҳо тақсим шуда, деворҳои санглохро дюйм ба инч шона мекунанд. Онхо чанги чандинасраро канда, торхои тортанакканаро тоза карда, қолабро дур карданд. Дар ниҳоят, онҳо боз се Валкнот ёфтанд.
  
  "Аҷоиб" гуфт Дрейк. "Ин чор девор, чор чизи гиреҳ аст. Ҳоло мо чӣ кор мекунем?"
  
  "Оё ҳамаашон якхелаанд?" - тааччуб пурсид профессор.
  
  Яке аз сарбозон дар экрани видеофон симои Парневикро намоиш дод. "Хуб, ман дар бораи шумо намедонам, бачаҳо, аммо ман боварӣ дорам, ки ман аз гӯш кардани ӯ хаста шудаам. Шведи лаънатӣ кайҳо моро тамом мекард."
  
  "Интизор шавед" гуфт овози Бен. "Чашм дар чохи Мимир аст, не..." овозаш аз паси садои статик гум шуд ва баъд экран торик шуд. Дал онро такон дод, фурӯзону хомӯш кард, вале бефоида.
  
  "Кор. Ӯ чӣ гуфтан мехост?
  
  Дрейк тахмин карданӣ буд, ки видеофон дубора зинда шуд ва чеҳраи Бен экранро пур кард. "Ман намедонам, ки чӣ шуд. Аммо гӯш кунед - Чашмҳо дар чоҳи Мимир ҳастанд, на дар ғори поёни он. Фаҳмидӣ?"
  
  "Бале. Пас, мо онҳоро дар роҳ гузаштем?"
  
  "Ба фикрам ҳа".
  
  "Аммо барои чӣ?" Даль нобоварона пурсид. "Пас чаро ин ғор умуман офарида шудааст? Ва радаре, ки ба замин ворид мешавад, ба таври возеҳ нишон дод, ки дар зери он фазои бузург вуҷуд дорад. Албатта, Порча бояд дар он ҷо бошад."
  
  "Агар..." Дрейк сардии даҳшатнокро ҳис кард. "Агар ин ҷой дом набошад."
  
  Даль ногаҳон ноумед шуд. "Чӣ тавр?"
  
  "Оё ин фазо дар зери мост? Чӣ мешавад, агар ин чоҳи бетағй бошад?"
  
  "Ин маънои онро дорад, ки шумо дар болои болини гилин истодаед!" Ҷавон аз даҳшат дод зад. "Дом! Он метавонад дар ҳар лаҳза вайрон шавад. Ҳоло аз он ҷо рав!"
  
  Онҳо як лаҳзаи беохири марги ноумедона ба ҳамдигар нигоҳ карданд. Ҳама мехостанд, ки зиндагӣ кунанд. Ва он гоҳ ҳама чиз тағйир ёфт. Он чи ки як вактхо дар фарши бетонй кафида буд, акнун панели сахти кафида буд. Ин садои аҷиби ашк аз ҷобаҷо шудани санг не, балки аз он буд, ки фарш оҳиста-оҳиста аз канор ба ин сӯ пора мешуд.
  
  Бо чоҳи беохир дар зери онҳо....
  
  Шаш нафар бо хашму ғазаб ба ду Баровард ҳамла карданд. Вақте ки онҳо ба он ҷо расиданд, ки ҳанӯз зиндаанд, Далл дод зад, ки тартиботро барқарор кунад.
  
  "Шумо ҳарду аввал меравед. Ба хотири Худо, сахтгир бош".
  
  "Ва ҳангоми ба боло рафтанатон, - шарҳ дод Парневик, "хусусан аз атрофатон огоҳ бошед. Мо намехоҳем, ки артефактро аз даст диҳем."
  
  - Аҳмақ нашав, Парневик. Даль бо пешгӯиҳо дар канори худ буд. Дрейк ҳеҷ гоҳ ӯро чунин надида буд. "Ду нафари охирини мо ҳангоми рафтан тафтиш хоҳем кард" гуфт ӯ ва ба Дрейк нигоҳ карда. "Ин ту ва ман ҳастем".
  
  Видеотелефон боз садо дод ва хомуш шуд. Дал онро чунбонд, ки гуё вайро бугй карданй бошад. "Лаънати янкиҳо, бешубҳа."
  
  Барои расидан ба сатҳи замин ба ҷуфти аввал се дақиқа лозим шуд. Сипас барои ҷуфти дуюм се нафари дигар. Дрейк дар бораи ҳама чизҳое, ки дар давоми шаш дақиқа рӯй дода метавонанд, фикр мекард - таҷрибаи як умр ё ҳеҷ чиз. Барои ӯ ин охирин буд. Ҳеҷ чиз ҷуз чир-чири гил, нолаи санги ҷобаҷокунанда, чир-чири тасодуф, тасмим гирифтан, ки ӯро бо ҳаёт ё мамот подош бидиҳад.
  
  Фарши зери аломати аввалине, ки онҳо ёфтанд, фурӯ рехт. Ҳеҷ гуна огоҳӣ вуҷуд надошт; ки гуё фарш фацат рУх дода, ба фаромушй афтода бошад. Дрейк ба қадри имкон ба чоҳ баромад. Он дар паҳлӯҳои худ мувозинат мекард, на дар ошёнаи ноустувори ғор. Дал он тарафи чоҳро ба оғӯш гирифта, бо ду даст як пораи ресмони сабзро часпида, ангуштарини ангушти арӯсиаш фонуси кулоҳи Дрейкро инъикос мекард.
  
  Дрейк ба боло нигарист ва ягон пораи пурқувватеро, ки онҳо метавонанд ба камарҳои худ часпонанд, ҷустуҷӯ кунанд. Пас аз он ӯ шунид, ки Дол дод зад: "Шоҳ!" ва дар вақташ ба поён нигарист, то бубинад, ки видеофон пеш аз он ки бо як зарба ба ошёнаи ғор афтид, аз канор то ба охир бо ҳаракати сусти бад чарх мезанад.
  
  Заиф шуда, диски сахт роҳ дод ва ба сӯрохи сиёҳ афтод, мисли орзуҳои кӯҳнаи Дрейк дар бораи таъсиси оила. Тӯфоне ба сӯи онҳо омада, аз ҷое, ки махлуқоти нобиноён пинҳон шуда, лағжиш мекарданд, ҳавои пур аз торикии бебаҳсро раҳо кард.
  
  Ва Дрейк ба он вартаи сояи беном нигоҳ карда, эътиқоди кӯдакии худро ба ҳаюлоҳо дубора кашф кард.
  
  Садои сусти лағжиш ба гӯш мерасид ва ресмоне аз боло фуромада, парида мезад. Дрейк бо миннатдорӣ онро гирифт ва ба камараш пайваст. Дал ҳамин тавр кард, ки якхела сафед буд ва ҳарду тугмаҳои мувофиқи худро пахш карданд.
  
  Дрейк баландометрро тамошо кард. Ӯ нисфи чоҳашро омӯхт, дар ҳоле ки Дал онро дар тарафи дигар нусхабардорӣ мекард. Чанд маротиба бозистод ва ба пеш такя карданд, то аз наздик дидан кунанд, вале ҳар дафъа чизе наёфтанд. Сад метр рафт ва баъд навад. Дрейк дастонашро хунолуд кард, аммо чизе наёфт. Онҳо ҳоло панҷоҳ фут роҳ рафтанд ва он гоҳ Дрейк набудани рӯшноиро дид, ки хира буд, ки нури ба вай андохтаашро фурӯ бурд.
  
  Тахтаи васеи чубин, ки дар канори он кад-кади кунчкобанд, намнокй ва колаб нарасидааст. Дрейк кандакориҳоро дар рӯи он дида метавонист ва барои дуруст ҷойгир кардани кулоҳ ба ӯ чанд вақт лозим буд.
  
  Аммо вақте ки ӯ ин корро кард ...
  
  Чашм. Тасвири рамзии чашмони Один, ки аз чӯб тарошида ва дар ин ҷо мондааст... аз ҷониби кй?
  
  Аз ҷониби худи Один? Ҳазорҳо сол пеш? Муаллиф: Ҳейди? Оё ин бештар ё камтар қобили эътимод буд?
  
  Дал нигоҳи изтиробона ба поён афканд. "Ба хотири ҳамаи мо, Дрейк, инро тарк накун."
  
  
  СИЮ СЕ
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, ШВЕЦИЯ
  
  
  Дрейк аз чоҳи Мимир баромад ва лавҳаи чӯбиро мисли тӯҳфа баланд дошт. Пеш аз он ки ҳарфе бигӯяд, ӯро аз камараш канда ба замин партофтанд.
  
  "Эй, ором шав..." У ба танаи мошини хоби аз Гонконг, ки яке аз навтарин буд, нигарист. Вай каме ғалтид ва дид, ки сарбозони мурда ва мурда дар болои алаф хобида буданд - Делта, СГГ, САС - ва дар паси онҳо Кеннеди зону зада, бо таппонча ба сари ӯ нишон дода шудааст.
  
  Дидам, ки Бен маҷбур шуд, ки рост истад, дастони бераҳмонаи Алисия Майлз гарданашро сахт фишурданд. Вақте ки ӯ дид, ки Бен телефони мобилии худро дар дасташ нигоҳ медорад, дили Дрейк қариб шикаст. То нафаси охиринам часпидам...
  
  "Бигзор бритониёӣ истад" Колби Тейлори Канада ба чашми Дрейк омад. "Бигзор вай марги дӯстонашро бубинад - далели он ки ман метавонам ҳар як қисми ӯро бигирам, пеш аз он ки ҷони ӯро бигирам."
  
  Дрейк иҷозат дод, ки оташи ҷанг ба узвҳои ӯ ворид шавад. "Ҳама чизеро, ки шумо исбот мекунед, ин аст, ки ин ҷой мувофиқи он чизест, ки дар дастури лаънатӣ гуфта шудааст - он сарзамини ҳаюлоҳо аст."
  
  "Чӣ қадар шоирона", хандид миллиардер. "Ва ин дуруст аст. Чашмро ба ман деҳ". Ӯ мисли кӯдаке дастонашро дароз карда, бештар талаб мекард. Зархарид тасвири чашмони Одинро интиқол дод. "Хуб. Ин бас аст. Пас, ҳавопаймои шумо дар куҷост, Дрейк? Ман пораҳои туро мехоҳам ва баъд аз ин сӯрохи зишт берун шавам".
  
  "Шумо бе Сипар ҳеҷ чиз ба даст намеоред" гуфт Дрейк ... аввалин чизе, ки ба хотираш омад. "Ва он гоҳ фаҳмед, ки чӣ гуна он харитаи Рагнарок мешавад."
  
  "Аҳмақ", - нафратангез хандид Тейлор. "Ягона сабабе, ки мо имрӯз дар ин ҷо ҳастем, на бист сол пеш ин аст, ки Сипар танҳо ба наздикӣ пайдо шуд. Ман боварӣ дорам, ки шумо инро аллакай медонед. Оё шумо кӯшиш мекунед, ки маро суст кунед? Оё фикр мекунед, ки ман лағжида, ба шумо имкони дигар медиҳам? Хуб, ҷаноби Дрейк, иҷозат диҳед ба шумо бигӯям. Вай..." ӯ ба Алисия ишора кард, "вай лағжида намешавад. Вай. . хари тиллоии сахт, вай ҳамин аст!"
  
  Дрейк тамошо кард, ки ҳамтои собиқаш Бенро ба қатл расонд. "Вай шуморо ба гаронтарин гарон мефурӯшад."
  
  "Ман гаронарзиштарин ҳастам, шумо як пораи баданро тамом мекунед."
  
  Ва бо хости Провиденс, касе аз ин лаҳза истифода бурда, тир холӣ кард. Тир дар чангал баланд садо дод. Яке аз зархаридони Тейлор бо чашми сеюми нав афтода, дарҳол мурд.
  
  Колби Тейлор як сония бебовар намуд. Вай ба назар чунин менамуд, ки гӯё Брайан Адамс навакак аз ҷангал ҷаҳида бошад ва ба бозӣ кардани "Тобистони соли 69" оғоз кард. Чашмонаш ба табақа табдил ёфтанд. Пас яке аз зархаридонаш ба ӯ бархӯрда, ӯро ба замин афтонд, зархарид хуншор шуда, доду фиғон мекашид ва меҷангад ва мемурд. Дрейк дар як лаҳза дар паҳлӯи онҳо буд ва сурб ҳаворо болои онҳо пора кард.
  
  Ҳама чиз дар як вақт рӯй дод. Кеннеди баданашро ба боло партофт. Болои косахонаи сараш ба манаҳи посбоне, ки ӯро мепӯшонд, чунон сахт дар тамос буд, ки ӯ ҳатто дарк накард, ки чӣ ҳодиса рӯй додааст. Дарҳол хомӯш кунед.
  
  Тирхои тирхо ба пешу пас парвоз мекарданд; зархаридон, ки дар майдони кушод ба даст афтода буданд, нест карда шуданд.
  
  Торстен Дал вақте озод шуд, ки зархариде, ки ӯро дар даст дошт, аз тири сеюме, ки аз милтиқ садо дод, чор се ҳиссаи сарашро аз даст дод. Командири СГГ мисли харчанг ба профессор Парневик наздик шуда, пирамардро ба суи тудаи буттахо кашол дод.
  
  Аввалин андешаи Дрейк дар бораи Бен буд. Вақте ки ӯ ба шарти ноумедона омода буд, нобоварӣ ӯро мисли набзи электромагнитии ҳазор ватт такон дод. Алисия писарбачаро ба як сӯ партофт ва худи Дрейкро пеш гирифт. Ногох дар дасташ таппонча пайдо шуд; муҳим набуд, ки кадомаш. Вай бо ҳарду баробар марговар буд.
  
  Вай онро бардошта, ба он диққат дод.
  
  Дрейк бо ишораи хиҷолат дастонашро ба паҳлӯ дароз кард. Чаро?
  
  Табассумаш хушҳол буд, мисли табассуми дев, ки дар лонае гӯшти дастнорасро кашф кардааст, ки ба гумонаш кайҳо истифода шудааст.
  
  Вай триггерро кашид. Дрейк ғамгин шуд ва интизори гармӣ ва сипас карахтӣ ва сипас дард кард, аммо чашми ақли ӯ ба майнааш афтод ва дид, ки вай дар охирин лаҳза ҳадафашро дигар кардааст... ва ба зархарид се тир андохта, симои хашмгини Колбиро пӯшонд. Тейлор. Биёед таваккал накунем.
  
  Ду сарбози SAS ва ду пиёдагарди баҳрии Делта зинда монданд. SAS Бенро гирифта, кашола кард. Он чизе, ки аз дастаи Delta боқимонда буд, омода буд, ки ба боғи дарахтони наздик ба оташ ҷавоб диҳад.
  
  Тирхои бештар садо доданд. Бачаи Делта гашту афтод. Дигараш бо шикамаш ба он ҷое, ки Уэллс афтода буд, дар тарафи дигари чоҳи Мимир мегашт. Вақте ки амрикоӣ ӯро кашид, ҷисми моил Уэллс ҷунбиш кард, ки ин далели зинда будани ӯ мебошад.
  
  Якчанд дакикахои дигар дар холати норавшан гузашт. Алисия аз газаб дод зада, аз паси сарбози америкой парид. Вақте ки ӯ рӯй гардонда, бо муштҳояш рӯ ба рӯ шуд, вай як сония бозистод.
  
  "Рӯ кунед" гуфт Дрейк шунид. "Фақат дур шав."
  
  "Ман ин мардро тарк намекунам."
  
  "Шумо амрикоиҳо, танҳо истироҳат кунед" гуфт ӯ пеш аз он ки ҷаҳаннамро кушояд. Бозингари беҳтарини Амрико ақибнишинӣ кард ва аз байни алафҳои ғафс пешпо хӯрд, аввал як дасташро дошта, баъд ҳайрон шуд, зеро он пеш аз он ки шикаста буд, пеш аз бино шудан дар як чашм гум шуд ва дар ниҳоят ҳатто парешон нахӯрд.
  
  Дрейк дод зад ва ба сӯи Алисия давид, вақте ки ӯ Уэллсро аз гиребон гирифт.
  
  "Ту девонаӣ?" - дод зад у. "Оё шумо комилан девонаед?"
  
  "Вай ба чоҳ медарояд", чашмони Алисия қотил буданд. "Шумо метавонед ба ӯ ҳамроҳ шавед ё не, Дрейк. Қарори шумо."
  
  "Чаро ба номи Худо? Чаро?"
  
  "Рӯзе, Дрейк. Як рӯз, агар шумо аз ин наҷот ёбед, хоҳед донист."
  
  Дрейк барои нафаскашии худ таваққуф кард. Вай чиро дар назар дошт? Аммо ҳоло аз даст додани тамаркуз ба марг даъват кардани он аст, ки гӯё ӯ худкушӣ карда бошад. Вай ба хотираҳои таълимии худ, ақли худ ва тамоми малакаҳои SAS даъват кард. Вай бо зарбаи рости бокс, чаб, салиб зад. Вай муқобилият карда, боварӣ ҳосил мекард, ки ҳар дафъа дастони ӯро бо қувваи зарба мезанад, аммо ҳоло ӯ хеле наздик буд.
  
  Дар куҷо будан мехост.
  
  Ангушташро ба гардани вай нишон дод. Вай як қадами тарафӣ гирифт, мустақиман ба зонуи бархостани ӯ, ки ҳадафи он шикастани чанд қабурға ва суст кардани афтодани вай буд.
  
  Аммо вай дар байни зонуҳои ӯ ғелонда шуд, то он даме ки онҳо ба таври ҳайратангез наздик шуданд, дюйм аз ҳам, чашм ба чашм.
  
  Чашмони бузург. Чашмони аҷиб.
  
  Онҳо ба яке аз бузургтарин даррандаҳои ҷаҳон тааллуқ доштанд.
  
  "Ту мисли кӯдаки бофташуда заиф ҳастӣ, Мат."
  
  Пичирросзании вай устухонҳои ӯро сард кард, вақте ки вай ба пеш қадам зада, дасташро дароз кард ва ӯро ба ҳаво партофт. Ба пушт фу-рухт, аз нафас кашид. Ҳатто як сония нагузашта, вай дар болои ӯ буд, зонуҳояш ба плексуси офтобии ӯ зада, пешонааш ба пеши худаш зада, ситораҳоро бубинад.
  
  Боз ба чашмони хамдигар нигариста, пичиррос зад: "Хезед.
  
  Аммо на ӯ буд, ки интихоб кунад. Вай танҳо метавонист дасташро боло кунад ва ба паҳлӯ ғалтида, тамошо кунад, ки вай Чоҳи нимҳушро ба канори чоҳи бетағ, ки бо номи "Чоҳи Мимир" маъруф аст, ним кашола мекард.
  
  Дрейк фарьёд зада, ба зонуяш зад. Аз маглубият хичолат кашида, аз чи кадар бартарихои аз даст додааш пас аз пайвастан ба насли башар дар хайрат монда, танхо тамошо карда метавонист.
  
  Алисия Уэллсро аз лаби чоҳ печонд. Фармондехи САС хатто фарьёд хам накард.
  
  Дрейк чун ба по хеста, сару бадан фарьёд мезад. Алисия ба Колби Тейлор, ки ҳанӯз мисли барраи баҳорӣ тару тоза ва чолок буд, наздик шуд. Дрейк, ки пушташро ба немисҳо дода буд, худро ҳамчун матросе, ки дар сале, ки ба Кракени пеш аз таърихӣ рӯбарӯ шуда буд, беҳимоя ҳис мекард, аммо вай наметарсид.
  
  Алисия ҷасади зархариди мурдаро аз Тейлор дур кард. Миллиардер аз Майлз то Дрейк ба дарахтон нигариста, чашмонашро калон карда, бархост.
  
  Аз паси танаҳое, ки дар туман фаро гирифта шудаанд, рақамҳое пайдо шуданд, ки ба арвоҳ монанданд, ки дар ин кишвари афсонавӣ худро дар хона эҳсос мекунанд. Вақте ки онҳо барои дидани силоҳҳои худ ба қадри кофӣ наздик шуданд, хаёл вайрон шуд.
  
  Дрейк аллакай дар гирду атроф гаштугузор кардааст. Мардумро медид, ки наздик омада истодаанд, медонист, ки онҳо немисҳои гӯсфанданд, ки барои гирифтани ҳама ғанимат омадаанд.
  
  Дрейк бо ҳайрат ба силоҳи ғалабаи онҳо нигоҳ кард. Алисия миллиардери канадаиро танҳо аз қафаси гиреҳаш гирифт ва то он даме, ки чашмонаш аз сараш берун шаванд, фишурданд. Вай пеш аз он ки ӯро ба чоҳи Мимир бурд ва сарашро ба лаби он такя кунад, вай аз ошуфтагии ӯ табассум кард.
  
  Дрейк фаҳмид, ки ӯ афзалиятҳои дигар дорад. Вай аз ин амал канорагирӣ карда, Алисия ва Тейлорро ҳамчун сипар истифода бурд. Ба бутта расида, рохро давом дода, охиста-охиста ба теппаи хурди сералаф мебаромад.
  
  Алисия ба сӯрох ишора карда, Тейлорро такон дод, то он даме, ки ӯ раҳм кунад: "Шояд дар он ҷо чизе барои ҷамъоварӣ пайдо кунӣ, эй аблаҳи мегаломан", - пичиррос зад ва ҷасади ӯро ба холигии беохир партофт. Фарьёдхои у лахзае садо доданду баъд катъ шуданд. Дрейк дар ҳайрат буд, ки оё марде, ки ба чоҳи бетағ афтодааст, ҳамеша фарёд мезанад ва агар касе дар атрофаш ӯро намешунавад, оё ин воқеан ҳисоб мешавад?
  
  То ин вақт Мило ба дӯстдухтари худ расид. Дрейк шунид, ки ӯ мегӯяд: "Чаро ин корро кардӣ? Сардор ин харро зинда дӯст медошт".
  
  Ва посухи Алисия: "Хомӯш шав, Мило. Ман интизори вохӯрии Абел Фрей будам. Оё шумо ба рафтан тайёред?"
  
  Мило ба суи болои теппа табассуми бад кард. "Мо онҳоро ба охир намерасонем?"
  
  "Хуш нашавед. Онхо хануз хам мусаллах буда, мавзеи баландро нигох медоранд. Оё шумо он чизеро доред, ки мо барои он омадаем? "
  
  "Ҳамаи нӯҳ қисмати Один мавҷуд ва фаъоланд. Ҳавопаймои шумо пухтааст!" - дод зад у. "Шаб дар ин замини мурда кайфу сафо кун!".
  
  Дрейк тамошо кард, ки немисҳо эҳтиёткорона ақибнишинӣ мекунанд. Дунё танҳо дар канор буд. Хамаи ин рох омада, курбонихои зиёде карданд. Онҳо худро ба замин ронданд.
  
  Танҳо барои он ки ҳама чизро ба немисҳо дар хатти охирин аз даст дод.
  
  "Бале," Бен чашми ӯро бо табассуми бепарвое кашид, гӯё фикрҳои ӯро мехонад. "Чунон ки ҳаёт ба футбол тақлид мекунад, ҳа?"
  
  
  СИЮ ЧОР
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, ШВЕЦИЯ
  
  
  Офтоб дар зери уфуқи равшан ғуруб мекард, вақте ки аврупоиҳо ва ягона муттаҳиди амрикоии онҳо боқимонда ба замини баландтар ланг шуданд. Насими сусти хунуке мевазид. Баҳодиҳии фаврӣ маълум кард, ки яке аз сарбозони САС маҷрӯҳ шудааст ва профессор Парневик аз шок азоб мекашад. Ин тааҷҷубовар нест, бо назардошти он ки ӯ аз сар гузаронидааст.
  
  Дал ба воситаи телефони моҳвораӣ бо ҷойгиршавии онҳо тамос гирифт. Кӯмак тақрибан ду соат дур буд.
  
  Дрейк дар паҳлӯи Бен нишаст, вақте ки онҳо дар боғи кӯчаки дарахтони урён ва ҳамвории кушод дар атрофи онҳо истода буданд.
  
  Суханони аввалини Бен: "Ман медонам, ки одамони дигар мурданд, Мэтт, аммо ман умедворам, ки Карин ва Ҳейден хубанд. Ман дар ҳақиқат пушаймонам."
  
  Дрейк аз иқрор шуданаш шарм дошт, ки ӯ фаромӯш кардааст, ки Ҳейден ҳанӯз дар ҳавопаймо буд. "Хаво нахӯред. Табиист. Имкониятҳо барои Карин бениҳоят хубанд, барои Ҳейден низ одилона аст "гуфт ӯ, қобилияти ороиши худро дар ҷое дар тӯли миссия аз даст дод. "Чӣ тавр истодаед, рафиқ?"
  
  Бен телефони мобилиашро бардошт. "Ҳанӯз зинда".
  
  "Мо аз намоиши мӯд роҳи зиёдеро тай кардем."
  
  "Ман онро базӯр дар ёд дорам" гуфт Бен ҷиддӣ. "Матт, ман базӯр дар ёд дорам, ки ҳаёти ман пеш аз оғози ин кор чӣ гуна буд. Ва аллакай... рӯзҳо гузаштааст?"
  
  "Агар хоҳед, ман метавонам ба шумо хотиррасон кунам. Фронтмени The Wall of Sleep. Аз Тейлор Момсон ҳайрон шуд. Телефони мобилӣ аз ҳад зиёд пурбор шудааст. Қарзҳои иҷора. Ман аз Тейлор ҳайрон шудам.
  
  "Мо ҳама чизро аз даст додем."
  
  "Дар ин ҷо дурӯғ нагӯед, Бен - мо бе шумо ин қадар дур рафта наметавонистем."
  
  "Ту маро мешиносӣ, рафиқ. Ман ба касе кӯмак мекардам." Ин як вокуниши муқаррарӣ буд, аммо Дрейк метавонист бигӯяд, ки аз таъриф қаноатманд аст. Вай инро фаромӯш накард, вақте ки Бен аз костюмҳо ва ҳатто профессори Скандинавияро фиреб дод.
  
  Бешубҳа, он чизест, ки Ҳейден дар ӯ дид. Вай дид, ки шахсе, ки дар дохили он буд, ба дурахшид. Дрейк барои бехатарии вай дуо кард, аммо ӯ ҳоло барои ӯ коре карда наметавонист.
  
  Кеннеди дар пахлуи онхо афтод. "Умедворам, ки ман ба шумо халал нарасондам. Шумо хеле мувофиқ ба назар мерасед."
  
  "Не шумо," гуфт Дрейк ва Бен сар ҷунбонд. "Ҳоло шумо яке аз мо ҳастед."
  
  "Ҳм, ташаккур, ман фикр мекунам. Ин таъриф аст?"
  
  Дрейк кайфиятро баланд кард. "Ҳар касе, ки метавонад бо ман чанд бозии Дино Рок бозӣ кунад, бародари ман барои як умр аст."
  
  "Тамоми шаб, одам, тамоми шаб".
  
  Бен нола кард. - Ҳамин тавр, - ба атроф нигарист. "Ҳаво танҳо торик шуд."
  
  Дрейк ба маргзорҳои беканор нигоҳ кард. Хати охирини сурхи тира танҳо аз дуртарин уфуқ мечакид. "Лаънат, ман боварӣ дорам, ки ин ҷо шабона хунук мешавад."
  
  Дал ба онҳо наздик шуд. "Пас ин охир аст, мардон? Оё мо тамом шудем? Ҷаҳон ба мо ниёз дорад."
  
  Боди тезу тунд суханхои уро пора-пора карда, дар даштхо пароканда кард.
  
  Парневик аз он чое, ки дам гирифта буд, пушт ба дарахт такья карда, гап мезад. "Гӯш кун, мм, шумо ба ман гуфтед, ки шумо ягона тасвири маълуми қисмҳоро дар сохтори аслии онҳо дидаед. Тасвире, ки замоне ба Ҷон Диллингер тааллуқ дошт."
  
  "Бале, аммо ин чиз дар солҳои 60-ум ба сафар рафт" гуфт Далл. "Мо итминон дода наметавонем, ки онро нусхабардорӣ накардааст, алахусус аз ҷониби яке аз он Викингҳои таърихӣ."
  
  Профессор ба қадри кофӣ ғамгин буд, ки "Оҳ. Сипос."
  
  Торикии комил ва миллионҳо ситора дар болои сар чашмак мезаданд. Шохахо меларзиду баргхо хи-чиррос мезаданд. Бен беихтиёрона ба як тарафи Дрейк наздик шуд. Кеннеди бо дигараш низ ҳамин тавр кард.
  
  Дар он ҷое ки рони Кеннеди ба рони худаш расид, Дрейк оташро ҳис кард. Ин ҳама чизест, ки ӯ метавонист ба он чизе ки Далл мегӯяд, таваҷҷӯҳ кунад.
  
  "Сипар, - гуфт швед, - умеди охирини мост".
  
  Оё вай қасдан ин қадар наздик нишастааст? Дрейк дар ин бора фикр кард. ламс....
  
  Худоё, кайҳо буд, ки ӯ чунин ҳис мекард. Ӯро ба он рӯзҳое баргардонд, ки духтарон духтарон буданд ва писарон асабонӣ буданд, дар барф футболкаҳо пӯшида, духтарони худро дар шаҳр мебурданд ва баъд аз харидани CD-и дӯстдоштаи худ ва дар кинотеатр худро бо попкорн ва кох табобат мекарданд. .
  
  Рузхои бегунох гузаштанд. Дер ёд дошт ва мутаассифона гум шуд.
  
  "Сипар?" У ба сухбат дахолат кард. "Чӣ?"
  
  Дал ба ӯ абрӯ бардошт. "Давом деҳ, эй хароми фарбеҳи Йоркшир. Мо гуфтем, ки Сипар ҷузъи асосии ин ҷост. Бе он чизе ба даст овардан мумкин нест, зеро он ҷойгиршавии Рагнарокро муайян мекунад. Он инчунин аз дигар қисмҳо аз маводи дигар сохта шудааст - гӯё он нақши дигар дорад. Ҳадаф. "
  
  "Мисли чӣ?"
  
  "Фуууук" гуфт Дал бо беҳтарин аксенти Оксфорд. "Дар бораи варзиш аз ман чизе пурсед."
  
  "ДУРУСТ. Чаро Лидс Юнайтед ба ҳар ҳол Томас Бролинро имзо кард?
  
  Чеҳраи Даль дароз шуд ва баъд сахт шуд. Вай мехост эътироз баён кунад, ки садои бегона хомуширо вайрон кард.
  
  Фарёд. Оҳу нола аз торикӣ.
  
  Овозе, ки тарси ибтидоиро ба вуҷуд овард. "Масеҳ зинда аст", пичиррос зад Дрейк. "Чӣ- ?"
  
  Боз такрор шуд. Нолае, ки ба ҳайвон монанд аст, аммо гурусна, гӯё аз чизи калон. Он шабро ғазаб кард.
  
  "Ба ёд дорӣ?" Дар пичирроси ғайритабиӣ ва даҳшат, Бен гуфт: "Ин кишвари Грендел аст. Ҳаюло аз Беовулф. То ҳол ривоятҳо мавҷуданд, ки дар ин қисматҳо ҳаюлоҳо зиндагӣ мекунанд."
  
  "Ягона чизе, ки ман аз Беовулф дар ёд дорам, хари Анҷелина Ҷоли буд" гуфт Дрейк бо меҳрубонӣ. "Аммо пас, ман фикр мекунам, ки дар бораи аксари филмҳои вай ҳаминро гуфтан мумкин аст."
  
  "ШШ!" - хитоб кард Кеннеди. "Ин чӣ садо аст?"
  
  Нола боз омад, акнун наздиктар. Дрейк сахт кӯшиш мекард, ки дар торикӣ чизе бифаҳмад ва тасаввур мекард, ки дандонҳои бараҳна ба сӯи ӯ мешитобанд, оби даҳон мечакад, тасмаҳои гӯшти пӯсида дар байни дандонҳои доғдорашон часпидаанд.
  
  Вай таппончаро боло бардошт, нахост дигаронро тарсонад, вале аз ҳад зиёд боварӣ надошт, ки онро таваккал кунад.
  
  Торстен Дал милтиқи худро ҳадаф қарор дод. Сарбози мувофиқи SAS кордро берун кашид. Хомӯшӣ шабро бештар аз он ки Гордон Браун иқтисоди Бритониёро занҷир зада, онро хушк кард.
  
  Овози суст. Кланк Чизе, ки мисли пои сабук садо медод....
  
  Аммо инҳо чӣ гуна пойҳо буданд? Дрейк дар ин бора фикр кард. Мард ё...?
  
  Агар ӯ садои пахшкунии чанголҳоро мешунид, шояд тамоми маҷаллаи худро дар тарсу ҳарос мебаровард.
  
  Лаънат ба ин афсонахои кухна.
  
  Вақте ки телефони мобилии Бен ногаҳон зинда шуд, худи меъдачаҳои дилаш қариб таркид. Бен бо тааҷҷубовар онро ба ҳаво партофт, вале баъдан ба таври таърифӣ онро дар роҳ ба поён гирифт.
  
  "Буд!" ӯ пичиррос зад пеш аз он ки дарк кунад, ки чӣ ҷавоб додааст. "Оҳ, салом, модар."
  
  Дрейк кӯшиш кард, ки хунро дар майнааш боздорад. "Онро буред. Онро буред!"
  
  Бен гуфт: "Дар ҳоҷатхона. Ман ба шумо баъдтар занг мезанам! "
  
  "Зеро". Овози Кеннеди ба таври хайратовар ором буд.
  
  Дрейк гӯш кард. Нолаи борик ва дарднок боз омад. Аз паси ин як тақ-тақи дуре ба вуқӯъ омад, ки гӯё садокаш санг партофта бошад. Боз як гиря ва баъд нола....
  
  Ин дафъа бешубҳа инсонӣ! Ва Дрейк ба ҷанг шитофт. "Ин Уэллс аст!" Вай ба торикӣ шитофт ва инстинкт ӯро рост ба чоҳи Мимир бурд ва дар канори ӯ боздошт.
  
  "Ба ман ёрӣ деҳ", - оҳу нола кард Уэллс ва бо ангуштони кафида ва хунолуд ба канори кӯл расида. "Ман ба яке аз ресмонҳо афтодам... ҳангоми фаромадан. Қариб дастамро шикаст. Ин фоҳиша... чизи дигаре дорад, то маро бикушад...".
  
  Дрейк вазни худро гирифт ва ӯро аз бозгашт ба шаби беохир наҷот дод.
  
  
  * * *
  
  
  Ҳангоме ки Уэллс худро гарм печонида истироҳат кард, Дрейк танҳо ба ӯ сар ҷунбонд.
  
  Уэллс хитоб кард: "Ман ҳеҷ гоҳ намехостам, ки ҷангро дар дохили САС оғоз кунам."
  
  "Пас хуб аст, зеро ману Алисия дигар қисми SAS нестем."
  
  Дар пахлуи у Бен Парневикро гуё чизе руй надода бошад, бозпурсид. "Оё шумо фикр мекунед, ки Сипар як калид аст?"
  
  "Сипар ҳама чиз аст. Ин метавонад калид бошад, аммо ин бешубҳа ҳама чизест, ки мо боқӣ мондаем."
  
  "Гуфт?" Дрейк абру бардошт, такрор кард. Вай ба телефони I-фони Бен диққат дод. - Албатта, мо медонем!
  
  Бен як қадам пеш буд ва бо суръати гек "Сипари Один" -ро ҷустуҷӯ мекард. Тасвире, ки пайдо шуд, хурд буд, аммо Бен зудтар аз он даме ки Дрейк фикр мекард, калонтар кард. Ӯ кӯшиш кард, ки ба ёд орад, ки Сипар чӣ гуна аст. Давра, бо маркази мудаввар баланд, ҳошияи берунӣ ба чор қисм баробар тақсим карда мешавад.
  
  Бен телефони I-ро дар дарозии даст нигоҳ дошт ва ба ҳама имкон дод, ки дар гирду атроф ҷамъ шаванд.
  
  "Ин оддист" гуфт Кеннеди. "Рагнарок дар Вегас. Ҳама дар Вегас ҳастанд."
  
  Ҷавон манаҳашро молид. "Ҷойгиркунии Сипар нишон медиҳад, ки чаҳор қисмати мушаххасро дар атрофи ҷавоб дар марказ нишон медиҳанд. Шумо мебинед? Биёед онҳоро Шимол, Шарқ, Ҷанубу Ғарб нишон диҳем, то бидонем, ки мо дар бораи чӣ гап мезанем."
  
  "Аъло," гуфт Бен. "Бале, Ғарб маълум аст. Ман найза ва ду чашм мебинам".
  
  "Ҷануб як асп аст ва ду, гургҳо, ман фикр мекунам." Дрейк то ҳадди имкон чашмони худро танг кард.
  
  "Албатта!" Бача гиря мекард. "Шумо ҳақед. Зеро дар Шарк бояд ду Валкирия бошад. Ҳа? Шумо мебинед?"
  
  Дрейк барои тамаркуз ба сахтӣ чашмак зад ва ӯ дид, ки чӣ гуна ҷанговарони зан дар болои ҷуфт аспҳои болдор савор шуда метавонанд. "Лаънати Старбакс!" Ӯ қасам хӯрд. "Кафе бо Wi-Fi ройгон дар ҳама ҷо дар ҷаҳон, ба ҷуз ин!"
  
  "Пас..." Кеннеди ғазаб кард, "эҳ, Шилд дар он Сипар надорад?"
  
  "Хмм...!" Профессор сахт меомӯхт ва ба чашми Бен даромад ва як зарбаи дӯстона гирифт. "Шумо метавонистед каме калонтар кунед?"
  
  "Не. Ин маҳдудияти ӯ аст. "
  
  "Ман дар тарафи Шарқ ягон аломати дигаре намебинам" гуфт Дал аз курсии худ. "Аммо Шимол хеле ҷолиб аст."
  
  Дрейк таваҷҷуҳи худро дигар кард ва як зарбаи шок ҳис кард. "Худовандо, ин рамзи Один аст. Се секунҷаи пайвастшуда. Айнан ҳамон чизеро, ки мо дар чоҳ дидем".
  
  "Аммо ин чист? Дал ба рамзи хурде ишора кард, ки дар кунҷи чапи поёни яке аз секунҷаҳо ҷойгир аст. Вақте ки Бен наздик шуд, ҳама онҳо хитоб карданд: "Ин Сипар аст!"
  
  Хомушии хичолатона хукмрон буд. Дрейк майнаи ӯро вайрон кард. Чаро рамзи Сипар дар дохили секунҷаҳо гузошта шудааст? Аён аст, ки ин як калид аст, танҳо як чизи норавшан.
  
  "Ин дар экрани калон хеле осонтар мебуд!" Профессор гиря кард.
  
  "Нағз карданро бас кунед" гуфт Бен. "Нагузоред, ки он шуморо мағлуб кунад."
  
  "Ин ҷо як фикр аст" гуфт Кеннеди. "Оё секунҷаҳо метавонистанд чизи дигареро аз ин "гиреҳи Один" ё чизи дигаре намояндагӣ кунанд?"
  
  "Ҳадафи махфии рамзи ирфоние, ки бо Худо алоқаманд аст, ки қаблан танҳо афсона ҳисобида мешуд?" Ҷавон табассум кард. "Албатта на".
  
  Дрейк қабурғаҳояшро молид, ки Алисия Майлз ба ӯ таълим дода буд, ки ҳафт соли бидуни омӯзиш ба сатҳи муборизаи шумо зарар расонд. Вай ӯро таҳқир карда буд, аммо ӯ аз он тасаллӣ ёфт, ки ӯ зинда буд ва онҳо ҳоло ҳам дар бозӣ буданд.
  
  "Вертолёт дорои интернети дарунсохт хоҳад буд" Далл кӯшиш кард, ки ҳамаро итминон диҳад. "Тақрибан... оҳ, сӣ дақиқа."
  
  "Хуб, хуб, дар бораи маркази маркази?" Дрейк қисми худро иҷро кард. "Ду контуре, ки ба тасвири кӯдак бо се пӯнда ва медуза монанданд."
  
  "Ва боз Сипар," Бен ба чашми "медуза" наздиктар кард. "Ҳамон тасвире, ки дар қисми шимолӣ. Ҳамин тавр, мо ду тасвири Сипар дар худи Сипар дорем. Қисми марказӣ, ки аз ду шакли озод ва се секунҷаи ягона иборат аст, "гуфт ӯ ва ба Кеннеди ишора кард. "Шояд инҳо секунҷаҳо нестанд."
  
  "Хуб, ҳадди аққал ин назарияи маро тасдиқ мекунад, ки Сипар қисми асосӣ аст" гуфт Парневик.
  
  "Ин нақшаҳо ба ман чизеро хотиррасон мекунанд" гуфт Далл. "Ман танҳо гуфта наметавонам, ки чӣ?"
  
  Дрейк метавонист бо ҳамлаҳои шахсии номатлуб пеш ояд, аммо ӯ худро дар назорат нигоҳ дошт. Пешравй, фикр мекард у. Шведи шухратманд бо онхо рохи дуру дарозеро тай карда, холо андаке эхтиром пайдо кардааст.
  
  - Ана! Бен дод зада, ҳамаро ба ҷаҳидан водор кард. "Як хати борик ва қариб номарбуте ҳаст, ки ҳарду тасвири Сипарро мепайвандад!"
  
  "Ин воқеан ба мо чизе намегӯяд" гуфт Парневик.
  
  "Ё..." Дрейк ба ёд овард, ки рӯзҳоеро, ки харитаҳои артишро мехонд, ба ёд овард, "ё... агар шумо ба он аз тарафи дигар равед, мо медонем, ки Сипар корти Рагнарок аст. Ин ду тасвир метавонистанд як нуқтаи марказии ду тасвири гуногун бошанд... Танҳо як намуди баландӣ ва дигаре...".
  
  "Ин нақша аст!" Бен гуфт.
  
  Дар хамин лахза садои вертолёте, ки наздик омада истодааст, шунида шуд. Дал дар ин бора бо нишон додани вобастагии мактаби кӯҳнаи худ бо хомӯш кардани GPRS сухан гуфт. Ӯ дар торикӣ бо ҳама дигарон чашмонашро хира кард, вақте ки як симои калони сиёҳ наздик мешуд.
  
  "Хуб, мо интихоби зиёде надорем" гуфт ӯ бо нимтабассум. "Мо бояд ин парвандаро ба ӯҳда гирем."
  
  
  * * *
  
  
  Вақте ки ба киштӣ савор шуд ва ҷойгир шуд, Дал ноутбуки 20-дюймаи Sony Vaio-ро пурбор кард, ки модеми сайёри худро ба мисли I-Phone истифода мекард. Вобаста аз фарогирии шабакаи мобилӣ, онҳо ба Интернет дастрасӣ доранд.
  
  "Ин харита аст" идома дод Дрейк қатори фикрронии худро. "Пас, биёед ба он чунин муносибат кунем. Аён аст, ки миёна, ҷузъи марказӣ намуди нақша аст. Пас, диаграммаро нусхабардорӣ кунед, баъзе нармафзори шинохти ҷуғрофиро истифода баред ва бубинед, ки чӣ мешавад."
  
  "Хм," Парневик манзараи васеъшударо бо шубҳа тафтиш кард. "Чаро тасвири дигареро дохил кунед, ки ба луғ монанд аст, вақте ки рамзи сипар фаъол аст, Медуза. "
  
  "Нуқтаи оғоз?" Кеннеди имконият дод.
  
  Чархбол аз шамоли сахт ба ларза мерафт. Ба лётчик фармон дода шуд, ки то даме ки дастури дигар нагирад, ба Осло парвоз кунад. Дар он ҷо онҳоро дастаи дуюми SGG интизор буд.
  
  "Барномаро санҷед, Торстен."
  
  "Ман онро аллакай дорам, аммо ба ман лозим нест" гуфт Дал бо ҳайрат ногаҳон. "Ман медонистам, ки ин шаклҳо шинос ба назар мерасанд. Ин дар харита Скандинавия аст! Пули он Норвегия, Швеция ва Финляндия мебошад. Медуза Исландия аст. Аҷоиб."
  
  Пас аз як сония, ноутбук бо се бозии эҳтимолӣ занг зад. Алгоритмҳои нармафзори шинохтан наваду ҳашт дарсад аз ҳама наздиктар буданд - ин Скандинавия буд.
  
  Дрейк бо эҳтиром ба сӯи Дал ишора кард.
  
  "Рагнарок дар Исландия?" Ҷавон дар ин бора фикр мекард. "Аммо барои чӣ?"
  
  "Ин координатҳоро ба халабон диҳед" Дрейк ангушти худро ба соҳили Исландия ва мавқеи рамзи Сипар нишон дод. "Пас. Мо аллакай чанд соат ақиб мондаем."
  
  "Аммо мо пораҳои лаънатӣ надорем" гуфт Бен бо шикоят. "Онҳоро немисҳо доранд. Ва танҳо онҳо метавонанд қабри худоёнро бо истифода аз шардҳо пайдо кунанд."
  
  Ва ҳоло Торстен Дал воқеан хандид ва Дрейкро ба андеша водор сохт. "Оҳ, не," гуфт швед ва хандаи ӯ қариб бадгӯӣ буд. "Ман фикри беҳтаре дорам, ки бо ин пораҳои лаънатӣ машғул шавам. Ҳамеша буданд. Бигзор онҳо дар карами шӯр бимонанд!".
  
  "Шумо мекунед? Бигзор ман фикр кунам - оё Сипар дар Исландия ёфт нашуд? - пурсид Бен ва бори дигар бо тафаккури равшани худ дар зери фишор Дрейкро ба ҳайрат овард.
  
  "Бале, ва агар ин макони қадимии Рагнарок бошад," гуфт Парневик, "ин маъно дорад. Сипари Один дар ҷое, ки мурда буд, меафтид".
  
  "Оҳ, ин ҳоло маъно дорад, профессор", - масхара кард Кеннеди. "Ҳоло ин бачаҳо ҳама чизро барои шумо қарор доданд."
  
  "Хуб, агар ин кӯмак кунад, мо то ҳол сирри бузургтарине дорем, ки бояд ҳал кунем" гуфт Бен бо табассуми каме. "Маънои рамзи қадимии Один - се секунҷа."
  
  
  СИЮ ПАНЧ
  
  
  
  Исландия
  
  
  Соҳили Исландия яхбандӣ, ноҳамвор ва рангоранг аст, ки дар баъзе ҷойҳо аз ҷониби пиряхҳои азим кандакорӣ карда шуда, дар ҷойҳои дигар тавассути мавҷҳои шадид ва шамолҳои сӯрох ҳамвор шудааст. Дар ин ҷо соҳилҳои лава ва кӯҳҳои сиёҳ, айсбергҳои боҳашамат ва умуман як навъ оромии Зен мавҷуданд. Хатар ва зебоӣ ба ҳам мепайвандад, омодаанд мусофири бепарворо ором кунанд ва ӯро ба анҷоми бемаҳдуд расонанд.
  
  Рейкьявик дар зарфи чанд дакика аз назди онхо гузашт, бомхои сурхи дурахшони он, бинохои сафед ва куххои пурбарфпуши гирду атрофи он кафолат дода мешуд, ки хатто дилхои дилхохтаринро ба хаячон меоваранд.
  
  Онҳо дар як пойгоҳи низомии камаҳолӣ барои сӯзишворӣ ва бор кардани костюмҳои зимистона, лавозимоти ҷангӣ ва ғизо ва ҳар чизи дигаре, ки Даль дар давоми даҳ дақиқаи дармондаашон дар бораи он фикр мекард, кӯтоҳ истоданд.
  
  Аммо мардони савори чархболи сиёҳпӯсти низомӣ ҳеҷ яке аз инро надидаанд. Онҳо якҷоя ҷамъ шуда буданд - як ҳадафро муҳокима мекарданд - аммо фикрҳои ботинии онҳо дар бораи марги худ ва марги ҷаҳон буд - чӣ гуна онҳо метарсиданд ва метарсиданд ва аз дигарон метарсиданд.
  
  Дрейк ба ташвиш афтод. Ӯ фаҳмида наметавонист, ки чӣ тавр ҳамаро бехатар нигоҳ дорад. Агар ин Рагнарок буд, ки онҳо ёфта буданд, пас қабри афсонавии худоён буд ва ҳаёти онҳо танҳо ба як бозии roulette табдил ёфт - ҳамон гунае, ки шумо дар истилоҳоти дӯстдоштаи Кеннеди, Вегас бозӣ мекардед, ки дар он миз сохта шуда буд.
  
  Дар ин ишораи мушаххас бо нақшаҳои махфии ҳар як бозигари махфӣ ва нақшаҳои номаълуми душманони сершумори онҳо сохта шудааст.
  
  Ва акнун, ба ғайр аз Бен ва Кеннеди - ду нафаре, ки ӯ бо ҷони худ муҳофизат мекард - Дрейк бояд ҳам дар бораи Ҳейден ва ҳам Карин фикр мекард.
  
  Оё ҳамаи ин тарсҳо барои наҷоти ҷаҳон халал мерасонанд? Факат вакт нишон медихад.
  
  Бозиҳо дар ҳар гӯша бозӣ мекарданд. Абел Фрей аллакай кори худро оғоз кардааст. Алисия ва Мило шояд шахсии худро дошта бошанд, аммо Дрейк гумон дошт, ки ҳамтои собиқи SRT-и худ дар мағоза сюрпризи қотил дорад, ки ҳатто дӯстдухтари ӯ интизор набуд.
  
  Торстен Дал ва Уэллс пас аз убури соҳили Исландия хеле кам бо телефон сӯҳбат мекарданд ва аз ҳукуматҳои худ фармон, маслиҳат ва пичирросӯзӣ мекарданд. Ниҳоят, Кеннеди ба занг посух дод, ки ӯро водор кард, ки чанд дақиқа рост нишинад ва аз ҳайрат сарашро хаста ҷунбонд.
  
  Вай танҳо ба Дрейк муроҷиат кард. "Ҳайденро дар хотир доред? Котиб?.. Бале, вай кори худро хуб иҷро мекунад".
  
  "Ин чӣ маъно дорад?"
  
  "Вай аз CIA аст, лаънат. Ва маҳз дар он ҷое ки вай мехоҳад бошад. Дар мобайни ин ҳама ғалат".
  
  "Бузург". Дрейк ба Бен нигоҳе нигарон кард, аммо ба ҳар ҳол бовар дошт, ки вай барои дӯсташ ҷои нарм дорад. Оё ин танҳо дили Дрейк ба ӯ мафҳумҳои ошиқона мебахшид, ки ба ӯ мегуфт, ки эҳсосоти Ҳейден ҳақиқӣ аст ё вай воқеӣ буд?
  
  "Ин вазири мудофиа буд, - суханашро давом дода гуфт Кеннеди гуё чизе руй надода бошад. "Мехоҳам, ки "дар огоҳӣ" бошам."
  
  "Дар ҳақиқат". Дрейк ба Дал ва Уэллс сар ҷунбонд. "Ва дар он ҷо, ин танҳо таърих такрор мешавад." Вай хаста шуда ба тирезаи наздиктарин нигарист. "Оё шумо бовар карда метавонед, Кеннеди, пас аз ҳафтаи охир ё то он даме, ки мо ҳанӯз дар бозӣ ҳастем?"
  
  "Оё шумо бовар карда метавонед, ки, - гуфт Кеннеди, - хама ба назарияи рузи киёмат боварй доранд, ки "оташ моро фуру мебарад?".
  
  Дрейк мехост, ки бо изтироби хаста ҷавоб диҳад, вақте ки поён аз ҷаҳони худ афтод. Вақте ки дар беруни тиреза чизи бузурге пайдо шуд, хун дар рагҳои ӯ ях кард.
  
  Чизи хеле бузург ...
  
  "Акнун ман медонам," ӯ бо овози пур даҳшатангези марде, ки ногаҳон фаҳмид, ки ҳар чизе ки ӯ дӯст медорад, метавонад имрӯз бимирад. "Лаънат... Кеннеди... Акнун ман медонам".
  
  
  * * *
  
  
  Ҳангоме ки ӯ ба ваҳйи худ ишора кард ва Кеннеди барои нигоҳ кардан ба он такя кард, ӯ ҳис кард, ки тамоми бадани вай танг шуд.
  
  "Э Худо!" - ӯ гуфт. "Ин..."
  
  "Ман медонам" гуфт Дрейк. "Дал! Инро бинед. Ана!"
  
  Швед тарсу ҳаросро ба худ ҷалб кард ва зуд сӯҳбатро хотима дод. Ниго®и кѓто®е аз тиреза ѓро парешонхо®ї кард. "Ин танҳо Эйяфҷаллаҷокулл аст. Ва ҳа, бале, Дрейк, ман медонам, гуфтан ба ман осон аст ва ҳа, бале, ин ҳамон касест, ки ҳама хабарҳоро дар соли 2010 ба даст овард..." Ӯ таваққуф кард, ғазаб кард ва интизор буд.
  
  Чашмони Парневик калон шуданд. Лаънатхои шведй мисли тирхои захролуд аз у парвоз мекарданд.
  
  Акнун Бен ба тиреза наздик шуд. "Вой. Ин машҳуртарин вулқони Исландия аст ва ба назар мерасад, ки ҳарчанд нарм бошад ҳам, оташ мезанад."
  
  "Ҳа!" Дрейк гиря мекард. "Оташ моро фурӯ хоҳад бурд. Вулқони лаънатӣ. "
  
  "Аммо муҳимтар аз ҳама," Кеннеди ҳоло тавонист идома диҳад, "ба назари парранда ба Силд нигоҳ кунед, Мэтт. Ба он нигоҳ кунед!"
  
  Акнун Парневик муяссар шуд, ки нуқтаи назари худро пайдо кунад: "Се кӯҳ, чунон ки ҳамеша боварӣ доштанд, се секунҷа нестанд. Олимони қадим хато мекарданд. Рамзи машҳури Один нодуруст кушода шудааст. Э Худо!"
  
  Дрейк ба паси вулқони оташфишон нигариста, дар ду тарафи он ду кӯҳи боз ҳам баландтарро дид, ки ҳангоми аз боло дидан ба рамзи Один хеле монанд буданд.
  
  "Эй Худои ман" гуфт Парневик. "Ин ҷоест, ки чашмони мо воқеан ба мо ҳила мекунанд, зеро гарчанде ки ин кӯҳҳо ба Эйяфҷаллаҷокулл наздиканд, онҳо дар асл садҳо мил дуранд. Аммо онҳо як қисми силсилаи вулқонҳои Исландия мебошанд. Ҳама чиз бо ҳам алоқаманд аст".
  
  "Пас, агар яке бо кувваи кофй баланд шавад ва ба дуи дигар бевосита пайваст бошад..." суханашро давом дода гуфт Кеннеди.
  
  "Шумо оғози супервулқон доред" гуфт Дрейк.
  
  "Қабри худоён, - нафас кашид Дал, - дар дохили вулқони оташфишон ҷойгир аст".
  
  "Ва аз байн бурдани устухонҳои Один онро авҷ медиҳад!" Кеннеди сарашро чунбонд, муйхояшон мерехт. "Оё шумо ягон чизи камтарро интизоред?"
  
  "Интизор шавед!" Даль ҳоло акси моҳвораеро тамошо мекард, ки ба онҳо гуфта буд, ки кай ба чашми Медуза мерасад. "Мо то ҳол ба кӯмаки каме дар самтҳо ниёз дорем ва ин ҳамеша нақшаи Б буд. Дар он ҷо як кӯҳи азим ҳаст ва Абел Фрей ба мо рост аз дари даромадгоҳ нишон медиҳад."
  
  "Чӣ хел?" Акаллан ду овоз пурсиданд.
  
  Даль чашмак зад ва бо лётчик гап зад. "Моро баландтар бардоред."
  
  
  * * *
  
  
  Акнун онҳо чунон баланд буданд, ки Дрейк ҳатто кӯҳҳоро аз байни абрҳо дида наметавонист. Эҳтироми нав пайдокардаи ӯ ба фармондеҳи SGG ба дастгирӣ ниёз дошт.
  
  "Хуб, Торвилл, деҳқононро аз бадбахтиҳо халос кунед, оё шумо?"
  
  "Торстен", - ислоҳ кард Дал, пеш аз он ки фаҳмид, ки ӯро тухм мекунанд. "Оҳ, ман мефаҳмам. Хуб, пас кӯшиш кунед, ки агар тавонед, давом диҳед. Ин ихтисоси артиши ман аст, ё ҳадди аққал пеш аз он ки ман ба SGG ҳамроҳ шудам. Аэрофотосурат, хусусан ортофото. "
  
  "Ин олиҷаноб аст" гуфт Дрейк. "Ман рост истода, вақте ки мо гап мезанем. Ин чӣ ҷаҳаннам аст?"
  
  "Инҳо аксҳое мебошанд, ки аз масофаи "беохир" гирифта шуда, рост ба поён нигоҳ карда шудаанд, ки баъдан аз ҷиҳати геометрӣ ба стандарти харитаи қабулшуда мутобиқ карда мешаванд. Вақте ки акс бор карда мешавад, мо бояд танҳо онро ба координатҳои "ҷаҳони воқеӣ" мувофиқ кунем, пас..." ӯ китф дарҳам кашид.
  
  "Бум!" Кеннеди хандид. "Шумо чизе монанди Google Earth дар назар доред, дуруст? Танҳо бе 3D?"
  
  "Дар ҳақиқат". Дрейк табассум кард. "Умедворам, ки ин кор мекунад, Дал. Ин ягона имкони мо барои пеш аз бозии ниҳоӣ аст."
  
  "Ҳамин тавр мешавад. На танҳо ин, балки вақте ки компютер координатҳоро ҳисоб мекунад, мо аниқ хоҳем фаҳмид, ки даромадгоҳи қабри худоён дар куҷост. Ҳатто немисҳо, ки ҳамаи нӯҳ порчаро пурра доранд, бояд онро қадр кунанд."
  
  "Агар немисҳо ҳамаи қисмҳоро дуруст ҷойгир кунанд" гуфт Бен бо табассуми ғамгин.
  
  "Бале, ин дуруст аст. Мо танҳо умедворем, ки Абел Фрей медонад, ки ӯ чӣ кор мекунад. Вай бешубҳа барои машқ кардан вақти зиёд дошт."
  
  Дрейк аз ҷои худ лағжида, Уэллсро ҷустуҷӯ кард. Дидам, ки ӯ бо ноумедӣ телефони мобилашро ба тиреза мезанад.
  
  - Дар бораи қалъаи Фрей ягон хабаре ҳаст, рафиқ?
  
  Фармондехи САС хур-хур кард. "Ихота. Аммо пинҳонӣ - Қалъа аз таваҷҷӯҳи нави худ бехабар аст. Дар он ҷо полисҳои Олмон ҳастанд. Интерпол. Намояндагони аксарияти хукуматхои чахон. Аммо май не, аз чй сабаб бошад. Ман ба шумо дурӯғ намегӯям, Мат, ин санги сахт хоҳад буд, ки бидуни талафот шикаста шавад."
  
  Дрейк сар ҷунбонд ва дар бораи Карин фикр мекард. Вай эҳтимолиятҳоро медонист, зеро онҳоро борҳо бозӣ карда буд. "Пас, мо аввал қабрро месозем... Ва баъд мебинем, ки ба куҷо мерасем".
  
  Махз дар хамин лахза дар кисми пеши вертолёти танг каме хаячон ба амал омад. Даль бо табассуми шодмонй дар чехрааш гашт. "Фрей ҳоло дар он ҷо аст! Мо онро ба қисмҳо ҷудо мекунем. Агар мо ин кӯдакро ба пуррагӣ табдил диҳем ва дар як сония як кадрро тирандозӣ кунем, мо дар давоми як соат дар дохили ин қабр хоҳем буд! "
  
  - Каме эхтиром кунед, - бо эхтиром нафас кашид Парневик. "Ин дар он ҷо Рагнарок аст. Яке аз бузургтарин майдонҳои ҷанг дар таърихи маълум ва макони ҳадди аққал як Ҳармиҷидӯн. Дар ин ях худоён бо доду фарёд мурданд. худоён. "
  
  "Ва Абел Фрей низ" гуфт Бен Блейк оромона. "Агар вай хохарамро хафа кунад".
  
  
  
  КИСМИ 2
  зиреҳи худро бипӯшед ...
  
  
  СИЮ ШАШ
  
  
  
  КАБРИ ХУДОХО
  
  
  Бозй ба охир расид.
  
  Вақте ки Дрейк ва ҳамроҳонаш аз болои экипажи Рагнарок ва Абел Фрей парвоз карда, ба сӯи кӯҳи тамокукаш мерафтанд, онҳо медонистанд, ки немисҳо дар таъқиби гарм хоҳанд буд. Чархбол зуд ба сӯи ҳавзаи барфи мулоим фуромад, ки аз вазиши шамоли гоҳ-гоҳ ва кашиши афзоянда сахт такон медод. Пилот то он даме, ки чархбол то ҳадди имкон наздиктар, шаш фут аз замин парвоз мекард, гурӯҳро назорат мекард ва сипас ба ҳама дод зад, ки ҷаҳаннамро берун кунанд.
  
  "Соат акиб истодааст!". - дод зад Дал баробари ба барф расидани мӯзааш. "Биёед ҳаракат кунем!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк пеш аз назар кардан ба гирду атрофи онҳо дасти худро дароз кард, то Бенро дастгирӣ кунад. Депрессияи ночиз беҳтарин нуқтаи фурудгоҳ ба назар мерасид, ки ҳамагӣ як мил аз даромадгоҳи хурде, ки онҳо таҳқиқ мекарданд ва ягона замине, ки дар масофаи оқилона ҷойгир аст, ки аз ҳад зиёд санглох ё қубури эҳтимолии магма набуд. Як бонуси иловагӣ он буд, ки он метавонад ба Фрей дар бораи ҷойгиршавии дақиқи қабр ошуфта бошад.
  
  Ин манзараи тира буд, на аз он фарқ мекунад, ки охири дунё чӣ гуна аст, фикр мекард Дрейк. Қабатҳои хокистарии хокистарӣ, кӯҳҳои кундзада ва конҳои лаваҳои сиёҳ ба ӯ эътимоди кам доданд, вақте ки ӯ мунтазир буд, ки Дал даромадгоҳро дар дастгоҳи GPRS-и худ нишон диҳад. Ӯ ним интизор дошт, ки хоббити харобшуда аз тумани хира мебарояд ва изҳор дошт, ки ба Мордор расидааст. Шамол сахт набуд, вале вазишҳои пай дар пайи он мисли барзагов рӯйи ӯро газид.
  
  "Ин ҷо". Даль аз байни хокистари хокистар давида рафт. Дар болои онҳо абри занбӯруғе бо оромии ором ба осмон баромад. Дал ба рахи ғафси сиёҳи кӯҳ дар пеш нигаронида шуд.
  
  "Чаро касе чунин ҷои муҳим ва муқаддасро дар дохили вулқон ҷойгир мекунад?" - пурсид Кеннеди вакте ки вай дар пахлуи Дрейк шитофт.
  
  "Шояд ин то абад давом накунад" китф дарҳам кашид ӯ. "Исландия дар тӯли асрҳо таркиш мекард. Кӣ фикр мекард, ки ин вулқон бе иқтидори пуррааш ин қадар зуд-зуд оташ мезанад?
  
  "Магар... магар он ки аз устухонхои Один дуруст набарояд. Оё онҳо метавонистанд онро зери назорат нигоҳ доранд?"
  
  "Биёед умедворем, ки не."
  
  Осмонро барф ва хокистари рахна фаро гирифта, ба шаби бармаҳал зам кард. Офтоб дар ин чо нур намешуд; ки гуё дузах бори нахуст Малакути Заминро гирифта, ба он часпида буд.
  
  Дал дар замини ноҳамвор роҳро пеш гирифт ва баъзан аз болои ғарқшавии ғайричашмдошт чуқури хокистарранг афтид. Вақте ки Дал ба сангҳои урён расид, ҳама сӯҳбат дар ин гурӯҳи рангоранг қатъ шуд - онҳо дар биёбони кунд ҷамъ шуда буданд.
  
  "Дар ин ҷо," бо таппонча ишора кард швед. "Тақрибан бист фут." Вай чашмонашро танг кард. "Ман ҳеҷ чизи аёнро намебинам."
  
  "Акнун, агар Кук инро дар соҳили Ҳавайӣ мегуфт, мо ҳеҷ гоҳ кашаи ананас намехӯрдем" гуфт Дрейк бо умеди хандидан.
  
  "Ё қаҳва Кона", - Кеннеди лабҳояшро лесид, вақте ки ӯ ба ӯ нигарист, ва вақте ки ӯ чашмак зад, якбора сурх шуд.
  
  "Баъд аз шумо, - гуфт у бо гул-гулшукуфй ба нишеби 30-дарача ишора карда.
  
  - Ҳеч қачон, фосиқ. Танхо акнун ба вай муяссар шуд, ки табассум кунад.
  
  "Хуб, агар шумо ваъда диҳед, ки ба хари ман нигоҳ нахоҳед кард." Дрейк нишебии санглохро бо шавқ пур кард, пеш аз тақсим кардани вазни худ ҳар як чангро санҷид ва ба Дал ва сарбози танҳои SAS дар болои ӯ бодиққат нигоҳ кард. Баъд Кеннеди, баъд Бен ва ниҳоят профессор ва Уэллс буданд.
  
  Ҳеҷ кас намехост, ки аз ин рисолати мушаххас дар канор монад.
  
  Чанд муддат Даль бо гурриш пеш рафт. Дрейк ба қафои ӯ нигоҳ кард, аммо ҳеҷ нишонаи таъқиби берун аз уфуқро надид, ки аз суханронии сарвазир безарартар аст. Лахзае нагузашта овози Дал ба пардаи хомушй рахна кард.
  
  "Вой, дар ин ҷо чизе ҳаст, бачаҳо. Санг мебарояд, баъд аз паси он гардиши чап... - овозаш хира шуд. "Чохи амудй бо... бале, зинахое, ки дар санг канда шудаанд. Хеле танг. Ҳелвит! Он худоёни кӯҳна шояд лоғар буданд!
  
  Дрейк ба болои кӯҳ расид ва аз паси он лағжид. "Шумо танҳо лаънат кардед, Дал, ва шӯхӣ кардед? Ё ба ҳар ҳол кӯшиш кунед. Пас, шояд шумо дар ниҳоят инсон ҳастед. Лаънат, чӣ сӯрохи танг. Умедворам, ки мо барои рафтан шитоб надорем."
  
  Бо ин андешаи нороҳаткунанда, ӯ ба Далл кӯмак кард, ки хати бехатариро пеш аз тела додани швед ба сӯрохи сиёҳ таъмин кунад. Якчанд ҳамлаҳои ҷавобӣ ба ёдам омаданд, аммо ҳоло вақт ё макон набуд. Бечора Торстен Дал машъалро ба поён равона карда натавонист, кӯр-кӯрона зина ба зина фуромад.
  
  "Агар шумо бӯи сулфурро ёбед" Дрейк худро нигоҳ дошта натавонист. "Ист."
  
  Даль вақти худро гирифт, бодиққат ҳар як пойро ҷойгир кард. Пас аз чанд дақиқа ӯ нопадид шуд ва Дрейк танҳо дурахши хира аз кулоҳи оташнишонаш буд, ки торафт сусттар мешавад.
  
  "Шумо хубед?"
  
  "Ман ба қаъри санг задам!" Овози Даль садо дод.
  
  Кеннеди ба атроф нигарист. "Оё ин шӯхии дигар аст?"
  
  "Хуб, биёед аз ин сардӣ раҳо шавем", Дрейк аз канори санги сиёҳ гирифт ва худро бо эҳтиёт аз канори он фуровард. Пойҳояшро истифода бурда, аввал пои худро пайдо карда, худро бодиққат ба дюйм ба дюймҳои хатарнок фуровард. Кушода чунон танг буд, ки бо ҳар ҳаракат бинӣ ва рухсораҳояшро харошид. "Хафа! Фақат вақт гиред, - гуфт ӯ ба дигарон. "Кӯшиш кунед, ки бадани болоии худро то ҳадди имкон камтар ҳаракат кунед."
  
  Баъди чанд дакика у "Шаш фут" гуфтани Дальро шунид ва хис кард, ки санги паси у ба фазой холй табдил меёбад.
  
  "Эҳтиёт бошед" ҳушдор дод Дал. "Ҳоло мо дар канори варта ҳастем. Тақрибан ду фут васеъ. Дар тарафи рости мо як девори сангии шаффоф, дар тарафи чапи мо чоҳи муқаррарии бетағ. Танҳо як роҳ мондааст."
  
  Дрейк нури худро барои санҷидани бозёфтҳои Шветсия истифода бурд, дар ҳоле ки дигарон фуромадани тӯлонии худро карданд. Пас аз он ки ҳама огоҳ шуданд ва омода шуданд, Дал оҳиста-оҳиста дар канори канор пешравӣ кард. Онҳоро торикии қатрон фаро гирифта буданд, ки танҳо аз машъалҳои кулоҳҳошон, ки мисли оташпаракҳо дар ҷӯй мерақсиданд, равшан мекард. Холии комил онҳоро мисли садои сирена аз тарафи чапашон ором карда, санги вазнинро дар тарафи росташон боз ҳам пазироӣ мекард.
  
  "Ин ба ман яке аз он филмҳои кӯҳнаи динозаврро ба хотир меорад" гуфт профессор Парневик. "Ба ёд дорӣ? Заминеро, ки Вақт фаромӯш кардааст, гумон мекунам? Онҳо дар иҳотаи махлуқоти марговар аз ғорҳо ҳаракат мекунанд. Филми олӣ ".
  
  "Оне бо Ракел Уэлч?" - пурсид Уэллс. "Не? Хуб, одамони даврони ман, онҳо фикр мекунанд, ки динозавр - онҳо Ракел Велчро фикр мекунанд. Фарқ надорад."
  
  Дрейк пушташро ба санг фишор дод ва бо дастонаш ба пеш қадам гузошт ва боварӣ ҳосил кард, ки Бен ва Кеннеди пеш аз дур шудан ба мувофиқа пайравӣ карданд. Дар пеши назарашон холигии тирае пайдо шуд ва акнун як гурриши сусти чуқур ва дур ба гӯшҳояшон расид.
  
  "Ин бояд Эйяфҷаллайёкулл бошад, кӯҳе оҳиста-оҳиста оташ мезанад", пичиррос зад профессор Парневик. "Беҳтарин тахмини ман ин аст, ки мо дар як камераи паҳлӯ қарор дорем, ки аз камераи магма ва канале, ки таркишҳоро ғизо медиҳад, хуб ҷудо карда шудааст. Дар байни мо ва магма, ки афзоянда мешавад, даҳҳо қабатҳои хокистар ва лава мавҷуд аст, ки моро ва қабрро муҳофизат мекунанд. Мо ҳатто шояд дар дохили як аномалияи сангӣ қарор дошта бошем, ки он аз паҳлӯҳои кӯҳ дар кунҷи нишебтар боло меравад."
  
  Даль ба торикй фарьёд зад. "Гелвит! Ҷаҳаннам ва лаънат! Девори пасте ба мо наздик мешавад, ки рохи моро бо кунчи навад дарача мегузарад. Баланд нест, хавотир нашав, танҳо эҳтиёт бош".
  
  - Як навъ дом? Ҷавон таваккал кард.
  
  Дрейк монеаро дид ва дар ҳамин фикр буд. Бо эхтиёткории зиёд у аз паси командири ГГГ аз монеаи зону баланд гузашт. Ҳарду қабри аввалро дар як вақт диданд.
  
  "Ооҳ," Далл барои фаҳмидани онҳо калимаҳои кофӣ надошт.
  
  Дрейк танҳо ҳуштак зад, аз тамошои он дар ҳайрат монд.
  
  Дар доманаи кӯҳ чароғчаи азиме канда шуда буд, ки шояд сад фут ба магзи вулқон - ба сӯи камераи магма дароз карда шуда буд. Он дар шакли камар, ки шояд сад фут баланд бошад, ташаккул ёфтааст. Вақте ки ҳама гирди ҳам омада, чароғҳои вазнини худро бароварданд, манзараи ҳайратангези қабри аввал пайдо шуд.
  
  "Вой!" - гуфт Кеннеди. Нури он рафро паи хам равшан мекард, дар чорчубаи санглох тарошида шуда буд, хар як рафро оро дода, пур аз ганчинахо: гарданбанду найза, нишони сарисинагӣ ва кулоҳ мепӯшид. Шамшерҳо....
  
  "Ин бача кист?"
  
  Парневик, чунон ки кас интизор буд, девори дурро, ки ру ба руи онхо буд, дар хакикат санги кабри камоншакли худоро меомухт. Дар рельефҳои равшан кандакориҳои афсонавӣ буданд, ки аз рӯи маҳорат ба ҳама одамони муосири Ренессанс, ҳатто Микеланджело баробар буданд.
  
  "Ин Миррих аст" гуфт профессор. "Худои Румӣ"
  
  Дрейк як пайкари мушакӣ дар синабанд ва доманро дид, ки дар як китфи азим найзаи азим дошт ва ба дигараш нигарист. Дар паси он аспи бохашамат ва бинои мудавваре меистод, ки хеле Колизейи Римро ба хотир меовард.
  
  "Ман дар ҳайратам, ки онҳо чӣ гуна қарор доданд, ки кӣ дар ин ҷо дафн карда мешавад", - ғур-ғур кард Кеннеди. "Худои Рум. худоёни Скандинавия...".
  
  "Ман ҳам" гуфт Парневик. "Шояд ин танҳо як ҳаваси Зевс буд."
  
  Ногаҳон ҳама чашмон ба саркофагҳои азим, ки дар зери фрески кандакорӣ меистод, ҷалб шуданд. Тахайюли Дрейкро ба худ гирифт. Агар ба дарун нигаранд, оё устухонҳои Худоро меёфтанд?
  
  "Лаънат, аммо мо вақт надорем!" Даль маъюс, бемадор ва бемадор садо медод. "Биёед ба. Мо намедонем, ки дар ин ҷо чӣ қадар худоён дафн карда мешаванд".
  
  Кеннеди ба Дрейк чашмонаш кашид ва ба қад-қади канор нигарист, ки ӯ дар торикӣ нопадид шуд. "Ин як пайроҳаи сангини нозук аст, ки мо аз паи он меравем, Мат. Ва ман омодаам, ки 401 ҳазори худамро гӯям, ки шумораи Худоҳо танҳо як ё ду нест."
  
  "Мо ҳоло ба чизе бовар карда наметавонем" гуфт ӯ. "Танҳо ҳамдигар. биёед. Немисхо ба наздикй меоянд".
  
  Онҳо аз утоқи дафни Миррих баромаданд, ки ҳар як одам ба бехатарии нисбӣ ва аҳамияти бебаҳои он бо ҳаяҷон менигарист. Холӣ бори дигар занг зад ва акнун Дрейк дарди кундзеро дар пойҳо ва зонуҳои худ ҳис кард, ки ин натиҷаи ҳаракати сусти онҳо дар канори канор буд. Бечора профессор Парневик ва Бени ҷавон бояд дарди ҳақиқӣ дошта бошанд.
  
  Гурриши дигар ғорҳои васеъро ба ларза овард ва дар саросари онҳо садо дод. Дрейк ба боло нигарист ва фикр кард, ки вай дар болои ӯ як қатори шабеҳеро дид. Бехатар.Ин лаънат метавонад тамоми шаб чарх занад!
  
  Ҷониби мусбӣ он аст, ки онҳо то ҳол ягон аломати таъқибро нашунидаанд. Дрейк гумон мекард, ки онҳо як соат пештар аз немисҳо буданд, аммо медонист, ки муқовимат қариб ногузир аст. Вай танҳо умедвор буд, ки онҳо метавонанд таҳдиди ҷаҳониро пеш аз рух додани он безарар созанд.
  
  Дар пеш як тахтаи дуюм ва дар паси он чои дуюми бошукух пайдо шуд, ки дар каъри кух вокеъ аст. Ин бино бо ашёҳои зиёди тиллоӣ оро дода шуда буд, деворҳои паҳлӯ аслан бо нури тиллоӣ медурахшиданд.
  
  "Эй Худо!" Кеннеди оҳ кашид. "Ман ҳеҷ гоҳ чунин чизеро надидаам. Ин кист? Хазинаи Худо?
  
  Парневик чашмони худро ба кандакориҳои сангӣ, ки дар саркофагҳои азим бартарӣ доштанд, нигоҳ кард. Вай лахзае сарашро чунбонд, руяшро кашид. "Истед, ин парҳо ҳастанд?" Оё ин Худо дар либоси парҳо дорад?
  
  "Шояд, профессор," Бен аллакай аз паси чароғ ба фазои шаби сиёҳе, ки онҳоро интизор буд, менигарист. "Оё муҳим аст? Ин як нест."
  
  Ҷавон ба ӯ эътибор надод. "Ин Quetzalcoatl аст! Худои ацтекҳо!.. Ин чӣ гап аст... - ба деворҳои дурахшон ишора кард.
  
  "Тиллои ацтек." Уэллс, сарфи назар аз худаш ҳайратзада оҳ кашид. "Вой".
  
  "Ин чо..." Кеннеди хучраро кариб пурра шамол дод, - бузургтарин бозьёфтхои археологии тамоми давру замон аст, Оё шумо инро мефахмед? Дар ин ҷо худо на танҳо аз як тамаддун, балки аз бисёриҳост. Ва тамоми урфу одат ва ганҷҳое, ки бо онҳо меоянд. Ин... бениҳоят бузург аст."
  
  Дрейк аз тасвири Кветсалкоатл, ки бо парҳо оро дода шуда буд ва табар мезад, нигоҳ кард. Парневик гуфт, ки худои ацтек аз рӯи маъхазҳои маъмулии калисо ҳамчун Худои Ҳоким шинохта шудааст, ки ифодаи он аст, ки ӯ воқеан воқеӣ аст.
  
  "Кетцалькоатл" маънои "хаззанандаи парвозкунанда" ё "мори пардор"-ро дорад, ки..." Парневик якбора таваққуф кард ва гӯё фаҳмид, ки ҳама ба канора ақибнишинӣ кардаанд, "аждаҳо", - гуфт худ ба худ бо хушнудӣ.
  
  "Оё он бо Миррих ягон умумият дорад?" пурсид як солдати яккасаи САС Ҷим Марстерс.
  
  Дрейк тамошо кард, ки Парневик бо лаби худ ба болои тахта қадам гузошт. "Хм", тахмини нафаскашии ӯ ба ҳама дар болои теппа расид. "Танҳо он чизе ки онҳо метавонанд маргро дар назар дошта бошанд ва боре ҳам гуфтаанд."
  
  
  * * *
  
  
  Нишаи сеюм ва ин ҳам мисли пешинаи қаблӣ ҳайратангез аст. Дрейк ба як хонуми бараҳнае, ки аз чӯб кандакорӣ шудааст, менигарист.
  
  Деворҳо бо ҳайкалчаҳо пӯшонида шуда буданд, ки арзишашон як сарват аст. Дельфинҳо, оинаҳо, қувонҳо. Як гарданбанди кабӯтарҳои муҷассамашуда, ки кофӣ калон аст, ки гардани муҷассамаи Озодӣро иҳота кунад.
  
  "Хуб," гуфт Дрейк. "Ҳатто ман медонам, ки ин кӣ аст."
  
  Кеннеди табассум кард. - Бале, мебудед.
  
  "Фоҳишаи ҳақиқӣ", - бо қатъият гуфт Парневик. "Афродита".
  
  "Салом" гуфт Уэллс. "Оё шумо Худои Афродитаро фоҳиша меномед? Дар ин ҷо? Ин қадар ба қабри вай наздик аст?"
  
  Парневик бо авбошии маъмулии мактаби ибтидоӣ идома дод: "Ӯ маълум буд, ки бо худоён ва одамон, аз ҷумла Адонис ҳамхобагӣ мекунад. Вай Ҳелени Трояро ба Париж пешниҳод кард ва сипас, вақте ки ӯ ба ӯ нигоҳ кард, оташи Парижро афрӯхт, созишномаро мӯҳр кард. Дар наздикии Пафос аз ҷасади Уран таваллуд шудааст. Ман бояд бигӯям, ки вай..."
  
  "Мо паёмро гирифтем" гуфт Дрейк хушку холӣ ва ҳанӯз ба кандакорӣ нигоҳ мекард. Вақте ки Кеннедиро пай бурд, ки ба ӯ сар ҷунбонда, табассум кард.
  
  - Рашк мекунӣ, азизам?
  
  "Аз ҷиҳати ҷинсӣ хеле ноумед шудед?" Вай аз пеши ӯ тела дод, ки пас аз Даҳл дуюмин шавад.
  
  Ӯ аз паси вай нигоҳ кард. "Хуб, ҳоло, ки шумо онро зикр мекунед ..."
  
  "Биё, Матт", Бен низ аз пеши ӯ гузашт. "Вой!"
  
  Нидои ӯ ҳамаро ба ҷаҳиш водор кард. Онҳо ба ақиб баргаштанд ва диданд, ки ӯ ба чорпоён бармегашт, даҳшат дар тамоми рӯи ӯ навишта шудааст. Дрейк ҳайрон шуд, ки оё вай худи Иблисро дидааст, ки рост аз ошхонаи дӯзах болои болҳои девҳо бармехезад.
  
  "Ин нише..." нафас кашид у. "Ин дар платформа... дар хаво шино мекунад... Дар он тараф чизе нест! "
  
  Дрейк ҳис кард, ки дилаш тапиш мезанад. Чохи Мимир ва фарши бардуруги онро ба ёд овард.
  
  Даль якчанд маротиба чахида баромад. "Санги лаъин ба қадри кофӣ қавӣ ба назар мерасад. Ин охири сатр шуда наметавонад".
  
  "Ин корро накунед!" Бен хиҷир зад. "Чӣ мешавад, агар он ҷудо шавад?"
  
  Хомушй хукмрон буд. Хама бо чашмони калон ба хамдигар менигаристанд. Баъзеҳо ҷуръат карданд, ки ба роҳи пешгирифтаашон, роҳи бехатаре, ки чоҳҳо ва Марстерҳоро дар бар мегирифтанд, ба ақиб нигоҳ кунанд.
  
  Дар ин лахза, дар дуртарин масофан шунаво-нй садои сусти гурриш шунида шуд. Овози ба чоҳ афтодани санг.
  
  "Инҳо немисҳо ҳастанд" гуфт Дал бо боварии комил. "Тафтиши чукурии чох. Ҳоло мо ё роҳи тарк кардани ин платформаро хоҳем ёфт, ё ба ҳар ҳол мемирем."
  
  Дрейк ба Кеннеди оринҷ зад. "Ба он ҷо нигоҳ кунед", - ӯ ба болои онҳо ишора кард. "Ман гӯшҳоямро кушода нигоҳ доштам. Ман фикр мекунам, ки дар болои мо бояд боз як қатор чароғҳо ё ғорҳо бошанд. Аммо бубинед... Бинед, ки канори куль чй тавр каҷ мешавад.
  
  "Дуруст". Кеннеди саросема ба лаби чароғи Афродита рафт. Сипас, худро ба санги нохак пахш карда, ба кунҷе нигарист. "Дар ин ҷо як сохторе ҳаст... Худоё! Э Худо."
  
  Дрейк ӯро аз китф нигоҳ дошт ва ба торикӣ нигарист. "Ман фикр мекунам, ки шумо маро мезанед!"
  
  Дар он ҷо, ки аз доираи чароғҳои онҳо хеле дуртар буд, як канори борик буд, ки ба зинапояи боз ҳам бориктаре табдил ёфт. Зинахо аз болои онхо ба боло дароз шуда, ба сатхи дигар мерафтанд.
  
  "Дар бораи чарх задани сар гап занед" гуфт Дрейк. "Ин танҳо як куки ва як кӯза гирифт."
  
  
  СИЮ ХАФТ
  
  
  
  КАБРИ ХУДОХО
  
  
  Зинапояи спиралӣ ба қадри кофӣ мустаҳкам менамуд, аммо далели оддии он, ки он аз холигии болои чоҳи беохир медарояд, ба ғайр аз он, ки меъморони он ҳеҷ гуна панҷара насб карда натавонистанд, ҳатто асабҳои ботаҷрибаи Дрейкро аз бурге тезтар меларзиданд. вибратор.
  
  Як ҳалқаи пурра онҳоро тақрибан чоряки роҳ ба сӯи ҳавлии Афродита бурд, аз ин рӯ Дрейк тахмин кард, ки онҳо бояд чор ё панҷ доира созанд. Вай зина ба зина пеш рафта, аз паи Бен мегашт ва кӯшиш мекард, ки тарсу ҳаросашро пахш кунад, нафаси чуқур кашид ва ҳамеша интизори ҳадафи онҳо буд.
  
  Шаст фут боло. Панҷоҳ. 40.
  
  Вақте ки ӯ ба сӣ метр наздик шуд, дид, ки Бен истод ва лаҳзае нишаст. Чашмони писарбача аз тарс сангрез шуд. Дрейк боэҳтиёт ба зинаи поёнтараш нишаст ва зонуашро сила кард.
  
  "Дустон, вақт нест, ки ба навиштани суруди нави "Девори хоб" шурӯъ кунем. Ё дар орзуи Тейлор Момсон."
  
  Сипас садои як сарбози САС ба онҳо садо дод. "Дар он ҷо чӣ гап? Мо дар ин ҷо худамонро шӯхӣ мекунем. ҳаракат кунед."
  
  Сарбозони САС, фикр мекард Дрейк. Ман онҳоро аз пештара фарқ кардам.
  
  "Танаффус гиред", - ҷавоб дод ӯ. "Фақат мо бошам."
  
  "Танаффус! Уф..." Дрейк овози чуқури Уэллсро шунид, баъд хомӯширо. Вай хис кард, ки Кеннеди назди пои у нишастааст, табассуми сахти уро дида, бадани ларзонашро бо ангуштони пояш хис кард.
  
  "Кӯдак чӣ гуна аст?"
  
  Дрейк худро маҷбур кард, ки ханда кунад. "Ҳамкорон. Пабҳои Йорк. Шаби филми ройгон. KFC. Нидои вазифа. Медонед, маводи донишҷӯӣ."
  
  Кеннеди аз наздик дида баромад. "Дар таҷрибаи ман, ин коре нест, ки писарон ва духтарони коллеҷ мекунанд."
  
  Акнун Бен чашмонашро кушод ва кӯшиш кард, ки сахт табассум кунад. Бо дасту зону охиста-охиста кадам мезад. Боз рѓ ба рѓ, ®анѓз дар рѓи дасту зону истода, як зина паси дигаре пурма сул баромад.
  
  Инч ба дюйм, кадам ба кадам хавфнок баланд шуданд. Дрейк ҳис кард, ки сару дилаш аз шиддат дард мекунад. Агар Бен меафтид, ӯ бо хоҳиши худ афтидани писарбачаро бо ҷисми худ бозмедошт, агар танҳо ӯро наҷот диҳад.
  
  Ҳеҷ савол ё дудилагӣ.
  
  Боз як даври пурра ва онҳо тақрибан бист фут дуртар аз ҳадафашон буданд, ки барҷастае, ки он ҷоеро, ки навакак убур карда буданд, инъикос мекард. Дрейк ӯро дар чароғи дурахшанда меомӯхт. Он ба чоҳи даромадгоҳ бармегашт, аммо баръало як сатҳ баландтар буд.
  
  Сатҳи баланд? Худоё, вай инро бо Sonic Хорпушт аз ҳад зиёд "модернизатсия кардааст".
  
  Болои у Долро дид, ки дудила мекунад. Швед хеле зуд аз ҷой хеста, мувозинаташро гум кард ва ҳоло ба пои пушти ӯ аз ҳад зиёд вазн гузошт. Садое набуд, факат муборизаи оромона. Вай танхо шиканчаеро, ки майнаи Дальро фаро гирифта буд, тасаввур карда метавонист. Фазо дар пас, бехатарӣ дар пеш, андешаи афтодани тӯлонӣ ва дардовар.
  
  Пас аз он швед ба пеш шитофт, зинаҳоро пахш кард ва умри азизро нигоҳ дошт. Дрейк нафаскашии вазнини ӯро аз даҳ фут баланд мешунид.
  
  Аз байн чанд дакика гузашт ва кухи душвор давом кард. Ниҳоят, Даль аз нардбон ба болои боло баромад ва сипас ба дастҳо ва зонуҳояш ба пеш хазида рафт, то ҷой диҳад. Дере нагузашта Дрейк аз паи он рафт ва Кеннедиро бо худ кашола кард ва сабукии беандозаеро ҳис кард, ки онҳо дар болои канори танг, ки ҳанӯз ҳамагӣ як қадам дуртар аз фарёди марг буд, баргаштанд.
  
  Вақте ки ҳамаашон ҳисоб шуданд, Даҳл оҳ кашид. "Биёед ба чарогоҳи навбатӣ гузарем ва танаффусро даъват кунем" гуфт ӯ. "Ман, барои як, комилан нобуд шудаам."
  
  Пас аз панҷ дақиқаи дигар ҷасади хастагии худро ба ҳам меандозанд ва бо шиддат ёфтани мушакҳо мубориза бурданд, онҳо пешпо хӯрданд, то ба чароғаки чорум, ки бевосита дар болои қабри Афродита воқеъ буд.
  
  Дар аввал ҳеҷ кас Худои доимиро надид. Хама ба зону зада, дам мегирифтанд ва сахт нафас мекашиданд. Дрейк бо табассум фикр кард, ки маҳз ҳамин чизест, ки ҳаёти ғайринизомӣ ӯро ба он овардааст ва танҳо вақте ки Парневик сухани таҳқиромез ба забон овард, ки аз ҷониби касе ба ҷуз ӯ аҷиб ба назар мерасид, ба боло нигарист.
  
  "Вуф!"
  
  "Чӣ?" - Ман пурсидам.
  
  "Вф! Сари саг. Ин Анубис аст."
  
  - Ҳамон шағол? Уэллс ба курсии худ такья карда, зонуҳояшро ба сари синааш кашид. "Хуб. хоҳам кард....."
  
  "Худои Миср" гуфт Парневик. "Ва он бешубҳа бо марг рабте дорад."
  
  Дрейк ба қатори мумиёҳо ва ҳайкалҳои ангиштсанг нигоҳ кард. Тобутхои зарринпуш ва анкххои зумурраддор Бетаассурот аз кабри худо пушт гардонда, ба КитКат даромад. Лахзае пас Кеннеди дар пахлуи у нишаст.
  
  "Ин тавр бошад, - гуфт вай ва таому нушокиашро кушода.
  
  "Лаънат, шумо дар сӯҳбат хуб ҳастед" хандид Дрейк. "Ман аллакай ба ҳаяҷон омадаам."
  
  - Гӯш кун, рафиқ, агар ман мехостам туро даргирам, ту дар дасти ман шпаклевка мешудӣ. Кеннеди ба ӯ табассум кард, ки ҳам ғазабнок ва ҳам хашмгин буд. - Лаънат, шумо бачаҳо як дақиқа истода наметавонед, ҳамин тавр не?
  
  "Хуб, хуб, бубахшед. Танҳо бозӣ. Чӣ гап шудааст?"
  
  Вай тамошо кард, ки Кеннеди ба кайхон менигарад. Ман дидам, ки чашмони вай калон шуданд, вақте ки вай садои сусти сарбозони Фрейро ба онҳо расид. "Ин... он чиз... мо чанд вакт дар атрофи бутта мезанем. Ба фикри ту, оё мо воқеан чизе дорем, Дрейк?
  
  "Ман бешубҳа фикр мекунам, ки Один дар ин ҷо аст."
  
  Кеннеди барои рафтан бархост, аммо Дрейк дасташро ба зонуи вай гузошт, то ӯро боздорад. Дастрасӣ қариб шарораҳоро ба вуҷуд овард.
  
  "Дар ин ҷо" гуфт ӯ. "Ту чӣ фикр мекунӣ?"
  
  "Ман фикр намекунам, ки вақте ки мо бармегардем, ман кори зиёдеро анҷом намедиҳам" гуфт ӯ. "Дар бораи қотили силсилавӣ Томас Калеб ва ҳама чизи дигар. Як рӯз пеш аз он ки мо ба Манҳеттан расидем, он ҳаромзада боз кушта шуд."
  
  "Чӣ? Не."
  
  "Бале. Ман ба он ҷо рафтам, то дар ҷои куштор гардиш кунам. Ва эҳтиром кунед."
  
  "Бахшиши зиёд". Дрейк аз оғӯш худдорӣ кард, зеро медонист, ки ин охирин чизест, ки ҳоло ба ӯ лозим буд.
  
  "Ташаккур, ман медонам. Шумо яке аз ростқавлтарин одамоне ҳастед, ки ман то ҳол мешиносам, Дрейк. Ва аз ҳама фидокор. Шояд барои ҳамин ман туро ин қадар дӯст медорам".
  
  "Бо вуҷуди шарҳҳои озори ман?"
  
  "Хеле сахт, сарфи назар аз ин."
  
  Дрейк боқимондаи шоколади худро тамом кард ва тасмим гирифт, ки печи KitKat-ро ба холӣ напартояд. Бо донистани бахти худ, ӯ шояд як доми партовҳои қадимӣ ё чизе монанди инро гузошт.
  
  "Аммо ягон кор маънои алока надоштанро надорад", - давом дод Кеннеди. "Ман дар Ню Йорк дӯсти воқеӣ надорам. Оила нест. Ман фикр мекунам, ки ба ҳар ҳол ба ман лозим меояд, ки аз чашми мардум нопадид шавам. "
  
  "Хуб," гуфт Дрейк андешамандона, "ман мебинам, ки шумо як дурнамои васвасаҳо ҳастед." Ба вай чашмони аблаҳ дод. "Эҳтимол шумо метавонед ба Парижи кӯҳнаи шӯхӣ bollox бигӯед ва ба Йорки кӯҳнаи шодравон биёед."
  
  "Аммо ман дар куҷо мемонам?"
  
  Дрейк шунид, ки Дал аскарони худро ҷамъ мекунад. "Хуб, мо бояд танҳо бифаҳмем, ки шумо чӣ гуна захираи худро ба даст оварда метавонед." Интизор шуд, ки вай ба по хеста, сипас китфашро гирифт ва ба чашмони дурахшони вай нигарист.
  
  "Ҷиддан, Кеннеди, ҷавоб ба ҳамаи саволҳои шумо ҳа аст. Аммо ман ҳоло ин ҳамаро фаҳмида наметавонам. Ман бағоҷи шахсии худро дорам, ки мо бояд онро муҳокима кунем ва ман бояд диққати худро нигоҳ дорам. " Вай ба тарафи холигоҳ сар ҷунбонд. "Дар поён Алисия Майлз ҳаст. Шояд шумо фикр кунед, ки сафари мо то ин дам хатарнок буд, ин қабр хатарнок буд, аммо ба ман бовар кунед, ки онҳо дар баробари он фосиқ ҳеҷ чиз нестанд."
  
  "Ӯ дуруст аст," Уэллс рафт ва шарҳи охиринро гирифт. "Ва ман роҳи дигареро аз ин ҷо намебинам, Дрейк. Ҳеҷ гуна роҳе барои пешгирӣ кардани он нест."
  
  "Ва мо наметавонем масирро банд кунем, зеро ба мо роҳи баромадан лозим аст" гуфт Дрейк. "Бале, ман ҳам ба ҳама скриптҳо назар кардам."
  
  "Медонистам, ки шумо ин корро мекунед." Уэллс табассум кард, ки гӯё ӯ медонист, ки Дрейк то ҳол яке аз бачаҳои ӯ аст. - Биё, шалғам ғуррон мекунад.
  
  Дрейк аз паи раҳбари кӯҳнаи худ ба канор рафт ва пас аз паси Бен ва Дал ҷои худро гирифт. Як нигоҳи баҳодиҳӣ дид, ки ҳама истироҳат кардаанд, аммо аз он чӣ дар пеш аст, асабонӣ шуданд.
  
  "Чор нафар кушта шуданд" гуфт Дал ва дар канори кӯҳ, ки дар паси ӯ қарор дошт, дур шуд.
  
  Нишаи навбатӣ ногаҳонӣ буд ва ба ҳама рӯҳбаландӣ бахшид. Ин қабри Тор, писари Один буд.
  
  Он бача гӯё дар водии марг лагери итиро кашф карда бошад. Ва, барои ӯ, ӯ дошт. Профессори мифологияи норвегӣ қабри Торро кашф кард, ки шояд машҳуртарин шахсияти скандинавӣ дар ҳама давру замон бошад, аз ҷумла ба шарофати комиксҳои Marvel.
  
  Лаззати тоза.
  
  Ва барои Дрейк, ҳузури Тор ногаҳон онро боз ҳам воқеӣтар кард.
  
  Хомушии эхтиромй хукмфармо буд. Ҳама дар бораи Тор, ё ҳадди аққал як муҷассамаи викингҳои Худои раъд ва барқ медонистанд. Парневик дар бораи Торсда, ё чуноне ки мо хозир уро медонем, панчшанбе лекция хонд . Ин бо рӯзи чоршанбе ё Рӯзи об ё рӯзи Один алоқаманд аст. Тор бузургтарин худои ҷанговаре буд, ки ба инсон маълум буд, гурз дошт ва душманони худро бо қувваи турӣ торумор мекард. Таҷассуми поки мардонагии Викинг.
  
  Он чизе ки онҳо карда метавонистанд, Парневикро дур кунанд ва ӯро аз кӯшиши тафтиш кардани устухонҳои Тор боздоштанд. Нишаи навбатӣ, шашум, Локи, бародари Тор ва писари дигари Одинро дар бар мегирифт.
  
  "Роҳ гарм мешавад" гуфт Дал, пеш аз идома додан дар канори кӯҳе, ки дар паҳлӯи кӯҳ ба охир мерасад, як массаи сиёҳи сахти сиёҳро базӯр ба дохили ҷӯйбор нигарист.
  
  Дрейк ба шведхо, Бен ва Кеннеди хамрох шуд, ки машъалхоро аз болои санг мегузаштанд.
  
  "Пойгоҳҳо" гуфт Бен. "Ва даст истироҳат мекунад. Чунин ба назар мерасад, ки мо боло мебароем."
  
  Дрейк гарданашро кашид, то боло нигарад. Зинапояи сангин ба торикии беканор баромад ва дар паси онхо гайр аз хаво чизе намемонд.
  
  Аввал санҷиши асабҳо, ҳоло чӣ мешавад? Қувва? Қобилият?
  
  Ва боз Dahl аввал рафт. Ба зудӣ бист фут ё бештар аз он боло рафт, пеш аз он ки ба назар чунин менамуд, ки сияҳ ӯро фаро гирифт. Бен тасмим гирифт, ки ба оянда равад, баъд Кеннеди.
  
  "Ман фикр мекунам, ки шумо ҳоло метавонед хари маро нигоҳ доред" гуфт ӯ бо нимтабассум, "Боварӣ ҳосил кунед, ки он аз назди шумо намегузарад."
  
  Вай чашмак зад. "Ман чашмонамро аз ин дур карда наметавонам."
  
  Дрейк навбатӣ шуда, пеш аз кӯчонидани замимаи чоруми худ се нигоҳдории комил ба даст овард. Вай бо хамин тарз баланд шуда, охиста-охиста аз кухи шаффоф ба хавои вулкан баромад.
  
  Дар гирду атрофи онхо гурриш давом мекард: нолаи дури кух. Дрейк тасаввур кард, ки дар наздикии он камераи магма ҷӯшида, оташи дӯзахро тавассути деворҳо паҳн карда, ба осмони дури кабуди Исландия медарояд.
  
  Пойе аз болои вай хи-чиррос зад, ки аз рахи хурдакакаш лағжид. Ӯ худро нигоҳ дошт, зеро медонист, ки агар касе аз пеши ӯ шитофт, аз ӯҳдаи кораш кам коре нест, аммо ӯ омода буд, ҳар сурат.
  
  Пои Кеннеди дар фазо такрибан як метр болои сараш чарх зад.
  
  Вай даст дароз карда, андаке ноустувор ҷунбонда шуд, вале тавонист, ки кафи кафшашро дошта, боз ба болои тахта кашад. Пичир-пичири кутохи миннатдорй ба мо расид.
  
  Вай пеш мерафт, дучархааш сухта, ангуштонаш дар хар бугум дард мекард. Нӯги ангуштони пойҳояш бо ҳар як болоравии хурд вазни баданашро мегирифт. Арақ ба ҳар сӯрохи ӯ мерехт.
  
  Ӯ дусад фут дастҳо ва пойгоҳҳои бехатар, вале даҳшатнокро пеш аз расидан ба бехатарии муқоисавии як канори дигар ҳисоб кард.
  
  Кори хастакунанда. Охири ҷаҳон, Апокалипсис як кори дертар аст. Наҷот додани инсоният бо ҳар як қадами ҷазодиҳӣ ба пеш.
  
  - Акнун чй? Уэллс ба пушт хобида, нола мекард. "Боз як сайру гашти хунолуд дар канори теппа?"
  
  "Не," Далл ҳатто қудрати шӯхӣ надошт. "Туннел".
  
  "Тухм".
  
  Ба зонуҳояшон ба пеш хазиданд. Нақб ба торикии сиёҳе овард, ки боиси он шуд, ки Дрейк бовар кунад, ки хоб дидааст, пеш аз он ки ногаҳон бо Кеннеди бе ҳаракат аз қафо бархӯрд.
  
  Рӯи худро ба пеш гардонед.
  
  "Оҳ! Шумо метавонистед маро огоҳ кунед."
  
  "Вақте ки ҳамин сарнавишт ба ман ҳам омад, мушкил аст", - садои хушк дар посух садо дод. "Ман фикр мекунам, ки танҳо Далл аз ин тӯда бе бинии шикаста баромад."
  
  "Ман аз дили лаънатии худ хавотирам" гуфт Далл хастагӣ. "Нақб мустақиман дар муқобили зинаи аввали зинапояи дигар ба охир мерасад, ҳа, ман кунҷи чилу панҷ дараҷаро тахмин мекунам. Ҳеҷ чиз аз чап ё рост, ҳадди аққал чизе, ки ман мебинам. Тайёр шавед".
  
  "Ин чизҳо бояд ба ҷое часпонида шаванд" гуфт Дрейк ва дар зонуҳои латхӯрдааш хазида. "Аз барои Худо, онҳо наметавонанд танҳо дар ҳаво овезон шаванд."
  
  "Шояд онҳо метавонанд" гуфт Парневик. "Ба хотири осмон. Ха ха. Ман шӯхӣ мекардам, аммо ба таври ҷиддӣ, беҳтарин тахмини ман ин як қатор қалъаҳои парвозкунанда аст."
  
  "Дар зери мо пинҳон шудааст" гуфт Дрейк. "Албатта. Ба ин кор дӯзахи зиёди қувваи корӣ лозим буд. Ё якчанд худоёни воқеан тавоно".
  
  "Шояд онҳо аз Ҳеркулес ва Атлас кӯмак пурсиданд."
  
  Дрейк бодиққат ба қадами аввал қадам гузошт, ки эҳсоси ҳайратангезе, ки майнаашро фаро гирифт, ва ба санги ноҳамвор баромад. Онҳо муддате ба боло баромаданд ва ниҳоят ба як ҳавлии дигаре, ки дар атрофи платформаи овезон ҷойгир аст, баромаданд.
  
  Даль уро бо як чушу хуруши бемадор пешвоз гирифт. "Посейдон".
  
  "Таъсирбахш."
  
  Дрейк боз зону зад. Худованд, фикр кард ӯ. Умедворам, ки немисҳо ҳам ин қадар душвор аст. Дар ниҳоят, шояд онҳо ба ҷои мубориза бо санг, коғаз, кайчи онро ҳал мекарданд.
  
  Худои юнонии баҳр сегонаи муқаррарии худ ва як ҳуҷраи пур аз сарватҳои афсонавӣ буд. Ин ҳафтумин Худое буд, ки онҳо аз онҳо мегузаштанд. Рақами нӯҳ дар зеҳнаш дандон шуд.
  
  Оё рақами нӯҳ муқаддастарин дар мифологияи Викингҳо набуд?
  
  Вай инро ба Парневик хангоми истирохат карданашон гуфт.
  
  "Бале, аммо ин ҷой танҳо скандинавӣ нест," профессор ангушти худро ба он мард, ки дар паси онҳо сериштадор буд, нишон дод. "Онҳо метавонанд садҳо бошанд."
  
  "Хуб, мо бешубҳа аз сад нафари онҳо наҷот намеёбем", - бо ӯ баҳс кард Кеннеди. "Агар касе дар пеш хо-Чо насозад".
  
  "Ё, беҳтараш, дӯкони сэндвичҳои бекон", - лабонашро зад Дрейк. "Ман бешубҳа метавонам яке аз ин бачаҳои бадро ҳозир бикушам."
  
  "Хӯриш," Бен хандид ва пои ӯро зад. "Шумо дар бораи он чизе, ки даҳ сол гузаштааст, сухан мегӯед. Аммо хавотир нашав - шумо то ҳол арзиши вақтхуширо доред."
  
  Панҷ дақиқаи дигар гузашт, пеш аз он ки онҳо барои идомаи кофӣ истироҳат карданд. Дал, Уэллс ва Марстерс чанд дакика ба таъкибкунандагони худ гуш медоданд, вале ягон садо шаби абадиро халалдор накард.
  
  "Шояд ҳамаашон афтодаанд" Кеннеди китф дарҳам кашид. "Ин метавонад рӯй диҳад. Агар ин филми Майкл Бэй мебуд, касе аллакай меафтид."
  
  "Дар ҳақиқат". Дал моро ба зинаи дигари овезон бурд. Тақдир тақозо мекунад, дар ин ҷо Уэллс дасташро гум карда, ду зина лағжиш зада, ҳар дафъа бо манаҳаш ба санг мезанад.
  
  Аз забони газидааш аз лабонаш хун ҷорӣ шуд.
  
  Дрейк ӯро аз китфи куртаи калонаш гирифт. Марде, ки дар зераш буд, - Марстерс - бо кувваи фавкулодда ронхои уро гирифт.
  
  "Илоҷи гурез нест, пирамард. Ҳоло не."
  
  Марди панҷоҳу панҷсоларо тақрибан аз зинапоя боло кашола карданд, Кеннеди пушти Дрейкро нигоҳ дошт ва Марстерс боварӣ ҳосил кард, ки ӯ ба зинаи дигар лағжад. Вақте ки онҳо ба ҳаштуми ҳаштум расиданд, Уэллс боз рӯҳи хуб дошт.
  
  - Бале, ин корро дидаю дониста кардаанд, бачахо. Ман танҳо боқимондаро мехостам."
  
  Аммо ӯ дасти Марстерсро фишурда, пичиррос зад ва аз таҳти дил ба Дрейк ташаккур гуфт, вақте ки касе нигоҳ намекард.
  
  - Парво накунед, пирамард. Танҳо дар он ҷо бошед. Шумо ҳанӯз вақти майи худро надидаед."
  
  Нишаи ҳаштум як навъ намоиш буд.
  
  "Э Худо". Муъчизаи Парневик хамаи онхоро сироят кард. "Ин Зевс аст. Падари одам. Ҳатто худоён ӯро ҳамчун худо - шахсияти падар меноманд. Ин ... берун аз Один ... хеле дуртар аст ва он аз Norse меояд."
  
  "Один дар байни қабилаҳои аввали германӣ ҳамчун Зевс шинохта нашудааст?" - пурсид Бен тадқиқоти худро ба ёд оварда.
  
  "Ӯ буд, мард, аммо ман дар назар дорам, биёед. Ин Зевс аст. "
  
  Ин одам дуруст буд. Подшоҳи худоён баланд ва ҷудонашаванда истода, як барқро дар дасти азими худ часпид. Дар чароғаки ӯ ганҷҳои дурахшанда зиёд буд, ки аз хироҷ аз ҳар чизе ки имрӯз як одам ҷамъ карда метавонист, пур буд.
  
  Ва он гоҳ Дрейк як лаънатро бо овози баланд ба забони олмонӣ шунид. Он аз поён садо дод.
  
  "Онҳо танҳо як нақбро рахна карданд" Даль чашмонашро бо хашм пушид. "Аз мо ҳамагӣ понздаҳ дақиқа ақиб мондааст. Лаънат, бахти мо аз даст рафт! Баъди ман!"
  
  Боз як зинапоя ишора кард, ки ин дафъа аз болои қабри Зевс пеш аз он ки дар даҳ зинаи охир амудӣ шавад. Онҳо то ҳадди имкон бо он мубориза бурданд, ҷасорати онҳо дар торикии хазандагон хокистар шуд. Гӯё набуди рӯшноӣ рӯҳи кӯзаро пахш мекард. Тарс ба занг омад ва тасмим гирифт, ки нишаст.
  
  Дар бораи чарх задан гап занед, фикр кард Дрейк. Дар бораи он ки чӣ тавр тӯбҳои шумо ба андозаи арахис кам мешаванд, сӯҳбат кунед. Он даҳ қадами охирин, ки дар болои торикии қатрон овезон буданд, дар шаби хазандагон ба боло баромаданд, қариб ӯро фаро мегирифт. Ӯ намедонист, ки чӣ тавр дигарон ин корро карда буданд - танҳо ӯ метавонист хатогиҳои гузаштаи худро дубора эҳё кард ва ба онҳо сахт часпид - Алисон, кӯдаке, ки онҳо ҳеҷ гоҳ надоштанд ва ҳеҷ гоҳ надоштанд; маъракаи SRT дар Ироқ, ки ҳама чизро хароб кард - ӯ ҳар хатогиро дар мадди аввал гузошт, то тарси шадиди афтиданро аз байн барад.
  
  Ва як дасташро болои дасти дигар гузошт. Як пояш аз дигараш баландтар аст. Вай ба таври амудӣ баланд шуд, беохир дар паси ӯ, шамоли ягон шамоли беном либосҳояшро парешон кард. Гурриши раъду барқи дур метавонад суруди вулқон бошад, аммо ин метавонад чизҳои дигар бошад. Даҳшатҳои номафҳум, чунон даҳшатноканд, ки ҳеҷ гоҳ равшании рӯзро нахоҳанд дид. Махлуқҳои даҳшатнок дар болои сангҳо, лой ва пору лағжида, оҳангҳои даҳшатоваре мебароранд, ки рӯъёҳои хуни сурхи девонаро ба вуҷуд меоранд.
  
  Дрейк, ки қариб гиря мекард, аз қадами охирини санглох ба сатҳи ҳамвор хазида рафт. Санги нохамвор дастони харошидаашро харошид. Бо охирин кӯшиши дардовар, ӯ сарашро боло бардошт ва дид, ки ҳама дар атрофаш саҷда мекунанд, аммо дар паси онҳо Торстен Далро дид, ки девонаи шведӣ аст, ки аслан ба шикамаш ба чароғе калонтар аз ҳар чизе, ки онҳо дида буданд, пеш мерафт. дур.
  
  Шведи девона. Аммо Худоё, бача хуб буд.
  
  Ниша аз як тараф овезон буд, вале аз тарафи дигар ба дили кӯҳ часпида буд.
  
  "Худоро шукр" гуфт Далл суст. "Ин як аст. Мо кабри Одинро ёфтем".
  
  Баъд аз бемадорӣ ба замин афтод.
  
  
  СИЮ ХАШТ
  
  
  
  КАБРИ ХУДОХО
  
  
  Аз хирааш фарьёд бархост.
  
  Не, фарёд кун. Фарёди хунрезе, ки аз даҳшати пок сухан мегуфт. Дрейк чашмони худро кушод, аммо сатҳи санг барои тамаркуз хеле наздик буд. Ба замин туф карду нола кард.
  
  Ва ман худамро дидам, ки то чӣ андоза инсон пеш аз маргаш ба беохир афтода метавонад?
  
  Немисҳо дар ин ҷо буданд. Яке аз бародаронашон навакак аз зинапоя афтода буд.
  
  Дрейк барои рост истодан мубориза мебурд, ҳар як мушак дард мекард, аммо адреналин хуни ӯро оташ зада, фикрҳояшро тоза мекард. Вай охиста-охиста ба тарафи Бен кадам зад. Дугонааш дар яке аз канори платформа ру ба ру мехобид. Дрейк ӯро ба ҷойи Один кашола кард. Нигоҳе аз паси ӯ ба ӯ гуфт, ки немисҳо ҳанӯз наомадаанд, аммо гӯшҳояш ба ӯ гуфт, ки онҳо чанд дақиқа дуранд.
  
  Вай садои дашном додани Абел Фрейро шунид. Садои фишанги муҳофизатӣ. Мило ба яке аз сарбозон куштори хунин дод.
  
  Имконияти нишон додани маҳорати худ, фикр кард ӯ ва яке аз суханони Уэллсро, ки ҳангоми омӯзиши SAS интихоб карда буд, ба ёд овард.
  
  Вай Бенро кашола карда, пушташро ба саркофагҳои калони Один такя кард. Пилкони чашмони писарак меҷунданд. Кеннеди пешпо хӯрд: "Шумо ба онҳо омода бошед. Ман бо ӯ муомила мекунам." Вай сабук ба рухсораи ӯ зад.
  
  Дрейк таваққуф кард ва як сония бо нигоҳи вай вохӯрд. "Баъдтар".
  
  Аввалин немисхо кулларо фатх карданд. Сарбозе, ки аз хастагӣ зуд ба замин афтод, дарҳол аз паи дуюмаш омад. Дрейк аз иҷрои он чизе ки медонист, дудилагӣ кард, аммо Торстен Дал аз пеши ӯ гузашт ва ҳеҷ гуна пушаймон набуд. Уэллс ва Марстерс низ ба пеш ҳаракат карданд.
  
  Чанговари сейуми душман аз болои боло хазида рафт, ин дафъа лошаи марди азими чубу тахта. Зебо. Хун, арақ ва ашки воқеӣ дар чеҳраи бе ин ҳам ташвишовараш ниқоби гротескро табдил доданд. Аммо ӯ ба қадри кофӣ сахт ва тез буд, ки аз боло ҷаҳида, ғелонда ва таппончаи ночизро гирад.
  
  Як тир аз бочка берун баромад. Дрейк ва ҳамкасбони ӯ беихтиёр ба думбол гирифтанд, аммо тир ба ҳадафаш нарасид.
  
  Овози шуълавари Абел Фрей хомушии пас аз тирро вайрон кард. "Яроқ нест, аҳмақ. Нар! Нар! Маро гӯш кун!"
  
  Мило чеҳрае кард ва Дрейкро табассуми бад дод. "Ахли краут. Эй дугона?
  
  Туфангро мушти ғафс фурӯ бурд ва ба ҷои он теғи рахнае гирифт. Дрейк онро ҳамчун корди нерӯҳои махсус эътироф кард. Вай ба суи бузургҷусса канор рафт ва ба Дал имкон дод, ки яке аз сарбозони афтодаро ба кайҳон лагад кунад.
  
  Сарбози дуюм то зону зад. Марстерс боз ба у табассум кард ва баъд бадани ланг-лангро ба як тараф партофт. То ин дам се сарбози дигар ба замини ҳамвор расиданд ва баъд Алисия аз поён ҷаҳида мисли гурба ба замин фуромад ва дар ҳар даст корд дошт. Дрейк ҳеҷ гоҳ ӯро ин қадар хаста надида буд ва ӯ то ҳол ба назар чунин менамуд, ки вай элитаи ниндзяҳоро қабул карда метавонад.
  
  "Не... силоҳ?" Даль муяссар шуд, ки дар байни нафасхои пуршиддат бигуяд. "Оё шумо ниҳоят... ба назарияи Ҳармиҷиддон бовар мекунед, Фрей?"
  
  Як тарроҳи бузурги олмонӣ ҳоло аз канор рафтааст. - Нодон нашав, солдатбача, - гуфт у нафас кашол. "Ман танҳо намехоҳам, ки ин тобутро қайд кунам. Дар коллексияи ман танҳо ҷой барои комилият вуҷуд дорад.
  
  "Фикр мекунам, ки шумо онро ҳамчун инъикоси худ мебинед" гуфт Дал ва ҳангоми нафаскашии дастаи ӯ таваққуф карда.
  
  Вакте ки хар як хариф ба максади бевоситаи худ бахо медод, танаффус, лахзаи шиддати сахте ба амал омад. Дрейк аз Мило дур шуда, нохост ба сӯи қабри Один равон шуд, ки дар он ҷо Бен ва профессор то ҳол паҳлӯ ба паҳлӯ нишаста, танҳо Кеннеди посбонӣ мекарданд. Ӯ боз як чизи дигарро интизор буд...
  
  ...умед...
  
  Ва он гоҳ аз зинапоя нолаи ғафс баромад, илтиҷои заиф барои кӯмак. Фрей ба поён нигарист. - Ту заиф ҳастӣ! ба касе туф кард. "Агар ин Сипар намебуд, ман ..."
  
  Фрей ба Алисия ишора кард. "Ба ӯ кӯмак кунед". Духтари чанговар мағрурона хандид ва баъд дасташро ба паҳлӯ дароз кард. Бо як зарба вай Ҳейденро ба боло бурд. Агенти CIA-и амрикоӣ аз кӯҳнавардии тӯлонӣ хаста шуд, аммо аз ин ҳам бештар аз он ки бори вазнине, ки немисҳо ба пушт баста буданд.
  
  Сипари Один дар рони печондашуда.
  
  Овози Парневик шунида шуд. "Вай Сипарро овард! Қисми асосӣ! Аммо барои чӣ?"
  
  "Чунки ин қисми асосӣ аст, эй аблаҳ." Фрей ӯро тир зад. "Ин объекти асосӣ вуҷуд надошт, агар он ягон ҳадафи дигар намедошт." Дизайнер бо тахкир сар ҷунбонд ва ба Алисия рӯ овард. "Ин кретинҳои ғамангезро анҷом диҳед. Ман бояд Одинро ором кунам ва ба ҳизб баргардам."
  
  Алисия манякона хандид. "Навбати ман!" Вай фарёд зад, ки марговартар аз дарёи Там ва фишанги муҳофизати худро ба мобайни платформаи санглох партофт. Дар ошуфтагӣ, вай ба сӯи Уэллс шитофт ва аз ҳузури ӯ тааҷҷуб накард. Дрейк ба муборизаи худ тамаркуз карда, ба сӯи Мило шитофт, то ӯро ба ҳайрат оварад ва бо як задани теғи худ канорагирӣ кард ва сипас оринҷи сахтро ба ҷоғи Мило расонд.
  
  Устухон кафида аст. Дрейк рақс кард, ларзонд ва дар пойҳояш сабук буд. Он гоҳ ин стратегияи ӯ хоҳад буд - задан ва давидан, ба сахттарин нуқтаҳои баданаш зарба задан, ҳадафи шикастани устухонҳо ва пайҳо. Вай аз Мило тезтар буд, аммо он қадар қавӣ набуд, пас агар бузургҷусса ба ӯ расида бошад...
  
  Раъду барк дар болои кух садо дод, гурриш ва тарчи-шихои магма ва сангхои харакаткунанда.
  
  Мило аз дарду алам печид. Дрейк бо зарбаи дуҷониба, ду зарба пешсаф шуд - чизе, ки шумо метавонед Ван Даммро дар телевизион моҳирона бубинед, барои мубориза дар кӯча дар ҳаёти воқеӣ комилан бефоида аст. Мило инро медонист ва ҳамларо бо гиря гардонд. Аммо Дрейк низ инро медонист ва вақте ки Мило тамоми баданашро ба пеш партофт, Дрейк як зарбаи дигари оринҷашро рост ба рӯи рақибаш зада, бинӣ ва сурохии чашмашро пахш карда, ӯро сахт ба фарш зад.
  
  Мило мисли каргаби бурида ба замин афтод. Боре ба рақиби калибри Дрейк мағлуб шуда буд, роҳи бозгашт вуҷуд надошт. Дрейк дасту зонуи худро поймол карда, ҳарду устухони калон ва сипас тӯбҳояшро барои андозагирии хуб шикаст ва сипас корди партовшудаи артишро гирифт.
  
  Ҷои ҳодисаро аз назар гузарониданд.
  
  Марстерс, як сарбози SAS, кори кӯтоҳи ду олмониро анҷом дода буд ва ҳоло бо сеюмӣ меҷангад. Дар давоми чанд дақиқа куштани се нафар барои касе, ҳатто як сарбози SAS кори осон набуд ва Марстерс ҳамагӣ каме захмӣ шуд. Уэллс бо Алисия қад-қади платформа рақс мекард, бештар давидан аз рақс кардан, вале парешон кардани вай. Стратегияи ӯ оқилона буд. Дар масофаи наздик, вай дар як сония ӯро ғарқ мекард.
  
  Кеннеди ҷисми хастаи Ҳейденро аз маркази ҷанг кашола кард. Бен давид, то ба ӯ кӯмак кунад. Парневик хоб набурд, кабри Один - ахмакро омухт.
  
  Абел Фрей бо Торстен Дал дучор омад. Швед дар ҳама ҷиҳат аз олмонӣ бартарӣ дошт, ҳаракатҳои ӯ дар ҳар сония, вақте ки қувва ба узвҳои дардмандаш бармегашт, беҳтар мешуд.
  
  Худовандо! Мо дар ин ҷо харро мезанем! Ё дар рӯҳияи хуби кӯҳнаи Дино Рок ... Бигзор ман шуморо фароғат кунам!
  
  Аз муқовимат бо Алисия лаззат набурд, ӯ ба ҳар ҳол ба Уэллс равона шуд ва боварӣ дошт, ки зани панҷоҳсола ба кӯмаки бештар ниёз дорад. Вақте ки ҳамсафари собиқаш ӯро дид, аз ҷанг ақиб шуд.
  
  "Ман дар ин ҳафта як маротиба тӯбҳои шуморо зада будам, Дрейк. Оё шумо ин қадар садистӣ ҳастед, ки дубора инро мехоҳед? "
  
  "Ту хушбахтӣ, Алисия. Дар омади гап, шумо дӯстдоштаатонро таълим медиҳед?" вай дар чавоб ба америкоие, ки базур харакат мекарда бошад, сарашро хам кард.
  
  "Танҳо дар итоаткорӣ", вай ҳарду кордро ба боло партофта, бо як ҳаракат гирифт. "Биёед! Ман танҳо сегонаҳоро дӯст медорам! "
  
  Табиати вай шояд ваҳшӣ бошад, аммо амалҳои вай назорат ва ҳисоб карда мешуданд. Вай ба Дрейк зад, дар ҳоле ки маккорона кӯшиш мекард, ки Уэллсро бо пушт ба холигии беохир кунҷ кунад. Командир дар сонияи охи-рин нияти уро фахмид ва аз наздаш шитофт.
  
  Дрейк ҳарду корди худро аз худ дур карда, ҳар як теғро ба паҳлӯ ҳаракат дод ва эҳтиёт буд, ки дастҳои худро нашиканад. Ин на танҳо он буд, ки вай хуб буд ... ин буд, ки вай пайваста хуб буд.
  
  Абел Фрей ногаҳон аз назди онҳо шитофт. Чунин ба назар мерасид, ки вай аз Далл пеш гузашта натавонист, дар ҷустуҷӯи сареъи қабри Один аз назди шведӣ давидан гирифт.
  
  Ва дар он сония, Дрейк дид, ки Марстерс ва охирин сарбози олмонӣ дар ҷанги марговар дар канори чанголуди платформа баста буданд. Сипас, бо ногаҳонии ҳайратангез, ҳарду мард пешпо хӯрданд ва танҳо афтоданд.
  
  Фарьёди марг дар холй садо медод.
  
  Дрейк онро тақсим кард, барои Уэллс дуо кард ва сипас баданашро гардонд ва аз паси Фрей шитофт. Вай Бенро дар он ҷо беҳимоя гузошта наметавонист. Кеннеди роҳи конструкторро баста, ҷасорати худро ҷамъ кард, аммо вақте ки ӯ ба пеш шитофт, Дрейк дид, ки ашёи хурди сиёҳе дар дасти Фрей часпида буд.
  
  Радио ё мобилӣ. Як намуди интиқолдиҳанда.
  
  Ҷаҳаннам занад?
  
  Он чизе, ки баъд аз он рӯй дод, аз ақл берун буд. Дар як амали ҳайратангези беэҳтиётӣ, канори кӯҳ ногаҳон таркид! Садои сахте ба амал омад ва баъд санг-хои азим ва порахои сланецхои кухй ба хар тараф пароканда шуданд. Сангҳои ҳар гуна шаклу ҳаҷм мисли тирҳо дар миёни холигоҳ ҳуштак мезаданд.
  
  Дар пахлуи вулкан сурохии азим пайдо шуд, ки гуё болга аз девори тунуки хушкшуда зада бошад. Нури рӯз торик аз тарқиш филтр шуд. Боз як зарба зад ва сӯрох боз ҳам васеътар шуд. Кӯҳҳои харобазор дар як сукути даҳшатбор ва амиқ ба чоҳи бетағ рехтанд.
  
  Дрейк бо сараш дар даст ба фарш афтод. Баъзе аз ин санги тарканда шояд дигар гӯрҳои бебаҳо осеб дида бошанд. Чӣ ҷаҳаннам буд?
  
  
  СИЮ НУХ
  
  
  
  КАБРИ ХУДОХО
  
  
  Дар сӯрохии навбунёд чархболе пайдо шуд, ки пеш аз он ки аз он парвоз кунад, як сония парвоз кард!
  
  Дар пояи дастгох чор сими гафс ва якчанд ресмон овезон буд.
  
  Бовар кардан ғайриимкон буд. Абел Фрей навакак фармон дод, ки доманаи кӯҳ кушода шавад. Қуллаи кӯҳе, ки як қисми вулқони фаъол буд ва он метавонад ба гунае боиси нобудшавии оммавӣ бо номи супервулқон гардад.
  
  Барои пурра кардани коллексияи худ.
  
  Ин мард ба мисли Дрейк девона буд ва боқимондаи насли башар ба ӯ эътибор медоданд. Вай ҳоло ҳам манякона механдид ва вақте Дрейк ба боло нигарист, дид, ки Фрей як дюйм ҳам ҷунбонда, рост истода, вақте ки кӯҳи тарканда дар атрофаш садо медиҳад.
  
  Алисия Уэллсро тарк кард ва ба сӯи Фрей пешпо хӯрд, ҳатто худдории девонааш каме суст шуд. Дар паси онхо профессор Парневик, Бен ва Кеннедиро деворхои хавлии Один мухофнзат мекарданд. Ҳейден моил, бе ҳаракат буд. Оё вай дар ҳақиқат ин ҳама роҳро барои мурдан дар девонаи оташин омада буд? Уэллс дар паҳлуяш зону зада, шикамашро часпида гирифт.
  
  Вертолёт наздиктар шино мекард, мотораш бо садои баланд. Фрей автомати худро боло бардошт ва ба ҳама ишора кард, ки аз саркофагҳои азими Один дур шаванд. Таркиши кӯтоҳи оташ хоҳиши ӯро тақвият дод, тирҳо ҳангоми ба ёдгориҳои бебаҳои тиллои викингҳо дар шакли сипарҳо, шамшерҳо, синабандҳо ва кулоҳҳои шохдор зарба заданд. Тангаҳои тиллоӣ, ки аз занҷири рӯйдодҳо бармеангезанд, мисли конфетти дар Таймс Сквер аз рафҳо афтоданд.
  
  Фрей вертолётро даст дод.
  
  Дрейк зону зад. "Шумо ин тобутро кӯчонед, тамоми ҷаҳонро зери хатар мегузоред!" - фарьёд зад у, аз садои вазнини парчахои винт овозаш базур шунида мешуд.
  
  "Шумо нашавед!" Фрей фарёд зад, чеҳрааш мисли масщарабози бадкирдор, ки ба героин нашъаманд аст, хира шуд. "Инро эътироф кунед, Дрейк. Ман туро мағлуб кардам!"
  
  "Ин дар бораи ғалаба нест!" Дрейк ҷавоб дод, аммо ҳоло чархбол бевосита дар болои сар буд ва ӯ ҳатто овози худро намешунид. Вай тамошо кард, ки Фрей ба ӯ дастур дод ва ҳангоми бо дастонаш ҷунбонидан тирҳо ба сӯи ӯ пошид. Дрейк дуо кард, ки дӯстонаш ба снаряди гумшуда гирифтор нашаванд.
  
  Олмон онро аз даст дод. Он қадар наздик ба васвоси якумрӣ буд, ӯ танҳо шикаст.
  
  Акнун Дал дар паҳлӯи ӯ буд. Онҳо диданд, ки Фрей ва Алисия занҷирҳои вазнинро поинтар ва поинтар карданд, то он даме, ки онҳо дар ҳарду канори саркофаг ҳал карда шуданд. Фрей боварӣ ҳосил кард, ки онҳо бехатаранд.
  
  Чархбол вазнро гирифт. Ҳеҷ чиз рӯй надодааст.
  
  Фрей ба гушаки телефонаш дод зад. Чархбол бори дигар кӯшиш кард, ин дафъа моторҳои он мисли динозаври хашмгин гурриш карданд. Занҷирҳо вазни худро гирифтанд ва дар он ҷо тарқишҳои мушаххас, садои шикастани санг шунида шуд.
  
  Тобути Один ба харакат омад.
  
  "Ин охирин имкони мост!" - ба гӯши Дрейк дод зад Дал. "Мо ба суфтакунанда меравем! Аз таппончаи Мило!"
  
  Дрейк сценарийро иҷро кард. Онҳо метавонистанд чархболро вайрон кунанд ва қабрро наҷот диҳанд. Аммо Бен ва Кеннеди ҳамроҳи Ҳейден ва Парневик эҳтимол мемиранд.
  
  "Вақт нест!" Дол дод. "Ё ин ё Апокалипсис!"
  
  Швеция ба яроки Мило чахида баромад. Дрейк чашмонашро фишурдааст, вақте ки азоб дилашро сӯрох мекард. Нигоҳаш ба Бен ва Кеннедӣ афтод ва азоби қарор ӯро мисли ҳалқа дарун печонд. Агар бо як даст мағлуб шавӣ, бо дасти дигар мағлуб мешавӣ. Ва он гоҳ ӯ қарор кард, ки вай наметавонад ба Далл иҷозат диҳад, ки ин корро кунад. Оё ӯ метавонад ду дӯстро қурбон кунад, то ҷаҳонро наҷот диҳад?
  
  Не.
  
  Вай мисли қурбоққа ба пеш ҷаҳид, вақте ки Далл либосҳои Милоро кофтуков кардан гирифт. Шветсия аз тааҷҷуб ақиб кашид, вақте ки Мило баданашро рост кард, амрикои аз дард хам шуд, аммо ҳаракат мекард ва ланг-ланг ба канори платформа меистод. Ба яке аз хатхои фуромадан.
  
  Дрейк дар ҳайрат монд. Моторҳои чархбол бори дигар садо баланд карданд ва як садамаи ғайриоддӣ ғорро пур кард. Дар лаҳзаи дигар, саркофаги азими Один ба ҷои дигар ҷунбид ва аз пойгоҳҳои худ раҳо шуд ва бо таҳдид ба сӯи Дрейк ва канори платформа, як тонна марги чархзананда ҳаракат кард.
  
  "Но!" Фарёди Далл фарёди Парневикро такрор кард.
  
  Дар он чо доду фарьёд ба гуш мерасид, ки гуё вентилятор аз ҳад зиёд гарм шуда бошад, садое ба гӯш мерасид, ки гӯё тамоми девҳои дӯзахро зинда сӯзонда бошанд. Аз сӯрохии навакак кушодашудаи зери қабри Один ҷараёни ҳавои сулфур баромад.
  
  Фрей ва Алисия шитофтанд, вақте ки онҳо ба тобути шинокунанда баромаданд, қариб ки зинда сӯзонда мешуданд. Фрей фарьёд зад: "Аз паи мо нашав, Дрейк!". Ман суғурта дорам! " он гох фикре ба сари ман омад, гарави бехатарй. Ӯ ба ҳамроҳони Дрейк дод зад: "Ҳоло! Аз паи тобут пайравӣ кунед, вагарна мемиред!" Фрей онҳоро рӯҳбаланд карда, автоматашро ҷунбонд ва онҳо илоҷе надоштанд, ки дар атрофи сутуни буғ гарданд.
  
  Дал нигоҳи девонаи худро ба Дрейк кард. "Мо бояд инро бас кунем" гуфт ӯ бо илтиҷо. "Барои... барои фарзандонам".
  
  Дрейк ба ҷуз сар ҷунбондан ҷавобе надошт. Албатта. Вай аз паси фармондеҳи СГГ рафт ва бодиққат саркофагро, ки дар болои онҳо парвоз мекард, канора гирифт ва душманони хандонашон дар боло бехатар буданд ва рафиқонаш аз траекторияи ӯ дар тарафи дигар пайравӣ мекарданд.
  
  Дар аслиҳа ва ҳаваси як маняк фаро гирифта шудааст.
  
  Дрейк ба сӯрохи фарши сангин расид. Буг як манораи сӯзон ва сӯзон буд. дахлнопазир. Дрейк пеш аз баргаштан ба пешравии душманонаш то ҳадди имкон наздик рафт.
  
  Ҳейден дар замин монд ва вонамуд кард, ки беҳуш аст. Вай акнун аз ҷой нишаст ва тасмаҳоеро, ки сипари Одинро ба пушташ нигоҳ медошт, ҷудо кард. "Ман бояд чи кор кунам?"
  
  Дрейк ба ӯ кӯтоҳ нигоҳ кард. "Оё CIA ягон нақшаи фавқулодда барои бастани Supervulcano дорад?"
  
  "Котиба"-и зебо пеш аз он ки сарашро ҷунбонд, лахзае ошуфта буд. "Танҳо равшан. Немисро ба қубури вентилятсионӣ гузоред". Вай Сипарро бо як фарёди сабук партофт. Ҳар сеи онҳо диданд, ки ӯ мисли танга қад-қади домана чарх мезанад.
  
  Оё онҳо дар ҳақиқат ноком шуданд?
  
  Фишоре, ки аз кубур мебарояд, баробари кувват гирифтани вулкан зиёд шуд. "Вақте ки реаксияи занҷир оғоз мешавад" гуфт Дал. "Мо наметавонем инро пӯшем. Мо бояд ҳоло ин корро кунем!"
  
  Нигоҳҳои Дрейк лаҳзае ба Сипар ҷалб карда шуд, ки он бо ғавғо дар канори он чарх мезад. Домани ӯ.Сухан аз ӯ берун омад, ки гуё дар оташ навишта шуда бошад.
  
  
  Биҳишт ва дӯзах танҳо ҷаҳолати муваққатӣ аст,
  
  Ин рӯҳи намиранда аст, ки ба рост ё нодуруст такя мекунад.
  
  
  "Нақшаи B" гуфт ӯ. "Лаънати Одинро дар хотир доред? Ба назар мувофиқ набуд, ҳамин тавр не? Ҷои гузоштани ин нест, дуруст? Хуб, шояд ҳамин тавр бошад."
  
  "Один лаънати Один роҳи наҷоти ҷаҳон аст?" Дал ба он шубҳа кард.
  
  "Ё ҷаҳаннам" гуфт Дрейк. "Ин аз он вобаста аст, ки кӣ қарор қабул мекунад. Ин аст ҷавоб. Шахсе, ки Сипар мегузорад, бояд рӯҳи пок дошта бошад. Ин доми домҳост. Мо дигар чизе намедонем, зеро кабрро бардоштем. Агар мо ноком шавем, ҷаҳон нобуд мешавад."
  
  "Лаънат чӣ гуна гузашт?" Ҳейден, аз он ки пас аз озмоиши худ дар дасти душман дидааш бадтар набуд, ба вентилятсия нигоҳ кард, ки гӯё ӯро зинда хӯрдан мумкин аст.
  
  Дрейк лаънат кард, вақте ки Сипарро бардошта, дар пеши худ нигоҳ дошт. Даль истода, ба ӯ нигоҳ кард, вақте ки ӯ ба сӯйи вентилятсияи ҳирскунанда мерафт. "Вақте ки шумо ба он буғро бо ин Сипар ламс мекунед, он рост аз дасти шумо канда мешавад."
  
  Баъд, бо садое мисли гурриши галаи хайвоноти дар чангали сузон дармондашуда аз поён буги бештаре мебаромад, доду фиѓони баланди оташфишонии он «ариб ба гуш мерасад. Бӯи сулфур акнун ҳаворо ғафс карда, ба миазмаи заҳролуд табдил дод. Гурриши сусти кух, ки дер боз хамсафари доимии онхо буд, акнун бештар ба раъд монанд мешуд. Дрейк ҳис мекард, ки гӯё худи деворҳо меларзанд.
  
  "Хабари нав, Дал. Нақшаи B дар амал. Барои истинод дар оянда, ин маънои онро дорад, ки ман намедонам, ки чӣ кор кардан лозим аст."
  
  "Шумо оянда надоред", Дал дар он тарафи Сипар истода буд. "Ё ман."
  
  Онхо якчоя ба суи вентилятор равон шуданд. Сланец дар пахлуи онхо аз харсанг ба поён мерехт. Аз қаъри бепоёни варта доду фиғон, ки Дрейк ҳеҷ гоҳ нашунида буд, баромад.
  
  "Супервулқон наздик мешавад!" Хейден дод зад. "Онро хомӯш кунед!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк, Дал ва ҳатто Абел Фрей нодида буд, кӯҳи машҳури Исландия бо номи Эйяфҷаллаҷокулл, ки то ҳол бо баровардани ҷараёнҳои хокистарии хокистарӣ ва ваҳшати ҳаракати ҳавоӣ қаноатманд аст, ногаҳон дар канори он таркид. Он ба зудӣ дар Sky News ва BBC ва баъдтар дар You Tube аз ҷониби миллионҳо нафари ҳайратзада дида мешавад - забони оташини ҳазор аждаҳо, ки тӯфони оташро дар осмон меафрӯзанд. Дар баробари ин ду вулкани дигари Исландия таркид, ки болои онхо дар зери фишор мисли порчахои шампан парвоз мекарданд. То ҳадде бо забонҳо хабар дода шуд, ки Ҳармиҷидӯн фаро расидааст.
  
  Танҳо чанд нафари интихобшуда медонистанд, ки ин воқеа то чӣ андоза наздик аст.
  
  
  * * *
  
  
  Қаҳрамонони ноаён ва ҳеҷ гоҳ номаълум дар қаъри торикии кӯҳ меҷангиданд. Дрейк ва Дал ба васлаки буғӣ бо Силд ҳамла карданд ва бо истифода аз як ашёи мудаввар буғро ба холии наздики он равона карданд, зеро онҳо онро мустақиман дар болои сӯрохие, ки дар натиҷаи вайрон кардани қабри Один мондааст, ҷойгир карданд.
  
  "Шитоб кардан!" Дал барои дар ҷои худ нигоҳ доштани Сипар мубориза мебурд. Дрейк ҳис кард, ки дастонаш аз кӯшише, ки бо он қувваи ибтидоии кӯҳро мағлуб кард, меларзад. "Ман танҳо мехоҳам бидонам, ки ин чиз аз чӣ иборат аст!"
  
  "Ки ғам махурад!" Ҳейден кӯшиш кард, ки онҳоро боздорад, пойҳояшонро нигоҳ дошт ва то ҳадди имкон тела диҳад. "Фақат ҳаромро ба дарун гузор!"
  
  Дал ба сӯрохи сӯрох ҷаҳида парид. Агар Сипар пазмон мешуд ва ё ҳатто андаке ҳаракат мекард, он якбора бухор мешуд, аммо ҳадафи онҳо дуруст буд ва қисми асосӣ ба тарқишҳои сунъии зери қабри Один бодиққат ворид шуд.
  
  Як доми мукаммал, ки садҳо ва ҳазорҳо аср пеш ихтироъ шуда буд. қасам ба худоён.
  
  Як доми домҳо!
  
  "Беҳтарин доми қадимие, ки ҷаҳони муосир то ҳол медонад." Дал ба зону афтод. "Оне, ки метавонист ба ин хотима диҳад."
  
  Дрейк мушоҳида кард, ки Сипар лоғар шуда, фишори азимеро, ки аз поён бармеояд, ҷаббида мекунад. Он дар канори тарқиш ҳамвор шуда, ба вуҷуд омада, ранги обсидианӣ гирифт. То абад. Ҳеҷ гоҳ нест карда намешавад.
  
  "Худованд мададгорат".
  
  Кор ба охир расид, вай лаҳзае таваққуф кард, пеш аз он ки диққаташро ба Фрей равона кард. Террор дили ӯро бештар аз он ки тасаввур карда метавонист, пур кард, ҳатто ҳоло.
  
  Вертолёт баланд шуда, ба вазни тобути Один, ки дар зери он оҳиста меҷунбид, тоб меовард. Ҳарду Фрей ва Алисия дар болои сарпӯши тобут нишаста буданд ва дастонашон ба тасмаҳое, ки онро ба чархбол пайваст мекарданд, сахт печонида буданд.
  
  Аммо Бен, Кеннеди ва профессор Парневик аз се ресмони дигаре, ки дар зери чархбол овезон буданд, овезон буданд, бешубҳа, дар он ҷо бо силоҳ нигоҳ дошта мешуданд, дар ҳоле ки Дрейк барои наҷот додани сайёра мубориза мебурд.
  
  Онҳо дар болои холӣ овезон шуда, ҳангоми ба боло баромадани чархбол, рост аз зери бинии Дрейк рабуда шуданд.
  
  "Нух!"
  
  Ва, бениҳоят, ӯ давид - як марди танҳо, ки бо нерӯи аз хашм, талафот ва муҳаббат тавлидшуда давида буд - марде, ки худро аз чоҳи бепоён ба фазои сиёҳ партофта, чизи гирифтаашро талаб карда, яке аз ноқилҳои чархзанандаро сахт часпида гирифт. , вакте ки у афтод.
  
  
  ЧОР
  
  
  
  КАБРИ ХУДОХО
  
  
  Ҷаҳони Дрейк бо ҷаҳиши ӯ ба торикӣ қатъ шуд - як холигии беохир дар боло, чоҳи бепоён дар зер - се дюйм ресмони чархзананда, ягона наҷоти ӯ. Ақли ӯ ором буд; вай ин корро барои дӯстонаш кард. Ба гайр аз начот додани онхо ягон сабаби дигар.
  
  Фидокор.
  
  Ангуштонаш ба ресмон расида, баста натавонистанд!
  
  Ҷасади ӯ, ки ниҳоят ба қувваи ҷозиба дучор шуда буд, зуд афтодан гирифт. Дар сонияи охир дасти чапи болдораш ба ресмоне баста шуд, ки аз дигараш дарозтар буд ва бо кинаи рефлексивӣ фишурда мешуд.
  
  Афтиданаш бозист, ки бо ду дасташ онро гирифт ва чашмонашро пушид, то дили тез тапиши ӯро ором кунад. Аз ягон чо чапакзании пурмавч баланд шуд. Алисия истеҳзоашро берун мекунад.
  
  "Оё ин маънои онро дорад, ки Уэллс "маҳорати худро нишон диҳед"? Ҳамеша дар ҳайрат буд, ки ин санги девона чӣ маъно дорад!"#
  
  Дрейк ба боло нигарист, ки аз варта дар зер огоҳ буд ва мисли пештара сараш чарх зад. Аммо мушакҳои ӯ бо қувваи нав ва адреналин аланга мезаданд ва бисёре аз оташи кӯҳна ҳоло дар дохили ӯ бармегашт ва мурдан барои берун шудан.
  
  Вай ба ресмон баромад, даст дароз карда, бо зонуҳояш чангида, зуд ҳаракат кард. Фрей автомати худро ба ларза андохта, хандид ва бо эҳтиёт ҳадаф гирифт, аммо баъд Ҳейден аз қабри Один дод зад. Дрейк дид, ки вай дар он ҷо истода, таппончаи Уэллсро ба сӯи Фрей равона кардааст - фармондеҳи кӯҳна дар паҳлӯи ӯ афтода буд, аммо, шукр, ки ҳанӯз ҳам нафас мекашид.
  
  Ҳейден таппончаро дар ними роҳ ба сӯи Фрей нишон дод. "Бигзор вай бархезад!"
  
  Чархбол хануз дар хаво буд, халабони он ба фармони худ боварй надошт. Фрей дудилагӣ карда, мисли кӯдаке, ки аз бозичаҳои дӯстдоштааш ҷудо шуда буд, гиря мекард. "ДУРУСТ. Хундин! Ман бояд туро аз он ҳавопаймои лаънатӣ мебурдам!"
  
  Дрейк вақте ҷавоби Ҳейденро шунид, табассум кард. "Бале, ман инро аксар вақт мефаҳмам."
  
  Кеннеди, Бен ва Парневик бо чашмони калон тамошо карда, базӯр нафас кашидан ҷуръат намекарданд.
  
  "Бирав ва онро гир!" - баъд Фрей ба Алисия дод зад. "Аз даст ба даст. Ӯро гиред ва биёед. Ин харом туро намепарронад. Вай мушкили ҳукумат аст. "
  
  Вақте ки Алисия аз саркофаг ҷаҳида, ресмони параллели Дрейкро гирифт, Дрейк хӯрд, аммо бо вуҷуди ин ӯ вақт ҷудо карда, ба Бен нигоҳ кард ва фаҳмид, ки писарбача ба ошкор шудани мақоми Ҳейден чӣ гуна муносибат мекунад.
  
  Бен, агар чизе бошад, бо меҳрубонии бештар ба вай нигарист.
  
  Алисия ресмонро мисли маймун лағжид ва ба зудӣ бо Дрейк баробар шуд. Вай ба ӯ нигарист, чеҳраи комили пур аз хашм.
  
  "Ман метавонам ҳар ду тарафро гардонам." Вай ба ҳаво ҷаҳид, пойҳои аввал, дар як камон зебо аз миёни торикӣ, пурра дар ҳаво барои як лаҳза овезон. Пас аз он, пойҳои вай ба устухони Дрейк сахт пайвастанд ва ӯ баданашро ба пеш кашид ва кӯтоҳ ба ресмони худаш гирифт, пеш аз он ки онро ба дигараш гузаронад.
  
  "Бабубини лаънатӣ" гуфт Дрейк, қафаси синааш сӯхта, дасташ суст мешуд.
  
  Алисия бо қувваи худ истифода бурда, дар атрофи ресмон чарх зад, пойҳо дар сатҳи сина паҳн шуданд ва ба шиками ӯ зад. Дрейк тавонист ба тарафи рост ҳаракат кунад, то зарбаро нарм кунад, аммо ба ҳар ҳол ҳис кард, ки қабурғаҳояш кӯфта шудаанд.
  
  Вай ба вай гур-гур карда, ба дард шарик шуд ва баланд шуд. Дар чашмони у дар баробари эхтироми нав шуъла падид омад.
  
  "Охир," вай нафас кашид. "Шумо баргаштед. Акнун мебинем, ки кӣ беҳтарин аст".
  
  Вай ресмонро боло мебурд, ки бо ҳар як ҳаракат эътимод мебахшид. Дар як ҷаҳиш вай ресмони худи Дрейкро тай карда, бори дигар барои зарба задани худ истифода бурда, пойҳояшро ин дафъа ба сари ӯ равона кард.
  
  Аммо Дрейк баргашт ва ӯ омода буд. У бо махорати тамом ресмонашро рахо карда, чархи шадидро пахш кард ва онро дар чукурии ду метр гирифт. Алисия безарар болои ӯ шино мекард, аз ҳаракати ӯ дар ҳайрат афтода, дастонаш то ҳол мепаранд.
  
  Дрейк пай дар пай ресмонро пиёда бардошт. Вақте ки рақибаш дарк кард, ки ӯ чӣ кор кардааст, вай бар вай буд. Вай ба сари вай сахт зад.
  
  Ман дидам, ки ангуштонаш ресмонро раҳо кардаанд. Вай афтод, аммо танҳо чанд дюйм. Чормағзи сахти даруни ӯ кор кард ва ӯ дубора ба даст гирифт.
  
  Фрей аз боло гурриш кард. "Ҳеҷ чиз хуб нест! Бимир, эй беимони англис!".
  
  Сипас, дар муддати камтар аз як мижа задан, олмонӣ кордро бароварда ресмони Дрейкро бурид!
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк ҳамаашро дар ҳаракати суст дид. Дурахши теғ, дурахши бади рӯи буриш. Кушодани ногаҳонии риштаи ҳаёташ - ҳамон тавр, ки он дар болои сараш қад кашида, ҷунбонда шуд.
  
  Бевазнии фаврии баданаш. Лаҳзаи яхбастаи даҳшат ва нобоварӣ. Донистани он, ки ҳама чизе, ки ӯ ҳис мекард ва ҳама коре, ки ӯ дар оянда карда метавонад, танҳо нобуд карда шуд.
  
  Ва он гоҳ тирамоҳ... дид, ки душмани ӯ Алисия, ба мушти худ баромад, то ба қуллаи саркофаг баргардад... дидани даҳони Бен бо доду фарёд печида... Чеҳраи Кеннеди ба ниқоби марг мубаддал мешавад... ва ба воситаи биниши периферии худ... Масофа... .чи. ?
  
  Торстен Дал, шведи девона, давида, не, давида, дар болои платформа бо камарбанди бехатарӣ ба баданаш баста, худро ба чоҳи сиёҳ партофт, ҳамон тавре ки худи Дрейк чанд лаҳза пеш карда буд.
  
  Камари бехатарӣ аз паси ӯ кушода мешавад, ки дар атрофи сутун дар ҳавлии Один мустаҳкам карда шудааст, ки аз ҷониби Ҳейден ва Уэллс, ки барои саъю кӯшиши ҳадди аксар омода карда шуда буданд, сахт нигоҳ дошта мешуданд.
  
  Ҷаҳиш девонавор Далл... ӯро ба қадри кофӣ наздик созад, то дастони Дрейкро бигирад ва ӯро сахт нигоҳ дорад.
  
  Вақте ки ӯ ва Далл ба ҳам афтоданд, рахи бехатарӣ танг шуд... пас аз он, ки Ҳейден ва Уэллс шиддатро қабул карданд, дардовар ва ногаҳон канда шуд.
  
  Пас умед. Кӯшишҳои суст ва дардовар барои наҷот. Дрейк ба чашмони Дал нигоҳ кард, ҳарфе нагуфт ва як унс эҳсосоте напардохт, зеро онҳо дюйм ба дюйм ба бехатарӣ кашида шуданд.
  
  Ҳавопаймои чархбол бояд фармонро гирифта бошад, зеро ӯ ба боло рафтан оғоз кард, то он даме, ки ӯ барои партоб кардани мушаки сеюм, ин дафъа аз кӯҳ тарҳрезӣ шудааст, ки фосиларо ба қадри кофӣ васеъ кунад, то саркофаг бидуни хатари осеб ворид шавад.
  
  Дар давоми се дақиқа тобути Один ғайб зад. Тир задани чархболҳо хотираи дур аст. Бен, Кеннеди ва Парневик мисли ҳозира буданд.
  
  Ниҳоят, Дал ва Дрейкро дар канори санглохи варта кашиданд. Дрейк мехост таъқиб кунад, аммо бадани ӯ вокуниш нишон надод. Он чизе ки ӯ карда метавонист, дар он ҷо хобида, ғарқ шудани ҷароҳат ва дардро ба як қисми ҷудошудаи майнааш равона кардан буд.
  
  Ва ҳангоме ки дар он ҷо мехобид, садои чархбол бармегашт. Танҳо ин дафъа он мошини чопгари Dahl буд. Ва ин ҳамзамон воситаи наҷот ва таъқиби онҳо буд.
  
  Дрейк танҳо метавонист ба чашмони азоби Торстен Дал нигоҳ кунад. "Ту Худо ҳастӣ, рафиқ" ва аҳамияти он ҷое, ки онҳо буданд, аз назари ӯ фаромӯш нашудааст. "Худои ҳақиқӣ"
  
  
  ЧИЛИ ЯК
  
  
  
  ГЕРМАНИЯ
  
  
  Ҳар дафъае, ки Кеннеди Мур он қадар хари худро ба курсии сахт мегардонд, чашмони ҷиддии Алисия Майлз аҳамият медоданд. Зани англис як ҷанговари Uber буд, ки дорои ҳисси шашуми полис - интизории доимӣ буд.
  
  Дар давоми сесоатаи парвоз аз Исландия ба Германия танхо як маротиба истод. Аввалан, ҳамагӣ даҳ дақиқа пас аз тарк кардани вулқон, онҳо тобутро бо винт кашиданд ва онро мустаҳкам карданд ва ҳамаро ба киштӣ оварданд.
  
  Абел Фрей дарҳол ба купе қафо рафт. Аз он вақт инҷониб вай ӯро надидааст. Шояд чарххои дуздию саноатро равган мекунад. Алисия амалан Кеннеди, Бен ва Парневикро ба курсиҳои худ андохт ва баъд дар паҳлӯи дӯстдухтари худ, Милои маҷрӯҳ нишаст. Чунин ба назар мерасид, ки амрикоии пурталотум ҳар як қисми баданашро, вале асосан тӯбҳояшро часпидааст, ин далеле, ки Алисия ба таври навбатӣ шавқовар ва нигаронкунанда буд.
  
  Се посбони дигар дар чархбол буданд, нигоҳи эҳтиёткорона аз маҳбусон ба муоширати аҷибе, ки байни Алисия ва Мило вуҷуд дошт - навбатӣ ғамгин, сипас пурмазмун ва сипас пур аз хашм.
  
  Кеннеди намедонист, ки ҳангоми фуромадани чархбол онҳо дар куҷо буданд. Ақли вай дар тӯли як соати охир аз Дрейк ва саргузаштҳои онҳо дар Париж, Шветсия ва вулқон, то ҳаёти кӯҳнаи худ бо NYPD ва аз он ҷо, ногузир, то Томас Калеб овора буд.
  
  Калеб як қотили силсилавӣ аст, ки вай ӯро барои боз куштан озод кард. Хотираҳои қурбониёни ӯ ба ӯ ҳамла карданд. Сахнаи чинояте, ки вай чанд руз пеш аз cap гузаронда буд, - чои чинояти у - дар хаёлаш мисли хуни тоза рехташуда тоза монд. Вай фаҳмид, ки аз он вақт инҷониб ягон хабаре надидааст.
  
  Шояд онҳо ӯро дастгир карданд.
  
  Дар хобҳои худ....
  
  Не. Дар хобҳоям ҳеҷ гоҳ ӯро дастгир намекунанд, ба ӯ наздик намешаванд. Ӯ маро мекушаду таҳқир мекунад ва гуноҳи ман мисли деви лаънатӣ маро таъқиб мекунад, то он даме, ки ман ҳама чизро тарк кунам.
  
  Чархбол зуд фуромада, ӯро аз рӯъёе, ки рӯ ба рӯ шуда наметавонист, дур кард. Кусеи шахсии қафои чархбол кушода шуд ва Абел Фрей фармон дод, ки берун баромад.
  
  "Алисия, Мило, шумо бо ман хоҳед буд. Маҳбусонро биёред. Посбонон, шумо тобутро то утоқи тамошои ман гусел мекунед. Сарпарасти он ҷо дастур додааст, ки вақте ки ҳама чиз барои тамошо омода аст, бо ман тамос гирад. Ва ман мехохам, ки ин кор зуд ба амал ояд, посбонхо, шарм надоред. Шояд Один ҳазорҳо сол боз интизори Фрей буд, аммо Фрей Одинро интизор нест."
  
  "Тамоми ҷаҳон медонад, ки шумо чӣ кор кардед, Фрей, шумо девона ҳастед" гуфт Кеннеди. "Дизайнери мӯд, лаънат. Ба фикри ту, то кай аз зиндон берун мемонӣ?"
  
  "Ҳисси худшиносии амрикоӣ" гуфт Фрей. "Ва аблаҳӣ шуморо бовар мекунонад, ки шумо метавонед бо овози баланд сухан гӯед, hmm? Ақли баланд ҳамеша пирӯз мешавад. Оё шумо дар ҳақиқат фикр мекунед, ки дӯстони шумо берун рафтанд? Мо дар он ҷо домҳо гузоштем, эй фоҳишаи беақл. Онҳо аз Посейдон намегузаранд".
  
  Кеннеди барои эътироз даҳони худро кушод, аммо дид, ки Бен кӯтоҳ сарашро ҷунбонда ва зуд даҳонашро пӯшидааст. Онро тарк кунед. Аввал зинда монед, баъдтар мубориза баред. Вай бо ақидаи худ аз Ванна Бонта иқтибос овард: "Ман беҳтар мебудам, ки комплекси бартарӣ дошта бошам ва ба ҳайрат афтодам.
  
  Фрей ҳеҷ роҳе намедонист, ки чархболи онҳо дар баландии баландтар пинҳон мондааст. Ва ғурур ӯро бовар кунонд, ки ақли ӯ аз ақли онҳо болотар аст.
  
  Бигузор вай чунин фикр кунад. Сюрприз боз ҳам ширинтар мешуд.
  
  
  * * *
  
  
  Чархбол бо зарба ба замин фуромад. Фрей ба пеш баромад ва аввал ба поин ҷаҳида, ба мардони рӯи замин фарёд зад. Алисия ба по хеста, бо ангушти ишораташ як ҳаракат кард. "Аввал шумо се. Сарҳо афтодаанд. То он даме, ки ман чизи дигаре нагӯям, ҳаракат кунед."
  
  Кеннеди аз чархбол дар паси Бен ҷаҳида, дар ҳар як мушак дарди хастагӣ ҳис мекард. Вакте ки ба атроф нигарист, манзараи ачоиб уро як дакика мондагиашро фаромуш кард, дар хакикат нафасашро гирифт.
  
  Як нигоҳ кард ва фаҳмид, ки ин қалъаи Фрей дар Олмон аст; хонаи тарроҳии шарорат, ки дар он вақтхушӣ ҳеҷ гоҳ қатъ намешуд. Майдони фурудгоҳи онҳо ба даромадгоҳи асосӣ рӯбарӯ буд, дарҳои дукаратаи дуб, ки бо чӯбҳои тиллоӣ кашида шуда буданд ва бо сутунҳои мармарии итолиёвӣ, ки ба толори бузурги даромадгоҳ мебурданд. Ҳангоме ки Кеннеди тамошо кард, ду мошини гаронбаҳо, як Lamborghini ва Maserati, ба назди онҳо баромаданд, ки аз он чор нафар бачаҳои бистсолаҳои шавқманд баромада, ба сӯи Қасри зина боло рафтанд. Ритми вазнини мусикии ракс аз паси дар меомад.
  
  Дар болои дарҳо як паҳлӯи бо сангпѓшпӯшшуда бо як қатор манораҳои секунҷа ва ду манораи баландтар дар ҳар ду канор ҷойгир шуда буд, ки ба сохтори азим намуди эҳёи готикӣ медод. Таъсирбахш, - фикр мекард Кеннеди ва андаке таассуротбахш. Вай тасаввур кард, ки даъват шудан ба шабнишинӣ дар ин ҷой орзуи модели оянда хоҳад буд.
  
  Ҳамин тавр, Абел Фрей аз орзуҳои онҳо фоида ба даст овард.
  
  Вайро ба сӯи дарҳо тела доданд, Алисия онҳоро бодиққат тамошо мекард, вақте ки онҳо аз назди суперкарҳои ғур-ғур ва боло аз зинаҳои мармар мегузаранд. Тавассути дарҳо ва ба лобби аксбардорӣ. Дар тарафи чап, дарвозаи бо чарм пушондашуда ба клуби шабонаи пур аз мусиқии болаззат, чароғҳои рангоранг ва кабинаҳое, ки аз болои издиҳом меҷунбид, мебурд, ки дар он ҳама метавонистанд исбот кунанд, ки то чӣ андоза хуб рақс карда метавонанд. Кеннеди дархол истод ва дод зад.
  
  "Кӯмак!" Вай рост ба меҳмонон нигарист, гиря кард. "Ба мо ёрӣ диҳед!"
  
  Чанд нафар аз фурсат истифода бурда, айнаки нимпури худро паст карда, ба ман нигоҳ карданд. Пас аз як сония онҳо хандиданд. Малламуйи классикии шведӣ шишаи худро боло карда салом дод ва марди сиёҳпӯсти итолиёвӣ ба ӯ нигоҳ кардан гирифт. Дигарон ба ҷаҳаннам дискотека баргаштанд.
  
  Кеннеди нола кард, ки Алисия аз мӯйи ӯ гирифта, дар болои фарши мармарӣ кашола кард. Бен ба эътироз фарёд зад, аммо торсакӣ қариб ӯро чаппа кунад. Дар байни мехмонони базм бештар ханда ва ба дунболи чанд эродхои зишт садо дод. Алисия Кеннедиро ба зинапояи калон партофта, ба қабурғаҳояш сахт зад.
  
  "Зани аблаҳ", - хитоб кард ӯ. "Намебинӣ, ки онҳо ба устодашон ошиқ шудаанд? Онҳо ҳеҷ гоҳ дар бораи ӯ бад фикр намекунанд. Акнун... бирав".
  
  Вай бо таппончаи хурде, ки дар дасташ пайдо шуд, ба боло ишора кард. Кеннеди мехост муқовимат кунад, аммо аз рӯи ҳодисаи рӯйдода, вай тасмим гирифт, ки танҳо бо он равад. Онҳоро аз зинапоя боло ва ба тарафи чап, ба ҷиноҳи дигари Қалъа бурданд. Хамин ки онхо аз зинапоя баромада, ба долони дарозу чихозониданашуда - купруки байни болхо дохил шуданд, мусикии ракс хомуш шуд ва шояд онхо дар ин лахза ягона одамоне буданд.
  
  Аз долон гузашта, онҳо худро дар ҳуҷрае диданд, ки шояд як вақтҳо як толори барҳаво буд. Аммо акнун ин майдон ба ним дазор хонаи алодида - уто-радо, ки дар беруни он ба чои девор панчара доштанд, таксим шуда буд.
  
  Ҳуҷайраҳо.
  
  Кеннеди хамрохи Бен ва Парневик ба камераи наздиктарин тела дода шуданд. Садои баланд маънои баста шудани дарро дошт. Алиша ишора кард. "Шумо мушоҳида карда мешавад. ҳаловат баред."
  
  Дар хомӯшии гӯшношунид, ки пас аз он ба вуқӯъ пайваст, Кеннеди ангуштонашро дар мӯи дарози сиёҳаш гузаронид, шими шимашро то ҳадди имкон ҳамвор кард ва нафаси чуқур гирифт.
  
  "Хуб..." ба гуфтан оғоз кард вай.
  
  "Ҳей, фоҳишаҳо!" Абел Фрей дар назди камераи онҳо пайдо шуда, мисли Худои оташи дӯзах табассум мекард. "Ба қалъаи ҳизби ман хуш омадед. Ба ҳар ҳол ман шубҳа дорам, ки шумо аз он мисли меҳмонони сарватманди ман лаззат мебаред."
  
  Пеш аз он ки онҳо ҷавоб диҳанд, ӯ ин пешниҳодро рад кард. "Фарқ надорад. Ба шумо лозим нест, ки гап занед. Суханони шумо ба ман каме таваҷҷӯҳ доранд. Пас," ӯ вонамуд кард, ки андеша кунад, "мо кӣ дорем... хуб, ҳа, албатта, ин Бен Блейк аст. Ман боварӣ дорам, ки ин ба шумо хушнудии бузург хоҳад бахшид."
  
  Бен ба суи панҷараҳо давида, то ҳадди имкон онҳоро кашид. - Хохарам кучост, харом?
  
  "Хм? Шумо малламуйи хушбӯйро дар назар доред, ки бо..." вай ваҳшӣ пои худро берун партофт. "Усули муборизаи аждаҳоро ҷорӣ кунед? Оё шумо тафсилот мехоҳед? Хуб, хуб, зеро ин шумо ҳастед, Бен. Шаби аввал ман беҳтарин марди худро ба он ҷо фиристодам, то пойафзолашро бигирад, медонед, ки ӯро каме нарм кунад. Вай ӯро қайд кард, чанд қабурғаашро осеб дид, аммо ӯ он чизеро, ки ман мехостам, ба даст овард.
  
  Фрей лахзае гирифт, ки пульти пультро аз кисаи либоси абрешимии ачоибе, ки дар бар дошт, гирифт. Вай онро ба телевизори сайёр иваз кард, ки Кеннеди онро ҳатто пайхас намекард. Дар эфир акс пайдо шуд - SKY News - сӯҳбат дар бораи афзояндаи қарзи миллии Британияи Кабир.
  
  "Шаби дуюм?" Фрей таваққуф кард. "Оё бародараш воқеан донистан мехоҳад?"
  
  Бен фарьёд зад, садои гуруснагӣ аз меъдааш берун баромад. "Вай хуб аст? Вай хуб аст?"
  
  Фрей боз пульти пультро пахш кард. Экран ба тасвири дигари гандумгун гузашт. Кеннеди фаҳмид, ки вай ба як ҳуҷраи хурде менигарад, ки духтаре ба кат бастааст.
  
  "Ту чӣ фикр мекунӣ?" Фрей барангехт. "Ҳадди ақал вай зинда аст. Барои ҳозир."
  
  "Карин!" Бен ба сӯи телевизор давид, вале баъд истод, ногаҳон мағлуб шуд. Гирья тамоми баданашро ба ларза медаровард.
  
  Фрей хандид. "Шумо боз чӣ мехоҳед?" Вай бори дигар андешамандиро нишон дод ва сипас боз каналро иваз кард, ин дафъа ба CNN. Дарҳол дар хабарҳо дар бораи як қотили силсилавӣ аз Ню Йорк - Томас Калеб хабар пайдо шуд.
  
  "Инро барои шумо қаблан навишта будам" гуфт девона Кеннеди бо шодӣ. "Фикр кардам, ки шумо мехоҳед як назар кунед."
  
  Вай беихтиёр гуш кард. Хабари даҳшатнокро шунидам, ки Колеб дар кӯчаҳои Ню Йорк сайру гаштро идома дод, озодшуда, арвоҳ.
  
  "Ман боварӣ дорам, ки шумо ӯро озод кардед" гуфт Фрей ба пушти Кеннеди пурмаъно. "Кори бузург. Дарранда ба ҷои тааллуқаш баргашт, дигар ҳайвони қафас дар боғи ҳайвоноти шаҳр нест."
  
  Ҳисобот тавассути наворҳои бойгонии парванда - ашёи стандартӣ - чеҳраи вай, чеҳраи ифлоси полис, чеҳраи қурбониён. Ҳамеша чеҳраи қурбониён.
  
  Ҳамон касоне, ки ҳар рӯз дар хобҳои даҳшатовараш меомаданд.
  
  "Ман боварӣ дорам, ки шумо ҳамаи номҳои онҳоро медонед, ҳамин тавр не?" Фрей тамасхур кард. "Суроғаҳои оилаҳои онҳо. Бале... онҳо мурданд."
  
  "Хомӯш шав!" Кеннеди сарашро ба дастонаш гузошт. Инро бас кунед! Лутфан!
  
  "Ва шумо," вай пичиррос задани Фрейро шунид. - Профессор Парневик, - гуё гушти пусида ба дахонаш афтода бошад, туф кард у. "Шумо бояд мемонед ва барои ман кор мекардед."
  
  Тир садо дод. Кеннеди аз шок дод зад. Дакикаи дигар вай афтидани ҷасадро шунид ва ба ақиб баргашта дид, ки пирамард ба замин афтодааст, дар синааш сӯрох кушода, хун берун шуда, ба деворҳои ҳуҷайра мечакад.
  
  Дағаш афтид, нобоварӣ мағзи ӯро бастааст. Вай танҳо метавонист бубинад, ки Фрей бори дигар ба ӯ рӯ овард.
  
  "Ва шумо, Кеннеди Мур. Вақти шумо меояд. Мо ба зудӣ умқеро, ки шумо ба он фуромада метавонед, меомӯзем".
  
  Ба пошнааш тоб дода, табассумкунон рафт.
  
  
  Чилу ду
  
  
  
  ЛА ВЕРЕЙН, ГЕРМАНИЯ
  
  
  Абел Фрей ба худ хандид, вақте ки ӯ ба шӯъбаи амнияти худ мерафт. Чанд лаҳзаи ихтироъкорӣ ва ӯ ин аблаҳонро ба замин партофт. Ҳардуи онҳо шикастаанд. Ва нихоят он аблахи пир Парневик Стоунро кушт.
  
  Аҷиб. Акнун ба фаъолиятҳои боз ҳам ҷолибтар.
  
  Вай дари хонаи шахсии худро кушод, то дид, ки Мило ва Алисия дар дивани худ паҳн шудаанд, ҳамон тавре ки ӯ онҳоро тарк карда буд. Америкаи калон хануз хам аз захм азоб мекашид, бо хар як харакат гах мехурд, ба шарофати он швед Торстен Дал.
  
  "Аз ҳамсоя хабаре ҳаст?" - фавран пурсид Фрей. "Оё Ҳудсон занг зад?"
  
  Дар паҳлӯ як маркази назоратии CCTV буд, ки ҳоло таҳти назорати яке аз радикалтарин тарафдорони Фрей Тим Ҳудсон қарор дорад. Дар атрофи қалъа ҳамчун "марди дорои хотира" бо дониши васеи компютериаш маъруф буд, Ҳудсон яке аз аввалин шогирдони Фрей буд, ки мехост барои раҳбари мутаассиби худ ба ҳар гуна ифротӣ равад. Онҳо асосан рафти насби қабри Одинро назорат мекарданд ва Ҳудсон дар сари руль буд - Йегерсро дашном медод, арақ мекард ва асабонӣ мехӯрд, ки гӯё шир бошад. Фрей мехост бубинад, ки қабр дар ҷои мувофиқи он насб карда шавад ва ӯ ба сафари аввалини худ омодагии ҳамаҷониба дид. Маҳбусони ӯ, хонаи Карин ва камераҳои маҳбусони наваш низ аз назар гузаронида шуданд.
  
  Ва як ҳизб, албатта. Ҳудзон системаеро таъсис дод, ки ҳар як дюймаи клубро таҳти назорат қарор медод, хоҳ инфрасурх ва хоҳ баландии стандартӣ ва ҳар як ҳаракати меҳмонони элитаи Фрей сабт ва вазни он дар фишанг санҷида мешуд.
  
  Ӯ фаҳмид, ки қудрат дар ниҳоят дониш нест. Қувват далели устувор буд. Аксбардории оқилона. Видеои баландсифат. Эҳтимол, дастгиркунӣ ғайриқонунӣ буд, аммо агар ҷабрдида ба қадри кофӣ тарсида бошад, зарар намерасонд.
  
  Абел Фрей метавонад дар ҳар вақти барои ӯ мувофиқ бо ситора ё чӯҷаи санг "шаби санаӣ" ташкил кунад.Ӯ метавонист расм ё ҳайкал бихарад, дар намоишгоҳи гармтарин дар шаҳри дурахшонтарин ҷойгоҳҳои аввалро ишғол кунад ва ҳар вақт ба дастовардҳои дастнорас ноил шавад. мехост.
  
  "Ҳоло ҳеҷ чиз. Ҳудсон бояд боз дар диван беҳуш шуда бошад," гуфт Алисия вақте ки сараш дар дастҳо ва пойҳояш дар канори диван овезон буд. Вақте ки Фрей ба вай нигоҳ кард, вай зонуҳояшро каме паҳн кард.
  
  Албатта. Табиист, ки Фрей худ ба худ кашид. Вай дид, ки Мило нола карда, қабурғаҳояшро нигоҳ дошт. Ӯ ҳис кард, ки зарбаи барқ набзи дилашро тезтар мекунад, зеро фикри ҷинсӣ бо хатар омехта шудааст. Вай абрувонашро ба тарафи Алисия бардошта, ба ӯ аломати универсалии "пул"-ро дод.
  
  Алисия пойҳои худро ба поён фуровард. "Бо андешаи дуюм, Мило, чаро рафта бори дигар тафтиш намекунӣ. Ва аз он аблаҳ Ҳудсон гузориши пурра гиред, hmm? Сардор, - вай ба суи табақчаи нуқрагии иштиҳо ишора кард. "Ягон чизи ғайриоддӣ?"
  
  Фрей табақчаро меомӯхт, дар ҳоле ки Мило аз ҳодисаи рӯйдода бехабар буд, мисли сиёсатмадор аз аблаҳии худ, нигоҳи сохта ба тарафи дӯстдухтараш фиристод ва баъд оҳу нола карда, ланг-ланг аз ҳуҷра баромад.
  
  Фрей гуфт: "Бискотти болаззат ба назар мерасад."
  
  Хамин ки дар ба чо овзрд, Алисия ба Фрей як табак печенье дод ва ба руи миз баромад. Чахор по истода, сарашро ба суи у гардонд.
  
  "Оё шумо бо ин печенье хари зебои англисиро мехоҳед?"
  
  Фрей дар зери мизи кориаш тугмаи махфиро зер кард. Дарҳол, расми қалбакӣ ба паҳлӯ ҳаракат кард ва як қатор экранҳои видеоиро ошкор кард. "Шаш" гуфт ва яке аз экранхо ба амал омад.
  
  Ӯ ҳангоми тамошои ӯ печеньеро чашид, беихтиёр кӯзаи мудаввари Алисияро сила кард.
  
  - Майдони чангии ман, - нафас кашид у. "Он аллакай пухта шудааст. Ҳа?"
  
  Алисия дилрабоона ҷунбонд. "Ҳа".
  
  Фрей ба афсурдагӣ байни пойҳояш сар кард. "Пас ман тақрибан даҳ дақиқа вақт дорам. Ҳоло шумо бояд бо як зуд кор кунед. "
  
  "Киссаи хаёти ман".
  
  Фрей таваҷҷуҳи худро ба ӯ равона кард ва ҳамеша дар бораи Мило ҳамагӣ бист фут дуртар аз паси дари кушода дар хотир дошт, аммо бо вуҷуди ин ва ҳузури ҳассосонаи Алисия Майлз, ӯ то ҳол чашмонашро аз камераи боҳашамати яке аз навхонаҳои худ дур карда наметавонист. асиронро ба даст овардаанд.
  
  Қотили силсилавӣ - Томас Калеб.
  
  Муборизаи ниҳоӣ ногузир буд.
  
  
  
  Қисми 3
  Майдони ҷанг...
  
  
  Чилу СЕ
  
  
  
  ЛА ВЕРЕЙН, ГЕРМАНИЯ
  
  
  Вақте ки Абел Фрей ва посбононаш дар назди камераи онҳо пайдо шуданд, Кеннеди ба сӯи панҷара давид. Вай ба онҳо дод зад, ки ҷасади профессорро хориҷ кунанд ё онҳоро озод кунанд, пас вақте ки онҳо ин корро карданд, шиддати тарсу ҳаросро ҳис кард.
  
  Вай чи кор карданашро надониста, дар назди даромадгохи камера истод. Яке аз посбонон бо таппонча ишора кард. Онҳо ба маҷмааи зиндон амиқтар даромаданд, аз назди чанд камераи дигар гузаштанд, ки ҳама бекор буданд. Аммо миқёси ин ҳама ӯро то устухон сард кард. Вай ҳайрон буд, ки ин бача ба чӣ гуна ҷиноятҳои фосиқ қодир аст.
  
  Он вақт вай фаҳмид, ки ӯ метавонад аз Колеб бадтар бошад. Бадтар аз ҳама. Вай умедвор буд, ки Дрейк, Дал ва артиши пуштибон наздик мешаванд, аммо вай бояд бо ин мушкил рӯ ба рӯ шавад ва онро паси сар кунад ва боварӣ дошт, ки онҳо худашон ҳастанд. Чӣ тавр вай метавонист, ки Бенро ҳамчун Дрейк муҳофизат кунад? Дар паҳлӯяш як ҷавонмарде роҳ мерафт. Пас аз марги Парневик вай чандон сухан нагуфтааст. Дар хакикат, фикр мекард Кеннеди, писарбача аз замоне, ки дар кабр дастгир карда шуда буданд, танхо чанд сухан гуфта буд.
  
  Оё ӯ имкони наҷот додани Каринро дидааст? Вай медонист, ки телефони мобилии ӯ ҳанӯз дар ҷайбаш бехатар аст ва ба ларзиш таъин шудааст ва аз волидонаш ним даҳҳо занг гирифтаанд, ки ӯ ҷавоб надодааст.
  
  "Мо дар ҷои дуруст ҳастем", - пичиррос зад Кеннеди аз гӯши даҳонаш. "Фикри худро дар худ нигоҳ доред."
  
  - Хомӯш шав, амрико! Фрей сухани охиринро мисли лаънат туф кард. Барои ӯ, фикр мекард вай, эҳтимоли зиёд ин буд. "Шумо бояд дар бораи тақдири худ ғамхорӣ кунед."
  
  Кеннеди ба акиб нигарист. "Ин чӣ маъно дорад? Мехоҳӣ ба ман яке аз либосҳои хурдакаки худатро пӯшонам?" Вай ба буридан ва дӯзандагӣ тақлид мекард.
  
  Немис абрӯ бардошт. "Зебо. Биё бубинем, ки шумо то чӣ андоза бепарво мемонед."
  
  Онҳо берун аз маҷмӯи ҳуҷайраҳо ба як қисми дигари хеле ториктари хона даромаданд. Акнун онҳо бо кунҷи якбора ба поён мерафтанд, ҳуҷраҳо ва долонҳои гирду атрофаш хароб буданд. Гарчанде, ки Фрейро медонист, ин ҳама як гули сурх барои ошуфтани хунчаҳо буд.
  
  Онҳо аз долони охирин, ки ба сӯи дари чӯбини камондор, ки дар болгааш плитаҳои калони металлӣ дошт, мерафтанд. Яке аз посбонон ба клавиатураи рақамии бесим як рақами ҳаштрақамаро зад ва дарҳои вазнин чирчирак кушода шуданд.
  
  Дарҳол вай панҷараҳои металлии баландии синаро дид, ки ҳуҷраи навро иҳота карда буданд. Тақрибан 30-40 нафар дар даст нӯшокиҳо дар атрофи ӯ истода, хандиданд. Плейбойҳо ва наркобаронҳо, фоҳишаҳои марду зани дараҷаи олӣ, раисони роялти ва Fortune 500. Беваҳо бо мероси бузург, шайхҳои сарватманди нафт ва духтарони миллионер.
  
  Ҳама дар атрофи монеа истода, Боллинҷер ва Романи Контиро хӯрда, лазизҳо мехӯрданд ва фарҳанг ва синфи онҳоро меоварданд.
  
  Вақте ки Кеннеди ворид шуд, ҳама бозистоданд ва лаҳзае ба ӯ нигоҳ карданд. Фикри сарди ӯ баҳо додан ба ӯ буд, Пичирросҳо дар канори деворҳои чанголуд давида, гӯшҳояшро боло мекарданд.
  
  Ин вай аст? Корманди полис?
  
  Ӯ вайро дар тӯли чор дақиқа нобуд хоҳад кард.
  
  Ман онро мегирам. Ман ба ту даҳ донаи дигар медиҳам, Пьер. Шумо чӣ гуфтанӣ ҳастед?
  
  Ҳафт. Ман боварӣ дорам, ки вай аз назараш қавӣтар аст. Ва, хуб, вай каме хашмгин мешавад, оё шумо фикр намекунед?
  
  Онҳо дар бораи чӣ гап мезаданд?
  
  Кеннеди як зарбаи дағалона ба думҳояш расид ва ба ҳуҷра пешпо хӯрд. Чамъомад хандид. Фрей зуд аз паси вай давид.
  
  "Мардум!". Вай хандид. "Дӯстони ман! Ин ҳадяи олиҷаноб аст, оё шумо фикр намекунед? Ва ӯ ба мо як шаби олиҷаноб хоҳад дод! "
  
  Кеннеди беихтиёр тарсида ба атроф нигарист. Онҳо дар бораи чӣ гап мезаданд? Бодиққат бошед, вай сухани дӯстдоштаи капитан Липкиндро ба ёд овард. Бозии худро идома диҳед. Вай кӯшиш кард, ки тамаркуз кунад, аммо шок ва муҳити сюрреалистӣ таҳдид кард, ки ӯро девона кунад.
  
  "Ман дар пеши шумо баромад намекунам" гуфт ӯ ба пушти Фрей. "Ба ҳар роҳе, ки шумо интизоред."
  
  Фрей ба ӯ рӯ овард ва табассуми огоҳонаи ӯ аҷиб буд. "Аст, на? Ба хотири чизи арзишманд?.. Ба фикрам, шумо худ ва ҳамсолони худро аз ҳад зиёд баҳо медиҳед. Аммо он муқаррарӣ. Шояд шумо дигар хел фикр кунед, вале ман фикр мекунам, ки шумо ин корро мекунед, Кеннеди азиз. Ман дар ҳақиқат фикр мекунам, ки шумо метавонед. биё". Вай ишора кард, ки ба наздаш биёяд.
  
  Кеннеди ба суи рельси ринг кадам гузошт. Тақрибан дувоздаҳ фут поёнтар аз вай як сӯрохи доирае буд, ки ба замин нобаробар кофта, фарши он сангреза ва деворҳояш бо хоку санг пушонда шуда буд.
  
  Аренаи кӯҳнаи гладиаторҳо. Чоҳи мубориза.
  
  Дар паҳлӯи ӯ нардбонҳои металлӣ кашида, аз болои панҷараҳо ба чоҳ бардошта шуданд. Фрей ишора кард, ки вай бояд поён ояд.
  
  "Ҳеҷ имкон нест" пичиррос зад Кеннеди. Се таппонча ба ӯ ва Бен нигаронида шуд.
  
  Фрей китф дархам кашид. "Ту ба ман лозим аст, аммо ба ман ба таври ҷиддӣ писар лозим нест. Мо метавонем бо тир ба зону, баъд ба оринҷ сар кунем. Кор кунед ва бубинед, ки дархости маро иҷро кунед". Табассуми ҷаҳаннамонаи ӯ ӯро бовар кунонд, ки ӯ бо хушнудӣ суханони ӯро тасдиқ мекунад.
  
  Вай дандонҳояшро ғиҷирист ва як сония барои ҳамвор кардани костюми шимаш сарф кард. Мардуми сарватманд мисли ҳайвони дар кафас буда ба ӯ бо шавқ менигаристанд. Стаканҳо холӣ буданд ва дастархон хӯрданд. Пешхизматхо ва пешхизматхо дар байни онхо пар-воз мекарданд, ки ба назари онхо надида, пур ва тароват мебахшид.
  
  "Чӣ гуна чоҳ?" вай барои вақт муомила мекард, ҳеҷ роҳе аз он намедид ва кӯшиш мекард, ки ба Дрейк ҳар як сонияи гаронбаҳои изофӣ диҳад.
  
  "Ин майдони ҷанги ман аст" гуфт Фрей меҳрубонона. "Шумо дар хотираи пурҷалол зиндагӣ мекунед ё дар нангин мемиред. Интихоб, Кеннеди азиз, дар дасти шумост. "
  
  Бодиққат бошед.
  
  Яке аз посбонон вайро бо даҳони таппончааш тела дод. Ба ҳар ҳол вай тавонист ба Бен нигоҳи мусбӣ диҳад ва ба зинапоя расид.
  
  "Интизор шавед" чашмони Фрей хашмгинона медурахшиданд. "Кафшашро кашед. Ин ба хунравии ӯро каме бештар мекунад."
  
  Вақте ки яке аз посбонон дар пеши ӯ зону зада, кафшҳояшро кашид, Кеннеди дар он ҷо истода, таҳқир ва хашмгин ва каме хира шуд. Вай ба зинапоя баромад, худро гайриреалй ва дур хис мекард, ки гуё ин вохурии ачоиб бо Кеннеди дигаре дар як гушаи дурдасти чахон мегуза-рад. Вай ҳайрон шуд, ки ин шахсе, ки ҳама ба он ишора мекарданд, воқеан кист.
  
  Ин хеле хуб садо надод. Чунин ба назар мерасид, ки вай бояд барои ҳаёти худ мубориза барад.
  
  Ҳангоме ки вай аз зинапоя поён мерафт, аз байни издиҳом як ҳуштак баромад ва мавҷи пурқуввати хунрезӣ ҳаворо пур кард.
  
  Онхо хар хел гапхои фашшоро дод мезаданд. Шартгузориҳо гузошта шуданд, ки баъзеҳо, ки вай дар муддати камтар аз як дақиқа мемирад, дигарон, ки дар камтар аз сӣ сония тангаашро гум мекунад. Як ё ду нафар ҳатто ба ӯ дастгирӣ карданд. Аммо хатари бештар ин буд, ки ӯ ҷасади мурдаи ӯро пас аз ба хокаи хок табдил доданаш таҳқир мекард.
  
  Бойтарин сарватманд, кафктарин дар рӯи замин. Агар он чизест, ки сарват ва қудрат ба ту дод, пас ҷаҳон дар ҳақиқат хароб шудааст.
  
  Ҳама зуд пойҳои лучаш ба замини сахт расид. Вай аз савор фаромада, худро хунук ва фош ҳис карда, ба атроф нигарист. Дар рӯ ба рӯи вай девори сӯрохиро буриданд. Дар айни замон онро як қатор панҷараҳои ғафс фаро гирифта буданд.
  
  Шахсе, ки дар он тарафи ин панчарахо афтода буд, ногахон ба пеш шитофт ва бо доду фарёди хашму хунрез ба онхо зад. Ӯ онҳоро чунон сахт ҷунбонд, ки онҳо ҷаззоб шуданд, чеҳраи ӯ нағроси таҳрифшуда каме бештар буд.
  
  Аммо сарфи назар аз ин ва бо вуҷуди муҳити аҷибаш, Кеннеди ӯро зудтар шинохт, ки номи ӯро ба ёд овард.
  
  Томас Калеб, қотили силсилавӣ. Дар ин ҷо, дар Олмон, бо вай. Ду душмани марговар вориди майдони ҷанг шуданд.
  
  Нақшаи Абел Фрей, ки дар Ню Йорк таҳия шудааст, амалӣ мешавад.
  
  Дили Кеннеди ба ҷунбиш омад ва як шитоби поки нафрат аз ангуштони пой ба майна ва пушти ӯ мисли тир парронд.
  
  "Шумо ҳаром!" Вай аз ғазаб гиря кард. "Шумо ҳарчанд мутлақ ҳастед!"
  
  Сипас панҷараҳо баланд шуданд ва Колеб ба сӯи вай ҷаҳид.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк пеш аз он ки ба замин нарасад, аз чархбол берун шуд, ҳанӯз як қадам паси Торстен Дал ва ба сӯи меҳмонхонаи серодам, ки онро эътилофи муштараки нерӯҳои байнулмилалӣ гирифта буд, давид. Армия бешубха омехта, вале катъй ва ба чанг тайёр аст.
  
  Онҳо 1,2 мил шимолтар аз Ла Верейна ҷойгир буданд.
  
  Мошинхои армия ва гражданй саф ороста, моторхо гурриш карда, тайёр меистанд.
  
  Фойе пурчушу хуруш буд: командадо ва куввадои махсус, агентдои разведкавй ва солдатдо дамагй чамъ шуда, ба тартиб андохта, тайёрй медиданд.
  
  Дал ҳузури худро бо ҷаҳидан ба қабулгоҳи меҳмонхона эълон кард ва чунон баланд дод зад, ки ҳама ба ақиб рафтанд. Хомушии эҳтиромона ҳукмфармо буд.
  
  Онҳо аллакай ӯро, Дрейк ва дигаронро медонистанд ва аз он чизе, ки дар Исландия ба даст овардаанд, хуб медонистанд. Ҳар як нафар дар ин ҷо тавассути алоқаи видеоӣ байни меҳмонхона ва чархбол огоҳ карда шуд.
  
  - Мо тайёрем? Дол дод зад. "Барои нест кардани ин харом?"
  
  - Техника тайёр, - фарьёд зад командир. Хамаи онхо Дальро барои ин амалиёт масъул медонистанд. "Снайперҳо дар ҷои худ ҳастанд. Мо чунон гарм ҳастем, ки шояд ин вулқонро дубора оғоз кунем, ҷаноб!
  
  Далл сар ҷунбонд. "Пас, мо чиро интизорем?"
  
  Сатҳи садо сад зина боло рафт. Сарбозон дарҳоро кушода, ба пушти ҳамдигар торсакӣ заданд ва пас аз ҷанг барои нигоҳ доштани шуҷоат барои пиво мулоқот карданд. Вакте ки мошинхои чамъшуда аз худ дур мешуданд, моторхо гурриш карданд.
  
  Дрейк дар мошини сеюми ҳаракаткунанда, як Humvee низомӣ ба Dahl ҳамроҳ шуд. Дар давоми чанд соати охирини брифингҳо ӯ медонист, ки онҳо тақрибан 500 нафар доранд, ки барои ғарқ кардани артиши хурди 200 нафар Фрей кифоя аст, аммо олмонӣ дар мавқеи баландтар буд ва интизор мерафт, ки ҳилаҳои зиёде дошта бошад.
  
  Аммо як чизе, ки ӯ надошт, унсури ҳайратовар буд.
  
  Дрейк ба курсии пеш нишаст ва милтиқи худро ба даст гирифт ва фикрҳояш ба Бен ва Кеннеди нигаронида шуданд. Ҳейден дар курсии пушти онҳо буд, ки барои ҷанг муҷаҳҳаз буд. Уэллс дар меҳмонхона бо захми шадиди меъда монд.
  
  Корвон як гардиши тезро давр зад ва баъд Ла-Верене пайдо шуд, ки мисли арчаи солинавӣ бар зидди торикии гирду атрофаш мунаввар ва дар пеши кӯҳи сиёҳи кӯҳе, ки болои он баланд буд, мунаввар гардид. Дарвозаҳои он ба таври васеъ кушода буданд, ки ҷасорати беғаразонаи шахсеро, ки онҳо барои сарнагун кардани онҳо омада буданд, нишон медоданд.
  
  Дал микрофонро даргиронд. "Занги охирин. Мо гармиро оғоз мекунем. Суръат дар ин ҷо ҳаётро наҷот медиҳад, одамон. Шумо ҳадафҳоро медонед ва шумо беҳтарин тахмини моро медонед, ки тобути Один дар куҷо хоҳад буд. Биёед бо ин ХУК кор кунем, солдатхо".
  
  Истинод барои ҷаноби хушмуомила буд. Иронияи аз ҳад зиёд. Вақте ки Хаммер аз посбонгоҳи Фрей гузашт, Дрейк сафед шуд, ки дар ҳарду тараф базӯр як дюйм нигоҳ дошт. Посбонони немис аз манораҳои баланди худ бонги изтироб бардоштанд.
  
  Тирхои аввал ба мошинхои пешцадам пар-тофта шуданд. Вақте ки корвон ногаҳон қатъ шуд, Дрейк дари худро кушод ва рафт. Онҳо дастгирии ҳавоиро истифода набурданд, зеро Фрей метавонад RGPS дошта бошад. Ба онхо лозим омад, ки бо хамин сабаб зуд аз мошинхо дур шаванд.
  
  Дароед ва замини ХУКХОро ба заводи бекон табдил диҳед.
  
  Дрейк ба суи буттаҳои ғафс, ки дар зери тирезаи ошёнаи якум мерӯянд, давид. Дастаи SAS, ки онҳо сӣ дақиқа пеш фиристода буданд, бояд аллакай майдони клуби шабона ва меҳмонони "шаҳрвандии" онро муҳосира мекарданд. Тирхо аз тирезахои калъа парида, деворхои дарвозаро борон мерехтанд, ки мошинхо ба дарун мерехтанд. Нерӯҳои эътилоф ба оташи интиқом посух доданд, шишаро шикастанд, гӯшту устухонро зада, рӯи сангро ба хок табдил доданд. Дар ин чо доду фарьёд, доду фарьёд ва даъват ба куввадои мусаллад баланд шуд.
  
  Дар дохили қалъа бесарусомонӣ ҳукмфармо буд. Таркиши RPG аз тирезаи ошёнаи болоӣ ба вуқӯъ пайваст ва ба посбонгоҳи Фрей бархӯрд ва як қисми деворро хароб кард. Хошок ба болои аскарони истилогар афтид. Тирпарронии пулемёт баргашт ва як зархариди немис аз ошёнаи боло афтида, доду фарёд зада, ба замин афтид, ки бо зарбаи даҳшатовар ба замин бархӯрд.
  
  Даль ва як солдати дигар ба суи дархои пеш оташ кушоданд. Тир ё рикошҳои онҳо ду нафарро куштанд. Дал ба пеш давид. Ҳейден дар ҷое дар паси ӯ қарор дошт.
  
  "Мо бояд ба ин сӯрохи дӯзах ворид шавем! Ҳозир!"
  
  Шабона таркишхои нав ба амал омаданд. RPG дуюм ба як кратери азим чанд фут дар шарқи Хаммери Дрейк зад. Борони хоку санг ба осмон рехт
  
  Дрейк давида, хам шуда, дар зери намунаи буриши тирҳо, ки ҳавои болои сарашро сӯрох мекарданд, монд.
  
  Ҷанг воқеан оғоз шуд.
  
  
  * * *
  
  
  Мардум ҳатто пеш аз ламс кардани Кеннеди ва Калеб хуншӯии худро нишон доданд. Кеннеди бодиккат давр зад, ангуштонаш лойро часпида, пойхояш сангу заминро месанчанд, бесарусомонй харакат мекунанд, то ки пешгуй нашаванд. Майнаи вай барои фаҳмидани ин ҳама мубориза мебурд, аммо вай аллакай як заъфи рақибашро мушоҳида карда буд - чӣ гуна чашмони ӯ дар сурате, ки шими шими бешаклро консервативона пӯшидааст.
  
  Ҳамин тавр, ин як роҳи куштани қотил буд. Вай диққати худро ба ёфтани каси дигар равона кард.
  
  Калеб қадами аввалинро кард. Вақте ки ӯ ба сӯи ӯ мезад, дастонаш мезад, оби даҳонаш парид. Кеннеди бо вай чанг карда, ба канор рафт. Мардум ба хун рафтанд. Касе майи сурхро ба замин рехт, ки ин як аломати рамзии хуни рехтанист. Вай шунид, ки Фрей, харомхӯри бемор, Калеб, психопати бедилро ба ин кор водор мекунад.
  
  Акнун Колеб боз ба шуш даромад. Кеннеди вайро ба девор такя кардааст. Вай тамаркузро аз даст дод, аз ҷониби издиҳом парешон шуд.
  
  Пас аз он Колеб дар болои вай буд, дастони урёнаш ба гардани вай печида буданд - арақи зишту нафратангез... дастони урён. Дастҳои қотил...
  
  ... бераҳмӣ ва марг...
  
  ...ба тамоми пӯсташ ифлоси пӯсидаашро молида. Дар сараш зангулаҳои огоҳкунанда садо доданд. Шумо бояд чунин фикр карданро бас кунед! Шумо бояд диққат диҳед ва мубориза баред! Бо як муборизи воқеӣ мубориза баред, на афсонае, ки шумо офаридаед.
  
  Мардуми бесаброна боз дод мезаданд. Онхо шишаю стаканхоро ба девор зада, мисли хайвонхои майли куштан гурриш мекарданд.
  
  Ва Колеб, пас аз ҳама он чизе, ки рӯй дод, хеле наздик буд. Маркази консентратсияи вай тир хӯрда, ба ҷаҳаннам афтид. Ҳаюло ба паҳлӯяш мушт зад ва ҳамзамон сарашро ба синаи ӯ зер кард. Синаи ифлосу арақи лучаш. Баъд вай боз зад. Дард дар сари синааш таркид. Вай такон дод. Майи сурх бар вай рехт, аз боло мерехт.
  
  "Ин аст," Колеб ӯро тамасхур кард. "Ба он ҷое, ки шумо тааллуқ доред, поён равед."
  
  Мардум гурриш карданд. Колеб дастони нафратангези худро ба мӯи дарози вай пок кард ва бо кинаю кинаи ором ва марговар хандид.
  
  "Ба бадани ту мехӯрам, сузанак."
  
  Кеннеди ба зону афтода, ба муддати кӯтоҳ аз чанголи Калеб раҳо ёфт. Вай хост аз ӯ гурезад, аммо ӯ ӯро аз шимаш сахт нигоҳ дошт. Вайро боз ба назди худ кашид, мисли ваҳшӣ бо сари марг табассум кард. Вай илоҷе надошт. Вай тугмаҳои шимашро, шими бешакл ва симои пинҳонкардаашро кушода, ба пои вай лағжидани онҳо иҷозат дод. Вай аз ногаҳонии як лаҳзаи ӯ истифода бурда, ба кунҷи худ хазида рафт. Сангҳо пӯсти ӯро харошиданд. Мардум гиря мекард. Калеб ба пеш ҳаракат карда, дасташро ба камари либоси тагаш бурд, вале вай ба рӯи ӯ сахт лагад зад ва либоси таг ҳамон замоне ки бинии ӯ, хунолуд ва шикаста, ба паҳлӯ овезон шуд, лагад зад. Вай лахзае дар он чо нишаста, ба душ-мани худ нигарист ва худро аз чашмони хунолуди гуштхураш дур карда наметавонист.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк аз дари боҳашамат ба лобби азим даромад. SAS воқеан майдони клуби шабонаро муҳосира карда, зинапояи асосиро фаро гирифт. Қисми боқимондаи қалъа ин қадар дӯстона нахоҳад буд.
  
  Дал кисаи синаашро сила кард. "Расмҳо як анборро дар тарафи рости мо ва дар боли шарқи дур нишон медиҳанд. Ҳоло ба ҳеҷ чиз шубҳа накунед, Дрейк. Ҳейден. Мо розӣ шудем, ки ин ҷои мантиқтарин барои Фрей, дӯстони мо ва қабр аст."
  
  "Ман дар ин бора ҳатто орзу накардаам" гуфт Ҳейден бо қатъият.
  
  Бо як гурӯҳи мардоне, ки дар паси ӯ шитоб мекарданд, Дрейк аз паи Дал аз дари ҷиноҳи шарқӣ рафт. Хамин ки дар кушода шуд, тири бештаре ба фазо сурох шуд. Дрейк ғелонда ва бархост, тир холӣ кард.
  
  Ва ногаҳон одамони Фрей дар байни онҳо буданд!
  
  Кордҳо дурахшиданд. Аз таппончахои дастй тир холй карданд. Солдатхо аз чапу рост фуромаданд. Дрейк даҳони таппончаашро ба маъбади яке аз посбонони Фрей пахш кард ва сипас аслиҳаро сари вақт ба ҳолати оташфишонӣ овард, то тир ба рӯи ҳамлагари худ бизанад. Посбон ба ӯ аз тарафи чап ҳамла кард. Дрейк аз ланг гурехт ва бачаро дар рӯи оринҷ зад. Вай болои одами беҳуш хам шуда, кордро бардошт ва нӯги онро ба сари дигаре, ки гулӯи Командосҳои Делтаро буриданӣ буд, бурд.
  
  Дар паҳлӯи гӯшаш тири таппонча садо дод; Силоҳи дӯстдоштаи SGG. Ҳейден Glock ва корди артишро истифода бурд. Нерӯи бисёрмиллӣ барои як ҳодисаи бисёрмиллӣ, фикр мекард Дрейк. Дар канори дури ҳуҷра тирҳои бештар садо доданд. Итолиёвиҳоро ҷалб кунед.
  
  Дрейк дар зери зарбаи пахлуи душман хамвор шуд. Ӯ тамоми баданашро гардонд, пойҳо аввал, бачаро аз по афтонд. Вақте ки мард ба сутунмӯҳрааш сахт фуруд омад, Дрейк худкушӣ кард.
  
  Собиқ афсари SAS аз ҷо бархост ва Даҳлро даҳҳо қадам пештар дид. Душманони онҳо торафт кам мешуданд - шояд ҳамагӣ чанд даҳҳо шаҳидон боқӣ мондаанд, ки барои сарнагун кардани истилогарон фиристода шудаанд. Армияи ҳақиқӣ дар ҷои дигар мебуд.
  
  "Барои гармкунӣ бад нест", - табассум кард шведӣ, хун дар атрофи даҳонаш. "Акнун пеш рав!"
  
  Онҳо аз дари дигар гузаштанд, як ҳуҷраро аз домҳои бубӣ тоза карданд ва баъд як ҳуҷраи дигаре, ки снайперҳо шаш нафари хубро пеш аз нест кардани онҳо гирифтанд. Оқибат онҳо худро дар назди девори баланди сангине диданд, ки қубурҳояшон аз он пулемётҳо тирпарронӣ мекарданд. Дар мобайни девори сангин дари пулодини боз хам таъсирбахштар буд, ки анбори бонкро ба хотир меовард.
  
  "Ин аст," гуфт Дал, хам шуда. "Утоқи мушоҳидаи Фрей."
  
  "Ба назар як модари сахтгир аст" гуфт Дрейк дар паҳлӯяш пинҳон шуда, дасташро боло бардошт, вақте ки даҳҳо сарбоз ба сӯи ӯ давида омаданд. Вай ба гирду атроф нигариста Ҳейденро ҷустуҷӯ кард, аммо қомати лоғарашро дар байни мардон муайян карда натавонист. Вай ба куҷо рафт? Оҳ, лутфан, лутфан, иҷозат надиҳед, ки вай боз дар он ҷо хобад... хунравӣ...
  
  "Форт Нокс як чормағзи сахтест, ки онро мешиканад" гуфт фармондеҳи Делта ҳангоми газидан.
  
  Дрейк ва Дал ба якдигар нигаристанд. "Пахлавонон!". - гуфт онхо дар як вакт ба сиёсати "суръат ва фиреб нахурдан"-и худ часпида.
  
  Ду тупи калонро бо эхтиёт аз катор мегуза-ронданд, солдатхо бо чашмони худ табассум мекарданд. Ба бочкахои тупхои пуриктидор, ки ба ракетапаррон монанд аст, чангхои пуриктидори пулодй часпонда шуда буданд.
  
  Ду солдат дар даст симхои иловагии пулодиро дошта, бо рохи омаданашон акиб давиданд. Кабелҳои пӯлодӣ ба камераи холӣ дар паси дастгоҳҳо пайваст карда шудаанд.
  
  Дал пайвасти Bluetooth-и худро ду маротиба клик кард. "Ба ман бигӯед, ки кай мо метавонем оғоз кунем."
  
  Аз байн чанд сония гузашту чавоб омад. "Ба пеш!"
  
  Барра ташкил карда шуд. Дрейк ва Дал бо гранатомётхо ба китфашон овезон ба берун баромаданд, ҳадаф гирифтанд ва триггерҳоро кашиданд.
  
  Ду қалмоқе, ки пӯлоди грепплинг бо суръати ракета парвоз карда, девори сангини анбори Фрейро чуқур кофтанд, пеш аз он ки тарафи дигарро рахна кунад. Ҳамин ки онҳо ба фазо дучор шуданд, сенсор дастгоҳеро фаъол кард, ки қалмоқҳоро худаш чарх зада, онҳоро ба девори тарафи дигар сахт маҷбур кард.
  
  Дал ба гӯшаш зад. "Кор кунед".
  
  Ва ҳатто аз поён, Дрейк садои ба ақиб гузаштани ду Хаммерро мешунавад, ки кабелҳо ба бамперҳои мустаҳками онҳо пайваст карда шудаанд.
  
  Девори касногузари Фрей таркид.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди бо огоҳӣ берун баромад, вақте ки Калеб ба сӯи вай омад ва зонуашро гирифт ва ӯро ба ҳайрат овард. Вай аз дамгирии лахза истифода бурда, ба по хеста. Колеб боз омад ва ӯ бо пушти дасташ ба гӯшаш зад.
  
  Мардуми болои вай аз хушнудӣ лаб мезаданд. Ҳазорҳо доллар шароби нодир ва вискии хуб ба хоки арена рехтанд. Як ҷуфт шими тӯри занона ба поён шино мекард. Галстуки мардона. Як ҷуфт дастбандҳои Gucci, ки яке аз онҳо аз пушти мӯйсафеди Колеб меафтад.
  
  - Бикушед! Фрей дод зад.
  
  Колеб мисли қатори боркаш ба сӯи вай меомад, дастонашро дароз карда, садоҳои гурусна аз қаъри шикамаш мебаромаданд. Кеннеди хост, ки дур шавад, аммо вайро дастгир карда, аз замин бардошт ва аз фарш бардошт.
  
  Ҳангоми дар ҳаво Кеннеди танҳо ҳангоми интизории фуруд омада метавонист тарсонад. Ва сахт буд, сангу замин ба сутунмӯҳрааш бархӯрда, ҳаворо аз шушҳояш берун мекард. Пойҳои вай лагадкӯб карданд, вале Колеб ба онҳо даромад ва ба болои вай нишаст ва оринҷҳояшро ба пеш гузошта.
  
  - Бештар ба ин монанд, - ғур-ғур кард қотил. "Ҳоло шумо фарёд мезанед. Ээеее!" Овозаш маниҷаноб буд, мисли доду фиғораи хук дар қассобхона ба гӯшаш мерасид. "Эээээи!"
  
  Дарди сӯзон боиси ларзиши ҷисми Кеннеди гардид. Ҳарчанд акнун як ваҷаб дуртар аз вай буд, баданаш болои вай мехобид, ашк аз лабонаш ба рухсораҳояш мечакид, чашмонаш аз оташи дӯзах месухт, қафаси худро ба рӯи вай зер мекард.
  
  Вай лахзае нотавон монд, хануз хам нафас кашидан мехост. Мушти у ба шиками вай зад. Дасти чапаш хамин корро карданй буд, ки бозистод. Андешае, ки дилаш мезад ва баъд ба гулӯяш баромад ва фишурдан гирифт.
  
  Кеннеди нафас кашид, нафас кашид. Калеб мисли девона хандид. Вай сахттар фишурд. Ӯ чашмони ӯро меомӯхт. Ба баданаш такья карда, бо вазни худ ӯро пахш кард.
  
  Вай ба қадри имкон як лагад зада, ӯро ба як сӯ партофт. Вай комилан фахмид, ки навакак роххат гирифтааст. Эҳтиёҷоти печидаи ҳаром ҳаёти ӯро наҷот дод.
  
  Вай боз лағжид. Издиҳом ӯро тамасхур мекарданд - аз ҳунарнамоии ӯ, либосҳои ифлосаш, хари харошидааш, аз пойҳои хуншораш. Калеб бархоста, Роки-монанд, аз дами маглубият бархост ва дастонашро густурда хандид.
  
  Ва он гоҳ вай овозе шунид, ки заиф, вале какофонияи хиррро бурида буд.
  
  Овози Бен: "Дрейк наздик мешавад, Кеннеди. Ӯ наздиктар мешавад. Ман паём гирифтам!"
  
  Лаънат... онҳоро дар ин ҷо намеёбад. Вай тасаввур карда наметавонист, ки ӯ аз ҳама ҷойҳои қалъа ин ҷоро ҷустуҷӯ мекунад. Ҳадафи эҳтимолии он анбор ё ҳуҷайраҳо хоҳад буд. Ин метавонад соатҳоро дар бар гирад....
  
  Бен то ҳол ба ӯ ниёз дошт. Қурбониёни Колеб то ҳол ба ӯ ниёз доштанд.
  
  Хест ва фарёд занед, вақте ки онҳо натавонистанд.
  
  Колеб дар худпарастии худ бепарво ба сӯи вай шитофт. Кеннеди худро даҳшатнок карда, баъд пои худро бардошта, оринҷашро рост ба чеҳраи наздики ӯ зад.
  
  Аз тамоми дасташ хун равон шуд. Калеб мисли он ки ба девори хиштӣ дучор шуда бошад, бозистод. Кеннеди бартарии худро пахш карда, ба қафаси синааш зарба зад, бинии аллакай шикастаашро зада, ба зонуҳояш зад. Вай тамоми усулҳои имконпазирро ба кор мебурд, то ҷаллодро ғайри қобили амал гардонад.
  
  Гурриши издиҳом зиёд шуд, аммо вай онро базӯр шунид. Як зарбаи зуд ба тӯбҳо харкурраро ба зонуаш бурд, дигаре ба манаҳ ӯро ба пушт гардонд. Кеннеди дар пахлуяш ба хок афтода, аз хастагй нафас кашида, ба чашмони нобовараш нигарист.
  
  Дар наздикии зонуи росташ садо баланд шуд. Кеннеди ба қафо нигарист ва дид, ки шишаи майи шикаста, ки дар хок чаппа шуда буд. Merlot, ки то ҳол ваъдаи сурхи моеъро медиҳад.
  
  Калеб ба вай зад. Вай бепарвоён зарбаро ба рӯи худ гирифт. "Шумо бояд бимиред" гуфт вай. "Барои Оливия Данн", вай шишаи шикастаро аз замин бардошт. "Барои Селена Тайлер", вай онро болои сари ӯ бардошт. "Миранда Друри," илова кард ӯ, "зарбаи аввалинаш дандонҳо, пайҳо ва устухонҳоро шикаст. "Ва барои Эмма Силк", зарбаи дуюмаш чашми ӯро гирифт. "Барои Эмили Ҷейн Винтерс", зарбаи ниҳоии вай гардани ӯро ба гӯшти майда табдил дод.
  
  Ва ӯ дар он ҷо дар замини хунолуд зону зад, ғолибона адреналин ба рагҳои ӯ равон ва дар майнааш набз мезад ва кӯшиш мекард, ки инсониятеро, ки лаҳзае ӯро тарк карда буд, бозпас гирад.
  
  
  ЧИЛУ ЧОР
  
  
  
  ЛА ВЕРЕЙН, ГЕРМАНИЯ
  
  
  Ба Кеннеди фармон дода шуд, ки бо силоҳ ба зина боло барояд. Ҷасади Томас Калеб дар ҷое ки мебоист мемурд, ларзонда монд.
  
  Фрей бадбахт ба назар мерасид, ки бо телефони мобилиаш сӯҳбат мекард. "Волт", - хиҷил кард ӯ. "Санҷро ба ҳар ҳол наҷот диҳед, Ҳудсон. Дигар чизеро парво надорам, ахмак. Аз ин дивани лаънатӣ дур шав ва он чизеро, ки ба ту пардохт мекунам, кун!"
  
  Вай алокаро хомуш карда, ба Кеннеди нигох кард. "Ба назар мерасад, ки дӯстони шумо ба хонаи ман ворид шуданд."
  
  Кеннеди пеш аз он ки онро ба элитаи ҷамъшуда табдил диҳад, ба ӯ нигоҳи маккорона дод. "Ба назар чунин мерасад, ки шумо аблаҳон як қисми он чизеро, ки сазоворед, хоҳед гирифт."
  
  Хандахои ором ва садои ча-пакзании стаканхо баланд шуд. Фрей лаҳзае ба он ҳамроҳ шуд, ки пеш аз он гуфт: "Нӯшед, дӯстонам. Пас ба тарзи маъмулӣ равед".
  
  Кеннеди як ҷасорат нишон дод, ки барои ба Бен чашмак задан кофӣ аст. Лаънат, агар баданаш мисли калтак дард намекард. Хари у сухт ва пойхояш меларзид; сараш дард ва дастонаш ба хуни часпак печида буданд.
  
  Вай онҳоро ба Фрей дод. "Оё ман инро тоза карда метавонам?"
  
  - Куртаатро истифода кун, - хандид у. "Ба ҳар ҳол, ин як латта дигар чизе нест. Бешубҳа, он қисми боқимондаи гардеробатонро инъикос мекунад. "
  
  Ӯ ба таври шоҳона дасташро ҷунбонд. "Вайро биёред. Ва писарбача".
  
  Онҳо майдонро тарк карданд, Кеннеди худро хаста ҳис кард ва кӯшиш кард, ки сари чархзании ӯро ором кунад. Оқибатҳои коре, ки ӯ карда буд, даҳсолаҳо бо ӯ зиндагӣ мекард, аммо ҳоло вақти он набуд. Бен дар паҳлӯи вай буд ва аз рӯи ифодаи чеҳрааш, ба таври возеҳ кӯшиш мекард, ки ӯро телепатикӣ таскин диҳад.
  
  "Раҳмат, бача," вай ба посбонҳо аҳамият надода гуфт. "Ин як пиёдагард буд."
  
  Аз паи чапи чап онҳо ба долони дигаре рафтанд, ки аз блоки ҳуҷайраи онҳо шоха гирифта буд. Кеннеди фикрхои худро чамъ кард.
  
  Фақат зинда монед, фикр мекард вай. Факат зинда боши.
  
  Фрей занги дигар гирифт. "Чӣ? Оё онҳо дар анбор? Ахмак! Шумо... шумо... - бо хашму газаб гур-гур кард у. - Хадсон, ту... тамоми армияро ба ин чо фирист!
  
  Гиряи электронӣ ногаҳон пайвастро қатъ кард, мисли гилотина сари маликаи фаронсавӣ бурида шуд.
  
  "Онҳоро гиред!" Фрей ба посбононаш ру овард. "Онхоро ба хонаи истико-матй баред. Чунин ба назар мерасад, ки дӯстони шумо назар ба он ки мо фикр мекардем, зиёданд, Кеннеди азиз. Ман баъдтар бармегардам, то захмҳои шуморо табобат кунам."
  
  Бо ин суханон немиси девонавор зуд аз он ҷо рафт. Кеннеди сахт медонист, ки ӯ ва Бен ҳоло бо чаҳор посбон танҳо буданд. - Давом дех, - яке уро ба тарафи дари охири долон тела дод.
  
  Вақте ки онҳо аз ин гузаранд, Кеннеди бо тааҷҷуб чашмак зад.
  
  Ин «исми «алъа комилан вайрон шуда, болои боми нави камондор ва дар ду тарафи фазо "хона®ои" хурди хиштї кашида шудаанд. Аз анборҳои калон чандон калонтар набуда, тақрибан ҳашт адад буданд. Кеннеди дархол фахмид, ки дар як вакт аз ин чо бештар аз якчанд махбусон гузаштаанд.
  
  Оё одами бадтар аз Томас Калеб?
  
  Бо Абел Фрей вохӯред.
  
  Вазъи вай ҳар сония бадтар мешуд. Посбонҳо вай ва Бенро ба сӯи яке аз хонаҳо тела медоданд. Вақте ки ворид шуд, бозӣ ба охир расид. Шумо гум мекунед.
  
  Вай метавонад якто, ҳатто ду нафарро барорад. Аммо чор? Вай имконият надошт.
  
  Агар танҳо ....
  
  Вай ба муҳофизи наздиктарин нигарист ва пай бурд, ки ӯ ба ӯ баҳогузорӣ мекунад. "Ҳей, ин аст? Оё шумо моро дар он ҷо мегузоред?"
  
  "Инҳо фармонҳои ман ҳастанд."
  
  "Нигоҳ кунед. Ин бача дар ин ҷост - ӯ ҳама ин роҳ барои наҷот додани хоҳараш омад. Шумо фикр мекунед, ки шояд вай ӯро дида метавонад. Танҳо як маротиба."
  
  "Фармонҳо аз Фрей. Ба мо иҷозат дода намешавад."
  
  Кеннеди аз як посбон ба дигараш нигарист. "Ва чӣ? Кӣ бояд донад? Беэҳтиётӣ маззаи ҳаёт аст, дуруст?
  
  Посбон ба вай аккос зад. "Оё шумо кӯр ҳастед? Оё шумо камераҳоро дар ин ҷои лаънатӣ надидаед? "
  
  Кеннеди табассум кард: "Фрей ба муборизаи зидди армия банд аст". "Чаро шумо фикр мекунед, ки вай ин қадар зуд гурехтааст?" Бачаҳо, бигзор Бен хоҳарашро бубинад, пас шояд вақте ки сарварони нав меоянд, ман шуморо каме сусттар мекунам."
  
  Посбонхо ба хамдигар дуздона нигох карданд. Кеннеди ба овози вай боварии бештар ва каме ишқбозӣ ба забони баданаш гузошт ва дере нагузашта ҳардуи онҳо дари Каринро мекушоянд.
  
  Пас аз ду дақиқа ӯро берун бурданд. Вай дар байни онҳо қад-ҳад мегашт, ки бемадор ба назар мерасид, мӯи зардиаш парешон ва чеҳрааш кашида буд.
  
  Аммо баъд вай Бенро дид ва чашмонаш мисли барқ дар тӯфон дурахшон шуданд. Ба назар чунин менамуд, ки қувват ба баданаш баргашт.
  
  Вақте ки ду гурӯҳ вохӯрданд, Кеннеди чашми ӯро ба худ кашид ва кӯшиш мекарданд, ки фаврӣ, хатар ва сенарияи охирини имкони идеяи девонаашро бо як нигоҳи ноумедона бирасонанд.
  
  Карин посбононро бо даст доду гуррос зад. "Биравед ва каме гиред, эй харомён. "
  
  
  * * *
  
  
  Торстен Дал ба зарбазанӣ роҳбарӣ мекард ва таппончаашро мисли шамшери боло бардошта, аз болои шушаш дод мезад. Дрейк дар паҳлӯи ӯ буд ва ҳатто пеш аз фурӯ рехтани тамоми девори анбор бо суръати тамом давид. Дуд ва хошок дар майдони хурд пароканда шуданд. Вақте ки Дрейк давида, ӯ ҳис кард, ки нерӯҳои дигари эътилоф ба ҳарду самт парвоз мекунанд. Онҳо як фаланги марговар буданд ва бо қасди кушанда ба душманони худ пеш мерафтанд.
  
  Инстинктҳои Дрейк ҳангоми гардиш ва борик шудани дуд ба кор даромад. Дар тарафи чап як даста посбонон меистоданд, ки аз тарс ях баста буданд ва оҳиста вокуниш нишон медоданд. Ӯ ба миёни онҳо тир андохта, ҳадди ақал се ҷасадро нобуд кард. Дар пеш садои оташи ҷавоб шунида шуд. Солдатхо ба тарафи чапу рости у афтода, бо кувваи худ ба девори фу-рушта сахт зада меистоданд.
  
  Вақте ки сари итолиёвӣ ба буғ табдил ёфт, хун рост дар пеши чашмаш пошида шуд, мард ба қадри кофӣ тез набуд, ки аз тир гурезад.
  
  Дрейк кабӯтар барои сарпӯш. Сангхои тезу бетонй хангоми ба фарш афтодан гушти дастонашро пора-пора карданд. Гап зада, ба кунҷҳо чанд тир холӣ кард. Одамон фарьёд заданд. Экспонат дар зери оташи шадид таркид. Устухонҳои кӯҳна дар ҳаво бо ҳаракати суст мисли зарраҳои чанг чарх мезаданд.
  
  Дар пеш боз тир садо дод ва Дрейк дид, ки шумораи зиёди одамон ҳаракат мекунанд. Артиши Исо!Фрей дар ҳамон ҷо буд, ки дар таркиби марговар ҷамъ шуда буд ва тезтар ва тезтар ба пеш ҳаракат мекарданд, зеро онҳо ҳис мекарданд, ки бартарӣ доранд.
  
  
  * * *
  
  
  Карин аз омӯзиши санъати ҳарбӣ истифода бурда, посбонони худро дар тӯли чанд сония ғайри қобили амал гардонд. Кеннеди ба манаҳи посбонаш зарбаи сахт дод ва сипас ба пеш қадам зада, сарашро чунон сахт пахш кард, ки ситораҳо пеши чашмони вай медурахшиданд. Пас аз як сония вай рақиби дуюмаш, посбони чорумро дид, ки ба паҳлӯ ҷаст, то дар байни онҳо фосила эҷод кунад.
  
  Дили вай рехт. Ҳамин тавр, посбони чорум як пули хеле дур буд. Ҳатто барои ду нафари онҳо.
  
  Посбон милтикашро бардошта, санголуд менамуд. Бо ангуштони ларзон он ҷоро аз назар гузаронид, ки барои кӯмак кӯмак кунад. Кеннеди дастонашро дароз карда, кафхояшро берун кард.
  
  "Ором шав, дугона. Фақат ором бош".
  
  Ангушти тираш аз тарс печид. Тир садо дод ва аз шифт парид.
  
  Кеннеди гиря кард. Шиддат ҳаворо ғафс карда, ба шѓрбои асабӣ табдил дод.
  
  Вақте ки телефони мобилии ӯ тавассути изтироб оҳанги занги ранҷидаро ба навохтани ӯ шурӯъ кард, Бен қариб дод зад. Тасвири Сизер то ҳадди аксар баланд карда шуд.
  
  Посбон хам чахида, боз як тири беихтиёрро дур кард. Кеннеди ҳис кард, ки шамол аз тир аз косахонаи сараш мегузарад. Тарси холис ӯро ба ҳамон ҷо ях кард.
  
  Лутфан, вай фикр мекард. Ахмак нашавед. Ба омӯзиши худ диққат диҳед.
  
  Баъд Бен телефонашро ба сӯи посбон партофт. Кеннеди дид, ки ӯро парешон кард ва зуд ба фарш афтод, то парешониро бештар эҷод кунад. Вакте ки посбон гушаки телефонро партофта, диккаташро ба худ чалб кард, Кеннеди яроки посбони сеюмро ба китф кашида буд.
  
  Ҳарчанд Карин, вай муддате дар ин ҷо зиндагӣ мекард. Вай душворихоро дида ва аз cap гузарондааст. Вай фавран тир холӣ кард. Посбон, ки аз куртааш абри сурх баромад, акиб рафт. Пас аз он китфаш доғи торик паҳн шуд ва ӯ ошуфтаву баъд хашмгин намуд.
  
  Ӯ ба сӯи Бен тир холӣ кард.
  
  Аммо тир бемуваффақият буд, бешубҳа, ба ин далел мусоидат кард, ки сари ӯ як миллисония пеш аз он ки триггерро кашид, таркид.
  
  Дар паси ӯ, ки аз пошидани хунаш ҳошия шуда буд, Ҳейден бо Glock дар дасташ меистод.
  
  Кеннеди ба Бен ва Карин нигарист. Ман дидам, ки чӣ тавр онҳо бо шодӣ, муҳаббат ва ғам ба ҳамдигар менигаранд. Ба назарашон як дакика додан ба максад мувофик буд. Пас аз он Ҳейден дар паҳлӯи ӯ буд, бо ишора ба Бен ишора кард.
  
  "Вай чӣ гуна аст?"
  
  Кеннеди чашмак зад. "Вай акнун, ки шумо омадаед, хушбахттар хоҳад шуд."
  
  Баъд вай ба ҳуш омад. "Мо бояд маҳбусони дигарро дар ин ҷо наҷот диҳем, Ҳейден. Биёед онҳоро бигирем ва ин дӯзахро тарк кунем."
  
  
  * * *
  
  
  Ду лашкар задухурд карданд, кушунхои коалиция харифони худро дар хамон чо тирборон карданд, немисхо корд зада, тезтар наздик шудан мехостанд.
  
  Лаҳзае Дрейк фикр кард, ки ин бозии корд беҳуда, комилан девона аст, аммо баъд ба ёд овард, ки раҳбари онҳо кист. Абел Фрей. Девона намехоҳад, ки ҳизби худаш тирҳоро истифода барад, агар онҳо ба осори бебаҳои ӯ осеб расонанд.
  
  Дар байни онҳо, Дрейк душманро пас аз душман буридааст. Сарбозон дар гирду атрофаш бо гурриш ба ҳамдигар зарба мезаданд, ки устухонҳоро шикастанд. Одамон фарьёд заданд. Муборизаи тан ба тан муборизаи хаматарафа буд. Зиндагӣ на ба ҳама гуна маҳорат, балки ба иқбол ва инстинкт вобаста буд.
  
  Ҳангоме ки ӯ тир мезад, мушт мезад ва роҳашро пеш мекард, пай бурд, ки дар пеш буд. Дарвеши марговар.
  
  Алисия Майлз дар қатори қӯшунҳои олии байналмилалӣ мубориза мебарад.
  
  Дрейк ба вай рӯ овард. Садои чанг хомуш шуд. Онҳо дар паси анбор буданд, саркофагҳои Один дар паҳлӯи онҳо, ҳоло кушода ва дар болои он рахи прожекторҳо насб карда шудаанд.
  
  "Хуб, хуб," вай хандид. "Дрейкстер. Аҳволатон чӣ гуна, рафиқ?"
  
  "Ҳамон тавре ки ҳамеша буд."
  
  "Ммм, ман дар ёд дорам. Гарчанде ки ман гуфта наметавонам, ки он хеле дароз овезон буд, ҳа? Дар омади гап, гурба бузург дар ресмон мубориза. Бад нест, ки собиқ сарбозе, ки ғайринизомӣ шудааст."
  
  "Ба ту ҳам. BBF-и шумо куҷост? "
  
  "WWF?"
  
  Ду сарбози ҷангӣ ба Дрейк афтоданд. Ӯ онҳоро бо кӯмаки Алисия тела дод ва ҳардуи онҳо аз воқеаи рӯйдода лаззат бурданд.
  
  "Беҳтарин дӯстдоштаи ҳамешагӣ? Шумо ӯро дар ёд доред? Зебо?"
  
  "Оҳ Бале. Ман бояд ӯро бикушам. Ҳарчанд ману Фрейро дастгир кард, ки дар ҳавлӣ дар гирду атроф мегаштем". Вай хандид. "Ман хашмгин шудам. Онҳо мурданд." Вай рӯй дод. "Фақат як аблаҳи мурдаи дигар."
  
  "Кӣ фикр мекард, ки ӯ метавонад туро ром кунад" гуфт Дрейк. "Дар ёдам ҳаст".
  
  "Чаро шумо бояд ҳоло дар ин ҷо бошед, Дрейк? Ман аслан намехоҳам туро бикушам."
  
  Дрейк сарашро ҷунбонд, ҳайрон шуд. "Як истилоҳ ҳаст, ки дурӯғгӯи зебо номида мешавад. Ин ду калима ҳама чизро дар бораи ту ҷамъбаст мекунад, Майлз, беҳтар аз ҳама Шекспир."
  
  "Ва чӣ?" Алисия бо табассум остин бардошт ва кафшҳояшро лагад дод. "Оё шумо омодаед, ки тӯбҳои худро ба шумо супоред?"
  
  Дрейк аз гӯшаи чашмаш дид, ки Абел Фрей аз онҳо дур шуда, ба касе бо номи Ҳудсон дод мезанад. Аён аст, ки Майлз ҳангоми интиқол додани ваколатҳои онҳо онҳоро муҳофизат мекард, аммо ҳоло вай афзалиятҳои дигар дошт. Торстен Дал, ки ҳамеша боэътимод буд, дар пеши немисҳои девона истода, ба ҳамла оғоз кард.
  
  Дрейк муштҳои худро фишурд. "Ин тавр нахоҳад шуд, Майлз."
  
  
  ЧИЛУ ПАНҶ
  
  
  
  ЛА ВЕРЕЙН
  
  
  Алисия ӯро ба ҳайрат овард, ки футболкаашро канда, ба худ печонд, то он даме, ки он мисли ресмон танг шавад ва сипас бо ду дасташ ба гарданаш печонд. Ӯ мубориза мебурд, аммо камарбанди муваққатии вай ӯро ба дарун бурд.
  
  рост ба зонуҳои бархостани вай - Услуби Muay Thai. Як. Ду. Се.
  
  Вай аввалин шуда гашт. Мо боз гаштем. Дувумӣ дар зери қабурғаҳояш ғусса кард. Зарбаи сейум ба у дар тубхо рост омад. Дард ба шикамаш афтида, дилбе®узурї кард ва ба пушташ афтод.
  
  Алисия дар болои ӯ истода, табассум мекард. "Ман чӣ гуфтам? Ба ман бигӯ, Дрейки, айнан чӣ гуфтам." Вай хоҳиш кард, ки ба ӯ чизе диҳад.
  
  "Тӯбҳои шумо."
  
  Вай паҳлӯяшро паст карда, каҷ кард, то зарбаи паҳлӯӣ ба бинии ӯ зад. Дрейк ду дасташро боло бардошт ва зарбаро боздошт. Ман ҳис кардам, ки як ангушт канда шудааст. Вай чунон гашт, ки бо ӯ рӯ ба рӯ шуда, як пояшро ба таври камон баланд бардошта, пошнаи худро ба пешонии ӯ фуровард.
  
  Зарбаи табар.
  
  Дрейк баргашт, аммо зарба ба қафаси синааш расид. Ва бо он қадар қувват, ки Майлз ба даст оварда метавонист, он дарди тоқатфарсо ба вуҷуд овард.
  
  Вай ба тағояш қадам гузошт.
  
  Дрейк дод зад. Ҷасади ӯ ба таври мунтазам шикаста, кӯфта ва пора карда шуд. Вай онро пора-пора шикаст. Солҳои шаҳрвандӣ лаънат шавад. Аммо пас, оё ӯ ҳатто метавонад аз кор озод карда шавад? Вай ҳамеша хуб буд. Оё вай ҳамеша ин қадар хуб буд?
  
  Шаҳрванди шикаста бошад ё не, ӯ ҳанӯз SAS буд ва вай фаршро бо хуни ӯ олуда кард.
  
  Ӯ ақиб гашт. Се чанговар ба болои у афтода, тамоми гирду атрофашро пора-пора карданд. Дрейк аз мӯҳлате баҳравар буд, ки немисро дар гулӯ оринҷ занад. Вай садои рахи пайҳорро шунида, худро каме беҳтар ҳис кард.
  
  Ӯ фаҳмид, ки вай ба ӯ иҷозат додааст, аз ҷой бархост. Вай рақс мекард, аз по ба по мегашт, чашмонаш аз дарун бо шайтонӣ ва хокистарӣ медурахшиданд. Дар паси вай, Дал, Фрей ва Ҳудсон бо ҳам баста буданд ва дар канори тобути Один мубориза мебурданд, чеҳраҳояшон аз дард печида буданд.
  
  Алисия футболкаашро ба сӯи ӯ партофт. Он мисли тозиёна зад, ки тарафи чапи руяш сӯхтааст. Вай боз зад ва ӯ ӯро дастгир кард. Ӯ бо қувваи бебаҳо кашид. Вай пешпо хӯрду худро ба оғӯши ӯ партофт.
  
  "Салом".
  
  Ӯ ҳарду ангушти ангушташро каме зери гӯшҳои вай гузошта, сахт зер кард. Дарҳол вай ба ҷурғот сар кард, ҳама намуди саркашӣ аз байн рафт. Он ба гиреҳи асаб ба қадри кофӣ фишор меовард, то ҳар як одами муқаррариро аз худ дур кунад.
  
  Майлз мисли барзагови родео гурехт.
  
  Вай сахттар фишор дод. Ниҳоят, вай ба оғӯши сахти ӯ такя карда, ба ӯ иҷозат дод, ки вазнашро гирад, ланг шавад ва кӯшиш кард, ки дардро мубодила кунад. Баъд рост бархоста, ду ангушти калонашро ба зери бағали ӯ часпид.
  
  Рост ба бастаи асаби худаш. Азият дар баданаш гузашт.
  
  Ва барои ҳамин онҳо баста шуданд. Ду душмани сахтгир, ки дар байни мавҷҳои дард меҷанганд, базӯр ҳаракат мекунанд, ба чашмони ҳамдигар мисли ошиқони деринаи гумшуда менигаранд, то марг онҳоро ҷудо кунад.
  
  Дрейк гурехта, бадбахтии худро пинҳон карда натавонист. "Девона... сукут. Чаро... чаро барои ин... ин одам кор мекунад?"
  
  "Маънои ... ба ... расидан ... ба анҷом."
  
  На Дрейк ва на Майлз ақиб намемонданд. Дар атрофи онхо чанг ба охир расид. Нисбат ба немисҳо шумораи бештари нерӯҳои эътилоф дар пои худ монданд. Аммо онҳо муборизаро идома доданд. Ва Дрейк метавонад хира бубинад, ки Дал ва Фрейро дар оғӯши марговар бастаанд ва то ба охир меҷанганд.
  
  Ягон солдат сухани онхоро набурд. Эҳтиром аз ҳад зиёд буд. Дар махфият ва беғаразона, ин ҷангҳо ҳал карда мешаванд.
  
  Дрейк ба зону афтод ва Алисияро бо худ кашид. Дар пеши чашмонаш доғҳои сиёҳ мерақсиданд. Ӯ фаҳмид, ки агар вай роҳи шикастани чанги ӯро пайдо кунад, ӯ воқеан тамом мешавад. Энергия ҳар сония ӯро тарк мекард.
  
  Вай хам шуд. Вай сахттар фишор дод, ки инстинкт мутлақи қотил ба вай корд зад. Ангуштонаш лағжид. Алисия ба пеш афтода, бо оринҷаш ба манаҳаш зад. Дрейк дид, ки ин омада истодааст, аммо ӯ қудрати боздоштани онро надошт.
  
  Дар пеши чашмонаш шарораҳо таркиданд. Вай ба тахтапушташ афтода, ба шифти готикии Фрей нигох кард. Алисия ба боло хазида рафт ва бо чеҳраи худ, ки аз дард таҳриф шуда буд, назари ӯро манъ кард.
  
  Ҳеҷ кадоме аз сарбозони гирду атрофашон кӯшиш намекарданд, ки ӯро боздорад. Он то он даме, ки яке аз ҷанговарон сулҳ эълон накунад ё намирад, хотима намеёбад.
  
  - Бад не, - сулфа кард вай. "Шумо то ҳол онро фаҳмидед, Дрейк. Аммо ман то ҳол аз ту беҳтарам."
  
  Вай чашмак зад. "Медонам".
  
  "Чӣ?" - Ман пурсидам.
  
  "Шумо... он канор доред. Ин инстинкт қотил. Ғазаби ҷанг. Фарқ надорад. Муҳим аст. Ин... барои ҳамин ман истеъфо кардам".
  
  "Чаро ин бояд шуморо боздорад?"
  
  "Ман аз коре берун аз кор хавотир шудам" гуфт у. "Ин ҳама чизро тағир медиҳад".
  
  Муште бардошт, ки омодаи гулӯяшро пахш кунад. Лаҳзае гузашт. Сипас гуфт: "Ҳаёт барои як умр?"
  
  Дрейк ҳис кард, ки энергия оҳиста-оҳиста ба узвҳои ӯ бармегардад. "Баъд аз ҳама корҳое, ки ман имрӯз кардам, ман фикр мекунам, ки онҳо аз ман қарзи зиёд доранд."
  
  Алисия қафо гашт ва дасташро дароз кард, то ӯро ба по хезад. "Ман чоҳҳоро ба ресмонҳо дар чоҳи Мимир партофтам. Ман ӯро дар сари қабри Один накуштаам. Ман диққати Фрейро аз Бен Блейк дур кардам. Ман дар ин ҷо барои нест кардани ҷаҳон нестам, Дрейк, ман танҳо барои лаззат бурдан омадаам."
  
  "Ман тасдиқ мекунам." Дрейк ҳамон вақт мувозинаташро барқарор кард, ки Торстен Дал ҷасади лангони Абел Фрейро аз канори васеи тобути Один бардошт. Вай бо як рахи тар ба фарш афтода, беҷон ба сангҳои сангфаршҳои мармарии итолиёвӣ афтид.
  
  Садои баланд садо дод ва дар тамоми кушунхои коалиция садо дод.
  
  Даль мушти худро фишурда, ба дохили тобут нигарист.
  
  "Он харом ҳеҷ гоҳ ин мукофотро надидааст" гуфт ӯ. "Кори ҳаёти ӯ. Исои Масеҳ, шумо бояд инро бубинед".
  
  
  ЧИЛУ ШАШ
  
  
  
  СТОКГОЛЬМ
  
  
  Пас аз як рӯз, Дрейк тавонист аз даври беохири пурсишҳо фирор кунад ва дар меҳмонхонаи ҳамсоя, яке аз қадимтарин ва беҳтарин дар Стокҳолм чанд соат хоб кунад.
  
  Дар вестибюль интизори лифт буд ва фикр мекард, ки чаро тамоми равандҳои тафаккури ӯ ба навор гирифта шудаанд. Онҳо аз бехобӣ, задани доимӣ ва фишори шадид девона шуданд. Барои барқарор шуданаш чанд рӯз лозим шуд.
  
  Лифт занг зад. Дар пахлуи у пайкарае пайдо шуд.
  
  Кеннеди, ки дар тан костюми шанбеи тасодуфӣ дар бар дошт, мӯйҳояшро сахт шона карда, бо чашмони хаста ӯро меомӯзад.
  
  "Салом".
  
  Калимаҳо кофӣ набуданд. Аз ӯ пурсидан, ки оё вай хуб аст, на танҳо ланг, балки комилан аблаҳӣ буд.
  
  "Салом ба шумо низ."
  
  - Дар ҳамон ошёна?
  
  "Албатта. Онҳо ҳама моро дар танҳоӣ нигоҳ медоранд, аммо якҷоя. "
  
  Онҳо дохил шуданд. Ба инъикоси шикастаи онҳо дар оина нигоҳ мекунанд. Аз тамос бо камераи видеоии зарурӣ худдорӣ кард. Дрейк тугмаи нуздаҳро пахш кард.
  
  "Оё шумо дар ин кор мисли ман хуб ҳастед, Кеннеди?"
  
  Вай аз тахти дил хандид. "Ҳафтаи девона ё ҳафтаҳо. Бовар накардан. Ин маро девона мекунад, ки ман бо душмани худ мубориза бурдам ва дар охири ин ҳама номи худро тоза кардам."
  
  Дрейк китф дархам кашид. "Чунон ки ман. Иронӣ, дуруст?
  
  "Вай ба куҷо рафт? Алисия."
  
  "Дар шабе, ки тамоми асрори беҳтарин меравад, вай ва он гек Ҳудсон", - китф дарҳам кашид Дрейк. "Пеш аз он ки ҳар касе, ки воқеан муҳим буд, онҳоро пайхас кард. Эҳтимол ҳангоми сӯҳбат мағзи якдигарро мешикананд".
  
  "Шумо кори дуруст кардед. Онхо дар ин чо илхомбахши асосй набуданд. Алисия хатарнок аст, аммо девона нест. Оҳ, ва оё шумо "дар оромии шаб" -ро дар назар надоред.
  
  Вай як лаҳза барои коркарди истинод ба Динозавр Рок сарф кард. Вай хандид. Кайфияти у дар рузи офтобй аз симоб тезтар баланд мешуд.
  
  "Дар бораи Ҳейден чӣ гуфтан мумкин аст?" Кеннеди гуфт, ки дархои лифт баста шуданд ва машинаи кухна охиста-охиста баланд шудан гирифт. "Оё шумо фикр мекунед, ки вай бо Бен мемонад?"
  
  "Ман дар ҳақиқат умедворам. Агар не, пас ҳадди аққал ман фикр мекунам, ки ӯ ҳоло алоқаи ҷинсӣ мекард. "
  
  Кеннеди ба китфи вай мушт зад. "Ин мурғҳоро ҳисоб накунед, рафиқ. Шояд барои ӯ суруде нависад".
  
  "Шумо номбар кунед - сеюним дақиқа бо шумо!"
  
  Онхо аз ошьёнаи хафтум охиста-охиста парвоз карданд. "Ба хотир меорад. Он ҷо, дар қабри Один, дар он ҷо шумо чӣ гуфтед? Чизе дар бораи он аст, ки ман дар Йорк мемонам ва зиндагии худамро ба даст меорам."
  
  Дрейк ба вай нигарист. Вай ба ӯ табассуми дилфиреб дод.
  
  - Хайр... ман... ман... - оҳ кашид ва нарм кард. "Ман умедворам, ки дар ин бора аз амалия дурам."
  
  "Чӣ?" Чашмони Кеннеди аз бадбахтй дурахшид.
  
  "Гурӯҳи кӯҳнаи дино-рок Heart онро васвасаи ниҳоӣ номид. Дар Йоркшир мо танҳо "сӯҳбат бо парранда" мегӯем. Мо одамони соддаем".
  
  Вақте ки лифт аз ошёнаи чордаҳум гузашт, Кеннеди куртаашро кушода, ба фарш афтод. Дар зераш синачаи шаффофи сурх дошт.
  
  "Ту чи кор карда истодаӣ?" Дрейк ҳис кард, ки дилаш чунон ҷунбиш мекунад, ки гӯё ӯро бо зарбаи барқ зада бошанд.
  
  "Ман зиндагии худро пайдо мекунам."
  
  Кеннеди шимашро кушода, ба фарш афтод. Вай як ҷуфт шими сурхи мувофиқ дошт. Вақте ки ба ошёнаи онҳо расид, лифт садо дод. Дрейк ҳис кард, ки рӯҳи ӯ ва ҳама чизи дигар боло меравад. Дари ба тарафи тараф кӯчида кушода шуд.
  
  Зану шавҳари ҷавон интизор буданд. Зан хандид. Бача ба Дрейк хандид. Кеннеди Дрейкро аз лифт берун карда, ба долон бурд ва костюми шимашро дар паси худ гузошт.
  
  Дрейк ба қафо нигарист. "Шумо инро намехоҳед?"
  
  "Ба ман дигар ин лозим нест."
  
  Дрейк ӯро бардошт. "Кори хуб, ин як пиёда ба ҳуҷраи ман аст."
  
  Кеннеди мӯяшро паст кард.
  
  
  ПОЁН
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"