Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Гөлливер һәм Өченче байлык

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Гөлливер төшендә параллель галәмгә күчә. Анда ул аждаһаларны күрә һәм өченче Рейх һәм Гитлер Германиясе барлыгын белергә тиеш, аларга әкият гномы ярдәм итә. СССРга ярдәм итәр өчен яшь хоббит малай җибәрелгән. Ләкин ул Совет Россиясенә булыша алмаган балалар хезмәт колониясендә. Немецлар СССРны яулап алдылар!

  Гөлливер һәм Өченче байлык
  Аннотация
  Гөлливер төшендә параллель галәмгә күчә. Анда ул аждаһаларны күрә һәм өченче Рейх һәм Гитлер Германиясе барлыгын белергә тиеш, аларга әкият гномы ярдәм итә. СССРга ярдәм итәр өчен яшь хоббит малай җибәрелгән. Ләкин ул Совет Россиясенә булыша алмаган балалар хезмәт колониясендә. Немецлар СССРны яулап алдылар!
  . 1 бүлек.
  Кол хезмәтеннән арыган, кыю сәяхәтче йоклады һәм чынбарлыкка караганда күпкә кызыклырак төш күрде.
  Гөлливер егете аждаһа өстендә оча иде, һәм аның янында күрелмәгән матурлык кызы иде. Инде шактый олы, ләкин әле яшь, һәм бик мускуллы һәм бөдрә. Аның чәчләрендә алтын яфрак төсе, бай бриллиант таҗы һәм йолдызлар кебек якты ташлар бар, алар хәтта иң зур һәм иң кыйммәтле бриллиантлардан да өстен.
  Малай сәяхәтче сорады:
  - Кем син?
  Кыз елмаеп җавап бирде:
  - Мин Лия принцесса! Хәзерге вакытта мин аждаһа гаскәренә боерык бирәм!
  Гөлливер артка карады. Inәм чынлыкта, күктә аждаһа көтүе бар иде, һәм бу җан ияләре бик матур иде. Алар өстендә матур кызлар утырды.
  Ләкин иң матур һәм рәхәт әле патшабикә иде. Өчесе очкан аждаһа, башка матурлык белән бергә, чыннан да искиткеч иде. Менә команда. Theәм шул ук вакытта барлык кызлар да аяксыз, аларның ялангачлыгы кыйммәтле ташлар һәм бусы белән капланган булса да.
  Ләкин алар ашказаны өстендәге абсолют шоколад барларын, яисә бронза тире астына әйләнгән мускул тупларын яшермәделәр. Шул ук вакытта, аяк очларының нәфис һәм уникаль иелгән.
  Сугышчы егет әйтте:
  - Сез нинди матур. Сез, кызлар, чыннан да могҗиза!
  Лия чәчләрен алтын яфрак төсе белән селкетте һәм җырлады:
  Кызлар барысы да матур, аяксыз,
  Алар көчле һәм утлыктан сугышчылар ...
  Гүзәлләр бик кырыс,
  Йөрәк алар белән тагын да шатрак!
  Гөлливер моның белән ризалашты. Ул кулына кылычны әйләндерде, аның белән сигез фигураны ясады һәм әйтте:
  - doubtичшиксез, бу сезнең белән кызыклырак!
  Гүзәлләр командасы аждаһаларда очты. Аларның тулы армиясе бар, искиткеч һәм уникаль. Ә аждаһалар салават күперенең барлык төсләренә буялган. Алар кыйммәтле ташлар белән бизәлгән кебек иде.
  Гөлливер билгеләп үтте:
  - Everyәрбер нәфес кеше үзенчә аждаһа, ләкин җиде башлы түгел, ләкин еш кына башсыз!
  Принцесса Лия көлде һәм җавап бирде:
  - Аждаһадан аермалы буларак, иргә башларын кисәргә кирәк түгел, ул хатын-кызга караганда аларны югалта инде!
  Сугышчы малай аяк бармакларын ыргытты - аңа унике яшь чамасы күренде һәм шорты гына киеп йөрде, шуңа күрә ул энә ыргытты. Шуңа күрә ул очып китте һәм шактый зур чикерткә белән тишелде, аны үтерде.
  Гөлливер елмаеп әйтте:
  - Чүп кебек ачулы һәм бөҗәк акыллары белән молехиллдан молехил ясыйлар!
  Сугышчы принцесса Лия раслады:
  - Чебен акылына ия булган кеше өчен теләсә нинди бөҗәк - фил!
  Алар көлделәр. Бу бик көлке күренде. Алардан көтү көтүе очты. Кошлар шактый зур һәм майлы, зур канаты булган. Пакет лидерында пар утырды: малай һәм кыз, һәм алар кулларына көмеш кыңгырау тоттылар, алар шатланып шаулаштылар.
  Гөлливер билгеләп үтте:
  - Олылар еш ялганлыйлар, балалар әйберләр ясыйлар, һәм картлар, гадәттә, балалар сөйләшүенә кадәр ялганлыйлар!
  Хан кызы кыз башын кагып өстәде:
  - Картлык шатлык түгел, ләкин балачакка төшү тагын да зуррак афәт!
  Leaderитәкче каздагы балалар кинәт җырладылар:
  Явызлык галәмдә ничек барлыкка килгән?
  Дөрес, иҗат итүче үзе хәтерләми ...
  Бу мәңгелек булырга мөмкин,
  Ул җир асты ялкыны кебек сүнми!
  
  Сез Адәмнең гөнаһ эшләгәнен беренче белмисез,
  Хаува тән белән бозылган беренче түгел ...
  "Агдам" шәһәреннән тартылган исерек,
  Каникул вакытында "план" тарткан егет ...
  
  Яманлыкның нәрсә икәнен белгән һәркем
  Курыкмыйча законнарны бозырга күнеккән ...
  Кем өчен яхшылык авыр,
  Кем үзләренә баш ияргә тели!
  
  Мин аны әле поддержкалардан тартып алырга телим,
  Бәләкәй чакта да миндә мондый тәртипсезлек тудырырга теләк бар ...
  Ни өчен явыз ана баланы сүгенә?
  Каты армия сугышында кая баралар?
  
  Summerәйге бакчадан бер чия генә урланган,
  Икенчесе сәүдәгәрләрне корыч белән үтерә ...
  Аның башы кәкре балта белән киселгән,
  Кем җәза рульгә ыргыта.
  
  Урлаучы урлый, вөҗданына төкерә,
  Theәм хәерченең тәңкәләрен кем урлаган ...
  Мин хәтта ярты кисәк өчен бик шат,
  Башкалар хатын-кызлар бөдрәләрен яраталар.
  
  Әйе, йөзләр күп, явызлыкның күп яклары бар,
  Аның йөзләре теләсә нинди күләгәдә искиткеч.
  Ләкин теләк һаман да яхшы,
  Тирә-яктагы дөнья булса да, ахры, бик кыргый!
  
  Тол хатын елый, ятим кычкыра -
  Безнең дөнья тәмугка юл тота ...
  Алла йөрәге монолит булырга мөмкинме,
  Кешеләрнең Алла оҗмахында урыны юкмы?
  
  Сез җавапны үзегездә генә табарсыз,
  Уйларыгыздагы ачуны кисә алгач ...
  Яхшылыкны яхшылык белән кайтарганда,
  Карынны тутыруны туктатыгыз!
  Балалар бик шат һәм матур җырладылар, шуннан соң алар Гөлливерда телләрен тыгып куйдылар. Батыр штурман аларга җавап итеп телен тыгып куйды.
  Көлү һәм гөнаһ ...
  Гөлливер елмаеп әйтте:
  - Бала акылы могҗиза кебек. Менә сез ризалашырсыз, сезнең каршы килүегез булмас!
  Принцесса Лия кычкырды һәм җырлады:
  Кичә мин бала идем,
  Монда бернәрсә дә эшләп булмый ...
  Акылсыз фил бозауга караганда арыслан баласы яхшырак
  Аждаһа капут булачак!
  Theyәм алар бәрелделәр: аяклы малай һәм кыз. Әйе, аларның монда зур маҗаралары бар. Manyәм күп төрле нюанслар. Шуңа күрә тормыш яхшы бара.
  Гөлливер аждаһа кызларының аяк бармаклары белән урталарга нәрсәдер ыргыта башлауларын күрде. Бу нинди корпоратив стиль - чебеннәрне алып, аларны изү. Ну? Әгәр алар теләгәннәр икән, шулай бул. Иң мөһиме - башыңны югалту түгел.
  Ләкин Гөлливер оялчан көрәшче түгел. Хәзерге вакытта ул малай гына.
  Ә Лия принцесса малайдан сорады:
  - Сез бал яратасызмы?
  Яшь сугышчы башын салды:
  - Әлбәттә!
  Кыз акыл белән җавап бирде:
  - Умарта балы сәламәтлек китерә, сәясәтчеләрнең бал чыгышлары шикәр диабетын өметсезләндерә!
  Гөлливер бик теләп өстәде:
  - Умартачылык баллары кулларын ябыштыра, политиклар балы ышанычлы гади тәңкәләрнең тәннәренә ябышуларына китерә!
  Кыз көрәшчесе моның белән ризалашты:
  - Сәясәтченең чыгышы никадәр татлы булса да, диабеттан кала, ул интеллекты булмаган кешеләр өчен өмет өзелми!
  Сугышчы малай логик яктан әйтте:
  - Кеше беркайчан да бердән артык әти була алмый, ләкин илдә милләт атасы роленә дистә кандидат бар!
  Аннан соң икесе дә сугышчылар: малай һәм кыз, сызгыралар, аяк бармакларын авызларына куялар. Атмосфераның калтыравына һәм табигый электрның агып китүенә нәрсә сәбәп булды. Theәм гаҗәпләнгән миджлар егылып төштеләр, берьюлы оркларның шаян башларына егылып, аларны тиштеләр.
  Принцесса Лия бик каты җырлады:
  - Әни, тот, әти, тот.
  Everyәр кич булса, бу тормыш булыр иде!
  Оркалар үзләрен аждаһа һәм кызлар, аяксыз экипаж астында таптылар.
  Targetedәм максатчан һәм алай ук максатчан булмаган бомба башланды, күмер тузаныннан ясалган гранаталар, яисә салкынрак һәм җимергеч нәрсә.
  Аерым алганда, бик кискен, агулы энәләр кулланылган, алар оркларны һәм гоблиннарны тишкәннәр. Менә кызлар чыннан да алып, кабыздылар.
  Принцесса Лия шулай ук чәчле оркларга бик төгәл атты һәм җырлады:
  - Нострадамус, Нострадамус,
  Ак тылсым патшасы ...
  Нострадамус, Нострадамус,
  Йөрәгемдәге газап басылмый!
  Нострадамус, Нострадамус,
  Яланаяк хыяллы кызлар,
  Нострадамус, Нострадамус -
  Син бердәнбер котылу!
  Сугышчы аңа озын һәм үлем телен күрсәтте.
  Аннан соң ул аны алып, ялкынлы мамыклар белән төкерәчәк. Бу чыннан да зур көч һәм гаҗәеп сәләтле кыз. Күп нәрсәгә сәләтле. Әгәр дә ул таркалса, аңа каршы бернәрсә дә тора алмый.
  Малай сәяхәтче Гөлливер шулай ук аждаһа оркларына каты һәм агрессив ут атты. Ул бик актив һәм нәтиҗәле эшләде. Childәм балалар сугышчының җиңү сәләте һәм хәрби сәнгатьне үзләштерү теләге бар иде.
  , К, ул моңа каршы, орклар каршы тора алмый. Кызлар дошманга бераз мөмкинлек бирмичә, бик эффектив аттылар. Бу чыннан да эпик сугыш.
  Малай сәяхәтчесе Гөлливер хәтта җырлады:
  Шатланыгыз, шатланыгыз,
  Оператор көненә ...
  Шатланыгыз, шатланыгыз,
  Нигә мин атка утырмадым?
  Бу чыннан да сугыш һәм куркыныч җыр. Theәм шул ук вакытта оркларның бөтенләй юк ителүе бар. Theәм аждаһа кызлары кроссовкалар белән аталар, барабаннарны аяк бармаклары белән әйләндерәләр.
  Allәм барысы да бик салкын һәм гротеск булып күренде, чын мәгънәсендә яңа һәм уникаль хикәя төзелә иде. Анда зәгыйфьләр һәм зәгыйфьләр өчен урын юк иде.
  Мондый кызларга тырышып карагыз, алар теләсә кемне торт кисәгенә бәрерләр.
  Theyәм алар әйтүенчә, сыер сыерлары йогышлы. Сугышчылар моны бик табигый күрсәтә алды. Алар дошманнарны зур дәрт белән җиңделәр. Theyәм алар уклар һәм кроссовкалар. Моннан тыш, барысы да зур интенсивлык белән эшләнә.
  Шуңа күрә сез андый армиягә каршы күп нәрсә эшли алмассыз. Theәм сугышчылар оркларга шулкадәр керделәр ки, алар кача алмады. Бу укларның һәм кроссовкаларның чыннан да җимергеч эффекты.
  Гөлливер аны алып җырлады:
  Батырлык белән атыгыз һәм юк итегез
  Чын күңелдән тормыш булачак!
  Принцесса Лия билгеләп үтте:
  - Балалар олыларга караганда яхшырак, чөнки аларның яшьлеге яшьлек ахмаклыгын аклый!
  Сугышчы егет:
  - Яшьлек ахмаклыкны аклый, ләкин мәгънәсезлек түгел; кара белән акны аеру өчен сезгә күп еллар һәм белем кирәк түгел!
  Терминатор малай сызгырды, каргалар болытлары шаян оркларның башына буран ташлары кебек төштеләр.
  Принцесса Лия твиттерда:
  - Акыл юк, гарипне исәпкә алыгыз, акыл гасырга бәйле түгел! Акылсыз көчегез булса да, сез барыгыз да көчсез!
  Гулливер логик яктан билгеләп үтте:
  - Корычтан ясалган мускуллар имән башын капламаячак!
  Тагын бер кыз шатланып әйтте:
  - Бу кыз өчен проблема түгел - аякта аяк булса, кыз өчен начаррак - итек үкчәсе астында!
  Принцесса Лия логик яктан әйтте:
  - Әгәр дә сез асе булырга телисез икән, башыгызда шаяртучы булыгыз!
  Гөлливер чылбыр белән сайрады:
  - Бүре тиз аяклар белән туклана, нечкә аяклы хатын, кәҗәләр имезгәндә!
  Аннары рәттән көлү йөгерде. Принцесса Лия әйтте:
  - Кеше капчыгыннан тәңкәләрне чыгаруның иң яхшы ысулы - кыз аякларының аяк бармаклары белән!
  Графес кыз билгеләп үтте:
  - Әгәр ир-атның ахмак итек һәм тулы итек булса, кызның яланаяк үкчәсе иң модалы кием алачак!
  Гөлливер юмор белән твиттер язды:
  - Яланаяк кызлар итекләрне, итекләрне генә яратмыйлар, үзләрен тормышның ялангач үкчәләре астына этәрәләр!
  Аннан соң алар аны алып хорда җырладылар:
  Аннары иң зур таудан,
  Бөркетләр Гөлливерга очтылар ...
  Гөлливерга атта утырыгыз -
  Без сезне анда тиз алырбыз!
  
  Гөлливер бөркеттә утырды,
  Иң зур мисал күрсәтте ...
  Aәм малайны йөртү җиңел түгел,
  Тиздән Лимпопо юлга чыгачак!
  Theәм сугышчылар күкрәкләренең кызыл күкрәкләрен алып фаш итәләр һәм оркларны яшен белән сугалар. Thisәм бу бик күп оркларны тулысынча яндырачак.
  Бу чыннан да аларның командасы.
  Принцесса Лия Гулливердан сорады:
  - Киләчәктә Икенче бөтендөнья сугышы булачагын һәм Гитлер кебек салкын егет булачагын беләсезме?
  Гөлливер кычкырды һәм җавап бирде:
  - Мин моны белми идем, ләкин хәзер беләм!
  Кыз тешләрен тешләде һәм дәвам итте:
  Hitәм Гитлерда проблема бар: бик салкын танк дизайнеры, гном пәйда булды. Heәм ул тычкан танкы ясады, авырлыгы илле биш тонна, биеклеге бер ярым метр, шул ук корал, бронь һәм двигатель белән!
  Гөлливер тагын җилкәләрен кысып, намус белән җавап бирде:
  - Мин танкның нәрсә икәнен белмим! Сез аны нәрсә белән ашыйсыз?
  Принцесса Лия көлде һәм җавап бирде:
  - Бу озын хикәя. Ничек кенә булмасын, бу галәмдә кешеләр зур проблемалар белән очраштылар. Беренчедән, Өченче Рейхның төп көчләре һәм аның союздашлары белән сугышкан СССР. Италиядән кала. Илле биш тонлы тычкан нәрсә ул? Бу - 240 миллиметрлы фронталь корал, 210 миллиметрлы корал, һәм тау битләрендә - 128 мм туп, һәм мең ике йөз илле ат көче булган 75 мм туп. Бу сәгатенә якынча җитмеш километр тизлек бирде, машинаны төрле яктан үтеп булмый диярлек. 1944 ел башыннан бу машина массакүләм җитештерүгә керде. Нәтиҗәдә, 1944 елның җәендә нацистлар бронялы куллар тупладылар.
  20 июньдә алар ике көчле эш ташладылар, берсе Молдовадан, икенчесе Көнбатыш Украинадан. Нәтиҗәдә, Совет гаскәрләренең оборонасы бозылды, һәм ул бәрелгән бәрән кебек тишелде. Maus-2 танкы барлык төр совет мылтыкларына үтеп керә алмады. Моннан тыш, ул шактый мобиль һәм яхшы йөртү үзенчәлекләренә ия. Бу машина чын җәза иде.
  Союздашлар да үзләрен пассив тоттылар. Италиядәге һөҗүм җиңелү белән тәмамланды һәм Нормандиягә төшү кабат кичектерелде.
  Моннан тыш, немецлар куркыныч ME-262 җитештерделәр, аны ату бик кыен иде. Бу дүрт 30 мм калибрлы һава туплары булган реактив сугышчы иде. Шулай итеп, ул йөзләгән кешене атып, совет самолетларын чыгарды. Көнбатыш коалициясе дә. Гитлер шулай ук V-2 программасын бераз акрынайтты, кыйммәт һәм аз файдалы баллистик һәм круиз ракеталары урынына , Арадо тибындагы бомбардировщикларга таянды.
  Черчилл белән Рузвельтның койрыклары аяклары арасында иде, һәм алар Германия су асты көймәсе флотына бик нык кысылды. Союздашлар Германиягә дә, Япониягә дә килешү төзеделәр. Гитлер союздашларның Сицилиядән һәм Сардиниядән китүе турында килеште. Нәрсә эшләнде.
  Өченче Рейх белән килешү вакытында сәүдә мөнәсәбәтләре яңадан торгызылды. АКШ та, Британия дә анда нефть китерә башладылар. Theәм немецлар, Украинада һөҗүм ясап, Киевны алып, Одессага кабат керделәр.
  Тычкан-2 танкы җиңелмәс булып китте. Тычканның яшьрәк моделе дә пәйда булды - 88 мм туп белән җиңелрәк һәм хәрәкәтлерәк Тайгер-3.
  Шулай итеп Совет гаскәрләре керде. Бу критик адым иде ...
  Гөлливер принцесса Лияне бүлде:
  - Сез бик күп аңлашылмый торган сүзләр әйтәсез. Онытма, мин XVIII гасыр башы баласы. Безнең технологияне үстерү дәрәҗәсе бик яхшы түгел!
  Принцесса Лия елмаеп башын салды.
  - Мин аны беләм! Ләкин мин егерменче гасыр урталары турында әйтәм. Thisәм моны бер генә курчак эшләде. Сез моның җитди булуы белән ризалашырга тиеш!
  Гөлливер рәхәтләнеп җырлады:
  - Ике дөнья төзеп, иске дөнья барлыкка килде ... Сугыш шартларында мин һәм алар бар, һәм бу җитди!
  Принцесса Лия билгеләп үтте:
  - Егерме беренче гасыр башында җенле Владимир пәйда булды, кашлы, ул Рәсәйдә хакимиятне кулга алган шпион, һәм ул шулай ук күп проблемалар тудырды. Ләкин аның сугышы аерым. Hereәм монда гном немецлар Украинаның уң ярын яулап алдылар, һәм көзен алар үзәктә һөҗүм башладылар. Theirәм аларның танклары җиңелмәс һәм җиңелмәс кебек тоелды. Гномга каршы сезгә үзегезнең альтернатив гений кирәк булыр. Ләкин кем симметрик яки асимметрик җавап итеп җибәрелергә тиеш? Идея бар иде - элф яки тролл? Ләкин алар технологиядә гномга караганда көчсезрәк булачак.
  Theәм немецлар алга киттеләр, шуңа Смоленск егылды, аннан Калинин һәм Вязма. Немецлар Мәскәүгә якынлаша иде. Сталин, әлбәттә. Аның үләргә теләмәве. Hitәм Гитлер СССР Германия колониясенә әверелергә тиеш диде. Аңа капитуляция генә туры киләчәк.
  Хәер, алар җавап итеп хоббит гномын җибәрделәр. Бу шулай ук малай, дөресен әйткәндә, ул үзен гений дип әйтергә мөмкин. Ләкин алар ун яшь чамасы аяксыз малайны җитди кабул итмәделәр. Алар кечкенәләр өчен ГУЛАГка агуландылар.
  Шул арада немецлар Мәскәүне алдылар. Менә шулай булды!
  Мәскәү егылды һәм Ленинград та ... Кыш килде һәм немецлар шәһәрләрдә төн үткәрделәр. Анда урнаштылар.
  Комсомол кызлары салкынга һәм кием булмауга карамастан, фашистлар белән көрәшергә һәм җырлар җырларга булдылар.
  Без чибәр совет кызлары,
  Без сугышырга һәм малайларны кыстырырга яратабыз ...
  Якты, яңгыраган кечкенә тавыш ишетелә,
  Бездә Краутларны үтерергә чакыру бар!
  
  Без Комсомол кызларын бик чабабыз,
  Аяз аякта кыюлык белән ашыгабыз ...
  Без читтә тыйнак торырга күнекмәгән,
  Weәм без фашистларны кулларыбыз белән бүләклибез!
  
  Ышаныгыз, кызларның зур сере бар,
  Нацистларны ничек җиңәргә ...
  Миңа ышаныгыз, кызларның уңышлары очраклы түгел,
  Чөнки Рус армиясе бик кыю!
  
  Яланаяклы үкчәле кызларыбыз өчен,
  Яңа ел карлары бик татлы ...
  Хәер, Фухрер - бары тик усаллык,
  Фашистларга уңышны бәйрәм итмик!
  
  Без кызлар бик кырыс уйныйбыз,
  Без солдатлар алдында күкрәгебезне күтәрдек ...
  Weәм без чыннан да фашистлардан аерылабыз,
  Без көчле Комсомол әгъзаларын җимерә алмыйбыз!
  
  Без кызлар күп эшли алабыз,
  Хәтта Гитлерны танктан ат ...
  Дошманның төшке ашка вакыты булмас,
  Кызлар карак кебек киләчәк!
  
  Без Рәсәйне бик хөрмәт итәбез,
  Сталин атака кебек көчле, миңа ышан ...
  Victoryиңү майның җылысында килер дип ышанам,
  Моңа ышанган кеше бик яхшы!
  
  Кызлар өчен шик юк, киртә юк,
  Барысы да үз кулларында бәхәсләшергә әзер ...
  Гүзәлләргә искиткеч бүләкләр килсен,
  Комсомол көче көчле кулда!
  
  Без сугышчылар бик тиз җитлеккән,
  Theәм мылтыклар кулында баррель яна ...
  Кызлар эшли алган теләсә нинди эш,
  Безнең дуслыгыбыз, һичшиксез, монолит!
  
  Без шундый ялтырап торган кызлар
  Без кар бөртекләре яки салкыннар турында уйламыйбыз ...
  Яланаяк аякта кышны салкын тотмас,
  Гүзәлләрнең йөрәкләре юмарт һәм саф!
  
  Без нәрсә эшли алабыз, күтәрәбез,
  Виртуозо кенгуры кебек атлыйк ...
  Weәм без фашистларның башларын уңышлы селкетәбез,
  Иртә белән күнегүләргә дә мәхәббәт!
  
  Барлык кызлар да салкын сугышчылар,
  Алар краутларны камырга салырга мөмкин ...
  Ну, фашистларның начар булулары турында нәрсә әйтеп була?
  Комсомол әгъзалары супер көчне белми иде!
  
  Гитлер да бернәрсә дә эшли алмый.
  Без аны таяк белән бик каты кыйнадык,
  Theirәм алар тешләрен сындырдылар, тиреләрен чыгардылар,
  Аннары мин аяксыз аякта йөгердем!
  
  Сталин гына безгә нәрсә эшләргә кушачак,
  Аның каты һәм эчкерсез карашы күренеп тора ...
  Миңа ышаныгыз, кыз сагынмас,
  Зур пулемет йөкләү!
  
  Кирәк булса, без Марска барып җитәрбез,
  Венераны бик тиз җиңәчәкбез ...
  Солдатларга итекләре өчен бизәк кирәк,
  Без кызлар аяксыз йөгерәбез!
  
  Безнең белән барысы да матур,
  Күкрәк һәм итәк, бил күренеп тора ...
  Ул шулай ук бүре баласы кебек пионер,
  Пионер - тулысынча Шайтан!
  
  Хәер, без кызлар - сез безнең салкын икәнегезне беләсез,
  Барлык фашистларны кәләпүш кебек юк итәрбез ...
  Күктә зәңгәр йолдызлар бар,
  Theлбарысны корыч белән сындырырбыз!
  
  Нәрсә эшләргә ярамый, мөмкин түгел дип ышан,
  Аны кабул итегез, коммунист - демиурге ...
  Sometimesәм кайвакыт без аңламыйбыз
  Аларны куркытыр өчен матурлык алалар!
  
  Ләкин беләсезме, без немецларны бик тиз юк итәбез,
  Theyәм алар Краутларны ярырга сәләтле ...
  Бездә титан җаннары булса да,
  Без дала аша үтеп, сазлыкларны чистартачакбыз!
  
  Без бөтен тырнаксыз коммунизм төзербез,
  Weәм без фашистларны хәлиткеч җиңәчәкбез ...
  Комсомол әгъзалары формалашырга йөгерергә яраталар,
  Аларга керуб оча!
  
  Дошман кыз белән түзә алмаячак,
  Чөнки кыз бөркет ...
  Theәм Краутларның артык күп бозылуы кирәк түгел,
  Сезнең Fuhrer бушка кычкыра!
  
  Комсомол әгъзасы аяклары белән,
  Гитлерга йомырка бирде ...
  Шайтан белән эш итмә
  Яки бу мөһим түгел!
  
  Коммунизмның ялкынлы пот,
  Кызыл байрак планета өстендә балкып торачак ...
  Herируд тәмуг тәмугына ташланды,
  Кызларга биш!
  
  Ленин, Сталин - планета өстендәге кояш,
  Ике бөркет кебек күктә әйләнү ...
  Коммунизм эксплуатацияләре җырлана,
  Ватан корыч канат көченә ия!
  
  Victoryиңүне күреп яши алдык,
  Berlinәм без Берлин аша бардык ...
  Бишектә сабыйлар туды,
  Хәзер ил бөек!
  . 2 бүлек.
  Гөлливер аждаһаларда очты һәм күп ишетте. Бу очракта без урта гасырлар диярлек кеше өчен аңлашылмый торган сугыш турында сөйләшә идек. Гәрчә яңа вакыт килеп җиткән кебек. Ләкин Лия принцессы Икенче бөтендөнья сугышы турында сөйләвен дәвам итте;
  Мәскәү һәм Ленинград егылганнан соң, Япония һәм Төркия СССРга каршы сугышка керделәр. Совет Россиясе өчен бөтенләй өметсезлеккә әйләнде. Evenәм хәтта балалар хезмәт колониясендә булган якты хоббит та аларга булыша алмады.
  Sixәм әле уналты яше тулмаган, аяксыз һәм оекбашларда, номер тәлинкәләре булган, Себердә бик тырышып эшләгән малайлар бар иде. Балигъ булмаганнар колониясендәге балаларның чәчләре кырылган. Алар аяк киемемне алып, урманны яланаяк кисәргә мәҗбүр иттеләр. Summerәй көне ул әле бернәрсә дә түгел, ә кышын аяк киеме белән аяз егетләрне чәчләрен кырган тешли. Хоббит малай кулга алынган. Алар аны профильдә фотога төшерделәр, тулы йөз, бармак эзләрен алдылар һәм чәчләрен кырдылар. Малай кулга алынганнан соң, аны җентекләп тикшерделәр; сакчыларның куллы куллары барлык тишекләргә керделәр, һәм алар моны бик тупас эшләделәр. Аннан соң малай яхшылап юылып, балалар белән тулган камерага җибәрелде.
  Хоббит малайга ун яшь чамасы булганга, җирле фермерлар аны чиләк янына урнаштырмакчы булдылар. Ләкин әкият герое гади балаларга караганда күпкә көчлерәк һәм тизрәк булып чыкты. Heәм ул ата-бабаларын кыйнады, аннан соң ул күзәнәк күзәтчесе булды һәм тәрәзәгә урнашты. Бу яшьләргә җиңелрәк - аларның көче бар, алар сугышырга беләләр, ә сез патша.
  Хоббит малай үз позициясен дөрес кулланмады. Ул лагерьдагы кешеләргә караганда күбрәк эшләде, һәм башка балалар тоткыннарына салкын вакытта итекләр бирелсә дә, ул аяксыз калды. Шуңа күрә ул хоббит. Малайның ялан аяклары каз аяклары кебек кызыл булса да. Ләкин, киресенчә, сез итексез тагын да җитезрәк.
  Шулай итеп, яланаяк бала Себердә карда эшләде. Theәм немецлар кышка Казанга барып җиттеләр, ләкин шунда туктадылар. Без язны көттек. Пычрак бар. 194әм 1945 елның май аенда гына алар Уралга күченделәр.
  Шул ук вакытта, салкын сезонда Кавказ һәм Centralзәк Азия яулап алына.
  Совет гаскәрләре бик каты каршы тормады. Минем Сталин өчен үләргә теләмәдем. Шуңа да карамастан, СССРда яңа IS-3 танкы пәйда булды, алар фронтка аз күләмдә килде. Бу машина яхшы фронталь саклауга ия иде һәм күп мылтык сугуларына каршы торды. Мин Maus-2 мылтыгына каршы тора алмасам да.
  Пали шәһәрләре: Чиләбе һәм Свердловск. Шулай итеп, бу бик яхшы иде, тиз һөҗүм булды.
  Инде җәй. Малай тоткыннар шорты һәм ялан муеннарында аяксыз эшлиләр. Әгәр дә ул кайнар булса, аларның торсалары белән бөтенләй ялангач. Ә малайлар арык. Ләкин хоббит малай бик ярылган һәм суырылган булып күренә. Кечкенә балага охшаса да, ун яшь чамасы. Әлбәттә, ул үсми, җитлекми.
  Малайларны чикерткәләр олыларга караганда азрак тешлиләр, ләкин хоббитлар бөтенләй тешләмиләр.
  Theәм немец гаскәрләре аларга якынлаша, нацистлар инде каршылык белән очрашмыйлар диярлек. Әйе, һәм Сталин каядыр юкка чыкты. Билгеле, хәйләкәр грузин үлмәячәк. Ул, мөгаен, Америкага кача. Немецлар аны әле яулап алмаганнар.
  Хоббит малае һәм башка тоткыннар җырлый башладылар, горур һәм патриотик. Икенче яктан, патриотизм сезне камчы белән кыйнаганда һәм сезне балалар хезмәт колониясендә ишәк кебек эшләргә мәҗбүр иткәндә гаеп бирми. Монда яхшы әйбер булса да. Мәсәлән, сез дуслашасыз - бүтән малайлар. Хоббит малайга йөз яшьтән узган, ләкин ул балага охшаган, шуңа күрә аңа карата амбивалент караш бар.
  Ә тоткын балалар зур дәрт белән җырлыйлар;
  Мин мәңге яшь пионер малай,
  Мин котырган фашист белән көрәшергә килдем ...
  Бөеклек үрнәге күрсәтергә,
  Мин рюкзакта бик яхшы көндәлек алып барам!
  
  Сугыш килде, мин фронтка йөгердем,
  Ул юлларда аяксыз йөрде ...
  Ул Фрицка пулемет атты,
  Leastичшиксез, Алла каршында саф малай!
  
  Мин Фрицны подъезддан аттым,
  Мин пистолеттан граната белән пулемет алдым ...
  Малайның көче бик күп бит,
  Без Ватаныбыз өчен кыю көрәшергә тиеш!
  
  Малай - шайтан көрәшчесе, миңа ышан,
  Ул Фрицка саңгырау атты ...
  Сугышта ул кылыч тешле хайванга охшаган,
  Кайсысы салкынрак түгел!
  
  Гитлер белән нәрсә эшләп була?
  Малайлар аны кыргый кычкыру белән күмәрләр ...
  Murderтерүче балта белән бәрелмәсен өчен,
  Аның өчен саф күктә урын булмас!
  
  Сез шунда ук ала аласыз
  Йырткыч Фухер кыз белән ил кешесен теләгән ...
  Ләкин бу аучы уенга әйләнде,
  Әйе, бу дөрес, мин Адольфтагы пулялар өчен кызганам!
  
  Бу инде аяз, һәм мин бөтенләй аяксыз,
  Агылучан һәм ярсу буран малай ...
  Кыз миңа кычкыра - көт,
  Ләкин сез аның бик тиз булуын күрә аласыз!
  
  Полицейскийны кулы белән кыйнагыз,
  Сакчыны шакыды, башның аркасына кыйнады ...
  Мин бу сөтне сөт белән җибәрмим,
  Мин Ватанымны шешәгә сатмыйм!
  
  Мин пионер һәм мин аның белән бик горурланам,
  Галстук та бик кызыл булганга ...
  Мин Изге Рус өчен көрәшәчәкмен ',
  Гәрчә Адольф шундый куркыныч бандит!
  
  Ләкин без Вермахтны батырлык белән җиңәрбез дип ышанам,
  Кечкенә малай моны бик яхшы белә ...
  Без алтын канатлы керуб,
  Theәм кыйммәтле лидер, иптәш Сталин!
  
  Без Вермахтны батырлык белән җиңәчәкбез,
  Фашистлар Мәскәү янында сугышсалар да ...
  Ләкин мин имтиханны каты A белән тапшырачакмын,
  Мин пистолетны геройга ышанып тапшырачакмын!
  
  Мин пионер малай ясый аламмы,
  Нацистлар беркайчан да хыялланмаган нәрсә ...
  Яхшы эшләр өчен безнеке бар,
  Фухер шәфкать тә алмас!
  
  Мин нәрсә эшли алам, мин һәрвакыт эшли алам,
  Болытлар кабат Ватан өстендә йөрсеннәр ...
  Ләкин пионер дошманга бирелмәячәк,
  Россия солдаты кыю һәм көчле!
  
  Әйе, мин кулга алына идем,
  Алар аны яланаяк аякка бастырдылар ...
  Полиция атлары яраларга кулланылды,
  Алар малайны чыбык белән кыйнадылар!
  
  Минем үкчәләрем дә кызыл кайнар ут белән янды,
  Алар аякларын покер белән яндырдылар ...
  Ләкин краутлар нульләр генә алдылар,
  Малайның аягына ут булса да!
  
  Алар бармакларын сындырдылар, маңгайларын яндырдылар,
  Алар буынны егет җилкәсеннән ерттылар ...
  Алла пионер турында онытты, күрәсең
  Коткаручы яраларга борыч сибкәндә!
  
  Ләкин ул фашистларга бернәрсә дә әйтмәде,
  Иңнәр, тырнак астында кайнар ...
  Минем өчен Сталин үзе идеаль,
  Начар Фухрер газап чиккәндә үлә!
  
  Шуңа күрә алар мине карда үтерделәр,
  Бер малай аяусыз кыйналды, аяксыз ...
  Ләкин мин инде өзелгәнгә ышанмыйм
  Сез фашистлар җиңелүеннән кача алмыйсыз!
  
  Фриц күкрәгемә йолдыз куйды,
  Хәер, бу мине горурландыра ...
  Мин каты дошманга бирелмим,
  Мин куркуга һәм явызлыкка мөрәҗәгать итмим!
  
  Мин кабергә адым ясый алам,
  Suchәм шундый яңгыраган пионер җыры белән ...
  Фухрер - акылсыз ишәк,
  Мин Гадәндә бер кыз белән очрашырмын, беләсезме!
  
  Ләкин соңгы мизгелдә ул яңгырады,
  Пулеметның сәгать эше трилли ...
  Ату отряды урнашты,
  Фашистлар карга тамчыларына әйләнделәр!
  
  Ә хәзер минем герой малайга,
  Ул җәфалану һәм газаплар кичергәннән соң килде ...
  Зур урда белән көрәштеләр,
  Мондый явыз сынаулардан соң!
  
  Малай кабат Краутларны үтерә,
  Яланаяк малай кар бөртекләре аша ашыга ...
  Heәм ул бик кыю адым ясый,
  Дустыңның чәчләрен бәйләргә ирен!
  
  Берлин тиздән малайны көтә, күрәсең.
  Германия урыслар өчен башын чабачак ...
  Көчле керуб кылыч селкетә,
  Heәм ул кыюлык белән мәйданга чыгарга куша!
  
  Тиздән без үлгәннәрне терелтәчәкбез дип ышанам,
  Кем күмелсә, фәрештә кебек булыр ...
  Раббыбыз бик көчле, Бер,
  Ник дигәндә, Шайтан кайвакыт артык тәкәббер!
  
  Галәм мәңге булсын
  Изге коммунизм байрагы астында ...
  Иптәш Ленин - якты йолдыз,
  Сталин җиңүче: явызлык, фашизм!
  Мондагы хакыйкать киресенчә: нацистлар аны алып җиңделәр. Ләкин җырда малайлар яхшылыкка өметләнә. Икенче яктан, уйлар ялтырап торса да, бәлки яңа хакимият вакытында алар өчен урын булыр?
  Хоббит малай Сталин режимы өчен кирәксез булып чыкты. Бу аның кәефенә ачык тәэсир итте.
  Ләкин балалар, үзләрен куандырыр өчен, тагын да зур дәрт белән җырлый башладылар, һәм аякларын мөһерләделәр;
  Космос чорыннан бер малай килде,
  Барысы да тыныч булганда - тыныч ...
  Хыялларында малай салкын бөркет,
  Бу аңа бөтенләй зыян китерми!
  
  Сугыш чоры, борчулы вакыт,
  Малай цунами кебек аптырады ...
  Көчле урда Руска керде,
  Фриц танкның корыч баррелен ябыштырды!
  
  Мин салкын вакытта аяксыз малай,
  Начар фашистлар мине куып чыгардылар ...
  Алар көч белән гирфалькон кебек тотылды,
  Мин коммунизмны ерактан күрәсем килде!
  
  Алар мине озак кардан йөрттеләр,
  Мин барысын да туңдырдым диярлек ...
  Алар минем аякны тимер белән яндырдылар,
  Алар аны нарат арасына ялангач асарга теләгәннәр!
  
  Ләкин матур кыз килде
  Sheәм ул барлык фашистларны автоматик рәвештә бетерде ...
  Аның күзе үткен энә кебек,
  Без берьюлы бик күп кисеп алдык!
  
  Малай үлде диярлек
  Малайның каны аның тамырларында туңды ...
  Ләкин ул хәзер бетмәс
  Кыз тормышка килгән кебек!
  
  Мин коточкыч янудан котылдым,
  Кардан соң мине яндырдылар бит ...
  Йөрәксез җәзаның нәрсә икәнен бел,
  Ләкин ул да штраф түләячәк!
  
  Кыз бик акыллы, миңа ышан,
  Пионер тиз арада аның белән дуслашты ...
  Хәзер сез чын хайван егете булырсыз,
  Керубларның йөзләре безгә ярдәм итәчәк!
  
  Алар аның белән бик яхшы сугыша башладылар,
  Без фашистларны чиксез юк иттек ...
  Имтиханнарны тапшырабыз, А-ны алдык,
  Милли чакрымга коммунизмга атлау!
  
  Кыз белән без карда аяксыз,
  Бер-ике курку, белмичә, ашыгабыз ...
  Мин дошманны кулым белән сугачакмын,
  Ватан өстендә Кояш һәрвакыт балкый!
  
  Краутлар мине җиңә алмаячак,
  Кыз белән бергә без җиңелмәс ...
  Мин ачулы аю кебек көчле
  Комсомол белән берләшкәндә!
  
  Менә кыз аяксыз йөгерә,
  Heәм ул фашистларга шулкадәр атты ...
  Ватан өчен көчле калкан ясарбыз,
  Явыз Кабил юк ителсен!
  
  Россия - бик көчле ил,
  Аның мылтык барреле бар ...
  Шайтан безне җиңә алмый,
  Аңа канлы җәза киләчәк!
  
  Шулай итеп чибәр кыз җырлый,
  Яланаяк кар өстендә йөргәндә ...
  Пионер белән бергә ул сөйрәлүчеләрне кыйный,
  Без аңа ирешәчәкбез, ләкин без һәрберебезне бетерәчәкбез!
  
  Мин дә көчсез малай түгел,
  Мин фашистларны каты ярсу белән җимерәм ...
  Fuhrer миннән никель алачак,
  Без бик зур яңа дөнья төзербез!
  
  Без бу салкын ярсуда көрәшәбез,
  Вермахт безне тезгә китермәячәк ...
  Нацистлар өчен Ура, аның батырлыгында,
  Ленинга әйләнгән кеше безгә кушылыр!
  
  Сез бик матур матурлык булырсыз,
  Малай сиңа гашыйк ...
  Мин сезнең өчен, ил
  Veryәм бик якты шәһәр өчен!
  
  Мин Берлинга вакытында килермен дип ышанам,
  Шуннан аяусыз сугыш басылачак ...
  Без галәмнең киңлеген җиңәрбез,
  Ут кабынсын!
  
  Әгәр дә без үләргә тиеш булсак,
  Мин моны берүзем өстен күрәм ...
  Кыз теләгәнне эшләсен,
  Улым миңа бүләк бирәчәк, хәтта кыз!
  
  Сез яхшы кыз булырсыз
  Сез оҗмах булачак бу дөньяны төзерсез ...
  Бездә матур чәчәкләр үсә,
  Миңа ышаныгыз, яктылык абзар түгел!
  
  Мин юлбарысны бер кыз белән аттым,
  Аннан соң ул Пантераны тәмамлады.
  Сугышчы кырны ату галереясенә әйләндерә,
  Гәрчә без хәтта аның дәрәҗәсен дә белмибез!
  
  Без илдә төп эшне тәмамлыйбыз,
  Коммунизм төзик һәм доллар юкка чыгачак ...
  Без анда Шайтанны җиңәчәкбез,
  Безнең лот якты булсын!
  
  Кыз кыш буе сөрде,
  Салкыннар аша аяксыз йөрдем ...
  Хәер, нигә без сугышта - нигә,
  Без тагын да матуррак роза үстерәчәкбез!
  
  Мондый бик салкын юл,
  Яланаяк кыз белән без көтәбез ...
  СССРны җиңеп булмый,
  Майны вәгъдә итеп йөриячәкбез!
  
  Май килмәсә дә,
  Без әле җиңү белән йөриячәкбез ...
  Шулай итеп, малай, кыю һәм кыю бул -
  Оҗмахта Кояш безнең өстебездә балкып торачак!
  
  Аннары курыкмагыз, без үлгәннәрне терелтәчәкбез,
  Фәннең бик көчле киңәшләре бар ...
  Раббыбыз бер, бер түгел,
  Без Fuhrer-ны җавапка чакырырбыз!
  Менә шулай чәчле чәчле аяксыз малайлар җырладылар. Themәм аларның күбесенең тәннәрендә татуировкалар бар иде. Хәтта хоббит малай да күкрәгенә Сталин портретын ясады.
  Ләкин соңыннан немец танклары пәйда булды, һәм шул ук малай тоткыннары аларны бик дәртләнеп каршы алдылар һәм ялангач, балалар аякларына мөһер куйдылар.
  1945 азагына, Германия һәм Япония гаскәрләре СССРның барлык төп районнарын диярлек яулап алдылар. Кайбер авылларда һәм подъездларда гына сугышлар һәм партизан һөҗүмнәре дәвам итә. Сталин чынлап та качты, һәм ул яшергән Бразилиядә күренмәде. Ләкин Молотов аның урынына калды. Ләкин, мең тугыз йөз кырык алты майда, Молотов SS һөҗүм махсус көчләре тарафыннан кулга алына. Аннан соң Молотовны алыштырган Берия мактаулы шартларда бирелергә тәкъдим итте.
  Гитлер ризалашты, һәм Бериянең гомере сакланып калды һәм чикләнгән ирек бирелде. СССРда партизан сугышы диярлек туктады. Тынычлык бар иде.
  Өченче Рейх җиңгәнне үзләштерә иде. Ләкин АКШ һәм Британия белән бәрелеш котылгысыз иде. Аерым алганда, Гитлер колониаль мал-мөлкәтне Италиягә һәм Франциягә, Бельгиягә һәм Голландиягә кайтаруны таләп итә. Беренче чиратта Африкада. Аларны законлы рәвештә немецларга бирегез. Хәзер Өченче Рейхның ирекле кулы бар иде. Берәр нәрсә булса ...
  Ләкин АКШта атом бомбасы булган. Дөрес, Өченче Рейхта танклар гына түгел, реактив самолетлар да бар. Бу бомба Европа территориясенә ташланырга рөхсәт итмәячәк.
  Шулай итеп дөньяда пауза булды. Немецлар тизлек белән самолет йөртүчеләр, корабльләр һәм зур корабльләр төзиләр. Ләкин аларның су асты паркы көчле иде, һәм аларның су асты көймәләре водород пероксиды белән эшләделәр. Шулай итеп ...
  Хоббит малай өченче рейхта үзенә урын тапты. Ул очучы тәлинкәләрне - Белонс дискны яхшырта башлады. Чын тарихта бу диск очып китә һәм ике тавыш киртәсе тизлегенә ирешә. Ләкин ул сугышларда катнашмады. Бу бик зәгыйфь, зур һәм кыйммәт иде. Чын тарихта: СССР да, АКШ та очучы тәлинкәләрне кабул итмәделәр. Чөнки уен шәмгә лаек түгел иде. Бер двигательгә зыян китерегез һәм шундук Belonce дискы контрольне югалта һәм аста төшә.
  Ләкин хоббит малай аны ламинар агым очучы тәлинкәләр тирәсендә агып китсен өчен ясады һәм алар кечкенә кулларга кагылмыйлар. Nowәм хәзер самолетка каршы мылтыклар, пушкалар һәм пулеметлар аларны чыннан да ата алмый. Ләкин мәңгелек һәм аяксыз малай аны шулай итеп ясады, менә аларга лазерлар куелды. Theseәм бу лазерлар барысын да ут һәм җылылык нурлары белән яндырдылар. Моның белән көрәшергә тырышыгыз.
  Шуңа күрә немецларның чыннан да көчле хәрби быргы карталары бар иде. Шул ук вакытта танкларга тагын да алдынгы актив кораллар куелды, һәм алар хәтта пластиктан машиналар ясый башладылар.
  Әйе, ул бик көлке һәм үзенчә, бик агрессив күренде.
  АКШта, әлбәттә, алар немецларга җавап бирергә теләгәннәр, ләкин очучы казаннарга каршы, аларда атом заряднары бар, аларны теоретик яктан юк итә ала. Ләкин нацистларның меңләгән диск самолетлары бар иде. Фюрер сугышка 1949 елның 20 апрелендә, алтмышынчы туган көнендә барырга булды. Әйтергә мөмкин иң акылсыз идея түгел.
  Моннан тыш, фашистлар АКШта ракета технологиясе эшләнсә, күңелсез сюрприз алырга мөмкин.
  Басу алдыннан Гитлер гладиатор сугышлары белән күңел ачарга булды. Бу шулай ук акылсыз идея түгел.
  Ләкин бу тагын бер хикәя ...
  
  Шпион уеннары - Рәсәйне җимерү
  Аннотация
  Төрле операцияләр разведка хезмәтләре, беренче чиратта CIA, NSA, MI, MOSAD һәм башкалар тарафыннан башкарыла, бөтен дөньяда махсус ситуация тудыра, ул еш кына алдан әйтеп булмый. Терроризмга һәм тәэсир өлкәләренә каршы көрәш бар. Моңа багышланган, шулай ук Михаил Горбачевка хыянәткә багышланган бик кызыклы романнар бар.
  
  Беренче бүлек
  
  
  Йөрәгендәге нәфрәт эретелгән корычка караганда яктырак янды.
  
  Мэтт Дрейк торды, стенага менде һәм тынлыкта төште. Ул куак куаклары арасында иелеп, тыңлады, ләкин тирә-юньдәге тынлыкта бернинди үзгәреш сизмәде. Ул бер мизгелгә туктады һәм Glock субкомпактын кабат тикшерде.
  
  Барысы да әзер иде. Бүгенге көндә Канлы патша кешеләре авыр булачак.
  
  Аның каршындагы йорт караңгы төште. Беренче каттагы кухня һәм бүлмә ялкын белән янды. Калган урын караңгылыкка батты. Ул тагын бер секундка туктады, алдагы, хәзер үлгән карчыктан алган схеманы җентекләп карап, тавышсыз алга барыр алдыннан.
  
  Аның элеккеге күнегүләре аңа яхшы хезмәт иткән иде һәм тагын бер тапкыр тамырлары аша йөри иде, хәзер аның шәхси сәбәбе һәм таләбе бар иде. Кан патшасының өч кешесе өч атна эчендә коточкыч үлә.
  
  Аңа нәрсә әйтсә дә, Родригес дүртенче булыр иде.
  
  Дрейк арткы подъездга килеп җитте һәм йозакны тикшерде. Берничә минуттан ул тоткычны борып эчкә тайпылды. Ул телевизордан шартлау ишетте һәм шатланды. Родригес, Алла карт массалы үтерүчене сакласын, уен карый иде.
  
  Ул кухня буйлап йөрде, алдагы төп бүлмәдән килгән ялтыравык аркасында компакт фонарь яктысына мохтаҗ түгел. Игътибар белән тыңлау өчен ул коридорда туктады.
  
  Анда бердән артык егет бармы? Телевизордан чыккан шау-шу аркасында моны әйтү кыен. Мөһим түгел. Ул аларның барысын да үтерер иде.
  
  Кеннеди үлеменнән соң соңгы өч атна эчендә ул өметсезлеккә бирелде. Ул дусларын ике ташлама белән генә калдырды. Ул башта Торстен Дальга шалтыратты, шведларны Кан короле вендеттасы турында кисәтергә һәм гаиләсен куркынычсызлыкка алып барырга киңәш бирде. Икенчедән, ул үзенең иске SAS дуслары ярдәменә мөрәҗәгать итте. Ул аларга Бен Блейкның гаиләсен карарга ышанган, чөнки ул үзе эшли алмаган.
  
  Хәзер Дрейк берүзе сугышты.
  
  Ул бик сирәк сөйләшә иде. Ул эчә иде. Золым һәм караңгылык аның бердәнбер дуслары иде. Аның йөрәгендә өмет, шәфкать калмады
  
  Ул тыныч кына юлдан төште. Бу урын дым, тир һәм кыздырылган ризык. Сыра төтене күренде диярлек. Дрейк каты йөз ясады.
  
  Бу минем өчен җиңелрәк.
  
  Аның разведкасы монда яшәүче кеше, Кан патшасының абруйлы "әсирләрен" ким дигәндә өчесен урларга булышкан кеше барлыгын әйтте. Аның көймәсе җимерелүеннән һәм бу кешенең яхшы планлаштырылган качуыннан соң, ким дигәндә дистә югары дәрәҗәле шәхес сак һәм яшерен рәвештә алга киттеләр, аларның гаилә әгъзаларын җир асты фигуралары тотканнарын аңлату өчен. Канлы патша АКШ карарларын һәм гамәлләрен манипуляцияләде, аларның фигураларының яратуыннан һәм кызгануыннан табыш алды.
  
  Аның планы чыннан да искиткеч иде. Башка кешеләрнең якыннары куркыныч астында булганын беркем дә белми иде, һәм Кан патшасы аларның барысына да тимер һәм кан таягы белән тәэсир итте. Кирәк булган бар нәрсә. Нәрсә эшләсә дә.
  
  Дрейк әле урланган кешегә кагылмаганнарына ышанган. Алар Кан патшасының тупас контроле никадәр ераклашканын аңлый алмыйлар.
  
  Аның сул ягына ишек ачылды, чәчсез, майлы кеше чыкты. Дрейк шунда ук һәм үлем көче белән эшләде. Ул теге кешегә ашыкты, пычак чыгарды һәм аны ашказаны эченә кертте, аннары, инерция белән, аны ачык ишек аша бүлмәгә этәрде.
  
  Симез кешенең күзләре ышанмауда һәм аптырашта калды. Дрейк аны нык тотты, киң, кычкырган калкан, рөхсәт итмичә һәм Глокны сызганчы пычакка каты басты.
  
  Родригес, Дрейкның тышкы кыяфәтенә карамастан, тиз эшләде. Ул инде диванны идәнгә ыргытты һәм каеш белән егылды. Ләкин Дрейк игътибарын бүлмәдәге өченче кешегә юнәлтте.
  
  Чәчле, озын чәчле кеше колакларына зур кара наушниклар белән почмакта йөри иде. Ләкин ул киеренкелектә, гимнның барларын пычрак белән капланган бармаклары белән бәреп төшергәндә дә, ул мылтыкка иреште.
  
  Дрейк үзен кечкенә итте. Fatлемгә китергән ату майлы кешене аерды. Дрейк тетрәндергеч тәнне читкә этәрде һәм торды, атты. Өч ату музыкантның башының күбесен алып, тәнен стенага ыргытты. Наушниклар үзләре очтылар , һавада дуга тасвирладылар, һәм читтән матур асылынып, зур телевизорда туктадылар.
  
  Тигез экраннан кан ага.
  
  Родригес әле дә идәндә йөри иде. Ташланган чиплар һәм сыра аның тирәсенә чәчелде. Дрейк бер мизгелдә аның ягында булды һәм Глокны авыз түбәсенә каты кысты.
  
  "Тәмле?"
  
  Родригес сулап куйды, ләкин кечкенә пычак өчен биленә керде. Дрейк хурлык белән карады, һәм Кан патшасы минионы аларга аяусыз сугу белән, элеккеге SAS солдаты аны тотып, һөҗүмченең биепасына кертте.
  
  "Акылсыз булма".
  
  Родригес дуңгыз суелган кебек яңгырады. Дрейк аны борды һәм диванга таянды. Ул кешенең күзләрен очратты, авыртты.
  
  - Сез белгәннәрнең барысын да әйтегез, - дип пышылдады Дрейк, - Канлы патша турында. Ул Глокны чыгарды, ләкин аны ачык итеп саклады.
  
  "Нәрсәдә?" Родригесның акценты калын һәм расасы һәм авырту аркасында шифрлау авыр иде.
  
  Дрейк Глокны Родригес авызына бәрде. Ким дигәндә бер теш чыгарыла.
  
  "Миннән көлмә". Аның тавышындагы уу нәфрәт һәм өметсезлек кенә түгел. Бу Кан патшасы кешесен аяусыз үлемнең котылгысыз булуын аңлады.
  
  "Яхшы Яхшы. Мин Бодру турында беләм. Сез миңа Boudreaux турында сөйләвегезне телисезме? Мин моны эшли алам. "
  
  Дрейк кешенең маңгаена Глок авызына җиңел тиде. "Сез теләсәгез без аннан башлый алабыз."
  
  "Яхшы. Тыныч бул ". Родригес ачык авырту аша дәвам итте. Сынган тешләрдән аның игезәгеннән кан ага. "Бодрук - ир-ат. Кан патшасының аны исән калдыруның бердәнбер сәбәбен беләсезме? "
  
  Дрейк мылтыгын кеше күзенә күрсәтте. "Мин сорауларга җавап бирүче кешегә охшыйммы?" Аның тавышы корычтагы корыч кебек. "Мин тиешме?"
  
  "Әйе. Яхшы Яхшы. Алда әле күп үлем бар. Канлы патша шулай диде, кеше. Алда үлем бик күп, һәм Бодру аның калынлыгында булуына бик шат булачак. "
  
  "Шуңа күрә ул чистарту өчен Boudreau куллана. Гаҗәп түгел. Ул, мөгаен, бөтен хуҗалыкны җимерәдер. "
  
  Родригес кабынды. "Сез ферма турында беләсезме?"
  
  "Кайда ул?" Дрейк нәфрәт аны җиңде. "Кайда?" - Сорадым. Киләсе секундта ул иркенләп Родригесны кыйный башлады.
  
  Lossesгалтулар юк. Бук кисәге барыбер белми. Башкалар кебек. Әгәр дә Кан патшасы турында бер нәрсә әйтеп була икән, ул үз эзләрен ничек яшергән.
  
  Шул мизгелдә Родригесның күзләрендә очкын кабынды. Дрейк башы булган урында авыр нәрсә үткәндә әйләнде.
  
  Дүртенче кеше, мөгаен, күрше бүлмәдә үтеп, шау-шу уянып, һөҗүм итә.
  
  Дрейк әйләнде, аягын ыргытты һәм яңа көндәшенең башын диярлек алды. Бу кеше җиргә егылгач, Дрейк аны тиз бәяләде - каты караш, ике кулында трамвай рельслары, пычрак футболка - һәм аны ике тапкыр башына атты.
  
  Родригесның күзләре яшьләнде. "! К!"
  
  Дрейк аны кулына атты. "Сез миңа файдасыз идегез."
  
  Тагын бер ату. Аның тезе шартлады.
  
  "Сез бернәрсә дә белмисез".
  
  Өченче пуля. Родригес ашказаны тотып икеләтә артты.
  
  "Калганнары кебек."
  
  Соңгы ату. Күзләр арасында.
  
  Дрейк аның тирәсендәге үлемне тикшерде, эчте, җанына үч алу нектарын бер мизгелгә генә эчәргә рөхсәт итте.
  
  Ул өйдән чыгып, бакча аша кача, тирән караңгылыкны ашарга рөхсәт итә.
  
  
  Икенче бүлек
  
  
  Дрейк төнлә уянды, тир белән капланды. Күзләр өлешчә түгелгән яшьләрдән йомылды. Хыял һәрвакыт бер үк иде.
  
  Ул аларны һәрвакыт коткарган кеше иде. Alwaysәрвакыт беренче булып "миңа ышаныгыз" сүзләрен әйтүче кеше. Ләкин соңыннан аның өчен бернәрсә дә эшләмәде.
  
  Икесен дә төшерергә.
  
  Ике тапкыр. Элисон башта. Хәзер Кеннеди.
  
  Ул төнге мылтык янында саклаган шешәгә барып, караваттан төште. Ул шешәдән капкачын ачып алды. Арзан виски аның тамагыннан һәм эчәкләренә янды. Зәгыйфьләр һәм ләгънәтләнүчеләр өчен дару.
  
  Гаеп аны кабат тезләренә китерергә куркыткач, ул өч тиз шалтыратты. Исландиядә беренче. Ул Торстен Даль белән кыскача сөйләште һәм зур швед тавышында симпатияне ишетте, хәтта аңа төнне шалтыратуны туктатырга кушкач та, хатыны һәм балалары куркынычсыз һәм аларга бернинди зыян да китермәячәк.
  
  Икенчесе Джо Шепард өчен иде, ул иске полк белән яшәгән вакытта күп сугышларда бергә сугышкан. Шепард әдәпле рәвештә Даль белән бер сценарийны күрсәтте, ләкин Дрейкның сүзләренә яки тавышындагы тупас кычкыруга бернинди аңлатма бирмәде. Ул Дрейкны Бен Блейкның гаиләсе яхшы сакланганлыгына һәм ул һәм берничә дусты күләгәдә утырганнарын, бу урынны саклап торуларына ышандырды.
  
  Соңгы шалтыратканда Дрейк күзләрен йомды. Аның башы әйләнде, эчләре тәмугның иң түбән дәрәҗәсе кебек янды. Барысы да рәхим итегез. Аның игътибарын Кеннеди Мурдан читкә алып китү өчен.
  
  Син аның җеназасын сагындың ...
  
  "Сәлам?" Алисия тавышы тыныч һәм ышанычлы иде. Ул да күптән түгел якын кешесен югалтты, тышкы билгеләрен күрсәтмәсә дә.
  
  "Бу мин. Алар ничек? "
  
  "Барысы да яхшы. Гейден сәламәтләнә. Тагын берничә атна һәм ул үзенең изге CIA образына кайтачак. Блейк әйбәт, ләкин ул сине сагына. Аның сеңлесе генә күрсәтте. Чын гаилә җыелышы. Май - AWOL, Аллага шөкер. Мин аларны карыйм, Дрейк. Син кайда? "
  
  Дрейк йөткерде һәм күзләрен сөртте. "Рәхмәт," ул бәйләнешне өзгәнче әйтә алды. Кызык, ул тәмуг турында.
  
  Ул үзенең бу капкалардан читтә лагерь ясаганын сизде.
  
  
  Өченче бүлек
  
  
  Хейден Джей Атлантик океан өстендә кояш чыгуын карады. Бу көннең иң яраткан өлеше иде, ул берүзе үткәрергә яратты. Ул җентекләп караваттан төште, кочагындагы авыртудан җиңеп, җентекләп тәрәзәгә таба атлады.
  
  Аңа чагыштырма тынычлык төште. Селкенеп торган ут дулкыннарга кагылды, һәм берничә минут эчендә аның бөтен газаплары һәм борчулары эреп бетте. Вакыт туктады һәм ул үлемсез иде, аннары аның артында ишек ачылды.
  
  Бен тавышы. "Матур күренеш".
  
  Ул кояш чыкканчы башын салды, аннары аңа караганын күрде. "Сез яңа булырга тиеш түгел, Бен Блейк. Кофе һәм майлы капчык. "
  
  Аның егете эчемлек картонын һәм корал кебек кәгазь сумкасын күрсәтте. "Мине караватта очрат."
  
  Хейден Яңа Таңга соңгы тапкыр карады, аннары әкрен генә караватка таба атлады. Бен кофе һәм багельләрне җиңел урынга куйды һәм көчек этләренә күзләрен бирде.
  
  "Ничек-"
  
  "Кичәге кебек," Хейден тиз әйтте. "Сигез сәгать аксаклыкны бетермәячәк." Аннары ул бераз йомшартты. "Дрейктан берәр нәрсә бармы?"
  
  Бен караватка таянды һәм башын чайкады. "No.к. Мин әти белән сөйләштем, алар барысы да яхшы эшли. Билге юк - диде ул. "Кемнән ..."
  
  "Безнең гаиләләр куркынычсыз." Хейден кулын тезенә куйды. "Канлы патша анда уңышсыз калды. Хәзер без аны табарга һәм вендеттага шалтыратырга тиеш. "
  
  "Уңышсызмы?" Бен кабатлады. "Моны ничек әйтә аласыз?"
  
  Хейден тирән сулыш алды. - Минем нәрсә әйтәсе килгәнемне сез беләсез.
  
  "Кеннеди үлде. Ә Дрейк ... ул хәтта аның җеназасына да бармады.
  
  "Беләм".
  
  "Ул китте, беләсезме." Бен сумкасына елан сыман карады. "Ул кире кайтмас".
  
  "Аңа вакыт бирегез."
  
  "Аның өч атнасы бар иде."
  
  - Аннары аңа тагын өчне бирегез.
  
  "Сез ничек уйлыйсыз?"
  
  Хейден бераз елмаеп җибәрде. "Дрейк турында белгәннәремнән ... Башта аркабызны капла. Аннары ул Дмитрий Коваленконы табарга тырышачак. "
  
  "Канлы патша бүтән күренмәскә мөмкин." Бенның кәефе шулкадәр боек иде ки, хәтта яңа таңның якты вәгъдәсе дә юкка чыкты.
  
  "Ул." Гейден егеткә текәлде. "Аның планы бар, хәтерлисезме? Ул элеккеге кебек җирдә ятмас. Вакыт сәяхәт җайланмалары башы гына иде. Коваленконың планлаштырылган зуррак уены бар. "
  
  "Тәмуг капкасы?" Бен бу турыда уйлады. "Сез бу букка ышанасызмы?"
  
  "Бик мөһим түгел. Ул моңа ышана. CIA бары тик моны эшләргә тиеш. "
  
  Бен кофесыннан озын эчте. "Ярый?"
  
  - Ну ... - Хейден аңа мәкерле елмаеп җибәрде. "Хәзер безнең көчебез икеләтә артты."
  
  "Карин - ми", Бен таныды. "Ләкин Дрейк бер минут эчендә Бодрукны сындырыр иде."
  
  "Ышанмагыз. Кинимака моны эшләмәде. Heәм ул төгәл түгел. "
  
  Ишек шакыгач, Бен туктады. Аның күзләре куркынычка хыянәт итте.
  
  Хейден аны тынычландырыр өчен бераз вакыт алды. "Без CIA куркынычсыз хастаханәсендә, Бен. Сайтны әйләндереп алган куркынычсызлык дәрәҗәләре президентның инаугурация парадын оятка калдырыр иде. Тынычлан."
  
  Табиб башын ишек аша тыгып куйды. "Барысы да әйбәт?" Ул бүлмәгә керде һәм Хейденның схемаларын һәм мөһим билгеләрен тикшерә башлады.
  
  Чыгып барганда ишекне япкач, Бен тагын сөйләште. "Сезнеңчә, Кан патшасы җайланмаларны яңадан алырга тырышырмы?"
  
  Гейден кысылды. "Сез ул югалткан беренче әйберне алмады дип әйтәсез. Мөгаен, нәрсә булгандыр. Икенчесенә килгәндә, без аның көймәсеннән таптыкмы? " Ул елмаеп җибәрде. "Тырнак."
  
  "Мактанмагыз."
  
  "IAР үз уңышларына таянмый, Бен," Хейден шунда ук әйтте. "Күбрәк түгел. Без аның белән очрашырга әзер ".
  
  "Урлау корбаннары турында нәрсә әйтеп була?"
  
  "Алар турында нәрсә әйтеп була?"
  
  "Алар, әлбәттә, югары дәрәҗәдә. Харрисонның сеңлесе. Сез искә алган бүтәннәр. Ул аларны кулланачак ".
  
  "Әлбәттә, ул моны эшләячәк. Без аның белән очрашырга әзер ".
  
  Бен сумкасын тәмамлады һәм бармакларын ялады. "Мин һаман да бөтен төркемнең җир астына барырга тиешлегенә ышанмыйм", диде ул усал итеп. "Без танылган була башлагач."
  
  Хейден дипломатик рәвештә кычкырды. "Әйе. Фаҗигале. "
  
  "Бәлки, бу безне тагын да танылган итәр."
  
  Тагын бер йомшак шакыды һәм Карин белән Кинимака бүлмәгә керделәр. Гавайлы төшенкелеккә бирелде.
  
  "Бу башбаш кычкырырга җыенмый. Ни генә эшләсәк тә, ул безнең өчен сыбызгы да ясамас. "
  
  Бен игезәген тезләренә куйды һәм кырыс йөз ясады. "Начар, Мэтт монда булса иде."
  
  
  Дүртенче бүлек
  
  
  Херефорд кешесе игътибар белән карады. Печәнле тау башындагы вантаж ноктасыннан калын агач трибунаның уң ягына, ул мылтыгына куелган телескопик күренешне Бен Блейк гаиләсе әгъзаларын ачыклау өчен куллана алыр иде. Хәрби дәрәҗәдәге яктыртылган ретикуланы үз эченә алган, бу начар яктырту шартларында киң кулланырга мөмкинлек биргән һәм BDC (Пуля тамчы компенсациясе).
  
  Хакыйкатьтә, мылтык һәр югары технологияле снайпер гаджеты белән җиһазландырылган, ләкин артта калган кеше, әлбәттә, аларга мохтаҗ түгел. Ул иң югары дәрәҗәдә әзерләнде. Хәзер ул Бен Блейкның әтисе телевизорга кереп аны кабызганын карады. Бераз көйләнгәннән соң, ул Бен Блейкның әнисенең кечкенә дистанцион контроль белән әтисенә ишарә ясавын күрде. Аның күрү кросслары миллиметр да хәрәкәтләнмәде.
  
  Практик хәрәкәт белән ул күзләрен өй тирәсендә әйләндереп алды. Ул агачтан һәм биек дивардан яшерелгән юлдан кире кайтарылды, һәм Херефорд кешесе куаклар арасында яшерелгән сакчыларны санауны дәвам итте.
  
  Бер ике өч. Барысы да исәпкә алына. Ул өйдә тагын дүртнең барлыгын, тагын икесе бөтенләй яшерелгәнен белә иде. Барлык гөнаһларына карамастан, IAР Блейкларны саклау өчен бик яхшы эш башкарды.
  
  Кеше кабынды. Ул хәрәкәтне күрде. Караңгылык, төнгә караганда кара, биек стенаның нигезенә таралды. Хайван булу бик зур. Гаепсез булу бик яшерен.
  
  Халык Блейкның Канлы патшасын таптымы? Алайса, алар нинди яхшы иде?
  
  Сулдан җиңел җил исте, туры Инглиз каналыннан, үзе белән диңгезнең тозлы тәмен китерде. Херефорд кешесе пуляның үзгәртелгән траекториясен психик яктан компенсацияләде һәм бераз якынайтты.
  
  Бу кеше барысы да кара киенгән, ләкин җиһазлар өйдә эшләнгән. Бу егет профессиональ түгел, ялчы гына.
  
  Пуля ризыгы.
  
  Кеше бармагы бер мизгелгә кысылды, аннары азат ителде. Әлбәттә, чын сорау үзе белән ничә кеше алып килде?
  
  Максатын кросс креслосында тотып, ул тиз арада йортны һәм аның әйләнә-тирәсен бәяләде. Бер секундтан соң ул ышанды. Тирә-як чиста иде. Кара киемле бу кеше берүзе эшләде, Херефорд кешесе үзенә ышанды.
  
  Түләү өчен үтерүче ялчы.
  
  Пуляга бик кыйммәт.
  
  Ул триггерны әкрен генә тартып алды һәм утны үзләштерде. Баррельдән чыккан пуля тавышы сирәк сизелә. Ул ялчыларның бернинди шау-шусыз егылып төшүен, артык куаклар арасында егылып төшүен күрде.
  
  Блейк гаиләсенең сакчылары бернәрсә дә сизмәделәр. Берничә минуттан ул яшерен рәвештә IAРАга шалтыратып, аларга яңа куркынычсыз йорты бозылганын хәбәр итте.
  
  Херефорд кешесе, Мэтт Дрейкның карт SAS дусты, сакчыларны саклауны дәвам итте.
  
  
  Бишенче бүлек
  
  
  Мэтт Дрейк капканы Морганның Spiced яңа шешәсеннән чыгарды һәм кесә телефонында тиз теркәүдә номерны терде.
  
  Ул җавап биргәндә Май тавышы дулкынланып яңгырады. "Дрейк? Нәрсә телисең?"
  
  Дрейк кабынды да, шешәдән коенды. Май аенда эмоция күрсәтү сәясәтченең сайлау антларын хөрмәт иткән кебек характеристикасы булмаган. "Син океймы?"
  
  "Әлбәттә, мин яхшы. Нигә мин булырга тиеш түгел? Бу нәрсә?"
  
  Ул тагын озын коенды һәм дәвам итте. "Мин сезгә биргән җайланма. Бу куркынычсызмы? "
  
  Бер мизгелдә икеләнү булды. "Миндә юк. Ләкин бу куркынычсыз, дустым. " Майның тынычландыручы интонациясе кайтты. "Бу мөмкин булганча куркынычсыз." Дрейк тагын бер кат алды. Май сорады: "Барысы да шулаймы?"
  
  "No.к. Минем уйлавымча, мин моның өчен беттем. Ләкин минем тагын бер идея бар. Берсе ... өйгә якынрак. "
  
  Ул көткәндә тынлык басты һәм ярылды. Бу гадәти май түгел иде. Бәлки ул кемдер белән булгандыр.
  
  "Миңа сезгә Япония контактларын кулланырга кирәк. Theәм кытайлар. Бигрәк тә урыслар. Коваленконың гаиләсе бармы, беләсем килә. "
  
  Кискен сулыш ишетелде. "Син җитдиме?"
  
  "Әлбәттә, мин җитди." Ул моны уйлаганнан катырак әйтте, ләкин гафу үтенмәде. "Минем шулай ук Бодру турында беләсем килә. Hisәм аның гаиләсе. "
  
  Майга җавап бирү өчен тулы минут кирәк булды. - Ярар, Дрейк. Мин кулдан килгәннең барысын эшләячәкмен. "
  
  Бәйләнеш үлеп киткәч, Дрейк тирән сулыш алды. Бер минуттан ул тәмле ром шешәсенә карады. Нигәдер ярты буш иде. Ул тәрәзәгә карады һәм Майами шәһәрен күрергә тырышты, ләкин пыяла шулкадәр пычрак иде ки, ул стаканны күрә алмады.
  
  Аның йөрәге авырта иде.
  
  Ул тагын шешәне шакыды. Алга таба да уйламыйча, ул чара күрде һәм тагын бер тизлек номерын басты. Эштә ул кайгы-хәсрәтне читкә куярга юл тапты. Эштә ул алга бару юлын тапты.
  
  Кәрәзле телефон шалтырады һәм шалтырады. Ниһаять, тавыш җавап бирде. "Фак, Дрейк! Нәрсә?"
  
  "Син шома сөйләшәсең, канчык", - диде ул, аннары туктады. "Ничек ... команда ничек?"
  
  "Команда? Мәсих. Ярар, начар футбол аналогын телисезме? Сез бу вакытта һөҗүмче буларак акыллы куллана алган бердәнбер кеше - Кинимака. Хейден, Блейк һәм аның сеңлесе хәтта эскәмия ясамаслар иде. " Ул туктады. "Концентрация юк. Сезнең гаебегез. "
  
  Ул пауза ясады. "Мин? Аларга омтылса, уңышлы булыр иде дип әйтәсезме? " Аның башы бераз томанлы була башлады. "Чөнки омтылыш ясалачак."
  
  "Хастаханә яхшы сакланган. Сакчылар бик компетентлы. Ләкин сез миңа калуыгызны сорадыгыз. Әйе, мин әйе.
  
  "Ә Бодру? Бу нәрсә турында? "
  
  "Кыздырылган йомырка кебек кызык. Ул өзелмәячәк. Ләкин онытмагыз, Дрейк, бөтен АКШ хөкүмәте моның өстендә эшли. Без генә түгел. "
  
  "Мине искә төшермә." Дрейк җиңде. "Хакимият тирән бозылган. Мәгълүмат дәүләт элемтә линияләре аша бара, Алисия. Барысын да тутыру өчен бер зур блок кирәк. "
  
  Алисия эндәшмәде.
  
  Дрейк утырды һәм бу турыда уйлады. Кан патшасы физик яктан ачылганчы, алар ышанычсыз дип саналырга тиеш иде. Бу җәһәннәм капкалары, Гавайга тоташу, һәм ул дүрт үле карчыктан алган ниндидер яңалыклар турында мәгълүматны үз эченә алган.
  
  Бәлки тагын бер нәрсә ярдәм итәр.
  
  "Минем тагын бер лидерым бар. Май Коваленко белән Бодруның гаилә бәйләнешен тикшерә ала. Бәлки сез Хейденнан шулай эшләүне сорый аласыз? "
  
  "Мин монда, Дрейк. Мин сезнең сарык көтүегез түгел. "
  
  Бу юлы Дрейк эндәшмәде.
  
  Алисия авыр сулап куйды. "Кара, мин моны искә алам. Май аена килгәндә, сез аны ташлый алырлык акылсыз әкияткә ышанмагыз. "
  
  Дрейк видео-уен белешмәсендә елмаеп җибәрде. "Сезнең кайсыгыз Уэллсны үтергәнен әйткәч, мин моның белән ризалашырмын. Нигә. "
  
  Ул озак тынлык көтте һәм алды. Форсаттан файдаланып, тагын берничә амбар дару эчәргә.
  
  "Мин Хейден белән сөйләшәчәкмен", - дип пышылдады Алисия. "Бодрук яки Коваленконың гаиләсе булса, без аларны табарбыз."
  
  Бәйләнеш өзелде. Кинәт тынлыкта, Дрейкның башы джекмер кебек селкенде. Беркөнне алар аңа дөресен сөйләрләр. Ләкин хәзерге вакытта ул Кеннедидан мәхрүм калды.
  
  Кайчандыр ул ай кебек ерак, көлгә әйләнгән якты киләчәккә ышанган. Аның эчендәге өметсезлек аның йөрәген борды. Шешә зәгыйфьләнгән бармаклардан егылды, сынмады, ләкин утлы эчтәлеген пычрак идәнгә түкте.
  
  Бер мизгелгә Дрейк аны стаканга салырга уйлады. Төшкән сыеклык аңа вәгъдәләрне, антларны һәм ышандыруларны искә төшерде, ул бүленгән секунд эчендә парга әйләнде, гомерне әрәм итеп, идәнгә шулкадәр күп су кебек җимерелде.
  
  Ничек ул моны кабат эшли алыр? Дусларын сакларга вәгъдә бир. Хәзер ул булдыра алганча дошманнарны үтерү иде.
  
  Яманлык дөньясын җиңегез, яхшылык яшәсен.
  
  Ул карават читенә утырды. Ватылган. Бернәрсә дә калмады. Аның эчендә үлемнән башка барысы да үлде, һәм сынган кабык бу дөньядан башка бернәрсә дә теләмәде.
  
  
  Алтынчы бүлек
  
  
  Хейден Бен белән Карин сервис бүлмәләренең берсенә пенсиягә чыкканчы көттеләр. Кардәшләр төркеме Гавайи, Алмаз Баш, Тәмуг капкалары һәм Канлы Король белән бәйле башка легендаларны тикшерделәр, теорияне бергә тупларга өметләнеп.
  
  Хәл беткәч, Хейден яңа кием киеп, Мано Кинимака кечкенә эш станциясе куйган кечкенә офиска керде. Зур Гавайлы бераз ачуланып, ачкычларга кагылды.
  
  "Колбаса бармакларыгыз белән берьюлы ике ачкыч тотасызмы?" Хейден сорады һәм Кинимака елмаеп борылды.
  
  "Алоха нани вахин", диде ул, һәм сүзләрнең мәгънәсен белгәч кызарып диярлек.
  
  "Сез мине чибәр дип уйлыйсызмы? Мине акылсыз кеше пычаклагангамы? "
  
  "Чөнки мин бик шат. Сезнең безнең белән булуыгызга мин бик шат. "
  
  Хейден Кинимаки җилкәсенә кулын куйды. "Рәхмәт, Мано." Ул берничә мизгел көтте, аннары әйтте: "Ләкин хәзер Бодру белән безнең мөмкинлек тә, дилемма да бар. Без аның белгәннәрен белергә тиеш. Ләкин без аны ничек сындыра алабыз? "
  
  "Син ничек уйлыйсың, бу акылсыз кансыз патша кайда яшерелгәнен белә?" Коваленко кебек сак кеше аңа чыннан да әйтерме? "
  
  "Бодру - иң начар акыл. Акыллы кеше. Ул нәрсәдер белә дип уйлыйм. "
  
  Харден артыннан сардоник тавыш килде. "Дрейки без аның гаиләсен җәберләргә тиеш дип уйлый." Хейден борылды. Алисия аңа елмаеп җибәрде. "Сез моның белән әйбәтме, CIA?"
  
  - Сез тагын Мэтт белән сөйләштегезме? Хейден әйтте. "Ничек ул?"
  
  "Аның карт шәхесенә охшаган," Алисия ирония белән әйтте, ул моны аңламый. "Мин аны кайчандыр яраттым."
  
  "Өметсезме? Исерекме? Бер?" Гейден аның тавышындагы нәфрәтне яшерә алмады.
  
  Алисия кысылды. "Нерв. Каты. Lyлемле. " Ул CIA агентының карашы белән танышты. "Ышаныгыз, бал, ул шулай булырга тиеш. Ул бу очрактан тере чыгу өчен бердәнбер юл. ... Әм ... "Ул дәвам итәрме дип уйлагандай туктады. "... Әм ... бу сезнең тере һәм гаиләләрегез белән исән калуның бердәнбер ысулы булырга мөмкин."
  
  "Мин Бодрукның гаиләсе бармы-юкмы икәнен күрермен." Хейден Кинимакага кире кайтты. "Ләкин CIA шиксез, тәмуг беркемне дә җәберләмәячәк."
  
  "Сезнең пассажир объектка керү өчен дөресме?" Кинимака Британия армиясенең элекке солдатына карады.
  
  - Бүләк бир, ал, зур малай. Алисия начар елмаеп җибәрде һәм белә торып Хейденны Кинимаки гәүдәсе биләгән кечкенә бүлмәгә этәрде. "Нишлисең?"
  
  "Эш". Кинимака экранны сүндерде һәм Алисиядән ерак урнашкан почмакка яшеренде.
  
  Хейден аңа ярдәмгә килде. "Сез кеше булганда солдат идегез, Алисия. Бодрукны сындырырга ярдәм итүче тәкъдимнәрегез бармы? "
  
  Алисия Хейденга борылып карады. "Нигә без аның белән сөйләшмибез?"
  
  Хейден елмаеп җибәрде. "Мин хәзер әзерләнә идем."
  
  
  * * *
  
  
  Хейден безне холдинг мәйданына алып китте. Биш минутлык җәяү һәм лифтта йөрү аңа бернинди авырту китермәде, гәрчә ул аны тыныч кына кабул итте һәм кәефе яхшырды. Ул пычаклануның эштән ял итүегезгә китергән башка авыруларга охшаганын аңлады. Иртәме-соңмы сез тәмуг кебек күңелсезләндегез һәм тәмугны кабат сугышка тартырга теләдегез.
  
  Судка кадәр сак астында тоту зонасы ике рәт камералардан торды. Алар тоткын тоткан бердәнбер камерага, сул яктагы соңгы камерага кадәр җентекләп чистартылган идән буйлап йөрделәр. Күзәнәкнең алгы өлеше ачык иде, һәм анда торучы идәннән түшәмгә кадәр сузылган барлар белән әйләндереп алынган иде.
  
  Airава агарту исе белән тулды. Өч атна элек аны берничә тапкыр үтерергә теләгән кешегә каршы килергә килгәндә, Хейден Бодру камерасы читендә урнашкан кораллы сакчыларга башын салды.
  
  Эд Бодрук үз бүлмәсендә ятты. Ул аны күргәч елмайды. - Ничек синең бутың, блондинка?
  
  "Ни?" Гейден аны котыртмаска тиешлеген белә иде, ләкин ул үзенә ярдәм итә алмады. "Синең тавышың бераз кычкыра. Күптән түгел сезне үтерделәрме? " Өч атна аксау һәм пычак ярасы травмасы аны игътибарсыз калдырды.
  
  Кинимака елмайды. Бодру аның карашын каты ачлык белән каршы алды. "Кайвакыт", - дип пышылдады ул. "Әйдә, өстәлне борыйк."
  
  Кинимака җавап бирмичә зур җилкәләрен турайтты. Аннары Алисия зур кешенең гәүдәсен әйләнеп чыкты һәм туры барларга таба атлады. "Бу арык башбаш сезнең кечкенә чалбарыгызны боздымы?" Ул мыскыллауны Хейденга юнәлтте, ләкин Бодродан күзләрен алмады. "Бу бер минуттан артык вакыт алмас иде."
  
  Бодру караваттан торды һәм барларга таба атлады. "Матур күзләр", диде ул. "Пычрак авыз. Син сакал белән теге майлы егетне җыйган кеше түгелме? Минем халкым үтерелгәнме? "
  
  "Бу мин".
  
  Бодрук барларны тотты. "Сез моңа ничек карыйсыз?"
  
  Гейден сакчыларның борчыла башлауларын сизде. Мондый конфронтацион үлчәү аларны беркайда да алмады.
  
  Кинимака яллы кешене дистә төрле сөйләшергә этәргән иде, шуңа Хейден гади нәрсә сорады. - Нәрсә телисең, Бодру? Сезне Коваленко турында белгәннәрегезне сөйләргә нәрсә ышандырыр? "
  
  "Кем?" Бодру Алисиядән күзләрен алмады. Алар арасындагы тактаның киңлеге белән аерылды.
  
  "Сез минем кем әйтәсе килгәнемне беләсез. Канлы патша. "
  
  - Әй, ул. Ул бары тик миф. IAР моны белергә тиеш дип уйладым. "
  
  "Бәяләрегезне әйтегез."
  
  Бодру ниһаять Алисия белән күз бәйләнешен өзде. "Өметсезлек - инглизчә юл." Пинк Флойд сүзләре белән. "
  
  "Без беркайда да бармыйбыз", бу Хейденга Дрейк һәм Бенның Динорок бантер бәйгесен уңайсызландырды, һәм ул Бодру мәгънәсез сүзләр әйтер дип өметләнде. "Без-"
  
  "Мин аны алырмын," Бодру кинәт пышылдады. Хейден аның Алисия белән кабат-кабат басып торуын күрде. "Бер-бер артлы. Әгәр ул мине кыйнаса, мин сөйләшермен ".
  
  "Ясалган". Алисия диярлек барлар аша кысылды. Сакчылар алга ашыктылар. Гейден аның кан кайнавын сизде.
  
  - Тукта! - диде дә, Алисияне артка тартты. "Акылдан яздыңмы? Бу асоль беркайчан да сөйләшмәячәк. Бу куркыныч түгел. "
  
  - Риск юк, - дип пышылдады Алисия. "Бөтенләй куркыныч юк."
  
  "Без китәбез", диде Хейден. "Ләкин -" Ул Дрейк сораганы турында уйлады. "Тиздән кайтырбыз".
  
  
  * * *
  
  
  Бен Блейк артка утырды һәм сеңлесенең үзгәртелгән CIA компьютерын җиңел эшләвен күзәтте. Аңа дәүләт органы таләп иткән махсус операцион системага күнегү озакка сузылмады, ләкин соңыннан ул гаилә мие булды.
  
  Карин тупас, кара билбау, полоса шкафы иде, ул алты яшендә яшүсмер чагында шакыды, ул миен һәм дәрәҗәләрен тутырды һәм бернәрсә дә эшләргә уйламады. Аның максаты - тормышны рәнҗетү һәм аңа кылганнары өчен нәфрәт итү. Бүләкләрен әрәм итү аның бүтән кайгыртмаганын күрсәтүнең бер ысулы иде.
  
  Ул хәзер аңа карады. "Менә Блейк хатын-кыз көченә табын. Алмаз Баш турында сез белергә теләгән бар нәрсәне тиз укыгыз. "
  
  Бен мәгълүматны карады. Алар моны берничә көн эшләделәр - Гавайи һәм Алмаз Башны - Оахуның мәшһүр вулканын барладылар - һәм 1778 елда Гавай утрауларын легендар ачучы капитан Кукның сәяхәтләре турында укыдылар. Аларның икесе дә сканерлау һәм мөмкин кадәр күбрәк мәгълүмат саклау мөһим иде, чөнки алга китеш булганда, хакимият вакыйгаларның бик тиз хәрәкәтләнүен көтте.
  
  Ләкин, Кан патшасының тәмуг капкаларына мөрәҗәгать итүе сер булып калды, аеруча Гавайга карата. Күпчелек Гавайлылар хәтта тәмугның традицион версиясенә дә ышанмаган кебек иде.
  
  Алмаз Баш үзе Гонолулу Вулкан Сериясе дип аталган катлаулы конуслар һәм вентлар сериясенең өлеше иде, Оахуның абруйлы истәлекле урыннарын тәшкил иткән вакыйгалар чылбыры. Алмаз Баш үзе, мөгаен, иң танылган истәлекле урын, якынча 150,000 ел элек бер тапкыр гына атылган, ләкин бер тапкыр шартлаткыч көч белән ул искиткеч симметрия конусын саклап кала алган.
  
  Киләсе аңлатмада Бен бераз елмайды. Алмаз Баш беркайчан да атылмас дип уйланыла. Хм...
  
  "Алмаз Башның конуслар һәм тишекләр сериясе булуы турында хәтерлисезме?" Каринның акценты Йоркширда гаепле иде. Ул Майамидагы җирле CIA кешеләре белән бик күңелле булды һәм, һичшиксез, бердән артык рәнҗетте.
  
  Карин кайгырткан дигән сүз түгел. - Син чукракмы, дус?
  
  "Мине дус дип атама", - диде ул. "Бу ирләр бүтән ирләр дип атала. Кызлар алай сөйләшергә тиеш түгел. Бигрәк тә сеңлем. "
  
  "Ярар, камыр. Тынычлык. Ләкин вентларның нәрсә аңлатканын беләсезме? Ник дигәндә сезнең дөньяда? "
  
  Бен үзен мәктәпкә кайткандай хис итте. "Лава трубалары?"
  
  "Аңладым. Әй, син әти әйткәнчә ишек төбендә телсез түгел. "
  
  - Әти беркайчан да әйтмәде -
  
  "Салкын, канчык. Гади генә итеп әйткәндә, лава торбалары тоннельләрне аңлата. Бөтен Оаху. "
  
  Бен аңа башын чайкады. "Мин аны беләм. Син аларның берсе артында Кан патшасы яшерә дип әйтәсеңме? "
  
  "Кем белә? Ләкин без монда тикшеренүләр үткәрергә килдек, шулай бит? " Ул CIA Бенның компьютерындагы ачкычларны таптады. "Барыгыз."
  
  Бен авыр сулап, аннан читкә борылды. Гаиләсенең калганнары кебек, ул аларны аерган вакытта сагынган, ләкин бер сәгать тотканнан соң, иске борчулар кире кайтты. Ләкин ул ярдәм итәр өчен бик озын юл үткән.
  
  Ул капитан Кук легендаларында эзләнүләр ачты һәм нәрсә булганын күрү өчен урындыкка утырды, уйлары Мэтт Дрейк һәм аның иң якын дусты белән бик охшаган. Акыл хәле.
  
  
  Vиденче бүлек
  
  
  Кан патшасы үз территориясен идән озынлы көзге тәрәзә аша карады, панорамалы күренеш булдыру максатыннан ясалган, матур, әйләнүче үзәнне, оҗмахны беркайчан да үзеннән башка аяк басмаган.
  
  Аның акылы, гадәттә, тотрыклы һәм тупланган, бүген бик күп темалар аша уза иде. Аның корабын югалту - дистә еллар дәвамында йорты - көтелгән булса да, аны начаррак итте. Бәлки, көймәнең кинәт җимерелүе булгандыр. Аның саубуллашырга вакыты калмады. Ләкин аннан соң саубуллашу аның өчен беркайчан да мөһим түгел иде.
  
  Ул кырыс, хиссез кеше иде, ул Россиянең иң авыр вакытларында һәм илнең иң катлаулы өлкәләрендә үскән. Шуңа карамастан, ул чагыштырмача җиңеллек белән уңышка иреште, кан, үлем һәм аракы империясе төзеде, миллиардлар эшләде.
  
  Ул ни өчен Штормлокның югалуы аның ачуын китергәнен бик яхшы белә иде. Ул үзен кагылмаслык, кешеләр арасында патша дип саный. Кечкенә АКШ хөкүмәте тарафыннан мыскыл ителү һәм өметсезләнү аның күзендәге пычрактан башка нәрсә түгел. Ләкин ул һаман да рәнҗетә.
  
  Элекке солдат Дрейк аның ягында аерым чәнечке булуын исбатлады. Коваленко инглиз кешесенең берничә ел дәвамында хәрәкәтләнгән яхшы планнарын бозарга тырышканын һәм бу кешенең катнашуын шәхси мыскыллау дип кабул итте.
  
  Димәк, Канлы Вендетта. Аның шәхси карашы башта Дрейкның дус кызы белән эш итү иде; Ул личинкаларның калган өлешен үзенең глобаль яллы бәйләнешләренә калдырачак. Ул инде беренче телефоннан шалтыратуны көтә иде. Тиздән тагын берсе үләчәк.
  
  Valleyзән читендә, ерак яшел калкулык артында оя корган, аның өч утарының берсе торган. Ул камуфляжланган түбәләрне генә ясый алыр иде, аңа кая карарга икәнен белгәнгә генә. Бу утраудагы ферма иң зуры иде. Калган икесе аерым утрауларда иде, кечерәк һәм каты сакланганнар, дошман һөҗүмен берәр юнәлештә бүлү өчен генә эшләнгән.
  
  Төрле җиргә тоткыннарны урнаштыруның кыйммәте шунда: дошман аларның һәрберсен тере килеш коткару өчен үз көчләрен бүләргә тиеш иде.
  
  Канлы патшаның бу утрауны билгесез калдыруы өчен дистәләгән төрле юл бар иде, ләкин барысы да план буенча барган булса, ул беркайда да китмәс иде. Ул Кукны тәмуг капкалары артында тапканны табачак, һәм ачылышлар, әлбәттә, патшаны аллага әйләндерәчәк.
  
  Моның өчен капка гына җитә иде, дип уйлады ул.
  
  Ләкин капка турында теләсә нинди уйлар котылгысыз рәвештә тирән янган хатирәләргә китерде - транспорт җайланмаларының икесен дә югалту, үч алырлык хурлык. Аның челтәре тиз арада бер җайланманың урнашкан урынын тапты - CIA саклавында. Ул икенчесенең урнашкан урынын белә иде.
  
  Икесен дә кире кайтарырга вакыт.
  
  Ул соңгы минутта күренде. Калын яфраклар тропик җил белән ритмда селкенделәр. Тыныч тынычлык аның игътибарын бер мизгелгә җәлеп итте, ләкин аны кузгатмады. Аның беркайчан да булмаганы, ул беркайчан да сагынмас.
  
  Шунда ук аның кабинеты ишеген шакыды. Кан патшасы борылып: "Әйдә барыйк", - диде. Аның тавышы шагыл чокыр өстендә йөргән танк тавышы кебек яңгырады.
  
  Ишек ачылды. Ике сакчы керделәр, алар белән япон нәселеннән куркып, ләкин әдәпле кызны алып киттеләр. - Чика Китано, - диде Канлы патша. "Сезне кайгырталар дип ышанам?"
  
  Кыз үҗәтлек белән җиргә карады, күзләрен күтәрергә батырчылык итмәде. Канлы патша хуплады. "Сез минем рөхсәтне көтәсезме?" Ул ризалашмады. "Миңа апаң иң куркыныч көндәш Чика дип әйттеләр", - дип дәвам итте ул. "Хәзер ул минем өчен Motherир Анасы кебек тагын бер ресурс. Әйт әле ... ул сине яратамы, Чика, сеңлең, Май? "
  
  Кыз хәтта суламады. Сакчыларның берсе Кан патшасына сорау белән карады, ләкин ул бу кешене санга сукмады. "Сөйләшергә кирәкми. Мин моны сез күз алдыгызга китерә алмаганнан күбрәк аңлыйм. Бу сезнең өчен сәүдә итү. Мин бизнес-операция вакытында игътибарсыз тынлыкның кадерен бик яхшы беләм. "
  
  Ул иярчен телефонын кулга алды. "Сезнең апагыз - Май - ул минем белән элемтәгә керде. Бик акыллы, әйтелмәгән куркыныч мәгънәсендә. Ул куркыныч, апаң. " Ул моны икенче тапкыр әйтте, йөзгә-йөз очрашу перспективасыннан ләззәтләнде диярлек.
  
  Ләкин бу мөмкин түгел. Хәзер түгел, ул тормыш максатына бик якын булганда.
  
  "Ул сезнең тормышыгыз өчен сәүдә итәргә тәкъдим итте. Күрәсеңме, аның минем хәзинәм бар. Сезнең өчен алыштырырлык бик махсус җайланма. Бу әйбәт. Бу минем кебек рәхимсез кешеләрне бүләкләгән дөньяда сезнең кадерегезне күрсәтә. "
  
  Япон кызы оялып күзләрен күтәрде. Канлы патша авызын елмаеп җибәрде. "Хәзер без аның сезнең өчен корбан итәргә әзерлеген күрәбез."
  
  Ул номерны терде. Телефон бер тапкыр шалтырады һәм тыныч хатын тавышы белән җавап бирде.
  
  "Әйе?"
  
  "Май Китано. Беләсеңме кем ул. Бу шалтыратуны эзләү мөмкинлеге юклыгын беләсезме, шулай бит? "
  
  "Минем тырышасым килми."
  
  "Бик әйбәт". Ул тынлады. "Эх, безнең вакытыбыз күбрәк булса, сез һәм мин. Ләкин мөһим түгел. Сезнең чибәр апагыз Чика монда. " Кан патшасы сакчыларга аны алга җибәрергә кушты. "Чика апаңа сәлам әйт."
  
  Май тавышы телефон аша яңгырады. "Чика? Нихәл?" Сакланган. Канлы патша белгән куркуга һәм ярсуга хыянәт итмичә, җир астында кайнап торырга тиеш.
  
  Бер мизгел кирәк булды, ләкин Чика, ниһаять, "Конничива, шимай" диде.
  
  Канлы патша көлде. "Минем өчен гаҗәп, японнар сезнең кебек Май Китано кебек аяусыз сугыш машинасы ясаганнар. Сезнең раса минем кебек авырлыкларны белми. Сез барыгыз да бик сакланган. "
  
  "Безнең ачуыбыз һәм дәртебез безне хис иткәннән килә", диде Май тыныч кына. "Безгә эшләнгәннән."
  
  "Миңа вәгазьләү турында уйламагыз. Яки сез мине куркытасызмы?
  
  "Миңа бу эшләрнең берсен дә эшләргә кирәк түгел. Ул шулай булачак. "
  
  "Алайса, мин сезгә ничек булачагын әйтим. Сез минем кешеләр белән иртәгә кич Кокос Гровосында, CocoWalkта очрашырсыз. Кичке сигездә алар ресторан эчендә, халык арасында булачак. Сез җайланманы тапшырасыз һәм китәсез. "
  
  "Алар мине ничек танырлар?"
  
  "Алар, Май Китано, минем кебек үк сезне беләчәкләр. Сез моны белергә тиеш. Кич сигез, соңга калмасаң, акыллы булыр идең. "
  
  Май тавышында кинәт шатлык ишетелде, ул Кан патшасын елмаеп җибәрде. "Минем апам. Аның турында нәрсә әйтеп була?
  
  "Аларда җайланма булганда, минем кешеләр сезгә күрсәтмәләр бирәчәкләр." Кан патшасы авырлыкны тәмамлады һәм җиңүенә бер мизгелгә ошады. Аның барлык планнары бер-берсенә туры килә.
  
  "Кызны сәяхәткә әзерләгез", - диде ул ирләренә эмоциональ тавыш белән. "Kitәм Китано өчен зур өлешне ясагыз. Күңел ачу телим. Бу легендар көрәшченең чыннан да яхшы булуын күрәсем килә. "
  
  
  Сигезенче бүлек
  
  
  Май Китано кулындагы үлгән телефонга текәлеп карады һәм максатына ирешү ерак түгеллеген аңлады. Дмитрий Коваленко үз әйберләре белән җиңел бүлешүчеләрнең берсе түгел иде.
  
  Аның сеңлесе Чика Токио фатирыннан берничә атна элек урланган, Мэтт Дрейк аның белән Бермуд өчпочмагы турындагы кыргый теорияләре һәм Кан патшасы дип аталган мифик җир асты фигурасы белән элемтәгә керер алдыннан. Ул вакытта Май бу кешенең бик чын һәм бик үлемгә китергәнен белергә җитәрлек өйрәнде.
  
  Ләкин аңа чын ниятләрен яшерергә һәм серләрен үзенә сакларга туры килде. Чынлыкта, бу япон хатын-кызлары өчен катлаулы эш түгел, ләкин Мэтт Дрейкның ачык тугрылыгы һәм дусларын яклау өчен ныклы ышанычы аны катлауландыра.
  
  Күп тапкыр ул аңа диярлек.
  
  Ләкин Чика аның өстенлеге иде. Майның кайда икәнен аның хөкүмәте дә белми иде.
  
  Ул Майами аллеясыннан чыгып, шалтыратты һәм мәшәкатьле юл аша яраткан Старбакска юл тотты. Касәләргә исемеңне язарга һәм яраткан эчемлекне һәрвакыт искә төшергән уңайлы кечкенә урын. Ул бераз утырды. Ул CocoWalkны яхшы белә иде, ләкин тиздән анда такси тотарга уйлый иде.
  
  Нигә яртыда йөрергә?
  
  Localирле дә, туристлар да аның өчен дә, аңа каршы да эшләячәк. Ләкин ул бу турыда күбрәк уйлаган саен, Кан патшасының бик акыллы карар кабул итүенә ышанды. Ахырда, барысы да кемнең җиңүенә бәйле иде.
  
  Коваленко Май апасын тотканга эшләде.
  
  Шулай итеп, халык арасында аның сумкасын кайбер егетләргә бирүе урынсыз булып күренмәс иде. Ләкин ул аннан соң бу егетләргә каршы торса һәм аларны сеңлесе турында сөйләшергә мәҗбүр итсә, бу игътибарны җәлеп итәр иде.
  
  Moreәм тагын бер нәрсә - ул хәзер Коваленконы бераз яхшырак белгәнен сизде. Акылы нинди юнәлештә эшләгәнен белә иде.
  
  Ул караган булыр иде.
  
  
  * * *
  
  
  Соңрак, Хейден Джей начальнигы Джонатан Гейтс белән шәхси телефон аша шалтыратты. Ул шунда ук аңлады.
  
  "Әйе. Нәрсә булды, Хейден? "
  
  - Әфәнде? Аларның профессиональ мөнәсәбәтләре шулкадәр яхшы иде ки, кайвакыт ул аны шәхси мөнәсәбәткә әйләндерә алыр иде. "Барысы да әйбәт?"
  
  Сызыкның икенче очында икеләнү булды, Гейтска хас булмаган нәрсә. "Бу көтелгәнчә яхшы", дип ниһаять Оборона Министры мыгырданды. "Аягыгыз ничек?"
  
  "Әйе, сэр. Сәламәтлек яхшы бара. " Хейден үзе бирергә теләгән сорауны бирүдән туктады. Кинәт борчылып, ул бу темадан кача. - Харрисон, сэр? Аның статусы нинди? "
  
  "Харрисон Коваленконың барлык мәгълүматчылары кебек төрмәгә эләгәчәк. Манипуляцияләнгән яки юк. Мисс Джей? "
  
  Салкын тоннан аптырап, Хейден урындыкка егылды һәм күзләрен йомды. -, к, сэр. Мин сезгә берәр нәрсә сорарга тиеш. Бу инде CIA яки бүтән агентлык тарафыннан яшерелгән булгандыр, ләкин миңа чыннан да белергә кирәк ... "Ул туктады.
  
  "Зинһар, Хейден, сорагыз."
  
  "Бодрукның гаиләсе бармы, әфәнде?"
  
  "Бу нәрсә ул?"
  
  Хейден тынлады. "Бу, сез уйлаганча, төгәл аңлата. Секретарь әфәнде. Без монда беркайда да бармыйбыз, вакыт бетә. Бодру нәрсәдер белә. "
  
  "Начар, Джей, без Америка хөкүмәте, һәм сез Моссад түгел, CIA. Сез моны ачыктан-ачык сөйләгәннән яхшырак белергә тиеш идегез. "
  
  Хейден яхшырак белә иде. Ләкин өметсезлек аны бозды. "Мэтт Дрейк моны эшли алыр иде", диде ул тыныч кына.
  
  "Агент. Бу эшләмәячәк. " Секретарь бераз эндәшмәде, аннары сөйләште. "Джей агент, сезгә телдән шелтә бирделәр. Минем киңәшем - бераз вакыт башыгызны түбән тотарга. "
  
  Бәйләнеш өзелде.
  
  Хейден стенага текәлде, ләкин бу илһам өчен буш киндергә охшаган. Берникадәр вакыттан соң ул борылып, Майами өстендә кояш баюын карады.
  
  
  * * *
  
  
  Озак тоткарлану Май җанында ашый иде. Тәвәккәл һәм актив хатын, теләсә нинди хәрәкәтсезлек аны ачуландырды, ләкин сеңлесенең тормышы тигез булганда, ул аның рухын аерды диярлек.
  
  Ләкин хәзер көтү бетте. Май Китано Кокос Гровосындагы кокос юлына якынлашты һәм тиз арада алдан билгеләгән күзәтү постына күченде. Алмашка әле берничә сәгать кала, Май якты яктыртылган Чизек фабрикасы барына урнашты һәм рюкзаклар белән тутырылган рюкзакны счетчикка куйды.
  
  Төрле спорт каналларын трансляцияләгән телевизор экраннары аның башыннан турыдан-туры кабынды. Бар көчле һәм мәшәкатьле иде, ләкин ресторанга керү һәм кабул итү зонасын тутырган халык белән чагыштырганда бернәрсә дә юк. Ул беркайчан да популяр ресторанны күргәне юк иде.
  
  Бармен килеп, салфетка салды. - Тагын сәлам, - диде ул күзләрен йомып. "Тагын бер тур?"
  
  Кичәге кебек үк егет. Майга бернәрсә дә комачауламады. "Саклагыз. Мин шешә суы һәм чәй эчәрмен. Син минем белән өч минут дәвам итә алмассың, дустым. "
  
  Барменның карашын санга сукмыйча, ул подъездны өйрәнүне дәвам итте. Берьюлы дистәләгән кешене тикшерү аңа беркайчан да кыен булмаган. Кешеләр гадәт җан ияләре. Алар үз түгәрәкләрендә калырга омтылалар. Бу яңа килүчеләр иде, ул аны гел карап торырга тиеш иде.
  
  Май чәй эчеп карады. Бәхетле атмосфера, тәмле ризыкның тәмле исе бар иде. Официант зур тәлинкәләр һәм эчемлекләр белән тутырылган зур овал поднос белән йөргән саен, аңа игътибарын ишек төбендә тоту авыр иде. Бүлмә көлү тутырды.
  
  Бер сәгать үтте. Бар ахырында бер карт берүзе утырды, башын аска, бер тиен сыра эчеп. Ялгызлык аны салам катламы кебек әйләндереп алды, һәркемгә куркыныч турында кисәтте. Ул бу урында бердәнбер корткыч иде. Аның артында, аның үзенчәлеген ассызыклаган кебек, Британия парлары узып баручы официанттан бергә утырганнарын, бер-берсен кулга алуларын сорадылар. Май кешенең дулкынланган тавышын ишетте: "Без йөкле булуыбызны белдек."
  
  Аның күзләре адашудан туктамады. Бармен аңа берничә тапкыр килде, ләкин бүтән әйбер китермәде. Телевизор экраннарында ниндидер футбол матчы уйналды.
  
  Май рюкзакны нык тотты. Телефонындагы күрсәткеч сәгать сигезне күрсәткәч, кара костюмлы өч ир-атның ресторанга керүен күрде. Алар чиркәүдә диңгезчеләр кебек аерылып тордылар. Зур, киң җилкәле. Муен татуировкалары. Чәч кырылган. Каты, елмаюлы йөзләр.
  
  Коваленко кешеләре монда иде.
  
  Май аларның осталыгын бәяләп, аларның хәрәкәтләрен күзәтте. Барысы да компетентлы иде, ләкин аның артында берничә лига. Ул чәйнең соңгы бер авызын алды, Чиканың йөзен каты итеп селкетте дә, табуреткадан төште. Aseиңеллек белән, ул рюкзакны аякларына кысып, аларның артына менде.
  
  Ул көтте.
  
  Бер секундтан соң аларның берсе аны күрде. Аның йөзендәге тетрәнү күңелле иде. Алар аның абруен беләләр иде.
  
  - Минем сеңлем кайда?
  
  Аларга каты тәртипләрен кайтару өчен бераз вакыт кирәк булды. Берсе сорады: "Сездә җайланма бармы?"
  
  Алар өстәлләрен алырга чакырылып, килеп-киткән кешеләрнең тавышыннан бер-берсен ишетү өчен кычкырып сөйләшергә тиеш иделәр.
  
  "Әйе, миндә бар. Миңа сеңлемне күрсәт. "
  
  Хәзер хөкем ителгәннәрнең берсе елмаярга мәҗбүр итте. "Хәзер бу," - дип елмайды ул, - мин эшли алам.
  
  Халык арасында калырга тырышып, Коваленко каракларының берсе яңа iPhone чыгарды һәм номерга шалтыратты. Май калган икесенең аңа карап торганын сизде, мөгаен, аның реакциясенең нинди формада булуын үлчәп.
  
  Әгәр алар Чиканы рәнҗетсәләр, ул халык турында уйламас иде.
  
  Киеренке мизгелләр бетте. Май чибәр яшь кызның шатланып зур читек дисплейына таба ашыкканын күрде, тиз һәм әти-әнисе кебек бәхетле. Алар үлемгә һәм хаоска никадәр якын булганнар, алар белә алмыйлар, һәм Май аларга күрсәтергә теләмәгән.
  
  IPhone шартлау белән тормышка ашты. Ул кечкенә экранны күрергә тырышты. Бу игътибардан читтә иде. Берничә секундтан соң, апа-кардәшнең йөзенең якын булуын күрсәтү өчен, төссез сурәт берләште. Чика исән һәм сулыш алган, ләкин ул аңыннан куркып күренде.
  
  "Әгәр сезнең арагызда рәнҗетүчеләр аны рәнҗетсәләр ..."
  
  "Карагыз әле."
  
  Рәсем юкка чыгуын дәвам итте. Чиканың бөтен тәне күренде, имән креслосына шулкадәр нык бәйләнгән ки, ул көчсез генә хәрәкәт итә алган. Май тешләрен шыкырдатты. Камера читкә китүне дәвам итте. Кулланучы Чикадан зур, якты склад аша китте. Кайбер вакытта алар тәрәзә янында туктадылар һәм аңа тышкы күренешне күрсәттеләр. Ул шунда ук Майаминың иң образлы биналарының берсен, Майами манарасын, өч катлы күк манарасын таныды, аның гел үзгәреп торган төс күрсәтүе белән танылган. Тагын берничә секундтан соң телефон сеңлесенә кайтты, һәм хуҗасы туктаганчы кире чигенә башлады.
  
  "Ул ишек төбендә", диде Коваленко, кешеләр турында күбрәк сөйләшүче аңа. "Сез безгә җайланма бирсәгез, ул чыгачак. Аннары сез аның кайда икәнен төгәл күрә аласыз. "
  
  Май үзенең iPhoneын өйрәнә иде. Чакыру дәвамлы булырга тиеш иде. Ул бу язма дип уйламаган. Моннан тыш, ул аның номерны җыйганын күрде. Аның сеңлесе, әлбәттә, Майамида иде.
  
  Әлбәттә, алар аны үтереп, Май Кокошниктан кача алганчы ук кача алырлар иде.
  
  "Iceайланма, Мисс Китано." Бандит тавышы, кырыс булса да, бик хөрмәтне үз эченә алган.
  
  Булганча.
  
  Май Китано акыллы оператор иде, Япониянең иң яхшы разведкасы тәкъдим итәргә тиеш иде. Ул Коваленконың җайланманы никадәр начар теләгәне турында уйланырга тиеш иде. Ул сеңлесенең кайтуын теләгән кебек начармы?
  
  Сез гаиләгез белән рулетта уйнамыйсыз. Сез аларны кире кайтарырсыз һәм соңрак алырсыз.
  
  Май рюкзакны алды. "Мин сезгә ишектән чыккач бирермен."
  
  Әгәр дә ул бүтән булса, алар аны алырга тырышкан булырлар иде. Алар аны бераз күбрәк мыскыл итәләр иде. Ләкин алар үз тормышларын, бу каракларны кадерләделәр, һәммәсе дә бер булып баш иделәр.
  
  IPhone булганы микрофонда сөйләште. "Эшлә аны. Тышка чык. "
  
  Май рәсемнең түгәрәккә сикереп торуын игътибар белән карады, ватылган металл ишек каркасы күренгәнче сеңлесеннән игътибарын читкә юнәлтте. Аннары, буяуга һәм металл эшчегә мохтаҗ булган каядыр шомлы складның тышкы ягы.
  
  Камера тагын да артка китте. Урамдагы машина кую урыннары һәм "Гараж" дип язылган зур ак билге күренде. Машинаның кызыл төссезлеге үткән. Май аның түземсезлеге кайнана башлаганын сизде, аннары фотоаппарат кинәт кире бинага һәм ишекнең уң ягына җимерелгән иске билгене ачты.
  
  Бина номеры, аннары сүзләр: Көньяк-Көнчыгыш 1 нче урам. Аның адресы бар.
  
  Май рюкзакларын ыргытты һәм ач шир кебек кача. Аның алдында халык эреп бетте. Тышка чыккач, ул иң якын эскалаторга йөгерде, тимер юлдан сикерде һәм ышанычлы аяк белән ярты юлга төште. Ул кычкырды һәм кешеләр читкә сикерделәр. Ул җир астына чабып, Гранд проспектында матур итеп тукталган машинага юл тотты.
  
  Сүндерү ачкычын борды. Мин кул җиһазларын җиһазга күчердем һәм тизләткечне идәнгә бастым. Тигертейл проспектындагы трафикта каучукны яндырыгыз һәм куркыныч янаудан курыкмагыз. Рульне борып, ул игътибарының дүрттән өч өлешен сат-диңгезгә юнәлтте, адресны язып, йөрәк тибеше.
  
  Навигатор аны 27 нче көньякка алып килде. Аның алдында төньякка юнәлтелгән туры юл бар иде, һәм ул турыдан-туры келәмгә басты. Ул шулкадәр тупланган ки, складка килеп җиткәч нәрсә эшләве турында уйламаган да. Алдагы машина аның антикларын яратмады. Ул аның алдына чыгарды, яктырткычлары ялтырап торды. Май арткы рәткә бәрелде, шоферның идарә итүен югалтты һәм машинасын тукталган мотоцикллар рәтенә җибәрде. Велосипедлар, шлемнар һәм металл шкафлар бөтен якка очтылар.
  
  Май игътибарын кыскарды. Кибет фронтлары һәм машиналар тоннель күренешенең төссез диварлары кебек ялтырап тордылар. Ersтеп баручылар аңа кычкырдылар. Велосипедчы аның югары тизлекле маневрларыннан шулкадәр аптырады ки, ул светофорга егылып төште.
  
  Навигатор аны көнчыгышка, Флаглерга таба алып китте. Күрсәткеч аңа биш минуттан соң булачагын әйтте. Балык базары сул якка төсле иде. Тиз арада ул "SW1st Street" дигән билге күрде.
  
  Илле секундтан соң, навигаторның Ирландия акценты игълан ителде: сез үз максатыгызга ирештегез.
  
  
  * * *
  
  
  Хәзер дә Май бернинди җитди чаралар күрмәгән. Ул машинаны бикләргә һәм ачкычларны пассажир ягында алгы руль артында калдырырга онытмады. Ул юл аша йөгерде һәм калтыранган камерада бераз элек күргән билгене тапты.
  
  Хәзер ул үзен корычка алу өчен сулыш алды. Ул күзләрен йомды, тигезләнде һәм куркуын һәм ачуын тынычландырды.
  
  Тоткыч иркен борылды. Ул бусагадан атлады һәм тиз сулга китте. Бернәрсә дә үзгәрмәде. Бу урын ишектән арткы стенага кадәр илле метр, киңлеге утыз метр чамасы иде. Анда җиһаз юк иде. Диварларда рәсемнәр юк. Тәрәзәләрдә пәрдәләр юк. Аның өстендә берничә якты, кайнар рәтләр бар иде.
  
  Чика әле бүлмә артындагы урындыкка бәйләнгән, күзләре киң һәм хәрәкәтләнергә тырышкан. Ул Майга нәрсәдер әйтергә тырышты.
  
  Ләкин Япония разведкасы агенты нәрсә эзләргә икәнен белә иде. Ул бөтен җирдә урнашкан ярты дистә куркынычсызлык камераларын күрде һәм кемнең караганын шундук белде.
  
  Коваленко.
  
  Нигә ул белмәгән? Ул ниндидер тамаша көткәнме? Нәрсә генә булмасын, ул Кан патшасының абруен белә иде. Бу яшерен бомба яки газ цилиндрын исәпкә алмаган тиз яки җиңел булмас иде.
  
  Бүлмә ахырындагы эт аягы, сеңлесе урындык алдында, һичшиксез, бер-ике сюрпризны яшерде.
  
  Май акрын гына алга китте, Чиканың әле исән булуыннан котылды, ләкин Коваленконың бу озакка сузылуы турында бер иллюзия дә юк.
  
  Responseавап итеп, яшерен спикерлардан тавыш күтәрелде. "Май Китано! Сезнең абруегыз чагыштыргысыз. " Бу Коваленко иде. "Әйдә карыйк, аңа лаекмы?"
  
  Сукыр этнең аягы артыннан дүрт фигура төште. Май бер секундка текәлеп карады, аның күзләренә ышанып кына тормады, ләкин соңыннан үтерүчеләрнең беренчесе аңа таба ашыга башлагач, торырга мәҗбүр булды.
  
  Ул тиз йөгерде, очу тибенә әзерләнде, Май җиңел генә читкә тайпылып, камил әйләнү тибү ясаганчы. Беренче көрәшче аптырап җиргә егылды. Канлы патшаның көлүе спикерлардан килде.
  
  Хәзер икенче көрәшче аңа һөҗүм итте, беренчесен тәмамларга мөмкинлек бирмәде. Бу кеше бармак очында чакрамны - усал үткен чит читендәге корыч боҗраны әйләндерде һәм якынлашканда елмаеп җибәрде.
  
  Май туктады. Бу кеше оста иде. Lyлемле. Мондый куркыныч коралны ышанычлы җиңеллек белән куллану сәләте күпьеллык практика турында сөйләде. Ул чакрамны беләгенең гади селкенүе белән ыргыта алыр иде. Ул тиз арада авырлыкларны тигезләде.
  
  Ул диапазонын ябып, аңа таба йөгерде. Аның беләгенең бөтерелүен күргәч, ул күгәрчен слайдка керде, корал аркасы астына сикереп, башын мөмкин кадәр артка ыргытты, явыз пычаклар аның өстендәге һавада киселгән.
  
  Чәчләренең йозаклары идәнгә егылды.
  
  Май башта аякка басты, бөтен көче белән тезләрен тибеп. Хәзер тоткыннарны алырга вакыт түгел иде. Ул ишеткән дә, сизгән дә, ирнең тезләре бөкләнде. Аның кычкыруы җиргә егылганчы.
  
  Күпьеллык тренинг бер мизгелдә югалды.
  
  Бу кешенең күзләре шәхси газаплардан күбрәкне ачты. Май бер мизгелгә Коваленконың аның өстендә нәрсә булачагы турында уйлады, ләкин өченче көрәшче сугышка керде һәм ул беренчесенең аякка басканын сизде.
  
  Өченчесе зур кеше иде. Ул олы аю кебек, идән буйлап аякка басты, аякларын бетонга сугып. Кан патшасы аны бер-бер артлы дәртләндерде, аннары көлде, үз элементында маньяк.
  
  Май аңа туры күз белән карады. "Сез моны эшләргә тиеш түгел. Без Коваленконы яулап алырга якын. Кулга алынганнарны азат итү. "
  
  Бу кеше бер мизгелгә икеләнеп торды. Коваленко башыннан биек итеп елады. "Син мине калтырыйсың, Май Китано, куркудан калтырыйсың. Егерме ел дәвамында мин миф кына идем, хәзер мин үз теләгем белән тынлыкны бозам. Ничек булдыра аласың ... "Ул туктады. "Сезнең кебек кеше мине тиңләгәнме?"
  
  Май зур көрәшченең күзләренә карауны дәвам итте. Ул, арттагысы, психик көрәш нәтиҗәләрен көткәндәй туктаганын сизде.
  
  "Сугыш!" Канлы патша кинәт кычкырды. "Сугыш, яисә мин сезнең якыннарыгызны тере тире белән акулаларга ашатырмын!"
  
  Куркыныч чын иде. Моны хәтта Май да күрә алган. Зур кеше, кулларын сузып, аңа таба ашыкты. Аның стратегиясен яңадан карап чыгарга мөмкин. Сугыгыз һәм йөгерегез, тиз һәм каты кыйнагыз, аннары юлдан чык. Мөмкин булса, аның зурлыгын аңа каршы кулланыгыз. Май аңа якынлашырга рөхсәт итте, чөнки ул аннан ниндидер эвазив хәрәкәт көтәчәген белде. Ул аңа килеп, гәүдәсен кулга алгач, ул кулында иде һәм аякларына төрде.
  
  Аның идәнгә сугуы тавышы хәтта Канлы Корольнең акылсыз кычкырышына батты.
  
  Беренче көрәшче хәзер аны каты кыйнады, аркасының кечкенәсенә омтылды, Май борылган һәм әйләнгәнче, авырткан кеше артына килеп, үзенә бераз урын бирде.
  
  Хәзер Кан патшасы елады. "Сеңлесенең башын кисегез!"
  
  Хәзер самурай кылычы белән коралланган дүртенче кеше пәйда булды. Ул гомерен тәмамлаудан алты адым ераклыкта Чикага таба атлады.
  
  Май Китано хәзер аның тормышының иң яхшы пьесасын башкару вакыты икәнен белә иде. Барлык тренировкалары, бөтен тәҗрибәләре сеңлесен коткару өчен соңгы өметтә берләштеләр - тормыш һәм үлем.
  
  Ун секунд үлемгә китерүче мәрхәмәт һәм матурлык яки гомер буе янып торган үкенеч.
  
  Май зур кешенең артына сикереп торды, аны трамплиннан файдаланып, беренче сугышчыга очу тибү китерде. Майның доминант аягы аның йөзендәге берничә сөякне сындырганга, ул шокны сизми дә калды, ләкин ул үлгән авырлык кебек егылды. Май шундук башын тартып алды һәм умыртка сөягенә каты төште, ләкин сикерү тизлеге аны минималь вакытта бетон идән аша узып китте.
  
  Ул сеңлесеннән һәм кылычлы кешедән ерак урнашты.
  
  Ләкин чакран янында.
  
  Миллисекунд паузада ул үзен барлыгына юнәлтте, җанын тынычландырды һәм борылып, үлем коралын җибәрде. Ул һава аша агылды, аның үлемгә китерүче пычкысы, майның үз каныннан кызыл төс белән агылды.
  
  Чакран калтыранып кылыччы муенына бәрелде. Кеше тавышсыз, бернәрсә дә сизмичә егылды. Ул үзен нәрсә кыйнаганын әле дә аңламый иде. Кылыч идәнгә кысылды.
  
  Зур кеше хәзер аңа каршы тора алган бердәнбер көрәшче иде, ләкин торырга тырышканда аягы тыгылып торды. Ул, мөгаен, бер-ике таралышны җәрәхәтләгәндер. Himselfзе өчен түгел, ә якыннары өчен аның йөзеннән газап һәм ярдәмсезлек яшьләре ага. Май Чикага карады һәм үзен сеңлесенә йөгерергә мәҗбүр итте.
  
  Ул кылычны аркан кисү өчен кулланды, куе кызыл беләкләр һәм даими көрәш аркасында килеп чыккан канлы абразияләр алдында тешләрен кысып. Ниһаять, ул сеңлесенең авызыннан капчыкны чыгарды.
  
  "Аксак. Мин сине алып барырмын. "
  
  Канлы патша көлүдән туктады. "Аны туктат!" Ул зур көрәшчегә кычкырды. "Эшлә аны. Яки мин үз кулың белән хатыныңны үтерермен! "
  
  Зур кеше кычкырды, кулларын сузып аңа таба борылырга тырышты. Май аның янында туктады. "Безнең белән килегез", диде ул. "Кушыл безгә. Безгә бу хайванны юк итәргә булыш. "
  
  Бер мизгелгә кешенең йөзе өмет белән яктырды. Ул күзләрен йомды һәм дөнья авырлыгы аның җилкәсеннән күтәрелгән кебек иде.
  
  "Син алар белән бар, ул үләр", - диде Канлы патша.
  
  Май башын чайкады. "Ул әле үлде, кеше. Сез миңа бердәнбер үч алырсыз. "
  
  Бу кешенең күзләре ялварды. Бер мизгелгә Май үзен үзе белән чыгарыр дип уйлады, ләкин соңыннан шик болытлары кайтты һәм карашы төште.
  
  "Мин булдыра алмыйм. Ул әле исән вакытта. Мин булдыра алмыйм ".
  
  Май кире борылып, аны анда калдырды. Аның сугышыр өчен үз сугышлары булган.
  
  Канлы патша аңа аерылышу җибәрде. "Кит, Май Китано. Минем сугыш игълан ителәчәк. Мине капка көтә. "
  
  
  Тугызынчы бүлек
  
  
  Кан патшасының куллары пычакка таба юнәлде. Корал башта аның алдындагы өстәлгә тыгылган. Ул аны күзләренә якын китерде, канга баткан пычакны тикшерде. Бу пычак белән ничә гомер бетте?
  
  Егерме биш ел эчендә бер-бер артлы, бүтән көн. Кимендә.
  
  Риваятьне саклап калу өчен, хөрмәт һәм курку яңа.
  
  "Мондый лаеклы көндәш", - диде ул үз-үзенә. "Минем кабат сынап карарга вакытым юк." Ул аякка басты, акрын гына пычакны әйләндерде, йөргәндә яктылыкны чагылдырган пычак.
  
  "Ләкин минем эшләргә вакытым якынлашты."
  
  Ул өстәлнең каршы очында туктады, анда кара чәчле хатын-кыз урындыкка бәйләнгән иде. Ул инде тынычлыгын югалткан иде. Ул аның кызыл күзләренә, тәнен авырттырып, калтыранган иреннәренә җирәнде.
  
  Канлы патша кысылды. "Борчылмагыз. Хәзер минем беренче җайланмам бар, Китаноны сагынсам да. Ирегез хәзер икенче җайланманы китерергә тиеш. Әгәр ул узса, сез бушлай китәчәксез. "
  
  "Ничек без сезгә ышанырга?"
  
  "Мин хөрмәтле кеше. Менә шулай яшьлегемнән исән калдым. Әгәр дә хөрмәт соралырга тиеш булса ... "Ул аңа тапланган пычакны күрсәтте. "Кан һәрвакыт күбрәк иде."
  
  Аның компьютер экраныннан моңсу пинг килде. Ул узып, берничә төймәгә басты. Вашингтоннан булган командирның йөзе пәйда булды.
  
  - Без позициядә, сэр. Максат ун минутта әзер булачак ".
  
  "Theайланма өстенлекле. Барыннан да бигрәк. Моны исегездә тотыгыз ".
  
  "Әфәнде". Биек күренешне ачу өчен йөз артка борылды. Алар машина кую урынына карадылар, чүп-чар белән тулганнар һәм ташландык диярлек. Бөртекле рәсем экранның өске өлешендә хәрәкәтләнүче трамвай һәм парлы автоматик капка аша йөргән зәңгәр Nissan күрсәтте.
  
  "Бу борыңнан арын. Ул полиция була ала. "
  
  - Без аны тикшердек, сэр. Ул бары тик батыр. "
  
  Канлы патша аның эчендә әкрен генә ярсып китте. "Аннан котыл. Тагын сорагыз, мин сезнең гаиләгезне тере килеш күмәрмен. "
  
  Бу кеше аның өчен генә эшләде. Ләкин бу кеше Дмитрий Коваленконың нәрсәгә сәләтле икәнен белә иде. Башка сүз әйтмичә, ул максат куйды һәм хуҗасыз кешенең башына атты. Кан патшасы елмайды, кара төсле урынның таралып бетүен күрде.
  
  "Билгегә кадәр биш минут калды."
  
  Канлы патша хатын-кызга текәлде. Ул берничә ай аның кунагы булды. Оборона Министрының хатыны кечкенә бүләк түгел иде. Джонатан Гейтс куркынычсызлыгы өчен бик күп түләргә җыена.
  
  "Әфәнде, Гейтс билгеләнгән вакыттан артты."
  
  Башка очракта, Канлы патша хәзер пычакны кулланган булыр иде. Пауза юк. Ләкин икенче җайланма аның планнары өчен мөһим иде, кирәк булмаса да. Ул компьютер янында яткан спутник телефонын алды һәм номерга шалтыратты.
  
  Мин аның яңгыравын һәм шалтыравын тыңладым. "Сезнең ирегез сезнең куркынычсызлыгыгыз турында уйламый, Гейтс ханым." Канлы патша иреннәрен елмаю кебек бөдрәде. "Яки ул сезне алыштыргандыр, hmm? Бу Америка сәясәтчеләре ... "
  
  Басу булды, куркуга бирелгән тавыш ниһаять җавап бирде. "Әйе?"
  
  "Сез якын, сезнең җайланмагыз бар дип ышанам, дустым. Otherwiseгыйсә ... "
  
  Оборона министрының тавышы чиккә кадәр кысылды. "АКШ золымчыларга табынмый", диде ул, һәм бу сүзләр аңа бик күп йөрәк һәм җан бәясен бирде. "Сезнең таләпләр үтәлмәячәк."
  
  Канлы патша тәмуг капкалары һәм алардан читтә нәрсә турында уйлады. - Алайса, Гейтс хатыныңның үлемен тыңла. Миңа кая баруым өчен икенче җайланма кирәк түгел. "
  
  Канал ачык булып, Канлы Король пычакны күтәрде һәм аның һәр үтерү фантазиясен тормышка ашыра башлады.
  
  
  Унынчы бүлек
  
  
  Кәрәзле телефоны шалтыраткач, Хейден Джей компьютерыннан китте. Бен һәм Карин капитан Кукның диңгез сәяхәтләрен, һәм аеруча Гавай утрауларын борчыган кешеләрне терелтү белән мәшгуль булдылар. Кук, танылган тикшерүче буларак киң танылса да, күп талантлы кеше иде, күрәсең. Ул шулай ук танылган навигатор һәм оста картограф иде. Барысын да ясаган кеше, ул Яңа Зеландиядән Гавайга кадәр җирләрне яздырды һәм Гавайга беренче төшүен Сандвич утраулары дип атады. Скульптура Кауайның Вайима шәһәрендә әле дә тора, ул 1778 елда беренче тапкыр очраткан урынга васыять.
  
  Хейден шалтыратучының аның начальнигы Джонатан Гейтс булуын күреп кире кайтты.
  
  "Әйе, сэр?"
  
  Башка читтән генә сулыш ишетелә иде. Ул тәрәзәгә китте. "Ишетәмсең? Әфәнде? "
  
  Ул аны телдән шелтәләгәннән бирле сөйләшмәделәр. Гейден бераз ышанмады.
  
  Ниһаять, Гейтс тавышы ишетелде. "Алар аны үтерделәр. Бу тупаслар аны үтерделәр. "
  
  Гейден бернәрсә дә күрмичә тәрәзәгә карады. "Нәрсә эшләделәр?"
  
  Аның артында Бен һәм Карин аның тоныннан куркып борылды.
  
  "Алар минем хатыным Хейденны алдылар. Ай элек. Кичә кич аны үтерделәр. Чөнки мин аларның заказларын кабул итмим. "
  
  "No.к. Булмады - "
  
  "Әйе". Виски белән эшләнгән адреналин ашыга-ашыга Гейтсның тавышы ярылды. "Бу сезнең борчылуыгыз түгел, Джей, минем хатыным. Мин-мин һәрвакыт патриот булдым, шуңа күрә Президент урланганнан соң берничә сәгать эчендә белде. Мин калам ... "Ул туктады. "Патриот".
  
  Гейден нәрсә әйтергә белми иде. - Нигә хәзер миңа әйтергә?
  
  "Киләсе адымнарымны аңлату өчен."
  
  "! К!" Хейден кычкырды, кинәт тәрәзәгә шакыды. "Сез моны эшли алмыйсыз! Зинһар! "
  
  "Йомшарыгыз. Минем үз-үземне үтерү ниятем юк. Башта мин Сарадан үч алырга булышырмын. Ироник, шулай бит?
  
  "Ни?"
  
  "Хәзер мин Мэтт Дрейкның хисләрен беләм."
  
  Гейден күзләрен йомды, ләкин аның йөзеннән яшь тулды. Кеннеди хәтере дөньядан юкка чыга иде, кайчандыр ут белән тулган йөрәк хәзер мәңге төнгә әйләнде.
  
  - Нигә хәзер миңа әйтергә? Ниһаять, Гейден кабатлады.
  
  "Моны аңлату өчен." Гейтс туктады, аннары әйтте: "Эд Бодруның кечкенә сеңлесе бар. Мин сезгә детальләр җибәрәм. Эшлә аны-"
  
  Хейден шулкадәр аптырады ки, ул дәвам итәр алдыннан секретарьны бүлде. "Сез ышанасызмы?"
  
  "Бу башбашны тәмамлау өчен бар көчегезне куегыз."
  
  Сызык үлде. Хейден телефонында электрон почта шыңгыравы ишетте. Туктамыйча, ул кинәт борылып, Бен Блейк һәм аның сеңлесенең борчылган кыяфәтенә игътибар итмичә бүлмәдән чыкты. Ул Кинимакиның кечкенә шкафына таба атлады һәм аны хоризо соусы белән тавык әзерләгәнен тапты.
  
  "Алисия кайда?"
  
  "Кичә аның пассажиры кире кагылды." Зур Гавайи сүзләре бозылган.
  
  Хейден якынрак таянды. "Акылсыз кеше булма. Без икебез дә беләбез, аңа пассажир кирәк түгел. Алайса, Алисия кайда? "
  
  Кинимакиның күзләре киңәйде, тәлинкәләргә карап. "Хм, бер минут. Мин аны табармын. , К, ул моны бик сизә. Мин - "
  
  "Аңа шалтыратыгыз." Бу сүзләрне әйткәч, Гейденның ашказаны кысылды, һәм аның җанын караңгылык каплады. "Аңа Дрейк белән элемтәгә керергә куш. Ул сораганны алды. Без мәгълүмат алу өчен бер гаепсез кешене рәнҗетәчәкбез. "
  
  - Бодру апа? Кинимака гадәттәгедән үткенрәк тоелды. "Аның чыннан да бармы? Гейтс аңа кул куйды? "
  
  - Син дә, - диде Хейден күзләрен киптереп, - әгәр кемдер синең хатыныңны җәберләп үтерсә.
  
  Кинимака моны эндәшмәде. "Бу CIAга Америка гражданины белән дә шулай эшләргә мөмкинлек бирә?"
  
  "Бу хәзерге вакытта", диде Хейден. "Без сугышабыз."
  
  
  Унберенче бүлек
  
  
  Мэтт Дрейк кыйммәтле әйберләрдән башланды. Джонни Волкер Блэк шешәсе чакыра иде һәм артык начар күренмәде.
  
  Бәлки яхшырак нәрсә аның хәтерен тиз алыштырыр? Бу юлы, төшендә, ул аны һәрвакыт вәгъдә иткәнчә коткарырмы?
  
  Эзләү дәвам итте.
  
  Виски янды. Ул шунда ук стаканны агызды. Ул тагын тутырды. Ул тупланырга тырышты. Ул башкаларга булышкан, аларның ышанычын казанган, беркайчан да санга сукмаган кеше иде.
  
  Ләкин ул Кеннеди Мурны уңышсыз калдырды. Моңа кадәр ул Элисонны уңышсыз калдырды. Heәм ул аларның тумаган баласын, яшәргә мөмкинлеге булганчы үлгән сабыйны уңышсыз калдырды.
  
  Джонни Волкер, элек сынап караган бүтән шешәләр кебек, аның өметсезлеге тагын да көчәя. Ул моның булачагын белә иде. Ул моның рәнҗүен теләде. Ул аның җаныннан газап кисәген теләгән.
  
  Авырту аның тәүбәсе иде.
  
  Ул тәрәзәгә карады. Ул артка карады, буш, күренми һәм хиссез - кара төсле, аның кебек. Май һәм Алисиядән яңартулар сирәк очрый башлады. Аның SAS дуслары шалтыратулары вакытында килеп җитүен дәвам иттеләр.
  
  Канлы патша берничә көн элек Бенның әти-әнисен үтерде. Алар куркынычсыз иде. Алар куркыныч турында беркайчан да белмиләр, һәм Бен Кан патшасы ведеттасы корбаны булырга ничек якынлашканнарын беркайчан да белмәячәк.
  
  Theәм Блейкны саклаган CIA агентлары да белмиләр. SAS танылу яки арттагы такталар кирәк түгел. Алар биремне тәмамлап, икенчесенә күчтеләр.
  
  Мавыктыргыч көй уйный башлады. Beautifulыр матур булган кебек хәрәкәтләнде - Эванесценның "Минем үлемсез" - һәм ул аңа югалткан бар нәрсәне искә төшерде.
  
  Бу аның яңгыраган тавышы иде. Ул бераз буталды, ләкин ахыр чиктә телефон аша керде.
  
  "Әйе?"
  
  "Бу Хейден, Мэтт."
  
  Ул бераз катырак утырды. Хейден үзенең соңгы эшләрен белә иде, ләкин аларны санга сукмады. Алисия аларның арасы иде. "Нәрсә булды? Бен-? " Ул хәтта бу сүзләрне әйтә алмады.
  
  "Яхшы. Без яхшы. Ләкин нәрсәдер булды. "
  
  "Коваленконы таптыгызмы?" Алкоголик томан аша түземсезлек якты нур кебек.
  
  ", К, әле түгел. Ләкин Эд Бодрукның сеңлесе бар. Без аны монда китерергә рөхсәт алдык. "
  
  Дрейк виски турында онытып утырды. Нәфрәт һәм тәмуг уты аның йөрәгенә ике билге яндырды. "Мин нәрсә эшләргә икәнен төгәл беләм."
  
  
  Уникенче бүлек
  
  
  Хейден киләчәккә әзерләнде. Аның бөтен CIA карьерасы аны бу хәлгә әзерләмәгән. Оборона министрының хатыны үтерелде. Көчле кешеләрнең туганнарын билгесез тоткан халыкара террорист.
  
  Хөкүмәт катнашкан һәркемнең кемлеген беләме? Беркайчан да. Ләкин сез алар рөхсәт иткәннән күбрәкне белгәннәренә ышанырга мөмкин.
  
  Беренче тапкыр язылгач, бу җиңелрәк тоелды. Бәлки, ул вакытта 11 сентябрьгә кадәр гадирәк булгандыр. Бәлки, әтисе Джеймс Джей заманында ул охшарга омтылган легендар агент, әйберләр кара һәм ак булгандыр.
  
  Шәфкатьсез.
  
  Бу кискен кыр иде. Кан патшасына каршы сугыш күп дәрәҗәләрдә алып барылды, ләкин аның әле иң куркыныч һәм уңышлы булуы исбатланырга мөмкин.
  
  Аның ягында булган кешеләрнең төрле шәхесләре аңа өстенлек бирделәр. Гейтс моны башта күрде. Шуңа күрә ул аларга Бермуд өчпочмагы тирәсендәге серне тикшерергә рөхсәт бирде. Гейтс үзе уйлаганнан акыллырак иде. Ул шунда ук Мэтт Дрейк, Бен Блейк, Май Китано һәм Алисия Майлз кебек капма-каршы шәхесләрнең өстенлеген күрде. Ул үз командасының потенциалын күрде. Ул аларның барысын бергә җыйды.
  
  Бриллиант.
  
  Киләчәк командасы?
  
  Хәзер бөтенесен югалткан кеше хатынын шундый рәхимсез үтергән кеше өчен гаделлек эшләнүен теләде.
  
  Хейден Бодрук камерасына якынлашты. Лаконик яллы ялкау аңа катылган куллары өстендә ялкауланып карады.
  
  "Джей агент, мин сезгә булыша аламмы?"
  
  Әгәр дә кабат сынап карамаса, Гейден үзен беркайчан да кичермәс иде. "Коваленконың урнашкан урынын әйтегез, Бодру. Бирегез, барысы да бетәчәк. " Ул кулларын сузды. "Әйтәм, ул сезнең турында букка охшамаган."
  
  "Бәлки ул беләдер." Бодру тәнен борды һәм түшәктән төште. "Бәлки ул белмидер. Бәлки әйтергә иртәрәк, шулай бит? "
  
  "Аның планнары нинди? Бу тәмуг капкасы нәрсә ул?
  
  "Белсәм иде ..." Бодрукның йөзе мәҗлес акуласының елмаюын күрсәтте.
  
  "Сез чыннан да шулай." Гейден бик мөһим булып калды. "Мин сезгә соңгы мөмкинлекне бирәм."
  
  "Соңгы мөмкинлек? Син мине атарга җыенасыңмы? CIA ниһаять уенда калыр өчен нинди кара гөнаһ эшләргә тиешлеген аңладымы? "
  
  Гейден кысылды. "Моның өчен вакыт һәм урын бар."
  
  "Әлбәттә. Мин берничә урынны атый алыр идем. " Бодру аны мыскыллады, тәлинкә спрейы аша балкып торган акылсызлык. "Сез миңа, Агент Джей, миңа Кан патшасы кебек көчле кешегә хыянәт итәрлек бернәрсә дә эшли алмассыз."
  
  - Ну ... - Хейден үзен елмаярга мәҗбүр итте. "Бу безне уйландырды, Эд." Ул тавышына шатлык өстәде. - Монда синдә бернәрсә дә юк. Беркем дә. Yetәм сез төкермәссез. Сез шунда утырасыз, нәтиҗәне шатланып кабул итәсез. Тулы рухани кебек. .Иңүче кебек. Көньяк бишек кисәге кебек. " Хейден бөтенесен бирде.
  
  Бодрук авызы киеренке ак сызык барлыкка китерде.
  
  "Сез бирешкән кеше. Quirk. Корбан. Импотент. "
  
  Бодру аңа таба юнәлде.
  
  Гейден аны мыскыллап, барларга каршы йөзен басты. "Ялган дик."
  
  Бодру типтерде, ләкин Хейден тизрәк артка чигенде, үзен елмаярга мәҗбүр итте. Аның корычка суккан тавышы биттәге дымга охшаган.
  
  "Шуңа күрә без гаҗәпләндек. Синең кебек кешене, солдатны нәрсә көчсез әгъза итә? "
  
  Хәзер Бодру аңа әкрен генә күзләре белән карады.
  
  "Тәмам". Хейден аны охшатты. "Сез анда барып җиттегез, шулай бит? Аның исеме Мария, шулай бит? "
  
  Бодру әйтеп бетергесез ачу белән ябылган барларны кыйнады.
  
  Бу Гейденның елмаю чираты иде. "Мин әйткәнемчә. Импотент. "
  
  Ул кире борылды. Орлыклар чәчелгән. Бу тизлек һәм рәхимсезлек турында иде. Эд Бодру гадәти шартларда беркайчан да ярылмас иде. Ләкин хәзер...
  
  Кинимака телевизорны әйләндереп алды, алар креслога бәйләделәр, ялчы аны күрсен өчен. Кеше тавышындагы борчылу ачык иде, ул аны яшерергә тырышса да.
  
  "Сез нәрсә тартырга тырышасыз?"
  
  "Карагыз, тупас." Хейден аның тавышын яңгыратты, ул инде кайгыртмый. Кинимака телевизорны кабызды.
  
  Бодрукның күзләре ачылды. - Noк, - диде ул тыныч кына иреннәре белән. "Әй юк".
  
  Гейден аның карашын тулысынча ышандырырлык итеп каршы алды. "Без сугышта, Бодрук. Сез әле сөйләшергә теләмисезме? Күңелле кушымчаны сайлагыз. "
  
  
  * * *
  
  
  Мэтт Дрейк камераның рамга кергәнче куркынычсыз урында булуына инанган. Кара балаклава камуфлажга караганда күбрәк аның йөзенә төшерелде, ләкин ул кигән пуля үткәрми торган жилет һәм ул алып барган корал кыз хәленең җитдилеген бөтенләй ачыклады.
  
  Кызның күзләре өметсезлек һәм курку күлләре иде. Ул нәрсә эшләгәнен белми иде. Аларның нигә кирәклеген белмим. Ул абыйның яшәү өчен нәрсә эшләгәнен белми иде.
  
  Мария Федак гаепсез иде, Дрейк уйлады, бу көннәрдә кем дә булса гаепсез булса. Челтәрдә бәхетсезлек белән тотылган, үлем, йөрәксезлек һәм нәфрәт белән пышылдаган һәм ярылган бөтен дөньяга таралган.
  
  Дрейк аның янына туктады, уң кулындагы пычакны, икенчесе мылтыкка җиңел генә таянды. Аның өчен аның гаепсез булуы мөһим түгел иде. Бу үч алу иде. Тормыш өчен тормыш.
  
  Ул түземлек белән көтте.
  
  
  * * *
  
  
  "Мария Федак", диде Хейден. "Ул сезнең апагыз, өйләнгән, Бодру әфәнде. Сеңелең, онытучы, Сәүдәгәр әфәнде. Сеңелең куркуга төшә, Киллер әфәнде. Ул абыйсының кем икәнен, регуляр рәвештә нәрсә эшләгәнен белми. Ләкин ул сине чыннан да белә. Ул елына бер-ике тапкыр ялган хикәяләр һәм балалары өчен уйлы бүләкләр белән килгән яратучан абыйны белә. Әйт әле, Эд, син аларның анасыз үсүләрен телисеңме? "
  
  Бодрукның күзләре яшьләнә иде. Аның ялангач куркуы шулкадәр көчле иде ки, Хейден аны кызганды. Ләкин хәзер вакыт түгел иде. Аның сеңлесенең тормышы чыннан да тигез иде. Шуңа күрә алар кабул итү өчен Мэтт Дрейкны сайладылар.
  
  "Мария". Бу сүз аңардан чыкты, аяныч һәм өметсез.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк куркып торган кызны бик сирәк күрә иде. Ул Кеннединың кочагында үлгәнен күрде. Ул Бенның канлы кулларын күрде. Ул Харрисонның гаепле йөзен күрде.
  
  Ләкин иң мөһиме ул Коваленконы күрде. Кан патшасы, мастер-оста, буш һәм хиссез кеше, ул реанимацияләнгән мәеттән башка бернәрсә дә була алмый. Зомби. Ул бу кешенең йөзен күрде һәм аны әйләндереп алган бар нәрсәдә тормышны бозарга теләде.
  
  Аның куллары кызга сузылды һәм тамак ябылды.
  
  
  * * *
  
  
  Хейден мониторга күзләрен йомды. Дрейк әйберләрне ашыга иде. Бодруның тәүбә итәргә вакыты юк иде. Кинимака аңа таба атлады, һәрвакыт игелекле арадашчы, ләкин Алисия Майлз аны кире тартты.
  
  - wayк, зур егет. Бу руханилар тир булсын. Аларның кулларында үлемнән башка бернәрсә дә юк ".
  
  Гейден үзен Бодрукны мыскыл итәргә мәҗбүр итте, ул аны кешеләрен үтерергә кушкач, аны мыскыллавын исенә төшерде.
  
  "Сез кычкырырга җыенасызмы, Эд, яки Бөек Британиядә суши ясауларын беләсегез киләме?"
  
  Бодрук аңа үтерүчән караш белән карады. Авыз почмагыннан нечкә күләмдә тозак ага. Аның хисләре аңардан яхшыра бара, ул якын кеше үтерүен сизгәндәй. Гейден аның үзеннән ябылуын теләмәде.
  
  Алисия инде барларга якын иде. "Син минем егетемне үтерергә куштың. Сез Дрейкның мин түгел, бәяләү ясавына шатланырга тиеш. Мин бу канчыкны ике тапкыр күбрәк газаплар итәр идем. "
  
  Бодру берсеннән икенчесенә карады. "Сез икегез дә моннан чыкмыйм. Мин сезне икегезне дә кисәрмен дип ант итәм. "
  
  "Саклагыз." Хейден Дрейк Мария Федакның муенын кысып карады. "Аның күп вакыты юк."
  
  Бодру кырыс кеше иде, йөзе ябылды. "IAР минем сеңлемгә зыян китермәячәк. Ул АКШ гражданины. "
  
  Хәзер Хейден чынлап та акылдан язган кешегә ышанды. "Тыңла, акылсыз башбаш", - дип пышылдады ул. "Без сугышта. Канлы патша Америка туфрагында америкалыларны үтерде. Ул дистәләгән кешене урлаган. Ул бу илне йолып алу өчен тотарга тели. Ул синең турында яки синең исле апаң турында әйтми! "
  
  Алисия аның колагына нәрсәдер мыгырданды. Гейден күрсәтмәләрне ишетте. Кинимака да шулай эшләде.
  
  Дрейк шулай ук.
  
  Ул хатын-кызның муенын җибәрде һәм мылтыгын тишектән чыгарды.
  
  Гейден тешләрен шулкадәр кысып җибәрде ки, аның баш сөяге нервлары кычкырды. Аның эчәк инстинкты аны кычкырып җибәрде һәм туктарга кушты. Аның игътибары бер секундка төссезләнде, ләкин соңыннан тренировка башланды, аңа Коваленконы эзләү өчен иң яхшы мөмкинлек дип әйтте.
  
  Йөзләрчә яки күбрәкне саклап калу өчен бер тормыш.
  
  Бодру аның йөзендәге эмоцияләр уйнавына игътибар итте һәм кинәт барларда үзен тапты, инанды, кулын сузып, үкереп.
  
  "Эшләмә аны. Минем сеңлемгә моны эшләргә батырчылык итмә! "
  
  Гейденның йөзе таш битлек иде. "Соңгы мөмкинлек, үтерүче."
  
  "Канлы патша - арбак. Мин беләм, бу кызыл эринг булырга мөмкин. Ул мондый әйберне ярата. "
  
  "Аңладым. Безне сына. "
  
  Ләкин Бодру бик озак яллы, бик озак үтерүче. Authorityәм аның хакимият фигураларын нәфрәт итүе аның хөкемен сукырайтты. "Тәмугка бар, канчык."
  
  Хейденның йөрәге селкенде, ләкин ул микрофон мониторына беләгенә тиде. "Аны атыгыз."
  
  Дрейк мылтыгын күтәреп, аның башына басты. Аның бармагы триггерны басты.
  
  Бодрук куркып кычкырды. "! К! Канлы патша! "
  
  Дрейк мылтыкның коточкыч тавышын бүтән тавышларга батырсын. Ул Мария Федакның баш ягыннан кан сибелүен карады.
  
  "Төньяк Оаху!" Бодрук бетте. "Аның иң зур фермасы шунда ..." Аның сүзләре идәнгә егылып төште, үле сеңлесенең урындыкка егылып төшүен һәм артындагы канлы диварга карады. Ул шаккатты, балаклава белән капланган фигура экранга тулысынча тулганчы якынлашты. Аннары ул битлеген алды.
  
  Мэтт Дрейкның йөзе салкын, ерак, үз эшен яраткан үтерүченең йөзе.
  
  Хейден калтырады.
  
  
  Унөченче бүлек
  
  
  Мэтт Дрейк таксидан чыгып, аның алдындагы биек бинаны өйрәнү өчен күзләрен йомды. Соры һәм тасвирлама, бу CIA яшерен операциясе өчен иң яхшы капка иде. Localирле агентлар берничә кат куркынычсызлык аша үтеп , җир асты гаражына үтеп керергә тиеш иде . Бүтәннәр, агентлармы, гражданнармы, белә торып үзләрен җиңел мишень итеп күрсәттеләр.
  
  Ул тирән сулыш алды, хәтерендә беренче тапкыр аек иде, һәм бер кешенең әйләнүче ишеген ачты. Ник дигәндә, бу урнаштыру аның куркынычсызлыгына җитди тоелды. Аның алдында гади өстәл бар иде, анда ярты дистә каты йөзле ирләр утырды. Moreичшиксез, тагын күпләр карап торды.
  
  Ул чистартылган плитка идәне аша үтте. "Хейден Джей мине каршы алырга көтә."
  
  "Атың кем?"
  
  "Дрейк."
  
  "Мэтт Дрейк?" Сакчыларның стоик кыяфәте бераз какшады.
  
  "Әлбәттә".
  
  Бу кеше аңа күренекле кеше яки тоткынны күргәндә куллана алырлык күренеш биргән. Аннары ул шалтыратты. Бер секундтан соң ул Дрейкны акыллы лифтка озатты. Ул ачкычны кертте һәм төймәгә басты.
  
  Дрейк лифтның һава ясты кебек өскә очуын сизде. Ул нәрсә булачагы турында артык уйламаска булды, вакыйгаларны үзләре турында кайгыртырга рөхсәт итте. Ишек ачылгач, ул коридорга карады.
  
  Коридор ахырында аны каршы алырга комитет торды.
  
  Бен Блейк һәм аның сеңлесе Карин. Хейден. Кинимака. Алисия Майлз артта каядыр басып торды. Ул Майны күрмәде, ләкин соңыннан ул шулай ук көтмәгән иде.
  
  Бу күренеш дөрес булмаган. Бу Кеннеди булырга тиеш иде. Ансыз барысы да сәер күренде. Ул лифттан чыгып, аларның үзләрен шулай хис иткәннәрен онытмаска тырышты. Ләкин алар төнлә караватта яттылар, аның күзләренә карап, ни өчен Дрейк аны коткарыр өчен юк дип уйладылар?
  
  Аннары Бен аның алдында торды һәм Дрейк, бернәрсә дә әйтмичә, егетне кочагына алды. Карин энесенең җилкәсенә сарык елмаеп җибәрде һәм Хейден аның җилкәсенә кул куеп китте.
  
  "Без сине сагындык".
  
  Ул бик нык тотынды. "Рәхмәт".
  
  "Сез ялгыз булырга тиеш түгел", диде Бен.
  
  Дрейк артка чигенде. "Кара, - диде ул, - бер нәрсәне туры итү мөһим. Мин үзгәргән кеше. Сез миңа бүтән ышана алмыйсыз, аеруча сез, Бен. Әгәр дә сез моны аңлыйсыз икән, безнең бергә эшләргә мөмкинлегебез бар. "
  
  "Бу синеке түгел", Бен Дрейк белгәнчә проблемага туры килде. Карин, гаҗәп, акыл кулы иде. Ул аны тотып читкә алып китте, Дрейкны офиска ачык юл калдырды.
  
  Ул алар аша үтте, юлда Кинимакага башын салды. Алисия Майлз аңа җитди күзләр белән карады. Ул шулай ук үзенең кадерле кешесен югалтты.
  
  Дрейк туктады. "Бу әле бетмәгән, Алисия. Бу башбаштаклык бетерелергә тиеш. Notк икән, ул дөньяны яндырырга мөмкин. "
  
  "Коваленко кычкырып үләчәк."
  
  "Халлелуй".
  
  Дрейк аның яныннан бүлмәгә керде. Ике зур санак аның уң ягына утырды, каты дисклар шыбырдап, мәгълүматны эзләгәндә һәм йөкләгәндә. Аның алдында Майами-Бичка караган идән биек пуля үткәрми торган тәрәзәләр бар иде. Кинәт ул үзен бозык итеп күрсәткән һәм снайпер масштабын сораган Уеллс образы белән сокланды.
  
  Бу уй аны уйландырды. Кеннеди үтерелгәннән бирле ул Уэллс турында беренче тапкыр уйланды. Уэллс Алисия яки Май кулында коточкыч үлем белән үлде. Кайсысын белми иде, ни өчен икәнен дә белми иде.
  
  Ул башкаларның аның артыннан баруларын ишетте. "Шулай ..." Ул карашка игътибар итте. "Без Гавайга кайчан барабыз?"
  
  "Иртә белән", диде Хейден. "Безнең күпчелек активлар хәзер Оахуга тупланган. Без башка утрауларны да тикшерәбез, чөнки Коваленконың бердән артык фермасы барлыгы билгеле. Әлбәттә, хәзер аның алдау остасы булуы да билгеле, шуңа күрә без дөньяның төрле төбәкләрендәге әйдәп баручыларны эзләүне дәвам итәбез. "
  
  "Яхшы. Капитан Кукка, Алмаз Башына һәм Тәмуг капкасына сылтамалар хәтерлим. Бу сезнең максатыгызмы? "
  
  Бен алды. "Бик әйбәт, әйе. Ләкин Кук Оахуга түгел, Кауайга төште. Аның- "Монолог кинәт бетте. "Хм, кыскасы. Без гадәти булмаган әйбер тапмадык. Сау бул. "
  
  "Кук белән Алмаз Баш арасында туры бәйләнеш юк?"
  
  "Без аның өстендә эшлибез". Карин бераз яклады.
  
  "Ләкин ул Йоркширда туды," Бен Дрейкның яңа киртәсен сынап карады. - Беләсеңме, Алла җире.
  
  Дрейк дустының нәрсә сөйләгәнен ишетмәгән кебек иде. "Ул Гавайда күпме вакыт үткәрде?"
  
  "Айлар," Карин әйтте. "Ул анда ким дигәндә ике тапкыр кайтты."
  
  "Бәлки ул ул вакытта һәр утрауда булгандыр. Сез нәрсә эшләргә тиеш - аның тарихын яки казанышларын түгел, аның бүрәнәләрен тикшерү. Безгә ул билгеле булмаган әйберләр турында белергә кирәк. "
  
  - Бу ... - диде Карин. "Бу чыннан да мәгънәле."
  
  Бен бернәрсә дә әйтмәде. Карин бетмәгән. "Без беләбез: Гавайдагы ут, яшен һәм вулканнар алласы - Пеле исемле хатын. Ул Гавайның күп борынгы әкиятләрендә популяр шәхес. Аның йорты дөньядагы иң актив вулканнарның берсе, ләкин Оаху түгел, Зур утрауда. "
  
  "Болар барысы да?" Дрейк кыскача сорады.
  
  "No.к. Күпчелек хикәяләр аның сеңелләре турында булса да, кайбер легендаларда Пеле капкасы турында әйтелә. Капка утка һәм вулкан йөрәгенә китерә - бу сезгә тәмуг кебекме? "
  
  "Бәлки бу метафорадыр," Кинимака уйламыйча әйтте, аннары кызарды. "Булырга мөмкин. Беләсең..."
  
  Алисия беренче булып көлде. "Аллага шөкер, ким дигәндә юмор хисе бар." Ул елады, аннары өстәде: "Рәнҗетү юк", тавыш белән кешеләрнең аңа ничек мөгамәлә итүен күрсәтмәде.
  
  "Пеле капкасы файдалы булырга мөмкин", диде Дрейк. "Яхшы эшне дәвам итегез. Иртә белән күрешербез ".
  
  "Сез тормыйсызмы?" Бен дусты белән сөйләшергә мөмкинлек булыр дип өметләнеп, кычкырды.
  
  "" К ". Кояш океан өстендә кояш чыга башлагач, Дрейк тәрәзәгә карады. "Минем бүген кич кайдадыр бар."
  
  
  Ундүртенче бүлек
  
  
  Дрейк артка борылып карамыйча бүлмәдән чыкты. Көтелгәнчә, Хейден лифтка керергә җыенган вакытта аны тотып алды.
  
  "Дрейк, акрын. Аның хәле әйбәтме? "
  
  "Син аның яхшы икәнен беләсең. Сез аны видео агымда күрдегез. "
  
  Хейден аның кулыннан тотты. "Ни әйтергә теләгәнемне беләсең."
  
  "Ул яхшы булыр. Яхшы күренергә тиеш иде, сез моны беләсез. Boudreaux моны реаль дип уйлаган булырга тиеш. "
  
  "Әйе".
  
  "Мин аның ватылганын күргән булсам иде."
  
  "Хәер, мин аны пычаклаган кеше идем, шуңа күрә мин сезгә ошадым, сезгә рәхмәт."
  
  Дрейк беренче кат өчен төймәгә басты. "Аның сеңлесе сезнең агентлар белән булырга тиеш. Алар аны больницага алып китәрләр. Ялган кан - ул үз бизнесы турында уйлаган шайтан.
  
  "Мөмкин булса, Бодру крейсер булды. Аның сеңлесе тере килеш торгач, - Хейден башын чайкады. "Соңгы җимерелү."
  
  "План эшләде. Бу яхшы идея иде, - диде Дрейк. "Без мәгълүмат алдык. Бу бәяләнде ".
  
  Хейден башын салды. "Беләм. Мин маньякның подъезд артында булуына мин бик шат. "
  
  Дрейк лифтка керде һәм ишекләр ябылуын көтте. "Әгәр бу миңа туры килсә", диде ул Хейден күздән юкка чыкканда. "Мин башбашны камерасына атар идем."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк такси белән Бискайн бульварына китте һәм Байсайд сәүдә мәйданына юл тотты. Аны чакырган кеше, ирен тавышсыз, ышанычсыз һәм бөтенләй характерсыз, Бубба Гумп читендә очрашасы килде. Дрейк бер мизгел юмор белән Хуттерларга тәкъдим итте, алар өчен, мөгаен, алар өчен уңайлы булган урын, ләкин Май аны ишетмәгән кебек эшләде.
  
  Дрейк халыкка кушылды, аның тирәсендәге шау-шу тыңлады һәм үзен бөтенләй читтә хис итте. Ул шундый кадерле әйберне югалткач, бу кешеләр ничек бәхетле була алалар? Ничек алар кайгырта алмады?
  
  Аның тамагы коры иде, иреннәре кысылды. Бубба Гумптагы бар ишарә ясады. Бәлки, ул килгәнче берничә батырга мөмкин. Ләкин аның иллюзияләре булмаган; бу туктарга тиеш иде. Әгәр дә ул Гавайга яраткан хатынның үтерүчене эзләргә барса, корбан булу урынына үч алырга теләсә, бу соңгы тапкыр булырга тиеш иде.
  
  Булырга тиеш иде.
  
  Май аңа кычкырганда, ул ишекне этәрергә җыена. Ул миннән алты метрдан да азрак баганага таянып, шунда иде. Әгәр ул дошман булса, ул хәзер үлгән булыр иде.
  
  Аның мәрхәмәтсезлек һәм үч алу тәвәккәллеге игътибарсыз һәм тәҗрибәсез файдасыз иде.
  
  Май ресторанга юнәлде, Дрейк аның артыннан китте. Алар барда урын алдылар һәм Гавайга булачак сәяхәте хөрмәтенә Lava Flowsка заказ бирделәр.
  
  Дрейк эндәшмәде. Моңа кадәр Май Китаноның дулкынлануын күргәне юк иде. Моңа кадәр аның куркуын күргәне юк иде. Ул аны калдырачак сценарийны күз алдына да китерә алмады.
  
  Аннары аның дөньясы кабат җимерелде.
  
  "Коваленко сеңлем Чиканы Токиодан урлады. Күп айлар үтте. Ул шуннан бирле аны әсирлектә саклый. " Май тирән сулыш алды.
  
  "Мин аңлыйм. Мин синең нәрсә эшләгәнеңне аңлыйм, - диде пышылдап. Бу ачык иде. Гаилә һәрвакыт беренче урында иде.
  
  "Аның җайланмасы бар."
  
  "Әйе".
  
  "Мин АКШка аны табарга килдем. Коваленконы табарга. Ләкин мин сезнең һәм дусларыгыз миңа мөрәҗәгать иткәнче уңышсызлыкка ирештем. Мин сиңа бурычлы".
  
  "Без аны коткармадык. Сез эшләдегез."
  
  "Сез миңа өмет бирдегез, мине команда составына керттегез."
  
  "Сез әле команда составында. Хөкүмәтнең тагын бер чарасы барлыгын онытмагыз. Алар бирешергә җыенмыйлар. "
  
  "Аларның берсенең әсирлектә якын кешесе булмаса."
  
  Дрейк Гейтсның хатыны белән нәрсә булганын белә иде, ләкин бернәрсә дә әйтмәде. "Без сезгә Гавайда, Майда кирәк булачак. Әгәр дә без бу кешене кыйнарга телибез икән, безгә иң яхшысы кирәк булачак. Хөкүмәт моны белә. Шуңа күрә сезгә, Алисиягә һәм башкаларга китәргә рөхсәт иттеләр. "
  
  "Һәм син?"
  
  "Һәм мин".
  
  - Дрейк, сезнең якыннарыгыз турында нәрсә әйтеп була? Канлы патша үзенең вендеттасын башкарырга тырыштымы? "
  
  Дрейк кысылды. "Ул уңышсыз калды."
  
  "Ләкин ул тырышачак."
  
  "Сеңелең куркынычсызмы?" Аңа өстәмә яклау кирәкме? Мин кайбер кешеләрне беләм - "
  
  "Бу кайгыртылды, рәхмәт."
  
  Дрейк кагылмаган эчемлекне өйрәнде. "Алайса болар барысы да Гавайда бетәчәк", диде ул. "Хәзер без аны таптык диярлек, тиздән булачак".
  
  Май эчемлеген озын итеп алды. "Ул әзер булачак, Дрейк. Ул моны дистә ел дәвамында планлаштыра. "
  
  "Бу ут иле", диде ул. "Коваленко һәм калганнарыбызны шул тигезләмәгә өстәгез, һәм бу урын шартларга мөмкин."
  
  
  * * *
  
  
  Ул Майның машина кую урынына таба баруын һәм такси булырга мөмкин дип уйлаган якка юнәлде. Майами төнге тормышы тулы көченә бара. Алкоголь исерткеч эчемлекләр өчен бердәнбер чара түгел иде, һәм чиксез, күңелле төннәрнең, матур ир-атларның һәм хатын-кызларның, динамик көйләрнең берләшүе аның байрак рухын күтәрү өчен бик тырышты.
  
  Ул почмакны борды һәм аның алдында марина ачылды - урын белән горурланыр өчен яхталар, җәяүле юлларны тутырган халык, ачык һавада ресторан, матур кешеләр белән тулган, дөньяда бернәрсә дә әйтмәгән.
  
  Мэтт Дрейк кебек кешеләргә зур рәхмәт.
  
  Ул кире борылды. Аның кесә телефоны шул моңлы, моңлы көй белән яңгырады.
  
  Тиз төймәгә басыгыз. "Әйе?"
  
  - Мэтт? Хәерле иртә. Сәлам." Оксфорд белеменең яхшы тоннары аны гаҗәпләндерде.
  
  "Даль?" - ул әйтте. "Торстен Даль?"
  
  "Әлбәттә. Тагын кем яхшы яңгырый? "
  
  Дрейк куркуга төште. "Барысы да әйбәт?"
  
  - Борчылма, дус. Барысы да дөньяның бу ягында. Исландия бик яхшы. Балалар фантастик. Хатын ... хатын. Коваленко белән эшләр ничек бара? "
  
  "Без таптык", диде Дрейк елмаеп. "Диярлек. Без кая карарга беләбез. Хәзерге вакытта кайбер мобилизация бара, без иртәгә Гавайда булырга тиеш. "
  
  "Камил. Хәер, шалтыратуымның сәбәбе сезнең өчен файдалы булмаска да мөмкин. Сез үзегез карар кабул итә аласыз. Белүегезчә, Алла каберен барлау саклык белән дәвам итә. Хәтерлисеңме, Фрей сараенда мин Один кабере читендә телем белән эленеп тордым. Хәтерлисеңме без нәрсә таптык? "
  
  Дрейк шунда ук куркуын искә төшерде. "Әлбәттә".
  
  "Без көн саен диярлек тигез яки хәтта аннан да артыграк хәзинәләр табабыз дигәч, миңа ышаныгыз. Ләкин бүгенге көндә тагын да гадәти нәрсә минем игътибарымны җәлеп итте, чөнки ул мине искә төшерде. "
  
  Дрейк шведларны яхшырак ишетү өчен тар аллеяга керде. "Сез мине искә төшерә? Геркулесны таптыгызмы?
  
  "No.к. Ләкин без кабердәге һәр диварда билгеләр таптык. Алар хәзинәләр артында яшерелгән булган, шуңа күрә алар башта сизелмәгән. "
  
  Дрейк йөткерде. "Билгеләр?"
  
  "Алар сез җибәргән фотога туры килде."
  
  Дрейк бераз вакыт алды, аннары аның йөрәгенә яшен тиде. "Тукта. Мин җибәргән рәсем кебек? Вакыт сәяхәт җайланмаларында без тапкан образ? "
  
  "Минем уйлавымча, бу сине тешләргә этәрер. Әйе, бу билгеләр - яисә сез әйткәнчә бөдрәләр. "
  
  Дрейк бер мизгелгә телсез калды. Әгәр дә Алла каберендәге билгеләр борыңгы транспорт җайланмаларында тапкан маркаларга туры килсә, димәк, алар шул ук чордан.
  
  Дрейк коры авыз аша сөйләде. "Бу -"
  
  Ләкин Торстен Даль барысын да уйлаган. "Аллалар вакыт сәяхәте өчен җайланмалар ясаганнар. Бу турыда уйлансаң, мәгънәсе бар. Один кабереннән нәрсә таптык, без аларның барлыгын беләбез. Хәзер без аларның вакыт узу белән ничек эшләгәннәрен беләбез. "
  
  
  Унбишенче бүлек
  
  
  Канлы патша үзенең кечкенә резервы читендә басып торды, берничә Бенгал юлбарысының алар өчен җибәрелгән кечкенә боланны куып барганын күзәтте. Аның хисләре өзелде. Бер яктан, планетада барлыкка китерелгән иң зур үтерү машиналарының берсенә ия булу һәм ял итү рәхәт иде. Икенче яктан, аларның әсирлектә булулары елаган оят иде. Алар яхшырак иде.
  
  Аның кеше әсирләре кебек түгел. Алар алырга теләгәннәренә лаек булганнар.
  
  Бодру.
  
  Кан патшасы үлән өстендә йөргән берничә кешене ишеткәч, әйләнеп кайтты. - Бодру әфәнде, - диде ул. "IAР тоткарлау ничек үтте?"
  
  Бу кеше аңа кирәк булган хөрмәтне биреп, берничә ярдан ераклыкта туктады, ләкин аңа курыкмыйча карады. "Мин күз алдыма китергәннән дә авыррак", - диде ул. "Тыныч чыгару өчен рәхмәт."
  
  Канлы патша туктады. Ул артындагы юлбарысларны сизеп, куркып калган боланны куа. Марал кысылып качты, террор белән җиңелде, үз үлеменә каршы тора алмады. Бодру алай түгел иде. Канлы патша аңа билгеле бер дәрәҗәдә хөрмәт күрсәтте.
  
  "Мэтт Дрейк сезне узып киттеме?"
  
  "IAР мин көткәннән ресурслырак булып чыкты. Тәмам".
  
  "Син беләсең, минем мылтыгым булса, сеңлеңнең үлеме ялган булмас иде."
  
  Бодрукның тынлыгы аның аңлавын күрсәтте.
  
  "Эшләргә вакыт җитте", диде Канлы патша. "Миңа бүтән фермаларны юк итү өчен кемдер кирәк. Кауайда һәм Зур утрауда. Сез моны минем өчен эшли аласызмы? "
  
  Ул гомерлек төрмәдән коткарырга кушкан кеше кинәт өмет тапты. "Мин моны эшли алам."
  
  "Сез һәрбер тоткынны үтерергә тиеш. Everyәрбер ир-ат, хатын-кыз һәм бала. Син аны эшли аласың?"
  
  "Әйе, сэр".
  
  Канлы патша алга иелде. "Сез ышанасызмы?"
  
  "Сез кушканны эшләячәкмен."
  
  Кан патшасы тышкы эмоцияне күрсәтмәде, ләкин ошады. Бодру аның иң компетентлы көрәшчесе һәм командиры иде. Аның шундый тугры булып калуы яхшы.
  
  "Алайса, әзерләнегез. Мин сезнең күрсәтмәләрегезне көтәм. "
  
  Аның кешеләре Американы алып киттеләр, һәм Кан патшасы бер кешене артта көтәргә кушты. Бу Клод, Оахудагы фермасы менеджеры.
  
  "Әйткәнемчә, Клод, вакыт җитте. Сез әзерме? "
  
  "Барысы да әзер. Күпме вакыт тотарга кирәк? "
  
  "Син үлгәнче тотарсың", - дип кычкырды Канлы патша. "Алайса минем бурычыгыз түләнәчәк. Сез игътибарыгызны читкә юнәлтәсез. Әлбәттә, бу кечкенә өлеш, ләкин сезнең корбаннарыгыз моңа лаек. "
  
  Аның Оаху начальнигы эндәшмәде.
  
  "Сезне борчыймы?"
  
  "No.к. Sirк.
  
  "Бу әйбәт. Theirәм без аларның игътибарын фермага юнәлткәч, сез җирле утрау күзәнәкләрен ачырсыз. Мин җәһәннәм капкалары аша узачакмын, ләкин Гавайи яначак. "
  
  
  Алтынчы бүлек
  
  
  CIA шәхси реактивы утыз тугыз мең фут биеклектә оча иде. Мэтт Дрейк буш стакандагы бозны әйләндереп алды һәм бүтән миниатюр виски өчен капкачны ярды. Ул аның ялгызлыгын хөрмәт итәрләр дип, самолет артында берүзе утырды. Ләкин даими кырый карашлар һәм ярсулы пышылдаулар аңа "рәхим итегез" вагоны тиздән аның янына күтәреләчәген әйтте.
  
  Виски әле минем нервымны ала башлаган иде.
  
  Хейден аның яныннан, Кинимака янында утырды. Миссиясенең табигатенә карамастан, Гавайлылар туган якларына кайту өчен бик шат булып тоелдылар. Аның гаиләсе сак астында сакланган, ләкин гел оптимистик гигант аларны күрергә мөмкинлеге барлыгына бик нык ышанган.
  
  Хейден спутник телефонында Джонатан Гейтс белән сөйләште. "Тагын өч? Бу барлыгы егерме бер тоткын, сэр. Әйе, әйе, мин моннан күбрәк нәрсә бар дип ышанам. Әле урын юк. Рәхмәт".
  
  Гейден бәйләнешне өзде һәм башын аска төшерде. "Мин аның белән бүтән сөйләшә алмыйм. Хатыны үтерелгән ир белән ничек сөйләшәсең? Син нәрсә әйтерсең? "
  
  Дрейк аны карады. Бераз вакыт кирәк булды, ләкин соңыннан ул аңа текәлде. - Гафу итегез, Мэтт. Мин уйламыйм. Күп нәрсә бара. "
  
  Дрейк башын кагып, стаканын агызды. "Гейтс ял итәргә тиеш түгел?"
  
  "Бу хәл бик тотрыксыз." Хейден телефонны тезенә басты. "Сугышта беркем дә артта кала алмый."
  
  Дрейк ирониягә елмаеп җибәрде. "Мин Гавайи зур дип уйламаган идем."
  
  "Димәк, нигә әле аның ким дигәндә бер фермасын тапмаганнар? Бу бик зур эш түгел. Ләкин үтеп булмый торган урман, калкулыклар, үзәннәр бик күп. Ранчалар, мөгаен, камуфляжлангандыр. Канлы патша безнең өчен әзер. Вашингтон җирле халык безгә гадәти эшче көченнән күбрәк ярдәм итәр дип уйлый кебек. "
  
  Дрейк каш күтәрде. "Ни гаҗәп, алар дөрес әйтәләр. Менә безнең дус гигант керә. "
  
  Мано аңа киң, иркен елмаеп җибәрде. "Мин Гонолулу кешеләренең күбесен беләм."
  
  Караңгылык күренде, һәм аның янында кинәт Бен Блейк пәйда булды. Дрейк егеткә текәлде. Кеннеди үлгәннән соң алар беренче тапкыр бер-берсен күрделәр . Аның эчендә хисләр дулкыны күтәрелде, ул аны тиз арада бастырды һәм бүтән коенып яшерде.
  
  "Барысы да бик тиз булды, иптәш. Мин аңа булыша алмадым. Ул мине коткарды, ләкин ... ләкин мин аны саклап кала алмадым. "
  
  "Мин сезне гаепләмим. Бу сезнең гаебегез түгел иде. "
  
  - Ләкин син киттең.
  
  Дрейк Бенның сеңлесе Каринга карады, ул абыйсына ачулы күзләр белән карый иде. Алар, күрәсең, Бенның саксыз хәрәкәте турында сөйләштеләр, һәм ул ашлыкка каршы китте. Дрейк тагын бер виски ачты һәм кәнәфиенә таянды. "Мең ел чамасы элек мин САСка кердем. Дөньядагы иң яхшы сугыш көче. Аларның иң яхшы сәбәбе бар, Бен. Башка әйберләр арасында, чөнки алар рәхимсез кешеләр. Шәфкатьсез. Killтерүчеләр. Алар сез белгән Мэтт Дрейкка охшамый. Яисә Один сөякләрен эзләгән Мэтт Дрейк кебек. Бу Мэтт Дрейк SASда булмаган. Ул гражданин иде. "
  
  "Һәм хәзер?"
  
  "Кан патшасы исән һәм Вендетта әле дә булганда, мин гражданин була алмыйм. Минем начар булуым мөһим түгел. "
  
  Бен читкә карады. "Мин аңлыйм".
  
  Дрейк гаҗәпләнде. Бен торып, утырган урынына кире кайткач, ул ярты борылды. Бәлки яшь егет үсә башлагандыр.
  
  Соңгы өч ай бу процессны тизләтмәгән булса, бернәрсә дә булмас иде.
  
  Хейден аны карады. "Ул аның белән иде, беләсезме. Ул үлгәч. Бу аңа да авыр булды. "
  
  Дрейк йотты һәм бернәрсә дә әйтмәде. Аның тамагы кысылды, елый алмады. SAS егет. Виски ашказаным чокырында кайнар эз калдырды. Бер мизгелдән соң ул: "Аягыгыз ничек?" - дип сорады.
  
  "Авырту. Мин йөри алам, хәтта йөгерә алам. Бодру белән тагын берничә атна сугышасым килми. "
  
  "Ул төрмәдә булганда, сез моны эшләргә тиеш түгел".
  
  Тавыш аның игътибарын җәлеп итте. Май белән Алисия бер-берсеннән алда һәм юл буйлап берничә рәт утырдылар. Ике хатын-кыз арасындагы мөнәсәбәт беркайчан да салкын түгел иде, ләкин нәрсәдер икесен дә ярсыта иде.
  
  "Сез безне боздыгыз!" Алисия кычкыра башлады. "Ownземнең сеңлемне саклап калу өчен. Алар тагын ничек кунакханә таба алалар? "
  
  Дрейк урыныннан чыгып, юлга төште. Очышта аңа кирәк булган соңгы нәрсә - ул белгән иң үлемле ике хатын-кыз арасында көрәш.
  
  "Хадсон шул отельдә үлде", - дип кычкырды Алисия. "Алар аны аттылар ... шул вакытта" - диде ул башын чайкап. "Бу сезнең мәгълүматмы, Китано? Мин сезгә дөресен әйтергә чакырам. "
  
  Алисия юлга чыкты. Май аның йөзенә карарга торды. Ике хатын-кыз борыныннан диярлек иде. Май үзенә урын булдыру өчен кире кайтты. Тәҗрибәсез күзәтүче бу япон кызының көчсезлек билгесе дип уйлагандыр.
  
  Дрейк моның үлем билгесе икәнен белә иде.
  
  Ул алга ашыкты. "Тукта!"
  
  "Минем сеңлем ун Гадсонга лаек."
  
  Алисия кычкырды. "Хәзер мин май-вакыт алырмын!"
  
  Дрейк Майның кире кайтмаячагын белә иде. Алисиягә Худсонның үзен биргәне турында белгәннәрен сөйләү җиңелрәк булыр иде, ләкин Май Китано горурлыгы аңа бирергә рөхсәт итмәде. Алисия кыйнады. Май җавап бирде. Алисия үзенә күбрәк урын бирү өчен якка күчте. Май аңа һөҗүм итте.
  
  Дрейк аларга таба ашыкты.
  
  Алисия тибне охшатты, алга атлады һәм терсәкне Май йөзенә ыргытты. Япон сугышчысы хәрәкәтләнмәде, ләкин башын бераз борды, сугу аның миллиметрыннан ераклашырга рөхсәт итте.
  
  Май Алисияне кабыргасына каты кыйнады. Сулыштан качу тавышы ишетелде, һәм Алисия күпчелеккә таба борылды. Алга барырга мөмкин.
  
  Гейден кычкырып аякка сикерде. Бен белән Карин да аякта иде, икесе дә көрәштә кем җиңәр дип кызыксындылар. Дрейк көч белән ашыкты, Майны янындагы урынга этәрде һәм кулын Алисиянең тамагыннан кисеп алды.
  
  "Тукта." Аның тавышы кабер кебек тыныч иде, ләкин куркыныч белән тулды. "Сезнең үлгән егетнең моның белән бернинди бәйләнеше юк. Сезнең апагыз да. " Ул май аенда карады. "Коваленко - дошман. Бу рухани FUBAR булып киткәч, сез теләгән бар нәрсә белән көрәшә аласыз, ләкин ул вакытка кадәр саклагыз. "
  
  Алисия кулын борды. "Бу канчык кылганы өчен үләргә тиеш."
  
  Май күзләрен йоммады. - Сез начаррак эшләдегез, Алисия.
  
  Дрейк Алисиянең күзләрендә тагын ут кабынуын күрде. Ул аңына килгән бердәнбер әйберне әйтеп җибәрде. "Бәхәсләшү урынына, бәлки, сез миңа Веллсны үтерүегезне аңлатырсыз. Нигә. "
  
  Көрәш алардан артты.
  
  Хейден аның артында иде. "Хадсон Майлзны югары технологияле күзәтү җайланмасы ярдәмендә күзәттеләр. Сез моны беләсез. Майның аппаратны бирүе белән монда беркем дә канәгать түгел. " Аның тавышында корыч бар иде. "Аны ничек алганы турында әйтмим. Ләкин мин ни өчен шулай эшләгәнен аңлыйм. Кайбер югары дәүләт чиновниклары хәзерге вакытта шул ук хәлне кичерәләр. Коваленко үзенең соңгы уенын уйный, һәм без аны икенче базга җиткердек. Әгәр дә мөһерләр мөһерләнмәсә - "
  
  Алисия үкереп, урынына кире кайтты. Дрейк тагын бер миниатюраны тапты һәм кире юлга таба юнәлде. Ул әле иң якын дусты белән сөйләшүне башларга теләмичә, алга карады.
  
  Ләкин юлда Бен аңа таба иелде. "ФУБАР?"
  
  "Танып булмый."
  
  
  Vиденче бүлек
  
  
  Алар төшкәнче, Хейденга Эд Бодру CIA төрмәсеннән кача дигән шалтырату килде. Кан патшасы инсайдер кулланды һәм, үз теләгенә каршы, Бодруны акыллы, шау-шусыз операциядә чыгарды.
  
  "Сез кешеләр беркайчан да бернәрсә дә өйрәнмисез", диде Дрейк аңа, һәм җавап итеп әйтәсе сүзләре булмаганда ул гаҗәпләнмәде.
  
  Гонолулу аэропорты шәһәргә тиз йөргән кебек, төссезләнде. Соңгы тапкыр алар Гавайда булганда, алар Давор Бабич сарайына һөҗүм иттеләр һәм улы Бланка тарафыннан шикләнелүчеләр исемлегенә кертелде. Ул вакытта җитди тоелды.
  
  Аннары Дмитрий Коваленко пәйда булды.
  
  Гонолулу шау-шу булган шәһәр иде, күпчелек Америка яки Европа шәһәрләреннән аермалы буларак. Ләкин ничектер, Вайикик пляжы егерме минуттан артык түгел дигән гади уй хәтта Дрейкның караңгы уйларын да йомшартты.
  
  Кич иде, алар барысы да арыдылар. Ләкин Бен һәм Карин туры CIA бинасына барырга һәм җирле челтәргә тоташырга куштылар. Алар икесе дә капитан Кук журналларының кайда икәнлеген ачыкларга теләгәннәр. Моны ишеткәч, Дрейк елмаеп диярлек. Бен һәрвакыт табышмакларны ярата.
  
  Хейден кәгазь эшләрен тизләтте һәм тиздән алар Майамида калдырган офиска охшаган бүтән кечкенә офиска керделәр. Бердәнбер аерма шунда: алар тәрәзәдән Вайикикиның биек катлы кунакханәләрен, Вайикикиның танылган әйләнәсе ресторанын һәм ерактан Оахуның иң зур җәлеп итү урыны, Алмаз Башы дип аталган озын йокы вулканын күрә алалар.
  
  "Алла, мин монда яшәргә телим", диде Карин.
  
  - Ышанам, - диде Кинимака. "Күпчелек ял итүчеләр монда миннән күбрәк вакыт үткәрәләр дип ышанам."
  
  "Эй, син күптән түгел Эвергладта идең", - диде Хейден Бен һәм Карин компьютерларын өстенлекле системага тоташтырганда. "Theирле кешеләрнең берсе белән таныштым."
  
  Кинимака бер мизгелгә аптырап карады, аннары селкетте. "Сез аллигатор дигән сүз? Бу бик күңелле булды, әйе. "
  
  Хейден нәрсә эшләгәнен тәмамлады һәм тирә-якка карады. "Ничек тиз кичке аш һәм иртә карават? Без таңнан эшли башлыйбыз. "
  
  Килешү һәм зарлану бар иде. Май ризалашкач, Алисия китте. Дрейк хезмәттәшләренә борылганчы аның турында кайгыртты. "Сез бүген белгәннәрегезне белергә тиеш. Минем уйлавымча, бу без ачкан иң мөһим мәгълүматларның берсе булырга мөмкин. " Ул пауза ясады. "Кичә Даль минем белән элемтәгә керде."
  
  "Торстен?" Бен кычкырды. "Акыллы швед ничек эшли? Соңгы тапкыр мин аны Один сөякләренә карап тордым. "
  
  Дрейк аны беркем дә комачауламады. "Аллалар каберен барлаганда, алар күчерү җайланмаларында тапкан карчыкларга туры килгән билгеләр таптылар."
  
  "Даими?" - Хейден кабатлады. "Ничек эзлекле?"
  
  "Алар бер үк."
  
  Бенның баш мие тулы көчендә эшли башлады. "Димәк, каберне төзегән кешеләр дә приборлар ясаганнар. Бу акылсызлык. Теория шунда: аллалар үз каберләрен төзегәннәр һәм туры мәгънәдә үләргә ятканнар, шул ук вакытта күпләп юкка чыгу белән гомерне озайтканнар. Хәзер алар сәяхәт җайланмалары да ясаганнар дип әйтәсезме? " Бен туктады. "Чынлыкта, бу бик мәгънәле"
  
  Карин башын чайкады, аңа карады. "Акылсыз. Әлбәттә, бу мәгънәле. Шуңа күрә алар вакыт аша үттеләр, вакыйгалар белән идарә иттеләр һәм кешеләрнең язмышларын булдырдылар. "
  
  Мэтт Дрейк тавышсыз борылды. "Мин сине иртә белән күрермен."
  
  
  * * *
  
  
  Төнге һава тыныч, тропик җылы һәм Тыныч океан белән хуш исле иде. Дрейк ачык бар тапканчы урамнарда йөрде. Клиентлар башка илләрдәге барлардан аерылып торырга тиеш, шулай бит? Бу оҗмах иде бит. Алайса, ни өчен коткаручылар һаман да бассейн уйныйлар, бу урынныкы кебек? Нигә исерек кеше башын артка ыргытып утырды? Нигә мәңгелек пар аерылып утырдылар, үзләренең кечкенә дөньяларында югалдылар, бергә, ләкин ялгыз?
  
  Кайбер әйберләр башка иде. Алисия Майлз икеләтә эчүне тәмамлап, барда иде. Дрейк китү турында уйлады. Кайгыларыннан яшерә алырлык башка барлар бар иде, һәм аларның күбесе шулай булса, ул үзен өйдә хис итәр иде.
  
  Ләкин, бәлки, эшкә чакыру аның карашын бераз үзгәртте. Ул аның янына килеп утырды. Ул хәтта карамады.
  
  "Фак, Дрейк." Ул буш стаканны аңа этәрде. "Миңа эчемлек сатып алыгыз."
  
  "Шешәне ташла", Дрейк барменга күрсәтмә бирде һәм үзенә ярты стакан Бакарди Охарт куйды. Ул стаканны тостта күтәрде. "Алисия Майлз. Ун еллык мөнәсәбәт кая бармады, шулай бит? Хәзер без үзебезне күктә күрәбез, барда исерәбез. "
  
  "Тормыш сезне борчый."
  
  "No.к. SRT эшләде. "
  
  "Бу, әлбәттә, булышмады."
  
  Дрейк аңа чит якка карады. "Бу намуслы тәкъдимме? Синнән? Аларның ничәсен суга батырдыгыз? "
  
  "Киеренкелекне бетерү өчен җитәрлек. Миңа кирәк түгел. "
  
  "Ләкин сез ул кешеләргә ярдәм итәр өчен бернәрсә дә эшләмәдегез. Бу авылда. Хәтерлисеңме? Сез безнең солдатларга сорау бирергә рөхсәт бирдегез. "
  
  "Мин алар кебек солдат идем. Минем заказларым бар иде. "
  
  "Аннары сез күбрәк түләгән кешегә бирдегез."
  
  "Мин үз бурычымны үтәдем, Дрейк." Алисия аның ромын тутырды һәм шешәне өстәлгә каты бәрде. "Бу өстенлекләрне җыярга вакыт."
  
  "Карагыз, сезне каян алды."
  
  - Димәк, карагыз, бу безне каян алды, шулай бит?
  
  Дрейк эндәшмәде. Ул биек юл алды дип әйтә алабыз. Сез шулай ук түбән юл алды дип әйтә аласыз. Бу мөһим түгел. Алар бер үк урында бер үк югалтулар һәм бер үк киләчәк белән беттеләр.
  
  "Без башта Канлы Вендетта белән эш итәрбез. Коваленко. Аннары без кайда икәнебезне күрербез. " Алисия еракларга карап утырды. Дрейк Тим Хадсонның уйындамы дип уйлады.
  
  "Безгә әле Уэллс турында сөйләшергә кирәк. Ул минем дустым иде. "
  
  Алисия көлде, элекке кебек. "Бу карт бозык? Ул сезнең дустыгыз Дрейк түгел иде, һәм сез моны беләсез. Без коелар турында сөйләшәчәкбез. Ләкин ахырда. Шул вакытта ул була. "
  
  "Нигә?"
  
  Йомшак тавыш аның җилкәсендә йөзеп йөрде. "Чөнки ул вакытта булырга тиеш, Мэтт." Бу майның йомшак тоннары иде. Ул тавышсыз җиңеллек белән аларга таба борылды. "Чөнки без моны башта кичерергә тиеш."
  
  Дрейк аны күреп гаҗәпләнүен яшерергә тырышты. "Уэллс турындагы хакыйкать чыннан да куркынычмы?"
  
  Аларның тынлыгы нәрсә икәнен әйтте.
  
  Май алар арасына керде. "Мин монда, чөнки әйдәп баручы әйберләрем бар."
  
  "Кальян? Кемнән? Японнар сезне алыштырдылар дип уйладым. "
  
  "Бу рәсми, алар эшләделәр." Май тавышында шат язма бар иде. "Рәсми булмаган, алар америкалылар белән сөйләшүләр алып бара. Коваленконы кулга алу никадәр мөһим икәнен беләләр. Минем хөкүмәтнең күзләре юк дип уйламагыз. "
  
  "Мин бу турыда хыялланмаган да идем." Алисия елады. "Сез безне ничек тапканыгызны беләсем килә." Ул маякны ташларга теләгәндәй курткасын селкетте.
  
  "Мин синнән яхшырак" Май әйтте һәм хәзер көлде. "Бу өч блок өчен бердәнбер бар."
  
  "Бу дөрес?" Дрейк кабынды. "Нинди ирония."
  
  "Минем лидерым бар," Май кабатлады. "Сез хәзер минем белән килеп тикшерергә телисезме, яисә икегез дә исерекме?"
  
  Дрейк бер секундтан соң урындыктан сикерде һәм Алисия әйләнде. "Wayлны күрсәт, кечкенә элф."
  
  
  * * *
  
  
  Кыска таксида утырганнан соң, алар Май урамының яңарышын тыңлап, күп урам почмагына утырдылар.
  
  "Бу турыдан-туры разведка агентлыгына ышанган кешедән килә. Коваленко фермасын ул ышанган берничә кеше башкара. Alwaysәрвакыт шулай булды, гәрчә аңа хәзерге вакытка караганда күбрәк ярдәм итсә дә ... әйбәт, ул теләгәнне эшлә. Ничек кенә булмасын, Оахудагы фермасын Клод исемле кеше идарә итә. "
  
  Май аларның игътибарын өске клубка аркалы һәм якты яктыртылган подъезд аша узучы яшьләр сызыгына юнәлтте. "Клодның бу клубы бар", диде ул. Светофорда "Тере ди-джейлар, җомга махсус шешәләр һәм махсус кунаклар" рекламасы. Дрейк сулышсыз хис белән халык тирәсенә карады. Анда Гавайның меңгә якын иң матур егетләре күрсәтелде.
  
  "Без бераз аерылып тора алыр идек", диде ул.
  
  "Хәзер мин сезнең барыгызның да чистартылганыгызны беләм." Алисия аңа елмайды. "Бер ел элек Дрейк ул хәзер булган ике кайнар хатын янында басып торыр иде, яңакларын ике кулы белән кысып безне шунда этәрер иде."
  
  Дрейк аның гаҗәп дөреслеген белеп, күзләрен сөртте. "Утызынчы еллар уртасы кешене үзгәртә", - дип кысылды ул, кинәт Элисонны югалту, Кеннеди үтерү һәм исереклек хисен сизеп. Ул аларның икесенә дә текәлеп карый алды.
  
  "Клодны эзләү моннан башлана."
  
  Алар елмаеп ишек төбеннән узып, ялтырап торган утлар һәм ялган төтен белән тулган тар тоннельдә тордылар. Дрейк бер мизгелдә тәртипсезләнде һәм аны атналарга кадәр борды. Аның уйлау процесслары томан иде, реакцияләре тагын да күбрәк. Аңа тиз тотарга кирәк иде.
  
  Туннель артында бию мәйданына кош күзен тәкъдим итүче киң балкон бар иде. Тәннәр тирән бас ритмнары белән берлектә хәрәкәт иттеләр. Аларның уң ягында дивар меңләгән эчемлек шешәләрен тоткан һәм ялтыравыклы призмаларда яктылыкны чагылдырган. Дистәләгән персонал уенчылар өстендә эшләделәр, иреннәрне укыдылар, үзгәрешләр бирделәр һәм ваемсыз клуб кешеләренә дөрес эчемлекләр бирделәр.
  
  Башка бардагы кебек. Дрейк бераз ирония белән көлде. "Артта". Ул халыкка яшерергә кирәк түгеллеген күрсәтте. "Киселгән мәйдан. Аларның артында пәрдәләр бар. "
  
  "Шәхси партияләр", диде Алисия. "Мин анда нәрсә булганын беләм."
  
  "Әлбәттә, беләсез." Май мөмкин кадәр күбрәк урынны өйрәнү белән мәшгуль иде. "Монда арткы бүлмә бармы, Майлз?"
  
  "Хәтта анда барма, канчык. Сезнең Таиландтагы эшләрегез турында беләм. Мин моның берсен дә сынап карамас идем. "
  
  "Сез ишеткәннәр бик аз бәяләнде." Май артка борылып карамыйча киң баскычтан йөри башлады. "Ышаныгыз миңа".
  
  Дрейк Алисиягә кабынды һәм бию мәйданына башын салды. Алисия гаҗәпләнде, ләкин соңыннан кыска юлны алып, шәхси өлкәгә барырга теләгәнен аңлады. Инглиз хатыны кысылды. - Сез юлны алып барасыз, Дрейк. Мин сиңа иярермен. "
  
  Дрейк кинәт, акылсыз кан китүен сизде. Бу Дмитрий Коваленконың кайда икәнен белгән кешегә якынаю мөмкинлеге иде. Ул әлегә түккән кан, ул түгәргә әзер булган нәрсә белән чагыштырганда, океанда бер тамчы гына иде.
  
  Бию мәйданындагы көлке, тирле гәүдәләр аша үткәндә, егетләрнең берсе Алисияне әйләндерә алды. "Эй," - дип кычкырды ул дустына, аның тавышы көчле ритмнан ишетелә. "Мин бәхетле идем".
  
  Алисия кояш плексусын бармаклары белән сукты. "Синең беркайчан да уңышлар булмады, улым. Йөзеңә кара. "
  
  Алар тиз арада алга бардылар, шаулап торган музыканы, селкенүче органнарны, бар хезмәткәрләре халык арасына артка-артка чабалар. Ир белән хатын бәхәсләштеләр, ир баганага кысылды, һәм хатын аның колагында кычкырды. Бер төркем урта яшьтәге хатын-кызлар аракы һәм кулларында кечкенә зәңгәр кашыклар белән түгәрәккә утырган вакытта тирләнәләр һәм селкетәләр. Идәнгә таралган түбән өстәлләр бар иде, аларның күбесе зонт астында тәмсез эчемлекләр белән тутырылды. Беркем дә ялгыз булмаган. Май һәм Алисия вафат булгач, ир-атларның күбесе икеләтә алалар, дус кызларының рәнҗүләренә. Май акыл белән игътибарны санга сукмады. Алисия аны этәрде.
  
  Алар аркан белән койма белән килделәр, алар ике көчле бакыр аркан постлары арасында сузылган калын алтын бөртекләрдән тордылар. Оешма ике яктан да ике каракка каршы тормас дип уйлаган кебек.
  
  Хәзер аларның берсе пальма белән алга атлады һәм әдәп белән Майдан кире кайтырга кушты.
  
  Япон кызы тиз елмаеп җибәрде. "Клод безне күрергә җибәрде ..." Ул уйлаган кебек туктады.
  
  "Пилипо?" Калган карак тиз сөйләде. "Мин ни өчен аңлый алам, ләкин бу егет кем ул?"
  
  "Саклаучы".
  
  Ике зур егет Дрейкка тычкан почмагы кебек карадылар. Дрейк аларга елмаеп җибәрде. Инглизчә акцентында шик тудырган очракта ул бернәрсә дә әйтмәде. Алисиядә андый борчылулар юк иде.
  
  "Шулай итеп, бу Пилипо. Ул нинди? Без рәхәтләнеп ял итәрбезме яки нәрсә? "
  
  - Эх, ул иң яхшысы, - диде беренче елмаючы елмаеп. "Камил джентельмен"
  
  Икенче сикерүче аларның киеменә карады. "Сез бәйрәм өчен бик киенмәгәнсез. Клод сине җибәргәненә ышанасыңмы? "
  
  "Мин бик ышанам" дигәч, Май тавышында мыскыллау эзе юк иде.
  
  Дрейк яшерен урыннарны бәяләү өчен алмашуны кулланды. Баскычның кыска очышы зур өстәл утырган күтәрелгән платформага китерде. Өстәл тирәсендә дистәгә якын кеше утырды, аларның күбесе күптән түгел җитди порошокны урганнарын күрсәтер өчен дәртле булып күренделәр. Калганнары курку һәм моңсу булып күренделәр, яшь хатын-кызлар һәм берничә егет, ачыктан-ачык партия төркеменә кермәделәр.
  
  "Әй Пилипо!" - дип кычкырды икенче баннер. "Сезнең өчен яңа ит!"
  
  Дрейк кызлар артыннан кыска баскычка менде. Монда күпкә тынычрак иде. Әлегә ул унике начар егетне санады, аларның барысы да мылтык тоткандыр. Ләкин ул унике җирле көчне Май, Алисия һәм үзе белән чагыштырганда, борчылмады.
  
  Ул мөмкин кадәр үзенә игътибарны җәлеп итмәскә тырышып, алар артында калды. Максат Пилипо иде, һәм алар хәзер берничә метр ераклыкта иде. Бу төнге клуб чыннан да селкенергә кереште.
  
  Пилипо кызларга текәлде. Аның тамагындагы коры басу тавышы аның кызыксынуын күрсәтте. Дрейк кулының эчемлеккә барып җитүен күрде һәм кире борды.
  
  - Клод сине җибәрдеме?
  
  Пилипо кыска, нечкә кеше иде. Аның киң, экспрессив күзләре Дрейкка бу кешенең Клодның дусты түгеллеген әйтте. Без бер-беребезне дә белми идек. Ул күбрәк курчак, клуб фигурасы иде. Кулланучылар.
  
  "Чынлыкта, түгел". Май моны да аңлады һәм күз ачып йомганда ул пассив хатын-кыздан гаҗәеп үтерүчегә әверелде. Ике иң якын кешенең тамагына бармаклар казылды, һәм фронттан тирән сугу, урындыктан егылып, өченчесен онытуга җибәрде. Алисия янындагы өстәлгә сикерде, җилкәсенә төште, аяклары һавада биек иде, һәм агып торган муен татуировкалары булган кешене үкчәсе белән кыйнады. Ул аның янындагы брутка бәрелде, икесен дә аякларыннан бәрде. Алисия өченчегә сикерде.
  
  Дрейк чагыштырганда әкрен иде, ләкин күпкә җимергеч. Озын чәчле Азия кешесе аңа каршы торды һәм кабак һәм фронталь тибү комбинациясе ярдәмендә алга китте. Дрейк якка атлады, аягын тотты һәм зур, кинәт көч белән әйләнде, кеше кычкырып егылып, елаган шарга әйләнде.
  
  Киләсе кеше пычак чыгарды. Дрейк елмайды. Пычак алга китте. Дрейк беләкне тотты, сындырды һәм коралны хуҗасының ашказанына ташлады.
  
  Дрейк алга китте.
  
  Бәхетсез асылучылар өстәлдән кача. Бу мөһим түгел. Алар Клод турында бернәрсә дә белмиләр иде. Көтелгәнчә, зиннәтле күн креслосында мөмкин кадәр тирән яшеренгән бердәнбер кеше, куркудан күзләре ачылды, иреннәре тынсыз хәрәкәтләнде.
  
  "Пилипо." Май аңа таба борылды һәм кулын бутасына куйды. "Башта сез безнең компанияне телисез. Хәзер сез алай эшләмисез. Бу тупас. Минем дустым булу өчен нәрсә кирәк?
  
  "Мин ... минем ирләр бар." Пилипо кыргый рәвештә ишарә ясады, бармаклары алкоголизм алдында торган кеше кебек калтыранды. "Everyәркайда".
  
  Дрейк баскыч башына килеп җиткән ике баннерны очратты. Алисия йөрүчеләрне аның уң ягына сөртә иде. Авыр бию музыкасы түбәннән яңгырый иде. Төрле этаптагы гәүдәләр бию мәйданына таралдылар. Ди-джей катнаш һәм тамашачы өчен кычкырды.
  
  "Клод сине җибәрмәде", - диде икенче шаккатучы, аптырап. Дрейк баскыч кырларын алга сикерү өчен һәм ике аягын кеше күкрәгенә утырту өчен кулланды, аны кире шау-шулы чокырга җибәрде.
  
  Тагын бер кеше соңгы адымнан сикереп торды һәм куллары белән Дрейкка ашыкты. Инглиз кешесе кабыргасына сугылды, ул зәгыйфь кешене җимерер иде. Бу рәнҗетте. Көндәше эффектны көтеп туктады.
  
  Ләкин Дрейк авыр сулап, аяк төбеннән селкенеп, якын өске юлны китерде. Бонер җирдән күтәрелде һәм шундук аңын югалтты. Theиргә бәрелгән шау-шу Пилипога күренеп сикерде.
  
  - Сез нәрсәдер әйттегезме? Май үзенең камил маникюрланган тырнакларын Гавайның сабан белән капланган яңагына йөгерде. "Сезнең ирләр турында?"
  
  "Акылдан яздыңмы? Бу клубның кем булуын сез беләсезме? "
  
  Май елмаеп җибәрде. Алисия икесенә дә якынлашты, дүрт сакчы җибәргәннән соң. "Кызык, сез моны әйтергә тиеш." Ул Пилипо йөрәгенә аягын куйды һәм каты басты. "Бу егет, Клод. Кайда ул?"
  
  Пилипоның күзләре тотылган учак кебек әйләнде. "Мин ... белмим. Ул монда беркайчан да килми. Мин бу урынны йөгерәм, ләкин мин ... Клодны белмим. "
  
  "Бәхетсез." Алисия Пилипоны йөрәккә тибә. "Синең аркада".
  
  Дрейк аларның периметрын сканерлау өчен бераз вакыт алды. Барысы да куркынычсыз булып тоелды. Ул клуб хуҗасы белән борыныннан борынга кадәр иелде.
  
  "Без алдык. Сез мәгънәсез минион. Мин хәтта Клодны белмисез дип ризалашам. Ләкин сез аны белгән кешене беләсез. Вакыт-вакыт килеп йөргән кеше. Yourselfз-үзеңне контрольдә тотучы кеше. Хәзер - Дрейк Пилипоны тамагыннан тотты, аның ачуы яшерен иде. "Сез миңа бу кешенең исемен әйтәсез. Яки мин сезнең башыгызны борырмын. "
  
  Пилипоның пышылдаулары монда да ишетелмәде, анда күк күкрәү авыр акустик диварлар белән сугарылды. Akeлбарыс үлгән газәлнең башын селкеткәндәй Дрейк башын чайкады.
  
  "Ни?"
  
  "Буканан. Бу кешенең исеме Буканан. "
  
  Аның ачуы чыга башлагач, Дрейк катырак кысылды. "Аның белән ничек элемтәдә торуыгызны әйтегез." Кеннеди образлары аның күренешен тутырды. Ул Май белән Алисияне үле клуб хуҗасыннан читкә алып китүен сизми дә калды.
  
  
  Унсигезенче бүлек
  
  
  Гавай төне әле дә кызу иде. Төн уртасында Дрейк, Май һәм Алисия клубтан чыгып, тукталган таксистны каршы алдылар. Алисия аларның качу юлын шатланып ди-джейга менеп, микрофонын кулына алды һәм иң яхшы рок-йолдыз тәэсирен ясады. "Сәлам Гонолулу! Ничек эшлисең? Бүген кичкә килүемә бик шат. Егетләр бик матур! " Аннары ул мең ирендә мең фараз калдырып, шома гына китте.
  
  Хәзер алар такси йөртүчесе белән иркен сөйләштеләр. "Пилипо Букананны кисәткәнче күпме вакыт кирәк дип уйлыйсыз?" - дип сорады Алисия.
  
  "Бәхет белән, алар аны берникадәр вакыт таба алмаслар. Ул бик бәйләнгән. Ләкин шулай эшләсәләр - "
  
  "Ул сөйләшмәячәк", диде Дрейк. "Ул куркак. Ул Клод кешесенә борылганына игътибарны җәлеп итмәячәк. Мин ипотека салыр идем. "
  
  "Боннерлар чөгендер төкерергә мөмкин." Май тыныч кына әйтте.
  
  "Аларның күбесе аңсыз." Алисия көлде, аннары җитдирәк әйтте. "Ләкин сприт дөрес. Алар йөри һәм яңадан сөйләшә алгач, дуңгыз кебек кычкырырлар. "
  
  Дрейк аның теленә басты. "Начар, сез икегез дә дөрес әйтәсез. Аннары без аны тиз эшләргә тиеш. Бу төн. Башка чара юк. "
  
  "Төньяк Кукуй урамы," Май такси йөртүчегә әйтте. "Сез безне морг янына ташлый аласыз."
  
  Такси йөртүчесе аңа тиз карады. "Хәзергегә?"
  
  Алисия аның игътибарын елмаеп елмаеп алды. "Моны саклагыз, биш-о."
  
  Такси йөртүчесе "Саклаучы" кебек нәрсәдер кычкырды, ләкин карашын юлга борды һәм эндәшмәде. Дрейк кая барулары турында уйлады. "Әгәр бу чыннан да Буканан офисы булса, ул вакытта анда булу ихтималы юк".
  
  Алисия елады. "Дрейки, Дрейки, син җитәрлек игътибар белән тыңламыйсың. Ниһаять, ахмак Пилипо кулыңда тамагы шулкадәр кысылганын аңлагач, кызгылт төскә керде, без аның көлке тормышын саклап калырга булдык, һәм ул безгә Букананның йорты барлыгын әйтте. "
  
  "Йорт?" Дрейк мыскыллады.
  
  "Бизнес турында. Сез бу сатучыларны беләсез. Алар анда яшиләр һәм ашыйлар, анда уйныйлар, җирле эшләрен аннан оештыралар. Тәртип саклый. Ул хәтта үз халкын якында тотачак. Бу туктаусыз каты кичә, кеше. "
  
  "Бу төнге клубтагы вакыйгаларны сер итеп сакларга ярдәм итәчәк." Май такси моргта туктаган вакытта әйтте. "Гонконгтагы магнит офисына кергәч, хәтерлисезме? Без тиз керәбез, тиз чыгабыз. Бу шулай булырга тиеш. "
  
  "Без Zurюрихтагы урынга килеп җиткән кебек." Алисия Дрейкка кычкырып әйтте. "Китано синең турында түгел. Алай түгел. "
  
  
  * * *
  
  
  Гейден Гонолулудагы CIA бинасында бирелгән фатирга керде һәм юлларында үле туктады. Бен аны көтеп тора, караватта утыра һәм аякларын кага.
  
  Егет арыды. Аның күзләре компьютер экранына берничә көн карап торудан канга батты, маңгайлары шундый көчле концентрациядән бераз бөркәнгән булып күренде. Хейден аны күреп бик шатланды.
  
  Ул бүлмәгә әйләнеп карады. "Сез һәм Карин, ниһаять, киндерне кисеп алдыгызмы?"
  
  "Хар, гар. Ул гаиләсе. " Ул аларның якынлыгы иң ачык нәрсә кебек диде. "Sheәм ул, әлбәттә, компьютерда йөргәнен белә."
  
  "Сезгә гений дәрәҗәсендәге IQ ярдәм итәчәк." Хейден аяк киемен алды. Калын келәм аның авырткан аяклары астында күбекле мендәр кебек тоелды. "Мин иртәгә Кук журналларында кирәкле әйберләрне табарсыз дип ышанам."
  
  "Әгәр без аларны бөтенләй таба алсак."
  
  "Барысы да Интернетта. Сез кая карарга икәнен белергә тиеш. "
  
  Бен аңа кабынды. "Без монда манипуляцияләнгән кебек тоеламы? Башта мин Ходай каберен табам, аннары күчерү җайланмалары. Хәзер без икесенең дә бәйләнешле булуын ачыклыйбыз. --- - диде ул.
  
  "Һәм нәрсә?" Хейден аның янына караватта урнашты.
  
  "Приборлар ничектер тәмуг капкасына тоташырга мөмкин", - дип уйлады ул. "Әгәр Коваленко аларны теләсә, алар анда булырга тиеш."
  
  "Бу дөрес түгел". Хейден якынрак таянды. "Коваленко акылсыз. Без аның фикерен аңлый алмыйбыз. "
  
  Бенның күзләре аның уйларын тиз югалта һәм башкалар белән флиртта булуын күрсәтте. Ул Хейденны үпте, ул башын аңа таба юнәлтте. Ул кесәсендә нәрсәдер егыла башлагач, читкә китте.
  
  "Фермер аша чыккач, мин үземне яхшырак хис итәм, Бен."
  
  "Эх? No.к. Мин моны теләдем. " Ул кесә телефонын чыгарды, экранны MP3 плеерга күчерде һәм альбом сайлады.
  
  Флитвуд Мак классик имеш-мимешләрдән "Икенче кул яңалыклары" җырлый башлады.
  
  Хейден гаҗәпләнде. "Динорок? Чыннан да? "
  
  Бен аны аркасына ыргытты. "Моның кайберләре сез уйлаганча яхшырак."
  
  Гейден егетенең тонындагы тешләү кайгысын сагынмады. Ул җырның темасын сагынмады, исемдә ачык. Бен белән бер үк сәбәпләр аркасында, ул аны Кеннеди Мур һәм Дрейк һәм алар югалткан әйберләр турында уйланырга этәрде. Алар икесе дә Кеннедида олы дустын югалттылар, аның көчле үлеме Дрейкның барлык дусларын фон тавышына гына киметте.
  
  Ләкин Линдси Букингем биек үлән турында җырлый башлагач, тиз арада кәеф үзгәрде.
  
  
  * * *
  
  
  Май такси йөртүчене көтүне сорады, ләкин кеше тыңламады. Алар машинадан төшкәч, ул двигательне эшләтеп җибәрде һәм шагыл сипте.
  
  Алисия аның турында кайгыртты. "Суык".
  
  Май алар алдындагы киселешне күрсәтте. "Буканан йорты сулда."
  
  Алар рәхәтләнеп тынлыкта йөрделәр. Берничә ай элек Дрейк моның беркайчан да булмаячагын белә иде. Бүген аларның уртак дошманы бар иде. Аларның барысына да Канлы патшаның акылсызлыгы кагылды. Әгәр дә аңа ирекле булырга рөхсәт ителсә, ул аларга әле дә зур зыян китерергә мөмкин.
  
  Алар бергәләп дөньяның иң яхшы командаларының берсе иде.
  
  Алар киселешне кичеп, Букананның милеге күренгәч акрынайдылар. Бу урын яктылык белән сугарылган. Пәрдәләр түбән. Музыка бөтен район буенча агылсын өчен ишекләр ачык иде. Рэп музыкасы тавышы хәтта урам буйлап ишетелә иде.
  
  "Modelрнәк күрше," Алисия аңлатма бирде. "Мондый кеше - миңа якынлашырга һәм стерео системасын смитерларга таркатырга туры килә."
  
  "Ләкин күпчелек кеше сезнең кебек түгел", диде Дрейк. "Бу кешеләр алга китәләр. Алар йөрәктә тупаслар. Чын тормышта алар мылтыклар йөртәләр, кызгану һәм вөҗдан юк ".
  
  Алисия аңа елмайды. "Аннары алар тулы масштаблы һөҗүм көтмиләр."
  
  Май ризалашты. "Без тиз керәбез, тиз чыгабыз."
  
  Дрейк Кан патшасының ничек күп гаепсезләрне үтерергә кушуы турында уйлады. "Әйдә, аларны алыйк."
  
  
  * * *
  
  
  Кәрәзле телефоны шалтырагач, Гейден яланаяк һәм тир иде. Әгәр дә аның начальнигы Джонатан Гейтсның имзасы булмаса, ул аны блоклаган булыр иде.
  
  Киресенчә, ул сулап, Бенны этеп җибәрде һәм җавап төймәсенә басты. "Әйе?"
  
  Гейтс аның сулышын сизми дә калды. "Хейден, мин соңгы сәгать өчен гафу үтенәм. Сез сөйләшә аласызмы? "
  
  Гейден шунда ук чынбарлыкка кире кайтты. Капка аның игътибарына лаек иде. Ул үз иле өчен кичергән куркыныч аның бурыч хисеннән ерак иде.
  
  - Әлбәттә, сэр.
  
  "Дмитрий Коваленко Америка Кушма Штатларының сигез сенаторының, ундүрт вәкилнең һәм бер мэрның гаилә әгъзаларын әсирлектә тота. Бу хайван кирәк булганча җавапка тартылачак. Сездә бөтен ресурслар бар. "
  
  Бәйләнеш өзелде.
  
  Гейден караңгылыкка карап утырды, аның дәрте бөтенләй сүнде. Аның уйлары тоткыннар белән иде. Гаепсезләр кабат газапландылар. Ул Кан патшасы җавапка тартылганчы тагын күпме кеше газапланыр дип уйлады.
  
  Бен карават аша аңа менде һәм аны үзе теләгәнчә кочаклады.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк башта эчкә кереп, озын коридорда, сул якка ике ишек һәм ахырда ачык кухня тапты. Бу кеше баскычтан атлады, Дрейкның өйгә керүен күргәч, аның күзләре кинәт шаккатты.
  
  "Нәрсә ул?"
  
  Майның кулы күз күргәннән тизрәк хәрәкәтләнде. Бер секунд кеше кисәтеп кычкыру өчен һавага тартыла, икенче көнне тамагына кечкенә хәнҗәр белән баскычтан төшә. Түбәнгә җиткәч, Май аның эшен тәмамлады һәм хәнҗәрен алып кайтты. Дрейк коридордан төште. Алар сулга беренче бүлмәгә борылды. Дүрт пар күз шартлаткыч матдәләр салган гади тартмалардан карады.
  
  Шартлагычлар?
  
  Дрейк C4ны шундук таныды, ләкин уйларга вакыты калмады, чөнки ир-атлар игътибарсыз ташланган коралны кулга алдылар. Май белән Алисия Дрейк тирәсендә биеделәр.
  
  "Тегендә!" Дрейк иң тиз булганнарга күрсәтте. Алисия аны мәрхәмәтсез тибү белән егылды. Ул нәрсәдер мыгырданды. Дрейк каршындагы кеше тиз арада аңа таба атлады, һөҗүмнең биеклеген һәм көчен арттыру өчен өстәл өстенә сикерде. Дрейк тәнен теге кеше очышы астында әйләндерде, һәм ул төшкәч, ике тезен дә аркасыннан чыгарды. Бу кеше ярсу белән кычкырды һәм авызыннан тозак очты. Дрейк бөтен тупас көче һәм көче белән башының башына каты балта сугу китерде.
  
  Бу кеше тавышсыз егылды.
  
  Аның сул ягына Май тиз арада ике забастовка ясады. Икесе дә ашказанындагы яралар белән икеләтә арттылар, бөтен йөзләренә сюрприз язылган. Дрейк тиз арада үлем кулын кулланды, берсен икенчесен куып җибәрде.
  
  "Кит". - Дрейк. Алар моны белмиләрдер, ләкин алар әле дә Кан патшасы кешеләре иде. Алар Дрейкның ашыкканнары өчен бәхетле иде.
  
  Алар коридорга кире кайттылар һәм бүтән бүлмәгә төштеләр. Алар эчкә кереп киткәч, Дрейк кухняны күрде. Ул ирләр белән тулы иде, барысы да түбән өстәлгә нәрсәдер карап тордылар. Эчтән килгән рэп тавышлары шулкадәр көчле иде ки, Дрейк аларны каршы алырга чыгар дип көткән диярлек. Май алга ашыкты. Дрейк бүлмәгә кергәч, ул инде бер кешене куеп, икенчесенә күченде. Сакаллы егет Дрейкка йөгерде, кулында револьвер.
  
  "Нишләдең-?"
  
  Тренировкалар сугыш сәнгатендә бар иде, һәм Дрейк сәясәтче төп сорау бирә алганнан тизрәк кайтты. Шунда ук ул аягын күтәрде, револьверны кеше кулыннан чыгарды, аннары алга атлады һәм аны һавада тотты.
  
  Ул коралны борды.
  
  "Кылыч белән яшә." Ул атты. Буканан кешесе артыннан артка егылды. Май белән Алисия кухнядан кемдер кычкырганда шунда ук бүтән ташланган коралны алдылар. "Әй, ахмаклар! Нәрсә эшлисең? "
  
  Дрейк елмайды. Күрәсең, бу йортта мылтык атуы ишетелмәгән. Яхшы. Ул ишеккә таба атлады.
  
  "Ике", - дип пышылдады ул, ишек төбендәге урын аларның икесенә генә маневр ясарга урын биргәнен күрсәтеп. Май аның артында утырды.
  
  "Әйдәгез, бу этләрне эшкәртик." Дрейк белән Алисия, өстәлне әйләндереп алган аяк урманына каршы, аттылар.
  
  Кан сиптеләр һәм гәүдәләр идәнгә егылды. Дрейк белән Алисия алга киттеләр, шок һәм курку көндәшләрен бутаячаклар һәм куркыталар. Букананның сакчыларының берсе түбән өстәл өстенә сикерде һәм Алисиягә бәрелде һәм аны читкә ыргытты. Май бушлыкка керде, үзен яклады, чөнки сакчы аңа ике тапкыр бармагын кысты. Май пистолет белән борын күперенә каты сугылганчы, аның беләгенә һәр суккан.
  
  Алисия кабат сугыша. "Миндә бар иде."
  
  - Әй, мин ышанам, бал.
  
  "Мине кыйнагыз." Алисия елаган кешеләргә мылтыгын күрсәтте. "Башка берәрсе сынап карарга тели? Хм? "
  
  Дрейк түбән өстәлгә һәм аның эчтәлегенә карады. С4 өемнәре төрле әзерлек этапларында өслекне чүпләде.
  
  Канлы патша нәрсә планлаштырган?
  
  - Сезнең кайсыгыз Буканан?
  
  Беркем дә җавап бирмәде.
  
  "Минем Буканан өчен килешүем бар." Дрейк кысылды. "Ләкин ул монда булмаса, без сезнең барыгызны да атарга тиеш дип уйлыйм." Ул иң якын кешене ашказанына атты.
  
  Бүлмә шау-шу тутырды. Хәтта Май аңа гаҗәпләнеп карап торды. "Мэтт"
  
  Ул аңа кычкырды. "Исемнәр юк."
  
  "Мин Буканан." Бу кеше, зур суыткычка таянып, пуля ярасына каты басым ясаганда, газапланды. - Әйдә, кеше. Без сезгә зыян китермәдек. "
  
  Дрейкның бармагы триггерга кысылды. Атылмас өчен бик күп тотнаклык кирәк иде. - Син мине рәнҗетмәдеңме? Ул алга сикерде һәм белә торып канын ярага куйды. - Син мине рәнҗетмәдеңме?
  
  Кан күрү аның күзен тутырды. Аның миенә һәм йөрәгенә түзә алмаслык кайгы. - Әйт әле, - диде ул каты итеп. "Клодның кайда икәнлеген әйтегез, яки Алла миңа булышсын, мин сезнең миегезне бу суыткычта суырырмын."
  
  Букананның күзләре ялганмады. Deathлемнән курку аның наданлыгын ачыклады. "Мин Клодның дусларын беләм", - диде ул. "Ләкин мин Клодны белмим. Мин сезгә аның дуслары турында әйтә алыр идем. Әйе, мин аларны сезгә бирә алам. "
  
  Дрейк ике исем һәм аларның урнашкан урыннарын тыңлаганда тыңлады. Скарбери һәм Петерсон. Бу мәгълүмат тулысынча алынганнан соң гына ул C4 тулы таблицага күрсәтте.
  
  "Син монда нишлисең? Сез сугыш башларга әзерме? "
  
  Himавап аны гаҗәпләндерде. "Әйе, әйе. Гавайи сугышы башланачак, кеше. "
  
  
  Унтугызынчы бүлек
  
  
  Бен Блейк сеңлесе белән бүлешкән кечкенә офиска керде, Каринны тәрәзә янында басып торды. "Сәлам апа".
  
  "Сәлам. Кара әле, Бен. Гавайда кояш чыгу. "
  
  "Без пляжда булырга тиеш. Барысы да кояш чыгу һәм кояш баеу өчен анда баралар. "
  
  "О чыннан да? Карин абыйсына бераз сарказм белән карады. "Сез аны Интернеттан карадыгыз, шулай бит?"
  
  "Хәер, без монда булгач, бу тулы урыннан чыгып, кайбер җирле халык белән очрашасым килә."
  
  "Нәрсә өчен?"
  
  "Мин беркайчан да Гавайлы белән очрашканым юк."
  
  "Мано - гавайлы, думбо. Алла, кайвакыт мин баш ми күзәнәкләрен тәэмин итәме дип уйлыйм. "
  
  Бен сеңлесе белән акыллы сугыш башлау мәгънәсе юклыгын белә иде. Ул кофе куяр өчен ишеккә таба барыр алдыннан берничә минут искиткеч күренешкә сокланды. Кайткач, Карин аларның компьютерларын эшләтеп җибәрә иде.
  
  Бен кружкаларны клавиатура янына куйды. "Сез минем түземсезлек белән көтүемне беләсез." Ул кулларын сөртте. "Капитан Кук журналларын эзлим. Бу чын детектив эш, чөнки без ачык булганны түгел, ә яшерелгәнне эзлибез. "
  
  "Без Интернетта Кукны Алмаз Башы яки Ли белән Гавайлылар белән тоташтырырлык сылтамалар юклыгын төгәл беләбез. Без беләбез, Алмаз Баш - Оаху астында йөри торган конуслар, вентлар, тоннельләр һәм лава торбалар сериясенең берсе. "
  
  Бен кайнар кофесыннан бер авыз алды. "Без шулай ук Кукның Вайима шәһәрендәге Кауайга төшкәнен беләбез. Олы Каньонга көндәш булырлык гаҗәеп каньон өчен Вайиманы карагыз. Кауай кешеләре Гавайга бару өчен оригиналь урын фразасын Оахудагы ямьле кабина итеп уйлап чыгардылар. Вайимада бик кечкенә музей янында Кук сыны бар. "
  
  "Без белгән тагын бер нәрсә", диде Карин. "Эш шунда: капитан Кук журналлары монда." Ул үзенең компьютерына кагылды. "Онлайн".
  
  Бен авыр сулап, киң журналларның беренчесен әйләндерә башлады. "Күңел ачу башлансын." Ул наушникларны бәйләде дә, урындыкка таянды.
  
  Карин аңа текәлде. "Аны сүндерегез. Бу йокы стенасымы? Башка капка? Беркөнне, абый, сезгә бу яңа юлларны яздырырга һәм биш минутлык данны әрәм итүдән туктарга туры киләчәк. "
  
  "Вакытны әрәм итәсең дип әйтмә, сис. Сезнең монда оста икәнегезне без барыбыз да беләбез. "
  
  "Сез моны кабат күтәрергә җыенасызмы? Хәзер? "
  
  "Биш ел үтте." Бен музыканы ачты һәм компьютерына юнәлде. "Биш ел җимерү. Алдагы вакыйгаларны киләсе унны җимермәгез. "
  
  
  * * *
  
  
  Йокысыз һәм минималь ял белән эшләп, Дрейк, Май һәм Алисия кыска тәнәфес ясарга булдылар. Дрейк Хейден белән Кинимакадан кояш чыкканнан соң бер сәгать чамасы шалтырату алды. Тавышсыз төймә тиздән бу проблеманы чиште.
  
  Алар Вайикикида бүлмә арендага алдылар. Бу тәгәрмәчле зур кунакханә иде, туристлар белән тулы, аларга югары билгесезлек бирде. Алар тиз арада җирле Деннида ашадылар, аннары кунакханәләренә юнәлделәр, һәм лифтны сигезенче каттагы бүлмәсенә алып киттеләр.
  
  Эчкә кергәч, Дрейк ял итте. Ул ризык һәм ял белән ягулыкның файдасын белә иде. Ул тәрәзә янындагы җиңел урындыкка бөдрәде, француз тәрәзәләре аша Гавай кояшының коенуыннан ләззәтләнде.
  
  "Сез икегез дә карават өстендә сугыша аласыз", - диде ул борылып карамыйча. "Кемдер сигнализацияне ике сәгатькә куйды."
  
  Шуның белән ул уйларын читкә алып китте, аларның Клодка мөмкин кадәр якын булган ике кешенең адресы барлыгын белеп, ышандырды. Клодны турыдан-туры Канлы патшага алып барганнарын белү тынычлыгы.
  
  Канлы үч алуга берничә сәгать калганын белүдән күңел тынычлыгы.
  
  
  * * *
  
  
  Хейден белән Кинимака иртән Гонолулу полиция бүлегендә үткәрделәр. Яңалыклар Клодның кайбер "хезмәттәшләре" төнлә юкка чыгарылды, ләкин чын хәбәр юк иде. Пилипо исемле клуб хуҗасы бик аз әйтте. Аның берничә баннеры больницада тәмамланды. Шулай ук аның видео тасмасы төн уртасына кадәр бер ир-ат һәм ике хатын-кыз аңа һөҗүм иткәндә могҗизалы рәвештә караңгы төшкән кебек күренде.
  
  Моңа шәһәр үзәгендәге каядыр канлы атыш өстәгез, анда Клодның танылган хезмәттәшләре күбрәк катнаша. Кораллы офицерлар вакыйгага килеп җиткәч, буш өй таптылар. Ирләр юк. Телефон номеры юк. Идәндә һәм кухня өстәлендә кан, тузан вакытында C4 эзләре табылган.
  
  Хейден Дрейкны сынады. Ул Алисиягә шалтыратырга тырышты. Ул Маноны читкә алып китте һәм аның колагына ачуланып пышылдады. "Начар! Алар безнең теләгәнчә эшләргә булышуыбызны белмиләр. Алар белергә тиеш. "
  
  Кинимака кысылды, зур җилкәләре күтәрелеп егылды. "Бәлки Дрейк белергә теләми. Ул моны хөкүмәт ярдәме белән яисә ярдәменнән башка эшләячәк ".
  
  "Хәзер ул авыр."
  
  "Яисә йөрәккә туры очучы агулы ук." Кинимака начальнигы аңа карап елмаеп җибәрде.
  
  Гейден бер мизгелгә аптырады. "Ни? Бу сүзләр җырданмы, әллә берәр нәрсәме? "
  
  Кинимака үпкәләде. "Мин алай уйламыйм, начальник. Шулай итеп, ул җыелган полициягә карады, "полиция Клод турында нәрсә белә?"
  
  Хейден тирән сулыш алды. "Аларның бик аз булуы гаҗәп түгел. Клод - берничә клубның күләгәле хуҗасы, алар законсыз эшләрдә катнашырга мөмкин. Алар полиция күзәтү исемлегендә югары түгел. Димәк, аларның тавышсыз хуҗасы исеме билгесез кала. "
  
  "Covaичшиксез, Коваленко эшләгән бар нәрсә белән."
  
  ".Ичшиксез. Aинаятьченең реаль дөньядан берничә тапкыр чыгарылуы һәрвакыт файдалы. "
  
  "Бәлки, Дрейк алга китә. Алай булмаса, ул безнең белән булыр иде дип уйлыйм. "
  
  Хейден башын салды. "Әйдәгез алай дип өметләник. Шул ук вакытта безгә берничә җирле халыкны шаккаттырырга кирәк. Безгә ярдәм итә алган белгән кешеләр белән элемтәгә керергә кирәк. Коваленко инде кан кою ясады. Мин боларның ничек бетәчәген уйларга яратмыйм. "
  
  
  * * *
  
  
  Бен игътибарын югары тоту өчен бар көчен куйды. Аның хисләре тәртипсезлектә иде. Аның тормышы гадәти булганга берничә ай үтте. Один гашыйклары алдыннан аның авантюристлык идеясы хәзерге рок-төркемен "Йокы стенасы" әнисеннән һәм әтисеннән яшерү иде. Ул гаилә кешесе, техник яктан талантлы игелекле йөрәкле иде.
  
  Хәзер ул сугышны күрде. Ул кешеләрнең үтерелүен күрде. Ул үз тормышы өчен көрәшә иде. Аның иң якын дустының дусты кочагында үлде.
  
  Дөньялар арасындагы күчү аны аерды.
  
  Өстәгез, аның яңа дусты, Америка CIA агенты белән булу басымы, һәм ул үзен гаҗәпләндергәнгә бөтенләй гаҗәпләнмәде.
  
  Ул беркайчан да дусларына әйтмәгән. Аның гаиләсе, әйе, ул аларга әйтә алыр иде. Ләкин Карин моңа әзер түгел иде. Аның проблемалары бар иде. Ул аңа әле биш елдан соң күченергә кирәклеген әйтте, ләкин ул белә иде, әгәр дә аның белән бер үк хәл булса, бу аның гомере буе җимереләчәк.
  
  Йокы стенасының калган әгъзалары аңа гел смс җибәрделәр. Син кайда, Блэйки? Бүген кич җыелырбызмы? Leastичшиксез, мине кире языгыз, ахмак! Аларның яздырырга әзер яңа треклары бар иде. Бу аның хыялы иде!
  
  Хәзер аңа зур тәнәфес биргән нәрсә куркыныч астында.
  
  Ул Хейден турында уйлады. Дөнья таркалгач, ул һәрвакыт үз уйларын аңа юнәлтә алыр иде, һәм барсы да бераз җиңелрәк булыр иде. Аның уйлары адашты. Ул Кукның үз язмаларыннан кемдер транскрипцияләнгән онлайн китап битләрен әйләндерүне дәвам итте.
  
  Ул аны сагынды диярлек.
  
  Көтмәгәндә, шунда, һава торышы турында хәбәрләр, озынлык һәм киңлек билгеләре, сыер итенең көндәлек рационын ашамаган өчен кем җәзаланганы һәм корабльдә үле килеш табылуы турында Пеле капкасына кыска сылтама барлыкка килде.
  
  "Сеңел". - Бен сулыш алды. "Мин нәрсәдер таптым дип уйлыйм." Ул кыска абзац укыды. "Вау, бу аларның сәяхәте турында. Сез моңа әзерме? "
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк күзләрен ачкан вакытта җиңел йокыдан уянуга китте. Май аның артына борылды. Алисия душта кебек иде.
  
  "Күпме без читтә идек?"
  
  "Туксан минут бирегез яки алыгыз. Монда карагыз. " Май аңа Букананнан һәм аның кешеләреннән алган пистолетның берсен ыргытты.
  
  "Нинди балл?"
  
  "Биш револьвер. Барысы да яхшы. Ике 38 һәм өч 45 калибрлы. Барысы да дүрттән өч журнал белән тулы. "
  
  "Enoughитәрлек". Дрейк торды һәм сузылды. Алар җитдирәк көндәш - Клодка якын кешеләр белән очрашырга мөмкин дигән карар кабул иттеләр, шуңа күрә корал йөртү мәҗбүри иде.
  
  Алисия курткасын тартып, чәчле дым белән ванна бүлмәсеннән чыкты. "Күчәргә әзерме?"
  
  Алар Букананнан алган мәгълүмат шунда: Скарбери да, Петерсон да Вайикики читендә экзотик машина сатучылары булган. Экзотикар дип аталган бу сәүдә ноктасы да, ремонт кибете дә. Ул шулай ук күпчелек югары дәрәҗәдәге машиналарны арендага алды.
  
  Дрейк уйлады, бик керемле капка. Criminalичшиксез, барлык төр җинаять эшләрен яшерергә ярдәм итә. Скарбери һәм Петерсон, һичшиксез, азык чылбырының башына якын иде. Клод киләсе булыр.
  
  Алар таксига утырдылар һәм шоферга дилерлык адресын бирделәр. Бу егерме минут чамасы иде.
  
  
  * * *
  
  
  Бен һәм Карин капитан Кук журналын укып гаҗәпләнәләр.
  
  Ике йөз елдан артык танылган диңгез капитаны белән булган вакыйгаларны бүтән кеше күзлегеннән күрү бик искиткеч иде. Ләкин Кукның Гавайдагы иң танылган вулкан астында язылган, ләкин бик яшерен сәяхәте турындагы хәбәрне уку бик авыр иде.
  
  "Бу гаҗәп". Карин үзенең күчермәсен компьютер экранында борды. "Сез аңламаган бер нәрсә - Кукның алдан күрүчәнлеге. Ул үзенең ачышларын язу өчен төрле өлкәләрдән кешеләрне үзе белән алып китте. Галимнәр. Ботаниклар. Рәссамнар. Кара, - диде ул экранга.
  
  Бен заводның нечкә итеп башкарылган рәсемен күрү өчен иелде. "Салкын".
  
  Каринның күзләре ялтырады. "Бу бик яхшы. Кук һәм аның командасы аларны яздырып, бу фантастик рәсемнәр һәм тасвирламалар белән Англиягә кайтканчы, бу үсемлекләр табылмады һәм документлаштырылмады. Алар безнең дөньяны, бу кешеләрне ясадылар. Алар пейзажларны һәм яр буйларын буядылар, без бүген фотога төшү кебек. Уйлап карагыз ".
  
  Бен тавышы аның дулкынлануына хыянәт итте. "Беләм. Беләм. Ләкин моны тыңлагыз! "
  
  "Wow". Карин үз хикәясенә сеңде. "Кук экипажының берсе Уильям Бли икәнен беләсезме? Бонты капитаны булган кеше? Thatәм ул вакытта Америка президенты Бенджамин Франклин үзенең барлык диңгез капитаннарына Кукны ялгыз калдырырга хәбәр җибәрде, ул вакытта америкалылар Британиялеләр белән сугышкан булса да. Франклин аны "кешелекнең уртак дусты" дип атады.
  
  "Сеңел". - Бен шакылдады. "Мин нәрсәдер таптым. Тыңла - төшү утрауның иң югары ноктасы янындагы Овихида, Гавайида ясалды. 21 градус 15 минут төньяк киңлектә, 147 градус төньяк озынлыкта, 48 минут көнбатышта. Биеклеге 762 фут. Без Лихи янына якорь ташларга һәм ярга китәргә мәҗбүр булдык. Без яллаган туганнар бер шешә ром өчен аркабыздагы чүпрәкләрне сөртәләр кебек иде, ләкин чынлап та түземле һәм белемле иде. "
  
  "Миңа кыскартылган версияне бирегез", диде Карин. "Инглизчә".
  
  Бен аңа кычкырды. "Алла, кыз, синең Индиана Джонс кайда?" Сезнең Люк Скайвалкер? Сездә маҗаралар хисе юк. Шуңа күрә безнең хикәяләүчебез, Хоксворт исемле кеше Кук, тагын алты диңгезче һәм берничә туган белән нәрсә булганын тикшерү өчен юлга чыкты. Пеле капкасы дип аталган туганнар. Бу җирле патшаны белмичә һәм бик куркыныч астында эшләнде. Әгәр алар моны белсәләр, патша аларның барысын да үтерер иде. Гавайлылар Пеле капкасын хөрмәт иттеләр. Туган як җитәкчеләре зур таләп иттеләр. бүләкләр. "
  
  "Пеле капкасы Кук өчен андый куркыныч тудыру өчен җитди борчылу тудырган булырга тиеш", диде Карин.
  
  "Пеле ут, яшен, җил һәм вулканнар илаһы иде. Иң популяр Гавай тәңресе. Ул зур яңалык иде. Аның легендасының күбесе аның океаннар белән идарә итүе турында. Гавайлылар аның турында сөйләшкән булырга тиеш, мөгаен, Кук кызыксыну уяткандыр. Мөгаен, ул зур ачыш сәяхәтендә тәкәббер кеше иде. Ул җирле патшаны борчырга курыкмас иде. "
  
  "Кук кебек кеше күп нәрсәдән курыкмас."
  
  "Төгәл. Хоксворт сүзләре буенча, җирле халык аларны вулканның тирән йөрәге астындагы караңгы юл аша алып барган. Светофор кабызылгач, Голлум әйтүенчә, берничә катлаулы борылыш алынган, алар барысы да туктап Пеле капкасына гаҗәпләнеп карап тордылар. "
  
  "Вейрдо. Рәсем бармы?
  
  "No.к. Рәссам бу сәяхәт аркасында артта калды. Ләкин Хоксворт күргәннәрен тасвирлый. Шулкадәр биек очкан, безнең утның иң югары түгәрәгенә күтәрелгән. Кечкенә символлар белән кулдан эшләнгән рамка. Sideәр тарафтагы кисәкләр, ике кечкенә әйбер юк. Гаҗәп сулышыбызны алып китте һәм караңгы үзәк безнең карашны җәлеп итә башлаганчы карадык. "
  
  "Димәк, барлык кешеләр рухында, ул нәрсә эзләгәннәрен таптылар, ләкин соңыннан күбрәкне теләгәннәрен аңладылар." Карин башын чайкады.
  
  Бен аңа күзләрен йомды. "Минем уйлавымча, сез нәрсә әйтергә телисез, барлык авантюристлар рухында алар күбрәкне теләгәннәр. Ләкин сез дөрес әйтәсез. Пеле капкасы нәкъ шулай иде. Капка. Ул каядыр алып барырга тиеш иде. "
  
  Карин урындыкны күтәрде. "Хәзер мин гаҗәпләнәм. Бу кая алып барган?
  
  Шул мизгелдә Бенның кесә телефоны шалтырады. Ул экранга карады һәм күзләрен йомды. "Әни белән әти".
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Мано Кинимака Вайикикиның йөрәген ярата иде. Гавайда туып үскән, ул балачагын Кухио пляжында үткәргән, гаиләсе акча җыеп, тыныч төньяк ярга күченгәнче. Анда серфинг дөнья дәрәҗәсендә иде, сез ашаган вакытта да ризык дөрес иде, тормыш сез уйлаганча ирекле иде.
  
  Ләкин аның онытылмаслык беренче хатирәләре Кухио турында иде: искиткеч пляж һәм ирекле луаус, якшәмбе пляж шашлыклары, җиңел серфинг, яхшы холыклы кешеләр һәм кояш баткан төнге матурлык.
  
  Хәзер, Кухио проспекты, аннары Калакауа белән барганда, ул иске, кагылган әйберләргә игътибар итте. Яңа йөзле туристлар түгел. Джамба сокын иртәнге төзәтүче җирле халык түгел. Гавай короле янында туңдырма сатучы да юк. Бу алар төнлә озын кара факеллар иде, хәзерге вакытта буш диярлек сәүдә комплексы, ул элек елаган, гади A формасындагы кисәтү билгесеннән көлеп, юлларның берсен тыя: Әгәр сез iderрмәкүч кеше түгел икән, Күпер ябык. Бу бик гади. Шулай итеп Гавайи.
  
  Ул Лассенның иске кибете яныннан узып китте, анда ул аларның искиткеч картиналарына һәм фантастик машиналарына күз салды. Хәзер юкка чыкты. Аның балачагы бетте. Ул Кинг авылы сәүдә үзәген узып китте, әнисе аңа кайчандыр Калакауа патшасы резиденциясе дип әйтте. Ул дөньядагы иң матур полиция бүлеген узды, Вайикик пляжында йөзләгән серфакт тактасы күләгәсендә. Heәм ул Герцог Каханамокуның җимерелмәс сыны яныннан үтте, һәрвакыттагыча яңа лейс белән капланган, кечкенә чагында ул башына миллион хыял йөргән.
  
  Хәзер аның гаиләсе тәүлек әйләнәсендә сак астында тордылар. Аларны югары дәрәҗәдәге АКШ маршаллары карадылар һәм диңгезчеләрне ярдылар. Гаилә йорты буш иде, үтерүчеләр өчен җим булып кулланылды. Ул үзе дә билгеле кеше иде.
  
  Аның иң якын дусты һәм начальнигы Хейден Джей аның янында пассажирлар утырган урында утырган, мөгаен, бернәрсә дә әйтмәгәнгә, аның йөзеннән нәрсәдер күргәндер. Ул пычак белән яраланды, ләкин хәзер савыга диярлек. Аның тирәсендәге кешеләр үтерелде. Хезмәттәшләр. Яңа дуслар.
  
  Менә ул, өенә, балачак урынына кайтты. Хәтерләр аны күптән югалткан дуслары кебек тутырды, аның белән яңадан бәйләнешкә керергә. Хәтерләр аны һәр урам почмагыннан бомбага тотты.
  
  Гавайның матурлыгы шунда иде, ул синдә мәңге яшәде. Анда бер атна яки егерме ел үткәрү мөһим түгел. Аның характеры вакытсыз иде.
  
  Ниһаять, Хейден кәефне бозды. "Бу егет, бу Капуа. Ул чыннан да вагоннан изелгән боз сатамы? "
  
  "Монда яхшы бизнес бар. Барысы да җимерелгән бозны ярата. "
  
  "Шактый гадел".
  
  Мано елмаеп җибәрде. "Күрерсез".
  
  Кухио һәм Вайикикиның матурлыгы белән йөргәндә, пляжлар вакыт-вакыт уңда күренде. Диңгез ялтырап китте, ак сулар чакырып китте. Мано пляжда берничә агрегат әзерләнгәнен күрде. Кайчандыр ул кубоклар яулаган команданың өлеше иде.
  
  "Без монда". Ул Тын океанга караган бер очында тимер юл белән кәкре машина кую урынына тартылды. Капуа вагоны иң ахырында, бик яхшы урында урнашкан. Мано шунда ук үзенең иске дустын күрде, ләкин бер мизгелгә туктады.
  
  Хейден аңа елмаеп җибәрде. "Иске хатирәләр?"
  
  "Искиткеч хатирәләр. Яңа әйберне яңадан карап, буталырга теләмәгән әйбер, беләсезме? "
  
  "Беләм".
  
  Аның тавышына ышаныч юк иде. Мано начальнигына озын карады. Ул яхшы кеше иде - туры, гадел, кырыс. Беләсезме, Хейден Джей кем ягында, һәм кайсы хезмәткәр хуҗасыннан күбрәк таләп итә ала? Беренче тапкыр танышканнан бирле ул аны яхшы белә иде. Аның әтисе Джеймс Джей көчле, чын легенда иде, һәм ул моңа лаек иде. Гейденның максаты һәрвакыт аның вәгъдәсенә, мирасына туры килү иде. Бу аның этәргеч көче иде.
  
  Яшь нерв Бен Блейкка җитдилеген игълан иткәндә, Мано гаҗәпләнде. Ул Хейден үзен Мано мирасы буенча яшәргә этәрүне туктатканчы, озак вакыт булыр дип уйлады. Башта ул ераклык ялкынны сүндерер дип уйлады, ләкин соңыннан пар кабат очраштылар. Хәзер алар элеккегә караганда көчлерәк булып күренделәр. Гиек аңа яңа максат, тормышта яңа юнәлеш бирерме? Киләсе берничә ай гына сөйләр.
  
  "Бар". Хейден вагонга башын салды. Мано ишекне ачты һәм чиста җирле һавадан тирән сулыш алды. Аның сул ягына Алмаз Баш күтәрелде, офыкка каршы торучы гаҗәеп фигура һәрвакыт.
  
  Мано өчен ул һәрвакыт булган. Бу аңа ниндидер зур могҗиза өстендә булырга мөмкин дип гаҗәпләнмәде.
  
  Алар бергәләп боз кисүче вагонга бардылар. Капуа аларга текәлде. Аның йөзе гаҗәпләнде, аннары чын ләззәттә.
  
  "Мано? Кеше! Әй! "
  
  Капуа юкка чыкты. Бер секундтан соң ул вагон артыннан йөгерде. Ул киң җилкәле, кара чәчле һәм кара төсле кеше иде. Беренче карашка да, Хейден серфактта көн саен ким дигәндә ике сәгать үткәргәнен әйтә алыр иде.
  
  "Капуа." Мано үзенең иске дустын кочаклады. - Берничә кеше иде, абый.
  
  Капуа артка чигенде. "Нишләдең? Әйтегез әле, Хард Рок пыяла коллекциясе ничек бара? "
  
  Мано башын чайкады һәм кысылды. "Ах, бераз бла бла, һәм тагын да күбрәк. Беләсең. Син?"
  
  "Дөрес. Кем ул? "
  
  "Хаол ..." Мано аңлаешлы Америкага күчә, Хейден җиңеллегенә. "... бу минем начальнигым. Хейден Джей белән таныш. "
  
  Localирле резидент турайды. "Сезне очратуыма бик шат", диде ул. "Сез начальникмы? Wow. Бәхетле Мано, мин әйтәм. "
  
  - Капуа, синең хатын-кызың юкмы? Мано бераз мыскыллауны яшерү өчен бар көчен куйды.
  
  "Мин үземә эт-эт сатып алдым. Ул, бер кайнар Гавай-Кытай Филиппины, миңа төне буе чатыр куярга кушты, кеше. " Гавайлыларның күбесе катнаш расадан иде.
  
  Мано сулыш алды. Пой Эт катнаш раса кешесе иде. Хаол кунак иде, һәм бу кимсетүче сүз түгел иде.
  
  Бернәрсә дә әйтер алдыннан, Хейден аңа таба борылып, татлы итеп: "Чатыр куярга?"
  
  Мано кычкырды. Хейден Капуаның нәрсә икәнен төгәл белә иде, һәм аның лагерь белән бернинди бәйләнеше юк иде. "Бу искиткеч. Ул бик яхшы яңгырый. Тыңла, Капуа, миңа сиңа берничә сорау бирергә кирәк. "
  
  "Атучылар".
  
  "Сез Коваленко дип аталган төп җир асты фигурасы турында ишеткәнегез бармы? Яисә Канлы патша?
  
  "Минем ишеткәнем - яңалыклар, абый. Ул Оахудамы? "
  
  "Бәлки. Клод турында нәрсә әйтеп була?
  
  "No.к. Әгәр сез Хоулига бу исем кушкан булсагыз, мин аны искә төшерер идем ". Капуа икеләнде.
  
  Хейден моны күрде. "Ләкин сез нәрсәдер беләсез."
  
  "Бәлки начальник. Бәлки мин беләм. Ләкин андагы дусларыгыз, - диде ул Вайикик пляж полиция бүлегенә, - алар белергә теләми. Мин аларга әйттем инде. Алар бернәрсә дә эшләмәделәр. "
  
  "Мине сынагыз." Хейден теге кешенең карашын очратты.
  
  "Мин нәрсәдер ишетәм, начальник. Шуңа күрә Мано миңа килде, шулай бит? Хәер, яңа акча соңгы вакытта майлы чүпрәкләр бирә. Киләсе атнада беркайчан да күрмәячәк кичәләр ыргытып, бөтен сәхнәдә яңа уенчылар. "
  
  "Яңа акча?" - Мано яңгырады. "Кайда?" - Сорадым.
  
  - Беркайда да, - диде Капуа җитди. "Монда, кеше. Монда ук. Алар һәрвакыт читтә тордылар, ләкин хәзер алар бай кешеләр ".
  
  Гейден чәчләре аша кул йөгерде. "Бу сезгә нәрсә әйтә?"
  
  "Мин бу күренештә катнашмыйм, ләкин мин моны беләм. Нәрсәдер була яки булачак. Күп кеше күп акча түләде. Бу булганда, сез начар әйберләр беткәнче башыгызны түбән тотарга өйрәнәсез. "
  
  Мано ялтырап торган океанга текәлде. - Капуа, син бернәрсә дә белмисеңме?
  
  "Мин үземнең этем белән ант итәм."
  
  Капуа үз пойына җитди карады. Хейден вагонга күрсәтте. "Нигә син безне ясамыйсың, Капуа."
  
  "Әлбәттә".
  
  Капуа киткәндә Хейден Манода йөз ясады. "Минемчә, сынап карарга кирәк. Аның нәрсә турында сөйләгәнен беләсезме? "
  
  "Миңа туган шәһәремдә булачак вакыйгалар тавышы ошамый", диде Мано һәм кырылган бозга. "Капуа. Исемеңне әйт, абый. Кем бернәрсә дә белә алмады?
  
  "Дэнни җирле егет бар, ул анда калкулыкта яши." Аның карашы Алмаз Башына юнәлде. "Бай. Аның әти-әнисе, алар аны хоули итеп тәрбиялиләр. "Ул Хейденга елмаеп җибәрде. "Моны Америка кебек әйтегез. Монда бернинди начарлык юк дип уйлыйм. Ләкин ул чүпрәкләр белән җитдирәк. Ул букны белүдән тибә, мине аңлыйсызмы? "
  
  Мано кашык кулланды һәм салават күпере төсле боз кисәген казды. "Егет үзен зур аткан итеп күрсәтергә яратамы?"
  
  Капуа башын салды. "Ләкин бу дөрес түгел. Ул ир-ат уенын уйнаучы малай гына. "
  
  Хейден Мано кулына кагылды. "Без бу Даннига кунакка барырбыз. Әгәр дә ниндидер яңа куркыныч булса, без дә моны белергә тиеш. "
  
  Капуа боз конусларына таба башын салды. "Алар оешма хисабына. Ләкин сез мине белмисез. Син мине күрергә беркайчан да килмәдең. "
  
  Мано иске дустына башын салды. - Бу әйтмичә китә, абый.
  
  
  * * *
  
  
  Капуа аларга адресны бирде, алар машинаның GPS программасына керттеләр. Унбиш минуттан соң алар кара тимер капкага килеп җиттеләр. Лот океанга таба төште, шуңа күрә алар зур йортның өске катындагы тәрәзәләрне генә күрә алалар.
  
  Алар машинадан төштеләр, Мано ягыннан чишмәләр. Мано кулын зур капкага куйды һәм этәрде. Алгы бакча Хейденны туктатырга һәм карарга этәрде.
  
  Сурфакт стенды. Яңа ачык йөкле машина. Ике пальма арасында сузылган чүкеч.
  
  "Әй Алла, Мано. Барлык Гавай бакчалары да шулаймы? "
  
  Мано җиңде. "Reallyк, юк."
  
  Кыңгырау чыңлаганда, арттан тавыш ишеттеләр. Алар кулларын коралларына якын тотып, өй буйлап йөрделәр. Соңгы почмакны боргач, олы яшьтәге хатын-кыз белән бассейнда бер егетне күрделәр.
  
  "Гафу итегез!" Хейден кычкырды. "Без Гонолулу полиция бүлегеннән. Берничә сүз? " Ул пышылдады, ишетелми генә: "Мин аның әнисе түгел дип өметләнәм."
  
  Мано сулап куйды. Ул начальнигы шаярырга күнекмәгән. Аннары ул аның йөзен күрде. Ул үлемгә китергән җитди иде. - Нигә син? -
  
  - Нәрсә телисең? Егет кыргый ишарә ясап, аларга таба атлады. Якынлашкач, Мано аның күзләрен күрде.
  
  "Бездә проблема бар", диде Мано. "Ул читтә."
  
  Мано егеткә кыргый селкенергә рөхсәт итте. Берничә зур печән һәм ул сулыш алмады, шорты аска төшә башлады. Ул үзенең авырлыгын белми иде.
  
  Аннары олы хатын аларга таба йөгерде. Гейден ышанмады. Хатын-кыз Кинимаке аркасына сикерде һәм аны ат кебек йөртә башлады.
  
  Алар монда нәрсәгә керделәр?
  
  Хейден Кинимакага үзе турында кайгыртырга рөхсәт итте. Ул өйне һәм мәйданнарны карады. Башка берәү дә өйдә иде дигән билге юк иде.
  
  Ниһаять, Мано монстрны селкетергә өлгерде. Ул бассейнны әйләндереп алган шагылга дым белән сугып төште һәм баншей кебек елый башлады.
  
  Дэнни, әгәр Дэнни булса, аңа авызын ачып карады, шорты хәзер тез астына төшә.
  
  Гейден җитәрлек иде. "Дэнни!" - дип кычкырды аның йөзендә. "Без сезнең белән сөйләшергә тиеш!"
  
  
  Ул аны кире залга этәрде. Алла, хәзер әтисе аны күрә алса. Ул борылып, коктейль стаканнарын суырды, аннары икесен дә бассейннан су белән тутырды.
  
  Ул Данниның йөзенә су сипте һәм аны җиңелчә кыйнады. Ул шундук елмая башлады. - Әй, балакаем, син миңа ошаганын беләсең.
  
  Хейден кире кайтты. Дөрес эшләнсә, бу алар файдасына эшләргә мөмкин. - Син ялгызмы, Дэнни? Ул бераз елмаеп җибәрде.
  
  "Тина монда. Кайдадыр. " Ул кыска, сулышлы җөмләләрдә сөйләде, йөрәге кешегә биш тапкыр зуррак булышу өчен эшләгән кебек. "Минем кызым."
  
  Хейден җиңел сулап алды. "Яхшы. Хәзер ишетәм, сез миңа мәгълүмат кирәкме-юкмы икәнен белә аласыз. "
  
  "Бу мин". Данниның тәкәбберлеге бер секундка томан аша күрсәтте. "Мин ул кеше."
  
  "Клод турында сөйләгез."
  
  Күңелләре авыр булып күренеп, аны кабат тотты. "Клод? Crazy күлмәкләрдә эшләүче кара егет? "
  
  "" К ". Гейден тешләрен кысты. "Клод, бөтен Оахуда клублар һәм фермалар хуҗасы."
  
  "Мин бу Клодны белмим." Намус, мөгаен, Данниның көчле якларының берсе түгел иде, ләкин Хейден аны хәзер ясаган дип шикләнде.
  
  "Коваленко турында нәрсә әйтеп була? Аның турында ишеткәнегез бармы?
  
  Дэнни күзендә бернәрсә дә ялтырап тормады. Хәбәрдарлык билгеләре юк.
  
  Аның артында Хейден Мано Данниның дус кызы Тинаны тынычландырырга тырыша. Башка карашны сынап карау зарарлы булмаска булды. "Ярар, әйдәгез тагын берәр нәрсәне сынап карыйк. Гонолулуда яңа акча бар. Монда бик күп. Бу каян килә, Дэнни, һәм ни өчен? "
  
  Баланың күзләре киң ачылды, кинәт шундый куркыныч белән кабынды ки, Хейден мылтыкка диярлек барып җитте.
  
  "Бу теләсә нинди мизгелдә булырга мөмкин!" - дип кычкырды ул. "Күрәсеңме? Ytәрвакыт! Бары тик ... өйдә калыгыз. Өйдә кал, малай. " Аның тавышы, аңа әйтелгәнне кабатлаган кебек, борчыла иде.
  
  Хейден умыртка сөягенең тирән салкынлыгын сизде, хәтта күк җылысы аның аркасын җылытты. "Тиздән нәрсә булырга мөмкин, Дэнни. Әйдә, әйтә аласың. "
  
  - Ассальт, - диде Дэнни ахмаклык белән. "Аны кире кайтарып булмый, чөнки ул сатып алынган һәм түләнгән." Дэнни аның кулыннан тотты, кинәт куркуга бирелде.
  
  "Террористлар якынлаша, полиция мисс. Начар эшегезне эшләгез, теге руханилар монда килмәсен. "
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Бен Блейк капитан Кук һәм аның тормыш иптәше Хоксвортның журнал язмаларын китереп, кеше ясаган иң куркыныч сәяхәтне сурәтләде.
  
  "Алар Пеле капкасы аша үттеләр, - диде Бен гаҗәпләнеп, - караңгылыкка. Бу вакытта Кук әле аркалы подъездны Пеле капкасы дип атый. Ул читтә булганны кичергәннән соң гына - монда әйтелгән - соңрак ул тәмуг капкасына сылтаманы үзгәртә. "
  
  Карин киң күзләр белән Бенга таба борылды. "Капитан Кук кебек кешегә мондый ялангач курку нәрсә әйтергә мөмкин?"
  
  "Бернәрсә дә диярлек", диде Бен. "Кук каннибализмны ачты. Кеше корбаннары. Ул бөтенләй билгесез суларга китте. "
  
  Карин экранга күрсәтте. "Начар әйберне укыгыз."
  
  "Кара капка артында кешегә билгеле булган иң ләгънәт юллар ята ..."
  
  - Әйтмә, - диде Карин. "Йомгаклау."
  
  "Мин булдыра алмыйм"
  
  "Ни? Нигә? "
  
  "Чөнки монда әйтелгән - аның дөреслегенә шикләр аркасында түбәндәге текст бу конверсиядән алынды."
  
  "Ни?"
  
  Бен компьютерга карап уйланып кабынды. "Минем уйлавымча, ул ачык булса, кемдер тикшерергә тырышыр иде."
  
  "Яки алар шулай эшләгәннәр һәм үлгәннәрдер. Бәлки, хакимият белемнәрне халык белән уртаклашыр өчен бик куркыныч булгандыр. "
  
  "Ләкин без бетерелгән документка ничек карыйбыз?" Бен очраклы рәвештә берничә ачкыч ясады. Биттә яшерен сылтамалар юк иде. Бернәрсә дә гаепле түгел. Ул автор исемен Гугллады һәм Кук елъязмасын искә алган берничә бит тапты, ләкин җәһәннәм капкасы, Пеле, хәтта Алмаз Башы турында искә алынмады.
  
  Карин Вайикикиның йөрәгенә карады. "Шулай итеп, Кукның тәмуг капкалары аша сәяхәте тарихтан язылмаган. Без тырышырга мөмкин. " Ул компьютерларга ишарә ясады.
  
  "Ләкин моның бернинди файдасы да юк" Бен үзенең иң яхшы Йода тәэсирендә әйтте. "Без вакытыбызны әрәм итмәскә тиеш."
  
  "Хейден синдә нәрсә күрә, мин беркайчан да белмим." Карин әкрен генә борылганчы башын чайкады. "Проблема шунда, без анда нәрсә табачагыбызны белә алмыйбыз. Без сукыр тәмугка барыр идек. "
  
  
  * * *
  
  
  Хейден белән Кинимака Даннидан тагын берничә җөмлә кысып, наркоманнар кичәсендә аларны ялгыз калдыру акыллы булыр иде. Уңышлар белән, алар икесе дә CIA визиты начар төш дип уйлыйлар.
  
  Кинимака йомшак күн рульенә кулын куеп, кире машинага менде. "Террористик һөҗүм?" - дип кабатлады ул. "Вайикикида? Мин моңа ышанмыйм ".
  
  Гейден начальнигы номерын җыя иде. Капка шунда ук җавап бирде. Ул берничә кыска җөмләдә Даннидан алган мәгълүматны укыды.
  
  Мано спикерда Гейтсның җавапын тыңлады. "Хейден, мин якынлашам. Тагын берничә сәгать һәм мин анда булырмын. Полиция ферманың урнашкан урынын белү өчен барлык билгеле җинаятьчеләргә таяна. Тиздән алырбыз. Мин бу һөҗүм турында тиешле органнарга кисәтәчәкмен, ләкин казуны дәвам итегез. "
  
  Сызык үлде. Гейден тыныч кына гаҗәпләнде. "Ул монда киләме? Аңа булган кебек көрәшү авыр. Ул нинди яхшылык эшләячәк?
  
  "Бәлки эш аңа ярдәм итәр."
  
  "Әйдәгез өметләник. Алар тиздән ферма урнашкан урынны алырлар дип уйлыйлар. Без террористларны эзлибез. Безгә хәзер нәрсә кирәк, уңай, туры кешеләр. Әй, Мано, бу террористик вакыйга Кан патшасы планының бер өлеше дип уйлыйсызмы? "
  
  Мано башын салды. "Бу минем уйларымны кичерде." Аның күзләре сокландыргыч күренештә эчте, аны караңгылыкка каршы торыр өчен саклаган кебек.
  
  "Туры кешеләр турында сөйләгәндә, Дрейк һәм аның ике дусты минем хәбәрләремә җавап бирмәделәр. Полиция дә белми. "
  
  Аның кесә телефоны шаккатты. Бу капка иде. - Әфәнде?
  
  "Бу әйбер акылдан язды", - дип кычкырды ул, куркып. "Гонолулу полициясенә тагын өч законлы террор янаулары килде. Вайикикида. Тиздән барысы да булачак. Коваленко белән элемтәләр урнаштырылды. "
  
  "Өч!"
  
  Капка кинәт бер секундка ябылды. Гейден ашказаны селкенүен сизеп йотты. Мано күзендәге курку аны тир итте.
  
  Гейтс кабат элемтәгә керде. "Дүрт булсын. Күбрәк мәгълүмат расланган. Дрейк белән элемтәгә керергә. Сез үз тормышыгыз өчен көрәшәсез, Хейден. Мобилизацияләнегез. "
  
  
  * * *
  
  
  Кан патшасы күтәрелгән палубада басып торды, аның йөзендә салкын елмаю, берничә ышанычлы лейтенант аның алдында һәм астында. "Вакыт җитте", диде ул гади генә итеп. "Бу без көткән нәрсә, без нәрсә эшләдек. Бу минем бөтен тырышлыгым һәм бөтен корбаннарыгызның нәтиҗәсе. "Менә шунда," - дип нәтиҗә ясады ул, - барысы да бетә.
  
  Курку билгесе өчен ул битләрне сканерлады. Анда юк иде. Чыннан да, Бодру канлы бәрелешкә кире кайтырга бик шат иде диярлек.
  
  "Клод, ранчаны юк ит. Барлык тоткыннарны үтерегез. ... Әм ... "Ул елмайды. "Igлбарысны җибәр. Алар берникадәр вакыт хакимиятне яулап алырга тиеш. Бодрук, эшләгәнне эшлә, ләкин рәхимсезрәк. Сезнең теләкләрегезне тормышка ашырырга чакырам. Мине сокландырырга чакырам. , К, мине шаккат. Моны эшлә, Бодру. Кауайга барып, андагы ферманы ябыгыз. "
  
  Канлы патша калган берничә кешегә соңгы тапкыр карады. "Сезгә ... Гавайдагы тәмугны җибәрегез."
  
  Ул читкә борылып, аларны читкә этәрде һәм соңгы тапкыр аның транспортына һәм Алмаз Башы астындагы үлем тирәнлегенә озатырлык итеп сайланган ир-атларга соңгы тапкыр карады.
  
  "Куктан бирле моны беркем дә эшләмәгән һәм әкият сөйләү өчен яшәгән. Беркем дә тәмугның бишенче дәрәҗәсеннән читтә карамаган. Тозак системасы яшерер өчен нәрсә төзелгәнен беркем дә ачмаган. Без моны эшләячәкбез. "
  
  Deathлем һәм җимерү аның артында да, алдында да иде. Хаос башлануы котылгысыз иде. Канлы патша бәхетле иде.
  
  
  * * *
  
  
  Мэтт Дрейк Экзотиклар машиналар кую урыны аша узып, үзенең "дус кызы" Алисия Майлз белән кулга-кул тотынды. Анда бер генә арендага алынган машина бар, Basic Dodge прокаты, мөгаен, яңа Ламборгинисның берсен бер сәгать арендага алган ике туристныкы булгандыр. Дрейк белән Алисия мода күргәзмә залына кергәч, экипаж киселгән запас кеше инде борын астында иде.
  
  "Хәерле иртә. Сезгә ярдәм итә аламмы?"
  
  "Кайсысы иң тиз?" Дрейк түземсез йөз ясады. "Безнең өйдә Nissan бар, һәм минем кызым чын тизлекне кичерергә тели." Дрейк күз кысты. "Минем нәрсә әйтәсе килгәнемне белсәгез, миңа берничә бонус баллын яулап алырга мөмкин."
  
  Алисия татлы елмаеп җибәрде.
  
  Дрейк Майның хәзерге зур залның артын әйләндереп алуын, арткы гаражны күрмичә һәм койма янындагы комплекска таба баруына өметләнде. Ул икенче яктан керергә тырышачак. Дрейк белән Алисия алты минут чамасы вакыт үткәрделәр.
  
  Бу кешенең елмаюы киң иде, гаҗәп, ялган. "Күпчелек кеше яңа Ferrari 458 яки Lamborghini Aventador сайлый, икесе дә зур машиналар." Сатучы сорала торган машиналарны күрсәткәч, елмаю киңәйде, икесе дә күргәзмә залының тулы тәрәзәләре алдында иде. "Ләкин легендар казанышлар ягыннан, сез эзлисез икән, мин Феррари Дайтона яки Макларен F1 тәкъдим итә алам." Ул күргәзмә артына кулын селкетте.
  
  Анда һәм уңда офислар бар иде. Сул якта шәхси стендлар рәтендә, анда кредит картасы турында мәгълүмат тупланып, ачкычлар тапшырыла иде. Офиста тәрәзәләр юк иде, ләкин Дрейк әйләнүче фигураларны ишетә иде.
  
  Ул секундларны санады. Май дүрт минутта килергә тиеш иде.
  
  - Сез Скарбери әфәнде яки Питерсен әфәндеме? - диде ул елмаеп. "Мин аларның исемнәрен тыштагы билгедә күрдем."
  
  "Мин Джеймс. Скарбери әфәнде һәм Питерсен әфәнде. Алар ишегалдында. "
  
  "ТУРЫНДА". Дрейк Феррариска һәм Ламборгиниска караган шоу куйды. Күргәзмә залындагы кондиционер аның аркасына егылды. Ерак кабинеттан тавыш ишетелмәде. Алисия үзен саклап калды, яхшы урынлы хатын уйнады.
  
  Майга бер минут кала капка ишекләреннән чыгарга туры килде.
  
  Дрейк әзерләнде.
  
  
  * * *
  
  
  Вакыт алардан бик тиз үтеп китте, ләкин Бен Каринның акылсыз идеясы җимеш китерер дип өметләнде. Беренче адым капитан Кукның оригиналь бүрәнәләренең кайда сакланганын ачыклау иде. Бу җиңел эш булып чыкты. Документлар Лондон янындагы Милли архивта, хөкүмәт бинасында сакланган, ләкин Англия Банкындагы кебек куркынычсыз түгел.
  
  Әлегә әйбәт.
  
  Киләсе адым Хейденны китерү иде. Аларның фикерләрен ачыклау өчен күп вакыт кирәк булды. Башта Хейден тупас булмыйча бик читкә киткән кебек тоелды, ләкин Карин, Бен ярдәме белән, аларның планын тәкъдим иткәч, CIA агенты үлемсез эндәште.
  
  "Нәрсә телисең?" - дип сорады ул кинәт.
  
  "Без сезнең дөньякүләм дәрәҗәдәге каракны Кевтагы Милли архивка җибәрүегезне телибез, урламыйсыз, аннары миңа Кук журналларының тиешле өлешенең күчермәсен җибәрегез. Missingитмәгән өлеш. "
  
  - Син исердеңме, Бен? Eriитди - "
  
  "Иң авыры, - диде Бен, - урлау булмас. Карак миңа кирәкле өлешне табар һәм җибәрер дип ышанам. "
  
  "Әгәр ул тотылса, нәрсә эшләргә?" Хейден уйламыйча сорауны бушатты.
  
  "Шуңа күрә ул дөньякүләм карак булырга тиеш, бу килешү аркасында IAРБ ия була ала. Ни өчен, идеаль рәвештә, ул сак астында булырга тиеш. Эх, Хейден, болар барысы да киләсе берничә сәгать эчендә эшләнергә тиеш. Бу чыннан да көтә алмый. "
  
  - Мин моны беләм, - диде Хейден, ләкин соңыннан аның тоны йомшарды. "Кара, Бен, мин беләм, сез икегез дә бу кечкенә офиска ыргытылгансыз, ләкин сез башыгызны ишек төбенә ябып, соңгы мәгълүматны алырга теләрсез. Сез очракта әзер булырга тиеш ".
  
  Бен борчылып Каринга карады. "Нәрсә булган очракта? Сез дөнья бетәчәк кебек сөйләшәсез. "
  
  Гейденның тынлыгы аңа белергә тиеш булганның барысын да сөйләде.
  
  Берничә мизгелдән соң, иптәш кызы кабат сөйләде: "Сезгә бу язмалар, журналлар ни дәрәҗәдә кирәк? Британиялеләрне ташларга кирәкме? "
  
  "Әгәр Кан патшасы тәмуг капкасына килеп җитсә һәм без аның артыннан барырга тиеш, - диде Бен, - алар безнең бердәнбер навигация чыганагы булырлар. Cookәм без барыбыз да Кукның карточкалары белән яхшы булганын беләбез. Алар безнең тормышыбызны саклап кала алырлар иде. "
  
  
  * * *
  
  
  Гейден телефонын машинасының капотына куйды һәм борчылган уйларын тынычландырырга тырышты. Аның күзләре Мано Кинимаки белән тәрәзә тәрәзәсе аша очрашты, һәм ул аңында террорның күмелүен ачык сизде. Алар иң куркыныч хәбәрне яңадан Джонатан Гейтстан алдылар.
  
  Террористлар Оахуда берничә урынга бәрелгән кебек түгел.
  
  Хәзер алар моннан начаррак икәнен белделәр.
  
  Мано, күренеп, калтыранып чыкты. "Бу кем иде?"
  
  "Бен. Без аңа капитан Кук бүрәнәләренең күчермәсен алу өчен Англиядәге Милли архивка керергә тиеш, ди ул. "
  
  Мано кабынды. "Эшлә аны. Эшлә генә. Коваленко, без яраткан бар нәрсәне юкка чыгарырга тырыша, Хейден. Сез яратканны яклау өчен бар көчегезне куясыз. "
  
  "Британия-"
  
  "Аларны алыгыз." Мано үзенең стрессында югалды. Хейден каршы түгел. "Әгәр бүрәнәләр безгә бу башбашны үтерергә булышса, аларны алыгыз."
  
  Хейден аның уйларын аерды. Ул акылын чистартырга тырышты. Лондондагы CIA офисларына берничә шалтырату һәм начальнигы Гейтсның көчле кычкыруы кирәк, ләкин ул бу эшне башкарырга мөмкин дип уйлады. Бигрәк тә Гейтсның аңа әйткәннәрен исәпкә алып.
  
  Londonәм ул Лондонда аеруча сөйкемле CIA агенты барлыгын яхшы белә иде, ул бу эшне тир бозмыйча башкара ала.
  
  Мано әле дә аптырап аңа карый иде. "Сез бу шалтыратуга ышанасызмы? Коваленконың кешеләрнең игътибарын читкә юнәлтү өчен нәрсә эшләвенә ышанасызмы? "
  
  Гейден булдыра алмады, ләкин эндәшмәде, үз чыгышын Гейтс һәм Лондон офисы өчен әзерләде. Берничә минуттан ул әзер иде.
  
  "Әйдәгез, әйдәгез, тормышыбыздагы иң начар шалтыратуларны карап чыгыйк, бу безгә рольләрне алыштырырга ярдәм итәчәк", диде ул һәм номерны тиз теркәүдә.
  
  Ул начальнигы белән сөйләшкәндә һәм Британия Милли Архивын чабу өчен чит ил ярдәме турында сөйләшкәндә дә, Джонатан Гейтсның алдагы сүзләре аның күңелендә янды.
  
  Бу Оаху гына түгел. Канлы король террористлары берьюлы берничә утрауга һөҗүм итәргә уйлыйлар.
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Май клиентның тулы күзлегеннән капкадан кереп киткәч, Дрейк сулышын алды.
  
  "Нәрсә-"
  
  Дрейк елмаеп җибәрде. "Май вакыты", - дип пышылдады, аннары печән эшкәртүчесе белән аның иҗекләрен сындырды. Тавышсыз сатучы борылып җиргә бәрелде. Алисия корал әзерләп Ламборгини яныннан үтте. Дрейк хәрәкәтсез сатучы өстенә сикерде. Май арткы дивар буйлап тиз йөрде, кагылмаган Макларен F1 артыннан.
  
  Алар офис стенасында берничә секунд эчендә иде. Тәрәзәләрнең булмавы алар өчен дә, аларга каршы да эшләде. Ләкин куркынычсызлык камералары булыр иде. Бу сорау гына иде-
  
  Кемдер арткы ишектән йөгерде, майлы буялган, озын кара чәч яшел банданы белән бәйләнгән. Дрейк яңагын фанер фанера өлешенә каршы кысып, офис эченнән килгән тавышларны тыңлады, майда механик хәрәкәтләрен башкарды.
  
  Алар һаман тавыш чыгармады.
  
  Ләкин соңыннан тагын берничә кеше ишек аша үтте, һәм офис эчендә кемдер кычкырды. Дрейк уен беткәнен белә иде.
  
  "Аларда булсын."
  
  Алисия "Фак әйе" дип кычкырды һәм офис ишеген ачкач ук тибеп җибәрде, һәм ул кешенең башына авария китерде. Башка ир-ат чыгып китте, күзләре шаккатты, алар мылтыклы матур хатын-кызга һәм аны көтеп торган сугышчының торышына карап тордылар. Ул мылтыгын күтәрде. Алисия аны ашказанына атты.
  
  Ул ишек төбендә егылды. Офистан күбрәк кычкырулар килде. Шок аңлауга әйләнә башлады. Тиздән алар берничә дус чакыру акыллы булыр икәнен аңларлар.
  
  Дрейк механизаторларның берсенә атты, аны бут уртасына кыйнады һәм егылды. Бу кеше артыннан кан эзе калдырып, Маклареннан төште. Хәтта Дрейк та җиңде. Май икенче кешене җәлеп итте һәм Дрейк Алисиягә кире кайтты.
  
  "Без эчкә керергә тиеш."
  
  Алисия интерьерны яхшы күргәнче якынлашты. Дрейк ишеккә кадәр идән буйлап егылды. Башын кагып, Алисия берничә атты. Дрейк ишек төбенә үрелгән диярлек, ләкин шул мизгелдә ярты дистә кеше корал белән сикереп чыгып ачуланып ут ачты.
  
  Алисия Ламборгини артына яшеренеп борылды. Пуля аның ягына сыгылды. Windил тәрәзәсе ватылды. Дрейк тиз китте. Ул суперкарларга атканда кеше күзендәге авыртуны күрә алды.
  
  Икенчесе дә аны күрде. Дрейк аның алдына бүленгән секундны ачты һәм хезмәттәшләренең берсен үзе белән алып, аның бик егылганын күрде.
  
  Алисия Ламборгини артыннан сикереп төште һәм берничә капчык тишеккә төште. Дрейк зур шиннары артында үрдәк итеп Феррарига таба йөгерде. Хәзер һәр пуля санала. Ул офис стенасы почмагында яшерелгән Майны, механизаторлар килгән арткы якка карап тора иде.
  
  Өчесе аның аягында ятты.
  
  Дрейк кечкенә елмауны мәҗбүр итте. Ул әле дә камил үтерү машинасы иде. Бер мизгелгә ул Май белән Алисия арасындагы котылгысыз очрашу һәм Уэллсның үлеме өчен борчылу турында борчылды, ләкин соңыннан ул Бен, Хейден һәм аның башка дуслары өчен булган мәхәббәт кебек ерак почмакка бикләнде.
  
  Бу сезнең гражданлык хисләрегезгә бушлай ярдәм итә торган урын түгел иде.
  
  Пуля Феррарига бәрелде, ишек аша кереп икенче якка чыкты. Саңгырау авария белән алгы тәрәзә шартлады, пыяла мини шарлавыкка төште. Дрейк читкә юнәлтүдән файдаланып, офис ишеге янында җыелган бүтән кешене атты.
  
  Әлбәттә, үзешчәннәр.
  
  Аннары ул кулларына пулемет тотып кабинеттан чыккан ике каты йөзле кешене күрде. Дрейкның йөрәге тибеп китте. Ул артында тагын ике ир-ат образын кабызды - Скарбери һәм Питерсен, ялланган ялчылар белән сакланган - зур шина артында тәнен мөмкин кадәр кечкенә иткәнче.
  
  Очкан пуля тавышы аның колакларын шартлады. Аннары бу аларның стратегиясе булыр иде. Ике хуҗа арткы ишектән качканчы Алисия белән аны өйдә кулга алыгыз.
  
  Ләкин алар майга планлаштырмаганнар.
  
  Япон агенты ташландык пистолетны алды һәм почмакка килеп, су асты мылтыгын аткан кешеләргә атты. Берсе, машина белән бәрелгән кебек, артка очты, мылтыгын кырыс атты һәм егылып төшкәндә түшәмгә конфетти таратты. Икенчесе начальникларын үз мәете артына куеп, истәлекле урыннарын Майга юнәлтте.
  
  Алисия өскә үпкәләде һәм тән сакчысы яңагына кергән бер атуны шундук егылды.
  
  Хәзер Скарбери һәм Питерсен коралларын үзләре чыгардылар. Дрейк ант итте. Ул аларга тере иде. Бу вакытта, тагын ике кеше арткы һәм капка ишекләреннән керделәр, Майны тагын Макларен артына капларга мәҗбүр иттеләр.
  
  Пуля кыйммәтле машинаның гәүдәсен тиште.
  
  Дрейк хуҗаларның берсенең Гавай калуа дуңгызы кебек кычкырганын ишетте, калган берничә кеше начальниклары янына җыелды һәм, машиналарга һәм шуңа күрә һөҗүм итүчеләргә, тиз арада арткы гаражга таба йөгерделәр.
  
  Дрейк бераз гаҗәпләнде. Май тән сакчыларының икесен үтерде, ләкин Скарбери һәм Питерсен тиз арада арткы ишектән ут каплаган буран астында юкка чыктылар.
  
  Дрейк торды һәм алга атты. Алга барганда, ул тагын ике корал алырга иелде. Арткы ишектәге сакчыларның берсе җилкәсен тотып егылды. Икенчесе кан агымына кире кайтты.
  
  Дрейк аның янына йөгерде, Май һәм Алисия. Май, Дрейк, коммуналь бүлмәләр һәм гаражның урнашу урынын бәяләргә тырышып, берничә тиз карады.
  
  "Бик зур ачык мәйдан", диде ул. "Ләкин бер зур проблема бар."
  
  Алисия аның янына утырды. "Ни?"
  
  "Аларда Шелби Кобра бар."
  
  Май аңа күзләрен йомды. "Нигә бу проблема?"
  
  "Нәрсә генә эшләсәгез дә, аны атмагыз."
  
  "Ул шартлаткыч матдәләр белән тулганмы?"
  
  "" К ".
  
  "Алайса, нигә мин аны алып китә алмыйм?"
  
  "Чөнки ул Шелби Кобра!"
  
  "Без ахмак суперкарлар белән тулы тамаша залын төшердек." Алисия аны читкә куйды. "Әгәр сез моны эшләргә теләмәсәгез, ташлагыз."
  
  "Бозык". Дрейк аңа сикерде. Пуля маңгаеннан сызгырды һәм гипс стенасын тиште, күзләрен гипс кыркулары белән юды. Көткәнчә, начар кешеләр йөгергәндә аттылар. Әгәр дә алар берәр нәрсәгә сугсалар, бу сукыр уңыш булыр иде.
  
  Дрейк максат куйды, тирән сулыш алды һәм ике начальникның ике ягында булган кешеләрне чыгарды. Соңгы калган сакчылары егылгач, Скарбери да, Питерсен да җиңелү белән көрәшкәннәрен аңладылар кебек. Алар туктадылар, якларына корал эленде. Дрейк аларга таба йөгерде, бармагы триггерда.
  
  "Клод", диде ул. "Безгә Клод кирәк түгел. Кайда ул?"
  
  Якын арада, ике начальник сәер охшаш иде. Аларның икесенең дә арыган йөзләре бар иде, еллар дәвамында рәхимсез карар кабул итүдән туган каты сызыклар. Аларның күзләре салкын иде, мәҗлес пиранхалары. Аларның куллары, пистолетларын кысып, игътибар белән иелделәр.
  
  Май коралга күрсәтте. "Аларны ташлагыз."
  
  Алисия үз җанатарын киңәйтте, аны максат итү кыенлашты. Дрейк начальниклар күзендә җиңелүне күрә алды. Пистолетлар берьюлы диярлек идәнгә егылды.
  
  - Канлы тәмуг, - дип мыгырданды Алисия. "Алар бер үк күренәләр һәм бер үк эш итәләр. Күктәге начар кешеләр сезне клонга әйләндерәме? Мин бу темага килгәндә, нигә монда кемдер начар кешегә әйләнер? Бу урын җиденче күктәге бәйрәмгә караганда яхшырак. "
  
  "Сезнең кайсыгыз Скарбери?" Май сорады, җиңел аңлап.
  
  - Мин, - диде чәчле чәчле кеше. "Сез, егетләр, Клодны бөтен шәһәр буенча эзлисезме?"
  
  - Бу без, - дип пышылдады Дрейк. "Бу безнең соңгы тукталышыбыз."
  
  Тыныч кына яңгырады. Дрейк, Алисиянең һәрвакыттагыча мишеньга сугылачагын белеп борылды. Гараж буш күренде, тынлык кинәт тау кебек авыр иде.
  
  Скарбери аларга сары елмаеп җибәрде. "Без семинарда. Кайвакыт барысы да җимерелә. "
  
  Дрейк Алисиягә карамады, ләкин аңа һәрвакыт сак булырга кушты. Нәрсәдер дөрес булмаган. Ул эчкә керде һәм Скарбери тотты. Дзюдо тизлеге белән, Дрейк аны күтәреп җилкәсенә ыргытты, кешене бетонга каты кыйнады. Скарбери күзендәге авырту беткәч, Дрейкның мылтыгын аның игезәгенә күрсәтте.
  
  "Клод кайда?" - Сорадым.
  
  "Беркайчан да ишетмәдем."
  
  Дрейк кешенең борынын сындырды. "Сезгә тагын бер мөмкинлек бар."
  
  Скарбериның сулышы тиз булды. Аның йөзе гранит кебек каты иде, ләкин муен мускуллары бик тырышып эшләделәр, нервга һәм куркуга хыянәт иттеләр.
  
  "Әйдәгез, кисәкләрне ата башлыйк." Майның җиңел тавышы аларга барып җитте. "Мин ардым".
  
  "Шактый гадел". Дрейк этеп җибәрде, якка атлады һәм триггерны тартты.
  
  "НООО!"
  
  Скарбериның кычкыруы аны соңгы мөмкин мизгелдә туктатты. "Клод фермада яши! төньяк ярдан эчке. Мин сезгә координаталар бирә алам. "
  
  Дрейк елмаеп җибәрде. "Алайса алга бар."
  
  Тагын бер басыгыз. Дрейк кечкенә хәрәкәтне күрде һәм йөрәге селкенде.
  
  Әйе.
  
  Алисия атты. Аның пуля соңгы начар егетне шундук үтерде. Ул Шелби магистралендә яшерелгән иде.
  
  Дрейк аңа текәлде. Ул бераз иске бозыклык белән елмаеп җибәрде. Дрейк, ким дигәндә, кабат табылачагын күрде. Аның югалту белән көрәшә алырлык көчле характеры бар иде.
  
  Ул үз-үзенә ышанмый иде. Ул ашыга-ашыга Скарберины кадады. "Ашык. Сезнең дустыгыз Клод бик көтелмәгән хәлдә. "
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Хрейден белән Кинимаканың Дрейк шалтыратканда машинаны эшләтеп җибәрергә дә вакыты юк иде. Ул аның экранында аның номерын күрде һәм җиңел сулыш алды.
  
  "Дрейк. Син кайда-"
  
  "Вакыт юк. Минем Клодның урыны бар. "
  
  "Әйе, без дә шулай уйлыйбыз, акыллы егет. Кайбер җинаятьчеләрнең тыныч тормыш өчен нәрсә биргәннәре гаҗәп. "
  
  "Сез күпме беләсез? Син кайда?" Дрейк заказ бирүче бораулаучы сержант кебек сораулар җибәрде.
  
  "Акрын, юлбарыс. Без яңалыкны бер минут элек алдык. Тыңла, без тиз арада тәэсиргә әзерләнәбез. Мин хәзер әйтәм. Сез уйныйсызмы? "
  
  "Мин дөрес әйтмим. Без барыбыз да шундый. Бу башбаш Коваленкодан бер адым артта калды. "
  
  Хейден аңа Кинимакага машина йөртергә сигнал биргәндә, террористик кисәтүләр турында сөйләде. Аны тәмамлагач, Дрейк эндәшмәде.
  
  Бер мизгелдән соң ул: "Без сезне штабта очратырбыз", - диде.
  
  Хейден тиз арада Бен Блейк номерына шалтыратты. "Сезнең операция уңышлы үтте. Лондондагы агентыбыз сезгә кирәкле әйберләрне киләсе берничә сәгать эчендә алыр дип ышанабыз, шуннан соң ул сезгә турыдан-туры күчермәләр җибәрәчәк. Бу сезгә кирәк, дип өметләнәм, Бен. "
  
  "Ул чыннан да бар дип ышанам." Бен тавышы аның сөйләгәнен ишеткәнгә караганда көчлерәк яңгырады. "Бу сәламәт фараз, ләкин барыбер фаразлау."
  
  "Мин дә шулай дип өметләнәм".
  
  Хейден телефонын тактага ыргытты һәм Вайикики урамнарына карады, Кинимака штабка кире кайтты. "Гейтс Клод белән тиз эш итә алсак, без һөҗүмнәрне туктата алабыз дип уйлый. Коваленко хәтта анда булыр дип өметләнәләр. "
  
  Мано тешләрен кысты. "Барысы да эшли, начальник. Localирле полиция, махсус көчләр. Барысы да ярылганчы кысыла. Проблема шунда: начар кешеләр инде анда. Алар булырга тиеш. Өч төрле утрауга ярты дистә һөҗүм генә булмасын, якынлашып килүче һөҗүмне туктату мөмкин түгел диярлек. "
  
  Хакимияттәгеләрнең барысы да Коваленконың хыялын эзләгәндә бар кешене мәшгуль итәр өчен күпсанлы һөҗүмнәргә боерык биргәненә инанган - ул гомеренең соңгы өлешен багышлаган сәяхәт.
  
  Капитан Кук эзеннән бар. Бер-бер артлы бару яхшырак. Hellәһәннәм капкалары аша тикшерегез.
  
  Штаб тышта булганда, Хейден әйләнде. Эшләргә вакыт.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Май һәм Алисияне CIA бинасына китерделәр һәм аларны шунда ук өске катка озаттылар. Аларны активлык белән бүлмәгә алып керделәр. Еракта, Хейден һәм Кинимака полиция һәм хәрби хезмәткәрләр арасында тордылар. Дрейк SWAT һәм HPD Караклар командасын күрә алды. Ул, һичшиксез, IAРМ махсус операция отрядларына караган форма күрә алды. Бәлки хәтта якындагы Дельта да.
  
  Иблис, һичшиксез, Кан патшасының койрыгында һәм кан өчен.
  
  "Хәтерлисеңме, Кан патшасы үз кешесен җайланмага урлау өчен шул royимерүчегә һөҗүм итәргә җибәргән?" Ул әйтте. "Kinәм алар бер үк вакытта Кинимаканы урларга тырыштылар? Мин бу очраклы кулга алу дип уйладым. Алар Кинимаки Гавай телен белергә теләгәннәр. "
  
  Аннары Дрейк Коваленко кешеләре җимергечне бәйләгәндә Май да, Алисия дә булмаганын исенә төшерде. Ул башын чайкады. "Бик мөһим түгел".
  
  Дрейк Бен белән Каринның тәрәзә янында туктаганнарын күрде. Аларның һәрберсенең кулында стакан бар иде, һәм алар мәктәп дискотекасында әйләндереп алынган кәгазьләргә охшаган.
  
  Дрейк халык арасында югалу турында уйлады. Бу җиңел булыр. Кеннединың югалуы әле дә аның канында кайнап тора иде, бу аның турында сөйләшә алмады. Бен анда иде. Бен аны үлгәч тотты.
  
  Бу Дрейк булырга тиеш иде. Бу гына түгел. Дрейк аның үлемен булдырмаска тиеш иде. Ул шулай эшләде. Вакыт төссезләнде һәм бер мизгелгә ул Кеннеди белән Йоркта өендә булды, кухняда нәрсәдер пешерде. Кеннеди кыздырган табага кара ромны сипте һәм сизелгәч карады. Дрейк сарымсак майында стейкны маринадлады. Бу гади иде. Бу кызык иде. Дөнья кабат нормальләште.
  
  Йолдызлар аның күз алдында уңышсыз фейерверк кебек ялтырап тордылар. Тынычлык кинәт кайтты һәм аның тирәсендә тавышлар ишетелә башлады. Кемдер аны терсәкләде. Тагын бер кеше начальникларының берсенә кайнар кофе түкте һәм тәмугтан чыккан яр кебек туалетка йөгерде.
  
  Алисия аңа игътибар белән карады. - Нәрсә булды, Дрейк?
  
  Ул Бен Блейк белән очрашканчы, халык арасыннан этәрде. Бу Динорокның тиз аңлатмасы өчен иң яхшы мизгел иде. Дрейк моны белә иде. Бен моны белгәндер. Ләкин икесе дә эндәшмәделәр. Бен артындагы тәрәзә аша яктылык агылды; Гонолулу кояш нурлары, ачык зәңгәр күкләр һәм тышта берничә болытлы болыт белән торды.
  
  Ниһаять, Дрейк тавышын тапты. "Бу CIA санаклары файдалымы?"
  
  "Без өмет итәбез". Бен капитан Кукның Алмаз башына сәяхәте турындагы хикәяне йомгаклады һәм CIAның Британия архивын Милли архивны урлау өчен кулланганы белән тәмамланды.
  
  Алисия яшь егетнең хәбәрен ишеткәч, әкренләп алга китте. "Британия супер карак? Аның исеме ничек? "
  
  Бен кинәт игътибарын йомды. "Хейден миңа беркайчан да әйтмәде."
  
  Алисия CIA операторына кыска гына карады, аннары елмаеп җибәрде. "Эх, мин алай эшләмәдем."
  
  "Нинди мәгънәгә килә?" Карин сөйләде.
  
  Алисиянең елмаюы бераз усал булды. "Мин дипломатия белән аеруча билгеле түгел. Аны басмагыз. "
  
  Дрейк йөткерде. "Алисия алдаган тагын бер халыкара җинаятьче. Хәйлә һәрвакыт булмаганын табу иде. "
  
  - Бу дөрес, - диде Алисия елмаеп. "Мин һәрвакыт популяр идем."
  
  "Яхшы, бу минем уйлаган агент булса," Май аларның сөйләшүенә катнашты, "ул Япония разведкасына билгеле. Ул ... уенчы. Veryәм бик яхшы оператив. "
  
  "Шуңа күрә ул, мөгаен, аның ахыры турында кайгыртыр." Дрейк Тыныч океан шәһәренең бәхетен өйрәнде һәм үзе бераз тынычлык теләде.
  
  "Бу аның өчен беркайчан да проблема түгел иде", диде Алисия. "Әйе, ул сезнең журналларыгызны җиткерер."
  
  Бен әле дә Алисия белән Хейден арасыннан карый иде, ләкин ул телен тотты. Зирәклек бу этапта ачыклауның иң яхшы өлеше иде. "Бу әле белемле фараз", диде ул. "Ләкин без җәһәннәм капкасына эләксәк, бу язмалар безнең тормышыбызны саклап кала алыр дип ышанам."
  
  "Өмет итәм" - Дрейк борылып хаосны карады - "Бу алай булмас. Канлы патша әле дә фермада булачак. Ләкин бу ахмаклар ашыкмасалар, Коваленко качачак. "
  
  "Коваленко." Алисия, үч алуын искә алып, иреннәрен ялады. "Мин Хадсон белән булган хәл өчен үләрмен. Бодру? Ул чыннан да билгеле бер кеше. " Ул да шау-шулы халыкны карады. "Барыбер, монда кем җаваплы?"
  
  Моңа җавап итеп, Хейден Джейны әйләндереп алган офицерлар төркеменнән тавыш ишетелде. Тавыш үлеп, кеше күренгәч, Дрейк Джонатан Гейтсны күреп шатланды. Ул сенаторга ошады. Ул аның белән кайгырды.
  
  "Белүегезчә, безнең Оахуда Коваленко Ранч урыны бар", диде Гейтс. "Шуңа күрә безнең миссия дүрт өлештән торырга тиеш. Беренчедән, барлык тоткыннарны саклагыз. Икенчедән, террористик һөҗүмдә шикләнелгән мәгълүмат туплагыз. Өченчедән, Клод һәм Коваленко исемле бу кешене табыгыз. Дүртенчедән, калган ике ранчаның урнашкан урынын табыгыз. "
  
  Гейтс бу суга батыру өчен туктады, аннары ничектер бүлмәдәге һәр ир-атны һәм хатын-кызны аларга бер күз хәрәкәте белән карый дип уйларга өлгерде. "Бу кирәкле чаралар белән эшләнергә тиеш. Коваленко бик теләп эзләгәндә бик күп кешене куркыныч астына куйды. Бүген тәмамлана. "
  
  Капка ачылды. Кинәт бүлмәдәге тәртипсезлек туктады һәм һәркем тиз арада үз урыннарына кире кайта башлады. Детальләр җентекләп уйланган.
  
  Дрейк Хейденның күзен җәлеп итте. Ул аңа кулын селкетте, аны чакырды.
  
  "Equipmentиһазландырыгыз, атларыгызны бәйләгез, егетләр. Без Клод фермасына утыз минуттан барып җитәрбез. "
  
  
  Егерме дүртенче бүлек
  
  
  Дрейк дуслары белән Гавай полиция бүлегенең җиңел вертолетларының берсендә утырды һәм тиз арада Клод фермасына очканда башын чистартырга тырышты. Күк охшаш вертолетлар һәм авыррак хәрбиләр белән ноктага салынган. Йөзләгән кеше һавада иде. Калганнары тиз арада хәрәкәт иттеләр. Күпчелек полиция һәм хәрби хезмәткәрләр Гонолулуда һәм Вайикики территориясендә калырга мәҗбүр булдылар, әгәр террористик һөҗүм булган очракта.
  
  Канлы патша үз көчләрен бүлде.
  
  Спутник рәсеме фермада бик күп активлык күрсәтте, ләкин аның күп өлеше камуфляжланды, чынлыкта нәрсә булганын әйтеп булмый.
  
  Дрейк Коваленкога булган хисләрен туктатырга булды. Гейтс дөрес әйтә. Кулга алучылар һәм аларның куркынычсызлыгы монда хәлиткеч факторлар иде. Ул күргән иң гаҗәеп күренешләр Төньяк ярга таба очканда, аның тирәсендә һәм аның тирәсендә ачылды, ләкин Дрейк үз ихтыярының һәр унциясен туплады. Ул элек булган солдат иде.
  
  Ул бүтән кеше була алмый.
  
  Сул ягында Май апасы Чика белән кыскача сөйләште, аның куркынычсызлыгын икеләтә тикшерде һәм мөмкин булганда берничә тыныч сүз алышты. Сер түгел, алар тулы масштаблы сугыш башлый яки әзер сугыш зонасына китә ала.
  
  Дрейкның уң ягында, Алисия корал һәм җиһазларны тикшерү һәм тикшерү өчен вакыт үткәрде. Аңа бернәрсә дә аңлатырга кирәк түгел иде. Дрейк аның үч алуында шик юк иде.
  
  Хейден белән Кинимака каршыда утырдылар, гел микрофоннарын бастырдылар, яңартулар һәм заказлар алдылар. Яхшы хәбәр Оахуда яки бүтән утрауда бернәрсә дә булмаган. Начар хәбәр - Кан патшасының моңа әзерләнер өчен еллары бар иде. Алар нәрсәгә кергәннәрен белмиләр иде.
  
  Бен белән Карин штабта калды. Аларга агентның электрон почтасын көтәргә куштылар, аннары бераз куркыту мөмкинлегенә әзерләнделәр, алар Алмаз Башы астына керергә һәм җәһәннәм капкасыннан үтәргә тиешләр.
  
  Choppers тавыш системасыннан металл тавыш килде. "Максатка биш минут."
  
  Сезгә ошыймы, юкмы, Дрейк уйлады. Без хәзер.
  
  Вертолет тирән үзәнлеккә таба сикерде, искиткеч күренеш, ул башка дистәләгән вертолетлар белән уратып алынган. Бу махсус көч солдатларыннан торган беренче дулкын иде. USәр икенче АКШ хәрби хосусый ярдәм итәргә әзер иде. Һава көчләре. Хәрби-диңгез флоты. Армия.
  
  Тавыш кабат килде. "Максат".
  
  Алар бер булып тордылар.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейкның итекләре йомшак үләнгә кагылды һәм ул шундук ут астында калды. Ул соңгы кеше булып ишек төбеннән чыкты. Бәхетсез диңгез, һаман да сугыша, күкрәгенә тулы шартлау алып, җиргә бәрелгәнче үлде.
  
  Дрейк җиргә чәчелде. Аның башына пулялар сызгырды. Көчле сугу аның янындагы бүрәнәләргә тиде. Ул волейбол атты. Аның ике ягында булган ир-атлар табигый әйләнү калкулыкларын каплап үлән буйлап йөрделәр.
  
  Алда ул йорт, ике катлы кирпеч төзелешен күрде, бернәрсә дә юк, ләкин, һичшиксез, Коваленконың җирле ихтыяҗларына туры килә. Сул якта ул ферма мәйданын күрде. Нәрсә ...?
  
  Куркып, коралсыз фигуралар аңа таба йөгерделәр. Алар сулга һәм уңга, бөтен якка таралдылар. Аның колак каккан тавышы ишетелде
  
  "Дус матчлар".
  
  Ул алга китте. Май белән Алисия аның уң ягына күчтеләр. Ниһаять, диңгезчеләр үзләрен җыйдылар һәм координацияләнгән янгын үрнәген чакыра башладылар. Дрейк тизрәк хәрәкәтләнә башлады. Алар алдындагы кешеләр, яшеренгән урыннарыннан чыгып, өйгә таба ашыга башладылар.
  
  Easyиңел максатлар
  
  Дрейк хәзер һөҗүм көче белән торды һәм пистолетны күтәреп йөгергәндә кешеләрне үтерде. Ул тоткынның үләнгә сикереп, өйгә таба баруын күрде. Яхшы егетләр килгәнен белмиләр иде.
  
  Тоткын кинәт борылып егылды. Канлы патша кешеләре аларга үлән аттылар. Дрейк кычкырды, мылтык атучыга омтылды һәм башның башын селтәде. Ул вакыт-вакыт атты, я кешеләрне җиргә кысып, башкаларны бетерер өчен кешеләрне җитәкләде.
  
  Ул Клодны эзли. Вертолеттан киткәнче, аларның барысына да Кан патшасы урынбасары фотосы күрсәтелде. Дрейк кача алу планын эшләп, вакыйгаларны сәхнә артыннан юнәлтәчәген белә иде. Өйдән, мөгаен.
  
  Дрейк йөгерде, һаман да районны сканерлый, вакыт-вакыт ата. Начар егетләрнең берсе калкулык артыннан торды һәм аңа мачете белән килде. Дрейк җилкәсен аска төшерде, көндәшнең тизлеген аңа туры алып барырга рөхсәт итте, һәм ул җиргә егылды. Кеше кычкырды. Дрейкның ботинкасы аның иҗекләрен җимерде. Дрейкның бүтән итек мачете тоткан кулга басты.
  
  Элеккеге SAS кеше мылтыгын юнәлтте һәм атты. Аннары без алга киттек.
  
  Ул артка борылып карамады. Өй алда иде, зур булып тоелды, ишек бераз ачык иде, керүгә чакырган кебек. Билгеле, бу бару юлы түгел. Дрейк, биеклеккә омтылып, тәрәзәләрне куып чыгарды. Өйдә пыяла шартлады.
  
  Хәзер фермадан күбрәк тоткыннар агыла иде. Кайберәүләр озын үләндә басып тордылар, кычкырдылар яки кабыктан шаккаттылар. Дрейк аларга карагач, аларның күбесенең нәрсәдер качкан кебек алга таба тизлек белән йөгерүләрен күрде.
  
  Аннары ул моны күрде, каны бозга әйләнде.
  
  Баш, Бенгал юлбарысының мөмкин булмаган зур башы, җиңел артыннан үлән өстенә агылды. Дрейк юлбарысларга үз корбаннарын тотарга рөхсәт итә алмады. Ул аларга таба йөгерде.
  
  Мин наушникны бастым. "Grassлбарыс үләндә."
  
  Моңа җавап итеп күп сөйләшүләр булды. Башкалар шулай ук хайваннарны күрделәр. Дрейк хайваннарның берсенең йөгерүче кешенең аркасына сикерүен карады. Бу җан иясе зур, кырыс, очышта хаос һәм кыргынның камил образы иде. Дрейк аякларын тизрәк барырга мәҗбүр итте.
  
  Тагын бер гигант баш алдагы үлән аша үтте. Igerлбарыс аңа сикерде, авызы зур кычкыруга әйләнде, тешләре тешләнде һәм инде кан белән буялды. Дрейк палубага егылды һәм тәгәрәтте, тәнендәге һәр нерв тере һәм кычкырды. Моңа кадәр ул бик яхшы тимераякта шумаган. Моңа кадәр ул бик тиз һәм төгәл күтәрелмәгән. Көчлерәк көндәш аңарда яхшырак сугышчы алып чыккан кебек иде.
  
  Ул пистолетны чыгарды, борылып, юлбарыс башына пуля ноктасын атты. Astанвар шундук егылып, баш миенә атылды.
  
  Дрейк сулышын алмады. Берничә секунд алдарак төшкән кешегә булышу өчен ул тиз үлән өстеннән сикерде. Igerлбарыс аның өстенә менде, үсә, зур мускуллары сыгылып, тешләү өчен башын түбәнәйтә.
  
  Дрейк аны артка атты, әйләнеп кайтканчы көтте, аннары аны күзләр арасына атты. Ул ашарга җыенган кешегә биш йөз фунт төште.
  
  яхшы түгел, дип уйлады Дрейк. Ләкин ярылып, тере ашаудан яхшырак.
  
  Аның колагында кычкырулар ишетелә иде. "Мине алыгыз, бу тупаслар бик зур!" "Тагын бер, Джеко! Сезнең алтыгыз өчен тагын бер! "
  
  Ул тирә-якны өйрәнде. Igлбарыс билгесе юк, әсирләрне һәм куркыткан гаскәрләрне. Дрейк, дошманны күрсә, капларга әзер, үлән аша ашыкты, ләкин берничә секунд эчендә ул кире кайтты.
  
  Алгы тәрәзәләр ватылды. Диңгезчеләр эчтә иде. Дрейк иярде, аның чыбыксыз Bluetooth сигналы аны дус итеп күрсәтә. Ватылган тәрәзә төбеннән атлап, Клод үзе кайда булырга мөмкин дип уйлады. Ул хәзер кайда булыр иде?
  
  Аның колагында пышылдаган тавыш. "Дрейки, сез кичәне иртә калдырдыгыз дип уйлыйсыз." Алисиянең ефәк тоннары. "Икегез өчен дә."
  
  Ул аны күрде. Ул шкаф белән өлешчә яшерелгән иде. Гайсә, ул үзенең DVD коллекциясен караганмы?
  
  Май кулында мылтык тотып аның артында иде. Дрейк япон хатын-кызының коралын күтәреп Алисия башына күрсәтүен карады.
  
  "Май!" Аның өметсез тавышы аларның колакларына кычкырды.
  
  Алисия сикерде. Майның йөзе бераз елмаеп китте. "Бу ишарә иде, Дрейк. Мин Алисиядә түгел, сигнализация интерфейсында күрсәттем. Юк әле ".
  
  "Борчылу?" Дрейк. "Без инде."
  
  "Пехота шулай ук ишегалдындагы зур складка тоташтырылган дип уйлый."
  
  Алисия артка чигенде һәм пистолетын юнәлтте. "Белсәм, ләгънәт." Ул шкафка волейбол атты. Очкыннар очты.
  
  Алисия кысылды. "Бу җитәрлек булырга тиеш."
  
  Хейден, Кинимака белән үкчәсенә кайтып, бүлмәгә кайтты. "Абзар бик ябык. Тозак билгеләре. Техник егетләр хәзер моның өстендә эшлиләр. "
  
  Дрейк боларның барысының да начарлыгын сизде. "Ләкин без монда бик җиңел керәбезме? Бу-"
  
  Шул мизгелдә баскыч башында шау-шу һәм кемнеңдер төшүе ишетелде. Тиз. Дрейк мылтыгын алды да карады.
  
  Ул аптырап калды.
  
  Клод кешеләренең берсе әкрен генә баскычтан төште, бер кулы әсирнең тамагын кысып. Икенче кулында аның башына юнәлтелгән Чүл бөркете бар иде.
  
  Ләкин бу Дрейкның шокның тулы дәрәҗәсе түгел иде. Ул хатын-кызны таныгач, авырту хисе туды. Бу Кейт Харрисон, Гейтсның элеккеге ярдәмчесе кызы. Кеннеди үлемендә өлешчә гаепле кеше.
  
  Бу аның кызы иде. Әле исән.
  
  Клод кешесе мылтыгын аның гыйбадәтханәсенә кысып, аның күзләрен йомып җибәрде. Ләкин ул кычкырмады. Дрейк, бүлмәдәге дистәләгән кеше белән, мылтыгын теге кешегә күрсәтте.
  
  Ләкин Дрейкка бу дөрес түгел иде. Нигә бу егет бер тоткын белән өске катта иде? Бу -
  
  "Киредән кайтарга!" - кеше кычкырды, кыргый рәвештә күзләрен төрле якка юнәлтте. Тер зур тамчылардан тамды. Аның ярты йөртүе һәм яртысы хатын-кызны этәрүе аның бөтен авырлыгы арткы аягында булуын аңлатты. Хатын-кыз аңа җиңел булмады.
  
  Дрейк триггердагы басымның максатка ярты юлда булуын исәпләде. "Кит! Әйдә! " Кеше аны бүтән адымга төшерде. Махсус көчләр солдатлары гадәттә артка чигенделәр, ләкин бераз отышлырак урыннарга.
  
  "Мин сезне кисәтәм. Терле кеше авыр сулый иде. "Кызык юлдан чык."
  
  Бу юлы Дрейк аның моны аңлатканын күрә алды. Аның күзләрендә өметсезлек бар иде, Дрейк таныган нәрсә. Бу кеше барын да югалтты. Нәрсә генә эшләсә дә, нәрсә генә эшләсә дә, ул бик куркыныч астында эшләнде.
  
  "Кире!" ир тагын кычкырды һәм хатын-кызны тагын бер адымга этәрде. Аның муенын кочаклаган тимер тимер таяк кебек иде. Himselfзен максат итеп күрсәтмәс өчен, ул тәненең һәр өлешен аның артында тотты. Ул кайчандыр солдат булган, мөгаен, яхшы кеше.
  
  Дрейк һәм аның хезмәттәшләре артка чигенүнең зирәклеген күрделәр. Алар кешегә бераз күбрәк урын бирделәр. Ул тагын берничә адым төште. Дрейк Майның күзен җәлеп итте. Ул бераз башын чайкады. Ул да белә иде. Бу дөрес булмаган. Ул булды...
  
  Кызыл үлән. Иң куркыныч төр. Клод, һичшиксез, Коваленко заказы буенча, бу кешене аларны читкә юнәлтте. Кан патшасының архетипаль тәртибе. Өйдә бомба булырга мөмкин. Чын бүләк, Клод, мөгаен, абзардан уңышлы котылу булгандыр.
  
  Дрейк көтте, бик яхшы. Аның тәнендәге һәр нерв туңды. Ул сукты. Аның сулышы туктады. Аның уйлары буш калды. Хәзер бернәрсә дә юк иде, солдатлар белән тулган киеренке бүлмә, куркуга алынган залог, хәтта аны әйләндереп алган йорт һәм хезмәтчеләр дә юк иде.
  
  Миллиметр гына. Күрү кроссы. Максатка бер дюймнан да азрак. Бер хәрәкәт. Бу аңа кирәк иде. Ул бары тик тынлык иде. Аннары ир Кейт Харрисонны тагын бер адымга этәрде, һәм бу бүленгән секундта аның сул күзе хатын-кызның баш сөяге артыннан карады.
  
  Дрейк аны бер ату белән аерды.
  
  Ир артка сикерде, стенага бәрелде һәм кычкырган хатын яныннан узып китте. Ул авария белән төште, башта баш, аның артына кысылган корал, аннары алар аның күлмәген, ашказанын күрделәр.
  
  Кейт Харрисон кычкырды: "Аңа бомба!"
  
  Дрейк алга сикерде, ләкин Май һәм зур диңгез баскыч читеннән сикереп тордылар. Диңгезче Кейт Харрисонны тотты. Май үлгән яллы кеше өстенә сикерде. Аның башы жилетка, күрсәткечкә таба борылды.
  
  "Сигез секунд!"
  
  Барысы да тәрәзәгә ашыктылар. Дрейктан кала барысы да. Инглиз кешесе алга таба ашыкты, тар коридор аша кухняга ашыкты, кемдер арткы ишекне ачык калдырсын дип дога кылды. Шул рәвешле ул бомба киткәч Клодка якынрак булыр иде. Шуңа күрә аның мөмкинлеге бар иде.
  
  Коридор аша. Өч секунд үтте. Кухняга. Тирә-якка тиз карау. Тагын ике секунд. Арткы ишек ябык.
  
  Вакыт бетте.
  
  
  Егерме бишенче бүлек
  
  
  Беренче шартлауны ишеткәч, Дрейк ут ачты. Анда барып җитү өчен бер-ике секунд кирәк булыр. Кухня ишеге күп җәрәхәтләрдән ватылды. Дрейк аңа турыдан-туры йөгерде, гел атты. Ул әкренләнмәде, җилкәсенә сугып, һава аша егылды.
  
  Шартлау аның артында һөҗүмче елан кебек агылды. Ишек һәм тәрәзәләрдән ялкын теле күккә атылды. Дрейк әйләнде. Ут сулышы аңа бер мизгелгә кагылды, аннары артка чигенде.
  
  Акрын гына тормыйча, ул тагын сикерде дә йөгерде. Көчләнгән һәм кыйналган, ләкин бик тәвәккәл, ул зур абзарга таба ашыкты. Беренче күргәне - мәетләр. Аларның дүртесе бар. Техниклар Хейден рөхсәт алу өчен калдырдылар. Ул алар янында туктады һәм тормыш билгеләрен тикшерде.
  
  Пульс һәм пуля яралары юк. Бу диварлар электрлаштырылганмы?
  
  Башка мизгелдә моның мөһимлеге юк иде. Абзарның алгы өлеше шартлады, агачлар ярылып, искиткеч шартлауда ялкын атылды. Дрейк палубага егылды. Ул двигательнең кычкырган тавышын ишетте һәм вакытында карады, ватылган ишекләр аша сары төснең ярылуын һәм тиз арада көчле очып китүен күрде.
  
  Дрейк сикерде. Ул, мөгаен, яшерен вертолетка, самолетка яисә башка ниндидер тозакка таба баргандыр. Ул ныгыту көтә алмый. Ул тузган абзарга йөгерде һәм тирә-якка карады. Ул ышанмыйча башын чайкады. Чистартылган суперкарның тирән балкышы һәр якка балкып торды.
  
  Иң якынын сайлап, Дрейк кыйммәтле секундлар ачкыч эзләде, аннары аларның бер өлешен эчке офис читендә эленеп торганын күрде. Астон Мартин Ванкуиш ачкыч һәм көч комбинациясе белән башланды, Дрейк белән таныш булмаса да, двигатель акылсыз кычкырган вакытта аның адреналин насосын алды.
  
  Астон Мартин шиналарын кысып абзардан очты. Дрейк аны Клодның тиз машинасы дип өметләнгән якка юнәлтте. Әгәр бу бүтән тәртипсезлек булса, Дрейк винтка. Бәлки, бөтен Гавайи кебек. Аларга Кан патшасы урынбасарын кулга алырга бик кирәк иде.
  
  Күз почмагыннан Дрейк Алисиянең кинәт туктаганын күрде. Ул көтмәгән. Арткы көзгедә ул аның максатлы рәвештә абзарга йөгерүен күрде. Алла, бу проблемага китерергә мөмкин.
  
  Алдагы сары төс югары дәрәҗәдәге суперкарга охшый башлады, бераз узышта җиңгән иске Порше Ле Манс купесын хәтерләтә. Groundиргә якын, ул чишмәләрдә йөгергән кебек сикереп, юлның кәкреләрен кочаклады. Каты җир өчен яраксыз, ләкин соңыннан ясалган юл тулысынча берничә чакрым биеклектә асфальтланды.
  
  Дрейк Ванкишка атты, коралны арттагы урынга куйды һәм аның миендә яңгыраган Bluetooth тавышларын тыңлады. Ферма эше әле дә дәвам итә. Кулга алынганнар азат ителәләр. Кайберләре үлде. Клод кешеләренең берничә төркеме әле дә стратегик позицияләрдә тордылар, хакимиятне җиргә бәйләделәр. Stillәм һаман да ярты дистә юлбарыс йөри иде, җимереклек китерде.
  
  Астон Мартин белән Порше арасындагы аерма нульгә кадәр киметелде. Инглиз машинасы тупас юлларда күпкә яхшырак иде. Дрейк турыдан-туры аның артына урнашты, аның янында утырырга теләде, арткы көзгедә аңа тагын бер суперкарның килүен күргәч.
  
  Алисия иске Dodge Viper белән идарә итә. Аңа мускуллар белән нәрсәдер эшләргә ышаныгыз.
  
  Өч машина тупас җир буйлап узыштылар, чиратлаштылар һәм озын юлларны кабыздылар. Аларның артында шагыл һәм пычрак очты. Дрейк асфальт юлның якынлашуын күрде һәм карар кабул итте. Алар Клодны терелтергә теләгәннәр, ләкин аны башта тотарга тиеш булганнар. Ул гарнитурдагы сөйләшүне тыңлауны дәвам итәр өчен бик сак иде, берәрсе Клодны тотканнары турында хәбәр иткән очракта, ләкин бу куыш озаграк барган саен, Дрейк алдагы кеше Кан патшасының икенчесе булып китте.
  
  Дрейк мылтыгын күтәрде һәм Астонның тәрәзәсен җимерде. Бер мизгел куркыныч шуудан соң, ул кабат идарә итә һәм качкан Поршега икенче турны атты. Пуля аның аркасыннан ярылды.
  
  Машина әкрен генә акрынайды. Ул яңа юлга китте. Le Mans шоферы тизләнгәч, Дрейк ут ачты, аның янындагы күн урындыкка пуля казыклары таралды. Шиналарга максат куярга вакыт.
  
  Ләкин нәкъ шул мизгелдә вертолетларның берсе аларның барысын да якынайтты, ачык фигуралардан ике фигура. Вертолет Порше алдында борылып, чит якка борылды. Кисәтүче кадрлар аның алдындагы юлдан өзелде. Дрейк ышанмыйча башын чайкады, кул шофер тәрәзәсеннән тыгылып, вертолетка ата башлады.
  
  Шунда ук, бер үк вакытта, ул тизләткечтән аягын һәм кулларын рульдән алды, максатка иреште һәм амбиция, осталык һәм игътибарсызлык гаепләрен җибәрде. Алисия Вайперы үз машинасына бәрелде. Дрейк яңадан идарә итә, ләкин мылтыкның тәрәзә төбендә очуын күрде.
  
  Ләкин аның акылсыз атуы эшләде. Ул качкан шоферны терсәккә атты, хәзер машина акрын бара. Тукта. Дрейк кинәт Астонны туктатты, сикереп торды һәм тиз арада Порше пассажир ишеге янына йөгерде, мылтыгын күтәрүне туктатты һәм гел фигураның башына игътибар итте.
  
  "Коралыңны ташла! Эшлә аны!"
  
  "Мин булдыра алмыйм", - дип җавап килде. "Син мине кулга алу өчен кулга аттың, ахмак дуңгыз."
  
  Вертолет алга атлады, күк күкрәү двигателе җирне селкеткәндә роторлары кычкырды.
  
  Алисия килеп Порше янындагы көзгегә атты. Команда буларак, алар сулга һәм уңга борылды, икесе дә руль артындагы кешене капладылар.
  
  Бу кешенең йөзендәге газапларга карамастан, Дрейк аны фотодан таный. Бу Клод.
  
  Түләргә вакыт.
  
  
  * * *
  
  
  Кәрәзле телефоны шалтырагач, Бен Блейк аптырап сикерде. Дрейкны охшатып, ул шулай ук Evanescence'ка күчә. Эми Линың "Оҗмахта югалган" вокаллары шул мизгелдә һәркемнең кәефенә бик туры килде.
  
  Экранда Халыкара язу пәйда булды, шалтырату аның гаиләсе әгъзасыннан булмас иде. Ләкин, Милли архив эшләрен исәпкә алып, ул теләсә нинди дәүләт органнарыннан булырга мөмкин.
  
  "Әйе?"
  
  "Бен Блейк?"
  
  Курку аның умыртка сөяген үткен бармаклар белән сызды. "Кем бу?"
  
  "Әйтегез миңа". Тавыш культуралы, инглиз һәм тулысынча ышанычлы иде. "Бу мизгелдә. Мин Бен Блейк белән сөйләшергә тиешме? "
  
  Карин аның янындагы куркынычны укып, аның янына килде. "Әйе".
  
  "Яхшы. Афәрин. Бу авыр булдымы? Минем исемем Даниэль Белмонте. "
  
  Бен телефонын ташлады диярлек. "Ни? Ничек син җәһәннәм? "
  
  Нәфис көлү агымы аны туктатты. "Йомшарыгыз. Дустымны ял ит. Мин гаҗәпләнәм, азрак әйтсәм, Алисия Майлз һәм сезнең дус кызыгыз минем ... осталыгымны искә алмады. "
  
  Бен авызын бушатты, бер сүз дә әйтә алмады. Карин сүзләрен авыз итте, карак? Лондоннан? Улмы?
  
  Бенның йөзе барысын да әйтте.
  
  - Блейк әфәнде, мәче синең телеңне тешләдеме? Бәлки сез матур апагызны киендерергә тиеш. Карин ничек? "
  
  Сеңлесенең исемен искә алу аны бераз сөендерде. "Минем номерны каян алдыгыз?"
  
  "Минем белән түбәнсетмәгез. Сез сораган гади операцияне башкару өчен чыннан да ике сәгать вакыт кирәк дип уйлыйсызмы? Яки мин соңгы кырык минутны үземнең ... хәйриячеләрем турында бераз өйрәндемме? Хм? Моның белән вакытыгызны алыгыз, Блэйки. "
  
  "Мин синең турында бернәрсә дә белмим," Бен яклап әйтте. - Мин сезгә киңәш бирдем, - диде ул. "Аша"
  
  "Сезнең дус кызыгыз? Мин ышанам. Ул мине бик яхшы белә. "
  
  - Алисия турында нәрсә әйтеп була? Карин кычкырды, кешене тигезлектән ташларга тырышып. Алар икесе дә бик гаҗәпләнделәр һәм тәҗрибәсез булдылар, хәтта CIAны кисәтергә дә булмады.
  
  Бер мизгелгә тынлык урнашты. "Бу кыз мине дөресен әйтер өчен куркыта."
  
  Бенның мие эшли башлаган кебек иде. "Белмонте әфәнде, сездән күчерергә кушылган әйбер бик кыйммәт. Бик кадерле "
  
  "Мин аңлыйм. Аны капитан Кук һәм аның бер кешесе язган. Өч сәяхәт вакытында Кук тарихтагы башка кешеләргә караганда күбрәк ачышлар ясады. "
  
  "Мин тарихи кыйммәтне аңлатмыйм", диде Бен. "Минем уйлавымча, бу кеше гомерен саклап кала ала. Хәзер. Бүген. "
  
  "Чыннан да?" Белмонте чын күңелдән кызыксынды. "Зинһар, миңа әйт".
  
  "Мин булдыра алмыйм". Бен бераз өметсезләнә башлады. "Зинһар. Безгә булыш ".
  
  "Бу инде сезнең электрон почтагызда", диде Белмонте. "Ләкин мин үземнең кадеремне күрсәтмәсәм, мин кем булмас идем, шулай бит? Рәхәтләнегез. "
  
  Белмонте шалтыратуны тәмамлады. Бен кесә телефонын өстәлгә ыргытты һәм берничә секундка компьютерына басты.
  
  Пешекче журналларыннан югалган битләр тулы, данлы төстә күренде.
  
  "Тәмуг дәрәҗәләре," Бен кычкырып укыды. "Кук аны биш дәрәҗәгә җиткерде, аннары кире борылды. Әй Алла, моны ишетә аласыңмы, Карин? Хәтта капитан Кук аны бишенче дәрәҗәдән узмады. Бу ... бу ... "
  
  "Тозакларның зур системасы." Карин җилкәсеннән тиз укыды, аның фотографик хәтере артык эшләде. "Иң зур, иң куркыныч тозак системасы."
  
  "Әгәр дә ул бик зур, куркыныч һәм җентекле булса ..." Бен аңа таба борылды. "Бу китергән могҗизаның зурлыгын һәм әһәмиятен күз алдыгызга китерегез."
  
  "Искиткеч," диде Карин һәм укыды.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Клодны атылган машинадан тартып алып, аны юлга ыргытты. Аның авырту кычкырулары һаваны арендага бирә, хәтта вертолетның кычкырышын да суга батыра.
  
  "Акылсызлар! Сез аны беркайчан да туктатмассыз. Ул һәрвакыт җиңә. Начар, кулым авырта, тупас! "
  
  Дрейк пулеметны кул озынлыгына алып килде һәм Клодның күкрәгенә тезләнде. "Берничә сорау, дус. Аннары табиблар сезне чыннан да тәмле бук белән тутырачаклар. Коваленко кайда? Ул монда? "
  
  Клод аңа ачулы диярлек ташлы йөз бирде.
  
  "Ярар, гадирәк нәрсәне сынап карыйк. Эд Бодру. Кайда ул?"
  
  "Ул вики-вики шаттлын Вайикикига алып кайтты."
  
  Дрейк башын салды. "Калган ике ранч кайда?"
  
  "Appгалды." Клодның йөзе елмайды. "Барысы да юкка чыкты".
  
  "Бу җитә". Алисия Дрейк җилкәсен тыңлады. Ул мылтыкны Клодның йөзенә күрсәтеп йөрде дә, ботинкасын җентекләп Клодның ватылган терсәгенә куйды. Бер мизгел кычкыру һаваны бүлде.
  
  "Без моны сез теләгәнчә ала алабыз", дип пышылдады Дрейк. "Монда беркем дә юк, дус. Без террор һөҗүмнәрен беләбез. Йә сөйләш, я кычкыр. Бу минем өчен мөһим түгел. "
  
  "Тукта!" Клод сүзләре аңлашылмый диярлек. "Пу ... зинһар."
  
  "Бу яхшырак". Алисия басымны бераз җиңеләйтте.
  
  "Мин ... күп еллар Кан патшасы белән булдым." Клод төкерде. "Ләкин хәзер ул мине калдыра. Ул мине үләргә калдыра. Дуңгыз илендә черү. Ишәкне капларга. Бәлки юк. " Клод утырырга тырышты. "Бозык".
  
  Барысы да сак булдылар, Дрейк пистолетны чыгарды һәм Клодның баш сөягенә юнәлтелде. "Тыныч".
  
  "Ул моңа үкенер." Клод ачуы чыккан диярлек. "Мин аның коточкыч җәзасы турында уйламыйм." Сарказм аның тоныннан селкенде. "Миңа кирәк түгел. Хәзер минем өчен тормыш юк ".
  
  "Без аңлыйбыз." Алисия авыр сулап куйды. "Сез сөйгән егетегезне нәфрәт итәсез. Сексуаль солдат сорауларына җавап бирегез. "
  
  Дрейкның колагында тавыш ишетелде. Металл тавыш: "Беренче портал җайланмасы табылды. Коваленко моны калдырган кебек. "
  
  Дрейк күзләрен йомды һәм Алисиягә кыска гына карады. Ни өчен Кан патшасы портал җайланмасын мондый вакытта калдырырга?
  
  Гади җавап. Аңа кирәк түгел иде.
  
  "Коваленко Алмаз Башны җитәкли, шулай бит? Пеле капкасына, яисә тәмугка, яисә бүтән нәрсәгә. Бу аның төп максаты, шулай бит? "
  
  Клод йөз ясады. "Ул тапкан бу легенда обсессиягә әйләнде. Барлык хыяллардан да бай кеше. Wantзе теләгәнне ала алган кеше. Ул нәрсә эшли?
  
  "Ул беркайчан да булмаячак нәрсә белән мавыга?" Алисия тәкъдим итте.
  
  "Бик акыллы, шундый зирәк кеше төнлә нейротик ахмакка әйләнде. Ул вулкан астында нәрсәдер барлыгын белә. Ул һәрвакыт иң яхшы пешекче дип мыгырданды. Бу Кук куркудан кире кайтты. Ләкин Дмитрий Коваленко түгел, Канлы Король түгел; ул дәвам итәр иде. "
  
  Хәтта Дрейк алдан әйтүнең артуын сизде. "Кук кире кайттымы? Нәрсә ул анда? "
  
  Клод кысылды, аннары авыртты. "Беркем дә белми. Ләкин Коваленко беренче беләчәк дип уйлыйм. Ул хәзер анда бара. "
  
  Бу мәгълүматтан Дрейкның йөрәге сикерде. Ул хәзер анда бара. Вакыт бар иде.
  
  Бу вакытта Май һәм ярты дистә солдат аларга мөрәҗәгать иттеләр. Барысы да игътибар белән тыңладылар.
  
  Дрейк алдагы эшне исенә төшерде. "Безгә ферма урыннары кирәк. Без Эд Бодру телибез. "
  
  Клод мәгълүмат бирде. Тагын ике ранчо, берсе Кауайда, икенчесе Зур утрауда. Бодру Кауайга бара иде.
  
  "Террористик һөҗүм турында нәрсә әйтеп була?" Май тыныч кына сорады. "Бу бүтән мәкерме?"
  
  Хәзер Клодның йөзе шундый өметсезлек һәм газаплар белән сузылды ки, Дрейкның ашказаны идәнгә егылды.
  
  "" К ". Клод елады. "Алар реаль. Алар теләсә кайсы вакытта ачыла ала. "
  
  
  Егерме алтынчы бүлек
  
  
  Бен белән Карин тәрәзәгә таба бардылар, аларның һәрберсендә капитан Кукның яшерен журналларының күчермәсе бар. Алар эчендә булган акылсызлыкны укыгач, Бен сеңлесеннән Кан патшасының сәер тәртибе турында сорады.
  
  "Коваленко күчмә җайланмалар табылгач, бу сәяхәткә барырга ниятләгән булырга тиеш. Ул соңгы берничә атнада барысын да оештырырга бик әзер. "
  
  - Еллар, - диде Карин. "Дөрес тәгәрмәчләрне планлаштыру, практика һәм майлау еллары. Ләкин ни өчен ул Бермудга бераз шаяру өчен бу зур операцияне куркыныч астына куйды? "
  
  Бен укыган өзекләрнең берсенә башын чайкады. "Шаян әйберләр. Акылсыз. Аны моны эшләргә этәрә алган бер генә нәрсә бар иде. "
  
  Карин ерак океанга карады. "Ул Алмаз Баш белән бәйле җайланмалар турында нәрсәдер күрде."
  
  - Әйе, ләкин нәрсә?
  
  "Ахырда, бик мөһим нәрсә юк." Алар калтыранган башларны карадылар, камера рәсемнәре Кан патшасы фермасыннан трансляцияләнде. Алар мегаломаниакның портал җайланмасын калдырганнарын беләләр. "Ул аңа кирәк түгел."
  
  "Яки ул аны теләгәнчә кире кайтара ала дип саный."
  
  Алар артында, оператив ссылкада, алар Дрейкның Клодтан шулкадәр вакыт эчендә алган мәгълүматларын кычкырганнарын ишеттеләр.
  
  Бен Каринга күзләрен йомды. "Ул Канлы Король Алмаз башында инде ди. Бу - "
  
  Ләкин Каринның көтелмәгән кычкыруы аның тамагындагы чираттагы сүзләрне туңдырды. Ул аның карашына иярде, күзләрен кысып, дөньясының җимерелүен сизде.
  
  Вайикик пляжындагы кунакханә тәрәзәләреннән күп шартлаулардан кара төтен.
  
  Тирә-яктагы офислардан килгән тавышны санга сукмыйча, Бен стенага йөгерде һәм телевизорны кабызды.
  
  Аның кесә телефоны шалтырады. Бу юлы аның әтисе иде. Алар да телевизор карарга тиеш.
  
  
  * * *
  
  
  Кулга алу яки калган берничә кесә кесәсен җиңү белән мәшгуль булмаган Дрейк һәм солдатлар үзләренең тапшыруларын iPhone-ларында күрделәр. Аларның бүлек командиры, Джонсон исемле кеше, хәрби Android җайланмаларына бәреп керде һәм вакыйгалар булганда турыдан-туры Гонолулудагы мобиль командалар белән элемтәгә керде.
  
  "Вайикикидагы өч отельдә бомба шартлады", - дип кабатлады командир. "Мин кабатлыйм. Өч. Без ярдан көнбатышка таба китәбез. Калакуау Вайикики. Оханага дулкын. " Командир бер минут тыңлады. "Алар буш бүлмәләрдә шартладылар, паника ... эвакуация ... бик күп ... хаос. Гонолулу ашыгыч ярдәм хезмәте чиккә кадәр сузылган. "
  
  "Болар барысы да?" Дрейк чыннан да җиңеллек сизде. Бу начаррак булырга мөмкин.
  
  - Тукта - командирның йөзе егылды. "Әй юк".
  
  
  * * *
  
  
  Бен һәм Карин телевизор экранында күренешләр кабынган вакытта куркып карадылар. Кунакханәләр тиз эвакуацияләнде. Ир-атлар һәм хатын-кызлар йөгерделәр, этәрделәр һәм егылдылар. Алар кычкырдылар, якыннарын якладылар һәм балаларын кочаклап еладылар. Кунакханә хезмәткәрләре артыннан килеп, каты һәм куркып карыйлар, ләкин контрольне саклыйлар. Полиция һәм янгын сүндерүчеләр фойега һәм кунакханә бүлмәләренә керделәр һәм чыктылар, һәм аларның барлыгы һәр кунакханә алдында сизелде. Вертолет очканда телевизор картинасы сүнде, Вайикикиның искиткеч күренешен һәм тау калкулыкларын, Алмаз Баш Вулканының бөеклеген һәм дөньякүләм танылган Кухио Пляжын, хәзерге вакытта биек катлы кунакханәләрнең төтен чыгарган гаҗәеп күренеше белән җимерелгән. җимерелгән стеналарыннан һәм тәрәзәләреннән ялкын.
  
  Телевизор экраны кабат басылды. Бен газапланды һәм Каринның йөрәге сикерде. Алар хәтта бер-берсе белән сөйләшә дә алмады.
  
  Дүртенче кунакханә, бөтен дөньяны күз алдында тотып, битлекләнгән террористлар тарафыннан кулга алынган. Wayлында басып торган һәркем тротуарда атылды. Соңгы кеше борылып, вертолетта кулын селкетте. Кунакханәгә кереп, аның ишеген бикләгәнче, ул тукталган такси янында утырган гражданинны атып үтерә.
  
  "Уф". Карин тавышы тыныч иде. "Эчтәге ярлы кешеләр турында нәрсә әйтеп була?"
  
  
  * * *
  
  
  "Королева Ала Моана кораллы кешеләр тарафыннан басып алынган", диде аларга командир. "Хәлиткеч. Маска киеп. Мин үтерергә курыкмыйм. " Ул үзенең үтерүчән карашын Клодка юнәлтте. "Тагын күпме һөҗүм булыр, явыз рухани?"
  
  Клод куркуга төште. "Беркем дә", диде ул. "Оахуда."
  
  Дрейк кире борылды. Ул уйларга тиеш иде. Ул үзен үзгәртергә тиеш иде. Коваленко аларның барысын да читкә юнәлтсен иде. Коваленко Алмаз Башы астында тирән яшерен нәрсә барлыгын белә иде, һәм ул аңа дәгъва белдерергә бара.
  
  Бу һөҗүмнәрнең дәһшәтеннән өстенрәк нәрсәдер.
  
  Аның концентрациясе кире кайтты. Монда бернәрсә дә үзгәрмәде. Theөҗүмнәр бик яхшы тәмамланган. Алар бер үк вакытта солдатларны, армияне һәм ашыгыч ярдәм хезмәтләрен инвалид иттеләр. Ләкин бернәрсә дә үзгәрмәде. Алар Кан патшасын тапмады, шулай итеп -
  
  В планы гамәлгә кертелде.
  
  Дрейк Май һәм Алисиягә хәрәкәт иттеләр. Хейден белән Кинимака инде якын иде. Зур Гавайлы кабыгы шаккатты. Дрейк аңа ачык итеп әйтте: "Син моңа әзерме, Мано?"
  
  Кинимака кычкырды диярлек. "Мин дөрес әйтмим."
  
  "В планы", диде Дрейк. "Коваленко монда түгел, шуңа күрә без аңа ябышабыз. Калган солдатлар моны бер минуттан аңларлар. Хейден һәм Май, сез Кауайга һөҗүмгә кушыласыз. Мано һәм Алисия, сез Зур утрауга һөҗүмгә кушыласыз. Бу фермаларга бар. Мөмкин булганча саклагыз. Ә Алисия ... "Аның йөзе уеп ясалган бозга әйләнде. "Мин сезне үтерүгә ышанам. Бу рухани Бодру рәхимсез үлә. "
  
  Алисия башын салды. Май белән Алисияне үз командасын бүлергә кирәклеген аңлагач, Дрейк идеясы иде. Ул Уэллсның үлеме һәм башка серләрнең гомерне саклап калу һәм дошманны туктату арасында килүен теләмәде.
  
  Клодның биек тавышы Дрейкның игътибарын җәлеп итте. "Коваленко Оаху, Кауай һәм Зур утрауга һөҗүмнәрне сезнең игътибарыгыз өчен финанслады. Сезне бүлегез һәм җиңегез. Сез бу кешене кыйный алмыйсыз. Ул берничә ел әзерләнә. "
  
  Мэтт Дрейк коралын күтәрде. "Шуңа күрә мин аның артыннан җәһәннәм капкалары аша барырмын һәм аны шайтанга ашатырмын." Ул йөк вертолетына таба юнәлде. "Әйдә, кешеләр. Йөкләгез. "
  
  
  * * *
  
  
  Кәрәзле телефоны шалтырагач, Бен тиз әйләнеп кайтты. Бу Дрейк иде
  
  "Әзерме?"
  
  "Сәлам Мэтт. Сез ышанасызмы? Без чыннан да китәбезме? "
  
  "Без чыннан да китәбез. Бу мизгелдә. Сез Даниэль Белмонтедан кирәкле әйберне алдыгызмы? "
  
  "Әйе. Ләкин ул бераз зәгыйфь. "
  
  "Яхшы. Сез лава трубасына иң якын керү урынын билгеләдегезме? "
  
  "Әйе. Алмаз Башыннан ике чакрым ераклыкта капкалы җәмгыять бар. Гавайи хакимияте шулай ук билгеле булган подъездны мөһерләде. Күпчелек очракта бу хәтта тәвәккәл балага да керергә комачауламый. "
  
  "Беркем дә булышмый. Тыңла, Бен. Каринны кулга алыгыз һәм сезне шул лава трубасына алып баручы кешене алыгыз. Миңа координаталар җибәрегез. Хәзер эшлә ".
  
  "Син җитдиме? Без анда нәрсә булганын белмибез. Бу тозак системасы? Бу рәхимсезлектән тыш. "
  
  "Батырлык, Бен. Яки, Деф Леппард әйткәнчә - Әйдә ташлыйк. "
  
  Бен телефонын өстәлгә куйды һәм тирән сулыш алды. Карин кулын аның җилкәсенә куйды. Алар икесе дә телевизор карадылар. Алып баручы тавышы киеренке иде.
  
  "... бу терроризм моңа кадәр күрелмәгән масштабта."
  
  "Дрейк дөрес әйтә," Бен әйтте. "Без сугышта. Безгә дошманнарның баш командирын җимерергә кирәк. "
  
  
  Егерме җиденче бүлек
  
  
  Дрейк Дельта командасының сигез әгъзасын җыйды, алар тирән мәгарәләрне барлау таләп ителгән очракта аңа билгеләнделәр. Алар бүлекнең чагыштырмача ветераннары, иң тәҗрибәле кешеләр иде, һәм һәрбер кеше, кайчандыр, Алла тарафыннан ташланган урында, үз операциясен ясаган иде.
  
  Алар вертолетка утырганчы, Дрейк дуслары белән бер мизгелгә чыкты. Кан патшасы Гавайи һәм хакимият көчләрен бүлгән иде, хәзер ул аларны аерырга җыена.
  
  "Куркынычсыз булыгыз." Дрейк үз чиратында һәркемгә карады. Хейден. Май. Алисия. Кинимака. "Безгә тагын бер төн тәмугта үткәрергә туры киләчәк, ләкин иртәгә без барыбыз да ирекле булачакбыз."
  
  Манодан баш кагып, кычкырдылар.
  
  - Ышан, - диде Дрейк һәм кулын сузды. Аңа тагын дүрт кул килде. "Исән калыгыз, егетләр."
  
  Шуның белән ул борылып көткән вертолетка таба йөгерде. Delta Squad җиһазларын тәмамлый иде, хәзер ул утырган урыннарын алды. "Сәлам, дуслар". Аның көчле Йоркшир акценты булган. "Бу аракы сеңдергән дуңгызны аерырга әзерме?"
  
  "Буя!"
  
  "Фак." Дрейк пилотка кул селтәде, ул аларны һавага күтәрде. Соңгы тапкыр ул фермага артка борылып карады һәм дусларының әле дә бер түгәрәктә басып торуларын, аның баруын күзәтте.
  
  Ул аларның барысын да тере күрерме?
  
  Әгәр ул моны эшләсә, җитди хисап булыр иде. Ул гафу үтенергә тиеш иде. Кайбер коточкыч чынбарлыкны аңа аңларга туры киләчәк. Ләкин Коваленко үлеме белән җиңелрәк булыр иде. Кеннеди үч алыр иде, сакланмаса. Nowәм хәзер ул Канлы патша эзендә нык торгач, аның рухы бераз югарырак күтәрелде.
  
  Ләкин Май белән Алисия арасындагы соңгы хисап боларның барысын да башына әйләндерергә мөмкин. Алар арасында зур нәрсә, куркыныч нәрсә бар иде. Нәрсә генә булмасын, Дрейк катнаша. Wellәм кое.
  
  Вертолетның Бен координаталарына килеп җитүе озак тормады. Пилот аларны кечкенә комплекстан йөз чакрым ераклыктагы яссы җиргә төшерде. Дрейк Бен белән Каринның биек коймага каршы аркалары белән утырганнарын күрде. Аларның йөзләре бөтенләй киеренке иде.
  
  Ул берникадәр вакыт иске Дрейк булырга тиеш иде. Бу миссия Бен Блейкка иң яхшы вакытта, иң салкын вакытта кирәк иде, һәм Бен барлык цилиндрларга атканда, Карин аннан туклана иде. Миссиянең уңышлары аларның тормышларының иң яхшы формасында булуына бәйле иде.
  
  Дрейк Дельта солдатларына сигнал бирде, вертолеттан төште, көчле һава белән уратып алынган Бен һәм Каринга таба йөгерде. "Барысы да әйбәт?" - дип кычкырды ул. "Сез бүрәнәләрне алып килдегезме?"
  
  Бен башын кагып, элекке дусты турында ничек уйлый белмәде. Карин чәчләрен баш артына бәйли башлады. "Без тулы йөкләндек, Дрейк. Яхшы әйбер алып кайттыгыз дип ышанам. "
  
  Алар тирәсендә Дельта солдатлары җыелды. Дрейк бер кеше өчен кул чапты, муенына һәм кулларына байкер кебек татуировкалы зур сакаллы кеше. "Бу минем яңа дустым, шалтырату билгесе - Комодо, һәм бу аның командасы. Команда, минем иске дусларым Бен һәм Карин Блейк белән очраш. "
  
  Everywhereәр җирдә баш кагып, кычкырдылар. Ике солдат символик йозак сайлау белән мәшгуль иде, бу кешеләргә Гавайның танылган лава торбаларының берсенә төшәргә комачаулый иде. Берничә минуттан алар артка чигенделәр һәм капка ачык калды.
  
  Дрейк кушылмага керде. Бетон платформа куркынычсыз рәвештә бикләнгән тимер ишеккә алып килде. Уң якта биек пост тора иде, аның өстендә әйләнүче куркынычсызлык камерасы бу өлкәне тикшерде. Комодо шул ук ике солдатны ишек турында кайгыртып алга җибәрде.
  
  "Егетләр, минем һәм минем ирләр нәрсә керергә җыенулары турында күрсәтмәләр бармы?" Комодоның каты тавышы Бенны уятты.
  
  "Роберт Баден-Пауэлл сүзләре белән" Бен әйтте. "Әзер бул".
  
  Карин өстәде: "Бар нәрсә өчен."
  
  Бен әйтте, "Бу - скаут девизы."
  
  Комодо башын чайкады һәм сулышы астында "Geeks" ны мыгырданды.
  
  Бен тупас солдат артында торды. "Барыбер, нигә сезне Комодо дип атыйлар? Сезнең тешләвегез агулымы? "
  
  Дельта капитаны җавап бирер алдыннан Дрейк өзелде. "Алар аны лава трубасы дип атарга мөмкин, ләкин бу әле гади иске тоннель. Мин гадәти протоколлар куеп сезне мыскыл итмим , ләкин моны сезгә әйтермен. Тозаклардан сакланыгыз. Канлы Кинг барысы да зур дисплейлар һәм аеру техникасы турында. Әгәр ул безне аера алса, без үлгән кешеләр. "
  
  Дрейк алга китте, Бен алга барырга һәм Карин Комодога иярергә ишарә ясады. Кечкенә саклагычта ике зур шкаф һәм тузанлы телефоннан башка бернәрсә дә юк иде. Ул дымлы һәм дымлы ис иде һәм алдагы һавада эленгән тирән, тынлык белән резонансланды. Дрейк алга китте һәм тиздән моның сәбәбен ачыклады.
  
  Лава трубасына керү аларның аякларында иде, зур караңгылык.
  
  "Бу еракмы?" Комодо алга атлады һәм ялтыравык таяк ыргытты. Theайланма каты кыяга бәрелгәнче берничә секундка кабынды. "Якын. Арканнарны саклагыз, егетләр. Ашык."
  
  Солдатлар эшләгәндә, Дрейк кулыннан килгәнчә тыңлады. Караңгылыктан тавыш ишетелмәде. Ул Коваленкодан берничә сәгать артта калды дип уйлады, ләкин тиз арада тотарга теләде.
  
  Алар төшеп, лава трубасының шома идәненә аякларын утырткач, Дрейк подшипникларын алды һәм Алмаз Башына таба юнәлде. Торба таралды, батты һәм иелде. Хәтта Дельта командасы да тигезлекне югалтты яки вулкан валының көтелмәгәнлеге аркасында башларын кырды. Ике тапкыр кискен әйләнде, Дрейкның йомшак кәкре гел Алмаз Башы юнәлешендә икәнлеген аңлаганчы куркуга төште.
  
  Ул күзләрен диапазонда тотты. Алар өстендә җир асты караңгылыгы ябылды. - Алда яктылык, - диде Дрейк кинәт туктады.
  
  Караңгылыктан нәрсәдер сикерде. Түбәндән салкын һава. Ул туктады һәм алдагы гигант тишекне өйрәнде. Комодо узып, тагын бер ялтыравык таяк ыргытты.
  
  Бу юлы ул унбиш метр чамасы егылды.
  
  "Яхшы. Комодо, сез һәм сезнең команда әзерләнегез. Бен, Карин, әйдәгез бу журналларга күз салыйк. "
  
  Дельта командасы ябык тишек өстендә ныклы трипод куйгач, Дрейк искәрмәләрне тиз укып чыкты. Беренче битне укып бетергәнче аның күзләре ачылды һәм тирән сулыш алды.
  
  "Канлы тәмүгъ. Безгә зуррак корал кирәк дип уйлыйм. "
  
  Бен каш күтәрде. "Бу безгә кирәк түгел. Бу миләр. "
  
  "Бәхеткә, миндә икесе дә бар." Дрейк мылтыгын күтәрде. "Әгәр дә без юлда ниндидер буш музыка тыңларга тиеш булсак, без сезгә мөрәҗәгать итәрбез дип уйлыйм."
  
  "Йомырка. Хәзер минем iPod'та Флитвуд Мак бар. "
  
  "Мин аптырадым. Кайсы версия?
  
  "Бердән артык бармы?"
  
  Дрейк башын чайкады. "Минем уйлавымча, барлык балалар белемнәрен каядыр башларга тиеш." Ул Каринга күз кысты. - Ничек эшлибез, Комодо?
  
  "Булды".
  
  Дрейк алга атлады, триподка бәйләнгән арканны тотты һәм сәер ялтырап торган торбаны этеп җибәрде. Аяк киеме төбенә кагылгач, ул тартты, калганнары бер-бер артлы төштеләр. Карин, күнегелгән спортчы, төшүне җиңеллек белән башкарды. Бен бераз көрәште, ләкин ул яшь һәм яраклы иде, ахыр чиктә терне бозмыйча төште.
  
  "FORWARD". Дрейк Алмаз Башы ягына тиз йөрде. "Аркаңны кара. Без якынлашабыз. "
  
  Пассажир төшә башлады. Дрейк кыскача лава трубасын табигый агымнан ничек аерып була икәне турында кыскача уйлады, ләкин шуннан соң магманың үзе аркасында иң аз каршылык юлы аша аркасына җәһәннәм көче белән көч куячагын аңлады. Лава теләгән теләсә нинди почмакны ала ала.
  
  Тагын берничә минут үтте һәм Дрейк тагын туктады. Алда идәндә тагын бер тишек бар иде, бу юлы кечерәк һәм камил түгәрәкләнгән. Комодо ялтыравык таягын ташлагач, алар валның утыз метр тирәнлектә булуын чамаладылар.
  
  "Тагын да куркынычрак", диде Дрейк. "Икегез үзегез турында кайгыртыгыз."
  
  Аннары ул ялтыравык таяктагы яктылыкның таш стеналарда чагылмаганын күрде. Аның кызгылт сары тирәсе караңгылык сеңде. Алар астында зур палата бар иде.
  
  Ул тынлык өчен ишарә ясады. Берсе буларак, алар түбәннән килгән тавышларны игътибар белән тыңладылар. Бер мизгел тынлыктан соң, Дрейк рэпель арканын тотты һәм буш вал өстенә сикерде. Ул тизлек белән түшәм астына төшкәнче тиз төште.
  
  Әле тавыш юк. Ул тагын ярты дистә ялтыравык таякларын сындырды һәм астагы камерага ыргытты. Тора-бара табигый булмаган яктылык чәчәк ата башлады.
  
  Mattәм Мэтт Дрейк, ниһаять, бик аз кеше күргәнне күрде. Озынлыгы илле метр чамасы зур турыпочмаклы бүлмә. Яхшы идән. Кайбер борыңгы билгеләр язылган өч кәкре дивар, андый ераклыкта аерылмый.
  
  Oneәм бер стенада өстенлек капитан Кукны шулкадәр сокландырган кәкре архив юлы. Кан патшасын шулкадәр әсир иткән аның эчендәге ишек. Моннан тыш, куркыныч һәм могҗизалар Мэтт Дрейкны һәм аның иптәшләрен шундый террор белән тутырды.
  
  Алар тәмуг капкаларын таптылар.
  
  
  Егерме сигезенче бүлек
  
  
  Хейден вертолет күктә урнашканда, тиз үзгәрде. Кинимакиның соңгы күрүе гел уйнаган Алисия Майлз аны башка вертолетка этәрде. Бу күренеш аны җиңде, ләкин аның практик ягы белә иде, сугышка килгәндә, Мано бизнеста акылсыз инглиз хатыны формасында иң яхшы ярдәм күрсәтә.
  
  Хейден да шулай. Май аның янында, тыныч һәм тыныч, Напали ярына дөнья дәрәҗәсендәге истәлекле урыннарны карарга барган кебек утырды. Калган урыннарны ярак солдатлары алды. Кауай егерме минут чамасы ераклыкта иде. Гейтс аның белән Кауайдагы ачык һава сәүдә үзәгендә булган террор һөҗүме турында хәбәр итү өчен элемтәгә керде. Бер кеше комплексның төньягында урнашкан Jamba Juice / Starbucks уртак урыны читендәге тимер юлга чылбырланган. Джамтекс кисәкләре булган кемдер аның тәненә һәм бармагы примитив детонатор триггерына бәйләнгән.
  
  Бу кешенең шулай ук ике автоматик коралы һәм Bluetooth гарнитурасы булган һәм ресторанның бер меценатының китүенә комачаулаган.
  
  Гейтс сүзләре белән. "Бу ахмак, мөмкин булганча, анда асылырга тиеш, аннары хакимият күченгәч, ул шартлаячак. Кауай полициясенең күпчелеге сездән ерак булган урынга җибәрелде. "
  
  "Без хуҗалыкны сакларбыз, әфәнде," Хейден аны ышандырды. "Без моны көткән идек."
  
  "Без моны эшләдек, Джей Мисс. Коваленконың Зур утрау өчен планнары нәрсә икәнен күрербез дип уйлыйм. "
  
  Гейден күзләрен йомды. Ковеленко бу һөҗүмне еллар дәвамында планлаштырган иде, ләкин сораулар кала. Нигә портал җайланмасыннан баш тартырга? Нигә шундый кычкыру белән китәргә? Бу аның В планы булырга мөмкинме? Хакимият аның барлык тырышлыкларын тиз фаш итеп һәм Дрейкка, аның дуслары һәм туганнарына каршы Канлы Вендетта котыртуына карамастан, ул иң зур дан казану өчен бу юлны сайлады.
  
  Яки, ул уйлагандыр, бәлки ул монда иске, иске стратегияне кулланган, монда сезнең гамәлләрегез игътибарсыз калыр.
  
  Бик мөһим түгел, дип уйлады ул. Аның уйлары Бен һәм ул эшләгән куркыныч эш турында иде. Ул моны беркайчан да бурычсыз дип әйтмәс иде, ләкин ул аны бик ярата башлады. Аның әтисенә карата булган бурычы юкка чыкмады, ләкин Кеннеди Мурның коточкыч үлеменнән соң ул ашыгычрак булып китте. Чын тормыш иске вәгъдәләрне теләсә кайсы көнне җиңә.
  
  Вертолет ачык зәңгәр Гавай күге аша үткәндә, Хейден Бен Блейк өчен дога кылды.
  
  Аннары аның кесә телефоны шалтырады. Экранга карагач, кашлары гаҗәпләнде.
  
  - Сәлам, - диде ул шунда ук. "Хәлләрең ничек?"
  
  "Искиткеч, рәхмәт, ләкин бу каберне эзләү бизнесының бер җитди ягы бар. Минем таным бетте диярлек. "
  
  Хейден елмаеп җибәрде. "Торстен, мондый әйберләр өчен салоннар бар."
  
  "Команда белән кабер арасында? Чынлыкта, түгел."
  
  "Әлбәттә, мин сөйләшергә теләр идем, Торстен, ләкин сез шведлар үз мизгелләрегезне сайлыйсыз."
  
  "Аңладым. Мин башта Дрейкка шалтыратырга тырыштым, ләкин ул туры тавыш почтасына китте. Ул әйбәтме? "
  
  "Аннан яхшырак, әйе." Хейден Кауайның күк йөзен уң якка таба күрде. "Тыңла-"
  
  "Мин тиз булырмын. Мондагы операция уңышлы үтте. Бернәрсә дә гаепле түгел. Барысы да көтелгәнчә һәм вакытында иде. Ләкин ... "Торстен туктады, һәм Хейден аның сулышын ишетте. "Бүген нәрсәдер булды. Берәр нәрсә "сүнгән" кебек. Сез америкалылар аны бүтән нәрсә дип атарга мөмкин. "
  
  "Әйе?"
  
  "Миңа хөкүмәттән шалтырату килде. Минем арадашчыдан дәүләт министрына кадәр. Levelгары дәрәҗәдәге проблема. Мин- "Тагын икеләнеп торган пауза, бөтенләй Даль кебек түгел.
  
  Аларның астына Кауай яры ашыга. Шалтырату радио аша килде. "Сигез минут барырга."
  
  "Миңа әйттеләр, безнең операция - безнең Скандинавия операциясе - яңа агентлыкка күчерелергә тиеш. Америка CIA, DIA һәм NSA югары дәрәҗәдәге, ләкин исеме әйтелмәгән әгъзалардан торган уртак эшче төркем. Шуңа күрә Хейден, мин солдат һәм мин иң югары дәрәҗәдәге боерыкларны үтәячәкмен, ләкин бу сезгә туры киләме? "
  
  Хейден үзенә карамастан аптырады. "Минем өчен бу тулы мәгънәсезлек кебек. Төп кешенең исеме ничек? Сез үзегезне кулга бирәсез. "
  
  "Рассел Кайман. Син аны беләсезме? "
  
  Гейден аның хәтерен эзләде. "Мин исемне беләм, ләкин бу турыда бик аз беләм. Мин аның ДИАдан, Оборона разведкасы агентлыгыннан, ләкин алар күбесенчә корал системаларын алу эшендә. Бу Рассел Кайман сезнең һәм кабер белән нәрсә тели? "
  
  "Сез минем уйларымны укыйсыз".
  
  Күз почмагыннан Хейден Майның баш сөяген баш сөяге белән атылгандай күрде. Ләкин Гейден аңа сорау белән борылгач, Япон агенты читкә карады.
  
  Хейден берничә секунд уйлады һәм тыныч тавыш белән сорады: "Торстен, син бөтен халкыңа ышанасыңмы?"
  
  Дальның озын паузасы аның соравына җавап бирде.
  
  "Әгәр ДИА берәр нәрсә турында кисәтелсә, аларда бик зур яктырту бар. Аларның өстенлеге хәтта CIAныкыннан да артыграк булырга мөмкин. Игътибар белән йөрегез, дус. Бу егет, Кайман, ул арбактан башка нәрсә түгел. Кара опс проблемаларын чишүче, Гитмо, 11 сентябрь. Әгәр дә җитди һәм сизгер нәрсә дөрес булмаса, ул сез мөрәҗәгать иткән кеше. "
  
  "Мине алыгыз. Мин сорамасам иде. "
  
  "Мин хәзер барырга тиеш, Торстен. Ләкин мин сезгә Джонатан белән бу бук турында мөмкин кадәр тизрәк сөйләшермен дип ышандырам. Анда бәйләнегез. "
  
  Торстен контрактны профессиональ солдатның арыган сулышы белән имзалады, ул барысын да күргән һәм Америка аппаратына ниндидер мохтаҗлык билгеләнүдән җирәнгән. Хейден аны кызганды. Ул белгәннәрен сорарга Майга таба борылды.
  
  Ләкин "Максат" шалтыраты радио аша килде.
  
  Алдагы һәм астагы кырлар яна иде. Вертолет төшкәч, кечкенә фигуралар очраклы рәвештә бөтен якка йөгерәләр иде. Кабинадан арканнар сузылды һәм кешеләр алар артыннан сикерделәр, тиз арада янып торган пейзажга таба тайпылдылар. Хейден белән Май үз чиратларын көттеләр, Майның ир-атларның ут ачуларын ишеткәч, буш сүзләре.
  
  Хейден өченче тапкыр Глокның әзерлеген тикшерде һәм әйтте: "Будро шунда".
  
  - Борчылмагыз, - диде япон хатыны. "Ул Май-Таймның нәрсә аңлатканын ачыкларга җыена."
  
  Ике хатын-кыз бергә арканнан төштеләр, бер үк вакытта төштеләр, һәм классик бер-ике каплагыч хәрәкәттә киттеләр. Бу практика бер-берсенә тулысынча ышаныч таләп итә, чөнки бер кеше йөгергәндә, икенчесе аларның периферияләрен карый иде. Бер, икесе, сикерү кебек. Төзелеш. Ләкин бу алга баруның тиз һәм җимергеч ысулы иде.
  
  Хейден йөгергәндә районны сканерлады. Берничә йомшак калкулык койма белән тәмамланды, аның өстендә зур йорт һәм берничә зур корылма торды. Бу Коваленконың икенче фермасы булыр. Ут һәм тәртипсезлекне исәпкә алып, Бодру алардан алда килде.
  
  Яки, мөгаен, ул садистик рәвештә аның белән вакытын ала иде.
  
  Хейден йөгерде, бурычка алынган Marine M16 мылтыгын авыз утларына һәм ул каплаган ир-атларга атты. Ике минуттан соң ул чиратлашты, һәм ул кычкырды: "Йөклә!" коралына яңа журнал кертү өчен тагын берничә секунд вакыт алды . Аларга сирәк ут кайтарылды, һәм булганда, ул шулкадәр тәртипсез иде ки, аларны берничә аякта сагындылар.
  
  Ике яктан да ярык диңгез командалары тигез тизлектә алга киттеләр. Хәзер алда койма тора иде, капка чакырылганча ачык калды, ләкин командалар сул якка күчтеләр. Яхшы урнаштырылган граната койма терәкләрен җимерде, команданы фермага комачауламыйча калдырды.
  
  Пулялар хәзер бик куркыныч сызгыра иде.
  
  Гейден генератор кушымтасы артында каплады. Май күгәрчене каплау өчен кирпеч эшләреннән очкын җибәрде. Балчык һәм металл кисәкләре бөтен җиргә таралдылар.
  
  Май яңагыннан бер тамчы кан сөртте. "Бодру солдатлары сезнең балалар бакчаларында әзерләнделәр."
  
  Гейден сулыш алу өчен бераз вакыт алды, аннары тиз генә өйгә карады. "Унике аяк. Син әзер ме?"
  
  "Әйе".
  
  Гейден кача. Май алга атлады һәм кургаш стенасын куйды, дошманнарын капларга үрдәк ясарга мәҗбүр итте. Хейден өй почмагына килеп, стенага басты. Ул тәрәзәгә флешбанг ыргытты, аннары Майны каплады.
  
  Ләкин шул мизгелдә аның колакчыны аша гаҗәеп күп сөйләшүләр килеп чыкты. Команда җитәкчесе кешеләрне ерак складка барырга өндәде. Анда ниндидер коточкыч нәрсә булырга тиеш иде. Хейден тыңлагач, ул Бодрук кешеләренең бинаны ярты әйләндереп алганнарын һәм эчтә булган нәрсәләргә ут ачарга җыенуларын аңлады.
  
  Әсирләр, һичшиксез. Кулга алучылар.
  
  Майдан соң Хейден чабыш ясады, чистартуга йөгерде һәм бергә атты. Башка солдатлар аларга кушылды, ике яктан да җан аттылар, үлемгә китерүче, батырлык һәм үлем стенасын ясадылар.
  
  Булачак мәгънәсез үтерү Бодру шалтырату картасы иде. Ул анда булыр иде.
  
  Качкан солдатлар атуны туктатмады. Пулялар һава аша киселгән, стеналардан һәм техникадан бәрелгәннәр, ким дигәндә ярты дистә дошман мишеньларын тапканнар. Бодрук кешеләре шок һәм куркудан каушап калдылар. Солдатлар приютлары аша узгач, алар як-якка атарга тырыштылар, ләкин диңгезчеләр әзер иде һәм аларны граната белән ыргыттылар.
  
  Йөгерүчеләрнең ике ягында шартлау шартлады. Шартлаулар шрапнель оча; ут телләре кайнар үлемне шулкадәр тиз тараттылар ки, күз артыннан бара алмады. Кычкырган кешеләр үз юлларында яталар.
  
  Хейден алда абзар күрде. Аның йөрәге бөтенләй куркуга төште. Бу дөрес иде. Бодрукның ким дигәндә унбиш кешесе бикләнгән абзар тирәсендә басып тордылар, коралларын кәгазь нечкә диварларга юнәлттеләр, һәм Хейден беренче кешегә каршы торгач, барысы да ут ачтылар.
  
  
  * * *
  
  
  Алисия Майлс йөгерде һәм ут ачты, чөнки Гавай гаскәрләре һәм аларның союздашлары Зур утрауда Коваленко ранчасына һөҗүм башладылар. Территориясе тигез булмаган. Барлык тирән каньоннар, биек калкулыклар һәм урманлы тигезлекләр. Алар хәтта фермага якынлашканчы, һөҗүм вертолетларының берсенә граната аттылар, аны тоттылар, ләкин юк итмәделәр, барысын да иртә төшәргә мәҗбүр иттеләр.
  
  Хәзер алар тыгыз урман һәм каты калкулыклар турында сөйләшеп, команда булып ашыктылар. Алар инде бер кешене тозакка югалттылар. Theөҗүмне Канлы патша кешеләре әзерләгән. РПГлар агачлар аша максатсыз очтылар.
  
  Сәүдәгәрләр күңел ачалар.
  
  Ләкин диңгезчеләр алга бардылар, хәзер коймадан утыз метр чамасы һәм соңгы тик үзәнлек белән аерылды. Алисия дошманнарының мыскыллы йөзләрен ясый алыр иде. Аның каны кайный башлады. Аның янында, CIAның зур агенты Кинимака, гигант өчен бик тиз атлый. Ул бик файдалы булып чыкты.
  
  Аларның колакларында элемтә җайланмалары килүче явызлык турында хәбәр тараттылар. Оахудагы Ala Moana Queen кунакханәсе мөһерләнгән. Унынчы кат тәрәзәсеннән туристны үтерделәр. Урамга гранаталар ыргытылды. Махсус көчләр отряды операциягә әзерләнә иде, мөгаен, ялкынлы кешеләр үлеме һәм майем аркасында яшел ут биреләчәк. Кауайда, үз-үзен үтерүче журналистлар җыелган вагоннарга берничә пуля атты, хәбәрче җәрәхәтләнде. Хәзер, Зур утрауда, туристлар белән тулы автобус урланган һәм экипажга бомба утыртылган. Алар әсирлектә палуба креслоларында утырдылар, сыра эчтеләр һәм карточкалар уйнадылар. Аларның кайсысында детонатор булганы, яки күпме булганы билгеле түгел.
  
  Алисия үзәнлек ягына сикерде. Аның алдында RPG шартлады, һавага пычрак һәм кыя җибәрде. Ул алар өстеннән сикерде, көлеп, Кинимакиның икеләнүен сизгәч, әйләнеп кайтты.
  
  - Әйдә, майлы, - диде ул, иреннәрен уйнап. "Минем белән кал. Монда әйберләр чыннан да тәртипсезләнә. "
  
  
  * * *
  
  
  Хейден тыныч булырга һәм шулай итеп аның төгәллеген сакларга тырышып, кабат-кабат атты. Аның күренешенә өч баш шартлады. Май бернәрсә дә әйтмичә, аның янында йөгерә иде. Калган солдатлар бер тезгә төштеләр, атышлар ясап, әйләнеп кайтканчы, ялчыларны куып чыгардылар.
  
  Ул вакытта Хейден алар арасында иде. Бер кеше борылды һәм ул аны мылтык белән борын күперенә бәрде. Ул кычкырып егылды, ләкин аякларын тибеп, аның башыннан үкчәләр өстенә очты.
  
  Ул тиз генә менде, ләкин гәүдәсе аның өстенә егылды һәм аны җиргә бәйләде. Ул карагач, аның нәфрәт белән тулган, газапланган күзләренә туры карады. Аю кычкырып, ул аны кыйнады һәм калын кулларын тамагына урады.
  
  Шунда ук ул йолдызларны күрде, ләкин аны туктатырга тырышмады. Киресенчә, аның ике буш кулы коралны үзләре таптылар. Уң якта аның Глокы. Сул якта аның пычакы. Ул мылтыкның баррелын кабыргасына төртте, аңа сизәргә рөхсәт итте.
  
  Аның кулы йомшарды, күзләре ачылды.
  
  Гейден өч тонык атты. Кеше аны ташлады. Аның өстендәге күренеш чистартылгач, тагын бер яллы кешенең йөзе күренде. Гейден борынга атты, бу кешенең кире очып, юкка чыгуын күрде.
  
  Ул утырды һәм Майны күрде. Соңгы калган ялчы аны каршы ала. Гейден күзләрен йомды. Бу кеше җимерек иде. Аның йөзе кызыл буялган кебек иде. Тешләр җитмәгән. Аның иҗекләре әкрен күренде. Бер кулы күчерелде, икенчесе терсәктә сынды. Ул калтыранган аякларда басып торды, аннары канлы сазлыкта тезләнеп егылды.
  
  "Сез ялгыш кешене сайларга булдыгыз," Май татлы елмаеп әйтте, ул бурычка алынган Глок белән максат итеп, башын селтәде.
  
  Хейден теләмичә йотты. Бу ниндидер җитди хатын иде.
  
  Диңгезчеләр абзар ишеген ачтылар, аларның булуын кычкырдылар. Гейденның йөрәге каты стеналардагы тишекләр санына батты. Кулга алынганнар китте дип өметләник.
  
  Аның тиз арада чистартучы уйлары арасында нәрсәдер барыннан да бигрәк ачыкланды. Boudreaux монда булмаган. Ул өйгә артка карады. Ул аны яшерер дип көткән соңгы урын иде, ләкин барыбер-
  
  Кинәт шау-шу аның игътибарын җәлеп итте. Диңгезчеләр абзардан абындылар, берсе җилкәсен пычакланган кебек тотты.
  
  Аннары Бодрук һәм бик күп яллы кешеләр абзардан коелдылар, мылтык аттылар һәм җеннәр кебек кычкырдылар. Димәк, башка яллы кешеләр үз тормышларын алдау өчен биргәннәрме? Алар буш урыннарны яисә билгеле бер урыннан аттылармы?
  
  Чынбарлык аңа атом шартлавы кебек тиде. Кан патшасы кешеләре хәзер диңгезчеләр арасында иде, сугыштылар, һәм Бодру Хейденга таба ашыкты, пычак каршы күтәрелде.
  
  
  * * *
  
  
  Алисия коллективны үзенең иҗаты һәм рухы белән ут астында этәрде. Берничә минуттан алар соңгы күтәрелешнең иң югары ноктасына җиттеләр һәм казылган саклаучыларга утлы яңгыр яудырдылар. Алисия зур йортны, зур абзарны һәм ике машиналы гаражны күрде. Сайт киң елгага игътибар итмәде, һичшиксез, качу чарасы булып хезмәт итте, һәм абзар янында бер вертолетлы вертолет бар иде.
  
  Ул артка борылып карады. "Граната атучылар."
  
  Команда лидеры кабынды. "Инде моны эшлим."
  
  Алисия дошман позицияләрен күрсәтте. "Анда түбән дивар бар. Өйнең арткы ягы. Роллс-Ройс артында. Чишмәнең уң ягында. "
  
  Команда лидеры иреннәрен ялады. "Сакчыларны куып чыгар."
  
  Берничә шартлау җир тетрәүгә китерде. Attackөҗүм итүчеләр өч граната аттылар, аннары бер-ике формада алга ашыктылар, һаман да агрегат булып аттылар, ләкин үлем дугасында.
  
  Алар аяусыз рәхимсезлек белән Кан патшасы фермасына бәреп керделәр.
  
  
  Егерме тугызынчы бүлек
  
  
  Дрейкның аяклары күзәнәк идәненә кагылды. Башкалар төшә башлаганчы, ул аларның юлларын яктырту өчен ут кабызды. Шунда ук стеналар тормышка ашты, аларның гравюралары хәзер Дрейкның аптыраган күзләренә ачык күренде.
  
  Ике көчле җайланмадагы охшаш бөдрәләр. Алар хәзер Торстен Даль һәм аның командасы белән Исландиядәге Аллалар төрбәсендә ачылганнары белән тулысынча расланганнары расланды.
  
  Күптән түгел нинди борыңгы цивилизация абындылар? Болар ничек бетәр?
  
  Бен, Карин һәм Дельта командасы калганнары Пеле капкасының зур аркасы тирәсендә җыелганчы аска арканны этәрделәр. Дрейк бар көчен куеп карады.
  
  Бен белән Карин тезләнделәр. Арка үзе ниндидер чистартылган металлдан тора, бик шома һәм симметрияле. Металл өслеге мәгарәнең калган өлешләре кебек кечкенә билгеләр белән бизәлгән.
  
  "Бу билгеләр, - диде Карин аларга игътибар белән, - очраклы түгел. Кара. Мин шул ук бөдрәнең кат-кат кабатлануын күрәм. Мәгарәнең калган өлеше ... "Ул тирә-якка карады. "Бу бер үк".
  
  Бен телефоны өчен егылды. "Бу Даль безгә җибәргән фото." Ул аны яктылыкка кадәр тотты. Дрейк алга таба иелде, Delta командасы керүчеләр өчен уяу булачагына ышанды.
  
  "Шулай итеп, Ходай төрбәсе тәмуг капкалары белән ниндидер бәйләнештә", - дип кычкырды Дрейк. "Ләкин бөдрәләр нәрсә аңлата?"
  
  - Кабатлау үрнәкләре, - диде Карин тыныч кына. "Әйтегез миңа. Нинди билгеләр, борынгы яки
  
  Заманча, күп кабатлау үрнәкләреннән тора? "
  
  "Easyиңел." Зур Комодо алар янына утырды. "Тел".
  
  "Дөрес. Димәк, бу тел булса - ул күзәнәк стеналарын күрсәтте. "Аннары алар бөтен вакыйганы сөйлиләр."
  
  "Даль тапкан кебек." Дрейк башын салды. "Ләкин хәзер анализларга вакытыбыз юк. Коваленко бу капкалардан үтте. "
  
  "Тукта". Бен борынының күперен кысты. "Бу билгеләр ..." Ул аркага кагылды. "Приборлардагы кебек үк. Миңа калса, бу капка шул ук җайланманың яңартылган версиясе. Вакыт сәяхәт машинасы. Без аллаһлар кулдан ясалган җайланмаларны вакыт аша сәяхәт итү һәм язмышка йогынты ясау өчен кулланганнар дигән нәтиҗәгә килдек. Бәлки бу төп системадыр. "
  
  - Кара, - диде Дрейк тыныч кына, - бу бик яхшы. Сез моны аңларсыз. Ләкин бу капкалар артында - Ул бармакны караңгылыкка күрсәтте. "Канлы король. Кеннеди үлеме өчен җаваплы кеше, йөзләрчә кеше арасында. Сөйләшүне туктатырга һәм йөри башларга вакыт. Бар ".
  
  Бен башын салды һәм торды, бераз гаепле булып күренде. Бүлмәдәгеләрнең барысы да тирән сулыш алдылар. Капка артында тагын бер нәрсә бар иде, аларның икесе дә әйтергә теләмәде:
  
  Капитан Кукның арканың исемен "Пеле капкасы" ннан "Тәмуг капкасы" итеп үзгәртүенең сәбәбе.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Гавайи штаты акылдан язган көч астында тетрәнде.
  
  Әгәр вертолет очып китә алса, утрауларда булган караңгы, әхлаксыз вакыйгаларга киң панорамалы күренеш бирә алса, башта Оаху өстеннән оча, Ала Моана Королев кунакханәсен яулап алу өчен, анда берничә SWAT командасының тәҗрибәле әгъзалары булган. барлык биеклекләрне һәм сансыз тоткыннарны тоткан авыр кораллы, мотивлы ялчыларга каршы чара күрә башлады. Ким дигәндә дистә ватылган тәрәзәдән коелган кара төтен болытларыннан сакланып, ул үткәннәргә ашыкты, мылтык һәм граната белән капланган ир-атларны ярдәмсез ир-атларны, хатын-кызларны һәм балаларны юкка чыгару җиңел булган төркемнәргә көтүләрен күрсәтә. .
  
  Аннары ул зур дугада, өскә һәм уңга, башта кояшка таба борылыр иде, майлы сары шар әкрен генә билгесез һәм мөгаен катастрофик киләчәккә таба юл тота, аннары куркыныч сәяхәтендә аска һәм сулга сикерә. Кауайга таба ачыш. Ул Алмаз Башы янында узачак, серләрне эзләгән һәм юкка чыккан вулканның иң караңгы һәм куркыныч җир асты куышларында серләр эзләгән геройларны һәм виллаиннарны онытыр .
  
  Кауайда ул үзен кофе кибете коймасына богауланган, эчтәге меценатларны каплаган һәм динамит белән тутырылган жилетны һәм үлгән кешенең шартлаткыч җайланмасын тотып торган калтыранган кулны ачык итеп күрсәткән кеше өчен билайн ясар иде. Әгәр дә сез рәсемне зурайтсагыз, бу кеше күзендәге өметсезлекне күрә аласыз. Бу аның озак дәвам итә алмавын ачык күрсәтәчәк. Аннары ул биеккә күтәрелде, кабат түбәләрдән күтәрелеп, экзотик ярның нәфис сызыгына иярде. Хейден Джей Эд Бодру белән сугышкан янган фермага, Май Китано һәм калган диңгезчеләр Бодрукның дистәләгән ялчылары белән кулдан-кулга сугыштылар. Deathлем һәм сугышның коточкыч шау-шу арасында яраланган тоткыннар елады.
  
  Алга. Pastткән белән киләчәк инде бәрелеште. Борынгылар һәм авангард конфликтта бикләнгән.
  
  Бүген тәңреләр үләргә һәм яңа геройлар чәчәк атарга һәм күтәрелергә мөмкин көн иде.
  
  Вертолет соңгы утрауны ясаячак, капма-каршы ландшафтларны һәм Зур утрауны тәшкил иткән динамик экосистемаларны алачак. Тагын бер ферма аша узышып, берничә мизгел тупланырга туры килде, чөнки Алисия Майлз, Мано Кинимака, һәм аларның диңгезчеләр командасы бик сакланган корылмага бәреп керделәр, анда тоткыннар, ялчылар һәм динамит муенсалары булган кешеләр бер куәтле бәрелештә бәрелештеләр. Сугыш кырында көчле машиналар эшли башлады, Кан патшасы кешеләрен җир, һава һәм су аша эвакуацияләргә әзер. Алисия белән Кинимака качканнарны белеп, аларны туктату һәм юк итү өчен юллар куеп, камера зурайта башлады.
  
  Finallyәм, ниһаять, вертолет читкә тайпылды, машина гына, ләкин һаман да машина, кеше ахмаклыгы образлары белән тулы, алар туплый һәм таба алган батырлык, һәм алар эшли алган иң начар явызлык.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Дрейк аркасына керде, капитан Кук җәһәннәм капкалары дип атады һәм үзен тупас киселгән тар юлдан тапты. Ул мылтыкның фонарьын кабызды һәм аны баррельгә бәйләде. Ул шулай ук җилкәсенә фонарь бәйләде һәм стеналарны яктыртсын өчен көйләде. Күпмедер вакыт яктылык күп иде, ачык куркыныч юк.
  
  Алар Дрейк җилкәсеннән узгач, "Бен, миңа Кук журналлары турында әйт" диде.
  
  Бен тиз сулыш алды. "Бу зур тозак системасына күзәтүдән башка нәрсә түгел. Кук тозакларның табигате аркасында аны "Тәмуг капкалары" дип атады. Ахырда нәрсә булачагын ул хәтта күрмәде. "
  
  "Алайса, тозакларны кем ясады?" - дип сорады Дрейк. "Нигә?"
  
  "Беркем дә белми. Без тышта һәм Алла каберендәге билгеләр бу эчке стеналарда юк. " Ул тамагын чистартты һәм: "Сау бул", - дип өстәде.
  
  Алар артында Комодо тавышы күтәрелде. "Нигә Кук ахырны күрмәде?"
  
  - Ул качты, - диде Карин тыныч кына. "Куркуда".
  
  - Әй, крап.
  
  Дрейк бер мизгелгә туктады. "Шулай итеп, мин телсез солдат булганга, сез икегез дә бу операциянең баш мие, миңа әйберләрне чистартырга рөхсәт итегез. Асылда, бүрәнәләр тозак системасы ачкычы. Сезнең икегезнең дә күчермәләрегез бар. "
  
  "Бездә бер", диде Бен. "Каринның башында бүтән кеше бар."
  
  "Алайса бездә бар", - дип зарланды Комодо.
  
  - ... к ... - Бен башлады, ләкин Дрейк аны туктатты. "Аның нәрсә әйтәсе килсә, ул үлсә, бездә бер копия булыр, балам. Сез үлгәндә фотографик хәтер бик файдалы түгел. "
  
  "Мин түгел ... Әйе, ярар, гафу итегез, без солдатлар кебек уйламыйбыз."
  
  Дрейк тоннельнең киңәя башлавын күрде. Аның йөзенә иң җиңел җил исте. Аларны туктатыр өчен кулын күтәрде, аннары башын почмакка төртте.
  
  Гаҗәп тамаша.
  
  Ул зур палатаның подъездында иде, формасы озын иде, түшәм караңгылыкта югалды. Сүнгән яктылык Кан патшасы кешеләре калдырган булырга тиеш. Турыдан-туры аның алдында, тау тирәнлегендә дәвам иткән тоннельне саклап, аның йөрәген тибеп җибәргән күренеш иде.
  
  Туннель өстендәге кыяга гигант йөз язылган. Дрейк аның күзләре кысылган, борыны бәйләнгән, һәм аның башыннан чыккан мөгез дип кенә әйтеп була, Дрейк шунда ук бу шайтан яки җен йөзе дигән нәтиҗә ясады.
  
  Бер мизгелгә битне санга сукмыйча, ул районны сканерлады. Диварлар кәкре иде, нигезләре караңгылыкта иде. Аларга монда бераз өстәмә яктылык өстәргә кирәк иде.
  
  Ул әкренләп башкаларны алга ишарә итте.
  
  Аннары, кинәт, куыш аша тавыш ишетелде, берьюлы йөз утлы ут кебек, яисә Бен әйткәнчә, "Батмобиль кебек."
  
  Ут уты борыныннан атылып, таш идән тирәсендә мич барлыкка килде. Nәрбер борыныннан ике аерым ялкын очты, аннары, берничә секундтан соң, һәр күздән.
  
  Дрейк аны борчылып өйрәнде. "Бәлки, без ниндидер механизм урнаштырабыз. Басымга сизгер ачкыч яки нәрсәдер. " Ул Бенга таба борылды. "Сез әзер тормыш иптәшегез дип өметләнәм, чөнки минем яраткан Динорок төркемнәренең берсе Пуисон әйтүенчә, бу яхшы вакыттан башка нәрсә түгел."
  
  Бенның иреннәре, аның язмалары белән танышканда, елмаеп җибәрде. "Бу тәмугның беренче дәрәҗәсе. Сценарий авторы, Хоксворт исемле кеше әйтүенчә, алар бу дәрәҗәне ачу дип атаганнар. Моның сәбәбе ачык дип уйлыйм. Соңрак аны шайтан, Амон, ачу җене белән чагыштырдылар. "
  
  "Дәрес өчен рәхмәт, балам." Комодо кычкырды. "Бу очраклы рәвештә үткәнгә юл турында әйтәме?"
  
  Бен текстны идәнгә куйды һәм аны турайтты. "Кара. Мин моны элек күргән идем, ләкин аңламадым. Бәлки бу ачыклык. "
  
  Дрейк яшь дусты янына утырды. Күчерелгән журналлар җентекләп эшләнгән һәм иллюстрацияләнгән, ләкин Бенның бармагы игътибарын сәер текстка юнәлтте.
  
  1 (||) - 2гә (||||) - 3кә (||) - 4кә (||||| /)
  
  Моннан соң бердәнбер язу: "Ачу белән түземле бул. Әгәр дә аның алдында навигация линиясе булса, сак кеше үз маршрутын планлаштырачак. "
  
  "Кук барлык вакытның иң зур диңгезчесе иде", диде Бен. "Бу юл безгә ике нәрсә сөйли. Бу Кук җен яныннан үткән юлны уйлап тапты һәм аның аша үткән юл җентекләп планлаштыруны таләп итә. "
  
  Карин утны кабызды. "Мин дүртне санадым", - диде ул уйланып. "Утның дүрт атылуы. Шул ук күләмдә - "
  
  Тынычлыкны селкетеп, ату яңгырады. Пуля Дрейкның башы янындагы стенага әйләнде, һәм кискен кисәкләр һаваны кисеп алды. Миллисекундтан соң, Дрейк пистолетны күтәрде һәм атты, һәм миллисекунд соңрак ул кире үтеп керсә, снайпер аларны диварга мәңгегә бәйләп куя алуын аңлады.
  
  Бу уй белән ул камерага йөгерде. Комодо, күрәсең, шул ук нәтиҗәгә килгән. Берләшкән ут тирә дивардан очкыннарны чыгарды. Яшерүче аптырап үрдәк алды, ләкин Дрейк белән Комодо арасында сыбызгы булган тагын бер пуляны атарга өлгерде.
  
  Максат алып, Дрейк бер тезгә төште.
  
  Кеше коралын күтәреп, тышлыгыннан сикереп торды, ләкин Комодо башта атты - шартлау дулкыны һөҗүмчене артка ыргытты. Тешләү кычкыруы ишетелде һәм кеше чуалышка төште, мылтык идәнгә бәрелде. Комодо узып, бу кешенең үлгәнлеген тикшерде.
  
  Дрейк ант итте. "Минем уйлавымча, Коваленко снайперларны калдырды.
  
  "Usәм безне таркатыр өчен", - дип өстәде Комодо.
  
  Карин башын почмакка төртте, аның чәчләренә чәчләре төште. "Әгәр мин дөрес әйтсәм, сәер җөмлә - ачкыч, һәм" сабырлык "сүзе ачкыч. Ике трамвай линиясе ике үзенә охшаган? Музыкада, поэзиядә һәм иске әдәбиятта алар паузаны аңлата ала. Шуңа күрә сабырлык "пауза" дигәнне аңлата.
  
  Дрейк тәкъдимгә текәлеп карады, Дельта командасы тау куышыннан чыккач, Комодо кушуы буенча һәм бүтән хаталар ясамаска тәвәккәл.
  
  Комодо кычкырды: "Халык турында нәрсә әйтеп була? Сак тозаклардан сакланыгыз. Мин бу урыс ахмакларына жюрида нәрсәдер рөхсәт итмим. "
  
  Дрейк терле пальмасын тупас стенага сөртте, кул астындагы ташны, суыткычның эчләре кебек салкын тоеп. "Шулай итеп:" Беренче шартлауны көтегез, аннары икегә пауза итегез һәм икегә барыгыз. Икенче шартлаудан соң, дүртенчесен туктатып, өченчесенә күчегез. Өченче шартлаудан соң, икегә пауза ясап, дүрткә күчегез. Дүртенче шартлаудан соң, алтынчы тапкыр пауза итегез, аннары чыгыгыз. "
  
  "Easyиңел." Бен күз кысты. "Ләкин пауза күпме дәвам итә?"
  
  Карин кысылды. "Кыска сихер."
  
  "Эх, бу бик файдалы."
  
  "Сез шартлауларны ничек саныйсыз?"
  
  "Минем уйлавымча, иң ерак урынга беренче урында торган, беренче урында - дүртенче урында."
  
  "Минем уйлавымча, бу ниндидер мәгънәгә ия. Ләкин ул әле дә. "
  
  "Тәмам". Дрейк җитәрлек иде. "Минем сабырлыгым бу бәхәсне тыңлап сынады инде. Мин башта барырмын. Әйдәгез моны кофеиным беткәнче эшләгез. "
  
  Ул Комодо экипажын узып, иң озын уттан берничә ярдан туктады. Ул һәр кешенең карарга борылганын сизде. Ул Бенның борчылуын сизде. Ул күзләрен йомды, температураның күтәрелүен сизеп, тагын бер кызу агызу аның алдындагы һаваны кыздырды.
  
  Кеннединың йөзе аның күз алдында йөзде. Ул аны элеккечә күрде. Чәчләрендәге каты боб, сүзсез чалбар костюмнары - атнаның һәр көне өчен. Барысын да хатын-кыз булудан читкә алып китү.
  
  Аннары Кеннеди чәчләрен төшерде, һәм ул ике рәхәт ай үткәргән хатын-кызны исенә төшерде. Аңа Элисонның аянычлы үлеменнән һәм күп еллар элек булган бу авария аркасында китерелгән газаптан соң аңа ярдәм итә башлаган хатын.
  
  Аның күзләре аның йөрәгенә туры килде.
  
  Аның алдында ут яна иде.
  
  Ул ялкын эсселеген көтте һәм ике секундка туктады. Ул көткәндә, икенче күздән ут кабынганын аңлады. Ләкин ике секундтан соң ул бу урынга күчте, гәрчә аның һәр җепсесе булмаска тиеш дип кычкырды.
  
  Ут аны юк итте -
  
  Ләкин ул хәрәкәтен тәмамлаган мизгелдә туңды. Аның тирәсендәге һава һаман кайнар иде, ләкин чыдам. Дрейк сулый иде, дулкыннарда тир тамды. Бер секундка да ял итә алмады, ул тагын саный башлады.
  
  Дүрт секунд.
  
  Аның янында ялкын кабынды, ул басып торган урынга ут кабызырга тырышты.
  
  Дрейк күченде. Ут сүнде. Аның авызы тозлы торт кебек тоелды. Аның ике кашы да сандугач белән беткән кебек янды.
  
  Шулай да, мин шулай уйлыйм. Уйла, һәрвакыт уйла. Тагын ике секунд һәм без хәрәкәт итәрбез. Соңгы маневрга күчик. Хәзер аңа ышаныч бар иде.
  
  Алты секундка пауза итегез, аннары -
  
  Алты яшендә ул күчте, ләкин ут басылмады! Аның кашлары янды. Ул тезләнеп, гәүдәсен артка ыргытты. Бен аның исемен кычкырды. Heatылылык шулкадәр көчле булды ки, ул кычкырырга тырышты. Ләкин ул мизгелдә кинәт юкка чыкты. Ул әкрен генә кулларының һәм тезләренең тупас таш идән буйлап кырылганын аңлады. Башын күтәреп, тиз арада күзәнәк артындагы тоннель буйлап йөрде.
  
  Бер мизгелдән соң ул борылып башкаларга кычкырды: "Соңгы җиде секунд тәнәфесне яхшырак алыгыз, егетләр. "Сез белергә теләгән соңгы нәрсә - Кентукки Фридның нинди булуы".
  
  Көчле көлү ишетелде. Комодо шунда ук атлады һәм Карин белән Беннан үз чиратларын кайчан алырга теләгәннәрен сорады. Бен аның алдында тагын берничә солдат булуын өстен күрде, ләкин Карин Дрейкка иярергә әзер иде. Комодо үзе аны читкә алып китте һәм тыныч кына Дрейкның үз вакыты белән бәхетле булмавының акыллылыгы турында сөйләште, алар операцияләренең бер миен югалту куркынычы алдында.
  
  Дрейк Каринның йомшарганын һәм хәтта бераз елмаюын күрде. Блейк гаиләсенең кыргый баласына кемнеңдер тынычландыргыч йогынты ясавын күрү рәхәт иде. Ул тирә-юньдәге тоннельне тикшерде һәм ялтыравык таягын күләгәгә ыргытты. Аның киңәюче амбар төсе тагын да киселгән тоннельдән башка бернәрсә дә яктыртмады, караңгылыкка төште.
  
  Беренче Дельта солдаты аның янына егылды, озакламый икенчесе. Дрейк аларны тикшерү өчен тоннельгә җибәргәндә вакытны әрәм итмәде. Ул ачу палатасына таба борылып, Бен Блейкның күченүен күрде.
  
  Бен сумкасын мәктәп баласы кебек тотты, озын чәчләренең футболка өстенә бәйләнгәнлеген тикшереп, алга атлады. Дрейк секундларны санаганда иреннәренең хәрәкәтләнүен күзәтте. Тышкы эмоция билгеләрен күрсәтмичә, Дрейкның йөрәге туры мәгънәдә авызыннан сикереп торды һәм дусты аягына егылып төшкәнче шунда калды.
  
  Дрейк аңа кулын тәкъдим итте. Бен күтәрелеп карады, "Син нәрсә әйтерсең? Heatылылыкка түзә алмасаң? "
  
  "Мин Бакс Физдан өземтә китермим", диде Дрейк ачуланып. "Әгәр теләсәгез, юк, көтегез"
  
  Дрейк Каринның беренче ут агымына якынлашуын күрде. Бен авызы шундук ябылды һәм күзләре сеңелләренең һәр хәрәкәтенә иярде. Ул каушап калды, Бенның тешләре шулкадәр каты иде ки, Дрейк бер-берсенә тартылган тектоник тәлинкәләр кебек тоелды. Oneәм ул бер куркынычсыз урын белән икенчесе арасында тайпылгач, Дрейк Бенны тотып алырга тиеш иде, аны тотып алу өчен йөгерүен туктатыр өчен.
  
  "Тукта! Сез аны коткара алмыйсыз "
  
  Карин туктады. Аның егылуы аны бөтенләй боектырды. Ул тагын бер атылу алдыннан ике секунд чамасы дөрес булмаган якка карый иде.
  
  Бен Дрейк белән көрәште, ул егетнең башыннан тупас тотты һәм тәнен дустын киләсе коточкыч вакыйгага шаһит булмасын өчен кулланды.
  
  Карин күзләрен йомды.
  
  Аннары Дельта командасы лидеры Комодо аны бер зур кулы белән алды, паузалар арасыннан сикереп торды. Ул ритмын бозмады, башта Каринны җилкәсенә ыргытты, башын әкрен генә ачуланган абыйсы янына җиргә төшерде.
  
  Бен аның янына төште, нәрсәдер сөйләшеп, аны якында тотты. Карин Бен җилкәсенә туры Комодога карады һәм ике сүз әйтте. "Рәхмәт".
  
  Комодо мыскыллап башын салды. Берничә минуттан соң аның калган кешеләре исән-сау килеп җиттеләр, һәм Дрейк тоннельгә җибәргән икесе кире кайтты.
  
  Аларның берсе Дрейкка да, Комодога да берьюлы мөрәҗәгать итте. "Тагын бер тозак, сэр, бер километр алда. Снайперларның, тозакларның ачык билгеләре юк иде, ләкин без икеләтә тикшерү өчен ябышмадык. Без монда кайтырга тиеш дип уйладык. "
  
  Карин тузан белән торды. "Тозак нинди?"
  
  "Мисс, бу бер зур башбашка охшаган."
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Алар тар дөньяда узып киттеләр, алар өстендә дөньяда булырга мөмкин булган көч куллану һәм алар алдында җир асты караңгылыгын кичергән кешенең явыз ниятләре белән.
  
  Каты архив аларны чираттагы мәгарәгә алып керде. Тагын бер тапкыр, ялтыравыклар киң мәйданның өлешен яктырттылар, яңа да, әкрен генә сүнәләр, ләкин Дрейк тиз арада ерак стенага ике амбар ут кабызды.
  
  Алар алдындагы урын гаҗәп иде. Pathллар тридент кебек иде. Төп вал өч кешене урнаштырырлык киң юл иде. Ул ерак диварда бүтән чыгу аркасында тәмамланды. Төп валдан ботакланып, тридентның калган ике очын формалаштырып, тагын ике өзек бар иде, алар бары тик таррак, читекләрдән бераз зуррак. Бу прогнозлар мәгарә диварындагы киң сызыкта тәмамланды.
  
  Тридент юллары арасындагы киңлекләр тирән, мәкерле караңгылык белән тулды. Комодо ташны якындагы яктылык булмаганга ыргыткач, аның төбенә төшкәнен ишетмәгәннәр.
  
  Игътибар белән, алар әкрен алга киттеләр. Аларның җилкәләре киеренкелектән киеренке иде, нервлары кысыла башлады. Дрейк умыртка сөягенең озынлыгында нечкә тир түккәнен сизеп алды. Төркемдәге һәр пар күз тирә-якка карады һәм Бен, ниһаять, тавышын тапканчы, һәр күләгәне, һәрбер чокырны эзләде.
  
  - Тукта, - диде ул, ишетеп кенә, аннары тамагын чистартты һәм кычкырды: "Тукта".
  
  "Бу нәрсә?" Дрейк туңды, аягы һаман һавада.
  
  "Без башта Кук журналларын тикшерергә тиеш."
  
  "Сез начар вакытны сайлыйсыз."
  
  Карин сөйләде. "Алар аны комсызлык, икенче үлемгә китерүче гөнаһ дип атадылар. Комсызлык белән бәйле җен - тәмугның җиде кенәзенең берсе Маммон. Ул Милтонның ostгалтылган Оҗмахында искә алына һәм хәтта Англиядәге тәмуг илчесе дип атала. "
  
  Дрейк аңа текәлде. "Бу көлке түгел".
  
  "Бу булырга тиеш түгел иде. Бу мин кайчандыр укыдым һәм сакладым. Монда Хоксвортның бердәнбер аңлатмасы - бу җөмлә: Каршы комсызлык шәфкатьтә утыра. Киләсе кешегә сез теләгән әйбер булсын. "
  
  Дрейк салкын, дымлы мәгарәгә карады. "Монда мин теләгән әйберләр күп түгел, бәлки Криспи Кремес."
  
  "Бу чыгу өчен туры юл." Odткәннәрне кысканда Комодо үзенең бер кешесен туктатты. "Бернәрсә дә гади түгел. Әй! Нәрсә, дус! "
  
  Дрейк әйләнеп кайтты, Дельта кешесе Комодоны читкә этәрде һәм командиры яныннан узып китте.
  
  "Валлис! Ишәкне чиратта тор, солдат. "
  
  Дрейк якынлашканда бу кешенең күзләрен күрде. Пыяла. Уң яктагы ноктада урнаштырылган. Дрейк аның карашына иярде.
  
  Мин шунда ук урыннарны күрдем. Кызык, ул аларны ничек сизмәгән. Уң сугышның ахырында, ул мәгарә стенасын каплаган, Дрейк хәзер кара ташка уеп ясалган өч тирән урынны күргән. Everyәрбер урында нәрсәдер ялтырап торды. Алтын, сапфир һәм зымырыттан ясалган кыйммәтле әйбер. Бу әйбер мәгарәдә ялтырап торган һәм ун тапкыр кайтарган зәгыйфь һәм таралган яктылыкны тотты. Ун карат бриллианттан ясалган ялтыравыклы дискотека йөрәгенә караган кебек иде.
  
  Карин пышылдады, "Икенче якта буш капка бар".
  
  Дрейк вәгъдә ителгән байлыкның тартылуын сизде. Ул якынрак караса, әйберләр аңлаешлы була һәм ул аларны шулкадәр тели. Каринның аңлатмасы батыр өчен бераз вакыт кирәк булды, ләкин ул эшләгәч, буш алковка көнчелек һәм курку белән карады. Бәлки, ниндидер бәхетле җан читкә менеп, талау белән киткәндер? Яки ул аны кысып, кычкырып, астагы әйтеп булмый торган тирәнлеккә ябыштымы?
  
  Моны ачыклау өчен бер ысул.
  
  Дрейк бер аягын икенчесе алдына куйды, аннары үзен туктатты. Бозык. Чокырлар аша җим көчле иде. Ләкин аның Коваленкога омтылуы тагын да җәлеп итүчән иде. Ул яктырткычлар җыелмасы ничек гаҗәпләнергә мөмкин дип уйлап, чынбарлыкка кире кайтты. Шул мизгелдә Комодо аның яныннан йөгерде, һәм Дрейк аны туктатыр өчен кулын сузды.
  
  Ләкин Дельта Форс командиры хезмәттәшенең өстенә егылып, аны җиргә бәрде. Дрейк команданың калганнарын тезләренә карарга борылды, күзләрен сөртте яки вәсвәсәләрдән бөтенләй сакланды. Бен белән Карин бер-берсенә каршы тордылар, ләкин Каринның тиз акылы бушады.
  
  Ул тиз абыйсына таба борылды. "Син океймы? Бен?
  
  Дрейк яшь егетнең күзләренә игътибар белән карады. "Бездә проблемалар булырга мөмкин. Тейлор Момсен сәхнәгә чыккач, ул шул ук пыяла күренешкә ия. "
  
  Карин башын чайкады. - Малайлар, - дип мыгырданды һәм абыйсын каты кыйнады.
  
  Бен күзләрен йомды һәм кулын яңагына күтәрде. "Әй!"
  
  "Син океймы?"
  
  ", К, тәмуг юк! Син минем иҗекне сындырдың диярлек. "
  
  "Көчсез булудан туктагыз. Киләсе тапкыр әнигә һәм әтигә әйтегез. "
  
  "Дөрес, мин моны эшләячәкмен. Нигә син мине кыйнадың? "
  
  Комодо кешесен идәндән күтәреп, кире сызыкка ыргытканда, Дрейк җилкәсен селкетте. "Ньюби."
  
  Карин сокланып карап торды.
  
  Дрейк әйтте: "Хәтерләмисезме? Матур утлар? Алар сине диярлек алдылар, дус. "
  
  "Хәтерлим ..." Бенның карашы кинәт таш стенага һәм аның катлаулы урыннарына кайтты. "Эх, во, нинди дулкынландыргыч. Алтын, бриллиант һәм байлык. Мин моны хәтерлим. "
  
  Дрейк ялтыравыклы әйберләрнең яңадан тартыла башлавын күрде. "Әйдә күчик", диде ул. "Ике тапкыр. Мин бу мәгарәнең нәрсә эшләгәнен күрә алам, һәм без аны иртәрәк үтсәк, яхшырак булыр. "
  
  Ул Бен җилкәсенә кулын тотып, Каринга башын кагып, тиз китте. Комодо тыныч кына иярде, аның кешеләрен игътибар белән күзәтте, алар ике якка тезелгән читекләр яныннан үткәндә.
  
  Алар ояларга якынрак барганда, Дрейк тиз карарга куркыныч тудырды. Eachәрбер урында кечкенә савыт рәвешендәге әйбер торды, аның өслеге кыйммәтле ташлар белән бизәлгән. Ләкин бу гына күзгә күренеп торган искиткеч якты шоу булдыру өчен җитмәгән. Eachәрбер касә артында ояларның тупас диварлары рубут, зымырыт, сапфир, бриллиант һәм башка бик күп кыйммәтле ташлар белән тезелгән.
  
  Касәләр байлыкка төшәргә мөмкин, ләкин урыннар үзләре бәяләп бетергесез.
  
  Дрейк чыгу аркасына якынлашканда туктады. Сулдан һәм уңнан аңа салкын җил исте. Бөтен җир борыңгы сер һәм яшерен серләр исе иде. Кайдадыр су агып тора, кечкенә генә, ләкин алар тикшергән мәгарә системасының зурлыгына өстәр өчен җитәрлек.
  
  Дрейк һәркемгә игътибар белән карады. Тозак җиңелде. Ул чыгу аркасы аша борылды.
  
  Кемнеңдер тавышы кычкырды: "Тукта!"
  
  Ул шундук туңды. Аның елауга һәм иске SAS тренингыннан туган инстинкты аның гомерен саклап калды. Аның уң аягы нечкә чыбыкка гына кагылды, ләкин тагын бер этәргеч тозакка эләгә.
  
  Бу юлы Коваленко снайперны калдырмады. Ул аның артындагы төркемнең Комсызлык залы аша ишәк алып барачагын дөрес бәяләде. Сәяхәт M18 Claymore шахтасына алып килде, аның өстендә "Дошманга фронт" сүзләре.
  
  Алгы оч Дрейкка юнәлтелгән иде, һәм Комодо кисәтмәсә, аны Бен һәм Карин белән корыч туп подшипниклары белән аерып җибәрерләр иде.
  
  Дрейк җайланманы тиз сүндерде. Ул моны Комодога бирде. "Бик зур рәхмәт, дус. Моны кулда тотыгыз, соңрак без аны Коваленконың ишәгенә күтәрербез. "
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Киләсе сәяхәт кыска булды һәм тиз арада аска төште. Дрейк һәм башкалар үкчәләрдә йөрергә тиеш иделәр, тәннәрен торгызып. Дрейк теләсә нинди мизгелдә тайгап егылып егылырга мөмкин дип уйлады, Алла түбәндә нинди куркыныч язмыш көткәнен белә.
  
  Ләкин берничә минуттан соң алар таныш арханы күрделәр. Дрейк ялтыравык таягын әзерләде һәм подъездда басып торды. Снайперларны искә төшереп, ул тиз башын үрде дә чыгып китте.
  
  "Әй, туплар", - диде ул үзенә. "Бу начарлана бара."
  
  "Әйтмә," Бен әйтте. "Башыбызда гигант бетон шар эленеп тора иде."
  
  Дрейк аңа текәлде. "Тормыш кино түгел, Блэйки. Алла, син гаҗәп. "
  
  Ул тирән сулыш алды һәм аларны өченче гигант мәгарәгә алып керде. Алар күргән гаҗәеп урын аларның һәрберсен үз юлларында туктатты. Авызлар ачылды. Әгәр дә Кан патшасы тозак куяр өчен сәяхәтендәге теләсә нинди пунктны сайлый алса, бу шулай иде, Дрейк берничә минуттан соң иң яхшы мөмкинлек дип уйлады. Ләкин, бәхеткә каршы, яхшы егетләр өчен бернәрсә дә көтми. Бәлки моның яхшы сәбәбе булгандыр ...
  
  Хәтта Комодо да куркудан һәм ышанмаудан аерылды, ләкин ул берничә сүз кысып җибәрә алды. "Алайса, бу нәфес дип уйлыйм."
  
  Йөткерү һәм кычкыру аның бердәнбер җаваплары иде.
  
  Алардан алдагы юл чыгу аркасына бер туры сызык белән барды. Киртә шунда ки, юлның ике ягында кыска пьедесталлар, скульптура һәм биек пьедесталлар белән чикләнгән. Eachәрбер сын һәм һәрбер картиналар берничә эротик форманы күрсәттеләр, гаҗәп тәмледән алып тупас әшәкегә кадәр. Моннан тыш, мәгарә картиналары мәгарә диварларының һәр дюймын тутырды, ләкин гадәттә борыңгы мәгарәләрдә очрый торган примитив сурәтләр түгел - болар искиткеч сурәтләр иде, җиңел Яңарыш яки хәзерге рәссам белән тигез.
  
  Тема башка яктан шаккатырды. Рәсемнәрдә бер зур масштаблы оргия сурәтләнде, һәр ир-ат һәм хатын-кыз детальгә тартылды, ир-атка билгеле булган һәрбер нәфес гөнаһны ... һәм башкалар.
  
  Гомумән алганда, бу хисләргә искиткеч сугу булды, кеше күзен һәм акылын яктырту өчен тагын да драматик күренешләр барган саен туктаусыз дәвам итте.
  
  Дрейк үзенең карт дусты Уэллс өчен крокодил күз яшьләрен түкте диярлек. Бу иске бозык монда аның элементында булыр иде. Бигрәк тә май белән ачкан булса.
  
  Майның иң олы тере дусты аның уйларын порнографик сенсордан читкә алып китәргә булышты. Ул төркемгә артка карады.
  
  "Егетләр. Егетләр, бу барысы да була алмый. Монда ниндидер тозак системасы булырга тиеш. Колакларыгызны ачык тотыгыз. " Ул йөткерде. "Iәм мин тозаклар өчен."
  
  Алга таба юл китте. Дрейк хәзер җиргә карап торуның да ярдәм итмәвен күрде. Анда бик җентекле фигуралар язылган. Ләкин болар барысы да, һичшиксез, кызыл үлән иде.
  
  Дрейк тирән сулыш алды һәм алга атлады. Ул юлның ике ягында йөз ярым чамасы дүрт дюйм күтәрелгән кыр барлыгын күрде.
  
  Шул ук вакытта Комодо сөйләде. - Кара, Дрейк? Бернәрсә дә булмас иде. "
  
  "Яисә бүтәннәр." Дрейк бер аягын икенчесенең алдына җентекләп куйды. Бен бер адым артта калды, аннары берничә солдат, аннары Комодо белән якыннан күзәтелгән Карин. Дрейк зур, шомлы Комодо Кариннан тыныч гафу үтенгәнен ишетте, һәм аның олы кешеләренең тупаслыгы өчен, һәм ул елмаюны басты.
  
  Аның күтәрелгән аягы җиргә кагылган мизгелдә, тирән шаулаган тавыш һаваны тутырды. Турыдан-туры аның алдында идән хәрәкәтләнә башлады.
  
  "Сәлам". Аның киң Йоркшир стиле стресс вакытында барлыкка килгән. "Көтегез егетләр."
  
  Pathл киң горизонталь таш киштәләргә бүленде. Акрын гына, һәр киштә чит якка хәрәкәтләнә башлады, монда басып торган кеше киләсе юлга басмаса егылыр иде. Эзләү бик әкрен иде, ләкин Дрейк хәзер Палаталарның кыю игътибарын читкә юнәлтүләрен таптылар.
  
  "Игътибар белән йөрегез", диде ул. "Парлы. Пычрактан арыныгыз һәм алга барыгыз, "бу упкынга сикерү" дигән яңа спорт төрен сынап карарга теләмәсәгез. "
  
  Бен аңа беренче хәрәкәт киштәсендә кушылды. "Концентрацияләү бик авыр", - дип кычкырды ул.
  
  "Хейден турында уйла", диде Дрейк аңа. "Бу сезгә үтәргә ярдәм итәчәк."
  
  "Мин Хейден турында уйлыйм." Бен иң якын сынга күзләрен йомды, үзара бәйләнгән башлар, куллар һәм аяклар триосы. "Бу проблема."
  
  "Минем белән". Дрейк өченче һәм дүртенче хәрәкәтне бәяләп, икенче чыгару киштәсенә җентекләп аяк басты. "Беләсезме, мин шул сәгатьләрне Tomb Raider уйнаганга бик шат."
  
  "Минем уенда сприт булырмын дип беркайчан да уйламаган идем," Бен кире борылып, май турында уйлады. Япон разведка җәмгыятенең күбесе аны видео-уен характеры белән чагыштырдылар. "Әй, Мэтт, без хыялланабыз дип уйламыйсың, шулай бит? Бу хыялмы? "
  
  Дрейк дустының өченче киштәгә игътибар белән барганын карады. "Мин андый ачык хыял күргәнем юк иде." Аның фикерен әйтер өчен, тирә-якка баш иергә кирәк түгел иде.
  
  Хәзер, алар артында, икенче һәм өченче төркем кешеләр авыр юлларын башладылар. Дрейк ахырына кадәр егерме киштә санады һәм, бәхеткә каршы, каты җиргә сикерде. Аллага шөкер, аның йөгергән йөрәге тәнәфес ясый алды. Ул чыгу аркасын бер минут карады, аннары, аларның ялгыз булуларыннан канәгать, ул башкаларның барышын тикшерергә борылды.
  
  Вакытында Дельта ир-атларының берсенең гади буялган түшәмнән читкә караганын күрү өчен -
  
  Ул аякка басарга теләгән киштәсен сагын. Ул бүленгән секундта китте, аның беркайчан да булмаганын искә төшерү, аның егылуыннан соң курку кычкыруы.
  
  Бөтен компания туктады, һава шок һәм курку белән калтыранды. Комодо аларга бер минут вакыт бирде, аннары алга этәрде. Алар барысы да моны ничек кичерергә беләләр иде. Fallenимерелгән солдат үзе өчен ахмак иде.
  
  Тагын, һәм бу юлы тагын да җентекләп, барысы да хәрәкәтләнә башладылар. Дрейк бер мизгелгә ул чиксез упкынга мәңге төшкән солдатларның кычкыруларын ишетә алуы турында уйлады, ләкин ул аны галлюцинация дип кире какты. Зур Комодоның шундый ук егылуын күрү өчен ул кешеләргә кире кайтты.
  
  Кулларын ябыштыруның бер өметсез мизгеле булды, концентрациясен югалтканга үкенгән бер үкенеч елады, һәм Зур Дельта командасы лидеры киштә читеннән тайпылды. Дрейк кычкырды, ярдәмгә ашыкырга әзер диярлек, ләкин кызганычка каршы, ул моны вакытында эшли алмаячагына ышанды. Бен кыз кебек кычкырды -
  
  Ләкин Карин зур кеше өчен күгәрчен генә иде!
  
  Карин Блейк, икеләнмичә, югары дәрәҗәдәге Delta командасын калдырып, аның отпускын карарга китте һәм Комодога таба ашыкты. Ул аның алдында иде, шуңа күрә аның тизлеге аны бетон плитәгә ташларга булышырга тиеш иде. Ләкин Комодо зур кеше иде, һәм авыр иде, һәм Каринның буш сикерүе аны көчсезләндерде.
  
  Ләкин ул аңа бераз кагылды. Бу ярдәм итәрлек иде. Комодо әйләнеп кайтырга өлгерде, чөнки Карин аңа өстәмә ике секунд эфир вакыты биргән һәм вице-бармаклар белән бетон читен тоткан. Ул, үзен тартып ала алмаган, өметсезләнеп ябышты.
  
  Slәм сикерү киштәсе сул периметрына әкрен генә хәрәкәтләнде, шуннан соң ул юкка чыкты, үзе белән Delta командасы лидерын алды.
  
  Карин Комодоның сул беләген нык тотты. Ниһаять, аның командасының башка әгъзалары реакция ясадылар һәм аның бүтән кулыннан тоттылар. Зур тырышлык белән аны плитә өстенә алып киттеләр, ул яшерен юлда юкка чыккан кебек.
  
  Комодо тузан бетонга башын чайкады. "Карин", диде ул. "Мин бүтән хатын-кызга бүтән карамыйм."
  
  Сары чәчле гений элеккеге студент елмайды. "Егетләр, адашкан күзләрегез белән сез беркайчан да өйрәнмәячәксез."
  
  Draәм Дрейкның соклануы белән аңладылар: бу "тәмуг" өченче дәрәҗә, нәфес дип аталган бу бүлмә, адашкан күзле кешенең мәңге газапларын сурәтләүдән башка нәрсә түгел. Кличе & # 233; кеше кафеда утырса нәрсә булыр & # 233; хатыны яки дусты белән, һәм тагын бер пар матур аяклар белән - ул, әлбәттә, караган булыр иде.
  
  Моннан кала, монда караса, ул үлгән булыр иде.
  
  Кайбер хатын-кызларда моның белән проблема булмас иде, Дрейк. Goodәм яхшы сәбәп белән. Ләкин Карин Комодоны коткарды, хәзер пар хәтта иде. Тагын биш минут борчылу көтте, ләкин ниһаять, калган команда аны киштәләр аша ясадылар.
  
  Алар барысы да тәнәфес алдылар. Компаниядәге һәр кеше Каринның кулын селкетү һәм аның батырлыгы өчен рәхмәтләрен белдерү аларның бурычы дип санады. Хәтта Бен.
  
  Аннары ату яңгырады. Дельта солдатларының берсе ашказаны кысып тезләнеп егылды. Кинәт аларга һөҗүм иттеләр. Кан патшасының ярты дистәсе коралларын әзер тотып, аркасыннан коелды. Пулялар һавада сызгырдылар.
  
  Инде тезләнеп, Дрейк һәм аның экипажы коралларын тотып палубага егылды. Бәрелгән кеше тезләрендә калды һәм күкрәктә һәм башта тагын дүрт пуля алды. Ике секундтан да аз вакыт эчендә ул үлде, Кан патшасы эшенең тагын бер корбаны.
  
  Дрейк бурычка алынган M16 мылтыгын алды һәм атты. Аның уң ягында, сыннарның берсе кургаш белән, һавада таралган алабастер шкафлары белән сугарылган. Дрейк үрдәк.
  
  Тагын бер пуля аның башыннан сызгырды.
  
  Бөтен команда һаман да тыныч иде, мылтыклары белән сакчыл максат куя алды. Алар ут ачкач, бу үтерү, дистәләгән пуля Коваленконың качкан кешеләрен мыскыллады һәм аларны канлы курчаклар кебек биергә мәҗбүр итте. Бер кеше, Мэтт Дрейк белән танышканчы, могҗизалы рәвештә зыян күрмәде.
  
  Элеккеге SAS кешесе аның янына килеп, җимергеч башны һәм кабыргасына тиз пычак сугу китерде. Коваленконың соңгы кешеләре барлык явыз кешеләр беткән урынга төштеләр.
  
  Тәмуг.
  
  Дрейк егылган Дельта командасы әгъзасына үкенеч белән карады. Алар аның гәүдәсен кире кайтырлар.
  
  "Без тупас тотарга тиеш."
  
  
  Утыз дүртенче бүлек
  
  
  Хейден Эд Бодрук белән очрашты һәм дөнья эреп бетте.
  
  "Мин сине үтерергә бик шат", Бодру аңа бер тапкыр әйткән сүзләрен кабатлады. "Тагын".
  
  "Сез соңгы тапкыр уңышсыз калдыгыз, психо. Сез тагын уңышсыз булачаксыз. "
  
  Бодру аның аягына текәлде. "Синең калфагың ничек?" - Сорадым.
  
  "Барысы да яхшырак". Хейден яшен һөҗүмен көтеп, оч өстендә басып торды. Ул америкалыга юл күрсәтергә тырышты, аның ишәге абзар стенасына кысылды, ләкин ул моның өчен бик хәйләкәр иде.
  
  - Син кан. Бодрук пычакны ялый. "Бу бик тәмле иде. Минем уйлавымча, балам күбрәкне тели. "
  
  - Сеңелеңнән аермалы буларак, Хейден кычкырды. "Ул бүтән ала алмады."
  
  Бодру аңа таба ашыкты. Гейден моны көткән иде һәм пычакның яңагына сугылып, җентекләп кача. "Беренче кан", диде ул.
  
  "Прелюд". Бодру үпкәләде һәм артка чигенде, аннары аны берничә кыска кыйнады. Гейден аларның барысын да өйләндерде һәм борынын пальма белән сугу белән тәмамлады. Бодру аптырады, күзләренә яшь тулды.
  
  Хейден шунда ук файдаланды, пычак белән пычаклады. Ул Бодрукны стенага тыгып куйды, аннары бер сугудан артка чигенде -
  
  Бодру үпкәләде.
  
  Гейден пычакны бутына ябыштырды. Ул, кычкырганча, аның күзләрендә күренгән мәкерле кычкыруны туктата алмады.
  
  - Сез моны сизә аласызмы?
  
  "Бич!" Бодрук акылдан язды. Ләкин бу көрәшченең, фикер йөртүченең, тәҗрибәле сугышчының акылсызлыгы иде. Ул аны кыйнаганнан соң кыйнады, акылсыз рисклар алды, ләкин аңа катнашу турында ике тапкыр уйланыр өчен җитәрлек көч һәм тизлекне саклап калды. Nowәм хәзер, алар артка чигенгәч, башка сугышчылар төркемнәрен очраттылар, һәм Хейден тигезлеген югалтты.
  
  Ул егылган кешенең тезенә менгәндә егылды, әйләнде һәм торды, пычак әзер.
  
  Бодру халык арасында эреп бетте, аның канын татып, пычакны селкеткәндә, аның йөзендәге мыскыллау елмаюга әйләнде.
  
  "Күрербез", - дип кычкырды ул. - Мин синең кайда яшәгәнеңне беләм, Джей Мисс.
  
  Гейден Кан патшасы кешеләренең берсен юлдан ыргытты, Бодрукка юлны чистартканда, аның аягын ботак кебек сындырды. Күзенең почмагыннан ул Майны күрде, ул, һичшиксез, бу сугышта уен алмаштыручы, үткен кораллы ир-атларга каршы коралсыз сугыша, сугыш ату өчен бик якын иде, һәм ул аларны аякларына өеп калдырды. Гейден үлгәннәргә текәлеп карады һәм аның тирәсендә бөтерелде.
  
  Ул Хейден карашыннан ияреп һәм легендар япон агентының эшләгәнен күргәч, Бодру да бу хәл турында яңадан уйлаганын күрде.
  
  Май Хейденга карады. "Сезнең артта."
  
  Гейден Бодрода үпкәләде.
  
  Канлы патшаның төп психосы Гавайи монгосының үкчәсенә аяк баскандай китте. Хейден белән Май артыннан бардылар. Maтеп барганда, Май Коваленконың тагын бер кешесенә каты җәрәхәт китерде, шуның белән бүтән солдат гомерен саклап калды.
  
  Абзар артында ачык кыр, вертолетлы вертолет һәм берничә көймә диңгезе булган тар док. Бодру вертолет яныннан узып китте, зур тиз көймәгә таба юнәлде, хәтта бортка сикереп, һавада егылып төшкәндә дә алга китмәде. Хейден вертолетны узып китәр алдыннан, зур көймә ташланып, алга таба дюйм ясый башлады.
  
  Май акрына башлады. "Бу Бая. Бик тиз, өч кеше инде көтәләр. Алар белән чагыштырганда, башка көймәләр тыныч тоела. " Аның күзләре вертолетка текәлде. "Хәзер бу безгә кирәк."
  
  Пуля алар яныннан сызгыргандай, Хейден үрдәк ясады. "Сез моны контрольдә тота аласызмы?"
  
  Май аңардан сорады: "Син миңа бу сорауны бирәсеңме?" Скидка аяк басканчы карагыз. Хейден анда килеп җиткәнче, Май төп роторны эшләтеп җибәргән иде, һәм Бодрук көймәсе елгадан көчле кычкыру белән агылды.
  
  "Ышаныгыз", - диде Май тыныч кына, легендар сабырлыкны күрсәтеп, Хейден белән тешләрен җиргә төшерде. Бер минуттан соң машина очарга әзер иде. Коллективны яхшыртырга мөмкин. Чана җирдән китте. Пуля Хейден башы янындагы баганага бәрелде.
  
  Ул артка чигенде, аннары Кан патшасының соңгы кешеләренең ут астында калганын күрергә борылды. Гавай махсус көчләренең бер солдаты аларга бармакларын бирде, вертолет төшә һәм борыла башлады, көймә артыннан барырга әзерләнде. Хейден артка борылды.
  
  Аның тормышында тагын бер акылсыз көн.
  
  Ләкин ул әле монда иде. Әле исән. Джейның иске девизы аның башына тагын керде. Тагын бер көн исән калыгыз. Яшәгез. Мондый мизгелләрдә дә ул әтисен бик сагынды.
  
  Бер минуттан соң вертолет какшады һәм кайнар куышка ашыкты. Гейденның корсагы лагерьның каядыр калды, һәм ул тимер юлны тотты, аның башлары авыртканчы. Май битне сагынмады.
  
  "Чалбарыңны сакла".
  
  Гейден коралның торышын тикшереп, башын әйләндереп алырга тырышты. Аның пычак тоткычына кайтты. Аның бердәнбер пистолеты соңгы вакытта яраткан Каспийга караганда стандарт Глок иде. Ләкин нәрсә, мылтык - мылтык, шулай бит?
  
  Май җитәрлек дәрәҗәдә очты, спрей җил капкасына тиде. Зур сары көймә алга таба киң елга буйлап хәрәкәт итте. Хейден аның артында басып торган фигураларны күрде, аларның якынлашуын күзәтте. Theyичшиксез, алар коралланганнар.
  
  Май башын аска төшерде, аннары Хейденга карады. "Батырлык һәм дан."
  
  Хейден башын салды. "Ахыры".
  
  Командага бәрелергә мөмкин, вертолетны ярсу суга сикереп, сары Байга бәрелештә. Көтелгәнчә, якларда басып торган кешеләр аптырап чигенделәр. Хейден тәрәзәдән иелеп, атты. Пуля өметсезлеккә китте.
  
  Май аңа ярым буш M9 бирде. "Аларны санагыз."
  
  Гейден кабат атты. Бодру кешеләренең берсе артка атты, пуля вертолет түбәсеннән төште. Май команда тирәсендә зигзаг түгәрәге ясады, Хейденның башын терәк постына бәреп җибәрде. Май аннары күгәрчен, агрессив, чирек бирми. Гейден үзенең Глокын бушатты һәм Бодру кешеләренең берсенең кан сиптереп китүен күрде.
  
  Аннары вертолет башка пуля белән бәрелде, аннары башкалар. Зур машина зур максатны күрсәтте. Хейден көймә рульендә Бодроны күрде, тешләренә пычак тотып, аларга су асты мылтыгын атты.
  
  "Эх," Майның кычкыруы төшенү иде, чөнки вертолеттан кинәт кара төтен чыкты һәм двигатель тавышы кинәт кычкырудан аксылга үзгәрде. Guidanceитәкчелексез, вертолет каушый башлады.
  
  Хейденда ялтырап торырга мөмкин.
  
  Хейден Бодру көймәсе өстендә көткәнче көтте һәм вертолет төшкәндә аның ишеген ачты.
  
  Ул Бодрукның күзләренең акларына карады, "Моны винт" диде һәм егылган вертолеттан сикереп торды.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Гейденның ирекле егылуы кыска гомерле булды. Бодрук көймәсе ерак түгел иде, ләкин юлда ул палубага егылганчы кешегә карашты. Аның тәненнән һава шау-шу белән чыкты. Аның бутындагы иске җәрәхәт авырта. Ул йолдызларны күрде.
  
  Вертолет сул якка утыз метр чамасы тиз хәрәкәт итүче елгага төште, аның үлеменең саңгырау тавышы бөтен уйларны суга батырды һәм көймә җәясе аша зур дулкын җибәрде.
  
  Көймә барышын үзгәртә алырлык көчле дулкын.
  
  Кораб тизлекне югалтты, алга очучыларны җибәрде һәм исемлеккә кереште. Аннары, алга таба хәрәкәте тәмамлангач, ул агып төште һәм ак суга корсакка төште.
  
  Хейден көймә иелгәндә тотынды. Су астына кергәч, ул каты тибеп, туп-туры аска юнәлде, аннары иң якын ярга таба тибелде. Салкын су аңа баш авыртуын китерде, ләкин аның авырткан аякларын бераз тынычландырды. Ток ашыгы аның ничек арыганын аңлады.
  
  Ул килеп чыккач, ул ярдан ерак түгеллеген, ләкин Эд Бодру белән йөзгә-йөз очрашуын күрде. Ул әле пычакны тешләре арасыннан тотты һәм аны күргәч үкерде.
  
  Аның артында тәмәке тартучы вертолетның калдыклары елгага төшә башлады. Хейден Майның Бодроның калган ике кешесен пычрак ярга куып барганын күрде. Су өстендәге сугышта исән калмаячагын белеп, ул акылдан узып китте һәм ярга кадәр туктамады. Аның тирәсендә калын пычрак таралды.
  
  Аның янында көчле бәрелеш булды. Бодрук, сулыштан. "Тукта. Саклау. Кач. " Ул авыр сулый иде.
  
  - Син аңладың, - диде Хейден, аның йөзенә пычрак ыргытты һәм ярга менде. Пычрак аңа ябышты һәм аны аска төшерергә тырышты. Коры җиргә җиңел йөрергә тиеш булган нәрсә аңа елга сызыгыннан берничә аякта гына китерде.
  
  Ул борылып, пычрак үкчәсен Бодрукның йөзенә бәрде. Ул тешләре арасында тоткан пычакның яңакларына тирән киселгәнен күрде, һәм Джокерныкына караганда киңрәк елмая. Кычкыру, кан һәм былжыр сибү белән, ул корсак аякларына егылды, каешын тәнен күтәрү чарасы итеп кулланды. Гейден сакланмаган башына сукты, ләкин аның кыйнаулары аз тәэсир итте.
  
  Аннары ул пычакны исенә төшерде.
  
  Пычрак селкенеп, аны тотарга тырышканда, ул, кулы белән, астына этеп, сузды, тәнен бер дюйм күтәрде.
  
  Аның бармаклары тоткыч тирәсендә ябылды. Бодрук чалбарын ертты диярлек, ул тагын бер кат кычкырды, аркасына, башына һәм иреннәренә кинәт колак янына килеп туктады.
  
  "Яхшы сынау." Аның йөзеннән яңагына кан тамганын сизде. "Сез моны сизерсез. Бу яхшы һәм әкрен бара. "
  
  Ул тулы авырлыгын бөтен тәненә салды, аны пычракка этәрде. Бер кулы белән аның йөзен сазлыкка күмде, сулышын туктатты. Гейден бик тырышып көрәште, тибеп, кулыннан килгәнчә әйләнде. Карап торган саен, йөзе ябык балчык белән капланган иде, ул Майны аның алдында күрде, Бодруның ике карчык белән берүзе сугышты.
  
  Берсе өч секунд эчендә Хейденның йөзен тоттылар. Икенчесе артка чигенде, газапны озайтты. Дүртенче тапкыр Хейденның йөзе һавага күтәрелгәч, Май аны ниһаять почмакка бастырды һәм егылган агачка аркасын сындырырга җыена.
  
  Гейденның калган көче бетте диярлек.
  
  Бодру пычагы өченче кабыргасы тирәсендә тирене тиште. Авыртучан әкрен һәм үлчәнгән ыргыту белән, пычак тирәнрәк сикерә башлады. Гейден тәрбияләде һәм тибеп җибәрде, ләкин һөҗүмчене ташлый алмады.
  
  "Кайда барырга." Бодрукның явыз пышылдавы аның башына керде.
  
  Heәм ул хаклы иде, Хейден кинәт аңлады. Ул сугышны туктатырга һәм моны рөхсәт итәргә тиеш иде. Анда гына ят. Yourselfзегезгә вакыт бирегез -
  
  Пычак тирәнрәк, сөяккә корыч кырылган. Бодрукның чылбыры Грим Уракчы чакыруы, аны мыскыллаучы җен чакыруы иде.
  
  Аның гәүдәсе астындагы пычак авыр тавыш белән иреккә чыкты. Бер хәрәкәттә ул кулындагы кылычны борды һәм аны аркасыннан Бодрук кабыргасына кысты.
  
  Психо кычкырды, күкрәгеннән пычак тоткычы. Ул вакытта да Хейден хәрәкәт итә алмады. Ул пычракка бик тирән кысылды, бөтен тәне аска төшерелде. Ул бүтән кулын да хәрәкәтләндерә алмады.
  
  Бодру аны кысып алды. Аннары ул зур пычакның чыгарылганын сизде. Менә ул вакытта. Ул аны хәзер үтерер иде. Аның муенына яки умыртка сөягенә бер каты сугу. Бодру аны кыйнады.
  
  Гейден соңгы тапкыр кояш нурын күрергә тәвәккәл итеп күзләрен ачты. Аның уйлары Бен турында иде, һәм ул уйлады: мине ничек яшәвемә түгел, ә ничек яшәвемә карап хөкем итегез.
  
  Тагын.
  
  Аннары, зарядлы арыслан кебек зур һәм куркыныч, Май Китано ашыкты. Хейденнан өч метр ераклыкта, ул җирдән этәрде, һәр унцияне очу тибенә куйды. Бер секундтан соң, бу көчләрнең барысы да Бодрукның өске тәнен җимерделәр, сөякләрне һәм органнарны сындырдылар, таралган тешләрне һәм киң дугада кан спиртларын җибәрделәр.
  
  Авырлык Хейденның аркасыннан күтәрелде.
  
  Кемдер аны җиңеллек белән пычрактан күтәрде. Кемдер аны йөртте, үлән ярына җентекләп куйды һәм аның өстенә иелде.
  
  Кемдер Май Китано иде. - Тынычланыгыз, - диде ул җиңел генә. "Ул үлде. Без җиңдек ".
  
  Гейден хәрәкәтләнә дә, сөйләшә дә алмый. Ул зәңгәр күккә, селкенгән агачларга һәм Майның елмаюлы йөзенә карады.
  
  Берникадәр вакыттан соң ул әйтте: "Мине беркайчан да ачуландырмаска исегезгә төшерегез. Чыннан да, син булган иң яхшысы булмасаң, мин ... "Аның уйлары әле дә Бен белән иде, шуңа күрә ул нәрсә әйтергә мөмкинлеген тәмамлады. "Мин Асда ишәкне күрсәтермен."
  
  
  Утыз алтынчы бүлек
  
  
  Канлы патша үз халкын абсолют чикләргә этәрде.
  
  Аларны эзләүчеләр бушлыкны япкан диярлек аны ачуландырды. Аны акрынайтучы бик күп кеше иде. Бу аларның тар карашлы күрсәтмәсе иде, алга китә алырлык вак-төяк әйберләр турында. Бу призны эзләп үлгән кешеләр саны мөһим түгел. Канлы патша аларның корбаннарын таләп итә һәм көтә. Ул аларның барысы да аның өчен үләрләр дип көтәләр. Аларның гаиләләре турында кайгыртырлар иде. Я булмаса, алар җәфаланмаслар иде.
  
  Барысы да приз иде.
  
  Аның җитәкчесе, Томас исемле кеше, бу турыда Хоксворт исемле башка ахмаклар көнчелек дип атаган дәрәҗә турында нәрсәдер мыгырданды. Бу дүртенче палата иде, Канлы патша ачу белән тулды. Дүртенче генә. Стандарт легенда җиде дәрәҗә тәмуг турында сөйләде. Моннан соң тагын өч булырга мөмкинме?
  
  Хоксворт ничек белде? Язучы белән Кук борылып качтылар, туплары бишенче дәрәҗәдән соң тозак системасын күргәч, борчак зурлыгына кысылды. Дмитрий Коваленко, әлбәттә, алмас дип уйлады.
  
  "Нәрсә сез көтәсез?" - ул Томаска кычкырды. "Без күченәчәкбез. Хәзер. "
  
  "Мин тозак системасын аңламадым, әфәнде," Томас әйтә башлады.
  
  "Тозак системасы белән тәмугка. Эчтә кешеләр җибәрегез. Алар аны тизрәк табачаклар. " Канлы патша бүлмәне өйрәнгәндә иреннәрен куып җибәрде.
  
  Алдагы өчтән аермалы буларак, бу палата үзәк тайның депрессиясенә төште, ул кыяга киселгән кебек иде. Берничә калын металл, каты идәннән, баскыч кебек диярлек. Алга киткәндә палатаның диварлары таралды, бассейннан соң алар тагын киңәя башлады.
  
  Бассейн "чокыр ноктасы" булып күренде.
  
  Көнчелек? Канлы патша уйлады. Мондый гөнаһ ничек реаль тормышка, күләгәләр сезне яклап кына калмыйча, сезне үтерә алган бу җир астына ничек күчте? Ул Томасның алга барырга боерык биргәнен карады. Башта барысы да яхшы үтте. Кан патшасы ерактан ук мылтык тавышын ишеткәч, кайдан килгәннәренә текәлде . Дрейк һәм аның кечкенә армиясе гаепле. Моннан чыккач, ул канлы вендеттаның аяусыз максатына ирешүен шәхсән тәэмин итәчәк.
  
  Атыш аны җанландырды. "Күчер!" - дип кычкырды, лидер ниндидер яшерен басым ноктасына баскан мизгелдә. Төшкән кыя кебек авария булды, һава торышы, кинәт лидерның башы футбол шары кебек текә тау астына егылганчы таш идәнгә бәрелде. Башсыз тән канлы өемгә егылды.
  
  Хәтта Канлы патша да карап торды. Ләкин ул курыкмады. Аның әйдәп баручы кешесенә мондый җәрәхәт китергәнен күрәсе килде. Томас аның янында кычкырды. Кан патшасы аны алга этәрде, аның эзеннән барды, кеше куркуыннан бик рәхәтләнеп. Ниһаять, селкенгән тән янында ул туктады.
  
  Курку кешеләре белән әйләндереп алынган Канлы патша борыңгы механизмны өйрәнде. Ике металл пост арасында баш биеклегендә усал-нечкә чыбык сузылды, алар ниндидер киеренке җайланма белән тотылган булырга тиеш. Аның кешесе триггерны тарткач, баганалар чыгарылды һәм чыбык алар белән борылды, муенындагы кешенең башын кисеп.
  
  Бриллиант. Искиткеч тыю, ул уйлады һәм мондый җайланманы яңа йортының хезмәтчеләр бүлмәсендә куллана аламы дип уйлады.
  
  "Нәрсә сез көтәсез?" ул калган кешеләргә кычкырды. "Күчер!"
  
  Өч кеше алга сикерделәр, тагын дистә кеше иярде. Кан патшасы Дрейк тиз арада килеп җитсә, аның артында тагын ярты дистә калдыру акыллы дип уйлады.
  
  "Хәзер тиз", диде ул. "Әгәр без тизрәк йөрсәк, без анда тизрәк барып җитәрбез, шулай бит?"
  
  Аның кешеләре, чыннан да, сайлау мөмкинлеге булмаганга, качтылар, һәм аларның начальнигы дөрес булганга бик аз мөмкинлек бар. Тагын бер тозакка эләкте, икенче баш тау астына егылды. Тән егылды һәм аның артындагы кеше үзен бәхетле дип санады, чөнки башка чыбык чыбык һаваны турыдан-туры башыннан кисеп алды.
  
  Икенче төркем төшә башлагач, Кан патшасы аларга кушылды. Яңа тозаклар куелды. Күбрәк баш һәм баш тире төшә башлады. Аннары мәгарәдә яңгыраган көчле тавыш ишетелде. Тармакның ике ягында көзгеләр пәйда булды, алдагы кеше аларда чагылсын өчен.
  
  Шул ук вакытта агып торган су тавышы ишетелде, һәм тау төбендәге бассейн тутырыла башлады.
  
  Бу су гына су гына түгел. Тәмәке тарту ысулы белән хөкем итмичә.
  
  Томас аларга таба йөгергәндә кычкырды. "Аны кислота күл белән тукландыралар. Бу күкерт газы газы суда эреп, күкерт кислотасы барлыкка килгәндә. Сез, әлбәттә, кагылырга теләмисез! "
  
  "Туктама," Канлы патша кешеләрнең акрынайганын күреп кычкырды. "Металл баганалар кулланыгыз, ахмаклар."
  
  Бөтен команда халык арасыннан тайпылды. Сулга һәм уңга, җәягә охшаган тавыш белән очраклы тозаклар ачылды. Башсыз гәүдәләр егылып, ирләр арасында ташланган ананас кебек әйләнделәр, аларның кайберләре өстенә ташланды, икенчеләре очраклы рәвештә тибә. Кан патшасы баганалар саны өчен бик күп кеше булуын иртә күрде, һәм пакет менталитеты алар арасындагы акылсыз кешеләрнең икенче уйламыйча сикерүенә китерәчәген аңлады.
  
  Алар язмышларына лаек булырлар иде. Акылсыз кешенең үлеме һәрвакыт яхшырак иде.
  
  Кан патшасы акрынайды һәм Томасны тоткарлады. Башка берничә ир-ат та акрынайды, Кан патшасының иң якты һәм иң яхшысы гына исән калачак дигән ышанычын раслады. Пакет лидеры беренче металл постка сикерде, аннары баганадан баганага агып торган су өстенә сикерә башлады. Башта ул бераз алга китте, ләкин соңыннан агулы дулкын аның аякларына тиде. Кислота суы кагылган җирдә аның киеме һәм тире янды.
  
  Аның аяклары чираттагы постка кагылгач, авырту аны икеләтә арттырды һәм егылып төште, туры бассейнга чәчелде. Залда ярсу, газаплы кычкырулар яңгырады.
  
  Тагын бер кеше счетчиктан егылып эчкә егылды. Өченче кеше бассейн читендә туктады, сикереп торыр өчен ачык счетчикның юклыгын аңлап, бүтән кеше аның аркасына сукыр бәрелгәндә кертелде.
  
  Көзгеләр алдагы кешене чагылдырдылар. Сезнең алдыгыздагы кешегә көнләшә аласызмы?
  
  Канлы патша көзгеләрнең максатын һәм тозакны юк итүен күрде. "Түбәнгә кара!" Томас бер үк вакытта кычкырды. "Алдагы кешегә түгел, аякларыгызга карагыз. Бу гади күнегү сезгә постларны куркынычсыз рәвештә үтәргә ярдәм итәчәк. "
  
  Кан патшасы яңа төзелгән күл читендә туктады. Суның һаман да күтәрелүенә карап, ул терәкләрнең өске өлешенең тиздән җир өстендә булачагын күрде. Ул кешене алдына этәрде һәм Томасны үзе белән тартты. Тозак ераклыктан китте, шулкадәр якын ки, ул җилне тимер багана җилкәсеннән очып киткәндәй сизде.
  
  Полюсларга чыгып, очраклы тәртиптә биегез. Алга таба су сипкәндә кыска пауза булды. Тагын бер багана, һәм аның алдындагы кеше абынды. Кычкырып, ул могҗизалар кылды, бүтән баганага төшеп егылуын туктатты. Кислота белән капланган су аның тирәсенә чәчелде, ләкин аңа кагылмады.
  
  Сау бул.
  
  Канлы патша аның мөмкинлеген күрде. Уйланмыйча һәм туктамыйча, ул ир-атның тәненә аяк басты, аны ерак ярның куркынычсызлыгын кичерү өчен күпер итеп кулланды. Аның авырлыгы кешене тагын да түбәнрәк этәрде, күкрәген кислотага салды.
  
  Киләсе секундта ул буранда югалды.
  
  Канлы патша аңа текәлде. "Акылсыз".
  
  Томас аның янына төште. Күпчелек кеше металл постлар арасында куркынычсызлыкка сикерде. Канлы патша аркалы чыгудан алга карады.
  
  "Бишенче дәрәҗәгә кадәр", - диде ул мыскыллап. "Кайда мин бу корттан үрнәк алырмын, Кук. Кайда, ниһаять, - дип кычкырды ул. "Мин Мэтт Дрейкны юк итәрмен."
  
  
  Утыз җиденче бүлек
  
  
  Зур Гавай утравы буталчыклыкны булдырмас өчен шулай атала. Аның чын исеме Гавайи, яки Гавай утравы, һәм ул АКШтагы иң зур утрау. Бу дөньяда иң танылган вулканнарның берсе, Килауа, 1983 елдан бирле өзлексез атылып торган тау.
  
  Бүген, Мауна Лоаның сеңлесе вулканының аскы ягында, Мано Кинимака һәм Алисия Майлз, АКШ диңгезчеләре командасы белән, утрау кешеләре аңында тамыр җәйгән паразитны куып чыгара башладылар.
  
  Алар тышкы периметрны өзделәр, Кан патшасының дистәләгән кешесен аттылар һәм сакчылар барлык тоткыннарны азат иткән кебек, зур янкормага керделәр. Шул ук вакытта бина артында тизләнүче машиналарның каты тавышы ишетелде. Алисия белән Кинимака йөгерергә вакытларын әрәм итмәделәр.
  
  Алисия аптырашта туктады. "Начар, асшоллар кача." Дүрт АТВ зур шиналарына сикереп киттеләр.
  
  Кинимака мылтыгын күтәреп максат куйды. "Озак түгел." Ул атты. Алисия соңгы кешенең егылып төшүен һәм ATV тиз туктавын карады.
  
  "Вау, зур егет, полицейский өчен начар түгел. Әйдәгез. "
  
  "Мин IAРБдан." Кинимака һәрвакыт җимлекне алды, Алисиягә бик ошады.
  
  "Бердәнбер өч хәрефле кыскартулар - Британия. Моны исегездә тотыгыз ".
  
  Кинимака Алисия ATV янына килгәндә нәрсәдер кычкырды. Ул әле дә эшли иде. Шул ук вакытта икесе дә алгы урынга утырырга тырыштылар. Алисия башын чайкады һәм аркасына күрсәтте.
  
  "Мин арттагы кешеләрне өстен күрәм, тормыш иптәше, әгәр алар төшмәсәләр."
  
  Алисия двигательне эшләтеп җибәрде. АТВ зур ямьсез җанвар иде, ләкин ул шома хәрәкәтләнде һәм бөке өстендә уңайлы итеп сикерде. Зур Гавайлы аны кирәк түгел, ә аны тотар өчен кулларына бәйләде. Ул утырган каләмнәр бар иде. Алисия елмайды һәм бернәрсә дә әйтмәде.
  
  Алда качкан кешеләр үзләрен эзләгәннәрен аңладылар. Аларның икесендә яшәүчеләр борылып, аттылар. Алисия кабынды, моның белән бернәрсәгә дә бәреп булмый. Аның сүзләре буенча, үзешчәннәр. Alwaysәрвакыт үзешчәннәр белән көрәшкән кебек тоела. Соңгы сугыш ул Абел Фрей ныгытмасында Дрейкка каршы булды. Thenәм ул вакытта да кеше датлы иде, җиде еллык әдәплелек тозакларына комачаулады.
  
  Хәзер аның карашы башка булырга мөмкин.
  
  Алисия тиз түгел, акыллы йөртте. Кыска вакыт эчендә ул аларның ATV-ны яраклы ераклыкка китерде. Кинимака аның колагына кычкырды. "Мин атам!"
  
  Ул суккан. Калган ялчы кычкырды һәм каты пычракка бәрелде. "Бу икесенең икесе", - дип кычкырды Алисия. "Тагын бер, сез чәчәк атачаксыз."
  
  Аларның ATV яшерен калкулыкка бәрелде һәм сул якка борылды. Бер мизгелгә алар ике тәгәрмәчтә тордылар, очып киттеләр, ләкин машина тигезлекне саклап, җиргә кире егылды. Алисия троттлны ачу өчен вакытны әрәм итмәде.
  
  Кинимака чокырны күргәнче күрде. "Боз!" Ул: "Тукта!" - дип кычкырды.
  
  Алисия тизлеген арттыра алыр иде, чөнки киң, тирән чокыр тиз якынлашты. АТВ упкын өстендә очты, тәгәрмәчләрен әйләндерде һәм двигательен кычкырды, урында торырга тырышып, икенче якка төште. Алисия йомшак барда башын сукты. Кинимака аны шулкадәр нык тотты ки, ул икесенә дә борылырга рөхсәт итмәде, һәм тузан беткәч, алар кинәт дошман арасында булуларын аңладылар.
  
  Алар янында кара ATV сазлыкка әйләнде, уңайсыз төште һәм хәзер үзен төзәтергә тырыша. Кинимака икеләнмичә сикерде, туры шофер янына йөгерде һәм аны һәм пассажирын машинадан бәрелгән сазлыкка бәрде.
  
  Алисия аның күзендәге тузанны сөртте. Бердәнбер кешесе булган ATV аның алдына тизләнде, ләкин әле арада. Ул мылтыгын алды, максатка юнәлтте һәм атты, аннары, тикшерергә кирәкми, истәлекле урыннарын Гавайдагы партнеры сазлыкта көрәшкән урынга күчерде.
  
  Кинимака бер кешене сазлыкка алып китте. "Бу минем йортым!" Алисия аның бөтерелүен һәм көндәшнең кулын сындырганчы кычкырганын ишетте. Икенче кеше аңа үпкәләгәндә, Алисия көлде һәм мылтыгын төшерде. Кинимака аның ярдәменә мохтаҗ түгел иде. Икенче кеше аңа дүрт яшьлек балага күрсәтмәләр кертү рәвешендә сикерде, нәтиҗәсе юк. Бу кеше җиргә егылды һәм Кинимака аны йөзгә тибү белән тәмамлады.
  
  Алисия аңа башын салды. "Әйдә моны бетерик."
  
  Соңгы ATV авырлык белән алга китте. Бу сикерүләр вакытында аның йөртүчесе җәрәхәтләнгән булырга тиеш. Алисия тиз арада җир ала башлады, хәзер алар көтүне кире кайтарган җиңеллектән бераз күңелсезләнделәр. Ләкин, ким дигәндә, барлык тоткыннарны коткардылар.
  
  Әгәр дә ул Кан патшасы турында белгән бер нәрсә булса, мондагы кешеләр, бу ялчылар дип аталганнар, хакимиятне комачаулау һәм читкә юнәлтү өчен монда җибәрелгән. Бүләк һәм җиң.
  
  Соңгы АТВга якынлашканда ул акрынайды. Паузасыз, руль баганасын тотмыйча, ул ике атты һәм ике кеше егылды.
  
  Сөйләшә башлаган сугыш бетте. Алисия бер минутка ераклыкка карады. Барысы да план буенча барса, Май һәм Хейден, Дрейк һәм башкалар сугыш өлешләрен саклап калсалар, киләсе сугыш аның иң авыры һәм соңгысы булырга мөмкин.
  
  Чөнки ул Май Китанога каршы булыр иде. Sheәм аңа Дрейкка әйтергә кирәк, Май Уэллсны үтерде.
  
  Салкын.
  
  Кинимака аны җилкәсенә тыгып куйды. "Безгә кире кайтырга вакыт."
  
  "Ах, кызга тәнәфес бир", - дип мыгырданды ул. "Без Гавайда. Миңа кояш баюын карарга рөхсәт итегез. "
  
  
  Утыз сигезенче бүлек
  
  
  "Димәк, көнчелек нәрсә ул?"
  
  Дрейк һәм аның командасы барлык чараларны күреп дүртенче палатага керделәр. Аннан соң да, алар алдында булган күренешне тулысынча аңлау өчен берничә мизгел кирәк булды. Башсыз гәүдәләр бөтен җирдә яталар. Кан идәнгә таралды һәм кайбер урыннарда әле дә калын ага иде. Башлар үзләре ташландык балалар уенчыклары кебек идәнгә таралдылар.
  
  Тар юлның ике ягында яз тозаклары торды. Дрейк усал нечкә чыбыкка бер карады һәм нәрсә булганын чамалады. Комодо колагына ышанмыйча сызгырды.
  
  "Кайбер вакытта бу тозаклар юкка чыгарга мөмкин", диде Бен. "Без күченергә тиеш."
  
  Карин җирәнгеч тавыш ясады.
  
  "Без тиз хәрәкәтләнергә һәм әйберләр өстендә калырга тиеш", диде Дрейк. ", К, көт".
  
  Хәзер тозаклар артында ул су белән тулган, күбекләнгән һәм күбекле киң бассейнны күрде. Бассейн читендә су чәчелде һәм ялтырап торды.
  
  "Бу проблема булырга мөмкин. Металл баганаларны күрәсезме? "
  
  "Мин Кан патшасы кешеләре аларны ташлар итеп кулланганнарына ышанам," Бен серле итеп әйтте. "Без бары тик су кимүен көтәргә тиеш."
  
  "Нигә алар аша үтмәскә?" Комодо бу сүзләрне сөйләгәндә дә, аның йөзендә шик бар иде.
  
  "Бу бассейн кислоталы күл яки кое белән тукланырга мөмкин иде", - дип аңлатты Карин. "Газлар вулканда яки аның янында күкерт кислотасына әверелергә мөмкин. Хәтта күптән юкка чыкканнар. "
  
  "Кислота металл постларны бозмыймы?" Дрейк күрсәтте.
  
  Бен башын салды. "Әлбәттә".
  
  Алар аккан суны берничә минут карап тордылар. Алар карап торганда, коточкыч басу тавышы ишетелде. Дрейк тиз генә пистолетны күтәрде. Алты исән калган Дельта сугышчылары аның эшләрен бер секундтан соң кабатладылар.
  
  Бернәрсә дә кузгалмады.
  
  Аннары тавыш кабат килде. Авыр басу. Металл трассаларда йөри торган гараж ишек кабеленең тавышы. Бу гараж ишеге генә түгел иде.
  
  Әкрен генә, Дрейк карап торганда, тозакларның берсе кире стенага тешләнә башлады. Вакытлыча тоткарлау? Ләкин мондый технология борынгы расаларда булмаган. Яисә бу фикер поезды кешенең галәмдә бүтән акыллы тормыш юк дип игълан иткән акылсызлыгына охшаганмы?
  
  Нинди тәкәбберлек.
  
  Язулар ясалганчы нинди цивилизацияләр булганын кем белә? Дрейк хәзер икеләнергә тиеш түгел иде. Эшләргә вакыт.
  
  "Су кими", диде ул. "Бен. Сюрпризлар бармы? "
  
  Бен аның язмалары белән киңәшләште һәм Карин аны кабат искә төшерде. "Хоксворт күп нәрсә әйтми." Бен берничә кәгазьне кыстырды. "Бәлки, ярлы егет шаккаткандыр. Онытма, ул вакытта алар андый нәрсәне көтмәгәннәр иде. "
  
  "Алайса бишенче дәрәҗә чын буран булырга тиеш", диде Комодо. "Чөнки шуннан соң Кук кире кайтты."
  
  Бен иреннәренә иярде. "Хоксворт әйтүенчә, Кук бишенче дәрәҗәдән соң күргән нәрсә аны кире борырга этәргән. Бүлмә үзе түгел. "
  
  "Әйе, мөгаен, алты һәм җиде дәрәҗәләр бар", диде Дельта солдатларының берсе тыныч кына.
  
  "Көзге турында онытмагыз." Карин аларга күрсәтте. "Алар алга күрсәтәләр, күрәсең, алдагы кешегә. Бу кисәтүче булырга мөмкин. "
  
  "Бу Джонес белән аралашу кебек." Дрейк башын салды. "Аңладым. Шулай итеп, Динорок һәм Дэвид Ковердейл рухы белән, мин ачылган сорауны бирермен, мин аның һәр концертта сораганын ишеттем. Син әзер ме?"
  
  Дрейк алып барды. Команданың калганнары да гадәттәгечә чиратка бастылар. Centerзәк полосага кереп, Дрейк тозакларда бернинди кыенлыклар көтмәгән һәм берничә басым пунктын туплаган булса да, беркемгә дә кермәгән. Бассейн читенә җиткәч, су тиз агып китте.
  
  "Полюслар яхшы күренә", диде ул. "Аркаңны кара. Downәм түбәнгә карама. Монда ниндидер ямьсез әйберләр йөзә. "
  
  Дрейк беренче, сак һәм төгәл китте. Бөтен команда аларны берничә минут эчендә җиңел генә узып, чыгу аркасына юнәлделәр.
  
  "Кан патшасы безнең өчен барлык тозакларны куеп рәхәт иде." Бен бераз кычкырды.
  
  "Хәзер без тупаслардан артта кала алмыйбыз." Дрейк кулларының мышыкларга кысылганын һәм соңгы тарихның иң куркыныч җинаятьчесе белән очрашырга өметләнеп башын чабуын сизде.
  
  
  * * *
  
  
  Киләсе арка зур мәгарәгә ачылды. Иң якын юл таудан төште, аннары биек юл астындагы киң юл буйлап.
  
  Ләкин аларның юлын тулысынча япкан җитди киртә бар иде.
  
  Дрейкның күзләре ачылды. "Канлы тәмүгъ."
  
  Мондый хәл турында ул беркайчан да хыялланмаган иде. Блокада чыннан да тере кыядан ясалган зур фигура иде. Ул сул стенага аркасына таянып, зур корсагы юл буйлап сузылып, ял итте. Азык-төлек скульптуралары ашказаны өстенә өелгән, шулай ук аякларына таралып, юлга тупланган.
  
  Скульптура аягында явыз фигура ята иде. Deadле кеше тәне. Бөдрә чиктән тыш газапланган кебек тоелды.
  
  "Бу - комсыз," Бен куркып әйтте. "Ашлык белән бәйле җен - Белзебуб."
  
  Дрейкның күзе бөтерелде. "Сез Богемия Рапсодиясеннән Белзебубтагы кебек?"
  
  Бен авыр сулап куйды. "Бу барысы да рок-ролл турында түгел, Мэтт. Мин Белзебуб җенен күз алдында тотам. Шайтанның уң кулы. "
  
  "Мин ишеттем, Шайтанның уң кулы артык эшләнгән." Дрейк зур киртәгә текәлде. "Мин сезнең миегезне хөрмәт итсәм дә, Блэйки, мәгънәсез сөйләшүне туктатыгыз. Әлбәттә, барысы да рок-ролл белән бәйле. "
  
  Карин озын чәчләрен түбәнәйтте, аннары тагын да катырак бәйли башлады. Аны берничә Дельта солдаты күзәтте, шул исәптән Комодо. Ул билгеләп үткәнчә, Хоксворт үз язмаларында бу мәгарә турында кызыклы мәгълүмат биргән. Ул сөйләгәндә, Дрейк күзләренә бүлмә буйлап йөрергә рөхсәт итте.
  
  Зур фигура артында ул чыгу аркасының юклыгын күрде. Киресенчә, киң дивар арткы дивар буйлап йөгерде, биек түшәмгә менеп, биек тау тигезлегендә беткәнче. Дрейк платога карагач, ул ерактагы балконга охшаганны, күзәтү палубасына охшаганны күрде ... соңгы ике дәрәҗә?
  
  Дрейкның уйлары атылганда өзелде. Пуля аларның башларына әйләнде. Дрейк идәнгә егылды, ләкин соңыннан Комодо тавышсыз гына ул тикшергән шул ук тигез платога күрсәтте һәм дистәдән артык фигураның аңа таба йөгерүен күрде.
  
  Коваленко кешеләре.
  
  Бу нәрсә аңлаткан ...
  
  "Бу башбаштаклыктан узу юлын табыгыз", - диде Дрейк Бенга, һәм алга бару юлын япкан авыр скульптурага башын иеп, аннары бөтен игътибарын таш ташка юнәлтте.
  
  Көчле тавыш күтәрелде, тәкәббер һәм тәкәббер. "Мэтт Дрейк! Минем яңа немез! Син мине тагын туктатырга тырышасың, шулай бит? Мин! Сез беркайчан да бернәрсә дә өйрәнмисезме? "
  
  "Сез нәрсәгә ирешергә тырышасыз, Коваленко? Боларның барысы нәрсә аңлата? "
  
  "Боларның барысы нәрсә аңлата? Бу гомерлек эзләү турында. Кукны кыйнаганым турында. Егерме ел дәвамында көн саен кешене үтерү белән ничек өйрәндем һәм өйрәттем. Мин бүтән ирләр кебек түгел. Беренче миллиардны эшләгәнче мин аны җиңдем. "
  
  "Сез Кукны җиңдегез," Дрейк тыныч кына әйтте. "Нигә сез монда кире кайтмыйсыз? Без һәм сез сөйләшәчәкбез. "
  
  "Син мине үтерергә телисеңме? Минем бүтән ысулым булмас иде. Минем халкым да мине үтерергә тели ".
  
  "Бәлки, сез бик яхшы белгеч булгангадыр."
  
  Коваленко кабынды, ләкин аны суган тирада шулкадәр алып китте ки, мыскыллау хәтта тиешенчә алынмады. "Мин үз максатларыма ирешү өчен меңләгән кешене үтерер идем. Бәлки мин моны эшләгән идем. Кем санарга борчыла? Ләкин моны исегездә тотыгыз, Дрейк һәм аны яхшы исегездә тотыгыз. Сез һәм дусларыгыз бу статистиканың өлеше булачаксыз. Мин сезнең хатирәләрегезне ofир йөзеннән бетерәчәкмен. "
  
  "Мондый мелодраматик булмагыз", - дип кычкырды Дрейк. "Монда төшегез, җыелганыгызны исбатлагыз, карт." Ул Карин белән Бенны якында күрде, бер-берсе белән сөйләшеп утырдылар, хәзер икесе дә нәрсәдер ишеткәндәй көчле баш кага башладылар.
  
  "Без очрашсак та, мин бик җиңел үләрмен дип уйламагыз. Мин Россия Анадагы иң каты шәһәрнең иң каты урамнарында үстем. Мин алар аша иркен йөрдем. Алар минеке иде. Британия һәм америкалылар чын көрәш турында бернәрсә дә белмиләр. " Каты кыяфәтле кеше җиргә төкерде.
  
  Дрейкның күзләре үлемгә китерә иде. "Эх, сез җиңел үлмәссез дип ышанам."
  
  "Мин сине тиздән күрермен, Британ. Мин хәзинәмне таләп иткәндә синең януыңны күрермен. Мин сезнең бүтән хатын-кызларыгызны алганда кычкырганыгызны күрермен. Мин илаһ булгач, сезнең черүегезне күзәтермен. "
  
  "Күк хакына". Комодо золымчыларның таралышын тыңлаудан арыды. Ул кан башы кешеләрен куркуга ташлап, таш читенә волейбол атты. Хәзер дә Дрейк күрде, ун ир-атның тугызы аңа ярдәмгә йөгерә иде.
  
  Кайту кадрлары шунда ук ишетелде. Пулялар якындагы таш стеналардан сызгырдылар.
  
  Бен кычкырды, "Безгә майлы егет өстенә менү генә кирәк. Бик авыр түгел ... "
  
  Дрейк сизде, ләкин якынлашты. Таш кисәге аның җилкәсенә төшкәч, ул каш күтәрде.
  
  "Ләкин," Карин бәйләде, аның Бенга охшашлыгы Дрейкның аның белән вакыт үткәргән саен ачыклана. "Тоту - ризык. Кайберләре буш. Ниндидер газ белән тутырылган. "
  
  "Бу газ көлү түгел дип уйлыйм." Дрейк формасыз мәеткә карады.
  
  Комодо Кан патшасы кешеләрен саклап калу өчен консерватив волейбол атты. "Әгәр алай икән, бу чыннан да яхшы әйбер."
  
  "Әзер порошоклар", диде Карин. "Триггерлар тартылганда чыгарыла. Тутанхамун каберен ачкан археологларның күбесен үтергәннәргә охшагандыр. Сез каргыш турында беләсез, шулай бит? Күпчелек кеше борыңгы Мисыр руханилары кабердә калдырган кайбер казаннар яки газлар кабер каракларын юк итү өчен генә эшләнгән дип саныйлар. "
  
  "Кайсы куркынычсыз юл?" - дип сорады Дрейк.
  
  "Без белмибез, ләкин тиз йөгерсәк, бер-бер артлы, кемдер артына бераз порошок җибәрсә, бу бик тиз парга әйләнергә тиеш. Тозак монда беренче чиратта скульптурага менгән кешене комачаулый & # 184; , моны җиңмәгез. "
  
  "Хоксворт сүзләре буенча," Карин каты елмаеп әйтте.
  
  Дрейк вәзгыятьне бәяләде. Бу аның өчен борылыш ноктасы кебек иде. Әгәр анда күзәтү балконы булса, алар ахырга якын булырга тиеш иде. Ул аннан алтынчы һәм җиденче палаталарга, аннары легендар "хәзинәгә" туры юл булачагын күз алдына китерде. Ул команда туплау өчен бераз вакыт алды.
  
  "Менә без моның белән барабыз", диде ул. "Барысы да, бернәрсә дә. Анда, - дип ачуы белән Коваленкога кулын селкетте, - сукыр кеше дөньяга пуля атты. Бен, сезнең мәгълүмат өчен, бу чын Динорок. Ләкин без монда барабыз. Барысы да, бернәрсә дә. Сез моңа әзерме? "
  
  Аны саңгырау тавыш белән каршы алдылар.
  
  Мэтт Дрейк үзенең яраткан хатын-кызыннан үч алу һәм ул белгән иң явыз ир-ат дөньясыннан котылу өчен, үз кешеләрен җәһәннәмнең түбән дәрәҗәсенә алып китте.
  
  Ташларга вакыт.
  
  
  Утыз тугызынчы бүлек
  
  
  Дрейк гигант скульптурага сикерде, аякта калырга тырышты һәм үзен күтәрер өчен уеп ясалган ризыкны кулына алды. Скульптура чит йомыркага кагылган кебек бармаклары астында салкын, тупас һәм чит иде. Ул тигезлеген саклар өчен бар көчен тартканда сулышын тотты, ләкин җимеш, чиста икмәк һәм дуңгыз ите тотты.
  
  Аның астына һәм уң ягына бик бәхетле булмаган кешенең гәүдәсе ята.
  
  Аның тирәсендә пулялар сызгырды. Комодо һәм Дельта командасының тагын бер әгъзасы утны капладылар.
  
  Бер секундны әрәм итмичә, Дрейк формалашкан фигураның төп өлешенә сикерде һәм икенче якка төште. Аяклары таш идәнгә кагылгач, борылып, чираттагы кешегә бармак өслеген бирде.
  
  Аннары ул да ут ачты, беренче ату белән Кан патшасының бер кешесен үтерде. Бу кеше кыядан егылып, хәзер үлгән иптәшенең гәүдәсе янына килеп төште.
  
  Икенче кеше моны эшләде.
  
  Киләсе Бен.
  
  
  * * *
  
  
  Биш минуттан соң бөтен команда Глуттония күләгәсендә куркынычсыз рәвештә яшерелде. Бер генә ризык сындырылды. Дрейк порошок болытының һавага күтәрелүен күзәтте, үлемгә китерүче, сихерләнгән елан гәүдәсе кебек әйләнде, ләкин берничә секундтан соң ул кача торган җинаятьченең итекләренә дә кагылмыйча парга әйләнде.
  
  "Ледж."
  
  Дрейк ике тапкыр юлның башын тәшкил иткән кыска тауга юл күрсәтте. Бу уңайлы урыннан алар ташлы платога чыкканчы диварны матур итеп бөкләвен күрделәр.
  
  Кан патшасы кешеләре артка чигенделәр. Бу вакытка каршы ярыш иде.
  
  Алар өскә, бер файлга ярылдылар. Берничә хатаны кичерер өчен, киңлек киң иде. Дрейк йөгергәндә атты, Коваленконың тагын бер кешесен үтерде, алар киләсе чыгу аркасы астында юкка чыкты. Алар чокырның башына килеп, ташның киңлеген күргәч, Дрейк подъездда яткан тагын бер әйберне күрде.
  
  "Граната!"
  
  Тулы тизлектә, ул үзен баш идәнгә ыргытты, тизлеген кулланып, тәнен шома таш аша узгач, гранатаны читкә ыргытты.
  
  Платодан егылып, берничә секундтан соң шартлады. Шартлау бүлмәне тетрәтте.
  
  Комодо аңа булышты. "Без сезне футбол командасында куллана алыр идек, кеше."
  
  "Янкилар футбол уйнарга белми." Дрейк балконга йөгерде, аннан читтә булганны күрергә һәм Коваленко белән танышырга теләп. "Рәнҗетү юк".
  
  "Хм. Мин инглиз командасына күп кубоклар алып килүен күрмим. "
  
  "Без өйгә алтын алып кайтырбыз." Дрейк Американы тәртипкә китерде. "Олимпия уеннарында. Бекхэм хәлне үзгәртәчәк. "
  
  Бен алар белән танышты. "Ул хаклы. Команда аның өчен уйнаячак. Аның өчен халык җыелачак ".
  
  Карин артыннан ачулы кычкыруны җибәрде. "Кеше начар футбол турында сөйләшми торган урын бармы?"
  
  Дрейк балконга килеп кулын түбән, җимерелгән таш стенага куйды. Аның алдындагы күренеш аякларын җиңеләйтте, аптырады, бөтен кайгыларын онытты һәм тагын нинди җан иясе бу искиткеч урынны төзегәнен кабат уйлады.
  
  Алар күргән күренеш аларның йөрәкләрен курку һәм курку белән тутырды.
  
  Балкон чыннан да зур мәгарәнең дүрттән бер өлеше иде. Themичшиксез, аларның иң зуры күргән. Яктылык кан патшасы кешеләре алтынчы дәрәҗәгә чыкканчы чыгарган сансыз караңгы амбар утларыннан килде . Ул вакытта да мәгарәнең һәм аның куркынычларының күбесе караңгылыкта һәм күләгәдә яшерелгән иде.
  
  Аларның сул ягына һәм чыгу аркасыннан алып, капланган зигзаг баскыч якынча йөз метрга төште. Бу баскычларның тирәнлегеннән Дрейк һәм аның командасы авыр, көчле тавыш ишеттеләр, аннары йөрәкләрен террорга кыскан кычкырулар ишетелде.
  
  Бен сулыш алды. "Дус, миңа бу тавыш ошамый."
  
  "Әйе. Сезнең бер җырыгыз белән танышу кебек яңгырый. " Дрейк рухларны артык ерак китмәскә тырышты, ләкин иҗекен җирдән күтәрү әле дә кыен иде.
  
  Баскыч тар читтә тәмамланды. Бу тау артыннан мәгарә зурлыкка ачылды. Ул уң диварга ябышкан тар, шомлы юлны, чиксез тирәнлектәге мәгарәгә алып барган кыска юлны һәм сул якка дәвам иткән охшаш юлны күрә алды, ләкин күпер яки аларны тоташтыруның башка чаралары юк иде. зур хазм.
  
  Мәгарәнең иң читендә зур, кара, ябык кыя торды. Дрейк селкенгәндә, ул кыяның яртысында форма ясый алыр дип уйлады, зур нәрсә, ләкин ераклык һәм караңгылык аңа комачаулады.
  
  Хәзергә.
  
  "Соңгы этәрү", диде ул, бу дөрес дип өметләнеп. "Минем арттан бар".
  
  Бер тапкыр солдат һәрвакыт солдат булып кала. Элисон аңа шулай диде. Ул аны калдырганчы ук. Аның алдында ...
  
  Ул хатирәләрне читкә этәрде. Ул хәзер алар белән көрәшә алмады. Ләкин ул хаклы иде. Курку дөрес. Әгәр дә ул исән булса, барысы да төрлечә булыр иде, ләкин хәзер аның эчендә солдат, сугышчы каны ага; аның чын характеры аны беркайчан да калдырмады.
  
  Алар тар юлга керделәр: ике тыныч кеше, алты Дельта солдаты һәм Мэтт Дрейк. Башта тоннель элеккеге белән чагыштырганда бераз аерылып торды, ләкин соңыннан, алга атуны дәвам иттеләр, Дрейк юлның кинәт бүленүен һәм ике машина киңлегенә киңәюен күрде, һәм канал булганын күрде. таш идәнгә бәрелде.
  
  Idитәкчелек каналы?
  
  "Тубык сындыручылардан сакланыгыз." Дрейк кеше аягын куя торган урында урнашкан коточкыч кечкенә тишекне күрде. "Бу темптан качу бик кыен булмаска тиеш."
  
  "! К!" - Бен юморсыз кычкырды. "Син ләгънәтле солдат. Сез андый сүзләр әйтүдән яхшырак белергә тиеш идегез. "
  
  Моны раслау өчен, көчле күтәрелеш булды һәм астындагы җир калтыранды. Алар йөргәнне аерган юлга зур һәм авыр нәрсә төшкән кебек тоелды. Алар кире борылып, блокланырга мөмкин яки
  
  "Йөгер!" - Дрейк кычкырды. "Бары тик йөгерү!"
  
  Тирән күк күкрәү юлны тутыра башлады, гүя аларга авыр нәрсә барган кебек. Алар качтылар, Дрейк йөгерде һәм Бен да, Карин да явыз тозакларга кермәде дип өметләнеп.
  
  Бу тизлектә ...
  
  Көч тагын да көчәя.
  
  Алар йөгерүне дәвам иттеләр, артка борылып карарга батырчылык итмәделәр, киң каналның уң ягында тордылар һәм Дрейкның утлар бетмәвенә өметләнделәр. Бер минуттан алар алда каядыр икенче коточкыч тавыш ишеттеләр.
  
  "Гайсә!"
  
  Дрейк акрынаймады. Ул эшләсә, алар үлгән булырлар иде. Ул стенаның киң ачылышы яныннан ашыкты. Тавыш өстән килде. Ул тиз карарга куркыныч астында иде.
  
  NOК!
  
  Блэйки дөрес әйтә, акылсыз кечкенә. Rolling Stones Динорок стилендә түгел, ә аларга таба күк күкрәде. Бу борыңгы механизмнар белән чыгарылган һәм ачык һәм яшерен каналлар белән идарә ителгән зур сферик таш шарлар иде. Аларның уң ягы Дрейкка сикерде.
  
  Ул зур тизлекне алды. - Йөгер! - дип кычкырды. "Уф".
  
  Бен аңа кушылды. Ике Дельта солдаты, Карин һәм Комодо, запаска бер дюйм белән тишек яныннан ашыктылар. Тагын ике солдат аякка бастылар һәм Комодо белән Каринга бәрелделәр, ахыр чиктә сулап тордылар.
  
  Ләкин Дельтадан соңгы кеше алай ук бәхетле булмаган. Ул тавышсыз юкка чыкты, чөнки зур туп кросс аша очып китте, аңа Mack йөк машинасы көче белән бәрелде һәм тоннель стенасына бәрелде. Аларны куып барган туп аларның качу юлын блоклаучыга бәрелгәндә тагын бер авария булды.
  
  Комодо йөзе барысын да әйтте. "Ашыксак, - диде ул, - без башка тозаклар алар киткәнче әйләнеп чыга алыр идек."
  
  Алар тагын киттеләр. Алар тагын өч киселешне уздылар, анда зур техника механизмнары җимерелде, ярылды һәм шакылдады. Дельта лидеры хаклы иде. Дрейк игътибар белән тыңлады, ләкин Коваленкодан һәм аның кешеләреннән тавыш ишетмәде.
  
  Аннары алар ул курыккан киртәне очраттылар. Зур юлларның берсе алга менде, алга юлны япты. Алар бергә кушылды, бу әйбернең яңадан башланырга мөмкинлеге бармы дип уйладылар.
  
  "Бәлки ул өзелгәндер", диде Бен. "Мин тозак дигән сүз."
  
  "Яки, бәлки ..." Карин тезләнеп егылды һәм берничә аякта алга китте. "Бәлки монда булырга тиеш иде."
  
  Дрейк аның янына егылды. Анда, зур кыя астында, менү өчен кечкенә урын бар иде. Кеше астына кысылырлык урын бар иде.
  
  "Яхшы түгел". Комодо да утырды. "Мин инде бу кешене тозакка югалттым. Башка юл таб, Дрейк. "
  
  - Дөрес әйтсәм, - диде Дрейк, җилкәсенә карап, - бу тозаклар яңадан торгызылгач, алар тагын китәләр. Алар башкалар белән бер үк басым тактасы системасында эшләргә тиеш. Без монда тозакка эләгәчәкбез. " Ул Комодо күзләрен каты караш белән каршы алды. "Бездә сайлау мөмкинлеге юк."
  
  Anавап көтмичә, ул туп астына сикерде. Команданың калганнары аның артына җыелдылар, чиратта торырга теләмәделәр, ләкин Дельта кешеләре тәртипкә китерелделәр һәм командирлары күрсәткән урынга урнаштылар. Дрейк күкрәгендә таныш теләкнең күтәрелүен сизде, әйтергә теләк: Борчылма, миңа ышан. Мин сезне аның аша үтәрмен, ләкин ул моны бүтән әйтмәячәген белә иде.
  
  Кеннеди мәгънәсез үлеменнән соң түгел.
  
  Бер мизгел кычкырганнан соң, ул баш башын текә тау астына таба таба һәм шуннан соң аның артыннан калганнарын ишетте. Түбән ерак түгел иде, ләкин аңа зур таш шар астында туры торыр өчен җитәрлек урын калдырды. Аның артында калганнар күп иде. Көчле уйланып, ул бер мускулны да күчерергә батырчылык итмәде. Әгәр дә бу әйбер җимерелсә, ул һәркемнең тигез дәрәҗәдә булуын теләде.
  
  Ләкин соңыннан тарту машиналарының таныш тавышы тынлыкны тетрәтте, туп хәрәкәтләнде. Дрейк тәмугтан ярка кебек китте, һәркем аңа иярсен дип кычкырды. Ул акрынайды һәм Бен йөрергә булышты, хәтта яшь студентның да физик мөмкинлекләре чикләнгәнен һәм солдатның ныклыгы җитмәвен сизеп. Ул Комодо Каринга булышачагын белә иде, гәрчә ул сугыш сәнгате белгече булганга, аның физик әзерлеге ир-ат белән җиңел булырга мөмкин.
  
  Төркем буларак, алар әкрен башланганнан файдаланырга тырышып, үлемгә китерүче туп астында киселгән юлдан йөгерделәр, чөнки алар алга таба текә тау белән очрашырга мөмкин, бу аларны кабат каршы алырга мәҗбүр итә.
  
  Дрейк тубыкның сынганын күрде һәм кисәтте. Ул шайтан урнаштырылган тишек өстенә сикерде, Бенны үзе белән алып китте диярлек. Аннары ул тау башына егылды.
  
  Бу кырыс иде. Ул казды, башын аска, аякларны ыргытты, уң кулы Бенның биленә уралган, һәр адым белән күтәрелә. Ахырда ул тупны бераз ераклыкка сугты, ләкин соңыннан арттагыларга мөмкинлек бирергә тиеш иде.
  
  Ул бирешмәде, башкаларга урын бирер өчен алга китте һәм алга таба тагын берничә ут кабызды.
  
  Алар каты таш дивардан сикерделәр!
  
  Аларга зур таш кычкырды. Бөтен команда моны эшләде, ләкин хәзер үзләрен ахыр чиктә таптылар. Туры мәгънәдә.
  
  Дрейкның күзләре "Кара тишек бар. Groundирдә тишек. "
  
  Тиз, аяклары бәйләнгән һәм нервлары өметсезләнеп, тишеккә ашыктылар. Ул кечкенә, кеше зурлыгында һәм бөтенләй кара иде.
  
  "Иман сикерүе", диде Карин. "Аллага ышану кебек."
  
  Таш шарның каты кычкыруы көчәя. Аларны бер минут эчендә җимерделәр.
  
  - Якты таяк, - диде Комодо киеренке тавыш белән.
  
  "Вакыт юк". Дрейк ялтыравык таягын сындырды һәм бер тиз хәрәкәттә тишеккә сикерде. Көз чиксез тоелды. Караңгылык ялтырап, бармаклары белән сузылган кебек. Берничә секунд эчендә ул төбенә җитте, аякларына юл бирергә рөхсәт итте һәм каты кыяга башын каты сугты. Йолдызлар аның күз алдында йөзделәр. Аның маңгаена кан ага. Аның артыннан барачакларны искә төшереп, ул ялтыравык таягын урынына калдырды һәм читтән кузгалды.
  
  Башка берәү авария белән төште. Аннары Бен аның янында иде. "Мат. Мэтт! Син океймы?"
  
  "Әйе, мин яхшы." Ул гыйбадәтханәләрен тотып утырды. "Сездә аспирин бармы?"
  
  "Алар сезнең эчегезне черетәчәкләр."
  
  "Полинезия Май Тай? Гавай лава агымы? "
  
  "Алла, монда L сүзен искә алма, дус."
  
  "Башка ахмак шаяру турында нәрсә әйтеп була?"
  
  "Алардан беркайчан да бетмәгез. Тыныч булыгыз. "
  
  Бен аның ярасын тикшерде. Бу вакытта команданың калганнары куркынычсыз җиргә төштеләр һәм тирә-якка җыелдылар. Дрейк егетне читкә куеп, аякка басты. Барысы да эш тәртибендә иде кебек. Комодо түбәгә бәрелгән һәм текә тауга төшкән пар утларын атты.
  
  Theyәм алар аска аркасыннан чыкканчы кабат-кабат егылдылар.
  
  "Менә шулай", диде Дрейк. "Бу соңгы дәрәҗә дип уйлыйм."
  
  
  Кырык бүлек
  
  
  Дрейк һәм Дельта командасы тоннельдән бик каты аттылар. Сайлау юк иде. Коваленконы туктатырга теләсәләр, тизлек бик мөһим иде. Дрейк шунда ук уң якка карады, мәгарәнең урнашу урынын искә төшерде һәм Кан патшасы кешеләренең беренче S формасындагы сикерешкә сикергәннәрен һәм аның иң ерак ноктасына җыелганнарын күрде. Икенче S формасындагы чокырның башы алар алдында берничә адым башланды, ләкин гигант мәгарәнең икенче ягында, билгесез тирәнлектәге аергыч хаз аларны аерды. Хәзер ул якынрак иде, һәм Кан патшасы кешеләре тагын берничә көмеш ут кабызган кебек, ниһаять, ул мәгарәнең ерак читенә яхшы карый алды.
  
  Арткы дивардан S формасындагы читекләр белән бер дәрәҗәдә зур кыя плато. Арткы стенага уеп ясалган текә баскыч иде, ул вертикальгә бик якын тоелды, хәтта маверик та баш әйләнер иде.
  
  Зур кара фигура баскыч башына иелде. Дрейкның бер секунд кына бар иде, ләкин ... бу таштан ясалган зур урындыкмы? Мөгаен, гадәти булмаган тәхет?
  
  Airава пуля белән тулды. Дрейк бер тезгә егылды, кешене читкә ыргытты һәм упкынга төшкәндә аның коточкыч кычкыруын ишетте. Алар күргән бердәнбер капкага таба юнәлделәр, ватылган масса, өстә балконнан төшкәндер. Алар карап торганда, Коваленконың бер кешесе каты корал белән атты, ул бозу аркасында зур корыч дартка охшаган. Ул ерак стенага көчле ярык белән сугылды һәм ташка ябышты.
  
  Дарт очканда, аның артында калын аркан ачылды.
  
  Аннары сызыкның бүтән очын шул ук коралга керттеләр һәм иң якын стенага җибәрделәр, беренчесеннән берничә аяк өстендә ябыштылар. Аркан тиз тартылды.
  
  Алар почта линиясе булдырдылар.
  
  Дрейк тиз уйлады. "Әгәр без аны туктатырга телибез икән, безгә бу сорау кирәк", диде ул. "Ownзебезне булдыру өчен бик озак вакыт кирәк булыр. Шуңа күрә аны атмагыз. Ләкин без аларны чик аша үткәндә туктатырга тиеш. "
  
  "Канлы патша кебек күбрәк уйлагыз", диде Карин җирәнеп. "Аның соңгы берничә кеше белән сызыкны кисүе турында уйлагыз."
  
  "Без туктамыйбыз", диде Дрейк. "Беркайчан".
  
  Ул капка артыннан сикереп торды һәм ут ачты. Delta Force солдатлары аның сул һәм уң ягына йөгерделәр, җентекләп, ләкин төгәл аттылар.
  
  Коваленконың беренче кешеләре упкынга ашыктылар, тизлекне күтәреп, икенче якка төштеләр. Ул тиз әйләнеп кайтты һәм тулы автоматта ут каплау стенасын куя башлады.
  
  Дельта солдаты якка ыргытылды, ярылды. Аның гәүдәсе Дрейк алдында егылды, ләкин инглиз кеше алга китмичә сикереп торды. Беренче S формасындагы читеккә якынлашканда, аның алдында киң бушлык ачылды. Алар аңа сикерергә тиешләр иде!
  
  Атуын дәвам итеп, ул бушлыктан сикерде. Коваленконың икенчесе сызык буенча очты. Пулялар җимергеч көч белән бәрелгәндә, якындагы мәгарә диварыннан ташлар ыргытылды.
  
  Дрейк командасы йөгерде һәм аның артыннан сикерде.
  
  Өченче фигура кысылган сызыкка сикерде. Коваленко. Дрейкның мие аңа ату өчен кычкырды. Мөмкинлек алыгыз!
  
  Ләкин артык күп хаталар булырга мөмкин. Ул сызыкны боза ала һәм Коваленко әле дә куркынычсыз булырга мөмкин. Ул руханины рәнҗетә ала. Иң мөһиме - аларга канлы вендеттаны туктатыр өчен тере рус ассоль кирәк иде.
  
  Коваленко куркынычсыз җиргә төште. Аның тагын өч кешесе аларны кичерә алды. Ике көч бергә җыелгач, Дрейк тагын өчне төшерде. Якын арада өч ату. Өч үтерү.
  
  Аннары мылтык аның башына очты. Ул иелеп, һөҗүм итүчене җилкәсенә ыргытты һәм аны караңгылыкка этәрде. Ул борылып, итәктән атты. Тагын бер кеше егылды. Комодо аның ягында иде. Пычак тартылды. Мәгарә диварына кан агылды. Коваленко кешеләре әкрен генә артка чигенделәр, артындагы кыяга илттеләр.
  
  Калган дүрт Дельта солдаты явым-төшем читендә тезләнеп, Коваленконың линия янында калган ир-атларына игътибар белән аттылар. Ләкин, аларның берсе кире кайтырга һәм чүлмәк кадрларын ала башларга уйлаганчы гына вакыт кирәк иде.
  
  Тизлек аларда бар иде.
  
  Кан патшасының тагын ике кешесе почта сызыгына менделәр һәм хәзер алга киттеләр. Дрейк икенчесенең батальментка менә башлавын күрде һәм атты, аны чебен кебек алып китте. Кеше аңа ашыкты, башын аска, кычкырды, һичшиксез, аның киселгәнен күреп. Дрейк стенага чигенде. Комодо кешене читкә алып китте.
  
  "Upгары!"
  
  Дрейк кыйммәтле секундларны тирә-якка карады. Алар бу сызыкны тотар өчен нәрсә кулланганнар? Аннары ул күрде. Eachәрбер кешегә профессионаллар кулланган кебек кечкенә махсус блок бирелгән булырга тиеш. Тирә-юньдә берничә кеше ята иде. Канлы патша барлык вакыйгаларга әзерләнеп килде.
  
  Дрейк шулай ук. Алар рюкзакларында профессиональ спелеологик җиһазлар йөрттеләр. Дрейк тиз арада блокны чыгарды һәм куркынычсызлык каешын аркасына бәйләде.
  
  "Бен!"
  
  Егет яшерен рәвештә якынлашканда, Дрейк Комодога таба борылды. "Каринны китерерсезме?"
  
  "Әлбәттә". Каты, каты йөзе һәм сугыш эзләре белән, зур кеше әле дә кыйналганын яшерә алмый.
  
  Барлык урыннардан ...
  
  Дельта ир-атларына Коваленконың саклануларына ышанып, Дрейк басымны көчәйтте, тиз кабельгә кысылган кабельгә. Бен куркынычсызлык каешына бәйләнде һәм Дрейк аңа мылтыгын бирде.
  
  "Безнең тормыш кебек ату, Блэйки!"
  
  Кычкырып, алар этәрделәр һәм почта буйлап чабыштылар. Бу биеклектән һәм бу тизлектә ераклык зуррак тоелды, һәм ерак юл чигенгән кебек иде. Бен ут ачты, аның атулары биек һәм киң очты, һәм астагы Кан патшасы кешеләренә ташлар яуды.
  
  Ләкин бу мөһим түгел. Бу шау-шу, басым һәм куркыныч иде. Тизлекне күтәреп, Дрейк аякларын күтәрде, һава үткәндә, астагы зур төпсез упкынны ачты. Курку һәм дулкынлану аның йөрәген чабып җибәрде. Тимер чыбык өстендә тартылган металл пуля тавышы аның колагында көчле тавыш белән ишетелде.
  
  Берничә пуля сызгырып, ашыга-ашыга парны әйләндереп алдылар. Дрейк Delta командасыннан кире ут ишетте. Коваленконың бер кешесе шау-шу белән егылды. Бен кычкырды һәм бармагын триггерда тотты.
  
  Алар якынлашкан саен куркынычрак булып китте. Коваленко кешеләренең каплавы булмаган, һәм Дельта командасыннан даими пулялар күтәрелү Алладан фатиха иде. Хәтта шул тизлектә дә Дрейк аякта салкын йөргәнен сизә иде. Гасырлар караңгылыгы аның астында кузгалды, селкенде, бөтерелде, һәм, бәлки, спектраль бармаклар белән аны мәңге кочакларга этәрергә тырышты.
  
  Подъезд аңа таба ашыкты. Соңгы минутларда Кан патшасы үз кешеләренә чигенергә кушты, һәм Дрейк блокны чыгарды. Ул аякка төште, ләкин алга этәрү белән артка юнәлтелгән авырлык арасындагы тигезлекне саклап калу өчен аның моменты җитмәде.
  
  Башкача әйткәндә, Блэйкиның авырлыгы аларны кире борды. Упкынга.
  
  Дрейк белә торып, бөтен тәнен ябык маневрга куйды. Бен каты ташка бик нык тотынды, ләкин һаман да батырлык белән мылтыгын тотты. Дрейк кинәт кысылган тавышны ишетте һәм Комодо белән Каринның монда икәнлеген аңлады, аңа тизлек белән якынлашты.
  
  Кан патшасы кешеләре зал артына юл тоттылар, серле баскыч башланган зур кыя тигезлегенә соңгы сикерүне ясый алдылар. Яхшы хәбәр - дистәгә якын кеше калды.
  
  Дрейк Бенны бәйләгәнче, өскә менде, аннары утырганчы берничә секунд сулыш алырга рөхсәт итте. Күз ачып йомган вакытта Комодо белән Карин аның күзләре алдында очтылар, пар матур итеп төштеләр һәм бераз мәкерле елмаеп тордылар.
  
  "Егет бераз авырайды." Дрейк Бенга күрсәтте. "Иртәнге ашлар бик күп. Бию җитми. "
  
  "Төркем биеми." Дрейк киләсе адымнарын бәяләгәндә Бен шундук кире кайтты. Команданың калганын көтәргә яки куып җибәрергә тиешме?
  
  "Хейден әйтә, син биегәндә Пикси Лоттка охшагансың."
  
  "Буллшит".
  
  Комодо шулай ук Коваленко кешеләрен карады. Аркан тагын кысылды һәм барысы да стенага кысылды. Тагын ике Дельта солдаты тиз арада килеп җиттеләр, итекләре комга кычкырып тиз тукталдылар.
  
  "Алга таба да хәрәкәт итегез." Дрейк карар кабул итте. "Аларга уйларга вакыт бирмәү яхшырак."
  
  Алар коралларын әзер тотып, читек буйлап ашыктылар. Кан патшасының алга китүе кыя дивардагы кәкре күренештән бераз яшерелде, ләкин Дрейк һәм аның экипажы сызыкны чистарткач, алар Коваленконы һәм аның калган кешеләрен ташлы тигезлектә күрделәр.
  
  Ул каядыр тагын ике кешене югалтты.
  
  Менә хәзер, аларга экстремаль чаралар күрергә кушылды. Берничә кеше көчле RPG граната аткычларын чыгардылар.
  
  "Начар, алар авызлы!" Дрейк кычкырды, аннары туктады һәм борылды, йөрәге кинәт җиргә егылды. "Әй юк-"
  
  Беренче поп һәм граната тавышы ишетелде. Соңгы ике Дельта солдаты почта буйлап тизлек белән бардылар, ракета бәрелгәндә. Ул индекс өстендәге стенага бәрелде һәм аларны таш, тузан һәм сланец шартлавында юк итте.
  
  Сызык сугылды. Солдатлар хәтта тавыш чыгармыйча кара онытылуга төштеләр. Ничек кенә булмасын, бу тагын да начаррак иде.
  
  Комодо сүгенде, ачуы аның үзенчәлекләрен бозды. Бу еллар дәвамында ул өйрәткән һәм сугышкан яхшы кешеләр иде. Хәзер Дельта командасында өч көчле генә иде, плюс Дрейк, Бен һәм Карин.
  
  Дрейк кычкырды һәм аларны тиз арада куып җибәрде, тиздән яңа RPG эшләтеп җибәреләчәген белеп гаҗәпләнде. Исән калганнар, ялтыравык таяклар һәм муллык утлары белән идарә итеп, читек буйлап чабыштылар. Everyәр адым аларны ташлы платога, сәер баскычка һәм кыя дивардан чыккан гигант тәхетнең серле, әмма искиткеч күренешенә якынайтты.
  
  Икенче RPG атылды. Бу йөгерүчеләр артындагы читтә шартлады, зыян китерде, ләкин юлны җимермәде. Йөгергәндә дә, артык эшләгән мускулларын чиккә этәргәндә, Дрейк Коваленконың үз кешеләренә сак булырга кычкырганын ишетә иде - алардан чыгу бердәнбер юл булырга мөмкин.
  
  Хәзер Дрейк чокыр төбенә килде һәм ташлы платога барып, Кан патшасы кешеләренә каршы тору өчен сикерергә тиешлеген күрде.
  
  Бу бик зур иде.
  
  Бик зур, чынлыкта, ул аптырап диярлек. Тукталды диярлек. Myselfзем өчен түгел, Бен һәм Карин өчен. Бер караганда, ул сикерерләр дип уйламаган. Ләкин соңыннан ул йөрәген каты кылды. Алар тиеш иде. Slowәм акрынлык, артка борылып булмый. Алар Канлы Корольне туктатырга һәм аның акылсыз планын туктатырга сәләтле бердәнбер кешеләр иде. Халыкара терроризм лидерын юкка чыгарырга һәм аның бүтән беркемгә дә зарар китерергә мөмкинлеге булмаган бердәнбер кешеләр.
  
  Ләкин ул әле йөгергәндә ярты әйләнеп кайтты. "Туктама", - дип кычкырды ул Бенга. "Ышан. Син аны эшли аласың".
  
  Бен башын салды, адреналин аякларын һәм мускулларын алды һәм аларны ихтыяр көче, бөеклек һәм көч белән тутырды. Дрейк башта бушлыкны сукты, кулларын сузып сикерде һәм аяклары һаман да суырып, Олимпия спортчысы кебек бушлыкны күтәрде.
  
  Алга таба Бен килде, кулын сузды, башны бөтен якка ыргытты, нервлар аның тигезлек хисе аша аттылар. Ләкин ул берничә дюйм белән запаска икенче якка төште.
  
  "Әйе!" Ул кычкырды һәм Дрейк аңа елмайды. "Джессика Эннис синең турында бернәрсә дә эшли алмый."
  
  Комодо шуннан соң бик каты төште, тәнен эчкә борып диярлек, шунда ук борылып Каринга карады. Аның сикерүе матур иде. Аяклар биек, арткы аркалы, массалы алга хәрәкәтне күтәрделәр.
  
  Камил десант. Калган Delta командасы иярде.
  
  Дрейк ул күргән иң гаҗәп күренешне карарга борылды.
  
  Канлы патша һәм аның кешеләре, кычкыралар һәм елыйлар, күбесе кан белән капланган һәм яралар, барысы да туры якка ашыктылар һәм коралларын тәмугтан җеннәр кебек күрсәттеләр.
  
  Соңгы сугыш өчен вакыт.
  
  
  Кырык беренче бүлек
  
  
  Мэтт Дрейк исән калды һәм Канлы Король белән очрашты.
  
  Аның кешеләре беренче булып килделәр, мылтыклар кысылып, пычаклар кылыч сыман кабындылар, умарта нурын чагылдырдылар һәм утны күп якка ташладылар. Берничә ату атылды, ләкин бу ераклыкта һәм тестостеронның һәм куркуның бу беренчесендә беркем дә тиешенчә максатчан булмады. Yetәм Делка артыннан тагын бер каты тавыш ишетелде, тагын бер егылган Дельта солдаты.
  
  Дрейкның мускуллары өч йөз фунтлы горилла белән көрәшкәндәй авырта иде. Аның йөзен кан һәм пычрак каплады. Тугыз кеше аңа, аларга һөҗүм иттеләр, ләкин ул барысын да җиңде, чөнки Кан патшасы алар артында басып торды, һәм аңа үч алу турында бернәрсә дә комачауламас иде.
  
  Карт солдат кире кайтты, гражданнарның йөзе кимеде, һәм ул кире кайтты, иң югары сафларда, иң начар солдатлар исән.
  
  Ул өч кешене атты, йөрәккә. Ул дүртенчегә керде, мылтыгын борып, кешенең борынын тулысынча сындырды һәм шул ук вакытта яңак сөягенең бер өлешен сындырды. Өч секунд үтте. Ул Дельта экипажының куркудан диярлек кире кайтуын сизеп, аңа эшләргә урын бирде. Ул аларны өч ялчы белән сугышырга калдырды, ул бер кешегә һәм Коваленкога таба күчте.
  
  Комодо бу кешене башына бәйләде һәм икенчесен пычаклады. Карин аның янында иде һәм кире кайтмады. Бер секундка да түгел. Ул пычакланган кешене артка этәрү өчен, аның пальмасын кулланды һәм иярде. Сәүдәгәр үсеп, үзен бәйләргә тырышканда, ул катнаша һәм тхэквондо техникасын кулланып, аны җилкәсенә ташлый.
  
  Кыр читенә.
  
  Кеше егылып, кычкырып, упкынга алып китте. Карин Комодога текәлеп карады, кинәт нәрсә эшләгәнен аңлады. Зур команда лидеры тиз уйлады һәм аңа рәхмәт билгесе бирде, шунда ук аның эшләрен бәяләде һәм актуальлеген бирде.
  
  Карин тирән сулыш алды.
  
  Дрейк Кан патшасы белән очрашты.
  
  Ниһаять.
  
  Соңгы кеше кыска көрәштән котылып калды, хәзер аның сулыш трубасы ватылып, ике кулы да сынды. Коваленко бу кешегә җирәнгеч күренеш бирде.
  
  "Акылсыз. Ә зәгыйфь. "
  
  "Барлык зәгыйфь кешеләр үзләренең байлыклары һәм ул китергән көч күренеше артында яшеренәләр."
  
  "Охшашлык?" Коваленко пистолетны чыгарып, усал кешене йөзенә атты. "Бу көч түгелме? Сез охшаш дип уйлыйсызмы? Мин көн саен салкын канлы кешене үтерәм, чөнки мин булдырам. Бу көч охшашмы? "
  
  "Кеннеди Мурны үтерергә кушкан кебек? Минем дусларымның гаиләләре турында нәрсә әйтеп була? Дөньяның кайбер өлешләре Коваленко тудыргандыр, ләкин бу акыллы өлеш түгел иде. "
  
  Алар тиз һәм бер үк вакытта күчтеләр. Ике корал, пистолет һәм мылтык берьюлы басыгыз.
  
  Икесе дә буш. Ике тапкыр басыгыз.
  
  "! К!" Коваленконың кычкыруы балалар ярсуы белән тулды. Ул кире кагылды.
  
  Дрейк пычак белән пычакланды. Канлы Король урамга смартларын күрсәтте. Дрейк аңа мылтыгын ыргытты. Коваленко маңгаена сукты, һәм шул ук вакытта пычак чыгарды.
  
  "Әгәр мин сине үзем үтерергә тиеш булсам, Дрейк ..."
  
  - Әйе, әйтерсең, - диде инглиз кешесе. "Мин бүтән беркемне дә күрмим. Сездә бер генә шиллинг та юк, иптәш. "
  
  Коваленко үпкәләде. Дрейк моның әкрен хәрәкәттә булуын күрде. Коваленко, ул каты үскән дип уйлагандыр, хәтта үзен каты әзерләгән дип уйлагандыр, ләкин аның тренировкасы Британия САСы таләп иткән каты таләпләр һәм сынаулар белән чагыштырганда берни түгел.
  
  Крейленко вакытлыча параличланган һәм берничә кабыргасын сындырган тиз тиз сугу белән Дрейк ягыннан керде. Рәсәй авызыннан качу сулышы шундук басылды. Ул кире кайтты.
  
  Дрейк тиз һөҗүм ясады, Кан патшасының реакциясен көтте һәм шундук кешенең уң кулын үз кулы белән тотты. Тиз борылды һәм Коваленконың билеге сынды. Againәм тагын урыслар пышылдадылар.
  
  Аларны Комодо, Карин, Бен һәм калган Дельта солдаты карады.
  
  Кан патшасы аларга текәлде. "Сез мине үтерә алмыйсыз. Сез барыгыз да. Син мине үтерә алмыйсың. Мин Алла! "
  
  Комодо кычкырды. "Без сине үтерә алмыйбыз, ахмак. Сез бик күп тәмуг кычкырырга тиеш буласыз. Ләкин мин сезнең гомерегездә нинди җәһәннәмне сайларга булышуыгызны көтәм дип ышанам. "
  
  "Төрмә." Канлы патша төкерде. "Бер төрмә дә мине тота алмый. Мин аңа бер атна хуҗа булырмын. "
  
  Комодо авызы елмаеп җибәрде. "Берничә төрмә", - диде ул тыныч кына. "Алар хәтта юк."
  
  Коваленко бер мизгелгә гаҗәпләнде, ләкин соңыннан тәкәбберлек аның йөзен каплады һәм Дрейкка кире борылды. "Һәм син?" - дип сорады ул. "Сезне бөтен дөнья буенча куып чыгарырга туры килмәсә, сез дә үлгән булырга мөмкин."
  
  "Deadле?" - Дрейк яңгырады. "Төрле үлгәннәр бар. Сез моны белергә тиеш. "
  
  Дрейк аны салкын, үле йөрәгендә тибә. Коваленко аптырады. Аның авызыннан кан ага иде. Кызганычка каршы, ул тезләнеп егылды. Канлы патша өчен оятлы бетү.
  
  Дрейк аңардан көлде. "Ул бетте. Аның кулларын бәйләгез, әйдәгез. "
  
  Бен сөйләде. "Мин аның сөйләм үрнәкләрен яздырдым." - диде ул, телефонын алып, тыныч кына. "Без аның тавышын кабатлау өчен махсус программа куллана алабыз. Мэтт, безгә аңа тере кирәк түгел. "
  
  Бу мизгел шартлау алдыннан соңгы секунд кебек киеренке иде. Дрейкның сүзләре отставкадан саф нәфрәткә үзгәрде. Комодо куркудан түгел, ә каты хөрмәт белән катнашырга икеләнде - солдат бердәнбер хөрмәт. Каринның күзләре куркудан ачылды.
  
  Дрейк мылтыгын күтәрде һәм Коваленконың маңгаена каты корычка тиде.
  
  "Сез ышанасызмы?"
  
  "Позитив. Мин аның үлгәнен күрдем. Мин анда идем. Ул Гавайга террористик һөҗүмнәр турында боерык бирде, Бен бүлмәгә карады. "Хәтта тәмуг та аны төкерәчәк".
  
  "Сез монда." Дрейкның елмаюы Канлы патшаның җаны кебек салкын һәм караңгы иде. "Тәмуг капкалары артында. Монда сез калырга тиеш, һәм сез монда үләргә тиеш. "
  
  Коваленконың иҗекләре кысылды; моның артында кырык ел үлем, мәхрүмлек һәм канлы төшү бар иде. "Сез мине беркайчан да куркытмассыз."
  
  Дрейк егылган кешене өйрәнде. Ул хаклы иде. Deathлем аңа зыян китермәс иде. Earthирдә бу кешене куркытырлык бернәрсә дә юк иде.
  
  Ләкин аны сындырырлык бер нәрсә бар иде.
  
  "Шуңа күрә без сезне монда бәйлибез." Ул мылтыгын төшерде, Комодо җиңел. "Без хәзинәне таләп итүебезне дәвам итәбез. Бу сезнең тормышыгызны эзләү иде, сез аның нәрсә икәнен беркайчан да белмисез. Ләкин минем сүзләремне билгеләгез, Коваленко, мин моны эшләячәкмен. "
  
  "! К!" Рәсәйнең кычкыруы шунда ук булды. "Сезнең нинди зарлануларыгыз бар? ! К! Беркайчан да. Бу минеке. Бу һәрвакыт минеке булды. "
  
  Өметсез кычкыру белән, Кан патшасы соңгы өметсезлекне ясады. Аның йөзе авыртты. Аның йөзеннән һәм кулларыннан кан ага. Ул торды һәм нәфрәт һәм үтерү белән тулы ихтыяр һәм тормыш унциясен сикереп куйды.
  
  Дрейкның күзләре ялтырады, йөзе гранит кебек каты булды. Ул Кан патшасына аны сугарга рөхсәт итте, нык торды, чөнки акылсыз урыс энергиянең соңгы унциясен дистә тапкыр кыйнады, башта көчле, ләкин тиз зәгыйфьләнде.
  
  Аннары Дрейк көлде, караңгылыктан тыш тавыш, мәхәббәтсез һәм югалган тавыш, пургатория белән тәмуг арасына тыгылып калды. Кан патшасының соңгы энергиясе беткәч, Дрейк аны пальма белән этеп күкрәгенә басып торды.
  
  "Барысы да бушка булды, Коваленко. Сез югалтасыз".
  
  Комодо урыска ашыкты һәм Дрейк фикерен үзгәртә алганчы аны бәйләде. Карин вертикаль баскычны һәм кара тәхетнең гаҗәеп күренешен күрсәтеп, аны читкә алып китәргә булышты. Моннан тагын да гаҗәпләнде. Theан иясе зур һәм камил скульптура булган, башларыннан йөз метр асылган.
  
  "Сездән соң".
  
  Дрейк киләсе киртәне бәяләде. Баскыч йөз почмакка бераз почмакта күтәрелде. Тәхетнең аскы ягы тирән кара иде, аның тирәсендә таралган күп санлы күренешләргә карамастан.
  
  "Мин башта барырга тиеш", диде Комодо. "Минем менү тәҗрибәм бар. Без берьюлы берничә адымга менәргә тиеш, барганда карабинерлар кертеп, аннары куркынычсызлык линиясен безнең командага киңәйтергә. "
  
  Дрейк аны алып барырга рөхсәт итте. Ачу аның күңелендә әле дә көчле иде, диярлек. Аның бармагы M16 триггерында үзен яхшы хис итте. Ләкин Коваленконы үтерү аның җанын мәңге агулау, беркайчан да таралмас караңгылык уяту дигән сүз.
  
  Бен Блейк әйтүенчә, ул аны караңгы якка борыр.
  
  Ул Комододан соң стенага менә башлады, читкә юнәлтү кирәк иде, чөнки үч алу мәңге бетте һәм аны контрольдә тотарга тырышты. Кинәт күтәрелү шундук аның акылын туплады. Тәхет якынлашкан саен, баскычлар катлауланган саен, Канлы патшаның кычкырулары һәм кычкырулары үлде.
  
  Алар күтәрелделәр, Комодо юлны алып бара, аның авырлыгын тикшергәнче, һәрбер карабинерны җентекләп тәэмин итә, аннары куркынычсызлык арканын җепләп, аны түбәндәге командасына ташлый. Алар никадәр югары күтәрелсәләр, караңгы төштеләр. Баскычның һәр адымы тере кыяга язылган. Дрейк торгач, курку хисе тоя башлады. Аларны ниндидер искиткеч хәзинә көтте; ул аны эчәгендә сизде.
  
  Ләкин тәхет?
  
  Аның артында абсолют бушлык сизеп, ул туктады, кыюлыгын җыйды һәм түбәнгә карады. Бен көрәште, күзләре киң һәм куркып. Дрейк яшь дустына карата кызганучанлык һәм мәхәббәт артты, Кеннеди үлгәннән бирле сизелмәгән. Ул калган Дельта солдатының Каринга булышырга омтылганын күрде һәм аны кулга алгач елмаеп җибәрде. Ул Бенга ярдәм кулын сузды.
  
  "Блэйки, үзеңнән ясауны туктат. Әйдәгез. "
  
  Бен аңа карады һәм аның миендә фейерверк сүнгән кебек иде. Дрейкның күзләрендә нәрсәдер, тавышы тоны аны дулкынландырды, һәм аның йөзендә өмет күренеше күренде.
  
  "Аллага шөкер, сез кайттыгыз."
  
  Дрейк ярдәме белән Бен тизрәк менде. Алар артындагы үлемсез бушлык онытылды, һәм һәр адым куркынычка түгел, ә ачышка адым булды. Тәхетнең асты якынлашкан саен якынлашты.
  
  Комодо баскычтан җентекләп атлады һәм тәхеткә менде.
  
  Бер минуттан соң аларның игътибары аның Америка акценты белән җәлеп ителде. "Әй Алла, егетләр моңа ышанмыйсың."
  
  
  Кырык ике бүлек
  
  
  Дрейк кечкенә бушлыктан сикерде һәм тәхетнең аягын тәшкил иткән киң таш блокка төште. Ул Бен, Карин һәм соңгы Дельта солдатының Комодога караганчы килүен көтте.
  
  "Сездә нәрсә бар?"
  
  Дельта командасы лидеры тәхет урынына менде. Хәзер ул читкә китте һәм аларга текәлде
  
  "Бу тәхетне кем төзесә, ул сер түгел. Монда, тәхетнең артында, арткы ишек бар. Алар ачык иде. "
  
  "Аңа якынлашмагыз", диде Дрейк, алар үткән тозак системалары турында уйлап. "Без барыбыз да беләбез, бу тәхетне турыдан-туры җибәрүче ачкыч."
  
  Комодо гаепле булып күренде. "Яхшы шалтырату. Проблема шунда, миндә инде бар. Яхшы хәбәр ... "Ул елмайды. "Тозаклар юк."
  
  Дрейк кулын сузды. "Миңа булыш."
  
  Алар бер-бер артлы обсидиан тәхет урынына менделәр. Дрейк бераз вакыт борылып, упкын күренешенә сокланды.
  
  Турыдан-туры каршы, зур час аша, ул шул ук таш балконны күрде. Капитан Кук киткән балкон. Канлы патша булган балкон, мөгаен, соңгы акылын югалтты. Алар таш ыргыту кебек иде, ләкин алдаучы чакрым.
  
  Дрейк мыскыллады. - Бу тәхет, - диде ул тыныч кына. "Бу өчен төзелгән"
  
  Бенның кычкыруы аңа комачаулады. "Мэтт! Канлы тәмүгъ. Сез моңа ышанмассыз. "
  
  Дустының тавышындагы шок түгел, Дрейкның нерв очлары аша курку җибәрде, ләкин алдан әйтү хисе. Сөйләшү.
  
  "Бу нәрсә?"
  
  Ул борылып карады. Ул Бен күргәнне күрде.
  
  "Мине алыгыз."
  
  Карин аларны куып чыгарды. "Бу нәрсә?" Аннары ул аны да күрде. "Беркайчан".
  
  Алар тәхетнең арткы ягына, кемгәдер таяныр өчен биек постка һәм арткы ишекне тәшкил иткән өлешкә карадылар.
  
  Ул хәзерге вакытта таныш чабышкаларда - ниндидер язу формасы булып күренгән искиткеч борыңгы символлар белән капланган, һәм шул ук символлар ике сәяхәт җайланмаларында, шулай ук Алмаз астындагы зур архивта язылган. тәмуг капкалары дип атала.
  
  Торстен Даль күптән түгел Исландиядә аллалар каберендә ачкан символлар.
  
  Дрейк күзләрен йомды. "Бу ничек булырга мөмкин? Одинның тугыз канлы шардлары турында беренче ишеткәннән бирле, мин үземне төштә яшәгән кебек хис итәм. Яисә төш күрү. "
  
  "Мин әле тугыз өлеш белән эшләмәгәнгә ышанам," Бен әйтте. "Бу манипуляция булырга тиеш. Иң югары тәртиптә. Бу без сайланган яки нәрсәдер кебек. "
  
  "Каргышка охшаган." Дрейк кычкырды. "Йолдызлы сугышлар белән туктагыз."
  
  "Мин Skywalker, әзрәк Чак Бартовски турында уйладым", диде Бен бераз елмаеп. "Чөнки без барыбыз да."
  
  Комодо көтеп яшерен ишеккә карады. "Без дәвам итәргә тиешме? Минем халкым безгә моның өчен үз тормышларын бирде. Моның өчен без бары тик бу тәмугның бетүен таба алабыз. "
  
  - Комодо, - диде Дрейк. "Бу ахыр. Булырга тиеш. "
  
  Ул зур төркем лидерын узып, гигант юлга этәрде. Бу урын аңа кергән ишектән зуррак иде, һәм бу мөмкин булса, Дрейк узышның киңәюен, диварларның һәм түшәмнең алга таба барганын сизде -
  
  Аның йөзен салкын, үткен җил каплады.
  
  Ул туктады һәм ялтыравык таягын ташлады. Сүнгән яктылыкта ул амбар ракетасын атты. Ул өскә, өскә, өскә, аннары аска һәм аска очты, ярдәм таба алмады. Түбә, подъезд, хәтта идән дә таба алмыйлар.
  
  Ул икенче тапкыр ут кабызды, бу юлы уңга. Againәм тагын амбар инфузиясе эзсез юкка чыкты. Ул берничә ялтыравык таякны сындырды һәм юлларын яктырту өчен алга ыргытты.
  
  Кыяның кырыйлары алты аякка төштеләр.
  
  Дрейк бик башын әйләндерде, ләкин үзен дәвам итәргә мәҗбүр итте. Тагын берничә адым һәм ул бушлык белән йөзгә-йөз очрашты.
  
  "Мин бернәрсә дә күрмим. Буллшит ".
  
  "Караңгылык безне туктатмыйча, без болай килеп чыга алмыйбыз." Карин һәркемнең уйларын әйтте. "Кабатлап кара, Дрейк."
  
  Ул бушлыкка өченче флэш җибәрде. Ул очканда бу төшерүдә берничә зәгыйфь күренеш бар иде. Упкынның икенче ягында нәрсәдер бар иде. Зур бина.
  
  "Нәрсә ул?" Бен куркып калды.
  
  Флэш тиз сүнде, кыска гомер очкычы мәңгегә югалды.
  
  - Тукта, - диде соңгы Дельта солдаты, Мерлинга шалтырату билгесе булган кеше. "Без күпме амбар утлары калдырдык?"
  
  Дрейк каешларын һәм рюкзакларын тикшерде. Комодо да шулай эшләде. Алар уйлап тапканнар саны утызга якын иде.
  
  "Мин сезнең нәрсә уйлаганыгызны беләм", диде Комодо. "Фейерверк, шулай бит?"
  
  - Бер тапкыр, - диде Мерлин, команданың корал белгече. "Нәрсә эшләгәнебезне ачыклагыз, аннары резервны чакыра торган урынга кире кайтарыгыз."
  
  Дрейк башын салды. "Килешәм". Кайту сәяхәтенә ул дистә утны аерды, аннары әзерләнде. Комодо белән Мерлин килеп, аның янында читтә тордылар.
  
  "Әзерме?"
  
  Бер-бер артлы, тиз арада, алар ракетадан соң һавага күтәрелделәр. Көмеш нур үзенең иң югары ноктасында ялкынланып янды һәм караңгылыкны таратучы якты нур җибәрде.
  
  Тарихта беренче тапкыр көн яктысы мәңгелек караңгылыкка килде.
  
  Пиротехник дисплей эффект ала башлады. Ялкыннан соң ялкын очып, әкрен генә төшкәнче шартлаганда, гигант мәгарәнең икенче очындагы зур структура яктырды.
  
  Бен газапланды. Карин көлде. "Бриллиант".
  
  Алар гаҗәпләнеп карап торганда, тон караңгылыгы янды һәм гаҗәеп структура пәйда була башлады. Башта арткы стенага уеп ясалган рәтләр, аннары алардан икенче рәт. Аннары аркаларның чыннан да кечкенә бүлмәләр икәнлеге ачыкланды.
  
  Икенче рәт астында алар өченчесен, аннары дүртенчесен күрделәр, аннары зур стенага сукыр утлар төшкәндә рәтләргә тезелделәр. Everyәрбер җирдә зур ялтыравыклы хәзинәләр америка тәмугының вакытлы данын чагылдырдылар.
  
  Бен аптырап калды. "Бу ... бу ..."
  
  Дрейк һәм Дельта командасы ракетадан соң ракета атуны дәвам иттеләр. Алар зур палатаны ялкынландырган кебек иде. Аларның күз алдында искиткеч ут кабынды.
  
  Ниһаять, Дрейк соңгы утын атты. Аннары ул бераз вакыт искиткеч ачылышны бәяләде.
  
  Бен каушап калды. "Бу бик зур ... бу -"
  
  "Аллаларның тагын бер кабере." Дрейк тавышында гаҗәпләнүдән күбрәк борчылу белән тәмамлады. "Исландиягә караганда ким дигәндә өч тапкыр күбрәк. Гайсә Мәсих, Бен, нәрсә була? "
  
  
  * * *
  
  
  Кайту сәяхәте, әле дә куркыныч белән тулса да, ярты вакыт һәм ярты тырышлык алды. Бердәнбер төп киртә - зур аерма, алар кире кайтыр өчен тагын бер почта сызыгы куярга тиеш иделәр, ләкин Люст бүлмәсе егетләр өчен һәрвакыт проблема иде, Карин Комодога чит якка карап.
  
  Кукның җәһәннәм капкасы аркасына әйләнеп кайткач, алар лава трубасы аша өскә бастылар.
  
  Дрейк озын тынлыкны бозды. "Вау, бу хәзерге вакытта дөньядагы иң яхшы ис. Ниһаять, саф һава. "
  
  Мано Кинимаки тавышы тирә караңгылыктан килде. "Гавайлы саф һава сулышын ал, кеше, һәм син үз максатыңа якынрак булыр идең."
  
  Кешеләр һәм йөзләр ярым караңгылыктан барлыкка килде. Генератор тиз арада куелган светофорны кабызып эшләтеп җибәрелде. Кыр өстәле төзелә иде. Комодо лава трубасына менә башлагач, аларның урнашулары турында хәбәр итте. Бен сигналы кайтты һәм кесә телефоны җавап машинасы белән дүрт тапкыр яңгырады. Карин да шулай эшләде. Ата-аналарга шалтыратырга рөхсәт иттеләр.
  
  "Дүрт тапкыр гына?" - дип сорады Дрейк. "Алар сине оныткан булырга тиеш."
  
  Хейден хәзер алар янына китте. Ләкин ул елмаеп Бенны оялып кочаклады. Алисия артыннан, Дрейкка үтерүчән күзләр белән карады. Mayәм күләгәдә Дрейк Майны күрде, аның йөзендә коточкыч киеренкелек күренде.
  
  Аларны исәпләү вакыты диярлек иде. Япон хатын-кыз, инглиз хатын-кызы түгел, моннан иң оят иде.
  
  Дрейк җилкәсеннән караңгы депрессия болытын селкетте. Ул кан патшасының бәйләнгән һәм бәйләнгән фигурасын аякларында тигез булмаган җиргә ыргытып, барысын да өстен куйды.
  
  "Дмитрий Коваленко." Ул кычкырды. "Кыңгырау патшасы бетә. Иң бозык. Берәрсе тибәргә тели? "
  
  Шул мизгелдә Джонатан Гейтс образы вакытлыча лагерь тирәсендә үсә барган тавыштан күренде. Дрейк күзләрен йомды. Ул Коваленконың Гейтсның хатынын үтергәнен белә иде. Гейтсның урысны рәнҗетү өчен хәтта Дрейк һәм Алисиягә караганда күбрәк сәбәпләре бар.
  
  "Сынап кара". - Дрейк. "Wayәрхәлдә, рухани төрмәдә аның куллары һәм аяклары кирәкми."
  
  Ул Бен белән Каринның каушап калганнарын күрде. Шул мизгелдә ул булган кешегә күз салды. Ул Коваленко кебек кешегә әвереләчәк ачу, үч алу, нәфрәт һәм үпкә спиралын күрде, һәм бу хисләрнең барысы да аны ашар һәм ахыр чиктә аны үзгәртәчәк, аны бүтән кешегә әйләндерәчәген белә иде. Бу аларның икесе дә теләмәгән ахыр иде ...
  
  ... Ягъни, Элисон яки Кеннеди.
  
  Ул да кире борылды һәм Блейкның һәрбер җилкәсенә кул куйды. Алар көнчыгышка, пальма агачларын узып, ерак ялтырап торган утларга һәм океанга таба карадылар.
  
  "Мондый әйберне күрү кешене үзгәртә ала", диде Дрейк. "Аңа яңа өмет бирергә мөмкин. Вакыт бирелде. "
  
  Бен борылып карамыйча сөйләште. "Мин беләм, сез хәзер Динорок цитатасын телисез, ләкин мин сезгә бирмим. Киресенчә, мин "Хаунт" дан берничә юлны китерә алам. Бу нәрсә? "
  
  "Сез хәзер Тейлор Свифтны китерәсезме? Анда нәрсә булды? "
  
  "Бу трек сезнең Динороклар кебек үк яхшы. Сез моны беләсез ".
  
  Ләкин Дрейк моны беркайчан да танымас иде. Киресенчә, ул арттан-артка килгән сөйләшүне тыңлады. Террористик планнар акыл белән һәм тиз бозылды, ләкин кайбер корбаннар бар иде. Фанатлар һәм акылсызлар белән эш иткәндә котылгысыз нәтиҗә. Ил кайгыда иде. Президент юлда иде һәм АКШны тагын бер кат капиталь ремонтларга вәгъдә биргән иде. разведка системасы, Коваленконы егерме ел дәвамында эшләгән планны ничек туктатырга мөмкинлеге әле аңлашылмаган булса да, ул вакытта ул мифик шәхес булып саналды.
  
  Алар хәзер тапкан илаһларга һәм аларның калдыкларына бик охшаш.
  
  Ләкин, сабаклар алынды, АКШ һәм башка илләр барысын да исәпкә алырга тәвәккәл.
  
  Хакимияттә торучыларга һәм якыннарының иминлеге өчен куркудан эшләгән кешеләргә карата гаепләү мәсьәләсе еллар дәвамында суд системасын бәйләргә тиеш иде.
  
  Ләкин Кан патшасын әсирлектә азат иттеләр һәм якыннары белән берләштеләр. Гейтс Коваленко үзенең канлы вендеттасыннан баш тартырга мәҗбүр булачагына вәгъдә бирде. Харрисон кыска гына булса да кызы белән очрашты, һәм бу хәбәр Дрейкны кайгыга салды.
  
  Әгәр дә аның кызы туып, яратылып, аннары урланган булса, ул Харрисон кебек эш итәр идеме?
  
  Әлбәттә. Anyәрбер ата баласын коткарыр өчен күкне, җирне һәм алар арасындагы бар нәрсәне күчерер иде.
  
  Хейден, Гейтс һәм Кинимака шау-шудан ераклаштылар, алар Дрейк һәм аның төркеме янында. Ул Комодоны һәм исән калган Дельта солдаты Мерлинны да алар белән күреп бик шатланды. Камерада һәм гамәлдә ясалган бәйләнешләр мәңгелек иде.
  
  Хейден Гейтстан Рассел Кайман исемле егет турында сорый иде. Бу кеше Торстен Дальны Исландия операциясе начальнигы итеп алыштырган кебек иде, аның заказлары иң югарыдан ... һәм хәтта томанлы һәм ерак җирдән. Кайман кырыс һәм рәхимсез кеше кебек иде. Ул регуляр рәвештә яшерен операцияләргә җитәкчелек итә, тагын да яшерен имеш-мимеш сөйли һәм илдә дә, чит илдә дә операцияләр сайлый.
  
  "Кайман - проблеманы чишүче", диде Гейтс. "Ләкин алай гына да түгел. Күрәсеңме, кемнең проблемаларын чишүче икәнен беркем дә белми кебек. Аның чистартылуы иң югары дәрәҗәдән артып китә. Аның мөмкинлеге шунда ук һәм шартсыз. Ләкин этәрелгәч, аның кем өчен эшләгәнен беркем дә белми. "
  
  Дрейкның кесә телефоны шалтырады һәм ул эленде. Ул экранны тикшерде һәм шалтыратучының Торстен Даль булуын күреп шатланды.
  
  "Әй, бу акылсыз швед! Нәрсә булды, дус? Әле ахмак кебек сөйләшәсеңме? "
  
  "Бу шулай булыр. Мин берничә сәгать кеше белән элемтәгә керергә тырышам һәм аңлыйм. Язмыш миңа игелекле түгел. "
  
  "Сез безнең араны алуыгызга бәхетле", диде Дрейк. "Бу берничә көн булды."
  
  "Хәер, ул тагын да кырысрак булачак." Даль кайтты.
  
  "Мин моңа шикләнәм."
  
  "Тыңла. Рәсем таптык. Төгәлрәк карта. Бу акылсыз Кайман аны югары дәрәҗәдәге куркынычсызлык проблемасы дип классификацияләгәнче, без аның күбесен шифрлый алдык. Әйткәндәй, Хейден яки Гейтс аның турында берәр нәрсә белделәрме? "
  
  Дрейк аптырап калды. "Кайман? Кем ул бу Кайман егете? Хейден белән Гейтс нәрсә беләләр? "
  
  "Бик мөһим түгел. Минем күп вакытым юк. " Беренче тапкыр Дрейк дустының пышылдап һәм ашыгып сөйләгәнен аңлады. "Кара. Без тапкан карта ким дигәндә өч кабернең урнашкан урынын күрсәтә. Сез моны аңладыгызмы? Анда өч кабер бар. "
  
  "Без икенчесен таптык." Дрейк җилнең үзеннән чыкканын сизде. "Бу бик зур."
  
  "Мин шулай уйлаган идем. Аннары карта төгәл тоела. Ләкин, Дрейк, моны ишетергә кирәк, өченче кабер - аларның иң зуры, һәм иң начары. "
  
  "Начармы?"
  
  "Иң куркыныч илаһлар белән тутырылган. Чыннан да җирәнгеч. Явыз җан ияләре. Өченче кабер төрмә әйбере иде, анда үлем кабул ителү урынына мәҗбүр ителде. Дрейк ... "
  
  "Ни?"
  
  "Әгәр без дөрес әйтсәк, бу кыямәт коралының ачкычы булып тора дип уйлыйм."
  
  
  Кырык өченче бүлек
  
  
  Гавайга тагын бер караңгылык төшеп, кайбер борыңгы мегапланның чираттагы этаплары башлангач, Дрейк, Алисия һәм Май үз кризисын бетерү өчен барысын да калдырдылар.
  
  Очраклы рәвештә, алар иң драматик шартны сайладылар. Вайикик пляжы җылы Тыныч океан белән, бер якта тулы ай яктысы белән яктыртылган, икенче яктан ялкынлы туристик кунакханәләр.
  
  Ләкин бүген кич куркыныч кешеләр һәм кырыс ачышлар өчен урын иде. Табигатьнең өч көче бергә җыелдылар, алар тормышларын мәңгегә үзгәртәчәк.
  
  Дрейк башта сөйләде. "Сез икегез миңа әйтергә тиеш. Уэллсны кем үтерде һәм ни өчен. Шуңа күрә без монда, шуңа күрә куак тирәсендә кыйнауның мәгънәсе юк. "
  
  "Бу безнең монда бердәнбер сәбәп түгел." Алисия Майга карады. "Бу элф кечкенә сеңлесе турында эндәшмичә Хадсонны үтерергә булышты. Минем һәм иремнең иске үч алу вакыты җитте. "
  
  Май әкрен генә башын чайкады. "Бу дөрес түгел. Сезнең майлы, акылсыз егетегез - "
  
  "Аннары Уэллс рухында." - дип кычкырды Алисия. "Минем буш вакытым булса иде!"
  
  Алисия алга атлады һәм Майны каты кыйнады. Кечкенә япон кызы аптырап калды, аннары күтәрелеп елмаеп җибәрде.
  
  "Хәтерләдегез".
  
  "Син миңа нәрсә әйттең, киләсе тапкыр сине кыйнаганда, мин сине кеше кебек кыйнарга тиеш? Әйе, сез андый нәрсәне онытмыйсыз. "
  
  Алисия типтереп җибәрде. Май аларның һәрбер беләген тотып артка чигенде. Тирә-юньдәге ком тиз аяклары белән очраклы үрнәкләргә таралды. Дрейк бер тапкыр катнашырга тырышты, ләкин уң колагына сугу аны ике тапкыр уйландырды.
  
  "Бер-берегезне үтермәгез."
  
  "Мин бернәрсә дә вәгъдә итә алмыйм", - дип мыгырданды Алисия. Ул егылып, Майның уң аягын кырды. Май башын җимергән ком белән җиргә төште. Алисия якынлашканда, Май аның йөзенә бер уч ком ыргытты.
  
  "Бич".
  
  - Барысы да гадел - Май үпкәләде. Ике хатын-кыз йөзгә-йөз очраштылар. Алисия сугышны ябу өчен кулланылган һәм терсәкләре, куллары һәм пальмалары белән каты кыйнаган, ләкин Май аларның һәрберсен тоткан яки качкан һәм җавап биргән. Алисия Майның каешын тотты һәм балансын ташларга тырышты, ләкин аның эше майның чалбар өслеген өлешчә ярып җибәрде.
  
  Алисиянең оборонасын ачык калдырыгыз.
  
  Вакыйгаларның барганын күреп Дрейк кабынды. "Хәзер бу хакыйкатькә охшаган." Ул артка чигенде. "Дәвам итегез".
  
  Май Алисия хатасыннан тулысынча файдаланды, һәм май класслы сугышчыга каршы бер генә булырга мөмкин. Алисиягә сугулар яңгыр яуды, һәм ул артка чигенде, уң кулы газапланып аксыл иде, һәм стернум күп санлы җәрәхәтләрдән янып торды. Күпчелек сугышчылар ике-өч сугудан соң бирешерләр иде, ләкин Алисия каты әйберләрдән ясалды, хәтта ахырда ул үзен диярлек тартып алды.
  
  Ул үзен һавага ыргытты, тибеп, Майны ашказанына ике аяклы тибү белән гаҗәпләндерде. Алисия аркасына комга төште һәм бөтен тәнен аударды.
  
  Иң катлаулы тәртипнең үсемлек йөзен очрату өчен. Ашказанына тибү Хулкны бәреп чыгарга мөмкин иде, ләкин ул Майны туктатмады. Аның мускуллары җиңеллек белән сукты.
  
  Алисия егылды, яктылык сүнде диярлек. Йолдызлар аның күз алдында йөзделәр, һәм төнге күктә ялтырап торган кебек түгел. Ул елады. "Начар ату."
  
  Ләкин Май Дрейкка борылган иде.
  
  "Мин Уэллсны, Дрейкны үтердем. Мин эшләдем".
  
  "Мин моны иртә аңладым", диде ул. "Сездә сәбәп булган булырга тиеш. Нәрсә ул? "
  
  "Әгәр мин иске башбашны үтерсәм, сез әйтмисез." Алисия алар астында елады. "Сез мине психо карчык дип атар идегез."
  
  Дрейк аны санга сукмады. Май чәчләреннән комны селкетте. Бер минуттан ул тирән сулыш алды һәм аның күзләренә тирән карады.
  
  "Бу нәрсә?"
  
  "Ике сәбәп. Беренче һәм иң гади нәрсә - ул Чиканың урлануы турында белде һәм сезгә әйтергә куркытты. "
  
  "Ләкин без сөйләшә алыр идек."
  
  "Беләм. Бу кечкенә өлеш. "
  
  Кечкенә генә өлеш, дип уйлады ул. Майның сеңлесе кечкенә өлешен урлаганмы?
  
  Хәзер Алисия аякка басты. Ул да Дрейкка таба борылды, күзләре характерсыз курку белән тулды.
  
  - Беләм, - дип башлады Май, аннары Алисиягә күрсәтте. "Без начаррак нәрсәне беләбез. Нинди куркыныч ... "
  
  "Гайсә, моны монда куймасаң, мин синең ике башыңны да атармын."
  
  "Беренчедән, сез белергә тиеш, Веллс сезгә беркайчан да дөресен әйтмәс. Ул SAS иде. Ул офицер иде. Ул азык-төлек чылбырында шулкадәр кечкенә оешмада эшләде, ул хөкүмәт белән идарә итә. "
  
  "Чыннан да? Нәрсә турында?" Дрейкның каны кинәт туңды.
  
  "Хатыныгыз - Элисон үтерелде."
  
  Аның авызы хәрәкәтләнде, ләкин тавыш ишетмәде.
  
  "Сез кемгәдер якынлаштыгыз. Алар сезгә бу полкны ташларга тиеш иде. Аның үлеме сезне ташларга мәҗбүр итте. "
  
  "Ләкин мин китәргә тиеш идем. Мин аның өчен SAS-ны ташларга тиеш идем! "
  
  - Беркем дә белмәде, - диде Май тыныч кына. "Хәтта ул моны белми иде."
  
  Дрейк күзләренең почмакларында кинәт дымны сизеп алды. "Аның безнең балабыз бар иде."
  
  Май аңа соры йөз белән карады. Алисия кире борылды.
  
  "Мин моңа кадәр беркемгә дә әйтмәдем", диде ул. "Беркайчан".
  
  Гавай төне алар тирәсендә кычкырды, көчле серф борыңгыларның онытылган җырларын пышылдады, йолдызлар һәм ай элеккеге кебек түбәнсетеп карадылар, серләр сакладылар һәм кеше еш бирә алган вәгъдәләрне тыңладылар.
  
  "Elseәм тагын нәрсәдер бар", - диде Май караңгылыкка. "Мин Майами тирәсендә йөргәндә Уэллс белән бик күп вакыт үткәрдем. Без ул отельдә булганда, беләсеңме, ярылган, мин аның телефоннан ким дигәндә ярты дистә тапкыр кеше белән сөйләшкәнен ишеттем ...
  
  "Нинди кеше?" - диде Дрейк.
  
  "Бу кешенең исеме Кайман. Рассел Кайман. "
  
  
  АХЫР
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Fourирнең дүрт почмагында
  
  
  Беренче бүлек
  
  
  Оборона Министры Кимберли Кроу инде йөгергән йөрәгендә борчылу хисе белән утырды. Дөрес, ул бу эштә озак эшләмәгән, ләкин ул дүрт йолдызлы армия генералы һәм CIAның югары дәрәҗәле түрәсе тамашачыдан аның буйлы кеше белән таләп ителмәгәнен чамалады.
  
  Бу Вашингтон үзәгендәге отельдә кечкенә, караңгы, ләкин бизәкле бүлмә иде; гадәттәгечә бераз әдәплелек таләп иткәндә ул күнеккән урын. Караңгы яктырту йөзләгән алтын һәм каты имән әйберләреннән зәгыйфь чагылыш тапты, бүлмәгә гадәти хисләр тудырды, биредә очрашкан кешеләрнең үзенчәлекләренә һәм гел үзгәреп торган сүзләренә басым ясады. Кроу аларның беренче сөйләвен көтте.
  
  Марк Дигби, CIA кешесе, туры ноктага җитте. "Сезнең команда акылсыз, Кимберли," диде ул, аның тоны металл аша кислота кебек атмосфераны кисеп. "Ownз билетын яза."
  
  Бу кастик һөҗүмне көткән Кроу оборонага барырга нәфрәтләнде, ләкин аның чыннан да чарасы юк иде. Сөйләшкәндә дә ул Дигбиның нәкъ теләгәнен белә иде. "Алар судка чакырдылар. Кырда. Миңа ошамаска мөмкин, Марк, ләкин мин аның белән ябышам. "
  
  "Хәзер без артта калдык", - диде генерал Джордж Глисон. Аның белән яңа аралашу бар иде.
  
  "" Ял итү урыннары "дип аталган ярышта? Idersайдаклар? Зинһар. Безнең иң яхшы акылыбыз әле кодны бозмады. "
  
  "Аңа ябыш, әйе?" Дигби Глизон өзелмәгән кебек дәвам итте. "Аларның тыныч халыкны үтерү карары турында нәрсә әйтеп була?"
  
  Кроу авызын ачты, ләкин бернәрсә дә әйтмәде. Моны эшләмәү яхшырак. Дигби аңардан күбрәк белә иде һәм аның соңгы өлешен кулланырга җыена.
  
  Ул аңа туры карады. - Нәрсә, Кимберли?
  
  Ул бернәрсә дә әйтмичә, аңа текәлеп карады, хәзер алар арасындагы һава. Дигбиның башта өзелергә тиешлеге ачык иде. Бу кеше бүлешү, җанын түгү һәм уйлау рәвешендә формалаштыру ихтыяҗы белән диярлек кычкырды.
  
  "Джошуа Видал исемле кеше аларга тикшерүдә булышты. Myирдәге минем команда ни өчен аны эзләгәннәрен, ни өчен күзәтү бүлмәсендәге барлык фотоаппаратларны сүндергәннәрен белми иде, - диде ул, - соңрак тикшереп тапканчы ... - Ул башын чайкады, уйлап. күпчелек сабын опера йолдызларына караганда начаррак.
  
  Кроу сызыклар арасыннан укый, бик күп катламнарны сизә. "Сезнең тулы докладыгыз бармы?"
  
  "Минем уйлавымча". Дигби хәлиткеч башын салды. "Бу кич белән сезнең өстәлдә булыр".
  
  Кроу соңгы миссия турында белгәннәре турында эндәшмәде. SPEAR командасы элемтәдә тордылар - бик аз - ләкин алар нәрсә булганын бераз беләләр иде. Ләкин, бу Джошуа Видалны үтерү, хәтта ерак булса да, команда өчен тирән һәм зур нәтиҗәләргә китерәчәк. Марк Дигбига өстәгез, ул үз максатларына ирешкән хатаны төзәтергә шат булган кеше иде, һәм Хейден командасын җиңел генә АКШ өчен хурлык дип атарга мөмкин. Алар таркатылырга, кулга алыначак качаклар классификацияләнергә мөмкин, яисә ... начаррак.
  
  Барысы да Digby планына бәйле иде.
  
  Кроу үзенең карьерасын истә тотып, бик җентекләп йөрергә тиеш иде. Бу ераклыкка чыгу, бу биеклеккә ирешү аның куркынычсызлыгы булмаган, һәм кайберәүләр аның артында яшеренгәннәр.
  
  - диде генерал Глисон. "Бу алга бернәрсә дә алга бармый. Бигрәк тә кырларда эшләүче егетләр. "
  
  Кроу генералга башын салды. - Мин риза, Джордж. Ләкин SPEAR 6 һәм 7 SEAL командалары белән берлектә безнең иң эффектив командаларның берсе булган һәм хәзер дә бар. Алар ... күп яктан уникаль. Димәк, дөньяда алар кебек бүтән команда юк ".
  
  Дигбиның карашы авыр иде. "Мин моны өстен урынга түгел, ә бик куркыныч позиция дип саныйм. Бу SWAT командаларына чылбырлар түгел, ә кыскартулар кирәк. "
  
  Кроу атмосфераның начарлануын сизде һәм алда тагын да начаррак булачагын белә иде. "Сезнең команда рельска китте. Аларның эчке проблемалары бар. Барыбызны да ишәккә тешләргә мөмкин булган тышкы серләр ... "Ул туктады.
  
  Генерал Глисон тагын зарланды. "Соңгысы - АКШ яллаган күпмилләтле корпорацияләр командасы, чит илләрдә акылсыз булып, тагын бер буран тудыру. Мөмкин булганда бәйләнешне өзү яхшырак. "
  
  Кроу гаҗәпләнүен яшерә алмады. "Ни сөйлисең син?"
  
  "Без бернәрсә дә әйтмибез." Дигби Дамбо колакларын күрер кебек стеналарга карады.
  
  "Сез аларны кулга алырга кирәк дип әйтәсезме?" - диде ул.
  
  Дигби сизелмичә диярлек башын чайкады; күзгә күренми, ләкин Кроу җанында кисәтүче кыңгырау чыңлаган хәрәкәт. Аңа ошамады, бер дә түгел, бүлмәдәге коточкыч киеренкелектән арыну һәм китү өчен бердәнбер ысул - алга бару.
  
  "Аңа кадак сал", - диде ул җиңел тавыш белән. "Әйдә, без монда булган башка сәбәп турында сөйләшик. Fourирнең дүрт почмагында. "
  
  "Туры сөйләшик", диде генерал. "Ә әкиятләргә түгел, ә фактларга карагыз. Фактлар әйтүенчә, кайбер психослар Кубада яшерелгән сугыш җинаятьчеләре тарафыннан язылган утыз яшьлек кулъязмаларга абынган. Фактлар әйтә, бу психос төркеме алга китте һәм шакмак аларны челтәргә агызды, бу төркем өчен бу бик табигый. Бу фактлар. "
  
  Карга генералның археологик фольклорга карата нәфрәтен һәм аның бөтенләй хыялланмавын белә иде. - Минемчә, Джордж.
  
  "Сез тагын берәр нәрсә телисезме?"
  
  "Ярар, без аларны ишетергә җыенабыз."
  
  "Everyәрбер акылсыз галим, Индианадагы Джонс ваннабе һәм оппортунистик җинаятьче хәзерге вакытта без кебек үк мәгълүмат ала ала. Everyәрбер хөкүмәт, һәр махсус көчләр командасы, һәрбер кара оппозиция моны күрде. Хәтта булмаганнары да. Nowәм хәзер ... алар иң пычрак игътибарын бер урынга юнәлттеләр. "
  
  Кроу аның аналогын яратуына ышанмады, ләкин сорады: "Кайсы?"
  
  "Соңгы Кыямәт тәртибен планлаштырыгыз. Дөнья ахырына план. "
  
  "Хәзер бу сездән бераз драматик яңгырый, генерал."
  
  "Мин аны сүз белән укыдым, барысы да."
  
  "Без барыбыз да укыдык. Болар барысы да ", - дип бәйләде Дигби. "Әлбәттә, моңа җитди карарга кирәк, хәзерге вакытта ташлама ясап булмый. Алар "Соңгы Кыямәт Ордены" дип атаган төп документ җайдакларга кагыла, һәм без ышанабыз, аларны эзләү тәртибе. "
  
  "Ләкин -" Глисон үзенә ярдәм итә алмый. "Дүрт почмак. Бу бөтенләй логик түгел."
  
  Кроу аңа алга барырга булышты. "Минем уйлавымча, бу максат белән кодланган, Джордж. Карарны катлауландыру. Яисә аны Орден сайлаган кешеләр өчен генә эшләгез. "
  
  "Миңа ошамый". Глисон акылдан язган кебек иде.
  
  "Төгәл беләм". Кроу аның алдындагы өстәлгә кагылды. "Ләкин кара - кулъязма күп сораулар тудыра, аларның барысына да җавап юк. Нигездә, алар хәзер кайда ... Заказ? "
  
  "Бу без күргән иң зур сер түгел", диде Дигби. "Бу план без ашыга-ашыга мөрәҗәгать итәргә тиеш."
  
  Кроу бу махсус манипуляциянең җиңүенә ошады. "Сөйләүләр Мисырда инде", - дип раслады ул. "Кулъязманы бәягә алу һәм безнең беренче аңлатуыбыз дөрес дип уйлау - без кайда булырга тиеш."
  
  Дигби аскы иренен тешләде. "Болар барысы да яхшы, - диде ул, - ләкин шулай ук без булырга теләгән җиргә тулы түгәрәк китерә. Хәзер Кимберли карар кабул ителергә тиеш. "
  
  "Хәзер?" Ул чыннан да гаҗәпләнде. "Алар кая бармыйлар һәм аларны кырдан чыгару хата булыр. Сез кулъязманы аңладыгыз дип уйлыйм? Дүрт җайдак? Соңгы дүрт корал? Сугыш, яулап алу, ачлык, үлем. Әгәр бу дөрес дәгъва булса, без аларга иң яхшысын эшләргә тиеш ".
  
  "Кимберли." Дигби аның күзләрен сөртте. "Аның нәрсә икәнлегенә сез һәм минем карашларыбыз бөтенләй башка."
  
  "Әлбәттә, сез аларның алдагы уңышларына каршы тора алмыйсызмы?"
  
  "Сез уңышны ничек билгелисез?" Дигби ачуланып кулларын сузды. "Әйе, алар берничә куркынычны нейтральләштерделәр, ләкин мөһерләр, Рейнджерс, CIA махсус чаралар бүлеге, SOG, диңгез рейдерлары ..." Ул туктады. - Кара, мин кая барам?
  
  "Сез безгә рух кирәк түгел дисез."
  
  Дигби белә торып күзләрен йомды. "Бу беркайчан да булмаган".
  
  Кроу бер мыскыллаудан күбрәк вакыт алды. Ул Дигбидан Глисонга карады, ләкин генерал импассив, стоик күренеш белән генә җавап бирде, һичшиксез, аның иҗат юлының тышкы чагылышы. Аңа SPIR кая ирешкәне аңлашылды. Глизон моны чын күңелдән аңламады, һәм Дигби башка максатка омтылды.
  
  "Хәзерге вакытта, - диде ул, - бездә сүзләр һәм докладлар гына бар, күбесенчә имеш-мимешләр. Бу команда үз тормышларын куркыныч астына куйды, ир-атларын югалтты һәм бу ил өчен вакыт-вакыт корбаннар китерде. Аларның сөйләргә хокуклары бар. "
  
  Дигби йөз ясады, ләкин бернәрсә дә әйтмәде. Кроу урындыкка таянды, тыныч атмосферада рәхәтләнеп, бүлмәнең дүрт почмагында әле дә игътибарны тупларга тырышты. Зәһәр еланнар белән эш иткәндә концентрация һәм тынычлык кирәк иде.
  
  "Мин кешеләргә TerraLeaks'ка бу мәгълүмат агымын туктату өчен җибәрергә тәкъдим итәм", диде ул. "Бу Заказның дөреслеге билгеләнгәнче. Тиздән нәрсә булачак ", - дип өстәде ул. "Без Куба бункерын кайда табылганын тикшерәбез. Teamәм без SPEAR командасына үз эшен башкарырга рөхсәт итәбез. Моны беркем дә тизрәк эшләмәячәк. "
  
  Генерал Глисон килешү белән башын салды. "Алар анда", - дип кычкырды ул.
  
  Аннары Дигби аңа крем алган мәче турында әйтеп елмаеп җибәрде. "Мин сезнең барлык тәкъдимнәрегезне кабул итәм", диде ул. "Мин алар белән ризалашмыйм дип язарга телим, ләкин мин ризалашырмын. Returnәм моның өчен мин сезнең кечкенә тәкъдимемне кабул итүегезне телим. "
  
  Кадерле Алла, юк. "Аларның кайсысы?"
  
  "Без икенче команда җибәрәбез. Аларны капларга һәм бәлки аларга булышырга. "
  
  Кроу аның нәрсә сөйләгәнен белә иде. "Ябу" күзәтү дигәнне аңлата, һәм "булышу", мөгаен, башкарырга тиеш иде.
  
  "Кайсы команда?"
  
  "Мөһер командасы 7. Алар якынлашалар."
  
  "Искиткеч." Кроу башын чайкады. "Бездә бер үк вакытта иң яхшы ике команда бар. Бу ничек булды?
  
  Дигби импассив булып кала алды. "Чиста очрак. Ләкин сез икесе бердән яхшырак дип ризалашырга тиеш. "
  
  "Яхшы". Кроу ризалашудан башка чарасы юклыгын белә иде. "Ләкин бернинди шартларда да ике команда очрашмаячак. Бер сәбәп аркасында түгел. Барысы да ачыкмы? "
  
  "Дөнья аңа бәйле булса гына." Дигби елмаеп, сорауны бирде һәм Глизонның елавына китерде.
  
  "Профессиональ булыгыз", диде Глисон. "Мин берничә сәгать эчендә кирәкле җирдә җиде була алам. Әгәр без моны тиз арада тәмамлыйбыз икән. "
  
  "Уйлап карагыз." Кроу парларга чыгу юлында ишеккә бәрелмәскә кушты. SPEAR өчен ул җитдирәк була алмады. Джошуа Видалны үтергән кеше өчен бу рәхимсез иде. Аның өчен бу өстәрәк һәм начаррак булырга мөмкин. Ләкин башта әйдәгез дөньяны саклап калыйк, дип уйлады ул.
  
  Тагын.
  
  
  Икенче бүлек
  
  
  Александрия хәзерге заман данында тәлинкә-пыяла тәрәзә артында ята; пальма һәм кунакханәләр, кәкре яр буйлары һәм Александриянең искиткеч китапханәсе белән билгеләнгән ялтырап торган диңгез белән капланган гөрләп бетон мегаполис.
  
  IAР куркынычсыз йорты алты җәяүле полосаны санга сукмады. Тыштан балкып торган балконга керү авыр пыяла һәм барлар белән чикләнде. Төп рәсем бүлмәсе генә уңайлык билгеләрен тәкъдим итте; кухня кечкенә һәм ясалма иде, ике йокы бүлмәсе күптәннән корыч капкага әйләнде. Куркынычсыз йортта бер кеше генә тулы көн эшләде, һәм ул комфорт зонасыннан читтә иде.
  
  Алисия бер чынаяк кофе заказ бирде. "Әй, кеше, болар дүрт кара, икесе сөт белән, өчесе каймак һәм берсе дарчин тәме белән. Аңладыгызмы? "
  
  - donк ... "Мин ... кофе ясамыйм. Сез моны аңлыйсызмы?
  
  "Сез аңламыйсыз? Монда нәрсә эшлисең? "
  
  "Бәйләнеш. Localирле контакт. Өй хезмәткәре. I- "
  
  Алисия күзләрен кысып алды. "Өй хезмәткәре?"
  
  "Әйе. Ләкин бу алай түгел. Мин - "
  
  Алисия кире борылды. "Факс, дус. Сез карават ясамыйсыз. Сез кофе ясамыйсыз. Без сезгә нәрсә түлибез? "
  
  Дрейк инглиз хатын-кызын санга сукмаска тырышты, киресенчә, Смит белән Лорен очрашуына игътибар итте. Нью-Йорк әзерләнгән һәм Мисырга очкан, яңа куркыныч берникадәр куркынычтан өстенлеккә күчкән вакытта. Чәчләрен түбәнәйтеп, йөзендә уйнап торган бүлмә уртасында басып, ул командасын яңартырга әзер иде, ләкин Смит Лоренга якынлашкач, аңа бөтен хисләр төште.
  
  "Хәзер түгел", - диде ул шунда ук.
  
  - Мин исән, - диде Смит. "Сезне кызыксындырыр дип уйладым."
  
  Лорен артка борылу урынына тирән сулыш алды. "Мин сезнең турында көн саен, минутларда борчылам. Минем уйлавымча. Сезгә ошыймы, Смит? "
  
  Солдат каршы килү өчен авызын ачты, ләкин Алисия бик нык катнашты. - Начар, ишетмәдеңме? Аның исеме Ланселот. Ул аны Смитка өстен күрә. Хәзер без барыбыз да аны шулай дип атыйбыз. "
  
  Лорен бер минут эчендә икенче тапкыр сак астында тотылды. "Ланс-а-нәрсә? Бу иске рыцарьның исеме түгелме?"
  
  - Әлбәттә, - диде Алисия шатланып. "Шул ук егет патша хатыны белән тугрылыксызлык кылган."
  
  "Сез борчылырга тиеш дип әйтәсезме? Яки сез кайгыртасызмы? "
  
  Алисия Смитка текәлде. "No.к. Әгәр ул сине югалтса, иң яхшысы - бабун, һәм Мисырда кызыл йөзле маймыллар юк. " Ул бүлмәгә сорау белән карады. "Leastичшиксез, бу бүлмәдән читтә түгел."
  
  Май хәзер Лорен янында басып торды, куркынычсыз йортның куркынычсызлык системасын икеләтә тикшергәннән соң читкә китте. "Без операция белән танышырга тиешме? Минем уйлавымча, ни өчен Лорен монда? "
  
  "Әйе әйе". Нью-Йорк тиз арада тынычланды. "Сез барыгыз да утырырга телисезме? Бу бераз вакыт алырга мөмкин ".
  
  Йорги буш урын тапты. Дрейк урындыкның култыкларына утырды, бүлмәгә игътибар белән карады. Аңа аңлашылды, читтән карап, Даль белән Кензи ничек якынлашты, Хейден Кинимакидан ничек читкә китте, һәм, шөкер, Алисия белән Май хәзер бер-берсенең булуын ничек кабул иткән кебек иде. Бу нәтиҗәдән Дрейк бик җиңелләнде, ләкин киләсе зур вакыйга булачак. Йорги өч көн элек ачылганнан бирле бөтенләй дәшми калды.
  
  Мин әти-әниемне салкын канда үтергән кеше.
  
  Әйе, бу бәйрәмне боза, ләкин беркем дә урысларга басым ясамый. Ул чыннан да эшләгәнен тану өчен бик тырышты; Хәзер аңа хәтерне чынбарлыктагы сүзләргә тәрҗемә итү өчен вакыт кирәк иде.
  
  Лорен бүлмә башында басып торганда бераз уңайсыз күренде, ләкин Смит кире кайткач, ул сөйли башлады. "Беренчедән, без Тайлер Веббның урыны турында әйдәп барырга мөмкин. Хәтерлисеңме - ул күбрәк серләр ачылырга вәгъдә бирде? "
  
  Дрейк моны яхшы хәтерләде. Алар потенциаль нәтиҗәләр турында борчыла. Яки ким дигәндә ике-өч иде.
  
  "Ләкин хәзер моның өчен вакытыбыз юк. Соңрак, без барыбыз да сәяхәткә чыга алырбыз дип ышанам. Ләкин бу ... бу яңа куркыныч TerraLeaks оешмасы Интернетка тулы документлар урнаштырганда башланды. " Ул җиңде. "Санлы нигезгә төшкән физик бомба кебек. Барлык документлар да кулдан язылган, ачыктан-ачык фанатик һәм үз-үзен арттыручы. Даими иске чүп. TerraLeaks хезмәткәрләре аларны Кубадагы иске бункерда таптылар, дистә еллар элек калган нәрсә. Күрәсең, бункер үзләрен Соңгы Кыямәт Ордены дип атаган акылсызлар төркеменең штабы булган. "
  
  "Күп көлү кебек яңгырый", диде Дрейк.
  
  "Әлбәттә. Ләкин чынлыкта хәл начарлана. Бу кешеләрнең барысы да нацистлар Германиясеннән кача һәм Кубада яшерелгән сугыш җинаятьчеләре иде. Хәзер, барыгыз да белгәнчә, нацистлар кызыксынмаган сәер бук исемлеген ясау җиңелрәк, алар исемлегенә караганда. Бу Заказ киләчәк буыннарга тапшыру өчен ясалган . Әгәр алар тотылсалар яки үтерелсәләр, киләчәктә ниндидер данлы резонанс алырга теләрләр иде. "
  
  "Сездә алар бар дип әйтәсезме?" - дип сорады Хейден.
  
  "Хәер, әле түгел. Бернәрсә дә исбатланмаган. Заказ ике генерал, ике абруйлы дәүләт эшлеклесе һәм ике бай эшкуардан торды. Бергәләп алар зур көч һәм ресурсларга ия булырлар иде. "
  
  "Моны без кайдан беләбез?" Май сорады.
  
  "Эх, алар бернәрсә дә яшермәделәр. Исемнәр, вакыйгалар, урыннар. Болар барысы да документларда. ТерраЛикс шулай эшләде, - диде Лорен, - алар кебек.
  
  "Сез барысы да белә дип әйтәсезме?" - диде Дрейк. "Дөньядагы һәр үтерү оешмасы? Бозык. " Ул башын тәрәзәгә юнәлтте, бөтен дөнья турында уйлаган кебек, бергә җыелды.
  
  "Сораучы документ тулысынча тәмамланмаган" Лорен башлады.
  
  Алисия елады. "Әлбәттә, алай булмаса."
  
  "Шуңа күрә бездә бөтен мәгълүмат юк. Без егерме җиде ел элек җир йөзеннән юкка чыккан бу сугыш җинаятьчеләренә эшләрен тәмамларга мөмкинлек бирелмәгән дип уйлый алабыз. "
  
  - юкка чыктымы? Даль мыгырданды, аяктан аягына бераз күчә. "Гадәттә бу яшерен полиция дигәнне аңлата. Яисә махсус көчләр. Алар сугыш җинаятьчеләре булганга мәгънә бирә. "
  
  Лорен башын салды. "Бу консенсус. Ләкин "юкка чыккан" кеше яшерен бункер эзләргә уйламады. "
  
  "Алайса, SAS." Даль Дрейкка карады. "Майсызлар."
  
  "Leastичшиксез, безнең махсус көчләр ABBA дип аталмый."
  
  Кинимака карарга тәрәзәгә китте. "Барлык хаталарның анасы кебек", - диде ул стаканга. "Мин бу мәгълүматны иркен таратырга рөхсәт итәм. Бер үк вакытта ничә хөкүмәт ауга барырга җыена? "
  
  "Ким дигәндә алты", диде Лорен. "Без моны беләбез. Хәзерге вакытта моннан күбрәк нәрсә булырга мөмкин. Ярышлар Перуда егетләр беткәч башланды. "
  
  "Тәмамлыйсызмы?" Смит кабатлады. "Без кешеләрне коткардык."
  
  Лорен кысылды. "Моның өчен сезне беркем дә гаепләми."
  
  Дрейк Смитның соңгы миссия вакытында тәмугны тизләтергә соравын ачык исенә төшерде. Ләкин хәзер бу мәсьәләне күтәрер вакыт түгел иде. Киресенчә, ул тыныч кына Нью-Йорк игътибарын җәлеп итте.
  
  "Шулай", диде ул. "Нигә сез бу Кыямәт Законы планлаштырганын һәм дөньяны ничек юк итәргә планлаштырганын төгәл әйтмисез?"
  
  Лорен тирән сулыш алды. "Алайса, әйбәт. Сез моңа әзер дип ышанам. "
  
  
  Өченче бүлек
  
  
  "Шпион спутниклары, яшерен агентлар һәм фотоаппаратлар, дроннар, NSA ... сез аны атыйсыз, без беләбез, ким дигәндә алты ил җирнең дүрт почмагын беренче булып табу өчен ярыша. Американнар ... "ул туктады, уйлады," әйбәт ... америкалылар ... сез анда башкалар алдында барырга телисез. Абруй өчен генә түгел, ә без тапкан әйберләр белән бүтәннәрнең нәрсә эшләвен әйтә алмыйбыз. Хис ... Израиль ил эчендә яшерен үтерүчене тапса, нәрсә эшләргә? Әгәр Кытай дүртесен дә тапса, нәрсә эшләргә? "
  
  "Димәк, бу проектта катнашкан расланган илләрме?" Кенси тыныч кына сорады. "Израиль?"
  
  "Әйе. Моннан тыш, Кытай, Франция, Швеция, Россия һәм Бөек Британия. "
  
  Дрейк, бәлки, ул катнашкан кайбер кешеләрне белгәндер дип уйлаган. Аларга каршы эшләргә туры килде.
  
  "Хәйләле", диде ул. "Нинди заказлар?"
  
  Лорен ноутбукын тикшерде. "Аларда бик күп" уңышсыз "һәм" теләсә нинди бәядә "бар."
  
  "Алар моны глобаль куркыныч дип саныйлар", диде Хейден. "Ничәп юк? Киләсе апокалипсиска кадәр гел берничә көн генә калды. "
  
  "Yetәм шулай да, - диде Дрейк, - без барыбыз да бер якта."
  
  Гейден аңа күзләрен йомды. "Wow. Наркотиклар куллануны туктатыгыз, дус. "
  
  -, к, мин әйттем -
  
  "Бик күп кыйнау аны акылдан яздырды." Даль көлде.
  
  Дрейкның күзләре ачылды. "Авызыңны яп." Ул пауза ясады. "Сез Йоркшир турында сорау бирдегезме? Wayәрхәлдә, мин барыбыз да махсус көчләр дигән идем. Шул ук тукымадан кисегез. Без ышанабыз, тәмуг бөтен дөньяда бер-берсен куарга тиеш түгел. "
  
  "Мин риза", диде Хейден хиссез. "Алайса, сез моны кем белән сөйләшергә җыенасыз?"
  
  Дрейк кулларын сузды. "Президент Кобурн?"
  
  "Башта сез Оборона Министры яныннан узарга тиеш. Othersәм башкалар. Коул физик стеналар белән генә уратып алынган, һәм аларның кайберләре кренелласыз түгел. "
  
  "Барлык командалар да дустанә матчлар уйнамаслар", - диде Кензи ышаныч белән.
  
  "Әлбәттә". Дрейк бирде һәм утырды. - Гафу итегез, Лорен. Дәвам итегез. "
  
  "Дөрес. Шулай итеп, һәркем ачыкланган документларны укыды. Дөресен генә әйткәндә, аның күпчелеге нацистлар. Мин бу сүзләрне укыйм. "Соңгы Кыямәт Ордены" дип аталган бу бәхетсез төркем исеме белән аталган биттә Дүрт Атның "ял итү урыннары" ачык күрсәтелә: Сугыш, quиңү, Ачлык һәм Deathлем. "
  
  "Ачылыш китабыннан?" - дип сорады Хейден. - Бу дүрт җайдак?
  
  "Әйе." Лорен башын кагып, әле дә Американың иң яхшы гееклары раслаган күп язмаларны карады. "Алла Бәрәне җиде мөһернең беренче дүртесен ача, аларда ак, кызыл, кара һәм алсу йөзле атларда дүрт җан иясе барлыкка килә. Әлбәттә, алар еллар дәвамында бар нәрсәгә бәйләнгәннәр һәм популяр культурада кабат-кабат аңлатылганнар. Алар хәтта Рим империясе символы һәм аннан соңгы тарихы итеп сурәтләнәләр. Ләкин, фашистлар аның белән теләгәнчә уйный алалар, шулай бит? Хәзер, бәлки, бирсәм, иң яхшысы. Ул портфеленнән кәгазьләр җыеп алды, Дрейк күргәнгә караганда эшлекле иде. Лорен өчен кызыклы үзгәреш, һәм ул аны кабул иткән кебек. Ул кәгазьгә тиз карады.
  
  "Бу барысы да танылган әйберме? Заказ?
  
  - Әйе, укыгыз.
  
  Дахл аны кычкырып укыды, калганнары аны кабул иттеләр.
  
  "Earthирнең дүрт почмагында без Дүрт Атлы кешене таптык һәм аларга Соңгы Кыямәт Ордены планын күрсәттек. Кыямәт Крестыннан һәм аннан соң исән калганнар хаклы рәвештә иң югары хакимлек итәчәкләр. Әгәр дә сез моны укыйсыз икән, без югалдык, шуңа күрә сак булыгыз. Соңгы елларыбыз дөнья революцияләренең соңгы дүрт коралын җыю белән үткәрелде: Сугыш, җиңү, ачлык һәм үлем. Берләшкән, алар барлык хөкүмәтләрне юк итәрләр һәм яңа киләчәк ачырлар. Әзер бул. Аларны табыгыз. Fourирнең дүрт почмагына сәяхәт. Стратегия Атасының, аннары Хаганның ял итү урыннарын табыгыз; яшәгән иң начар Indianиндстан, аннары Алла җәзасы. Ләкин барысы да күренгәнчә түгел. Без Хаганга 1960-нчы елда килдек, тәмамланганнан соң биш ел узгач, quиңүне табутына урнаштырдык. Чын Кыямәтне саклаучы җәза таптык. Theтерү атлары пәйда булганда бердәнбер үтерү коды. Атаның сөякләрендә билгеләр юк. Indianиндстан корал белән әйләндереп алынган. Соңгы Кыямәт тәртибе хәзер сезнең аша яши һәм мәңге югары хакимлек итәчәк. "
  
  Дрейк барысын да сеңдерде. Күп мәгълүматлар, күп хакыйкатьләр. Күп эш. Ләкин, Даль аны беренче аңлатмасы белән кыйнады. - Тордыңмы? Алар фетнә күтәрмәсләрме?
  
  "Әйе, нәрсәдер дөрес булмаган кебек." Лорен ризалашты. "Ләкин бу хаталар түгел."
  
  Май аңлатма бирде: "Бу, яшерен булса да, карау тәртибен күрсәтә кебек."
  
  Лорен башын салды. "Бу дөрес. Ләкин сез ни өчен бу "ял итү урыннары" дип атаганнарын аңлыйсызмы? Каберләр яки каберлекләр түгел, әллә нәрсә? "
  
  "Барысы да күренгәнчә түгел", - дип кычкырды Даль.
  
  "Әйе. Билгеле, тагын бер тонна тикшеренүләр кирәк. "
  
  "Indianиндстан корал белән әйләндереп алынган", - дип кычкырды Алисия. "Бу нәрсә ул?"
  
  "Әйдәгез, үзебездән артык алга китмик", диде Хейден.
  
  "Бу соңгы ял итү урыннарын белү нацистлар заказы белән үлде дип санала." Лорен әйтте. "Бәлки, алар нәрсәдер яздырырга уйлаганнардыр. Бәлки бу кодлаштырудыр. Яисә белемне башка буыннарга бирү. Без төгәл белмибез, ләкин без моны дәвам итәргә тиешлеген беләбез, - диде ул, - һәм барысы да бер көймәдә. Ул Дрейкка карады. "Көймә. Исән калу. Сез идеяны аласыз. "
  
  Йоркширман горурланып башын салды. "Әлбәттә. SAS кыя йөзә ала. "
  
  "Яхшы, без кемгә йөгерсәк, аларда безнеке кебек үк мәгълүматлар бар", диде Хейден. "Ничек без башлыйбыз?"
  
  Кинимака тәрәзәдән борылды. "Fourирнең дүрт почмагында?" - дип сорады ул. "Алар кайда урнашкан?"
  
  Бүлмә буш күренде. "Моны әйтү кыен", диде Даль. "Roundир түгәрәк булганда."
  
  "Ярар, беренче атлы кеше турында. Бу Стратегия Атасы. " Кинимака бүлмәгә керде, артындагы тәрәзәдән барлык яктылыкны тыйды. "Бездә моның өчен нинди сылтамалар бар?"
  
  "Сез көткәнчә," Лорен экранга тиде, "өйгә кайту акыл үзәге шулай эшли ..." Ул бераз укырга китте.
  
  Дрейк уйлану өчен шул ук мизгелне алды. Лоренның "өйгә кайту танк" турында искә алуы анда булмаганны гына күрсәтте.
  
  Карин Блейк.
  
  Әлбәттә, сез SPEAR командасы составында вакыт үтеп китте, ләкин Карин шалтыратырга тиеш булган көн яки хәтта атна үткән иде. Аның белән элемтәгә керергә уйлаган саен, нәрсәдер аны туктатты - дошманнар төркеме булсын, дөнья кризисы, яисә аның таләбе безне рәнҗетмәскә. Каринга аның урыны кирәк иде, ләкин-
  
  Кайда ул тәмуг?
  
  Лорен сөйли башлады, һәм Каринның уйларын тагын бер кат читкә куярга туры килде.
  
  "Күрәсең, тарихи шәхес Стратегиянең Атасы буларак билгеле булган. Ганнибал. "
  
  Смит ышанмады. "Аларның кайсысы?"
  
  Алисия иреннәрен куып барды. "Әгәр бу Энтони Хопкинс егете икән, мин бу бүлмәдән чыкмыйм."
  
  "Ганнибал Барка Картахтан легендар хәрби лидер иде. Б. э. К. 247 елда туган, Пиреней һәм Альп таулары аша Италиягә бөтен сугышчыларны, шул исәптән сугыш филләрен алып барган кеше. Ул үзенең көчле якларын һәм дошманнарының кимчелекләрен ачыклый алган һәм Римның күп союздашларын җиңгән. Ахыр чиктә уңышсызлыкка ирешкән бердәнбер ысул - ниндидер егет үзенең якты тактикасын өйрәнгәндә һәм аларны аңа каршы куллану ысулын уйлап тапканда. Бу Картахта иде. "
  
  "Димәк, бу егет Стратегиянең Атасы?" - дип сорады Смит. "Бу Ганнибал?"
  
  "Тарихтагы иң зур хәрби стратегикларның берсе һәм Бөек Александр һәм arезарь белән бергә борынгы заманның күренекле генералларының берсе саналды. Ул Стратегиянең Атасы дип аталган, чөнки аның иң зур дошманы Рим ахыр чиктә үзенең хәрби тактикасын үз планнарына кабул иткән. "
  
  "Бу җиңү, - диде Даль, - әгәр дә булган булса."
  
  Лорен башын салды. "Яхшырак. Ганнибал Рим өчен шундый төш төшүе булып саналды, алар берәр афәт булганда бу сүзләрне кулландылар. Тәрҗемә ителгән, димәк, Ганнибал капкада! Латин сүзтезмәсе гомуми кабул ителде һәм бүген дә кулланыла. "
  
  "Заказга кире кайт", - диде Хейден. "Бу ничек туры килә?"
  
  "Яхшы, без Ганнибал - Дүрт атлы кеше дип ышанып әйтә алабыз. Атка утырганнан тыш, ул тарих буенча Стратегия Атасы дип аталган. Димәк, ул Сугыш, беренче атчы. Ул, әлбәттә, Рим империясенә сугыш алып килгән ".
  
  Дрейк текстны сканерлады. "Димәк, Кыямәт ордены планы җайдаклар тарафыннан куелган дип әйтелә. Орден Ганнибал каберенә җимергеч корал күмде дип уйларга тиешме? Моны киләсе буынга калдырыгызмы? "
  
  Лорен башын салды. "Бу гомуми хис. Everyәр кабердә корал. Everyирнең төрле почмакларында кабер бар. "
  
  Кинимака каш күтәрде. "Бу, үлән юбка кебек мәгънәле."
  
  Хейден туктар өчен аңа кул селтәде. "Оныт", диде ул. "Хәзергә. Әлбәттә, Ганнибал кебек кешенең кабере яки төрбәсе булырга тиешме? "
  
  Лорен урындыкка таянды. "Әйе, монда эш катлаулана. Ярлы карт Ганнибал сөргенгә җибәрелде һәм аянычлы үлем белән үлә, мөгаен. Аны билгесез кабергә күмделәр. "
  
  Дрейкның күзләре ачылды. "Буллшит".
  
  "Бу сезне уйларга этәрә, шулай бит?"
  
  "Безнең урыныбыз бармы?" Май сорады.
  
  "Әйе". Лорен елмаеп җибәрде. "Африка".
  
  
  Дүртенче бүлек
  
  
  Алисия ян шкафка менде һәм өстендә мини-суыткычтан бер шешә су чыгарды. Яңа операция башлау һәрвакыт стресслы иде. Аның ныгытмасы сугыш иде; шулай да, бу юлы аларга план кирәк иде. Хейден ноутбукта Лоренга кушылган иде, һәм Смит кызык булырга омтылды, һичшиксез, Нью-Йорк башка роль уйнаган. Әйе, һәм ул төрмәдә булмаганга, акылсыз террористка кунакка бара.
  
  Алисиянең үз фикере бар, ләкин аңа Лоренның логикасын аңлау авыр булды. Шулай да, ул үзе яшәгән тормыштан соң түгел, хөкем итү урыны түгел иде. Лорен Фокс акыллы һәм зирәк иде, киләчәкне күрер өчен.
  
  Алай булыр дип өметләнәм. Алисия шешәнең яртысын эчте, аннары Дрейкка таба борылды. Йоркширман хәзерге вакытта Даль һәм Кенси янында басып тора иде. Аның янында хәрәкәт булганда ул керергә җыена.
  
  "Әй, сәлам Йоги. Анда нәрсә бара?
  
  "Яхшы". Рәсәй каракы кинәт фаш ителгәннән бирле депрессияләнә. "Синеңчә, алар хәзер мине нәфрәт итәләрме?"
  
  "Кем? Алар? Шаярасыңмы әллә? Сезне беркем дә, аеруча мине хөкем итми. Ул чылбырлады һәм тирә-якка карады. "Яисә май. Яисә Дрейк. Бигрәк тә Кензи түгел. Канчыкның, мөгаен, начар серләр белән тулы зиндан бардыр. "
  
  "ТУРЫНДА".
  
  "Сезнең ямьсез серегез түгел." Кырык! "Әй, мин әле монда үзгәрергә тырышам. Мин шатлану турында букны белмим. "
  
  "Мин күрәм".
  
  Ул кулын сузды: "Кил монда!" - һәм башын тотарга тырышып, читкә тайпылгач, аның башына ашыкты. Йорги бүлмә ахырына сикерде, аяклары җиңел. Алисия куышның файдасызлыгын күрде.
  
  - Киләсе тапкыр, малай.
  
  Дрейк аның якынлашуын карады. - Беләсеңме, ул синнән курка.
  
  "Мин бала бернәрсәдән дә курыкмый дип уйлый идем. Шул Россия төрмәсендә һәм стеналар төзегәннән соң түгел. Аннары сез аның аннан курыкканын белерсез. " Ул үзен башына тидерде.
  
  "Барысының иң көчле коралы", диде Даль. "Ганнибалдан сора."
  
  "Әй, Торсти шаярта. Әйдәгез барыбыз да календарьга мөрәҗәгать итик. Ләкин җитди ", - дип өстәде Алисия. "Бала әйтергә тиеш. Мин яхшырак квалификацияле түгел. "
  
  Кенси өрде. "Чыннан да? Мин гаҗәпләнәм ".
  
  "Сез Вебб сүзләрендә искә алындыгызмы? Әйе, мин шулай уйлыйм. "
  
  Израиль кысылды. "Миңа төнлә йоклау авыр. Ни Шуннан?"
  
  "Шуңа күрә," Алисия әйтте. "Беркем дә."
  
  "Сезнең белән бер үк сәбәп аркасында уйлыйм."
  
  Тирән тынлык урнашты. Даль хатын-кыз башларына Дрейк карашын очратты һәм бераз баш иде. Дрейк тиз арада читкә карады, хатын-кызларны кимсетмәде, ләкин аларның бәхетсезлек коесына илтелүен теләмәде. Алисия Хейден сөйли башлагач карады.
  
  - Ярар, - диде начальнигы. "Бу Лорен башта уйлаганнан яхшырак. Хеллеспонтка сәяхәт өчен кем бар?
  
  Алисия авыр сулап куйды. "Бу начар команда өчен бик яхшы яңгырый. Мине языгыз. "
  
  
  * * *
  
  
  Башта вертолетта, аннары тиз көймәдә, SPEAR командасы Дарданель янына килде. Кояш офыкка таба батты, якты якты туптан фонда панорамага һәм горизонталь сызыкка әйләнде. Дрейк үзен тупас йөртү вакытында транспорт режимнары арасына күчә, һәм очучыларның көннең куркынычсыз үткәннәренә гаҗәпләнергә вакыт тапты. Алисия, вертолетта аның янында, хисләрен бераз ачыклады.
  
  "Әй, егетләр, бу егет безне үтерергә тырыша дип уйлыйсызмы?"
  
  Кинимака, бик нык бәйләнгән һәм мөмкин кадәр запас каешларга ябышып, кысылган тешләр аша әйтте, "Минем уйлавымча, ул аларны чабалар дип уйлыйм."
  
  Элемтә тулысынча эшләде һәм ачык иде. Аларның командасы CIA белән тәэмин ителгән коралны тикшергәндә тынлык һаваны тутырды. Дрейк гадәти шикләнүчеләрне тапты, алар арасында Глокс, HKS, сугыш пычаклары һәм граната ассортименты. Төнге күрү җайланмалары да бирелгән. Берничә минуттан соң Хейден коммуникатор турында сөйләшә башлады.
  
  "Димәк, кешеләр, бу миссиянең тагын бер шәхси ягын карарга вакыт. Көндәш командалар. IAР әле алты бар ди, шуңа күрә рәхмәтле булыйк, ул күп түгел. Александрия күзәнәге бөтен дөнья буенча CIA күзәнәкләреннән, NSA һәм яшерен агентлардан мәгълүмат ала. Алар миңа кирәкле фактларны җиткерәләр ".
  
  "Әгәр бу аларның мәнфәгатьләренә туры килсә", - диде Кенси.
  
  Гейден йөткерде. "Мин аңлыйм, сезнең дәүләт органнары белән начар тәҗрибәгез булды, һәм IAРМ начар матбугат ала, ләкин мин алар өчен эшләдем. Ник дигәндә, мин үз эшемне дөрес эшләдем. Аларны якларга бөтен милләт бар. Мин сезгә фактлар бирермен дип ышаныгыз. "
  
  "Мин аның юбкасын нәрсә күтәрә дип уйлыйм," - дип пышылдады Алисия аралашучыга. "Минемчә, бу яхшы түгел."
  
  Кенси аңа текәлде. "Kirtбкагызны күтәргән нәрсә яхшы булырга мөмкин?"
  
  "Белмим". Алисия тиз кабынды. - Джони Депп авызы?
  
  Гейден тамагын чистартты һәм дәвам итте. "Алты махсус көч. Кемнең кызгануын, кемнең дошман булуын әйтү кыен. Фараз итмәгез. Без һәркемгә дошман кебек карарга тиеш. Без белгән илләрнең берсе дә моны танымаячак. Мин аңлыйм, сез бу егетләрнең кайберләрен белә аласыз, ләкин җыр элеккечә кала. "
  
  Хейден туктагач, Дрейк Британия контингенты турында уйлады. SAS полклары бик аз иде һәм ул озак еллар читтә иде, ләкин ультра-элита солдатлар дөньясы зур булмаган. Хейден сугыш кырында сак астында калмыйча, потенциаль каршылыклар һәм резервацияләр турында сөйләшергә хаклы иде. Даль Швеция континенты белән, һәм Израильдә Кензи белән кызыксынырга мөмкин. Яхшы эш, анда традицион Америка юк иде.
  
  "Мин Кытайның дус булуын күз алдыма китерә алмыйм", диде ул. "Рәсәй дә түгел."
  
  - Бу тизлектә, - диде Май тәрәзәгә карап. "Алар караңгыда формалар булырлар."
  
  "Бездә һәр илнең хәзерге торышы турында идея бармы?" - дип сорады Даль.
  
  "Әйе, мин моңа таба бара идем. Без әйтә алганча, шведлар берничә сәгать ераклыкта. Французлар әле дә өйдә. Моссад иң якын, бик якын. "
  
  - Әлбәттә, - диде Даль. "Аларның кая барганнарын беркем дә белми."
  
  Дрейк бераз йөткерде. "Сез Швециянең уңышсыз омтылышын акларга тырышасызмы?"
  
  "Хәзер сез Евровидениедә кебек. Британия турында беркем дә искә алмады. Алар кайда урнашкан? Әле чәй ясыйсызмы? " Даль хыялый чынаяк күтәрде, кечкенә бармагы почмакка ябышты.
  
  Бу гадел иде. "Яхшы, Швеция артка китә башлагандыр."
  
  "Leastичшиксез, алар башладылар."
  
  - Егетләр, - диде Хейден. "Без дә аның өлеше булуыбызны онытмагыз. Вашингтон җиңәр дип көтә. "
  
  Дрейк. Даль елмайды. Смит Лорен сөйли башлагач карады.
  
  "Боларның барысына да кызыклы өстәмә: бу илләрнең кайберләре теләсә нинди интервенциягә каты протест белдерәләр. Әлбәттә, бозыклык дәрәҗәсе һәрвакыт югары, ләкин без кайбер намуссыз элементлар белән эш итә алыр идек. "
  
  "Рәсми булмаган? Сплинтер төркемнәре? " - Кинимака сорады.
  
  "Бу мөмкин."
  
  "Бу безне төп мәгълүматка кире кайтара", диде Хейден. "Барысы да дошман."
  
  Дрейк Смитның сүзләре турында нәрсә уйлагандыр дип уйлады. Кускога кире кайткач, Джошуа дошман иде, ләкин аның үлеме хөкүмәт тарафыннан санкцияләнмәгән һәм аларның илдә булулары гел үзгәреп тора иде, бәхәсләшә иде, нәрсә булачагын беркем дә белми иде. Бу кешенең үлеме авария булды, ләкин игътибарсызлык һәм чиктән тыш игътибарсызлык аркасында килеп чыкты. Әйе, ул паразит һәм үтерүче иде, ләкин шартлар башка иде.
  
  Вертолеттан соң алар көймәләрне тутырдылар. Кара төстә киенгән, йөзләре камуфляжланган, Гелеспонт сулары аша шома гына сикереп торалар, төн караңгылык белән тулды. Алар алып барган маршрут буш иде, ерак ярдан утлар кабынды. Хелеспонт Европа һәм Азия чикләренең бер өлешен тәшкил иткән мөһим канал иде. Тар бугаз, Галиполи төньяк ярларында урнашкан, ә башка чикләренең күбесе чагыштырмача аз халык булган. Алар су аша үткәндә, Хейден белән Лорен аралашучыны кулландылар.
  
  "Ганнибалның беркайчан да кабере булмаган, хәтта кабер билгесе дә булмаган. Искиткеч карьерадан соң, бу легендар генерал картайгач агуланып диярлек үлә. Алайса, билгесез каберне ничек табарга? "
  
  Дрейк туктады. Ул алардан сорадымы?
  
  Смит батырлык белән чишелеш эзләде. "Сонар?"
  
  "Бу мөмкин, ләкин сез кая карарга икәнлеген яхшы белергә тиеш", диде Даль.
  
  "Алар аңлаешсыз документ, яздырып алынган документ таптылар, әйе, ләкин вакытка югалдылар", диде Хейден. "Ганнибал язмышы Рим империализмына каршы булган геройны яратучыларны һәрвакыт ачуландыра. Андый кешеләрнең берсе алтмышынчы елларда Истанбулда булган Тунис президенты иде. Бу визит барышында аның бердәнбер теләге - Ганнибал калдыкларын үзе белән Туниска алып китү иде. Башка бернәрсә дә мөһим түгел. Ниһаять, төрекләр бераз тәүбә иттеләр һәм аны үзләре белән кыска сәяхәткә алып киттеләр. "
  
  "Алтмышынчы?" Даль әйтте. "Сугыш җинаятьчеләре үзләренең начар планнарын җыя башлагач, шулай бит?"
  
  "Мөгаен". Хейден әйтте. "Алар Кубада урнашкач һәм яңа тормыш башладылар. Аннары аларның яңа заказы егерме елга якын дәвам итте. "
  
  "Иҗат өчен күп вакыт", диде Алисия.
  
  "Themәм алар өчен дүрт атлы кешене сайлагыз", - дип өстәде Май. "Ганнибал - Сугыш аты? Бу мәгънәле. Ләкин җиңү, ачлык һәм үлем кем ул? Ни өчен Африкадагы Дарданель дүрт төп юнәлешнең берсе? "
  
  "Яхшы нокта," Алисия Майны кабатлады, Дрейкның тырышлыгын икеләтә арттырды. - Фокси, син кечкенә уйлау капкасын кире кайтарырга тиеш.
  
  Лорен елмаеп җибәрде. Дрейк аның тавышы белән әйтә алыр иде. "Шуңа күрә төрекләр, аеруча Ганнибалга карата хөрмәтсезлекләреннән оялып, Тунис президентын Хеллеспонттагы урынга алып киттеләр. Анда "тузган бина булган калкулыкта" диләр. Бу Ганнибал Барканың мәшһүр ял итү урыны. "
  
  Дрейк көтте, ләкин бүтән мәгълүмат килмәде. "Yetәм шулай да, - диде ул, - моннан утыз ел элек."
  
  "Ул анда бик озак торды, - диде Лорен, - һәм төрекләр, һичшиксез, ниндидер хөрмәт сакчылары куйдылар."
  
  Дрейк шикле булып күренде. "Чынлыкта, бу мактаулы кабер булырга мөмкин."
  
  "Алар анда Тунис президенты Мэттны алдылар. Ул хәтта тән сакчылары тарафыннан сертификатланган ком касәләрен алды, өйләренә кайткач аларны "Ганнибал кабереннән ком" дип атады. Бу очракта, ул елда төрекләр чыннан да Тунис Президентын алдаячаклармы? "
  
  Дрейк яр буйларының якынлашкан караңгы сызыгына таба башын салды. "Без беләчәкбез."
  
  
  Бишенче бүлек
  
  
  Дрейк төсле төсле тиз көймәне судан чыгарырга булышты, аны иске тамырлар янына урнаштырды һәм двигательне урнаштырды. Май, Алисия һәм Смит заставаны булдырырга ашыктылар. Кинимака авыр рюкзакларны Даль ярдәме белән күтәрде. Дрейк итек астындагы комны сизде. Airирнең исе. Дулкыннар көймәгә тизлек биреп, сул ягына ярга ашыктылар. Найзачылар запас алгач, бүтән тавыш тынлыкны бозмады.
  
  Хейден көчле GPS навигаторы тоткан. "Яхшы. Минем программалаштырылган координаталар бар. Без барырга әзерме? "
  
  "Әзер", берничә тавыш җавап итеп сулап куйды.
  
  Хейден алга китте, һәм Дрейк аның артына урнашты, аяк астындагы тизлекне кичеп. Алар гел районны сканерладылар, ләкин башка яктылык чыганаклары күренмәде. Бәлки алар монда иң элек килеп җиткәннәрдер. Бәлки, бүтән командалар тоткарланганнар, башкаларга авыр күтәрү эшләрен башкарырга рөхсәт биргәннәрдер. Бәлки хәзер дә аларны караганнардыр.
  
  Мөмкинлекләр чиксез иде. Дрейк Алисиягә башын салды һәм инглиз хатыны бу сызыкка кушылды. "Як-якка үзгәрергә мөмкин."
  
  - Смит турында нәрсә әйтеп була? - Сорадым.
  
  "Мин монда. Pathл ачык ".
  
  Әйе, ләкин без эчке якка китәбез, Дрейк уйлады, ләкин бернәрсә дә әйтмәде. Йомшак ком каты тутырылган җиргә юл бирде, аннары алар ярга менделәр. Биеклеге берничә метр гына, өске ягы белән, тиздән алар чүл чиген кичеп, яссы җиргә тап булдылар. Хейден юлны күрсәтте һәм алар чүпсез чүлне кичтеләр. Хәзер сакчылар җибәрергә кирәкми. Алар чакрымнарны күрә алалар, ләкин Май белән Смит тагын да ерак тордылар, карау диапазонын арттырдылар.
  
  GPS экраны тыныч кына кабынды, аларны үз максатларына якынайтты, һәм төннең караңгы аркасы алар өстеннән сузылды. Бик күп урын белән күк бик зур иде; йолдызлар сирәк күренеп тора, һәм ай - кечкенә полоса. Ун минут егермегә, аннары утызга әйләнде, алар әле берүзе йөриләр иде. Гейден команда белән Александрия белән элемтәдә торды. Дрейк табигатьнең ямьсез ритмында сулап, әйләнә-тирә мохитне кабул итсен. Хайваннар тавышы, җил, җир шаулавы - болар барысы да бар иде, ләкин урынсыз бернәрсә дә юк иде. Ул каршы торган командаларның алар кебек үк яхшы була алуын аңлады, ләкин ул үз сәләтләренә һәм дуслары сәләтенә ышанды.
  
  - Алда, - дип пышылдады Хейден. "GPS кырык футка күтәрелгән җирне күрсәтә. Бу без эзләгән калкулык булырга мөмкин. Өскә карарга."
  
  Тау караңгылыктан әкрен генә барлыкка килде, тотрыклы тамырлар һәм коры җирне чүп-чар белән каплаган җирнең тотрыклы биеклеге, киртәләр аша тотрыклы юл ясаганда. Дрейк белән Алисия бераз туктап, артка борылып карадылар, шомлы диңгезгә кадәр сузылган кара төсне күрделәр. Моннан тыш, портның ялтырап торган утлары, бөтенләй башка.
  
  "Бер вакыт?" - дип сорады Алисия.
  
  Дрейк шулай дип өметләнде. "Без анда барып җитәрбез", диде ул.
  
  "Бу җиңел булырга тиеш."
  
  "Мәхәббәт. Велосипедта йөргән кебек. Ләкин син егылып, балансны кире кайтарыр алдыннан кисүләр, күкрәкләр һәм сыныклар аласың. "
  
  "Шулай итеп, юлның яртысы үтеп китте." Ул аңа кыска гына кагылды, аннары калкулыкны дәвам итте.
  
  Дрейк аның артыннан тынды. Киләчәк чыннан да яңа мөмкинлекләргә ия иде, хәзер Алисия Майлз үз-үзен юк итү циклыннан арынды. Аларга дөнья кешеләрен газапларга этәрүче тагын бер төркем акылсызлар һәм мегаломаниаклар җиңелергә тиеш иде.
  
  Шуңа күрә аның кебек солдатлар барысын да сызыкка куялар. Күрше Адриан һәм Грэм өчен юл аша. Ике баласын көн саен мәктәпкә алып бару өчен көрәшкән Хлое өчен. Супермаркетка юлда аккан һәм кычкырган парлар өчен. Шакмак юлдагы бөкеләрдә яхшы холыклы утыручылар, чиратка сикерүчеләр файдасына. Караңгыдан соң сезнең вагонга яки гаражга менгән, кулдан килгәнне эшләп бетергән чүпрәк өчен түгел. Рәнҗетүчеләр, көч эзләүчеләр һәм артта торучылар өчен түгел. Хөрмәт, ярату һәм кайгырту өчен каты көрәшкәннәр кайгыртылсын. Балаларының киләчәге өчен көрәшкәннәр аның куркынычсызлыгына ышансыннар. Башкаларга булышкан кешеләргә булышсын.
  
  Гейден игътибарын түбән тавыш белән җәлеп итте. "Бу урын булырга мөмкин. GPS шулай ди, һәм мин алда ташландык бина күрәм. "
  
  Ул төсле нокталарның кабатлануын күрде. Бу ул вакытта вакыйгаларның үзәге иде. Нечкәлекләр өчен хәзер вакыт юк иде. Алар Ганнибал каберен эзләгәндә фейерверк куйганнардыр, әгәр монда булганнарын тизрәк таба алсалар. Чөнки Дрейк, аны таба алсалар, бүтән командалар да шулай булачагына ышанган.
  
  Хейден якынча мәйданны билгеләде. Кинимака һәм Даль авыр рюкзакларын җиргә төшерделәр. Май һәм Смит иң яхшы күзәтү позицияләрен алдылар. Дрейк белән Алисия Хейденга якынлаштылар. Йорги гына нәрсә эшләргә кирәклеген көткәндә билгесезлекне күрсәтеп артка эленде.
  
  Кинимака һәм Даль триосны углерод җепсел трибуналарына куеп һәм тагын да күбрәк бүләк итеп зур фонарьлар ясадылар. Бу якты лампалар гына түгел, алар кояш нурларын мөмкин кадәр якынрак охшату өчен ясалган. Дөрес, Мисырда хәтта CIAның киң мөмкинлекләре дә чикләнгән иде, ләкин Дрейк аппарат бик начар күренми дип уйлады. Кинимака зур мәйданны яктырту өчен трибунага куелган лампаны кулланды, аннары Хейден белән Даль җирне тикшерергә киттеләр.
  
  "Хәзер игътибар итегез," Хейден аларга әйтте. "Соңгы Кыямәт Ордены Ганнибал үлеменнән соң монда күмелгән дип әйтә. Бу билгесез кабер, төп таш түгел. Шуңа күрә без сөякләр, блоклар яки баганалар түгел, бозылган җир эзлибез. Борынгы истәлекләр түгел, күптән түгел күмелгән әйберләр эзлибез. Бу бик авыр булырга тиеш түгел - "
  
  "Моны әйтмә!" Даль кабынды. "Сез барысын да шаккатырсыз, ләгънәт."
  
  "Мин Ганнибалны эзләргә тиеш түгел дип әйтәм. Корал гына. "
  
  "Яхшы фикер." Кинимака периметр тирәсендә яктыртуны бераз көйләде.
  
  Гейден җирдә өч урын билгеләде. Алар барысы да ничектер үзгәртелгән кебек иде, күптән түгел генә. Йорги җентекләп якынлашты, кулындагы көрәк. Аңа Дрейк һәм Алисия кушылды, аннары Кинимака.
  
  "Казыгыз", диде Хейден. "Ашык".
  
  "Әгәр тозак булса, нәрсә эшләргә?" - дип сорады Алисия.
  
  Дрейк тузган бинага карады. Диварлар, дөнья авырлыгын тоткандай, моңсу гына эленделәр. Бер ягы гигант акыллы шикелле ярты итеп киселгән иде, хәзер блоклар ике яктан да тешләнгән тешләр кебек. Түбәсе күптән җимерелгән, ишекләр дә, тәрәзәләр дә юк иде. "Ярар, без анда сыену урыны таба алырбыз кебек түгел."
  
  "Рәхмәт".
  
  "Борчылма, мәхәббәт. Башыгызны күтәрегез. "
  
  Дрейк ярсу ялтыравыкны санга сукмыйча эшкә урнашты. "Алайса, дүрт атның мәгънәсе нинди?" - диде ул Хейденнан коммуникатор өстендә.
  
  "Акыллы оешманың иң яхшы фаразы? Алар без эзләгән тарихи шәхесләргә һәм без табарга өметләнгән коралларга туры килә. Шулай итеп, Римлыларны нәфрәт итәр өчен үскән Ганнибал Римда бетмәс-төкәнмәс сугыш башлады, шулай бит? Монда без сугыш коралларын табачакбыз. "
  
  "Алар шулай ук җайдаклар булырга мөмкин", - диде Кинимака. "Ганнибал иде."
  
  - Әйе, бераз артык аңлаешсыз, Мано.
  
  "Димәк, аның Изге Язмалар белән бернинди бәйләнеше юк?" Дрейк тагын бер тау казды. "Чөнки безгә бу ахмак кодларның берсе кирәк түгел."
  
  "Яхшы, алар Ачылыш китабында һәм -"
  
  "Wow!" Алисия кинәт кычкырды. "Мин нәрсәдер суктым дип уйлыйм!"
  
  "Игътибар," Май тавышы аралашучыга пышылдады. "Су өстендә яңа утлар пәйда булды, алар тиз якынлаша."
  
  
  Алтынчы бүлек
  
  
  Дрейк көрәкне идәнгә ташлады һәм Алисиягә карарга китте. Йорги анда иде, аңа казырга булышты. Кинимака да тиз алга китте.
  
  "Бездә күпме вакыт бар?" Хейден ашыгыч рәвештә сорады.
  
  "Аларның тизлегенә карап, утыз минут өстенлек", - дип җавап бирде Смит.
  
  Даль игътибар белән карады. "Берәр мәгълүмат?"
  
  "Мөгаен, Моссад," Кенси җавап бирде. "Алар иң якыннары иде."
  
  Дрейк ант итте. "Шведларның беренче килүләрен теләгәндә генә."
  
  Алисия тишек төбендә тезләнеп торды, көрәк читен йомшак җиргә казып, әйберне азат итәргә тырышты. Ул көрәште, шатланып аңлаешсыз кырларга кысылды. Йорги Алисиягә кушылгач, Кинимака җирне өстән чистарта иде.
  
  "Бу нәрсә?" - Сорадым. - дип сорады Дрейк.
  
  Хейден куллары белән тезләренә утырды. "Мин әлегә төгәл әйтә алмыйм."
  
  - Алисия, үзеңне бергә тарт. Дрейк елмайды.
  
  Ялтырау һәм күтәрелгән бармак аның бердәнбер җаваплары иде. Сорау объект пычрак белән капланган һәм һәр яктан пычрак белән капланган, ләкин аның формасы бар. Озын, якынча ике метрны бер метрга үлчәп, аның төгәл тартма формасы булган һәм җиңел хәрәкәт иткән, бу бөтенләй авыр түгеллеген күрсәткән. Проблема шунда иде, ул каты җир һәм тамырлар белән әйләндереп алынган һәм кысылган. Дрейк сандыктан диңгезгә карады, утларның тагын да якынаюын һәм шундый кечкенә, җиңел контейнерның җимергеч хәрби коралны ничек саклый алуы турында уйлады.
  
  "Унбиш минут," Смит хәбәр итте. "Башка якын килү билгеләре юк."
  
  Алисия җир белән көрәште, сүгенде һәм башта кая бармады, ләкин ахыр чиктә ул әйберне чистартты һәм Йоргига аны чыгарырга рөхсәт итте. Шуннан соң да, үскән йөзем агачы һәм тамырлары аңа шат булып тоелды, җибәрүдән баш тарткан каты, бормалы төркем. Хәзер алар бил тирәнлектә, киемнәрен селкетеп, көрәкләргә таяндылар. Дрейк ачык "Эштәге ирләр" сызыгыннан тыелды һәм күтәрергә булышты. Даль шулай ук иелде, һәм алар бергәләп объект ягында ярдәм табып, аны чыгарып җибәрделәр. Тамырлары протест белдерделәр, өзделәр һәм ачтылар. Кайберәүләр кадерле тормыш өчен тотындылар. Дрейк басты һәм аның тишек өстенә менүен сизде. Күчерелгән туфрак елгалары өстән ага. Аннары ул һәм Даль бергә тордылар һәм Алисия белән Йоргига текәлделәр. Икесенең дә кызарган йөзләре авыр иде.
  
  "Ни?" - Сорадым. - дип сорады Дрейк. "Сез икегез чәй эчәргә уйлыйсызмы? Моннан тәмугны чыгар. "
  
  Алисия һәм Йорги тишек төбен ике тапкыр тикшерделәр, күбрәк тартмалар яки бәлки иске сөякләр эзләделәр. Бернәрсә дә табылмады. Бер мизгелдән соң, яшь урыс тишек читенә йөгерде, булмаган кебек, таяныч тапты, шуңа күрә ул тау башына менеп, тишек читенә менде. Алисия шагрин белән нәрсә булганын күзәтте, аннары бераз уңайсыз якка сикерде. Дрейк аның кулыннан тотып алды.
  
  Ул бәйләде. - Син көрәкне оныттың.
  
  "Сез аны алырга телисезме? Мин башта баш тәкъдим итәм. "
  
  "Тыйнаклык, тыю."
  
  Гейден тишеккә карауны дәвам итте. "Мин ярлы карт Ганнибал Барка белән бер мизгел үткәрү өчен яхшы вакыт булыр дип уйладым. Без якташ солдатны хөрмәт итергә теләмибез. "
  
  Дрейк килешеп башын салды. "Легенда".
  
  "Әгәр дә ул анда булса."
  
  "Фашистлар үз тикшеренүләрен үткәрделәр", диде Хейден. ", Әм, мин бик теләп таныйм, алар моны яхшы эшләделәр. Ганнибал үз эшендә яхшы булганга гына дан казана. Аның Альп таулары аша сәяхәте беренче сугышларның иң күренекле сугыш казанышларының берсе булып кала. Ул бүген дә мактала торган хәрби стратегияләр кертте. "
  
  Бер мизгелдән соң алар карадылар. Даль алар белән иде. Кинимака кара агачтан ясалган нык тартманы ачу өчен әйберне сөртте. Theгарыда кечкенә герб бар иде, һәм Гавайлылар аны күрсәтергә тырыштылар.
  
  Хейден миңа таба иелде. "Тәмам. Аларның өйдә ясалган логотибы. Соңгы Кыямәт тәртибе. "
  
  Дрейк символны ятлап, аны өйрәнде. Ул компасның төрле нокталарында аның тирәсендә дүрт борылган ботинка белән кечкенә үзәк түгәрәккә охшаган. Түгәрәк чиксезлек символы иде.
  
  "Скитлар - корал", диде Хейден. "Эчке дөньягызны саклыйсызмы?" Ул кысылды. "Кирәк булса, без моны соңрак эшләячәкбез. Әйдәгез. "
  
  Светофор диңгездә юк иде, димәк, Моссад, иң якын кеше булса, каты җиргә килеп җиткән һәм тулы тизлектә унбиш минуттан да азрак булган. Дрейк каршылыкның ничек бетәчәген тагын бер кат уйлады. SPEAR дүрт коралны да бар чыгымнар белән тәэмин итәргә кушылды, ләкин сугыш кырларында заказлар бик сирәк башкарылды. Ул башкаларның нерв сүзләрен күрде һәм аларның үзләрен шулай хис иткәннәрен белде, хәтта командалык структурасына иң якын булган Хейден.
  
  Алар китәргә әзерләнәләр.
  
  "Каршылыктан сакланырга тырышыгыз", диде Хейден. "Билгеле".
  
  "Әгәр булдыра алмасак, нәрсә эшләргә?" - дип сорады Даль.
  
  "Яхшы, Моссад булса, бәлки без сөйләшә алырбыз."
  
  "Аларның таныклыклары булыр дип шикләнәм", - дип мыгырданды Алисия. "Бу копия шоу түгел."
  
  Гейден мизгелдә коммуникаторын сүндерелгән урынга күчерде. "Әгәр без атылсак, без сугышабыз", диде ул. "Без тагын нәрсә эшли алабыз?"
  
  Дрейк моны иң яхшы компромисс итеп күрде. Идеаль дөньяда, алар якынлашып килүче солдатларны узып, зыянсыз һәм билгесез транспортларына кире кайтырлар иде. Әлбәттә, SPEAR идеаль дөньяда булмас иде. Команда китәргә әзерләнгәндә ул үзенең коралын кабат тикшерде.
  
  "Озын юлны алыгыз", - диде Хейден. "Алар алмаслар".
  
  Барлык саклык чаралары. Конфликтлардан саклану өчен барлык хәйләләр.
  
  Лорен тавышы аның колагына чәнечке иде. "Без бары тик яңалыклар алдык, кешеләр. Шведлар да якынлаша. "
  
  
  Vиденче бүлек
  
  
  Дрейк юлны алып барды, башта тузган бина буйлап йөрде, аннары тау башына юнәлде. Караңгылык әле дә җирне каплады, ләкин таң почмакта гына иде. Дрейк үз юлын тигез булмаган циклда тасвирлады, ул диңгезгә каршы якка таба.
  
  Сенсорлар уяу, башлар күтәрелде, безнең арттан команда.
  
  Даль сандыкны кулына алды, капкачын кул астына тотып. Кензи аңа юл табарга булышып, аның ягына йөгерде. Команда төнге күрү җиһазлары киеп, Смиттан кала, аларның тирә-якларын тулысынча белергә өстен иде. Бу яхшы комбинация иде. Алар янәшә һәм бер файлда калкулык төбенә кадәр һәм сыену урыны булмаган яссы тигезлеккә кадәр йөгерделәр. Дрейк аның әйләнәсенә ябышты, аларны көймәләрнең гомуми юнәлешенә алып барды. Бер сүз дә әйтелмәде - һәркем үз хисләрен тирә-якны тикшерү өчен кулланды.
  
  Алар дошманнарының никадәр үлемле икәнен беләләр иде. Бу юлы ярты кызыклы яллы кешеләр юк. Бүген, икенче һәм икенче көнне, алардан түбән булмаган солдатлар каршы алдылар.
  
  Диярлек.
  
  Дрейк акрынайды, алар бераз бик тиз хәрәкәт иттеләр. Бу җир алар файдасына булмаган. Көнчыгыш офыкка таба алсу ялтырап тора иде. Озакламый каплау булмаячак. Смит аның уң ягында, Май сул ягында торды. Команда түбән калды. Topгарыда тузган бина булган калкулык артта күренде. Алда берничә агач белән нокталы куаклар пәйда булды, һәм Дрейк бераз җиңеллек сизде. Алар кирәк булган җирдән төньяк-көнчыгышка бик ерак иде, ләкин ахыргы нәтиҗә моңа лаек иде.
  
  Иң яхшы сценарий? Сугыш юк.
  
  Ул куркынычны эзләде һәм тән телен битараф тотты. Бәйләнеш тыныч калды. Приютка якынлашканда, әкренләштеләр, кемдер анда булса, көтеп тордылар. Командалар буларак, алар кисәтүне көтә алалар, ләкин бу миссиядә бернәрсә дә кабул ителми иде.
  
  Дрейк берничә агач һәм сирәк куаклар белән чикләнгән зур мәйданны күрде һәм туктады, башкаларга тәнәфес ясарга ишарә ясады. Пейзажны тикшерү бернәрсә дә ачмады. Тау башы ул күргәнчә ташландык иде. Аларның сул ягына нечкә капка яссы тигезлеккә, аннары диңгез ярларына алып барды. Ул аларның көймәләре унбиш минут ераклыкта булырга мөмкин дип уйлады. Ул тыныч кына тоташуны кабызды.
  
  "Лорен, шведлар турында яңалыклар бармы?"
  
  "No.к. Ләкин алар якын булырга тиеш. "
  
  "Башка командалар?"
  
  "Россия һавада." Ул оялды. "Мин сезгә позиция бирә алмыйм."
  
  "Бу урын кайнар зона булырга тиеш", диде Смит. "Без күченергә тиеш."
  
  Дрейк ризалашты. "Әйдә китик."
  
  Ул торды һәм пуля кебек шаккатыргыч кычкыруны ишетте.
  
  "Туктагыз! Безгә тартма кирәк. Күчмә. "
  
  Дрейк икеләнмәде, ләкин тиз төште, кисәтү өчен рәхмәтле һәм дошманны сагынулары өчен шаккаттылар. Даль аңа текәлде һәм Алисия аптырашта калды. Май хәтта гаҗәпләнде.
  
  Кенси аның теленә басты. "Бу Моссад булырга тиеш."
  
  "Сез аларны мылтыктан алдыгызмы?" - дип сорады Хейден.
  
  - Әйе, - диде Дрейк. "Докладчы туры алда, һәм аның ике ягында да ярдәмчеләре бардыр. Без кайда булырга телибез. "
  
  "Без алга бара алмыйбыз", диде Май. "Без кире кайтабыз. Бу юнәлештә. " Ул көнчыгышка күрсәтте. "Монда приют һәм юл, берничә хуҗалык бар. Шәһәр ерак түгел. Без эвакуация игълан итә алабыз. "
  
  Дрейк Хейденга карады. Аларның начальнигы төньякка яр буйлап, көнчыгышка цивилизациягә яки сугышка каршы торуны үлчәгән кебек иде.
  
  "Әгәр без монда калсак, бернәрсә дә яхшы булмас", диде Даль. "Бер элита дошманга каршы тору авыр булыр, ләкин без күп нәрсә беләбез".
  
  Дрейк майның дөреслеген белә иде инде. Төньяк котылуга юл тәкъдим итмәде. Алар Хелеспонт буйлап капламыйча йөгерерләр һәм ниндидер транспорт төренә абынырлар өчен саф уңышка таянырлар. Көнчыгышка сәяхәт гарантияләнгән мөмкинлек.
  
  Моннан тыш, башка командалар бернинди шәһәрдән дә килми иде.
  
  Гейден аны чакырды, аннары көнчыгышка таба борылды, җирне һәм тиз качу мөмкинлеген бәяләде. Бу мизгелдә яңадан тавыш килде.
  
  "Анда калыгыз!"
  
  - itк, - диде Алисия. "Бу егет психик."
  
  "Минем күзләрем яхшы", диде Смит, визуаль технология турында. "Каты нәрсә артына яшерегез. Без утны алырбыз. "
  
  Команда көнчыгышка юл тотты. Израильлеләр ут ачтылар, сөңгеләрнең башларына пулялар агач кәүсәләренә һәм ботаклар арасына бәрелделәр. Яфраклар яуды. Дрейк тиз атылды, кадрларның белә торып югары максатка юнәлтелгәнен белеп, алар монда нинди яңа сугыш алып барганнары турында уйладылар.
  
  "Бу армия күнегүләренә охшаган", диде Алисия.
  
  "Алар каучук пулялар кулланалар дип ышанам", диде Даль.
  
  Алар менделәр һәм импровизацияләнделәр, көнчыгышка таба бардылар, көчлерәк агачларга барып, күзне җәлеп иттеләр. Дрейк, белә торып, артка атты. Ул хәрәкәт билгесен күрмәде.
  
  "Хәйләкәрләр."
  
  "Кечкенә команда," Кензи әйтте. "Игътибар белән. Автомобильләр. Алар карар көтәрләр. "
  
  Дрейк тулы өстенлек алырга теләгән. Коллектив игътибар белән көнчыгышка таба юнәлде, әле ерак офыкка куркыныч тудырган алсу таңга. Киләсе чистартуга җиткәч, Дрейк пуля сызгыруын ишетте һәм диярлек сизде.
  
  "Бозык". Ул каплау өчен күгәрчен. "Бу якын иде."
  
  Приютлар арасында күбрәк ату, күбрәк кургаш. Хейден Дрейкның күзләренә тирән карады. "Аларның юллары үзгәрде."
  
  Дрейк тирән сулыш алды, аңа ышанмый. Израильлеләр каты аттылар һәм, һичшиксез, саклык белән алга киттеләр, ләкин уңайлы темп белән. Тагын бер пуля Йорга башы артындагы агачтан кабык кисәген ертты, һәм бу урысларның каты кабынуына китерде.
  
  - Яхшы түгел, - диде Кенси ачуланып. "Бөтенләй яхшы түгел".
  
  Дрейкның күзләре флинт кебек иде. "Хейден, Лорен белән элемтәгә керегез. Аны Кроуга раслагыз, без утны кайтарабыз! "
  
  "Без утны кайтарырга тиеш", - дип кычкырды Кенси. "Сез, егетләр, моңа кадәр тикшермәгәнсез."
  
  "! К! Алар - яллы солдатлар, әзерләнгән һәм заказларны үтәүче элита гаскәрләр. Алар союздашлар, потенциаль дуслар. Карагыз, Хейден. Хәзер карагыз! "
  
  Яңа пулялар үсемлекне тиштеләр. Дошман күзгә күренми, ишетелмәде; SPIR аларның алга китүе турында үз тәҗрибәсеннән генә белә иде. Дрейк Хейденның ком төймәсенә басып, Лорен белән сөйләшкәнен карады, аннары тиз җавап сорады.
  
  Моссад солдатлары якынлашты.
  
  "Безнең статусны раслагыз." Хәтта Даль тавышы да киеренке яңгырады. "Лорен! Сез карар кабул итәсезме? Без сугышырга җыенабызмы? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR командасы, көймәләреннән куылып, алга таба көнчыгышка китәргә мәҗбүр булдылар. Аларга ут астында авыр булды. Билгеле союздашлар белән сугышырга теләмичә, алар куркыныч астында муеннарына кадәр тордылар.
  
  Сызу, тырнау һәм канлы, алар үз арсеналындагы һәр хәйләдән, үзләре белән Моссад арасыннан еракрак урнаштыру өчен һәр хәйлә кулландылар. Лоренның кайтуы берничә минут кына алды, ләкин ул минутлар Джастин Бибер CD-тан озаграк дәвам итте.
  
  "Кроу бәхетсез. Сез заказ алдыгыз ди. Коралларыгызны һәрхәлдә саклагыз. Аларның дүртесе дә. "
  
  "Allәм барысы да?" - дип сорады Дрейк. "Сез аңа кем белән эшләвебезне әйттегезме?"
  
  "Әлбәттә. Ул ярсу булып тоелды. Без аны ташладык дип уйлыйм. "
  
  Дрейк башын чайкады. Мәгънәсе юк. Без моны бергә эшләргә тиеш.
  
  Даль үз фикерен әйтте. "Без Перуда аның боерыкларына каршы чыктык. Бәлки бу кире кайтарудыр. "
  
  Дрейк моңа ышанмады. "No.к. Бу кечкенә булыр. Ул андый сәясәтче түгел. Безгә союздашлар каршы. Бозык. "
  
  "Бездә заказлар бар", диде Хейден. "Әйдә бүген исән калыйк һәм иртәгә сугышыйк."
  
  Дрейк аның дөреслеген белә иде, ләкин ул исраиллеләр дә бер үк сүзләр әйттеләр дип уйлый алмады. Шулай итеп гасырлар дәвамында зарланулар башланды. Хәзер, команда буларак, алар көнчыгышка таба эшләделәр, урман калканында калдылар, һәм тыл сакчысын оештырдылар, артык агрессив түгел, ләкин Израильлеләрне әкренләтергә җитәрлек. Смит, Кинимака һәм Май хәзерге вакытта бизнесны күздә тотканнар, көндәшләрен һәр чиратта кысалар.
  
  Алар артыннан Дрейк агачлар аша очканда килеп чыккан. Вертолет өстән селкенде, аннары иелде һәм ниндидер аңлаешсыз чистартуга төште. Гейденга бер сүз әйтергә кирәк түгел иде.
  
  "Шведлар? Урыслар? Алла, бу бик начар, егетләр! "
  
  Дрейк шунда ук шул якка атылган тавышларны ишетте. Вертолеттан төшкән кеше Моссадка түгел, ә атылды.
  
  Димәк, дүрт махсус көч командасы хәзер көрәштә иде.
  
  Алда урман бетте, таш стеналар белән чикләнгән киң кырдан иске ферма ачылды.
  
  "Бераз вакыт алыгыз", - дип кычкырды ул. "Тырыш һәм тиз эш итегез. Без анда берләшә алабыз. "
  
  Команда җәһәннәм утлары үкчәләрендә кайнар кебек йөгерде.
  
  
  * * *
  
  
  Команда тулы, ләкин контроль темп белән хәрәкәтләнеп, очраклы рәвештә капкадан чыгып, фермага таба ашыкты. Диварлар һәм тәрәзә ачкычлары калкулыктагы өй кебек начар иде, бу кешеләрнең юклыгын күрсәтә. Өч төркем махсус көчләр артында ятты, ләкин никадәр якын?
  
  Дрейк белми иде. Ул төнге күренешен алып, якты күкне үз юлын билгеләр өчен, бик каты йөгерде. Команданың яртысы алга карады, яртысы артка карады. Май Моссад командасының урман читенә җитүен күреп пышылдады, ләкин соңыннан Дрейк беренче түбән стенага килеп җитте һәм Май белән Смит аз күләмдә утны сүндерделәр.
  
  Алар бергәләп таш стенага утырдылар.
  
  Ферма йорты әле егерме адым алда иде. Дрейк аларга исраиллеләргә һәм башкаларга урнашырга һәм идеаль күренешләр булдырырга рөхсәт итмәүләрен белә иде. Моннан тыш, бүтән командалар хәзер бер-берсеннән сакланырлар иде. Ул аралашучы белән сөйләште.
  
  "Яхшырак, ишәкләр, малайлар."
  
  Алисия аңа карады. "Бу сезнең Америкадагы иң яхшы акцентмы?"
  
  Дрейк борчылып карады. "Бук. Ниһаять, мин борылдым. " Аннары ул Дальны күрде. "Ләкин, начаррак булырга мөмкин, минемчә."
  
  Бер булып алар капкачны сындырдылар. Май һәм Смит кабат ут тотып ачтылар һәм җавап итеп ике ату гына алдылар. Башка тавышлар ишетелмәде. Дрейк каты стенаны тапты һәм туктады. Хейден шунда ук Май, Смит һәм Кинимаканы периметрны сакларга кушты, аннары башкаларга кушылырга ашыкты.
  
  "Без берничә минут яхшы. Бездә нәрсә бар? "
  
  Лорен тавышы аларның колакларын тутырганда, Даль картаны ачты.
  
  "В планы әле дә мөмкин. Эчке юл. Тиз булсагыз, сезгә транспорт кирәк түгел. "
  
  "Б. Дрейк башын чайкады. "Wәрвакыт Б.ны планлаштырыгыз."
  
  Периметр патруле барысы да ачык булуын хәбәр итте.
  
  Хейден Даль күтәргән тартмага күрсәтте. "Без монда җаваплылык алырга тиеш. Әгәр дә сез аны югалтсагыз, без эчтә нәрсә икәнен белмибез. Әгәр дә сез моны дошманга югалтсагыз ... "Аны дәвам итәргә кирәк түгел иде. Швед тартманы җиргә куйды һәм аның янына тезләнде.
  
  Гейден капкага язылган символга кагылды. Әйләнү пычаклары коточкыч кисәтү җибәрә. Даль капканы җентекләп ачты.
  
  Дрейк сулышын алды. Бернәрсә дә булмады. Бу һәрвакыт куркыныч булырга тиеш иде, ләкин алар яшерен йозакларны, механизмнарны күрә алмады. Хәзер Даль капканы тулысынча күтәрде һәм эчтәге киңлеккә карады.
  
  Кенси. "Нәрсә бу? Сугыш коралы? Ганнибал белән бәйләнгән һәм заказ белән яшерелгән? Мин бары тик кәгазь өеме. "
  
  Даль кабат утырды. "Сугыш шулай ук сүзләр белән көрәшергә мөмкин."
  
  Гейден берничә кәгазьне җентекләп чыгарды һәм текстны сканерлады. "Белмим", диде ул. "Тикшеренү файлына охшаган һәм ... язма ..." Ул туктады. "Тестлар? Сынау? " Ул тагын берничә битне борды. "Ассамблея үзенчәлекләре."
  
  Дрейк кабынды. "Хәзер бу начар яңгырый. Алар аны Бабил проекты, Лорен дип атыйлар. Әйдә карыйк, бу турыда сез нәрсә казый аласыз. "
  
  "Аңладым", диде Нью-Йорк. "Тагын берәрнәрсә?"
  
  "Мин бу характеристикаларны аңлый башладым," Даль башлады. "Бу бик зур"
  
  "Түбән!" Смит кычкырды. "Якынлашу."
  
  Команда акрынайды һәм әзерләнде. Таш стеналар артында пулемет волейболы күк күкрәде, үткен һәм саңгырау. Смит дивардагы оядан уңнан утны кайтарды. Хейден башын чайкады.
  
  "Без моны туктатырга тиеш. Моннан чыгарга".
  
  "Ишәк?" - дип сорады Дрейк.
  
  - Ишәкне ал.
  
  "В планы", диде Алисия.
  
  Куркынычсыз булып, алар ферма артына дивардан диварга күчтеләр. Идән чүп-чар белән тулган, чатыр һәм агач кисәкләре түбә куылган урында билгеләнгән. Май, Смит һәм Кинимака тылны капладылар. Арткы тәрәзәләргә килеп, алдагы маршрутка карагач, Дрейк туктады.
  
  "Бу тагын да авыррак булырга мөмкин", диде ул.
  
  Кояш чыккан офык өстендә төсле төсләр барды.
  
  
  Сигезенче бүлек
  
  
  Ярыш дәвам итте, ләкин хәзер каршылыклар кими бара. Drayлны алып барган Дрейк һәм Алисия капкачларын калдырып, эчке юлга чыккач, ферма йорты белән алар артыннан баручылар арасында, Моссад командасы ниһаять урманнан чыкты. Барысын да кара киеп, битләренә битлекләр киеп, алар түбән һәм сак кына якынлаштылар, коралларын күтәреп аттылар. Май белән Смит тиз арада ферма артына керделәр. Хейден алга ашыкты.
  
  "Күчер!"
  
  Дрейк тору һәм көрәшү инстинкты белән көрәште; Аның сул ягында Даль шулай ук көрәшә иде. Алар, гадәттә, көндәшләрен җиңделәр - кайвакыт көчсез саннарга төштеләр. Ләкин еш кына барысы да көндәшләренең ахмаклыгына төштеләр. Түләнгән ялчыларның күбесе әкрен һәм зәгыйфь иде, эшне башкарыр өчен зурлыгына, тупаслыгына һәм әхлагы җитмәвенә таяндылар.
  
  Бүген түгел.
  
  Дрейк призны яклау кирәклеген бик яхшы белә иде. Даль тартманы күтәреп алып, аны мөмкин кадәр куркынычсыз тотты. Йорги хәзер алга бара, җирне сынап, иң тышлы юллар табарга тырыша. Алар калкулыклы кырны кичеп, аннары кечкенә, аз агач бакчасы аша төштеләр. Израильлеләр берникадәр вакыт утны туктаттылар, бәлки, башка боерыкларны сизеп, үз позицияләрен белдерергә теләмәгәннәр.
  
  Хәзер төрле тактика күрсәтелде.
  
  Ләкин Дрейк өчен Алисия аны иң яхшы нәтиҗә ясады. "Алла ризалыгы өчен, Йоги. Россия башыңны аска куй һәм йөгер! "
  
  Лорен GPS буенча алгарышларын күзәтте һәм B планы очрашу ноктасының киләсе офыкта булуын игълан итте.
  
  Дрейк бераз җиңелрәк сулады. Бакча бетте, һәм Йорги беренче булып кечкенә калкулыкка менде, Кинимака аның үкчәсеннән. Гавай чалбары пычрак белән капланган, ул егылган - өч тапкыр. Алисия май аена карады, ул җир катламнары арасында тиз хәрәкәтләнде.
  
  "Начар Сприт. Кыргый бәрәндә бәрелгән бәрәнгә охшаган. "
  
  "Нәрсә генә эшләсә дә, ул яхшы эшли", диде Дрейк.
  
  Алисия шиферда сикерде, ләкин аякта кала алды. "Без барыбыз да яхшы эшлибез."
  
  "Әйе, ләкин безнең кайберләребез ассольга охшаган."
  
  Алисия коралын күтәрде. "Дрейк, сез мине аңлатмыйсыз дип ышанам." Аның тавышында кисәтүче язма бар иде.
  
  "Әй, әлбәттә, юк. Билгеле, мин шведларны күздә тоттым. "
  
  "Кымбат?"
  
  Атышлар арттан яңгырады, Даль сүзләрен ул башланганчы тәмамлады. Тәҗрибә Дрейкка әйттеләр, кадрлар алар өчен түгел һәм ике төрле язмадан тора. Моссад урыслар яки шведлар белән хезмәттәшлек итә.
  
  Шведлар, мөгаен, уйлаганча, Моссадка таба йөгергәннәр.
  
  Ул елмайды.
  
  Даль ачуны сизгәндәй тирә-якка карады. Дрейк гаепсез күренеш ясады. Алар кечкенә калкулыкка менделәр һәм икенче якка төштеләр.
  
  "Транспорт килә", диде Лорен.
  
  "Моның кебек!" Гейден күккә, ерак, ерак, кара таплар хәрәкәт иткән урынга күрсәтте. Дрейк бу өлкәне сканерлады һәм пуля калкулык сызгырган кебек Йоргини аска төшерде. Кемдер кинәт алар белән кызыксынды.
  
  "Valleyзәнгә", диде Кинимака. "Әгәр без ул агачларга барып җитә алсак ..."
  
  Команда финал спринтка әзерләнә иде. Дрейк тагын якынлашкан әйбергә карады. Бер секундка ул күләгәне күрер дип уйлады, ләкин соңыннан хакыйкатьне күрде.
  
  "Кешеләр, бу тагын бер вертолет."
  
  Кинимака игътибар белән карады. "Бук".
  
  "Thereәм анда". Май сул якка күрсәтте, биек болыт ярына таба. "Өченче".
  
  - Лорен, - диде Хейден ашыгыч рәвештә. "Лорен, безнең белән сөйләш!"
  
  "Тик раслау гына." Тыныч тавыш кайтты. "Сездә кытайлар һәм британнар бар. Рәсәй, Шведлар һәм Израильлеләр. Тыңла, мин сине хәзер чатка тоташтырырмын, шуңа күрә син беренче тапкыр мәгълүмат алырсың. Аның кайберләре начар, ләкин барысы да кыйммәтле булырга мөмкин. "
  
  "Француз кешеләре?" Кинимака нигәдер уйланып китте.
  
  - Беркем дә, - дип җавап бирде Лорен.
  
  "Яхшы эш, алар барысы да Бо кебек түгел", диде Алисия ачу һәм моңсу сүзләр белән. "Мин французларны күз алдында тотам. Егет хыянәтче иде, ләкин ул үз эшендә яхшы иде ".
  
  Даль йөз ясады. "Әгәр алар Бо кебек булса", диде ул тыныч кына. "Алар монда булырга мөмкин."
  
  Алисия сүзләрне йомды, якындагы пычрак өемнәрен өйрәнде. Бернәрсә дә кузгалмады.
  
  "Безне әйләндереп алдылар", диде Хейден.
  
  "Төрле яктан махсус көчләр командалары", - диде Дрейк. "Тозактагы тычканнар."
  
  "Yourselfзең өчен сөйләш." Май барысын да бик кадерләде. "Ике минут алыгыз. Бу тартма эчендә булганны исегездә тотыгыз. " Ул кулларын күтәрде. "Эшлә аны".
  
  Дрейк аның төп мәгънәсен алды. Бу тартма аларның тормышларына лаек түгел иде. Әгәр дә әйберләр чыннан да киеренке булса һәм дуслар командасы үтеп керсә, бокс түгел, аларның гомерен саклап калырга мөмкин. Даль капканы ачты һәм команда туры вертолетларга таба юнәлде.
  
  Ул барысына да кәгазь кисәкләрен таратты.
  
  "Вау, бу сәер", диде Алисия.
  
  Кензи берничә кәгазь алыштырды. "Утыз-илле ел элек нацистлар язган һәм Ганнибал Барка каберенә яшерелгән документны укыганда сугышырга? Бу нәрсә сәер?
  
  Дрейк өзекләрне хәтергә бирергә тырышты. "Аның сүзләре мәгънәле. Бу SPEAR курсы белән бер үк. "
  
  Биек биеклектәге тикшеренү проекты, ул укыды. Башта аз бәядән баллистикага кире керү максатыннан ясалган. Кымбат ракеталар урынына ...
  
  "Мин моның нәрсә икәнен белмим."
  
  Космоска ракета кулланмыйча җибәрегез. Проект тәкъдим итә, бик зур мылтык югары тизлектә объектларны югары тизлектә ату өчен кулланылырга мөмкин ...
  
  "Менә сиңа мә".
  
  Даль белән Алисиянең йөзләре көл кебек иде. "Бу яхшы була алмый."
  
  Хейден якынлашып килүче вертолетларга күрсәтте, алар хәзер бөтен кеше алдында иде. Алар вертолетта эленгән мылтыкларны күрә алалар.
  
  "Бу да дөрес түгел!"
  
  Дрейк кәгазьләрне тапшырды һәм коралын әзерләде. Ул нәрсәгә күнеккән, нәрсәгә оста булган вакыт. Ул Хейден, Май һәм Смиттан, шулай ук Лорен көйләгән элемтә системасыннан бомбардировать ителде.
  
  "Израильлеләр шведлар белән сугыштылар. Россия билгесез ... "Шуннан NSA һәм башка оешмалар тыңлый алган туры эфирдан бик күп комачаулыклар һәм тиз тапшырулар килде.
  
  Француз теле: "Без районга якынлашабыз ..."
  
  Британия: "Әйе, сэр. Сугыш кырында безнең дошманнарыбыз күп ... "
  
  Кытай: "Сез аларның тартмасына ышанасызмы?"
  
  Хейден юлга чыкты. Алар кырдан йөгерделәр. Алар плансыз йөгерделәр. Игътибарлы ут вертолетларны эвазив чаралар күрергә мәҗбүр итте һәм җирләрен бик саклык белән хәрәкәт итәргә мәҗбүр итте.
  
  Аннары, Дрейк зонага чыгарга һәм яңа качу маршрутына игътибар итергә җыенганда, статик аша тагын бер тавыш киселде.
  
  Кыска гына.
  
  Тавыш артында өлешчә яшерелгән, ишетелмәгән, тирән, тартылган тавыш аның колагына киселгән.
  
  Америка: "SEAL Team 7 монда. Без хәзер бик якын ... "
  
  Шок аны тетрәтте. Ләкин вакыт юк иде. Сөйләшергә мөмкинлек юк. Аны үзләштерер өчен бер секунд та юк.
  
  Ләкин аның күзләре Торстен Даль белән очрашты.
  
  Нәрсә ...?
  
  
  Тугызынчы бүлек
  
  
  "Вертолетка әйтегез!" Гейден үзенең аралашучыны басты. "Без бүтән юл табарбыз."
  
  "Сез моның асылынуын телисезме?" Лорен сорады, Алисия гомере буе йөгергәндә дә көлде.
  
  "Әлбәттә. Uckрдәк һәм үзеңне капла. Безгә шалтыратмагыз, без сезгә шалтыратырбыз! "
  
  Дрейк бу көн беркайчан да бетмәсме дип уйлады, аннары офыкта эленгән кояшның тулы дискын күрде һәм иронияне аңлады. Район калкулыклар сериясе иде, аларның һәрберсе соңгысына караганда текә иде. Сакчы ишәкләрен каплады, алар тау башына килеп җиттеләр, җентекләп адым ясадылар, аннары тулы тизлектә икенче якка йөгерделәр.
  
  Атышлар арттан вакыт-вакыт ишетелә иде, ләкин алар аларга юнәлтелмәгән; Израиль һәм Шведлар, мөгаен, кыйнаганнар. Сулда һәм уңда тагын берничә тузган бина күренде, аларның күбесе тайзак үзәннәрдә төзелгән, барысы да ташланган. Дрейк кешеләрнең нәрсәгә китүенә ышанмый иде, ләкин бу күптән элек булган.
  
  Күбрәк калкулыклар, аннары сул якка агачлар төркеме. Приют, яшеллек һәм ботаклар тәкъдим итү калын үсә. Хейден командага бу юнәлешне юнәлтте, һәм Дрейк бераз җиңелрәк сулады. Anyәрбер төр каплау бөтенләй яшерүдән яхшырак иде. Башта Хейден, аннары Алисия агачлар аша аттылар, хәзер Даль, Кензи һәм Кинимака. Дрейк урманга керде, май, Йорги һәм Смитны артта калдырды. Атышлар яңгырады, хәзер якынрак, Дрейкны дуслары өчен куркытты.
  
  Ул әйләнеп кайткач, Майның адашканын күрде.
  
  Йөзенең җирдән сикерүен карады.
  
  "Ну!"
  
  
  * * *
  
  
  Гейден кинәт тормоз белән борылып карады. Бу мизгелдә Май җирдә аңсыз ятты, Дрейк аңа якынлашты, Смит инде иелә иде. Пулялар читтәге агачларга бәрелде. Кемдер якын иде.
  
  Аннары чистарту башланды. Фигуралар сикереп тордылар, берсе Хейденны аскы тәнгә бәрде. Ул аптырады, ләкин аякта калды. Агач кәүсәсе аны умыртка сөягенә бәрде. Ул авырту ялкыны санга сукмады һәм мылтыгын күтәрде. Аннары кара фигура аңа кабат һөҗүм итте, терсәк, тез, пычак белән ...
  
  Гейден үпкәләде һәм пычакның ашказаны киңлегендә булуын сизде. Алар арасына еракрак урнашыр өчен, терсәк белән биткә, тез белән ашказаны белән сугышты. Ул Кинимака белән Алисиянең уң якта сугышуларын күрде, һәм Даль үзе җимергән кисәкне тибеп җибәрде.
  
  Дрейк Майны ала.
  
  Пулялар агачлар арасында, яфраклар һәм үсемлекләр арасында очтылар. Берсе дошманны җиңде, ләкин озак түгел. Бу кеше тиздән торды, ачык итеп Кевлар формасын киеп. Аннары Гейденның күренеше үзенең дошманы белән тулды - Моссад кешесе, аның үзенчәлекләре рәхимсез һәм тупас тәвәккәллек белән тулган.
  
  "Тукта", диде ул. "Без бер биттә"
  
  Иңгә сугу аны туктатты. Гейден канны татып карады.
  
  "Заказ", аңлаешсыз җавап килде.
  
  Ул яңа кыйнауларны тыйды, кешене читкә этәрде, мылтыгын күтәрмәскә тырышты, хәтта пычак тотканда да. Пычак кабыкны татып карады, аннары пычрак. Хрейден кешенең аякларын тибеп җибәрде, Дрейк узып, юлдан һәм агачларга атлады. Смит аркасын каплады, Израильнең йөзенә сугып, аны кире подъездга җибәрде. Кензи киләсе иде, бу юлы аның йөзендә һәм киң күзләрендә, таныш кешене эзләгәндәй.
  
  Хейден Дрейкка таба этәрде.
  
  "Май?"
  
  "Аның хәле яхшы. Умырткадагы пуля гына. Искиткеч бернәрсә дә юк. "
  
  Гейден алсу төскә керде. "Ни?" - Сорадым.
  
  "Куртка аны туктатты. Ул егылып, баш сөягенә сукты. Махсус бернәрсә дә юк ".
  
  "ТУРЫНДА".
  
  Алисия терсәк аяусыз һөҗүм ясады һәм дзюдо ыргыту белән көндәшен агачларга җибәрде. Кинимака бүтән Моссад солдаты аша бульдозлады. Берничә мизгелгә юл ачык иде, һәм SPEAR командасы тулы өстенлек алды.
  
  Тәҗрибәнең һәр унциясе тулы тизлек белән йөгергәндә уйнады, әкренләшү турында уйламыйча, борылу, суга сикерү, агачларның куркыныч кисәкләре аша. Алар белән Моссад командасы арасында аерма ачылды, калын яфрак идеаль каплауны тәэмин итте.
  
  "Ничек алар безне узып киттеләр?" Дрейк кычкырды.
  
  "Без сандыкны тикшерү өчен туктаган вакытта булырга тиеш", диде Хейден.
  
  Смит кычкырды. "Без карадык."
  
  "Yourselfз-үзеңне кыйнама ..." Хейден башлады.
  
  -, к, дустым, - диде Кенси. "Алар эшләгәндә иң яхшысы."
  
  Смит кычкырды, без дә шулай эшләдек дияргә, ләкин бүтән эндәшмәде. Хейден Кинимаканың абынганын, зур аякларының эластик чүп өеменә төшүен күрде һәм ярдәмгә күчте, ләкин Даль инде олы кешегә ярдәм итә иде. Швед сандыкны икенче кулына күчерде, Гавайны уң белән этеп.
  
  Менә хәзер катнашуга тагын бер куркыныч өстәлде - өстән очучы вертолетның әйтеп бетергесез тавышы.
  
  Алар ут ачырлармы?
  
  Алар урманны пуля белән таратырлармы?
  
  Хейден алай уйламаган. Мондый җавапсыз гамәл аркасында меңләгән әйберләр ялгышырга мөмкин. Әлбәттә, бу егетләр үз хөкүмәтләре боерыгы буенча эш иттеләр, һәм җылы, кондиционерлы офисларында өйдә утырган кайбер клоуннар фил сөясе манаралары читендә нәрсә булганы турында азрак уйлый алмады.
  
  Пропеллерның чабуы өстән килде. Хейден йөгерүне дәвам итте. Ул Моссадның үз командасына, бәлки, артта шведлар һәм руслар булуын белә иде. Сул якка шау-шу ишетелде , һәм ул күбрәк фигуралар күрде дип уйлады - алар урыслар булырга тиеш, дип уйлады ул.
  
  Яки Британиялеләр?
  
  Кырык!
  
  Алар бик ачык иде. Бик әзер түгел. Чынлыкта, андагы барлык командалар да шулай иде. Беркем дә берьюлы килер дип көтмәгән - һәм бу хата. Ләкин моны исәпкә алырлык план әйтегез әле?
  
  Дрейк трейле алда иде, май авырлыгы белән бөтенләй әкренләнмәде. Алисия үкчәсенә иярде, тирә-якка карады. Pathл максатсыз йөрде, ләкин гадәттә дөрес юнәлештә барды, һәм Хейден моның өчен бик рәхмәтле иде. Ул Смитның артларыннан пулялар ишеткәнен ишетте, аларны куа. Ул сулдан берничә кычкыру ишетте, ике көч җыелган кебек.
  
  Начар, бу ниндидер акылсыз бук.
  
  Дрейк егылган агач өстенә сикерде. Кинимака кычкырып җибәрде. Фрагментлар төрле якка таралдылар. Территория төшә башлады, аннары алар урман читен күрделәр. Гейден комга керде, алар акрынрак булырга тиеш - җирдә агач сызыгыннан нәрсә көткәнен беркем дә белми иде.
  
  Дрейк бераз акрынайды. Алисия аны уңнан узды, һәм Даль аны сул якка кыйнады; бергәләп өчесе капкачны җиңделәр һәм тар үзәнлеккә керделәр, ике ягында да куе коңгырт таулар белән сакланган. Кинимака һәм Кензи ярдәм күрсәтү өчен үкчәләрен бергә бастылар, аннары Хейден шулай ук яшеренүдән чыкты, хәзер күкрәгендә үсә барган яну хисен санга сукмаска тырышты.
  
  Алар уйлаганча озаграк йөгерделәр.
  
  Иң якын шәһәр ераклыкта иде.
  
  
  Унынчы бүлек
  
  
  Дрейк Майның бераз көрәшә башлавын сизде. Ул аңа тиз генә аңына киләчәген белеп, аңа бер минут вакыт бирде. Шул тиз мизгелдә ул яссы, соры һәм ямьсез нәрсәне күрде, аның йөрәге тибеп китте.
  
  "Сул!"
  
  Бөтен төркем сул якка бүленде, игътибар белән, ләкин кирәксез рәвештә үз каракларын капладылар, чөнки көндәшләре әле дә күренми иде. Дрейк Майга бераз көрәшергә рөхсәт бирде, ләкин дәвам итте. Озакламый ул аны кабыргасы белән кыйнады.
  
  "Җибәр мине".
  
  "Бер секунд, мәхәббәтем ..."
  
  Алисия аңа каты карады. "Сезгә бу бик ошыймы?"
  
  Дрейк икеләнеп торды, аннары елмаеп куйды. "Бу сорауга төгәл җавап юк, мәхәббәтем."
  
  "Чыннан да?"
  
  "Минем уйлавымча, бу турыда уйлагыз."
  
  Май аның дилеммасын умыртка сөяге белән этеп, идәнгә юнәлтте. Ул уңышлы төште, ләкин башын тотып урынына борылды.
  
  - Кара, - диде Дрейк. "Минем яклавымда ул куркынычсыз булып тоела."
  
  "Әгәр без ашыкмасак, сезнең башыгыз калтыраныр." Алисия үткәннәрне этәрде һәм Дрейк иярде, майны бераз озаграк карап торды һәм ритмга керде. Төркем ярны асфальтка таба йөгерде.
  
  "Моссад белән беренче буталчык." Даль сузылды. "Бернәрсә дә искиткеч түгел."
  
  "Алар тоткарландылар", диде Кензи. "Сез ничек идегез."
  
  "Икенче буталчык", диде Дрейк. "Англиядәге бу авылны хәтерлисезме? Күп еллар элек. "
  
  "Йонкс?" - Сорадым.
  
  "Гасырлар".
  
  "ТУРЫНДА". Даль бер секундка туктады, аннары әйтте: "Заманча яки б. Э."
  
  "Минемчә, алар аны б. Э. К.
  
  "Буллшит".
  
  Bothл ике якка да сузылды, ташландык, чокырлы һәм ремонтка мохтаҗ. Дрейк вертолетка якынлашкан самолетка каршы мылтык попын ишетте, аннары күбрәк ату. Ул урманнан атылганын күреп әйләнеп кайтты, үзен пуля белән чүпләгәнен уйлады, аннары кискен якка борылганын күрде.
  
  "Мин моны куркыныч астына куя алмыйм", диде Даль. "Минем уйлавымча, алар кытай булырга тиеш, һәм алар безнең кебек сөйләшүне ишетә алмыйлар."
  
  Дрейк тыныч кына башын салды. Соңгы вакытта сөйләшүләрдә яңалык юк. Шуннан...
  
  Гейден тыныч кына сәламләде. "Мин машина күрәм."
  
  Дрейк иелеп, районны сканерлады. "Алайса, безнең артта нәрсә бар? Моссад һәм руслар агачларда, бер-берсенә юл тоталар. Шведлар урыслар янындамы? SAS? Ул башын чайкады. "Кем белә? Сезнең иң яхшы фаразыгыз - урман буйлап йөрү. Алар барысы да беләләр, үзләрен бирсәләр, үлгәннәр. Шуңа күрә без әле исән идек. "
  
  "Вертолетта кытайлар", диде Смит. "Анда төшү." Ул тайсыз депрессияләр сериясенә күрсәтте.
  
  "Француз?" Йорги сорады.
  
  Дрейк башын чайкады. Шаяртуларны читкә куеп, французлар хәтта суларны сынап карарга һәм көндәшләренә аларны киметергә рөхсәт биргәннәрдер. Соңгы мизгелдә мәкерле җиңү. Ул якынлашкан вагонга текәлде.
  
  "Корал."
  
  Смит белән Кензи юл читендә басып тордылар һәм мылтыгын якынлашып килүче вагонга күрсәттеләр. Даль белән Дрейк юлга берничә авыр таш куйдылар. Вагон акрынайгач, калган команда арттан килеп, машинаны җентекләп капладылар һәм анда катнашучыларга чыгарга куштылар.
  
  Алисия арткы ишекне ачты.
  
  "Вау, монда ис китә!"
  
  Ләкин буш иде. Дрейк Кенси төрек телендә сорау биргәнен ишетте. Ул башын чайкады, Даль триумф елмаеп. Бу кыз сюрпризлар белән тулы. "Ул сөйләшә алмаган тел бармы?"
  
  Шведлар көлделәр. - Әйдә, кеше. Yourselfзеңне шулай ачык калдырма. "
  
  - Әй, - диде Дрейк. "Әйе. Аллалар теле. "
  
  "Тор, мәхәббәт. Сез җенси мөнәсәбәтләргә керергә телисезме? Әйе, мин сезнең татлы акцентның Один теленнән әйләнүен ишетәм. "
  
  Дрейк моны санга сукмады, чын куркудан тоелган ике төрек иренә.
  
  Trulyәм чыннан да төрек.
  
  Хейден аларны арттан йөк машинасына этәрде. Даль тагын елмаеп, аның артыннан китте, башкаларга арткы утыргычка сикерергә ишарә ясады. Дрейк күңел ачуның сәбәбен бер мизгелдән соң аңлады, аннары тагын Алисиягә текәлде.
  
  "Анда ул нинди начар?"
  
  
  * * *
  
  
  Йөк машинасы сикереп торды һәм тузган юлда үзен юк итәргә тырышты.
  
  Алисия бөтен көче белән тотынды. "Ул канлы начар кыйнарга тырышамы?"
  
  - Бәлки, - диде Смит, борынын һәм вагон эчендәге пычрак каешны тотып. "Мин кәҗә исе."
  
  Алисия күзләрен йомды. "Әйе? Сезнең дус?"
  
  Кинимака йөк машинасы артында утырды, арткы ишекләр очрашкан ярыклардан үпкәләргә саф һава бирде. "Бу ... фермерлар булырга тиеш, минемчә."
  
  "Яки кәҗә контрабандасы", - дип өстәде Алисия. "Мин беркайчан да әйтә алмыйм."
  
  Смит ачуланып елады. "Кәҗәләр" дигәч, мин, гомумән, әйттем. "
  
  "Әйе Әйе Әйе".
  
  Дрейк аннан читтә калды, тайсыз сулыш алды һәм башка әйберләргә игътибар итергә тырышты. Алар Хейден белән Дальга ышанырга тиеш иделәр, алар куркынычсызлыгы турында алдан кайгырттылар һәм сәяхәт өчен иң яхшы урын таптылар. Аралашу тынып калды, вакыт-вакыт статик шартлаудан кала. Хәтта Лорен да эндәшмәде, бу үзенчә ярдәм итте. Бу аларга чагыштырмача куркынычсыз булулары турында әйтте.
  
  Экипаж аның тирәсендә каты зарландылар, аларны ничек җиңәргә һәм хайваннар исеннән читләштерергә. Швед мунчалары, Америка рестораннары һәм Лондон кунакханәләре белән чагыштыру шаяртып тәкъдим ителде.
  
  Дрейк үзенең уйларын Йорганың соңгы ачуларыннан һәм коточкыч серне уртаклашу ихтыяҗыннан, Алисия белән Май арасындагы яңа аңлашудан, SPEAR командасын борчыган башка проблемалардан читләштерергә рөхсәт итте. Хейден белән Кинимака, Лорен һәм Смит кебек, каршылыкта калдылар, соңгысы аермалар гына түгел. Даль Джоанна белән мөмкин кадәр тырышты, ләкин кабат эш башланды.
  
  Аның миенә тагын да актуаль һәм аңлатып булмый торган нәрсә керде. Секретарь Кроу Перуда заказларны үтәмәгәнгә ачуы, һәм монда яшерен, яшерен Америка икенче командасы монда булган ышанычлы белем. Кайдадыр.
  
  Мөһер командасы 7.
  
  Бик күп сораулар бар иде, алар аңлатып булмый. Бу сорауга җавап нинди булды? Qrow инде SPEAR командасына ышанмыймы? Алар резерв булганмы?
  
  Ул әле дә Смитның башында эленгән зур сорау билгесен онытмаган, ләкин ул башка сценарийны күз алдына да китерә алмый. Кроу аларга күзәтү өчен җиде кешене җибәрде.
  
  Дрейк аның ачуын басты. Аның үз эше бар иде. Кара һәм ак - ахмаклар һәм акылсызлар белән уртак тормыш күренеше. Аның тирән уйлары Хейден белән өзелде.
  
  "Барысы да артта һәм алда ачык. Без & # 199; дигән урынга якынлашабыз бугай. Анаккале, ярда. Вертолетка мөрәҗәгать иткәнче урын табарбыз. Эх, һәм Дальның бу тартманы аерып алу мөмкинлеге бар иде. "
  
  Шведлар кәгазь калдыкларының нәрсә икәнен аңлатып, аларны берникадәр вакыттан читкә алып киттеләр. Бу сугыш кына түгел, аның игъланы иде. Ганнибал символ буларак сайланган кебек иде.
  
  
  * * *
  
  
  "Африканың җирнең дүрт почмагына әверелүе турында күрсәтмәләр бармы?" Май сорады.
  
  "Мондый начар нәрсә юк. Шуңа күрә без киләсе Атның кайда булачагын алдан әйтә алмыйбыз. "
  
  "Pastткәннәргә кара", диде Кензи. "Минем эшемдә, элекке эшемдә җаваплар һәрвакыт яшерелгән иде. Сез кая карарга икәнен белергә тиеш. "
  
  Аннары Лорен катнашты. "Мин моны сынап карыйм."
  
  Дрейк йөк машинасы ягына каршы көрәште. "Чанаккале еракмы?"
  
  "Без хәзер читтән керәбез. Бик зур күренми. Мин диңгезне күрәм. "
  
  "Әй, сез җиңәсез." Дрейк бала чагында уйнаган уенын исенә төшерде.
  
  "Мин моны башта күрдем", диде Дахл елмаеп.
  
  "Әйе, без дә уйнадык."
  
  Йөк машинасы туктады һәм тиздән арткы ишекләр тышка ачылды. Команда сикереп торды һәм үпкәләргә саф һава алды. Алисия үзен яхшы хис итмәвеннән зарланды, һәм Кензи инглизчә хәлсезләнеп китте. Бу шунда ук Алисияне сөендерде. Дрейк гаҗәпләнеп карап торды.
  
  - Начар, - диде ул максат белән. "Ярар, мин маймылның абыйсы булырмын."
  
  Даль аңлатма бирә алмады.
  
  Алар алдында зур агач ат торды, нигәдер таныш, биналар белән әйләндереп алынган кечкенә мәйданда. Аркан аякларын бәйләгән кебек тоелды һәм башына сузылды. Дрейк бронялы һәм мәһабәт, кеше тудырган горур хайван кебек тоелды.
  
  "Шайтан алгыры?"
  
  Аның тирәсенә халык җыелды, карап тордылар, фотога төштеләр.
  
  Лорен коммуникаторда чыгыш ясады. "Минем уйлавымча, сез троян атын таптыгыз."
  
  Смит көлде. "Бу уенчыктан ерак."
  
  "Трой юк. Беләсезме? Брэд Питт? "
  
  Алисия бөтен якка карап муенын сындырды диярлек. "Ни? Кайда? "
  
  "Wow". Кенси көлде. "Мин еланнарның әкренрәк һөҗүм итүләрен күрдем."
  
  Алисия әле дә бу өлкәне җентекләп өйрәнә иде. "Лорен кайда? Ул аттамы? "
  
  Нью-Йорк чылбырын җибәрде. "Ул бервакыт иде. Хәзерге "Трой" фильмын хәтерлисезме? Фильм төшергәннән соң, алар атны сез басып торган урында, Чанаккаледа калдырдылар. "
  
  "Буллшит". Алисия аның хисләренә бирелде. "Минем барлык Раштуа бәйрәмнәрем берьюлы килде дип уйладым." Ул башын чайкады.
  
  Дрейк тамагын чистартты. "Мин әле монда, мәхәббәт."
  
  "Әйе. Искиткеч ".
  
  "Worryәм борчылмагыз, әгәр Брэд Питт шул ат ишәгеннән сикереп төшсә һәм сезне урларга тырышса, мин сезне коткарырмын."
  
  "Сез батырчылык итмәгез."
  
  Лорен тавышы самурай кылычының каты сугу кебек аларның сөйләшүләрен кисеп алды. "Кабул итү, егетләр! Дошманнар күп. Без хәзер Канаккалега якынлашабыз. Алар безнең кебек элемтә системасына тоташырга тиеш. Күчерегез! "
  
  "Моны кара?" Дрейк крепостька күрсәтте. "Вертолетка шалтыратыгыз. Әгәр без залга менеп, үзебезне яклый алсак, ул безне аннан алып китә ала. "
  
  Хейден Канаккале читенә карады. "Әгәр без туристик шәһәрдәге сарайны алты SWAT командасыннан саклый алабыз икән."
  
  Даль тартманы алды. "Моны ачыклау өчен бер генә юл бар."
  
  
  Унберенче бүлек
  
  
  Инстинктив рәвештә, алар гаҗәеп шәһәр ныгытмасына таба җил булачагын белеп, яр юлына таба бардылар. Лорен ком әңгәмәләренең фрагментларыннан бик аз мәгълүмат туплаган, һәм Дрейк төрле команда лидерларыннан азрак ишеткән, ләкин гомуми консенсус - алар барысы да тиз ябыла.
  
  Pathл күп ак фронтлы биналар аша үтте: йортлар, кибетләр һәм рестораннар Хелеспонтның зәңгәр суларына карыйлар. Сул якта машиналар куелган иде, һәм аларның артында комлы крепостьның биек диварларын күтәргән берничә кечкенә көймә бар иде. Туристик автобуслар тар урамнарда әкрен генә шаулап үттеләр. Мөгезләр яңгырады. Localирле кешеләр популяр кафе янына җыелдылар, тәмәке тарттылар һәм сөйләштеләр. Команда шик тудырмыйча мөмкин кадәр тизрәк ашыкты.
  
  Сугыш җиһазлары киеп йөрү җиңел түгел, ләкин аеруча бу миссия өчен алар барысы да кара кием кигәннәр һәм игътибарны җәлеп итә торган әйберләрне алып яшерә алалар. Ләкин, кешеләр борылганда хәрәкәт итәләр, һәм Дрейк бердән артык телефон ачылганын күрде.
  
  "Начар вертолетны тиз чакырыгыз", диде ул. "Без җирдән чыктык, монда начар вакыт."
  
  "Минем юл буенча. Ун-унбиш минут эчендә. "
  
  Ул бу сугышлар чоры икәнен белә иде. Кайбер башка SWAT командалары, аларның заказларына һәм кача алу мөмкинлегенә ышанып, шәһәргә тәмуг җибәрергә икеләнеп тормыйлар, чөнки хакимият гадәттә бик куркыныч хәлгә террористик әйләнәләр.
  
  Алар алдында ком төсле диварлар кискен күтәрелде. Чак Анаккале фортының ике түгәрәк, диңгезгә караган ныгытма диварлары һәм үзәк каласы булган, һәм алар артында диңгезгә таба агып торган сугыш кораллары. Дрейк беренче һәм кәкре дивар сызыгына иярде, бу һәм аның сеңлесе кушылган урында нәрсә булганы турында. Хейден алга туктады һәм артка карады.
  
  "Без күтәреләбез."
  
  Кыю карар, ләкин Дрейк бер нәрсә белән ризалашты. Өйгә менү алар ныгытмага ябышачаклар, өстән сакланалар, ләкин сакланмыйлар, тозакка эләгәләр. Алга таба аларның диңгезгә качудан башка башка мөмкинлекләре бар иде: алар шәһәрдә яшеренәләр, машина таба алалар, түбән ята яки берникадәр вакытка бүленәләр.
  
  Ләкин Хейденны сайлау аларга беренчелекне алырга мөмкинлек бирде. Анда башка җайдаклар да бар иде. Аларны табу вертолет өчен җиңелрәк булыр. Аларның осталыгы тактик сугышта яхшырак кулланылган.
  
  Каты диварлар аркалы подъездга, аннары спираль баскычка юл бирделәр. Башта Хейден китте, аннары Даль һәм Кенси, аннары калганнары. Смит тылны күтәрде. Караңгылык аларның күзләре өчен плащ ясады, калын һәм үтеп керерлек түгел иде. Шулай да алар баскычка менеп яктылыкка таба юнәлделәр. Дрейк аның миендәге барлык мәгълүматны фильтрларга һәм аны аңларга тырышты.
  
  Ганнибал. Сугыш аты. Кыямәт тәртибе һәм исән калганнар өчен яхшырак дөнья булдыру планы. Бөтен дөнья хөкүмәтләре моның өстендә бергә эшләргә тиеш иде, ләкин рәхимсез, комсыз кешеләр талау һәм белем үзләре өчен теләделәр.
  
  Fourирнең дүрт почмагында? Ничек эшләде? Аннан соң нәрсә булды?
  
  "Кызык ..." Шул мизгелдә Лорен тавышы коммуникатор аша килде. "Ч Анаккале ике континентта урнашкан һәм Галиполи өчен башлангыч пунктларның берсе иде. Хәзер урыслар, исраиллеләр кебек, шәһәргә керделәр. Кайда белмим. Шулай да, полиция белән сөйләшү гадәти. Гражданнарның берсе сезгә хәбәр иткән булырга тиеш һәм хәзер яңа килүчеләрне чакыра. Озакламый төрекләр үзләренең элита көчләренә мөрәҗәгать итәләр. "
  
  Дрейк башын чайкады. Буллшит.
  
  "Ул вакытта без моннан ерак булырбыз." Гейден саклык белән югарыдагы яктылыкка таба китте. "Ун минут, егетләр. Әйдәгез. "
  
  Таң кояшы манара башында диярлек киң, сирәк мәйданны яктыртты. Манараның түгәрәк өске башы тагын сигез метр өскә күтәрелде, ләкин алар эчкә кермичә бара алырлык биек иде. Ruимерелгән батальментлар бөтен җирдә ята, бармаклар кебек ябышалар, һәм тузанлы юл уң якта түбән калкулыклар белән чиктәш. Дрейк бик күп сакланган позицияләрне күрде һәм бераз җиңелрәк сулады.
  
  "Без монда", диде Хейден Лоренга. "Вертолетка кайнар десантка әзерләнүне әйтегез."
  
  "Сез уйлаганча кайнаррак", диде Смит.
  
  Бөтен команда карап торды.
  
  "Түбән түгел", диде Смит. "Upгары. Upгары. "
  
  Сарай өстендә шәһәр әле тауларда ята. Өйләр батальментлар өстеннән күтәрелделәр, биек һәм калын диварлар аларга таба сузылды. Нәкъ шул стеналар аша дүрт кешедән торган йөз йөзләрен каплап, кораллары тулысынча тартылды.
  
  Дрейк бу стильне таныды. "Начар, бу проблема. SAS. "
  
  Беренче булып Даль катнаша, ләкин коралын җибәрү урынына, ул аны яшерде, тартманы кулына алды һәм батальментларга сикерде. "Британиялеләр күптөрлелек турында дөрес фикердә. Кара ... "
  
  Дрейк аның карашына иярде. Баттлментлар киң дугада пляжга һәм диңгезгә кадәр сузылды. Әгәр дә алар аны дөрес билгеләсәләр, чапкыч аларны өстән яки ахырдан ук ярып җибәрә ала. Дрейк Британия аяклары астындагы тупас бетонга берничә мылтык атуны үз өстенә алды, аларны әкренләштерде һәм командага бераз ретик ныгытма башына менәргә вакыт бирде.
  
  Алисия аптырап калды. "Мин биеклектә түгел!"
  
  "Син беркайчан да акыруны туктатырсыңмы?" Кенси белә торып аны узып китте, юлда бераз кысып.
  
  "Әй, канчык, син моның өчен түләргә җыенасың." Алисия ышанмады.
  
  "Мин булдыра аламмы? Минем артта калуыгызга инаныгыз. Шул рәвешле, син атылгач һәм синең кычкырганыңны ишеткәч, мин тизлекне күтәрергә беләм. "
  
  Алисия ачуы чыкканда. Дрейк аңа ярдәм итте. "Моссадтан көлү генә." Ул кулларын сузды.
  
  "Дөрес. Моннан төшкәч, мин аның ишәген тиешенчә төрергә җыенам. "
  
  Дрейк аны беренче берничә адымда җитәкләде. "Бу дулкынландыргыч булырга тиешме?"
  
  - Тукта, Дрейк.
  
  Ул иң түбәндәге батальментларның бер-берсеннән икенчесенә сикерергә тиеш булган аралардагы батальментларга әйләнүен искә төшерү яхшырак дип уйлады. Даль беренче булып өч метрлы дивар буйлап йөгерде, команда белән җитәкчелек итте. Кинимака бу юлы Смиттан арттан Британиялеләрне күзәтеп алды. Дрейк һәм башкалар дошманнарның башка билгеләре өчен колакларын ачык тоттылар.
  
  Баттлементлардан узыш башланды. SAS солдатлары формалашуны дәвам иттеләр һәм кудылар, корал күтәрделәр, ләкин тавыш чыгармыйча. Әлбәттә, профессиональ йомшаклык бер сәбәп булырга мөмкин; Туристлардан тыш, җирле кешеләр яшеренлекне һәм бик куркынычсыз заказларны өстен күрәләр.
  
  Дрейк аңа аяклары өчен тулы концентрация кирәклеген тапты. Sideәр тарафтагы кыя һәм акрынлап диңгезгә төшү бернинди дә аерма ясамады, аның аяк астындагы куркынычсыз зона гына. Ул әкрен-әкрен, нечкә итеп тигез, тотрыклы сызыкта. Беркем дә акрынаймады, беркем дә тайпылмады. Алар әйләнүче пропеллер тавышы колакларын тутырганда, максатларына ярты юлда иде.
  
  Дрейк акрынайды һәм күккә карады. "Безнеке түгел", - дип кычкырды ул. "Начар француз!"
  
  Бу төгәл нәтиҗә түгел иде, ләкин аларның юклыгын әлегә аңлатыр иде. Соңгы минутларда ашыгабыз. SPEAR командасы акрын булырга мәҗбүр булды. Дрейк тәрәзәдән ачуланып караган ике солдатның йөзен күрде, тагын икесе ярты ачык ишекләрдән эленеп тордылар, коралларын йозакка дөрес басу өчен.
  
  - Дөресен әйтергә, - диде Даль сулышсыз. "Бу иң яхшы идея булмагандыр. Канлы Британия кыңгыраулары бетә. "
  
  Берсе буларак, Дрейк, Смит, Хейден һәм Май коралларын күтәреп ут ачтылар. Пулялар якынлашып килүче вертолеттан киттеләр. Пыяла ватылды, бер кеше арканнан егылып, җиргә каты бәрелде. Вертолет Хейден пулялары артыннан борылды.
  
  "Французлар җанатар түгел", диде ул караңгыланып.
  
  "Без белмәгәнне әйтегез", - дип мыгырданды Алисия.
  
  Йорги тиз арада Дальны узып, аны стенаның тышкы ягына узып, тартмага кире кайтты. "Менә, миңа бир", диде ул. "Мин стенада үземне яхшырак хис итәм, шулай бит?"
  
  Даль бәхәсләшергә теләгән кебек иде, ләкин инниның уртасыннан узып китте. Шведлар паркур өчен яңа түгел иде, ләкин Йорги профессиональ иде. Урыс югары тизлектә китте, стенага йөгерде һәм инде батальментларга якынлашты.
  
  Алисия аларга игътибар итте. "Әй, бук, мине хәзер ат."
  
  "Бу әле дә булырга мөмкин." Дрейк Франция вертолетының иелүен күрде һәм төшәргә керде. Проблема шунда иде, алар максатка тукталсалар, Британиялеләр аларны тотарлар. Әгәр алар атарга йөгерсәләр, егылырга яки җиңел атылырга мөмкин.
  
  Даль коралын селкетте. Ул да, Хейден да уйнарга кайтканда вертолетка ут ачтылар. Бу юлы борттагы солдатлар утны кайтардылар. Снарядлар кальга диварларын үлемгә китерүче үрнәк белән тиштеләр, кыр читенә бәрделәр. Гейденның үз уты вертолет кокпитына бәрелде, металл чыбыклардан кысылды. Дрейк пилотның ачу һәм курку катнашында тешләрен кысканын күрде. Супер тиз артка борылып карасак, SAS командасы да вертолетны карый - яхшы билге? Бәлки юк. Алар үзләре өчен сугыш коралларына кулларын алырга теләгәннәр.
  
  Яисә үз хакимиятендә югары дәрәҗәгә күтәрелгән кеше өчен.
  
  Кош өстенә бик күп ату яңгырады, һәм ул суга чумды. Даль стенаның соңгы йөз метрыннан файдаланды, атканда егылып төште, ләкин ул ерак китмәде. Theир өслеге бик тупас иде. Ләкин аның эшләре вертолетка тагын бер салво җибәрде, нәтиҗәдә пилот йөрәкне югалтты һәм кошны вакыйга урыныннан ераклаштырды.
  
  Алисия көчсезләнеп әйтә алды.
  
  "Моннан чыкмый." Дрейк бер-бер артлы сикереп торды, куркынычсыз һәм җентекләп төште.
  
  Лорен тавышы бәйләнешне каплаган тынлыкны бозды. "Вертолет якынлаша. Утыз секунд. "
  
  "Без стенада", - дип кычкырды Алисия.
  
  "Әйе, мин сезне аңлыйм. Колумбия округы бу операциягә иярчен җибәрде. "
  
  Шокны сизү өчен Дрейкка тагын бер мизгел кирәк булды. "Ярдәм итәргә?" - дип сорады ул.
  
  "Нигә тагын?" Гейден шунда ук реакция ясады.
  
  Дрейк, хәзерге ситуацияне исәпкә алып, бу начар идея булганын аңлар алдыннан үзен тибеп җибәрде. Чынлыкта, ул тыныч Америка интонацияләрен һәм SEAL Team 7 сүзләрен тагын кем ишеткәнен белми иде.
  
  Билгеле, Хейден түгел.
  
  Вертолет алда күренде, борыны түбән, тиз диңгез өстендә очты. Йорги батальментлар ахырында көтеп тора иде, анда тар пляжны кечкенә түгәрәк туретра карады. Тиздән Даль аңа, аннары Хейденга килеп җитте. Вертолет якынлашты.
  
  Дрейк Алисияне җибәрде, аннары Кинимакага үтәргә булышты. Әле әкрен генә хәрәкәтләнде, ул SAS сигналын күрсәтеп кулын сузды. Манарадан утыз метр туктады.
  
  SAS шулай ук туктады, тагын утыз метр биеклектә.
  
  "Без корбаннар теләмибез", - дип кычкырды ул. "Безнең арада түгел. Без дә бер үк ләгънәт ягында! "
  
  Пистолетлар аның тәненә күрсәтелгән. Түбәндән ул Дальның кычкыруын ишетте: "Булма ..."
  
  Дрейк аны көйләде. "Зинһар," диде ул. "Бу дөрес түгел. Без барыбыз да монда солдатлар, хәтта французлар. "
  
  Бу билгесез чылбыр китерде. Ниһаять, тирән тавыш: "Заказ" диде.
  
  "Дус, беләм," диде Дрейк. "Сез кайда булдыгыз. Без дә шундый ук заказ алдык, ләкин без дус махсус көчләргә ут ачмыйбыз ... алар башта ут ачмасалар. "
  
  Биш санның берсе бераз күтәрелде. "Кембридж", диде ул.
  
  "Дрейк", - дип җавап бирде ул. "Мэтт Дрейк."
  
  Аннан соң тынлык хикәя сөйләде. Дрейк каршылыкның беткәнен белә иде ... хәзерге вакытта. .Ичшиксез, ул киләсе каршылыктан тагын бер репрессиягә лаек иде, бәлки хәтта тыныч сөйләшү дә. Бу элита солдатлар күбрәк җыела алса, куркынычсызрак булачак.
  
  Барысы өчен.
  
  Ул башын кагып, борылып, читкә китте, вертолет эченә тартырга ярдәм иткән кулга сузды.
  
  "Алар салкынмы?" - дип сорады Алисия.
  
  Дрейк вертолет иелгәч, читкә китте. "Без белербез", - диде ул. "Киләсе тапкыр без конфликтка керербез."
  
  Гаҗәп, Лорен аның каршысында утырды. "Мин вертолет белән килдем", - диде ул аңлату ысулы белән.
  
  "Ни? Сезгә вариант ничек ошый? "
  
  Ул елмайды. "No.к. Мин килдем, чөнки мондагы эшебез бетте. " Вертолет кояш нурлары өстендә күтәрелде. "Без Африкадан дөньяның киләсе почмагына юл тотабыз."
  
  "Кайсы кайда?" Дрейк куркынычсызлык каешын бәйләде.
  
  "Китай. Ә малай, безнең эшебез күпме? "
  
  "Башка җайдак? Бу юлы кайсы вакытта? "
  
  "Бәлки, иң начары. Дусларым. Без Чыңгызхан эзеннән барырга җыенабыз. "
  
  
  Уникенче бүлек
  
  
  Лорен командага зур йөк вертолетының артында мөмкин кадәр уңайлы булырга кушты һәм кәгазьләр кисәген алыштырды. "Башта әйдәгез сугыш коралларын һәм Ганнибалны алыйк. Сез тартмадан тапкан нәрсә - ике тонналы, йөз метр озынлыктагы суперканнон Бабил проектын булдыру планнары. Саддам Хусейн тарафыннан тапшырылган, ул 60-нчы еллардан алынган тикшеренүләргә нигезләнгән һәм 80-нче елларда эшләнгән. Голливуд рухы бу эштә сизелде. Космоска йөкне җибәрә алган супер кораллар. Generalтерелгән генераллар. Гражданнарны үтерделәр. Аны сер итеп саклар өчен дистә илдән төрле сатып алулар. Соңрак схемалар шуны күрсәтә: бу космик мылтык теләсә нинди максатка, кая да булса бер тапкыр гына бәрелә алырлык итеп эшләнгән булырга мөмкин. "
  
  Даль кызыксыну белән алга ыргылды. "Бер вакыт? Нигә? "
  
  "Бу беркайчан да көчле корал булырга тиеш түгел иде. Аны җибәрү төрле көчләр белән шунда ук күренәчәк, аннары юк ителәчәк эз калдырачак. Ләкин ... зыян инде булгандыр. "
  
  "Максатка карап." Кенси башын салды. "Әйе, күп модельләр бер катлы бөтендөнья сугышы идеясы нигезендә төзелгән. Атом энергиясен аерылгысыз эшләргә мәҗбүр итү ысулы. Ләкин, заманча технологияләр белән идея көннән-көн бәхәсләшә бара. "
  
  - Ярар, ярар, - дип кычкырды Смит, һаман да мускулларын сузып, озын, каты йөгерүдән күкрәкләрен тикшереп. "Шулай итеп, беренче атлы кабердә зур космик туп планнары сакланган. Без алдык. Башка илләр моны эшләмәгән. Алга таба нәрсә? "
  
  Лорен күзләрен йомды. "Беренчедән, исемдә махсус" ял итү урыннары "әйтелә. Ганнибал билгесез кабергә күмелгәнен хәтерлисез дип уйлыйм, хәтта анда булмаска да мөмкин. Карау күпләргә хөрмәтсезлек булыр иде. Аны үзгәртмичә калдыру - башкаларга хөрмәт күрсәтмәү. "
  
  Хейден тынлады. "Шулай дәвам итә. Бер үк хикәя, бөтен дөньяда төрле көн тәртибе. "
  
  "Мәгълүмат террористлар кулына төшкәнме, күз алдыгызга китерегез. Хәзерге вакытта Атлыларны эзләгән барлык илләр үзләренең супер тупларын җиңел ясый алырлар дип әйтер идем. Ләкин ... "
  
  "Бу хөкүмәтнең кайбер фракцияләре планнарны кем сата", - дип нәтиҗә ясады Дрейк. "Чөнки без әле һәр командага рәсми санкцияләр салынганына ышанмыйбыз." Ул шулай дип уйласа да, өстәргә кирәк түгел.
  
  Вертолет ачык зәңгәр күктә очты, турбулентлык һәм уңайлы җылылык юк. Дрейк бер көн эчендә беренче тапкыр ял итә алды. Узган төндә ул бөек Ганнибалның ял итү урынына тезләнгәненә ышану кыен иде.
  
  Лорен чираттагы файлга күчте. "Соңгы Кыямәт тәртибен хәтерлисезме? Сезне яңартырга рөхсәт итегез. "Earthирнең дүрт почмагында без Дүрт Атлы кешене таптык һәм аларга Соңгы Кыямәт Ордены планын бирдек. Кыямәт Крестыннан һәм аннан соң исән калганнар хаклы рәвештә иң югары хакимлек итәчәкләр. Әгәр дә сез моны укыйсыз икән, без югалдык, шуңа күрә сак булыгыз. Соңгы елларыбыз дөнья революцияләренең соңгы дүрт коралын - Сугыш, җиңү, ачлык һәм үлем җыю белән үткәрелде. Берләшкән, алар барлык хөкүмәтләрне юк итәрләр һәм яңа киләчәк ачырлар. Әзер бул. Аларны табыгыз. Fourирнең дүрт почмагына сәяхәт. Стратегия Атасының, аннары Хаганның ял итү урыннарын табыгыз; яшәгән иң начар Indianиндстан, аннары Алла җәзасы. Ләкин барысы да күренгәнчә түгел. Без Хаганга 1960-нчы елда килдек, тәмамланганнан соң биш ел узгач, quиңүне табутына урнаштырдык. Чын Кыямәтне саклаучы җәза таптык. Theтерү атлары пәйда булганда бердәнбер үтерү коды. Атаның сөякләрендә билгеләр юк. Indianиндстан корал белән әйләндереп алынган. Соңгы Кыямәт тәртибе хәзер сезнең аша яши һәм мәңге югары хакимлек итәчәк. "
  
  Дрейк тиешле пунктларны берләштерергә тырышты. "Destимерү коды? Миңа бу тавыш ошамый. 'Әм "чын соңгы хөкем". Шуңа күрә без беренче өчне нейтральләштерсәк тә, соңгысы чын хумдингер булыр. "
  
  "Хәзерге вакытта", диде Лорен, аның алдындагы өйрәнү турында. "Вашингтон акыл үзәге берничә идея тәкъдим итте."
  
  Дрейк бер секундка гына карады. Тикшеренүләр турында ишеткән саен, акыл үзәге искә алынган саен, аның миендә билборд зурлыгында кызыл неон утлары кебек ике сүз генә ялтырап торды.
  
  Карин Блейк.
  
  Озак вакыт булмавы яхшы булмаган. Карин аларның киләсе миссиясе булырга мөмкин. Ул борчылуны әкрен генә читкә этәрде.
  
  "... икенче җайдак - quиңүче. Икенче тасвирламада каган турында әйтелә. Моннан без Чыңгызхан җиңүче дигән нәтиҗәгә киләбез. Чыңгызхан 1162 елда туган. Ул, туры мәгънәдә, яулап алу. Ул Азиянең һәм Кытайның күп өлешен, шулай ук чит илләрне яулап алды, һәм Монгол империясе тарихта иң зур империя иде. Кан уручы булган; ул борынгы дөньяның күп өлешен үткән, һәм алда әйтелгәнчә, бүгенге көндә исән булган ике йөз кешенең берсе Чыңгызхан белән бәйле. "
  
  Май ябышты. "Вау, Алисия, ул синең ир-ат варианты кебек."
  
  Дрейк башын салды. "Бу егет, әлбәттә, ничек үрчетергә белә иде."
  
  "Бу кешенең чын исеме Темужин иде. Чыңгызхан - мактаулы исем. Малайга тугыз яшь булганда әтисе агуланган, җиде улын ялгыз тәрбияләү өчен әниләрен калдырган. Ул һәм яшь хатыны да урланганнар, икесе дә кол булып берникадәр вакыт үткәргәннәр. Боларның барысына да карамастан, егерменче яшьләр тирәсендә дә ул үзен каты лидер итеп күрсәтте. Ул "дошманнарыгызны якын тотыгыз" гыйбарәсен персональләштерде, чөнки аның иң генералларының күбесе элеккеге дошманнар иде. Ул беркайчан да хисап язмасын калдырмады һәм 40 миллион кешенең үлеме өчен гаепле, бу дөнья халкын 11 процентка киметте. Ул төрле диннәрне кабул итте һәм үзенең империясендә урнашкан почта бүлекчәләрен һәм юл станцияләрен кулланып беренче халыкара почта системасын булдырды. "
  
  Дрейк үз урынына күчте. "Кабул итәр өчен бик күп мәгълүмат бар."
  
  "Ул Монгол империясенең беренче Хаганы иде."
  
  Даль тәрәзә турында уйлаудан читкә борылды. - Аның ял итү урыны?
  
  "Аны Кытайда күмделәр. Билгесез кабердә. "
  
  Алисия елады. "Әйе, ләгънәт, әлбәттә!"
  
  "Шулай итеп, башта Африка һәм хәзер Кытай җирнең дүрт почмагыннан икесен күрсәтәләр", - дип кычкырды Май. "Бу Азия булмаса һәм без континентлар турында сөйләшәбез."
  
  "Sevenиде бар", - дип искә төшерде Смит.
  
  "Alwaysәрвакытта да түгел" Лорен серле итеп җавап бирде. "Ләкин без соңрак килербез. Сораулар: яулап алу кораллары нәрсә һәм Чыңгызларның ял итү урыны кайда? "
  
  "Минемчә, бер җавап - Кытай," Кензи мыгырданды.
  
  "Чыңгызхан 1227 тирәсендә серле шартларда үлде. Марко Поло моның инфекция аркасында, башкалар агулану аркасында, калганнары сугыш кораллары итеп алынган принцесса аркасында булуын әйтте. Deathлемнән соң, аның гәүдәсе, туган якларына, Хенти максатына, гадәт буенча кайтарылачак. Аны Орон елгасы янындагы Бурхан Халдун тавында җирләгәннәр дип санала. Ләкин, риваятьләр буенча, җеназа йөреше белән элемтәгә кергән кеше үтерелә. Моннан соң елга Каен кабере өстенә юнәлтелде, һәм йөрешне барлыкка китергән барлык солдатлар да үтерелде. " Лорен башын чайкады. "Ул вакытта тормыш һәм яшәү мәгънәсе аз иде."
  
  "Хәзерге вакытта дөньяның кайбер урыннарындагы кебек", диде Даль.
  
  "Шулай итеп без тагын суга сикерәбезме?" Алисия кабынды. "Суга сикерү турында беркем дә бернәрсә дә әйтмәде. Бу минем иң яхшы талантым түгел. "
  
  Май ничектер иреннәреннән качарга әзер булган сүзләрне йотарга өлгерде, киресенчә, йөткерде. "Мин суга сикермим", диде ул ниһаять. "Бу тауда булырга мөмкин. Монгол хакимияте йөзләрчә ел билгеле бер өлкәдән аерылмадымы? "
  
  "Төгәл, һәм шуңа күрә без Кытайга игътибар итәбез", диде Лорен. "Чыңгызхан кабере. Хәзер, сезгә хәбәр итәр өчен, NSA һәм CIA безнең көндәшләр турында мәгълүмат туплау өчен дистәләгән ысуллар кулланалар. Французлар чыннан да бер кешене югалттылар. Британиялеләр безнең белән бер үк вакытта киттеләр. Соңрак урыслар һәм шведлар Төркияне чистартудан көтелгәннән тизрәк катнаштылар. Без Моссад яки Кытай турында төгәл белмибез. Заказлар элеккечә кала. Ләкин, бер нәрсә бар ... Минем хәзерге вакытта секретарь Кроу бар. "
  
  Дрейк кабынды. Аңа беркайчан да булмаган, Кроу аның һәм Лоренның сөйләшүләрен тыңлыйдыр, ләкин ул килергә тиеш иде. Аларның командасы, гаиләләре, бүтәннәр кебек үк, серләре бар иде. Ул тирә-якка караса, башкаларның да үзләрен шулай хис итүләре һәм бу Лоренның аларга белдерү ысулы икәнлеге ачыкланды.
  
  Вашингтонның һәрвакыт үз көн тәртибе бар.
  
  Кроу тавышы ышандырырлык яңгырады. "Мин бу миссия турында сездән күбрәк беләм. Earthирдә түгел. Ләкин мин беләм, бу сәяси мина кыры, кайбер көндәш илләрнең иң югары дәрәҗәләрендә интрига һәм интрига. "
  
  АКШ турында әйтмичә, Дрейк уйлады. Нәрсә!
  
  "Дөресен генә әйткәндә, мин катнашкан кайбер администраторлар мине гаҗәпләндерә", диде Кроу ачыктан-ачык. "Алар безнең белән эшли алырлар дип уйлаган идем, ләкин әйтеп үткәнемчә, алар күренгәнчә булмаска мөмкин."
  
  Тагын бер тапкыр Дрейк аның сүзләрен башкача кабул итте. Ул Ат миссиясе турында сөйләдеме? Яисә шәхси әйбер бармы?
  
  "Моның сәбәбе бармы, секретарь ханым?" - дип сорады Хейден. "Без белмәгән нәрсә?"
  
  "Хәер, мин моны белмим. Ләкин мин боларның барысын да белмим. "Чикләүләр юк" - сәясәттә сирәк очрый торган сүз. "
  
  "Алайса, бу корал үзе", диде Хейден. "Бу беренче мылтык. Әгәр дә ул төзелгән булса, террористларга сатылган булса, бөтен дөнья моның өчен йолым таләп итә алыр иде. "
  
  "Беләм. Бу ... Соңгы Кыямәт Ордены, - диде ул җирәнеп, - ачык план төзеп, киләчәк буыннарга калдырды. Бәхеткә, исраиллеләр аларны күптән яптылар. Кызганычка каршы, алар бу планны таба алмады. Бу схема. "
  
  Әлегә Дрейк бу шалтыратуның мәгънәсен күрмәде. Ул артка иелде, күзләрен йомды, сөйләшүне тыңлады.
  
  "Сез башкаларга сикерәсез. Израиль һәм Китай гына ЭЭМ. Нормаль кагыйдәләр кулланыла, ләкин бу коралга барып, аны башта алыгыз. Америка моның дөрес булмаган кулга төшүенә мөмкин түгел. Сак булыгыз. Монда күзгә күренүдән башка күп нәрсә бар. "
  
  Дрейк утырды. Даль алга таба иелде. "Бу бүтән кисәтүме?" - дип пышылдады ул.
  
  Дрейк Хейденны өйрәнде, ләкин аларның начальнигы борчылу билгеләрен күрсәтмәде. Аркаңны капла? Әгәр дә ул бу Америка диалектын ишетмәгән булса, ул бу фразага бернинди мәгънә дә кертмәгән булыр иде. Аның уйлары Смит һәм Перудагы Джошуа үлеменә юнәлде. Бу аларның буйсынмау тирәнлеген үлчәде. Гади солдат буларак, солдат карашы белән ул бик борчылыр иде. Ләкин алар инде солдат булмады - басым астында көн саен авыр сайлау ясарга мәҗбүр булдылар. Алар меңләгән тормыш авырлыгын, кайвакыт миллионнарны үз җилкәләренә күтәрделәр. Бу гадәти булмаган команда иде. Күбрәк түгел.
  
  Сез соңгы хатагыз кебек яхшы. Сез соңгы хаталарыгыз белән генә истә каласыз. Дөньядагы эш урынында этика. Ул эшне дәвам итүне, сугышуны дәвам итүне өстен күрде. Башыгызны су өстендә тотыгыз - чөнки дөньяны гел әйләндереп торган миллионлаган акулалар бар , һәм сез басып торсагыз, сез суга батырсыз яки ярылыр идегез.
  
  Кроу киеренке сөйләшү белән тәмамланды, аннары Хейден аларга таба борылды. Ул аралашучыга кагылды һәм йөз ясады.
  
  "Онытма".
  
  Дрейк башын салды. Канал ачу.
  
  "Минем уйлавымча, ул гадәти Tomb Raider әйберләреннән бик нык аерылып торачак." Йорги сөйләде. "Без дәүләт солдатлары, экспертлар белән очрашабыз. Билгесез фракцияләр, мөгаен, хыянәтчеләр. Вакытында югалган, еллар аерылган кешеләрне эзлибез. Без иске сугыш җинаятьчесенең пәйгамбәрлегенә иярәбез, ул без теләгәнчә. " Ул кысылды. "Без бу хәлне контрольдә тотмыйбыз."
  
  "Мин сез кабер ташлаучыга якын," Кенси елмайды. "Бу ... бөтенләй башка."
  
  Алисия белән Май Израильгә текәлделәр. "Әйе, без сезнең явыз җинаять үткәнегезне онытабыз, шулай бит?"
  
  Швед күзләрен йомды. "Мин ... ум ... мин ... нәрсә?"
  
  Кенси катнашты. "Минем уйлавымча, шартлар сезне беркайчан да компромисска мәҗбүр итмәде, шулай бит, Алисия?"
  
  Инглиз хатыны кысылды. "Без әле җинаять турында сөйләшәбезме-юкмы. Кайбер компромисс позицияләре башкаларга караганда яхшырак. "
  
  "Әгәр дә без уяу һәм уяу булсак, - диде Хейден, - без Чыңгызхан һәм аның каберенең урыны турында укый башлыйбызмы?" Вашингтондагы акыл үзәге яхшы һәм яхшы, ләкин без анда һәм алар күрмәгәнне күрербез. Сез күбрәк мәгълүмат үзләштерә алсагыз, икенче коралны табу мөмкинлеге яхшырак. "
  
  "Thisәм бу тередән чык", - диде Даль.
  
  Планшетлар әйләнеп уздылар, бүлешергә җитәрлек түгел. Алисия беренче булып үзенең электрон почтасын һәм Facebook битен тикшерү турында кычкырды. Дрейк үзенең хәтта электрон почта адресы да юклыгын белде, социаль медианың беренче ишарәсен генә әйтеп, аңа карады.
  
  Ул каушады. "Eriитди вакыт?"
  
  "Бу, яисә бераз ял ит, мәхәббәт. Китай безне ачык кул белән каршы алмаячак. "
  
  "Яхшы фикер." Хейден тынлады. "Мин җирле командалар белән элемтәгә керермен һәм алардан керүебезне җиңеләйтермен. План белән барысы да бармы? "
  
  - Ярар, - диде Даль очраклы гына. "Мин Чыңгызханны Кытайга куып барырмын дип уйламаган идем, ярты дистә көндәш илләр белән сугышмаска. Ләкин, эй, - дип кысылды ул, - син беләсең, алар бүтән нәрсәне сынап карау турында.
  
  Алисия тирә-якка карады, аннары башын чайкады. "Аңлатмасыз. Бу бик җиңел. "
  
  "Хәзерге вакытта, - диде Дрейк, - миңа бераз күбрәк мәгълүмат кирәк иде."
  
  "Сез дә, мин дә, Йорклар." Даль башын салды. - Син һәм мин, икебез дә.
  
  
  Унөченче бүлек
  
  
  Сәгатьләр сизелмичә очты. Вертолет ягулык салырга мәҗбүр булды. Башка командалар турында яңалыклар булмау күңелсезләнде. Гейден үзенең иң яхшы варианты Чыңгыз каберенә кагылышлы мәгълүмат байлыгына чуму булуын тапты, ләкин яңа нәрсә ачу кыен иде. Калганнары берникадәр вакыт шулай эшләргә тырыштылар, ләкин кайберәүләр арыды һәм бераз ял итәргә булды, икенчеләренә шәхси сорауларны чишү җиңелрәк булды.
  
  Аларның кыска урыннарында моны санга сукмау мөмкин түгел иде, һәм хәзерге вакытта команда якын һәм таныш иде, барысын да алга этәрергә.
  
  Даль өйгә шалтыратты. Балалар аны ишетеп бик шатландылар, бу Дальга елмаеп җибәрде. Джоанна өйдә кайчан булачагын сорады. Киеренкелек ачык иде, нәтиҗә алай ук зур түгел иде. Хайден Кинимаканы карарга бераз вакыт алды, чөнки зур Гавайлы бармакны планшет экранына сөртте. Ул елмаеп җибәрде. Deviceайланма аның зур кулындагы открыткага охшаган, һәм ул бу кулларның аның тәненә ничек кагылганын исенә төшерде. Назлы. Дулкынлану. Ул аны бик яхшы белә иде, һәм бу аларның якынлыгын арттырды. Хәзер ул бармакның җимерелгән очын карады, соңгы миссиясе вакытында аны йотарга мәҗбүр булды. Бу хәлнең шокы аның күзләрен ачты. Сез яраткан кешенең ихтыяры белән көрәшү өчен тормыш чиксез кыска иде.
  
  Ул бераз ышанды, ышанганына ышанмады. Начар, сез моңа лаек түгел. Сез әйткәннәрнең барысыннан соң түгел. Ул кире кайтуны акламады һәм кайдан башларга белми иде. Бәлки бу сугыш, ситуация, эш булгандыр. Бәлки, бу аның тормыш тарихындагы һәр мизгелдә булгандыр.
  
  Кешеләр хаталар ясадылар. Алар тазарырга мөмкин.
  
  Алисия шулай эшләде.
  
  Бу уй аны вертолет күк аша үткәндә инглиз хатын-кызына карады. Кинәт турбулентлык аны каешын кысып җибәрде. Бер секунд ирекле егылу, йөрәге аякка батты. Ләкин барысы да яхшы иде. Ул тормыштан үрнәк алды.
  
  Гейден инстинктлары һәрвакыт җитәкчелек итәргә, эшне башкарырга тиеш иде. Хәзер ул бу инстинктларның аның тормышының башка мөһим якларына комачаулаганын күрде. Ул киләчәкнең начар булуын күрде.
  
  Дрейк белән Алисия бәхетле, елмаеп, уртак планшетка кагылдылар. Май Кензига кредит бирде, һәм ике хатын-кыз чиратлашып аны алдылар. Төрле кешеләрнең охшаш ситуацияләр белән мөгамәлә итүе кызык иде.
  
  Смит Лоренга якынлашты. "Хәлләрең ничек?"
  
  "Яхшы булганча, сез шома. Хәзер вакыт түгел, Смит. "
  
  "Сез моны белмим дип уйлыйсызмы? Ләкин әйтегез. Вакыт кайчан килер? "
  
  "Соңрак".
  
  - Беркайчан да, - диде Смит.
  
  Лорен кычкырды. "Eriитдиме? Без ахыр чиктә, кеше. Син кирпеч стенага суктың, аннан чыга алмассың. "
  
  "Дивар?"
  
  Лорен елады. "Әйе, аның исеме бар."
  
  "Эх. Бу стена. "
  
  Хейден аларның икесенең дә проблема өстендә эшләвен күрде. Бу аның хөкем итү яки катнашу урыны түгел иде, ләкин бу нинди дә булса киртәләрнең мөнәсәбәтләрне ничек боза алуын ачык күрсәтте. Смит белән Лорен, йомшак итеп әйткәндә, православие парлары иде, алар бергә эшләгән булырлар иде.
  
  Ләкин иң гадәти булмаган киртәләр хәзер алар алдында торды.
  
  Смит башкача карады. "Ярар, ярый, соңгы вакытта ул сезгә нәрсә бирде?"
  
  "Мин? Беркем дә. Мин анда мәгълүмат өчен бармыйм. Бу CIA яки FBI эше яки кем ул. "
  
  - Алайса, син нәрсә турында сөйләшәсең?
  
  Смит өчен бу алга адым иде. Ачык, конфронтацион булмаган сорау. Гейден солдат белән горурланды.
  
  Лорен бераз икеләнде. - itк, - диде ул. "Без мәгънәсез сүз сөйлибез. Телевизор. Кино. Китаплар. Атаклы шәхесләр. Яңалыклар. Ул төзүче, шуңа күрә ул проектлар турында сорый. "
  
  "Нинди проектлар?"
  
  "Болар барысы да сезне сакчыл сорау бирергә этәрә. Нигә нинди танылган шәхесләр яки нинди фильмнар түгел? Сез биналар белән кызыксынасызмы, Ланс? "
  
  Гейден аны сүндерергә теләде, ләкин булдыра алмавын. Кабина бик кыска иде; сорау бик җитди; Смитның исемен искә алу бик кызыклы.
  
  "Кемгәдер зарар китерергә теләгәндә генә."
  
  Лорен аны кулга алды һәм сөйләшү тәмамланды. Хейден Лорен билгеле террорист белән сөйләшергә теләп ниндидер закон бозамы, дип уйлады, ләкин Лорен соравын ничек әйтергә икәнен хәл итә алмады. Leastичшиксез.
  
  "Бер сәгать тә үтмәде." Пилот тавышы элемтә системасы аша килде.
  
  Дрейк карады. Гейден аның тәвәккәллеген күрде. Даль белән бер үк нәрсә. Команда тулысынча шөгыльләнде, осталыкларын гел күтәрде. Мәсәлән, соңгы операцияне карагыз. Алар барысы да бөтенләй башка миссияләр аша үттеләр, явызлыкны гәүдәләндерделәр һәм бер генә сызык та алмады.
  
  Ник дигәндә, физик яктан. Эмоциональ җәрәхәтләр - аеруча үзенеке - беркайчан да дәваламас.
  
  Ул бер минут аның алдындагы кәгазьләрне карады һәм Чыңгызхан тарихының тагын бер өлешен үзләштерергә тырышты. Ул Орден текстын карады, сызыкларга басым ясады: Дөньяның дүрт почмагына бар. Стратегия Атасының, аннары Хаганның ял итү урыннарын табыгыз; яшәгән иң начар Indianиндстан, аннары Алла җәзасы. Ләкин барысы да күренгәнчә түгел. Без Хаганга 1960-нчы елда килдек, тәмамланганнан соң биш ел узгач, quиңүне табутына урнаштырдык.
  
  Fourирнең дүрт почмагы? Әле дә сер булып кала. Бәхеткә, җайдакларның шәхесен ачыклау әлегә ачык. Ләкин Орден Чыңгызхан каберен таптымы? Шулай итеп тоелды.
  
  Вертолет нечкә һаваны кисүне дәвам иткәндә, Йорги торды һәм алга таба атлады. Каракның йөзе тартылган, күзләре йомылган, Перуда чыкканнан бирле күз кысып йокламаган кебек. "Мин сезгә Вебб сүзләренең өлеше, аның мирасы дип әйттем", - диде рус, аның тоны аның әйтергә теләгәнен куркытканын күрсәтә. "Мин сезгә әйтелгәннәрнең иң начары дип әйттем."
  
  Алисия ачуланып, кинәт атмосфера дамператорын бетерергә тырышты. "Мин һаман да лесбиянның кем икәнен ишетергә көтәм", диде ул шатланып. "Дөресен әйткәндә, Йоги, мин сез булырсыз дип өметләндем."
  
  "Ничек ..." Йорги урта җөмләне туктатты. "Мин кеше".
  
  "Мин ышанмыйм. Бу кечкенә куллар. Бу йөз. Сез йөргән юл. "
  
  "Ул сөйләсен", диде Даль.
  
  "Youәм сез барыгыз да белергә тиеш, минем лесбиянчым", диде Лорен. "Беләсезме, монда начар яки оятсыз нәрсә юк."
  
  "Мин беләм," Алисия әйтте. "Сез кем булырга телисез һәм аны кабул итәргә тиеш. Мин беләм. Йоги булыр дип өметләндем, барысы да шулай. "
  
  Смит буталчык, ләкин буш сүзләр белән Лоренга карады. Дрейк сюрпризны исәпкә алып реакция гаҗәп дип уйлады.
  
  "Бу берсен генә калдыра", диде Кинимака.
  
  - Кемдер үлә, - диде Дрейк идәнгә карап.
  
  "Бәлки, без дустыбызга сөйләшергә рөхсәт итәрбез?" Даль әйтте.
  
  Йорги елмаярга тырышты. Аннары ул кулларын кысып, чатыр түбәсенә текәлде.
  
  "Бу озын хикәя түгел", диде ул калын акцент белән. "Ләкин бу катлаулы сорау. Мин ... әти-әниемне салкын канда үтердем. Мин көн саен рәхмәтле. Мин шөкер. "
  
  Дрейк дустының игътибарын җәлеп итү өчен кулын күтәрде. "Сезгә бернәрсә дә аңлатырга кирәк түгел, беләсез. Менә без гаилә. Бу бернинди проблема китермәячәк. "
  
  "Мин аңлыйм. Ләкин бу минем өчен дә. Син аңлыйсың?"
  
  Команда, һәрберсе, башын салды. Алар аңладылар.
  
  "Без кечкенә авылда яшәдек. Салкын авыл. Кыш? Бу ел вакыты түгел, бу талау, кыйнау, Алла тарафыннан ташлау. Бу безнең гаиләләрне, хәтта балаларыбызны да боектырды. Мин алты кешенең берсе идем, ә әти-әнием, алар түзә алмады. Көннәрне җиңеләйтү өчен алар тиз эчә алмады. Алар төннәрне исән калдырырлык итеп кире кайтара алмады. Алар безнең белән эш итү һәм безнең турында кайгырту ысулын таба алмады, шуңа күрә алар картинаны үзгәртү ысулын таптылар. "
  
  Алисия аның хисләрен тыя алмады. "Бу аның тавышы түгел дип ышанам."
  
  "Бер көнне төштән соң без барыбыз да машинага утырдык. Алар шәһәргә сәяхәт итәргә вәгъдә биргәннәрен әйттеләр. Без еллар дәвамында шәһәрдә булмадык һәм сорарга тиеш идек, ләкин ... "Ул кысылды. "Без балалар идек. Алар безнең әти-әниләребез иде. Алар кечкенә авылдан киттеләр, без аны бүтән күрмәдек. "
  
  Хейден майның йөзендә ерак кайгы күрде. Аның яшь тормышы Йоргадан аерылып торгандыр, ләкин моңсу охшашлыклар бар иде.
  
  "Машина тышындагы көн салкынайды, караңгы төште. Алар машина белән йөрделәр, сөйләшмәделәр. Ләкин без моңа күнеккән. Аларның тормышка, безгә яки бер-беребезгә мәхәббәте юк иде. Минемчә, без мәхәббәтне беркайчан да белмәдек, ничек булырга тиеш түгел. Караңгыда машина ватылды дип туктадылар. Без бергә җыелдык, кайберәүләр елады. Минем сеңлемгә өч яшь кенә иде. Мин тугыз яшь идем, иң олысы. Мин булырга тиеш ... булырга тиеш ... "
  
  Йорги үткәннәрне үзгәртергә көче булган түбәгә карап, күз яшьләре белән көрәште. Беркем дә аңа якынлашыр алдыннан каты кул сузды, ләкин ким дигәндә Хейден моның берүзе үтәргә тиешлеген белә иде.
  
  "Алар безне алдадылар. Алар берникадәр вакыт йөрделәр. Боз шулкадәр каты һәм салкын иде ки, аннан көчле, үлем дулкыннары чыга. Аларның нәрсә эшләгәннәрен аңлый алмадым, аннары туры уйларга бик салкын идем. Аларның безне кабат-кабат әйләндерүләрен күрдем. Без югалып, зәгыйфь идек, инде үләбез. Без балалар идек. Без ... ышандык. "
  
  Гейден күзләрен йомды. Сүз юк иде.
  
  "Күрәсең, алар машинаны тапканнар. Алар киттеләр. Без ... әйбәт, үлдек ... бер-бер артлы. " Йорги әле дә детальләрне ачык итеп әйтә алмады. Аның йөзендәге кайгы-хәсрәт кенә моның дөреслеген ачты.
  
  "Мин бердәнбер исән калдым. Мин иң көчле идем. Мин тырыштым. Мин йөрттем, сөйрәп, кочакладым, ләкин аннан бернәрсә дә чыкмады. Мин аларның барысын да уңышсыз калдырдым. Мин абыйларымның һәм сеңелләремнең тормышның беткәнен күрдем һәм исән калырга ант иттем. Аларның үлемнәре миңа көч бирде, киткән җаннар минеке кебек. Алар шулай дип ышанам. Мин һаман да ышанам. Алар әле дә минем белән дип ышанам. Мин Россия төрмәсендә исән калдым. Мин Мэтт Дрейкны узып киттем, - диде ул көчсез елмаеп, - һәм аннан чыгардым.
  
  "Ничек сез авылга кайтырга өлгердегез?" Кинимака белергә теләгән. Хейден белән Даль аңа сугыштылар, ләкин шулай ук Йорги сөйләшергә тиешлеге дә ачык иде.
  
  "Мин аларның киемен кидем", - диде ул бик аз тавыш белән. "Күлмәкләр. Куртка. Носки. Мин җылы идем, барысын да карда һәм бозда калдырдым һәм юлга чыктым. "
  
  Хейден йөрәк әрнүен, аның булырга тиеш булмаган гаепне күз алдына да китерә алмый.
  
  "Passingтеп баручы машина миңа булышты. Мин аларга бу вакыйганы сөйләдем, берничә көннән авылга кайттым, - диде ул тирән сулыш алып, - һәм алар китергән кайгы рухын күрсеннәр. Алар аның ачуының никадәр тирән булуын күрсеннәр. Әйе, мин әти-әниемне салкын канда үтердем. "
  
  Беркайчан да бозылырга тиеш булмаган тынлык бар иде. Хейден Йорганың энеләренең гәүдәләре хәзер егылган җирдә ятканын, мәңге туңганын, беркайчан да ял итмәвен белә иде.
  
  "Мин карак булдым." Йорги йөрәкне җимерүче резонансны зәгыйфьләндерде. "Соңрак кулга алына. Ләкин ул беркайчан да үтерүдә гаепләнмәгән. Менә без. "
  
  Пилот тавышы һавага килде. "Кытай һава киңлегенә утыз минут, егетләр, аннары бу кемнеңдер уйлавы."
  
  Бу вакытта Лорен Вашингтонның акыл үзәгенә шалтыраткач, Хейден бик шатланды. Алга баруның бердәнбер юлы читкә юнәлтү иде.
  
  "Без максатка якын", - диде ул Вейга очрашкач. "Яңа нәрсә бармы?"
  
  "Без дүрт почмакта эшлибез, җайдакларның туган көненә сылтамалар, Монголия, Хаган һәм Орден үзе, башта нәрсә телисез?"
  
  
  Ундүртенче бүлек
  
  
  - Ооо, - диде Алисия дулкынланып, роль уйнап. "Әйдәгез, туган номерларның нинди датасын тыңлыйк. Мин саннарны кыскартырга яратам. "
  
  "Салкын. Моны кыр пехотачысыннан ишетү рәхәт. " Тавыш шатланып дәвам итте, салонда берничә каш күтәрде, ләкин бәхетсез рәвештә: "Шулай итеп, Ганнибал б. Э. К. 247 елда туган, б. Э. К. 183 тирәсендә үлгән. Чыңгызхан 1162, 1227 елда үлде "
  
  "Бу бик күп сан," Алисия әйтте.
  
  "Проблема шунда", диде Даль. "Сез бармаклардан һәм бармаклардан."
  
  "Моның нәрсә аңлатканын белмим", - дип дәвам итте компьютер галиме. "Ләкин бу акылсыз культлар аларның уеннарын һәм кодларын бик яраталар. Моны истә тотыгыз. "
  
  "Шулай итеп, Ганнибал Чыңгыздан 1400 ел элек туган", диде Кенси. "Без моны аңлыйбыз."
  
  "Сез моны эшләмәгән шитхедлар санына гаҗәпләнерсез", диде нэрс очраклы рәвештә. "Барыбер-"
  
  - Әй, дус? Дрейк тиз арада өзелде: "Сезнең йөзегезгә бәрелгәнме?"
  
  "Әйе, әйе. Әйе, бар. "
  
  Дрейк урындыкка таянды. "Ярар", диде ул. "Хәзер сез төрүне дәвам итә аласыз."
  
  "Без, әлбәттә, бу саннар белән эшли алмыйбыз, чөнки без башка атлаучыларны белмибез. Минемчә, сез дә егетләр дүртенчесен аңлый аласызмы? ? К? Алучылар юк? Ярар. Шулай итеп, хәзерге вакытта, егетләр, Монголия Республикасына бик күп янгын көче җибәрелә. Sevenиде, әллә алтымы? Әйе, алты илдән торган алты элита солдат командасы quиңү атын куа. Мин дөресме? Ура! "
  
  Дрейк Хейденга карады. "Бу егет Вашингтондагы иң яхшы вәкилме?"
  
  Гейден кысылды. "Хәер, ул үз хисләрен яшерми. Вашингтонның күпчелеге кебек алдаучы плащның күп катламнары астында яшерелмәгән. "
  
  "Яулап алучыга алга. Билгеле, Орденның үз көн тәртибе бар, шуңа күрә яулап алу балалар уенчыкыннан видео уенга кадәр булырга мөмкин ... ха ха. Дөнья өстенлеге күп төрле булырга мөмкин, шулай бит? "
  
  "Инструкция белән дәвам итегез", диде Хейден.
  
  "Әлбәттә. Әйдәгез, туры юлга басыйк, шулай бит? Израильлеләр Кубада юк иткән нацист сугыш җинаятьләре культы турында безгә берәр мәгълүмат бирергә теләмәсәләр дә, без белергә тиеш булганны белдек. Тузан беткәч, нацистлар буталчык булулары турында ачыктан-ачык карар кабул иттеләр һәм дөньяны контрольдә тоту өчен бу идеяны уйлап чыгардылар. Герб, герб, яшерен кодлар, символлар һәм башкалар белән бергә Орден булдырдылар. Алар план төзеделәр - мөгаен, алар Рейх вакытында берничә ел эшләгәннәрдер. Алар дүрт төр коралны күмделәр һәм бу табышмак уйлап таптылар. Бәлки алар аны аңлаешсызрак ясарга теләгәннәр, кем белә? Ләкин Моссад аларны эзсез юк итте һәм миңа бик тиз тоела. Яшерен бункер утыз ел дәвамында ачылмады. "
  
  - Унбиш минут, - дип җавап бирде пилот.
  
  "Бу коралмы?" - дип сорады Хейден. "Аларны каян алдылар?"
  
  "Нацистларның теләсә нинди бәйләнеше бар иде. Зур пистолет - космос һәм төгәллек өчен яңартылган иске дизайн. Алар кырыктан сиксәненче елларга кадәр бөтенләй кулларын куя алалар. Акча беркайчан да киртә түгел иде, ләкин хәрәкәт булды. Trustәм ышаныч. Алар бер тере җанга алар өчен моны эшләргә ышанмаслар. Дүрт коралны һәм берничә дистә хезмәтне яшерү өчен, бәлкем, кечкенә еллар кирәк булгандыр. Ышаныч факторлары шулай ук мылтыкны яшергән сәбәпләрнең берсе. Аларны хәзер Кубада саклый алмадылар, шулай бит? "Вашингтон кешесе көлеп җибәрде, аннары ничектер уянырга өлгерде.
  
  Алисия күзләрен йомды һәм ике кулын бергә кысып, кемнеңдер арык муенына ураган кебек.
  
  "Барыбер, сез минем белән егетләрме? Мин аңлыйм, вакыт бик кыска, сез пычракка чыгарга һәм нәрсәдер атарга кычкырасыз, ләкин минем бераз күбрәк мәгълүматым бар. Мин кердем ... "
  
  Пауза.
  
  "Хәзер бу кызык."
  
  Күбрәк тынлык.
  
  "Сез бүлешергә телисезме?" Гейден вертолетның каты ягына карап, аларның төшү ноктасының якынлашканын күргәндәй, ирен кагып алды.
  
  "Хәер, мин җирнең дүрт ягы турында, я булмаса аны ничек күрүебез турында сөйләшергә җыендым, ләкин вакытның бетүен күрәм. Кара, миңа бишне бир, ләкин ни генә эшләсәң дә, - диде ул, - җиргә төшмә!
  
  Бәйләнеш кинәт өзелде. Хейден башта идәнгә, аннары вертолетның эчләренә карады.
  
  Дрейк ике кулын да күтәрде. "Миңа карама. Мин гаепле түгел! "
  
  Алисия көлде. "Әйе, мин дә."
  
  "Landиргә кермисезме?" Даль кабатлады. "Бу нәрсә ул?"
  
  Алисия аңлаткан кебек тамагын чистартты, ләкин соңыннан пилот тавышы спикерлардан яңгырады. "Ике минут, егетләр."
  
  Гейден ярдәм сорап карт иманлыга мөрәҗәгать итте. "Мано?" - Сорадым.
  
  "Ул ишәк, ләкин безнең ягында", - дип кычкырды зур Гавайлы. "Мин аның сүзен алыгыз дияр идем."
  
  "Тизрәк карар кабул итү яхшырак", - диде Смит. "Без төшәбез."
  
  Аралашу системасы шундук тормышка ашты. "Мин нәрсә әйттем? Landиргә төшмә! "
  
  Дрейк торды һәм вертолетның домофонын кабызды. "Тукта, дус", диде ул. "Newлда яңа разведка."
  
  "Ләкин без Кытай һава киңлегендә. Алар безне сизгәнче күпме булачагын әйтеп булмый. "
  
  "Мөмкин булганны эшләгез, ләкин җиргә кермәгез."
  
  "Әй, дус, миңа бу тиз килү һәм китү миссиясе булыр дип әйттеләр. Bullк. Сез монда берничә минуттан озаграк торсак, безнең ишәк өстендә берничә J-20 самолетлары булыр дип ышанып була. "
  
  Алисия Дрейкка таба иелде һәм пышылдады: "Бу начар"
  
  Йоркширмен хәлнең актуальлеген күреп, аны бүлде. "Вашингтоннан килгән Кнобенд, тоташу өзелгәндә дә безне ишетә ала", диде ул, Дальга ачык итеп. - Нобенд? Бездә алтмыш секунд бар. "
  
  "Озаграк вакыт кирәк булыр", - дип җавап бирде кеше. "Кыю булыгыз, кешеләр. Без бу эштә ".
  
  Дрейк кулларын кысканын сизде. Бу түбәнсетелгән тәртип каршылыкны гына китерде. Бәлки бу ният булгандыр? Ганнибал каберен тапканнан бирле, Дрейк бу миссиядә нәрсәдер дөрес булмаганын сизә иде. Берәр нәрсә ачылмады. Алар сынадылармы? Алар күзәтү астында булганмы? АКШ хакимияте аларның эшләренә бәя бирдеме? Алайса, Перуда булган вакыйгаларга барысы да төште. Алай булса, Дрейк аларның чыгышлары турында артык борчылмады.
  
  Ул тыңлаучылар караудан соң пешерә алырлык конспирацияләр, интрига һәм интрига турында борчылды. Сәясәтчеләр белән идарә иткән теләсә нинди ил беркайчан да күренмәгән, һәм нәрсә булганын хакимияттәге кешеләр генә белгән.
  
  - Илле секунд, - диде ул кычкырып. "Аннары без моннан чыгачакбыз."
  
  "Без старт ясарга тырышабыз", диде аларга пилот. "Без инде бик түбән, сез ишек төбеннән агачка чыга аласыз, ләкин мин кошны тау үзәнлегендә яшерәм. Әгәр дә сез төбендә берәр нәрсәнең кырылганын ишетсәгез, ул таш яки яти булыр. "
  
  Алисия каты йотты. "Минем уйлавымча, алар бөтен Тибетка эленәләрме?"
  
  Даль кысылды. "Каникул. Tripл сәяхәте. Кем белә?"
  
  Ниһаять, бәйләнеш яңадан тормышка кайтты. "Ярар, кешеләр. Без әле исәнме? Яхшы Яхшы. Әйбәт эш. Хәзер ... Чыңгызханның ял итү урыны турындагы барлык бәхәсләрне хәтерлисезме? Ул үзе билгесез кабер теләгән. Аның каберен салган һәркем үтерелде. Каберне атлар таптап, агачлар утырттылар. Туры мәгънәдә, очраклы гына булмый. Бер хикәя миңа бик тәэсирле, чөнки ул бу акылсыз схемаларны юкка чыгара, Кан яшь дөя белән күмелгән - һәм дөянең әнисе бозау каберендә елаганын ачыклагач, урнашкан урын. "
  
  Пилот кинәт аралашуны өзде. "Без кире кайтмыйбыз диярлек, дус. Утыз секунд һәм без моннан тиз арада чыгачакбыз, яисә без балаларны шунда җибәрәчәкбез. "
  
  - Әй, - диде Вашингтон кешесе. "Синең турында оныттың. Әйе, аннан чык. Мин сезгә яңа урын җибәрермен. "
  
  Дрейк җиңде, пилотның газапларын уртаклашты, ләкин җавап итеп: - Гайсә, дус. Сез безне кулга алырга яки үтерергә тырышасызмы? "
  
  Ул өлешчә шаяртты.
  
  "Эй. Тынычлан. Кара - бу нацистлар - Соңгы Кыямәт Ордены - илле-сиксәненче еллар арасында Атлыларны - ял итү урынын эзләделәр, шулай бит? Күрәсең, аларның барысын да тапканнар. Миңа нәрсәдер әйтә, алар Чыңгызхан каберен тапмады. Мондый табыш турында күбрәк әйтергә мөмкин дип ышанам. Аннары Орден үзе һәм сүзләр буенча бара: 'Ләкин барысы да күренгәнчә түгел. Без Хаганга 1960-нчы елда килдек, тәмамланганнан соң биш ел узгач, quиңүне табутына урнаштырдык. ' 5ичшиксез, Канның 1955-нче елда төзелгән кабере булмаган. Ләкин, күбесенчә, кабер булмау, һәм шулай ук ышанучыларга һәм туристлар агымын арттыру аркасында, Кытай аның өчен төрбә салды. "
  
  "Бу Кытайдамы?" - дип сорады Хейден.
  
  "Әлбәттә, бу Кытайда. Сез бу дүрт почмак турында уйлыйсыз, шулай бит? Ярар, соры матдәләрегезне актив саклагыз. Бәлки, бер көн монда сезнең өчен эш булыр. "
  
  Гейден муенлы тавышны йотты. "Сезнең теориягезне аңлатыгыз."
  
  "Дөрес, салкын. Чыңгызхан төрбәсе 1954-нче елда төзелгән. Бу Эч Монголиянең көньяк-көнбатышындагы Эжин Хоро елгасы буенда төзелгән зур гыйбадәтханә. Хәзер төрбә чынлап та ценотаф - анда тән юк. Ләкин анда баш киеме һәм Чыңгызныкы булган башка әйберләр бар диләр. Чинггис, мәшһүр кабер һәм кабер ташы түгел, ә төрбә идеясы белән бәйләнгән, башта ул яшәгән сигез ак йортта, чатыр сарайларында табына. Бу көчле төрбәләр Jinзиньның Дархад патшалары белән сакланган һәм соңрак Монгол милләтенең символы булып киткән. Ахырда, көчле төрбәләрне бетерү һәм борынгы истәлекләрне яңа, даими урынга күчерү турында карар кабул ителде. График Заказ планына бик туры килә. Алар нинди коралны яулап алырга теләсәләр, Чыңгыз табутында, шул төрбәдә. "
  
  Гейден аның сүзләрен үлчәде. "Начар телсез", диде ул. "Әгәр ялгышсагыз ..."
  
  "Кур?"
  
  "Бу сез ала алган иң яхшысы."
  
  "Заказ рөхсәтле иде", диде Даль. "Бу тексттагы юлны аңлата."
  
  Хейден әкрен генә башын салды. "Без җирдән никадәр ерак?"
  
  "Егерме җиде минут."
  
  "Калган командалар турында нәрсә әйтеп була?"
  
  "Мин сезнең кебек акыллы булуларын әйтерлек юл юк дип куркам. Аларда, мөгаен, югары технологияле белгеч бардыр. " Рәхмәт белдерү өчен пауза.
  
  - Начар монгель, - диде Алисия.
  
  "" К ". Гейден аның ачуын контрольдә тотты. "Эчке сөйләшүдә соңгы нәрсә?"
  
  "Әйе. Сөйләшү көчле һәм горур. Кайбер командалар ишәкләрен идарә иттеләр. Кайберәүләргә Ганнибал сайтын кабат казу бурычы куелды. Мин беләм, руслар һәм шведлар башта сезнең кебек Бурхан Халдунга юл тоттылар. Моссад һәм Кытайлар бик тыныч. Француз кешеләре? Кем белә, шулай бит? "
  
  "Сез моны дөрес әйтсәгез яхшырак булыр", диде Хейден, аның тавышы угы белән. "Чөнки сез булмасагыз ... дөнья газап чигәчәк."
  
  "Бу төрбәгә барып җитегез, Джей Мисс. Ләкин тиз эшлә. Башка командалар анда булырга мөмкин. "
  
  
  Унбишенче бүлек
  
  
  "Эжин Хоро Баннер", диде пилот, әле дә борчыла. "Сигез минут калды."
  
  Команда өчен шәһәр читенә төшәргә һәм сәяхәтне башларга тәртип урнаштырылды. Аларга ярдәм итәр өчен җирле археолог эшкә алындылар, аларны төрбәгә алып барырга тиеш иде. Дрейк ул вакытта нәрсә булачагын белми дип уйлады.
  
  Бу максаттан, пилотның Кытай яшерен сугыш очкычлары турында борчылуларына карамастан, вертолет кайнар һәм әзер булып калачак.
  
  Сугыш һәм ләгънәт, аннары вертолет туктады, командага сикерергә вакыт бирде. Алар куак куаклары, үле урман куаклары арасында булдылар, ләкин алга юлны җиңел күрәләр иде.
  
  Таудан бер чакрым ераклыкта зур шәһәр читендә урнашкан. Хейден үзенең утырган юлын дөрес координаталарга программалаштырды, аннары команда үзләрен мөмкин кадәр матур итеп күрсәттеләр. Кытайларга туристлар кирәк иде, шуңа күрә алар тагын тугызны алдылар. Лорен вертолетта калырга һәм барган сөйләшүне тәртипкә китерергә ышанды.
  
  "Киләсе тапкыр," - диде ул, команда китәргә ашыкканда, - Алисия челтәр эшли ала.
  
  Инглиз хатыны елады. "Мин начар секретарьга охшыйммы?"
  
  - Мм, чыннан да?
  
  Дрейк Алисияне кагып, пышылдады: - Ярар, сез узган атнада шулай эшләдегезме? Роль уйнау өчен? "
  
  - Әйе, - диде ул елмаеп, - күңелле иде. Лоренның роле бер үк булыр дип шикләнәм. "
  
  "Өмет итмик."
  
  Икесе җылы елмаеп алыштылар, ясалган приютыннан чыгып, әкрен генә сикереп торган калкулыкка таба юнәлделәр. Озакламый сирәк үсемлекләр һәм чүлләр юлларга һәм биналарга юл бирделәр, һәм берничә катлы кунакханәләр һәм офис биналары ерактан ук йөри башлады. Кызыллар, яшелләр һәм пастельләр зәңгәр күкләргә һәм алсу болытларга каршы көрәштеләр. Урамнарның һәм шәһәрнең чиста булуы, кайбер магистральләрнең киңлеге Дрейкка шунда ук сокланды. Киләчәккә дәлил, диделәр.
  
  Башта сәер күренсә дә, үзләренә булыша алмыйча, туристлар очрашу ноктасына юнәлделәр, куллары беркайчан да артык рюкзакларын калдырмадылар. Археолог аларны атка утырган кешенең зур кара сыны күләгәсендә каршы алды.
  
  "Фитлар". Даль җайдакка башын салды.
  
  Алар алдында нечкә, озын буйлы чәчле һәм туры карашлы хатын торды. "Сез тур төркеменә керәсезме?" Ул сүзләрен сайлап, җентекләп сөйләде. "Минем инглиз өчен гафу итегез. Бу яхшы түгел ". Ул көлде, кечкенә йөзе кысылып торды.
  
  "Проблема юк," Даль тиз әйтте. "Бу Дрейк версиясенә караганда аңлаешлырак."
  
  "Күңелле фу"
  
  "Сез туристларга охшамыйсыз", диде хатын аны туктатып. "Сезнең тәҗрибәгез бармы?"
  
  - Әйе, әйе, - диде Даль, кулын алып, аны зур ишарә белән алып барды. "Без яңа истәлекле урыннар һәм шәһәрләр эзләп дөнья буйлап сәяхәт итәбез."
  
  - Дөрес, - диде хатын. "Мавзолей икенче якта."
  
  "О".
  
  Дрейк көлде. "Аны кичерегез", диде ул. "Гадәттә ул багаж гына йөртә."
  
  Хатын-кыз алга, аркасын турайтты, туры чәчләр тупланган баш киеменә җыелды. Коллектив мөмкин булганча таралды, кабат шау-шу тудырырга теләмәде, онытылмас хатирәләр калдырырга теләмәде. Даль хатын-кызның исеменең Алтан булуын һәм аның якын-тирәдә туганын, яшь чагында Кытайдан китүен, аннары ике ел элек кайтканын белде. Ул аларны турыдан-туры һәм әдәпле алып барды һәм тиздән аларның максатларына якынлашуларын күрсәтте.
  
  Дрейк төрбәнең алга таба биеклеген, сыннар, адымнар һәм башка символик элементларны күрде. Deathлем теләсә кайда яшеренергә мөмкин. Бергә эшләп, команда хатын-кызны әкренләштерде, алар башка командаларны һәм башка солдатларны тикшерделәр, шул ук вакытта күренешкә сокланып. Смит чүп савытлары һәм эскәмияләр артында карап тору Алтанны борчыгандыр, ләкин Дрейкның аның "бик чикләнгән басмасы" тасвирламасы аның кызыксынуын арттырды.
  
  "Ул махсусмы?"
  
  "Әйе, ул шуларның берсе."
  
  "Мин сезне кызык бәйләнеш аша ишетә алам," Смит кычкырды.
  
  "Ничек?"
  
  "Машиналар ягыннан бу Пагани Хуайра Гермес басмасы, Пагани һәм Гермес Мэнни Кошбин өчен эшләнгән."
  
  "Гафу үтенәм. Мин боларның нәрсә аңлатканын белмим. "
  
  "Аңлашылды". Дрейк авыр сулап куйды. "Смит - бер төр. Ләкин миңа яраткан хоббиыгыз турында сөйләгез. "
  
  "Миңа сәяхәт бик ошый. Чүлдә бик матур урыннар бар. "
  
  "Лагерьда Смитны чатыр баганасы дип уйлагыз. Сезне гел проблемага дучар иткән, ләкин аны формалаштырганнан соң да яхшы эшли, һәм һәрвакыт, ләкин һәрвакыт сезне читкә алып китә ала. "
  
  Смит, разведкасын тәмамлап, комс турында нәрсәдер сөйләде. Лорен контрольсез гиглларга керде.
  
  Алтан Йоркширеманга шикләнеп карады, аннары карашын калган командага юнәлтте. Май, аеруча, үз чыгышын яшерергә тырышкандай, бу хатын-кыздан кача. Дрейк башкалар булдыра алмаганны аңлады. Бер нәрсә икенчесенә китерде, һәм Май аның каян килгәне яки монда ничек тәмамланганы турында сөйләшергә теләмәде. Алтан берничә адымга күрсәтте.
  
  "Бу юнәлештә. Мавзолей анда. "
  
  Дрейк гаҗәеп киң һәм искиткеч озын бетон юлны турыдан-туры озын һәм тик бетон баскычларга алып барганын күрде. Адымнар башланыр алдыннан юл зур түгәрәккә әверелде, аның уртасында әйтеп булмый торган сын.
  
  "Яхшы, бу егет, әлбәттә, җайдак иде", - дип билгеләп үтте Кинимака.
  
  Чыңгызхан, атка атланып, зур таш плитәдә басып торды.
  
  - Икенче җайдак, - диде Йорги. "Quиңү".
  
  Алтан соңгы җөмләне ишеткән булырга тиеш, чөнки ул борылып әйтте: "Әйе. Хаган үлеме алдыннан билгеле дөньяның күбесен яулап алды. Геноцид патшасы, ул шулай ук үз гомерендә Ефәк юлны берләштерде, көнбатыш ярымшарда сәүдә һәм элемтәләрне арттырды. Ул канлы, куркыныч җитәкче иде, ләкин ул үзенең тугры солдатларына яхшы мөгамәлә итте һәм аларны барлык планнарына кертте. "
  
  "Мавзолейдагы нәрсә турында безгә бераз сөйләп бирә аласызмы?" Дрейк әзер булырга теләгән. Бу миссияләрдә тизлек барысы да иде.
  
  "Яхшы, ул тышкы бизәкләр белән бизәлгән турыпочмаклы зираттан башка нәрсә түгел." Хәзер Алтан туристлык белешмәлеген китергән кебек сөйләде. "Төп сарай сигез почмаклы, анда ак джейдан ясалган биш метрлы Чыңгыз сыны бар. Өч йортка охшаган дүрт бүлмә һәм ике зал бар. Репоз сараенда җиде табут бар. Канг, өч консорт, дүртенче улы һәм улының хатыны. "
  
  "Бәйрәм сарае", диде Смит. "Шулай ук ял итү урыны кебек."
  
  "Йиес". Алтан аны Смитка түземлек белән карады һәм алар артыннан килгән текст турында бернәрсә дә белмәде.
  
  "Мавзолейны караңгы кешеләр, өстенлекле кешеләр саклый. Бу күп монголлар өчен бик изге. "
  
  Дрейк тирән, дулкынланып җибәрде. Әгәр алар ялгышкан булсалар, һәм бу икенче коралның урыны булмаган булса ... Ул моның нәтиҗәләрен күз алдына да китерергә курыккан.
  
  Кытай төрмәсендәге тормыш аларның проблемаларының иң азы булыр иде.
  
  Озын йөреш дәвам итте, башта зур юл буйлап хаҗ, аннары сфераны аеру, борыңгы генерал йөзенә тиз карау, аннары таш баскычларга чиксез менү. Команда позициядә калды, сирәк адым ясады, гел уяу булды. Дрейк бүген төрбәгә килүчеләрнең чагыштырмача аз булуын күреп шатланды, бу бик ярдәм итте.
  
  Ниһаять, тәэсирле структура күренде. Команда иң югары адымга җиткәч туктады. Алтан көтте, мөгаен, курку мизгелләренә эләккән туристларга. Дрейк һәр очында чагыштырмача кечкенә гөмбәзле, уртада зуррак бинаны күрде. Аларның түбәләре үрнәк белән бронза иде. Бинаның алгы өлешендә кызыл тәрәзәләр һәм ким дигәндә өч зур подъезд бар иде. Бина алдында түбән таш дивар бар иде.
  
  Алтан алга атлады. Даль командага артка карады.
  
  "Туры кабергә", диде Хейден. "Моны ачыгыз, тартманы табыгыз һәм чык. Бәхеткә каршы, көрәшергә тән юк. Безнең пилот әйтүенчә, букшит юк. "
  
  Дрейк Лорен сөйләшүдә соңгысын сөйләгәндә тыңлады.
  
  "Минем монда зур, майлы нуль бар, егетләр. Мин тулысынча ышанам, исраиллеләр һәм руслар акылдан читтә калдылар, текст дөрес булмаган юлны күрсәтте. DC французлар якынлаша дип уйлый, бәлки ярты сәгать артта. Тыңлау хәзер катлаулана бара. Бездә башка ресурслар һәм NSA беркайчан да ачмый торган берничә хәйлә бар. Шведлар, Кытайлар һәм Британияләр билгеле түгел. Мин әйткәнчә, бу көрәш. "
  
  "Тагын берәр кем?" Дрейк каушады.
  
  "Кызык, сез моны искә алырга тиеш. Мин билгесез чыганактан шомлы комачаулыйм. Тавышлар юк, раслау мөмкинлеге юк, ләкин кайвакыт системада бүтән кеше бар кебек. "
  
  "Арбалар турында әйтмәгез", диде Алисия. "Соңгы операциядә бездә куркыныч вакыйгалар җитәрлек иде."
  
  Алтан туктады һәм борылды. "Син әзер ме? Мин сине эчкә кертермен. "
  
  Төркем башын кагып, алга китте. Аннары Дрейк Кытай сугышчыларының төрбәдән китүен күрде, аларның берсе кул астында зур тартма тоткан, алар арасында археологлар.
  
  Кытайлар үзләре белән корал алдылар, хәзер туристларның булмавы аларның файдасына иде.
  
  Аларның лидеры аларга игътибарны юнәлткәнче бер мизгел генә үтте.
  
  
  Алтынчы бүлек
  
  
  Дрейк Далның Алтанны тотып алуын һәм аны артка тартуын күрде, Кытай солдатлары саклаганчы баскычтан озын сикереп торды. Ул рюкзакны җиргә ыргытты һәм тиз генә кесәсен чыгарды. Тиз эшләде һәм беркайчан да кытайларга карамады, шулай да ул үзен куркынычсыз хис итте. Хейден, Смит һәм Май пистолет белән коралланганнар.
  
  Чыңгызхан төрбәсе алдындагы мәйданда корал күтәрелде һәм көндәшләр бәрелеште. Сандыкны күтәргән кеше борчыла иде. Кытай командасы биш кешедән торды һәм уйлы археологларны читкә этәрде. Дрейк кечкенә су асты мылтыгын күтәрде һәм көтте. Команданың калган өлеше аның ягына таралды.
  
  "Безгә бары тик тартма кирәк", - дип кычкырды Хейден. "Аны җиргә куегыз һәм китегез."
  
  Кытай командасы лидерының күзләре соры шифер төсе иде. "Сезгә әле мөмкинлек булганда сез үзегез барырга тиеш."
  
  "Без тартма телибез," Хейден кабатлады. "Без алырбыз."
  
  "Алайса сынап кара." Алып баручы тәрҗемә итте, һәм биш кытай да синхрон рәвештә алга киттеләр.
  
  "Wow. Без бер үк ләгънәт ягында. "
  
  "Әй, шаяру гына. Кызык. Америка һәм Китай беркайчан да бер тарафта булмаячаклар. "
  
  - Бәлки юк, - диде Дрейк. "Ләкин без халык өчен көрәшүче солдатлар. "
  
  Ул лидерның йөрешендәге билгесезлекне, йөзендәге бераз билгесезлекне күрде. Бу аларның барысына да кагылган булырга тиеш, чөнки Кытай командасы тулысынча туктады. Гейден коралын төшерде һәм бу аерманы тагын да япты.
  
  "Без уртак тел таба алмыйбызмы?"
  
  Баш. "Әйе. Ләкин хакимият һәм сәяси лидерлар, террористлар һәм золымчылар һәрвакыт безнең юлда торырлар ".
  
  Дрейк кеше йөзендәге кайгы-хәсрәтне һәм үз сүзләренә тулысынча ышануны күрде. Көндәш командалар каты бәрелешкәндә мылтык яки баррель күтәрелмәде. Барысы да хөрмәт өчен иде.
  
  Дрейк торды, су асты мылтыгын рюкзакка калдырды һәм һөҗүм белән очрашты. Аның күкрәгенә куллар бәйләнде һәм кул күтәрде. Тез аның кабыргасына каты киселде. Дрейк тәненнән һаваның ашыгып китүен сизеп, бер тезгә егылды. Theөҗүм аяусыз, тезләр һәм куллар белән каты сугылды һәм яңгыр яуды, тупаслык аңа үч алу яки җиңелү мөмкинлеге бирмәде. Ул авыртуга түзде һәм вакытын бүлеп бирде. Башка күренешләр ул борылып, борылып карагач. Алисия озын кеше белән көрәште; Хейден һәм Кинимака лидер белән көрәштеләр. Май көндәшен җилкәсенә җибәрде, аннары аны стернумда авыртты.
  
  Дрейк бер мөмкинлек күрде һәм аны алды. Аның артында Торстен Дальның гадәттәгечә күренүен, баскыч башыннан сикерүен ишетте; игътибарсыз калдырып булмый торган сизелерлек барлыгы. Дрейкның һөҗүмчесе бер мизгелгә тынып калды.
  
  Элеккеге SAS солдаты җир буйлап чабып, аякларын селкетте һәм көндәшен тез артына тотты. Ул тезләнеп егылды. Ул Дрейк дәрәҗәсенә төшкәч, Йоркширеман көчле башны чыгарды. Кычкыру һәм киңәйтелгән күзләр аның никадәр каты сугуын күрсәтте. Кытай командосы каушап калды һәм бер кулына таянды. Дрейк торды һәм тезләрен һәм башын сугып тулы әйберне кире кайтарды. Кайбер җәрәхәтләр һәм каннар бар иде, ләкин тормыш өчен куркыныч юк.
  
  Даль Алисиянең көндәшен максат итеп үткән. Шведлар Алисия кебек үк үгез кебек сугтылар. Аның һөҗүмчесе аякларыннан бәрелде һәм муенның аркасына каты сугылды, калтыранды һәм аптырады. Алар Майның көндәшен аңсыз шакыганын, аннары тартма белән кеше тапканын күрделәр.
  
  "Сәлам!" Алисия аларны күреп елады һәм йөгерә башлады.
  
  Алар йөгерә башладылар, ләкин Смит белән Йорги сугыштан киттеләр. "Кара?" Алисия әйтте. "Безнең көчебез бик күп. Бу бозык командада без бик күп газап чиккәнебезнең сәбәбен белә идем. "
  
  Алда, Кензи кешенең бердәнбер юлын - төрбәгә кире кайтты. Хәзер кырыс караш һәм буйсынучан позиция белән ул элек саклаган коралны чыгарды.
  
  Дрейк районны тикшерде һәм Хейденның ниһаять төркем лидерын буйсындырганын күрде.
  
  "Эшләмә аны!" - дип кычкырды ул кешегә. - Син артык, дус.
  
  Гейден күтәрелеп карады, хәлне бәяләде, аннары яңагындагы канны сөртте. Дрейк хәзер Алтанның карарга адымнарын артка чигүен күрде һәм үзенә тынлады. Кызыксыну ...
  
  Мылтык хәрәкәтсез калды, тартма әле дә нык тотылды, үлем кулында. Хейден торды һәм кулын күтәрде, пальма тышка. Аның белән ир арасында биек фимиам яндыручы торды, ләкин ул күренгәнче күчте.
  
  Кензи арттан алга чыкты. Смит белән Кинимака. Солдат күзендә паника билгесе юк иде, отставкага китү.
  
  "Беркем дә үлмәде." Гейден аңсыз һәм сыкранган Кытай солдатларына күрсәтте. "Беркем дә бурычлы түгел. Рамканы калдырыгыз. "
  
  Алисия аның игътибарын җәлеп итте. "Youәм сезгә кыйнау кирәк булса, яхшы күренсен өчен", диде ул. "Мин монда".
  
  Солдат менталитеты бирүне үз эченә алмады. Бу егетнең кая барасы да, качу юлы да юк иде.
  
  - Мылтык, - диде Дрейк, - ялган өмет. Син беләсең. "
  
  Аңлатма максатка тиде, пистолет белән кул беренче тапкыр калтыранды. Авыр тынлык сузылды, һәм Дрейк җиңелгән ике ир-атның кузгала башлаганын күрде. "Син карар кабул итәргә тиеш, дус", диде ул. "Сәгать якынлаша."
  
  Кеше шундук диярлек пистолетны чыгарып йөгерә башлады. Ул Хейденга юнәлде, аннары, фимиам яндыручы янында, кулын капкага кагып, аны шакырга өметләнде. Тынычлану һәм кычкыру аның бердәнбер бүләге иде, чөнки объект куркынычсыз бәйләнгән иде, ләкин ул йөгерүне дәвам итте.
  
  Хейден игътибарын саклап көтте.
  
  Алисия сукыр ягыннан, күгәрченнән зарядка алды һәм аны регби белән биленнән тотты. Кеше иелде, яртысын диярлек өзде, башы Алисия җилкәсенә тиде, һәм тартма якка очты. Гейден аны тотарга тырышты, артык зур зыян килгәнче аны тотты. Тиз карау Орденның гербы булуын раслады.
  
  Алисия аңсыз кешене тыгып куйды. "Мин сезгә сезнең белән булырмын дип әйттем."
  
  Коллектив бәяләде. Кытайлар хәрәкәтләнә иде инде. Французлар якын булырга тиеш иде. Хейденнан бер сүз Лоренны әңгәмәгә алып кайтты.
  
  "Начар хәбәр, егетләр. Французлар синнән күзләрен алмыйлар, һәм урыслар алардан күзләрен алмыйлар. Күчерегез! "
  
  Буллшит!
  
  Дрейк баскычтан аска һәм төрбәгә алып барган туры юлны күзәтте. Ул кешеләрнең йөгерүен, дүрт командадан торган француз булырга тиешлеген күрде. "Алар яхшы," диде ул. "Чынлыкта, алар безгә ике тапкыр ирештеләр."
  
  "Без барырга тиеш", диде Смит. "Алар берничә минуттан безнең белән булырлар."
  
  "Кайда барырга?" - дип сорады Алисия. "Алар бердәнбер чыгу юлын яптылар."
  
  Дрейк якындагы агачларны һәм газоннарны күрде. Чынлыкта сайлау чикләнгән иде.
  
  - Әйдә, - диде ул. "Лорен, вертолет җибәрегез."
  
  "Минем юл буенча".
  
  "Тизрәк эшлә", диде Смит. "Бу французлар аякта."
  
  Дрейк алга ашыкты, руслар артта кала алмыйлар дип уйладылар. Кызганычка каршы, кемдер ата башлаганчы озак тормады. Әлегә алар өчен барысы да яхшы булды, алар солдат белән солдат һәм кеше белән мөнәсәбәтләрдә иң яхшысын күрделәр, ләкин мондый зәгыйфь килешүнең дәвам итү мөмкинлеге минималь иде.
  
  Фактларга игътибар итик: Әгәр бу илләр бергә эшләргә һәм бүләкләрен бүлешергә теләсәләр, хакимияттәге ир-атлар һәм хатын-кызлар моның җиңел юл булачагын яхшы беләләр - һәм алар көрәшүне дәвам итәләр.
  
  Ул агачлар арасына тайпылды. Команда аның артыннан ашыкты, Хейден бизәк тартмасын кысып, аның әле ачылмаган серен. Даль французларның алга барышын күзәтеп, артына эленде.
  
  "Бездән биш минут артта. Урысларның билгесе юк. Кытайлар уяна. Ярар, бу аларның барысын да бераз тотып торырга мөмкин. "
  
  "Вертолет ун минут эчендә", диде Лорен аларга.
  
  "Аңа ашыктырырга куш", диде Алисия. "Бу егет кайнар булырга тиеш."
  
  "Мин моны бирермен."
  
  Яхшы каплауга өметләнеп, Дрейк иң туры юлны алды. Агачлар төрле якка сузылды, туфрак йомшак һәм пычрак иде, җирнең исе бик яхшы иде. Кенси: "Без моны эшләргә тиеш", - дип йөгергәндәй кысылып, калын ботак алды. Башта озын төшү, аннары кискен менү, һәм алар артындагы юл юкка чыкты. Күкләр сирәк күренде һәм бөтен тавышлар яңгырады.
  
  "Минем алда беркем дә юк дип өметләнәм", диде Даль.
  
  Кинимака каты итеп басты. "Тыңлаучыларга ышаныгыз", диде ул, CIA көннәренә кире кайтып. "Алар сез уйлаганнан яхшырак."
  
  Дрейк шулай ук аларның монда түгеллеген күрде, һәм ул зәгыйфь иде. Ул Дальның арттан шулай эшләячәгенә ышанып, һәр офыкны сканерлады. Дүрт минуттан соң алар кыска гына тыңладылар.
  
  "Бу вертолетта юнәлеш табу?" Хейден Лоренга пышылдады.
  
  Нью-Йорк аларның позицияләрен сканерда ялтырап торган зәңгәр нокталар итеп күрә алды. "Туры алга. Юлга дәвам."
  
  Барысы да тыныч иде; алар дөньяда бердәнбер кешеләр була алалар. Дрейк берникадәр вакыттан соң адымнарын җентекләп сайлап дәвам итте. Алисия аның янында сикерде, Хейден бер адым артта калды. Команданың калганнары хәзер диапазонын арттыру өчен таралдылар. Корал тартылды һәм иркен тотылды.
  
  Алда агачлар нечкәрә иде. Дрейк тышкы периметр янында туктады, җирне тикшерде.
  
  "Бу яссы кырга кыска төшү", диде ул. "Кыргыч өчен идеаль. Hellәһәннәм, хәтта шведлар да шундый зур максатка ирешә ала. "
  
  "Очрашуга өч минут кала", диде Лорен.
  
  Хейден Дрейкка якынлашты. "Нәрсә ул?"
  
  "Дошман билгесе юк." Ул кысылды. "Ләкин без кем белән эшләвебезне исәпкә алсак, нигә алар булырга тиеш?"
  
  Даль якынлашты. "Монда шундый ук. Алар, әлбәттә, каядыр, ләкин бик яшерен. "
  
  "Theyәм сез аларның бу юлга баруларына ышанып була", диде Май. "Нигә без көтәбез?"
  
  Даль Дрейкка карады. "Йоркшир пуддингы тәнәфескә мохтаҗ."
  
  - Беркөнне, - диде Дрейк, соңгы тапкыр районга. "Сез чыннан да гаҗәп көлке нәрсә әйтергә җыенасыз, ләкин ул вакытка кадәр зинһар, сөйләшкәндә сөйләшегез."
  
  Алар агач сызыгыннан кискен, үләнле таудан төштеләр. Akeылы җил Дрейкны каршы алды, агачларның ботакларыннан соң күңелле хис. Бөтен мәйдан буш иде, асфальт полосасы белән тәмамланган урыннан ерак түгел койма белән койма белән уратып алынды.
  
  "Хәзер күчегез," диде Дрейк. "Без яссы җирдә периметр куя алабыз."
  
  Ләкин соңыннан бөтен райондагы тынычлык һәм бушлык җимерелде. SPEAR командасы тау буйлап чабыштылар, сул ягына урыслар яшерелгән җирдән түктеләр. Аларның икесе дә ерак агачлар бакчасында сыенган, французлар да күренде.
  
  Leastичшиксез, бу Дрейкның әйберләргә карашы иде. Алар, әлбәттә, исем тэглары кимәгәннәр, ләкин аларның йөзләре, тәртибе аерылып торган.
  
  Шул ук вакытта аларның вертолетлары күктә күренде.
  
  "Менә сиңа мә".
  
  Аның сул ягына, урыс бер тезгә егылып, утлы мылтыгын җилкәсенә бәйләде.
  
  
  Vиденче бүлек
  
  
  Дрейк урта баскычка борылып ут ачты. Аның пулялары элита солдат тирәсендәге үләнне ертты, ләкин әзерлеген бозмады. Ракета җибәрүче беркайчан да какшамады; аны тоткан рычаг нык калды. Иптәшләре аның янына ут кабыздылар. Дрейк кинәт куркыныч белән тулган дөньяда булды.
  
  Французлар бөтен көче белән туры вертолетка таба ашыктылар. Дрейк, Даль һәм Смит белән бергә, русларны сак астында тоттылар. Пилотның йөзе күренде, төшү урынына юнәлтелде. Алисия белән Май бөтенләй акрынаймады һәм аның игътибарын җәлеп итү өчен кул чайкады.
  
  Пулялар һава аша киселгән.
  
  Дрейк русларның берсенә канаты белән сугып, аны бер тезгә җибәрде. Хейден тавышы аралашучы өстендә күтәрелде.
  
  "Пилот, эвазив чаралар күр! Лорен, аңа ракеталары бар ди! "
  
  Дрейк, Даль һәм Смит Россия континентын кыйнадылар, ләкин алар бик ерак тордылар, аеруча хәрәкәт иткәндә. Пилот күтәрелеп карады, аның йөзе аптырады.
  
  РПГ атты, ракета һава һәм көчле шартлау белән очты. Дрейк һәм башкалар ярдәмсез генә карый алалар, чөнки ул һавада эз калдырды һәм турыдан-туры вертолетка таба очты. Пилот бик куркуга төште, вертолетны иеп, кискен эвазив маневр ясады, ләкин узучы ракета бик тиз иде, астына бәрелде һәм төтен һәм ялкын болытында шартлады. Вертолет иелде һәм егылды, кисәкләр егылып, очыш юлыннан читкә алып киттеләр.
  
  Ышанычсызлык, өметсезлек һәм кара ачу белән караса гына, ул үзенең куркыныч траекториясе кая алып барачагын күрде.
  
  Французлар аның килүен күреп таралырга тырыштылар, ләкин һәлакәтле вертолет алар арасында җиргә егылды.
  
  Дрейк башын торфка күмеп җиргә егылды. Кызыл һәм кызгылт сары ялкын атылып, күккә кара төтен чыкты. Вертолетның төп өлеше бер кешегә төште; ул һәм пилот шундук үлә. Төп ротор плитасы төшеп, өченче оттыручы аша үтте, бик тиз һәм кинәт ул бу турыда бернәрсә дә белмәде. Дрейк өскә карады һәм янган чүп-чарның икенче ягына төшүен күрде. Сугыш көче аны аякларыннан бәрде һәм дистә адым артка ыргытты, шуннан соң ул бөтен хәрәкәтне туктатты.
  
  Ике француз гына исән калган; команданың күпчелек өлеше бер бәхетсез вакыйгада җиңелде. Дрейк аларның берсенең янган кулы белән утлы уттан ераклашуын, икенчесе аптырап, якынлашуын күрде. Ничектер икенчесе коралны кулга алды һәм шул ук вакытта иптәшенә китәргә булышты.
  
  Дрейк ачуын йотты һәм концентрациясен нык тотуны дәвам итте. Аларның бердәнбер җитештерү чаралары юк ителде. Хейден һаман да ирекле тибне тотты, ләкин хәзер руслар аларга ачыктан-ачык ниятләр белән ашыга иде. РПГ булган кеше, икенче забастовка уйлаган кебек, һаман да чүп-чарга омтылды.
  
  Дрейк торды, команда аның белән торды. Урыслардан утка таба китеп, алар дошманнарын түбән ятарга мәҗбүр иткән приютлар челтәрен булдырдылар. Дрейк белән Даль икесе дә тиешле кешеләрне кыйнадылар, аларны җиргә җибәрделәр. Аларга якынлашканда ниндидер ялкын кабынды, эчтән кискен поплар һәм авыр криклар ишетелде. Дрейк аның йөзен юганын сизде, аннары сукыр ягы артына үрелде. Калган французлар инде ерак булганнар, яралары һәм югалтулары белән көрәшкәннәр, һәм хәзерге вакытта конфликттан ачык.
  
  Дрейк, ком төймәсенә басып, бер тезгә борылды.
  
  "Вертолет төшә," диде ул Лоренга моны раслау өчен, "безгә хәзер эвакуациянең башка чарасы кирәк".
  
  .Авап яңгырады. "Аңа".
  
  Команда артка чигенүне дәвам итте, ялкынлы каршылык белән якынлашкан дошман арасын арттырды. Искиткеч һәм кычкырып, Рәсәйнең RPG инде җимерелгән вертолетка тагын бер ракета атты, һавага ут һәм шрапнель баганаларын җибәрде.
  
  Дрейк җилкәсеннән металл кисәгенең килеп чыкканын сизеп алды. Даль артка борылып карады, ләкин Йоркширмен башын кагып: "Мин яхшы", - диде.
  
  Алисия аларны ерак коймага юнәлтте. "Бу юл бердәнбер вариант. Күч, кешеләр! "
  
  Хейден тартманы тигезләде һәм йөгерде. Смит белән Кинимака үзләре белән руслар арасында ут саклап, артта калдылар. Дрейк алдагы өлкәне сканерлады, һәрвакыт яңа сюрпризларга әзер һәм начарны көтә. Кытайлар каядыр иде, һәм Израиль, Швед һәм Британия уяу иде.
  
  Аларның тизлеге аларны куып барган урыслардан аерды, һәм буш вакыт белән коймага килеп җиттеләр. Алисия белән Май кыска юлны алдылар, аннары үзләрен икенче якка таптылар, ике яклы асфальт полосасы янында, ике якка да юкка чыккан чүлгә. Лорен әле аларга кире кайтмаган, ләкин алар DC-ның булышачагын белеп, аны үз җайланмаларына калдырганнар.
  
  Дрейк зур ышаныч белән тулмады. Ул Лоренны гаепләмәде - Нью-Йорк чиста суда иде, ләкин әлегә кадәр бу миссиядә бернәрсә дә Капитолда куркынычсыз һәм җылы утырган ир-атлар һәм хатын-кызларның аркалары тулысынча капланган дип әйтмәде.
  
  Алисия йөгерергә китте. Бу көннән-көн сәер сценарий иде. Дрейк русларның ниндидер капка булырга тиешлеген белә иде. Бәлки ул юлда булгандыр.
  
  "Кара әле," Кензи әйтте.
  
  Ярты чакрым ераклыкта, кара француз көрәшүче французларны алырга туктады. Алар карап торганда, машина тизлек белән сәгатенә йөз сиксән чакрымга тизләнде, ике операторны йөкләде һәм кычкырып китте.
  
  "Ярлы тупаслар," Даль әйтте.
  
  "Без үзебез турында борчылырга тиеш", диде Смит. "Яки без дә" ярлылар "булырбыз."
  
  "Грумпиның ноктасы бар", диде Алисия, бөтен якка карап. "Eriитди, безнең кая барасыбыз юк."
  
  "Сандыкны күмегез." Кинимака юл читендәге агачлар бакчасына күрсәтте. "Соңрак кайтыгыз. Яисә Лореннан башка команда җибәрүне сора. "
  
  Дрейк Дальга карады. "Бик авыр булырга тиеш түгел, шулай бит?"
  
  "Бик куркыныч," Хейден әйтте. "Алар аны табарга мөмкин. Хәбәрне туктат. Моннан тыш, безгә бу мәгълүмат кирәк. Башка командалар инде өченче атка таба барырга мөмкин. "
  
  Дрейк кабынды. Ул бу турыда уйламады. Аның маңгай уртасында киеренкелек төсе йөри башлады.
  
  "Мин беркайчан да Кытайны сындырырмын дип уйламаган идем", - дип зарланды Алисия.
  
  "Бу җирнең дүрт почмагының берсе", диде Даль аңа. "Шуңа күрә юаныч алыгыз."
  
  "Әй, рәхмәт, кеше. Моның өчен рәхмәт. Бәлки мин кондоминиум сатып алырмын. "
  
  Урыслар инде юлда. Дрейк аларның берсенең радиога кычкырганын күрә алды. Аннары аның карашы урыслар яныннан узып, ерактагы хәрәкәткә игътибар итергә тырышты.
  
  "Бәлки бу аларның машинасыдыр", диде Даль, йөгереп һәм бер үк вакытта артка борылып.
  
  Йорги көлде, аның күзләре бөркет кебек. "Дип өмет итәм. Ун ел элек сез дөрес әйткәнсездер. "
  
  Дрейк күзләрен йомды. "Әй, бу автобус."
  
  "Йөгерегез", диде Хейден. "Кызык күренмәскә тырышыгыз."
  
  Алисия көлде. "Хәзер сез эшләдегез. Мин караудан туктый алмыйм. Сез моны эшләдегезме? Син беләсеңме, кемгәдер карамаска һәм читкә карый алмассыңмы?
  
  "Мин аны һәрвакыт алам", диде Даль. "Табигый".
  
  "Яхшы, күн кигән курчак бик сирәк күренеш", - диде Дрейк.
  
  Автобус ачык сары һәм заманча иде, әкренләп урыслар яныннан узып китте. Дрейк аның тизлеген, шоферын һәм пассажирларын югары бәяләде, ләкин аларның сайлау мөмкинлеге юклыгын белде. Алар теләсә нинди зур шәһәрдән берничә чакрым ераклыкта иде. Автобус якынлашканда һәм руслар аңа карап торгач, SPEAR командасы юлны япты.
  
  - Акрын, - диде Алисия.
  
  Смит кинәт көлде. "Бу Канзас түгел. Ул сине аңламас. "
  
  "Аннары универсаль тел." Алисия Хейденның ялтыравына карамастан, коралын күтәрде.
  
  - Тизрәк, - диде Даль. "Ул радиога сикергәнче."
  
  Автобус әкренләште һәм бераз борылды, киң алгы оч офсайдка тайпылды. Урыслар кача иде. Дрейк шоферны ачарга хәрәкәт итеп ишекне ачты. Бу кешенең йөзе куркуга төште, күзләре киң һәм солдатлар белән пассажирлар арасында. Дрейк ишек ачылганчы көтте, аннары кулын сузып алга атлады.
  
  "Без сәяхәткә барырга телибез", диде ул мөмкин кадәр тыныч кына.
  
  Команда автобус уртасын алды. Даль соңгы сикереп торды һәм машина йөртүчене кулына тыгып куйды.
  
  "FORWARD!" Ул юлны күрсәтте.
  
  Урыслар йөз ярдан артта калмады, машина йөртүче аягын идәнгә басканда күтәрелде. Күрәсең, ул аның көзгесенә күз салган. Автобус хәрәкәтләнә башлады, пассажирлар артка сикерделәр. Дрейк тотылды. Алисия куышны бәяләү өчен автобус артына китте.
  
  "Алар көч ала"
  
  Дрейк Дальга кул селтәде. "Киануга әйтегез, тәмугны ашыктырыгыз!"
  
  Шведлар бераз оялдылар, ләкин автобус йөртүчесе белән сөйләштеләр. Машина әкрен генә тизлекне алды. Дрейк Алисиянең кабынганын күрде, аннары тиз арада борылып, автобус пассажирларына кычкырды.
  
  "Өрдәк! Хәзер! "
  
  RPGдан куркып, Дрейк та егылды. Бәхеткә, пулялар машинаның арткы өлешенә генә кагылды, барысы да шассида урнашкан. Ул җиңел сулап куйды. Билгеле, урысларга тыныч халык корбаннары турында кисәттеләр. Ник дигәндә, нәрсәдер иде.
  
  Тагын бер тапкыр, һәр элита команда планнары артындагы политик хәйләләр искә төште. Барлык командалар да дәүләт иганәчесе түгел; һәм кайбер җитәкчеләр нәрсә булганын белмиләр дә. Аның уйлары тагын бер тапкыр французларга - һәм үлгән солдатларга кайтты.
  
  Алар үз эшләрен башкаралар.
  
  Автобус урыслардан китте, юл буйлап тизлекне алды, бөтен рамкасы калтыранды. Дрейк алар Эжин Хорога таба юнәлгәннәрен белеп, бераз тынычланды. Шофер киң, зур борылыш турында сөйләште. Алисия арткы утыргычтан түбән кычкырып җибәргәндә, Дрейк борылды.
  
  Theyәм алар урысларныкы булган кара вертолетны күрделәр, аларны алырга дип сикерделәр.
  
  Гейден тавышы бәйләнешне тутырды. "Алар һөҗүм итмәячәкләр."
  
  Дрейк аның иреннәренә иярде. "Сыеклык оп. Заказлар үзгәрә. "
  
  "Алар һаман да автобусны юлдан этәрә алалар", диде Даль. "Шәһәргә еракмы?"
  
  - Сигез минут, - дип җавап бирде Лорен.
  
  "Артык озак". Даль тизлек белән тиз йөри торган машина артына китте һәм пассажирларга алга барырга кирәклеген аңлатты. Берничә мизгел үтте, аннары ул Алисиягә кушылды.
  
  "Сәлам Торсти. Мин һәрвакыт арттагы урыннар үбү өчен генә дип уйладым. "
  
  Шведлар мыскыллы тавыш чыгардылар. "Сез мине авырырга этәрергә тырышасызмы? Мин ул иреннәрнең кайда икәнен беләм. "
  
  Алисия аны үбеп җибәрде. "Аларның кайда булганнарын белмисез."
  
  Даль елмаюны басты һәм хач билгесен ясады. Рәсәй вертолеты солдатлар утырып очып-очып төшү вакытында кыска гына төште. Автобус бераз ераклыкны үтеп, алар арасына борылды, һәм Алисия белән Даль һаваны тикшерделәр.
  
  Дрейк алда качкан французларны карады, ләкин һөҗүм итәргә тырышуларына шикләнде. Алар бик аз иде, югалтулар белән көрәштеләр. Алар артык бәяләделәр. Әгәр алар турыдан-туры өченче мәгълүматка китсәләр, мәгънәлерәк булыр иде.
  
  Шулай да ул карады.
  
  Лорен тавышы коммуникатор аша килде. "Алты минут. Егетләрнең сөйләшергә вакытыгыз бармы? "
  
  "Нәрсә турында?" Смит кычкырды, ләкин ялкынлы сүзләр әйтүдән тыелды.
  
  "Өченче атчы - сер, кемдер орденны суга батырды. Танылган һиндлылар арасында Махатма Ганди, Идира Ганди, Дипак Чопра бар, ләкин сез яшәгән иң начар кешене ничек табасыз? Heәм ул данлыклы иде. " Ул тынлады. "Без әле тикшерәбез. Ләкин Вашингтондагы акыл үзәге әле ахыр чиктә. Мин аларга болай начар булмаска куштым. "
  
  Дрейк җиңел сулыш алды. "Әйе, мәхәббәтем. Иң начары булырга мөмкин түгел ", - диде ул. "Бу бүтән халыкларны акрынайтырга тиеш."
  
  "Бу, әлбәттә, булачак. Башка яңалыкларда без җирнең дүрт почмагын ярдык дип уйлыйбыз. "
  
  "Сездә бармы?" Май әйтте. "Бу яхшы хәбәр."
  
  Дрейкка аның типик аңлатмасы ошады. "Монда бәйләнегез, Май."
  
  "Әйе, мин дулкынланып урынымнан сикерергә теләмим", - диде Алисия коры гына.
  
  Май җавап бирергә теләмәде. Лорен бернәрсә дә әйтмәгән кебек дәвам итте: "Тукта, егетләр. Миңа кытайлар кире кайтты дип әйттеләр. Ким дигәндә ике вертолет сезнең юнәлештә бара. "
  
  "Без Кытай автобусында", диде Йорги. "Без алардан ким дигәндә куркынычсызмы?"
  
  "Бу бераз гади", диде Кензи. "Хөкүмәтләр моның турында уйламыйлар."
  
  "Артык гомумиләштерүгә карамастан," Хейден өстәде. "Кензи дөрес әйтә. Алар автобуска утырмаслар дип уйлый алмыйбыз. "
  
  Пәйгамбәрлек сүзләр, Дрейк уйлады, автобус каршындагы зәңгәр күктә кара тап.
  
  Алисия: "Урыслар монда", - диде.
  
  Бу тагын да катлаулана башлады.
  
  
  Унсигезенче бүлек
  
  
  Вертолетлар алда һәм артта очтылар. Дрейк, Кытай кошының асфальтка төшеп, туры автобуска таба юнәлгәнен карады.
  
  "Алар безне авариягә мәҗбүр итәләр", диде ул, аннары куркып торган шоферга күрсәтте. "Юк юк. дәвам ит! "
  
  Автобус двигателе кычкырды һәм шиналар җирдә күк күкрәде. Алда җыелган берничә кеше кычкыра башлаган иде инде. Дрейк кытайларның белә торып вертолетны җимермәячәген белә иде, ләкин пассажирларга аның белемен җиткерү кыен иде.
  
  Шофер күзләрен йомды. Автобус борылды.
  
  Дрейк сүгенде һәм рульне тотып, кешене подъезддан читкә алып китте. Смит кешегә булышты һәм аны тупас итеп алып китте. Дрейк автобус руле артына сикерде, аягын газ педалына куйды һәм кулларын рульгә нык тотты, аны бик туры сызыкта тотты.
  
  Вертолетның борыны турыдан-туры аларга күрсәтелде, бушлык тиз ябылды.
  
  Арттан һәм яклардан кычкырулар ишетелде. Хәзер Смитка машина йөртүчене тыярга туры килде. Дрейк тотылды.
  
  Аралашучы ярыла башлады. - Әйдә, минем Кену, - диде Алисия. "Урыслар безнеке диярлек" -
  
  - Бич, - диде Кензи. "Тыныч булыгыз. Фасадка карадыгызмы? "
  
  Алисиянең кычкыруы бөтен автобуста яңгырады.
  
  "Фикерләр?" Соңгы секундта Дрейк сорады.
  
  "Бу чыннан да совет утырышы түгел!"
  
  Дрейк үз иманына, тәҗрибәсенә һәм рульенә нык тотынды. Көчле протест аның колакларын тутырды. Мәетләр автобус идәненә төшәләр. Хәтта Смит та кычкырды. Соңгы мизгелдә, Кытай вертолеты уңга иелде, һәм Россия вертолеты тормозга басты, шкафлар автобусның аркасына бәрелде диярлек. Алисия сызгырды һәм Даль тамагын чистартты.
  
  "Мин тавыкның бу турында җиңдек дип ышанам."
  
  Дрейк машина йөртүен дәвам итте, алга таба тагын бер киң борылыш. "Theәм бонус - без кыздырылган яки эремчек түгел."
  
  "Тукта", диде Кинимака. "Мин инде ач."
  
  Алисия йөткерде. "Бу бары тик акылсыз Кытай вертолеты."
  
  "Алар кире кайталар", диде Хейден.
  
  "Сез, егетләр, хәзер шәһәр читенә якынлашасыз", диде Лорен. "Ләкин бу әле лаеклы халык үзәгеннән өч минутлык юл."
  
  Дрейк коммуникаторга ашыкты. "Әйдә, кешеләр! Сез аларны аннан куркытырга тиеш! "
  
  Кензи арткы ишекләргә таба атлады, кычкырды: "Монда кемнеңдер катаны бармы?"
  
  Аның сүзләре буш караш белән каршы алынды, һәм ике-өч кеше урыннарын тәкъдим итте. Киң күзле карт калтыранган кулны сумка тотып сузды.
  
  Кензи сулап куйды. Ишекләрне ачу өчен Дрейк ачкычны селкетте. Бер мизгелдә Израиль хатын-кыз тәнен тыгып, тәрәзә читен, аннары түбәсен тотты һәм үзен автобус түбәсенә тартты. Дрейк машинаны мөмкин кадәр шома йөртте, зур чокырдан сакланып, Кенси эшләреннән килеп чыккан җаваплылыгын аңлагач, тирән сулыш алды.
  
  Аннары, арткы көзгедә, Далның аңа кушылу өчен сикерүен күрде.
  
  Менә сиңа мә.
  
  Көчле концентрация белән ул аны тотрыклы тотты.
  
  
  * * *
  
  
  Даль автобус түбәсенә менде. Кенси кулын сузды, ләкин ул аның яныннан башын салды.
  
  "Тизрәк!"
  
  Россия вертолеты биеклеккә иреште һәм хәзер тагын суга сикерде, бу юлы фронт буенча өч чирек почмакта. Ул ике якка асылган, коралга омтылган, тәгәрмәчләргә яки хәтта машина йөртүчегә охшаган кешене күрә алды.
  
  Ул шунда ук борылып, Кытай вертолетын эзләде. Бу ерак түгел иде. Сул якка сикереп, коралларын ишек төбенә юнәлткән кешеләр дә бар иде. Кытайларның үз автобусларына каты атмаулары башта дәртләндерә иде, ләкин аларга Гейден тоткан тартма кирәклеген аңладылар, һәм алар аңа кирәк иде.
  
  Кенси автобус түбәсендә утырды, җилне һәм хәрәкәтне тыңлады, тезләрен таратты. Аннары ул коралын вертолетка юнәлтте. Даль аны төшерергә дә тырышмас, ул атучыларны куркытыр дип өметләнде. Урыслар андый тыюлык күрсәтмәделәр, ләкин Кензи бик теләп үзгәрергә теләде.
  
  Даль якынлашкан вертолетны бәяләде. Читкә тутырылган, ул җитез генә түгел, үлемгә китерә иде. Соңгысы - автобуска бәрелергә мөмкин булган аварияне китереп чыгару.
  
  Алгы шиналар чокыр өстенә сикерделәр, Дрейктан "гафу итегез". Даль ашыга торган һава тавышыннан һәм вертолет тавышыннан башка бернәрсә дә ишетмәде. Ату аның уң аягы янындагы металлдан сикерде. Шведлар моңа игътибар итмәделәр, максат алдылар һәм эштән алдылар.
  
  Пуля мишеньга бәрелгән булырга тиеш, чөнки кеше мылтыгын ташлады һәм артка чигенде. Даль бу концентрациясен бозырга рөхсәт итмәде һәм ачык ишек аша тагын бер атты. Вертолет аңа таба борылды, тиз якынлашты, һәм бу юлы Даль куркак уйнауның начар идея икәнен аңлады.
  
  Ул үзен автобус түбәсенә ыргытты.
  
  Вертолет өстән кычкырды, яңа гына калган урынны кисеп. Аның Кенсига таба борылу маневры юк иде, ләкин ул аны читкә ташларга җитәрлек якынлашты.
  
  Автобус түбәсе читенә!
  
  Даль вакытында барып җитәргә тырышып, алга тайпылды. Кензи егылуны туктатты, ләкин корал белән идарә итүен югалтты; шулай да, тизлек аны тиз автобустан очып, астагы аяусыз юлга җибәрде.
  
  Кытай кошы кискен иелде, түгәрәккә керде. Рәсәй өстән атты, адашкан пуля Даллның уң буты янындагы металлны тиште. Кензиның гәүдәсе автобус ягыннан тайпылды, һәм ул бөтен тәнен соңгы өметсез сикерүгә куйды, кулын сузды.
  
  Ул уң кулын аның бөтерелгән беләгенә төрергә өлгерде; кысылды һәм котылгысыз бәрелешне көтте.
  
  Ул килде, ләкин ул тотынды, чиккә кадәр сузылды. Ялтыраган, шома металл аңа каршы эшләде, тәнен читкә таба сикерергә мөмкинлек бирде, Кензиның авырлыгы икесен дә аска төшерде.
  
  Комс аша кычкырулар ишетелде. Команда Кензиның аякларының бер тәрәзә читендә әйләнүен күрде. Даль бөтен көче белән тотынды, ләкин һәр мизгел белән аның тәне шул каты читкә якынлашты.
  
  Автобус түбәсендә тотып тору юк иде. Ул тотып тора алыр иде, ул беркайчан да җибәрмәс иде, ләкин аны күтәрер өчен ярдәм таба алмады. Дрейк тавышы коммуникатор аша килде.
  
  "Минем туктавымны телисеңме?" Көчле, ышанычсыз, бераз борчыла.
  
  Даль хисләрне яхшы укый. Әгәр дә туктасалар, аларга урыслар да, кытайлар да бик каты бәрелгән булырлар иде. Нәтиҗәсе нинди булачагын беркем дә белми.
  
  Лорен тавышы өзелде. "Гафу итегез, мин шведларның сезгә таба килүе турында хәбәр алдым. Хәзер бу дүрт яклы таралу, кешеләр. "
  
  Даль мускулларын сузган авырлыкны сизде. Автобус сикергән саен, аның тәненең тагын бер дюймы читкә тайпылыр иде, һәм Кензи бераз алгарак егылыр иде. Ул Израиль тавышын түбәндәге каядыр ишетте.
  
  "Җибәр! Мин аны эшли алам!"
  
  Беркайчан да. Алар сәгатенә алтмыш чакрым юл үткәннәр. Кенси аны җибәрмәячәген белә иде һәм ул икесенең дә егылуын теләмәде. Даль аны тагын да хөрмәт итә иде. Ул тирән күмелгәнен белгән йөрәк өскә бераз якынрак күтәрелде.
  
  Аяк киеменең тәрәзәләргә сугуы аның йөрәген тизрәк тибә.
  
  Алар бергә сикерделәр, Кензи ягыннан һәм Даль автобус түбәсе буйлап. Ул кыр буйлап йөгергән тупас кырны тотарга тырышты, ләкин ул бик кечкенә иде һәм итен кисеп алды. Өмет юклыгын күреп, ул мөмкин кадәр озак ябышты, барын да куркыныч астына куйды.
  
  Аның күкрәге кыяга таба хәрәкәтләнде. Аның күзләре Кензи белән очрашты, өскә карап. Аларның алмашуы сүзсез, сүзсез, ләкин тирән иде.
  
  Син мине җибәрергә тиеш.
  
  Беркайчан да.
  
  Ул тагын тартты, кире кайту урыныннан узып китте.
  
  Көчле куллар аның бозауларының икесен дә тоттылар, куллар Мано Кинимакага гына карый ала.
  
  - Готча, - диде Гавайлы. "Сез, егетләр, кая бармыйсыз."
  
  Гавайлылар Дальга булыштылар, аннары аны әкрен генә егылудан читкә алып киттеләр. Даль Кенси белән нык тотынды. Алар бергәләп әкренләп куркынычсызлыкка юл тоттылар.
  
  Oveгарыда, вертолетлар соңгы тапкыр төштеләр.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Кинимаканың дусларын нык тотканын белә иде, ләкин ул әле дә автобусны кискен борырга икеләнә иде. Рәсәйләр һәм кытайлар каршы якка алга киттеләр, бу аларның соңгы карашы булачагын беләләр.
  
  Тәрәзәләрне сындыру тавышы аңа башкаларның эшсез торулары турында әйтте. Аларның планы бар иде.
  
  Арттан, Алисия, Смит, Май, Хейден һәм Йорги һәрберсе автобусның төрле ягыннан тәрәзә алып, аны сындырдылар. Вертолетларга якынлашуны максат итеп, алар бик каты ут ачтылар, бу аларны тиз арада читкә борырга мәҗбүр итте. Агач сызыгы бетте һәм Дрейк алда биналарны күрде.
  
  Networkл челтәре, әйләнү. Аның артында автобус тутырып, атышлар ишетелде. кара вертолетлар күккә күтәрелде.
  
  Ул җиңел сулап куйды.
  
  "Без исән калабыз", диде ул. "Башка вакыт белән көрәшергә."
  
  Лорен сүзен бүлде. "Шведлар да артка чигенделәр", диде ул. "Ләкин мин сигналда бераз гало алам. Вашингтон, кыр һәм минем арасында нәрсәдер. Бу сәер. Гүя ... гүя ... "
  
  "Ни?" - Сорадым. - дип сорады Дрейк.
  
  "Бу төрле элемтәләр бар кебек. Уйнаганда тагын нәрсәдер бар. Тагын бер ... "- дип икеләнде ул.
  
  "Команда?" Дрейк бетте.
  
  Гейден кычкырды. "Бу көлке яңгырый."
  
  "Мин беләм," Лорен җавап бирде. "Мин чыннан да шулай, һәм мин белгеч түгел. Әгәр Карин монда булса, бездә яхшырак нәрсә булыр иде дип ышанам. "
  
  "Сез теләсә нинди диалог тота аласызмы?" - дип сорады Хейден. "Бераз гына?"
  
  Дрейк SEAL Team 7 турында алдан искә төшерде, аны Даль һәм үзе генә ишетте. Аңа кабат барлык элемтә дә контрольдә тотылды.
  
  "Без моны берникадәр вакытка калдыра алабызмы?" - дип сорады ул. "Сез моннан чыгу өчен яхшырак юл таба аласызмы?"
  
  Лорен җиңеләйде. "Әлбәттә, әлбәттә", диде ул. "Миңа бер минут вакыт бирегез."
  
  
  Унтугызынчы бүлек
  
  
  Хейден Джей команда Тайваньдагы кечкенә спутник приютында куркынычсыз булганчы берничә сәгать көтте.
  
  Аның максаты: Кимберли Кроу белән элемтәгә керегез.
  
  Бераз вакыт кирәк булды, ләкин Хейден түзде. Ул өй артында тыныч почмак тапты, утырды һәм көтте, башын әйләндермәскә тырышты. Командадан тыш ябышу өчен аның тормышында даими әйбер табу кыен иде. SPIR аның тормышы, тормышының мәгънәсе булды, һәм моның нәтиҗәсендә аның шәхси бәйләнеше юк иде, эштән башка бернәрсә дә юк иде. Ул бергә уртаклашкан маҗаралар буранына - Одиннан һәм Тәмуг капкаларыннан Бабил һәм Пандорага кадәр, Нью-Йоркны юкка чыгарган атом шартлавы, Бен Блейк белән иске аерылуы һәм Мано Кинимака белән күптән түгел аерылуы турында уйлады. . Ул көчле, артык көчле иде. Аңа болай көчле булырга кирәк түгел иде. Перудагы Инка хәзинәсе белән булган иң соңгы вакыйга аңа психик һәм физик яктан тәэсир итте. Моңа кадәр ул беркайчан да шаккатмаган иде.
  
  Хәзер ул тыныч кына уйлады. Күперләр яндырылган булырга мөмкин һәм бик яхшы булырга тиеш иде. Ләкин ул чыннан да үзгәрергә теләсә, тормышында күбрәкне теләсә, суга төшкәнче аңа ышанырга кирәк иде һәм кабат рәнҗетү куркынычы туды. Бу Мано яки бүтән кеше булсын.
  
  Мин борчылым. Мин бик телим. Nextәм киләсе тапкыр мин үзем теләгәнгә тугры калуымны тикшерергә тиеш.
  
  Тормыштан. Эшсез түгел. SPEAR командасы бергә җыелды һәм яхшы эш эшләде, ләкин бернәрсә дә мәңге дәвам итмәде. Вакыт киләчәк-
  
  - Джей Мисс? - диде робот тавышы. "Мин хәзер сезгә булышам."
  
  Хейден барысын бергә кушты. Киләсе тавыш Оборона министрына тиеш иде.
  
  "Нәрсә булды, Джей Агент?" Лаконик, тыныч, аерым. Кроу читтә иде.
  
  Гейден төп сорауны ничек әйтергә икәнен аңларга вакыт тапты. Ул аны букка күмергә һәм Кроу нәрсә алганын күрергә булды.
  
  "Без Кытайдан чыктык һәм икенче тартма алдык. Коллектив хәзерге вакытта моны сынап карый. Тиздән докладлар киләчәк. Кисүләр һәм күкрәкләр күп булса да, корбаннар булмады. Барлык көндәш командалар да дошман түгел ... "Ул Кроу җимлекне алырмы дип кыскача уйлады, аннары дәвам итте:" Кайбер илләр башкаларга караганда агрессиврак. Французлар ким дигәндә өчне оттылар. Бер урыс яраланган. Башка, яшерен команда була аламы? Без яшерен Америка сөйләшүенең фрагментларын ишеттек, бу, әлбәттә, берни дә расламый. Британиялеләр безнең ягында, яисә шулай, һәм Дрейк аларга ниндидер йогынты ясый. Хәзер без куркынычсыз өйдә, өченче атның кайда икәнен белү өчен акыл үзәген көтәбез. "
  
  Хәзер ул туктады һәм көтте.
  
  Кроу резервын саклады. "Тагын берәрнәрсә?"
  
  "Мин моңа ышанмыйм". Аның тырышлыгы юкка чыккач, Гейден күңелсезләнде. Ул турыдан-туры булырга тиешме дип уйлады.
  
  "Мин Вашингтон кешеләре белән даими элемтәдә торам", диде Кроу. "Мине урнаштырырга кирәкми."
  
  "Әй, әйбәт. Рәхмәт".
  
  Хейден кул куя башлады. Нәкъ шул вакытта гына Кроу гаепсез кебек тоелды.
  
  "Тукта. Сез кемдер америкалылар дип уйларга мөмкин дип уйлыйсыз? Кайдадыр кырда?
  
  Хейден андый сүзләр әйтмәде. Ләкин бу барлык мәгълүматлардан Qrow бер әйберне генә алды. Ул көлергә мәҗбүр итте. "Бу шулай. Без моны җирдә ишеттек. " Ул Лоренны моны китермәде. "Әлбәттә, без икенче команда юклыгын беләбез, шуңа күрә бу, бәлки, Американың элеккеге махсус көчләрен яки хәтта ялчыларны кулланган бүтән илләрнең берседер."
  
  "АКШ персоналын кулланып чит ил хакимиятенең кечкенә элементы?" - дип кычкырды. "Бу булырга мөмкин, агент Джей. Бәлки сез дөрес әйтәсез. Әлбәттә, - дип көлде ул, - икенче команда булмас ".
  
  Гейден сүзләрне генә тыңламады. "Кайчан без кайтырбыз? Без нәрсәгә кире кайтабыз?
  
  Кроу эндәшмәде, бу Хейденга соралганны төгәл белүен әйтте. "Берьюлы бер нәрсә", диде ул ниһаять. "Беренчедән, Орден җайдаклары дип аталганнар табылырга һәм нейтральләштерелергә тиеш."
  
  "Әлбәттә". Хейден шулай ук аның Кроу белән турыдан-туры сөйләшү өчен соңгы мөмкинлеге икәнен белә иде, шуңа күрә ул бераз алга барырга булды. "Әгәр дә без Америка сөйләшүен ишетсәк, нәрсә булыр?"
  
  "Мин кем, кыр агенты? Моны эшләгез. "
  
  Кроу шалтыратуны тәмамлады, Хейденны кесә телефоны экранына берничә минут карап торды, хәзер үзе генә түгел, ил ниятләрен яңадан бәяләде.
  
  
  * * *
  
  
  Йорги, Май һәм Кинимака яңа тартма белән эшләгәндә, Дрейк ял итү мөмкинлеген алды. Чыңгызхан төрбәсеннән килеп, легендар шәхеснең шәхси әйберләре арасында урнашуы алар белән булган хөрмәтне арттырды. Theгарыдагы ачык, авыру символы аның кайчандыр Соңгы Кыямәт Орденына караганын исбатлады.
  
  Кинимака залны өйрәнде. "Заказның ачкычларны бирергә планы булганына ышанам", диде ул. "Ләкин тормыш юлга басты." Ул елмаеп җибәрде.
  
  - Deathлем, - диде Май тыныч кына. "Deathлем юлда торды."
  
  "Сез миңа аны нәфис итеп ачуыгызны телисезме?" Йорги сорады.
  
  "Әйе, әйдәгез, каракларның кайберләрен карыйк, Йоги." Алисия сөйләде, аркасы белән Дрейк янындагы стенага утырды, бер кулында бер шешә су, икенчесендә мылтык.
  
  "Моның мәгънәсе юк". Кинимака итле тән белән йозакны селкетте. "Бу чыннан да сәнгать түгел."
  
  Май капкачын күтәргәндә Кензи аңа таба борылды. Бу сәер сценарий иде, дип уйлады Дрейк, солдатлар кечкенә бүлмәгә бикләнгән, утырырга урыны, аралашу урыны, ашарга урыны юк. Су белән тутырылган мини-суыткыч һәм берничә тартма печенье. Тәрәзәләр пәрдәләнде, ишек зур болтлар белән тәэмин ителде. Киләм җеп җепләре һәм форма исе иде, ләкин солдатлар начаррак кичерделәр. Бу бераз ял итәр өчен җитә иде.
  
  Ишекне саклаган Смит Хейденга кире кайтырга рөхсәт бирде, май тартмага килеп җиткән кебек. Дрейк начальник арыган һәм борчылган кебек тоелды. Соңрак ул аның сөйләшүе турында җентекләп сөйләр дип ышанам.
  
  Май кулларын чыгарганчы берничә секундка аягыннан аягына селкенде. Ул калын кәгазьләр тоткан, калын папкага төрелгән һәм бәйләнгән игезәк кисәге белән бәйләнгән, команда әгъзаларының кайберләренең кашларын күтәрүенә китергән.
  
  "Чыннан да?" Кинимака кабат утырды. "Бу дөньяга куркыныч тудыручы коралмы?"
  
  "Язма сүз, - диде Кензи, - бик көчле булырга мөмкин."
  
  "Бу нәрсә?" - Сорадым. - дип сорады Лорен. "Вашингтоннан барлык егетләр дә безне көтәләр."
  
  Вакыт аларга каршы эшләүне дәвам итте. Alwaysәрвакыттагыча, бу уеннан, аеруча ярыштан алда калу өчен ачкыч иде. Дрейк алга таба ике юл күрде. "Май, Хейден һәм Даль, нигә икәнен белмисезме? Лорен - өченче атлы кеше өчен сезнең нәрсә бар, чөнки безгә барырга кирәк булган юнәлеш кирәкме? "
  
  Лорен аларга өченче урында очрашачагын әйткән иде инде. Хәзер ул каты сулап куйды. "Яхшы, беркем дә 100 процентка ышанмый. Сезне рәсем белән таныштыру өчен, мин сезне дүрт төп юнәлешне аңлатулары белән таныштырам. "
  
  Дрейк майны һәм башкаларны яулап алу коралына таба борылып карады. "Бездә вакыт бар".
  
  "Бу чыннан да кызык. XVI гасырда Яңа Дөнья дип аталганчы, җир өч өлешкә - Европа, Азия һәм Африкага бүленгән дип уйланган. Бу континентлар арасындагы бүленеш Hellespont иде, ул сез хәзерге вакытта башкарган Заказ планына бик туры килә. Шулай итеп Азия Хеллеспонттан, билгеле булмаган экзотик байлык җиреннән башланды, алар Көнчыгыш дип атадылар. Әлбәттә, соңрак алар Американы таптылар, һәм ул Яңа Дөньяга әйләнде, теләгән, билгесез һәм өмет тулы. Яңа дүрт төп юнәлешне сурәтләгән эмблемалар китабы дөнья күрде. Азия, Европа, Африка һәм Америка. Күрәсең, Орден бу борыңгы уйларны билгесез сәбәпләр аркасында үз картасына кертергә карар иткән - мөгаен, алар үзләрен һаман да истәлекләр эзләгән көчле патриархлар дип саныйлар. " Лорен сулыш алды.
  
  "Димәк, бу Австралияне, аннары Антарктида тапкач кабат булган дөньяны яңадан укыту?" Кензи әйтте.
  
  "Әйе, гасырлар дәвамында акрынлап яңадан укыту, кайбер кешеләр әле дә шулай дип уйлыйлар. Ләкин бу бөтенләй башка хикәя. Барысы да бәхет һәм розалар түгел иде. "Fourирнең дүрт почмагы" гыйбарәсе тарихта иң бәхәсле сүзләр булгандыр. Иврит телендә ул "экстремаль" дип тәрҗемә ителә. Саннар 15:38 дә бу чикләр; Йәзәкилдә - почмаклар; Әюбнең ахыры бар. Бу шулай ук бүлекчә дип тәрҗемә ителергә мөмкин. Билгеле, Изге Язмалар монда мыскыллау өчен ачык ... "
  
  Дрейк моны аңлады. "Чөнки ул дөнья тигез дип уйлыймы?"
  
  "Әйе. Ләкин Изге Язмалар аны Ишагыйя китабында тасвирлый, аны шар дип атый. Шулай итеп, белә торып белешмәлек. Эш шунда: алар почмакны сурәтләү өчен теләсә нинди санны - дистәгә якын куллана алырлар иде. "Экстремаль" сүзе белә торып кулланылган дип уйланыла. Noәм бер яһүд дә чын мәгънәсен беркайчан да дөрес аңлый алмады, 2000 ел дәвамында алар Иерусалим шәһәренә көненә өч тапкыр каршы тордылар һәм: "Безнең азатлыгыбыз өчен зур быргы кычкыр", - дип кычкырдылар. Сөргеннәребезне җыяр өчен баннерны күтәрегез һәм безне үз җиребезнең дүрт почмагыннан җыегыз. "
  
  "Димәк, алар фразаны очраклы гына сайламадылар?" - дип сорады Смит.
  
  "No.к. Ишагыйя пәйгамбәр китабында Мәсихнең үз халкын җирнең дүрт почмагыннан ничек җыячагы аңлатыла. Бөтен җирдән алар Израильгә җыелачак ".
  
  Кенси мускулны кузгатмады һәм бер сүз дә әйтмәде. Дрейк аның дини ышанулары нәрсә икәнен белми иде, әгәр дә ул булса, ләкин ул аның тормышының зур өлешенә әвереләчәген белә иде. Бу вакытта ул аны Лоренның дәвамын көткәндә бераз күбрәк өйрәнде. Дальның үзеннән-үзе яхшы булуына һәм һәрвакыт әхлакый йөрәгенә кире кайтуына ышануы ниндидер дәрәҗәдә акланды. Ул һаман да аның читен - канунсызлык читен күрде, ләкин бу начар нәрсә түгел иде.
  
  Вакыт-вакыт.
  
  Ләкин сез ике якка да ия була алмадыгыз. Менә ул Кенсида күрде - кирәк вакытта рәхимсез үтерүче, булмаганда сугышучы җан. Аның хакына алар аңа үзгәрергә рөхсәт иттеләр.
  
  "Әлбәттә, бу мәгънәле", диде Кинимака. "Башта Африка, аннары Кытай. Алайса нәрсә соң?
  
  Лорен шунда ук җавап бирде. "Әйе, без уйлыйбыз, Изге Язмаларның мәгънәсе Заказ кебек төгәл иде. Киләсе кешегә авыр булдылар. Текст буенча ... әйбәт ... Мин тиешле өзекне укырмын: 'Стратегия Атасының, аннары Каганның ял итү урыннарын табыгыз; яшәгән иң начар Indianиндстан, аннары Алла җәзасы. Ләкин барысы да күренгәнчә түгел. Без Хаганга 1960-нчы елда килдек, тәмамланганнан соң биш ел узгач, quиңүне табутына урнаштырдык. Чын Кыямәтне саклаучы җәза таптык. Theтерү атлары пәйда булганда бердәнбер үтерү коды. Атаның сөякләрендә билгеләр юк. Indianиндстан корал белән әйләндереп алынган ... "
  
  Дрейк аны үзләштерде. "Иң начар һинд яшәгәнме? Ул корал белән әйләндереп алынганмы? Әлбәттә, ул Indiaиндстанның теләсә кайсы почмагында булырга мөмкин. Бу корал белән әйләндереп алынган ил. "
  
  "Заказ җайдакларны яшергәндә кире кайттыгызмы?"
  
  Дрейк бу турыда уйлады. "Әйе, әйе, мин шулай уйлыйм. Ничек кенә булмасын, өченче атчы нәрсә? "
  
  "Ачлык".
  
  Ул тирән сулыш алды һәм Алисиягә карады. "Бу Фурри принцесса була алмый, шулай бит?"
  
  Алисия кулын артка борды. "Бәлки. Мин моңа игътибар итәрмен. "
  
  Дрейкның күзләре ачылды. "Сез мөмкин түгел."
  
  "Өстенлекләр бармы?"
  
  "Нәрсә өчен?"
  
  "Кайсы принцесса? Кыз белергә тиеш, син беләсең. "
  
  Ул аяк киемен өйрәнде. "Ярар. Мин Клеопатрага һәрвакыт өлешчә карадым. Мин аның принцесса түгеллеген беләм, ләкин ... "
  
  "Королева? Шуңа күрә тагын да яхшырак ".
  
  Лорен әле дә сөйләшә иде. "Алдарак әйткәнемчә, егетләр һәм кызлар һаман да Indianиндстан орденына мөрәҗәгать итүне бәялиләр. Чынлыкта, бу бик аңлаешсыз. Әйтәм, хәтта үз вакытында аяк киеменә салсам да, дистәнең берсе булырга мөмкин иде. "
  
  "Аларның барысы да корал белән әйләндереп алынганмы?" - дип сорады Смит.
  
  "Мин Indiaиндстанда яшим, әйе. Күпчелек очракта. "
  
  "Ярар, ким дигәндә безнең максат бар", диде Алисия.
  
  Дрейк Май, Хейден һәм Дальга карады, алар икенче тартма эчтәлеген тәртипкә китерәләр, quиңү.
  
  "Алга китеш бармы?"
  
  Гейден кулларын хәрәкәтләндерде, алар анда диярлек. Ул күтәрелеп карады. "Бу кыямәт сценарийының планы булып тоела. Таяк эффектын хәтерлисезме? Бер кечкенә вакыйга икенчесенә китерә, икенчесе зурракмы? "
  
  "Хаос теориясе", диде Даль. "Бу яулап алу коралы, һәм Чыңгызхан тирән уйлаучы иде. Моның белән сез бөтен дөньяны яулап алыр идегез. "
  
  Дрейк су шешәсен шакыды.
  
  Алисия: "Домино эффект коралы?"
  
  "Төгәл. Франц Фердинандның үтерүе Беренче бөтендөнья сугышы йолдызына ничек китерде. Потенциаль рәвештә, бу хаосны арттыру планы III Бөтендөнья сугышын башларга мөмкин. "
  
  ", Әм," Дрейк бер мизгелгә элемтәчене сүндерде һәм тыныч кына сөйләште, "бу бик катлаулы. Кемгә бирербез? "
  
  Барысы да карап тордылар. Бу дөрес сорау иде. Хейден тагын бернәрсә дә әйтмәскә кирәклеген ачыклады. Ул Вашингтон белән Оборона Министрының алардан канәгать түгеллеген белә иде, һәм SEAL Team 7 турында уйларга кире кайтты.
  
  Очраклы?
  
  Беркайчан да.
  
  Хейден тагын берничә минут кәгазь битләрен өйрәнде, аннары аларны куртка астына бәйләде. Бөтен командага мөрәҗәгать итеп, ул җилкәләрен кысып, карарның әле кабул ителмәгәнен һәм сакланмаган документлар белән бөтенләй булырга мөмкинлеген күрсәтте.
  
  Ул кычкырып әйтте: "Без моны мөмкин кадәр тизрәк эшләячәкбез. Хәзерге вакытта безгә өченче урын кирәк. Лорен? "
  
  "Мин сине ишетәм. Без әле көтәбез ".
  
  "Хәзер бер минут көтегез", диде Кенси, соңгы ун минуттан аның йөзендәге кабак әле дә ачык. "Сез, җирнең дүрт почмагы бар дип әйтәсез, шулай бит?"
  
  "Яхшы, Изге Язмаларда бу турыда әйтелә", диде Лорен. "Бу соңгы Кыямәт тәртибе."
  
  "Хәер, нәрсәдер дөрес түгел. Күрмисеңме?
  
  Дрейк кабынды, хәзер элеккегә караганда буталды. Даль Кензины җентекләп өйрәнде.
  
  "Бәлки, кайбер аңлатмалар ярдәм итәр?"
  
  "Дүрт почмак? Африка, Азия, Европа һәм Америка. "
  
  "Әлбәттә. Менә алар миңа әйтәләр. "
  
  Кенси ике кулын да сузды. "Indiaиндстан кайда?"
  
  Хейден аякка басты. "Начар, Indiaиндстан Азия континентының бер өлеше."
  
  "Без моны эшләдек инде."
  
  Лорен аяк өстендә басып торганда уйлады. "Бу Европа һәм Америка гына калдыра", диде ул. "Әй, егетләр, сез дә мин уйлаганны уйлыйсызмы?"
  
  - Бәлки, - дип кычкырды Алисия. "Сезнең аягыгыз идәндә утырудан катымы?"
  
  "Тавык," Кинимака әйтте. "Ләкин соңыннан мин һәрвакыт" тавык "дип уйлыйм."
  
  "Орден - кырыкның сугыш җинаятьчеләре. Мылтыкны яшергән вакытта, "Туган Америка" термины бик күп иде, ләкин алар алай уйламаслар иде. Алар Алла ризалыгы өчен егерменче яки аннан алдарак туганнар. "
  
  "Кызыл Индияләр?" - диде Дрейк. "Кыргый Көнбатыштан? Анаңны".
  
  "Бу мөмкин," Лорен әйтте. "Акыллы оешма дөрес булмаган урынга карый иде."
  
  "Алайса, иң начар кеше кем булган?" - дип сорады Даль.
  
  "Миңа бу турыда кире кайтырга рөхсәт итегез. Хәзерге вакытта самолетка утыр. "
  
  Дрейк Хейденга гына карап тормады.
  
  Америкага кайтырга?
  
  Бозык.
  
  Хейден, аеруча, Смитны карады. Алар Перудагы вакыйгалардан соң нәрсә булганын, яки хакимиятнең нәрсә уйлаганнарын белмиләр иде. Солдат, шундук, торып, рюкзакларын тикшерә башлады.
  
  Өченче атлы? Ачлык? Ә Америка? Безнең көндәшләр беләме?
  
  Ул үз тормышын тәртипкә китерү өчен беркайчан да тынычлык алырмы?
  
  Бүген түгел, Хейден, бүген дә түгел. Башкаларга элемтәчеләрен ташларга һәм аларны сүндерергә ишарә ясап, ул алар арасында торды.
  
  "Без эшлибез", диде ул. "Без моны дөрес эшлибез. Без тиеш булганча, һәрвакыттагыча. Ләкин егетләр, минем резервацияләрем бар. Мин ышанам, - дип туктады ул, - Карга һәм Америка хакимиятенең уенда икенче командасы бар. " SEAL Team 7, һәм, күрәсең, алар яхшы. Бу команда барлык җайдакларны алыр өчен генә уенда булмаска мөмкин. "
  
  Моны ишеткәч, Дрейк кабынды. "Гафу итегез?"
  
  "Икенче сценарий булырга мөмкин дип уйладыгызмы? Әгәр алар монда безне юк итәрләр икән?
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Карин Блейк кара итекләре белән өстәлгә утырды, кесә телефоны муен белән ияк арасына кысылды, буш куллары белән клавиатурага кагылды. Ул тузган футболка һәм джинсы киеп, чәчләрен калын галстук белән бәйләде. Аның сул колагына сөйләгән тавыш Палладино көлүеннән диярлек суга батты.
  
  "Тукта, Дино!" борылып кычкырды.
  
  "Әйе әйе". Солдат елмаеп борылды, аннары аның йөзен күрде. "Яхшы Яхшы. Алла, сине кем җаваплы итте? "
  
  Карин докладчыдан гафу үтенде. "Балалар начар", диде ул. "Бераз күбрәк һәм алар тәртипсез адымда үзләрен табачаклар."
  
  Хатын тыныч кына көлде. "Әйе, мин аларның икесен сатып алдым."
  
  Карин озын буйлы, мускуллы Динозаврга һәм аларның иптәшләренә, кечкенә, арык Вуга карады. Ике солдат та парны җибәрделәр, соңгы атнада чүлдәге бер йортта торып, төрле системалар урнаштырдылар. Аларга ниндидер реаль чара кирәк иде.
  
  Карин сорады: "Алар качтылармы?"
  
  "Әлбәттә. Мин элемтә бүлегенең өлеше идем. Алар безне сменага билгеләделәр. SPEAR командасы кытайларны тартмадан алып Тайваньга кача алды. Уңыш, өлешчә бүтән командалар ягында резерв, минемчә. "
  
  Карин моның уңыш кына түгеллеген белә иде. Бүгенге дөньяда SPEARдан яхшырак команда юк иде. Кайчандыр ул аның өлеше булуы белән горурланды.
  
  "Бу атлы бук минем өчен күпне аңлатмый", диде ул. "Мин бүтән әйберләргә игътибар итәм. Ләкин әйтегез әле, алар кая баралар? "
  
  "Мин әлегә белмим. Indiaиндстан кебек. Ләкин кайбер каршылыклар бар кебек. Кара, мин Палладино ярлы әти-әнисе белән булган хәл аркасында һәм без бер якта булганга бераз ярдәм итәргә ризалаштым, ләкин әйтә алганнарымның чикләре бар. "
  
  Карин шик арта барган. "Безгә күбрәк кирәк түгел. Бу - шалтыратканда, миңа Дрейк командасының позициясен белергә кирәк. Иртәгә яки бер айдан булырмы. Син аны эшли аласың?"
  
  .Авап тотрыклы булды. "Әйе, мин бер бүлектә торсам. Минем уйлавымча."
  
  "Рәхмәт". Карин бүтән сораулар бирелгәнче сөйләшүне тиз тәмамлады. Ул бүлмәгә бәя бирде һәм аларның кайда икәнен күрде. Алар бу урынны наркоманнар оясыннан алып кайтканга, алар аны бөтен начарлыктан чистарттылар, төрле урыннарда, идән такталарыннан алып өй астына, шулай ук биек мәйдандагы кругларда. Lastәрбер соңгы әсәрне яндыру үз-үзен канәгатьләндерү иде. Оффлайнда булганда, Карин, Дино һәм Ву компьютерлар, элемтә, күзәтү җайланмалары һәм башкалар урнаштырдылар. Әгәр чүл йорты аларның штатына әйләнергә тиеш булса, аны ныгытырга, якларга, үз-үзен ныгытырга тиеш иде.
  
  Карин алар анда диярлек.
  
  Хәзер аңа яңа, газаплы уй килде.
  
  Ул Дино белән Ву компьютерларда эшләгәннәрен, үз күрсәтмәләре буенча чыбыкларны тоташтырганын һәм программа тәэминаты, саклагычлар һәм башкаларны урнаштырганын карады. Тренировкасын башлар алдыннан ул мондый әйбердә динамит иде. Хәзер ул күпкә күбрәк иде. Әйе, алар әле берничә әйберне югалттылар, ләкин хәзерге акча моны каплар өчен генә җитәр иде. Аларга ниндидер тотрыклы керем чыганагы кирәк иде.
  
  Моны санга сукмагыз. Сез аны этәрә алмыйсыз, тирән күмегез.
  
  Карин SEAL Team турында барысын да белә иде. Ул аларның ни өчен булганнарын, максатларының нәрсә икәнен белә иде; аларның көчле һәм көчсез яклары; аларның көн тәртибе һәм соңгы яшерен заказлары. Аннары, нәтиҗәле ярдәм күрсәтеп, ул хәзер Мэтт Дрейкны кисәтә ала.
  
  Бу дулкынландыргыч иде, борылды, аның эчәгендә кислота тудырды.
  
  Алар үткән һәр вакыйга, якты мизгелләр һәм авыр вакытлар, тулы акылсызлык көннәре аның хисләренә кагылды, үзсүзле кортка охшаган кош кебек. Карин моңа кадәр бик каты яраланган иде һәм тормыштан баш тартты, аны кабат көтелмәгән урыннарда табу өчен. Аңа яңа максат бирелде.
  
  Яңадан, зәңгәрлектән, ул абыйсы һәм гаиләсе үлгәч, җимереклек кичерде, һәм Комодо аңа гашыйк булганда яратты. Бәлки, ул бик кечкенә булган вакыйга аны юкка чыгарган һәм аны тормыш юлына куйгандыр.
  
  Astимерү.
  
  Хәзер аның бар яхшы әйберләрен юк итү теләге бар иде. Әгәр дә берәр нәрсә дөрес булса, ул аның уңышсыз булуын теләде. Әгәр дә аңа ниндидер зур әйбер килсә, ул аның тискәре караш белән җимерелүенә инаныр иде.
  
  Әгәр дә яңа команда чәчәк ата башласа, якынайса, ул аны таркатыр иде.
  
  Карин Блейк өчен үз-үзеңне юк итү яңа тормыш рәвеше түгел иде. Бу минем сайланган тормыш рәвешем. Минем уңайлы одеял. Ул һәрвакыт тулы түгәрәккә әйләнеп кайтырмы дип уйлады.
  
  Шулай итеп, ул дүрт төнге корал алу омтылышында дүрт төп пунктны узгач, хәтта SPEAR командасы да булмаган мәгълүмат белән утырды, рәхәтләнеп утырды. Аның ишеге киселеше ачык иде.
  
  Бер юл ахыр чиктә котылуга, дусларга, камерадериягә һәм тормыш газапларына китерде.
  
  Тагын бер юл бу тарихны, бөтен билгесез киләчәкне юкка чыгарыр, һәм аңа кирәк булганның барысын да бирер: хаос.
  
  Карин әйберләрен җыеп подъездга чыкты. Чүл һавасы коры, тузан белән кушылган. Күктә якты туп балкып торды. Кайдадыр ерак, АКШның супер элита махсус көчләре SEAL Team 7 дип аталган иске иптәшләрен - Мэтт Дрейк һәм Алисия Майлз, Торстен Даль һәм Май Китано һәм башкаларны үтерү нияте белән куа.
  
  Карин аларны кисәтергә уйлады.
  
  Аннары ул башын ишек аша ябыштырды. "Әй, оттыручылар, ишәкләрегезне алыгыз. Безгә барыр урыннар, кешеләр күрергә тиеш. Тайлер Веббның сере мәңге яшерелмәячәк. "
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Карин мылтыкка утырды, Динога күз салды, ул Лос-Анджелесның автомагистральләрен һәм арткы урамнарын формалаштырган еланнар аша аларның Dodge Ram белән җентекләп идарә итте.
  
  "Courseз юлыңны дәвам ит", - диде ул яшь солдат кызыл юл машинасын узгач. "Хәтерлисеңме безне аулыйлар?"
  
  Дино аңа җитмәгән кул белән елмайды. "Өйдән чыгу белән мин бик бәхетле, әни. Ничек кенә булмасын, сез миннән яхшырак икәнемне белергә тиеш. Бар яктан да яхшырак. "
  
  "Шуңа күрә сез сөйләшүне дәвам итәсез."
  
  "Армия безне җибәрмәячәк", диде Ву. "Theир өстенә чыккан саен без зәгыйфьләнәбез."
  
  - Тавышыңны түбәнәйт, әфәнде. Алла, сез икегез икеләтә бурычлы була аласыз. "
  
  "Әйдә карыйк, алар сезнең гайкаларны машина батареясына тоташтыргач, сез бәхетле булырсыз."
  
  - Ишәк булма, Ву. Бу армия, IAР түгел. "
  
  Карин машинаның ике ягында даими панорамик күренешләргә ошады; Лос-Анджелес бөтен данында. Ял итү һәм бернәрсә турында уйламау мизгеле. Калын яшеллек һәм бетон гигантлар өстенлек өчен көч сынаштылар, һәм аларның артында кояш астында балкып торган металл күкләр бар иде. Болыт дәрәҗәсендә җиңел томан эленде, көн караңгыланды, ләкин ул сизелми иде. Кешеләр килеп, бардылар, тротуарларда һәм сәүдә үзәкләрендә, машиналарында артка борылып. Голливуд Хилллары сизелмичә әкрен генә уңга киттеләр, чөнки ул вакытта Дино кара һәм ак патруль машинасының тиз полосага керүен күрде һәм ул яхшы малай кебек акрынайды, күзләрен юлга юнәлтте, алга таба юнәлде.
  
  Әгәр дә сез аларга карамасагыз, алар сезне сизмәсләр иде.
  
  Ахырда яр юлы ачылды һәм алар Сан-Францискога юл тоттылар.
  
  "Чүлдән яхшырак." Ву ялкынлы, дулкыннарны өйрәнде.
  
  Карин алдагы эшне анализлады. Алар штабта вакытларын әрәм итмәделәр. Беренчедән, алар компьютерлар урнаштырдылар, мөмкин кадәр күбрәк махсус уенчыклар белән ике иң югары Mac. Fiberептик оптик кабель иң катлаулы өлеш иде, ләкин алар Каринның бер төркем ут саклагычларын урнаштырганнан соң, алар барырга әзер булдылар. Шул вакытта да, Карин белән клавиатурада һәм аның гений интеллектын кулланып, аларда акылсыз хакерлык потенциалы юк иде. Алар чикләнгән, тапкырлык кулланырга мәҗбүр булганнар.
  
  Карин Тайлер Веббның сансыз яшерен банк счетлары турында белә иде. СПИРда эшләгәндә ул аларны карады. Кайберәүләр аның мирасы дип атаганнарын белә иде; аның иске командасында булган берничә сер турында. Ул бик зур яшерен урынны белә иде; дөньядагы иң бай, иң уңышлы сталкер йөзләгән кешегә тупланган, шул исәптән аның иске командасы әгъзаларын.
  
  Күпчелек Веб үлгәнгә, аны буш вакытта таба алырлар дип ышанган.
  
  Проблема шунда иде, Каринның андый уйлары юк иде. Яшерен урынга керү аңа әйтеп бетергесез көч бирер иде, һәм бар нәрсә ахырында көч бар булган урында иде. Өчесе аннан китә алалар; акча, анонимлык, куркынычсызлык һәм йогынты ясау. Әлбәттә, Веббның ташын эзләгән йөзләгән кеше булса, урлау аеруча кыен булыр иде.
  
  Аның кайда икәнен хәзер беркем дә белми иде.
  
  Карин Блейктан кала.
  
  Leastичшиксез, ул шулай уйлаган. Киләсе сәгатьләр сөйләр. Эчке мәгълүмат бик ярдәм итте. Ул Николай Белл турында һәм төрмә камерасында утырган сыбызгычы барысын да сөйләде - исемнәр, урыннар, шәхесләр, бөтен черегән сеспул. Ул Лорен Фоксның килүне никадәр яратканын белә иде. Ул Лорен Фокс белән тыңлаган һәм сөйләшкән кешеләрне белә иде.
  
  Хәер, ул аларны белә иде, алар аны белмиләр иде.
  
  Ул кичәгә бераз соңга калгандыр - Каринның армия күнегүләре һәм аннан китүе берникадәр вакыт алды, ләкин ул моны хакерлык сәләте белән каплады. Кыңгырау сөйләшүләре хата. Смитның бу сөйләшүләрнең күчермәсен - ямьсез малайны алу һәм аларга теләгәнчә мөгамәлә итү теләге бар кебек. Кем белә, кайнар, җиңел ачулы солдат аларга нәрсә эшләде? Милли куркынычсызлыкны якладылар.
  
  Эш шунда ки, Карин турыдан-туры Смит челтәренә алып барган сызыкка керә ала. Бу аның өчен чагыштырмача җиңел эш иде. Ул бай талау җыярга вакыт тапты. Кайчандыр Тайлер Веббның бөтен дөнья буенча сансыз офислары, йортлары, пентхауслары һәм хәтта утраулары булган. Аның белән резонанс булган исемнәр Вашингтон, Д., Ниагара һәм Монте-Карло. Белл Лорен белән сөйләште, ләкин ул шулай ук сакчылар һәм юристлар белән сөйләште, һәм Смит язмаларында аларның барысыннан фрагментлар бар.
  
  Смитның киләчәге юк, дип уйлады ул.
  
  Ничек кенә киссәң дә, Перу вакыйгасы, яки вакыйгалар - SPEAR командасын бәхетсезлек дөньясына батырды.
  
  Карин үз позициясен үзгәртте, чөнки алар Сан-Францискодан 130 чакрым ераклыкта иде. Белл Лорен белән бик оста булды - дөрес булган фактларны кат-кат сөйләде, исемнәрен, урыннарын, банк счетларын атады. Хәзерге вакытта Карин, хисапларның берсен дә кулланырга батырчылык итмәде, хакимият тыныч кына шпион булып кемнең кем булуын күрер өчен. Башта аларга ышанычлы эш планы һәм качу кирәк иде.
  
  Шуңа күрә Сан-Францискога сәяхәт.
  
  Белгәч, Белл Веббның кайвакыт белгәннәре белән ничек мактанганын сурәтләде. Бу кеше ритуаль сталкер, бай күләгә иде, теләсә, дөньяда теләсә кемне фаш итү, рәнҗетү һәм аңа ия булу. Вебб һәрвакыт Белл тидбитларын тәкъдим итте, аны урнаштырды, ләкин шулай ук ул "ана йорты" дип атаганын күрсәтте.
  
  Бу "ана тамыры" махсус офис булып чыкты, анда мегаломаниак үзе туплаган бөтен пычракны беркемгә дә сакламады. Әлбәттә, ул беркайчан да Беллга кайда икәнен әйтмәде.
  
  Карин барысы турында уйлады. Аның эчтән күрә алуының гаҗәеп өстенлеге бар иде. Вебб коллективның күпчелегеннән мәгълүмат урлаган һәм аларга яшерен рәвештә килгән мизгелләрне исенә төшерде. Аның эидетик хәтере шунда ук кабул ителде. Әлбәттә, бу җиңел булмады, ләкин Карин Веббның ул вакытта Вашингтондагы танылган офиста эшләвен белә иде һәм хәзерге вакытта язылган хат алышуны эзли алды.
  
  Зур файллар билгеле бер Сан-Франциско адресына ярты дистә тапкыр җибәрелде. Алга таба тикшерүләр бүтән зур файлларның билгеле офислардан алынганын ачыклады. Шулай итеп, хакимият калын мәгълүматлар казган вакытта, Карин аңа нәрсә кирәклеген төгәл билгели алды.
  
  Дино аларны юл аша, Алтын капка аша һәм Балыкчы пристаньыннан үткән. Туристлар камералар белән районны тутырдылар, үзләре турында кайгыртмыйча, юлларга чыктылар. Дино трафикка кушылды, полициягә аларга игътибар итәр өчен сәбәп бирмәде. Тик калкулык аларны тагын шәһәргә алып керде, һәм тиздән алар Союз мәйданын әйләндереп алдылар, банклар, даруханәләр, суднолар һәм рестораннар аша, бүгенге көнгә кадәр булган иң авыр эшендә: яхшы машина кую урыны табу.
  
  "Монда калдырыгыз." Ву Вальгринс янындагы кечкенә мәйданга күрсәтте. "Адрес моннан биш минутлык җәяү."
  
  "Биш минут?" Карин әйтте. "Вебб ниндидер шартлар калдырган булса, бу мәңгегә булыр иде."
  
  - Өстәвенә, - диде Дино әкрен генә бара торган урынына якынлашканда, - бу Dodge Ram. Миңа ишәкне шул урында куярга кыен булыр иде. "
  
  "Сез моны эшләвегезне телисезме? Мин машина йөртә алам. "
  
  "О чыннан да? Әлбәттә, Торетто. Әйдә карыйк, сез ничек эшлисез - "
  
  - Балалар, - диде Карин. "Тукта. Карагыз монда? "
  
  "Безгә тиз качу өчен яхшы мөмкинлек кирәк. Безгә тиз керү кирәк. Безгә кирәк ... "Дино туктады. "Начар, безгә озак вакыт гараж кирәк, шулай бит?"
  
  Карин башын салды. "Монда ук. Кирәк булса, без бераз вакыт ятачакбыз; тузан беткәч без һәрвакыт монда китә алабыз. "
  
  "Начар, мин ышанмыйм," Ву мыгырданды. "Бу көннәрдә сезнең белән җитәрлек вакыт үткәрү."
  
  "Бу проблема?" Карин уйлады, Дино Рамны җир асты парковкасына алып барганда.
  
  "Тестостерон бераз биек. Сез икегез гел бертуганнар кебек ярышасыз. Кайвакыт ул бераз арый. "
  
  "Без? Ярышасызмы? " Карин Динога ачуланып карады. "Чыннан да без?"
  
  Яшь солдат кычкырып көлде. "Сез миннән яхшырак икәнемне танырга теләмәгәнгә генә."
  
  "Мин моны күрмим." Карин аңа тәнкыйть белән карады, аннары Вуга таба борылды. "Моны күрәсезме?"
  
  "Миңа болай әйтергә рөхсәт итегез. Әгәр сез икегез дә бөтенләй исерсәгез һәм тормыш иптәшегез булырга уйласагыз, сез моны торгызырга тиеш, чөнки сез икегез дә югары булырга телисез. "
  
  Дино, ниһаять, үзенә ошаган урын тапкач, Карин каты көлде. "Тәмуг кебек исерекме? Начар, дөньяда алкоголь җитәрлек түгел, Ву. "
  
  Дино ачкычларны алып ишекне ачты. "Фокусларга вакыт. Бу кавышу мәгънәсезлеге ярдәм итми. "
  
  - Сез кызларга ошамыйсыз, Дино? Карин алда торган ике кешегә кушылды. "Сан-Францискода зоопарк бар. Без эшләгәннән соң сезне һәрвакыт анда алып бара алабыз. "
  
  Дино аңа игътибар итмәде, кесә телефонын чыгарды һәм йөкләргә кирәк булган адресны көтте. "Өч минут", диде ул. "Без әзерме?"
  
  Карин җилкәсен рюкзакка тыгып куйды. "Тәмуг кебек."
  
  
  * * *
  
  
  Бу биек катлы офис бинасы иде, һәм Вебб офисы утыз бишенче катта иде. Карин аның өчен бу гадәти булмаган дип уйлады - акылдан язган кеше, гадәттә, иң түбән дәрәҗәдә яшәргә өстен иде, ләкин ул бу адресны мөмкин кадәр түбән һәм сер итеп саклый алыр иде - ул аны бик кадерләде. һәм аның тормыш эшенең элита складлары.
  
  Барлык саклык чаралары, дип уйлады ул.
  
  Алар тагын да күбрәк эшләргә җыенган ...
  
  Акылсыз? Хәйләсез? Акыллы? Акыллы?
  
  Ул җавапның нәтиҗәләргә бәйле булуын аңлагач, үзенә караңгы елмаеп җибәрде.
  
  Трио беренче каттагы әйләнүче ишек аша керде, берничә лифтны күрде һәм шунда юнәлде. Кара костюмлы ир-атлар һәм хатын-кызлар артка борылып йөрделәр. Ерак почмакта ике кара чәчле секретарь эшләгән мәгълүмат өстәле бар иде. Тавыш дәрәҗәсе түбән иде, һәркем тавыш чыгармаска тырышты. Карин почмакта артык авырлыктагы бер сакчыны күрде, ул үткән хәрәкәтне һәм өч куркынычсызлык камерасын карады. Ул Диноны мәгълүмат тактасына алып килде.
  
  "Утыз биш". Ул башын салды. "Бер компания бөтен катка ия."
  
  "Мәгънәсе бар".
  
  Ву титулга текәлде. "Минмак системалары?" - дип укыды ул. "Барысы да бер үк, барысы да бер үк."
  
  Дөнья белән идарә иткән йөзсез корпорацияләр.
  
  Карин алга китте, лифтларга барып, ике тапкыр тикшерде. Әгәр дә ул буш номерны тапса, яки бөтенесен югалткан номер тапса, аны гаҗәпләндермәс иде, ләкин ул башкалар кебек ак һәм ялтыравыклы иде. Резидентлар төрле каттагы төймәләрне бастылар, һәм Карин соңгы минутка кадәр көтте, ләкин ул бары тик 35не басты.
  
  Озак көтәргә туры килмәде. Ул рюкзакларын алды, эчтән нәрсәдер сөйләгән кебек. Дино белән Ву да әзерләнделәр. Лифт чумып, 35 билгедә ишекләр ачылгач, трио аларның каршы торуларын берничә секунд кына көтте.
  
  Очылган коридор еракларга сузылган, ике ягында ишекләр һәм тәрәзәләр бар. Ерак очында агач өстәл бар иде. Диварлар картиналар белән бизәлгән, тәмсез һәм күңелсез. Карин төймәгә басканнан бирле кемдер көткән дип уйлады, ләкин хәзер алар монда. Алар әзер, дәртле, яшь һәм сәләтле иде.
  
  Ул юлны күрсәтте, ничектер әле дә үлгән кешегә караган сәер дөньяга керде. Берәр нәрсә булса, бу Вебб мирасы иде. Аның әнисе тамыр.
  
  CCTV камералары юк. Куркынычсызлык юк. Ул сынап караган беренче ишек аның рамкасында шулкадәр каты селкенде ки, китте. Барысы да шоу өчен иде, тышлык кына. Ул пистолетны чыгарды һәм кесәләрен журнал белән тутырды. Пальто астына кигән күлмәге монда үзен зур хис итә иде, ләкин хәзер аны яклады. Коллектив саклык белән өстәл янына таралдылар.
  
  Карин туктады һәм ике яңа коридордан ике якка да карады. Ул робот тавышы ишеткәч гаҗәпләнде.
  
  "Сезгә ярдәм итә аламмы?"
  
  Ул өстәлнең алгы читенә бәйләнгән сенсорны күрде. Ләкин ул бернинди фотоаппарат та күрмәде.
  
  "Сәлам? Анда берәрсе бармы? Мин ахмак уйныйм.
  
  Бу вакыт эчендә ул башында план турында уйлады. Веббның зур мәгълүмат агымы аны бу адреска китереп кенә калмады, ул бинаның санлы кадр дизайнын кулланып терминалның урнашкан урынын күрсәтә алды. Ул сулга, аннары уңга борылырга тиешлеген белә иде, ләкин роботларның нәрсә эшли алулары турында уйлады ...
  
  "Без югалдык дип уйлыйм." Ул Дино белән Вуга карап кысылды. "Көтегез, Робот әфәнде, без кемнедер табарга тырышабыз."
  
  Сынап карарга кирәк иде. Карин сул якка китте, аның артындагы егетләр. Беренче тау кешесе сул якта пәйда булды, кабинеттан чыгып, бер кулында бейсбол ярмасын тотып, икенчесендә башын сугып. Икенчесе алда пәйда булды, аннары өченчесе, аннары дүртенчесе сул якка күренде, бу юлы чүкеч белән.
  
  Ву кычкырды. "Өч артта."
  
  Карин пистолетны селкетте. "Әйдә, егетләр, мин нәрсә сагынам?"
  
  Беренче тау, башы кашлы кеше елмайды. "Анда радар бар, кыз, һәм без аның астында калабыз."
  
  "Күрәм. Шулай итеп, Тайлер Веббны белү - вакытында һәм кирәкле урында тавыш чыгарырга яратучы кеше - бу аның тынычлык бакчасымы? Уйлану? Хәзер, без аны борчымыйбыз, малайлар, шулай бит? "
  
  "Мылтык атылды һәм полиция монда ун минутта булачак", диде кеше. "Егерме яшьтә."
  
  "Куркынычсызлык турында нәрсә әйтеп була?"
  
  Бу кеше көлде. "Бик мөһим түгел".
  
  "Мәгълүмат өчен рәхмәт".
  
  Карин аны кисәтмичә кулына атты һәм аның каушаганын күрде. Киләсе тапкыр ул ашказанына атты һәм аркасына сикергәнче һәм умыртка сөягеннән этәргәнче идәнгә кадәр көткән.
  
  Бейсбол ярмасы аның башына якын очты, аны сагынды һәм пыяла һәм рамны ватып ишек аша керде. Ул моңа игътибар итмәде. Ву аның артында иде һәм Дино бүтән якка бара иде. Өченче симерү аның юлын япты. Ул массага ике атты, көчле селкенде, аннары хәрәкәтсез массага бәрүдән башка чара калмады.
  
  Ул аптырап, артка сикерде.
  
  Ул аркасына егылгач, ул мылтыгын тотып торды. Карап торгач, ул зур түгәрәк йөзнең аңа текәлгәнен күрде - ул сизә алмаган пуля тишекләре булган усал, рәхимсез гигант, ул күрә алмаган кан агымнары, һәм умарта белән буялган иң зур агач клуб. Мин беркайчан да күрмәдем.
  
  "Саклаучы мәгарә."
  
  Клуб төшкәч Карин атты. Ике пуля түшәмгә бәрелгән корсак аша үтте, ләкин эстафета төшүне дәвам итте. Карин башын читкә борды. Клуб аның янына төште, идәнне бүлде, ялкынлы очкычлардан очкын җибәрде. Ул анда бер секунд ятты, аннары аны тоткан кул кысылды һәм идәндән күтәрелә башлады.
  
  Карин артка чигенде, куркыныч йөзне күрде һәм аңа туры атты. Бу юлы хуҗа моны сизде һәм шундук каушап калды, бәхеткә каршы уңга һәм туры бүтән хезмәттәше аша астагы кечерәк кешене каплап.
  
  Ву аның өстенә сикерде, тагын ике зур залга атты. Бу кешеләр тезләнделәр. Эстафета Ву бисепсенә бәрелде, һәм ул елады. Карин борылып карады һәм беренче кешене - аягына аткан кашлы егетне күрде - аның артында кан эзе калдырды.
  
  "Син барысын да җимердең, ханым. Барысы өчен."
  
  - Әй, хәзер мин сине аттым, мин ханым, шулай бит? Мин кабул итәм, без монда нәрсә икәнебезне беләсезме? "
  
  Ул клубына һәм биленә эленгән пычакка иреште.
  
  "Шаярасыңмы әллә? Монда бер генә нәрсә бар, сез моны беләсез. "
  
  Карин башын салды. "Әлбәттә".
  
  "Ләкин сез аны беркайчан да таба алмассыз."
  
  Ул тиз арада компьютер терминаллары белән тутырылган күп бүлмәләргә карады, шиксез, йөгерә, ниндидер программа эшли, һәм барысы да күршеләренә охшаган.
  
  Ләкин ул яхшырак белә иде. "Эх, мин булдыра алам дип уйлыйм."
  
  Ул шулай ук Вебб кебек кешенең беркайчан да ачкыч урнаштырырга уйламаганын белә иде. Мондый материал алу өчен ул куйган бөтен авыр эштән соң түгел, ул ясаган һәр татлы эзләнү монда булганда түгел.
  
  Ул яраны кадады, пычак белән сугуны туктатты һәм кешегә икенче пуля тишеген калдырды. Ул сикереп торды һәм Ву артыннан китте, аннары Дино хәлен күрер өчен артка карады. Барысы да яхшы иде. Хәзер алар алдында торган бердәнбер проблема - полиция.
  
  Ву икеләнде; коридор буш иде. "Кая барасың?"
  
  Карин узып китте, бу урын аның хәтерендә калды. "Яшәгән иң начар хайваннарның бер урынына", диде ул. "Шуңа күрә салкын булсын. Шулай итеп, малайлар. "
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Бүлмә үзе җирәнгеч иде, Тайлер Веббның соңгы эзе, эчке акылсызлыкка шаһит булган тышкы сурәтләр белән тулган. Алар берничә секунд эчендә йозакларны алдылар, стеналарда рамкадан ясалган фотоларны күрделәр - яраткан корбаннар һәм эзәрлекләүләр, мылтыктан соң һәм аннан соң, һәм бөтен дөнья буенча шпион җиһазлары коллекциясе бүлмә өстәлләренә урнаштырылган.
  
  Карин моны мөмкин кадәр игътибарсыз калдырды, пыяла тәрәзәләр аша сиреналарны ишетеп. Ву белән Дино терминалга таба йөгергәндә сак астында тордылар.
  
  Ике тапкыр тикшергәннән соң, ул махсус форматтагы флеш дискка тоташтырылган зур мәгълүмат агымын кабул иткәнен раслады һәм терминал эчтәлегенең автоматик йөкләнүен раслаучы кечкенә яшел утка карады. Карин күп санлы мәгълүмат күчерелергә һәм флеш дискны конфигурацияләргә мөмкин дип көткән. Ул булдыра алганча тиз иде.
  
  "Ничек эшлибез?" Ул күтәрелеп карады.
  
  Ву кысылды. "Монда барысы да тыныч."
  
  "Сыкранудан кала", диде Дино. "Монда бик күп."
  
  Аларның планының бер өлеше корбаннарны калдыру иде. Бу полицияне бутый һәм тоткарлый. Карин аларның ким дигәндә карак булуларына һәм тормышта булачак яңа өлешләренә лаек булуына бик шат иде. Ул ялтырап торган яшел утка карады, аның тиз ялтырап торганын күрде һәм эшнең беткәнен белде.
  
  "Әзер бул".
  
  Сиреналар тәрәзә читендә елады.
  
  Күрсәткеч ялтыравыкны туктатты, барысы да беткәнен күрсәтә. Ул кечкенә дискны алып, эчке кесә кесәсенә урнаштырды. "Барырга вакыт".
  
  Шунда ук малайлар алга киттеләр, егылып төшкән ир-атларны әйләндереп алдылар, торырга теләгән икесен тибеп. Карин аларны мылтыгы белән куркытты, ләкин ул кулланмас иде. Атышның каян килгәне турында әле дә ниндидер буталчык булырга мөмкин. Алар күзәтү камералары һәм күп сораулар бирү белән мәшгуль булырлар иде. Качуның ачкычы тиз эш итмәскә, хәтта сак булырга да тиеш иде.
  
  Бу көтелмәгән хәл булырга тиеш иде.
  
  Алар рюкзакларын чыгардылар, эчтәлеген чыгардылар, аннары буш сумкаларын ташладылар. Алар бер-берсенә караштылар һәм башларын салдылар.
  
  "Офицер". Ву Дино белән сәламләде.
  
  "Офицер". Дино Каринга башын салды.
  
  "Сержант", ул Британия акцентын калынайтты һәм сервис лифтларына таба юнәлде.
  
  Ул кесәсендә хакимият, хакимият һәм патша манипуляциясе, төңкөрүштән соң төңкөрүш, финанс иреге һәм хокук саклау органнары контроле ачкычын тота.
  
  Аларга җибәрү өчен куркынычсыз урын кирәк иде.
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Тагын бер көнне, тагын бер самолетта утыру, һәм Мэтт Дрейк җитди реактив артта калганын сизә иде. Такофф бер сәгать элек кенә булган, һәм алар көн белән Атлантикага таба Америка Кушма Штатларына юл тоттылар.
  
  Кайда барырга икәнлеге турында төгәл фикерсез.
  
  Өченче ат - Ачлык. Дрейк орденның ачлык өчен нинди сугыш уйлап чыгарганын күз алдына китерергә курка. Алар әле дә беренче коралны, космик мылтыкны, аеруча икенче коралны, мастер-кодны эшкәртү белән бик мәшгуль булдылар. Хейден һаман да бөтен мәгълүматны үзендә саклады, ләкин бүлешү өчен басым бик зур иде. Көтмәгәндә буталчыклык һәм аңлашылмаган юнәлеш кенә аның хәрәкәтсезлеген кабул итте.
  
  Мастер-код Европаның яртысында һәм ниһаять Америкада дөнья башлыкларын җимерү, илнең инфраструктурасын җимерү, гаскәрләрен бәйләү һәм караңгы гасырларга backирне җибәрергә теләгән психосларны азат итү өчен вакыйгалар ясады. Бу куркыныч реаль һәм куркыныч җиңел кебек тоелды. Беркөнне беренче домино төште ...
  
  Хейден ахырга кадәр укыганда эндәшмәде. Дрейк аның акылына соңгы ачылышларны кабатларга рөхсәт бирде: SEAL Team 7; бер-берсен җәлеп итүче махсус көчләр командалары; Француз югалтулары, нигездә, урыслар аркасында; һәм хәзер Американнар белән бәйләнеш. Әлбәттә, туганнар бик яхшы җайдаклар булганнар - мөгаен, иң яхшысы. Ләкин боларның барысында ачлык каян килеп чыккан?
  
  Алисия аның янында тыныч кына елады, бер күзе бераз ачылды. Кензи вакыйганы видеога төшерү өчен бар көчен куйды, ләкин Даль аны тоткарлый алды. Дрейк аның йомшак физик инандыру түгел, ә киресенчә, аның фикерен үзгәртүен искәртте. Ул Даль белән Кенси якынлашачагына ышанмады. Әлбәттә, бу аның эше түгел, һәм ул, шул ук тимер юлларда сәяхәт иткән, ләкин ...
  
  Дрейк акылсыз швед өчен иң яхшысын теләде һәм шулай булды.
  
  Лорен Смит белән үзен бик уңайсыз хис итмичә мөмкин кадәр якын утырды. Йорги, Кинимака һәм Май самолет артында түбән тавыш белән сөйләштеләр; Алар булган йөкне тотып алу, шау-шу, биек түшәмле чокыр гына түгел. Ким дигәндә бер тапкыр беренче класска очасы килә. Хәтта тренер да багаж классыннан узып китте.
  
  Лорен алар белән Вашингтон арасында әле дә алып барган хат алышуларга игътибар иттеләр. Хәзерге вакытта әңгәмә әкрен һәм эшкәртелмәгән, фактик дискуссиягә караганда күбрәк ми сортлау. Грейлар бик күп булса да, Дрейк эзләгәннәрен табарлар дип шикләнмәгән.
  
  Сәгатьләр үтте, штатлар якынлашты. Лорен көндәш илләрдән килгән төрле материаллар белән кызыксынды. Израильлеләр Америка бәйләнешләрен SPIR белән бер үк вакытта тәртипкә китергән кебек. Британиялеләр дә. Кытайлар эндәшмәделәр, һәм французлар, мөгаен. Дрейк мөһерләрдән бернәрсә дә ишетмәячәкләрен белә иде. Әлбәттә, алар анда булмаган.
  
  "Бу командаларны Америкага тыныч кына җибәрәләрме, кызык булыр", диде Даль. "Яисә эчке боерыкларны кулланыгыз."
  
  "Кешеләр җәмгыятькә үтеп керделәрме?" Гейден күтәрелеп карады. "Мин монда шикләнәм. Йоклаучы агентлар ясау өчен еллар кирәк. "
  
  "Unәм ачыкланмаган очу кыен түгел", диде Смит. "Наркотиклар сатучылар моны дистә еллар дәвамында эшлиләр."
  
  "Бу иң начар Indianиндстанга алып баручы нәрсә бар?" Май сорады.
  
  "Вашингтоннан түгел, һәм безнең көндәшләр белсәләр, алар моны сер итеп саклыйлар."
  
  "Буллшит".
  
  Дрейк ул вакытка карады һәм аларның штатларга якынлашуларын аңлады. Ул йомшак кына Алисияне уятты.
  
  "Wow?"
  
  "Уянырга вакыт".
  
  Кензи якынрак таянды. - Минем шешә әзер, балам.
  
  Алисия аңа кулларын селкетте. "Начар! Бу әйберне миннән ал! "
  
  "Бу мин!"
  
  Алисия күпчелек рөхсәт иткәнчә кире кайтты. "Канлы цирк клоун физзог."
  
  "Поп нәрсә ул?" Кинимака чын күңелдән кызыксынды.
  
  "Бу инглиз телендә" йөз "дигәнне аңлата", диде Дрейк. Кенси ачыктан-ачык өметсезлеккә җавап итеп, ул: "Мин риза түгел. Сез Бобби Даззлер.
  
  "Чыннан да?" Алисия кычкырды.
  
  "Ни? "
  
  "Димәк, син карау начар түгел, ярату."
  
  Алисия кычкыра башлагач, Кенси кабынды, һәм Дрейк, мөгаен, ике хатын-кыз белән дә чикне узганын аңлады. Ник дигәндә, Кензи белән. Ул Лоренга тиз башын салды.
  
  "Беркайчан да. Сез ышанасызмы? "
  
  Игътибар Нью-Йоркка юнәлтелде.
  
  "Әйе, мин ышанам." Лорен гаҗәпләнүен яшерергә һәм яңалыклар турында хәбәр итәргә китте. "Миңа нәрсәдер бирегез."
  
  Шунда ук, язмыш кебек, яхшы хәбәр кайтты. Лорен аны спикерга куйды. "Әй, кешеләр, безнең әле күңел ачуыбызны күрү бик яхшы." Obnoxious әфәнде кабат чиратта. "Яхшы хәбәр, сез егетләр zi өлешен алган вакытта мин кызыл кайнар компьютерда эшләдем. Шулай итеп башта икенче җайдак һәм яулап алу. Мисс Джей? Зур этләр өрәләр. "
  
  Хейден башын чайкады. "Америкада сөйләшегез, асшол, яисә мин сезне эштән җибәрермен."
  
  Дрейк әле дә туктап калганын белеп, өстәлгә карады. Төп код аларның кулында иде, һәм америкалылар моны беләләр иде. Аннары аңа бер уй килде, һәм ул аңа самолет артында кушылырга ишарә ясады.
  
  Алар тыныч кына бер-берсенә ябыштылар.
  
  "Бер битнең берсен генә югалтып буламы?" - дип сорады ул. "Аларның иң мөһиме."
  
  Ул текәлде. "Әлбәттә, сез безгә максат куярга телисез икән. Алар алай түгел. "
  
  Ул кысылды. "Мин беләм, ләкин альтернативаны карагыз."
  
  Хейден урындыкка таянды. "Минем уйлавымча, без инде тупас. Башка буйсынмау нинди зыян китерергә мөмкин? "
  
  "Әйдәгез, 7-нче SEAL командасын монда килгәч сорыйк."
  
  Икесе бер мизгелгә бер-берсенә караштылар, икесе дә бүтән команда заказларының төгәл икәнлеген белмичә. Аларның сере аларны борчый иде. Гейден обноксион кешенең кабат сөйләшә башлавын ишетте һәм борылып карады.
  
  "Агент Джей, Вашингтон җиңү тартмасының төгәл детальләрен белергә тели."
  
  "Мин аларга мөрәҗәгать итәрмен дип әйтегез."
  
  - Мм, чыннан да? Яхшы. "
  
  "Сездә яңалык бармы?"
  
  "Әйе, әйе, без телибез. Миңа сек бирегез ".
  
  Хейден Дрейкка кире кайтты. "Карар кабул итәргә вакыт, Мэтт. Ахырмы? "
  
  Дрейк үкчәсенә ташланды һәм елмаеп җибәрде. "Waysәрвакыт".
  
  Гейден стаканнан кәгазь кисәген тартып алды.
  
  "Сез әле кирәкле таблицаны таптыгызмы?"
  
  "Мин бу турыда ике сәгать элек уйлаган идем."
  
  "О".
  
  Бергә, һәм тагын бер секунд газапсыз, алар төп чылбырдагы иң мөһим корычны юк иттеләр. Аннары Хейден барлык таблицаларны бергә туплады һәм кире заказ тартмасына куйды. Калган команда икесенә дә аңлатмыйча карады.
  
  Алар бергә иде.
  
  "Яхшы". Вашингтоннан кеше кайтты. "Хәзер без чыннан да газ белән пешерәбез. Соңгы Кыямәт Ордены өченче Атлы - Ачлык тасвирламасы белән башына кадак кагылган кебек. Моңарчы яшәгән һәм аны мылтык белән әйләндереп алган иң начар Indianиндстан. "
  
  "Туган Америка?" - Кинимака сорады.
  
  "Әйе, 1829 елда туган; бу Чыңгызханнан җиде йөз ел, Ганнибалдан соң мең ундүрт йөз. Төгәл диярлек ... "Ул туктады.
  
  "Сәер," Кинимака бушлыкны тутырды.
  
  - Бәлки, бәлки, - диде ботаник. "Кайчандыр очраклы очраклар юк дип кемдер әйтте. Әйдә, карыйк. Wayәрхәлдә, мин самолетны юнәлттем, хәзер сез Оклахомага юл тотасыз. "
  
  "Без бу карт атның кем булачагын беләбезме?" - дип сорады Дрейк.
  
  "Мин ул аларның иң танылган Америкалы дип әйтер идем, иң начары түгел, ләкин мин нәрсә беләм?"
  
  Алисия кузгалды, әле ярты йоклый. "Алай түгел, дәммит."
  
  "Ярар, рәхмәт. Гояале, ягъни "селкенгән" дигәнне аңлата, Апаче кабиләсенең танылган башлыгы иде. Алар аның гомере буе АКШка һәм Мексикалыларга каршы тордылар, аның рейдлары Америка ягында коточкыч чәнечкегә әйләнде. "
  
  "Күпчелек Американнар шулай эшләде", диде Май.
  
  "Әлбәттә, һәм бу дөрес. Ләкин бу кеше искиткеч лидер һәм стратегик, рейд һәм үч алу сугышының архетипы буларак хөрмәт ителде. Бу танышмы?
  
  Дрейк килешеп башын салды. "Ганнибал һәм Чыңгызхан белән бер үк."
  
  "Син алдың, балакаем. Ул өч тапкыр бирелде, аннары өч тапкыр кача. Алар аның эксплуатацияләре турында берничә фильм төшерделәр. Аннары аны сугыш әсире итеп кабул иттеләр һәм башта башкалар белән бергә Форт Боуига китерделәр. "
  
  - Ул тагын качтымы? Алисия шулай уйларга теләгән кебек иде.
  
  "No.к. Олы яшьтә Геронимо танылган кеше булды. "
  
  "Ах, хәзер аңлыйм," диде Дрейк. "Bull Bull and Crazy Horse белән беррәттән, ул иң танылгандыр."
  
  "Әйе, әйе, һәм сез өчесенең бергә җыелганнарын беләсезме? Вау-вау, без ут янында утырабыз. Бу һәм теге? Яраткан танылган кешене кофе эчәргә сайлау турында сөйләшегез - мин бу өчесе белән барыр идем. "
  
  Алисия башын салды. "Бу онытылмаслык тәҗрибә булыр иде", - диде ул. "Әлбәттә, Депп һәм Бораназ ирекле түгел дип уйлау."
  
  "1850 елда? Мөгаен, юк. Ләкин бу егет Депп? Ул беркайчан да картаймый кебек, кем белә? Вакыт узу белән үзләренең маниталарын - рухларын күчерә алган дару ирләре турындагы хикәяне исегездә тотыгызмы? Барыбер ... Геронимо 1904 Бөтендөнья ярминкәсендә һәм тагын берничә кечерәк күргәзмәдә пәйда булды. Фәкыйрь кешегә беркайчан да кире кайтырга рөхсәт ителмәгән, һәм ул 1909-нчы елда әле дә сугыш әсире булган Форт Силлда үлде. Ул Форт Силл Indianинд зиратында күмелә, туганнары һәм башка Апаче сугыш әсирләре каберләре белән уратып алынган. "
  
  "Корал". Даль әйтте. "Батыр кешеләр."
  
  "Эх, һәм, әлбәттә, Форт Силлның күп мылтыгы, ул бүген АКШ армиясенең артиллерия мәктәбе булып хезмәт итә. Ул көньяк тигезлектә бердәнбер актив ныгытма булып кала, ул Indianиндстан сугышлары дип аталган һәм 1869 елдан бирле һәр зур конфликтта актив катнашкан. " Geek өстәгәнче туктады, "Заказ бу урынны һәм бу җайдакны ни өчен сайлады."
  
  "Коралдан кала?" - дип сорады Даль.
  
  "Notәм билгеле", - дип җавап килде. "Indianиндстан территориясенә оригиналь рейдны Баффало Билл һәм Вайлд Билл Хикок алып бардылар. Фортта 10-нчы кавалерия бар, ул Буффало солдатлары дип тә атала. "
  
  "Шулай итеп, йомгак ясыйк." Даль авыр сулап куйды. "Геронимо кабере Форт Силл эчендә урнашкан. Заказ ким дигәндә кырык ел элек аның эчендә җимергеч кораллар төзү планнарын яшерә алды, һәм хәзерге вакытта планетаның иң куркыныч махсус көчләренең ярты дистәсе аңа таба ашыга. "
  
  Тирән тынлыкта, шаян шатланып әйтте: "Әйе, кеше, салкын әйберләр, шулай бит?"
  
  
  Егерме дүртенче бүлек
  
  
  Очкыч Оклахомага очышның соңгы этабына кергәч, экипаж әлегә кадәр белгәннәре турында сөйләштеләр - җирнең дүрт почмагы, Атлы кешеләр һәм нацист сугыш җинаятьчеләре күмгән кораллы корал турында күпчелек ачышлар. иске сугышчыларның каберләре. Килешү киң, катлаулы иде, һәм ул котылгысыз иде - чөнки Орден аның йөз ел яшәвен теләгән. Хәзер дә, текст буенча, дүртенче Атчы "чын Соңгы Кыямәт" иде.
  
  Әлегә ачылган коралны исәпкә алып, ул нәрсә булырга мөмкин?
  
  Дрейк моны карады. Башта алар Форт Силлга барып, һәркемгә ачлык коралына кулларын тыярга тиеш иде. Othersәм башкаларның дүртенче Атлы - Алла җәзасы өчен туры барулары турында борчылыгыз. Мин әйтәм ... бу нинди исем?
  
  "Мин сорау бирә аламмы?" - диде ул самолет төшә башлагач.
  
  "Син эшләдең", - дип көлде Гейден, Алисия һәм Майның күзләрен йомулары, сабырлыклары бетү.
  
  "Геронимо ничек титул алды?"
  
  "Геронимо чын көрәшче иде. Evenлем түшәгендә дә ул бирелү карарына үкенүен таныды. Аның соңгы сүзләре: "Мин беркайчан да бирешергә тиеш түгел идем. Соңгы басып торганчы мин көрәшергә тиеш идем ". Аның шулай ук тугыз хатыны булган, кайберләре бер үк вакытта. "
  
  "Ләкин иң начар һинд яшәгәнме?"
  
  "Хәрби карьерасы вакытында Геронимо батыр антиклары һәм сансыз качулары белән дан тотты. Ул чыгу булмаган мәгарәләрдә юкка чыкты, бары тик соңрак күренергә тиеш иде. Alwaysәрвакыт азчылыкта булса да, ул һәрвакыт җиңде. Нью-Мексикода бүгенге көнгә кадәр Геронимо Мәгарәсе дип аталган урын бар. Иң зур хикәяләрнең берсе аның бер елдан артык меңләгән Америка һәм Мексика гаскәрләре тарафыннан коточкыч аулаган утыз сигез ир-ат, хатын-кыз һәм балалардан торган кечкенә төркемне ничек алып барганы турында сөйли. Шулай итеп, ул бөтен заманның иң танылган Америкалы булды һәм үзен шул чорның ак күченүчеләре арасында "яшәгән иң начар Indianиндстан" исеменә лаек итте. Геронимо үз җирләрен басып алуны кабул иткән соңгы сугышчыларның берсе иде. Кушма Штатлар."
  
  "Мине кайчандыр" яшәгән иң начар канчык "дип атадылар, - дип искә төшерде Алисия. - Кемнән хәтерләмим."
  
  "Бер тапкыр гына?" Кензи сорады. "Бу сәер".
  
  "Бу мин булгандыр." Май аңа бераз елмаеп җибәрде.
  
  "Яисә мин", диде Дрейк.
  
  Даль аның мие өзелгән кебек иде. "Хәер, мин хәтерлим дип уйлыйм ..."
  
  "Форт Силл", диде пилот. "Ун минут калды. Безгә төшәргә рөхсәт бар, һәм ул эссе. "
  
  Дрейк кабынды, үзен әзерләде. "Кайнар? Ул редакцияләнгән сценарийдан укыймы, әллә нәрсә? "
  
  "Анда сиксәнгә якын кеше булырга тиеш." Кинимака бик кечкенә тәрәзәгә текәлде.
  
  "Минем уйлавымча ул борчыла", диде Йорги. "Яисә һөҗүм астында."
  
  ", К, ул аның статусын аңлата", диде Смит аларга. "Яхшы әзерләнгән."
  
  Очкыч төште һәм тиз туктады. Шунда ук арткы йөк ишекләре ачыла башлады. Коллектив, сузылып, аякка басты, асфальттан якты чагылган кояш нурына ашыкты. Аларны вертолет көтә иде, аларны Форт Силл территориясенә алып киттеләр. Алар килеп җиткәч, Форт Силл полковнигы аларга хәл турында сөйләде.
  
  "Без монда тулы сугышка әзер. Барлык кораллар да әзер, йөкләнгән һәм максатчан. Геронимо кабере дә, без кино төшерергә әзер. "
  
  "Бездә биш кеше калды." Хейден әйтте. "Мин күмелгән урында агрессив рәвештә алга барам. Сез барлык потенциаль оппонентларны беләсез дип ышанам. "
  
  "Мин тулысынча әзер идем, ханым. Бу Америка Кушма Штатлары армиясе урнаштыру, диңгез корпусы урнаштыру, һава оборонасы һәм янгын сүндерү базасы. Без сезгә бөтен почмакларыбызны капладык дигәч, миңа ышаныгыз. "
  
  Хейден зональләште һәм Форт Силлның түбәндә күренүен карады. Дрейк соңгы тапкыр районны сканерлады һәм коралын соңгы тапкыр тикшерде.
  
  Мин тәмуг кебек өметләнәм.
  
  
  Егерме бишенче бүлек
  
  
  Атмосфера электр иде, һәр солдат киеренке иде һәм ниндидер сугыш көтә иде. Коллектив киң кирпеч баганалар арасыннан йөрде һәм бик күп кабер ташлары арасына күчте, аларның һәрберсе егылган геройның ял итү урыны иде. Геронимо кабере кыйналган юлдан читтә иде, һәм аңа барып җитү өчен аларга күп минутлар кирәк булды. Хейден юлны алып барды, һәм Кинимака тылны күтәрде.
  
  Дрейк тирә-юньгә күнегеп тыңлады. Бик күп артиллерия батальоннары урыны беркайчан да тыныч булмаган, ләкин бүген кеше җилдә яфракның шаулаганын ишетә диярлек. Бөтен базада кешеләр көтеп тордылар. Алар әзер иде. Заказ булачак вакыйгалар алдында нык торырга өстән җибәрелде. Америкалылар йөзләрен югалтмаслар иде.
  
  Алар тар, шифер юлдан бардылар, итекләре кысылды. Мондый база эчендә югары уяу булу сәер тоелды, ләкин алар каршы торган илләр һәм командалар, һичшиксез, бернәрсәгә дә сәләтле түгел иде.
  
  Дрейк Лорен янында йөрде, ул командага яңа мәгълүмат бирде.
  
  "Французлар әле дә актив. Аларның икесе хәзерге вакытта, юлда күбрәк. "
  
  "Оклахома шәһәрендә ату турында хәбәрләр. Бу Британиялеләр булырга мөмкин. Бу вакытта әйтеп булмый. "
  
  Theәм җавап: "Әйе, безнең яулап алу кораллары бар. Бу монда. Әгәр дә сез кемнедер нигезгә куйсагыз, без аны җиңәрбез дип ышанам. "
  
  Дрейк, мөгаен, монда SEAL Team 7-дән куркынычсыз булганнар, дип уйлады. Аларга Америка Кушма Штатларына, аннары Армия сайтына керү рөхсәте аңа нәрсәдер җитди булмаганын күрсәтте.
  
  Мөһерләрне кем җибәрде?
  
  Нигә?
  
  Гейден акрынайды, чөнки аларның юл күрсәткече аларны бүтән, хәтта таррак юлга алып китте. Озакламый ярты дистә билгеләр алдында туктады.
  
  "Бу, - диде ул, - Геронимоныкы."
  
  Әлбәттә, моны әйтеп булмый. Кабер ташы гади кабер ташы түгел, ә кабер; зур, кеше кулы белән ясалган таш пирамида формасында, үзәктә белә торып 'Геронимо' исеме язылган такта куелган. Бу искиткеч борынгы урын иде, һәм ул үз вакытында тәэсирле булырга тиеш иде. Аның янына хатыны Зи-й һәм кызы Эва Геронимо Годли кабере куелган.
  
  Дрейк бөек сугышчының каберен күргәч, ниндидер рухи курку хисе кичерде, һәм башкаларның да шулай хис иткәнен белде. Бу кеше күбесенчә Мексикалыларга каршы сугышкан, гаиләсе, җирләре һәм яшәү рәвеше өчен көрәшкән солдат иде. Әйе, ул югалды, Cochise кебек, Sitting Bull һәм Crazy Horse кебек, ләкин аларның исемнәре озак еллар яшәде.
  
  Кечкенә экскаватор әзер торды.
  
  Гейден төп командирга башын салды, ул экскаватор шоферына башын салды. Озакламый зур экскаватор эшкә китте, зур туфракны күтәреп, якындагы җиргә таратты. Дрейк шулай ук хурлау һәм армиягә каршы гаепләүләр турында белә иде, ләкин якында бик күп солдатларның булуы беркемнең дә белү ихтималын аңлатты. Алар, мөгаен, Форт Силлны берникадәр вакытка ябырлар иде.
  
  Заказ моны ничек эшләде?
  
  Мин гаҗәпләнәм ... күп еллар элек? Бәлки ул вакытта керү җиңелрәк булгандыр. Хейден арткы машина йөртүчегә җиңел казырга кушты, һичшиксез, Ганнибалның табут булмаган тайсыз каберен искә төшерде. Коллектив тишекнең тирәнәюен һәм җир биеклегенең биеклеген күзәтте.
  
  Ниһаять, экскаватор туктады һәм җирнең соңгы кисәкләрен чыгару өчен ике кеше тишеккә сикерделәр.
  
  Дрейк әкрен генә чокыр читенә таба юнәлде. Алисия аның белән урлаган. Көтелгәнчә, Кинимака төбендә калырга теләмичә, артта калды. Ике кеше туфракның табут капкасын чистарттылар һәм экскаватор чиләгенә бәйләнгән арканнарны күтәреп кычкырдылар. Озакламый табут әкрен генә күтәрелә башлады, һәм Дрейк тагын әйләнеп карады.
  
  Ул бөтен җирдә стоик йөзле һәм лагерь тирәсендә басып торган кешеләр барлыгын белә иде. Хәзер аңа сугыш булмас дип таң атты. Геронимо табутын җентекләп җиргә төшерделәр, кечкенә таш кисәкләре һәм туфрак җимерелде. Гейден кысылган баз командирына карады.
  
  "Сезнең кичә, агент Джей. Миңа сезгә кирәк булганның барысын да бирергә кушылды. "
  
  Гейден алга китте, казучыларның берсе табут капкасын ачты. Команда беренчелекне алды. Капка гаҗәпләнде. Дрейк рамка өстендә сандык тирәнлегенә карады.
  
  Тормышыгыздагы иң зур сюрпризларның берсен карагыз.
  
  
  * * *
  
  
  Гейден китте, бер мизгелгә туңды; миссия онытылды, тормышы онытылды, баш мие ташка әйләнгәндә дуслары кинәт киттеләр.
  
  Беркайчан да...
  
  Бу мөмкин түгел. Бу, әлбәттә, дөрес иде. Ләкин ул читкә карарга батырчылык итмәде.
  
  Табут эчендә, титан краскасына куелган, заманча санлы экран эленгән, һәм алар карап торгач, ул тормышка ашты.
  
  Чыгыш ясаучылардан көлке көлү чыкты. Хейден һәм башкалар телсез калдылар. Ясалма көлү көчәйтелгән экранда яңгырады, күпсанлы төсләр аны тутырды, йолдызлар ялтырап торгач. Команда аңына килә башлады, һәм Дрейк аларга таба борылды.
  
  "Бу дөресме ... мин әйтәм ... нәрсә -"
  
  Яхшырак күренү өчен Даль якынлашты. "Ярлы карт Геронимо әле мондамы?"
  
  Гейден аны алып китте. "Игътибар белән! Моның бөтен мәгънәсен аңламыйсызмы? "
  
  Даль күзләрен йомды. "Димәк, кемдер безгә сандык урынына экран калдырган. Бу корал дип уйлыйсызмы? "
  
  "Заказ моннан баш тартмады", диде Хейден. "Ник дигәндә, нацист сугыш җинаятьчеләренә килгәндә түгел. Димәк, Орден - "
  
  Ләкин соңыннан көлү туктады.
  
  Хейден туңды, нәрсә көтәргә белми. Ул аска карады, үрдәк ясарга һәм яшерергә әзер. Ул Лорен алдында торды. Ул Кинимака, Дрейк һәм Дальның якын булмавын теләде. Ул...
  
  Экранда логотип кабынды, кара төстә ачык кызыл, аның күңелендә кан китүдән башка бернәрсә дә юк иде.
  
  "Бу заказ логотибы", диде Алисия.
  
  Мин аңламыйм, "Май таныды. "Алар бу экранны ничек урнаштыра алалар? Ничек ул әле эшли ала? "
  
  "Алар моны эшләмәделәр", диде Йорги.
  
  Логотип сүнде һәм Хейден бөтен нәрсәне акылыннан чыгарды. Кара экран пәйда булды һәм ясалма рәвештә төшерелгән тавыш спикерлар аша кысыла башлады.
  
  "Төнге төшегезгә рәхим итегез, малайлар һәм кызлар", - дип язылган, аннары басылган көлү өчен пауза булды. "Ачлык сезне сәламли, һәм сез белергә тиеш, соңгы ике атчы - аларның иң начары. Әгәр дә сез ачлык кичермәсәгез, үлем булачак! Ха, ха. Ха, ха, ха. "
  
  Хейден бераз уйланып, буталчык акыл һәм борылган хыял нәрсә уйлап чыгарды дип уйлады.
  
  "Алайса, әйдәгез туры килик. Өченче атчы бер-берегезне юкка чыгарырга рөхсәт итмичә, барыгызны да юк итәр иде. Ачлык шулай эшли, шулай бит? "- дип дәвам итте гуттураль тавыш. "Хәзер сез электрон чорга күчендегез, бу бик тизрәк булачак. Страск лабораториясе турында ишеткәнегез бармы? "
  
  Гейден кабынды, тирә-якка тиз карады һәм төп командирны кабызды. Ул башын кагып, тавыш дәвам иткәндә сөйләргә җыена.
  
  "Бу - иң зур конгломератларның берсе, дөньяны яулап алырга теләгән. Көч. Йогынты. Зур байлык, алар барысын да телиләр һәм зур лигага күчә башлыйлар. Күптән түгел Америка хөкүмәте Страск лабораториясенә ышана. "
  
  Нинди мәгънәгә килә? Хейден бу турыда уйлады. Ә күптән түгел?
  
  "Даллас, Техас, моннан ерак түгел, Страскның биологик тикшерү лабораториясе бар. Алар дарулар, авырулар, дәвалар һәм корал җитештерәләр. Алар гамут белән идарә итәләр. Әгәр анда үлемгә китерүче инфекция, дөньяны үтерүче вирус, нерв газ баллоны яки яңа биологик корал булса, Далласдагы Страск аңа ия булачак. Туры мәгънәдә, - дип зарланды ул, - бу гомуми кибет. "
  
  Гейден аны шунда туктатырга теләгән. Эшләр бик начар юнәлештә бара иде.
  
  "Биологик лаборатория максатка әйләнде. Ачлык чыгачак. Сезнең культуралар һәм бөтен дөнья коры булыр һәм үләр. Бу кеше кулы белән ясалган агулану, билгеле бер уҗым культурасын белә торып, аны туктатып булмый. Без Соңгы Кыямәт Ордены. Мин әйткәнчә, бу сезнең төшегез. "
  
  Язу туктады. Гейден күзләрен йомды һәм карады, дөньяны һәм аның проблемаларын бөтенләй онытты. Әгәр Заказ биолабка каршы булса, ул уҗым культураларын пычраткан һәм барлык кирәк-яракларны юкка чыгарырга ниятләгән булса, ...
  
  Бу мөмкин иде. Мөгаен. Aичшиксез, авыру туфракка да тәэсир итәчәк, ашарлык культуралар бүтән үсмәсен өчен.
  
  Аннары, кинәт экран яңадан торгызылды.
  
  "Эх, хәзер без электрон чорда яшибез, сезгә моны әйтергә рөхсәт итегез. Бу табутны ачып, бу язуны башлап, сез бөтен әйберне электрон рәвештә хәрәкәт итәсез! "
  
  
  Егерме алтынчы бүлек
  
  
  Форт Силл сугышка керде. Төп командир техникка килеп, язуны, экранны һәм табут эчендә таба алган бүтәннәрне сүтеп җибәрде. Гейден төбендә күп санлы иске кием һәм сөякләр күрде һәм Орден эчендә экран урнаштырды һәм аны кемдер табар өчен калдырды дип уйларга туры килде. Базаның Wi-Fiына тоташкан сигнал табутны ачкан мизгелдән чыга аламы?
  
  Мин моңа ышанырга тиеш. Басма язуның башын билгеләде. Мөгаен, сенсорлар катнашкан. Боларның барысын да эшләгән кеше технологик белгеч иде. Бу тагын бер сорау тудырды.
  
  "Без илле ел элек нацист сугыш җинаятьчеләреннән алга сикердекме?"
  
  "Мин аңламыйм", диде Смит.
  
  Команда башкаларга катнашырга рөхсәт итәр өчен Геронимо кабереннән читкә киттеләр, һәм хәзер агачлар төркемендә тордылар.
  
  "Бу бик ачык иде дип уйладым", диде Хейден. "Егет без соңгы Кыямәт ордены диде. Алар әле дә бар. "
  
  Төп командир якынлашты. "Шулай итеп, кешеләр периметрны икеләтә һәм өч тапкыр тикшердек. Сезнең махсус дошманнарның билгесе юк. Күрәсең, алар бу юлы билгесен сагынганнар, һәм мин аларны гаепләдем. Монда янгын көче бик күп. " Ул ныгытма тирәсендә басып торган солдатларга күрсәтте.
  
  "Бу кабердән килгән сигнал башка җирләрдә таратылмый дигән сүз түгел", диде Лорен. "Теләсә нинди кеше аны теге яки бу формада күрә алыр иде."
  
  "Бу дөрес булса да, - диде баш командир, - без моны эшли алмыйбыз. Хәзер без Страск лабораториясен чакыра алабыз һәм алар әйтүенчә бу егетләрне кисәтәләр. "
  
  Ул якын-тирә кешегә телефонын колагына бастырган кешегә күрсәтте.
  
  Гейден секретарь Кроуга шалтыратырга тиешлеген белә иде, ләкин каты катлагыч аша солдат чакыруы килеп чыккач, SPEAR командасын борчылып карарга этәрде.
  
  "Бу 24 сәгатьлек персонал лабораториясе", диде баз командиры. "Армиягә һәм Ак Йортка чакыру. Мин аның начар булуын әйтә алмыйм. " Ул шалтыраган телефонны гаепләде.
  
  "Сезгә кирәк түгел." Хейден әйтте. "Сез җирле хакимият белән элемтәгә керә аласызмы? Аларны Страскка җибәр һәм безнең юлда булуыбызны әйт. "
  
  "Шунда ук Джей агент."
  
  Хейден вертолетка таба йөгерде. "Без Далласка барырга тиеш! Хәзер! "
  
  
  Егерме җиденче бүлек
  
  
  Карин аның өчен мөһим булганны компьютер терминалына флеш-дискны күрсәтер алдыннан бик күп вакыт үткәрде. Ул Тайлер Веббның байлыгы һәм йогынтысы булган кешенең компьютерына теләсә нинди технология урнаштыра алуын яхшы белә иде - аеруча ул еллар эчендә туплаган бөтен пычрак серләрне үз эченә алган.
  
  Менә ул.
  
  Яшь хатын. Компьютер. Флеш-карта.
  
  Элек миңа ничә исем куштылар? Мәгълүматлы кыз. Вебда баш. Хаказ. Күптән, ерак, ләкин һаман да актуаль.
  
  Дино белән Ву тордылар һәм карадылар, өйне күзәтү элеккечә яхшы иде. Аларда һәр караш өчен сенсорлар бар, каты һәм йомшак эвакуация ситуацияләре өчен резерв стратегияләр бар. Өч солдатның да хәле хәзерге вакытта - Сан-Францискода йөргәннән кыйналдылар, җәрәхәтләнделәр, әкренләп савыктылар. Алар шулай ук кайнар, ач һәм акчага кыска иде. Карин гарантиясе буенча, алар барысын да куялар. Баштан ук.
  
  "Сезнең кадерегезне расларга вакыт", диде ул.
  
  Беренче еллары аны беркайчан да ташламады, озак вакыт ул дөньяга кире кайтты. Selfз-үзеңне юк итү йолып алу ысулларының берсе иде.
  
  "Без сезгә ышанабыз", диде Дино.
  
  Флеш-дискны куеп, зур экранны карагач, ул елмаеп җибәрде. Ул барын да мөмкин кадәр тиз эшләсен өчен эшләде, һәм хәзер экранда тизлек кабызылгач, соңга калмады:
  
  Дәвам итегез?
  
  Начар.
  
  Ул утырды һәм эшкә урнашты. Клавиатура шалтырады, бармаклары ялтырап, экран ялтырап торды. Ул берьюлы табарга да, аңларга да уйламаган - анда бик күп гигабайт мәгълүмат булган, һәм шуңа күрә ул саклагычны йөкләгәнче барысын да ультра куркынычсыз итте. Ул шулай ук Лос-Анджелеста берничә офшор счетын һәм берничә счет ачты, алар тиз арада акча сала алырлар иде. Әлбәттә, ул SPEAR вакытыннан алып барысын да исенә төшерде; бу Вебб үлеменнән соң булган вакыйга.
  
  Хәзерге вакытта тупас, әмма коточкыч документларны санга сукмыйча, аның финансларына игътибар итеп, ул бармакларын һәм экранын информация буранына әйләндерде. Дино дәвам итәр өчен көрәшкәндә газапланды.
  
  "Начар, мин үземне Соникта гений дип уйладым. Минем уйлавымча, сез бу кечкенә букны бөтен җирдә ясыйсыз, шулай бит? "
  
  "Сез Соникны беләсезме? Мастер Система яки Мега Драйвтан? Моның өчен без барыбыз да яшь түгелме? "
  
  Дино аптырады. "Плейстация, кеше. Ретро яхшырак. "
  
  Карин үзен елмаярга мәҗбүр итеп башын чайкады. "Әйе, бу бөтенләй ретро, кеше."
  
  Финанс файлына тирәнрәк төшенеп, ул тиздән хисап номерларын, сорт кодларын һәм төп боерыкларны тапты. Ул чыганак банкларын тапты, аларның күбесе диңгездә. Ул җитмеш биштән артык төрле хисап тапты.
  
  "Искиткеч."
  
  Дино урындык алды. "Әйе, миңа икесен күзәтү авыр. Алар икесе дә буш! "
  
  Карин һәр счетны тикшерергә вакыты юклыгын белә иде. Аңа аны кисәргә һәм иң яхшысын сайларга кирәк иде. Акыллы, ул файл аша үтеп, иң күп сандагы счетларны яктырта торган гади программа язган иде. Ул хәзер чыгарды һәм биш секунд көтте.
  
  Өч ялтырап торган зәңгәр полосалар өметле булып күренде.
  
  "Әйдә карыйк."
  
  Беренче хисап кабынды. Ул Кайман утрауларында урнашкан, кулланылмаган һәм утыз мең доллар балансын күрсәткән. Карин күзләрен йомды. Сез шаярырга тиеш! Ул Веббның Санкт-Петербург хәзинәсен эзләүдә бәйләнешләрен өзгәнен белә иде - ул берүзе китте һәм ачыкланмаган булып калу өчен һәм ахырга кадәр армия туплау өчен, ул соңгы хуплау өчен меңләгән акча түләде - ләкин ул аның счетларының шулай бетүен көтмәгән.
  
  Ничек кенә булмасын, ул тиз ачкан Лос-Анджелес банк счетына утыз мең җибәрде.
  
  Бу куркыныч, ләкин ашыксак, без акчаны алып, үзебез белән ала алабыз. Әгәр дә кемдер хисапка шпион булса, аның түбән балансы бирелмәгән кебек тоелса, алар моны беркем дә белгәнче эшли белергә тиеш.
  
  Ул чираттагы счетка күчте, балансның сиксән мең доллар булуын күрде, һәм моның яхшырак булуын танырга туры килде. Ләкин ул көткән миллионнар кебек түгел. Аның янында Дино эндәшмәде. Ул акчаны алды һәм, сулышын тотып, соңгы счетны басты.
  
  Анаңны. Унбиш мең?
  
  Ул калган кәгазьләрне карарга мәҗбүр булды, якынча йөз утыз мең доллар. Бу начар түгел иде, ләкин бу гомерлек гарантияле акча түгел иде. Бу вакыт таләп итәр иде, һәм ул озаграк тоташудан сакланды, ләкин хәзерге вакытта кирәк-яраклар җитмәү чираттагы адымны кирәк итте.
  
  "Шантаж өчен ризык", диде ул.
  
  "Мин моның белән канәгать түгел", диде Дино.
  
  "Аның кем булуына бәйле", диде Карин. "Алар нәрсә эшләделәр. Без чыннан да явыз руханиларны фаш итә алабыз - бәлки, кайбер яңа специалистлар сайты аша - һәм берничә фунт югалтырга мөмкин кешеләр турында нәрсә эшләп була икәне турында сөйләшә алабыз. "
  
  Ву башын чайкады. "Ни?" - Сорадым.
  
  "Берничә доллар. Entентаринос. Вонга. Начар, без кайдан башлыйбыз? "
  
  Яңа файлда исемнәрнең күп битләре бар, аларның һәрберсе калын һәм фотосурәт һәм дата белән озатылган. Карин исемлекне аска төшерде. "Дөрес, алар алфавит тәртибендә. Ник дигәндә, бу нәрсәдер. Өстенлекләр бармы? "
  
  "Мин бай егетләрне белмим", диде Дино. "Кемгәдер шантаж итү турында әйтмим."
  
  "Мин бу исемнәрнең кайберләрен таныйм", диде Ву Карин ышаныч белән AC битен әйләндереп. "Атаклы шәхесләр. Спорт йолдызлары. Телевидение алып баручылары. Алла, бу Вебб егет кем булган? "
  
  "Ул кем булган?" Карин нәфрәтнең яңарганын сизде. "Иң начар, иң көчле һәм иң көчле җан ияләренең берсе. Явыз гәүдәләнеш, планетаның һәр тормышына тәэсир итә ала. "
  
  "Мин хәзер аларның икесен атый алам", диде Дино.
  
  "Әйе, моны теләсә кем эшли алыр иде. Ләкин без нәкъ шундый асшоллар астында калырга телибез. "
  
  Карин үз системасының саклагычларын тикшерде, бүтәннәрнең яшеренгән кисәтүче билгеләрен эзләде. Бернәрсә дә күз алдына китерә алмады, ләкин ул бушка түгел иде, андагы кеше аңардан акыллырак түгел иде.
  
  "Бөтен җирне тикшерегез", диде ул флеш дискны алып. "Без В сайтыннан бер көнгә кадәр барысын да күзәтергә тиеш, аннары күрербез."
  
  
  * * *
  
  
  Бу аның җентекләп әзерләнүенең бер өлеше иде. Әгәр дә берәр нәрсә дөрес булмаса һәм алар күренсә, кулга алына яки үтерелсә, бу әзерлек булмау аркасында булмас. Карин аларны саклау өчен үзенең зур арсеналындагы һәр хәйләсен һәм зур интеллектының һәр унциясен кулланды.
  
  Минем планым. Минем кечкенә җәза.
  
  Дино, Ву һәм ул чүлдә өйләрен ташлап, бер урында тапкан кечкенә киштәгә урнаштылар. Берничә атна методик эзләү кирәк булды, ләкин бер тапкыр табылгач, резерв приют өчен идеаль урын булып чыкты. Ву егерме дүрт сәгать CCTV аша өйне карады. Карин белән Дино Лос-Анджелеска юл тоттылар, акчаларны алып, калганнарын бүтән урынга урнаштырдылар, вакыт-вакыт челтәренең саклагычларын, аларның ышанычлылыгын һәм булган хәлләрен тикшерделәр. Вакыт-вакыт ул моның беркайчан да сыналмаганын күрмәде.
  
  Ләкин методик һәм җентекләп; алар ирекле булып калыр өчен бердәнбер юл иде.
  
  Өйгә кайткач, тулы утыз сәгать үтте. Тагын берничә тикшерү һәм Карин кабат флеш-диск белән эшләргә әзер иде.
  
  "Сез фотоаппаратларны тикшердегезме?" - дип сорады ул.
  
  "Әйе, эшлә."
  
  Бу берничә секунд кына үтте, аннары, ул тагын бер тапкыр исемнәр исемлеген әйләндерде. Стан соң, әлбәттә, Д.
  
  Мэтт Дрейк исемлектә юк иде.
  
  Ләкин SPEAR өчен аерым бүлек бар иде. Дрейкның исеме исемлектә иде. Алисия Майлз шулай ук булган. Ул көткән Хейден Джей һәм Мано Кинимака. Ул Бриджет Макензини күрде - гаҗәп түгел. Ланселот Смит? Хммм. Май Китано. Лорен Фокс. Йорги. Кызык, Торстен Дальга сылтама юк иде.
  
  Ләкин Карин Блейкка сылтама бар иде.
  
  Ул аңа бер мизгелгә текәлде, аннары аны хәзер санга сукмаска булды. SPEAR командасы белән бәйле һәм беренче битнең төбенә өстәлгән бүтән сылтамалар Оборона Министры Кимберли Кроудан; Николай Беллга, тоткынга; һәм "Гаилә / Дуслар" исемле тулы меню.
  
  Начар, бу егет чыннан да алар өстендә шәһәргә китте.
  
  Яхшы.
  
  Беренче басу исемдә булырга тиеш: Мэтт Дрейк.
  
  Аның карашы ялтырап, калтыранды, аннары киңәя башлады; аның күзләре тәлинкә зурлыгына ачылды.
  
  - Мине алыгыз, - дип куркып пышылдады ул. "Эх. Факс. мин. "
  
  
  Егерме сигезенче бүлек
  
  
  Мэтт Дрейк Страск лабораторияләренә барып җиткәнче күптән күргән. Даллас читендә ул әле биек бина иде, һәм аның зәңгәрсу һәм ак стилизацияләнгән 'S' логотибы структураның иң башына куелган иде. Ләкин, аларның машиналары тиз хәрәкәтләнде, һәм тиздән ул бөтен җирнең алга таба ачылганын күрде.
  
  Страск лабораториясе әһәмиятсез, тупас, тәгәрмәчтәге таяк булып күренде, һәм бу, һичшиксез, идея иде. Аның тәрәзәләре үтеп керерлек түгел иде, ләкин күбесе. Аның машина паркы CCTV камералар оясында капланган иде, ләкин бу дөнья иде. Камераларның никадәр алга киткәнен, никадәр озын булганын беркем дә әйтә алмады. Чиксез киртәләрдән башка капка юк иде. Куркынычсызлык бөтенләй күренми.
  
  "Әле җавап бармы?" - дип сорады Даль.
  
  Хейден борынының күперен кысты. "Deadлгән тынлык", диде ул.
  
  Дрейк пейзажны өйрәнде. Машина кую урыны бина тирәсендә, алгы һәм көнчыгыш ягында L формасында иде. Көнбатышка текә, үлән яры урнашкан. Койма юк. Бөтен район ачык план иде. Аның тирәсендә юллар челтәре йөгерде, һәм дистәләгән кечкенә офис биналары, складлар һәм полоса сәүдә үзәкләре тиз арада вистаны тәшкил иттеләр.
  
  "Полиция", диде Даль.
  
  DPD офицерлары инде вакыйга булган, юл читендә тукталып торган. Хейден машина йөртүчеләренә якында туктарга кушты һәм сикереп торды.
  
  Дрейк тиз арада миңа иярде.
  
  "Егетләр берәр нәрсә күрдегезме? Берәр нәрсә? " - дип сорады Хейден.
  
  Озын офицер янган янга карады. - Сез нәрсә күрәсез, бездә нәрсә, ханым. Безгә күзәтергә һәм чара күрмәскә кушылды. "
  
  Гейден сүгенде. "Шуңа күрә без үзебезнең нәрсәгә керүебезне белмибез. Акыллы кешенең әйберләре мөмкин булганча начар дигән вәгъдәсе. "
  
  Алисия кысылды. "Сәлам, нәрсә яңалык?"
  
  "Әгәр аларда биологик корал яки биологик җайланма булса, алар безнең культураларны юк итү өчен махсус эшләнгән икән, безнең сайлау мөмкинлеге юк", диде Даль.
  
  "Сез ничек керергә тәкъдим итәсез?"
  
  - Алга бар, - диде Даль елмаеп. "Башка юл бармы?"
  
  "Безнең өчен түгел", диде Дрейк. "Син әзер ме?"
  
  - Начар, - дип мыгырданды Алисия. "Сезнең икегез дә кул тотмассыз дип ышанам."
  
  Хейден алар сораган әйберләрне сорады һәм бирде. Дрейк газ маскасын алды да куйды. Лабораториядә бернинди куркыныч та юк иде.
  
  Аннары Дрейк үлән ярыннан аска төште һәм астагы ярдан машина кую урынына сикерде. Кырыкка якын машина бөтен җиргә таралдылар, төрле яшьтәге һәм чисталыктагы гадәти курьерлар. Гадәттән тыш бернәрсә дә юк. Даль аның янына йөгерде, Алисия һәм Май аның уң ягына. Алар тулысынча әзер һәм кораллары әзер иде. Дрейк иң начарсын көтте, ләкин хәзерге вакытта аларны каршы алганнарның барысы да тынлык иде.
  
  "Сезнеңчә, мәгълүмат башка командаларга җитте?" Кинимака периметрны карады. "Әгәр бу илләрнең кайберләре мондый биологик кораллар монда һәм бу лабораториядә зәгыйфь булса, без һөҗүмгә дучар булырга мөмкин. Страск Форт Силлга караганда куркынычсызрак. "
  
  "Башка командалар?" Лорен коммуникаторга тынлады. "Мин Орденны яздыру чикләүләрсез трансляцияләнде дип борчылам. Буш буран тулы куәттә булырга мөмкин. "
  
  Кинимакиның авызы зур түгәрәккә әйләнде. "Ооо."
  
  Дрейк белән Даль алга киттеләр, машиналар арасында маневр ясадылар һәм күзләрен бөтен тәрәзәләргә тоттылар. Бернәрсә дә кузгалмады. Эчтә сигнализация яңгырамады. Алар төп фойега алып барган юлларга килеп җиттеләр һәм хәтта кечкенә тәрәзәләрнең дә караңгыланганын күрделәр.
  
  "Әгәр мин монда китерсәм," Даль әйтте. "Мин шунда ук гади лаборатория түгел дип уйлар идем."
  
  - Әйе, дус. Кечкенә генә кабул итү яхшырак. "
  
  Даль ишек тоткычларын сынап карады һәм гаҗәпләнде. "Ачылды."
  
  Дрейк Хейденның боерыгын һәм тәртибен көтте. - Бар.
  
  Күрүен чикләгән газ маскасы белән ул Дальның ишекләрне киң ачканын, аннары эчкә кереп китүен карады. Дрейк дошманнарны эзләгәндә яңа HK тигезләде. Беренче күргәне - кабул итү өстәле янында һәм арттагы коридорларда яткан мәетләр.
  
  "Тиз". Даль Алисия белән капланган беренчесенә йөгерде. Май Дрейк белән капланган икенчесенә йөгерде. Швед тиз арада аның импульсын тикшерде.
  
  "Аллага шөкер", диде ул. "Ул исән".
  
  "Бу да," Май корбанның керфекләрен раслады һәм күтәрде. "Минемчә, ул наркоман булган. Йоклаучы газ, яисә нинди матур термин дип атыйлар. "
  
  Гейден үзе белән газ, пар һәм төтен детекторы йөртте. "Бу шундый нәрсә. Агулы түгел. Fatлемле түгел. Бәлки, аларны йокларга җиңел нәрсәдер? "
  
  "Аракы коралга әйләнде", диде Алисия, тавышы битлек белән бозылган. "Бу җитәр иде."
  
  Кенси аңа карады, әкрен генә башын чайкады.
  
  - Нәрсә карыйсың, Бриджет?
  
  "Ярар, ким дигәндә бу битлек белән мин сезгә ыргытмыйча карый алам."
  
  "Газ тиз эш итүче, тулы каплаучы газ булырга тиеш", диде Хейден. "Ничек алар моны эшләделәр?"
  
  "Вентлар", диде Лорен. "Atingылыту системасы, кондиционер. Гәрчә, лабораторияләрендә бикләнгән галимнәр бардыр. Корылманың төрен исәпкә алып, һәрбер лаборатория яки саклагыч төп төенгә тоташмаячак. "
  
  - Ярар, - диде Хейден. "Алайса, нигә? Бөтен хезмәткәрләрне йоклап, алар нәрсәгә ирештеләр? "
  
  Аларның сөйләшүенә яңа тавыш аралашу системасы аша түгел, ә бөтен бинаны каплаган ниндидер катлаулы система аша керде.
  
  "Сез мондамы? Калганнары турында нәрсә әйтеп була? О яхшы. Аннары без унике секунд эчендә башлый алабыз. "
  
  Дрейк ишекне карап, тиз борылды. Лоренның тавышы дулкын кебек коммуникатор аша үтте.
  
  "Без якынлашабыз! Минемчә, исраиллеләр. Әйдәгез хәзер үтеп китик. Шведлар! "
  
  "Әгәр беркайчан да мылтык булмаган җир булган булса ..." Алисия күрсәтте.
  
  Атыш башланды инде; Даллас полициясе, һичшиксез, үтеп керүчеләр эзендә иде. Шуңа карамастан, һөҗүм гаҗәеп тиз булды. Дрейк коридорда йөри иде һәм коммуникаторына тоташты, эчке ишекләрнең күбесен ача торган гадәттән тыш кодны сорады. Шул мизгелдә ишекләрнең беренче рәте артындагы зур тәрәзәләр шартлады, гранаталар өч катлы пыяла тиз арада юк иттеләр. Дрейк умарта-кискен шрапнельнең үлемгә китерә торган, туктамый торган дулкында шартлавын, бүлмәләр буйлап агып төшүен күрде. Everyәрбер өскә урнаштырылган шардалар. Эчке бүлекләр һәм офис тәрәзәләре дә ватылган яки төшкән. Дрейк мылтыгын ишекләргә күрсәтте.
  
  Лорен тавышы: "Ике, өч, биш, сигез, җиде."
  
  Ул тиз арада өстәмә кодны кертте, аннары йөгерде, аннары калган команда. Йокы газы белән аңсыз күрсәтелгән мәетләр бар иде.
  
  "Маскаларыбызны алу куркынычсызмы?" - дип сорады ул.
  
  Гейден һава сыйфатын күзәтте. "Мин моны тәкъдим итмим. Әйе, хәзер аңлашылды, ләкин кем газ кертсә, ул моны кабат эшли алыр иде. "
  
  "Иң начары белән", - дип өстәде Даль.
  
  "Анаңны".
  
  Дрейк битлекле фигураларның керүен күреп ут ачты. Берьюлы биш, шуңа күрә алар, мөгаен, руслар булганнар, пуляларыннан азат булганнар һәм юлда кемне рәнҗеткәннәренә игътибар итмиләр. Дрейк жилетка бәрде, калганнары кача.
  
  "Минем уйлавымча, без Россия командасы хөкүмәт санкцияләре астында түгел дип ышанып әйтә алабыз. Акылы булган бер генә хакимият моңа ризалашмас. "
  
  Кинимака. "Без монда урыслар белән сөйләшәбез, дус. Әйтү кыен. "
  
  "Ifәм алар моннан китә алырлар дип уйласалар", диде Кензи. "Израильлеләр дә."
  
  Дрейк өстәл артына сыенды. Бу эчке лабиринт офисларының периметры тирәсендәге бүлекләр иң яхшысы. Алар хәрәкәтне дәвам итәргә тиеш.
  
  Ул узып барганда Алисия белән Майга кул селтәде. "Лорен", диде ул. "Без биологик коралның кайда икәнен беләбезме?"
  
  "Юк әле. Ләкин мәгълүмат килә. "
  
  Дрейк мыскыллады. Theтерүче бюрократлар, мөгаен, керемнәргә каршы тормыш бәясен үлчәделәр. Гейден үткәннәрне этәрде. "Тирәнрәк керегез", диде ул. "Шулай булачак."
  
  Урыслар эчке офисларга аттылар. Пулялар җепселле тире аша ярылып, панельләрнең җимерелүенә һәм алюминий арканнарның һәркайда очуына китерде. Дрейк башын күтәрмәде. Хейден алга китте.
  
  Дрейк чүп-чар арасына карады. "Мин аларга игътибар итә алмыйм."
  
  Даль башка караштан утырды. "Мин булдырам". Ул атты; кеше егылды, ләкин Даль аяусыз башын чайкады.
  
  "Вест. Әле биш көчле. "
  
  Лорен шалтыратуны тәмамлады. "Мәгълүматның бер өлеше, кешеләр. Йоклаучы агентны җибәргән боерык, әлбәттә, бина эченнән килде. "
  
  "Аңладым", диде Хейден. "Лорен, шведлар кайда?"
  
  Тынычлык, аннары: "Алар кергән юлдан, мин бинаның теге ягыннан туры якка таба әйтер идем."
  
  "Начар, аннары безгә башта үзәк пунктка барырга кирәк. Бу түбән дәрәҗәләргә төшү юлы дип уйлау, Лорен? "
  
  "Әйе, ләкин без биологик коралның кайда икәнен белмибез."
  
  "Ул анда", диде Хейден. "Алар аны бүтән урында саклау өчен ахмак булырга тиешләр."
  
  Дрейк Дальга башын салды. "Син океймы?"
  
  "Әлбәттә. Ләкин алда әйткәнегезчә, бу һөҗүмгә бернинди хакимият рөхсәт итмәгән булыр иде. "
  
  "Хәзер шведлар мөстәкыйль эш итәләр дип уйлыйсызмы?"
  
  Даль кабынды, ләкин бернәрсә дә әйтмәде. Шул вакытта, теләсә нәрсә мөмкин булды, һәм Заказның әле дә эшләп булачагы, заманча инфраструктурага яңартылган, шулай ук биткә сорау билгеләре куйган. Алар бездән күпме адым алда?
  
  Дүртенче? Әгәр дә сез ачлык кичермәсәгез, үлем булачак!
  
  Дрейк әйләнде. Кинимака офисның ерак ягына менде һәм үзен тышкы стенага бастырды, аннары Смит эчке үзәккә таба борылды. Хейден, Май һәм Йорги уртадан йөрделәр. Дрейк урысларны җиргә бәйләү өчен атылганнан соң атты. Кензи пистолетны кысып, алар арасына керде, ләкин шулай да кырыс күренде. Фәкыйрь кыз катанасын югалта иде.
  
  Дрейк ачык планлы офис мәйданының ахырына җитте. Хейден анда иде, лифт ярына һәм аннан читтә тагын бер зур офис мәйданына алып барган ачык мәйданны карады. Анда каядыр шведлар бар иде.
  
  "Мин сезгә начар хәбәр бирергә яратмыйм", диде Лорен аларның колагына. "Ләкин исраиллеләр дә алга китеш ясадылар. Бу сугыш зонасы. Сез анда булу бәхетенә ирешәсез. "
  
  Хәзер Кенси кайтты. "Мин Израильлеләрнең хакимият ярдәме булуына бик нык шикләнәм. Ләкин бу махсус көчләр дип саныйм. Сезнең ярдәмегез юкмы? "
  
  "Минем юл буенча. Аның белән тулы көймә. Бу командаларның аннан ничек чыгарга өметләнүләрен белмим. "
  
  "Сез моңа ышанмыйсыз", диде Кенси. "Alwaysәрвакыт юл бар. Сез монда корбаннарны саклый башларга тиеш. Аларга кирәкле ярдәм күрсәтү. "
  
  Хейден кайтты. "Гафу итегез, мин моның белән килешә алмыйм. Без нәрсә эшләгәнебезне белмибез. Заказ тагын да үлемлерәк нәрсә җибәрә аламы, белмибез. "
  
  "Бу аларны чыгару өчен сәбәп түгелме?"
  
  "Заказ безнең шулай эшләвебезне телидер. Ишекләрне ач. "
  
  "Мм, дус," Алисия әйтте. "Кайбер ахмаклар тәрәзәләрне ачтылар инде."
  
  Хейден бу турыда уйлады. "Начар, сез дөрес әйтәсез, ләкин бу аны начаррак итә. Заказның хәйләсе Даллас буйлап үлемгә китерүче әйбер булса?
  
  Дрейк лифтларга карады. "Без биоэапонның кайда икәнен белергә тиеш."
  
  Пулялар Россия контингентында шартладылар, аны төрле панельләрдән ясалган "папье-маче" га әйләндерделәр. Канцелярия һавага очты: карандашлар җыелмасы, телефон, бөтен кәгазь.
  
  Команда төште.
  
  Лорен тавышы ишетелми иде. "Дүртенче дәрәҗә, лаборатория 7. Менә ул. Ашык!"
  
  
  Егерме тугызынчы бүлек
  
  
  Шведларга каршы калкан итеп лифтлар рәтен кулланып, SPEAR командасы корыч ишекләргә таба йөгергәндә урысларга туктаусыз ут сакладылар. Хайден һәм Джорги азат ителделәр, Кинимака һәм Смит шведларны карадылар, калган команда урысларга юнәлтелде.
  
  Хейден SL4 дип аталган төймәгә басты.
  
  Лифтлар яңгыраса, көчле мылтык аркасында тавыш югалды. Дрейк үрдәк ясады, ләкин дошман һаман да утны кире кайтарырга һәм алга таба хәрәкәтләнергә өлгерде, өстәл артыннан өстәл буйлап хәрәкәтләнде һәм артыннан яшерү өчен көчлерәк әйберләр кулланды. Шул вакытта да бер кеше башына пуля белән егылды. Икенчесе канатлы булганда авыртып кычкырды, икенчесе аягына атылды. Шулай да алар килделәр.
  
  Металл ишекләр өстендә утлар кабынды, аннары алар ачык йөзделәр. Хейден сикерде һәм калган команда иярде. Аларга бу авыр иде, ләкин алар моны эшләделәр.
  
  Дрейк алар арасындагы Гонконг Дальга каршы кысылды.
  
  Алисия аның игезәген аркасына куйды. "Минем артта кем бар? Адашкан бармаклар белән?
  
  "Бу мин". Кензи кысылган урын аларны кысып, дүртенче дәрәҗәгә кадәр хәрәкәткә урын калдырмады. "Ләкин кулларым муенга капланган. Гаҗәп, минем бармакларым да бар ". Ул аларны кулга алды.
  
  Алисия хәрәкәтне сизде. "Хәер, кемдер минем ишәккә нәрсәдер ябышты. Бу банан түгел. "
  
  "Эх, бу мин булырга тиеш", диде Йорги. "Бу минем мылтыгым."
  
  Алисия каш күтәрде. - Мылтыгыгыз, шулай бит?
  
  "Минем мылтыгым. Минем мылтыгым, мин шуны әйтим. "
  
  "Бу тулысынча зарядланганмы?"
  
  "Алисия ..." Дрейк кисәтте.
  
  "Мм, әйе, шулай булырга тиеш."
  
  "Алайса, мин күчмәү яхшырак. Хәзер без аның мондый чикләнгән урында эшләвен теләмибез, шулай бит? "
  
  Бәхеткә, Кенси питит җавап бирергә җыенган кебек, лифт туктады һәм килеп җитү тавышын ясады. Ишекләр ачылды һәм команда диярлек коридорга егылды. Дрейк билге өчен стеналарны сканерлады. Әлбәттә, анда бернәрсә дә юк иде.
  
  "Лаборатория кайда?"
  
  "Уңга борылыгыз, өченче ишек белән", диде Лорен.
  
  "Камил".
  
  Даль алга барды, әле дә сак, ләкин ышанычлы булып күренде. Куркыныч күбесенчә зуррак иде, ләкин Дрейк монда булу сәбәпләрен беркайчан да онытмады. Соңгы Кыямәт тәртибе. Алар тагын нәрсә планлаштырган?
  
  Йорги битен алды, һавага газапланып. Кенси кушылды, кагыйдәләрне бозды, аннары Смит шулай эшләде, Хейденга кулларын ярдәмсез күтәргәндә буш күренеш бирде.
  
  - Фетнәчеләр, - диде Даль, йөрүне дәвам итеп.
  
  "Мин бозыклар дияр идем", диде Кензи. "Яхшырак яңгырый."
  
  Ул аның янында торды.
  
  "Әгәр мин бик тәртипле булмасам, мин сезгә кушылыр идем."
  
  "Борчылмагыз. Без моның өстендә эшли алабыз. "
  
  Дрейк аны арттан кадады. - Син аның шәхси мәктәпкә барганын беләсең, шулай бит, Кенц? Сез аны беркайчан да сындырмассыз. "
  
  "Моссадның үз ысуллары бар."
  
  Даль аның җилкәсенә карады. "Сез икегез ябылырсызмы? Мин тупларга тырышам. "
  
  - Кара, мин нәрсә әйтим? - диде Дрейк.
  
  "Нәрсәгә игътибар итегез?" - дип сорады Алисия. "Бердән дүрткә кадәр саннар?"
  
  "Менә без", диде Даль. "Лаборатория 7".
  
  - Торсти, син барысын да исәплисеңме? Тукта, минем каядыр стикер бар дип уйлыйм. "
  
  Хейден алга этәрде. "Формалашу, кешеләр. Артка кара. Ике яктагы лифтлардан сакланыгыз. Миңа биоэапонга тоташу өчен телефоннан Лорен кирәк, һәм куркынычсыз булу өчен лаборатория кирәк. Сез моны эшли аласызмы? "
  
  Тынычланмыйча, алар таралдылар һәм позицияләрен алдылар. Дрейк белән Хейден лабораториягә үзләре керергә тиеш иде. Алар башта тышкы офиска керделәр, кирәк-яраклар белән тулган, төрле кораллар белән капланган бар өслек. Дрейк аларның нәрсә икәнен белми иде, ләкин алар бик мөһим һәм кыйммәт күренде.
  
  Пыяла стенаның артында эчке, куркынычсыз бүлмә бар иде.
  
  "Лорен", диде ул. "7 нче лаборатория ике бүлмәдән тора. Тышкы һәм эчке. Эчке, мөгаен, мөһерләнгән һәм чыгарыла торган химик контроль бүлмә. "
  
  Беркем дә. Аралашу өзелде.
  
  Дрейк Хейденга карады. "Нәрсә-"
  
  - Гафу итегез, Мэтт. Хейден. Лабораторияләр һәрвакыт ешлык белән сакланган, шуңа күрә сигналлар кереп чыга алмый. 7 нче лаборатория объектның калган өлешеннән аерылып тора, һәм өстәмә куркынычсызлыкны сүндерү өчен безгә бераз вакыт кирәк булды. "
  
  "Борчылмагыз," диде Хейден. "Кайда барырга?"
  
  "Эчке бүлмә. Анда пыяла шкаф булырга тиеш. Моны күрәсезме? "
  
  Дрейк зур пыяла стенага менде. "Әйе. Ерак почмакта. "
  
  "Биологик корал коралга охшамаган. Аны кофе савытының зурлыгы турында баллонда сакларга кирәк. Аны PD777 коды белән ачыкларга мөмкин. Моны алдыгызмы? "
  
  "Аңладым". Ул ишек коды панеленә керде һәм өстәмә код белән типте. "Беркем дә". Ул тынлады. "Бу бүлмәдә бүтән код була аламы?"
  
  "Миңа моны ачыкларга рөхсәт итегез. Проблема шунда ки, барлык начальниклар, техниклар һәм лаборатория ярдәмчеләре сезнең белән йоклыйлар. "
  
  "Урыслар, Шведлар һәм Израильлеләр турында әйтмим. Ашык".
  
  Хрейден команда белән киңәшләшкәндә Дрейк тыңлады. Барысы да тыныч иде. Шуннан соң Смит үз коммутациясеннән кычкырды.
  
  "Көнчыгыш баскычларда хәрәкәт. Менә алар киләләр! "
  
  "Мин көнбатыштагы хәрәкәтне ачыкладым", дип хәбәр итә Май. "Ашык".
  
  "Бу лифтларны тотыгыз", диде Хейден. "Безгә бик тиздән кирәк булачак".
  
  Дрейк пыяла аша ату турында уйлады. Bulичшиксез, ул пуля үткәрми һәм куркыныч булырга мөмкин. Тышкы бүлмәдә шулай ук сынау трубалары белән тутырылган пыяла шкафлар, теләсә нинди агулану булырга мөмкин.
  
  Лорен яңа код кычкырды. Дрейк аны кыйнады. Ишек ачылды. Ул бүлмәнең иң читенә йөгерде, шкафны ачты һәм баллон эзли башлады. Хейден артта калды. Артларын каплаганда, һәр команда әгъзасы чираттагысын күз алдында тота.
  
  Дрейк канистердан соң канистер аша үтте. Аларның һәрберсендә кара, калын хәрефләр һәм саннар бар, һәм алар тәртипсез иде. Бер минут үтте. Смит баскычтан ут ачты, һәм май берничә секундтан соң шулай эшләде. Аларга һөҗүм иттеләр, сугышка граната җибәрерлек беркем дә акылсыз булмас дип дога кылдылар.
  
  "Аңладым!"
  
  Ул контейнерны алды, ярты секунд эчендә аның ким дигәндә Американы юк итә алырлык биологик корал барлыгын һәм аны кулы астына бәйләгәнен онытмады. "Барырга вакыт".
  
  Бер булып, координацияләнеп, алар артка чигенә башладылар. Май белән Смит Дрейк белән Хейден коридорга кадәр баскычны капладылар, аннары Йорги белән Даль аларны капладылар. Май һәм Смит тиз арада артка чигенделәр, Алисия лифт төймәсенә баскач.
  
  Ишекләр шундук ачылды.
  
  "Тизрәк!" - Май кычкырды, тиз почмакта күренде. "Алар миннән берничә секундка калышалар."
  
  Ул утны кире кайтарды.
  
  Смит бүтән юл алды, хәзер Даль белән капланган, икесе дә ишеккә таба чигенделәр.
  
  Аннары сигнализация яңгырый башлады, колакларны тутырган һәм сизүләрне артык драйверга җибәргән көчле мөгез сыман кычкыру.
  
  "Бу нәрсә ул?" Дрейк кычкырды.
  
  "No.к. Әй, юк! " Лорен артка кычкырды. "Аннан чык. Моннан чык! Алар системага нәрсәдер чыгардылар. " Ул туктады. "Әй Алла, бу сарин."
  
  Ул коридор түбәсендәге вентлар һәм лифтның ян вентилялары аша агып тора иде.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Дрейк Сарин исемен искә алганда курку дулкынын бастырды. Ул моның үлемгә китергәнен белә иде. Мин аның күпләп юк итү коралы саналганын белә идем. Ул Смит, Йорги һәм Кензиның битлекләрен алганнарын белә иде.
  
  Heәм ул вентиляр аша төссез, иссез сыеклык дип әйтелгәнне күрде.
  
  "Мин монда сарин саклаганнарына беркайчан да шикләнмәдем." Хейден Йоргига һөҗүм итә. - Ләкин бу ... - Ул битен алды.
  
  Дрейк белә иде, барысы да диярлек идарә ителергә, инженер булырга, хәтта реимимацияләнергә мөмкин. Бердәнбер чикләү - фантазия. Сыек нерв агенты чиксез сыгылучан иде. Хәзер ул бөтен көче белән Кензига ашыкты, ләкин Алисия белән Майның анда булганын күрде. Израиль хатын-кыз битлек кигән иде, ләкин аның күзләре йомылып, тәне аксый иде.
  
  Сарин дозасына карап бер-ун минут эчендә үтерә ала.
  
  - Noк, - диде Дрейк. "Noк, юк".
  
  Смит, лифт ягына төште, инде аңсыз, Даль битлекне битенә тулысынча тартып алганчы.
  
  Лифт беренче катка ашыкты.
  
  "Без нәрсә эшләргә тиеш?" Гейден комс аша кычкырды. "Аларның күпме вакыты бар?"
  
  "Кем?" Лорен табигый җавап бирде. "Кем җәрәхәтләнде?"
  
  "Лаборатория тычканын яки табибны табыгыз һәм безгә нәрсә эшләргә кирәклеген әйтегез!"
  
  Кинимака Смитны җилкәсенә күтәрде, ишекләр ачылганда. Дрейк аның бетәчәген күрде, аннары башта ашыкты, Гавайлыларның көткән шведлар, руслар һәм исраиллеләр турында онытканнарын белә. Ул шунда ук бөтен югары дәрәҗәдәге вентиляр аша зәгыйфь пар булып күренгәнне күрде. Аның йөрәге селкенде. "Ул монда да чыгарылды."
  
  "Бөтен комплекс", диде Лорен. "Минем монда лаборатория техникым бар."
  
  "Миңа аңа кирәк түгел", - диде Кинимака. "Безгә атропин кирәк. Кайда бу атропин?
  
  Сызыкка яңа тавыш килде. "Ничә кеше зарарланган? Нинди дәрәҗәгә? "
  
  Дрейк коралны максат итеп, районны сканерлады һәм капкага йөгерде. Алисия аңа ярдәм итте. Алдагы хәрәкәт аларны туктатты.
  
  "Моның белән тәмугка!" Гейден елый иде. "Бездә үзебезнең һәм дистәләгән кеше лабораториядә аңсыз. Сез монда антидиот белән килергә тиеш, һәм хәзер моны эшләргә тиеш! "
  
  "Сарин үлемгә китерә", диде кеше. "Ләкин үтерү өчен бер сәгать кирәк булырга мөмкин. Без дөрес юлдан барабыз, миңа ышаныгыз. Без моңа әзер идек. Әйтегез әле, корбаннарга сулыш алу авырмы? "
  
  Дрейк артка карады. Хейден бераз вакыт тикшерде. - Әйе, - диде ул тамак төбендә. "Өйе, бу ул".
  
  Дрейк Дальның Кензи янына таба баруын, аны йомшак кына Алисиядән алып китүен һәм аны кочагына бишек белән карады. Ул туры Кинимакага текәлде. Башка беркем дә юк. Башка беркайда да. Дөнья юкка чыкты, һәм швед вөҗданында бер нәрсә генә калды.
  
  "Мано. Без нәрсә эшләргә тиеш? "
  
  Зур Гавайи елады. "Атропин һәм авто-инжектор."
  
  Тавыш шунда ук җавап бирде. "Медицина ярлары һәр катта урнашкан. Eachәр бүлмәдә берничә антидиот бар, һәм атропин аларның берсе. Анда сез шулай ук автоматик инжекторларны таба аласыз. Аны буын мускулына ябыштырыгыз. "
  
  "Мин нәрсә эшләргә беләм!"
  
  Дрейк техникның Кинимакага кая барырга кушуын көтте, аннары ул башта китте. Тирә-юньдә утыру, өстәлләрдә качу юк; бу юлы алар башларын югалттылар, егылган дусларына булыштылар, теләсә нинди явыз халыкка каршы тордылар, аларны кабул итәр өчен. Идән һаман гәүдәләр белән тулган иде, хәзер генә бу йокы тәннәре бөдрә иде, авырту белән газапланды, кайберләре калтырандылар.
  
  Керү ишекләре җимерелде. Маска һәм костюм кигән ирләр эчкә ашыктылар.
  
  Дрейк урындыкны читкә этәрде, аннары бүлмәнең бер почмагында медицина ярын күрде. Ул йөгерде. Уң якта алар аткан Кевлар киенгән рус гәүдәсе ята. Аның янында тагын икесе ятты; алар тетрәнделәр һәм үлделәр. Сарин аларга да каты кыйнады. Химик чыгару сугышны нәтиҗәле туктатты һәм SPIR әле биологик коралга ия иде.
  
  Хейден кулында коралсыз алга ашыкты һәм медицина култыгына ишекне ачты. Эчтә, аларның алдында ялтыравык сыеклык белән тутырылган дистә ампула торды. Алар ачык итеп билгеләнде, һәм Кинимака атропинга кычкырды; Май авто-инжекторны чыгарып тутырды. Кинимака Смитның йөзенә энә ябыштырды, Дал Кензи белән шулай эшләгәнче. Алисия белән Май Йорги белән эш иттеләр, аннары команда аударды, арыды, йокыга китте, йөрәкләрен тутырган өмет хәзер өметсез булып күренде.
  
  Минутлар үтте. Дрейк Кинимакага таба борылды. "Хәзер нәрсә була?"
  
  "Ярар, атропин сарин эффектын блоклый. Алар борылырга тиеш. "
  
  "Тискәре йогынтысын карагыз", диде техник. "Нигездә галлюцинацияләр. Ләкин баш әйләнү, күңел төшү, караңгылык күрү ... "
  
  "Борчылмагыз," диде Алисия. "Команда SPEAR өчен төшке аштан начаррак нәрсә юк."
  
  "Коры авыз. Йөрәк тибешенең артуы ... "
  
  "Әйе."
  
  Тагын берничә минут үтте, һәм Дрейк ярдәмсез рәвештә Йорганың йөзенә текәлде, секундына йөз тапкыр ким дигәндә бер тамчы тормышның аңа кайтуын теләде. Хейден техниктан саринны системадан чыгарып, һәркемгә битлекләрен чыгарырга рөхсәт итә алалармы дип сорады, ләкин хәл контрольдә булмаган. Саринны кем чыгарса, аның башка планнары булырга мөмкин.
  
  "Без дә хәзер системада", - дип ышандырды Лорен. "ФБР берникадәр вакыт бу эшне казган берничә югары дәрәҗәдәге компьютер галимнәрен кулга алды."
  
  "Башка махсус көчләр командалары турында яңалыклар бармы?" - дип сорады Хейден.
  
  "Без шулай уйлыйбыз. Мин раслыйм. Анда барысы да бераз буталды. "
  
  Дрейк Йоргиның яңагына, битенең уң ягына тыгып куйды. "Бу турыда сөйләгез".
  
  Рәсәй кулларын күтәреп бераз кузгалды. Аның күзләре ачык очты һәм ул туры Дрейкка текәлде. Ул йөткерде һәм битлеген чыгарырга тырышты, ләкин Дрейк аны урында тотты. Атропин белән яки аннан башка, бернәрсә дә очраклы калдырмаска яхшырак. Смит шулай ук көрәште, аннары Кензи; Даль озын, ишетелә торган җиңел сулыш җибәрде. Команда кыска, көчсез елмаю алмашу мөмкинлеген алды.
  
  "Әйдә, аларны һавага алыйк", диде Хейден. "Без бүген монда эшләдек."
  
  Лорен кабат элемтәгә керде. "Алар белән барысы да әйбәтме? Аларның барысы да? " Кемнең зарарланганын ул әле дә белми иде.
  
  "Әлегә кадәр яхшы, мәхәббәт", диде Дрейк. "Табиб аларны тикшерсә яхшы булыр иде."
  
  "Бездә аларның дистәсе бар."
  
  "Мин хәзер сезгә киләм", диде Хейден.
  
  Команда төркемләнде һәм бер-берсенә ишектән чыгарга булышты. Хейден био-коралны күкрәгенә ябыштырды, хәзер дә кемгә ышана алуын белми. Ул Лоренга комсомол турында сорау бирде.
  
  "Аны Далласдагы куркынычсызлыкка алып барырга кирәк", диде Лорен. "Менә минем детальләрем бар. Алар сине көтәләр ".
  
  Хейден маска артында арыган күзләр белән Дрейкка текәлде.
  
  Ул беркайчан да бетми.
  
  Дрейк нәрсә уйлаганын төгәл белә иде. Ашыгыч ярдәм бүлмәсенә килеп, битлекләрен алып, Лоренны тапкач, алар бераз ял итә башладылар. Дрейк аңа кайнар кофе китереп ошады, һәм Алисия бер шешә су өчен кан җибәрде. Май аннан стакан алды, бер коенды, аннары аны кулланылган шешәдән коенырга чакырды.
  
  Кензи кулын сузды һәм майдан алып сулап куйды. - Нигә мин сине дүрт күрәм?
  
  Алисия суын кайтарды. "Алайса, исәнме? Әй, бу өчлек саналамы? "
  
  Дрейк карады. "Сез нәрсәдер беләсезме? Бу эшне ташларга вакыт җиткәч, сез икегез бер-берегезне ташларга тырышканда туктармын. Шул вакытта мин пенсиягә чыгам. "
  
  Лорен Смиттан бер мизгелгә китте, чөнки аның үзәк элемтә системасына бик күп мәгълүмат килде. Бу Вашингтондагы обноксион егетнең элемтә, Далласдагы җирле операция, һәм азрак дәрәҗәдә Оборона Министры.
  
  Төркемне тыңлау өчен кулын селкетте, бәйләнешне куллана алуын искә төшергәнче. "Әй, эх, әйбәт. Мин сезгә Даллас адресын бирермен һәм сез үз юлыгызда булырга тиеш. Бу биологик корал кырда озаграк торса, куркыныч шулкадәр зур. Хәзер бездә бераз ачыклау бар. Күрәсең, лабораториядә эшләүчеләрнең барысына да диярлек тәэсир итәр өчен бирелгән оригиналь транквилизатор Геронимо табутын ачканнан соң артык код белән эшләнгән. Алар культ хәзер дә булмаска мөмкин дип уйлыйлар, ләкин ким дигәндә бер кеше алар өчен эшлидер. Сарин шулай ук бер үк код һәм, һичшиксез, бер үк кеше белән активлашты. Инсайдер? Бәлки. Ләкин сигнал эчкә керсен өчен лабораториянең саклагыч экраннарын чыгарырга тиешлеген онытмагыз. "
  
  "Сез йоклаучы агент үз эшен башкарганчы кешеләрнең китмәвенә инанырга тиеш", диде Хейден.
  
  "Аңа. Ләкин бу алай түгел. Мәетләр саналды. " Ул сулыш алды. "Безнең лаборатория хезмәткәрләре һәм гаепсез гражданнар яхшы эш башкардылар. Алар барысы да атропинга җавап биргән кебек. Идәндә йоклаганга, алар зәгыйфь дозалар гына алганнар, ярдәм тиз килгән. Хәзер идентификацияләүдә проблема юк, ләкин без руслар һәм шведларның позицияләрен белгәнгә, без үзебез хаклы дип уйларга тиеш. Өч урыс үтерелде, икесе хәбәрсез югалды. Ике швед үлде, берсе хәбәрсез югалды. Өч Израиль үлде, икесе хәбәрсез югалды. "
  
  "Алар атропин алмадылармы?" - дип сорады Даль.
  
  "Әлбәттә, алар шулай эшләделәр, ләкин тыныч халыктан соң. Бу аларга чыннан да агрессиврак тиде. "
  
  Бу вакытта Смит, Йорги һәм Кензи аякка бастылар, ял иттеләр һәм эшләргә теләк белдерделәр. Дрейк моның алда әйтелгән йогынтысы булырга мөмкинме дип уйлады.
  
  "Йорги", диде ул. "Алисиягә кара. Нәрсә күрәсең? "
  
  Рәсәй елмайды. "Туңдырма һәм кайнар чили?"
  
  Дрейк елмайды. "Ул яхшы".
  
  Алисия тирән кабынды. "Бу нәрсә ул? Йоги? Йоги? Әйдә, дус. Син беләсең, мин сине яратам, ләкин фасоль түкмәсәң, мин сине үтерергә тиеш. "
  
  Дрейк аны көтеп торган машиналарга таба алып китте. "Яхшы эшләдең, син аның фикерен расладың."
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Тизлек аларның сайлау, коткаручысы, Алла һәм хәзерге вакытта исән калу өчен иң яхшы ысул иде.
  
  Аларда Далласка барганда нәрсә көтә алулары турында иллюзияләр юк иде. Күпме полиция хезмәткәре булышуы мөһим түгел; күпме FBI машиналары һәм SWAT вагоннары маршрутка тезелгән булсалар да, алар белән очрашкан кешеләр дөньяда иң яхшысы иде, һәм алар чыгу юлын табарлар.
  
  Аларның кем өчен эшләгәннәренә карап.
  
  Дрейк Даллас аша кыска сәяхәт өчен бирелгән машиналарны - дүрт тәгәрмәчле хөкүмәт биргән ике машинаны күрде һәм тормозга бәрелде.
  
  "Бу чыннан да эшләмәячәк."
  
  Машина кую урынын һәм аның эчтәлеген искә төшереп, ул чыгу янындагы берничә машина кую урынына башын салды.
  
  "Алар булачак".
  
  Лорен аның килешүен әйтте. "Мин ФБРдан моны тикшерүне сорармын."
  
  "Тиз". Дрейк бу юнәлештә бара иде. "Барысы да? Йөкләгез. Тиздән безгә булган барлык кирәк-яраклар кирәк булачак. "
  
  Hayзәктә Хейден белән алар машиналарга, кара яшерен төсле Dodge Challenger һәм капот буенда ике ак полоса белән ачык зәңгәр Мостангка таба ашыктылар. Даль Мостангны үзгәртте, бу бик яхшы иде, чөнки Дрейк Челленджерны теләгән. Полиция машиналары Даллас үзәгендә маршрутны чистартырга әзерләнеп киттеләр. Вертолет якында йөрде, аның SWAT командалары тарафыннан төшерелү ихтималы турында кисәтте. Ике машина да хакер өчен җитәрлек иде - FBI ачкычлары кирәк түгел иде.
  
  Дрейк Йорги белән менде, ул пассажирлар утырган Хейден, Алисия һәм Май. Ул двигательне шатланып елмаеп җибәрде.
  
  "Бу, - диде ул, - мин иртәнге алтыга кадәр караваттан торырлык тавыш."
  
  Алисия моңа игътибар итмәде. Ул аның балачагына күнеккән һәм моны һәркемгә белдергән.
  
  Дрейк двигательне эшләтеп җибәрде. Даль аның янындагы Мостангны башлады һәм ике кеше, ниһаять, ике рәт тәрәзә аша елмайдылар.
  
  Хейден урындыкның арткы ягына тиде. "Биологик корал".
  
  "Мм, әйе. Яхшы. "
  
  Ул үзен идәнгә басты, рульне борды һәм машинаны тукталышның тар урынына юнәлтте һәм чыгу урынына ашыкты. Машина тигез булмаган тротуарда, алгы күтәрүдә һәм арткы кырда. Очкыннар очты.
  
  Дрейк артында, Даль аның тәрәзә төбендә очкыннарның ялкынлануын күрде, аны бер секундка утка тотты. Билгеле, ул бәхетле түгел иде.
  
  "Кинелл, Дрейк. Сез моңа керергә тырыштыгызмы? "
  
  - Машина гына, - дип җавап бирде Хейден. "Куркынычсыз бина тугыз минутта гына."
  
  "Әйе, бәлки, узыш юлында", диде Смит. "Ләкин бу Даллас, һәм бу икесе дә узышчылар түгел."
  
  - Син атасың киләме, Ланселот? Дрейк авыр сулап куйды. "Бу швед өстенә менегез һәм аны алыгыз."
  
  "Бик мөһим түгел".
  
  "Сез ачуланасызмы?" Алисия кушылды. "Әлбәттә, юк, Ланселот."
  
  - Без булдыра алабызмы, - диде Хейден кабат.
  
  Лорен тавышы үзенекенә батты. "Дошман якынлаша," диде ул, аннары: "Атылмагыз, Ланселот."
  
  Дрейк рульне яхшы итеп көйләп һәм юлның ике полосасын кулланып, зур өстенлек бирде. Полиция машинасы алда басып торды, бүтән машина йөртүчеләргә аларның юлларын кичергә комачаулады. Челленджерлар киселеш аша узып киттеләр, хәзер биек катлы биналар белән уратып алынган. Мостанг ярты секундтан соң ашыкты, Доджның арткы резервуарын сагынып. Дрейк арткы көзгегә карады һәм аның Дахлның кысылган тешләре генә иде.
  
  "Хәзер мин акула белән куылу нәрсә икәнен беләм."
  
  Алда каядыр руслар, шведлар һәм исраиллеләрнең калган контингенты бар иде, аларның барысы да бер бурычы иде - махсус рәвештә Американың азык-төлек тәэмин ителешен җимерү өчен эшләнгән биологик корал алу.
  
  "Нигә без аны юк итмибез?" Кинимака тоткычка тотынганда әйтте.
  
  "Бу гадел сорау", диде Даль.
  
  "Бу", диде Лорен. "Ләкин миңа протоколлар бар дип әйттеләр. Процедуралар. Ялгыш эшләгез, сез үзегезне һәм сансыз башкаларны үтерә аласыз. "
  
  Алда кискен борылыш пәйда булганда, Дрейк газны җиңеләйтте. Тагын бер тапкыр, полиция бүтән маршрутларны япты, һәм ул машинаны почмак белән идарә итте, шиналарны ыргытты һәм кызыл ут аша тизләнде. Даль аның артында берничә аякта иде. Estrәяүлеләр урамнарга тезелеп, гастрольләр ясадылар, ләкин полиция тарафыннан мегафон белән тоткарланды. Дрейк кайберәүләр тыңламаска мөмкинлеген һәрвакыт яхшы белә иде.
  
  "Полиция боларның барысын да эшли алмый", диде Хейден. "Акрын, егетләр. Безгә биш минут калды. "
  
  Шул мизгелдә, микроавтобус чит урамнан очып килеп, онытылган полиция хезмәткәренә бәрелә диярлек. Ул аларның юлына борылды, аннары алар белән танышты. Йорги тәрәзәсен төбенә төшерде, һәм Май стаканны арттан сындырды.
  
  Көмеш F-150 көмеш машинасы якынлашканда тизлек белән барды. Руль артындагы елмаюлы йөз аларга юлдан ике тапкыр күбрәк карап торды. Йорги урындыкка таянды.
  
  "Әй, юк, юк. Бу яхшы түгел. Мин аны беләм. Мин аны беләм. "
  
  Дрейк тиз карады. "Минем уйлавымча, ул авыр атлетикачыга охшаган."
  
  "Ул Олимпия уеннарында иде", диде Йорги. "Бу ул хәрби яшерен үтерүче булганчы, Россиядән чыккан иң яхшысы. Ул Ольга. "
  
  Akeәяүлеләр кластеры тиз йөри торган машиналар алдында чыккач, Дрейк акрынайды, аларның күбесе күзләреннән кәрәзле телефон тотып.
  
  "Ольга?"
  
  - Әйе, Ольга. Ул легенда. Аның турында ишеткәнегез юкмы?
  
  "Бу контекстта түгел. "К".
  
  Көмеш F-150 кискен борылып, Челленджер ягына бәрелде. Адашкан көтүдән азат ителгән Дрейк кабат газга басты һәм алга китте, Челленджер канәгатьләнерлек кычкыру белән җавап бирде. Ольга тагын өч чирек канатка омтылып, тагын бер борылыш ясады, ләкин берничә дюймны сагынды. Аның F-150 икенче якка, туры Дрейк белән Даль арасында уза. Швед аның артында Мостанг белән идарә итте.
  
  "Мин моны эшли алмыйм", диде ул. "Бик куркыныч."
  
  "Мин аны ата алмыйм", диде Май. "Шул ук проблема".
  
  "Ничек ул качарга уйлый?" Кинимака бу турыда уйлады.
  
  "Ольга җиңелмәс", - дип ышандырды Йорги. "Ул беркайчан да уңышсыз калмый."
  
  "Бу аның өчен бик яхшы", диде Алисия. "Бәлки сез икегез дә бер матрас астында яшерә алыр идегез."
  
  Өч машина алга китте, бүтән машиналар күбесенчә блокланды, һәм җәяүлеләргә полиция сиреналарының даими елавы кисәтелде. Дрейк Хейден күрсәтмәләрен үтәде, Хейден күчерелмә сат-нав экранына ябыштырылды.
  
  Дрейк аның алда бик озын күрде.
  
  "Минем белән кал, Дал," диде ул. "Канчыкны почмакка этәрегез."
  
  Ул тизләнде, юл уртасына кадәр. Адашкан машина чыннан да як урамнан чыга башлады, ләкин машина йөртүче эзнең якынлашуын күреп туктады. Дрейк чүкечне аска тотты, аның артында Ольга белән Дальны күзәтте. Двигательләр кычкырды һәм шиналар кычкыра башлады. Пыяла кибетләр һәм офис биналары томан кебек ялтырап тордылар. Pedәяүлеләр фотога төшү өчен юлга сикерделәр. Полиция машинасы Ольга янына тартылды, Дрейкның арткы күренешендә хәзер ике машинасы бар иде.
  
  "Өч минут", диде Хейден.
  
  "Мылтыгыгызны алыгыз, кешеләр," Алисия әйтте.
  
  "Әйдәгез, урыс канаты тыныч кына китмәс дип өметләник", диде Кензи.
  
  Йорги Дрейк янында каты йотты.
  
  Аннары, алда, иң сәер һәм иң куркыныч вакыйга булды. Фигуралар юл уртасына йөгерделәр, бер тезгә төштеләр һәм ут ачтылар.
  
  Пулялар Челленджерның алгы очыннан ярылып, металлга кысылды һәм болтлар белән сугылды. Очкыннар һавага очтылар. Дрейк машинаны бөтенләй туры йөртте.
  
  "Палубага сугыгыз!" - дип кычкырды ул.
  
  Күбрәк кадрлар. Полиция тротуардан атучыларны туктатырга тырышты. Гражданнар каплау өчен үрдәк иттеләр. SWAT командасы капка калдырды һәм полиция белән йөгерде, кораллар юлның теге ягында кешеләрне кыйнау ихтималы аркасында кулланылмады.
  
  Дрейкның тәрәзә тәрәзәсе шартлады, курткасына, җилкәсенә һәм тезләренә шрапнель төште. Пуля аның баш колагының уң ягына бер дюймга кадәр сугылды. Йоркширеман тагын ике секунд көтте, атучыларга кабат тезелешергә рөхсәт бирде, аннары Челленджерны зур көч белән читкә алып китте.
  
  Ольга F-150 ут сызыгында калдыру.
  
  Ул үзенең рульен борды, полицейскийны уң ягына бәрде, ләкин пулялар һаман да сугылды. Аның янында утырган кеше кинәт аксады; кызыл машинаның эчке өлешен су басты. Тагын бер урыс үлде, бер генә калды.
  
  Даль кинәт туры ут сызыгына эләкте.
  
  Ләкин ул вакытта атучылар полицейскийларга һәм SWATка игътибар иттеләр, аларның икесе генә борылып, утны каплап, качарга әзерләнделәр. Дрейк пуляларның халыкны тишкәнен күрде, бу кешеләрнең - мөгаен, Израильлеләрнең - тыныч халык белән мөгамәлә итүен күрде.
  
  "Барысы белән тәмугка", - диде ул. "Бу түзеп булмый."
  
  "Дрейк!" Хейден кисәтте. "Ике минут".
  
  Май аның җилкәсеннән тотты. "Бу эшләнергә тиеш."
  
  Дрейк газ педалына аяк басты һәм машина белән качучы сугышчылар арасында җирне йотты. Йорги бер тәрәзәдән иелде, Май икенчесеннән иелде. Коралларын максат итеп, алар һәрберсе үле туры урам буйлап өч мылтык аттылар, башка корбаннар булмый, һәм качкан кешеләрне ташладылар.
  
  Дрейк, аларның егылган тәннәреннән сакланып, кискен борылды.
  
  "Саксызлар."
  
  Арткы көзгедә полиция аларны кулга алды. Аннары Ольга белән Даль кайттылар, мөмкин кадәр каты чабыштылар, бер-берсен юл уртасына чабыштылар. Ольга машинасы кан белән капланган, тәрәзә тәрәзәсе югалган, рюкзаклар, яклар һәм фаралар ватылган, резина шиналарның берсеннән егылып төшкән. Ләкин ул ничек кенә булмасын, буран кебек.
  
  "Туксан секунд," Хейден кычкырып укыды.
  
  "Кайда?" - Сорадым. - дип сорады Дрейк.
  
  Ул адресны кычкырды. "Кискен уңны, аннары сулны алыгыз, һәм бина сезнең алдыгызда, юлны блоклый."
  
  - Башка язмада, - диде Лорен. "Сугыштан исраиллеләр китте. Raceәм узыш. "
  
  "Рөхсәтсез", диде Кенси. "Мин уйлаганча. Әгәр безнең хакимият катнашкан булса, бу беркайчан да булмас иде. "
  
  Даль юлдан күзләрен алмады. "Сездән килгән нәрсә мине гаҗәпләндерә."
  
  "Булырга тиеш түгел. Алар чит туфракта эшләмәсләр, үтермәсләр, гарипләрләр дип әйтмим. Дус территория. Мин моны ачыктан-ачык эшләмәсләр дип әйтәм. "
  
  "Ах, бу тагын да мәгънәле."
  
  Дрейк акрынайды, тормозларга бәрелде һәм кычкырган Челленджерны кискен уңга борды. Ерак подъездга барып җиткәндә, ул двигательне кабызды һәм тарту эзләгәндә шиналарның кычкырганын ишетте. Соңгы мизгелдә алар шагылны тотып төкерделәр һәм машинаны алга этәрергә булышты. Өмет бар иде, Даль Ольга саклаучысын борылганда этәрә алыр иде, ләкин урыс бик акыллы һәм уйламыйча почмакны кисеп алды. Чүп-чар аның артына менеп, фронтка бәрелергә мөмкин.
  
  "Утыз секунд", диде Хейден.
  
  Аннары барысы да тәмугка киттеләр.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Ольга барысын да куркыныч астына куйды, тиз арада Челленджер магистраленә якынлашты.
  
  Дрейк сул борылышның тиз якынлашуын күрде һәм машинаны борырга әзерләнде.
  
  Акылы аркасында ул соңгы шведның каядыр булганы турында борчылды. Ләкин ул беркайчан да күрсәтмәде.
  
  Шулай да.
  
  Солдат мылтыктан ямьсез кыяфәтле мылтык тотып, кибеттән сикереп торды, канлы йөзе авырту белән бозылган. Ул авырта иде, ләкин ул миссиядә калды. Тагын бер рөхсәтсез һөҗүм. Махсус көч кулланган бүтән өченче як.
  
  Дрейк шунда ук реакция ясады. Нинди вариантлар булган? Сул як ягына куркынычсыз хәрәкәт итеп, Челленджерны яңа тар урамга бик яхшы урнаштырырга тырышып, ул арткы очын һөҗүмче шведка ташларга мөмкин. Бу бердәнбер уен иде, һәм ул кешенең үтерү коралы булуын исәпкә алмады.
  
  Хейден белән Йорги машинаның икенче ягында утырдылар. Швед бөтен машинаны сиптерергә җыенган кебек иде. Аның бармагы киеренке иде. Дрейк руль белән көрәште, аны нык тотып, уң аягы газга тиешле тизлектә басты.
  
  Шведлар буш диярлек ут ачтылар - машина койрыгы аңа бәрелергә берничә секунд кала.
  
  Аннары бөтен дөнья акылдан язды, кире борылды, Ольга бөтен көче белән хәрәкәт итүче Челленджерга бәрелгәч. Ул бераз акрынаймады. Ул машинасын Додж ягына бәрде, аның әйләнүенә китерде, шведларны җимерде һәм гәүдәсен юлның яртысына җибәрде. Дрейк рульне тотты, машина әйләнгәндә туры күрә алмады; ике борылыш, аннары ул биек подъездга бәрелде һәм аударылды.
  
  Ул түбәгә егылды, кибет алдына егылганчы, бетон аша сикереп торды. Пыяла ватылып, яңгыр ява башлады. Дрейк тигезлек өчен көрәште. Алисия аптырап калды, Йорги аптырап калды.
  
  Ольга тормозга бәрелде һәм ничектер F-150 кинәт тукталышка китерә алды.
  
  Дрейк аны як-як көзгедә күрде. Тәрәзәләр һәр яктан ватылды, ләкин ярыклар бик кечкенә иде, беркем дә җиңел генә йөри алмады. Ул Майның куркынычсызлык каешы белән көрәшкәнен ишетте. Ул аның җитез булуын белә иде, ләкин аның арткы тәрәзәгә туры килүенә ышанмады. Алар үзләрен яклый алмады.
  
  Ольга аларга таба атлады, аның зур куллары һәм аяклары эшләде, йөзе шулкадәр ачу белән тулды ки, ул бөтен дөньяны яндыра алыр иде. Кан аның үзенчәлекләрен каплады һәм муеныннан бармакларына агып, идәнгә тамды. Ул бер кулында пулемет, икенчесендә ракета. Дрейк запас журналның тешләре белән кысылганын һәм аның ягында хәрби плитаны күрде.
  
  Бушлыкны ябып, ул туктаусыз калды. Deathлемгә якынлашу. Аның күзләре беркайчан да ялтырамады. Пар һәм хәзер аның фигурасын ялап, артындагы машинадан ут чыкты. Аннары Дрейк зәңгәр флэш күрде һәм Мостангның килгәнен аңлады. Ул Ольганың елмаюын күрде. Ул команданың башка машинадан сикереп төшүен күрде.
  
  Ольга бер тезгә егылды, ракета ракетасын зур җилкәсенә күрсәтте һәм каршы якка Челленджерга юнәлтте.
  
  Аннары ул биологик коралны юк итәрме?
  
  Ул аны югалтты. Бу җенле йөз артында рациональ уй юк.
  
  Алар ярдәмсез калдылар. Арткы утыргычтагы хатын-кызлар хәзер үзләрен азат иттеләр һәм маневр өчен урын табарга тырыштылар. Алар нәрсә килүен күрмәделәр, һәм Дрейк аларга әйтмәде. Алар бу турыда бернәрсә дә эшли алмады.
  
  Ольга триггерны тартты һәм ракета кабынды.
  
  Дуслар, туганнар, менә шулай барабыз ...
  
  Торстен Даль куркыныч бәрән сыман юл ясады; тулы тизлектә йөгерде, бөтен көче белән, арттан Ольгага бәрелде. Ракета җибәрүче тайпылды, аның кораллары читкә китте һәм башка траектория буенча атылды. Даль үзе, вәзгыятьне саклап, тормышының иң көчле шокын кичергән булырга тиеш, чөнки Ольга хәрәкәтләнмәде.
  
  Шведлар дөньяның иң көчле кирпеч стенасына беренче йөгерделәр.
  
  Даль борыны сынган аркасына егылды һәм аңсыз калды.
  
  Ольга искиткеч һөҗүмне сизми генә, azyл шведын селкетте. Ул яңа тау кебек торды, ракета ракетасын җиргә ыргытты һәм пулеметны бер кулы белән күтәрде, кан әле дә астыннан тама, идәнгә.
  
  Дрейк боларның барысын да күрде һәм Йоргига, аннары Хейденга этәрергә борылды. Аның башы һаман әйләнә иде, ләкин ул Алисиянең күзен җәлеп итә алды.
  
  "Яхшы?" Ул нәрсәдер дөрес булмаганын белә иде.
  
  "Мин Далның бөтен көче белән Ольгага ничек сугылганын, аңсыз артка чигенүен күрдем, һәм ул сизми калды."
  
  Алисия сулышын ала алмады. "Фак. Мин ".
  
  "Хәзер аның пулеметы бар."
  
  Хейден азат ителде. Май аның артыннан сикерде, кечкенә бушлыкны кысып. Дрейк, кечкенә космос тәрәзәләреннән кысылырга тырышканда, көзгегә карап, артка борылды. Ольга мылтыгын тигезләде, тагын елмайды, ирекле кулын күтәрде һәм тешен авызыннан чыгарып, җиргә ыргытты. Шул мизгелдә Дальның калган иптәшләре килде.
  
  Аларның берсе Мано Кинимака иде.
  
  Гавайлылар, чын модада, үзен тулы тизлектә, җирдән аякка бастырдылар, кулларын суздылар, кеше мускулларын һәм сөякләрен җимерүче туп. Ул Ольга җилкәсенә төгәл, төгәл, Дальдан яхшырак, каты кысылды. Ольга алты аякта алга китте, һәм бу үзе могҗиза иде.
  
  Кинимака алга борылып, урысларга таба борылды.
  
  Пулемет идәнгә егылды.
  
  Дрейк аның иреннәрен укыды.
  
  - Син тезләнергә тиеш, кечкенә кеше.
  
  Кинимака, Дрейк уйлаганча тизрәк, Ольга печән әзерләде. Аннары аның кулы Мано бөеренә тирән бәрелде, Гавайлы тиз арада тезләнеп егылды.
  
  Кензи белән Смит сугыш мәйданына килеп җиттеләр. Дрейк җитәрлек түгел дигән хисне селкетә алмады.
  
  Ул корсактан ит өзелгәнче, сөяк сөяге ярылганчы, селкенде. Ул машинадан чыгып, яңа канга игътибар итмәде. Хейденнан кала барысына да ишарә ясап, ул сугышка таба аксый башлады, тирә-юньдә сиреналар яңгырады, зәңгәр утлар аның күрү өлкәсен тутырды, һәм ир-атлар, полицейскийлар һәм солдатлар тавышы һаваны тутырды.
  
  Ул Ольга янына килеп, урамда йөрде. Рәсәй Смитны ашказаны белән атканда санга сукмады; ул Кензины чәчләреннән тотып читкә ташлады. Көчле туфраклар Россия кулында кысылган булып калдылар, һәм Кензи аптырады, әйләнде һәм чокырга егылды, тәнен салды. Шуннан Ольга кулын Смитның беләгенә төбәде, мылтыгын җиргә бәрде һәм солдатның кычкырышына китерде.
  
  "Син миңа атасыңмы? Мин кулыңны ертып, канлы аягың белән богаячакмын. "
  
  Дрейк үз көчен җыйды һәм аны арттан кыйнады, бөерләргә һәм күкрәккә өч тапкыр бәрде. Ул мылтыгын кулланган булыр иде, ләкин аны авариядә югалтты. Ольга һөҗүмне сизми дә калды. Бу агач кәүсәсенә бәрелгән кебек иде. Ул корал эзләде, куллана алырлык әйбер.
  
  Ул моны күрде.
  
  Май йөгерде, аннары Алисия, аннары Йорги, бит кебек ак. Дрейк ракета ракетасын алды, аны башыннан күтәрде һәм бөтен көче белән Россиянең аркасына төшерде.
  
  Бу юлы ул күчте.
  
  Зур тау бер тезгә егылгач, Кинимака якка сикерде. Запас журнал тешләреннән төште. Аның каешыннан RPG егылды. Дрейк коралын ташлады, авыр сулыш алды.
  
  Ольга торды, борылып, елмаеп җибәрде. "Мин сезне бетонга ташлаганчы таптаячакмын."
  
  Дрейк каушап калды. Ольга сугу аның бутыннан үтте һәм тәннең бер читеннән икенчесенә авырту шартлады. Алисия суга керде, ләкин биек һавага ыргытылды һәм Кензига бәрелде. Кинимака аны башына җибәргән баш киеме алдында торды. Смит тәнгә сансыз типтерде, аннары өч тамак һәм борынга төште, һәм Ольга көлде.
  
  "Әй, рәхмәт, балам, миңа флегмнан арынырга булышканың өчен. Тагын бер, зинһар."
  
  Ул Смитның суккан йөзен ачты.
  
  Алисия Кензига ярдәм итте. Полиция аларга таба ашыга иде. Дрейк читтә калуларын теләде. Бу кан коюга әйләнергә мөмкин. Ул торырга тырышты һәм бер аягында уңышка иреште.
  
  Ольга Смитның тамагыннан тотып, читкә ыргытты. Кинимака зур башын чайкады, хәзер Ольга аягында, һәм аның калын буыннарына ярты дистә искиткеч сугу китерде.
  
  Ул Кинимаканы башына кыйнады, аны төшерде. Ул Дрейкның чираттагы һөҗүмен кире какты һәм аны кире шакыды, хәтта колакларыннан, уң күзеннән кан агып, маңгаена сансыз кисүләр һәм күкрәкләр. Ашказанында тишек ачылды, анда Смит аны атты, һәм Дрейк моны туктатыр өчен юл булырмы дип уйлады.
  
  Ольга игътибарын җәлеп итә ала. "Миңа кара", диде ул. "Миңа кара. Мин беркайчан да җиңелмәдем. "
  
  Кызыксыну белдерү канлы шахтаны кичте. "Ләкин сез минем тер бизләренең берсе түгел. Сез супергерлмы? Гаҗәп хатын? Скарлетт Йохансен?
  
  "Мин Май Китано."
  
  Ольга Смитны һәм якынлашкан Алисияне читкә этәреп, уңайсыз алга китте. Май утырды. Ольга үпкәләде. Май ерак, ерак биеде, аннары Ольганың уң җилкәсенә күрсәтте.
  
  "Мин сезне читкә юнәлтсәм дә, дустым Йорги сезне юк итәчәк."
  
  Ольга гаҗәп тиз әйләнеп кайтты. "Ни..."
  
  Йорги ракета ракетасын җилкәсенә бәйләде, соңгы гранатаның дөрес урнашканлыгына инанды, аннары турыдан-туры Ольга тәненә атты.
  
  Дрейк үрдәк.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Соңрак SPEAR командасы юкка чыкты. Биологик коралны тапшырганнан соң, алар җинаять урыныннан читкә алып киттеләр һәм табигый булмаган тыныч шәһәрнең үзәгеннән ФБРның авылдагы иң куркынычсыз йортларының берсенә алып киттеләр. Бу ранчо иде, куркынычсызлык өчен бик кечкенә иде, ләкин шулай да үз йорты, абзары һәм марҗалы булган ферма. Алар атларны иллюзия һәм ферма кулы белән сату өчен сакладылар, ләкин ул шулай ук федларда эшләде.
  
  Команда куркынычсыз йортка килеп җитүенә бик шат иде, һәм бүленеп, төрле бүлмәләргә ишекләрне ябу бәхетлерәк иде. Кеше өчен алар кыйналдылар, арыдылар, кыйналдылар, җәрәхәтләнделәр, кан киттеләр.
  
  Кан аларның барысын да сөртте, күкрәкләр, чәчләр дә. Аңын югалтмаганнар шулай эшләвен теләгәннәр; һәм моны эшләүчеләр ярдәм итә алмаулары өчен үкенделәр. Дрейк белән Алисия бүлмәләренә керделәр, киенеп, туры душка юнәлделәр. Кайнар су агымы кан гына түгел, ә юарга ярдәм итте. Дрейк Алисиягә булышты, Алисия Дрейкка куллары артык ярылган урыннарда булышты.
  
  Команда өзелмәде, ләкин алар бераз җиңелделәр.
  
  "Alwaysәрвакыт кемдер бар," - диде Дрейк, су аны тулысынча сугкач, - кем сине аягыңнан төшерә ала?
  
  "Беләм". Алисия пальмага берничә уч сыек сабын салды. - Дахлның аның белән сикерүен күрдеңме?
  
  Дрейк йөткерә башлады. "Әй, юк, зинһар. Мине көлдермә. Зинһар ".
  
  Дрейк яңа гына шаһит булганнан соң юморны таба алуы сәер түгел. Бу кеше травма һәм йөрәк әрнүенә, үлемгә һәм көч куллануга әзерләнгән солдат иде; ул моны гомеренең күбесендә эшләде, ләкин солдатлар бүтәнчә җиңделәр. Мондый ысулларның берсе - хезмәттәшләрегез белән камерадерияне саклау; башкалар әйберләрнең якты ягына һәрвакыт карарга тиеш иде.
  
  Мөмкин булганда. Хәтта солдатны тезләренә китергән кайбер очраклар бар иде.
  
  Хәзер Алисия, шул ук тукымадан киселгән, Кинимакиның зур Ольга белән көрәшүен исенә төшерде. "Начар, бу Годзилла белән Годзилла баласы кебек иде. Канлы Мано яралануга караганда шаккатты. "
  
  "Ул, әлбәттә, башны ала ала." Дрейк елмайды.
  
  "! К!" Алисия көлде һәм алар авыртудан арынырга теләп, бераз рәхәтләнделәр.
  
  Соңрак, Дрейк душтан чыкты, мунчага ыргытты һәм йокы бүлмәсенә кайтты. Аңа тигезсезлек хисе тиде. Бер сәгать элек алар җәһәннәмнең үзәгендә булганнар, тормышларының иң авыр һәм иң канлы сугышларына чумганнар, һәм хәзер алар Техастагы фермада сакчылар белән уралганнар.
  
  Алга таба нәрсә?
  
  Яхшы ягы - алар дүрт төп юнәлешнең өчесендә җиңделәр. Дүрт атлы кешенең өчесе. Орден дүрт коралны яшергән иде, шуңа күрә Дрейкның бераз туры килмәве, томан һәм төгәл билгесез саны буенча бер генә калды. Ул үзеннән көлде.
  
  Начар, мин бу хокукны алдым дип ышанам.
  
  Аның артында аяк тавышлары ишетелде һәм ул борылып карады.
  
  Алисия шунда торды, бөтенләй ялангач һәм душ суы белән ялтырап торды, чәчләре каккан җилкәсенә ябышты. Дрейк карады һәм биремне онытты.
  
  "Начар", диде ул. "Шуңа күрә икегезне күрү яхшы булган вакытлар бар."
  
  Ул узып, сөлгесен алды. "Сезнеңчә, безнең вакытыбыз бармы?"
  
  - Борчылмагыз, - диде ул елмаеп. "Бу күп вакыт таләп итми".
  
  
  * * *
  
  
  Соңрак, алар тәннәрендәге җәрәхәтләрдән сакланырга тырышканнан соң, Дрейк һәм Алисия яңа кием киеп, зур кухняга төштеләр. Дрейк ни өчен кухняны сайлаганнарын белми иде; табигый очрашу урыны кебек иде. Кояш баеган нурлар панорамалы тәрәзәләр аша үтеп керделәр, агач идәнгә һәм кухня җиһазларына алтын төс бирделәр. Бүлмә җылы һәм яңа пешкән икмәк исе иде. Дрейк табуреткада утырды һәм ял итте.
  
  "Мин монда бер ай үткәрә алыр идем."
  
  "Тагын бер җайдак", диде Алисия. "Аннары без тәнәфес ясыйбызмы?"
  
  "Без моны эшли алабызмы? Әйтәм, бу "тәнәфес, мәхәббәт" сүзенең ахыры кебек түгел.
  
  "Ярар, без әле Кроуга җавап бирергә тиеш," - диде ул, Перу турында. Смитта проблемалар булырга мөмкин. Гаиләбез әгъзасы авыр булганда без миссиягә барырга тиеш түгел. "
  
  Дрейк башын салды. "Әйе, мин риза. Аннары 7-нче мөһер командасы бар. "
  
  - Беркөнне, - дип елады Алисия, янындагы подъездга утырып, - безнең бәйрәм киләчәк.
  
  "Әй, карагыз, мәче нәрсә китергән!" - Дрейк Дальны күреп кычкырды.
  
  Шведлар ишек аша җентекләп йөрделәр. "Буллшит, мин йөрергә тырышам, ләкин минем күз алдымда барысы икеләтә."
  
  "Сез ничек уйлыйсыз? - диде Дрейк. "Сез эшкә урнашырга телисезме?"
  
  Даль бар табуретына таба юнәлде. "Кемдер миңа эчә."
  
  Алисия су шешәсен аңа этәрде. "Мин тагын алырмын."
  
  Дрейк дустына борчылып карады. "Сез ахырга кадәр көтәргә тиешме, дус?"
  
  "Дөресен әйтим, минутка яхшыра бара."
  
  "Эх, чөнки Ольга белән бәхәс вакытында ничек утырганыңны хәтерлим."
  
  - Тукта, Дрейк. Минем моны беркайчан да искә төшерәсе килми. "
  
  Дрейк. "Без сезгә моны онытырга рөхсәт итәрбез кебек."
  
  Команданың калганнары әкренләп килеп җиттеләр, һәм егерме минуттан соң алар барысы да барда утырдылар, кофе һәм су, җимешләр һәм бекон полосалары, һәм алар саный алганнан күбрәк яралар. Кинимака беркемгә дә карамады, һәм Смит уң кулында бернәрсә дә тота алмады. Йорги бик күңелсезләнде. Кенси зарлануны туктата алмады. Май аенда гына Лорен һәм Хейден үзләре кебек иде.
  
  - Беләсеңме, - диде Хейден. "Мин барыбыз бергә булуыбызга бик шат. Бу начаррак булырга мөмкин. Атропин үз эшен башкарды. Эффектлардан соң берәр нәрсә бармы, егетләр? "
  
  Йорги, Смит һәм Кензи күзләрен йомдылар. Кенси алар өчен сөйләде. "Минемчә, Ольга эффектлардан соң узып китте."
  
  Хейден елмаеп җибәрде. "Ярар, чөнки без әле эшләмәгәнбез. Форт Силл һәм Далласка бармаган бу командалар соңгы мәгълүматны эзләделәр. Бәхеткә, Вашингтон акыл үзәге һәм NSA төп уенчыларга өстәмәләр саклый алды. "
  
  "SAS?" - Дрейк тәкъдим итте.
  
  "Яхшы, Британиялеләр, әйе. Алар артыннан Кытай һәм Франциянең калганнары киләчәк ".
  
  "7-нче мөһер командасы?" - дип сорады Даль.
  
  "Билгесез, игълан ителмәгән һәм рөхсәтсез", диде Хейден. "Кроу сүзләре буенча."
  
  "Оборона министрына караганда югарырак структуралар бар", диде Кинимака.
  
  "Президент Кобурн безне киптерергә кушмас", диде Дрейк. "Мин аның мөһерләр турында бернәрсә дә белмәвенә ышанырга тиеш."
  
  "Мин риза", диде Хейден. "Мин Мано белән Каргадан югарырак затлар бар дип ризалашсам да, хәйләкәрләр күп. Сезнең яныгызга, зәңгәрлектән килеп, сезне сайлау мөмкинлеге калдыра. Без белгәннән күбрәк нәрсә барлыгына ышанырга кирәк. "
  
  "Бу безнең проблемага ярдәм итми." Смит чәйнәп алды һәм стакан сөтне күтәрергә тырышты.
  
  "Дөрес". Хейден берничә җимеш алды һәм үзен уңайлы итте. "Шулай итеп, әйдәгез бу начар ананы бетереп, өйгә кайтыйк. Без әле иң зур команда һәм иң яхшы команда. Хәзер дә Британиялеләр бер көнлек баш старт алды. Кытайлар да. Хәзер, күрәсең, бүтәннәрдән бары тик французлар гына яшәгән. Алар калган оригиналга мөрәҗәгать итәр өчен тагын өч команда җибәрделәр. "
  
  "Бу махсус операция көчләре сугышында бер үк", диде Даль. "Без югарыда."
  
  "Әйе, ләкин бу актуаль түгел. Ялган. Без кулда яки чүлдә бергә булган кебек түгел. "
  
  "Бу тупас, алдан әйтеп булмый торган сугыш", диде Даль. "Бу чынбарлыктагы кебек."
  
  Хейден башын салды һәм тиз дәвам итте. "Әйдәгез, орден текстына йомгак ясыйк. "Earthирнең дүрт почмагында без Дүрт Атлы кешене таптык һәм аларга Соңгы Кыямәт Ордены планын бирдек. Кыямәт Крестыннан һәм аннан соң исән калганнар хаклы рәвештә иң югары хакимлек итәчәкләр. Әгәр дә сез моны укыйсыз икән, без югалдык, шуңа күрә сак булыгыз. Соңгы елларыбыз дөнья революцияләренең соңгы дүрт коралын җыю белән үткәрелде: Сугыш, җиңү, ачлык һәм үлем. Берләшкән, алар барлык хөкүмәтләрне юк итәрләр һәм яңа киләчәк ачырлар. Әзер бул. Аларны табыгыз. Fourирнең дүрт почмагына сәяхәт. Стратегия Атасының, аннары Хаганның ял итү урыннарын табыгыз; яшәгән иң начар Indianиндстан, аннары Алла җәзасы. Ләкин барысы да күренгәнчә түгел. Без Хаганга 1960-нчы елда килдек, тәмамланганнан соң биш ел узгач, quиңүне табутына урнаштырдык. Чын Кыямәтне саклаучы җәза таптык. Theтерү атлары пәйда булганда бердәнбер үтерү коды. Атаның сөякләрендә билгеләр юк. Indianиндстан корал белән әйләндереп алынган. Соңгы Кыямәт тәртибе хәзер сезнең аша яши һәм мәңге югары хакимлек итәчәк. "
  
  Ул тәмамлады һәм коенды.
  
  "Барысы да әйбәт? Минемчә, хәзер бу тагын да мәгънәле. Орден үлде, күптән китте, ләкин монда аларның кечкенә элементы бар. Бәлки мең. Ялгыз. Бәлки бүтән нәрсәдер. Ләкин Далласдагы лабораторияне урлау өчен бик яхшы, һәм махсус көчләр тупларга җитәрлек, шуңа күрә без моны бәяли алмыйбыз. "
  
  Ул Дрейк кул селтәгәндә туктады. "Әйе?"
  
  "Беләсеңме аның өчен кайда иң яхшысы?" - дип сорады ул. "Вашингтондагы акыл үзәге эчендә. Яисә NSA өчен эш. "
  
  Гейденның күзләре ачылды. "Начар, бу бик яхшы пункт. Бу турыда уйланырга рөхсәт итегез. " Ул пыяла савыттан кара кофе салды.
  
  "Вакыт оча, дусларым," Май әйтте.
  
  "Әйе, мин сезнең белән". Гейден авызын тутырды. "Алайса, текстны анализлыйк: ofирнең соңгы почмагы - Европа. Без Алла җәзасы каберен табарга тиеш, ул үлем аты һәм чын Кыямәтне саклый. Аларның иң начары. Ә җайдаклар күренгәндә үтерү коды бармы? Мин моны әле аңламыйм, гафу итегез. "
  
  "Акыллы оешма моны берникадәр вакыт эшләде дип уйлыйм?" Йорги әйтте.
  
  Хәзер зур суыткычка таянган Лорен сөйләде. "Әлбәттә. Борынгы лидерга кайчандыр ул сугышкан һәм үтергән римлылар тарафыннан "Алла байрагы" дигән шикле исем бирелгән, ул, мөгаен, варвар хакимнәрнең иң уңышлысы булган, һәм 406-453 тирәсендә яшәгәндә көнчыгыш һәм көнбатыш Рим империяләренә һөҗүм иткән. Ул. Римның иң куркыныч дошманы иде һәм бервакыт өземтә китерделәр: "Мин үткән җирдә үлән бүтән үсмәячәк."
  
  "Тагын бер данлы борыңгы үтерүче", диде Даль.
  
  "Атилла Хун," Лорен әйтте, "434 елда аның абыйсын үтерде, хуннарның бердәнбер хакиме. Тарихчы Эдуард Гиббон әйтүенчә, каты карашы белән билгеле булган Атилла еш кына "ул рухландырган террордан ләззәтләнгән кебек" күзләрен йома иде. Ул шулай ук Рим сугыш алласы Марсның чын кылычын куллануы турында әйтә. Сез. бу Рим сугыш кырында китергән куркуны күз алдыгызга китерә аласыз. "
  
  "Без алдык", диде Дрейк. "Атилла начар ягы яки яхшы малай иде, сезнең кайсы якка баруыгызга карап. Тарих китапларын кем язган. Ул ничек һәм кайда үлде?
  
  "Берничә каршылыклы хәбәр аның ничек үлгәнен сурәтли. Борыныннан пычакка кадәр яңа хатыны кулында. Аның гәүдәсен тапкач, ирләр, хуннар гадәте буенча, чәчләрен башларыннан ерттылар һәм битләренә тирән, җирәнгеч яралар китерделәр. Аттила, шундый коточкыч дошман булганга, алладан аның үлеме турында фантастик сюрприз алды, диләр. Фатиха. Аның гәүдәсе киң тигезлектә, ефәк чатыр эчендә, барысы да күрсен һәм соклансын өчен салынган. Кабиләләрнең иң яхшы җайдаклары әйләнеп йөрделәр һәм аның утлы утлар тирәсендәге зур эшләре турында сөйләделәр. Бу зур үлем иде. Аның кабере өстендә бәйрәм үткәрелгән дип әйтелә. " Лорен конструкторның колагына пышылдаган тиешле пунктларны кабатлауны дәвам итте. Каты катлагыч урнаштыруның мәгънәсе юк иде.
  
  "Алар аның каберләрен алтын, көмеш һәм тимер белән мөһерләделәр, чөнки аның өчесе бар иде. Theyәм алар бу өч материал барлык патшаларның бөекләренә туры килә дип ышандылар. Әлбәттә, корал, байлык һәм сирәк асылташлар өстәлде. Гадәттәгечә, алар аның каберендә эшләүчеләрнең барысын да үтерәләр, күрәсең, аның урынын сер итеп саклар өчен. "
  
  Алисия өстәл артында утыручыларга карады. "Сезнең берегез үләр", диде ул. "Сезне күмүне сорамагыз. Начар мөмкинлек түгел. "
  
  "Сез Атилла каберенең тарихта иң зур югалган каберлекләрнең берсе булуын ишеткәч, сез бик кайгырырсыз һәм шатланырсыз. Әлбәттә, кайберәүләрдән - берничә ел элек Лестер машиналар паркы астында табылган Ричард III патшаның күптән югалган гәүдәсе - алар әле дә табылыр дип ышанабыз. Бәлки Клеопатра? Сэр Франсис Дрейк? Моцарт? Anyәрхәлдә, Атиллага килгәндә, Хунник инженерлары Тисза елгасын төп елга ярын киптерерлек итеп юнәлттеләр дип санала. Атилла анда үзенең искиткеч, бәяләп бетергесез өч табутында күмелгән. Аннары Тисза Атилланы мәңге яшереп азат ителде. "
  
  Шул мизгелдә алар якынлашкан вертолет тавышын ишеттеләр. Хейден бүлмәгә карады.
  
  "Малайлар һәм кызлар, сез башка сугышка әзерсез дип ышанам, чөнки бу бетүдән ерак."
  
  Дрейк авырткан мускулларын сузды. Даль башын җилкәсендә тотарга тырышты. Кенси аркасына тырнап кагылгач, җиңде.
  
  "Гадел булу өчен", диде Дрейк. "Мин монда әле дә күңелсез идем."
  
  Хейден елмаеп җибәрде. Даль кулыннан килгәнчә башын салды. Май инде аның аякларында иде. Лорен ишеккә таба юнәлде.
  
  - Әйдә, - диде ул. "Алар безгә юлда күбрәк сөйләргә җыеналар."
  
  "Европа?" Йорги сорады.
  
  "Әйе. Deathлемнең соңгы атчысы өчен. "
  
  Алисия табуреткадан сикерде. - Зур борыч, - диде ул мыскыллап. "Сездән килсәм, бу бик дулкынландыргыч яңгырый, хәтта аяк бармакларым да кысыла башлый."
  
  
  Утыз дүртенче бүлек
  
  
  Тагын бер очыш, офыкта тагын бер көрәш. Дрейк уңайлы урындыкка урнашты һәм Лорен Колумбия округының Атилла Хун эшендәге карарларын һәм нәтиҗәләрен ишеткәч тыңлады. Команда төрле позицияләрдә утырдылар, кулларыннан килгәнне алып, күптән түгел дип аталган "Ольга вакыйгасы" авыртуына игътибар итмәскә тырыштылар.
  
  "Атилла кабере тарихта юкка чыкты", - дип нәтиҗә ясады Лорен. "Беркайчан да табылмады, берничә ачыш булса да. Шулай итеп, ул туктады, тыңлады, - сез тарту аномалиясе турында ишеткәнегез бармы?
  
  Даль артка карады. "Бу терминның берничә мәгънәсе бар."
  
  "Бу безнең фикер. Күптән түгел галимнәр поляр боз катламы астында күмелгән зур һәм серле аномалияне ачтылар. Сез моны беләсезме? Бу бик зур - 151 чакрым, мең метр тирәнлектә. NASA спутниклары тарафыннан ачыкланган, ул тарту аномалиясе булган, чөнки аның әйләнә-тирәсендәге үзгәрешләр кратерда урнашкан зур әйбернең булуын күрсәткән. Хәзер, кыргый теорияләр читтә, бу объект тарту аномалиясе. Ул дөрес урнашмаган, әйләнә-тирәдәге кебек хәрәкәтләнми, шуңа күрә көчле радар белән табылырга мөмкин. "
  
  "Сез җиргә үтеп керә торган радар турында сөйләшәсез", диде Даль. "Минем иске белгечлегем."
  
  Дрейкның күзләре ачылды. "Сез ышанасызмы? Бу тавык мәҗлесләрендә ир-ат стриптизы дип уйладым. Алар сине бию викингы дип атадылар. "
  
  Даль аны арыды. "Тукта".
  
  Алисия миңа таба иелде. "Ул тупас булып тоела", - дип пышылдады ул театраль рәвештә.
  
  "Ышанычсыз карт ханымнан баш тарту сезгә шулай эшләячәк."
  
  Ни гаҗәп, Смитның күзләрендә яшь тулды. "Әйтергә тиеш, - диде ул, - мин беркайчан да кемнең дә булса батутсыз катнашуы турында беркайчан да күргәнем юк." Ул тынычланырга тырышып, йөзен яшерде.
  
  Кинимака аны җилкәсенә тыгып куйды. - Яхшы, абый? Синең моңа кадәр көлүеңне күргәнем юк, кеше. Бу сәер ".
  
  Лорен катнашты, шведларны күбрәк мыскыллаудан саклап калды. "ГПР, ләкин интенсив масштабта. Google Карталарда Антарктида дип аталган бу сәер нәрсә бар. Сез моны ноутбуктан күрә аласыз. Ләкин Атилла кабере кебек кечкенә нәрсә табу? Бу, шулай ук, NASA әле хуҗа булуын танымаган машиналар һәм программалар куллануны үз эченә ала. "
  
  "Алар иярчен кулланалармы?" Йорги сорады.
  
  "Әйе, барлык салкын илләрдә дә бар."
  
  "Шул исәптән Кытай, Бөекбритания һәм Франция." Дрейк аларның көндәшләр исемлеген күрсәтте.
  
  "Әлбәттә. Космостан, кытайлар үз машинасында утырган кешене ачыклый, ул караган Интернет сайтларын тикшерә һәм ул ашаган сандвич эчтәлеген классификацияли ала. Теләсә нинди ир. Кайда да диярлек. "
  
  "Ирләр генә?" Кензи сорады. "Яки хатын-кызлар да?"
  
  Лорен елмаеп пышылдады, "Минем колагымда аны бирүче кеше бар. Бераз яшь яңгырый, ул әле хатын-кызларны тапмаган кебек. "
  
  Дрейк Америка белән Европа арасында күкнең киселгән вертолетын тыңлады, җирнең өченче һәм дүртенче очлары.
  
  "Ярар, әйбәт, барыбер ..." Лорен күз кысып алды. "Әгәр без Пискараның аз билгеле географиясен берләштерсәк, бер текстта Атилланың мәшһүр сарае Дунай белән Тисза арасында, Карпат калкулыкларында, Венгриянең өске тигезлекләрендә һәм күрше Зазберинда урнашкан дип әйтелә. Күбрәк аңлаешлы өзектә Атилла кабере аның сарае каршында иде дип әйтелә. "
  
  "Ләкин елга астында күмелгән" Май әйтте.
  
  "Әйе, Тисза Венгрияне төньяктан көньякка кичерә, Дунайның зур кушылдыгы булып. Елга юлы безнең галимнәргә ярдәм итәчәк. Геофизик технологияләр ярдәмендә аларның тикшеренүләре спутник, магнитика, MAG һәм җиргә үтеп керә торган радарны берләштерер дип ышанам. Магнит тикшеренүләре сайланган аномалияләр өчен GPR профильләре белән тулыландырыла. Алар шулай ук елганың беркайчан да юнәлтелмәгәнен күрә алулары турында әйтәләр. " Ул кысылды. "Без компьютер карарга һәм карар кабул итәргә тиеш булган меңләгән һәм меңләгән рәсемнәр турында сөйләшәбез."
  
  "Ярар, ярый, шуңа күрә без Венгриягә юл тотабыз." Алисия баш авыртты. "Әйтегез әле."
  
  Команда, агрессив хезмәттәшләренең хәлләре белән кызыксынып, кире кайтты.
  
  
  * * *
  
  
  Венгрия, Дунай һәм Тисза төнлә Европаның калганнары кебек кара булып күренде, ләкин Дрейк хәзерге вакытта монда күпкә турбулентлы булуын белә иде. Дүрт атлы кешенең иң көчлесе шунда - үлем - һәм аны тапканнар дөньяның киләчәген яхшы билгели алалар.
  
  Команда төште, кабат очты, кабат төште, аннары сәяхәтнең соңгы этабын тәмамлау өчен зур, чагылдырылмаган вагонга бәрелде. Калькуляторлар әле бернәрсә дә уйламаганнар, мәйданнар әле зур һәм максат кечкенә, иске һәм потенциаль бозылганны искә алмыйлар. Орденның мөстәкыйль эшләвен ачыклау яхшы булыр иде, ләкин дистә еллар элек аларның кинәт үтерүләре артка чигенүне туктатты.
  
  Алар тигезлектә лагерь ясадылар, тышта сакчылар урнаштырдылар һәм эчкә урнаштылар. Көчле җил чатырларны каерды; Соңгы берничә көн эчендә эшләгәннәренең сюрреаль чынбарлыгы әле дә батырга тырышты.
  
  Без хәзер чыннан да монда, Венгрия калкулыгының яртысында чатыр кордыкмы? Дрейк бу турыда уйлады. Яисә Ольга безне әле дә кыйныймы?
  
  Чатырның чәчәкле киндере, аның янындагы усал фигура кебек, дөресен сөйләде. Алисия, йокы сумкасына төрелгән, күзләрен генә күрсәтә.
  
  "Салкынмы, мәхәббәт?"
  
  - Әйе, монда килегез һәм мине җылытыгыз.
  
  - Зинһар, - диде Даль Дрейкның аякларыннан көньякка, - бүген түгел.
  
  "Мин риза," диде Кензи көнчыгыштан. "Канчыкка әйтегез, сезнең башыгыз авырта. Кем белә аның кайда булганын? Авырулар саны һәм башкалар. "
  
  "Димәк, дүрт кеше турында сорау юк?"
  
  - Бу, - дип өстәде чатыр подъездында басып торган Май. "Бигрәк тә безнең бишебез бар."
  
  "Azyзе, мин монда булганыңны оныттым, Сприт. Аларның барыбызны да бер чатырда япканнарына мин әле дә ышанмыйм. "
  
  "Мин, тигезлектә йокларга яратам," диде Даль, торып. "Алайса, бәлки мин йоклармын."
  
  Дрейк, Джоаннага шалтырату мөмкинлеген алыр дип, чыгу өчен швед башын карады. Аларның мөнәсәбәтләре һавада калды, ләкин тиздән кемдер даими карар кабул итәчәк көн киләчәк.
  
  Таң килде, Вашингтон белгечләре ярты дистә сайт тәкъдим иттеләр. Коллектив бүленде һәм каза башлады, башларыннан һәм йөрәкләреннән искиткеч пейзажлар ыргытты: Тисзаның ялтырап торган зәңгәр еланы, кайвакыт киң, кайвакыт сәер урыннарда, Карпатларның үләнле калкулыклары, чиксез ачык күк. Киң урыннарда искән салкын җил каршы алды, арыганлыкны һәм тынычландыргыч күкрәкләрне җиңеләйтте. Дрейк һәм башкалар дошманнары кайда дип гел кызыксындылар. Британия, Кытай һәм Француз. Кайда? Иң якын калкулык өстендә? Беркем дә күзәтүнең кечкенә генә ишарәсен күрмәгән. Башка командалар бирешкәндәй иде.
  
  "Сезнең уртача релик ау түгел", диде Дрейк. "Киләчәктә кайда бетәчәгемне белмим."
  
  "Мин риза," диде Даль. "Бер мизгелдә без барыбыз да көрәшәбез, икенче мизгелдә барысы да җиңел. Ләкин бу начаррак булырга мөмкин иде. "
  
  Беренче көн тиз, аннары икенче көн очты. Алар бернәрсә дә таба алмады. Яңгыр ява башлады, аннары сукырайган кояш. Коллектив чиратлашып ял итте, аннары берничә ялланган эшчегә аларны бераз вакытка азат итәргә рөхсәт бирде. Инглиз телендә сөйләшмәгән ир-атлар һәм хатын-кызлар якындагы авылдан билгеләнде. Көннәрдән бер көнне Алисия җирдә тишек тапты, мөгаен, иске тоннель, ләкин эзләү тәмамлангач, аның дулкынлануы тиз бетте.
  
  "Файдасы юк", диде ул. "Без аңардан бер метр ераклыкта булырга мөмкин, ләкин аны таба алмыйбыз."
  
  "Ничек уйлыйсыз, бу еллар дәвамында игътибарсыз калды?"
  
  Даль, берәр нәрсәне аңламаганнарына ышанып, башын тырнауны дәвам итте. "Бу минем телемдә", - дип берничә тапкыр кабатлады ул.
  
  Дрейк үзенә ярдәм итә алмады. - Сез Ольга дигән сүз, шулай бит? Бу бик кыска тәҗрибә иде, тормыш иптәшем. "
  
  Даль кычкырды, һаман сканерлый.
  
  Тагын бер төн һәм чатырда тагын берничә сәгать. Бу кичләрнең иң киеренкелеге Дрейк Вебб сүзләре, мирасы һәм яшерен мәгълүмат складлары турында сөйли башлагач булды.
  
  "Без киләсе тапкыр игътибар итергә тиеш. Ул җыйган серләр зарарлы булырга мөмкин. Гаҗәп ".
  
  "Кем өчен?" Даль әйтте. "Безгә каршы булганнар начар түгел иде."
  
  "Без әле белмәгәннәрдән кала" Май әйтте.
  
  - Начар? Мин оныттым. Кайсысы? "
  
  Япон хатыны тавышын төшерде һәм тыныч кына сөйләште. "Сезнең берегез үлә."
  
  Озын, газаплы мизгелдә тынлык урнашты.
  
  Алисия аны бозды. "Дрейк белән килешергә тиеш. Бу безгә генә кагылмый. Вебб эзләүче белгеч һәм мега бай асшол иде. Ул һәркемдә пычрак булган булырга тиеш. "
  
  Ялган сигнализация аларны чатырдан чыгарга ашыкты, җиргә һәм балчыкка, борыңгы каберлекнең чүп-чар һәм комы арасында. Аларның тирән ачуы чыкканда, ул Атиллага кермәгән. Leastичшиксез, алар әйтә алган кадәр түгел.
  
  Соңрак, чатырда, алар уйларына кайттылар.
  
  "Эшләргә күп нәрсә бар", диде Хейден. "Бәлки, Веббның яшерен урынын эзләү һәм без ачкан нәрсә безне киләчәктән саклый ала."
  
  "Перуда Ешуаның үлеме? Безнең тыңламаучанлыгыбыз? Шикле хөкем һәм билгесезлек? Без кемгәдер җавап бирергә тиеш. Бер исем чакыру белән сез читкә китә аласыз. Ләкин өч? Дүрт? Безнең түләүләр кызыл төстә, кешеләр, һәм мин артык акча түләү дигән сүз түгел. "
  
  "Димәк, 7-нче мөһер командасы?" - дип сорады Даль.
  
  - Бәлки, - диде Хейден. "Кем белә? Ләкин алар безгә тискәре караш белән һөҗүм итсәләр, мин чагыштырма көч белән кире кайтырмын дип Аллага ант итәм. Сезнең барыгыз белән дә шулай булачак. Бу заказ. "
  
  Тагын бер көн килде һәм ау дәвам итте. Яңгыр аларның тырышлыгына комачаулады. Вашингтон акыл үзәге тагын егерме өч өчен тагын җиде сайт белән кайтты. Аларның күбесе буш урыннардан яки иске нигезләрдән, биналар күптән киткән, скелетлар чүпрәккә әверелгән. Тагын бер көн үтте һәм SPEAR командасының рухы кими башлады.
  
  "Без хәтта тиешле урындамы?" Кензи сорады. "Мин Венгрия дигән сүз. Атилла сараена каршы. Бу кеше күпме элек туган? Мең алты йөз ел элек, шулай бит? Нәрсә бу? Геронимодан ундүрт гасыр элек. Бәлки Атилла - ялгыш "җәза". Католик чиркәве күпләрне билгеләде дип уйлыйм. "
  
  "Без төрле аномалияләр табабыз", диде Кинимака. "Аларның саны бик күп, һәм аларның берсе дә дөрес түгел."
  
  Даль аңа текәлде. "Безгә эзләүне кыскарту ысулы кирәк."
  
  Лорен, гел акыл үзәгенә бәйләнгән, бүтән якка караган. "Әйе, диләр. Әйе. "
  
  Swedил шведларның чәчләрен әкрен генә селтәде, ләкин аның йөзе тынычсыз калды. "Миндә берни дә юк".
  
  "Бәлки, без Атиллага тагын бер карарга тиеш?" Май тәкъдим ителергә мөмкин. "Аның биографиясендә берәр нәрсә бармы?"
  
  Лорен Вашингтон бандасына аның турында кайгыртырга кушты. Команда ял итте, йоклады, кимчелекләр эзләде һәм таба алмады, тагын ике ялган сигнализациядә катнашты.
  
  Ниһаять, Дрейк команда җыйды. "Минем уйлавымча, без моны уңышсызлык дип атарга тиеш. Заказ аны таптылар диләр, мөгаен & # 184; ләкин без булдыра алмасак, башка илләр дә булдыра алмаслар. Бәлки, дүртенче Атчы күмелгән урында калса яхшырак булыр. Әгәр дә ул анда булса. "
  
  "Бәлки, кабер урланганнар, - диде Хейден, кулларын сузып, - күмелгәннән соң. Ләкин, әлбәттә, истәлекләр табылыр иде. Кием. Кылыч. Асылташлар. Башка мәетләр. "
  
  "Мондый көчле коралны анда калдыру кыен", диде Кензи аның йөзенә буш сүзләр белән. "Мин беләм, минем хөкүмәт алмас. Алар эзләүдән туктамаслар иде. "
  
  Дрейк килешеп башын салды. "Дөрес, ләкин бездә башка кризислар бар. Без монда мәңге кала алмыйбыз. "
  
  "Алар Перуда бер үк сүзләр әйттеләр", диде Смит.
  
  Дрейк Лоренга башын салды. "Аларның безнең өчен берәр нәрсәсе бармы?"
  
  "Әле түгел, сигез потенциаль сайттан кала. Күрсәтмәләр әле дә бер үк. Бернәрсә дә авыр түгел. "
  
  "Ләкин без эзләгән әйбер шулай була алмыймы?" Даль бик тыныч кына әйтте.
  
  Хейден тынлады. "Минем уйлавымча, миңа бу кешегә шалтыратырга һәм секретарь белән элемтәгә керергә туры килергә мөмкин. Без яхшырак "
  
  "Сак булыгыз", - дип кисәтте Алисия. "Бәлки, бу мөһерләр көткән сигналдыр."
  
  Гейден эндәшмәде, аның күзләрендә билгесезлек күренде.
  
  Ниһаять, Даль аларның игътибарын җәлеп итте. "Radиргә үтеп керә торган радар", диде ул. "Аномалия, тарту, магнит яки башка нәрсә эзли. Табигый, ул бик куркыныч әйбер таба, чөнки бу бик иске планета. Ләкин без эзләүне кыскарта алабыз. Без булдырабыз. Әй, ләгънәт, без ничек шундый ахмак була алабыз? "
  
  Дрейк Алисиянең борчылган кыяфәте белән уртаклашты. - Яхшы, дус? Сез урларга тырышкан Ольга нәтиҗәләрен әле дә сизмисез, шулай бит? "
  
  "Мин яхшы. Мин һәрвакыттагыча камил. Тыңла - илаһларның каберләрен тапкан ахмакларны хәтерлисеңме?
  
  Дрейкның йөзе хәзер җитди булды. "Бу без, Торстен. Безнең күбебез. "
  
  "Мин аны беләм. Без Один сөякләрен, шулай ук Тор, Зевс һәм Локи таптык. " Ул пауза ясады. "Афродит, Марс һәм башкалар. Аларның кораллары һәм кораллары нәрсәдән ясалган? Аларның кайберләре? "
  
  "Соңрак безгә башка миссиядә булышкан билгесез матдә", диде Дрейк.
  
  "Әйе." Даль елмауны туктата алмады. "Атилла белән кемнең кылычы күмелгән?"
  
  Лорен аңа сикерде. "Марс!" - дип кычкырды ул. "Рим сугыш алласы Атиланы скифлар аша кылыч белән тиште. Ул Изге Сугыш кылычы дип аталган. Ләкин ул чыннан да Марсның үз кулыннан булса ... "
  
  "Сез аерым элементны эзләү өчен җиргә үтеп керә торган радарны үзгәртә аласыз", диде Даль. "Бу искиткеч сирәк элемент."
  
  "Бум!" Дрейк аңа башын салды. "Бу бик гади. Акыллы швед кайтты. "
  
  Алисия әле дә күңелсезләнде. "Сез моны берничә көн элек уйлый алмас идегезме?
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Тагын сигез сәгать һәм алар әзер иде. DC командасы Исланд археологик берәмлеге белән элемтәгә кергәч, җиргә үтеп керә торган радарны яңадан эшләтеп җибәрде, ул әле тәңреләрнең беренче кабере калганын тикшерә. Ул һәрвакыт Одинга кайта, Дрейк көткәндә уйлады. Билгеле, Исландиялеләр табышның детальләрен һәм барлык үрнәкләрне саклаганнар. Вашингтонга сирәк элемент турында мәгълүмат җибәрү берничә минут иде.
  
  Ник дигәндә, алар шулай дип әйттеләр, Дрейк соңрак күз алдына китерде. Әгәр дә америкалылар бу файлда булмаса, ул шаккатыр иде.
  
  Тест үткәрелде, аннары кайнар сигнал җибәрелде. Алар инде әйләнеп кайткан җиргә борылдылар, һәм борыңгы Марс кылычы картада ачык ноктага әйләнде.
  
  "Бу," Май әйтте. "Атилла хун кабере."
  
  Казу эшләре бик тырышып башланды. Авыл кешеләре үзләре казган тишекне киңәйтә башладылар. Кылыч белән параллель йөгергән бушлыкка җиткәнче, алар авыл кешеләрен түләделәр һәм киткәннәрен күреп төшенкелеккә бирелделәр.
  
  "Моның икенче ягы, - диде Май, - бу бик зур мәдәни табыш."
  
  "Без хәзер моның турында борчыла алмыйбыз", диде Хейден. "Бу үлем коралы. Без бернәрсә дә игълан иткәнче нейтральләштерелергә тиеш. "
  
  Смит, Йорги һәм Кинимака сикерделәр, җиргә һөҗүм иттеләр. Даль һаман карады һәм бераз усал иде, Алисия белән Кензи аңа "буш ишәк" дән "azyлсыз усал" га кадәр барысын да атарга мөмкинлек бирделәр.
  
  Озакламый бушлыкка керергә.
  
  Дрейк трио аерманы киңәйткәндә карады. Май һәм Алисия озын үләндә көтелмәгән әйберләр булмавын тикшерделәр. Лорен тишеккә якын торырга тиеш иде; ике хатын-кыз белән түбәндәгеләр арасында күрү сызыгы.
  
  "Без никадәр еракка төшүебезне белмибез, - диде Дрейк, - аралашу файдасыз булырга мөмкин. Ләкин без аны ничек тапсак, шулай уйнарбыз дип уйлыйм. "
  
  "Безгә бары тик тартма кирәк", диде Хейден. "Без бернәрсәгә дә, бүтәннәргә дә карап тормыйбыз. Син ризамы?"
  
  Алар баш иделәр. Йорги командада иң җитез булып беренче булды. Кинимака киләсе булды, әле дә баш җәрәхәтен имезә, аннары Смит. Дрейк тишеккә сикерде, аннары Хейден һәм Даль. Шведлар подъездда калырга тиеш иде. Күгәрчен тигез булмаган җир астында, үзен караңгы тоннель эчендә тапты. Диварлар арасында бер минут җәяү һәм кысу киңрәк бушлыкка китерде, анда команда сулга борылды. Йорги кылычны көчле навигаторга тоташтырды һәм алар белән аның арасын берничә минут саен чакырды.
  
  Дрейк фонарьны тотрыклы тотты, яктырткычларны алгы кешеләр белән тоташтырды. Пассажир беркайчан да читкә тайпылмады, ә кылычның ял итү урыны тирәсендә әйләнде, алар әкрен генә аннан киттеләр.
  
  Йорги алга туктады. "Безгә үтәргә туры килергә мөмкин."
  
  Дрейк ант итте. "Бу каты таш. Безгә анда үтәр өчен зур җиһаз кирәк. Күрәсеңме, ул нинди майлы? "
  
  Йорги канәгать булмаган тавыш чыгарды. "Бу өзекнең киңлеге ике тапкыр."
  
  - Ә кылыч? - Сорадым.
  
  "Икенче якта гына."
  
  Дрейк алар белән уйнаганда үзенчәлекле тәэсир калдырды. Иске аллалар кабат күңел ачалар. Кайвакыт алар аның артыннан бардылар, аны бер маҗараларга тарттылар, кайчак үзләрен танытырга кайттылар.
  
  Хәзерге кебек.
  
  Ул карар кабул итте. "Алга бар", диде ул. "Без бу өзекнең кая алып барганын күрергә тиеш."
  
  "Алда, аномалияләрнең берсе бар", диде Йорги җавапны. "Зур билгесез форма."
  
  Алисия тавышы элемтә аша үтте. "Ул хәрәкәтләнәме?"
  
  Дрейк ямьсез тонны белә иде. "Тукта".
  
  "Аның ничә аягы бар?"
  
  "Алисия!"
  
  Groundир астындагы һәркем пистолетны чыгарды. Дрейк алга карарга муенын кранларга тырышты, ләкин Кинимака аның карашын япты. Бердәнбер эш - аның башына тоннельгә бәрү.
  
  Тузан һавада таралды. Дрейк тирләнә иде, аның яңа күкрәкләре селкенде. Команда мөмкин кадәр тиз йөрде. Йорги аларны әкрен генә әйләндереп алды. Шул вакытта гына яшь урыс туктады.
  
  "Әй! Минем нәрсәдер бар. "
  
  "Ни?" - Сорадым. Берничә тавыш ишетелде.
  
  "Тукта. Сез минем белән монда килә аласыз. "
  
  Озакламый Дрейк иелгәнне әйләндереп алды һәм юлның киңәюен, сигез метр биеклектә һәм кеше киңлегеннән дүрт тапкыр таш аркасына әверелүен күрде. Ул төсле, шома һәм кыяга киселгән тар тишек өстендә күтәрелде, ишек кебек кечкенә подъезд.
  
  Дрейк бу тишекнең кара булуына карады. "Шулай булгач, Атилла монда мәңгегә калсын өчен, алар бераз кыяны чыгардылар?"
  
  "Ләкин безнең өстебездә елга юк", диде Йорги. "Бу минем уйда иде."
  
  "Еллар курслары еллар дәвамында үзгәрә", диде Хейден. "Хәзерге вакытта без Тисзаның кайчандыр шулай агып чыкканын әйтә алмыйбыз. Барыбер көньякка берничә метр гына. "
  
  Дрейк караңгылыкка таба атлады. "Мин уенда. Караргамы?
  
  Йорги сикереп торды, алдагы позициясен саклап калды. Башта яңа ишек тулы караңгылыкның схемасы гына иде, ләкин алар якынаеп, фонарьларын яктырткач, алар икенче якта зур бүлмә күрсәтмәләрен күрделәр. Бүлмә тузан кисәкчәләре һәм абсолют тынлык белән тулы, үзәктә тез биек пьедестал белән лаеклы аш бүлмәсеннән зуррак түгел иде.
  
  Пьедесталда таш табут бар иде.
  
  - Искиткеч, - диде Йорги.
  
  "Син ничек уйлыйсың, Атилла бармы?" Кензи сорады.
  
  "Минемчә, кылыч." Йорги аның җиргә үтеп керүен тикшерде. "Шулай итеп әйтә."
  
  "Без миссиядә калабыз." Гейден табутка да карамады. Ул җенес турында белү белән мәшгуль иде. "It'sәм монда? Тәмам".
  
  Дрейк кая күрсәткәненә карады. Команда подъезд аркасыннан үтеп, үзләрен бүлмә эчендә таптылар. Капкадагы Орден мөһере белән таныш агач тартма пьедесталның үзендә, табут төбендә басып торды. Хейден аңа таба атлады.
  
  "Әзер бул", - диде ул Лоренга комсомол өстендә. "Без юлда. Вашингтонга әйтегез, без соңгы тартманы таптык. "
  
  "Сез моны ачтыгызмы?"
  
  "Тискәре. Монда яхшы идея түгел дип уйлыйм. Theгарыга җиткәнче көтәрбез. "
  
  Дрейк табутка текәлде. Йоги якынлашты. Кензи пьедесталга менде һәм аска карады.
  
  "Миңа кем булышыр?"
  
  "Хәзер түгел," Хейден әйтте. "Без барырга тиеш".
  
  "Нигә?" Кензи зуррак булып калды. "Мондагы башка командалар кебек түгел. Yourselfзең өчен бер мизгел булу рәхәт, шулай бит? Мине тоткарларга тырышучы булмау бик яхшы үзгәреш. "
  
  Дрейк комсны кабызды. "Даль? Син тупас. "
  
  "Ни?"
  
  Кензи сулап куйды. "Бу таш капка гына."
  
  Дрейк аны хәзинәгә омтылган релик контрабандачы итеп күрде. Әлбәттә, бу беркайчан да басылмас. Бу аның өлеше иде. Ул Хейденга башын салды.
  
  "Без сезнең белән танышырбыз. Сүз бирәм".
  
  Ул пьедесталның икенче ягына йөгерде, ташны тотып тартты.
  
  Хейден кабердән ашыкты, Йорги һәм Кинимака аның артыннан. Смит ишек төбендә туктады. Дрейк Атилла хун каберендәге хәзинәләрнең табылуын карады.
  
  Фонарь яктысында аның күзләре сукырланды; ялтырап торган яшелләр һәм кызыллар, сапфир блюзлары һәм якты сары; салават күпере күләгәләре, ялтыравыклы һәм мең ел эчендә беренче тапкыр бушлай. Байлык күчерелде, кылыч бу хәрәкәт белән тигезләнүдән чыгарылды. Башка пычаклар кабынды. Муенсалар, тубыклар һәм беләзекләр өемнәргә салынган.
  
  Барысы да әле берничә кием кисәгенә төрелгән, Атилла гәүдәсен ята. Дрейк моңа ышанды. Бу урынны кабер караклары беркайчан да ачмаган; димәк, байлык бар. Фашистларга моның зур планнары өчен генә кирәк иде, һәм монументаль табышка игътибар итү аларга игътибарны җәлеп итәр иде. Сулышын тотып, ул аралашучыга сикерде.
  
  - Лорен, - дип пышылдады ул. "Сез барысын да саклар өчен берәр кешене эшкә алырга тиеш. Сез моны тормышка ашырырга тиеш. Бу ... искиткеч. Бердәнбер нәрсә ... "Ул туктады, эзләде.
  
  "Бу нәрсә?" - Сорадым.
  
  "Монда кылыч юк. Марс кылычы юк. "
  
  Лорен сулыш алды. "Әй, юк, бу яхшы түгел."
  
  Дрейкның йөзе киеренке булды. "Без барысын да кичердек", диде ул. "Мин моны яхшы беләм."
  
  Кенси. Дрейк артка карады. "Марс кылычы монда."
  
  "Начар, сез яхшы. Релик контрабандагер һәм мастер карак. Син аны борын астыннан урладың. " Ул текәлде. "Бу гаҗәп".
  
  "Сез бернәрсә дә ала алмыйсыз." Ул аның зиннәтле әйбер алып чыкканын күрде. "Ләкин мин сезгә иң кыйммәтле товар өчен баруыгызга ышанам."
  
  "Атилладан күбрәкме?"
  
  "Әйе әлбәттә. Сез аны ала аласыз. Ләкин ни генә эшләсәгез дә, кылычны үзегез өчен саклагыз. "
  
  Кензи көлде дә, кулын чыгарды, чистартылган хәзинәне калдырды, ләкин кылычны саклап калды. "Хәзер мин барысын да күрдем", диде ул бераз хөрмәт белән. "Без бара алабыз."
  
  Дрейк аның эчке теләген күрсәткәненә һәм аңа аны тормышка ашырырга булышканы өчен бик шат иде. "Алайса, әйбәт. Deathлем атының нәрсә икәнен карыйк. "
  
  
  Утыз алтынчы бүлек
  
  
  Туры кояш нурларында тезләнеп, SPEAR командасы Соңгы Кыямәт Орденының соңгы тартмасын тикшерде.
  
  Кинимака раслауны көтте, Алисия белән Май чикләргә якынлаштылар, хәзер офыкта дус вертолетлар күренеп тора иде. Хейден Кинимакага күрсәтте.
  
  "Яхшы эшне дәвам итегез, Мано. Компания килгәнче без эчтә булганны күрергә тиеш; дус яки дошман. "
  
  Гавайи башын кагып, йозакка басты. Дрейк капка күтәргәндә алга иелде, Даль белән башларын чапты.
  
  "Боз!" - дип кычкырды ул.
  
  - Йорки, синең үбү омтылышыңмы?
  
  "Мин сезне үбәрмен, әгәр дә сез минем башыма тагын бер тапкыр шалтыратасыз. Канлы Йоркшир үбү. "
  
  Әлбәттә, аны беркем дә ишетмәде. Алар барысы да яңа ачылышка тупланган.
  
  Хейден Кенсига таянып эчкә карады. - Шеит, - диде ул очраклы рәвештә. "Мин андый булыр дип беркайчан да күз алдыма китермәгән идем."
  
  "Мин дә". Май торырга мөмкин.
  
  "Чын Соңгы Кыямәт", диде Лорен, текстны кабатлап. "Иң начары."
  
  "Ярар, мин сезнең турында белмим," - дип мыгырданды Алисия. "Ләкин мин эчтән күргәннәрнең барысы да кызык кәгазь. Минем кибет исемлеге кебек тоела. "
  
  Май артка карады. "Ничектер мин сезне супермаркет эчендә күз алдыма китерә алмыйм."
  
  Алисия җиңде. "Бер тапкыр. Бу арбалар, юл киртәләре һәм сайлау мине бөтенләй ташлады. " Ул якынлашып килүче һөҗүм вертолетларын сагыну белән өйрәнде. "Бу күпкә яхшырак".
  
  Кинимака тартмага килеп, кәгазь кисәген чыгарып, аны һәркем күрсен өчен тотты. "Бу саннар гына."
  
  "Очраклы", диде Смит.
  
  Дрейк ачуланды. "Шулай итеп, Соңгы Кыямәт Ордены безне йөзләрчә ел яшерелгән кабердә кәгазь кәгазе табарга бөтен дөнья буенча җибәрде. Әгәр дә аллалар каберләре белән тәҗрибәбез булмаса, без беркайчан да таба алмаган урын? Мин моны аңламыйм ".
  
  "Фашистлар релик һәм хәзинә аучылар иде", диде Кензи. "Күптән түгел поляр боз астында ачкан бу искиткеч масса турында беләсезме? Кайберәүләр бу нацистлар базасы диләр. Алар бизәнү әйберләреннән төргәкләргә, картиналарга кадәр барысын да талаганнар. Алар зомби ясарга тырыштылар, мәңгелек тормыш эзләделәр һәм куркыныч эзләүдә меңләгән кешене югалттылар. Әгәр алар аны байлыкны урлау урынына Атилла Хун каберенә калдырырга уйласалар, моның коточкыч сәбәбе бар. "
  
  Лорен аның колакларына күрсәтте. "Колумбия округы аның нәрсә икәнен белергә тели."
  
  Хейден аны Кинимакидан алды. "Димәк, егетләр, бу иске дәфтәр кисәге, шактый калын һәм ике яктан да өзелгән. Ул сары төскә керде һәм шактый зәгыйфь булып күренде. Шулай итеп, уртада саннардан торган язу сызыгы бар. " Ул аларны укыды: "483794311656 ..." Ул сулыш алды. "Бу барысы да түгел ..."
  
  "Гекның дымлы хыялы." Алисия авыр сулап куйды. "Ләкин без нәрсә эшләргә тиеш?"
  
  - Моннан чык, - диде Дрейк, вертолетлар төшкәндә торып. "Hunуннар безне табар алдыннан."
  
  Пилот йөгерде. "Сез егетләр әзерме? Без моны күзәтергә тиеш. "
  
  Команда аны вертолетка озатты. Гейден чыгышын тәмамлады һәм урындыкларын алгач, кәгазь кисәген әйләндереп алды. "Идеялар бармы?"
  
  "Сез алар белән лотерея уйный алмыйсыз", диде Алисия. "Файдасыз".
  
  "Аларның үлем белән ни эше бар?" - диде Дрейк. - Дүрт җайдак? Саннар мөһим булып күренгәнгә, аның туган даталары белән бәйләнеше булырга мөмкинме? Deathлем даталары?
  
  "Без монда", - диде аның колагында бер тавыш, һәм ул тагын бер кат искә төшерде: алар бөтен дөньяга тоташканнар, миссияне тәмамлау өчен DC-ны япмасалар, бу очракта алар Лорен белән генә бәйләнгәннәр.
  
  - Аның өстендә генә түгел, - диде тагын бер тавыш. "Без алдык."
  
  Дрейк вертолетларның әкрен генә һавага күтәрелүен тыңлады.
  
  "Бу саннар координаталар. Asilyиңеллек. Фашистлар сезгә бик яхшы максат калдырдылар, кешеләр. "
  
  Дрейк коралларын тикшерә һәм әзерли башлый. "Максат?" - Сорадым.
  
  "Әйе, саннарның беренче җыелмасы Украинага күрсәтә. Эзләү - озын өзлексез сан, шуңа күрә аны шифрлау өчен бераз вакыт кирәк булды. "
  
  Алисия сәгатенә карады. "Мин көнгә биш минутка шалтыратмыйм."
  
  "Сездә йөз алтмыш IQ юк".
  
  - Ничек беләсең, акыллы егет? Мин беркайчан да сынап карамадым. "
  
  Бер минут тынлык, аннары: "Барыбер. Без бөтен эзлеклелеккә кердек һәм аны иярченгә тоташтырдык. Без хәзер карый торган әйбер - зур сәнәгать мәйданы, бәлки, сигез квадрат километр. Бу күбесенчә складлар белән тулы, без утызнан артык санадык, алар буш кебек. Сугышның ташландык чорыннан нәрсәдер. Бу иске Совет хәрби саклагычлары булырга мөмкин, хәзер ташландык. "
  
  "Ә координаталар?" - дип сорады Хейден. "Алар конкрет нәрсәне күрсәтәләрме?"
  
  "Тик тикшерәм." Сызыкта тынлык урнашты.
  
  Гейденга очучыларга хәбәр итәргә кирәк түгел; алар инде Украинага юл тоттылар. Дрейк үзен бераз ял итте; ким дигәндә көндәш командалары аларны җиңә алмады. Ул Хейденга карады һәм авызын ачты.
  
  Без моны сүндерә алабызмы?
  
  Ул бит ясады. Бу шикле булып күренер иде.
  
  Моле? Алга таба иелеп, аны әкрен генә охшатты.
  
  Хейден да шулай уйлады. Без ышана алган кеше юк.
  
  Алисия көлде. "Начар, Дрейк, аны үбергә теләсәң, эшлә."
  
  Йоркшир кешесе вертолет күктә киселгәндә артка иелде. Хәтта үз начальникларыгыз да сезнең аркагызда булачагына ышанмаган вакытта тулы куәттә эшләп булмый диярлек. Аның йөрәгенә авырлык килде. Әгәр кемдер аларга каршы нәрсәдер планлаштырган булса, алар моны белергә җыена.
  
  Аралашучы тавыш ишетте.
  
  "Wow".
  
  Хейден башын күтәрде. "Ни?" - Сорадым.
  
  Вашингтоннан супер геек тавышы куркып яңгырады. - Ышанасыңмы, Джеф? Димәк, мин аларга моны әйтә алмыйм, аннары фаразлау гына икәнен белә алмыйм. "
  
  Тынычлык. Аннары аларның сөйгәне тирән сулыш алды. "Вау, әйтергә тиеш. Бу начар. Бу чыннан да начар. Координаталар турыдан-туры үлем атына алып бара кебек.
  
  Даль пистолетка журнал йөкләп, уртада туктады. "Бу бик мәгънәле", диде ул. "Ләкин нәрсә ул?"
  
  "Атом башы."
  
  Гейден тешләрен кысты. "Сез моны күрсәтә аласызмы? Бу тере? Бармы-"
  
  - Тукта, - дип сулыш алды. "Зинһар, көтегез. Бу алай түгел. Мин "атом башы" дигәнне аңлатмый идем. "
  
  Гейден кабынды. - Алайса нәрсә әйтәсең?
  
  "Өч складта алты атом башы бар. Без стеналар аша күрә алмыйбыз, чөнки биналар корыч белән тезелгән, ләкин без спутник ярдәмендә түбә аша күрә алабыз. Рәсемнәр шуны күрсәтә: атом коралы сиксәненче еллар чорына карый, мөгаен, дөрес сатып алучы өчен байлыкка лаек һәм саклык белән саклана. Куркынычсызлык күбесенчә эчтә, кайвакыт буш базда йөриләр. "
  
  "Шулай итеп, Соңгы Кыямәт Ордены алты атом коралын өч складта яшерде, соңрак куллану өчен?" Май сорады. "Бу чыннан да фашист әйберенә охшаган."
  
  "Корал шулай ук эш тәртибендә", диде геек.
  
  "Моны кайдан белдегез?"
  
  "Компьютер системасы эшли. Алар коралланырга, юнәлеш бирергә, азат ителергә мөмкин. "
  
  "Сезнең төгәл урыныгыз бармы?" Кензи сорады.
  
  "Әйе, без эшлибез. Алтысы да склад эчендә урнашкан яссы йөкле машиналарның аркасына бәйләнгәннәр. Гаҗәп, күптән түгел эчтәге активлык икеләтә артты. Әлбәттә, алар да күчерелергә мөмкин иде. "
  
  Дрейк аңа карап торган Хейденга карады.
  
  - Моле, - диде Кенси кычкырып.
  
  "Көндәш командалар турында нәрсә әйтеп була?" - дип сорады Даль.
  
  "NSA мәгълүматлары буенча, имеш-мимешләр саны артты. Яхшы күренми. "
  
  "Мин нәрсә табарга өметләнгәннәрен беләсем килә", диде Май. "Алты иске атом башын кертмичә."
  
  "Марс кылычы"
  
  Дрейк тиз муенын борды. "Ни?" - Сорадым.
  
  "Барысы да монда эшли дип уйлап, координаталар алды. Everyoneәркем үзенә иярчен булдыру бурычы куйды. Безнең сурәтләү программалары төрле сенсорлар белән җиһазландырылган, һәм Один хикәясеннән һәм аннан соңгы сагынулардан башлап, без каберләр һәм аллалар белән бәйле сирәк элементны таба алабыз. Безнең кораллар предметның якынча күләмен һәм формасын күрсәтәләр, һәм ул югалган кылычка туры килә. Алар барысы да беләләр, без кылыч таптык һәм атом коралына таба барабыз. Без моны эшләргә тиеш. "
  
  "Кылычны кисүчегә калдырыгыз." Смит кысылды.
  
  Дрейк, Даль һәм Хейден караштылар. "Тәмугта мөмкинлек юк. Кылыч безнең белән кала. "
  
  Дрейк башын аска төшерде. "Чыңгызхан, Атилла, Геронимо һәм Ганнибал берләшкәннән кыйммәтрәк бердәнбер канлы әйбер", диде ул. "Weәм без атом коралына күчәргә мәҗбүр булабыз."
  
  "Алдан уйлагыз," Май әйтте. "Аларга бик күп сәбәпләр кирәк. Байлык. "
  
  "Бүләк", диде Смит.
  
  "Комсызлык," Кенси әйтте.
  
  "Проблемасыз", диде Хейден ышаныч белән. "Бу сәбәпләр аркасында берләштеләр. Алты атом коралы кайда? "
  
  "17 склад эчендә икесе бар", диде компьютер егете. "Башка атом корылмалары унсигезенче һәм унсигезенче урында урнашкан, һәм мин сезгә хәзер аларның төгәл урынын әйтәм. Бу зур база, без ким дигәндә ике дистә организмнан җылылык чыгаруны саныйбыз, сак булыгыз. "
  
  Дрейк түбәгә карады. "Тагын?"
  
  Гейден нәрсә уйлаганын белә иде. "Моннан соң барысы да үзгәрер дип ышанасызмы?"
  
  Ул моңсу елмаеп җибәрде. "Минем уйлавымча".
  
  "Алайса, каты кыйныйк", диде Даль. "Команда буларак, хезмәттәшләр буларак. Соңгы тапкыр эшлик. "
  
  
  Утыз җиденче бүлек
  
  
  SPEAR командасы өчен бу җиңел булмады. Иске, ташландык база зур, озын складларның тупланган коллекциясе иде, алар арасында шома пычрак юллар челтәре. Зур йөкле машиналар урнаштыру өчен юллар бик киң иде . Дрейк теоретик яктан ул кайчандыр ниндидер склад булган, бик күп хәрби техника саклана торган урын булган. Вертолterтлар датлы, тузган койма артына килеп, двигательләрен шундук сүндерделәр.
  
  "Команда әзер", диде Хейден үзенең коммуникаторына.
  
  - Бар, - диде аңа конструктор. "Сугыш башлары инвалид һәм бүтән әйбер куркынычсыз."
  
  Даль җиргә егылды. "Ат качканнан соң, тотрыклы ишекне бикләү турында сөйләшик."
  
  Коллектив өч складның да урнашкан урыннарын уйлап чыгарган һәм юл челтәрен яхшы белгән. Асылда, барысы да бүтәннәр белән капланган. Бердән кала үле очлар, әйләнмәләр, качу юллары юк иде. Барлык периметр складлары тыгыз урман белән әйләндереп алынган, ләкин эчке - өч мөһим - башкалар арасында очраклы тәртиптә урнашкан.
  
  Алар бергә йөгерделәр.
  
  "Без аерылырга, атом коралын нейтральләштерергә тиеш, аннары аларны моннан яхшырак урынга чыгару юлын табарга тиеш", диде Хейден. "Румыния ерак түгел."
  
  Хәзер Лорен алар белән иде, Вашингтонга тулысынча бәйләнде, һәм ул басым астында уйлана алуын исбатлап, атом коралы белән эш иткәндә аңа кирәк булырга мөмкин. Каналлар аша мәгълүмат бирә алган тотрыклы башны бәяләп булмый. Алар түбән, тиз йөрделәр һәм складларга юл тоттылар.
  
  Алар алдында пычрак юл ачылды, ташландык. Моннан тыш, бөтен мәйдан ялан җирдә һәм сланец белән капланган, сирәк куе коңгырт үләннәр генә. Дрейк вакыйганы тикшерде һәм алга барырга боерык бирде. Алар коралларын әзерләп ачык урынга йөгерделәр. Пычрак һәм май исе аның хисләренә һөҗүм итте, һәм аның йөзенә салкын җил тиде. Аларның җиһазлары кысылды, итекләре җиргә каты сугылды.
  
  Алар складның беренче стенасына якынлаштылар һәм аркаларына таянып туктадылар. Дрейк сызыкка карады.
  
  "Әзерме?" - Сорадым.
  
  - Бар.
  
  Ул аларның маршрутының чираттагы аягын сканерлады, аларда CCTV фотоаппаратлары юклыгын белеп, җайланмалар кәрәзле телефоннан башка сигналлар алмаганга. Атом корылмалары үзләре аз ешлыктагы гум чыгардылар. Моннан тыш урын кырсыз иде.
  
  Тагын бер йөгерү һәм алар бүтән складны очраттылар. Аларның һәрберсенең өстендә кара сызык белән язылган номер бар иде. Аларның һәрберсе тузган, тәмсез булып күренде, түбәдән идәнгә дат ривулетлары агып төште. Чүпрәкләр иркен, җиргә күрсәткән ябык бүлекләр, пычрак су тамчылары.
  
  Дрейк хәзер 17 складның сул почмагын күрә алды. "Без бу юлны кичерәбез", диде ул. "Без бу складның аскы өлешенә кадәр барып җитәбез. Шуңа күрә без унҗидедән егерме метр ераклыкта. "
  
  Ул дәвам итте, аннары туктады. Куркынычсызлык машинасы алдагы юлдан узып, алар аша үткән юлдан барды. Ләкин бернәрсә дә булмады. Дрейк җиңел сулыш алды.
  
  "Монда дуслар юк", - дип искә төшерде Даль. "Командадан башка беркемгә дә ышанмагыз." Аңа "Хәтта америкалылар" да өстәргә кирәк түгел.
  
  Хәзер Дрейк үз урыныннан күчте, склад стенасына басты һәм алга китте. 17 нче складның алгы ягына караган ике кечкенә тәрәзә бар иде. Дрейк тыныч кына сүгенде, ләкин башка чыгу юлының юклыгын аңлады.
  
  - Күч, - диде ул ашыгыч рәвештә. "Хәзер күчерегез."
  
  
  Утыз сигезенче бүлек
  
  
  Алар өч төркемгә бүленеп склад ишекләренә йөгерделәр. Дрейк, Алисия һәм Май һәрберсе унҗиде балл җыйдылар; Даль, Кензи һәм Хейден һәрберсе унсигез балл җыйдылар, Смит, Лорен, Кинимака һәм Йорги унсигезе белән калдылар. Бер булып алар төп ишекләргә бәрелделәр.
  
  Дрейк ишекне тибеп, элмәгеннән ертты. Бу кеше кабинеттан гына чыга иде. Дрейк аны кулына алды, каты кысты һәм офисның каршы стенасына ыргытты. Алар тар тармагы турыдан-туры складка ачылды, шуңа күрә Алисия белән Май аның тирәсендә йөрделәр.
  
  Дрейк ир-атны тәмамлады, коматоз калдырды һәм хатын-кызларга кушылыр алдыннан кечкенә офисларны карады. Аның күзләре сокландыргыч күренеш белән очрашты. Склад зур, озын һәм озын иде. Аның үзәгендә, ролик ишекләр ярына караган, озын, түбән яссы йөкле машина - алгы өлешендә зур двигательле кабина. Йөк машинасы артында ике атом башы ята иде, көн кебек ачык, борыннары алга карыйлар, кара каешлар аларны регуляр рәвештә тәэмин итәләр. Каешлар күп хәрәкәтсез сыгылучылык тәэмин итәрләр - транспорт өчен яхшы идея, Дрейк тәкъдим итте, чөнки үлемгә китерүче ракетаның стационар объектка бәрелүен беркем дә теләмәгән. Зур йөк машинасы ягында бик зур пәрдәләр ята иде, ул киткәнче бәйләнгән дип уйлаган.
  
  "Куркынычсызлык юк", диде Май.
  
  Алисия йөк машинасының уң ягына бүтән офиска күрсәтте. "Минем тәкъдимем".
  
  "Алар күбрәк борчылырлар дип уйлыйсыз", диде Май.
  
  Дрейк куркынычсызлык камераларын тикшерә алмады, кондиционерлы офиста утырган җанатарлар төркеменә тулысынча таяну авыр иде. "Безнең иске дустыбыз, үз-үзеңне канәгатьләндерү эштәдер", диде ул. "Алар моны озак яшерделәр."
  
  Аралашу каналлары аша алар сугыш тавышларын ишеттеләр, бүтән командалар мәшгуль иде.
  
  Алисия йөк машинасына ашыкты. "Миңа!"
  
  
  * * *
  
  
  Даль иң якын кешене кулына алды һәм аны рафтерга ыргытты, аның җиргә уңайсыз егылуын күзәткәнче лаеклы эфир вакытын алды. Сөякләр ватылды. Кан ага. Кензи үткән мылтыгын атып, качкан ир-атларны кыйнады, аннары йөзләрен каты җиргә бәрде. Гейден, Глокны өстен күреп, якларын алыштырды. Алар тапкан зур йөк машинасы склад үзәгендә, өч офис һәм берничә рәт тартма янында тукталды. Алар эчтә нәрсә икәнен белмиләр иде, ләкин моны белү акыллы булыр дип уйладылар.
  
  Хейден йөк машинасына таба атлады, аның күзләре баш өстенә куелган парлы атом корылмаларын сканерлады. Начар, алар бу ераклыкта бик зур иде. Astимерүдән башка максаты булмаган хайваннар. Аннары, һичшиксез, алар Deathлем һәм дүртенче Атның өлеше булганнар. Атилла дүрт кешенең икенче олы шәхесе, Ганнибалдан соң җиде йөз елдан соң һәм очраклы рәвештә Чыңгызханнан җиде йөз ел элек туган. Геронимо 1829 елда туган. Барлык җайдаклар да үзенчә дөрес. Барлык патшалар, үтерүчеләр, генераллар, тиңдәш булмаган стратегиклар. Барысы да иң яхшысын шик астына алдылар.
  
  Орден аларны сайлагангамы?
  
  Ул Вашингтон молының аларны осталык белән мыскыллавын белә иде.
  
  Хәзер бернәрсә дә үзгәртергә вакыт юк. Ул платформа артында йөрде, тартмаларга таба юнәлде. Кайбер капкалар ябылган, икенчеләре агач стеналарга таянган. Сабан һәм башка төрү материаллары өстән агып чыккан. Гейден бер кешене атты, аннары пуляны икенчесе белән алыштырды һәм каплау өчен җиргә сикерергә мәҗбүр булды.
  
  Ул йөкле машинаның артында, атом башының койрыгы өстендә эленгән.
  
  "Пуля бу әйберләрнең берсенә бәрелсә, нәрсә булыр?"
  
  "Борчылмагыз, бу үзәккә яки шартлаткычка бәрелү өчен яхшы ату булырга тиеш", - диде аңа тавыш. "Ләкин уңышлы тәнәфес өчен һәрвакыт мөмкинлек бар дип уйлыйм."
  
  Гейден тешләрен кысты. - Әй, рәхмәт, дус.
  
  "Проблемалар юк. Борчылмагыз, бу мөмкин түгел. "
  
  Хейден йомшак, күңелсез сүзләрне санга сукмады, ачык урынга чыкты һәм бөтен журналны көндәшенә атты. Кеше егылды, кан китте. Хейден тартмаларга таба ашыкканда тагын бер журнал куйды.
  
  Аны зур склад әйләндереп алды, мылтык тавышы белән яңгырады, уңайсызланырлык киң, рафтерлар шулкадәр биек ки, дус булмаган дошман аларда җиңел генә яшерә алыр иде. Ул тартмалар артыннан карады.
  
  "Минемчә, без яхшы эшлибез", диде ул. "Монда бердән артык операция бар кебек."
  
  Кензи Марс кылычын күрсәтеп йөгерде. "Бу нәрсә?" - Сорадым.
  
  Даль платформаның зур тәгәрмәченә утырды. "Аркаңны кара. Монда бердән артык дошманыбыз бар. "
  
  Гейден саламны сөртте. "Урланган товар", диде ул. "Бу юл булырга тиеш. Монда зур сайлау бар. "
  
  Кензи алтын фигураны алды. "Аларда өйдән-өйгә рейд үткәрүче командалар бар. Караклык. Бу бик зур бизнес. Барысы да экспортка, сатуга яки эретелгәнгә. Бу җинаятьләр артында аң дәрәҗәсе нульдән түбән. "
  
  Даль пышылдады: "Сул якка".
  
  Хейден тартма артына үрелде, корбанын күрде һәм ут ачты.
  
  
  * * *
  
  
  Лорен Фокс Мано Кинимака артыннан арыслан куышына керде. Ул Смитның дошман белән ничек мөгамәлә иткәнен күрде һәм аны үле килеш калдырды. Ул Йоргиның офис ишегендәге йозакны сайлап алуын, бер минуттан да азрак вакыт эчендә искергәнен игълан итте. Көн саен ул дәвам итәр өчен бик тырышты. Көн саен ул командадагы урынын югалтудан курка. Ни өчен ул Николай Белл белән очрашты, ни өчен элемтәдә торды һәм ярдәмнең башка юлларын эзләде.
  
  Ул коллективны ярата иде һәм аның өлеше булып калырга теләде.
  
  Хәзер ул кире кайтты, кулында Глок, аны кулланмаска өметләнеп. Плато аның күренешенең күпчелек өлешен биләгән, зур һәм куркыныч. Сугыш башлары куе яшел төс иде, ул яктылыкны чагылдырмады, һичшиксез, хәзерге кеше акылын күз алдына китерә торган иң куркыныч формаларның берсе. Смит зур сакчы белән көрәште, берничә тапкыр кыйнады, аннары егетне Лорен ярдәм кулы сузгандай чыгарды. Аның уң ягына, Кинимака тагын икесен атты. Пулялар склад тирәсендә оча башладылар, башкалар һөҗүм астында булганнарын аңлагач.
  
  Арттан ул берничә сакчының йөк машинасы кабинасына керүен күрде.
  
  "Игътибарлы," - диде ул бәйләнешне кабызды, - мин фронтка таба барган кешеләрне күрәм. Әй Алла, аларны моннан чыгарырга тырышалармы? "
  
  "Әй, юк", барысы да күрер өчен DCдан җавап булды. "Сез бу атом коралын нейтральләштерергә тиеш. Әгәр дә бу егетләрнең җибәрү кодлары бар икән, димәк, аларның берсе дә афәт булыр. Кара, алтысы да нейтральләштерелергә тиеш. Хәзер! "
  
  
  * * *
  
  
  "Сезгә тәмуг кебек җиңел", - дип мыгырданды Алисия. "Минем күлмәгемә төреп, каты капучино эчтем. Тукта, мин монда таксига таба баруларын күрәм. "
  
  Дрейк юнәлешне үзгәртте, платформаның бу ягында йөгерә алуын күреп. Ул Алисиягә кул селтәде һәм тиз китте.
  
  Май тавышы аның концентрациясен бозды. "Адымыңны кара!"
  
  Ни...?
  
  Калын кара күн куртка кигән кеше платформа астына сикерде, аяклары сузылды. Бәхет яки акыллы дизайн белән, алар Дрейкны шиннарда кыйнадылар һәм аны егылырга җибәрделәр. Су асты мылтыгы алга китте. Дрейк яңа җәрәхәтләрне санга сукмады һәм сакчы ут ачкан кебек йөк машинасы астында йөрде. Пулялар аның артына бетонны тиштеләр. Сакчы мылтыгын тартып, аны куа.
  
  Дрейк йөк машинасы астына менде, башындагы зур коралны сизеп. Сакчы үрдәк алды, аннары иелде. Дрейк Глокны атты һәм кешенең маңгаен кисеп алды. Ул аның артыннан аяк тавышын ишетте, аннары аның өстенә бүтән кешенең авырлыгы төште. Дрейкның иякләре җиргә бәрелде, аның күз алдында йолдызлар һәм караңгылык әйләнде. Аның тешләре бергә кысылды, кечкенә кисәкләрне сындырды. Авырту бөтен җирдә шартлады. Ул әйләнеп, терсәкне кемнеңдер йөзенә бәрде. Пистолет торып атты; пулялар Дрейкның баш сөяген бер дюймнан сагынып, атом корылмасы нигезенә менделәр.
  
  Дрейк адреналинның ашыгуын сизде. "Бу ..." Ул кешенең башыннан тотты һәм бөтен көче белән бетонга бәрде. "... ярый." Атом. Ракета. " Everyәрбер сүз суккан. Ахырда баш артка егылды. Дрейк йөкле машина астыннан кире менде һәм алга таба йөгерүче Алисияне очратты.
  
  "Йокларга вакыт юк, Дрейк. Бу ниндидер җитди бук. "
  
  Йоркширеман су асты мылтыгын кулына алды һәм колакларына шалтыратуны туктатырга тырышты. Алисия тавышы ярдәм итте.
  
  "Май? Син океймы?"
  
  "! К! Бер-беребезгә басым ясалды. "
  
  Платформаның двигателеннән тавыш ишетелде.
  
  "Тизрәк йөгерегез", диде Дрейк. "Тагын берничә секунд һәм бу сугыш башлары моннан чыгачак!"
  
  
  Утыз тугызынчы бүлек
  
  
  Дрейк тизлеген арттырды. Бу көннәрдә аның туры күренүе гадәти булмаган, шуңа күрә бүген барысы да гадәттәгечә иде. Алдагы кабина ишеге баш биеклегенә күтәрелде. Дрейк кулын сузды һәм тотты. Алисия Глок белән максат куйды.
  
  Кул гранаты сикерде.
  
  Дрейк аның күзләренә ышанмыйча аңа текәлде. - Син нәрсә, балакаем, -
  
  Алисия аны күкрәгенә кыйнады, артка һәм йөкле машинаның алгы ягына җибәрде. Граната көчле шартлады, бөтен якка очучы шрапнель җибәрде. Дрейк Алисия белән утырды, икесе бергә ябыштылар. Йөк машинасы ишеге әйләнә һәм машина алдында егыла башлады. Дрейк өскә карагач, кабинада бер кеше генә утырды, өстә биек, аңа ямьсезләнеп. Ул газ педалын басты.
  
  Дрейк җәһәннәмдә машина аларны тиз йөртә алырлык юл юклыгын белә иде. Ул якка карады һәм аларга тагын өч сакчының ашыга. Йөк машинасы тәгәрмәчләре бергә ябылып, алга таба берьюлы бер дюймга күчә башлады. Сикереп торган ишекләр бөгеп тормады, ләкин бу аңа комачауламас иде.
  
  Аралашучы тормышка килде.
  
  "Алар йөкле машиналарны моннан күчерәләр! Кабиналар пуля үткәрми. Toәм барып җитү авыр. " Бу Гейден тавышы иде. "
  
  "Кереп булмыймы?" - Кинимака сорады.
  
  "No.к. Ул мөһерләнгән. Минем нәрсә әйтәсе килгәнемне белсәгез, мин артык көч кулланырга теләмим. "
  
  Dәм Дрейк үз йөк машинасының хәзер капка ишеге юклыгын белсә дә, тагын ике борчылырга кирәк иде.
  
  "Платформага сикерегез", диде ул. "Бу атом корылмаларын өзә башлагыз. Алар туктарга мәҗбүр булачаклар. "
  
  "Риск. Начар куркыныч, Дрейк. Әгәр сугыш башларының берсе килеп чыкса, нәрсә эшләргә? "
  
  Дрейк, һөҗүм итүчеләргә атып, кабина артыннан йөгерде. "Берьюлы бер начар проблема. Без кем - адашканнар? "
  
  Алисия аның артыннан куа. "Мин бу көннәрдә алар" күләгәле "кебекләр дип куркам."
  
  Алар бергәләп платформага сикерделәр һәм атом бомбасы белән йөзгә-йөз очраштылар.
  
  
  * * *
  
  
  "Бу ике фронтта эшли", диде Дрейк. "Без бер үк вакытта нейтральләштерә һәм өзә алабыз."
  
  - диде Хейден. "Бу турыда мыскыл итмәскә тырышыгыз."
  
  "Йоркшир кешеләре сугылмыйлар, мәхәббәтем. Без барысын да бераз басынкылык белән эшлибез. "
  
  "Өстәвенә берничә мең вак әйбер." Даль тавышы ул йөгергән кебек иде. "Йоркшир пуддинглары. Терьерлар. Пиво. Спорт командалары. Бу акцент? "
  
  Дрейк йөкле машинаның аның астында хәрәкәт итә башлавын сизде. "Контроль панель кайда, кешеләр?"
  
  Техник шунда ук җавап бирде. "Карагыз, сугыш башы утызга якын кәкре панельдән ничек тора? Бу очыннан сигезенче. "
  
  "Минем үзенчәлекле телем."
  
  Күбрәк ату яңгырады. Алисия инде эзләнүгә тупланган иде. Май платформа артына сикерде. Хәзер ул нюкның арткы ягына карады.
  
  "Начар хәбәр. Британиялеләр монда. "
  
  "Минемчә, бездә кытайлар бар", диде Даль.
  
  - Француз, - диде Кинимака. "Яңа команда"
  
  Дрейк контроль панельгә сикерде. Марс кылычы кайда икәнен беләбезме? "
  
  - Әйе, Мат. Ләкин мин хәзер кычкырып әйтә алмыйм, шулай бит? " - дип җавап бирде тавыш.
  
  - Әйе, - диде Даль.
  
  Дрейк җиңде һәм күп максатлы кечкенә электр винтовкасын чыгарды. Ул тиз арада сигез болтны чыгарды һәм аларны егылырга рөхсәт итте. Ул үзен ике кечкенә контроль панель алдында тапты, машинаның зурлыгы, клавиатура һәм бик күп ялтырап торган ак символлар.
  
  "Кирилл", диде ул. "Әлбәттә."
  
  "Бу көн начаррак була аламы?" Алисия бөтен дөнья буенча кычкырды.
  
  Йоркширмен башын аска төшерде. "Бу хәзер булачак."
  
  Йөк машинасы тизлекне күтәреп, сикереп торган ишеккә таба юнәлде. Британиялеләр складның арткы ягыннан якын формалаштылар. Сакчылар тирә-якка таралдылар.
  
  Атом бомбасы кабызылды, тулысынча активлашты, җибәрү кодын яки үтерү кодын көтә.
  
  Дрейк аларның күченергә тиешлеген белә иде. Ул аларның хәрәкәт итә алмавын белә иде. Ул белмәгән бердәнбер нәрсә - башта кем үләчәк?
  
  
  * * *
  
  
  Сакчылар башта аттылар. Дрейк зур максат иде, һәм стационар пулялар Алисия яныннан узып, сугыш башына бәрелде. Бер секундка аның күз алдында Дрейкның тормышы ялтырап китте, аннары Алисия бер сакчыны, икенчесе Майны төшерде. Ул аларның сукыр ягыннан күп нәрсә килүен белсә дә, тагын берәр нәрсә килүен күрде. Ак символлар кабынды, курсор кабынды һәм көтте.
  
  "Сез ничек уйлыйсыз, куркынычсызлык шартларга мөмкин?" Смит кинәт тыныч кына әйтте. "Бәлки бу аларның заказыдыр?"
  
  "Нигә алар үләргә тиеш?" Кензи сорады.
  
  "Без моңа кадәр күргән идек", диде Кинимака. "Зур түләүләр алган гаиләләр, гаилә башлыгы үлгәч, медицина ярдәме яки өметсез күченү таләп иттеләр. Әгәр алар, мәсәлән, мафия яки өчпочмакныкы икән. Бу мөмкин. "
  
  Дрейк аларның озак бәхетле була алмауларын белә иде. Йөк машинасы йөргәндә Алисия каешны бушатырга өлгерде. Шофер күрер дип ышанам. Ләкин соңыннан аңа игътибар итмәсме? Дрейк башка чара күрмәде.
  
  Ул платформа буйлап артка таба йөгерде, кулларын селкетеп.
  
  "Тукта! Тукта, тукта. Атылмагыз. Мин инглиз!"
  
  Дальның зарлануы барысын да әйтте, сүзләр кирәк түгел.
  
  Дрейк йөк машинасы артына тезләнеп егылды, сул ягындагы койрык койрыгы, куллары һавада һәм якынлашкан биш кешедән торган SAS агрегатына, бөтенләй коралсыз.
  
  "Без сезнең ярдәмгә мохтаҗ", диде ул. "Сугыш өчен безгә бик күп куркыныч яный".
  
  Ул егетнең комга күчүен күрде, ике олы кешенең аның йөзенә текәлгәнен күрде. Бәлки алар аны танырлар. Бәлки алар Майкл Круч турында белгәннәрдер. Ул тагын сөйләде.
  
  "Мин Мэтт Дрейк. Элекке SAS солдаты. Элекке солдат. Мин SPEAR дип аталган халыкара махсус көчләр командасында эшлим. Мин Херефордта укыдым. Мине Круч өйрәтте. "
  
  Исемен хәтерлим, барысы да. Биш мылтыкның икесе төшерелде. Дрейк Алисия тавышын комс аша ишетте.
  
  "Сез дә минем исемемне әйтә алыр идегез."
  
  Ул бераз җиңде. "Бу иң яхшы идея түгел, мәхәббәт."
  
  Май белән Алисия сакчыларны еракта тоттылар. Секундлар үтте. Британия SAS солдатлары яссы караватны тутырган нефть барабаннары артына үрелгән якынрак сакчыларга ут ачтылар. Дрейк көтә иде. Ниһаять, радио кешесе бетте.
  
  "Мэтт Дрейк? Мин Кембридждан. Без моңа кадәр таныштык. Нәрсә кирәк сезгә?"
  
  Бәхетле көн, дип уйлады ул. Бортта SAS.
  
  "Безгә бу складны сакларга булышыгыз, бу йөкле машинаны туктатыгыз һәм бу атом бомбасын коралсызландырыгыз", диде ул. "Бу тәртиптә".
  
  Британиялеләр моны кулга алдылар.
  
  Платформаның ике ягына ярылып, йөгереп, алар команда булып эшләп, якындагы сакчыларны төшерделәр. Дрейк моны күрде һәм иске хатирәләрдә шатланды. Команда хәрәкәтләренә сыек мәрхәмәт, регаль йөртү һәм нык ышаныч бар иде. Ул SPIR дөньяның иң яхшы командасы дип уйлады, ләкин хәзер ...
  
  "Дрейк! Май елый иде. "Атом бомбасы!"
  
  Әйе . Ул экраннарга, клавиатурага һәм номерларга карап, контроль панельгә ашыкты.
  
  "Гиекс?" - дип сорады ул. "Без кодны беләбезме?"
  
  "Бу сүз теләсә нәрсә булырга мөмкин", - дип җавап бирде кемдер.
  
  "Бу чыннан да ярдәм итү түгел, сез телсезләр."
  
  "Гафу итегез. Әгәр дә без Орден әгъзаларының исемнәрен белсәк, аларның туган көннәрен белә алыр идекме? "
  
  Дрейк аның игътибары булмаган кеше белән сөйләшкәнен белә иде. Элегерәк алар сөйләшкән кеше иде.
  
  Лорен кычкырды, "Сез Орден турында әйттегез. Алар монда булса, мөгаен, атом коралын программалаштырганнардыр. Алар кодлар белән язма калдырмаганнарына ышанмыйм. "
  
  "Бәлки, монда код юк, балам", - диде көл. "Геронимо каберен ачканда биргән сигналны хәтерлисезме? Бәлки бу монда да булган һәм атом коралларын җибәрүгә китергәндер. "
  
  Дрейк артка чигенде. "Начар, алар коралланганмы?"
  
  "Тулы. Сез күргән ялтырап торган ак символлар сан саннары. "
  
  Кискен, бозлы су аның тәнен су басты һәм ул сулый алмады. "Ничә ... күпме?"
  
  Ютәл. "Алтмыш дүрт секунд. Шул вакытта сез һәм сезнең законсыз кардәшләрегез тарихка әйләнерсез. Орден мәңге югары хакимлек итәчәк! Алар минем аша яшиләр! Мин заказ! "
  
  Тартышу һәм күп кычкырулар килеп чыкты. Дрейк кул сәгатендәге секундларны күзәтеп торды.
  
  "Сәлам? Син андамы?" - дип сорады яшь тавыш.
  
  - Әй, дус, - диде Дрейк. "Бездә утыз бер секунд бар."
  
  "Мин бу турыда уйладым. Сезнең дустыгыз Лорен орденны искә алды. Аларның үтерү коды булырга тиеш. Elseәм бүтәннәр текстның бер өлеше булганлыктан, мин сикереп тордым. Хәтерлисеңме? Анда болай диелә: "idersайдаклар торгач, үтерү өчен бердәнбер код". Бу сезнең өчен берәр нәрсәне аңлатамы?
  
  Дрейк аның миен селкетте, ләкин секундларның кимүеннән башка бернәрсә дә уйлый алмады. - Тордыңмы? - дип кабатлады ул. "Уян? Терелтелгәнме? Заказ ничек уйлый? Нацистлар нәрсә аңлаткан? Әгәр дә Ат күренсә, ул - "
  
  - Туган, - диде яшь тавыш. "Бәлки, аларның туган даталарыдыр? Ләкин бу була алмый. Бу сиксәненче еллардагы атом бомбаларында гадәттә өч санлы үтерү коды бар. " Аның тавышында өметсезлек ишетелде.
  
  Destructionимерүгә кадәр унсигез секунд.
  
  Кенси сөйләде. "Өч сан? Гадәттә? "
  
  "Әйе".
  
  Уналты.
  
  Дрейк Алисиягә артка борылып карады һәм аның каеш өстендә иелүен күрде, аны бәйләргә һәм бер үк вакытта сакчыны атарга тырышты. Мин аның чәчләрен, тәнен, гаҗәеп рухын күрдем. Алисия ...
  
  Ун секунд.
  
  Аннары Кензи кычкырды, Дальның аңа ышануын раслады. "Миндә бар. Sevenиде йөзне сынап кара. "
  
  "Sevenиде-о-о-о. Нигә? "
  
  "Сорамагыз. Эшлә генә!"
  
  Яшь техника Дрейкка кирилл номер символларын бирде һәм Йоркширеман төймәләргә басты.
  
  Дүрт - өч - ике -
  
  "Бу эшләмәде", диде ул.
  
  
  Кырык бүлек
  
  
  - Әйе, - диде Кенси. "Бу булды".
  
  Әлбәттә, ул аларны коралсызландырды, һәм Лорен аларны коралсызландырды. Дрейк нук тәненнән Майга карады, һәм ул башка клавиатура алдында басып торды. Алты атом корылмасы да нейтральләштерелде.
  
  Ул сәгатенә карады. "Бездә бер секунд та калмады", диде ул.
  
  SAS кая гына да сакчыларның тиз эшләрен башкарды. Алисия икенче каешны бәйләде һәм сугыш башы бераз хәрәкәтләнде. Дрейк ролик ишекләренә якынлашканда тизлекне күтәргәнен сизде.
  
  "Беркем дә йөкле машинасын туктаттымы?"
  
  "Мин аның турында кайгыртам!" - Кензи кычкырды. "Туры мәгънәдә!"
  
  "Wayк," диде Кинимака. "Французлар куркынычсызлык булмаган җирдә. Монда чын тәртипсезлек бар. "
  
  Дрейк SAS сакчыларны җибәргәндә карады; Май сакчыны йөкле машинаның арткы шинасына ыргытканда, Алисия икенче каешка кагыла.
  
  - Әйе, мин сезнең нәрсә әйтергә теләгәнегезне беләм. SPEAR командасы искиткеч басым ясалды.
  
  "Мин бүтән нәрсә булганын күрәм", - дип башлады яшь техник. "Мин-"
  
  Аларның Вашингтон белән бәйләнеше өзелде.
  
  "Тагын әйтимме?" Дрейк тырышты.
  
  Оминус тынлык аның бердәнбер җавапы иде.
  
  "Начар, бу яхшы була алмый." Дрейк бөтен складны таратты.
  
  SEAL Team 7 аларга бөтен тәмуг шартлаган кебек төште.
  
  
  * * *
  
  
  Дахл йөк машинасы артыннан йөгерде, складның сикереп торган ишекләренә якынлашканда. Алар йөгергәндә аттылар. Сакчылар аларны туктатырга тырыштылар. Кытай махсус көчләре аларны пуля һәм кул белән сугыш белән юк иттеләр. Акция башлангач, Гейден платформа алдында булу бәхетсезлеген кичерде.
  
  Ул сакчының муенын сындырды, аннары тәнен үзен каплау өчен кулланды, чөнки кытайлар берсүзсез ут ачтылар. Пулялар аның тәнен тонык тишеп, артка ыргыттылар. Аның калканы җимерелде. Аны ыргытып, ул фронтларның берсенең артына сикерде, шиналарны шаулап, алга таба борылып арттан узып китте. Кытайлар йөкле машинаның алгы өлешен кичтеләр.
  
  Даль ут кабызды, боулинг кадаклары кебек таратты. Карарга искиткеч, бу аларның кешелексез диярлек реакциясен күрсәтте. Артка сикергәннән соң да кире ут ачтылар.
  
  Даль тиз каплады, йөкле машина артына иелде, аннары карады һәм тагын берничә пуля атты. Сакчылар арттан аларга якынлашканда, кытайлар бер мизгелгә җиргә бәйләнделәр. Даль Кенсига карады.
  
  Ул кайда булырга тиеш түгел.
  
  "Кенц? Син океймы?"
  
  - Әйе, иске дустыңны гына ал.
  
  Даль инстинктив рәвештә борылып карады һәм аның тартмалар аша сөйләгәнен күрде, башы тирән, ашказаны капка читенә менде, ишәге биек күтәрелде.
  
  "Бу бераз читтә калу."
  
  "Ни? Эх, син хатыныңны сагынасыңмы? Ул, синнән кайнаррак булырга мөмкин, Торст, ләкин онытма, бу сине аннан кайнаррак итә. "
  
  Ул ярылып китте. Ул никах белән аерылышу арасында бу хәлдә яшәде, ләкин аның барысы турында нәрсәдер эшләргә мөмкинлеге бар иде. Ул монда нәрсә эшләгән?
  
  Минем эшем.
  
  Кытайлар кабат катнаштылар, якынлашкан сакчыларны пулемет белән аттылар һәм Даль белән Хейденны җиргә бәйләделәр. Швед борылып карады һәм Кенсиның агач тартмадан тайпылуын күрде.
  
  "Әй, йомырка. Чыннан да? "
  
  Ул күзләре алдында яңа ялтыравыклы катана тотты. "Мин җитәрлек тирән казсам, табармын дип белә идем. Караклар кылычка каршы тора алмыйлар. "
  
  "Марсның канлы кылычы кайда?"
  
  "Әй, мин аны тартмага ыргыттым."
  
  "Анаңны!"
  
  Ул бер кулында кылыч, икенчесендә пулемет белән йөгерде, аннары йөкле машинаның артына сикерде, Даль күзләре алдында төссезләнеп ялтырап. Катананы ташлап, ул качкан кытайларга ут ачты.
  
  "Алар кая баралар?"
  
  "Склад 17", диде Даль. "Без аларга иярергә тиеш."
  
  
  * * *
  
  
  Лорен складның уң ягыннан Франция контингент һөҗүмен күрде. Кинимака һәм Смит инде бу юнәлештә иде һәм шунда ук шөгыльләнделәр. Йорги баррель артында иелеп, сакчыларга атты. Ике атом башы булган йөк машинасы алга барганда Лорен йөрәгенең тетрәнүен сизде.
  
  Әйтелгәннәрнең барысын да искә төшереп, ул тәгәрмәчләрне терәк итеп кулланып, йөк машинасы түбәсенә сикерде. Аннары ул беренче каешны бушата башлады. Әгәр алар йөкне бик тотрыксыз итә алсалар, йөкле машиналар туктарга мәҗбүр булалар. Ул атом бомбасы артыннан карады, зур бүрәнәләрнең берсенә аяк басты, һәм Смитның француз егетләренең берсе белән сугышуын күрде.
  
  Константов элемтәгә керде. "Париждагы агент раслады. Арманд Аргенто? Ул сезгә берничә ел дәвамында егетләргә булышты. Француз контингентының булуы рөхсәт ителмәгән, ди ул. Тулы. Эчтә ниндидер аяусыз сугыш булырга мөмкин. "
  
  Лорен йотты һәм Смитның артка тезләнеп, бер тезгә төшүен карады. Аның өстендә басып торган француз аны чәчләреннән тотты, тамырларыннан полоса ертты һәм читкә ыргытты. Смит кычкырды. Борынына тез тезеп җибәрде. Француз егете өскә сикерде. Смит көрәште. Лорен аннан Кинимакага, аннары Йоргига, атом башы һәм якынлашкан ишекләргә карады.
  
  Мин нишләргә тиеш?
  
  Начар тавыш чыгар.
  
  Ул үзенең Глок журналын дошманнарының башыннан югарырак бушатты, һәм алар үрдәкләргә үрдәк китерделәр. Бу Смит белән Кинимакага кыйммәтле секундлар бирде. Смит урынны күрде һәм аңа атты, һөҗүмчене җиргә бәрде. Кинимака кешенең муенын сындырды. , бүтәннең йөзе һәм буш диапазонда атылды. Өченчесендә, ул каушап калды һәм сугыштан китте.
  
  Бер генә француз калды.
  
  Пуля атом коралының тәненнән кысылганда Лорен егылды. Ничек ул аны борчымады? Ул аңа ничек күнеккән? Ләкин ул бу команда составына керде һәм алар булганда алар белән калырга тәвәккәл иде. Ул бу гаиләне тапты һәм аңа ярдәм итәчәк.
  
  Зур йөкле машина тизлекне тиз алды, көчле тизләнде, туры ролик ябык ишеккә керде, эченә бәрелде, алгы кабинаның бераз сикерүенә китерде, аннары туры аркылы бәрелде.
  
  Лорен үзен йөкле машинаның аркасына ыргытты.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк җиңде, мөһерләр SAS һәм SPEAR хәрәкәт итүче атом башы янында эшләделәр, ниндидер сугыш моннан да буталчык яки үлемлерәк булырга мөмкин дип уйладылар. Аралашучыдан берничә сүз аңа, әлбәттә, мөмкин, диде.
  
  Алты атом коралы алып торган өч йөк машинасы да берьюлы ролик ябык ишекләрдән атылды. Metalрелгән ишекләр батканда металл шрапнель бөтен җирдә очты. Йөк машиналары узып киттеләр. Ир-атлар йөкле машиналарга һөҗүм иттеләр, тизлеккә ирешәчәкләрен сизеп, эчкә сикерделәр. Хәзер Дрейк ике кытай солдатын күрде. Ул платформада калды һәм Алисия белән Майны бераз алгарак күрде, агач таякларның берсе артына яшеренде. Атом бомбасы дөньядагы иң зур чокырларның берсенә бәрелгәндә таркалды.
  
  Дрейк кычкырды. Әгәр дә зур, авыр корал калган урыннарыннан бушап, каешларны сындырса, барысы да проблемага дучар булырлар иде.
  
  Көн яктысы белән чыгып киттеләр. Сәгатенә егерме чакрым, аннары утыз, өч платформа шоферлары газ педалына аяк басканда җанланып киттеләр. Ике чакрым ераклыкта, базның чыгуына кадәр диярлек киң ачык юл бар иде. Хәзер, бер-берсенең янында булгач, Дрейк йөк машинасыннан Даль машинасына, аннары Кинимакага карый ала. Зур, хәрәкәтләнүче атом ракеталарын, янәшә сугышкан кешеләрне, пистолеттан, пычактан һәм кулдан атылган кешеләр, кешеләрне ташлыйлар, чирек бирелми, юл кәкре һәм өч йөк машинасы да чиратлашып төшәләр, аны гаҗәпләндерделәр. үзәк. Бу комсызлык һәм көч куллану, тәмугка караш.
  
  Ләкин хәзер аның бөтен игътибары мөһерләргә юнәлтелде.
  
  Дүрт көчле, алар башта SASга һөҗүм иттеләр, берсен дә проблемаларсыз үтерделәр. Британиялеләр митингка чыктылар һәм кире сугтылар, мөһерләрне капларга мәҗбүр иттеләр. Дүрт кеше бортка сикерергә өметләнеп йөкле машиналар артына йөгерделәр. SAS командиры, Кембридж, Хәрби-диңгез флоты мөһере белән кулга-кул тотынды, икесе дә бәрелде. Май белән Алисия сакчылар белән көрәшү һәм тәлинкәдә ачу табарга тырыштылар.
  
  Дрейк SEAL командасы лидеры белән очрашты. "Нигә?" - дип сорады ул.
  
  "Сорау бирмәгез", - дип кычкырды кеше Дрейкка таба. Сугышлар төгәл һәм искиткеч каты иде, үзенекенә бик охшаган. Ул блоклады, шул блокларның авыртуын тоеп, кире кайтты. Ул каты тибә. Икенче кешенең кулында пычак пәйда булды. Дрейк коралны читкә ыргытып, йөкле машинадан очып китте.
  
  "Нигә?" - дип кабатлады ул.
  
  "Сез ватылдыгыз. Сез һәм сезнең команда. "
  
  "Ничек?" - Сорадым. Дрейк бераз урын алу өчен кире кайтты.
  
  "Whyәм нигә бу тупаслар безне үтерергә телиләр?" Алисия кеше артында күренгәндә сорады.
  
  Ул шунда ук кыйнады, аны гыйбадәтханәгә кыйнады. Дрейк аны бөерләренә тибеп, аның егылуын күзәтте. Алисия аягын аның йөзенә күчерде. Бергәләп аны әйләндерделәр, әйләндереп алдылар.
  
  Алга таба юл киңәйде.
  
  Май ике сакчы җибәрде. Тагын бер SAS кеше үтерелде, хәзер Британия һәм Америкалылар тигез иде. Өч каршыга. Дрейк элегрәк атом бомбасы өстендә үрмәкүчләр кебек йөргәнен күргән ике кытайны күрде.
  
  "Кара!"
  
  Соң инде. Алар аның өстенә егылды.
  
  
  * * *
  
  
  Даль, нигездә, Румыниягә юл тотканнарын белә иде. Яхшы иде. Аларга килеп җиткәнче, аларны үтерергә мөмкин булган ярты сәгатьлек юл.
  
  Ул кытайлар һәм сакчылар белән сугышты, аларны артка этәрде һәм сикереп торуларын күрде. Кытайлар аның оборонасын узып киттеләр, каты сугтылар һәм аны куркыныч пычаклары белән ике тапкыр кадакладылар. Аны күбрәк сакчылар әйләндереп алды. Хейден, аларның саны кимегәнче, аларны йөкле машинадан ташларга тотынды.
  
  Артта, Кензи соңгы дошманнары белән эш итте. Машина буш иде, катанадан кызыл тамчы тама иде. Ул платформадан артка борылып карады, хәзер ике кытай аның янына килеп, пычаклар ясап күзләрен йомды. Ул каршы торды, әйләнеп йөрде. Алар корал чыгардылар. Ул аларны гаҗәпләндереп, аларның йөзләренә ыргытты. Мылтык атом бомбасыннан аның кулы астында үтте. Ул үзен мылтык белән егетләрнең берсе янында тапты.
  
  "Бук".
  
  Бердәнбер юл күтәрелде. Ул мылтыгын тоткан кулны тибеп җибәрде, һәм аны атом коралы кабыгына күтәрде. Ул өскә җитте, анда йомшак сызык кына, ләкин тигезлек өчен куркыныч. Киресенчә, ул кулында катана булган атом бомбасы өстендә утырды.
  
  "Кил, мине ал!" - дип кычкырды ул. "Батыр булсагыз."
  
  Алар тиз, бик яхшы тигезләнделәр. Кензи кылычын әйләндереп, сугыш башы өстендә басып торды, чөнки алар аңа пычак белән һөҗүм иттеләр. Сугыш һәм селкенү. Ул җавап бирде, ләкин алар кан чыгардылар. Ул ракетага бәрелде. Йөк машинасы сәгатенә утыз чакрымда калтыранды. Кытайлар иң югары дәрәҗәгә җайлаштылар. Кензи тигезлеген югалтты, тайгап, кире ракетага егылды.
  
  "О".
  
  Аның чәчләреннән туңдыргыч кебек салкын җил искән. Пычак аңа төште. Ул катананы икенче кулына күчерде, бармаклары белән беләген тотты һәм аны кискен якка кысты. Беләк сынды һәм пычак егылды. Ул шулай ук гәүдәне шулай борды һәм аның башта йөкле машинадан очуын күрде. Икенче кеше инде һөҗүм иткән иде. Кензи катананы кире уң кулына күчерде һәм ноктага туры килергә рөхсәт итте. Кензи аны читкә ыргытканчы, ул бер мизгелгә борылды.
  
  Аннары ул атом бомбасы өстендәге подъезддан аска карады, катана пычкысы аста сугышучыларга кан тамчысы.
  
  "Ике кытай үтерелде. Өч калды. "
  
  Алисия җиңгән йөкле машинасыннан аңа карады, сугыш башындагы сугышны. "Бу бик салкын күренде", диде ул. "Мин чыннан да эрекциягә ышанам."
  
  Даль аңа үз йөкле машинасыннан карады. "Мин шулай ук".
  
  Ләкин соңыннан сугыш башы хәрәкәтләнә башлады.
  
  
  Кырык беренче бүлек
  
  
  Даль шунда ук сменага игътибар итте, җилдә селкенергә өлгергән ике каешны күрде, өченчесе дөньяның иң каучук резинасы кебек аерылды, атом корылмасына һәм платформа төбенә ачуланып. Беренче көчле бүлмә белән ул сакчыны ашказаны белән кыйнады, һәм очуга китерде, акимбо кулы белән, туры йөкле машина ягыннан һәм аның янындагы машина йөртүченең арткы шиналарын бәрде. Нәтиҗәдә Даль җиңде.
  
  Атом бомбасы кабат хәрәкәтләнде. Денз аның өстенә кызыл томан төшкәнен сизде, Кензи өстендә көрәште, Хейден турыдан-туры күләгәсе астында көрәште, алдагысын белми иде. Ул кычкырды һәм кычкырды, ләкин нәтиҗәсе юк. Шиналарның кычкыруы, кычкырулар, сугыш өчен кирәк булган концентрация; болар барысы да ишетүгә комачаулады. Ул аралашучыга сикерде.
  
  "Күчерегез." Атом бомбасы шартларга җыена! "
  
  Кензи текәлеп карады. "Кайда барырга? Син китәсеңме? "
  
  "Ну!"
  
  Челтәр ахырында, шведлар Хейденга якын акылдан шикелле йөгерделәр һәм җилкәсен проекциянең гаҗәеп массасына бастылар. "Атом бомбасы төшә!"
  
  Хейден тиз арада әйләнде, сакчылар да. Сугыш башы тагын бер дюйм күчерде. Даль аны туплаган һәр унция көче белән күтәрде, һәр мускул кычкырды.
  
  Аның янында каты шакыды.
  
  Бук.
  
  Ләкин ул әле катананы тотып, аның йөзендә сарказмлы елмаю белән Кензи иде. "Начар, син бары тик акылсыз батыр. Сез моны бер секундка да тота аласыз дип уйлыйсызмы? "
  
  "Ом, юк. Чынлыкта, түгел."
  
  "Аннары күчегез."
  
  Акыллы швед төгәл суга чумды.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк һәм Алисия спектакльдә катнашыр өчен бер секунд алалар.
  
  "Даль нәрсә эшли?" - дип сорады Алисия. "Ул атом бомбасын кочаклыймы?"
  
  - Акылсыз булма, - диде Дрейк, башын чайкап. "Билгеле, ул аны үбә."
  
  Аннары Дрейк SAS егетләренә булышу өчен якка сикерде, егеттән мөһерне тартып алды һәм аны атом бомбасы астына ыргытты. Бу кешенең бөтен тәне калтыранды. Алар кыйнадылар, аннары мөһер аңсыз ятты, йөзе түбән, ләкин тере. Дрейк аны шулай калдырырга теләгән.
  
  Тагын бер мөһер үлде, аннары SAS солдаты, икесе дә якын арада пычакланды. Кембридж һәм егет барысы да калды. Алар Дрейк белән соңгы мөһер белән көрәштеләр. Шул ук вакытта Алисия һәм Май аларга кушылды. Йөк машинасы пычрак юл буйлап бәрелде, күршегә бер тапкыр бәрелде һәм китте. Бәрелеш Даллның атом бомбасын тотрыклыландырырга мөмкинлек бирде. Өч машина да, бер кебек, чыгу капкасыннан үтеп, Румыниягә юл тоттылар. Корыч һәм бетон тулысынча җимерелде, артка борылды. Бу вакытта вертолетлар очып киттеләр һәм йөкле машиналар янында очтылар, авыр артиллерияле ирләр ишек төбеннән иелеп, машина йөртүчеләргә игътибар иттеләр.
  
  Дрейк мөһердәге һөҗүмне туктатты. "Тукта. Сез махсус көчләр солдаты. Америка хатын-кызлары. Нигә син безне үтерергә тырышасың? "
  
  Чынлыкта, ул беркайчан да җавап көтмәгән, ләкин кеше һөҗүм белән җавап биргән. Ул Кембриджны чыгарды, аннары Дрейкны тәмамлады. Егет SAS аның ягына егылды. Мөһер рәхимсез һәм аяусыз иде, сукканнан соң җимергеч. Ләкин соңыннан Май аңа таба борылды.
  
  Сигез секунд үтте һәм көрәш бетте. Тагын бер тапкыр аны тере килеш калдырдылар, өемдә елап, коралсызландылар.
  
  Дрейк Кембриджга таба борылды. "Мин сезнең ярдәмегезне никадәр кадерләгәнебезне әйтә алмыйм, майор. Мин сезнең кешеләрнең югалуы өчен бик кызганам. Ләкин зинһар, теләсәгез, бу кешеләрне тере килеш калдырыгыз, алар боерыкларны гына үтәделәр. "
  
  Ике исән мөһер күтәрелеп карады, гаҗәпләнде һәм бәлки аптырады.
  
  Кембридж башын салды. "Мин аңлыйм һәм сезнең белән килешәм, Дрейк. Көн ахырында без барыбыз да ломбард. "
  
  Дрейк мыскыллады. "Хәер, юк. Америка хөкүмәте безне үтерергә тырышты. Мин моннан кире кайту юлын күрмим. "
  
  Кембридж кысылды. "Кире сугыгыз."
  
  Дрейк елмаеп җибәрде. "Минем йөрәгемнән соң кеше. Сезнең белән очрашу рәхәт иде, Кембридж майоры. "
  
  - Ә син, Мэтт Дрейк.
  
  Ул Май белән Алисиягә башын салды, аннары йөкле машинаның арткы ягына таба атлады. Дрейк аның китүен күзәтте, бер үк вакытта сугыш башының тотрыклылыгын тикшерде. Барысы да яхшы күренде.
  
  "Син кайтып кылыч алырга җыенуларын беләсезме?" Алисия аны сорады.
  
  "Әйе, ләкин сез нәрсә беләсез? Мин төртмим. Марс кылычы - безнең проблемаларның иң кечкенәсе. " Ул тоташуны кабызды. "Хейден? Никадәр ерак? Ничек син анда? "
  
  - Ярар, - диде Хейден. "Соңгы кытайлар сикереп тордылар. Мин кылычка барам. "
  
  Кензи кычкырды. ", К, алар мине хәрәкәттә күрделәр."
  
  "Без барыбыз да түгелме?" Дрейк елмаеп җибәрде. "Мин бу күренешне берникадәр вакыт онытмам."
  
  Алисия аны җилкәсенә кыйнады. - Тынычлан, солдат. Киләсе тапкыр сез минем аякларыма атом бомбасы куярга телисез. "
  
  - Noк, борчылма, - диде Дрейк, борылып. "Мин моны соңрак сезнең өчен эшләячәкмен."
  
  
  * * *
  
  
  Вертолетлар машина йөртүчеләрне мыскыл иттеләр, куркыттылар һәм ышандырдылар. Әлбәттә, башта эшләмәде, ләкин кемдер югары калибрлы пуляны тәрәзә тәрәзәләренең берсенә куйгач, алар кагылмас дип уйлаган кешеләр кинәт шикләнә башладылар. Өч минуттан соң йөкле машиналар акрынайды, куллар тәрәзәләрдән тыгылып, бөтен хәрәкәт туктады.
  
  Дрейк тагын бер кат тигезләнде, гел алга этәрүгә күнеккән. Ул элемтә системасының кинәт тормышка ашканын аңлап, җиргә сикерде һәм хәзер очучыларын бик нык күзәтеп торды.
  
  Аралашучыдан тавыш ишетелмәде. Вашингтон бу юлы эндәшмәде.
  
  Коллектив наушникларны җимергәннән соң җыелды. Алар өч ракета корабына караган үләнле калкулыкта утырдылар, дөнья һәм аның явыз персонажлары алга таба нәрсә ташларга мөмкин дип уйладылар.
  
  Дрейк пилотка карады. "Сез безне Румыниягә оча аласызмы?"
  
  Бу кешенең күзләре беркайчан да какшамады. "Әлбәттә," диде ул. "Нигә алай икәнлеген аңламыйм. Ничек кенә булмасын, атом коралы базада сакланыр өчен җибәрелә. Бездә өстенлек булачак ".
  
  Алар бергә сугыш кырыннан киттеләр.
  
  Бергә булдылар.
  
  
  * * *
  
  
  Берничә сәгатьтән соң команда Румыниянең куркынычсыз йортыннан чыгып, Трансильваниягә автобуска утырып, Граф Дракула резиденциясе дип саналган Бран Касл янына төштеләр. Монда, биек агачлар һәм биек таулар арасында, караңгы, тыныч кунак йорты таптылар һәм анда урнаштылар. Светофор караңгы иде. Команда хәзер куркынычсыз йорттан алынган гражданнар киемен киеп, нинди корал һәм сугыш кирәк-яракларын йөртә алулары, шулай ук Йорги алган сейфтан бик күп акча алып барган. Аларда паспорт, документлар, таныклык юк.
  
  Алар бер бүлмәгә җыелдылар. Ун кеше, бәйләнеш юк. Ун кеше Америка хакимиятеннән кача, кемгә ышанырга белми. Борылырлык урын юк. Бүтән SPEAR һәм яшерен база юк. Пентагонда офис юк, Вашингтонда өй юк. Аларның гаиләләре рөхсәт ителгәннән арткан. Алар куллана алган контактлар бозылырга мөмкин.
  
  Башкарма хакимиятнең билгесез, аңлашылмаган тәртибе аркасында бөтен дөнья үзгәрде.
  
  "Алга таба нәрсә?" Смит бу сорауны башта күтәрде, якты якты бүлмәдә тавышы түбән иде.
  
  "Башта без миссияне тәмамлыйбыз", диде Хейден. "Соңгы Кыямәт Ордены дүрт куркыныч коралны яшереп дөньяны юк итәргә омтылды. Сугыш, зур корал булган Ганнибалга рәхмәт. Чыңгызхан ярдәме белән җиңү, без юкка чыгарган төп код. Ачлык, биологик корал булган Геронимо аша. Finallyәм, ниһаять, алты атом башы булган Атилла аша үлем. Бу кораллар бергәләп безнең җәмгыятьне киметәчәк, чөнки без аны җимерергә һәм хаоска китерергә тиеш. Без куркынычны нейтральләштердек дип ышанып әйтә алабыз дип уйлыйм. "
  
  "Бердәнбер йомшак оч Марс кылычы", диде Лорен. "Хәзер Кытай яки Британия кулында."
  
  "Мин чыннан да бу без дип ышанам", диде Дрейк. "SAS безне анда коткарды һәм яхшы кешеләрне югалтты. Кембридж шелтәләнмәс дип ышанам. "
  
  "Алга бару ..." Даль әйтте. "Без моны берүзебез дә эшли алмыйбыз. Беренчедән, без хәзер нәрсә эшләргә җыенабыз? Икенчедән, безгә моны эшләргә кем ярдәм итә ала? "
  
  "Яхшы, башта америкалыларның безгә нәрсә этәргәнен ачыкларбыз", диде Хейден. "Минем уйлавымча Перудагы операция һәм ... башка нәрсә ... шулай булды. Бу безгә каршы берничә көчле кешеләрме? Башкаларга йогынты ясаучы төркем? Мин бер секундка да ышанмыйм, Кобурн моны санкцияләгән булыр иде. "
  
  "Сез Президент белән яшерен сөйләшергә тиеш дип әйтәсезме?" - дип сорады Дрейк.
  
  Гейден кысылды. "Ничәп юк?"
  
  "Ifәм бу бүленгән төркем", диде Даль. "Без аларны юк итәбез."
  
  "Исән", диде Май. "Моннан котылуның бердәнбер ысулы - дошманнарыбызны тере тоту."
  
  Коллектив зур позициядә төрле позициядә утырды, пәрдәләр нык тартылды, үтеп булмый торган төннән. Румыниядә тирән сөйләштеләр. Планлаштырылган. Озакламый аларның ресурслары барлыгы ачыкланды, ләкин бу ресурслар аз иде. Дрейк аларны бер яктан саный алыр иде.
  
  "Кайда барырга?" Кензи сорады, һаман да катанасын тотып, пычак кәрзинен караңгыда калдырды.
  
  "Алга бар", диде Дрейк. "Без һәрвакыт алга барабыз."
  
  "Әгәр без беркайчан да туктамасак", диде Даль. "Без үләбез."
  
  Алисия Дрейкның кулыннан тотты. "Минем качу көннәрем бетте дип уйладым."
  
  "Бу бүтән," диде ул, аннары сулап. "Әлбәттә, сез моны беләсез. Гафу итегез. "
  
  "Барысы да яхшы. Акылсыз, ләкин матур. Ниһаять, мин бу минем төрем икәнен аңладым. "
  
  "Бу безнең качуыбызны аңлатамы?" Кензи сорады. "Чөнки мин боларның барысыннан ераклашырга теләдем."
  
  "Без моны эшләячәкбез". Даль аңа якынлашты. "Мин сезгә сүз бирәм. Минем балаларым да бар, онытмагыз. Мин алар өчен барысын да җиңәрмен ".
  
  - Син хатының турында әйтмәдең.
  
  Даль карады да, уйланып, урындыкка утырды. Дрейк Кенсийның зур шведка бераз якынрак барганын күрде. Ул аны акылыннан чыгарды һәм бүлмәгә карады.
  
  "Иртәгә тагын бер көн", диде ул. "Башта кая барырга телисез?"
  
  
  АХЫР
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Армагеддон янында
  
  
  Беренче бүлек
  
  
  Джулиан Марш һәрвакыт капма-каршы төсле кеше иде. Бер ягы кара, икенчесе соры ... реклама чиксез. Гаҗәп, ул ни өчен башкалардан бераз башкача эволюцияләнгәне белән кызыксынмады, аны кабул итте, аның белән яшәргә өйрәнде, ләззәтләнде. Everyәр яктан бу аны кызыксыну объекты итте; ул игътибарны экспрессив күзләр һәм тоз-борыч чәчләре артында яшеренгән хәйләләрдән читкә алып китте. Март һәрвакыт күренекле булыр иде - теге яки бу.
  
  Эчтә ул бүтән кеше иде. Эчке игътибар аның игътибарын бер үзәккә юнәлтте. Бу ай пифлыларга сәбәп булды, дөресрәге алардан калган нәрсә. Сәер төркем аның игътибарын җәлеп итте, аннары аның тирәсендә таралды. Тайлер Вебб кабалист лидерына караганда психопатик мега-сталкер иде. Ләкин Марш шәхси, эксцентрик дизайннар ясап, берүзе бару мөмкинлеген теләде. Зо Ширс һәм секта эчендә актив булган һәркем белән тәмугка, һәм Николай Белл белән тагын да тирән тәмугка. Чикләнгән, кул белән бәйләнгән һәм су белән сугарылган, элекке төзелеш эшчесе хакимияткә җәзадан аз гына булса да азат ителү өчен барысын да бирер иде.
  
  Марш өчен киләчәк якты күренде, аз гына булса да. Storyәрбер хикәянең ике ягы бар иде, һәм ул бик ике яклы кеше иде. Кызганычка каршы, без Рамсес базарыннан киткәч - павильоннарны аларның барлык корбаннары белән бик яраттык - март упкын төсле вертолет ярдәмендә күккә күтәрелде. Ул ашыга-ашыга алдагы яңа маҗараларга игътибар итте.
  
  НЬЮ ЙОРК.
  
  Марш җайланманы аның ягында сынады, аны якынайтты, күргәннәренә ышанмады, ләкин нәрсә эшли алуына ышанды. Бу бала төп сәүдә коралы иде. Абсолют ышануның зур әтисе. Атом бомбасы белән кем бәхәсләшә ала? Марш җайланманы берүзе калдырды, тышкы рюкзакны тикшерде һәм аның зур рамкасын урнаштыру өчен җилкә каешларын бушатты. Әлбәттә, ул предметны сынауларга бирергә һәм аның дөреслеген расларга тиеш иде. Пешекче яхшы булса, бомбаларның күбесе булмаган әйбергә охшап пешерелергә мөмкин иде. Шул вакытта гына Ак Йорт баш ияр иде.
  
  Риск, аның бер ягы әйтте. Риск.
  
  Ләкин кызык! икенчесе сорады. Бу бераз радиация белән агуланырга тиеш иде.
  
  Март үзеннән көлде. Мондый мыскыллаучы. Ләкин үзе белән алып килгән мини Гейгер счетчик, бравадосын яндырып, эндәшмәде.
  
  Ләкин, дөресен әйткәндә, очу аның әйбере түгел иде. Әйе, дулкынлану бар иде, ләкин кайнар үлем мөмкинлеге дә бар иде - хәзерге вакытта бу аңа ошамады. Бәлки бүтән вакыт. Марш бу миссияне планлаштырган бик күп газаплы сәгатьләр үткәрде, барлык юл нокталары урынында һәм мөмкин кадәр куркынычсыз иде, ул туктаган урыннарны исәпкә алса да, идея көлке диярлек иде.
  
  Мисал өчен хәзер алыйк. Алар Колумбиягә барганда Амазонка урман урманнары түбәсенә таба бардылар. Аны көтеп торган бер кеше бар иде - бердән артык, чынлыкта, һәм Марш очрашуга аның шәхесен мөһерләп куйды, алар ак төстә киенергә. Кечкенә концессия, ләкин Пифия өчен мөһим.
  
  Бу мин хәзерме?
  
  Марш каты көлде, вертолет пилотын куркытып карады.
  
  "Барысы да әйбәт?" - дип сорады арык кеше.
  
  "Бу сезнең карашка бәйле." Март көлде. "Сезнең ничә карашыгыз бар. Мин бердән күбрәк күңел ачуны өстен күрәм. Син?"
  
  Пилот аңлашылмый торган әйберне мыгырданды. Март башын чайкады. Әгәр дә юылмаган халык нинди көчләр эзләгәннәрен, үрдәкләнгәннәрен һәм алар астына китергәннәрен белсәләр, алар китергән җимереклекне санга сукмыйлар.
  
  Марш түбәндәге күренешләрне карады, миллионлаган тапкыр АКШка керү ноктасы дөрес маршрутмы дип уйлады. Аңа төшкәч, ике реаль вариант бар иде - Канада яки Мексика аша. Соңгы ил Амазонкага якынрак иде һәм коррупция белән сугарылды; Авызларын ябарга ярдәм итәр өчен түләргә мөмкин булган кешеләр белән тыгыз. Канада Марш кебек кешеләр өчен берничә куркынычсыз урын тәкъдим итте, ләкин алар җитмәде һәм хәтта Көньяк Америкада булган күптөрлелеккә туры килмәде. Монотон пейзаж түбәндә ачылуын дәвам иткәндә, Марш акылын адашканын күрде.
  
  Малай өстенлекле урында үсте, авызында көмеш кашыкка караганда күп нәрсә бар; каты алтын бар кебек. Иң яхшы мәктәпләр һәм иң яхшы укытучылар - "иң кадерле" дип "иң яхшы" ны укы, Марш аны һәрвакыт төзәтте - аны дөрес юлга бастырырга тырышты, ләкин уңышсыз булды. Бәлки, гадәти мәктәптә булу ярдәм итәр иде, ләкин аның әти-әнисе бай иде Марш хезмәтчеләр тарафыннан тәрбияләнгән һәм әти-әнисен ашау һәм зиннәтле кабул итү вакытында күргән, анда сөйләшмәскә кушылган. Waysәрвакыт әтисенең тәнкыйть карашы астында, тәртипсезлекне тәэмин иткән. Alwaysәм һәрвакыт аның гаепле елмаюы, улының мәхәббәтсез һәм ялгыз үскәнен белгән, ләкин үзенә бернинди формада да каршы тора алмаганын белгән ана. Шулай итеп Джулиан Марш үсә, үсә һәм әтисе ачыктан-ачык "а" дип атала. сәер малай. "
  
  Пилот сөйләде, һәм Марш аны бөтенләй санга сукмады. "Тагын әйтимме?"
  
  "Без Калига якынлашабыз, сэр. Колумбия. "
  
  Марш иелеп, астагы яңа күренешне карады. Кали Американың иң көчле шәһәрләренең берсе һәм Кали Картелның йорты, дөньяда иң зур кокаин белән тәэмин итүчеләрнең берсе буларак билгеле иде. Гадәттәгечә, Марш кебек кеше үз тормышын үз кулына ала, Эль Калварионың арткы урамнары буйлап йөри, анда рагамуфиннар чүп-чар өчен урамнарны аударалар һәм флопусларда йоклыйлар, анда җирле халык "толерантлык зонасы" дип аталган. коммерция куллану рөхсәте белән наркотиклар һәм секс минималь полиция катнашуы белән чәчәк ата ала.
  
  Марш аның һәм аның атом бомбасы булуын белә иде.
  
  Ул утырганда, пилот Маршка соры йөкле машинаны күрсәтте, анда салкын, үле күзле һәм йөзсез йөзле өч артык авыр кеше утырды. Ачык корал белән коралланганнар, Маршны кыска гына сәламләү белән йөк машинасына озаттылар. Аннары алар дымлы, тыгыз урамнар, пычрак биналар һәм датлы тишекләр аша йөрделәр, аның әзерләнгән күзенә дөньяның башка альтернатив күренешен тәкъдим иттеләр, халыкның бер өлеше бер киштәдән икенчесенә "йөзеп" торган урыны, даими йорты юк. Март бераз артка чигенде, аннан соң булган вакыйгалар турында әйтәсе дә юк иде. Бу тукталышлар кирәк иде, әгәр дә ул АКШка атом коралын уңышлы контрабандага җибәрергә теләсә, һәм ул куркыныч астында иде. Marәм, әлбәттә, Марш мөмкин кадәр нейтраль булып күренде, берничә төсле җиңен күтәреп.
  
  Машина томан белән капланган таулар аша уза, ахыр чиктә зур, тыныч йорт белән асфальт юлга әйләнә. Сәяхәт тынлыкта ясалды, ләкин хәзер сакчыларның берсе каты йөзен Маршка юнәлтте.
  
  "Без монда".
  
  "Билгеле. Кайда "монда"? "
  
  Бик хөрмәтсезлек түгел. Артык түгел. Барысын бергә саклагыз.
  
  "Рюкзакны алыгыз." Сакчы сикереп торды һәм ишекне ачты. "Наварро әфәнде сине көтә."
  
  Март башын салды. Бу дөрес исем һәм дөрес урын иде. Ул монда озак тормас иде, аның киләсе транспорт режимы һәм соңгы юлы шома һәм куркынычсыз булсын өчен. Ул томан белән тамган түбән архив астында сакчы артыннан китте, аннары иске йортның караңгы подъездына керде. Эчтә яктырткычлар юк иде, һәм бер-ике иске арбаның күренеше көтелмәгән дә, борчылырлык та булмас иде. Марш караңгыда иске арбаларны еш күрде һәм алар белән сөйләште.
  
  Сакчы уң яктагы ачуга күрсәтте. "Сез үзегез өчен шәхси бүлмә өчен максималь дүрт сәгать түләдегез. Туры эчкә керегез. "
  
  Март рәхмәт белән башын иеп авыр ишекне ачты. "Мин шулай ук киләсе транспорт режимына төшәргә рөхсәт сорадым. Вертолет? "
  
  "Әйе. Бу шулай ук яхшы. Вакыт җиткәч, миңа домофонга шалтыратыгыз, мин сезгә өй тирәсендә күрсәтермен. "
  
  Март канәгатьлек белән башын салды. Ул таләп иткәннән өстенрәк түләгән акча яхшырак хезмәт күрсәтү иде, һәм хәзерге вакытта ул бар. Әлбәттә, сорау бәясеннән күбрәк түләү шик тудырды, ләкин мондый куркыныч.
  
  Тагын ике як, дип уйлады ул. Инь һәм янг. Сазлык һәм сазлык. Кара һәм ... кара кызыл утлар белән ...
  
  Бүлмәнең эчке өлеше зиннәтле иде. Ерак ягын кара күннән һәм тирән плуштан ясалган почмак диван биләгән. Эчемлекләр, шәраб һәм спиртлар өчен карафе булган пыяла өстәл янында утырды, бүтән почмакта машина кофе һәм чәй тәкъдим итте. Тәмле ризыклар пыяла өстәлгә куелган. Марш боларның барысына да елмаеп җибәрде.
  
  Уңайлы, ләкин кыска вакытка гына. Идеаль.
  
  Ул иң көчле кофе савытына салды һәм аның кайнавын бераз көтте. Аннары ул диванда утырды һәм ноутбукын чыгарды, рюкзакларын янындагы күн бизәкләренә урнаштырды. Моңа кадәр беркайчан да атом бомбасы андый булмаган, ул кыска гына уйлап, моның өчен үз сырасын ясарга тиешме дип уйлады. Әлбәттә, Марш кебек кеше өчен бу кыен түгел иде, һәм берничә минут эчендә рюкзакта парлы чынаяк һәм ягында аяз булган кечкенә каска бар иде.
  
  Март елмаеп җибәрде. Барысы да яхшы иде.
  
  Мин Интернетка кердем; раслаучы электрон почталар аңа Форвард вертолетының Колумбиягә керүе турында хәбәр иттеләр. Әле беркайда да флаглар күтәрелмәгән иде, ләкин ул базардан киткәннән берничә сәгать кенә үтте. Марш эчемлеген тәмамлады һәм киләсе очыш өчен кечкенә сандугач тутырды, аннары домофон төймәсенә басыгыз.
  
  "Мин китәргә әзер."
  
  Егерме минуттан соң ул тагын һавада иде, атом рюкзакның очышы борылды, ләкин уңайлы. Алар Панамага юл тоттылар, анда ул тиз очышларын тәмамлар һәм җир өстендә сәяхәтнең зәгыйфь аягын башлар иде. Пилот һавада һәм теләсә нинди патруль аша эшләде, иң яхшысы, һәм аңа моның өчен бик яхшы түләделәр. Панаманың схемасы сул тәрәзәдә күренә башлагач, Марш үзенең Америка Кушма Штатларына никадәр якын икәнлеген аңлый башлады.
  
  Давыл килә, кешеләр, һәм ул җиңел китмәячәк ...
  
  Ул Панама шәһәрендә берничә сәгать урнашты, ике тапкыр кием алыштырды һәм дүрт тапкыр юынды, һәрвакыт төрле хуш исле шампунь белән. Хуш исләр рәхәтләнеп кушылды һәм тирнең зәгыйфь исен җиңде. Ул иртәнге һәм төшке аш иде, кичке аш булса да, өч стакан шәраб эчте, һәрберсе төрле шешәдән һәм төрле төстә. Тормыш яхшы иде. Тәрәзә тышындагы күренеш үзгәрешсез һәм теләксез калды, шуңа Марш шундый вакыйга өчен саклаган помада тартмасын чыгарды һәм стаканны ачык кызыл төскә буяды. Бу, ким дигәндә, бераз ярдәм итте. Марш шуннан соң бу панельне чиста яланның нәрсә булачагын күз алдына китерә башлады, ләкин шул мизгелдә килүче хәбәрнең яңгыравы аның хыялларын бозды.
  
  Фаразланган вакыт 15 минут.
  
  Март бер үк вакытта бәхетле, ләкин борчылды. Регионның иң начар юллары буенча кырык сәгатьлек сәяхәт алда иде. Бу уй рухландырырлык түгел. Ләкин, тәмамлангач, киләсе этап чиксез кызыклырак булыр иде. Март әйберләрен җыйды, кофе, шәраб шешәләре һәм савыт-саба төс, форма һәм зурлык буенча тәртипкә китерде, аннары чыгып китте.
  
  Автомобиль көтеп торды, юл читенә менде һәм гаҗәп уңайлы күренде. Марш атом бомбасын таркатты, куркынычсызлык каешын бәйләде, аннары үзенә омтылды. Шофер Маршның үзенең кечкенә тормышы турында кайгыртмаганын аңлаганчы бераз сөйләште, аннары руль артына утырды. Endл чиксез алга сузылды.
  
  Сәгатьләр үтте. Автомобиль сикерде, аннары селкенде, аннары тагын сикерде, берничә тапкыр газ һәм урын тикшерү өчен туктады. Машина йөртүче кечкенә хокук бозу өчен тартылырга мөмкин түгел. Чыннан да, бу күпләр арасында тагын бер транспорт, мәңгелек шоссе буйлап билгесез урыннарга сәяхәт итүче тагын бер очкын иде, һәм ул истә калмаса, ул игътибарсыз калыр иде.
  
  Аннары Монтеррей алда иде. Март киң елмаеп, арыды, ләкин бәхетле, чөнки озын сәяхәт яртысыннан артык иде.
  
  Атом портфеле аның янында иде, хәзер АКШ чигеннән берничә сәгать.
  
  
  Икенче бүлек
  
  
  Март сәяхәтенең чираттагы аягын тулы караңгылык каплады. Бу теләсә нәрсә җиңеп яки югалып була торган урын иде; рәсемгә җирле картель начальниклары бәяләп бетергесез күләмдә күтәрелгән билгесез фактор китерелде. Мондый кешеләрнең уйларын кем чамалый ала? Алга таба нәрсә эшләвен кем белә?
  
  Әлбәттә, алар түгел ... яки Джулиан Марш. Аны хурлыксыз рәвештә дистәләгән кеше белән чик буена йөк машинасы артына алып киттеләр. Кайдадыр юлда бу йөкле машина олы юлны сүндереп караңгылыкка кереп югалды. Светофорлар, билгеләр юк, машина йөртүче бу маршрутның күзләрен каплаганын белә иде - һәм ул яхшы белә.
  
  Марш йөк машинасы артында басып торды, гаиләләрнең сөйләшүләрен һәм ризасызлыгын тыңлады. Аның планының масштабы аның алдында иде. Аның Нью-Йоркка килү мизгеле тиз арада килә алмады. Йөк машинасы тормоз белән арткы ишекләр майланган элмәләрдә ачылгач, ул сакчы булып торган кораллы кешеләрнең лидерын эзләп, беренче булып чыкты.
  
  "Диабло", диде ул, VIP сәяхәтчесе һәм ул түләргә ризалашкан код сүзен кулланып. Кеше башын салды, ләкин соңыннан аңа игътибар итмәде, агачның киң таралган ботаклары астындагы кечкенә куакларга көтү.
  
  "Хәзер бик мөһим, - диде ул испан телендә, - тыныч кына хәрәкәт итү, бернәрсә дә әйтмәү һәм кушканча эш итү. Моны эшләмәсәң, мин тамагыңны кисәрмен. Син аңлыйсың?"
  
  Марш бу кешенең һәркемнең карашын, шул исәптән аның карашын да карады. Марш бер мизгелдән соң, бозлы юл буйлап һәм агач куаклары аша башланды. Ай нуры өстендә ялтырап торды, әйдәп баручы Мексика болытлар дәвам иткәнче яктылыкны яшергәнче көттеләр. Бик аз сүзләр сөйләнде, һәм бу сүзләр мылтыклы кешеләр генә иде, ләкин кинәт Марш бераз испанча сөйләшә алуын теләде, яисә күп.
  
  Ул тирә-юньдәге курку йөзләренә игътибар итмичә, сызык уртасында йөрде. Бер сәгатьтән соң алар акрынайдылар, һәм Марш алда сирәк агачлар, кактуслар һәм башка берничә үсемлек белән ноктага салынган комлы тигезлекне күрде. Бөтен төркем утырды.
  
  "Әлегә кадәр яхшы", - дип пышылдады лидер. "Ләкин хәзер иң авыры. Чик патруле бөтен чикне һәрвакыт күзәтә алмый, ләкин алар очраклы тикшерүләр үткәрәләр. Theәрвакыт. Сез, - диде ул мартта башын кагып, - Диаблоны кичүне сорадыгыз. Сез моңа әзер дип ышанам. "
  
  Март чәчте. Ул кечкенә егетнең нәрсә турында сөйләгәнен белми иде. Ләкин тиздән кешеләр юкка чыга башлады, аларның һәрберсендә кечкенә иммигрантлар төркеме бар, Марш, лидер һәм бер сакчы гына калганчы.
  
  "Мин Гомес," диде лидер. "Бу Лопес. Без сезне тоннель аша куркынычсыз юлга чыгарбыз. "
  
  "Бу егетләр турында нәрсә әйтеп була?" Марш киткән иммигрантларга башын салды, иң яхшы ялган Америка акцентын киеп.
  
  "Алар башына биш мең генә түлиләр." Гомес эштән китте. "Алар пуляга куркыныч яный. Борчылмагыз, сез безгә ышана аласыз. "
  
  Марш үзенең җитәкчесенең йөзенә нык бәйләнгән мәкерле елмаюны күреп калтыранды. Әлбәттә, бөтен сәяхәт дәвам итәр дип көтмәгәндә бик шома үтте. Сорау туды: аңа кайчан һөҗүм итәрләр?
  
  "Әйдә, тоннельгә керик", диде ул. "Мин монда кызык карашлар сизәм."
  
  Гомес аның йөзендә ялтырап торган борчылуга ярдәм итә алмады, һәм Лопес аның тирәсендәге караңгылыкны сканерлады. Берсе буларак, бу ике кеше аны көнчыгышка, аз гына почмакта, ләкин чиккә алып киттеләр. Март алга китте, белә торып ялгышты һәм яраксыз булып күренде. Бервакыт Лопес аңа ярдәм кулы бирде, аны Марш каталоглаштырды, аны зәгыйфьлек итеп язды. Ул беркайчан да белгеч түгел иде, ләкин төпсез банк счеты аңа матди тозаклардан, сугыш сәнгате буенча дөнья чемпионнары һәм алар арасындагы элеккеге махсус көчләр солдатлары тәҗрибәсеннән күпкә рөхсәт бирде. Марш берничә хәйлә белә иде, нинди генә матур булмасын.
  
  Алар берникадәр вакыт йөрделәр, чүлләр тирә-якка сузылды, тынсыз диярлек. Алга калкулык күренгәндә, Марш менәргә башларга тулысынча әзер иде, ләкин Гомес туктады һәм ул бүтән күрмәгән үзенчәлекне күрсәтте. Комлы туфрак әкрен генә тау итәгендә очраса, берничә кечкенә агач чиста куаклары белән очрашты. Ләкин Гомес бу урынга бармады, ләкин уң якка утыз адым ясады, аннары тагын ун иң биек тауга менде. Анда Лопес чиксез кайгырту белән районны тикшерде.
  
  "Чиста", диде ул ниһаять.
  
  Аннары Гомес күмелгән аркан кисәген тапты һәм тартып ала башлады. Марш калкулыкның кечкенә өлешенең күтәрелүен күрде, кыяларны һәм кисточкаларны күчереп, тере кыяга уеп ясалган кеше зурлыгында тишек ачты. Гомес эчкә кереп китте, аннары Лопес мылтыгының баррелын Маршка күрсәтте.
  
  "Хәзер сез. Син дә."
  
  Март аның артыннан иярде, башын җентекләп тотып, атылганнан берничә адым ераклыкта булганын белгән тозакны карады. Аннары, бераз уйланганнан соң, ике ягы булган кеше каналларны алыштырды, караңгылыкка чигенергә булды.
  
  Лопес көтте, мылтык күтәрелде. Март тайпылды, итекләре таш тау буйлап кырылды. Лопес, коралны ташлап, Марш алты дюймлы пычакны селкетте, очын бүтән кешенең каротид артериясенә бәрде. Лопесның күзләре ачылды һәм агымны туктатыр өчен кулын күтәрде, ләкин Маршның моны эшләргә теләге юк иде. Ул Лопесны күзләр арасына кыйнады, мылтыгын тартып алды, аннары үле гәүдәсен калкулыктан тибеп җибәрде.
  
  Сезгә бәхет.
  
  Марш мылтыгын ташлады, чөнки Гомес аны Марш кулында күрсә, кирәк булганнан тизрәк аңлыйчагын белә иде. Аннары ул яңадан тоннельгә керде һәм тиз арада оригиналь юлдан атлады. Ул тупас һәм әзер иде, селкенеп торган балкышлар, тузан һәм миномет белән түбәдән тамчы тамчы. Марш теләсә нинди мизгелдә күмеләчәк дип көтелә. Гомес тавышы аның киеренке колакларына җитте.
  
  "Борчылмагыз. Бу тоннельгә абынырга мөмкин кешеләрне куркыту өчен ялган керү. Дустым, тагын да түбәнрәк бар.
  
  Марш аны "алга таба" нәрсә көтәчәген төгәл белә иде, ләкин хәзер аның көтелмәгән әйбере бар иде. Хәйләле өлеш Гомес коралын аңа җитди зыян китермичә сүндерергә мөмкин. Нью-Йорк әле меңләгән чакрым ераклыкта иде.
  
  Ул Мексика чүлләре астында торганда, аркасыннан пычрак агып төшүен, тир һәм үсемлекләр исе белән уратып алынганын, күзләре тузан белән тулганын күреп, тагын да еракрак тоелды.
  
  Март алга китте, бервакыт җәяү һәм артына рюкзакны тартып алды, аның каешы тубыкларына уралган. Монда кием күп, ул бервакыт уйлады. Кием һәм бәлки теш щеткасы. Яхшы кельн. Бер капчык кофе ... ул америкалыларның нурланышны үлчәү өчен җайланмаларын кая куйганнары турында уйлады, аннары нурланышның үзе турында борчыла башлады. Тагын.
  
  Бу, мөгаен, барыр алдыннан тикшерергә тиеш булгандыр.
  
  Яхшы, сез яшәргә һәм өйрәнергә тиеш.
  
  Март тар тоннельдән зурракка чыккач, үзен көлергә мәҗбүр итте. Гомес, ярдәм кулын сузып, иелде.
  
  "Күңелле нәрсә?"
  
  - Әйе, сезнең тешләрегез.
  
  Гомес карады, аптырады һәм ышанмады. Бу җөмлә сәяхәтнең бу этабында ул ишеткән соңгы нәрсә кебек тоелды. Марш нәрсә булырга мөмкинлеген санады. Гомес моны аңларга тырышканда, Марш торды, Гомес кулындагы мылтыгын бөгеп, төймәсен бүтән кешенең авызына кертте.
  
  "Хәзер минем нәрсә әйтәсе килгәнемне аңлыйсызмы?"
  
  Гомес бөтен көче белән сугышты, Маршны читкә этәрде һәм баррельне үзенә кайтарды. Аның авызыннан кан сибелде, тешләре идәнгә егылды. Марш күгәрчен озын баррель астында һәм иҗеккә, икенчесе баш ягына көчле сугу китерде. Гомес аптырады, күзләре бу сәер үрдәкнең үзеннән яхшырак булуына әле дә ышанып бетә алмавын күрсәтте.
  
  Марш пычакны Мексика янындагы кабыктан тартып алды. Гомес, алга таба нәрсә булачагын белеп, ашыкты. Ул җилкәсен һәм баш сөяген сындырып, таш стенага бәрелде. Марш Мексиканы ташлап, аннары рокага сукты. Аның үз каннарыннан кан чыккан. Мылтык тагын күтәрелде, ләкин Марш турайды, аның аяклары арасында иде, бизнес өлеше хәзер файдасыз булып китте.
  
  Гомес аңа башын салды, аларның каны кушылып, стеналарга чәчелде. Март каушап калды, ләкин чираттагы сукканнан соң, сул кулында тоткан пычакны исенә төшерде.
  
  Көчле этәрү, һәм пычак Гомесның кабыргасын көтте, ләкин Мексикалы мылтыгын ташлады һәм пычак белән Марш кулына ике кулын куйды, шулай итеп сугу көчен туктатты һәм пычакны күмде. Авырту аның үзенчәлекләрен бозды, ләкин кеше котылгысыз үлемнән саклый алды.
  
  Март шунда ук буш кулына тупланды, аны кабат-кабат сугу өчен, зәгыйфь таплар эзләде. Ир-атлар бергәләп көчләреннән килгәнчә көрәштеләр, тоннельдән әкрен-әкрен хәрәкәтләнделәр, агач балкышларга бәрелделәр һәм сазлыклар аша үттеләр. Тер агымнары ком өстенә агып төштеләр; Дуңгызларның селкенүенә охшаган авыр тавыш ясалма мәйданны тутырды. Шәфкать юк, ләкин җиргә ирешелмәгән. Гомес, тәҗрибәле урам көрәшчесе кебек, һәр сукмакны алды, һәм Марш башта зәгыйфьләнә башлады.
  
  "Тырышып ... мине көтәм ... кисәргә ... сине кисәргә ..." Гомес авыр сулыш алды, күзләре кыргый, иреннәре канлы һәм кире ыргытылды.
  
  Марш бу ялгыз, җәһәннәм урында үләргә теләмәде. Ул пычакны артка кысып, Гомес тәненнән читкә борды, аннары артка чигенде, бу ике кешегә берничә метр ераклык бирде. Пистолет идәнгә ташланды.
  
  Гомес аңа шайтан кебек һөҗүм итте, кычкырды, күк күкрәде. Марш һөҗүмне ул өйрәткәнчә кире какты, җилкәсен борды һәм Гомесның үз моментын башын каршы диварга бәрергә рөхсәт итте. Аннары Марш аны умыртка сөягенә тибә. Ахырдан алдан әйтелгәнче, ул пычакны кабат кулланмады. Аңа шулай ук иң ачык коралны куллану иң яхшысы түгел дип өйрәттеләр.
  
  Гомес тәнен стенадан күтәрде, башын асып, борылды. Март җеннең кан-кызыл йөзенә карады. Бер мизгелгә ул аны сокландырды, кызыл йөз белән ак муенның контрасты, кайчандыр сары тешләр оя корган кара тишекләр, алсу колаклар ике яктан да көлке диярлек. Гомес сукты. Марш баш ягына бәрелде.
  
  Хәзер Гомес ачык иде.
  
  Марш алга атлады, башы әйләнде, ләкин ул пычак белән пычак белән җитәрлек белә иде, пычакны бүтән кешенең йөрәгенә күрсәтте. Гомес селкенде, сулышы сынган авызыннан сызгырды, аннары март карашын очратты.
  
  "Мин сезгә намус белән түләдем" Март сулап куйды. "Сез акча гына алырга тиеш идегез."
  
  Ул белә иде, бу кешеләр табигать буенча хыянәтчеләр, һәм, һичшиксез, белем белән дә. Хыянәт аларның "нигә минем кулымда кан бар?" һәм "мин кичә кемне үтердем?" Бәлки, кокаин дозасы нәтиҗәләре турында уйлар да бардыр. Ләкин Гомес ... ул акча гына алырга тиеш иде.
  
  Марш кеше җиргә тайпылуын күзәтте, аннары запас алды. Ул җәрәхәтләнгән һәм авырткан, ләкин чагыштырмача зыянсыз. Аның башы тибә иде. Бәхеткә, ул атом бомбасы янында урнашкан рюкзактагы кечкенә сумкаларның берсенә парасетамол куярга уйлады. Бу бик уңайлы. Аның шулай ук анда балалар сөртү пакеты бар иде.
  
  Март аны сөртте һәм даруларны коры йотты. Ул үзе белән су алырга онытты. Ләкин һәрвакыт нәрсәдер бар, шулай бит?
  
  Deadле гәүдәгә карамыйча, башын аска төшерде һәм җир асты тоннеле аша Техаска озын сәяхәт башлады.
  
  
  * * *
  
  
  Сәгатьләр сузылды. Джулиан Марш Америка астына аркасына атом коралы белән бәйләнгән. Theайланма көткәннән кечерәк булырга мөмкин - рюкзак әле дә шешкән булса да - эчке бүлмәләр авыр түгел иде. Theан иясе аңа кирәкмәгән дусты яки абыйсы кебек ябышты, аны артка тартты. Everyәр адым авыр иде.
  
  Караңгылык аны чолгап алды һәм йотты диярлек, вакыт-вакыт эленеп торган нур белән өзелде. Күпләр ватылды, бик күп. Монда дым иде, күзгә күренми торган хайваннар пакеты һәрвакыт аның төнендә төнге образларны уйлап чыгарды, алар җилкәсенә менеп, умыртка сөягеннән вакыт-вакыт кычыту белән гармониядә уйнады. Airава чикләнгән күләмдә иде, һәм анда сыйфатсыз нәрсә бар иде.
  
  Ул бик арыды һәм галлюцинацияләнә башлады. Беркөнне аны Тайлер Вебб, аннары явыз тролл белән куа. Ул ике тапкыр егылды, тезләрен һәм терсәкләрен кырып, ләкин аягына кадәр көрәште. Тролл ачулы Мексикалыларга, аннары кызыл һәм яшел борыч һәм гуакамол белән тутырылган такога әйләнде.
  
  Милли чакрым үтеп, ул моны булдыра алмавын, бераз гына ятса, әйберләр яхшырак булачагын сизә башлады. Бераз йокла. Аны туктатучы бердәнбер нәрсә - аның яктырак ягы - кайчандыр бүтәннәр аның китүен теләгәндә үзсүзлелеген саклап калган өлеше.
  
  Ниһаять, алда яктырак яктырткычлар пәйда булды һәм ул аны тоннельнең икенче читенә ясады, аннары нинди кабул итү мөмкинлеген бәяләү өчен күп минутлар үткәрде. Чынлыкта, ул кабул итү комитетын көтмәгән - ул беркайчан да ирекле җиргә барып җитәр дип көтелмәгән.
  
  Планы буенча, ул бу яктан бөтенләй аерым транспорт оештырды. Марш сак иде, ахмак түгел. Вертолет аның чакыруын көтеп берничә чакрым ераклыкта урнашырга тиеш. Марш аның тәненә һәм рюкзакларына бүлеп бирелгән өч янып торган күзәнәкнең берсен алып, шалтыратты.
  
  Очрашуда бер сүз дә әйтелмәде, Маршның йөзен һәм чәчләрен каплаган кан һәм пычрак турында аңлатма бирелмәде. Пилот кошны һавага күтәрде һәм Маршның зур маҗарасында чираттагы һәм ахыргы тукталыш Корпус Кристига таба юнәлде. Thingичшиксез, аның сөйләргә хикәясе булыр иде ...
  
  Аларга әйтер кеше юк. Кичә кунаклары белән сез бүлешмәгән бердәнбер нәрсә - сез ничек атом портфелен Бразилиядән Американың Көнчыгыш ярына контрабандага китерә алдыгыз.
  
  Корпус Кристи кыска ял итү, озын душ һәм кыска йокы тәкъдим итте. Киләсе Нью-Йоркка егерме дүрт сәгатьлек сәяхәт булачак, аннары ...
  
  Армагеддон. Я булмаса, аның кыры.
  
  Марш, башын мендәргә күмеп, караватка ятканда елмаеп җибәрде. Ул сулый алмады, ләкин бу хис аңа бик ошады. Хәйлә хакимиятне аның җитди булуына һәм бомба чын булуына ышандыру булыр иде. Авыр түгел - канистерларга һәм яраклаштырылган материалга бер караш аларны утырырга һәм ялварырга этәрер иде. Моны эшләгәннән соң ... Марш Лас-Вегастагы кайбер уен машиналары кебек, доллар төяп акча түккән кебек, долларның агып төшүен күз алдына китерде. Ләкин барысы да яхшы сәбәп өчен. Вебб очрагы.
  
  Бәлки юк. Марфның үз планнары бар иде, Пифларның сәер лидеры салават күперен куып барганда.
  
  Ул торыр алдыннан тезләренә төшеп, караваттан төште. Ул помада кулланды. Ул бүлмә җиһазларын мәгънәле итеп тәртипкә китерде. Ул чыгып, лифтны подвалга алып китте, анда аренда машинасы аны көтеп тора иде.
  
  Крайслер 300. Агартылган китнең зурлыгы һәм төсе.
  
  Киләсе тукталыш ... беркайчан да йокламаган шәһәр.
  
  
  * * *
  
  
  Марш машинаны бөтен дөньяга танылган Skyline күренгәндә көчсез йөртте. Бу машинаны Нью-Йоркка йөртү бик көлке кебек тоелды, ләкин аннан башка булачагын кем белә? Кемдер мөмкин. Рамсес базарыннан киткәнгә өч көннән артык вакыт үтте. Яңалыклар таралса, нәрсә эшләргә? Марш бернәрсә дә үзгәртмәде. Ул бүтән сәяхәтче иде, тормыш юлында адашып йөрде. Уен бетсә, ул аны бик тиз беләчәк. Otherwiseгыйсә ... Вебб Рамсеска ярдәм итәргә теләгән кешеләргә вәгъдә бирәчәк. Март аларга өметләнә иде.
  
  Марш сукыр йөрде, алга таба нәрсә булачагын белми дә. Ул зур шәһәргә керер алдыннан туктар өчен җитәрлек сак булган, елганың икенче ягында төнгә сыенган, кояш баеган вакытта, аның сәяхәтенең гади юлын катлауландырган. L формасындагы мотель җитәрлек иде, карават тырналган һәм бәхәссез пычрак булса да, идәннең тәрәзә рамкалары һәм кырлары берничә дюйм кара балчык белән капланган. Ләкин, ул аерылгысыз, планлаштырылмаган һәм сизелмәгән диярлек.
  
  Шуңа күрә, төн уртасында, кемдер бүлмәсенең ишеген шакыгач, ул йөрәк тибеше белән туры утырды. Ишек машина кую урынына ачылды, шуңа күрә, чынлап та, адашкан исерек кунактан алып пранкстерга кадәр булган кеше булырга мөмкин. Ләкин бу шулай ук полиция булырга мөмкин.
  
  Яисә алты команда.
  
  Марш пычаклар, кашыклар һәм стаканнар куйды, аннары тышка карау өчен пәрдә артына тартты. Күргәннәре аны бер мизгелгә телсез калдырды.
  
  Нәрсә ...?
  
  Шакыу яңадан яңгырады, җиңел һәм яңа. Марш ишекне ачарга һәм кешегә керергә рөхсәт итмәде.
  
  "Сез мине гаҗәпләндердегез", диде ул. "Бу көннәр бик еш булмый."
  
  "Мин үземне яхшы хис итәм", диде кунак. "Минем күп сыйфатларымның берсе."
  
  Март башкалар турында уйлады, ләкин ким дигәндә дистәне күрер өчен аңа ерак карарга туры килмәде. "Без моңа кадәр бер генә тапкыр очраштык."
  
  "Әйе. Мин шунда ук туганлыкны сиздем. "
  
  Март турайды, хәзер ул дүртенче душны алуын теләп. "Мин бөтен Пифия үлде яки кулга алынды дип уйладым. Веб һәм миннән кала. "
  
  - Күргәнегезчә, - диде кунак кулларын сузып, - сез ялгышасыз.
  
  "Мин канәгать." Март елмаеп җибәрде. "Бик канәгать.
  
  - Әй, - диде аның кунаклары, - син бер булырга җыенасың.
  
  Март аның барлык туган көннәре берьюлы килеп җитте дигән хисне ташларга тырышты. Бу хатын сәер иде, бәлки аның кебек сәер. Аның чәчләре чәчле стильдә киселгән; аның күзләре яшел-зәңгәр иде. Ничек ул шаян? Аның киеме яшел йоннан, ачык кызыл джинсыдан һәм диңгез зәңгәрсу Док Мартиннан тора. Бер кулында ул бер стакан сөт, икенчесендә бер стакан шәраб тотты.
  
  Ул каян алды ...?
  
  Ләкин бу чыннан да мөһим түгел. Ул аның уникаль булуын, ничектер аны аңлавын ярата иде. Ул аңа беркайда да чыкмады. Ул аңа бөтенләй башкачарак иде. Караңгылык көчләре аларны бер-берсенә каршы куйды. Кан кызыл шәраб һәм агартылган ак сөт кушылырга җыена.
  
  Март аннан стакан алды. "Сез югарыда яки аста булырга телисезме?"
  
  "Әй, каршы түгел. Кәеф безне кая алып барганын карыйк. "
  
  Шуңа күрә Марш атом бомбасын карават башына урнаштырды, алар аны икесе дә күрә алалар һәм Зо Ширс күзләре белән кометага охшаган өстәмә очкын күрәләр. Бу хатын көчле, үлемгә китерүче һәм тупас иркен иде. Мөгаен, акылсыз. Аңа чиксез туры килгән нәрсә.
  
  Ул киемен салгач, аның бүленгән акылы нәрсә булачагы турында уйланып китте. Иртәгә һәм иртәгәгә вәгъдә ителгән барлык дулкынлану турында уйлау, алар Американы тезләнеп, атом бомбасы белән шатланырлар, Зоига чалбарын аска төшереп, бортка менгәч, аны тулысынча әзерләде.
  
  "Алдан уйнау юк?" - дип сорады ул.
  
  "Яхшы, сез бу рюкзакны шулай куйгач", диде ул, атом бомбасын карый алган кебек. "Мин моның кирәк түгеллеген аңладым."
  
  Март шатланып елмаеп җибәрде. "Мин шулай ук".
  
  - Күрәсеңме, яратасың? Зо аңа төште. "Без бер-беребез өчен яратылган".
  
  Аннары Марш аның әкрен генә хәрәкәтләнүен, стенага эленгән көзге чагылышында, иске тартмаларның күкрәге өстендә, һәм аның артында рюкзак үзе карават мендәрләре арасында оя корганын аңлады. Ул аның яхшы йөзенә текәлде.
  
  - Начар, - диде ул. "Бу күп вакыт таләп итми".
  
  
  Өченче бүлек
  
  
  Мэтт Дрейк команданың иң кыргый сәяхәтенә әзерләнә. Күңелсез, авырту хисе ашказаным чокырына урнашты, һәм аның очыш белән бернинди бәйләнеше юк иде, мондый коточкыч җинаятьләр кылырга тырышкан кешеләргә киеренкелек, борчылу һәм җирәнү нәтиҗәсе. Ул көндәлек эшләрен, надан, ләкин эчтәлекле дөнья кешеләрен кызганды. Алар аның өчен көрәшкән кешеләр иде.
  
  Вертолетлар дөньяны яхшы яшәү урыны иткән кешеләр өчен үзләрен кайгырткан һәм үзләрен куркыныч астына куйган солдатлар белән тулы иде. Барлык SPEAR командасы да бар иде, Карин Блейк, Бюрегард Ален һәм Бриджет МакКензи - Кензи ага, катана куллану, артифакт контрабандасы, элеккеге Моссад агенты. Команда Рамсесны "җимерелгән" соңгы базардан шулкадәр тиз калдырды ки, алар барысын да үзләре белән алырга мәҗбүр булдылар. Loseгалтырга бер минут та калмады, һәм бөтен команда Нью-Йорк урамнарына чыгарга әзер, хәбәрдар һәм әзер иде. йөгерү.
  
  Дрейк чын джунглидан бетон джунглига кадәр уйлады. Без беркайчан да ябылмыйбыз.
  
  Аның тирәсендә ышанычлы кисешү сызыклары һәм тормышының буранлы дулкыннары бар иде. Алисия һәм Бо, Май һәм Кензи, һәм Торстен Даль. Икенче вертолетта Смит һәм Лорен, Хейден, Кинимака һәм Йорги бар иде. Команда Нью-Йорк һава киңлегенә йөгерде, аны президент Кобурн чистартты һәм кискен ярга менде, күк бина арасындагы бошлыклардан ашыкты һәм квадрат формадагы түбәгә төште. Турбулентлык аларны кыйнады. Мәгълүмат килгәндә радио сайрый. Дрейк түбәндәге урамнардагы шау-шу, ашыгыч агентлар һәм SWAT командаларын күз алдына китерә алыр иде, Нью-Йоркны һәм Көнчыгыш Ярны саклап калырга ашыктылар.
  
  Киләсе сәгатьләр турбулентлы булачагын сизеп, ул тирән сулыш алды.
  
  Даль аның күзен җәлеп итте. "Моннан соң мин ял итәм."
  
  Дрейк шведларның ышанычына сокланды. "Моннан соң безгә барыбыз да кирәк булачак."
  
  - Ярый, син минем белән килмисең, Йорки.
  
  "Проблемалар юк. Барыбер Джоанна җаваплы булыр дип ышанам. "
  
  "Нәрсә ул җәһәннәм?"
  
  Вертолет тиз төште, ашказаннарын стратосферага җибәрде.
  
  Алисия кычкырды. "Торсти Дэли йортын кем белән идарә итүен без беләбез. Без беләбез".
  
  Шведлар мыскыл иттеләр, ләкин бүтән аңлатма бирмәделәр. Дрейк Алисия белән елмаеп алышты, аннары Майның аларның икесен дә күзәткәнен күрде. Начар, бездә барыбер борчылырлык әйбер юк кебек.
  
  Алисия Майга кул селтәде. "Сприт, күптән түгел кырынганда үзегезне кискәннән соң, сез мондый эшне башкара аласызмы?"
  
  Майның сүзләре үзгәрмәде, ләкин ул икеләнеп аның йөзендәге яңа сызыкка кагылды. "Соңгы вакыйгалар мине үземә ышанган кешеләр турында күбрәк белергә этәрде. Хыянәт итүчеләргә игътибар итегез. "
  
  Дрейк эчтән кысыла.
  
  Бернәрсә дә булмады. Ул мине ташлап китте! Бернәрсә дә вәгъдә ителмәгән. .
  
  Хисләр һәм уйлар кушылды, мең башка хисләр белән кушылган кычыткан үткә әйләнде. Даль, ул сизде, әкрен генә Кензидан ераклашты, һәм Бо күзләрен Алисиядән алды. Алла, ул икенче вертолетта бераз тынычланыр дип өметләнде.
  
  Вертолетның шкафы бина түбәсенә кагылгач, кыргый җил аларга яңа җил китерде. Кош төште, аннары ишекләр ачылды, пассажирлар сикереп төштеләр һәм ачык ишеккә таба йөгерделәр. Мылтыклы ирләр подъездны сакладылар, һәм тагын берничә кеше урнашты. Дрейк башта суга чумды, башта аякта очты һәм коралсыз бераз әзер булмаганын сизде, ләкин тиздән кораллануларын яхшы белә иде. Команда тар баскычтан бер-бер артлы ашыга-ашыга, киң коридорда, караңгыланган һәм тагын да сакчылар белән уратып алынганчы. Монда дәвам итәр өчен күрсәтмәләр алыр алдыннан алар бераз тукталдылар.
  
  Барысы да аңлашыла.
  
  Дрейк йөгерде, алар базардан мәгълүмат алу өчен мөһим көннәрне югалтканнарын, аннары шикле агентлар белән аеруча CIA тарафыннан сорау алуларын аңлап. Ахырда, Кобурн үзе катнашты, тиз арада SPEAR командасын планетаның иң кайнар урынына җибәрергә кушты.
  
  Нью-Йорк.
  
  Хәзер, баскычларның тагын бер очышыннан, алар балконга чыктылар, аңа 3 һәм 51 нче урам почмагында җирле полиция бүлеге кушылды. Халыкка билгесез, сайт шулай ук милли куркынычсызлык офисы булып та эшләде - чынлыкта ул шәһәрнең "үзәге" дип аталган ике агентлыкның берсе иде, барлык агентлык эшчәнлегенең үзәге. Дрейк хәзер полициянең көндәлек эшләрен, вокзалның шау-шу, көчле һәм күп кеше булуын кара кара костюмлы кеше ерактан килгәнче күзәтте.
  
  "Әйдә күчик", диде ул. "Монда әрәм итәргә вакыт юк."
  
  Дрейк күбрәк килешә алмады. Ул Алисияне алга этәрде, блондинка риза булмаганга, аның проблемалары өчен ялтырап. Калганнары эчкә җыелды, Хейден яңа килгән кешегә якынлашырга тырышты, ләкин ул ерак ишек артында юкка чыкканда вакыт бетте. Алар йөргәндә, ак плиткалы идәннәр һәм стеналар белән түгәрәк бүлмәгә керделәр, кечкенә күтәрелгән платформа алдында рәтләр белән тезелгән урындыклар. Бу кеше аларны тизрәк күрде.
  
  "Килүегез өчен рәхмәт", - диде ул. "Беләсезме, сез кулга алган кешеләр - ялганчы Рамсес һәм Роберт Прайс - безнең эзләү нәтиҗәләрен көтәр өчен, астагы камераларга алып киттеләр. Аларда кыйммәтле мәгълүмат булырга мөмкин һәм без булырга тиеш дип уйладык. "
  
  "Бигрәк тә без уңышсыз калсак", - диде Алисия.
  
  "Чынлап та. Милли Куркынычсызлык бүлеге эчендә өстәмә куркынычсызлык булган бу җир асты төрмә камералары Рамсесның булуын ачыкламас, чөнки сез бәяли аласыз. "
  
  Дрейк искә төшерде, Рамсесның җирле бүлекчәләре, Марш кулыннан атом бомбасын урлаганнан яки көчләп алганнан соң, Рамсесның шартлау рөхсәтен көтәргә куштылар. Алар аның кулга алынганын, яки үлгәнен белмиләр. Рамсес оешмасының Нью-Йорк күзәнәкләре бернәрсә дә белми иде.
  
  Leastичшиксез, бу SPEAR командасы файдасына сөйләгән бердәнбер нәрсә иде.
  
  "Ул файдалы булачак", диде Хейден. "Мин шикләнмим."
  
  - Әйе, - дип өстәде Смит. "Шуңа күрә хәзерге вакытта терлекләрне этәрүне ташлагыз."
  
  Өй офисы агенты җиңде. "Минем исемем Мур. Мин монда әйдәп баручы агент. Бөтен акыл минем аша узачак. Эшләрне ассимиляцияләү һәм тарату өчен без яңа эшче төркем булдырабыз. Безнең үзәк бар, хәзер филиаллар оештырабыз. Everyәрбер агент һәм полиция хезмәткәре - булган яки юк - бу куркынычка каршы эшли, һәм без уңышсызлык нәтиҗәләрен тулысынча аңлыйбыз. Булмый ... "ул бераз ишетелде, гадәттә ишетелмәгән стрессны күрсәтте. "Монда булырга мөмкин түгел."
  
  "Earthирдә начальник кем ул?" - дип сорады Хейден. "Монда карар кабул итү кем өчен мөһим?"
  
  Мур икеләнеп, иякләрен тырнап алды. "Без беләбез. Ватан. Терроризмга каршы бүлек һәм куркыныч белән идарә итү бүлеге белән берлектә. "
  
  "" Әм "без" дигәндә, син һәм мин дигәнне аңлатасыңмы? Яки син Ватанны гына әйтәсеңме? "
  
  "Минем уйлавымча, бу хәл таләп ителгәнчә үзгәрергә мөмкин", диде Мур.
  
  Хейден канәгать булып күренде. "Кәрәзле телефон батареясы зарядланган булуына инаныгыз."
  
  Мур төркемнең тирә-ягына карады, ул аларның ашыгычлыгын сизеп, ошады. "Сез беләсез, безнең кыска тәрәзә бар. Рамсесның бу боерыкны бирмәвен аңлау өчен бу озак вакыт кирәк булмас. Шулай итеп, башта әйберләр. Террор камерасын ничек табарга? "
  
  Дрейк сәгатенә карады. "Һәм марш. Март бомба йөртсә, беренче урында торырга тиеш түгелме? "
  
  "Разведка хәбәр итә, март җирле күзәнәкләр белән берләшәчәк. Күпме булачагын без белмибез. Шуңа күрә без икесенә дә игътибар итәбез. "
  
  Дрейк Бо белән Марш белән Вебб арасындагы сөйләшү турында искә төшерде. Шуннан соң ул нечкә француз кешесе булып, соңгы кеше турнирына мәҗбүр ителгән вакытта таныштылар, һәм шуннан бирле бик еш сугыштылар, мөһим булганда яхшылык нурын яктырттылар. Йолдыз кебек балкып тора. Ул чыннан да егеткә өстәмә сулыш бүлмәсе бирергә тиеш.
  
  Кайдадыр шин буенда ...
  
  Мур кабат сөйләде. "Тирән күзәнәкне яки хәтта йоклаучы күзәнәкне табуның берничә ысулы бар. Без шикләнүчеләрне таратабыз. Без инде күзәтелгән башка билгеле күзәнәкләр белән бәйләнешне өйрәнәбез. Танылган җиһадчылар үз ууларын пычраткан гыйбадәт урыннарын карагыз. Күптән түгел үзләрен йолаларга багышлаган кешеләргә - кинәт дин белән кызыксынучы, җәмгыятьтән читкә киткән яки хатын-кыз киеме турында сөйләгән кешеләргә карыйбыз. NSA миллионлаган кәрәзле телефоннардан җыелган мета-мәгълүматларны тыңлый һәм бәяли. Ләкин атна саен көн саен куркыныч астында булган ир-атлар һәм хатын-кызлар тагын да нәтиҗәлерәк - без яңа җиһадчылар регуляр рәвештә җәлеп ителгән халыкка кердек. "
  
  "Капка астында". Смит башын салды. "Бу әйбәт".
  
  "Бу дөрес. Бу вакытта безнең мәгълүмат Игги Поп Барбига караганда нечкә. Без һәр шакмактагы кешеләр санын расларга тырышабыз. Күзәнәк зурлыгы. Районнар. Мөмкинлекләр һәм әзерлек. Соңгы барлык телефон язмаларын карыйбыз. Рамсес сөйләр дип уйлыйсызмы? "
  
  Хейден эшкә килүен көтә алмый. "Без моны яхшы сынап карарга җыенабыз."
  
  "Куркыныч якын", диде Кинимака. "Әйдәгез, командалар бирик һәм моннан тәмугны чыгарыйк."
  
  "Әйе, әйе, бу яхшы," Мур аңлатты. "Ләкин кая барырсыз? Нью-Йорк - бик зур шәһәр. Әгәр кая барасыгыз булмаса, сез качып бернәрсәгә дә ирешә алмассыз. Без бомба реальме, белмибез. Күпчелек кеше бомба ясый ала ... уңга кара. "
  
  Алисия урынына күчте. "Мин моның өчен тавыш бирә алам."
  
  "Транспорт чаралары көтеп тора", диде Мур. "Махсус көчләр. Вертолет. Билгесез тиз машиналар. Ышанасызмы-юкмы, безнең моның планнары бар, урамнарны чистарту юллары. Рәсми затлар һәм аларның гаиләләре эвакуацияләнә. Хәзер безгә башлангыч нокта гына кирәк ".
  
  Хейден үз командасына борылды. "Шулай итеп, әйдәгез төркемнәрне тиз таратыйк һәм Рамсеска барып җитик. Бу кеше әйткәнчә, безнең тәрәзә кечкенә, ул инде ябыла. "
  
  
  Дүртенче бүлек
  
  
  Джулиан Марш мотельны яңартты, хәтта дулкынландырды, ләкин бераз моңсу. Ул яхшы киенгән: зәңгәр джинсы, бер аягы икенчесенә караганда бераз караңгырак, берничә кат күлмәк һәм башның бер ягына шляпа. Күренеш яхшы иде һәм ул Зодан узып китте дип уйлады. Хатын-кыз кечкенә ванна бүлмәсеннән чыкты, бераз кәефсезләнеп карады, чәчләренең яртысы таралган, помадасы ярты кулланылган. Берничә минут бәяләгәннән соң гына Марш аңардан аңа охшарга тырышканын аңлады.
  
  Яки аңа хөрмәт күрсәтергә?
  
  Бәлки соңгысы булгандыр, ләкин ул чыннан да Маршны читкә этәрде. Соңгысы - аның хатын-кыз варианты, аның уникаль стилен чикләү. Уйлану диярлек, ул рюкзакны караваттан алды, материалны сызды һәм эчендә тере җанварның схемасын сизде.
  
  Минем.
  
  Таң яхшы, яңа, якты һәм бәхетле иде. Марш биш урынлы машина тартылганчы көтте һәм ике кеше сикереп торды. Икесе дә кара тәнле, калын сакал кигәннәр. Март соңгы сәяхәт өчен соңгы серсүзне сөйләде һәм аларга арткы ишекне ачарга рөхсәт бирде. Зои эчкә менгәндә пәйда булды.
  
  "Тукта". Хатын-кыз якынлашканда ир-атларның берсе мылтыгын чыгарды. "Бер генә булырга тиеш."
  
  Март ризалашырга теләде, ләкин аның икенче ягы бу хатын-кыз белән тагын да яхшырак танышырга теләде. "Ул соңрак өстәмә. Аның хәле яхшы ".
  
  Мылтык белән кул һаман икеләнеп торды.
  
  "Тыңла, мин өч көн элемтәдә тормыйм, бәлки дүрт." Марш төгәл хәтерли алмый. "Планнар үзгәрә. Мин сезгә серсүз бирдем, хәзер минем сүзләремне тыңлагыз. Аның хәле яхшы. Хәтта файдалы. "
  
  "Бик әйбәт". Бер кеше дә ышанмады.
  
  Машина тиз арада китте, арткы шиналар астыннан пычрак баганасын күтәреп, шәһәргә таба борылды. Марш артка чигенде, бина тагын да зуррак булганга һәм хәрәкәт көчәя. Ясалма, чагылдырылган өслекләр машинаны әйләндереп алдылар, ясалма яктылыкны юнәлткәндә кайбер урыннарда сукырайдылар. Халык тротуарларны тутырды, биналар мәгълүмат белән тулды. Полиция машиналары урам буйлап йөрделәр. Марш полиция игътибарын арттыру билгеләрен сизмәде, ләкин ул вакытта машина түбәсе өстендә күрә алмады. Ул моны шоферга әйтте.
  
  "Барысы да нормаль кебек тоела", - дип җавап бирде кеше. "Ләкин тизлек әле дә мөһим. Әгәр дә без бик әкрен хәрәкәт итсәк, барысы да таркалыр. "
  
  "Рамсес?" Марш сорады.
  
  "Без аның сүзен көтәбез."
  
  Март кабынды, җавапта ниндидер консенссияне сизеп. Бу план тулысынча аның иде, һәм Рамсес кешеләре аның көйенә биергә тиеш. Алар Марш сайлаган урынга килеп җиткәч, алар башланыр алдыннан берничә ай әзерләнделәр.
  
  "Радар астында калыгыз", диде ул, контрольне раслау өчен. "Speedәм тизлек чикләрендә, шулай бит? Без тукталырга теләмибез. "
  
  "Без Нью-Йоркта", диде машина йөртүче, аннары икесе дә кызыл ут кабызып көлделәр. Марш аларны санга сукмады.
  
  "Ләкин," аннары машина йөртүче өстәде. - Сезнең рюкзак? Бу ... эчтәлекне тикшерергә кирәк. "
  
  - Мин моны беләм, - диде Марш. "Сез моны белмим дип уйлыйсызмы?"
  
  Веб аңа нинди маймыл йөкләде?
  
  Бәлкем, үсә барган киеренкелекне сизеп, Зои аңа таба борылды. Алар арасында атом бомбасы гына бар иде. Аның кулы рюкзактан әкрен генә төште, бер бармак очын берьюлы, һәм аның кочагына төште, һәм ул аны кабызды, аннары аңа текәлде.
  
  "Бу чыннан да урынлымы?"
  
  - Белмим, Джулиан. Шулаймы? "
  
  Марш тулысынча ышанмый иде, ләкин ул аны ялгыз калдырганга үзен яхшы хис итте. Аңа бер мизгел эчендә Ширс бераз җәлеп итүчән, күләгәле папа кебек көчле иде, һәм ул кирәк булган ир-ат үрнәкләрен чакыра ала.
  
  Нигә мин?
  
  Ул белгәнчә, атом бомбасы ярдәм иткәндер. Everyәрбер кызга атом коралы булган кеше ошады. Көч белән нәрсәдер эшләргә ... Эх, бәлки, ул аңа караганда бераз кыюрак идеяны ошаткандыр. Аның кызыксынуы? Әлбәттә, нигә тәмуг юк? Аның уйлар поезды юл читендә туктагач, машина йөртүче бозылды, машина йөртүче Марш бинага алдан килүендә сайлады. Тыштагы көн һаман җылы һәм бөтенләй көтелмәгән иде. Марш хөкүмәтнең майлы ишәкләрен күз алдына китерде, аларның күн тире урыннарында утырганнар, гомерләрен алырлар.
  
  Тиздән киләчәк. Тиздән мин үземне тыя алмам.
  
  Ул Зо кулыннан алды һәм тротуар буйлап сикереп торды диярлек, рюкзакның иелгән терсәгенә кага. Ишек төбен узгач һәм сул якка күрсәтмәләр алганнан соң, дүрт төркем лифтны дүртенче катка алып киттеләр, аннары ике бүлмәле иркен фатирны тикшерделәр. Барысы да яхшы иде. Март балкон ишекләрен ачты һәм шәһәр һавасыннан тагын бер сулыш алды.
  
  Мин әле дә булдыра алам.
  
  Ирония аны үзеннән көлдерде. Бу беркайчан да булмас иде. Американнарның барысы да ышанырга, түләргә тиеш иде, һәм ул планлаштырылганча Худсондагы атом бомбасын юкка чыгара ала. Аннары, яңа план. Яңа тормыш. Aәм мавыктыргыч киләчәк.
  
  Аның җилкәсеннән тавыш килде. "Сезнең рюкзакның эчтәлеген тикшерә алган кеше җибәрелә. Ул бер сәгать эчендә килергә тиеш. "
  
  Март борылып карамыйча башын салды. "Көтелгәнчә. Бик әйбәт. Ләкин тагын берничә уй бар. Миңа Ак Йорт түләгәннән соң акча күчерергә ярдәм итүче кеше кирәк. Чакыру өчен миңа куыш куярга ярдәм кирәк. Безгә барлык күзәнәкләрне активлаштырырга һәм бу бомбаны шартлатырга кирәк. "
  
  Аның артындагы кеше кузгалды. "Барысы да планлаштыруда", диде ул. "Без әзер. Бу әйберләр бик тиздән җыелачак ".
  
  Март борылып, кунакханә бүлмәсенә кайтты. Зо шампан коеп утырды, аның нечкә аяклары күтәрелде һәм хаиз залында ял итте. "Хәзер без көтәбезме?" - дип сорады ул егеттән.
  
  "Озак түгел".
  
  Марш Зога елмаеп кулын сузды. "Без йокы бүлмәсендә булырбыз."
  
  Пар һәр рюкзактан каеш алып, үзләре белән иң зур йокы бүлмәсенә алып киттеләр. Бер минут эчендә алар икесе дә ялангач булдылар, бер-берсенең өстенә ябыштылар. Марш бу юлы кирәкле ныклыгын исбатларга тырышты, ләкин Зо бераз хәйләкәр иде. Аның киң, кимчелексез йөзе аның либидосына төрлечә эшләде. Ахырда, Марш тиз тәмамлады, чөнки тиздән бүлмә ишеге шакыды.
  
  "Бу кеше монда."
  
  Инде? Марш тиз арада Зо белән киенде, аннары икесе дә бүлмәгә кайттылар, һаман кызарып, бераз тирле. Марш яңа килү белән кул селтәде, аның нечкә чәчләренә, алсу төсләренә һәм чүпрәк киемнәренә игътибар итте.
  
  "Сез еш чыкмыйсызмы?"
  
  "Алар мине бикләп торалар."
  
  "Әй, беркайчан да уйлама. Сез минем бомбаны тикшерергә килдегезме? "
  
  - Әйе, әфәнде.
  
  Марш рюкзакны зур бүлмә уртасын биләгән түбән пыяла өстәлгә куйды. Зо аның игътибарын җәлеп итеп, берничә минут элек аның ялангач фигурасын искә төшерде. Ул читкә карады, яңа килгән кешегә таба борылды.
  
  - Исемең ничек, егет?
  
  - Адәм, сэр.
  
  "Яхшы, Адәм, син аның нәрсә икәнен һәм нәрсә эшли алуын беләсең. Сез борчыласызмы? "
  
  ", К, хәзерге вакытта түгел."
  
  "Киеренке?"
  
  "Мин алай уйламыйм".
  
  "Сез борчыласызмы? Киеренке? Бәлки ул артык киенгәндер? "
  
  Адәм рюкзакка карап башын чайкады.
  
  "Алай булса, Зои сезгә ярдәм итә алыр дип ышанам." Ул моны ярты шаяртып әйтте.
  
  Пифия мәкерле елмаеп борылды. "Шатлан".
  
  Марш, Адәм кебек, ялтырап китте, ләкин егет фикерен үзгәртә алганчы, сакаллы шофер сөйләде. "Тизрәк ашык", диде ул. "Без әзер булырга тиеш ..." - диде ул.
  
  Март кысылды. "Ярар, аякларыгызны баса башларга кирәкми. Әйдәгез, пычрак булыйк. " Ул Адәмгә таба борылды. "Мин бомба белән."
  
  Егет рюкзакка карады, аптырады, аннары аны чиләкләр аңа юнәлтте. Ул аларны әкрен генә ачты һәм капкачын ачты. Эчке җайланма тагын да ныграк һәм гомуми өстен рюкзак белән әйләндереп алынган.
  
  - Ярар, - диде Адәм. "Шуңа күрә без барыбыз да MASINT турында беләбез, үлчәү һәм имза интеллектуаль протокол, ул радиация имзаларын һәм атом коралы белән бәйле башка физик күренешләрне сканерлый. Бу җайланма, һәм мин белгән тагын бер охшаш, бу кыр астында тайпылу өчен эшләнгән. Хәзерге вакытта дөньяда бик күп атом җайланмаларын ачыклау һәм мониторинглау системалары бар, ләкин аларның барысы да алдынгы түгел, һәм аларның барысы да тулы штатта түгел. " Ул кысылды. "Соңгы вакытта цивилизацияле илләрдәге уңышсызлыкларга игътибар итегез. Берәрсе чыннан да тәвәккәл шәхесне яисә бер-берсенә якын булган күзәнәкне туктата аламы? Әлбәттә, юк. Бу бер генә ябышу яки эчке эш таләп итә. " Ул елмаеп җибәрде. "Бәхетсез хезмәткәр яки хәтта үлгән арыган. Күпчелек очракта ул акча яки рычаг таләп итә. Бу халыкара терроризмның иң яхшы валюталары. "
  
  Марш егетнең хикәясен тыңлады, Рамсес һәм Веббка юлын аңлатканда тагын бер-ике җитди чаралар күрелгәнме-юкмы дип уйлады. Бу аларның мәнфәгатьләрендә булыр иде. Ул беркайчан да белмәс иде, дөресен әйткәндә, аңа игътибар итмәде. Хәзер ул монда иде һәм тәмугка ишек ачарга җыена.
  
  "Бу без" пычрак бомба "дип атыйбыз", диде Адәм. "Термин һәрвакыт булган, ләкин әле дә кулланыла. Минем альфа ссинтилаторы, пычраткыч детектор һәм тагын берничә яхшы әйберләр бар. Ләкин, нигездә, "Адәм кесәсеннән винтовка алды," миндә бу ".
  
  Ул нык пакетны тиз арада алып ташлады һәм кечкенә дисплейны һәм мини-клавиатураны фаш иткән Velcro полосаларын ачты. Панель дүрт винт белән тотылды, Адәм тиз арада бетерде. Металл панель бушагач, аның артында берничә чыбык ачылды, яңа ачылган җайланманың йөрәгенә алып килде.
  
  Март аның сулышын тотты.
  
  Адәм беренче тапкыр елмаеп җибәрде. "Борчылмагыз. Бу әйбернең берничә приборы бар, хәтта коралланмаган. Монда моны беркем дә башламас. "
  
  Март бераз буш тоелды.
  
  Адәм механизмны һәм аның эчендәге детальләрне карады, барысын да үз эченә алды. Бер мизгелдән соң ул янындагы ноутбук экранын тикшерде. "Бу агып чыга", диде ул. "Ләкин бу начар түгел."
  
  Март тынгысыз калды. "Бу нинди начар?"
  
  "Мин сезгә беркайчан да бала тапмаска киңәш итәр идем", диде Адәм хиссез. "Әгәр дә булдыра алсагыз. Киләсе берничә ел рәхәтләнегез. "
  
  Марш Зоига кысылды. Ничек кенә булмасын, ул беркайчан да эгоист әтисеннән яки тәкәббер абыйларыннан өстен булыр дип көтмәгән.
  
  "Хәзер мин аны яхшырак яклый алам", диде Адәм, үзе белән алып килгән чемоданнан пакетны алып. "Мин бу табигатьнең теләсә нинди җайланмасы белән эшләгән кебек."
  
  Март бер мизгел карап торды, аннары беткәннәрен аңлады. Ул аларның шоферларының үле күзләрен очратты. "Рамсес сөйләгән бу фотоаппаратлар. Алар әзерме? Эзләү башлана һәм мин соңга калуны теләмим. "
  
  Моңа җавап итеп коры елмаеп җибәрде. "Без дә шулай эшлибез. Хәзер биш күзәнәкнең барысы да актив, шул исәптән америкалылар белми торган ике йоклаучы күзәнәк. " Бу кеше сәгатенә карады. "Иртәнге 6:45, барысы да җидегә әзер булачак."
  
  "Фантастик". Марш үзенең либидосының яңадан күтәрелүен сизде һәм бу факттан файдалана алыр дип уйлады. Зоины белү, күптән түгел эшләгән кебек, алар барыбер тиз бетәрләр иде. "Moneyәм акча күчерү өчен беркетмәләр?"
  
  "Адәм бөтен дөнья буенча безнең урыныбызны чиксез әйләнештә күрсәтәчәк программаны тәмамлауга игътибар итәчәк. Алар беркайчан да операцияне күзәтмәячәкләр. "
  
  Март Адәм йөзендәге сюрпризны сизмәде.
  
  Ул Зога бик игътибарлы иде, һәм ул аңа. Ул тагын биш минут вакыт алды, Адәмнең бомба куйганын һәм ләгънәтләнгән әйберне ничек коралсызландыру буенча күрсәтмәләрне тыңлавын, аннары бу кешенең җайланманың тиешле фотосурәтләрен алуына инанды. Фотосурәтләр Ак Йортның җайланманың дөреслегенә инануда һәм читкә юнәлтелгән һәм аңа каршы булган көчләрне бүлүче омтылыш булдыруда мөһим роль уйнады. Бәхетле, ул ниһаять Адәмгә таба борылды.
  
  "Сары. Бу коралсыз чыбыкмы? "
  
  - Ом, әйе, әфәнде.
  
  Марш шоферга чын күңелдән елмаеп җибәрде. "Алайса, без әзерме?"
  
  "Без әзер".
  
  - Алайса кит.
  
  Марш кулын сузды һәм Зоны йокы бүлмәсенә алып керде, джинсы һәм чалбарын тартып алып, чылбырны тыярга тырышты. Аның бөтен көч һәм әһәмият турындагы хыяллары тормышка ашачакын аңлагач, аны дәрт һәм дулкынландыру ташкыны диярлек каплады. Хәзер аның гаиләсе аны күрә алса.
  
  
  Бишенче бүлек
  
  
  Дрейк турайгач, булган вакыйгаларның тулы авырлыгы аңа тиде. Ашыгычлык аның тамырлары аша үтеп, аның нерв очларын бозды, һәм иптәшләренә бер караш аңа үзләрен дә шулай хис иткәннәрен әйтте, хәтта Кензи. Ул чыннан да элеккеге Моссад агенты аны күчергән дип уйлаган, ләкин, чынлыкта, солдатлар арасындагы бәйләнеш аркасында, аңа ни өчен моны эшләмәгәнен сорарга да кирәкми. Ул көрәшкән шул ук гаепсезләр, шул ук гражданнар куркыныч астында иде. Ярты йөрәкле кеше моны эшләргә рөхсәт итмәс иде, һәм Дрейк Кенси өчен ярты йөрәккә караганда күп нәрсә булырга мөмкин дип уйлады, никадәр тирән яшерелгән булса да.
  
  Дивар сәгате җиде кырык бишне күрсәтте, һәм бөтен команда хәрәкәттә иде. Полиция бүлегендә куркыныч, тәртипсез тынычлык хөкем сөрде; полиция җаваплы иде, ләкин ачык читтә. Яңалыклар телевизор экраннарында кабынды, ләкин аларның берсенең дә алар белән бәйләнеше юк иде. Мур йөрде һәм йөрде, яшерен агентлардан, күзәтү отрядларыннан яки машина йөртүчеләрдән яңалыклар көтеп. Хейден калган команда белән танышты.
  
  "Мано белән без Рамсес белән эш итәрбез. Безгә тагын ике төркем кирәк, берсе атом шартлавы турында мәгълүматны бәяләү өчен, икенчесе бу күзәнәкләрне эзләү. Тынычланыгыз, ләкин тоткыннарны алмагыз. Бүген, дусларым, алдану көне түгел. Кирәк булганны алыгыз һәм аны тиз һәм каты алыгыз. Ялган безгә бик кыйммәт булырга мөмкин. "
  
  Мур аның сүзләрен тотты һәм артка карады. "Бүген, - диде ул, - шәфкать булмас".
  
  Даль, баш сөяген ярып, ирнең баш сөяген сындырган кебек, башын катырды. Дрейк ял итәргә тырышты. Хәтта Алисия дә капланган пантера кебек йөрде.
  
  Аннары, иртәнге 8дә акылсызлык башланды.
  
  Шалтыратулар керә башлады, махсус телефоннар кабат-кабат яңгырый, аларның тавышы кечкенә бүлмәне тутыра. Мур алар белән бер-бер артлы эффектив көрәште, һәм ике ярдәмче ярдәмгә йөгерделәр. Хәтта Кинимака да бу проблеманы кабул итте, ләкин ул утырган өстәл аеруча бәхетле күренми иде.
  
  Мур мәгълүматны яктылык тизлеге белән чагыштырды. "Без бусагада", диде ул. "Барлык командалар да әзер. Яшерен агентлар яшерен очрашулар һәм сөйләшүләр турында соңгы сөйләшүләр турында хәбәр иттеләр. Танылган мәчетләр тирәсендә хәрәкәт көчәя. Нәрсә булганын белмәсәк тә, борчылыр идек. Яңа йөзләр гадәти яшәү урыннарында күренде, барысы да тәвәккәл һәм тиз хәрәкәтләнделәр, максат белән. Безгә билгеле булган күзәнәкләрдән икесе радардан юкка чыкты. " Мур башын чайкады. "Бу инде без моны эшләмәгән кебек. Ләкин бездә мәгълүматлар бар. Бер команда докларга барырга тиеш - билгеле күзәнәкләрнең берсе аннан эшли. "
  
  "Бу без", - диде Даль. - Тор, тупаслар.
  
  "Yourselfзең өчен сөйләш." Кенси аңа таба борылды. "Әй, мин сезнең белән."
  
  "Әй, моны эшләргә кирәкме?"
  
  "Алыр өчен каты уйнауны туктатыгыз."
  
  Дрейк кызыклы итеп парларга бүленгән командаларны өйрәнде. Даль белән Кензиның иптәшләре бар - Лорен, Смит һәм Йорги. Ул Алисия, Май һәм Бо белән калды. Бу берәр нәрсә өчен рецепт иде; Бу, әлбәттә.
  
  "Уңышлар, дус," Дрейк әйтте.
  
  Даль нәрсәдер әйтергә борылды, Мур кулын күтәргән кебек. "Тукта!" Ул трубканы кулы белән бер секундка каплады. "Бу безнең кайнар линиядә төзәтелде."
  
  Барлык башлар борылды. Мур бүтән шалтыратуны кабул итте һәм хәзер спикер телефоны төймәсен сизеп кулын сузды.
  
  "Сез кердегез," Мур әйтте.
  
  Бүлмәне бүленгән ярык тутырды, сүзләр бик тиз чыкты, Дрейкның аяклары куып җибәрергә теләгән кебек. "Бу Джулиан Марш, һәм мин беләм, сез барысын да диярлек беләсез. Әйе мин беләм. Сорау, сез аны ничек уйнарга теләр идегез? "
  
  Мур дәвам итәр өчен кулын селкеткәндә Хейден алды. "Марш, ахмак булудан тукта. Бу кайда?"
  
  "Бу шартлаучы сорау, шулай бит? Мин сезгә моны әйтермен, кадерлем, монда. NYC. "
  
  Аларның иң куркулары, һичшиксез, расланганга, Дрейк сулыш алырга батырчылык итмәде.
  
  "Димәк, бүтән сорау - мин алга таба нәрсә телим?" Март озак туктады.
  
  - Эшкә кер, асшол, - диде Смит.
  
  Алисия кабынды. "Әйдәгез, бу ахмакка каршы килмик."
  
  Март көлде. "Notк. Шулай итеп, атом бомбасы тулы, барлык кодлар җентекләп кертелгән. Алар әйтүенчә, сәгать якынлаша. Хәзер сез аның реаль булуына инанырга һәм сезгә банк счеты номерын бирергә тиеш. Мин дөрес әйтәмме? "
  
  - Әйе, - диде Гейден.
  
  "Сезгә дәлил кирәкме? Моның өчен эшләргә туры киләчәк. "
  
  Дрейк алга иелде. "Нәрсәне күз алдыңда тотасыз?"
  
  "Минем уйлавымча, куа."
  
  "Сез тиздән бу пунктка ирешергә җыенасызмы?" - дип сорады Хейден.
  
  "Ах, без анда барып җитәрбез. Беренчедән, сез кечкенә эшче кырмыскалар үз эшегезне башкарырга тиеш. Мин син булсаң, китәр идем. Күрәсеңме ... ничек мин бу рифманы уйлап таптым? Мин барысын да рифма ясарга җыендым, беләсең, ләкин ахырда ... әйбәт, мин моның мөһим түгеллеген аңладым. "
  
  Дрейк өметсезлектә башын чайкады. - Начар, иптәш. Инглиз телендә сөйләшегез. "
  
  "Беренче мәгълүмат уенда. Тастыру формасы. Эдисон кунакханәсенә, 201 бүлмәгә барып җитү өчен егерме минут бар. Аннары тагын дүрт мәгълүмат булачак, аларның кайберләре раслау турында, кайберләре таләпләр турында. Хәзер мине аңлыйсыңмы? "
  
  Башта кайтырга мөмкин. "Акылсызлык".
  
  "Мин, ике акыллы кеше. Берсе мохтаҗлыктан, берсе вице-премьердан. Аларның киселешендә акылдан очкын очкандыр. "
  
  "Егерме минут?" Дрейк сәгатенә карады. "Без моны эшли алабызмы?"
  
  "Сез соңга калган һәр минут өчен мин Рамсес камераларының берсенә ике тыныч кешене үтерергә куштым."
  
  Яңадан, шок, куркыныч, үсә барган киеренкелек. Адреналин күтәрелгәч, Дрейк кулларын кысып алды.
  
  - Егерме минут, - дип кабатлады Марш. "Моннан соң."
  
  Дрейк ишектән йөгерде.
  
  
  * * *
  
  
  Хейден баскычтан төшеп, бинаның подвалына, Кинимака аркасында. Ачу аны тотып, шайтан канаты кебек кыйнады. Ачу аның аякларын тизрәк җибәрде һәм сәяхәткә китерде диярлек. Аның Гавайлы партнеры кычкырды, тайды һәм туктамыйча диярлек торды. Ул дуслары турында уйлады, куркыныч астында, шәһәрнең төрле почмакларына таралып, нәрсә көтәргә уйламыйча, үзләрен сораусыз рәткә куйды. Ул андагы барлык гражданнар турында һәм Ак Йортның хәзерге вакытта нәрсә уйлаганы турында уйлады. Протоколлар, планнар һәм эш формулалары булу яхшы иде, ләкин реаль, эшче дөнья экстремаль куркынычның максаты булып киткәч - барлык коймаклар бетте. Баскыч төбендә ул коридорга йөгерде һәм йөгерә башлады. Ишекләр ике яктан да кабынды, аларның күбесе яктыртылмады. Ерак читтә, аның өчен тиз рәтләр читкә тартылды.
  
  Хейден кулын сузды. "Мылтык".
  
  Сакчы кабынды, ләкин соңыннан буйсынды, югарыдан килгән боерык аның колагына җитте.
  
  Гейден коралны алды, аның йөкләнгәнен һәм куркынычсызлыгын тикшерде һәм кечкенә бүлмәгә керде.
  
  "Рамсес!" - дип кычкырды ул. - Нәрсә эшләдең?
  
  
  Алтынчы бүлек
  
  
  Дрейк Алисия, Май һәм Бо белән аның яныннан йөгерде. Аларның дүртесе инде тир белән сугарылган иде. Тәвәккәллек һәр күзәнәктән барлыкка килгән. Бо кесәсеннән заманча GPS навигаторын чыгарды һәм Эдисонның урнашкан урынын күрсәтте.
  
  "Таймс Сквер өлкәсе", диде ул маршрутны өйрәнеп. "Әйдәгез, өченчесен узып, Лексингтон проспектын китик. Вальдорф Асториясенә юл. "
  
  Дрейк тыгыз машиналар агымына керде. Нью-Йорк такси йөртүченең гомерен саклап калу белән бернәрсә дә чагыштырмый, ул аягыгызны тезләренә сындырырга тырышып, бөтен көче белән алга бара. Дрейк соңгы секундта сикереп торды, якындагы сары такси алдына атлады һәм тулы якка төште. Мөгезләр кычкырды. Команданың һәр әгъзасы чыгу юлында пистолетка командир булырга өлгерде, хәзер күбрәк булуларын теләп, аны әйләндереп алды. Ләкин вакыт әрәм булды. Дрейк тротуарга егылып сәгатенә карады.
  
  Унҗиде минут.
  
  Алар Лексингтонны кичеп, аннары Вальдорф буйлап тиз йөрделәр, парк проспектында машиналар йөргәндә туктап калдылар. Дрейк светофорда халык арасыннан көрәште, ниһаять, ачулы кызыл йөз белән йөзгә-йөз килеп.
  
  "Тыңла, дус, мине үтерсә дә, башта монда узачакмын. Начальниклар салкыначаклар, һәм тәмугта андый юл юк ".
  
  Алисия белән Май тышка ашыкканда Дрейк ачулы кешене әйләндереп алды. Сигналлар үзгәрде, юл ачык иде. Хәзер, коралларын яшереп, алар төп төп урамга - Мэдисон проспектына юнәлделәр. Тагын бер тапкыр халык тротуарны тутырды. Бо 49нчы урынга төште, машиналар арасында маневр ясады һәм өстенлек алды. Бәхеткә, хәрәкәт хәзер әкрен иде, һәм арткы бамперлар белән алгы рюкзаклар арасында ниндидер урын бар иде. Хатын-кызлар Бо артыннан иярделәр, аннары Дрейк чиратка басты.
  
  Шоферлар аларга мыскылладылар.
  
  Унике минут калды.
  
  Әгәр дә соң булса, террористик күзәнәкләр кая бәрерләр? Дрейк Эдисон янында булыр дип уйлаган. Марш экипажның аның заказларының хатка үтәлгәнен белүләрен теләр. Алда машина ишеге ачылды, шофер гына булганга, һәм Бо түбә вакытында сикереп торды. Алисия рамның читен тотты һәм аны кабат кеше йөзенә бәрде.
  
  Хәзер алар сулга борылалар, 5 нче проспектка һәм тагын да күбрәк халыкка якынлашалар. Бо эстрада концертында кесә кебек иң начарны кичерде, аннары Алисия һәм Май. Дрейк барысын да кычкырды, аның Йоркширеманның сабырлыгы бетте. Ир-атлар да, хатын-кызлар да аның юлын яптылар, ир-атлар һәм хатын-кызлар, ул үз гомерен, бер баласының гомерен, хәтта үзләрен дә сакларга ашыктымы, юкмы. Дрейк бер кешене сузып калдырды. Бала булган хатын-кыз аңа нәрсә эшләгәнен исенә төшергәнче үзен гаепле итәр өчен җитәрлек игътибар белән карады.
  
  Соңрак миңа рәхмәт әйтерсез.
  
  Ләкин ул беркайчан да белмәячәк. Ни генә булмасын.
  
  Бо хәзер сул якка атылды, Америка проспектыннан 47 нче урамга таба йөгерде. Магнолия икмәк пешерү уңга китте, Дрейк Мано турында, аннары Гавайлы Рамсестан нәрсә белгән булырга мөмкин. Ике минуттан соң, алар 47-нче урамда шартлаганда, Таймс мәйданы кинәт сул ягына күренде. Аларның уң ягында гадәти Старбакс бар иде, анда ишек төбендә шау-шу һәм сызыклар бар иде. Дрейк йөзләрен сканерлады, ләкин ул шикләнүчеләр белән очрашырга уйламады.
  
  Дүрт минут.
  
  Вакыт тизрәк үтте һәм үле картның соңгы мизгелләренә караганда кадерлерәк иде. Сул якта, тротуарга карап, алтынның подъездлы кунакханәсенең соры фасады пәйда булды, һәм Бо беренче булып ишекләргә керде. Дрейк багаж арбасыннан читкә тайпылды һәм Май артыннан иярер өчен куркыныч сары таксига әйләнде. Аларны кызыл келәм белән киң фойе каршы алды.
  
  Бо һәм Алисия инде лифтларны чакыру өчен төймәләргә басып, сакчыларны күзәткәндә кулларын яшерен коралларына якын тоттылар. Дрейк үз командасына SPEAR ID күрсәтергә уйлады, ләкин бу күбрәк сорауларга китерәчәк, һәм санау соңгы өч минутта иде. Кыңгырау Алисия лифтының килеп җитүен һәм команда утырганын күрсәтте. Дрейк егетне аларга кушылырга комачаулады, аны ачык пальма белән этеп җибәрде. Аллага шөкер, эшләде, чөнки киләсе ишарә кысылган кулак булыр иде.
  
  Дүрт кешедән торган команда, машина күтәрелгәч, хәрәкәтен туктатты һәм корал тартты. Ишек ачылгач, алар түктеләр, 201 бүлмәне эзләделәр. Шунда ук алар арасында куллар һәм аяклар пәйда булды, хәтта Бо да шаккатырды.
  
  Кемдер көтә иде.
  
  Дрейк күз розеткасына бәйләнгән мушт кебек ялтырап китте, ләкин авырту ялкына игътибар итмәде. Кемнеңдер аягы үзен тотарга тырышты, ләкин ул читкә китте. Шул ук фигура читкә китте һәм Алисияне әйләндереп алды, аның тәнен гипс стенасына бәрде. Май кулларын күтәреп сугуны туктатты, аннары Бо тизлекне туктатты һәм һөҗүмчене тезләренә китерде.
  
  Дрейк сикерде, аннары бөтен көче белән типте. Вакыт бетте. Калын куртка кигән фигуралы кеше Йоркширеман сугу астында калтыранды, ләкин ничектер аның иң көчле өлешен читкә алып китә алды. Дрейк тигезлеген югалтып, аның ягына егылды.
  
  "Капчыкны сугу", диде Май. "Ул капчык. Безне акрынайтырга торды. "
  
  Бо элеккегә караганда катырак йөрде. "Ул минеке. Барасыңм."
  
  Дрейк бүлмә номерларын тикшереп тезләнгән фигура өстенә сикерде. Максатка өч бүлмә генә калды, һәм аларга бер минут калды. Алар соңгы секундларда калды. Дрейк бүлмә читендә туктады һәм ишекне тибеп җибәрде. Бернәрсә дә булмады.
  
  Май аны читкә этәрде. "Күчерегез."
  
  Бер югары сугу һәм агач ярылды, икенчесе һәм рам җимерелде. Дрейк йөткерде. "Бу сезнең өчен зәгыйфьләнгән булырга тиеш."
  
  Эчтә таралдылар, корал тартылды һәм тиз эзләнде, ләкин алар эзләгән әйбер бик ачык иде. Ул карават уртасында ятты - ялтыравыклы A4 фотосы. Алисия караватка таба атлады.
  
  "Бүлмә тапсыз", диде Май. "Мин лидерлар юк дип уйлыйм."
  
  Алисия карават читендә басып торды, түбәнгә карап, сулыш алды. Ул башын чайкады һәм Дрейк аңа кушылгач елады.
  
  "Уф. Нәрсә бу-"
  
  Ул телефоннан шалтыратты. Дрейк карават буйлап йөрде, төнге шкафка керде һәм рычагтан телефонны алды.
  
  "Әйе!"
  
  "Ах, мин сез моны эшләдегез. Бу җиңел булмады. "
  
  "Март! Сез акылсыз башбаш. Безгә бомба фотосын калдырдыгызмы? Ялган фотосурәт? "
  
  "Әйе. Сезнең беренче мәгълүмат. Нигә мин сезгә реаль әйберне рөхсәт итәрмен дип уйладыгыз? Бик ахмак. Моны сезнең лидерларга һәм йомыркага җибәрегез. Алар серия номерларын һәм бүтән бүтәннәрне тикшерәчәкләр. Плутоний канистерлары. Бу бик күңелсез нәрсә. Киләсе мәгълүмат тагын да оста булачак. "
  
  Шул мизгелдә Бо бүлмәгә керде. Дрейк Пунч Кеше белән үзе белән тартылыр дип өметләнде, ләкин Бо каротид артериясе аша хыялый сызык сызды. "Ул үз-үзенә кул салды", - диде француз аптырап. "Суицид даруы."
  
  Бозык.
  
  "Күрәсеңме?" Марш әйтте. "Без бик җитди."
  
  "Зинһар, Марш," Дрейк тырышты. "Сез нәрсә теләгәнегезне әйтегез. Без моны хәзер эшләячәкбез, ләгънәт. "
  
  "Әй, ышанам. Ләкин без моны соңрак калдырырбыз, әйеме? Бу турыда нәрсә әйтеп була? Икенче номер өчен йөгерегез. Бу куыш яхшыра бара, катлаулана бара. Сездә Мареа ресторанына барып җитү өчен егерме минут бар. Әйткәндәй, бу итальян ризыгы һәм алар бик тәмле Nduyu кальзоны ясыйлар, миңа ышаныгыз. Ләкин, монда тукталмыйк, дусларым, чөнки сез бу мәгълүматны бәдрәф астында табарсыз. Рәхәтләнегез. "
  
  "Сазлык" -
  
  "Егерме минут".
  
  Сызык үлде.
  
  Дрейк сүгенде, борылып, мөмкин кадәр тиз йөгерде.
  
  
  Vиденче бүлек
  
  
  Башка чара калмыйча, Торстен Даль һәм аның командасы машинаны ташлап китәргә булдылар. Ул нык тотудан башка бернәрсә дә теләмәде, чөнки Смит көчле машинаны ярты дистә борылыш, шиналар кычкыру, хәрәкәт итү әйберләрен ыргытты, ләкин Нью-Йорк сары кабиналар, автобуслар һәм аренда машиналарының ачуы чыкканнан башка бернәрсә дә түгел иде. "Дедлок" сүзе Дахлның күңеленә килде, ләкин ул көн саен, көннең күбесендә булды, һәм мөгезләр һаман яңгырый иде, кешеләр агылган тәрәзәләрдән кычкырдылар. Алар күрсәтмәләр буенча мөмкин кадәр тиз йөгерделәр. Лорен белән Йорги пуля үткәрми торган күлмәкләрен тарттылар. Кенси Даль янына йөгерде, иреннәре каушап калды.
  
  "Мин сезнең өчен күпкә файдалы булыр идем", диде ул Дальга.
  
  "" К ".
  
  "Әй, әйдә, бу ничек зарар китерергә мөмкин?"
  
  "Беркайчан".
  
  - Әй, Торсти -
  
  "Кензи, син катанаңны кире кайтармыйсың. Мине алай дип атамагыз. Бер акылсыз хатын миңа кушаматлар бирсә, бу бик начар. "
  
  "Әйе? Сезнең һәм Алисия кебек ... беләсезме? "
  
  Смит бүтән киселешне кичкәндә җәяүлеләрнең һәм велосипедчыларның яшел утта җыелганнарын күреп үкерде, аларның барысы да кулларын кулларында тоттылар, ләкин алар бүген газап чигәчәкләр түгеллегенә инандылар. Киләсе урамга ашыктылар, солдатлар спринтның эсселеген сизмиләр, ике әкрен хәрәкәтләнүче Приусны узып, як көзгеләрен сындырдылар. GPS тавыш бирде.
  
  "Дүрт минутка", - дип бәяләде Йорги. "Без әкренрәк эшләргә тиеш."
  
  "Мин өчкә әкренләнермен", диде Смит. "Минем эшемне миңа күрсәтмәгез."
  
  Даль Кензига Глок һәм Гонконг пистолетын бирде - җиңел эш түгел, Нью-Йоркта яшерен рәвештә башкару җиңел түгел. Ул моны эшләгәндә җиңде. Аның яхшырак хөкеменә каршы, алар явыз агент ярдәмен кабул итәргә мәҗбүр булдылар. Бу гадәти булмаган көн иде, һәм барлык чаралар, хәтта өметсезләр дә кирәк иде. , Әм, чынлыкта, ул әле дә туганлык булырга мөмкин, параллель хәрби җаннар кебек, аның ышаныч дәрәҗәсен күтәрде.
  
  Ул Бриджет Маккензи, күпме генә сугышса да, коткара алуларына ышанды.
  
  Смит хәзер ике юл хәрәкәтен кичеп, җилкәсен тукталган F150 белән кысып алды, ләкин артка борылып карамыйча машина йөртүен дәвам итте. Вакыт беткәч, алар бернинди рәхәтлекләр дә ала алмады, һәм алар өстендә эленгән коточкыч болыт алар гел керергә мәҗбүр булуларын аңлатты.
  
  Даль коралның чүкечен кысты. "Склад бер минут та үтми", диде ул. "Нигә алар бу чокырларны төзәтмиләр?"
  
  Смит аның белән кызганды. Roadsллар чиксез, тәртипсез, хыянәтче сузык иде, анда машиналар әкрен генә тигез булмаган чокырлар буйлап йөриләр һәм юл эшләре теләсә нинди мизгелдә популяр була, көн яки юл тыгызлыгына битараф булып тоела. Бу чыннан да эт өстендә эт иде, һәм бер генә кеше дә башкаларга булышырга теләмәде.
  
  Алар GPSны тиз йөрттеләр һәм ук башына юнәлделәр. Иртәнге яңалык аларның ялан тиресен селкетте, аларга әле иртә икәнен искә төшерде. Кояш нуры болытларда тәнәфесләр аша чистартылды, докларны һәм якындагы елга алсу алтынга әйләнде. Даль күргән кешеләр гадәти эшләрен башкардылар. Ул док мәйданын караңгы һәм чүпрәк дип күз алдына китерә иде, ләкин складлардан кала, ул чиста иде, аеруча күп түгел иде. Бу мәшгуль түгел иде, чөнки төп суднолар Нью-Джерсидагы бухта аша иде. Шулай да, Даль зур, кыйналган контейнерларны һәм озын, киң корабны су өстендә хәрәкәтсез утырган, зәңгәр төс белән буялган зур контейнер краннарын күрде, алар тимер юл трассаларында пристань буйлап йөгерә һәм контейнерларын таратучы ярдәмендә җыя алалар.
  
  Сул якта складлар, яктырак контейнерлар белән тулган ишегалды бар иде. Даль йөз илле метр ераклыктагы бинага күрсәтте.
  
  "Бу безнең малай. Смит, Кензи. Минем артта Лорен һәм Йорги телим. "
  
  Ул китте, хәзер игътибарын юнәлтте, икенчесенә күчү алдыннан алар артындагы бер һөҗүмгә каршы көрәшергә ... аннары икенче көнне, бу төш төшүе беткәнче һәм ул гаиләсенә кире кайта алыр иде. Бина ягына яңа буялган ишекләр куелды, һәм Даль беренче тәрәзәне күреп карады.
  
  "Буш офис. Киләсесен сынап карыйк. "
  
  Төркем бина ягына атланып берничә минут үтте, кораллар тартылды, тәрәзәдән тәрәзә, өйдән-өйгә ишек тикшерелде. Даль өметсезлек белән аларның җирле эшчеләрнең игътибарын җәлеп итә башлауларын искәртте. Ул аларның корбаннарын куркытасы килмәде.
  
  "Әйдә".
  
  Алар алга ашыктылар, ниһаять, бишенче тәрәзәгә килеп җиттеләр һәм тиз карадылар. Даль картон тартмалар һәм агач тәлинкәләр белән тулган киң урынны күрде, ләкин тәрәзә янында ул турыпочмаклы өстәл дә күрде. Дүрт кеше өстәл артында утырдылар, сөйләшәләр, планлаштыралар, уйлыйлар кебек. Даль җиргә сикерде дә, аркасын стенага таянып утырды.
  
  "Яхшы?" - дип сорады Смит.
  
  "Бәлки," Даль әйтте. "Бу бернәрсә дә булмас иде ... ләкин -"
  
  "Мин сезгә ышанам," Кензи сарказм белән әйтте. "Син алып бар, мин иярермен", аннары ул башын чайкады. "Сез чыннан да шундый акылсызмы? Анда ашыгып, башта ата башлыйсыңмы? "
  
  Бер кеше якынлашты, аларга чит якка карады. Даль үзенең HK-ны күтәрде һәм кеше туңды, кулларын һавада күтәрде. Карар, нигездә, егет складтагы һәркемнең туры сызыгында булганга кабул ителде. Дал торып, әйләнеп, җилкәсен тышкы ишеккә бәргәнче бер секунд та үтмәде . Смит һәм Кенси аның белән иде, аның уйларын укыды.
  
  Даль иркен складка кергәч, дүрт кеше өстәлдән сикерделәр. Корал аларның ягында иде, һәм хәзер аларны читкә алып киттеләр, якынлашкан чит кешеләргә берсүзсез аттылар. Пулялар тәрәзәне сындырып, әйләнүче ишек аша үттеләр. Даль күгәрчен башын әйләндерә, әйләнә, барлыкка килә, ату. Өстәл артындагы ир-атлар артка чигенделәр, артка аттылар, җилкәләренә һәм хәтта аяклары арасына йөгерделәр. Беркем дә куркынычсыз иде. Каверноз мәйданын очраклы мылтык тутырды. Даль өстәлгә килеп, аны калкан итеп кулланганчы, ике терсәккә таянды. Зур калибрлы пуля үтеп киткәч, бер оч ватылды.
  
  "Бозык".
  
  "Син мине үтерергә тырышасыңмы?" Кензи мыгырданды.
  
  Зур швед тактикасын үзгәртте, зур өстәл алды, аннары аны һавага җибәрде. Төшкән кырлар бер кешенең тубыкларын тотты, аны очарга җибәрде һәм мылтыгын очарга җибәрде. Даль тиз якынлашканда, Кенси тавышы аны акрынайтты.
  
  "Бу кечкенәләр белән сак булыгыз. Мин бөтен Якын Көнчыгышта эшләдем һәм аларның меңләгән күлмәк кигәннәрен күрдем. "
  
  Даль икеләнде. "Минемчә, сез булдыра алмассыз."
  
  Шартлау склад стеналарын тетрәтте. Швед аякларыннан очты, һавага очты һәм инде ватылган тәрәзәгә бәрелде. Ак тавыш аның башын тутырды, колакларында шау-шу ишетте, һәм бер секундка ул бернәрсә дә күрә алмады. Күренеше ачыклана башлагач, ул Кенсиның аның алдына утырганын, яңакларын тыгып торганын аңлады.
  
  "Уян, кеше. Бу бөтен тән түгел, граната гына. "
  
  "Эх. Бу мине яхшырак хис итә. "
  
  "Бу безнең мөмкинлек", диде ул. "Чайкалу аның акылсызларын да аякларыннан бәрде."
  
  Даль аякка басты. Смит аякта иде, ләкин Лорен белән Йорги тезләрендә утырдылар, бармаклары аларның гыйбадәтханәләренә кысылды. Даль террористларның аңына килә башлауларын күрде. Ашыгычлык аны тендерланган ит кисәген тешләгән шикелле кыйнады. Пистолетын күтәреп, ул кабат утка тотынды, ләкин үсә барган террористларның берсен яралап, бу кешенең икеләтә егылып төшүен күзәтте.
  
  Смит ашыкты. "Аны тотты."
  
  Даль беренчелекне алды. Кенси аның янындагы кадрларны кысып алды. Калган ике террорист почмакны бордылар, һәм Даль аларның чыгу юлына барганнарын аңлады. Ул бер мизгелгә әкренләнде, аннары шул ук почмакны борды, игътибар белән атты, ләкин пулялары буш һавага һәм бетонга гына тиде. Ишек киң иде.
  
  Граната артка борылды.
  
  Хәзер шартлау бирелде, SPIR командасы каплады һәм шрапнельнең алар яныннан көтүен көтте. Көчле тәэсир астында стеналар калтыранды, ярылды. Аннары алар аякка бастылар, ишек аша сыену урынына һәм якты көнгә керделәр.
  
  "Бу иртәнге сәгать бер", диде Смит.
  
  Даль күрсәтелгән юнәлешкә карады, ике йөгерүче фигураны күрде, һәм алар артында Hudгары Бейга алып барган Худсон. "Буллшит, аларда тиз көймәләр булырга мөмкин."
  
  Кенси сак кына максат итеп, бер тезгә егылды. "Алайса алырбыз"
  
  - Noк, - диде Даль коралның баррелен аска төшерде. "Сез анда тыныч халыкны күрмисезме?"
  
  "Зуби", ул Дахл аңламаган еврей телендә сүгенде. Смит, Кензи һәм Швед бергәләп куа башладылар. Террористлар тиз эш иттеләр, алар пристаньда диярлек иде. Кензи HK-ны һавага атып, тыныч халыкның качуын яки яшерүен көтеп, компромисска килде.
  
  "Көнне саклаганнан соң, сез миңа рәхмәт әйтә аласыз", диде ул.
  
  Даль аның алдында мөмкинлек юлының ачылганын күрде. Террористларның икесе дә сулы фонда биек тордылар, искиткеч максатлар, һәм Кензиның оппортунистик уты алар өчен юлны чистартты. Ул акрынайды һәм сакчыл максат белән җилкәсенә куйды. Смит аның янына иярде.
  
  Террористлар телепатия белән шөгыльләнделәр, инде аттылар. Дахл сөңгечеләр арасында сыбызгы сызгандай тупланды. Аның икенче пулясы күкрәктә, өченчесе - маңгайда, нәкъ үзәктә. Бу кеше егылып төште.
  
  "Берсен тере калдыр", Лорен тавышы аның колакчын аша килде.
  
  Смит эштән китте. Соңгы террорист инде якка сикерде, пуля курткасын көтеп алды, ә Смит үзен көйләде. Тиз хәрәкәт белән террорист тагын бер граната ыргытты - бу юлы пристань үзе.
  
  "! К!" Даль файдасыз атты, йөрәге тамагына сикерде.
  
  Кечкенә бомба көчле тавыш белән шартлады, шартлау дулкыны доклар аша яңгырады. Даль контейнер артына бер мизгелгә яшеренде, аннары кире сикереп торды - ләкин хәзер аның калган террорист кына түгеллеген күргәч, тизлеге какшады.
  
  Контейнер краннарының берсе шартлау аркасында базага зыян китерде һәм елга өстенә куркынычсыз иелде. Тегермән тарту, металлны җимерү тавышлары якынлашып килүче җимерүне хәбәр итте. Кешеләр карап тордылар һәм биек рамнан кача башладылар.
  
  Террорист тагын бер граната алды.
  
  "Бу юлы түгел, ахмак." Смит инде бер тездә иде, күзләрен кысып. Ул гранатадагы кадакны тартып алганчы, соңгы террористның егылуын күзәтеп, триггерны тартты.
  
  Ләкин кранны туктатып булмады. Рамның бөтен озынлыгы буйлап иелеп, җимерелеп, авыр тимер склад пристаньга төште, рамны җимерде һәм тузанга төшкән кечкенә чокырны әйләндерде. Контейнерлар җимерелде һәм берничә аякка артка этәрелде. Металл таяклар һәм кроссовкалар очып киттеләр, үлем матчлары кебек җирдән сикерделәр. Смит белән Даль арасында урам яктылыгы зурлыгында ачык зәңгәр багана - ул суккан булса, аларны ярты ярып җибәрә алыр иде, һәм Лорен белән Йорги складка аркалары белән басып торган урыннан берничә метр ераклыкта туктады.
  
  "Күч юк." Кенси террористка омтылды, икеләтә тикшерү. "Ул бик үлде."
  
  Даль уйларын җыйды һәм докларга әйләнеп карады. Тиз тикшерү күрсәтте, бәхеткә каршы, контейнер кранында беркем дә җәрәхәтләнмәде. Ул бармагын тамак микрофонына куйды.
  
  "Камера сүнде", диде ул. "Ләкин алар барысы да үлде."
  
  Лорен кайтты. "Ярар, мин бирермен."
  
  Кензи кулы Даль җилкәсендә иде. "Сез миңа атарга рөхсәт бирергә тиеш идегез. Мин теге тезнең ватыр идем; аннары без аны теге яки бу сөйләшергә этәрер идек. "
  
  "Бик куркыныч." Даль ни өчен моны аңламаганын аңлады. "Weәм без аны кыска вакыт эчендә сөйләшә алуыбызга шик юк."
  
  Кенси ачуланып китте. "Сез Европа һәм Америка исеменнән чыгыш ясыйсыз. Мин Израиль. "
  
  Лорен кире кайтты. "Без барырга тиеш. Анда фотоаппарат күренде. Яхшы түгел."
  
  Даль, Смит һәм Кензи якындагы машинаны урладылар, алар йөргәннән биш минутка озаграк вакыт алсалар, вакытны саклау мөһимрәк булырга мөмкин дип уйладылар.
  
  
  Сигезенче бүлек
  
  
  Дрейк 47-нче урам бетонына бәрелде, арыды, сәгатькә унсигез минут калды. Алар шунда ук проблемага йөгерделәр.
  
  "Sevenиденче, сигезенче яки Бродвей?" Май кычкырды.
  
  Бо аңа GPS селкетте. "Мария Centralзәк паркка якын."
  
  "Әйе, ләкин нинди урам безне узып китә?"
  
  Алар секундлар узгач, тротуарда йөрделәр, мартның атом бомбасы гына түгел, ә киләсе рендезвуска соңга калулары өчен һәр минутта ике гражданинның гомерен алачак командалар да әзерләгәннәрен беләләр.
  
  "Бродвей һәрвакыт мәшгуль", диде Дрейк. "Әйдәгез, сигезенчесен."
  
  Алисия аңа текәлде. "Син ничек беләсең?"
  
  "Мин Бродвей турында ишеттем. Сигезенче турында ишеткәнем юк. "
  
  "Әй, гадел. Кайда- "
  
  "! К! Бу Бродвей! " Бо кинәт музыкаль акцент белән кычкырды. "Ресторан иң югарыда ... диярлек."
  
  "Диярлек?"
  
  "Минем белән!"
  
  Бо йөз метрлы спринтер кебек китте, тукталган машина өстендә сикереп торды. Дрейк, Алисия һәм Май аның үкчәсеннән иярделәр, көнчыгышка таба Бродвейга һәм Таймс Скверы ялтырап торган, киселгән киселеш киселешенә таба борылды.
  
  Халыкка таралу тагын бер кат авыр булды, һәм Бо аларны юл читенә алып китте. Хәтта монда туристлар да бар иде, артка таянып, биек биналарга һәм игълан такталарына карап тордылар, яисә тормышларын куркыныч астына куярга һәм күп юл аша ашыга-ашыга барырга тырыштылар. Халыкны Бродвейның төрле тамашаларына арзан билетлар тәкъдим итүче баркерлар җыйды. Төрле төстәге телләр һаваны тутырдылар, диярлек катлаулы, катлаулы катнашма. Йортсыз кешеләр аз иде, ләкин алар өчен чыгыш ясаучылар бик көчле һәм энергияле иганәләр өчен кампания үткәрделәр.
  
  Алда Бродвей бар иде, Нью-Йорклылар һәм кунаклар белән тулган, кроссовкалар белән нокта куелган, асылынган, яктыртылган билгеләр һәм A-рамкалар белән төсле кибетләр һәм рестораннар белән тезелгән. Дрейк һәм аның SPEAR командасы ягы узышып баручылар үтеп киттеләр.
  
  Унбиш минут.
  
  Бо аңа текәлде. "GPS бу егерме ике минутлык җәяү ди, ләкин тротуарлар шулкадәр күп ки, һәркем бер темпта йөри."
  
  - Алайса, йөгер, - дип өндәде Алисия. "Зур койрыгыгызны сөртегез. Бәлки бу сезне тизрәк хәрәкәт итәр. "
  
  Бо бернәрсә дә әйтер алдыннан, Дрейк йөрәгенең тагын да чумганын сизде. Алдагы юл ике якка да тулысынча ябылган, күбесенчә сары таксистлар. Саклагыч ватылды, аннан качарга тырышмаган кешеләр яхшырак күренү өчен машиналарын әкренләп күчерделәр. Ике яктагы тротуар кешеләр белән тулды.
  
  "Канлы тәмүгъ."
  
  Ләкин Бо хәтта акрынаймады. Lightиңел сикерү аны якындагы такси магистраленә алып китте, аннары ул түбәсе буйлап йөгерде, капотка сикерде һәм чираттагысына йөгерде. Май тиз арада иярергә мөмкин, аннары Алисия, Дрейкны машина хуҗалары кычкырырга һәм һөҗүм итәргә калдырдылар.
  
  Дрейк гадәттән тыш тупланырга мәҗбүр булды. Бу машиналарның барысы да бер үк түгел иде, һәм аларның металллары үзгәрде, кайберләре хәтта әкрен генә алга киттеләр. Ярыш бик тыгыз иде, ләкин алга бару өчен озын сызык кулланып, алар машинадан машинага сикерделәр. Халык ике якка да карап торды. Яхшы, монда аларны беркем дә борчымады һәм алар Бродвей белән 54 нче, аннары 57 нче урам киселешен күрәләр иде. Машиналарның җимерелүе җиңеләйгәч, Бо соңгы машинадан егылып төште һәм юл янына йөгерүен дәвам итте, Май аның янында. Алисия Дрейкка артка карады.
  
  "Арткы ачык люка аша егылганыгызны тикшерегез."
  
  "Әйе, бу куркыныч вариант. Мин ул вакытта конвертер булмаганнары өчен бик рәхмәтле. "
  
  Башка киселеш һәм 57 нче урам артында цемент миксерлары, вагоннар һәм кызыл-ак киртәләр тезелгән. Әгәр дә команда уңышка иреште дип уйласа, яки бу йөгерү элеккеге кебек туры булыр дип уйласа, аларның иллюзияләре кинәт җимерелде.
  
  Ике кеше китерү машинасы артыннан чыкты, мылтыклар йөгерүчеләргә күрсәттеләр. Дрейк битне калдырмады. Даими сугыш, еллар дәвамында барган сугышлар аның хисләрен максимальләштерде һәм аларны шунда саклады - көненә егерме дүрт сәгать. Куркынычлык формалары шундук пәйда булды, һәм икеләнмичә, якынлашкан цемент машинасы алдында аларга таба ашыкты. Пистолетларның берсе кычкырып якка очты, икенчесе ир-атларның берсенең гәүдәсе астында калды. Аның баш сөягенә сукканда, Дрейк артка чигенде. Алар артында, ул цемент машинасының тәгәрмәчләренең таркалуын, кискен тормозланганын һәм шоферының антын ишетте ...
  
  Ул зур соры тәннең аңа таба борылганын күрде ...
  
  Мин Алисиянең куркып кычкырганын ишеттем.
  
  "Мэтт!"
  
  
  Тугызынчы бүлек
  
  
  Дрейк контроль машинасы аңа таба борылганда гына карый ала. Theөҗүм итүчеләр бер секундка да артка чигенмәделәр, аңа буран белән су коендылар, чөнки алар үз куркынычсызлыгы турында уйламаганнар. Ул тамак, күкрәк һәм кояш плексусына типте. Ул тәннең селкенүен күзәтте һәм баш өстенә очканда тибеп җибәрде.
  
  Беренче террорист артка егылып, абынды, һәм тәгәрмәчләрнең берсенә бәрелде, аның аркасы сынды һәм куркынычы бетте. Икенчесе ялтырап китте, Дрейкның кыюлыгына гаҗәпләнгән кебек, аннары башын йөкле машинаның арткы ягына юнәлтте.
  
  Дым сугу тавышы җитәрлек иде. Дрейк үзенең тирәнлегендә булмаганын аңлады, аннары йөкле машинаның гәүдәсе аның өстендә әйләнгәч, беренче террористның баш сөягенең тәгәрмәч тәгәрмәчләре астында җимерелүен күрде. Рамка тигезләнгән, ул өметләнә ала. Аерылган секунд эчендә караңгылык барысын да йотты, хәтта тавыш. Йөк машинасының асты аның өстендә хәрәкәтләнде, акрынайды, әкрен генә туктады.
  
  Алисиянең кулы аның астына барып җитте. "Син океймы?"
  
  Дрейк аңа таба борылды. "Бу егетләрдән яхшырак."
  
  Бо сәгатенә карап аякларын чайкап диярлек көтте. "Дүрт минут калды!"
  
  Арып-талып, җәрәхәтләнгән, тырналган һәм кыйналган Дрейк тәнен эшкә мәҗбүр итте. Бу юлы Алисия аның белән калды, якын сагынудан соң бераз ял итә алуын сизгәндәй. Алар туристлар күплеген җиңделәр, Southзәк парк Көньяк һәм Марияны бик күп рестораннар арасында таптылар.
  
  Май Нью-Йорк өчен чагыштырмача акыллы булган билгене күрсәтте.
  
  Бо алга йөгерде. Дрейк һәм башкалар аны ишек төбендә тоттылар. Официант аларга, аларның тышкы кыяфәтенә, авыр курткаларына карап, артка чигенде. Аның күзләреннән аңлашылган иде, ул моңа кадәр җимерүне һәм газапларны күргән.
  
  "Борчылмагыз," диде Дрейк. "Без инглиз."
  
  Май үз ягына ялтыратты. "Япон".
  
  Бо ирләр бүлмәсен эзләүне туктатты каш белән. "Әлбәттә, инглиз түгел."
  
  Дрейк ябык ресторан аша мөмкин кадәр матур итеп йөгерде, юлда урындыкка һәм өстәлгә бәрелде. Ир-атлар бәдрәфе кечкенә иде, ике уриналдан һәм бәдрәфтән иде. Ул касә астына карады.
  
  "Монда бернәрсә дә юк", диде ул.
  
  Бюрегардның йөзе киеренкелек күрсәтте. Ул сәгатендәге төймәләргә кагылды. "Вакыт бетте".
  
  Якында басып торган официант телефон шалтыраткач сикерде. Дрейк аңа кулын сузды. "Ашыкма. Зинһар, вакытыгызны алыгыз. "
  
  Ул кача ала дип уйлады, ләкин эчке тәвәккәллеге аны трубкага юнәлтте. Шул мизгелдә Алисия хатын-кызлар бәдрәфеннән аның йөзендә борчылган сүзләр белән чыкты. "Ул анда юк. Бездә андый нәрсә юк! "
  
  Дрейк үзен кыйнагандай кабынды. Ул тирә-якка карады. Бу кечкенә ресторанда тагын бер бәдрәф була аламы? Бәлки, хезмәткәрләр өчен кубик? Алар кабат тикшерергә тиеш иделәр, ләкин официант телефонда иде. Аның күзләре Дрейкка таба борылды һәм шалтыратучыны көтүне сорады.
  
  "Бу Марш исемле кеше. Синең аркада."
  
  Дрейк кабынды. "Ул миңа исем белән шалтыраттымы?"
  
  "Ул инглиз кешесен әйтте." Официант кысылды. "Бу аның сүзләре."
  
  Бо аның янында калды. "Easilyәм җиңел буталганга, дустым, ул син."
  
  "Сәламәтлеккә".
  
  Дрейк телефонына кулын сузды, бер кул аның яңагына сөртте, ару һәм киеренкелек дулкыны аның өстендә юылды. Ничек алар хәзер уңышсыз була алалар? Алар барлык киртәләрне җиңделәр, ләкин Марш әле дә алар белән ничектер уйныйдыр.
  
  "Әйе?"
  
  "Монда март. Хәзер әйт, нәрсә таптың? "
  
  Дрейк авызын ачты, аннары тиз япты. Дөрес җавап нинди иде? Бәлки Марш "бернәрсә дә" сүзен көткәндер. Бәлки...
  
  Ул җаваптан җавапка икеләнеп торды.
  
  "Нәрсә тапканыгызны әйтегез, яисә мин киләсе минут эчендә ике Нью-Йоркны үтерү турында боерык бирермен."
  
  Дрейк авызын ачты. Анаңны! "Без таптык -"
  
  Май аннары хатын-кызлар бәдрәфеннән чыгып, дымлы плиткаларга тайпылып, аның ягына егылды. Аның кулында кечкенә ак конверт бар иде. Бо бүленгән секундта аның ягында иде, конвертны алып Дрейкка бирде. Май идәнгә ятты, авыр сулыш алды.
  
  Алисия аңа авызын ачып карады. - Моны кайдан таптың, Сприт?
  
  "Сез" малай күренеше "дип атаганны эшләдегез, Таз. Бу беркемне дә гаҗәпләндерергә тиеш түгел, чөнки сез барыбер дүрттән бер кеше. "
  
  Алисия ачуланып тынлыкта калды.
  
  Дрейк конвертны ачканда йөткерде. "Без ... таптык ... бу ... флеш диск, Марш. Начар, дус, бу нәрсә? "
  
  "Әйбәт эш. Әйбәт эш. Мин бераз күңелсезләндем, ләкин, бәлки, киләсе тапкыр. Хәзер USB белән якыннан гына таныш. Бу сезнең соңгы сынау, һәм элеккеге кебек, сез аны яки NYPD караганда акыллырак кешегә бирергә теләрсез. "
  
  "Бу ... тортның эчеме?" Дрейк официантның әле дә басып торганын аңлады.
  
  Марш кычкырды. "Әй, әйбәт. Мәче сумкасыннан чыгармыйк, шулай бит? Өйе, бу ул. Хәзер тыңлагыз, мин сезгә ун минут вакыт бирермен, флеш-дискның эчтәлеген сездән яхшыракларга җибәрү өчен, һәм без яңадан башлыйбыз. "
  
  ", К, юк, без белмибез." Дрейк майга таба ишарә ясады, ул кечкенә рюкзак күтәреп, алар кечкенә ноутбукны яшерделәр. Япон хатыны җирдән күтәрелде һәм якынлашты.
  
  "Без Марш шәһәрендә койрыкларыбызны куып йөрмәячәкбез."
  
  "Ум, әйе. Чөнки мин шулай дип әйтәм. Шулай итеп, вакыт уза. Әйдәгез, ноутбукны күтәреп, алдагы вакыйгалардан ләззәтләник, шулай бит? Биш, дүрт ... "
  
  Дрейк кулын өстәлгә бәрде, шартлау үлде. Аның канында ачу кайнады. - Тыңла, Марш -
  
  Ресторан тәрәзәсе вагонның алгы розеткасы аш бүлмәсенә бәрелгәндә шартлады. Пыяла ватылып, кисәкләр һавага очты. Бүлмәгә агач, пластик һәм миномет продуктлары керде. Вагон туктамады, шиналарына бәрелде һәм кечкенә бүлмә аша үткәндә үлем шәкерте кебек кычкырды.
  
  
  Унынчы бүлек
  
  
  Джулиан Марш уңга борылганда ашказанында кискен авырту кичерде. Пицца кисәкләре идәнгә төште һәм бер савыт салат диванга төште. Ул көлүдән туктый алмыйча, тиз якларын тотты.
  
  Аның алдында торган түбән өстәл һәм Зо кемнеңдер кыргый аягы очраклы рәвештә аны тибкәч калтыранды. Зои аңа ярдәм кулы сузды, аңа тагын бер мавыктыргыч вакыйга башлана башлагач, җилкәсенә тиз тиде. Әлегә алар Дрейкны һәм аның экипажын Эдисоннан түккәннәрен күзәттеләр - турист кебек киенгән кеше вакыйганы урам буйлап төшергәндә бик җиңел карадылар - аннары Бродвейга акылдан язганны күрделәр - бу истерик күренеш бик сирәк иде, чөнки localирле террорист кертә алган бик күп куркынычсызлык камералары юк иде - аннары цемент миксеры тирәсендә һөҗүм ничек үскәнен тыныч сулыш белән карады.
  
  Болар барысы да күңелле читкә юнәлтү. Марш бер кулында бер тапкыр кулланыла торган кесә телефоны, икенчесендә Зо буты тотты, чөнки ул берничә кисәк вам һәм гөмбә ашады һәм Facebookта сөйләште.
  
  Алар алдында өч экран, һәрберсе унсигез дюйм. Дрейк һәм Компания кечкенә Италия ресторанына кергәч, пар хәзер игътибарны күрсәттеләр. Марш вакытны тикшерде һәм төсле фейерверкка карады.
  
  "Начар, бу якын."
  
  "Сез дулкынланасызмы?"
  
  - Әйе, шулай бит?
  
  "Бу яхшы кино." Зо. "Ләкин мин күбрәк канга өметләндем."
  
  "Бер минут көтегез, мәхәббәтем. Яхшырак булу".
  
  Пар террористик камераларның берсенә караган арендага алынган фатирда утырдылар һәм уйнадылар. төп, дип уйлады Марш. Анда дүрт террорист бар иде, аларның берсе, алдагы үтенече буенча, Марш өчен кинога охшаган мәйданчык булдырган иде. Пифия парлары карарга яраткан вакытта, ир-атлар як-якка утырдылар, кечкенә телевизор тирәсендә тыгылып, башка дистәләгән каналларны карап, яңалыклар эзләделәр яки шалтыратуны көттеләр. Марш белми иде һәм игътибар итмәде. Ул шулай ук сәер карашка игътибар итмәде, үзенең гадәти булмаган чибәр кеше булуын яхшы белә иде, һәм кайбер кешеләр - хәтта бүтән ир-атлар да андый шәхесне кадерләргә яраттылар.
  
  Зои аңа боксчылары алдына кулларын сузып, бераз күбрәк рәхмәтен күрсәтте. Начар, аның үткен тырнаклары бар иде.
  
  Ачулы, ләкин ничектер ... рәхәт.
  
  Ул бер мизгелгә атом портфеленә карады - термин ул башыннан чыга алмады, кечерәк бомба зур рюкзакта булса да - аннары авызына икра салды. Алар алдындагы өстәл, әлбәттә, искиткеч, бәясез һәм тәмсез продуктлардан иде, ләкин барысы да тәмле иде.
  
  Бу атом бомбасы аның исемен кычкырганмы?
  
  Марш сөйләргә вакыт җиткәнен аңлады һәм шалтыратты, сөйкемле официант белән, аннары бик акцентланган инглиз кешесе белән сөйләште. Егетнең тавышының шундый сәер тембрлары бар иде - крестьяннан нәрсәдер - һәм Марш аваздан аваз ясарга тырышып, бозылган йөзләр ясады. Easyиңел эш түгел, һәм хатын-кызлар куллары utелкунчиклар җыелмасын кысканда бераз кыенлаша.
  
  "Нәрсә тапканыгызны әйтегез, яисә мин киләсе минут эчендә ике Нью-Йоркны үтерү турында боерык бирермен." Марш, моны әйткәч, елмаеп җибәрде, студентларның бүлмә аша җибәргән ачулы кыяфәтенә игътибар итмәде.
  
  Инглиз кешесе бераз икеләнде. Марш салат савытыннан төшкән кыяр кисәген тапты һәм аны Зо чәчләренә тыгып куйды. Ул беркайчан да сизмәгән. Берничә минут үтте һәм Марш яну камерасы аша сөйләште, көннән-көн борчыла башлады. Якын арада бер шешә салкын Боллинджер бар иде, һәм ул зур стакан куярга ярты минут вакыт алды. Зо эшләгәндә аңа ябышты, һәм алар бер үк стаканнан, каршы як якка киттеләр.
  
  - Биш, - диде Марш телефонга. "Дүрт, өч ..."
  
  Зояның куллары аеруча нык торды.
  
  "Ике".
  
  Инглиз кешесе аның белән сөйләшергә тырышты, нәрсә булачагына аптырап. Марш үзе уйлап чыгарган машинаны алдан билгеләнгән вакытта алгы тәрәзә аша бәреп төшерүне күз алдына китерде, хәзер максат итеп, тизләнде, көтелмәгән ресторанга якынлашты.
  
  "Бер".
  
  Аннары барысы да шартлады.
  
  
  Унберенче бүлек
  
  
  Дрейк ресторан стенасына ашыкты, официантның биленнән тотып, аны үзе белән алып китте. Аның пыяла һәм кирпеч кисәкләре аның тәнедән төште. Якынлашып килүче вагон тарту өчен кычкырды, чөнки аның шиннары ресторан идәненә килеп төште һәм машина уртасы тәрәзә төбеннән узып китте, арткы оч хәзер күтәрелә һәм пыяла өстендәге линельгә бәрелә. Металл кырылган. Өстәлләр җимерелде. Урындыклар аның алдына чүп кебек җыелган.
  
  Алисия шулай ук шунда ук реакция ясады, өстәл буйлап йөреп читкә тайпылды, аның бердәнбер ярасы тиз очкан агач кисәгеннән аның кечкенә ярасы иде. Май ничектер хәрәкәт өстәленең өстенә бернинди зыян китермичә әйләнергә өлгерде, һәм Бо бер адым алга китте, аның өстеннән сикереп торды һәм өскә сикерде, ниһаять, сикерүен вакыт белән тәмамлады, шулай итеп аяклары һәм куллары як стенага бәрелде һәм булышты. Ул куркынычсыз җиргә төшә.
  
  Дрейк күтәрелеп карады, официант аның янында кычкырды. Алисия гаепле булып күренде.
  
  - Димәк, сез аны тоттыгыз, шулай бит?
  
  "Сак булу!"
  
  Вагон һаман алга бара иде, икенчесенә әкрен иде, ләкин хәзер пистолетның барреле пассажир тәрәзәсеннән чыга иде. Алисия үрелгән һәм каплаган. Бераз артка борылырга мөмкин. Дрейк пистолетны чыгарды һәм бүленмәгән кулга алты пуля атты, чикләнгән киңлектә тавышлар, вагонның саңгырау тавышына каршы. Бо инде машинаның арткы өлешен әйләндереп йөри иде. Ниһаять, тәгәрмәчләр борылуны туктаттылар. Ватылган өстәлләр һәм урындыклар капоттан, хәтта түбәдән дә каскадланган. Дрейк официантның алга барыр алдыннан җәрәхәтләнмәвенә инанды, ләкин ул вакытта Бо белән Май машинада иде.
  
  Бо шофер тәрәзәсен сындырды һәм фигура белән көрәште. Май ватылган тәрәзә тәрәзәсе аша урнашкан урынны тикшерде, аннары ярылган агач кисәген алды.
  
  - Noк, - диде Дрейк, тавышы бераз кычкырып. "Безгә кирәк-"
  
  Ләкин Май тыңларга кәефе юк иде. Киресенчә, ул ясалган коралны тәрәзә плитәсе аша шулкадәр көч белән ыргытты ки, ул машина йөртүче маңгаена нык торды, урында калтыранды. Бу кешенең күзләре артка борылды һәм Бо белән көрәшүне туктатты, француз аптырап калды.
  
  "Миндә чыннан да бар иде."
  
  Май кысылды. "Мин булышырга тиеш дип уйладым."
  
  "Ярдәм итегез?" Дрейк кабатлады. "Безгә бу тереләрнең ким дигәндә берсе исән булырга тиеш."
  
  - thatәм бу язмада, - диде Алисия. "Мин яхшы, та. Сезнең Венди официант ишәген саклап калуыгыз бик рәхәт. "
  
  Дрейк телен тешләде, ниндидер тирән дәрәҗәдә Алисиянең аны көлдергәнен белә иде. Бюрегард машина йөртүчене машинадан чыгарып, кесәләре аша уйланып йөри иде. Алисия могҗизалы рәвештә кагылмаган ноутбукка китте. USB саклагыч йөкләүне тәмамлады һәм бер төркем рәсемнәр китерде - Дрейкның канын салкынлаштырган көмеш баллоннарның борчулы рәсемнәре.
  
  "Бу бомба эчләренә охшаган", диде ул чыбыкларны һәм эстафеталарны тикшереп. "Моны бүтән нәрсә булганчы Мурга җибәрегез."
  
  Алисия машинага таянды.
  
  Дрейк официантка аякка басарга булышты. - Яхшы, мәхәббәт?
  
  "Мин ... шулай уйлыйм."
  
  "Ясалма. Хәзер син безне ласагна ясыйсыңмы? "
  
  "Пешекче ... пешекче әле килеп җитмәгән." Аның карашы куркудан юк ителде.
  
  "Начар, сез аларны микродулкынлы гына ыргыттыгыз дип уйлаган идем."
  
  "Борчылмагыз". Май узып, официант җилкәсенә кулын куйды. "Алар реконструкцияләнәчәк. Страховкалау компаниясе моның турында кайгыртырга тиеш. "
  
  "Дип өмет итәм".
  
  Дрейк кабат телен тешләде, бу юлы ант итмәс өчен. Әйе, барысы да сулыш алган фатиха иде, ләкин Марш һәм аның карандашлары әле дә кешеләрнең тормышын җимерә иде. Вөҗдан кысылмыйча. Этика һәм борчылулар юк.
  
  Телефон психик бәйләнеш аша яңгыраган кебек иде. Бу юлы Дрейк телефонга җавап бирде.
  
  "Сез һаман тибәсезме?"
  
  Марш тавышы аңа нәрсәдер сугарга теләк тудырды, ләкин ул аны профессиональ рәвештә эшләде. "Без сезнең фотоларыгызны җибәрдек."
  
  "Әй, бик яхшы. Шулай итеп, без моны бераз тәртипкә китердек. Сез көткәндә ашарга берәр нәрсә тоттыгыз дип ышанам, чөнки киләсе өлеш сезне үтерергә мөмкин. "
  
  Дрейк йөткерде. "Сез беләсез, без сезнең бомбаны әле сынап карамадык."
  
  "Thatәм моны ишеткәч, мин сез тотарга тырышканда әйберләрне әкренләтергә теләгәнегезне күрәм. Бу булмас, минем яңа дустым. Бу бөтенләй булмый. Сезнең полиция һәм агентлар, хәрби һәм янгын сүндерүчеләр яхшы майланган машинаның өлеше булырга мөмкин, ләкин алар әле дә машина, һәм тизлеккә күтәрелү өчен аларга бераз вакыт кирәк. Шуңа күрә мин бу вакытны сезне аеру өчен кулланам. Бу бик күңелле, миңа ышаныгыз. "
  
  "Пифия боларның барысыннан нәрсә ала?"
  
  Марш. "Эх, минем уйлавымча, күптән түгел бу рагамуфиннар төркеме шартлады. Төгәлрәк нәрсә булганмы? Аларны серияле киллер, психо сталкер, мегаломаниак һәм көнләшүче хуҗа алып барды. Алар барысы да бер кеше булып чыкты. "
  
  Бу вакытта Алисия Дрейкка якынлашты. "Алайса, әйтегез - бу рухани кайда?"
  
  "Әй, яңа кыз. Сез блондинка яки Азияме? Мөгаен, аның тавышыннан блондинка. Кадерле, мин аның кайда икәнен белсәм, мин аны тере тире белән җибәрер идем. Тайлер Вебб һәрвакыт бер нәрсә теләгән. Ул пифлыларны кая табарга икәнен аңлаган мизгелдән китте. "
  
  "Кайсысы базарда иде?" - Дрейк сорады, хәзер вакытны да, мәгълүматны да ала.
  
  "Бу урын җирәнгеч оя, мин дөресме? Киләсе дистә еллар дәвамында дөньяга тәэсир итәчәк барлык килешүләрне күз алдыгызга китерегез. "
  
  "Рамсес аңа нәрсәдер сатты", диде Дрейк, аны сынап.
  
  "Әйе. Frenchәм мин ышанам, хәйләкәр француз колбасасы. Яки сез хәзер аны һәрвакыт сорый аласыз. "
  
  Шуңа күрә моны расладылар. Марш аларны карады, ресторанда күзләре булмаса да. Дрейк Мурга кыска хәбәр җибәрде. "Вебб кая киткәнен безгә ничек әйтерсез?"
  
  "Яхшы, җитди, мин кем, Fox News? Алга таба сез миннән акча сорарсыз. "
  
  "Мин бу террорист асшолына урнашачакмын."
  
  "Handәм кулдагы эшкә кире кайту." Марш бу сүзләрне әйтте, аннары көлеп көлде. "Гафу итегез, шәхси шаяру. Ләкин хәзер без куышның контроль өлеше белән эшләдек. Хәзер мин сезгә таләпләремне әйтәсем килә. "
  
  "Шуңа күрә әйтегез әле." Алисия тавышы арыды.
  
  "Бу нәрсә көлке? Әгәр мин тулысынча канәгать булмасам, бу бомба шартлаячак. Кем белә, кадерлем, мин хәтта сиңа хуҗа булырга карар итәр идем. "
  
  Бер мизгелдә Алисия барырга әзер булып тоелды, аның күзләре һәм сүзләре коры урманны яндырырлык итеп янды.
  
  "Минем сезнең белән ялгыз буласым килә", - дип пышылдады ул.
  
  Март туктады, аннары тиз дәвам итте. "Табигать тарихы музее, егерме минут."
  
  Дрейк сәгатен куйды. "Аннары?"
  
  - Хмм, нәрсә?
  
  "Бу искиткеч архитектура әсәре."
  
  "Эх, моны эшләгән булсагыз, мин Хосе Гонсалес исемле ир-ат сакчысын тартып алырга тәкъдим итәр идем. Кичә кич безнең партнерларның берсе минем таләпләремне курткасына тезде. Документларны ташуның оригиналь ысулы, әйе, һәм җибәрүчегә кире кайтмыйча. "
  
  Дрейк җавап бирмәде, күбесенчә аптырап.
  
  "Мин сезнең нәрсә уйлаганыгызны беләм," Марш кабат искиткеч акыл күрсәтте. "Нигә сезгә фотоларны җибәреп, миңа нәрсә теләгәнегезне белдермәскә? Хәер, мин үзенчәлекле кеше. Алар миңа ике ягым, ике акылым һәм ике йөзем бар дип әйттеләр, ләкин мин аларны ике аерым сыйфат итеп күрергә яратам. Бер өлеше кәкре, икенчесе иелгән. Ни әйтергә теләгәнемне беләсең?"
  
  Дрейк йөткерде. "Әлбәттә, мин синең кем икәнеңне беләм."
  
  "Яхшы, алайса мин аңларсыз, унҗиде минут эчендә дүрт өзелгән мәетегезне күргәч, мин гаҗәпләнермен, гаҗәпләнермен. Сезнең белән. Хәзер, саубуллаш. "
  
  Сызык үлде. Дрейк сәгатенә басты.
  
  Егерме минут.
  
  
  Уникенче бүлек
  
  
  Хейден һәм Кинимака Рамсес белән вакыт үткәрделәр. Террорист принц үзенең алты метрлы квадрат камерасында урынсыз булып тоелды: пычрак, чистартылмаган һәм, ачыктан-ачык арып бетсә дә, капланган арыслан кебек артка борылып. Гейден тән коралларын киеп, Глокны һәм запас пуляларны тикшерде, һәм Манодан шулай эшләвен сорады. Моннан алып мөмкинлек булмаячак. Рамсес та, март та бик акыллы булып бәяләнде.
  
  Бәлки, террористик миф ул булырга теләгән урында булгандыр.
  
  Гейден моңа шикләнде, бик шикләнде. Сарай эчендәге сугыш һәм аның сакчының өметсез үлеме аның күпме качарга теләгәнен күрсәтте. Шулай ук аның абруе бозылганмы? Ул зыянны төзәтергә өметләнергә тиеш түгелме? Бәлки, ләкин кеше яңадан торгыза алмаган дәрәҗәдә юк ителмәгән. Хайден аның тизлеген күзәтте, Кинимака аларга пар пластик урындыклар алып килде.
  
  "Бу шәһәрдә атом коралы бар", диде Хейден. "Тайлер Вебб һәм Джулиан Марш белән килешү төзегәннән бирле сез беләсез дип ышанам. Сез бу шәһәрдә, һәм вакыт җитсә, без сезнең җир астында булмавыгызга ышанырбыз. Әлбәттә, сезнең шәкертләр сезнең барлыгыгызны белмиләр ... "Ул аны шунда асарга рөхсәт итте.
  
  Рамсес туктады, аңа арыган күзләр белән текәлде. "Сез, әлбәттә, алдау, минем халкым тиздән Маршны үтерәчәк, бомба өчен җаваплылыкны үз өстенә ала һәм аны шартлатачак. Сез моны Вебб һәм аның сакчысы белергә тиеш, чөнки алар бердәнбер беләләр. Сез шулай ук минем боерыкны көткәннәрен беләсез. " Ул, башын салды, үзенә.
  
  Хейден көтте. Рамсес акыллы иде, ләкин бу ул абынмас иде дигән сүз түгел.
  
  "Алар шартлаячаклар", диде Рамсес. "Алар үзләре карар кабул итәрләр."
  
  "Без сезнең соңгы берничә сәгатьне түзеп булмый диярлек", диде Кинимака.
  
  "Сез мине моны юкка чыгара алмыйсыз", диде Рамсес. "Хәтта җәфалау аша. Мин бу шартлауны туктатмыйм. "
  
  "Нәрсә телисең?" - дип сорады Хейден.
  
  "Сөйләшүләр булачак".
  
  Ул аны өйрәнде, яңа дөнья дошманы алдында. Бу кешеләр бернәрсә дә кайтарырга теләмәделәр, сөйләшергә теләмәделәр, һәм үлем күкнең охшашлыгына бер адым гына дип ышандылар. Бу безне кая калдыра?
  
  Чыннан да, кайда? Ул коралы өчен егылды. "Күпләп үтерүдән башка бернәрсә дә теләмәгән кеше белән эш итү җиңел", диде ул. "Башына пуля белән."
  
  Рамсес аның йөзен барларга бастырды. "Алайса, Көнбатыш канчык."
  
  Хейденга бу җансыз күзләрдә балкып торган акылсызлыкны һәм ашкынуны укыр өчен белгеч булырга кирәк түгел. Башка сүз әйтмичә, ул теманы үзгәртте һәм тышкы ишекне игътибар белән бикләп бүлмәдән чыкты.
  
  Сез беркайчан да артык сак була алмыйсыз.
  
  Киләсе бүлмәдә Роберт Прайсның камерасы бар иде. Ул якынлашып килүче куркыныч һәм андагы потенциаль роле аркасында секретарьны монда сакларга рөхсәт алган. Ул һәм Кинимака бүлмәгә кергәч, Прайс аңа тәкәббер күренеш бирде.
  
  "Сез бомба турында нәрсә беләсез?" - дип сорады ул. "Whyәм нигә сез Амазонкада булдыгыз, террористик базарда булдыгыз?"
  
  Бәясе үз бүлмәсендә утырды. "Миңа адвокат кирәк. Нәрсә әйтәсең килә? Бомба? "
  
  "Атом бомбасы", диде Хейден. "Менә Нью-Йоркта. Yourselfз-үзеңә булыш, бук кисәге. Сез белгәннәрегезне сөйләп хәзер үзегезгә булышыгыз. "
  
  "Eriитди". Бәянең күзләре ачылды. "Мин бернәрсә дә белмим".
  
  "Сез хыянәт эшләдегез," Кинимака, тәнен фотоаппаратка якынайтты. "Сезне шулай искә төшерергә телисезме? Оныкларыгыз өчен эпитаф. Яисә сез Нью-Йоркны коткарырга ярдәм иткән тәүбә итүче буларак танылыр идегезме? "
  
  "Ничек кенә татлы әйтсәң дә," Прайсның тавышы күмелгән елан кебек яңгырады. "Мин" бомба "турында сөйләшүләрдә катнашмадым һәм бернәрсә дә белмим. Хәзер зинһар, минем адвокатым. "
  
  "Мин сезгә бераз вакыт бирермен", диде Хейден. "Аннары мин Рамсесны һәм сезне бер камерага урнаштырырга җыенам. Сез моның белән көрәшә аласыз. Башта кем сөйләгәнен карыйк. Ул яшәр урынына үләр иде, һәм ул һәр тере җанны үзе белән алырга тели. Син? Suicideз-үзеңә кул салма.
  
  Ким дигәндә аның кайбер сүзләре борчылган кебек иде. "Адвокатсыз?"
  
  Хейден борылды. "Сезгә бәхет."
  
  Секретарь аны карады. Хейден аны эчкә бикләде, аннары Манога таба борылды. "Идеялар бармы?"
  
  "Мин Вебб монда катнашамы дип уйлыйм. Ул бөтенләй фигуралы кеше иде. "
  
  "Бу юлы түгел, Мано. Вебб бездән соң да түгел. Барысы да Рамсес һәм март дип ышанам. "
  
  "Алайса нәрсә соң?"
  
  "Мин Дрейкка һәм егетләргә тагын ничек ярдәм итә алуыбызны белмим", диде Хейден. "Команда барысы да уртасында. Ватан бүтән нәрсәләр турында кайгыртты, полицейскийлар ишек төбеннән, каты эшләгән акчалары артында яшерелгән шымчыларга, армия төзүгә һәм Ядро гадәттән тыш хәлләр төркеме NEST килүенә кадәр. Полиция бар җирдә дә бар. Саперлар бик уяу. Без Рамсесны сындыру юлын табарга тиеш. "
  
  "Сез аны күрдегезме? Аның яшәве яки үлүе турында кайгыртмаган кешене ничек сындырырга? "
  
  Гейден ачуы белән туктады. "Без тырышырга тиеш. Яки сез бирешергә теләр идегезме? Everyoneәркемнең триггеры бар. Бу корт нәрсәдер турында кайгырта. Аның байлыгы, яшәү рәвеше, яшерен гаиләсе? Без ярдәм итә алырлык нәрсә булырга тиеш. "
  
  Кинимака Карин Блейкның компьютер тәҗрибәсенә мөрәҗәгать итә алуларын теләде, ләкин хатын-кыз әле дә Форт Браг режимында тотылды. "Эш эзлик."
  
  "Weәм вакытыбыз булсын дип дога кылыгыз."
  
  "Алар Рамсесның алга баруларын көтәләр. Бездә бераз вакыт бар. "
  
  "Сез моны минем кебек ишеттегез, Мано. Иртәме-соңмы алар Маршны үтерәчәкләр һәм аны шартлаталар. "
  
  
  Унөченче бүлек
  
  
  Смит машиналарын Манхэттеннең күп урамнары аша йөрткәндә, Даль каршылыклы хәбәрләрне тыңлады. Бәхеткә, аларга ерак китәргә туры килмәде, һәм бетон артерияләрнең барысы да тулысынча блокланмады. Барлык информаторлар командасы катнашкан кебек иде, чүплектәге иң түбән урыннан алып иң бай, кәкре миллиардерга һәм алар арасындагы һәркемгә. Бу каршылыклы докладлар өеменә китерде, ләкин өйдә алар ышанычлыны бозылганнан аеру өчен кулдан килгәннең барысын эшләделәр.
  
  "Билгеле ике күзәнәкнең якын-тирә мәчет белән тыгыз бәйләнеше бар", диде Мур колакчасы аша Дальга. Ул адресны язды. "Бездә яшерен агент бар, ул бик яңа булса да. Бу урын көне буе изоляцияләнгән ди. "
  
  Даль беркайчан да бернәрсә дә уйларга сәләтле кеше түгел иде. "Бу мәчет терминологиясендә нәрсәне аңлата?"
  
  "Нинди мәгънәгә килә? Димәк, ләгънәт, анда бар һәм Рамсесның бер камерасын чистарт. "
  
  "Гражданлык катнашуы?"
  
  "Сөйләшергә күп нәрсә юк. Ләкин анда булган кеше дога кылыр. Барлык коммуналь бүлмәләрне, җир асты бүлмәләрен эзләгез. Ә әзер булыгыз. Минем егетем еш хаталар ясамый, һәм мин аның интуициясенә ышанам. "
  
  Даль мәгълүматны таратты һәм координаталарны GPS эченә кертте. Бәхеткә, алар мәчет башында диярлек иде, һәм Смит рульне подъездга юнәлтте.
  
  "Провиденс", диде Лорен.
  
  "Мин иске катанага исем бирдем." Кенси искә төште.
  
  Даль күлмәген бәйләде. "Без әзерме? Шул ук система. Без каты һәм тиз сугабыз, кешеләр. Шәфкать булмас ".
  
  Смит двигательне сүндерде. "Минем белән проблемалар юк."
  
  Иртә белән аларны сәламләделәр, алар машинадан төшеп, урам аша мәчетне тикшерделәр. Якында пар агып торган кызыл һәм ак вент. Чатта урнашкан бина ике урамга да, төсле тәрәзәләргә дә, җәмгыятьнең озын фасад өлешенә тезелгән. Бина түбәсендә әйләнә-тирә бетон фасадлары фонында сәер һәм чиста диярлек кечкенә манара торды. Урамнан керү пыяла ишекләр аша иде.
  
  "Без керәбез", диде Даль. "Хәзер күчегез."
  
  Алар белә торып юлны кичеп, сузылган куллар белән хәрәкәтне туктаттылар. Хәзер пауза аларга барысын да түләргә мөмкин.
  
  "Яхшы урын", - диде Смит. "Анда тәвәккәл төркем табу кыен."
  
  Даль Мур белән элемтәгә керде. "Без урында. Безнең өчен бүтән нәрсә бармы? "
  
  "Әйе. Минем кеше фотоаппаратлар җир астында дип ышандыра. Ул кабул ителергә якын, ләкин бүген безгә булышырлык дәрәҗәдә якын түгел. "
  
  Башка тротуарны кичеп, мәчетнең алгы ишекләрен ачкач, Даль хәбәрне җиткерде. Хисләре көчәеп, алар әкрен генә эчкә күчтеләр, күзләре бераз караңгыланган яктыртуга көйләнде. Ак диварлар һәм түшәм яктылыкны чагылдырды, алтын яктырткычлар һәм кызыл һәм алтын бизәкле келәм. Болар барысы да теркәлү зонасы артында урнашкан, анда кеше аларга шикләнмичә караган.
  
  "Сезгә ярдәм итә аламмы?"
  
  Даль үзенең SPEAR таныклыгын күрсәтте. "Әйе, дус, булдыра аласыз. Сез безне яшерен җир асты подъездына алып бара аласыз. "
  
  Кабул итүче аптырашта тоелды. "Бу нәрсә, шаяру?"
  
  - Бер читкә китегез, - диде Даль кулын сузды.
  
  - Әй, мин рөхсәт итә алмыйм -
  
  Даль кешене күлмәге белән күтәрде һәм счетчикка куйды. "Мин читкә киттем дип уйлыйм."
  
  Команда ашыкты һәм мәчетнең төп бинасына керде. Район буш иде, арттагы ишекләр бикле иде. Даль Смит белән Кензиның каплавын көтте, аннары аларны ике тапкыр тибеп җибәрде. Агач ярылып, панельләр идәнгә егылды. Шул мизгелдә арттагы фойедан шау-шу ишетелде. Команда территорияне биләп, позиция алды. Өч секунд үтте, аннары махсус көчләр командирының йөзе һәм шлемы ян дивар артыннан чыгарылды.
  
  - Син Дальмы?
  
  Швед кычкырды. "Әйе?"
  
  "Мур безне җибәрде. ХИТ. Без сезнең уенга ярдәм итәр өчен килдек ".
  
  "Безнең уен?"
  
  "Әйе. Яңа мәгълүмат. Сез ялгыш мәчеттә, алар бик тирән казылган. Аларны куып чыгару өчен фронталь һөҗүм кирәк булачак. Weәм без аякка омтылабыз. "
  
  Даль ошамады, ләкин ул монда эшләү процедурасын, этикетын аңлады. Махсус көчләрнең яхшырак урыны булганга зыян китермәде.
  
  "Showл күрсәтегез", диде Даль.
  
  "Без. Дөрес мәчет юл аша. "
  
  "Икенче якта ..." Даль ант итте. "GPS букшит."
  
  "Алар бер-берсенә бик якын." Офицер кысылды. "Бу инглизчә ант сүзе күңелне җылыта, ләкин без ишәкләрне күчергән вакыт түгелме?"
  
  Командалар кушылып, яңадан юлны узгач, минутлар үтте. Embыелганнан соң, бүтән мизгел әрәм ителмәде. Тулы масштаблы һөҗүм башланды. Ир-атлар бина алдына һөҗүм иттеләр, ишекләрне шакыдылар һәм фойега керделәр. Икенче дулкын алар аша үтте, алар турында сөйләгән истәлекле урыннарны эзләделәр. Зәңгәр ишек табылгач, кеше аңа шартлаткыч корылма куйды һәм аны шартлатты. Шартлау булды, Даль көткәннән күпкә киңрәк, ләкин махсус көчләр ачык саный торган радиус белән.
  
  "Боби тозагы", диде аңа лидер. "Алар күбрәк булыр".
  
  Шведлар бераз җиңелрәк сулап куйдылар, яшерен агентларның кыйммәтен беләләр иде, хәзер аларга тиешлеләрен бирергә онытмыйлар. Яшерен эш полициянең иң мәкерле һәм язмышлы ысулларының берсе иде. Бу сирәк һәм кыйммәтле агент иде, ул дошманга үтеп керә һәм шуның белән гомерне саклый ала.
  
  Махсус көчләр җимерелгән диярлек бүлмәгә керделәр, аннары ерак ишеккә борылды. Ул ачык иде, подвалга керү урыны ачык иде. Беренче кеше якынлашканда, атышлар түбәннән яңгырады һәм пуля бүлмә буйлап күтәрелде.
  
  Даль Кенсига карады. "Идеялар бармы?"
  
  "Син миннән сорыйсыңмы? Нигә? "
  
  "Бәлки, мин сезнең үзегездә мондый бүлмә булуын күз алдыма китерә алам."
  
  "Куак тирәсендә кыйнамагыз, ләгънәт, Даль, әйеме? Мин сезнең хайваннар контрабандасы түгел. Мин монда гына, чөнки ... чөнки- "
  
  - Әйе, нигә сез монда?
  
  "Минем чыннан да беләсем килә. Бәлки мин китәргә тиеш ... "Ул икеләнеп торды, аннары тынлады. "Тыңла, бәлки башка юл бардыр. Акыллы җинаятьче ышанычлы качу юлы булмаса, анда төшмәс иде. Ләкин чын террористик күзәнәкләр белән? Мондый үз-үзенә кул салучылар белән кем белә? "
  
  "Уйларга вакытыбыз юк", диде махсус көчләр командиры, аның янына утырып. "Бу егетләр өчен роллербол."
  
  Команданың Кензи сүзләре турында уйлаганда, флешбанг гранаталарын чыгаруларын Даль карады. Белә торып кырыс, ул аларның артында кайгыртучан йөрәк, я булмаса берсенең сынган калдыклары бар дип саный. Кенсига бу кисәкләрне бергә тупларга булышырлык нәрсә кирәк иде - ләкин ул бөтен өметне югалтмыйча күпме эзли ала? Бәлки, бу кораб җимерелгәндер.
  
  SWAT командасы әзер булуларын белдерделәр, аннары агач баскыч ярдәмендә акылсыз форма чыгардылар. Гранаталар сикереп төшкәч, шартлагач, командалар беренчелекне алдылар, Даль командирны баганага этәрде.
  
  Смит үткәннәрне этәрде. "Калфакларыгызны күчерегез."
  
  Йөгереп, аларны шунда ук пулемет белән каршы алдылар. Даль пычрак идәнгә, өстәл аякларына, корал тартмаларына күз салды, белә торып дүрт каттан аска төшеп, пистолетын тартып, утны кире кайтарды. Смит аның алдына борылды, төбенә тайпылды һәм як-якка сузылды. SWAT командасы арттан алга китте, иелеп, ут сызыгында ялтырап тормады. Пулялар атылганнан соң кире кайттылар, үлемгә китерүче воллейлар подвалны тиштеләр һәм калын стеналардан кисәкләрне ерттылар. Даль җирнең иң төбенә төшкәч, ул сценарийны шундук бәяләде.
  
  Монда дүрт күзәнәк әгъзасы бар иде, алар алдагы шакмакта күргәннәренә туры килде. Өчесе тезләрендә иде, колакларыннан кан ага иде, куллары маңгайларына кысылды, дүртенчесе зыянсыз булып күренде һәм һөҗүм итүчеләргә каты атты. Бәлки, аны тагын өч кеше каплагандыр, ләкин Даль шундук тере тоткын алу юлын тапты һәм атучыга омтылды.
  
  "Әй, юк!" Махсус көчләр лидеры аңлашылмыйча аның яныннан ашыкты.
  
  "Әй!" Даль шалтыратты. "Ни-"
  
  Иң начар тәмуг арасында, моны элек кичергәннәр генә паузасыз эшли ала. Махсус көчләр лидеры билгесен ачык күрде, аңа таныш нәрсә, һәм хезмәттәшләре тормышы турында гына уйлады. Даль үз триггерын тартып алгач, террористның бер кулыннан йөкле граната ташлаганын, икенчесе белән коралын ташлаганын күрде.
  
  "Рамсес өчен!" - дип кычкырды ул.
  
  Подвал үлем тозагы иде, бу җан ияләре үз корбаннарын җәлеп иткән кечкенә бүлмә. Бүлмә тирәсендә таралган башка тозаклар бар, шрапнель шартлаганда башланачак тозаклар. Даль террористны күзләр арасына атты, ләкин ул ишарәнең академик булуын белсә дә - аларны саклап калмас иде.
  
  Кирпеч диварлы бу кечкенә бүлмәдә түгел, кыска шартларда, чөнки граната шартлаганчы соңгы секундлар санала.
  
  
  Ундүртенче бүлек
  
  
  Даль дөнья караңгылыкка батканын күрде. Ул вакытның тизлек белән акрынайганын, һәр тере йөрәкнең тибеше чиксез мизгелләрдә ничек үлчәнгәнен күрде. Граната сикереп, кечкенә гөмбә болытында идәннән тузан һәм пычрак күтәреп, аның пулясы террористның баш сөягенә керде, аркасыннан чыгып, кан чишмәсе арасында стенага бәрелгәнче. Тән зәгыйфьләнә, тормыш инде юкка чыга. Граната икенче байлыкка төште, һәм Даль мылтыгын аның йөзеннән читкә алып китә башлады.
  
  Кыйммәтле секундлар калды.
  
  Өч террорист һаман тезләнеп, елап, җиңелделәр, нәрсә килүен күрмәделәр. Махсус көч егетләре үз теләкләрен тыярга яки баскычка менәргә тырыштылар.
  
  Смит карашын Дальга юнәлтте, аның тормышының соңгы күренеше.
  
  Даль Кенси, Лорен һәм Йорги баскыч башында икәнен белә иде, һәм бер мизгелгә ул эпицентрдан ерак булыр дип өметләнде.
  
  Шулай да, болар барысы да минем балалар өчен ...
  
  Граната икенче байлыкның иң югары ноктасында шартлады, тавыш шведлар ишеткән иң көчле тавыш. Аннары бөтен тавыш кинәт үлеп китте, уй юкка чыкты ...
  
  Аның күзләре алга юнәлде һәм күргәннәренә ышанмады.
  
  SWAT лидеры нәрсә булачагын белеп, мөмкин кадәр тизрәк йөгерде һәм мөмкин кадәр күбрәк кешене коткарырга тәвәккәл булды, шундук аның бердәнбер кеше икәнлеген аңлады. Аның йөгерүе аны граната өстеннән күтәрде, шартлау алдыннан аңа туры секундка егылырга мөмкинлек бирде. Кевлар, ит һәм сөяк аша ул шартлады, ләкин бүлмәдәге урынына богауланган кешеләргә бәрелмәде. Шартлау тавышсызланды, аннары үлде.
  
  Даль үз күзләренә ышанмыйча, тамагын чистартты. Хезмәттәшләренең фидакарьлеге аны һәрвакыт түбәнсетте, ләкин бу башка дәрәҗәдә иде.
  
  Мин белмәдем ... Аның исемен дә белми идем.
  
  Ләкин террористлар аның алдында тезләнделәр.
  
  Даль соңгы берничә адымнан йөгерде, өч кешене аркасына тибеп тә күзләрен яшьләндерде. Смит курткаларын ертты. Күз алдында шартлаткыч жилетлар юк иде, ләкин Смит аның янында тезләнгәндә дә бер кеше авызыннан күбек иде. Икенчесе газап чикте. Өченчесе җиргә кадакланды, хәрәкәтсез. Даль бу кешенең коточкыч карашын, поляр капка кебек, үз нәфрәте белән очратты. Кензи узып, шведларның игътибарын җәлеп итте, Дальга карады, аның бозлы зәңгәр күзләре шулкадәр ачык, салкын һәм хисләр белән тулды ки, алар киң, эретелгән пейзаж кебек иде, һәм ул әйтә алган бердәнбер сүзләрне авыз иттеләр.
  
  "Ул безне корбан итеп коткарды. Мин ... аның белән чагыштырганда мин үземне бик кимчелекле хис итәм. "
  
  Даль, бөтен гомерендә, беркайчан да аңлатма бирә алмады. Ул хәзер эшләде.
  
  Смит өч кешене дә эзләде, күбрәк граната, пуля һәм кечкенә куллар тапты. Кесәдәге кәгазьләр һәм язмалар ватылды, шуңа җыелган кешеләр алар турында сөйли башладылар.
  
  Башкалар башларын иеп егылган лидерларына якынлаштылар. Бер кеше тезләнеп, офицерның аркасына кагылды.
  
  Өченче террорист үлде, нинди агуланса да, агулану хезмәттәшләренә караганда озаграк вакыт алды. Даль гаҗәпләнеп карады. Наушник ишетелгәч һәм Мур тавышы аның башын тутыргач, ул тыңлады, ләкин җавап турында уйлый алмады.
  
  "Биш фотоаппарат", диде аңа Мур. "Безнең чыганаклар Рамсесның биш камерасы гына барлыгын ачыкладылар. Сез икесе белән очраштыгыз, аларның өчесе калды. Минем өчен яңа мәгълүмат бармы, Даль? Сәлам? Син андамы? Нәрсә соң ул? "
  
  Шаян швед Мурны сүндергән кечкенә төймәгә басты. Ул үзенең хөрмәтен ким дигәндә берничә секундка тынлык белән белдерергә теләде. Андагы барлык ир-атлар һәм хатын-кызлар кебек, ул бер ирнең зур корбаны аркасында гына исән калды. Бу кеше бүтән көн яктысын яки кояш баюын күрмәячәк, яисә аның йөзенә җылы җил искәнен сизмәячәк. Даль аның өчен моны кичерер иде.
  
  Ул исән вакытта.
  
  
  Унбишенче бүлек
  
  
  Унҗиде минут.
  
  Дрейк Бо җитәкчелегенә иярде, 59-нчы сулны кисеп алды һәм туры Коламбус түгәрәгенә керде. Биналардан сул ягына байраклар күтәрелде, уң ягына агачлар белән капланган яшел полоса ята иде. Алар алдында күп фатирлы бина тора, күбесенчә пыяладан ясалган, тәрәзәләре әле дә кояш нурларында рәхәтләнеп ялтырап тора. Сары такси юл читенә тартылды, аның шоферы аның артында тротуарда йөгергән дүрт яхшы киенгән спринтерны күрер дип көтә, ләкин Бо кешегә икенче караш бирмәде. Түгәрәк шарлавыклар, сыннар һәм утыру белән киң бетон мәйдан иде. Туристлар рюкзакларын һәм эчәрлек суын тутырып, монда-монда адаштылар. Дрейк терле спортчылар төркеме уртасын кисеп алды, аннары ким дигәндә күләгә биргән агачлар астында йөгерде.
  
  Күренгән күзләрдән.
  
  Каты, мәшәкатьле урамнар арасындагы аерма - гаҗәеп, чуалышлы бина, челтәр буендагы традицион чиркәүләр арасында урын өчен көрәшәләр - һәм яшеллектә аның уң ягына идарә иткән абсолют тынычлык һәм тынычлык Дрейкны чынбарлык белән тутырды. Бу урын ничек акылсыз иде? Бу күпме хыял? Аермалар күз алдына да китереп булмый иде.
  
  Ул Маршның аларны ничек күзәтеп торуы белән кызыксынды, ләкин артык каршы килмәде. Бу кеше үлеменә китерергә мөмкин. Өйгә кайткач, алар хәзер дә каналны табарга тырыштылар, шуңа күрә аны чыганактан эзлиләр.
  
  Төркем тизлек белән якты орб әкренләп сулга борылды. Алисия белән Май артта йөгерделәр, карап тордылар, ләкин бөтен темаларын бу темпта куллана алмады. Дошман теләсә кайда, теләсә кем булырга мөмкин. Тәрәзәле тәрәзәле үткән седан якынрак тикшерүне таләп итә, ләкин ерактан юкка чыга.
  
  Дрейк вакытны тикшерде. Унбер минут калды.
  
  Yetәм моментлар икенче секундка сузылды. Бо акрын соры бина булып акрынайды, Дрейк шунда ук таныды. Әле йөгереп, ул Алисиягә һәм Майга таба борылды. "Один белән хикәя вакытында без сугышкан бер бинада. Начар, гомер гомер үткән кебек тоела. "
  
  "Вертолет якка бәрелмәдеме?" - дип сорады Алисия.
  
  "Әйе, һәм без Тираннозавр Рекс белән һөҗүм иттек."
  
  Табигать тарихы музее бу яктан чагыштырмача кечкенә булып күренде, берәрсе булган булса, ялгыш караш. Тротуардан алгы ишекләргә кадәр баскычлар бар иде, хәзерге вакытта туристлар төркеме белән тулган. Дизель һәм бензинның катнаш исләре юл читендә туктагач, аларга һөҗүм иттеләр. Двигательләр тавышы, мөгезләр кычкыру, вакыт-вакыт кычкыру аларның хисләрен җәфалады, ләкин ким дигәндә монда трафик күп иде.
  
  "Хәзер туктама", диде Алисия. "Без куркынычсызлык кайда булачагын белмибез."
  
  Дрейк хәрәкәтне туктатырга һәм аларга үтәргә рөхсәт итәргә тырышты. "Әйдәгез, ул авыру дип әйтмәгән."
  
  Бәхеткә, трафик аз иде һәм төркем юл аша бик җиңел үтеп китте. Музей баскычлары төбендә алар күтәрелә башладылар, ләкин артларында шиннарның көчле кычкыруын ишеткәч кинәт туктадылар.
  
  Дрейк уйлады: Sevenиде минут.
  
  Алар тикшерелмәгән акылсызлык күренешенә әйләнделәр. Дүрт кеше машинадан сикереп тордылар, мылтыклар әзер. Дрейк качарга тырышты, музей ишекләреннән сикереп торды һәм кунакларны таратты. Бо тиз арада коралын тартып, дошманга омтылды. Атышлар яңгырады. Кычкырулар иртә белән ярылды.
  
  Дрейк биеклеккә сикерде һәм түбән сукмак ыргытты, тротуарны сукканда әйләнде һәм җилкәсе тәннең тулы көчен алган авыртуны санга сукмады. Theөҗүм итүче седан капотына сикерде һәм Майны мылтыктан тотып тора иде. Дрейк машинага таба борылды, аннары торды, бәхеткә каршы, мылтык кулында. Ул кулын сузды, куркыныч булып, игътибар таләп итә.
  
  Алисия күгәрченне бүтән юл белән чистартты һәм Теодор Рузвельтның ат сынын аның белән һөҗүм итүчеләр арасында урнаштырды. Шуңа да карамастан, алар аттылар, пулялар бронза кастингка бәрелде. Алисия коралын чыгарып, икенче якка атты. Ике кеше хәзер машиналар өстендә иде, камил максатлар ясадылар. Гражданнар районны чистартып, бөтен якка йөгерделәр. Ул тезләнеп егылган террористка каршы торды, ләкин утның өзлексез агымы аңа таба юнәлде, аны капларга мәҗбүр итте.
  
  Май белән Бо музейның төп подъезд янындагы кечкенә аркага кысылды, ташлар аша атылган пулялар агымыннан саклану өчен. Бо стенага карап торды, хәрәкәтләнә алмады, ләкин Май карап торды, аркасы французга борылды.
  
  "Бу ... уңайсыз", - дип зарланды Бюрегард.
  
  "Сезнең камыш кебек нечкә булуыгыз бик бәхетле," Май җавап бирде. Ул башын тыгып, волейбол атты. "Беләсеңме, без сине беренче тапкыр очратканда, син дивардагы ярыклар арасында еш йөргән кебек идең."
  
  "Бу хәзер файдалы булыр иде."
  
  "Төтен кебек." Май янына кайтып, тагын иелде. Пулялар аның башыннан маршрут эзләделәр.
  
  "Без хәрәкәт итә алабызмы?"
  
  "Сез кыйналырга теләмәсәгез."
  
  Дрейк үзенең коралын кулланырга вакыты юклыгын аңлады, шуңа күрә ул көндәшнең коралын тыярга тырышты. Ул үзенә барып җитә алмавын бик соң аңлады - егет бик биек иде, аннары баррельнең аңа таба борылганын күрде.
  
  Кайда барырга.
  
  Инстинкт аны ракета кебек тиште. Артка чигенеп, ул машина тәрәзәсен тибеп, стаканны сындырды, аннары күгәрчен эчендә террорист аткан кебек. Аның артында тротуар күбекләнде. Дрейк машина йөртүче урынына бушлыкны кысып, күн тиресен, урындык формасын аңа узуны кыенлаштырды. Ул нәрсә булачагын белә иде. Пуля машинаның түбәсенә, урынына һәм идәненә үтеп керде. Дрейк тизрәк алышынды. Centerзәк бүлмә перчатка бүлмәсеннән һәм ике зур чынаяктан торды, алар пассажирлар утырган урынга гәүдәсен салган вакытта аңа нәрсәдер тотарга бирделәр. Күбрәк пулялар аяусыз түбәдән ярылды. Дрейк вакыт сатып алырга тырышып кычкырды. Агым бер мизгелгә туктады, ләкин соңыннан, Дрейк артка иелеп, тәрәзәне йөкләгәндә, ул тагын да зуррак тизлек белән башланды.
  
  Дрейк арткы утыргычка менде, пуля аркасының уртасыннан утны яндырды. Ул үзен чиста өемдә, сулыштан һәм идеялардан тапты. Бер мизгел икеләнүчене дә туктатырга этәргән булырга тиеш, аннары кеше Алисия утына керде. Дрейк арткы ишекне эчтән ачты һәм бетте, бетонга күмелгән һәм кая барырга белми.
  
  Моннан кала...
  
  Машина астында. Ул әйләнде, машина астына бик туры килде. Хәзер ул кара шасси, торбалар һәм эскиз системасын күрде. Тагын бер пуля өстән атылды, аякларының V формасындагы мускуллары арасындагы аерманы сугып. Дрейк йомшак кына сызгырды.
  
  Бу уенны ике кеше уйный ала.
  
  Аякларын селкетеп, ул тәнен җир буйлап машина алдына таба барырга мәҗбүр итте, барганда Глокын сызды. Аннары, алдагы пуля тишекләрен максат итеп, ул кеше кайда булырга тиешлеген чамалады. Ул рәттән алты атты, позициясен һәрвакыт үзгәртте, аннары тиз арада машина астыннан төште.
  
  Террорист аның янына төште, ашказаны кысып. Мылтык аның янында авария белән егылды. Ул, шулай ук, каешка омтылып, Дрейк аны буш арада атты. Рисклар бик зур иде, халык бик зәгыйфь иде. Мускулларында авырту аны җәфалады, аннары машина капкасына карап, туры торырга тырышты.
  
  Алисия Рузвельт сыны артыннан сикереп торды, кабат юкка чыкканчы берничә пуля атты. Аның максаты башка машинаның алгы очында иде. Тагын ике террорист Май белән Бога омтылырга тырыштылар, алар ничектер стенага кысылган кебек иде, ләкин Майның төгәл атуы террористларны саклап калды.
  
  Дрейк сәгатенә карады.
  
  Ике минут.
  
  Алар яхшы һәм чыннан да төртелгәннәр.
  
  
  Алтынчы бүлек
  
  
  Дрейк террористларны алды. HK-ны чыгарып, ул Бо һәм Майны борчыган икесенә игътибар итте. Берсе шундук егылды, аның тормышы бетонга таралды, каты йөрәк өчен авыр үлем. Икенчесе соңгы мизгелдә пуля алып борылды, ләкин һаман да утны кире кайтара алды. Дрейк пуля белән бу кешенең зарядына иярде, үлем уянды. Ахырда, бу кешенең кая барасы юк иде, туктады, аннары утырды һәм май ягына соңгы шартлауны атты, чөнки Дрейк мылтыгы аның куркынычын туктатты.
  
  Май килүен күреп, Бо идәнгә бәйләнде. Француз кешесе протест белдереп, уңайсыз өемгә төште, ләкин Май аны терсәкләре белән өстенә кысып, хәрәкәтләнергә комачаулады. Башлары булган дивардан кисәкләр төште.
  
  Бо карады. "Мерси, Май."
  
  "Ки ни синайде."
  
  Дрейк соңгы калган террористның игътибарын җәлеп итте, ләкин моның берсе дә мөһим түгел. Аның җанындагы коточкыч курку гына мөһим иде. Аның йөрәгенең өметсез тибүе генә мөһим иде.
  
  Алар билгеләнгән вакытны сагындылар.
  
  Май белән Бо музейга йөгерүләрен күргәч, аның рухы бераз күтәрелде, аннары Алисия соңгы террористны лаеклы утлы тәмугка җибәрү өчен яшеренеп чыкты. Тагын бер кеше тротуарда кан җибәрә. Тагын бер җан югалды һәм корбан булды.
  
  Алар чиксез иде, бу кешеләр. Алар буранлы диңгез иде.
  
  Аннары Дрейк соңгы, мөгаен, үлгән, террористның торып, читкә китүен күрде. Дрейк ул күлмәк кигән булырга тиеш дип уйлады. Ул җилкәләргә юнәлде һәм атты, ләкин пуля максатны миллиметр гына сагынды. Акрын гына сулап, ул икенче атуга омтылды. Хәзер бу кеше тезләнеп, тагын торды, һәм икенче мизгелдә ул Facebook, Инстаграмда данлык мизгелләрен төшерергә теләгән кешеләр, күзәтүчеләр, җирле халык һәм фотоаппаратлы балалар төркеменә керде.
  
  Дрейк Алисиягә таба борылды. "Димәк, бу Рамсесның күзәнәкләренең берсе иде?"
  
  "Дүрт ир. Нәкъ Даль сурәтләгәнчә. Бу команда буларак без өченче күзәнәк булачак. "
  
  "Без әле март шартларын белмибез."
  
  Алисия урамнарны, юлны һәм туктап калган, ташланган машиналарны карады. Аннары Майның кычкыруы аларның игътибарын җәлеп иткәндә әйләнеп кайтты.
  
  "Безнең сакчыбыз бар!"
  
  Дрейк баскычка ашыкты, башын аска төшерде, хәтта коралын салырга тырышмады. Бу барысы да иде, бу аларның бөтен дөньясы. Марш шалтыраткан булса, алар булырга мөмкин -
  
  Хосе Гонсалес аңа кесә телефоны бирде. - Сез бер үк инглизме?
  
  Дрейк күзләрен йомды һәм җайланманы колагына куйды. "Сазлык. Сез s әйтәсез - "
  
  Пифия көлүе аны бүлде. "Хәзер, гадәти сүгенү сүзләренә мөрәҗәгать итмәгез. Каргышлар белемсезләр өчен, яисә миңа әйттеләр. Яисә бүтән юлмы? Ләкин котлыйм, яңа дустым, син исән! "
  
  "Безне җиңәр өчен берничә тибү кирәк булыр."
  
  "Әй, мин ышанам. Атом бомбасы моны эшли аламы?
  
  Дрейк үзенең ачулы сүзләрен мәңге дәвам итә алган кебек тоелды, ләкин ул авызын ябу өчен аңлы тырышлык куйды. Хосе Гонсалез алдан әйтү хисе белән карап торганда, Алисия, Май һәм Бо телефонны урап алдылар.
  
  "Мәче телеңне йотты? Эх, эй, нигә син Гонсалес шалтыратуларына җавап бирмисең? "
  
  Дрейк өске иренен тешләде, кан ага башлаганчы. "Мин монда."
  
  "Әйе, әйе, мин моны күрәм. Ләкин син кайда идең ... дүрт минут элек? "
  
  Дрейк эндәшмәде.
  
  "Ярлы карт Хосе телефонга үзе җавап бирергә тиеш иде. Мин нәрсә турында сөйләшкәнемне белми идем. "
  
  Дрейк Маршны читкә алып китәргә тырышты. "Бездә куртка бар. Кайда- "
  
  "Син мине тыңламыйсың, инглиз. Син соң. Соңга калган өчен җәзаны хәтерлисезме? "
  
  "Сазлык. Алдауны туктатыгыз. Сезнең таләпләрегезнең үтәлүен телисезме? "
  
  "Минем таләпләр? Әлбәттә, алар мин яхшы һәм әзер булгач, эшләнәчәк. Хәзер, сез, өч, яхшы солдат булыгыз һәм шунда көтегез. Мин берничә алып барырга заказ бирәм. "
  
  Дрейк ант итте. "Эшләмә аны. Моны эшләргә батырчылык итмә! "
  
  "Тиз сөйләш."
  
  Сызык үлде. Дрейк өч пар карак күзләренә текәлде һәм аларның бары тик аның чагылышы гына икәнен аңлады. Алар уңышсызлыкка ирештеләр.
  
  Зур тырышлык белән ул үзен телефонны җимерүдән саклый алды. Алисия Ватанга якынлашып килүче куркыныч турында хәбәр итүне үз өстенә алды. Май Гонсалесны курткасын алырга кушты.
  
  "Әйдә моны бетерик", диде ул. "Без алда торган әйберләр белән эш итәбез һәм киләсе вакыйгаларга әзерләнәбез."
  
  Дрейк офыкларны сканерлады, бетон һәм агачтан ясалган, акылда һәм йөрәктә, март ниятләре идеясе белән җимерелгән. Гаепсезләр киләсе берничә минутта үләрләр, һәм ул кабат уңышсыз калса, тагын да күбрәк булыр иде.
  
  "Март бу бомбаны шартлатырга җыена", диде ул. "Нәрсә әйтсә дә. Әгәр дә без аны тапмасак, бөтен дөнья газап чигәчәк. Без бик читтә торабыз ... "
  
  
  Vиденче бүлек
  
  
  Март көлде һәм чәчәк атты. Зои үзен тагын да якынайтты. "Сез аңа күрсәттегез," - диде ул.
  
  "Әйе, хәзер мин аңа тагын да күбрәк күрсәтермен."
  
  Марш тагын бер яндыргыч кесә телефонын чыгарды һәм аның хәтерендә саклаган номерны тикшерде. Моның аңа кирәклегенә ышанып, тиз номерны шалтыратты һәм көтте. Answeredавап биргән, тупас һәм ямьле тавыш аның өметләрен раслады.
  
  "Сез нәрсә эшләргә беләсез", диде ул.
  
  "Бер? Яки икесе?
  
  "Ике, без килешкәнчә. Сезгә тагын кирәк булса, алга барыгыз. "
  
  "Әлбәттә, начальник. Мин кәрәзле телефон кушымтасы аша яңартылдым. Бу чара миңа бик ошар иде. "
  
  Март. - Син террористмы, Стивен?
  
  ", К, юк, мин үземне бу класска кертмәс идем. Чынлыкта, түгел."
  
  "Сезгә түләнгән эшне эшләгез. Бу мизгелдә."
  
  Марш экраннарның берсен шәһәр камерасына күчерде, мини күзәтү җайланмасы, күрше предприятияләр кемнең килүен һәм тротуарда булуын күзәтеп тордылар. Стивен бу урамда тәртипсезлек тудырыр иде, һәм Марш карарга теләде.
  
  Зо яхшырак күренергә тырышып, иелде. "Алайса, без бүген тагын нәрсә эшләргә җыенабыз?"
  
  Мартның күзләре ачылды. "Бу сезгә җитмиме? Youәм сез кинәт бераз йомшак, зур начар Пифиягә кушылырга чакырылган хатын-кыз өчен бераз җиңел булып күренәсез, Зо Ширс мисс. Ни өчен бу? Сез миндәге акылсызлыкны яраткангамы? "
  
  "Шулай дип уйлыйм. Aәм бераз гына түгел. Бәлки шампан минем башыма киткәндер. "
  
  "Яхшы. Хәзер ябык һәм кара. "
  
  Киләсе берничә мизгел Марш теләгәнчә булды. Нормаль ир-атлар һәм хатын-кызлар күргәннәренә ябышырлар иде, хәтта каты, ләкин Марш һәм Ширс аңа салкын отряд белән карадылар. Аннары Маршка видеотасмаларны саклап калу һәм аны инглиз кешесенә видео хәбәр аша җибәрү өчен биш минут вакыт кирәк булды: Моны Ватанга җибәр. Мин тиздән сезнең белән элемтәгә керермен.
  
  Ул Зо белән бер кулын урады. Бергәләп алар түбәндәге куып чыгару сценарийын өйрәнделәр, анда инглиз һәм аның өч карчык, алар әле башланыр алдыннан бик соң киләчәген беләләр иде. Камил. Ахырдагы хаос ... бәяләп бетергесез.
  
  Марш бүлмәдә башка кешеләр барлыгын искә төшерде. Төп Рамсес күзәнәге һәм аның әгъзалары. Алар фатирның ерак почмагында тыныч кына утырдылар, хәтта аларның йөзләрен хәтерли алмады.
  
  - Әй, - диде ул. "Ханым шампаннан. Сезнең берегез аны чистарта аламы? "
  
  Бер кеше торды, аның күзләре шулкадәр нәфрәт белән тулды ки, Марш калтырады. Ләкин белдерү тиз маскаланды һәм башны тиз селкетүгә әйләнде. "Әлбәттә."
  
  "Камил. Тагын бер шешә җитәрлек булырга тиеш. "
  
  
  Унсигезенче бүлек
  
  
  Дрейк Май таләпләр исемлеген эзләгәндә сакчы курткасын ачып карады. Алисия һәм Бо җыелган халыкны сканерладылар, өченче күзәнәкнең соңгы калган әгъзасы ниндидер хәрәкәт ясаячагына шикләнмичә. Ватан үз юлында ике минут калды. Полицейскийлар җыелганда, сиреналар кычкырды. Дрейк белә иде, хәзерге вакытта климактик вакыйгалар бөтен Нью-Йорклыларны һәм туристларны куркытыр. Әгәр дә кешеләр урамда калмасалар, бу яхшы идея булырга мөмкин, ләкин Ак Йорт тагын нәрсә эшли алыр иде?
  
  Радиация детекторлары булган дроннар күкне әйләндерделәр. Металл детекторлар игътибарга лаек булганнарны, һәм булмаганнарны туктатты. Армия һәм НЕС монда иде. Урамнарда йөргән агентлар бик күп иде, бу ветераннар җыелышы кебек иде. Эчке эшләр бүлеге, FBI, CIA һәм NSA үз эшләрен дөрес башкарган булсалар, Марш табылыр иде.
  
  Дрейк сәгатенә карады. Бу төш төшү башланганнан бер сәгатьтән артык вакыт үтте.
  
  Болар барысы да?
  
  Алисия аны кадады. "Ул нәрсәдер тапты."
  
  Дейк Майның Гонсалезның җимерелгән курткасыннан катланган кәгазь кисәген алуын карады.
  
  Нью-Йорк аны күреп җиңде һәм һәр кулында җиңле җиң алды. "Шәһәр миңа компенсация бирерме ... компенсация -"
  
  "Шәһәр сезгә киңәш бирә ала", диде Алисия хәлиткеч. "Киләсе тапкыр бераз җылы май кулланыгыз. Начар компания өчен түләмәгез. "
  
  Гонсалес ябылып китте.
  
  Дрейк майга кадәр йөрде. Марш таләпләре иң зур шрифтта ак A4 битендә бастырылды. Гомумән, алар бик туры иде.
  
  "Биш йөз миллион доллар", - дип укыды Май. "Moreәм бүтән нәрсә".
  
  Таләп астында кечкенә кулдан язылган җөмлә бар иде.
  
  "Тиздән детальләр."
  
  Дрейк моның нәрсә аңлатканын төгәл белә иде. "Алар безне мөмкин булмаган тагын бер эзләргә җибәрәчәкләр."
  
  Бюрегард халыкны карады. "Weәм без, һичшиксез, күзәтү астында калабыз. Әлбәттә, бу юлы без тагын уңышсыз калачакбыз. "
  
  Дрейк җыелган халык җыйган кесә телефоннары санын санады, аннары кесә телефонындагы хәбәрнең шомлы тавышын ишетте һәм экранны тикшерде. Видео сылтамага басканчы да, аның баш тире алдан әйтү хисе белән кычыта башлады. "Егетләр", - диде ул һәм җайланманы кул озынлыгында тотып тордылар.
  
  Фото ашлыклы, кара һәм ак иде, ләкин фотоаппарат тотрыклы иде һәм Дрейкның иң начар төшләрен ачык күрсәтте. "Моның мәгънәсе юк", диде ул. "Нәрсә булганын белмәгән кешеләрне үтерү. Бу куркытырга тиеш түгел, бу табыш өчен түгел. Бу ... "Ул дәвам итә алмады.
  
  "Яхшы," Май сулап куйды. "Без көн саен бу ашатучыларның күбесен казыйбыз. Иң аянычы - алар безнең җәмгыятьнең үзәгендә яшиләр. "
  
  Дрейк бер минутны да әрәм итмәде һәм Ватанга сылтама җибәрде. Маршның кесә телефоны номерын нечкә һавадан чыгара алган кебек тоелуы аның әлегә кадәр ирешкәннәрен исәпкә алып гаҗәпләнмәде. Аңа ярдәм иткән террористлар ачыктан-ачык чыгымлы аяк солдатлары гына иде.
  
  Дрейк полициянең үз эшләрен башкаруларын карады. Алисия аңа якынлашты, аннары очраклы рәвештә чалбарның аягын күтәрде. "Моны күрәсезме?" - диде ул җырлы тавыш белән. "Сез чүлдә минем ишәкне тибәргә тырышканда алдым. Stillәм ул әле яңа. Бу әйбер алга бара.
  
  Аның сүзләре Дрейкта берничә тәэсир калдырды. Аларның бәйләнеше, яңа җәлеп итүе турында хәтер бар иде; Май һәм Бо өчен алар арасында нәрсәдер булган дигән нәтиҗә; һәм аның тормышына тагын да ачыкрак сылтама - ул ничек тиз хәрәкәтләнде һәм ничек эшне әкренләтергә тырышты.
  
  Туры утта.
  
  "Әгәр без моны кичерсәк," диде ул. "SPEAR командасы бер атна ял итә."
  
  "Торсти Барбадоска билетлар броньлады", диде Алисия.
  
  "Чүлдә нәрсә булды?" Май бу турыда уйлады.
  
  Дрейк сәгатенә, аннары телефонына карады, сәер, сюрреаль мизгелгә эләкте. Кирәк булмаган үлем һәм арта барган куркыныч белән, чиксез эзләү һәм аяусыз сугыш белән, алар хәзер үкчәләрен тибәләр һәм берничә минут ял итәргә мәҗбүр булалар. Әлбәттә, аларга киеренкелектән арыну өчен вакыт кирәк иде, ахыр чиктә аларның үлеменә китерергә мөмкин ... Ләкин Алисиянең моны эшләве һәрвакыт гадәти булмаган.
  
  "Бикини. Пляж. Зәңгәр дулкыннар, - диде Алисия. "Бу мин".
  
  "Сез яңа иң яхшы дустыгызны үзегез белән аласызмы?" Май елмаеп җибәрде. "Кензи?"
  
  "Беләсеңме, Алисия, Даль команда ялына бронь бирми дип уйлыйм", диде Дрейк, шаяртып кына. "Гаилә каникуллары кебек."
  
  Алисия кычкырды. "Нинди тупас. Без гаилә ".
  
  "Әйе, ләкин ул теләгәнчә түгел. Беләсеңме, Джоанна белән Дальга бераз вакыт кирәк. "
  
  Ләкин Алисия хәзер майга карап торды. "Spriteәм мин беренче мыскыллауга җавап итеп, Сприт, юк, мин Дрейкны алырга уйлый идем. Сезгә туры киләме? "
  
  Дрейк тиз генә читкә борылып карады, иреннәрен тавышсыз сызгырып. Аның артында, Бо аңлатмасын ишетте.
  
  "Бу сез һәм без хәзер беттек дигәнне аңлатамы?"
  
  Май тавышы тыныч калды. "Минем уйлавымча, Мэтт карар кабул итә."
  
  Рәхмәт. Бик зур рәхмәт, ләгънәт.
  
  Phoneз телефоны шалтырагач, ул җиңеләйде диярлек. "Әйе?"
  
  "Монда март. Минем кечкенә солдатлар тиз йөгерергә әзерме? "
  
  "Сез бу гаепсез кешеләрне үтердегез. Очрашкач, мин моның өчен җавап бирерсең. "
  
  ", К, дус, син җавап бирерсең. Сез минем таләпләрне укыйсыз, шулай бит? Биш йөз миллион. Бу ир-атлар, хатын-кызлар һәм кечкенәләр белән тулы шәһәр өчен бик яхшы сумма. "
  
  Дрейк тешләрен кысып күзләрен йомды. "Алга таба нәрсә?"
  
  "Әлбәттә, түләү детальләре. Centralзәк станциягә бар. Алар үзәк кафеларның берсендә көтәләр. " Ул исемне искә алды. "Яхшы итеп катып, конвертка бәйләделәр, ниндидер игелекле җан счетчикның иң читендәге соңгы өстәл астына. Миңа ышаныгыз, сез анда барып җиткәч аңларсыз. "
  
  "Әгәр без моны эшләмәсәк, нәрсә эшләргә?" Дрейк качкан күзәнәк әгъзасын, ким дигәндә ике күзәнәкнең булуын онытмады.
  
  "Аннары мин чираттагы ишәккә шалтыратырмын, йөкне күтәреп, донут кибетен шартлатырмын. Сезгә туры киләме? "
  
  Дрейк Маршны кулга алгач, ул нәрсә эшли алуы турында кыскача хыялланды. "Күпме вакыт?"
  
  "Әй, ун минут җитәрлек булырга тиеш."
  
  "Ун минут? Бу - март, һәм сез моны беләсез. Centralзәк станция моннан егерме минуттан артык юл. Бәлки, икеләтә күбрәк. "
  
  "Мин беркайчан да барырга кушмадым."
  
  Дрейк кулларын кысты. Алар уңышсызлыкка куелганнар, һәммәсе дә моны беләләр.
  
  "Мин сезгә нәрсә әйтермен," Марш әйтте. "Минем урнаша алуымны исбатлау өчен, мин моны унике минутка үзгәртәчәкмен. Санау ... "
  
  Дрейк йөгерә башлады.
  
  
  Унтугызынчы бүлек
  
  
  Бо Гранд Centralзәк станция координаталарын үзенең GPS-ка язганда, Дрейк юлга йөгерде. Алисия белән Май бер адым артта калдылар. Ләкин бу юлы Дрейк туякларда сәяхәт итәргә уйламады. Марш тарафыннан куелган гаҗәеп тыгыз графикка карамастан, омтылыш ясарга туры килде. Музей янында өч машина, ике Corollas һәм Civic ташланды. Йоркширеман аларга икенче караш бирмәде. Аның нәрсә теләгәне ...
  
  "Керегез!" Алисия Civic ачык ишегендә басып торды.
  
  "Бу салкын түгел", диде ул.
  
  "Без монда басып торып вакытны әрәм итә алмыйбыз."
  
  "Enoughитәр!"
  
  Ул аңа таба ашыкты.
  
  Алисия белән Май артыннан ашыктылар. "Ул мине шаяртамы?" Алисия май аенда тирада җибәрде. "Мин атка утырып булмый. Беркайчан да! "
  
  Алар хайван яныннан узып киттеләр һәм тиз арада шофердан машинасын бирүне сорадылар. Дрейк газ педалына басты, подъезддан читкә киткәндә каучук янды. Бо уңга күрсәтте.
  
  "Аны Centralзәк паркта йөрегез. Бу 79-нчы урам аркылы һәм Мэдисон проспектына алып бара. "
  
  "Бу җырны ярат", - дип кычкырды Алисия. "Тиффани кайда? Мин ач."
  
  Бо аңа сәер күренеш бирде. "Бу ресторан түгел, Майлз."
  
  "Мэдисон проспекты эстрада төркеме иде", диде Дрейк. "Чейни Коатс җитәкчелегендә. Кем дә булса аны оныта алган кебек. " Ул йотты, кинәт исенә төште.
  
  Алисия кычкырды. "Буллшит. Мин кәефне җиңеләйтергә тырышам. Моның сәбәбе бармы, Дрейк? Ул фахишә булганмы? "
  
  "Әй, тукта!" Ул тиз йөрүче машинаны 79-нчы урамга юнәлтте, ул биек дивар белән уратып алынган агачлар белән әйләндереп алынган. "Бәлки. Искиткеч алып баручы. "
  
  "Сак булу!"
  
  Май кисәтүе аларның машиналарын саклап калды, чөнки Сильверадо дюйм биеклектәге үзәк резерв аша узып, аларны бәреп төшерергә тырышты. Дрейк руль артындагы йөзне күрде - өченче күзәнәкнең соңгы әгъзасы. Ул газ педалына аяк басты, бүтән машина борылып, куып барганда, барысын да үз урыннарына кайтарырга мәҗбүр итте. Кинәт аларның Centralзәк паркы аша узышлары күпкә үлемгә китерде.
  
  Сильверадо йөртүчесе игътибарсыз ташлап китте. Дрейк берничә таксистны узарга ашыкты, ләкин аларны эзләүчеләр аларны арттан сугарга мөмкинлек бирделәр. F150 каушап калды, ләкин соңыннан бернинди проблемаларсыз үзен төзәтте. Силверадо таксига бәрелде, аны әйләндереп бүтән юлга җибәрде, һәм ул сакланган стенага бәрелде. Дрейк кискен сулга борылды, аннары таксилар сызыгын узу өчен уңга, аннары тиз юлга тизләнде.
  
  Алар артындагы террорист кулыннан мылтык тотып тәрәзәсеннән иелде.
  
  "Төш!" Дрейк кычкырды.
  
  Пулялар һәр җиргә үтеп керделәр - машина, юл, стеналар һәм агачлар. Бу кеше ачу, дулкынлану һәм нәфрәт белән янды, ул китергән зыян турында уйламады. F150 арткы утыргычында утырган Бо Глокны чыгарып, арткы тәрәзәне атты. Салкын һава кабинага керде.
  
  Сул якка бер-бер артлы биналар пәйда булды, аннары берничә җәяүле алда тротуарда йөрде. Дрейк хәзер Иблис сайлавын гына күрде - үтеп баручы очраклы үлем яки Гранд Centralзәк станциягә соңга калу һәм нәтиҗәләре белән очрашу.
  
  Сигез минут калды.
  
  79-нчы урамга борылып, Дрейк алда яшел ботаклар өстендә кыска тоннельне күрде. Алар вакытлыча караңгылыкка кергәч, ул тормоз педалына бәрелде, аларның эзләре диварга бәрелер яки ким дигәндә хаоста мылтыгын югалтыр дип өметләнә. Киресенчә, ул аларны әйләндереп алды, каты йөрде, ян тәрәзәсен узып барганда.
  
  Аларның барысы да үз тәрәзәләре шартлаганда үрелгән, пуляның сыбызгысы ишеткәнче үлә диярлек. Хәзер Алисия үзе башын тыгып, мылтыгын юнәлтте һәм Силверадога атты. Алга таба ул тизләнде, аннары акрынайды. Дрейк бушлыкны тиз япты. Тагын бер күпер барлыкка килде һәм икеләтә сары сызыкның ике ягында хәрәкәт тотрыклы иде. Дрейк бушлыкны үз канаты бүтән машинаның арткы өлешенә кагылганчы япты.
  
  Террорист тәнен борды һәм пистолетны җилкәсенә күрсәтте.
  
  Алисия башта атты, пуля Силверадоның арткы тәрәзәсен җимерде. Машина йөртүче аптырап калган булырга тиеш, чөнки аның машинасы тайпылып, якынлашып килүче юл хәрәкәтенә кереп, мөгезләрнең моңлы шартлавына китерә. Алисия тагын да алга китте.
  
  "Бу сары чәч кисәге әйләнә," Май әйтте. "Миңа нәрсәдер искә төшерә. Аларны хәзер нәрсә дип атыйлар? Бу ... колли? "
  
  Күбрәк кадрлар. Террорист утны кайтарды. Дрейк эвазив машина йөртү техникасын мөмкин кадәр куркынычсыз кулланды. Алдагы хәрәкәт тагын да кимеде, һәм ул Силверадодан узып, юлның алдагы полосасына әйләнде. Аның артында Май тәрәзә төбенә төште һәм клипны башка машинага бушатты. Дрейк артка иелде һәм арттан күренешне өйрәнде.
  
  "Ул әле килә."
  
  Кинәт Centralзәк парк бетте һәм Бишенче проспект киселеше аларга сикереп торды кебек. Машиналар акрынайды, туктады, җәяүлеләр киселешләрдә йөрделәр һәм тротуарларга тезелештеләр. Дрейк хәзерге вакытта яшел булган сары буялган тормоз утларына тиз карады.
  
  Бишенче проспектның ике ягына озын ак автобуслар тезелгән. Дрейк тормозга бәрелде, ләкин террорист кабат яктырткычларына бәрелде. Тоткычлар аша ул арткы очны сизде, афәт потенциалын күрде һәм контрольне кире кайтару өчен спиннан чыгарылды. Машина киселеш аша туры килде, Сильверадо бер дюйм артта.
  
  Автобус алар алдында чыгарга тырышты, Дрейкны сул ягына һәм юл уртасына кадәр йөртүдән башка чара калмады. Металл кырылган һәм пыяла аның кочагында ватылды. Киләсе Сильверадо аңа бәрелде.
  
  - Биш минут, - диде тыныч кына.
  
  Вакытны әрәм итмичә, ул тизлеген арттырды. Тиздән Мэдисон проспекты күренде, Чейз Банкның соры фасады һәм кара күренешне тутырган кара J.Crew.
  
  "Тагын ике," Бо әйтте.
  
  Бергәләп, ярыш машиналары кечкенә аермадан кечкенә аермага кадәр узыштылар, машиналарны кырыйларга һәм әкренрәк киртәләргә әйләндерделәр. Дрейк ниндидер сирена булуын теләп, мөгезне гел басты, һәм Алисия җәяүлеләрне һәм машина йөртүчеләрне тиз китәргә мәҗбүр итәр өчен һавага атты. NYPD машиналары инде шаулап, җимерү эзләрен калдырдылар. Ул хөрмәт белән каралган бердәнбер машиналарның зур кызыл ут двигательләре булуын инде сизгән иде.
  
  "Алда", диде Бо.
  
  "Аңладым," Дрейк Лексингтон проспектына алып барган юлны күрде һәм аңа таба ашыкты. Двигательне эшләтеп, ул тиз арада машинаны почмакка йөртте. Шиналардан төтен чыга, кешеләр тротуарда кычкыралар. Менә яңа юлда машиналар ике якка да тыгыз тукталып тордылар, платформалар, вагоннар һәм бер яклы урамнар хаосы хәтта иң яхшы машина йөртүчеләрне дә саклап калдылар.
  
  "Бу ерак түгел", диде Бо.
  
  Traffл хәрәкәте кимегәндә Дрейк үзенең мөмкинлеген күрде. "Май", диде ул. "Бангкокны хәтерлисезме?"
  
  Суперкардагы җиһазларны алыштырган кебек шома, Май үзенең Глокына яңа журнал кертте һәм куркынычсызлык каешын бәйләде, урынына күчте. Алисия Дрейкка, Дрейк арткы көзгегә текәлде. Сильверадо бөтен көче белән ябылды, Гранд Centralзәк вокзалга һәм күпләп җыелган халыкка якынлашканда.
  
  Май үз урынында утырды, хәзерге ватылган арткы тәрәзәдән иелеп, этәрә башлады.
  
  Алисия Дрейкны кадады. "Бангкок?"
  
  "Сез уйлаганча түгел."
  
  "Эх, бу беркайчан да булмый. Сез миңа әйтерсез, Таиландта булган вакыйгалар Таиландта дәвам итәчәк. "
  
  Май кечкенә бушлыкны узып, киемен ертты, ләкин тәнен алга барырга мәҗбүр итте. Дрейк җилнең суккан мизгелен, комның күзләрен кысканын күрде. Ул эзләгән террористның шаккаткан мизгелен күрде.
  
  Сильверадо шаккатырып якынлашты.
  
  Май йөк машинасы артына сикерде, аяклары таралды һәм коралын күтәрде. Ул максатка иреште, аннары йөк машинасы артыннан ата башлады, пулялар башка машинаның тәрәзәләрен сындырды. Биналар, автобуслар һәм лампалар рәхәтләнеп үтте. Май триггерны кат-кат тартты, җилне һәм машинаның хәрәкәтен онытып, аларны үтерәчәк кешегә генә игътибар итте.
  
  Дрейк тизлекне тотрыклы тотып, рульне мөмкин кадәр тотрыклы тотты. Бу юлы, ул дога кылганча, бер генә машина да узмады. Май аякларында нык торырга мөмкин, аның концентрациясе берьюлы бер нәрсәгә тупланган. Дрейк аның белән җитәкчелек иткән.
  
  "Хәзер!" - ул тавышның башында кычкырды.
  
  Алисия урындык артыннан конфет ташлаган бала кебек борылды. "Ул нәрсә эшләргә җыена?"
  
  Дрейк тормозны бик йомшак кулланды, берьюлы бер миллиметр. Май икенче клипны куйды, аннары йөк машинасы караватына менде, туры арткы ишеккә. Силверадо шоферы кыргый ниндзаны тиз арада тиз йөргән машинасына таба йөгерүен күргәч тагын да киңәйде!
  
  Май арткы ишеккә килеп, һавага сикерде, аякларын селкетеп, кулларын ябыштырды. Гравитация аны төшергәнче бер мизгел бар иде, ул нечкә һавада, яшеренлек, осталык һәм матурлык үрнәге белән матур итеп атлады, ләкин соңыннан ул башка кешенең машинасы капкасына бик нык батты. Ул шундук иелде, аякларына һәм тезләренә сугырга һәм тигезлекне сакларга рөхсәт итте. Көчсез металлга төшү җиңел булмады, һәм Май тиз арада ябык тәрәзәгә таба очты.
  
  Сильверадо йөртүчесе тормозга бәрелде, ләкин мылтыгын аның йөзенә күрсәтә алды.
  
  Май тезләрен таратты, кинәт аның аркасында умыртка сөяген һәм җилкәсен ныгытты. Аның коралы аның кулында калды, инде террористка күрсәтте. Ике ату һәм ул сызгырды, аягы тормоз педалында, күлмәгенең алгы өлешен сөртеп, алга ыргылды.
  
  Май машинаның капотына менде, тәрәзә төбенә килеп, шоферны чыгарды. Ул аңа көчен торгызу әдәплелегенә рөхсәт итә алмады. Аның авырту белән тулган күзләре аның белән очрашты һәм төзәтергә тырышты.
  
  "Ничек ... ничек син?"
  
  Май аны кыйнады. Аннары ул машина Дрейкның аркасына бәрелгәндә тотынды. Инглиз кешесе, куркыныч, очраклы юнәлешкә борылганчы, үз-үзен йөртүче машинаны "тоту" өчен белә торып акрынайды.
  
  "Димәк, сез Бангкокта шулай эшләдегезме?" - дип сорады Алисия.
  
  "Мондый нәрсә".
  
  "Соңыннан нәрсә булды?"
  
  Дрейк читкә карады. "Минем уйларым юк, мәхәббәт."
  
  Алар ишекләрне ачык, такси янында икеле машина кую урыны, Гранд Centralзәк станциягә кадәр якынрак алыштырдылар. Гражданнар, аларга карап, артка чигенделәр. Акыллылар йөгерергә борылды. Дистәләгән кеше кесә телефоннарын чыгарып фотога төшә башлады. Дрейк тротуарга сикерде һәм шундук йөгерә башлады.
  
  - Вакыт бетте, - диде Бургард аның янында.
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Дрейк үзәк станциянең төп залына керде. Сулга, уңга һәм югарыга зур урын селкенде. Ялтыраган өслекләр һәм бизәлгән идәннәр системаны шаккатырдылар, китү һәм килү такталары бөтен җирдә ялтырап тордылар, һәм кешеләр агымы туктаусыз тоелды. Бо аларга кафе é исемен искә төшерде һәм терминалның идән планын күрсәтте.
  
  "Төп фойе", диде Май. "Эскалаторлар аша уңга борылыгыз."
  
  Йөгерү, борылу, бәрелештән саклану өчен гаҗәеп акробатик көчләр башкару, команда вокзалны җимерде. Минутлар үтте. Кофе кибетләре, Бельгия шоколад кибетләре, багель стендлары, Дрейкның башын әйләндерә торган кушылган хуш исләр. Алар Лексингтон Пассажына керделәр һәм акрынайдылар.
  
  "Моның кебек!"
  
  Алисия Дрейк күргән иң кечкенә кафеларның тар подъездыннан кысып йөгерде. Аңсыз диярлек, аның акылы таблицаларны саный иде. Авыр түгел, аларның өчесе генә бар иде.
  
  Алисия соры күлмәктәге кешене читкә этәрде, аннары кара өслек янына тезләнде. Планшет кирәксез чүп-чар белән тулган, урындыклар игътибарсыз урнаштырылган. Алисия түбәндә уйланып, тиздән кулларына ак конверт тотып, күзләре өмет белән тулды.
  
  Дрейк берничә адым ераклыкта карады, ләкин инглиз хатыны түгел. Киресенчә, ул персоналны һәм клиентларны, тыштан узучыларны һәм аеруча бер өлкәне күзәтте.
  
  Коммуналь бүлмәгә ишек.
  
  Хәзер ачылды, кызык хатын-кыз фигурасы башын чыгарды. Шунда ук аңа турыдан-туры караган бердәнбер кеше белән күз бәйләде: Мэтт Дрейк.
  
  ... К...
  
  Күчмә телефонны алды. "Минемчә, бу сезнең өчен", - диде ул иреннәре белән генә.
  
  Бөтен җирне күзәтүне дәвам иткәндә Дрейк башын салды. Алисия конвертны ачты, аннары кабынды.
  
  "Бу дөрес була алмый."
  
  Май күзләрен ачты. "Ни? Ничәп юк?"
  
  "Бум!"
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Дрейк телефонга ашыкты һәм аны хатын-кыздан тартып алды. "Нәрсә уйныйсыз?"
  
  Марш сызык ахырында чылтыратты. "Калган ике өстәл астында тикшердегезме?"
  
  Аннары юл үлеп китте. Akeаны һәм йөрәге туңгач, Дрейк эчендәге бар нәрсәнең җимерелүен сизде, ләкин ул хәрәкәтен туктатмады. "Өстәлләргә!" ул кычкырды һәм йөгерә башлады, егылып, иң якыннары астына тезләнде.
  
  Алисия чыгып эвакуацияләү өчен хезмәткәрләргә һәм кунакларга кычкырды. Бо бүтән өстәл астына егылды. Draичшиксез, Дрейк француз күргәннәрнең төгәл репликасын күрде - өстәл астына кечкенә шартлаткыч җайланма. Су шешәсенең зурлыгы һәм формасы, ул иске Раштуа кәгазенә төрелгән. Хо-хо! Дрейк игътибарсыз калмады.
  
  Алисия аның янына утырды. "Без сорауны ничек нейтральләштерәбез? Иң мөһиме, без сорауны коралсызландыра алабызмы? "
  
  - Син беләсең, Майлс. Армиядә без бер-бер артлы бомба шартлый идек. Нигездә, бу иң куркынычсыз юл. Ләкин бу егет нәрсә эшләгәнен белә иде. Зыянсыз пакетларга яхшы тутырылган. Сез чыбыкларны күрәсезме? Аларның барысы да бер төсле. Детонатор капкасы. Ерак чыбык. Авыр түгел, ләкин куркыныч. "
  
  "Шуңа күрә комплектны төзегез һәм шартлаткыч капка сүнмәсен."
  
  "Комплектны үстерәсезме? Начар, без бөтенләй монда. " Дрейк өскә карады һәм ышанмаган күзләр белән кафе тәрәзәләренә йөзләрен кыскан кешеләрне күрде. Кайберәүләр хәтта ачык ишек аша үтәргә тырыштылар. Төп Android телефоннары берничә минут эчендә хуҗаларының үлеме булырга мөмкин.
  
  "Чык!" - дип кычкырды, һәм Алисия аңа кушылды. "Бу бинаны шунда ук эвакуацияләгез!"
  
  Ниһаять, куркып калган йөзләр борылып, аларга хәбәр килә башлады. Дрейк төп залның зурлыгын һәм эчендәге кешеләрнең күплеген исенә төшерде һәм тамырлары җәрәхәтләнгәнче тешләрен кысты.
  
  "Сез күпме уйлыйсыз?" Алисия тагын аның янына утырды.
  
  "Берничә минут."
  
  Дрейк җайланмага текәлде. Чынлыкта, ул катлаулы күренмәде, гади бомба, гарип түгел, куркыту өчен эшләнгән. Ул бу зурлыктагы фейерверк бомбаларын күргән һәм, мөгаен, шундый ук башлангыч шартлау җайланмасы белән. Аның армия тәҗрибәсе бераз кимегәндер, ләкин кызыл чыбык-зәңгәр чыбык белән очрашкач, ул тиздән кире кайтты.
  
  Барлык чыбыклар бер үк төстә.
  
  Хаос аның теләге белән ясалган кокон тирәсендә бар нәрсәне дә урап алды. Хыянәт пышылдавы кебек, бомба турындагы хәбәр зур залларда таралды, һәм бер кешенең иреккә омтылуы икенчесенә һәм икенчесенә зарар китерде, иң авыр яки ахмак пассажирлар чыгу юлына кадәр. Тавыш ишетмәде, биек рафтерларга барып җитте һәм кире диварларга агылды. Ир-атлар һәм хатын-кызлар ашыктылар, узып баручылар аларга булышты. Кемдер куркуга төште, икенчеләре тыныч калды. Начальниклар үз персоналын сакларга тырыштылар, ләкин җиңелү белән көрәштеләр. Чыгыштан халык җыелды һәм 42 нче урамны тутыра башлады.
  
  Дрейк икеләнеп торды, маңгаена тир бөртеге. Монда бер ялгыш хәрәкәт аяк-кулны югалтуга китерергә мөмкин. Worseәм иң начары, аны Маршны юк итү өчен көрәштән алып китәр иде. Әгәр Пифиан аларны чистарта алса, аның төп максатына ирешү өчен күпкә яхшырак мөмкинлеге булачак - бу тәмуг нинди бозык булса да.
  
  Аннары Бюрегард аның янына утырды. "Син океймы?"
  
  Дрейкның күзләре ачылды. "Нәрсә соң ... Әйтәм, сез бүтән кеше белән сөйләшмисезме?"
  
  Бо ул сүндергән бүтән җайланманы сузды. "Бу гади механизм һәм берничә секунд кына кирәк иде. Сезгә ярдәм кирәкме? "
  
  Дрейк аның алдында эленгән эчке механизмнарга, француз йөзендәге аз гына томанга текәлеп карады һәм әйтте: "Начар. Шведларга моның булганын беркем дә яхшырак әйтми. "
  
  Аннары ул шартлау капкасын чыгарды.
  
  Барысы да элеккечә кала. Аның өстендә җиңеллек хисе юылды һәм туктап, сулышын алу өчен бераз вакыт алды. Тагын бер кризис чишелде, яхшы егетләр өчен тагын бер кечкенә җиңү. Аннары Алисия, кафе счетчикыннан күзләрен алмыйча, биш төрле сүз әйтте.
  
  "Начар телефон яңадан шалтырый."
  
  Гранд Centralзәк станция тирәсендә, Нью-Йоркта, чүп савытларында һәм агачлар астында - хәтта тимер юл белән бәйләнгән һәм ниһаять мотоциклистлар ташлаган - бомба шартлый башлады.
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Хейден аның янында Кинимака телевидение мониторы алдында торды. Аларның Рамсесны сындыру уйлары вакытлыча Centralзәк парк аша, аннары Гранд Centralзәк Вокзалдагы акылсызлык белән тоткарланды. Алар карап торганда, Мур алар янына килеп, һәр мониторга аңлатма бирә башлады, камера рәсемнәре билгеле һәм зурайтылган кул чәчләрендә кеше чәчләрен яктырту өчен. Тасвирлау тиешенчә тулы булмаган, ләкин Дрейк һәм аның командасы танылган тимер юл вокзалына якынлашканда яхшырган. Тагын бер монитор Рамсесны һәм Прайсны үз күзәнәкләрендә күрсәтте, элеккеге урыннарда булырга кирәк кебек түземсезлек белән барды, соңгысы чыннан да теләгән әйбер кебек иде.
  
  Мур командасы тирә-юньдә бик тырышып эшләделәр, күренешләр, фаразлар турында хәбәр иттеләр һәм урамдагы полиция хезмәткәрләреннән һәм агентлардан кайбер өлкәләргә баруларын сорадылар. Хейден алдында һөҗүмнәр бозылды, хәтта Дрейк һәм Бо Гранд Centralентраль бомба белән коралланган вакытта. Мурның Мидтаун турында кайгыртканына тулысынча ышану өчен бердәнбер ысул - бөтен сайтны бушату.
  
  "Мин аның мәчеләрен югалткан карт саңгырау әби булуы турында уйламыйм", диде ул. "Leastичшиксез, аларны ышандырыгыз."
  
  "Гранд Centralзәк станциядәге металл детекторлар аша камералар ничек бомба ала ала?" - дип сорады Кинимака.
  
  "Пластик шартлаткычлар?" Мур.
  
  "Моның өчен бүтән чаралар юкмы?" - дип сорады Хейден.
  
  "Әлбәттә, ләкин тирә-якка кара. Халкыбызның туксан проценты атом бомбасын эзли. Мин бу өлкәне буш күргәнем юк иде. "
  
  Хейден Маршның моны күпме планлаштырганы турында уйлады. Рамсес? Террорист кенәзнең Нью-Йоркта якынча биш камерасы булган, мөгаен, күбрәк, һәм аларның кайберләре йокы күзәнәкләре булган. Төрле шартлаткычлар теләсә кайсы вакытта контрабандага китерелергә һәм күмелергә, кирәк булса урманда яки подвалда яшерелергә мөмкин. Урысларга һәм аларның юкка чыккан атом чемоданнары турында исбатланган хикәягә карагыз - югалганнар саны АКШны юк итү өчен кирәкле сан иде. Бу аларның Америкада булуын раслаган Россия дефекторы.
  
  Ул бөтен рәсемне төшерергә тырышып, артка чигенде. Олы тормышының күбесендә Хейден хокук саклау хезмәткәре иде; ул күз алдына китергән һәр ситуацияне күргән кебек тоелды. Ләкин хәзер ... моңа кадәр булмаган. Дрейк Таймс Сквердан Гранд Centralентралга йөгерде, һәр минутта гомерне саклап калды, аннары икесен югалтты. Даль Рамсесның камераларын һәр борылышта сүтте. Ләкин ул бу күренешнең куркыныч масштабына таң калды.
  
  Дөнья начарланды. Ул яңалыкларны карарга борчылмаган кешеләрне, телефоннарыннан кушымталарны бетергән кешеләрне белә иде, чөнки күргәннәре җирәнгеч иде һәм алар бернәрсә дә эшли алмаган кебек иде. Баштан ук ачык һәм ачык булган карарлар, аеруча ИШИМ барлыкка килү белән, беркайчан да кабул ителмәде, сәясәт, табыш һәм комсызлык, һәм кеше газапларының тирәнлеген бәяләү. Халык хәзер теләгән нәрсә - намуслылык, алар ышана алган шәхес, идарә итү куркынычсызлыгы кебек ачыклык белән килгән кеше.
  
  Хейден барысын да кабул итте. Аның ярдәмсезлек хисе Тайлер Веббның соңгы вакытта кичергән хисләренә охшаган. Сезне бик акыллы эзәрлеклиләр һәм бу турыда бернәрсә дә эшли алмассыз. Хәзер ул шул ук хисләрне кичерде, Дрейк белән Даллның Нью-Йоркны һәм бөтен дөньяны читкә алып кайтырга тырышуларын күреп.
  
  "Мин моның өчен Рамсесны үтерәчәкмен", диде ул.
  
  Кинимака аның җилкәсенә зур тән салды. "Рөхсәт итегез. Мин синнән күпкә матуррак түгел, һәм төрмәдә яхшырак булыр идем. "
  
  Мур билгеле бер экранга күрсәтте. "Карагыз, егетләр. Алар бомбадан сакландылар. "
  
  Мэтт Дрейкның кафедан китүен күргәч, Хейден аша рәхәтләнде & # 233; йөзендә җиңел һәм җиңүче сүзләр белән. Teamыелган команда шатланды, аннары вакыйгалар контрольдән чыга башлагач кинәт туктады.
  
  Күпчелек мониторларда Хейден чүп савытларының шартлавын, машиналарның тишек каплавы атылмасын өчен тайпылуларын күрде. Ул мотоциклистларның юлга менеп, биналарга һәм тәрәзәләргә кирпеч рәвешендәге әйберләр ыргытканын күрде. Бер секундтан соң тагын бер шартлау булды. Ул машинаның идәннән берничә аякта күтәрелүен күрде, аның астында бомба шартлады, яклардан төтен һәм ялкын ага. Гранд Centralзәк станция тирәсендә кача торган пассажирлар арасында чүп савытлары янды. Максат корбаннар түгел, ә террор иде. Ике күпердә янгыннар булды, шундый зур тыгынга китерде ки, хәтта мотоцикллар да аларны уза алмады.
  
  Мур карады, заказ кычкыра башлаганчы аның йөзе бер секунд кына тынычланды. Гейден үзенең көчле карашын сакларга тырышты һәм Мано җилкәсенең үзенә кагылуын сизде.
  
  Без алга барырбыз.
  
  Операцияләр операция үзәгендә дәвам итте, ашыгыч ярдәм хезмәте җибәрелде, хокук саклау органнары иң авыр районнарга юнәлтелде. Янгын сүндерү отряды һәм сапперлар барлык чикләрдән тыш катнаштылар. Мур урамнарны патруль итү өчен вертолетлар кулланырга кушты. Тагын бер кечкенә җайланма Мэсига төшкәч, Хейден аңа бүтән карый алмады.
  
  Ул кире борылды, бөтен тәҗрибәсен эзләп, алга таба нәрсә эшләргә кирәклеген ачыклады, соңгы елларда Гавайи һәм Вашингтонны искә төшерде, туплады ... ләкин соңыннан коточкыч тавыш, коточкыч озын тавыш аның игътибарын кире кайтарды. экраннар.
  
  "! К!"
  
  
  Егерменче бүлек
  
  
  Хейден тирә-юньдәге кешеләрне сындырып бүлмәдән чыгып китте. Ачуы белән үкереп диярлек, ул баскычтан төште, кулларын ит һәм сөяк кисәкләренә кысып. Кинимака кисәтеп кычкырды, ләкин Хейден моңа игътибар итмәде. Ул моны эшләячәк, һәм дөнья яхшырак, куркынычсыз урын булыр иде.
  
  Сайт астындагы коридор аша узып, ул Рамсес камерасына килеп җитте. Сакчы һаман көлде, тавыш монстрдан коточкыч кычкырудан башка нәрсә түгел иде. Ничектер ул нәрсә булганын белә иде. Алдан планлаштыру ачык иде, ләкин кеше иминлеген тулысынча кимсетү ул җиңел генә эш итә алмады.
  
  Хейден бүлмәсенә ишекне ачты. Сакчы сикерде, аннары аның боерыгына җавап итеп тышка атты. Хейден туры тимер барларга таба атлады.
  
  "Нәрсә булганын әйтегез. Хәзер әйтегез, мин сезнең белән йомшак булырмын. "
  
  Рамсес көлде. "Бу ни бу?" Ул Америка акцентын уйлап чыгарды. "Эш шунда ки, сез кешеләрне тезегезгә китерәсез. Youәм сез анда калырсыз, "- диде зур кеше, берничә миллиметр ераклыктан Хейден күзенә турыдан-туры карарга. "Аның теле эленеп. Сез кушканны сез эшлисез. "
  
  Гейден камера ишеген ачты. Рамсес, бер секундны да әрәм итмичә, аңа ашыкты һәм аны идәнгә ташларга тырышты. Бу кешенең куллары богауланган, ләкин бу аңа зур массасын кулланырга комачауламаган. Гейден бик башын кагып, аны баш вертикаль тимер барларның берсенә төртте, муены тәэсирдән кире борылды. Аннары ул бөерләренә һәм умыртка сөягенә каты сугылды, һәм ул уянды.
  
  Бүтән акылсыз көлү юк.
  
  Гейден аны капчык капчыгы кебек кулланды, тәнен әйләндереп алды һәм төрле өлкәләргә бәрде. Рамсес кычкырды һәм борылып карагач, ул беренче өч сугуны санады - кан борыны, иҗек һәм тамак. Рамсес сулый башлады. Хайден бирешмәде, хәтта Кинимака аңа килеп, аны бераз сак булырга өндәде.
  
  "Мано, синең кан җибәрүеңне туктат," Хейден аңа мыгырданды. "Анда кешеләр үлә."
  
  Рамсес көлергә тырышты, ләкин кабак авыртуы аны туктатты. Хейден моны тиз арада тибү белән дәвам итте. "Хәзер көлә."
  
  Кинимака аны алып китте. Хейден аңа таба борылды, ләкин соңыннан зыян күргән Рамсес аларның икесенә дә үпкәләде. Ул зур кеше иде, хәтта Кинимакидан да озынрак, аларның мускул массасы бер үк иде, ләкин Гавайлы бер мөһим өлкәдә террористтан өстен иде.
  
  Тәҗрибә белән көрәш.
  
  Рамсес Кинимака белән бәрелеште, аннары каты итеп сикерде, камерасына кире борылды. "Сез нәрсәдән ясалгансыз?" - дип мыгырданды ул.
  
  "Материал сездән көчлерәк", диде Кинимака, тәэсир итү өлкәсен сөртеп.
  
  "Без алга таба нәрсә булачагын белергә телибез," Хейден Рамсес артыннан камерасына кире кайтты. "Без атом бомбасы турында белергә телибез. Бу кайда? Кем идарә итә? Аларның заказлары нинди? Алла ризалыгы өчен, сезнең чын ниятләрегез нинди? "
  
  Рамсес, тезләнеп егыласы килми, туры булып калырга тырышты. Тырышлык һәр таралышта сизелде. Ләкин, ниһаять, торгач, аның башы иелде. Гейден яраланган елан белән булган кебек сак булды.
  
  "Сез эшли алмаган бернәрсә дә юк. Кешедән сора, бәя. Ул моны инде белә. Ул барысын да белә. Нью-Йорк янып торачак, ханым, һәм минем кешеләр исле көл арасында безнең җиңү биюен биерләр. "
  
  Бәя? Гейден хыянәтне һәр борылышта күрде. Кемдер ялганлый иде, һәм бу аның ачуын тагын да көчәйтте. Кеше ирененнән тамган агуга бирелмичә, ул Манога кулын сузды.
  
  - Бар, миңа мылтык ал.
  
  "Хейден -"
  
  "Эшлә генә!" Ул борылып карады, ярсудан барлыкка килгән ачу. "Миңа мылтык алыгыз һәм чыгарыгыз".
  
  Pastткәндә Хейден үз партнерын бик зәгыйфь дип саный торган мөнәсәбәтләрне җимерде. Бигрәк тә ул берничә айдан соң Кан патшасы кешеләре кулында үлгән Бен Блейк белән уртаклашты. Бен, ул бик яшь, тәҗрибәсез, бераз өлгермәгән дип уйлады, ләкин Кинимака белән дә ул хәзер үз карашын көйли башлады. Ул аны зәгыйфь, җитмәгән һәм яңадан торгызырга мохтаҗ итеп күрде.
  
  "Минем белән сугышма, Мано. Эшлә генә".
  
  Пышылдау, ләкин ул Гавай колагына бик яхшы барып җитте. Зур кеше йөзен һәм хисләрен аңардан яшереп качты. Хейден карашын кире Рамсеска юнәлтте.
  
  "Хәзер сез минем кебек", диде ул. "Мин бүтән студент таптым."
  
  "Сез уйлыйсыз?" Гейден тезен бүтәннең ашказанына бәрде, аннары терсәк аяусыз муен артына бәрелде. "Студент сездән бишекне кыйныймы?"
  
  "Кулларым буш булса ..."
  
  "Чыннан да?" Гейден ярсу белән сукыр иде. "Әйдә карыйк, сез нәрсә эшли аласыз, шулай бит?"
  
  Ул Рамсесның киштәләренә килеп җиткәч, Кинимака кайтты, сигаретка охшаган мылтык аның кысылган кулына кысылды. Ул аның ниятен аңлады һәм артка чигенде.
  
  "Ни?" - дип кычкырды ул.
  
  "Сез эшләргә тиеш булганны эшлисез."
  
  Хейден бу кешене сүгенде, аннары Рамсесның йөзендә тагын да көчлерәк сүгенде, аны сындыра алмавына бик күңелсезләнде.
  
  Аның ачуыннан түбән, тыныч тавыш: Ләкин, бәлки, ул сезгә аңлатма биргәндер.
  
  Бәлки.
  
  Хейден Рамсесны эскәмиясенә егылганчы этәрде, аның башына яңа идея керде. Әйе, бәлки юл бардыр. Кинимакага карап, ул камерадан чыгып, аны бикләде, аннары тышкы ишеккә таба юнәлде.
  
  "Өске катта яңалыклар бармы?"
  
  "Чүп-чар бомбалары күбрәк, ләкин хәзер алар саны азрак. Тагын бер мотоциклист, ләкин алар аны кулга алдылар. "
  
  Гейденның уйлау процессы ачыкланды. Ул коридорга чыкты, аннары бүтән ишеккә таба атлады. Туктамыйча, ул Роберт Прайсның Рамсес камерасыннан килгән тавышны ишеткәненә ышанып, халык арасыннан этәрде. Аның күзендәге кыяфәт аңа шулай дип әйтте.
  
  "Мин бернәрсә дә белмим", - дип ачуы чыкты ул. "Зинһар, миңа ышаныгыз. Әгәр дә ул сиңа атом бомбасы турында нәрсәдер беләм, дисә, ул ялганлый. "
  
  Гейден мылтыгын сузды. "Кемгә ышанырга? Акыллы террорист яки хыянәтче политик. Чынлыкта, әйдәгез, тасер безгә нәрсә әйтә.
  
  "! К!" Бәя ике кулны күтәрде.
  
  Хейден максат куйды. "Сез Нью-Йоркта нәрсә булганын белмисездер, Роберт, шуңа күрә мин сезгә барысын да сөйләрмен. Бер тапкыр. Террористик күзәнәкләр атом коралын контрольдә тота, без алар теләсә нинди мизгелдә шартлатырга сәләтле дип саныйбыз. Хәзер акылсыз Пифиан үзен чыннан да контрольдә тота дип уйлый. Кечкенә шартлаулар Манхэттен буйлап була. Centralзәк станциядә бомба утыртылды. Роберт, бу ахыр түгел. "
  
  Элеккеге Дәүләт секретаре бер сүз дә әйтә алмады. Аның яңа аңлаешлыгында, Хейден аның дөресен сөйләгәненә инанган диярлек. Ләкин бу бердәнбер шик шике аны кечкенә бала кебек гел газаплый.
  
  Бу кеше уңышлы сәясәтче иде.
  
  Ул мылтыктан атты. Ул бер дюймга кадәр кешене сагынып, якка атылды. Ботинкасында бәяләр калтырана башлады.
  
  "Киләсе сугу каеш астында булачак", диде Хейден.
  
  Аннары, Прайс җимерелгәч, Мано кычкырганда, һәм Рамсесның җенле көлүен исенә төшерде, хәзерге Манхэттендагы бөтен куркыныч турында, һәм аның калынлыгында, хезмәттәшләре турында, Джопардия йөрәгендә иде. Хейден Джей.
  
  Күбрәк түгел. Мин моны тагын бер минутка түзеп тормыйм.
  
  Прайсны тотып, ул аны стенага ыргытты, аның тезләренә егылу көче. Кинимака аны алды, аңа сорау бирде.
  
  "Минем юлдан чык."
  
  Ул тагын Прайсны ыргытты, бу юлы тышкы ишеккә. Ул артка сикерде, пышылдады, егылды, һәм ул аны тагын тотып, коридорга һәм Рамсес камерасына юнәлтте. Прайс террористның камерасына бикләнгәнен күргәч, акыра башлады. Хейден аны алга этәрде.
  
  "Зинһар, зинһар, сез моны эшли алмыйсыз."
  
  "Чынлыкта," Кинимака әйтте. "Бу без эшли алган әйбер."
  
  "Ну!"
  
  Хейден Прайсны барларга ыргытты һәм камераны ачты. Рамсес хәрәкәтләнмәде, әле дә караватында утырды һәм ябык күз кабаклары астыннан нәрсә булганын карады. Кинимака үзенең Глокын чыгарды һәм Хейден бәйләнешләрен бәйләгәндә ике кешегә дә омтылды.
  
  "Бер мөмкинлек", диде ул. "Бер төрмә камерасы. Ике кеше. Мине чатка чакырган беренче кеше үзен яхшырак хис итә. Син аңлыйсың?"
  
  Бәясе ярты ашаган бозау кебек агылды. Рамсес әле дә хәрәкәтләнмәде. Гейден өчен аны күрү куркыныч иде. Аның кинәт үзгәрүе абсурд иде. Ул китте һәм камераны бикләде, телефоны шалтырый башлагач һәм агентның Мур тавышы линиягә килгәндә, икесен дә калдырды.
  
  - Монда килегез, Джей. Сез моны күрергә тиеш. "
  
  "Бу нәрсә?" Ул Кинимака белән йөгерде, күләгәләрен күзәнәк блокларыннан куып, баскычны артка калдырды.
  
  "Бомба күбрәк", - диде ул моңсу гына. "Мин бөтен кешене тәртипсезлекне чистартырга җибәрдем. Бу соңгы таләп без көткәнчә түгел. Эх, һәм сезнең Даль дүрт күзәнәктә әйдәп баручы. Ул хәзер аны куа. "
  
  "Әйдә юлга басыйк!" Гейден станция бинасына ашыкты.
  
  
  Егерме дүртенче бүлек
  
  
  Даль пассажир урынына утырды һәм Смитка машина йөртергә рөхсәт бирде; Кензи, Лорен һәм Йорги артка утырдылар. Вокзалга кире кайткач та, Дрейкның Grandзәк станциягә һөҗүм итүе турында хәбәрләр бар, ләкин ул бүтән ишетмәде. Мур информатордан тагын бер киңәш алды - дүртенче террористик күзәнәк Centralзәк парк янындагы зиннәтле күпфатирлы йортта эшләде, һәм хәзер Даль бу турыда уйлагач, бу күзәнәкләрнең кайберләре бүтәннәргә караганда төрлечә финансланган - бу аларга күпчелек белән кушылырга булышты, ләкин Даль бер төркем кешеләрнең баш миен юу индуктивациясен хәтерләмичә, билгеле бер җәмгыятьтә ничек җиңел була алуы турында уйлады. Баш миен юу махсус сәнгать иде, һәм ул гадәти террористның аны үзләштергәненә шикләнде.
  
  Алай уйламагыз.
  
  Мур агентлары бу мәгълүматларны алу өчен куркыныч астында түгел. Бу көннең нәтиҗәләре чиксез әйләнеп кайтыр, һәм ул Ватан моның ничек булачагын белә дип өметләнде. Бүген яшерен агент янса, аның проблемалары әле яңа гына башлана иде.
  
  Alwaysл полицейскийлары, һәрвакыт киселешләрдә өстенлек иткәннәр, хәрәкәтне фильтрлау өчен бар көчләрен куйдылар, гаять зур һәм мөгаен чишеп булмаслык проблемалар белән очраштылар, ләкин аңлы ашыгыч ярдәм машиналарына өстенлек бирелергә тиеш иде. Даль берничә кечкенә карау мәйданчыгын күрде, мини чия алучылар кебек, полиция хезмәткәрләре хезмәттәшләрен югары ноктага юнәлтәләр, һәм ул аларга рәхмәтләрен белдерде.
  
  Даль машинаның GPS-ларын тикшерде. "Сигез минут", диде ул. "Без әзерме?"
  
  "Әзер", бөтен команда кайтты.
  
  "Лорен, Йорги, бу юлы машинада калыгыз. Без сезне бүтән куркыныч астына куя алмыйбыз. "
  
  "Мин киләм", диде Лорен. "Сезгә ярдәм кирәк".
  
  Даль подвал рәсемнәрен һәм махсус көчләр лидерының үлемен тыйды. "Без кирәксез тормышны куркыныч астына куя алмыйбыз. Лорен, Йорги, төрле өлкәләрдә сезнең үз кыйммәтегез бар. Күренешне карагыз. Безгә дә күзләр кирәк ".
  
  "Сезгә минем осталыгым кирәк булырга мөмкин", диде Йорги.
  
  "Мин балконга сикерербез дип шикләнәм, Йорги. Яисә дренаж торбаларын куллану. Тик ... "- диде ул. "Зинһар, мин сораганны эшләгез һәм канлы күренешкә карагыз. Мине тәртипкә әйләндермәгез. "
  
  Уңайсыз тынлык урнашты. Команданың һәр әгъзасы алдагы һөҗүм вакыйгаларын бөтенләй башкача кабул итте, ләкин болар барысы ярты сәгать элек булганлыктан, күбесе әле дә шок астында иде. Күзәтүләр чиксез иде - алар шартларга якын иде. Кеше үз гомерен саклап калу өчен ничек фидакарьлек белән үзен корбан итте. Бу террористлар тормышның барлык төрләренә ничек арзан карыйлар.
  
  Даль үз уйларын шул карт аркага кире кайтарды - олы кеше ничек кечкенә балада шундый нәфрәт сыйфатларын уята ала? Иң гаепсез акыл? Олы, җаваплы кеше ничек шундый зәгыйфь акылны бозарга, өметле тормыш юлын мәңгегә үзгәртергә тиеш дип саный ала? Аны алыштырырга ... нәрсә? ... нәфрәт, үзгәрүчәнлек, фанатизм.
  
  Ничек кенә карамасак та, дингә карашыбыз нинди генә булмасын, Дахл уйлады, шайтан безнең арада йөри.
  
  Смит биек катлы бинага якынлашканда тормозга бәрелде. Әзерләнү һәм машинадан төшү өчен секундлар кирәк булды, аларның барысы да тротуарда саксыз калды. Даль дүртенче күзәнәкнең эчтә булуын һәм аларның нинди компетентлы булуын белү белән уңайсызланды. Аның карашы Лорен белән Йоргига төште.
  
  "Нәрсә эшлисең? Машинага кире кайтыгыз. "
  
  Алар ишек төбенә килеп, таныклыкларын күрсәттеләр һәм дүртенче каттагы ике фатир турында сораштылар. Икесе дә үзләрен саклаган һәм һәрвакыт әдәпле яшь парныкы иде. Ишек сакчысы хәтта ике парны да күрмәгән, ләкин әйе, фатирларның берсе регуляр кунаклар кабул итә. Ул бу ниндидер социаль кичә дип уйлады, ләкин соңыннан артык кызыксыну өчен аңа түләнмәделәр.
  
  Даль аны әкрен генә читкә этәрде һәм баскычка таба юнәлде. Ишекче ачкыч кирәкме-юкмы дип сорады.
  
  Даль йомшак елмаеп җибәрде. "Бу кирәк түгел."
  
  Дүрт кат җиңел генә җиңелде, аннары өч солдат җентекләп коридор буйлап йөрделәр. Даль фатир номерының дөрес булуын күргәч, кесә телефоны тибрәнә башлады.
  
  "Ни?" Смит белән Кензи перифериясен каплап көттеләр.
  
  Мурның арыган тавышы Дальның башын тутырды. "Мәгълүмат ялган. Кайбер информатор ялгыш кешеләрне бераз үч алу өчен ясый. Гафу итегез, мин белдем. "
  
  - Ялган, - диде Даль. "Син көләсеңме? Без аларның ишекләреннән читтә тордык.
  
  "Аннары китегез. Мәгълүмат бирүче хатын-кызларның берсен ярата. Ничек кенә булмасын, юлга кире кайтыгыз, Даль. Түбәндәге мәгълүмат кызыл. "
  
  Швед сүгенде һәм командасын кире чакырды, коралларын яшерде, аннары гаҗәпләнгән ташучы яныннан ашыкты. Даль, ишек төбеннән дүртенче катка кадәр тыныч эвакуация үткәрүне сорарга уйлаган иде, анда нәрсә булачагын белә иде, һәм хәзер аның киңәше ялган булганын белгәч, резидентлар үзләрен ничек тотканнары турында уйладылар.
  
  Кызыклы социаль сорау. Полиция террористларны эзләгән вакытта нинди кеше өеннән куылудан зарланыр иде ... әгәр бу эзләү ялганга нигезләнгән булса?
  
  Даль кысылды. Мур әле аның бук исемлегендә булмаган, ләкин бу кеше таш җирдә елый иде. "Бу киләсе мәгълүмат эшләячәк, шулай бит?" Ул әле ачык юлда сөйләште.
  
  "Менә шулай булырга тиеш. Өченче камерага кагылган шул ук егет. Таймс мәйданына барып җитегез.
  
  "Таймс мәйданы куркыныч астындамы? Нинди куркынычсызлык көчләре инде? "
  
  "Аларның барысы да".
  
  "Ярар, безгә ун минут калды."
  
  "Биш булсын."
  
  Смит җен кебек йөрде, почмакларын кисеп, начар тукталган машиналар арасында кысып, хәтта чистартты. Алар 50-нче урамда машинасын ташлап, йөгерделәр, хәзер Таймс Скверыннан тизлек белән барган халыкка, M & M's Worldның шат кибетләренә, Гершейның Шоколад Дөньясына һәм хәтта урам почмагында Старбакска, хәзерге куркыныч астында. Зур, кеше зурлыгында игъланнар урамны меңләгән төсле сурәтләр белән яктыртты, аларның һәрберсе игътибар өчен көрәште һәм тере, тибрәнгән сугышта катнашты. Экипаж скафель урманын тартып алды, чөнки бүтән кибетләр дә диярлек яңартылган кебек иде. Даль Лорен белән Йоргины саклап калу ысулы турында уйларга тырышты, ләкин сәяхәт һәм качу мөмкин булмаган диярлек. Бу ошыймы, юкмы, алар барысы да солдатлар иде, команда аларның булуы белән ныгыды.
  
  Алда полиция мәйдан тирәсендә кордонны кысып куйды. Нью-Йорклылар ышанмадылар, кунакларга кунакханәләренә кайтырга куштылар.
  
  "Бу бары тик саклык, ханым," Даль бердәм полициянең сүзләрен ишетте.
  
  Аннары дөнья кабат тәмугка әйләнде. Дүрт турист, Левис һәм Бубба Гумп тирәсендә тәрәзә кибетләре, рюкзакларын ташладылар, эчләрен уйлап чыгардылар һәм автоматик корал чыгардылар. Даль урам киоскы артына үрелде, үз коралын кисеп.
  
  Таймс мәйданында мылтыклар яңгырады. Ватылган тәрәзәләр һәм такталар ком белән капланган, җимерелгән, чөнки аларның күбесе хәзерге вакытта экраннар, дөньяда иң зуры, һәм капитализм гәүдәләнеше. Морт тротуарга яңгыр яуды. Калганнар һәм куркынычсызлык көчләре каплау өчен йөгерделәр. Даль башын тыгып, артка атты; аның атуы максатчан түгел, ләкин террористларны каты сүгенергә һәм үз тышларын эзләргә этәрде.
  
  Бу юлы туры сезгә, Даль караңгы канәгатьлек белән уйлады. Сезгә өмет юк.
  
  Даль, тукталган такси артында кафе сикерүен күрде һәм якында ташланган автобусны күрде. Моңа кадәр ул беркайчан да Таймс скверында булмаган һәм аны телевизордан гына караган иде, ләкин җәяүлеләр өчен уңайлы урынны күрү буш иде. Күзәнәк әгъзалары кибетләр һәм офис биналары эчендә хәрәкәт иткәннәрен күргәндә күбрәк атышлар яңгырады. Даль тыныч кына урамга чыкты.
  
  Автобус артында һәм ерак тротуарда бүтән куркынычсызлык көчләре позицияләрен алдылар. Күбрәк SWAT гаскәрләре, кара яраклы агентлар, һәм NYPD полициясе тыныч, хореографик ритмга әйләнде. Даль аларга тезелешү өчен сигнал бирде. Монда билге итеп бирелгән нәрсә ачыктан-ачык тәрҗемә ителмәгән, чөнки беркем дә акылсыз шведка бераз игътибар итмәгән.
  
  "Без бу өч-дүрт хәрефле песиләрне көтәбезме, яисә без бу әниләрне яндырырбызмы?" Кенси аның ягына сөртте.
  
  Даль Америка агентларыннан читкә борылды. "Миңа сезнең төсле терминология бик ошый", диде ул, автобус күләгәсенә кереп. "Ләкин икътисадый яктан."
  
  "Шуңа күрә сез мине монда телисез. Мин аңлыйм."
  
  "Мин алай әйтмәдем".
  
  Смит җиргә менде, машиналар астына карап. "Мин аякларны күрәм."
  
  "Бу террористларның аяклары икәненә ышанып буламы?" - дип сорады Даль.
  
  "Мин шулай уйлыйм, ләкин тәмуг алар билгеләнгән кебек түгел".
  
  "Алар тиздән монда булырлар", Кензи мылтыгын үзе теләгән кылыч кебек күтәрде һәм автобус тәгәрмәчләренең берсе артында басып торды. Команда бер сулыш алды.
  
  Даль тышка карады. "Мин ул вакытның кабат булуына ышанам."
  
  Кензи автобусның аркасын әйләндереп алды һәм сары таксига һөҗүм итте. Пулемет атуы ишетелде, ләкин ул тәрәзәләргә, автобус тукталышларына һәм террористлар фикеренчә, саксыз кешеләр яшерә алган бүтән урыннарга юнәлтелде. Даль үзенең бәхетле йолдызларына рәхмәт белдермәде, тизлек күзәнәкне җимерүдә аларның союздашы булуын, алар граната яисә начаррак булганчы эшләнергә тиеш иде. Ул һәм Кенси такси тирәсендә әйләнделәр, дүрт кешегә карап, гаҗәпләнделәр. Коралларын селкетү урынына, алар һөҗүм иттеләр, Даль һәм Кензига бәрделәр һәм аларны җиргә бәрделәр. Мәетләр юл буйлап сузылды. Даль аска төшкән кулны тотып алды да, асфальтка каты бәрелүен ишетеп. Ләкин, икенче кул төште, бу юлы мылтыкның төсе күтәрелде. Даль аны тозакка да, читкә дә карый алмады, шуңа күрә ул булган бердәнбер чарага кире кайтты.
  
  Ул маңгаена аска төште һәм баш сөягенә сукты.
  
  Караңгылык аның күз алдында язды, нервдан нервка кадәр авыртты, ләкин шведлар боларның берсенә дә аның эшенә комачауламады. Корал сукты, аннары кире кайтты, зәгыйфь. Даль аны тотты һәм аны тоткан кешегә таба бәйләде. Аның йөзенең ике ягына кан агылды. Бу кеше тагын кулын күтәрде, бу юлы бераз оялчанрак, һәм Даль аны үз кулы белән тотып кыса башлады.
  
  Аның барлык җепселләре, һәр буынның тамырлары киеренке.
  
  Сөякләр ботакларны сындырган кебек өзелде. Террорист кычкырды һәм кулын тартып алырга тырышты, ләкин Даль бу турыда ишетергә теләмәде. Аларга бу камераны сүндерергә кирәк иде. Тиз. Тагын да катырак кысып, ул кешенең игътибарын кулындагы көчле авырту белән тулысынча сеңдерде һәм Глокны чыгарды.
  
  Берсе үтерелде.
  
  Мылтык террористның күзләре ялтыраганчы өч пуля атты. Даль аны читкә ыргытты, аннары үч алучы фәрештә кебек торды, баш сөягеннән кан ага һәм аның үзенчәлекләрен бозган тәвәккәллек күренеше.
  
  Кензи зур кеше белән сугыша иде, аларның мылтыклары тәннәре белән сандугачлары, йөзләре бергә кушылган диярлек. Смит өченчегә төште, малайны тезләренә мәҗбүр итте, ул бик камил, төгәл ярсу белән сукты. Соңгы террорист Лореннан яхшырак булды, аны җиргә бәрде һәм Йорги үзен баррель алдына ыргытканда, максат куярга тырышты.
  
  Даль сулыш алды.
  
  Мылтык атылды. Йорги егылды, тән кораллары белән. Аннары Даль хәлнең аны укыганнан бераз аерылып торганын күрде. Йорги пуля алдында җиңел атламады, террористның ату кулын бөтен тәне белән бәрде.
  
  Төрле, ләкин һаман да эффектив.
  
  Даль урыс ярдәменә ашыкты, сугышчыны сул кул астына бәрде һәм аякларын җирдән күтәрде. Швед тизлекне һәм тизлекне булдырды, мускулларын кысып, үз йөген ризасызлык аркасында туган. Өч аяк, аннары алты, һәм террорист тиз арада кире ыргытылды, ниһаять, ул Хард Рок кафесы меню тактасына башын бәрде. Пластик ярылды, канга батты, чөнки Дальның акылсыз импульсы көндәшнең баш сөяген ярып, итне ертты. Кинимака ошамагандыр, ләкин шведлар террористны нейтральләштерү өчен Америка иконасын кулланган.
  
  Карма.
  
  Даль тагын әйләнде, хәзер аның колакларыннан һәм иякләреннән кан тама. Кензи һәм аның көндәше үлем сугышында бикләнгән иде, ләкин Смит үзе белән солдат арасындагы аерманы берничә ыргыту белән япты. Соңгы чиратта ул коралын әйләндерү өчен көрәште, бәхетле булды һәм кискен оч белән Смитка күрсәтте.
  
  Даль кычкырды, алга ашыкты, ләкин ул ату турында бернәрсә дә эшли алмады. Күз ачып йомган вакытта террорист атты, һөҗүм итүче Смит аны эзләрендә туктаткан һәм тезләренә җибәргән пуля алды.
  
  Мин аның маңгаен киләсе ату сызыгына якынайтам.
  
  Террорист триггерны тартты, ләкин шул мизгелдә Даль пәйда булды - хәрәкәтләнүче тау - һәм террористны аның белән стенага бәйләде. Сөякләр сынды һәм бер-берсенә тартылды, кан агылды, һәм мылтык кычкырып якка очты. Аптыраган Даль Смитка таба барганда, ачуы чыккан солдатның кычкырып ант итүен күрде һәм ишетте.
  
  Аннары ул әйбәт.
  
  Кевлар жилеты белән коткарылган Смит әле дә якын арада атылды һәм контузиядән үләргә диярлек иде, ләкин аларның яңа авангард тән кораллары сугуны йомшартты. Даль йөзен сөртте, хәзер махсус көчләр командасының якынлашуын күреп.
  
  Кенси көндәше белән шулай көрәште, зуррак кеше аның җитезлегенә һәм мускулларына туры килергә тырыша. Даль аның йөзенә йомшак елмаеп кайтты.
  
  Махсус көчләрнең берсе йөгерде. "Аңа ярдәм кирәкме?"
  
  ", К, ул алдады. Аны калдырыгыз ".
  
  Кенси алыш-бирешне күз почмагыннан алды һәм тешләрен тешләде. Икесенең тигез булулары аңлашылды, ләкин швед аны сынады, командага һәм хәтта үзенә багышлануын бәяләде. Ул лаекмы?
  
  Ул мылтыгын кулына алды, аннары көндәше артка борылып җибәргәндә, тиз кабыргасына һәм терсәк борынына тигезлеген югалта. Аның чираттагы сугу беләккә бәрелде, аннары яшен тиз тотылды. Бу кеше көрәшеп, сулап торганда, беләген артка борды, чирттерүне ишетте һәм мылтыкның идәнгә егылганын күрде. Ул һаман да көрәшә иде, пычакны чыгарып күкрәгенә пычаклады. Кенси барысын да кысып алды, кабыргасы өстендә ит аша кисәкне кисеп алды һәм әйләнде, аны үзе белән тартып алды. Пычак икенче тапкыр сугу өчен кире кайтты, ләкин бу юлы ул әзер иде. Ул чыгарылган кулны тотты, астына әйләнде һәм аны ирнең аркасына борды. Шәфкатьсез, ул да сынды һәм террористны ярдәмсез калдырды. Ул тиз генә каешыннан ике граната ертты, аннары берсен чалбарның алгы ягына һәм боксер шортына тутырды.
  
  Даль, кычкырып, кычкыруның тамагын ертканын күрде. "Ну!"
  
  Кензи бармаклары һөҗүмчене җибәрде.
  
  "Без алай эшләмибез, сез -"
  
  "Син хәзер нәрсә эшләргә җыенасың," Кензи бик якын пышылдады, "куллары сынган һәм барсы белән?" Син хәзер беркемне дә рәнҗетмәссең, ахмак? "
  
  Даль тотарга яки качарга, йөгерергә яки суга сикерергә, Кензини тотарга яки капка өчен сикерергә белми иде. Ахырда, секундлар сайланды һәм Смитның аеруча кыска сыгылмасыннан башка бернәрсә дә шартламады.
  
  "Син көләсеңме?" - дип кычкырды ул. "Шайтан алгыры-"
  
  "Ялган," Кензи һөҗүмчене Дальның кан башына ыргытты. "Бу бөркет күзләре проблеманы сизәрләр дип уйлаган идем."
  
  "Мин моны эшләмәдем." Шведлар җиңел сулап җибәрделәр. "Начар, Кенц, син бер дөнья дәрәҗәсендәге акылсыз хатын."
  
  "Миңа катананы кире кайтарыгыз. Бу мине һәрвакыт тынычландыра. "
  
  "Әйе. Мин куйдым, "
  
  "Thisәм сез моны әйтәсез, швед."
  
  Даль башын иде. Тикшерегез. Ләкин, минем матчны очраттым дип уйлыйм.
  
  Бу вакытта SWAT командалары һәм җыелган агентлар алар арасында иде, алар Таймс скверы тирәләрен якладылар. Команда төркемләнде һәм сулыш алу өчен берничә минут вакыт алды.
  
  "Дүрт күзәнәк түбән", диде Лорен. "Берсе генә калды."
  
  "Без уйлыйбыз," Даль әйтте. "Yourselfзеңнән алда бармау яхшырак. Онытмагыз, бу соңгы палата Маршны саклый һәм, мөгаен, контрольдә тота ... "Ул" атом бомбасы "сүзен кычкырып әйтмәде. Монда түгел. Бу Манхэттен йөрәге иде. Кем белә параболик микрофоннар тирә-якка таралырга мөмкин?
  
  "Яхшы эш, егетләр", - диде ул гади генә итеп. "Бу җәһәннәм көне бетте диярлек."
  
  Ләкин чынлыкта ул әле башланды.
  
  
  Егерме бишенче бүлек
  
  
  Джулиан Марш, һичшиксез, ул дөньядагы иң бәхетле кеше дип саный. Аның каршысында йөкле, бәйләнгән атом коралы ята иде, аңа кагылырга, теләк белән уйнарга. Аның сул ягына бөдрә илаһи, чибәр хатын иде, аның белән ул шулай ук уйный алыр иде. Sheәм ул, әлбәттә, аның белән уйнады, билгеле бер өлкә бөтен игътибардан бераз җәрәхәтләнә башлады. Бәлки шул камырланган кремның бераз ...
  
  Ләкин элеккеге һәм иң мөһим фикер поездын дәвам итү - пассив террористик күзәнәк тәрәзә янында утырды, һәм ул тагын үзе теләгәнчә уйнады. Аннары Америка хакимияте бар иде, койрыкларын шәһәр буйлап куып, куркып һәм сукыр уйнарга йөгерде -
  
  "Джулиан?" Зо сул колагыннан бер чәч киңлегендә генә сулый иде. "Сез миңа тагын көньякка баруыгызны телисезме?"
  
  "Әлбәттә, ләкин соңгы тапкыр сулышны суламагыз. Аңа бераз тәнәфес бир, шулай бит? "
  
  "О, әлбәттә".
  
  Март аңа күңел ачсын, аннары нәрсә булачагы турында уйлады. Инде иртә уртасы иде, сроклар якынлашты. Башка бер тапкыр кулланыла торган кесә телефонын чыгарырга һәм туган илгә ашыгыч таләпләр белән шалтыратырга вакыт җитте диярлек. Әлбәттә, ул чын "яшерен" булмаячагын белә иде, ким дигәндә биш йөз миллион алмашу белән түгел, ләкин принцип бер үк иде һәм шундый ук ысул белән башкарылырга мөмкин иде. Март гөнаһ һәм явызлык илаһларына рәхмәт әйтте. Бу егетләр сезнең тарафта, нәрсәгә ирешеп булмый?
  
  Барлык яхшы хыяллар кебек, бу да ахыр чиктә бетәчәк, ләкин Марш ул дәвам иткәндә аңа ошарга карар кылды.
  
  Зоиның башын кагып, торып басты да, бер аяк киемен бәйләде дә тәрәзәгә таба атлады. Ике акыл белән еш кына ике төрле караш бар иде, ләкин Маршның икесе дә сценарийга тугры иде. Аларның берсе ничек югалырга мөмкин? Ул Зо презервативларының берсен тартып алган һәм хәзер аны кулына төшерергә тырыша. Ниһаять, биреште һәм ике бармак белән эшләде. Hellәһәннәм, ул әле дә аның эчке теләкләрен канәгатьләндерде.
  
  Марш запас ланяр белән нәрсә эшләргә икән дип уйлаганда, күзәнәк лидеры торды һәм аңа карады, аңа буш елмаеп. Бу Аллигатор иде, яки Марш аны шәхси дип атады - Аллигатор - һәм тыныч һәм ачык булса да, бу турыда чын куркыныч хисе бар иде. Марш, мөгаен, ул кием кигәннәрнең берсе булырга тәкъдим итте. Ломбард. Озак сидек белән бер үк кулланыла торган әйбер. Марш бик каты көлде, кирәкле мизгелдә Аллигатор белән күз бәйләнешен өзде.
  
  Зо аның эзеннән барды, тәрәзәгә карады.
  
  "Күрергә бернәрсә дә юк", диде Марш. "Сез кешелек битләрен өйрәнергә яратмыйсыз."
  
  "Эх, алар кайвакыт көлке булырга мөмкин."
  
  Март почмакта киеп йөрергә яраткан шляпасын эзләде. Әлбәттә, ул юкка чыккандыр, бәлки ул Нью-Йоркка кадәр. Узган атна аның өчен төссез үтте. Аллигатор якынлашты һәм әдәплелек белән аңа берәр нәрсә кирәклеген сорады.
  
  "Хәзерге вакытта түгел. Ләкин мин тиздән аларга шалтыратырмын һәм аларга акча күчерү өчен детальләр бирермен. "
  
  "Сез моны эшлисезме?"
  
  "Әйе. Мин сезгә кешеләргә маршрут бирмәдемме? " Сорау риторик иде.
  
  "Эх, бу кисәк. Мин аны чебен свитеры итеп кулландым. "
  
  Марш эксцентрик, акылсыз һәм кан җибәрү белән йөртелгән булырга мөмкин, ләкин аның кечкенә өлеше дә акыллы, исәпләүче һәм тулысынча катнашкан. Шуңа күрә ул Мексика тоннельләре кебек үк исән калды. Бер мизгелдән соң ул Аллигаторны һәм хәлне дөрес аңламаганын аңлады. Ул монда төп кеше түгел иде - алар.
  
  Бу бер мизгел бик соң иде.
  
  Марш Аллигаторга һөҗүм итте, мылтыгын, пычакны һәм кулланылмаган мылтыкны кая калдырганын төгәл белә. Уңыш көтеп, Гатор сугуны тыеп, берсен кире кайтаргач, ул гаҗәпләнде. Март аны тыныч кына кабул итте, авыртуга игътибар итмәде һәм кабат тырышты. Ул Зоиның аңа карап торганын белә иде, һәм нигә ялкау карчык ярдәмгә ашыкмады дип уйлады.
  
  Аллигатор кабат сукканын җиңел генә парлады. Аннары Марш аның артында тавыш ишетте - күпфатирлы ишек ачылган тавыш. Ул артка сикерде, Аллигатор рөхсәт биргәндә гаҗәпләнде һәм борылып карады.
  
  Аның тамагыннан шаккатты.
  
  Сигез кеше фатирга керделәр, барысы да кара киенгән, барысы да сумка күтәреп, тавык төлке кебек ачулы булып күренделәр. Марш текәлеп карады, аннары Гаторга таба борылды, аның күзләре хәзер дә күргәннәренә ышанмый.
  
  "Бу ни бу?"
  
  "Ни? Син ничек уйлыйсың, костюмлы бай кешеләр сугышларын финанслаганда, без барыбыз да тыныч кына утырыр идек? Хәер, мин сезгә яңалык алдым, зур кеше. Без сине бүтән көтмибез. Без үзебезнекен финанслыйбыз. "
  
  Март икеләтә сугудан биткә селкенде. Ул артка егылып төшкәч, Зо аны тотты дип көтеп алды, һәм ул булмаганда икесе дә идәнгә егылды. Аның шокы аның тәнен артык драйверга җибәрде, аның тер бизләре һәм нерв очлары артык драйверга керде, һәм бер күз почмагында рәнҗетүче тавыш башланды. Аны малай чакта начар карт көннәргә алып кайтты, беркем дә аның турында кайгыртмады.
  
  Аллигатор унике кешедән торган камераны оештырып, фатир буйлап йөрде. Зои мөмкин кадәр кечкенә булды, диярлек мебель кисәге, пистолетлар һәм башка хәрби кораллар табылгач - гранаталар, бердән артык RPG, һәрвакыт ышанычлы Калашников, күз яшьләндергеч газ, флешбанглар һәм корыч ракеталар. . Бу берникадәр куркыныч иде.
  
  Март тамагын чистартты, һаман да соңгы хөрмәт һәм эгоизмга ябышып, аның бу бүлмәдә Шайтанның иң мөгезле кәҗәсе булуын тәэмин итте.
  
  - Кара, - диде ул. "Пычрак кулларыгызны атом бомбасыннан алыгыз. Син моның нәрсә икәнен беләсеңме, малай? Аллигатор. Аллигатор! Без билгеләнгән срокны үтәргә тиеш. "
  
  Бишенче шакмак лидеры, ниһаять, ноутбукны читкә ташлады һәм Марш янына килде. Хәзер, ярдәмсез һәм чыннан да перчаткасыз, Аллигатор башка кеше иде. "Сез миңа берәр нәрсә бурычлы дип уйлыйсызмы?" Соңгы сүз кычкыру иде. "Минем кулларым чиста! Минем итекләр искиткеч! Ләкин алар тиздән кан һәм көл белән капланырлар! "
  
  Март тиз кабынды. "Нәрсә турында сөйләшәсең?"
  
  "Түләү булмаячак. Акча калмады! Мин олы, хөрмәтле һәм Рамсес өчен генә эшлим, һәм алар мине Бомба ясаучы дип атыйлар. Ләкин бүген мин инициатор булырмын. Мин аңа тормыш бирермен! "
  
  Март ахырда котылгысыз кычкыруны көтте, ләкин бу юлы юк иде. Аллигатор ачыктан-ачык хакимият һөҗүмен аның башына җибәрергә рөхсәт биргән, һәм Марш бу кешеләрнең ни өчен бомба белән эшләгәннәрен әле дә аңламый. "Егетләр, бу минем атом бомбасы. Мин моны сатып алып сезгә китердем. Яхшы түләү көтәбез. Хәзер яхшы малайлар булыгыз һәм атом бомбасын өстәлгә куегыз. "
  
  Аллигатор аңа кан суырыр өчен бик каты кыйнаганчы, Марш монда нәрсәдер начар булганын аңлый башлады. Аның үткәндәге барлык гамәлләре аны тормышында бу ноктага китерде, һәр яхшы, начар, һәр яхшы һәм начар сүз һәм аңлатма. Барлык тәҗрибәләре җыелмасы аны бу вакытта туры бүлмәгә китерде.
  
  "Бу бомба белән сез нәрсә эшләргә җыенасыз?" Курку тавышын төшерде һәм калын итте, гүя сыр кебек торгыч аша кысылган кебек.
  
  "Без бөек Рамсестан ишетү белән сезнең атом бомбасын шартлатырга җыенабыз."
  
  Март сулышын алмыйча сорады. "Ләкин ул миллионнарны үтерәчәк."
  
  "Шулай итеп безнең сугыш башланачак."
  
  "Бу акча турында иде", диде Марш. "Түләү. Бераз күңелле. Америка Берләшкән Ишәкләрен койрыгын куып тоту. Бу күпләп үтерү түгел, ә финанслау турында иде. "
  
  "Син ... у ... үтердең!" Аллигаторның фанатик тирадасы тагын да артты.
  
  "Әйе, әйе, ләкин алай түгел."
  
  Аллигатор аны хәрәкәтсез тупка кергәнче тибә; кабыргам, үпкә, умыртка һәм аякларым авырта. "Без Рамсестан яңалыклар көтәбез. Хәзер кемдер миңа телефонны бирә. "
  
  
  Егерме алтынчы бүлек
  
  
  Гранд Centralзәк Терминал эчендә Марш табышмакларының соңгы өлешләре тезелә башлады. Дрейк моңа кадәр аңламаган, ләкин болар барысы да кемнеңдер мастер-планының бер өлеше, алар инде нейтральләштергән дип уйлаганнар. Алар санамаган дошман вакыт иде, һәм тиз арада аларның уйлары бозылды.
  
  Участок куркынычсыз дип игълан ителгән һәм күбесенчә полиция хезмәткәрләре яшәгән Дрейк һәм аның командасына дүртенче дәгъваны тикшерү мөмкинлеге бирелде, алар ниһаять кафе өстәле астына таптылар. Зур шрифт белән язылган саннар сериясе, гадәттә булган иң кечкенә шрифтта язылган исемгә кысыла алмасаң, аның нәрсә булачагын аңлау мөмкин түгел.
  
  Атом активлаштыру кодлары.
  
  Дрейк ышанмыйча күзләрен кысып, тагын тигезлеген югалтты, аннары Алисиягә карады. "Чыннан да? Нигә ул безгә җибәрер? "
  
  "Бу уен уйнау сәләте дип уйлыйм. Ул аңа ошый, Дрейк. Икенче яктан, алар ялган булырга мөмкин. "
  
  "Яисә тизләтү кодлары", - дип өстәде Май.
  
  "Яки хәтта," Бо теманы тагын да яшерде, "яшерен коралның башка төрен җибәрү өчен кулланыла торган кодлар."
  
  Дрейк бер мизгелгә французга карады, Мурга шалтыратканчы, аның мондый бозык уйлары кайда икәнлегенә аптырап. "Бездә яңа таләп бар", диде ул. "Аның урынына атом коралы өчен деактивация кодлары тупланган кебек."
  
  "Нигә?" Мур аптырады. "Ни? Бу бернинди мәгънә дә юк. Бу сиңа әйттеме? "
  
  Дрейк моның ничек көлке яңгыраганын аңлады. "Хәзер җибәрәм." Космик әйберләр барысын да тәртипкә китерсен.
  
  "Яхшы. Без аларга тиешле тырышлык бирербез ".
  
  Дрейк телефонны кесәсенә салгач, Алисия үзен читкә алып китте һәм озак карады. "Без монда бәхетле", диде ул. "Корбаннар юк. Марттан яңалыклар юк, безнең соңга калуыбызга карамастан. Сезнеңчә, бу соңгы таләп идеме? "
  
  "Мин моның ничек булачагын белмим", диде Май. "Ул безгә акча кирәклеген әйтте, ләкин безгә кайчан һәм кайда икәнлеген әйтмәде."
  
  "Шулай итеп, ким дигәндә тагын бер", диде Дрейк. "Бәлки икесе. Без коралны тикшерергә һәм яңадан йөкләргә тиеш. Ничек кенә булмасын, бу мини-бомбалар бөтен шәһәр буенча шартлаганда, без моны эшләргә бик ерак дип уйлыйм. "
  
  Ул кечкенә бомбаларның максаты турында уйлады. Killтермәгез, гарип итмәгез. Әйе, алар җәмгыятьнең җанына террор керттеләр, ләкин атом бомбасы Джулиан Марш һәм алар юк иткән фотоаппаратлар ярдәмендә ул, бәлки, башка көн тәртибе бар дип уйлый алмады. Икенчел бомба читкә алып китә иде. Иң зур проблема мотоциклда берничә кеше Уолл-Стритка өйдә ясалган фейерверк бомбаларын ыргыту аркасында килеп чыкты.
  
  Алисия ерак почмакта яшерелгән киоскны күрде. "Шикәр катнашмасы", диде ул. "Берәрсе конфет барын телиме?"
  
  - Миңа ике Сникер алыгыз, - диде Дрейк. "Чөнки алтмыш биш грамм туксанынчы еллар өчен иде."
  
  Алисия башын чайкады. "Сез һәм конфет барларыгыз."
  
  "Алга таба нәрсә?" Бо якынлашты, һәм француз аның тәнен берничә сузу белән җиңеләйтте.
  
  "Мурга уенын көчәйтергә кирәк", диде Дрейк. "Актив бул. Мин, көне буе Марш көйенә биергә җыенмыйм. "
  
  "Ул сузылды", - дип искә төшерде Май аңа. "Аның күпчелек агентлары һәм полициясе урамнарны полиция белән идарә итә."
  
  - Беләм, - диде Дрейк. "Мин яхшы беләм."
  
  Ул шулай ук Мурга Хейден белән Кинимакадан яхшырак ярдәм була алмавын белә иде, икесе дә Президентка мөрәҗәгать итеп, икесе дә дөнья ташлый алганның күбесен кичергәннәр. Бу чагыштырмача тыныч мизгелдә ул запас алды, аларның проблемалары турында уйлады, аннары бүтән команда - Даль командасы турында борчыла башлады.
  
  Бу акылсыз Швеция башбашы, мөгаен, Александр Скарсганың иң ялангач мизгелләрен караган вакытта Марабу барында сугышкандыр.
  
  Дрейк Алисиягә рәхмәтен белдереп башын салды һәм аңа ике кисәк шоколад бирде. Бер мизгелгә команда уйланып кына торды. Алга таба нәрсә булачагы турында уйламаска тырышам. Алар артында кафе бар & # 233; ташландык иске бизнес кебек торды, тәрәзәләре ватылды, өстәлләр аударылды, ишекләр ярылды һәм элмәкләреннән эленде. Хәзер дә командалар яңа җайланмалар өчен мәйданны җентекләп тараттылар.
  
  Дрейк Бога борылды. - Сез Марш белән таныштыгыз, шулай бит? Ул моны ахырга кадәр күрер дип ышанасызмы? "
  
  Француз кеше катлаулы ишарә ясады. - Хм, кем белә? Марш сәер, бер мизгел тотрыклы булып, икенче көнне акылсыз булып тоела. Бәлки барысы да оят булгандыр. Веб аңа ышанмады, ләкин бу гаҗәп түгел. Минем уйлавымча, Вебб әле дә Пифия эше белән кызыксынган булса, Маршка бу эштә катнашкан булып күренергә рөхсәт ителмәячәк. "
  
  "Бу Марша түгел, без борчылырга тиеш" Май дулкынланып бәйләде. "Бу..."
  
  Suddenlyәм кинәт барысы да мәгънәле булды.
  
  Дрейк моны бер үк вакытта, шалтыратырга теләгән кешенең исемен аңлап аңлады. Аның күзләре җылылык эзләүче ракеталар кебек очрашты, ләкин бер мизгелгә бернәрсә дә әйтә алмады.
  
  Мин бу турыда уйлыйм. Бәяләүче. Курку белән.
  
  - Начар, - диде Дрейк. "Без баштан ук уйнадык."
  
  Алисия аларны карады. "Гадәттә мин" бүлмә ал "дияр идем, ләкин ..."
  
  "Ул беркайчан да бу илгә керә алмады", - дип кычкырды Май. "Безсез түгел."
  
  - Хәзер, - диде Дрейк. "Ул нәкъ булырга теләгән урында."
  
  Аннары телефон шалтырады.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк шоколад барын шаккатырды диярлек, ул альтернатив фикер поездына бик мавыгып китте. Экранга карагач, билгесез номерны күргәч, каршылыклы уйларның пиротехник шартлавы аның башына әйләнде.
  
  Нәрсә әйтергә?
  
  Марш үзенең бер тапкыр кулланыла торган кесә телефоныннан шалтыраткан булырга тиеш. Ул аңа уйналганын, зур схемада алданганын аңлату теләгенә каршы торырга тиешме? Алар күзәнәкләрнең һәм атом коралының мөмкин кадәр озак вакыт нейтраль булып калуларын теләгәннәр. Барысына да ким дигәндә тагын бер сәгать мөмкинлек бирегез. Хәзер булса да ... хәзер уен үзгәрде.
  
  Нишләргә?
  
  "Март?" ул дүртенче боҗрадан соң җавап бирде.
  
  Таныш булмаган тавыш аңа мөрәҗәгать итте. "Ну! Бу Гаторрр! "
  
  Дрейк телефонны колагыннан читкә алып китте, кычкырган, тавыш ишеткән һәр сүз ахырында аның колакларын мыскыллаучы.
  
  "Кем бу? Кайда Марш?
  
  "Мин әйттем - Гаторрр! Букшит инде сикереп тора. Ул кайда булырга тиеш. Ләкин минем сезгә тагын бер таләбем бар, эх. Тагын бер, аннары бомба я шартлаячак. Бу сезгә бәйле! "
  
  "Мине алыгыз." Дрейкка очраклы кычкыру аркасында сүзгә туплау авыр булды. "Сезгә бераз тынычланырга кирәк, дус."
  
  "Йөгер, куян, йөгер, йөгер, йөгер. 3 һәм 51 нче почмакта полиция бүлеген табыгыз һәм без сезнең өчен нинди ит кисәкләрен калдырганыгызны карагыз ooooo. Соңгы таләпне сез анда барып җиткәч аңларсыз. "
  
  Дрейк кабынды, хәтерен эзләде. Бу адрес турында бик таныш нәрсә бар ...
  
  Ләкин тавыш аның уйлар поездын кабат өзде. "Хәзер йөгер! Йөгер! Куян, йөгер һәм артка карама! Ул бер минут яки бер сәгать эчендә шартлаячак, rrr! Аннары безнең сугыш башланачак! "
  
  "Марш йолым гына теләгән. Бомба өчен акча сезнеке. "
  
  "Безгә сезнең акча кирәк түгел, әйе! Сез ничек уйлыйсыз, безгә ярдәм итүче оешмалар, хәтта үз оешмаларыгыз да юк? Безгә ярдәм итүче бай кешеләр юк дип уйлыйсызмы? Сез ничек уйлыйсыз, анда яшерен рәвештә безнең эшне финанслаучылар юк? Ха ха, ха ха! "
  
  Дрейк кулын сузып, акылдан язган муенын кысарга теләде, ләкин моны эшли алмаганга күрә, ул иң яхшы эшне эшләде.
  
  Шалтырату өзелде.
  
  Finallyәм, ниһаять, аның мие һәрбер мәгълүматны эшкәртте. Калганнары белә иде инде. Йөзләре куркудан ак иде, тәннәре киеренкелектән киеренке иде.
  
  "Бу безнең сайт, шулай бит?" - диде Дрейк. "Кайда Хейден, Кинимака һәм Мур хәзер."
  
  "Rәм Рамсес," Май әйтте.
  
  Әгәр дә бомба шул мизгелдә шартлаган булса, команда тизрәк йөгерә алмас иде.
  
  
  Егерме җиденче бүлек
  
  
  Хейден мониторларны өйрәнде. Вокзалның күп өлеше бушап, хәтта Мурга билгеләнгән агентлар ярдәмгә урамга җибәрелгәч, җирле Милли Куркынычсызлык үзәге җимерелә. Шәһәр буйлап барган вакыйгалар хәзерге вакытта Рамсес һәм Прайсның берләшүенә өстенлек бирделәр, ләкин Хейден алар арасындагы элемтәләрнең юклыгын күрде һәм икесенең дә әйтер сүзләре юк микән дип уйлады. Рамсес бөтен җаваплары булган белемле кеше иде. Бәяләр долларны куып барган тагын бер мошенник иде.
  
  Кинимака мониторларны эшләргә булышты. Элегерәк Гейден алар арасында булган вакыйгаларны узып китте, ул вакытта Гавайлылар ике ирдән дә мәгълүмат алырга киңәш иткәч, хәзер аның реакциясе турында уйландылар.
  
  Ул дөрес булганмы? Ул аянычмы?
  
  Соңрак уйланырлык нәрсә.
  
  Аның алдында рәсемнәр кабынды, барысы да дистәләгән квадрат экраннарда зурайтылды, кара һәм ак һәм төсле, резервуарлар һәм утлар, ялтыравыклы ашыгыч ярдәм машиналары һәм халык күп. Нью-Йорклылар арасында паника абсолют минимумга кадәр сакланган; 9-11 вакыйгалары әле дә аларның күңелендә яңа куркыныч иде һәм һәр карарга тәэсир итте. 9-11 исән калу хикәясе булган бик күп кеше өчен, ул көнне эшкә бармаганнардан соң, соңга калып йөргәннәргә кадәр, курку беркайчан да уйларын калдырмады. Туристлар куркудан кача, еш киләсе көтелмәгән бәрелеш белән очрашырга. Полиция һәрвакыт ачуланган җирле халыкның аз каршылыгы белән урамнарны чистарта башлады.
  
  Хейден вакытны тикшерде ... 11 сәгать кенә иде. Соңрак сизелде. Команданың калганнары аның күңелендә иде, ашказаны селкенде, алар бүген гомерләрен югалтырлар. Нигә без моны дәвам итәбез? Көннән-көн, атна-атна? Без сугышкан саен каршылыклар азрак уңайлы була.
  
  Аерым алганда, Даль; Бу кеше монда ничек калды? Хатыны һәм ике баласы белән ир-атның Эверест тавы зурлыгында эш тәртибе булырга тиеш. Аның солдатка хөрмәте беркайчан да югарырак булмаган.
  
  Кинимака мониторларның берсенә кагылды. "Бу начар булырга мөмкин."
  
  Гейден аңа текәлде. "Бу нәрсә ... әй бук."
  
  Аптырап, ул Рамсесның чара күрүен, Прайска таба йөгерүен һәм башын җиргә бәрүен карады. Шуннан соң террорист кенәз көрәшүче орган өстендә басып торды һәм аны аяусыз тибә башлады, һәрбер сугу газап елый. Гейден тагын икеләнде, аннары идәнгә кан бассейнының тарала башлавын күрде.
  
  "Мин төшәм."
  
  "Мин дә барырмын". Кинимака күтәрелә башлады, ләкин Хейден аны ишарә белән туктатты.
  
  "No.к. Сезгә монда кирәк. "
  
  Карап тормыйча, ул кире подвалга ашыкты, коридорда басып торган ике сакчыга ишарә ясады һәм Рамсес камерасының тышкы ишеген ачты. Алар мылтыклар тартып бергә ашыга.
  
  Рамсесның сул аягы Прайсның яңагына бәрелде, сөякне сындырды.
  
  "Тукта!" Гейден ачуланып кычкырды. - Син аны үтерәсең.
  
  "Сез кайгыртмыйсыз," Рамсес кабат коралын кулланды, Прайсның иҗекләрен сындырды. "Ни өчен мин тиеш? Син мине шакмак белән бүлешергә мәҗбүр итәсең. Сез безнең сөйләшергә телисезме? Менә минем тимер ихтыярым шулай башкарыла. Бәлки хәзер белерсез. "
  
  Хейден ачкычны йозакка кертеп, барларга йөгерде. Рэмсес үзен яклады, аннары Прайсның баш сөягенә һәм җилкәсенә аяк баса башлады, гүя зәгыйфь урыннарны эзләгән һәм процесс белән ләззәтләнгән кебек. Бәя кычкыруны туктатты һәм түбән тавыш ишетә алыр иде.
  
  Гейден ишекне киң ачты, ике сакчы ярдәме белән. Ул тантанасыз һөҗүм итте, Рамсесны пистолет белән колак артына кыйнады һәм аны Роберт Прайстан читкә этәрде. Аннары ул аккан кеше янында тезләнде.
  
  "Сез исәнме?" Ул, әлбәттә, артык борчылып күренергә теләмәде. Аның кебек кешеләр борчылуны кулланырга мөмкин булган зәгыйфьлек итеп күрделәр.
  
  "Бу авырта?" Ул Прайсның кабыргасына кысылды.
  
  Сыкрану аңа "әйе, булды" диде.
  
  "Ярар, ярар, акыруны туктат. Борылып карагыз, мине күрергә рөхсәт итегез. "
  
  Бәясе әйләнергә тырышты, ләкин моны эшләгәч, Хейден кан маскасын, ватылган тешләрне һәм иреннәрне ертып алды. Ул колагының кызыл булуын һәм күзенең шулкадәр шешкәнен күрде, ул бүтән эшләмәс иде. Иң яхшы теләкләренә карамастан, ул җиңде.
  
  "Бозык".
  
  Ул Рамсеска таба юнәлде. "Дус, син акылдан язгансыңмы дип сорарга да тиеш түгел, шулай бит? Сез эшләгәнне акылдан язган кеше генә эшләячәк. Сәбәбе? Мотив? Максат? Мин хәтта сезнең уйларыгызны да кичергәнгә шикләнәм. "
  
  Ул Глокны күтәрде, чынлап та утка әзер түгел. Аның янындагы сакчылар Рамсесны аңа һөҗүм иткән очракта каплыйлар.
  
  - Ат, - диде Рамсес. "Yourselfзегезне газаплы дөньядан саклагыз."
  
  "Әгәр бу сезнең ил, сезнең йортыгыз булса, сез мине хәзер үтерер идегез, шулай бит? Сез барысын да бетерер идегез. "
  
  "No.к. Бик тиз үтерүдә нинди кызык? Башта мин сезне урап, аяк-кулларыгызны бәйләп сезнең хөрмәтегезне юк итәр идем. Аннары мин сезнең мизгелдә очраклы ысул кулланып, сезнең ихтыярыгызны бозыр идем. Шунда мин сине үтерү һәм кире кайтару ысулын уйлап тапкан булыр идем, гомереңне туктатыр өчен йөз тапкыр ялварып сорагач, тәүбә итәр идем. "
  
  Хейден Рамсес күзендәге хакыйкатьне күрде һәм калтыранудан туктый алмады. Менә бер кеше, икенче уйламыйча, Нью-Йоркта атом бомбасын шартлатыр иде. Аның игътибары Рамсес һәм аның сакчылары шулкадәр җәлеп ителде ки, алар үзгәргән эзләргә һәм арттан килгән чүпрәк сулышка реакция бирмәделәр.
  
  Рамсесның күзләре ялтырады. Хейден аларның алданганнарын белә иде. Ул әйләнеп кайтты, ләкин җитәрлек тиз түгел. Бәясе Оборона Министры булгандыр, ләкин аның шулай ук танылган хәрби карьерасы булган һәм хәзер ул хәтерендә яшәгән. Ул ике кулын да сакчының сузылган кулына бәрде, пистолетның идәнгә бәрелүенә китерде, аннары кулын шул кешенең ашказанына бәрде һәм аны яртыга бөкләде. Моны эшләгәндә, ул егылды, Хейден һәм бүтән сакчылар аны атмаслар дип уйлап, позициясенә берничә юл куеп, мылтыкка егылды.
  
  Heәм ул култык астына атты, пуля күзгә аптыраган сакчыга тиде. Хейден хисләрен читкә куеп, Глокны Прайска күрсәтте, ләкин Рамсес аңа трактордагы үгез кебек зарарланды, тәненең тулы көче параличланган, аны аякларыннан бәргән. Рэмсес һәм Хейден камерага кереп калдылар, Прайска икенче сакчыга чиста сугырга мөмкинлек бирделәр.
  
  Ул моннан файдаланды, буталчыкны үз файдасына кулланды. Икенче сакчы аны үтергән пуля яңгыраганчы үлде. Аның гәүдәсе Прайсның аякларына җиргә бәрелде, секретарьның бердәнбер эшләгән күзе. Хейден Рамсесның зур гәүдәсе астыннан менде, әле дә Глокны, кыргый күзле һәм Прайсны мылтык урында тотып торды.
  
  "Нигә?"
  
  "Мин үләргә бик шат", - диде Прайс аяныч. "Минем үләргә телим".
  
  "Бу кисәкне сакларга булышырсызмы?" Ул көрәшеп идәнгә абынды.
  
  "Минем тагын бер уеным калды", - дип мыгырданды Рамсес.
  
  Хейден аның астында җирнең калтыравын, подвал стеналарының калтыранып, миномет болытларын ыргытуын сизде. Кәҗәнең барлары калтырана башлады. Кулларын һәм тезләрен тәртипкә китереп, ул тынычланды һәм өскә-аска, сулга һәм уңга карады. Гейден утларга текәлеп карады.
  
  Хәзер нәрсә? Нәрсә ул ...
  
  Ләкин ул белә иде.
  
  Сайт җир асты һөҗүменә дучар булды.
  
  
  Егерме сигезенче бүлек
  
  
  Диварлар калтырануны дәвам иткәндә Гейден газапланды. Рамсес торырга тырышты, ләкин бүлмә аның тирәсендә калтыранды. Террорист тезләнеп егылды. Бүлмәнең почмагы үзгәргәндә, буыннар хәрәкәтләнде һәм тәртипкә китерелде, бушлыклар һәр секунд белән бозылды. Түбәнең бер өлеше җимерелгәч, Гейден миномет кисәгеннән кача. Түбәдән чыбыклар һәм һава каналлары эленгән, күп төсле маятник кебек селкенгән.
  
  Хейден камера ишегенә юнәлде, ләкин Рамсес аның юлын тыяр өчен акыллы иде. Ул әле дә Глокны тотканын аңлаганчы бераз вакыт үтте, һәм ул вакытта түшәмнең күпчелеге җимерелә һәм барлар үзләре эчкә иеләләр, җимерелә диярлек.
  
  "Минемчә ... сез аны артык арттырдыгыз," - диде Прайс сулышсыз.
  
  "Бу бөтен җир җимерелә", - дип кычкырды Хейден Рамсесның йөзенә.
  
  "Юк әле".
  
  Террорист торды һәм ерак стенага таба атлады, миномет болытлары, бетон һәм гипс очкан һәм аның тирәсенә егылган. Тышкы ишек селкенде, аннары ачылды. Гейден барны кулына алды һәм үзен күтәрде, акылдан язган, Прайс артта хоббл. Аларның өстендә кешеләр бар иде. Рамсес бик ерак китә алыр иде.
  
  Шул уй белән Хейден телефонын эзләде, ләкин Рамсес белән аралаша алмады. Бу кеше тиз, кырыс һәм рәхимсез иде. Ул баскычка менде, бер полицейскийның проблемасын читкә алып, аны башта Хейденга ыргытты. Ул егетне тотты, тотты, һәм ул вакытта Рамсес өске ишек аша кысыла иде.
  
  Гейден кайнар эзләргә ашыкты. Upperгары ишек киң торды, пыяла ярылды, рамкалары ярылды. Башта монитор бүлмәсендә ул бары тик идәннән күтәрелеп берничә экранны төзәтергә омтылган Мур иде. Калганнары сазлыклардан өзелде, стенадан аерылды һәм төшкәч егылды. Кинимака хәзер җилкәсеннән төшкән экран белән торды, чәчләренә пыяла һәм пластмасса. Бүлмәдәге калган ике агент үзләрен бергә тартырга тырыштылар.
  
  "Безгә нәрсә булды?" Мур Хейденны күреп бүлмәдән чыгып китте.
  
  "Рамсес кайда?" - дип кычкырды ул. - Син аны күрмәдеңме?
  
  Мурның авызы кысылды. "Ул камерада булырга тиеш."
  
  Кинимака пыяла һәм башка калдыкларны җилкәсеннән чистартты. "Мин карадым ... Соңыннан бөтен тәмуг бозылды."
  
  Хейден сул ягындагы баскычны, аннары участокның төп офисын караган балконны күреп кычкырды. Бинадан чыгудан башка чара юк иде. Ул тимер юлга йөгерде, аны тотты һәм астагы бүлмәне карады. Террористлар планлаштырганча, штат кыскартылды, ләкин беренче каттагы кайбер эш урыннары. Ир-атлар да, хатын-кызлар да әйберләрен җыя иделәр, ләкин күбесе һөҗүм көткәндәй, кораллары белән төп подъездга таба бардылар. Рамсес алар арасында булырга мөмкин түгел.
  
  Кайда соң?
  
  Көтү. Мин карыйм. Notк ...
  
  "Бу ахыр түгел!" - дип кычкырды ул. "Тәрәзәләрдән китегез!"
  
  Соң инде. Блицкриг зур шартлаудан башланды; алгы тәрәзәләр шартлады һәм стенаның бер өлеше җимерелде. Гейденның бөтен карашы үзгәрде, түбәсе егылды. Полиция егылган вакытта чүп-чар бөтен станциядә шартлады. Кайберәүләр тезләнеп тордылар яки читкә киттеләр. Калганнары җәрәхәтләнгәннәр яки тозакка эләккәннәр. РПГ ватылган фасад аша шакылдады һәм якын-тирә районга ялкын, төтен һәм чүп-чар җибәреп, хезмәтче консолына бәрелде. Шуннан Хейден йөгергән аякларны күрде, битлекләр капланган, барысы да җилкәсенә бәйләнгән. Sideәр тарафка таралып, алар хәрәкәтләнгән нәрсәгә омтылдылар, аннары, игътибар белән караганнан соң, ут ачтылар. Хейден, Кинимака һәм Мур шунда ук утны кайтардылар.
  
  Пулялар җимерелгән станцияне тиштеләр. Хейден аны саклаган агач балконга кадәр унбер кешене санады. Снарядлар үтеп киттеләр. Фрагментлар өзелде, куркыныч кисәкләргә әйләнде. Хейден арттан артка егылды, аннары әйләнде. Аның күлмәге пулядан түгел, ә ике кечкенә сугылды, һәм аскы бозаудагы каты авырту аңа агач ботакның ачык итне сугуын әйтте. Кинимака да газапланды, һәм Мур курткасын алырга һәм җилкәсеннән кырынуны чистартырга торды.
  
  Гейден кире балконга менде. Бушлыклар аркасында ул һөҗүм төркеменең алга барышын күзәтте һәм лидерларын чакырган вакытта гуттураль зарлану ишетте. Рэмс ау арысланы кебек йөгерде, Хейден күзлегеннән бер секунд та үтмәде. Ул ату мөмкинлеген кысып алды, ләкин пуляның якын очмаячагын белә иде.
  
  "Боз!"
  
  Хейден торды, Кинимакага карады һәм баскычка таба йөгерде. Алар террорист кенәзне кача алмады. Аның сүзләре буенча бомба шартлатылган булыр иде. Гейден озак көтмәячәк кебек тоелды.
  
  "Кит, кит!" - ул Манода елады. "Без Рамсесны тиз арада кире кайтарырга тиеш!"
  
  
  Егерме тугызынчы бүлек
  
  
  Сайт читендәге киселеш гадәттә кешеләр белән тулы иде, кичү җәяүлеләр белән тыгылып торды, һәм юллар узып баручы машиналарның ритмына бәрелде. Күп тәрәзәле биек биналар, гадәттә, алар арасындагы мөгез тавышы һәм көлү тавышларын чагылдырдылар, бу кешеләрнең үзара бәйләнешен күрсәтте, ләкин бүген бу күренеш бөтенләй башка иде.
  
  Theл буйлап төтен әйләнде һәм күккә күтәрелде. Ватылган тәрәзәләр тротуарларны чүпләде. Көчле тавышлар хаб тирәсендә пышылдадылар, кабыгы шаккаткан һәм яраланган кешеләр аңына килгәч яки яшеренгәннән. Сиреналар якын арада елады. Аларның 3 нче проспект ягы гигант тычканга охшаган, аны соры сыр кисәге дип ялгышкан һәм аннан зур тешләгән.
  
  Гейден моның турында аз күрде, вокзалдан чыгып, качучыларны эзләгәндә акрынайды. Турыдан, 51 нче урамда, алар бердәнбер йөгерделәр - кара кием кигән унбер ир-ат, әйтеп булмый торган Рамсес калганнары өстендә. Хейден чүп-чар белән кисешкән чатырдан узып китте, аны чолгап алган тынлык, тынлык кычкыруы һәм аны сукырларга тырышкан тузан болытлары гаҗәпләнде. Aboveгарыда, офис биналары түбәләре арасындагы бушлыкларда - челтәрдәге сызыклар кебек перпендикуляр юлны билгеләгән туры бетон баганалар - иртәнге кояш нурлары көндәш булырга тырышты. Кояш көндез урамнарда бик сирәк күренде, ул берникадәр вакыт элек тәрәзәләрдән чагылыш тапты һәм өскә күтәрелгәнче һәм биналар арасына таба юл таба алмаганчы киселешләрне яктыртты.
  
  Кинимака, тугры карт эт, аның янына ашыкты. "Аларның уникесе генә бар", диде ул. "Мур безнең позицияне күзәтә. Арматура алганчы без аларга иярербез, әйеме? "
  
  "Рамсес", диде ул. "Бу безнең өстенлегебез. Без аны теләсә нинди бәядән кире кайтарачакбыз. "
  
  "Хейден," Кинимака тукталган вагон белән бәрелеште диярлек. "Сез моны уйламыйсыз. Рэмс барысын да планлаштырды. Didәм ул булмаса да - аның урыны ничектер бишенче палатага агып төшсә дә - хәзер мөһим түгел. Бу без табарга тиеш бомба. "
  
  "Рамсесны кулга алуның тагын бер сәбәбе."
  
  "Ул безгә беркайчан да әйтмәячәк", диде Кинимака. "Ләкин, бәлки, аның бер укучысы моны эшләячәк."
  
  "Озак вакыт без Рамсесны тигезлектән саклый алабыз", диде Хейден. "Бу шәһәрнең боларның барысын да кичерү өчен иң яхшы мөмкинлек."
  
  Алар биек катлы биналар ташлаган берничә күләгәдә тордылар һәм тавыш чыгармаска тырыштылар. Рэмс пакетның үзәгендә иде, заказ бирде, һәм хәзер Хейден базарда ул бу кешеләрне "легионерлар" дип атаганын исенә төшерде. Аларның һәрберсе үлемгә китерүче һәм үз эшенә тугры иде, гади ялчылардан күп адымнар. Башта унике кеше бик уйламыйча ашыктылар, үзләре белән сайт арасына бераз ераклык куйдылар, ләкин бер минуттан соң алар әкренләнә башладылар, икесе артка борылып карадылар, эзләүчеләр бармы-юкмы.
  
  Гейден үзенең Глокыннан ачуланып кабынды. Бер кеше егылды, калганнары артка борылып, артка аттылар. Ике элеккеге CIA агенты бетон чәчәк артында үрелгән. Гейден, дошманын онытасы килми, түгәрәк читенә карады. Рамсес таркалу алдында иде, аны үз кешеләре каплады. Хәзер ул Роберт Прайсның язмышына калганын, тора алмаганын, ләкин кыйналган, карт кеше өчен яхшы эшләгәнен күрде. Аның игътибары Рамсеска кайтты.
  
  "Ул монда, Мано. Әйдәгез моны тәмамлыйк. Әгәр дә ул үлсә, алар әле дә шартлаячаклар дип уйлыйсызмы? "
  
  "Начар, белмим. Аны тере итү яхшырак булыр иде. Бәлки без аны йолып алыр идек. "
  
  "Әйе, ярар, без башта җитәрлек якынлашырга тиеш."
  
  Камера тагын да зурайтты, бу юлы аларның качуын яктыртты. Хейден чәчәк түшәгеннән чәчәк түшәгенә йөгерде, аларны урамнан куып җибәрде. Пулялар ике төркем арасында сызгырдылар, тәрәзәләрне ваттылар һәм тукталган машиналарга бәрделәр. Чәчелгән сары таксистлар Хейденга яхшырак каплау һәм якынлашырга мөмкинлек бирделәр, һәм ул аны алырга икеләнмәде.
  
  "Әйдә!"
  
  Ул беренче таксига керде, як-якка тайпылды һәм юл читендә калган бүтәнен кулланды, икенчесенә йөгергәндә. Төрмә төрмәләре аларны алып ташларга тырышканда, Windows аның тирәсендә шартлады, ләкин тышлык Рамсесның яңа легионерларының кайда икәнен беркайчан да белмәвен аңлатты. Соңрак дүрт такси һәм алар йөгерүчеләрне яшерергә мәҗбүр иттеләр, аларны әкренләттеләр.
  
  Кинимакиның колакчыны ярыла башлады. "Ярдәм биш минутта."
  
  Ләкин бу хәтта билгесез иде.
  
  Тагын бер тапкыр, күзәнәк компакт төркем булып эшләде. Гейден куа, бушлыкны япа алмый һәм шулай ук сугыш-коралны сакларга мәҗбүр итә. Күзәнәк шулай ук ныгыту мөмкинлеге турында борчыла башлады, аларның хәрәкәтләре тагын да ачыграк, сакрак булгач. Хейден тыл сакчыларының берсенә омтылды һәм ул атканда скульптура агачы яныннан үткәнгә күрә сагынды.
  
  Чиста уңыш.
  
  - Мано, - диде ул кинәт. "Без аларның берсен каядыр югалттыкмы?"
  
  "Тагын санагыз."
  
  Ул ун санны гына саный алыр иде!
  
  Ул стильдә тукталган машина астыннан әйләнеп чыкты. Аның беренче сугу Кинимакиның тез аркасы белән бәйләнде, зур кешенең иелүенә китерде. Ул тибеп, уң кулы кечкенә ППК тәрбияләде, аның зурлыгы аны үлемгә китермәде. Хейден Кинимаканы читкә ыргытты, аның чагыштырмача кечкенә гәүдәсе дөнья дәрәҗәсендәге спортчы кебек көчле һәм энергияле иде, ләкин бу хәтта зур кешене бераз гына хәрәкәтләндерә алыр иде.
  
  Пуля алар арасында очты, гаҗәп, сокландыргыч, саф тәмугның иң кыска мизгеле, аннары легионер кабат хәрәкәтләнде. Тагын бер бәрелеш Хейденның тезе белән бәйләнде, һәм Мано егылуын дәвам итте, күкрәген беренче тапкыр дошман каплаган машинага бәрде. Аның тезләренә әйләнергә омтылганын күреп, каушау аны кача.
  
  Гейден тезендә авырту кичерде, иң мөһиме - кинәт тигезлекне югалту. Ул Рамсесның качуы һәм аннан соң булган коточкыч буфет турында күбрәк белә иде, һәм сугыш легионеры турында, һәм аның һәр җепселләре моны тиз арада алырга теләгән. Ләкин бу кеше көрәшүче, чын көрәшче иде, һәм исән калырга теләгән.
  
  Ул кабат пистолетны атты. Хәзер Хейден тигезлеген югалтканга бик шат иде, чөнки ул көткән урында булмаган. Пуля аның җилкәсен көтте. Кинимака пистолет белән кулына ыргытты, аны мускуллар тавы астында күмде.
  
  Легионер Гавайлы белән көрәшүнең файдасызлыгын күреп, аны шундук ташлады. Аннары ул куркыныч сигез дюймлы пычакны чыгарды һәм Гейденга үпкәләде. Ул усал итеп борылды, үлемгә китермәс өчен бераз урын алды. Кинимака пистолетны селкетте, ләкин легионер моны көтеп алды һәм аны тизрәк селтәде, пычак Гавайлыларны күкрәгенә каты кыйнады, бу кеше киеме аркасында әһәмиятсез булып китте, ләкин аны һаман да үз кадакларына ыргытты.
  
  Алмаш Хейденга аңа кирәкле мөмкинлек бирде. Пистолетын чыгарып, ул легионерның нәрсә эшләвен чамалады - борылып, мәкергә пычак ыргытты - шуңа күрә ул триггерны тартып алып, якка атлады.
  
  Өч пуля кеше күкрәгенә ярылды, пычак машина ишегеннән егылып, идәнгә бәрелде, бернинди зыян китермәде.
  
  "Аны Вальтер алыгыз," Хейден Кинимакега әйтте, "Безгә һәр пуля кирәк булачак."
  
  Ул торгач, берничә йөз яр ераклыктагы урамга ашыга-ашыга кораллы кешеләрнең төркемен күрде. Хәзер катлаулана башлады - кешеләр төркемнәре пәйда булдылар һәм урамнарда йөрделәр, өйләренә кайттылар, зыянны тикшерделәр, хәтта гади күренештә басып, үзләренең Android җайланмаларына басыдылар - ләкин Рамсесның башының берничә аякта күренүе шундук танылды. .
  
  "Хәзер күчегез," - диде ул, авырткан, күкрәкләнгән аяк-кулларын мөмкинлекләреннән тыш эшләргә мәҗбүр итте.
  
  Камера юкка чыкты.
  
  "Нәрсә-"
  
  Кинимака машина буйлап сикереп торды.
  
  - Зур спорт кибете, - диде Гавайлы сулышсыз. "Күгәрченнәр."
  
  "Endл ахыры, Рамсес кенәз," Хейден соңгы ике сүзне кимсетеп төкерде. - Тизрәк, Мано. Әйткәнемчә, без рухани белән мәшгуль булырга һәм аның игътибарын бу атом бомбасыннан ераклаштырырга тиеш. Everyәр минут, һәр секунд санала. "
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Алар бергәләп спорт кибетенең алгы ишекләреннән һәм аның киң, тынсыз эчке ягына керделәр. Күрсәткечләр, стеналар һәм кием элгечләр һәр җирдә, һәр юлда иде. Ачык рамка түшәменә куелган яктырткыч плиткалар белән тәэмин ителде. Хейден чагылдырылган ак идәнгә карады һәм кибетнең үзәгенә алып барган тузанлы эзләрне күрде. Ашыга-ашыга ул кибетен тикшерде һәм күлмәген көйләде. Кием тактасы астыннан караган йөз аны ялтыратты, ләкин аның үзенчәлекләренә кергән курку аны йомшартты.
  
  "Борчылмагыз", диде ул. "Төш һәм тыныч бул."
  
  Аңа юнәлеш сорарга кирәк түгел иде. Алар пычрак юллардан барсалар да, алдагы шау-шу аларның максатларының позицияләрен бирде. Бәянең даими кычкыруы өстәмә файда булды. Хейден тимер култык астыннан сикереп төште һәм Nike күнегүләр формасында кашлы манекинны спорт җиһазлары өчен сакланган урынга этәрде. Барбелл стенкалары, авырлык подшипниклары, батутлар һәм җәяүле юллар хәтта рәтләргә тезелгән. Башка бүлеккә күченеп, анда террористик төркем бар иде.
  
  Бер кеше аны күрде, сигнализацияне күтәрде һәм ут ачты. Хейден каты һәм почмакта йөгерде, пуляның ишкәкченең металл кулыннан сул ягына дюймдан сикерүен ишетте. Кинимака якка сикерде, җәяүле юлның конвейер өлешенә бик нык төште һәм бушлыкны әйләндереп алды. Гейден мактау сүзләрен легионерга кайтарды, баш өстендә кроссовкалар киштәсендә тишек ясап.
  
  Бу кеше хезмәттәшләре таралгач, әкрен генә артка чигенде. Хейден алсу дуфель сумкасын һавага ыргытты, аларның саннарын тикшерү өчен, дүрт аерым ату аңа каты сугылды.
  
  "Бәлки Рамсесның качуын каплагандыр", - диде Кинимака.
  
  "Әгәр безгә Торстен Даль кирәк булса," Хейден сулап куйды.
  
  "Сез минем акылсыз режимны сынап карарга телисезме?"
  
  Гейден аның көлүен баса алмады. "Минем уйлавымча, бу тизлекне үзгәртүгә караганда, яшәү рәвешен сайлау", - диде ул.
  
  "Нәрсә ул", диде Кинимака. "Тизрәк китик."
  
  Гейден аны кыйнады, капкадан сикереп торды һәм тиз ут ачты. Фигураларның берсе сыгылып, якка егылды, калганнары аска төштеләр. Хейден аларга һөҗүм итте, юлларында киртәләр калдырды, ләкин бу аерманы мөмкин кадәр тиз япты. Легионерлар артка чигенделәр, биек аттылар, һәм барлык бренд һәм төстәге кроссовкалар түшәме артында юкка чыктылар. Хейден белән Кинимака бер секундка туктап, икенче якка утырдылар.
  
  "Әзерме?" - Сорадым. Хейден егылган күзәнәк әгъзасын коралыннан азат иткәндә сулап куйды.
  
  - Бар, - диде Кинимака.
  
  Алар күтәрелгәч, пулеметның утлары баш өстендә тренировкаларны бераз җимерделәр. Аларга металл һәм картон, киндер һәм пластик кисәкләре яңгыр яуды. Гейден бөтен структурасы селкенгәндә дә читкә менде.
  
  "Эх ..." Кинимака башлады.
  
  "Боз!" Хейден тәмамлады һәм сикерде.
  
  Киң счетчикның өске яртысы җимерелде, ярылып, аларның өстенә егылды. Зур, үзгәртелгән киштәләр дивары, алар килеп җиткәч, металл полосаларны, картон тартмаларны, яңа киндер аяк киемнәрен читкә ташладылар. Кинимака үзен бинадан саклаган кебек кулын күтәрде һәм ышанычлы хәрәкәтен дәвам итте, ләкин массасы аркасында ул качкан Хейден артына егылды. Ул егылган массадан читкә тайпылып, тимер таягы белән тартылган аягы, Кинимака башын куллары астына күмде һәм аның өстенә егылганда үзен яклады.
  
  Хейден ыргыту кулындагы мылтык белән тәмамлады һәм артка карады. "Мано!"
  
  Ләкин аның проблемалары әле яңа гына иде.
  
  Дүрт легионер аңа һөҗүм иттеләр, пистолетны куып чыгардылар һәм мылтыгын кыйнадылар. Хейден үзен каплады, аннары тагын әйләндерде. Барлык якка очучы кызгылт сары шарлар җибәреп, баскетбол шкафы аударылды. Хейден җилкәсенә карады, күләгәләрнең хәрәкәтләнүен күрде һәм Глокны эзләде.
  
  Атыш ишетелде. Ул пуляның башына нәрсәдер бәргәнен ишетте.
  
  "Монда туктагыз", - диде тавыш.
  
  Хейден туңды һәм Рамсес кешеләренең күләгәсе аңа төшкәндә карады.
  
  "Хәзер сез безнең белән."
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Дрейк җимерелгән җиргә керде, Алисия аның янында. Беренче хәрәкәт алар Мурдан иде, ул өске балконга борылып, аларга мылтык күрсәтте. Ярты минуттан соң аның йөзендә җиңеллек күренде.
  
  - Ниһаять, - диде ул. "Минем уйлавымча, сез монда беренче булып килдегез."
  
  "Без бераз алдан кисәттек", диде Дрейк. "Кайбер клоун Аллигатор?"
  
  Мур аптырап карады һәм аларны өске катка ишарә итте. "Мин аның турында беркайчан да ишеткәнем юк. Ул бишенче күзәнәкнең лидерымы? "
  
  "Без шулай уйлыйбыз, әйе. Ул ишәк белән тулы ваззок, ләкин хәзер ул бу атом бомбасы белән идарә итә. "
  
  Мур авызын ачып карады.
  
  Алисия тәрҗемә ителде. "Аллигатор ун галлон кофедан соң Джулиан Маршка караганда акылсызрак яңгырый, һәм мин аның әйткәнен ишеткәнче мөмкин түгел дип әйтер идем. Алайса, Хейден кайда һәм монда нәрсә булды? "
  
  Мур Рамсес белән Прайс арасындагы көрәш турында аңлатма бирде, аннары качу. Дрейк вокзал торышына һәм агентларның бүленеше булмаганга башын чайкады.
  
  "Ул моны планлаштыра алыр идеме? Перудагы бу залдан? Базарны барлаганда да? "
  
  Май шикләнеп карады. "Сезнең бер теориягез өчен дә бераз ерак яңгырый."
  
  "Бу мөһим түгел", диде Алисия. "Чыннан да? Әйтәм, кем кайгырта? Без үзебезне газ белән туктатырга һәм эзли башларга тиеш. "
  
  "Бу юлы," Май әйтте. "Мин Таз белән килешәм. Бәлки, аның соңгы сөйгәне аңа ниндидер мәгънә салгандыр. " Ул Бога матур итеп карады.
  
  Мур аңа карап, Дрейк кычкырды, хәзер аның күзләре тагын да киңрәк. Өй офисы агенты аларның дүртесенә текәлде.
  
  "Зур кичә кебек яңгырый, егетләр."
  
  Дрейк аны кысып алды. "Алар кая киттеләр? Хейден белән Кинимака? "
  
  Мур күрсәтте. "51 нче. Рамсеска иярде, аның унбер шәкерте һәм бу ахмак Прайс төтенгә. Мин берничә минуттан соң аларны күрмәдем. "
  
  Алисия экраннар рәтенә күрсәтте. "Сез аларны таба аласызмы?"
  
  "Каналларның күбесе инвалид. Экраннар җимерелә. Безгә хәзер Батарея паркын табу кыен булыр иде. "
  
  Дрейк ватылган балкон тимер юлына менде һәм вокзалга һәм урамга карады. Бу аның алдында сәер дөнья иде, ул күз алдына китергән шәһәр белән каршылыкта, ким дигәндә бүген. Ул бу кешеләргә яхшырырга булышуның бер генә ысулын белә иде.
  
  Аларны саклагыз.
  
  "Сездә бүтән яңалыклар бармы?" Мур сорады. "Минем уйлавымча, сез Марш һәм бу Аллигатор егет белән сөйләшәсез."
  
  "Без сезгә әйткәнчә генә", диде Алисия. "Сез деактивация кодларын тикшердегезме?"
  
  Мур исән калган экраннарның берсендә янып торган ялтырап торган иконага күрсәтте. "Әйдә карыйк".
  
  Бо эчәргә дип су суыткычына юнәлгәндә Дрейк кайтты. Мур электрон почтаны кычкырып укыды, тиз арада барып җитте һәм деактивация кодларының дөреслеген раслады.
  
  - Шулай итеп, Мур игътибар белән укыды. "Кодлар чыннан да кошер. Бу искиткеч дип әйтергә тиеш. Синеңчә, Марш аның кулга алыначагын белә идеме? "
  
  "Төрле сәбәпләр булырга мөмкин", диде Дрейк. "Yourselfзегез өчен куркынычсызлык. Тигезлектә. Гади факт - кеше тулы клиптан алты раунд кыска. Әгәр дә Аллигатор бик матур яңгырамаса, мин хәзер үземне куркынычсызрак хис итәр идем. "
  
  - Ваппи?
  
  "Жаңгак?" Дрейк тырышты. "Белмим. Хейден синең телеңне миннән яхшырак сөйли. "
  
  "Инглиз". Мур башын салды. "Безнең телебез инглиз."
  
  "Син шулай әйтсәң. Ләкин бу әйбәт әйбер, егетләр. Чын деактивация кодлары яхшы әйбер. "
  
  "Аңлыйсызмы, галимнәр атом корылмасының килеп чыгышын ачыклагач, без алар белән элемтәгә керә алыр идекме?" Бо әйләнеп кайтты һәм пластик касәдән коенды.
  
  "Ом, әйе, ләкин бу әле булмаган. Без белгәнчә, алар кодларны алыштырдылар яки яңа триггер өстәделәр. "
  
  Бо моны бераз башын кагып кабул итте.
  
  Дрейк сәгатенә карады. Алар вокзалда ун минутка якын тордылар, һәм Хейденнан, Дальдан бер сүз дә юк иде. Бүген ун минут мәңгелек кебек тоелды.
  
  "Мин Хейденга шалтыратам." Ул кесә телефонын чыгарды.
  
  "Борчылмагыз," Май әйтте. "Бу Кинимака түгелме?"
  
  Дрейк күрсәткән җиргә кискен борылды. Мано Кинимакиның әйтеп бетергесез фигурасы туктаусыз урам буйлап йөрде, иелде, ачыктан-ачык авыртты, ләкин үҗәтлек белән станциягә таба борылды. Дрейк дистә сорауны йотты һәм кире җавап бирә алган кешегә ашыкты. Читтән чыккач, команда Маноны чүп-чар белән тулган киселештә тотты.
  
  - Нәрсә булды, дус?
  
  Алар белән очрашканда Гавайлыларның җиңеллеге җир өстендә яшеренгән коточкыч психик авырту белән капланды. "Аларда Гейден бар", - дип пышылдады ул. "Без аларның өчесен төшердек, ләкин Рамсеска яки Прайска якынлашмадык. Соңыннан алар безне һөҗүм иттеләр. Мине уеннан чыгарды, һәм мин бер тонна чүплектән чыккач, Хейден юкка чыкты. "
  
  - Син аны ничек алганнарын кайдан беләсең? Бо сорады. "Бәлки ул әле дә эзли?"
  
  "Минем кулларым һәм аякларым җәрәхәтләнгәндер", диде Кинимака. "Ләкин минем колакларым яхшы ишетелде. Алар аны коралсызландырдылар һәм алып киттеләр. Соңгы сүзләре ... "Кинимака авыр йөрәк белән йотты, дәвам итә алмады.
  
  Дрейк бу кешенең карашын җәлеп итте. "Без аны коткарырбыз. Без моны һәрвакыт эшлибез. "
  
  Кинимака җиңде. "Alwaysәрвакытта да түгел".
  
  "Алар аңа нәрсә әйттеләр?" Алисия дәвам итте.
  
  Кинимака күккә карады, кояш нурыннан илһам эзләгәндәй. "Алар аңа бу атом бомбасы белән якыннанрак танышачакбыз диделәр. Алар аны аркасына бәйләргә җыеналар ".
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Торстен Даль берничә экипаж калдырып, Таймс скверы тирәсен чистартты һәм командасын тар аллея ясаган күләгәгә алып керде. Бу тыныч һәм кайгыртучан иде, мөһим телефоннан шалтырату өчен иң яхшы урын. Ул башта Хейденга шалтыратты, ләкин ул җавап бирмәгәч, Дрейк белән элемтәгә керергә тырышты.
  
  "Аралар монда. Соңгы яңалыклар нинди?
  
  "Без бук, дус!"
  
  "Тагын тупларыгызга кадәр?" Даль сүзен бүлде. "Яңалыклар бармы?"
  
  "Бу юлы муенга кадәр түгел. Бу акылсыз руханилар камераларыннан ватылды, яки өзелде. Рамсес һәм бәя юк. Бишенче күзәнәк унике кешедән тора. Мано аларның өчесе бар ди. "
  
  Даль интонацияне тотты. "Мано сөйләшә?"
  
  - Әйе, дус. Алар Хейденны тоттылар. Алар аны үзләре белән алып киттеләр. "
  
  Даль күзләрен йомды.
  
  "Ләкин безнең әле вакытыбыз бар." Дрейк уңай якны сынады. "Алар шунда ук шартлатырга теләсәләр, бөтенләй алмаслар иде."
  
  Йорклылар дөрес әйттеләр, Даль танырга тиеш иде. Ул тыңлады, Дрейк Маршның хәзер Караңгылык кенәзе роленнән алынуы һәм вакытлыча Аллигатор белән алышынуы турында аңлатуын дәвам итте. Ватан бу кешене Америка ярдәмчесе итеп таныта алды.
  
  "Чыннан да?" Даль әйтте. "Нәрсә өчен?"
  
  "Анархиягә китерә алган бик күп нәрсә", диде Дрейк. "Ул яллы кеше, бу юлы гына ул ачуын чыгарды."
  
  "Мин Рамсес үз бизнесын һәрвакыт" өйдә "алып барган дип уйлаган идем."
  
  "Аллигатор - Нью-Йоркта туган. Ул операциягә кыйммәтле логистик белем бирә алыр иде. "
  
  "Әйе, бу бик мәгънәле." Даль авыр сулап, арыган күзләрен сөртте. "Алайса нәрсә соң? Бездә Хейден координаталары бармы? "
  
  "Алар аның фотоаппаратын алдылар. Алар ким дигәндә аның киемен алганнар, чөнки аның күлмәгенә тегелгән теге Чипотле Мексика Гриллында өстәл астында ди, без әле расладык. Куркынычсызлык камералары эшли, ләкин безнең яктагы приемниклар күбесенчә сайттагы һөҗүм нәтиҗәсендә чыгарылды . Алар кулдан килгәннең барысын бергә тишәләр. Аларның эшче көче җитми. Моннан әйберләр начар булырга мөмкин, иптәш. "
  
  "Була аламы?" Даль кабатлады. "Мин начарларны узып, начарлар урамына юл тоттык дим, шулай бит?"
  
  Дрейк бер мизгелгә туктады, аннары: "Алар таләпләрен дәвам итәрләр дип ышанабыз", диде. "Newәр яңа таләп безгә күбрәк вакыт бирә."
  
  Дальга әле алга китеш юк дип әйтергә кирәк түгел. Факт үз-үзеннән ачык иде. Монда алар Ватанга, атом бомбасының урнашкан урынын ачыкладылар, алдан кисәтелгән Раштуа күркәләре кебек йөгерделәр, Мур өчен бу урынны билгеләү өчен генә, ләкин бөтен предприятия уңышсыз калды.
  
  "Без берничә куллану матдәләрен нейтральләштердек", диде ул. "Без Рамсесның планына, аеруча аның ахыргы уенына якын түгел."
  
  "Нигә сез егетләр вокзалга төшмисез? Киләсе әйдәп барганда без бергә булырга мөмкин. "
  
  "Әйе, без моны эшләячәкбез." Даль калган командасына кул селтәде һәм аларны 3 нче проспектка алып бару өчен дөрес юнәлеш билгеләде. "Сәлам, Мано ничек тора?"
  
  "Егет киштәләр белән стенага каты кыйналды. Сорамагыз. Ләкин ул сугышырга тели, кемнеңдер аңа максат бирүен көтеп. "
  
  Сөйләшүне тәмамлагач, Даль йөгерә башлады. Кенси аның янында туктады һәм башын салды. "Начар хәрәкәт?"
  
  "Безнең хәлне исәпкә алып, бу начаррак булырга мөмкин дип уйлыйм, ләкин әйе, бу начар сайлау иде. Алар Хейденны урлаганнар. Аны бомба булган урынга алып киттеләр. "
  
  "Яхшы! Әйтәм, сезнең барыгыз да маякларны яшермәдегезме? "
  
  "Без эшлибез. Алар аны киеме белән бергә ыргыттылар. "
  
  "Моссад сезнең тирегезгә керде", диде Кенси тыныч кына. "Алар өчен яхшы, ләкин минем өчен түгел. Мин үземнеке кебек хис иттем. "
  
  "Булыр ид". Даль башын салды. "Без барыбыз да үз язмышыбыз белән идарә итүебезне һәм һәр карарның ирекле булуын тоярга тиеш. Бу манипуляция түгел. "
  
  "Бу көннәрдә," Кенси бармаклары бөдрәде, аннары кулларына кысылды, "син мине куркыныч астында тотасың", аннары аңа кечкенә елмаеп җибәрде. "Синнән кала, дустым, син мине теләсә кайда һәм теләгән җирдә куллана аласың."
  
  Даль читкә карады. Бриджет МакКензи туктап калмады. Хатын үзенең өйләнгән ир, әти икәнен белә иде, ләкин ул әле дә вәсвәсәгә бирелде. Әлбәттә, теге яки бу, ул монда озак тормас иде.
  
  Проблема чишелде.
  
  Смит белән Лорен шулай ук тыныч кына фикер алыштылар. Йорги артны тәрбияләде, арыды һәм чүп-чар белән чәчелде, ләкин уйнап торган тәвәккәллек белән. Даль аның фантастик, гафазард сугышның беренче реаль тәҗрибәсе икәнен белә иде, һәм ул аны яхшы эшләде дип уйлады. Урамнар ялтырап тордылар, аннары сул якка 3 нче проспектка борылып, 51 нче киселешкә таба юнәлделәр.
  
  Бу Даль өчен сәер берничә минут иде. Шәһәрнең кайбер өлкәләре җәрәхәтләнмәде, күп кибетләр ачык булып, кешеләр курку хисе белән эчкә керсәләр дә, калганнары ташландык, тормышсыз диярлек. Берничә урам полиция полиция машиналары һәм дүрт тәгәрмәчле армия машиналары белән уратып алынган. Кайбер өлкәләр талаучылар алдында оятка калдылар. Күпчелек очракта ул күргән кешеләр нәрсә эшләргә икәнен аңламыйлар, шуңа күрә ул тавышын хакимият дип саный һәм аларга мөмкин булган урыннарда сыенырга чакыра.
  
  Аннары алар Хрейден Джейны коткарырга өметләнеп, Дрейк һәм башкалар көткән урынга килеп җиттеләр.
  
  Бу көн башыннан берничә сәгать кенә үтте. Хәзер алар атом бомбасын табу юлын эзләделәр. Даль кире борылмаячагын белә иде, ул кача алмый һәм бункерларда яшерә алмый. SPEAR командасы ахырга кадәр анда иде. Бүген шәһәр үлсә, аны сакларга тырышкан геройлар булмаячак.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Хейден эндәшмәде, Рамсес хәрәкәткә һәм реакциягә җитәкчелек иткән кешеләргә, аларның абсолют тугрылыгын сынап, искә төшерде. Аны спорт товарлары кибетеннән читкә алып киткәч, алар аны 3 нче проспектта йөгерергә мәҗбүр иттеләр, аннары кесә телефонын табып ташларга һәм пуля үткәрми торган жилетны ертып алырга вакыт алдылар. Рамсес күзәтү җайланмалары һәм аларның урнашкан урыннары турында бераз белгән кебек иде һәм ирләренә күлмәген чыгарырга кушты. Кечкенә җайланма тиз табылды һәм ташланды, аннан соң төркем бөтенләй очраклы маршрут булып йөгерүне дәвам итте.
  
  Гейден бу алай түгел дип уйлады.
  
  Бераз вакыт кирәк булды. Төркем зуррак коралларын һәм кара тышкы киемнәрен түкте, астындагы гадәти туристик формасын ачты. Кинәт алар якты, зарарсыз, шәһәр урамнарында йөргән йөзләгән борчулы халыкның бер өлеше. Полиция һәм армия патрульләре кайбер маршрутларны тезделәр, ләкин фотоаппаратлар бер караңгы аллеяны, аннары икенчесен ачык булганчы кире бордылар. Гейденга запас куртка бирделәр. Кайбер вакытта алар алдан әзерләнгән мотоциклларга менделәр һәм әкренләп Манхэттен үзәгеннән чыгып киттеләр.
  
  Ләкин бик ерак түгел. Гейден бөтен көче белән хәбәрне кемгә дә булса - кемгә дә булса җиткерүен теләде, хәзер ул бомба урнашкан урынны белә. Алар аны үтерә алулары мөһим түгел - барысы да бу фанатикларның туктатылуы иде.
  
  Велосипедлар өлешчә аллеяга таба әйләнделәр, аннары ун кеше - калган сигез легионер, Рамсес һәм Прайс - бер-берсенә иярделәр, датлы металл ишек аша. Гейден алар арасында, сугыш призы, һәм аның язмышын белсә дә, ул һәр карашны, юнәлешнең үзгәрүен һәм пышылдаган сүзләрен тотарга тырышты.
  
  Ватылган тышкы ишек артында исле эчке коридор бетон баскычка алып килде. Монда ир-атларның берсе Хейденга таба борылды һәм пычакын тамагына тотты.
  
  - Тынычлык, - диде Рамсес, борылып карамыйча. "Мин сезне хәзер үтермәскә теләр идем."
  
  Алар дүрт катка менделәр, аннары фатир ишеге алдында бер мизгелгә туктадылар. Ул ачылгач, төркем коридордан мөмкин кадәр тиз йөгереп киттеләр. Рамсес бүлмә уртасында туктады, кулларын сузды.
  
  "Менә без", диде ул. "Миллион ахыры һәм ким дигәндә бер башы белән. Бу шәһәрдә яшәүчеләр бу тормышны, безнең яңа юлның, изге сугышның башы икәнен белмичә калдырачаклар. Бу-"
  
  "Чыннан да?" Коры тавыш тираданы өзде. "Минем бер өлешем сиңа ышанасы килә, Рамсес, ә икенче өлеше, иң начары, син аны тулы дип уйлыйсың."
  
  Хейден Джулиан Маршка беренче яхшы карашын алды. Пифиан сәер, бозылган булып күренде, аның бер өлеше бүтәнгә бәрелгән кебек. Ул ел яки хәзерге тенденциягә карамастан, беркайчан да туры килми торган кием кигән. Бер күз караңгыланган, икенчесе киң ачык һәм ачылмаган, бер аяк киеме егылган. Аның уң ягында Гейден танымаган гаҗәеп брюнетка утырды, ләкин бер-берсенә кысылганнан, аларның бердән күбрәк бәйләнештә булулары ачык иде.
  
  Шулай итеп, союздаш түгел.
  
  Мартның мыскыллауларына Реймсның реакциясен Хейден кимсетеп карады. - Беләсезме? - дип сорады террорист кенәз. "Без сезне очратканчы сезне алдадык. Мәңге ялкыныбызны Америка йөрәгенә йөртәчәк ахмакның исемен белгәнче. Сезнеке дә Тайлер Вебб сезгә хыянәт итте. "
  
  "Фак Вебб," Марш әйтте. - offәм син китәсең.
  
  Рамсес көлеп кире борылды. "Әйдәгез, әйтик. Монда эшләүче кешеләр дә бу шәһәрне нәфрәт итәләр. Бу бик кыйммәт, туристлар бик күп. Гади ир-атлар һәм хатын-кызлар монда яшәргә һәм эшкә урнашу өчен көрәшә алмыйлар. Системага һәм аңа ярдәм итүен дәвам иткән кешеләргә карата үсә барган ачуны күз алдыгызга китерә аласызмы? Күперләрдә һәм тоннельләрдә түләүләр түләнә. Акчагыз булмаса, сез бернәрсә дә түгел. Комсызлык, комсызлык, комсызлык бөтен җирдә. Бу мине авырта. "
  
  Хейден эндәшмәде, алдагы адымын санап, Маршның реакциясен карап торды.
  
  Рамсес якка адым ясады. "Ә Аллигатор, минем иске дустым. Сезне кабат күрү рәхәт. "
  
  Хейден Аллигатор исемле кешенең хуҗасын кочаклавын карады. Кечкенә, тыныч һәм, бәлки, игътибарсыз калырга тырышып, ул ишеккә кадәр күпме адым ясарга кирәклеген санады. Хәзерге вакытта артык. Тукта, көт.
  
  Ләкин ул күпме вакыт ала алыр иде? Рамсес сүзләренә карамастан, ул хәтта атом шартлавыннан сакланырга телиме дип уйлады. Яхшы хәбәр - хакимият һава киңлеген япты, шуңа күрә кеше ашыкмады.
  
  Роберт Прайс елап, урындыкка ыргытылды. Ул иң якын легионердан бер шешә аспирин сорады, ләкин аңа игътибар ителмәде. Марш Оборона министрына күзләрен йомды.
  
  "Сине беләмме?"
  
  Бәясе аның мендәренә тирәнрәк керде.
  
  Гейден бүлмәнең калган өлешенә карады, хәзер ерак пәрдәле тәрәзә янында торган аш өстәлен күрде.
  
  Начар, бу нәрсә ...?
  
  Ул күз алдына китергәннән кечерәк иде. Рюкзак стандарт модельдән зуррак иде, самолетның өске бүлмәсенә урнашыр өчен бик зур иде, ләкин зуррак кеше аркасында артык уңайсыз күренмәс иде.
  
  "Мин сезгә мартта саттым", диде Рамсес. "Сез моны Нью-Йоркка китерерсез дип өметләнәм. Моның өчен мин мәңге рәхмәтле булырмын. Сезгә һәм дустыгызга утны тоярга рөхсәт ителүен әйткәч, аны бүләк итеп карагыз. Бу мин сезгә тәкъдим итә алган иң яхшысы, һәм бугазыгыздагы пычактан күпкә яхшырак. "
  
  Хейден, кирәк булса, атом бомбасын - аның күләме, формасы һәм рюкзакның тышкы кыяфәтен ятлады. Бүген ул монда үләргә тиеш түгел иде.
  
  Аннары Рамесс үз кешеләренә таба борылды. "Аны әзерләгез", диде ул. "Americanәм Америка карчыкларын бер унция авыртудан сакламагыз."
  
  Гейден аның килүен белә иде. Алар монда юлда кулларын бәйли алмаганнар, хәзер ул моннан тулысынча файдаланды. Күп нәрсә аның ул вакытта - шәһәр язмышы, милләт, цивилизацияле дөньяның күпчелегенә бәйле иде. Аның уң ягындагы ваза бик кулай, муены кулы өчен иң яхшы киңлек һәм ниндидер зыян китерү өчен дөрес авырлык. Ул иң якын кешенең гыйбадәтханәсендә җимерелде, идәнгә егылган кисәкләр. Ул кулын күтәргәндә, Хейден мылтыгын кулына алды, ләкин аның җилкәсенә куркынычсыз уралганын күреп, ул шундук бирде, киресенчә, баррельгә тотынды һәм аны тагын да баланссыз калдырды. Корал максатчан иде, ләкин Хейден аларның барысын да санга сукмады. Бу хәзер соңгы шанс салоны иде ... аның тормышы өчен көрәшү юк - шәһәрнең яшәве өчен көрәш кебек. Алар аны монда яшерен рәвештә яшермәделәрме? Бу аңа утлы коралның мыскыл ителүен әйтте.
  
  Аллигатор аңа якыннан килде, ләкин Рамсес аны тоткарлады. Тагын бер кызыклы ачыш. Аллигатор Рамсес өчен мөһим иде. Киләсе мизгелдә ул үзен кыйнаган куллардан һәм аяклардан читкә юнәлтә алмады. Мин бер-ике сугуны яклыйм, ләкин гел икенчесе бар иде. Болар телевизион вилайннар түгел - әдәплелек белән берсенең бәрелүен көтәләр, икенчесе катнаша ала. , К, болар аны чолгап алдылар һәм берьюлы аңа һөҗүм иттеләр, шуңа күрә күпме туктап, кыйнаса да, тагын икесе аны кыйнады. Авырту саный алмаганнан күбрәк урыннарда шартлады, ләкин ул абынуыннан файдаланып, вазаның киселгән кисәген алды һәм ике кешене битләренә һәм кулларына кыйнады. Алар артка чигенделәр, кан киттеләр. Ул хуҗаларына егылып җибәреп, пар аякка менде. Ул игътибарны җәлеп итәр дип уйлап, тәрәзәгә авыр кружка ыргытырга тырышты, ләкин начар нәрсә тәрәзәдән ярты метр чамасы очты.
  
  Дрейк нәрсә эшләр?
  
  Ул моны белә иде. Нәкъ шулай. Ул соңгы сулышына кадәр көрәшәчәк. Аяк урманы аша ул корал эзләде. Аның күзләре март һәм хатын-кыз күзләре белән очрашты, ләкин алар бер-берсенә тагын да катырак ябыштылар, сәер аралашуда юаныч таптылар. Гейден тибеп борылды, кысылган кычкыруларга шатланып, аннары артындагы диванны тапты. Моны фулкрум итеп кулланып, ул үзен аякка бастырды.
  
  Аның йөзенә мышык керде һәм йолдызлар шартлады. Гейден башын чайкады, канны чистартты һәм кире сугылды, көндәшнең егылуына китерде. Тагын бер кул аны баш ягына кыйнады, аннары ир аны биленнән тотты, аякларын шакыды һәм диванда артка куйды. Гейден аны үз моментыннан аркасына ыргытты. Бер секунд эчендә ул аякка басты, башын аска, кабыргасына, муенына, кабыгына һәм тезләренә тимер ыргытты, сукканнан соң сугу, сугудан соң тибү.
  
  Ул Рамсесның аларга таба атлавын күрде. "Сигез кеше!" - дип кычкырды ул. "Сигез ир һәм бер кечкенә кыз. Кайда сезнең горурлыгыгыз?
  
  "Йомыркалары белән бер урында", Хейден сулышсыз әйтте, аларга зыян китерде, арыды, күп җәрәхәтләрдән газапланды, ярсу басылды. Бу мәңге дәвам итмәс иде, һәм аның качарга өмете юк иде.
  
  Ләкин ул беркайчан да тырышудан туктамады. Беркайчан да бирешмәгән. Тормыш көндәлек сугыш иде, туры мәгънәдә. Аның забастовкаларыннан көче беткәннән һәм аяк-кулларыннан энергия беткәндә, Хейден һаман да сугты, аның забастовкалары җитмәсә дә.
  
  Ирләр аны аякка күтәрделәр һәм бүлмәгә алып киттеләр. Ул аңа ниндидер көч кайтканын сизеп алды да, ботинкасын шинасы аша йөгерде, һәм ул кычкырды. Куллар аның мускулларын кысып, ерак тәрәзәгә этәрделәр.
  
  Рамсес атом портфеле өстәл өстендә басып торды.
  
  - Бик кечкенә, - диде ул уйланып. "Шуңа күрә урынсыз. Yetәм шулай истә калырлык. Син ризамы?"
  
  Гейден авызыннан кан түкте. "Мин сезнең гасырның акылсыз эше икәнегез белән килешәм."
  
  Рэмс аңа аптырап карады. "Сез эшлисезме? Пифиялеләрдән Джулиан Марш һәм Зо Ширс икәнен аңлыйсың, шулай бит? Theirәм аларның лидеры - Вебб - ул кайда? Борынгы археологик хәзинә өчен дөньяны эзләү өчен, минемчә. Мин озын үлгән аристократ эзеннән барам. Дөнья янган вакытта үзенең акылсыз эзләреннән бара. Мин гасырның акылсыз эшенә якынлашмыйм, Джей Мисс. "
  
  Hayәм Хейден берәр нәрсә турында дөреслеген таныса да, ул эндәшмәде. Көн ахырында аларның барысын да көтеп торырга тиеш.
  
  "Алайса, сез нәрсә белергә телисез?" - дип сорады Рамсес. "Дөресен генә әйткәндә, алай түгел. Без барыбыз да булырга теләгән җирдә. Сез атом бомбасы белән. Мин бомба белгече Аллигатор белән. Минем халкым минем ягымда. Атом бомбасы? Ул дөнья белән бер булырга әзер диярлек ... - ул туктады. Әйтергә тиеш ... хәзер бер сәгать? "
  
  Гейденның күзләре аңа хыянәт итте.
  
  "Әй хаха. Хәзер сез гаҗәпләнәсез. Бу сезнең өчен артык вакытмы? Ун минут? "
  
  -, к, - диде Хейден. "Булдыралмыйсың. Зинһар. Сез теләгән әйбер булырга тиеш. Без нәрсә белән килешә алабыз. "
  
  Рамсес аңа, аның ихтыярына каршы, кинәт кызганды. "Мин теләгән бар нәрсәнең суммасы бу бүлмәдә. Беренче дөнья дип аталган җимерү. "
  
  "Сезне үтерергә яки тырышып үләргә теләгән кешеләр белән ничек килешү төзисез?" - диде Хейден. "Яки аларны кан коюга мөрәҗәгать итмичә туктатыгыз. Яңа дөнья өчен төп дилемма. "
  
  Рамсес көлде. "Сез кешеләр бик ахмак." Ул көлде. "Сез җавап бирергә тиеш:" Сез тиеш түгел ". Безне үтерегез яки безгә табыныгыз. Безне туктатыгыз яки безнең чикләрне кичүебезне күзәтегез. Бу сезнең бердәнбер дилеммагыз."
  
  Хейден тагын көрәште, ирләр аның яңа күлмәген тартып алдылар, аннары бомбаны аның алгы ягына бәйләделәр. Аллигатор алга килеп, рюкзакны чыгарды һәм эчтән берничә чыбыкны өзде. Алар таймер механизмына бәйләнергә тиеш иде, Хейден. Мондый акылсыз террористлар да чын шартлаткыч җайланмаларны өзәргә куркыныч тудырмаслар.
  
  Ул өметләнде.
  
  Аллигатор чыбыкларны тартып алды, аннары Рамсеска карады, дәвам итү өчен рөхсәт көтеп. Гигант башын салды. Ир-атлар Хейденның кулларыннан тоттылар һәм аны алга этәрделәр, атом бомбасы аның ашказанына кысылганчы тәнен иеп. Аннары алар аны үз урында тоттылар, ә Аллигатор чыбыкларны башта аның аркасына һәм күкрәгенә урады, аннары аяклары арасына һәм ниһаять, аркасы төбендә очрашканчы. Гейден чыбыкларга тартылуны, рюкзакның һәр хәрәкәтен сизде. Ниһаять, алар атом бомбасы аның тәненә нык бәйләнгәнен һәм аның белән уралган булуын тәэмин итү өчен, уртача көчле каешлар һәм трассалар кулландылар. Гейден бәйләнешләрен сынады һәм аның аракы гына хәрәкәт итә алуын тапты.
  
  Рамсес Аллигаторның кул эшләренә сокланып кире кайтты. "Камил", диде ул. "Америка шайтан үз илен җимерү өчен идеаль позиция алды. Бу гөнаһлы шәһәр кебек, калганнары өчен урынлы изге урын. Хәзер, Аллигатор, таймер куегыз һәм зоопаркка барыр өчен безгә җитәрлек вакыт бирегез. "
  
  Гейден өстәлгә кычкырды, башта шаккатты, аннары террорист сүзләре белән буталды. "Зинһар. Сез моны эшли алмыйсыз. Булдыралмыйсың. Без сезнең кайда һәм нәрсә эшләргә җыенуыгызны беләбез. Без сине һәрвакыт таба алабыз, Рамсес. "
  
  "Сез дусларыгызны әйтәсез!" Аллигатор колагына кычкырды, сикерергә һәм нюкны селкетергә. "Инглиз кешесе ... Хманнн! Борчылмагыз. Сез аны кабат күрерсез. Марш аның белән бераз күңел ачты, ммм, ләкин без дә! "
  
  Рамсес башка колагына якын иде. "Мин сезнең барыгызны да базарда хәтерлим. Ким дигәндә ике ел минем абруемне җимереп, сез аны юкка чыгардыгыз дип ышанам. Мин беләм, сез барыгыз да минем залга һөҗүм иттегез, сакчым Акаташны үтердегез, легионерларымны үтердегез һәм мине чылбыр белән алып киттегез. Америка өчен. Акылсызлар иле. Прайс әфәнде миңа сезнең барыгызның да командагыз, дип әйтә, ләкин алай гына да түгел. Сез үзегезне гаилә дип атыйсыз. Ахырда сезнең барыгыз бергә булырга тиеш түгелме? "
  
  - Начар, - диде Хейден рюкзакның башына. "Син. Көл. "
  
  "Әй, юк. Бу сез һәм сезнең гаиләгез. Хәтерегездә тотыгыз - Рамсес шулай эшләде. Бу хәтта минем соңгы уеным түгел. Минем ышанычлылыгым тагын да тәэсирлерәк. Ләкин белегез, мин каядыр куркынычсыз, көләчәкмен, ә Америка һәм аның Көнбатыш кроннары. "
  
  Ул иелде, гәүдәсе аны да, рюкзакларның эчтәлеген дә җимерде. "Хәзер зоопаркка соңгы тапкыр килү вакыты җитте. Мин Мэтт Дрейкка сезне табу хөрмәтен бирермен, - дип пышылдады. "Бомба киткәч."
  
  Гейден сүзләрне ишетте, алар эчендә яшерелгән нәтиҗәләр, ләкин ул алдан планлаштырганнан күпкә тәэсирлерәк нәрсә булачагына аптырады.
  
  
  Утыз дүртенче бүлек
  
  
  Хейден тайпылып, кечкенә йөкле машинаның артына йөгерде. Легионерлар аны бомба белән бәйләделәр, ике ягында эскәмияләрне яулап алгач, аларның аяклары артында. Бөтен сәяхәтнең иң авыры аны күпфатирлы йорттан чыгару иде. Легионерлар аны яшерергә тырышып вакытларын әрәм итмәделәр; аны теләгән җиренә этәрделәр һәм кораллары белән әзер булдылар. Аларны күргән кеше үтереләчәк. Бәхеткә, аларның күбесе кисәтүгә колак салган кебек, телевизор яки ноутбук алдында өйдә калганнар. Рэмсес Хейденның йөк машинасының караңгы аллея янындагы юл читенә күтәрелүен күрде, гел елмайды.
  
  Махсус көч билгеләре белән кара.
  
  Кем аларны туктатыр? Аларны сорау? Бәлки вакыт узу белән. Ләкин бу әле булган вакыйгаларның бөтен ноктасы иде. Планның һәр өлешенең тизлеге һәм үтәлеше Американың аның чикләренә җавапын сынады. Реакцияләр көтелгән иде, һәм төп проблема - террористларга игътибар итмәү. Аларның бердәнбер максаты - милләтнең үлеме.
  
  Алар 57-нче урамны көнчыгышка таба юнәлттеләр, патрульләрдән һәм кордоннардан кача алдылар. Анда чүп-чар, сәер ташландык машина һәм күзәтүчеләр төркемнәре бар иде, ләкин Аллигатор үзе Нью-Йоркта иде һәм бөтен тыныч, комсыз кебек тоелды. Шәһәрнең электр белән тәэмин итү системасы ярдәм итте, шоферга алдан планлаштырылган маршрутка җиңел кайтырга мөмкинлек бирде. Алар акрын, сак кына эшләделәр, америкалыларның әле дә реакциядә торуларын, әле дә көтүләрен, һәм берничә сәгатьтән соң гына алар бомба анда булганын аңладылар.
  
  Хейден белә иде, хәзер дә Ак Йорт түрәләре сак булырга киңәш итәрләр, аларның чикләре бозылганын тулысынча кабул итә алмыйлар. Башкалар бу хәлдән файдаланырга тырышырлар. Әйдәгез, Додждан тагын да арынып, салым түләүчеләрне ватыйк. Ләкин ул Кобурнны белә иде һәм аның иң якын киңәшчеләре аның кебек ышанычлы һәм акыллы булуына өметләнде.
  
  Сәяхәт аны күкрәкләр белән калдырды. Легионерлар аңа аяклары белән булыштылар. Кинәт тукталышлар һәм зур чокырлар аны күңелсезләндерде. Рюкзак аның астына күчте, аның каты эчләре гел борчылмый. Хейден Рамсесның моны теләгәнен белә иде - аның соңгы мизгелләре таймер төшкәч террор белән тулсын иде.
  
  Ярты сәгать тә үтмәде. Boş булмаса, юллар тыныч иде. Хейден төгәл әйтә алмый. Планына тагын бер яңа борылыш ясаганда, Рамсес Гаторга Гейден белән Маршны һәм Ширларны бомбага бәйләргә кушты. Икесе зарландылар, сугыштылар, хәтта кычкыра башладылар, шуңа күрә Аллигатор авызларын һәм борыннарын япты, алар тынычланганчы утырдылар, аннары борыннарын ниндидер һавада сорарга рөхсәт иттеләр. Марш белән Ширс аннары бердәм диярлек елый башладылар. Бәлки, аларда азатлык хыяллары булгандыр. Марш яңа туган сабый кебек кычкырды, һәм Ширс грипплы малай кебек елады. Икесенә дә җәза буларак, һәм, кызганычка каршы, Хейден өчен дә - Рамсес аларны ялангач атом бомбасына бәйләде, бу төрле проблемалар, бозулар һәм тагын да катырак. Гейден аны яхшы кабул итте, Lovecraftian куркынычын күз алдына китереп, алар хәзер охшарга мөмкин һәм зоопарк аша ничек үтәргә уйлыйлар.
  
  "Эчтә тәмамларбыз", Аллигатор массага тәнкыйть белән карады. "Биш минут максимум."
  
  Хейден бомба ясаучы начальнигы белән эш иткәндә яхшы сөйләшкәнен күрде. Бәлки, борчылу аның тавышын кинәт күтәргәндер. Бәлки дулкынлану. Йөк машинасы туктагач һәм машина йөртүче берничә минутка эшсез калгач, ул игътибарын юнәлтте. Рамсес таксидан төште, һәм Хейден зоопаркка керергә мөмкин дип тәкъдим итте.
  
  Соңгы мөмкинлек.
  
  Ул бик тырышып көрәште, як-якка борылып, канал тасмасын авызыннан кырып алырга тырышты. Марш һәм Ширс елап җибәрделәр, һәм легионерлар итекләре белән аңа аяк бастылар, хәрәкәтне кыенлаштырдылар, ләкин Хейден каршы торды. Бары тик сәер тавыш ишетү, урынсыз селкенү, флаглар күтәрелер иде.
  
  Легионерларның берсе сүгенде һәм аның өстенә сикерде, аны атом корылмасына һәм машинаның аркасына тагын да кысып куйды. Ул канал тасмасына керде. Аның куллары тәненә уралган, хәрәкәтләнергә комачаулаган, һәм Рамсес кайткач, ул сулый алмый.
  
  Двигательдән бераз кычкырып, йөк машинасы тагын алга китте. Машина әкрен генә йөрде, легионер китте. Гейден тирән сулыш алды, уңышын һәм тирә-юньдәгеләрнең йөзләрен сүгенде. Тиздән машина туктады һәм машина йөртүче двигательне сүндерде. Рамсес, хәзерге вакытта махсус көчләр формасы киеп, башын арткы утыргычка төрткәндә тынлык урнашты.
  
  "Максатка ирешелде", - диде ул. "Минем сигналны көтегез һәм аларны сезнең арада йөртергә әзер булыгыз."
  
  Ярдәмсез, Хейден сулый алыр иде, чөнки биш легионер сәер бәйләнеш тирәсендә тордылар һәм аны күтәрергә әзерләнделәр. Рамсес ишекне шакыды, барысы да ачык иде, һәм бер кеше аны ачты. Аннары легионерлар тупны һавага күтәрделәр, вагоннан чыгардылар һәм агач юл белән алып бардылар. Көндез аның күзләренә Хейден ялтырап китте, аннары аның кайда икәнлеген күрде.
  
  Яшеллек белән уратып алынган калын кирпеч баганалар белән эшләнгән агач түшәм. Яхшы билгеләнгән һәм асфальтланган сунтрап, ул хәзерге вакытта ташландык, чөнки Хейден зоопаркның калган өлешен көткән иде. Берничә курыкмаган туристлар аз халык булган урыннардан файдаланганнардыр, ләкин Хейден зоопаркка киләсе берничә сәгать эчендә беркемне дә кабул итәргә рөхсәт ителүендә шикләнә. Мөгаен, Рамсес зоопарк куркынычсызлыгын территориянең тулы куркынычсызлыгын тәэмин итү өчен махсус көчләр барлыгына ышандырды. Алар аркалар белән тезелгән юл буйлап йөртелделәр һәм яшел ишек асылынып тордылар. Аллигатор көч белән керүгә иреште, аннары алар биек түшәмле бүлмә эчендә, агач юллардан, күперләрдән һәм дымлы атмосфераны җиңәргә булышкан күп агачлардан тордылар.
  
  - Тропик зона, - диде Рамсес. "Хәзер, Аллигатор, пакетны алыгыз һәм аны астырткычка салыгыз. Безгә иртә күзәтүләр кирәк түгел. "
  
  Хейден һәм аның куркыныч компаниясе агач идәнгә килеп җиттеләр. Аллигатор берничә каеш көйләде, тотрыклылык өчен күбрәк трассаны өстәде, аннары детонаторның тоткыннар белән уралганын игълан иткәнче, өстәмә чыбык белән төртелде.
  
  "Ә әйләндергеч ачкыч?" - дип сорады Рамсес.
  
  "Сез моны өстәргә телисезме?" - дип сорады Аллигатор. "Марш һәм кыркулар моны вакытыннан башларга мөмкин."
  
  Рамсес бу кешегә уйланып башын салды. "Сез хак". Ул пакет янына утырды, рюкзак идәнгә ятты, Хейден турыдан-туры бәйләнде, аннары Марш белән Зуи аның өстенә. Рамсесның күзләре Джулиан Маршның башы белән тигез иде.
  
  "Без сизгерлек ачкычын өстәрбез", диде ул тыныч кына. "Әгәр сез күтәрелсәгез яки зур хәрәкәтләр ясасагыз, бомба шартлый торган әйләнүче җайланма. Мин сезгә Мисс J яшьтәшләренең килүен көтеп торырга киңәш итәм. Борчылмагыз, озак дәвам итмәячәк. "
  
  Аның сүзләре Хейденның гәүдәсен селкетте. "Күпме вакыт?" ул сулый алды.
  
  "Таймер бер сәгатькә куелачак", диде Рамсес. "Аллигатор белән без куркынычсызлыкка ирешер өчен җитәрлек вакыт. Минем ирләр бомба белән калачаклар, дусларыгыз өчен сезне көтсәләр, соңгы сюрприз. "
  
  Әгәр?
  
  Рамсес, ул әзерләгән пакетка соңгы тапкыр карады, кеше итенә һәм астындагы утлы буранга, аларның йөзендәге курку сүзләренә һәм аларның барысына күрсәткән көченә.
  
  Хейден үз күзләрен йомды, хәзер хәрәкәтләнә алмый, коточкыч басым күкрәген әйтеп булмый торган бомбага кысып, сулыш алуын кыенлаштыра. Бу аның соңгы мизгелләре булырга мөмкин, һәм сизгерлек ачкычын кую турында Аллигаторның шатлыгын ишеткәч, ул эшли алмаган бернәрсә дә юк, ләкин ул аларны Нью-Йоркның Centralзәк паркы зоопаркының тропик зонасында үткәрергә теләсә, гаепле булыр. Киресенчә, ул тормышының иң яхшы вакытларына, Маноска һәм Гавайдагы вакытларына, Алмаз Баш эзләренә, Төньяк Пляж серфына һәм Мауи вулкан тауларына китереләчәк. Актив вулканда ресторан. Болыт өстендә урын. Roadsл артында кызыл пычрак. Капиолани буйлап ялтырап торган утлар, аннары барлык пляжлар ахырындагы пляж, караңгы һәм кайгыртучан кызыл утлар астында күбекләнә, дөньяда бердәнбер реаль урын, ул тормышның барлык мәшәкатьләреннән һәм мәшәкатьләреннән котыла ала.
  
  Хейден хәзер анда сәгать сәгате белән китте.
  
  
  Утызынчы бүлек
  
  
  Дрейк полиция бүлегендә көтте, үзләрен бөтенләй ярдәмсез итеп хис иттеләр, алар һәр очка, һәр күренешкә, Рамсес, Хейден яки атом бомбасы турында аз гына ишарә. Хакыйкать шунда: Нью-Йорк берничә сәгать эчендә бик зур иде, һәм телефоннар кальяннан яңгырый иде. Анда яшәүчеләр бик күп иде, килүчеләр бик күп иде. Ак Йортка барып җитү өчен армиягә ун минут вакыт кирәк булырга мөмкин, ләкин барлык сакчыларга һәм куркынычсызлык чараларына карамастан, бу чагыштырмача кечкенә урынны эзләргә күпме вакыт кирәк булыр? Хәзер, Дрейк уйлады, бу сценарийны Нью-Йоркка алып барыгыз һәм сез нәрсә аласыз? Бу бик сирәк вакыйга иде, анда куркынычсызлык көчләре террористларны кулга алдылар. Реаль дөньяда, тәртипсезлекләрдән соң террористлар эзләнде һәм эзләнде.
  
  Ниһаять, Даль килеп җитте, күңелсез һәм дөнья арыган булып күренде, калган SPEAR командасы аның артында. Кензи аңлашылмыйча тирә-якка карый башлады һәм дәлилләр саклау урынының кайда икәнлеген сорады. Даль аңа күзләрен йомды да әйтте: "Аны җибәр, югыйсә ул беркайчан да туймас". Калган команда тирә-якка җыелды һәм Дрейкның сүзләрен тыңлады, бу Хейден турында борчылудан башка күп түгел иде.
  
  Мур бу эшне гадиләштерде. "Кешеләр шәһәргә булган террористик куркыныч турында беләләр. Без китәргә тырышучыларны туктатмасак та, без эвакуацияләнә алмыйбыз. Бомба шартласа, нәрсә була? Белмим, ләкин хәзер үзара гаепләү турында уйлау безнең өчен түгел. Безнең системалар түбән, ләкин бүтән агентлыклар һәм сайтлар бүтән каналларга рөхсәт ала. Без аларны сөйләшкәндә чагыштырабыз. Күпчелек системалар эшли. Нью-Йорк урамнары тыныч, ләкин күпчелек шәһәрләр белән чагыштырганда һаман да мәшгуль. Toллар да. "
  
  "Ләкин әле бернәрсә дә юк?" - дип сорады Смит.
  
  Мур авыр сулап куйды. "Дустым, без минутына йөзләгән шалтыратуларга җавап бирәбез. Без һәр психо, һәр пранкстер, һәм шәһәрдәге куркып торган яхшы гражданин белән эш итәбез. Airава киңлеге бездән кала барысы өчен дә ябык. Без Wi-Fi, Интернет һәм хәтта телефон линияләрен сүндерергә җыенабыз, ләкин аңлагыз, без бу проспекттан тәнәфес ясарга мөмкин, урам урамы, FBI агенты яки, мөгаен, җәмәгать әгъзасы. "
  
  "Капка астында?" - дип сорады Даль.
  
  "Без белгәнчә, бер генә күзәнәк тә калмады. Без хәзер Рамсесны саклаучы күзәнәк милли һәм җирле итеп алынган дип уйларга мөмкин. Без яшерен агентларыбыз ярдәм итә ала дип ышанмыйбыз, ләкин алар мөмкин булган вариантларны барлыйлар. "
  
  "Алайса, бу безне кая калдыра?" - дип сорады Лорен. "Без фотоаппаратны таба алмыйбыз, Рамсес, Прайс яки Хейден. Без атом бомбасын тапмадык, "- диде ул һәр йөзен өйрәнде, синдикатлы шоуларда күтәрелгән гражданин, бөтен башваткыч кисәкләре соңгы актка тезелгән.
  
  "Тапшыру гадәттә шулай эшли", диде Мур. "Кемдер нәрсәдер күрә һәм аңа китерә. Беләсеңме, алар монда кайнар киңәшләр дип атыйлар. Иске Эдди Акча җырыннан соң күккә ике билет. "
  
  "Алайса, без шалтыратуны көтәбезме?"
  
  Дрейк Лоренны балконга алып чыкты. Түбәндәге күренеш аянычлы иде, берничә полицейскийлар һәм агентлар әле дә снаряд шокы белән көрәшәләр, чүп-чар һәм ватылган пыяла аша, шалтыратуларга һәм ачкыч ачкычларына җавап бирделәр, кемдер кулларына һәм башларына канлы бинт белән уралган, икенчеләре аяклары белән. өскә, авыртып.
  
  "Без анда төшәргә тиеш", диде Лорен. "Аларга булыш."
  
  Дрейк башын салды. "Алар җиңелүче сугыш белән көрәшәләр, бу хәтта үзәк тә түгел. Бу егетләр китүдән баш тарттылар. Бу алар өчен больницага сәяхәт итүдән күбрәкне аңлата. Яхшы полицейскийлар шулай эшли һәм халык аны бик сирәк күрә. Матбугат гомуми фикерне төсле итеп, начар хәбәрләр генә чыгара. Без дә аларга булышырбыз дип әйтәм. "
  
  Алар лифтка таба юнәлделәр, аннары Дрейк аның артындагы бөтен командага гаҗәпләнеп борылды. "Ни?" - дип сорады ул. "Минем акчам юк".
  
  Алисия арыды. Хәтта Бо да елмая алды. SPEAR командасы бүген бик күпне кичерде, ләкин һаман да көчле, күп нәрсәгә әзер иде. Дрейк бик күп яраларны һәм яхшы яшерелгән башка яраларны күрде.
  
  "Нигә сез егетләр тулыландырмыйсыз? Youзегез белән өстәмә ату алыгыз. Ниһаять, моны бетерергә якынлашкач, безгә авыр вакыт биреләчәк ".
  
  "Мин аңлармын", диде Кинимака. "Бу комачаулый."
  
  "Iәм мин булышырмын", диде Йорги. "Миңа Дрейкның акцентын аңлау да авыр, шуңа күрә ул Америка акценты белән югалыр иде."
  
  Даль лифтта Дрейкка кушылгач көлде. "Минем урыс дустым, синдә бөтенләй артка бар."
  
  Дрейк шведларны кыйнады, күбрәк җәрәхәтләр китерде һәм лифтны беренче катка төшерде. Соңыннан SPEAR командасы мөмкин булган урыннарда катнаштылар, яңа шалтыратуларга җавап бирделәр һәм мәгълүмат яздырдылар, резидентлардан интервью алдылар, сораулар бирделәр, һәм гадәттән тыш хәл белән бернинди бәйләнеше булмаган шалтыратуларны бүтән билгеләнгән станцияләргә юнәлттеләр. Theyәм алар кирәклеген һәм булышуларын белсәләр дә, аларның берсе дә моның белән канәгать түгел, чөнки Хейден әле дә юкка чыга һәм Рамсес зур күләмдә кала. Әлегә ул аларны җиңде.
  
  Аның җиңендә тагын нинди хәйләләр бар?
  
  Дрейк югалган туганы турында шалтыратты һәм тигез булмаган тротуар турында бүтән җибәрде. Коммутатор актив булып калды, һәм Мур әле очка, күккә билетка өметләнә иде. Ләкин тиздән Дрейкка вакыт сынган савыттан сөт түгүгә караганда тизрәк бетүе ачыкланды. Аны дәвам иткән бердәнбер нәрсә - ул Рамсесның ким дигәндә бер тапкыр шалтыратуын көткән. Бу кеше әле дә үзен күрсәтә иде. Дрейк, бераз театраль булырга тырышмыйча, төймәгә басканына шикләнде.
  
  Полиция вокзал белән идарә итте, ләкин команда өстәл артында утырып хәбәрләр җибәрде. Даль кофе ясарга китте. Дрейк чәйнек алдында аңа кушылды, мәгълүматны көткәндә үзен бик ярдәмсез һәм урынсыз хис итте.
  
  "Әйдәгез, беренчесе турында сөйләшик", диде Дрейк. "Сезнең белән моңа кадәр булганмы?"
  
  "No.к. Мин аңлыйм, Рэмс бу елларны ничек яшерә алды. Theәм җайланма нурланыш имзасы чыгармый дип уйлыйм, чөнки алар аны әле тапмаганнар. Бу бомбаны кире кайтарган кеше аның нәрсә эшләгәнен, әлбәттә, белә иде. Минем уйлавымча, АКШның элекке армиясе. "
  
  "Әмма нигә? Радиацияне саклый алган кешеләр бик күп. "
  
  "Бу башка әйберләргә дә кагыла. Localирле белем. Ул җыйган яшерен команда. Минем сүзләремне билгеләргә, карт Дрейк, алар элеккеге мөһерләр. Махсус операция. "
  
  Дрейк гранулаларда кашык булганда, Дрейк су коеп куйды. "Аны ныгыт. Чынлыкта, сез аның нәрсә икәнен беләсезме? "Мөгаен" әле Төньяк полюска килеп җиттеме?
  
  Даль авыр сулап куйды. "Тиз кофе - шайтан эше. Мин Төньяк полюста булганым юк. "
  
  Алисия бүлмәнең ачык ишегеннән тайпылды. "Нәрсә ул? Колга турында нәрсәдер ишеттем һәм минем исемемнең барлыгын белдем. "
  
  Дрейк елмаюын яшерә алмады. - Ничек эшлисең, Алисия?
  
  "Аяклар авырта. Минем баш авырта. Йөрәк авырта. Аннан башка мин яхшы. "
  
  "Күздә тотам-"
  
  X-илчеләрнең чакыруы аның кесә телефоны спикерыннан килгән чираттагы сүзләрен суга батырды. Әле чәйнекне тотып, ул җайланманы иңенә китерде.
  
  "Сәлам?"
  
  "Мине хәтерлисеңме?"
  
  Дрейк чәйнекне шундый көч белән куйды ки, күптән түгел кайнап торган су аның кулына агылды. Ул беркайчан да сизмәде.
  
  - Син кайда, рухани?
  
  "Хәзер. Беренче соравыгыз "атом коралы кайда" яки "мин тиздән шартлаячакмын" булырга тиеш түгел? Тирән гаҗәпләнү тавышы сызык аша үтте.
  
  - Рамсес, - диде Дрейк, спикерны кабызырга онытмыйча. "Нигә туры килмәскә?"
  
  "Эх, моның нинди көлке? Сез миңа нәрсә эшләргә кушмыйсыз. Мин принц, патшалык хуҗасы. Мин озак еллар идарә иттем һәм тагын бик күп идарә итәрмен. Озакламый сез черек. Уйлап карагыз ".
  
  "Алайса, без сикерә алырлык тагын калькалар бармы?"
  
  "Бу мин түгел. Бу Джулиан Марш иде. Бу кеше аз әйтергә акылсыз, шуңа күрә мин аны сезнең агент Джей белән элемтәгә керттем. "
  
  Дрейк калтыранып, Дальга текәлде. "Аның хәле әйбәтме?"
  
  "Хәзергә. Ул бераз каты һәм газаплы күренсә дә. Ул әле дә тулысынча калырга тырыша. "
  
  Дрейкның ашказанында алдан әйтү хисе борылды. "Нигә бу?"
  
  "Димәк, бу хәрәкәт сенсорына зыян китерми."
  
  Аллам, Дрейк уйлады. "Син Адәм актыгы. Син аны бомба белән бәйләдеңме? "
  
  "Ул - бомба, дустым."
  
  "Бу кайда?"
  
  "Без анда барырбыз. Ләкин сез һәм дусларыгыз яхшы йөгерү белән ләззәтләнәсез, һәм сез инде җылынганга, нигә сезгә мөмкинлек бирмисез дип уйладым? Сезгә табышмаклар ошар дип ышанам. "
  
  "Бу акылсызлык. Син акылсыз, бик күп тормыш белән уйныйсың. Табышмаклар? Аны минем өчен чишегез. Мин утка тотынгач, сезнең тәнегезгә кем карый? "
  
  Рамсес бер мизгелгә тынып калды, уйлаган кебек. "Димәк, перчаткалар чыннан да сүнгән. Бу әйбәт. Минем чыннан да барырга, очрашуларга йөрергә, халыкларга тәэсир итәрлек урыннарым бар. Тыңлагыз - "
  
  "Сез көтәрсез дип ышанам," - диде Дрейк, тиз арада балык тотып "Без анда барып җиткәч."
  
  "Кызганычка каршы, юк. Монда без саубуллашабыз. Сез, мөгаен, беләсездер, мин сезне качу өчен кулланам. Шулай итеп, сез әйткәнчә - моның өчен рәхмәт. "
  
  "Уф-"
  
  "Әйе әйе. Мине, әти-әниемне һәм барлык абыйларымны алыгыз. Ләкин сез һәм бу шәһәр винт белән бетәчәк. Мин, кем дәвам итәрмен. Шуңа күрә вакыт хәзер проблемага әйләнә. Сез үз мөмкинлекләрегезне сорарга әзерме, кечкенә инглиз? "
  
  Дрейк үзенең профессиональлеген тапты, бу аларның бердәнбер варианты. "Әйтегез миңа".
  
  "Минем антисептик Көнбатыштагы инфекция дөньясын чистартачак. Яңгыр урманыннан алып урман урманына кадәр, бу идәннең бер өлеше. Тәмам ".
  
  Дрейк мыскыллады. "Allәм барысы да?"
  
  "Әйе, һәм цивилизацияле дөньяда сез эшләгән бар нәрсә минутларда, сәгатьләрдә үлчәнгәнгә, мин таймерны алтмыш минутка куярмын. Яхшы, сезнең өчен танылган түгәрәк номер. "
  
  "Моны ничек коралсызландырырга?" Дрейк Маршның деактивация кодлары турында әйтмәвенә өметләнде.
  
  - Әй, белмисезме? Аннары моны исегездә тотыгыз - атом бомбасы, аеруча чемодан атом бомбасы, төгәл һәм камил балансланган механизм. Барысы да миниатюрлаштырылган һәм төгәлрәк, чөнки сез бәяләрсез дип ышанам. Моның өчен ... нечкәлек кирәк булачак. "
  
  "Софистика?"
  
  "Софистика. Карагыз ".
  
  Бу сүзләр белән Рамсес шалтыратуны өзде, линияне үле калдырды. Дрейк кабинетка ашыкты һәм туктар өчен бөтен станциядә кычкырды. Аның сүзләре, тавыш тоны, башларны, күзләрне һәм тәннәрне аңа таба борды. Телефон трибуналарга куелды, шалтыратулар санга сукмады, сөйләшүләр туктатылды.
  
  Мур Дрейкның йөзенә карады, аннары: "Телефоннарыгызны сүндерегез", - диде.
  
  "Миндә бар", - дип кычкырды Дрейк. "Ләкин без ниндидер мәгънәгә ия булырга тиеш ..." Ул табышмакны сүзгә-сүз кабатлады. "Тизрәк", диде ул. "Рамсес безгә алтмыш минут вакыт бирде."
  
  Мур Кинимака һәм Йорги кушылган балконга таянды. Бүтәннәр аңа таба борылды. Аның сүзләре халыкка җиткәч, кычкыра башладылар.
  
  "Ну, антисептик бомба. Бу ачык ".
  
  "Heәм ул аны шартлатырга уйлый", - дип пышылдады кемдер. "Бу кимчелек түгел."
  
  "Яңгыр урманыннан яңгыр урманына кадәр?" Май әйтте. "Мин аңламыйм".
  
  Дрейк аны башына төрде. "Бу безнең өчен хәбәр", диде ул. "Барысы да Амазонка урман урманында башланды. Без аны башта базарда күрдек. Ләкин мин аның Нью-Йорк өчен ничек эшләвен аңламыйм. "
  
  "Ләкин бүтән?" Смит әйтте. "Түбә астындагы идәннең бер өлеше? Мин түгел- "
  
  "Бу тагын бер урман урманчылыгы", - дип кычкырды Мур. "Алар каты агач каплавы дип аталмыйлармы? Идән асты белән капланган. "
  
  Дрейк анда иде. "Бу дөрес. Ләкин сез моны кабул итсәгез, ул безгә бомба урман урманында яшерелгән дип әйтә. Нью-Йоркта ", - дип җиңде. "Мәгънәсе юк."
  
  Вокзалда тынлык хөкем сөрде, бу тынлык, кешене хәлсезләндерә ала яки аны яктылык дәрәҗәсенә кадәр электрлаштыра ала.
  
  Дрейк беркайчан да вакыт узу белән төгәлрәк белми иде, һәр секунд Кыямәт кыңгыравы белән яңгырый.
  
  "Ләкин Нью-Йоркта яңгырлы урман бар", диде Мур. "Parkзәк парк зоопаркында. Бу кечкенә, "Тропик зона" дип атала, ләкин ул реаль әйбернең мини версиясе. "
  
  "Түбә астында?" Даль басты.
  
  "Әйе, анда агачлар бар."
  
  Дрейк тагын бер секундка икеләнеп торды, хәтта моның аларга күп кеше гомерен бирергә мөмкинлеген аңлады. "Тагын берәрнәрсә? Башка тәкъдимнәр бармы?
  
  Аның соравын бары тик тынлык һәм буш күренеш каршы алды.
  
  "Алайса без барыбыз да кердек", диде ул. "Килешүләр юк. Шаяртулар юк. Бу мифик башбашны бетерергә вакыт. Соңгы тапкыр булган кебек. "
  
  Кинимака һәм Йорги баскычка ашыктылар.
  
  Дрейк бөтен коллективны Нью-Йоркның курку белән тулган урамнарына алып керде.
  
  
  Утыз алтынчы бүлек
  
  
  Мур кушуы буенча, ун кешедән торган команда тагын да кадерлерәк минутларны әрәм иттеләр, аллеяга әйләнеп берничә полиция машинасы командиры. Алар шалтыраткан вакытта килеп җиттеләр, һәм полиция хезмәткәрләре көтеп тордылар, урамнарны чистарту тырышлыклары җимеш бирә башлады. Смит бер тәгәрмәчтә утырды, икенчесендә Даль, машиналар сиреналарын һәм утларын кабыздылар һәм 3 нче проспект почмагына каучук яндырдылар, туры зоопаркка. Биналар һәм курку йөзләре кырык, аннары сәгатенә илле чакрым үтеп киттеләр. Смит ташланган таксыны читкә ыргытты, аның алгы өлешенә сугып, туры җибәрде. Wayлда бер генә полиция кордоны бар иде, һәм алар рөхсәт бирергә инде. Алар ашыгып чистартылган киселеш аша узыштылар, алтмышка якынлаштылар.
  
  Дрейк кесә телефонындагы яңа шалтыратуны санга сукмады диярлек, бу Рамсесны шатланырга чакыргандыр. Ләкин соңыннан ул уйлады: хәтта бу безгә кайбер мәгълүмат бирергә мөмкин.
  
  "Ни?" - диде ул кыска гына.
  
  "Дрейк? Бу Президент Кобурн. Сездә бер минут бармы? "
  
  Йоркширман гаҗәпләнеп сикерде, аннары GPS-ны тикшерде. - Дүрт минут, сэр.
  
  "Аннары тыңлагыз. Мин беләм, бу бомба шартларга рөхсәт ителсә, начар нәрсә булачагын әйтергә кирәкми. Retәза котылгысыз. Weәм без Рамсес персонажының чын милләтен яки политик бәйләнешләрен белмибез. Иң зур проблемаларның берсе - тагын бер персонаж - Аллигатор - быел Россиягә дүрт тапкыр килде. "
  
  Дрейкның авызы комга әйләнде. "Россия?"
  
  "Әйе. Бу хәлиткеч түгел, ләкин ... "
  
  Дрейк бу паузаның нәрсә аңлатканын төгәл белә иде. Яңалыклар каналлары һәм социаль медиа белән идарә ителгән дөньяда бернәрсә дә хәлиткеч булырга тиеш түгел иде. "Әгәр бу мәгълүмат чыкса -"
  
  "Әйе. Без югары дәрәҗәдәге вакыйганы карыйбыз. "
  
  Әлбәттә, Дрейк моның нәрсә аңлатканын белергә теләмәде. Ул хәзерге вакытта киң дөньяда, бик көчле кешеләр, атом сугышында исән калырга мөмкинлекләре барлыгын белә иде, һәм алар бөтенләй яңа, аз гына яшәгән дөньяда яши алсалар, нинди булачагын еш күз алдына китерәләр иде. Бу кешеләрнең кайберләре инде лидерлар иде.
  
  "Кирәк булса, бомбадан сакланыгыз, Дрейк. Миңа NEST юлда, ләкин синнән соң киләчәк дип әйттеләр. Башкалар кебек. Барысы да. Бу безнең иң караңгы сәгатебез. "
  
  "Без моны туктатачакбыз, сэр. Бу шәһәр иртәгә күрер өчен яшәячәк. "
  
  Дрейк шалтыратуны тәмамлагач, Алисия кулын аның җилкәсенә куйды. "Шулай," диде ул. "Мур бу Яңгыр урманы һәм мини урман урманы дигәч, ул анда еланнар да булачагын аңлатамы?"
  
  Дрейк кулын аның белән каплады. "Алисия һәрвакыт еланнар бар."
  
  Май йөткерде. "Кайберәүләр башкаларга караганда зуррак."
  
  Смит машиналарын тыгынга әйләндерде, ишекләре ачык һәм фельдшерлар белән эшләгән ялтыравыклы ашыгыч ярдәм машинасын узып, газ педалына тагын бер тапкыр аяк куйды.
  
  - Эзләгәнне таптыңмы, Май? Алисия тигез һәм әдәпле итеп әйтте. "Сез командадан кайчан киттегез?"
  
  Болар барысы да күптән булган, ләкин Дрейк Май Китаноның китүен яхшы искә төшерде, аның башы уйламыйча китергән үлем өчен гаеп белән тулды. Әти-әнисен эзләгәндә бер вакыйга - якуза акчасын юу - күп нәрсә үзгәрде.
  
  "Минем әти-әнием хәзер куркынычсыз", диде Май. "Грейс кебек. Мин кланны җиңдем. Чика. Бирегез. Мин эзләгәннәрнең күбесен таптым. "
  
  - Алайса, нигә кире кайттыгыз?
  
  Дрейк күзләрен юлга нык ябыштырганын һәм колаклары арткы утыргычка кысылганын күрде. Нәтиҗә турында сөйләшү һәм карарларга каршы тору гадәти булмаган вакыт иде, ләкин Алисия өчен бу гадәти иде, һәм бу аларның дөрес эш итү өчен соңгы мөмкинлеге булырга мөмкин.
  
  "Нигә мин кайттым?" - Ни? - Кабат кабатланырга мөмкин. "Чөнки мин кайгыртам. Мин бу команда турында кайгыртам. "
  
  Алисия сызгырды. "Яхшы җавап. Бу бердәнбер сәбәпме? "
  
  "Сез Дрейкка кире кайттыммы дип сорыйсыз. Әгәр сез икегез дә яңа аңлау булдырыр дип көткән булсам. Әгәр дә мин бер секундка да уйлаган булсам, ул алга китәр иде. Ул миңа икенче мөмкинлек бирә алса да. Бу сорауга җавап бик гади - белмим. "
  
  "Өченче мөмкинлек", - дип күрсәтте Алисия. "Әгәр ул сезне кире кайтарырлык ахмак булса, бу сезнең өченче мөмкинлек булыр иде."
  
  Дрейк зоопаркка керүнең якынлашканын күрде һәм арткы утыргычтагы киеренкелекне, аның эчендә кискен һәм ышанычсыз хисләрне сизеп алды. Боларның барысы өчен аларга бүлмә кирәк иде, яхшырак йомшак бизәкләр белән.
  
  "Аны төреп алыгыз, егетләр", диде ул. "Без монда".
  
  "Бу әле эшләнмәгән, Сприт. Бу Алисия яңа модель. Ул инде кояш баеуга качмаска булды. Хәзер без торабыз, өйрәнәбез һәм моны кичерәбез. "
  
  "Мин моны күрәм һәм сокланам", диде Май. "Сезгә, Алисия, сез уйлаган нәрсәләргә карамастан, миңа бик ошый."
  
  Дрейк кире борылды, үзара хөрмәт белән тулды һәм бу сценарийның ахырда ничек уйналачагына бөтенләй аптырады. Ләкин хәзер барысын да ташларга, киштәгә куярга вакыт килде, чөнки алар бик тиз башка Армагеддонга, солдатларга, коткаручыларга һәм геройларга якынлаштылар.
  
  Әгәр дә алар карап торсалар, бәлки шахмат уйнасалар, хәтта Алла һәм Иблис сулышларын югалтырлар иде.
  
  
  Утыз җиденче бүлек
  
  
  Соңгы борылышта Смит шиналарын кысып, авыр аяк белән тормоз педалына басты. Машина туктап, аякларын чыгарганчы, Дрейк ишекне ачты. Май арткы ишектән чыккан, Алисия бер адым артта. Смит көткән полициягә башын салды.
  
  "Тропик зонага иң тиз юлны белергә кирәк, диделәр." - дип сорады полиция хезмәткәрләренең берсе. "Ярар, туры юлдан бар". Ул күрсәтте. "Бу сул якта булачак."
  
  "Рәхмәт". Смит күрсәтмә картасын алып, башкаларга күрсәтте. Даль йөгерде.
  
  "Без әзерме?"
  
  "Без ничек була алабыз", диде Алисия. "Әй, кара", - диде ул картага. "Алар бүләк кибетен зоопарк дип атыйлар."
  
  - Алайса, барыйк.
  
  Дрейк зоопаркка сизүләрен көчәйтеп, иң начарсын көтеп, Рамсесның җиңен аның белән бернинди бәйләнеше булмаганын белә. Төркем таралды һәм таралды, алар булырга тиеш булганнан тизрәк һәм сак булырга тиеш түгел, ләкин үткән һәр секундның яңа үлем булуын белә. Дрейк билгеләргә игътибар итте һәм тиздән тропик зонаны күрде. Алар якынлашканда, әйләнә-тирәдәге пейзаж хәрәкәтләнә башлады.
  
  Коткаручыларның соңгы сугышын газаплы һәм канлы итәргә кушканга, сигез кеше пычаклар ясап, яшеренеп ашыкты. Күгәрчен селкенү астында һәм хуҗасын аркасына ыргытты, аннары чираттагы һөҗүм белән очрашты. Бо һәм Май беренче планга чыктылар, аларның көрәш осталыгы бүген кирәк.
  
  Сигез һөҗүмченең барысы да тән кораллары һәм битлекләр киеп, Дрейк көткәнчә сәләтле сугыштылар. Рамсес беркайчан да өем төбеннән сайламады. Май тиз кабинага өйләнде, кулын сындырырга тырышты, ләкин аның борылганын күрде, үз балансы ташланды. Киләсе сугу аның җилкәсен сагынды, үз күлмәге белән сеңде, ләкин аңа бер мизгел пауза бирде. Бо алар арасында йөрде, үлемнең күләгәсе. Рамсесның легионерлары артка чигенделәр яки француз кешесен булдырмас өчен якка сикерделәр.
  
  Дрейк, кулларын күтәреп, киртәгә таба иелде. Көндәше җирдән ике аягы белән тибеп, артындагы койма ярылды. Икесе дә әйләнеп барган вакытта көрәшеп бүтән юлга киттеләр. Инглиз кешесе легионерның башына муштканнан соң кулын сугты, ләкин оборона күтәрелгән кулны кыйнауда гына уңышка иреште. Ул тәнен теләгән җиренә күтәрде, тезләренә күтәрелде һәм кулын аска бастырды. Пычак сикереп торды һәм кабыргасын тиште, саклануына карамастан, әле дә авырта. Дрейк аның һөҗүмен икеләтә арттырды.
  
  Тропик зонага керү урынында тыгыз сугыш көчәя. Май һәм Бо көндәшләренең йөзләрен таптылар. Бөтен төркемгә кан таралды. Легионерлар аяк-куллары сынган, баш калтыранган, һәм төп хокук бозучы Мано Кинимака булган. Зур Гавайлы үз һөҗүмчеләрен бульдозер белән җимерде, гүя ул дулкыннарга каршы торырга тырышкан кебек, аларны сындырды. Әгәр дә аның легионеры басып торса, Кинимака аяусыз, гаҗәеп кеше ярым сакчысы, җимерелмәс сукалау белән сукты. Аның юлы бөтенләй дөрес булмаган, шуңа күрә Алисия дә, Смит та аның юлыннан сикерү алдында торалар. Легионерлар, алар янына килеп төштеләр, ләкин аларны тәмамлау җиңел иде.
  
  Даль ниндидер осталык белән кулдан-кулга сугты. Пычак сугу каты һәм тиз сугылды, башта түбән, аннары биек, аннары күкрәккә һәм биткә; Шведлар барысын да яшен тиз рефлекслары һәм авыр эшләгән осталыгы белән блокладылар. Көндәше бирешмәде, чыгышында клиник, үзенең тиңлеген очратканын һәм үзгәрергә кирәклеген тиз сизеп.
  
  Дахл читкә китте, легионер аякларын һәм терсәкләрен пычак һөҗүмнәренең дәвамы итеп кулланды. Беренче терсәк аны гыйбадәтханәгә бәрде, аңын арттырды һәм аңа күп санлы һөҗүмнәрне көтәргә булышты. Ул бер тезгә егылды, култык астына турыдан-туры чокырга һәм нерв кластерына сугылды, легионерның пычакны газаплануына китерде. Ләкин, ахыр чиктә, намуслы Кинимака көрәшчене җимерде, мускулларны чиста зарядка ясады, сөякләрне сындырды һәм таралышларны ертты. Мано аның иҗекләре һәм яңаклары белән күкрәкләрне карады һәм аксак йөрде, ләкин аңа бернәрсә дә комачаулый алмады. Даль, ишек бикле булса, Гавайи Хулк кебек бина ягыннан егылыр дип уйлаган.
  
  Кензи көрәш кырларын әйләндереп алу җиңелрәк булды, кемгә дә булса зыян китерде һәм аның әле дә катаны юклыгына зарланды. Даль үзенең махсус осталыгына ия булуын һәм бер-бер артлы легионерга һөҗүм итә алуын, һәрберсен бер сугу белән үтерә алуын, команданың кыйммәтле вакытын саклап калуын белә иде. Ләкин көн бетте диярлек.
  
  Барыбер.
  
  Дрейк аның Flurry кулын тапты. Ул легионерның беләген тотып бөгеп, аның ягына егылды. Авырту аның үзенчәлекләрен бозды. Ул аномаль омтылыш белән әйләнде, басымны җибәрде һәм көндәше белән йөзгә-йөз очрашты.
  
  "Нигә?" - дип сорады ул.
  
  "Монда сезне әкренләтергә", - дип елмайды легионер. "Тик. Ток.
  
  Дрейк каты аякка басты, хәзер аякка басты. "Син дә үләрсең."
  
  "Без барыбыз да үләчәкбез, ахмак."
  
  Мондый фанатизм белән очрашканда, Дрейк шәфкатьсез сукты, кешенең борынын һәм иҗекләрен, кабыргасын сындырды. Бу кешеләр нәрсә эшләгәннәрен төгәл беләләр иде, ләкин алар сугышуны дәвам иттеләр. Алар арасында бер генә кеше дә башка сулыш алырга лаек түгел иде.
  
  Гаспинг, легионер пычакны Дрейкка күрсәтте. Йоркширман аны тотты, борды һәм борды, шулай итеп пычак бүтән кешенең баш сөягенә кереп китте. Тән үләнгә бәрелгәнче, Дрейк төп көрәшкә кушылды.
  
  Бу сәер һәм акылсыз сугыш иде. Сугыштан соң оборона һәм оборонадан соң, позициягә чиксез әйләнү. Кан күзләрдән сөртелде, терсәкләр һәм муеннар көрәш уртасында юкка чыгарылды, хәтта Смитның үз авырлыгы аркасында бер күчерелгән җилкә дә үз урынына кайтарылды. Ул чимал иде, ул реаль.
  
  Аннары Кинимака барысын да әйләндереп алды, кыйнады, ашыкты, мөмкин булган җирне җимерде. Theимерелгән, сынган легионерларның ким дигәндә өчесе аның эше иде. Бо тагын икесен чыгарды, аннары Май белән Алисия бергә эшләделәр, соңгысын тәмамлау өчен. Ул егылып төшкәч, алар йөзгә-йөз очраштылар, куллар күтәрелде, сугыш ярсу һәм кан коелды, күзләрендә лазер кебек ялтырап торды, ләкин Бо аларны аерды.
  
  "Бомба", диде ул.
  
  Аннары, кинәт, бөтен йөзләр Дрейкка таба борылды.
  
  "Күпме вакыт киттек?" - дип сорады Даль.
  
  Дрейк хәтта белми иде. Сугыш миннән калган концентрацияне алып китте. Хәзер ул нәрсә күрер дип куркып, җиңен артка тартты һәм сәгатенә карады.
  
  "Без бомбаны әле күргәнебез юк", диде Кенси.
  
  "Унбиш минут", диде Дрейк.
  
  Аннары атышлар яңгырады.
  
  
  Утыз сигезенче бүлек
  
  
  Кенси ракета сугу кебек тәэсир ясады. Ул аны аякларыннан бәрде, үпкәсенә бәрде һәм мизгелдә бөтен аңын аңыннан алды. Дрейк пуляның бәрелгәнен күрде һәм тезләренә егылды, аның котылгысыз егылуына юл куймады. Ул моның килүен беркайчан да күрмәде, ләкин бүтән беркем дә күрмәде. Смит шулай ук хит алды. Бәхеткә, ике пуля да жилетка бәрелде.
  
  Торстен Даль иң тиз реакция ясады, әле "унбиш минут" сүзләре белән аның миен бомбалады. Ике легионер җирдән күтәрелгәч, пулялар тиз аттылар, һәм хәзер, яхшырак максат белән, ул аларга кулларын сузды, җәһәннәмнең канга баткан тирәнлегеннән югалган җаннарны алып барган поезд кебек кычкырды . Алар гаҗәпләнеп икеләнделәр, аннары шведлар аларны бер кулы белән кыйнадылар һәм икесен дә агач чокыр диварына ыргыттылар.
  
  Структура кешеләр арасында бүленде, агач такталар ватылды, ярылды һәм һавада егылды. Ир-атлар швед өчен иң файдалы булган эчтәлеге арасында артка егылдылар.
  
  Бу эш коралы, кораллар белән тулы урын иде. Легионерлар корал күтәрү өчен көрәшкәндә, берсе елый, икенчесе тешләрен төкерә, Даль яхшы тәҗрибәле чана баласын күтәрде. Fallenимерелгән кешеләр аның күз почмагыннан чыкканын күрделәр һәм туңдылар, ышанмау аларны батырлыктан мәхрүм итте.
  
  Бо аның янына килде һәм аларның реакциясен күрде. "Аларны тәмамлагыз. Аларның кем икәнен исегездә тотыгыз. "
  
  Кинимака шулай ук туктады, сюжеттан көлде, ул аларны тузанга басарга теләгән кебек. "Алар Кенсига аттылар. Смит. "
  
  - Беләм, - диде Даль, чана баласын ташлап, тоткычына таянып. "Мин аны беләм".
  
  Икесе дә паузаны зәгыйфьлек билгесе итеп алдылар һәм коралларына ирештеләр. Даль һавага очты, бер үк вакытта чана баласын күтәреп, тәне төшкәндә аны төшерде. Бер кыйнау маңгай уртасында легионерга тиде, һәм ул әле борылырга, валны күтәрергә һәм икенче кешенең гыйбадәтханәсен җимерергә җитәрлек көч һәм осталык калды. Тәмамлагач, ул тезләнеп, тешләрен кысып, чана баласын җилкәсенә ыргытты.
  
  Аннары бүтән легионер утырды, сулап, башын газапланган кебек, бер якка борылып, калтыранган кулларында тоткан пистолетны алды. Бу бүленгән секундта Кенси һәркемгә караганда тизрәк реакция ясады һәм үзен зур куркыныч астына куйды. Пауза ясамыйча, ул элекке җәрәхәтләрен селкетте, кешенең максатын япты һәм аңа үпкәләде. Ул кулында тоткан пистолет кирпеч кебек атылды, ахыр чиктә, ул аны йөзенең уртасына бәргәнче. Ул атты, артка егылды, пуля аның башыннан үтте. Аңа килеп җиткәч, Кензи коралын алды, ләкин аны күкрәгенә бушатканчы түгел.
  
  "Күпме вакыт?" Даль авыр сулыш алды, тропик зонага алып барган ишеккә таба ашыкты.
  
  Дрейк ашыкты.
  
  "Sevenиде минут."
  
  Бу таныш булмаган атом коралын коралсызландыру өчен җитми.
  
  
  Утыз тугызынчы бүлек
  
  
  Алты минут.
  
  Дрейк тропик зонага ашыкты, тамагы авыртканчы кычкырды, бомба табарга тырышып. Lowавап булган түбән елау Хейденнан түгел, ләкин ул кулыннан килгәнчә иярде. Аның маңгаена тамырлар бәрелде. Аның куллары киеренкелектән кысылды. Бөтен команда бинага кергәч, агач йөри торган юллар һәм агачтан ясалган яшәү урыннары белән очраштылар, алар саннарыннан файдалану өчен таралдылар.
  
  "Боз!" Кинимака елады, стресс аны хәзер диярлек юк итә иде. "Хейден!"
  
  Тагын бер кычкырган кычкыру. Дрейк төгәл урынын билгели алмыйча, бик күңелсезләнеп кулларын күтәрде. Секундлар үтте. Аларга ачык төсле тоту тотылган, Алисия артка чигенергә сәбәп булган. Дрейк кабат сәгатенә карады.
  
  Биш минут.
  
  Ак Йорт хәзер шундый борчылу таратыр иде, ул Капитол Хиллдан юылачак. Якынлашып килүче NEST командасы, бомба отряды, полицейскийлар, агентлар һәм янгын сүндерүчеләр, аяклары беткәнче яки тезләренә егылып, күкне сканерлап, гомерләре өчен дога кылырлар. Әгәр дә дөнья лидерларына хәбәр ителсә, алар да аякка баскан булырлар, сәгатьләренә карап һәм берничә тәкъдим әзерләгәннәр.
  
  Дөнья хакимияттә иде.
  
  Майның кычкыруын ишеткәч, Дрейк җиңде, аннары аның чыганагын табу өчен тагын берничә секунд китте. Команда бер булып җыелды, ләкин ачканнары алар көткәннән артты. Йорги аның артында Лорен янында торды; Бо һәм Кензи моны ерактан аңларга тырыштылар, калган команда яисә тезләнеп егылды, яисә масса белән бергә йөрде.
  
  Дрейкның күзләре ачылды. Беренче күргәне - җирдән ике метр чамасы таралган ялангач хатын-кызның гәүдәсе. Әле аптырашта калды, ул аяк төбендә ир-атныкы булган тагын бер пар аяк барлыгын, аларга бәйләнгән чәчле аякларга карап хөкем итте.
  
  Реймс аңа болай диде:
  
  Ләкин ... нәрсә соң ...
  
  Яланаяк кеше астында ул хәзер таныган итекләр күрде. Гейден өем төбендә иде кебек.
  
  Алайса, атом бомбасы кайда?
  
  Алисия билгесез хатын янындагы урыныннан карады. "Игътибар белән тыңлагыз. Зои бомба Хейден астында, бу үзенчәлек төбендә сакланган, ди. Ул коралланган, шактый ышанычлы хәрәкәт сенсоры һәм рюкзак белән сакланган. Тәннәренә уралган чыбыклар канлы триггерга бәйләнгән. " Ул башын чайкады. "Мин чыгу юлын күрмим. Якты идеялар өчен вакыт, егетләр. "
  
  Дрейк тәннәргә карады, чыбыкларның чиксез эзе, әле дә шул ук зәңгәр төс. Аның беренче реакциясе ризалашу иде.
  
  "Аның җимерелгән планы бармы?" - дип сорады Кинимака.
  
  "Минем уйлавымча," юк ", - диде Даль. - Бу бик куркыныч булыр, чөнки аның белән бәйле кешеләр үзгәрергә мөмкин. Apsимерелгән схема - коралны саклаучы җайланма Хейденның хәрәкәтен ачыклар, кемдер дип уйлар, аннары бомбага кагыла. , һәм күтәрелү. "
  
  "Моны әйтмә". Алисия кычкырды.
  
  Дрейк Хейденның башы дип уйлаган урында тезләнеп егылды. "Аннары, шул ук принцип буенча, хәрәкәт детекторы шактый иркен булыр иде. Яңадан, тоткыннарга бераз хәрәкәтләнергә рөхсәт итү. "
  
  "Әйе".
  
  Стресс артык авырлыктан аның башы авырта иде. "Бездә деактивация кодлары бар", диде ул.
  
  "Бу әле ялган булырга мөмкин. Worseәм иң начары, без аларны Хейден астындагы триггерга бәйләнгән клавиатурага кертергә тиеш. "
  
  - Сез, егетләр, тизрәк, - диде Кенси тыныч кына. "Безгә өч минут калды."
  
  Дрейк ачу белән башын сөртте. Хәзер шик тудырырга вакыт түгел иде. Ул Даль белән карашты.
  
  Алга таба нәрсә, дустым? Ниһаять, юл ахырына килеп җиттекме?
  
  Джулиан Марш сөйләде. "Мин аларның аны кулга алуларын күрдем", диде ул. "Мин моны кире кага алам. Бу беркайчан да булырга тиеш түгел иде. Акча бердәнбер максат иде ... Миллионлаган кешенең үлеме, дөнья бетүе турында түгел. "
  
  "Веб белә иде", диде Лорен. "Сезнең начальнигыгыз. Ул моны белә иде. "
  
  Марш йөткерде. "Мине моннан чыгар".
  
  Дрейк хәрәкәтләнмәде. Бомба табу өчен, алар кеше өемен борырга тиешләр. Аларның бөтен тасманы кисәргә вакыты калмады. Ләкин бомбадан арыну өчен һәрвакыт тизрәк юл бар иде. Алар аны телевизордан күрсәтмәделәр, чөнки читтән карау өчен бик яраксыз иде.
  
  Сез чыбыкны кисмәдегез. Сез аларның барысын да чыгардыгыз.
  
  Ләкин бу дөрес булмаган чыбыкны кисү кебек куркыныч иде. Ул Маршныкы белән тигезләнгәнче тезләнде.
  
  "Джулиан. Син үләргә телисеңме? "
  
  "! К!"
  
  "Мин бүтән юл күрмим", - диде ул. "Егетләр, әйдәгез аларны күчерик."
  
  Команда белән җитәкчелек итеп, ул әкрен генә, белә торып, Хейденның ашказаны идәндән күтәрелгәнче һәм рюкзак табылганчы, өем өемнәрен әйләндерде. Моан Зои, Марш, хәтта Хейденнан кача, чөнки алар барысы да як-якка әйләнделәр, һәм Кинимака аларны барысын да туктарга өндәде. Зо таләпләренә карамастан, хәрәкәт детекторының чынбарлыкта никадәр сизгер булуын беркем дә белми иде, гәрчә ул озак эшләгән булса, ул триггерга якын бернәрсәгә дә куелмаган. Чыннан да, Дрейкның шартлаганчы килүен тәэмин итү өчен үтеп булмый диярлек программалаштырылган булырга тиеш иде.
  
  Чылбырларны Марш тәненнән өзеп, Зо кулларыннан чыгарырга кирәк иде, бу команда бик сирәк сизгән буталчык эш. Хейденның гәүдәсенә төрелгәннәр аның киеме рәвешендә җиңел булдылар. Хәзер күрсәтмәләргә буйсынып, һаман да трассалар белән тотылган Марш кулларын күтәрде, алар Хейденның уң ягына уралдылар һәм рюкзак өстенә менделәр. Пиф бармакларын кысты.
  
  "Пинкалар һәм энәләр."
  
  Май кулларын рюкзакка, атом бомбасы өстенә куйды. Сул бармаклары белән ул чиләкләрне ачты һәм өске флэпны артка тартты. Аннары, зур һәм көчле көч кулланып, ул рюкзакның читләрен тотты һәм бомба белән металл корпус белән туры юлга чыгарды.
  
  Аны кара кабык әйләндереп алды. Май рюкзакны читкә ыргытты һәм бик әкрен генә бомба әйләндерде, секундлар үткәндә бик тирләнде. Бомбага караган Гейденның күзләре ялтырап китте, һәм Кинимака аның янында тезләнеп, кулын кысып алды.
  
  Бомба тышына дүрт винт белән бәйләнгән санау панели күренде. Зәңгәр чыбыклар аның астына елан абсолют афәт йөрәгенә керделәр. Марш чыбыкларга карады, аларның дүртесе үзара бәйләнгән һәм яраланган.
  
  "Панельдән чыгар. Мин кем икәнен күрергә тиеш. "
  
  Дрейк сәгатенә карагач, телен тешләде.
  
  Секундлар калды.
  
  Илле тугыз, илле сигез ...
  
  Смит алар янында тезләнеп егылды, солдат үзенең файдалы плитасын сызды. Everyoneәркемнең тормышын үз кулына алып, ул кимчелекләрне бетерү өчен җаваплылык алды. Бер тырнау, бер каты җеп, бер концентрация җитмәү, һәм алар вакытны әрәм итәрләр яки коточкыч шартлау китерерләр. Кеше эшләгәндә Дрейк бер мизгелгә күзләрен йомды. Аның артында Даль авыр сулый иде, хәтта Кенси да каушап калды.
  
  Смит соңгы винтта эшләгәндә, Алисия кинәт кычкырды. Бөтен төркем калтыранды, йөрәкләре авызларына сикерде.
  
  Дрейк кискен борылды. "Бу нәрсә?"
  
  "Елан! Мин елан күрдем! Бу зур сары башбаш иде. "
  
  Смит рекордны күтәреп, кызыл панель белән санау панелен җентекләп бетергәндә ачуы чыкты. "Кайсы чыбык?"
  
  Аларга утыз җиде секунд калды.
  
  Март якынлашты, аның күзләре зәңгәр чыбыкларның танглы сканерын карады, Аллигаторның җайланманы кабызган урынын эзләде.
  
  "Мин моны күрмим! Мин моны күрмим! "
  
  - Болар барысы да, - диде Дрейк аны читкә ыргытты. "Мин барлык чыбыкларны чыгарам!"
  
  -, к, - диде Даль аның янына. "Моны эшләсәгез, бу бомба шартлаячак."
  
  - Алайса, без нәрсә эшләргә тиеш, Торстен? Без нәрсә эшләргә тиеш? "
  
  Егерме тугыз ... егерме сигез ... егерме җиде ...
  
  
  Кырык бүлек
  
  
  Дрейкның хәтере алгы планга ашыкты. Рамсес аңа белә торып Хейденның бомба булуын әйтте. Ләкин бу нәрсә аңлаткан?
  
  Хәзер караса, ул өч чыбык белән уралганын күрде. Кайсысы аны этәрде? Даль кесәсеннән кәгазь кисәген чыгарды.
  
  "Кодлар", диде ул. "Хәзер бүтән юл юк."
  
  "Марш кабат сынап карасын. Рэмс Хейден турында аерым искә алды. "
  
  "Без кодлар кулланабыз."
  
  "Алар ялган булырга мөмкин! Аларның этәргечләре! "
  
  Март инде Хейденның гәүдәсенә карый иде. Дрейк аның өстенә менде һәм Кинимаки игътибарын җәлеп итте. - Аны кире борыгыз.
  
  Хейден кулыннан килгәнчә булышты, мускуллар һәм таралышлар, һичшиксез, авыртып кычкырдылар, ләкин алар җиңел булмады. Сәгать яңгырый иде. Бомба тәмамланырга якынлашты. Дөнья көтте.
  
  Марш тәне тирәсендәге чыбыкларга ияреп, иелде, Дрейк бер кулын, аннары аягын күтәрде, һәм ниһаять, ике чыбык кисешкән урында каешын бәйләде. Түгәрәк парның кабат аның кочагыннан узуын күргәч, ул Кинимакага күрсәтте. "Моның кебек".
  
  Твистерның төнге уеныннан газапланып, Хейден Маршның чыбыкның таймерга кире кайту юлын күзәтте.
  
  - Әлбәттә, - диде ул, каты кысылып, бер күзе ачык, икенчесе ябык. "Бу уң якта."
  
  Дрейк атом портфеленә карады. Кенси аңа кушылды, Даль аның янындагы идәндә. "Бу әйберне шартлату өчен махсус өлешләр һәм механизмнар конфигурациясе кирәк. Бу ... бик нечкә. Бу вакытта илгә китергән кешегә без чыннан да ышанабызмы? "
  
  Дрейк тормышының иң тирән сулышын алды.
  
  "Сайлау юк".
  
  Ул чыбыкны тартты.
  
  
  Кырык беренче бүлек
  
  
  Дрейк тиз тартылды, һәм чыбык аның кулыннан өзелде, бакыр очын фаш итте. Пычак читендә, анда катнашкан һәркем санауны тикшерү өчен алга иелде.
  
  Унике ... унбер ... ун ...
  
  "Ул әле коралланган!" Алисия елый иде.
  
  Дрейк аның аркасына егылды, аптырап калды, чыбыкны әле дә очкын кабызып, бомбаны юк итә алган кебек тота. "Бу ... бу ..."
  
  "Барыбер!" Алисия елый иде.
  
  Даль күгәрчен, Йоркширманны пальма белән маңгаена этеп җибәрде. "Минемчә", диде ул. "Хәзер вакытыбыз булса, без бәхетле булырбыз."
  
  Сигез...
  
  Зо елый башлады. Марш елады, хатасы өчен гафу үтенде. Хейден һәм Кинимака коллективның эмоциональ эшләрен күзәттеләр, ак кулларын кысып, алар эшли алмаганны таныдылар. Смит пычакны җибәрде һәм Лоренга карады, калтыранган бармакларына кагылды. Йорги җиргә батты. Дрейк Алисиягә карады, һәм Алисия майны карады, күзләрен ала алмады. Бо алар арасында басып торды, аның Даль эшләрен күзәткәндә ачыкланды.
  
  Швед панельгә деактивация кодларын кертте. Аларның һәрберсе аудио сигнал белән теркәлгән. Соңгы номерга керер алдыннан берничә секунд калды.
  
  Биш...
  
  Даль "Кер" төймәсенә басып, сулышын туктатты.
  
  Ләкин сәгать һаман яңгырый иде.
  
  Өч ике бер...
  
  
  * * *
  
  
  Соңгы секундта Торстен Даль өметсезлеккә бирелмәде. Ул бирешмәде һәм үләргә борылмады. Аның кире кайтырга гаиләсе бар - хатыны һәм ике баласы - һәм бүген кич аларның куркынычсызлыгын тәэмин итү аңа бернәрсә дә комачауламас иде.
  
  Б. Дрейк аны һәрвакыт өйрәтте.
  
  Ул әзер иде.
  
  Акылсызлык режимы башланды, исәпләнгән акылсызлык аны тотты, аңа гадәттән тыш көч бирде. Соңгы сәгатьтә ул теге яки бу кешенең атом портфелен төзегән камил, төгәл һәм хатасыз җайланмаларны таптатканын тыңлады. Ул моның төгәллеген ишетте.
  
  Хәер, бераз Даль акылдан язган булса. Бу ничек эшләргә?
  
  Дисплейны күрсәткәч, швед кулында чана тоткан иде. Ул аны соңгы сулышы, соңгы хәрәкәте белән бөтен көче белән селкетте. Чана атом бомбасының йөрәгенә бәрелде, һәм хәтта шул чиксез секундта ул Дрейкның куркынычын, Алисия килешүен күрде. Аннары ул бернәрсә дә күрмәде.
  
  Сәгать яңгырый иде
  
  Нуль.
  
  
  Кырык ике бүлек
  
  
  Вакыт беркем өчен дә туктамады, һәм аеруча бу хәлиткеч сәгатьтә түгел.
  
  Дрейк Дальны бомба өстенә сузылганын күрде, ул дусларын һәм бөтен дөньяны коточкыч уттан саклый алган кебек. Ул чана белән әйләндереп алынган металл каркасны күрде; аннары ул санау таймерын күрде.
  
  Нульгә тыгылган.
  
  - Әй, ләгънәт, - диде ул мөмкин кадәр эчкерсез итеп. - Әй, балакаем.
  
  Команда бер-бер артлы аңлады. Дрейк саф һава сулышы алды, ул беркайчан да татып карарга уйламады. Ул Дальга таба менде һәм шведны киң аркасына сукты. "Яхшы егет", диде ул. "Аны зур чүкеч белән сугыгыз. Нигә мин алай уйламадым? "
  
  "Йоркширмен булу", Даль бомба йөрәгенә сөйләде. "Мин дә моңа гаҗәпләндем."
  
  Дрейк аны кире тартты. "Тыңла", диде ул. "Бу әйбер тыгылган, шулай бит? Эчтә ватылгандыр. Ләкин аны яңадан башларга нәрсә комачаулый? "
  
  - Без, - диде арттан тавыш.
  
  Дрейк борылып карады, NEST һәм бомба отрядларының рюкзаклар һәм кулларында ачык ноутбуклар белән аларга якынлашуларын күрде. "Егетләр соңга калдыгыз", - диде ул.
  
  "Әйе, дус. Бу гадәттә шулай. "
  
  Кинимака, Йорги һәм Лорен Хейденны Зо Ширс һәм Джулиан Марш белән бүлешкән сәер вебдан аера башладылар. Ике Пифия мөмкин кадәр капланган, ләкин аларның ялангачлыгы турында артык борчылмаган кебек.
  
  "Мин булыштым," Марш кат-кат кабатлады. "Мин аларга булышканымны әйтергә онытма."
  
  Хейден тезләренә тезләнде, әйләнешне торгызу өчен, һәр әгъзаны әйләндереп алды һәм буын авырткан урыннарны сөртте. Кинимака аңа курткасын бирде, ул аны рәхмәт белән кабул итте.
  
  Алисия Дрейкны җилкәсеннән тотты, күзләреннән яшь. "Без исән!" - дип кычкырды ул.
  
  Аннары ул аны якынайтты, иреннәрен иреннәре белән табып, аны мөмкин кадәр каты үбеп алды. Дрейк башта китте, ләкин соңыннан аның кайда булырга теләгәнен аңлады. Ул аны аркасыннан үпте. Аның теле сузылып, аны тапты, һәм аларның киеренкелеге җиңеләйде.
  
  "Монда без озак йөрдек", диде Смит. Гафу итегез, май. "
  
  "Әй кеше, мин хатынымны сагынам", диде Даль.
  
  Бо аңа текәлде, йөзе гранит кебек таш, ләкин бүтән укылмый.
  
  Май көчсез елмаеп җибәрде. "Әгәр рольләр кире кайтарылса, Алисия хәзер кушылу турында нәрсәдер сөйләр иде."
  
  "Оялма". Алисия Дрейктан тамак көлеп китте. "Мин моңа кадәр кино йолдызын үпмәгән идем."
  
  Смит иске вакытны искә төшерде. "Ах, хәзер мин Майның бөек Мэгги С. түгеллеген аңладым. Гафу итегез ".
  
  "Мин Мэгги Сдан яхшырак", - дип елмая Май.
  
  Смит селкенде, аяклары юл бирде. Лорен аңа ярдәм итәр өчен кулын сузды.
  
  Алисия башын як-якка кысты. "Әй, көт, мин кино йолдызын үбтем. Ниндидер Джек. Яки аның экран исеме булганмы? Эх, икесе. Яки бәлки өч ... "
  
  Кенси алар арасында күченде. "Яхшы үбү", диде ул. "Син мине беркайчан да үпмәдең."
  
  "Сез бит кансыз булганга гына."
  
  "Рәхмәт".
  
  - Тукта, - диде Дрейк. "Сез Кенсидан үптегезме? Кайчан?"
  
  "Бу иске хикәя," Алисия әйтте. "Мин хәтерләмим."
  
  Ул аның игътибарын бөтен күзләре белән җәлеп итүне максат итеп куйды. "Шулай итеп, без исән булуыбызга шатландыкмы? Яисә тагын берәр нәрсә?
  
  "Ни уйлыйсың?" Алисия сак иде.
  
  "Минем уйлавымча, сез моны кабат эшләвегезне теләр идем."
  
  "ЯРАР..."
  
  "Соңрак".
  
  "Әлбәттә. Чөнки безнең эшләргә тиеш ".
  
  Дрейк хәзер үз командасы лидеры Хейденга карады. "Рамсес һәм Аллигатор әле дә бар", диде ул. "Без аларга кача алмыйбыз."
  
  - Гафу итегез? - диде сапер командасының егетләренең берсе.
  
  Хейден Маршка һәм Ширска карады. "Сез икегез дә өстәмә мәгълүмат туплый аласыз."
  
  "Рамсес миңа бик кыен сөйләште", диде Ширс. "Allәм Аллигатор мин очраткан иң зур акылсыз кеше иде. Аларның кайда икәнен белсәм иде. "
  
  Дрейк аңа текәлде. "Аллигатор иң зур акылдан язган кеше иде"
  
  "Гафу үтенәм. Егетләр? " NEST лидеры әйтте.
  
  Мартның күзләре ялтырады. "Рамсес - хата", диде ул. "Мөмкинлек булганда мин аңа аяк басарга тиеш идем. Бу акчаларның барысы да юкка чыкты. Көч, абруй - юкка чыкты. Мин нишләргә тиеш?"
  
  "Төрмәдә черермен дип ышанам", диде Смит. "Murderтерүче белән."
  
  "Тыңла!" - кешеләр оядан кычкырдылар.
  
  Хейден аларга, аннары Дальга карады. Дрейк Алисия җилкәсенә карады. NEST командасы лидеры аякта иде, йөзе алсу, абсолют курку төсе.
  
  "Бу бомба файдасыз."
  
  "Ни?"
  
  "Электр детонаторлары юк. Линзалар ярылды, минемчә, чүкеч белән бәрелүдән. Ләкин уран? Кайчандыр монда булганын күрсәтүче эзләр таба алсак та, ул ... юкка чыга. "
  
  "" К ". Дрейк мускулларының калтыравын сизде. "Wayк, сез моны әйтә алмыйсыз. Сез бомба ялган дип әйтәсезме? "
  
  - Noк, - диде лидер ноутбукына. "Мин сезгә әйтәм, бу бомба түгел. Эшли торган барлык өлешләрне бетереп, аны туктаттылар. Шулай итеп, бу ялган. Бу кеше - Рамсес, мөгаен, чын кеше бардыр. "
  
  Команда бер секундка да икеләнмәде.
  
  Хейден телефонга килеп Мур номерына шалтыратты. Дрейк вертолетларга шалтыратырга кычкырды.
  
  "Безгә күпме кирәк?"
  
  "Күкләрне тутырыгыз", диде ул.
  
  Алар зарланмыйча, авырткан тәннәрен күтәреп ишек төбенә тиз йөрделәр. Хейден йөгергәндә тиз сөйләде, аның дәвалануыннан бернинди физик эффект та күрсәтмәде. Бу психик эффектлар иде, аны мәңгегә җәрәхәтләргә.
  
  "Мур, Centralзәк парктагы бомба ялган. Чистартылган, ябык. Эчке һәм детонаторлар алынды, аннары бүтән җайланмага кертелде дип уйлыйбыз. "
  
  Дрейк Мурның өч аякта сулышын ишетте.
  
  "Theәм без төш күрү бетте дип уйладык."
  
  "Бу Рамсесның баштан ук планы иде." Гейден тышкы ишекне элмәген өзмәде. "Хәзер ул үз вакытында шартлый һәм кача. Нью-Йорктан вертолетлар очамы? "
  
  "Хәрби. Полиция. Махсус операция, минемчә. "
  
  "Моннан башлап. Аның планы бар, Мур, һәм без Аллигаторның элеккеге команду булуына ышанабыз. CCTV камералары нинди? "
  
  "Без һәр йөзне, һәр фигураны җыябыз. Без берничә сәгать читтә тордык. Әгәр Рамсес шәһәр аша үтсә, без аны тотарбыз. "
  
  Дрейк чүп савыты өстенә сикерде, Даль аның янында иде. Вертолетлар өстән сикерделәр, икесе зоопаркка керү юлына төштеләр. Дрейк өскә карап, офис биналарының әйләнүче роторларын күрде, анда ак пәрдәләр арасында тәрәзәләргә басылган күп йөзләр бар. Социаль медиа бүген шартлаячак, һәм ул дәвам итсә, нәтиҗәләр нуль булыр иде. Чынлыкта, бу аларның тырышлыгына комачаулагандыр.
  
  Хейден ротор юу читендә туктап, иң якын вертолетка ашыкты. "Бу юлы", диде ул Мурга. "Рамсес күрсәтмәячәк. Барысы да аңа исән калырга булышу иде . Бу аның абруе турында - Террор патшасы кенәз статусын ала һәм тарих ясый. Ул Нью-Йоркка атом коралы алып килә, аларны шартлый һәм җәзасыз кала. Әгәр син аны хәзер җибәрсәң, Мур, син аны бүтән күрмәячәксең. Уен бетәчәк. "
  
  "Мин беләм, агент Джей. Мин аны беләм".
  
  Дрейк Хейден җилкәсенә менде, тыңлады, калган команда якында ачуландылар. Даль әйләнә-тирәне өйрәнде, иң яхшы пычрак урыннарны сайлап алды, аннары һәрберсен кыр стаканнары белән тикшерде. Гаҗәп, ләкин ким дигәндә ул аны мәшгуль итте. Дрейк аны терсәкләде.
  
  "Кайда чана?"
  
  "Артта калдырыгыз." Даль чыннан да бераз бәхетсез булып күренде. "Бу яхшы корал."
  
  Кенси катнашты. "Мин аңа әле дә яраткан коралым юклыгын искә төшердем. Әгәр ул чана баласын алса, мин катана алырга тиеш. "
  
  Дрейк шведларны карады. "Килешү кебек."
  
  "Әй, әйдә, аңа сәбәп бирүдән тукта. Кайда мин хәтта катана алыр идем? "
  
  Тавыш: "Алар Статен утравыннан ерак түгел, Хейден."
  
  Дрейкның башы шулкадәр тиз борылды ки, ул җиңде. "Нәрсә ул?"
  
  Хейден Мурдан үзен кабатларга кушты һәм аннары командага таба борылды. "Безнең максат, егетләр. Мур алдан әйткәнчә, шалтыратты һәм фотоаппарат белән раслады. Калфакларыгызны күчерегез! "
  
  Команда башларын аска тотып, тротуар аша ачык, тыелган юлга йөгерде, вертолетның ачык ишекләреннән сикерде һәм урындыкларга бәйләнде. Ике кош һавага күтәрелә, роторлар якындагы агачлардан яфрак кисәләр һәм чүп-чарны урам буйлап тараталар. Дрейк пистолеттан һәм мылтыктан, хәрби пычактан һәм мылтыктан чыгарды, барысы да эш тәртибендә һәм тулысынча әзерлеген тикшерде. Даль коммюнике тикшерде.
  
  Пилот түбәләрен чистартты, аннары тизлеген арттырып, кискен көньякка борылды. Алисия үзенең коралын тикшерде, легионердан алганын ташлап, икенчесен үзе өчен саклады. Кинимака Хейденга карашларын урлады, ул аны санга сукмаска тырышты, һаман Мур һәм аның агентларыннан мәгълүмат ала. Бо тыныч кына китте, почмакка тыгылып, Дрейк белән Алисия үбешкәннән бирле. Май, үз чиратында, япон үзенчәлекләрен үтеп керә алмады, үз максатына нык игътибар итте. Команданың калганнары барысын да ике тапкыр тикшерделәр, Кензидан кала барысы да вертолетта йөрүдән, искән җилдән, тир исеннән һәм SPEAR командасын беркайчан да күрмәвеннән зарландылар.
  
  "Сездән безнең белән калуыгызны беркем дә сорамады", диде Алисия тыныч кына.
  
  "Мин тагын нәрсә эшли алам? Куркып торган чиркәү тычканы кебек качасызмы? "
  
  "Димәк, бу сезнең батыр булуыгызны раслау өченме?"
  
  Кензиның күзләре ялтырады. "Минем Армагеддонны күрәсем килми. Һәм син?"
  
  "Мин моны күрдем. Бен Аффлек гаҗәп, гей, һәм Брюс Виллис астероидка караганда таңрак. Ләкин ләгънәт, син чынлап та йөрәгең бар дип әйтергә тырышасыңмы? "
  
  Кенси тәрәзәгә карады.
  
  "Археологик экспонат каракның йөрәге бар. Кем белер иде?
  
  "Мин Якын Көнчыгыштагы бизнесымга кире кайтырга тырышам. Бер. Сезгә ахмакларга булышу моңа ирешү өчен бик озын юл үтәр. Начар йөрәгеңне ал. "
  
  Вертолterт Манхэттен түбәләре өстеннән очты, чөнки Хейден Рамсес һәм Гаторның утраудан китмәве турында аңлатма алгач, алар Статен утравы паромы янында күренә.
  
  "Тәрҗемәдә югалган битләр барыбызны да үтерергә мөмкин", диде Хейден, һәм Дрейк моның дөреслеген таныды. Мәктәп ишегалдындагы иң кечкенә бәхәсләрдән алып президентлар һәм премьер-министрлар арасындагы сугышка кадәр нуанс барысы да иде.
  
  Биналар үткәндә аларның юнәлеше якынлашты. Пилот күгәрчен үз максатына таба барганда тизлекне саклап калу өчен ике бина арасында. Дрейк үзен аяусыз максат белән йөртте. Алда бухгалтериянең соры сулары алда иде. Түбәндә алар вертолет төркемен күрә алалар, барысы да позиция өчен көрәшәләр.
  
  "Моның кебек!" Гейден елый иде.
  
  Ләкин пилот кискен төшә, вертолет чәчәк чүлмәкләре һәм автобус тукталышы алдында төп урынны алу өчен көрәшә. Дрейк авызыннан ашказаны селкенүен сизде. Хейден камерасына кычкырды.
  
  "Әлбәттә, терминал ябык", диде ул. "Әгәр Рамсес монда булса, ул нәрсәгә ирешергә өметләнә?"
  
  "Сезнең артта койма һәм агачлар астында тукталган машиналар булырга тиеш. Полициядә аны күргән соңгы кеше булган хатын-кыз бар. "
  
  "Бик яхшы. Хәзер без - "
  
  "Тукта!" Алисиянең колаклары тавышларны башкаларныкы алдында алды. "Мин ату ишетәм."
  
  - Бар.
  
  Команда машинадан төшеп, бина буйлап йөгереп терминалга юл тотты. Дрейк төп подъездның киң сызыгы тирәсендә озын бетон пандусның тукталыш мәйданына алып барганын күрде. Атышлар аннан, ачык мәйдан аша атылды, диварлар кебек.
  
  "Анда", - диде ул. "Бу тайгак юлдан килә."
  
  Вертолетлар артындагы күкне тутырдылар. Аларның юлында полицейскийларның ыңгырашкан гәүдәсе ята иде, ләкин ул алга бару өчен кулын селкетте, җәрәхәт билгеләрен күрсәтмәде. Күбрәк ату һавада яңгырады. Команда коралларын тартты, тандемда йөгерде һәм алдагы районны барлады. Тагын бер полицейский, кулларын тотып, аларның алдында тезләнде.
  
  "Ярар", диде ул. "Бар. Тәндәге җәрәхәт. Без сезгә егетләр кирәк. Алар ... китәләр. "
  
  - Бүген түгел, - диде Хейден һәм узып китте.
  
  Дрейк тайгак юлның бетүен һәм аның сул ягындагы проекцияләрне күрде - паром өчен кулланылган барлык бетон тайгак юллар. Аларның нигезендә дулкыннар чәчелде. "Моны ишетә аласызмы?" ул ату яңадан башлангач әйтте. "Рамсес автоматик взвод алды."
  
  Лорен башын чайкаган бердәнбер кеше иде. "Аларның кайсысы?"
  
  "АКка караганда минутына күбрәк тур. Алты йөздән сигез йөз турга кадәр клип. Чиктән тыш кайнар булса, алыштырыла торган челтәрләр. Төгәл төгәл түгел, ләкин куркыныч. "
  
  "Мин аның кулында эреп бетәр дип ышанам", диде Алисия.
  
  Полиция төркеме алга тезләнде, SAW пуляларын түккәндә, каплау өчен гел үрдәк ясады. Пулялар сызыгы өстенә очты. Ике полицейский паромны алып барган тайгак юлның иң читенә юнәлтте.
  
  "Миңа әйтмә ..." Даль әйтте.
  
  "Без ул паромга шунда ук хезмәт күрсәтү билетлары белән утыра дип уйлыйбыз", диде полиция хезмәткәрләренең берсе. "Ике малай. Берсе безгә каршы, икенчесе көймәне башлап җибәрде. "
  
  "Ул андый кача алмый", диде Хейден. "Бу ... бу ... уен бетте." Аның күзләре куркудан ялтырап китте.
  
  - Аның өчен, - диде Алисия.
  
  -, к, юк, - дип пышылдады Хейден. "Безнең өчен. Без барысын да дөрес аңламадык. Рамсес туры мәгънәдә тибү белән чыга. Мин аның мирасына мөһер салам. Егетләр, ул бу атом бомбасын шартлатырга җыена. "
  
  "Кайчан?"
  
  "Белмим. Иң яхшы фараз? Ул Азатлык утравына һәм сынга юл тота, һәм ул аны бөтен социаль медиага урнаштырачак. Әй Алла, әй Алла, күз алдыңа китер, - диде ул. "Мин булдыра алмыйм ... Мин булдыра алмыйм ..."
  
  Кинимака аны аякка бастырды, зур кеше максат белән үсә. "Без моны рөхсәт итмибез. Без нәрсәдер эшләргә тиеш. Хәзер. "
  
  Dәм Дрейк SAWның илле метр ераклыктагы утын, аның ату үлемен, алар белән Рамсес арасында басып торган бердәнбер әйберне һәм атом бомбасын күрде.
  
  "Кем мәңге яшәргә тели, шулай бит?"
  
  - Noк, - диде Алисия тыныч кына. "Бу гел тәмуг кебек күңелсез булыр иде."
  
  Dәм Даль командага соңгы тапкыр карады. "Мин беренчелекне алырмын."
  
  Соңгы бүленештә Нью-Йорк геройлары әзерләнде; SPEARERS командасы, аннары һәрбер полицейский һәм агент. Барысы да аякка бастылар, төкерек корал белән очраштылар һәм тормышларын соңгы сайладылар.
  
  Даль аны башлады. "Ackөҗүм!"
  
  
  Кырык өченче бүлек
  
  
  Дрейк, мылтыгын күтәреп, каты атып, дуслары уртасында йөгерде. Пулялар һәр мылтыктан секундына ике мең биш йөз фут тизлектә атыла, запаслар аша берничә шартлау яңгырый. Паромда Windows җимерелде.
  
  Берничә секунд эчендә алар бушлыкны яртыга бүлеп, көчле утны дәвам иттеләр. SAW кулланучысы һөҗүмнең рәхимсезлегенә аптырап, көйләүләрен шунда ук үзгәртте. Ул атуны туктаткан дигән сүз түгел; аның пулялары запасларда эз эзләде һәм диңгезгә китте, чөнки ул, бәлки, артка чигенде. Дрейк аның күзләренә телескопик күренеш китерде, бармагын триггерга куйды һәм SAW тоткан кешенең үзенчәлекләрен ясады.
  
  "Бу Аллигатор," Хейден коммуникатор өстендә әйтте. "Онытмагыз."
  
  SAW әйләнеп кайтты, аларга таба юнәлде, һаман да корычны төкерде. Дрейк кег хәзер эрергә тиеш, ләкин җитәрлек тиз булырга тиеш түгел дип уйлады. Пуля пуля үткәрми торган жилетта полицейскийга бәрелде, аннары икенчесе икенчесенең кулын сындырды. Бу мизгелдә аларның йөрәкләре күкрәктән сикерергә әзер иде, ләкин алар һөҗүмне туктатмады һәм атуны киметмәде. Паромның аскы аркасы егылып төште, җимерелде, ачык аркасы шулкадәр тишелгән, ул сыр тортына охшаган. Аллигатор компенсация ясарга тырышып, SAWны каты селкетте. Пулялар баш өстендәге урынны тиштеләр.
  
  Паром двигателенең тонык тавышы әкрен кычкыруга әйләнде, һәм бу барысын да үзгәртте. Аллигатор кыргый утны дәвам итеп бортка сикерде. Су арттан борыла башлады, кораб алга таба борылды. Дрейк аларның арттан егерме метр ераклыкта булуын күрде, аның сулга һәм якка борылышын күрде, һәм моны беркайчан да вакытында ясамасларын белде.
  
  Егылып кычкырып, кинәт туктап, аның ягына егылды. Даль якында егылды. Хейден әйләнде, болар барысы да Аллигаторның максатын тагын да катлауландырды, ләкин бу кеше аңа игътибар итмәде. Аның фигурасы паромга тирәнрәк чигенүен күрергә мөмкин.
  
  Дрейк Хейденга ишарә ясады, һәм Хейден вертолетларны чакырды.
  
  Кара кошлар тайгак юлга таба ашыктылар, кискен төштеләр һәм SPEAR экипажы бортка менгәндә җирдән өч аякка менделәр. Полиция һәм агентлар исәнләшкәндә, яңа бәйләнеш барлыкка килде, алар беркайчан да өзелмәячәк, алар мөмкин булганча исәнләштеләр, аннары вертолетлар һавага диярлек очтылар. Пилотлар машиналарны чиккә этәрделәр, паромны куып җибәрделәр һәм тиздән өстән беттеләр. Бу Дрейк беркайчан да күз алдына китерә алмаган күренеш иде: Нью-Йорк күгендә үлемгә китерүче кара ерткычлар кебек асылган кошлар, фон буларак танылган күк йөзе, Статен утравы паромына китәргә әзерләнәләр.
  
  "Аларны каты кыйнагыз", диде Хейден вертолет радиосына. "Ә тиз".
  
  Төшеп, ике вертолет паромның арткы ягына ашыкты. Шунда ук диярлек, тынгысыз Аллигатор башын як тәрәзәдән тыгып, ярсу волейболны атты. Аның өченче шартлавы вертолетларның тышкы тиресенә бәрелде, кайбер өлешләргә үтеп керде, бүтәннәрен бәреп төшерде. Вертолетлар күктән ташлар кебек егылды. Даль ишекне җимерде һәм утны кайтарды, пулялар өметсезләнеп сагындылар.
  
  "Ул аткан кебек," Дрейк зарланды. "Беркайчан да дөрес максатка ирешмәгез."
  
  "Кире". Даль Аллигаторны сугарга тырышты һәм киләсе сугуга әзерләнде.
  
  Өч секундтан соң ул булды, бу сугу гына түгел, кинәт тукталыш. Беренче вертолет паромның өске катына менде, икенчесе порт ягына менде, бортта SPIR экипажы әгъзалары. Алар тиз киттеләр, итекләр палубага таралдылар һәм төркемнәргә җыелдылар. Аннары вертолетлар паромны күзәтүче һавада хезмәттәшләренә кушылдылар.
  
  Гейден команда белән берничә секундка очрашты. "Без аның кайда икәнен беләбез. Двигатель бүлмәсе. Әйдә хәзер моны тәмамлыйк. "
  
  Алар йөгерделәр, адреналин насослары бөтен чаралардан артты, аннары Аллигатор астагы палубада тактиканы үзгәртте.
  
  RPG һава аша сызгырды, вертолет белән бәрелеште һәм шартлады. Кош контрольне югалтты, металл төрле якка таралды, ут кара корабны каплады, һәм паромның өске катына төшеп бетте.
  
  "Эшләү" командасына.
  
  
  Кырык дүртенче бүлек
  
  
  Дрейк вертолет двигателе тавышының үзгәрүен ишетте һәм машинаның аларга таба тизләнүен тикшермичә белде. Әгәр дә бу җитмәсә, палубага таралган озынрак, ерткыч күләгә максатка туры килде.
  
  Йөгерегез яки үләгез.
  
  Ул җилкәсен тышкы ишеккә бәрде, бөтен рамкасын элде һәм читтәге космоска егылды. Мәетләр аның артыннан йөгерделәр, әйләнделәр, суздылар, менделәр һәм этәрделәр. Вертолет бик каты төште, роторлар төште, металл тән таркалды. Шрапнельдән алып, озынлыктагы сөңгеләргә кадәр барысы да һава аша киселә. Паром селкенеп елады, су сулга һәм уңга күбекләнде.
  
  Ут башка вертолетларга таба атылды, алар шунда ук эвазив чаралар күрделәр, уңышлар аларга бәрелешүдән саклап калды. Ут агымнары өске палубаны яптылар, яңа янгыннар китерделәр, буяу эшләрен һәм металл баганаларны яндырдылар, буяуны эреттеләр. Ротор постны Дрейкның уң ягына бәргәндә иелде, бөтен моменты белән идәнгә таба борылды. Башка очучы снарядлар тәрәзәләрне җимерделәр һәм рамканы тиштеләр, һәм бер коточкыч очкыч көймә ягыннан үтеп диңгезгә китте. Heatылылык аның аша үткәндә, Дрейк аның җилкәсенә карады һәм бөтен командага омтылуын күрде, хәтта Смит Лорен өстендә ятты. Шартлау үтте һәм алар күтәрелешне күзәттеләр, аннары Аллигатор әйберләрне тулысынча акылсызлык дәрәҗәсенә күтәрде.
  
  Акылсызлык.
  
  Киләсе RPG көймәнең үзеннән узып, ракета җибәрүчесен калдырып, очканда палубаларны җимерде. Палубадан снаряд ярылып, шартлау шартлады, алар утны һәм үлем калдыкларын җибәрделәр. Дрейк шрапнель башын һәм җилкәсен тишкәндә елады, авырту аңа әле исәнлеген күрсәтте. Бераз вакыт сулап, алдагы яңа әйберләрне тикшерде.
  
  Палубада чүпрәк тишек бар иде. Бөтен җирдә агач өемнәре бар иде. Кайчандыр ябылган урта-өске каттан төтен һәм ут агылды.
  
  "Clearл ачык", диде ул.
  
  "Сезнең өчен генә!" Лорен кычкырды диярлек.
  
  - Алайса, - диде Кензи, Даль җилкәсенә төкереп. - Яхшы, Торст?
  
  "Әйе, әйе, мин яхшы. Җибәр мине".
  
  Дрейк ярты йөрәкле темп белән йөрде, бөтен гомерендә хәтерләгәнгә караганда сакрак. Аның артындагы төркем кая барганын төгәл белеп бергә җыелды. Соңгы мизгелдә, ул көткәнчә, Даль аның җилкәсендә күренде.
  
  - Без моны эшлибезме, иптәш?
  
  "Без дөрес әйтмибез."
  
  Theyәм алар яңа тишек аша сикерделәр, башта аяклар һәм күзләр дошманнарны эзләделәр. Алар аскы палубага каты бәрелделәр, әйләнделәр, кагылмады һәм мылтыгын өйрәтеп тордылар.
  
  "Чыннан да!" Дрейк елый иде.
  
  Аларның итекләре арттагы каты палубага бәрелде.
  
  Кенси соңгы булып килде, һәм Дрейк, башта үзенең авыр эчке курткасын салганын, икенчедән, аны вертолет роторының өч аяклы бүлү нигезенә төргәнен күрде. Шведка таба борылганда аның йөзе томаланды.
  
  "Хәзер, - диде ул, - минем корал бар."
  
  "Аллалар безгә булышсын".
  
  Алар Рамсес белән Гаторны сугышта алып, бер көймәгә ашыктылар. Паром үткән һәр мизгел белән тизлекне алды. Азатлык утравы да үсә, офыкта зуррак була.
  
  "Маньяк аның сынга кермәвен аңламыймы?" Кинимака авыр сулый иде.
  
  - Алай димә, - диде Хейден. "Моны әйтмә."
  
  "Әйе, аңлыйм."
  
  "Алар бу паромны батырмаслар", - дип ышандырды Даль. "Бухгалтерлык тирән түгел ... әйбәт, сез нәрсә беләсез."
  
  Киләсе палубада алар ниһаять үз корбаннарын таптылар. Рамсес паром белән идарә иткәндә аллигатор ишекне саклады. Аның инде акылдан язган каләме буенча, бомба ясаучы шундый мизгелгә әзерләгән RPG чыгарды. Дрейк барысын да каплар өчен кычкырды һәм кычкырды, аннары ракета паром уртасыннан баш биеклегенә агылды, аллигаторның маниакаль көлүе аркасында төтен эзе калдырды.
  
  "Сезгә бик ошыймы? Сез моны тоттыгызмы? Без инде үләбез! "
  
  Дрейк, Аллигаторны табып, аның өстендә диярлек, ракета артыннан йөгереп, ракета ракетасын үзе белән йөртте. Ракета үзе паром аша очып, арттан чыгып, һавада шартлады. Аллигатор ракета ракетасын Дрейкның башына селтәде.
  
  Йоркширман үрдәк ясады, Рамесс, ниһаять, борылып, кулы очраклы рәвештә рульгә таянды.
  
  "Син инде соңга калдың", диде ул.
  
  Дрейк Аллигаторның ашказанына сукты, ләкин ул зур коралын селкетеп артка сикерде. Дөресен әйткәндә, бу командага өстәмә мизгелне тоткарлады. Беркем дә андый итле таяк белән бәрелергә теләмәде, ләкин паром эчендә урын бик күп иде, бу Дальга һәм башкаларга зуррак хәрәкәт бирде. Аллигатор кычкырды һәм борылды, аннары туры ярым автомат пистолет тоткан террорист кенәз Рамсеска таба йөгерде. Дрейк Аллигаторның аркасына бәйләнгән рюкзакны күрде.
  
  "Сез котылгысызлыкны соңга калдырасыз гына", - диде Рамсес.
  
  Бер кулы эчтән пар сиптереп, икенчесе белән бераз үзгәрде, Азатлык утравына юнәлде.
  
  "Сез ничек яшәргә борчылганыгыз бармы?" - диде Дрейк счетчик артыннан. "Базар? Блок? Качу планы? Нәрсә соң ул? "
  
  "Ах, базар гади иде - аны ничек куярга кирәк - сату? Минем бөтен дөнья товарларымнан арыну. Сарай саубуллашу һәм ахырны аңлата. Син мине Нью-Йоркка алып киттең бит. Качу планы, әйе, бераз катлаулы, мин моны таныйм. Ләкин хәзер күрәсезме? Син инде соң. Сәгать якынлаша. "
  
  Дрейк Рамсесның нәрсә аңлатканын төгәл белми иде, ләкин моның мәгънәсе ачык иде. Капкадан чыгып, ул инвалид коляскасын пуля белән юды һәм алар артыннан йөгерде, аның командасы. Бүтән сөйләшү юк; Бу аның ахыргы уены иде. Рамсес артка чигенде, җилкәсеннән чишмә кебек кан агылды. Пулялар аның тәненә кергәч, аллигатор кычкырды. Пыяла террористларның икесен дә каплады.
  
  Дрейк ишекне җимерде, аннары тайпылды, рамнан сикерде һәм тукталышка сикерде, уңышын сүгенде. Даль аның өстенә сикерде, Кензи аның янында иде. Икесе инвалид коляскасына керделәр һәм үтерү өчен коралларын күтәрделәр. Рамсес аларны җиде аяклы, мускуллар белән бәйләнгән акылдан язган, кыргый эт кебек елмайган; ул ашыкты һәм аларны таратырга тырышты.
  
  Даль боларның берсенә дә түзә алмады, тупас көчкә каршы торды һәм барлык сугуларны алды. Кенси икесе дә биеделәр, куркыныч бүре кебек Рамсес карчыкларына сугтылар. Радикаль кенәз шведларны кыйнады. Erилкә баржасы Дальны калтыратты. Искиткеч көчле куллар шведны тамагыннан тоттылар һәм кысыла башладылар. Кулларын күтәреп, Даль яртысын йомшартты, аннары берсен алды; икесе дә сулый һәм бер-берсен кысалар, сулый алмаганга кадәр. Рамсес Дальны әйләндерде һәм аны стенага бәрде, ләкин шведларның бердәнбер реакциясе киң елмаю булды.
  
  Кенси һавага сикерде, терсәкне күтәреп, аны җимерүче көч белән Рамсесның канлы пуля ярасына туры китерде. Бер тибү дә андый көрәшнең бетәчәген беркайчан да көтмәгән, аннары ул ирнең тамагын пычаклаган, кычкырган кебек, аның күзләре яшьләнгән.
  
  Аннары Рамсес каушап калды, канга батты, куса. Ахырны сизеп, Даль аны җибәрде. Террористның күзләре шведларга карады, һәм аларда җиңелү билгеләре юк иде.
  
  "Мин бу мизгелне җиңү мизгеле итеп кабул итәрмен", - дип кычкырды ул. "Capitalәм капитализм йөрәген җимерегез."
  
  Ул Аллигаторга кагылырга теләгәндәй кулын сузды.
  
  Даль кире атты. Пуля Рамсесның ашказанына бәрелде һәм аны кире ыргытты.
  
  Аллигатор сикереп төште һәм Рамсеска егылды.
  
  Террорист принц егылган Аллигаторның аркасына бәйләнгән рюкзакны кулга алырга өлгерде, аның сузылган кулы ачыкланган зәңгәр чыбыкны кысып, икесе дә җимерелгәндә.
  
  Кензи чыбыкны кулында булган бердәнбер корал, иң яхшы корал, чиста катана белән тотып, алга ашыкты. Аның пычкы тиз селкенде, Рамсесның кулын җилкәсеннән кисеп, террористка гаҗәпләнү белдерүенә китерде.
  
  Кул Аллигатор белән бер үк вакытта идәнгә тиде, ләкин бармаклар зәңгәр чыбыкның хәзерге ачык очын кысалар иде.
  
  "Проблемасыз" Рамсес йөткерде. "Сез миңа болай һөҗүм итәргә хаклы идегез. Сәгать яңгырамый иде. Ләкин ... "Спаз аны борды, ашказаны, кулы һәм сул җилкәсеннән кан тиз агылды.
  
  "Бу ... була ... хәзер."
  
  
  Кырык бишенче бүлек
  
  
  Дрейк идән буйлап йөрде, Аллигаторны ашказанына төртеп, акылсыз кеше канлы палубага эләккәндә. Даль аның янына егылды, аның йөзенә авырту, куркыныч һәм алдан язу язылган. Каеш бәйләнде, ләкин Дрейк аны шундук чиште, аннары металл корпусны тупас материалдан азат итте.
  
  Санау таймеры алар алдында торды, аның ялтырап торган кызыл саннары куркыныч астында, тез астындагы идәнгә таралган кан кебек куркыныч.
  
  - Кырык минут, - диде Хейден, аның тавышы. "Аның белән уйнама, Дрейк. Бу әйберне хәзер коралсызландырыгыз. "
  
  Соңгы тапкыр кебек, Дрейк бомбаны әйләндерә иде. Кинимака аңа ачык файдалы пычак бирде, ул аны бер-бер артлы аерды, җентекләп хәрәкәтләнде, Гатор кебек бомба ясаучы җибәрә алган күп тозаклардан сакланыгыз. Theайланманы акылсыз террористтан ераклаштырганда, ул Алисиягә карады.
  
  - Бүтән әйтмә, - диде ул, кул астындагы кешене тотып алып алып. Мондый үтерүчегә шәфкать булмас иде.
  
  Туктаусыз кул белән ул бомбаның алгы тактасын чыгарды. Аңа бәйләнгән зәңгәр чыбыклар бәйләнгән.
  
  "Бу өйдә ясалган бомба түгел", - дип пышылдады Даль. "Сак булырга".
  
  Дрейк дустына карап торды. "Сез моны эшләргә телисезме?"
  
  "Аны җибәрү өчен җаваплымы? Чынлыкта, түгел. No.к. "
  
  Дрейк барлык факторларны тулысынча белеп, астагы иренен тешләде. Ялкынлы санау аларның аз вакыт калдырганнарын даими искә төшерә иде.
  
  Хейден Мур дип атады. Кинимака саперларны атады. Башка берәү NEST дип атады. Дрейк җайланмага күз салгач, һәр аспект каралды һәм мәгълүмат тиз арада түкте.
  
  "Тагын чыбыкларны тартып алыгыз", - диде Даль.
  
  "Бик куркыныч."
  
  "Минем уйлавымча, бу юлы хәрәкәт сенсоры юк, Аллигаторның эшләвенә карап."
  
  "Дөрес. Без сезнең чана идеясын кабат куллана алмыйбыз. "
  
  "Circuitимерелгән схема?"
  
  "Бу проблема. Алар инде яңа әйбер кулланганнар - куркынычсыз чыбык. Бу башбаштаклык. Әгәр мин бу эштә катнашсам, бу эшләргә мөмкин. "
  
  Алисия эшләгән вакытта аллигатор күрше бүлмәдән тавышсыз тавыш чыгарды. Озакламый, ул ватылган ишек аша башын төртте. "Ул бомбаның анти-тамперга каршы ачкыч бар ди." Ул кысылды. "Ләкин соңыннан ул моны эшләгән булыр дип уйлыйм."
  
  "Вакыт юк", диде Даль. "Моның өчен начар вакыт юк."
  
  Дрейк таймерга карады. Аларга утыз биш минут калды. Ул кабат утырды. "Начар, без андый куркынычны ала алмыйбыз. Тиздән бомба отряды монда килеп җитәчәкме? "
  
  "Биш минут максимум", диде Кинимака вертолетлар паром палубаларына мөмкин булган җиргә бәрелгәндә. Коткаручылар сикергәндә башкалар бераз югарырак күтәрелделәр. "Ләкин алар аны коралсызландыра алмасалар, нәрсә эшләргә?"
  
  "Ничек без аны бухтага ташлыйбыз?" Лорен тәкъдим итте.
  
  "Бу яхшы идея, ләкин бик кечкенә" Хейден Мурдан сораган иде инде. "Пычратылган су шәһәрне туендырыр иде."
  
  Дрейк, акылдан язып, артка борылды, аннары Дальның күзен җәлеп итте. Шведларның да шундый ук идеясе бар иде, ул белә иде. Аларның карашлары аркасында алар турыдан-туры һәм җиңел аралаштылар.
  
  Без моны эшли алабыз. Бу бердәнбер юл.
  
  Без сукыр булыр идек. Нәтиҗәсе билгеле түгел. Башлангач, кире кайту юк. Без бер яклы сәяхәткә барыр идек.
  
  Сез нәрсә көтәсез? Тор, әни.
  
  Дрейк Далл күзенә бу проблемага җавап бирде һәм турайтты. Тирән сулыш алып, ул мылтыгын бәйләде, пистолетларын бәйләде һәм рюкзактан атом бомбасын чыгарды. Гейден аңа киң күзләр белән карады.
  
  - Нәрсә эшлисең?
  
  "Сез безнең нәрсә эшләгәнебезне төгәл беләсез."
  
  "Куркынычсыз дистанцияләр бер үк булмаска мөмкин. Сезнең өчен, әйтим. "
  
  "Аннары алар моны эшләмәячәкләр." Дрейк кысылды. "Ләкин бу шәһәрне коткаруның бер генә ысулы барлыгын без барыбыз да беләбез."
  
  Дрейк атом бомбасын алды һәм Даль алга китте. Алисия аны тагын бер кадерле мизгелгә туктатты.
  
  "Сез бер үбүдән соң китәсезме? Бу минем тормышымның иң кыска мөнәсәбәте булырга юл куймагыз. "
  
  "Сезнең кыскаракларыгыз юклыгына мин гаҗәпләнәм."
  
  "Мин үземә ошаган егетне белә торып ташлыйм, мин сигез минуттан соң күңелсезләндем."
  
  "О яхшы. Соңрак күрешербез. "
  
  Алисия аны күзләре белән генә тотты, тәннең калган өлешен бөтенләй саклап калды. "Тиздән кайтыгыз".
  
  Хейден Дрейк белән Даль арасына кысылды, тиз сөйләште, Мурдан мәгълүмат бирде һәм беренче ярдәм күрсәтә алганнарны күзәтеп торды.
  
  "Алар бомба авырлыгы биш-сигез килотон арасында диләр. Аның күләмен, авырлыгын һәм баткан тизлеген исәпкә алып ... "Ул туктады. "Куркынычсыз тирәнлек мең сигез йөз фут ..."
  
  Дрейк буйсынды, ләкин якындагы баскычтан өске катка менде. "Бездә сезнең өчен иң тиз вертолет кирәк", диде ул якынлашкан пилотка. "Itк. Noк. Безгә ләгънәт ачкычларын гына бирегез. "
  
  "Без түгел"
  
  Гейден сүзен бүлде. "Әйе, унсигез йөз фут, бу нурланышны нейтральләштерү өчен, NEST кушуы буенча. Начар, сиңа сиксән чакрым ераклыкта булырга кирәк. "
  
  Дрейк бомбаның металл тәнен бармак белән каплаган тир аша бераз сикерде. "Утыз минут эчендә? Бу булмас. Сездә тагын нәрсә бар? "
  
  Гейден алсу төскә керде. "Беркем дә, Дрейк. Аларда бернәрсә дә юк. "
  
  "Хәзер бу чана яхшы күренә башлады", диде Даль.
  
  Дрейк Алисиянең өске палубага юнәлгәнен һәм диңгезгә караганын күрде. Ул анда, тышта нәрсә эзләгән?
  
  Пилот якынлашты, шлемның төбендә ялтырап торган Bluetooth җайланмасы. "Бездә армиядә иң тиз вертолет бар", - диде ул. "СуперКобра. Әгәр сез аны этәрсәгез, сәгатенә ике йөз чакрым. "
  
  Дрейк Хейденга таба борылды. "Бу эшләячәкме?"
  
  "Минемчә әйе". Ул башында психик арифметик исәпләүләр ясады. "Тукта, бу дөрес булмас."
  
  Дрейк атом бомбасына тотынды, кызыл саннар әле дә ялтырап тора, Даль аның ягында. "Әйдә!"
  
  - Сиксән чакрым, - диде ул йөгереп. "Әйе, сез моны эшли аласыз. Ләкин бу сине генә калдырачак ... җәһәннәмне аннан чыгарыр өчен өч минут. Сез шартлау зонасыннан кача алмассыз! "
  
  Дрейк Супер Кобрага акрын гына барып җитмәде, йомшак соры формаларга, туретрларга, өч баррель тупларга, ракета ярларына һәм Hellfire атучыларга карады.
  
  "Oughитәр", диде ул.
  
  - Дрейк, - диде Хейден. "Атом бомбасын куркынычсыз ташласагыз да, шартлау сезне юк итәчәк."
  
  "Алайса, вакытыбызны әрәм итмәгез", диде Йоркширман. "Сез яки Мур яки сезнең башыгызда бүтән кеше белмәсә?"
  
  Хейден Мур гел сөйләгән мәгълүматны, киңәшләрне һәм интеллектны тыңлады. Дрейк паромның дулкыннарда селкенүен сизде, Манхэттен күк йөзен якын арада күрде, хәтта тормышларына кире кайткан кешеләрнең кырмыскаларга охшаган шау-шу чыгарды. Хәрби суднолар, тиз көймәләр һәм вертолетлар бөтен җирдә иде, бу көнне саклап калу өчен гомерләрен бирүче күпләр очты.
  
  Ләкин барысы да икегә төште.
  
  Дрейк һәм Даль Супер Кобрага утырдылар, киткән пилот контролендә авария курсы алдылар.
  
  "Яхшы сәяхәт итегез", диде ул киткәч. "Luckәм уңышлар".
  
  
  Кырык алтынчы бүлек
  
  
  Дрейк атом бомбасын Дальга бирде, аның йөзендә бераз елмаеп. "Сез хөрмәтне эшләргә теләр идегез, иптәш."
  
  Шведлар бомба алып, вертолет артына менделәр. "Мин туры юлда йөрергә ышанырмын дип ышанмыйм."
  
  "Бу машина түгел. Reallyәм мин чыннан да ышанам, без сездән яхшырак йөри алам.
  
  "Нигә бу? Мин моны хәтерләмим. "
  
  "Мин инглиз. Сез алай түгел. "
  
  "Милләтнең моның белән төгәл нинди бәйләнеше бар?" Даль урындыкка төште.
  
  "Токым", диде Дрейк. "Стюарт. Гамильтон. Ау. Кнопка. Хилл. Күп нәрсә. Финляндия беренче урынны алгач, Швеция Формула-1 җиңүгә иң якын килде. "
  
  Даль көлде, бәйләнде һәм кара металл корпусны тезләренә куеп ишекне япты. - Бик каты сөйләшмә, Дрейк. Бомба "үгез" сенсоры белән җиһазландырылган булырга мөмкин. "
  
  "Алайса без инде ватык."
  
  Техник таякны тартып, ул вертолетны паромнан күтәрде, өстә күкнең ачык булуына инанганнан соң. Кояш нуры арттан ялтырап, шәһәрнең миллионлаган чагылдырылган өслекләрен селкетте, аңа ни өчен шулай эшләгәннәрен кечкенә искә төшерде. Палуба астыннан аңа йөзләр карады, аларның күбесе аның дуслары, туганнары, иптәшләре. Кензи белән Май иңгә-иң тордылар, йөзләре ачык түгел, ләкин ниһаять аны Израиль елмаеп җибәрде.
  
  Ул сәгатенә кагылды һәм иреннәре белән әйтте: Факсны алга күчерегез.
  
  Алисия беркайда да күренмәде, һәм Бо да түгел иде. Дрейк Атлантика аша туры курска дулкыннар өстендә түбән хәрби вертолет җибәрде. Pathилләр аларның юлларын кичтеләр, һәм кояш нурлары һәр әйләнештә ялтырап тордылар. Офыклар бөтен якка сузылган, ачык зәңгәр күк аркалары, диңгезләрнең гаҗәеп киңлекләренә каршы. Алар артындагы эпик офык минутлар һәм секундлар әкренләп нульгә якынлашканда юкка чыкты.
  
  "Унбиш минут", диде Даль.
  
  Дрейк одометрга карады. "График буенча."
  
  "Күпме вакыт калырбыз?"
  
  - Өч минут, - диде Дрейк кулын күтәрде. "Плюс яки минус."
  
  "Бу күпме чакрымда?"
  
  "Сәгатенә ике йөз чакрым? Sevenидегә якын. "
  
  Даль аның йөзенә өмет күрсәтте. "Начар түгел".
  
  "Идеаль дөньяда," Дрейк кысылды. "Борылыш маневрлары, тизләнеш, акула һөҗүме керми. Алар безгә нәрсә ыргыттылар. "
  
  "Бу әйбернең шешүе бармы?" Даль тирә-якка карады, бармаклары атом бомбасын кысып тотты.
  
  "Әгәр ул була икән, мин кайда икәнен белмим." Дрейк сәгатенә карады.
  
  Шартлауга кадәр унике минут.
  
  "Әзер бул".
  
  "Waysәрвакыт шулай."
  
  "Бүген сез уянганда сез моны эшләргә уйламагансыз дип уйлыйм."
  
  "Ни? Нью-Йоркны саклап калу өчен Атлантик океанга атом бомбасын ташлагыз? Яисә диңгез вертолетында сезнең белән турыдан-туры сөйләшәме? "
  
  - Яхшы, икесе дә.
  
  "Минем беренче өлешем искә төште."
  
  Дрейк елмаюын яшерә алмыйча башын чайкады. "Әлбәттә. Син - Торстен Даль, бөек герой. "
  
  Швед атом бомбасына кулын Дрейк җилкәсенә куяр өчен бер секундка гына йомшартты. "Youәм син Дрейк, Мэтт Дрейк, мин белгән иң кайгыртучан кеше. Аны яшерергә күпме тырышсаң да мөһим түгел. "
  
  "Сез бу атом бомбасын ташларга әзерме?"
  
  "Әлбәттә, сез төньяктан ахмак."
  
  Дрейк вертолетны суга борырга мәҗбүр итте, борынын соры шешкә. Даль арткы ишекне ачып, яхшырак урын алу өчен борылып карады. Супер Кобра аша һава агымы агылды. Дрейк контроль рычагка тотынды һәм педальләргә басты, тиз егылуны дәвам итте. Даль соңгы тапкыр атом бомбасын күчерде. Дулкыннар күтәрелде, бәрелеште һәм аларга хаосик чәчләр җибәрде, ак күбек белән ялтырап, кояш нурларының бриллиант очкыннары белән тулды. Muscleәрбер мускулны кысып, Дрейк, ниһаять, үзен каты тартты, галосын турайтты һәм башын әйләндереп, Далның металл корал белән коралны ишек төбенә ыргытуын карады.
  
  Ул дулкыннарга төште, әйләнүче бомба, суга төшкән түбән биеклек аркасында җиңел керде, тамперга каршы сенсорның битараф калуын тәэмин итүнең тагын бер ышанычлы ысулы. Дрейк аларны шунда ук бәрелештән читкә алып китте, дулкыннарны шулкадәр түбән атлады ки, алар аның шкафын җиңделәр, биеклеккә күтәрелү өчен вакытны әрәм итмәделәр һәм вертолетка бәла-каза булганда азрак урын бирделәр.
  
  Даль үз сәгатен тикшерде.
  
  Ике минут.
  
  "Аягыгызны куегыз."
  
  Дрейк үзенең машинасын йөртмәвен кабатлады, киресенчә, шведларның басымны алып барганын белеп, кошны мөмкин кадәр тизрәк алуга юнәлтелде. Хәзер барысы да секундларга төште - атом шартлавы алдыннан, алар шартлау радиусыннан чакрымнар, гомер озынлыгы.
  
  "Унсигез секунд", диде Даль.
  
  Дрейк тәмугка әзерләнгән. "Яхшы иде, иптәш."
  
  Ун ... тугыз ...
  
  - Тиздән күрешербез, Йорки.
  
  Алты ... биш ... дүрт ...
  
  - Сезнең ахмаклыгыгызны күрсәм дә түгел -
  
  Нуль.
  
  
  Кырык җиденче бүлек
  
  
  Дрейк белән Даль су астындагы шартлаудан бернәрсә дә күрмәделәр, ләкин арттан диңгездән чыккан зур су стеналары йөрәкләрен тетрәтергә җитте. Сыек гөмбә болыты меңләгән аякта һавага күтәрелә, бүтәннәрне тотып, атмосферага таба кояшның үзен батырырга тырыша. Спрей гөмбәзе күтәрелде, шок дулкыннары прекурсоры, сферик болыт, биек дулкыннар һәм биш йөз метрдан артык биеклеккә күтәреләчәк төп дулкын.
  
  Шартлау дулкыны туктатыла алмады, ул табигатьтән ясалган көч, энергияле черү иде. Ул вертолетның аркасына чүкеч сугу кебек сугылды, Дрейкка аны явыз гигант кулы белән этәрелүен күрсәтте. Шунда ук вертолет суга чумды, торды, аннары якка борылды. Дрейкның башы металлга тиде. Даль явыз эт ташлаган чүпрәк курчак кебек ябышты.
  
  Вертолет селкенде һәм әйләнде, ул чиксез шартлау, динамик дулкын белән калтыранды. Ул кабат-кабат әйләнде, пропеллерлары акрынайды, тәне селкенде. Аның артында титаник көч белән идарә иткән зур су пәрдәсе күтәрелүен дәвам итте. Дрейк аңлы булып калырга тырышты, үз язмышы белән идарә итүдән баш тартты һәм тотынырга, уяу һәм тулы булырга тырышты.
  
  Вакыт инде асылда түгел иде, һәм алар шартлау дулкыны эчендә берничә сәгать үкчәләре белән тибә алалар, ләкин үткәннәрне узгач кына, алар аның дулкынына менеп, аның җимергеч көченең чын нәтиҗәләре ачыкланды.
  
  Вертолет, өскә диярлек, Атлантикага таба ашыкты.
  
  Контрольне югалтып, Дрейк тәэсиргә әзерләнде, белә иде, алар афәттән исән калсалар да, аларның тормыш корпусы, коткару курткалары юк, коткаруга өмет юк. Ничектер кадерле тормыш өчен җитәрлек мәгълүматны саклап, ул аларның океанга батканнарын карады.
  
  
  Кырык сигезенче бүлек
  
  
  Алисия Дрейкның аннан өч секунд чамасы вакыт эчендә башын бәйләгәнен күрде. Даль. Егетләр әкрен иде, ләкин ул беркайчан да әйтмәс иде. Кайбер әйберләрне резервта тоту күпкә яхшырак иде. Башкалар аңлаганча, Хейден киңәш сорап Мурга һәм аның хөкүмәт кароннарына мөрәҗәгать итте, Алисия куркынычсыз ераклыклар законы аларның киләсе ярты сәгать эчендә зур газаплар китерәчәген белә. Дрейк вертолет командиры булып эшләгәндә, Алисия карашын һәм игътибарын бүтән якка юнәлтте.
  
  Вертолет җимереләчәк, ул моны белә иде, шуңа күрә аны башка кош белән эзләүнең бернинди мәгънәсе дә юк иде. Ләкин аның вертолеты сәгатенә ике йөз чакрым очса ...
  
  Алисия Боуны читкә алып китте, планын аңлатты, аннары аларны АКШ Яр Гвардиясе вәкиле белән таныштырган солдат тапты.
  
  "Сезнең иң тиз корабыгыз нинди?"
  
  Дрейк киткәч, Алисия палуба астында иде һәм тиз арада Сакланучы класс кисүчегә сикерде, сәгатенә сиксән чакрымнан артык тизлеккә иреште. Сарык экипажының берсе шаһитлек биргәнчә, алар көймә тизлеген йөздән арттырырга мөмкин булган кайбер үзгәрешләр керттеләр. Алисия аларга нәрсә эшләргә теләгәнен берничә кыска сүз белән әйткәч, анда катнашкан һәр кеше калырга һәм булышырга кушты.
  
  Берничә минуттан соң Саклаучы кычкырды, дулкыннарын каты каты белән кисеп, котылгысыз шартлау белән алар килү вакыты арасындагы аерманы ябарга тырышты.
  
  Алисия аларга әйткәнчә, "Без атом шартлавына юл тотабыз, егетләр. Сливагызны тотып торыгыз. "
  
  Алар аңладылармы, юкмы, экипаж көймәдән максималь тизлекне этәрә иде. Дулкыннарга утырып, аларга каршы торып, Саклаучы класс көймәсе бар булганын бирде. Алисия, ак төсле һәм ак йөзле, салон эчендәге тимер юлны кысып, тәрәзәләрдән карап торды. GPS вертолетның курсын аның транспондер сигналын яздырып планлаштырды. Кораб экипажы вакыт аермасын гел исәпкә алып, бушлыкны егерме минутка, аннары унсигезгә кадәр яптылар дип әйттеләр.
  
  Унҗиде.
  
  Әле бик озын. Алиса тимер юлны тотты һәм Бо җилкәсеннән тотты.
  
  "Эшләячәк", диде ул. "Без бу көнне коткарырбыз."
  
  Көймә мөмкин кадәр тиз йөгерде, тиз вертолетны куып җибәрде, икесе дә сәер рәвештә якынлашып килүче шартлауны куа. Офык гел үзгәреп торган сызык иде, беркайчан да туры түгел. Коллектив тирләнде, көрәште, белемнәренең тирәнлегенә керде. Көймә эшкәртелмәгән территориягә керә иде, двигательләр шулкадәр көчле иде ки, алар тере булып күренделәр.
  
  Капитан Алисиягә таба борылгач, ул офыкта спираль болытны күрә алыр иде, бик ерак түгел, ләкин Дрейк һәм Даль вертолетыннан күпкә алгарак. Тизләнүче Саклаучы бер зур су өстенә агылды, якынлашып килүче шартлау дулкынын күрде, аны кыйнады һәм структурасын тоткан һәр болтны селкетте. Еракта ак су боҗрасы күренде, күренеш хәтта Алисиянең сулышын бер секундка алып китте.
  
  Ләкин бер секундка гына.
  
  "Күч," - диде ул, Дрейк белән Далның, әлбәттә, дошман суларга бәрелүләрен белеп. "Күч, хәрәкәт, хәрәкәт!"
  
  
  * * *
  
  
  Theәлакәт урынына барып җитү өчен тагын унөч минут вакыт кирәк булды. Алисия әзер иде, аның тәненә тормыш курткасы бәйләнгән, кулында икенчесе. Бо аның янында ярты дистәдән артык экипаж әгъзасы булган, күзләрен суларны сканерлаган. Алар тапкан беренче чүп-чар пропеллерның йөзә торган кисәге, икенчесе тулы озынлыктагы шкаф. Моннан соң, батмаган өлешләр ешрак күренде, кластер аша узып.
  
  Ләкин Дрейк та, Даль да түгел.
  
  Алисия дулкыннарга карады, якты кояшта басып торды, ләкин иң караңгы тәмугта яшәде. Әгәр дә язмыш бу ике геройның Нью-Йоркны саклап калырга һәм шартлаудан котылырга мөмкинлеген билгеләгән булса, Атлантикада юкка чыгу өчен, ул моны эшли алыр иде. Минутлар үтте. Калдыклар үткәннәр. Беркем дә бер сүз дә әйтмәде, бер дюйм да күчермәде. Кирәк булса, алар төнгә кадәр торырлар.
  
  Радио гел ярылып тора иде. Хейденның сорау тавышы. Аннары Мур белән Смит икенче юлда. Хәтта Кенси да сөйләде. Мизгелләр әкрен генә хәрәкәтләнде һәм үсә барган куркыныч. Озаграк дәвам итте ...
  
  Бо дулкын ягында күтәрелгән нәрсәне күреп, очларында басып торды. Ул моны күрсәтте һәм сорау бирде. Аннары Алисия дә күрде, сәер кара масса әкрен генә хәрәкәтләнде.
  
  "Әгәр ул Кракен икән", - диде ул, нәрсә әйткәнен сизми дә. "Мин моннан китәм."
  
  Капитан форманы фокуска булышып, көймәне шул якка юнәлтте. Берничә минут вакыт үтте һәм бераз читкә тайпылды, ләкин Алисия селкенгәч, аның ике гәүдә булуын күрде, аларны болытмас өчен бергә бәйләде һәм һаман да йөзүче пилот урынына бәйләде. Суга басу һәм суга сикерү арасындагы сугыш соңгысына таянган кебек иде, шуңа күрә Алисия Протекторны ашыктырырга өндәде.
  
  Ул көймәгә сикерде.
  
  Туктаусыз йөзеп, ул сикергән массаны кулына алды һәм ташлады, моны аңларга тырышты. Кемнеңдер йөзе борылды.
  
  "Даль. Сез барыгыз да әйбәтме? Кайда Дрейк?
  
  "Минем пальто тоттым. Һәрвакыттагыча."
  
  Ток Дальны суда әйләндергәндә, икенчесенең курткасы аркасына таянып, икенче йөз күренде.
  
  "Яхшы, сез икегез бергә рәхәт", - диде Алисия ялган протест. "Шуңа күрә сез ярдәм сорамадыгыз. Без сезгә тагын ун минут бирербезме? "
  
  Дрейкның калтыранган кулы судан күтәрелде. "Хәтта ялгыз да түгел. Миңа канлы океанның яртысын йоттым бугай. "
  
  "Downәм без төшәрбез дип уйлыйм", - диде Даль, пилот урыны артка борылып, башы су астында юкка чыкканчы.
  
  Яр сакчылары кисүче кыюлык белән якынлашты. "Барысы да әйбәтме?" - дип кычкырды тавышлар.
  
  Алисия кул чайкады. "Алар белән барысы да яхшы. Саксызлар бары тик алданалар. "
  
  Аннары Дрейк шулай ук су астына төште.
  
  - Мм, - диде Алисия аңа. "Чынлыкта..."
  
  
  Кырык тугызынчы бүлек
  
  
  Соңыннан, дөнья көйләнде, булган вакыйгаларның куркынычыннан шаккатты, ләкин, кызганычка каршы, аңа да ияләште. Кушма Штатлар 1960-нчы елларда җентекләп сөйләгәнчә, кайбер террористлар дөньяның иң зур шәһәрләренең берсендә атом бомбасын шартлатканчы гына иде. Алар хәтта документ һәм аңа җавап эшләделәр - беренче номерлы милли җавап сценариясе.
  
  Әгәр дә күбрәк яраланган, җәрәхәтләнгән, авырткан һәм зарланучы кешеләр төркеме Нью-Йорктагы уңышсызлыкларның нәтиҗәләре һәм ялтыравыклары турында сөйләшү өчен җыелган булса, ул беркайчан да танылмас иде. Ләкин, бу команда, SPIR һәм тагын берничә кеше, Президент, Милли Куркынычсызлык директоры һәм Нью-Йорк мэры белән элемтәгә керделәр.
  
  Алисия һәрвакыт зарланырга җыена. "Минем Лоренс шалтыратуы гына иде."
  
  "Фишбурн?" - дип сорады Дрейк.
  
  "Акылсыз булма. Әлбәттә, Дженнифер. "
  
  "Ул сине миннән урлый аламы?"
  
  Алисия көлде. "Күз ачып йомган вакытта."
  
  "Сезнең кем булуыгызны белү һәрвакыт рәхәт."
  
  "Әгәр теләсәгез, мин сезгә иң яхшы көндәшләр исемлеген яза алыр идем."
  
  Дрейк кулларын селкетте, алар бүлешкән үбештән торгызырга тырышты. Бу бер мизгел зур стресс, тормыш бәйрәменнән соң булды, ләкин ул аңарда хисләр уятты, ул күптән үлде дип уйлаган иске хисләр. Хәзерге вакытта әйберләр торгач, уйланырлык башка әйберләр дә бар иде - алар арасында Май һәм Бо начальнигы.
  
  Ләкин сезнең өчен тормыш акрынаймады, дип уйлады ул. Күпләр моны көтсәләр дә, искиткеч мөмкинлекләр күбесенчә бер тапкыр гына килде. Аларны сагыну гадәттә гомерлек үкенү дигәнне аңлата, беркайчан да белми. Сагынылган мөмкинлек беркайчан да сагынылган мөмкинлек түгел.
  
  Беркайчан да сынап карамаганга караганда, сынап карау уңышсыз.
  
  Алисия кояш системасы кебек катлаулы иде, ләкин ул хәтта йөри иде. Ул уйларын бер мизгелгә калдырды, физик һәм психик яктан зәгыйфь, бу көннең барлык стрессларыннан һәм, чынлыкта, соңгы берничә атнада. Дуслары аның тирәсендә утырдылар, Нью-Йоркта иң яхшы Италия рестораннарының берсендә ашап ләззәтләнделәр. Агент Мур командага рәхмәт билгесе итеп бөтен бинаны Ватан хисабына арендага алды һәм эчләренә бикләде.
  
  "Нәрсә була", диде ул. "Сезнең кешеләрнең моны булдырмаска ашыкуларыгызны теләмим."
  
  Дрейк моны югары бәяләде.
  
  Коллектив искиткеч ризыкны, уңайлы атмосфераны һәм шулкадәр стресстан соң озын тәнәфесне югары бәяләде. Урыннар күп иде, бүлмә җылы иде, персонал бик сирәк күренде. Даль ак күлмәк һәм кара чалбар кигән, Дрейкны танымаслык диярлек, ул аны сугыш киемендә күрергә күнеккән. Ләкин соңыннан ул шулай киенгән, чалбарны ышанычлы Леви джинсысы белән алыштырган.
  
  "Бу Бондка охшамый", диде Даль.
  
  "Мин Джеймс Бонд түгел."
  
  "Алайса, Алисия үткән саен катлаулырак күренергә тырышыгыз. Ул синең Йоркшир DVD гына икәнлеген белә - "
  
  "Минем уйлавымча, ял итәргә барырга вакыт, иптәш. Кайда барырга карар итә алмасаң, мин киләсе атнада сезне чакырырга шат булыр идем. " Ул кулын күтәрде.
  
  "Менә сезнең тормышыгызны саклаган өчен мин бик рәхмәтле."
  
  "Мин моны хәтерләмим. Әгәр дә мин аны хәтерләмим икән, ул беркайчан да булмаган. "
  
  "Сез үскәч бик охшаш."
  
  Бо белән Май бер-берсе янында утырдылар, француз кешесе аның ашавыннан ләззәтләнде һәм сөйләшкәндә сөйләште; япон хатын-кыз читтән карады, ике дөнья арасында тотылды. Дрейк үзенең нәрсә теләгәнен һәм аның чын урыны кайда икәнлеген уйлады. Кайбер мизгелләрдә ул аның эчендә көрәшергә дәртләндергән утны күрде, башкаларда - аны эндәшергә мәҗбүр итте, үз-үзенә кереп. Әлбәттә, аларның дүртесе бер көн эчендә бернәрсә дә чишә алмады, ләкин алдагы офыкны болытлап, нәрсәдер якынлашканын күрде.
  
  Кичә ул күргән атом шартлавына бик охшаган.
  
  Смит белән Лорен хәзер бер иде. Бәлки, алар Дрейк белән Алисиянең үбешүләренә этәрелгәндер, яисә юкка чыгару белән чисталары. Ничек кенә булмасын, алар бу турыда уйлап бүтән көнне әрәм итмәделәр. Хейден белән Кинимака бергә утырдылар, һәм Дрейк алар арасындагы космик метрдан күбрәкне, мәгънәлерәк нәрсәне күрдеме дип уйлады. Бу тән теле белән бар нәрсәгә караганда күбрәк эшләргә тиеш иде, ләкин ул вакытта ул акылдан арыды һәм аны арыганлыкка кушты.
  
  "Иртәгәгә," - диде ул стаканын күтәреп, - һәм киләсе сугышка.
  
  Эчемлекләр бетте һәм ашау дәвам итте. Төп курс ашаганнан соң һәм күбесе урындыкларына таянып, канәгать йокыга киткәч, Кензи бөтен төркем белән сөйләшергә булды.
  
  "Нәрсә булды миңа?" - дип сорады ул. "Минем язмыш чыннан да билгесезме?"
  
  Хейден күчте, лидерлык киеме аны кабат каплады. "Яхшы, мин сезнең белән намуслы булырмын, сез ышанырсыз дип ышанам. Сезне төрмә камерасыннан читтә тотудан башка бернәрсә дә юк, Кенси, ләкин әйтергә кирәк - мин моны күз алдыма китерә алмыйм. "
  
  "Мин китә алам."
  
  "Мин сезне туктата алмадым", диде Хейден. "Мин теләмим. Ләкин Якын Көнчыгышта кылган җинаятьләрегез, - диде ул, - аз дигәндә, бик көчле кешеләрне рәнҗетергә тиеш. Аларның кайберләре Америка. "
  
  "Мөгаен, мин башка әйберләр сатып алган ирләр һәм хатын-кызлар."
  
  "Яхшы фикер. Ләкин бу ярдәм итмәде ".
  
  "Аннары мин сезнең командага кушылырмын. Чиста шифердан башлап җибәрегез. Сары чәчле газәл янына йөгерегез, аның исеме Торстен Даль. Мин хәзер синеке, Хейден, әгәр миңа бурычны түләргә мөмкинлек бирсәң. "
  
  SPEAR командасы лидеры тиз генә кабынды, Кензиның эчкерсез сүзләре аңа төште. Дрейк ике көн эчендә икенче тапкыр суга батты. "Мин Дальны газәл дип уйламаган идем. Тагын да- "
  
  "Алай әйтмә", - дип кисәтте швед, бераз оялып.
  
  Алисия Израильне игътибар белән карады. "Мин бу канчык белән эшләргә теләмим."
  
  "Эх, мин сезгә яхшы булырмын, Майлз. Yourselfзегезне аяк бармагыгызда тотыгыз. Мин сезгә чынлап та рәнҗетә торган штанга ташларга өйрәтә алыр идем. "
  
  "Миңа шулай ук хәзерге вакытта сезнең белән калырга туры килергә мөмкин", диде Бо. "Тайлер Вебб җилдә һәм төрбә рейдеры белән мин бүтән була алмадым."
  
  - Рәхмәт, - диде Дрейк. "Без бу турыда уйланырбыз һәм сезгә бик кыска җавап хаты җибәрербез."
  
  "Яхшы кешеләр бу командада һәрвакыт каршы алалар", диде Хейден аңа. "Алар безнең белән яхшы уйнаганда. Бо бик яхшы өстәмә булыр дип ышанам. "
  
  "Яхшы, мин аның зур өстенлеген беләм," Алисия уйланып әйтте. "Бу команда белән яхшы уйныйчагына ышанмыйм."
  
  Кемдер көлде, кемдер көлмәде. Төн балкып китте, ләкин Нью-Йоркны коткарган солдатлар яхшы аралашуда һәм яхшы хикәяләр арасында төшенкелеккә бирелделәр. Шәһәр үзе алар белән бәйрәм итте, гәрчә анда яшәүчеләрнең күбесе ни өчен икәнен белми иде. Карнавал тойгысы һавага үтеп керде. Караңгылыкта, аннары кояш чыкканда, тормыш дәвам итте.
  
  Яңа көн башлангач, команда аерым юлларга киттеләр, кунакханә бүлмәләренә кайттылар һәм төштән соң очрашырга ризалаштылар.
  
  "Башка вакыт белән сугышырга әзерме?" Яңа, яңа таңга чыккач, Даль Дрейкка селкенде.
  
  - Сезнең яныгызда? Дрейк шведлардан көлү турында уйлады, аннары аларның кичергәннәрен исенә төшерде. Бүген генә түгел, алар очрашкан көннән башлап.
  
  "Waysәрвакыт", диде ул.
  
  
  АХЫР
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Дэвид Лидбитер
  Один сөякләре
  
  
  Багышлау
  
  
  Бу китапны кызымга багышлыйсым килә,
  
  Кира,
  
  сакларга вәгъдә бирә
  
  һәм тагын бик күп чакрым ...
  
  Минем язуымда миңа ярдәм иткән һәркемгә.
  
  
  1 өлеш
  Минем беркайчан да сугыш башларга теләмәдем ...
  
  
  БЕР
  
  
  
  Йорк, Англия
  
  
  Караңгылык шартлады.
  
  "Бу." Мэтт Дрейк тамашачыга текәлеп карады һәм спектакльне санга сукмаска һәм образны төшерергә тырышты.
  
  Easyиңел түгел. Ләкин ул профессиональ иде, я булмаса ул булырга тырышты. Беркем дә SAS солдатыннан гражданга күчү җиңел булачагын әйтмәде, һәм ул соңгы җиде ел эчендә көрәште, ләкин фото аның эчендә аккорд булып тоелды.
  
  Бигрәк тә бүген. Беренче модель дулкынланып, бераз тәкәбберләнеп елмаеп куйды, аннары музыка һәм шат тавышка шома гына китте. Дрейк, егерме яшьлек кунак Бен колагына кычкыра башлагач, фотоаппаратка басуны дәвам итте.
  
  "Программа Милла Янкович дип әйтә. Мин аның турында ишеттем дип уйлыйм! Мин өземтә китерәм: 'Фрейның матур дизайнер моделе'. Во, бу Бриджет залы? Викинг җиһазларының барысын да әйтү кыен. "
  
  Дрейк аңлатманы санга сукмады һәм уенын дәвам итте, өлешчә ул яшь дустының бауны тартып алуына ышанмаганга. Ул мәче йөрүенең ачык сурәтләрен һәм халык арасында таралган яктылык уенын төшерде. Модельләр Викинг костюмнары киеп , кылычлар, калканнар, шлемнар һәм мөгезләр белән тулы - дөньякүләм танылган дизайнер Абел Фрей эшләгән ретро костюмнар, ул кичә хөрмәтенә яңа сезон модасын Скандинавия сугыш костюмы белән тулыландырды.
  
  Дрейк игътибарын мәче йөреше башына һәм бүгенге бәйрәм объектына юнәлтте - күптән түгел ачылган реликат, амбицияле рәвештә "Один калканы" дип аталган. Яңа ачылган калкан, бөтен дөньяда киң таралган, Норс мифологиясендә иң зур табылдык дип мактала һәм Викинг тарихы башланганчы ук башлана.
  
  Сәер, белгечләр әйттеләр.
  
  Аннан соң килгән сер бик зур һәм кызыклы иде һәм бөтен дөнья игътибарын җәлеп итте. Шилдның кыйммәте галимнәр популяр циркка кушылгач, аның составында классификацияләнмәгән элемент табылгач кына артты.
  
  Нердс унбиш минутлык данга ач, аның шәхесенең тәнкыйть ягы сөйләде. Ул аны селкетте. Күпме генә көрәшсә дә, тол булганда аның өлеше булган синицизм агулы роза кебек чәчәк ата, сакчыларын җибәргәндә.
  
  Бен Дрейкның кулына кысылды, кинәт аның сәнгать композициясен тулы айга әйләндерде.
  
  "Ой". Ул көлде. - Гафу итегез, Мэтт. Бу бик тәмле. Музыкадан кала ... бу начар. Алар минем төркемне берничә йөз фунтка яллый алалар. Йорк шундый гаҗәеп нәрсәгә кулын җыйганына ышанасызмы? "
  
  Дрейк камерасын һавада селкетте. "Дөресен генә әйткәндә? No.к. " Ул Йорк шәһәр Советын аларның коррупциячел идеялары белән белә иде. Киләчәк үткәндә, диләр. "Ләкин кара, Йорк йорт хуҗасына сентябрьдә төнлә күк түгел, модельләрне фотога төшерү өчен берничә квидент түли. Yourәм сезнең группа начар. Шулай итеп, суын. "
  
  Бен күзләрен йомды. "Бук? Йокы дивары хәзер дә эх ... күп тәкъдимнәр турында уйлый, дустым. "
  
  "Яхшы модельләргә игътибар итергә тырышам." Дрейк, чынлап та, Калканга юнәлтелгән, мәче йөреше утлары белән яктыртылган. Ул ике түгәрәктән торды, эчке борыңгы хайван образларына охшаган, тышкы ягы хайван символлары катнашмасы белән капланган.
  
  Бик мистик, дип уйлады ул. Шифалы җимешләр һәм гайкалар өчен бик яхшы.
  
  "Ягымлы", - дип пышылдады ул модель, һәм санлы фильмда яшьлек һәм яшь контрастын тотты.
  
  Мәче йөгереше Йоркның мәшһүр Йорвик үзәге - Викинг тарихы музее янына урнаштырылды - Швеция Милли Антиквариат музее сентябрь башында кыска кредит биргәннән соң. Супер йолдыз дизайнеры Абел Фрей күргәзмә ачылышын бәйрәм итү өчен мәче йөртү чарасына иганәче тәкъдим иткәч, вакыйганың әһәмияте тизләнде.
  
  Тагын бер модель төнге каймак эзләгән мәче сүзләре белән ясалган плиткаларны урнаштырды. Син ахмак, синицизм тагын күтәрелде. Бу булачак чынбарлыктагы "танылган" программада күренергә һәм Твиттерда һәм Фейсбукта миллионлаган сыра эчүче, көненә ун көн тәмәке тартучы йолдызның парадигмасы иде.
  
  Дрейк кабынды. Ул әле кемнеңдер кызы иде ...
  
  Төнге күктә яктырткычлар әйләнде һәм агылды. Якты яктылык кибет кырыннан кибет кырына кадәр чагылып, Дрейкның кечкенә сәнгатьле аурасын булдыра алганны җимерә. Каскаданың бию музыкасы аның колакларына һөҗүм итте. Хуҗа, дип уйлады ул. Босниядә хисләр моннан җиңелрәк иде.
  
  Халык артты. Эшенә карамастан, ул бераз вакыт тирәсендәге йөзләргә карады. Парлар һәм гаиләләр. Туры һәм гей дизайнерлар үзләренең потларына күз салырга өметләнәләр. Карнавал атмосферасына өстәп, матур кием кигән кешеләр. Ул елмаеп җибәрде. Дөрес, бу көннәрдә сак булырга теләк басылды - армиянең сугышка әзерлеге үтеп китте, ләкин ул әле дә иске хисләрне сизә иде. Борылган мәгънәдә алар көч алдылар, чөнки Элисон, аның хатыны, аны калдырганнан соң ике ел элек үлеп, ачуы чыккан, йөрәге җәрәхәтләнгән, SAS-ны ташлап киткән булырга мөмкин дип игълан иткән, ләкин SAS аны беркайчан да калдырмаячак. Нәрсә ул җәһәннәм?
  
  Вакыт авыртуга кагылмады.
  
  Нигә ул егылды? Бу юлда начар уйлану булдымы? Начар хөкем? Аның күз яшьләре? Белә торамы? Аны мәңгегә качачак җавап; ул беркайчан да белмәячәк коточкыч хакыйкать.
  
  Борынгы императив Дрейкны хәзергегә алып кайтты. Аның армия көннәреннән нәрсәдер искә төште - ерак шакыды, күптән онытылды ... хәзер иске хатирәләр ... шакыгыз ....
  
  Дрейк томанны селкетте һәм мәче йөреше тамашасына юнәлде. Ике модель Один калканы астында мыскыллы сугыш алып бардылар: искиткеч нәрсә юк, реклама материалы гына. Халык шатланды, телевизион камералар шаулады, һәм Дрейк дервиш кебек басты.
  
  Аннары ул кабынды. Ул фотоаппаратны төшерде. Аның солдат акылы, ялкау, ләкин черемәгән, шул ерак шакыды, тагын шакыды һәм ни өчен тәмугның ике армия вертолеты вакыйгага якынлашуы турында уйлады.
  
  "Бен," ул җентекләп әйтте, бердәнбер сорау бирде, "тикшерүләр вакытында сез бүген кич көтелмәгән кунаклар турында ишеттегезме?"
  
  "Wow. Сез игътибар иттегез дип уйламадым. Алар Кейт Мосс күренергә мөмкин дип твиттер яздылар. "
  
  "Кейт Мосс?"
  
  Ике вертолет, күнегелгән колакны таный торган тавыш. Вертолет кына түгел. Бу Apache һөҗүм вертолетлары иде.
  
  Аннары бөтен тәмуг бозылды.
  
  Вертолетлар өстән очтылар, түгәрәк ясадылар һәм бердәм йөри башладылар. Халык үзенчәлекле нәрсә көтеп, дәртләнеп шатланды. Барлык күзләр һәм фотоаппаратлар төнге күккә борылды.
  
  Бен кычкырды: "Вау ..." Ләкин соңыннан кесә телефоны шалтырады. Аның әти-әнисе һәм сеңлесе гел шалтыраттылар, һәм ул, йөрәкле алтын егет, һәрвакыт җавап бирде.
  
  Дрейк кыска гаилә тәнәфесләренә күнегелгән. Ул вертолет позицияләрен, тулы йөкләнгән ракета ярларын, 30 мм чылбырлы мылтыкны, күрәсең, самолетның алгы өлеше астында урнашкан, вәзгыятьне бәяләгән. Кырык ...
  
  Тулы тәртипсезлек өчен потенциал. Бен белән аның бер генә сайлау мөмкинлеге бар иде ... кайчан ... штампта башланды.
  
  Мәче йөрергә туры юл.
  
  Кисәтмичә, дистәләгән аркан икенче вертолеттан төште, Дрейк хәзер Apache гибриды булырга тиешлеген аңлады: берничә экипаж әгъзаларын урнаштыру өчен үзгәртелгән машина.
  
  Маска белән капланган ир-атлар мышык артыннан юкка чыктылар. Дрейк мылтыкларның күкрәкләренә бәйләнгәнен күрде, халык арасында сак тынлык тарала башлады. Соңгы тавышлар ни өчен балалар тавышы иде, ләкин тиздән алар үлә.
  
  Шуннан соң Apache буш журналларның берсенә утлы ракета атты. Миллион галлон пар кебек качу тавышы ишетелде, аннары ике динозавр очрашуы кебек кычкыру. Ут, пыяла һәм кирпеч кисәкләре бөтен җиргә таралдылар.
  
  Бен шаккатканда кесә телефонын ташлады һәм аның артыннан йөгерде. Дрейк кычкыруларның дулкын кебек күтәрелүен ишетте һәм мобиль инстинкт халыкны яулап алуын сизде. Бер секунд уйламыйча, ул Бенны тотып тимер юл өстенә ыргытты, аннары үзе өстенә сикерде. Алар мәче юлы янына төштеләр.
  
  Apache чылбырлы мылтык тавышы ишетелде, тирән һәм үлемгә китерүче, аның атулары халык өстендә очып йөри, ләкин һаман да саф паника тудыра.
  
  "Бен! Миңа якын торыгыз. " Дрейк мәче трассасы төбендә йөгерде. Берничә модель ярдәмгә таяндылар. Дрейк аякка басты һәм чыгу ягына паникада йөгергән кешеләрнең артына карады. Дистәләгән кеше модельләр һәм персонал ярдәмендә катволга менде. Курку кычкырулары һаваны тиштеләр, паника таралдылар. Ут караңгылыкны яктыртты, һәм вертолет роторларының каты шау-шуы күпчелек тавышны батырды.
  
  Чылбыр мылтыгы яңадан яңгырады, төнге тавыш белән һавага авыр корыч җибәрде, бер гражданин да беркайчан да ишетергә тиеш түгел.
  
  Дрейк борылды. Модельләр аның артында калдылар. Один калканы аның алдында иде. Импульска буйсынып, ул пуля үткәрми торган курткалардагы солдатлар сәхнә артыннан күренгән вакытта берничә фотога төшү куркынычы астында калды. Дрейкның беренче борчылуы үзен Бен, модельләр һәм солдатлар арасында урнаштыру иде, ләкин ул басуны дәвам итте, винфиндерын кысып ....
  
  Икенче кулы белән ул яшь арендаторын тагын да читкә этәрде.
  
  "Әй!"
  
  Солдатларның берсе аңа текәлде һәм пулеметны куркытты. Дрейк ышанмау хисен басты. Мондый хәл Йоркта, бу дөньяда булмаган. Йоркта туристлар, туңдырма яратучылар һәм Америка көнендә йөрүчеләр яшәгән. Бу арыслан иде, хәтта Рим идарә иткәндә дә. Ләкин ул куркынычсыз иде, һәм акыллы иде. Бу Дрейк беренче чиратта SAS кача торган урын иде.
  
  Хатыным белән булырга. Саклану өчен!
  
  Солдат кинәт аның йөзендә пәйда булды. "Миңа бир!" немец акценты белән кычкырды. "Миңа бир!"
  
  Солдат фотоаппаратка ашыкты. Дрейк беләгенә бәрелде һәм пулеметны борды. Солдатның йөзе гаҗәпләнде. Дрейк тыныч кына фотоаппаратны Бенга бирде, бу Нью-Йоркның баш официантын горурланыр иде. Мин аның тиз темп белән качуын ишеттем.
  
  Тагын өч солдат аңа таба барганда, Дрейк пулеметны идәнгә күрсәтте.
  
  "Син!" Солдатларның берсе коралын күтәрде. Дрейк күзләрен ярым йомды, ләкин соңыннан кычкырган тавыш ишетте.
  
  "Тукта! Минималь югалтулар, ахмак. Милли телевидениедә чыннан да салкын кан белән кемнедер атасыгыз киләме? "
  
  Яңа солдат Дрейкка башын салды. "Миңа фотоаппарат бирегез." Аның немец акцентына ялкау борын сыйфаты бар иде.
  
  Дрейк В планы турында уйлады һәм мылтыгын идәнгә таратты. "Миндә алар юк".
  
  Командир кул астындагыларга башын салды. "Аны тикшерегез."
  
  "Анда бүтән кеше бар иде ..." беренче солдат аптырап күренеп мылтыгын күтәрде. "Ул ... китте."
  
  Командир Дрейкның йөзенә керде. "Начар хәрәкәт."
  
  Баррель маңгаена кысылды. Аның күренеше ачулы немецлар белән тулды. "Аны тикшерегез!"
  
  Аны эзләгәндә, ул ак костюм кигән яңа килгән битлекле кеше җитәкчелегендә Один калканының оешкан урлавын күзәтте. Ул кулын бераз күрсәтеп, башын тырнады, ләкин бернәрсә дә әйтмәде. Калкан куркынычсыз яшерелгәннән соң, кеше радионы Дрейк юнәлешендә селкетте, командир игътибарын җәлеп итте.
  
  Командир радиосын колагына куйды, ләкин Дрейк ак кешедән күзләрен алмады.
  
  - Парижга, - диде иреннәре белән. "Иртәгә алтыда."
  
  Дрейк чагылдырган SAS тренировкасы әле дә файдалы иде.
  
  Командир: - Әйе. Тагын бер тапкыр ул Дрейк йөзендә, кредит карталарын һәм фотограф таныклыкларын кулга алды. "Бәхетле гайкачы", - диде ул ялкауланып. "Начальник әйтә, югалтулар минималь, шуңа күрә сез исән. "Ләкин," - диде ул Дрейкның янчыгын селкетеп, - сезнең адресыгыз бар, һәм сез чөгендер түксәгез, - дип өстәде ул, поляр аю кабыгына караганда салкынрак елмаеп, "сезгә проблема табылыр".
  
  
  ИКЕ
  
  
  
  Йорк, Англия
  
  
  Соңрак, өйдә, Дрейк Бенны фильтрлы кофе белән дәвалады һәм төнге вакыйгаларны яктырту өчен аңа кушылды.
  
  Один калканы урланган, чөнки Йорк шәһәре мондый аяусыз һөҗүмгә әзер булмаган. Чын могҗиза - беркем дә үлмәде. Янып торган вертолетлар ераклыкта табылды, өч автомобиль кушылган урында ташландык, анда яшәүчеләр күптән киттеләр.
  
  "Фрей шоусын җимерегез", диде Бен, ярты җитди. "Модельләр тутырылган һәм юкка чыккан."
  
  "Начар, мин дә караватны алыштырдым. Фрей, Прада һәм Гуччи исән калырлар дип ышанам. "
  
  "Йокы дивары барысы да уйнар иде".
  
  "Титаник гаилә фильмында яңадан башландыгызмы?"
  
  "Бу миңа искә төшерә - алар минем әтиемне кисәләр."
  
  Дрейк кружкасын тутырды. "Борчылмагыз. Ул өч минуттан соң шалтыратыр. "
  
  - Син шаярасыңмы, Крусты?
  
  Дрейк башын чайкады һәм көлде. "No.к. Сез аңларга бик яшь. "
  
  Бен Дрейк белән тугыз ай чамасы яшәгән. Берничә ай эчендә алар таныш булмаган кешеләрдән яхшы дусларга киттеләр. Дрейк фотографияне белү өчен Бен арендасына субсидия бирде - егет аны тәмамларга барды - һәм Бен барысын да бүлешергә булышты. Ул үз хисләрен яшермәгән егет иде, бәлки гаепсезлек билгесе, ләкин шулай ук сокланырга лаек.
  
  Бен кружкасын салды. "Хәерле төн, дус. Мин сеңлемгә шалтыратырмын дип уйлыйм. "
  
  "Төн".
  
  Ишек ябылды һәм Дрейк бер мизгелгә Sky News-га карады. Один калканы сурәтләнгәч, ул хәзергегә кайтты.
  
  Ул аңа яшәү өчен биргән фотоаппаратны алды, хәтер картасын кесәсенә тыгып, иртәгә рәсемнәрне карарга ниятләде, аннары шаулап торган компьютерга юнәлде. Фикерен үзгәртеп, ул ишекләрне һәм тәрәзәләрне ике тапкыр тикшерүдән туктады. Бу йорт күп еллар элек армиядә хезмәт иткәндә бик сакланган. Ул һәр кешенең төп яхшылыгына ышанырга ярата иде, ләкин сугыш сезгә бер нәрсәне өйрәтте - беркайчан да сукыр нәрсәгә ышанмагыз. Waysәрвакыт план һәм резерв вариант бар - В планы.
  
  Sevenиде ел үтте, һәм хәзер ул солдат менталитетының аны беркайчан да калдырмаячагын белә иде.
  
  Ул "Один" һәм "Один калканы" гугллады. Өй тышында җил күтәрелде, колаклар аша ашыкты һәм дүрт миллион сумлык инвестиция банкы кебек елады. Тиздән ул Калканның зур яңалык икәнен аңлады. Зур археологик табыш, Исландия тарихында иң зуры. Индиана Джонсның кайбер төрләре борыңгы боз агымын тикшерү өчен кыйналган юлдан киттеләр. Берничә көннән алар Калканны каздылар, ләкин соңыннан Исландиянең иң зур вулканнары егыла башлады. разведка туктатылырга тиеш иде.
  
  Шул ук вулкан, Дрейк уйлады, күптән түгел Европага көл болыт җибәрде, һава хәрәкәтен һәм кешеләрнең бәйрәмнәрен бозды.
  
  Дрейк кофесын җибәрде һәм җилнең елавын тыңлады. Мантель сәгате төн уртасында сугылды. Интернет тарафыннан бирелгән бик күп информациягә күз салу аңа Бенның моны аңлаганнан күбрәк аңлаячагын әйтте. Бен теләсә нинди студентка охшаган - технология белән бергә барлыкка килгән тәртипсезлекне тиз аңлый алган. Ул Один калканының бик катлаулы дизайннар белән бизәлгәнен, аларның барысын да подвал белгечләре өйрәнгәнен һәм Дж.Р.Р. Толкиен үзенең адашкан сихерчесе Гандальфны Одинга нигезләде.
  
  Очраклы әйберләр. Калкан тышын әйләндереп алган символлар яки иероглифлар Один каргышының борынгы формасы дип саналган:
  
  
  Күк һәм тәмуг - вакытлыча наданлык,
  
  Rightлемсез җан - дөрес яки начар якка таяна.
  
  
  Каргышны аңлатырлык сценарий юк иде, ләкин барысы да аның дөреслегенә ышандылар. Ник дигәндә, бу Викингларга кагылды, Один түгел.
  
  Дрейк кәнәфиенә утырды һәм төнге вакыйгаларны йөгерде.
  
  Бер нәрсә аңа шалтыратты, ләкин шул ук вакытта аны уйландырды. Ак киемле егет: "Парижга, иртәгә алтыда." Дрейк бу юлдан барса, Бенның тормышын куркыныч астына куярга мөмкин, үзенеке турында.
  
  Граждан моны санга сукмас иде. Солдат аларга инде куркыныч янаган, тормышлары куркыныч астында, һәм теләсә нинди мәгълүмат яхшы мәгълүмат дип уйлар иде.
  
  Ул Гугл: Бер + Париж.
  
  Бер кыю язу аның күзен җәлеп итте.
  
  Один аты Слейпнир Луврда күрсәтелде.
  
  Один аты? Дрейк башның аркасын сызды. Алла өчен бу егет бик материаль әйберләргә дәгъва белдерә иде. Дрейк Луврның төп битен ачты. Күп еллар элек Норвегия тауларында легендар ат Одинның скульптурасы ачылган кебек иде. Күбрәк хикәяләр иярде. Озакламый Дрейк Один турында күп хикәяләр белән шулкадәр ераклашты ки, ул чыннан да Викинг Алла, миф кына икәнен онытты диярлек.
  
  Лувр? Дрейк аны чәйнәде. Ул арыганын сизеп, компьютердан читкә китте.
  
  Киләсе мизгелдә ул инде йоклый иде.
  
  
  * * *
  
  
  Ул бака тавышына уянды. Аның кечкенә сакчысы. Дошман сигнализация яки эт күренешен көткәндер, ләкин ул тәгәрмәч савыты янында урнашкан кечкенә яшел бизәкләрдән шикләнмәгән, һәм Дрейк җиңел йоклаучы булырга өйрәтелгән.
  
  Ул кулын башы белән компьютер өстәлендә йокыга китте; Хәзер ул шундук уянды һәм караңгы коридорга төште. Арткы ишек шакылдады. Пыяла ватылды. Бака кычкырганнан соң берничә секунд кына үтте.
  
  Алар эчтә иде.
  
  Дрейк күз астыннан иелеп, пулеметны тотып, ике ир-атның керүен күрде, ләкин бераз тайгак. Аларның хәрәкәтләре чиста иде, ләкин нәфис түгел.
  
  Проблемалар юк.
  
  Дрейк андагы карт солдат аны ташламас дип өметләнеп күләгәдә көтте.
  
  Ике кеше керде, алдынгы төркем. Бу кемнеңдер нәрсә эшләгәнен белгәнен күрсәтте. Бу хәл өчен Дрейкның тулы стратегиясе күп еллар элек планлаштырылган иде, ул вакытта солдат менталитеты көчле һәм эксперименталь иде, һәм аңа беркайчан да үзгәртергә туры килмәде. Хәзер ул аның күңеленә үзгәртелде. Беренче солдат авызы кухнядан чыккач, Дрейк аны тотты, аңа таба бәйләде, аннары кире борды. Шул ук вакытта, ул көндәшенә таба атлады һәм әйләнде, мылтыгын эффектив тартып алды һәм кеше артына китте.
  
  Икенче солдат көтмәгәндә алынды. Бу бары тик кирәк иде. Дрейк миллисекунд паузасыз атты, аннары борылып, беренче солдатны икенчесе тезләнгәнче атты.
  
  Йөгер! Ул уйлады. Тизлек хәзер барысы да иде.
  
  Ул Бен исемен кычкырып баскычтан йөгерде, аннары җилкәсенә пулемет атты. Ул десантка килеп җитте, тагын кычкырды, аннары Бен ишегенә йөгерде. Ул ярылды. Бен бокс шорты, кулында кесә телефоны, аның йөзенә язылган чын куркыныч.
  
  - Борчылма, - диде Дрейк. "Ышаныгыз миңа. Бу минем бүтән эшем. "
  
  Моның өчен Бен сораулар бирмәде. Дрейк бөтен көче белән тупланган. Ул өйнең оригиналь чатыр люкасын сүндерде, аннары икенчесен шул бүлмәгә урнаштырды. Аннан соң ул бүлмә ишеген ныгытты. Бу тәвәккәл дошманны туктатмас иде, ләкин ул аны акрынайтыр иде.
  
  Бу планның бер өлеше.
  
  Ул ишекне япты, урнаштырылган агачлар ныгытылган рамкага тоташтырылган, аннары баскычны чатырга төшерде. Бен башта атты, икенчедән Дрейк. Бүлмә мәйданы зур һәм келәмле иде. Бен шунда гына торды, авызы агап. Зур заказчиклар көнчыгыш-көнбатыш стенаның бөтен мәйданын тутырдылар, CD һәм иске кассета корпуслары белән тулды.
  
  - Болар барысы да синеке, Мэтт?
  
  Дрейк җавап бирмәде. Ул тартмалар өеме янына менде, ишекне яшерерлек итеп яшерде; түбәгә алып барган ишек.
  
  Дрейк тартманы келәмгә юнәлтте. Аның җилкәсенә тутырылган тулы рюкзак егылып төште.
  
  "Кием?" Бен пышылдады.
  
  Ул рюкзакны салды. "Мин алдым."
  
  Бен буш күренгәч, Дрейк үзенең ничек курыкканын аңлады. Ул бик җиңел шул SAS егетенә әйләнеп кайтканын аңлады. "Кием. Кәрәзле телефоннар. Акча. Паспорт. I-pad. Идентификация ".
  
  Мылтык турында әйтмәдем. Пулялар. Пычак...
  
  - Моны кем эшли, Мэтт?
  
  Түбәндән авария булды. Аларның билгесез дошманы Бенның бүлмә ишеген шакый, мөгаен, хәзер алар Дрейкны бәяләмәгәннәрен аңлыйлар.
  
  "Барырга вакыт".
  
  Бен бернәрсә дә әйтмичә борылып, җил искән төнгә кереп китте. Аның артыннан Дрейк күгәрчен, CD һәм ленталар белән тезелгән стеналарга соңгы тапкыр карап, ишекне бәрде.
  
  Ул түбәне кешеләрнең игътибарын җәлеп итмичә мөмкин кадәр яхшырак көйләде. Яңа чокыр кую сылтавы белән, ул түбәсенең бөтен озынлыгын йөртә торган өч метрлы киңлек юлын куйды. Проблема күрше ягында булыр иде.
  
  Theил куркыныч түбә аша үткәндә түземсез бармаклар белән аларга кагылды. Бен җентекләп йөрде, аяклары бетон плиткаларда калтыранып. Дрейк, кроссовкаларын табарга вакыт булуларын теләп, кулын нык тотты.
  
  Шуннан көчле җил мор өстендә елап, Бен мәйданына йөзгә бәрелде һәм аны читкә абынырга җибәрде. Дрейк көч белән китте, авырту елавын ишетте, ләкин кулын йомшартмады. Бер секундтан соң ул дустына керде.
  
  - Ерак түгел, - дип пышылдады ул. - Анда диярлек, дус.
  
  Дрейк Бенның куркуын күрде. Аның карашы чатыр ишеге белән түбә читенә, аннары бакчага һәм артка борылды. Паника аның үзенчәлекләрен бозды. Аның сулышы тизләнде; алар моны беркайчан да эшләмәгән булырлар иде.
  
  Дрейк ишеккә карашны урлады, кыюлыгын җыйды һәм кире борылды. Кем дә булса үткән булса, аны башта күрерләр иде. Ул Бенны җилкәсеннән тотты һәм аның карашын очратты.
  
  "Бен, син миңа ышанырга тиеш. Ышаныгыз миңа. Мин сезгә моны үтәргә булышырмын дип ышандырам. "
  
  Бенның күзләре тупланды һәм башын салды, һаман курка, ләкин тормышын Дрейк кулына куя. Ул борылып, җентекләп алга атлады. Дрейк аякларыннан кан тамганын, чокырга агып төшүен күрде. Алар күрше түбәсен кичеп, аның теплицасына төштеләр һәм җиргә төштеләр. Бен тайгап, ярты юлга егылды, ләкин Дрейк башта анда иде һәм егылуның күпчелек өлешен япты.
  
  Алар ул вакытта нык җирдә иде. Киләсе бүлмәдә ут кабынды, ләкин тирәдә беркем дә юк иде. Алар, мөгаен, пулемет утын ишеткәннәрдер. Полиция юлда дип ышанам.
  
  Дрейк Бенны нык кочаклады һәм әйтте: "Фантастик әйберләр. Яхшы эшне дәвам итегез, мин сезгә яңа менү рамкасын алырмын. Хәзер барыйк. "
  
  Бу бик шаяру иде. Аларга пикет кирәк булганда, Бен Дрейкка аның яше турында сөйләр иде, һәм Дрейк Бенның яшьлеген көлдерер иде. Дуслык көндәшлеге.
  
  Бен елады. "Кем анда тәмуг?"
  
  Дрейк чатырга һәм аның яшерен ишегенә карады. Аннан беркем дә бернәрсә дә чыгармады.
  
  "Немецлар".
  
  "Икенче бөтендөнья сугышы кебек, Квай елгасы аша Германия күпере?"
  
  "Минемчә, бу японнар иде. Noк, бу Бөек Ватан сугышы немецларына охшамаган дип уйлыйм. "
  
  Алар күрше бакчасы артында иде. Алар киредән үрдәк ясадылар һәм ел саен Свифт бәйрәмнәренең берсендә Дрейк төзегән фехтовкалау бүлегеннән кысылды.
  
  Без туры урамга чыгабыз.
  
  Такси дәрәҗәсенә турыдан-туры каршы.
  
  Дрейк көткән машиналарга таба атлады. Аның сугышчан зирәклеге кабат үзен күрсәтте. Микки Рурк кебек, Кайли кебек, Гавайдагы Биш-О кебек ... Ул йокыга китте, искиткеч әйләнеп кайту өчен кирәкле вакытны көтте.
  
  Ул икесен яклауның бердәнбер ысулы - начар кешегә барып җитүенә ышанган.
  
  
  ӨЧ
  
  
  
  ПАРИС, Франция
  
  
  Чарльз Де Голга рейс ул көнне иртәнге 9дан соң төште. Дрейк белән Бен рюкзактан һәм аның эчтәлегеннән берничә әйбердән башка бернәрсә дә төшмәделәр. Алар яңа кием кигәннәр, яңа кесә телефоннары әзер булган. I-такта зарядланган. Акчаларның күбесе җитмәгән - ул транспортка тотылган. Корал Дрейк максатын белгәч үк ташланды.
  
  Очыш вакытында Дрейк Бенны немец һәм викинглар белән таныштырды һәм тикшеренүләрдә булышуын сорады. Бенның сарказмлы аңлатмасы: "Bang bang, бу минем дәрәҗә".
  
  Дрейк бу карашны хуплады. Гриффиннар сынмады, Аллага шөкер.
  
  Алар аэропорттан салкын Париж тамчысына киттеләр. Бен такси тапты һәм үзе сатып алган белешмәлекне кулга алды. Алар эчкә кергәч, ул: "Ум ... Ру ... Кройс? Лувр каршындагы кунакханә?"
  
  Такси хәрәкәт итә башлады, йөзе аны бернәрсә дә хәрәкәтләндермәгәнен күрсәтте. Кырык минуттан соң килгән кунакханә Париж өчен атипик иде. Анда зур фойе, бердән артык кешене сыйдыра торган лифтлар, бүлмәләре булган берничә коридор бар иде.
  
  Алар теркәлгәнче, Дрейк фойедагы банкоматны калган акчаны алу өчен - якынча биш йөз евро. Бен кабынды, ләкин Дрейк аны күз кысып ышандырды. Ул үзенең акыллы дустының нәрсә уйлаганын белә иде.
  
  Электрон күзәтү һәм акча юллары.
  
  Ул бер бүлмә өчен кредит картасы белән түләде, аннары урам аша бүлмәне акча белән сатып алды. Бер кат өскә чыккач, икесе дә "акча" бүлмәсенә керделәр һәм Дрейк күзәтү ясады.
  
  "Бу безнең бер таш белән берничә кошны үтерү мөмкинлеге", диде ул, Бенның бүлмәгә критик күз белән каравын.
  
  "А?" - Сорадым.
  
  "Без аларның яхшы булуын күрәбез. Тиздән килсәләр, бу яхшы, һәм, мөгаен, проблема. Әгәр дә булмаса, моны белү дә мөһим. Сезнең яңа уенчыгыгызны чыгару мөмкинлеге бар. "
  
  Бен I-такта кабызды. "Бу бүген чыннан да алтыда булырмы?"
  
  "Бу белемле фараз." Дрейк авыр сулап куйды. "Ләкин бу без белгән берничә фактка туры килә."
  
  "Хм, аннары читкә кит, Крусты ..." Бен күрсәтеп бармакларын ярды. Аның котылуы түгел, ә булышуы аркасында аның ышанычы балкып китте, ләкин ул вакытта ул беркайчан да "эш" егете булмаган. Киресенчә, аның исеме яки кушаматы белән билгеләнгән шәхес төре - күбесенчә Блейки - бу фамилиягә лаеклы динамик түгел.
  
  Дрейк чокырдан карап торды. "Озаграк вакыт кирәк булыр", - дип мыгырданды ул. "Бездә күбрәк мөмкинлекләр бар."
  
  Озак тормады. Бен I-тактага кагылганда, Дрейк ярты дистә зур егетнең урам аша ишек төбенә җыелганын күрде. Блок ватылды, бүлмәгә бүленде. Утыз секундтан соң команда кабат күренде, ачуланып карады һәм таралды.
  
  Дрейк иҗекләрен кысып алды.
  
  Бен әйтте. "Бу чыннан да кызык, Мэтт. Дөньяда Один калдыкларының тугыз кисәге бар дип санала. Калкан - бер нәрсә, ат - икенче нәрсә. Мин моны беркайчан да белмәдем. "
  
  Дрейк аны ишетмәде. Ул баш миен җимерде. Монда аларда проблемалар булган.
  
  Бер сүз дә әйтмичә, ул ишектән читкә китте һәм кесә телефонына номер җыйды. Шунда ук шалтыратуга җавап бирделәр.
  
  "Әйе?"
  
  "Бу Дрейк."
  
  "Мин аптырадым. Озак вакыт күрмим, дус. "
  
  "Беләм".
  
  "Сезнең шалтыратуыгызны мин һәрвакыт белә идем."
  
  - Уеллс. Миңа нәрсәдер кирәк. "
  
  "Әлбәттә. Май турында сөйләгез. "
  
  Уэллс аны үзе белә торган нәрсә белән сынап карады. Проблема шунда ки, Май аларның Элисонга өйләнгәнче, Таиландта эшләгәннән бирле аларның иске ялкыны булган, һәм хәтта Бенга бу пычрак детальләрне ишетергә кирәк түгел.
  
  "Урта исеме Ширан. Урыны - Пхукет. Тип - хмм ... экзотик ... "
  
  Бенның колаклары бөтерелде. Дрейк аны тән телендә политикның ялганын укый алганча ачык укыды. Ачык авыз ачык иде ...
  
  Дрейк Уэллс тавышындагы көлүне ишетә диярлек. "Экзотик? Бу сез эшли алган иң яхшысы? "
  
  "Хәзерге вакытта әйе."
  
  "Анда кемдер бармы?"
  
  "Чынлап та ошый".
  
  "Готча. Ярар, дус, син нәрсә телисең? "
  
  "Миңа хакыйкать кирәк, Уэллс. Миңа яңалыкларда яки Интернетта трансляцияләнергә рөхсәт ителмәгән чимал кирәк. Один калканы урланган. Аны урлаган немецлар турында. Бигрәк тә немецлар. Чын SAS мәгълүматы. Миңа нәрсә булганын белергә кирәк, дус, халык алдында түгел. "
  
  "Сез авырмы?"
  
  "Зур." Сез командирыгызга алданмыйсыз, элеккеге яки юк.
  
  "Ярдәм кирәкме?"
  
  "Юк әле".
  
  - Дрейк. Сүз һәм SAS сезнеке дип әйтегез. "
  
  "Мин эшләячәкмен".
  
  "Яхшы. Миңа бераз бирегез. Әйткәндәй, сез һаман да үзегезне гади карт SAS дип әйтәсезме? "
  
  Дрейк икеләнде. "Яхшы иске SAS" термины хәтта булырга тиеш түгел. "Бу аңлату өчен яраклы термин, барысы да."
  
  Дрейк үтте. Элекке командирыннан ярдәм сорау җиңел булмады, ләкин Бенның куркынычсызлыгы горурлык хисен юкка чыгарды. Ул тагын чокырны тикшерде, буш коридорны күрде, аннары узып, Бен янына утырды.
  
  "Сез Одинның тугыз өлешен әйтәсезме? Бу нәрсә ул?
  
  Бен тиз арада үз төркеменең Facebook битен калдырды, ике яңа дус соравы бар дип, аларның гомуми саны унҗиде.
  
  Ул Дрейкны бер мизгелгә өйрәнде. "Димәк, сез элеккеге SAS капитаны һәм магнитофон фанаты. Бу сәер, иптәш, минем әйтүемә каршы булмасаң. "
  
  "Фокус, Бен. Сездә нәрсә бар? "
  
  "Хәер ... Мин Одинның бу тугыз өлеше эзеннән барам. Күрәсең, тугызы Норсе мифологиясендә махсус сан. Берсе Дөнья агачы дигән әйбердә үз-үзен кадаклады, тугыз көн тугыз төн, ураза тотты, янына сөңге белән, Гайсә Мәсих кебек, һәм Гайсәдән күп еллар элек. Бу чын нәрсә, Мэтт. Чын галимнәр аны каталоглаштырдылар. Бу хәтта Гайсә Мәсих хикәясен рухландырган хикәя булырга мөмкин. Одинның тугыз өлеше бар. Сөңге - өченче кисәк һәм Бөтендөнья агачына тоташтырылган, мин аның урнашуы турында берни дә таба алмыйм. Агачның легендар урыны Швециядә. Апсалла дигән урын. "
  
  "Акрын, акрын. Один калканы яки аты турында берәр нәрсә әйтәме? "
  
  Бен кысылды. "Шилд бары тик иң зур археологик табылдыкларның берсе иде. Аның читендә сүзләр бар: Күк һәм тәмуг - вакытлыча наданлык. Rightлемсез җан - дөрес яки начар якка таяна. Билгеле, бу Один каргышы, ләкин тере хәтердә беркем дә аның нәрсәгә омтылганын аңлый алмады. "
  
  "Бәлки, ул анда булырга тиеш булган ләгънәтләрнең берседер", - диде Дрейк.
  
  Бен аны санга сукмады. "Монда Ат скульптура дип әйтелә. Тагын бер скульптура, "Один бүреләре" хәзерге вакытта Нью-Йоркта күрсәтелә. "
  
  "Аның бүреләре? Хәзер? " Дрейкның мие кыздыра башлады.
  
  "Ул ике бүре белән сугышка китте. Билгеле. "
  
  Дрейк кабынды. "Тугыз өлешнең барысы да исәпләнгәнме?"
  
  Бен башын чайкады. "Берничә кеше югалды, ләкин ..."
  
  Дрейк туктады. "Ни?" - Сорадым.
  
  "Бу ахмак яңгырый, ләкин монда формалашкан легенда кисәкләре бар. Одинның барлык кисәкләре бергә җыелып, дөнья бетүенә китерәчәк чылбырлы реакция турында нәрсәдер. "
  
  "Стандарт әйберләр", диде Дрейк. "Бу борынгы тәңреләрнең барысы да алар белән бәйле ниндидер" дөнья ахыры "хикәясенә ия."
  
  Бен башын кагып, сәгатенә карады. "Дөрес. Кара. Безгә Интернет сихерчеләре ризык кирәк ", - диде ул бер секундка. "Минем уйлавымча, тиздән төркемнең яңа сүзләре киләчәк кебек. Кроссантлар һәм Бри иртәнге аш өчен? "
  
  "Парижда булганда ..."
  
  Дрейк ишекне ярык ачты, тирә-якка карады, аннары Бенга чыгарга кушты. Ул дустының елмаюын күрде, ләкин аның күзендәге коточкыч киеренкелекне дә укыды. Бен аны яхшы яшерде, ләкин ул начар итеп каушады.
  
  Дрейк бүлмәгә кайтты һәм бөтен әйберләрен рюкзакка салды. Авыр каешны бәйләгәндә, ул Бенның моңсу сәлам әйтүен ишетте һәм йөрәгендә куркудан куркуын туктатты, гомерендә икенче тапкыр.
  
  Беренчесе, Элисон аны ташлап киткәч, бу килешеп булмый торган аерманы күрсәтеп - син гаепле лагерьга караганда солдат.
  
  Бу төн. Чиксез яңгыр аның күзләрен яшь белән тутырды.
  
  Ул ишеккә таба йөгерде, тәнендәге һәр мускул киеренке һәм әзер, аннары олы яшьтәге парның коридорда көрәшүен күрде.
  
  Benәм Бен элеккеге солдатның аны яшерергә мөмкинлеге булганчы, Дрейкның күзләрен тутырган абсолют террорны күрде. Акылсыз хата.
  
  "Борчылмагыз". - диде Бен алсу елмаеп. "Яхшы".
  
  Дрейк калтыранып сулыш алды һәм аларны һәрвакыт сак астында баскычтан алып китте. Ул фойеда тикшерде, бернинди куркыныч күрмәде һәм тышка чыкты.
  
  Иң якын ресторан кайда иде? Ул фаразлады һәм Луврга таба юнәлде.
  
  
  * * *
  
  
  Нейрохирург осталыгы белән Мюнхеннан килгән майлы кеше аларны шунда ук күрде. Ул үзенең фотографик охшашлыгын тикшерде һәм ике йөрәк тибеше эчендә яхшы төзелгән, сәләтле Йоркширманны һәм аның озын чәчле, акылсыз дустын таныды һәм аларны кросс креслосына бикләде.
  
  Ул позициясен үзгәртте, биек вантаж ноктасын яки итле аякларына казылган ак ярыкларны яратмый.
  
  Ул җилкә микрофонына пышылдады: "Мин аларны җеп белән тотам".
  
  Theавап гаҗәпләнде. "Хәзер аларны үтерегез."
  
  
  Дүртенче
  
  
  
  ПАРИС, Франция
  
  
  Өч пуля тиз арада атылды.
  
  Беренче пуля Дрейкның башы янындагы тимер ишек рамкасыннан төште, аннары урам буйлап бай хатын-кызның кулына бәрелде. Ул борылып егылды, сорау билгесе рәвешендә һавага кан сипте.
  
  Икенче сугу Бен башындагы чәчләрне ахырда торгызды.
  
  Өченчесе бетонга бәрелде, анда ул наносекунд торды, Дрейк аны биленнән тотып алганнан соң. Пуля тротуардан төште һәм артындагы кунакханә тәрәзәсен җимерде.
  
  Дрейк әйләнде һәм Бенны туктап торган машиналар артында йөрде. "Мин сине тотам". Ул ачуланып пышылдады. "Алга таба да дәвам итегез." Ул, иелеп, машина тәрәзәсенә карады һәм тәрәзә ватылган кебек түбәдәге хәрәкәтне күрде.
  
  "Шитти ату!" Аның Йоркшир акценты һәм армия сланы аның тавышын адреналин төзегәндә иркенрәк итте. Ул районны сканерлады. Гражданнар йөгерделәр, кычкырдылар, төрле комачаулыклар тудырдылар, ләкин проблема шунда ки, атучы аларның кайда икәнен төгәл белә иде.
  
  Heәм ул ялгыз булмас иде.
  
  Хәзер дә Дрейк бикләү вакытында күргән өч егетне таныды, алар караңгы Мондеодан чыгып, максатчан рәвештә аларга таба бардылар.
  
  "Күчергә вакыт."
  
  Дрейк аларны ике машинада алып барды, ул үз машинасында гистерик елаган яшь хатын-кызны күргән урынга. Ул гаҗәпләнде, ул аның ишеген ярык белән ачты һәм аның курку сүзләрен күреп тиз гаепле булуын сизде.
  
  Ул аның йөзендә импрессив сүзләр саклады. "Чык."
  
  Әле дә атылмады. Хатын-кыз мускулларын туңдырудан, үле плитәләргә әйләндерүдән курка. Бен тән авырлыгын мөмкин кадәр түбән тотып керде. Дрейк аның артыннан ашыкты, аннары ачкычны борды.
  
  Сулыш алып, ул машинаны кирегә куйды, аннары тукталыш урыныннан алга китте. Алар артыннан каучук яна иде.
  
  Бен кычкырды: "Ру Ричели!"
  
  Дрейк, пуляны көтеп, двигательдән сикергәндә металл тавыш ишетте, аннары тизләткечкә бәрелде. Алар тротуарда гаҗәпләнгән каракларны узып, машиналарына кире кайтуларын күрделәр.
  
  Дрейк тәгәрмәчне уңга, аннары сулга, аннары сулга әйләндерде.
  
  "Ру Сен-Хоне." Бен кычкырды, юлның исемен күрү өчен муенын кысып.
  
  Алар хәрәкәт агымына кушылды. Дрейк мөмкин кадәр тизрәк ашыкты, машинаны тукып, мини Купер булып чыкты - аллеяларда һәм читтә, арткы күренешне игътибар белән күзәтеп.
  
  Өй түбәсе атучы күптән юкка чыккан, ләкин Мондео кире кайтты, артта түгел.
  
  Ул светофорда бәхетле булып уңга, аннары тагын борылды. Сулдан алынган Лувр музее. Файдасы юк: юллар бик күп иде, светофор бик еш иде. Аларга Париж үзәгеннән китәргә кирәк иде.
  
  "Ру Де Риволи!"
  
  Дрейк Бенга каты кабынды. "Нигә сез урам исемнәрен кычкырасыз?"
  
  Бен аңа текәлде. "Белмим! Алар ... аны телевизордан күрсәтәләр! Бу ярдәм итәме? "
  
  
  * * *
  
  
  "! К!" - ул Ру де Риволидан ерак урнашкан тайгак юл буйлап тизлек белән двигательнең кычкыруы аркасында кычкырды.
  
  Пуля ботинкадан китте. Дрейк үтеп баручыларның газап чиккәнен күрде. Бу начар иде; бу җитди иде. Бу кешеләр тәкәббер һәм көчле булганнар, кемгә рәнҗеткәннәренә игътибар итмиләр, һәм, күрәсең, нәтиҗәләре белән яши алалар.
  
  Ни өчен Одинның тугыз өлеше алар өчен бик мөһим иде?
  
  Пулялар бетонга һәм металлга үтеп керделәр, Мини тирәсендә сул калыплар.
  
  Шул мизгелдә Бенның кесә телефоны шалтырады. Ул кесәдән чыгарыр өчен катлаулы җилкә бору маневры ясады. "Әни?"
  
  - Әй Алла! - Дрейк тыныч кына сүгенде.
  
  "Мин яхшы, та. Син? Әти кебек? "
  
  Мондео Мини ботинкасына керде. Фаралар сукырайды, арттан күренешне тутырды, өч шаян немецның йөзе. Саксызлар аны яраттылар.
  
  Бен башын салды. - Ә кечкенә апа?
  
  Дрейк немецларның мылтыклар белән такта тактасын бәргәннәрен карады.
  
  "No.к. Махсус бернәрсә дә юк. Ом ... бу нәрсә? " Ул пауза ясады. "Эх ... Xbox."
  
  Дрейк тизләткечне идәнгә басты. Двигатель тиз җавап бирде. Шиналар сәгатенә алтмыш чакрым үтсә дә кысылды.
  
  Киләсе ату арткы тәрәзәне җимерде. Бен чакыруны көтмичә алгы менү мәйданына төште. Дрейк үзенә бер мизгел бәя бирергә рөхсәт бирде, аннары Мини-ны буш тротуарга туктатылган машиналарның озын сызыгы алдында алып барды.
  
  Мондео пассажирлары саксыз аттылар, пулялар тукталган машиналар тәрәзәләренә бәрелделәр, Минига бәрелделәр һәм аннан сикерделәр. Берничә секунд эчендә ул тормозга бәрелде, кычкырып әйләнде, кечкенә машинаны 180 градуска ыргытты, аннары алар кире кайттылар.
  
  Мондео пассажирларына нәрсә булганын аңлау өчен кыйммәтле секундлар кирәк булды. 180 градус борылыш игътибарсыз һәм куркыныч иде, һәм коточкыч бәрелеш белән ике тукталышлы машина чыгарды. Изге нәрсә исеме белән полиция кайда иде?
  
  Хәзер сайлау мөмкинлеге юк. Дрейк мөмкин кадәр почмакларда йөрде. - Бен, әзер бул. Без йөгерергә җыенабыз. "
  
  Бен анда булмаса, ул басып торыр иде, ләкин дустының куркынычсызлыгы беренче урында иде. Lostгалту хәзер акыллы адым иде.
  
  - Ярар, әни, соңрак күрешербез. Бен кесә телефонын япты һәм кысылды. "Ата-аналар".
  
  Дрейк Мини-ны кире подъездга кадәр тартып алды һәм кинәт маникюрланган газон аша тормозга торды. Машина туктаганчы, алар ишекләрне киң ачтылар һәм сикереп тордылар, якындагы урамнарга таба юнәлделәр. Мондео күренгәнче, алар өйдәге Парижлылар белән аралаштылар.
  
  Бен нәрсәдер кычкырырга өлгерде һәм Дрейкка күзләрен йомды. "Минем каһарманым".
  
  
  * * *
  
  
  Алар Гарриның Нью-Йорк бар дип аталган урыны янындагы кечкенә интернет-кафеда яшерделәр. Бу Дрейк өчен иң акыллы адым иде. Игътибарсыз һәм арзан, алар тикшерүләрен дәвам итә алырлык һәм Луврга якынлашып килүче һөҗүм турында борчылмыйча һәм өзелмичә нәрсә эшләргә икәнен белә торган урын иде.
  
  Бен кергәч, Дрейк муфиннар һәм кофе әзерләде. Дрейк әле бернинди җәрәхәтләр кичермәгән, ләкин ул Бен бераз борчылырга тиеш дип уйлаган. Андагы солдат аны ничек эшләргә белми иде. Дусты сөйләшергә тиешлеген белә иде. Шуңа күрә ул ризыкны һәм эчемлекне егеткә этәрде, уңайлы кабинага урнашты һәм карашын тотты.
  
  "Ничек сез бу бозыклык белән эшлисез?"
  
  "Белмим". Бен дөресен сөйләде. "Минем моны аңларга вакытым юк."
  
  Дрейк башын салды. "Бу яхшы. Хәер, моны эшләгәндә ... "- диде ул компьютерга. "Сездә нәрсә бар?"
  
  "Мин элекке кебек үк сайтка кире кайттым. Гаҗәп археологик табыш ... тугыз фрагмент ... яда, яда, яда ... әйе - мин Одинның искиткеч "дөнья бетүе" конспирация теориясе турында укыдым. "
  
  "Iәм мин әйттем ..."
  
  "Бу бик яхшы. Ләкин, әлбәттә. Моны тыңлагыз. Әйткәнемчә, легенда бар һәм ул күп телләргә тәрҗемә ителгән. Скандинавиялеләр генә түгел. Бу шактый универсаль булып тоела, бу төрне өйрәнгән крестьяннар өчен гадәти булмаган. Монда Одинның тугыз кисәге Рагнарок вакытында җыелса, алар Алла каберенә юл ачачаклар диләр. Әгәр дә бу кабер беркайчан да кимсетелмәсә ... әйбәт, күкерт һәм барлык тәмуг - безнең проблемаларның башы гына. Игътибар итегез, мин Ходай? "
  
  Дрейк кабынды. "No.к. Ничек монда Алла кабере булырга мөмкин? Алар беркайчан да булмаган. Рагнарок беркайчан да булмаган. Бу Армагеддон өчен Норвегия урыны иде. "
  
  "Төгәл. Әгәр дә ул чыннан да булган булса?
  
  "Шуңа күрә мондый табышның кыйммәтен күз алдыгызга китерегез."
  
  "Алла кабере? Бу бар нәрсәдән дә артыграк булыр иде. Атлантида. Камелот. Гадән. Алар моның белән чагыштырганда бернәрсә дә булмас иде. Димәк, Один калканы - башлангыч кына?
  
  Бен муфиның башыннан бераз читтә калды. "Күрербез дип уйлыйм. Сигез кисәк бар, шуңа күрә алар юкка чыга башласалар ", - диде ул. "Беләсезме, Карин - гаилә мие, һәм sis бу Интернеттагы бөтен нәрсәне ачыкларга тели. Барысы да кисәк. "
  
  "Бен, мин сезне гаепле дип саныйм. Youәм мин сезгә бернәрсә дә булмаячагына вәгъдә бирәм, ләкин мин монда бүтәннәрне җәлеп итә алмыйм. Дрейк кабынды. "Нигә хәзер немецлар моны эшли башладылар дип уйлыйм. Otherичшиксез, калган сигез өлеш күпмедер вакыт яшәгән. "
  
  "Футбол белән аналогияләр азрак. Аларда бар. Бәлки, Калкан турында үзенчәлекле нәрсә булгандыр? Бу турыда нәрсәдер бар нәрсәне дә кадерле итте. "
  
  Дрейк Шилдның якын рәсемнәрен төшергән, ләкин алар бу тикшерүне соңрак туктатырга мөмкин. Ул экранга кагылды. "Монда Один ат скульптурасы Викинг көймәсендә табылган, бу Луврның төп экспонаты. Күпчелек кеше Лувр аша үткәндә Ат скульптурасын сизми дә кала. "
  
  - Озын көймә, - Бен кычкырып укыды. "Бу үзе сер, билгеле Викинг тарихын алдан әйтә торган агачлардан төзелгән."
  
  "Калкан кебек", - дип кычкырды Дрейк.
  
  "Даниядә табылды," Бен алга таба укыды. "Менә монда," - диде ул экранга, - бу Одинның мин алда искә алган бүтән өлешләренә юнәлтелгән? Бүреләр Нью-Йоркта, һәм иң яхшы фараз - сөңге Швециянең Уппсала шәһәрендә, Дөнья агачыннан төшкәндә Один тәненнән егылып төшкән. "
  
  "Димәк, биш." Дрейк уңайлы урындыкка таянды һәм кофесыннан бер авыз алды. Алар тирәсендә, интернет-кафе түбән эшчәнлек белән тулды. Тыштагы тротуарлар кешеләр белән тулган иде.
  
  Бен корыч авызы белән туган һәм кайнар кофесының яртысын бер авызда эчкән. "Монда тагын нәрсәдер бар", - диде ул. "Алла, белмим. Бу катлаулы тоела. Волва дигән нәрсә турында. Күрүче нәрсә аңлата? "
  
  "Бәлки алар аның исемен машина дип атаганнардыр."
  
  "Кызык. , К, Одинның махсус Велва булган кебек. Тукта - бу бераз вакыт алыр. "
  
  Дрейк игътибарын Бен, компьютер, мәгълүмат агымы һәм тыштагы тротуар арасында күчерү белән шулкадәр мәшгуль иде ки, ул хатын-кызның өстәл янында басып торганчы якынлашуын сизмәде.
  
  Күчкәнче, ул кулын күтәрде.
  
  "Торма, малайлар", диде ул Америка акцентында. "Без сөйләшергә тиеш".
  
  
  Бишенче
  
  
  
  ПАРИС, Франция
  
  
  Кеннеди Мур парны бәяләү өчен күпмедер вакыт үткәрде.
  
  Башта ул зарарсыз дип уйлады. Берникадәр вакыттан соң, егетнең куркыныч, ләкин тәвәккәл тән телен һәм олы егетнең уяу тәртибен анализлагач, ул проблема, шартлар һәм Иблис икесен куркыныч өчлеккә тартты дигән нәтиҗәгә килде.
  
  Ул монда полиция хезмәткәре түгел иде. Ләкин ул Нью-Йоркта полицейский иде, һәм зур бетон манаралары белән чагыштырмача кечкенә утрауда үсү җиңел булмады. NYPD-га кушылу сезнең язмышыгызны белгәнче, сезнең күзләрегез бар иде. Соңрак сез хөрмәт иттегез һәм яңадан исәпләдегез, ләкин сездә һәрвакыт шул күзләр бар иде. Бу катлаулы, исәпләү күренеше.
  
  Каникулда да ул бик каты уйлады.
  
  Бер сәгать кофе эчеп, максатсыз серфинг ясаганнан соң, ул үзенә ярдәм итә алмады. Ул каникулда булгандыр, бу аңа мәҗбүри ялга караганда яхшырак яңгырады, ләкин бу андагы полицейскийлар Вегастагы беренче төнендә Британиялеләр үз сыйфатларын ташлаганнан тизрәк бирелгән дигән сүз түгел.
  
  Ул аларның өстәленә менде. Мәҗбүри ял, ул тагын уйлады. Бу аның NYPD карьерасын перспективага куйды.
  
  Олы егет аны тиз бәяләде, антеннасын күтәрде. Ул аны АКШ диңгезе Бангкок фахишәлегенә караганда тизрәк бәяләде.
  
  - Торма, малайлар, - диде ул коралсызланып. "Без сөйләшергә тиеш".
  
  "Америка?" - диде олы егет гаҗәпләнеп. "Нәрсә телисең?"
  
  Ул аны санга сукмады. - Яхшы, балам? Ул калканын кабызды. "Мин полицейский. Хәзер син минем белән намуслы булырсың. "
  
  Олы егет шунда ук басып, җиңеллек белән елмаеп җибәрде, бу сәер иде. Икенчесе аптырап калды.
  
  "А?" - Сорадым.
  
  Кеннеди полиция хезмәткәре бу сорауга басым ясады. "Сез монда үз ихтыярыгыз беләнме?" Ул алар янында булырга уйлый иде.
  
  Егет моңсу булып күренде. "Яхшы, истәлекле урыннар яхшы, ләкин тупас секс бик күңелле түгел."
  
  Олы егет гаҗәпләнеп рәхмәтле булып күренде. "Ышаныгыз миңа. Монда проблемалар юк. Хокук саклау органнарының кайберләренең әле дә бу эшне хөрмәт итүләрен күрү яхшы. Мин Мэтт Дрейк. "
  
  Ул кулын сузды.
  
  Кеннеди моңа игътибар итмәде, әле дә ышанмый. Аның уйлары бу гыйбарәгә омтылды, әсәрне әле дә хөрмәт итә һәм узган айда әйләнеп чыга. Алар гел туктаган урында туктадылар. Калебтә. Аның рәхимсез корбаннары өстендә. Аның шартсыз азат ителүе өчен.
  
  Бары тик.
  
  "Ярар ... рәхмәт, уйлыйм."
  
  "Димәк, сез Нью-Йоркта полицейскиймы? "Егет олы кешегә юнәлтелгән нюансны күтәрелгән кашлар белән тулыландырды.
  
  "Начар хәйлә." Мэтт Дрейк җиңел көлде. Ул үзенә ышанычлы тоелды, һәм ул рәхәтләнеп утырса да, Кеннеди бер секунд эчендә реакция ясарга сәләтле булуын әйтә алыр иде. Hisәм аның әйләнә-тирәсен гел сканерлау аны полицейский турында уйларга этәрде. Яки армия.
  
  Ул башын салды, үзен утырырга чакырыргамы-юкмы дип уйлады.
  
  Дрейк буш урынга күрсәтте, аңа ачык чыгу калдырды. "Ә әдәпле. Нью-Йорклылар дөньяда иң ышанычлы кешеләр дип ишеттем. "
  
  - Мэтт! - диде егет.
  
  "Әгәр үз-үзеңә чиктән тыш ышансаң, син эгоист һәм тәкәббер булсаң, мин дә ишеттем." Кеннеди бераз уңайсызланып, стендка керде. "Аннары мин Парижга килдем һәм французлар белән очраштым."
  
  "Ялларда?"
  
  "Алар миңа әйттеләр."
  
  Егет әйтмәде, ул тагын кулын сузды. "Мин әле Мэтт Дрейк. Бу минем торуым, Бен. "
  
  "Сәлам, мин Кеннеди. Сезнең сөйләгәннәрегезне ишеттем, ким дигәндә баш битләр, куркам. Бу мине гаҗәпләндерде. Нью-Йоркта бүреләр турында нәрсә әйтеп була? " Ул Бенга охшап, кашларын күтәрде.
  
  "Бер". Дрейк реакцияне көтеп, аны җентекләп өйрәнде. "Сез аның турында берәр нәрсә беләсезме?"
  
  "Ул Торның әтисе иде, шулай бит?" Сез беләсез, Марвел комиксларында. "
  
  "Ул бөтен яңалыклар." Бен компьютерга башын салды.
  
  "Соңгы вакытта мин баш битләрдән читтә калырга тырышам." Кеннеди сүзләре тиз килде, авырту һәм өметсезлек. Ул дәвам итәр алдыннан бер мизгел үтте. "Шулай итеп, күп түгел. Enoughитәр.
  
  "Сез берничә ясаган кебек тоела."
  
  "Минем карьерам өчен яхшырак." Ул кайтты, аннары кафедагы пычрак тәрәзәләрдән урамга карады.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк аның карашыннан иярде, аны этәрергә кирәкме-юкмы дип уйлады, һәм аның күзләре пыяла аша караган элекке каракларның берсе белән очрашты.
  
  "Бук. Бу егетләр callиндстан чакыру үзәгенә караганда ныкрак. "
  
  Дрейк күчкәч, егетнең йөзе танылды, ләкин хәзер Дрейк аңа бүтән төрергә кирәк түгел дигән карар кабул итте. Перчаткалар чыннан да сүнде һәм SAS капитаны кайтты. Ул тиз хәрәкәтләнде, урындыкларның берсен тотып, коточкыч авария белән тәрәзәгә ыргытты. Немецлар үле ит кебек тротуарда егылып, кире очтылар.
  
  Дрейк Бенны читкә селкетте. "Безнең белән килегезме, юкмы", - дип кычкырды ул Кеннедига йөгергәндә. "Ләкин миннән читтә торыгыз."
  
  Ул тиз генә ишеккә таба атлады, аны ачты һәм мылтык булган очракта туктады. Шаккаткан Париж кешеләре тирә-якка басып тордылар. Туристлар төрле якка качтылар. Дрейк урам буйлап эзләде.
  
  "Суицид". Күгәрчен.
  
  "Арткы юл". Ул Бенны җилкәсенә тыгып, алар счетчикка таба юнәлделәр. Кеннеди әле күченергә тиеш иде, ләкин полиция хезмәткәрләренең аналитик акыллары бу кешеләрнең чыннан да авырлыкта булуын аңлау өчен кирәк түгел.
  
  "Мин сине каплармын."
  
  Дрейк куркып сатучыдан узып, кофе, шикәр тартмалары һәм таяклар белән капланган кара коридорга керде. Ахырда янгыннан котылу булды. Дрейк штангага сукты, аннары сак кына тышка карады. Көндезге кояш минем күзләремне яндырды, ләкин яр яры ачык иде. Бу аның өчен каядыр бер дошман барлыгын аңлатты.
  
  Дрейк башкаларны көтәргә кушты, аннары көтеп торган немецка таба атлады. Ул бу кешенең сугуыннан баш тартмады, ләкин кояш плексусына ялтырап тормыйча кертте. Көндәшенең йөзендәге шок аңа шунда ук канәгатьлек китерде.
  
  "Пусслар плексуска омтыла." - дип пышылдады ул. Тәҗрибә аңа өйрәткән кеше тәндәге ачык басым нокталарының берсенә сугачак һәм эффект өчен пауза ясый, шуңа күрә Дрейк авырту белән уртаклашты - аңа чиксез өйрәткәнчә - һәм аны этеп җибәрде. Ул егетнең борынын сындырды, иҗекләрен сындырды һәм муенын ике тапкыр кыйнады, аннары аны тротуарда атлап калдырды. Ул башкаларны алга селкетте.
  
  Алар кафедан чыгып, тирә-якка карадылар.
  
  Кеннеди әйтте: "Минем кунакханә моннан өч блок."
  
  Дрейк башын салды. "Начар. Бар. "
  
  
  Алтынчы
  
  
  
  ПАРИС, Франция
  
  
  Бер минуттан Бен әйтте: "Тукта".
  
  "Ванна бүлмәсенә барырга кирәк дип әйтмә, дус, яисә без сиңа поддержка алырга тиеш".
  
  Бен кызарган вакытта Кеннеди елмайды.
  
  "Мин беләм, синең йокларга вакыт, карт, ләкин вакыт җитте ... ум ... Луврга бару."
  
  Начар, Дрейк вакыт эзен югалтты. "Буллшит".
  
  "Луврда?"
  
  "Борылыш турында." Дрейк үткән таксига кул селтәде. "Кеннеди, мин аңлатырмын."
  
  "Сез үзегезне яхшырак хис итәсез. Мин бүген Луврда булдым. "
  
  "Моның өчен түгел ..." Бен таксига утыргач. Дрейк тылсымлы сүз әйтте һәм машина тиз китте. Сәяхәт тынлык белән башкарылды һәм транспорт белән тыгыз урамнарда ун минут дәвам итте. Өчесе кайнар эз белән музейга барырга тырышканда тротуарлар яхшырак түгел иде.
  
  Алар йөргәндә, Бен Кеннедига заманча мәгълүмат алып килде. "Кемдер Исландиядә Один калканын тапты. Кемдер аларны Йорк күргәзмәсеннән урлады, Фрейның мәче йөреше тамашасын бөтенләй җимерде. "
  
  "Фрей?"
  
  "Мода дизайнеры. Сез Нью-Йоркта түгелме? "
  
  "Мин Нью-Йоркта, ләкин мин зур мода кешесе түгел. Iәм мин ниндидер конфликтка сукыр тартылуның зур фанаты түгел. Миңа хәзер бүтән проблемалар кирәк түгел. "
  
  Дрейк "ишек бар" диярлек, ләкин соңгы секундта үзен туктатты. Полицейский бүген бик күп сәбәпләр аркасында файдалы булырга мөмкин, аеруча штатлардан. Луврга керү билгесе булган пыяла пирамидага якынлашкач, ул: "Кеннеди, бу кешеләр безне ким дигәндә өч тапкыр үтерергә тырыштылар. Мин моның булмавына җаваплы. Хәзер безгә монда нәрсә булачагы турында күбрәк мәгълүмат кирәк, һәм ни өчен алар Бенның "Одинның тугыз кисәге" дип аталганы белән кызыксына. Без ни өчен икәнен белмибез, ләкин монда, - диде ул пыяла пирамида артына, - икенче өлеш. "
  
  "Алар бүген кич урлыйлар", диде Бен, аннары өстәде, "мөгаен."
  
  "Бу Нью-Йорк почмагы нинди?"
  
  "Анда Одинның тагын бер кисәге бар. Бүреләр. Табигать тарихы музеенда. "
  
  Дрейк картаны өйрәнде. "Лувр гадәттә Викинг коллекцияләрен күрсәтми кебек. Бу шулай ук Йорктагы кебек арендада. Монда иң кызыклысы - Викинг озын көймәсе, иң яхшы ачылганнарның берсе һәм аның танылганлыгы турында әйтелә. "
  
  "Нинди мәгънәгә килә?" Кеннеди баскыч башында давылга каршы камыш кебек басып торды, аның тирәсендә күп пар аяк басты.
  
  "Аның яше белән күрсәтелгән аномалия. Бу Викинг тарихын алдан әйтә. "
  
  "Бу кызык."
  
  "Беләм. Алар Денон канатының аскы катында, кайбер Мисыр янында ... Оптик ... Птолемейк ... бульшит. .булшит ... беркайчан да каршы түгел. Менә нәрсә. "
  
  Халыкка кушылгач, киң, бизәлгән коридорлар әйләнде. Төрле яшьтәге җирле халык һәм туристлар олы иске мәйданны тутырдылар һәм аны көн дәвамында тормышка ашырдылар. Аның кабер сыман, төнлә табигатен чамалап була.
  
  Шул мизгелдә, бетон дивар җимерелгән кебек, саңгырау тавыш ишетелде. Алар барысы да туктадылар. Дрейк Бенга таба борылды.
  
  - Монда көт, Бен. Безгә ярты сәгать вакыт бирегез. Без сине табарбыз. " Ул туктады, аннары өстәде: "Әгәр алар эвакуацияләнсәләр, пыяла пирамидага якынрак көтегез".
  
  Ул җавап көтмәгән. Бен куркыныч турында тулысынча белә иде. Дрейк кесә телефонын чыгарып, тизлек белән номерга шалтыратканда карады. Бу әни, яисә әти, яки апа булыр. Ул Кеннедига хәрәкәт итте һәм алар спираль баскычтан астагы катка төштеләр. Викинг күргәзмәсе урнашкан залга таба барганда, кешеләр йөгерә башладылар. Аларның артында калын болыт әйләнде.
  
  "Йөгер!" Холлистер моделенә охшаган егет кычкырды. "Эчтә мылтыклы егетләр бар!"
  
  Дрейк ишек төбендә туктады һәм эчкә карарга куркыныч тудырды. Аны тулы хаос белән каршы алдылар. Майкл Бэй фильмыннан күренеш, бары тик вирус. Ул камуфлаж формасындагы сигез егетне санады, битлекләр һәм пулеметлар белән, ул күргән иң зур Викинг көймәсенә менде. Алар артында, музей стенасына тәмәке тарткан тишек шартлады.
  
  Бу егетләр акылсыз иде. Аларга үз кырларын биргән нәрсә - аларда фанатизмның шаккатыргыч туры килүе. Төзелеш подъездларын шартлату һәм халыкка ракеталар ату аларның нормасы булып тоелды. Шуңа күрә алар Бен белән аны Парижда элегрәк куып чыгарулары гаҗәп түгел. Машинаны куып чыгару, мөгаен, аларның йокы алдыннан күңел ачулары булгандыр.
  
  Кеннеди кулын җилкәсенә куйды һәм тирә-якка карады. "Алла".
  
  "Безнең дөрес юлдан баруыбызны раслый. Хәзер безгә аларның командирына якынаерга кирәк. "
  
  "Мин бу ахмакларның берсенә дә бармыйм. "Ул инглизчә яхшы акцент белән ант итте.
  
  "Ягымлы. Ләкин мин аларны бук исемлегеннән чыгару юлын табарга тиеш. "
  
  Дрейк чыгу ягына күбрәк гражданнарның йөгерүен күрде. Немецлар аларны хәтта карамадылар, алар үз планнарын ышаныч белән башкардылар.
  
  "Әйдә". Дрейк ишек төбеннән бүлмәгә кереп китте. Алар периметр экспонатларын каплау өчен кулландылар һәм куркынычсыз булганча тыңлауга якынлаштылар.
  
  "Дихны кыйнагыз!" кемдер каты кычкырды.
  
  "Ашыга-ашыга нәрсәдер. - диде Дрейк. "Канлы руханилар тиз эшләргә тиеш. Лувр француз җаваплары исемлегендә югары булырга тиеш. "
  
  Немецларның берсе бүтән нәрсә кычкырды һәм кичке аш тәлинкәсе зурлыгында таш плитә алды. Алар авыр күренделәр. Солдат тагын ике кешене шалтыратты, аны көймәдән чыгарырга булышты.
  
  "Билгеле, SAS түгел", - диде Дрейк.
  
  "Яисә Америка," Кеннеди билгеләп үтте. "Минем диңгез егете бар иде, ул бу тринкетны аның тире астына ябыштыра алыр иде."
  
  Дрейк бераз кысылды. "Яхшы рәсем. Керүегез өчен рәхмәт. Кара. " Ул дивардагы тишеккә таба башын салды, анда бары тик ак киемле битлек кеше күренде.
  
  "Йоркта Шилдны талаган шул ук егет. Мөгаен. "
  
  Бу кеше скульптураны кыскача тикшерде, аннары башын кагып, Командирына таба борылды. "Вакыт җитте ..."
  
  Тышта атыш яңгырады. Немецлар бер секундка туңдылар, күрәсең, бер-берсенә буталып. Аннары бүлмә пуля белән тулды һәм каплау өчен барысы да күгәрчен.
  
  Күптән түгел шартлаган подъездда күбрәк битлекле ирләр пәйда булды. Немецлардан аерылып торган яңа көч.
  
  Дрейк уйлады: Франция полициясе?
  
  "Канада кешеләре!" Немецларның берсе мыскыллап кычкырды. "Killтер! Killтер! "
  
  Дрейк берьюлы дистә пулемет атканда колакларын каплады. Пулялар кеше тәненнән, агач экспонаттан, гипс дивардан. Пыяла ватылды, бәяләп бетергесез экспонатлар ярылып, идәнгә егылды. Кеннеди кычкырып ант итте, Дрейк аның өчен "яңа җир" түгеллеген аңлый башлады. "Кайда французлар, ләгънәт!"
  
  Дрейк башын әйләндерде. Канада кешеләре? Алар монда нинди борылган тәмуг?
  
  Алар янындагы экспонат мең кисәккә бүленде. Аларның аркасына пыяла һәм агач кисәкләре яңгыр яуды. Дрейк Кеннеди белән үзе белән тартып алып, артка таба борыла башлады. Озын көймә корыч белән сугарылган. Бу вакытта Канада кешеләре бүлмәгә керделәр һәм берничә немец үлде яки бөтерелде. Дрейк карап торганда, Канада кешеләренең берсе немецларны башына буш урында атты, 3000 еллык Мисыр терраракотасы ваза аша аның миен сындырды.
  
  "Акыллы релик аучылар арасында мәхәббәт юк." Дрейк җиңде. "Tomb Raider уйнаганда мин беркайчан да булмады."
  
  - Әйе, - диде Кеннеди чәчләреннән пыяла кисәкләрен селкетте. "Ләкин сез чыннан да уен уйнаган булсагыз, унҗиде сәгать ишәгенә карап тору урынына, сез нәрсә булганын белә аласыз."
  
  "Бен форте. Минеке түгел. Уен уйнау, ягъни. " Ул карарга куркыныч тудырды.
  
  Немецларның берсе качарга тырышты. Ул сизми торып туры Дрейкка таба йөгерде, аннары аның юлы ябылганда гаҗәпләнеп сикерде. "Бевеген!" Ул пистолетны күтәрде.
  
  - Әйе, сезнеке дә. Дрейк кулларын күтәрде.
  
  Кеше бармагы триггерда киеренке иде.
  
  Кеннеди кинәт якка хәрәкәт итте, немецларның игътибарын какшатты. Дрейк якынлашты һәм аны терсәккә алды. Мистер Дрейкның башына бәрелде, ләкин ул читкә китте, бер үк вакытта солдатны тезгә тибеп. Кычкыру сөякне сындыру тавышын гына каплады. Дрейк аңа бер секунд эчендә килде, тезләре аның күкрәгенә каты кысылды. Тиз хәрәкәт белән ул солдат битлеген ертты.
  
  Ул кычкырды. "Уф. Мин нәрсә көткәнемне белмим. "
  
  Сары чәч. Зәңгәр күзләр. Каты йөз үзенчәлекләре. Буталчык йөз.
  
  "Соңрак". Дрейк аны Кеннедига иптәшләренә күз салыр дип ышанып, шок белән аңсыз шакыды. Дрейк карагач, сугыш дәвам итте. Шул мизгелдә тагын бер немец егылган экспонатны әйләнеп чыкты. Дрейк аны читкә алып китте һәм Кеннеди аны кояш плекусында тезде. Бу кеше X фактордагы яңа малай төркеменә караганда тизрәк бирде.
  
  Хәзер Канада кешеләренең берсе Один скульптурасын дошманының үле һәм канлы бармакларыннан читкә алып китте. Тагын бер немец аны ябыштырды һәм аңа каршы һөҗүм итте, ләкин Канада яхшы иде, борылып, өч үтерүгә төште, аннары аксак тәнне җилкәсенә ыргытты һәм җиргә бәрде. Канада зуррак ышаныч өчен өч тапкыр якын арада атты, аннары скульптураны чыгу ягына тартуны дәвам итте. Хәтта Дрейк таң калдырды. Канада иптәшләренә килеп җиткәч, кычкырдылар һәм һаман да тәмәке тарткан калдыклар аша чигенгәнче аларга ут ачтылар.
  
  "Упсалла!" Беренче класслы Канада елый башлады һәм исән калган немецларга кулын күтәрде. Дрейк шул бер сүздә тәкәбберлекне, буйсынмауны һәм дулкынлануны яулап алды. Гаҗәп, тавыш хатын-кыз.
  
  Аннары хатын туктады һәм абсолют кимсетү ишарәсендә битлеген алды. "Упсалла!" Ул кабат немецларга елады. "Анда бул!"
  
  Дрейк тезләнеп булмаса, аптырап калыр иде. Ул үзен пуля белән бәрде дип уйлады, шок. Ул Канада дип аталган. Ул аны яхшы белә иде. Бу Лондонлы Алисия Майлз иде, ул элек SRT белән тигез иде.
  
  SAS эчендә яшерен компания.
  
  Уэллсның алдагы аңлатмасы иске хатирәләр китерде, алар сәясәтченең чыгым тарихына караганда тирәнрәк күмелергә тиеш. Сез SASдан күбрәк идегез. Нигә онытырга телисез?
  
  Без эшләгәнгә.
  
  Алисия Майлз ул күргән иң яхшы солдатларның берсе иде. Махсус көчләрдәге хатын-кызлар яртысын алу өчен ир-атлардан яхшырак булырга тиеш иде. Алисия туры өскә күтәрелде.
  
  Ул боларның барысында катнашу өчен нәрсә эшләде, һәм ул, әлбәттә, булмаганын белгән, төпчек кебек яңгырады? Алисияне дәртләндергән бер генә нәрсә бар: акча.
  
  Бәлки шуңа күрә ул Канада кешеләре өчен эшләгәндер?
  
  Дрейк бүлмәдән чыгу ягына таба йөри башлады. "Шулай итеп, безне үтерү исемлегеннән бетерү һәм дошманнарыбызны фаш итү урынына, - диде ул, - хәзер безнең дошманнарыбыз күбрәк, һәм без үзебезне тагын да буташтырудан башка бернәрсәгә дә ирешмәдек."
  
  Кеннеди, аның артында кузгалып, өстәде: "Минем тормышым ... ике сүз белән."
  
  
  ҖИДЕ
  
  
  
  ПАРИС, Франция
  
  
  Кеннединың кунакханә бүлмәсе Дрейк белән Бен берничә сәгать үткәргән бүлмәдән бераз яхшырак иде.
  
  "Сез полицейскийлар бозылды дип уйлыйсыз", - диде Дрейк, керү һәм чыгу нокталарын тикшереп.
  
  "Без. Ләкин сезнең каникул вакытыгыз ун ел булмаганда, сезнең хисап язмасы тутырыла башлый дип уйлыйм. "
  
  "Бу ноутбукмы?" Бен аңа риторик сорауга җавап биргәнче барып җитте. Алар музейдан чыккач, пыяла пирамида янында яшеренгәннәрен күрделәр, тагын ике курыккан турист кебек эш иттеләр, бернинди детальләрне дә хәтерләмәделәр.
  
  "Нигә без белгәннәрне французларга әйтмибез?" Бен ноутбукны ачканда Кеннеди сорады.
  
  "Чөнки алар французлар," Дрейк көлеп әйтте, аннары беркем дә кушылмаганда җитди булып китте. Ул Кеннеди карават читендә утырды, дустының эшләвен карады. "Гафу итегез. Французлар бернәрсә дә белмиләр. Хәзер алар белән узу безне әкренләтәчәк. Вакыт минемчә. Без шведлар белән элемтәгә керергә тиеш. "
  
  "Сез Швеция яшерен хезмәтендә берәр кешене беләсезме?" Кеннеди аңа каш күтәрде.
  
  "No.к. Ләкин миңа иске командирымны чакырырга кирәк. "
  
  "Сез кайчан SASдан киттегез?"
  
  "Сез беркайчан да SASдан китмәдегез." Бен карагач, ул: "Метафорик яктан", - дип өстәде.
  
  "Өч баш икедән яхшырак булырга тиеш." Бен Кеннедига бер секунд карады. "Әгәр дә сез бизнес белән шөгыльләнәсез икән?"
  
  Бераз баш иеп. Кеннединин чәчләре аның күзләренә төште һәм аны артка этәрү өчен бер минут вакыт алды. "Мин Одинның тугыз өлеше барлыгын аңлыйм, шуңа күрә минем беренче соравым ни өчен? Икенче сорау нәрсә ул?"
  
  "Без моны кафеда гына уйлаган идек." Бен клавиатурага ачуланып тиде. "Крусти әфәнде монда кире кага торган легенда бар, ул Аллаларның чын кабере бар дип әйтә - туры мәгънәдә барлык борыңгы тәңреләр күмелгән урын. Бу иске легенда гына түгел; бу турыда берничә галим фикер алышты, һәм күп еллар дәвамында күп мәкаләләр бастырылды. Проблема шунда, - диде Бен, күзләрен йомып, - уку авыр. Галимнәр прозаик теле белән данлыклы түгел. "
  
  "Прозаик? "Кеннеди елмаеп кабатлады. "Сез көллияттә укыйсызмы?"
  
  "Ул төркемнең төп вокалисты," Дрейк алдан планлаштырды.
  
  Кеннеди каш күтәрде. "Димәк, сездә беркайчан да булмаган Алла кабере бар. ЯРАР. Ни Шуннан?"
  
  "Әгәр ул беркайчан да кимсетелсә, дөнья утка батыр ... һ.б. һәм башкалар."
  
  "Мин аңлыйм. Тугыз өлеш турында нәрсә әйтеп була?
  
  "Рагнарок вакытында җыелып, алар кабергә юл күрсәтәләр."
  
  "Рагнарок кайда?"
  
  Дрейк келәмне тибә. "Тагын бер кызыл үлән. Бу урын түгел. Чынлыкта бу вакыйгалар сериясе, зур сугыш, ут агымы белән чистартылган дөнья. Табигать афәтләре. Бик күп Армагеддон. "
  
  Кеннеди кабынды. "Шулай итеп, хәтта викинглар да апокалипсиядән курыктылар."
  
  Түбәнгә карап, Дрейк идәндә USA Today-ның яңа, ләкин начар бөркәнгән копиясен күрде. Ул баш исем белән уралган - 'РЕЛИЗАЛГАН СЕРИАЛ КИЛЛЕР ИКЕ КOREБРӘК ТАЛӘП'.
  
  Газетаның беренче бите өчен күңелсез, ләкин гадәти түгел. Аны бүтән карарга этәргән нәрсә, күзләре янган кебек, Кеннединың тексттагы полиция формасындагы фотосы. Аның фотосы янында кечерәк башлам - Коп өзелә - AWOL.
  
  Ул баш исемнәрне киенү өстәлендәге буш диярлек аракы шешәсе, карават өстәлендәге авырттыргыч препаратлар, багаж җитмәү, туристик карталар, сувенирлар һәм маршрут белән бәйләде.
  
  Бозык.
  
  Кеннеди әйтте: "Димәк, бу немецлар һәм Канада кешеләре булмаган каберне табарга телиләр, бәлки дан өчен? Ул китерә алган байлык өчен? Моның өчен алар Одинның тугыз кисәген урын булмаган урында җыярга тиеш. Дөресме? "
  
  Бен кычкырды. "Хәер, җыр винилга бастырылганчы җыр түгел", - диде әти әйткәнчә. Инглиз телендә безгә әле күп эш башкарырга туры килә. "
  
  "Бу сузу. "
  
  "Бу аңа охшаган." Бен ноутбук экранын әйләндерде. "Одинның тугыз фигурасы - күзләр, бүреләр, валкирилар, ат, калкан һәм сөңге."
  
  Дрейк санады. "Аларның алтысы гына бар, балам."
  
  "Ике күз. Ике бүре. Ике Валкирий. Әйе."
  
  "Кайсысы Апсаллада?" Дрейк Кеннедига күз кысты.
  
  Бен бер мизгелгә борылды, аннары әйтте: "Монда сөңге Один ягына тишелгән, Бөтендөнья агачына асылганда ураза тоткан, аның Волвасына - Күрүчесенә бөтен серләрен ачкан. Тагын бер өземтә тыңлагыз: "Упсалладагы гыйбадәтханә янында киң таралган ботаклары булган бик зур агач бар, алар кышта да, җәйдә дә гел яшел. Бу нинди агач, беркем дә белми, чөнки бүтәннәр ошамый. Йөзләрчә ел элек. Дөнья агачы Уппсалада - яки булган - Норсе мифологиясенең үзәгендә. Бөтендөнья агачы тирәсендә тугыз дөнья бар ди. Яда ... яда. О, бүтән белешмәлек - "Уппсаладагы изге агач. Берсе анда еш була, Игдрассил дип аталган зур көл янында, аны җирле халык изге дип саный. Ләкин хәзер юкка чыкты."
  
  Ул тагын укыды: 'Скандинавия елъязмалары Гамла Упсалланы Төньяк Европа тарихындагы иң борынгы һәм иң мөһим урыннарның берсе дип саныйлар.'
  
  "Itәм барысы да анда", диде Кеннеди. "Аны кем таба алыр иде."
  
  - Ярар, - диде Бен, - барысын бергә бәйләргә кирәк. Минем сәләтләремне сагынмагыз, мин эшләгәндә яхшы. "
  
  Дрейк башын салды. "Бу дөрес, миңа ышаныгыз. Ул миңа соңгы алты ай эчендә фотография карьерамда барырга булыша. "
  
  "Сезгә бик күп төрле шигырьләр һәм тарихи сага тупларга кирәк. Сага - Викингның югары маҗаралы шигыре. Шулай ук Эдда поэтикасы дигән нәрсә бар, ул заман елъязмаларын белгән кешеләрне белгән кешеләр токымнары тарафыннан язылган. Анда бик күп мәгълүмат бар. "
  
  "Без немецлар турында бернәрсә дә белмибез. Канада кешеләре турында әйтмим. Яки ни өчен Алисия Майлз - Дрейкның кесә телефоны шалтырады. "Гафу итегез ... шулаймы?"
  
  "Мин".
  
  "Сәлам, Уэллс."
  
  - Дрейк. Уэллс сулыш алды. "SGG - Швеция махсус көчләре һәм Швеция армиясе элементлары бөтен дөньядан чыгарылды."
  
  Дрейк бер мизгелгә телсез калды. "Шаярасыңмы әллә?"
  
  "Мин эш турында шаярмыйм, Дрейк. Хатын-кызлар гына. "
  
  "Моңа кадәр булганмы?"
  
  "Минем хәтеремдә, юк."
  
  "Алар моның сәбәбен күрсәтәме?"
  
  "Гадәттәге мәгънәсез сүз, мин куркам. Конкрет бернәрсә дә юк. "
  
  "Тагын берәрнәрсә?"
  
  Тынычланды. "Дрейк, син миңа чыннан да май хикәяләре бурычлы, дус. Бен әле дә бармы? "
  
  - Әйе, һәм сез Алисия Майлзны хәтерлисезме?
  
  "Гайсә. Кем алмас? Ул сезнең беләнме?
  
  "Чынлыкта, түгел. Мин аны Луврда бер сәгать чамасы элек очраттым. "
  
  Ун секунд тынлык, аннары: "Ул моның өлеше булдымы? Мөмкин түгел." Ул беркайчан да үз халкына хыянәт итмәс иде. "
  
  "Без беркайчан да" аның "түгел идек, шуңа күрә."
  
  - Кара, Дрейк, син музейны урларга булышты дисеңме?
  
  - Бу мин, сэр. Бу мин. Дрейк тәрәзәгә таба атлады һәм аста янып торган машина утларына карады. "Ашлау авыр, шулай бит? Ул яңа шалтыратуы белән акча эшләгәндер. "
  
  Аның артында ул Бен белән Кеннединың Одинның тугыз кисәгенең билгеле һәм билгесез урыннарына язулар алуын ишетә иде.
  
  Уеллс авыр сулый иде. "Алисия Майлс! Дошман белән атлыйсызмы? Беркайчан да. Wayк, Дрейк. "
  
  - Мин аның йөзен күрдем, сэр. Бу ул иде. "
  
  "Гайсә коляскада. Планың нинди? "
  
  Дрейк күзләрен йомды һәм башын чайкады. "Мин инде команда составына кермим, Уэллс. Минем планым юк, ләгънәт. Миңа план кирәк түгел иде. "
  
  "Беләм. Мин команда туплыйм, дус, һәм мин аны шуннан өйрәнә башлыйм. Эшләр ничек бара, без зур стратегияләр эшләргә телибез. Элемтәдә булыгыз ".
  
  Сызык үлде. Дрейк борылды. Бен да, Кеннеди да аңа текәлделәр. "Борчылмагыз", диде ул. "Мин акылдан язмыйм. Сездә нәрсә бар? "
  
  Кеннеди кашык белән берничә кәгазь кәгазьне сындырды, ул полиция стенограммасында каплаган иде. "Сөңге - Упсалла. Бүреләр - Нью-Йорк. Аннан соң, бернәрсә дә белми. "
  
  "Без барыбыз да көмеш кашыклар белән туган кебек сөйләшмибез," Дрейк үзен туктатыр алдыннан селкетте. "ЯРАР ЯРАР. Без белгәннәр белән эш итә алабыз. "
  
  Кеннеди аңа сәер елмаеп җибәрде. "Миңа сезнең стиль ошый".
  
  "Без нәрсә беләбез, - дип кабатлады Бен, - Апсалла киләсе булачак".
  
  - Сорау, - дип мыгырданды Дрейк, - минем алтын картам моны эшли аламы?
  
  
  Сигезенче
  
  
  
  УПСАЛЛА, Швед
  
  
  Стокгольмга очыш вакытында Дрейк Кеннедидан файдаланырга булды.
  
  Дрейк белән Бен арасында ярсулы кул чабулардан соң, Нью-Йорк копиясе тәрәзә янында Дрейк белән утырды. Шулай итеп качу мөмкинлеге азрак.
  
  "Шулай", диде ул самолет тигезләнгәндә һәм Бен Кеннеди ноутбукын ачты. "Мин билгеле бер атмосфера сизәм. Мин үз эшемә каршы түгел, Кеннеди, минем кагыйдә бар. Мин эшләгән кешеләр турында белергә тиеш. "
  
  "Мин белергә тиеш идем ... сез тәрәзә урыны өчен гел түләргә тиеш, шулай бит? Башта әйтегез әле, бу виб Алисия Майлз белән ничек эшләде? "
  
  "Бик яхшы," Дрейк таныды.
  
  "Буламы? Сез нәрсә белергә телисез? "
  
  "Әгәр бу шәхси проблема булса, начар нәрсә юк. Бу эш булса, тиз күзәтү. "
  
  "Икесе дә булса?"
  
  "Бозык. Минем бүтән кешеләр бизнесына керергә теләмим, мин чыннан да теләмим, ләкин Бенны беренче урынга куярга тиеш. Мин аңа моны кичерербез дип вәгъдә бирдем, һәм мин дә сезгә әйтер идем. Безне үтерү турында боерык алдык. Сез Кеннеди турында ахмак түгел, шуңа күрә сез минем белән эшләвегезгә ышанырга тиешлеген беләсез. "
  
  Очкыч хезмәткәре иелде, кәгазь стакан тәкъдим итте: "Без горурланып Старбакс кофе пешердек".
  
  "Кофеин". Кеннеди моны ачык кул белән кабул итте. Ул Дрейкның яңагына кагылып, кулын сузды. Ул аның белән танышканнан бирле өченче нонскрипт чалбар киеп йөргәнен күрде. Бу аңа хатын-кыз булуын, дөрес булмаган сәбәпләр аркасында игътибар ителүен әйтте; җитди булырга теләгән урынга тыйнак киенгән хатын.
  
  Дрейк үзе өчен берсен тотты. Кеннеди бер минут эчте, аннары Дрейкның игътибарын җәлеп иткән йомшак ишарә белән колак артына чәч бәйләде. Аннары ул аңа таба борылды.
  
  "Сезнең берегез дә начар эш түгел, ләкин мин ... пычрак полицейскийны тәмамладым. Суд-эксперт. Алар аны җинаять урынында берничә доллар кесәсенә тоттылар һәм бу турыда И.А.га сөйләделәр. Нәтиҗәдә, ул сузылган билге алды. Кайбер еллар. "
  
  "Начар нәрсә юк. Аның хезмәттәшләре сезгә мыскыл иттеләрме? "
  
  "Дус, ләгънәт, мин моны эшли алам. Мин моны биш яшемнән алам. Нәрсә булды, миемне шаккатыргыч бораулау кебек тибә, сез уйламаган чынбарлык - бу карак руханиның алдагы эшләренең һәрберсе соңыннан шик астына алына. Барысы да. Ялгызлык. Бер."
  
  "Рәсми? Кем белән? "
  
  "Бук ашаучы юристлар. Бук ашаган политиклар. Булачак мэрлар. Дан белән мавыккан реклама бирүчеләр үзләренең наданлыклары белән яхшылыкны яманнан белә алмыйлар. Бюрократлар. "
  
  "Бу сезнең гаебегез түгел".
  
  "Әйе! Нью-Йорк штатындагы иң начар серияле киллер гаиләләренә әйтегез. Унөч анага һәм унөч әтигә әйтегез, барысы да Томас Калебның кечкенә кызларын ничек үтерүләре турында бөтен нечкәлекләрен беләләр, чөнки алар аның бөтен суд процессында катнаштылар. "
  
  Дрейк ачуыннан кулларын кысты. "Алар бу егетне җибәрергә җыеналармы?"
  
  Кеннединин күзләре буш чокырлар иде. "Алар аны ике ай элек азат иттеләр. Шул вакыттан ул кабат үтерде һәм хәзер юкка чыкты. "
  
  "" К ".
  
  "Барысы да минем өстемдә."
  
  ", К, бу дөрес түгел. Бу системада. "
  
  "Мин - система. Мин система өчен эшлим. Бу минем тормыш".
  
  "Шулай итеп сезне ялга җибәрделәрме?"
  
  Кеннеди күзләрен сөртте. "Мәҗбүри отпуск. Минем уй инде юк ... нәрсә иде. Эш көннең һәр минутында ачыклык таләп итә. Мин инде ирешә алмаган ачыклык. "
  
  Ул тупас карашын тулысынча күрсәтте. "Һәм нәрсә? Сез хәзер бәхетлеме? Сез хәзер минем белән эшли аласызмы? "
  
  Ләкин Дрейк җавап бирмәде. Ул аның газапларын белә иде.
  
  Алар капитан тавышын ишеттеләр, алар бара торган урыннан утыз минут ераклыкта.
  
  Бен әйтте: "azyзе. Мин Одинның Валкириясе шәхси коллекциянең өлеше, урыны билгесез дип укыдым. " Ул блокнот алды. "Мин бу букны яза башлыйм."
  
  Дрейк аның берсен дә ишетмәде. Кеннеди хикәясе фаҗигале иде, һәм ул ишетергә тиеш түгел. Ул үзенең шикләрен күмде һәм, икеләнмичә, калтыранган кулын аның белән каплады.
  
  "Безгә моның ярдәме кирәк", - дип пышылдады, шуңа күрә Бен аны ишетмәс һәм соңрак сорамас. "Минем уйлавымча. Теләсә нинди операциядә яхшы ярдәм кирәк ".
  
  Кеннеди сөйләшә алмады, ләкин аның кыска елмаюы күп сөйләде.
  
  
  * * *
  
  
  Соңрак самолет һәм тиз поезд һәм алар Апсаллага якынлаштылар. Дрейк аның миен болытлаган сәяхәт арыганлыгын селкетергә тырышты.
  
  Тышта көндезге салкын аны аңына китерде. Алар такси туктаттылар һәм эчкә менделәр. Бен ару томанын чистартты:
  
  Гамла Уппсалла. Бу иске Упсалла. Бу урын, - диде ул Уппсаллага, - Гамла Уппсалла соборы күптән янып беткәч төзелгән. Бу, нигездә, яңа Уппсалла, йөзләрчә ел булса да. "
  
  - Вау, - диде Кеннеди. "Бу карт Уппсаллага ничә яшь?"
  
  "Төгәл."
  
  Такси хәрәкәтләнмәде. Шофер хәзер ярты борылды. "Тау?"
  
  "Син мине кичерерсеңме?" Кеннеди тавышы үпкәләде.
  
  "Сез тауларны күрәсезме? Король каберләре? " Сөйләшкән инглиз ярдәм итмәде.
  
  "Әйе". Бен башын салды. "Король каберлекләре. Бу тиешле урында. "
  
  Алар Уппсаллага мини гастрольләргә чыктылар. Турист уйнаганда, Дрейк район маршрутын кабул итә алмады. Икенче яктан, Сааб уңайлы иде, шәһәр тәэсирле иде. Ул көннәрдә Апсалла университет шәһәрчеге иде һәм юллар велосипед белән тыгыз иде. Бервакыт аларның сөйләшүчән, ләкин шифрлау авыр шоферы велосипедның сезнең өчен юлда туктамавын аңлатты. Сезне икенче уйламыйча төшерер иде.
  
  "Аварияләр". Ул тротуарларны бизәгән чәчәкләргә кулларын күрсәтте. "Күп аварияләр."
  
  Иске биналар ике яктан йөзеп йөрделәр. Ахырда шәһәр тәүбә итте һәм авыл пейзажга керә башлады.
  
  "Ярар, шуңа күрә Гамла Апсалла хәзер кечкенә авыл, ләкин рекламаларда ул зур авыл иде", диде Бен хәтердән. "Анда мөһим патшалар күмелгән. Один анда берникадәр вакыт яшәде. "
  
  "Менә ул үзен асып куйды", Дрейк легенда турында искә төшерде.
  
  "Әйе. Ул Дөнья агачында үзен корбан итте, күрүче ул саклаган һәр серне тыңлады һәм тыңлады. Ул аның өчен бик мөһим булгандыр. " Ул кабынды, уйлады: Алар искиткеч якын булырга тиеш иде.
  
  "Болар барысы да христианнарның сүзләре кебек тоела", диде Дрейк.
  
  "Ләкин Один монда үлмәдеме?" - дип сорады Кеннеди.
  
  "No.к. Ул уллары Тор һәм Фрей белән Рагнарокта үлде. "
  
  Такси туктаганчы киң машина кую урыны әйләндерде. Уң якка, яхшы киенгән пычрак юл сирәк агачлар аша алып бара. "Тау башларына", - диде машина йөртүчесе.
  
  Алар аңа рәхмәт әйттеләр һәм Саабтан кояш нурларына һәм яңа җилгә киттеләр. Дрейкның идеясы тирә-юньне һәм авылның үзен агач эшләреннән сикереп төшкәнен тикшерү иде. Чыннан да, бик күп халыкара асшоллар үзләренең яхшы теләкләрен глобаль азатлык дип атап була торган әйберләр артына куйгач, нәрсәдер аерылып торырга тиеш.
  
  Агачлар артында пейзаж ачык мәйданга әйләнде, дистәләгән кечкенә таулар һәм туры алда торган өч зур таулар белән генә өзелде. Моннан тыш, еракта алар җиңел түбәне һәм аның уң ягында тагын бер бина күрделәр, бу авыл башын билгеләде.
  
  Кеннеди туктады. "Кайда да агач юк, егетләр."
  
  Бен дәфтәренә мәшгуль иде. "Алар хәзер билге куярга җыенмыйлар, шулай бит?"
  
  "Сезнең идеягыз бармы?" Дрейк теләсә нинди активлык билгесе өчен киң ачык кырларны карады.
  
  "Монда кайчандыр өч меңгә кадәр биеклек булганын укыганым хәтеремдә. Бүген аларның берничә йөзе бар. Беләсеңме аның нәрсә аңлатканын? "
  
  "Аларны бик яхшы төземәделәрме?" Кеннеди елмаеп җибәрде. Дрейк кулындагы эшкә тулысынча тупланган кебек тоелды.
  
  "Борынгы заманнарда җир асты эшчәнлеге күп булган. Аннары бу өч "патша" таулары. XIX гасырда алар Йнглинг йортының өч легендар патшасы - Аун, Адил һәм Эгил - Скандинавиянең иң танылган патша гаиләләренең берсе дип аталганнар. Ләкин ... "ул туктады, рәхәтләнеп," шулай ук иң борыңгы мифологиядә һәм фольклорда каберлекләрнең инде булганы һәм аларның иң борыңгы - оригиналь - өч патша яки без белгәнчә Аллага борыңгы бүләк булганы әйтелә. Алар хәзер. Бу Фрейр, Тор һәм Один. "
  
  "Монда очраклы кертү бар", диде Кеннеди. "Ләкин сез бу борыңгы хикәяләрдән библия хикәяләренә ничә сылтама биргәнен күрдегезме?"
  
  "Бу Саги. "Бен аны төзәтте. "Шигырь. Академик дудллар. Мөһим булырга мөмкин нәрсә - швед фалла сүзенә тауларга дистәләгән сылтамалар бар, һәм манга төшүе - моның нәрсә аңлатканын белмим. Кеннеди, кайдадыр укымадыммы, Мәсих хикәясе Зевс хикәясенә бик охшаган? "
  
  Дрейк башын салды. "Мисыр алласы Хорус тагын бер алдан хәбәр итте. Икесе дә беркайчан да булмаган Алла иде. " Дрейк яссы пейзажга каршы торган өч патша манарасына башын салды. "Фрей, Тор һәм Один, шулай бит? Алайса, кем ул, Блэйки? А? "
  
  "Минем уйым юк, дус."
  
  "Борчылмагыз, мунчкин. Кирәк булса, без бу авыл кешеләреннән мәгълүматны җәфалый алабыз. "
  
  Алар арып-талып, өч арыган турист ролен уйнадылар. Аларның башларына кояш тиде, һәм Дрейк Кеннединың көзгесен сындырганын күрде.
  
  Ул башын чайкады. Америкалылар.
  
  Аннары Бенның телефоны шалтырады. Кеннеди башын чайкады, инде гаилә элемтәләренең ешлыгы аркасында. Дрейк елмайды.
  
  - Карин, - диде Бен шатланып. "Минем сеңлем ничек эшли?"
  
  Кеннеди Дрейкны җилкәсенә тыгып куйды. "Төркемнең әйдәп баручы җырчысы?" - дип сорады ул.
  
  Дрейк кысылды. "Алтын йөрәк, барысы да. Ул сезнең өчен зарланмыйча бернәрсә дә эшләмәс иде. Сезнең ничә дустыгыз яки хезмәттәшегез бар? "
  
  Гамла Уппсалла авылы матур һәм чиста иде, берничә урам йөзләгән еллык, яхшы сакланган һәм аз халык яшәгән, биек түбәле биналар белән тезелгән. Аларга очраклы авыл кешесе кызыксынып карады.
  
  Дрейк чиркәүгә таба юнәлде. "Localирле викарлар һәрвакыт ярдәм итә."
  
  Алар подъездга килеп җиткәч, чиркәү киемендәге карт аларны аякларыннан шакыды диярлек. Ул гаҗәпләнеп туктады.
  
  "Сәлам. Кан казу?
  
  - Моны белмим, иптәш. Дрейк иң яхшы елмаеп куйды. "Ләкин андагы тегеләрнең кайсысы Одинныкы?"
  
  "Инглизчә?" Рухани дөнья турында яхшы сөйләде, ләкин аңлау өчен көрәште. "Вад? Ни? Бер?"
  
  Бен алга атлады һәм викарның игътибарын патша манараларына чакырды. "Бер?"
  
  "Күрәсеңме." Карт башын салды. "Әйе. Хм. Сторста ... "Ул сүз табу өчен көрәште. "Зурлар."
  
  "Иң зур?" Бен кулларын киң таратты.
  
  Дрейк аңа елмаеп, сокланды.
  
  "Фигуралар." Кеннеди кире борыла башлады, ләкин Бенның соңгы соравы бар.
  
  - Фалла? - диде ул гаҗәпләнеп иреннәре белән, викарга карап, җилкәләрен кысып. "Яисә манга фаллор?"
  
  Бераз вакыт кирәк булды, ләкин җавап, килгәч, Дрейкны сөяккә суытты.
  
  "Тозаклар ... күп тозаклар."
  
  
  Тугыз
  
  
  
  ГАМЛА УПСАЛЛА, Швед
  
  
  Дрейк Бен белән Кеннеди артыннан иң зур патша тауларына кадәр барып җиттеләр, рюкзактагы каешлар белән бу өлкәне тынычлыкта өйрәнер өчен. Бердәнбер капка иң кечкенә биеклектән бер чакрым ераклыкта иде, һәм бер секундка ул анда хәрәкәтне күрде дип уйлады. Тиз хәрәкәт. Ләкин алга таба тикшерү тагын берни дә ачмады.
  
  Алар Один калкулыгы төбендә туктадылар. Бен сулыш алды. "Соңгысы минем Facebook битемдә бук алачак!" - дип кычкырды, ашыкты. Дрейк тынычрак иярде һәм аңардан бераз тизрәк йөргән Кеннедига елмаеп җибәрде.
  
  Тирәнлектә ул тагын да борчыла башлады. Ул ошамады. Алар өметсез рәвештә ялангач иде. Төрле көчле мылтыклар аларга иярә алалар, аларны мылтык урында саклыйлар, заказны көтәләр. Windил каты сызгырды һәм колакларга сугылды, куркынычсызлык хисен арттырды.
  
  Чүп үләне башына менү өчен егерме минут вакыт кирәк булды. Дрейк анда барып җиткәч, Бен үлән өстендә утырган иде.
  
  "Пикник кәрзине кайда, Крусты?"
  
  "Моны коляскагызда калдырыгыз." Ул тирә-якка карады. Моннан өскә күренеш сокландыргыч иде: чиксез яшел әйләнешле кырлар, калкулыклар һәм елгалар, ерактагы куе кызыл таулар. Алар Яңа Уппсалла шәһәре чикләренә кадәр сузылган Гамла Уппсалла авылын күрә алалар.
  
  Кеннеди моны ачыклады. "Шуңа күрә мин берникадәр вакыт мине борчыган нәрсә әйтергә җыенам. Әгәр бу Один тавы булса, һәм анда Дөнья агачы яшерелгән булса - бу зарарлы ачыш булыр - нигә моңа кадәр беркем дә тапмады? Нигә хәзер без аны эзләргә тиеш? "
  
  "Бу гади". Бен үзенең тәртипсез бөдрәләрен тәртипкә китерә иде. "Моңа кадәр беркем дә карарга уйламады. Шилд бер ай элек ачылганчы, барысы да тузанлы легенда иде. Миф. Спакны Бөтендөнья агачы белән тоташтыру җиңел булмады, ул хәзер бөтен дөньяда диярлек Йггдрасил дип атала, аннары Одинның кыска тугыз көн булуы белән. "
  
  -Әм - "Дрейк чәчелде", бу агачның барлыгын табу җиңел булмас. Алар иске руханиларның моның аркасында абынуларын теләмәсләр иде. "
  
  Хәзер Дрейкның кесә телефоны шалтырады. Ул рюкзактан чыгарганда Бенга мыскыллау белән карады. "Гайсә. Мин сезнең кебек тоела башладым. "
  
  "Скважиналар?"
  
  "Ун кешедән торган команда сезнең кулда. Сүз әйтегез. "
  
  Дрейк аның сюрпризын йотты. "Ун кеше. Бу зур команда. " Ун кешедән торган SAS командасы Президентны Овал офисына җибәрә ала һәм чәйгә кайтыр алдыннан Леди Гага яңа видеосында күренергә вакыт таба ала.
  
  "Зур өлешләр, ишетәм. Theәр сәгать начарлана бара. "
  
  "Бу дөрес?"
  
  "Хакимият беркайчан да үзгәрми, Дрейк. Алар әкрен генә башладылар, аннары бульдоз ясарга тырыштылар, ләкин тәмамларга курыктылар. Әгәр дә бу юаныч булса, бу хәзерге вакытта дөньяда булган иң зур вакыйга түгел. "
  
  Уэллсның сүзләре арыслан зебра белән мөгамәлә итү өчен эшләнгән, һәм Дрейк өмет өзмәде. "Нәрсә кебек?"
  
  "NASA галимнәре яңа суперволкано барлыгын расладылар. ... Әм ... "Уэллс чыннан да куркуга төште:" Бу актив. "
  
  "Ни?"
  
  "Бераз актив. Бераз. Ләкин уйлап карагыз, суперволкананы искә төшергәндә беренче күз алдыгызга китерегез ...
  
  "... планетаның ахыры," Дрейк тәмамлады, тамагы кинәт корыды. Дрейкның бу фразаны берничә көн эчендә ике тапкыр ишетүе очраклы иде. Ул Бен белән Кеннединың яр буйларын әйләндереп алуын, үләнне тибүен карады, һәм ул беркайчан да сизмәгән тирән тамырлы курку сизде.
  
  "Бу кайда?" - дип сорады ул.
  
  Уэллс көлде. "Ерак түгел, Дрейк. Алар сезнең Калканны тапкан урыннан ерак түгел. Бу Исландиядә. "
  
  Дрейк икенче тапкыр тешләргә җыена, Бен кычкырганда: "Нәрсәдер таптым!" бөтен җирдә таралгач, аның сафлыгын күрсәткән биек тавыш белән.
  
  "Мин китәргә мәҗбүр". Дрейк Бенга таба йөгерде, мөмкин булганча сихерләде. Кеннеди тирә-якка карады, ләкин алар бердәнбер авылда иде.
  
  - Тукта, дус. Сездә нәрсә бар? "
  
  "Болар". Бен тезләнеп, A4 кәгазе зурлыгында таш плитә ачу өчен, чүп үләнен сөртте. "Алар биеклекнең бөтен периметрын, берничә аякта, өстән аска ярты юлга кадәр тезәләр. Алар йөзләрчә булырга тиеш. "
  
  Дрейк җентекләп карады. Таш өслеге һава торышы белән начар зыян күрде, ләкин өлешчә үләннәр белән сакланды. Аларның өслегендә кайбер билгеләр бар иде.
  
  "Рун язмалары, минемчә, алар шулай дип атала", диде Бен. "Викинг символлары"
  
  "Син ничек беләсең?"
  
  Ул елмайды. "Очкычта мин калкан билгеләрен тикшердем. Алар бертигез. Google'дан сорагыз. "
  
  "Бала йөзләрчә кеше ди," Кеннеди текә, үләнле тау өстенә менде. "Ни Шуннан? Ярдәм итми. "
  
  "Бала эшләргә мөмкин ди," Бен. "Без эзләгән әйберләр белән бәйле руннарны табарга тиеш. Сөңге күрсәтүче рун. Агачны күрсәтүче рун. Forәм рун - "
  
  - Бер, - диде Кеннеди.
  
  Дрейкның идеясы бар иде. "Без күрү линиясен куллана алабыз дип уйлыйм. Аның эшләгәнен белү өчен без барыбыз да бер-беребезне күрергә тиеш, шулай бит? "
  
  "Солдат логикасы", Кеннеди көлде. "Ләкин мин моны эшләргә тиеш дип уйлыйм."
  
  Дрейк аңардан полицейский логикасы турында сорарга теләгән, ләкин вакыт уза барган. Башка фракцияләр алга киттеләр һәм хәзер дә юк иде. Алар барысы да яшел калкулык тирәсендә чабып, һәр таштан үләнне чистарта башладылар. Башта бу рәхмәтсез эш иде. Дрейк калкан, кросс, ишәк, озын көймә, аннары сөңге кебек символлар ясады!
  
  "Берсе бар". Аның тирән тавышы калган икесенә күтәрелде, ләкин бүтән юк. Ул рюкзаклары белән утырды һәм Апсалла аша таксида йөргәндә сатып алган әйберләрен куйды. Факел, зур фонарь, матчлар, су, ике пычак Бенга ул чүп-чарны чистарту өчен диде. Ул артка борылып карады, мин алай ук ышанмыйм, ләкин аларның ихтыяҗы хәзерге вакытта Бен борчылуына караганда актуаль иде.
  
  "Агач". Кеннеди тезләнеп, ташны тырнап алды.
  
  Бенга нәрсәдер табу өчен тагын ун киеренке минут кирәк булды. Ул туктады, аннары соңгы адымнарын кабатлады. "Толкиенның Гандальфны Одинга нигезләве турында әйткәнемне хәтерлисезме?" Ул ташны аягы белән тидерде. "Бу Гандальф. Аның хәтта персонал бар. Әй! "
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк аны игътибар белән карады. Ул тарттыргыч тавыш ишетте, авыр тарткычлар тарту тавышы белән ачылган кебек.
  
  "Сез моны ташка атлап китердегезме?" - Ул җентекләп сорады.
  
  "Минемчә әйе".
  
  Алар барысы да бер-берсенә караштылар, сүзләре дулкынланудан куркуга үзгәрде, аннары, бер булып, алга атладылар.
  
  Дрейк ташы бераз юл бирде. Ул шул ук тарту тавышын ишетте. Таш каршындагы җир батты, аннары депрессия турбодалы елан кебек яр буенда йөгерде.
  
  Бен кычкырды: "Монда нәрсәдер бар".
  
  Дрейк белән Кеннеди баткан җир аша узып, ул торган урынга киттеләр. Ул җирдәге ярыкка карап торды. "Ниндидер тоннель."
  
  Дрейк факелны кулга алды. "Пар үстерергә вакыт, кешеләр", диде ул. "Минем арттан бар".
  
  
  * * *
  
  
  Алар күз алдында булмаган мизгелдә ике төрле көч туплана башладылар. Әлегә кадәр йоклаган Гамла Апсалла шәһәрендә ятарга риза булган немецлар үзләрен әзерләделәр һәм Дрейк эзеннән бара башладылар.
  
  Тагын бер отряд, Швеция Армиясенең элита гаскәрләре континенты - Сарскилда Скайддсгрупен яки SSG - немецларны күзәтүне дәвам иттеләр һәм чокырга төшкән өч гражданин тәкъдим иткән сәер катлаулылык турында сөйләштеләр.
  
  Алар тулысынча сорау алына. Anyәрхәлдә.
  
  Ягъни, булачак вакыйгалардан исән калсалар.
  
  
  УН
  
  
  
  ДӨН .Я ЧЫГЫШЫ, Швед
  
  
  Дрейк таянды. Караңгы юл узу урыны булып башланган иде, хәзер биеклеге алты футтан да ким иде. Түбә кыя һәм пычрактан ясалган һәм зур, асылынган үләннәр белән бәйләнгән, алар юлдан кисәргә тиеш булганнар.
  
  Бу джунглига йөргән кебек, Дрейк уйлады. Underир астында гына.
  
  Ул тагын да көчлерәк йөзем агачларының киселгәнен күрде. Аның аша борчылу дулкыны үтте.
  
  Алар тамырлары шулкадәр тыгыз булган җиргә килделәр ки, алар тагын кузгалырга тиеш иде. Сугыш каты һәм пычрак иде, ләкин Дрейк терсәкне терсәк алдына, тез тез алдыннан куйды һәм башкаларны аңа иярергә өндәде. Кайбер вакытта хәтта инандыру Бенга ярдәм итмәгәндә, Дрейк тупаслыкка борылды.
  
  "Ким дигәндә температура төшә", - дип мыгырданды Кеннеди. "Без төшәргә тиеш."
  
  Дрейк стандарт солдат җавапыннан тыелды, аның карашы кинәт факел яктысында ачылган нәрсә белән тотылды.
  
  "Кара".
  
  Диварга уеп язылган рунес. Дрейкка Один калканын бизәгән сәер символлар. Бенның муенлы тавышы коридорда яңгырады.
  
  "Скандинавия руннары. Яхшы күренеш. "
  
  Дрейк үкенеч белән алардан нурын читкә борды. Аларны укый алсалар иде. Ул кыскача уйлады, SAS күбрәк ресурсларга ия булыр иде. Бәлки аларны монда китерергә вакыт җиткәндер.
  
  Тагын илле фут һәм ул тир белән тама иде. Ул Кеннединың авыр сулыш алуын һәм аның иң яхшы чалбар кигәнен сүгенүен ишетте. Ул Беннан бернәрсә дә ишетмәгән иде.
  
  - Яхшы, Бен? Чәчләрегез тамырда бәйләнгәнме? "
  
  "Ха, ләгънәт, ха. Алга таба да.
  
  Дрейк пычрак аша йөрүне дәвам итте. "Мине борчый торган бер нәрсә, - диде ул сулышлар арасыннан, - күп тозаклар бар. Мисырлылар хәзинәләрен саклау өчен зур тозаклар салдылар. Нигә Норвегиялеләр юк?"
  
  "Викингларның тозак турында артык уйлавын күз алдыма китерә алмыйм", диде Кеннеди.
  
  "Белмим," Бен кычкырды. "Ләкин викингларның да яхшы уйлаучылары бар иде, беләсезме. Греклар һәм Римлылар кебек. Аларның барысы да варварлар түгел иде. "
  
  Берничә борылыш һәм юл киңәя башлады. Тагын ун аяк һәм аларның өстендәге түбә юкка чыкты. Бу мизгелдә алар сузылып тәнәфес ясадылар. Дрейк факелы алдагы юлны яктыртты. Кеннеди белән Бенга күрсәткәч, ул көлде.
  
  "Начар, сез икегез кабердән кайткан кебек!"
  
  - Минем уйлавымча, сез бу бозыклыкка күнеккәнсезме? Кеннеди кулын селкетте. "SAS булу һәм боларның барысы?"
  
  SAS түгел, Дрейк агуланган сүзләрне селкетә алмады. "Алар элек иде." Ул әйтте һәм хәзер тизрәк алга китте.
  
  Тагын бер кискен борылыш, һәм Дрейк аның йөзендәге җилне сизде. Аны кинәт күк күкрәү кебек баш әйләндерү хисе кичерде, һәм аның астындагы каверноз кыясы белән читтә торуын аңлаганчы бер секунд үтте.
  
  Аның күзләренә искиткеч күренеш килде.
  
  Ул кинәт туктады, Кеннеди белән Бен аңа бәрелделәр. Аннары алар бу күренешне дә күрделәр.
  
  "OMFG." Бен "Йокы стенасы" имзасы трекының исемен язды.
  
  Дөнья агачы бөтен данында алар алдында торды. Ул беркайчан да җир өстендә булмаган. Агач өскә таба иде, аның тамырлары җир өстендәге тауга кадәр сузылды, яше һәм тирә-юньдәге кыя формалары буенча нык торды, ботаклары алтын коңгырт, яфраклары күпьеллык яшел, кәүсәсе йөз метр тирәнлектә сузылган. гигант чокыр.
  
  Аларның юлы кыя стеналарга язылган тар баскычка әйләнде.
  
  - Тозаклар, - диде Бен. "Тозакларны онытмагыз."
  
  "Тозаклар белән тәмугка", - диде Кеннеди Дрейкның уйларын. "Яктылык каян килә?"
  
  Бен тирә-якка карады. "Бу кызгылт сары."
  
  "Якты таяклар", диде Дрейк. "Мәсих. Бу урын әзерләнгән. "
  
  Аның SAS көннәрендә алар мондый өлкә әзерләргә кешеләр җибәрделәр; куркынычны бәяләү, нейтральләштерү яки базага кире кайтканчы каталог.
  
  "Бездә күп вакыт юк", диде ул. Аның Кеннедига иманы яңа гына иде. "Әйдә".
  
  Алар тузган һәм җимерелгән адымнардан атладылар, кинәт аларның уң ягына төштеләр. Ун аякта һәм баскыч кискен иелә башлады. Өч аяклы аерма ачылгач, Дрейк туктады. Искиткеч бернәрсә дә юк, ләкин аңа пауза бирерлек - астагы тишек тагын да ачыкланды.
  
  "Бозык".
  
  Ул сикерде. Таш баскычның киңлеге өч метр чамасы иде, юлда бару җиңел, ниндидер дөрес адым билгеле үлемне аңлатканда куркыныч.
  
  Ул Бенның күз яшьләре алдында булуын сизеп, шунда ук әйләнеп кайтты. "Борчылма", ул Кеннедига игътибар итмәде һәм дустына юнәлде. "Миңа ышан, Бен. Бен. Мин сине тотармын. "
  
  Ул Бен күзендә иманны күрде. Абсолют, балага охшаган ышаныч. Аны кабат эшләргә вакыт килде, һәм Бен сикереп торды да, каушап калгач, Дрейк терсәккә кулы белән ярдәм итте.
  
  Дрейк күз кысты. "Easyиңел, шулай бит?"
  
  Кеннеди сикерде. Дрейк игътибар итмичә, игътибар белән карады. Ул бернинди проблемаларсыз төште, аның борчылуын күрде һәм кабынды.
  
  - Бу өч аяк, Дрейк. Олы Каньон түгел. "
  
  Дрейк Бенга күз кысты. - Әзерме, дус?
  
  Тагын егерме фут, һәм баскычтагы чираттагы ачыш киңрәк иде, бу юлы утыз фут, һәм Дрейк аның белән йөргәндә селкенгән калын агач такта белән блокланды. Кеннеди иярде, аннары ярлы Бен, Дрейкны карарга, аска түгел, ә алга карарга, аякта түгел, ә юнәлешне өйрәнергә мәҗбүр итте. Егет каты җиргә җиткәч калтыранды, һәм Дрейк кыска тәнәфескә чакырды.
  
  Алар туктагач, Дрейк Бөтендөнья агачының монда шулкадәр киң таралганын күрде, аның калын ботаклары баскычка кагылды диярлек. Бен хөрмәт белән кулын тидерергә кулын сузды, аның кагылуы астында калтыранды.
  
  "Бу ... бу бик көчле", - диде ул.
  
  Кеннеди бу вакытны чәчләрен эшкәртү һәм өстендәге подъездны тикшерү өчен кулланды. "Әлегә барысы да аңлашыла", диде ул. "Әйтергә кирәк, ул торгач, бу урынны әзерләгән немецлар булмаган кебек. Алар аны талап, утлы ут белән яндырырлар иде. "
  
  Тагын берничә тәнәфес һәм алар илле футка төштеләр, яртысы диярлек. Ниһаять, Дрейк борыңгы Викинглар мисырлыларга тиң түгел дип уйларга рөхсәт бирде, һәм таш баскычка менгәндә бушлыклар иң яхшысы иде, ул чыннан да соры, игезәк һәм пигментның зур өлеше иде. Ул егылды, чиксез егылуны күрде һәм бармак очлары белән үзен тотты.
  
  Кеннеди аны өскә алып китте. "Эш җилдә йөри, SAS егет?"
  
  Ул каты җиргә таба борылды һәм күкрәк бармакларын сузды. "Рәхмәт".
  
  Алар сакчылрак хәрәкәт иттеләр, хәзер яртысыннан артыграк. Аларның уң ягында буш урын артында, зур агач мәңге торды, җил һәм кояш нуры белән кагылмады, үткәннәрнең онытылган могҗизасы.
  
  Алар Викинг символларын күбрәк бирделәр. Бен сәер уйлады. "Бу оригиналь граффити стенасына охшаган", диде ул. "Кешеләр исемнәрен кисеп хәбәрләр калдырырлар иде -" Джон монда иде! "
  
  "Бәлки, мәгарәне тудыручылар", диде Кеннеди.
  
  Дрейк салкын таш стенага ябышып, тагын бер адым ясарга тырышты, һәм мәгарәдә тирән, тарту тавышы яңгырады. Чүп-чар елгасы өстән төште.
  
  "Йөгер!" - Дрейк кычкырды. "Хәзер!"
  
  Башка тозакларга игътибар итмичә, алар баскычтан төштеләр. Гигант таш зур өстән егылып төште, олы ташларны җимерде. Дрейк Бенның гәүдәсен үзенеке белән каплады, алар басып торган баскыч аша таш егылып, аның белән егерме футка якын кыйммәтле адымнар ясады.
  
  Кеннеди таш фишкаларын җилкәсеннән сөртте һәм коры елмаеп Дрейкка карады. "Рәхмәт".
  
  "Әй, мин SAS егетнең ишәген саклаган хатын-кызның гади таштан узып китә алуын белә идем. "
  
  "Бу көлке, кеше. Шундый кызык."
  
  Ләкин ул әле бетмәгән. Кискен яңгыраган тавыш ишетелде, нечкә һәм көчле бау Бен белән Кеннеди аерган баскычта өзелде.
  
  - Фуук! - дип кычкырды Кеннеди. Сызык кисәге шундый көч белән чыкты ки, аның тубыкларын тәннең калган өлешеннән аера алыр иде.
  
  Тагын ике адым астына басыгыз. Дрейк урында биеделәр. "Бала!"
  
  Aboveгарыдан тагын бер кычкыру ташның киләсе егылуын аңлатты.
  
  "Бу кабатланган тозак," Бен аларга әйтте. "Шул ук хәл кат-кат кабатлана. Безгә бу бүлеккә керергә кирәк. "
  
  Дрейк нинди адымнарның буталчык, кайсының булмаганын әйтә алмады, шуңа күрә ул уңышка һәм тизлеккә ышанды. Алар утызга якын адым белән йөгерделәр, мөмкин кадәр озак һавада калырга тырыштылар. Борынгы юлны узып, таш тау куышына кереп баскыч диварлары җимерелде.
  
  Түбәнгә төшкән чүп-чар тавышы көчәя башлады.
  
  Аларның очышыннан соң каты кыл ярыклары иярде.
  
  Дрейк тагын бер ялган баскычка менде, ләкин тизлеге аны кыска бушлыкка алып китте. Кеннеди аның өстеннән сикерде, тулы очышта газәл кебек матур иде, ләкин Бен аның артына егылды, хәзер упкынга ташланды.
  
  "Аяклар!" Дрейк кычкырды, аннары бушлыкка кире егылып, җиргә әйләнде. Кеннеди аякларын кирегә тарткач, рельеф аның миендәге киеренкелекне юды. Ул Бенның тәненә бәрелүен, аннары күкрәгенә төшүен сизде. Дрейк егетнең тизлеген куллары белән юнәлтте, аннары аны каты җиргә этәрде.
  
  Ул тиз генә утырды.
  
  "Юлга дәвам!"
  
  Airава таш кисәкләре белән тутырылды. Берсе Кеннеди башыннан сикерде, киселгән һәм кан чишмәсе калдырды. Тагын бер тубыктагы Дрейк. Авырту аны тешләрен кысарга этәрде һәм тизрәк йөгерергә этәрде.
  
  Пулялар стенаны башларыннан тиштеләр. Дрейк иелеп, подъездга кыска гына карады.
  
  Мин анда таныш көч җыелганын күрдем. Немецлар.
  
  Хәзер алар тулы тизлектә, игътибарсызлыктан йөгерделәр. Арткы сикерү өчен Дрейкка кыйммәтле секундлар кирәк булды. Башка пулялар аның башы янындагы кыяны тишкәндә, алга күгәрчен, баскычтан сикерде, тулы түгәрәк ясады, кулларын кысып, бер унция дә югалтмыйча тулы биеклегенә торды.
  
  Эх, яхшы карт көннәр кайтты.
  
  Күбрәк пуля. Аннары калганнары аның алдына егылды. Террор аның йөрәгендә тишек ертты, ул йөгергән вакытта мәгарә төбенә җиткәннәрен аңлаганчы һәм, әзер булмаган, туры җиргә бәрелгән.
  
  Дрейк акрынайды. Мәгарә төбендә калын таш, тузан һәм агач калдыклары бар иде. Алар торгач, Кеннеди белән Бен күрергә тиеш иде. Алар пычрак белән генә түгел, ә хәзер тузан һәм яфрак формасы белән капланган.
  
  "Ах, минем ышанычлы фотоаппарат өчен", - диде ул. "Миңа шантаж еллары каршы тора."
  
  Дрейк ялтыравык таягын алды һәм кораллы кешеләрдән качу куышының кәкресен кочаклады. Агачның тышкы чикләренә барып җитү өчен биш минут вакыт кирәк булды. Алар гел аның тынычлыгы күләгәсендә иде.
  
  Дрейк Бенны җилкәсенә тыгып куйды. "Fridayомга көнге төннән яхшыракмы, иптәш?"
  
  Кеннеди яшь егеткә яңа күзләр белән карады. "Сезнең җанатарлар бармы? Сезнең төркемнең җанатарлары бармы? Без бу сөйләшүне бик тиздән үткәрәчәкбез, абый. Аңа ышаныгыз ".
  
  "Ике генә -" Бен соңгы бөкләнүнең бер өлешен әйләндереп ала башлады, аннары аптырап тынып калды.
  
  Алар барысы да туктадылар.
  
  Борынгы гаҗәпләнү хыяллары алар алдында пәйда булды, аларны телсез калдырды, диярлек ярты минут миләрен сүндерде.
  
  "Хәзер бу ... бу ..."
  
  - Гаҗәп, - диде Дрейк.
  
  Алар уйлаган иң зур Викинг озын көймәләре алардан бер файлда сузылып, архаик тыгын уртасына тыгылган кебек. Аларның яклары көмеш һәм алтын, җилкәннәре ефәк һәм кыйммәтле ташлар белән бизәлгән.
  
  - Озын көймәләр, - диде Кеннеди ахмаклык белән.
  
  "Ерак ераклыктагы кораблар." Бен аны төзәтер өчен җитәрлек мәгънәгә ия иде. "Начар, бу әйберләр үз заманының иң зур хәзинәсе булып саналды. Бу булырга тиеш ... нәрсә? Монда егерме бармы? "
  
  "Бик матур," Дрейк әйтте. "Ләкин бу без килгән сөңге. Идеялар бармы? "
  
  Бен хәзер Бөтендөнья агачына карый иде. "Әй Алла, егетләр. Сез күз алдыгызга китерә аласызмы? Берсе шул агачка эленеп тора иде. Берсе. "
  
  "Димәк, сез Аллага ышанасызмы? Фанат? " Кеннеди ягын бераз ягымлы итеп Бен ягына юнәлтте, кызарып җибәрде.
  
  Дрейк озын кораб койрыгының бөтен озынлыгын йөртә торган тар читкә менде. Таш көчле тоелды. Ул агач читен тотты да, иелде. "Бу әйберләр талау белән тулган. Бүгенге көндә монда беркем дә булмаган дип әйтеп була. "
  
  Ул тагын кораблар сызыгын өйрәнде. Хыялланмаган байлык күрсәтү, ләкин чын хәзинә кайда иде? Азакта? Салават күперенең ахыры? Мәгарә стеналары борыңгы рәсемнәр белән бизәлгән. Ул Одинның Дөнья агачында эленгәнен һәм аның алдында тезләнгән хатын-кыз образын күрде.
  
  "Бу нәрсә турында сөйләшә?" Ул Бенны аңа таба ишарә итте. "Әйдә, ашык. Бу мәкерле тупаслар колбасаларны тамагына ыргытмыйлар. Әйдәгез күчик. "
  
  Ул ялваручы хатын-кыз образы астындагы тупас текстны күрсәтте. Бен башын чайкады. "Ләкин технология юл табачак. "Ул үзенең ышанычлы I-телефонына басты, бәхеткә каршы монда сигнал юк.
  
  Дрейк бераз вакыт Кеннеди кабызды. "Минем бердәнбер идеям - бу озын көймәләргә иярү", диде ул. "Бу сезгә туры киләме?"
  
  "Футбол командасы җанатары әйткәнчә, мин уенда, егетләр. Wayлны күрсәт. "
  
  Ул алга китте, бу супер тоннель бетсә, алар тозакка эләгәчәкләрен белә. Немецлар үзләренең лауреатларына түгел, ә койрык белән нык тотынырлар иде. Дрейк уйны өлешләргә бүлеп, кыяга уеп ясалган читкә юнәлтте. Вакыт-вакыт алар тагын бер ялтыравык таякны очраттылар. Дрейк аларны яшерде яки алдагы көрәшкә әзерләнеп караңгы мохит тудырырга этәрде. Ул озын кораблар арасында гел эзләде һәм, ниһаять, алар арасында тар юлны күрде.
  
  План б.
  
  Ике, дүрт, аннары ун озын кораб үтеп китте. Тар юл турында сөйләшкән тырышлыктан Дрейкның аяклары авырта башлады.
  
  Төшкән ташның зәгыйфь тавышы, аннары тагын да көчлерәк кычкыру гигант мәгарә аша яңгырады, аның мәгънәсе ачык иде. Тавыш бирмичә, алар үз эшләренә тагын да катырак таяндылар.
  
  Ниһаять, Дрейк рәт ахырына килде. Ул егерме өч корабны санады, аларның һәрберсе кагылмаган һәм олы. Алар тоннель артына якынлашкач, караңгылык көчәя башлады.
  
  "Минем уйлавымча, алар беркайчан да ерак китмәгәннәр", - диде Кеннеди.
  
  Дрейк зур фонарь өчен әйләнде. "Рисклы", диде ул. "Ләкин без белергә тиеш."
  
  Ул аны кабызды һәм нурны як-якка күчерде. Пассажир алдагы гади архив юлына кадәр кискен таралды.
  
  Арка артында бер баскыч бар иде.
  
  Бен кинәт кычкыруны басты, аннары театр пышылдавында: "Алар читтә!"
  
  Дрейк чара күрде. "Без бүлендек", диде ул. "Мин баскычка барырмын. Сез икегез анда корабларга төшәсез һәм без килгән юлга кире кайтасыз. "
  
  Кеннеди протест белдерә башлады, ләкин Дрейк башын чайкады. "No.к. Эшлә аны. Бен яклауга мохтаҗ, миңа кирәк түгел. Безгә сөңге кирәк. "
  
  "Кайчан без кораблар ахырына барып җитәрбез?"
  
  "Мин ул вакытта кайтырмын."
  
  Дрейк бүтән сүз әйтмичә артка сикерде, читтән сикереп сукыр баскычка таба юнәлде. Ул бер тапкыр артка борылып карады һәм читтәге күләгәләрнең якынлашуын күрде. Бен Кеннеди артыннан соңгы Викинг корабы нигезенә чүп-чардан төште. Дрейк өмет догасын әйтте һәм баскычтан мөмкин кадәр тиз йөгерде, берьюлы ике адым сикереп торды.
  
  Бозаулары җәрәхәтләнгәнче, үпкәләре янганчы менде. Ләкин соңыннан ул киң таралды. Алар артында ярсу ток белән киң агым агылды, алга таба да архаик шашлык шикелле тупас киселгән таш корбан китерү урыны күтәрелде.
  
  Ләкин Дрейк игътибарын җәлеп иткән нәрсә - корбан китерү урыны артындагы стенага язылган зур символ. Бер-берсен каплаган өч өчпочмак. Уеп ясау эчендәге кайбер минераллар ясалма яктылыкны тоттылар һәм кара күлмәктә секвиннар кебек ялтырап тордылар.
  
  Бушка вакыт юк. Бозлы су аның буыннарына күтәрелгәч, ул һавага газапланып, агымны ташлады. Корбан китерү урынына якынлашканда, аның өстендә яткан әйберне күрде. Кыска, нечкә артифакт, гаҗәп тә, тәэсирле дә түгел. Чынлыкта, дөньяви ...
  
  ... Один сөңге.
  
  Алла ягын тишкән әйбер.
  
  Аның аша дулкынлану һәм алдан әйтү дулкыны үтте. Бу вакыйга барысын да реаль итте. Әлегә бу бик күп фаразлау эше, акыллы фаразлау гына. Ләкин бу мизгелдән соң ул куркыныч реаль иде.
  
  Курку. Алар дөнья ахырына кадәр санау алдында тордылар.
  
  
  Унбер
  
  
  
  ДӨН .Я ЧЫГЫШЫ, Швед
  
  
  Дрейк тантанада тормады. Ул сөңгедән тотты да, кире кайтты. Бозлы агым аша, җимерелгән баскычтан. Ул фонарьны ярты юлда сүндерде һәм караңгылык аны каплаганга, акрынайды.
  
  Зәңгәр нурлар подъездны яктыртты.
  
  Ул йөри иде. Бу әле бетмәгән. Ул күптән белгән иде, сугышта бик озак уйлаган кеше аны беркайчан да өйгә китермәде.
  
  Соңгы адымда ул үледән туктады, аннары юлның тирән караңгылыгына керде. Немецлар инде якын иде, чокыр ахырында диярлек, ләкин аларның ераклыктагы фонарьлары аны бүтән күләгәдә генә аерыр иде. Ул узыш өстенә сикерде, стенага басты һәм Викинг кораблары нигезенә алып барган тау ягына юнәлде.
  
  Ир-ат тавышы кычкырды: "Менә кара! Күзләреңне йом, Стиви Вондер! " Тавыш аны гаҗәпләндерде, анда Америка Көньякының тирән акценты бар иде.
  
  Бөркет күзле рухани аны күрде - я булмаса хәрәкәтләнүче күләгә - ул бу караңгылыкта мөмкин түгел дип уйлады. Ул тизрәк йөгерде. Ул әле булган урында ташка бәрелде.
  
  Караңгы фигура таянды - мөгаен америкалы. "Кораблар арасында түбән юл бар. Балаларыгызны мин ялкау тамагыгызга төшергәнче күчерегез. "
  
  Бозык. Янкилар яшерен юлны күрделәр.
  
  Стерн, тәкәббер, тәкәббер. Немецларның берсе: "Факс, Мило", - диде, аннары аны тау астына алып киткәндә елады.
  
  Дрейк үзенең бәхетле йолдызларына рәхмәт әйтте. Бер секунд эчендә ул кеше өстендә иде, аның тавыш чыбыкларын сындырды һәм муенын ишетә торган бәрелеш белән бүтәннәр иярер алдыннан.
  
  Дрейк немец пистолетын - Хеклер һәм Коч MG4 алды һәм берничә атты. Бер кешенең башы шартлады.
  
  Әйе, дип уйлады ул. Әле пистолет белән камерага караганда яхшырак ата.
  
  "Канада кешеләре!" аннан соң бер үк вакытта шыбыр сериясе.
  
  Дрейк ярсып пышылдауга елмаеп җибәрде. Алар шулай уйласыннар.
  
  Күңел ачмыйча, ул батырлык белән тиз йөгерде. Бен белән Кеннеди алда иде һәм аның яклавына мохтаҗ иде. Ул аларны моннан тере килеш чыгарырга ант итте, һәм ул аларны ташламас иде.
  
  Аның артыннан немецлар җентекләп төштеләр. Ул аларны басып торыр өчен берничә атты һәм корабларны саный башлады.
  
  Дүрт, алты, унбер.
  
  Эзлек куркыныч булып китте, ләкин ниһаять тигезләнде. Бервакыт ул шулкадәр нечкә иде ки, унбиш таштан арткан кеше, мөгаен, бүрәнәләр арасына кысылган кабыргасын сындырган булыр иде, ләкин уналтынчы корабны санагач, ул тагын да киңәйде.
  
  Аның өстендә манаралар, борыңгы, куркыныч, иске кабык һәм форма исе. Озакламый хәрәкәт аның игътибарын җәлеп итте һәм ул сул ягына карады, фигураны күрү өчен, яңа туган Мило тар читек буйлап йөгереп бара, күпчелек кеше йөри алмаган. Дрейкның атарга да вакыты юк - америкалы бик тиз хәрәкәт итә иде.
  
  Анаңны! Нигә ул шулай яхшы булырга тиеш? Дрейк үзе белгәннән кала, андый батырлыкны башкара алган Алисия Майлз.
  
  Мин үземне монда булачак гладиатор конкурсы уртасында таптым ...
  
  Ул алга сикерде, хәзер кораблар яныннан, тизлегеннән адымга сикереп торды, очраклы таулардан тирән ярларга кадәр иркен диярлек йөгерде һәм ком диварларыннан почмакларга сикерде. Хәтта судноларның сыгылучан агачларын кулланып, сикерүләр арасында тизлек алу.
  
  "Тукта!"
  
  Алдан каядыр бүленмәгән тавыш килде. Ул Кеннединың төссез фигурасын күреп туктады, Америка тавышын ишеткәч тынычланды. "Миңа иярегез", - дип кычкырды ул, Милога юл читенә кадәр аны кыйный алмавын. Аларны берничә сәгать кысып була.
  
  Ул соңгы корабны тизлек белән узып китте, Бен һәм Кеннеди аның артына төштеләр, Мило читтән сикереп, шул ук корабның алгы өлешен кисеп алган кебек. Дрейк аның стернумына каты төшкәненә ышанып, аны биленнән тотты.
  
  Ул мылтыгын Кеннедига икенче тапкыр ыргытты.
  
  Мылтык әле очып йөргәндә, Мило кайчыга бәрелде һәм үзен азат итте, кулларына ауды һәм кинәт аңа юнәлде.
  
  Ул кычкырды, "Мэтт Дрейк. Моны түземсезлек белән көттем, тормыш иптәшем. "
  
  Ул тимер һәм терсәк ыргытты. Дрейк кулларына берничә тапкыр кыйнады, артка чигенде. Бу егет аны белә иде, ләкин кем ул? Иске йөзсез дошман? SAS-ның караңгы үткәненнән күләгә-арбак? Мило якын иде һәм анда калуга бик шат иде. Периферия күренешеннән Дрейк Америка билбаусындагы пычакны күрде, читкә юнәлтүне көтеп.
  
  Ул үз аягына аяусыз тиб алды.
  
  Аның артында, алга барган немец гаскәрләренең беренче ябык хәрәкәтләрен ишетә иде. Алар берничә корабта гына иде.
  
  Бен белән Кеннеди гаҗәпләнеп карап тордылар. Кеннеди мылтыгын күтәрде.
  
  Дрейк бер якка борылды, аннары икенчесен борды, Милоның аягына аяусыз тибүдән сакланды. Кеннеди Милоның аягыннан пычрак дюймны атып атты.
  
  Дрейк елмайды һәм этне хайван итеп күрсәтеп китте. - Калыгыз, - диде ул мыскыллап. "Бу яхшы малай."
  
  Кеннеди тагын бер кисәтүче атты. Дрейк борылып, алар яныннан йөгерде, Бенның кулыннан тотып, егет егылып төшкән баскычка таба борылды.
  
  "! К!" - Дрейк кычкырды. "Алар безне бер-бер артлы чыгарырлар."
  
  Бен аптырап калды. "Тагын кайда?"
  
  Дрейк коралсыз кысылды. "Сез нәрсә уйлыйсыз?"
  
  Ул туры Дөнья агачына таба юнәлде.
  
  
  ИКЕ
  
  
  
  ДӨН .Я СЫЙЛЫГЫ, Швед
  
  
  Алар тордылар. Дрейк Бөтендөнья агачы шулкадәр иске һәм көчле булган ки, аның ботаклары күп һәм көчле булырга тиеш. Сез агачка менүегезне кабул иткәч, физика бөтенләй мөһим түгел иде.
  
  "Тагын малай булган кебек", Дрейк Бенны дәртләндерде, аны куркуга бирмичә тизрәк өндәде. "Блэйки, сезнең өчен проблема булырга тиеш түгел. Яхшы, Кеннеди?
  
  Нью-Йорк мылтыгын астына күрсәтеп, соңгы булып менде. Бәхеткә, Дөнья агачының ботакларының һәм яфракларының зур симметриясе аларның алгарышын яшерде.
  
  "Мин үз вакытымда берничә сабакка мендем", - диде ул җиңел генә.
  
  Бен көлде. Яхшы билге. Дрейк Кеннедига тыныч кына рәхмәт әйтте, ул анда булуын тагын да яхшырак хис итә башлады.
  
  Начар, ул уйлады. Ул өстәде диярлек: бу миссиядә без бер атнадан да азрак вакыт эчендә иске диалектка кире кайтырбыз.
  
  Дрейк ботактан ботакка менде, биек һәм югарырак, бер ботак өстендә утырды яки басып торды һәм шул ук вакытта икенчесенә иреште. Алга китеш тиз иде, димәк, аларның өске тән көче көтелгәннән озаграк дәвам итте. Ләкин, ярты юлда, Дрейк Бенның көчсезләнүен күрде.
  
  "Твени арыймы?" - ул сорады һәм тырышлыкның икеләтә артуын күрде. Вакыт-вакыт Кеннеди ботаклар аша пуля атты. Ике тапкыр алар янында күтәрелгән таш баскычны күрделәр, ләкин артыннан куучыларның билгесен күрмәделәр.
  
  Тавышлар аларга яңгырый. "Инглиз кешесе - Мэтт Дрейк." Элеккеге SAS солдаты бервакыт көчле немец акценты белән бозылган тавыш ишетте, бу аның алтынчы мәгънәсендә әйтелгәнчә, ак киемле булырга тиеш. Алдан ике тапкыр күргән кеше урланган экспонатларны кабул итә.
  
  Тагын бер тапкыр ул ишетте, "SRT юкка чыгарыла." Ягымлы тавыш Мило тавышы иде, аның үткәнен ачып, алар хәтта SAS эчендә яшергән берәмлекне ачтылар. Изге нәрсә исеме белән бу егет кем булган?
  
  Ату авыр ботакларны бүлде. Дрейк рюкзакны эчтәге хәрәкәт хәзинәләре белән көйләү өчен туктады, аннары ул омтылган киң ботакны күрде. Алар элегрәк ял иткән баскычтагы урынга диярлек барып җиттеләр.
  
  "Анда", - диде ул Бенга. "Филиалга утыр һәм хәрәкәт ит ... тиз!"
  
  Алар ике минут чамасы ялангач булырлар иде. Минус сюрприз һәм реакция вакыты, ул әле бер минуттан артык куркыныч калдырды.
  
  Бен беренче булып приюттан китте, Дрейк һәм Кеннеди икенче секундтан соң, барысы да кулларына сикерделәр һәм ботак буйлап баскычка таба утырдылар. Аларны күргәч, Кеннеди аларга кыйммәтле секундлар сатып алды, ким дигәндә бер бәхетсез кабер рейдерында тишекләр сугып.
  
  Хәзер алар Милоның чыннан да баскычка йөгерергә кушканын күрделәр. Биш ир. Команда тиз иде. Алар филиал ахырына кадәр Бенга кадәр барып җитәләр!
  
  Кырык! Алар мөмкинлек тудырмады.
  
  Бен шулай ук моны күрде һәм калтырады. Дрейк колагына кычкырды: "Беркайчан да бирешмә! Беркайчан да! "
  
  Кеннеди триггерны тагын тартты. Ике кеше егылды: берсе тишеккә очты, икенчесе аның ягын тотып кычкырды. Ул аны тагын кысып алды, аннары Дрейк журналның бетүен ишетте.
  
  Ике немец калды, ләкин хәзер коралларын әзер тотып, алар алдында тордылар. Дрейк каты йөз ясады. Алар узышта оттырдылар.
  
  "Аларны атыгыз!" Мило тавышы яңгырады. "Без мондагы кисәкләрне карыйбыз."
  
  "Нейн!" Көчле немец акценты яңадан башланды. "Дер сөңге! "Дер сөңге!"
  
  Пистолетның баррельләре какшамады. Немецларның берсе мыскыл итте: "Кыргый, кечкенә күгәрченнәр. Кил монда."
  
  Бен әкрен хәрәкәтләнде. Дрейк җилкәләренең калтыравын күрде. "Миңа ышаныгыз", - дип пышылдады ул дустының колагына һәм һәр мускулны кысып. Бен филиал ахырына җиткәч сикерер иде, аның бердәнбер уены - һөҗүм итү һәм осталык комплектын куллану.
  
  "Минем әле пычак бар", - дип мыгырданды Кеннеди.
  
  Дрейк башын салды.
  
  Бен филиал ахырына җитте. Немецлар тыныч кына көттеләр.
  
  Дрейк күтәрелә башлады.
  
  Аннары, томан кебек, немецлар торпедо белән бәрелгән кебек, якка очтылар. Аларның тәннәре җимерелгән һәм канлы, стенаны этеп җибәрделәр һәм, дымлы, арба кебек чокырга егылдылар.
  
  Филиалдан берничә метр биеклектә, баскычлар кәкре булган, авыр кораллы ир-атлар төркеме басып торган. Аларның берсе әле дә тәмәке тартучы АК-5 мылтыгын тотып тора иде.
  
  "Швед", Дрейк коралны Швеция армиясе еш кулланган корал дип таныды.
  
  Көчлерәк, ул: "Начар вакыт."
  
  
  Утызынчы
  
  
  
  Хәрби база, Швед
  
  
  Алар тапкан бүлмә - өстәл һәм бозлы тәрәзәле спартан унике-унике бүлмә - Дрейкны берничә ел алып кайтты.
  
  - Тынычланыгыз, - диде ул Бенның ак төсләренә. "Бу урын - стандарт хәрби бункер. Мин начаррак кунакханә бүлмәләрен күрдем, дус, миңа ышан. "
  
  "Мин начар фатирларда идем." Кеннеди уңайлы булып тоелды, полиция хезмәткәрен эшкә өйрәтте.
  
  "Башка егетнең сөякләре?" Дрейк каш күтәрде.
  
  "Әлбәттә. Нигә? "
  
  "Әй, бернәрсә дә." Дрейк бармакларында унга кадәр санады, аннары аяк бармаклары белән эшли башлаган кебек түбәнгә карады.
  
  Бен көчсез елмаеп җибәрде.
  
  "Кара, Бен, мин башта җиңел булмаганын таныйм, ләкин син швед егетенең ничек шалтыратканын күрдең. Без яхшы. Ничек кенә булмасын, безгә бераз сөйләшергә кирәк. Без арыдык. "
  
  Ишек ачылды һәм аларның хуҗасы, чәчле чәчле һәм тырнак кебек каты швед, хәтта Шрекны да ак төскә кертә алырлык, бетон идән буйлап йөрде. Аларны кулга алгач һәм Дрейк аларның кемнәрен һәм нәрсә эшләгәннәрен җентекләп аңлаткач, бу кеше үзен Торстен Даль дип танытты, аннары шалтырату өчен вертолетның ерак ягына китте.
  
  "Мэтт Дрейк", диде ул. "Кеннеди Мур. Бен Блейк. Швеция хакимиятенең сезгә каршы бернинди дәгъвасы юк ... "
  
  Дрейк бөтенләй швед булмаган акцент белән куркытты. "Син шул ялтыравыклы ишәк мәктәпләренең берсенә йөрисеңме, Даль? Этон яки шуңа охшаган әйберме? "
  
  - Ялтыраган ишәк?
  
  "Нәсел, акча һәм тәрбия ярдәмендә офицерларын күтәрүче мәктәпләр. Шул ук вакытта сез осталыкка, декстерлыкка һәм дәрткә кердегез. "
  
  "Минемчә." Дальның тоны хәтта иде.
  
  "Бик яхшы. Ярар ... алайса ... "
  
  Бен Дрейкка рәнҗетелгән кыяфәт биргәндә, Даль кулын күтәрде. "Карак булудан тукта, Мэтт. Йоркшир тупас крестьян булуыгыз башкаларның патша токымы дигән сүз түгел, шулай бит? "
  
  Дрейк аптырап арендаторына текәлде. Кеннеди аны "ташла" хәрәкәтен ясады. Аннары аңа Бен бу миссиядә чыннан да бәйләнгән нәрсә тапты, һәм ул тагын да күбрәкне теләде.
  
  Даль әйтте: "Дуслар, мин белемнәрне уртаклашыр идем. Мин чыннан да теләр идем. "
  
  Дрейк барысы да бүлешү өчен иде, ләкин алар әйтүенчә, белем - ул көч, һәм ул монда Швеция хакимиятеннән ярдәм алу юлын уйларга тырышты.
  
  Бен Одинның тугыз кисәге һәм Ходай төрбәсе турындагы хикәясенә Дрейк аны бүлгәндә әзерләнә иде.
  
  - Кара, - диде ул. "Мин һәм бу егет, һәм хәзер Гронк, кайбер үтерүчеләр исемлегендә сигез дюймлы баш бит ..."
  
  "Мин гронк түгел, сез инглиз ассоль." Кеннеди ярты аякка басты.
  
  "Сезнең бу сүзне белүегезгә мин бик тәэсир иттем." Дрейк күзләрен йомды. "Гафу итегез. Бу яргон. Ул сине беркайчан да калдырмый. " Ул Элисонның аерылышу сүзләрен исенә төшерде: сез һәрвакыт SAS булырсыз.
  
  Ул кулларын өйрәнде, Мило белән көрәштән һәм Бөтендөнья агачына менүдән эзләр белән капланды, һәм соңгы берничә көн эчендә аның тиз һәм дөрес реакцияләре турында уйлады.
  
  Ул ничек хаклы иде.
  
  "Нәрсә ул гронк?" - Бен гаҗәпләнде.
  
  Даль каты металл урындыкка утырды һәм авыр итекләрен өстәлгә бастырды. "Хатын-кыз ... эх ..." хәрби хезмәткәрләр белән ләззәтләнә. " - дипломатик җавап бирде.
  
  "Минем үземнең тасвирлавым бераз тупасрак булыр иде," Дрейк Бенга текәлеп карады, аннары: "Килләр исемлеге. Немецлар кылынган җинаятьләр өчен безнең үлебезне телиләр. Ничек син булыша аласың, Даль? "
  
  Швед берникадәр вакыт җавап бирмәде, ул бозлы тәрәзәдән кар белән капланган пейзажга һәм аннан читтә, ярсу океан фонында берүзе күтәрелгән ватылган кыяларга карады.
  
  Кеннеди әйтте, "Даль, мин полицейский. Мин бу икесен берничә көн элек белми идем, ләкин аларның йөрәкләре яхшы. Аларга ышаныгыз. "
  
  Даль башын салды. "Дрейк, синең абруең алда бара. Аның яхшы һәм начар яклары. Без сезгә булышырбыз, ләкин башта - "- диде ул Бенга. "Дәвам итегез".
  
  Бен беркайчан да өзелмәгән кебек дәвам итте. Дрейк Кеннедига карашын урлады һәм аның елмаюын күрде. Ул ике сәбәп аркасында аптырап читкә борылды. Беренчедән, Дальның абруена мөрәҗәгать итүе, икенчедән, Кеннединың ихлас хуплавы.
  
  Бен бетте. Даль әйтте: "Немецлар - боларның барысында яңа оешма, алар Йоркта булган вакыйгага кадәр безгә килмәгән".
  
  "Яңа?" - диде Дрейк. "Алар яхшы. Veryәм бик яхшы оештырылган; курку һәм тимер тәртибе белән идарә ителә. Аларның Мило - Америка махсус көчләре исемле егеттә төп быргы картасы бар, күрәсең. Титулны тикшерегез. "
  
  "Без эшләячәкбез. Яхшы хәбәр - безнең Канада кешеләре турында мәгълүмат бар ".
  
  "Сез моны күзәтәсезме?"
  
  "Әйе, ләкин икейөзле, тәҗрибәсез һәм ялгыз", Даль Кеннедига карашты. "Швеция хакимиятенең сезнең яңа Обама режимы белән мөнәсәбәте мин беренче класс дип атаганым түгел. "
  
  "Гафу итегез," Кеннеди елмаеп, аннары тирә-якка карады. "Тыңла, дус, без монда берникадәр вакыт булсак, ашарга берәр нәрсә алырбыз дип уйлыйсыңмы?"
  
  "Инде безнең аш пешекчебез әзерләгән", - диде Даль җавап итеп ялган елмаеп. "Ләкин җитди, тиздән бургерлар һәм чиплар булачак".
  
  Дрейк авызы сугарды. Соңгы тапкыр ашаганын хәтерли алмый.
  
  "Мин сезгә нәрсә эшләргә икәнен әйтермен. Канадалылар тормышны Викингка багышланган яшерен культ буларак башладылар - Эрик Кызыл. Көлмә, бу әйберләр чыннан да бар. Бу кешеләр вакыйгаларны, сугышларны һәм хәтта диңгез сәяхәтләрен күрсәтү өчен косплей кулланалар. "
  
  "Монда бернинди зыяны да юк", Бен бераз оборона яңгырады. Дрейк бу искиткеч әйберне соңрак саклап калды.
  
  - Notк, Блейк әфәнде. Косплей киң таралган, бөтен дөнья конвенцияләрендә бик ошый, һәм еллар дәвамында гадәти күренешкә әйләнде. Ләкин чын зыян миллиардер бизнесмен бу культның хәзерге лидеры булып, аннары миллионлаган долларны боҗрага ташлагач башлана. "
  
  "Бу шундый кайгыртучан күңел ачуга әйләнә."
  
  "Абсессия". Ишек ачылгач, Даль тәмамланды. Стандарт бургер һәм чипс савыты аның алдына куелгач, Дрейк елады. Пияз исе аның ач ашказанына илаһи иде.
  
  Даль ашаган вакытта дәвам итте: "Колби Тейлор исемле Канада эшкуары үз гомерен мәшһүр Викингка багышлады, Эрик Ред, ул, минем белүемчә, Гренландия ачылганнан соң Канадага төште. Бу тикшеренүләрдән Норсе мифологиясе белән кызыклы кызыксыну туды. Тикшеренүләр, казулар, ачышлар. Чиксез эзләү. Бу кеше үз китапханәсен алды һәм барлык Скандинавия текстларын алырга тырышты. "
  
  "Бу акылсыз эш," Кеннеди әйтте.
  
  "Килешегез. Ләкин үзенең "куркынычсызлык көчләрен" финанслаучы "гайка" - аны армия буларак укыгыз. Heәм ул күпчелек кешеләрнең радарында калырлык дәрәҗәдә шәхси булып кала. Одинның тугыз фрагменты белән бәйле рәвештә аның исеме еллар дәвамында кабат-кабат килеп чыга, шуңа күрә Швеция разведкасы аны һәрвакыт "кызыклы кеше" дип атый.
  
  "Ул Атны урлады", диде Дрейк. - Син моны беләсең, шулай бит?
  
  Дальның киң күзләре моны эшләмәгәнен күрсәтте. "Хәзер без беләбез."
  
  "Сез аны кулга алмыйсызмы?" - дип сорады Кеннеди. "Урлауда шикләнәме яки шуңа охшаган әйберме?"
  
  "Аны сезнең ... бандитларның берсе итеп күз алдыгызга китерегез. Сезнең мафия яки өчлек лидерлары. Ул хәзерге вакытта иң югары кеше.
  
  Дрейкка әйтелгән хис ошады. Ул Дальга Алисия Майлзның катнашуы турында сөйләде һәм Дахлга ресторанга ачарга рөхсәт ителгән кадәр сөйләде.
  
  "Шулай," диде ул тәмамлагач. "Без файдалымы, әллә нәрсә?"
  
  "Начар түгел," Даль ишекнең яңадан ачылуын таныды һәм озын чәчле, куак сакаллы гаҗәп кеше керде. Дрейкка ул заманча, картайган Викинг кебек тоелды.
  
  Даль башын салды. "Әй, мин сине көттем, профессор. Профессор Роланд Парневик белән таныштырырга рөхсәт итегез ", - дип елмая. "Норс мифологиясе буенча безнең белгеч."
  
  Дрейк башын салды, аннары Бенның яңа кешене мәхәббәт көндәше кебек зурлавын күрде. Хәзер ул ни өчен Бенның бу миссияне яшерен яратканын аңлады. Ул яшь дустын җилкәсенә тыгып куйды.
  
  "Хәер, монда безнең гаилә егете профессор булмаска да мөмкин, ләкин ул Интернет аша үз юлын белә - иске медицина белән заманча медицина төре, шулай бит?"
  
  "Яки ике дөньяның иң яхшысы", - диде Кеннеди сорау белән ике ягына.
  
  Дрейкның тәнкыйть ягы Кеннеди Мурның бу миссияне карьерасын саклап кала алырлык итеп исәпләвен исәпләде. Гаҗәп, йомшак ягы елмаеп авызының почмакларын карарга ярата иде.
  
  Малай бүлмәгә абынды, берничә төргәкне кысып, өем өстендә берничә дәфтәрне тигезләде. Ул тирә-якка карады, Дальга солдат исемен хәтерләмәгәндәй карады, аннары йөкне өстәлгә ташлады.
  
  "Анда", - диде ул төргәкләрнең берсенә күрсәтеп. "Шул ук. Легенда чын ... мин сезгә берничә ай элек әйткәнчә. "
  
  Даль чәчәк аткан төргәкне чыгарды. "Сез безнең белән бер атна булдыгыз, профессор. Бер атна гына. "
  
  "Сез ... ышанасызмы?"
  
  "Әй, мин ышанам." Даль тоны гаҗәеп зур сабырлык күрсәтте.
  
  Башка солдат ишеккә керде. "Әфәнде. - Бу, - диде ул Бенга башын кагып, - өзлексез яңгырый. Хела тиден ... ммм ... туктамый. " Елмайды. "Бу аның әнисе."
  
  Бен бер секундтан соң сикерде һәм тизлекне теркәү төймәсенә басты. Дрейк рәхәтләнеп елмаеп куйды, ә Кеннеди начар иде. "Алла, мин бу малайны бозуның күп ысуллары турында уйлый алам."
  
  Даль төргәктән укый башлады:
  
  "Мин Рагнарокта аның язмышы белән тулысынча үлгәнен ишеттем. Бүре кешесе Фенрир белән - кайчандыр айга борылган.
  
  Соңрак Тор белән Локи аның янында салкын яттылар. Сансыз илаһлар арасында бөек тәңреләр, дулкынга каршы безнең кыялар.
  
  Тугыз фрагмент Бер Чын Вольва юллары буйлап җилгә таралдылар. Бу өлешләрне Рагнарокка китермәгез, дөнья бетүенә куркыныч тудырмагыз.
  
  Мәңгегә сез моннан куркырсыз, мине тыңлагыз, кешеләр уллары, чөнки Алла каберен хурлау - Хисап көнен башлау. "
  
  Даль кысылды. "Һәм башкалар. Һәм башкалар. Һәм башкалар. Мин аның асылын әниемнең малайыннан алдым, профессор. Веб чыннан да әйләндерүдән көчлерәк кебек. Тизрәк. "
  
  "Сездә бармы? Хәер, әйткәнемчә ... Айлар, Торстен, айлар. Мине еллар буе санга сукмадылар. Хәтта институциональләштерелгән. Кабер һәрвакыт булган, беләсеңме, ул узган айда гына тормышка ашмады. Агнета миңа бу төргәкне утыз ел элек бирде, без хәзер кайда? Хм? Без каядыр?
  
  Даль тыныч булып калыр өчен бар көчен куйды. Дрейк катнашты. "Сез Рагнарок, профессор Парневик турында сөйләшәсез. Булмаган урын. "
  
  - Инде түгел, сэр. Ләкин беркөн - әйе. Бу, әлбәттә, бер вакытта булган. Otherwiseгыйсә, Один, Тор һәм бүтән Аллалар кайда үлделәр? "
  
  "Сез ул вакытта булганына ышанасызмы?"
  
  - Әлбәттә! - дип кычкырды егет.
  
  Даль тавышы тынычланды. "Хәзерге вакытта, - диде ул, - без ышанмауны туктатабыз."
  
  Бен кесә телефонын кесәсенә салып өстәлгә кайтты. - Димәк, сез Валкирий турында беләсезме? - дип сорады ул Дрейк белән Кеннедига мәкерле итеп. "Беләсеңме, ни өчен алар Один таҗындагы җәүһәр?"
  
  Даль ачуланып кына карады. Егет күзләрен йомды һәм икеләнде. "Бу ... бу ... асылташ ... бу ... нәрсә?"
  
  
  Дүртенче
  
  
  
  Хәрби база, Швед
  
  
  Бүлмә тынычлангач, Бен елмаеп җибәрде. "Бу безнең керү билеты", диде ул. "Минем хөрмәт гарантиясе. Норс мифологиясендә Валкирийның "Аллалар өлкәсенә баруы" турында кат-кат әйтәләр. Кара - монда. "
  
  Кеннеди тәлинкәсенә винтасын тиде. "Нинди мәгънәгә килә?"
  
  "Алар юлны күрсәтәләр", диде Бен. "Сез Рагнарок вакытында Одинның тугыз кисәген бер ай дәвамында җыя аласыз, ләкин Валкирийлар аллалар каберенә юл күрсәтәләр."
  
  Дрейк кабынды. - Сез моны үзегездә сакладыгыз, шулай бит?
  
  "Валкирийның кайда икәнен беркем дә белми, Мэтт. Алар шәхси коллекциядә, кайда Алла гына белә. Нью-Йоркта бүреләр - безнең өчен соңгы урын. "
  
  Парневик төргәкләренә диярлек һөҗүм иткәндә Даль елмаеп җибәрде. Ак торбалар шаулап торган буран арасында бөтен җирдә очтылар. "Валкирий. Валкирий. .К. Анда - бәлки. Ах, менә без барабыз. Хм. "
  
  Дрейк Даль игътибарын җәлеп итте. "Ә Апокалипс теориясе? Earthирдә тәмуг уты һәм барлык тереклек юк ителде һ.б. һәм башкалар."
  
  "Мин пантеондагы һәр Алла өчен диярлек шундый ук легенда әйтә алыр идем. Шива. Зевс. Көйләгез. Ләкин, Дрейк, Канада кешеләре бу каберне тапсалар, башка нәтиҗәләргә карамастан, аны хурлаячаклар. "
  
  Дрейк акылсыз немецларга кайтты. "Безнең яңа дусларыбыз кебек", ул башын кагып, Дальга бераз елмаеп җибәрде. "Минем сайлау мөмкинлеге юк ..."
  
  "Диварга каршы туплар." Даль бераз хәрби мантраны тәмамлады һәм алар бер-берсенә караштылар.
  
  Бен Дальның игътибарын җәлеп итү өчен өстәлгә иелде. "Гафу итегез, дус, ләкин без монда вакытыбызны әрәм итәбез. Миңа ноутбук бирегез. Миңа серфингка барырга рөхсәт итегез. Яисә яхшырак, безне Зур Алмага юллагыз, без һавада серф итәрбез. "
  
  Кеннеди башын салды. "Ул хаклы. Мин булыша алам. Киләсе логик максат - Милли Тарих музее, әйдәгез моны карыйк, АКШ әзер түгел. "
  
  "Бу таныш хикәя," Даль әйтте. "Мобилизация башланды инде." Ул Бенга игътибар белән карады. - Ярдәм итәргә тәкъдим итәсеңме, егет?
  
  Бен авызын ачты, ләкин җавапның мөһимлеген сизгәндәй туктады. "Ярый әле без үтерүчеләр исемлегендә, шулай бит? Йокы дивары бу айда арада. "
  
  "Әни безнең яшь студент өчен комендант сәгате бармы?" Дрейк этәрде.
  
  "Дивар?" Даль кабынды. "Бу йокыдан мәхрүм итү дәресеме?"
  
  "Бик мөһим түгел. Кара әле мин нәрсә ачтым. Мэтт САС. Кеннеди - Нью-Йорк полициясе. Без бик яхшы команда! "
  
  Аның карарын үлчәгәндәй, Дальның күзләре кысылды. Ул тыныч кына Дрейкның кесә телефонын өстәл аша сузды һәм экранга күрсәтте. "Бу рәсемдәге руннарны кайда фотога төшердегез?"
  
  "Чокырда. Озын кораблар янында йөзләгән картиналар булган дивар бар иде. Бу хатын, - диде ул экранга, - Бөтендөнья агачында газап чиккәндә Один янында тезләнде. Язманы тәрҗемә итә аласызмы? "
  
  "Әйе. Монда әйтелә - Один һәм Велва - Хайдига Алла серләре ышанып тапшырылган. Хәзер профессор моны тикшерә .... "Даль Парневикка карады, бөтен төргәкләрен берьюлы җыярга тырышканда.
  
  "Алла серләре" Егет аркасына геллхунд төшкәндәй борылды. "Яки илаһларның серләре. Сез нюансны ишетә аласызмы? Аңлыйсыңмы? Миңа рөхсәт итегез. " Ул буш ишеккә борылып, юкка чыкты.
  
  "Без сине алырбыз", диде Даль аларга. "Ләкин моны белегез. Сезнең хөкүмәт белән сөйләшүләр әле башланмаган. Бу безнең очыш вакытында сакланыр дип ышанам. Ләкин хәзер без дистәләгән махсус көчләр белән Нью-Йоркка юл тотабыз һәм куркынычсызлык юк. Без коралны Милли тарих музеена алып барабыз. " Ул пауза ясады. "Сез әле килергә телисезме?"
  
  "SAS ярдәм итәчәк", диде Дрейк. "Аларның янында торган команда бар."
  
  "Минем уйлавымча, мин сайт капитаны белән элемтәгә керергә тырышырмын, без тәгәрмәчләрне майлый алырбызмы." Өйгә кайту уйында Кеннединың үз-үзен тотышы кискен күренде. Дрейк шунда ук үзенә вәгъдә бирде, мөмкин булса.
  
  Миңа ышан, ул әйтергә теләде. Мин сезгә моны үтәргә булышырмын, ләкин сүзләр аның тамагында үлде.
  
  Бен бармакларын кысты. "Миңа I-такта яки берәр нәрсә бирегез. Тизрәк."
  
  
  Унбишенче
  
  
  
  Очкыч киңлеге
  
  
  Аларның самолеты picocell дип аталган җайланма белән җиһазландырылган, кәрәзле телефон манарасы, барлык кәрәзле телефоннарны самолетларда кулланырга мөмкинлек бирә. Хөкүмәт армиясе өчен кирәк, ләкин Бен Блейк өчен икеләтә кирәк.
  
  "Әй, сис, минем сезнең өчен эшем бар. Сорамагыз. Тыңла, Карин, тыңла! Миңа Милли тарих музее турында мәгълүмат кирәк. Экспонатлар, Викинг әйберләре. Планнар. Персонал. Бигрәк тә начальниклар. ... Әм ... "тавышы берничә октаваны төшерде," ... телефон номерлары. "
  
  Дрейк берничә мизгел тынлык ишетте, аннары: "Әйе, Нью-Йоркта! Аларның ничәсе бар? ... Эх ... чыннан да? Ярар, ярый, кечкенә апа. Мин моны каплар өчен сезгә акча күчерермен. Сине яратам".
  
  Дусты эленгәч, Дрейк сорады: "Ул әле эшсезме?"
  
  "Көне буе өйдә утыр, дус. Шикле барда "соңгы егет" булып эшли. Иске Хезмәт сәясәтенең могҗизасы. "
  
  Карин компьютер программалаштыру дәрәҗәсен алу өчен җиде ел көрәште. Блэр идарә иткәннән соң Хезмәт хакимияте җимерелгәч, ул Ноттингем университетыннан китте - ышанычлы, югары квалификацияле эшче - аны беркем дә теләмәгәнен ачыклау өчен. Рессия төште.
  
  Университет рәтеннән чыгу - сулны полигонга әйләндерегез, уңга йөклелеккә һәм дәүләт ярдәменә әйләнегез. Сынган хыяллар юлыннан туры юлны дәвам итегез.
  
  Карин Ноттингем үзәге янындагы фатирда яшәгән. Наркоманнар һәм алкоголиклар аның әйберләрен арендага алдылар. Көндез ул бик сирәк өйдән чыгып, сигез-төн уртасында сменада эшләгән барга ышанычлы такси белән барды. Тормышының иң куркыныч мизгелләре ул фатирына кайткач, караңгылык, иске тир һәм аның тирәсендәге башка күңелсез исләр, көтеп торган җәяү җинаять.
  
  Начар һәм игътибарсыз булган илдә, күләгәдә яшәүче кеше - патша.
  
  "Моның өчен аңа чыннан да кирәкме?" - дип сорады самолетның икенче ягында утырган Даль. "Яисә ..."
  
  "Кара, бу хәйрия түгел, иптәш. Мин Один турындагы әйберләргә игътибар итергә тиеш. Карин музей эшләрен башкара ала. Бу бик мәгънәле. "
  
  Дрейк үзенең тиз шалтыратуы ясады. - Эшләсен, Дал. Ышаныгыз миңа. Без булышырга килдек. "
  
  Уэллс шунда ук җавап бирде. "Зедлар тоту, Дрейк? Нәрсә соң ул? "
  
  Дрейк аны бүгенге көнгә кадәр тәрбияләде.
  
  "Менә, чиста алтын. Алисия Майлз белән кердек. Син аның нәрсә икәнен беләсең, Мат. Сез беркайчан да SASдан китмәячәксез ", - диде ул. "Соңгы билгеле адрес: Мюнхен, Хильдегардстрассе 111."
  
  "Германия? Ләкин ул Канада кешеләре белән иде. "
  
  "Әйе. Бу алай түгел. Ул Мюнхенда егете - билгеле Мило Ноксон белән - Лас-Вегасның, АКШның күңелсез гражданины белән яшәде. Ул элекке диңгез разведкасы офицеры. Янки тәкъдим иткән иң яхшысы. "
  
  Дрейк бераз уйлады. "Менә ул мине ул вакытта Майлз аша белә иде. Сорау туа, ул аны рәнҗетү өчен яисә аңа булышу өчен якларын алыштырдымы? "
  
  "Бу сорауга җавап юк. Бәлки сез аңардан сорар идегез. "
  
  "Мин тырышырмын. Кара, без монда туплар тотып торабыз, Уэллс. Сез штаттагы иске дусларыгыз белән элемтәгә керә аласызмы? Даль FBI белән элемтәгә керде, ләкин алар вакыт уйныйлар. Без очышка җиде сәгать ... һәм сукыр якынлашабыз. "
  
  "Сез аларга ышанасызмы? Бу шалгам? Егетләребезнең котылгысыз кластер чистартуларын телисезме? "
  
  "Алар шведлар. Әйе, мин аларга ышанам. Әйе, егетләребезнең дә катнашуларын телим. "
  
  "Аңлашылды". Скважиналар тоташуны өзделәр.
  
  Дрейк тирә-якка карады. Очкыч кечкенә, ләкин киң иде. Унбер махсус көч диңгезчеләре артта утырдылар, ял иттеләр, дозалар һәм гадәттә бер-берсен швед телендә сөйләштеләр. Даль телефон аша гел телефон аша сөйләшә иде, чөнки профессор аның алдына төртелгәннән соң төргәкне ачты, һәрберсен урындык артына куйды, факт белән фантастика арасындагы борыңгы аермаларны узып китте.
  
  Аның сул ягында, Кеннеди, беренче номерлы чалбар киемен киеп, беренче шалтыратты. "Капитан Липкинд бармы? ... ах, аңа Кеннеди Мур дип әйт."
  
  Ун секунд үтте, аннары: "No.к. Аңа әйтегез, ул миңа кире шалтырата алмый. Бу бик мөһим. Аңа әйтегез, бу милли куркынычсызлык турында, теләсәгез, аңа шалтыратыгыз. "
  
  Тагын ун секунд, аннары: "Мур!" Дрейк хәтта утырган җиреннән дә кычкырган тавыш ишетте. "Бу көтә алмыйсызмы?"
  
  "Тыңла, капитан, хәл килеп чыкты. Башта FBI офицеры Свейн белән киңәшләшегез. Мин монда Швеция SGG-тан Торстен Даль һәм SAS офицеры белән. Милли тарих музее турыдан-туры куркыныч астында. Детальләрне тикшерегез һәм шунда ук миңа шалтыратыгыз. Синең ярдәмең кирәк."
  
  Кеннеди телефонны япты һәм тирән сулыш алды. "Банг - һәм минем пенсиям китә."
  
  Дрейк сәгатенә карады. Алты сәгатькә кадәр.
  
  Бенның кесә телефоны сайрады һәм ул аны тотты. - Сеңлем?
  
  Профессор Парневик, кулы белән егылган төргәкне тотып, юл буйлап иелде. "Бала үзенең Валкириясен белә." Ул, аерым беркемгә дә мөрәҗәгать итми, диде. "Ләкин алар кайда? Ә күзләр - әйе, мин күзләрне табармын. "
  
  Бен сөйләде. "Яхшы фикер, Карин. Миңа музей рәсемнәрен җибәрегез һәм миңа бу бүлмәне бүлегез. Аннары куратор мәгълүматын аерым хәреф белән җибәрегез. Әй, кечкенә апа, әнигә һәм әтигә сәлам әйтегез. Сине яратам".
  
  Бен басуны дәвам итте, аннары тагын берничә язма ала башлады. "Музей кураторы санын алдым", - дип кычкырды ул. "Даль? Син минем аннан куркуымны куркытасың киләме? "
  
  Швеция разведкасы офицеры бер генә авазны югалтмыйча, кулларын селкеткәндә, Дрейк искиткеч елмаеп җибәрде. Бенның шундый ышаныч күрсәткәнен күрү рәхәт иде. Кайбер бүлмәдәге кешегә сулыш алырга мөмкинлек бирер өчен, бераз артка борылды.
  
  Кеннеди телефоны җырга керде. Ул аны тиз ачты, ләкин бөтен самолетны Goin 'Down уены кисәгенә эшкәрткәнче түгел.
  
  Бен вакытында башын салды. "Ягымлы. Безнең чираттагы тышлык версиясе. "
  
  "Мур." Кеннеди телефонын спикерга куйды.
  
  "Нәрсә соң ул? Ярты дистә асшол минем юлны япты, аннары миңа бик әдәпле түгел, борынымны ул булган чокырдан сакларга кушты. Зур этләр нәрсәдер өрделәр, Мур, һәм мин сезнеке дип уйлыйм. " Ул туктады, аннары уйланып әйтте: "Беренче тапкыр түгел, минемчә."
  
  Кеннеди аңа кыскартылган версия бирде, ул Швеция диңгезчеләре белән тулы самолет һәм билгесез SAS экипажы белән тәмамланды, хәзер АКШ туфрагыннан биш сәгатьлек очыш.
  
  Дрейк курку хисе кичерде. Биш сәгать.
  
  Бу мизгелдә Даль кычкырды: "Яңа мәгълүмат! Канада кешеләре Швециядә дә булмаган дип ишеттем. Алар Валкирийга игътибар итәр өчен Бөтендөнья агачын һәм сөңгесен корбан иттеләр бугай. " Ул Бен юнәлешендә рәхмәтен белдерде, ачыктан-ачык гриминг профессорыннан кала. "Ләкин ... буш кул белән кайттылар. Бу шәхси коллекционер чын күңелдән булырга тиеш ... Яисә ... "Дрейк кысылды," ул җинаятьче булырга мөмкин.
  
  "Яхшы тәкъдим. Ир-атлар ничек кенә булса да ямьсезләнә. Канада кешеләре бүген иртә белән Нью-Йорк вакытында музейга бәрелергә әзерләнә. "
  
  Кеннединың начальнигы һәм Дальны бер үк вакытта тыңлаганда, аның йөзе үтерүчән күренеш алды. "Алар датаны кулланалар", - диде ул кинәт ике якка да. "Бу абсолют руханилар - һәм немецлар, һичшиксез, үзләренең чын ниятләрен яшерен көн артында яшерәләр."
  
  Бен күтәрелеп карады. "Мин эземне югалттым."
  
  Дрейк аны кабатлады. "Нинди дата?"
  
  "Без Нью-Йоркка төшкәч, - дип аңлатты Даль, - 11 сентябрь көнне иртәнге сигездә булачак."
  
  
  Алтынчы
  
  
  
  Очкыч киңлеге
  
  
  Дүрт сәгать калды. Очкыч болытлы күктә чумуны дәвам итте.
  
  Даль әйтте, "Мин тагын FBIны сынап карыйм. Ләкин бу сәер. Мин бу тикшерү дәрәҗәсен уза алмыйм. Бу таш дивар. Бен - күзәтүчегә шалтырат. Дрейк - сезнең иске начальнигыгыз. Сәгать яңгырый, ирләр, һәм без беркайда да юк. Бу сәгать алгарыш таләп итә. Бар. "
  
  Кеннеди начальнигы белән ялварды: "Томас Калебка, Липкиндка", - диде ул. "Бу аның яки минем карьерам белән бернинди бәйләнеше дә юк. Мин сезгә FBI, CIA һәм бүтән өч хәрефле ахмаклар белмәгәнне әйтәм. Мин сорыйм ... "Ул туктады," Минем уйлавымча сездән сорыйм. "
  
  "Өч хәрефле ассоль", - дип Бен зарланды. "Бриллиант".
  
  Дрейк Кеннеди Мур янына килеп, дәртләндерү сүзләре тәкъдим итәсе килде. Андагы гражданин аны кочакларга теләгән, ләкин солдат аны читтә калырга мәҗбүр иткән.
  
  Ләкин тыныч халык бу сугышта җиңә башлады. Элегерәк ул "гронк" сүзен "күнегеп", таныган үсә барган очкынга каршы көрәшү өчен кулланган, ләкин бу эшләмәде.
  
  Уэллс аның чакыруына җавап бирде. "Хәзер сөйләш".
  
  "Тейлорны тагын тыңлыйсызмы? Кара, без кайда, дус? Сез безне АКШ һава киңлегенә керергә ышандырдыгызмы? "
  
  "Ярар ... әйе ... һәм юк. Мин бюрократик кызыл тасма белән эш итәм, Дрейк, һәм ул минем кочагымга туры килми - ул бераз көтте, аннары өметсезләнеп елады. "Бу май ае, иптәш. Туктагыз. "
  
  Дрейк теләмичә елмаеп җибәрде. - Начар, Уэллс. Тыңлагыз, бу миссия өчен үзегезнең актыгызны туплагыз - безгә булышыгыз - һәм мин сезгә Гонконгның иң пычрак клубы турында сөйләрмен, Май беркайчан да яшеренеп эшләгән, әйләнү өсте дип аталган.
  
  "Миңа кызык, бу кызык. Син монда, дус. Кара, без юлда, барсы да кагыйдәләр буенча әзер, һәм буа аша минем кешеләрдә моның белән проблема юк. "
  
  Дрейк "ләкин" сизде. "Әйе?"
  
  "Хакимияттә кемдер төшү өстенлекләрен кире кага һәм сезнең самолет турында беркем дә ишетмәгән, һәм, дустым, эчке коррупция."
  
  Дрейк аны ишетте. "Ярар, мине урнаштырыгыз." Кнопкага йомшак басу шалтыратуны тәмамлады.
  
  Ул Кеннединың: "Түбән идеаль, капитан. Мин монда конспирация турында сөйләшкән сөйләшүләрне ишетәм. Сак бул ... Липкинд. "
  
  Ул телефонын япты. "Хәер, ул бик авыр, ләкин ул мине үз сүзем белән кабул итә. Ул сәхнәгә мөмкин кадәр күбрәк кара һәм ак персонажлар җибәрә. Ул Милли Куркынычсызлык офисында кемнедер белә ", диде ул йомшак блузкасын тигезләп. "Фасоль төкерә."
  
  Алла, Дрейк уйлады. Бу музейга бик күп янгын көче керә. Начар сугыш башларга җитә. Ул кычкырып бернәрсә дә әйтмәде, ләкин сәгатенә карады.
  
  Өч сәгать калды.
  
  Бен әле дә куратор белән катнашкан: "Кара, без монда капиталь ремонт турында сөйләшмибез, күргәзмәне күчереп кенә. Музейның никадәр зур икәнлеген сезгә әйтергә кирәкми, сэр. Аны күчерегез һәм барысы да яхшы булыр. Әйе ... SGG ... Швеция махсус көчләре. ФБРга хәбәр итәләр, чөнки без сөйләшәбез ... юк! Аларның шалтыратуларын көтмәгез. Сез икеләнергә мөмкин түгел. "
  
  Унбиш секунд тынлык, аннары: "Сез SGG турында ишеткәнегез юкмы? Хәер, Google! "Бен өметсезләнеп телефонына күрсәтте. "Ул туктый", диде Бен. "Мин моны беләм. Ул җитәрлек сылтау таба алмаган кебек, эвазив сөйләште. "
  
  "Тагын бер кызыл тасма." Дрейк Дальга күрсәтте. "Бу тиз таралуга әйләнә."
  
  Каты тынлык урнашты, аннары Дальның кесә телефоны шалтырады. "Әй Алла," - диде ул җавап итеп. "Ден Статсминистер."
  
  Дрейк Кеннеди белән Бенда йөз ясады. "Премьер-министр".
  
  Дрейкның Торстен Дальга карата хөрмәтен тирәнәйткән берничә хөрмәтле, ләкин ачык итеп әйтелде. Махсус көч офицеры начальникка нәрсә булганын сөйләде. Дрейк бу егетне яратып бетәчәгенә бик нык ышанды.
  
  Даль шалтыратуны тәмамлады, аннары уйларын җыярга бераз вакыт алды. Ниһаять, ул күтәрелеп самолетка таба борылды.
  
  "Турыдан-туры Президент Министрлар Кабинеты әгъзасыннан, аның иң якын киңәшчеләре", диде Даль аларга. "Бу рейска төшәргә рөхсәт ителмәячәк."
  
  
  * * *
  
  
  Өч сәгать калды.
  
  "Алар президентка хәбәр итмәсләр иде", диде Даль. "Вашингтон, Д.К. һәм Капитол Хилл моның тирәнлегендә, дусларым. Дәүләт министры әйтүенчә, хәзер ул глобаль, халыкара масштабтагы конспирациягә әйләнде, һәм кемгә ярдәм итүен беркем дә белми. Бу гына, - диде ул, кабынып, - безнең миссиянең җитдилеге турында сөйли.
  
  "Кластерны борыгыз", диде Дрейк. "Без моны зур уңышсызлык дип атый идек."
  
  Бен, шул ук вакытта, Милли Тарих музее кураторы белән элемтәгә керергә тырышты. Аның барысы да тавыш почтасы иде. "Ялгыш", диде ул. "Ул хәзер нәрсәдер тикшерергә тиеш иде." Бенның бармаклары шунда ук виртуаль клавиатура өстендә оча башлады.
  
  "Минем идея бар", - диде ул кычкырып. "Мин ялгышам дип Аллага дога кылам."
  
  Аннары Уэллс шалтыратты, аның SAS командасының Нью-Джерсидагы ташландык аэродромга яшерен төшүен аңлатты. Коллектив кирәк булган юллар белән сәяхәт итеп Нью-Йорк үзәгенә юл тотты.
  
  Дрейк вакытны тикшерде. Десантка ике сәгать кала.
  
  Аннары Бен кычкырды: "Билгегә сугыгыз!" Барысы да сикерделәр. Хәтта Швеция диңгезчеләре дә аңа тулы игътибар бирделәр.
  
  "Менә монда!" - дип кычкырды ул. "Карарга вакытыгыз булса, бөтен Интернетка таралдылар." Ул ачуланып экранга күрсәтте.
  
  "Колби Тейлор", диде ул. "Канада миллиардеры - Милли тарих музеена иң зур өлеш кертүче һәм Нью-Йоркның иң зур финанслаучыларының берсе. Мин берничә тапкыр шалтыраттым дип уйлыйммы? "
  
  Даль җиңде. "Бу безнең киртә", - дип кычкырды ул. "Алар турында сөйләшкән кешенең мафиягә караганда күбрәк кешеләре бар." Беренче тапкыр Швеция офицеры кәнәфиендә утырган кебек иде.
  
  Кеннеди нәфрәтен яшерә алмады. "Акчалар костюмнары тагын җиңә", - дип пышылдады ул. "Мин рухани шулай ук банкир дип уйлыйм."
  
  "Бәлки, бәлки юк", диде Дрейк. "Минем һәрвакыт В планым бар."
  
  Бер сәгать калды.
  
  
  Унҗиде
  
  
  
  Нью-Йорк, АКШ
  
  
  Нью-Йорк полиция бүлегенең порт хакимияте, мөгаен, 9/11 вакыйгалары вакытында кимсетелгән батырлыгы һәм корбаннары белән танылгандыр. Бу билгеле булмаган нәрсә - Европадан киткән SAS очышларының күбесен яшерен эшкәртү. Эшләренең бу элементын күзәтер өчен махсус команда булмаса да, континенталь континенталь персонал шулкадәр аз азлык ки, еллар дәвамында күпләр якын дус булып киттеләр.
  
  Дрейк тагын шалтыратты. "Бүген кич эссе булачак", диде ул CAPD инспекторы Джек Шварцка. - Син мине сагындыңмы, дус?
  
  "Алла, Дрейк ... нәрсә? Ике ел? "
  
  "Өч. Яңа ел төне, '07. '
  
  - Хатыныгыз әйбәтме?
  
  "Без Элисон белән аерылыштык. Бу минем шәхесне ачыклау өчен җитәрлекме? "
  
  "Сез хезмәттән киттегез дип уйладым."
  
  "Мин эшләдем. Уэллс мине соңгы эшкә чакырды. Ул сезгә шалтыраттымы? "
  
  "Ул эшләде. Ул аңа бераз көтәргә вәгъдә бирдең диде. "
  
  "Ул хәзер эшләдеме? Шварц, мине тыңла. Бу сезнең шалтыратуыгыз. Сез белергә тиеш, бу бук җанатарларга очып китәчәк һәм безнең керү ахыр чиктә сезгә китерәчәк. Ул вакытта без барыбыз да герой булырбыз һәм бу яхшы эш дип саналыр, ләкин ... "
  
  "Уеллс мине тизлеккә китерде", диде Шварц, ләкин Дрейк борчылу ишетте. - Борчылма, дус. Минем әле җиргә рөхсәт алу өчен җитәрлек көчем бар. "
  
  Аларның самолеты АКШ һава киңлегенә бәреп керде.
  
  
  * * *
  
  
  Очкыч начар көндез төште һәм турыдан-туры кечкенә терминал бинасына салынды. Ишек бераз ачылган минутта, Швеция SGG-ның тулы унике әгъзасы черегән металл баскычтан йөгерде һәм өч көтү машинасына утыртылды. Аның артыннан Дрейк, Бен, Кеннеди һәм профессор, Бен аларның транспортын күргәч, үзен диярлек карады.
  
  "Алар гумвейларга охшаган!"
  
  Бер минуттан соң машиналар буш очыш полосасыннан узыштылар, тиз булмаган аэродром артындагы яшерен пандуска таба тизлек белән, берничә борылыштан соң, Манхэттенның төп кушылдыгының берсенә тоташкан ил юлына чыктылар.
  
  Нью-Йорк алар алдында бөтен даны белән таралды. Хәзерге бина, иске күперләр, классик архитектура. Аларның конвойы шәһәр үзәгенә кыска юлны алып, җирле машина йөртүчеләр белгән һәр катлаулы юлны кулланып куркыныч янады. Мөгезләр кычкырды, ләгънәтләр һаваны тутырды, подъездлар һәм чүп савытлары киселде. Бервакыт, бер яклы урам җәлеп ителде, аларның сәяхәтен җиде минутка кыскарттылар һәм өч резервуарның ватылуына китерделәр.
  
  Машиналар эчендә хәрәкәт бик дулкынландыргыч иде. Ниһаять, Даль Швеция Премьер-Министрыннан шалтырату алды, ул ниһаять FBIның яхшы ихтыярын яулады һәм музейга керергә рөхсәт алган.
  
  Даль шоферларына таба борылды. "Тизрәк!"
  
  Бен Дальга Бүреләрнең урнашкан урынын күрсәтүче музей картасын бирде.
  
  Күбрәк мәгълүмат таралды. Кара һәм ак кешеләр килде. Тиз җавап бирү отрядларына хәбәр иттеләр.
  
  Дрейк Уеллска килеп җитте. "Ситч?"
  
  "Без читтә. Полиция кавалериясе ике минут элек килде. Син?"
  
  "Егерме адым ераклыкта. Берәр нәрсә булса, безгә кычкыр. " Нәрсәдер аның игътибарын җәлеп итте һәм ул бер мизгелгә тәрәзә читендәге нәрсәгә юнәлде. Déjàu көчле тойгысы кабыргасыннан селкенүләр җибәрде, ул дизайнер Абел Фрейның Нью-Йоркка үзенең гаҗәеп мәче йөреше тамашасы белән килүен игълан иткән зур билбордны күргәч.
  
  Бу акылсыз, Дрейк уйлады. Чынлап та акылсыз.
  
  Бен Бөек Британиядәге сеңлесен уятты һәм, аларның транспортын күреп, сулышсыз, аны Валкири проектына яздыра алды - ул шулай дип атады. "Вакытны саклый", диде ул Дальга. "Ул тикшеренүләрен дәвам итә ала, без анда бүреләрне саклыйбыз. Борчылмагыз, ул моны минем дәрәҗә өчен фотога төшерергә теләгәнгә уйлый. "
  
  - Син сеңлеңә ялганлыйсыңмы? Дрейк кабынды.
  
  "Ул үсә." Кеннеди Блейкның кулын тыгып куйды. "Балага урын бирегез."
  
  Дрейкның кесә телефоны сайрады. Уеллс икәнен белү өчен аңа шалтыратучының таныклыгын тикшерергә кирәк түгел. - Әйтмә, дус. Канада кешеләре?
  
  Уэллс тыныч кына көлде. "Сез телисез."
  
  "А?" - Сорадым.
  
  "Канада кешеләре дә, немецлар да төрле маршрутлар кулланалар. Бу сугыш сездән башка башланырга тиеш. "
  
  Даль әйтте: "SWAT командасы өч минутта. Ешлыгы 68. "
  
  Дрейк киң тәрәзәгә карады. "Без монда".
  
  
  * * *
  
  
  "Westзәк парк Көнбатышка керү", Бен машиналарыннан төшкәндә әйтте. "Түбән баскычтан дүртенче катка кадәр күтәрелгән ике баскычка гына бара."
  
  Кеннеди иртәнге эсселеккә чыкты. "Бүреләр нинди катта яшиләр?"
  
  "Дүртенче".
  
  "Фигуралар." Кеннеди кысылды һәм ашказанын тыгып куйды. "Бу бәйрәм тортларына үкенүемне белә идем."
  
  Швеция солдатлары музей баскычларыннан тизрәк йөгергәндә Дрейк артта калды. Анда алар коралларын чыгара башладылар. Даль аларны биек подъезд күләгәсендә туктатты, команда түгәрәк баганалар белән ябылды.
  
  "Твиттер эшли. "
  
  Дистәләгән "Чек!" Тавышы яңгырады. "Без башта барабыз", диде ул Дрейкка. "Сез иярәсез. Аны тот. "
  
  Ул Дрейкка яктырткычлар һәм ике наушник зурлыгында ике цилиндрик әйбер бирде. Дрейк цилиндрик кәүсәләрне 68 борды һәм икесе дә нигезләреннән яшел ут чыгара башлаганчы көтте. Ул Кеннедига бирде, икенчесен үзе өчен саклады.
  
  - Твиттер, - диде ул буш карашларга. "Бу яңа дус янгын ярдәме. Барлык дустанә матчлар да бер ешлыкка көйләнгән. Хезмәттәшеңә кара, колагыңда ачулы тавыш ишетелә, начар егеткә кара һәм бернәрсә дә ишетә алмыйсың ... "Ул колакны салды. "Мин аның ышанычлы түгеллеген беләм, ләкин бу сез эшләргә тиеш булган очракларда ярдәм итә. Моның кебек."
  
  Бен әйтте: "Әгәр ешлык бүтән белән бәрелешсә, нәрсә эшләргә?"
  
  "Бу булмас. Бу соңгы Bluetooth технологиясе - ешлык адаптив таралу спектры. Алдан билгеләнгән полосаларда очраклы сайланган ешлыклар аша "хоп" җайланмалары - бергә. Диңгез диапазоны якынча ике йөз фут. "
  
  - Салкын, - диде Бен. "Минем кайда?"
  
  "Сез һәм профессор Centralзәк паркта берникадәр вакыт үткәрерсез", диде аңа Дрейк. "Туристик әйберләр. Салкын иптәш, бу күңелсез булыр. "
  
  Башка сүз әйтмичә, Дрейк соңгы Швеция солдатына ияреп биек архив аша һәм музейның караңгы эчке ягына борылды. Кеннеди игътибар белән карады.
  
  "Мылтык яхшы булыр иде", - дип мыгырданды ул.
  
  - Американнар, - диде Дрейк, ләкин тиз елмаеп җибәрде. "Йомшарыгыз. Шведлар Канада кешеләрен юк итәргә тиеш, һәм икеләтә тиз. "
  
  Алар аркалы тәрәзәләр һәм гөмбәзле түшәм өстенлек иткән Y формасындагы зур баскычка килеп җиттеләр, туктамыйча өскә менделәр. Гадәттә бу баскыч киң күзле туристлар белән тутырылыр иде, ләкин бүген бөтен җир тыныч иде.
  
  Дрейк алга китте һәм уяу булды. Дистәләгән куркыныч кешеләр бу зур иске мәйдан аша ашыга иде. Алар бергә җыелганчы гына вакыт кирәк иде.
  
  Алар йөгерделәр, итекләре биек стеналардан көчле яңгырыйлар, тамак микрофоннарыннан статик килеп, бинаның табигый акустикасы белән резонансланалар. Дрейк үзенең күнегүләрен искә төшереп, каты тупланды, ләкин Кеннедига моны күрсәтергә рөхсәт итмичә игътибар белән карарга тырышты. Граждан һәм солдат аның эчендә конфликтны дәвам иттеләр.
  
  Өченче катка якынлашкач, Даль "алга-әкрен" ишарә ясады. Кеннеди Дрейкка якынлашты. "Сезнең SAS дусларыгыз кайда?"
  
  "Еракта", диде Дрейк. "Без хәзер кирәксез үтерүләр ясарга теләмибез, шулай бит?"
  
  Кеннеди чылбырны бастырды. - Син комик, Дрейк. Чын көлке егет. "
  
  "Сез мине бер көнне күрергә тиеш."
  
  Кеннеди атуны сагынды, аннары әйтте: "Мин ризалашырмын дип уйламагыз". Аның уң кулы блузканың алгы өлешен тигезләргә омтылды.
  
  "Мин сорадым дип уйламагыз."
  
  Соңгы баскычка менә башладылар. Әйдәп баручы солдат соңгы иелүгә якынлашканда, мылтык атылды һәм башыннан гипс кисәге шартлады.
  
  "Төш!"
  
  Диварларга атылган буран. Даль ашказаны өстендә алга сузылды, куллары белән берничә хәрәкәт ясады.
  
  Дрейк: "Карако ысулы", диде.
  
  Бер солдат дошманын мәшгуль итәр өчен тиз волейбол атты. Икенчесе шлемын салды, мылтыгын каешка бәйләде һәм аны әкрен генә ут сызыгына күчерде. Алар хәрәкәтнең зәгыйфь тавышын ишеттеләр. Өченче солдат баскыч астыннан капкадан сикереп төште һәм күзләр арасындагы сакчыга сукты. Бу кеше атканчы үлде.
  
  "Ягымлы", Дрейк яхшы планлаштырылган хәрәкәтләргә ошады.
  
  Алар баскычтан менделәр, кораллар тарттылар һәм дүртенче каттагы аркалы подъезд тирәсендә әйләнделәр, аннары саклык белән арттагы бүлмәгә карадылар.
  
  Дрейк билгеләрне укыды. Бу кәлтәләр динозаврлары залы иде. Хуҗа, дип уйлады ул. Начар Тираннозавр сакланган урында түгелме?
  
  Ул бүлмәгә текәлеп карады. Гражданлык киемендәге берничә профессиональ йөзле егет мәшгуль булып күренде, аларның барысы да ниндидер авыр пулемет белән коралланган, мөгаен, Mac-10 'спрей һәм дога'. Ләкин, Тираннозавр аның алдында басып торды, төнге бөеклектә , ул юкка чыкканнан соң миллионнарча ел үткәч тә төшнең мәңге гәүдәләнеше.
  
  Himәм аның яныннан - иҗекләреннән тайпылып - тагын бер үлемгә китерүче ерткыч Алисия Майлз йөрде. Ул имза белән кычкырды: "Вакытны карагыз, малайлар! Монда бер тайпылу һәм мин сезнең барыгызны да уеннан чыгарырмын! Ашык!"
  
  "Хәзер анда бер ханым бар", - дип пышылдады Кеннеди миллиметрдан. Дрейк хуш исле һәм җиңел сулыш алган. - Иске дус, Дрейк?
  
  "Аңа белгәннәрен өйрәтте", диде ул. "Туры мәгънәдә. Аннары ул минем янымнан үтте. Сәер ниндзя-Шаолин бук. Ул беркайчан да ханым булмаган, әлбәттә. "
  
  "Сул якта дүрт", - дип хәбәр итте солдат. "Уң якта биш. Өстәвенә хатын-кыз. Один экспонаты бүлмә артында булырга тиеш, бәлки, аерым алковада, белмим. "
  
  Даль сулыш алды. "Күчергә вакыт."
  
  
  Унсигезенче
  
  
  
  Нью Йорк Милли Тарих Музее
  
  
  Шведлар төгәл атып, капкадан сикерәләр. Дүрт Канада егылды, аннары бүтән, өчесе пыяла экспонатка бәрелде, ул үз чиратында егылып, шартлау кебек тавыш белән идәнгә егылды.
  
  Калган Канада кешеләре борылып, урынга ут ачтылар. Ике швед кычкырды. Берсе егылып, башындагы ярадан кан ага. Икенчесе, ботын кысып, өемгә егылды.
  
  Дрейк чистартылган идән аша бүлмәгә керде һәм гигант армадиллосны күрсәтүче зур пыяла дисплей артында йөрде. Кеннединин куркынычсызлыгына инангач, ул стаканга карап башын күтәрде.
  
  Мин Алисиянең качкан ике шведны ике камил ату белән үтерүен күрдем.
  
  Тираннозавр артыннан тагын дүрт Канада пәйда булды. Алар Бүреләр күрсәтелгән алковада булырга тиеш. Аларның тәннәренә сәер күн каешлары, аркаларына авыр рюкзаклар бәйләнгәннәр.
  
  Шулай ук Mac-10. Алар бүлмәне пуля белән тутырдылар.
  
  Шведлар каплау өчен чумдылар. Дрейк, мөмкин кадәр түбән булсын өчен, кулын Кеннединың башына төреп идәнгә егылды. Аның өстендәге пыяла ватылды, пыяла шкафлар таралдылар һәм аларга яңгыр яуды. Армадилло калдыклары һәм репликалары ярылып, әйләнәләр.
  
  "Чын тиз чистарт, әйеме?" Кеннеди мыгырданды. "Әйе, бу дөрес."
  
  Дрейк үзен селкетте, пыяла такталарын бөтен җиргә ыргытты һәм музейның тышкы диварын тикшерде. Анда бер Канада егылды һәм Дрейк аны шунда ук тамгалады.
  
  "Инде моны эшлим."
  
  Ватылган дисплейны капка итеп кулланып, ул ялган егет янына килде. Ул пулеметка кулын сузды, ләкин кешенең күзләре кинәт ачылды!
  
  "Гайсә!" Көймә төзегәндә Дрейкның йөрәге Нух кулларыннан тизрәк тибә.
  
  Кеше елады, күзләре авыртты. Дрейк тиз аңына килде, коралны алып, онытылды. "Канлы зомби."
  
  Ул бер тезгә әйләнде, сугарга әзер, ләкин Канада кешеләре Т. рексның кабыргасы артына чигенделәр. Анаңны! Күптән түгел алар аның позициясен үзгәртмәгән булсалар, аңа элеккегә караганда азрак туры йөрерләр иде. Аның берничә аягы киселгән.
  
  Кеннеди аның янына басып, аңа таба борылды.
  
  "Яхшы слайд", диде ул, сулга һәм уңга борылып, Канада кешеләренең нәрсә эшләгәннәрен күрергә тырышып.
  
  Ниһаять, ул өч сынган кабырга арасындагы хәрәкәтне күрде һәм ышанмады. "Аларда Бүреләр бар", - диде ул. "Аларны сындыралар!"
  
  Кеннеди башын чайкады. "No.к. Алар кисәкләргә бүленәләр ", - дип күрсәтте ул. "Кара. Рюкзакларга кара. Одинның барлык өлешләре тулы булырга тиеш дип беркем дә әйтмәде, шулай бит? "
  
  "Аларны өлешләргә чыгару җиңелрәк", диде Дрейк.
  
  Барлык тәмуг бозылгач, ул киләсе экспонатның тышлыгына күчә иде. Бүлмәнең ерак почмагыннан, "Умырткасызларның килеп чыгышы" дип язылган ишек аша дистәләгән кычкырган баншей керде. Алар аттылар, кыргый аттылар, язгы каникулда күп тапкырлы Йагерда җанатарларның артык дозасы кебек көлделәр.
  
  "Немецлар монда." Дрейк идәнгә егылганчы коры әйтте.
  
  Тираннозавр бик нык калтыранды, кургаш проекты аның аша үтеп керде. Аның башы эленде, тешләре җирдәге золым аны терелтә алырлык итеп ачуланган кебек. Канада кире болытта очты. Динозаврның иҗекләренә кан таралды. Швеция солдаты кулын терсәккә кадәр югалтты һәм кычкырып йөгерде.
  
  Немецлар, акылдан язганнар.
  
  Дрейкка иң якын тәрәзә артыннан вертолет ротор плиталарының таныш бум-бум-бомы килде.
  
  Тагын түгел!
  
  Аның периферик күренешеннән Дрейк махсус кара көчләр фигураларын күрде, аңа кара кара кием киеп. Дрейк теге якка карагач, аның колагындагы твитерлар акылдан язган.
  
  Яхшы егетләр.
  
  Канада кешеләре моның өчен бардылар, тәртипсезлек тудырдылар. Алар Т. рексның гигант карын астыннан ярсып аттылар. Дрейк Кеннеди җилкәсеннән тотты.
  
  "Күчер!" Алар очышта иде. Алисия Майлз күренгәнчә ул Кеннедига этәрде. Дрейк коралын күтәрде, аннары сулдан немец Милосының якынлашуын күрде.
  
  Бер уртак паузада өчесе дә коралларын төшерделәр.
  
  Алисия гаҗәпләнде. "Мин белә идем, Дрейк, карт карт!"
  
  Мило үз юлында үле туктады. Дрейк берсеннән икенчесенә карады. "Мин Швециядә булырга тиеш идем, эт сулышы." Дрейк зур егеткә йомырка салырга тырышты. - Канны сагынам, шулай бит?
  
  Пулялар киеренке кокосына үтеп кермичә, әйләнә-тирәдәге һаваны тиштеләр.
  
  - Синең вакытың килер, - дип пышылдады Мило. "Андагы кечкенә егет һәм аның сеңлесе кебек. Парневик сөякләре. "
  
  Аннары дөнья кайтты, һәм Дрейк Алисиянең аңлашылмыйча җиргә егылганын күргәч, инстинктив рәвештә миллисекунд үрде.
  
  RPG ракетасы T-Rex карынын тиште, сөяк пычакларын бөтен якка очты. Ул зал аша ашыкты, бер тәрәзә аша. Авыр паузадан соң бүлмәне тетрәткән зур шартлау булды, аннары металлның җимерелүе һәм буыннарны кысу газаплы тавышы булды.
  
  Милли тарих музее стенасына металл үлем бәрелде.
  
  Дрейк Кеннеди өстенә сузылды, чөнки вертолетның тизлеге музей стенасына егылып, авыр калдыкларның җимерелүенә китерде. Борын шунда ук өзелде, чүп-чарны алга ыргытты. Аннары кокпит җимерелгән стенага вертикаль рәвештә диярлек егылды, һәм пилотның үз тәрәзәсе аша чебен сыман пычратылганчы, тизлек таягын каты паникага ыргытуы күренде.
  
  Аннары пропеллер пычаклары сугылды ... һәм чыкты!
  
  Очучы металл сөңгеләр бүлмә эчендә үтерү зонасын булдырдылар. Алты аяклы сикерү Дрейк белән Кеннедига таба очканда шау-шу ишетте. Элеккеге SAS солдаты мөмкин кадәр яссы иде, аннары сней Кеннеди башының бер кисәген кисеп алып, өч аякта иң ерак стенага төшкәнче, колакның өске өлешен кискәнен сизде.
  
  Ул бер мизгелгә аптырап ятты, аннары кинәт башын әйләндерде. Вертолет туктады һәм тизлеген югалтты. Киләсе мизгелдә ул музей ягына төште, Вил Э. Койот кебек, ул әле генә бәрелешкән тау ягына төшеп.
  
  Дрейк авыр металлның саңгырау бәрелеше булганчы дүрт секунд санады. Ул бераз бүлмәгә карады. Канада кешеләре ротор плитасы белән киселгән булса да, алга китмәделәр. Алар бүлмә ягына килеп җиттеләр, авыр рюкзаклары булган дүрт егет, шулай ук Алисия һәм бер каплагыч. Алар төшүче берәмлекләргә охшаган әйберләрне әйләндерделәр.
  
  Немецларның йөзләренә куркыныч язылган, битлекләр белән капланмаган. Дрейк ак киемле кешене сизмәде һәм бу миссия аның өчен бик куркынычмы дип уйлады. Ул махсус көчләрнең аларга тиз якынлашуларын күрде; шведлар америкалылар килгәч хакимиятне бирделәр.
  
  Канада кешеләре үзләрен Бүреләр белән коткардылар! Дрейк күтәрелергә тырышты, ләкин тәнен күтәрү авыр булды, якын сагыну һәм гаҗәп күренеш.
  
  Кеннеди астыннан бәрелгәнче, утырып, башыннан кан сөрткәнче аңа терсәк ярдәмендә булышты.
  
  "Бозык". - ул ачуланып мыгырданды.
  
  Дрейк канны туктатыр өчен кулын колагына бастырды. Ул карап торганда, калган биш Швеция махсус көчләренең өчесе Канада кешеләре белән сугышырга тырышты, чөнки беренчесе аны эшләтеп җибәрүче җимерелгән тәрәзәдән сикереп торды.
  
  Ләкин Алисия борылып карады, аның йөзендә уйнап торган елмаю, һәм Дрейк эчтән кычкырды. Ул алга сикерде һәм алар арасыннан үтеп керде, рәхимсез җәзаның кара тол хатыны, югары квалификацияле солдатларны иеп, тиңдәш булмаган җиңеллек белән сөякләрен сындырды, һәм команда өчен юк итү өчен унике секунд та үтмәде.
  
  Ул вакытта өч Канада тавышсыз һәм оста итеп бинадан сикереп тордылар.
  
  Калган Канада солдаты капкадан ут ачты.
  
  Нью-Йорк SWAT командасы немецларны зарарлады, аларны бүлмә артына этәрде, өчесен дә басып торган урында калдырды. Калган өчесе, шул исәптән Мило, коралларын ташлап йөгерделәр.
  
  Тираннозавр, ниһаять, җанны ташлап, иске сөякләр һәм тузан өеменә егылгач, Дрейк җиңде.
  
  Дүртенче Канада сикергәндә Кеннеди сүгенде, тиз арада Алисия. Соңгы солдат сикерергә әзерләнгәндә баш сөягенә атылды. Ул бүлмәгә кире егылды һәм янып торган чүп-чар арасында ятты, акылсыз сугышның тагын бер корбаны һәм апокалипсиска йөгерүе.
  
  
  Унсигез
  
  
  
  НЬЮ ЙОРК
  
  
  Шунда ук Дрейкның акылы бәяли һәм анализлый башлады. Мило Бен һәм профессор Парневик турында берничә нәтиҗә ясады.
  
  Ул кесә телефонын чыгарды һәм тизлекне теркәү алдыннан зыянны тикшерде.
  
  Телефон шалтырады һәм шалтырады. Бен аны озак калдырмас иде, Бен түгел ...
  
  Аның йөрәге селкенде. Ул Бенны сакларга тырышты, егеткә яхшы булыр дип вәгъдә бирде. Берәр нәрсә булса ...
  
  Тавыш җавап бирде: "Әйе?" Пышылдау.
  
  "Бен? Син океймы? Нигә пышылдаасың? "
  
  "Мэтт, Аллага шөкер. Әти миңа шалтыратты, мин сөйләшергә киттем, аннары артка борылып карадым һәм бу ике каракның профессорны кыйнауларын күрдем. Мин аларга таба йөгердем, һәм алар берничә кеше белән мотоциклда йөрделәр. "
  
  "Алар профессорны алдылармы?"
  
  - Гафу итегез, дус. Мөмкин булса, мин аңа булышыр идем. Начар әти! "
  
  "! К! Дрейкның йөрәге әле дә торгызыла иде. "Бу сезнең гаебегез түгел, Блэйки. Берни түгел. Бу велосипедчыларның аркаларына зур рюкзаклар бәйләнгәнме? "
  
  "Кайберәүләр шулай эшләде."
  
  "ЯРАР. Анда калыгыз. "
  
  Дрейк тирән сулыш алды һәм нервын тынычландырырга тырышты. Канада кешеләре ашыга иде. Бен явыз сукты, әтисе аркасында, ләкин профессор тирән букта иде. "Аларның планы велосипедта моннан качу иде", диде ул Кеннедига, аннары чүпләнгән бүлмәгә карады. "Без Дальны табарга тиеш. Бездә проблема бар. "
  
  "Бер генә?"
  
  Дрейк музейда китергән җимерүне тикшерде. "Бу әйбер зур вакыт шартлады."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк музейдан дәүләт хезмәткәрләре белән уратып алынган. Алар Centralзәк паркның көнбатыш подъездында сәхнә посты куйганнар, ул Бенның эскәмиядә утырганын күргәч, белә торып санга сукмаган. Бала контрольсез елады. Хәзер нәрсә? Кеннеди аның янындагы үлән полосасы буйлап йөгерде.
  
  "Бу Карин," Бенның күзләре Ниагара шарлавыгы кебек күп иде. "Мин аңа Валкирий белән ничек торуы турында сораштым һәм бу MPEGны кабул иттем ... җавап итеп."
  
  Ул ноутбукын әйләндереп алды, алар күрсеннәр өчен. Экранда кечкенә видео файл пәйда булды, кабат-кабат уйнады. Клип утыз секунд дәвам итте.
  
  Ак-кара туңдырма каркасы Бенның сеңлесе Каринның төссез сурәтләрен күрсәтте, ике тупас, битлекле ир-ат кочагында асылынып торган. Кан гына була алган кара таплар аның маңгаена һәм авызына сөртелгән. Өченче кеше калын немец акцентында кычкырып, камерага йөзен күтәрде.
  
  "Ул каршы торды, кечкенә минкс, ләкин ышаныгыз, без аны киләсе берничә атна эчендә бу ахмаклыкка өйрәтәчәкбез!" Бу кеше бармагын селкетте, авызыннан тозак сипте. "Аларга булышуны туктат, кечкенә малай. Аларга һөҗүмне туктатыгыз .... иссс .... Әгәр шулай эшлисез икән, сез аны куркынычсыз һәм сәламәт итеп кире кайтарырсыз "- күңелсез көлү. "Күбрәк яки әзрәк".
  
  Фрагмент кабатлана башлады.
  
  "Ул икенче Дан", - диде Бен. "Аның сугыш сәнгате мәктәбен ачасы килә. Минем уйлавымча, беркем дә аны б-б-кыйный алыр иде, минем олы сеңлем. "
  
  Яшь дусты таркалгач, Дрейк Бенны кочаклады. Аның карашы, Кеннеди сизгән, ләкин аның өчен түгел, сугыш кырында нәфрәт белән тулган.
  
  
  Егерме
  
  
  
  НЬЮ ЙОРК
  
  
  Абел Фрей, дөньякүләм танылган мода дизайнеры, мультимиллионер һәм 24 сәгатьлек данлыклы Шато-Ла Верейн хуҗасы, Мэдисон Сквер бакчасында сәхнә артында утырды һәм аның минусларының ирекле йөкләү паразитлары кебек әйләнүләрен күзәтте.
  
  Ял вакытында яисә төшкән чорда ул аларны үзенең Альпиның өендә тәэмин итте - дөньякүләм танылган модельләрдән алып, яктырткычлар һәм куркынычсызлык хезмәткәрләренә кадәр - кичәләр берничә атна туктамады. Ләкин гастрольләр дәвам иткәндә һәм Фрейның исеме игътибар үзәгендә булганда, алар бәхәсләштеләр, борчылдылар һәм аның теләкләренә җавап бирделәр.
  
  Бу күренеш формалашты. Мәче йөгерү ярты тәмамланды. Аның яктырту дизайнеры бакча командасы белән үзара хөрмәтле тылсымлы план уйлап табу өчен эшләде: синхрон яктырту һәм ике сәгатьлек тамашаның тавыш графигы.
  
  Фрей аны нәфрәт итәргә һәм руханиларны тирләндерергә һәм яңадан башларга теләгән.
  
  Супермодельләр киемнең төрле этапларында артка-артка йөрделәр. Мода-шоу сәхнәсе сәхнә тамашасының капма-каршысы иде - сезгә азрак материал кирәк иде, ә бу модельләр - ким дигәндә Ла Верейнада аның белән яшәгәннәр - моны барыбер күргәнен беләләр иде.
  
  Ул күргәзмәгә өндәде. Чынлыкта, ул моны таләп итте. Курку аларны тыйды, бу тупаслар. Курку, комсызлык һәм комсызлык, һәм гади ир-атларны һәм хатын-кызларны чылбыр белән бәйләгән бүтән гаҗәеп гөнаһлар - көче һәм байлыгы булганнарга - Викториянең Яшерен конфет сатучыларыннан Көнчыгыш Европа боз скульптураларына һәм аның бәхетле хезмәтчеләренә кадәр - аларның һәрберсе акыра. кан коючылар.
  
  Фрей Милоның төп тәннәргә үтеп керүен күрде. Мин модельләрнең рәхимсез тупас кешедән ничек читләшкәннәрен күрдем. Аларның ачык хикәясенә мин эчтән елмадым.
  
  Мило бәхетле күренмәде. "Кайт!" Ул Фрейның мобиль офисына башын салды.
  
  Алар ялгыз булганда Фрейның йөзе катып калды. "Нәрсә булды?"
  
  "Нәрсә булмады? Без вертолетны югалттык. Мин аннан ике егет белән киттем. Аларда SWAT, SGG, теге Дрейк һәм башка карчык бар иде. Бу кеше тәмуг иде. " Милоның Америка интонациясе Фрейның культуралы колакларын рәнҗетә. Astанвар аны әле "кеше" дип атаган.
  
  "Сплинтер?"
  
  "Бу фахишә югалды, Майлз." Мило елмайды.
  
  "Канада кешеләре алдымы?" Фрей ачуланып урындыкның кулларын кысып, аларны бозуга китерде.
  
  Мило сизми калды, эчке борчылуларына хыянәт итте. Фрейның эгоизмы аның күкрәген шеште. "Файдасыз тупаслар!" Ул шулкадәр кычкырды ки, Мило кабынды. "Сез, файдасыз руханилар, бер төркем атлы җайдакларга оттырдыгыз!"
  
  Тозак Фрейның иреннәреннән очты, аларны аерган өстәлне чәчте. "Беләсезме, мин бу мизгелне күпме көттем? Хәзер? Һәм син?"
  
  Himselfз-үзен кулда тота алмыйча, ул Америка командаларын йөзенә сукты. Мило башын кискен борды, яңаклары кызарды, ләкин ул башкача эш итмәде.
  
  Фрей аны тынычландыру өчен иң югары тынычлык кокосын мәҗбүр итте. "Минем тормышым," - диде ул иң зур тырышлык белән, һәм ул туып үскән ир-атлар гына белә ала, "юк, юк, бу каберне эзләүгә ... бу Алла кабере. Мин аларны үземнең сарайга ташлыйм. "Мин - хаким," - диде ул, кулын ишеккә таба селкетеп, - һәм мин бу ахмакларның хакимен аңлатмыйм. Минем идея булганга гына мин иң кыска сакчыны төртү өчен биш супермодель ала алам. Мин сугыш мәйданында яхшы кешене үлемгә кадәр көрәшә алам, ләкин бу мине хаким итми. Син аңлыйсың?"
  
  Фрей тавышы интеллектуаль өстенлекне арттырды. Мило башын салды, ләкин аның күзләре буш иде. Фрей моны ахмаклык дип кабул итте. Ул тынлады.
  
  - Ярар, минем өчен тагын нәрсә бар?
  
  "Бу". Мило торды һәм Фрей ноутбукының клавиатурасына берничә секунд басыды. Милли Тарих музее янындагы туры эфирда туры эфир пәйда булды.
  
  "Бездә телевизион экипаж булып торучы кешеләр бар. Аларның күзләре Дрейк, хатын-кыз һәм малай - Бен Блейк. Бу шулай ук Махсус һәм SGG-ның калган өлешен калдыра, һәм карагыз, мин моңа ышанам, "ул экранга җиңелчә кагылды, кирәкмәгән тир тапларын калдырды һәм Алла тагын нәрсә белә," бу SAS командасы. "
  
  "Сез ышанасыз ..." Фрей әйтте. "Сез хәзер безнең кулда күпмилләтле ярыш бар дип әйтергә тырышасызмы? Бездә иң зур ресурслар юк ". Ул тынлады. "Бу безгә әлегә булышмады дигән сүз түгел."
  
  Мило начальнигы белән яшерен елмаеп сөйләде. "Сез моны беләсез."
  
  "Әйе. Иптәш кызың. Ул безнең иң яхшы байлыгыбыз, аның вакыты якынлаша. Әйдәгез, кемгә хәбәр иткәнен исенә төшерик. "
  
  "Бу ул хәтерендә калган акча турында", диде Мило бик зирәклек белән.
  
  Фрейның күзләре ялтырап, аның күзләрендә ялтыравык ялтыравык пәйда булды. "Хм. Мин моны онытмам. "
  
  "Бездә Бен Блейкның сеңлесе дә бар. Күрәсең, кыргый мәче. "
  
  "Яхшы. Аны Сарайга җибәр. Тиздән без анда кайтачакбыз. " Ул пауза ясады. "Тукта ... Тукта ... Бу хатын Дрейк белән. Кем ул?"
  
  Мило аның йөзен өйрәнде һәм кысылды. "Аңламыйм".
  
  "Ярар, белегез!"
  
  Мило телевизион экипажга шалтыратты: "Дрейк хатын-кызында бит тану программасын кулланыгыз", - дип кычкырды ул.
  
  Дүрт минут тынлыктан соң ул җавап алды. "Кеннеди Мур", диде ул Фрейга. "Нью-Йорк Коп"
  
  "Әйе. Әйе, мин бозыклыкны беркайчан да онытмыйм. Бер читтә, Мило. Миңа эшләргә рөхсәт итегез. "
  
  Фрей титулны Гугллады һәм берничә сылтамага иярде. Ун минуттан да кимрәк вакыт эчендә ул барысын да белә иде, елмаюы киңәеп, тагын да бозык булып китте. Балачактан соң аның күңелендә зур идея микроблары үсә.
  
  "Кеннеди Мур," ул пехотага аңлатуга каршы тора алмады, "Нью-Йоркта иң яхшысы иде. Хәзерге вакытта ул мәҗбүри отпускта. Ул пычрак полицейскийны кулга алды һәм төрмәгә җибәрде. Аның ышанычы ул хөкем ителергә ярдәм иткән кайбер кешеләрнең азат ителүенә китерде, дәлилләр чылбыры белән бәйле нәрсә. " Фрей туктады. "Нинди артта калган ил мондый системаны кертәчәк, Мило?"
  
  "АКШ", аның каракы үзеннән нәрсә көтелгәнен белә иде.
  
  "Яхшы юрист Томас Калеб исемле кешенең азат ителүен тәэмин итте," Төньяк Америка тарихында иң начар серияле үтерүче ", монда әйтелгәнчә. Минем, минем. Бу бик җирәнгеч. Тыңла!
  
  "Калеб корбанының күзләрен ачып, кабак һәм маңгай аша клиплар төшерү өчен, аннары тере бөҗәкләрне тамак төбеннән мәҗбүр итә, аларны чәйнәргә һәм йотарга мәҗбүр итә. Фрей киң күзләр белән Милога карады. "Мин Макдоналдста ашау кебек бераз әйтер идем."
  
  Мило елмаймады. "Ул гаепсезләрне үтерүче", диде ул. "Комедия үтерү белән яхшы бара алмый."
  
  Фрей аңа елмаеп җибәрде. - Син гаепсезләрне үтердең, шулай бит?
  
  "Минем эшемне башкарганда гына. Мин солдат. "
  
  "Хм, әйбәт, бу яхшы сызык, шулай бит? Мөһим түгел. Әйдәгез хәзерге эшкә әйләнеп кайтыйк. Бу Калеб азат ителгәннән бирле тагын ике гаепсезне үтерде. Этик доктринаның һәм әхлакый кыйммәтләр җыелмасының ачык нәтиҗәсен әйтер идем, Мило? Ничек кенә булмасын, бу Калеб хәзер юкка чыкты. "
  
  Мило башы ноутбук экранына, Кеннеди Мурга таба борылды. "Тагын ике?"
  
  Хәзер Фрей көлде. "Ха, ха. Сез бик ахмак түгел, моны аңламыйсыз, шулай бит? Аның кайгысын күз алдыгызга китерегез. Аның газапларын күз алдыгызга китерегез! "
  
  Мило тотты һәм, үзенә карамастан, поляр аю кебек тешләрен тешләде, көннең беренче тотуын аерды.
  
  "Минем планым бар". Фрей рәхәтләнеп кычкырды. "Әй, бук ... Минем планым бар."
  
  
  ЕГЕРМЕ БЕР
  
  
  
  НЬЮ ЙОРК
  
  
  Кәрәзле штаб хаоста иде. Дрейк, Кеннеди һәм Бен Торстен Дальга һәм ачуланган махсус көчләр командирына иярделәр. Алар металл абзар ахырында алков белән тәэмин ителгән чагыштырмача тынлыкта тукталыр алдыннан ике бүлмә аша үттеләр.
  
  "Без шалтыраттык," махсус көчләр командиры ачуланып коралын ташлады. "Без шалтыраттык, унбиш минуттан соң минем өч кеше үлде! Нәрсә ...? "
  
  "Өч кенә?" - дип сорады Даль. "Без алтысын югалттык. Хөрмәт безгә вакыт таләп итә ... "
  
  "Факс хөрмәт," SWAT егете ачуы чыкты. "Син минем территориямне бозасың, инглизчә. Сез ләгънәтләнгән террористлар кебек начар! "
  
  Дрейк кулын күтәрде. "Чынлыкта, мин инглиз ассоль. Бу ахмак швед. "
  
  Америка аптырады. Дрейк Бен җилкәсенә кысылды. Ул егетнең калтыравын сизде. "Без булыштык", диде ул махсус көч егетенә. "Алар булышты. Бу начаррак булырга мөмкин иде. "
  
  Аннары, язмыш аның ироник чүкечен төшергәндә, штабка пулялар яңгыраган шаккатыргыч тавыш ишетелде. Барысы да идәнгә егылды. Көнчыгыш дивардан металл тавыш ишетелде. Атыш тәмамланганчы, махсус көчләр командиры торды. "Бу пуля үткәрми", диде ул бераз оялып.
  
  "Без барырга тиеш," Дрейк Кеннеди эзләде, ләкин таба алмады.
  
  "Ут рәтендә?" - диде махсус көч. - Син кем соң?
  
  "Бу мине яки пуляларны борчымый", диде Дрейк. "Бу ракета йөртүче граната.
  
  Акыллылык эвакуацияне таләп итә. Дрейк пулялар килгән якка кычкырган кара һәм акларны күрү өчен үз вакытында чыкты.
  
  Ул Кеннеди өчен тагын әйләнеп карады, ләкин ул юкка чыккан кебек иде.
  
  Аннары кинәт алар арасында яңа йөз пәйда булды. Бюро начальнигы, аның өч йолдызлы символы буенча, һәм бу җитмәгән кебек, аны узып китте, полиция комиссарының сирәк биш йолдызын кигән кеше иде. Дрейк шунда ук белде, алар сөйләшергә тиеш егет. Полиция комиссарлары терроризмга каршы көрәштә катнаштылар.
  
  Махсус көчләр командиры радиосы кычкырды: "Барысы да ачык. Монда түбәдә дистанцион контроль корал бар. Бу кызыл үлән. "
  
  "Саксызлар!" Дрейк Канада кешеләре һәм немецлар тоткыннары белән алга таба бара дип уйлады.
  
  Торстен Даль яңа килгән кешегә мөрәҗәгать итте. "Сез минем дәүләт министры белән чыннан да сөйләшергә тиеш."
  
  "Эш бетте", диде комиссар. "Сез моннан чыгасыз."
  
  -, к, көт, - диде Дрейк, Бенны алга ашыга. "Сез аңламыйсыз...."
  
  -, к, юк, - диде комиссар тешләрен кысып. "Белмим. Минем уйлавымча, сез моннан китәсез, Вашингтонга. Капитол Хилл сезнең егетләр кисәген тели, һәм алар аны зур өлешләргә алырлар дип ышанам. "
  
  
  * * *
  
  
  Очыш туксан минут дәвам итте. Дрейк Кеннединың серле юкка чыгуыннан борчылды, ул самолет китәргә җыенганчы кабат күренде.
  
  Ул сулыштан йөгереп килде.
  
  "Без сине югалттык дип уйладым", диде Дрейк. Ул бик җиңеллек хис итте, ләкин аны җиңел тотарга тырышты.
  
  Кеннеди җавап бирмәде. Киресенчә, ул сөйләшүдән ерак тәрәзә урынына утырды. Дрейк тикшерү өчен торды, ләкин аннан читкә киткәч, аның йөзе алабастер кебек ак иде.
  
  Ул кайда иде һәм анда нәрсә булды?
  
  Очыш вакытында шалтыратулар яки электрон почталар рөхсәт ителмәгән. Телевизор юк. Алар тынлыкта очтылар; берничә сакчы аларга комачауламыйча карады.
  
  Дрейк аның өстенә агып китәргә мөмкин. SAS тренировкасы сәгатьләр, көннәр һәм айлар көтүне таләп итә. Әзерлек өчен. Күзәтү өчен. Аның өчен бер сәгать миллисекундта очып китә ала. Бервакыт аларга бу кечкенә пластик шешәләрдә спирт тәкъдим иттеләр һәм Дрейк бер мизгелдән икеләнеп торды.
  
  Виски ялтырап торды, афәт амулеты, соңгы тапкыр авыр булганда - аның сайлау коралы - Элисон киткәч. Ул газапны, өметсезлекне исенә төшерде, ләкин аның карашы аңа карап торды.
  
  "Монда түгел, рәхмәт." Бен хуҗабикәсен җибәрер өчен җитәрлек уяу иде. "Без Тау дөге егетләре. Аны китерегез. "
  
  Бен хәтта Дрейкны үзен хикмәтле итеп күрсәтергә тырышты. Ул юлга иелде, алып баручы, селкенеп, үз урынына кире кайтуын күзәтте. "Америка кардәшләребезнең яргонында мин аңа керер идем!"
  
  Хуҗабикә аңа гаҗәпләнеп артка борылып карагач, аның йөзе кызарды. Бер секундтан соң ул: "Бу Хутерлар һавасы түгел, балам."
  
  Бен кире урындыкка батты. "Бозык".
  
  Дрейк башын чайкады. "Сезнең сәламәтлек, дус. Сезнең даими хурлыгыгыз мин сезнең яшьтә булмавымны искә төшерә. "
  
  "Буллшит".
  
  "Eriитди, рәхмәт."
  
  "Борчылмагыз".
  
  "Ә Карин - ул яхшы булыр. Сүз бирәм."
  
  - Моны ничек вәгъдә итә аласың, Мэтт?
  
  Дрейк туктады. Аның солдатның ачык хөкеме түгел, ә мохтаҗларга булышу өчен тумыштан бирелгәнлеге күрсәтелде.
  
  "Алар аңа әле зыян китермәсләр", диде ул. "Soonәм тиздән без сез күз алдыгызга китерә алмаган ярдәм күбрәк булачак".
  
  "Аларның аңа зыян китермәвен кайдан беләсең?"
  
  Дрейк авыр сулап куйды. "Ярар, ярар, бу белемле фараз. Әгәр дә алар аның үле булуын теләсәләр, аны шунда ук үтерерләр иде, шулай бит? Памперинг юк. Ләкин алар алмады. Шулай итеп ... "
  
  "Әйе?"
  
  "Немецлар аңа нәрсәдер кирәк. Алар аны исән калдырырлар ". Дрейк аны аерым сорау алуга яки тагын да гадәти нәрсәгә - һәр вакыйгада өстенлек итәргә яраткан диктатор сыман начальникка алып бара алуларын белә иде. Еллар дәвамында Дрейк бу төр золымга гашыйк булды. Аларның авторитаризмы һәрвакыт яхшы егетләргә икенче мөмкинлек бирде.
  
  Бен мәҗбүри елмаеп җибәрде. Дрейк самолетның төшә башлавын сизде һәм башындагы фактларны карый башлады. Кечкенә командасы таркалгач, аңа тагын да ныграк якларга туры килде.
  
  
  * * *
  
  
  Очкычтан киткәннән соң ике минут эчендә Дрейк, Бен, Кеннеди һәм Даль берничә ишек аша кертелде, тыныч эскалаторга, куе зәңгәр панельләр белән тезелгән плуш коридорына, һәм ниһаять, Дрейк сизгән авыр ишек аша уйланып бикләнгән иде. Алар.
  
  Алар үзләрен беренче класс, беренче класс бүлмәсендә таптылар, үзләреннән һәм сигез кешедән кала буш: биш кораллы сакчы һәм өч костюм - ике хатын-кыз һәм олы кеше.
  
  Бу кеше алга атлады. - Джонатан Гейтс, - диде ул тыныч кына. "Оборона министры."
  
  Дрейк кинәт куркуга төште. Алла, бу егет мега-көчле иде, бәлки, президент өчен чираттагы бишенче яки алтынчы. Ул сулап, алга атлады, сакчыларның алга барган хәрәкәтләренә игътибар итте, аннары кулларын сузды.
  
  "Барлык дуслар да монда", диде ул. "Ник дигәндә ... Минемчә шулай."
  
  "Мин сез дөрес әйтәсез." Оборона министры алга атлады һәм кулын сузды. "Вакытны экономияләү өчен мин заманча идем. АКШ ярдәм итәргә әзер һәм сәләтле. Мин монда ... җиңеләйтергә ... бу ярдәм. "
  
  Хатын-кызларның берсе һәркемгә эчәргә тәкъдим итте. Аның кара чәчле, тишелгән карашы бар иде, һәм ул илленче яшьләр тирәсендә иде, дәүләт серләрен яшерерлек калын сызыклар һәм алар белән уңайсызлыгы турында сөйләгән сакчыларны санга сукмау.
  
  Эчемлекләр бозны бераз эреттеләр. Дрейк белән Бен Гейтс янында калдылар, диета эчемлекләрен эчтеләр. Кеннеди тәрәзәгә таба барды, шәрабын әйләндереп алып, такси самолетларына карады, уйда югалган кебек. Торстен Даль Эвиан белән уңайлы урындыкка батты, аның тән теле куркыныч түгел.
  
  - Минем сеңлем, - диде Бен. "Сез аңа булыша аласызмы?"
  
  "IAРА Интерпол белән элемтәгә керде, ләкин бездә немецлар турында бернәрсә дә белми". Бер мизгелдән соң, Бенның кайгы-хәсрәтен һәм Конгресс әгъзасына мөрәҗәгать итәр өчен куйган тырышлыгын күреп, секретарь өстәде: "Без тырышабыз, улым. Без аларны табарбыз. "
  
  "Минем әти-әнием әле белми." Бен теләмичә кесә телефонына карады. "Ләкин бу озакка сузылмас -"
  
  Хәзер тагын бер хатын алга атлады - шат, ышанычлы, яшьрәк шәхес, һәр яктан булачак элеккеге Дәүләт секретаре, чын ерткыч яки Дрейк үзе әйткәнчә, Алисия Майлзның политик версиясен хәтерләтә.
  
  "Минем ил реаль булмаган нәрсә түгел, Даль әфәнде, Дрейк әфәнде. Без моның артта калганыбызны беләбез, һәм нәрсә икәнен беләбез. Сезнең SAS командасы операция өчен чистартылды. SGG да. Бездә ярдәм итәргә әзер Delta командасы бар. Саннарны өстәгез ... "Ул бармакларын кысып алды. "Координаталар".
  
  - Ә профессор Парневик? Даль беренче тапкыр сөйләде. "Канада кешеләре турында нинди яңалыклар?"
  
  "Гарантлар бирелә", диде секретарь бераз каты итеп. "Бу дипломатик хәл"
  
  "! К!" Дрейк кычкырды, аннары тынычлану өчен сулыш алды. -, к, сэр. Бу дөрес булмаган караш. Бу әйбер башланды ... нәрсә? ... өч көн элек? Вакыт монда, аеруча хәзер. Киләсе берничә көн, - диде ул, - без җиңгән яки оттырган урында. "
  
  Секретарь Гейтс аңа гаҗәп күренеш бирде. "Мин ишетәм, синдә әле солдатлар бар, Дрейк. Ләкин бу реакция аркасында түгел. "
  
  "Мин солдат белән гражданнар арасында туры килгәндә алыштырам", диде Дрейк. "Элекке солдат булуның файдасы."
  
  "Әйе. Хәер, сезне яхшырак хис итсә, гарантлар ярдәм итмәячәк. Колби Тейлор күпчелек хезмәткәрләре белән Канада йортыннан юкка чыкты. Минем уйлавымча, ул моны күптән планлаштырган һәм алдан әзерләнгән шартларга күчә. Асылда - ул челтәрдә. "
  
  Дрейк күзләрен йомды. "Яхшы хәбәр бармы?"
  
  Яшь хатын сөйләде. "Сезгә тикшерүләрегезгә ярдәм итәр өчен, без сезгә Конгресс китапханәсенең барлык ресурсларын тәкъдим итәбез." Аның күзләре ялтырады. "Дөньядагы иң зур китапханә. Утыз ике миллион китап. Сирәк басмалар. Бөтендөнья санлы китапханәсе. "
  
  Бен аңа Лия принцесса конкурсына керергә ризалашкан кебек карады. "Барлык ресурслар? Димәк - теоретик яктан - сез нинди немецларның Норсе мифологиясе белән мавыганын аңлый аласыз. Сез Один һәм Ходай кабере турында текстлар таба аласыз. Интернетта булмаган әйберләр? "
  
  "Сез, төймәгә кагылып кына була аласыз", диде хатын. "Thatәм, моны эшләмәгәндә, безнең бик иске китапханәчеләр бар."
  
  Бенның күзләре өмет белән ялтырап, Мэттка карады. "Безне анда алып бар".
  
  
  * * *
  
  
  Конгресс китапханәсе алар өчен якшәмбе иртәсендә ачык иде. Светофор, персонал игътибарлы, дөньядагы иң зур китапханә. Башта бу урынның архитектурасы һәм хисләре Дрейкка музейны искә төшерде, ләкин китап киштәләренә һәм түгәрәк уку балконнарына карап, тиздән ул борыңгы белемнең хөрмәтле атмосферасын сизде, һәм аның кәефе әйләнә-тирәгә туры килде.
  
  Дрейк коридорларда йөреп күпмедер вакыт үткәргәндә, Бен тикшеренүләргә чуму өчен вакытын әрәм итмәде. Ул балконга керде, ноутбукны тутырды һәм кофе һәм печенье эзләү өчен Швеция махсус көчләре командирын җибәрде.
  
  - Яхшы урын, - диде Дрейк. "Минем уйлавымча, Николас Кейдж теләсә нинди минутта чыга алыр иде."
  
  Бен борынының күперен кысты. "Мин кайдан башларга белмим", диде ул. "Минем баш абзар, дус."
  
  Торстен Даль балконны әйләндереп алган тимер юлларга кагылды. "Сез белгәннәрдән башлап җибәрегез", диде ул Оксфорд тонын өйрәнгәндә. "Легендадан башлап җибәрегез."
  
  "Дөрес. Бу шигырьне без беләбез. Кем дә булса Алла каберен кимсетсә, hellиргә тәмуг утын китерәчәк дип әйтелә. Бу - туры мәгънәдә ут. Безнең планета яначак. Без шулай ук беләбез, бу легенда башка Аллалар турында язылган башка легендалар белән уникаль тарихи охшашлыклар. "
  
  "Без белмәгән нәрсә, - диде Даль, - нигә? Яки ничек? "
  
  - Ут, - диде Дрейк. "Егет шулай диде."
  
  Бен күзләрен йомды. Даль каты елмаеп Дрейкка таба борылды. "Бу баш муены дип атала", диде ул. "Фактларны анализлау еш кына хакыйкатьне ачарга ярдәм итә. Мин катастрофаның ничек булачагын әйттем. Зинһар, ярдәм итегез яки китегез. "
  
  Дрейк кофесын җибәрде һәм эндәшмәде. Бу егетләрнең икесе дә кешеләрне югалттылар, урынга лаек булдылар. Ул тимер юлга менде һәм артка борылып карады, күзләре түгәрәк бүлмәгә карый, персонал һәм Америка агентларының позициясенә игътибар итә. Кеннеди аста ике катта утырды, ачуланып ноутбукына кагылды, үзен изоляцияләде ... нәрсә? Дрейк уйлады. Гаеп? Курку? Депрессия? Ул моның барысын да белә иде, һәм вәгазьли башламый иде.
  
  "Легенда, - диде Бен, - Один каберен бер хурлау ут елгалары агымын башлый. Моны мондагы бүтәннәр кебек белү мөһим дип әйтер идем. "
  
  Соңгы хатирәләре күренгәч, Дрейк кабынды. Ул ут елгалары? Ул аны күрде.
  
  Ләкин кайда?
  
  "Нигә син болай әйттең?" - дип сорады ул. "Ут елгалары?"
  
  "Белмим. Бәлки, мин "тәмуг уты атыла" һәм "ахыр якын" дип арыгангадыр. Мин үземне Голливуд кино трейлеры кебек хис итәм. "
  
  - Димәк, сез ут елгалары артыннан бардыгызмы? - Даль каш күтәрде, - лава кебекме?
  
  -, к, көт, - диде Дрейк бармакларын. "Әйе! Суперволкано! ... Исландиядә, шулай бит? " Ул раслау өчен шведларга карады.
  
  "Кара, мин Скандинавия булуым минем дигәнне аңлатмый"
  
  "Әйе". Шул мизгелдә Оборона Министрының кече ярдәмчесе якындагы китап киштәсе артыннан материальләште. "Исландиянең көньяк-көнчыгыш ягында. Бу турыда бөтен дөнья белә. Яңа хөкүмәт өйрәнүен укыгач, бу җиденче суперволкано дип уйлыйм. "
  
  "Иң мәшһүре Йеллоустон паркында", диде Бен.
  
  "Ләкин Суперволкано мондый куркыныч тудырамы?" - дип сорады Дрейк. "Яки бу Голливуд мифы?"
  
  Бен да, секретарь ярдәмчесе дә баш иделәр. "Төрләрнең юкка чыгуы" термины бу контекстта артык түгел ", диде ярдәмче. "Тикшеренүләр әйтүенчә, элеккеге ике суперволканик атылу планетабызда булган иң зур массалы юкка чыгу вакыйгаларына туры килә. Икенчедән, әлбәттә, динозаврлар. "
  
  "Күпме очраклы?" - дип сорады Дрейк.
  
  "Шулкадәр якын, ул бер тапкыр булган булса, сез гаҗәпләнерсез. Ләкин ике тапкыр? Әйдә ... "
  
  "Бозык".
  
  Бен кулларын һавада күтәрде. "Кара, без монда адашабыз. Безгә Одинны бишек белән йөкләргә кирәк. " Ул экранда берничә исемне күрсәтте. "Бу, бу һәм вау - әлбәттә. Волуспа - анда Один Күрүче белән очрашулары турында сөйләшә. "
  
  "Килү?" Дрейк мыскыллады. "Викинг порно, шулай бит?"
  
  Ярдәмче Бенга таянды һәм берничә төймәгә басты, серсүз кертте һәм сызык язды. Аның чалбар киеме Кеннеди костюмының капма-каршысы иде, аны яшерү урынына фигурасын яктырту өчен эшләнгән. Бенның күзләре ачылды, проблемалары бер мизгелгә онытылды.
  
  Дрейк: "Талантны әрәм итү."
  
  Ярдәмче торгач, Бен аңа урта бармак бирде. Бәхеткә, ул аны күрмәде. "Алар сезгә биш минут эчендә китереләчәк", диде ул.
  
  "Рәхмәт, сагынам." Дрейк икеләнде. "Гафу итегез, мин сезнең исемегезне белмим."
  
  "Мине Хейден дип атарга", диде ул.
  
  Китаплар берничә минуттан соң Бен янына урнаштырылды, һәм ул шунда ук Волуспа дип аталган китапны сайлады. кан исе булган хайван кебек. Даль тагын бер томны сайлады, Дрейк - өченче. Хейден аның янында текстны өйрәнеп, Бен янында утырды.
  
  Аннары Бен кычкырды: "Эврика! Миндә бар!" Ссылка юк. Бу Хайди! Начар Хайди! Бу китап килә, һәм мин өземтә китерәм, "Одинның яраткан күрүчесе Хайди сәяхәтләре."
  
  "Балалар китабындагы кебек?" Даль, күрәсең, мәктәп көннәрен исенә төшерде.
  
  Дрейк буталды. "А? Мин Хайди Клум егетеннән күбрәк. "
  
  "Әйе, балалар китабы! Минем уйлавымча, Хайди легендасы һәм аның сәяхәтләре тарихы еллар дәвамында Норсе повестеннән Норс мифына әверелгән булырга тиеш, аннары Швейцария язучысы әкиятне балалар китабы өчен нигез итеп кулланырга булды. "
  
  "Ну, нәрсә ди?" Дрейк йөрәгенең тизрәк тибүен сизде.
  
  Бен бер секунд укыды. "Эх, бу бик күп нәрсә", - дип ашыкты ул. "Бу бик яхшы.
  
  
  ЕГЕРМЕ ИКЕ
  
  
  
  Вашингтон, Колумбия
  
  
  Кеннеди Мур үзенең компьютер экранына карап утырды, бернәрсә дә күрмәде, һәм бармак астындагы тормышны ничек тартканда, бу теннис шарының мастер белән идарә итүе турында уйлады. Кечкенә борылыш сезнең язмышыгызны үзгәртте, көтелмәгән борылыш сезне үз-үзеңне юк итү спиралына җибәрде, аннары берничә көнлек тиз хәрәкәт сезне уенга алып кайтты.
  
  Ул Нью-Йоркка барганда үзен көчлерәк хис итте, музей акылсызлыгыннан соң тагын да яхшырак. Ул үзе белән канәгать иде, бәлки Мэтт Дрейк белән бераз риза иде.
  
  Нинди бозык, ул үз-үзенә әйтте. Ләкин, берәрсе зур кыенлыклардан зур алгарыш килә дип әйтмәдеме? Мондый нәрсә.
  
  Аннары профессор урланган. Бен Блейкның сеңлесе урланган. Кеннеди бу күчмә штабка таба барды, туры һәм тагын бер тапкыр уенга чумды, аның уйлары буталчыклыкны аңларга юнәлтелде.
  
  Аннары, ул баскычтан йөри башлагач, Липкинд халык арасыннан күренде һәм аны кинәт туктатты.
  
  "Капитан?"
  
  "Сәлам Мур. Без сөйләшергә тиеш ".
  
  - Эчегез, - диде Кеннеди штабка таба, - без сезнең ярдәмегезне куллана алыр идек.
  
  "Уф. No.к. Мур музей аркасында түгел. Крейсер шул юнәлештә. "
  
  Ул халык арасыннан күчте, аның киеренкелеге хәзер аңа тавышсыз гаеп кебек карый. Кеннеди тотарга ашыкты.
  
  - Нәрсә ... капитан?
  
  "Керегез."
  
  Крейсер аларның икесеннән кала буш иде. Урамдагы шау-шу сүнде, дөньяны тетрәтә торган вакыйгалар хәзер мәҗлескә барган социалитның сыйфатыннан ераклашты.
  
  Кеннеди яртысы Липкиндка таба борылды. "Әйтмә ... зинһар, әйтмә ..." Тамагындагы бер кисәк Липкиндны каты сүзләрен югалтты, сүзләр иреннәрдән киткәнче аңа барысын да сөйләде.
  
  Ләкин алар егылды, һәм һәр сүз аның кара карандашында бер тамчы агу иде.
  
  "Калеб кабат кыйнады. Без бер айга соңга калдык - кичә төштән соң шалтыраттык. Кыз ... ах ... Невада кызы, "аның тавышы кычкырды. "Шәһәрдә яңа. Студент. "
  
  "No.к. Зинһар ... "
  
  "Мин сезнең хәзер белүегезне теләгән идем, тычкан тавышын ишеткәнче."
  
  "" К ".
  
  - Гафу итегез, Мур.
  
  "Минем кайтасым килә. Миңа кире кайтырга, Липкинд. Миңа керегез. "
  
  "Гафу үтенәм".
  
  "Ярдәм итәләмме. Бу минем эшем. Минем тормыш."
  
  Липкинд стрессның билгесе булган аскы иренен тешләде. "Юк әле. Мин теләсәм дә, хакимият хупламый. Сез моны беләсез. "
  
  "Мин тиешме? Кайчаннан бирле мин сәясәтчеләрнең уйларын белә алам? Сәясәттәге һәрбер кеше - Липкинд, һәм кайчаннан бирле дөрес эш итә башладылар? "
  
  "Син мине тоттың," Липкиндның кычкыруы аның йөрәгенә хыянәт итте. "Ләкин заказлар, алар әйтүенчә, заказ. Минеке дә үзгәртелмәде. "
  
  "Липкинд, бу ... мине җимерә."
  
  Ул коры йотты. "Вакыт бирегез. Кайтырсызмы? "
  
  "Бу мин түгел, ләгънәт! Бу аның корбаннары! Аларның гаиләләре! "
  
  "Мин дә шулай уйлыйм, Мур. Ышаныгыз миңа."
  
  Бер мизгелдән ул: "Кайда?" - дип сорады. Бу аның булдыра алганы, сораганы, уйлаганы бар иде.
  
  "Мур. Монда сезгә тәүбә түләргә туры килмәячәк. Бу психоның кызыклы психо булуы сезнең гаебегез түгел. "
  
  "Кайда?" - Сорадым.
  
  Липкинд аңа нәрсә кирәклеген белә һәм аңа бу урынны әйтә.
  
  
  * * *
  
  
  Ачык төзелеш мәйданы. Нуль җиреннән көньякка өч блок. Төзүче Silke Holdings дип атала.
  
  Кеннеди егерме минут эчендә җинаять урынын тапты, ачык бинаның дүртенче катындагы лентаны күрде һәм такси җибәрде. Ул бина алдында торды, җансыз күзләр белән. Бу урын ташландык, әле дә актив җинаять урыны булган, ләкин шимбә ахыры булган һәм вакыйга 24 сәгатьтән артык элек булган.
  
  Кеннеди чүп-чарны тибеп, аннары төзелеш мәйданына чыкты. Ул ачык бетон баскычтан бина ягына дүртенче катка менде һәм бетон плитәгә менде.
  
  Аның йомшак блузкасына көчле җил тиде. Әгәр дә аның чәчләре көчле тасма белән таралмаган булса, ул нәрсәдер булган кебек очып китәр иде. Аның алдында Нью-Йоркның өч карашы ачылды, аның баш әйләнүенә китерде - аның гомере буе булган шарт, ләкин, гаҗәп, хәзер генә искә төште.
  
  Yetәм ул Йггдрасилга, Бөтендөнья агачына менде.
  
  Аннары баш әйләнү юк.
  
  Бу аңа Один очрагын һәм аеруча Мэтт Дрейкны искә төшерде. Ул аңа, аңа кире кайтасы килде, ләкин ул кыюлыгына ышанмады.
  
  Ул чүп өемнәреннән һәм подрядчик коралларыннан сакланып, тузанлы плитә аша үтте. Hisил аның җиңендә һәм чалбарында кысылды, артык материал аркасында шешүгә китерде. Ул Липкинд мәетнең урнашкан урынын тасвирлаган урыннан ерак түгел туктады. Популяр телевидениедән аермалы буларак, гәүдәләр акбур белән билгеләнми - алар фотога төшәләр, аннары аларның төгәл урнашуы төрле нокталардан үлчәнәләр.
  
  Ничек кенә булмасын, ул анда булырга тиеш иде. Бөкләнегез, тезләнегез, күзләрегезне йомыгыз һәм дога кылыгыз.
  
  Барысы да кире кайттылар. Күктән төшкән шайтан кебек. Баш фәрештә яратылган кебек, барысы да аның акылында ялтырап торды. Чак Волкерның бер тонна пычрак акча салганын күргән мизгелдә. Гаепне игълан иткән судьяның тавышы тавышы. Deadлгәннәр аның хезмәттәшләреннән карыйлар, шкафында күренә башлаган әдәпсез рәсемнәр, машинасының капотына, фатир ишеге белән бәйләнгән.
  
  Ул серияле киллердан алган хат, аңа ярдәме өчен рәхмәт.
  
  Аңа Томас Калебка ярдәм иткән бүтән үтерү өчен тәүбә итәргә кирәк иде.
  
  Аңа үлгәннәрдән кичерү һәм матәм сорарга кирәк иде.
  
  
  ЕГЕРМЕ ӨЧ
  
  
  
  Вашингтон, Колумбия
  
  
  "Бу Бритнига караганда ачыграк", - диде Бен, дулкынлануын тыеп. "Монда әйтелә -" Ул Дөнья агачында булганда, Волва Одинга үзенең күп серләрен белүен ача. Белем эзләүдә ул үзен Йггдрасилда корбан иткән. Шул ук максатта тугыз көн тугыз төн ураза тоткан. Ул аңа әйтә, ул күзләренең кайда яшерелгәнен һәм тагын да күбрәк белем алу өчен аларны ничек биргәнен белә. "
  
  - Бер Зирәк, - диде Даль. "Парневик үзен һәрвакыт барлык Алладан иң акыллы кеше дип саный".
  
  Дрейк мыгырданды, "Хатын-кызга сереңне әйтү беркайчан да акыллы түгел".
  
  Бен аңа күзләрен йомды. "Один Дөнья агачында тугыз көн тугыз төн ураза тотты, сөңге белән аның ягына тишелде, хачтагы Мәсих кебек. Хайди әйтүенчә, Один аңа иптәшләренең кайда яшерелгәнен сөйләгән. Аның калканы кайда яшерелгән? Аның сөңгесе шунда калырга тиеш. Herәм ул аның иптәшләрен - аның өлешләрен таратырга һәм гәүдәсен кабергә салырга теләде. "
  
  Бен Дрейкка елмайды, күзләре киң. "Минем дустым, легендар клиторны эзләүемне тәмамламагандыр, ләкин мондагы эшем тәмамланды."
  
  Аннары Бен кайда икәнен һәм аның янында басып торган хатынны исенә төшерде. Ул борын күперен тотты. "Начар һәм букшит."
  
  Даль күзләрен йоммады. "Минем белүемчә, һәм бу Парневик лекциясе вакытында тыңларга борчылганга гына кагыла - Волвас, Мисыр фиргавеннәре кебек, һәрвакыт иң бай каберләргә күмелгән, аның янында бик кыйммәтле әйберләр булган. Атлар, арбалар, ерак җирләрдән бүләкләр. "
  
  Гейден елмайган кебек иде. "Әгәр без сезнең бөтен хикәягезне логик яктан күзәтәбез икән, Блейк әфәнде, димәк, Хайдиның сәяхәтләре Одинның барлык кисәкләренең кайда таралганын яки яшерелгәнлеген аңлату дип саныйм."
  
  "Миңа шалтыратыгыз ... Бен. Әйе, Бен. Әйе, сез дөрес әйтәсез. Әлбәттә. "
  
  Дрейк дустына чыгарга булышты. "Бу хәзер мөһим түгел. Валкириядән кала барлык кисәкләр дә табылды һәм ... "- диде ул.
  
  - Күзләр. - диде Бен киеренке елмаеп. "Әгәр без Күзләрне таба алсак, без моны туктата алабыз һәм Карин өчен сәүдә чиплары ала алабыз."
  
  Дрейк, Даль һәм Хейден эндәшмәделәр. Ниһаять, Дрейк әйтте, "Валкирийлар да каядыр булырга тиеш, Блэйки. Аларның каян табылганын белә аласызмы? Кайбер иске газета докладлары яки нәрсәдер булырга тиеш. "
  
  "Хайди Рагнарок легендасын уйлап тапты", Бен әле дә уйлады, тикшеренүләренә чумды. "Один аны Рагнарокта үлгәнче өйрәткән булырга тиеш."
  
  Дрейк башын кагып, Даль белән Хейденны читкә җибәрде. "Валкирий", - диде ул аларга. "Мәгълүматның тулысынча җитмәвен, шуңа күрә мөмкин булган җинаять ягын хәтерлисезме? Интерполның CIA белән берләшеп, аңа мөмкинлек бирү мөмкинлеге бармы? "
  
  "Мин хәзер рөхсәт бирермен", диде Хейден. "Iәм мин IT-белгечләребезнең немецларга каршы үткәргән тикшерүен дәвам итәрмен. Сезнең татлы кечкенә дустыгыз әйткәнчә - электрон эзләр безне аларга алып барырга тиеш. "
  
  "Ягымлы?" Дрейк аңа елмаеп җибәрде. "Ул моннан күбрәк. Фотографиягә чумыгыз. Төркемдә вокалист. Гаилә кешесе, һәм ... "ул кысылды," әйе ... дустым. "
  
  Ул якынрак таянды, әйтте: "Ул минем рәсемемне теләсә кайсы вакытта ала", аннары җиңел көлеп китте. Дрейк аның артыннан гаҗәпләнде дә, гаҗәпләнде дә. Ул аның турында ялгышкан. Алла, аңа Кеннедига караганда авыррак иде.
  
  Дрейк кешеләрне уку сәләте белән горурланды. Ул тайдымы? Дәүләт хезмәте еллары аны йомшартканмы?
  
  Аның колагына тавыш ишетелде, йөрәге сикерде. "Бу нәрсә?" - Сорадым.
  
  Кеннеди!
  
  "Бала!" Ул сикерде һәм һавада кечкенә сикерүен аяк-кулларының гадәти сузылуы кебек яшерергә тырышты.
  
  Нью-Йорк копиясе аны китап кебек укыды. "Мин ишеттем, SAS беркайчан да дошман территориясендә һөҗүм ителмәгән. Минем уйлавымча, сез беркайчан да бу командага кермәдегез, шулай бит? "
  
  "Нәрсә ул?" Бен аның соравына җавап итеп, уйламыйча сорады.
  
  "Бу?" Кеннеди алга иелеп, монитор ягына кагылды, кулъязмадагы символлар арасында яшерелгән кечкенә иконаны күрсәтте.
  
  Бен кабынды. "Белмим. Рәсемдәге иконага охшаган. "
  
  Кеннеди турайгач, чәчләре бәйләнештән арынды һәм җилкәсенә төште. Дрейк аның аркасының кечкенә өлешенә төшкәннәрен карады.
  
  "Wow. Бу чәч артык. "
  
  "Сез моны эшли аласыз.
  
  Бен рәсем иконасына икеләтә басты. Экран текстка юнәлде, аның калын исеме сезнең күзегезне җәлеп итә. Один һәм Күрүче, Рагнарок вакытында тезелештеләр. Thatәм аның астында берничә аңлатмалы текст.
  
  1795-нче елда Лоренцо Бакче ясаган һәм 1934-нче елда Джон Диллингерның шәхси коллекциясеннән конфискацияләнгән бу картина иске образга нигезләнгән һәм Один үлгән урында Норсе алласы иптәшләрен күрсәтә. - Рагнарокның мифик сугыш кыры. Аның яраткан Күрүчесе моны карый һәм елый.
  
  Бер сүз дә әйтмичә, Бен тагын басты һәм рәсем алар алдында күренде.
  
  "Илаһи!" Бен мыгырданды. "Әйбәт эш."
  
  Кеннеди әйтте, "Бу план ... кисәкләрне ничек тәртипкә китерү турында".
  
  
  ЕГЕРМЕ ДҮРТ
  
  
  
  Вашингтон, Колумбия
  
  
  "Әйдәгез, берничә күчермә ясыйк." Гел сак булган Дрейк телефоны белән берничә тиз рәсем төшерде. Бен аны һәрвакыт яхшы, эшләп торган камераны кулай тотарга өйрәтте, һәм бу көтелмәгән акча югалту иде. "Хәзер безгә Валкирийлар, Күзләр һәм Рагнарок картасы кирәк." Ул кинәт туктады, хәтер шарты белән сугарылды.
  
  Бен сорады: "Нәрсә?"
  
  "Икеләнәм. Бозык. Хәтер. Бәлки, соңгы берничә көндә без күргән нәрсәдер, ләкин без шулкадәр күпне күрдек, мин аны кыскарта алмыйм. "
  
  Даль әйтте, "Дрейк. Бәлки сез дөрес әйткәнсездер. Бәлки, хәзерге Диллингерның кызыклы шәхси коллекциясе бардыр. "
  
  "Менә кара," Бен укуын дәвам итте. "Монда бу картинаның уникаль булуы әйтелә, бу 1960-нчы еллар башына кадәр тормышка ашырылмаган, аннан соң ул Норс мифологиясе күргәзмәсенә кертелгән һәм кыска дөнья гастрольләренә җибәрелгән. Моннан соң, кызыксыну кимү сәбәпле, картиналар музей гөмбәзенә бикләнде һәм ... яхшы, онытылды. Бүгенге көнгә кадәр ".
  
  "Яхшы эш без үзебез белән полицейский алып килдек." Дрейк Кеннединың үз-үзенә хөрмәтен арттырырга тырышты, Нью-Йорктан соң аның башының кайда икәнлеген белми.
  
  Кеннеди чәчләрен артка бәйли башлады, аннары икеләнде. Бер мизгелдән соң ул кулларын кесәсенә салды, аларны тозакка эләккәндәй. Дрейк аны җилкәсенә тыгып куйды. "Алайса, бу картинаны алып, монда китерегез. Анда фотода күрмәгән нәрсә булырга мөмкин. Карт дустым Даль белән без сәнгать җыюның күләгәле ягын тикшерергә җыенабыз. Агачларны селкетегез. " Ул туктады, елмаеп. "Агачлар күбрәк."
  
  Кеннеди китәр алдыннан сулап куйды.
  
  Даль аңа күзләрен кысып карады. "Шулай итеп. Кайдан башларга?
  
  "Без Валкирийдан башлыйбыз", диде Дрейк. "Безнең дустанә мунчкин кайда һәм кайчан табылганнарын әйткәч, без аларны эзләргә тырыша алабыз."
  
  "Детектив эш?" - дип сорады Даль. "Ләкин сез безнең иң яхшы детективны җибәрдегез."
  
  "Хәзерге вакытта аңа психик яктан түгел, ә физик яктан читкә юнәлтү кирәк. Ул бик чибәр. "
  
  Бен сөйләде. - Яхшы фараз, Мат. Валкирийлар 1945 елда Швециядә Викинг күрүче Волва каберендәге башка зур хәзинәләр арасында табылды. "
  
  "Хайди кабере?" Дрейк мөмкинлек алды.
  
  "Бу булырга тиеш иде. Бер кисәкне яшерүнең яхшы ысулы. Minзегез үлгәннән соң аны сезнең белән күмүне сорагыз. "
  
  "Бу мәкаләне бүтән санакка күчерегез." Дрейк белән Даль бер-берсенә янәшә утырдылар, уңайсыз күренделәр.
  
  Дрейк сәгатьнең әле яңгыраганын белә иде. Карин өчен. Парневик өчен. Аларның дошманнары һәм бөтен дөнья өчен. Ул машинаны ачуланып, музей архивы аша үтте һәм Валкирийларның инвентаризациядән кайчан юкка чыкканын ачыкларга тырышты.
  
  "Кемдер эчтән эшли дип шикләнәсезме?" Даль шунда ук кая барганын аңлады.
  
  "Иң яхшы фараз - түләнмәгән музей сакчысы яки капланган куратор ... шундый нәрсә. Алар Валкирийны, мөгаен, гөмбәзгә төшергәнче, тыныч кына җибәргәнче көтәрләр иде. Моны еллар дәвамында беркем дә аңламый. "
  
  - Яисә талау, - диде Даль. "Гайсә, кеше, моны аңларга алтмыш елдан артык вакыт бар." Китапханәгә кергәннән бирле ул кабат куйган туй боҗрасына кагылды. Дрейк бер секундка туктады. "Хатын?"
  
  "Ә балалар".
  
  "Сез аларны сагынасызмы?"
  
  "Secondәр секунд".
  
  "Яхшы. Бәлки, сез үзегез уйлаган шиксез түгелдер. "
  
  "Фрейк, Дрейк."
  
  "Бу күбрәк ошый. Мин талау күрмим. Ләкин монда карагыз - Валкирий 1991-нче елда Швеция мирасы фонды өчен җәмәгатьчелек белән элемтәләр кампаниясе кысаларында гастрольләрдә булды. 1992 елга алар музей каталогында юкка чыктылар. Бу сезгә нәрсә әйтә? "
  
  Даль иреннәренә иярде. "Экскурсия белән бәйләнгән кеше аларны урларга булдымы?"
  
  "Яисә ... гастрольләрдә аларны караган кеше карар кабул итте!"
  
  "Ярар, бу мөгаен." Даль башын чайкады. "Алайса, экскурсия кая китте?" Аның бармаклары экранга дүрт тапкыр кагылды. "Англия. НЬЮ ЙОРК. Гавайи. Австралия. "
  
  "Бу чыннан да тарайды," Дрейк мыскыллап әйтте. "Бозык".
  
  -, к, көт, - диде Даль. "Бу дөрес. Валкири урлау шома гына барырга тиеш иде, шулай бит? Яхшы планлаштырылган, яхшы башкарылган. Идеаль. Бу әле дә җинаять эшендә катнаша. "
  
  "Әгәр сез бераз акыллырак булсагыз, сез ..."
  
  "Тыңла! 90-нчы еллар башында Сербия мафиясе Швеция астындагы тырнакларын каза башлады. Ун ел эчендә талау белән бәйле җинаятьләр икеләтә артты, һәм хәзер ил буенча дистәләгән оешкан бандалар эшли. Кайберәүләр үзләрен Бандидос дип атыйлар. Башкалар, җәһәннәм фәрештәләре кебек, байкер бандалары гына. "
  
  "Сез Сербия мафиясендә Валкирий бар дип әйтәсезме?"
  
  "No.к. Аларны урларга, аннары акчага сатырга ниятләгәннәрен әйтәм. Моны тартып алу өчен алар бердәнбер. Бу кешеләр талау гына түгел, барысын да эшлиләр. Халыкара контрабанда алардан читтә калмас иде. "
  
  "ЯРАР. Аларны кемгә сатканнарын ничек белергә? "
  
  Даль телефонын алды. "Без алай эшләмибез. Ләкин олы җитәкчеләрнең ким дигәндә өчесе хәзер Осло янындагы подъезд артында. " Ул шалтыратырга китте.
  
  Дрейк күзләрен сөртте дә, артка иелде. Ул сәгатькә карады һәм иртәнге 6да булуын күреп гаҗәпләнде. Соңгы тапкыр кайчан йокладылар? Хейден кайткач, ул тирә-якка карады.
  
  Оборона секретаренең бик ярдәмчесе төшенкелеккә бирелде. "Гафу итегез егетләр. Немецлар белән уңыш юк. "
  
  Бенның башы әйләнде, киеренкелек. "Беркем?"
  
  "Юк әле. Гафу итегез. "
  
  "Ләкин ничек? Бу егет каядыр булырга тиеш." Аның күз яшьләре тулды һәм ул аларны Дрейкка юнәлтте. "Име?"
  
  - Әйе, дус, бу дөрес. Миңа ышаныгыз, без аны табарбыз ". Ул дустын аю кочагында тотты, күзләре Хейденнан алга китешен сорады. "Безгә тәнәфес ясарга һәм иртәнге ашны ашарга кирәк", диде ул, Йоркшир акценты.
  
  Хейден башын чайкады, аңа японча сөйләшкәндәй карады.
  
  
  ЕГЕРМЕ БИШ
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Алисия Майлз күп миллиардер Колби Тейлорны карады, ул күп фатирларының берсенең иркен катында, Лас Вегас бульвары өстендә егерме ике катта урнашкан. Бер дивар тулысынча пыяла иде, Беллагио фонтаннарының һәм Эйфель манарасының алтын утларының фантастик күренешен тәкъдим итте.
  
  Колби Тейлор моны икенче тапкыр уйламады. Ул үзенең соңгы сатып алуына чумды, Один Бүреләре, ул ике сәгать бергәләп тишеп үткәрде. Алисия аның янына менде, ялангач булганчы, киемнәрен бер-бер артлы суырды, аннары күзләре тигез булганчы, җирдән бер аягы төшкәнче, дүртесенә дә төште.
  
  Көч һәм куркыныч аны кабызган ике нәрсә иде. Колби Тейлорның көче - мегаломаниак экстординина - һәм аның егете Мило, Вегастан килгән зур, көчле брюсер аны чыннан да яраткан тәмле белем китергән куркыныч.
  
  - Тәнәфес ясарга җыенасызмы, начальник? - диде ул сулышсыз. "Мин баребек. Өстәмә түләү юк. "
  
  Тейлор аны өскә-аска карады. - Алисия, - диде ул, янчыгыннан ун доллар алып. "Әгәр без түләсәм, бу сезнең күберәк эшләвегезне икебез дә беләбез." Ул, артта торыр алдыннан, теш арасына счетны бастырды.
  
  Алисия башын күтәрде, дулкынланып диярлек, аның алдына сузылган полосаның ялтырап торган утларына сокланып. "Ашыкма. Алсаң."
  
  "Парневик белән нәрсә бара?" Тейлор үз соравын кычкырды.
  
  "Тәмамлангач," Алисия өзелгән инглизчә җавап бирде. "Мин аны икегә бүләргә җыенам."
  
  "Мәгълүмат - көч, Майлз. Без ... алар белгәннәрне белергә тиеш. ... сөңге. Калганнары. Хәзерге вакытта без алда. Ләкин Валкирийлар һәм Күзләр ... чын бүләкләр. "
  
  Алисия аны көйләде. Тавыш. Грунт. Абсессия. Ул ике нәрсә өчен яшәде - куркыныч һәм акча. Аның теләгәнен алу осталыгы һәм сөйкемлелеге бар иде, ул көн саен икенче уйланмыйча һәм үкенмичә эшләде. Аның САСтагы көннәре күнегүләр генә иде. Аның Әфганстан һәм Ливандагы миссияләре гади өй эше иде.
  
  Бу аның уены, үз-үзен тәэмин итү чарасы иде. Бу юлы Колби Тейлор һәм аның армиясе белән күңелле булды, ләкин немецлар тиздән зуррак хезмәт хакы тәкъдим иттеләр - Абел Фрей Колби Тейлорны түгел, ә чын көчне күрсәтте. Моны якын-тирәдә яраткан Милога ия булу куркынычы белән кушыгыз, һәм ул офыкында искиткеч фейерверктан башка бернәрсә дә күрмәде.
  
  Ул полосага карады, ул кабызылган утларда һәм зур казиноларда абсолют көчен танып, Колби Тейлор тәкъдим иткән кечкенә күңел ачудан файдаланды, шул ук вакытта Мэтт Дрейк һәм ул күргән хатын турында.
  
  
  * * *
  
  
  Ул фатирның кунак бүлмәсенә керде һәм профессор Роланд Парневикны бәйләгән, чәчелгән, караватка үзе калдырган кебек тапты. Тейлорның җылысы әле дә буыннары арасында янып, яңакларында кызарып, Геронимога кычкырды! һәм карт янына төшеп, матраска сикерде.
  
  Ул тезләренә сикерде һәм иреннәреннән көмеш канал тасмасын ертты. - Сез безне ишеттегез, шулай бит, профессор? Әлбәттә. Аның карашы аның кабыгына урнашты. - Карт, анда әле тормыш бармы? Ярдәм кирәкме? "
  
  Ул кулдан көлде һәм караваттан сикерде. Профессорның куркып торган күзләре аның һәр көчле хәрәкәтенә иярделәр, үз-үзен ялкынландырдылар, аны тагын да кыргый күренешләргә этәрделәр. Ул биеде, әйләнде, оялды.
  
  Ахырда, ул картның күкрәгенә утырды, аны авыр сулап куйды һәм бер пар роза кайчы селкетте.
  
  "Бармакларыгызны кисәргә вакыт", - диде ул шатланып. "Мин җәфалануым белән җенесемнән ләззәтләнәм, дюймнан дюймга кадәр. Озаграк дәвам итсә, яхшырак. Eriитди дус, мин монда кан һәм май өчен генә. "
  
  "Нәрсә ... нәрсә беләсең ... белергә?" Парневикның швед акценты курку белән калын иде.
  
  "Мэтт Дрейк һәм аңа ярдәм итүче фахишә турында сөйләгез."
  
  "Дрейк? Мин ... аңламыйм ... теләмисезме - Один? "
  
  "Мин Норвегиянең бу бозыклыгы турында бернәрсә дә әйтмим. Мин барысының да саф дулкынлануы аркасында. " Ул тиз арада борын очына якын роза кайчысын урды.
  
  "Ум ... Дрейк - SAS иде, ишеттем. Ул монда ... очраклы рәвештә катнаша. "
  
  Алисия аның өстендә бозлы дулкын юуын сизде. Ул Парневикның гәүдәсенә җентекләп менде, ике пычакны да борынына куйды һәм кан тамганчы кысылды.
  
  - Карт, син туктап калган кебек.
  
  "! К! ! К! Зинһар! "Хәзер аның акценты шулкадәр калын һәм борынындагы басым белән бозылган ки, ул сүзләрне әйтә алмады. Ул кычкырды. "Сез Муппетлардан пешекче кебек." Бла бла бла, бла бла бла, бла бла бла. "
  
  "Хатыны аны ташлап китте. Гаеп SAS! " - Парневик куркып күзләрен йомды. "Аның дустының безгә ярдәм итүче апасы бар! Хатын-кыз - Нью-Йорк полициясе Кеннеди Мур. Ул серияле киллер җибәрде! "
  
  Алисия ачуланып пычакларын күчерде. "Яхшырак. Яхшырак, профессор. Тагын нәрсә?"
  
  "Ул ... ул ... ум ... Бәйрәм. Мәҗбүри бәйрәмнәр юк. Күрәсеңме, серияле киллер - ул тагын үтерде. "
  
  "Алла, профессор, син мине кабыза башлыйсың."
  
  "Зинһар. Дрейк яхшы кеше дип әйтә алам! "
  
  Алисия роза кисүчеләрен чыгарды. "Яхшы, ул моны кичерә. Ләкин мин аңа түгел, СРТка йөгердем. Мин беләм, бу рәнҗетүче нәрсә. "
  
  Кычкыру һәм авария булды, аннары Колби Тейлор ишек аша башын төртте. "Майлс! Мин Швеция хакимиятендәге союздашыбыздан шалтырату алдым. Алар Валкирийның кайда икәнен белделәр. Без ашыктырырга тиеш. Хәзер! "
  
  Алисия роза кисүчеләрне алып, картның бармак очын кисеп алды.
  
  Чөнки ул булдыра алган.
  
  Heәм ул кычкырып язганда, ул аркасын бәйләде һәм аны реактив инжектор, энәсез шприц белән ябыштырды, тире астына кечкенә сенсор куйды.
  
  В планы, Алисия уйлады, аның солдат әзерлеге әле дә тигез иде.
  
  
  ЕГЕРМЕ АЛТЫ
  
  
  
  Вашингтон, Колумбия
  
  
  Торстен Дальның кесә телефоны шалтырагач, Дрейкның авызы зәңгәрсу муфин белән тулды. Ул аны яңа кофе белән юды, көтеп тыңлады.
  
  "Әйе, дәүләт министры." Бу сюрприздан соң, Дальның калган сөйләшүе әкрен иде, "Мин күрәм" сериясе, белдерүләр һәм хөрмәт белән тынлык. Бу Дрейкка бераз ямьсез яңгыраган 'Мин сине рөхсәт итмим, әфәнде' белән тәмамланды.
  
  "Яхшы?" - Сорадым.
  
  "Минем хөкүмәт Сербия каракларының берсенә ярдәм алмаштырып төрмә җәзасын кыскартырга вәгъдә бирергә тиеш иде, ләкин без моны раслыйбыз." Дрейк Дальның консерватив тышкы ягында бәхетле булырга теләгән кеше дип әйтә алыр иде.
  
  "Һәм нәрсә?"
  
  "Юк әле. Әйдәгез, барысын бергә туплыйк. " Берникадәр вакыттан соң Бен ноутбук экраныннан тартып алынды, Хейден терсәгеннән бер дюйм сузды, һәм Кеннеди Дрейк янында көтеп торды, озын чәчләре әле дә түбән иде.
  
  Даль сулыш алды. "Кыска версия - туксанынчы елларда Швеция Сербия мафиясе лидеры - хәзерге вакытта безнең кулда булган кеше - Валкирийны Америка хезмәттәшенә яхшы теләк ишарәсе итеп бирде. Шулай итеп, Дэвор Бабич 1994-нче елда Валкирийны алды. 1999-нчы елда Давор мафия лидеры вазифасыннан китте һәм контрольне улы Бланкага бирде, дөньяда иң яраткан урынына, хәтта туган иленә дә отставкага китте. "
  
  Даль бер мизгелгә туктады. "Гавайи".
  
  
  ЕГЕРМЕ ҖИДЕ
  
  
  
  Нью-Йорк, АКШ
  
  
  Абел Фрей үзенең өске катындагы фатир тәрәзәсеннән астагы тротуарларда миллионлаган кечкенә кырмыскаларга карады. Ләкин, кырмыскалардан аермалы буларак, бу кешеләр уйсыз, максатсыз иде, аларның аянычлы тормышларыннан читтә карарга хыяллары юк иде. Ул "башсыз тавыклар" атамасын бу биеклектә басып торган кеше уйлап чыгарырга тәкъдим итте, ул кешелекнең күңелсезләнгән сеспулын тикшергәндә.
  
  Фрей күптәннән үзенең фантазиясенә бушлай ярдәм итә. Аның яшьрәк версиясе шуны аңлый: теләсә нәрсә эшли белү барысын да күңелсезләндерә. Сез яңа, күптөрле һәм мавыктыргыч чаралар уйларга тиеш идегез.
  
  Димәк, сугыш аренасы. Димәк, мода бизнесы - башта матур хатын-кызларга ия булу ысулы, аннары халыкара контрабанда боҗрасы өчен фронт, һәм хәзер аның Алла кабере белән кызыксынуын яшерү ысулы.
  
  Аның тормышы.
  
  Калкан кимчелексез, чын сәнгать әсәре иде, һәм аның конвекс өслегенә язылган шифрланган картага өстәп, күптән түгел ул өске читенә язылган критик җөмләне тапты. Аның яраткан археологы моның өстендә бик тырышып эшләде. Hisәм аның яраткан галиме тагын бер сюрпризны ачарга тырышты - калкан кызыклы материалдан, гади металлдан түгел, ә мөһимрәк нәрсәдән, ләкин шул ук вакытта гаҗәеп җиңел. Фрей Одинның серендә ул күз алдына китергәннән дә күбрәк нәрсә барлыгын күреп шатланды һәм күңелсезләнде.
  
  Аның өметсезлеге аларны өйрәнер өчен вакыт җитмәү аркасында килеп чыккан. Бигрәк тә хәзер ул бу халыкара ярышта катнашкан. Ничек ул бөтен кешене Ла Верайнга җибәрә алуын теләде, һәм урынсыз социалитлар күңел ачкан вакытта, ул һәм берничә кеше Алла серләрен анализлый иде.
  
  Аннары ул буш бүлмәдә елмайды. Анализ һәрвакыт тупас вакытның берничә кыйммәтле мизгеле белән бергә булырга тиеш иде. Бәлки, аренада бер-берсенә каршы берничә ир-ат моделе куегыз, аларга чыгу юлын тәкъдим итегез. Дөресрәге, берничә әсирне бер-берсенә каршы куегыз. Аларның наданлыгы һәм өметсезлеге һәрвакыт иң яхшы тамаша күрсәтте.
  
  Аның электрон почтасы. Экранда яңа кыз Карин Блейкның караватында чылбыр белән утырган видео күрсәтелде.
  
  "Ниһаять". Фрей аңа беренче тапкыр карады. Блейк хатын-кыз аны урлау өчен җибәргән өч яллы кешенең һәрберсен билгеләгән, берсе аяусыз. Ул бик акыллы, чын байлык иде, һәм ул Фрейның килүен көтеп Ла Верейнадагы кечкенә төрмәсендә бикләнгән иде.
  
  Аның ләззәте өчен яңа ит. Гаепсезләр каныннан аның мәңгелек бәхете. Хәзер ул аның милке иде. Аның чәчләре чәчле, матур чәчләр һәм пар күзләр бар иде, ләкин Фрей сурәтнең сыйфатын исәпкә алып төскә ышана алмый. Матур тән - модель кебек арык түгел; тагын да җәлеп итүче, бу, һичшиксез, гадел җенескә ошар.
  
  Ул аның санлы йөзенә кагылды. "Син тиздән өйгә кайтырсың, балам ..."
  
  Шул мизгелдә ишек ачылды һәм тупас Мило бер кулына кесә телефонын селкетеп керде. "Бу ул", - дип кычкырды ул. "Алисия!" Аның акылсыз йөзендә ахмак елмаю бар иде.
  
  Фрей хисләрен яшерде. "Я? Әйе, әйтегез әле. Нью-Йоркта соңгы әсәр ул минеке булырга тиеш иде. " Ул инглиз канатына бераз ышанмады.
  
  Ул аны тыңлады, елмаеп, алга таба кая барырга кирәклеген аңлатканда, шведларның һәм аларның иптәшләренең юлда булуларын ишеткәч, кабынды, һәм ул тиздән Канада икесен дә тотып булачагына вәгъдә биргәндә, балкып тора алмады. фигуралар.
  
  Аннары ул Шилд читендәге бу сәер язуны шифрлый һәм бүтән өлешләр шул ук сирәк материалдан эшләнгәнме-юкмы икәнен күрә ала. Аннары аның өч өлеше һәм өстенлеге булыр иде.
  
  "Leastичшиксез, сез ресурслы", диде ул телефонга Милога игътибар белән. "Тиздән кабат очрашкач, мин бу сәләтлелекне түземсезлек белән көтәм." Ул инглиз розасын тишкәнгә күп вакыт үтте.
  
  Иптәш кызы белән кабат очрашу турында Милоның күзләре ялтырап торганда, Фрей эчтән елмаеп җибәрде. Алисиянең җавабы әле дә аның күңелендә яңгырады.
  
  Сез теләгәнчә, сэр.
  
  
  ЕГЕРМЕ СИГЕЗ
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  12 сентябрьдә, Гавайи өстендә көндезге кояш, АКШ армиясенең имза парашюты булган Джелефиш парашютларының кара яңгыры белән караңгыланды. Уникаль операциядә, Delta Commandos Швеция SGG һәм Британия SAS белән уратып алынган - һәм Нью-Йорк полицейскийлары - утрауның төньягында урнашкан ерак пляжга төштеләр.
  
  Дрейк пляжга йөгерә башлады, ком аның төшүен йомшарта, парашютын җибәрде һәм Кеннединин барышын тикшерү өчен тиз әйләнеп кайтты. Ул Дельта парлары арасында төште, бер тезгә егылды, ләкин тиздән аякка басты.
  
  Бен самолетта калырга тиеш, тикшеренүләрен Хейден ярдәмендә дәвам итә, ул миссиядә АКШка "киңәшче" итеп җибәрелгән.
  
  Дрейк тәҗрибәсендә консультантлар, гадәттә, начальникларының яхшырак әзерләнгән версияләре булганнар - сарык киемендәге шымчылар.
  
  Алар пляж буйлап Гавайның эссе кояшында йөгерделәр, утыз югары әзерлекле Махсус Көч солдатлары, агачлар түшәгендә урнашкан йомшак тауга килеп җиткәнче.
  
  Монда Торстен Даль аларны туктатты. "Сез кагыйдәләрне беләсез. Тыныч һәм нык. Максат - саклау бүлмәсе. FORWARD!"
  
  Сербия мафиясенең элеккеге лидерының сарайын максималь көч белән сугарга карар кабул ителде. Вакыт аларга каршы бик куркыныч иде - көндәшләре Валкирийның урнашкан урынын да белергә мөмкин, һәм бу ярышта җиңү мөһим иде.
  
  Hisәм аның идарә итүе вакытында Дэвор Бабич шәфкатьле кеше түгел иде.
  
  Алар тауга менделәр һәм туры Бабичның шәхси капкасына таба йөгерделәр. Аларга хәтта җил кагылмады. Theөҗүм ясалды, һәм бер минуттан да азрак вакыт эчендә биек тимер капкалар металл кисәкләренә әверелде. Алар капка аша үтеп, бөтен җиргә таралдылар. Дрейк калын пальма агачын каплады, зур мәрмәр баскычларга алып барган ачык газонны өйрәнде. Аларның өске өлешендә Бабич сарайына керү урыны булган. Ике ягында да Гавай культурасы характерлы сыннар һәм хәзинәләр торды, хәтта Пасха утравыннан Моай фигурасы.
  
  Әлегә активлык юк.
  
  Сербия мафиясе пенсионеры үз-үзенә ышана иде.
  
  SAS кешесе, йөзе яшерелгән, Дрейк янына тайпылды.
  
  "Сәлам, иске дус. Яхшы көн, шулай бит? Мин линзаларга туры кояш нуры төшкәндә яратам. Уэллс үзенең иң изге теләкләрен җибәрә. "
  
  - Бу карт ахмак кайда? Дрейк бакчадан күзләрен алмады.
  
  "Соңрак сезнең белән элемтәгә керәчәген әйтә. Сезгә аның турында берникадәр вакыт бурычлы. "
  
  "Пычрак карт башбаш."
  
  "Кем ул май?" - дип сорады Кеннеди. Ул тагын чәчләрен таратты һәм чалбар өстендә формасыз армия формасы киде. Аның берничә Глокы бар иде.
  
  Дрейк, гадәттәгечә, махсус кораллы пычактан кала, үзе белән бернинди корал да йөртмәде.
  
  Яңа SAS егете: "Иске Дрейк Уты монда. Иң мөһиме, син кем? "
  
  "Әйдә, егетләр. Моңа игътибар итегез. Без тарихта тыныч халыкка иң зур һөҗүмнәрнең берсен башларга җыенабыз. "
  
  "Гражданлык?" Кеннеди кабынды. "Әгәр бу егет граждан булса, мин Клаудия Шифферның ишәге."
  
  Дельта командасы баскычта иде. Дрейк алар башлаган мизгелне яшереп чыгып, ачык җиргә йөгерделәр. Ул анда яртыда булганда кычкырулар башланды.
  
  Баскыч башында фигуралар төрле костюмнар, боксер шорты һәм киселгән футболкалар киеп күренде.
  
  Алты кыска ату яңгырады. Алты гәүдә җансыз баскычтан егылды. Дельта командасы ярты юлда иде. Ашыгыч кычкырулар хәзер алда каядыр килде, Дрейк баскыч төбенә килеп, уңга таба борылды, анда кәкре таш тимер юл бераз күбрәк каплауны тәэмин итте.
  
  Атыш ишетелде, көчле, ягъни серблардан. Дрейк кабат Кеннеди тикшерергә борылды, аннары ике катлы өскә.
  
  Алар арасыннан кечкенә шагыл полосасы H формасындагы бинаның ике яртысы арасында урнашкан сарайга керүгә алып килде. Кораллы кешеләр ачык ишекләрдән һәм подъездның ике ягында француз ишекләрен бәреп чыктылар.
  
  Аларның дистәләгәннәре бар.
  
  Алар көтелмәгән хәлдә - ләкин тиз арада төркемләнәләр. Бәлки, алай түгел. Дрейк киләчәкне күрде һәм сәер сыннар коллекциясенә сыенды. Ул Кеннеди Пасха утравыннан алып китте.
  
  Икенчедән пулемет утлары ишетелде. Шаккаткан сакчылар барлык якка кургаш пәрдәләре куялар. Дрейк ашказанына егылды, чөнки берничә пуля скульптурага бәрелде.
  
  Сакчылар алга йөгерделәр. Алар мускулларны эшкә алдылар, интеллектуаль батырлыкларына караганда, үзләренең ахмаклыклары өчен күбрәк сайладылар. Алар Дельта малайларыннан сакчыл ут сызыгына йөгерделәр һәм кан агымнары арасына егылып төштеләр.
  
  Аларның артында пыяла ватылды.
  
  Бинаның тәрәзәләреннән күбрәк тавыш ишетелде. Бәхетсез Дельта солдаты муенына пуля алды һәм шундук үлде.
  
  Ике сакчы сынга абынды, аларның берсе бераз җәрәхәтләнде. Дрейк тавышсыз тавышын тартып алды һәм аларның берсенең сын тирәсендә йөрүен көтте.
  
  Яраланган сербларның соңгысы - Дрейкның тамагын кискәндә, аның каны агуы. Кеннеди икенче сербка атты, сагынды, аннары күгәрчен корал күтәргәндә каплау өчен.
  
  Чүкеч буш басты.
  
  Кеннеди торды. Корал бушатылганмы, юкмы, ул һаман да ачуы чыккан көндәш белән очрашты. Сакчы мускулларын кысып, чапкычны селкетте.
  
  Кеннеди диапазоннан китте, аннары тизлеге алга киткәч алга сикерде. Гринга тиз тибү һәм муен артындагы терсәк аны җиргә бәрде. Ул әйләнде, кулында кинәт пычак һәм киң дугага бәрелде. Кеннеди кире борылды, үлем очын яңакларын узып китәр алдыннан, аның бармакларын җил трубасына керткәнче.
  
  Ул йомшак кычыткан тәнәфесен ишетте, аның сулый башлавын ишетте.
  
  Ул кире борылды. Ул бетте. Аның үлемен карарга теләге юк иде.
  
  Дрейк басып торды. "Начар түгел".
  
  "Бәлки, сез хәзер мине бала тудырудан туктарсыз."
  
  - алмас идем ... - Ул кинәт туктады. Ул оятын кыю мактану белән каплады. "Мылтыклы хатын-кызны караудан яхшырак нәрсә юк."
  
  "Бик мөһим түгел". Кеннеди тотем баганасы артына сикерде, сарайның тагын бер үзенчәлеге, һәм вакыйганы тикшерде.
  
  "Без аерым юллар белән барабыз", диде ул аңа. "Сез саклау бүлмәсе табарсыз. Мин кире кайтам. "
  
  Ул икеләнүен яшереп акыллы эш эшләде. "Сез ышанасызмы?"
  
  "Әй, кеше, мин монда полицейский, хәтерлисеңме? Сез гражданин. Син кушканча эшлә. "
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Кеннединың уң якка сузылганын, сарай артына таба баруын карады, анда спутник күзәтүе вертолет һәм берничә түбән бинаны күрсәтте. SAS командасы анда урнаштырылган иде һәм шул мизгелдә үтеп керергә тиеш иде.
  
  Ул аның фигурасына карап торганын күрде, баш мие кинәт ул кигән киемнең ишәген күрсәтүен теләде.
  
  Шок аны тетрәтте. Тыйнаклык һәм билгесезлек аның башындагы көчләрне берләштерде, үз-үзеңә шик тудырды. Элисон киткәннән ике ел, җиде йөз көннән артык тотрыксызлык. Даими эчкечелекнең гадәти булмаган тирәнлеге, аннары банкротлык, аннары әкрен, әкрен тормыш гадәти тормышка күтәрелә.
  
  Алар әле анда юк. Якында беркайда да.
  
  Бу аның зәгыйфьлеге турында сөйләштеме?
  
  План б.
  
  Кулда эшләгез. Хәрби фокусыгызны кире кайтарырга тырышыгыз һәм гражданнар әйберләрен бераз калдырыгыз. Ул сакчыларның икесен дә кулыннан алды һәм сыннар арасына кереп, шагыл юл читендә басып торды. Ул өч төрле тәрәзәдә өч мишень тапты һәм тиз арада өч шартлауны атты.
  
  Ике кычкыру һәм кычкыру. Начар түгел. Калган баш артка таба борылып, урнашкан урынын эзләгәндә, Дрейк аны кызыл томанга әйләндерде.
  
  Аннары ул йөгерде, тезләренә тайпылып, сарай читендә тукталыр өчен, башы тупас таш эшләренә бәрелде. Ул Дельта командасына артка борылып карады, алар аны эзләргә ашыктылар. Ул аларның лидерына башын салды.
  
  "Аша". Дрейк ишеккә, аннары уңга башын салды. "Саклау бүлмәсе."
  
  Алар эчкә керделәр, Дрейк соңгы, стенаның кәкресенә басып. Алар алдында киң эшләнгән тимер баскыч, бинаның икенче баскычына күтәрелде.
  
  Алар дивар буйлап йөргәндә, өске каттагы балконда күбрәк серблар күренде. Бер мизгелдә Дельта командасы җиңел корбан булды.
  
  Кая барасы юк, Дрейк тезләнеп, ут ачты.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди сарайның тышкы стенасы белән чикләнгән агач сызыгына йөгерде һәм тизрәк хәрәкәт итә башлады. Күз ачып йомганда, ул SAS солдаты карынына төшкәнче, өй артына килеп җитте.
  
  Куян шикелле, ул мылтыкның барреле белән гипнозланган хәрәкәтсез торды. Берничә ай эчендә Томас Калебның барлык уйлары аны калдырды.
  
  "Боз!"
  
  - Ярар, - диде аның уң колагы янындагы тавыш. Ул салкын пычакны үзеннән миллиметр ераклыкта гына сизде. "Бу Дрейк кошы."
  
  Аңлатма аның куркуын бетерде. "Дрейк кошы? Мин киттем! "
  
  Бу кеше елмаеп аның алдына китте. "Алайса, сезнең президент әйтүенчә, Мисс Мур мөһим түгел. Мин үземне дөрес таныштырырга теләр идем, ләкин хәзер вакыт яки урын түгел. Мине Уеллс дип атарга. "
  
  Кеннеди бу исемне таныды, ләкин Британия солдатларының зур командасы аның тирәсендә материальләшеп эз калдыра башлагач, бернәрсә дә әйтмәде. Б. Иң зур бина янында граждан вертолеты белән җиһазландырылган түгәрәк вертолет бар иде.
  
  Күп еллар Нью-Йорк урамнарында йөргәннән соң, Кеннеди җинаятьнең түләве турында уйланырга тиеш иде. Бу егетләр һәм Калеб моның өчен түләделәр. Чак Волкер моның өчен түләгән булыр иде, әгәр Кеннеди аның кесә кесәсен күрмәгән булса.
  
  Кояш бүлмәләре тулы иде. Берничә ярым ялангач ир-атлар һәм хатын-кызлар шок хәлендә басып тордылар, киемнәрен кысып, артык итне капларга тырыштылар. Кеннеди билгеләп үткәнчә, кайбер олы ирләр иппопотам тиресен эшкәртә алмаслар, күпчелек яшь хатын-кызлар моны ике кул һәм сул борылыш белән эшли алалар.
  
  "Бу кешеләр ... әйдәгез аларны кунак дип атыйк ... алар Сербия төркеменә кермәгәннәрдер", - диде Веллс тыныч кына тамак микрофонына. "Аларны алып кит", - диде ул өч әйдәп баручы кешегә. "Калганнарыгыз бу биналарның диңгез ягына юл тотасыз."
  
  Төркем аерыла башлагач, берьюлы берничә вакыйга булды. Вертолет пычаклары әйләнә башлады; двигательләренең тавышлары якын-тирә кешеләрнең кычкыруларын шундук батырды. Аннары, көчле машинаның кинәт кычкыруы алдыннан, ролик ябык ишек ачылган тавыш кебек, тирән тавыш ишетелде. Ямьсез биналарның диңгез ягы артыннан ак полоса пәйда булды - югары тизлектә тизләнүче Audi R8.
  
  Ватанга килеп җиткәч, ул үлемгә китерүче тон. Ул аптырап калган SAS солдатларына бәрелде, аларны чабып җибәрде һәм һава аша егылды. Аның артына тагын бер машина тартылды, бу юлы кара һәм зуррак.
  
  Вертолетның пычаклары тизрәк әйләнә башлады һәм двигательләре елый башлады. Очышка әзерләнеп, бөтен машина калтыранды.
  
  Кеннеди, аптырап, Уэллс заказ кычкырганда гына тыңлый алды. Калган SAS солдатлары ут ачкач, ул кабынды.
  
  Бакчада бөтен тәмуг бозылды.
  
  Солдатлар тизлек белән Ауди Р8гә аттылар, пулялар аның металл тәнен тиштеләр, резервуар тиресен һәм ишекләрен тиштеләр. Машина кискен борылыш өчен соңгы минутта борылып, өй почмагына таба атлады.
  
  Шагыл кечкенә ракеталар кебек шиннары астыннан атылды.
  
  Пуля җил тәрәзәсен җимерде, җимерде. Машина туры мәгънәдә очыш уртасында үлде, машина йөртүче руль артына бик нык егылганда туктады.
  
  Кеннеди пистолетны күтәреп алга йөгерде. "Селкенмәгез!"
  
  Ул машинага җиткәнче, машина йөртүченең бердәнбер пассажиры икәнлеге ачык иде.
  
  Itим.
  
  Вертолет җирдән ике аякта иде, әкрен әйләнде. SAS солдаты кычкырды, ләкин аның тавышында бернинди ачу да юк. Икенче машина, кара дүрт ишекле кадилла, хәзер зур бассейн буйлап тизлек белән бара иде, шиналары су дулкыннарын төрле якка ыргыттылар. Тәрәзәләр караңгыланган. Эчтә кем булганын ачыклау мөмкин түгел.
  
  Өченче двигатель эшли башлады, хәзерге вакытта.
  
  Солдатлар кадиллага ут ачтылар, шиналарга һәм машина йөртүчегә өч мылтык белән зыян китерделәр. Машина сикерде һәм арткы оч бассейнга бәрелде. Уэллс һәм тагын өч солдат кычкырып аңа таба йөгерделәр. Кеннеди вертолетта күзләрен саклады, ләкин Кэдди кебек аның тәрәзәләре ачык булмаган.
  
  Кеннеди болар барысы да качу планының бер өлеше дип теорияләде. Ләкин чын Давор Бабич кайда иде?
  
  Вертолет биекрәк күтәрелә башлады. SAS ниһаять кисәтүләрдән арыды һәм арткы роторга атты. Гаҗәп машина әйләнә башлады, аннары бер кеше әзер вакытта граната белән аның астына тезләнде.
  
  Уэллс Каддига килеп җитте. Ике ату. Кеннеди микрофон аша Бабичның әле дә зур булуын ишетте. Хәзер өченче машина почмакка әйләнде, двигатель Формула-1 узышчысы кебек кычкырды, ләкин ул Бентли, зур һәм кыю иде, аның кычкыруы минем тәмугны юкка чыгарды!
  
  Кеннеди агачларга сикерде. Аның артыннан берничә солдат килде. Скважиналар борылып, ян тәрәзәләреннән сикереп торган өч тиз аттылар.
  
  Пуля үткәрми торган пыяла!
  
  "Бу асшол!"
  
  Бу сүзләр вертолетны саклап калу өчен бик соң секундның бер өлеше әйтелде - граната чыгарылды - аның шартлаткыч корылмасы вертолет төбендә шартлады. Вертолет кисәкләргә бүленде, металл кисәкләрен бөтен җиргә таратты. Бозылган корыч кисәк туры бассейнга бәрелде, меңләгән галлон су бик зур көч белән күчерелде.
  
  Кеннеди коточкыч Бентли аны узып киткәнче көтте, аннары куа. Тиз кыскарту аңа качкан сербларны тоту өчен бер генә мөмкинлек барлыгын әйтте.
  
  Уэллс моны бер үк вакытта күрде һәм эшкә кереште. R8 бөтенләй тузган, ләкин Кэдди һаман да сакланган, тәгәрмәчләре бассейнның мәрмәр баскычларында бер дюйм су астында.
  
  Уэллс һәм аның ике солдаты Каддига таба йөгерделәр. Кеннеди үз өстенә алырга тәвәккәл. Шул мизгелдә, буран үткән кебек, сәер һава тавышы ишетелде, кинәт Бабич йортының почмагы шартлады.
  
  "Йә Ходаем!" Уеллс сазлыкка төште, хәтта аның тынычлыгы да бозылды. Чүп-чар бөтен якка очты, бассейнга һәм патронага яңгыр яуды. Кеннеди. Ул кыяларга таба борылды.
  
  Анда кара вертолет йөрде, ачык ишектән селкенгән фигура.
  
  "Сезгә бу ошыймы?"
  
  Уэллс башын күтәрде. "Алисия Майлз? Изге нәрсә исеме белән сез нәрсә эшлисез? "
  
  "Хәтта кечкенә тупларыгызны шул ату белән ертып җибәрә аласыз, карт карт. Сез миңа бурычлы. Алисия Бентли артыннан куар алдыннан вертолет бераз күтәрелгәч көлде.
  
  Канада кешеләре монда иде.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк аның артындагы дивар Швейцария сырына әверелгәнче алга китте. Ким дигәндә бер пуля шулкадәр якын очты ки, ул аның сыкрануын ишетте. Ул Дельта командасының күпчелеге белән бер үк вакытта балкон астындагы платформага чыгу өчен алгы флип ясады. Анда ул өскә юнәлде һәм ут ачты.
  
  Көтелгәнчә, балкон идәне чагыштырмача зәгыйфь иде. Aboveгарыда ату туктады һәм кычкыру башланды.
  
  Дельта командиры сул якка сулап, саклагыч ягына юнәлде. Алар бик матур җиһазландырылган, ләкин буш бүлмәләр аша тиз йөгерделәр. Командир аларга спутник күзәтүе бераз үзенчәлекле нәрсә - яшерен җир асты бүлмәсе янында кисәтергә кушты.
  
  Эчке гранаталар эчкә ыргытылды, аннары Америка солдатлары тәртипсезлек эффектын өстәр өчен кычкырдылар. Ләкин, алар шундук ярты дистә Сербия сакчылары белән кулдан-кулга сугыштылар. Дрейк авыр сулап, эчкә керде. Бүлмәне ахырдан ахырына кадәр хаос һәм буталчык тутырды. Ул күзләрен йомды һәм үзен зур сакчы белән каршы алды, ул аюны кочаклау өчен алга үпкәнче елмайды һәм ярылды.
  
  Дрейк тиз арада качты, бөерләргә сукты һәм каты кул белән хәнҗәр белән кояш плекусына сукты. Кеше-җанвар хәтта селкенмәде.
  
  Аннары ул бар сугышлары турында иске сүзләрне исенә төшерде - әгәр көндәшең плексуска тибә алмаса, син йөгерә башлыйсың, кеше, чөнки син муеныңа кадәр бук ...
  
  Дрейк артка чигенде, хәрәкәтсез дошманы белән әйләнеп йөрде. Сербия бик зур иде, каты мускул өстендә ялкау май, маңгай алты дюймлы бетон блокларны сындырырлык дәрәҗәдә зур иде. Кеше уңайсыз алга китте, куллар киң таралды. Бер тайгак һәм Дрейк ватылганга кадәр сыгылып, сыгылып, изелгән булырлар иде. Ул тиз читкә тайпылды, уңга борылды һәм өч тиз кабак белән алга чыкты.
  
  Көз. Колак. Тамак.
  
  Өчесе дә тоташтырылган. Сербия авыртып күзләрен йомган вакытта, Дрейк куркыныч думи ыргыту очкычына ыргытты, бу хәтта бу бронтозаврны киң аякларыннан бәрер өчен җитәрлек этәргеч ясады.
  
  Бу кеше тау җимерелгән тавыш белән идәнгә егылды. Картиналар стенадан төште. Backзенең артка сикерүеннән барлыкка килгән көч, аның башы палубага бәрелгәндә, аны аңсыз бәрде.
  
  Дрейк тагын бүлмәгә керде. Ике Дельта егете үтерелде, ләкин барлык серблар нейтральләштерелде. Көнчыгыш стенаның бер өлеше ачылды, һәм күпчелек америкалылар тишек тирәсендә басып тордылар, ләкин хәзер әкрен генә артка чигенделәр, куркуны сүгенделәр.
  
  Дрейк аларга кушылырга ашыкты, Дельта солдатының куркуга нәрсә китергәнен күз алдына да китерә алмады. Беренче күргәне - яхшы яктыртылган җир асты палатасына алып барган таш баскычлар.
  
  Икенчесе кара пантер иде, әкрен генә баскычка менде, киң авызында усал үткен тәннәр ачылды.
  
  "Фууук ..." америкалыларның берсе тартты. Дрейк күбрәк килешә алмады.
  
  Пантер пышылдады, сугу өчен үрдәк. Astанвар һавага сикергәндә, Дрейк артка чигенде, 100 килограмм үлемгә китерүче мускул. Ул өске баскычка төште һәм асылырга тырышты, шул ук вакытта гипнотик яшел күзләрен артка чигенүче солдатларга карап.
  
  "Мин моны эшләргә яратмыйм", диде Дельта командиры, мылтыгын максат итеп.
  
  "Тукта!" Дрейк лампалар яктысында нәрсәдер ялтырап торганын күрде. "Тукта. Селкенмәгез."
  
  Пантер алга таба атлады. Дельта командасы аны мылтыктан тотты, ул алар арасыннан үткәндә, бүлмәдән чыккач, сәләтсез Сербия сакчыларына мыскыллап елады.
  
  "Нәрсә ул?" америкалыларның берсе Дрейкка кабынды.
  
  "Күрмәдегезме? Ул бриллиант белән капланган муенса кигән. Мондый мәче, мондый йортта яшәүче, хуҗасының тавышын ишеткәч кенә һөҗүм итәргә өйрәнелгән дип уйлыйм. "
  
  "Яхшы шалтырату. Мин андый хайванны үтерергә теләмим. " Дельта командиры сербларга кул селтәде. "Мин көне буе бу тупаслар белән күңел ачар идем."
  
  Алар ике кешене сак астында калдырып баскычтан йөри башладылар. Дрейк гөмбәз идәненә өченче булды, һәм күргәннәре гаҗәпләнеп башын чайкады.
  
  "Бу акылсызлар ничек бозык?"
  
  Бүлмә ул "кубок" дип кенә сурәтли алган әйберләр белән тулы иде. Дэвор Бабич кыйммәтле дип саный торган әйберләр, чөнки аның бозыклыкларында - алар бүтән кешеләр өчен кадерле иде.
  
  Тираннозавр рекс иҗек. Аның янындагы язмада "Эдгар Филлион Коллекциясеннән - Гомер буе премиясе" дип язылган. Моннан тыш, танылган актрисаның "Ул яшәргә теләгән" дип язылган ачык фотосы. Моның янында бронза пьедесталда ял итү мумияләнгән. кул 'District3 район прокуроры' дип билгеләнде.
  
  Күп нәрсә. Дрейк дисплей очракларын әйләнеп йөргәндә, аның мавыктыргыч соклануына һәм концентрациясенә каршы торырга тырышып, ниһаять, алар эзләгән фантастик әйберләрне күрде.
  
  Валкирийлар: Калын түгәрәк блокка куелган пар-ак сыннар. Ике скульптура да биш метр чамасы иде, ләкин алардагы искиткеч деталь Дрейкның сулышын алып китте. Ике бюстлы хатын-кыз, ялангач һәм борыңгы куәтле Амазонкаларга охшаган, икесе дә аяклары таралып, нәрсәдер читтә утырган кебек. Дрейк уйлаганча, канатлы ат. Бен күбрәк белүен теләде, ләкин Валкирийларның аларны сугыштан сугышка очканнарын исенә төшерде. Ул мускул әгъзаларын, классик йөз үзенчәлекләрен һәм мөгезле шлемнарны күрде.
  
  "Wow!" - дип кычкырды Дельта егете. "Алты пакет булса иде!"
  
  Тагын да гаҗәепсе, Валкирийларның икесе дә сул куллары белән билгесез нәрсәгә өскә күрсәттеләр. Дрейк хәзер уйлаганча, туры Алла каберенә күрсәтә.
  
  Әгәр алар Рагнарокны таба алсалар.
  
  Шул мизгелдә солдатларның берсе дисплей корпусыннан әйбер алырга тырышты. Көчле кыңгырау чыңлады һәм баскыч төбендә корыч капка егылды, аларның чыгуына комачаулады.
  
  Америкалылар шунда ук газ битлекләренә ирештеләр. Дрейк башын чайкады. "Борчылмагыз. Миңа нәрсәдер әйтә, Бабич - каракның тере тотылуын һәм тибүен теләүче тупас кеше. "
  
  Дельта командиры әле дә тибрәнгән барларга карады. "Бу таякларны кисегез."
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди вертолеттан һәм артка чигенгән Бентлидан соң гаҗәпләнеп карады. Уэллс күккә карап торганда да буталды кебек.
  
  "Бич," Кеннеди аның сулышын ишетте. "Мин аны яхшы өйрәттем. Ничек ул хыянәтчегә әйләнергә батырчылык итә? "
  
  "Яхшы әйбер китте," Кеннеди чәчләренең әле дә сикереп торуыннан бәйләнгәнлеген тикшерде һәм бер-ике SAS ир-атның зурлыгын күреп читкә карады. "Аның биеклеге бар иде. Хәзер, Дрейк һәм Дельта командасы Валкирийны яулап алсалар, Алисия Бабич белән мәшгуль булганда, без читкә китә алыр идек. "
  
  Уэллс ике мөһим вариант арасында өзелгән кебек иде, ләкин төп подъездга таба йөгергәндә бернәрсә дә әйтмәделәр. Алар вертолетның Бентли белән бәрелешү өчен борылганын күрделәр. Атышлар ишетелде һәм кача торган машинадан сикерделәр. Аннары машина кинәт кискен тормоз белән шагыл болытында тукталды.
  
  Тәрәзәдән бер әйбер тыгылган.
  
  Вертолет күктән төште, аның операторы гадәттән тыш мәгънәгә ия, RPG өстән сызгырган кебек. Чана җиргә кагылгач, Канада ялчылары ишекләрдән коелды. Атыш башланды.
  
  Кеннеди Алисия Майлзны, форма кораллы кием кигән, мәкаль арыслан кебек бәрелешкә сикергәнен күрде дип уйлады. Сугыш өчен төзелгән җанвар, көч куллануда һәм ярсуда югалды. Кеннеди үзенә карамастан, канының салкын булуын сизде.
  
  Бу ул курку булганмы?
  
  Ул бу турыда уйланганчы, вертолетның каршы ягыннан нечкә фигура төште. Ул бер мизгелдә таныды.
  
  Профессор Парневик!
  
  Башта икеләнеп, алга китте, ләкин соңыннан яңадан тәвәккәллек белән, һәм, ниһаять, пулялар аның башы өстендә һаваны агызганда, берсе баш сөягенең киңлеге аша үткән.
  
  Парневик, ниһаять, SAS һәм Кеннеди аны куркынычсызлыкка алып китәр өчен җитәрлек якынлашты, Канада кешеләре белми, сугышта тулысынча катнаштылар.
  
  - Дөрес, - диде Уэллс, өйгә күрсәтеп. "Әйдә моны бетерик."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк Валкирийны алга тартырга булышты, ә берничә егет тортка аз күләмдә шартлаткыч матдәләр бәйләде. Алар куркыныч экспонатлар арасындагы тар юлдан бардылар, артык игътибар итмәскә тырыштылар. Дельта егетләренең берсе берничә минут элек чиста тикшерүдән кайтты һәм бүлмә артында утырган кара табут турында хәбәр итте.
  
  Көтү атмосферасы тулы ун секунд дәвам итте. Моны туктатыр өчен солдат логикасы кирәк иде. Сез аз беләсез ...
  
  Бу инде Дрейкның логикасы түгел. Ләкин ул җитди белергә теләмәде. Ул хәтта гади гражданин кебек, барлар өзелгәндә кабынды.
  
  Өске бүлмәдән атыш ишетелде. Дельта сакчылары канлы тишекләрдә үлеп баскычларны җимерделәр. Киләсе секундта баскыч башында пулемет белән коралланган дистә кеше пәйда булды.
  
  Дельта командасы уңышсызлыкка иреште һәм хәзер зәгыйфь иде. Дрейк әкрен генә шкафка һәм аның чагыштырмача куркынычсызлыгына таба юнәлде, андый тотылуның ахмаклыгы турында уйламаска тырышты, һәм бу SAS белән ничек булмас иде, һәм бу яңа дошманнар булмаячагына ышанып. Валкирийны атарга җитәрлек ахмак.
  
  Берничә мизгел туктаусыз киеренкелек булды, тынлыкны тыеп тордылар, фигура баскычка төшкәнче. Ак киенгән һәм ак битлек кигән фигура.
  
  Дрейк аны шундук таныды. Йорк мәче йөргәндә Шилдны яулаган шул ук кеше. Апсаллда күргән кеше.
  
  "Мин сине беләм", - диде ул үзенә, аннары тагын да көчлерәк. "Начар немецлар монда."
  
  Бу кеше .45 калибрлы пистолетны алды һәм аны кулга алды. "Коралыңны ташла. Барыгыз да. Хәзер! "
  
  Тәкәббер тавыш. Тигез кулларга караган тавыш, аның хуҗасы чын көчкә ия, кәгазьгә язылган һәм әгъзалар клубларында гына бирелгән. Чын дөнья эше һәм зәгыйфьлек нәрсә икәнен белмәгән кеше. Бәлки, банк өлкәсендә туган банкир, яисә политик, сәясәтче улы.
  
  Дельта кешеләре коралларын нык тоттылар. Беркем дә сүз әйтмәде. Каршы килү куркыныч иде.
  
  кеше кабат кычкырды, аның тәрбиясе аңа куркыныч турында белергә рөхсәт итмәде.
  
  "Сез чукракмы? Мин хәзер әйттем! "
  
  Техан тавышы сөйкемле тавыш белән әйтте: "Булмас, тупас."
  
  "Ләкин ... ләкин ..." кеше гаҗәпләнеп туктады, аннары кинәт маскасын ертты: "Син эшләячәксең!"
  
  Дрейк җимерелде диярлек. Мин сине беләм! Абел Фрей, немец дизайнеры. Шок агулы дулкын кебек Дрейк өстендә юылган. Бу мөмкин түгел. Бу Тейлор белән Майлины күреп, дөньяны яулап алу турында кычкырган кебек иде.
  
  Фрей Дрейк карашы белән танышты. - Ә син, Мэтт Дрейк! пистолет белән кулы калтыранды. "Син миңа барысы да диярлек бәя бирдең! Мин аны синнән алырмын. Мин булдырам аны! Ул түләр. Эх, ул ничек түли! "
  
  
  Моны аңлар алдыннан, Фрей мылтыгын Дрейкның күзләре арасына күрсәтте һәм атты.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди бүлмәгә йөгерде һәм SAS ир-атларының тезләнеп егылганнарын күрде. Ул аның алдында маскалы ир-атлар төркемен күрде, тән кораллары киеп, аларның коралларын Давор Бабичның яшерен склады дип уйлый.
  
  Бәхеткә, ирләр аларны сизмәделәр.
  
  Уэллс аңа артка борылып карады һәм: "Кем?"
  
  Кеннеди буталды. Ул кемнеңдер кычкырганын ишетә, аның як профилен күрә алды, .45 ул кулларын кысып дәвам итте. Аның Мэтт Дрейк исемен кычкырганын ишеткәч, ул белде, һәм Уэллс белде, һәм берничә секундтан соң алар ут ачтылар.
  
  Киләсе янгын сүндерүнең алтмыш секундында Кеннеди барысын әкрен хәрәкәттә күрде. Ак киемле кеше .45, аның мылтыгы секундка бүленеп килеп җитте һәм асылган материал аша үткәндә пальто төбенә кысылды. Ул борылып карагач, аптыраган йөзе. Аларның йомшак, йомшак йомшаклыгы.
  
  Бозылган кеше.
  
  Аннары битлекләнгән ирләр әйләнәләр һәм аталар. SAS солдатлары яхшы урнашкан җәрәхәтләрне төгәллек һәм тынычлык белән кайтаралар. Гөмбәздән күбрәк ут килә. Америка тавышлары. Немец тавышлары. Инглиз телендә тавышлар.
  
  Тейлор Свифтның поэтик интонациясенә охшаган әкрен хаос, Металлика архаик кыясы белән кушылган. Ул ким дигәндә ике немецны кыйнады - калганнары егылды. Ак киемле егет кычкырды һәм кулларын селкетте, һәм командасын тиз арада чигенергә мәҗбүр итте. Кеннеди аларның аны каплаганнарын һәм бу процесста үлгәннәрен күрде, яралардан черегән кебек егылды, ләкин яралар яшәде. Ахырда ул арткы бүлмәгә качты һәм аның дүрт кешесе генә исән калды.
  
  Кеннеди өметсезлектән залга ашыкты, тамагындагы сәер кисәк һәм йөрәгендә боз сайлау, Дрейкны тере килеш күргәнче һәм аның өстендә салкын рәхәтлек юганчы сизгәнен сизми дә калды.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк идәндән торды, Абел Фрейның максаты аның чынбарлыкны аңлавы кебек төссез булуына рәхмәтле. Беренче күргәне - Кеннеди баскычтан йөгерә, икенчесе аның янына йөгергәндә аның йөзе.
  
  "Аллага шөкер, сез яхшы!" - дип кычкырды һәм үзен тыюын искә төшергәнче аны кочаклады.
  
  Дрейк үз күзләрен япканчы Уеллсның белгән күзләренә текәлде. Ул аны бер мизгелгә кочаклады, аның нечкә гәүдәсен, көчле фигурасын, зәгыйфь йөрәгенең үзенеке тибүен тоеп. Аның башы муенына кысылды, аның синапсларын кыстырырлык искиткеч хис.
  
  "Әй, мин яхшы. Син?"
  
  Ул елмаеп китте.
  
  Уэллс алар янына килеп, аның мәкерле елмаюын бер минутка яшерде. "Дрейк. Тагын очрашыр өчен сәер урын, Эрл кортындагы почмак пабы түгел, иске бүлек. Мин сезгә берәр нәрсә әйтергә тиеш, Мэтт. Май турында нәрсәдер. "
  
  Дрейк шундук кире ыргытылды. Уэллс көткән соңгы сүзләрен әйтте. Бер секундтан соң ул Кеннединың сүнгән елмаюын күрде һәм үзен бергә тартты. "Валкирий", - дип күрсәтте ул. "Бездә мөмкинлек булганда килегез."
  
  Ләкин Дельта командиры моны оештырган һәм аларны чакырган. "Бу Англия түгел, егетләр. Әйдәгез күчик. Бу каникулда мин эшли алган Гавайның барысын да диярлек ашадым. "
  
  
  ЕГЕРМЕ ТУГЫЗ
  
  
  
  Очкыч киңлеге
  
  
  Дрейк, Кеннеди һәм калган һөҗүм командасы Бен һәм Хейден белән берничә сәгатьтән соң Гонолулу янындагы хәрби базада очраштылар.
  
  Вакыт узу белән. Бюрократик кызыл тасма киселде. Чиксез юллар тигезләнде. Хөкүмәтләр бәхәсләштеләр, аннары селкеттеләр, һәм ниһаять сөйләшә башладылар. Фетнә бюрократлары сөткә һәм балга сәяси эквивалент белән урнаштырылды.
  
  Theәм дөнья ахыры якынлашты.
  
  Чын уенчылар Перл-Харбор янындагы начар кондиционерлы биналарда сөйләштеләр, борчылдылар һәм спекуляцияләделәр. Дрейк шунда ук уйлады, Бенның уйлы сәламләве Одинның киләсе кисәген - аның күзләрен эзләгәндә хәбәр итүдә аз алга китеш дигән сүз. Дрейк үзенең сюрпризын яшерде; ул Бен тәҗрибәсе һәм мотивациясе хәзерге вакытта барлык сорауларны чишәр иде дип ышанды.
  
  Оборона Министрының ярдәмчесе Хейден аңа булышты, ләкин алар аз алга киттеләр.
  
  Аларның бердәнбер өмете - башка апокалиптик катнашучылар - Канада һәм Немецлар - бераз яхшырак эшләделәр.
  
  Бен игътибары башта Дрейкның ачуы белән юнәлтелде.
  
  "Абел Фрей? Немец мастермы? Lostгал, ассоль. "
  
  "Eriитди, дус. Мин сезгә алданыр идемме? "
  
  "Минем алдымда Уайтнакны китермәгез, Мэтт. Беләсеңме, безнең төркемнең музыкасын башкаруда проблемалар бар, һәм бу көлке түгел. Мин моңа ышанмыйм ... Абел Фрей? "
  
  Дрейк авыр сулап куйды. "Ярый, мин яңадан башлыйм. Әйе. Абел Фрей. "
  
  Кеннеди аңа ярдәм итте. "Мин моны күрдем һәм Дрейкка мәгънәсез сөйләшүне туктатырга кушасым килә. Бу егет реклюз. Алман Альпларында урнаштырыгыз - "Партия Касласы". Супермодельләр. Акча. Супер йолдыз тормышы. "
  
  "Шәраб, хатын-кызлар һәм җыр", диде Дрейк.
  
  "Тукта!" Бен әйтте. "Бер яктан, - дип уйлады ул, - бу бик яхшы каплау."
  
  "Танылган вакытта наданнарны алдау җиңел", диде Дрейк. "Сез кая барырга теләсәгез дә, бара торган урыныгызны сайлый аласыз. Бу кешеләр өчен контрабанда җиңел булырга тиеш. Борынгы экспонатыгызны табыгыз, дипломатик портфелегезне сайлагыз һәм ... "
  
  "... Моны кертегез." Кеннеди шома тәмамлады һәм көлгән күзләрен Бенга юнәлтте.
  
  "Сез икегез дә ..." - диде ул. "... Сез икегезгә бүлмә алырга тиеш."
  
  Шул вакытта Уэллс якынлашты. "Абел Фрей белән бу әйбер ... аны хәзерге вакытта сер итеп сакларга карар иттеләр. Карагыз һәм көтегез. Без аның сарае тирәсендә армия куябыз, ләкин без булмаганны белсә, аңа бушлай ярдәм бирегез. "
  
  "Бер караганда, бу акыллы яңгырый," Дрейк башлады, "ләкин ..."
  
  - Ләкин аның минем сеңлем бар, - диде Бен. Хейден аны тынычландырыр өчен кулын күтәрде. - Дөрес, Бен. Карин куркынычсыз ... хәзерге вакытта. Дөнья юк. "
  
  Дрейк күзләрен кысып, телен тотты. Сез протест белдереп бернәрсәгә дә ирешә алмассыз. Бу аның дустын тагын да читкә юнәлтү өчен хезмәт итәчәк. Тагын бер тапкыр Хейденны аңлау авыр булды. Бу аның яңа синицизмы? Ул Бен өчен тиз уйлаганмы, әллә ул үз хөкүмәте өчен акыллы уйлаганмы?
  
  Ничек кенә булмасын, җавап бер үк иде. Тукта.
  
  Дрейк теманы үзгәртте. Ул Бен йөрәгенә тагын берсен тиште. "Әниең белән әтиең ничек эшли?" - дип сорады ул. "Алар әле урнаштылармы?"
  
  Бен авыр сулап куйды. ", К, дус. Соңгы шалтыратуда алар аны искә алдылар, ләкин мин аңа икенче эш таптым дидем. Бу ярдәм итәчәк, Мэтт, ләкин озак түгел. "
  
  "Беләм". Дрейк Уэллс белән Хейденга карады. "Мондагы лидерлар буларак, сез икегез дә булышырга тиеш." Аннары, җавап көтмичә, ул: "Хайди һәм Один күзләре турында нинди яңалыклар бар?"
  
  Бен җирәнеп башын чайкады. "Күп", - дип зарланды ул. "Бөтен җирдә дә фрагментлар бар. Монда - моны тыңлагыз: Мимир коесыннан эчәр өчен - Валхалладагы Хикмәт чишмәсе - һәркем мөһим корбан китерергә тиеш. Берсе күзләрен корбан итте, аның хәзерге һәм киләчәк вакыйгалар турында белем алырга әзерлеген символлаштырды. Исергәннән соң, ул кешеләргә һәм Аллага мәңге кагыла торган барлык сынауларны алдан күрде. Мимир Один күзләрен кабул итте, һәм алар шуннан бирле яталар, символ, хәтта Алла да югары зирәклек өчен түләргә тиеш. "
  
  - Ярар, - диде Дрейк. "Стандарт тарихи әйберләр, шулай бит?"
  
  "Дөрес. Ләкин нәкъ шулай. Эдда поэтикасы, Фленрих Сагасы - мин аны "Хайдиның күп юллары" дип тәрҗемә иткән бүтән. Алар нәрсә булганын аңлаталар, ләкин күзләрнең кайда икәнлеген әйтмиләр. "
  
  "Валхаллада", - диде Кеннеди.
  
  "Бу Күк өчен Норвегия сүзе."
  
  "Алайса, мин аларны беркайчан да таба алмаячакмын."
  
  Дрейк уйлады. "Башка нәрсә юк? Гайсә, дус, бу соңгы әсәр! "
  
  "Мин Хайди сәяхәтенә иярдем. Ул без белгән урыннарда була, аннары өенә кайта. Бу Плейстация түгел, иптәш. Тискәре йогынты юк, яшерен казанышлар, альтернатив юллар юк.
  
  Кеннеди Бен янына утырды һәм чәчләрен ыргытты. "Ул бер урында ике кисәк куя аламы?"
  
  "Бу мөмкин, ләкин хәзерге вакытта белгәннәребезгә туры килми. Еллар дәвамында бүтән мәгълүматлар һәрбер урында бер фрагментны күрсәттеләр. "
  
  "Димәк, бу безнең мәгълүмат?"
  
  "Ачкыч Валхалла булырга тиеш", диде Дрейк. "Бу урынны күрсәтүче бердәнбер гыйбарә. Хәтерлим, сез Хайди турында Одинга аның күзләренең кайда яшерелгәнен белүен әйттегез, чөнки ул хачка асылганда бөтен серләрен бирде. "
  
  "Агач" - шул мизгелдә Торстен Даль бүлмәгә керде. Швед арыган, эшенең административ ягыннан физик яктан караганда арыган булып күренде. "Берсе Дөнья агачына эленде."
  
  - Ой, - диде Дрейк. "Шул ук хикәя. Бу кофе? "
  
  - Макадамия, - диде Даль. "Иң яхшы Гавайи тәкъдим итәргә тиеш."
  
  "Мин аны спам дип уйладым", диде Кеннеди, Нью-Йоркка таба борылып.
  
  "Спамны Гавайда бик яраталар", дип килеште Даль. "Ләкин кофе барысын да идарә итә. Кона макадамия гайгы - патша. "
  
  - Димәк, сез Хайди Валхалла кайда икәнен белә дип әйтәсезме? Дрейк кемгәдер күбрәк кофе алып килергә кушкач, Гейден скептикка караганда буталчык булып күренергә тырышты.
  
  "Әйе, ләкин Хайди кеше иде. Алла түгел. Алайса, ул дөнья оҗмахы булыр идеме? "
  
  "Гафу итегез, кеше", - дип шаяртты Кеннеди. "Вегас 1905 елга кадәр нигезләнмәгән."
  
  "Норвегиягә." Дрейк елмаярга тырышып өстәде.
  
  Тынычлык урнашты. Дрейк Бенның хәзерге вакытта өйрәнгәннәрен акыл белән караганын карады. Кеннеди иреннәренә иярде. Гейден кофе кружкаларын кабул итте. Уэллс инде күптән йоклап киткән почмакка пенсиягә чыккан. Дрейк аның кызыклы сүзләрен исенә төшерде - миңа берәр нәрсә әйтергә кирәк. Май турында нәрсәдер.
  
  Соңрак моның өчен вакыт булыр, бөтенләй булмаса.
  
  Бен көлде һәм башын чайкады. "Бу гади. Алла, бик гади. Кеше өчен күк ... аларның йорты. "
  
  "Төгәл. Ул яшәгән урын. Аның авылы. Аның кабинасы ", - дип раслады Дрейк. "Минем уйларым да."
  
  "Мимир коесы Хайди авылы эчендә урнашкан!" Кеннеди тирә-якка карады, дулкынлану аның күзләрендә балкып торды, аннары уйнап Дрейкны кулы белән төртте. "Пехота өчен начар түгел."
  
  "Мин ташлаганнан бирле мин чын ми үстердем." Дрейк Уэллсның бераз селкенүен күрде. "Минем тормышымның иң яхшы хәрәкәте."
  
  Торстен Даль аякка басты. "Соңгы өлеш өчен Швециягә юл тоттык." Ул туган ягына кайтуына бик шат булып күренде. "Ум ... Хайди йорты кайда иде?"
  
  - Остерготланд, - диде Бен тикшермичә. "Шулай ук Боулф һәм Грендель йорты - алар әле төнлә җирләрдә йөргән хайваннар турында сөйләшәләр."
  
  
  Утызынчы
  
  
  
  LA VEREIN, Германия
  
  
  La Veraine, Party Castle, Мюнхеннан көньякка, Бавария чиге янында урнашкан.
  
  Крепость шикелле, ул йомшак тауның яртысында торды, стеналары ябышты, хәтта төрле урыннарда ук боҗралары белән ноктага салынды. Арка капкаларының ике ягында күтәрелгән түгәрәк манаралар һәм киң машина кыйммәтле машиналарга стильдә күтәрелергә һәм соңгы казанышларын күрсәтергә мөмкинлек бирде, кулдан сайланган папараззи аларны фотога төшерү өчен тезләнде.
  
  Абел Фрей кичәне бер-бер артлы алып барды, берничә мөһим кунакны котлады һәм аның модельләренең алар көткәнчә эш итүенә инанды. Монда бер чымчык, анда зарлану, хәтта вакыт-вакыт шаяру аларның барысын да аның өметләренә туры китерде.
  
  Шәхси алковларда ул тез биек пыяла өстәлләргә куелган ак йөгерүчеләрне сизми калды, җитәкчеләр борынындагы салам белән иелделәр. Модельләр һәм танылган яшь актрисалар атлас, ефәк һәм баудан ясалган балалар курчаклары кебек киенәләр. Алсу ит, моң һәм нәфеснең авыр хуш исе. MTV һәм каты порнографияне күрсәтүче илле дюймлы плазма панельләр.
  
  Шато тере музыка белән тулды, Слаш һәм Ферги декадат корылмалардан ерак сәхнәдә "Гүзәл куркыныч" спектакле белән чыгыш ясадылар - рок музыкасы Фрейның динамик кичәсенә тагын да күбрәк тормыш сулый.
  
  Мода дизайнеры беркем дә сизми калды һәм төп баскычка залның тыныч канатына юнәлде. Тагын бер очыш һәм аның сакчылары аның артында куркынычсыз ишекне яптылар, төп комбинация һәм тавыш тану аша гына кереп була. Ул элемтә җиһазлары һәм югары дәрәҗәдәге телевизор экраннары белән тулган бүлмәгә керде.
  
  Аның иң ышанычлы җанатарларының берсе: "Вакытында, әфәнде. Алисия Майлс иярчен телефонында сөйләшә. "
  
  "Яхшы, Хадсон. Ул шифрланганмы? "
  
  - Әлбәттә, сэр.
  
  Фрей тәкъдим ителгән җайланманы кабул итте, иреннәрен куып, авызын шулкадәр якын китерергә мәҗбүр булды, аның мохтаҗлыгы инде тозак сипкән урынга.
  
  "Майлз, бу тәмле булырга тиеш. Минем кайгыртыр өчен кунаклар белән тулы йортым бар. " Уңайлык турындагы ялган аның өчен уйлап табу кебек түгел иде. Бу беркем дә ишетергә тиеш түгел иде.
  
  "Лаеклы бонус, әйтер идем," яхшы урнаштырылган инглиз тоны ироник яңгырады. "Минем Парневикны эзләү өчен веб-адресым һәм серсүзем бар."
  
  "Бу килешүнең бер өлеше, Майлз. Бонус алу өчен бер генә юл барлыгын сез инде беләсез. "
  
  "Мило тирәсендә?" Хәзер тон үзгәрде. Тамак кисүче. Наутиер ...
  
  "Мин һәм иң яхшы җанатар."
  
  "Мм ... Сез теләсәгез дә аны чакырыгыз" тавышы үзгәрде. "Ләкин, кызганычка каршы, мин тиз булырга тиеш. Www.locatethepro.co.uk сайтына керегез һәм серсүзне кечкенә очракта кертегез: bonusmyles007, "lol. "Фрей, сез моны бәяләрсез дип уйлаган идем. Стандарт трекер форматы булырга тиеш. Парневик дүртенче булып программалаштырылган. Сез аны теләсә кайда эзли белергә тиеш. "
  
  Абел Фрей тыныч кына сәламләде. Алисия Майлз ул кулланган иң яхшы оператор иде. "Яхшы, Майлз. Күзләрегез контроль астында булганнан соң, сез бушка калырсыз. Аннары безгә кайтыгыз һәм Канада кешеләренең фрагментларын китерегез. Аннары без ... сөйләшәчәкбез. "
  
  Сызык үлде. Фрей кесә телефонын куйды, хәзерге вакытта бәхетле. "Ярар, Хадсон", диде ул. "Машинаны эшләтеп җибәрегез. Барысын да Остерготландка җибәрегез. " Соңгы әсәр, соңгы уеннарны дөрес уйнасалар, бүтән кисәкләр кебек. "Мило нәрсә эшләргә белә."
  
  Ул телевизион мониторлар рәтен өйрәнде.
  
  "Аларның кайсысы әсир 6 - Карин Блейк?"
  
  Хадсон дулкынланыр алдыннан сакалын тырнап алды. Фрей карават уртасында утырган чәчле кызны өйрәнү өчен алга таба иелде, аяклары ияккә кадәр күтәрелде,
  
  Яки, төгәлрәге, Фрейныкы булган караватта утыру. Фрей кушкан бикләнгән һәм сакланган чокырда Фрей ризыгын ашау. Фрей түләгән электр куллану.
  
  Тубыкта ул ясаган чылбыр бар.
  
  Хәзер ул аңа тиеш иде.
  
  "Видеоны шунда ук зур экрандагы бүлмәгә җибәрегез. Аннары пешекчегә анда кичке ашны бирергә куш. Моннан ун минут үткәч, миңа сугыш сәнгате белгече кирәк ". Ул туктады, уйлады.
  
  "Кен?"
  
  "Әйе, шул ук. Мин аның анда барып, аяк киемен алуын телим. Хәзерге вакытта бүтәннәр юк. Психологик җәфа бу җимерелгәнче озын булырга тиеш. Мин бер көн көтәрмен, аннары мин аңа мөһимрәк әйбер алырмын. "
  
  "Ә 7 тоткын?"
  
  "Хөрмәтле Алла, Хадсон, үзең белән мөгамәлә иткән кебек, аңа яхшы мөгамәлә ит. Барыннан да яхшырак. Аның безне таң калдырыр вакыты якынлаша ... "
  
  
  УТЫЗ БЕР
  
  
  
  Швед өстендә һава торышы
  
  
  Очкыч иелде. Кеннеди Мур старт белән уянды, турбулентлык уянганнан соң, яңа көн үзенең Dark Chaser-ны куып җибәрде.
  
  Калеб үзенең хыялларында реаль дөньядагы кебек булган, ләкин төнлә аны тере тараканнарны тамагына бәреп үтергән, чәйнәп йотарга мәҗбүр булган, аның бердәнбер хыянәте аның күзендәге куркыныч белән җәфаланган. , соңгы очкын чыкканчы даими.
  
  Кинәт уянды һәм тәмуг төбеннән өзелде, ул кабина тирәсенә кыргый күзләр белән карады. Тыныч иде; тыныч халык һәм солдатлар тыныч кына сөйләштеләр. Хәтта Бен Блейк ноутбукын кысып йокыга китте, борчылу бөртекләре йокы белән йомшартылмады һәм аның малай йөзендә фаҗигале рәвештә урынсыз калды.
  
  Аннары ул Дрейкны күрде һәм ул аңа текәлде. Хәзер аның борчылу сызыклары аның сокландыргыч йөзен арттырды. Аның намуслылыгы һәм фидакарьлеге ачык иде, яшереп булмый, ләкин тынычлыгы артында яшерелгән газап аны юатырга теләк тудырды ... төне буе.
  
  Ул үзенә елмаеп җибәрде. Күбрәк динозавр рок сылтамалары. Дрейк вакыты бик күңелле үтте. Бер мизгел үтте, аның эчке елмаюы аның күзләренә килеп җиткәндер, чөнки ул аңа елмаеп җибәрде.
  
  Аннары, академиягә кергәннән соң, беренче тапкыр, аның чакыруы аның шәхесен дексуализацияләүне таләп иткәненә үкенде. Ул чәчләрен ничек ясарга икәнен белүен теләде. Ул бераз күбрәк Селма Блэр һәм бераз азрак Сандра Буллок булуын тели.
  
  Боларның барысын әйткәч, Дрейкның аңа ошаганы ачык иде.
  
  Ул аңа елмаеп җибәрде, ләкин шул мизгелдә самолет тагын иелде һәм барысы да уяндылар. Пилот алар бара торган урыннан бер сәгатьлек очыш булуын игълан итте. Бен уянды һәм калган Кона кофесын алу өчен зомби кебек йөрде. Торстен Даль торды һәм тирә-якка карады.
  
  "Radиргә үтеп керә торган радар", - диде ул ярым елмаеп.
  
  Алар Остерготланд аша очарга җибәрелде, профессор Парневик һәм Бен Хайди авылы урнашачак дип ышанган урыннарны. Фәкыйрь профессор бармакның киселгән очыннан бик нык газапланды һәм җәфаланучының йөрәксез булуына бик нык шаккатты, ләкин Один калканында язылган карта турында сөйләгәндә көчек кебек бәхетле иде.
  
  Рагнарокка юл.
  
  Мөгаен.
  
  Әлегә аны беркем дә тәрҗемә итә алмады. Бу Алисия Майлз һәм аның буталчык командасы өчен тагын бер дөрес булмаган юнәлешме?
  
  Очкыч Дальның тупас периметрын узгач, ул самолет телевизорында күренгән образга күрсәтте. Radиргә үтеп керүче радар радио дулкыннарының кыска импульсларын җиргә җибәрде. Ул күмелгән әйберне, чикне яки бушлыкны сукканда, кире сигналында сурәтне чагылдырды. Башта аларны ачыклау авыр, ләкин тәҗрибә белән җиңеләя.
  
  Кеннеди Дальга башын чайкады. "Швеция армиясендә бар нәрсә бармы?"
  
  "Мондый әйбер кирәк", диде Даль аңа җитди итеп. "Бездә бу машинаның гибрид версиясе бар, алар миналарны һәм яшерен торбаларны ачыклый. Бик югары технология. "
  
  Таң офыкны сындырды, аннары Парневик елый башлагач, чүпрәк соры болытлар белән куылды. "Монда! Бу рәсем иске Викинг бистәсенә охшаган. Түгәрәк тышкы кырны күрәсезме - болар саклагыч стеналар - һәм эчендә турыпочмаклы әйберләр? Бу кечкенә йортлар. "
  
  - Алайса, иң зур йортны билгелик ... - Бен ашыкты.
  
  -, к, - диде Парневик. "Бу коммуналь теплица булырга тиеш - очрашу урыны яки мәҗлес. Хайди, чыннан да монда булса, икенче зур йорт булыр иде ".
  
  Очкыч әкрен генә төшкәч, аңлаешлы сурәтләр барлыкка килде. Тиздән торак пункт берничә аяк астында ачык итеп билгеләнде, һәм тиздән икенче зур йорт күренде.
  
  "Син моны күрәсең," Даль тирән төскә күрсәтте, шулкадәр зәгыйфь, хәтта кемдер эзләмәсә, сизелмәс иде. "Димәк, бушлык бар, һәм ул турыдан-туры Хайди йорты астында урнашкан. - Начар, - диде ул, борылып. "Ул үз йортын Мимир коесы өстендә салды!"
  
  
  УТЫЗ ИКЕ
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, Швед
  
  
  Алар җиргә төшеп, дымлы болыннар аша берничә чакрым үткәннән соң, Даль туктарга кушты. Дрейк тирә-якка карады, яңа Дино-Рок рухында ул һәм Кеннеди белән мотоцикл экипажы. Шведлар һәм SGG Торстен Даль һәм аның өч кешесе, SAS Уэллс һәм ун солдат белән күрсәтелде. Берсе Гавайда калды, яраланды. Дельта командасы алты кешегә кыскартылды; аннары Бен, Парневик, Кеннеди һәм үзе бар иде. Гейден самолетта калды.
  
  Алар арасында үз эшләренең кыенлыклары борчылмаган бер генә кеше дә юк иде. Очкычның көтүе, тулы ягулык һәм кораллануы, борттагы Фигуралар белән, аларны дөньяның теләсә кайсы җиренә алып барырга әзер булуы, хәлнең җитдилеген тагын да ассызыклады.
  
  "Бу ярдәм итсә," Дахл барысы да аңа көтеп торганда, "бу юлы безне ничек таба алуларын күрмим", диде ул. "Берничә аякта чистарту өчен җиңел шартлаткыч матдәләр кулланыгыз, аннары тырмалау вакыты."
  
  - Сак бул, - диде Парневик кулларын кысып. "Без таркалырга теләмибез."
  
  - Борчылмагыз, - диде Даль шатланып. "Мондагы төрле көчләр арасында безнең тәҗрибәле командабыз бар, минемчә, профессор."
  
  Көлке көлде. Дрейк аларның тирә-якларын тикшерде. Алар киң периметр куйдылар, берничә калкулык өстендә ир-атларны калдырдылар, җиргә үтеп керә торган радар иске сакчы тору урынын күрсәткән урынны әйләндереп алды. Викинглар һәм барысы өчен дә яхшы булса ...
  
  Тигезлек үләнле һәм тыныч иде, җиңел җил үз урыныннан көнчыгышка үскән агачларны селкетә иде. Ул җиңел тама башлады, аннары кабат сынап караганчы туктады.
  
  Бенның кесә телефоны шалтырады. Аның күзләре тетрәнде. "Әти? Бары тик мәшгуль. Мин сезне арткы якка чакырырмын. "Ул Дрейкка карап, җайланманы япты. "Минем вакытым юк", - дип мыгырданды ул. "Алар нәрсәдер булганын инде беләләр, аның нәрсә икәнен белмиләр."
  
  Дрейк башын кагып, беренче шартлауны ялтыратмыйча карады. Assлән, торф һәм пычрак һавага очты. Шунда ук бүтән, бераз тирәнрәк сугу булды, һәм җирдән икенче болыт күтәрелде.
  
  Берничә кеше корал тотканда көрәк тотып алга күк күкрәделәр. Сюрреаль күренеш.
  
  - Сак бул, - диде Парневик. "Без беркемнең дә аякларын дымлануын теләмибез." Ул тарихтагы иң зур шаяру кебек кычкырды.
  
  Төгәлрәк күзәтү рәсемендә Хейди теплицасы астындагы тишек күрсәтелде, ул зур мәгарәгә алып килде. Билгеле, анда кое гына түгел, команда саклык ягында ялгышкан. Парневик кычкырып, казылмаган экспонатларны нечкә һавага югалганчы өйрәнгәндә, тагын бер сәгать җентекләп казу һәм берничә пауза кирәк булды.
  
  Дрейк бу вакытны үз уйларын оештыру өчен кулланды. Бүгенге көнгә кадәр ул үзен тормозсыз роллерда булган кебек хис итте. Бу еллардан соң да ул эш планын башкаруга караганда заказларны үтәргә күнеккән, шуңа күрә аңа Бен Блейкка караганда күбрәк уйларга вакыт кирәк булган. Ул ике нәрсәне төгәл белә иде - алар һәрвакыт артта иде, һәм дошманнары аларны ситуацияләргә түгел, ә реакцияләргә мәҗбүр иттеләр. noичшиксез, бу аларның көндәшләренә артта калулары нәтиҗәсе.
  
  Хәзер бу ярышта җиңә башларга вакыт. Моннан тыш, алар дөньяны куркыныч астына куярга түгел, ә бердәнбер фракция булып тоелдылар.
  
  Шулай итеп, сез арбак хикәяләргә ышанасызмы? Аның күңелендә борыңгы тавыш пышылдады.
  
  , К, ул шул ук вакытта җавап бирде. Ләкин мин куркыныч хикәяләргә ышанам ...
  
  Яшерен SRT әгъзасы, SAS махсус бүлеге әгъзасы буларак, соңгы миссиясе вакытында ул һәм аның командасының тагын өч әгъзасы, шул исәптән Алисия Майлз, Төньяк Иракның ерак авылына абындылар, анда яшәүчеләр җәфаландылар һәм үтерелделәр. Ачык күренгәнчә, алар тикшергәннәр ... Британия һәм Француз солдатларын әле дә сорау алуларында табу иде.
  
  Аннан соң Мэтт Дрейкның onирдәге калган көннәре караңгыланды. Ачудан сукырланып, ул һәм башка ике команда әгъзалары җәзаны туктаттылар.
  
  Күпләр арасында тагын бер "дустанә ут" вакыйгасы.
  
  Алисия Майлз басып торды һәм карады, теге яки бу кызыксыну белән. Ул җәфалауны туктата алмады, һәм җәфалаучыларның үлемен туктата алмады. Ләкин ул командир боерыгын үтәде.
  
  Мэтт Дрейк.
  
  Моннан соң, солдат тормышы аның өчен тәмамланды, ул хуплаган барлык романтик мөнәсәбәтләр җимерелде. Ләкин хезмәттән китү хатирәләрнең сүнгәнен аңлатмый. Хатыны аны төнлә уятты, аннары тир түккән караватыннан төшеп, үзен танудан баш тарткач, түбән катта елады.
  
  Хәзер ул Кеннединың самолетта елмаеп каршысында басып торганын күрде. Чәчләре иркен асылды, елмаюы белән аның йөзе җанлы һәм начар иде. Eyeзәк күзләр һәм Викториянең Яшерен органы мәктәп укытучысы тәртибе һәм бизнес тыюлыгы белән берләштеләр. Бик катнаш.
  
  Ул артка борылды. Торстен Даль кычкырды: "Укуга тирән керегез! Безгә нәсел өчен кулланма кирәк. "
  
  Бен аңардан Дессендер нәрсә икәнен сорагач, ул елмайды. "Голливуд легендасыннан туры, дустым. Карак бинадан ничек сикергәнен һәм аның сикерүе миллиметрга көйләнгәнен исегездә тотыгызмы? Зәңгәр Алмаз Ландер - алар кулланган җайланма. "
  
  "Салкын".
  
  Дрейк үзенең карт Командирының әкрен генә йөргәнен күрде һәм тәкъдим ителгән кофе алды. Бу чат ясауда бераз вакыт үтте. Дрейк аны туктатырга теләгән.
  
  "Май?" Аның соравын беркем дә аңламас өчен, иреннәрен җиргә төбәп сорады.
  
  "Хм?" - Сорадым.
  
  "Әйтегез әле".
  
  "Яхшылык мәрхәмәтле, дус, сезнең иске хоббиыгыз турында ачык мәгълүмат җитмәгәннән соң, мин хәзер ирекле бүләкләргә ышана алмыйм, шулай бит?"
  
  Дрейк елмаюны баса алмады. - Син пычрак карт, моны беләсезме?
  
  "Бу мине уенның башында саклый. Хәзер миңа аның яшерен миссияләренең берсеннән - аларның һәрберсеннән хикәя сөйлә. "
  
  "Ярар ... Мин монда сезнең мөмкинлекне селкетеп, сезгә берәр нәрсә бирергә мөмкин", диде Дрейк. "Яки сез моның беткәнче көтә аласыз, мин сезгә алтын бирермен ... сез бердәнберен беләсез."
  
  "Токио Кос-кон?"
  
  "Токио Кос-кон. Май Япониянең иң зур косплей конвенциясендә яшеренеп, ул вакытта порнография белән идарә иткән Фучу Триадларын кулга алу өчен. "
  
  Уэллс аны кулга алырга теләгән кебек иде. "Гайсә, Дрейк. Син ахмак. Ярар, алайса, миңа ышаныгыз, сез хәзер миңа бурычлы ", - диде ул. "Японнар аны Гонконгтан чыгардылар, ялган шәхес астында, кисәтмичә, ике ел эчендә төзегән тышлыкны бөтенләй юк иттеләр."
  
  Дрейк аңа ачык йөзле, искиткеч күренеш бирде. "Беркайчан".
  
  "Минем сүзләрем дә."
  
  "Нигә?"
  
  "Шулай ук минем киләсе соравым. Ләкин, Дрейк, ачык түгелме? "
  
  Дрейк бу турыда уйлады. "Ул аларда иң яхшысы гына. Аларның иң яхшысы. Алар моның өчен өметсез булырга тиеш. "
  
  "Без Янки кебек үк унбиш сәгать чамасы вакыт эчендә аларның Justiceстиция министрлыгыннан һәм Премьер-Министрлардан шалтыратулар кабул итәбез. Алар безгә барысын да танырлар - аны Ла Верайнны эзләргә җибәрделәр, чөнки алар бу чуалышка бердәнбер бәйләнеш таптылар, ул хәзерге планетада булган иң зур вакыйгага әверелде. Без аларны танырга мәҗбүр булган берничә сәгать кенә. "
  
  Дрейк кабынды. "Хәзерге вакытта танымаска берәр сәбәп бармы? Бу фантастик сатып алу булыр иде. "
  
  "Мин ризалашам, тормыш иптәшем, ләкин хөкүмәтләр - хөкүмәтләр, һәм дөнья куркыныч астындамы, алар кечкенә уеннарын уйнарга яраталар, шулай бит?"
  
  Дрейк җирдәге тишеккә күрсәтте. "Алар әзер кебек."
  
  
  * * *
  
  
  Дрейкның төшү дәрәҗәсе 126 футка куелган. Аның кулына тиз чыгару авызы дип аталган җайланма куелды һәм аңа рюкзак бирделәр. Ул башына фонарь белән янгын сүндерүченең шлемын тартып алды һәм рюкзак аша уйланды. Зур фонарь, кислород танкы, корал, азык, су, радио, фельдшер-акушерлык пункты - аңа саклану өчен кирәк булган бар нәрсә. Ул бер пар авыр перчатка тартып, чокыр читенә китте.
  
  - Геронимо? ул Бен һәм профессор белән өске катта калган Кеннедидан аларның периметрын күзәтергә булышуын сорады.
  
  "Яисә тубыкларыңны тот, кулыңны ябыштыр һәм өметлән", диде ул.
  
  Дрейк аңа мыскыллады, "Соңрак кайтырбыз", диде һәм караңгылыкка сикерде.
  
  Ул шунда ук кызыл бриллиант чыгару триггерын сизде. Аның егылу тизлеге кимеде, һәм аның кечкенә тәгәрмәче секундына йөз тапкыр тиде. Скважинаның диварлары - бәхеткә каршы, коры - иске кара һәм ак кинодагы кебек, калейдоскопик утларда үткән. Ниһаять, төшү акрын гына хәрәкәтләнде, һәм Дрейк итекләренең каты кыядан әкрен генә сикерүен сизде. Ул авызны кысып, куркынычсызлык каешыннан триггерның азат ителүен сизде. Дрейк аны Дал һәм ярты дистә кеше көтеп торган урынга юл тотканчы аны Асманга әйләндерү процессын карады.
  
  Идән бик нык ярылды, ләкин ул аны мумияләнгән чүп-чар дип атады.
  
  "Бу мәгарә җиргә үтеп керүче радарда күргәннәр белән чагыштырганда бик кечкенә", диде Даль. "Ул ялгыш исәпли алыр иде. Тарыгыз һәм эзләгез ... тоннель ... яки шуңа охшаган әйбер. "
  
  Швед үзенең наданлыгы белән гаҗәпләнде. Дрейк ошады. Ул әкрен генә мәгарә буйлап йөрде, тигез булмаган диварларны өйрәнде һәм аңа бирелгән калын күлмәккә карамастан калтыранды. Меңләгән тонна кыя һәм җир аңа басым ясады, һәм ул монда тирәнрәк үтеп керергә тырышты. Аның өчен бу солдат тормышы кебек иде.
  
  Даль Парневик белән ике яклы видеофон аша аралашты. Профессор шулкадәр "тәкъдимнәр" кычкырды, Даль ике минуттан соң тавышны сүндерде. Сугышчылар мәгарә буйлап аяк бастылар, Дельта егетләренең берсе кычкырганчы: "Минем монда картиналар бар. Бу кечкенә нәрсә булса да. "
  
  Даль видеофонны сүндерде. Парневик тавышы көчле һәм ачык яңгырады, аннары Даль кәрәзле телефонны стенага алып килгәч туктады.
  
  "Моны күрәсезме?"
  
  "Я! Дет ар! Бра! " Парневик дулкынланудан инглиз телен югалтты. "Уолкнотт ... ммм ... үтерелгән сугышчылар төене. Бу Один символы, өчпочмак яки Борроман өчпочмагы, сугышта данлы үлем идеясы белән бәйле. "
  
  Дрейк башын чайкады. "Канлы викинглар."
  
  "Бу символ еш кына" рәсем ташларында "очрый, алар батыр сугышчыларның көймәдә яки атта Валхалла - Один сараена сәяхәт итүләрен күрсәтәләр. Бу без Валхалла дөньясын таптык дигән фикерне тагын да ныгыта."
  
  "Гафу итегез, иптәшегез, - диде туры SAS кеше, - ләкин бу стена каенанам кебек калын."
  
  Алар барысы да артка чигенделәр, тимер утларын кагылмаган өскә селкеттеләр.
  
  "Бу ялган стена булырга тиеш." Егет дулкынланып кычкырды диярлек. "Бу булырга тиеш!"
  
  - Тукта, - диде Дрейк Бенның яшь тавышын. "Анда шулай ук Валкнотның үлем төймәсе дип аталганы, көчле үлем өчен каләме булган Один шәкертләренең символы дип әйтелә. Бу кисәтүче булырга мөмкин дип ышанам. "
  
  "Буллшит". Дрейкның сулышы эчкерсез иде.
  
  "Менә уй, егетләр," Кеннеди тавышы килде. "Барлык стеналарны җентекләп тикшерү турында. Әгәр сез күбрәк Walknotts алсагыз, ләкин буш стенаны тапсагыз, мин аны сайлар идем. "
  
  "Сезгә әйтү җиңел", - дип мыгырданды Дрейк. "Анда һәм бар нәрсәдә."
  
  Алар бүленеп, таш диварлардан дюймга таралдылар. Алар гасырлар тузанын кырып ташладылар, каракларны читкә ташладылар һәм форманы куып чыгардылар. Ахырда, алар тагын өч Валкнот таптылар.
  
  - Яхшы, - диде Дрейк. "Бу дүрт стена, дүрт төймә әйбер. Без хәзер нәрсә эшлибез? "
  
  "Алар барысы да бертигезме?" - дип сорады профессор.
  
  Солдатларның берсе видеоролик экранында Парневик образын күрсәтте. "Мин, егетләр, белмим, ләкин мин аны тыңлаудан арыдым дип ышанам. Начар швед безне күптән тәмамлаган булыр иде."
  
  - Тукта, - диде Бен тавышы. "Күзләр Мимир коесында, түгел ..." тавышы статик тавышы артында югалды, аннары экран караңгыланды. Даль аны селкетте, кабызды һәм сүндерде, ләкин нәтиҗәсе юк.
  
  "Бозык. Ул нәрсә әйтергә теләгән?
  
  Видеофон терелгәч, Дрейк фаразларга җыена һәм Бенның йөзе экранны тутыра. "Мин нәрсә булганын белмим. Ләкин тыңлагыз - Күзләр Мимир коесында, астагы мәгарәдә түгел. Аңлыйсызмы? "
  
  "Әйе. Шулай итеп без аларны төшү юлында уздыкмы? "
  
  "Минемчә әйе".
  
  "Әмма нигә?" - дип сорады Даль. "Алай булгач, нигә бу мәгарә барлыкка китерелгән? Radиргә үтеп керүче радар астында бик зур урын барлыгын ачык күрсәтте. Әлбәттә, Пис анда булырга тиеш иде. "
  
  - Булмаса - Дрейк бик салкын тиде. "Бу урын тозак булмаса."
  
  Даль кинәт ышанмады. "Ничек инде алай?"
  
  "Бу урын бездән түбәнме? Әгәр ул төпсез чокыр булса?
  
  "Димәк, син балчык мендәр өстендә басып торасың!" Егет куркып кычкырды. "Тозак! Ул теләсә нинди мизгелдә таркалырга мөмкин. Моннан чык! "
  
  Алар өметсез үлемнең бер чиксез мизгеленә бер-берсенә караштылар. Аларның барысы да бик начар яшәргә теләгәннәр. Аннары барысы да үзгәрде. Кайчандыр бетон идәндәге ярык хәзер ярылган каты панель иде. Бу сәер елау тавышы ташның күчерелүеннән түгел, ә идәннең әкрен-әкрен бүленүеннән иде.
  
  Алар астында чиксез чокыр белән ....
  
  Алты кеше ике күтәрелештә ачуланып зарландылар. Алар анда барып җиткәч, исән вакытта Даль тәртипне торгызу өчен кычкырды.
  
  "Сез икегез башта барасыз. Алла ризалыгы өчен кырыс бул ".
  
  "Upәм күтәрелүегездә, - диде Парневик, - сезнең тирә-юнегездән аеруча хәбәрдар булыгыз. Без экспонатны сагынырга теләмибез. "
  
  "Акылсыз булма, Парневик." Даль үзен алдан әйтә иде. Дрейк аны моңа кадәр күргәне юк иде. "Соңгы икебез барганда тикшерәчәкбез", диде ул Дрейкка карап. "Бу син һәм мин".
  
  Видеофон кабат яңгырады һәм сүнде. Даль аны богаулаган кебек селкетте. "Янки кешеләре гаепле."
  
  Беренче парларга җир дәрәҗәсенә җитү өчен өч минут вакыт кирәк булды. Аннары икенче пар өчен тагын өч. Дрейк алты минут эчендә булырга мөмкин булган бар нәрсә турында уйлады - гомерлек тәҗрибә, яисә бернәрсә дә юк. Аның өчен бу соңгы иде. Балчыктан ярылу, ташның сулышы, очраклы чокыр, аны тормыш яки үлем белән бүләкләү турында карар кабул итүдән башка бернәрсә дә юк.
  
  Беренче символ астындагы идән җимерелде. Кисәтү юк; идән җанны ташлап, онытылгандай. Дрейк мөмкин булганча менде. Ул мәгарәнең нечкә идәненә түгел, ә якларына тигезләнде . Даль кое аръягын кочаклады, ике кулы белән яшел игезәк кисәген кысып, туй бармагындагы боҗра Дрейкның баш киемендәге фонарьны чагылдырды.
  
  Дрейк өскә карады, үз җайланмаларына бәйли алырлык көчле кисәкләрне эзләде. Аннары ул Дахлның кычкыруын ишетте: "Бала!" Видеофонның ахырдан ахырына кадәр явыз әкрен хәрәкәттә булуын күрү өчен түбәнгә карады, тау куышына егылганчы.
  
  Зәгыйфь, каты диск юл бирде, Дрейкның гаилә кору турындагы элекке хыяллары кебек кара тишеккә төште. Аларга буран килде, сукыр җан ияләре яшерелгән һәм тайпылган урыннан әйтеп булмый торган караңгылык белән тулган турбитлы һава җибәрде.
  
  Nameәм, исемсез күләгә упкынына карап, Дрейк балачактагы хайваннарга ышануын яңадан ачты.
  
  Көчсез селкенү тавышы ишетелде, өстән аркан төште. Дрейк аны рәхмәт белән тотты һәм җайланмасына бәйләде. Даль шулай эшләде, бер үк ак булып күренде, икесе дә тиешле төймәләргә бастылар.
  
  Дрейк алтиметрны карады. Ул кое яртысын өйрәнде, ә Дахл аны икенче якка күчерде. Берничә тапкыр туктап, якыннанрак карарга алга иелделәр, ләкин һәрвакыт бернәрсә дә тапмадылар. Йөз аяк китте, аннары туксан. Дрейк кулларын кан белән суырды, ләкин берни дә тапмады. Алар дәвам иттеләр, хәзер илле фут, аннары Дрейк яктылыкның юклыгын күрде, ул аңа ташлаган яктылыкны сеңдерә торган караңгылык.
  
  Кырлары белән бәйләнгән киң агач такта, дым яки форма белән кагылмаган. Дрейк аның өстендәге картиналарны күрә алды һәм аңа шлемны дөрес урнаштыру өчен бераз вакыт кирәк булды.
  
  Ләкин ул эшләгәндә ...
  
  Күзләр. Одинның символик образы, агачтан уеп, монда калдырылган ... кем тарафыннан?
  
  Один үзе белән? Меңнәрчә ел элек? Автор: Хайди? Бу күбрәк яисә азрак нигезлеме?
  
  Даль борчылып карады. "Барыбыз өчен дә, Дрейк, моны ташлама."
  
  
  УТЫЗ ӨЧ
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, Швед
  
  
  Дрейк Мимир коесыннан агач планшетны кубок кебек биек тотып чыкты. Ул бер сүз дә әйтер алдыннан, аны чабып, җиргә ыргыттылар.
  
  "Әй, тынычлан ..." Ул Гонконгның хыял машинасының магистраленә карады, яңаларының берсе. Ул бераз әйләнде һәм үләндә яткан үле һәм үле солдатларны күрде - Дельта, SGG, SAS - һәм алар артында Кеннеди, башына мылтык белән тезләнеп.
  
  Бенны шоколадта туры торырга мәҗбүр иткәнен күрде, Алисия Майлсның аяусыз куллары муеныннан кысып. Бенның әле дә кулында кесә телефонын кысуын күргәч, Дрейкның йөрәге ярылды диярлек. Соңгы сулышымга кадәр ябышу ...
  
  "Британнар торсын", Канада Колби Тейлор Дрейк истәлегенә килде. "Ул дусларының үлемен күзәтсен - мин аның гомерен алыр алдыннан аның һәр өлешен ала алуымның дәлиле."
  
  Дрейк сугыш утларын аяк-кулларына кертергә рөхсәт итте. "Сез раслаган бар нәрсә - бу урынның начар кулланма китабында әйтелгәннәргә туры килүе - бу хайваннар иле."
  
  - Нинди шигъри, - дип кычкырды миллиардер. "Бу дөрес. Миңа күзләр бир. " Ул күбрәк сораган бала кебек кулларын сузды. Сәүдәгәр Один күзләренең образын таратты. "Яхшы. Җитәрлек. Дрейк, самолетыгыз кайда? Мин сезгә кисәкләр телим, аннары бу тишектән чык. "
  
  "Сез Шилдсыз бернәрсәгә дә ирешә алмассыз", диде Дрейк ... аның күңеленә беренче килгән әйбер. "Аннары Рагнарок өчен картага әйләнүен ачыклагыз."
  
  "Акылсыз", Тейлор җирәнгеч көлде. "Без монда, егерме ел элек түгел, бердәнбер сәбәп - Шилд күптән түгел генә табылган. Сез моны инде беләсез дип ышанам. Сез мине акрынайтырга тырышасызмы? Син миңа бүтән мөмкинлек бирермен дип уйлыйсыңмы? Дрейк әфәнде, сезгә әйтим. Ул ... "- диде ул Алисиягә, - ул тайпылмый. Ул. . каты алтын ишәк, ул нәрсә ул! "
  
  Дрейк аның элеккеге хезмәттәше Бенны үтергәнен карады. "Ул сезне иң югары сатучыга сатачак."
  
  "Мин иң югары конкурсант, сез бук кисәген тәмамлыйсыз."
  
  Провиденс ихтыяры буенча, кемдер бу мизгелдән файдаланып пуля атты. Ату урман аша көчле яңгырады. Тейлорның бер ялчысы яңа өченче күз белән егылып, шундук үлә.
  
  Колби Тейлор бер секундка ышанмаслык булып күренде. Ул Брайан Адамс урманнан сикереп төшкән һәм "69 җәй" уйный башлаган кебек иде. Аның күзләре тәлинкәгә әйләнде. Аннары аның ялчыларының берсе аңа бәрелде, аны җиргә бәрде, яллы кан китү, кычкыру һәм көрәшү, үлү. Дрейк бер мизгелдә алар өстендә иде, чөнки алар өстендәге һаваны ертты.
  
  Барысы да бер үк вакытта булды. Кеннеди тәнен өскә ыргытты. Аның баш сөяге өслеге аны каплаган сакчы игезәге белән тыгыз бәйләнештә иде, хәтта нәрсә булганын сизми дә калды. Шунда ук асылын.
  
  Пулялар артка-артка очтылар; ачык тотылган ялчылар юк ителделәр.
  
  Аны тоткан ялчы башның дүрттән өч өлешен мылтыктан яңгыраган өченче атуга югалткач, Торстен Даль азат ителде. SGG командиры профессор Парневикка краб кебек килеп, картны куак өеменә алып китә башлады.
  
  Дрейкның беренче уйлары Бен турында иде. Өметсезлеккә омтылганда, ышанмау аны мең ватт электромагнит импульсы кебек тетрәтте. Алисия малайны читкә ыргытты һәм Дрейкның үзенә алга китте. Кинәт аның кулында мылтык пәйда булды; кайсысы мөһим түгел. Ул икесе белән дә бер үк дәрәҗәдә үлемгә китерде.
  
  Ул аны туплады, аңа игътибар итте.
  
  Дрейк оятсыз ишарә белән кулларын якларга сузды. Нигә?
  
  Аның елмаюы шат иде, җен кебек, күптән кулланылган дип уйлаган кердә кагылмаган ит тапкан.
  
  Ул триггерны тартты. Дрейк җиңде, җылылык, аннары йокы, аннары авырту көтә, ләкин аның күзе миенә эләкте һәм ул соңгы мизгелдә максатын үзгәрткәнен күрде ... һәм Колбиның ачулы фигурасын каплаган ялчыга өч пуля куйды. Тейлор. Әйдәгез, куркыныч янамыйк.
  
  Ике SAS солдаты һәм ике Дельта диңгезчесе исән калды. SAS Бенны тотып алып китте. Дельта командасыннан калган әйберләр якындагы агачлар бакчасына ут кайтарырга әзерләнделәр.
  
  Күбрәк ату яңгырады. Дельта егете борылып егылды. Икенчесе ашказаны өстендә Уеллс төшкән урынга, Мимир коесының икенче ягында йөри иде. Американың аны терелтүен исбатлап, Уэллсның тән гәүдәләнде.
  
  Киләсе берничә минут төссезләнде. Алисия ачуланып кычкырды һәм Америка солдаты артыннан сикерде. Ул борылып, куллары белән каршы алгач, ул бер секундка туктады.
  
  - Кире бор, - диде Дрейк. "Барыгыз."
  
  "Мин бу кешене калдырмаячакмын."
  
  "Сез, америкалылар, ял итегез", диде ул бөтен тәмугны чыгарганчы. Американың иң яхшы уенчысы артка чигенде, калын үлән аша абынды, башта бер кулыннан тотты, аннары бер күздә күзен югалтканчы ватылып, ахыр чиктә хәтта ялтырап та егылды.
  
  Дрейк кычкырды, Алисиягә таба йөгерде.
  
  "Акылдан яздыңмы?" - дип кычкырды ул. "Сез бөтенләй акылсызмы?"
  
  "Ул коега керә", Алисиянең күзләре үтерүчән иде. "Сез аңа кушыла аласызмы, Дрейк. Сезнең карар. "
  
  "Нигә Алла исеме белән? Нигә? "
  
  "Беркөнне Дрейк. Беркөнне моны кичерсәгез, белерсез. "
  
  Дрейк сулышын алу өчен туктады. Ул нәрсә әйтәсе килгән? Ләкин хәзер концентрацияне югалту, үз-үзенә кул салган кебек, үлемне чакыру булыр иде. Ул үзенең күнегү хатирәләрен, акылын, барлык SAS осталыгын сорады. Ул аны туры бокс сугу, кабак, крест белән кыйнады. Ул каршы торды, аның беләген һәрвакыт кыйнаучы көч белән сугарга, ләкин хәзер ул бик якын иде.
  
  Кайда булырга теләгән.
  
  Ул бармагын муенына күрсәтте. Ул берничә кабыргасын сындырырга һәм егылуны акрынайтуга юнәлгән, турыдан-туры күтәрелгән тезенә адым ясады.
  
  Ләкин ул тезләре арасына әйләнде, алар шаккатыргыч якын, дюйм аерылып, күзгә-күз.
  
  Зур күзләр. Искиткеч күзләр.
  
  Алар дөньядагы иң зур ерткычларның берсе иде.
  
  - Син чүпрәк бала кебек көчсез, Мэтт.
  
  Аның пышылдавы алга атлаганда, кулын сузып, аны һавага ыргытканда сөякләрен суытты. Ул, сулышыннан, аркасына төште. Бер секунд та үтмәде, ул аның өстендә иде, тезләре аның кояш плекусына бәрелде, маңгай үзенекенә сугып, йолдызлар күрде.
  
  Тагын бер-берсенең күзләренә карап, ул пышылдады: "Йокла".
  
  Ләкин ул сайларга тиеш түгел иде. Ул кулын күтәрер өчен барысын да эшләде, ярым аңлы скважиналарны Мимир кое дип аталган төпсез чокыр читенә таба сөйрәп карады.
  
  Дрейк кычкырды, тезләренә кадәр көрәште. Defeatиңелүдән оялып, кешелеккә кушылганнан бирле күпме өстенлекләрен югалтканына аптырап, ул бары тик карый гына иде.
  
  Алисия кое читенә коелды. SAS командиры хәтта кычкырмады.
  
  Дрейк аякка, башына һәм тәненә кычкырып торды. Алисия язгы бәрән кебек яңа һәм җитез Колби Тейлорга якынлашты. Дрейк, немецларга аркасы белән, тарихи Кракенга караган рафтта диңгезче кебек үзен яклаучысыз хис итте, ләкин ул каушап калмады.
  
  Алисия үлгән яллы гәүдәсен Тейлордан читкә алып китте. Миллиардер торды, күзләре киң, Майлздан Дрейкка кадәр агачларга карады.
  
  Томан белән капланган кәүсәләр артыннан, легендар илдә үзләрен өйдә тоеп, арбаларга охшаган фигуралар чыга башлады. Алар коралларын күрер өчен якынлашкач, иллюзия таркалды.
  
  Дрейк инде әйләнеп кайтты. Ул кешеләрнең якынлашканын күрә алды, аларның бөтен олы әйберләрне алырга килгән немецлар икәнен белә иде.
  
  Дрейк аларның җиңү коралына аптырап карады. Алисия Канада миллиардерын кротч белән тотып алды һәм күзләре башыннан чыкканчы кысылды. Аны Мимир коесына алып барганчы һәм башын читкә читкә юнәлткәнче, ул буталып елмаеп җибәрде.
  
  Дрейк аның башка өстенлекләре барлыгын аңлады. Ул Алисия белән Тейлорны калкан итеп кулланып, акциядән читтә калды. Ул куакка барып җитте һәм әкрен генә кечкенә үләнле калкулыкка менде.
  
  Алисия тишеккә күрсәтте һәм Тейлорны шәфкать сораганчы селкетте: "Бәлки, сез анда җыяр өчен берәр нәрсә табарсыз, мегаломаниак ахмак", - дип кычкырды һәм тәнен чиксез бушлыкка ташлады. Аның кычкырулары бераз яңгырады, аннары туктады. Дрейк уйлады, төпсез чокырга егылган кеше мәңге кычкырдымы, һәм аны ишетергә беркем дә булмаса, чыннан да шулаймы?
  
  Бу вакытта Мило үзенең дус кызына килеп җитте. Дрейк аның: "Нигә син шулай эшләдең? Начальник бу күлмәкне тере килеш яратыр иде. "
  
  Алисиянең җавабы: "Тукта, Мило. Мин Абел Фрей белән очрашуны түземсезлек белән көттем. Син барырга әзерме? "
  
  Мило тау башына ямьсез елмайды. "Без аларны тәмамларга җыенмыйбызмы?"
  
  "Ишәк булма. Алар әле дә кораллы һәм биек җирне тоталар. Безгә килгәннәр бармы? "
  
  "Одинның тугыз өлеше дә бар һәм функциональ. Сезнең самолет кыздырылган! " - дип кычкырды ул. "Бу үле җирдә төнлә рәхәтләнегез!"
  
  Дрейк немецларның саклык белән артка чигенүләрен карады. Дөнья куркыныч астында калды. Алар шулай килеп, бик күп корбаннар китерделәр. Алар үзләрен җиргә ташладылар.
  
  Соңгы юлда немецларга барысын да югалту өчен.
  
  - Әйе, - диде Бен, аның уйларын укыгандай, күзләрен йомды. "Тормыш футболга охшаган кебек, шулай бит?"
  
  
  Утыз дүртенче
  
  
  
  ОСТЕРГОТЛАНД, Швед
  
  
  Европалылар һәм аларның калган Америка союздашлары биек җиргә аксылгач, кояш ачык офык астында батты. Зәгыйфь, салкын җил искән иде. Тиз бәяләү SAS солдатларының берсенең җәрәхәтләнгәнен һәм профессор Парневикның шок кичергәнен ачыклады. Аның нәрсә кичергәнен исәпкә алсак, бу гаҗәп түгел.
  
  Даль спутник телефоны аша аларның урыны белән элемтәгә керде. Ярдәм ике сәгать чамасы иде.
  
  Дрейк Бен янына төште, алар кечкенә агач бакчасында туктадылар, тирә-юньдә ачык тигезлек.
  
  Бенның беренче сүзләре: "Мин бүтән кешеләрнең үлгәнен беләм, Мэтт, ләкин Карин белән Хейденның хәлләре яхшы дип өметләнәм. Гафу итегез. "
  
  Дрейк Хейденның әле самолетта булуын онытканын танырга оялды. "Борчылмагыз. Бу табигый. Карин өчен бу бик яхшы, Хейден өчен дә гадел ", - диде ул, миссия буенда каядыр бизәү сәләтен югалтып. - Ничек тотасың, дус?
  
  Бен кесә телефонын алды. "Әле исән".
  
  "Без мода-шоудан бик озын юл үттек."
  
  "Мин моны бик сирәк хәтерлим," Бен җитди әйтте. "Мэтт, бу башланганчы тормышымның нинди булганын хәтерләмим. Бу инде ... көннәр? "
  
  "Сез теләсәгез, искә төшерә алыр идем. Йокы стенасының фронтовикы . Тейлор Момсон. Кәрәзле телефон артык. Аренда бурычлары. Мин Тейлорны борчыйм.
  
  "Без барысын да югалттык."
  
  "Монда ялган юк, Бен - без сездән башка ирешә алмас идек."
  
  - Син мине беләсең, дус. Мин теләсә кемгә булышыр идем. " Бу стандарт җавап иде, ләкин Дрейк мактаудан канәгать булуын әйтә алыр иде. Ул моны онытмады, Бен костюмнарны, хәтта Скандинавия профессорын.
  
  Hayичшиксез, Хейден аны күргән. Ул эчтәге кешенең балкып торганын күрде. Дрейк аның куркынычсызлыгы турында дога кылды, ләкин хәзер аның өчен бернәрсә дә эшли алмады.
  
  Кеннеди алар янына егылды. "Мин сезне борчымадым дип ышанам. Сез бик яхшы күренәсез. "
  
  - Син түгел, - диде Дрейк һәм Бен башын кагып. "Хәзер сез безнең арада."
  
  "Хм, рәхмәт, минемчә. Бу мактау? "
  
  Дрейк кәефне күтәрде. "Минем белән берничә Дино Рок уены уйный алган кеше гомер буе минем абыем."
  
  "Төне буе, кеше, төне буе."
  
  Бен елады. - Шулай итеп, ул тирә-якка карады. "Караңгы төште."
  
  Дрейк чиксез болыннарга карады. Кара кызылның соңгы сызыгы ерак офыктан тама иде. "Начар, мин төнлә салкын була дип уйлыйм."
  
  Даль аларга якынлашты. "Димәк, бу ахыр, ирләр? Без эшләдекме? Дөнья безгә кирәк. "
  
  Тешләгән җил аның сүзләрен ярып, тигезлеккә таратты.
  
  Парневик, агачка аркасына таянып, ял иткән урыныннан сөйләде. "Тыңла, умм, син миңа детальләрнең бердәнбер билгеле образын аларның чын аранжировкасында күргәнеңне әйттең. Кайчандыр Джон Диллингерныкы булган картиналар. "
  
  "Әйе, ләкин бу әйбер 60-нчы елларда гастрольләрдә булды", - дип аңлатты Даль. "Без аның күчерелмәвенә ышана алмыйбыз, аеруча тарих белән кызыксынган Викингларның берсе."
  
  Профессор мыгырданырга җитәрлек иде, "Эх. Рәхмәт."
  
  Тулы караңгылык, һәм миллион йолдыз өстендә ялтырап торды. Ботаклары селкенеп, яфраклары шакылдады. Бен инстинктив рәвештә Дрейкның бер ягына якынлашты. Кеннеди икенчесе белән дә шулай эшләде.
  
  Кеннединың бутасы үзенә кагылганда, Дрейк ут тойды. Ул Даль сүзләренә игътибар итәр өчен барысын да эшләде.
  
  "Калкан, - диде швед, - безнең соңгы өметебез."
  
  Ул максат белән бик якын утырамы? Дрейк бу турыда уйлады. Тикшерегез ....
  
  Алла, үзен шулай хис иткәнгә күп вакыт үтте. Ул аны кызлар һәм малайлар борчылган көннәргә алып кайтты, карда футболка киеп, дус кызларын шимбә көнне төштән соң яраткан CD-ларын сатып алып, кинотеатрда попорн һәм салам белән дәвалаганчы. .
  
  Гаепсез көннәр, күптән китте. Озак искә төште һәм, кызганычка каршы, югалды.
  
  "Калкан?" Ул сөйләшүдә катнашты. "Ни?"
  
  Даль аңа кабынды. - Туктагыз, сез Йоркшир майлысы. Калкан монда төп деталь дип әйттек. Ансыз бернәрсәгә дә ирешеп булмый, чөнки ул Рагнарокның урынын билгели. Ул шулай ук бүтән өлешләргә караганда төрле материалдан эшләнгән - аның роле башка. Максат. "
  
  "Нәрсә кебек?"
  
  - Фууук, - диде Даль Оксфордның иң яхшы акцентында. "Миңа спорт турында берәр нәрсә сорагыз."
  
  "ЯРАР. Нигә Лидс Unitedнайтед Томас Бролинга кул куйды?
  
  Дальның йөзе озынайды, аннары катыланды. Ул сәер тавыш ишеткәч, протест белдерергә җыена.
  
  Кычкыр. Караңгылыктан сулыш.
  
  Беренче курку уята торган тавыш. - Христос яши, - дип пышылдады Дрейк. "Ни- ?"
  
  Бу кабат булды. Хайванга охшаган, ләкин гуттураль, зур нәрсәдән. Ул төнне кроль ясады.
  
  "Хәтерлисеңме?" Табигый булмаган пышылдауда Бен әйтте: "Бу Грендель иле. Боулфтан монстр. Бу өлешләрдә хайваннар яши дигән легендалар бар. "
  
  "Боулфтан бердәнбер нәрсә хәтерлим, Анжелина Джолиның ишәге", диде Дрейк рәхәтләнеп. "Ләкин соңыннан, аның күпчелек фильмнары турында да әйтергә мөмкин дип уйлыйм."
  
  "SHH!" - Кеннеди пышылдады. "Нәрсә ул тавыш?"
  
  Кычкыру тагын килде, хәзер якынрак. Дрейк караңгылыкта берәр нәрсә ясарга тырышты, күз алдына ашыга-ашыга, тозак тама, черегән ит полосалары аларның тешләре арасына тыгылган.
  
  Ул мылтыгын күтәрде, башкаларны куркытырга теләмәде, ләкин куркыныч астына куярга ышанмады.
  
  Торстен Даль үз мылтыгын юнәлтте. Уңайлы SAS солдаты пычак чыгарды. Тынычлык төнне Гордон Браун Бөек Британия икътисадына бәйләгәнгә караганда, аны киптерде.
  
  Зәгыйфь тавыш. Кланк. Lightиңел эз кебек яңгыраган нәрсә ....
  
  Ләкин бу нинди аяклар иде? Дрейк бу турыда уйлады. Кеше яки ...?
  
  Әгәр дә ул тырнакларның басылуын ишеткән булса, ул бөтен журналын террорда чыгарган булыр иде.
  
  Начар бу иске әкиятләр.
  
  Бенның кесә телефоны кинәт терелгәч, аның йөрәгендәге карыннар шартлады диярлек. Бен аны көтмәгәндә һавага ыргытты, ләкин соңыннан мактау белән аны төшү юлында тотты.
  
  "Буллшит!" - дип пышылдады ул нәрсә җавап биргәнен. - Әй, сәлам, әни.
  
  Дрейк аның баш миендәге канны туктатырга тырышты. "Аны кисегез. Аны кисегез! "
  
  Бен әйтте: "Туалетта. Соңрак сезгә шалтыратырмын! "
  
  "Ягымлы". Кеннеди тавышы гаҗәпләнде.
  
  Дрейк тыңлады. Сыкрану кабат килде, нечкә һәм газаплы. Моннан соң тавыш чыгаручы таш ыргыткандай ерак шакыды. Тагын бер елый, аннары елый ....
  
  Әлбәттә, бу юлы кеше! Дрейк сугышка ашыкты. "Бу кое!" Ул караңгылыкка ашыкты, инстинкт аны туры Мимир коесына алып килде һәм аны читтә туктатты.
  
  - Миңа булыш, - диде Веллс, кычкырган һәм канлы бармаклары белән кыяның кырый читенә барып җитте. "Мин арканнарның берсенә эләктем ... төшү юлында. Кулымны сындырды диярлек. Бу канчык ... үтерү өчен тагын нәрсә эшләргә кирәк ... мине. "
  
  Дрейк авырлыкны алды, аны чиксез төнгә кире кайтудан саклап калды.
  
  
  * * *
  
  
  Уэллс җылы урап, ял иткәндә, Дрейк аңа башын чайкады.
  
  Уэллс кычкырды: "Минем беркайчан да сугыш башларга теләмәдем ... SAS эчендә."
  
  "Алайса, әйбәт, чөнки без Алисия белән SAS өлеше түгел."
  
  Аның янында Бен Парневикны бернәрсә дә булмаган кебек сорады. "Сезнеңчә, Калкан ниндидер ачкыч?"
  
  "Калкан - барысы да. Бу ачкыч булырга мөмкин, ләкин без бары тик калдык. "
  
  "Барды?" Дрейк кашны күтәреп кабатлады. Ул Бенның I-телефонына игътибар итте. "Әлбәттә, без беләбез!"
  
  Бен бер адым алда иде, тизлек белән 'Один калканы'. Пәйда булган рәсем кечкенә иде, ләкин Бен Дрейк уйлаганнан тизрәк тизләнде. Ул Калканның нинди булуын искә төшерергә тырышты. Түгәрәк, күтәрелгән түгәрәк үзәк белән, тышкы кыр дүрт тигез өлешкә бүленә.
  
  Бен I-телефонны озынлыкта тотты, һәркемгә җыелырга мөмкинлек бирде.
  
  "Бу бик гади", диде Кеннеди. "Вегаста Рагнарок. Барысы да Вегаста. "
  
  Егет иякләрен сөртте. "Калканны урнаштыру үзәктә җавапны әйләндереп алган дүрт төрле өлешне күрсәтә. Күрәсеңме? Әйдәгез аларны Төньяк, Көнчыгыш, Көньяк һәм Көнбатыш дип атыйк, шуңа күрә без нәрсә турында сөйләшкәнебезне беләбез. "
  
  "Яхшы," Бен әйтте. "Көнбатыш ачык. Мин сөңге һәм ике күз күрәм. "
  
  "Көньяк - Ат һәм ике, бүре, минемчә." Дрейк күзләрен мөмкин кадәр кысып алды.
  
  "Әлбәттә!" Егет елады. "Сез хак. Чөнки Көнчыгышта ике Валкирий булырга тиеш. Әйе? Күрәсеңме?"
  
  Дрейк игътибарын юнәлтте, һәм парлы канатлы атларга утыртылган хатын-кыз сугышчылары нәрсә булачагын күрде. "Начар Старбакс!" Ул ант итте. "Дөньядан бушлай Wi-Fi булган кафе!"
  
  - Димәк ... - Кеннеди аптырады, - эх, Шилдның калканы юк?
  
  "Хммм ...!" Профессор бик тырышып өйрәнде, Бен күзенә кереп, дустанә чабу алды. "Сез тагын да якынайта аласызмы?"
  
  "No.к. Бу аның чикләре. "
  
  "Мин Көнчыгыш ягында бүтән билгеләр күрмим", диде Даль урыныннан. "Ләкин Төньяк бик кызык."
  
  Дрейк игътибарын юнәлтте һәм шок ашыга. "Хуҗам, бу Один символы. Өч бәйләнгән өчпочмак. Шул ук әйберне без коеда күрдек. "
  
  "Ләкин бу нәрсә? Даль өчпочмакның аскы сул почмагында урнашкан кечкенә символга күрсәтте. Бен якынлашканда, алар барысы да: "Бу калкан!" - дип кычкырдылар.
  
  Оялган тынлык хөкем сөрде. Дрейк аның миен җимерде. Ни өчен Калкан символы өчпочмак эчендә урнаштырылган? Билгеле, бу ачык, аңлаешсыз гына.
  
  "Зур экранда бу җиңелрәк булыр иде!" - диде профессор.
  
  "Сызуны туктат", диде Бен. "Бу сезне җиңмәсен."
  
  "Менә уй," Кеннеди әйтте. "Өчпочмаклар бу" Один төймәсе "ннән башка берәр нәрсәне күрсәтә аламы?"
  
  "Моңарчы легенда гына саналган Алла белән бәйле мистик символның яшерен максаты?" Егет елмайды. "Әлбәттә, юк".
  
  Дрейк кабыргасын сөртте, анда Алисия Майлз аңа җиде ел тренировкаларсыз сезнең сугыш дәрәҗәсенә зыян китерде дип өйрәтте. Ул аны кимсетте, ләкин ул исән һәм алар әле дә - уенда булганга юаныч тапты.
  
  "Вертолетта урнаштырылган Интернет булачак", Даль барысын да ышандырырга тырышты. "Якынча ... утыз минут."
  
  "Ярар, ярый, үзәк өлеше турында нәрсә әйтеп була?" Дрейк үз өлешен кертте. "Өч бала һәм морза белән баланың рәсеменә охшаган ике схема."
  
  "Againәм тагын Шилд", Бен "морза" күзенә якынайтты. "Төньяк өлештәге кебек образ. Шулай итеп, бездә Калканның ике образы бар. Ике ирекле формадан һәм өч өчпочмактан торган үзәк өлеш ", диде ул Кеннедига башын кагып. "Бәлки бу бөтенләй өчпочмак түгелдер."
  
  "Ярар, ким дигәндә бу минем теорияне раслый, Калкан төп өлеш", - дип билгеләде Парневик.
  
  "Бу планнар миңа берәр нәрсәне искә төшерә", - дип уйлады Даль. "Мин нәрсә әйтә алмыйм."
  
  Дрейк ниндидер начар шәхси һөҗүмнәр уйлап чыгарырга мөмкин иде, ләкин ул үзен контрольдә тотты. Алга китеш, дип уйлады ул. Күренекле швед алар белән бик озын юл үтте һәм хәзер бераз хөрмәт казанды.
  
  "Кара!" Бен кычкырды, аларның барысы да сикерергә. "Калканның ике образын тоташтыручы нечкә, әһәмиятсез диярлек сызык бар!"
  
  "Бу безгә бернәрсә дә әйтми", - дип зарланды Парневик.
  
  "Яисә ..." Дрейк армия карталарын укыган көннәрне искә төшерде, "яисә ... башка юл белән килсәң, без Калканның Рагнарок картасы икәнен беләбез. Бу ике рәсем ике төрле рәсемдә бер үк фокус ноктасы булырга мөмкин ... Бер күренеш - биеклек, икенчесе ... "
  
  "Бу план!" Бен әйтте.
  
  Шул мизгелдә якынлашкан вертолет тавышы ишетелде. Даль бу турыда GPRSны сүндереп иске мәктәп наркоманиясен күрсәтеп сөйләде. Зур кара фигура якынлашканда, ул башкалар белән бергә караңгылыкта калды.
  
  "Ярар, безнең сайлау мөмкинлеге юк", диде ул ярым елмаеп. "Без бу эшне үз өстебезгә алырга тиеш."
  
  
  * * *
  
  
  Бортка утырганнан соң, Даль 20 дюймлы Sony Vaio ноутбукын күтәрде, ул I-телефонга охшаган портатив модем кулланды. Кәрәзле челтәрне яктыртуга карап, алар Интернетка керә алырлар иде.
  
  "Бу карта," Дрейк фикер йөртүен дәвам итте. "Әйдәгез, алай карыйк. Билгеле, урта, үзәк деталь - план күренеше. Шулай итеп, схеманы күчерегез, географик тану программасын кулланыгыз һәм нәрсә булганын карагыз. "
  
  "Хм," Парневик зурайтылган күренешне тикшерде. "Ни өчен калкан символы булганда, лапка охшаган тагын бер образ кертегез, эх, Медуса. "
  
  "Башлау ноктасы?" Кеннеди мөмкинлек алды.
  
  Көчле җил белән вертолет селкенде. Пилотка өстәмә күрсәтмәләр алганчы Ослога очарга кушылды. Икенче SGG командасы аларны көтә иде.
  
  "Торстен программасын карагыз."
  
  "Миндә инде бар, ләкин миңа моның кирәге юк", - диде Даль кинәт гаҗәпләнеп. "Мин бу формаларның таныш булып күренгәнен белә идем. Бу картадагы Скандинавия! Разведка - Норвегия, Швеция һәм Финляндия. Медуса - Исландия. Искиткеч. "
  
  Бер секундтан соң бүленде, ноутбук мөмкин булган өч матч белән. Танып белү программалары алгоритмнары авырлыгы туксан сигез процентка якын иде - бу Скандинавия.
  
  Дрейк хөрмәт белән Дальга башын салды.
  
  "Исландиядә Рагнарок?" Егет бу турыда уйлады. "Әмма нигә?"
  
  "Бу координаталарны пилотка бирегез", Дрейк бармагын Исландия ярына һәм Шилд символы позициясенә күрсәтте. "Шулай итеп. Без инде берничә сәгать артта калдык. "
  
  "Ләкин бездә ләгънәт кисәкләре юк", - диде Бен. "Немецлар аларда. Алар Шардлар ярдәмендә Алла каберен таба алалар. "
  
  Менә хәзер Торстен Даль көлде, Дрейкны уйландырды. - Әй, юк, - диде швед, һәм аның көлүе явыз диярлек иде. "Минем бу бозык кисәкләр белән аралашудан яхшырак идея бар. Waysәрвакыт булган. Алар казанда калсыннар! "
  
  "Сез эшлисезме? Уйлап карыйк әле - Исландиядә Калкан табылмадымы? "Бен сорады, басым астында ачык уйлары белән Дрейкка таң калдырды.
  
  "Әйе, һәм бу Рагнарокның борынгы урыны булса, - диде Парневик, - моның мәгънәсе бар. Один калканы ул үлгән урынга егылган булыр иде. "
  
  "Эх, бу хәзер мәгънәле, профессор," Кеннеди елады. "Хәзер бу егетләр сезнең өчен барысын да хәл иттеләр."
  
  "Ярар, ярдәм итсә, бездә әле чишү өчен иң зур сер бар", диде Бен бераз елмаеп. "Одинның борыңгы символы - өч өчпочмак."
  
  
  УТЫЗ БИШ
  
  
  
  Исландия
  
  
  Исландиянең яр буйлары бозлы, тупас һәм төсле, кайбер урыннарда зур бозлыклар белән киселгән, бүтәннәрдә дулкыннар һәм җилләр тишеп ясалган. Лава ярлары һәм кара кыялар, мәһабәт айсберглар һәм гомумән зен тынычлыгы бар. Куркынычлык һәм матурлык бер-берсенә кушылып, сак булмаган сәяхәтчене таркатырга һәм аны вакытсыз тәмамларга әзер.
  
  Рейкьявик берничә минут эчендә аларны узып китте, аның ачык кызыл түбәләре, ак биналары һәм кар белән капланган таулар хәтта йөрәкләрне дә дулкынландырырга гарантия бирделәр.
  
  Алар кышкы костюмнарга, сугыш кирәк-яракларына һәм рационга ягулык салу өчен, аз халык яшәгән хәрби базада кыска тукталдылар, һәм Дахл ун минут эчендә бүтән нәрсә уйлый алулары турында.
  
  Ләкин кара хәрби вертолетта утырган кешеләр боларның берсен дә күрмәделәр. Алар бергә тупландылар - бер үк максат турында сөйләштеләр, ләкин эчке уйлары үз үлеме һәм дөнья үлеме турында - алар ничек курыктылар һәм башкалардан ничек курыктылар.
  
  Дрейк куркуга төште. Ул һәркемне ничек сакларга икәнен аңлый алмады. Әгәр алар Рагнарок тапкан булсалар, алга таба Ходай төрбәсе, һәм аларның тормышлары рулетка уенына әверелде - сез Кеннединың яраткан аллегориясендә, Вегаста - өстәл ясалган.
  
  Secretәрбер яшерен уенчының яшерен планнары һәм аларның күп дошманнарының билгесез планнары белән төзелгән.
  
  Хәзер, Бен һәм Кеннедидан кала - ул үз тормышы белән яклаучы ике кеше - Дрейк Хейден турында да, Карин турында да уйларга тиеш иде.
  
  Бу курку бөтен дөньяны саклап калырмы? Вакыт кына сөйләр.
  
  Endgames һәр почмакта уйнады. Абел Фрей үзен башлады. Алисия белән Милоның үзләренеке булырга мөмкин, ләкин Дрейк үзенең элеккеге SRT хезмәттәшенең кибеттә үтерүчеләр сюрпризы булган, хәтта егете дә көтмәгән дип шикләнә.
  
  Торстен Даль һәм Уэллс Исландия ярларын кичкәннән бирле телефоннан бик сирәк сөйләштеләр, заказлар, күрсәтмәләр һәм пышылдаган киңәшләр алдылар. Ниһаять, Кеннеди шалтыратуга җавап бирде, ул аны берничә минутка туры утыртты һәм аптырап башын чайкады.
  
  Ул Дрейкка гына мөрәҗәгать итә. "Хейденны хәтерлисезме? Секретарь? Әйе, ул үз эшен яхшы башкара. "
  
  "Нинди мәгънәгә килә?"
  
  "Ул IAРБдан, ләгънәт. Sheәм ул кайда булырга тели. Бу бишекнең уртасында. "
  
  "Буллшит". Дрейк Бенга борчылды, ләкин аның дусты өчен йомшак урын барлыгына ышанды. Дрейкның йөрәге аңа романтик төшенчәләр белән тукландырганмы, аңа Гейденның хисләре дөресме, әллә ул чынмы?
  
  "Бу Оборона Министры иде," Кеннеди бернәрсә дә булмаган кебек дәвам итте. "Беләсең килә,". "
  
  "Чыннан да". Дрейк Даль һәм Уеллска башын салды. "Thereәм теге яки бу тарих кабатлана." Ул иң якын тәрәзәдән арыды. "Соңгы атнадан соң Кеннеди ышанасызмы, без әле уенда?"
  
  "Сез ышанасызмы, - диде Кеннеди, - барысы да" ут безне юкка чыгарыр "дип ышаналар.
  
  Дөньясы төбе төшкәч, Дрейк арыган аплом белән җавап бирергә җыена. Тәрәзә читендә ниндидер зур нәрсә килеп чыккач, аның тамырларында кан туңды.
  
  Бик зур нәрсә ...
  
  "Хәзер беләм", - диде ул, кинәт яраткан әйберләренең бүген үлә алуын аңлаган кешенең террор белән тулган тавышында. "Начар ... Кеннеди ... Хәзер беләм."
  
  
  * * *
  
  
  Ул үзенең ачылышын күрсәтеп, Кеннеди карарга тотынды, ул бөтен тәнен киеренке хис итте.
  
  "Уф!" - ул әйтте. "Бу...'
  
  - Беләм, - диде Дрейк. "Дал! Кара. Менә! "
  
  Шведлар куркуга хас булмаган характеристика күрсәттеләр һәм сөйләшүне тиз тәмамладылар. Тәрәзәдән кыска гына карап тору аны аптырашта калдырды. "Бу Эйжафжаллажокулл гына. Yesәм әйе, әйе, Дрейк, беләм, миңа әйтү җиңел, һәм әйе, әйе, бу 2010 елда барлык яңалыкларны ясаган кеше ..." Ул туктады, күчерелде, көтте.
  
  Парневикның күзләре ачылды. Аннан агуланган дартлар кебек швед каргышлары очты.
  
  Хәзер Бен тәрәзәгә якынлашты. "Wow. Бу Исландиянең иң мәшһүр вулканы һәм йомшак булса да, әле дә атылып чыга кебек. "
  
  "Әйе!" Дрейк елый иде. "Ут безне юк итәчәк. Начар суперволкано. "
  
  "Ләкин иң мөһиме," Кеннеди хәзер дәвам итә алды, "кошның Шилдка карашын кара, Мэтт. Кара! "
  
  Хәзер Парневик үз карашын таба алды: "Өч тау һәрвакыт ышанганча өч өчпочмак түгел. Борынгы галимнәр ялгышкан. Одинның иң танылган символы дөрес булмаган. Уф!"
  
  Дрейк атылган вулкан артына карады һәм аның ике ягында тагын да биек тауларны күрде, алар өстән карасак, Один символына охшаган.
  
  "Әй Алла," диде Парневик. "Монда безнең күзләр чыннан да хәйлә уйный, чөнки бу таулар Эйжафжаллажокулга якын булса да, алар йөзләрчә чакрым ераклыкта. Ләкин алар Исландия вулканнары чылбырының бер өлеше. Барысы да үзара бәйләнгән ".
  
  "Шулай итеп, берсе җитәрлек көч белән күтәрелсә һәм турыдан-туры икенчесенә тоташса ..." Кеннеди дәвам итте.
  
  "Сездә Суперволкано башлангычлары бар", диде Дрейк.
  
  "Аллалар кабере," Дахл сулыш алды, "атылган вулкан эчендә урнашкан."
  
  "Odәм Одинның сөякләрен чыгару аны көчәйтә!" Кеннеди башын чайкады, чәчләре агылды. "Сез берәр нәрсә көтәр идегезме?"
  
  "Тукта!" Даль хәзер спутник рәсемен карый иде, алар Медуса күзенә кайчан барып җитәчәкләрен әйттеләр. "Безгә әле юнәлешләр белән бераз ярдәм кирәк, һәм бу һәрвакыт минем планым иде. Анда бер зур тау бар, һәм Абел Фрей безне ишек аша күрсәтергә җыена."
  
  "Ничек?" Ким дигәндә ике тавыш сорады.
  
  Даль күз кысып, очучы белән сөйләште. "Безне югарырак күтәрегез."
  
  
  * * *
  
  
  Хәзер алар шулкадәр биек иде ки, Дрейк болытлар аша тауларны да күрә алмады. Аның SGG командирына булган яңа хөрмәте ярдәмгә бик мохтаҗ иде.
  
  "Ярар, Торвилл, крестьяннарны үз кайгысыннан чыгар, шулай бит?"
  
  "Торстен", - дип төзәтте Даль, үзен кулга алганнарын аңлар алдыннан. "Әй, аңлыйм. Ярар, алайса, сакларга тырышыгыз. Бу минем армия белгечлеге, я булмаса, мин SGGга кушылганчы булган. Ialава фотографиясе, аерым алганда, ортофоталар. "
  
  "Бу искиткеч", диде Дрейк. "Мин сөйләшкәндә туры торам. Бу нәрсә ул? "
  
  "Бу" чиксез "ераклыктан алынган, туры аска караган фотосурәтләр, аннары геометрик яктан кабул ителгән карта стандартына туры китерелгән. Фото йөкләнгәннән соң, без аны "реаль дөнья" координаталарына тигезләргә тиеш, аннары ... "- дип кысылды.
  
  "Бум!" Кеннеди көлде. "Сез Google Earth кебек нәрсәне әйтәсез, шулай бит? 3Dсыз гына? "
  
  "Чыннан да". Дрейк мыскыллады. "Бу эш булыр дип өметләнәм, Дал. Бу безнең ахырдан алда бару өчен бердәнбер мөмкинлегебез. "
  
  "Шулай булачак. Алай гына да түгел, компьютер координаталарны исәпләгәндә, без Алла каберенә керү кайда икәнен төгәл беләчәкбез. Барлык тугыз фрагментларга да ия булган немецлар да моны бәяләргә тиешләр. "
  
  "Немецлар барлык кисәкләрне дөрес урнаштырсалар," Бен моңсу елмаеп әйтте.
  
  "Бу дөрес. Без Абел Фрейның нәрсә эшләгәнен белүенә өметләнәбез. Аның, әлбәттә, күнегүләр өчен вакыты күп иде. "
  
  Дрейк урыныннан тайпылып, Уеллсны эзләде. Мин аның өметсезлектә тәрәзәгә кесә телефонын шакыганын күрдем.
  
  "Фрей сарае турында ниндидер яңалыклар, иптәш?"
  
  SAS командиры елады. "Тирә-якта. Ләкин яшерен рәвештә - Сарай үзенең яңа игътибарын белми. Анда немец полициясе бар. Интерпол. Дөньядагы күпчелек хөкүмәт вәкилләре. Ләкин Май түгел, нигәдер. Мин сиңа ялганламыйм Мэтт, бу бер тонна югалтусыз сыну өчен каты кыя булыр. "
  
  Дрейк башын кагып, Карин турында уйлады. Ул каршылыкларны белә иде, аларны күп тапкыр уйнады. "Шулай итеп, без каберне башта ясарбыз ... Аннары кайда беткәнебезне күрербез."
  
  Бу мизгелдә кыска вертолетның алгы өлешендә ниндидер дулкынлану булды. Даль аның йөзенә шат елмаеп борылды. "Фрей хәзер! Без аны кисәкләргә бүлдек. Әгәр дә без бу баланы тулы шартлауга әйләндерсәк һәм секундына бер кадрга атсак, без бер сәгать эчендә бу кабер эчендә булырбыз! "
  
  "Бераз хөрмәт итегез," Парневик хөрмәт белән сулады. "Бу Рагнарок. Билгеле тарихтагы иң зур сугыш кырларының берсе һәм ким дигәндә бер Армагеддон сайты. Аллалар бу бозда кычкырып үлделәр. Ходай. "
  
  - Ә Абел Фрей да, - диде Бен Блейк тыныч кына. "Әгәр ул минем сеңлемне рәнҗетсә."
  
  
  
  2 өлеш
  корал киегез ...
  
  
  Утыз алтынчы
  
  
  
  АЛЛА .Ы ТОРМЫШЫ
  
  
  Уен бетте.
  
  Дрейк һәм аның иптәшләре Рагнарок һәм Абел Фрей экипажы өстеннән очып, тәмәке тартучы тауга таба барганда, алар немецларның кайнар эзләячәкләрен беләләр. Вертолет тиз арада йомшак кар бассейнына төште, вакыт-вакыт җил искәннән һәм көчле коралдан калтыранды. Пилот группаны контрольдә тотты, вертолет мөмкин кадәр якынрак, җирдән алты метр ераклыкта, аннары тәмугны чыгарыр өчен һәркемгә кычкырды.
  
  "Сәгать якынлаша!" - Даль итекләре карга кагылгач кычкырды. "Әйдә!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк, әйләнә-тирәсен караганчы, Бенга ярдәм итәр өчен кулын сузды. Кечкенә депрессия иң яхшы төшү ноктасы кебек тоелды, алар тикшергән кечкенә подъезддан бер чакрым ераклыкта гына, һәм ерак арада бердәнбер җир, артык ташлы яки магма торбасы булмаган. Өстәмә бонус - бу Фрейны кабернең төгәл урыны турында буташтырырга ярдәм итә.
  
  Дрейк уйлаганча, бу дөнья бетүдән аермалы буларак, караңгы пейзаж иде. Соры көл, караңгы тау битләре һәм кара лава чыганаклары аңа Далның GPRS җайланмасына керү урынын көткәндә аңа аз ышаныч бирде. Ул Мордорга барып җитте дип, томаннан тузган хоббитның яртысын көтте. Windил көчле түгел иде, ләкин аның көчле җилләре аны чокыр үгезе кебек тешләде.
  
  "Монда". Даль көл дрифтлары аша йөгерде. Алар өстендә биек, гөмбә болыты тыныч кына күккә күтәрелде. Даль алдагы таудагы калын кара ярга юнәлтелде.
  
  "Ни өчен кемдер шундый мөһим һәм изге урынны вулкан эченә урнаштырыр?" Кеннеди Дрейк янында йөргәндә сорады.
  
  "Бәлки ул мәңге яшәргә тиеш түгел", - диде ул. "Исландия гасырлар дәвамында шартлый. Кем уйлаган, бу вулкан тулы көченә ирешмичә еш кына атылыр? "
  
  "Әгәр дә ... Один сөякләреннән дөрес атылмаса. Алар аны контрольдә тота алалармы? "
  
  "Өмет итмик."
  
  Күк өсте кар белән капланган һәм көл белән капланган, иртә караңгы төшкән. Монда кояш балкып тормады; җәһәннәм беренче тапкыр lyир дөньясын яулап алган һәм аңа нык тотынган кебек.
  
  Даль тигез булмаган җиргә юл тотты, кайвакыт көтмәгәндә тирән соры порошокны ташлап китте. Даль ялан кыяларга килеп җиткәч, бу мотоцикл төркемендәге барлык сөйләшүләр туктады - алар караңгы чүл белән тулды.
  
  - Монда, - диде швед пистолеты белән. "Егерме метр чамасы." Ул күзләрен йомды. "Мин ачык бернәрсә дә күрмим."
  
  "Хәзер, Кук Гавай яры буйлап әйткән булса, бездә ананас боткасы булмас иде", - диде Дрейк, көлергә өметләнеп, йомшак кына.
  
  "Яисә Кона кофе," Кеннеди аңа карап иреннәрен ялады, аннары артка борылып карагач кискен кызарды.
  
  - Синнән соң, - диде ул, утыз градус тауда чәчәк атып.
  
  "Wayк, бозык." Хәзер генә ул елмая алды.
  
  - Ярар, минем ишәккә карамаска вәгъдә бирсәң. Дрейк таш тауны густо белән зарарлады, авырлыгын таратканчы, һәр тоткычны сынап карады, Дальга һәм аның өстендәге бердәнбер SAS солдатына игътибар итте. Киләсе Кеннеди, аннары Бен һәм ниһаять профессор һәм Уэллс.
  
  Беркем дә бу миссиядән читтә калырга теләмәде.
  
  Берникадәр вакыт Даль кычкырып алга китте. Дрейк аның артына карады, ләкин офыктан артта калу билгесен күрмәде, Премьер-министр чыгышыннан гаепсезрәк. Бер мизгелдән соң, Даль тавышы тынлык пәрдәсенә үтеп керде.
  
  "Вау, монда нәрсәдер бар, егетләр. Анда таш чыга, аннары сул борылыш ... "тавышы туктады. "Вертикаль вал ... әйе, кыяга язылган адымнар белән. Бик тыгыз. Хельвит! Бу иске аллалар арык булырга тиеш иде! "
  
  Дрейк чыгу урынына килеп җитте. - Дахлны сүгенеп кенә шаярттыңмы? Яисә барыбер тырышып карагыз. Шулай булгач, бәлки сез кеше. Начар, нинди тыгыз тишек. Без китәргә ашыкмыйбыз дип ышанам. "
  
  Бу күңелсез уй белән ул Дальга шведларны кара тишеккә этәргәнче куркынычсызлык линиясен тәэмин итәргә булышты. Берничә үч алу һөҗүме искә төште, ләкин хәзер вакыт яки урын түгел иде. Факелны юнәлтә алмыйча, ярлы Торстен Даль сукырайды, адым саен.
  
  "Әгәр күкерт исе булса," Дрейк үзенә ярдәм итә алмады. "Тукта."
  
  Даль вакытны алды, һәр аякны җентекләп куйды. Берничә минуттан ул юкка чыкты һәм Дрейкның барысы да аның янгын сүндерү шлемыннан караңгы төшүен күрделәр.
  
  "Син океймы?"
  
  "Мин таш төбенә төштем!" Даль тавышы яңгырады.
  
  Кеннеди тирә-якка карады. "Бу бүтән шаярумы?"
  
  "Әй, әйдәгез, бу салкыннан чыкыйк", Дрейк кара ташның читен тотты һәм үзен читкә төшерде. Башта аякларын табу өчен, аякларын кулланып, ул үзен игътибар белән, дюймны куркыныч дюймга төшерде. Ачылу шулкадәр тар иде ки, ул һәр хәрәкәт белән борынын һәм яңакларын тырнады. "Кырык! Вакытыңны ал, - диде ул башкаларга. "Upperгары тәнегезне мөмкин кадәр азрак күчерергә тырышыгыз."
  
  Берничә минуттан ул Дальның "Алты аяк" дигәнен ишетте һәм артындагы кыяның буш урынга әйләнүен сизде.
  
  "Сак булыгыз", - дип кисәтте Даль. "Хәзер без упкын читендә. Ике фут чамасы. Уң ягыбызга таш кыя, сул ягыбызга төпсез чокыр. Бер генә юл калды. "
  
  Дрейк швед нәтиҗәләрен сынау өчен үз нурын кулланды, калганнары озын юлга чыктылар. Барысы да кисәтеп, әзерләнгәч, Даль акрын гына алга бара башлады. Алар караңгылык белән капланганнар, шлемнарындагы факеллар белән генә яктыртылганнар, алар агымдагы чебеннәр кебек биегәннәр. Бөтен бушлык аларны сул ягына сиренаның сюжетлы чакыруы кебек җәлеп итте, авыр ташны уң ягына тагын да каршы алды.
  
  "Бу миңа иске динозавр киноларының берсен искә төшерә", диде профессор Парневик. "Хәтерлисеңме? Вакыт оныткан җир, минемчә? Алар мәгарәләр аша үтәләр, үлемгә китерүче җан ияләре. Зур кино ".
  
  "Ракель Велч беләнме?" - дип сорады Веллс. "? К? Хәер, минем чор кешеләре, алар динозавр дип уйлыйлар - Ракель Велч дип уйлыйлар. Бу мөһим түгел. "
  
  Дрейк аркасына кыяга басты һәм кулларын сузып алга атлады, Бен белән Кеннеди шулай китәр алдыннан шулай эшләделәр. Алар алдында караңгы бушлык пәйда булды, һәм хәзер зәгыйфь тавыш, тирән һәм ерак колакларына килеп җитте.
  
  "Бу Эйжафжаллаҗөкул булырга тиеш, тау йомшак кына атылып чыга", - дип пышылдады профессор Парневик. "Минем иң яхшы фаразым - без ян палатада, магма камерасыннан һәм атылуларны тукландыручы үткәргечтән яхшы аерылган. Безне һәм каберне саклап, безнең белән күтәрелүче магма арасында дистәләгән көл һәм лава катламнары булырга мөмкин. Без хәтта кыя аномалия эчендә булырга мөмкин, анда ул тау ягына караганда текә почмакта күтәрелә. "
  
  Даль караңгылыкка кычкырды. "Гелвит! Тәмуг һәм ләгънәт! Туксан градус почмакта безнең юлны кичеп, түбән дивар безгә якынлаша. Бу биек түгел, шуңа борчылмагыз, сак булыгыз. "
  
  "Нинди тозак?" Егет куркыныч астына куйды.
  
  Дрейк киртәне күрде һәм шул ук уйны уйлады. Зур саклык белән, ул тиз биек барьер аша SGG командирына иярде. Алар икесе дә бер үк вакытта беренче каберне күрделәр.
  
  "Ооо," Дахлны аңлар өчен сүзләр җитми иде.
  
  Дрейк пышылдады, тамашага гаҗәпләнде.
  
  Вулкан үзәгенә - магма палатасына таба йөз футка сузылган тау битенә зур оя ясалган. Ул арк формасында барлыкка килгән, мөгаен, йөз метр биеклектә. Барысы да җыелып, авыр фонарьларын чыгаргач, беренче кабернең гаҗәеп күренеше ачылды.
  
  "Wow!" - диде Кеннеди. Аның яктылыгы бер-бер артлы киштәләрне яктыртты, таш рамкага уеп ясалды, һәр киштә бизәлгән һәм хәзинәләр белән тутырылган: муенсалар, сөңгеләр, күкрәкләр һәм шлемнар. Кылыч ....
  
  "Бу егет кем ул?"
  
  Парневик, көткәнчә, ерак стенаны өйрәнде, алар белән очрашкан, чынлыкта Алланың аркалы кабер ташы. Ачык рельефта фантастик картиналар бар, хәзерге Яңарыш ир-атларының берсенә дә охшаган, хәтта Микеланджело.
  
  "Бу Марс," диде профессор. "Рим сугыш Алласы"
  
  Дрейк күкрәк һәм юбкадагы мускул фигурасын күрде, бер зур җилкәдә зур сөңге тотып, икенчесенә карады. Арткы планда бөек ат һәм Римдагы Колосейны хәтерләткән түгәрәк бина торды.
  
  "Аларның монда күмелүләрен ничек кабул итүләре мине гаҗәпләндерә", - диде Кеннеди. "Рим аллалары. Скандинавия аллалары ... "
  
  "Мин дә", диде Парневик. "Бәлки бу Зевсның хыялы гына булгандыр."
  
  Кинәт бөтен күзләр уеп ясалган фреско астында басып торган зур саркофага тартылды. Дрейкның фантазиясе алды. Эчкә карасалар, Алла сөякләрен табарлармы?
  
  "Начар, ләкин безнең вакытыбыз юк!" Даль күңелсезләнде, арыды һәм арыды. "Әйдә барыйк. Без монда күпме Алла күмелергә мөмкинлеген белмибез. "
  
  Кеннеди Дрейкка кабынды һәм караңгылыкка кереп югалды. "Бу без ияргән нечкә таш эз, Мэтт. Мин үземнең 401 меңгә акча салырга әзер, Алла саны бер-ике генә түгел. "
  
  "Без хәзер бернәрсәгә дә ышана алмыйбыз", диде ул. "Бер-беребез генә. Әйдәгез. Тиздән немецлар киләчәк. "
  
  Алар Марсның күмү бүлмәсеннән чыктылар, һәрбер кеше чагыштырмача куркынычсызлыгына һәм әйтеп бетергесез әһәмиятенә кире борылып карады. Бушлык тагын бер кат ишарә ясады, һәм хәзер Дрейкның тубыкларында һәм тезләрендә тонык авырту сизелә башлады, бу аларның әкрен хәрәкәтенең продукты. Ярлы профессор Парневик һәм яшь Бен чыннан да авырткан булырга тиеш.
  
  Тагын бер кычкыру зур куышны тетрәтте һәм үз тавышларында яңгырады. Дрейк өскә карады һәм үзенә охшаган охшашны күрде дип уйлады. Буллшит. Бу начар әйбер төне әйләнергә мөмкин!
  
  Өстәвенә, алар әле эзәрлекләү билгеләрен ишетмәгәннәр. Дрейк алар немецлардан алда бер сәгать алда дип уйлады, ләкин каршылыкның котылгысыз диярлек. Ул глобаль куркыныч булганчы нейтральләштерерләр дип өметләнде.
  
  Алга таба икенче читек пәйда булды, һәм аның артында тау тирәнлегендә урнашкан икенче мәһабәт урын. Бу бик күп алтын әйберләр белән бизәлгән, ян диварлары туры мәгънәдә алтын нур белән балкып торган.
  
  - Әй Алла! - диде Кеннеди. "Мин андый әйберне беркайчан да күргәнем юк. Кем бу? Аллага кадер?
  
  Парневик зур саркофаг өстенлек иткән таш картиналарга текәлде. Ул бер мизгелгә башын чайкады, кабынды. "Тукта, бу мамыклармы?" Бу Алла мамык кигәнме? "
  
  "Бәлки, профессор," Бен аларны көткән кара төн киңлегенә карый иде. "Бу мөһимме? Бу бер түгел. "
  
  Егет аны санга сукмады. "Бу Quetzalcoatl! Ацтеклар Алласы! Болар нәрсә ... "- диде ул ялтырап торган стеналарга.
  
  "Ацтек алтын." Уэллс үзенә карамастан аптырап калды. "Wow".
  
  "Бу урын ..." Кеннеди бүлмәне тулысынча җилләтте диярлек, "барлык замандагы иң зур археологик табыш. Сез моны аңлыйсызмы? Монда илаһ бер цивилизация генә түгел, күпләр. Themәм алар белән килгән барлык традицияләр һәм хәзинәләр. Бу ... артык. "
  
  Дрейк каурыйлар белән бизәлгән һәм балта маркасы белән Quetzalcoatl образыннан читкә карады. Парневик әйтүенчә, ацтеклар алласы, гомуми чиркәү чыганаклары буенча, Хаким Алла буларак билгеле, бу аның чыннан да реаль булуын күрсәтә.
  
  "Quetzalcoatl" - "очучы сөйрәлүчеләр" яки "каурый елан" дигәнне аңлата. Кайсы ... "Парневик кискен туктады, аннары башкаларның читкә" аждаһа "артка чигенүен аңлады, ул үз-үзенә ошады.
  
  "Аның Марс белән уртак яклары бармы?" - дип сорады Джим Марстерс исемле ялгыз SAS солдаты.
  
  Дрейк Парневикның иреннәре белән читкә менүен карады. "Хм", аның сулышлы фаразы читтәгеләргә барып җитте. "Алар үлемне аңлата ала һәм бер тапкыр."
  
  
  * * *
  
  
  Өченче урын, һәм бу элеккеге кебек сокландыргыч. Дрейк агачтан уеп ясалган гаҗәеп ялангач ханымга карап торганын күрде.
  
  Диварлар байлыкка охшаган фигуралар белән капланган. Дельфиннар, көзгеләр, аккошлар. Азатлык сынының муенын әйләндереп алырлык зур скульптура күгәрченнәр муенса.
  
  - Ярар, - диде Дрейк. "Мин аның кем икәнен дә беләм."
  
  Кеннеди мыскыллады. - Әйе.
  
  - Чын фахишә, - диде Парневик. "Афродит".
  
  - Сәлам, - диде Уэллс. "Сез Алла Афродитны фахишә дип атыйсызмы? Монда? Аның каберенә якынмы? "
  
  Парневик башлангыч мәктәп хулиганлыгы белән дәвам итте: "Аның Алла һәм кешеләр белән, шул исәптән Адонис белән йоклавы билгеле. Ул Тройдагы Хеленны Парижга тәкъдим итте, аннары Парижның аңа булган мизгелен кабызып, килешүне мөһерләде. Күптән түгел Уранның кастрик тестыннан Пафос янында туган. Мин әйтергә тиеш ул ... "
  
  "Без хәбәр алдык", диде Дрейк, һаман да уеп ясауга карап. Ул Кеннединың аңа башын чайкавын күреп елмаеп җибәрде.
  
  - Көнләшәсеңме, кадерлем?
  
  "Сексуаль яктан бик күңелсезләнәсезме?" Ул аны Дахлдан соң икенче урында торырга этәрде.
  
  Ул аның артына карады. "Хәер, хәзер сез аны искә алгач ..."
  
  - Әйдә, Мэтт, - Бен аны да узып китте. "Wow!"
  
  Аның кычкыруы аларның барысын да сикерергә этәрде. Алар әйләнеп кайттылар һәм аның дүрт якка әйләнеп кайтуларын күрделәр, бөтен йөзенә куркыныч язылган. Дрейк, Иблиснең үзен күргәнме, җеннәр канаты өстендә җәһәннәм кухнясыннан күтәрелгәнме дип уйлады.
  
  - Бу оя, - диде ул. "Бу платформада ... һавада йөзә ... Икенче якта бернәрсә дә юк! "
  
  Дрейк аның йөрәген тибүен сизде. Ул Мимир коесын һәм аның ялган идәнен исенә төшерде.
  
  Даль берничә тапкыр сикерде. "Каргышланган таш җитәрлек көчле тоела. Бу юлның ахыры була алмый. "
  
  "Моны эшләмә!" Бен кычкырды. "Әгәр ул өзелсә, нәрсә эшләргә?"
  
  Тынычлык хөкем сөрде. Барысы да бер-берсенә киң күзләр белән карадылар. Кайберәүләр үткән юлга, скважиналарны һәм Марстерларны үз эченә алган куркынычсыз юлга борылып карадылар.
  
  Шул мизгелдә, иң ерак ишетүдә, зәгыйфь тавыш ишетелә. Коега төшкән таш тавышы.
  
  "Бу немецлар", диде Даль ышаныч белән. "Валның тирәнлеген тикшерү. Хәзер без бу платформадан китү юлын табарбыз, я булмаса үләрбез. "
  
  Дрейк терсәк Кеннеди. "Кара әле," - диде ул алар өстенә. "Мин колакларымны ачык тоттым. Минемчә, өстә тагын бер оя яки мәгарә булырга тиеш. Ләкин карагыз ... Кыя кыры ничек кәкре тоела.
  
  "Дөрес". Кеннеди Афродит оясы читенә ашыкты. Аннары, үзен ташка кысып, почмакка карады. "Монда ниндидер структура бар ... Алла! Уф."
  
  Дрейк аны җилкәсеннән тотып караңгылыкка карады. "Минем уйлавымча, сез мине төртегез!"
  
  Анда, аларның яктырткычлары арасыннан ераклашкан, нечкә спираль баскычка әверелгән нечкә читек иде. Баскыч алар өстенә өскә сузылып, киләсе баскычка юнәлде.
  
  "Баш әйләнү турында сөйләшегез", диде Дрейк. "Бу бары тик печенье һәм савыт кирәк иде."
  
  
  Утыз җиде
  
  
  
  АЛЛА .Ы ТОРМЫШЫ
  
  
  Спираль баскыч җитәрлек каты тоелды, ләкин аның чиксез чокыр өстендәге бушлык аркасында җәрәхәтләнүе, архитекторларының бернинди тимер юл куя алмавы турында әйтмичә, хәтта Дрейкның яхшы әзерләнгән нервлары да бүрегә караганда тизрәк калтыранды. тибрәнүче.
  
  Бер тулы түгәрәк аларга Афродит алковына юлның дүрттән бер өлешен китерде, шуңа күрә Дрейк аларга дүрт-биш түгәрәк ясарга кирәклеген бәяләде. Ул Бен артыннан адым саен алга китте, куркуын басарга тырышты, тирән сулыш алды һәм һәрвакыт аларның максатларын түземсезлек белән көтте.
  
  Алтмыш метр биеклектә. Илле. Кырык.
  
  Утыз футка якынлашканда, ул Бенның туктаганын һәм бер мизгелгә утырганын күрде. Малайның күзләре куркудан тулды. Дрейк астагы баскычка җентекләп утырды һәм тезен тыгып куйды.
  
  "Дус, йокы дивары яңа трек яза башларга вакыт юк. Яисә Тейлор Момсон турында хыяллану. "
  
  Аннары аларга SAS солдатының тавышы яңгырады. "Анда нәрсә була? Без монда шаярабыз. Күчерегез. "
  
  SAS солдатлары, Дрейк уйлады. Мин аларны элеккесеннән аердым.
  
  "Тәнәфес", - дип кычкырды ул. "Бары тик мо."
  
  "Тәнәфес! Уф ... "Дрейк Уэллсның тирән тавышын ишетте, аннары тынлык. Ул Кеннединың аякта утырганын, аның елмаюын күрде һәм аяк бармаклары белән калтыранган тәнен сизде.
  
  "Бала ничек эшли?"
  
  "Колледжны ташлап", Дрейк үзен көлергә мәҗбүр итте. "Бандитлар. Йорк паблары. Бушлай кино төне. КФК. Бурыч тойгысы. Беләсеңме, студентлар әйберләре. "
  
  Кеннеди җентекләп карады. "Минем тәҗрибәмдә колледж егетләре һәм кызлары алай эшләми."
  
  Хәзер Бен күзләрен ачты һәм каты елмаярга тырышты. Ул кулларына һәм тезләренә әкрен генә йөрде. Тагын йөзгә, әле кулларында һәм тезләрендә, ул бер-бер артлы авыр адымга менде.
  
  Инч дюйм, куркыныч адым белән алар күтәрелделәр. Дрейк киеренкелектән башын һәм йөрәген авыртты. Әгәр Бен егылган булса, ул аны саклап калу өчен, үз тәне белән егетнең егылуын бик теләп тыяр иде.
  
  Сораулар да, икеләнүләр дә юк.
  
  Тагын бер тулы түгәрәк һәм алар максатыннан егерме метр чамасы ераклыкта иде, алар әле генә үткәнне чагылдырган читек. Дрейк аны ялтырап торган факелда өйрәнде. Ул кире керү валына алып кайтты, ләкин, күрәсең, бер дәрәҗә югарырак.
  
  Ул уйлады. Ходай, ул моны Соник белән керпе белән артык модернизацияләде.
  
  Аның өстендә ул Дальның икеләнүен күрде. Швед бик тиз торды, тигезлеген югалтты һәм хәзер арткы аягына артык авырлык салды. Тавышлар юк иде, бары тик тыныч көрәш. Ул Дальның акылын каплаган җәфалануны күз алдына да китерә алды. Артта киңлек, алда куркынычсызлык, озын, газаплы төшү турында уй.
  
  Шуннан соң шведлар алга ашыктылар, баскычларга бәрделәр һәм кадерле тормыш өчен тоттылар. Дрейк аның авыр сулышын ун аяктан ишетә алды.
  
  Берничә минут үтте һәм авыр менү дәвам итте. Ниһаять, Даль баскычтан читкә менде, аннары бүлмә ясау өчен кулларына һәм тезләренә алга сузылды. Озакламый Дрейк иярде, Кеннеди белән үзе белән сөйрәп, үлем кычкырышыннан әле бер адым ераклыктагы тар юлга кире кайтулары турында бик җиңел хис итте.
  
  Аларның барысы да исәпкә алынгач, Даль авыр сулап куйды. "Әйдәгез, киләсе урынга күчик һәм тәнәфес чакырыйк", диде ул. "Мин, бөтенләй юк ителдем."
  
  Тагын биш минут арып беткән тәннәрен алыштырып, мускул спазмаларын арттыру белән көрәшкәннән соң, алар Афродит кабере өстендә урнашкан дүртенче урынга абындылар.
  
  Башта беркем дә даими Аллаһыны күрмәде. Алар барысы да тезләнеп, ял иттеләр һәм авыр сулыш алдылар. Дрейк елмаеп уйлады, нәкъ аның гражданлык тормышы аңа китергән нәрсә, һәм Парневик аңлаешлы сүзләр әйткәч кенә карады, аннан башка берәү дә сәер тоела.
  
  "Вуф!"
  
  "Ни?" - Сорадым.
  
  "Ву! Эт башы. Бу Анубис. "
  
  "Шул ук чәкә?" Уэллс урындыкка иелеп, тезләрен күкрәгенә тартты. "Ярар. Мин ..... "
  
  "Мисыр тәңресе", диде Парневик. "Бу, әлбәттә, үлем белән бәйле".
  
  Дрейк мумияләр рәтенә һәм күмер чәкә сыннарына карады. Алтын белән ясалган табутлар һәм зымырыт белән эшләнгән анхлар. Ул моңа тәэсир итмичә, Алла каберлегенә кире борылып, KitKat эченә керде. Бер мизгелдән соң Кеннеди аның янында утырды.
  
  - Шулай итеп, - диде ул, ризыгын һәм эчемлеген ачып.
  
  - Начар, син сөйләшергә оста, - диде Дрейк. "Мин инде дулкынланам."
  
  "Тыңла, дус, мин сине кабызырга теләсәм, син минем кулымда булыр идең." Кеннеди аңа мыскыллады, ачуланды. "Начар, егетләр бер минутка да туктый алмыйсыз, шулай бит?"
  
  "Ярар, ярар, гафу итегез. Уйнау гына. Нәрсә булды?"
  
  Ул Кеннединың космоска карап торуын карады. Мин Фрей солдатларының зәгыйфь тавышын ишеткәч, аның күзләренең киңәюен күрдем. "Бу ... әйбер ... без берникадәр вакыт куак тирәсендә кыйныйбыз. Син ничек уйлыйсың, эй, бездә нәрсәдер бар, Дрейк? "
  
  "Минем уйлавымча, Один монда."
  
  Кеннеди китәр өчен торды, ләкин Дрейк аны туктатыр өчен кулын тезенә куйды. Тикшерү очкыннар китереп чыгарды диярлек.
  
  "Менә", диде ул. "Ни уйлыйсың?"
  
  "Кайткач, минем күп эшем булыр дип уйламыйм", - дип пышылдады ул. "Серия киллеры Томас Калеб һәм башкалар турында. Син беләсең, Манхэттенгә бер көн кала.
  
  "Ни? No.к. "
  
  "Әйе. Менә мин үтерү урынын әйләнеп чыгарга бардым. Хөрмәт итегез. "
  
  "Миңа бик кызганыч". Дрейк кочаклашудан тыелды, бу аның хәзерге вакытта кирәкле соңгы нәрсә икәнен белә.
  
  "Рәхмәт, беләм. Син мин белгән иң намуслы кешеләрнең берсе, Дрейк. Иң фидакарь. Бәлки шуңа күрә мин сине бик яратам. "
  
  "Минем рәнҗетүче аңлатмаларга карамастан?"
  
  "Бик көчле, моңа карамастан."
  
  Дрейк шоколадның калган өлешен тәмамлады һәм KitKat төргәген бушлыкка ташламаска булды. Бәхетен белеп, ул борыңгы чүп тозагына яисә шуңа охшагандыр.
  
  "Ләкин бернинди эш бәйләнешне аңлатмый", диде Кеннеди. "Минем Нью-Йоркта чын дусларым юк. Гаилә юк. Барыбер халык күзеннән юкка чыгарга кирәк булыр дип уйлыйм. "
  
  - Ярар, - диде Дрейк, - мин сезне перспективалы перспективада күрәм. Ул аңа ахмак күзләрен бирде. "Бәлки, сез иске Парижга боллокс әйтә аласыз һәм иске Йоркка кунакка килә аласыз."
  
  "Ләкин мин кайда калыр идем?"
  
  Дрейк Далның үз гаскәрләрен җыюын ишетте. "Яхшы, сез ничек акча эшләп була икәнен ачыкларга тиеш." Ул аякка басканчы көтте, аннары аның җилкәсеннән тотты һәм ялтырап торган күзләренә карады.
  
  "Eriитди, Кеннеди, сезнең барлык сорауларга да әйе. Ләкин мин боларның барысын хәзер аңлый алмыйм. Минем үз багажларым бар, алар турында сөйләшергә кирәк, шуңа күрә мин игътибарымны тупларга тиеш. " Ул бушлыкка таба башын салды. "Анда Алисия Майлз бар. Сез безнең ерак сәяхәтебез куркыныч, бу кабер куркыныч дип уйларга мөмкин, ләкин миңа ышаныгыз, алар бу карчык белән чагыштырганда бернәрсә дә түгел. "
  
  "Ул дөрес әйтә," Уэллс узып, соңгы аңлатманы алды. "Мин моннан чыгу юлын күрмим, Дрейк. Моннан качу мөмкинлеге юк. "
  
  "Weәм без маршрутны тыя алмыйбыз, чөнки безгә чыгу юлы кирәк", диде Дрейк. "Әйе, мин барлык сценарийларны да карадым."
  
  "Сез моны эшләвегезне белә идем." Уэллс Дрейкның әле дә аның егетләренең берсе икәнен белгән кебек елмаеп җибәрде. "Әйдә, шалгам кычкыра."
  
  Дрейк үзенең элекке начальнигы артыннан читкә китте, аннары Бен һәм Даль артында үз урынын алды. Бер бәяләү карашы һәркемнең ял иткәнен күрде, ләкин алда нәрсә булачагына борчылды.
  
  "Дүрт кеше үтерелде", диде Даль һәм аның артындагы тау читенә таба борылды.
  
  Киләсе урын сюрприз булды һәм аларның барысын да күтәрде. Бу Один улы Торның кабере иде.
  
  Егет үлем үзәнлегендә урнашкан эти тапкандай кан китте. Аның өчен ул бар иде. Норс мифологиясе профессоры Тор каберен тапты, бәлки, бөтен вакытның иң танылган Норсе фигурасы, өлешчә Марвел комикслары аркасында.
  
  Чиста ләззәт.
  
  Дрейк өчен Торның кинәт булуы аны тагын да реаль итте.
  
  Хөрмәт белән тынлык урнашты. Барысы да Тор турында, яки ким дигәндә Викинг күк күкрәү һәм яшен гәүдәләнеше турында беләләр иде. Парневик Торсдай турында лекция укыды, яки без аны белгәнчә, пәнҗешәмбе. Бу чәршәмбе - яки Су көне, яки Один көне белән бәйле. Тор кешегә билгеле булган иң бөек сугышчы алла иде, чүкеч белән, дошманнарын гастрольләр белән җимерде. Викинг ирлегенең саф гәүдәләнеше.
  
  Алар Парневикны читкә алып китәр өчен һәм Торның сөякләрен тикшерергә комачаулыйлар иде. Киләсе урында, алтынчы, Локи, Торның абыйсы һәм Одинның тагын бер улы бар.
  
  "Эзлек җылынып тора", диде Даль, тау ягында тәмамланган тау буйлап дәвам итәр алдыннан, алков эчендә генә карады, каты кара масса.
  
  Дрейк швед, Бен һәм Кеннедига кушылды.
  
  "Табутлар," Бен әйтте. "Handәм кул ял итә. Без күтәреләбез бугай. "
  
  Дрейк өскә карарга муенын кысты. Таш баскыч чиксез караңгылыкка менде, һәм аларның артында һавадан башка бернәрсә дә калмас иде.
  
  Башта нерв тесты, хәзер нәрсә? Көч? Яшәүчәнлек?
  
  Againәм тагын Даль беренче булды. Караңгылык аны уратып алганчы, егерме футка кадәр тиз күтәрелә. Бен алга барырга булды, аннары Кеннеди.
  
  "Минем уйлавымча, сез хәзер минем ишәкне күзәтә аласыз," - диде ул ярты елмаеп, - сезнең яннан үтмәвенә инаныгыз.
  
  Ул күз кысты. "Мин моннан күзләремне ала алмыйм."
  
  Дрейк дүртенче кушымтасын күчергәнче өч камиллеккә иреште. Шул рәвешле күтәрелеп, ул әкрен генә кыядан вулкан һавасына күтәрелде.
  
  Тавышлар әйләнә-тирәдә дәвам иттеләр: тауның ерак елавы. Дрейк якындагы магма камерасын күз алдына китерде, диварлар аша утлы ут кабызды, ерак зәңгәр Исландия күкләренә атылды.
  
  Аның өстендә аяк чайкалды, кечкенә читеннән тайпылды. Ул әле дә тотынды, кемдер аның яныннан ашыкса, эшли алырлык әйбернең аз булуын белә иде, ләкин ул әзер булган очракта.
  
  Кеннединың аягы космоста башыннан бер метр чамасы сикерде.
  
  Ул кулын сузды, бераз тотрыксыз гына селкенде, ләкин аяк киеменең төбен тотып, кире читкә алып китте. Кыска рәхмәт сүзләре безгә килеп җитте.
  
  Ул дәвам итте, биепслары янды, бармаклары һәр буынга авыртты. Аяк бармакларының очлары һәр кечкенә менү белән тәннең авырлыгын алды. Тер аның һәр чокырыннан төште.
  
  Ул ике йөз фут куркынычсыз, ләкин куркыныч тоткычлар һәм аяк баскычлары чагыштырмача куркынычсызлыкка җиткәнче чамалады.
  
  Арган эш. Дөнья ахыры, Апокалипсис - соңрак эш. Алга таба һәр җәза адымы белән кешелекне саклау.
  
  "Хәзер нәрсә?" Скважиналар аркасына ята иде. "Тагын бер канлы йөреш?"
  
  ", К," Дальның шаярырга көче дә юк иде. "Туннель".
  
  "Йомырка".
  
  Алар тезләнеп алга киттеләр. Туннель караңгылыкка китерде, бу Дрейкның хыялланганына ышана башлады, кинәт арттан хәрәкәтсез Кеннеди белән бәрелешкәнче.
  
  Йөзегезне алга борыгыз.
  
  "Әй! Син мине кисәтә алыр идең. "
  
  "Шул ук язмыш миңа килгәндә авыр", - дип җавап бирде коры тавыш. "Минем уйлавымча, Дахл гына бу өемнән борыны сынмаган."
  
  "Мин йөрәгем турында борчылам," Даль арыды. "Туннель бүтән баскычның беренче адымына каршы тора, мин кырык биш градус почмак дип уйлыйм. Сулда да, уңда да бернәрсә дә юк. Әзер булыгыз. "
  
  "Бу әйберләр каядыр бәйләнергә тиеш", - дип мыгырданды Дрейк, күкрәкләренә тезләнеп. "Алла ризалыгы өчен, аларны һавада туктатып булмый."
  
  "Бәлки алар булдыра алырлар", диде Парневик. "Күк хакына. Ха-ха. Мин шаярттым, ләкин җитди, минем уйлавымча, очучы крепостьлар сериясе. "
  
  "Безнең астында яшерелгән", диде Дрейк. "Әлбәттә. Бу бик күп эшче көче булгандыр. Яки чыннан да көчле илаһлар. "
  
  "Бәлки, алар Геркулес һәм Атластан ярдәм сораганнардыр."
  
  Дрейк беренче адымга җентекләп адым ясады, гаҗәпләнүчән ми аның миенә үтеп керде һәм тупас ташка менде. Алар берникадәр вакытка менделәр, ниһаять, туктатылган платформа тирәсендә урнашкан бүтән алковка килеп чыктылар.
  
  Даль аны арыган башын чайкап каршы алды. "Посейдон".
  
  "Сокландыргыч."
  
  Дрейк тагын тезләнде. Хуҗа, дип уйлады ул. Немецлар шулай ук авыр дип ышанам. Ахырда, бәлки, сугыш урынына аны таш, кәгазь, кайчы белән тәртипкә китерә алырлар иде.
  
  Грек диңгез алласы үзенең гадәти тридентын һәм искиткеч байлык белән тулы бүлмәне йөртте. Бу алар үткән җиденче Алла иде. Тугыз саны аның күңелендә кысыла башлады.
  
  Викинг мифологиясендә тугыз сан иң изге түгелме?
  
  Ул моны Парневикка ял иткәндә искә төшерде.
  
  "Әйе, ләкин бу урын төньяк кына түгел", - диде профессор бармагын артындагы тридентлы кешегә күрсәтте. "Аларның йөзе булырга мөмкин."
  
  "Ярар, без аларның йөзеннән исән калмыйбыз," Кеннеди аның белән бәхәсләште. "Берәрсе фронтта Хо-Джо төзмәгән булса."
  
  "Яисә, яхшырак, бекон сандвич кибете", - диде Дрейк иреннәрен. "Мин хәзер бу начар кешеләрнең берсен үтерә алыр идем."
  
  - Көчле, - Бен көлде һәм аягына сукты. "Сез ун ел искергән нәрсә турында сөйләшәсез. Ләкин борчылмагыз, сезнең күңел ачу бәясе бар. "
  
  Тагын биш минут дәвам иттеләр, алар дәвам итәр өчен җитәрлек ял иттеләр. Даль, Уэллс һәм Марстерс берничә минут үз артыннан баручыларны тыңладылар, ләкин бер генә тавыш та мәңгелек төнне бозмады.
  
  "Бәлки, барысы да егылгандыр", - диде Кеннеди. "Бу булырга мөмкин. Әгәр бу Майкл Бэй киносы булса, кемдер егылган булыр иде. "
  
  "Чыннан да". Даль безне тагын бер асылынган баскычка күтәрде. Язмыш шулай булыр иде, нәкъ менә Уэллс кулын югалтты һәм ике тайгак баскычтан аска төште, ташны һәрвакыт ияк белән кыйнады.
  
  Тешләгән теленнән иреннәреннән кан агылды.
  
  Дрейк аны зур күлмәге җилкәсеннән тотты. Аның астындагы кеше - Марстерс - бутларын гаҗәеп көч белән тотты.
  
  - Качып булмый, карт. Юк әле."
  
  Илле биш яшьлек ир-атны баскычтан артка алып киттеләр, Кеннеди Дрейкның аркасын тотты һәм Марстерс аның бүтән адымга тайпылмавына инанды. Сигезенче алковка килеп җиткәч, Уэллсның кәефе күтәренке иде.
  
  "Әйе, алар моны максат белән эшләделәр, егетләр. Калганнарын гына теләдем. "
  
  Ләкин ул Марстерсның кулын кысып, беркем дә карамаган вакытта Дрейкка чын күңелдән пышылдады.
  
  - Борчылма, карт. Анда гына бәйләнегез. Сезнең май вакытыгыз юк иде әле. "
  
  Сигезенче урын - демонстрациянең бер төре.
  
  "Уф". Парневик могҗизасы аларның барысын да зарарлады. "Бу Зевс. Кеше атасы. Хәтта илаһлар да аны илаһ дип атыйлар - ата фигурасы. Бу ... Одиннан артта ... күпкә алгарак, һәм ул Норседан килә. "
  
  "Один немец кабиләләре арасында Зевс дип танылмаганмы?" Бен сорады, тикшеренүләрен искә төшереп.
  
  "Ул, кеше иде, ләкин әйтим, әйдә. Бу Зевс. "
  
  Бу кеше хаклы иде. Ходай патшасы озын һәм бүленеп торды, зур кулында яшен болытын кысып. Аның урынында бик күп ялтыравыклы хәзинәләр бар иде, бүгенге көндә бер кеше туплый алмаганнан артык салым белән тулды.
  
  Аннары Дрейк немец телендә ләгънәт ишетте. Түбәндән яңгырады.
  
  "Алар тоннель аша гына үттеләр," Даль ачуланып күзләрен йомды. "Бу безнең артта унбиш минут. Начар, без уңышсыз! Минем арттан бар!"
  
  Тагын бер баскыч ишарә ясады, бу юлы соңгы ун адымда вертикаль булып киткәнче Зевс кабере өстенә чыга. Алар мөмкин булганча көрәштеләр, батырлыклары караңгылыкка көлгә әйләнделәр. Яктылыкның булмавы буталчык рухны баскандай иде. Курку шалтыратуга килде һәм утырырга булды.
  
  Баш әйләнү турында сөйләш, Дрейк уйлады. Шарларыгызның борчак зурлыгына ничек кысылуы турында сөйләшегез. Соңгы ун адым, караңгылык өстендә асылган, селкенеп торган төнгә менү, аны диярлек каплады. Ул башкаларның ничек идарә иткәнен белми иде - бары тик үткән хаталарыннан арыну һәм аларга нык ябышу - Элисон, алар беркайчан да булмаган һәм булмаячак бала; Ирактагы SRT кампаниясе барысын да туплады - егылудан куркудан арыну өчен, ул һәр хатаны акылның алгы планына куйды.
  
  Ул бер кулын икенчесенең өстенә куйды. Бер аягы икенчесенә караганда югарырак. Ул вертикаль рәвештә күтәрелде, артында чиксезлек, исемсез җил искән кием аның киемен җимерде. Ерак күк күкрәү вулкан җыры булырга мөмкин, ләкин ул башка нәрсә булырга мөмкин. Сөйләшә алмаслык куркыныч, шулкадәр куркыныч ки, алар беркайчан да көн яктысын күрмәячәкләр. Куркыныч җан ияләре кыялар, балчыклар һәм тезлекләр өстендә тайпылалар, акылдан-кызыл күренешләр уята торган моңлы көйләр чыгаралар.
  
  Дрейк, елый диярлек, соңгы таш баскыч өстендә тигезлеккә менде. Каты таш аның кулларын тырнады. Соңгы газаплы тырышлыгы белән ул башын күтәрде һәм башкаларның аның тирәсендә сәҗдә кылганнарын күрде, ләкин алар артында Торстен Дальны - акылсыз шведны күрде - ул ашказаны өстендә алга таба омтылган, алар күргәннәрдән зуррак урынга. ерак.
  
  Шаян. Ләкин Алла, егет яхшы иде.
  
  Оя бер якта асылган, ләкин икенче яктан тау йөрәгенә бәйләнгән.
  
  - Аллага шөкер, - диде Даль зәгыйфьләнеп. "Бу бер. Без Один каберен таптык. "
  
  Аннары ул арыды.
  
  
  Утыз сигезенче
  
  
  
  АЛЛА .Ы ТОРМЫШЫ
  
  
  Аның караңгылыгыннан кычкыру ишетелде.
  
  , К, кычкыр. Чиста террор турында сөйләгән канлы кычкыру. Дрейк күзләрен ачты, ләкин кыя өслеге игътибарга бик якын иде. Ул җиргә төкерде һәм елады.
  
  Iәм мин уйладым: кеше үлгәнче чиксезлеккә ничек төшә ала?
  
  Немецлар монда иде. Бер абыйсы баскычтан егылып төшкән иде.
  
  Дрейк туры торырга тырышты, һәр мускул авырта иде, ләкин адреналин аның канын кабыза һәм уйларын чистарта башлады. Ул әкрен генә Бенга таба атлады. Аның дусты платформаның бер читендә ята иде. Дрейк аны Один оясына алып китте. Аның артына тиз карау аңа немецларның әле килмәвен әйтте, ләкин колаклары аңа берничә минут ераклыкта булуын әйтте.
  
  Ул Абел Фрейның сүгенү тавышын ишетте. Саклагыч җайланмалар. Мило солдатларның берсенә канлы үтерү кычкыра.
  
  Аның нечкәлеген күрсәтү мөмкинлеге, ул уйлады, Уэллсның SAS тренировкасы вакытында сайлаган бер сүзен исенә төшереп.
  
  Ул Бенны Одинның зур саркофагына таянып, әйләндереп алды. Малайның керфекләре каушап калды. Кеннеди абынды: "Сез аларга әзер. Мин аның белән эш итәрмен. " Ул яңагына җиңелчә сукты.
  
  Дрейк туктады, аның карашын бер секундка очратты. "Соңрак".
  
  Немецларның беренчесе иң югары ноктаны җиңде. Арып-талып тиз егылган солдат, шуннан соң икенчесе. Дрейк үзе белергә тиеш булганны эшләргә икеләнде, ләкин Торстен Даль андый үкенеч күрсәтмичә, аны узып китте. Уэллс һәм Марстерс та алга киттеләр.
  
  Өченче дошман көрәшчесе өскә менде, бу юлы зур, ир-ат мәете. Ягымлы. Кан, тир һәм чын күз яшьләре аның борчулы йөзенә зур битлек әйләндерде. Ләкин ул каты һәм тиз иде, өстән сикерергә, әйләндереп алырга һәм кечкенә пистолетны алырга.
  
  Бер ату баррельдән очты. Дрейк һәм аның хезмәттәшләре инстинктив рәвештә үрдәк ясадылар, ләкин ату аның максатын сагынды.
  
  Абел Фрейның кычкырган тавышы атудан соң тынлыкны җимерде. "Корал юк, телсез. Нар! Нар! Тыңла мине!"
  
  Мило йөз ясады һәм Дрейкка начар елмаеп җибәрде. "Краут асшоллары. Әй, дус?
  
  Мылтык калын кул белән йотылды һәм аны пычак белән алыштырдылар. Дрейк аны махсус көч пычак дип таныды. Ул гигантка таба атлады, Дальга космоска егылган солдатларның берсен тибәргә мөмкинлек бирде.
  
  Икенче солдат тезләренә кадәр көрәште. Марстерс аңа тагын бер елмаеп җибәрде, аннары аксак тәнне читкә ташлады. Бу вакытта тагын өч солдат тигез җиргә җиттеләр, аннары Алисия астыннан сикереп төште һәм һәр кулында пычак тотып мәче кебек төште. Дрейк аның беркайчан да арыганын күрмәгән һәм ул әле ниндзя элитасын ала алган кебек иде.
  
  "... К ... корал?" Даль авыр сулышлар арасында әйтә алды. "Ниһаять, сез ... Армагеддон теориясенә ышанасызмы, Фрей?"
  
  Зур немец дизайнеры хәзер читтән китте. "Акылсыз, солдат малай булма", - диде ул сулышсыз. "Минем бу табутны билгеләргә теләмим. Минем коллекциядә камиллек өчен урын бар. "
  
  "Сез моны үзегезнең чагылышыгыз дип саныйсыз, минемчә," Даль, командасы сулыш алгач, пауза ясады.
  
  Eachәр көндәш үзенең максатын бәяләгәндә пауза, коточкыч киеренкелек мизгеле булды. Дрейк Милодан читкә китте, уйламыйча Один каберенә таба юнәлде, анда Бен һәм профессор әле дә Кеннеди саклаган янәшәдә утырдылар. Ул тагын берне көтә иде ...
  
  ... өметләнәм ...
  
  Аннары баскычтан моңсу тавыш ишетелде, ярдәм сорап зәгыйфь заявка. Фрей түбәнгә карады. "Сез көчсез!" ул кемгәдер төкерде. "Әгәр ул Калкан булмаса, мин ..."
  
  Фрей Алисиягә күрсәтте. "Аңа булыш". Хатын-кыз сугышчы тәкәбберләнде, аннары кулын ягына сузды. Бер тартма белән ул Хейденны күтәрде. Америка CIA агенты озын менүдән арыды, ләкин тагын да авыр йөкне күтәрүдән, немецлар аның аркасына бәйләнгәннәр.
  
  Один калканы киндергә төрелгән.
  
  Парневик тавышы ишетелде. "Ул Калкан китерде! Төп өлеш! Әмма нигә?"
  
  "Чөнки бу төп өлеш, ахмак." Фрей аны атты. "Бу төп объект башка максат булмаса, булмас иде." Мода дизайнеры башын чайкап Алисиягә таба борылды. "Бу аянычлы кретиннарны тәмамлагыз. Миңа Одинны тынычландырырга һәм кичәгә кире кайтырга кирәк. "
  
  Алисия мыскыллап көлде. "Минем чиратым!" Ул Там елгасына караганда үлемлерәк кычкырды һәм саклагыч әйберләрен таш платформа уртасына ыргытты. Буталчыкта ул Веллска ашыкты, аның булуына гаҗәпләнмәде. Дрейк үз көрәшенә юнәлде, Милоны гаҗәпләндерү өчен үпкәләде, пычакның селкенүе белән читкә тайпылды, аннары Мило иҗекләренә каты терсәк китерде.
  
  Сөяк ярылган. Дрейк биеде, селкенде һәм аякларында яктылык калды. Аннары бу аның стратегиясе булыр - сугу һәм йөгерү, тәннең иң авыр нокталарына сугу, сөякләрне һәм кычытканны сындыру. Ул Милога караганда тизрәк иде, ләкин көчле түгел иде, шуңа күрә гигант аны тотса ...
  
  Күк күкрәү тау буйлап яңгырады, магманың күтәрелүе һәм кыяның ярылуы.
  
  Мило газап чикте. Ике як тибү, ике кран белән Дрейк беренчелекне алды - сез Ван Дэммның телевизордан эшләгәнен реаль тормышта урам сугышлары өчен бөтенләй файдасыз. Мило моны белә иде һәм һөҗүмне кычкырып җибәрде. Ләкин Дрейк моны белә иде, һәм Мило бөтен тәнен алга ыргытканда, Дрейк көндәшнең йөзенә тагын бер көчле терсәк сугу китерде, борынын һәм күз розеткасын сындырып, аны идәнгә каты бәрде.
  
  Мило киселгән керчек кебек җиргә егылды. Бер тапкыр Дрейк калибрлы көндәшенә оттыргач, кире кайту юк иде. Дрейк беләгенә һәм тезенә бәрелде, ике зур сөякне дә сындырды, аннары тупларын яхшы үлчәү өчен, аннары ташланган армия пычакын алды.
  
  Вакыйга булган урынны карады.
  
  Марстерс, SAS солдаты, ике немецның кыска эшләрен эшләде һәм хәзер өченчесе белән көрәште. Берничә минут эчендә өч кешене үтерү беркемгә дә җиңел булмады, хәтта SAS солдаты, һәм Марстерс бераз яраланды. Уэллс Алисия белән платформа читендә биеделәр, биюгә караганда күбрәк йөгерделәр, ләкин аны читкә алып киттеләр. Аның стратегиясе акыллы иде. Якын арада, ул аны бер секунд эчендә эләктергән булыр иде.
  
  Кеннеди Хейденның арыган гәүдәсен сугыш үзәгеннән алып китте. Бен аңа ярдәм итәр өчен йөгерде. Парневик йокламады, Один каберен өйрәнде - ахмак.
  
  Абел Фрей Торстен Даль белән очрашты. Шведлар бар яктан да немецлардан өстен иде, аның хәрәкәтләре икенче тапкыр чистартылды, көч аның авырткан аякларына кайтты.
  
  Дрейк уйлады. Без монда ишәк тибәбез! Яисә Дино Рокның иске рухында ... Сезгә күңел ачарга рөхсәт итегез!
  
  Алисия белән каршылыкны теләмичә, ул илле яшьлек хатын-кызга иң ярдәм кирәклегенә ышанып, Уэллска юл тотты. Элеккеге иптәше аны күргәч, сугыштан чигенде.
  
  "Мин бу атнада тупларыгызны тибеп җибәрдем, Дрейк. Сез тагын шулай телисезме? "
  
  "Сез бәхетле, Алисия. Әйткәндәй, син егетеңне өйрәтәсеңме? " ул хәрәкәтләнгән Америкага җавап итеп башын салды.
  
  "Тыңлаучанлыкта гына", ул ике пычакны да ыргытты һәм аларны бер хәрәкәттә тотты. "Әйдә! Мин өч кешене генә яратам! "
  
  Аның табигате кыргый булгандыр, ләкин аның эшләре контрольдә тотылды. Ул Дрейкка төртелде, хәйлә белән Уэллсны аркасы белән чиксез бушлыкка борырга тырышты. Командир аның ниятен соңгы секундта аңлады һәм аны узып китте.
  
  Дрейк аның ике пычакын да читкә юнәлтте, һәрбер пычакны якка күчерде, шул ук вакытта аның беләген сындырмаска. Аның яхшы булуы гына түгел ... ул эзлекле иде.
  
  Абел Фрей кинәт алар яныннан ашыкты. Күрәсең, Дальны узып китә алмаганнан соң, ул Один каберен тиз эзләгәндә шведлар яныннан уза.
  
  Thatәм бу бүленгән секундта Дрейк Марстерсны һәм соңгы немец солдатын платформаның тузан читендә үлем сугышында бикләнгәнен күрде. Соңыннан, шаккатыргыч кинәт, икесе дә егылып төштеләр.
  
  Deathлем кычкырулары бушлыкта яңгырады.
  
  Дрейк аны бүлде, Уэллс өчен дога кылды, аннары тәнен әйләндерде һәм Фрей артыннан ашыкты. Ул Бенны анда яклаучысыз калдыра алмады. Кеннеди кыюлык җыеп, дизайнер юлын япты, ләкин алга таба атлаганда, Дрейк Фрей кулында кысылган кечкенә кара әйберне күрде.
  
  Радио яки мобиль. Ниндидер тапшыргыч.
  
  Шайтан алгыры?
  
  Аннан соң булган вакыйгалар аңлашылмый иде. Гаҗәп эшсезлектә, тау кыры кинәт шартлады! Авыр бәрелеш булды, аннары гигант ташлар һәм тау сланецлары бөтен җиргә таралдылар. Барлык формадагы һәм зурлыктагы ташлар пулялар кебек бушлык аша сызгырдылар.
  
  Вулкан ягында чүкеч нечкә киптергеч аша сугылган кебек зур тишек пәйда булды. Көн яктысы ярык аша чистартылды. Тагын бер сугу, тишек тагын да киңәйде. Чүп-чар тавы төпсез чокырга керде, тирән тынлык.
  
  Дрейк башын кулларына тотып идәнгә егылды. Бу шартлаучы ташның кайберләре башка кыйммәтле каберләргә зыян китергән булырга тиеш. Нәрсә булды соң?
  
  
  Утыз тугыз
  
  
  
  АЛЛА .Ы ТОРМЫШЫ
  
  
  Яңа ясалган тишектә вертолет пәйда булды, аның аша очып киткәнче бер секундка!
  
  Машина нигезеннән дүрт калын кабель һәм берничә аркан эленгән.
  
  Ышану мөмкин түгел иде. Абел Фрей тау битен ачыкларга кушты. Актив вулканның өлеше булган һәм ничектер суперволкано дип аталган масса юкка чыгуына китерә алган тау ягы.
  
  Аның коллекциясен тәмамлау.
  
  Бу кеше Дрейк кебек акылсыз иде, калган кешеләр аңа кредит бирделәр. Ул хәзер дә кулдан көлде, һәм Дрейк өскә карагач, Фрейның бер дюйм да хәрәкәтләнмәвен күрде, ләкин шартлаган тау аның тирәсендә шыбырдагандай нык торды.
  
  Алисия Уэллсны ташлап, Фрейга абынды, хәтта аның акылсыз тотнаклыгы бераз какшады. Алар артында профессор Парневик, Бен һәм Кеннеди Один алковасы диварлары белән сакланганнар. Гейден хәрәкәтсез иде. Ул чыннан да утлы акылдан үләргә килгәнме? Уэллс аның янына тезләнде, ашказаны кысып.
  
  Вертолет якынрак йөзә, двигателе елый. Фрей су асты мылтыгын күтәрде һәм һәркемгә Одинның зур саркофагыннан ераклашырга кушты. Кыска утлы шартлау аның үтенечен ныгытты, пулялар кыңгырау, кылыч, күкрәк һәм мөгезле шлем кебек кыйммәтле алтын Викинг истәлекләрен кыйнаган вакытта. Вакыйгалар чылбыры белән күчерелгән алтын тәңкәләр Таймс скверындагы конфетти кебек киштәләрдән төшә башлады.
  
  Фрей вертолетны кулга алды.
  
  Дрейк тезләнде. "Сез бу табутны күчерәсез, бөтен дөньяга куркыныч яныйсыз!" - дип кычкырды, тавышы пропеллерның авыр тавышыннан ишетелә.
  
  "Сылу булма!" Фрей артка кычкырды, аның йөзе героинга бәйләнгән явыз клоун кебек. "Дрейк. Мин сине җиңдем! "
  
  "Бу җиңү турында түгел!" Дрейк артка кычкырды, ләкин хәзер вертолет турыдан-туры өстән иде, ул хәтта үз тавышын да ишетә алмады. Ул Фрейның кушканын карады, кулларын селкеткәндә аңа пулялар сипте. Дрейк дуслары адашкан тозакка эләкмәс өчен дога кылды.
  
  Немецлар аны югалттылар. Гомер буе обсессиягә бик якын булганга, ул өзелде.
  
  Хәзер Даль аның янында иде. Алар Фрей белән Алисиянең авыр чылбырларны түбән һәм аска төшергәннәрен карадылар, ахыр чиктә саркофагның ике очына да бәйләнгәннәр. Фрей аларның куркынычсызлыгына инанган.
  
  Вертолет авырлыкны алды. Бернәрсә дә булмады.
  
  Фрей телефон кабул итүчесенә кычкырды. Вертолет кабат сынады, бу юлы аның двигательләре ачулы динозавр кебек кычкырдылар. Чылбырлар үз авырлыкларын алдылар, һәм аерым ярык, таш сындыру тавышы ишетелде.
  
  Один табут күчте.
  
  "Бу безнең соңгы мөмкинлегебез!" - Даль Дрейкның колагына кычкырды. "Без тегермәнчегә барабыз! Мило мылтыгыннан! "
  
  Сценарийны Дрейк башкарды. Алар вертолетны җимереп каберне саклап кала алырлар иде. Ләкин Бен һәм Кеннеди, Хейден һәм Парневик белән бергә үләрләр.
  
  "Вакыт юк!" - дип кычкырды Даль. "Бу яисә Апокалипсис!"
  
  Швед Мило коралы өчен сикерде. Дрейк аның йөрәген тешләгәндә күзләрен йомды. Аның карашы Бен белән Кеннедига төште, һәм карарның газаплары аны эчкә борды. Бер кулың белән отсаң, икенче кулың белән югалырсың. Аннары ул Дахлга моны рөхсәт итә алмый дигән карарга килде. Дөньяны саклап калу өчен ул ике дустын корбан итә аламы?
  
  No.к.
  
  Ул бака кебек алга сикерде, Даль Мило киеме аша сөйли башлады. Мило тәнен турайткач, швед гаҗәпләнде, америкалы газап чикте, ләкин мобиль иде һәм платформа читенә кадәр чикләнде. Төшү юлларының берсенә.
  
  Дрейк аптырап калды. Вертолетның двигательләре тагын бер кат агылды һәм пычрак авария куышны тутырды. Киләсе мизгелдә, Одинның зур саркофагы күчте һәм сазлыкларыннан арынды, куркыныч астында Дрейкка һәм платформа читенә таба борылды, бер тонна үлем.
  
  "Ну!" Дальның елавы Парневикның елавын кабатлады.
  
  Кычкыру, вент кызып киткәндәй кычкыру, җәһәннәмдәге барлык җеннәр тере килеш янган кебек тавыш ишетелде. Один кабере астындагы яңа ачылган тишектән күкертле һава агымы кача.
  
  Фрей белән Алисия качтылар, тере килеш янган табутка менгәч. Фрей кычкырды: "Безгә иярмә, Дрейк!" Минем страховка бар! " аннары миңа идея килде, куркынычсызлык гарантиясе. Ул Дрейкның иптәшләренә кычкырды: "Хәзер! Табутка иярегез, югыйсә сез үләрсез! "Фрей аларны су асты мылтыгын селкетеп дәртләндерде, һәм аларның пар баганасын әйләнеп чыгудан башка чарасы калмады.
  
  Даль дулкынланган карашын Дрейкка юнәлтте. "Без моны туктатырга тиеш", диде ул ялварып. "Минем өчен ... балаларым өчен."
  
  Дрейкның башын салудан башка җавап юк иде. Әлбәттә. Ул SGG командиры артыннан иярде, селкофагны селкетеп, алар өстеннән очканда, аларның мыскыллаучы дошманнары куркынычсыз рәвештә, иптәшләре аның траекториясенә иярделәр.
  
  Корал белән капланган һәм маньяк хыялы.
  
  Дрейк таш идәндәге тишеккә килеп җитте. Пар кайнап торган, каты манара иде. Көчсез. Дрейк дошманнарының алга баруларын карарга борылганчы мөмкин кадәр якынрак хәрәкәт итте.
  
  Хейден аңсыз булып күренде. Хәзер ул утырды һәм Один калканын аркасына бәйләгән каешларны алып куйды. "Мин нишли алам?"
  
  Дрейк аңа кыска гына карады. "IAРның Суперволкананы ябу өчен ниндидер планнары бармы?"
  
  Гүзәл "секретарь" башын чайкаганчы бераз аптырашта калды. "Бары тик ачык. Немецны вентиляция торбасына куегыз. " Ул Шилдны җиңел елап җибәрде. Өчесе дә аның тәңкә кебек кыр буйлап әйләнүен күзәттеләр.
  
  Алар чыннан да уңышсызмы?
  
  Вулкан көчәя барган саен торбадан чыккан басым артты. "Чылбыр реакциясе башлангач," Даль әйтте. "Без моны япа алмаячакбыз. Без моны хәзер эшләргә тиеш! "
  
  Дрейкның карашы Шилдка бер мизгелдә тартылды, аның читенә шау-шу әйләнде. Аның аркасы, сүзләр утта язылган кебек чыкты.
  
  
  Күк һәм тәмуг - вакытлыча наданлык,
  
  Rightлемсез җан - дөрес яки начар якка таяна.
  
  
  "В планы", диде ул. "Один каргышы хәтерлисезме? Дөрес күренмәде, шулай бит? Моны куярга урын юк, шулай бит? Бәлки, шулайдыр. "
  
  "Один каргышы дөньяны саклап калу ысулымы?" Даль моңа шикләнде.
  
  "Яки тәмуг", диде Дрейк. "Кем карар кабул итүенә бәйле. Бу җавап. Калкан куйган кешенең саф җаны булырга тиеш. Бу тозаклар тозагы. Без каберне алып ташлаганга, без бернәрсә дә белмибез. Әгәр без уңышсыз калсак, дөнья юкка чыгачак. "
  
  "Каргыш ничек китте?" Гейден, дошман кулындагы сынаулардан начаррак күренмәде, тере ашап була кебек, вентка карады.
  
  Дрейк Калканны күтәреп, аның алдында тотканда сүгенде. Даль басып торды һәм аны шыбырдауга таба атлады. "Бу Калкан белән бу парга кагылгач, ул сезнең кулыгызнан ярылыр."
  
  Аннары, янып торган урманда тозакка эләккән көтү көтүе кебек тавыш белән, астыннан күбрәк пар атылды, аның атылуының югары тавышы саңгырау диярлек. Күкерт исе хәзер һаваны калындыра башлады, аны агулы миазмага әйләндерде. Озак вакыт аларның даими юлдашы булган тауның зәгыйфь тавышы күк күкрәүгә охшады. Дрейк стеналар үзләре калтыраган кебек тоелды.
  
  "Яңа яңалыклар, Даль. В планы. Киләчәктә белешмә өчен, димәк, мин тагын нәрсә эшләргә белмим. "
  
  "Сезнең киләчәгегез юк," Даль Шилдның икенче ягында торды. "Яисә мин."
  
  Алар бергәләп вентка таба атладылар. Сланец алар янындагы кыядан төшә башлады. Дрейк беркайчан да ишетмәгән кычкыру һәм кычкыру упкынның чиксез тирәнлегеннән килде.
  
  "Суперволкано якынлаша!" Хейден кычкырды. "Сүндер!"
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк, Даль яки хәтта Абел Фрей күренми, Эйжафжаллажокулл дип аталган Исландия тавы, ул бүгенге көнгә кадәр йомшак соры агымнар чыгарырга һәм һава хәрәкәтен террорлаштырырга риза, кинәт аның читендә шартлады. Озакламый Sky News һәм Би-Би-Си, соңрак You Tube'та гаҗәпләнгән миллионнар - күктә утлы буран кабызган мең аждаһаның утлы телләре күренәчәк. Шул ук вакытта, тагын ике Исландия вулканы шартлады, аларның башлары басым астында шампан корка кебек очып киттеләр. Бераз тел белән бәйләнгән, Армагеддон килеп җиткәне турында хәбәр ителде.
  
  Аның чыннан да якын булуын берничә кеше генә белә иде.
  
  
  * * *
  
  
  Күренмәгән һәм билгеле булмаган геройлар тауның караңгы тирәнлегендә сугыштылар. Дрейк һәм Даль Шилд белән пар розеткасына һөҗүм иттеләр, түгәрәк әйберне кулланып, парны Один кабере җимерелгән калдырылган тишек өстенә урнаштырдылар.
  
  "Ашык!" Даль Калканны урында тоту өчен көрәште. Дрейк тауларның төп көчен җиңгән тырышлыктан кулларының калтыравын сизде. "Минем бу әйбернең нәрсәдән ясалганын беләсем килә!"
  
  "Кемгә ни!" Хейден аларны тоткарларга тырышты, аякларын тотып һәм мөмкин кадәр каты этәрде. "Сакчыны эчкә сал!"
  
  Даль тишеккә сикереп үпкәләде. Әгәр Калкан сагынган булса яки хәтта бераз хәрәкәтләнсә, ул шундук парга әйләнер иде, ләкин аларның максаты дөрес иде, һәм төп өлеше Один кабере астындагы ясалма ярыкка җентекләп керде.
  
  Йөзләрчә, меңнәрчә гасыр элек уйлап чыгарылган киң тозак. Мин илаһларга ант итәм.
  
  Тозаклар тозагы!
  
  "Хәзерге дөньяның иң борынгы тозагы." Даль тезләнеп егылды. "Моны туктата алган кеше."
  
  Дрейк, Калкан нечкә кебек тоелды, астыннан күтәрелгән зур басымны үзләштерде. Ул тигезләнде һәм ярык читендә барлыкка килде, обсидиан төс алды. Мәңге. Беркайчан да бетерелмәячәк.
  
  "Алла фатиха бирер".
  
  Эш бетте, ул Фрейга кире борылганчы бераз туктады. Террор аның йөрәген күз алдына китергәннән күбрәк тутырды, хәзер дә.
  
  Вертолет күтәрелде, аның астына әкрен генә селкенгән Один табутының авырлыгын якларга тырышты. Фрей да, Алисия дә табут капкасында утырдылар, куллары аны вертолетка бәйләгән каешларга урап алдылар.
  
  Ләкин Бен, Кеннеди һәм профессор Парневик вертолет астына эленгән тагын өч арканнан эленгәннәр, һичшиксез, мылтык урында тотылганнар, Дрейк планетаны саклап калу өчен.
  
  Алар бушлык өстенә элделәр, вертолет менгәч, Дрейк борыны астыннан урланганнар.
  
  "Ну!"
  
  , Әм, искиткеч, ул йөгерде - ялгыз кеше, ярсу, югалту һәм мәхәббәт тудырган энергия белән йөгерде - үзен төпсез чокыр аша кара космоска ыргыткан, аннан алынганны таләп иткән һәм дулкынлануның берсен кысып торган кеше. кабельләр, ул егылгач.
  
  
  Дүртенче
  
  
  
  АЛЛА .Ы ТОРМЫШЫ
  
  
  Дрейк дөньясы караңгылыкка сикерүе белән туктады - өстендә чиксез бушлык, аста төпсез чокыр - өч дюйм аркан, аның бердәнбер котылуы. Аның уйлары тыныч иде; ул аны дуслары өчен эшләде. Аларны коткарудан башка бер сәбәп юк.
  
  Фидакарь.
  
  Аның бармаклары арканга кагылды һәм ябыла алмады!
  
  Аның тәне, ниһаять, тартылуга дучар булды, тиз егыла башлады. Соңгы секундта аның селкенгән сул кулы арканга ябылды һәм рефлексив явызлык белән кысылды.
  
  Аның егылуы туктады, ул аны ике кулыннан тотып, тиз тибә торган йөрәген тынычландыру өчен күзләрен йомды. Алкышлар югарыдан каядыр килде. Алисия үзенең сарказмын түкте.
  
  "Бу Уэллсның" синең металлыңны күрсәтү "дигәнне аңлатамы? Бу акылсыз казылма нәрсә аңлатканын һәрвакыт уйлап тор!" #
  
  Дрейк карады, астагы упкынны бик яхшы аңлады, башын әйләндерде. Ләкин аның мускуллары яңа көч һәм адреналин белән ялкынланып тордылар, һәм иске утның күп өлеше хәзер аның эченә кире кайтты, чыгарга үлә.
  
  Ул арканга менде, кулны кулга бирде, тезләре белән тотып, тиз хәрәкәтләнде. Фрей су асты мылтыгын күрсәтте һәм көлеп, сак максат куйды, ләкин соңыннан Хейден Один кабереннән кычкырды. Дрейк аның Фрейда Уеллс пистолетын максат итеп басып торуын күрде - аның янына карт командир егылып төште, ләкин, Аллага шөкер, һаман сулый иде.
  
  Хейден мылтыгын Фрейга ярты юлга күрсәтте. "Ул торсын!"
  
  Вертолет һаман да һавада иде, аның пилоты аның заказларына ышанмый. Фрей икеләнеп торды, яраткан уенчыгыннан аерылган бала кебек. "ЯРАР. Хундин! Мин сине шул самолеттан төшерергә тиеш идем! "
  
  Хрейденның җавапын ишеткәч, Дрейк елмаеп җибәрде. "Әйе, мин моны еш аңлыйм."
  
  Кеннеди, Бен һәм Парневик киң күзләр белән карап тордылар, сулыш алырга батырчылык иттеләр.
  
  "Бар, ал!" - Фрей аннары Алисиягә кычкырды. "Кулдан-кулга. Аны алып китик. Бу канчык сине атмас. Ул - хөкүмәт проблемасы. "
  
  Алисия саркофагтан сикереп төште һәм Дрейкның параллель арканын тотты, ләкин шулай да ул Бенга карарга вакыт тапты, малайның Гейден статусын ачуга ничек караганын үлчәп.
  
  Бен, нәрсә булса, аңа тагын да наз белән карады.
  
  Алисия маймыл кебек арканны аска төшерде һәм тиздән Дрейк белән тигезләнде. Ул аңа карады, ачу белән тулган камил йөз.
  
  "Мин ике якка да борыла алам." Ул һавага сикерде, башта аяклар, караңгылыкта нәфис дугада, бер мизгелгә бөтенләй һавада асылды. Аннары аның аяклары Дрейкның стернумына нык тоташты һәм ул тәнен алга этәрде, кыска гына үз арканына тотып, икенчесенә күчергәнче.
  
  "Ялган бабун," Дрейк мыгырданды, күкрәге янды, кулы йомшарды.
  
  Алисия тизлеген аркан белән әйләндереп алды, аяклары күкрәктә таралды һәм ашказанына бәрелде. Дрейк сугуны йомшартыр өчен уңга таба борыла алды, ләкин кабыргасы яраланганын сизде.
  
  Ул аңа кычкырды, авырту белән уртаклашты һәм югарырак күтәрелде. Аның күзләрендә ялтыравык, яңа хөрмәт белән күренде.
  
  - Ниһаять, - диде ул. "Сез кайттыгыз. Хәзер кемнең иң яхшы икәнен күрербез. "
  
  Ул арканны алыштырды, ышаныч һәр хәрәкәт белән нурланып торды. Бер сикерүдә ул Дрейкның үз арканын узып китте һәм кабат моментыннан артка сугылды, бу юлы аякларын башына юнәлтте.
  
  Ләкин Дрейк кайтты һәм ул әзер иде. Иң осталыгы белән ул арканын җибәрде, көчле баш әйләнүен басты һәм аны ике аяк тирәнлегендә тотты. Алисия аның өстендә зарарсыз йөзеп йөрде, аның хәрәкәтенә таң калды, куллары һаман яна.
  
  Дрейк арканны берьюлы күтәрде. Көндәше нәрсә эшләгәнен аңлагач, ул аның өстендә иде. Ул аның башына каты бәрелде.
  
  Мин аның бармакларының арканны җибәрүен күрдем. Ул егылды, ләкин берничә дюйм гына. Эчтәге каты гайка эшләде һәм ул тагын кулына төште.
  
  Фрей өстән кычкырды. "Яхшы нәрсә юк! Dieл, син инглиз ышанмаган! "
  
  Аннары, күз ачып йомганчы, немец пычак чыгарды һәм Дрейкның арканын кисеп алды!
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк барысын да әкрен хәрәкәттә күрде. Пычак балкышы, кисүче өслекнең явыз балкышы. Аның тормыш юлының кинәт ачылуы - аның өстендә бөтерелә башлады.
  
  Аның тәненең тиз авырлыгы. Курку һәм ышанмау туңган мизгел. Аның беркайчан да сизмәгәнен һәм киләчәктә булдыра алганын белү.
  
  Аннары көз ... саркофаг башына кире кайтыр өчен, аның немезын күреп, Алисия кулына менде ... Бен авызының кычкырып бөтерелүен күреп ... Кеннеди йөзе үлем битлегенә әверелә ... һәм аның периферик күренеше аша ... Дистанция ... нәрсә. ?
  
  Торстен Даль, акылсыз швед, йөгерә, юк, йөгерә, куркынычсызлык каешы белән платформа аша тәненә бәйләнгән, туры мәгънәдә үзен кара чокырга ыргыта, Дрейк үзе берничә мизгел элек эшләгән кебек.
  
  Аның артыннан ачылган куркынычсызлык җайланмасы, Один алковындагы багана тирәсендә сакланган, Хейден һәм Уэллс тарафыннан нык тотылганнар, алар максималь көч куйганнар.
  
  Дальның акылдан сикерүе ... аны Дрейкның кулларыннан тотып, нык тотып торырлык итеп китерде.
  
  Ул һәм Даль бергә егылгач, Дрейкның өмете сүнде, куркынычсызлык линиясе ... аннары Хейден белән Уэллс киеренкелекне кабул иткәндә кинәт авыртты.
  
  Аннары өмет. Котылуга әкрен, газаплы омтылышлар. Дрейк Дальның күзләренә карады, бер сүз дә әйтмәде, бер унция эмоция дә җибәрмәде, чөнки алар дюймнан дюймга куркынычсызлыкка алып киттеләр.
  
  Вертолет пилоты заказны алган булырга тиеш, чөнки ул өченче ракета атарга әзер булганчы менәргә кереште, бу юлы таудан, саркофагның зыян китермичә җитәрлек зурлыгын киңәйтү өчен эшләнгән.
  
  Өч минут эчендә Один табут юкка чыкты. Вертолет пычаклары ерак хәтер. Бен, Кеннеди һәм Парневик хәзерге кебек иде.
  
  Ниһаять, Даль белән Дрейкны упкынның кырыйларына алып киттеләр. Дрейк куарга теләде, ләкин аның тәне реакцияләнмәде. Ул анда ятарга, травмага батырга рөхсәт итеп, авыртуны баш миенең аулак өлешенә юнәлтте.
  
  Ул анда яткач, вертолет тавышы кайтты. Бу юлы гына ул Даль чапкыч иде. Бу шул ук вакытта аларның котылу һәм эзәрлекләү чаралары иде.
  
  Дрейк Торстен Дальның газапланган күзләренә генә карый алды. "Син Алла, дус," һәм алар булган урынның мәгънәсе аңында югалмады. "Чын Алла"
  
  
  Кырык бер
  
  
  
  Германия
  
  
  Кеннеди Мур ишәген каты урынга борган саен, Алисия Майлзның тирән күзләре игътибар итте. Инглиз канчысы Uber сугышчысы иде, полицейскийның алтынчы мәгънәсе - даими көтү.
  
  Исландиядән Германиягә өч сәгатьлек очыш вакытында алар бер генә тапкыр туктадылар. Беренчедән, вулканнан чыккач, ун минуттан соң алар табутны яулап алдылар һәм аны тәэмин иттеләр һәм борттагы бар кешене дә китерделәр.
  
  Абел Фрей шунда ук арткы бүлмәгә китте. Шул вакыттан бирле ул аны күрмәгән. Мөгаен, урлау һәм сәнәгать тәгәрмәчләрен майлый. Алисия Кеннеди, Бен һәм Парневикны үз урыннарына ыргытты, аннары егете, җәрәхәтләнгән Мило янына утырды. Запас америкалы аның тәненең һәр өлешен кыскан кебек тоелды, ләкин күбесенчә туплары, Алисия чираттагы мавыктыргыч һәм борчулы булып тоелды.
  
  Башка өч сакчы вертолетта тордылар, тоткыннардан Алисия белән Мило арасында булган сәер аралашуга борылып карадылар - чиратлашып моңсу, аннары мәгънәле, аннары ярсу белән тулдылар.
  
  Вертолет төшә башлагач, Кеннеди аларның кайда икәнен белми иде. Аның акылы соңгы сәгатьтә Дрейктан һәм аларның Парижда, Швециядә һәм вулканда булган маҗараларыннан, NYPD белән иске тормышына, һәм аннан котылгысыз рәвештә Томас Калебка кадәр адашып йөрде.
  
  Калеб - ул кабат үтерү өчен азат ителгән серияле киллер. Аның корбаннары турында хатирәләр аңа һөҗүм иттеләр. Берничә көн элек үткән җинаять урыны - аның җинаять урыны - яңа түгелгән кан кебек, аның күңелендә яңа булып калды. Ул шуннан бирле бер генә яңалыклар күрмәгәнен аңлады.
  
  Бәлки аны тотканнардыр.
  
  Хыялларыгызда ....
  
  No.к. Минем төшләремдә алар аны беркайчан да тотмыйлар, аңа якынлашмыйлар. Ул мине үтерә һәм җәберли, һәм минем гаебем мине җенле шикелле җәберли.
  
  Вертолет тиз төште, аны күрә алмаган күренештән куркып. Вертолет артындагы шәхси бүлмә ачылды һәм Абел Фрей заказлар кычкырып чыгып китте.
  
  "Алисия, Мило, син минем белән булырсың. Тоткыннарны китерегез. Саклаучылар, сез табутны минем карау бүлмәмә озатырсыз. Андагы опекунның барысы да карарга әзер булгач, минем белән элемтәгә керергә күрсәтмәләре бар. Мин моның тиз булуын телим, сакчылар, икеләнмәгез. Один меңләгән еллар Фрейны көткәндер, ләкин Фрей Одинны көтми. "
  
  "Сезнең нәрсә эшләгәнегезне бөтен дөнья белә, Фрей, син акылсыз", диде Кеннеди. "Мода дизайнеры. Сез төрмәдән күпме торырсыз дип уйлыйсыз? "
  
  "Американың үз-үзен тою хисе", - диде Фрей. "Ә акылсызлык сезне кычкырып сөйләшә алуыгызга ышандыра, хм? Mindгары акыл һәрвакыт җиңә. Сезнең дусларыгыз чыкты дип уйлыйсызмы? Без анда тозаклар куябыз, ахмак канчык. Алар Посейдон яныннан үтмәячәкләр. "
  
  Кеннеди протест белдерү өчен авызын ачты, ләкин Бенның кыска гына башын чайкавын һәм тиз авызын япканын күрде. Аны калдыр. Башта исән кал, соңрак сугыш. Ул Ванна Бонтадан акыл белән өземтә китерде: "Мин түбәнчелек комплексы булырга тиеш, өстенлек комплексы булганга һәм гаҗәп уянуга караганда гаҗәпләнер идем."
  
  Фрей аларның вертолетларының биек биеклектә яшерелгәнен белә алмады. Prideәм горурлык аны интеллекты аларныкыннан өстен икәненә ышандырды.
  
  Ул шулай уйласын. Сюрприз тагын да тәмлерәк булыр иде.
  
  
  * * *
  
  
  Вертолет селкенеп төште. Фрей алга атлады һәм җирдәге ир-атларга боерык кычкырып башта сикерде. Алисия аякка басты һәм индекс бармагы белән хәрәкәт ясады. "Башта сез өч. Башлар түбән. Башкача әйткәнче хәрәкәтне дәвам итегез. "
  
  Кеннеди вертолеттан Бен артына сикерде, һәр мускулда ару авыртуын тоеп. Тирә-якка караса, гаҗәп күренеш аны бер минутка арыганлыгын онытты, чынлыкта ул сулышын алып китте.
  
  Бер караш һәм ул аның Германиядәге Фрей сарае икәнен аңлады; күңел ачу беркайчан да туктамаган явызлык дизайнеры. Аларның төшү мәйданы төп подъездга юнәлде, алтын таяклар белән капланган һәм зур керү залына алып барган Италия мәрмәр баганалары белән капланган имән ишекләр. Кеннеди карап торганда, ике кыйммәтле машина, Ламборгини һәм Масерати тартылды, шуннан дүрт дәртле егерме егет егылып, Сарай баскычларына менделәр. Бию музыкасының авыр ритмнары ишек артыннан килде.
  
  Ишек өстендә таш белән капланган фасад бар иде, аның өстендә өчпочмаклы туреталар һәм ике ягында ике биек манара бар, бу зур структурага готик яңарыш күренеше биргән. Сокландыргыч, Кеннеди уйлады һәм бераз авыр. Ул бу урында мәҗлескә чакырылу киләчәк модельнең хыялы булыр дип уйлады.
  
  Шулай итеп, Абел Фрей аларның хыялларыннан файда китерде.
  
  Аны ишекләргә этәрделәр, Алисия аларны суперкарларны узып, мәрмәр баскычларга менгәндә игътибар белән карады. Ишекләр аша һәм яңгыраган фойега. Сул якта ачык, күн белән капланган капка төнге клубка алып килде, күтәренке музыка, төсле утлар, стендлар белән халык өстенә күтәрелде, анда һәркем бии алганнарын исбатлый алыр иде. Кеннеди шунда ук туктады һәм кычкырды.
  
  "Ярдәм итегез!" Ул кунакларга туры карап елады. "Безгә булыш!"
  
  Берничә кеше мизгелләрен ярты тулы стаканнарын төшереп миңа карады. Бер секундтан соң алар көлә башладылар. Классик Швед блондинкасы сәламләүдә шешәсен күтәрде, һәм кара тәнле Италия кешесе аңа карый башлады. Калганнары дискотекага кире кайттылар.
  
  Алисия аны чәчләреннән тотып, мәрмәр идәнгә алып киткәч, Кеннеди елады. Бен протест йөзеннән кычкырды, ләкин кыйнау аны диярлек бәрде. Кичә кунаклары арасында күбрәк көлү булды, аннары берничә әдәпсез аңлатма. Алисия Кеннедига зур баскычка ыргытты, аның кабыргасына каты сугылды.
  
  - Акылсыз хатын, - дип пышылдады ул. "Аларның хуҗасына гашыйк булуларын күрмисезме? Алар аның турында беркайчан да начар уйламаслар. Хәзер ... бар. "
  
  Ул кулында кечкенә пистолет белән өскә күрсәтте. Кеннеди каршы торырга теләде, ләкин булган вакыйгаларга карап, ул аның белән барырга булды. Аларны баскычтан һәм сул якка, Каслның икенче канатына алып киттеләр. Алар баскычтан чыгып, озын, җиһазланмаган коридорга - канатлар арасындагы күпергә - бию музыкасы туктады, һәм алар ул вакытта бердәнбер кешеләр булгандыр.
  
  Коридордан барганда, алар үзләрен киң бүлмә булган бүлмәгә таптылар. Ләкин хәзер район ярты дистә аерым бүлмәгә бүленде - стеналар урынына тышкы яктан барлар булган бүлмәләр.
  
  Күзәнәкләр.
  
  Кеннеди, Бен һәм Парневик белән иң якын камерага төртелде. Көчле кычкыру ишекнең ябылуын аңлатты. Алисия кул чайкады. "Сезне күзәтәләр. Рәхәтләнегез. "
  
  Аннан соң саңгырау тынлыкта, Кеннеди бармакларын озын кара чәчләренә йөгерде, чалбар костюмын мөмкин кадәр йомшартты һәм тирән сулыш алды.
  
  - Ну ... - дип әйтә башлады ул.
  
  "Эй, карчыклар!" Абел Фрей фотоаппарат алдында пәйда булды, тәмуг Алласы кебек елмаеп. "Минем кичә залына рәхим итегез. Ничек кенә булмасын, сез минем, бай кунакларым кебек ләззәтләнерсез дип шикләнәм. "
  
  Алар җавап биргәнче, ул бу тәкъдимне кире какты. "Бик мөһим түгел. Сез сөйләшергә тиеш түгел. Сезнең сүзләр мине аз кызыксындыра. Шулай итеп, - дип уйлады ул, - бездә кем бар ... әйбәт, әйе, әлбәттә, бу Бен Блейк. Бу сезгә зур ләззәт бирер дип ышанам. "
  
  Бен барларга йөгерде һәм аларны мөмкин кадәр каты тартты. - Кайда минем сеңлем?
  
  "Хм? Син соуслы блондинка белән әйтәсең ... "- диде ул аягын кыргый итеп. "Аждаһа сугыш стиле белән таныштырыгыз? Сез детальләр телисезме? Ярар, ярый, чөнки син бит, Бен. Беренче төндә мин иң яхшы кешемне аяк киемен алырга җибәрдем, беләсең, аны бераз йомшартырга. Ул аңа тамгалады, берничә кабыргасын җәрәхәтләде, ләкин ул мин теләгәнне алды. "
  
  Фрей бераз вакыт алды, ул кигән сәер ефәк күлмәк кесәсеннән дистанцион контроль балык тотарга. Ул аны көчле телевидениегә күчерде, ул Кеннеди сизми дә калды. Эфирда фото пәйда булды - SKY News - Бөек Британиянең үсә барган милли бурычы турында сөйләшү.
  
  "Икенче төн?" Фрей туктады. "Аның абыйсы чыннан да белергә телиме?"
  
  Бен кычкырды, ашказаны эченнән качкан тавыш. "Аның хәле әйбәтме? Аның хәле әйбәтме? "
  
  Фрей дистанцион контрольгә чирттерде. Экран бүтән, бөртекле рәсемгә күчә. Кеннеди үзенең караватка бәйләнгән кыз белән кечкенә бүлмәгә караганын аңлады.
  
  "Ни уйлыйсың?" Фрей. "Leastичшиксез, ул исән. Хәзергә."
  
  "Карин!" Бен телевизорга таба йөгерде, ләкин туктады, кинәт җиңелде. Собс аның бөтен тәнен селкетте.
  
  Фрей көлде. "Сез тагын нәрсә телисез?" Ул кабат уйланып уйлады, аннары каналны яңадан үзгәртте, бу юлы CNN. Яңалыклар белән Нью-Йоркта киллер - Томас Калеб турында хәбәр килде.
  
  "Моны сезгә алдан язган идегез", - диде Кеннеди кулы белән. "Сез карарга теләр идегез."
  
  Ул теләмичә тыңлады. Калебның Нью-Йорк урамнарында йөрүен дәвам итүе, коточкыч хәбәр ишетү.
  
  "Сез аны азат иттегез дип ышанам" Фрей Кеннеди аркасына мәгънәле итеп әйтте. "Әйбәт эш. Ерткыч үзе булган җиргә кире кайтты, шәһәр зоопаркында капланган хайван түгел. "
  
  Доклад эшнең архив күренешләре аша - гадәти әйберләр - аның йөзе, пычрак полицейскийларның йөзе, корбаннарның йөзләре. Theәрвакыт корбаннарның йөзләре.
  
  Көн саен аның төшләрен борчыган шул ук кешеләр.
  
  "Мин аларның исемнәрен беләсез, шулай бит?" Фрей көлде. "Аларның гаиләләре адреслары. Wayл ... алар үлделәр. "
  
  "Тукта!" Кеннеди башын кулларына куйды. Тукта! Зинһар!
  
  - Ә син, - диде ул Фрейның пышылдавын. "Профессор Парневик", ул сүзләрен авызына төшкән черегән ит кебек төкерде. "Сез минем өчен калырга тиеш идегез."
  
  Атыш ишетелде. Кеннеди аптырап кычкырды. Киләсе секундта ул тәннең җимерелүен ишетте һәм, әйләнеп кайткач, картның җиргә егылганын, күкрәгендә тишек барлыгын, кан агып, күзәнәк стеналарына агып төшүен күрде.
  
  Аның иҗек төште, ышанмау аның миен япты. Ул Фрейга тагын бер тапкыр борылганда гына карый алды.
  
  - Сез, Кеннеди Мур. Сезнең вакытыгыз килә. Тиздән без төшә алырлык тирәнлекне тикшерәчәкбез. "
  
  Табаны борылып, елмаеп, ул китте.
  
  
  Кырык ИКЕ
  
  
  
  LA VEREIN, Германия
  
  
  Абел Фрей үзенең куркынычсызлык бүлегенә юл тотканда үзен селкетте. Берничә уйлап табу мизгеле һәм ул бу ахмакларны җиргә бәрде. Алар икесе дә сынган. Finallyәм, ниһаять, ул шул иске ахмак Парневик Ташны үтерде.
  
  Гаҗәп. Хәзер тагын да күңеллерәк чараларга.
  
  Ул шәхси бүлмәләренә ишекне ачты, Мило белән Алисия, алардан киткән кебек, диванда таралдылар. Зур америкалы әле дә җәрәхәттән интегә, һәр хәрәкәт белән җиңә, шул швед, Торстен Даль аркасында.
  
  "Киләсе ишектән яңалыклар бармы?" - Фрей шунда ук сорады. "Хадсон шалтыраттымы?"
  
  Киләсе ишек CCTV контроль үзәге иде, хәзерге вакытта Фрейның иң радикаль тарафдарларының берсе Тим Хадсон күзәтүе астында. Компьютер белеме өчен сарай тирәсендә "хәтерле кеше" буларак билгеле булган Хадсон Фрейның беренче студентларының берсе, үзенең фанатик начальнигы өчен теләсә нинди экстремизмга барырга теләгән кеше. Күпчелек очракта алар Один каберен урнаштыру барышын күзәттеләр, һәм Худсон рульдә иде - сүгенгән кебек, сүгенү, тирләү һәм дулкынлану белән Йагерларны ташлау. Фрей кабернең тиешле урында куелганын күрергә теләде, һәм ул беренче күренекле визитына тулы әзерлек ясады. Аның тоткыннары, Карин квартиралары һәм яңа тоткыннарның камералары да тикшерелде.
  
  Әлбәттә, кичә. Хадсон клуб урнаштырды, инфракызыл яки стандарт тон булса да, клубның һәр дюймын ниндидер контрольгә буйсындырды, һәм Фрейның элита кунакларының һәр хәрәкәте яздырылды һәм аның авырлыгын тикшерде.
  
  Ул хакимиятнең белем түгеллеген аңлады. Көч нык дәлил иде. Акыллы фотография. Definitionгары билгеләмә видео. Кулга алу законсыз булгандыр, ләкин корбан җитәрлек курыкса, зыян китермәде.
  
  Абел Фрей стартлет яки кыя тавык белән "дата төне" оештыра алыр иде. Ул картинаны яки скульптура сатып ала, иң ялтыравыклы шәһәрнең иң кайнар тамашасында алгы рәт урыннарын ала, ирешә алмаслык вакытта ирешә ала. Ул теләгән.
  
  "Әлегә бернәрсә дә юк. Хадсон тагын диванда үтеп киткән булырга тиеш, - диде Алисия, кулларын башы белән ятканда, аяклары диван читендә асылынып. Фрей аңа карагач, тезләрен бераз таратты.
  
  Әлбәттә. Табигый, Фрей үзенә сулап куйды. Ул Милоның сулап, кабыргасын тотып торуын карады. Sexенси уйлар куркыныч белән кушылганга, ул электр тибешенең йөрәк тибешен тизләтә. Ул Алисия юнәлешендә каш күтәрде, аңа универсаль "акча" билгесе бирде.
  
  Алисия аякларын аска төшерде. "Икенче уйда, Мило, нигә барып кабат тикшермисең? Бу ахмак Хадсоннан тулы доклад алыгыз, hmm? Начальник, - диде ул аппетизаторларның көмеш тәлинкәсенә. "Гадәттән тыш нәрсә бармы?"
  
  Фрей тәлинкәне өйрәнде, Мило, булган вакыйгаларны онытып, политик кебек, аның ахмаклыгына, сөйгән кызы ягына уйлап карады, аннары сулап, бүлмәдән чыгып китте.
  
  Фрей әйтте: "Бискотти бик тәмле күренә."
  
  Ишек урынына баскач, Алисия Фрейга печенье тәлинкәсен бирде һәм өстәленә менде. Дүртесендә дә торып, ул аңа таба борылды.
  
  "Сез бу печенье белән матур инглиз ишәге телисезме?"
  
  Фрей өстәл астындагы яшерен төймәгә басты. Шунда ук ялган картиналар бер якка видео экраннарны ачып, якка күчтеләр. Ул: "Алты", һәм экраннарның берсе тормышка ашты.
  
  Ул печенье татып карады, уйламыйча Алисиянең түгәрәк төймәсен кыйнады.
  
  "Минем сугыш аренасы", - диде ул. "Ул инде пешерелгән. Әйе? "
  
  Алисия кызыктырды. "Әйе".
  
  Фрей аяклары арасындагы депрессияне суга башлады. "Аннары минем ун минут чамасы вакыт бар. Сезгә хәзерге вакытта бер тизлек белән эшләргә туры киләчәк. "
  
  "Минем тормыш хикәясе".
  
  Фрей аңа игътибарын юнәлтте, ачылмаган ишек артында егерме метр ераклыкта Милоны искә төшерде, ләкин шулай да, һәм Алисия Майлзның сизгер булуы белән, ул әле берсенең люкс камерасыннан күзләрен ала алмады. әсирлеккә алынган.
  
  Серияле киллер - Томас Калеб.
  
  Соңгы каршылык котылгысыз иде.
  
  
  
  3 өлеш
  Сугыш кыры...
  
  
  Кырык өч
  
  
  
  LA VEREIN, Германия
  
  
  Абел Фрей һәм аның сакчылары камера читендә пәйда булгач, Кеннеди барларга йөгерде. Ул аларга профессорның гәүдәсен чыгару яки аларны азат итү өчен кычкырды, аннары шулай эшләгәндә курку хисе артты.
  
  Ул нәрсә эшләргә белмичә, камера подъездында туктады. Сакчыларның берсе пистолеты белән күрсәтте. Алар төрмә комплексына тирәнрәк керделәр, тагын берничә камераны узып киттеләр, барысы да эшсез. Ләкин аның масштабы аны сөяккә суытты. Ул бу егетнең нинди бозык явызлыкларга сәләтле икәнлеге турында уйлады.
  
  Шул вакытта ул Калебтан начаррак була алуын аңлады. Аларның барысыннан да начаррак. Ул Дрейк, Даль һәм ярдәмче армия якынлаша дип өметләнде, ләкин ул бу дилемма белән очрашырга һәм аларны үзләре җиңгәнгә ышанып җиңәргә тиеш иде. Ничек ул Бенны Дрейк кебек сакларга өметләнә ала? Аның янында яшь егет йөрде. Парневик үлгәннән бирле ул күп сөйләшмәде. Чынлыкта, Кеннеди уйлады, егет кабердә кулга алынганнан бирле берничә сүз генә әйтте.
  
  Каринны саклап калу мөмкинлеген күрдеме? Ул кесә телефонының әле дә кесәсендә сакланганын, тибрәнергә тиешлеген, һәм аңа әти-әнисеннән ярты дистә шалтырату килгәнен белә иде.
  
  "Без тиешле урында", - дип пышылдады Кеннеди авыз почмагыннан. "Акылыгызны үзегездә саклагыз."
  
  "Тукта, Америка!" Фрей соңгы сүзне ләгънәт кебек төкерде. Аның өчен, мөгаен. "Сез үз язмышыгыз турында борчылырга тиеш."
  
  Кеннеди артка карады. "Бу нәрсәне аңлата? Син мине ясаган кечкенә күлмәгеңнең берсен кияргә җыенасыңмы? " Ул кисү һәм тегүдән үрнәк алды.
  
  Немец каш күтәрде. "Ягымлы. Әйдә карыйк, сез күпме торасыз. "
  
  Күзәнәкләр комплексы артында алар өйнең тагын да караңгы өлешенә керделәр. Хәзер алар кискен түбән почмак белән бара иделәр, аның тирәсендәге бүлмәләр һәм коридорлар начар иде. Гәрчә, Фрейны белсәк тә, барысы да кызыл канны бутау иде.
  
  Алар соңгы коридордан атладылар, аркасына зур металл тәлинкәләр куелган аркалы агач ишеккә алып бардылар. Сакчыларның берсе чыбыксыз санлы клавиатурага сигез санлы номерны сугты, һәм авыр ишекләр ачыла башлады.
  
  Шунда ук ул яңа бүлмәне әйләндереп алган күкрәк биек металл тимер юлларны күрде. Утыз-кырыкка якын кеше аның тирәсендә басып торды, кулларында эчемлекләр. Плейбойлар һәм наркоманнар, югары класслы ир-ат һәм хатын-кыз фахишәләр, роялт һәм Фортун 500 председателе. Зур мирасы булган тол хатыннар, майга бай шәехләр һәм миллионерлар кызлары.
  
  Барысы да барьер тирәсендә басып тордылар, Боллинджер һәм Романи Конти ашап, деликатесларны селкеттеләр, культураларын һәм классларын чыгардылар.
  
  Кеннеди кергәч, барысы да туктап аңа бер мизгелгә текәлделәр. Аның салкын уйлары аны бәяләү иде, пышылдаулар тузанлы диварлар буйлап йөгерделәр һәм колакларына ябыштылар.
  
  Бу улмы? Полиция хезмәткәре?
  
  Ул аны дүрт минут өстендә юкка чыгарырга җыена.
  
  Мин алырмын. Мин сезгә тагын унны бирермен, Пьер. Сез нәрсә әйтерсез?
  
  Җиде. Мин аның кыяфәтеннән көчлерәк дип уйлыйм. , Әм, ул бераз күңелсезләнер, шулай бит?
  
  Алар нәрсә турында сөйләштеләр?
  
  Кеннеди аның җилкәсенә тупас тибү сизде һәм бүлмәгә абынды. Congregationыелыш көлде. Фрей тиз арада аның артыннан йөгерде.
  
  "Кешеләр!" Ул көлде. "Минем дусларым! Бу искиткеч тәкъдим, шулай бит? Ул безгә бер искиткеч төн бүләк итәчәк! "
  
  Кеннеди тирә-якка карады, контрольсез куркып. Алар нәрсә турында сөйләштеләр? Капитан Липкиндның яраткан сүзләрен исенә төшерде. Уеныгызны дәвам итегез. Ул тупланырга тырышты, ләкин шок һәм сюрреаль тирәлек аны акылдан яздырырга куркытты.
  
  "Мин сезнең алдыгызда чыгыш ясамыйм", - диде ул Фрейның аркасына. "Сез ничек уйлыйсыз."
  
  Фрей аңа таба борылды, һәм аның елмаюы гаҗәп иде. "Име? Кыйммәтле нәрсә өчен? Сез үзегезне һәм яшьтәшләрегезне артык бәялисез дип уйлыйм. Ләкин бу нормаль. Сез бүтән уйларга мөмкин, ләкин минемчә, сез моны эшләячәксез, кадерле Кеннеди. Сез чыннан да булдыра аласыз дип уйлыйм. Кил. " Ул аның янына килүен сорады.
  
  Кеннеди боҗра тимер юлына таба атлады. Аның астыннан унике метр чамасы җиргә тигез булмаган казылган түгәрәк тишек, идәне ташлар белән капланган, диварлары пычрак һәм таш белән капланган.
  
  Иске модалы гладиатор аренасы. Сугыш чокыры.
  
  Аның янына металл баскычлар тартылды һәм тимер юл аша чокырга күтәрелде. Фрей төшәргә тиешлеген күрсәтте.
  
  - wayк, - дип пышылдады Кеннеди. Өч мылтык аңа һәм Бенга күрсәтелде.
  
  Фрей кысылды. "Миңа сезгә кирәк, ләкин миңа малай кирәк түгел. Без пуля белән тезгә, аннары терсәккә башлый алабыз. Эшләгез һәм минем үтенечемне үтәр өчен күпме вакыт кирәклеген карагыз. " Аның елмаюы аның сүзләрен расларга шат булачагына ышандырды.
  
  Ул тешләрен кысып, чалбар киемен икенче тапкыр тигезләде. Бай халык аңа кызыксынып карадылар, кафада хайван кебек. Стаканнар буш иде, аппетизаторлар ашадылар. Официантлар, официантлар алар арасында күренмиләр, тутыралар, көч бирәләр.
  
  "Нинди чокыр?" ул вакыт белән сәүдә итте, аннан чыгу юлын күрмәде, Дрейкка кыйммәтле өстәмә секунд бирергә тырышты.
  
  "Бу минем сугыш аренам," Фрей игелекле итеп әйтте. "Сез данлы хәтердә яшисез яки хурлыкта үләсез. Сайлау, кадерле Кеннеди, сезнең кулда. "
  
  Сак булыгыз.
  
  Сакчыларның берсе аны пистолет авызы белән этеп җибәрде. Ничектер ул Бенга уңай караш күрсәтә алды һәм баскычка менде.
  
  - Тукта, - диде Фрейның ачуы. "Аяк киемен сал. Бу аның кан җибәрүен тагын да көчәйтәчәк. "
  
  Кеннеди анда торды, кимсетелде һәм ярсып, сакчыларның берсе аның алдына тезләнеп аяк киемен алгач, бераз аптырады. Ул реаль булмаган һәм ерак булып баскычка менде, бу сәер очрашу башка Кеннеди белән дөньяның ерак почмагында булган кебек. Ул бу кеше кем дип уйлады.
  
  Бу бик яхшы яңгырамады. Ул үз тормышы өчен көрәшергә тиеш кебек иде.
  
  Ул баскычтан барганда, халыктан сыбызгы килде, һәм көчле кан дулкыны һаваны тутырды.
  
  Алар төрле әдәпсезлекләр кычкырдылар. Бетләр урнаштырылды, кайберләре ул бер минуттан да азрак үләчәк, икенчеләре утыз секундтан да кимрәк вакыт эчендә югалтачак. Бер-икесе хәтта аңа ярдәм күрсәттеләр. Ләкин иң зур куркыныч - ул аны порошокка әйләндергәннән соң аның үле гәүдәсен хурлау.
  
  Theирдәге иң бай, иң көчле чүп. Әгәр бу сезгә байлык һәм көч биргән булса, дөнья чыннан да юк ителде.
  
  Аның тиз аяклары каты җиргә кагылды. Ул төште, салкын һәм ачык булып, тирә-якка карады. Аның каршысында стенага тишек киселде. Хәзерге вакытта ул калын барлар җыелмасы белән капланган.
  
  Бу барларның теге ягында капланган фигура кинәт алга ашыкты, аларга кан кычкырган кычкыру белән кычкырды. Ул аларны шулкадәр каты селкетте, алар йөзе бозылган кычкырудан гына аз.
  
  Ләкин моңа карамастан, һәм аның сәер тирәлегенә карамастан, Кеннеди аны исемен искә төшерүдән тизрәк таныды.
  
  Томас Калеб, серияле киллер. Монда Германиядә, аның белән. Ике үлем дошманы сугыш мәйданына керделәр.
  
  Абел Фрейның планы Нью-Йоркта тормышка ашырыла.
  
  Кеннединин йөрәге сикерде, һәм аяк бармакларыннан баш миенә һәм ук кебек саф нәфрәт атылды.
  
  - Син тупас! - диде ул, ачуланып. "Сез абсолют тупас!"
  
  Аннары барлар күтәрелде һәм Калеб аңа таба сикерде.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк вертолет җиргә кагылганчы чыгып, Торстен Дальдан бер адым артта калды һәм халыкара көчләрнең уртак коалициясе тарафыннан алынган мәшәкатьле кунакханәгә таба йөгерде. Армия, әлбәттә, катнаш, ләкин хәлиткеч һәм сугышка әзер.
  
  Алар Ла Верейнадан 1,2 чакрым төньякта урнашкан.
  
  Армия һәм граждан машиналары тезелеп тордылар, двигательләр бәрелде, әзер тордылар.
  
  Фойе бик күп эш иде: командалар һәм махсус көчләр, разведка агентлары һәм солдатлар барысы да җыелдылар, тәртипкә китерделәр, әзерләнделәр.
  
  Даль үзенең булуын кунакханә кабул итү бүлмәсенә сикереп һәм шулкадәр кычкырып җибәрде ки, бөтен кеше борылып карады. Хөрмәт белән тынлык урнашты.
  
  Алар аны, Дрейкны һәм башкаларны беләләр иде, һәм Исландиядә ирешкәннәрен яхшы беләләр иде. Мондагы һәр кешегә кунакханә белән вертолет арасында трансляцияләнгән видео сылтама аша хәбәр иттеләр.
  
  "Без әзерме?" Даль кычкырды. "Бу башбашны юк итәр өчен?"
  
  "Equipmentиһазлар әзер", - дип кычкырды командир. Алар барысы да Дахлны бу операция өчен җаваплы иттеләр. "Снайперлар урынында. Без бик кайнар, без шулай ук бу вулканны яңадан башларга мөмкин, әфәнде! "
  
  Даль башын салды. "Алайса без нәрсә көтәбез?"
  
  Тавыш дәрәҗәсе йөзгә күтәрелде. Гаскәрләр ишекләрен чыгардылар, бер-берсенә кыйналдылар һәм бравадоны саклап калу өчен сугыштан соң сыра белән очрашырга оештырдылар. Embыелган машиналар киткәч, двигательләр кычкыра башладылар.
  
  Дрейк Дальга өченче хәрәкәт машинасында, Хумви хәрби машинасында кушылды. Соңгы берничә сәгатьлек брифингларда ул аларның якынча 500 кешесе барлыгын белде, Фрейның 200 кешедән торган кечкенә армиясен батырырга җитә иде, ләкин немецлар югары дәрәҗәдә иде һәм күп хәйләләр көтелгән иде.
  
  Ләкин ул булмаган бер нәрсә - көтелмәгән элемент.
  
  Дрейк мылтыгын кысып, алгы утыргычта сикерде, уйлары Бен һәм Кеннедига юнәлтелде. Хейден алар артындагы урында, сугыш өчен җиһазландырылган. Уеллс кунакханәдә ашказаны җәрәхәте белән калды.
  
  Конвой кискен бөкләнүне әйләндереп алды, аннары Ла Верайн күренде, аны чолгап алган караңгылыкка каршы Раштуа чыршысы кебек яктыртылган һәм тау кара кыясы өстендә яктыртылган. Аның капкалары киң иде, алар җимерергә килгән кешенең усал батырлыгын күрсәттеләр.
  
  Даль микрофонны кабызды. "Соңгы шалтырату. Без кайнар башлыйбыз. Тизлек монда кешеләрне саклап калачак. Сез максатларны беләсез, һәм Один табутының кайда булачагы турында иң яхшы фаразны беләсез. Әйдәгез, бу дуңгыз белән эш итик, солдатлар. "
  
  Ссылка әдәпле интеллектуаль джентельмен өчен иде. Бик күп ирония. Дрейк ак төстә иде, чөнки Хаммер Фрейның сакчылары аша ике якка да бер дюйм гына запас калдырды. Немец сакчылары сигнализацияне биек манараларыннан күтәрә башладылар.
  
  Беренче уклар, әйдәп баручы машиналардан атылып. Конвой кинәт туктагач, Дрейк ишеген ачты һәм китте. Алар һава ярдәмен кулланмады, чөнки Фрейда RGPS булырга мөмкин. Аларга шул ук сәбәп аркасында тиз арада машиналардан китәргә кирәк иде.
  
  Керегез һәм PIGS җирен бекон заводына әйләндерегез.
  
  Дрейк беренче кат тәрәзәсе астында үскән калын куакларга йөгерде. Утыз минут элек җибәргән SAS командасы төнге клуб мәйданын һәм аның "граждан" кунакларын әйләндереп алган булырга тиеш иде. Пулялар сарай тәрәзәләреннән очтылар, капка диварларына душ керделәр. Коалиция көчләре үч алу, пыяла вату, ит һәм сөякне сугу һәм таш фасадын гөмбәгә әйләндерү белән ут кайтардылар. Кычкырулар, кычкырулар һәм ныгыту чакырулары булды.
  
  Сарай эчендә хаос булган. Өске кат тәрәзәсеннән RPG шартлавы Фрейның сакчыларына бәрелде һәм стенаның бер өлешен җимерде. Чүп-чар басып алучы солдатларга төште. Пулемет мылтыгы кире кайтты һәм бер немец ялчысы өске каттан егылды, кычкырды һәм егылды, ул куркыныч авария белән җиргә бәрелгәнче.
  
  Даль һәм тагын бер солдат алгы ишекләргә ут ачтылар. Аларның пулялары яки байлары ике кешене үтерде. Даль алга йөгерде. Гейден аның артында каядыр иде.
  
  "Безгә бу тәмуг тишегенә керергә кирәк! Хәзер! "
  
  Төнне яңа шартлаулар тетрәнде. Икенче RPG Дрейк Хаммердан көнчыгышка берничә метр зурлыктагы кратерны типте. Күккә пычрак һәм ташлар төште
  
  Дрейк йөгерде, иелеп, баш өстендәге һаваны тишкән пуляларның кисешкән үрнәге астында калды.
  
  Сугыш чыннан да башланды.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди белән Калеб кагылганчы, халык аның канын күрсәтте. Кеннеди җентекләп әйләнде, бармаклары пычракны тотып алды, аяклары кыяны һәм җирне сынап карады, алдан әйтеп булмый. Аның мие барысын да аңлау өчен көрәшә иде, ләкин ул көндәшенең көчсезлеген күрде - аның күзләре аның формасыз чалбар консерватив рәвештә капланган.
  
  Шуңа күрә бу үтерүчене үтерү өчен бер ысул иде. Ул бүтән кешене табарга игътибар итте.
  
  Калеб беренче адым ясады. Тозак иреннәреннән очты, ул аңа үпкәләде, куллары ялтырап. Кеннеди аның белән сугышты һәм читкә китте. Халык канга чыккан. Кемдер кызыл шәрабны җиргә түкте, символик ишарә. Ул Фрейны, авыру рухани, Калебка, йөрәксез психопатка моны эшләргә кушты.
  
  Хәзер Калеб кабат үпкәләде. Кеннеди аның стенага таянганын тапты. Ул игътибарын югалтты, халыкның игътибарын читкә юнәлтте.
  
  Аннары Калеб аның өстендә иде, аның куллары муенына уралган - аның тирле, җирәнгеч ... ялан куллары. Котлаучы куллар ...
  
  ... рәхимсезлек һәм үлем ...
  
  ... аның тиресенең пычрак пычракларын сөртеп. Аның башында кисәтүче кыңгырау чыңы яңгырады. Мондый уйлаудан туктарга кирәк! Сез тупланырга һәм көрәшергә тиеш! Сез ясаган легенда түгел, чын көрәшче белән көрәшегез.
  
  Түземсез халык тагын елады. Алар коймага шешәләрне һәм стаканнарны сындырдылар, үтерергә теләгән хайваннар кебек кычкырдылар.
  
  Калеб, булган вакыйгалардан соң бик якын. Аның концентрация үзәге атылды, тәмугка ыргытылды. Монстр аны бер ягына кыйнады, шул ук вакытта башын күкрәгенә бастырды. Аның пычрак, тир ялан күкрәге. Аннары ул аны тагын кыйнады. Аның күкрәгендә авырту шартлады. Ул аптырады. Аның өстенә кызыл шәраб коелды, өстән төкерде.
  
  "Бу," Калеб аны мыскыллады. "Син булган җиргә төш."
  
  Халык кычкырды. Калеб үзенең җирәнгеч кулларын озын чәчләренә сөртте һәм тыныч, үлем явызлыгы белән көлде.
  
  "Сезнең үле тәнегезгә тибәрсез, канчык."
  
  Кеннеди тезләнеп егылды, кыскача Калеб кулыннан кача. Ул аны качарга тырышты, ләкин ул аны чалбарыннан нык тотты. Ул аны кире үзенә тартты, үлем башы белән вәхши кебек елмайды. Аның сайлау мөмкинлеге юк иде. Ул чалбарын, формасыз, фигураны яшерүче чалбарын ачты һәм аларны аякларыннан аска җибәрде. Ул мизгелле сюрпризыннан файдаланып, җилкәсенә менде. Ташлар аның тиресен тырнап алдылар. Халык елады. Калеб алга үпкәләде, эчке киеменең биленә барып җитте, ләкин ул аны каты итеп тибеп җибәрде, эчке кием борыны, канлы һәм сынган кебек, артка кысылды. Ул анда бер мизгелгә утырды, немезына карады һәм үзен канлы, карнавор күзләреннән ерак карый алмый.
  
  
  * * *
  
  
  Дрейк зәвыклы ишек аша зур фойега керде. SAS чыннан да төнге клуб мәйданын әйләндереп алды һәм төп баскычны каплады. Калган зал андый дус булмас иде.
  
  Даль күк кесәсен тыгып куйды. "Рәсемнәр безнең уң якта һәм ерак көнчыгыш канатта саклагыч бүлмә күрсәтәләр. Хәзер бернәрсәгә дә шикләнмә, Дрейк. Хейден. Бу Фрей, безнең дусларыбыз һәм кабер өчен иң логик урын дип килештек. "
  
  "Мин моның турында хыялланмаган да идем", диде Хейден хәлиткеч.
  
  Аның артында бер төркем ир-атлар чабышып, Дрейк көнчыгыш канатка ишек аша Даль артыннан китте. Ишек ачылгач, күбрәк пулялар һаваны тиштеләр. Дрейк әйләнде дә торды.
  
  Suddenlyәм кинәт Фрей кешеләре алар арасында иде!
  
  Пычаклар кабынды. Кулдан пистолетлар атылды. Солдатлар сулдан һәм уңнан төшәләр иде. Дрейк пистолетның авызын Фрей сакчыларының берсенең гыйбадәтханәсенә бастырды, аннары коралны һөҗүм итүченең йөзенә пуля куяр өчен вакытында атты. Сакчы аңа сулдан һөҗүм итә. Дрейк лунгны кадады һәм егетнең йөзенә терсәк куйды. Ул аңсыз кешегә иелде, пычакын алды һәм очын Дельта Командосының тамагын кисәргә җыенган бүтәннең башына суга.
  
  Аның колагы янында пистолет атылды; SGG яраткан коралы. Гейден Глок һәм армия пычак кулланган. Күпмилләтле вакыйга өчен күпмилләтле көч, Дрейк уйлады. Бүлмәнең ерак читендә күбрәк атышлар яңгырады. Италиялеләрне җәлеп итегез.
  
  Дрейк дошман ягы сугу астында тигезләнде. Ул бөтен тәнен, аякларын борды, егетне аякларыннан шакыды. Бу кеше умыртка сөягенә каты төшкәч, Дрейк үз-үзенә кул салды.
  
  Элеккеге SAS офицеры торды һәм Дахлны алда дистә адым күрде. Аларның дошманнары көннән-көн кими бара - мөгаен, берничә дистә шәһит кенә калган, басып алучыларны тузарга җибәрелгән. Чын армия бүтән урында булыр иде.
  
  "Warmылыту өчен начар түгел", швед елмайды, авызына кан. "Хәзер алга!"
  
  Алар бүтән ишек аша үттеләр, тозаклар бүлмәсен чистарттылар, аннары снайперлар яхшы егетләрнең алтысын бетергәнче бүтән бүлмәне чистарттылар. Ахырда алар пулеметлар аткан биек таш стеналар алдында тордылар. Таш стенаның уртасында тагын да тәэсирлерәк корыч ишек бар иде, ул банк гөмбәзен хәтерләтә.
  
  - Бу, - диде Даль, артка иелеп. "Фрей күзәтү бүлмәсе."
  
  "Каты ана баласына охшаган", диде Дрейк, янына каплап, дистәләгән солдат аның янына йөгергәндә кулын күтәреп. Ул Хейденны эзләде, ләкин ирләр арасында аның нечкә фигурасын күрсәтә алмады. Ул кая китте? Эх, зинһар, аны кабат анда ятмагыз ... кан китү ...
  
  "Форт Нокс - ярылу өчен каты гайка", диде Дельта командосы тешләгәндә.
  
  Дрейк белән Даль бер-берсенә караштылар. "Көрәшчеләр!" - Алар икесе дә бер үк вакытта әйттеләр, "тизлегенә ябышып, алданмагыз" политикасы.
  
  Ике зур мылтык линия буйлап җентекләп үтте, солдатлар елмайдылар. Көчле корыч караклар ракета ракеталарына охшаган көчле тупларның баррелларына беркетелде.
  
  Ике солдат кулларына өстәмә корыч кабельләр тотып, кире кайттылар. Корыч кабельләр эшләтеп җибәрүчеләрнең артындагы буш камерага бәйләнгән.
  
  Даль үзенең Bluetooth тоташуына икеләтә басты. "Кайчан башлый алуыбызны әйтегез."
  
  Берничә секунд үтте, аннары җавап килде. "FORWARD!"
  
  Караклар урнаштырылды. Дрейк белән Даль граната атучылар белән җилкәләренә бәрелделәр, максат алдылар һәм триггерларны тарттылар.
  
  Ике корыч карак ракета тизлегендә очып киттеләр, Фрей гөмбәзенең таш стенасына тирән казып, икенче якны сындырганчы. Космосны очраткач, сенсор калькаларны үзләре әйләндерә торган җайланманы активлаштырды, аларны икенче як стенага ныклап мәҗбүр итте.
  
  Даль колакка тиде. "Эшлә аны".
  
  Evenәм түбәннән дә, Дрейк ике Hummers тавышының кирегә, ныгытылган бамперларына тоташтырылган кабель тавышын ишетә алды.
  
  Фрейның үтеп керә алмаган стенасы шартлады.
  
  
  * * *
  
  
  Кеннеди кисәтеп җибәрде, Калеб аңа таба борылып, тезен тотып, аны гаҗәпләндереп җибәрде. Ул мизгелдән файдаланып, аякка сикерде. Калеб кабат килде һәм кулының аркасы белән аны колакка сукты.
  
  Аның өстендәге халык рәхәтләнеп кан җибәрде. Меңләгән долларлык сирәк шәраб һәм яхшы виски арена пычракларына төкерде. Бер пар хатын-кыз ботинкасы чалбар йөзеп йөрде. Ирләр галстуксы. Бер пар Gucci киштәләре, аларның берсе Калебның чәчле аркасыннан сикерә.
  
  "Аны үтер!" Фрей кычкырды.
  
  Калеб аңа йөкле поезд кебек, кулларын сузып, карынының тирәнлегеннән чыккан гуттураль тавышлар кебек баррель иде. Кеннеди сикерергә тырышты, ләкин ул аны тотып җирдән күтәрде, идәннән күтәрде.
  
  Кеннеди һавада булганда, төшүне көткәндә генә куркып кала иде. Itәм үпкәсеннән һаваны чыгарып, аның умырткасына каты, кыя һәм җир бәрелде. Аның аяклары күтәрелде, ләкин Калеб аларга керде һәм терсәкләрен алга куеп, аның өстенә утырды.
  
  - Бу күбрәк, - дип мыгырданды үтерүче. "Хәзер сез кычкырырга җыенасыз. Eeeeeee! "Аның тавышы маник иде, колагындагы союдагы дуңгыз тавышы кебек. "Eeeeeeeee!"
  
  Яну газабы Кеннеди тәнен тетрәндерде. Сакчы хәзер аңардан бер дюйм ераклыкта иде, аның тәне аның өстендә ятты, иреннәреннән яңакларына тамчы тамчы, күзләре тәмуг уты белән янды, ул кротчасын үзенә бастырды.
  
  Ул бер мизгелгә ярдәмсез калды, һаман сулышын алырга тырышты. Аның кулы ашказанына бәрелде. Аның сул кулы туктагач шулай эшләргә җыена. Йөрәк тибрәтә торган уй, аннары аның тамагына күтәрелде һәм кысыла башлады.
  
  Кеннеди сулап алды, һавага газапланып. Калеб акылдан язган кебек кычкырды. Ул катырак кысылды. Ул аның күзләрен өйрәнде. Ул үз тәненә таянды, авырлыгы белән аны изде.
  
  Ул мөмкин кадәр каты тибеп, аны читкә шакыды. Ул әле яңа гына пассажир алганын бик яхшы аңлады. Сарайның борылган ихтыяҗлары аның гомерен саклап калды.
  
  Ул тагын китте. Халык аңа мыскыллады - спектакльдә, пычрак киемендә, тырналган ишәгендә, кан аякларында. Калеб, кыяга охшаган, җиңелү читеннән торды һәм кулларын сузды, көлде.
  
  Аннары ул тавыш ишетте, зәгыйфь, ләкин каты какофонияне кисеп алды.
  
  Бен тавышы: "Кеннеди, Дрейк якынлаша. Ул якынлаша. Мин хәбәр алдым! "
  
  Начар ... ул аларны монда таба алмас иде. Ул, залдагы барлык урыннарда да аны эзләвен күз алдына да китерә алмады. Аның, мөгаен, саклау яки күзәнәкләр булуы ихтимал. Бу берничә сәгать булырга мөмкин ....
  
  Бен аңа әле кирәк иде. Калеб корбаннары аңа әле дә мохтаҗ иде.
  
  Мөмкин булмаганда тор һәм кычкыр.
  
  Калеб, эгоизмына игътибар итмичә, аңа ашыкты. Кеннеди куркуга бирелде, аннары аягын күтәрде һәм терсәкне якынлашып торган йөзенә кысты.
  
  Аның кулына кан агылды. Калеб кирпеч стенага йөгергән кебек туктады. Кеннеди өстенлеген бастырды, аны күкрәгенә сугып, инде сынган борынын сугып, тезләренә тибеп. Ул җәзаны эшләтеп җибәрү өчен мөмкин булган барлык ысулларны кулланды.
  
  Халыкның кычкыруы артты, ләкин ул аны ишетмәде. Бер тупка тиз сугу, көлне тезләренә җибәрде, икенчесенә ияк аны аркасына борды. Кеннеди аның янындагы пычракка егылды, арыганлыктан сулап, аның искиткеч күзләренә текәлде.
  
  Аның уң тезе янында тетрәү булды. Кеннеди артка борылып карады һәм ватылган шәраб шешәсенең пычракка тыгылганын күрде. Мерлот әле дә сыек кызыл вәгъдә бирә.
  
  Калеб аңа таба борылды. Ул битне селкетмичә алды. "Син үләргә тиеш", - дип пышылдады ул. "Оливия Данн өчен", ул ватылган шешәне җирдән чыгарды. "Селена Тайлер өчен" ул аны башыннан күтәрде. "Миранда Дюрюр," - дип өстәде ул, - аның беренче сугу тешләрне, кычытканны һәм сөякне сындырды. "Эмма Силке өчен" аның икенче сугу аның күзен алып китте. "Эмили Джейн Винтерс өчен" аның соңгы сугу муенын миниматка әйләндерде.
  
  Sheәм ул анда канлы җирдә тезләнде, җиңүче, адреналин тамырлары аша суырып, баш мие аша селкенеп, аны вакытлыча ташлап киткән кешелекне кире кайтарырга тырышты.
  
  
  Кырык дүртенче
  
  
  
  LA VEREIN, Германия
  
  
  Кеннедига мылтыктан баскычны артка кайтарырга кушылды. Томас Калебның гәүдәсе кая үләргә тиеш иде.
  
  Фрей кесә телефонында сөйләшеп, бәхетсез булып күренде. - Валь, - дип кычкырды ул. "Гөмбәзне һәрхәлдә саклагыз, Хадсон. Мин бүтән нәрсә турында уйламыйм, ахмак. Бу диваннан төшегез һәм мин сезгә түләгәнне эшләгез! "
  
  Ул бәйләнешне сүндерде һәм Кеннедига текәлде. "Минем дусларым минем өемә керделәр бугай."
  
  Кеннеди аңа җыелган элитага борылганчы мәкерле караш бирде. "Сез ахмаклар сезгә лаек булганны алырсыз бугай."
  
  Тыныч көлү һәм күзлекнең кысылуы ишетелде. Фрей бер мизгелгә кушылды, "Эч, дусларым. Аннары гадәти юл белән китегез. "
  
  Кеннеди ниндидер бравадо уйлап чыгарды, Бенга күз кысыр өчен. Начар, аның тәне канчык кебек җәрәхәтләнмәсә. Аның ишәге янды, аяклары бәрелде; башы авырта һәм куллары ябыштырылган кан белән капланган.
  
  Ул аларны Фрейга бирде. "Мин моны чистарта аламмы?"
  
  "Күлмәгеңне куллан", - диде ул. "Anyәрхәлдә, бу чүпрәктән башка нәрсә түгел. .Ичшиксез, ул сезнең гардеробыгызның калган өлешен чагылдыра. "
  
  Ул патша рәвешендә кулын селкетте. "Аны китерегез. Aәм малай. "
  
  Алар аренадан киттеләр, Кеннеди арыды һәм әйләнгән башын тынычландырырга тырышты. Эшләгән эшләренең нәтиҗәләре аның белән дистәләгән еллар яшәр иде, ләкин хәзер яшәргә вакыт түгел иде. Бен аның янында иде, һәм аның йөзендәге күренешкә карап, аны телепатик яктан ышандырырга тырышты.
  
  - Рәхмәт, егет, - диде ул, сакчыларны санга сукмыйча. "Бу тротуар иде."
  
  Сул юлдан ияреп, алар күзәнәк блокыннан таралган бүтән коридорга төштеләр. Кеннеди үз уйларын җыйды.
  
  Бары тик исән кал, дип уйлады ул. Исән калыгыз.
  
  Фрей тагын шалтыратты. "Ни? Алар сакланганмы? Идиот! Син ... син ... "- дип ачуы чыкты ул. "Хадсон, син ... бөтен гаскәрне монда җибәр!"
  
  Электрон кычкырыш гильотина кебек, Франция патшабикәсенең башын кискән кебек кинәт тоташуны өзде.
  
  "Аларны алыгыз!" Фрей сакчыларына таба борылды. "Аларны торак бүлмәләренә алып барыгыз. Сезнең дусларыгыз без уйлаганнан күбрәк, күрәсең, кадерле Кеннеди. Соңрак сезнең яраларыгызны дәвалап кайтырмын. "
  
  Бу сүзләр белән, немец тиз китте. Кеннеди үзе һәм Бенның хәзер дүрт сакчы белән ялгыз булуын бик яхшы белә иде. "Алга таба да", аларның берсе аны коридор ахырындагы ишеккә этәрде.
  
  Алар моны кичергәндә, Кеннеди гаҗәпләнде.
  
  Сарайның бу өлеше тулысынча сүтелде, өстенә яңа аркалы түбә куелды һәм космосның ике ягына тезелгән кечкенә кирпеч йортлар. Зур абзарлардан зуррак түгел, аларның сигезе бар иде. Кеннеди шундук аңлады: берьюлы берничә тоткын бу урыннан үткән.
  
  Томас Калебтан начаррак кеше?
  
  Абел Фрей белән танышу.
  
  Аның хәле секунд саен начарайды. Сакчылар аны һәм Бенны өйләрнең берсенә этәрделәр. Эчтә, уен бетте. Сез югалтасыз.
  
  Ул берсен чыгарырга мөмкин, бәлки хәтта икесе дә. Ләкин дүрт? Ул бер мөмкинлектә тормады.
  
  Бары тик ....
  
  Ул иң якын сакчыга артка борылып карады һәм аның бәяләгәнен күрде. "Әй, бу шулаймы? Син безне анда урнаштырырга җыенасыңмы? "
  
  "Бу минем заказларым."
  
  "Кара. Бу егет монда - ул сеңлесен коткарыр өчен шулай килде. Син уйлыйсың, бәлки ул аны күрер иде. Бер тапкыр. "
  
  "Фрей заказлары. Безгә рөхсәт ителми. "
  
  Кеннеди бер сакчыдан икенчесенә карады. "Һәм нәрсә? Кем белергә тиеш? Игътибарсызлык - тормыш тәмләткече, шулай бит? "
  
  Сакчы аңа кычкырды. "Син сукырмы? Бу ләгънәтле урында камераларны күрмәдегезме? "
  
  "Фрей армия белән көрәшү белән мәшгуль", - дип елмая Кеннеди. "Нигә ул шулай тиз кача дип уйлыйсыз?" Егетләр, Бен сеңлесен күрсен, бәлки яңа начальниклар килгәч, мин сезне бераз кыскартырмын. "
  
  Сакчылар бер-берсенә караштылар. Кеннеди аның тавышына тагын да ышанычлырак һәм тән теленә бераз флирт куйды, һәм тиздән икесе дә Каринның ишеген ачтылар.
  
  Ике минуттан соң аны алып киттеләр. Ул араларына аптырады, арыган булып күренде, чәчләре чәчсезләнде, йөзе тартылды.
  
  Ләкин соңыннан ул Бенны күрде һәм аның күзләре буранда яшен кебек ялтырап торды. Көч аның тәненә кайткан кебек иде.
  
  Ике төркем очрашканда Кеннеди аның күзен җәлеп итте, ашыгычлыкны, куркынычны, акылсыз идеясенең соңгы мөмкинлек сценарийын тиз җиткерергә тырышты, барысы да бер өметсез караш белән.
  
  Карин сакчыларны кулга алды һәм үкерде. "Алга барыгыз, бераз алыгыз. "
  
  
  * * *
  
  
  Торстен Даль зарядны алып барды, пистолетын күтәрелгән кылыч кебек тотып, үпкәсе өстендә кычкырды. Дрейк аның янында иде, гөмбәзнең бөтен стенасы җимерелгәнче дә тулы тизлектә йөгерде. Кечкенә мәйданга төтен һәм чүп-чар таралды. Дрейк йөгергәндә, ул башка коалиция гаскәрләренең ике якка да сузылганнарын сизде. Алар үтерү нияте белән дошманнарына алга барган үлемнең ашыгыч фаланксы иде.
  
  Төтен әйләнеп, нечкә булгач, Дрейк инстинктлары керде. Сул якта сакчылар кластеры торды, куркудан туңды, реакциягә әкрен. Ул алар арасына шартлады, ким дигәндә өч мәетне юк итте. Алда кире ут ишетелде. Солдатлар аның сул һәм уң ягына егылдылар, җимерелгән стенаны тизлеге белән каты сугтылар.
  
  Италиянең башы парга әйләнгәндә, аның күз алдында кан сибелде, кеше пуляны ташларга ашыкмады.
  
  Күгәрчен каплау өчен. Каты кыялар һәм бетон идәнгә егылганда аның кулындагы итне ертты. Ул әйләнеп, почмакларга берничә шартлады. Кешеләр кычкырдылар. Экспонат көчле ут астында шартлады. Иске сөякләр тузан таплары кебек әкрен хәрәкәттә һава буйлап йөрделәр.
  
  Алга таба тагын атышлар булды, һәм Дрейк кешеләрнең хәрәкәтләнүен күрде. Иисус! Фрей армиясе шунда иде, алар үлемгә китерүче формада, өстенлекләрен сизгән кебек тизрәк һәм тизрәк алга бардылар.
  
  
  * * *
  
  
  Карин берничә секунд эчендә сакчыларын сәләтсезләндерү өчен сугыш сәнгате күнегүләрен кулланды. Кеннеди сакчы иякенә кискен кул бирде, аннары алга атлады һәм башын шулкадәр катырды ки, аның күз алдында йолдызлар балкып торды. Бер секундтан соң ул үзенең икенче көндәшен, дүртенче сакчыны, алар арасында ниндидер урын булдыру өчен, якка сикерүен күрде.
  
  Аның йөрәге селкенде. Шулай итеп, дүртенче сакчы күпер иде. Аларның икесе өчен дә.
  
  Мылтыгын күтәргәндә сакчы моңсу булып күренде. Калтыранган бармаклары белән ул ярдәм сорап районны сканерлады. Кеннеди кулларын сузды, кулларын сузды.
  
  - Тынычлан, дус. Тыныч булыгыз. "
  
  Аның бармак куркудан бөдрәде. Мылтык яңгырады һәм түшәмнән сикерде.
  
  Кеннеди кычкырды. Тырышлык һаваны калындырды, аны нерв камырына әйләндерде.
  
  Кәрәзле телефоны борчылуы аркасында тупас яңгырый башлагач, Бен кычкырды диярлек. Сезерның образы максимумга кадәр кысылган.
  
  Сакчы шулай ук сикереп торды, бүтән ирексездән атты. Кеннеди пулядан җилнең баш сөягеннән үткәнен сизде. Чиста курку аны шул урынга туңдырды.
  
  Зинһар, ул уйлады. Акылсыз булма. Тренингны истә тотыгыз.
  
  Аннары Бен телефонын сакчыга ыргытты. Кеннеди аның ялтыравыклы булуын күрде һәм тиз арада идәнгә егылды. Сакчы телефонны ташлап, игътибарын юнәлткәндә, Кеннеди өченче сакчы коралын җилкәсенә алды.
  
  Карин, ул монда бераз яшәде. Ул авырлыкларны күрде һәм кичерде. Ул шундук атты. Сакчы курткасыннан кызыл болыт чыкканда тынычланды. Аннары аның җилкәсенә кара тап таралды һәм ул буталды, аннары ачуы чыкты.
  
  Ул Бенга нокта-буш атты.
  
  Ләкин ату уңышсыз булды, шиксез, башы миллисекунд шартлаганга ярдәм итә.
  
  Аның артында, кан сибүләре белән капланган, Хейден кулында Глок тотып торды.
  
  Кеннеди Бен белән Каринга карады. Аларның бер-берсенә рәхәтлек, мәхәббәт һәм кайгы белән ничек караганнарын күрдем. Аларга бер минут бирү акыллы тоелды. Аннары Хейден аның янында иде, рельефта Бенга башын салды.
  
  "Ничек ул?"
  
  Кеннеди күз кысты. "Сез килгәч, ул бәхетлерәк булыр".
  
  Аннары ул тынычланды. "Без мондагы бүтән тоткыннарны коткарырга тиеш, Хейден. Әйдә, аларны алып, бу тәмугтан китик. "
  
  
  * * *
  
  
  Ике армия бәрелеште, коалиция көчләре көндәшләрен шул урында аттылар, немецлар пычаклар ясап, тиз якынлашырга тырыштылар.
  
  Бер мизгелгә Дрейк бу пычак уены файдасыз, бөтенләй акылсыз дип уйлады, ләкин соңыннан аларның начальнигы кем икәнен исенә төшерде. Абел Фрей. Акыллы кеше үзенең кыйммәтле экспонатларына зыян китергән очракта, үз партиясенең пуля куллануны теләмәс иде.
  
  Алар арасында Дрейк дошманнан соң дошманны кисеп алды. Солдатлар, сөякләрен сындырган көч кулланып, аның тирәсендә бер-берсенә бәрелделәр. Кешеләр кычкырдылар. Сугыш кулдан-кулга көрәш иде. Котылу теләсә нинди осталыкка түгел, саф уңышка һәм инстинктка бәйле иде.
  
  Ул атканда, кыйнаганда һәм юлда торганда, алдагы фигураны күрде. Deathлем дулкыны.
  
  Алисия Майлз халыкара супер гаскәрләр сафында көрәшә.
  
  Дрейк аңа таба борылды. Сугыш тавышы үлә. Алар гөмбәз артында, Одинның саркофагы, хәзер ачык, өстенә яктырткычлар куелган.
  
  "Ярар, әйбәт", - дип көлде ул. "Дракестер. Ничек эшлисең, дус? "
  
  "Alwaysәрвакыттагыча."
  
  "Мм, хәтерлим. Бу бик озак эленде дип әйтә алмыйм, шулай бит? Әйткәндәй, зур мәче арканда сугыша. Элекке солдат өчен начар түгел. "
  
  "Син дә. Сезнең BBF кайда? "
  
  "WWF?"
  
  Ике сугышчы солдат Дрейкка бәрелде. Ул аларны Алисия ярдәме белән читкә этәрде, икесе дә булачак вакыйгаларга ошады.
  
  "Мәңгегә иң яхшы егет? Сез аны хәтерлисезме? Ягымлы? "
  
  "Әйе. Мин аны үтерергә тиеш идем. Сакчы Фрей белән мине ишегалдында чайкалып тотты. " Ул кычкырды. "Мин ачуландым. Алар үлделәр. " Ул бит ясады. "Тагын бер үлгән ахмак."
  
  "Кем сине җиңәргә мөмкин дип уйлаган", - диде Дрейк. "Мин хәтерлим".
  
  - Нигә син хәзер монда булырга тиеш, Дрейк? Мин сине үтерергә теләмим. "
  
  Дрейк аптырап башын чайкады. "Гүзәл ялганчы дигән термин бар. Бу ике сүз синең турында барысын да туплый, Майлз, Шекспирга караганда яхшырак."
  
  "Һәм нәрсә?" Алисия җиңнәрен кысып, аяк киемен чыгарды. "Сез тупларыгызны сезгә бирергә әзерме?"
  
  Күз почмагыннан Дрейк Абел Фрейның алардан ераклашуын һәм Худсон исемле кешегә кычкыруын күрде. Билгеле, Майлз үз вәкаләтләрен юнәлткәндә аларны яклаган, ләкин хәзер аның башка өстенлекләре бар иде. Торстен Даль, һәрвакыт ышанычлы, акылсыз немец алдында басып һөҗүм итә башлады.
  
  Дрейк кулларын кысты. "Булмас, Майлз."
  
  
  КЫРЫК БИШ
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Алисия аны футболкасын ертып, аркан кебек кысылганга кадәр урап алды, аннары ике кулын муенына урап алды. Ул көрәште, ләкин аның ясалган киеме аны эчкә тартты.
  
  Аның күтәрелгән тезләренә - Муай Тай стиле. Бер. Ике. Өч.
  
  Ул беренчесен борды. Без тагын борылдык. Икенчесе аның кабыргасы астында кысылды. Өченче сугу аны тупларга туплады. Авырту аның ашказаны аша атылды, күңелсезләнде һәм ул аркасына егылды.
  
  Алисия елмайды. "Мин нәрсә әйттем? Әйт әле, Дрейки, мин әйттем. " Ул аңа нәрсәдер бирергә кушты.
  
  "Сезнең туплар."
  
  Ул бөдрәген аска төшерде һәм борынына юнәлтелгән кап тибү өчен борылды. Дрейк ике кулын күтәрде һәм сугуны тыйды. Мин бер бармакның урнашканын сиздем. Ул шулай борылды, аның белән йөзгә-йөз, бер аягын дугада күтәреп, аннары үкчәсен маңгаена төшерде.
  
  Балта сугу.
  
  Дрейк артка борылды, ләкин сугу аның күкрәгенә тиде. Майлз җыйган кадәр көч белән ул түзеп булмаслык авырту китерде.
  
  Ул аның тубыкларына басты.
  
  Дрейк кычкырды. Аның гәүдәсе системалы рәвештә ватылды, җәрәхәтләнде һәм гарипләнде. Ул аны сындырды. Гражданлык еллары гаепле. Ләкин, ул хәтта эштән алуда гаепли аламы? Ул һәрвакыт яхшы иде. Ул һәрвакыт шулай булдымы?
  
  Ватылган гражданинмы, юкмы, ул әле SAS иде, һәм ул каны белән идәнгә тап булды.
  
  Ул кире кайтты. Өч сугышчы аның өстенә төштеләр, әйләнә-тирәдәге бар нәрсәне җимерделәр. Дрейк немецларның тамагына терсәктән рәхәтләнеп ләззәтләнде. Ул кычытканның бәрелүен ишетте һәм үзен бераз яхшырак хис итте.
  
  Ул аңа рөхсәт биргәнен аңлап торды. Ул биеп, аяктан аягына күчә, күзләре шайтан һәм соры белән ялтырый. Аның артында Даль, Фрей һәм Хадсон бергә ябылып, Один табут кыры өстендә көрәштеләр, йөзләре авыртты.
  
  Алисия аңа футболкасын ыргытты. Ул камчы кебек сугылды, аның йөзенең сул ягы янды. Ул тагын кыйнады һәм ул аны тотты. Ул искиткеч көч белән тартты. Ул абынды һәм үзен кочагына ташлады.
  
  "Сәлам".
  
  Ул ике бармагын да колак астына куйды, каты басып. Шунда ук ул яза башлады, бөтен охшашлык юкка чыкты. Нерв төененә җитәрлек басым ясады, теләсә нинди гади кешенең үтеп китүенә.
  
  Майллар родео үгезе кебек.
  
  Ул тагын да катырак басты. Ниһаять, ул каты кочагына таянды, аңа авырлыгын алырга рөхсәт итте, аксый башлады, авырту белән уртаклашырга тырышты. Аннары ул туры торды һәм ике бармагын култык астына ябыштырды.
  
  Нерв бәйләнешенә туры. Авырту аның тәне аша йөгерде.
  
  Шуңа күрә алар бикләнгән. Ике куркыныч дошман, авырту дулкыннары белән көрәшәләр, аракы гына хәрәкәт итәләр, бер-берсенең күзләренә озак югалткан гашыйклар кебек карыйлар, үлем аерылганчы.
  
  Дрейк газапларын яшерә алмады. "Azyзе ... канчык. Нигә ... нигә моның өчен эшләргә ... бу кеше? "
  
  "Мәгънәсе ... барып җитү ... ахыр."
  
  Дрейк та, Майлз да кире кайтмас иде. Алар тирәсендә сугыш бетә башлады. Коалиция гаскәрләре немецларга караганда аякта калды. Ләкин алар сугышуны дәвам иттеләр. Дрейк Даль белән Фрейның охшаш үлем кочагында бикләнгәннәрен күреп, ахырга кадәр сугыштылар.
  
  Аларга бер генә солдат та комачауламады. Хөрмәт бик зур иде. Хосусыйлыкта һәм гадел рәвештә, бу сугышлар хәл ителер иде.
  
  Дрейк тезләнеп егылды, Алисияне үзе белән тартты. Аның күз алдында кара таплар биеделәр. Ул аңлады, әгәр дә ул аны тотып алу ысулын тапса, ул чыннан да бетәчәк. Энергия аны һәр секундта калдыра иде.
  
  Ул егылды. Ул тагын да катырак басты, абсолют киллер инстинкты аңа пычак. Аның бармаклары тайпылды. Алисия терсәк белән ияккә сукты. Дрейк аның килүен күрде, ләкин аны туктатыр өчен көче җитмәде.
  
  Аның күз алдында очкыннар шартлады. Ул Фрейның готик түшәменә карап, аркасына тигез егылды. Алисия сызылып, аның карашын блоклады, авырту белән бозылды.
  
  Тирә-яктагы солдатларның берсе дә аны туктатырга тырышмады. Бу сугышчыларның берсе тынычлык игълан иткәнче яки үлгәнче бетмәячәк.
  
  - Начар түгел, - диде ул. - Дрейк. Ләкин мин сездән яхшырак. "
  
  Ул күзләрен йомды. "Беләм".
  
  "Ни?" - Сорадым.
  
  "Сездә ... теге. Бу үтерүче инстинкт. Сугыш ярсуы. Мөһим түгел. Бу мөһим. Бу ... шуңа күрә мин ташладым. "
  
  "Нигә бу сине туктатырга тиеш?"
  
  "Мин эштән тыш нәрсә турында борчылдым", диде ул. "Ул барысын да үзгәртә".
  
  Аның муены күтәрелде, тамагын сындырырга әзер. Бер мизгел үтте. Аннары ул: "Тормыш өчен тормыш?"
  
  Дрейк энергиянең әкрен генә аякларына әйләнеп кайтуын тоя башлады. "Бүген эшләгәннәремнән соң, алар миңа бик бурычлы дип уйлыйм."
  
  Алисия артка чигенде һәм аякка басу өчен кулын сузды. "Мин коеларны Мимир коесындагы арканнарга ыргыттым. Мин аны Один каберендә үтермәдем. Мин Фрейның игътибарын Бен Блейктан читкә юнәлттем. Мин дөньяны юк итү өчен түгел, Дрейк, мин монда күңел ачу өчен генә. "
  
  "Мин раслыйм." Торстен Даль Абел Фрейның аксыл тәнен Один табутының киң читеннән күтәргән кебек, Дрейк тигезләнде. Ул дымлы бәрелеш белән идәнгә егылды, җансыз Италия мәрмәр асфальт ташларына ташлады.
  
  Көчләр яңгырады һәм коалиция гаскәрләрендә яңгырады.
  
  Даль табут эченә карап, кулын кысып алды.
  
  "Бу рухани ул бүләкне беркайчан да күрмәгән", - дип көлде ул. "Аның тормышы. Гайсә Мәсих, сез моны күрергә тиеш. "
  
  
  Кырык алтынчы
  
  
  
  Стокхольм
  
  
  Бер көннән соң, Дрейк Стокгольмдагы иң иске һәм иң яхшысы булган кунакханәдә берничә сәгать йокларга чиксез сорау алудан кача алды.
  
  Фойеда ул лифтны көтте һәм ни өчен барлык уйлау процесслары төшерелгән дип уйлады. Алар йокысызлык, даими кыйнау һәм көчле басымнан акылдан яздылар. Аны савыктыру өчен берничә көн кирәк булды.
  
  Лифт яңгырады. Аның янында бер фигура пәйда булды.
  
  Кеннеди, очраклы шимбә чалбар кигән, чәчләре артка таралган, аны арыган күзләр белән өйрәнә.
  
  "Сәлам".
  
  Сүзләр җитмәгән. Яхшымы-юкмы дип сорау аксак кына түгел, ул ахмак иде.
  
  "Сезгә дә сәлам."
  
  "Шул ук катта?"
  
  "Әлбәттә. Алар барыбызны да читтә тота, ләкин бергә. "
  
  Алар эчкә керделәр. Аларның көзгедәге ватылган чагылышына карап. Кирәкле видеокамера белән контакттан сакланыгыз. Дрейк унсигез төймәгә басты.
  
  - Кеннеди, син минем кебек остамы?
  
  Ул чын күңелдән көлде. "Azyз атна, яки атналар. Икеләнәм. Бу мине акылдан яздыра, мин немез белән көрәштем һәм исемемнең барысын да бетердем. "
  
  Дрейк кысылды. "Мин. Ироник, шулай бит? "
  
  "Ул кая китте? Алисия. "
  
  "Иң яхшы серләр барган төнгә ул һәм ул Хадсонны күрә", диде Дрейк. "Чын мәгънәсендә кемдер аларны сизгәнче бетте. Без сөйләшкәндә бер-беребезнең миен бәрдергәндер. "
  
  "Сез дөрес эшләдегез. Алар монда төп илһам бирүчеләр түгел иде. Алисия куркыныч, ләкин акылсыз түгел. Эх, һәм сез "төннең төнендә" дигәнне аңлатмыйсызмы?
  
  Ул Динозавр Рок сылтамасын эшкәртү өчен бераз вакыт алды. Ул көлде. Аның кәефе кояшлы көнне сымапка караганда тизрәк күтәрелде.
  
  - Хейден турында нәрсә әйтеп була? Кеннеди лифт ишекләре ябылганда һәм иске машина әкрен генә күтәрелә башлагач әйтте. "Син Бен белән калыр дип уйлыйсыңмы?"
  
  "Мин чыннан да шулай дип өметләнәм. Notк икән, димәк, ул хәзер җенси мөнәсәбәттә булган дип уйлыйм. "
  
  Кеннеди аны җилкәсенә сукты. "Бу тавыкларны санама, дус. Бәлки ул аның өчен җыр язар. "
  
  "Сез аның исемен атыйсыз - сезнең белән өч ярым минут!"
  
  Алар җиденче каттан әкрен генә очтылар. "Мине искә төшерә. Анда, Один каберендә, син анда нәрсә әйттең? Йоркта калу һәм минем үз тормышым турында нәрсәдер. "
  
  Дрейк аңа текәлде. Ул аңа кызыктыргыч елмаеп җибәрде.
  
  "Ну ... мин ... мин ..." Ул авырта һәм йомшарта. "Мин моның белән өметсез калам."
  
  "Ни?" Кеннединин күзләре бозыклык белән ялтырап китте.
  
  "Йөрәк иске дино-рок төркеме аны соңгы вәсвәсә дип атады. Йоркширда без" кош белән чат "дип кенә әйтәбез. Без гади кешеләр. "
  
  Лифт ундүртенче кат яныннан чыккач, Кеннеди күлмәген ачты һәм идәнгә егылды. Аның астына кызыл үтә күренмәле краска кигән.
  
  "Нишлисең?" Дрейк йөрәген электр белән сугарылган кебек сикерде.
  
  "Мин яшим."
  
  Кеннеди чалбарын ачып, идәнгә егылды. Ул кызыл чалбар кигән. Лифт аларның идәненә килеп җитте. Дрейк аның рухын һәм башка нәрсәләрнең күтәрелүен сизде. Ишек якка таба тайпылды.
  
  Яшь пар көтә иде. Хатын кычкырды. Егет Дрейкка елмайды. Кеннеди Дрейкны лифттан һәм коридорга чыгарды, чалбарын калдырды.
  
  Дрейк артка карады. "Сез моны теләмисезме?"
  
  "Миңа бүтән кирәк түгел."
  
  Дрейк аны күтәрде. "Яхшы эш, минем бүлмәгә тиз йөрү."
  
  Кеннеди чәчләрен төшерде.
  
  
  АХЫР
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"