Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver Ve ÜÇÜncÜ Reich

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver bir rüyada paralel bir evrene taşınır. Orada ejderhaları görür ve bir masal cücesinin yardım ettiği bir Üçüncü Reich ve Hitler Almanyası'nın olduğunu öğrenmek zorundadır. Genç bir hobbit çocuk SSCB'ye yardıma gönderildi. Ancak kendisini Sovyet Rusya'ya yardım edemeyen bir çocuk işçi kolonisinde bulur. Ve Almanlar SSCB'yi ele geçirdi!

  GULLIVER VE ÜÇÜNCÜ REICH
  DİPNOT
  Gulliver bir rüyada paralel bir evrene taşınır. Orada ejderhaları görür ve bir masal cücesinin yardım ettiği bir Üçüncü Reich ve Hitler Almanyası'nın olduğunu öğrenmek zorundadır. Genç bir hobbit çocuk SSCB'ye yardıma gönderildi. Ancak kendisini Sovyet Rusya'ya yardım edemeyen bir çocuk işçi kolonisinde bulur. Ve Almanlar SSCB'yi ele geçirdi!
  . BÖLÜM NO: 1.
  Köle emeğinden bıkan cesur gezgin uyudu ve gerçeklikten çok daha ilginç bir rüya gördü.
  Gulliver adlı çocuk bir ejderhanın üzerinde uçuyordu ve yanında eşi benzeri görülmemiş güzellikte bir kız vardı. Zaten oldukça yetişkin, ama yine de genç ve çok kaslı ve kıvrımlı. Ve altın varak rengindeki saçlarında, elmaslardan oluşan zengin bir taç ve yıldızlar gibi en büyük ve en pahalı elmasları bile gölgede bırakacak kadar parlak bazı taşlar vardı.
  Çocuk gezgin sordu:
  - Sen kimsin?
  Kız gülümseyerek cevap verdi:
  - Ben Prenses Leia'yım! Ve şu anda bir ejderha ordusuna komuta ediyorum!
  Gulliver arkasına baktı. Ve aslında gökyüzünde bir sürü ejderha vardı ve bu yaratıkların hepsi çok güzeldi. Ve üzerlerinde muhteşem kızlar oturuyordu.
  Ama en güzeli ve en keyiflisi hâlâ kraliçeydi. Ve üçünün üzerinde uçtuğu ejderha, başka bir güzellikle birlikte gerçekten muhteşemdi. İşte ekip buradaydı. Ve aynı zamanda çıplaklıkları değerli taşlar ve boncuklarla kaplı olmasına rağmen tüm kızlar yalınayaktır.
  Ancak ne karın bölgesindeki çikolata parçacıklarını ne de bronz derinin altında yuvarlanan kas toplarını gizleyemediler. Aynı zamanda tabanlarda zarif ve benzersiz bir topuk kıvrımı vardı.
  Savaşçı çocuk dedi ki:
  - Ne kadar güzelsin. Siz kızlar gerçekten bir mucizesiniz!
  Leia altın varak rengindeki saçlarını salladı ve şarkı söyledi:
  Kızların hepsi çok güzel, yalınayak
  Güçlüler ve yemlikten gelen savaşçılar...
  Güzellerin çok sert bir görünümü var,
  Kalp onlarla açıkça daha neşeli!
  Gulliver de buna katılıyordu. Kılıcını elinde döndürdü, onunla sekiz rakamı yaptı ve şöyle dedi:
  - Hiç şüphe yok ki seninle daha eğlenceli!
  Güzellerden oluşan bir ekip ejderhaların üzerinde uçtu. Onlardan oluşan muhteşem ve eşsiz bir ordu var. Ve ejderhaların gökkuşağının tüm renklerine boyanmış kanatları vardı. Ve değerli taşlarla süslenmiş gibi görünüyordu.
  Gulliver şunları kaydetti:
  - Her şehvetli adam kendine göre bir ejderhadır, ama yedi başlı değil, çoğunlukla başsız bir ejderhadır!
  Prenses Leia güldü ve cevap verdi:
  - Bir ejderhanın aksine, bir erkeğin kafalarını kesmesine gerek yoktur; bir kadına baktığında zaten kafalarını kaybeder!
  Savaşçı çocuk çıplak ayak parmaklarını fırlattı; yaklaşık on iki yaşında görünüyordu ve sadece şort giyiyordu, bu yüzden iğneyi fırlattı. Böylece uçtu ve oldukça büyük bir sivrisineği delerek onu öldüresiye öldürdü.
  Gulliver gülümseyerek şunları kaydetti:
  - Yaban arısı kadar öfkeli ve böcek zekasına sahip olanlar, köstebek yuvasından köstebek yuvası yaparlar!
  Savaşçı Prenses Leia doğruladı:
  - Sinek zekasına sahip biri için her böcek fildir!
  Ve güldüler. Çok komik görünüyordu. Önlerinde bir kaz sürüsü uçuyordu. Kuşlar oldukça büyük ve şişmandı, kanat açıklığı da genişti. Sürünün liderinde bir çift oturuyordu: bir erkek ve bir kız; ellerinde gümüş çanlar tutuyorlardı ve bunları neşeyle şıngırdatıyorlardı.
  Gulliver şunları kaydetti:
  - Yetişkinler sıklıkla yalan söyler, çocuklar bir şeyler uydurur ve yaşlılar genellikle bebek konuşması noktasına kadar yalan söyler!
  Prenses kız başını salladı ve ekledi:
  - Yaşlılık neşe değildir ama çocukluğa düşmek daha da büyük bir felakettir!
  Lider kazın üzerindeki çocuklar aniden şarkı söyledi:
  Kötülük evrende nasıl ortaya çıktı?
  Yaratıcının kendisinin hatırlamadığı doğrudur...
  Sonsuz olması mümkündür,
  Yeraltı dünyasının alevleri gibi sönmüyor!
  
  Adem'in günah işlediğini ilk öğrenen sen değilsin.
  Beden tarafından bozulan ilk kişi Havva değildi...
  "Ağdam" şehrinden gelen ayyaş,
  Teneffüs sırasında "plan" içen adam...
  
  Kötülüğün ne olduğunu bilen herkes
  Yasaları korkmadan çiğnemeye alışkın...
  Ve kimin için yalnızca iyilik bir yüktür,
  Kim sadece kendisi için eğilmek ister!
  
  Hala onu bebek bezlerinden kapmak istiyorum.
  Bebekken bile böyle bir ortalığı karıştırma isteği duyuyorum...
  Kötü bir anne neden çocuğuna lanet okur?
  Zorlu bir ordunun savaşında nereye giderler?
  
  Yaz bahçesinden sadece bir kiraz çaldı,
  Bir diğeri ise çelikhaneyle tüccarları öldürüyor...
  Eğri bir baltayla kafası kesilen,
  Cellatın kimi tekerleğe attığı.
  
  Zimmete para geçiren, vicdanına tükürerek çalar,
  Ve dilencinin paralarını kim çaldı...
  Yarım parçaya bile sevindim,
  Diğerleri kadınların buklelerinden hoşlanır.
  
  Evet, kötülüğün pek çok yüzü, pek çok yönü var.
  Yüzleri her gölgede harikadır.
  Ama özlem hala ruhta iyidir,
  Çevremizdeki dünya ne yazık ki son derece vahşi olmasına rağmen!
  
  Dul ağlıyor, yetim ciyaklıyor -
  Dünyamız cehenneme doğru gidiyor...
  Tanrı'nın kalbinin yekpare olması gerçekten mümkün mü?
  Allah'ın cennetinde insanların yeri yok mu?
  
  Cevabı sadece kendinde bulacaksın
  Düşüncelerinizdeki öfkeyi kesebildiğinizde...
  Kötülüğe iyilikle karşılık verdiğinde,
  Ve rahmini doldurmayı bırak!
  Çocuklar çok neşeli ve güzel şarkı söyledikten sonra Gulliver'e dillerini çıkardılar. Cesur denizci yanıt olarak onlara dilini çıkardı.
  Ve kahkahalar ve günahlar...
  Gulliver gülümseyerek şunları kaydetti:
  - Bir çocuğun zihni bir mucize gibidir. Ve burada kabul edeceksiniz, hiçbir itirazınız olmayacak!
  Prenses Leia kıkırdadı ve şarkı söyledi:
  Dün sadece bir çocuktum,
  Burada hiçbir şey yapılamaz...
  Aptal bir fil buzağısındansa bir aslan yavrusu daha iyidir
  Ve ejderha kaput olacak!
  Ve çarpıştılar: çıplak ayaklı bir oğlan ve bir kız. Evet, burada harika maceralar yaşıyorlar. Ve birçok farklı nüans. Yani hayat gayet iyi gidiyor.
  Gulliver, ejderhaların üzerindeki kızların çıplak ayak parmaklarıyla tatarcıklara bir şeyler atmaya başladıklarını fark etti. Bu ne kurumsal bir tarz; sinekleri alıp ezmek. Kuyu? Eğer istedikleri buysa, öyle olsun. Önemli olan kafanı kaybetmemek.
  Ancak Gulliver çekingen bir savaşçı değil. Her ne kadar şimdi sadece bir çocuk olsa da.
  Ve Prenses Leia çocuğa sordu:
  - Balı sever misin?
  Genç savaşçı başını salladı:
  - Kesinlikle!
  Kız zekice cevap verdi:
  - Arı balı sağlık getirir, politikacıların bal konuşmaları sadece diyabette hayal kırıklığı yaratır!
  Gulliver esprili bir şekilde şunu ekledi:
  - Arıların balı ellerini yapışkan hale getirir, politikacıların balı saf ahmakların paralarının pençelerine yapışmasına neden olur!
  Kız savaşçı da buna katılıyordu:
  - Politikacının konuşması ne kadar tatlı olursa olsun, şeker hastalığı dışında zekası olmayanlar için hiçbir hayal kırıklığı yaratmaz!
  Savaşçı çocuk mantıklı bir şekilde şunları söyledi:
  - Bir kişinin asla birden fazla babası olamaz, ancak ülkenin, ulusun babası rolü için bir düzine kuruş adayı var!
  Bundan sonra her iki dövüşçü de: bir erkek ve bir kız, çıplak ayak parmaklarını ağızlarına koyarak ıslık çalarlar. Atmosferin sarsılmasına ve doğal elektriğin boşalmasına ne sebep oldu? Sersemlemiş tatarcıklar anında orkların tüylü kafalarının üzerine düşüp onları delip geçtiler.
  Prenses Leia hararetle şarkı söyledi:
  - Anne, bekle baba, bekle.
  Her akşam olsaydı hayat bu olurdu!
  Orklar kendilerini ejderhaların ve kızların, yalınayak mürettebatının altında buldular.
  Ve kömür tozundan yapılmış ev yapımı el bombaları veya daha havalı ve daha yıkıcı bir şey atarak hedefli veya hedefli olmayan bombalama başladı.
  Özellikle orkları ve goblinleri tam anlamıyla delerek öldüren çok keskin, zehirli iğneler kullanıldı. Kızların gerçekten alıp açtığı şey buydu.
  Prenses Leia da kıllı orklara çok isabetli bir şekilde ateş etti ve şarkı söyledi:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Beyaz büyünün kralı...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Kalbimdeki acı dinmiyor!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Yalınayak rüyaların kızları,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Tek kurtuluş sensin!
  Ve savaşçı ona uzun ve ölümcül dilini gösterdi.
  Daha sonra onu alıp ateşli alev tüyleriyle tükürecek. Bu gerçekten muazzam bir güce ve olağanüstü yeteneğe sahip bir kız. Çok şey yapabilir. Ve eğer parçalanırsa, hiçbir şey ona karşı duramaz.
  Çocuk gezgin Gulliver de ejderhasından orklara sert ve agresif ateş açtı. Son derece aktif ve etkili bir şekilde hareket etti. Ve çocuk savaşçının zafer konusunda açık bir yeteneği ve askeri sanatlarda ustalaşma isteği vardı.
  Hayır, o buna karşıdır, orklar karşı koyamaz. Ve kızlar düşmana en ufak bir şans vermeden çok etkili ateş ettiler. Bu gerçekten destansı bir savaş.
  Çocuk gezgin Gulliver bile şarkı söyledi:
  Sevinin, sevinin,
  Taşıyıcı günün gücüne...
  Sevinin, sevinin,
  Neden atıma binmedim?
  Bu gerçekten kavgacı ve neşeli bir şarkı. Ve aynı zamanda orkların tamamen yok edilmesi söz konusu. Ve ejderhaların kızları arbaletlerle onlara ateş etmeye, çıplak ayak parmaklarıyla davulları döndürmeye başladılar.
  Ve her şey o kadar havalı ve tuhaf görünüyordu ki, kelimenin tam anlamıyla yeni ve benzersiz bir hikaye yaratılıyordu. Zayıflara ve sakatlara yer yoktu.
  Bunun gibi kızlara yaklaşmaya çalışın, herkesi çocuk oyuncağı haline getirecekler.
  Ve dedikleri gibi deli dana hastalığı bulaşıcıdır. Ve savaşçılar bunu oldukça doğal bir şekilde göstermeyi başardılar. Ve düşmanları büyük bir şevkle yendiler. Ve oklar ve arbalet okları fırlatıyorlar. Üstelik her şey büyük bir yoğunlukla yapılıyor.
  Yani böyle bir orduya karşı pek bir şey yapamazsınız. Ve savaşçılar orkların içine o kadar girdiler ki kaçamadılar. Bu, okların ve arbalet oklarının gerçekten yıkıcı etkisidir.
  Gulliver onu aldı ve şarkı söyledi:
  Cesurca ateş edin ve yok edin
  Kalpten hayat olacak!
  Prenses Leia şunları kaydetti:
  - Çocuklar yetişkinlerden daha iyidir çünkü yaşları gençlik aptallıklarını haklı çıkarır!
  Savaşçı çocuk şunları söyledi:
  - Gençlik aptallığı haklı çıkarır, ama kötülüğü değil; siyahı beyazdan ayırmak için çok fazla yıla ve bilgiye ihtiyacınız yok!
  Terminatör çocuk ıslık çaldı ve tüylü orkların başlarına dolu gibi karga bulutları düştü.
  Prenses Leia tweet attı:
  - Zeka yok, sakat düşünün, akıl asra bağlı değil! Zekanız olmadan gücünüz olsa bile hepiniz zayıfsınız!
  Gulliver mantıksal olarak şunları kaydetti:
  - Çelikten yapılmış kaslar meşe kafanın yerini tutamaz!
  Kızlardan bir diğeri neşeyle şunları kaydetti:
  - Bir kız için sorun değil - eğer çıplak ayak varsa, o zaman bir kız için daha kötüdür - botun topuğunun altında!
  Prenses Leia mantıksal olarak şunu belirtti:
  - As olmak istiyorsan kafanda bir şakacı olsun!
  Gulliver kıkırdayarak cıvıldadı:
  - Keçiler emdiğinde kurt hızlı bacaklarla, kadın ise ince bacaklarla beslenir!
  Sonra sıralardan bir kahkaha geçti. Ve Prenses Leia şunları söyledi:
  -Bir erkeğin cüzdanından bozuk para çıkarmanın en iyi yolu, bir kızın çıplak ayak parmaklarını kullanmaktır!
  Kontes kızı şunları kaydetti:
  - Bir erkeğin aptal bir botu ve dolu bir keçe botu varsa, bir kızın çıplak topuğu en şık kıyafetleri alacaktır!
  Gulliver esprili bir şekilde tweet attı:
  - Yalınayak kızlar sadece çizmeleri ve keçe çizmeleri sevmekle kalmaz, aynı zamanda kendilerini hayatın çıplak topuklarının altına iterler!
  Daha sonra onu aldılar ve koro halinde şarkı söylediler:
  Ve sonra en büyük dağdan,
  Kartallar Gulliver'e uçtu...
  Gulliver'i at sırtında oturun -
  Sizi hızla oraya ulaştıracağız!
  
  Ve Gulliver kartalın üstüne oturdu,
  En büyük örneği gösterdi...
  Ve bir çocuğu taşımak kolay değil,
  Limpopo yakında yola çıkacak!
  Ve savaşçılar göğüslerinin kırmızı meme uçlarını alıp açığa çıkaracak ve orklara yıldırımla saldıracak. Ve bu, pek çok orku tamamen yakacak.
  Bu gerçekten onların takımı.
  Prenses Leia Gulliver'e sordu:
  - Gelecekte İkinci Dünya Savaşı'nın çıkacağını ve Hitler gibi havalı bir adamın ortaya çıkacağını biliyor musunuz?
  Gulliver kıkırdadı ve cevap verdi:
  - Bunu bilmiyordum ama artık biliyorum!
  Kız dişlerini göstererek devam etti:
  Ve Hitler'in bir sorunu vardı: Çok havalı bir tank tasarımcısı olan bir cüce ortaya çıktı. Ve aynı silah, zırh ve motorla yalnızca elli beş ton ağırlığında ve bir buçuk metre yüksekliğinde Fare tankını yaptı!
  Gulliver tekrar omuzlarını silkti ve dürüstçe cevap verdi:
  - Tankın ne olduğunu hiç bilmiyorum! Peki onu neyle yersiniz?
  Prenses Leia güldü ve cevap verdi:
  - Bu uzun bir hikaye. Her durumda, bu evrende insanlar önemli sorunlarla karşılaştılar. Ve her şeyden önce, Üçüncü Reich'in ana güçleriyle ve müttefikleriyle savaşan SSCB. İtalya hariç. Elli beş tonluk Fare nedir? Bu, 240 milimetrelik ön zırh, 210 milimetrelik yan zırh ve eğimlerde, 128 mm'lik bir top ve bin iki yüz elli beygir gücünde bir motora sahip 75 mm'lik bir toptur. Bu, saatte yaklaşık yetmiş kilometrelik bir hız sağlıyordu ve arabayı neredeyse her açıdan geçilemez hale getiriyordu. 1944'ün başından itibaren bu makine seri üretime geçti. Sonuç olarak, 1944 yazında Naziler etkileyici zırhlı yumruklara sahip oldu.
  Ve 20 Haziran'da biri Moldova'dan, diğeri Batı Ukrayna'dan birbirine yakın yönlerde iki güçlü saldırı gerçekleştirdiler. Sonuç olarak, Sovyet birliklerinin savunması hacklendi ve sanki bir koç tarafından delindi. Maus-2 tankının her türlü Sovyet silahına karşı aşılmaz olduğu ortaya çıktı. Üstelik oldukça hareketli ve iyi sürüş özelliklerine sahip. Bu araba gerçek bir cezaydı.
  Müttefikler de pasif davrandılar. İtalya'daki saldırı yenilgiyle sonuçlandı ve Normandiya'ya çıkarma bir kez daha ertelendi.
  Ayrıca Almanlar, düşürülmesi çok zor olan müthiş ME-262'yi üretime soktu. Dört adet 30 mm kalibreli hava topuna sahip bir jet avcı uçağıydı. Ve böylece yüzlerce Sovyet uçağını düşürdü. Ve Batı koalisyonu da. Hitler ayrıca V-2 programını bir miktar yavaşlattı ve pahalı ve daha az kullanışlı balistik ve seyir füzeleri yerine Arado tipi jet bombardıman uçaklarına güvendi.
  Churchill ve Roosevelt'in kuyrukları bacaklarının arasındaydı, üstelik Alman denizaltı filosu tarafından da ağır baskı altındaydılar. Müttefikler hem Almanya'ya hem de Japonya'ya ateşkes teklif etti. Hitler, Müttefiklerin Sicilya ve Sardunya'yı terk etmesi şartını kabul etti. Ne başarıldı.
  Üçüncü Reich ile ateşkes sırasında ticari ilişkiler yeniden başlatıldı. Hem ABD hem de İngiltere oraya petrol sağlamaya başladı. Ve Ukrayna'ya saldırı düzenleyen Almanlar Kiev'i alıp tekrar Odessa'ya girdi.
  Mouse-2 tankı yenilmez hale geldi. Mouse'un daha genç bir modeli de ortaya çıktı: 88 mm'lik bir topla daha hafif ve daha hareketli olan Tiger-3.
  Böylece Sovyet birlikleri akın etti. Ve bu çok kritik bir hamleydi...
  Gulliver Prenses Leia'nın sözünü kesti:
  - Bir sürü anlaşılmaz söz söylüyorsun. Unutma, ben sadece on sekizinci yüzyılın başlarında yaşayan bir çocuğum. Ve teknoloji geliştirme seviyemiz pek iyi değil!
  Prenses Leia gülümseyerek başını salladı.
  - Bunu biliyorum! Ama ben yirminci yüzyılın ortasından bahsediyorum. Ve bu sadece bir cücenin yaptığı şeydi. Ve bunun ciddi olduğunu kabul etmelisiniz!
  Gulliver keyifle şarkı söyledi:
  - İki dünyanın inşasıyla eski dünya yaratıldı... Savaş bağlamında ben ve onlar var ve bu ciddi bir şey!
  Prenses Leia şunları kaydetti:
  - Yirmi birinci yüzyılın başında, Rusya'da iktidarı ele geçiren bir casus olan kellik ile şeytani bir Vladimir ortaya çıktı ve aynı zamanda pek çok belaya da neden oldu. Ancak onun savaşı ayrı bir konudur. Ve burada cüce, Almanların Ukrayna'nın sağ yakasını yeniden ele geçirdiği ve sonbaharda merkezde bir saldırıya başladıkları bir durum yarattı. Ve tankları yenilmez ve yenilmez görünüyordu. Ve cüceye karşı kendi alternatif dehanıza ihtiyacınız olacak. Peki simetrik ya da asimetrik yanıt olarak kime gönderilmeli? Bir fikir vardı; elf mi yoksa trol mü? Ancak teknoloji açısından cücelerden daha zayıf olacaklar.
  Ve Almanlar ilerledi, böylece Smolensk düştü ve ardından Kalinin ve Vyazma. Almanlar zaten Moskova'ya yaklaşıyordu. Elbette Stalin gitti. Ölmek istemiyordu. Hitler de SSCB'nin bir Alman kolonisi olması gerektiğini söyledi. Ve ona yalnızca teslim olmak yakışır.
  Cevap olarak hobbit cücesini gönderdiler. Ve bu da bir çocuk, dürüst olmak gerekirse onun bir dahi olduğu söylenebilir. Ancak on yaşlarında görünen yalınayak çocuğu ciddiye almadılar. Ve küçükler için Gulag'a zehirlendiler.
  Bu arada Almanlar Moskova'yı aldı. İşte böyle oldu!
  Moskova düştü, Leningrad da... Kış geldi ve Almanlar geceyi şehirlerde geçirdi. Oraya yerleştiler.
  Ve Komsomol kızları soğuğa ve kıyafet eksikliğine rağmen faşistlerle çaresizce savaşmaya ve şarkı söylemeye karar verdi.
  Biz güzel Sovyet kızlarıyız,
  Kavga etmeyi ve oğlanları gıdıklamayı seviyoruz...
  Parlak, çınlayan küçük bir ses duyulur,
  Ve Almanları öldürmeye çağrımız var!
  
  Biz çok gösterişli Komsomol kızlarıyız,
  Soğukta çıplak ayakla cesurca koşuyoruz...
  Kenarda mütevazı bir şekilde durmaya alışkın değiliz,
  Ve faşistleri yumruğumuzla ödüllendiriyoruz!
  
  İnan bana kızların büyük bir sırrı vardır.
  Naziler etkili bir şekilde nasıl yenilir?
  Ve inanın bana kızların başarısı tesadüf değil.
  Çünkü Rus ordusu çok cesurdur!
  
  Ve çıplak topuklu kızlarımız için,
  Yılbaşı karı çok tatlı...
  Führer tam bir pisliktir.
  Faşistlerin başarıyı kutlamasına izin vermeyelim!
  
  Biz kızlar çok çılgınca oyunlar oynarız.
  Askerlerin önünde göğüslerimizi açtık...
  Ve Nazileri gerçekten kızdırıyoruz,
  Biz güçlü Komsomol üyeleri ezilemeyiz!
  
  Biz kızlar çok şey yapabiliriz.
  Hitler'i tanktan vursa bile...
  Düşmanın öğle yemeği yemeye vakti olmayacak,
  Kızlar hırsız gibi gelecek!
  
  Rusya'ya gerçekten saygı duyuyoruz.
  Stalin atılgan bir baba kadar güçlüdür, inanın bana...
  Ve inanıyorum ki zafer sıcak Mayıs ayında gelecek.
  Buna inanan herkes harikadır!
  
  Kızlar için şüphe ve engel yoktur,
  Herkes kendi elinde tartışmaya hazır...
  Güzelliklere muhteşem ödüller gelsin,
  Komsomol gücü güçlü yumruklardadır!
  
  Biz savaşçılar çok çabuk olgunlaşırız.
  Ve çevik silahların elinde namlu yanıyor...
  Ve kızların üstesinden gelebileceği herhangi bir görev,
  Dostluğumuz şüphesiz yekpare bir yapıdır!
  
  Biz çok ışıltılı kızlarız
  Kar yığınları veya donlar umurumuzda değil...
  Çıplak ayak kışın patilerimizi serin tutmaz,
  Ve güzelliklerin kalpleri cömert ve temizdir!
  
  Yapabildiğimizi yüceltiyoruz,
  Usta kangurular gibi dörtnala koşalım...
  Ve faşistlerin kafalarını başarıyla uçuruyoruz,
  Ve sabahları egzersiz yapmayı da seviyorum!
  
  Bütün kızlar havalı savaşçılardır.
  Almanları kolayca hamur haline getirebilirler...
  Peki faşistlerin sadece kötü olması ne olacak?
  Komsomol üyeleri süper gücü bilmiyordu!
  
  Hitler de hiçbir şey yapamaz.
  Onu sopayla çok sert dövdük.
  Ve dişlerini kırdılar, yüzlerinin derisini parçaladılar,
  Ve sonra yalınayak ateşin içinden koştum!
  
  Sadece Stalin bize ne yapmamızı emredecek?
  Sert ve samimi bakışları ortada...
  Ve inan bana, kız kaçırmayacak
  Büyük bir makineli tüfek yükleniyor!
  
  Gerekirse Mars'a ulaşacağız,
  Ve Venüs'ü çok çabuk fethedeceğiz...
  Askerlerin botlarının cilalanması gerekiyor,
  Biz kızlar yalınayak koşuyoruz!
  
  Biz kızlar için her şey güzel
  Göğüs ve kalçalar, bel görünüyor...
  O aynı zamanda bir kurt yavrusu gibi öncüdür.
  Öncü tamamen Şeytan!
  
  Biz kızız, biliyorsun biz harikayız.
  Bütün faşistleri süpürge gibi süpürüp atacağız...
  Ve gökyüzünde mavi yıldızlar var,
  Kaplanları çelikle parçalayacağız!
  
  Ne yapmamak, inanmamak mümkün değil,
  Kabul edin, komünist bir tanrıdır...
  Ve bazen yanlış anlıyoruz
  Ve onları korkutmak için güzellikleri alıyorlar!
  
  Ama biliyorsunuz, Almanları gösterişli bir şekilde yok ediyoruz.
  Ve Almanları parçalara ayırabilecek kapasitedeler...
  Titanyum ruhlarımız olmasına rağmen,
  Bozkırdan geçip bataklıkları temizleyeceğiz!
  
  Komünizmi çiviler olmadan inşa edeceğiz,
  Ve faşistleri kararlılıkla yeneceğiz...
  Komsomol üyeleri düzenli olarak koşmayı severler,
  Ve üzerlerinde bir melek uçuyor!
  
  Düşman kızla baş edemeyecek,
  Çünkü kız bir kartal...
  Ve Almanların çok fazla şımartılmasına gerek yok,
  Ve Führer'iniz boşuna bağırıyor!
  
  Çıplak ayaklı Komsomol üyesi,
  Hitler'e yumurta verdim...
  Şeytan'la uğraşmayın
  Yoksa hiçbir önemi kalmayacak!
  
  Komünizmin ışıltılı idolü,
  Kızıl bayrak gezegenin üzerinde parlayacak...
  Ve Hirodes cehennemin cehennemine atıldı,
  Ve kızlar beş tane aldı!
  
  Lenin, Stalin - gezegenin üzerindeki güneş,
  Gökyüzünde iki kartal gibi dönüp duruyor...
  Komünizmin kahramanlıkları söyleniyor,
  Anavatan çelik kanat gücüne sahiptir!
  
  Zaferi görecek kadar yaşamayı başardık,
  Ve Berlin'e kadar yürüdük...
  Bebekler beşikte doğdu,
  Ve şimdi ülke büyüklük içinde!
  . 2. BÖLÜM
  Gulliver ejderhaların üzerinde uçtu ve çok şey duydu. Bu durumda neredeyse orta çağdaki bir insanın anlayamadığı bir savaştan bahsediyorduk. Her ne kadar yeni bir zaman gelmiş gibi görünse de. Ancak Prenses Leia, İkinci Dünya Savaşı hakkında gevezelik etmeye devam etti;
  Moskova ve Leningrad'ın düşmesinin ardından Japonya ve Türkiye, SSCB'ye karşı savaşa girdi. Sovyet Rusya için işler tamamen umutsuz hale geldi. Ve kendini bir çocuk işçi kolonisinde bulan parlak hobbit bile onlara yardım edemedi.
  Sibirya'da henüz on altı yaşına gelmemiş, yalınayak, tulum giymiş, plakalı, harıl harıl çalışan oğlanlar da vardı. Çocuk kolonisindeki çocukların başları tıraş edildi. Ayakkabılarımı aldılar ve beni ormanı çıplak ayakla kesmeye zorladılar. Yazın hâlâ hiçbir şey yok, ama kışın çıplak topuklu, kel saçlı adamları don ısırıyor. Hobbit çocuk tutuklandı. Onu profilden, tam yüz olarak fotoğrafladılar, parmak izlerini aldılar ve kafasını tıraş ettiler. Çocuk tutuklandıktan sonra iyice arandı; gardiyanların eldivenli elleri tüm deliklere girdi ve bunu çok kaba bir şekilde yaptılar. Bundan sonra çocuk iyice yıkandı ve çocuklarla dolu bir hücreye gönderildi.
  Hobbit çocuk yaklaşık on yaşında göründüğünden, yerel çiftçiler onu kovanın yakınına yerleştirmek istediler. Ancak masal kahramanının sıradan çocuklardan çok daha güçlü ve hızlı olduğu ortaya çıktı. Ve vaftiz babalarını yendi, ardından kendisi de hücrenin gözlemcisi oldu ve pencerenin yanına yerleşti. Gençler için bu daha kolay; onların güçleri var, nasıl savaşacaklarını biliyorlar ve siz bir kralsınız.
  Ancak hobbit çocuk konumunu kötüye kullanmadı. Kamptaki herkesten daha çok çalışıyordu ve diğer çocuk mahkumlara soğukta keçe çizmeler verildiğinde bile yalınayak kalıyordu. Bu yüzden o bir hobbit. Çocuğun çıplak ayakları kaz ayağı kadar kırmızı olmasına rağmen. Ancak öte yandan keçe çizmeler olmadan daha çevik olursunuz.
  Böylece yalınayak çocuk Sibirya'da karda çalıştı. Ve Almanlar kışın Kazan'a ulaştı ama orada durdular. Baharı bekliyorduk. Ve çamur var. Ve ancak 1945 yılının Mayıs ayında Urallara doğru ilerlediler.
  Aynı zamanda soğuk mevsimde Kafkasya ve Orta Asya ele geçirildi.
  Sovyet birlikleri çok inatla direnmedi. Stalin için ölmek istemedim. Bununla birlikte, SSCB'de cepheye küçük miktarlarda gelen yeni bir IS-3 tankı ortaya çıktı. Bu aracın iyi bir ön koruması vardı ve birçok silahın darbesine dayanıyordu. Yine de Maus-2 silahına karşı koyamadım.
  Pali şehirleri: Çelyabinsk ve Sverdlovsk. Ve böylece çok iyiydi ve hızlı bir saldırı oldu.
  Zaten yaz geldi. Erkek mahkumlar şortla ve çıplak boyunlarla çıplak ayakla çalışıyorlar. Ve eğer hava sıcaksa, o zaman gövdeleri tamamen çıplaktır. Ve erkekler sıskadır. Ama hobbit çocuk çok parçalanmış ve heyecanlı görünüyor. Her ne kadar küçük bir çocuk gibi görünse de on yaşlarında. Ve tabii ki büyümüyor veya olgunlaşmıyor.
  Erkek çocuklar yetişkinlere göre sivrisinekler tarafından daha az ısırılır, ancak hobbitler hiç ısırılmaz.
  Ve Alman birlikleri giderek onlara yaklaşıyor; Naziler neredeyse artık direnişle karşılaşmıyor. Evet ve Stalin bir yerlerde ortadan kayboldu. Açıkçası kurnaz Gürcü ölmeyecek. Büyük ihtimalle Amerika'ya kaçtı. Almanlar burayı henüz işgal etmediler.
  Hobbit Çocuk ve diğer mahkumlar gururlu ve vatansever bir şekilde şarkı söylemeye başladılar. Öte yandan vatanseverlik sizi kırbaçla dövüp çocuk işçi kolonisinde eşek gibi çalışmaya zorladıklarında umursamıyor. Bunda iyi bir şey olmasına rağmen. Örneğin, başka çocuklarla arkadaş olursunuz. Hobbit çocuk aslında yüz yaşının üzerinde ama çocuk gibi görünüyor, bu yüzden ona karşı kararsız bir tavır var.
  Ve çocuk mahkumlar büyük bir coşkuyla şarkı söylüyor;
  Ben ebediyen genç bir öncü çocuğum,
  Kudurmuş bir faşistle savaşmaya geldim...
  Bir büyüklük örneği oluşturmak için,
  Sırt çantamda mükemmel bir günlük taşıyorum!
  
  Savaş geldi, cepheye koştum,
  Ve yollarda çıplak ayakla dolaştı...
  Ve Fritzes'e makineli tüfekle ateş etti.
  En azından Tanrı'nın önünde kalbinde saf bir çocuk!
  
  Pusudayken bir Fritz'i vurdum.
  Piçin elinden el bombasıyla makineli tüfeği aldım...
  Sonuçta çocuğun çok fazla gücü var.
  Anavatanımız için cesurca savaşmalıyız!
  
  Çocuk şeytanın savaşçısı, inanın bana,
  Fritz'e sağır edici bir şekilde ateş ediyor...
  Savaşta kılıç dişli bir canavar gibidir,
  Bu daha da havalı değil!
  
  Hitler'e ne yapılabilir?
  Çocuklar onu vahşi bir kükremeyle gömecekler...
  Katil baltayla vurmasın diye,
  Saf cennette ona yer olmayacak!
  
  Hemen alabileceğiniz ne varsa
  Yağmacı Führer, kız çocuğu olan bir taşralı istiyordu...
  Ama bu avcı oyuna dönüştü
  Evet doğru, Adolf'a atılan kurşunlara üzülüyorum!
  
  Zaten hava buz gibi ve ben tamamen yalınayakım.
  Çevik ve öfkeli bir kasırga çocuğu...
  Ve kız bana bağırıyor - bekle,
  Ama çok hızlı olduğunu görebiliyorsunuz!
  
  Polise yumrukla vurdu
  Piçi yere serdi, kafasının arkasına vurdu...
  Bu iğneyi sütle göndermeyeceğim
  Ve Anavatanımı bir şişe için satmayacağım!
  
  Ben bir öncüyüm ve bununla çok gurur duyuyorum.
  Kravat da çok kırmızı olduğundan...
  Kutsal Rus için savaşacağım,
  Adolf çok korkunç bir haydut olmasına rağmen!
  
  Ama Wehrmacht'ı cesurca yeneceğimize inanıyorum.
  Küçük çocuk bunu çok iyi biliyor...
  Biz altın kanatlı melekleriz,
  Ve değerli lider Stalin Yoldaş!
  
  Wehrmacht'ı cesurca yeneceğiz,
  Naziler Moskova yakınlarında savaşmasına rağmen...
  Ama sınavı sağlam bir A ile geçeceğim,
  Ve tabancamı kahramana emanet edeceğim!
  
  Öncü bir çocuk yapabilir miyim?
  Nazilerin asla hayal edemeyeceği bir şey...
  İyi işler için bizimki var,
  Ve Führer merhamet bile görmeyecek!
  
  Ne yapabiliyorsam, her zaman yapabilirim.
  Bulutlar yine Anavatan'ın üzerinde dolaşsın...
  Ama öncü düşmana boyun eğmeyecek,
  Rus askeri cesur ve güçlüdür!
  
  Evet, yakalanırdım
  Ve onu yalınayak bir kar yığınının içinden geçirdiler...
  Yaralara polis yaban turpu uygulandı,
  Çocuğu da tel ile dövdüler!
  
  Ve topuklarım da kızgın ateşle yandı,
  Ve ayaklarını maşayla yaktılar...
  Ama Almanlar yalnızca sıfır aldılar.
  Çocuğun ayağına ateş olmasına rağmen!
  
  Parmaklarını kırdılar, alınlarını yaktılar
  Ve çocuğun omuzlarındaki eklemleri kopardılar...
  Görünüşe göre Tanrı öncüyü unutmuş
  Cellat yaraların üzerine biber serptiğinde!
  
  Ama faşistlere hiçbir şey söylemedi.
  Ve tırnakların altındaki sıcak iğneler...
  Sonuçta benim için Stalin'in kendisi bir idealdir,
  Ve aşağılık Führer acı içinde ölse iyi olur!
  
  Böylece beni karda idama götürdüler.
  Çıplak ayakla vahşice dövülen çocuk...
  Ama zaten meteliksiz olduğuma inanmıyorum
  Nazilerin yenilgisinden kaçınamazsınız!
  
  Fritz göğsüme bir yıldız koydu
  Tabi bu beni gururlandırıyor...
  Azgın düşmana boyun eğmeyeceğim,
  Ve korkuya ve kötü niyetliliğe başvurmayacağım!
  
  Mezara doğru bir adım atabilirim
  Ve böyle çınlayan bir öncü şarkıyla...
  Sonuçta Führer sadece çılgın bir eşek.
  Ve Eden'da bir kızla tanışacağım, biliyorsun!
  
  Ama son anda zil çaldı.
  Makineli tüfeklerimizin saat mekanizmalı sesi...
  İdam ekibi yerleşti
  Naziler karga pisliğine dönüştü!
  
  Ve şimdi kahraman oğluma,
  İşkence ve acılardan geçtikten sonra geldi...
  Büyük bir orduyla savaştı,
  Bu kadar kötü denemelerden geçtikten sonra!
  
  Çocuk yine Almanları öldürüyor.
  Yalınayak bir çocuk kar yığınlarının arasından koşuyor...
  Ve çok cesur bir hamle yapıyor.
  Arkadaşınızın saçını örmekten çekinmeyin!
  
  Görünüşe göre Berlin yakında çocuğu bekliyor.
  Almanya Ruslar için başını eğecek...
  Güçlü bir melek bir kılıç sallıyor,
  Ve cesurca herkesin meydana çıkmasını istiyor!
  
  Yakında ölüleri dirilteceğimize inanıyorum.
  Kim gömülürse melek gibi olur...
  Rabbimiz oldukça güçlüdür, Bir,
  En azından Şeytan bazen çok kibirlidir!
  
  Evren sonsuza dek sürsün
  Kutsal komünizmin bayrağı altında...
  Yoldaş Lenin parlak bir yıldızdır,
  Ve kazanan Stalin oldu: kötülük, faşizm!
  Buradaki gerçek tam tersi: Naziler onu aldı ve kazandı. Ama şarkıda çocuklar en iyisini umuyorlar. Öte yandan düşünceler parıldasa da, belki yeni hükümette onlara yer açılır?
  Hobbit çocuğun Stalinist rejim için gereksiz olduğu ortaya çıktı. Ve bu onun ruh halini açıkça etkiledi.
  Ancak çocuklar kendilerini neşelendirmek için büyük bir coşkuyla, çıplak ayaklarını yere vurarak yeniden şarkı söylemeye başladılar;
  Uzay çağından bir çocuk geldi,
  Her şey sessiz, huzurluyken...
  Rüyalarında çocuk havalı bir kartaldır,
  Bu ona hiç zarar vermez!
  
  Savaş zamanı, kaygılı zaman,
  Çocuk tsunami gibi ezildi...
  Güçlü bir ordu Rusya'ya doğru yürüdü.
  Ve Fritz tankın çelik namlusunu sıkıştırdı!
  
  Ben soğukta yalınayak bir oğlan çocuğuyum
  Aşağılık faşistler beni uzaklaştırdı...
  Zürafalar gibi zorla yakalandılar,
  Komünizmi uzaktan görmek istedim!
  
  Beni uzun süre karda sürdüler,
  Neredeyse her şeyi dondurdum...
  Çıplak ayağımı demirle yaktılar
  Çamların arasına çıplak asmak istediler!
  
  Ama güzel bir kız geldi
  Ve otomatik olarak tüm faşistleri ortadan kaldırdı...
  Sonuçta gözü keskin bir iğne gibi,
  Aynı anda çok fazla kesinti yaptık ve polislik yaptık!
  
  Çocuk neredeyse ölüyordu
  Çocuğun damarlarındaki kan dondu...
  Ama şimdi bitmeyecek
  Sanki kız canlanmış gibi!
  
  Korkunç yanıklardan kurtuldum,
  Sonuçta kardan sonra beni yaktılar sonra...
  Bil ki kalbi olmayan cellat eşektir,
  Ama cezasını da ödeyecek!
  
  Kız çok akıllı inanın bana
  Ve öncü hızla onunla arkadaş oldu...
  Artık gerçek bir canavar çocuk olacaksın.
  Ve meleklerin yüzleri bizi destekleyecek!
  
  Onunla çok iyi kavga etmeye başladılar.
  Faşistleri sonsuza kadar yok ettik...
  Sınavları geçtik, A aldık,
  Kilometrelerce komünizme doğru dört nala koşuyoruz!
  
  Kız ve ben karda yalınayakız.
  Bir takım korkular, farkında olmadan acele ederiz...
  Düşmanı yumruğumla vuracağım,
  Ve Güneş her zaman Anavatan'ın üzerinde parlıyor!
  
  Almanlar beni yenemeyecek.
  Ve kızla birlikte yenilmeziz...
  Kızgın bir ayı gibi güçlüyüm
  Komsomol ile birleştiğimizde!
  
  Ve burada kız yalınayak koşuyor,
  Ve faşistlere öyle ustaca ateş ediyor ki...
  Anavatan için güçlü bir kalkan oluşturacağız,
  Kötü Kabil yok edilsin!
  
  Rusya çok güçlü bir ülke,
  Ve bir silah namlusu var...
  Şeytan bizi yenemez,
  Kanlı intikam ona gelecektir!
  
  Yani güzel kız şarkı söylüyor,
  Çıplak ayakla kar yığınının içinden geçerken...
  Ve öncüyle birlikte sürüngenleri yener,
  Bunu başaracağız ama her birimizin sonunu getireceğiz!
  
  Ayrıca ben hiç de zayıf bir çocuk değilim.
  Faşistleri şiddetli bir öfkeyle ezerim...
  Führer benden bir sent alacak.
  Ve yepyeni, kocaman bir dünya inşa edeceğiz!
  
  Bu serin öfkeyle savaşıyoruz,
  Wehrmacht bize diz çöktürmeyecek...
  Yaşasın Nazi'nin cesaretine,
  Lenin olan herkes bize katılacak!
  
  Çok havalı bir güzellik olacaksın,
  Çocuk sana deli gibi aşık...
  Senin için, ülke için ateş edeceğim
  Ve çok parlak bir şehir uğruna!
  
  Berlin'e zamanında varacağıma inanıyorum.
  Acımasız savaş o zaman dinecek...
  Evrenin enginliğini fethedeceğiz,
  Alevlerin parıldamasına izin verin!
  
  Ve eğer ölmemiz gerekiyorsa,
  Tek başıma tercih ederim...
  Bırak kız benim istediğimi yapsın
  Oğlum bana bir hediye verecek, hatta bir kız çocuğu bile!
  
  İyi bir kız olacaksın
  İçinde cennetin olacağı bu dünyayı sen inşa edeceksin...
  Burada büyüyen güzel çiçeklerimiz var.
  Ve inanın bana, ışık hiç de bir ahır değil!
  
  Bir kızla birlikte bir Tiger'ı düşürdüm,
  Ve ondan sonra Panter'in işini bitirdi.
  Savaşçı sahayı atış poligonuna dönüştürür,
  Her ne kadar bazen kapsamını bile bilmesek de!
  
  Ülkedeki asıl işi tamamlayacağız,
  Haydi komünizmi inşa edelim ve dolar yok olsun...
  Ve orada Şeytan'ı yeneceğiz.
  Kaderimiz ışıl ışıl olsun!
  
  Kız bütün kış çiftçilik yaptı,
  Soğukta çıplak ayakla yürüdüm...
  Peki neden savaştayız - neden,
  Daha muhteşem bir gül yetiştireceğiz!
  
  Çok güzel bir yol,
  Yalınayak bir kız ve ben bekliyoruz...
  Ve SSCB'yi yenmek imkansız.
  Gelecek vaat eden Mayıs ayında yürüyeceğiz!
  
  Mayıs gelmese bile,
  Zaferle yürümeye devam edeceğiz...
  Öyleyse oğlum, cesur ol ve cüret et -
  Güneş cennette üzerimizde parlayacak!
  
  O halde korkmayın, ölüleri dirilteceğiz,
  Bilimin çok güçlü tavsiyeleri var...
  Rabbimiz Birdir, Bir Değil,
  Ve Führer'den hesap soracağız!
  Çıplak ayaklı, şortlu, saçları kazınmış oğlanlar böyle şarkı söylüyordu. Ve birçoğunun vücudunda da dövmeler vardı. Hobbit çocuk bile göğsüne Stalin'in bir portresini kazımıştı.
  Ama sonra Alman tankları ortaya çıktı ve aynı çocuk mahkumlar onları büyük bir coşkuyla karşıladılar ve çıplak, çocuksu ayaklarını yere vurdular.
  1945'in sonunda Alman ve Japon birlikleri SSCB'nin neredeyse tüm büyük nüfuslu bölgelerini işgal etti. Ve sadece bazı köy ve mezralarda çatışmalar ve partizan saldırıları hâlâ sürüyordu. Stalin aslında kaçtı ve saklandığı Brezilya'ya gelmedi. Ancak onun yerine Molotof kaldı. Ancak bin dokuz yüz kırk altı yılının Mayıs ayında Molotov, SS saldırı özel kuvvetleri tarafından ele geçirildi. Bunun ardından Molotof'un yerini alan Beria, onurlu şartlarda teslim olmayı teklif etti.
  Hitler kabul etti ve Beria'nın hayatı bağışlandı ve ona sınırlı özgürlük verildi. Ve SSCB'de partizan savaşı neredeyse durdu. Bir durgunluk vardı.
  Üçüncü Reich fethettiği şeyleri sindiriyordu. Ancak ABD ve İngiltere ile çatışma kaçınılmazdı. Hitler özellikle sömürge mülklerinin İtalya ve Fransa, Belçika ve Hollanda'ya iade edilmesini talep etti. Başta Afrika'da. Ve bunları yasal olarak Almanlara verin. Artık Üçüncü Reich'ın eli serbestti. Ve eğer bir şey olursa...
  Ama ABD'nin atom bombası vardı. Doğru, Üçüncü Reich'ın sadece tankları yok, aynı zamanda jet uçakları da geliştirdi. Ve Avrupa topraklarına bomba atılmasına izin vermeyecek.
  Böylece dünyada bir duraklama yaşandı. Almanlar büyük bir hızla uçak gemileri, savaş gemileri ve büyük yüzey gemileri inşa ediyorlardı. Ancak denizaltı filoları zaten güçlüydü ve denizaltıları hidrojen peroksitle çalışıyordu. Bu yüzden...
  Hobbit çocuk Üçüncü Reich'ta kendine bir yer buldu. Uçan daireleri (Belonce diski) geliştirmeye başladı. Gerçek tarihte bu disk havalanmayı başardı ve iki ses bariyeri hızına ulaştı. Ancak savaşlara katılmadı. Çok savunmasızdı, büyük ve pahalıydı. Gerçek tarihte: ne SSCB ne de ABD uçan daireleri benimsemedi. Çünkü oyun muma değmezdi. Bir motora zarar verirseniz Belonce diski anında kontrolü kaybeder ve baş aşağı düşer.
  Ancak hobbit çocuk bunu, laminer akışın uçan daireler etrafında akmasını ve uçan dairelerin küçük kollara karşı savunmasız olmasını sağlayacak şekilde yaptı. Ve artık uçaksavar silahları, hava topları ve makineli tüfekler onları gerçekten vuramaz. Ama ebedi ve yalınayak çocuk bunu öyle yaptı ki, bakın, üzerlerine lazerler yerleştirildi. Ve bu lazerler kelimenin tam anlamıyla her şeyi ateş ve ısı ışınlarıyla yakıyordu. Ve buna karşı savaşmaya çalışın.
  Yani Almanların aslında güçlü askeri kozları vardı. Aynı zamanda tanklara daha gelişmiş aktif zırh takıldı ve hatta plastikten araç yapılmaya başlandı.
  Evet, son derece komik ve kendi açısından son derece saldırgan görünüyordu.
  ABD'de elbette Almanlara yanıt vermek istediler, ancak uçan dairelere karşı onları teorik olarak yok edebilecek yalnızca atom yükleri var. Ancak Nazilerin zaten binlerce diskli uçağı vardı. Führer, 20 Nisan 1949'da altmışıncı doğum gününde savaşa gitmeye karar verdi. Söylenebilecek şey en aptalca fikir değil.
  Üstelik füze teknolojisi Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilirse Naziler hoş olmayan bir sürprizle karşılaşabilir.
  İşgalden önce Hitler gladyatör dövüşleriyle eğlenmeye karar verdi. Ve bu aynı zamanda çılgın bir fikir değil.
  Ama bu başka bir hikaye...
  
  CASUS OYUNLARI - RUSYA'YI YOK Etmek
  DİPNOT
  Başta CIA, NSA, MI, MOSAD ve diğerleri olmak üzere istihbarat servisleri tarafından çeşitli türde operasyonlar yürütülüyor ve dünya çapında çoğu zaman öngörülemez hale gelen özel bir durum yaratılıyor. Terörle mücadele ve nüfuz alanları için mücadele var. Buna ve Mikhail Gorbaçov'un ihanetine adanmış çok ilginç romanlar var.
  
  BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Kalbindeki nefret erimiş çelikten daha parlak yanıyordu.
  
  Matt Drake ayağa kalktı, duvarın üzerinden tırmandı ve sessizce yere indi. Sallanan çalıların arasına çömelerek dinledi ama etrafındaki sessizlikte hiçbir değişiklik hissetmedi. Bir an duraksadı ve Glock alt kompaktını tekrar kontrol etti.
  
  Her şey hazırdı. Kanlı Kral'ın yardakçıları bu gece zor zamanlar geçirecek.
  
  Önündeki ev alacakaranlıktaydı. Birinci kattaki mutfak ve oturma odası alevler içinde kaldı. Mekanın geri kalanı karanlığa gömüldü. Bir saniye daha duraksadı, artık ölü olan önceki uşaktan aldığı diyagramı dikkatlice gözden geçirdi ve sessizce ilerlemeye başladı.
  
  Eski eğitimi ona çok iyi hizmet etmişti ve bir kez daha damarlarında çalkalanıyordu, artık bunun için tamamen kişisel bir nedeni ve talebi vardı. Kan Kralı'nın yardakçılarından üçü üç hafta içinde korkunç bir şekilde öldü.
  
  Ona ne söylerse söylesin Rodriguez dördüncü olurdu.
  
  Drake arka girişe ulaştı ve kilidi kontrol etti. Birkaç dakika sonra kolu çevirdi ve içeri girdi. Televizyondan bir patlama duydu ve tezahüratları boğdu. Tanrı eski toplu katilden razı olsun Rodriguez maçı izliyordu.
  
  İlerideki ana odadan gelen ışık nedeniyle küçük el fenerinin ışığına ihtiyaç duymadan mutfağın içinde dolaştı. Dikkatlice dinlemek için koridorda durdu.
  
  Orada birden fazla adam mı vardı? Lanet televizyonun gürültüsünden dolayı bunu anlamak zor. Önemli değil. Hepsini öldürecekti.
  
  Kennedy'nin ölümünden sonraki son üç hafta boyunca hissettiği umutsuzluk neredeyse onu bunaltmaya başlamıştı. Sadece iki tavizle arkadaşlarını geride bıraktı. İsveçliyi Kan Kralı'nın kan davası konusunda uyarmak ve ailesini güvenli bir yere götürmesini tavsiye etmek için ilk olarak Torsten Dahl'ı aradı. İkinci olarak eski SAS arkadaşlarının yardımına başvurdu. Ben Blake'in ailesine bakma konusunda onlara güvendi çünkü bunu kendi başına yapamazdı.
  
  Artık Drake tek başına savaşıyordu.
  
  Nadiren konuşurdu. İçiyordu. Şiddet ve karanlık onun tek dostuydu. Ne umut kalmıştı, ne de merhamet kalmıştı yüreğinde
  
  Koridorda sessizce ilerledi. İçerisi nemli, ter ve kızarmış yemek kokuyordu. Bira dumanları neredeyse görülüyordu. Drake sert bir yüz ifadesiyle konuştu.
  
  Benim için daha kolay.
  
  İstihbaratı burada bir adamın yaşadığını, Kan Kralı'nın kötü şöhretli 'tutsaklarından' en az üçünün kaçırılmasına yardım eden bir adam olduğunu söyledi. Gemisinin düşmesi ve adamın görünüşte iyi planlanmış kaçışının ardından, en az bir düzine üst düzey şahsiyet, ihtiyatlı ve gizlice öne çıkıp ailelerinden birinin yeraltı dünyasının şahsiyetleri tarafından tutulduğunu açıkladı. Kanlı Kral, kuklalarının sevgisinden ve şefkatinden yararlanarak Amerika Birleşik Devletleri'nin kararlarını ve eylemlerini manipüle etti.
  
  Planı gerçekten mükemmeldi. Tek bir kişi bile diğer insanların sevdiklerinin tehlikede olduğunu bilmiyordu ve Kan Kralı, demir ve kandan bir sopayla hepsini etkiledi. İhtiyaç duyulan her şey. Nasıl uygun görürsen.
  
  Drake, kaçırılan kişiye henüz dokunmadıklarına bile inanıyordu. Kan Kralı'nın acımasız kontrolünün gerçekte ne kadar ileri gittiğini anlayamadılar.
  
  Solunda bir kapı açıldı ve dışarı tıraşsız, şişman bir adam çıktı. Drake anında ve ölümcül bir güçle harekete geçti. Adamın üzerine koştu, bir bıçak çıkardı ve karnının derinliklerine sapladı, sonra ataletle onu açık kapıdan oturma odasına itti.
  
  Şişman adamın gözleri inanamayarak ve şokla irileşti. Drake onu sıkıca tuttu, geniş, çığlık atan bir kalkandı, bıçağa sertçe bastırdı ve bırakıp Glock'u çekti.
  
  Rodriguez, Drake'in ortaya çıkışının şokuna rağmen hızlı davrandı. Ezilmiş kanepeyi çoktan yere yuvarlamış, kemeriyle uğraşıyordu. Ancak Drake'in dikkati odadaki üçüncü adama çekildi.
  
  Tıknaz, uzun saçlı bir adam, kulaklarına büyük siyah kulaklıklar bastırmış, köşede oyalanıyordu. Ama gerilirken, marşın çubuklarını çamura bulanmış parmaklarıyla vururken bile, kesilmiş pompalı tüfeğine uzandı.
  
  Drake kendini küçülttü. Ölümcül atış şişman adamı parçaladı. Drake sarsılan bedeni bir kenara itip ayağa kalktı ve ateş etti. Üç atışta müzisyenin kafasının büyük bir kısmı koptu ve vücudunu duvara fırlattı. Kulaklıklar kendi başlarına yana doğru uçarak havada bir kavis oluşturdular ve kenardan güzelce sarkan büyük bir televizyonun üzerinde durdular.
  
  Düz ekrandan kan aktı.
  
  Rodriguez hâlâ yerde sürünüyordu. Atılan cipsler ve bira etrafına sıçradı ve sıçradı. Drake bir anda onun yanındaydı ve Glock'u sertçe ağzının çatısına sapladı.
  
  "Lezzetli?"
  
  Rodriguez boğuldu ama yine de küçük bir bıçak almak için kemerine uzandı. Drake küçümseyerek izledi ve Kan Kralı'nın yardakçısı onlara acımasız bir darbe indirirken, eski SAS askeri onu yakaladı ve saldırganın pazılarına sert bir şekilde sapladı.
  
  "Aptal olma".
  
  Rodriguez'in sesi kesilen bir domuz gibi geliyordu. Drake onu çevirdi ve kanepeye yasladı. Adamın acıyla buğulanmış gözleriyle buluştu.
  
  "Bana Kanlı Kral hakkında bildiğin her şeyi anlat," diye fısıldadı Drake. Bir Glock çıkardı ama onu göz önünde tuttu.
  
  "Neyin içinde?" Rodriguez'in aksanı kalındı ve ırkı ve acısından dolayı deşifre edilmesi zordu.
  
  Drake, Glock'u Rodriguez'in ağzına çarptı. En az bir diş kırıldı.
  
  "Benimle dalga geçme." Sesindeki zehir, nefret ve çaresizlikten fazlasını ele veriyordu. Bu, Kan Kralı'nın adamının acımasız bir ölümün gerçekten kaçınılmaz olduğunu anlamasını sağladı.
  
  "İyi iyi. Boudreau'yu biliyorum. Sana Boudreau'dan bahsetmemi ister misin? Bunu yapabilirim."
  
  Drake, Glock'un namlusunu hafifçe adamın alnına vurdu. "İstersen oradan başlayabiliriz."
  
  "İyi. Sakin ol ". Rodriguez bariz acıya rağmen devam etti. Kırık dişlerinden kan çenesinden aşağı akıyordu. "Boudreaux tam bir pislik, dostum. Kan Kralı'nın onu canlı bırakmasının tek sebebini biliyor musun?"
  
  Drake silahı adamın gözüne doğrulttu. "Sorulara cevap veren türden birine mi benziyorum?" Sesi çeliğe sürtünen çelik gibi gıcırdıyordu. "Yapmalımıyım?"
  
  "Evet. İyi iyi. Önümüzde hala çok sayıda ölüm var. Kanlı Kral da öyle söyledi dostum. Önümüzde çok fazla ölüm var ve Boudreau bunun ortasında olmaktan mutlu olacak. "
  
  "Demek temizlik için Boudreau'yu kullanıyor. Şaşırtıcı değil. Muhtemelen bütün çiftliği yok ediyor."
  
  Rodriguez gözlerini kırpıştırdı. "Çiftliği biliyor musun?"
  
  "O nerede?" Drake nefretin onu ele geçirdiğini hissetti. "Nerede?" - Diye sordum. Bir sonraki saniye serbest kalacak ve Rodriguez'i ezmeye başlayacaktı.
  
  Hiçbir kayıp yok. Zaten o bok parçası hiçbir şey bilmiyor. Herkes gibi. Kan Kralı hakkında söylenebilecek bir şey varsa o da izlerini ne kadar iyi sakladığıydı.
  
  O anda Rodriguez'in gözlerinde bir kıvılcım parladı. Drake başının olduğu yerden ağır bir şey geçerken yuvarlandı.
  
  Muhtemelen yan odada bayılan ve gürültüden uyanan dördüncü bir adam saldırıya uğradı.
  
  Drake döndü, bacağını fırlattı ve neredeyse yeni rakibinin kafasını uçuracaktı. Adam yere yığılırken, Drake onu hızla değerlendirdi - sert bakış, iki elinde tramvay rayları, kirli tişört - ve onu başından iki kez vurdu.
  
  Rodriguez'in gözleri fırladı. "HAYIR!"
  
  Drake onu kolundan vurdu. "Senin bana hiçbir yararın olmadı."
  
  Başka bir atış. Dizi patladı.
  
  "Sen hiçbir şey bilmiyorsun".
  
  Üçüncü kurşun. Rodriguez iki büklüm olmuş, karnını tutuyordu.
  
  "Diğerleri gibi."
  
  Son çekim. Gözlerin tam ortasında.
  
  Drake etrafındaki ölümü inceledi, onu içine çekti ve ruhunun bir anlığına intikam nektarını içmesine izin verdi.
  
  Evi geride bırakıp bahçeden kaçarak derin karanlığın onu tüketmesine izin verdi.
  
  
  İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake gecenin geç saatlerinde ter içinde uyandı. Gözler kısmen dökülen gözyaşlarından kapandı. Rüya hep aynıydı.
  
  Onları her zaman kurtaran kişi oydu. "Bana güvenin" kelimesini her zaman ilk söyleyen kişidir. Ama sonra onun için hiçbir şey yolunda gitmedi.
  
  İkisini de aşağı bırakın.
  
  Zaten iki kez. Önce Alison. Şimdi Kennedy.
  
  Yataktan kayarak komodinin üzerindeki silahın yanında sakladığı şişeye uzandı. Kapağı açık şişeden bir yudum aldı. Ucuz viski boğazından bağırsaklarına kadar yandı. Zayıfların ve lanetlilerin ilacı.
  
  Suçluluk duygusu onu tekrar dizlerinin üzerine çöktürmekle tehdit ettiğinde, üç hızlı arama yaptı. İzlanda'da bir ilk. Thorsten Dahl ile kısa bir süre konuştu ve ona her gece aramayı bırakmasını, karısının ve çocuklarının güvende olduğunu ve onlara hiçbir zarar gelmeyeceğini söylediğinde bile iri İsveçlinin sesindeki sempatiyi duydu.
  
  İkincisi, eski alayda olduğu süre boyunca birçok savaşta birlikte savaştığı Joe Shepard içindi. Shepard kibar bir şekilde Dahl'la aynı senaryoyu özetledi ancak Drake'in geveleyerek söylediği sözler ya da sesindeki sert hırıltı hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı. Drake'e, Ben Blake'in ailesinin iyi korunduğuna ve kendisinin ve birkaç arkadaşının gölgede oturup burayı ustalıkla koruduğuna dair güvence verdi.
  
  Drake son çağrıyı yaparken gözlerini kapattı. Başı dönüyordu ve içi cehennemin en alt katı gibi yanıyordu. Bütün bunlar memnuniyetle karşılandı. Dikkatini Kennedy Moore'dan uzaklaştıracak herhangi bir şey.
  
  Onun lanet cenazesini bile kaçırdın...
  
  "Merhaba?" Alicia'nın sesi sakin ve kendinden emindi. O da yakın zamanda kendisine yakın birini kaybetmişti, ancak hiçbir dış belirti göstermemişti.
  
  "Benim. Onlar nasıl?"
  
  "Herşey yolunda. Hayden iyileşiyor. Sadece birkaç hafta sonra o aziz CIA imajına geri dönecek. Blake iyi ama seni özlüyor. Kız kardeşi az önce ortaya çıktı. Gerçek bir aile toplantısı. Mayıs AWOL, Tanrıya şükür. Onları izliyorum Drake. Hangi cehennemdesin?"
  
  Drake öksürdü ve gözlerini sildi. Bağlantıyı kesmeden önce "Teşekkür ederim" demeyi başardı. Cehennemden bahsetmesi komikti.
  
  Tam da bu kapıların dışında kamp kurduğunu hissetti.
  
  
  ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Hayden Jay güneşin Atlantik Okyanusu üzerinde doğuşunu izledi. Günün en sevdiği zamanıydı, yalnız geçirmeyi sevdiği zamandı. Kalçasındaki ağrıdan dolayı yüzünü buruşturarak dikkatlice yataktan kalktı ve dikkatlice pencereye doğru yürüdü.
  
  Üzerine göreceli bir huzur çöktü. Yavaş yavaş ilerleyen ateş dalgalara dokundu ve birkaç dakika içinde tüm acısı ve endişeleri eriyip gitti. Zaman durdu ve o ölümsüzdü, sonra arkasındaki kapı açıldı.
  
  Ben'in sesi. "Güzel manzara".
  
  Güneşin doğuşuna doğru başını salladı ve sonra dönüp onun kendisine baktığını gördü. "Yenilenmene gerek yok, Ben Blake. Sadece kahve ve tereyağlı simit."
  
  Erkek arkadaşı bir içecek kartonunu ve kese kağıdını silah gibi salladı. "Benimle yatakta buluş."
  
  Hayden, New Dawn'a son bir kez baktı ve sonra yavaşça yatağa doğru yürüdü. Ben kahveyi ve simitleri kolayca erişebileceği bir yere koydu ve yavru köpek bakışları attı.
  
  "Nasıl-"
  
  Hayden hızla, "Dün gecenin aynısı," dedi. "Sekiz saat, topallığı ortadan kaldırmayacak." Sonra biraz yumuşadı. "Drake'ten bir şey var mı?"
  
  Ben yatağa yaslandı ve başını salladı. "HAYIR. Babamla konuştum, hepsinin durumu iyi. İşaret yok..." Durdu. "İtibaren..."
  
  "Ailelerimiz güvende" Hayden elini dizinin üstüne koydu. "Kanlı Kral bu konuda başarısız oldu. Şimdi tek yapmamız gereken onu bulup kan davasını sona erdirmek."
  
  "Başarısız mı oldunuz?" diye tekrarladı Ben. "Bunu nasıl söylersin?"
  
  Hayden derin bir nefes aldı. "Ne demek istediğimi biliyorsun."
  
  "Kennedy öldü. Ve Drake onun cenazesine bile gitmedi.
  
  "Biliyorum".
  
  "Gitti, biliyorsun." Ben simitine sanki tıslayan bir yılanmış gibi baktı. "Geri dönmeyecek".
  
  "Ona zaman ver."
  
  "Üç haftası vardı."
  
  "O halde ona üç tane daha ver."
  
  "Ne yaptığını sanıyorsun?"
  
  Hayden hafifçe gülümsedi. "Drake hakkında bildiklerime göre... Önce arkamızı koruyun. Daha sonra Dmitry Kovalenko'yu bulmaya çalışacak."
  
  "Kanlı Kral bir daha asla ortaya çıkmayabilir." Ben'in ruh hali o kadar bunaltıcıydı ki, yeni bir sabahın parlak vaadi bile ortadan kaybolmuştu.
  
  "Olacak." Hayden genç adama baktı. "Onun bir planı var, unuttun mu? Eskisi gibi yere yatmayacak. Zaman yolculuğu cihazları sadece başlangıçtı. Kovalenko'nun planladığı çok daha büyük bir oyun var."
  
  "Cehennem Kapısı?" Ben bunu düşündü. "Bu saçmalığa inanıyor musun?"
  
  "Önemli değil. O buna inanıyor. CIA'in tek yapması gereken bunu öğrenmek."
  
  Ben kahvesinden uzun bir yudum aldı. "Tamam?"
  
  "Şey..." Hayden ona sinsice gülümsedi. "Artık inek güçlerimiz iki katına çıktı."
  
  Ben, "Karin beyindir" diye itiraf etti. "Ama Drake Boudreaux'yu bir dakika içinde kırardı."
  
  "Fazla emin olma. Kinimaka bunu yapmadı. Ve o tam olarak bir kaniş değil."
  
  Kapı çalındığında Ben durdu. Gözleri dehşeti ele veriyordu.
  
  Hayden onu sakinleştirmek için biraz zaman ayırdı. "CIA'in güvenli bir hastanesindeyiz, Ben. Siteyi çevreleyen güvenlik seviyeleri, bir başkanın göreve başlama törenini utandırabilir. Sakin ol."
  
  Doktor kapıdan kafasını uzattı. "Herşey yolunda?" Odaya girdi ve Hayden'ın çizelgelerini ve yaşamsal belirtilerini kontrol etmeye başladı.
  
  Dışarı çıkarken kapıyı kapatırken Ben tekrar konuştu. "Kan Kralı'nın cihazları tekrar ele geçirmeye çalışacağını mı düşünüyorsun?"
  
  Hayden omuz silkti. "Kaybettiğim ilk şeyi onun almadığını söylüyorsun. Muhtemelen öyle oldu. Teknesinden bulduğumuz ikincisine gelince?" Güldü. "Çivili."
  
  "Rahatsız olmayın."
  
  Hayden hemen, "CIA şöhretine güvenmiyor Ben," dedi. "Daha fazla yok. Onunla tanışmaya hazırız."
  
  "Peki ya kaçırılan kurbanlar?"
  
  "Onlar hakkında ne?"
  
  "Kesinlikle yüksek profilliler. Harrison'ın kız kardeşi. Bahsettiğiniz diğerleri. Bunları kullanacak."
  
  "Elbette yapacak. Ve onunla tanışmaya hazırız."
  
  Ben simitini bitirdi ve parmaklarını yaladı. Özlemle, "Tüm grubun yeraltına inmek zorunda kaldığına hala inanamıyorum" dedi. "Tam ünlü olmaya başladığımız zaman."
  
  Hayden diplomatik bir tavırla kıkırdadı. "Evet. Trajik."
  
  "Eh, belki bu bizi daha da kötü bir şöhrete kavuşturur."
  
  Yumuşak bir vuruş daha duyuldu ve Karin ile Kinimaka odaya girdiler. Hawaiili depresyonda görünüyordu.
  
  "Bu piç bağırmayacak. Ne yaparsak yapalım bizim için ıslık bile çalmıyor."
  
  Ben çenesini dizlerine dayadı ve asık suratla baktı. "Kahretsin, keşke Matt burada olsaydı."
  
  
  BÖLÜM DÖRT
  
  
  Hereford adamı yakından izledi. Kalın bir ağaç setinin sağındaki çimenlik bir tepenin tepesindeki görüş noktasından, Ben Blake'in ailesinin üyelerinin yerlerini belirlemek için tüfeğine monte edilmiş teleskopik nişangahı kullanabiliyordu. Askeri sınıf kapsam, olumsuz aydınlatma koşullarında kapsamlı kullanıma izin veren ve BDC'yi (Kurşun Düşmesi Telafisi) içeren bir seçenek olan aydınlatmalı bir nişangahı içeriyordu.
  
  Gerçekte, tüfek kabzasına kadar akla gelebilecek her türlü ileri teknoloji ürünü keskin nişancı aygıtıyla donatılmıştı, ancak dürbünün arkasındaki adamın elbette bunlara ihtiyacı yoktu. En üst düzeyde eğitilmişti. Şimdi Ben Blake'in babasının televizyona doğru yürüyüp onu açmasını izledi. Biraz ayarlama yaptıktan sonra Ben Blake'in annesinin küçük bir uzaktan kumandayla babasına işaret yaptığını gördü. Görüşünün artı işareti bir milimetre bile hareket etmedi.
  
  Tecrübeli bir hareketle görüşünü evin etrafındaki alanı taradı. Yoldan uzakta, ağaçlar ve yüksek bir duvarla gizlenmişti ve Hereford adamı sessizce çalıların arasında saklanan muhafızları saymaya devam ediyordu.
  
  Bir, iki, üç. Her şey dikkate alınır. Evde dört kişi daha olduğunu ve iki kişinin daha tamamen gizlendiğini biliyordu. Tüm günahlarına rağmen CIA, Blake'leri koruyarak mükemmel bir iş çıkardı.
  
  Adam kaşlarını çattı. Hareketi fark etti. Geceden daha siyah bir karanlık, yüksek duvarın tabanı boyunca yayılmıştı. Bir hayvan olamayacak kadar büyük. Masum olamayacak kadar gizli.
  
  İnsanlar Blake'in Kanlı Kralı'nı buldu mu? Eğer öyleyse, ne kadar iyiydiler?
  
  Manş Denizi'nden sol taraftan hafif bir esinti, denizin tuzlu tadını da beraberinde getiriyordu. Hereford adamı, merminin değişen yörüngesini zihinsel olarak telafi etti ve biraz daha yaklaştı.
  
  Adam tamamen siyah giyinmişti ama ekipmanın ev yapımı olduğu açıkça görülüyordu. Bu adam profesyonel değildi, sadece paralı askerdi.
  
  Kurşun yemeği.
  
  Adamın parmağı bir anlığına sıkıldı ve sonra serbest bırakıldı. Elbette asıl soru yanında kaç tane getirdiğiydi?
  
  Hedefini nişangahta tutarak evi ve çevresini hızla değerlendirdi. Bir saniye sonra emin oldu. Çevre temizdi. Bu siyahlı adam tek başına hareket ediyordu, Hereford adamı kendine güveniyordu.
  
  Para için öldüren bir paralı asker.
  
  Kurşuna değmez.
  
  Tetiği yavaşça çekti ve geri tepmeyi absorbe etti. Namludan çıkan merminin sesi zar zor duyuluyor. Paralı askerin hiç telaş etmeden büyümüş çalıların arasına çöktüğünü gördü.
  
  Blake ailesinin gardiyanları hiçbir şeyi fark etmedi. Birkaç dakika içinde gizlice CIA'yı arayacak ve onlara yeni güvenli evlerine girildiğini bildirecekti.
  
  Matt Drake'in eski bir SAS arkadaşı olan Hereford'lu adam, korumaları korumaya devam etti.
  
  
  BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Matt Drake, yeni bir Morgan's Spiced şişesinin kapağını açtı ve cep telefonunun hızlı arama numarasından numarayı çevirdi.
  
  Cevap verirken May'in sesi heyecanlı geliyordu. "Drake'i mi? Ne istiyorsun?"
  
  Drake kaşlarını çattı ve şişeden bir yudum aldı. Mayıs ayı için duygu göstermek, bir politikacının seçim yeminini yerine getirmesi kadar karakteristik olmayan bir durumdu. "İyi misin?"
  
  "Elbette iyiyim. Neden olmayayım? Bu nedir?"
  
  Uzun bir yudum daha alıp devam etti. "Sana verdiğim cihaz. Güvenli?"
  
  Bir anlık tereddüt yaşandı. "Bende yok. Ama güvenli dostum." Mai'nin yatıştırıcı tonlaması geri döndü. "Burası olabildiğince güvenli." Drake bir yudum daha aldı. Mai, "Hepsi bu mu?" diye sordu.
  
  "HAYIR. Sanırım bu tarafta neredeyse tüm ipuçlarımı tükettim. Ama başka bir fikrim var. Biri eve daha yakın."
  
  O beklerken sessizlik tıkırdadı ve çatırdadı. Bu sıradan bir Mayıs değildi. Belki birisiyle birlikteydi.
  
  "Japon bağlantılarınızı kullanmanızı istiyorum. Ve Çinliler. Ve özellikle Ruslar. Kovalenko'nun bir ailesi olup olmadığını bilmek istiyorum."
  
  Keskin bir nefes duyuldu. "Ciddi misin?"
  
  "Elbette çok ciddiyim." Bunu istediğinden daha sert bir şekilde söyledi ama özür dilemedi. "Ayrıca Boudreau hakkında da bilgi edinmek istiyorum. Ve onun ailesi."
  
  Mai'nin yanıt vermesi tam bir dakika sürdü. "Tamam Drake. Elimden gelenin en iyisini yapacağım."
  
  Bağlantı kesildiğinde Drake derin bir nefes aldı. Bir dakika sonra baharatlı rom şişesine baktı. Bazı nedenlerden dolayı yarısı boştu. Pencereye baktı ve Miami şehrini görmeye çalıştı ama cam o kadar kirliydi ki zar zor görebiliyordu.
  
  Kalbi ağrıyordu.
  
  Şişeyi tekrar çaldı. Daha fazla düşünmeden harekete geçti ve başka bir hızlı arama numarasına bastı. Eylemde kederi bir kenara bırakmanın bir yolunu buldu. Eylemde ilerlemenin bir yolunu buldu.
  
  Cep telefonu çaldı ve çaldı. Sonunda ses cevap verdi. "Kahretsin, Drake! Ne?"
  
  "Düzgün konuşuyorsun, kaltak," diye uzun uzun konuştu, sonra durakladı. "Nasıl... takım nasıl?"
  
  "Takım? Tanrım. Tamam, lanet bir futbol benzetmesi ister misin? Bu noktada forvet olarak makul bir şekilde kullanabileceğiniz tek kişi Kinimaka'dır. Hayden, Blake ve kız kardeşi yedek kulübesine bile giremedi." Durdu. "Konsantrasyon yok. Senin hatan."
  
  Bir ara verdi. "BEN? Onlara karşı bir girişimde bulunulsaydı başarılı olurdu mu diyorsunuz?" Hafifçe sisli olan başı zonklamaya başladı. "Çünkü bir girişimde bulunulacak."
  
  "Hastane iyi korunuyor. Gardiyanlar oldukça yetenekli. Ama kalmamı istemen iyi oldu. Ve evet dediğim iyi oldu.
  
  "Ya Boudreau? Peki ya bu piç?"
  
  "Kızarmış yumurta kadar eğlenceli. Kırılmaz. Ama unutma Drake, tüm ABD hükümeti şu anda bunun üzerinde çalışıyor. Sadece biz değil."
  
  "Bana hatırlatma." Drake yüzünü buruşturdu. "Derin bir şekilde taviz verilmiş bir hükümet. Bilgi hükümetin iletişim hatlarında bir aşağı bir yukarı dolaşıyor Alicia. Hepsini doldurmak için yalnızca tek bir büyük tecrit gerekiyor."
  
  Alicia sessiz kaldı.
  
  Drake oturup bunu düşündü. Kan Kralı fiziksel olarak keşfedilene kadar ellerindeki bilgilerin güvenilmez olduğu düşünülmeliydi. Buna Cehennemin Kapıları, Hawaii bağlantısı ve dört ölü adamdan topladığı bilgiler de dahildi.
  
  Belki bir şeyin daha faydası olur.
  
  "Bir ipucum daha var. May, Kovalenko ve Boudreaux'nun aile bağlantılarını kontrol ediyor. Belki Hayden'dan da aynısını yapmasını isteyebilirsin?"
  
  "Bir iyilik için buradayım Drake. Ben senin lanet olası çoban köpeğin değilim.
  
  Bu sefer Drake sessiz kaldı.
  
  Alicia içini çekti. "Bak, bundan bahsedeceğim. May'e gelince, o çılgın periye onu fırlatabildiğin kadar güvenme."
  
  Drake video oyunu referansına gülümsedi. "Bana siz çılgın orospulardan hangisinin Wells'i öldürdüğünü söylediğinizde buna katılıyorum. Ve neden."
  
  Uzun bir sessizlik bekliyordu ve bunu başardı. Kehribar ilacından birkaç yudum daha alma fırsatını değerlendirdi.
  
  Alicia sonunda, "Hayden'la konuşacağım," diye fısıldadı. "Boudreaux veya Kovalenko'nun bir ailesi varsa onları bulacağız."
  
  Bağlantı kesildi. Ani sessizlikte Drake'in kafası bir matkap gibi zonkluyordu. Bir gün ona gerçeği söyleyecekler. Ama şimdilik Kennedy'yi kaybetmiş olması yeterliydi.
  
  Bir zamanlar artık ay kadar uzak olan bir şeye, küle dönüşmüş parlak bir geleceğe inanması yeterliydi. İçindeki umutsuzluk yüreğini burkuyordu. Şişe zayıflamış parmaklardan düştü, kırılmadı ama ateşli içindekiler kirli zemine döküldü.
  
  Drake bir an için onu bardağa dökmeyi düşündü. Dökülen sıvı ona verdiği sözleri, yeminleri ve güvenceleri hatırlattı; bunlar bir saniye içinde uçup gitti, hayatlar yere dökülen su gibi boşa gitti ve mahvoldu.
  
  Bunu tekrar nasıl yapabilirdi? Arkadaşlarını güvende tutacağına söz ver. Artık yapabileceği tek şey mümkün olduğu kadar çok düşmanı öldürmekti.
  
  Kötülük dünyasını yen ve iyiliğin yaşamaya devam etmesine izin ver.
  
  Yatağın kenarına oturdu. Kırık. Hiçbir şey kalmadı. İçinde ölüm dışında her şey ölmüştü ve geriye kalan kırık kabuk bu dünyadan daha fazlasını istemiyordu.
  
  
  ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Hayden, Ben ve Karin'in servis odalarından birine çekilmesini bekledi. Kardeş ekip, bir teoriyi bir araya getirme umuduyla Hawaii'yi, Elmas Kafa'yı, Cehennemin Kapılarını ve Kanlı Kral'la bağlantılı diğer efsaneleri araştırdı.
  
  Durum düzeldikten sonra Hayden temiz kıyafetler giydi ve Mano Kinimaka'nın küçük bir iş istasyonu kurduğu küçük ofise girdi. İri Hawaiili biraz üzgün görünerek tuşlara basıyordu.
  
  "Hâlâ sosis parmaklarınla aynı anda iki anahtarı mı tutuyorsun?" Hayden kayıtsızca sordu ve Kinimaka gülümseyerek arkasına döndü.
  
  "Aloha nani wahine" dedi ve kelimelerin anlamını bildiğini gösterdiğinde neredeyse kızardı.
  
  "Güzel olduğumu düşünüyor musun? Bir deli tarafından bıçaklandığım için mi?"
  
  "Çünkü mutluyum. Hala bizimle olduğun için çok mutluyum."
  
  Hayden elini Kinimaki'nin omzuna koydu. "Teşekkür ederim Mano." Birkaç dakika bekledikten sonra şöyle dedi: "Ama şimdi Boudreau'yla hem bir fırsatımız hem de bir ikilemimiz var. Onun ne bildiğini bilmeliyiz. Peki onu nasıl kırabiliriz?"
  
  "Sizce bu çılgın piç Kanlı Kral'ın nerede saklandığını biliyor mu?" Kovalenko gibi tedbirli biri ona gerçekten söyler mi?"
  
  "Boudreau en kötü deli türüdür. Akıllı adam. Sanırım bir şeyler biliyor."
  
  Hayden'ın arkasından alaycı bir ses geldi. "Drakey ailesine işkence yapmamız gerektiğini düşünüyor." Hayden arkasını döndü. Alicia ona alaycı bir gülümsemeyle karşılık verdi. "Bu senin için sorun değil mi, CIA?"
  
  "Matt'le tekrar konuştun mu?" Hayden dedi. "O nasıl?"
  
  Alicia, kastetmediği açıkça belli olan bir ironiyle, "Eski haline benziyor," dedi. "Bir zamanlar ondan hoşlandığım gibi."
  
  "Umutsuz? Sarhoş? Bir?" Hayden sesindeki küçümsemeyi gizleyemedi.
  
  Alicia omuz silkti. "Gergin. Zor. Ölümcül." CIA ajanının bakışlarıyla karşılaştı. "İnan bana tatlım, böyle olması gerekiyor. Bu davadan canlı çıkmanın tek yolu bu. Ve..." Devam edip etmemeyi düşünüyormuş gibi durakladı. "Ve... hepinizin bu durumdan canlı ve ailelerinize zarar vermeden çıkmanızın tek yolu bu olabilir."
  
  "Boudreaux'nun bir ailesi var mı diye bakacağım." Hayden Kinimaka'ya döndü. "Fakat CIA kesinlikle kimseye işkence yapmayacak."
  
  "Panonuz tesise giriş için geçerli mi?" Kinimaka eski İngiliz Ordusu askerine baktı.
  
  "Ver ya da al, koca oğlan." Alicia muzip bir gülümsemeyle Hayden'ı iterek çoğunlukla Kinimaki'nin cesedinin bulunduğu küçük odaya doğru itti. "Ne yapıyorsun?"
  
  "İş". Kinimaka ekranı kapattı ve Alicia'dan mümkün olduğu kadar uzakta bir köşeye saklandı.
  
  Hayden yardımına koştu. "İnsanken sen de askerdin, Alicia. Boudreaux'yu kırmamıza yardımcı olabilecek herhangi bir öneriniz var mı?
  
  Alicia gözlerinde meydan okuyan bir ifadeyle Hayden'a döndü. "Neden gidip onunla konuşmuyoruz?"
  
  Hayden gülümsedi. "Ben de tam hazırlanıyordum."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bizi bekleme alanına götürdü. Beş dakikalık yürüyüş ve asansör yolculuğu ona herhangi bir acı vermedi, ancak bunu sakin bir şekilde kabul etti ve ruh hali düzeldi. Bıçaklanmanın, işten izin almanıza neden olan diğer hastalıklara nispeten benzer olduğunu fark etti. Er ya da geç çok sıkıldınız ve cehennemi yeniden kavgaya sürüklemek istediniz.
  
  Duruşma öncesi gözaltı alanı iki sıra hücreden oluşuyordu. Bir mahkumun bulunduğu tek hücreye, soldaki son hücreye ulaşana kadar özenle cilalanmış zemin boyunca yürüdüler. Hücrenin önü tamamen açıktı ve hücrenin etrafı, yerden tavana kadar uzanan sıra sıra parmaklıklarla çevrelenmişti.
  
  Hava çamaşır suyu kokusuyla doldu. Hayden, üç hafta önce kendisini defalarca öldürmeye çalışan adamla yüzleşmek için Boudreau'nun hücresinin önünde konuşlanmış silahlı muhafızlara başıyla selam verdi.
  
  Ed Boudreaux ranzasında uzanmıştı. Onu görünce gülümsedi. "Kalnın nasıl, sarışın?"
  
  "Ne?" Hayden onu kışkırtmaması gerektiğini biliyordu ama kendine hakim olamıyordu. "Sesiniz biraz kısık geliyor. Yakın zamanda boğuldun mu?" Üç haftadır topallamak ve bıçak yarasının yarattığı travma onu pervasız bırakmıştı.
  
  Kinimaka sırıtarak arkasından yürüdü. Boudreau onun bakışlarına şiddetli bir açlıkla karşılık verdi. "Bazen" diye fısıldadı. "Hadi masayı çevirelim."
  
  Kinimaka cevap vermeden geniş omuzlarını dikleştirdi. Alicia daha sonra iri adamın vücudunun etrafından dolaştı ve doğrudan barlara doğru yürüdü. "O sıska piç minicik külotunu mu bozdu?" Hayden'a alaycı bir tavırla baktı ama gözlerini Boudreau'dan ayırmadı. "Bir dakikadan fazla sürmez."
  
  Boudreau yataktan kalktı ve barlara doğru yürüdü. "Gözlerin çok güzel" dedi. "Kirli ağız. O sakallı şişman adamı siken sen değil misin? Halkımın öldürdüğü kişi mi?"
  
  "Benim".
  
  Boudreaux parmaklıkları yakaladı. "Bunun hakkında ne hissediyorsun?"
  
  Hayden gardiyanların sinirlenmeye başladığını hissetti. Bu tür çatışmacı tartma onları hiçbir yere götürmedi.
  
  Kinimaka zaten paralı askeri bir düzine farklı şekilde konuşturmaya çalışmıştı, bu yüzden Hayden basit bir şey sordu. "Ne istiyorsun Boudreau? Seni Kovalenko hakkında bildiklerini bize anlatmaya ne ikna edecek?"
  
  "DSÖ?" Boudreau gözlerini Alicia'dan ayırmadı. Aralarındaki kafesin genişliği ile ayrılmışlardı.
  
  "Kimi kastettiğimi biliyorsun. Lanet Kral."
  
  "Ah, o. O sadece bir efsane. CIA'in bunu bilmesi gerektiğini düşündüm."
  
  "Fiyatınızı belirtin."
  
  Boudreau sonunda Alicia'yla göz temasını kesti. "Umutsuzluk İngilizlerin yoludur." Pink Floyd'un sözleriyle."
  
  "Hiçbir yere varamıyoruz," bu Hayden'e rahatsız bir şekilde Drake ve Ben'in Dinoroc şakalaşma rekabetini hatırlattı ve Boudreau'nun sadece anlamsız sözler söylediğini umuyordu. "Biz-"
  
  Boudreau aniden, "Onu götüreceğim," diye tısladı. Hayden döndüğünde onun yine Alicia'yla yüz yüze durduğunu gördü. "Bire bir. Eğer beni yenerse konuşurum."
  
  "Yapılmış". Alicia adeta parmaklıkların arasından geçti. Muhafızlar ileri doğru koştu. Hayden kanının kaynadığını hissetti.
  
  "Dur!" Uzanıp Alicia'yı geri çekti. "Sen deli misin? Bu pislik asla konuşmayacak. Riske girmeye değmez."
  
  Alicia, Risk yok, diye fısıldadı. "Hiç risk yok."
  
  Hayden, "Gidiyoruz" dedi. "Ama..." Drake'in sorduğu şeyi düşündü. "Yakında geri döneceğiz".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake arkasına yaslandı ve kız kardeşinin değiştirilmiş CIA bilgisayarını kolaylıkla çalıştırmasını izledi. Devlet kurumunun gerektirdiği özel işletim sistemine alışması uzun sürmedi ama sonra ailenin beyni o oldu.
  
  Karin küstah, siyah kuşaklı, striptiz bar tembeliydi ve henüz ergenlik çağının sonlarında altı yaşındayken hayatı çaldı; beynini ve derecelerini toparladı ve kesinlikle hiçbir şey yapmamayı planladı. Amacı, ona yaptıklarından dolayı hayatı incitmek ve ondan nefret etmekti. Hediyelerini boşa harcamak artık umursamadığını göstermenin bir yoluydu.
  
  Şimdi ona bakmak için döndü. "Blake kadınının gücüne bakın ve ona tapın. Diamond Head hakkında bilmek istediğiniz her şey tek bir hızlı okumada."
  
  Ben bilgilere baktı. Bunu birkaç gündür yapıyorlardı: Hawaii'yi ve ünlü Oahu yanardağı Diamond Head'i keşfediyor ve 1778'de Hawaii adalarının efsanevi kaşifi Kaptan Cook'un seyahatlerini okuyorlardı. Mümkün olduğu kadar çok bilgiyi taramaları ve kaydetmeleri önemliydi çünkü bu atılım gerçekleştiğinde yetkililer olayların gerçekten çok hızlı ilerlemesini bekliyordu.
  
  Ancak Kan Kralı'nın Cehennemin Kapıları'na yaptığı gönderme, özellikle Hawaii ile ilgili olarak bir sır olarak kaldı. Görünüşe göre çoğu Hawaiili cehennemin geleneksel versiyonuna bile inanmıyordu.
  
  Diamond Head'in kendisi, Oahu'nun ünlü simge yapılarının çoğunu oluşturan bir olaylar zinciri olan ve Honolulu Volkan Serisi olarak bilinen karmaşık bir dizi koni ve havalandırma deliğinin parçasıydı. Muhtemelen en ünlü dönüm noktası olan Elmas Kafa'nın kendisi, yaklaşık 150.000 yıl önce yalnızca bir kez patladı, ancak o kadar tek seferlik bir patlayıcı güçle inanılmaz derecede simetrik konisini korumayı başardı.
  
  Ben bir sonraki yoruma hafifçe gülümsedi. Diamond Head'in bir daha asla patlamayacağına inanılıyor. Hım...
  
  "Elmas Kafa'nın bir dizi koni ve delik olduğu kısmını hatırladın mı?" Karin'in aksanı Yorkshire'ı andırıyordu. Zaten Miami'deki yerel CIA çalışanlarıyla bu konuda çok eğlendi ve şüphesiz birden fazlasını da üzdü.
  
  Karin'in umurunda değildi. "Sağır mısın dostum?"
  
  "Bana dostum deme." diye sızlandı. "Erkeklerin diğer erkeklere verdiği isim bu. Kızlar böyle konuşmamalı. Özellikle de kız kardeşim."
  
  "Tamam kardeşim. Şimdilik ateşkes. Peki havalandırma deliklerinin ne anlama geldiğini biliyor musun? En azından sizin dünyanızda?"
  
  Ben okula geri döndüğünü hissetti. "Lav tüpleri mi?"
  
  "Anlaşıldı. Hey, babamın söylediği gibi kapı kolu kadar aptal değilsin."
  
  "Babam hiç söylemedi ki-"
  
  "Sakin ol, kaltak. Basitçe söylemek gerekirse, lav tüpleri tüneller anlamına gelir. Oahu'nun her yerinde."
  
  Ben ona bakarak başını salladı. "Bunu biliyorum. Kan Kralının onlardan birinin arkasında saklandığını mı söylüyorsun?"
  
  "Kim bilir? Ama biz araştırma yapmak için buradayız, değil mi?" CIA Ben'in kendi bilgisayarının anahtarlarına dokundu. "Başla."
  
  Ben içini çekti ve ondan uzaklaştı. Ailesinin geri kalanı gibi o da ayrı kaldıklarında onları özlemişti ama bir saatlik görüşmeden sonra eski dırdırları geri geldi. Ancak yardım etmek için uzun bir yol kat etti.
  
  Kaptan Cook Efsaneleri'nde bir arama başlattı ve ne çıkacağını görmek için sandalyesine yaslandı; düşünceleri Matt Drake ve en yakın arkadaşının düşüncelerine çok benziyordu. Zihin durumu.
  
  
  YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Kan Kralı, kendi bölgesi dışında hiç kimsenin ayak basmadığı bir cennet olan yemyeşil, engebeli bir vadiye bakan panoramik bir manzara yaratmak amacıyla oluşturulmuş, yere kadar uzanan aynalı bir pencereden kendi bölgesine bakıyordu.
  
  Genellikle sabit ve odaklanmış olan zihni bugün birçok konu üzerinde hızla çalışıyordu. Beklendiği halde onlarca yıldır evi olan gemisinin kaybı durumu daha da kötüleştirdi. Belki de geminin ölümünün ani doğasıydı. Veda edecek vakti yoktu. Ama vedalar onun için daha önce hiç önemli ya da duygusal olmamıştı.
  
  O, Rusya'nın en zor zamanlarından bazılarında ve ülkenin en zorlu bölgelerinde büyümüş, sert ve duygusuz bir adamdı. Buna rağmen nispeten kolaylıkla zenginleşti; kan, ölüm ve votkadan oluşan bir imparatorluk kurdu ve milyarlarca dolar kazandı.
  
  Fırtınapelerin kaybının onu neden çileden çıkardığını çok iyi biliyordu. Kendini dokunulmaz, insanlar arasında bir kral olarak görüyordu. Zayıf ABD hükümetinin bu şekilde hakarete uğraması ve hayal kırıklığına uğraması onun gözündeki bir lekeden başka bir şey değildi. Ama yine de acıyordu.
  
  Eski asker Drake, onun için özellikle baş belası olduğunu kanıtladı. Kovalenko, İngiliz'in birkaç yıldır yürürlükte olan iyi planlanmış planlarını kişisel olarak engellemeye çalıştığını hissetti ve adamın katılımını kişisel bir hakaret olarak algıladı.
  
  Kanlı Vendetta'nın nedeni budur. Onun kişisel yaklaşımı öncelikle Drake'in kız arkadaşıyla ilgilenmekti; Larvaların geri kalanını küresel paralı asker bağlantılarına bırakacak. Zaten ilk telefon görüşmesini bekliyordu. Yakında biri daha ölecek.
  
  Vadinin kenarında, uzaktaki yeşil bir tepenin arkasında yer alan üç çiftliğinden biri duruyordu. Yalnızca kamufle edilmiş çatıları seçebiliyordu; bu çatılar tam olarak nereye bakacağını bildiği için görülebiliyordu. Bu adadaki çiftlik en büyüğüydü. Diğer ikisi ayrı adalardaydı, daha küçük ve sıkı bir şekilde korunan, yalnızca düşman saldırısını eğer gelirse üç yöne bölmek için tasarlanmışlardı.
  
  Rehineleri farklı yerlere yerleştirmenin değeri, düşmanın her birini canlı olarak kurtarmak için kuvvetlerini bölmek zorunda kalmasıydı.
  
  Kanlı Kral'ın bu adayı tespit edilmeden terk etmesinin bir düzine farklı yolu vardı ama her şey planlandığı gibi gitseydi hiçbir yere gitmezdi. Cook'un Cehennem Kapıları'nın ötesinde bulduğunu bulacak ve vahiyler kralı kesinlikle bir tanrıya dönüştürecek.
  
  Kapının tek başına bunu yapmak için yeterli olduğunu düşündü.
  
  Ancak kapıyla ilgili herhangi bir düşünce kaçınılmaz olarak derinden yanan anılara yol açıyordu; her iki ulaşım aracının kaybı, intikamı alınacak küstahlık. Ağı, CIA gözetiminde olan bir cihazın yerini hızla keşfetti. Diğerinin yerini zaten biliyordu.
  
  İkisini de geri getirmenin zamanı geldi.
  
  Son dakikada manzaranın tadını çıkardı. Kalın yapraklar tropik esintiyle ritimle sallanıyordu. Derin bir dinginlik bir anlığına dikkatini çekti ama onu harekete geçirmedi. Hiç sahip olmadığı şeyi asla özlemeyecektir.
  
  Tam o sırada ofisinin kapısı dikkatli bir şekilde çalındı. Kan Kralı döndü ve "Hadi gidelim" dedi. Sesi, çakıl ocağının üzerinden geçen bir tankın sesi gibi yankılanıyordu.
  
  Kapı açıldı. İki gardiyan, yanlarında korkmuş ama iyi huylu Japon asıllı bir kızı sürükleyerek içeri girdi. Kanlı Kral, "Chica Kitano," diye hırladı. "Umarım seninle ilgilenilir?"
  
  Kız inatla yere baktı, gözlerini kaldırmaya cesaret edemedi. Kanlı Kral onayladı. "İzinimi mi bekliyorsun?" O aynı fikirde değildi. "Bana kız kardeşinin en tehlikeli rakip olduğu söylendi Chica," diye devam etti. "Ve artık o da benim için Toprak Ana gibi başka bir kaynak. Söylesene... seni seviyor mu Chika, kız kardeşin Mai'yi?"
  
  Kız nefes bile almıyordu. Gardiyanlardan biri Kan Kralı'na soru sorarcasına baktı ama adamı görmezden geldi. "Konuşmaya gerek yok. Bunu hayal edebileceğinden çok daha fazla anlıyorum. Seni takas etmek benim için sadece bir iş. Ve bir ticari işlem sırasında dikkatli sessizliğin değerini çok iyi biliyorum."
  
  Uydu telefonunu sallıyordu. "Kız kardeşin Mai benimle temasa geçti. Çok zekice ve söylenmemiş bir tehdit anlamında. O tehlikeli, kız kardeşin." Bunu ikinci kez söyledi, neredeyse yüz yüze görüşme fırsatının tadını çıkarıyordu.
  
  Ancak bu kesinlikle gerçekleşemezdi. Şimdi değil, hayatının amacına bu kadar yaklaşmışken.
  
  "Senin hayatın karşılığında takas etmeyi teklif etti. Görüyorsun, hazinem onda. Sizin için yerini alacak çok özel bir cihaz. Bu iyi. Benim gibi acımasız insanları ödüllendiren bir dünyada bu sizin değerinizi gösteriyor."
  
  Japon kız çekinerek gözlerini kaldırdı. Kanlı Kral ağzını gülümsemeye benzer bir şekilde kıvırdı. "Şimdi onun senin için neleri feda etmeye hazır olduğunu görüyoruz."
  
  Numarayı çevirdi. Telefon bir kez çaldı ve sakin bir kadın sesiyle cevap verdi.
  
  "Evet?"
  
  "Mai Kitano. Kim olduğunu biliyor musun? Bu aramayı takip etme şansının olmadığını biliyorsun, değil mi?"
  
  "Denemeye hiç niyetim yok."
  
  "Çok güzel". İçini çekti. "Ah, keşke daha fazla zamanımız olsaydı, sen ve ben. Ama önemi yok. Güzel kız kardeşin Chica burada." Kan Kralı, gardiyanlara onu öne çıkarmalarını işaret etti. "Kız kardeşine merhaba de, Chica."
  
  May'in sesi telefonda yankılandı. "Chica mı? Nasılsın?" Rezerve. Kanlı Kral'ın yüzeyin altında kaynadığını bildiği korku ve öfkeye ihanet etmeden.
  
  Biraz zaman aldı ama Chika sonunda "Konnichiwa, shimai" dedi.
  
  Kanlı Kral güldü. "Japonların senin gibi acımasız bir dövüş makinesi yaratması benim için şaşırtıcı, Mai Kitano. Sizin ırkınız benimki gibi hiçbir sıkıntı bilmiyor. Hepiniz çok çekingensiniz. "
  
  Mai sessizce, "Öfkemiz ve tutkumuz bize hissettiren şeylerden geliyor," dedi. "Ve bize yapılanlardan."
  
  "Bana vaaz vermeyi düşünme. Yoksa beni tehdit mi ediyorsun?
  
  "Bunların hiçbirini yapmama gerek yok. Olduğu gibi olacak."
  
  "O halde sana nasıl olacağını söyleyeyim. Yarın akşam Coconut Grove'da, CocoWalk'ta benim halkımla buluşacaksın. Akşam saat sekizde restoranın içinde, kalabalığın içinde olacaklar. Cihazı teslim edip gidiyorsunuz."
  
  "Beni nasıl tanıyacaklar?"
  
  "Onlar da seni tıpkı benim tanıdığım gibi tanıyacaklar Mai Kitano. Bilmeniz gereken tek şey bu. Akşam sekizde geç kalmamak akıllıca olur."
  
  May'in sesinde Kan Kralı'nı gülümseten ani bir neşe vardı. "Kız kardeşim. Peki ya ona?
  
  "Cihaz ellerine geçtiğinde adamlarım sana talimat verecek." Kan Kralı mücadeleyi tamamladı ve bir anlığına zaferinin tadını çıkardı. Bütün planları birbirine uyuyor.
  
  Adamlarına duygusuz bir sesle, "Kızı yolculuğa hazırlayın," dedi. "Ve Kitano için riskleri yüksek tut. Eğlence istiyorum. Bu efsanevi dövüşçünün gerçekte ne kadar iyi olduğunu görmek istiyorum."
  
  
  SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Mai Kitano elindeki ölü telefona baktı ve amacına ulaşılmaktan çok uzak olduğunu fark etti. Dmitry Kovalenko sahip olduğu şeylerden kolayca ayrılanlardan değildi.
  
  Kız kardeşi Chika, Matt Drake'in onunla Bermuda Şeytan Üçgeni ve Kan Kralı adındaki efsanevi bir yeraltı dünyası figürü hakkındaki çılgın teorilerini anlatmak için onunla ilk temasa geçmesinden haftalar önce Tokyo'daki bir apartman dairesinden kaçırılmıştı. O zamana kadar Mai, bu adamın çok gerçek ve çok ama çok ölümcül olduğunu bilecek kadar öğrenmişti.
  
  Ancak gerçek niyetini saklaması ve sırlarını kendine saklaması gerekiyordu. Gerçekte bu bir Japon kadın için zor bir görev değildir, ancak Matt Drake'in bariz sadakati ve arkadaşlarını koruma konusundaki inatçı inancı işi daha da zorlaştırmaktadır.
  
  Çoğu kez neredeyse ona söylüyordu.
  
  Ama onun önceliği Chica'ydı. Kendi hükümeti bile May'in nerede olduğunu bilmiyordu.
  
  Bir telefon görüşmesi yaptığı Miami ara sokağından çıktı ve kalabalık yolun karşısındaki en sevdiği Starbucks'a doğru ilerledi. Adınızı bardakların üzerine yazmak için zaman ayırdıkları ve en sevdiğiniz içeceğin her zaman hatırlandığı şirin küçük bir yer. Bir süre oturdu. CocoWalk'ı iyi biliyordu ama yine de yakın zamanda oraya bir taksiye binmeyi düşünüyordu.
  
  Neden yarı yolda yürüyelim?
  
  Hem yerli hem de turist çok sayıda insan hem onun lehine hem de aleyhine çalışacak. Ama bunun üzerinde düşündükçe Kan Kralı'nın çok akıllıca bir karar verdiğine daha çok inanıyordu. Sonuçta her şey kimin kazanacağına bağlıydı.
  
  Kovalenko bunu yaptı çünkü kız kardeşi May'i tutuyordu.
  
  Bu yüzden kalabalığın arasında çantayı bazı adamlara vermesi pek yersiz görünmüyordu. Ancak daha sonra bu adamlara meydan okur ve onları kız kardeşleri hakkında konuşmaya zorlarsa bu dikkat çekerdi.
  
  Ve bir şey daha; Kovalenko'yu artık biraz daha iyi tanıdığını hissediyordu. Zihninin hangi yönde çalıştığını biliyordu.
  
  İzlemiş olurdu.
  
  
  * * *
  
  
  O günün ilerleyen saatlerinde Hayden Jay, patronu Jonathan Gates'le özel bir telefon görüşmesi yaptı. Eşiğinde olduğunu hemen anladı.
  
  "Evet. Ne oldu Hayden?"
  
  "Sayın?" Mesleki ilişkileri o kadar iyiydi ki bazen bunu kişisel bir ilişkiye dönüştürebiliyordu. "Herşey yolunda?"
  
  Hattın diğer ucunda Gates'e özgü olmayan bir tereddüt vardı. Savunma Bakanı sonunda, "Bu beklenebileceği kadar iyi," diye mırıldandı. "Bacağın nasıl?"
  
  "Evet efendim. İyileşme süreci iyi gidiyor." Hayden sormak istediği soruyu sormaktan kendini alıkoydu. Aniden sinirlendi ve konudan kaçındı. "Peki ya Harrison, efendim? Durumu nedir?"
  
  "Harrison, Kovalenko'nun tüm muhbirleri gibi hapse girecek. Manipüle edilmiş veya edilmemiş. Hepsi bu mu Bayan Jay?"
  
  Soğuk tonlardan etkilenen Hayden bir sandalyeye çöktü ve gözlerini sımsıkı kapattı. "Hayır efendim. Sana bir şey sormam lazım. CIA ya da başka bir teşkilat tarafından zaten örtbas edilmiş olabilir ama gerçekten bilmem gerekiyor..." Durakladı.
  
  "Lütfen Hayden, sor."
  
  "Boudreaux'nun ailesi var mı efendim?"
  
  "Bu ne demek oluyor?"
  
  Hayden içini çekti. "Tam olarak düşündüğünüz şeyi ifade ediyor, Sayın Bakan. Burada hiçbir yere varamıyoruz ve zaman daralıyor. Boudreau bir şeyler biliyor."
  
  "Kahretsin Jay, biz Amerikan hükümetiyiz ve sen de CIA'sin, Mossad değil. Bu kadar açık konuşmaman gerektiğini bilmen gerekirdi."
  
  Hayden daha iyisini biliyordu. Ama umutsuzluk onu kırdı. "Matt Drake bunu yapabilir," dedi sessizce.
  
  "Ajan. Bu işe yaramayacak." Sekreter bir süre sessiz kaldı ve sonra konuştu. "Ajan Jay, sözlü olarak azarlandınız. Benim tavsiyem bir süre başınızı aşağıda tutmanızdır."
  
  Bağlantı kesildi.
  
  Hayden duvara baktı ama ilham almak için boş bir tuvale bakmak gibiydi. Bir süre sonra dönüp gün batımının Miami'ye düşüşünü izledi.
  
  
  * * *
  
  
  Uzun gecikme May'in ruhunu kemiriyordu. Kararlı ve aktif bir kadın, herhangi bir hareketsizlik dönemi onu sinirlendiriyordu, ancak kız kardeşinin hayatı dengede olduğunda, bu onun ruhunu adeta parçalıyordu.
  
  Ama artık bekleyiş sona erdi. Mai Kitano, Coconut Grove'daki hindistancevizi yoluna yaklaştı ve hızla önceki gün belirlediği gözlem noktasına doğru ilerledi. Değişime henüz saatler kalmışken Mai, loş bir şekilde aydınlatılmış Cheesecake Factory barına yerleşti ve cihazlarla dolu sırt çantasını önündeki tezgahın üzerine koydu.
  
  Başının hemen üzerinde çeşitli spor kanallarını yayınlayan bir dizi televizyon ekranı parlıyordu. Bar gürültülü ve hareketliydi ama restoran girişini ve resepsiyon alanını dolduran kalabalığa kıyasla hiçbir şey yoktu. Hiç bu kadar çılgınca popüler bir restoran görmemişti.
  
  Barmen gelip barın üzerine bir peçete koydu. "Tekrar merhaba" dedi gözlerinde bir parıltıyla. "Bir tur daha?"
  
  Dün gecekiyle aynı adam. Mai'nin dikkatinin dağılmasına ihtiyacı yoktu. "Kaydet. Şişe su ve çay alacağım. Benimle üç dakika bile dayanamazsın dostum."
  
  Barmenin bakışlarını görmezden gelerek girişi incelemeye devam etti. Onlarca insanı aynı anda incelemek onun için hiç bu kadar zor olmamıştı. İnsanlar alışkanlık yaratıklarıdır. Kendi çevrelerinde kalma eğilimindedirler. Bunlar sürekli gözden geçirmesi gereken yeni gelenlerdi.
  
  Mai çayını yudumladı ve izledi. Mutlu bir atmosfer ve nefis yemek kokuları vardı. Ne zaman bir garson, ağzına kadar kocaman tabaklar ve içeceklerle dolu kocaman oval bir tepsiyle yanından geçse, dikkatini kapılara vermekte zorlanıyordu. Kahkahalar odayı doldurdu.
  
  Bir saat geçti. Barın sonunda yaşlı bir adam tek başına oturmuş, başı öne eğik birasını yudumluyordu. Yalnızlık onu bir anız tabakası gibi çevreliyor, herkesi tehlikeye karşı uyarıyordu. Bütün bu yerdeki tek baş belası oydu. Hemen arkasında, sanki onun özelliğini vurgulamak istercesine, oradan geçen bir garsondan kollarını birbirlerine dolayarak birlikte otururken fotoğraf çekmesini isteyen İngiliz bir çift vardı. Mai bir adamın heyecanlı sesini duydu: "Hamile olduğumuzu yeni öğrendik."
  
  Gözleri gezinmeyi hiç bırakmadı. Barmen ona birkaç kez yaklaştı ama başka bir şey getirmedi. Televizyon ekranlarında bir tür futbol maçı oynanıyordu.
  
  Mai sırt çantasını sıkıca tuttu. Telefonunun göstergesi saat sekizi gösterdiğinde koyu renk takım elbiseli üç adamın restorana girdiğini gördü. Kilisedeki denizciler gibi öne çıkıyorlardı. Büyük, geniş omuzlu. Boyun dövmeleri. Tıraşlı kafalar. Sert, gülümsemeyen yüzler.
  
  Kovalenko'nun adamları buradaydı.
  
  Mai onların hareket etmesini izledi ve yeteneklerini takdir etti. Herkes yetenekliydi ama onun birkaç fersah gerisindeydi. Çayından son bir yudum aldı, Chika'nın yüzünü aklına kazıdı ve bar taburesinden aşağı kaydı. Büyük bir kolaylıkla sırt çantasını ayaklarının altına alarak arkalarına yaklaştı.
  
  O bekledi.
  
  Bir saniye sonra içlerinden biri onu fark etti. Yüzündeki şaşkınlık sevindiriciydi. Onun itibarını biliyorlardı.
  
  "Ablam nerede?"
  
  Sert tavırlarını yeniden kazanmaları biraz zaman aldı. Biri sordu: "Cihazınız var mı?"
  
  Gelen, giden, masalarını almaya çağırılan insanların gürültüsü yüzünden birbirlerini duyabilmek için yüksek sesle konuşmak zorunda kalıyorlardı.
  
  "Evet sahibim. Bana kız kardeşimi göster.
  
  Şimdi hükümlülerden biri kendini gülümsemeye zorladı. "Şimdi bunu," diye sırıttı, "yapabilirim."
  
  Kalabalığın içinde kalmaya çalışan Kovalenko'nun haydutlarından biri yepyeni bir iPhone çıkardı ve bir numarayı çevirdi. Mai, kendisini izlerken diğer ikisinin ona baktığını, muhtemelen tepkisinin ne şekilde olabileceğini ölçtüklerini hissetti.
  
  Eğer Chika'ya zarar verselerdi kalabalığı umursamazdı.
  
  Gergin anlar sona erdi. Mai, güzel bir genç kızın mutlu bir şekilde büyük bir cheesecake sergisine doğru koştuğunu, onu hızla ve aynı mutlulukla ailesi tarafından takip ettiğini gördü. Ölüme ve kaosa ne kadar yakın olduklarını bilemiyorlardı ve Mai'nin onlara bunu göstermeye hiç niyeti yoktu.
  
  iPhone bir patlamayla canlandı. Küçük ekranı görmek için kendini zorladı. Odak dışıydı. Birkaç saniye sonra bulanık görüntü bir araya gelerek kız kardeşinin yüzünün yakın çekimini gösterdi. Chica yaşıyordu ve nefes alıyordu ama korkmuş görünüyordu.
  
  "Siz piçlerden herhangi biri ona zarar verirse..."
  
  "Sadece izlemeye devam et."
  
  Resim kaybolmaya devam etti. Chica'nın masif meşe sandalyeye o kadar sıkı bağlı olduğu için zar zor hareket ettirebildiği tüm vücudu görüş alanı içindeydi. Mai dişlerini gıcırdattı. Kamera uzaklaşmaya devam etti. Kullanıcı büyük, iyi aydınlatılmış bir depodan geçerek Chica'dan uzaklaştı. Bir noktada pencerenin önünde durup ona dışarıdaki manzarayı gösterdiler. Miami'nin en ikonik binalarından biri olan, sürekli değişen renkli ekranıyla bilinen üç katlı bir gökdelen olan Miami Tower'ı hemen tanıdı. Birkaç saniye sonra telefon kız kardeşine geri döndü ve telefon sahibi sonunda durana kadar tekrar geri çekilmeye başladı.
  
  Halk arasında daha konuşkan olan Kovalenko, "Kapıda" dedi. "Cihazı bize verdiğinizde çıkacaktır. O zaman tam olarak nerede olduğunu görebilirsiniz."
  
  Mai iPhone'unu inceliyordu. Aramanın devam etmesi gerekiyordu. Bunun bir kayıt olduğunu düşünmüyordu. Üstelik onun numarayı çevirdiğini gördü. Ve kız kardeşi de kesinlikle Miami'deydi.
  
  Elbette Mai Kokoshnik'ten kaçmadan önce onu öldürüp kaçabilirlerdi.
  
  "Cihaz, Bayan Kitano." Haydutun sesi sert olmasına rağmen büyük bir saygı içeriyordu.
  
  Olması gerektiği gibi.
  
  Mai Kitano kurnaz bir ajandı ve Japon istihbaratının sunduğu en iyi isimlerden biriydi. Kovalenko'nun cihazı ne kadar çok istediğini merak ediyordu. Kız kardeşini geri istemek bu kadar kötü müydü?
  
  Ailenle rulet oynamazsın. Onları geri alacaksın ve daha sonra da alacaksın.
  
  Mai sırt çantasını aldı. "Kapıdan çıktığında onu sana vereceğim."
  
  Başkası olsaydı onu almaya çalışabilirlerdi. Onu biraz daha zorlayabilirlerdi. Ama bu haydutlar hayatlarına değer veriyorlardı ve hepsi bir olmuş gibi başlarını salladılar.
  
  iPhone'lu olan mikrofona konuştu. "Yap. Dışarı çık."
  
  Mai, resmin bir daire çizerek zıplamasını ve kırık bir metal kapı çerçevesi görününceye kadar dikkatleri kız kardeşinden uzaklaştırmasını dikkatle izledi. Sonra, bir yerlerde boyaya ve bir metal levha işçisine çok ihtiyaç duyan eski püskü görünümlü bir deponun dışı.
  
  Kamera daha da geriye çekildi. Sokakta park yerleri ve "Garaj" yazan büyük beyaz bir tabela göründü. Bir arabanın kırmızı bir bulanıklığı geçti. Mai sabırsızlığının kaynamaya başladığını hissetti ve ardından kamera aniden binaya ve özellikle kapının sağına odaklanarak yıpranmış eski bir tabelayı ortaya çıkardı.
  
  Bina numarası ve ardından yazılanlar: Güneydoğu 1. Cadde. Adresi vardı.
  
  Mai sırt çantasını attı ve aç bir çita gibi kaçtı. Kalabalık onun önünde eridi. Dışarı çıkınca en yakın yürüyen merdivene koştu, korkuluğun üzerinden atladı ve kendinden emin bir adımla yarı yolda yere indi. Çığlık attı ve insanlar kenara çekildi. Yer seviyesine doğru koştu ve Grand Avenue'ya düzgün bir şekilde park ettiği arabasına doğru ilerledi.
  
  Kontak anahtarını çevirdi. Manuel vitese taktım ve gaz pedalına sonuna kadar bastım. Tigertail Bulvarı'ndaki trafikte biraz lastik yaktım ve risk almaktan çekinmedim. Direksiyonu çevirerek dikkatinin dörtte üçünü uydu navigasyonuna verdi ve kalbi hızla atarak adresi yazdı.
  
  Gezgin onu 27. güneye getirdi. Önünde kuzeye bakan düz bir yol vardı ve pedala tam anlamıyla halıya bastı. O kadar odaklanmıştı ki depoya vardığında ne yapacağını bile düşünmedi. Öndeki araba onun tuhaflıklarından hoşlanmadı. Önüne çıktı, stop lambaları yanıp sönüyordu. Mai arka çamurluğa çarparak sürücünün kontrolü kaybetmesine ve arabasını park halindeki bir dizi motosiklete çarpmasına neden oldu. Bisikletler, kasklar ve metal parçaları her yöne uçtu.
  
  Mai odağını daralttı. Mağaza vitrinleri ve arabalar, tünel görüşünün bulanık duvarları gibi parıldadı. Yoldan geçenler ona bağırdı. Motorcu onun yüksek hızlı manevraları karşısında o kadar şok oldu ki sendeledi ve trafik ışığına düştü.
  
  Gezgin onu doğuya, Flagler'a doğru götürdü. Gösterge ona beş dakika içinde orada olacağını söylüyordu. Balık pazarı sol tarafta rengarenk bir pus içindeydi. Hızlı bir çekiş ve "SW1st Street" yazan bir tabela gördü.
  
  Elli saniye sonra, gezginin İrlanda aksanıyla şunu duyurdu: Hedefinize ulaştınız.
  
  
  * * *
  
  
  Mai şu anda bile ciddi bir önlem almamıştı. Arabayı kilitlemeyi ve anahtarları yolcu tarafındaki ön tekerleğin arkasına bırakmayı hatırladı. Yolun karşısına koştu ve bir süre önce titreyen kamerada gördüğü tabelayı buldu.
  
  Şimdi keşfedebileceği şeye karşı kendini çelikleştirmek için bir nefes aldı. Gözlerini kapattı, dengesini yeniden kazandı ve korkusunu ve öfkesini sakinleştirdi.
  
  Kol serbestçe döndü. Eşikten geçti ve hızla sola doğru kaydı. Hiçbirşey değişmedi. Boşluk, kapıdan arka duvara kadar yaklaşık elli fit ve yaklaşık otuz fit genişliğindeydi. Orada mobilya yoktu. Duvarlarda resim yok. Pencerelerde perde yok. Üstünde birkaç sıra halinde parlak, sıcak ışık vardı.
  
  Chica hâlâ odanın arka tarafındaki bir sandalyeye bağlıydı, gözleri iri iri açılmıştı ve hareket etmeye çalışıyordu. Ve Mai'ye bir şeyler söylemekte zorlandığı açıktı.
  
  Ancak Japon istihbarat ajanı ne arayacağını biliyordu. Her yerde yarım düzine güvenlik kamerası bulunduğunu fark etti ve kimin izlediğini hemen anladı.
  
  Kovalenko.
  
  Bilmediği şey bunun nedeniydi? Bir çeşit gösteri mi bekliyordu? Her ne idiyse, Kan Kralı'nın itibarını biliyordu. Gizli bir bomba ya da gaz tüpü hesaba katılmadığında bu hızlı ya da kolay olmazdı.
  
  Odanın sonunda, kız kardeşinin sandalyesinin hemen önündeki köpek bacağı şüphesiz bir veya iki sürprizi saklıyordu.
  
  Mai yavaşça ilerledi, Chika'nın hala hayatta olduğunu görünce rahatladı ama Kovalenko'nun bunun ne kadar sürmesini istediğine dair hiçbir yanılsama yoktu.
  
  Sanki yanıt veriyormuş gibi, gizli hoparlörlerden bir ses gürledi. "Mai Kitano! İtibarınız eşsizdir." Kovalenko'ydu bu. "Bakalım hak etmiş mi?"
  
  Kör köpeğin bacağının arkasından dört figür dışarı çıktı. Mai bir anlığına baktı, gözlerine inanamadı ama sonra suikastçılardan ilki ona doğru koşarken durmak zorunda kaldı.
  
  Hızlı bir şekilde koştu ve uçan tekme atmaya hazırlandı, ta ki Mai kolayca yana kayıp mükemmel bir dönen tekme yapana kadar. İlk savaşçı şok içinde yere yığıldı. Kanlı Kral'ın kahkahaları hoparlörlerden geldi.
  
  Şimdi ikinci dövüşçü ona birincisini bitirme şansı vermeden saldırdı. Adam çakrayı (jilet gibi keskin bir dış kenarı olan çelik bir halka) parmak ucunda döndürdü ve yaklaşırken gülümsedi.
  
  Mai durakladı. Bu adam bir ustaydı. Ölümcül. Böylesine tehlikeli bir silahı kendinden emin bir kolaylıkla kullanma yeteneği, yıllar süren sıkı çalışmanın göstergesiydi. Basit bir bilek hareketiyle çakrayı fırlatabilirdi. Hızla olasılıkları eşitledi.
  
  Ona doğru koşup menzilini kapattı. Bileğinin seğirdiğini görünce bir kaymaya daldı, silahın yayının altından kaydı ve şeytani bıçaklar üstündeki havayı keserken başını olabildiğince geriye doğru fırlattı.
  
  Saçından bir tutam yere düştü.
  
  Mai önce ayaklarını ustaya çarptı ve tüm gücüyle dizlerini tekmeledi. Şimdi esir almanın zamanı değildi. Hem duyduğu hem de hissettiği bir çıtırtıyla adamın dizleri büküldü. Çığlığı yere düşmeden önceydi.
  
  Bunca yıllık eğitim bir anda kaybedildi.
  
  Bu adamın gözleri kişisel acıdan çok daha fazlasını açığa vuruyordu. Mai bir an Kovalenko'nun ona karşı ne hissettiğini merak etti ama sonra üçüncü bir dövüşçü kavgaya girdi ve ilkinin çoktan ayağa kalktığını hissetti.
  
  Üçüncüsü iri bir adamdı. Avını takip eden büyük bir ayı gibi zeminde ona doğru yürüdü, çıplak ayakları betona çarpıyordu. Kan Kralı onu bir dizi homurdanmayla cesaretlendirdi ve ardından kendi doğasında bir manyak gibi kahkahalara boğuldu.
  
  Mai doğrudan gözlerinin içine baktı. "Bunu yapmak zorunda değilsin. Kovalenko'yu yakalamaya yaklaştık. Ve rehinelerin serbest bırakılması."
  
  Adam bir an tereddüt etti. Kovalenko başının üstünden homurdandı. "Beni korkudan titretiyorsun Mai Kitano. Yirmi yıl boyunca sadece bir efsaneydim ve şimdi sessizliğimi kendi şartlarımla bozuyorum. Nasıl..." Durakladı. "Senin gibi biri bana eşit oldu mu hiç?"
  
  Mai iri dövüşçünün gözlerine bakmaya devam etti. Sanki zihinsel mücadelenin sonucunu beklermiş gibi arkasındakinin de durduğunu hissetti.
  
  "Kavga!" Kanlı Kral aniden bağırdı. "Savaşın, yoksa sevdiklerinizin derisinin canlı canlı yüzülmesini ve köpek balıklarına yem edilmesini sağlarım!"
  
  Tehdit gerçekti. Mai bile bunu görebiliyordu. İri adam harekete geçti ve kollarını uzatarak ona doğru koştu. May stratejisini yeniden gözden geçirdi. Vurun ve koşun, hızlı ve ezici derecede sert vurun ve sonra yoldan çekilin. Mümkünse onun bedenini ona karşı kullanın. Mai, kendisinden kaçamak bir hareket bekleyeceğini bilerek onun yaklaşmasına izin verdi. Ona ulaşıp vücudunu yakaladığında, ulaşabildiği yerdeydi ve bacaklarının etrafına dolanmıştı.
  
  Yere çarpma sesi Kanlı Kral'ın çılgın kıkırdamasını bile bastırdı.
  
  İlk dövüşçü şimdi ona sert bir darbe indirdi, sırtının küçük kısmını hedef aldı, Mai dönüp yuvarlanmadan önce acı verici bir darbe indirdi, yere düşen adamın arkasına geldi ve kendine biraz yer açtı.
  
  Şimdi Kan Kralı bir çığlık attı. "Kız kardeşinin kahrolası kafasını kesin!"
  
  Şimdi samuray kılıcı taşıyan dördüncü bir adam ortaya çıktı. Doğrudan Chika'ya doğru yürüdü, hayatının sona ermesine altı adım kalmıştı.
  
  Ve Mai Kitano artık hayatının en iyi oyununu oynama zamanının geldiğini biliyordu. Tüm eğitimi, tüm deneyimi, kız kardeşini kurtarmak için son umutsuz bir girişimde bir araya geldi; bir ölüm kalım meselesi.
  
  On saniyelik ölümcül zarafet ve güzellik ya da ömür boyu yakıcı pişmanlık.
  
  Mai, büyük adamın hızla yükselen sırtına atladı ve onu bir sıçrama tahtası olarak kullanarak ilk dövüşçüye uçan bir tekme attı. May'in baskın bacağı yüzündeki birkaç kemiği kırdığı için şoku zar zor hissetti ama o ölü bir ağırlık gibi yere yığıldı. Mai hemen başını geri çekti ve yuvarlanarak omurgasının üzerine sert bir şekilde indi, ancak atlayışının ivmesi onu çok kısa sürede beton zeminin üzerinden çok uzağa taşıdı.
  
  Kız kardeşinden ve kılıçlı adamdan daha uzağa indi.
  
  Ama çakranın hemen yanında.
  
  Bir milisaniyelik bir duraklamada varlığına odaklandı, ruhunu sakinleştirdi ve dönüp ölümcül silahı bıraktı. Havada hızla ilerledi, ölümcül kılıcı parıldadı ve şimdiden May'in kendi kanından kırmızı çizgilere sahipti.
  
  Çakran titreyerek kılıç ustasının boynuna çarptı. Adam hiçbir şey hissetmeden, hiç ses çıkarmadan yere yığıldı. Ona neyin çarptığını hâlâ anlayamadı. Kılıç yere çarptı.
  
  İri adam şu anda ona karşı kendini savunabilen tek dövüşçüydü ama ayağa kalkmaya çalışırken bacağı bükülmeye devam ediyordu. Muhtemelen bir veya iki tendonu yaralanmıştır. Yüzünden ıstırap ve çaresizlik gözyaşları akıyordu; kendisi için değil, sevdikleri için. Mai, Chika'ya baktı ve kendini kız kardeşine koşmaya zorladı.
  
  Halatları kesmek için kılıcı kullandı, sürekli mücadelenin neden olduğu mor bilekler ve kanlı sıyrıklar karşısında dişlerini gıcırdattı. Sonunda kız kardeşinin ağzındaki tıkacı çıkardı.
  
  "Gevşek ol. Seni taşıyacağım."
  
  Kanlı Kral gülmeyi bıraktı. "Durdur onu!" Büyük dövüşçüye bağırdı. "Yap. Yoksa karını kendi ellerimle öldürürüm!"
  
  İri adam çığlık atarak kollarını uzatıp ona doğru sürünmeye çalıştı. Mai onun yanında durdu. "Bizimle gelin" dedi. "Bize katılın. Bu canavarı yok etmemize yardım edin."
  
  Bir an adamın yüzü umutla aydınlandı. Gözlerini kırpıştırdı ve sanki dünyanın yükü omuzlarından kalkmış gibi görünüyordu.
  
  Kanlı Kral, "Onlarla gidersen o da ölecek," diye hırladı.
  
  Mai başını salladı. "O hâlâ ölü dostum. Alacağın tek intikam beni takip etmek olacaktır."
  
  Adamın gözleri yalvarıyordu. Mai bir an için gerçekten de onunla birlikte dışarı çıkabileceğini düşündü ama sonra şüphe bulutları geri geldi ve bakışları düştü.
  
  "Yapamam. O hâlâ hayattayken. Ben sadece yapamam ".
  
  Mai onu orada bırakarak arkasını döndü. Onun savaşması gereken kendi savaşları vardı.
  
  Kanlı Kral ona bir veda atışı gönderdi. "Kaç Mai Kitano. Savaşım ilan edilmek üzere. Ve kapılar beni bekliyor."
  
  
  DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Kan Kralı'nın elleri bıçağına doğru fırladı. Silah öndeki masaya saplandı. Kanla ıslanmış bıçağı inceleyerek onu gözlerine yaklaştırdı. Bu bıçakla kaç kişinin hayatına son verdi?
  
  Yirmi beş yıl boyunca günaşırı, teker teker. En azından.
  
  Efsaneyi taze tutmak için de olsa saygı ve korku.
  
  Kendi kendine, "Ne kadar da değerli bir rakip," dedi. "Tekrar denemek için zamanım olmaması çok yazık." Ayağa kalktı, bıçağı yavaşça döndürdü, bıçağın bıçağı yürürken ışığı yansıtıyordu.
  
  "Ama harekete geçme zamanım neredeyse geldi."
  
  Masanın diğer ucunda, siyah saçlı bir kadının sandalyeye bağlı olduğu yerde durdu. Sakinliğini çoktan kaybetmişti. Onun kırmızı gözlerine, inip kalkan vücuduna ve titreyen dudaklarına bakmaktan tiksiniyordu.
  
  Kanlı Kral omuz silkti. "Merak etme. Artık Kitano'yu özlememe rağmen ilk cihazıma sahibim. Kocanızın şu sıralar ikinci cihazı teslim etmesi gerekiyor. Eğer geçerse özgür kalacaksınız."
  
  "Nasıl, sana nasıl güvenebiliriz?"
  
  "Ben onurlu bir adamım. Gençliğimi bu şekilde atlattım. Ve eğer onur sorgulanacaksa..." Ona lekeli bıçağı gösterdi. "Her zaman daha fazla kan vardı."
  
  Bilgisayar ekranından boğuk bir ping sesi geldi. Yanına gidip birkaç düğmeye bastı. Washington DC'deki komutanının yüzü ortaya çıktı.
  
  "Pozisyonumuz var efendim. Hedef on dakika içinde hazır olacak."
  
  "Cihaz bir önceliktir. Her şeyin üstünde. Hatırla bunu".
  
  "Sayın". Yüz, yükseltilmiş bir görünümü ortaya çıkarmak için geriye doğru hareket etti. Çöplerle dolu ve neredeyse terk edilmiş otoparka baktılar. Pürüzlü görüntü, ekranın üst kısmında dolaşan bir serseriyi ve bir çift otomatik kapıdan geçen mavi bir Nissan'ı gösteriyordu.
  
  "Kurtulun şu sıkıcılıktan. Polis olabilir."
  
  "Kontrol ettik efendim. O sadece bir serseri."
  
  Kanlı Kral, içinde yavaş yavaş öfkenin oluştuğunu hissetti. "Ondan kurtul. Bana tekrar sorarsan aileni diri diri gömerim."
  
  Bu adam sadece onun için çalışıyordu. Ancak bu adam Dmitry Kovalenko'nun neler yapabileceğini biliyordu. Başka bir söz söylemeden nişan aldı ve evsiz adamı başından vurdu. Kan Kralı kabaca betonlaşmış alanda karanlık bir noktanın yayılmaya başladığını görünce gülümsedi.
  
  "İstikrara beş dakika kaldı."
  
  Kanlı Kral kadına baktı. Birkaç aydır onun misafiriydi. Savunma Bakanı'nın karısı küçük bir ödül değildi. Jonathan Gates onun güvenliğinin bedelini ağır bir şekilde ödeyecekti.
  
  "Efendim, Gates son teslim tarihini aştı."
  
  Başka bir durumda Kanlı Kral bıçağını şimdi kullanırdı. Duraklama yok. Ancak ikinci cihaz, zorunlu olmasa da planları açısından önemliydi. Bilgisayarın yanında duran uydu telefonunu aldı ve bir numarayı çevirdi.
  
  Çalmasını ve çalmasını dinledim. "Kocanız güvenliğinizi umursamıyor gibi görünüyor Bayan Gates." Kanlı Kral dudaklarını gülümsemeye benzer bir şekilde kıvırdı. "Ya da belki de çoktan senin yerini almıştır, ha? Bu Amerikalı politikacılar..."
  
  Bir tık sesi duyuldu ve sonunda korkmuş ses cevap verdi. "Evet?"
  
  "Umarım yakındasındır ve cihaz sendedir dostum. Aksi takdirde..."
  
  Savunma Bakanı'nın sesi son derece gergindi. "Amerika Birleşik Devletleri zorbalara boyun eğmez" dedi ve bu sözlerin ona açıkça kalbinin ve ruhunun büyük bir kısmına mal oldu. "Talepleriniz karşılanmayacak"
  
  Kanlı Kral, Cehennemin Kapılarını ve onların ötesinde ne olduğunu düşündü. "O halde karınızın acı içinde ölmesini dinleyin Gates. Gideceğim yer için ikinci bir cihaza ihtiyacım yok."
  
  Kanlı Kral, kanalın açık kaldığından emin olarak bıçağını kaldırdı ve her türlü öldürücü fantezisini gerçekleştirmeye başladı.
  
  
  ONUNCU BÖLÜM
  
  
  Hayden Jay cep telefonu çaldığında bilgisayarından uzaklaştı. Ben ve Karin, Kaptan Cook'un deniz yolculuklarını, özellikle de Hawaii Adaları'nı ilgilendirenleri yeniden canlandırmakla meşguldü. Cook, her ne kadar ünlü bir kaşif olarak bilinse de, pek çok yeteneğe sahip bir adammış gibi görünüyordu. Aynı zamanda ünlü bir denizci ve başarılı bir haritacıydı. Her şeyin haritasını çıkaran adam, Yeni Zelanda'dan Hawaii'ye kadar olan toprakları kaydetti ve daha çok, ilk inişini Sandviç Adaları adını verdiği Hawaii'ye yaptığı biliniyordu. Heykel, 1778'de ilk karşılaştığı yerin bir kanıtı olarak hala Kauai'nin Waimea kasabasında duruyor.
  
  Hayden, arayanın patronu Jonathan Gates olduğunu görünce geri çekildi.
  
  "Evet efendim?"
  
  Karşı taraftan sadece aralıklı nefes sesleri duyulabiliyordu. Pencereye gitti. "Beni duyabiliyor musun? Sayın?"
  
  Onu sözlü olarak azarladığından beri konuşmadılar. Hayden kendini biraz emin hissetmiyordu.
  
  Gates'in sesi sonunda duyuldu. "Onu öldürdüler. O piçler onu öldürdüler."
  
  Hayden hiçbir şey göremeden pencereden dışarı baktı. "Onlar ne yaptı?"
  
  Onun ses tonundan endişelenen Ben ve Karin arkalarına döndüler.
  
  "Karım Hayden'ı aldılar. Aylar önce. Ve dün gece onu öldürdüler. Çünkü onların emirlerini kabul etmeyeceğim."
  
  "HAYIR. Yapılamazdı..."
  
  "Evet". Viskiyle beslenen adrenalin patlaması açıkça dağılmaya başladığında Gates'in sesi çatladı. "Bu seni ilgilendirmez Jay, karım. Ben her zaman bir vatansever oldum, bu yüzden Başkan onun kaçırılmasından birkaç saat sonra bunu öğrendi. Ben kalıyorum..." Durdu. "Vatansever".
  
  Hayden ne diyeceğini zar zor biliyordu. "Neden bana şimdi söylüyorsun?"
  
  "Sonraki adımlarımı açıklamak için."
  
  "HAYIR!" Hayden ani bir korkuyla pencereye vurarak çığlık attı. "Bunu yapamazsın! Lütfen!"
  
  "Rahatlamak. Kendimi öldürmeye hiç niyetim yok. Önce Sarah'nın intikamını almaya yardım edeceğim. İronik, değil mi?
  
  "Ne?"
  
  "Artık Matt Drake'in nasıl hissettiğini biliyorum."
  
  Hayden gözlerini kapattı ama yüzünden hâlâ yaşlar akıyordu. Kennedy'nin anısı çoktan dünyadan silinmeye yüz tutmuştu; bir zamanlar ateşle dolu olan kalp artık sonsuz geceye dönmüştü.
  
  "Neden bana şimdi söylüyorsun?" Hayden sonunda tekrarladı.
  
  "Açıklamak için." Gates durakladı ve şöyle dedi: "Ed Boudreaux'nun küçük bir kız kardeşi var. Size ayrıntıları gönderiyorum. Yap-"
  
  Hayden o kadar şok olmuştu ki sekreter devam edemeden onun sözünü kesti. "Eminsin?"
  
  "Bu piçi bitirmek için elinizden gelen her şeyi yapın."
  
  Hat kesildi. Hayden telefonunda bir e-postanın çaldığını duydu. Durmadan hızla döndü ve Ben Blake ile kız kardeşinin endişeli bakışlarını görmezden gelerek odadan çıktı. Kinimaki'nin küçük dolabına doğru yürüdü ve onu chorizo soslu tavuk hazırlarken buldu.
  
  "Alicia nerede?"
  
  "Dün geçiş izni iptal edildi." Koca Hawaiilinin sözleri çarpıtılmıştı.
  
  Hayden yaklaştı. "Aptallık etme. İkimiz de onun geçiş iznine ihtiyacı olmadığını biliyoruz. Peki Alicia nerede?"
  
  Kinimaki'nin gözleri genişleyerek tabaklara baktı. "Hımm, bir dakika. Onu bulacağım. Hayır, o bunun için fazla anlayışlı. Yapacağım-"
  
  "Onu ara." Bu sözleri söyler söylemez Hayden'ın midesi kasıldı ve ruhunu karanlık kapladı. "Ona Drake'le iletişime geçmesini söyle. İstediğini aldı. Bilgi almak için masum bir insanı inciteceğiz."
  
  "Rahibe Boudreau mu?" Kinimaka her zamankinden daha keskin görünüyordu. "Gerçekten bir tane var mı? Ve Gates bunu imzaladı mı?"
  
  Hayden gözlerini sildi, "Eğer biri karınıza işkence edip onu öldürseydi siz de yapardınız."
  
  Kinimaka bunu sessizce sindirdi. "Peki bu CIA'in aynısını bir Amerikan vatandaşına yapmasına mı olanak sağlıyor?"
  
  Hayden, "Şimdilik bu kadar" dedi. "Savaştayız."
  
  
  ON BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Matt Drake pahalı şeylerle başladı. Johnnie Walker Black şişesi davetkardı ve pek eski püskü görünmüyordu.
  
  Belki daha iyi bir şey yüzünün anısını hızla değiştirebilirdi? Bu kez rüyasında her zaman söz verdiği gibi onu gerçekten kurtarabilecek midir?
  
  Arama devam etti.
  
  Viski yandı. Hemen bardağı boşalttı. Tekrar doldurdu. Konsantre olmakta zorlandı. O, başkalarına yardım eden, onların güvenini kazanan, hesaba katılması gereken ve asla kimseyi yarı yolda bırakmayan bir adamdı.
  
  Ancak Kennedy Moore'u başarısızlığa uğrattı. Ondan önce de Alison'ı hayal kırıklığına uğrattı. Ve yaşama şansı bile bulamadan ölen doğmamış çocuklarını yüzüstü bıraktı.
  
  Johnnie Walker, daha önce denediği tüm şişeler gibi umutsuzluğunu derinleştirdi. Bunun olacağını biliyordu. Canının acımasını istiyordu. Ruhundan bir parça ıstırabın kesilmesini istiyordu.
  
  Acı onun pişmanlığıydı.
  
  Pencereden dışarı baktı. Boş, görmeyen ve duygusuz bir şekilde ona baktı; tıpkı onun gibi siyaha boyanmıştı. Mayıs ve Alicia'dan gelen güncellemeler giderek daha nadir hale geldi. SAS arkadaşlarından gelen telefonlar zamanında gelmeye devam etti.
  
  Kanlı Kral birkaç gün önce Ben'in ailesine suikast düzenledi. Güvendeydiler. Onlar tehlikenin farkında değildi ve Ben de Kan Kralı'nın kan davasının kurbanı olmaya ne kadar yaklaştıklarını asla bilemeyecek.
  
  Ve Blake'leri koruyan CIA ajanları da bilmiyordu. SAS'ın tanınmaya ya da sırtının sıvazlanmasına ihtiyacı yoktu. Sadece görevi tamamladılar ve bir sonraki göreve geçtiler.
  
  Unutulmaz bir melodi çalmaya başladı. Şarkı güzel olduğu kadar dokunaklıydı da - Evanescence'ın 'My Immortal' şarkısı - ve ona şimdiye kadar kaybettiği her şeyi hatırlatıyordu.
  
  Bu onun zil sesiydi. Çarşafları biraz karıştırdı ama sonunda telefonla ulaşmayı başardı.
  
  "Evet?"
  
  "Bu Hayden, Matt."
  
  Biraz daha dik oturdu. Hayden son zamanlardaki maceralarının farkındaydı ama onları görmezden gelmeyi seçti. Alicia onların aracısıydı. "Ne oldu? Ben-?" Bu sözleri söylemeye bile cesaret edemiyordu.
  
  "O iyi. İyiyiz. Ama bir şey oldu."
  
  "Kovalenko'yu buldun mu?" Sabırsızlık, alkolün bulanıklığını parlak bir spot ışığı gibi kesiyordu.
  
  "Hayır henüz değil. Ama Ed Boudreaux'nun bir kız kardeşi var. Ve onu buraya getirmek için izin aldık."
  
  Drake viskiyi unutarak oturdu. Nefret ve cehennem ateşi onun kalbinde iki iz yaktı. "Ne yapacağımı çok iyi biliyorum."
  
  
  ONİKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hayden kendisini olacaklara hazırladı. Tüm CIA kariyeri onu bu duruma hazırlamamıştı. Savunma Bakanı'nın karısı öldürüldü. Güçlü kişilerin bilinmeyen sayıda akrabasını rehin tutan uluslararası bir terörist.
  
  Hükümet olaya karışan herkesin kimliğini biliyor muydu? Asla. Ama söylediklerinden çok daha fazlasını bildiklerinden emin olabilirsiniz.
  
  İlk kaydolduğunda çok daha kolay görünüyordu. Belki o zamanlar, yani 11 Eylül'den önce işler daha basitti. Belki de taklit etmeyi arzuladığı efsanevi ajan olan babası James Jay'in günlerinde her şey siyah beyazdı.
  
  Ve acımasız.
  
  Keskin bir kenardı. Kan Kralı'na karşı savaş pek çok düzeyde yürütüldü, ancak onunki henüz en korkunç ve başarılı olanı olabilir.
  
  Yanındaki insanların farklı kişilikleri ona bir avantaj sağlıyordu. Gates bunu ilk fark etti. Bu yüzden Bermuda Şeytan Üçgeni'ni çevreleyen gizemle ilgili kendi araştırmalarını yürütmelerine izin verdi. Gates onun sandığından daha akıllıydı. Matt Drake, Ben Blake, May Kitano ve Alicia Miles gibi zıt kişiliklerin sağladığı avantajı hemen gördü. Takımının potansiyelini gördü. Ve hepsini bir araya getirdi.
  
  Muhteşem.
  
  Geleceğin takımı mı?
  
  Artık her şeyini kaybeden adam, karısını vahşice öldüren adam için adaletin yerini bulmasını istiyordu.
  
  Hayden Boudreaux'nun hücresine yaklaştı. Kısa ve öz paralı asker, kavuşturduğu ellerinin üzerinden tembelce ona baktı.
  
  "Size yardımcı olabilir miyim Ajan Jay?"
  
  Eğer tekrar denemeseydi Hayden kendini asla affetmeyecekti. "Bize Kovalenko'nun yerini söyle Boudreau. Sadece onu ver ve her şey bitecek. Kollarını açtı. "Demek istediğim, senin umurunda değil."
  
  "Belki biliyordur." Boudreau vücudunu çevirdi ve karyoladan kaydı. "Belki de bilmiyordur. Belki bunu söylemek için çok erkendir, ha?"
  
  "Planları neler? Nedir bu Cehennem Kapısı?
  
  "Bilseydim..." Boudreau'nun yüzü ziyafet çeken bir köpekbalığının gülümsemesini yansıtıyordu.
  
  "Gerçekten yapıyorsun." Hayden oldukça gerçekçi kaldı. "Sana bu son şansı veriyorum."
  
  "Son şans? Beni vuracak mısın? CIA nihayet oyunda kalabilmek için hangi karanlık günahları işlemeleri gerektiğini fark etti mi?"
  
  Hayden omuz silkti. "Bunun bir yeri ve zamanı var."
  
  "Kesinlikle. Birkaç yer sayabilirim." Boudreau onunla alay etti, deliliği tükürüğün arasından parlıyordu. "Bana Kan Kralı kadar güçlü birine ihanet etmemi sağlayacak hiçbir şey yapamazsınız Ajan Jay."
  
  "Şey..." Hayden kendini gülümsemeye zorladı. "Bizi düşündüren de bu, Ed." Sesine neşe kattı. "Burada hiçbir şeyin yok dostum. Hiç bir şey. Ama yine de dökmeyeceksin. Orada oturup tükeniyorsun, sonucu mutlu bir şekilde kabul ediyorsun. Tam bir piç gibi. Bir kaybeden gibi. Bir parça Güney saçmalığı gibi." Hayden elinden geleni yaptı.
  
  Boudreaux'nun ağzı gergin beyaz bir çizgi oluşturdu.
  
  "Sen vazgeçmiş bir adamsın. Tuhaf. Kurban etmek. İktidarsız."
  
  Boudreau ona doğru ilerledi.
  
  Hayden onunla dalga geçerek yüzünü parmaklıklara yasladı. "Lanet olası sarkık penis."
  
  Boudreau bir yumruk attı ama Hayden daha hızlı geri çekilerek kendini gülümsemeye zorladı. Yumruğunun çeliğe çarpma sesi yüze atılan ıslak bir tokat gibiydi.
  
  "Yani merak ettik. Senin gibi bir askerin zayıf iradeli bir üye olmasına neden olan şey nedir?"
  
  Boudreau şimdi yavaş yavaş anlayan gözlerle ona bakıyordu.
  
  "Bu kadar". Hayden onu taklit etti. "Oraya vardın değil mi? Adı Maria, değil mi?"
  
  Boudreau anlatılamaz bir öfkeyle parmaklıkları çarparak kapattı.
  
  Gülümseme sırası Hayden'daydı. "Daha önce de söylediğim gibi. İktidarsız."
  
  Arkasını döndü. Tohumlar ekildi. Hız ve vahşetle ilgiliydi. Ed Boudreau normal koşullar altında asla çatlamazdı. Ama şimdi...
  
  Kinimaka, paralı askerin görebilmesi için bir sandalyeye bağladıkları televizyonu katladı. Adamın sesindeki endişe her ne kadar saklamaya çalışsa da açıkça görülüyordu.
  
  "Siz insanlar ne yapmaya çalışıyorsunuz?"
  
  "İzlemeye devam et, piç." Hayden sesinin artık umursamıyormuş gibi çıkmasını sağladı. Kinimaka televizyonu açtı.
  
  Boudreaux'nun gözleri büyüdü. "Hayır" dedi sadece dudaklarıyla sessizce. "Oh hayır".
  
  Hayden onun bakışlarına tamamen inandırıcı bir sırıtışla karşılık verdi. "Savaştayız Boudreau. Hala konuşmak istemiyor musun? Lanet bir eklenti seç.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake, çerçeveye girmeden önce kameranın güvenli bir şekilde yerine oturduğundan emin oldu. Siyah kar maskesi, kamuflajdan ziyade etki yaratmak için yüzünün üzerine çekilmişti ama giydiği kurşun geçirmez yelek ve taşıdığı silah, kızın durumunun ciddiyetini açıkça ortaya koyuyordu.
  
  Kızın gözleri umutsuzluk ve korku gölleri gibiydi. Ne yaptığına dair hiçbir fikri yoktu. Buna neden ihtiyaç duyduklarına dair hiçbir fikrim yok. Kardeşinin geçimini sağlamak için ne yaptığını bilmiyordu.
  
  Drake, bugünlerde masum olan biri varsa, Maria Fedak'ın da masum olduğunu düşündü. Ölümle, kalpsizlikle ve nefretle tıslayan ve çatırdayan, dünyanın dört bir yanına yayılmış bir ağın içinde şans eseri yakalandık, talihsizliğe yakalandık.
  
  Drake onun yanında durdu, sağ elindeki bıçağı sallıyordu, diğer eli ise hafifçe silaha yaslanmıştı. Onun masum olması artık onun için önemli değildi. Bu bir intikamdı, daha az değil. Bir yaşam için bir yaşam.
  
  Sabırla bekledi.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden, "Maria Fedak," dedi. "O sizin kız kardeşiniz, evli Bay Boudreau. Kız kardeşiniz unutkan Bay Paralı Asker. Kız kardeşiniz çok korktu Bay Katil. Kardeşinin kim olduğunu ve düzenli olarak ne yaptığını bilmiyor. Ama o seni gerçekten tanıyor. Yılda bir veya iki kez onu ziyaret eden ve çocuklarına sahte hikayeler ve düşünceli hediyeler veren sevgi dolu bir erkek kardeş tanıyor. Söylesene Ed, onların annesiz büyümelerini mi istiyorsun?"
  
  Boudreaux'nun gözleri fırlamıştı. Çıplak korkusu o kadar güçlüydü ki Hayden aslında onun için üzülüyordu. Ama şimdi zamanı değildi. Kız kardeşinin hayatı gerçekten dengedeydi. Bu yüzden sunuculuk yapması için Matt Drake'i seçtiler.
  
  "Maria". Bu kelime ağzından acıklı ve çaresiz bir şekilde çıktı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake korkmuş kızı zar zor görebiliyordu. Kennedy'nin kollarında ölü olduğunu gördü. Ben'in kanlı ellerini gördü. Harrison'ın suçlu yüzünü gördü.
  
  Ama en önemlisi Kovalenko'yu gördü. İşin beyni olan Kan Kralı o kadar boş ve duygudan yoksun bir adam ki, yeniden canlandırılmış bir cesetten başka bir şey olamaz. Zombi. Adamın yüzünü gördü ve onu çevreleyen her şeyin hayatını boğmak istedi.
  
  Elleri kıza uzanıp boğazını kapattı.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden monitöre bakıp gözlerini kırpıştırdı. Drake işleri aceleye getiriyordu. Boudreau'nun pes etmeye pek vakti olmadı. Kinimaka her zaman nazik bir arabuluculuk yaparak ona doğru bir adım attı ama Alicia Miles onu geri çekti.
  
  "Olmaz koca adam. Bırakın bu piçler ter döksün. Ellerinde ölümden başka bir şey yok."
  
  Hayden, adamlarının öldürülmesini emrettiğinde Boudreaux'nun onunla alay ettiğini hatırladığı gibi, Boudreaux'yla alay etmeye kendini zorladı.
  
  "Bağıracak mısın Ed, yoksa Birleşik Krallık'ta suşinin nasıl yapıldığını mı bilmek istiyorsun?"
  
  Boudreaux ona öldürücü bir bakışla baktı. Ağzının kenarından ince bir miktar tükürük aktı. Tıpkı bir cinayetin yaklaştığını hissettiğinde olduğu gibi, duyguları onu ele geçirmeye başlamıştı. Hayden onun kendisini ona kapatmasını istemiyordu.
  
  Alicia zaten barlara yaklaşmıştı. "Erkek arkadaşımın idam edilmesini sen emrettin. Zar atmayı ben değil de Drake yaptığına sevinmelisin. O kaltağa iki kat daha fazla acı çektirirdim."
  
  Boudreau bir ona diğerine baktı. "İkiniz de buradan asla çıkamayacağımdan emin olsanız iyi olur. Yemin ederim ikinizi de parçalara ayıracağım.
  
  "Kaydet." Hayden, Drake'in Maria Fedak'ın boynunu sıkmasını izledi. "Fazla vakti yok."
  
  Boudreau sert bir adamdı ve yüzü kapalıydı. "CIA kız kardeşime zarar vermeyecek. O, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşıdır."
  
  Artık Hayden deli adamın bunu gerçekten anlamadığına gerçekten inanıyordu. "Dinle beni, seni çılgın piç," diye tısladı. "Savaştayız. Kanlı Kral Amerikalıları Amerikan topraklarında öldürdü. Onlarca kişiyi kaçırdı. Onlarca. Bu ülkeyi fidye karşılığında elinde tutmak istiyor. Ne seni ne de kokuşmuş kız kardeşini umursamıyor!"
  
  Alicia kulaklığına bir şeyler mırıldandı. Hayden talimatları duydu. Kinimaka da aynısını yaptı.
  
  Drake'in de öyle.
  
  Kadının boynunu serbest bıraktı ve silahı kılıfından çıkardı.
  
  Hayden dişlerini o kadar sıktı ki kafatasının etrafındaki sinirler çığlık attı. İçgüdüleri neredeyse çığlık atmasına ve ona durmasını söylemesine neden olacaktı. Odak noktası bir anlığına bulanıklaştı ama sonra eğitimi devreye girdi ve bunun Kovalenko'yu bulmak için en iyi şans olduğunu söyledi.
  
  Yüzlerce veya daha fazlasını kurtaracak bir hayat.
  
  Boudreau, kadının yüzündeki duygu oyunlarını fark etti ve birden kendini barlarda ikna olmuş bir halde, elini uzatıp hırlayarak buldu.
  
  "Böyle yapma. Küçük kız kardeşime bunu yapmaya cesaret etme!''
  
  Hayden'ın yüzü taştan bir maskeydi. "Son şans katil."
  
  "Kanlı Kral bir hayalet. Bildiğim kadarıyla bu bir yanılgı olabilir. Bu tür şeyleri seviyor."
  
  "Anlaşıldı. Bizi sınayın."
  
  Ama Boudreau çok uzun süredir paralı asker, çok uzun süredir katil. Ve otorite figürlerine olan nefreti muhakeme yeteneğini körleştirdi. "Cehenneme git, kaltak."
  
  Hayden'ın kalbi sıkıştı ama bileğindeki mikrofon monitörüne dokundu. "Vur onu."
  
  Drake silahı kaldırdı ve başına dayadı. Parmağı tetiğe bastı.
  
  Boudreaux dehşet içinde kükredi. "HAYIR! Lanet Kral..."
  
  Drake, korkunç silah sesinin diğer tüm sesleri bastırmasına izin verdi. Maria Fedak'ın başının yanından kan fışkırmasını izledi.
  
  "Kuzey Oahu!" Boudreaux'nun işi bitti. "En büyük çiftliği orada..." Yere çökerken, ölü kız kardeşinin sandalyeye yığılmasını ve arkasındaki kanla kaplı duvara bakarken sözleri azaldı. Kar maskesine bürünmüş figürün ekranı tamamen doldurana kadar yaklaşmasını şok içinde izledi. Daha sonra maskesini çıkardı.
  
  Matt Drake'in yüzü soğuk ve mesafeliydi; işini seven bir cellatın yüzüydü.
  
  Hayden ürperdi.
  
  
  ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Matt Drake taksiden indi ve önünde beliren yüksek binayı incelemek için gözlerini kapattı. Gri ve sıradan bir CIA gizli operasyonu için mükemmel bir kılıftı. Yerel ajanlar, birden fazla güvenlik katmanından geçerek yer altı garajına sızmak zorunda kaldı . Ajan ya da sivil olsun diğer herkes ön kapıdan içeri girdi ve kendilerini kasıtlı olarak kolay hedef olarak sundu.
  
  Kendini bildi bileli ilk kez neredeyse ayık bir halde derin bir nefes aldı ve tek kişilik döner kapıyı iterek açtı. En azından bu kurulum güvenliğini ciddiye alıyor gibi görünüyordu. Önünde yarım düzine sert görünüşlü adamın oturduğu basit bir masa vardı. Şüphesiz çok daha fazlası izliyordu.
  
  Cilalı fayans zeminde yürüdü. "Hayden Jay benimle buluşmayı bekliyor."
  
  "Adın ne?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake mi?" Muhafızın metanetli görünümü hafifçe dalgalandı.
  
  "Kesinlikle".
  
  Adam ona bir kişinin bir ünlüyü veya bir mahkumu gördüğünde kullanabileceği bir bakış attı. Sonra bir arama yaptı. Bir saniye sonra Drake'e gizli bir asansöre kadar eşlik etti. Anahtarı taktı ve düğmeye bastı.
  
  Drake asansörün sanki bir hava yastığının üzerindeymiş gibi yukarı doğru uçtuğunu hissetti. Ne olacağı hakkında fazla düşünmemeye karar verdi, olayları kendi haline bıraktı. Kapı açıldığında koridora baktı.
  
  Koridorun sonunda onu karşılamak için bir komite duruyordu.
  
  Ben Blake ve kız kardeşi Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles arkada bir yerde duruyordu. May'i görmedi ama aslında bunu da beklemiyordu.
  
  Ancak sahne yanlıştı. Buna Kennedy'yi de dahil etmek gerekiyordu. Onsuz her şey tuhaf görünüyordu. Asansörden dışarı çıktı ve muhtemelen onların da aynı şekilde hissettiğini hatırlamaya çalıştı. Ama her gece yatakta yatıp gözlerinin içine bakıp Drake'in neden onu kurtarmak için orada olmadığını merak mı ediyorlardı?
  
  Ben daha sonra onun önünde durdu ve Drake hiçbir şey söylemeden genç adamı kollarına aldı. Karin, ağabeyinin omzunun üzerinden mahcup bir şekilde gülümsedi ve Hayden yaklaşıp elini onun omzuna koydu.
  
  "Seni özledik".
  
  Umutsuzca tutundu. "Teşekkür ederim".
  
  "Yalnız olmak zorunda değilsin," dedi Ben.
  
  Drake bir adım geri çekildi. "Bak," dedi, "bir şeyi açıklığa kavuşturmak önemli. Ben değişmiş bir insanım. Artık bana güvenemezsin, özellikle de sana, Ben. Eğer hepiniz bunu anlarsanız, o zaman birlikte çalışma şansımız olur."
  
  "Senin değildi..." Ben, tıpkı Drake'in yapacağını bildiği gibi, doğrudan soruna yöneldi. Şaşırtıcı bir şekilde Karin aklın eliydi. Onu yakalayıp kenara çekerek Drake'e ofise giden açık bir yol bıraktı.
  
  Yol boyunca Kinimaka'ya başıyla selam vererek aralarından geçti. Alicia Miles ona ciddi gözlerle baktı. Ayrıca çok sevdiği birini kaybetmenin acısını yaşadı.
  
  Drake durdu. "Henüz bitmedi Alicia, kesinlikle. Bu piç yok edilmeli. Aksi takdirde dünyayı yerle bir edebilir."
  
  "Kovalenko çığlık atarak ölecek."
  
  "Şükürler olsun".
  
  Drake onun yanından geçerek odaya girdi. Sağında iki büyük bilgisayar oturuyordu; sabit diskler veri arayıp yüklerken vızıldayıp tıklıyordu. Önünde Miami Plajı'na bakan, yerden yüksekte kurşun geçirmez bir çift pencere vardı. Aniden, Wells'in sapık gibi davranıp aşağıdaki bronzlaşmış cesetleri görebilmek için keskin nişancı dürbünü istediği görüntüsü aklına geldi.
  
  Bu düşünce onu düşündürdü. Kennedy suikasta kurban gittiğinden beri ilk kez Welles hakkında tutarlı bir şekilde düşünüyordu. Wells, Alicia ya da May'in ellerinde korkunç bir şekilde öldü. Hangileri olduğunu bilmiyordu ve nedenini de bilmiyordu.
  
  Diğerlerinin onu takip ettiğini duydu. "Yani..." Manzaraya odaklandı. "Hawaii'ye ne zaman gidiyoruz?"
  
  Hayden, "Sabah," dedi. "Varlıklarımızın çoğu artık Oahu'da yoğunlaşmış durumda. Kovalenko'nun birden fazla çiftliğinin olduğu bilindiği için diğer adaları da kontrol ediyoruz. Tabii artık onun bir aldatmaca ustası olduğu da biliniyor, dolayısıyla dünyanın farklı bölgelerindeki diğer ipuçlarını da takip etmeye devam ediyoruz."
  
  "İyi. Kaptan Cook, Diamond Head ve Hell's Gate'e yapılan atıfları hatırlıyorum. Amacın bu muydu?"
  
  Ben aldı. "Hemen hemen evet. Ancak Cook Oahu'ya değil Kauai'ye indi. Onun..." Monolog aniden sona erdi. "Hımm, kısaca. Olağandışı bir şey bulamadık. Hoşçakal."
  
  "Cook ile Diamond Head arasında doğrudan bir bağlantı yok mu?"
  
  "Üzerinde çalışıyoruz". Karin biraz savunmacı bir tavırla konuştu.
  
  Ben, Drake'in yeni bariyerini test ederek, "Ama o Yorkshire'da doğdu," diye ekledi. "Biliyorsun, Tanrı'nın Dünyası."
  
  Görünüşe göre Drake arkadaşının ne dediğini duymamıştı bile. "Hawaii'de ne kadar zaman geçirdi?"
  
  "Aylardır," dedi Karin. "Oraya en az iki kez geri döndü."
  
  "Belki o zaman her adayı ziyaret etmiştir. Yapmanız gereken onun geçmişini veya başarılarını değil, günlüklerini kontrol etmektir. Ünlü olmadığı şeyleri bilmemiz gerekiyor."
  
  "Bu..." Karin durakladı. "Gerçekten mantıklı."
  
  Ben hiçbir şey söylemedi. Karin'in işi bitmemişti. "Bildiğimiz şey şu: Hawaii'nin ateş, şimşek ve volkan tanrısı Pele adında bir kadın. Hawaii'nin birçok eski masalında popüler bir figürdür. Evinin dünyanın en aktif yanardağlarından birinin tepesinde olduğu söyleniyor ama orası Büyük Ada'da, Oahu'da değil."
  
  "Hepsi bu?" Drake kısaca sordu.
  
  "HAYIR. Hikayelerin çoğu kız kardeşleri hakkında olsa da bazı efsaneler Pele Kapısı'ndan bahseder. Kapı ateşe ve bir yanardağın kalbine açılıyor; bu sana cehennem gibi mi geliyor?"
  
  Kinimaka hiç düşünmeden, "Belki de bu bir metafordur," dedi ve sonra kızardı. "Eh, olabilir. Bilirsin..."
  
  İlk gülen Alicia oldu. "Tanrıya şükür en azından bir başkasının mizah anlayışı var." Homurdandı ve insanların ona nasıl davrandığını gerçekten umursamadığını gösteren bir sesle, "Alınma," diye ekledi.
  
  Drake, "Pele Kapısı faydalı olabilir" dedi. "İyi çalışmaya devam edin. Sabah görüşürüz".
  
  "Sen kalmıyor musun?" Ben açıkça arkadaşıyla konuşma fırsatı bulmayı umarak ağzından kaçırdı.
  
  "HAYIR". Güneş okyanusun üzerinde batmaya başladığında Drake pencereden dışarı baktı. "Bu gece gitmem gereken bir yer var."
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Drake arkasına bakmadan odadan çıktı. Beklendiği gibi, tam asansöre girmek üzereyken Hayden ona yetişti.
  
  "Drake, yavaşla. O tamamen haklı?"
  
  "Onun iyi olduğunu biliyorsun. Onu video akışında gördün.
  
  Hayden onun elini tuttu. "Ne demek istediğimi biliyorsun."
  
  "O iyi olacak. İyi görünmesi gerekiyordu, bunu biliyorsun. Boudreaux bunun gerçek olduğunu düşünmüş olmalı."
  
  "Evet".
  
  "Keşke onun kırıldığını görebilseydim."
  
  "Eh, bıçakladığı kişi bendim, o yüzden bu zevki senin sayende aldım."
  
  Drake birinci katın düğmesine bastı. "Kız kardeşinin çoktan ajanlarınızla birlikte olması gerekirdi. Onu hastaneye götürüp temizletecekler. Sahte kan, kendi işine bakan bir şeytandır, biliyorsun."
  
  "Eğer bu mümkünse Boudreau daha da çılgına döndü. Kız kardeşi canlı olarak ayağa kalktığında..." Hayden başını salladı. "Son Çöküş."
  
  "Plan işe yaradı. Sağlam bir fikirdi," dedi Drake ona. "Bilgi aldık. Buna değerdi ".
  
  Hayden başını salladı. "Biliyorum. Manyağın parmaklıklar ardında olmasına sevindim."
  
  Drake asansöre girdi ve kapıların kapanmasını bekledi. Hayden gözden kaybolurken, "Keşke bana kalsaydı" dedi. "O piçi hücresinde vururdum."
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Biscayne Bulvarı'na bir taksiye bindi ve Bayside alışveriş meydanına doğru yola çıktı. Onu arayan, sesi kısık, kararsız ve tamamen karakterine aykırı olan adam, Bubba Gump'ın önünde buluşmak istedi. Drake bir an espri yaptı ve muhtemelen onlar için daha uygun bir yer olan Hooters'ı önerdi ama May onu duymamış gibi davrandı.
  
  Drake kalabalığa katıldı, etrafındaki gürültülü eğlenceyi dinledi ve kendini tamamen yersiz hissetti. Bu kadar değerli bir şeyi kaybettiğinde bu insanlar nasıl bu kadar mutlu olabiliyorlardı? Nasıl umursamazlar?
  
  Boğazı kurumuştu ve dudakları çatlamıştı. Bubba Gump'taki bar bizi çağırdı. Belki o gelmeden önce birkaç tanesini batırabilirdi. Ancak hiçbir yanılsaması yoktu; bunun durması gerekiyordu. Sevdiği kadının katilinin peşine düşmek için Hawaii'ye gidecekse, kurban olmak yerine intikam peşinde olacaksa bu son seferi olmalıydı.
  
  Bu olmak zorunda.
  
  Mai ona bağırdığında kapıyı itmek üzereydi. Tam oradaydı, benden bir buçuk metreden daha yakın bir sütuna yaslanmıştı. Eğer o düşman olsaydı şu anda ölmüş olurdu.
  
  Onun zulüm ve cezalandırma konusundaki kararlılığı, odaklanma ve deneyim olmadan değersizdi.
  
  Mai restorana doğru ilerledi, Drake de onu takip etti. Barda oturdular ve Hawaii'ye yapacakları gezinin şerefine Lava Flows sipariş ettiler.
  
  Drake sessiz kaldı. Mai Kitano'yu daha önce hiç gergin görmemişti. Daha önce onun korktuğunu hiç görmemişti. Onu harekete geçirecek bir senaryo hayal edemiyordu.
  
  Ve sonra dünyası yeniden çöktü.
  
  "Kovalenko kız kardeşim Chika'yı Tokyo'dan kaçırdı. Birçok ay geçti. O zamandan beri onu esir tutuyor." Mai derin bir nefes aldı.
  
  "Anladım. Ne yaptığını anlıyorum," dedi Drake fısıltıyla. Açıktı. Aile her zaman önce gelirdi.
  
  "Bir cihazı var."
  
  "Evet".
  
  "Onu bulmak için ABD'ye geldim. Kovalenko'yu bulmak için. Ama sen ve arkadaşların benimle iletişime geçene kadar başarısız oldum. Sana borçluyum".
  
  "Onu kurtarmadık. Yaptın."
  
  "Bana umut verdin, beni takımın bir parçası yaptın."
  
  "Sen hâlâ takımın bir parçasısın. Ve unutmayın ki hükümetin başka bir çaresi daha var. Onlar vazgeçmeyecekler."
  
  "Tabii içlerinden birinin esaret altında sevdiği biri yoksa."
  
  Drake, Gates'in karısına ne olduğunu biliyordu ama hiçbir şey söylemedi. "Sana Hawaii'de ihtiyacımız olacak, Mai. Bu adamı yenmek istiyorsak en iyisine ihtiyacımız olacak. Hükümet bunu biliyor. Bu yüzden senin, Alicia'nın ve diğerlerinin gitmesine izin verildi."
  
  "Peki sen?"
  
  "Ve ben".
  
  "Peki ya sevdiklerin, Drake? Kanlı Kral kan davasını sürdürmeye mi çalışıyordu?"
  
  Drake omuz silkti. "O kaybetti."
  
  "Yine de denemeye devam edecek."
  
  "Kız kardeşin güvende mi?" Ekstra korumaya ihtiyacı var mı? Bazı insanları tanıyorum..."
  
  "Bu halledildi, teşekkürler."
  
  Drake el değmemiş içkiyi inceledi. "O zaman her şey Hawaii'de sona erecek" dedi. "Ve şimdi neredeyse bulduğumuza göre, yakında olacak."
  
  Mai içkisinden uzun bir yudum aldı. "Hazırlanacak, Drake. Bunu on yıldır planlıyor."
  
  "Burası ateş ülkesi" dedi. "Bu denkleme Kovalenko'yu ve geri kalanımızı da eklersek burası patlayabilir."
  
  
  * * *
  
  
  May'in otoparka doğru yürümesini izledi ve taksinin olabileceğini düşündüğü yere doğru yöneldi. Miami'de gece hayatı tüm hızıyla devam ediyordu. Alkol mevcut tek sarhoşluk yolu değildi ve sonsuz, keyifli geceler, güzel erkekler ve kadınlar ve dinamik melodilerin birleşimi, onun zayıflayan moralini bile yükseltmeye çalıştı.
  
  Köşeyi döndü ve önünde marina açıldı; yatlar gururla hareket ediyor, yürüyüş yollarını dolduran kalabalıklar, dünyadaki hiçbir şeyi umursamayan güzel insanlarla dolu bir açık hava restoranı.
  
  Büyük ölçüde Matt Drake gibi insanlara teşekkür ederim.
  
  Arkasını döndü. Cep telefonu o unutulmaz, melodik melodiyle çaldı.
  
  Hızlıca düğmeye basın. "Evet?"
  
  "Mat? Tünaydın. Merhaba." Oxford eğitiminin ince tonları onu şaşırttı.
  
  "Dal?" - dedi. "Torsten Dahl mı?"
  
  "Kesinlikle. Başka kimin sesi bu kadar güzel?"
  
  Drake paniğe kapıldı. "Herşey yolunda?"
  
  "Endişelenme dostum. Dünyanın bu tarafında her şey yolunda. İzlanda harika. Çocuklar harika. Bir eş... bir eştir. Kovalenko'yla işler nasıl gidiyor?"
  
  "Bulduk" dedi Drake gülümseyerek. "Neredeyse. Nereye bakacağımızı biliyoruz. Şu anda bir miktar seferberlik sürüyor ve yarın Hawaii'de olmalıyız."
  
  "Mükemmel. Aramamın nedeni işinize yarayabilir de, yaramayabilir de. Kendiniz karar verebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Tanrıların Mezarı'nın araştırmaları dikkatli bir şekilde devam ediyor. Frey'in şatosunda Odin'in mezarının kenarında dilim dışarıda nasıl durduğumu hatırlıyor musun? Ne bulduğumuzu hatırlıyor musun?"
  
  Drake o anda duyduğu şaşkınlığı hatırladı. "Kesinlikle".
  
  "Neredeyse her gün buna eşit, hatta onu aşan hazineler bulduğumuzu söylediğimde bana inanın. Ama bu sabah daha sıradan bir şey dikkatimi çekti, çünkü bana seni hatırlattı."
  
  Drake İsveçliyi daha iyi duyabilmek için dar sokağa adım attı. "Sana beni mi hatırlatıyor? Herkül'ü buldun mu?
  
  "HAYIR. Ama mezardaki her nişin duvarlarında işaretler bulduk. Hazinelerin arkasında saklandıkları için ilk bakışta fark edilmediler."
  
  Drake öksürdü. "İşaretler mi?"
  
  "Bana gönderdiğin fotoğrafla eşleşiyorlardı."
  
  Drake bir an bekledi ve ardından kalbine yıldırım çarptı. "Beklemek. Gönderdiğim fotoğraftaki gibi mi demek istiyorsun? Zaman yolculuğu cihazlarında bulduğumuz girdap görüntüsü mü?"
  
  "Bunun seni ısıracağını düşündüm dostum. Evet, bu işaretler ya da sizin de söylediğiniz gibi bukleler."
  
  Drake bir an konuşamadı. Tanrıların Mezarı'ndaki işaretler antik ulaşım araçlarında bulunan işaretlerle eşleşiyorsa bu onların aynı döneme ait olduğu anlamına geliyordu.
  
  Drake kuru bir ağızla konuştu. "Anlamı-"
  
  Ancak Thorsten Dahl zaten her şeyi düşünmüştür. "Tanrıların zaman yolculuğu amacıyla cihazlar yarattığını. Eğer düşünürseniz mantıklı geliyor. Odin'in mezarında bulduğumuz şeylerden onların var olduğunu biliyoruz. Artık zamanın geçişini nasıl manipüle ettiklerini biliyoruz."
  
  
  ONBEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Kanlı Kral, küçük rezervinin kenarında durmuş, birkaç Bengal kaplanının kendileri için serbest bırakılan küçük bir geyiği kovalamasını izliyordu. Duyguları parçalanmıştı. Bir yandan, gezegende şimdiye kadar yaratılmış en büyük ölüm makinelerinden birine sahip olmak ve onu boş zamanlarında izlemek bir zevkti. Öte yandan esir tutulmaları büyük bir utançtı. Daha iyisini hak ediyorlardı.
  
  İnsan tutsakları gibi değil. Alacaklarını hak ettiler.
  
  Boudreau.
  
  Kan Kralı birkaç kişinin çimenlerin üzerinde yürüdüğünü duyunca arkasını döndü. "Bay Boudreau," diye hırladı. "CIA'in gözaltına alınması nasıl gitti?"
  
  Adam birkaç metre ötede durdu, ona gereken saygıyı gösterdi ama korkusuzca baktı. "Hayal ettiğimden daha zor" diye itiraf etti. "Sessizce çıkardığın için teşekkürler."
  
  Kanlı Kral durakladı. Arkasında korkmuş geyiği kovalayan kaplanları hissetti. Geyik ciyakladı ve kaçtı; dehşete kapılmıştı, kendi ölümüyle yüzleşemiyordu . Boudreau öyle değildi. Kanlı Kral ona belli bir saygı gösterdi.
  
  "Matt Drake seni geçti mi?"
  
  "CIA beklediğimden daha becerikli çıktı. Bu kadar".
  
  "Biliyorsun ki eğer silah bende olsaydı kız kardeşinin ölümü sahte olmazdı."
  
  Boudreaux'nun sessizliği anladığını gösteriyordu.
  
  Kanlı Kral, "Harekete geçme zamanı geldi" dedi. "Diğer çiftlikleri yok edecek birine ihtiyacım var. Kauai ve Büyük Ada'dakiler. Bunu benim için yapabilirmisin?"
  
  Ömür boyu hapisten kurtarılmasını emrettiği adam bir anda umut buldu. "Bunu yapabilirim."
  
  "Her rehineyi öldürmelisin. Her erkek, kadın ve çocuk. Bunu yapabilirsin?"
  
  "Evet efendim".
  
  Kanlı Kral öne doğru eğildi. "Eminsin?"
  
  "Benden yapmamı istediğin her şeyi yapacağım."
  
  Kan Kralı hiçbir dış duygu belirtisi göstermiyordu ama memnundu. Boudreau onun en yetenekli savaşçısı ve komutanıydı. Bu kadar sadık kalması iyi bir şey.
  
  "O zaman git hazırlan. Talimatlarınızı bekliyorum."
  
  Adamları Amerikalıyı uzaklaştırdı ve Kan Kralı bir adamın geride beklemesini işaret etti. Oahu'daki çiftliğinin yöneticisi Claude'du.
  
  "Dediğim gibi Claude, zamanı geldi. Hazır mısın, değil mi?"
  
  "Her şey hazırlandı. Ne kadar dayanmalıyız?"
  
  Kanlı Kral, "Ölene kadar dayanacaksın," diye bağırdı. "O zaman bana olan borcun ödenecek. Sen dikkatin dağılmasının bir parçasısın. Elbette bu sadece küçük bir kısım ama fedakarlığınız buna değer."
  
  Oahu amiri sessiz kaldı.
  
  "Seni rahatsız ediyor mu?"
  
  "HAYIR. Hayır efendim.
  
  "Bu iyi. Dikkatlerini çiftliğe odakladığımızda yerel ada hücrelerini açacaksınız. Cehennemin Kapılarından geçecek olan benim ama Hawaii yanacak."
  
  
  ON ALTINCI BÖLÜM
  
  
  CIA özel jeti otuz dokuz bin feet yükseklikte uçuyordu. Matt Drake boş bardağındaki buzu karıştırdı ve bir minyatür viski daha almak için kapağını açtı. Yalnızlığına saygı göstereceklerini umarak uçağın arkasında tek başına oturdu. Ancak sürekli yan bakışlar ve öfkeli fısıltılar ona 'tekrar hoş geldin' minibüsünün yakında yanına yanaşacağını söylüyordu.
  
  Ve viski henüz sinirlerimi bozmaya başlamamıştı bile.
  
  Hayden koridorun karşısında oturuyordu, Kinimaka da onun yanında. Görevinin niteliğine rağmen Hawaiili, memleketine dönme konusunda oldukça neşeli görünüyordu. Ailesi dikkatle korunuyordu ama her zaman iyimser olan dev, hâlâ onları görme şansına sahip olacağından oldukça emin görünüyordu.
  
  Hayden, Jonathan Gates'le uydu telefonuyla konuştu. "Üç tane daha? Toplamda yirmi bir mahkum var efendim. Evet, bundan daha fazlası olduğuna eminim. Ve henüz bir konum yok. Teşekkür ederim".
  
  Hayden bağlantıyı kesti ve başını eğdi. "Onunla artık konuşamam. Karısı öldürülen bir adamla nasıl konuşulur? Ne söyleyeceksin?"
  
  Drake onu izledi. Biraz zaman aldı ama sonra o lanetli bakışlarını ona çevirdi. "Özür dilerim Matt. Düşünmüyorum. O kadar çok şey oluyor ki."
  
  Drake başını salladı ve bardağını içti. "Gates'in tatile çıkması gerekmez mi?"
  
  "Durum çok istikrarsız." Hayden telefonu dizine bastırdı. "Savaşta hiç kimse arka planda kaybolamaz."
  
  Drake bu ironiye gülümsedi. "Hawaii'nin bu kadar büyük olduğunu düşünmemiştim."
  
  "Yani neden hâlâ çiftliklerinden en az birini bulamadılar demek istiyorsun? Neyse, bu büyütülecek bir şey değil. Ancak aşılması imkansız çok sayıda orman, tepe ve vadi var. Çiftlikler de muhtemelen kamufle edilmiştir. Ve Kanlı Kral bizim için hazırlandı. Washington yerel halkın bize normal iş gücünden daha fazla yardım edeceğini düşünüyor gibi görünüyor."
  
  Drake tek kaşını kaldırdı. "Şaşırtıcı bir şekilde muhtemelen haklılar. İşte dost canlısı devimiz burada devreye giriyor."
  
  Mano ona geniş, rahat bir gülümsemeyle baktı. "Honolulu halkının çoğunu gerçekten tanıyorum."
  
  Bir bulanıklık belirdi ve aniden yanında Ben Blake belirdi. Drake genç adama baktı. Kennedy öldüğünden beri ilk kez birbirlerini gerçekten görüyorlardı . İçinde bir duygu dalgası yükseldi ve bunu hızla bastırdı ve bir yudum daha alarak sakladı.
  
  "Her şey çok hızlı oldu dostum. Elimde değildi. O beni kurtardı ama... ama ben onu kurtaramadım."
  
  "Seni suçlamıyorum. Senin hatan değildi."
  
  "Ama sen gittin."
  
  Drake, erkek kardeşine kızgın gözlerle bakan Ben'in kız kardeşi Karin'e baktı. Görünüşe göre Ben'in pervasız hareketini tartışıyorlardı ve o da kurallara aykırı davrandı. Drake bir viski daha açtı ve bakışlarını kıpırdatmadan sandalyesine yaslandı. "Yaklaşık bin yıl önce SAS'a katıldım. Dünyanın en iyi savaş gücü. Onların en iyisi olmalarının bir nedeni var, Ben. Diğer şeylerin yanı sıra bunun nedeni onların zalim insanlar olmasıdır. Acımasız. Katiller. Bildiğin Matt Drake'e benzemiyorlar. Hatta Odin'in kemiklerini arayan Matt Drake gibi. Bu Matt Drake SAS'ta değildi. O bir sivildi."
  
  "Ve şimdi?"
  
  "Kan Kralı hayatta olduğu ve Vendetta hâlâ var olduğu sürece sivil olamam. Ne kadar kötü olmayı istediğimin bir önemi yok."
  
  Ben gözlerini kaçırdı. "Anlıyorum".
  
  Drake şaşırmıştı. Ben ayağa kalkıp koltuğuna doğru yürürken yarı döndü. Belki de genç adam büyümeye başlamıştı.
  
  Eğer son üç ay bu süreci hızlandırmasaydı hiçbir şey başaramayacaktı.
  
  Hayden onu izledi. "Onunla birlikteydi biliyorsun. Öldüğü zaman. Onun için de zor oldu."
  
  Drake yutkundu ve hiçbir şey söylemedi. Boğazı düğümlendi ve gözyaşlarına boğulmamak için elinden geleni yaptı. SAS'tan bir adam. Viski midemin çukurunda sıcak bir iz bıraktı. Bir süre sonra "Bacağın nasıl?" diye sordu.
  
  "Acıtmak. Yürüyebiliyorum, hatta koşabiliyorum. Yine de birkaç hafta daha Boudreau ile dövüşmek istemem."
  
  "O hapiste olduğu sürece buna gerek kalmayacak."
  
  Kargaşa dikkatini çekti. Mai ve Alicia birbirlerinden birkaç sıra önde ve koridorun karşısında oturuyorlardı. İki kadın arasındaki ilişki hiçbir zaman soğuk olmamıştı ama bir şeyler ikisini de rahatsız ediyordu.
  
  "Bizi tehlikeye attın!" Alicia çığlık atmaya başladı. "Kendi lanet kız kardeşimi kurtarmak için. Başka nasıl otel bulabilirler?"
  
  Drake koltuğundan kalkıp koridora doğru ilerledi. Uçuşta ihtiyacı olan son şey tanıdığı en ölümcül iki kadın arasındaki kavgaydı.
  
  Alicia, "Hudson o otelde öldü," diye homurdandı. "Onu vururken... o sırada..." Başını salladı. "Bu senin bilgin miydi, Kitano? Size gerçeği söylemeniz için meydan okuyorum."
  
  Alicia koridora çıktı. Mai onun yüzüne bakmak için ayağa kalktı. İki kadın neredeyse burun burunaydı. Mai kendine yer açmak için geri çekildi. Deneyimsiz bir gözlemci bunun Japon kızın zayıflığının bir işareti olduğunu düşünebilirdi.
  
  Drake bunun ölümcül bir işaret olduğunu biliyordu.
  
  İleriye doğru koştu. "Durmak!"
  
  "Kız kardeşim on Hudson değerindedir."
  
  Alicia homurdandı. "Şimdi biraz Mayıs ayı alacağım!"
  
  Drake, May'in geri adım atmayacağını biliyordu. Alicia'ya zaten bildiği bir şeyi -Hudson'ın kendini ele verdiğini- anlatmak daha kolay olurdu ama Mai Kitano'nun gururu onun pes etmesine izin vermiyordu. Alicia vurdu. Mai karşılık verdi. Alicia kendine daha fazla yer açmak için yana çekildi. Mai ona saldırdı.
  
  Drake onlara doğru koştu.
  
  Alicia tekme atıyormuş gibi yaptı, öne doğru bir adım attı ve dirseğini May'in yüzüne doğru fırlattı. Japon savaşçı hareket etmedi ama başını hafifçe çevirerek darbenin kendisinden bir milimetre öteye inmesine izin verdi.
  
  Mai, Alicia'nın kaburgalarına sert bir şekilde vurdu. Nefes alırken yüksek bir tıslama duyuldu ve Alicia sendeleyerek bölmeye doğru geriledi. May öne geçti.
  
  Hayden çığlık atarak ayağa fırladı. Ben ve Karin de ayaktaydılar, ikisi de savaşı kimin kazanacağını merak ediyorlardı. Drake hızla içeri girdi, May'i yanındaki koltuğa itti ve elini Alicia'nın boğazını kesti.
  
  "Durmak." Sesi mezar kadar sessizdi ama tehdit doluydu. "Ölü erkek arkadaşının bununla hiçbir ilgisi yok. Ve kız kardeşin de." May'e baktı. "Kovalenko bir düşmandır. O piç FUBAR olduğunda istediğin kadar savaşabilirsin ama o zamana kadar kendini sakla."
  
  Alicia kolunu büktü. "O kaltak yaptığı şey yüzünden ölmeli."
  
  Mai gözünü bile kırpmadı. "Sen çok daha kötüsünü yaptın, Alicia."
  
  Drake, Alicia'nın gözlerindeki ateşin yeniden alevlendiğini gördü. Aklına gelen tek şeyi ağzından kaçırdı. "Tartışmak yerine belki bana Wells'i gerçekte hanginizin öldürdüğünü açıklayabilirsiniz. Ve neden."
  
  Mücadele onları aştı.
  
  Hayden hemen arkasındaydı. "Hudson, yüksek teknolojili bir izleme cihazı olan Miles kullanılarak takip edildi. Biliyorsun. Buradaki hiç kimse Mai'nin cihazı verme şeklinden memnun değil." Sesinde çelik vardı. "Bunu nasıl aldığından bahsetmiyorum bile. Ama ben bile bunu neden yaptığını anlıyorum. Bazı üst düzey hükümet yetkilileri şu anda aynı şeyi yaşıyor. Kovalenko zaten son oyununu oynuyor ve zar zor ikinci aşamaya geçtik. Ve eğer sızıntılar kapatılmazsa..."
  
  Alicia homurdandı ve koltuğuna geri döndü. Drake başka bir minyatür yığını buldu ve koridordan kendi başına doğru yöneldi. Henüz en yakın arkadaşıyla herhangi bir sohbete başlamak istemediği için dümdüz ileriye baktı.
  
  Ama yolda Ben ona doğru eğildi. "FÜBAR mı?"
  
  "Tanınamayacak kadar berbat."
  
  
  ON YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  İnmeden önce Hayden, Ed Boudreau'nun CIA hapishanesinden kaçtığına dair bir telefon aldı. Kan Kralı içeriden birini kullandı ve kendi isteği dışında, ihtiyatlı, sorunsuz bir operasyonla Boudreau'yu çıkardı.
  
  Drake ona, "Siz hiçbir şey öğrenemezsiniz," dedi ve onun yanıt olarak söyleyecek hiçbir şeyi olmaması onu şaşırtmadı.
  
  Honolulu havaalanı, şehre doğru giden hızlı araba gibi bulanık bir şekilde parladı. En son Hawaii'ye geldiklerinde Davor Babic'in malikanesine saldırmışlardı ve oğlu Blanca tarafından şüpheliler listesine alınmışlardı. O zamanlar ciddi görünüyordu.
  
  Sonra Dmitry Kovalenko ortaya çıktı.
  
  Honolulu hareketli bir şehirdi; pek çok Amerikan ya da Avrupa şehrinden farklı değildi. Ama bir şekilde Waikiki Plajı'nın yirmi dakikadan fazla uzakta olmadığı düşüncesi Drake'in kasvetli düşüncelerini bile yumuşattı.
  
  Akşam olmuştu ve hepsi yorgundu. Ancak Ben ve Karin doğrudan CIA binasına gidip yerel ağa bağlanmaları konusunda ısrar etti. Her ikisi de Kaptan Cook'un günlüklerinin nerede olduğunu araştırmaya başlama konusunda istekliydi. Drake bunu duyduğunda neredeyse gülümsedi. Ben bilmeceleri her zaman sevmiştir.
  
  Hayden evrak işlerini hızlandırdı ve çok geçmeden kendilerini Miami'de bıraktıkları ofise benzeyen başka bir küçük ofiste buldular. Tek fark, pencereden Waikiki'nin yüksek otellerini, ünlü Top of Waikiki döner restoranını ve uzakta, Oahu'nun en büyük cazibe merkezi olan Diamond Head olarak bilinen uzun süredir sönmüş yanardağı görebilmeleriydi.
  
  Karin içini çekerek, "Tanrım, burada yaşamak istiyorum" dedi.
  
  "İnanıyorum," diye mırıldandı Kinimaka. "Gerçi çoğu tatilcinin burada benden daha fazla zaman geçirdiğinden eminim."
  
  Hayden, Ben ve Karin'in bilgisayarlarını ayrıcalıklı sisteme bağlarken, "Hey, kısa süre önce Everglades'teydin," diye espri yaptı. "Ve yerlilerden biriyle tanıştım."
  
  Kinimaka bir an şaşkın göründü, sonra kıkırdadı. "Timsah mı demek istiyorsun? Çok eğlenceliydi, evet."
  
  Hayden yaptığı işi bitirdi ve etrafına baktı. "Hızlı bir akşam yemeğine ve erken yatmaya ne dersiniz? Şafakta işe başlıyoruz."
  
  Baş sallamalar ve onaylayan mırıltılar duyuldu. May kabul ettiğinde Alicia ayrıldı. Drake meslektaşlarına dönmeden önce onunla ilgilendi. "Bugün öğrendiğim bir şeyi hepiniz biliyor olmalısınız. Bunun şimdiye kadar açıklayacağımız en önemli bilgilerden biri olabileceğini hissediyorum." Bir ara verdi. "Dahl dün benimle iletişime geçti."
  
  "Torsten mi?" Ben ağzından kaçırdı. "Çılgın İsveçli nasıl? Onu son gördüğümde Odin'in kemiklerine bakıyordu."
  
  Drake, kimsenin sözünü kesmediğini iddia etti. "Tanrıların Mezarı'nı keşfederken, transfer cihazlarında bulduğumuz girdaplarla eşleşen işaretler buldular."
  
  "Sürekli?" - Hayden tekrarladı. "Ne kadar tutarlı?"
  
  "Onlar tamamen aynı."
  
  Ben'in beyni tam kapasiteyle çalışmaya başladı. "Bu, Mezarı inşa edenlerin aynı zamanda cihazları da yarattığı anlamına geliyor. Bu delilik. Teori, tanrıların kendi mezarlarını inşa ettikleri ve kelimenin tam anlamıyla ölmek üzere uzandıkları, aynı zamanda kitlesel yok oluş yoluyla yaşamı uzattıkları yönündedir. Şimdi sen onların zamanda yolculuk cihazları da ürettiklerini mi söylüyorsun?" Ben durakladı. "Aslında mantıklı..."
  
  Karin ona bakarak başını salladı. "Aptal. Elbette bu mantıklı. Böylece zamanda yolculuk yaptılar, olayları manipüle ettiler ve insanların kaderlerini yarattılar."
  
  Matt Drake sessizce arkasını döndü. "Sabah görüşürüz."
  
  
  * * *
  
  
  Gece havası ılık, tropik ılıktı ve hafif Pasifik Okyanusu tadındaydı. Drake açık bir bar bulana kadar sokaklarda dolaştı. Müşteri kitlesi diğer ülkelerdeki barlardan farklı olmalı, değil mi? diye düşündü. Sonuçta burası bir cennetti. O halde neden müebbetçiler hala buranın sahibiymiş gibi bilardo oynuyorlardı ? Neden barın ucunda kafası geriye atılmış bir sarhoş oturuyordu? Ebedi çift neden ayrı ayrı, kendi küçük dünyalarında kaybolmuş halde, birlikte ama yalnız oturuyordu?
  
  Tabi bazı şeyler farklıydı. Alicia Miles barda duble içkisini bitiriyordu. Drake ayrılmayı düşünüyordu. Acılarından saklanabileceği başka barlar da vardı ve eğer çoğu böyle görünüyorsa kendini evindeymiş gibi hissedecekti.
  
  Ama belki de eylem çağrısı bakış açısını biraz değiştirdi. Yanına yürüdü ve oturdu. Başını kaldırmadı bile.
  
  "Siktir et, Drake." Boş bardağını ona doğru itti. "Bana bir içki ısmarla."
  
  Drake barmene, "Şişeyi bırak," diye talimat verdi ve kendine yarım bardak Bacardi Oakheart doldurdu. Kadehini kadeh kaldırdı. "Alicia Miles. Hiçbir yere varmayan on yıllık bir ilişki, öyle mi? Ve şimdi kendimizi cennette, bir barda sarhoşken buluyoruz."
  
  "Hayatın seni mahvetmenin bir yolu var."
  
  "HAYIR. SRT bunu başardı."
  
  "Kesinlikle yardımcı olmadı."
  
  Drake ona yan gözle baktı. "Bu bir dürüstlük teklifi mi? Senden? Kaç tanesini boğdun?"
  
  "Gerginliği gidermeye yetecek kadar. İhtiyacım olduğu kadar değil."
  
  "Yine de sen o insanlara yardım etmek için hiçbir şey yapmadın. O köyde. Hatta hatırlıyor musun? Kendi askerlerimizin onları sorgulamasına izin verdiniz."
  
  "Ben de onlar gibi bir askerdim. Emirlerim vardı."
  
  "Ve sonra sen daha fazla ödeyene teslim oldun."
  
  "Görevimi yaptım Drake." Alicia romunu yeniden doldurdu ve şişeyi sertçe masaya vurdu. "Faydalarından yararlanmanın zamanı geldi."
  
  "Ve bak seni nereye getirdi."
  
  "Bunun bizi nereye getirdiğine bir bakın, değil mi?"
  
  Drake sessiz kaldı. Yüksek yola çıktığını söyleyebiliriz. Onun alt yoldan gittiğini de söyleyebilirsin. Önemli değildi. Aynı kayıplarla ve aynı gelecekle aynı yere geldiler.
  
  "Önce Kanlı Kan Davası'nı halledeceğiz. Ve Kovalenko. O zaman nerede olduğumuzu göreceğiz." Alicia uzaklara bakarak oturdu. Drake, Tim Hudson'ın aklında olup olmadığını merak etti.
  
  "Hâlâ Wells hakkında konuşmamız gerekiyor. O benim arkadaşımdı."
  
  Alicia aynı önceki gibi güldü. "O yaşlı sapık mı? O hiçbir şekilde senin arkadaşın değildi Drake ve bunu sen de biliyorsun. Kuyulardan bahsedeceğiz. Ama sonunda. İşte o zaman olur."
  
  "Neden?"
  
  Omzunun üzerinden yumuşak bir ses süzüldü. "Çünkü o zaman olması gerekiyor Matt." May'in yumuşak tonlarıydı. Sessiz bir rahatlıkla onlara doğru yaklaştı. "Çünkü önce bunu atlatmak için birbirimize ihtiyacımız var."
  
  Drake onu gördüğüne duyduğu şaşkınlığı gizlemeye çalıştı. "Wells hakkındaki gerçek gerçekten bu kadar korkunç mu?"
  
  Sessizlikleri ne olduğunu anlatıyordu.
  
  Mai aralarına girdi. "Buradayım çünkü bir ipucum var."
  
  "Kanca mı? Kimden? Japonların senin yerini aldığını sanıyordum."
  
  "Resmi oldu, yaptılar." Mai'nin sesinde neşeli bir ton vardı. "Gayri resmi olarak Amerikalılarla pazarlık yapıyorlar. Kovalenko'yu yakalamanın ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Hükümetimin görecek gözleri olmadığını sanmayın."
  
  "Bunu rüyamda bile görmedim." Alicia homurdandı. "Sadece bizi nasıl bulduğunu bilmek istiyorum." Sanki fenerden kurtulmak istiyormuş gibi ceketini salladı.
  
  Mai, "Ben senden daha iyiyim," dedi ve şimdi gülüyordu. "Üstelik üç bloktaki tek bar burası."
  
  "Bu doğru?" Drake gözlerini kırpıştırdı. "Ne kadar ironik."
  
  Mai, "Bir ipucum var," diye tekrarladı. "Şimdi benimle gelip kontrol etmek ister misin, yoksa ikiniz de bunu umursamayacak kadar sarhoş musunuz?"
  
  Drake bir saniye sonra sandalyesinden fırladı ve Alicia arkasını döndü. "Yolu göster küçük elf."
  
  
  * * *
  
  
  Kısa bir taksi yolculuğunun ardından kalabalık bir caddenin köşesinde toplanmış, Mai'nin onlara bilgi vermesini dinliyorlardı.
  
  "Bu doğrudan İstihbarat Teşkilatı'nda güvendiğim birinden geliyor. Kovalenko'nun çiftliği güvendiği birkaç kişi tarafından yönetiliyor. Bu her zaman böyleydi ama şimdi zamana ihtiyacı olduğunda, yapmayı planladığı şeyi yapması ona her zamankinden daha fazla yardımcı oluyor. Neyse, Oahu'daki çiftliği Claude adında bir adam tarafından yönetiliyor."
  
  Mai dikkatlerini lüks kulübün kemerli ve aydınlık girişinden geçen gençlere çekti. "Claude bu kulübün sahibi" dedi. Yanıp sönen ışıklar 'Canlı DJ'ler, Cuma Özel Şişeleri ve Özel Konuklar' reklamını yaptı. Drake nefesi kesilmiş gibi kalabalığa baktı. Hawaii'nin en güzel binlerce genç erkeğinin çeşitli soyunma durumlarında yer alıyordu.
  
  "Biraz öne çıkabiliriz" dedi.
  
  "Artık hepinizin temizlendiğini biliyorum." Alicia ona sırıttı. "Bir yıl önceki Drake, şu anda birlikte olduğu iki ateşli kadının yanında durur, iki eliyle yanaklarını tutar ve bizi oraya iterdi."
  
  Drake onun inanılmaz derecede haklı olduğunu bilerek gözlerini ovuşturdu. "Otuzlu yaşların ortası insanı değiştirir," diye sıktı, aniden Alison'ı kaybetmenin, Kennedy suikastının ve sürekli sarhoşluğun ağırlığını hissetti. Her ikisine de sert bir bakış yöneltmeyi başardı.
  
  "Claude'u arama çalışmaları burada başlıyor."
  
  Gülümseyerek kapı görevlilerinin yanından geçtiler ve kendilerini titreyen ışıklar ve sahte dumanla dolu dar bir tünelde buldular. Drake'in bir an için kafası karıştı ve bunu haftalarca süren sarhoşluğa bağladı. Düşünce süreçleri bulanıktı, tepkileri ise daha da bulanıktı. Hızla yetişmesi gerekiyordu.
  
  Tünelin ötesinde dans pistini kuşbakışı gören geniş bir balkon vardı. Bedenler derin bas ritimleriyle uyum içinde hareket ediyordu. Sağlarındaki duvarda binlerce içki şişesi vardı ve ışığı ışıltılı prizmalar halinde yansıtıyordu. Bir düzine bar personeli oyuncular üzerinde çalıştı, dudaklarını okudu, bozuk para dağıttı ve kulüplere kayıtsız kalanlara yanlış içecekler servis etti.
  
  Diğer barlarda olduğu gibi. Drake biraz ironik bir şekilde güldü. "Arka". Kalabalığın içinde saklanmaya gerek duymadan işaret etti. "İplerle çevrilmiş bir alan. Arkalarında da perdeler var."
  
  Alicia, "Özel partiler," dedi. "Orada neler olduğunu biliyorum."
  
  "Elbette biliyorsun." Mai, mümkün olduğu kadar çok yeri keşfetmekle meşguldü. "Burada hiç girmediğin bir arka oda var mı Miles?"
  
  "Oraya sakın gitme, kaltak. Tayland'daki maceralarını biliyorum. Ben bile bunların hiçbirini denemezdim.
  
  "Duyduklarınız fazlasıyla abartısızdı." Mai arkasına bakmadan geniş merdivenlerden aşağı yürümeye başladı. "Güven bana".
  
  Drake, Alicia'ya kaşlarını çattı ve dans pistine doğru başını salladı. Alicia şaşırmış görünüyordu ama sonra kestirmeden gidip özel bir alana gitmeyi planladığını fark etti. İngiliz kadın omuz silkti. "Sen yolu göster, Drake. Seni takip edeceğim."
  
  Drake ani, mantıksız bir kan akışını hissetti. Bu, Dmitry Kovalenko'nun nerede olduğunu bilen birine yaklaşma şansıydı. Şu ana kadar döktüğü kan, dökmeye hazır olduğu kanın yanında okyanusta sadece bir damlaydı.
  
  Dans pistindeki gülen, terli vücutların arasından geçerken adamlardan biri Alicia'yı döndürmeyi başardı. "Hey," diye bağırdı arkadaşına, sesi nabız gibi atan ritimden zar zor duyuluyordu. "Sadece şanslıydım".
  
  Alicia uyuşmuş parmaklarıyla solar pleksusuna vurdu. "Hiç şansın yaver gitmedi oğlum. Sadece yüzüne bak."
  
  Gürültülü müziği, sallanan bedenleri, başlarının üzerinde tehlikeli bir şekilde dengelenmiş tepsilerle kalabalığın içinde ileri geri koşuşturan bar çalışanlarını görmezden gelerek hızla yollarına devam ettiler. Çift yüksek sesle tartışıyordu, adam bir sütuna bastırılmıştı ve kadın kulağına çığlık atıyordu. Bir grup orta yaşlı kadın, ellerinde votka jölesi ve küçük mavi kaşıklarla daire şeklinde otururken terliyor ve şişiyorlardı. Yere dağılmış alçak masalar vardı ve çoğu şemsiyelerin altında tatsız içeceklerle doluydu. Kimse yalnız değildi. Erkeklerin çoğu, Mai ve Alicia vefat ettiğinde kız arkadaşlarını rahatsız edecek şekilde iki kez düşündüler. Mai akıllıca davranarak ilgiyi görmezden geldi. Alicia bunu kışkırttı.
  
  İki güçlü pirinç halat direği arasına gerilmiş kalın altın örgüden oluşan, halatlarla çevrili bir alana geldiler. Kuruluş, aslında hiç kimsenin iki taraftaki iki hayduta meydan okumayacağını varsayıyor gibiydi.
  
  Şimdi içlerinden biri avucunu dışarı çıkararak öne çıktı ve kibarca Mai'den geri çekilmesini istedi.
  
  Japon kız hızla gülümsedi. "Claude bizi görmemiz için gönderdi..." Sanki düşünüyormuş gibi durakladı.
  
  "Filipo mu?" Diğer haydut hızla konuştu. "Nedenini anlıyorum ama bu adam kim?"
  
  "Koruma".
  
  İki iri adam Drake'e fareyi köşeye sıkıştıran kediler gibi baktı. Drake onlara genişçe gülümsedi. İngiliz aksanının şüphe uyandırması ihtimaline karşı hiçbir şey söylemedi. Alicia'nın böyle bir kaygısı yoktu.
  
  "Yani bu Pilipo. O nasıl biri? İyi vakit geçirecek miyiz yoksa?"
  
  "Ah, o en iyisi," dedi ilk fedai alaycı bir gülümsemeyle. "Mükemmel Beyefendi"
  
  İkinci fedai kıyafetlerine bakıyordu. Bu olay için pek iyi giyinmiş değilsin. Seni Claude'un gönderdiğinden emin misin?"
  
  Mai'nin "Oldukça eminim" dediğinde sesinde hiçbir alaycılık izi yoktu.
  
  Drake, gizli nişleri değerlendirmek için borsayı kullandı. Kısa bir merdiven, üzerinde büyük bir masanın bulunduğu yükseltilmiş bir platforma çıkıyordu. Masanın etrafında bir düzine kadar insan oturuyordu ve bunların çoğu yakın zamanda ciddi miktarda toz içtiklerini düşündürecek kadar hevesli görünüyordu. Diğerleri korkmuş ve üzgün görünüyorlardı; genç kadınlar ve birkaç erkek, belli ki parti grubunun bir parçası değillerdi.
  
  "Merhaba Pilipo!" - ikinci fedai bağırdı. "Taze et sizin için!"
  
  Drake kızları kısa bir merdivenden yukarıya doğru takip etti. Burası çok daha sessizdi. Şu ana kadar hepsi büyük ihtimalle silah taşıyan on iki kötü adam saymıştı. Ancak on iki yerel uygulayıcıyı May, Alicia ve kendisiyle karşılaştırdığında endişeli değildi.
  
  Mümkün olduğunca dikkatleri üzerine çekmemeye çalışarak onların arkasında kaldı. Hedef Pilipo'ydu ve artık birkaç metre uzaktaydılar. Bu gece kulübü gerçekten sallanmaya başlamak üzereydi.
  
  Pilipo kızlara baktı. Boğazındaki kuru çıtırtı ilgisinin göstergesiydi. Drake, elinin içkiye uzandığını ve onu geri ittiğini belli belirsiz gördü.
  
  "Seni Claude mu gönderdi?"
  
  Pilipo kısa boylu, zayıf bir adamdı. Geniş, etkileyici gözleri Drake'e hemen bu adamın Claude'un arkadaşı olmadığını söyledi. Birbirimizi tanımıyorduk bile. O daha çok bir kuklaydı, kulübün kuklasıydı. Sarf malzemeleri.
  
  "Tam olarak değil". Mai de bunu fark etti ve göz açıp kapayıncaya kadar pasif bir kadından çarpıcı bir katile dönüştü. Uyuşmuş parmaklar en yakın iki adamın boğazlarına battı ve önden gelen derin bir darbe üçüncüyü sandalyesinden düşerek unutulmaya gönderdi. Alicia yanındaki masaya atladı, kalçasının üzerine indi, bacakları havaya kalktı ve boyun dövmeleri olan adamın suratına topuğuyla sert bir tekme attı. Yanındaki canavara çarparak ikisinin de ayaklarını yerden kesti. Alicia üçüncü sıraya yükseldi.
  
  Drake buna kıyasla yavaştı ama çok daha yıkıcıydı. Uzun saçlı Asyalı adam ona ilk önce karşılık verdi ve yumruk ve ön yumruk kombinasyonunu kullanarak ileri doğru ilerledi. Drake yana doğru bir adım attı, bacağını yakaladı ve adam çığlık atıp düşene ve hıçkıran bir topa dönüşene kadar büyük, ani bir güçle döndü.
  
  Bir sonraki adam bir bıçak çıkardı. Drake sırıttı. Bıçak ileri doğru fırladı. Drake bileği yakaladı, kırdı ve silahı sahibinin karnının derinliklerine sapladı.
  
  Drake yoluna devam etti.
  
  Talihsiz askılar masadan kaçtı. Önemli değildi. Claude hakkında hiçbir şey bilmiyorlardı. Beklenildiği gibi lüks deri koltuğunda mümkün olduğu kadar derine saklanabilen tek kişi, gözleri korkudan genişledi, dudakları sessizce hareket etti.
  
  "Filipo." Mai ona doğru yaklaştı ve elini onun uyluğuna koydu. "Önce şirketimizi istiyorsunuz. Şimdi bunu yapma. Bu çok kaba. Arkadaşım olmak için ne gerekiyor?
  
  "Ben... adamlarım var." Pilipo çılgınca hareketler yaptı, parmakları alkol bağımlılığının eşiğindeki biri gibi titriyordu. "Her yer".
  
  Drake neredeyse merdivenlerin tepesine ulaşmış olan iki fedai ile karşılaştı. Alicia sağında kalanları süpürüyordu. Aşağıdan ağır dans müziği yükseliyordu. Sarhoşluğun çeşitli aşamalarındaki cesetler dans pistinin her tarafına dağılmıştı. DJ miksaj yaptı ve tutsak seyirciler için homurdandı.
  
  İkinci fedai nefes nefese, "Seni Claude göndermedi," dedi, açıkça şok olmuştu. Drake merdivenin basamaklarını kullanarak ileri doğru sallandı ve iki ayağını da adamın göğsüne dayayarak onu gürültülü çukura geri yuvarladı.
  
  Başka bir adam son basamağın üzerinden atladı ve kollarını sallayarak Drake'e doğru koştu. İngiliz, kaburgalarına daha zayıf bir adamı yere serebilecek bir darbe aldı. Acıttı. Rakibi durup etkiyi bekledi.
  
  Ama Drake sadece içini çekti ve ayak tabanlarından sallanarak yakın bir aparkat yaptı. Fedai yerden kaldırıldı ve anında bilincini kaybetti. Yere çarpma sesi Pilipo'nun gözle görülür şekilde sıçramasına neden oldu.
  
  "Bir şey mi dedin?" Mai mükemmel manikürlü tırnağını Hawai'linin sakallı yanağında gezdirdi. "Adamların hakkında mı?"
  
  "Sen deli misin? Bu kulübün sahibinin kim olduğunu biliyor musun?"
  
  Mai gülümsedi. Alicia, dört korumayı gönderdikten sonra sakin bir şekilde ikisine de yaklaştı. "Bunu söylemen komik." Ayağını Pilipo'nun kalbinin üzerine koydu ve sertçe bastırdı. "Bu adam, Claude. O nerede?"
  
  Pilipo'nun gözleri yakalanmış ateşböcekleri gibi etrafta gezindi. "Ben... bilmiyorum. Buraya asla gelmez. Burayı ben işletiyorum ama ben... Claude'u tanımıyorum."
  
  "Talihsiz." Alicia, Pilipo'nun kalbine tekme attı. "Senin için".
  
  Drake, çevrelerini taramak için biraz zaman ayırdı. Her şey güvenli görünüyordu. Kulüp sahibiyle burun buruna gelene kadar eğildi.
  
  "Anladık. Sen değersiz bir kölesin. Claude'u tanımadığına bile katılıyorum. Ama onu tanıyan birini tanıdığından kesinlikle eminsin. Zaman zaman ziyarete gelen bir kişi. Kendinizi kontrol altında tutmanızı sağlayan bir adam. Şimdi..." Drake, öfkesini zar zor gizleyerek Pilipo'yu boğazından yakaladı. "Bana bu kişinin adını söyle. Yoksa lanet kafanı uçururum.
  
  Pilipo'nun fısıltıları, gürleyen ritimlerin ağır akustik duvarlar tarafından bastırıldığı burada bile duyulmuyordu. Drake, bir kaplanın ölü bir ceylanın kafasını sallaması gibi başını salladı.
  
  "Ne?"
  
  "Buchanan. Bu adamın adı Buchanan."
  
  Öfkesi hakim olmaya başlayınca Drake daha da sıktı. "Bana onunla nasıl iletişime geçeceğini söyle." Kennedy'nin görüntüleri vizyonunu doldurdu. Mai ve Alicia'nın onu ölmekte olan kulüp sahibinden uzaklaştırdığını zar zor hissetti.
  
  
  ON SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hawaii gecesi hâlâ tüm hızıyla devam ediyordu. Drake, May ve Alicia gizlice kulüpten çıkıp park etmiş bir taksiyi çevirdikleri zaman saat gece yarısını henüz geçmişti. Alicia, mutlu bir şekilde DJ'in yanına giderek, mikrofonunu kapıp en iyi rock yıldızı taklidini yaparak kaçış rotalarını tamamladı. "Merhaba Honolulu! Sen nasılsın? Bu gece burada olduğum için çok mutluyum. Siz çok güzelsiniz!" Sonra binlerce dudakta binlerce varsayımı geride bırakarak sorunsuzca ayrıldı.
  
  Artık taksi şoförüyle rahatça konuşuyorlardı. "Pilipo'nun Buchanan'ı uyarması ne kadar sürer sence?" Alicia sordu.
  
  Şans eseri onu bir süre bulamayabilirler. İyi bağlantıları var. Ama eğer yaparlarsa..."
  
  Drake, "Konuşmuyor" dedi. "O bir korkak. Claude'un adamını teslim ettiği gerçeğine dikkat çekmeyecek. İpoteğimi bunun üzerine koyardım.
  
  "Fedailer fasulyeleri dökebilir." Mai sessizce söyledi.
  
  "Çoğunun bilinci kapalı." Alicia güldü, sonra daha ciddi bir şekilde konuştu. "Ama hayalet haklı. Tekrar yürüyüp konuşabildiklerinde domuz gibi ciyaklayacaklar."
  
  Drake dilini şaklattı. "Lanet olsun, ikiniz de haklısınız. O zaman bunu hızlı bir şekilde yapmalıyız. Bu gece. Başka seçenek yok."
  
  Mai taksi şoförüne, "Kuzey Kukui Caddesi," dedi. "Bizi morgun yakınına bırakabilirsin."
  
  Taksi şoförü hızla ona baktı. "Gerçekten mi?"
  
  Alicia arsız bir gülümsemeyle dikkatini çekti. "Sessiz ol, beş-o." Sadece sür."
  
  Taksi şoförü "Lanet olsun" gibi bir şeyler mırıldandı ama bakışlarını yola çevirip sustu. Drake nereye gittiklerini düşündü. "Eğer burası gerçekten Buchanan'ın ofisiyse, şu anda orada olması pek olası değil."
  
  Alicia homurdandı. "Drakey, Drakey, yeterince dikkatli dinlemiyorsun. Sonunda aptal adam Pilipo'nun boğazının mora dönüşecek kadar sıkı bir şekilde ellerinizde olduğunu anladığımızda, onun saçma hayatını kurtarmaya koyulduk ve o da bize Buchanan'ın bir evi olduğunu söyledi."
  
  "Ev?" Drake yüzünü buruşturdu.
  
  "İşle ilgili. Bu satıcıları tanıyorsunuz. Orada yaşıyor, yemek yiyor, orada oynuyor, yerel işlerini oradan organize ediyorlar. Düzeni korur. Hatta halkını yakınında tutacak. Bu, durmak bilmeyen zorlu bir parti, dostum."
  
  "Bu şimdilik gece kulübündeki olayların gizli kalmasına yardımcı olacak." Mai, taksinin morgda durduğunu söyledi. "Hong Kong'daki teslimat mıknatısının ofisine girdiğimiz zamanı hatırlıyor musun? Çabuk giriyoruz, çabuk çıkıyoruz. Bu böyle olmalı."
  
  "Tıpkı Zürih'teki o yere geldiğimiz zamanki gibi." Alicia yüksek sesle Drake'e söyledi. "Her şey seninle ilgili değil Kitano. O kadar uzak degil."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden, Honolulu'daki CIA binasında kendisine verilen daireye girdi ve olduğu yerde kaldı. Ben yatakta oturmuş bacaklarını sallayarak onu bekliyordu.
  
  Genç adam yorgun görünüyordu. Günlerce bilgisayar ekranına bakmaktan gözleri kanlanmıştı ve alnı bu kadar yoğun konsantrasyondan dolayı biraz kırışmış görünüyordu. Hayden onu gördüğüne sevinmişti.
  
  Dikkatli bir şekilde odanın etrafına baktı. "Sen ve Karin sonunda göbek bağınızı kestiniz mi?"
  
  "Har har. O bir aile." Sanki yakınlıkları en bariz şeymiş gibi söylemişti bunu. "Ve kesinlikle bilgisayar kullanmanın yolunu biliyor."
  
  "Dahi düzeyinde bir IQ bu konuda size yardımcı olacaktır." Hayden ayakkabılarını çıkardı. Ağrıyan ayaklarının altındaki kalın halı köpüklü bir yastık gibiydi. "Yarın ihtiyacımız olanı Cook'un günlüklerinde bulacağınızdan kesinlikle eminim."
  
  "Eğer onları tespit edebilirsek."
  
  "Her şey internette. Sadece nereye bakacağını bilmen gerek."
  
  Ben ona kaşlarını çattı. "...burada manipüle ediliyormuşuz gibi mi geliyor? Önce Tanrıların Mezarı'nı, sonra da transfer cihazlarını buluyorum. Şimdi ikisinin bağlantılı olduğunu keşfediyoruz. Ve..." Durdu.
  
  "Ve ne?" Hayden yatağa onun yanına yerleşti.
  
  "Cihazlar bir şekilde Cehennemin Kapılarına bağlı olabilir" diye mantık yürüttü. "Eğer Kovalenko onları istiyorsa orada olmalılar."
  
  "Bu doğru değil". Hayden yaklaştı. "Kovalenko deli. Onun düşüncelerini anlıyormuş gibi davranamayız."
  
  Ben'in gözleri, hızla düşüncelerinin izini kaybettiğini ve başkalarıyla flört ettiğini gösteriyordu. Hayden başını kendisine doğru eğdiğinde öptü. Cebinde bir şeyle uğraşmaya başladığında geri çekildi.
  
  "Fermuardan çıktığında kendimi daha iyi hissediyorum, Ben."
  
  "Ha? HAYIR. Bunu istedim." Cep telefonunu çıkardı, ekranı MP3 çalara geçirdi ve bir albüm seçti.
  
  Fleetwood Mac klasik söylentilerden "İkinci El Haber" şarkısını söylemeye başladı.
  
  Hayden şaşkınlıkla gözlerini kırpıştırdı. "Dinorok mu? Gerçekten mi?"
  
  Ben onu sırtına attı. "Bazıları düşündüğünden daha iyi."
  
  Hayden erkek arkadaşının ses tonundaki keskin üzüntüyü gözden kaçırmadı. Şarkının başlığından da anlaşılacağı gibi temasını kaçırmadı. Ben'le aynı nedenlerden ötürü, bu ona Kennedy Moore'u, Drake'i ve kaybettikleri her şeyi düşündürdü. İkisi de sadece Kennedy gibi harika bir arkadaşını kaybetmekle kalmadı, aynı zamanda onun şiddetli ölümü, Drake'in tüm arkadaşlarını arka plan gürültüsüne dönüştürdü.
  
  Ancak Lindsey Buckingham uzun çimenler hakkında şarkı söylemeye ve işini yapmaya başladığında, ruh hali kısa sürede değişti.
  
  
  * * *
  
  
  Mai taksi şoföründen beklemesini istedi ama adam dinlemedi. Arabadan iner inmez motoru çalıştırdı ve çakıl sıçratarak yola koyuldu.
  
  Alicia ona baktı. "Sarsmak".
  
  Mai önlerindeki kavşağı işaret etti. "Buchanan Evi solda."
  
  Hoş bir sessizlik içinde yürüdüler. Aylar önce Drake bunun asla olmayacağını biliyordu. Bugün ortak bir düşmanları vardı. Hepsi Kanlı Kral'ın deliliğinden etkilenmişti. Ve eğer serbest kalmasına izin verilirse yine de onlara ciddi zararlar verebilir.
  
  Birlikte dünyanın en iyi takımlarından biri oldular.
  
  Kavşağı geçtiler ve Buchanan'ın mülkü görüş alanına girdiğinde yavaşladılar. Her yer ışıkla doldu. Perdeler indirildi. Müziğin tüm alana yayılabilmesi için kapılar açıktı. Rap müziğinin sesi caddenin karşısından bile duyulabiliyordu.
  
  Alicia, "Örnek bir komşu," yorumunu yaptı. "Bunun gibi birinin yanına yaklaşıp onun lanet olası stereo sistemini paramparça etmem gerekecek."
  
  Drake, "Ama çoğu insan senin gibi değil" dedi. "Bu insanların başarılı olduğu şey bu. Onlar özünde zorbadırlar. Gerçek hayatta pompalı tüfek taşıyorlar ve ne merhametleri ne de vicdanları var."
  
  Alicia ona sırıttı. "O zaman tam ölçekli bir saldırı beklemezler."
  
  Mai kabul etti. "Çabuk gireceğiz, çabuk çıkacağız"
  
  Drake, Kan Kralı'nın bu kadar çok masumun öldürülmesi emrini nasıl verdiğini düşündü. "Hadi gidip onları becerelim."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden cep telefonu çaldığında çıplaktı ve terliydi. Eğer patronu Jonathan Gates'in imza zil sesi olmasaydı onu engellerdi.
  
  Bunun yerine inledi, Ben'i itti ve cevaplama düğmesine bastı. "Evet?"
  
  Gates nefesinin kesildiğini fark etmedi bile. Hayden, geç saat için özür dilerim. Konuşabilirsin?"
  
  Hayden anında gerçekliğe geri döndü. Kapı onun dikkatini hak ediyordu. Ülkesi adına katlandığı dehşet, görev duygusunun çok ötesindeydi.
  
  "Tabi efendim."
  
  "Dmitry Kovalenko sekiz ABD Senatörü, on dört Temsilci ve bir Belediye Başkanının aile üyelerini esir tutuyor. Bu canavar her ne şekilde olursa olsun adalete teslim edilecek Jay. Tüm kaynaklara sahipsiniz."
  
  Bağlantı kesildi.
  
  Hayden karanlığa bakarak oturdu, şevki tamamen sönmüştü. Düşünceleri mahkumlarla birlikteydi. Masumlar yine acı çekiyordu. Kan Kralı adalete teslim edilene kadar daha kaç kişinin acı çekeceğini merak etti.
  
  Ben yatağın üzerinden ona doğru sürünerek ona istediği gibi sarıldı.
  
  
  * * *
  
  
  İçeri ilk giren Drake oldu ve kendini sola açılan iki kapısı ve sonunda açık mutfağı olan uzun bir koridorda buldu. Adam merdivenlerden aşağı doğru yürüdü, Drake'in eve girdiğini görünce gözleri aniden şokla doldu.
  
  "Ne...?"
  
  Mai'nin eli gözün görebileceğinden daha hızlı hareket etti. Bir an adam bir uyarıda bulunmak için havayı çekiyordu, sonra boğazında küçük bir hançerle merdivenlerden aşağı kayıyordu. Dibe ulaştığında Mai işini bitirdi ve hançerini geri aldı. Drake koridorda ilerledi. Sola dönüp ilk odaya girdiler. Patlayıcıları paketledikleri basit kutulardan dört çift göz yukarı baktı.
  
  Patlayıcılar mı?
  
  Drake C4'ü anında tanıdı ama adamlar dikkatsizce fırlatılan silahları yakalarken düşünecek vakti yoktu. Mai ve Alicia, Drake'in etrafında dans ettiler.
  
  "Orada!" Drake en hızlı olanları işaret etti. Alicia kasıklarına sert bir tekme atarak onu yere düşürdü. Bir şeyler mırıldanarak yere düştü. Drake'in önündeki adam hızla ona doğru yürüdü ve saldırısının yüksekliğini ve gücünü artırmak için masanın üzerinden atladı. Drake, adamın uçuşu altında vücudunu döndürdü ve yere indiğinde her iki dizini de arkadan kırdı. Adam öfkeyle çığlık attı ve ağzından tükürük aktı. Drake, tüm kaba gücü ve gücüyle kafasının tepesine ezici bir balta darbesi indirdi.
  
  Adam hiç ses çıkarmadan yere yığıldı.
  
  Mai solundan hızlı bir şekilde art arda iki saldırı başlattı. İkisi de midelerinde yaralarla iki büklüm olmuşlardı, şaşkınlık yüzlerinden okunuyordu. Mai diğerini yere sererken, Drake birini etkisiz hale getirmek için hızla ölümcül bir tutuş kullandı.
  
  "Ayrılmak". - Drake tısladı. Bunu bilmiyor olabilirler ama bunlar hâlâ Kan Kralı'nın adamlarıydı. Drake'in acelesi olduğu için şanslıydılar.
  
  Koridora dönüp başka bir odaya geçtiler. İçeri girdiklerinde Drake mutfağı gördü. Alçak bir masadaki bir şeye bakan adamlarla doluydu. İçeriden gelen rap sesleri o kadar yüksekti ki Drake neredeyse onların dışarı çıkıp onunla buluşmasını bekliyordu. Mai ileri doğru koştu. Drake odaya girdiğinde çoktan bir adamı yere yatırmış ve diğerine geçmişti. Kalın sakallı bir adam, elinde bir tabancayla Drake'e çarptı.
  
  "Ne yaptın-?"
  
  Eğitim, dövüş sanatında her şeydi ve Drake, bir politikacının önemli bir soruyu atlatabileceğinden daha hızlı bir şekilde geri döndü. Anında bacağını kaldırdı, tabancayı adamın elinden düşürdü, sonra öne çıkıp onu havaya yakaladı.
  
  Silahı ters çevirdi.
  
  "Kılıçla yaşa." Ateş etti. Buchanan'ın adamı sanatsal bir patlamayla geriye düştü. Birisi mutfaktan bağırdığında Mai ve Alicia hemen başka bir ateşli silahı aldılar. "Hey, aptallar! Ne halt ediyorsun sen?"
  
  Drake sırıttı. Görünüşe göre bu evde silah sesleri duyulmamıştı. İyi. Kapıya doğru yürüdü.
  
  "İki," diye fısıldadı, kapıdaki boşluğun yalnızca ikisine manevra alanı sağladığını belirterek. Mai onun arkasına oturdu.
  
  "Hadi bu köpekleri evcilleştirelim." Drake ve Alicia masayı çevreleyen bacak ormanına ateş ederek dışarı çıktılar.
  
  Kan fışkırdı ve cesetler yere düştü. Drake ve Alicia, şok ve dehşetin rakiplerinin kafasını karıştıracağını ve korkutacağını bilerek ilerlediler. Buchanan'ın korumalarından biri alçak bir masanın üzerinden atladı ve Alicia'ya çarparak onu yana fırlattı. Mai, gardiyan parmağını ona iki kez vururken kendini savunarak boşluğa adım attı. Mai, tabancasıyla burnunun köprüsüne sert bir şekilde vurmadan önce her darbeyi ön koluyla yakaladı.
  
  Alicia yine kavgaya karıştı. "Ona sahiptim."
  
  "Ah, eminim öyle yapmışsındır tatlım."
  
  "Vur bana." Alicia silahı inleyen, ağlayan adamlara doğrulttu. "Başka denemek isteyen var mı? Hım?"
  
  Drake alçak masaya ve içindekilere baktı. Hazırlığın çeşitli aşamalarında C4 yığınları yüzeye saçılmıştı.
  
  Kanlı Kral ne planlıyordu?
  
  "Hanginiz Buchanan?"
  
  Kimse cevaplamadı.
  
  "Buchanan'la bir anlaşmam var." Drake omuz silkti. "Ama eğer burada değilse sanırım hepinizi vurmak zorunda kalacağız." En yakındaki adamı karnından vurdu.
  
  Gürültü odayı doldurdu. Mai bile ona hayretle baktı. "Mat-"
  
  Ona hırladı. "İsimsiz."
  
  "Ben Buchanan'ım." Büyük buzdolabına yaslanan adam, kurşun yarasına sert bir baskı uygularken nefesi kesildi. "Adam hadi. Biz sana zarar vermedik."
  
  Drake'in parmağı tetiği daha da sıkılaştırdı. Ateş etmemek büyük bir öz kontrol gerektiriyordu. "Bana zarar vermedin mi?" İleri atladı ve dizini kasıtlı olarak kanayan yaranın üzerine koydu. "Bana zarar vermedin mi?"
  
  Kana susamışlık görüşünü doldurdu. Teselli edilemez acı beynini ve kalbini deldi. "Söyle bana" dedi boğuk bir sesle. "Bana Claude'un nerede olduğunu söyle yoksa Tanrı yardımcım olsun, beynini bu lanet buzdolabına dağıtırım."
  
  Buchanan'ın gözleri yalan söylemiyordu. Ölüm korkusu onun cehaletini açıkça ortaya çıkardı. "Claude'un arkadaşlarını tanıyorum," diye sızlandı. "Ama Claude'u tanımıyorum. Arkadaşlarına söyleyebilirim. Evet, onları sana verebilirim."
  
  Drake iki ismi ve yerlerini söylerken dinledi. Scarberry ve Peterson. Ancak bu bilgi tamamen çıkarıldığında C4'le dolu tabloyu işaret etti.
  
  "Burada ne yapıyorsun? Savaş başlatmaya mı hazırlanıyorsun?"
  
  Cevap onu şaşkına çevirdi. "İyi evet. Hawaii Savaşı başlamak üzere dostum."
  
  
  ON DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Ben Blake kız kardeşiyle paylaştığı küçük ofise girdiğinde Karin'i pencerenin yanında dururken buldu. "Merhaba kız kardeşim".
  
  "Merhaba. Şuna bir bak, Ben. Hawaii'de gün doğumu."
  
  "Sahilde olmamız lazım. Herkes gün doğumu ve gün batımı için oraya gider."
  
  "Gerçekten mi? Karin kardeşine biraz alaycı bir tavırla baktı. "İnternetten baktın değil mi?"
  
  "Artık burada olduğumuza göre, bu havasız yerden çıkıp yerel halkla tanışmak istiyorum."
  
  "Ne için?"
  
  "Hiç bir Hawaiiliyle tanışmadım."
  
  "Mano kahrolası bir Hawaiili, aptal. Tanrım, bazen ikimizin de beyin hücrelerini alıp almadığımı merak ediyorum."
  
  Ben, kız kardeşiyle fikir savaşı başlatmanın hiçbir anlamı olmadığını biliyordu. İkisine de kahve dökmek için kapıya doğru gitmeden önce birkaç dakika muhteşem manzarayı hayranlıkla izledi. Geri döndüğünde Karin çoktan bilgisayarlarını başlatıyordu.
  
  Ben kupaları klavyelerinin yanına koydu. "Bunu sabırsızlıkla beklediğimi biliyorsun." Ellerini ovuşturdu. "Yani Kaptan Cook'un kayıtlarını arıyorum. Bu gerçek bir dedektiflik işi çünkü biz apaçık olanı değil, gizli olanı arıyoruz."
  
  "İnternet üzerinde Cook'u Diamond Head'e ya da Leahy'yi Hawaiililere bağlayacak hiçbir bağlantı olmadığından eminiz. Diamond Head'in Oahu'nun altından geçen bir dizi koni, havalandırma deliği, tünel ve lav tüpünden sadece biri olduğunu biliyoruz."
  
  Ben sıcak kahvesinden bir yudum aldı. "Ayrıca Cook'un Waimea şehrinde Kauai'ye indiğini de biliyoruz. Büyük Kanyon'a rakip olacak kadar etkileyici bir kanyon için Waimea'ya göz atın. Kauai yerlileri Hawaii'yi ziyaret etmek için orijinal yer ifadesini Oahu'ya küstahça bir laf olarak uydurdu. Waimea'da çok küçük bir müzenin yanında Cook'un bir heykeli var."
  
  Karin, "Bildiğimiz bir şey daha var," diye yanıtladı. "Mesele şu ki, Kaptan Cook'un kayıtları tam burada." Bilgisayarına tıkladı. "Çevrimiçi".
  
  Ben içini çekti ve kapsamlı dergilerden ilkine göz atmaya başladı. "Eğlence başlasın." Kulaklığını takıp sandalyesine yaslandı.
  
  Karin ona baktı. "Kapatmak. Burası Uyku Duvarı mı? Peki başka bir kapak? Bir gün küçük kardeşim, bu yeni parçaları kaydetmen gerekecek ve beş dakikalık şöhretini boşa harcamayı bırakacaksın."
  
  "Bana zamanını boşa harcadığını söyleme kardeşim. Hepimiz senin bu işte usta olduğunu biliyoruz."
  
  "Bu konuyu tekrar açacak mısın? Şimdi?"
  
  "Beş yıl geçti." Ben müziği açtı ve bilgisayarına odaklandı. "Beş yıllık bir yıkım. Olanların sonraki on yılı mahvetmesine izin vermeyin."
  
  
  * * *
  
  
  Uykusuz ve çok az dinlenerek çalışan Drake, May ve Alicia kısa bir ara vermeye karar verdiler. Drake, gün doğumundan yaklaşık bir saat sonra Hayden ve Kinimaka'dan bir telefon aldı. Sessize alma düğmesi kısa sürede bu sorunu çözdü.
  
  Waikiki'de bir oda kiraladılar. Turistlerle dolu, onlara yüksek düzeyde anonimlik sağlayan, tekerlekli büyük bir oteldi. Hemen yerel Denny's'de yemek yediler, sonra otellerine yöneldiler ve asansörle sekizinci kattaki odalarına çıktılar.
  
  Drake içeri girince rahatladı. Kendini yiyecek ve dinlenmeyle beslemenin faydalarını biliyordu. Pencerenin yanındaki rahat bir koltuğa kıvrıldı ve Fransız pencerelerinden berrak Hawaii güneşinin üzerine yansımasının tadını çıkardı.
  
  Arkasını dönmeden, "İkiniz yatak için kavga edebilirsiniz," diye mırıldandı. "Birisi alarmı saat ikiye kurmuş."
  
  Bununla birlikte, Claude'a olabildiğince yakın olan iki adamın adresini bildiklerini bilmenin verdiği güven duygusuyla düşüncelerinin uzaklaşmasına izin verdi. Claude'un doğrudan Kanlı Kral'a götürüldüğünü bilmenin huzuru.
  
  Kanlı intikamdan önce sadece birkaç saat kaldığını bilmenin verdiği huzur.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ve Kinimaka sabahı yerel Honolulu Polis Departmanında geçirdi. Haber, Claude'un 'ortaklarının' bazılarının gece boyunca ortadan kaldırıldığı yönündeydi, ancak gerçek bir haber yoktu. Pilipo adındaki kulüp sahibi çok az şey söyledi. Korumalarından birkaçı hastaneye kaldırıldı. Ayrıca gece yarısından hemen önce bir erkek ve iki kadının ona saldırmasıyla video akışının mucizevi bir şekilde karardığı ortaya çıktı.
  
  Buna şehir merkezinde bir yerlerde Claude'un bilinen suç ortaklarının da dahil olduğu kanlı bir çatışmayı ekleyin. Silahlı polisler olay yerine vardıklarında gördükleri tek şey boş bir evdi. Erkek yok. Telefon numarası yok. Sadece yerde ve mutfak masasında kan var, toz alırken C4 izlerine rastlandı.
  
  Hayden, Drake'i denedi. Alicia'yı aramaya çalıştı. Mano'yu kenara çekti ve öfkeyle kulağına fısıldadı. "Lanet olsun onlara! Uygun gördüğümüz şekilde hareket etme desteğine sahip olduğumuzu bilmiyorlar. Bilmeleri gerekir."
  
  Kinimaka omuz silkti, geniş omuzları inip kalkıyordu. "Belki Drake bilmek istemiyordur. Devlet desteği olsun ya da olmasın, bunu kendi yöntemiyle yapacak."
  
  "Artık o bir yük."
  
  "Ya da doğrudan kalbe uçan zehirli bir ok." Kinimaka patronu ona bakarken gülümsedi.
  
  Hayden'ın kafası bir anlığına karıştı. "Ne? Bu sözler bir şarkıdan falan mı?"
  
  Kinimaka gücenmiş görünüyordu. "Sanmıyorum patron. Peki," toplanmış polislere baktı, "polis Claude hakkında ne biliyor?"
  
  Hayden derin bir nefes aldı. "Çok az sayıda olması şaşırtıcı değil. Claude, yasadışı faaliyetlere karışan veya katılmayan birçok kulübün şüpheli sahibidir. Polisin izleme listesinde üst sıralarda yer almıyorlar. Sonuç olarak sessiz sahipleri anonim kalıyor."
  
  "Hiç şüphesiz Kovalenko tarafından tasarlanan her şeyle birlikte."
  
  "Şüphesiz. Bir suçlunun gerçek dünyadan birkaç kez uzaklaştırılması her zaman faydalıdır."
  
  "Belki de Drake ilerleme kaydediyor. Eğer durum böyle olmasaydı sanırım o da bizimle olurdu."
  
  Hayden başını salladı. "Umarım durum budur. Bu arada, birkaç yerliyi şok etmemiz gerekiyor. Ve bize yardım edebilecek tanıdığınız herkesle iletişime geçmelisiniz. Kovalenko zaten bir kan banyosu yarattı. Bütün bunların nasıl biteceğini düşünmekten nefret ediyorum.
  
  
  * * *
  
  
  Ben odağını yüksek tutmak için elinden geleni yaptı. Duyguları kargaşa içindeydi. Hayatının normale dönmesinin üzerinden aylar geçmişti. Odin olayından önce maceracılık fikri, modern rock grubu The Wall of Sleep'i annesinden ve babasından bir sır olarak saklamaktı. O bir aile babasıydı, teknik konularda yetenekli, iyi kalpli bir inekti.
  
  Şimdi savaşı gördü. İnsanların öldürüldüğünü gördü. Hayatı için savaşıyordu. En yakın arkadaşının kız arkadaşı onun kollarında öldü.
  
  Dünyalar arasındaki geçiş onu parçaladı.
  
  Buna bir de Amerikan CIA ajanı olan yeni kız arkadaşıyla birlikte olmanın getirdiği baskıyı ekleyince kendini bocalarken bulduğuna hiç de şaşırmamıştı.
  
  Arkadaşlarına hiç söylememişti. Ailesine, evet onlara söyleyebilirdi. Ancak Karin henüz buna hazır değildi. Ve onun da sorunları vardı. Ona beş yıl sonra hayatına devam etmesi gerektiğini söylemişti ama aynı şey onun başına gelirse bunun hayatının geri kalanını mahvedeceğini biliyordu.
  
  Ve Uyku Duvarı üyelerinin geri kalanı ona sürekli mesaj atıyordu. Hangi cehennemdesin Blakey? Bu akşam birlikte olalım mı? En azından bana cevap yaz aptal! Kaydedilmeye hazır yeni parçaları vardı. Bu onun lanet rüyasıydı!
  
  Şimdi ona büyük çıkışını sağlayan şey tehdit altında.
  
  Hayden'ı düşündü. Dünya başına yıkılırken düşüncelerini her zaman ona yöneltebilirdi ve her şey biraz daha kolaylaşırdı. Aklı başıboş dolaştı. Birisinin Cook'un kendi karalamalarından kopyaladığı çevrimiçi bir kitabın sayfalarını kaydırmaya devam etti.
  
  Neredeyse kaçırıyordu.
  
  Çünkü birdenbire, hava durumu raporlarının, enlem ve boylam bilgilerinin ve kimin günlük et miktarını yemediği için cezalandırıldığına ve kimin donanımda ölü bulunduğuna ilişkin kısa ayrıntılar arasında, Pele Kapısı'na kısa bir gönderme belirdi.
  
  "Kız kardeş". - Ben nefes verdi. "Sanırım bir şey buldum." Kısa bir paragraf okudu. "Vay canına, bu bir adamın yolculuğunun anlatımı. Bunun için hazır mısın?"
  
  
  * * *
  
  
  Drake, gözlerini açması için geçen sürede hafif uykudan uyanıklığa geçti. Mai onun arkasında ileri geri yürüyordu. Sanki Alicia duştaymış gibi geliyordu.
  
  "Ne kadar süre dışarıda kaldık?"
  
  "Doksan dakika ver ya da al. İşte, şuna bir bakın." Mai, Buchanan ve adamlarından aldıkları tabancalardan birini ona fırlattı.
  
  "Skor nedir?"
  
  "Beş tabanca. Herşey yolunda. İki adet 38 ve üç adet 45 kalibre. Hepsinin dörtte üçü dolu dergilerle."
  
  "Yeterli olandan fazla". Drake ayağa kalktı ve gerindi. Muhtemelen daha ciddi bir rakiple (Claude'a yakın kişilerle) karşılaşacaklarına karar verdiler, bu nedenle silah taşımak zorunluydu.
  
  Alicia ıslak saçlarıyla banyodan çıktı ve ceketini giydi. "Taşınmaya hazır mısın?"
  
  Buchanan'dan aldıkları bilgi, hem Scarberry hem de Peterson'un Waikiki'nin eteklerinde egzotik bir araba bayisine sahip olduğuydu. Exoticars adı verilen bu yer hem bir perakende satış mağazası hem de bir tamirhaneydi. Ayrıca çoğu üst düzey arabayı da kiraladı.
  
  Çok kazançlı bir kapak, diye düşündü Drake. Hiç şüphe yok ki her türlü suç faaliyetini gizlemeye yardımcı olmak için tasarlandı. Scarberry ve Peterson şüphesiz besin zincirinin tepesine yakınlardı. Sırada Claude olacaktı.
  
  Taksiye binip şoföre bayinin adresini verdiler. Yaklaşık yirmi dakika uzaklıktaydı.
  
  
  * * *
  
  
  Ben ve Karin, Kaptan Cook'un günlüğünü okuyunca şaşırırlar.
  
  İki yüz yıldan fazla bir süre önce ünlü deniz kaptanının başına gelen olayları bir başkasının gözünden görmek oldukça dikkat çekiciydi. Ancak Cook'un Hawaii'nin en ünlü yanardağının altındaki kayıtlı ancak yine de son derece gizli yolculuğunun anlatımını okumak neredeyse bunaltıcıydı.
  
  "Bu muhteşem". Karin bilgisayar ekranındaki kopyasına göz attı. "Farkına varmadığınız tek şey Cook'un muhteşem öngörüsüdür. Keşiflerini kaydetmek için her bölgeden insanı yanına aldı. Bilim insanları. Botanikçiler. Sanatçılar. Bak..." Ekrana dokundu.
  
  Ben bitkinin özenle yapılmış çizimini görmek için eğildi. "Serin".
  
  Karin'in gözleri parladı. "Bu harika. Bu bitkiler, Cook ve ekibi bunları kaydedip bu fantastik çizimler ve açıklamalarla İngiltere'ye dönene kadar keşfedilmemiş veya belgelenmemişti. Bu insanlar dünyamızın haritasını çıkardılar, manzaraları ve sahil şeritlerini, bugün bizim fotoğraf çektiğimiz gibi çizdiler. Bunu düşün".
  
  Ben'in sesi heyecanını ele veriyordu. "Biliyorum. Biliyorum. Ama şunu dinle..."
  
  "Vay". Karin kendi hikayesine dalmıştı. "Cook'un ekibinden birinin William Bligh olduğunu biliyor muydunuz? Bounty'nin kaptanı olan adam mı? Ve dönemin Amerikan Başkanı Benjamin Franklin, Amerikalıların o sırada İngilizlerle savaş halinde olmasına rağmen tüm deniz kaptanlarına Cook'u rahat bırakmaları yönünde bir mesaj gönderdi. Franklin onu "insanlığın ortak dostu" olarak nitelendirdi.
  
  "Kız kardeş". - Ben tısladı. "Bir şey buldum. Dinleyin; karaya iniş Hawaii'deki Owhihi'de, adanın en yüksek noktasına yakın bir yerde yapıldı. 21 derece 15 dakika kuzey enlemi, 147 derece kuzey boylamı, 48 dakika batı. Yükseklik 762 feet. Lihi yakınlarında demir atıp karaya çıkmak zorunda kaldık. İşe aldığımız yerliler bir şişe rom için sırtımızdaki paçavraları sökecekmiş gibi görünüyorlardı ama aslında hem hoşgörülü hem de bilgili insanlardı."
  
  Karin, "Bana kısaltılmış versiyonunu ver," diye tersledi. "İngilizce".
  
  Ben ona hırladı. "Tanrım, kızım, Indiana Jones'un nerede?" Luke Skywalker'ın? Hiç macera anlayışın yok. Bunun üzerine anlatıcımız, Hawksworth adında bir adam, Cook, diğer altı denizci ve bir avuç yerliyle birlikte bu olayın ne olduğunu keşfetmek için yola çıktı. yerliler Pele Kapısı adını verdiler. Bu, yerel kralın bilgisi olmadan ve büyük risk altında yapıldı. Eğer bunu öğrenselerdi, kral hepsini öldürürdü. Hawaiililer Pele Kapısı'na saygı duyuyorlardı. Yerli rehberler büyük taleplerde bulundu. ödüller."
  
  Karin, "Pelé'nin Kapısı Cook'un böyle bir risk almasına ciddi bir endişe yaşatmış olmalı" dedi.
  
  "Pele ateşin, şimşeklerin, rüzgârın ve volkanların tanrısıydı. Muhtemelen en popüler Hawaii tanrısı. O büyük bir haberdi. Efsanesinin büyük bir kısmı okyanuslara hükmetmesi etrafında şekilleniyordu. Hawaiililerin onun hakkında konuşma şekli muhtemelen Cook'un ilgisini çekmişti. Ve muhtemelen büyük bir keşif yolculuğuna çıkan kibirli bir adamdı. Yerel kralı rahatsız etmekten korkmazdı."
  
  "Cook gibi bir adam pek fazla şeyden korkmaz."
  
  "Kesinlikle. Hawksworth'a göre yerel halk onları yanardağın derin kalbinin altındaki karanlık bir geçitten geçirdi. Işıklar yandığında ve Gollum'un deyimiyle birkaç zorlu dönüş yapıldıktan sonra hepsi durdu ve şaşkınlıkla Pele Kapısı'na baktılar."
  
  "Tuhaf. Çizim var mı?
  
  "HAYIR. Sanatçı bu gezi nedeniyle geride kaldı. Ancak Hawksworth gördüklerini anlatıyor. Alevlerimizin en üst çemberinin üzerinde zirveye ulaşacak kadar yüksekte uçan devasa bir kemer. Minik sembollerle süslenmiş el yapımı çerçeve. Her iki tarafta çentikler var, iki küçük parça eksik. Mucize nefesimizi kesti ve karanlık merkez bakışlarımızı çekmeye başlayana kadar gerçekten baktık."
  
  "Yani, tüm insanların ruhunda demek istediği, aradıklarını buldukları ancak daha sonra daha fazlasını istediklerini fark ettikleri anlamına geliyor." Karin başını salladı.
  
  Ben gözlerini ona çevirdi. "Sanırım demek istediğin, tüm maceracıların ruhuna uygun olarak, daha fazlasını istiyorlardı. Ama sen haklısın. Pele'nin Kapısı tam da buydu. Geçit. Bir yere varması gerekiyordu."
  
  Karin sandalyesini çekti. "Şimdi merak ediyorum. Bu nereye vardı?
  
  O anda Ben'in cep telefonu çaldı. Ekrana bakıp gözlerini devirdi. "Anne ve baba".
  
  
  YİRMİ BÖLÜM
  
  
  Mano Kinimaka Waikiki'nin kalbini seviyordu. Hawaii'de doğup büyüdü. Ailesi para toplayıp daha sessiz kuzey kıyısına taşınmadan önce çocukluğunun ilk yıllarını Kuhio Plajı'nda geçirdi. Orada sörf birinci sınıftı, dışarıda yemek yerken bile yemekler özgündü, hayat hayal edebileceğiniz kadar özgürdü.
  
  Ancak ilk silinmez anıları Kuhio'yla ilgiliydi: muhteşem plaj ve ücretsiz luaus, pazar günleri plajda barbeküler, rahat sörf, iyi huylu yerel halk ve batan güneşin gece ihtişamı.
  
  Şimdi Kuhio Bulvarı ve ardından Kalakaua boyunca arabasıyla giderken eski, dokunaklı şeyleri fark etti. Taze yüzlü turistler değil. Sabahları Jamba meyve suyu hazırlayan yerliler değil. Royal Hawaiian'ın yakınında bir dondurmacı bile yok. Her gece yaktıkları uzun siyah meşalelerdi, bir zamanlar koridorlardan birini kapatan A şeklindeki basit uyarı tabelasına gülerek ağladığı ve şu anda neredeyse boş olan alışveriş kompleksinde şunlar yazılıydı: Örümcek Adam değilsen, Örümcek Adam değilsen, köprü kapalı, bu kadar basit. Yani Hawaii'li.
  
  Bir zamanlar muhteşem tablolara ve muhteşem arabalara baktığı Lassen'in eski mağazasının önünden geçti. Artık gitti. Erken çocukluk dönemi sona ermişti. Annesinin bir zamanlar Kral Kalakaua'nın ikametgahı olduğunu söylediği King's Village alışveriş merkezinin önünden geçti. Dünyanın en güzel polis karakolunun yanından geçti; Waikiki Plajı'nda, yüzlerce sörf tahtasının gölgesindeki karakolun. Ve Dük Kahanamoku'nun her zaman olduğu gibi taze leis'lerle kaplı yıkılmaz heykelinin yanından geçti; küçük bir çocukken kafasında milyonlarca hayal dönüp dururken baktığı heykelin aynısı.
  
  Ailesi artık günün her saati korunuyordu. Onlara birinci sınıf ABD polis memurları ve çatlak denizciler bakıyordu. Ailenin evi boştu ve suikastçılar için yem olarak kullanılıyordu. Kendisi de işaretlenmiş bir adamdı.
  
  En yakın arkadaşı ve patronu Hayden Jay yolcu koltuğunda onun yanına oturuyordu, belki de hiçbir şey söylemediği için yüzündeki ifadeden bir şeyler anlamıştı. Bir bıçakla yaralandı ama şimdi neredeyse iyileşti. Etrafındaki insanlar öldürüldü. İş arkadaşları. Yeni arkadaşlar.
  
  Ve işte burada, çocukluğunun geçtiği evine, evine döndü. Anılar, uzun süredir kayıp olan arkadaşlarının onunla yeniden bağlantı kurmaya özlem duyması gibi onu dolduruyordu. Anılar onu her sokak köşesinden bombalıyordu.
  
  Hawaii'nin güzelliği sonsuza kadar içinizde yaşamasıydı. Orada bir hafta ya da yirmi yıl geçirmeniz önemli değildi. Onun karakteri zamanın ötesindeydi.
  
  Hayden sonunda havayı bozdu. "Bu adam, bu Capua. Gerçekten bir minibüsten kırılmış buz mu satıyor?"
  
  "Burada iyi bir iş var. Herkes kırılmış buzu sever.
  
  "Haklısın".
  
  Mano gülümsedi. "Göreceksin".
  
  Kuhio ve Waikiki'nin güzelliğinden geçerken, sağ tarafta periyodik olarak plajlar beliriyordu. Deniz parlıyordu ve beyaz dalgakıranlar davetkar bir şekilde sallanıyordu. Mano, sahilde birkaç destek ayağının hazırlandığını gördü. Bir zamanlar kupa kazanan bir destek takımının parçasıydı.
  
  "Biz burdayız". Bir ucunda Pasifik Okyanusu'na bakan bir korkuluk bulunan kavisli bir otoparka park etti. Capua'nın minibüsü en uçta, harika bir konumdaydı. Mano eski dostunu hemen fark etti ama bir an durdu.
  
  Hayden ona gülümsedi. "Eski anılar?"
  
  "Harika anılar. Yeni bir şeyi yeniden hayal ederek berbat etmek istemeyeceğin bir şey, anlıyor musun?
  
  "Biliyorum".
  
  Sesine güven yoktu. Mano patronuna uzun uzun baktı. O iyi bir insandı; açık sözlü, adil, sert. Hayden Jay'in kimin tarafında olduğunu ve hangi çalışanın patronundan daha fazlasını talep edebileceğini biliyor muydunuz? İlk tanıştıklarından beri onu çok iyi tanımıştı. Babası James Jay güçlü bir adamdı, gerçek bir efsaneydi ve buna değdi. Hayden'ın hedefi her zaman sözünü ve mirasını yerine getirmek olmuştur. Bu onun itici gücüydü.
  
  Öyle ki Mano, genç inek Ben Blake konusunda ne kadar ciddi olduğunu açıkladığında çok şaşırmıştı. Hayden'ın, Mano'nun çoktan aştığını düşündüğü mirasa ayak uydurmak için kendini zorlamayı bırakmasının çok çok uzun zaman alacağını düşünüyordu. İlk başta mesafenin ateşi söndüreceğini düşündü ama sonra çift kendilerini yeniden bir arada buldu. Ve şimdi her zamankinden daha güçlü görünüyorlardı. İnek ona yeni bir amaç, hayatta yeni bir yön verecek mi? Bunu ancak önümüzdeki birkaç ay gösterecek.
  
  "Gitmek". Hayden minibüse doğru başını salladı. Mano kapıyı açtı ve temiz yerel havayı derin bir nefes aldı. Solunda, ufkun karşısında duran, her zaman mevcut olan çarpıcı bir figür olan Elmas Kafa yükseliyordu.
  
  Mano için o her zaman oradaydı. Bunun büyük bir mucizenin üstüne çıkması onu şaşırtmadı.
  
  Birlikte buz kesme minibüsüne doğru yürüdüler. Capua eğilip onlara baktı. Yüzü önce şaşkınlıkla, sonra gerçek bir sevinçle kırıştı.
  
  "Mano mu? Adam! Hey!"
  
  Capua ortadan kayboldu. Bir saniye sonra minibüsün arkasından koşarak çıktı. Geniş omuzlu, koyu renk saçlı, esmer tenli, fit bir adamdı. Hayden ilk bakışta bile her gün en az iki saatini sörf tahtası üzerinde geçirdiğini görebiliyordu.
  
  "Kapua." Mano eski arkadaşına sarıldı. "Birkaç tane vardı kardeşim."
  
  Capua geri adım attı. "Ne yaptın? Söyle bana, Hard Rock shot bardağı koleksiyonu nasıl gidiyor?"
  
  Mano başını salladı ve omuz silkti. "Ah, biraz filan, hatta daha fazlası. Bilirsin. Sen?"
  
  "Sağ. Howli kim?"
  
  "Haole..." Mano'nun tekrar anlaşılır bir Amerikan dili söylemesi Hayden'ı rahatlattı. "... bu benim patronum. Hayden Jay'le tanışın."
  
  Bölge sakini doğruldu. "Tanıştığıma memnun oldum" dedi. "Sen Patron Mano musun? Vay. Şanslı Mano, diyorum."
  
  "Senin bir kadının yok mu, Capua?" Mano bu hafif hakareti gizlemek için elinden geleni yaptı.
  
  "Kendime bir poi-dog aldım. O, ateşli bir Hawaiili-Çinli Filipinli haole, bana bütün gece çadır kurmamı sağladı, dostum. Hawaiililerin çoğu karışık ırktandı.
  
  Mano nefes aldı. Poy Dog karışık ırklı bir adamdı. Haole bir ziyaretçiydi ve bu mutlaka aşağılayıcı bir terim değildi.
  
  Bir şey söylemesine fırsat kalmadan Hayden ona döndü ve tatlı bir şekilde sordu: "Çadır mı kuracaksın?"
  
  Mano sindi. Hayden, Capua'nın ne olduğunu tam olarak biliyordu ve bunun kamp yapmakla hiçbir ilgisi yoktu. "Bu havalı. Kulağa hoş geliyor. Dinle Capua, sana bazı sorular sormam gerekiyor."
  
  "Atıcılar".
  
  "Hiç Kovalenko adında önemli bir yeraltı dünyasının ismini duydunuz mu? Yoksa Kanlı Kral mı?
  
  "Sadece haberlerde olanları duyuyorum kardeşim. Oahu'da mı?"
  
  "Belki. Peki ya Claude?
  
  "HAYIR. Eğer Howley'e bu ismi söyleseydin, bunu hatırlardım." Capua tereddüt etti.
  
  Hayden bunu gördü. "Ama sen bir şeyler biliyorsun."
  
  "Belki patron. Belki biliyorum. Ama oradaki arkadaşların," Waikiki Sahili polis karakoluna doğru başını salladı, "onlar bilmek istemiyorlar." Onlara zaten söyledim. Hiçbir şey yapmadılar."
  
  "Sına beni." Hayden adamın bakışlarıyla karşılaştı.
  
  "Bir şey duyuyorum patron. Mano bu yüzden bana geldi, değil mi? Yeni para son zamanlarda çok miktarda para dağıtıyor dostum. Her tarafta yeni oyuncular var ve gelecek hafta asla göremeyecekleri partiler veriyorlar."
  
  "Yeni para?" - Mano tekrarladı. "Nerede?" - Diye sordum.
  
  Capua ciddi bir tavırla, "Hiçbir yerde," dedi. "Yani tam burada dostum. Tam burada. Her zaman marjinalleştirildiler ama artık zengin insanlar oldular."
  
  Hayden elini saçlarının arasından geçirdi. "Bu sana ne anlatıyor?"
  
  "Bu sahneye dahil değilim ama bunu biliyorum. Bir şeyler oluyor ya da olmak üzere. Pek çok insan yüklü miktarda para aldı. Bu olduğunda, kötü şeyler geçene kadar başınızı aşağıda tutmayı öğrenirsiniz.
  
  Mano pırıl pırıl okyanusa baktı. "Hiçbir şey bilmediğine emin misin Capua?"
  
  "Zavallı köpeğim üzerine yemin ederim."
  
  Capua poi'sini ciddiye aldı. Hayden minibüsü işaret etti. "Neden bize de biraz yapmıyorsun, Capua."
  
  "Kesinlikle".
  
  Capua uzaklaşırken Hayden, Mano'ya baktı. "Bence denemeye değer. Neden bahsettiği hakkında bir fikrin var mı?"
  
  Mano, "Memleketimde olacaklardan hiç hoşlanmıyorum" dedi ve biraz tıraş buzu aldı. "Kapua. Bana adını söyle kardeşim. Kim bir şey bilebilir?
  
  "Orada tepede yaşayan yerel bir adam var, Danny." Bakışları Diamond Head'e kaydı. "Zengin. Ailesi onu bir uluyan gibi yetiştiriyor." Hayden'a gülümsedi. "Bir Amerikalı gibi söyle. Bunda yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama pisliklere karşı daha ciddidir. Bir bok bilmekten keyif alıyor, anlıyor musun beni?"
  
  Mano bir kaşık kullanarak gökkuşağı renginde büyük bir buz parçası çıkardı. "Bu adam önemli biriymiş gibi davranmayı mı seviyor?"
  
  Capua başını salladı. "Ama bu doğru değil. O sadece erkek oyunu oynayan bir çocuk."
  
  Hayden, Mano'nun eline dokundu. "Bu Danny'yi ziyaret edeceğiz. Eğer yeni bir tehdit varsa onu da bilmeliyiz."
  
  Capua buz külahlarına doğru başını salladı. "Bunlar kurumun pahasınadır. Ama beni tanımıyorsun. Beni görmeye hiç gelmedin."
  
  Mano eski dostuna başını salladı. "Söylemeye gerek yok kardeşim."
  
  
  * * *
  
  
  Capua onlara arabanın GPS'ine programladıkları adresi verdi. On beş dakika sonra siyah ferforje bir kapının önüne geldiler. Arazi okyanusa doğru eğimliydi, bu yüzden sadece büyük evin en üst katının pencerelerini görebiliyorlardı.
  
  Arabadan indiler, Mano'nun yanındaki yaylar gıcırdıyordu. Mano elini büyük kapıya koydu ve itti. Ön bahçe Hayden'ın durup bakmasına neden oldu.
  
  Sörf tahtası standı. Yepyeni açık kasa kamyon. İki palmiye ağacının arasında bir hamak uzanıyordu.
  
  "Aman Tanrım, Mano. Bütün Hawaii bahçeleri böyle mi?"
  
  Mano yüzünü buruşturdu. "Pek sayılmaz, hayır."
  
  Zili çalmak üzereyken arkadan bir ses duydular. Ellerini silahlarına yakın tutarak evin içinde dolaştılar. Son köşeyi döndüklerinde genç bir adamın havuzda yaşlı bir kadınla eğlendiğini gördüler.
  
  "Affedersin!" Hayden çığlık attı. "Biz Honolulu Polis Departmanından geliyoruz. Bir kaç kelime?" Zar zor duyulabilen bir sesle fısıldadı: "Umarım annesi değildir."
  
  Mano boğuldu. Patronunun şaka yapmasına alışık değildi. Sonra onun yüzünü gördü. Son derece ciddiydi. "Neden sen..."
  
  "Ne halt istiyorsun?" Genç adam çılgınca el kol hareketleri yaparak onlara doğru yürüdü. Yaklaştıkça Mano onun gözlerini gördü.
  
  Mano, "Bir sorunumuz var" dedi. "Sınırda."
  
  Mano adamın çılgınca sallanmasına izin verdi. Birkaç büyük gezintiden sonra nefesi kesilmişti, şortu aşağı doğru kaymaya başlamıştı. İçinde bulunduğu durumun farkında değildi.
  
  Daha sonra yaşlı kadın onlara doğru koştu. Hayden inanamayarak gözlerini kırpıştırdı. Kadın Kinimake'nin sırtına atladı ve onu bir aygır gibi sürmeye başladı.
  
  Buraya ne halt ettiler?
  
  Hayden, Kinimaka'nın kendi başının çaresine bakmasına izin verdi. Evin ve arazinin etrafına baktı. Evde başka birinin olduğuna dair hiçbir işaret yoktu.
  
  Sonunda Mano canavardan kurtulmayı başardı. Havuzu çevreleyen çakılların üzerine ıslak bir tokatla indi ve bir ölüm perisi gibi ulumaya başladı.
  
  Danny, eğer Danny ise, ağzı açık ona bakıyordu, şortu artık dizlerinin altına iniyordu.
  
  Hayden'ın canı sıkılmıştı. "Danny!" - yüzüne bağırdı. "Seninle konuşmamız lazım!"
  
  
  Onu şezlonga geri itti. Tanrım, keşke babası onu şimdi görebilseydi. Dönüp kokteyl bardaklarını boşalttı, sonra ikisini de havuzdan suyla doldurdu.
  
  Danny'nin yüzüne su sıçrattı ve ona hafifçe vurdu. Hemen sırıtmaya başladı. "Hey bebeğim, biliyorsun hoşuma gidiyor-"
  
  Hayden geri adım attı. Doğru şekilde ele alınırsa, bu durum onların lehine sonuçlanabilir. "Yalnız mısın Danny?" Hafifçe gülümsedi.
  
  "Tina burada. Bir yerlerde." Sanki kalbi kendisinden beş kat daha büyük bir adamı desteklemek için çabalıyormuş gibi kısa, nefes kesici cümlelerle konuşuyordu. "Kızım."
  
  Hayden rahatlayarak içini çekti. "İyi. Artık bilgiye ihtiyacım olup olmadığını öğrenebilecek kişinin sen olduğunu duydum.
  
  "Benim". Danny'nin egosu bir anlığına sisin içinden göründü. "O kişi benim."
  
  "Bana Claude'dan bahset."
  
  Sersemlik onu tekrar ele geçirdi ve gözlerinin ağırlaşmasına neden oldu. "Claude mu? Crazy Shirts'te çalışan siyahi adam mı?"
  
  "HAYIR". Hayden dişlerini sıktı. "Claude, Oahu'nun her yerinde kulüpleri ve çiftlikleri olan adam."
  
  "Bu Claude'u tanımıyorum." Dürüstlük muhtemelen Danny'nin güçlü noktalarından biri değildi ama Hayden artık onun bunu numara yaptığından şüpheliydi.
  
  "Peki Kovalenko? Onu duydun mu?
  
  Danny'nin gözlerinde hiçbir şey parlamadı. Farkındalık belirtisi veya belirtisi yok.
  
  Hayden, arkasında Mano'nun Danny'nin kız arkadaşı Tina'yı sakinleştirmeye çalıştığını duyabiliyordu. Farklı bir yaklaşım denemekten zarar gelmeyeceğine karar verdi. "Tamam, başka bir şey deneyelim. Honolulu'da taze para var. Bundan çok var. Bu nereden geliyor Danny ve neden?"
  
  Çocuğun gözleri kocaman açıldı, aniden öyle bir dehşetle parladı ki Hayden neredeyse silaha uzanacaktı.
  
  "Bu her an olabilir!" - diye bağırdı. "Anlıyorsun? Sadece... sadece evde kal. Evde kal oğlum." Sesi sanki kendisine söylenen bir şeyi tekrarlıyormuş gibi endişeli geliyordu.
  
  Hayden, cennetsel bir sıcaklık sırtını ısıtırken bile omurgasından aşağı doğru derin bir ürperti indiğini hissetti. "Yakında ne olabilir Danny. Hadi, bana anlatabilirsin."
  
  "Saldırı," dedi Danny aptalca. "Satın alındığı ve bedeli ödendiği için geri alınamaz." Danny aniden korkutucu derecede ayık görünerek elini tuttu.
  
  "Teröristler yaklaşıyor Bayan Polis. Sadece lanet işini yap ve o piçlerin buraya gelmesine izin verme."
  
  
  YİRMİ BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Ben Blake, Kaptan Cook ve arkadaşı Hawksworth'un, insanoğlunun şimdiye kadar üstlendiği en tehlikeli yolculuğu anlatan günlük kayıtlarından alıntı yaptı.
  
  Ben şaşkınlıkla, "Pele Kapısı'ndan geçip zifiri karanlığa doğru yürüdüler" dedi. Şu anda Cook kemerli girişten hâlâ Pele Kapısı olarak bahsediyor. Ancak ötesinde olanı deneyimledikten sonra - burada yazıyor - daha sonra Cehennemin Kapıları'na yapılan referansı değiştiriyor.
  
  Karin iri gözlerle Ben'e döndü. "Kaptan Cook gibi bir adamın bu kadar açık bir korku ifade etmesine ne sebep olabilir?"
  
  "Neredeyse hiçbir şey," dedi Ben. "Cook yamyamlığı keşfetti. İnsan kurbanları. Tamamen bilinmeyen sulara doğru bir yolculuğa çıktı."
  
  Karin ekranı işaret etti. "Lanet şeyi oku."
  
  "Kara Kapıların ötesinde insanoğlunun bildiği en lanetli yollar yatıyor..."
  
  "Bana söyleme," diye çıkıştı Karin. "Özetle."
  
  "Yapamam"
  
  "Ne? Neden?"
  
  "Çünkü burada yazıyor - aşağıdaki metin, gerçekliğine dair şüpheler nedeniyle bu dönüşümden kaldırıldı."
  
  "Ne?"
  
  Ben bilgisayara bakarken düşünceli bir şekilde kaşlarını çattı. "Sanırım halka açık olsaydı, birileri çoktan araştırmaya çalışırdı."
  
  "Ya da belki de yaptılar ve öldüler. Belki de yetkililer bu bilginin halkla paylaşılmayacak kadar tehlikeli olduğuna karar vermiştir."
  
  "Peki silinmiş bir belgeyi nasıl görüntüleriz?" Ben rastgele birkaç anahtarı dürttü. Sayfada hiçbir gizli bağlantı yoktu. Ayıplanacak bir şey yok. Yazarın adını Google'da arattı ve Cook's Chronicle'dan bahsedilen birkaç sayfa buldu, ancak artık Cehennem Kapısı, Pele ve hatta Diamond Head'den bahsedilmiyordu.
  
  Karin Waikiki'nin kalbine bakmak için döndü. "Böylece Cook'un cehennemin kapılarına yaptığı yolculuk tarihten silindi. Denemeye devam edebiliriz." Bilgisayarlara doğru işaret etti.
  
  Ben, en iyi Yoda taklidini yaparak, "Ama bunun bir faydası olmayacak," dedi. "Vaktimizi boşa harcamamalıyız."
  
  "Hayden'ın sende ne bulduğunu asla bilemeyeceğim." Karin yavaşça arkasını dönmeden önce başını salladı. "Sorun şu ki, orada ne bulacağımızı bilmenin hiçbir yolu yok. Körü körüne cehenneme giderdik."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden ve Kinimaka, onları uyuşturucu partisinde yalnız bırakmanın akıllıca olacağına karar vermeden önce Danny'den birkaç cümle daha koparmayı başardılar. Şansları varsa ikisi de CIA ziyaretinin kötü bir rüya olduğunu düşüneceklerdir.
  
  Kinimaka tekrar arabaya binip elini yumuşak deri direksiyona koydu. "Terör saldırısı?" o tekrarladı. "Waikiki'de mi? Buna inanmıyorum."
  
  Hayden zaten patronunun numarasını çeviriyordu. Kapı hemen cevap verdi. Danny'den edindikleri bilgileri birkaç kısa cümleyle anlattı.
  
  Mano, Gates'in yanıtını hoparlörden dinledi. "Hayden, yaklaşıyorum. Birkaç saat daha sonra orada olacağım. Polis, çiftliğin yerini öğrenmek için büyük ölçüde bilinen tüm suçlulara güveniyor. Yakında elimizde olacak. Bu iddia edilen saldırı konusunda ilgili yetkilileri uyaracağım ancak araştırmaya devam edeceğim."
  
  Hat kesildi. Hayden sessiz bir şaşkınlıkla nefesini tuttu. "Buraya mı geliyor? Bu haliyle baş etmekte zorlanıyor. Ne faydası olacak?
  
  "Belki çalışmak onun bu durumla başa çıkmasına yardımcı olur."
  
  "Umalım. Yakında çiftliğin yerini öğreneceklerini düşünüyorlar. Teröristleri takip ediyoruz. Şu anda ihtiyacımız olan şey pozitif, dürüst insanlar. Hey Mano, sence bu terörist hikayesi Kan Kralı'nın planının bir parçası mı?
  
  Mano başını salladı. "Aklımdan geçti." Gözleri nefes kesen manzarayı içti, sanki onu yaklaşan karanlıkla savaşmaya yardımcı olmak için saklıyordu.
  
  "Heteroseksüel insanlardan bahsetmişken, Drake ve iki arkadaşı hâlâ mesajlarıma yanıt vermedi. Polis de bilmiyor."
  
  Cep telefonu çaldı ve onu şaşırttı. Bu Kapıydı. "Sayın?"
  
  "Bu şey artık çılgına döndü," diye bağırdı açıkça paniğe kapılmıştı. "Honolulu Polisi az önce üç meşru terör tehdidi daha aldı. Hepsi Waikiki'de. Her şey yakında olacak. Kovalenko ile temaslar kuruldu."
  
  "Üç!"
  
  Kapı bir anlığına aniden kapandı. Hayden midesinin çalkalandığını hissederek yutkundu. Mano'nun gözlerindeki korku onu terletti.
  
  Gates tekrar iletişime geçti. "Dört tane olsun. Daha fazla bilginin kimliği yeni doğrulandı. Drake'le iletişime geç. Hayatının dövüşüne çıkıyorsun Hayden. Harekete geçin."
  
  
  * * *
  
  
  Kan Kralı yükseltilmiş güvertede yüzünde soğuk bir gülümsemeyle duruyordu; güvendiği teğmenlerinden birkaçı önünde ve altında duruyordu. "Zamanı geldi." dedi kısaca. "Bu beklediğimiz, uğruna çalıştığımız şeydi. Bu, tüm çabalarımın ve tüm fedakarlıklarınızın sonucudur. "İşte orası," etkili bir şekilde durakladı, "her şey bitiyor."
  
  Herhangi bir korku belirtisi var mı diye yüzleri taradı. Hiç yoktu. Aslında Boudreau kanlı mücadeleye yeniden dahil olmaktan neredeyse memnun görünüyordu.
  
  "Claude, çiftliği yok et. Bütün mahkumları öldürün. Ve..." Sırıttı. "Kaplanları serbest bırakın. Bir süreliğine iktidarı ellerinde tutmaları gerekiyor. Boudreaux, ne yapıyorsan onu yap, ama daha vahşice. Sizi herhangi bir isteğinizi yerine getirmeye davet ediyorum. Seni beni etkilemeye davet ediyorum. Hayır, beni şok et. Yap şunu Boudreau. Kauai'ye git ve oradaki çiftliği kapat."
  
  Kanlı Kral kalan birkaç adamına son bir kez baktı. "Sana gelince... git Hawaii'deki cehennemi serbest bırak."
  
  Onları bir kenara iterek arkasını döndü ve nakliyesine ve Diamond Head'in altındaki ölümcül derinliklere doğru ona eşlik edecek özenle seçilmiş adamlara son bir eleştirel bakış attı.
  
  "Cook'tan beri bunu yapan ve bu hikayeyi anlatacak kadar hayatta kalan hiç kimse olmadı. Hiç kimse cehennemin beşinci seviyesinin ötesine bakmamıştı. Tuzak sisteminin neyi saklamak için yapıldığını şimdiye kadar kimse keşfetmedi. Yapacağız."
  
  Ölüm ve yıkım onun hem arkasında hem de önündeydi. Kaosun başlaması kaçınılmazdı. Kahrolası kral mutluydu.
  
  
  * * *
  
  
  Matt Drake, 'kız arkadaşı' Alicia Miles ile el ele Exoticars otoparkında yürüdü. Oraya park edilmiş tek bir kiralık araba vardı; kiralık bir Basic Dodge arabası, muhtemelen yeni Lamborghini'lerden birini bir saatliğine kiralayan birkaç turiste aitti. Drake ve Alicia moda showroom'una girdiklerinde, kısa kesimli tıknaz adam çoktan burunlarının dibindeydi.
  
  "Tünaydın. Yardımcı olabilir miyim?"
  
  "Hangileri en hızlı?" Drake sabırsız bir ifade takındı. "Evde bir Nissan var ve kız arkadaşım gerçek hızı deneyimlemek istiyor." Drake göz kırptı. "Ne demek istediğimi anlıyorsan bana birkaç bonus puan kazandırabilir."
  
  Alicia tatlı bir şekilde gülümsedi.
  
  Drake, Mai'nin şu anda büyük sergi salonunun arkasından dolaştığını, arka garajın görüş alanından uzak durup çitlerle çevrili yan komplekse doğru ilerlediğini umuyordu. Diğer taraftan içeri girmeye çalışacak. Drake ve Alicia'nın yaklaşık altı dakikası vardı.
  
  Adamın gülümsemesi genişti ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde sahteydi. "Çoğu insan yeni bir Ferrari 458 veya Lamborghini Aventador'u seçiyor, ikisi de harika arabalar." Satıcı, her ikisi de showroomun tam boy pencerelerinin önüne yerleştirilmiş olan söz konusu araçları işaret ettiğinde gülümseme daha da genişledi. "Ancak efsanevi başarılar açısından eğer aradığınız buysa, Ferrari Daytona veya McLaren F1'i önerebilirim." Elini sergi salonunun arka tarafına doğru salladı.
  
  Arkada ve sağda ofisler vardı. Sol tarafta kredi kartı bilgilerinin toplanabileceği ve anahtarların teslim edilebileceği bir dizi özel kabin vardı. Ofiste hiç pencere yoktu ama Drake etrafta dolaşan figürleri duyabiliyordu.
  
  Saniyeleri saydı. Mai'nin dört dakika içinde gelmesi gerekiyordu.
  
  "Siz Bay Scarberry misiniz, yoksa Bay Petersen mi?" Gülümseyerek sordu. "İsimlerini dışarıdaki tabelada gördüm."
  
  "Ben James. Bay Scarberry ve Bay Petersen buranın sahipleridir. Arka bahçedeler."
  
  "HAKKINDA". Drake, Ferrari'lere ve Lamborghini'lere bakarak bir gösteri düzenledi. Showroom kliması sırtına çöktü. Uzaktaki ofisten ses gelmiyordu. Alicia kendine yer açarak iyi huylu eş rolünü üstlendi ve bir yandan alan yarattı.
  
  Mai'nin yan kapılardan çıkmak zorunda kalmasından bir dakika önce.
  
  Drake hazırlandı.
  
  
  * * *
  
  
  Zaman endişe verici bir hızla geçip gitti ama Ben, Karin'in çılgın fikrinin meyve vereceğini umuyordu. İlk adım, Kaptan Cook'un orijinal kayıtlarının nerede saklandığını bulmaktı. Bunun kolay bir iş olduğu ortaya çıktı. Belgeler Londra yakınlarındaki Ulusal Arşivlerde bir hükümet binasında saklanıyordu, ancak İngiltere Bankası kadar güvenli değildi.
  
  Şimdiye kadar, çok iyi.
  
  Bir sonraki adım Hayden'ı getirmekti. Görüşlerini anlatmak uzun zaman aldı. İlk başta, Hayden kabalık etmeden aşırı derecede dikkati dağılmış görünüyordu, ancak Ben'in desteklediği Karin planlarını sunduğunda CIA ajanı ölüm sessizliğine büründü.
  
  "Ne istiyorsun?" aniden sordu.
  
  "Kew'deki Ulusal Arşivlere birinci sınıf bir hırsızı çalması için değil, fotoğrafını çekmesi için göndermenizi ve ardından Cook'un günlüklerinin ilgili bölümünün bir kopyasını bana e-posta ile göndermenizi istiyoruz. Eksik olan kısım."
  
  "Sarhoş muydun, Ben? Cidden -"
  
  Ben, "En zor kısım," diye ısrar etti, "hırsızlık olmayacak. Hırsızın doğru parçayı bulup bana göndereceğinden eminim."
  
  "Ya yakalanırsa?" Hayden soruyu düşünmeden ağzından kaçırdı.
  
  "İşte bu yüzden CIA'in bu anlaşma sayesinde sahip olabileceği dünya standartlarında bir hırsız olmalı. Ve ideal olarak zaten gözaltında olması gerekir. Ah, Hayden, bunların hepsi önümüzdeki birkaç saat içinde yapılmalı. Gerçekten bekleyemez."
  
  Hayden, "Bunun farkındayım," diye çıkıştı ama sonra ses tonu yumuşadı. "Bak Ben, ikinizin bu küçük ofise tıkıldığınızı biliyorum ama kafanızı kapıdan dışarı çıkarıp en son bilgileri almak isteyebilirsiniz. Her ihtimale karşı hazırlıklı olmalısınız..."
  
  Ben endişeyle Karin'e baktı. "Ne durumunda? Sanki dünyanın sonu gelecekmiş gibi konuşuyorsun."
  
  Hayden'ın sessizliği ona bilmesi gereken her şeyi anlattı.
  
  Birkaç dakika sonra kız arkadaşı tekrar konuştu: "Bu notlara, bu günlüklere ne kadar ihtiyacın var? İngilizleri kızdırmaya değer mi?"
  
  "Kan Kralı Cehennemin Kapılarına ulaşırsa ve biz de onun peşinden gitmek zorunda kalırsak," dedi Ben, "onlar muhtemelen tek yön bulma kaynağımız olacak. Cook'un kartlarını ne kadar iyi kullandığını hepimiz biliyoruz. Hayatımızı kurtarabilirlerdi."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden telefonunu arabasının kaportasına koydu ve sıkıntılı düşüncelerini sakinleştirmeye çalıştı. Gözleri ön camdan Mano Kinimaki'ninkilerle buluştu ve zihninde fokurdayan dehşeti açıkça hissetti. Az önce en korkunç haberi yine Jonathan Gates'ten aldılar.
  
  Teröristlerin Oahu'da birden fazla yeri vuracakları söylenemez.
  
  Artık durumun bundan çok daha kötü olduğunu biliyorlardı.
  
  Mano gözle görülür bir şekilde titreyerek dışarı çıktı. "Kimdi o?"
  
  "Ben. Kaptan Cook'un kayıtlarının bir kopyasını kendisine ulaştırmak için İngiltere'deki Ulusal Arşivlere girmemiz gerektiğini söylüyor."
  
  Mano kaşlarını çattı. "Yap. Sadece yap. O kahrolası Kovalenko sevdiğimiz her şeyi yok etmeye çalışıyor Hayden. Sevdiğiniz şeyi korumak için elinizden gelen her şeyi yaparsınız.
  
  "İngiliz-"
  
  "Siktir et onları." Mano stres içinde kendini kaybetti. Hayden aldırış etmedi. "Eğer kütükler bu piçi öldürmemize yardım edecekse, onları alın."
  
  Hayden düşüncelerini toparladı. Zihnini temizlemeye çalıştı. Bunun için Londra'daki CIA ofislerine birkaç telefon edilmesi ve patronu Gates'in yüksek sesle bağırması yeterliydi ama o işi muhtemelen halledebileceğini düşünüyordu. Özellikle de Gates'in az önce ona söyledikleri ışığında.
  
  Ve Londra'da bu işi hiç ter dökmeden yapabilecek, oldukça etkileyici bir CIA ajanının bulunduğunu çok iyi biliyordu.
  
  Mano hâlâ ona bakıyordu, hâlâ şoktaydı. "Bu çağrıya inanabiliyor musun? Kovalenko'nun sırf insanların dikkatini dağıtmak için neler yapacağına inanabiliyor musunuz?"
  
  Hayden bunu yapamadı ama sessiz kaldı ve Gates ve Londra ofisi için yapacağı konuşmaya hazırlanıyordu. Birkaç dakika içinde hazırdı.
  
  "Peki, haydi hayatımızın en kötü çağrılarından birini, rollerimizi değiştirmemize yardımcı olacak bir çağrıyla takip edelim," dedi ve hızlı aramadaki numarayı çevirdi.
  
  Patronuyla konuşup İngiliz Ulusal Arşivlerini hacklemek için dış yardım konusunda pazarlık yaparken bile Jonathan Gates'in önceki sözleri aklında yandı.
  
  Sadece Oahu değil. Kanlı Kral'ın teröristleri aynı anda birden fazla adaya saldırmayı planlıyor.
  
  
  YİRMİ İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Mai, memurun gözü önünde yan kapıdan içeri girerken Drake nefesini tuttu.
  
  "Ne-"
  
  Drake gülümsedi. "Mayıs zamanı," diye fısıldadı ve ardından saman makinesiyle adamın çenesini kırdı. Satıcı hiç ses çıkarmadan arkasını döndü ve yere çarptı. Alicia silahını hazırlayarak Lamborghini'nin yanından geçti. Drake hareketsiz satıcının üzerinden atladı. Mai, el değmemiş bir McLaren F1'in arkasından geçerek arka duvar boyunca hızla yürüdü.
  
  Birkaç saniye içinde ofis duvarının önündeydiler. Pencerelerin olmaması hem onların lehine hem de aleyhine işledi. Ama güvenlik kameraları olacaktı. Bu sadece bir soruydu...
  
  Birisi arka kapıdan içeri girdi, tulumu yağa bulanmıştı, uzun siyah saçları yeşil bir bandanayla arkadan bağlanmıştı. May tamircinin hareketlerini prova ederken Drake yanağını doğrudan ince kontrplak bölmeye bastırdı ve ofisin içinden gelen sesleri dinledi.
  
  Hala ses çıkarmadılar.
  
  Ama sonra birkaç kişi daha kapıdan içeri girdi ve ofisin içinden biri çığlık attı. Drake oyunun bittiğini biliyordu.
  
  "Bırakın alsınlar."
  
  Alicia, "Siktir evet" diye homurdandı ve ofis kapısını açılır açılmaz tekmeledi, bu da kapının adamın kafasına çarpmasına neden oldu. Başka bir adam dışarı çıktı, gözleri şaşkınlıkla açılmış, silahlı güzel bir kadına ve onu bekleyen bir savaşçının duruşuna bakıyordu. Tüfeği kaldırdı. Alicia onu karnından vurdu.
  
  Kapı eşiğine çöktü. Ofisten daha fazla çığlık geldi. Şok anlayışa dönüşmeye başladı. Yakında birkaç arkadaşını aramanın akıllıca olacağını anlayacaklar.
  
  Drake tamircilerden birine ateş etti, uyluğunun ortasına vurarak onu yere düşürdü. Adam arkasında kan izi bırakarak McLaren'dan aşağı kaydı. Drake bile irkildi. Mai ikinci adamla nişanlandı ve Drake, Alicia'ya döndü.
  
  "İçeriye girmemiz lazım."
  
  Alicia içeriyi iyice görene kadar yaklaştı. Drake kapıya ulaşana kadar yerde sürünerek ilerledi. Alicia onun selamı üzerine birkaç el ateş etti. Drake neredeyse kapı eşiğine doğru eğilecekti ama o anda yarım düzine kişi silahlarını çekerek dışarı fırladı ve öfkeyle ateş açtı.
  
  Alicia dönüp Lamborghini'nin arkasına saklandı. Kurşunlar yanlarından aşağı doğru ıslık çalarak uçuyordu. Ön cam paramparça oldu. Drake hızla uzaklaştı. Süper arabalara ateş eden adamın gözlerindeki acıyı görebiliyordu.
  
  Diğeri de onu gördü. Drake ondan bir saniye önce ateş açtı ve onun ağır bir şekilde düştüğünü, meslektaşlarından birini de yanında götürdüğünü gördü.
  
  Alicia Lamborghini'nin arkasından atladı ve birkaç koruma darbesi indirdi. Drake, devasa lastiklerinin arkasına saklanarak Ferrari'ye doğru koştu. Artık her kurşunun önemi var. May'in ofis duvarının köşesinde gizlendiğini, tamircilerin geldiği arka tarafa baktığını görebiliyordu.
  
  Üçü ayaklarının dibinde yatıyordu.
  
  Drake kendini küçük bir gülümsemeye zorladı. O hala mükemmel bir ölüm makinesiydi. Bir an için May ile Alicia'nın kaçınılmaz buluşması ve Wells'in ölümünün intikamı konusunda endişelendi ama sonra endişesini Ben, Hayden ve diğer arkadaşlarına duyduğu sevgiyle aynı uzak köşeye kilitledi.
  
  Burası yurttaşlık duygularınızı özgürce dizginleyebileceğiniz yer değildi.
  
  Kurşun Ferrari'ye çarptı, kapıdan girip diğer taraftan çıktı. Sağır edici bir çarpma sesiyle ön cam patladı, camlar mini bir şelaleye düştü. Drake dikkatin dağılmasından yararlanarak dışarı atladı ve ofis kapısının yanında kalabalık olan başka bir adamı vurdu.
  
  Amatörler elbette.
  
  Daha sonra iki sert görünüşlü adamın ellerinde makineli tüfeklerle ofisten çıktığını gördü. Drake'in kalbi tekledi. Vücudunu devasa lastiğin arkasında olabildiğince küçültmeden önce, arkalarında iki adamın daha olduğunu gösterdi - neredeyse kesinlikle Scarberry ve Petersen, kiralık paralı askerler tarafından korunuyordu.
  
  Uçan mermilerin sesi kulak zarlarını patlattı. O zaman bu onların stratejisi olurdu. Alicia ve onu, iki ev sahibi arka kapıdan kaçıncaya kadar ev hapsinde tutun.
  
  Ancak Mayıs ayı için plan yapmadılar.
  
  Japon ajan bir çift atılmış tabancayı aldı ve köşeyi dönüp hafif makineli tüfeklerle adamlara ateş etti. Biri sanki araba çarpmış gibi geriye doğru uçtu, silahını çılgınca ateşledi ve düşerken tavana konfeti saçtı. Diğeri patronlarını kendi cesedinin arkasına sürdü ve gözünü Mai'ye çevirdi.
  
  Alicia yukarı doğru atıldı ve korumanın yanağından geçen bir el ateş ederek onu anında yere düşürdü.
  
  Artık Scarberry ve Petersen silahlarını kendileri çıkardılar. Drake yemin etti. Onlara canlı olarak ihtiyacı vardı. Bu noktada iki adam daha arka ve yan kapılardan içeri girerek Mai'yi tekrar McLaren'ın arkasına saklanmaya zorladı.
  
  Kurşun değerli arabanın gövdesini deldi.
  
  Drake, araç sahiplerinden birinin Hawaii kalua domuzu gibi ciyakladığını duydu.Geride kalan birkaç adam patronlarının etrafında toplandılar ve arabalara, dolayısıyla saldırganlara ateş ederek, son derece hızlı bir şekilde arka garaja doğru koştular.
  
  Drake bir an şaşırdı. Mai korumalardan ikisini öldürdü, ancak Scarberry ve Petersen, koruma ateşi altında arka kapıdan hızla kayboldular.
  
  Drake ayağa kalktı ve ateş ederek ileri doğru ilerledi. İlerlerken iki silah daha almak için eğildi. Arka kapıdaki korumalardan biri omzunu tutarak yere düştü. Diğeri kanlar içerisinde geri adım attı.
  
  Drake kapıya koştu, Mai ve Alicia da yanındaydı. Drake malzeme odalarının ve garajın yerini değerlendirmeye çalışırken birkaç hızlı bakış atarken May ateş etti.
  
  "Sadece büyük bir açık alan" dedi. "Fakat büyük bir sorun var."
  
  Alicia onun yanına çömeldi. "Ne?"
  
  "Orada bir Shelby Cobra'ları var."
  
  Mai gözlerini ona çevirdi. "Bu neden bir sorun?"
  
  "Ne yaparsan yap, vurma."
  
  "Patlayıcılarla dolu mu?"
  
  "HAYIR".
  
  "Peki neden onu çıkaramıyorum?"
  
  "Çünkü o Shelby Cobra!"
  
  "Az önce aptal süper arabalarla dolu bir sergi salonunu havaya uçurduk." Alicia onu dirseğiyle kenara itti. "Eğer bunu yapacak cesaretin yoksa, siktir git."
  
  "Saçmalık". Drake onun yanına atladı. Mermi alnının yanından geçip alçı duvarı deldi ve gözlerine alçı talaşı yağdırdı. Beklediği gibi kötü adamlar koşarken ateş etti. Eğer bir şeye çarparlarsa bu kör şans olur.
  
  Drake nişan aldı, derin bir nefes aldı ve iki patronun her iki tarafındaki adamları öldürdü. Geriye kalan son korumaları da düşerken, hem Scarberry hem de Petersen kaybedilecek bir savaşa girdiklerini fark etmiş görünüyordu. Durdular, yanlarında silahlar asılıydı. Drake parmağı tetikteyken onlara doğru koştu.
  
  "Claude" dedi. "Bizim Claude'a ihtiyacımız var, sana değil. O nerede?"
  
  Yakından bakıldığında iki patron garip bir şekilde birbirine benziyordu. İkisinin de yıllar süren acımasız karar alma süreçlerinin sonucunda ortaya çıkan sert çizgilerle kırışmış yorgun yüzleri vardı. Gözleri soğuktu, ziyafet çeken piranaların gözleri. Hala tabancalarını tutan elleri dikkatle büküldü.
  
  Mai silahı işaret etti. "Onları at."
  
  Alicia yelpazeyi iyice açarak hedef almayı zorlaştırdı. Drake neredeyse patronların gözlerindeki yenilgiyi görebiliyordu. Tabancalar neredeyse aynı anda yere düştü.
  
  Alicia, "Lanet olsun," diye mırıldandı. "Aynı görünüyorlar ve aynı şekilde davranıyorlar. Cennetteki kötü adamlar sizi klonlara mı dönüştürüyor? Hazır konu açılmışken, neden buradaki herhangi biri kötü adama dönüşsün ki? Burası yedinci cennetteki bir tatilden daha iyi."
  
  "Hanginiz Scarberry'siniz?" Mai kolayca konuya girerek sordu.
  
  "Ben" dedi sarı saçlı olan. "Siz şehrin her yerinde Claude'u mu aradınız?"
  
  "Bu biziz," diye fısıldadı Drake. "Ve burası son durağımız."
  
  Sessizliğin içinde hafif bir tık sesi yankılandı. Drake, Alicia'nın her zamanki gibi hedefi vuracağını bilerek arkasını döndü. Garaj boş görünüyordu, sessizlik aniden bir dağ gibi ağırlaştı.
  
  Scarberry onlara sarımsı bir gülümsemeyle baktı. "Atölyedeyiz. Bazen her şey dağılır."
  
  Drake, Alicia'ya bakmadı ama ona sürekli tetikte olmasını işaret etti. Birşeyler yanlıştı. İçeri adım attı ve Scarberry'yi tuttu. Drake hızlı bir judo hamlesiyle onu kaldırdı ve omzunun üzerinden atarak adamı sertçe betona çarptı. Scarberry'nin gözlerindeki acı geçtiğinde Drake çenesine bir silah doğrultmuştu.
  
  "Claude nerede?" - Diye sordum.
  
  "Hiç duymadım-"
  
  Drake bir adamın burnunu kırdı. "Bir şansın daha var."
  
  Scarberry'nin nefesi hızlıydı. Yüzü granit kadar sertti ama boyun kasları çok çalışıyordu, gerginlik ve korkuyu ele veriyordu.
  
  "Parçaları çıkarmaya başlayalım." Mai'nin hafif sesi onlara ulaştı. "Sıkıldım".
  
  "Haklısın". Drake itip kenara çekildi ve tetiği çekti.
  
  "HAYIR!"
  
  Scarberry'nin çığlığı onu mümkün olan son anda durdurdu. "Claude bir çiftlikte yaşıyor! kuzey kıyısından iç kısımlarda. Sana koordinatları verebilirim."
  
  Drake gülümsedi. "O halde devam edin."
  
  Başka bir tıklama. Drake en ufak bir hareketi gördü ve kalbi sıkıştı.
  
  Oh hayır.
  
  Alicia ateş etti. Kurşunu son kötü adamı anında öldürdü. Bir Shelby'nin bagajında saklanıyordu.
  
  Drake ona baktı. O da eski bir haylazlıkla gülümsedi. Drake en azından kendini yeniden bulacağını gördü. Kayıplarla baş edebilecek güçlü bir karaktere sahipti.
  
  Kendinden pek emin değildi. Scarberry'yi acele etmesi için dürttü. "Acele etmek. Arkadaşın Claude'u büyük bir sürpriz bekliyor."
  
  
  YİRMİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Drake aradığında Hayden ve Kinimaka'nın arabayı çalıştırmaya bile zamanları olmadı. Numarasını ekranında görünce rahat bir nefes aldı.
  
  "Drake. Neredesin-"
  
  "Zaman yok. Claude'un yerini biliyorum."
  
  "Evet, biz de öyle düşünüyoruz akıllı adam. Bazı suçluların daha sessiz bir yaşam uğruna nelerden vazgeçtikleri şaşırtıcı."
  
  "Ne zamandır biliyorsun? Neredesin?" Drake, emir veren bir talim çavuşu gibi sorular yöneltti.
  
  "Yavaş ol kaplan. Haberi bir dakika önce aldık. Dinleyin, anında etki yaratmaya hazırlanıyoruz. Yani şu anda. Oynuyor musun?
  
  "Kesinlikle haklıyım. Hepimiz böyleyiz. Bu piç Kovalenko'nun bir adım gerisinde."
  
  Hayden, Kinimaka'ya arabayı sürmesi için işaret verirken ona terörist uyarılarından bahsetti. Bitirdiğinde Drake sustu.
  
  Bir süre sonra "Sizinle merkezde buluşacağız" dedi.
  
  Hayden hızla Ben Blake'in numarasını çevirdi. "Operasyonunuz başarılıydı. Londra'daki temsilcimizin önümüzdeki birkaç saat içinde ihtiyacınız olanı size sağlayacağını ve ardından kopyaları doğrudan size göndereceğini umuyoruz. Umarım ihtiyacın olan şey budur, Ben."
  
  "Umarım gerçekten oradadır." Ben'in sesi onun konuştuğunu hiç duymadığı kadar gergin geliyordu. "Sağlıklı bir tahmin ama yine de bir tahmin."
  
  "Ben de öyle umuyorum".
  
  Hayden telefonunu kontrol paneline attı ve Kinimaka merkeze geri dönerken Waikiki sokaklarına boş boş baktı. "Gates, Claude'un üstesinden hızla gelebilirsek saldırıları durdurabileceğimizi düşünüyor. Kovalenko'nun orada olabileceğini bile umuyorlar."
  
  Mano dişlerini sıktı. "Herkes bunu yapıyor patron. Yerel polis, özel kuvvetler. Her şey patlayana kadar küçülür. Sorun şu ki, kötü adamlar zaten orada. Onlar olmalıdır. Bırakın üç farklı adaya yapılacak yarım düzine saldırıyı, yaklaşan herhangi bir saldırıyı durdurmak neredeyse imkansız olmalı."
  
  İktidardaki herkes, Kovalenko'nun, hayatının son bölümünü adadığı hayalinin peşinden giderken aslında herkesi oyalamak için çok sayıda saldırı emri verdiğine inanıyordu.
  
  Kaptan Cook'un ayak izlerini takip edin. Tek tek gitmek daha iyi. Cehennemin kapılarının ötesini keşfedin.
  
  Karargâh dışarıda belirdiğinde Hayden arkasını döndü. Harekete geçme zamanı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, May ve Alicia'yı CIA binasına getirdi ve onlara hemen üst kata kadar eşlik edildi. Faaliyetlerle dolu bir odaya götürüldüler. En uçta Hayden ve Kinimaka, polis ve askeri personelden oluşan bir kalabalığın arasında duruyordu. Drake, SWAT'ı ve HPD Hırsız Timini görebiliyordu. Şüphesiz CIA Özel Operasyon ekiplerine ait olan üniformaları görebiliyordu. Belki yakınlarda bir Delta bile olabilir.
  
  Şeytan şüphesiz Kan Kralı'nın peşinde ve kan peşinde.
  
  "Kan Kralı'nın, cihazı çalmak için Yok Edici'ye saldırmak üzere adamlarını gönderdiği zamanı hatırlıyor musun?" dedi. "Ve aynı zamanda Kinimaka'yı da mı kaçırmaya çalıştılar? Bunun tesadüfi bir devralma olduğuna bahse girerim. Sadece Kinimaki Hawaii dilini öğrenmek istiyorlardı."
  
  Drake daha sonra Kovalenko'nun adamları muhribi bağladığında ne May'in ne de Alicia'nın ortalıkta olmadığını hatırladı. Kafasını salladı. "Önemli değil."
  
  Drake, Ben ve Karin'in pencerenin yakınına park ettiklerini fark etti. Her birinin elinde birer bardak vardı ve okul diskosundaki sarma kağıtlara benziyorlardı.
  
  Drake kalabalığın içinde kaybolmayı düşündü. Kolay olurdu. Kennedy'nin kaybı hâlâ kanında kaynıyordu ve bu onun tartışmasını imkansız hale getiriyordu. Ben oradaydı. Ben ölürken onu kucağına aldı.
  
  Bu Drake olmalıydı. Sadece bu değil. Drake onun ölümünü engellemek zorundaydı. Yaptığı da buydu. Zaman bulanıklaştı ve bir an kendini York'taki evinde Kennedy'yle birlikte mutfakta bir şeyler pişirirken buldu. Kennedy kızartma tavasına koyu renkli rom sıçrattı ve tava cızırdadığında başını kaldırdı. Drake bifteği sarımsaklı tereyağında marine etti. Sıradandı. Eğlenceliydi. Dünya yeniden normalleşti.
  
  Yıldızlar başarısız havai fişekler gibi gözlerinin önünde parladı. Barış aniden geri geldi ve çevresinden sesler gelmeye başladı. Birisi ona dirsek attı. Başka bir adam patronlarından birinin üzerine sıcak kahve döktü ve cehennemden fırlamış gibi tuvalete koştu.
  
  Alicia ona dikkatle baktı. "Neler oluyor Drakes?"
  
  Ben Blake ile yüz yüze gelene kadar kalabalığın arasından geçti. Bu, Dinorock'un hızlı bir yorumu için mükemmel bir andı. Drake bunu biliyordu. Ben muhtemelen bunu biliyordu. Ama ikisi de sessizdi. Ben'in arkasındaki pencereden ışık süzülüyordu; Honolulu güneş ışığı, parlak mavi gökyüzü ve dışarıdaki birkaç bulutla çerçevelenmiş halde duruyordu.
  
  Drake sonunda sesini buldu. "Bu CIA bilgisayarları faydalı mıydı?"
  
  "Umut ediyoruz". Ben, Kaptan Cook'un Diamond Head'e olan yolculuğunun öyküsünü özetledi ve CIA'nın Ulusal Arşivleri soymak için bir İngiliz ajanını kullandığının ortaya çıkmasıyla sona erdi.
  
  Alicia genç adamdan gelen haberi duyduktan sonra yavaşça ilerledi. "İngiliz süper hırsızı mı? Onun adı ne?"
  
  Ben ani ilgi karşısında gözlerini kırpıştırdı. "Hayden bana hiç söylemedi."
  
  Alicia, CIA ajanına kısa bir bakış attı, ardından arsız bir gülümsemeye başladı. "Ah, eminim bunu yapmamıştır."
  
  "Bu ne anlama geliyor?" Karin konuştu.
  
  Alicia'nın gülümsemesi biraz vahşileşti. "Özellikle diplomasi yeteneğimle tanınmıyorum. Basmayın."
  
  Drake öksürdü. "Alicia'nın becerdiği başka bir uluslararası suçlu. İşin püf noktası her zaman sahip olmadığı şeyi bulmak olmuştur.
  
  "Doğru," dedi Alicia sırıtarak. "Her zaman popüler oldum."
  
  "Peki, eğer düşündüğüm ajan buysa," diye araya girdi Mai, "Japon istihbaratı onu tanıyor. O... bir oyuncu. Ve çok ama çok iyi bir ajan."
  
  "Yani muhtemelen kendi sonunu halledecektir." Drake, önünde uzanan Pasifik şehrinin mutluluğunu inceledi ve kendisi de biraz huzurun özlemini çekti.
  
  Alicia, "Bu onun için hiçbir zaman sorun olmadı" dedi. "Ve evet, dergilerinizi o dağıtacak."
  
  Ben hâlâ Alicia ve Hayden'a bakıyordu ama dilini tuttu. Bu aşamada takdir yetkisi açıklamanın en iyi kısmıydı. "Bu hâlâ bilinçli bir tahmin" dedi. "Ama eğer cehennemin kapısına varırsak bu kayıtların hayatımızı kurtarabileceğinden eminim."
  
  "Umarım" - Drake döndü ve kaosa baktı - "İş bu noktaya gelmeyecek. Kanlı Kral hâlâ çiftlikte olacak. Ama bu aptallar acele etmezlerse Kovalenko kaçacak."
  
  "Kovalenko." Alicia bunu söylerken intikamının tadını çıkararak dudaklarını yaladı. "Hudson'a olanlar yüzünden öleceğim. Peki Boudreau? O gerçekten dikkat çeken bir başkası. O da gürültülü kalabalığa baktı. "Her neyse, burada yetkili kim?"
  
  Hayden Jay'in etrafını saran polis kalabalığından sanki yanıt veriyormuşçasına bir ses geldi. Gürültü kesildiğinde ve adam görülebildiğinde Drake, Jonathan Gates'i gördüğüne sevindi. Senatörü beğendi. Ve onunla birlikte yas tuttu.
  
  Gates, "Bildiğiniz gibi Oahu'da Kovalenko Çiftliği lokasyonumuz var" dedi. "Dolayısıyla misyonumuzun dört bölümden oluşması gerekiyor. İlk önce tüm rehineleri emniyete alın. İkinci olarak, şüpheli terör saldırıları hakkında bilgi toplayın. Üçüncüsü, bu adamı bulun, Claude ve Kovalenko'yu. Ve dördüncüsü, diğer iki çiftliğin yerini bul."
  
  Gates bunun anlaşılması için durakladı ve sonra bir şekilde odadaki her erkek ve kadının tek göz hareketiyle onlara baktığını düşünmesini sağlamayı başardı. "Bu her ne şekilde olursa olsun yapılmalı. Kovalenko, çılgınca araması sırasında birçok hayatı isteyerek tehlikeye attı. Bugün sona eriyor."
  
  Kapılar açıldı. Bir anda odadaki kaos durdu ve herkes hızla yerlerine dönmeye başladı. Detaylar dikkatlice düşünüldü.
  
  Drake, Hayden'ın gözüne çarptı. Elini ona doğru sallayarak onu yanına davet etti.
  
  "Hazırlanın ve atlarınızı eyerleyin çocuklar. Otuz dakika içinde Claude'un çiftliğine ulaşacağız."
  
  
  YİRMİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Drake, Hawaii Polis Departmanının hafif helikopterlerinden birinde arkadaşlarıyla birlikte oturdu ve hızla Claude'un çiftliğine doğru uçarken kafasını dağıtmaya çalıştı. Gökyüzü benzer helikopterler ve daha ağır askeri helikopterlerle doluydu. Yüzlerce kişi havadaydı. Diğerleri ise mümkün olduğunca hızlı hareket ederek karadan yola çıkıyorlardı. Terörist saldırıların gerçekleşmesi ihtimaline karşı çoğu polis ve askeri personel Honolulu ve Waikiki bölgesinde kalmaya zorlandı.
  
  Kanlı Kral güçlerini böldü.
  
  Uydu görüntüsü çiftlikte çok fazla aktivite olduğunu gösteriyordu ancak bunların çoğu kamufle edilmişti, bu da gerçekte ne olduğunu anlamayı imkansız hale getiriyordu.
  
  Drake, Kovalenko'ya olan hislerini bir kenara bırakmaya kararlıydı. Gates haklıydı. Rehineler ve onların güvenliği burada belirleyici faktörlerdi. Kuzey Sahili'ne doğru uçarken, şimdiye kadar gördüğü en şaşırtıcı manzaralardan bazıları aşağıda ve çevresinde ortaya çıktı, ancak Drake odaklanmak için iradesinin her zerresini kullandı. O bir zamanlar olduğu gibi bir askerdi.
  
  O başkası olamazdı.
  
  Solunda Mai, kız kardeşi Chika ile kısa bir süre konuştu, onun güvenliğini iki kez kontrol etti ve ellerinden geldiğince birkaç sessiz söz alışverişinde bulundu. Geniş çaplı bir savaş başlatabilecekleri veya hazırlanmış bir savaş bölgesine girebilecekleri bir sır değildi.
  
  Drake'in sağındaki Alicia silahlarını ve ekipmanlarını kontrol edip tekrar kontrol etmek için zaman harcadı. Hiçbir şeyi açıklamasına gerek yoktu. Drake'in intikamını alacağından hiç şüphesi yoktu.
  
  Hayden ve Kinimaka karşılarında oturuyor, sürekli mikrofonlarına basıyor, bir şeyler söylüyor ya da güncellemeler ve emirler alıyorlardı. İyi haber şu ki Oahu'da ya da başka bir adada hiçbir şey olmadı. Kötü haber şuydu ki Kan Kralının buna hazırlanmak için yılları vardı. Neye doğru yürüdükleri hakkında hiçbir fikirleri yoktu.
  
  Ben ve Karin karargahta kaldılar. Temsilcinin e-postasını beklemeleri ve ardından Diamond Head'in altına girip muhtemelen Cehennemin Kapılarını kırmak zorunda kalabilecekleri korkutucu olasılığa hazırlanmaları emredildi.
  
  Choppers'ın ses sisteminden metalik bir ses geldi. "Hedefe beş dakika kaldı."
  
  Beğenseniz de beğenmeseniz de, diye düşündü Drake. Artık bu işin içindeyiz.
  
  Helikopter derin vadinin üzerinde alçaktan uçarken, düzinelerce başka helikopterle çevrili olarak uçarken inanılmaz bir manzara ortaya çıktı. Bu, özel kuvvet askerlerinin oluşturduğu ilk dalgaydı. Her iki ABD askeri özel görevlisi yardıma hazırdı. Hava Kuvvetleri. Donanma. Ordu.
  
  Ses tekrar geldi. "Hedef".
  
  Tek vücut olarak ayağa kalktılar.
  
  
  * * *
  
  
  Drake'in çizmeleri yumuşak çimenlere değdi ve anında ateş altında kaldı. Kapıdan çıkan sondan ikinci kişiydi. Hala mücadele eden talihsiz Denizci, göğsüne tam bir darbe aldı ve yere çarpmadan öldü.
  
  Drake yere uzandı. Kurşunlar başının üzerinde ıslık çalıyordu. Boğuk darbeler yanındaki kütüklere çarptı. Bir voleybol attı. Her iki yanındaki adamlar, doğal inişli çıkışlı tepeleri siper olarak kullanarak çimenlerin arasında sürünerek ilerliyorlardı.
  
  İleride bir ev gördü, iki katlı tuğla bir yapı, özel bir şey değildi ama Kovalenko'nun yerel ihtiyaçlarına uygun olduğuna şüphe yoktu. Sol tarafta çiftlik alanını fark etti. Ne...?
  
  Korkmuş, silahsız figürler ona doğru koştu. Sağa sola her yöne dağıldılar. Kulaklığında tıslama sesi duydu
  
  "Dostluk maçları".
  
  İleriye doğru kaydı. May ve Alicia onun sağına doğru ilerliyorlardı. Sonunda Denizciler kendilerini toparladılar ve koordineli bir ateş düzeni çağrısı yapmaya başladılar. Drake daha hızlı hareket etmeye başladı. Önlerindeki insanlar saklandıkları yerden çıkıp eve doğru koşmaya başladı.
  
  Kolay hedefler
  
  Drake artık saldırı gücüyle birlikte ayağa kalktı ve koşarken tabancasını kaldırarak insanları öldürdü. Mahkûmun çimlerin üzerinde zıplayarak eve doğru ilerlediğini gördü. İyi adamların geldiğinden haberleri yoktu.
  
  Mahkum aniden büküldü ve düştü. Kanlı Kral'ın adamları onlara ot fırlattı. Drake hırladı, Silahşor'a nişan aldı ve piçin kafasını uçurdu. Periyodik olarak ateş ediyordu, ya insanları yere çiviliyordu ya da başkalarının işini bitirebilmesi için insanlara rehberlik ediyordu.
  
  Claude'u arıyordu. Helikopterden ayrılmadan önce hepsine Kan Kralı'nın yardımcısının bir fotoğrafı gösterildi. Drake, olayları perde arkasından yöneteceğini ve bir kaçış planı geliştireceğini biliyordu. Muhtemelen evden.
  
  Drake koşuyor, hâlâ bölgeyi tarıyor ve ara sıra ateş ediyordu. Kötü adamlardan biri tepenin arkasından çıkıp palayla ona saldırdı. Drake sadece omzunu indirerek rakibinin momentumunun onu doğrudan kendisine doğru taşımasına izin verdi ve yere çöktü. Adam kıkırdadı. Drake'in çizmesi çenesini ezdi. Drake'in diğer botu palayı tutan eline bastı.
  
  Eski SAS görevlisi silahını doğrultup ateş etti. Ve sonra devam ettik.
  
  Arkasına bakmadı. Ev ilerideydi, çok büyük görünüyordu, kapı sanki içeri girmeye davet ediyormuş gibi hafifçe açıktı. Açıkçası bu gidilecek yol değil. Drake yükseği hedef alarak koşarken pencereleri tekmeledi. Evin camları patladı.
  
  Artık çiftlikten giderek daha fazla mahkum akın ediyordu. Bazıları uzun otların arasında duruyor, sadece çığlık atıyor ya da şok olmuş görünüyorlardı. Drake onlara baktığında çoğunun aynı hızda koştuğunu, sanki bir şeyden kaçıyormuş gibi ileri doğru uçtuğunu fark etti.
  
  Sonra onu gördü ve kanı buza dönüştü.
  
  Bir Bengal kaplanının inanılmaz derecede büyük olan kafası, çimlerin üzerinde hafif bir takiple ilerledi. Drake kaplanların avlarını yakalamasına izin veremezdi. Onlara doğru koştu.
  
  Kulaklığa bastım. "Çimlerdeki kaplanlar."
  
  Yanıt olarak bir gevezelik dalgası duyuldu. Diğerleri de hayvanları fark etti. Drake, hayvanlardan birinin koşan adamın sırtına atlayışını izledi. Yaratık çok büyüktü, vahşiydi ve uçarken kaos ve katliamın mükemmel bir görüntüsüydü. Drake bacaklarını daha hızlı gitmeye zorladı.
  
  Birkaç metre ötede başka bir dev kafa çimlerin arasından geçti. Kaplan onun üzerine atladı, ağzı kocaman bir hırıltıya dönüştü, dişleri ortaya çıktı ve çoktan kana bulanmıştı. Drake güverteye düştü ve yuvarlandı, vücudundaki tüm sinirler canlı ve çığlık atıyordu. Daha önce hiç bu kadar mükemmel kaymamıştı. Daha önce hiç bu kadar hızlı ve doğru bir şekilde yükselmemişti. Sanki daha sert bir rakip, içindeki daha iyi savaşçıyı ortaya çıkarmış gibiydi.
  
  Bir tabanca çıkardı, arkasını döndü ve kaplanın kafasına yakın mesafeden bir kurşun sıktı. Canavar anında düştü, beyninden vuruldu.
  
  Drake nefesini tutamadı. Birkaç saniye önce yere düştüğünü gördüğü adama yardım etmek için hızla çimlerin üzerinden atladı. Kaplan hırlayarak onun üzerinde belirdi; ısırmak için başını eğerken devasa kasları esniyor ve dalgalanıyordu.
  
  Drake onu arkadan vurdu, dönene kadar bekledi ve sonra onu gözlerinin ortasından vurdu. Beş yüz poundun tamamı yemek üzere olduğu adamın üzerine düştü.
  
  İyi değil, diye düşündü Drake. Ama parçalara ayrılıp canlı canlı yenmekten daha iyidir.
  
  Çığlıklar kulaklığından duyulabiliyordu. "Siktir beni, bu piçler çok büyük!" "Bir tane daha Jacko! Altınıza bir tane daha!"
  
  Çevresini inceledi. Kaplanlardan iz yok, sadece dehşete düşmüş tutsaklar ve dehşete düşmüş birlikler var. Drake, herhangi bir düşman görürse siper almaya hazır bir şekilde çimlerin üzerinden geri koştu ama birkaç saniye içinde eve geri döndü.
  
  Ön camlar kırıldı. Denizciler içerideydi. Drake onu takip etti; kablosuz Bluetooth sinyali onun arkadaş canlısı olduğunu gösteriyordu. Kırık pencere pervazının üzerinden geçerken Claude'un nerede olabileceğini merak etti. Şu anda nerede olurdu?
  
  Bir ses kulağına fısıldadı. "Partiden erken ayrıldığını sanıyordum, Drakey." Alicia'nın ipeksi tonları. "İkiniz için."
  
  O onu gördü. Karıştırdığı dolabın arkasında kısmen gizlenmişti. Tanrım, DVD koleksiyonuna mı bakıyordu?
  
  Mai elinde silahla onun arkasındaydı. Drake, Japon kadının silahını kaldırıp Alicia'nın başına doğrultmasını izledi.
  
  "Mai!" Umutsuz sesi kulaklarında çığlık attı.
  
  Alicia atladı. May'in yüzü hafif bir gülümsemeyle kıvrıldı. "Bu bir jestti Drake. Alicia'yı değil, alarm arayüzünü işaret ediyordum. Henüz değil ".
  
  "Endişe?" Drake kıkırdadı. "Zaten içerideyiz."
  
  "Piyadeler bunun arka bahçedeki büyük depoyla da bağlantılı olduğunu düşünüyor."
  
  Alicia geri adım attı ve tabancasını doğrulttu. "Bildiğime lanet olsun." Dolaba bir yaylım ateşi açtı. Kıvılcımlar uçuştu.
  
  Alicia omuz silkti. "O kadarı yeterli olacaktır."
  
  Hayden, Kinimaka'nın peşindeyken odaya döndü. "Ambar sıkıca kapatılmış. Bubi tuzağı belirtileri. Teknik adamlar şu anda bunun üzerinde çalışıyor."
  
  Drake tüm bunların yanlışlığını hissetti. "Ama yine de buraya bu kadar kolay mı girebiliyoruz? Bu-"
  
  O sırada merdivenlerin başında bir kargaşa ve inen birinin sesi duyuldu. Hızlı. Drake silahı aldı ve başını kaldırdı.
  
  Ve şoktan dondu.
  
  Claude'un adamlarından biri, bir eliyle tutsağın boğazını sıkarak yavaşça merdivenlerden indi. Diğer elinde ise başına doğrultulmuş bir Çöl Kartalı vardı.
  
  Ancak Drake'in şokunun tamamı bu değildi. Kadını tanıdığında mide bulandırıcı bir duygu uyandı. Gates'in eski asistanının kızı Kate Harrison'dı. Kennedy'nin ölümünden kısmen sorumlu olan adam.
  
  Onun kızıydı. Hala canlı.
  
  Claude'un adamı silahı şakağına sertçe bastırdı ve bu da onun acı içinde gözlerini kapatmasına neden oldu. Ama çığlık atmadı. Drake, odadaki bir düzine kişiyle birlikte silahlarını adama doğrulttu.
  
  Ama yine de bu Drake'e doğru gelmiyordu. Bu adam neden bir mahkumla birlikte üst kattaydı? Sanki...
  
  "Geri gelmek!" - diye bağırdı adam, çılgınca gözlerini her yöne çevirerek. Üzerinden büyük damlalar halinde ter damlıyordu. Kadını yarı taşıyıp yarı itmesi, tüm ağırlığının arka bacağında olduğu anlamına geliyordu. Kadın da onun işini kolaylaştırmadı.
  
  Drake, tetiğe uygulanan baskının zaten hedefin yarısına ulaştığını hesapladı. "Uzaklaş! Bırakın bizi!" Adam onu bir basamak daha aşağı indirdi. Özel kuvvetler askerleri normal bir şekilde geri çekildiler, ancak yalnızca biraz daha avantajlı konumlara.
  
  "Sizi uyarıyorum pislikler." Terli adam derin nefes alıyordu. "Lanet yoldan çekil."
  
  Ve bu sefer Drake onun ciddi olduğunu görebiliyordu. Gözlerinde Drake'in fark ettiği bir çaresizlik vardı. Bu adam her şeyini kaybetmiş. Ne yaptıysa, ne yaptıysa, korkunç bir baskı altında yapıldı.
  
  "Geri!" adam tekrar çığlık attı ve kadını kabaca bir adım daha aşağı itti. Boynuna sarılan el demir bir çubuk gibiydi. Kendini hedef göstermemek için vücudunun her parçasını arkasında tutuyordu. Bir zamanlar bir askerdi, büyük olasılıkla iyi bir askerdi.
  
  Drake ve meslektaşları geri çekilmenin bilgeliğini gördüler. Adama biraz daha yer verdiler. Birkaç adım daha aşağı indi. Drake, May'in dikkatini çekti. Başını hafifçe salladı. O da biliyordu. Bu yanlıştı. Oldu...
  
  Kırmızı ringa. En korkunç tür. Claude, şüphesiz Kovalenko'nun emriyle bu adamı dikkatlerini dağıtmak için kullandı. Kan Kralı'nın arketipik davranışı. Evde bomba olabilir. Gerçek ödül, Claude, muhtemelen ahırdan başarılı bir kaçıştı.
  
  Drake mükemmel bir dengede bekledi. Vücudundaki bütün sinirler dondu. Darbeyi eşitledi. Nefesi durdu. Aklı boşaldı. Artık hiçbir şey yoktu; ne askerlerle dolu gergin oda, ne dehşete düşmüş rehine, ne de etrafını saran ev ve hizmetçiler.
  
  Sadece bir milimetre. Artı işaretini görün. Hedefe bir inçten az kaldı. Tek hareket. İhtiyacı olan tek şey buydu. Ve bildiği tek şey sessizlikti. Adam daha sonra Kate Harrison'ı bir adım daha aşağı itti ve o anlık harekette sol gözü kadının kafatasının arkasından dışarı baktı.
  
  Drake tek atışta onu parçaladı.
  
  Adam geri sıçradı, duvara çarptı ve çığlık atan kadının yanından kayıp gitti. Başı önde, silah sesleri arkasında çınlayarak büyük bir gürültüyle yere indi ve sonra yeleğini ve karnını gördüler.
  
  Kate Harrison bağırdı: "Üzerinde bomba var!"
  
  Drake ileri atladı ama Mai ve büyük denizci çoktan merdivenlerin kenarından atlıyorlardı. Denizci Kate Harrison'ı yakaladı. Mai ölü paralı askerin üzerinden atladı. Başı yeleğe, göstergeye döndü.
  
  "Sekiz saniye!"
  
  Herkes pencereye koştu. Drake dışında herkes. İngiliz, birinin arka kapıyı açık bırakması için dua ederek dar koridordan mutfağa doğru koşarak evin içine doğru koştu. Böylece bomba patladığında Claude'a daha yakın olacaktı. Yani bir şansı vardı.
  
  Koridordan. Üç saniye geçti. Mutfağa. Etrafınıza hızlı bir bakış. İki saniye daha. Arka kapı kapalı.
  
  Zaman bitti.
  
  
  YİRMİ BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake ilk patlamayı duyar duymaz ateş açtı. Oraya varmak bir veya iki saniye alır. Çok sayıda darbe sonucu mutfak kapısı paramparça oldu. Drake doğrudan ona doğru koşuyor ve sürekli ateş ediyordu. Yavaşlamadı, sadece omzuyla ona çarptı ve havaya düştü.
  
  Patlama, saldıran bir yılan gibi arkasından geçti. Kapı ve pencerelerden bir alev dili fırlayarak gökyüzüne yükseldi. Drake yuvarlanıyordu. Ateşin nefesi bir anlığına ona dokundu ve sonra geri çekildi.
  
  Hiç hız kesmeden tekrar ayağa fırladı ve koşmaya başladı. Yaralı ve hırpalanmış ama son derece kararlı bir şekilde büyük ahıra doğru koştu. İlk gördüğü şey cesetlerdi. Dört tane var. Hayden'ın erişim sağlamak için geride bıraktığı teknisyenler. Yanlarında durdu ve her birini yaşam belirtileri açısından kontrol etti.
  
  Nabız yok ve kurşun yarası yok. Bu lanet duvarlar elektrikli miydi?
  
  Başka bir anda bunun artık önemi kalmadı. Ahırın önü patladı, odunlar parçalandı ve muhteşem bir patlamayla alevler dışarı fırladı. Drake güverteye düştü. Bir motorun kükremesini duydu ve tam zamanında yukarıya baktığında, kırık kapılardan sarı bir bulanıklığın fırladığını ve derme çatma garaj yolundan güçlü bir şekilde uçtuğunu gördü.
  
  Drake ayağa fırladı. Muhtemelen gizli bir helikoptere, uçağa ya da başka bir bubi tuzağına doğru gidiyordu. Takviyeleri sabırsızlıkla bekliyordu. Harap bir ahıra koştu ve etrafına baktı. İnanamayarak başını salladı. Cilalı süper otomobilin derin parlaklığı her yönde parlıyordu.
  
  En yakındakini seçen Drake, anahtarı aramak için değerli saniyeler harcadı ve ardından iç ofisin dışında bir anahtar setinin asılı olduğunu gördü. Aston Martin Vanquish, Drake'e yabancı olmasına rağmen, motor çılgınca kükrerken adrenalinin pompalanmasını sağlayan bir anahtar ve güç kombinasyonuyla başladı.
  
  Aston Martin, lastikleri gıcırdayarak ahırdan dışarı uçtu. Drake onu Claude'un hız yapan arabası olduğunu umduğu yöne doğru işaret etti. Eğer bu sadece başka bir yönelim bozukluğu turuysa, Drake'in işi bitti. Belki de tüm Hawaii gibi. Kan Kralı'nın yardımcısını yakalamaya çok ihtiyaçları vardı.
  
  Drake göz ucuyla Alicia'nın aniden durduğunu gördü. Beklemedi. Dikiz aynasında onun kasıtlı olarak ahıra doğru koştuğunu gördü. Tanrım, bu durum başını belaya sokabilir.
  
  Öndeki sarı bulanıklık, üst düzey bir süper arabaya benzemeye başladı ve bir şekilde yarışı kazanan eski Porsche Le Mans coupe'lerini anımsattı. Yere yakın bir yerde yolun kıvrımlarını kucaklıyor, sanki yayların üzerinde koşuyormuş gibi zıplıyordu. Engebeli arazi için uygun değildi, ancak daha sonra geçici yol birkaç mil daha yüksekte tamamen asfaltlandı.
  
  Drake Vanquish'e ateş etti, silahı dikkatlice arkasındaki koltuğa koydu ve beyninde yankılanan Bluetooth seslerini dinledi. Çiftlik operasyonu tüm hızıyla devam ediyordu. Rehineler serbest bırakıldı. Bazıları ölmüştü. Claude'un adamlarından oluşan birkaç grup hâlâ stratejik konumlarda saklanıyordu ve bu da yetkilileri yere seriyordu. Ve hâlâ etrafta sinsice dolaşan, ortalığı kasıp kavuran yarım düzine kaplan vardı.
  
  Aston Martin ile Porsche arasındaki fark sıfıra indirildi. İngiliz arabası zorlu yollarda çok daha iyiydi. Drake, dikiz aynasında başka bir süper arabanın kendisine yaklaştığını gördüğünde, yanına oturmak niyetiyle doğrudan onun arkasında konumlandı.
  
  Alicia eski bir Dodge Viper kullanıyor. Kaslarla ilgili bir şeyler yapacağına güvenin.
  
  Üç araba engebeli arazide yarıştı, dönüşler yaptı ve uzun düzlüklerde döndü. Etraflarında ve arkalarında çakıl ve toprak uçuşuyordu. Drake asfalt yolun yaklaştığını gördü ve bir karar verdi. Claude'u canlı yakalamak istiyorlardı ama önce onu yakalamaları gerekiyordu. Herhangi birisinin Claude'u yakaladığını söyleme ihtimaline karşı kulaklıklarından konuşmayı dinlemeye çok dikkat ediyordu ama bu kovalamaca uzadıkça, Drake öndeki adamın Kan Kralı'nın ikinci adamı olduğundan o kadar emin oldu.
  
  Drake silahını kaldırdı ve Aston'un ön camını kırdı. Bir anlık tehlikeli savrulmanın ardından kontrolü yeniden ele geçirdi ve kaçan Porsche'ye ikinci el ateş etti. Kurşunlar sırtını parçaladı.
  
  Araba neredeyse hiç yavaşlamadı. Yeni bir yola çıktı. Le Mans sürücüsü hızlanırken Drake ateş açtı, mermi kovanları yanındaki deri koltuğa dağılmıştı. Lastiklere nişan almanın zamanı geldi.
  
  Ama tam o anda helikopterlerden biri hepsinin yanından hızla geçti; iki figür açık kapılardan dışarı doğru eğilmişti. Helikopter Porsche'nin önünde döndü ve yanlara doğru havada asılı kaldı. Uyarı atışları önündeki yoldan parçalar kopardı. Bir el sürücünün camından dışarı çıkıp helikoptere ateş etmeye başladığında Drake inanamayarak başını salladı.
  
  Anında, aynı anda ayağını gaz pedalından, ellerini de direksiyondan çekti, nişan aldı ve hırs, beceri ve pervasızlığın yükünü serbest bıraktı. Alicia'nın Viper'ı kendi arabasına çarptı. Drake kontrolü yeniden ele geçirdi, ancak silahın ön camdan uçtuğunu gördü.
  
  Ama çılgın atışı işe yaradı. Kaçan sürücüyü dirseğinden vurdu ve şimdi araba yavaşlıyordu. Durmak. Drake, Aston'u aniden durdurdu, dışarı atladı ve hızla Porsche'nin yolcu kapısına koştu, silahını kaldırmak için durdu ve tüm süre boyunca gözünü figürün kafasından ayırmadı.
  
  "Silahını bırak! Yap!"
  
  "Yapamam" cevabı geldi. "Beni sikmek için kolumdan vurdun, seni aptal domuz."
  
  Helikopter önde süzülüyordu, gürleyen motoru yeri sallarken rotorları kükrüyordu.
  
  Alicia yaklaştı ve Porsche'nin yan aynasına ateş etti. Ekip olarak sağa sola döndüler ve direksiyonun arkasındaki adamı korudular.
  
  Adamın yüzündeki acı ifadesine rağmen Drake onu fotoğraftan tanıdı. Claude'du bu.
  
  Ödeme zamanı geldi.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake cep telefonu çaldığında şoka girdi. Drake'i taklit ederek Evanescence'a da geçti. Amy Lee'nin "Lost in Paradise"daki tüyler ürpertici vokali herkesin o andaki ruh haline mükemmel bir şekilde uyuyordu.
  
  Ekranda Uluslararası yazısı belirdi, çağrı ailesinden biri tarafından yapılmış olamazdı. Ancak Ulusal Arşivlerin çalışmaları ışığında, herhangi bir sayıda devlet kurumundan gelebilir.
  
  "Evet?"
  
  "Ben Blake mi?"
  
  Korku keskin parmaklarıyla omurgasını kaşıdı. "Bu kim?"
  
  "Söyle bana". Sesi kültürlüydü, İngilizceydi ve kendinden emindi. "Şu anda. Ben Blake'le konuşmalı mıyım?"
  
  Karin yüzündeki dehşeti okuyarak ona yaklaştı. "Evet".
  
  "İyi. Tebrikler. Bu kadar zor muydu? Benim adım Daniel Belmonte."
  
  Ben neredeyse telefonunu düşürüyordu. "Ne? Sen nasılsın..."
  
  Nefis bir kahkaha akışı onu durdurdu. "Rahatlamak. Rahat ol dostum. En azından Alicia Miles ve kız arkadaşının benim... becerilerimden bahsetmemesine şaşırdım.
  
  Ben'in ağzı açık kaldı, tek kelime söyleyemedi. Karin bu sözleri mi söyledi hırsız? Londra'dan? Bu o?
  
  Ben'in yüzü her şeyi söylüyordu.
  
  "Kedi dilinizi mi ısırdı Bay Blake? Belki de güzel kız kardeşini giydirmelisin. Karin nasıl?"
  
  Kardeşinin isminin anılması onu biraz neşelendirdi. "Numaramı nereden aldın?"
  
  "Beni küçümseme. Benden yapmamı istediğin basit operasyonu gerçekleştirmenin gerçekten iki saat süreceğini mi düşünüyorsun? Yoksa son kırk dakikamı velinimetlerim hakkında biraz bilgi mi harcadım? Hım? Bu işe biraz zaman ayır Blakey.
  
  Ben savunmacı bir tavırla, "Senin hakkında hiçbir şey bilmiyorum," dedi. "Sana tavsiyede bulundum..." Durakladı. "Başından sonuna kadar-"
  
  "Kız arkadaşın? Eminim öyleydi. Beni çok iyi tanıyor."
  
  "Peki ya Alicia?" Karin çığlık atarak adamın dengesini bozmaya çalıştı. İkisi de o kadar şaşkın ve tecrübesizdi ki CIA'i uyarmak akıllarına bile gelmemişti.
  
  Bir an sessizlik oldu. "Doğrusunu söylemek gerekirse bu kız beni gerçekten korkutuyor."
  
  Ben'in beyni çalışmaya başlıyor gibi görünüyordu. "Bay Belmonte, kopyalamanız istenen öğe çok değerli. O kadar değerli ki..."
  
  "Anlıyorum. Kaptan Cook ve adamlarından biri tarafından yazıldı. Cook, üç yolculuğu sırasında tarihteki herhangi bir kişiden daha fazla keşif yaptı."
  
  "Tarihi değeri kastetmiyorum," diye tersledi Ben. "Demek istediğim, hayat kurtarabilir. Şimdi. Bugün."
  
  "Gerçekten mi?" Belmonte gerçekten ilgileniyormuş gibi görünüyordu. "Lütfen söyle".
  
  "Yapamam". Ben biraz çaresiz hissetmeye başladı. "Lütfen. Bize yardım et".
  
  Belmonte, "Bu zaten e-postanızda var" dedi. "Ama sana değerimin ne olduğunu göstermeseydim, olduğum kişi olmazdım, değil mi? Eğlence."
  
  Belmonte aramayı sonlandırdı. Ben cep telefonunu masanın üzerine attı ve birkaç saniye bilgisayarına tıkladı.
  
  Şefin günlüklerindeki eksik sayfalar tam ve muhteşem renklerle ortaya çıktı.
  
  Ben yüksek sesle "Cehennemin Seviyeleri" diye okudu. "Cook beşinci seviyeye ulaştı ve sonra geri döndü. Aman Tanrım, bunu duyabiliyor musun Karin? Kaptan Cook bile beşinci seviyeyi geçemedi. Bu bu..."
  
  "Devasa bir tuzak sistemi." Karin omzunun üzerinden hızla okuyordu, fotografik hafızası fazla çalışıyordu. "Şimdiye kadar hayal edilen en büyük, en çılgın tuzak sistemi."
  
  "Ve eğer bu kadar büyük, tehlikeli ve karmaşıksa..." Ben ona döndü. "Bunun yol açtığı mucizenin büyüklüğünü ve önemini bir düşünün."
  
  "İnanılmaz" dedi Karin ve okumaya devam etti.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Claude'u vurulan arabadan çıkardı ve kabaca yola fırlattı. Acı dolu çığlıkları havayı yırtıyor, helikopterin kükremesini bile bastırıyordu.
  
  "Aptallar! Bunu asla durduramayacaksın. Her zaman kazanır. Lanet olsun, kolum acıyor, seni piç!
  
  Drake makineli tüfeğini kol mesafesine yaklaştırdı ve Claude'un göğsüne diz çöktü. "Sadece birkaç soru dostum. Sonra doktorlar seni gerçekten lezzetli şeylerle dolduracak. Kovalenko nerede? O burada?"
  
  Claude ona sert bir yüz ifadesiyle baktı, neredeyse sinirlenmişti.
  
  "Tamam, daha basit bir şey deneyelim. Ed Boudreau. O nerede?"
  
  "Wiki-wiki servisini Waikiki'ye geri götürdü."
  
  Drake başını salladı. "Diğer iki çiftlik nerede?"
  
  "Ortadan kayboldu." Claude'un yüzü bir sırıtmaya dönüştü. "Her şey kayboldu".
  
  "Yeter". Alicia, Drake'in omzunun üzerinden dinledi. Silahını Claude'un yüzüne doğrultarak etrafta dolaştı ve botunu dikkatlice Claude'un parçalanmış dirseğinin üzerine koydu. Anlık bir çığlık havayı ikiye böldü.
  
  Drake, "Bu işi istediğin kadar ileri götürebiliriz," diye fısıldadı. "Burada kimse senin tarafında değil dostum. Terör saldırılarının farkındayız. Ya konuşun ya da bağırın. Benim için hiçbir önemi yok."
  
  "Durmak!" Claude'un sözleri neredeyse anlaşılmazdı. "Puh...lütfen."
  
  "Bu daha iyi". Alicia baskıyı biraz hafifletti.
  
  "Ben... uzun yıllardır Kan Kralı'yla birlikteyim." Claude tükürdü. "Ama şimdi beni geride bırakıyor. Beni ölüme terk ediyor. Domuz ülkesinde çürüyün. Kıçını korumak için. Belki de hayır." Claude doğrulmaya çalıştı. "Saçmalık".
  
  Herkes temkinli davrandı, Drake bir tabanca çıkardı ve Claude'un kafatasına nişan aldı. "Sakin bir şekilde".
  
  "Buna pişman olacak." Claude neredeyse öfkeyle kaynıyordu. "Artık onun korkunç intikamı umurumda değil." Sesinden alaycılık fışkırıyordu. "Umurumda değil. Artık benim için hayat yok."
  
  "Anlıyoruz." Alicia içini çekti. "Lanet erkek arkadaşından nefret ediyorsun. Sadece seksi askerin sorularına cevap ver."
  
  Drake'in kulaklığından bir bip sesi duyuldu. Metalik bir ses şunları söyledi: "İlk portal cihazı bulundu. Kovalenko bunu geride bırakmış gibi görünüyor."
  
  Drake gözlerini kırpıştırdı ve kısa bir süre Alicia'ya baktı. Kan Kralı neden böyle bir zamanda portal cihazını terk etsin ki?
  
  Basit cevap. Buna ihtiyacı yoktu.
  
  "Kovalenko Elmas Kafa'nın başına geçiyor, değil mi? Pele'nin Kapılarına, Cehenneme ya da başka bir şeye. Nihai hedefi bu, değil mi?"
  
  Claude yüzünü buruşturdu. "Bulduğu bu efsane bir takıntı haline geldi. Tüm hayallerin ötesinde zengin bir adam. Her istediğini alabilen bir adam. O ne yapıyor?
  
  "Asla sahip olamayacağı bir şeye mi takıntılısın?" Alicia önerdi.
  
  "Çok akıllı, çok becerikli bir adam bir gecede nevrotik bir aptala dönüştü. O lanet yanardağın altında bir şey olduğunu biliyor. Her zaman en iyi aşçının kendisi olduğunu mırıldanırdı. Bu Aşçı aslında korkuyla geri döndü. Ama ne Dmitry Kovalenko ne de Kanlı Kral; yoluna devam ederdi."
  
  Drake bile bir önsezi dalgası hissetti. "Cook geri döndü mü? Aşağıda ne var?"
  
  Claude omuz silkti, sonra acıyla inledi. "Kimse bilmiyor. Ama sanırım ilk öğrenen Kovalenko olacak. Şu anda oraya doğru gidiyor."
  
  Bu bilgi karşısında Drake'in kalbi hopladı. Şu anda oraya doğru gidiyor. Bir Zamanlar.
  
  Bu sırada Mai ve yarım düzine asker onlara yaklaşmıştı. Herkes büyük bir dikkatle dinledi.
  
  Drake yaklaşmakta olan görevi hatırladı. "Çiftlik yerlerine ihtiyacımız var. Biz de Ed Boudreau'yu istiyoruz."
  
  Claude bilgiyi aktardı. Biri Kauai'de, diğeri Büyük Ada'da olmak üzere iki çiftlik daha. Boudreau Kauai'ye gidiyordu.
  
  "Peki ya terör saldırıları?" Mai sessizce sordu. "Bu da başka bir hile mi?"
  
  Ve şimdi Claude'un yüzü o kadar çaresizlik ve acıyla gerildi ki Drake'in midesi yere düştü.
  
  "HAYIR". Claude inledi. "Onlar gerçek. Her an açılabilirler."
  
  
  YİRMİ ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Ben ve Karin pencereye doğru yürüdüler, her biri Kaptan Cook'un gizli günlüklerinin bir kopyasını tutuyordu. Onlar içindeki çılgınlığı okuyup tekrar okurken Ben, kız kardeşine Kan Kralı'nın tuhaf davranışları hakkında sorular sordu.
  
  "Taşınabilir cihazlar bulunduğunda Kovalenko bu geziye çıkmayı planlamış olmalı. Son birkaç haftada her şeyi organize edemeyecek kadar hazırlıklı."
  
  "Yıllarca," diye mırıldandı Karin. "Yıllarca süren planlama, uygulama ve doğru tekerlekleri yağlama. Peki neden Bermuda'ya küçük bir gezintiye çıkmak için bu devasa operasyonu riske attı?"
  
  Ben okuduğu pasajlardan birinde başını salladı. "Çılgın şeyler. Sadece çılgın. Ona bunu yaptırabilecek tek bir şey vardı kardeşim."
  
  Karin uzaktaki okyanusa baktı. "Diamond Head ile ilgili cihazlar hakkında bir şeyler gördü."
  
  "Evet ama ne?"
  
  "Eh, sonuçta pek önemli bir şey olmadığı açık." Kan Kralı'nın çiftliğinden kamera görüntüleri yayınlanırken titreyen kafaları izlediler. Megalomanyakın portal cihazını geride bıraktığını biliyorlardı. "Onun buna ihtiyacı yok."
  
  "Ya da istediği zaman geri alabileceğine inanıyor."
  
  Arkalarında, operasyonel bağlantıda, Drake'in uzun zamandır Claude'dan aldığı bilgiyi bağırdığını duydular.
  
  Ben, Karin'e gözlerini kırpıştırdı. "Kanlı Kral'ın zaten Elmas Kafa'da olduğunu söylüyor. Anlamı-"
  
  Ancak Karin'in beklenmedik çığlığı sonraki kelimeleri boğazında dondurdu. Bakışlarını takip etti, gözlerini kıstı ve dünyasının yıkıldığını hissetti.
  
  Waikiki Plajı'ndaki otel pencerelerinden çok sayıda patlamadan kaynaklanan siyah dumanlar yükseldi.
  
  Ben, etrafındaki ofislerden gelen gürültüyü görmezden gelerek duvara koştu ve televizyonu açtı.
  
  Cep telefonu çaldı. Bu seferki babasıydı. Onlar da televizyon izliyor olmalılar.
  
  
  * * *
  
  
  Rehin almakla veya kalan birkaç direniş grubunu yenmekle meşgul olmayan Drake ve askerler, yayını iPhone'larında gördü. Birim komutanları Johnson adında bir adam, askeri Android cihazlarına sızdı ve olaylar ortaya çıktıkça doğrudan Honolulu'daki mobil komuta merkeziyle iletişime geçti.
  
  Komutan, "Waikiki'deki üç otelde bombalar patladı" diye tekrarladı. "Tekrarlıyorum. Üç. Kıyıdan batıya doğru yelken açıyoruz. Kalakuau Waikiki. Ohana'ya el sallayın." Komutan bir dakika kadar dinledi. "Boş odalarda patlamış gibi görünüyorlar, paniğe... tahliyelere... hemen hemen... kaosa neden oluyorlar. Honolulu acil durum hizmetlerinin sınırları sonuna kadar zorlandı."
  
  "Hepsi bu?" Drake aslında biraz rahatlamış hissetti. Çok daha kötü olabilirdi.
  
  "Bekle..." Komutanın yüzü düştü. "Oh hayır".
  
  
  * * *
  
  
  Ben ve Karin, TV ekranında sahnelerin değişmesini dehşet içinde izlediler. Oteller hızla boşaltıldı. Erkekler ve kadınlar koştu, itti ve düştü. Çığlık attılar, sevdiklerini savundular, çocuklarına sımsıkı sarılırken ağladılar. Otel personeli sert ve korkmuş bir tavırla ama kontrolü kaybetmeden peşinden geldi. Polis ve itfaiyeciler lobilere ve otel odalarına girip çıktılar ve varlıkları her otelin önünde hissedildi. Helikopter uçarken televizyon görüntüsü soldu ve Waikiki'nin ve ötesindeki inişli çıkışlı tepelerin muhteşem manzarasını, Diamond Head Volkanı'nın ve dünyaca ünlü Kuhio Plajı'nın görkemini ortaya çıkardı; artık duman püskürten yüksek otellerin baş döndürücü görüntüsüyle gölgelendi. yıkık duvarlarından ve pencerelerinden alevler yükseliyor.
  
  TV ekranı tekrar tıkladı. Ben'in nefesi kesildi ve Karin'in kalbi hızla çarptı. Birbirleriyle konuşamıyorlardı bile.
  
  Tüm dünyanın gözü önünde olan dördüncü otel ise maskeli teröristler tarafından ele geçirildi. Yollarına çıkan herkes kaldırımda vuruldu. Son adam döndü ve havada asılı duran helikoptere yumruğunu salladı. Otele girip kapıyı arkasından kilitlemeden önce park halindeki bir taksinin yanında çömelen bir sivili vurarak öldürdü.
  
  "Aman Tanrım". Karin'in sesi sakindi. "Peki ya içerideki zavallı insanlar?"
  
  
  * * *
  
  
  Komutan onlara, "Kraliçe Ala Moana silahlı adamlar tarafından işgal edildi" dedi. "Kesinlikle. Maske takmak. Öldürmekten korkmuyorum." Ölümcül bakışlarını Claude'a çevirdi. "Daha kaç saldırı olacak seni şeytani piç?"
  
  Claude korkmuş görünüyordu. "Yok" dedi. "Oahu'da."
  
  Drake arkasını döndü. Düşünmesi gerekiyordu. Kendini yeniden yönlendirmesi gerekiyordu. Kovalenko'nun istediği buydu, hepsinin dikkatini dağıtmak. Gerçek şu ki Kovalenko, Elmas Kafa'nın derinliklerinde çarpıcı bir şeyin saklı olduğunu biliyordu ve onu ele geçirme yolunda ilerliyordu.
  
  Bu saldırıların dehşetini bile gölgede bırakabilecek bir şey.
  
  Konsantrasyonu geri geldi. Burada hiçbir şey değişmedi. Saldırılar mükemmel zamanlanmıştı. Eş zamanlı olarak askerleri, orduyu ve acil servisleri devre dışı bıraktılar. Ama hiçbir şey değişmedi. Kan Kralı'nı bulamadılar, yani...
  
  B planı uygulamaya konuldu.
  
  Drake, May ve Alicia'ya işaret etti. Hayden ve Kinimaka zaten yakındılar. İri Hawaiili şok olmuş görünüyordu. Drake ona anlamlı bir şekilde şöyle dedi: "Buna hazır mısın, Mano?"
  
  Kinimaka neredeyse hırlayacaktı. "Kesinlikle haklıyım."
  
  "B Planı" dedi Drake. "Kovalenko burada değil, bu yüzden buna bağlı kalacağız. Askerlerin geri kalanı bunu bir dakika içinde anlayacak. Hayden ve May, Kauai'ye yapılan saldırıya katılıyorsunuz. Mano ve Alicia, Büyük Ada'ya yapılan saldırıya katılıyorsunuz. O çiftliklere gidin. Mümkün olduğu kadar çok tasarruf edin. Ve Alicia..." Yüzü oyulmuş buza dönüştü. "Cinayet işleyeceğine güveniyorum. Bırakın o piç Boudreaux vahşice ölsün."
  
  Alicia başını salladı. Takımlarını bölmek zorunda kalacaklarını anladıklarında Mai ve Alicia'yı ayrı tutmak Drake'in fikriydi. Wells'in ölümünün ve diğer sırların hayat kurtarmakla düşmanı durdurmak arasına girmesini istemiyordu.
  
  Claude'un tiz sesi Drake'in dikkatini çekti. "Kovalenko sırf dikkatinizi çekmek için Oahu, Kauai ve Büyük Ada'ya yapılan saldırıları finanse etti. Seni böl ve fethet. Bu adamı yenemezsin. Yıllardır hazırlanıyor."
  
  Matt Drake silahını kaldırdı. "Bu yüzden onu Cehennemin Kapılarına kadar takip edeceğim ve onu lanet şeytana yem edeceğim." Kargo helikopterine doğru yöneldi. "Hadi millet. Yükleyin."
  
  
  * * *
  
  
  Ben cep telefonu çaldığında hızla arkasını döndü. Drake'ti bu
  
  "Hazır?"
  
  "Merhaba Matt. Eminsin? Gerçekten ayrılıyor muyuz?"
  
  "Gerçekten gidiyoruz. Şu anda. Daniel Belmonte'den ihtiyacın olanı aldın mı?"
  
  "Evet. Ama biraz zayıf..."
  
  "İyi. Lav tüpüne en yakın girişi belirlediniz mi?"
  
  "Evet. Diamond Head'den yaklaşık iki mil uzakta güvenlikli bir site var. Hawaii hükümeti de benzer şekilde bilinen tüm girişleri kapattı. Çoğu durumda bu, kararlı bir çocuğun bile içeri girmesine engel olmuyor."
  
  "Hiç bir şey yardımcı olmaz. Dinle, Ben. Karin'i al ve seni lav tüpüne götürecek birini bul. Bana koordinatları gönder. Şimdi yap ".
  
  "Ciddi misin? Aşağıda ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Peki bu tuzak sistemi? Bu zulmün ötesinde bir şey."
  
  "Cesaret, Ben. Veya Def Leppard'ın söylediği gibi: Hadi eğlenelim. "
  
  Ben telefonunu masaya koydu ve derin bir nefes aldı. Karin elini onun omzuna koydu. İkisi de televizyona baktı. Sunucunun sesi gergindi.
  
  "...bu daha önce görülmemiş ölçekte bir terörizmdir."
  
  "Drake haklı" dedi Ben. "Savaştayız. Düşmanlarımızın başkomutanını devirmemiz lazım."
  
  
  YİRMİ YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake, derin mağaraların araştırılması gerekmesi durumunda kendisine görevlendirilen Delta Ekibinin sekiz üyesini bir araya getirdi. Bunlar bölümün kıdemlileriydi, en deneyimlileriydi ve her biri bir zamanlar, Allah'ın belası bir yerde kendi operasyonunu yürütmüştü.
  
  Helikoptere binmeden önce Drake arkadaşlarıyla birlikte bir anlığına dışarı çıktı. Kan Kralı Hawaii güçlerini ve hükümet güçlerini zaten bölmüştü ve şimdi onları ayıracaktı.
  
  "Dikkatli ol." Drake sırayla herkesin gözünün içine baktı. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Cehennemde bir gece daha geçirmek zorunda kalacağız ama yarın hepimiz özgür olacağız."
  
  Mano'dan baş sallamalar ve homurdanmalar duyuldu.
  
  "İnan," dedi Drake ve elini uzattı. Dört el daha ona doğru geldi. "Hayatta kalın arkadaşlar."
  
  Bunun üzerine döndü ve kendisini bekleyen helikoptere doğru koştu. Delta Takımı ekipmanlarını tamamlamak üzereydi ve o gemiye binerken yerlerini aldı. "Merhaba millet". Güçlü bir Yorkshire aksanı vardı. "Bu votkaya batırılmış domuzu parçalamaya hazır mısın?"
  
  "Boya!"
  
  "Kahretsin." Drake onları havaya kaldıran pilota el salladı. Çiftliğe son bir kez baktı ve arkadaşlarının hâlâ aynı çember içinde durup onun gidişini izlediğini gördü.
  
  Bir daha hepsini canlı görebilecek mi?
  
  Eğer bunu yaparsa ciddi bir hesaplaşma yaşanırdı. Biraz özür dilemesi gerekecekti. Bazı korkunç gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacak. Ancak Kovalenko'nun ölümüyle her şey daha kolay olacaktı. Kurtarılmasaydı Kennedy'nin intikamı alınacaktı. Ve artık Kanlı Kral'ın izinde olduğundan morali biraz daha yükselmişti.
  
  Ancak May ile Alicia arasındaki son hesaplaşma tüm bunları tersine çevirebilir. Aralarında çok büyük, korkunç bir şey vardı. Ve her ne ise, işin içinde Drake var. Ve kuyular.
  
  Helikopterin Ben'in koordinatlarına varması uzun sürmedi. Pilot onları küçük kompleksin yaklaşık yüz metre uzağındaki düz bir zemine indirdi. Drake, Ben ve Karin'in zaten sırtlarını yüksek çite dayayarak oturduklarını gördü. Yüzleri gerginlikten bembeyazdı.
  
  Bir süreliğine eski Drake olmaya ihtiyacı vardı. Bu görev, Ben Blake'in elinden gelenin en iyisini, en soğukkanlılığını gerektiriyordu ve Ben tüm silindirlere ateş ederken, Karin bundan besleniyordu. Görevin başarısı hepsinin hayatlarının en iyi durumda olmasına bağlıydı.
  
  Drake, Delta askerlerine işaret verdi, şiddetli hava rüzgarlarıyla çevrili helikopterden indi ve Ben ile Karin'e doğru koştu. "Herşey yolunda?" O bağırdı. "Kütükleri getirdin mi?"
  
  Ben başını salladı, hâlâ eski arkadaşı hakkında ne hissedeceğinden emin değildi. Karin saçını başının arkasına bağlamaya başladı. "Tamamen doluyuz, Drake. Umarım çok güzel bir şey getirmişsindir."
  
  Delta askerleri etraflarında toplanmıştı. Drake bir adamı, boynunda ve kollarında motorcu gibi dövmeler olan iri sakallı bir kişiyi alkışladı. "Bu benim yeni arkadaşım, çağrı adı Komodo ve bu da onun ekibi. Takım, eski dostlarım Ben ve Karin Blake ile tanışın."
  
  Her yerde baş sallamalar ve homurtular vardı. İki asker, insanların Hawaii'nin ünlü lav tüplerinden birinden aşağı inmesini engelleyen sembolik asma kilidi açmakla meşguldü. Birkaç dakika sonra geri çekildiler ve kapı açık kaldı.
  
  Drake yerleşkeye girdi. Beton platform güvenli bir şekilde kilitlenmiş metal bir kapıya açılıyordu. Sağda uzun bir direk duruyordu ve üzerinde dönen bir güvenlik kamerası bölgeyi izliyordu. Komodo aynı iki askeri kapıya bakmaları için işaret etti.
  
  "Benim ve adamlarımın içine girmek üzere olduğumuz şey hakkında herhangi bir ipucunuz var mı?" Komodo'nun boğuk sesi Ben'in irkilmesine neden oldu.
  
  Ben, "Robert Baden-Powell'ın sözleriyle" dedi. "Hazır ol".
  
  Karin ekledi: "Her şey için."
  
  Ben, "Bu izcilerin sloganıdır" dedi.
  
  Komodo başını salladı ve alçak sesle "İnekler" diye mırıldandı.
  
  Ben kaba görünüşlü askerin arkasına yerleşti. "Her neyse, sana neden Komodo diyorlar? Isırığın zehirli mi?"
  
  Drake, Delta kaptanı yanıt veremeden sözünü kesti. "Buna lav tüpü diyebilirler ama yine de basit, eski moda bir tünel. Olağan protokolleri anlatarak sizi aşağılamayacağım ama şunu anlatacağım. Bubi tuzaklarına dikkat edin. Bloody King tamamen büyük gösteriler ve ayırma teknikleriyle ilgilidir. Eğer bizi izole edebilirse ölü adam oluruz."
  
  Drake önden yürüyüp Ben'e sırayı almasını, Karin'e de Komodo'yu takip etmesini işaret etti. Küçük karakolda birkaç büyük dolap ve tozlu bir telefondan başka hiçbir şey yoktu. Küf ve nem kokuyordu ve ilerideki havada asılı olan derin, ilkel sessizlikle yankılanıyordu. Drake devam etti ve kısa sürede nedenini anladı.
  
  Lav tüpünün girişi ayaklarının dibindeydi; karanlığa doğru inen devasa bir delikti.
  
  "Ne kadar uzakta?" Komodo öne çıktı ve parlak bir çubuk fırlattı. Cihaz sert kayaya çarpmadan önce birkaç saniye parladı ve yuvarlandı. "Yakın. Halatları sabitleyin beyler. Acele etmek."
  
  Askerler çalışırken Drake elinden geldiğince dinledi. Mürekkep karanlığından hiçbir ses gelmedi. Kovalenko'nun birkaç saat gerisinde olduklarını varsayıyordu ama bir an önce yetişmeye niyetliydi.
  
  Aşağıya inip ayaklarını lav tüpünün pürüzsüz zeminine sağlamca bastıklarında Drake yönünü toparladı ve Diamond Head'e doğru yöneldi. Boru daraldı, battı ve büküldü. Delta ekibi bile bazen volkanik şaftın öngörülemezliği nedeniyle dengesini kaybediyor veya kafalarını çiziyordu. İki kez keskin bir dönüş yaparak Drake'in paniğe kapılmasına neden oldu ve hafif kavisin her zaman Elmas Kafa yönünde olduğunu fark etti.
  
  Gözlerini telemetreden ayırmadı. Yeraltı karanlığı her taraftan üzerlerine kapandı. Drake aniden, "İleriye doğru yol alın," dedi ve durdu.
  
  Karanlığın içinden bir şey fırladı. Aşağıdan soğuk bir hava esiyor. Durdu ve ilerideki devasa deliği inceledi. Komodo oraya doğru yürüdü ve bir parlak çubuk daha fırlattı.
  
  Bu sefer on beş metre kadar düştü.
  
  "İyi. Komodo, sen ve ekibin hazırlanın. Ben, Karin, gelin şu dergilere bir göz atalım."
  
  Delta ekibi pürüzlü deliğin üzerine sağlam bir tripod kurarken Drake hızla dipnotları okudu. Daha ilk sayfayı okumayı bitirmeden gözleri büyüdü ve derin bir nefes aldı.
  
  "Lanet olsun. Daha büyük silahlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum."
  
  Ben kaşını kaldırdı. "Orada ihtiyacımız olan şey kurşunlar değil. Bunlar beyinler."
  
  "Neyse ki ikisine de sahibim." Drake silahını kaldırdı. "Sanırım yol boyunca boktan bir müzik dinlememiz gerekirse sana başvuracağız."
  
  "Yumurtalar. Artık iPod'umda Fleetwood Mac var."
  
  "Şok oldum. Hangi versiyon?
  
  "Birden fazla var mı?"
  
  Drake başını salladı. "Bütün çocukların eğitime bir yerden başlaması gerektiğini düşünüyorum." Karin'e göz kırptı. "Nasılız Komodo?"
  
  "Tamamlamak".
  
  Drake öne çıktı, tripoda bağlı ipi yakaladı ve garip bir şekilde parlayan boruyu aşağı itti. Botları dibe değer değmez çekti ve diğerleri birer birer aşağıya kaydı. Eğitimli bir atlet olan Karin, inişi kolaylıkla başardı. Ben biraz zorlandı ama gençti ve formdaydı ve sonunda hiç ter dökmeden yere indi.
  
  "İleri". Drake hızla Diamond Head'e doğru yürüdü. "Arkanı kolla. Yaklaşıyoruz."
  
  Geçit alçalmaya başladı. Drake bir an için bir lav tüpünün doğal akışından nasıl saptırılabileceğini merak etti, ancak daha sonra magmanın kendisinin, arkasındaki cehennem gücüyle en az dirençli yoldan geçerek yolunu zorladığını fark etti. Lav istediği açıyı alabilirdi.
  
  Birkaç dakika daha geçti ve Drake tekrar durdu. İleride yerde başka bir delik daha vardı, bu sefer daha küçük ve mükemmel biçimde yuvarlaktı. Komodo parlak çubuğu düşürdüğünde şaftın yaklaşık on metre derinliğinde olduğunu tahmin ettiler.
  
  Drake, "Daha da tehlikeli," dedi. "Kendinize iyi bakın, ikiniz."
  
  Daha sonra parlak çubuktan gelen ışığın herhangi bir taş duvardan yansımadığını fark etti. Turuncu ışığı çevredeki karanlık tarafından emildi. Altlarında büyük bir oda vardı.
  
  Sessizlik sinyali verdi. Hep birlikte aşağıdan gelen sesleri dikkatle dinlediler. Bir anlık tam bir sessizliğin ardından Drake halatı tuttu ve kendini boş kuyunun üzerinden savurdu. Tavanın altına gelinceye kadar hızla aşağı doğru kaydı.
  
  Hala gürültü yok. Yarım düzine parıltılı çubuğu daha kırdı ve aşağıdaki hücreye attı. Yavaş yavaş doğal olmayan bir ışık çiçeklenmeye başladı.
  
  Ve Matt Drake nihayet daha önce çok az insanın gördüğünü gördü. Yaklaşık elli metre uzunluğunda büyük dikdörtgen bir oda. Mükemmel pürüzsüz zemin. Üzerinde bazı eski işaretlerin kazındığı üç kavisli duvar, bu mesafeden ayırt edilemez.
  
  Ve bir duvarın hakimi, Kaptan Cook'u büyüleyen kavisli kemerdir. Kan Kralı'nı büyüleyen, içindeki kapı. Ve ötesinde olabilecek korkular ve harikalar Matt Drake ve arkadaşlarını büyük bir korkuyla doldurdu.
  
  Cehennemin Kapısını buldular.
  
  
  YİRMİ SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Helikopter gökyüzüne doğru yatıp hızla yön değiştirirken Hayden sıkı sıkı tutundu. Kinimaki'yi son görüşü, her zaman şakacı olan Alicia Miles'ın onu başka bir helikoptere itmesiydi. Bu görüntü onu ürkütmüştü ama pratik yanı, konu savaşa geldiğinde bu işte en iyi desteğin çılgın bir İngiliz kadını olarak Mano'ya ait olduğunu biliyordu.
  
  Hayden da öyle. Mai, sanki birinci sınıf manzaraları görmek için Napali Sahili'ne gidiyorlarmış gibi sessiz ve huzurlu bir şekilde onun yanına oturdu. Geri kalan koltuklar ise çatlak askerler tarafından doldurulmuştu. Kauai yaklaşık yirmi dakika uzaklıktaydı. Gates, Kauai'deki Kukui Grove açık hava alışveriş merkezinde düzenlenen terör saldırısını bildirmek için onunla az önce temasa geçmişti. Bir adam, kompleksin kuzey tarafındaki Jamba Juice/Starbucks ortak mağazasının dışındaki bir korkuluğa kendini zincirledi. Vücuduna jamtex parçaları bağlanmış ve parmağı ilkel bir fünyenin tetiğinde olan biri.
  
  Adamın ayrıca iki otomatik silahı ve bir Bluetooth kulaklığı vardı ve restoran müşterilerinin ayrılmasını engelledi.
  
  Gates'in kendi sözleriyle. "Bu aptalın orada olabildiğince uzun süre dayanacağı açık, sonra yetkililer harekete geçtiğinde patlayacak. Kauai polis kuvvetlerinin çoğu olay yerine, sizden uzağa konuşlandırıldı."
  
  Hayden, "Çiftliği güvende tutacağız efendim," diye güvence verdi. "Bunu bekliyorduk."
  
  "Bunu biz yaptık Bayan Jay. Sanırım bundan sonra Kovalenko'nun Büyük Ada için planlarının ne olacağını göreceğiz."
  
  Hayden gözlerini kapattı. Kovelenko bu saldırıyı yıllardır planlıyordu ama hâlâ sorular vardı. Neden portal cihazından vazgeçesiniz? Neden böyle bir kükremeyle ayrılıyorsun? Bu onun B planı olabilir mi? Yetkililerin tüm çabalarını hızla açığa çıkarmasına ve Drake'e, arkadaşlarına ve ailelerine karşı Kanlı Bir Kan Davası başlatmasına rağmen, o en büyük şöhreti kazanmak için bu yolu seçti.
  
  Veya, diye düşündü, belki de orada eylemlerinizin fark edilmemesine neden olacak kadar ortalığı karıştırmak gibi eski, çok eski bir strateji kullanıyordu.
  
  Önemli değil, diye düşündü. Düşünceleri Ben ve üstlendiği tehlikeli görev hakkındaydı. Görevi gereği bunu asla söylemezdi ama onu içtenlikle sevmeye başlamıştı. Babasına karşı duyduğu görev kaybolmadı ama Kennedy Moore'un korkunç ölümünden sonra daha az acil hale geldi. Gerçek hayat her zaman eski vaatlerin üstesinden gelir.
  
  Helikopter parlak mavi Hawaii gökyüzünde hızla ilerlerken Hayden, Ben Blake için dua etti.
  
  Sonra cep telefonu çaldı. Ekrana baktığında kaşları şaşkınlıkla havaya kalktı.
  
  "Merhaba" diye yanıtladı hemen. "Nasılsın?"
  
  "Mükemmel, teşekkürler ama bu mezar araştırma işinin ciddi bir yan etkisi var. Bronzluğum neredeyse gitti.
  
  Hayden gülümsedi. "Eh Torsten, bu tür şeyler için salonlar var."
  
  "Komuta yeri ile mezar arasında mı? Tam olarak değil."
  
  "Elbette sohbet etmeyi çok isterim Torsten, ama siz İsveçliler kendi anlarınızı kendiniz seçersiniz."
  
  "Anlaşıldı. Önce Drake'i aramayı denedim ama doğrudan sesli mesaja yönlendirildi. O iyi?"
  
  "Ondan daha iyi, evet." Hayden sağda Kauai'nin ufuk çizgisinin belirdiğini gördü. "Dinlemek-"
  
  "Çabuk olacağım. Buradaki operasyon başarılı oldu. Ayıplanacak bir şey yok. Her şey beklendiği gibi ve zamanında oldu. Ama..." Torsten durakladı ve Hayden onun nefesini tuttuğunu duydu. "Bugün bir şey oldu. Bir şeyin 'yanlış' göründüğünü söyleyebilirim. Siz Amerikalılar buna başka bir şey diyebilirsiniz."
  
  "Evet?"
  
  "Hükümetimden bir telefon aldım. Aracımdan Devlet Bakanına kadar. Yüksek seviyeli meydan okuma. Ben..." Bir tereddütlü duraklama daha, hiç Dahl'a benzemiyor.
  
  Kauai'nin engebeli kıyı şeridi altlarından hızla geçiyordu. Çağrı radyodan geldi. "Sekiz dakika kaldı."
  
  "Bana operasyonumuzun -İskandinavya operasyonumuzu- yeni bir teşkilata devredilmek üzere olduğu söylendi. Amerikan CIA, DIA ve NSA'nın üst düzey fakat isimsiz üyelerinden oluşan ortak bir görev gücü. Yani Hayden, ben bir askerim ve en yüksek amirimin emirlerini yerine getireceğim ama bu sana doğru geliyor mu?"
  
  Hayden kendine rağmen şok olmuştu. "Bana göre bu tamamen saçmalık gibi geliyor. Asıl kişinin adı nedir? Kendini ellerine teslim ettiğin kişi."
  
  "Russell Cayman. Onu tanıyor musun?"
  
  Hayden hafızasını yokladı. "Adını biliyorum ama hakkında çok az şey biliyorum. Eminim ki DIA, yani Savunma İstihbarat Teşkilatı'ndandır ama çoğunlukla silah sistemleri edinme işindedirler. Bu Russell Cayman'ın senden ve Mezar'dan ne işi var?"
  
  "Aklımı okuyorsun."
  
  Hayden göz ucuyla May'in başının sanki kafatasından vurulmuş gibi sarsıldığını gördü. Ancak Hayden soru sorarcasına ona döndüğünde Japon ajan başını çevirdi.
  
  Hayden birkaç saniye düşündü ve sonra kısık bir sesle sordu: "Bütün adamlarına güveniyor musun, Torsten?"
  
  Dahl'ın çok uzun bir suskunluğu sorusunu yanıtladı.
  
  "DIA bir konuda uyarıldıysa, o zaman çok geniş bir kapsama alanına sahipler. Onların önceliği CIA'inkini bile aşabilir. Dikkatli bas dostum. Bu adam, Cayman, bir hayaletten başka bir şey değil. Kara operasyon sorun gidericisi, Gitmo, 11 Eylül. Ciddi ve hassas bir şey ters giderse başvuracağınız kişi odur."
  
  "Siktir beni. Keşke sormasaydım."
  
  "Artık gitmem gerekiyor Torsten. Ama sana söz veriyorum Jonathan'la bu konuyu mümkün olan en kısa sürede konuşacağım. Pes etme."
  
  Torsten sözleşmeyi, her şeyi görmüş olan ve sonradan görme bir Amerikalıya uşak olarak atanmaktan tiksinen profesyonel bir askerin yorgun iç çekişiyle imzaladı. Hayden ona sempati duyuyordu. Ne bildiğini sormak üzere Mai'ye döndü.
  
  Ancak radyodan "Hedef" çağrısı geldi.
  
  İlerideki ve aşağıdaki tarlalar yanıyordu. Helikopter alçalırken, her yöne rastgele koşan minik figürler görülebiliyordu. Kabinden halatlar uzanıyordu ve insanlar peşlerinden atlayarak hızla aşağıdaki kavrulmuş manzaraya doğru kayıyorlardı. Hayden ve May sıralarını beklediler; kendi adamlarının ateş açtığını duyduklarında May'in ifadesi boştu.
  
  Hayden üçüncü kez Glock'unun hazır olup olmadığını kontrol etti ve "Budro aşağıda" dedi.
  
  Japon kadın, "Endişelenmeyin" dedi. "Mai-zamanının gerçekte ne anlama geldiğini öğrenecek."
  
  İki kadın birlikte ipten inip aynı anda indiler ve klasik bir-iki-siper hamlesiyle oradan uzaklaştılar. Bu uygulama birbirlerine mutlak güven gerektiriyordu çünkü bir kişi koşarken diğeri çevre birimlerini izliyordu. Bir, iki, birdirbir gibi. Yapı. Ancak ilerlemenin hızlı ve yıkıcı bir yoluydu.
  
  Hayden koşarken bölgeyi taradı. Birkaç hafif tepe, üzerinde büyük bir evin ve birkaç büyük ek binanın bulunduğu çitlerle çevrili bir yerleşkeyle son buluyordu. Bu Kovalenko'nun ikinci çiftliği olacak. Yangına ve kaosa bakılırsa Boudreau onlardan kısa süre önce gelmişti.
  
  Ya da daha büyük ihtimalle sadistçe tüm bunlara vakit ayırıyordu.
  
  Hayden koştu ve ödünç aldığı Marine M16 saldırı tüfeğini namlu çıkışlarına ve siperde gördüğü adamlara ateşledi. İki dakika sonra sıra ona geldi ve bağırdı: "Yeniden yükleyin!" ve silahına yeni şarjörü yerleştirmesi birkaç saniye daha sürdü . Nadiren ateşle karşılık veriliyordu ve öyle olduğunda da o kadar düzensizdiler ki, onları birkaç metre farkla ıskaladılar.
  
  Her iki tarafta da çatlak Deniz ekipleri eşit hızda ilerledi. Şimdi ileride bir çit belirdi, kapı davetkar bir şekilde açık kaldı, ancak ekipler sola doğru ilerledi. İyi yerleştirilmiş bir el bombası çit desteklerini yok ederek ekibin çiftliğe engelsiz giriş yapmasına neden oldu.
  
  Kurşunlar artık tehlikeli derecede yakından ıslık çalıyordu.
  
  Hayden jeneratör ek binasının arkasına saklandı. Mai saklanmak için daldığında çarpmanın etkisiyle tuğlalarda kıvılcımlar oluştu. Kil ve metal parçaları her yere dağılmıştı.
  
  Mai yanağından damlayan kanı sildi. "Boudreau'nun askerleri sizin anaokullarınızda eğitildi."
  
  Hayden bir süre nefesini toparlamaya çalıştı, sonra hızla eve baktı. "On iki metre. Hazır mısın?"
  
  "Evet".
  
  Hayden kaçtı. Mai öne çıktı ve kurşundan bir duvar örerek düşmanlarını saklanmak için eğilmeye zorladı. Hayden evin köşesine ulaştı ve kendini duvara yasladı. Pencereye bir flaş bombası attı ve ardından Mai'yi kapattı.
  
  Ancak o anda kulaklığından şaşırtıcı miktarda konuşma geldi. Ekip lideri insanları uzaktaki depoya gitmeye çağırdı. Orada korkunç bir şey olmak üzereydi. Hayden dinlerken Boudreaux'nun adamlarının binanın yarısını kuşattığını ve içeride ne varsa ona ateş açmak üzere olduklarını fark etti.
  
  Esirler, şüphesiz. Rehineler.
  
  Hayden, Mayıs ayından sonra açıklığa koşup birlikte ateş ederek yarıştı. Diğer askerler de onlara katıldı, her iki tarafa da yayılarak ölümcül, saldıran bir cesaret ve ölüm duvarı oluşturdular.
  
  Gerçekleşmek üzere olan anlamsız katliam Boudreau'nun kartvizitiydi. Orada olacaktı.
  
  Kaçan askerler ateş etmeyi bırakmadı. Mermiler havayı kesti, duvarlardan ve makinelerden sekti ve en az yarım düzine düşman hedefi buldu. Boudreaux'nun adamları şok ve korkuyla geri çekildiler. Askerler barınaklarının önünden geçerken pervasızca yandan ateş etmeye çalıştılar ama Deniz Piyadeleri hazırdı ve onlara el bombaları yağdırdılar.
  
  Koşucuların her iki yanında da havaya patlamalar yükseldi. Patlamalar şarapnel parçalarının uçuşmasına neden oldu; Ateşin dilleri sıcak ölümü o kadar hızlı yaydı ki göz zorlukla takip edebiliyordu. Çığlık atan insanlar yollarına uzanır.
  
  Hayden ileride bir ahır gördü. Kalbi mutlak bir dehşetle battı. Doğruydu. Boudreaux'nun adamlarından en az on beşi kilitli ambarın etrafında durmuş, silahlarını kağıt inceliğinde duvarlara doğrultmuşlardı ve Hayden ilk adama nişan aldığında hepsi ateş açtı.
  
  
  * * *
  
  
  Hawaii güçleri ve müttefikleri Büyük Ada'daki Kovalenko Çiftliği'ne saldırı başlatırken Alicia Miles koştu ve ateş açtı. Arazi engebeli idi. Tamamı derin kanyonlar, yüksek tepeler ve ormanlık ovalar. Çiftliğe yaklaşmadan önce, saldırı helikopterlerinden birine bir el bombası fırlatıcısı ateşlendi, onu yakaladı ama yok etmedi, bu da hepsini erken iniş yapmaya zorladı.
  
  Artık bir ekip olarak yoğun orman ve engebeli yamaçların üstesinden gelerek acele ediyorlardı. Bubi tuzağı nedeniyle zaten bir adamını kaybettiler. Saldırı Kanlı Kral'ın adamları tarafından hazırlandı. RPG'ler ağaçların arasından amaçsızca uçtu.
  
  Paralı askerler eğleniyor.
  
  Ancak Deniz Piyadeleri ilerlemeye devam etti, artık çitlerden sadece on metre kadar uzaktaydılar ve son bir dik vadi vardı. Alicia düşmanlarının sırıtan yüzlerini seçebiliyordu. Kanı kaynamaya başladı. Yanında büyük bir CIA ajanı olan Kinimaka, bir deve doğru oldukça hızlı bir şekilde dörtnala koşuyordu. Çok faydalı olduğu ortaya çıktı.
  
  Kulaklarındaki iletişim cihazları yaklaşan vahşet haberlerini aktarıyordu. Oahu'daki Ala Moana Queen oteli kapatıldı. Bir turist onuncu katın penceresinden atılarak öldürüldü. Sokaklara el bombaları atıldı. Özel Harekat Timi, çetelerin yol açtığı ölüm ve kargaşa nedeniyle yakın zamanda yeşil ışık yakılacak bir operasyona hazırlanıyordu. Kauai'de tek başına bir intihar bombacısı, gazetecilerin toplandığı minibüslere birkaç kurşun sıkarak bir muhabiri yaraladı. Şimdi de Büyük Ada'da turist dolu bir otobüs kaçırıldı ve mürettebatına bomba yerleştirildi. Esirler dışarıda şezlonglarda oturup bira içip kağıt oynarken, onlar içeride kilitliydi. Patlayıcının hangisinde olduğu veya kaç tane olduğu bilinmiyordu.
  
  Alicia vadinin kenarından atladı. Önünde bir RPG patlayarak toprak ve kayaları havaya fırlattı. Gülerek üzerlerinden atladı ve Kinimaki'nin tereddütünü hissedince arkasını döndü.
  
  "Haydi şişko," dedi şakacı bir tavırla dudaklarını kıvırarak. "Benimle kal. İşlerin gerçekten karıştığı yer burası."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden sakin kalmaya ve böylece isabetliliğini korumaya çalışarak tekrar tekrar ateş etti. Görüşünde üç kafa patladı. Mai hâlâ hiçbir şey söylemeden onun yanında koşuyordu. Diğer askerler dizlerinin üstüne çökerek atışlardan kaçtılar ve paralı askerleri daha dönmeden yere serdiler.
  
  O zamanlar Hayden da onların arasındaydı. Bir adam döndü ve kadın tüfekle adamın burnunun köprüsüne vurdu. Çığlık atarak düştü ama bacaklarını tekmeleyerek onun tepetaklak uçmasına neden oldu.
  
  Hızla yukarı tırmandı ama adamın vücudu onun üzerine düşerek onu yere yapıştırdı. Başını kaldırdığında doğrudan onun nefret dolu, acıyla ıslanmış gözlerine baktı. Aşağılayıcı bir homurtuyla ona yumruk attı ve kalın ellerini boğazına doladı.
  
  Anında yıldızları gördü ama onu durdurmak için hiçbir girişimde bulunmadı. Bunun yerine serbest olan iki eli silahı kendisi buldu. Sağda Glock'u var. Solda onun bıçağı var. Silahın namlusunu kaburgalarına dayayıp hissetmesini sağladı.
  
  Tutuşları gevşedi ve gözleri büyüdü.
  
  Hayden üç sıkıcı el ateş etti. Adam onu yuvarladı. Üstündeki manzara netleştiğinde başka bir paralı askerin yüzü ortaya çıktı. Hayden burnundan ateş etti ve adamın geri uçup ortadan kaybolduğunu gördü.
  
  Doğruldu ve Mai'yi gördü. Geriye kalan son paralı asker onunla yüzleşir. Hayden gözlerini kırpıştırdı. Bu adam bir enkazdı. Yüzü sanki kırmızıya boyanmış gibiydi. Yeterli diş yoktu. Çenesi gevşek görünüyordu. Kollardan biri çıktı, diğeri ise dirsekten kırıldı. Titreyen bacaklarının üzerinde durdu ve sonra kanlı çamurda dizlerinin üzerine düştü.
  
  Mai, ödünç aldığı Glock'la nişan alıp kafasını uçururken tatlı bir gülümsemeyle, "Meydan okumak için yanlış kişiyi seçtin," dedi.
  
  Hayden istemsizce yutkundu. Bu ciddi bir kadındı.
  
  Denizciler ahırın kapısını açarak onların varlığını haykırdı. Hayden'ın kalbi, hileli duvarlardaki deliklerin sayısı karşısında sıkıştı. Rehinelerin kaçtığını umalım.
  
  Hızla netleşen düşünceleri arasında her şeyden önce bir şey açıkça ortaya çıktı. Boudreaux burada değildi. Eve dönüp baktı. Saklanmasını bekleyeceği son yer orasıydı ama yine de...
  
  Ani bir kargaşa dikkatini çekti. Denizciler tökezleyerek ahırdan dışarı çıktılar; biri sanki bıçaklanmış gibi omzunu tutuyordu.
  
  Sonra Boudreaux ve bir sürü paralı asker ahırdan dışarı akın etti, silahlarını ateşlediler ve şeytanlar gibi çığlık attılar. Bu, diğer paralı askerlerin yem olarak hayatlarını verdikleri anlamına mı geliyordu? Kurusıkı mı ateş ettiler yoksa belirli bir pozisyondan mı?
  
  Gerçek ona nükleer bir patlama gibi çarptı. Kan Kralı'nın adamları artık Denizciler arasında savaşıyordu ve Boudreau, meydan okurcasına bıçağını kaldırarak Hayden'a doğru koştu.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia, ateş altında yaratıcılığı ve ruhuyla takımı teşvik etti. Birkaç dakika sonra son tepenin tepesine ulaştılar ve savunmacıların üzerine bir ateş halesi yağdırdılar. Alicia büyük bir evi, büyük bir ahırı ve iki araçlık bir garajı fark etti. Bölge geniş bir nehre bakıyordu, şüphesiz bir kaçış yolu olarak hizmet ediyordu ve ahırın yanında bir helikopter pisti ile bir adet eskimiş helikopter vardı.
  
  Geriye baktı. "El bombası fırlatıcıları."
  
  Takım lideri kaşlarını çattı. "Bunu zaten yapıyorum."
  
  Alicia düşman mevzilerini işaret etti. "Orada alçak bir duvar var. Evin arka tarafı. Rolls-Royce'un arkasında. Çeşmenin sağında."
  
  Takım lideri dudaklarını yaladı. "Piçleri dışarı atın."
  
  Birkaç patlama dünyanın sarsılmasına neden oldu. Saldırganlar üç el bombası attılar ve ardından bir-iki düzeninde ileri atıldılar; hala bir birim halinde ateş ediyorlardı ama ölümcül bir yay çizerek yayılıyorlardı.
  
  Yıkıcı bir vahşetle Kan Kralı'nın çiftliğine saldırdılar.
  
  
  YİRMİ DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Drake'in çizmeli ayakları hücrenin zeminine değdi. Diğerleri aşağı inmeye başlamadan önce yollarını aydınlatmak için bir işaret fişeği yaktı. Duvarlar hemen canlandı, gravürler artık Drake'in şok olmuş gözleriyle açıkça görülebiliyordu.
  
  İki taşınabilir cihazdakine benzer bukleler. Artık bunların, Thorsten Dahl ve ekibinin İzlanda'daki Tanrıların Mezarı'nda keşfettikleri ile tamamen aynı olduğu doğrulandı.
  
  Son zamanlarda hangi eski uygarlığa rastladılar? Peki tüm bunlar nasıl sona erecekti?
  
  Ben, Karin ve Delta Takımının geri kalanı, herkes Pele Kapısı'nın devasa kemerinin etrafında toplanıncaya kadar indirme halatını ittiler. Drake, ilerideki mürekkep rengi karanlığa çok fazla bakmamak için elinden geleni yaptı.
  
  Ben ve Karin dizlerinin üzerine çöktüler. Kemerin kendisi bir çeşit fırçalanmış metalden oluşuyordu, tamamen pürüzsüz ve simetrikti. Metal yüzeye mağaranın geri kalanıyla aynı küçük işaretler kazınmıştı.
  
  Karin dikkatlice dokundu: "Bu işaretler tesadüfi değil. Bakmak. Aynı kıvrımın defalarca tekrarlandığını görüyorum. Ve mağaranın geri kalanı..." Etrafına baktı. "Bu aynı".
  
  Ben telefonunu aradı. "Bu Dahl'ın bize gönderdiği fotoğraf." Onu ışığa doğru tuttu. Drake, Delta Ekibi'nin davetsiz misafirlere karşı tetikte olacağından emin olarak öne doğru eğildi.
  
  Drake yüksek sesle, "Yani Tanrıların Mezarı'nın Cehennemin Kapıları ile bir bağlantısı var," diye düşündü. "Peki bukleler ne anlama geliyor?"
  
  "Yinelenen kalıplar," dedi Karin sessizce. "Söyle bana. Ne tür işaretler, eski veya
  
  Modern mi, tekrarlanan birçok kalıptan mı oluşuyor?
  
  "Kolay." Büyük Komodo onların yanına çömeldi. "Dil".
  
  "Bu doğru. Yani eğer dil buysa..." Hücrenin duvarlarını işaret etti. "Sonra tüm hikayeyi anlatırlar."
  
  "Dahl'ın buldukları gibi." Drake başını salladı. "Fakat şu anda bunu analiz edecek zamanımız yok. Kovalenko bu kapılardan geçti."
  
  "Beklemek". Ben burnunun kemerini sıktı. "Bu işaretler..." Kemere dokundu. "Cihazlardakiyle tamamen aynı. Bana göre bu, bu kapının aynı cihazın revize edilmiş bir versiyonu olduğunu gösteriyor. Zaman yolculuğu makinesi. Tanrıların zamanda yolculuk yapmak ve kaderi etkilemek için elde taşınır cihazlar kullanmış olabileceği sonucuna zaten vardık. Belki de bu şey ana sistemdir."
  
  "Bak," dedi Drake sessizce, "bu harika. Bunu anlayacaksınız. Ama bu kapıların ardında..." Parmağını zifiri karanlığa doğrulttu. "Kahrolası Kral. Yüzlerce kişinin arasında Kennedy'nin ölümünden sorumlu olan adam. Konuşmayı bırakıp yürümeye başlamanın zamanı geldi. Gitmek".
  
  Ben başını salladı ve ayağa kalktı, kendini başından savarken biraz suçlu görünüyordu. Odadaki herkes derin bir nefes aldı. Kapının arkasında ikisinin de bahsetmek istemediği bir şey daha vardı:
  
  Kaptan Cook'un "Pele Kapısı" olan kemerin adını "Cehennem Kapısı" olarak değiştirmesinin nedeni.
  
  
  OTUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Hawaii eyaleti bir delinin gücü altında sarsıldı.
  
  Eğer bir helikopter adalarda meydana gelen karanlık, ahlak dışı olayların geniş bir panoramik görüntüsünü sunabilecek kapasitede uçabilseydi, ilk olarak Oahu üzerinden uçarak birkaç SWAT ekibinin deneyimli üyelerinin bulunduğu kuşatılmış Ala Moana Queen Oteli'ni ele geçirecekti. Tüm yükseklikleri ve sayısız rehineyi elinde tutan ağır silahlı, motive paralı askerlere karşı harekete geçmeye yeni başlıyoruz. En az bir düzine kırık pencereden dökülen cehennem gibi siyah duman bulutlarından kaçınarak, tüfekli ve el bombası fırlatıcılı maskeli adamların çaresiz erkekleri, kadınları ve çocukları yok edilmesi daha kolay gruplara topladığı görülebilecek açıklıkları dikkatle işaret ederek hızla yanından geçti. .
  
  Ve sonra büyük bir yay çizerek yukarıya ve sağa doğru yuvarlanır, önce güneşe doğru, o şişman sarı top yavaş yavaş belirsiz ve muhtemelen felaketle dolu bir geleceğe doğru yol alır ve sonra korkunç yolculuğunda aşağıya ve sola doğru dalışa geçerdi. Kauai'ye doğru keşif. Sönmüş bir yanardağın en karanlık ve en tehlikeli yer altı mağaralarında sırları arayan ve korkunç rüyalar gören kahramanlardan ve kötü adamlardan habersiz, Diamond Head'in yakınından geçecek .
  
  Kauai'de, kendini bir kafenin çitine zincirleyen, müşterileri içeride hapseden, dinamitle dolu bir yeleği ve ölü bir adamın patlayıcı cihazını tutan titreyen elini açıkça sergileyen, terden sırılsıklam adama doğru kısa bir yol yapardı. Fotoğrafı yakınlaştırırsanız adamın gözlerindeki çaresizliği görebilirsiniz. Bu, onun uzun süre dayanamayacağı gerçeğini açıkça gösteriyordu. Ve sonra egzotik kıyı şeridinin zarif kıvrımını takip etmek için tekrar çatıların üzerine yükselerek yükseldi. Hayden Jay'in az önce Ed Boudreau ile savaştığı, Mai Kitano ve denizcilerin geri kalanının Boudreaux'nun düzinelerce paralı askeriyle yakın dövüştüğü yanan çiftliğe. Ölüm ve savaşın korkunç gürültüsünün ortasında yaralı rehineler ağladı.
  
  Ve ileri. Geçmiş ve gelecek çoktan çarpıştı. Eskiler ve avangardlar çatışma içindedir.
  
  Bugün tanrıların ölebileceği ve yeni kahramanların yeşerip yükselebileceği gündü.
  
  Helikopter, Büyük Ada'yı oluşturan zıt manzaraları ve dinamik ekosistemleri inceleyerek son uçuşunu gerçekleştirecek. Başka bir çiftlikte yarışırken, Alicia Miles, Mano Kinimaka ve denizcilerden oluşan ekibi, rehinelerin, paralı askerlerin ve dinamit kolyeli adamların büyük bir çatışmada çarpıştığı, sıkı bir şekilde savunulan bir komplekse saldırırken odaklanılması gereken birkaç dakika vardı. Savaşın kenarları boyunca Kan Kralı'nın halkını karadan, havadan ve sudan tahliye etmeye hazır güçlü makineler çalışmaya başladı. Alicia ve Kinimaka, kaçakların farkında olarak ve onları yakalayıp yok edecek yolları çoktan hazırlarken yukarıya bakarken kamera yakınlaşmaya başladı.
  
  Ve sonunda helikopter uzaklaştı, sadece bir makine ama yine de bir makine, insan aptallığının, toplayıp keşfedebilecekleri cesaretin ve yapabilecekleri en kötü kötülüğün imgeleriyle dolu.
  
  
  OTUZ BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake, Kaptan Cook'un Cehennem Kapıları adını verdiği kemerin altına girdi ve kendisini kabaca yontulmuş dar bir geçitte buldu. Tüfeğin fenerini açıp namluya taktı. Ayrıca omzuna bir fener taktı ve onu duvarları aydınlatacak şekilde ayarladı. Bir süreliğine bol ışık vardı ve bariz bir tehlike yoktu.
  
  Dolambaçlı koridordan geçerlerken Drake omzunun üzerinden şöyle dedi: "Bana Cook'un günlüklerinden bahset Ben,."
  
  Ben hızla nefes verdi. "Bu, bu devasa tuzak sistemine genel bir bakıştan başka bir şey değil. Cook, tuzakların doğasından dolayı buna "Cehennemin Kapıları" adını verdi. Sonunda ne olacağını göremedi bile."
  
  "Peki tuzakları kim kurdu?" Drake sordu. "Ve neden?"
  
  "Kimse bilmiyor. Dışarıda bulduğumuz işaretler ve Tanrıların Mezarı'ndaki işaretler bu iç duvarlarda yok." Boğazını temizleyip "Görüşürüz" diye ekledi.
  
  Komodo'nun sesi arkalarında gürledi. "Cook neden sonunu görmedi?"
  
  "Kaçtı," dedi Karin sessizce. "Korku ile".
  
  "Kahretsin."
  
  Drake bir an duraksadı. "Ben sadece aptal bir askerim ve siz ikiniz bu operasyonun beyni olduğunuza göre, izin verin işleri açıklığa kavuşturayım. Esas itibariyle kütükler tuzak sisteminin anahtarıdır. Ve ikinizin de kopyaları yanınızda."
  
  "Bir tane var" dedi Ben. "Karin'in kafasında başka biri var."
  
  "O halde elimizde bir tane var," diye homurdandı Komodo.
  
  "Hayır..." Ben başladı ama Drake onu durdurdu. "Demek istediği şu ki eğer o ölürse bir kopyası elimizde olacak bebeğim. Fotoğrafik hafıza ölünce pek işe yaramaz."
  
  "Ben... Evet, tamam, kusura bakmayın, biz askerler gibi düşünmüyoruz."
  
  Drake tünelin genişlemeye başladığını fark etti. Hafif bir esinti yüzüne çarptı. Onları durdurmak için elini kaldırdı ve ardından başını köşeden uzattı.
  
  Çarpıcı bir gösteriye bakın.
  
  Dikdörtgen şekilli, tavanı karanlıkta kaybolmuş devasa bir odanın girişindeydi. Soluk ışık, Kan Kralı'nın adamları tarafından geride bırakılmış olması gereken parlak çubuklardan geliyordu. Tam karşısında, dağın derinliklerine doğru devam eden tüneli koruyan bir manzara, yüreğini hoplattı.
  
  Tünelin üzerindeki kayaya dev bir yüz oyulmuştu. Çekik gözleri, kancalı burnu ve kafasından çıkan boynuzlarla tanımlanabilecek şekliyle Drake, bunun bir şeytanın ya da iblisin yüzü olduğu sonucuna hemen vardı.
  
  Bir an için yüzü görmezden gelerek bölgeyi taradı. Duvarlar kavisliydi ve tabanları karanlığa gömülmüştü. Buraya biraz daha fazla ışık eklemeleri gerekiyordu.
  
  Yavaşça diğerlerine ilerlemelerini işaret etti.
  
  Ve sonra birdenbire mağarada bir ses yankılandı, sanki yüzlerce alev makinesi aynı anda ateş ediyormuş gibi ya da Ben'in deyimiyle "lanet olası Batmobile'a benziyor."
  
  Oymanın burun deliklerinden çıkan ateş, taş zeminin etrafında bir fırın yarattı. Her burun deliğinden iki ayrı alev fışkırdı ve birkaç saniye sonra her iki gözden de birer alev fışkırdı.
  
  Drake bunu endişeyle inceledi. "Belki de bir tür mekanizmayı harekete geçiriyoruz. Basınca duyarlı anahtar falan." Ben'e döndü. "Umarım hazırsındır dostum, çünkü en sevdiğim Dinorock gruplarından biri olan Poison'un dediği gibi, bu iyi vakit geçirmekten başka bir şey değil."
  
  Ben notlarına göz atarken dudakları geçici bir gülümsemeyle kıvrıldı. "Burası cehennemin ilk katı. Senarist Hawksworth adında bir adama göre bu seviyeye Gazap adını vermişler. Bence nedeni açık. Daha sonra onu öfke iblisi Amon'a benzettiler."
  
  "Ders için teşekkürler evlat." Komodo hırladı. "Geçmişe giden bir yoldan söz ediyor olabilir mi?"
  
  Ben metni yere koydu ve düzeltti. "Bakmak. Bunu daha önce görmüştüm ama anlayamamıştım. Belki bu bir ipucudur."
  
  Drake genç arkadaşının yanına çömeldi. Kopyalanan dergiler özenle tasarlanmış ve resimlendirilmişti, ancak Ben'in parmağı dikkatini metnin tuhaf bir satırına çekti.
  
  1 (||) - 2'ye git (||||) - 3'e git (||) - 4'e git (|||||/)
  
  Ve bunu takip eden tek yazı şuydu: "Öfkenle sabırlı ol. Dikkatli bir kişi, önünde navigasyon hatları varsa rotasını planlayacaktır."
  
  Ben, "Cook tüm zamanların en iyi denizcisiydi" dedi. "Bu satır bize iki şeyi anlatıyor. Bu Aşçı iblisin içinden geçecek bir rota çizmiş ve bu rotanın dikkatli bir planlama gerektirdiğini söylüyor."
  
  Karin ateşin parlamasını izledi. "Dört tane saydım" dedi düşünceli bir tavırla. "Dört alev patlaması. Aynı miktarda..."
  
  Sessizliği bozan bir silah sesi duyuldu. Mermi Drake'in kafasının yanındaki duvardan sekerek keskin kaya parçalarının havayı kesmesine neden oldu. Bir milisaniye sonra Drake tabancasını kaldırıp ateş etti ve bir milisaniye sonra geçide doğru eğilirse keskin nişancının onları süresiz olarak duvara sabitleyebileceğini fark etti.
  
  Bu düşünceyle koşarak ateş ederek hücreye girdi. Görünüşe göre aynı sonuca varan Komodo onu takip etti. Kombine yangın çevredeki duvardan kıvılcımları fırlattı. Saklayan şok içinde eğildi ama yine de Drake ile Komodo arasında ıslık çalan başka bir kurşunu ateşlemeyi başardı.
  
  Drake nişan alarak tek dizinin üstüne çöktü.
  
  Adam silahını yükseğe kaldırarak saklandığı yerden fırladı ama önce Komodo ateş etti; patlama dalgası saldırganı geri fırlattı. Kulakları sağır eden bir çığlık duyuldu ve adam karmakarışık bir halde yere indi, tüfeği ise takırdayarak yere düştü. Komodo oraya doğru yürüdü ve adamın öldüğünden emin oldu.
  
  Drake yemin etti. "Düşündüğüm gibi Kovalenko bizi yavaşlatmak için keskin nişancıları bıraktı."
  
  Komodo, "Ve bizi zayıflatmak için" diye ekledi.
  
  Karin başını köşeden uzattı, sarı saçları gözlerine düştü. "Eğer haklıysam, o zaman garip cümle anahtar deliğidir ve 'sabır' kelimesi de anahtardır. İki benliğe benzeyen o iki tramvay hattı mı? Müzikte, şiirde ve eski edebiyatta bir duraklama anlamına gelebilirler. Dolayısıyla sabır 'durmak' anlamına gelir.
  
  Drake, Komodo'nun teşvikiyle ve daha fazla hata yapmamaya kararlı olan Delta ekibi mağara boyunca dağılırken teklife baktı.
  
  Komodo bağırdı: "Peki ya insanlar? Bubi tuzaklarına dikkat edin. O aptal Rus'un jüriye hile karıştırmasına izin vermem."
  
  Drake terli avucunu sert duvara sürttü, elinin altındaki buzdolabının içi kadar soğuk olan sivri taşı hissetti. "Yani şu: 'İlk patlamayı bekleyin, ardından iki kez duraklayın ve ikinciye geçin. İkinci patlamadan sonra dördüncüyü duraklatın ve üçüncüye geçin. Üçüncü patlamadan sonra iki saniye duraklayın ve dörde geçin. Dördüncü patlamadan sonra altıncı kez duraklayın ve sonra çıkın."
  
  "Kolay." Ben göz kırptı. "Ama duraklama ne kadar sürer?"
  
  Karin omuz silkti. "Kısa büyü."
  
  "Ah, bu çok faydalı oldu kardeşim."
  
  "Peki patlamaları nasıl sayarsınız?"
  
  "Sanırım en uzak yere ilk ulaşan bir numara, dört numara ise en kısası."
  
  "Eh, bu biraz mantıklı sanırım. Ama yine de..."
  
  "Bu kadar". Drake'in canı sıkılmıştı. "Bu tartışmayı dinlerken sabrım çoktan sınandı. Önce ben gideceğim. Kafein sarhoşluğum geçmeden bunu yapalım."
  
  En uzun alevden birkaç metre uzakta durarak Komodo mürettebatının yanından geçti. Her adamın dönüp baktığını hissetti. Ben'in endişesini hissetti. Başka bir aşırı ısınmış akıntı önündeki havayı kavururken sıcaklığın yükseldiğini hissederek gözlerini kapattı.
  
  Kennedy'nin yüzü gözünün önünden geçti. Onu daha önceki haliyle görüyordu. Saçında sıkı bir bob, ifadesiz pantolon takımları - haftanın her günü için bir tane. Her şeyi kadın olduğu gerçeğinden uzaklaştırmak için bilinçli bir çaba.
  
  Sonra Kennedy saçlarını açtı ve birlikte iki güzel ay geçirdiği kadını hatırladı. Karısı Alison'ın yıkıcı ölümünden ve yıllar önce o ölümcül araba kazasının yol açtığı acıdan sonra hayatına devam etmesine yardım etmeye başlayan kadın.
  
  Gözleri doğrudan kalbine kaydı.
  
  Önünde yanan bir ateş vardı.
  
  Alevlerin sıcaklığının azalmasını bekledi ve iki saniye durdu. Beklerken ikinci gözünden bir ateş parıltısının çoktan aşağıya indiğini fark etti. Ancak iki saniye sonra bu noktaya geldi, her ne kadar varlığının her bir parçası bunu yapmaması gerektiğini haykırsa da.
  
  Yangın onu yok etti...
  
  Ancak hareketini tamamladığı anda dondu. Çevresindeki hava hâlâ sıcaktı ama katlanılabilirdi. Drake nefes alıyordu, üzerinden dalgalar halinde ter damlıyordu. Bir an bile rahatlayamayınca tekrar saymaya başladı.
  
  Dört saniye.
  
  Yanında çıtırdayan bir alev, işgal etmek üzere olduğu noktayı ateşe vermeye çalışıyordu.
  
  Drake hamlesini yaptı. Yangın söndü. Ağzı tuzlu bir pasta gibiydi. Her iki gözü de sanki zımpara kağıdına sürülmüş gibi yanıyordu.
  
  Yine de öyle düşünüyorum. Düşün, her zaman düşün. İki saniye daha sonra hareket edeceğiz. Gelelim son manevraya. Artık kendine güveni vardı.
  
  Altı saniye duraklayın ve ardından-
  
  Saat altıda hareket etti ama yangın azalmadı! Kaşları yandı. Dizlerinin üzerine çöktü ve vücudunu geriye attı. Ben adını bağırdı. Sıcaklık o kadar yoğunlaştı ki çığlık atmaya çalıştı. Ama o anda aniden ortadan kayboldu. Yavaş yavaş ellerinin ve dizlerinin kaba taş zemini sürttüğünü fark etti. Başını kaldırarak hücrenin arkasındaki tünel boyunca hızla sürünerek ilerledi.
  
  Bir süre sonra döndü ve diğerlerine bağırdı: "Son yedi saniyelik arayı verseniz iyi olur çocuklar. 'Bilmek isteyeceğiniz son şey Kentucky Fried'in nasıl biri olduğudur.'
  
  Boğuk kahkahalar duyuldu. Komodo hemen yanına geldi ve Karin ile Ben'e sıranın ne zaman gelmesini istediklerini sordu. Ben, önünden birkaç askerin daha gitmesini tercih ediyordu ama Karin, Drake'i takip etmeye istekliydi. Komodo'nun onu bir kenara çekmesi ve Drake'in operasyondaki beyinlerden birini kaybetme riskine girmeden önce zamanlaması konusunda sadece şanslı olmadığından emin olmanın sağduyululuğu hakkında sessizce konuşması gerekti.
  
  Drake, Karin'in yumuşadığını, hatta hafifçe gülümsediğini gördü. Birisinin Blake ailesinin vahşi çocuğu üzerinde sakinleştirici bir etkisi olduğunu görmek güzeldi. Etrafındaki tüneli kontrol etti ve parlak çubuğu gölgelerin içine fırlattı. Genişleyen kehribar rengi tonu, karanlığa doğru solmakta olan daha da yontulmuş bir tünelden başka hiçbir şeyi aydınlatmıyordu.
  
  İlk Delta askeri onun yanına düştü, hemen ardından da ikincisi geldi. Drake hiç vakit kaybetmeden onları araştırma için tünele gönderdi. Gazap odasına doğru döndüğünde Ben Blake'in hamle yaptığını gördü.
  
  Ben çantasını neredeyse bir okul çocuğu gibi yakaladı, uzun saçlarının tişörtünün üst kısmına sıkıştırıldığından emin oldu ve öne çıktı. Drake saniyeleri geri sayarken dudaklarının hareket etmesini izledi. Dışarıdan hiçbir duygu belirtisi göstermeyen Drake'in kalbi kelimenin tam anlamıyla ağzından fırladı ve arkadaşı şişip ayağa kalkana kadar orada kaldı.
  
  Drake ona elini uzattı. Ben başını kaldırıp baktı, "Ne diyeceksin pislik? Eğer sıcağa dayanamıyorsan?"
  
  Drake kızgın bir ses tonuyla, "Bucks Fizz'den alıntı yapmıyorum," dedi. "İstersen... hayır, bekle..."
  
  Drake, Karin'in ilk ateş akıntısına yaklaştığını fark etti. Ben'in ağzı anında kapandı ve gözleri kız kardeşlerinin her hareketini takip etti. Sendelerken Ben'in dişleri o kadar sert gıcırdadı ki Drake bunun tektonik plakaların birbirine sürtünmesi gibi bir ses çıkardığını düşündü. Ve bir güvenli sığınaktan diğerine kayarken Drake, Ben'in onu yakalamak için dışarı koşmasını engellemek için onu sıkıca tutmak zorunda kaldı.
  
  "Beklemek! Onu kurtaramazsın"
  
  Karin durakladı. Düşüşü onu tamamen şaşkına çevirdi. Başka bir patlama onu yakmadan yaklaşık iki saniye önce yanlış yöne bakıyordu.
  
  Ben, adamı sertçe başının arkasından yakalayan ve vücudunu arkadaşını bir sonraki korkunç olaya tanık olmaktan korumak için kullanan Drake ile boğuştu.
  
  Karin gözlerini kapattı.
  
  Daha sonra Delta ekibinin lideri Komodo, duraklamaların arasında ustaca atlayarak büyük eliyle onu kaldırdı. Ritmini bozmadı, sadece Karin'i kafası önde olacak şekilde omzunun üzerinden attı ve onu kızgın kardeşinin yanına yavaşça yere indirdi.
  
  Ben onun yanına çöktü ve onu kendine yakın tutarken bir şeyler mırıldandı. Karin, Ben'in omzunun üzerinden doğrudan Komodo'ya baktı ve iki kelime söyledi. "Teşekkür ederim".
  
  Komodo somurtkan bir şekilde başını salladı. Birkaç dakika sonra adamlarının geri kalanı sağ salim ulaştı ve Drake'in tünele gönderdiği iki kişi geri döndü.
  
  İçlerinden biri aynı anda hem Drake'e hem de Komodo'ya hitap etti. "Yaklaşık bir kilometre ileride başka bir tuzak efendim. Keskin nişancı ya da bubi tuzağına dair bariz bir iz yoktu ama tekrar kontrol etmek için orada durmadık. Buraya geri dönmemiz gerektiğini düşündüm."
  
  Karin tozunu alıp ayağa kalktı. "Bir tuzak neye benzer?"
  
  "Bayan, bu büyük bir piç gibi görünüyor."
  
  
  OTUZ İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Üstlerindeki dünyada meydana gelmiş olabilecek şiddet eylemlerinin ve önlerindeki yeraltı karanlığından sızan adamın kötü niyetli niyetlerinin teşvikiyle dar geçitten koştular.
  
  Kaba bir kemerli yol onları bir sonraki mağaraya götürdü. Parıldayan çubuklar bir kez daha geniş alanın hem yeni hem de yavaş yavaş solan bir kısmını aydınlattı, ancak Drake hızla uzaktaki duvara iki kehribar rengi ışık ateşledi.
  
  Önlerindeki boşluk büyüleyiciydi. Yollar üç dişli mızrak şeklindeydi. Ana şaft, yan yana üç kişinin sığabileceği kadar geniş bir geçitti. Uzaktaki duvarda başka bir çıkış kemeriyle sona eriyordu. Ana şafttan ayrılan ve üç çatallı mızrağın diğer iki ucunu oluşturan iki geçit daha vardı, ancak bunlar çok daha dardı ve çıkıntılardan biraz daha büyüktü. Bu çıkıntılar mağara duvarındaki geniş bir kavisle son buluyordu.
  
  Üç çatallı mızrağın yolları arasındaki boşluklar derin, sinsi karanlıkla doluydu. Komodo taşı yakındaki ışıksız ortama fırlattığında, taşın dibe çarptığını hiç duymadılar.
  
  Dikkatli bir şekilde yavaşça ilerlediler. Gerginlikten omuzları gerildi ve sinirleri yıpranmaya başladı. Drake ince bir ter damlasının omurgası boyunca aktığını, baştan aşağı kaşındığını hissetti. Gruptaki her çift göz etrafına baktı ve Ben sonunda sesini bulana kadar her gölgeyi, her köşeyi ve bucağı aradı.
  
  "Bekle," dedi zar zor duyulabilen bir sesle, sonra boğazını temizleyip bağırdı, "Bekle."
  
  "Bu nedir?" Drake dondu, bacağı hâlâ havadaydı.
  
  "Her ihtimale karşı önce Cook'un kayıtlarını kontrol etmeliyiz."
  
  "Lanet zamanlarını sen seçiyorsun."
  
  Karin konuştu. "Buna ikinci ölümcül günah olan Açgözlülük adını verdiler. Açgözlülükle ilişkilendirilen iblis, cehennemin yedi prensinden biri olan Mammon'dur. Milton'ın Kayıp Cennet'inde adı geçiyordu ve hatta cehennemin İngiltere'deki elçisi olarak adlandırılıyordu."
  
  Drake ona baktı. "Komik değil".
  
  "Öyle olması gerekmiyordu. Bir zamanlar okuyup kaydettiğim şey buydu. Hawksworth'un burada verdiği tek ipucu şu cümledir: Açgözlülüğün karşısında merhamet vardır. Bırakın bir sonraki adam sizin istediğinizi alsın."
  
  Drake soğuk ve nemli mağaraya baktı. "Burada Krispy Kremes dışında isteyeceğim pek bir şey yok."
  
  "Burası çıkışa giden direkt yol." Komodo, yanından geçerken adamlarından birini durdurdu. "Hiçbir şey bu kadar basit değil. Hey! Ne sikim dostum..."
  
  Drake arkasını döndüğünde Delta adamının Komodo'yu kenara ittiğini ve komutanının yanından geçtiğini gördü.
  
  "Wallis! Kıçını hizada tut asker."
  
  Drake, yaklaşırken adamın gözlerini fark etti. Sırlı. Sağdaki bir noktaya sabitlendi. Drake onun bakışlarını takip etti.
  
  Ve hemen nişleri gördüm. Bunları daha önce fark etmemiş olması ilginç. Sağdaki siperin sonunda, mağara duvarına bitişik olan yerde, Drake şimdi siyah kayaya oyulmuş üç derin niş gördü. Her nişin içinde bir şeyler parlıyordu. Altın, safir ve zümrütlerden yapılmış değerli bir şey. Nesne, mağarada titreşen zayıf ve dağınık ışığı yakaladı ve onu on kat geri döndürdü. On karatlık elmastan yapılmış ışıltılı bir disko topunun kalbine bakmak gibiydi.
  
  Karin fısıldadı, "Diğer tarafta boş bir kapı var."
  
  Drake vaat edilen zenginliğin çekimini hissetti. Yakından baktıkça nesneler daha netleşiyor ve onları daha çok istiyordu. Karin'in yorumunun anlaşılması biraz zaman aldı ama anladığında boş odaya kıskançlık ve hayranlıkla baktı. Belki de şanslı bir kişi çıkıntıya çıkıp ganimeti alıp gitmiştir? Yoksa çığlıklar atarak aşağıdaki hesaplanamaz derinliklere daldığında onu mu tuttu?
  
  Bunu öğrenmenin bir yolu.
  
  Drake bir ayağını diğerinin önüne koydu ve sonra kendini durdurdu. Saçmalık . Çıkıntıların arasından geçen yem güçlüydü. Ancak Kovalenko'yu takip etmesi daha çekiciydi. Bir dizi ışığın nasıl bu kadar büyüleyici olabileceğini merak ederek gerçekliğe geri döndü. O anda Komodo koşarak yanından geçti ve Drake onu durdurmak için elini uzattı.
  
  Ancak Delta Gücü komutanı meslektaşının üzerine düşmüş ve onu yere düşürmüştü. Drake döndüğünde ekibin geri kalanının diz çöktüğünü, gözlerini ovuşturduğunu ya da baştan çıkarıcı şeylerden tamamen kaçındığını gördü. Ben ve Karin büyülenmiş gibi duruyorlardı ama Karin'in hızlı zihni çok geçmeden serbest kaldı.
  
  Hızla kardeşine döndü. "İyi misin? Ben mi?
  
  Drake genç adamın gözlerine dikkatlice baktı. "Sorunlarımız olabilir. Taylor Momsen sahneye çıktığında aynı camsı görünüme kavuşuyor."
  
  Karin başını salladı. "Çocuklar," diye mırıldandı ve kardeşine sert bir şekilde şaplak attı.
  
  Ben gözlerini kırpıştırdı ve elini yanağına götürdü. "Ah!"
  
  "İyi misin?"
  
  "Hayır, kesinlikle hayır! Az önce neredeyse çenemi kırıyordun."
  
  "Zayıf biri olmayı bırak. Bir dahaki sefere aradıklarında anneme ve babama söyle.
  
  "Lanet olsun, bunu yapacağım. Neden bana vurdun ki?"
  
  Komodo adamını yerden kaldırıp tekrar sıraya fırlatırken Drake omzunu salladı. "Çaylak."
  
  Karin hayranlıkla izledi.
  
  Drake, "Hatırlamıyor musun?" dedi. Güzel ışıklar? Neredeyse seni yakalıyorlardı dostum."
  
  "Hatırlıyorum..." Ben'in bakışları aniden taş duvara ve onun karmaşık nişlerine döndü. "Ah, vay be, ne heyecan. Altın, elmas ve zenginlikler. Bunu hatırlıyorum."
  
  Drake, ışıltılı nesnelerin yer çekimini yeniden kazanmaya başladığını gördü. "Hadi hareket edelim" dedi. "İki kere. Bu mağaranın ne yaptığını görebiliyorum ve ne kadar çabuk içinden geçersek o kadar iyi olur."
  
  Elini Ben'in omzunda tutarak ve Karin'e başıyla selam vererek hızla uzaklaştı. Komodo sessizce onu takip etti ve her iki tarafta sıralanan çıkıntıların yanından geçen adamlarını dikkatle izledi.
  
  Nişlere yaklaştıkça Drake hızlıca bir göz atma riskini aldı. Her nişte, yüzeyi değerli taşlarla kaplanmış, kase şeklinde küçük bir nesne duruyordu. Ancak bu kadar göz alıcı muhteşem ışık gösterisini yaratmak için tek başına yeterli değildi. Her kasenin arkasında, nişlerin kaba duvarları sıra sıra yakut, zümrüt, safir, elmas ve diğer sayısız değerli taşlarla kaplıydı.
  
  Kaseler bir servete mal olabilirdi ama nişlerin değeri paha biçilmezdi.
  
  Drake çıkış kemerine yaklaşırken durdu. Sağdan ve soldan soğuk bir rüzgar esiyordu üzerine. Her yer antik gizem ve gizli sır kokuyordu. Bir yerlerde su damlıyordu, sadece küçük bir damlama, ama keşfettikleri mağara sisteminin uçsuz bucaksızlığını artırmaya yetiyordu.
  
  Drake herkese dikkatle baktı. Tuzak aşıldı. Çıkış kemerinden geçmek için döndü.
  
  Ve birisinin sesi bağırdı: "Dur!"
  
  Anında dondu. Ağlamaya olan inancı ve eski SAS eğitiminden doğan içgüdüsü hayatını kurtardı. Sağ ayağı ince tele zar zor dokunuyordu ama bir kez daha itmek bubi tuzağını tetikleyebilirdi.
  
  Kovalenko bu kez keskin nişancının yanından ayrılmadı. Arkasındaki grubun Greed Hall'da kıçını kaldıracağını doğru bir şekilde tahmin etmişti. Tuzak teli, üzerinde "Düşmanın Cephesi" yazan gizli bir M18 Claymore mayınına gidiyordu.
  
  Ön uç Drake'i hedef alıyordu ve eğer Komodo bir uyarıda bulunmasaydı, Ben ve Karin ile birlikte çelik bilyelerle onu da havaya uçuracaktı.
  
  Drake düştü ve cihazı hızla kapattı. Bunu Komodo'ya iletti. "Çok teşekkür ederim dostum. Bunu el altında bulundurun, sonra onu Kovalenko'nun kıçına sokarız."
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Bir sonraki yürüyüş kısaydı ve hızla yokuş aşağı iniyordu. Drake ve diğerleri dik durmak için vücutlarını geriye yaslayarak topuklu ayakkabılarla yürümek zorunda kaldılar. Drake, her an kayıp düşebileceğini ve aşağıda ne kadar korkunç bir kaderin beklediğini yalnızca Tanrı bilir.
  
  Ancak sadece birkaç dakika sonra tanıdık bir kemer gördüler. Drake parlak çubuğunu hazırladı ve girişte durdu. Keskin nişancılara dikkat ederek hızla başını eğdi ve dışarı çıktı.
  
  Kendi kendine, "Ah, taşaklar," diye soludu. "Kötüye gidiyor."
  
  "Bana söyleme," dedi Ben. "Başımızın üzerinde dev bir beton top asılıydı."
  
  Drake ona baktı. "Hayat bir film değil Blakey. Tanrım, sen bir ucubesin."
  
  Derin bir nefes aldı ve onları üçüncü dev mağaraya yönlendirdi. Gördükleri muhteşem yer onları olduğu yerde durdurdu. Ağızlar açıldı. Birkaç dakika sonra Drake, Kan Kralı'nın yolculukta tuzak kurmak için herhangi bir noktayı seçmesi mümkünse, işte bu noktanın mükemmel bir şans olduğunu düşündü. Ama ne mutlu ki iyi adamları bekleyen hiçbir şey yok. Belki de bunun iyi bir nedeni vardı...
  
  Komodo bile şaşkınlıkla ve inanamayarak ağzı açık kaldı ama birkaç kelimeyi ağzından çıkarmayı başardı. "O zaman şehvet olduğunu düşünüyorum."
  
  Öksürmek ve homurdanmak onun tek tepkisiydi.
  
  Önlerindeki yol çıkış kemerine doğru tek bir düz çizgi izliyordu. Buradaki engel, yolun her iki tarafının da heykellerle kaplı kısa kaideler ve üzerinde tablolar bulunan uzun kaidelerle sınırlanmış olmasıydı. Her heykel ve her tablo, şaşırtıcı derecede zevkli olanlardan düpedüz müstehcen olana kadar çeşitli erotik biçimleri temsil ediyordu. Buna ek olarak, mağara resimleri mağara duvarlarının mümkün olan her santimetresini dolduruyordu, ancak genellikle antik mağaralarda bulunan ilkel görüntüler değildi; bunlar çarpıcı görüntülerdi ve herhangi bir Rönesans veya modern sanatçıya kolaylıkla eşitti.
  
  Konu başka bir açıdan şok ediciydi. Görüntüler, her erkek ve kadının dayanılmaz ayrıntılarla çizildiği, insanlığın bildiği her türlü şehvetli günahı işlediği devasa bir seks partisini tasvir ediyordu... ve daha fazlası.
  
  Genel olarak, duyulara yönelik çarpıcı bir darbeydi; insan gözünü ve zihnini kamaştıran daha dramatik sahneler ortaya çıktıkça bu darbe azalmadan devam etti.
  
  Drake eski dostu Wells için neredeyse timsah gözyaşı döküyordu. Bu yaşlı sapık burada kendini beğenmiş olmalı. Özellikle bunu May'le birlikte keşfettiyse.
  
  Yaşayan en eski arkadaşı May'in düşüncesi, zihnini etrafındaki pornografik duyusal aşırı yükten uzaklaştırmaya yardımcı oldu. Tekrar gruba baktı.
  
  "Çocuklar. Arkadaşlar bu her şey olamaz. Burada bir çeşit tuzak sistemi olmalı. Kulaklarınızı açık tutun." Öksürdü. "Ve tuzakları kastediyorum."
  
  Yol daha da ileri gitti. Drake artık yere bakmanın bile işe yaramayacağını fark etti. Orada da son derece ayrıntılı figürler kıvranıyordu. Ancak bunların hepsi şüphesiz bir yanılsamaydı.
  
  Drake derin bir nefes aldı ve öne çıktı. Yolun her iki yanında yaklaşık yüz metre boyunca on santimlik yükseltilmiş bir kenar olduğunu fark etti.
  
  Aynı zamanda Komodo konuştu. "Şunu görüyor musun Drake? Hiçbir şey olmayabilirdi."
  
  "Ya da diğer her şey." Drake dikkatlice bir ayağını diğerinin önüne koydu. Ben bir adım geriden takip etti, ardından birkaç asker ve ardından Komodo'nun yakından izlediği Karin. Drake, büyük, iri yapılı Komodo'nun, küstah görüntüleri ve gözleyen halkının kabalıkları için Karin'den sessizce özürler fısıldadığını duydu ve gülümsemesini bastırdı.
  
  Öndeki ayağı yükseltilmiş kenarların başlangıcındaki yere değdiği anda havayı derin bir gürleme sesi doldurdu. Tam önünde yer hareket etmeye başladı.
  
  "Merhaba". Onun geniş Yorkshire tarzı stresli zamanlarda ortaya çıktı. "Beklenin çocuklar."
  
  Yol bir dizi geniş yatay taş rafa bölünmüştü. Yavaş yavaş her raf yanlara doğru hareket etmeye başladı, böylece üzerinde duran herkes bir sonrakine basmazsa düşebilirdi. Sekans oldukça yavaştı ama Drake, Chambers'ın cüretkar dikkat dağıtıcılarının nedenini artık bulduklarını öne sürdü.
  
  "Dikkatli yürüyün" dedi. "Çift halde. Ve 'uçuruma dalmak' gibi yeni bir sporu denemek istemiyorsanız, zihninizi pislikten uzaklaştırın ve ilerleyin."
  
  Ben, ilk hareketli rafta ona katıldı. "Konsantre olmak çok zor," diye inledi.
  
  Drake ona "Hayden'ı düşün" dedi. "Bu, üstesinden gelmene yardımcı olacak."
  
  "Hayden'ı düşünüyorum." Ben, iç içe geçmiş kafalar, kollar ve bacaklardan oluşan kıvranan üçlüden oluşan en yakındaki heykele gözlerini kırpıştırdı. "İşte sorun bu."
  
  "Benimle". Drake, üçüncü ve dördüncü rafların hareketini değerlendirerek dikkatlice ikinci çekmeceye adım attı. "Biliyor musun, bütün bu saatleri Tomb Raider oynayarak geçirdiğim için çok mutluyum."
  
  Ben, "Oyunda bir peri olacağımı hiç düşünmemiştim," diye mırıldandı ve ardından May'i düşündü. Japon istihbarat camiasının çoğu onu bir video oyunu karakterine benzetiyordu. "Hey Matt, gerçekten rüya gördüğümüzü düşünmüyorsun, değil mi? Ve bunların hepsi bir rüya mı?
  
  Drake, arkadaşının dikkatlice üçüncü rafa adım atmasını izledi. "Hiç bu kadar canlı bir rüya görmemiştim." Demek istediğini belirtmek için çevresine başını sallamasına gerek yoktu.
  
  Şimdi onların arkasında ikinci ve üçüncü insan grupları zorlu yolculuklarına başladılar. Drake sonuna gelmeden yirmi raf saydı ve şans eseri sağlam zemine atladı. Tanrıya şükür hızla çarpan kalbi bir ara verebildi. Bir dakika boyunca çıkış kemerini izledi, sonra yalnız olduklarından emin olarak diğerlerinin ilerleyişini kontrol etmek için döndü.
  
  Tam da Delta adamlarından birinin şatafatlı boyalı tavandan bakışlarını çevirdiğini görmek için...
  
  Ve basmak üzere olduğu rafı kaçırdım. Bir anda gitmişti; orada olduğunu hatırlatan tek şey, düşüşünü takip eden dehşet dolu çığlıktı.
  
  Bütün grup durdu ve hava şok ve korkuyla sarsıldı. Komodo hepsine bir dakika süre tanıdı ve sonra onları ileri itti. Hepsi bunu nasıl aşacaklarını biliyorlardı. Düşen asker kendi başına bir aptaldı.
  
  Tekrar ve bu sefer daha dikkatli hareket etmeye başladılar. Drake bir an için o sonsuz uçuruma sonsuza kadar düşen askerlerin çığlıklarını hâlâ duyabildiğini düşündü ama bunu bir halüsinasyon olarak görmezden geldi. Büyük Komodo'nun da benzer bir düşüş yaşadığını görmek için tam zamanında insanlara odaklandı.
  
  Kollarını salladığı çaresiz bir an oldu, korkunç konsantrasyon kaybından dolayı öfkeli bir pişmanlık çığlığı attı ve Büyük Delta takım lideri rafın kenarından kaydı. Drake bağırdı, neredeyse yardımına koşmaya hazırdı ama ne yazık ki bunu zamanında yapamayacağından emindi. Ben bir kız gibi çığlık attı.
  
  Ama bunun nedeni Karin'in büyük adama atlamasıydı!
  
  Karin Blake hiç tereddüt etmeden, onun gidişini izlemek için tüm yüksek eğitimli Delta ekibini terk etti ve Komodo'ya doğru koştu. Önündeydi, bu yüzden ivmesi onu tekrar beton levhanın üzerine fırlatmaya yardımcı olmalıydı. Ancak Komodo iri ve ağır bir adamdı ve Karin'in doğrudan atlaması onu pek etkilemedi.
  
  Ama ona biraz dokundu. Ve bu yardımcı olmak için yeterliydi. Komodo, Karin'in ona fazladan iki saniyelik yayın süresi vermesi nedeniyle geri dönmeyi başardı ve mengene benzeri parmaklarla betonun kenarını yakaladı. Çaresizce tutundu, kendini yukarı çekemedi.
  
  Ve sürgülü raf acı verici bir şekilde yavaşça sol çevresine doğru hareket etti ve ardından Delta ekibinin liderini de yanına alarak ortadan kayboldu.
  
  Karin, Komodo'nun sol bileğini sıkıca tuttu. Sonunda ekibinin diğer üyeleri tepki gösterdi ve diğer kolunu yakaladı. Büyük bir çaba harcayarak onu yukarı ve kayanın üzerinden çekip, kaya gizli bir geçide doğru gözden kayboldular.
  
  Komodo tozlu betona doğru başını salladı. "Karin" dedi. "Bir daha asla başka bir kadına bakmayacağım."
  
  Okulu bırakan sarışın dahi eski öğrenci sırıttı. "Sizler, gezinen gözlerinizle asla öğrenemeyeceksiniz."
  
  Ve Drake'in hayranlığı sayesinde, "cehennemin" bu üçüncü katının, şehvet adı verilen bu odanın, gözleri gezinen bir adamın sonsuz acısının bir resminden başka bir şey olmadığının farkına vardı. Klişe é ya bir adam bir kafede oturuyor olsaydı? karısı ya da kız arkadaşıyla birlikte yanından başka bir çift güzel bacak geçiyordu - neredeyse kesinlikle bakardı.
  
  Ama buraya baksaydı ölmüş olacaktı.
  
  Drake, bazı kadınların bununla bir sorunu olmayacağını düşündü. Ve bunun da iyi bir nedeni var. Ancak Karin, Komodo'yu kurtardı ve artık çift eşitlendi. Bir beş dakika daha endişeli bekleyiş sürdü ama sonunda ekibin geri kalanı kayan raflardan geçmeyi başardı.
  
  Hepsi mola verdi. Şirketteki her erkek, Karin'in elini sıkmanın ve onun cesaretinden dolayı takdirlerini ifade etmenin kendi görevleri olduğunu hissetti. Ben'i bile.
  
  Sonra bir silah sesi duyuldu. Delta askerlerinden biri karnını tutarak dizlerinin üzerine çöktü. Aniden saldırıya uğradılar. Kan Kralı'nın yarım düzine adamı silahlarını hazır tutarak kemerden dışarı çıktı. Kurşunlar havada uçuşuyordu.
  
  Drake ve ekibi çoktan dizlerinin üzerine çöktüler ve silahlarını kaparak güverteye düştüler. Vurulan adam dizlerinin üzerinde kaldı ve göğsüne ve kafasına dört kurşun daha yedi. İki saniyeden kısa bir süre içinde, Kan Kralı'nın davasının bir başka kurbanı olarak ölmüştü.
  
  Drake ödünç aldığı M16 saldırı tüfeğini aldı ve ateş etti. Sağındaki heykellerden biri kurşunla delik deşik edilmişti, kaymaktaşı parçaları havaya saçılmıştı. Drake eğildi.
  
  Bir kurşun daha kafasının yanından geçti.
  
  Tüm ekip hareketsizdi, sakindi ve tüfekleri yerdeyken dikkatli bir şekilde nişan alabiliyordu. Ateş açtıklarında bu bir katliamdı, onlarca kurşun Kovalenko'nun kaçan adamlarını delip geçti ve onları kanlı kuklalar gibi dans etmeye zorladı. Bir adam Matt Drake ile tanışana kadar mucizevi bir şekilde zarar görmeden yolunu buldozerle geçti.
  
  Eski SAS görevlisi ona kafa atarak ezici bir kafa vuruşu yaptı ve kaburgalarına hızlı bir dizi bıçak darbesi indirdi. Kovalenko'nun adamlarının sonuncusu da tüm kötü adamların bittiği yere süzüldü.
  
  Cehennem.
  
  Drake, yere düşen Delta ekibi üyesine üzgün bir bakış atarak geçmelerini işaret etti. Dönüşte cesedini alacaklar.
  
  "Bir piç yakalıyor olmalıyız."
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Hayden, Ed Boudreaux ile karşı karşıya geldi ve dünya eriyip gitti.
  
  Boudreau, daha önce kendisine söylediği sözleri, "Seni öldürdüğüme sevindim," diye tekrarladı. "Tekrar".
  
  "Geçen sefer başarısız oldun, psikopat. Yine başarısız olacaksın."
  
  Boudreau bacağına baktı. Kalçan nasıl? - Diye sordum.
  
  "Çok daha iyi". Hayden parmaklarının ucunda yükselerek bir yıldırım saldırısını bekliyordu. Amerikalıya, kıçını ahırın duvarına yaslaması için rehberlik etmeye çalıştı ama o bunu yapamayacak kadar kurnazdı.
  
  "Sen kansın." Boudreaux bıçağını yalıyormuş gibi yaptı. "Lezzetliydi. Sanırım bebeğim daha fazlasını istiyor."
  
  Hayden, "Kız kardeşinin aksine," diye homurdandı. "Gerçekten buna daha fazla dayanamadı."
  
  Boudreau ona doğru koştu. Hayden bunu bekliyordu ve kılıcını yanağının darbesine maruz bırakarak dikkatlice kaçtı. "İlk kan" dedi.
  
  "Prelüd". Boudreau atılıp geri çekildi, ardından birkaç kısa darbeyle ona vurdu. Hayden hepsini savuşturdu ve burnuna bir avuç darbesiyle işini bitirdi. Boudreau sendeledi, gözlerinden yaşlar akıyordu.
  
  Hayden hemen fırsattan yararlanarak bıçağını sapladı. Boudreaux'yu duvara sıkıştırdı ve bir darbeyle geri çekildi.
  
  Boudreau hamle yaptı.
  
  Hayden eğildi ve bıçağı uyluğuna sapladı. Çığlık atarken gözlerinde beliren sinsi sırıtışı durduramayarak geri çekildi.
  
  "Hissedebiliyor musun, pislik?"
  
  "Orospu!" Boudreaux çıldırdı. Ama bu bir savaşçının, bir düşünürün, tecrübeli bir savaşçının çılgınlığıydı. Çılgınca riskler alarak ama müdahale etme konusunda bir kez daha düşünmesini sağlayacak kadar güç ve hızı koruyarak onu darbe üstüne darbeyle geriye düşürdü. Ve şimdi, geri çekilirken başka savaşçı gruplarıyla karşılaştılar ve Hayden dengesini kaybetti.
  
  Düşen adamın dizinin üzerine tırmanırken düştü, yuvarlandı ve bıçağı hazır halde ayağa kalktı.
  
  Boudreau kalabalığın içinde eridi, kendi kanının tadına bakıp bıçağı savururken yüzündeki sırıtış bir sırıtmaya dönüştü.
  
  "Görüşürüz." diye bağırdı gürültünün arasından. "Nerede yaşadığınızı biliyorum Bayan Jay."
  
  Hayden, Kan Kralı'nın adamlarından birini yolun dışına attı ve Boudreau'nun yolunu açarken adamın bacağını dal gibi kırdı. Göz ucuyla, bu savaşta şüphesiz oyunun kurallarını değiştiren Mai'nin silahsız olarak keskin silahlara sahip adamlara karşı savaştığını, savaşın silahla ateş edilemeyecek kadar yakın olduğunu gördü ve onları ayaklarının dibinde bir yığın halinde bıraktı. Hayden, çevresinde seğiren ölülere ve ölmekte olanlara baktı.
  
  Boudreau'nun bile Hayden'in bakışlarını takip edip efsanevi Japon ajanını iş başında gördüğünde durumu yeniden düşündüğünü fark etti.
  
  May, Hayden'a baktı. "Tam arkanda."
  
  Hayden Boudreaux'ya saldırdı.
  
  Kanlı Kral'ın baş psikopatı, sanki bir Hawaii firavun faresi onun topuklarına basıyormuş gibi havalandı. Hayden ve May peşindeydi. Mai geçerken Kovalenko'nun başka bir adamına ezici bir darbe indirerek başka bir askerin hayatını kurtardı.
  
  Ahırın ötesinde açık bir alan, helikopterli bir helikopter pisti ve birkaç teknenin demirlendiği dar bir iskele vardı. Boudreau helikopterin yanından hızla geçerek büyük sürat teknesine doğru ilerledi ve helikoptere atlayıp havada takla atarken adımlarını bile bozmadı. Hayden helikopteri geçemeden büyük tekne çoktan havalanmış ve adım adım ilerlemeye başlamıştı.
  
  Mayıs yavaşlamaya başladı. "Bu Baja. Çok çabuk ve üç adam içeride bekliyor. Onlarla karşılaştırıldığında diğer tekneler sakin görünüyor." Gözleri helikoptere baktı. "Şimdi ihtiyacımız olan şey bu."
  
  Kurşun yanlarından hızla geçerken Hayden eğildi, ancak farkına bile varmadı. "Kontrol edebilir misin?"
  
  Mai ona şunu sordu: 'Bu soruyu gerçekten bana mı soruyorsun?' Kızağa basmadan ve atlamadan önce bakın. Hayden oraya varmadan önce Mai ana rotoru çalıştırmıştı ve Boudreaux'nun teknesi büyük bir kükremeyle nehrin aşağısına doğru koştu.
  
  "İnançlı ol," dedi Mai sessizce, Hayden hayal kırıklığı içinde dişlerini gıcırdatırken efsanevi sabrını göstererek. Bir dakika sonra araba uçmaya hazırdı. May takımı geliştirdi. Kızak yerden ayrıldı. Mermi Hayden'ın kafasının yanındaki sütuna çarptı.
  
  Geri çekildi ve döndüğünde Kan Kralı'nın son adamlarının da ateş altında kaldığını gördü. Helikopter alçalıp dönmeye ve tekneyi takip etmeye hazırlanırken Hawaii Özel Kuvvetlerinden biri onlara baş parmağını kaldırdı. Hayden ona el salladı.
  
  Hayatında çılgın bir gün daha.
  
  Ama o hâlâ buradaydı. Hala hayatta kalıyorum. Jay'in eski sloganı yeniden aklına geldi. Başka bir gün hayatta kal. Sadece yaşa.Böyle anlarda bile babasını çok özlüyordu.
  
  Bir dakika sonra helikopter titredi ve sıcak takip için koştu. Hayden'ın karnı kampın bir yerinde kaldı ve eklemleri ağrıyana kadar korkuluklara tutundu. Mai hiçbir ritmi kaçırmadı.
  
  "Pantolonunu üzerinde tut."
  
  Hayden silahının durumunu kontrol ederek aklını baş döndürücü yolculuktan uzaklaştırmaya çalıştı. Bıçağı yuvasına geri döndü. Geriye kalan tek tabancası, son zamanlarda tercih ettiği Caspian yerine standart bir Glock'tu. Ama ne oluyor, silah silahtır, değil mi?
  
  Mai yeterince alçaktan uçtu ve sprey ön cama çarptı. Büyük sarı bir tekne ilerideki geniş nehir boyunca ilerliyordu. Hayden arkasında duran ve onların yaklaşmasını izleyen figürleri gördü. Hiç şüphe yok ki silahlıydılar.
  
  Mai başını eğdi ve Hayden'a dik dik baktı. "Cesaret ve Zafer."
  
  Hayden başını salladı. "Bitirmek için".
  
  Takıma çarpabilir ve helikopteri sarı Bayeux'a doğru çarpışma rotasına doğru şiddetli bir dalışa gönderebilir. Beklendiği gibi kenarlarda duran insanlar şok içinde geri çekildiler. Hayden pencereden dışarı eğildi ve ateş etti. Kurşun umutsuzca ileri gitti.
  
  Mai ona yarısı boş M9'u verdi. "Onların sayılmasını sağlayın."
  
  Hayden tekrar ateş etti. Boudreau'nun adamlarından biri karşılık verdi, kurşun helikopterin gölgesinden sekti. Mai takımın etrafında zikzak çizerek Hayden'ın kafasını bir destek direğine çarptı. Mai daha sonra agresif bir şekilde tekrar daldı ve hiç çeyreklik vermedi. Hayden Glock'unu boşalttı ve Boudreau'nun adamlarından birinin kan püskürterek denize düştüğünü gördü.
  
  Helikopter daha sonra başka bir kurşunla vuruldu, ardından başkaları da ateş açtı. Büyük bir araba büyük bir hedefi temsil ediyordu. Hayden, Boudreau'yu teknenin direksiyonunda, dişlerinin arasında sıkıca bir bıçak tutarak hafif makineli tüfekle onlara ateş ederken gördü.
  
  "Ah," Helikopterden aniden siyah duman çıkarken ve motor sesi aniden kükremeden sızlanmaya dönüşürken, May'in çığlığı yetersiz bir ifadeydi. Rehberlik olmadan helikopter sallanmaya ve sarsılmaya başladı.
  
  May, Hayden'a gözlerini kırpıştırdı.
  
  Hayden, Boudreau'nun teknesinin üstüne çıkana kadar bekledi ve helikopter alçalırken kapısını açtı.
  
  Boudreaux'nun gözlerinin beyazlarına baktı, "Siktir et şunu" dedi ve düşen helikopterden atladı.
  
  
  OTUZBEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hayden'ın serbest düşüşü kısa sürdü. Boudreaux'nun teknesi çok uzakta değildi ama güverteye çökmeden önce yol boyunca adama bir bakış attı. Hava vücudundan gürültülü bir şekilde çıktı. Uyluğundaki eski yara ağrıyordu. Yıldızları gördü.
  
  Helikopter yaklaşık on metre sola doğru hızla akan nehre doğru spiral çizerek indi, ölümünün sağır edici sesi tüm tutarlı düşünceleri bastırdı ve teknenin pruvasına dev bir dalga gönderdi.
  
  Teknenin rotasını değiştirecek kadar güçlü bir dalga.
  
  Gemi hızını kaybetti, herkesi ileri doğru uçurdu ve kaymaya başladı. Daha sonra ileri hareketinin sonunda takla attı ve yüz üstü beyaz suya indi.
  
  Tekne yana yatarken Hayden tutunmaya devam etti. Suyun altına girerken sert bir tekme attı, doğrudan aşağıyı hedef aldı ve ardından en yakın kıyıya doğru tekme attı. Soğuk su baş ağrısına neden oldu ama ağrıyan uzuvlarını biraz olsun rahatlattı. Akıntının hızı onun ne kadar yorgun olduğunu fark etmesini sağladı.
  
  Yüzeye çıktığında kıyıdan pek uzakta olmadığını, Ed Boudreau ile yüz yüze olduğunu gördü. Bıçağı hâlâ dişlerinin arasında tutuyordu ve onu görünce hırladı.
  
  Arkasında dumanı tüten helikopterin enkazı nehre batmaya başladı. Hayden, May'in Boudreau'nun kalan iki adamını çamurlu kıyıya doğru kovaladığını gördü. Sudaki bir kavgadan sağ çıkamayacağını bildiğinden deli adamın yanından hızla geçti ve kıyıya varıncaya kadar durmadı. Etrafına kalın çamur yayıldı.
  
  Yanında yüksek bir su sıçraması vardı. Boudreaux nefes nefese. "Durmak. Lanet olsun. Kaçmak." Ağır nefes alıyordu.
  
  "Anladın," Hayden yakalayıp yüzüne bir avuç toprak fırlattı ve kıyıya tırmandı. Çamur ona yapıştı ve onu aşağı çekmeye çalıştı. Kuru zeminde kolay bir sürünme olması gereken şey, onu nehir hattının yalnızca birkaç metre yukarısına getirdi.
  
  Arkasını döndü ve kirli topuğunu Boudreaux'nun yüzüne vurdu. Dişlerinin arasında tuttuğu bıçağın yanaklarına derinlemesine saplandığını ve onun Joker'den daha geniş gülümsemesine neden olduğunu gördü. Bir çığlık ve kan ve mukus püskürterek göbeği bacaklarının üzerine düştü ve kemerini kendini vücudundan yukarı çekmek için kullandı. Hayden korumasız kafasına vurdu ama darbelerinin pek etkisi olmadı.
  
  Sonra bıçağını hatırladı.
  
  Diğer eliyle altına uzandı, itti, zorladı, kir ezilip onu tutmaya çalışırken vücudunu birkaç santim kaldırdı.
  
  Parmakları sapın etrafında kapandı. Boudreaux bir kez daha sarsıldığında neredeyse pantolonunu parçalayacaktı, tam sırtında durdu, başı ve dudakları aniden kulağının yanındaydı.
  
  "İyi deneme." Yüzünden yanağına kan damladığını hissetti. "Hissedeceksin. Güzel ve yavaş oluyor."
  
  Tüm ağırlığını onun tüm vücuduna vererek onu çamurun daha da derinlerine itti. Bir eliyle yüzünü çamura gömerek nefes almasını durdurdu. Hayden elinden geldiğince tekme atıp yuvarlanarak çaresizce mücadele etti. Yüzü yapışkan çamurla kaplı bir halde başını her kaldırdığında, karşısında May'in Boudreau'nun iki adamıyla tek başına savaştığını görüyordu.
  
  Biri Hayden'ın yüzünü tuttukları üç saniyede düştü. Diğeri ise acıyı uzatarak geri çekildi. Hayden'ın yüzü dördüncü kez havaya kalktığında, May sonunda onu köşeye sıkıştırmıştı ve devrilen bir ağaca çarparak sırtını kırmak üzereydi.
  
  Hayden'ın kalan gücü neredeyse tükenmişti.
  
  Boudreau'nun bıçağı üçüncü kaburga kemiğinin etrafındaki deriyi deldi. Acı verici derecede yavaş ve ölçülü bir itişle bıçak daha derine kaymaya başladı. Hayden şaha kalktı ve tekme attı ama saldırganı savuşturmayı başaramadı.
  
  "Gidecek yer yok." Boudreaux'nun şeytani fısıltısı kafasını işgal etti.
  
  Hayden birdenbire haklı olduğunu fark etti. Savaşmayı bırakmalı ve olmasına izin vermeliydi. Orada yat. Kendinize zaman verin-
  
  Bıçak daha da derine battı, çelik kemiğe sürtüyordu. Boudreaux'nun kıkırdaması Azrail'in çağrısıydı, onunla alay eden bir iblisin çağrısıydı.
  
  Vücudunun altındaki bıçak ağır bir höpürtü sesiyle serbest kaldı. Tek bir hareketle elindeki kılıcı çevirdi ve arkasından Boudreaux'nun kaburgalarına sert bir şekilde sapladı.
  
  Psikopat çığlık atarak geriye doğru sendeledi, bıçağın sapı göğsünden dışarı çıkmıştı. O zaman bile Hayden hareket edemiyordu. Çamura çok fazla bastırılmıştı, tüm vücudu aşağı çekiliyordu. Diğer kolunu bile hareket ettiremiyordu.
  
  Boudreau hırıldadı ve onun üzerinde boğuldu. Sonra büyük bir bıçağın çıkarıldığını hissetti. O zamanlar böyleydi. Şimdi onu öldürecekti. Boynunun arkasına veya omurgasına sert bir darbe. Boudreau onu yendi.
  
  Hayden, güneş ışığını son bir kez görmeye kararlı bir şekilde gözlerini kocaman açtı. Düşünceleri Ben'le ilgiliydi ve şöyle düşündü: Beni nasıl öldüğüme göre değil, nasıl yaşadığıma göre yargıla.
  
  Tekrar.
  
  Daha sonra Mai Kitano, saldıran bir aslan gibi devasa ve dehşet verici bir şekilde içeri daldı. Hayden'ın yaklaşık bir metre uzağında, ivmenin son zerresini uçan bir tekme haline getirerek yeri itti. Bir saniye sonra, tüm bu güç Boudreaux'nun üst gövdesini paramparça etmiş, kemikleri ve organları kırmış, parçalanmış dişler ve geniş bir yay şeklinde kan spreyleri göndermişti.
  
  Ağırlık Hayden'ın sırtından kalktı.
  
  Birisi onu bariz bir kolaylıkla çamurdan çıkardı. Birisi onu taşıdı, dikkatlice çimenlik kıyıya yatırdı ve üzerine eğildi.
  
  O birisi Mai Kitano'ydu. "Rahatla" dedi rahatlıkla. "Öldü. Biz kazandık".
  
  Hayden hareket edemiyor ve konuşamıyordu. Sadece mavi gökyüzüne, sallanan ağaçlara ve May'in gülümseyen yüzüne baktı.
  
  Bir süre sonra şöyle dedi: "Seni asla kızdırmamam gerektiğini bana hatırlat. Gerçekten, eğer şimdiye kadarkilerin en iyisi değilsen, ben..." Düşünceleri hâlâ çoğunlukla Ben'deydi, bu yüzden onun söyleyebileceği şeyleri söyledi. "Asda'ya kıçımı göstereceğim."
  
  
  OTUZ ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Kanlı Kral, halkını mutlak sınırlarına kadar zorladı.
  
  Takipçilerinin aradaki farkı neredeyse kapatmış olması onu çileden çıkarıyordu. Onu yavaşlatan çok fazla insan vardı. Bu onların dar görüşlü rehberleriydi, ilerleme kaydedebilecekleri zaman önemsiz şeylerle uğraşıyorlardı. Bu ödülü ararken ölenlerin sayısının önemi yoktu. Kanlı Kral onların fedakarlığını talep etti ve bekliyordu. Hepsinin onun için yatıp ölmesini bekliyordu. Ailelerine bakılacaktı. Ya da en azından işkenceye uğramazlardı.
  
  Her şey bir ödüldü.
  
  Thomas adında bir adam olan rehberi, bunun Hawksworth adındaki başka bir aptalın kıskançlık dediği bir seviye olduğu hakkında bir şeyler mırıldandı. Dördüncü odaydı, Kanlı Kral öfkeyle kaynıyordu. Sadece dördüncü. Standart efsane cehennemin yedi seviyesinden söz ediyordu. Bundan sonra gerçekten üç tane daha olabilir mi?
  
  Peki Hawksworth nereden biliyordu? Yazıcı ve Aşçı, beşinci seviyeden sonra tuzak sistemini gördüklerinde topları fıstık büyüklüğüne küçülerek dönüp kaçtılar. Dmitry Kovalenko, elbette bunu yapmayacağını düşündü.
  
  "Ne için bekliyorsun?" - Thomas'a homurdandı. "Taşınacağız. Şimdi."
  
  Thomas, "Tuzak sistemini tam olarak anlayamadım efendim," demeye başladı.
  
  "Tuzak sisteminin canı cehenneme. İnsanları içeriye gönderin. Daha hızlı bulacaklar." Kanlı Kral odayı incelerken keyifle dudaklarını büzdü.
  
  Önceki üçünün aksine, bu oda, sanki kayaya oyulmuş gibi görünen, merkezi bir sığ çöküntüye doğru eğimliydi. Sert zeminden birkaç kalın metal destek neredeyse basamaklara benziyordu. İlerledikçe odanın duvarları daraldı ve havuzdan sonra tekrar genişlemeye başladı.
  
  Havuz bir 'tıkanma noktası' gibi görünüyordu.
  
  Kıskançlık mı? diye düşündü kahrolası kral. Böyle bir günah gerçek hayata, gölgelerin sizi korumakla kalmayıp öldürebileceği bu yeraltı dünyasına nasıl taşındı? Thomas'ın ilerleme emrini vermesini izledi. İlk başta her şey yolunda gitti. Kan Kralı uzaktan silah seslerini duyduğunda geldikleri yere baktı . Drake ve onun küçük ordusu lanet olsun. Buradan çıktığında kan davasının acımasız amacına ulaşmasını bizzat sağlayacak.
  
  Vuruş onu yeniden canlandırdı. "Taşınmak!" - tam da liderin gizli bir baskı noktasına bastığı anda bağırdı. Düşen bir kaya gibi bir ses, bir hava uğultusu oldu ve aniden liderin kafası taş zemine çarptı ve bir futbol topu gibi dik yokuştan aşağı yuvarlandı. Başsız vücut kanlı bir yığın halinde çöktü.
  
  Kanlı Kral bile baktı. Ama hiçbir korku hissetmiyordu. Sadece başrol oyuncusunun bu kadar yaralanmasına neyin sebep olduğunu görmek istiyordu. Thomas onun yanında çığlık attı. Kan Kralı, adamın korkusundan büyük keyif alarak onun ayak izlerini takip ederek onu ileri itti. Sonunda seğiren bedenin yanında durdu.
  
  Korkmuş insanlarla çevrili Kanlı Kral, antik mekanizmayı inceledi. Bir çeşit gerdirme cihazıyla yerinde tutulması gereken iki metal direk arasına, baş hizasında jilet kadar ince bir tel gerildi. Adamı tetiği çektiğinde direkler serbest kaldı ve tel onlarla birlikte dönerek adamının kafasını boynundan kesti.
  
  Muhteşem. Harika bir caydırıcı, diye düşündü ve böyle bir cihazı yeni evinin hizmetçi odalarında kullanıp kullanamayacağını merak etti.
  
  "Ne için bekliyorsun?" kalan insanlara bağırdı. "Taşınmak!"
  
  Üç adam öne atladı ve bir düzine kişi daha onu takip etti. Kan Kralı, Drake'in hızla onu yakalaması ihtimaline karşı arkasında yarım düzine daha bırakmanın akıllıca olacağını düşündü.
  
  "Şimdi çabuk ol" dedi. "Daha hızlı yürürsek oraya daha çabuk varırız, değil mi?"
  
  Adamları, aslında başka seçenekleri olmadığına ve dengesiz patronlarının haklı olma ihtimalinin küçük olduğuna karar vererek kaçtılar. Başka bir tuzak tetiklendi ve ikinci kafa yokuştan aşağı yuvarlandı. Ceset düştü ve arkasındaki adam ona takılıp düştü; başka bir gergin tel başının tam üzerindeki havayı kestiği için kendini şanslı sayıyordu.
  
  İkinci grup alçalmaya başladığında Kan Kralı da onlara katıldı. Yeni tuzaklar kuruldu. Daha fazla kafa ve kafa derisi düşmeye başladı. Daha sonra mağaranın her yerinde yankılanan büyük bir patlama sesi duyuldu. Daralan geçidin her iki yanında, öndeki kişiyi yansıtacak şekilde aynalar belirdi.
  
  Aynı anda şırıl şırıl su sesi duyuldu ve yokuşun eteğindeki havuz dolmaya başladı.
  
  Ancak bu su sadece su değildi. Sigara içme şekline bakmıyorum.
  
  Onlar onlara doğru koşarken Thomas çığlık attı. "Bir asit gölünden besleniyor. Bu, kükürt dioksit gazının suda çözünerek sülfürik asit oluşturduğu zamandır. Kesinlikle buna dokunmak istemezsin!
  
  İnsanların yavaşlamaya başladığını gören Kanlı Kral, "Durma," diye kükredi. "Metal direkleri kullanın aptallar."
  
  Bütün ekip kalabalık bir halde yokuş aşağı koştu. Solda ve sağda, yay atışına benzer bir ses çıkaran rastgele tuzaklar açıldı. Adamların arasında başsız bedenler düştü ve kafalar atılmış ananaslar gibi yuvarlandı; bazıları takılıp düştü, bazıları kazara onları tekmeledi. Kan Kralı, direk sayısına göre çok fazla insan olduğunu erken fark etti ve sürü zihniyetinin, aralarında daha az anlayışlı olanların bir saniye bile düşünmeden atlamasına neden olacağını fark etti.
  
  Kaderlerini hak edeceklerdi. Bir aptalın ölmesi her zaman daha iyiydi.
  
  Kan Kralı yavaşladı ve Thomas'ı geride tuttu. Diğer birkaç adam da yavaşladı ve Kan Kralı'nın yalnızca en parlak ve en iyilerin hayatta kalacağına olan inancını yeniden doğruladı. Sürünün lideri ilk metal direğe atladı ve ardından hızla akan suyun üzerinden bir direkten diğer direğe atlamaya başladı. İlk başta biraz ilerleme kaydetti ama sonra zehirli dalga ayaklarına çarptı. Asitli suyun değdiği yerde elbiseleri ve cildi yandı.
  
  Ayakları bir sonraki direğe değdiğinde, acı iki büklüm olmasına neden oldu ve düşerek doğrudan aşırı kalabalık havuza sıçradı. Öfkeli, acı dolu çığlıklar tüm salonda yankılandı.
  
  Başka bir adam tezgahtan düşerek içeriye düştü. Üçüncü adam havuzun kenarında durdu, geç de olsa üzerine atlayabileceği açık bir sayaç olmadığını fark etti ve diğer adam körü körüne sırtına çarptığında içeri itildi.
  
  Aynalar karşıdaki kişiyi yansıtıyordu. Karşınızdaki adamı kıskanır mısınız?
  
  Kanlı kral aynaların amacını ve tuzağın yıkılmasını gördü. "Küçük görmek!" Thomas aynı anda bağırdı. "Önündeki kişiye değil, ayaklarınıza bakın. Bu basit egzersiz, direkleri güvenli bir şekilde aşmanıza yardımcı olacaktır.
  
  Kan Kralı yeni oluşan gölün kenarında durdu. Suyun hâlâ yükselmekte olduğu gerçeğine bakılırsa, desteklerin tepelerinin yakında kaynayan yüzeyin altında kalacağını gördü. Adamı önüne itti ve Thomas'ı da kendisiyle birlikte çekti. Tuzak menzil dışına fırladı, o kadar yaklaştı ki metal direk omzunun üzerinden geçerken rüzgarı hissetti.
  
  Direklere çıkın ve rastgele sırayla hızla dans edin. Su ileri doğru sıçrarken kısa bir duraklama oldu. Başka bir sütun ve önündeki adam tökezledi. Çığlık atarak mucizeler yarattı ve başka bir sütuna düşerek düşüşünü durdurmayı başardı. Asitli su etrafına sıçradı ama ona dokunmadı.
  
  Hoşçakal.
  
  Kanlı Kral şansını gördü. Hiç düşünmeden ya da durmadan, adamın yüzükoyun yatan vücuduna bastı ve onu karşı kıyının güvenliğine ulaşmak için bir köprü olarak kullandı. Ağırlığı adamı daha da aşağı itti ve göğsünü asite batırdı.
  
  Sonraki saniye bir kasırgada kayboldu.
  
  Kanlı Kral onun arkasından baktı. "Aptal".
  
  Thomas onun yanına indi. Daha fazla insan güvenli bir yere ulaşmak için metal direklerin arasından ustaca atladı. Kanlı Kral kemerli çıkışa baktı.
  
  "Ve beşinci seviyeye kadar böyle devam eder," dedi kendini beğenmiş bir tavırla. "Bu solucanı nerede taklit edeceğim Cook. Ve sonunda nereye," diye homurdandı. "Matt Drake'i yok edeceğim."
  
  
  OTUZ YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Karışıklığı önlemek için Hawaii'nin Büyük Adası bu şekilde adlandırılmıştır. Gerçek adı Hawaii veya Hawaii Adası olup, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük adasıdır. Dünyanın en ünlü yanardağlarından biri olan ve 1983'ten bu yana sürekli olarak patlayan bir dağ olan Kilauea'ya ev sahipliği yapmaktadır.
  
  Bugün, Mauna Loa'nın kardeş yanardağının alçak yamaçlarında, Mano Kinimaka ve Alicia Miles, ABD Deniz Piyadelerinden oluşan bir ekiple birlikte, ada sakinlerinin zihninde kök salmış bir paraziti dışarı atmaya başladı.
  
  Dış çevreyi aştılar, Kan Kralı'nın düzinelerce adamını vurarak öldürdüler ve tam da gardiyanlar tüm rehineleri serbest bırakırken büyük ek binaya girdiler. Aynı anda binanın arkasında hızlanan arabaların boğuk uğultusu duyuldu. Alicia ve Kinimaka koşarak vakit kaybetmediler.
  
  Alicia şaşkınlıkla durdu. "Lanet olsun, pislikler kaçıyor." Dört ATV devasa lastiklerinin üzerinde zıplayarak hızla uzaklaştı.
  
  Kinimaka tüfeğini kaldırdı ve nişan aldı. "Uzun süre değil." Ateş etti. Alicia son kişinin de düşmesini ve ATV'nin hızla durmasını izledi.
  
  "Vay be, iri adam, bir polis için fena değil. Haydi."
  
  "Ben CIA'danım." Kinimaka her zaman yemi yutuyordu, bu da Alicia'nın hoşuna gidiyordu.
  
  "Önemli olan tek üç harfli kısaltmalar İngiliz kısaltmalarıdır. Hatırla bunu".
  
  Alicia ATV'ye yaklaşırken Kinimaka bir şeyler mırıldandı. Hala çalışıyordu. Aynı anda ikisi de ön koltuğa oturmaya çalıştı. Alicia başını salladı ve arkayı işaret etti.
  
  "Halkımın arkamda olmasını tercih ederim dostum, eğer mağlup değillerse."
  
  Alicia motoru çalıştırdı ve yola çıktı. ATV büyük, çirkin bir canavardı ama sorunsuz hareket ediyordu ve tümseklerin üzerinden rahatça zıplıyordu. İri Hawaiili onu tutmak için kollarını onun beline doladı ama buna ihtiyacı yoktu. Oturduğu yerde kalemler vardı. Alicia sırıttı ve hiçbir şey söylemedi.
  
  Önden kaçan kişiler takip edildiklerini anladılar. İkisinin içindekiler dönüp ateş ettiler. Herhangi bir şeye bu şekilde vurmanın tamamen imkansız olduğunu bilen Alicia kaşlarını çattı. Amatörler, diye düşündü. Her zaman amatörlerle savaşıyormuşum gibi geliyor. Onun son gerçek savaşı Abel Frey'in kalesinde Drake'e karşıydı. Ve o zaman bile adam paslanmıştı, yedi yıllık nezaketin tuzağı yüzünden engellenmişti.
  
  Artık farklı bir bakış açısına sahip olabilir.
  
  Alicia hızlı değil, akıllı araba kullanıyordu. Kısa sürede ATV'sini kabul edilebilir bir atış mesafesine getirdi. Kinimaka kulağına bağırdı. "Vuracağım!"
  
  Darbeyi bastırdı. Diğer paralı asker çığlık attı ve şiddetle toprağın içine sıçradı. Alicia, "Bu ikide iki," diye bağırdı. "Bir tane daha yaparsan kan alacaksın-"
  
  ATV'leri gizli bir tepeye çarptı ve çılgınca sola doğru savruldu. Bir an kendilerini iki tekerlek üzerinde takla atarken buldular ama araç dengesini koruyup yere düşmeyi başardı. Alicia kalkış için gazı açmakta hiç vakit kaybetmedi.
  
  Kinimaka hendeği ondan önce gördü. "Saçmalık!" "Durun!" diye bağırdı.
  
  Alicia geniş, derin hendek hızla yaklaşırken hızını artırmaktan başka bir şey yapamadı. ATV, tekerleklerini döndürerek ve motorunu gürleyerek uçurumun üzerinden uçtu ve yerinde kalmaya çalışarak diğer tarafa indi. Alicia kafasını yumuşak bara çarptı. Kinimaka onu o kadar sıkı tuttu ki ikisinin de dönmesine izin vermedi ve ortalık yatıştığında aniden düşmanın arasına girdiklerini anladılar.
  
  Yanlarında siyah bir ATV çamurda dönerek beceriksizce indi ve şimdi kendini toparlamaya çabalıyordu. Kinimaka hiç tereddüt etmeden atladı, doğrudan sürücünün üzerine koştu ve onu ve yolcusunu arabanın dışına, çalkantılı çamura düşürdü.
  
  Alicia gözlerindeki tozu sildi. İçinde tek yolcu bulunan ATV, onun önünde hızlandı ama hâlâ ulaşılabilir durumdaydı. Tüfeğini aldı, nişan aldı ve ateş etti, sonra kontrol etmeye gerek kalmadan bakışlarını Hawai'li ortağının çamurda mücadele ettiği yere çevirdi.
  
  Kinimaka bir kişiyi çamura sürükledi. "Bu benim evim!" Alicia, rakibinin kolunu büküp kırmadan önce onun homurdandığını duydu. İkinci adam ona saldırırken Alicia güldü ve tüfeğini indirdi. Kinimaka'nın onun yardımına ihtiyacı yoktu. İkinci adam, talimatların dört yaşındaki bir çocuğa sıçradığı gibi geri döndü ve hiçbir etkisi olmadı. Adam yere düştü ve Kinimaka suratına yumruk atarak adamın işini bitirdi.
  
  Alicia ona başını salladı. "Üstesinden gelelim."
  
  Son ATV güçlükle ilerledi. Tüm bu atlayışlar sırasında sürücüsü yaralanmış olmalı. Alicia hızla zemin kazanmaya başladı, çiftliği geri alma kolaylığından dolayı biraz hayal kırıklığına uğradı. Ama en azından tüm rehineleri kurtardılar.
  
  Kan Kralı hakkında bildiği bir şey varsa o da buradaki bu insanların, bu sözde paralı askerlerin, yetkilileri engellemek ve dikkatlerini dağıtmak için buraya gönderilen ekibinin kalıntıları olduğuydu. Böl ve fethet.
  
  Son ATV'ye yaklaşırken yavaşladı. Hiç duraksamadan, direksiyonu bile tutmadan iki el ateş etti ve iki adam düştü.
  
  Yeni başlayan savaş artık bitmişti. Alicia bir dakikalığına uzaklara baktı. Her şey planlandığı gibi giderse, May, Hayden, Drake ve diğerleri savaşın kendi kısımlarında hayatta kalırlarsa, bir sonraki savaş onun için en zor ve son savaş olabilir.
  
  Çünkü Mai Kitano'ya karşı olacaktı. Ve Drake'e May'in Wells'i öldürdüğünü söylemek zorunda kalacak.
  
  Serin.
  
  Kinimaka onun omzuna hafifçe vurdu. "Artık geri dönme zamanımız geldi."
  
  "Ah, kıza biraz izin ver," diye mırıldandı. "Hawaii'deyiz. Gün batımını izlememe izin ver."
  
  
  OTUZ SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  "Yani kıskançlık böyle mi oluyor?"
  
  Drake ve ekibi her türlü önlemi alarak dördüncü odaya girdiler. O zaman bile önlerinde uzanan sahneyi tam olarak kavramaları birkaç dakika sürdü. Başsız bedenler her yerde yatıyordu. Kan yere sıçramıştı ve bazı yerlerde hâlâ yoğun bir şekilde akıyordu. Kafalar, atılmış çocuk oyuncakları gibi yere dağılmıştı.
  
  Dar geçidin her iki yanında yaylı tuzaklar duruyordu. Drake jilet gibi ince tele baktı ve ne olduğunu tahmin etti. Komodo kulaklarına inanamayarak ıslık çaldı.
  
  Ben, "Bir noktada bu tuzaklar patlayabilir" dedi. "Hareket etmemiz gerek."
  
  Karin tiksinti dolu bir ses çıkardı.
  
  Drake, "Hızlı hareket etmeli ve her şeyin üstünde kalmalıyız" dedi. "Hayır bekle".
  
  Şimdi tuzakların ötesinde köpüren ve köpüren suyla dolu geniş bir havuz gördü. Havuzun kenarları boyunca su sıçradı ve parıldadı.
  
  "Bu bir problem olabilirdi. Metal sütunları görüyor musun?"
  
  Ben gizemli bir şekilde, "Kan Kralı'nın halkının onları basamak olarak kullandığına bahse girerim," dedi. "Tek yapmamız gereken suyun çekilmesini beklemek."
  
  "Neden sadece onların üzerinden geçmiyoruz?" Komodo bu sözleri söylerken bile yüzünde şüphe vardı.
  
  Karin, "Bu havuz asitli bir göl veya kuyudan beslenmiş olabilir" diye açıkladı. "Gazlar, bir volkanın içinde veya yakınında suyu sülfürik asite dönüştürebilir. Hatta uzun süredir ortadan kaybolmuş."
  
  "Asit metal direkleri aşındırmaz mı?" Drake işaret etti.
  
  Ben başını salladı. "Kesinlikle".
  
  Birkaç dakika boyunca akan suyu izlediler. Onlar izlerken, uğursuz bir tıklama sesi duyuldu. Drake hızla tabancasını kaldırdı. Hayatta kalan altı Delta savaşçısı, bir saniye sonra aynı hareketi tekrarladı.
  
  Hiçbir şey hareket etmedi.
  
  Daha sonra ses tekrar geldi. Ağır tıklama. Metal raylar boyunca uzanan garaj kapısı kablosunun sesi. Ama bu bir garaj kapısı değildi.
  
  Drake izlerken tuzaklardan biri yavaş yavaş duvarı ısırmaya başladı. Geçici gecikme mi? Ancak böyle bir teknoloji eski ırklarda mevcut değildi. Yoksa bu düşünce akışı, bir insanın evrende başka akıllı yaşam olmadığını ilan etmesi gibi bir çılgınlığa mı benziyordu?
  
  Ne kibir.
  
  Kayıtlar yapılmadan önce hangi medeniyetlerin var olduğunu kim bilebilirdi? Drake'in artık tereddüt etmemesi gerekirdi. Harekete geçme zamanı.
  
  "Sular çekiliyor" dedi. "Ben. Herhangi bir sürpriz var mı?"
  
  Ben notlarına baktı ve Karin'in bunu zihninde tekrar canlandırmasını umdu. "Hawksworth pek bir şey söylemiyor." Ben bazı kağıtları hışırdadı. "Belki de zavallı adam şoktaydı. Unutmayın, o zamanlar böyle bir şeyi beklemiyorlardı."
  
  Komodo boğuk bir sesle, "O halde beşinci seviye gerçek bir bok fırtınası olmalı," dedi. "Çünkü Cook bundan sonra geri döndü."
  
  Ben dudaklarını büzdü. "Hawksworth, Cook'un geri dönmesine neden olan şeyin beşinci seviyeden sonra gördüğü şey olduğunu söylüyor. Odanın kendisi değil."
  
  Delta askerlerinden biri sessizce, "Evet, büyük ihtimalle altıncı ve yedinci katlarda" dedi.
  
  "Aynaları unutma." Karin onları işaret etti. "İleriye doğru işaret ediyorlar, belli ki öndeki kişiye. Büyük olasılıkla bu bir uyarıdır."
  
  "Jones'lara ayak uydurmak gibi." Drake başını salladı. "Anlaşıldı. Bu yüzden, özellikle Dinorock ve David Coverdale'in ruhuna uygun olarak, gittiğim her konserde sorduğunu duyduğum açılış sorusunu soracağım. Hazır mısın?"
  
  Drake yolu gösterdi. Takımın geri kalanı da alıştıkları gibi sıraya girdi. Orta şeride giren Drake, tuzaklarla ilgili herhangi bir zorluk beklemiyordu ve harcadığı birkaç baskı puanı kazanmasına rağmen kimseyle karşılaşmadı. Havuzun kenarına vardıklarında su hızla çekiliyordu.
  
  "Direkler iyi görünüyor" dedi. "Arkanı kolla. Ve aşağıya bakma. Burada bazı iğrenç şeyler yüzüyor."
  
  Drake dikkatli ve kesin bir şekilde ilk sırayı aldı. Tüm ekip birkaç dakika içinde onları kolayca geçerek çıkış kemerine doğru yöneldi.
  
  "Kan Kralı'nın bizim için tüm tuzakları kurması çok hoş bir davranış." Ben hafifçe kıkırdadı.
  
  "Artık piçin çok gerisinde olamayız." Drake ellerinin yumruk haline geldiğini ve yakın tarihin en korkulan suçlu figürüyle yüz yüze gelme ihtimali karşısında başının hızla çarptığını hissetti.
  
  
  * * *
  
  
  Bir sonraki kemer büyük bir mağaraya açılıyordu. En yakın patika yokuştan aşağı iniyor, sonra da yüksek bir kaya çıkıntısının altındaki geniş bir yola çıkıyordu.
  
  Ancak yollarını tamamen kapatan ciddi bir engel vardı.
  
  Drake'in gözleri büyüdü. "Lanet olsun."
  
  Böyle bir şeyin hayalini bile kurmamıştı. Tıkanıklık aslında canlı kayadan oyulmuş devasa bir figürdü. Sırtını sol duvara dayamış, kocaman göbeği yol boyunca dışarı çıkmış, dinlenmeye çekilmişti. Yiyecek heykelleri karnının üzerinde bir yığın halinde yatıyordu ve aynı zamanda bacaklarının üzerine dağılmış ve yola yığılmıştı.
  
  Heykelin ayaklarının dibinde uğursuz bir figür yatıyordu. Ölü insan vücudu. Gövde sanki aşırı bir acı çekiyormuş gibi bükülmüş gibiydi.
  
  Ben hayranlıkla, "Bu oburluk," dedi. "Oburlukla ilişkilendirilen iblis Beelzebub'dur."
  
  Drake'in gözü seğirdi. "Bohemian Rhapsody'deki Beelzebub'daki gibi mi demek istiyorsun?"
  
  Ben içini çekti. "Her şey rock'n'roll'la ilgili değil Matt. İblis Beelzebub'u kastediyorum. Şeytanın sağ kolu."
  
  "Şeytanın sağ elinin fazla çalıştığını duydum." Drake devasa engele baktı. "Ve beynine saygı duysam da Blakey, saçma sapan konuşmayı bırak. Elbette her şeyin rock and roll ile ilgisi var."
  
  Karin uzun sarı saçlarını serbest bıraktı ve ardından daha da sıkı bir şekilde geriye bağlamaya başladı. Komodo dahil birkaç Delta askeri onu izliyordu. Hawksworth'un notlarında bu özel mağara hakkında bazı ilginç ayrıntılar verdiğini belirtti. Drake konuşurken gözlerinin odada dolaşmasına izin verdi.
  
  Devasa figürün arkasında artık bir çıkış kemerinin olmadığını fark etmişti. Bunun yerine arka duvar boyunca uzanan geniş bir çıkıntı, yüksek tavana doğru kıvrılarak yüksek kayalık bir platoda sona eriyordu. Drake platonun üzerinden baktığında, uzak uçta balkona benzeyen bir şey gördü, neredeyse son iki seviyeye bakan bir gözlem güvertesine benziyordu...
  
  Bir silah sesi duyulunca Drake'in düşünceleri yarıda kesildi. Kurşun başlarının üzerinden sekti. Drake yere düştü ama sonra Komodo sessizce az önce incelediği aynı kayalık platoyu işaret etti ve bir düzineden fazla figürün dolambaçlı bir çıkıntıdan kendisine doğru koştuğunu gördü.
  
  Kovalenko'nun adamları.
  
  Bu ne anlama geliyordu...
  
  Drake, "O piçi geçmenin bir yolunu bul," diye tısladı Ben'e, önlerini tıkayan ağır heykeli başıyla işaret ederek ve ardından tüm dikkatini kayalık çıkıntıya çevirdi.
  
  Ağır aksanlı, kibirli ve kibirli bir ses gürledi. "Matt Drake! Yeni düşmanım! Yani yine beni durdurmaya çalışıyorsun, öyle mi? Ben! Siz hiç bir şey öğrenmiyor musunuz?
  
  "Neyi başarmaya çalışıyorsun Kovalenko? Bütün bunlar ne anlama geliyor?"
  
  "Bütün bunlar ne anlama geliyor? Bu ömür boyu sürecek bir arayışla ilgili. Cook'u dövdüğüm gerçeği hakkında. Yirmi yıl boyunca her gün bir adamı öldürerek nasıl çalıştığımı ve eğitim aldığımı. Ben diğer erkekler gibi değilim. İlk milyarımı kazanmadan önce bunu aştım.
  
  Drake sakin bir tavırla, "Cook'u zaten yendin," dedi. "Neden buraya geri gelmiyorsun? Sen ve ben konuşacağız."
  
  "Beni öldürmek istiyorsun? Başka türlü buna sahip olamazdım. Halkım bile beni öldürmek istiyor."
  
  "Muhtemelen büyük bir uzman olduğun içindir."
  
  Kovalenko kaşlarını çattı ama kendini beğenmiş tiradına o kadar kapılmıştı ki, hakareti doğru düzgün dikkate bile alınmamıştı. "Hedeflerime ulaşmak için binlerce insanı öldürürdüm. Belki de bunu zaten yaptım. Kim saymaya zahmet ediyor? Ama şunu unutma Drake ve bunu iyi hatırla. Siz ve arkadaşlarınız bu istatistiğin bir parçası olacaksınız. Anılarınızı yeryüzünden sileceğim."
  
  Drake, "Bu kadar melodramatik olmayı bırakın," diye bağırdı. "Buraya gel ve setin sende olduğunu kanıtla, ihtiyar." Yakınlarda Karin ile Ben'in dikkatle tartıştıklarını gördü, şimdi ikisi de akıllarına bir şey geldiğinde şiddetle başlarını sallamaya başlıyorlardı.
  
  "Karşılaşsak bile bu kadar kolay öleceğimi sanma. Ana Rusya'nın en zorlu şehrinin en zorlu sokaklarında büyüdüm. Ve onların arasında özgürce yürüdüm. Onlar bana aitti. İngilizler ve Amerikalılar gerçek mücadele hakkında hiçbir şey bilmiyorlar." Sert görünüşlü adam yere tükürdü.
  
  Drake'in gözleri ölümcüldü. "Ah, içtenlikle umarım kolayca ölmezsin."
  
  "Yakında görüşürüz Britanyalı. Hazinemi alırken senin yanışını izleyeceğim. Başka bir kadınını alırken çığlık attığını göreceğim. Ben bir tanrı olurken senin çürümeni izleyeceğim."
  
  "Allah aşkına". Komodo zalimlerin saldırılarını dinlemekten yoruldu. Taş çıkıntıya doğru bir yaylım ateşi açarak Kan Kralı'nın adamlarını paniğe sürükledi. Drake şimdi bile on adamdan dokuzunun hâlâ yardımına koştuğunu gördü.
  
  Hemen geri dönüş sesleri duyuldu. Kurşunlar yakındaki taş duvarlardan sekerek geçti.
  
  Ben bağırdı: "Tek yapmamız gereken şişman adamın üzerinden geçmek. Çok zor değil..."
  
  Drake amanın yaklaştığını hissetti. Omzuna bir taş parçası düştüğünde kaşını kaldırdı.
  
  "Ama," diye araya girdi Karin, Drake onunla vakit geçirdikçe Ben'e olan benzerliği daha da belirginleşiyordu. "Asıl mesele yemektir. Bir kısmı boş. Ve bir çeşit gazla dolu."
  
  "Gülme gazı olmadığını tahmin ediyorum." Drake şekilsiz cesede baktı.
  
  Komodo, Kan Kralı'nın adamlarını uzak tutmak için muhafazakar bir yaylım ateşi açtı. "Eğer durum buysa, o zaman bu gerçekten çok iyi bir şey."
  
  Karin, "Hazır tozlar" dedi. "Tetikler çekildiğinde serbest bırakılır. Belki de Tutankhamun'un mezarını bulan arkeologların çoğunu öldürenlere benzer. Sözde laneti biliyorsun, değil mi? Pek çok insan, eski Mısırlı rahiplerin mezara bize bıraktığı bazı iksirlerin veya gazların yalnızca mezar soyguncularını yok etme amaçlı olduğuna inanıyor."
  
  "En güvenli yol hangisi?" Drake sordu.
  
  "Bilmiyoruz ama teker teker hızlı koşarsak, biri arkasına biraz toz bırakırsa, hızla buharlaşacak çok küçük bir miktar olmalı. Tuzak öncelikle heykelin tepesine tırmanan herkesi engellemek için buradadır. , bunu aşma.
  
  "Hawksworth'a göre," dedi Karin gergin bir gülümsemeyle.
  
  Drake durumu değerlendirdi. Bu onun için bir dönüm noktası gibi görünüyordu. Eğer yukarıda bir gözlem balkonu varsa, o zaman sonuna yakın olmaları gerekirdi. Oradan altıncı ve yedinci odalara, oradan da efsanevi "hazineye" giden doğrudan bir yol olacağını hayal etti. Ekibi değerlendirmek için biraz zaman ayırdı.
  
  "İşte bu konuda gideceğimiz yer burası" dedi. "Ya hep ya hiç. Orada," Yumruğunu Kovalenko'ya doğru salladı, "dünyaya kurşun sıkan kör bir adam. Ve Ben, bilgin olsun diye söylüyorum, bu gerçek bir Dinoroc. Ama bu konuda gideceğimiz yer burası. Ya hep ya hiç. Bunun için hazır mısın?"
  
  Sağır edici bir kükreme ile karşılandı.
  
  Matt Drake, sevdiği kadının intikamını alma ve dünyayı şimdiye kadar tanıdığı en kötü adamdan kurtarma arayışının son aşamasında adamlarını Cehennemin alt katlarına sürükleyerek kaçmaya başladı.
  
  Dışarı çıkma zamanı.
  
  
  OTUZ DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Drake dev heykelin üzerine atladı, ayakları üzerinde durmaya çalıştı ve oyulmuş yiyecekleri kaparak kendini yukarı çekti. Heykel parmaklarının altında sanki uzaylı bir yumurtaya dokunuyormuş gibi soğuk, sert ve yabancı bir his uyandırıyordu. Dengesini korumak için tüm gücüyle çekerken nefesini tuttu ama meyve, gevrek ekmek ve domuz butu dayandı.
  
  Onun altında ve sağında o kadar şanslı olmayan bir adamın cesedi yatıyordu.
  
  Kurşunlar etrafında ıslık çalıyordu. Komodo ve Delta Takımının başka bir üyesi koruma ateşi sağladı.
  
  Drake bir saniye bile kaybetmeden kalıplanmış figürün ana kısmının üzerinden atladı ve diğer taraftan aşağı indi. Ayakları taş zemine değdiğinde döndü ve sıradaki kişiye baş parmağını kaldırdı.
  
  Sonra o da ateş açtı ve ilk atışta Kan Kralı'nın adamlarından birini öldürdü. Adam uçurumdan yuvarlandı ve korkunç bir çatırtıyla şimdi ölmüş olan yoldaşının cesedinin yanına indi.
  
  Sıradaki ikinci kişi bunu yaptı.
  
  Sırada Ben vardı.
  
  
  * * *
  
  
  Beş dakika sonra tüm ekip Gluttony'nin gölgesinde güvenli bir şekilde saklandı. Sadece bir parça yiyecek ezilmişti. Drake, ölümcül, büyülü bir yılanın vücudu gibi spiraller çizerek havaya yükselen bir toz bulutunu izledi, ancak birkaç saniye sonra, kaçan suçlunun botlarına bile dokunmadan buharlaştı.
  
  "Çıkıntı."
  
  Drake iki kez çıkıntının başlangıcını oluşturan kısa yokuşa giden yolu işaret etti. Bu noktadan bakıldığında, kayalık bir platoya çıkmadan önce duvarın zarif bir şekilde kıvrıldığını gördüler.
  
  Kan Kralı'nın adamları geri çekildi. Bu zamana karşı bir yarıştı.
  
  Tek sıra halinde yukarı doğru fırladılar. Çıkıntı birkaç hatayı affedecek kadar genişti. Drake koşarken ateş etti ve bir sonraki çıkışın kemerinin altında kaybolan Kovalenko'nun başka bir adamını öldürdü. Çıkıntının tepesine ulaşıp geniş kayalık çıkıntıyı gördüklerinde, Drake başka bir şeyin pusuda yattığını gördü.
  
  "El bombası!"
  
  Tam hızla kendini yere fırlattı, momentumunu kullanarak pürüzsüz taşın üzerinde kayan vücudunu büktü ve el bombasını bir kenara fırlattı.
  
  Platodan düştü ve birkaç saniye sonra patladı. Patlama odayı sarstı.
  
  Komodo onun kalkmasına yardım etti. "Seni futbol takımımızda kullanabiliriz dostum."
  
  "Yankee'ler nasıl futbol oynanacağını bilmiyor." Drake balkona koştu, balkonun ötesinde ne olduğunu görmek ve Kovalenko'ya yetişmek istiyordu. "Alınmayın".
  
  "Hm. İngiliz takımının eve çok fazla kupa getireceğini düşünmüyorum."
  
  "Altınları eve getireceğiz" Drake Amerikalıyı düzene soktu. "Olimpiyat Oyunlarında. Beckham durumu değiştirecek."
  
  Ben onlara yetişti. "O haklı. Takım onun için oynayacak. Kalabalık onun için ayağa kalkacak."
  
  Karin arkasından öfkeli bir çığlık attı. "Bir adamın lanet futbol hakkında konuşmadığı bir yer var mı?"
  
  Drake balkona ulaştı ve elini alçak, yıkık taş duvara koydu. Karşısındaki manzara bacaklarının kırılmasına neden oldu, sendeledi, tüm acılarını unuttu ve bu hayranlık uyandıran yeri gerçekten nasıl bir yaratığın inşa ettiğini bir kez daha merak etti.
  
  Gördükleri manzara yüreklerini hayret ve korkuyla doldurdu.
  
  Balkon gerçekten devasa mağaranın dörtte biri kadardı. Hiç şüphesiz şimdiye kadar gördükleri en büyüğü. Işık, Kan Kralı'nın adamlarının altıncı seviyeye girmeden önce yaydığı sayısız koyu kehribar rengi parıltıdan geliyordu. O zaman bile mağaranın büyük kısmı ve içindeki tehlikeler hâlâ karanlıkta ve gölgede saklıydı.
  
  Sollarında, çıkış kemerinden itibaren yaklaşık otuz metre aşağıya inen kapalı zikzaklı bir merdiven vardı. Drake ve ekibi bu merdivenlerin derinliklerinden ağır, gümbürdeyen bir ses duydular ve bunu kalplerini korkudan yumruk haline getiren çığlıklar izledi.
  
  Ben bir nefes aldı. "Dostum, bu ses hoşuma gitmedi."
  
  "Evet. Şarkılarınızdan birinin girişine benziyor." Drake moralinin fazla düşmesini engellemeye çalıştı ama çenesini yerden kaldırmak hâlâ zordu.
  
  Merdiven dar bir çıkıntının sonunda bitiyordu. Bu çıkıntının ötesinde mağara uçsuz bucaksız bir alana açılıyordu. Sağ duvara yapışan dar, dolambaçlı bir yol, sonsuz derinliklerin üzerindeki bir mağaraya giden bir kestirme yol ve daha sonra sola doğru devam eden benzer bir yol görebiliyordu, ancak bunları duvarın üzerinden geçirecek bir köprü ya da başka bir araç yoktu. büyük uçurum.
  
  Mağaranın en uzak ucunda kocaman, siyah, sivri uçlu bir kaya duruyordu. Drake gözlerini kısarak kayanın yarısına kadar uzanan bir şekli, büyük bir şeyi seçebileceğini düşündü ama uzaklık ve karanlık onu engelledi.
  
  Şimdilik.
  
  "Son hamle," dedi bunun doğru olmasını umarak. "Beni takip et".
  
  Bir asker her zaman asker olarak kalır. Alison ona böyle söyledi. Onu terk etmeden hemen önce. Ondan hemen önce...
  
  Anıları bir kenara itti. Artık onlarla savaşamazdı. Ama haklıydı. Korkutucu derecede doğru. Eğer hayatta olsaydı her şey farklı olabilirdi ama şimdi içinde bir askerin, bir savaşçının kanı akıyordu; gerçek karakteri onu asla terk etmedi.
  
  Dar geçide girdiler: iki sivil, altı Delta askeri ve Matt Drake. Tünel ilk başta öncekilerden biraz farklı görünüyordu, ancak daha sonra kehribar rengi ışıkların ışığında ilerlemeye devam ettiler. Drake, geçidin birdenbire ikiye bölündüğünü ve iki araba genişliğine kadar genişlediğini gördü ve bir kanalın açılmış olduğunu fark etti. taş zemine çarptı.
  
  Rehberlik kanalı mı?
  
  "Bileklerini kıranlardan sakının." Drake ileride, tam olarak bir kişinin ayağını koyabileceği yerde bulunan uğursuz küçük bir delik fark etti. "Bu hızda kaçmak çok zor olmasa gerek."
  
  "HAYIR!" - Ben, en ufak bir mizah belirtisi olmadan bağırdı. "Sen kahrolası bir askersin. Böyle şeyler söylememen gerektiğini bilmen gerekirdi."
  
  Sanki bunu teyit edermiş gibi, güçlü bir patlama oldu ve altlarındaki zemin sarsıldı. Sanki yürüdükleri yolu ayıran geçide büyük ve ağır bir şey düşmüştü. Geri dönüp engellenebilirler veya-
  
  "Koşmak!" - Drake bağırdı. "Sadece koş!"
  
  Sanki ağır bir şey onlara doğru geliyormuş gibi derin gök gürültüsü geçidi doldurmaya başladı. Drake koşarken işaret fişekleri atıyor ve umutsuzca ne Ben'in ne de Karin'in bu iğrenç tuzaklardan herhangi birine adım atmadığını umuyordu.
  
  Bu hızda...
  
  Kükreme daha da arttı.
  
  Arkalarına bakmaya cesaret edemeden, geniş kanalın sağında kalarak ve Drake'in işaret fişeklerinin bitmediğini umarak koşmaya devam ettiler. Bir dakika sonra ilerideki bir yerden gelen ikinci bir uğursuz homurtu duydular.
  
  "İsa!"
  
  Drake yavaşlamadı. Eğer öyle olsaydı ölmüş olacaklardı. Sağ taraftaki duvardaki geniş bir açıklıktan hızla geçti. Gürültü yukarıdan geliyordu. Hızlı bir bakış atmayı göze aldı.
  
  HAYIR!
  
  Blakey haklıydı küçük çılgın inek. Rolling Stones onlara doğru gürleyerek geliyordu ve Dinoroc tarzında değildi. Bunlar, eski mekanizmalar tarafından serbest bırakılan ve açık ve gizli kanallar tarafından kontrol edilen büyük küresel taş toplardı. Sağlarındaki Drake'in üzerine atladı.
  
  Büyük bir hız kazandı. "Koş!" diye bağırarak arkasını döndü. "Aman Tanrım".
  
  Ben de ona katıldı. İki Delta askeri, Karin ve Komodo, bir santimlik boşlukla deliğin yanından hızla geçtiler. İki asker daha geçip gitti, kendi ayaklarına takılıp Komodo ve Karin'e çarptılar ve sonunda inleyen bir karmaşayla karşılaştılar.
  
  Ancak Delta'dan gelen son adam o kadar şanslı değildi. Çapraz geçitten devasa bir top uçup bir Mack kamyonunun gücüyle ona çarpıp tünel duvarına çarptığında hiç ses çıkarmadan ortadan kayboldu. Onları kovalayan top, kaçış yollarını kapatan topun üzerine çarpınca bir çarpışma daha yaşandı.
  
  Komodo'nun yüzü her şeyi söylüyordu. "Acele edersek," diye homurdandı, "diğer tuzakları patlamadan önce atlatabiliriz."
  
  Tekrar yola çıktılar. Devasa makinelerin mekanizmalarının gürlediği, çatırdadığı ve takırdadığı üç kavşaktan daha geçtiler. Delta lideri haklıydı. Drake dikkatle dinledi ama Kovalenko'dan ya da ilerideki adamlarından hiçbir ses duymadı.
  
  Daha sonra çok korktuğu engelle karşılaştılar. Devasa taşlardan biri ileri doğru yükselerek yolu kapatıyordu. Bir araya toplanıp bu şeyin yeniden başlamaya başlamasının mümkün olup olmadığını merak ettiler.
  
  "Belki de kırılmıştır" dedi Ben. "Bir tuzaktan bahsediyorum."
  
  "Ya da belki..." Karin dizlerinin üstüne çöktü ve birkaç adım öne doğru emekledi. "Belki de burada olması gerekirdi."
  
  Drake onun yanına düştü. Orada kocaman bir kayanın altında tırmanmak için küçük bir alan vardı. Altında bir kişinin sığabileceği kadar yer vardı.
  
  "İyi değil". Komodo da çömeldi. "Bu saçmalık tuzağı yüzünden zaten bir kişiyi kaybettim. Başka bir yol bul Drake."
  
  Drake omzunun üzerinden bakarak, "Eğer haklıysam," dedi, "bu tuzaklar bir kez sıfırlandığında tekrar devreye girecekler. Diğerleriyle aynı baskı yastığı sistemi üzerinde çalışıyor olmalılar. Burada mahsur kalacağız." Sert bir bakışla Komodo'nun gözleriyle buluştu. "Başka çaremiz yok."
  
  Cevap beklemeden topun altına kaydı. Ekibin geri kalanı, sıranın sonuncusu olmak istemeyerek onun arkasında toplanmıştı ama Delta adamları disiplinliydi ve komutanlarının gösterdiği yere yerleştiler. Drake göğsünde tanıdık bir arzunun yükseldiğini hissetti; şunu söyleme arzusu: Endişelenme, bana güven. Sana anlatacağım ama bunu bir daha asla söylemeyeceğini biliyordu.
  
  Kennedy'nin anlamsız ölümünden sonra olmaz.
  
  Bir süre kıvrandıktan sonra kendini dik bir yokuştan aşağıya doğru kayarken buldu ve hemen diğerlerinin onu takip ettiğini duydu. Dip çok uzakta değildi ama devasa taş topun hemen altında durması için yeterli yer vardı. Herkes onun arkasında toplandı. Yoğun bir şekilde düşünerek tek bir kasını bile hareket ettirmeye cesaret edemiyordu. Eğer bu iş çökerse herkesin eşit şartlarda olmasını istiyordu.
  
  Ama sonra taşlama makinesinin tanıdık inleme sesi sessizliği bozdu ve top hareket etti. Drake, herkese onu takip etmesi için bağırarak cehennemden çıkmış bir yarasa gibi havalandı. Yavaşladı ve Ben'in yürümesine yardım etti; genç bir öğrencinin bile fiziksel sınırlamaları olduğunu ve bir askerin dayanıklılığından yoksun olduğunu hissetti. Komodo'nun Karin'e yardım edeceğini biliyordu, ancak Karin bir dövüş sanatları uzmanı olduğu için fiziksel kondisyonu kolaylıkla bir erkeğinkiyle aynı seviyede olabilirdi.
  
  Grup halinde ölümcül yuvarlanan topun altındaki oyulmuş geçitten aşağı koştular, yavaş başlangıcından yararlanmaya çalıştılar çünkü önlerinde onları tekrar yüzleşmeye zorlayacak dik bir yokuşla karşılaşabilirlerdi.
  
  Drake kırık ayak bileğini fark etti ve bağırarak uyarıda bulundu. Şeytani bir şekilde yerleştirilmiş deliğin üzerinden atladı ve neredeyse Ben'i de beraberinde sürükleyecekti. Daha sonra bir yokuşa çarptı.
  
  Çok sertti. Başı eğik, ayakları yere vurarak, sağ kolunu Ben'in beline dolayarak her adımda yükselerek içeri girdi. Sonunda topa biraz uzaktan vurdu ama sonra arkasındaki herkese şans vermek zorunda kaldı.
  
  Vazgeçmedi, sadece diğerlerine biraz yer açmak için ilerledi ve ileri doğru birkaç işaret fişeği daha ateşledi.
  
  Sağlam bir taş duvara çarptılar!
  
  Büyük bir taş kükreyerek onlara doğru yuvarlandı. Tüm ekip bunu başardı ama şimdi kendilerini çıkmazda buldular. Gerçekten.
  
  Drake'in gözleri, "Bir delik var. Yerdeki delik."
  
  Bacakları birbirine dolanmış ve umutsuzluktan sinirleri yıpranmış bir halde hızla deliğe koştular. Küçüktü, insan boyutundaydı ve içi tamamen siyahtı.
  
  Karin, "Bir inanç sıçraması," dedi. "Bir nevi Tanrıya inanmak gibi."
  
  Taş topun ağır kükremesi daha da yükseldi. Onları ezmeye bir dakika kalmıştı.
  
  Komodo gergin bir sesle "Parlayan çubuk" dedi.
  
  "Zaman yok". Drake parlak çubuğu kırdı ve hızlı bir hareketle deliğe atladı. Düşüş sonsuz görünüyordu. Karanlık parıldadı, boğumlu parmaklarla uzanıyormuş gibi görünüyordu. Birkaç saniye içinde dibe ulaştı, bacaklarının serbest kalmasına izin verdi ve başını sert kayaya sert bir şekilde çarptı. Yıldızlar gözlerinin önünde yüzüyordu. Kan alnından aşağı doğru aktı. Onu takip edecek olanlara dikkat ederek, parlak çubuğu yerinde bıraktı ve sürünerek menzilden çıktı.
  
  Bir başkası kaza yaparak indi. Sonra Ben onun yanındaydı. "Mat. Mat! İyi misin?"
  
  "Ah evet, çok iyiyim." Şakaklarını tutarak oturdu. "Aspirin var mı?"
  
  "İçinizi çürütecekler."
  
  "Polinezya Mai Tai mi? Hawaii lav akıntısı mı?"
  
  "Tanrım, burada L harfinden bahsetme dostum."
  
  "Başka bir aptal şakaya ne dersin?"
  
  "Onlardan asla kaçmayın. Sakin ol."
  
  Ben yarasını kontrol etti. Bu sırada ekibin geri kalanı güvenli bir şekilde inmişti ve etrafta toplanıyordu. Drake genç adamı kenara çekti ve ayağa kalktı. Her şey çalışır durumda görünüyordu. Komodo çatıya çarpan ve dik yokuştan aşağı seken bir çift işaret fişeği ateşledi.
  
  Ve aşağıdaki kemerden çıkana kadar tekrar tekrar düştüler.
  
  "İşte bu" dedi Drake. "Sanırım bu son seviye."
  
  
  40. BÖLÜM
  
  
  Drake ve Delta Ekibi yoğun ateş ederek tünelden çıktılar. Başka seçenek yoktu. Kovalenko'yu durduracaklarsa hız hayati önem taşıyordu. Drake mağaranın düzenini hatırlayarak hemen sağa baktı ve Kan Kralı'nın adamlarının ilk S şeklindeki çıkıntıya atladıklarını ve en uzak noktasının etrafında toplandıklarını gördü. İkinci S şeklindeki çıkıntının başlangıcı birkaç adım önlerinde başlıyordu ama dev mağaranın diğer tarafında derinliği bilinmeyen bir uçurum onları ayırıyordu. Artık daha yakındaydı ve Kan Kralı'nın adamları birkaç kehribar rengi ışık daha yayıyormuş gibi görünürken, sonunda mağaranın uzak ucunu iyice görebilmişti.
  
  Arka duvardan her iki S şeklindeki çıkıntıyla aynı seviyede büyük bir kaya platosu çıkıntı yapıyordu. En arka duvara oyulmuş dik bir merdiven vardı; bu merdiven dikliğe o kadar yakın görünüyordu ki başıboş bir adamın bile başı dönebilirdi.
  
  Merdivenlerin tepesinde büyük siyah bir figür öne doğru eğildi. Drake'in yalnızca bir saniyesi vardı, ama... taştan yapılmış devasa bir sandalye miydi? Belki de mantıksız, alışılmadık bir taht?
  
  Hava kurşunlarla doluydu. Drake tek dizinin üzerine çöktü, adamı kenara attı ve uçuruma düşerken onun korkunç çığlığını duydu. Görebildikleri tek örtüye doğru koştular; muhtemelen yukarıdaki balkondan düşen kırık kaya yığını. Onlar izlerken, Kovalenko'nun adamlarından biri yüksek sesli bir silahla ateş etti ve silah, büyük, çelik bir ok gibi görünen bir şeyi yarıktan içeri fırlattı. Gürültülü bir çatırtıyla uzaktaki duvara çarptı ve taşa sıkıştı.
  
  Dart uçtukça arkasında kalın bir ip çözüldü.
  
  Daha sonra hattın diğer ucu aynı silaha sokuldu ve en yakın duvara fırlatılarak ilk duvarın birkaç metre üstüne çıktı. Halat hızla çekildi.
  
  Bir posta hattı oluşturdular.
  
  Drake hızla düşündü. "Eğer onu durduracaksak bu işarete ihtiyacımız var" dedi. "Kendimizinkini yaratmak çok uzun zaman alır. O yüzden vurmayın. Ancak sınırı geçtiklerinde de onları durdurmamız gerekiyor."
  
  Karin tiksintiyle, "Daha çok Kanlı Kral gibi düşün," dedi. "Son birkaç adamı hâlâ oradayken çizgiyi kestiğini düşünün."
  
  Drake, "Durmayacağız" dedi. "Asla".
  
  Siperin arkasından atladı ve ateş açtı. Delta Gücü askerleri onun soluna ve sağına doğru koşuyor, dikkatli ama isabetli bir şekilde ateş ediyordu.
  
  Kovalenko'nun adamlarından ilki uçuruma doğru koştu, ilerledikçe hızlandı ve ustaca diğer tarafa indi. Hızla arkasını döndü ve tam otomatik olarak bir koruma ateşi duvarı örmeye başladı.
  
  Delta askeri parçalara ayrılarak yana savruldu. Vücudu Drake'in önünde yere yığıldı ama İngiliz, adımlarını hiç bozmadan üzerinden atladı. İlk S şeklindeki çıkıntıya yaklaştığında önünde geniş bir boşluk açıldı. Onun üzerine atlamak zorunda kalacaklardı!
  
  Ateş etmeye devam ederek boşluğun üzerinden atladı. Kovalenko'nun adamlarından ikincisi hat boyunca uçtu. Mermiler yıkıcı bir güçle vurduğunda yakındaki mağara duvarından kayalar fırladı.
  
  Drake'in ekibi koşup onun peşinden atladı.
  
  Üçüncü figür sıkıca gerilmiş çizginin üzerine atladı. Kovalenko. Drake'in beyni ona şutu atması için bağırıyordu. Şansınızı deneyin! Bu piçi hemen ortadan kaldırın.
  
  Ancak çok fazlası ters gidebilir. Çizgiyi aşabilir ve Kovalenko hala güvende olabilir. O sadece piç kurusuna zarar verebilir. Ve - en önemlisi - kanlı kan davasını durdurmak için Rus pisliğine canlı ihtiyaçları vardı.
  
  Kovalenko güvenli bir şekilde indi. Üç adamı daha onları geçmeyi başardı. İki güç bir araya gelince Drake üç tane daha düşürdü. Yakın mesafeden üç atış. Üç cinayet.
  
  Daha sonra tüfek kafasına doğru uçtu. Çömeldi, saldırganı omzunun üzerinden attı ve onu çıkıntının üzerinden karanlığa doğru itti. Döndü ve kalçasından ateş etti. Başka bir adam düştü. Komodo onun tarafındaydı. Bir bıçak çekildi. Kan mağara duvarına sıçradı. Kovalenko'nun adamları arkalarındaki uçuruma doğru sürüklenerek yavaşça geri çekildiler.
  
  Kalan dört Delta askeri uçurumun kenarında diz çöktü ve Kovalenko'nun hattın yakınında kalan adamlarına dikkatlice ateş etti. Ancak içlerinden birinin geri çekilip pota atışlarına başlamayı düşünmesi an meselesiydi.
  
  Sahip oldukları tek şey hızdı.
  
  Blood King'in iki adamı daha halat hattına tırmanmıştı ve şimdi ilerlemeye başlıyorlardı. Drake diğerinin siperlere tırmanmaya başladığını gördü ve ateş ederek onu sinek gibi savurdu. Adam başını eğerek çığlık atarak ona doğru koştu; kuşkusuz sözünün kesildiğini görmüştü. Drake duvara doğru çekildi. Komodo adamı uçurumdan aşağı çekti.
  
  "Yukarı!"
  
  Drake değerli saniyelerini etrafına bakarak geçirdi. O lanet hattı tutmak için ne kullandılar sonra gördü. Her erkeğe, profesyonellerin kullandığı gibi küçük, özel bir blok verilmiş olmalı. Etrafta yatan birkaç kişi vardı. Kanlı Kral tüm olasılıklara hazırlıklı olarak geldi.
  
  Drake'in de öyle. Sırt çantalarında profesyonel mağaracılık ekipmanları taşıyorlardı. Drake hızla bloğu çıkardı ve emniyet kemerini sırtına taktı.
  
  "Ben!"
  
  Genç adam gizlice yaklaşırken Drake, Komodo'ya döndü. "Karin'i getirecek misin?"
  
  "Kesinlikle". Sert bir yüze ve savaş yaralarına sahip olan kaba adam, çoktan vurulduğu gerçeğini hâlâ gizleyememişti.
  
  Her yerden...
  
  Kovalenko'nun adamlarını uzak tutacakları konusunda Delta adamlarına güvenen Drake, makarasını hızla gergin kabloya bağlayarak baskıyı artırdı. Ben emniyet kemerini taktı ve Drake ona tüfeği verdi.
  
  "Hayatımız buna bağlıymış gibi ateş et, Blakey!"
  
  Çığlık atarak itip halat boyunca koştular. Bu yükseklikten ve bu hızda mesafe daha büyük görünüyordu ve uzaktaki çıkıntı uzaklaşıyor gibiydi. Ben ateş açtı, atışları yüksekten ve genişten uçtu ve aşağıdaki Kan Kralı'nın adamlarının üzerine taş parçaları yağdı.
  
  Ama önemli değildi. İhtiyaç duyulan şey gürültü, baskı ve tehditti. Hızlanan Drake, havanın hızla geçip gitmesiyle bacaklarını kaldırdı ve aşağıdaki devasa dipsiz uçurumu ortaya çıkardı. Korku ve heyecan kalbinin hızla çarpmasına neden oldu. Tel örgü üzerinden çekilen metal makaranın sesi kulaklarında yüksek sesle tısladı.
  
  Birkaç kurşun ıslık çalarak koşan çiftin etrafındaki havayı yararak geçti. Drake, Delta Ekibinden karşılık sesi duydu. Kovalenko'nun adamlarından biri gürültüyle yere yığıldı. Ben kükredi ve parmağını tetikte tuttu.
  
  Yaklaştıkça durum daha da tehlikeli hale geliyordu. Kovalenko'nun adamlarının siper olmaması Tanrı'nın bir lütfuydu ve Delta Ekibi'nden gelen sürekli kurşun yağmuru dayanılamayacak kadar fazlaydı. Drake bu hızda bile ayaklarının arasından geçen soğuğu hissedebiliyordu. Altında yüzyıllar süren karanlık kıpırdanıyor, kaynıyor, çalkalanıyor ve belki de hayalet parmaklarıyla uzanarak onu sonsuz bir kucaklamaya çekmeye çalışıyordu.
  
  Çıkıntı ona doğru koştu. Son dakikada Kan Kralı adamlarına geri çekilme emri verdi ve Drake bloğu serbest bıraktı. Ayaklarının üstüne düştü ama momentumu ileri itme ile geriye doğru yönlendirilen ağırlık arasındaki dengeyi korumaya yetmedi.
  
  Başka bir deyişle Blakey'in ağırlığı onları geriye savurdu. Uçuruma.
  
  Drake kasten yana düştü ve tüm vücudunu bu beceriksiz manevraya soktu. Ben çaresizce inatçı taşı yakaladı ama yine de cesurca tüfeğini tuttu. Drake çelik halatların ani sesini duydu ve Komodo ile Karin'in çoktan oraya varmış olduklarını ve baş döndürücü bir hızla ona yaklaştıklarını fark etti.
  
  Kan Kralı'nın adamları çıkıntı boyunca salonun arkasına doğru ilerlediler ve gizemli merdivenin başladığı geniş kayalık platoya neredeyse son sıçrayışı yapabildiler. İyi haber şu ki geriye yalnızca bir düzine kadar insan kalmıştı.
  
  Drake, Ben'in kemerini çözmeden önce çıkıntının üzerinden sürünerek geçti ve oturmadan önce birkaç saniye nefes almasına izin verdi. Göz açıp kapayıncaya kadar Komodo ve Karin gözlerinin önünde uçtular, ikili zarif bir şekilde ve hafif sinsi bir gülümsemeyle yere indi.
  
  "Adam biraz kilo almış." Drake, Ben'i işaret etti. "Çok fazla tam kahvaltı var. Yeterince dans yok.
  
  "Grup dans etmiyor." Drake bir sonraki hamlelerini değerlendirirken Ben anında karşılık verdi. Takımın geri kalanını beklemeli miyim yoksa kovalamalı mıyım?
  
  "Hayden dans ederken Pixie Lott'a benzediğini söylüyor."
  
  "Saçmalık".
  
  Komodo aynı zamanda Kovalenko'nun halkına da sahip çıktı. Halat tekrar gerildi ve hepsi kendilerini duvara yasladılar. Hızlı bir şekilde art arda iki Delta askeri daha geldi; yavaşlayıp hızla dururken çizmeleri kuma yüksek sesle sürtüyordu.
  
  "Devam et." Drake kararını verdi. "Onlara düşünmeleri için zaman vermemek daha iyi."
  
  Silahlarını hazır tutarak çıkıntı boyunca koştular. Kan Kralı'nın ilerleyişi, kayalık duvardaki bir kavis nedeniyle bir an için gözden kayboldu, ancak Drake ve ekibi virajı temizlediğinde Kovalenko ve diğer adamlarının çoktan kayalık platoda olduklarını gördüler.
  
  Bir yerlerde iki kişiyi daha kaybetti.
  
  Ve şimdi onlara aşırı önlemler almaları emredilmiş gibi görünüyordu. Birkaç kişi taşınabilir RPG bombaatarlarını çıkardı.
  
  "Lanet olsun, namluları dolu!" Drake çığlık attı, sonra durup arkasını döndü, kalbi aniden yere düştü. "Oh hayır-"
  
  Namludan yüklenen bir el bombasının ilk patlama ve ıslık sesi duyuldu. Son iki Delta askeri çelik halat boyunca hızla ilerliyor, çıkıntıyı hedef alıyordu ki bir füze oraya çarptı. Çelik halat bağlantılarının üzerindeki duvara çarptı ve kaya, toz ve şeyl patlamasıyla onları yok etti.
  
  Hat sarktı. Askerler hiç ses bile çıkarmadan kara yokluğa doğru uçtular. Her iki durumda da bu daha da kötüydü.
  
  Komodo küfrederek öfkeyle yüzünü buruşturdu. Bunlar yıllardır eğittiği ve birlikte savaştığı iyi insanlardı. Artık Delta ekibinde yalnızca üç güçlü kişi vardı; ayrıca Drake, Ben ve Karin.
  
  Drake çığlık attı ve onları çıkıntının aşağısına kadar kovaladı, yeni RPG'lerin yakında piyasaya sürüleceğini bilmekten deliye dönmüştü. Hayatta kalanlar, parlak çubuklar ve bol miktarda kehribar rengi parıltının rehberliğinde çıkıntı boyunca yarışıyordu. Her adım onları kayalık bir platoya, tuhaf bir merdivene ve kaya duvarından çıkan dev bir tahtın gizemli ama inanılmaz görüntüsüne yaklaştırıyordu.
  
  İkinci bir RPG atışı yapıldı. Bu, koşucuların arkasındaki bir çıkıntıda patlayarak patikaya zarar verdi ancak onu yok etmedi. Drake, aşırı çalışan kaslarının sınırlarını zorlayarak koşarken bile Kovalenko'nun adamlarına dikkatli olmaları için bağırdığını duyabiliyordu; çıkıntı onların oradan kurtulmanın tek yolu olabilirdi.
  
  Drake çıkıntının dibine geldi ve kayalık platoya ulaşmak ve Kan Kralı'nın adamlarıyla yüzleşmek için üzerinden atlaması gereken bir uçurum gördü.
  
  Devasaydı.
  
  Aslında o kadar büyüktü ki neredeyse sendeleyecekti. Neredeyse durdu. Kendim için değil, Ben ve Karin için. İlk bakışta bu sıçramayı yapabileceklerini düşünmemişti. Ama sonra yüreğini katılaştırdı. Yapmak zorundaydılar. Ve hiçbir yavaşlama, geri dönüş olamaz. Kanlı Kral'ı durdurabilecek ve onun çılgın planına son verebilecek tek kişiler onlardı. Uluslararası terörizmin liderini yok edebilecek ve onun bir daha kimseye zarar verme şansının kalmamasını sağlayabilecek tek kişi.
  
  Ama koşarken hâlâ yarı dönüyordu. Ben'e, "Durma," diye bağırdı. "İnanmak. Bunu yapabilirsin".
  
  Ben başını salladı, adrenalin bacaklarını ve kaslarını ele geçirip onları irade, büyüklük ve güçle doldurdu. Aralığa ilk giren Drake oldu, kolları iki yana açık ve bacakları hâlâ pompalı bir şekilde zıplayarak, bir Olimpiyat sporcusu gibi boşluğun üzerinden kavis çizerek geçti.
  
  Sonra Ben geldi, kolu uzanmış, başı her yöne savrulmuştu, sinirleri denge duygusundan fırlamıştı. Ama birkaç santim kala diğer tarafa indi.
  
  "Evet!" diye bağırdı ve Drake ona sırıttı. "Jessica Ennis senin hakkında hiçbir şey yapamaz dostum."
  
  Komodo daha sonra ağır bir şekilde yere indi ve hemen dönüp Karin'e bakarken neredeyse vücudunun içini dışına çevirdi. Atlayışı çok güzeldi. Bacaklar yüksekte, sırt kemerli, kitlesel ileri hareket.
  
  Ve mükemmel bir iniş. Delta Takımının geri kalanı da onu takip etti.
  
  Drake arkasını döndüğünde gördüğü en şok edici manzarayı gördü.
  
  Kanlı Kral ve adamlarının çoğu kanla kaplı ve açık yaralarla çığlık atıp inliyor, hepsi doğrudan onlara doğru koşuyor ve silahlarını cehennemden gelen iblisler gibi sallıyorlardı.
  
  Son savaşın zamanı geldi.
  
  
  KIRK BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Matt Drake hayatta kaldı ve Kanlı Kral ile karşı karşıya geldi.
  
  Önce adamları geldi, tüfekler çınlarken ve bıçaklar kılıç gibi şaklayıp parlarken, kehribar rengi ışığı yansıtıp ateşlerini birçok yöne saçarken çığlıklar çınladı. Birkaç el ateş edildi ama bu mesafeden ve bu testosteron ve korku girdabında hiçbiri doğru dürüst nişan almamıştı. Ama yine de bir başka düşmüş Delta askeri olan Drake'in arkasından keskin bir çığlık duyuldu.
  
  Drake'in kasları sanki üç yüz kiloluk bir gorille dövüşüyormuş gibi ağrıyordu. Yüzünü kan ve kir kaplamıştı. Dokuz kişi ona saldırdı ama o hepsini yendi çünkü Kan Kralı onların arkasındaydı ve hiçbir şey onu intikamını ilan etmekten alıkoyamazdı.
  
  Yaşlı asker geri dönmüştü, artık sivil yüzü azalmıştı ve en kötü askerlerin hayatta olduğu en üst sıralardaydı.
  
  Üç adamı yakın mesafeden tam kalbinden vurdu. Dördüncüye girdi, silahı ters çevirdi, adamın burnunu tamamen parçaladı ve aynı zamanda elmacık kemiğinin bir kısmını da kırdı. Üç saniye geçti. Delta mürettebatının neredeyse korku içinde ondan uzaklaştığını ve ona çalışma alanı açtığını hissetti. Bir adama ve Kovalenko'ya doğru ilerlerken onları üç paralı askerle savaşmaya bıraktı.
  
  Komodo adama kafa attı ve tek hamlede diğerini bıçaklayarak öldürdü. Karin onun yanındaydı ve geri adım atmadı. Bir saniyeliğine değil. Bıçaklanan adamı geri itmek için avucunu kullandı ve bunu bir dizi yumruk izledi. Paralı asker hırlayıp kendini toparlamaya çalışırken kadın müdahale etti ve tekvando tekniği kullanarak onu omzunun üzerinden attı.
  
  Sırf kenara doğru.
  
  Adam uçuruma sürüklenerek çığlık atarak kaydı. Karin Komodo'ya baktı ve aniden ne yaptığını fark etti. Büyük bir ekibin lideri hızlı bir şekilde düşündü ve ona bir minnettarlık işareti verdi, eylemlerini anında takdir etti ve onlara önem verdi.
  
  Karin derin bir nefes aldı.
  
  Drake, Kan Kralıyla yüzleşti.
  
  Nihayet.
  
  Son adam kısa mücadeleden sağ kurtulmuştu ve şimdi nefes borusu ezilmiş ve iki bileği de kırılmış halde ayaklarının dibinde kıvranıyordu. Kovalenko adama küçümseyici bir bakış attı.
  
  "Aptal. Ve zayıf."
  
  "Bütün zayıf insanlar zenginliklerinin ve bunun onlara getirdiği güç görünümünün arkasına saklanırlar."
  
  "Benzerlik?" Kovalenko tabancasını çıkardı ve kıvranan adamın suratına ateş etti. "Bu güç değil mi? Benzer olduğunu mu düşündün? "Yapabildiğim için her gün soğukkanlılıkla bir adamı öldürüyorum. Bu bir güç gösterisi mi?"
  
  "Kennedy Moore'un öldürülmesini emrettiğin gibi mi? Peki ya arkadaşlarımın aileleri? Dünyanın bir kısmı seni doğurmuş olabilir Kovalenko ama aklı başında olan kısmı bu değildi."
  
  Hızlı ve aynı anda hareket ettiler. İki silah, bir tabanca ve bir tüfek aynı anda tıklıyor.
  
  İkisi de boş. Çift tıklama.
  
  "Hayır!" Kovalenko'nun çığlığı çocukça bir öfkeyle doluydu. Reddedildi.
  
  Drake bıçağıyla bıçakladı. Kanlı Kral kenara kaçarak sokak zekasını gösterdi. Drake tüfeği ona fırlattı. Kovalenko alnına aldığı darbeyi çekinmeden vurdu ve aynı zamanda bıçağını çıkardı.
  
  "Eğer seni kendim öldürmek zorunda kalırsam Drake..."
  
  "Ah evet, yapacaksın" dedi İngiliz. "Artık etrafta kimseyi göremiyorum. Tek bir kahrolası şilin bile yok dostum."
  
  Kovalenko hamle yaptı. Drake bunun yavaş çekimde gerçekleştiğini gördü. Kovalenko çok büyüdüğünü, hatta sıkı eğitim aldığını düşünmüş olabilir ama eğitimi, İngiliz SAS'ın maruz kaldığı zorlu talepler ve testlerle karşılaştırıldığında hiçbir şey değildi.
  
  Drake yandan hızlı bir diz vuruşuyla geldi ve Kovalenko'yu geçici olarak felç etti ve birkaç kaburga kemiğini kırdı. Rus'un ağzından kaçan iç çekiş anında bastırıldı. Geri çekildi.
  
  Drake hızlı bir saldırı numarası yaptı, Kan Kralı'nın tepkisini bekledi ve anında adamın sağ elini kendi eliyle yakaladı. Hızlı bir geri dönüş ve Kovalenko'nun bileği kırıldı. Ve Rus yine tısladı.
  
  Komodo, Karin, Ben ve geri kalan Delta askeri onları izliyordu.
  
  Kan Kralı onlara baktı. "Beni öldüremezsin. Hepiniz. Beni öldüremezsin. Ben tanrıyım!"
  
  Komodo hırladı. "Seni öldüremeyiz aptal. Çok fazla çığlık atmak zorunda kalacaksın. Ama eminim hayatının geri kalanını hangi cehennem çukurunda geçireceğine karar vermende sana yardımcı olmayı sabırsızlıkla bekliyorum."
  
  "Hapishane." Lanet olası kral tükürdü. "Hiçbir hapishane beni tutamaz. Bir haftalığına ona sahip olacağım.
  
  Komodo'nun ağzı bir gülümsemeye dönüştü. "Birkaç hapishane," dedi sessizce. "Onlar mevcut bile değil."
  
  Kovalenko bir an şaşırmış gibi göründü ama sonra yine kibir yüzünü gizledi ve Drake'e döndü. "Peki sen?" - O sordu. "Seni dünyanın öbür ucuna kadar kovalamak zorunda kalmasaydım, ölmüş bile olabilirdin."
  
  "Ölü?" - Drake tekrarladı. "Farklı türde ölüler var. Bunu bilmelisin."
  
  Drake onun soğuk, ölü kalbine tekme attı. Kovalenko sendeledi. Ağzından kan akıyordu. Acınası bir çığlıkla dizlerinin üzerine çöktü. Kanlı Kral için utanç verici bir son.
  
  Drake ona güldü. "Onun işi bitti. Ellerini bağla ve gidelim."
  
  Ben konuştu. "Konuşma şekillerini kaydettim." Sessizce konuştu ve telefonunu aldı. "Sesini yeniden üretmek için özel bir yazılım kullanabiliriz. Matt, aslında ona canlı olarak ihtiyacımız yok."
  
  O an, patlamadan önceki son saniye kadar gergindi. Drake'in ifadesi teslimiyetten saf nefrete dönüştü. Komodo korkudan değil, zorlukla kazanılmış saygıdan (bir askerin tanıyacağı tek saygı) müdahale etmekte tereddüt ediyordu. Karin'in gözleri dehşetle büyüdü.
  
  Drake tüfeğini kaldırdı ve sert çeliğe Kovalenko'nun alnına vurdu.
  
  "Eminsin?"
  
  "Olumlu. Onun öldüğünü gördüm. Oradaydım. Hawaii'ye terörist saldırı emri verdi.Ben odanın etrafına baktı. "Cehennem bile onu tükürür."
  
  "Ait olduğun yer burası." Drake'in gülümsemesi Kanlı Kral'ın ruhu gibi soğuk ve karanlıktı. "Cehennemin kapılarının ötesinde. Kalman gereken yer burası, ölmen gereken yer de burası."
  
  Kovalenko'nun çenesi sımsıkı kenetlendi; bunun arkasında kırk yıllık ölüm, yoksunluk ve kanlı düşüş yatıyordu. "Beni asla korkutamayacaksın."
  
  Drake düşen adamı inceledi. Haklıydı. Ölüm ona zarar vermezdi. Bu adamı korkutabilecek hiçbir şey yoktu yeryüzünde.
  
  Ama onu kıracak bir şey vardı.
  
  "O halde seni buraya bağlıyoruz." Komodo'yu rahatlatacak şekilde tüfeğini indirdi. "Ve hazineyi talep etmeye devam ediyoruz. Bu hayatınız için bir arayıştı ve ne olduğunu asla bilemeyeceksiniz. Ama sözlerime dikkat et Kovalenko, bunu yapacağım. "
  
  "HAYIR!" Rus'un çığlığı hemen duyuldu. "Şikâyetleriniz neler? HAYIR! Asla. O benim. Bu her zaman benimdi."
  
  Umutsuz bir kükremeyle Kan Kralı son bir umutsuz hamle yaptı. Yüzü acıdan çarpıktı. Yüzünden ve ellerinden kan akıyordu. Ayağa kalktı ve her zerresine kadar nefret ve cinayetle dolu iradeyi ve yaşamı atlayışına kattı.
  
  Drake'in gözleri parladı, yüzü granit kadar sertleşti. Kan Kralı'nın kendisine vurmasına izin verdi, çılgın Rus bir düzine darbede enerjisinin son zerresine kadar harcarken sağlam durdu; ilk başta güçlüydü ama hızla zayıflıyordu.
  
  Sonra Drake güldü, karanlığın ötesinde bir ses, aşktan yoksun ve kaybolmuş, Araf ile cehennem arasında yarı yolda kalmış bir ses. Kan Kralı'nın son enerjisi de tükendiğinde Drake onu avucuyla itti ve göğsünün üzerinde durdu.
  
  "Hepsi boşunaydı Kovalenko. Kaybettin".
  
  Komodo Rus'a koştu ve Drake fikrini değiştirmeden onu bağladı. Karin neredeyse dikey olan merdiveni ve dışarı doğru uzanan siyah tahtın çarpıcı görüntüsünü göstererek dikkatinin dağılmasına yardımcı oldu . Buradan daha da etkileyiciydi. Yaratık çok büyüktü ve mükemmel bir şekilde şekillendirilmişti, başlarının yüzlerce metre yukarısında asılı duruyordu.
  
  "Önden buyurun".
  
  Drake bir sonraki engeli değerlendirdi. Merdivenler hafif bir açıyla yaklaşık otuz metre kadar yükseliyordu. Tahtın alt tarafı, etrafına dağılmış birçok kehribar rengi parlaklığa rağmen koyu siyahtı.
  
  Komodo, "Önce ben gitmeliyim" dedi. "Bir miktar tırmanma deneyimim var. Her seferinde birkaç basamağı tırmanmamız, ilerledikçe karabinaları yerleştirmemiz ve ardından güvenlik halatını ekibimize kadar uzatmamız gerekiyor."
  
  Drake onun liderlik etmesine izin verdi. Öfke hâlâ zihninde güçlüydü, neredeyse eziciydi. Parmağı M16'nın tetiğinde hâlâ rahat hissediyordu. Ancak Kovalenko'yu şimdi öldürmek onun ruhunu sonsuza dek zehirlemek, asla dağılmayacak bir karanlığı aşılamak anlamına gelir.
  
  Ben Blake'in de söyleyebileceği gibi bu onu karanlık tarafa çevirecektir.
  
  Komodo'dan sonra duvara tırmanmaya başladı, bitmek bilmeyen intikam ihtiyacı büyüdükçe dikkatini dağıtmaya ihtiyaç duydu ve onu kontrol altına almaya çalıştı. Ani yükseliş anında zihnini odakladı. Kanlı Kral'ın çığlıkları ve inlemeleri, taht yaklaştıkça ve merdivenler zorlaştıkça azaldı.
  
  Komodo önderliğinde yukarı çıktılar, her bir karabinayı ağırlığını kontrol etmeden önce dikkatlice sabitlediler ve ardından bir emniyet halatı bağlayıp aşağıdaki ekibine bıraktılar. Yukarılara çıktıkça hava daha da karanlıklaşıyordu. Merdivenin her basamağı canlı kayaya oyulmuştur. Drake ayağa kalkarken bir hayret duygusu hissetmeye başladı. İnanılmaz bir hazine onları bekliyordu; bunu iliklerinde hissetti.
  
  Peki taht?
  
  Arkasında mutlak bir boşluk hissederek durdu, cesaretini topladı ve aşağıya baktı. Ben mücadele etti, gözleri iri iri açılmış ve korkmuştu. Drake, genç arkadaşına karşı Kennedy öldüğünden beri hissetmediği bir sempati ve sevgi hissetti. Geriye kalan Delta askerinin Karin'e yardım etmeye çalıştığını gördü ve Karin ona el sallayınca gülümsedi. Ben'e yardım elini uzattı.
  
  "Kendini kandırmayı bırak Blakey. Haydi."
  
  Ben ona baktı ve sanki beyninde havai fişekler patlamıştı. Drake'in gözlerindeki bir şey ya da ses tonu onu heyecanlandırdı ve yüzünde bir umut ifadesi belirdi.
  
  "Tanrıya şükür geri döndün."
  
  Drake'in yardımıyla Ben daha hızlı tırmandı. Arkalarındaki ölümcül boşluk unutuldu ve her adım tehlikeye doğru değil, keşfe doğru atılan bir adım oldu. Tahtın alt tarafı, dokunaklı mesafeye gelene kadar giderek yaklaştı.
  
  Komodo dikkatlice merdivenlerden aşağı indi ve tahtın üzerine tırmandı.
  
  Bir dakika sonra dikkatleri onun sıkıcı Amerikan aksanına çekildi. "Aman Tanrım, buna inanamayacaksınız."
  
  
  42. BÖLÜM
  
  
  Drake küçük boşluğun üzerinden atladı ve doğrudan tahtın ayağını oluşturan geniş taş bloğun üzerine indi. Komodo'ya bakmadan önce Ben, Karin ve son Delta askerinin gelmesini bekledi.
  
  "Orada ne işin var?"
  
  Delta Ekibi'nin lideri taht koltuğuna tırmandı. Şimdi kenara doğru yürüdü ve onlara baktı
  
  "Bu tahtı kim inşa ettiyse, o kadar da gizli olmayan bir geçit sağladı. Burada tahtın arkasında bir arka kapı var. Ve açıklardı."
  
  Drake, yanından geçtikleri tuzak sistemlerini düşünerek, "Yanına yaklaşmayın," dedi hemen. "Bildiğimiz kadarıyla bu, tahtı yerle bir edecek bir düğmeyi çeviriyor."
  
  Komodo suçlu görünüyordu. "İyi karar. Sorun şu ki bende zaten bir tane var. İyi haber şu ki..." Sırıttı. "Tuzak yok."
  
  Drake elini uzattı. "Bana yardım et."
  
  Birer birer obsidyen tahtın koltuğuna tırmandılar. Drake bir anlığına dönüp uçurumun manzarasını hayranlıkla izledi.
  
  Tam karşısında, devasa bir uçurumun karşısında, daha önce işgal ettikleri taş balkonun aynısını gördü. Kaptan Cook'un ayrıldığı balkon. Kanlı Kral'ın büyük olasılıkla sahip olduğu son akıl sağlığını kaybettiği balkon. Sadece bir taş atımı uzaklıktaymış gibi görünüyordu ama bu aldatıcı bir kilometreydi.
  
  Drake yüzünü buruşturdu. "Bu taht," dedi sessizce. "Bu şey için inşa edildi-"
  
  Ben'in çığlığı onun sözünü kesti. "Mat! Lanet olsun. Buna inanmayacaksın."
  
  Drake'in sinir uçlarına korku salan, arkadaşının sesindeki şok değil, bir önsezi duygusuydu. Önsezi.
  
  "Bu nedir?"
  
  Etrafında döndü. Ben'in gördüklerini gördü.
  
  "Sik beni."
  
  Karin onları dışarı itti. "Bu nedir?" Sonra o da gördü. "Asla".
  
  Tahtın arka kısmına, birinin yaslanabileceği yüksek direğe ve arka kapıyı oluşturan kısma baktılar.
  
  Artık tanıdık olan girdaplarla (bir çeşit yazı gibi görünen inanılmaz derecede eski sembollerle) ve her iki zaman yolculuğu cihazında ve ayrıca Elmas'ın altındaki büyük kemerde yazılı olan sembollerle kaplıydı. Cehennemin Kapıları denir.
  
  Thorsten Dahl'ın yakın zamanda İzlanda'nın çok uzaklarındaki tanrıların mezarında keşfettiği sembollerin aynısı.
  
  Drake gözlerini kapattı. "Bu nasıl olabilir? Odin'in dokuz kanlı parçasını ilk duyduğumuzdan beri sanki bir rüyada yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Ya da bir kabus."
  
  Ben, "Eminim henüz dokuz parçayı bitirmedik," dedi. "Bu bir manipülasyon olsa gerek. En yüksek seviyeden. Sanki seçilmişiz falan gibi."
  
  "Daha çok lanetlenmiş gibi." Drake hırladı. "Ve Yıldız Savaşları saçmalığını bırak."
  
  Ben hafif bir gülümsemeyle, "Biraz daha az Skywalker'ı, biraz daha fazla Chuck Bartowski'yi düşünüyordum," dedi. "Çünkü biz inek falanız."
  
  Komodo gizli kapıya beklentiyle baktı. "Devam edelim mi? Halkım bu noktaya gelmemize yardımcı olmak için canlarını verdi. Karşılığında yapabileceğimiz tek şey bu cehennem çukuruna bir son bulmak."
  
  "Komodo," dedi Drake. "Bu son. Olmalı."
  
  Büyük grup liderinin yanından geçip dev geçide doğru ilerledi. Alan zaten ona açılan kapıdan daha genişti ve eğer bu mümkün olsaydı, Drake geçidin genişlediğini, duvarların ve tavanın gittikçe daha da ileri gittiğini hissetti, ta ki...
  
  Soğuk, keskin bir esinti yüzünü okşadı.
  
  Durdu ve parlak çubuğu düşürdü. Soluk ışıkta kehribar renkli bir roket ateşledi. Hiçbir destek bulamadan yukarı, yukarı, yukarı, sonra aşağı ve aşağı uçtu. Tavanı, çıkıntıyı ve hatta zemini bulamıyorum.
  
  Bu sefer sağa doğru ikinci bir işaret fişeği ateşledi. Ve yine kehribar infüzyonu iz bırakmadan ortadan kayboldu. Birkaç parlak çubuğu kırdı ve yollarını aydınlatmak için ileri doğru fırlattı.
  
  Uçurumun dik kenarı önlerinde bir buçuk metre kadar alçaldı.
  
  Drake'in başının döndüğünü hissetti ama kendini devam etmeye zorladı. Birkaç adım daha attıktan sonra kendini boşlukla karşı karşıya buldu.
  
  Hiçbir şey görmüyorum. Saçmalık".
  
  "Lanet karanlık bizi durdurmadan bu kadar yolu gelemezdik." Karin herkesin düşüncelerini dile getirdi. "Tekrar dene, Drake."
  
  Boşluğa üçüncü bir ışık gönderdi. Uçarken çekilen bu fotoğrafta birkaç zayıf nokta vardı. Uçurumun diğer tarafında bir şey vardı. Devasa bir bina.
  
  "Bu neydi?" Ben hayretle içini çekti.
  
  Flaş hızla söndü, karanlıkta sonsuza dek kaybolan kısa bir yaşam kıvılcımı.
  
  Geriye kalan son Delta askeri, Merlin çağrı işaretini taşıyan adam, "Orada bekleyin," dedi. "Kaç tane kehribar rengi parıltımız kaldı?"
  
  Drake kemerlerini ve sırt çantasını kontrol etti. Komodo da aynısını yaptı. Buldukları sayı yaklaşık otuz civarındaydı.
  
  Komodo, "Ne düşündüğünü biliyorum" dedi. "Havai fişekler, değil mi?"
  
  Ekibin silah uzmanı Merlin sert bir tavırla, "Bir kereliğine," dedi. "Neyle uğraştığımızı öğren ve sonra onu destek isteyebileceğimiz bir yere götür."
  
  Drake başını salladı. "Kabul etmek". Dönüş yolculuğu için bir düzine işaret fişeği ayırdı ve sonra hazırlandı. Komodo ve Merlin gelip kenarda onun yanında durdular.
  
  "Hazır?"
  
  Birbiri ardına, hızla art arda, havaya füze üstüne füze ateşlediler. Kehribar rengi ışık en yüksek noktasında parlak bir şekilde parladı ve karanlığı dağıtan göz kamaştırıcı bir parlaklık yaydı.
  
  Tarihte ilk kez sonsuz karanlığın üzerine gün ışığı çıktı.
  
  Piroteknik gösterinin etkisi olmaya başladı. Parıltılar art arda uçup patlamaya devam edip yavaş yavaş alçalmaya devam ederken, dev mağaranın diğer ucundaki devasa yapı aydınlandı.
  
  Ben'in nefesi kesildi. Karin güldü. "Zekice".
  
  Hayretle izledikleri sırada zifiri karanlık alev aldı ve çarpıcı bir yapı ortaya çıkmaya başladı. Önce arka duvara oyulmuş bir sıra kemer, ardından bunların altında ikinci bir sıra. Sonra kemerlerin aslında küçük odalar, nişler olduğu ortaya çıktı.
  
  İkinci sıranın altında bir üçüncüyü, sonra bir dördüncüyü gördüler ve kör edici ışıklar büyük duvardan aşağı kayarken sıra sıra sıralar geldi. Ve her nişte büyük ışıltılı hazineler, sürüklenen kehribar rengi cehennemin geçici görkemini yansıtıyordu.
  
  Ben şaşkına dönmüştü. "Bu bu..."
  
  Drake ve Delta Ekibi füze üstüne füze atmaya devam etti. Devasa odanın alevler içinde kalmasına neden oluyormuş gibi görünüyorlardı. Muhteşem bir yangın çıktı ve gözlerinin önünde kasıp kavurdu.
  
  Sonunda Drake son işaret fişeğini ateşledi. Daha sonra bu çarpıcı açıklamayı takdir etmek için bir dakika ayırdı.
  
  Ben kekeledi. "Çok büyük... bu..."
  
  "Tanrıların başka bir mezarı." Drake konuşmasını sesinde şaşkınlıktan çok endişeyle tamamladı. "İzlanda'dakinden en az üç kat daha fazla. Yüce İsa, Ben, neler oluyor?"
  
  
  * * *
  
  
  Dönüş yolculuğu hâlâ tehlikelerle dolu olmasına rağmen yarı zaman ve yarı çaba gerektirdi. Tek büyük engel, geri dönmek için başka bir çelik halat çekmeleri gereken büyük bir boşluktu, ancak Karin'in Komodo'ya yan bir bakışla işaret ettiği gibi Lust odası çocuklar için her zaman bir sorundu.
  
  Cook'un Cehennem Kapısı kemerinden geri dönerek lav tüpünden hızla yüzeye çıktılar.
  
  Uzun sessizliği Drake bozdu. "Vay canına, bu şu anda dünyanın en güzel kokusu. Sonunda biraz temiz hava."
  
  Mano Kinimaki'nin sesi çevredeki karanlıktan geldi. "Hawaii'nin temiz havasını soluyun dostum, böylece hedefinize daha da yaklaşırsınız."
  
  Yarı karanlıktan insanlar ve yüzler ortaya çıktı. Jeneratör çalıştırıldı ve aceleyle dikilmiş bir dizi ip ışık yakıldı. Bir saha masası kuruluyordu. Komodo, lav tüpüne tırmanmaya başladıklarında konumlarını bildirdi. Ben'in sinyali geri geldi ve cep telefonu telesekreterden dört kez bip sesi çıkardı. Karin de aynısını yaptı. Ebeveynlerin aramasına izin verildi.
  
  "Sadece dört kez mi?" Drake sırıtarak sordu. "Seni unutmuş olmalılar."
  
  Hayden şimdi pejmürde, yorgun görünen bir Hayden olarak yanlarına doğru yürüyordu. Ama o gülümsedi ve çekingen bir şekilde Ben'e sarıldı. Alicia, Drake'e öldürücü gözlerle bakarak onu takip etti. Ve Drake, gölgelerin arasında May'i gördü; yüzüne korkunç bir gerilim yansıdı.
  
  Artık hesap verme zamanları yaklaşıyordu. Bundan en çok İngiliz kadını değil Japon kadını utanmış görünüyordu.
  
  Drake omuzlarındaki kara depresyon bulutunu silkti. Kan Kralı'nın bağlı ve ağzı tıkanmış figürünü ayaklarının altındaki engebeli zemine atarak her şeyin üstesinden geldi.
  
  "Dmitry Kovalenko." diye homurdandı. "Zil ucunun kralı. Türünün en ahlaksızı. Biraz tekme isteyen var mı?"
  
  O anda geçici kampın etrafında büyüyen gürültünün arasında Jonathan Gates'in silueti belirdi. Drake gözlerini kıstı. Kovalenko'nun Gates'in karısını bizzat öldürdüğünü biliyordu. Gates'in Ruslara zarar vermek için Drake ve Alicia'dan bile daha fazla nedeni vardı.
  
  "Denemek". - Drake tısladı. "Neyse, piç kurusunun tüm kollarının ve bacaklarının hapiste olmasına ihtiyacı olmayacak."
  
  Ben ve Karin'in irkilip geri döndüğünü gördü. O anda dönüştüğü adama bir göz attı. Kendisini Kovalenko'ya benzetecek olan acıyı, kinci öfkeyi, nefret ve kızgınlık sarmalını gördü ve tüm bu duyguların onu kemireceğini ve sonunda onu değiştireceğini, onu farklı bir insana dönüştüreceğini biliyordu. İkisinin de istemediği bir son oldu...
  
  ... Yani Alison ya da Kennedy.
  
  O da arkasını döndü ve bir kolunu Blake'in omuzlarına doladı. Doğuya, bir dizi sallanan palmiye ağacının yanından uzaktaki parlak ışıklara ve çalkantılı okyanusa doğru baktılar.
  
  Drake, "Böyle bir şey görmek insanı değiştirebilir" dedi. Ona yeni bir umut verebilirim. Zaman verilir."
  
  Ben arkasını dönmeden konuştu. "Şu anda bir Dinoroc teklifi istediğini biliyorum ama bunu sana vermeyeceğim. Bunun yerine "Perili"den konuyla ilgili birkaç satır alıntı yapabilirim. Buna ne dersin?"
  
  "Şimdi Taylor Swift'ten alıntı mı yapıyorsun? Orada ne ters gitti?"
  
  "Bu parça Dinorock'larınızın herhangi biri kadar iyi. Ve bunu biliyorsun".
  
  Ancak Drake bunu asla kabul etmez. Bunun yerine arkalarından gelen gevezelikleri dinledi. Teröristlerin planları akıllıca ve hızlı bir şekilde engellendi ancak yine de bazı kayıplar yaşandı. Fanatikler ve delilerle uğraşırken kaçınılmaz bir sonuç. Ülke yastaydı. Başkan yoldaydı ve zaten Amerika Birleşik Devletleri'nin yeniden tamamen elden geçirileceği sözünü vermişti. Her ne kadar Kovalenko'nun yirmi yıldır üzerinde çalışılan bir planı gerçekleştirmesini nasıl engelleyebileceği hâlâ belirsiz olsa da, bunca zaman boyunca sadece efsanevi bir figür olarak görülüyordu.
  
  Şu anda buldukları tanrılara ve onların kalıntılarına çok benziyordu.
  
  Ancak dersler alındı ve ABD ile diğer ülkeler tüm bunları hesaba katmaya kararlıydı.
  
  Sevdiklerinin iyiliği için korku ve baskı altında hareket eden iktidarlara yöneltilen suçlamalar, yıllarca yargıyı kilitleyecekti.
  
  Ancak Kan Kralı'nın tutsakları serbest bırakıldı ve sevdiklerine yeniden kavuştu. Gates, Kovalenko'nun öyle ya da böyle kanlı intikamından vazgeçmek zorunda kalacağının sözünü verdi. Harrison kısa da olsa kızıyla yeniden bir araya geldi ve bu haber Drake'i daha da üzdü.
  
  Eğer kendi kızı doğup sevilse ve sonra kaçırılsaydı Harrison'la aynı şeyi yapar mıydı?
  
  Elbette yapardı. Her baba çocuğunu kurtarmak için yeri, göğü ve aradaki her şeyi yerinden oynatabilir.
  
  Hayden, Gates ve Kinimaka, Drake ve grubunun yakınına gelene kadar gürültüden uzaklaştılar. Komodo'yu ve hayatta kalan Delta askeri Merlin'i de onlarla birlikte görmekten memnundu. Dostluk ve eylem içinde kurulan bağlar sonsuzdu.
  
  Hayden, Gates'e Russell Cayman adında bir adam hakkında sorular soruyordu. Sanki bu adam İzlanda operasyonunun başkanı olarak Torsten Dahl'ın yerini almış gibi görünüyordu; emirleri en tepeden geliyordu... hatta belki de sisli ve uzak bir yerden geliyordu. Görünüşe göre Cayman sert ve acımasız bir adamdı. Düzenli olarak gizli operasyonları yönetti ve hem yurt içinde hem de yurt dışında daha da gizli ve seçilmiş operasyonlar söylentileri çıkardı.
  
  Gates, "Cayman bir sorun gidericidir" dedi. "Ama sadece bu değil. Görüyorsunuz, kimse onun kimin sorun gidericisi olduğunu bilmiyor gibi görünüyor, yetkisi en yüksek seviyeyi aşıyor. Erişimi anında ve koşulsuzdur. Ama zorlandığında kimse onun gerçekte kimin için çalıştığını bilmiyor."
  
  Drake'in cep telefonu çaldı ve telefonu kapattı. Ekranı kontrol etti ve arayanın Thorsten Dahl olduğunu görünce memnun oldu.
  
  "Hey, bu çılgın bir İsveçli! N'aber ahbap? Hala aptal gibi mi konuşuyorsun?
  
  Öyle görünüyor. Birkaç saattir birisiyle iletişime geçmeye çalışıyorum ve anlıyorum. Kader bana pek iyi davranmıyor."
  
  Drake, "Bizden birine sahip olduğun için şanslısın" dedi. "Zor bir kaç gün oldu."
  
  "Eh, durum daha da sertleşmek üzere." Dahl geri döndü.
  
  "Bundan şüpheliyim-"
  
  "Dinlemek. Bir çizim bulduk. Daha kesin olmak gerekirse bir harita. O salak Cayman bunu üst düzey bir güvenlik sorunu olarak sınıflandırmadan önce çoğunu çözmeyi başardık. Bu arada Hayden ya da Gates onun hakkında bir şey buldu mu?"
  
  Drake şaşkınlıkla gözlerini kırpıştırdı. "Kayman mı? Kim bu Cayman denen adam? Peki Hayden ve Gates ne biliyor?"
  
  "Önemli değil. Fazla zamanım yok." Drake ilk kez arkadaşının fısıltıyla ve aceleyle konuştuğunu fark etti. "Bakmak. Bulduğumuz harita en azından üç mezarın yerini gösteriyor. Bunu anladın mı? Tanrıların üç mezarı var."
  
  "İkincisini bulduk." Drake rüzgarın onu bayılttığını hissetti. "Çok büyük."
  
  "Ben de öyle düşünmüştüm. O zaman harita doğru görünüyor. Ama Drake, bunu duymalısın, üçüncü mezar aralarında en büyüğü ve en kötüsü."
  
  "Daha kötüsü?"
  
  "En korkunç tanrılarla dolu. Gerçekten iğrenç. Kötü yaratıklar. Üçüncü mezar, ölümün kabul edilmek yerine zorlandığı bir tür hapishaneydi. Ve Drake..."
  
  "Ne?"
  
  "Eğer haklıysak, sanırım bu bir çeşit kıyamet silahının anahtarını barındırıyor."
  
  
  KIRK ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Hawaii'ye yeni bir karanlık çöktüğünde ve eski bir mega planın sonraki aşamaları başladığında, Drake, Alicia ve May kendi krizlerini kesin olarak sona erdirmek için her şeyi geride bırakmışlardı.
  
  Şans eseri en dramatik ortamı seçtiler. Bir tarafta dolunay tarafından parlak bir şekilde aydınlatılan sıcak Pasifik Okyanusu ve diğer tarafta sıra sıra yanan turist otellerinin bulunduğu Waikiki Plajı.
  
  Ama bu gece burası tehlikeli insanların ve sert açıklamaların yeriydi. Doğanın üç gücü, hayatlarının gidişatını sonsuza dek değiştirecek bir buluşmada bir araya geldi.
  
  İlk konuşan Drake'ti. "İkinizin bana söylemesi gerekiyor. Wells'i kim ve neden öldürdü? Bu yüzden buradayız, dolayısıyla artık lafı uzatmanın bir anlamı yok."
  
  "Burada olmamızın tek nedeni bu değil." Alicia Mai'ye baktı. "Bu elf, küçük kız kardeşi hakkında sessiz kalarak Hudson'ın öldürülmesine yardım etti. Artık benim ve adamımın eski moda bir intikam alma zamanı geldi."
  
  Mai yavaşça başını salladı. "Bu doğru değil. Şişman, aptal erkek arkadaşın..."
  
  "O halde Wells'in ruhuyla." Alicia tısladı. "Keşke biraz boş zamanım olsaydı!"
  
  Alicia öne çıkıp May'in suratına sert bir yumruk attı. Küçük Japon kız sendeledi, sonra başını kaldırıp gülümsedi.
  
  "Hatırladın".
  
  "Sana bir dahaki sefere vurduğumda sana bir erkek gibi vurmam gerektiği konusunda bana ne söyledin? Evet, böyle bir şeyi unutma eğiliminde değilsin.
  
  Alicia bir dizi yumruk attı. Mai geri çekilip her birinin bileklerini tuttu. Etraflarındaki kum, hızlı ayaklarıyla çalkalanıp rastgele desenler halinde dağılmıştı. Drake bir kez müdahale etmeye çalıştı ama sağ kulağına gelen darbe onu iki kez düşünmeye itti.
  
  "Sadece birbirinizi öldürmeyin."
  
  Alicia, Hiçbir şey için söz veremem, diye mırıldandı. Düştü ve May'in sağ bacağına takıldı. Mai homurdanarak yere indi, kumlar başını eziyordu. Alicia yaklaşırken Mai yüzüne bir avuç kum fırlattı.
  
  "Orospu".
  
  "Her şey adil..." Mai atıldı. İki kadın karşı karşıya geldi. Alicia yakın dövüşe alışıktı ve dirsekleri, yumrukları ve avuçlarıyla güçlü darbeler atıyordu ama Mai bunların her birini yakaladı ya da atlattı ve aynı şekilde karşılık verdi. Alicia, May'in kemerini yakaladı ve dengesini bozmaya çalıştı ama tek başardığı, May'in pantolonunun üst kısmını kısmen yırtmak oldu.
  
  Ve Alicia'nın savunmasını tamamen açık bırakalım.
  
  Drake olayların gelişmesini izlerken gözlerini kırpıştırdı. "Şimdi bu daha çok gerçeğe benziyor." Geri adım attı. "Devam etmek".
  
  May, Alicia'nın hatasından tam anlamıyla yararlandı ve May sınıfı bir savaşçıya karşı yalnızca bir hata olabilirdi. Alicia'nın üzerine darbeler yağdı ve Alicia geriye doğru sendeledi, sağ kolu acıdan sarkıyordu ve göğüs kemiği sayısız darbeden dolayı yanıyordu. Çoğu savaşçı iki ya da üç darbeden sonra pes ederdi ama Alicia daha sert bir malzemeden yapılmıştı ve sonunda bile neredeyse kendini toparlayabiliyordu.
  
  Kendini havaya fırlattı, tekme attı ve karnına çift bacaklı bir tekme atarak Mai'yi sersemletti. Alicia sırt üstü kuma indi ve tüm vücudunu ters çevirdi.
  
  Sadece en karmaşık düzenin bitki yüzüyle tanışmak için. Karnına indirilecek bir yumruk Hulk'u yere serebilirdi ama Mai'yi durdurmadı bile. Kasları darbeyi kolaylıkla karşıladı.
  
  Alicia düştü, ışık neredeyse sönüyordu. Yıldızlar gözlerinin önünde yüzüyordu ve gece gökyüzünde parıldayanlarla aynı değildi. İnledi. "Çok şanslı bir atış."
  
  Ancak May çoktan Drake'e dönmüştü.
  
  "Wells'i ben öldürdüm, Drake. Yaptım".
  
  "Bunu erken farkettim" dedi. "Bir sebebin olmalı. Bu neydi?"
  
  "Eğer o yaşlı piçi öldürseydim böyle söylemezdin." Alicia onların altında inledi. "Bana psikopat kaltak derdin."
  
  Drake onu görmezden geldi. Mai saçındaki kumları silkeledi. Bir dakika sonra derin bir nefes aldı ve gözlerinin içine baktı.
  
  "Bu nedir?"
  
  "İki sebep. İlk ve en basit şey, Chika'nın kaçırıldığını öğrenmesi ve sana söylemekle tehdit etmesi."
  
  "Ama şunu konuşabiliriz..."
  
  "Biliyorum. Bu sadece küçük bir kısım."
  
  Sadece küçük bir kısmı, diye düşündü. May'in kız kardeşinin küçük bir kısmı mı kaçırıldı?
  
  Şimdi Alicia ayağa kalkmaya çabalıyordu. O da Drake'le yüzleşmek için döndü, gözleri alışılmadık bir korkuyla doluydu.
  
  May, "Biliyorum," diye başladı ve Alicia'yı işaret etti. "Çok daha kötü bir şey biliyoruz. Korkunç bir şey..."
  
  "Tanrım, eğer bunu oraya koymazsan ikinizin de kafasını uçururum."
  
  "Öncelikle şunu bilmelisiniz ki Welles size asla gerçeği söylemez. O bir SAS'tı. O bir subaydı. Ve besin zincirinin üst sıralarında yer alan ve hükümeti yöneten küçük bir kuruluşta çalışıyordu."
  
  "Gerçekten mi? Ne hakkında?" Drake'in kanı aniden dondu.
  
  "Karınız Alison'un öldürüldüğünü."
  
  Ağzı hareket etti ama ses çıkarmadı.
  
  "Birine çok yaklaştın. Bu alaydan ayrılmana ihtiyaçları vardı. Ve onun ölümü senin vazgeçmene sebep oldu."
  
  "Ama ben ayrılacaktım. Onun için SAS'tan ayrılacaktım!
  
  Kimse bilmiyordu, dedi Mai sessizce. "O bile bilmiyordu."
  
  Drake gözlerini kırpıştırdı, gözlerinin kenarlarında ani bir nem hissetti. "Çocuğumuzu doğurdu."
  
  Mai ona gri bir yüzle baktı. Alicia arkasını döndü.
  
  "Daha önce kimseye söylemedim" dedi. "Asla".
  
  Hawaii gecesi etraflarında inliyor, güçlü dalgalar eskilerin çoktan unutulmuş şarkılarını fısıldıyor, yıldızlar ve ay her zamanki gibi tarafsız bir şekilde aşağıya bakıyor, sırları saklıyor ve insanın sık sık verebileceği sözleri dinliyor.
  
  Mai karanlığa doğru, "Ve başka bir şey daha var," dedi. "Miami'de dolaşırken Wells'le çok zaman geçirdim. Biz o oteldeyken, yani paramparça olan oteldeyken onun bir adamla en az yarım düzine kez telefonda konuştuğunu duydum...
  
  "Ne tür bir insan?" Drake hızlıca söyledi.
  
  "Adamın adı Cayman'dı. Russell Cayman'dı."
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Dünyanın dört köşesinde
  
  
  BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Savunma Bakanı Kimberly Crow, zaten hızlı atan kalbi giderek artan bir endişe duygusuyla oturdu. Kabul etmek gerekir ki, bu işte uzun süredir bulunmuyordu ama dört yıldızlı bir Ordu generali ve yüksek rütbeli bir CIA yetkilisinin, onun gibi birisiyle görüşme talebinin her gün olmadığını tahmin ediyordu.
  
  Washington şehir merkezindeki bir otelin küçük, loş ama süslü bir odasıydı; İşlerin normalden biraz daha incelik gerektirdiğinde alışık olduğu bir yerdi. Yüzlerce altın ve masif meşe nesneden hafifçe yansıyan loş ışık, odaya daha rahat bir his veriyor ve burada buluşanların özelliklerini ve sürekli değişen ifadelerini vurguluyor. Qrow ilkinin konuşmasını bekledi.
  
  CIA görevlisi Mark Digby doğrudan konuya girdi. "Takımın çılgın, Kimberly," dedi, ses tonu, asidin metali delip geçmesi gibi atmosferi delip geçiyordu. "Kendi biletini kendisi yazıyor."
  
  Bu yakıcı saldırıyı bekleyen Qrow savunmaya geçmekten nefret ediyordu ama aslında başka seçeneği yoktu. Konuşurken bile Digby'nin tam olarak istediğinin bu olduğunu biliyordu. "Yargılama çağrısı yaptılar. Sahada. Bundan hoşlanmayabilirim Mark ama buna bağlı kalacağım."
  
  General George Gleason tatminsiz bir şekilde, "Ve artık geride kaldık," diye homurdandı. Tek umursadığı yeni bir nişandı.
  
  "Sözde 'tatil yerleri' yarışında mı? Biniciler mi? Lütfen. En iyi beyinlerimiz henüz şifreyi kırmadı."
  
  "Buna bağlı kal, tamam mı?" Digby, sanki Gleeson sözünü kesmemiş gibi devam etti. "Peki ya bir sivili öldürme kararları?"
  
  Qrow ağzını açtı ama hiçbir şey söylemedi. Bunu yapmamak daha iyidir. Digby'nin kendisinden daha fazlasını bildiği açıktı ve onun her zerresini kullanacaktı.
  
  Doğrudan ona baktı. "Peki ya Kimberly?"
  
  Hiçbir şey söylemeden ona baktı, aralarındaki hava artık çatırdıyordu. İlk önce Digby'nin kırılacağı açıktı. Adam paylaşma, ruhunu dökme ve onu kendi düşünce tarzına göre şekillendirme ihtiyacıyla adeta kıvranıyordu.
  
  "Joshua Vidal adında bir adam soruşturmalarında onlara yardım etti. Sahadaki ekibim neden onu aradıklarını ya da gözetleme odasındaki tüm kameraları neden kapattıklarını bilmiyordu," diye duraksadı, "ta ki daha sonra kontrol edip bulana kadar..." Sahte bir tavırla başını salladı. çoğu pembe dizi yıldızından daha kötü bir hayal kırıklığı.
  
  Qrow satır aralarını okudu ve birçok saçmalık katmanını hissetti. "Tam bir raporun var mı?"
  
  "İnanıyorum". Digby kararlı bir şekilde başını salladı. "Akşam masanızda olacak."
  
  Qrow, son görev hakkında bildiği her şey konusunda sessiz kaldı. SPEAR ekibi zar zor iletişim halindeydi ama ne olduğu hakkında çok az şey biliyorlardı. Ancak Joshua Vidal'ın öldürülmesi, eğer uzaktan da olsa doğruysa, ekip için derin ve geniş kapsamlı sonuçlar doğuracaktır. Buna, kendi amaçlarına hizmet edecek her türlü hatayı düzeltmekten mutluluk duyan Mark Digby'yi de ekleyince, Hayden'in ekibi kolaylıkla Amerika Birleşik Devletleri'nin yüz karası olarak adlandırılabilirdi. Dağıtılabilirler, tutuklanacak kaçaklar olarak sınıflandırılabilirler veya... daha kötüsü.
  
  Her şey Digby'nin planına bağlıydı.
  
  Crowe'un oldukça zorlu kariyerini akılda tutarak çok dikkatli ilerlemesi gerekiyordu. Bu kadar uzağa gitmenin, bu kadar yükseğe çıkmanın tehlikeleri vardı ve bazıları hala arkasında pusuya yatmıştı.
  
  General Gleason kıkırdadı. "Hiçbir şeyi ileriye taşımıyor. Özellikle tarlada çalışan adamlar."
  
  Qrow generale başıyla selam verdi. "Kabul ediyorum George. Ancak SPEAR, SEAL 6. ve 7. Takımlarla birlikte en etkili takımlarımızdan birine sahipti ve hala sahip olmaya devam ediyor. Onlar... birçok yönden benzersizler. Yani kelimenin tam anlamıyla dünyada onlar gibi başka bir takım yok."
  
  Digby'nin bakışları sertti. "Bunu üstün bir konumdan ziyade son derece istikrarsız bir konum olarak görüyorum. Bu SWAT ekiplerinin daha gevşek zincirlere değil, daha kısa tasmalara ihtiyacı var."
  
  Qrow atmosferin bozulduğunu hissetti ve ileride daha da kötü şeyler olacağını biliyordu. "Takımınız raydan çıktı. İç sorunları var. Hepimizi kıçımızdan ısırabilecek dış gizemler..." Durdu.
  
  General Gleason yine homurdandı. "İhtiyacımız olan son şey, Amerika Birleşik Devletleri tarafından kiralanan haydut çokuluslu şirketlerden oluşan bir ekibin yurtdışında çılgına dönüp yeni bir bok fırtınası yaratması. Fırsatımız varken bağları kesmek daha iyi."
  
  Qrow şaşkınlığını gizleyemedi. "Neden bahsediyorsun?"
  
  "Hiçbir şey söylemiyoruz." Digby sanki Dumbo'nun kulaklarını görmeyi bekliyormuş gibi duvarlara baktı.
  
  "Tutuklanmaları gerektiğini mi söylüyorsunuz?" diye bastı.
  
  Digby neredeyse belli belirsiz başını salladı; zar zor farkediliyor ama Qrow'un ruhunun derinliklerinde uyarı zilleri çalan bir hareket. Bundan hiç hoşlanmamıştı ama odadaki korkunç gerilimi hafifletmenin ve oradan ayrılmanın tek yolu, yoluna devam etmekti.
  
  "Şuna bir iğne sok," dedi toplayabildiği kadar hafif bir sesle. "Ve burada olmamızın diğer sebebini de tartışalım. Dünyanın dört bir yanında."
  
  General, "Doğrudan konuşalım" dedi. "Ve masallara değil, gerçeklere bakın. Gerçekler, bazı psikopatların Küba'da saklanan savaş suçluları tarafından yazılan otuz yıllık el yazmalarına rastladığını söylüyor. Gerçekler, bu bir grup psikopatın bunu yaptığını ve onları kahrolası Ağ'a sızdırdığını söylüyor ki bu da bu grup için oldukça doğal. Gerçekler bunlar."
  
  Crow, generalin arkeolojik folklordan hoşlanmadığını ve hayal gücünden tamamen yoksun olduğunu biliyordu. "Sanırım öyle George."
  
  "Biraz daha ister misin?"
  
  "Eh, bunları duymak üzere olduğumuza eminim."
  
  "Dünyadaki her çılgın bilim adamı, her Indiana Jones özentisi ve fırsatçı suçlu artık bizimle aynı bilgilere erişime sahip. Her hükümet, her özel kuvvet timi, her gizli operasyon birimi bunu gördü. Olmayanlar bile. Ve şu anda... hepsi en kirli dikkatlerini tek bir yere odakladılar."
  
  Qrow onun benzetmesinden hoşlandığından emin değildi ama "Hangisi?" diye sordu.
  
  "Kıyametin düzenini planlayın. Dünyanın sonunu planlayın."
  
  "Bunu sizden duymak biraz dramatik geliyor General."
  
  "Kelimesi kelimesine okudum, hepsi bu."
  
  "Hepimiz okuduk. Bütün bunlar," diye araya girdi Digby. "Elbette bunun ciddiye alınması gerekiyor ve şimdilik göz ardı edilemez. "Kıyamet Emri" adını verdikleri ana belge, Atlılara ve onların aranması gerektiğine inandığımız sıraya atıfta bulunuyor."
  
  "Ama..." Gleason açıkça kendini tutamadı. "Dört köşe. Bu tamamen mantıksız."
  
  Qrow onun ilerlemesine yardım etti. "Bunun bilerek kodlandığını tahmin ediyorum George. Kararı zorlaştırmak için. Veya bunu yalnızca Tarikat tarafından seçilenlerin kullanımına açık olacak şekilde yapın."
  
  "Ben bunu sevmedim". Gleason deliriyormuş gibi görünüyordu.
  
  "Eminim". Qrow önündeki masaya hafifçe vurdu. "Ama bakın, el yazması birçok soruyu gündeme getiriyor ve bunların hepsinin henüz cevabı yok. Temel olarak, onlar şimdi neredeler... Teşkilat?"
  
  Digby, "Bu kesinlikle karşılaştığımız en büyük gizem değil," diye karşı çıktı. "Bu plan, aceleyle başvurmamız gereken şey."
  
  Qrow bu özel manipülasyonun zaferinin tadını çıkardı. "SPEARS zaten Mısır'da" diye doğruladı. "Taslağı göründüğü gibi ele almak ve ilk yorumlarımızın doğru olduğunu varsaymak, olmamız gereken yer."
  
  Digby alt dudağını ısırdı. "Bunların hepsi iyi" dedi, "ama aynı zamanda bizi olmak istediğimiz yere getiriyor. Artık bir karar verilmesi gerekiyor Kimberly."
  
  "Şimdi?" Gerçekten şaşırmıştı. Hiçbir yere gitmiyorlar ve onları sahadan çıkarmak hata olur. Taslağı anladığınızı varsayıyorum? Dört atlı? Son dört silah? Savaş, fetih, kıtlık, ölüm. Eğer bu geçerli bir iddiaysa, ellerinden gelenin en iyisini yapmalarına ihtiyacımız var."
  
  "Kimberly." Digby gözlerini ovuşturdu. "Sen ve ben bunun ne olduğu konusunda tamamen farklı görüşlere sahibiz."
  
  "Elbette onların önceki başarılarına meydan okuyamazsınız?"
  
  "Başarıyı nasıl tanımlarsınız?" Digby aşırı derecede kendini beğenmiş bir tavırla ellerini iki yana açtı. "Evet, birçok tehdidi etkisiz hale getirdiler, ancak SEAL'ler, Korucular, CIA Özel Faaliyetler Bölümü, SOG, Deniz Baskıncıları da öyle..." Durdu. "Nereye gittiğimi görüyor musun?"
  
  "SPIR'a ihtiyacımız olmadığını söylüyorsun."
  
  Digby kasıtlı olarak gözlerini devirdi. "Asla olmadı".
  
  Qrow'un amaçlanan hakareti değerlendirmesi bir saniyeden fazla sürdü. Bakışlarını Digby'den Gleason'a çevirdi, ama general yalnızca duygusuz, metanetli bir bakışla karşılık verdi; hiç şüphesiz yaratıcı çizgisinin dışsal ifadesiydi. SPIR'ın nerede başarılı olduğu onun için açıktı. Gleeson bunu içtenlikle anlamadı ve Digby farklı bir hedefin peşine düştü.
  
  "Şimdilik" dedi, "elimizde yalnızca sözler ve raporlar var, çoğunlukla da söylentiler. Bu ekip bu ülke için canını tehlikeye attı, adamlarını kaybetti ve defalarca fedakarlık yaptı. Konuşmaya hakları var."
  
  Digby yüzünü buruşturdu ama hiçbir şey söylemedi. Qrow sandalyesinde arkasına yaslandı ve odaklanmaya devam etmek için hâlâ odanın dört köşesine yayılan sakin atmosferin tadını çıkardı . Zehirli yılanlarla uğraşırken konsantrasyon ve sakinlik gerekiyordu.
  
  "Bu bilgi akışını durdurmak için insanları TerraLeaks'e göndermeyi öneriyorum" dedi. "Bu Düzenin gerçekliği ortaya çıkana kadar. Yakında ne olacak" diye ekledi. "Bunun bulunduğu Küba sığınağını araştırıyoruz. Ve SPEAR Takımının işini yapmasına izin verdik. Hiç kimse bunu daha hızlı yapamaz."
  
  General Gleason onaylayarak başını salladı. "Oradalar" diye gürledi.
  
  Digby daha sonra kremayı alan kediyi ima ederek ona geniş bir şekilde gülümsedi. "Tüm önerilerinizi kabul ediyorum" dedi. "Onlarla aynı fikirde olmadığımı söyleyerek kayıtlara geçmek istiyorum ama katılacağım. Karşılığında da küçük teklifimi kabul etmeni istiyorum."
  
  Sevgili Tanrım, hayır. "Hangisi?"
  
  "İkinci bir ekip gönderiyoruz. Onları korumak ve belki onlara yardım etmek için."
  
  Qrow onun ne söylediğini biliyordu. "Örtmek" gözlemlemek anlamına geliyordu ve "yardım etmek" büyük olasılıkla gerçekleştirmek anlamına geliyordu.
  
  "Hangi takım?"
  
  "SEAL Takımı 7. Yaklaşıyorlar."
  
  "İnanılmaz." Qrow başını salladı. "Aynı anda aynı bölgede en iyi iki takımımız var. Bu nasıl oldu?
  
  Digby kayıtsız kalmayı başardı. "Tamamen tesadüf. Ancak ikisinin birden daha iyi olduğu konusunda hemfikir olmalısınız."
  
  "İyi". Qrow, kabul etmekten başka seçeneği olmadığını biliyordu. "Ancak hiçbir durumda iki takım karşılaşmayacak. Herhangi bir nedenle değil. Temiz?"
  
  "Yalnızca dünya buna bağlıysa." Digby gülümsedi, sorudan kaçtı ve Gleeson'un inlemesine neden oldu.
  
  Gleason, "Profesyonel kalın" dedi. "Birkaç saat içinde doğru bölgede yedi tane bulabilirim. Tabii bu işi bir an önce halletmemiz şartıyla."
  
  "Bunu bir düşün." Qrow, çifte çıkarken kapının kıçlarına çarpmasına izin vermemelerini söylemekten kaçındı. SPEAR için durum daha ciddi olamazdı. Joshua Vidal'ı öldüren adam için bu çok acımasızdı. Onun için yukarıdakilerden herhangi biri veya daha kötüsü olabilirdi. Ama önce dünyayı kurtaralım, diye düşündü.
  
  Tekrar.
  
  
  İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  İskenderiye tüm modern ihtişamıyla düz cam pencerenin arkasında yatıyor; ışıltılı bir denizle çevrili, palmiye ağaçları ve otellerle, kıvrımlı bir sahil şeridiyle ve inanılmaz derecede etkileyici İskenderiye Kütüphanesi ile işaretlenmiş, gelişen beton bir metropol.
  
  CIA'in güvenli evi, sahilin pruvasında yavaşça kıvrılan, trafiğin tıkadığı altı şeride bakıyordu. Köhne balkona dışarıdan tüm erişim, ağır cam ve parmaklıklarla sınırlıydı. Yalnızca ana misafir odasında herhangi bir rahatlık belirtisi vardı; mutfak küçük ve derme çatmaydı; iki yatak odası çoktan çelik kafeslere dönüşmüştü. Güvenli evde tam zamanlı çalışan yalnızca bir kişi vardı ve o da açıkça kendi konfor alanının dışındaydı.
  
  Alicia bir fincan kahve sipariş etti. "Hey dostum, bunların dördü siyah, ikisi sütlü, üçü kremalı ve biri de tarçın aromalı. Anlaşıldı?"
  
  "Ben..." İnce çerçeveli gözlüklü ve gür kaşlı, otuz yaşlarında bir adam öfkeyle gözlerini kırpıştırdı. "Ben... kahve yapmıyorum. Bunu anlıyor musun?
  
  "Anlamıyorsun? Peki senin burada ne işin var?"
  
  "Bağlantı. Yerel iletişim. Hizmetçi. BEN-"
  
  Alicia gergin bir şekilde gözlerini kıstı. "Kahya mı?"
  
  "Evet. Ama bu şekilde değil. Ben..."
  
  Alicia arkasını döndü. "Siktir et dostum. Yatakları yapmıyorsun. Kahve yapmıyorsun. Sana ne diye para ödüyoruz?"
  
  Drake, İngiliz kadını görmezden gelmek için elinden geleni yaptı ve bunun yerine Smith ile Lauren arasındaki buluşmaya odaklandı. New Yorker, yeni tehdidin endişe verici olmaktan çıkıp önceliğe dönüştüğü anda hazırlandı ve Mısır'a uçtu. Saçları açık ve yüzünde şakacı bir ifadeyle odanın ortasında dururken takıma güncel bilgiler vermeye hazırdı ama Smith, Lauren'a yaklaştığında üzerine bir sürü duygu çöktü.
  
  "Şimdi değil." diye yanıtladı hemen.
  
  Smith, "Yaşıyorum," diye homurdandı. "İlgilendiğinizi düşünmüştüm."
  
  Lauren geri çekilmek yerine derin bir nefes aldı. "Her gün, her dakika senin için endişeleniyorum. İnanıyorum. Beğendin mi Smith?"
  
  Asker itiraz etmek için ağzını açtı ama Alicia ustaca müdahale etti. "Lanet olsun, duymadın mı? Adı Lancelot. Bunu Smith'e tercih ediyor. Artık hepimiz ona böyle diyoruz."
  
  Lauren bir dakika içinde ikinci kez hazırlıksız yakalandı. "Mızrak-na-ne? Bu yaşlı şövalyenin adı değil mi?"
  
  "Elbette" dedi Alicia mutlulukla. "Kralın karısına ihanet edenle aynı adam."
  
  "Endişelenmem gerektiğini mi söylüyorsun? Yoksa umurunda mı?"
  
  Alicia Smith'e baktı. "HAYIR. Seni kaybederse alabileceği en iyi şey bir babun olur ve Mısır'da kırmızı suratlı maymun yoktur." Soru soran bir bakışla odaya baktı. "En azından bu odanın dışında."
  
  Mai artık Lauren'ın yanında duruyordu; güvenli evin güvenlik sistemini tekrar kontrol ettikten sonra kenara çekilmişti. "Operasyona yetişelim mi? Sanırım Lauren bu yüzden burada?"
  
  "Evet evet". New Yorker hızla soğukkanlılığını yeniden kazandı. "Hepiniz oturmak ister misiniz? Biraz zaman alabilir".
  
  Yorgi boş bir koltuk buldu. Drake sandalyenin kol dayanağına oturarak dikkatle odaya baktı. Dal ve Kenzi'nin nasıl yakınlaştığını, Hayden'ın Kinimaki'den nasıl uzaklaştığını ve çok şükür Alicia ile May'in artık birbirlerinin varlığını nasıl daha kabullenmiş göründüklerini kenardan izlerken onun için açıktı. Drake bu sonuçtan büyük ölçüde rahatlamıştı ama bir sonraki büyük şey gerçekleşmek üzereydi. Yorgi, yalnızca üç gün önce ortaya çıkan açıklamadan bu yana neredeyse tamamen sessiz kaldı.
  
  Annemle babamı soğukkanlılıkla öldüren benim.
  
  Evet, bu kutlamayı baltaladı ama kimse Ruslara baskı yapmadı. Yaptığı şeyi itiraf etmek için gerçekten çok çaba harcadı; Artık anıyı gerçek kelimelere çevirmek için zamana ihtiyacı vardı.
  
  Lauren odanın başında dururken biraz rahatsız görünüyordu ama Smith geri çekilince konuşmaya başladı. "Öncelikle Tyler Webb'in zulasının yeri hakkında bir ipucu bulabiliriz. Unutma; daha fazla sırrın açığa çıkacağına söz vermişti?"
  
  Drake bunu çok iyi hatırlıyordu. O zamandan beri potansiyel sonuçlar konusunda endişeleniyorlar. Veya en az iki veya üçü öyleydi.
  
  "Fakat şimdi bunun için zamanımız yok. Daha sonra umarım hep birlikte bir geziye çıkabiliriz. Ama bu... bu yeni tehdit, TerraLeaks örgütünün internette bir sürü belge yayınlamasıyla başladı." Yüzünü buruşturdu. "Daha çok dijital bir temele atılan fiziksel bir bomba gibi. Tüm belgeler el yazısıyla yazılmıştı, açıkça fanatikti ve tamamen kendini yüceltiyordu. Normal eski çöp. TerraLeaks çalışanları onları Küba'daki eski bir sığınakta buldu; onlarca yıl öncesinden kalma bir şey. Görünüşe göre sığınak, kendilerine Kıyamet Tarikatı adını veren bir grup delinin karargahıymış."
  
  Drake, "Çok gülüyormuş gibi görünüyor" dedi.
  
  "Elbette öyleydi. Ama gerçekte işler çok daha kötüye gidiyor. Bu insanların hepsi Nazi Almanya'sından kaçan ve Küba'da saklanan savaş suçlularıydı. Hepinizin bildiği gibi, Nazilerin ilgilenmediği tuhaf şeylerin bir listesini yapmak, onların ne olduğunu listelemekten daha kolaydır. Bu Düzen, gelecek nesillere bir şeyler aktarmak için yaratıldı . Yakalanırlarsa ya da öldürülürlerse gelecekte bir yerde muhteşem bir yankı uyandırmak isterler."
  
  "Ve sen onların elinde olduğunu mu söylüyorsun?" Hayden sordu.
  
  "Henuz iyi degil. Hiçbir şey kanıtlanmadı. Tarikat iki general, iki etkili hükümet figürü ve iki zengin iş adamından oluşuyordu. Birlikte önemli bir güce ve kaynaklara sahip olacaklar."
  
  "Bunu nasıl biliyoruz?" Mai sordu.
  
  "Ah, hiçbir şey saklamıyorlardı. İsimler, olaylar, yerler. Bütün bunlar belgelerde var. Ve TerraLeaks de aynısını yaptı," Lauren başını salladı, "onların yaptığı gibi."
  
  "Herkesin bildiğini mi söylüyorsun?" Drake sessizce söyledi. "Dünyadaki tüm kanlı örgütler mi? Saçmalık." Sanki dışarıdaki tüm dünyanın bir araya gelişini seyrediyormuş gibi başını pencereye doğru çevirdi.
  
  Lauren, "Söz konusu belge henüz tam olarak tamamlanmadı," diye söze başladı.
  
  Alicia homurdandı. "Tabii durum böyle olmadığı sürece."
  
  "Yani tüm bilgilere sahip değiliz. Yaklaşık yirmi yedi yıl önce yeryüzünden silinen bu savaş suçlularına, işlerini tamamlama şansı verilmediğini ancak varsayabiliriz."
  
  "Ortadan kayboldu?" Dahl hafifçe bir ayağından diğerine geçerek mırıldandı. "Genellikle bu gizli polis anlamına gelir. Veya Özel Kuvvetler. Savaş suçlusu olduklarına göre bu mantıklı."
  
  Lauren başını salladı. "Bu bir fikir birliğidir. Ancak "ortadan kaybolan" kişinin aklına gizli sığınağı aramak gelmedi."
  
  "O zaman muhtemelen SAS." Dahl, Drake'e baktı. "Şişman piçler."
  
  "En azından özel kuvvetlerimizin adı ABBA değil."
  
  Kinimaka bakmak için pencereye gitti. "Tüm hataların anası gibi görünüyor," diye gürledi bardağına. "Bu bilginin özgürce yayılmasına izin veriyorum. Aynı anda kaç hükümet bunun peşinde olacak?"
  
  Lauren "En az altı" dedi. "Bunu biliyoruz. Şu ana kadar bundan daha fazlası olabilir. Yarış siz Peru'da yarışı bitirdiğinizde başladı."
  
  "Bitiriyor musun?" Smith tekrarladı. "Hayat kurtardık."
  
  Lauren omuz silkti. "Kimse bunun için seni suçlamıyor."
  
  Drake, Smith'in son görev sırasında acele etmesi yönünde tekrarlanan isteklerini açıkça hatırladı. Ama şimdi bu konuyu gündeme getirmenin zamanı değildi. Bunun yerine sessizce New Yorker'ın dikkatini çekti.
  
  "Yani" dedi. "Neden bize bu Kıyamet Düzeni'nin tam olarak neyi planladığını ve dünyayı nasıl yok etmeyi planladığını anlatmıyorsunuz?"
  
  Lauren derin bir nefes aldı. "O zaman sorun yok. Umarım buna hazırsındır."
  
  
  ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  "Casus uydular, gizli ajanlar ve kameralar, dronlar, NSA... aklınıza ne gelirse gelsin, en az altı ülkenin daha dünyanın dört köşesini bulan ilk ülke olmak için yarıştığını biliyoruz. Amerikalılar..." durakladı ve düşündü, "peki... Amerikalı olarak... oraya diğerlerinden önce varmak istersiniz. Sadece prestij uğruna değil, aynı zamanda başkalarının bulduklarıyla ne yapacağını söyleyemediğimiz için de. Duygu şu ki... Ya İsrail ülke içinden gizli bir katil bulursa? Ya Çin dördünü de bulursa?"
  
  "Peki bunlar projeye katılan onaylanmış ülkeler mi?" Kensi sessizce sordu. "İsrail?"
  
  "Evet. Artı Çin, Fransa, İsveç, Rusya ve İngiltere."
  
  Drake olaya karışanlardan bazılarını tanıdığını düşündü. Onlara karşı çalışmak zorunda olması yanlıştı.
  
  "Zor" dedi. "Tam emirler nelerdir?"
  
  Lauren emin olmak için dizüstü bilgisayarına baktı. "Çok fazla 'başarısızlık yok' ve 'ne pahasına olursa olsun' ifadeleri içeriyorlar."
  
  Hayden, "Bunu küresel bir tehdit olarak görüyorlar" dedi. "Neden? Bir sonraki kıyamete her zaman yalnızca birkaç gün kalır."
  
  "Ama yine de" dedi Drake, "esasen hepimiz aynı taraftayız."
  
  Hayden ona göz kırptı. "Vay. Uyuşturucu kullanmayı bırak dostum."
  
  "Hayır, demek istediğim..."
  
  "Çok fazla darbe sonunda onu çılgına çevirdi." Dahl güldü.
  
  Drake'in gözleri büyüdü. "Kapa çeneni." Bir ara verdi. "Yorkshire'ınız hakkında araştırma yaptınız mı? Neyse, demek istediğim hepimiz özel kuvvetiz. Aynı kumaştan kesin. Kesinlikle dünyanın her yerinde birbirimizi kovalamamamız gerekiyor."
  
  Hayden duygusuz bir şekilde, "Kabul ediyorum" dedi. "Peki bunu kiminle konuşacaksın?"
  
  Drake ellerini iki yana açtı. "Başkan Coburn mu?"
  
  "Önce Savunma Bakanı'nın yanından geçmeniz gerekir. Ve diğerleri. Cole sadece fiziksel duvarlarla çevrili değil ve bazılarında mazgallar da var."
  
  Kenzie kendinden emin bir şekilde "Bütün takımlar hazırlık maçı oynamayacaktır" diye ekledi.
  
  "Kesinlikle". Drake pes etti ve oturdu. "Özür dilerim Lauren. Devam etmek."
  
  "Sağ. Yani herkes sızdırılan belgeleri okudu. Dürüst olmak gerekirse bunların çoğu Nazi saçmalıkları. Ve bunu kelimesi kelimesine okuyorum. Bu talihsiz grubun adını taşıyan "Kıyamet Nizamnamesi" başlıklı sayfada, Dört Atlı'nın sözde "dinlenme yerleri" açıkça belirtiliyor: Savaş, Fetih, Kıtlık ve Ölüm."
  
  "Vahiy Kitabından mı?" Hayden sordu. "O dört atlı mı?"
  
  "Evet." Lauren hâlâ Amerika'nın en iyi meraklılarından bazılarının onayladığı birçok nota bakarken başını salladı. "Tanrı Kuzusu, beyaz, kırmızı, siyah ve soluk yüzlü atlara binmiş dört yaratığı ortaya çıkaran yedi mühürden ilk dördünü açar. Elbette yıllar geçtikçe her şeye bağlandılar ve popüler kültürde defalarca yeniden yorumlandılar. Hatta Roma İmparatorluğu'nun ve sonraki tarihinin sembolü olarak bile tanımlandılar. Ama hey, Naziler bununla istedikleri gibi oynayabilirler, değil mi? Belki de bunu başkalarına vermem daha iyi olur. Evrak çantasından bir deste kağıt çıkardı; Drake'in onu şimdiye kadar görmediği kadar ciddi görünüyordu. Lauren için ilginç bir değişiklik ve bu değişikliği ciddiye almış gibi görünüyor. Hızla kağıda baktı.
  
  "Herkesi bronzlaştıran şey bu mu? Emir?
  
  "Evet, bunu oku."
  
  Diğerleri anlarken Dahl bunu yüksek sesle okudu.
  
  "Dünyanın dört köşesinde Dört Atlıyı bulduk ve onlara Kıyamet Düzeni planını ana hatlarıyla anlattık. Kıyamet Haçlı Seferi ve sonrasında hayatta kalanlar, haklı olarak yüce hükümdar olacaklar. Eğer bunu okuyorsan, kaybolduk demektir, o yüzden dikkatli oku ve takip et. Son yıllarımız dünya devrimlerinin son dört silahını bir araya getirmekle geçti: Savaş, Fetih, Kıtlık ve Ölüm. Birleşerek tüm hükümetleri yok edecekler ve yeni bir gelecek açacaklar. Hazır ol. Bul onları. Dünyanın dört bir yanına seyahat edin. Stratejinin Babasının ve ardından Kağan'ın dinlenme yerlerini bulun; şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili ve ardından Tanrı'nın Kırbacı. Ancak her şey göründüğü gibi değildir. 1960 yılında, yani tamamlanmasından beş yıl sonra, Fetih'i tabutuna koyarak Kağan'ı ziyaret ettik. Gerçek Son Yargıyı koruyan Belayı bulduk. Ve tek öldürme kodu Atlıların ortaya çıktığı zamandır. Babanın kemiklerinde tanımlayıcı hiçbir işaret yok. Kızılderili silahlarla çevrili. Kıyametin Düzeni artık sizin aracılığınızla yaşıyor ve sonsuza kadar hüküm sürecek."
  
  Drake her şeyi özümsedi. Pek çok ipucu, pek çok gerçek. Çok fazla iş. Ancak Dahl ilk yorumuyla onu geride bıraktı. "Ortaya mı çıktın? isyan etmeyecekler mi?
  
  "Evet, bir şeyler ters gidiyor gibi görünüyor." Lauren kabul etti. "Ama bu bir yazım hatası değil."
  
  Mai şu yorumu yaptı: "İncelikle de olsa izlenme sırasını gösteriyor gibi görünüyor."
  
  Lauren onaylayarak başını salladı. "Bu doğru. Ama buralara neden 'dinlenme yerleri' dendiğini de anlıyor musun? Mezar, mezarlık falan değil mi?"
  
  Dahl yüksek sesle, "Her şey göründüğü gibi değil," diye okudu.
  
  "Evet. Açıkça bir ton daha fazla araştırmaya ihtiyaç var."
  
  Alicia yüksek sesle, "Kızılderililerin etrafı silahlarla çevrili," diye okudu. "Bu ne demek oluyor?"
  
  Hayden, "Kendimizi fazla ileri götürmeyelim" dedi.
  
  "Bütün bu son dinlenme yerlerinin bilgisinin Nazi emriyle öldüğüne inanılıyor." Lauren dedi. "Belki de bir şeyler kaydetmeyi planlıyorlardı. Belki kodlamadandır. Veya bilgiyi diğer nesillere aktarmak. Kesin olarak bilmiyoruz ama devam etmemiz gereken tek şeyin bu olduğunu biliyoruz," diye omuz silkti, "ve herkesin aynı gemide olduğunu. Drake'e baktı. "Bot. Hayatta kalma salı. Kaptın bu işi."
  
  Yorkshire'lı gururla başını salladı. "Tabiki isterim. SAS bir kayayı yüzdürebilir."
  
  Hayden, "Kiminle karşılaşırsak karşılaşalım, onlarda da bizimle aynı ipuçları var" dedi. "Başlamaya ne dersin?"
  
  Kinimaka pencereden uzaklaştı. "Dünyanın dört köşesinde mi?" O sordu. "Nerede bulunuyorsun?"
  
  Oda boş görünüyordu. "Bunu söylemek zor" dedi Dahl. "Dünya yuvarlak olduğu zaman."
  
  "Peki, ya referans verdikleri ilk Süvariye ne dersiniz? Bu Stratejinin Babası. Kinimaka odaya girerek arkasındaki pencereden gelen tüm ışığı kapattı. "Bunun için ne gibi referanslarımız var?"
  
  "Tahmin edebileceğiniz gibi," Lauren ekrana dokundu, "ülkedeki düşünce kuruluşu da bunu yapıyor..." Okumak için biraz zaman ayırdı.
  
  Drake de aynı anı düşünmek için kullandı. Lauren'in "yurttaki düşünce kuruluşundan" bahsetmesi sadece orada neyin olmadığını açıkça ortaya koyuyordu.
  
  Karin Blake.
  
  Elbette, SPEAR ekibinin bir parçası olduğunuzda zaman akıp gidiyordu ama Karin'in göreve hazır olması gereken gün, hatta hafta çoktan geçmişti. Onunla her iletişime geçmeye karar verdiğinde, bir şey onu durduruyordu; bir grup düşman, bir dünya krizi ya da kendi sinir bozucu olmama isteği. Karin'in kendine yer ayırmaya ihtiyacı vardı ama...
  
  O hangi cehennemde?
  
  Lauren konuşmaya başladı ve bir kez daha Karin'le ilgili düşünceleri bir kenara bırakmak zorunda kaldı.
  
  "Görünüşe göre bu tarihsel figür Stratejinin Babası olarak biliniyordu. Hannibal."
  
  Smith kararsız görünüyordu. "Hangisi?"
  
  Alicia dudaklarını büzdü. "Eğer bu Anthony Hopkins'in adamıysa bu odadan çıkmayacağım."
  
  "Hannibal Barca, Kartaca'nın efsanevi bir askeri lideriydi. MÖ 247'de doğan o, savaş filleri de dahil olmak üzere bütün bir orduyu Pireneler ve Alpler üzerinden İtalya'ya götüren adamdı. Kendisinin güçlü yönlerini ve düşmanlarının zayıf yönlerini belirleme yeteneğine sahipti ve Roma'nın birçok müttefikini yendi. Sonunda başarısız olmasının tek yolu, bir adamın kendi harika taktiklerini öğrenmesi ve bunları ona karşı kullanmanın bir yolunu geliştirmesiydi. Kartaca'daydı."
  
  "Yani bu adam Stratejinin Babası mı?" - Smith'e sordu. "Bu Hannibal mı?"
  
  "Tarihin en büyük askeri strateji uzmanlarından biri ve Büyük İskender ve Sezar ile birlikte antik çağın seçkin generallerinden biri olarak kabul edilir. Ona Stratejinin Babası deniyordu çünkü en büyük düşmanı Roma, sonunda onun askeri taktiklerini kendi planlarına uyarladı."
  
  "Bu bir zaferdir" dedi Dahl, "eğer öyle bir zafer varsa."
  
  Lauren başını salladı. "Daha iyi. Hannibal, Roma için öyle bir kabus sayılıyordu ki, ne zaman bir felaket olsa bu deyimi kullanırlardı. Çeviriye göre bu, Hannibal'in kapıda olduğu anlamına geliyor! Latince bu ifade genel kabul gördü ve bugün hala kullanılıyor."
  
  Hayden, "Düzene dönelim," diye teşvik etti onları. "Nasıl uyuyor?"
  
  "Eh, Hannibal'in Dört Atlıdan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Görünüşte ata binmesinin yanı sıra, tarih boyunca Stratejinin Babası olarak anılmıştır. Bu demektir ki O, Savaş'tır, ilk Süvari'dir. Kesinlikle Roma İmparatorluğuna savaş getirdi."
  
  Drake metni taradı. "Yani burada Kıyamet Planının Atlılar tarafından belirlendiği yazıyor. Tarikat'ın Hannibal'in mezarına yıkıcı bir silah gömdüğünü mü varsayacağız? Bunu gelecek nesle mi bırakacaksınız?"
  
  Lauren başını salladı. "Bu genel bir duygu. Her mezarda silahlar. Dünyanın her köşesinde bir mezar var."
  
  Kinimaka tek kaşını kaldırdı. "Bu da yine çim etek kadar mantıklı."
  
  Hayden ona durması için elini salladı. "Unut gitsin" dedi. "Şimdilik. Hannibal gibi bir adamın mutlaka bir mezarı ya da mozolesi olmalı?"
  
  Lauren sandalyesine yaslandı. "Evet, işlerin karmaşıklaştığı yer burası. Zavallı yaşlı Hannibal sürgüne gönderildi ve muhtemelen zehirden dolayı sefil bir şekilde öldü. İsimsiz bir mezara gömüldü."
  
  Drake'in gözleri büyüdü. "Saçmalık".
  
  "Bu seni düşündürüyor, değil mi?"
  
  "Bir yerimiz var mı?" Mai sordu.
  
  "Ah evet". Lauren gülümsedi. "Afrika".
  
  
  BÖLÜM DÖRT
  
  
  Alicia yan dolaba doğru yürüdü ve üstteki mini buzdolabından bir şişe su çıkardı. Yeni bir operasyona başlamak her zaman stresliydi. Onun gücü dövüşmekti; ancak bu sefer açıkça bir plana ihtiyaçları vardı. Hayden zaten dizüstü bilgisayarda Lauren'a katılmıştı ve Smith de ilgilenmiş gibi görünmeye çalışıyordu; bunun nedeni şüphesiz New Yorker'ın farklı bir rol üstleniyor olmasıydı. Evet, çünkü hapishanede çılgın bir teröristi ziyaret etmiyor.
  
  Alicia'nın kendi fikri vardı ama Lauren'in mantığını anlamakta zorlanıyordu. Yine de, halihazırda sürdürdüğü hayattan sonra yargılamak ona düşmezdi. Lauren Fox ne olacağını görebilecek kadar akıllı ve anlayışlıydı.
  
  Umarım. Alicia şişenin yarısını içtikten sonra Drake'e döndü. Yorkshire'lı şu anda Dahl ve Kensi'nin yanında duruyordu. Yakınında bir hareket olduğunda içeri girmek üzereydi.
  
  "Ah, merhaba Yogi. Orada işler nasıl gidiyor?
  
  "İyi". Rus hırsız aniden ortaya çıktığı için depresyona girdi. "Sence artık benden nefret ediyorlar mı?"
  
  "DSÖ? Onlar? Dalga mı geçiyorsun? Kimse seni yargılamıyor, özellikle de ben. Kıkırdadı ve etrafına baktı. "Ya da Mayıs. Veya Drake'i. Ve özellikle Kenzi değil. O orospunun muhtemelen iğrenç küçük sırlarla dolu bir zindanı vardır."
  
  "HAKKINDA".
  
  "Tam olarak senin iğrenç küçük sırrın değil." Saçmalık! "Hey, hâlâ burada değişmeye çalışıyorum. Tezahürat hakkında bir bok bilmiyorum."
  
  "Anladim".
  
  Elini uzattı: "Buraya gelin!" - ve kaçarken kafasını tutmaya çalışırken kafasına koştu. Yorgi bacakları hafiflemiş halde odanın diğer ucuna sıçradı. Alicia kovalamacanın boşuna olduğunu gördü.
  
  "Bir dahaki sefere oğlum."
  
  Drake onun yaklaşmasını izledi. "Biliyorsun senden korkuyor."
  
  "Çocuğun hiçbir şeyden korktuğunu düşünmedim. O Rus hapishanesinde vakit geçirip duvarlar ördükten sonra olmaz. Sonra onun bundan korktuğunu öğreniyorsun." Kendini kafasına vurdu.
  
  "En güçlü silah" dedi Dahl. "Hannibal'e sor."
  
  "Ah, Torsti şaka yapıyor. Hepimiz takvime dönelim. Ama cidden," diye ekledi Alicia. "Çocuğun konuşması gerekiyor. Ben daha nitelikli değilim."
  
  Kensi havladı. "Gerçekten mi? Şaşırdım".
  
  "Webb'in açıklamasında sizden bahsedilmiş miydi? Ah evet, sanırım öyle."
  
  İsrailli omuz silkti. "Geceleri uyumakta zorluk çekiyorum. Ne olmuş?"
  
  "İşte bu yüzden" dedi Alicia. "Hiç bir şey."
  
  "Sanırım seninle aynı sebepten dolayı."
  
  Derin bir sessizlik vardı. Dahl, kadınların başları üzerinden Drake'in bakışlarıyla karşılaştı ve hafifçe eğildi. Drake kadınları küçümsemeden ama onların sefalet kuyusuna sürüklenmelerini de istemeyerek hızla bakışlarını başka tarafa çevirdi. Hayden konuşmaya başlayınca Alicia başını kaldırdı.
  
  "Tamam" dedi patronları. "Lauren'ın başlangıçta düşündüğünden daha iyi. Hellespont'a geziye kim var?
  
  Alicia içini çekti. "Bu lanet takım için mükemmel görünüyor. Beni kaydet."
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR ekibi önce helikopterle, ardından sürat teknesiyle Çanakkale Boğazı'na yaklaştı. Güneş çoktan ufka doğru batıyordu; ışık parlak bir toptan, arka planda panoramik bir şerite ve yatay bir çizgiye dönüşüyordu. Drake, inişli çıkışlı yolculuk sırasında ulaşım modları arasında zar zor geçiş yaptığını fark etti ve pilotların günü nasıl güvenli bir şekilde atlattığına hayret edecek zaman buldu. Helikopterde onun yanında bulunan Alicia, duygularını biraz açıklığa kavuşturdu.
  
  "Hey millet, sizce bu herif bizi öldürmeye mi çalışıyor?"
  
  Sıkıca bağlanan ve tutabildiği kadar yedek kayışa tutunan Kinimaka, sıkılı dişlerinin arasından, "Onların sıçradığını düşündüğünden oldukça eminim" dedi.
  
  İletişim tamamen çalışır durumda ve açıktı. Ekipleri CIA tarafından sağlanan silahları incelerken ortalık sessizlikle doldu. Drake, aralarında Glock'ların, HKS'nin, savaş bıçaklarının ve çeşitli el bombalarının da bulunduğu olağan şüphelileri buldu. Gece görüş cihazları da sağlandı. Sadece birkaç dakika sonra Hayden iletişim cihazı üzerinden konuşmaya başladı.
  
  "Dolayısıyla millet, bu görevin başka, daha kişisel bir yönünü düşünmenin zamanı geldi. Yarışan takımlar. CIA hâlâ altı tane olduğunu söylüyor, o yüzden çok fazla olmadığına şükredelim. İskenderiye hücresi, dünya çapındaki CIA hücrelerinden, NSA'dan ve gizli ajanlardan sürekli olarak bilgi alıyor. Bana ilgili tüm gerçekleri aktarıyorlar-"
  
  "Eğer onların çıkarına olacaksa," diye araya girdi Kensi.
  
  Hayden öksürdü. "Devlet kurumlarıyla kötü deneyimler yaşadığınızı ve CIA'in kötü bir şekilde baskı altında olduğunu anlıyorum ama ben onlar için çalıştım. Ve en azından işimi doğru yaptım. Korumaları gereken koca bir ulus var. Size gerçekleri anlatacağımdan emin olabilirsiniz."
  
  Alicia iletişim cihazının üzerinden, "Eteğini kaldıran şeyin ne olduğunu merak ediyorum," diye fısıldadı. "Hiç iyi olmadığından eminim."
  
  Kensi ona baktı. "Eteğini yukarı kaldıracak ne iyi olabilir?"
  
  "Bilmiyorum". Alicia hızla gözlerini kırpıştırdı. "Johnny Depp'in ağzı mı?"
  
  Hayden boğazını temizleyip devam etti. "Altı özel kuvvet timi. Kimin sempatik, kimin açıkça düşman olduğunu söylemek zor. Varsaymayın. Herkese düşman muamelesi yapmalıyız. Bu işin içinde olduğunu bildiğimiz hiçbir ülke bunu kabul etmeyecektir. Bu adamlardan bazılarını tanıyor olabileceğinizi anlıyorum ama şarkı aynı kalıyor.
  
  Hayden durakladığında Drake İngiliz birliğini düşündü. SAS'ın çok sayıda alayı vardı ve kendisi uzun yıllardır uzaktaydı ama yine de ultra elit askerlerin dünyası tam olarak büyük değildi. Hayden, savaş alanında hazırlıksız yakalanmak yerine, artık potansiyel çatışmalar ve çekinceler hakkında konuşmakta haklıydı. Dahl İsveç birliğiyle, Kenzie ise İsrail birliğiyle ilgilenebilir. İyi iş, orada geleneksel bir Amerikan varlığı yoktu.
  
  "Çin'in dost canlısı olduğunu hayal edemiyorum" dedi. "Ne Rusya."
  
  Mai pencereden dışarı bakarak, "Bu hızda," dedi. "Karanlıkta şekillere dönüşecekler."
  
  "Her ülkenin mevcut durumu hakkında bir fikrimiz var mı?" - Dahl'a sordu.
  
  "Evet, tam da buna doğru gidiyordum. Bildiğimiz kadarıyla İsveçliler birkaç saat uzaktalar. Fransızlar hâlâ evde. Mossad en yakınımız, çok yakın."
  
  "Elbette" dedi Dahl. "Aslında kimse nereye gittiklerini bilmiyor."
  
  Drake hafifçe öksürdü. "İsveç'in başarısız girişimini haklı çıkarmaya mı çalışıyorsunuz?"
  
  "Şimdi Eurovision'daymış gibi konuşuyorsun. Ve kimse İngiltere'den bahsetmedi. Nerede bulunuyorsun? Hâlâ çay mı yapıyorsun?" Dahl hayali bir bardağı kaldırdı, küçük parmağı belli bir açıyla dışarı çıktı.
  
  Bu adil bir noktaydı. "Eh, İsveç muhtemelen geriye doğru başladı."
  
  "En azından başladılar."
  
  Hayden, "Arkadaşlar," diye sözünü kesti. "Bizim de bunun bir parçası olduğumuzu unutmayın. Ve Washington bizim kazanmamızı bekliyor."
  
  Drake kıkırdadı. Dahl sırıttı. Lauren konuşmaya başlayınca Smith başını kaldırdı.
  
  "Bütün bunlara ilginç bir katkı da bu ülkelerden bazılarının herhangi bir müdahaleyi şiddetle protesto etmesidir. Elbette saçmalıkların düzeyi her zaman yüksektir ama bazı dürüst olmayan unsurlarla da başa çıkabiliriz."
  
  "Resmi olmayan? Kıymık grupları mı?" - Kinimaka sordu.
  
  "Mümkün."
  
  Hayden, "Bu sadece bizi temel bilgilere geri getiriyor" dedi. "Herkes düşmandır."
  
  Drake, Smith'in onun açıklaması hakkında ne düşünmüş olabileceğini merak etti. Cusco'da Joshua düşmanca davrandı, ancak ölümü hükümet tarafından onaylanmadığı ve ülkede kalışları sürekli değiştiği ve tartışmalı olduğu için kimse ne olacağını bilmiyordu. Bu adamın ölümü bir kazaydı ama dikkatsizlik ve aşırı hevesten kaynaklanmıştı. Evet o bir asalak ve katildi ama koşullar farklıydı.
  
  Helikopterden sonra tekneleri doldurdular. Siyahlar giymiş, yüzleri kamufle edilmiş, Hellespont'un sularında rahatça sıçrayan gece sonunda karanlıkla doldu. İzledikleri rota boştu, uzak kıyının ötesinde ışıklar titriyordu. Hellespont, Avrupa ile Asya arasındaki sınırın bir bölümünü oluşturan önemli bir kanaldı. Dar bir boğaz olan Gelibolu, kuzey kıyılarında yer alırken, diğer sınırlarının çoğu nispeten seyrek nüfusluydu. Hayden ve Lauren suda süzülürken iletişim cihazlarını kullandılar.
  
  "Hannibal'in hiçbir zaman mezarı olmadı, hatta bir mezar taşı bile olmadı. Parlak bir kariyerin ardından bu efsanevi general, yaşlılıkta zehirlenerek neredeyse tek başına öldü. Peki isimsiz bir mezarı nasıl bulursun?"
  
  Lauren durakladığında Drake başını kaldırdı. Onlara sordu mu?
  
  Smith cesurca bir çözüm bulmak için yola çıktı. "Sonar?"
  
  Dahl, "Mümkün ama nereye bakacağınız konusunda oldukça iyi bir fikre sahip olmanız gerekiyor" diye yanıtladı.
  
  Hayden, "Belirsiz bir belge buldular, kaydedilebilir bir belge, evet ama zaman kaybetti" dedi. "Hannibal'in kaderi, Roma emperyalizmine karşı çıkan kahramanı sevenleri her zaman rahatsız etmiştir. Bunlardan biri de altmışlı yıllarda İstanbul'u ziyaret eden Tunus Cumhurbaşkanıydı. Bu ziyaret sırasında istediği tek şey Hannibal'in naaşını yanında Tunus'a götürebilmekti. Başka hiçbir şeyin önemi yoktu. Türkler sonunda biraz yumuşadılar ve onu kısa bir yolculuğa götürdüler."
  
  "Altmışlı yıllar mı?" dedi Dahl. "Bu, savaş suçlularının iğrenç küçük planlarını uygulamaya başladığı zaman değil mi?"
  
  "Büyük olasılıkla". Hayden dedi. "Küba'ya yerleşip yeni bir hayata başladıktan sonra. Daha sonra yeni düzenleri neredeyse yirmi yıl sürdü."
  
  Alicia, "Yaratıcı olmak için bolca zamanımız var" dedi.
  
  Mai, "Ve onlar için Dört Atlıyı seç," diye ekledi. "Hannibal - Savaş Süvarisi mi? Mantıklı. Peki Fetih, Kıtlık ve Ölüm kimdir? Peki neden Afrika'daki Çanakkale Boğazı dört ana yönden biridir?"
  
  Alicia, May'in "İyi bir nokta," diye tekrarlayarak Drake'in çabalarını ikiye katlamasına neden oldu. "O küçük düşünme şapkasını tekrar takmalısın Foxy."
  
  Lauren gülümsedi. Drake bunu ses tonundan anlıyordu. "Böylece Türkler, özellikle Hannibal'e duydukları saygısızlıktan utanarak, Tunus cumhurbaşkanını Çanakkale Boğazı'nda bir yere götürdüler. 'harap bir binanın bulunduğu tepede' yazıyor. Burası Hannibal Barca'nın meşhur dinlenme yeridir."
  
  Drake bekledi ama daha fazla bilgi gelmedi. "Ama yine de" dedi, "bu otuz yıl önceydi."
  
  Lauren, "Orada çok uzun süre durdu" dedi. "Ve Türklerin de bir nevi şeref kıtası diktiğine şüphe yok."
  
  Drake şüpheli görünüyordu. "Aslında bu sadece bir fahri mezar olabilir."
  
  "Tunus cumhurbaşkanını oraya götürdüler Matt. Hatta eve döndüğünde korumaları tarafından onaylanmış kum şişelerini bile aldı ve onlara 'Hannibal'in mezarındaki kum' adını verdi. Bu durumda, o yıl, Türkler gerçekten Tunus Cumhurbaşkanı'nı aldatır mıydı?"
  
  Drake kıyı şeridinin yaklaşan karanlık kıvrımına doğru başını salladı. "Öğreneceğiz."
  
  
  BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake, samur rengi sürat teknesinin sudan çekilmesine yardım etti, onu yakınlardaki eski köklerden oluşan bir alana demirledi ve dıştan takmalı motoru monte etti. May, Alicia ve Smith bir karakol kurmak için acele ettiler. Kinimaka, Dahl'ın yardımıyla ağır sırt çantalarını kaldırdı. Drake botlarının altında kum hissetti. Hava toprak kokuyordu. Dalgalar, teknelerin ivme kazandırmasıyla solundaki kıyıya şiddetle hücum etti. Mızraklılar durumu değerlendirirken sessizliği başka hiçbir ses bozamadı.
  
  Hayden elinde taşınabilir bir GPS navigasyon cihazı tutuyordu. "İyi. Koordinatları programladım. Gitmeye hazır mıyız?"
  
  "Hazır" diye yanıt olarak birkaç ses duyuldu.
  
  Hayden ileri doğru ilerledi ve Drake onun arkasına yerleşerek ayaklarının altındaki bataklıkta ilerledi. Alanı sürekli taradılar ama başka hiçbir ışık kaynağı görünmüyordu. Belki de buraya ilk onlar geldi. Belki de diğer takımlar geride durarak tüm ağır yükü başkasının yapmasına izin verdi. Belki şu anda bile izleniyorlardı.
  
  Olasılıklar sonsuzdu. Onlar geçerken Drake Alicia'ya başıyla selam verdi ve İngiliz kadın da sıraya katıldı. "Bir taraftan diğer tarafa değişiklik gösterebilir."
  
  "Peki ya Smith?" - Diye sordum.
  
  "Buradayım. Yol bellidir."
  
  Ah evet, ama iç bölgelere doğru gidiyoruz, diye düşündü Drake ama hiçbir şey söylemedi. Yumuşak kum yerini sert toprağa bıraktı ve sonra sete tırmandılar. Yalnızca birkaç metre boyunda ve eğimli bir tepeye sahip olan bu yaratıklar, çok geçmeden çöl sınırını geçtiler ve kendilerini düz bir arazi parçasında buldular. Hayden yolu gösterdi ve çorak çorak araziyi geçtiler. Artık nöbetçi göndermeye gerek yok. Kilometrelerce öteyi görebiliyorlardı ama May ve Smith daha uzakta durarak görüş mesafelerini artırdılar.
  
  GPS ekranı sessizce yanıp sönerek onları hedeflerine daha da yaklaştırdı ve gecenin karanlık kemeri görkemli bir şekilde üzerlerinde uzanıyordu. Bu kadar çok alan olduğundan gökyüzü çok büyüktü; yıldızlar zar zor görülebiliyor ve ay da küçük bir şerit. On dakika yirmiye, sonra otuza geldi ve hala yalnız yürüyorlardı. Hayden, iletişim cihazı aracılığıyla hem takımla hem de Alexandria ile iletişim halinde kaldı. Drake, doğanın pürüzlü ritmini soluyarak çevrenin onu içine almasına izin verdi. Hayvan sesleri, esinti, toprağın hışırtısı; hepsi oradaydı ama uygunsuz hiçbir şey yoktu. Karşı karşıya oldukları takımların en az onlar kadar iyi olabileceğini fark etti ama kendisinin ve arkadaşlarının yeteneklerine güvendi.
  
  "İleride," diye fısıldadı Hayden. "GPS arazinin on iki metre kadar yükseldiğini gösteriyor. Aradığımız tepe bu olabilir. Bakmak."
  
  Tepe yavaş yavaş karanlığın içinden çıktı; engellerin arasından sabit bir yol açarken birbirine dolanmış kökler ve kuru zemine saçılan kayalar ile sürekli yükselen bir toprak yığınıydı. Drake ve Alicia bir an durup geriye baktılar ve dalgalı denize kadar uzanan pürüzsüz karanlığı fark ettiler. Ve bunun çok ötesinde, limanın parıldayan ışıkları, bambaşka bir varoluş.
  
  "Bir gün?" Alicia şaşkınlıkla sordu.
  
  Drake öyle umuyordu. "Oraya varacağız" dedi.
  
  "Bu kolay olmalı."
  
  "Ve aşk. Bisiklete binmek gibi. Ama dengenizi yeniden kazanmadan çok önce düşersiniz ve kesikler, morluklar ve sıyrıklar yaşarsınız."
  
  "Yani yolun yarısı zaten geçildi." Ona kısaca dokundu ve sonra tepeye doğru devam etti.
  
  Drake onu sessizce takip etti. Artık Alicia Miles kendi kendini yok etme döngüsünden kurtulduğu için gelecek gerçekten de yeni fırsatlar barındırıyordu. Yapmaları gereken tek şey, dünya insanlarına acı çektirmeye kararlı başka bir grup deliyi ve megalomanı yenmekti.
  
  İşte bu yüzden onun gibi askerler her şeyi riske atıyor. Yan taraftaki Adrian ve yolun karşısındaki Graham için. İki çocuğunu her gün zamanında okula ulaştırmak için çabalayan Chloe için. Süpermarkete giderken sızlanan ve inleyen çiftler için. Çevre yolunda trafik sıkışıklığında iyi huylu oturanların, kuyrukları atlayanların yararına. Hava karardıktan sonra minibüsünüze ya da garajınıza tırmanıp ellerinden geleni yapan pislikler için değil. Zorbalar, güç peşinde koşanlar ve arkadan bıçaklayanlar için değil. Saygı, sevgi ve ilgi için canla başla mücadele edenlere sahip çıkılsın. Çocuklarının geleceği için mücadele edenler onun güvenliğinden emin olsun. Başkalarına yardım edenlere yardım edilsin.
  
  Hayden hafif bir homurtuyla dikkatini çekti. "Burası olabilir. GPS öyle olduğunu söylüyor ve ileride terk edilmiş bir bina görüyorum."
  
  Üst üste binen renkli noktalar gördü. O zamanlar olayların merkez üssü burasıydı. Artık inceliklere ayıracak zaman yoktu. Artık burada olduklarına göre daha hızlı bulabilselerdi Hannibal'in mezarını ararken havai fişek bile patlatabilirlerdi. Çünkü Drake, eğer onu bulabilirlerse diğer takımların da bulabileceğinden emindi.
  
  Hayden yaklaşık alanı kaydetti. Kinimaka ve Dahl ağır sırt çantalarını yere indirdiler. May ve Smith en iyi gözlem pozisyonlarını aldılar. Drake ve Alicia yardım etmek için Hayden'a yaklaştı. Yalnızca Yorgi geride kaldı ve kendisine ne yapması gerektiğinin söylenmesini beklerken kararsızlık gösterdi.
  
  Kinimaka ve Dahl, üçlüyü karbon fiber standlara monte ederek ve daha fazlasını vererek harika fenerler yarattılar. Bunlar sadece parlak ampuller değildi; güneş ışığını olabildiğince yakından simüle edecek şekilde yapılmışlardı. Kuşkusuz, Mısır'da CIA'in kapsamlı yetenekleri bile sınırlıydı, ancak Drake, aygıtın o kadar da kötü görünmediğini düşünüyordu. Kinimaka, geniş bir alanı aydınlatmak için bir standın üzerine monte edilmiş bir lambayı kullandı ve ardından Hayden ve Dahl, zemini incelemeye gitti.
  
  Hayden onlara, "Şimdi dikkat edin" dedi. "Kıyamet Tarikatı silahların Hannibal'in ölümünden çok sonra buraya gömüldüğünü iddia ediyor. Bu işaretsiz bir mezar, mezar taşı değil. Yani biz kemikleri, blokları veya sütunları değil, bozulmuş zemini arıyoruz. Antik kalıntıları değil, yakın zamanda gömülmüş eşyaları arıyoruz. Çok zor olmasa gerek-"
  
  "Bunu söyleme!" Dahl havladı. "Her şeye uğursuzluk getireceksin, kahretsin."
  
  "Sadece Hannibal'i aramamıza gerek olmadığını söylüyorum. Yalnızca silahlar."
  
  "İyi bir nokta." Kinimaka çevredeki aydınlatmayı biraz ayarladı.
  
  Hayden yerde üç yeri işaretledi. Hepsi bir şekilde değiştirilmiş gibi görünüyordu ve hiçbiri yakın zamanda değişmedi. Yorgi elinde kürekle dikkatle yaklaştı. Drake ve Alicia ona katıldı, ardından da Kinimaka geldi.
  
  Hayden, "Sadece kazın," dedi. "Acele etmek".
  
  "Ya bubi tuzağı varsa?" Alicia sordu.
  
  Drake harap binaya baktı. Duvarlar sanki dünyanın ağırlığını taşıyormuş gibi hüzünlü bir şekilde sarkıyordu. Bir tarafı dev bir satır gibi ikiye bölünmüştü, bloklar artık her iki taraftan da sivri dişler gibi çıkıntı yapıyordu. Çatı uzun zaman önce çökmüştü, kapı ve pencere yoktu. "Eh, orada sığınacak bir yer bulabilecekmişiz gibi görünmüyor."
  
  "Teşekkür ederim".
  
  "Merak etme aşkım. Başını dik tut."
  
  Drake öfkeli bakışları görmezden geldi ve işe koyuldu. "Peki Dört Atlının ne önemi var?" Hayden'a iletişim cihazı üzerinden sordu.
  
  "Düşünce kuruluşunun en iyi tahmini? Aradığımız tarihi şahsiyetlere ve bulmayı umduğumuz silahlara karşılık geliyorlar. Yani Romalılardan nefret etmek üzere yetiştirilen Hannibal, Roma'da neredeyse sonu olmayan bir savaş başlattı, değil mi? Burası savaş silahlarını bulacağımız yer."
  
  Kinimaka, "Ayrıca atlı da olabilirler" diye araya girdi. "Yani Hannibal öyleydi."
  
  "Evet, biraz fazla belirsiz Mano."
  
  "Yani bunun İncil'le hiçbir ilgisi yok?" Drake başka bir toprak yığını daha kazdı. "Çünkü bu aptal kodların hiçbirine ihtiyacımız yok."
  
  "Eh, Revelation'da göründüler ve..."
  
  "Vay!" Alicia aniden çığlık attı. "Sanırım bir şeye çarptım!"
  
  May'in sesi iletişim cihazından "Ve dikkat," diye fısıldadı. "Suda yeni ışıklar belirdi, hızla yaklaşıyorlar."
  
  
  ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Drake küreği yere bıraktı ve Alicia'ya bakmak için yürüdü. Yorgi zaten oradaydı ve kazmasına yardım ediyordu. Kinimaka da hızla ilerledi.
  
  "Ne kadar zamanımız var?" Hayden acilen sordu.
  
  Smith, "Hızlarına bakılırsa en fazla otuz dakika," diye yanıtladı.
  
  Dahl dikkatle baktı. "Herhangi bir ipucu var mı?"
  
  "Muhtemelen Mossad," diye yanıtladı Kensi. "En yakınları onlardı."
  
  Drake yemin etti. "Lanet olası İsveçlilerin birinci olmasını dilediğim tek an."
  
  Alicia diz boyu çukurda durdu, küreğinin kenarını yumuşak toprağa gömerek nesneyi serbest bırakmaya çalıştı. Belirsiz kenarları keyifsizce çekiştirerek mücadele etti. Yorgi, yerde giderek genişleyen yarada Alicia'ya katılırken Kinimaka yeri yukarıdan temizliyordu.
  
  "Bu nedir?" - Diye sordum. Drake sordu.
  
  Hayden elleri dizlerinin üzerine çömeldi. "Henüz kesin olarak söyleyemem."
  
  "Kendini toparla Alicia." Drake sırıttı.
  
  Tek tepkisi bir bakış ve havaya kaldırılmış bir parmaktı. Söz konusu nesne toprakla kaplıydı ve her tarafı toprakla kaplıydı ama bir şekli vardı. Yaklaşık iki metreye bir metre ölçülerindeki dikdörtgen, belirgin bir kutu şekline sahipti ve kolayca hareket edebiliyordu, bu da hiç de ağır olmadığını gösteriyordu. Sorun, sert toprak ve köklerle çevrelenmiş ve sıkıştırılmış olmasıydı. Drake kutudan denize baktı, ışıkların giderek yaklaşmasını izledi ve bu kadar küçük, hafif bir konteynerin nasıl yıkıcı bir askeri silah taşıyabildiğini merak etti.
  
  Smith, "On beş dakika" dedi. "Başka yaklaşma belirtisi yok."
  
  Alicia ilk başta küfrederek ve hiçbir yere varamadan yerde mücadele etti ama sonunda eşyayı kınından çıkardı ve Yorgi'nin onu çıkarmasına izin verdi. O zaman bile, aşırı büyümüş sarmaşıklar ve birbirine dolanmış kökler, görünüşte sevinçli bir şekilde ona yapışmıştı; sert, çarpık bir demet, bırakmayı reddediyordu. Artık bellerine kadar çamura batmışlardı, elbiselerini silkeliyor ve küreklere yaslanıyorlardı. Drake bariz "İş başındaki adamlar" cümlesinden kaçındı ve kaldırmaya yardım etmek için eğildi. Dahl da eğildi ve birlikte nesnenin yanından destek bulup onu dışarı çekmeyi başardılar. Kökler protesto etti, kırıldı ve çözüldü. Bazıları sevgili hayata tutundu. Drake bastırdı ve deliğin kenarından yukarı doğru süründüğünü hissetti. Yukarıdan yer değiştiren toprak nehirleri akıyordu. Sonra o ve Dahl birlikte ayağa kalkıp Alicia ile Yorgi'ye baktılar. İkisinin de yüzleri kızarmıştı ve nefes nefeseydiler.
  
  "Ne?" - Diye sordum. Drake sordu. "Siz ikiniz çay molası vermeyi mi planlıyorsunuz? Defol git burdan."
  
  Alicia ve Yorgi deliğin dibini tekrar kontrol ederek başka kutular ya da eski kemikler aradılar. Hiçbir şey bulunamadı. Bir dakika sonra genç Rus, yokmuş gibi görünen bir yerde destek bularak deliğin kenarı boyunca koştu, böylece yokuştan yukarı sıçrayabildi ve deliğin kenarından atlayabildi. Alicia olanları üzüntüyle izledi ve sonra biraz beceriksizce kenara atladı. Drake onun elini yakaladı ve onu yukarı çekti.
  
  Kıkırdadı. "Küreğini unuttun."
  
  "Gidip onu almak ister misin? Önce kelleyi teklif ediyorum."
  
  "Kısıtlama, kısıtlama."
  
  Hayden deliğe bakmaya devam etti. "Zavallı yaşlı Hannibal Barca ile biraz vakit geçirmenin iyi bir zaman olacağını düşündüm. Bir asker arkadaşımıza saygısızlık etmek istemeyiz."
  
  Drake onaylayarak başını salladı. "Efsane".
  
  "Eğer oradaysa bile."
  
  Hayden, "Naziler araştırmalarını yaptılar" dedi. "Ve gönülsüzce itiraf ediyorum, bunu iyi yaptılar. Hannibal, sırf işinde iyi olduğu için kalıcı bir üne kavuştu. Alpler boyunca yaptığı yolculuk, ilk savaşların en dikkate değer askeri başarılarından biri olmaya devam ediyor. Bugün hâlâ övülen askeri stratejileri uygulamaya koydu."
  
  Bir süre sonra yukarıya baktılar. Dahl da onlarla birlikteydi. Kinimaka, koyu renk ahşaptan yapılmış sağlam bir kutuyu ortaya çıkarmak için eşyayı kaydırdı. Tepesinde küçük bir arma vardı ve Hawaiili bunu göstermeye çalıştı.
  
  Hayden bana doğru eğildi. "Bu kadar. Ev yapımı logoları. Son Yargının emri."
  
  Drake sembolü ezberleyerek onu inceledi. Pusulanın farklı noktalarına yerleştirilmiş dört bükülmüş örgüyle küçük bir merkezi daireye benziyordu. Daire sonsuzluğun simgesiydi.
  
  Hayden, "Tırpanlar silahtır" dedi. "İç dünyanı mı koruyorsun?" Omuz silkti. "Gerekirse bu konuyu daha sonra hallederiz. Haydi."
  
  Işıklar artık denizde değildi, bu da Mossad'ın (eğer en yakınlardaysa) sağlam zemine ulaştığı ve tam hızla on beş dakikadan az bir mesafede olduğu anlamına geliyordu. Drake bir kez daha yüzleşmenin nasıl biteceğini merak etti. SPEAR'a her ne pahasına olursa olsun dört silahı da güvence altına alması emredildi, ancak emirler savaş alanında nadiren mükemmel bir şekilde yerine getirildi. Diğerlerinin yüzlerindeki gergin ifadeleri gördü ve komuta yapısına en yakın olan Hayden'ın bile aynı şekilde hissettiklerini biliyordu.
  
  Ayrılmaya hazırlanıyorlardı.
  
  Hayden, "Yüzleşmeden kaçınmaya çalışın" dedi. "Açıkça".
  
  "Ya yapamazsak?" - Dahl'a sordu.
  
  "Peki, eğer Mossad ise belki konuşabiliriz."
  
  Alicia, Kimlik yeleklerinin olacağından şüpheliyim, diye mırıldandı. "Bu bir polis dizisi değil."
  
  Hayden bir an için iletişim cihazını kapalı konuma getirdi. "Eğer bize ateş edilirse savaşırız" dedi. "Başka ne yapabiliriz?"
  
  Drake bunu en iyi uzlaşma olarak gördü. İdeal bir dünyada, yaklaşan askerlerin yanından geçip, zarar görmeden ve fark edilmeden nakliye araçlarına geri dönerlerdi. İdeal bir dünyada elbette SPEAR olmazdı. Ekip taşınmaya hazırlanırken silahlarını tekrar kontrol etti.
  
  Hayden, "Uzun yolu seç," diye önerdi. "Yapmazlar".
  
  Tüm önlemler. Çatışmayı önlemek için tüm hileler.
  
  Lauren'ın sesi kulağını diken diken ediyordu. "Haberi yeni aldık arkadaşlar. İsveçliler de yaklaşıyor."
  
  
  YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake, önce harap binanın çevresinden dolaşarak, sonra da yokuştan aşağı doğru ilerleyerek yolu gösterdi. Karanlık hâlâ ülkeyi kaplıyordu ama şafak çok yakındaydı. Drake, kendisini denizin ters yönünde bulana kadar yolunu düzensiz bir döngü halinde tanımladı.
  
  Duyular tetikte, kafalar havada, ekip bizi takip ediyor.
  
  Dahl kutuyu ele geçirdi ve kapağını dikkatle kolunun altında tuttu. Kenzi onun yanına koşarak yolunu bulmasına yardım etti. Çevrelerinin tamamen farkında olmayı tercih eden Smith dışında ekip gece görüş ekipmanı takıyordu. İyi bir kombinasyondu. Tepenin eteğine ve barınak bulunmayan düz bir düzlüğe ulaşana kadar yan yana ve tek sıra halinde koştular. Drake döngüyü takip ederek onları teknelerin genel yönüne doğru yönlendirdi. Tek kelime konuşulmadı; herkes çevresini kontrol etmek için duyularını kullandı.
  
  Düşmanlarının ne kadar ölümcül olduğunu biliyorlardı. Bu sefer yarı çıkarcı paralı askerler yok. Bugün, ertesi ve ertesi gün, kendilerinden aşağı olmayan askerlerle karşı karşıya kaldılar.
  
  Neredeyse.
  
  Drake yavaşladı, biraz fazla hızlı hareket ettiklerini hissetti. Arazi onların lehine değildi. Soluk bir parıltı doğu ufkuna doğru sürünüyordu. Yakında kapak olmayacak. Smith sağında, Mai ise solunda duruyordu. Takım düşük kaldı. Üzerindeki harap binanın bulunduğu tepe küçülerek arkalarında belirdi. İleride birkaç ağacın yer aldığı bir sıra çalı belirdi ve Drake biraz rahatladı. Olmaları gereken yerin çok kuzeydoğusundaydılar ama sonuç buna değdi.
  
  En iyi durum senaryosu? Kavga yok.
  
  Tehlikeyi göze alarak ve vücut dilini nötr tutarak yoluna devam etti. Bağlantı sakin kaldı. Sığınağa yaklaştıklarında, orada bekleyen biri olabilir diye yavaşladılar. Komandolar olarak uyarı bekleyebilirlerdi ama bu görevde hiçbir şeyi olduğu gibi kabul edemezdik.
  
  Drake, birkaç ağaç ve seyrek çalılarla çevrili geniş bir alan gördü ve durarak diğerlerine mola vermelerini işaret etti. Manzara incelemesinde hiçbir şey ortaya çıkmadı. Tepenin tepesi görebildiği kadarıyla ıssızdı. Sollarında ince bir örtü düz bir ovaya, oradan da deniz kıyısına kadar uzanıyordu. Teknelerinin on beş dakikalık yürüme mesafesinde olabileceğini tahmin etti. Bağlantıyı sessizce açtı.
  
  Lauren, İsveçlilerden haber var mı?
  
  "HAYIR. Ama yakınlarda olmalılar."
  
  "Diğer takımlar mı?"
  
  "Rusya havada." Utanmış görünüyordu. "Sana bir pozisyon veremem."
  
  Smith, "Burası sıcak bir bölge olmak üzere" dedi. "Hareket etmeliyiz."
  
  Drake kabul etti. "Hadi dışarı çıkalım."
  
  Ayağa kalktı ve herhangi bir kurşun kadar şok edici bir çığlık duydu.
  
  "Orada dur! Bir kutuya ihtiyacımız var. Kıpırdama."
  
  Drake tereddüt etmedi ama hızla aşağı indi; hem uyarıya minnettardı hem de düşmanı ıskaladıklarının şokunu yaşıyorlardı. Dahl ona baktı ve Alicia'nın kafası karışmış görünüyordu. Mai bile şaşkınlık gösterdi.
  
  Kensi dilini şaklattı. "Mossad olmalı."
  
  "Onları silah zoruyla mı aldın?" Hayden sordu.
  
  "Evet" dedi Drake. "Konuşmacı dümdüz ilerliyor ve muhtemelen her iki tarafta da asistanlar var. Tam olarak olmak istediğimiz yer."
  
  Mai, "İleriye gidemeyiz" dedi. "Geri dönüyoruz. Bu yönde." Doğuyu işaret etti. "Bir barınak, bir yol ve birkaç çiftlik var. Şehir çok uzakta değil. Tahliyeyi duyurabiliriz."
  
  Drake, Hayden'a baktı. Patronları kıyı boyunca kuzeye gitmek, medeniyete doğru doğuya gitmek ya da savaşla yüzleşmek arasındaki tercihi tartıyor gibi görünüyordu.
  
  Dahl, "Burada kalırsak iyi bir şey olmayacak" dedi. "Bir elit düşmana karşı koymak zor olabilir ama daha fazlasının yolda olduğunu biliyoruz."
  
  Drake, May'in haklı olduğunu zaten biliyordu. Kuzey kurtuluşa giden herhangi bir yol sunmadı. Hellespont boyunca siper almadan koşuyorlar ve bir tür ulaşım aracına rastlamak için tamamen şansa güveniyorlardı. Doğuya seyahat garantili fırsat.
  
  Ayrıca diğer takımlar neredeyse hiçbir şehirden gelmezdi.
  
  Hayden aradı ve doğuya dönerek araziyi ve hızlı bir kaçış şansını değerlendirdi. Bu sırada ses tekrar geldi.
  
  "Orada kalın!"
  
  "Kahretsin," dedi Alicia nefes nefese. "Bu adam medyum."
  
  Smith, görsel teknolojiye atıfta bulunarak, "Görme yeteneğim iyi" dedi. "Sağlam bir şeyin arkasına saklanın. Ateşi almaya gidiyoruz."
  
  Ekip doğuya doğru yola çıktı. İsrailliler ateş açtı, mermiler mızrakçıların kafalarının üzerinden ağaç gövdelerine ve dalların arasına çarptı. Yapraklar yağdı. Drake, atışların kasıtlı olarak yükseğe hedeflendiğini bilerek ve burada nasıl bir yeni savaşa girişmeye cesaret ettiklerini merak ederek hızla tırmandı.
  
  Alicia, "Tıpkı kahrolası bir ordu eğitimi gibi" dedi.
  
  Dahl, "Gerçekten plastik mermi kullandıklarını umuyorum" diye yanıt verdi.
  
  Tırmandılar ve doğaçlama yaparak doğuya doğru ilerlediler, daha güçlü ağaçlara ulaştılar ve dikkat çektiler. Drake kasıtlı olarak yukarıya doğru ateş etti. Hiçbir hareket belirtisi göremedi.
  
  "Zor piçler."
  
  Kenzie, "Küçük takım" dedi. "Dikkatlice. Otomatik makineler. Kararı bekleyecekler."
  
  Drake bu avantajdan tam anlamıyla yararlanmak istiyordu. Ekip dikkatli bir şekilde doğuya, hâlâ uzak ufku tehdit eden solgun şafağa doğru ilerledi. Bir sonraki açıklığa ulaşan Drake, bir kurşunun ıslığını duydu ve neredeyse hissetti.
  
  "Saçmalık". Korunmak için daldı. "Bu yakındı."
  
  Daha fazla ateş, barınaklara daha fazla kurşun salınımı. Hayden, Drake'in gözlerinin içine derinlemesine baktı. "Yolları değişti."
  
  Drake buna inanamayarak derin bir nefes aldı. İsrailliler şiddetli bir şekilde ateş açtılar ve şüphesiz ihtiyatlı ama avantajlı bir hızla ilerlediler. Başka bir kurşun Yorga'nın kafasının hemen arkasındaki ağaçtan bir ağaç kabuğu parçası kopardı ve Rus'un şiddetle irkilmesine neden oldu.
  
  "İyi değil," diye homurdandı Kensi öfkeyle. "Hiç iyi değil".
  
  Drake'in gözleri çakmaktaşı gibiydi. "Hayden, Lauren'la iletişime geç. Ateşe karşılık verdiğimizi Qrow'a teyit ettirin!"
  
  Kensi, "Ateşe karşılık vermeliyiz" diye bağırdı. "Siz daha önce hiç kontrol etmediniz."
  
  "HAYIR! Onlar paralı askerler, eğitimli ve emirlere uyan elit birlikler. Onlar kahrolası müttefikler, potansiyel dostlar. Şuna bir bak, Hayden. Şimdi kontrol et! "
  
  Yeni mermiler çalıları deldi. Düşman görünmez ve duyulmamıştı; SPIR onların ilerleyişini yalnızca kendi deneyiminden biliyordu. Drake, Hayden'ın iletişim düğmesine basıp Lauren'la konuşmasını izledi ve ardından hızlı bir yanıt vermesi için dua etti.
  
  Mossad askerleri yaklaştı.
  
  "Durumumuzu onaylayın." Dahl'ın sesi bile gergin geliyordu. "Lauren! Bir karar mı veriyorsun? Savaşacak mıyız? "
  
  
  * * *
  
  
  Zaten teknelerinden uzaklaştırılan SPEAR ekibi daha doğuya doğru ilerlemek zorunda kaldı. Ateş altında zor anlar yaşadılar. Bilinen müttefikleriyle savaşmak istemedikleri için kendilerini boğazlarına kadar tehlikede buldular.
  
  Çırpınarak, tırmalanarak ve kanlar içinde cephaneliklerindeki her numarayı, Mossad'la aralarına daha fazla mesafe koymak için her numarayı kullandılar. Lauren'ın dönüşü sadece birkaç dakika sürdü ama o dakikalar Justin Bieber'ın CD'sinden daha uzun sürdü.
  
  "Qrow mutsuz. Bir emir aldığını söylüyor. Ne pahasına olursa olsun silahlarınızı saklayın. Dördü de."
  
  "Ve hepsi bu mu?" Drake sordu. "Kiminle uğraştığımızı ona söyledin mi?"
  
  "Kesinlikle. Öfkeli görünüyordu. Sanırım onu kızdırdık."
  
  Drake başını salladı. Hiç mantıklı değil. Bu konuda birlikte çalışmalıyız.
  
  Dahl fikrini açıkladı. "Aslında Peru'da onun emirlerine karşı çıktık. Belki bu bir intikamdır."
  
  Drake buna inanmadı. "HAYIR. Küçük olurdu. O tür bir politikacı değil. Müttefiklerimiz bize karşı çıkıyor. Saçmalık. "
  
  Hayden, "Emirlerimiz var" dedi. "Bugün hayatta kalalım ve yarın savaşalım."
  
  Drake onun haklı olduğunu biliyordu ama İsraillilerin de muhtemelen aynı şeyi söylediğini düşünmeden edemiyordu. Böylece asırlardır süren şikâyetler başladı. Artık bir ekip olarak orman kalkanlarının içinde kalarak doğuya doğru ilerlediler ve çok saldırgan olmasa da İsraillileri yavaşlatmaya yetecek bir artçı örgütlediler. Smith, Kinimaka ve Mai, rakiplerini her fırsatta zincire vurarak artık iş yapmak istediklerini gösterme konusunda olağanüstü bir performans sergilediler.
  
  Drake ağaçların arasından uçarken ses arkalarından geldi. Helikopter tepemizde gürledi, sonra yan yattı ve göze çarpmayan bir açıklığa indi. Hayden'ın tek kelime etmesine gerek yoktu.
  
  "İsveçliler mi? Ruslar mı? Tanrım, bu tam bir saçmalık arkadaşlar!
  
  Drake hemen o yönden gelen silah seslerini duydu. Helikopterden yeni inen kişiye ateş açıldı, Mossad tarafından değil.
  
  Bu, şu anda dört özel kuvvet ekibinin savaşta olduğu anlamına geliyordu.
  
  İleride orman sona eriyor ve taş duvarlarla çevrili geniş bir alanın ötesindeki eski bir çiftlik evi ortaya çıkıyordu.
  
  "Biraz zaman ayırın" diye bağırdı. "Sert ve hızlı davranın. Orada yeniden toplanabiliriz."
  
  Ekip sanki cehennemin köpekleri peşlerindeymiş gibi koşuyordu.
  
  
  * * *
  
  
  Tam ama kontrollü bir hızla ilerleyen ekip, siperden rastgele çıktı ve çiftlik evine doğru koştu. Duvarlar ve pencere açıklıkları neredeyse tepedeki ev kadar perişandı, bu da kimsenin varlığının olmadığını gösteriyordu. Arkalarında üç grup özel kuvvet yatıyordu ama ne kadar yakınlardı?
  
  Drake'in haberi yoktu. Gece görüşünü kapatıp yolunu işaretlemek için aydınlanan gökyüzünü kullanarak tekerlek izleriyle dolu zeminde yoğun bir şekilde koştu. Takımın yarısı ileriye, yarısı geriye baktı. Mai, Mossad ekibinin ormanın kenarına ulaştığını gördüğünü fısıldadı ama sonra Drake ilk alçak duvara ulaştı ve Mai ile Smith az miktarda bastırma ateşi açtılar.
  
  Birlikte taş bir duvarın arkasına saklandılar.
  
  Çiftlik evi hâlâ yirmi adım ilerideydi. Drake, İsraillilerin ve diğerlerinin yerleşmesine ve ideal görüş hattı oluşturmasına izin vermenin onlara hiçbir faydası olmayacağını biliyordu. Ek olarak, diğer takımlar artık birbirlerine karşı dikkatli olacaklardı. İletişim cihazına konuştu.
  
  "Kıçlarınızı kaldırsanız iyi olur çocuklar."
  
  Alicia dönüp ona baktı. "En iyi Amerikan aksanınız bu mu?"
  
  Drake endişeli görünüyordu. "Bok. Sonunda döndüm." Sonra Dahl'ı gördü. "Ama hey, daha kötü olabilir sanırım."
  
  Birlikte kapağı kırdılar. May ve Smith tekrar ateş açtılar ve yanıt olarak yalnızca iki el ateş aldılar. Başka hiçbir ses duyulmadı. Drake sağlam bir duvar buldu ve durdu. Hayden hemen May, Smith ve Kinimaka'yı çevreyi korumakla görevlendirdi ve ardından diğerlerine katılmak için acele etti.
  
  "Birkaç dakikalığına sorun yok. Neyimiz var?"
  
  Lauren'ın sesi kulaklarını doldurduğunda Dahl çoktan haritayı açıyordu.
  
  "B planı hala mümkün. İç bölgelere doğru ilerleyin. Hızlıysanız ulaşıma ihtiyacınız olmayacak."
  
  "Lanet B planı." Drake başını salladı. "Her zaman B planı yapın."
  
  Çevre devriyesi her şeyin açık olduğunu bildirdi.
  
  Hayden, Dahl'ın taşıdığı kutuyu işaret etti. "Burada sorumluluk almamız gerekiyor. Eğer onu kaybedersen, içinde ne olduğu hakkında hiçbir fikrimiz olmaz. Ve eğer bunu düşmana kaptırırsan..." Devam etmesine gerek yoktu. İsveçli kutuyu yere koydu ve yanına diz çöktü.
  
  Hayden kapağa kazınmış sembole dokundu. Dönen bıçaklar uğursuz bir uyarı gönderiyor. Dahl kapağı dikkatlice açtı.
  
  Drake nefesini tuttu. Hiçbir şey olmadı. Her zaman riskli olacaktı ama herhangi bir gizli kilit veya mekanizma göremiyorlardı. Artık Dahl kapağı tamamen kaldırdı ve içerideki boşluğa baktı.
  
  Kensi kıkırdadı. "Bu ne? Savaş silahları mı? Hannibal'le bağlantısı var ve emirle mi gizleniyor? Tek gördüğüm bir kağıt yığını."
  
  Dahl arkasına yaslandı. "Savaş kelimelerle de yapılabilir."
  
  Hayden dikkatlice birkaç sayfa kağıt çıkardı ve metni taradı. "Bilmiyorum" diye itiraf etti. "Bir araştırma dosyasına benziyor ve... bir kayıt..." Durakladı. "Testler mi? Duruşma?" Birkaç sayfayı daha çevirdi. "Montaj Özellikleri."
  
  Drake kaşlarını çattı. "Şimdi bu kulağa kötü geliyor. Buna Babil Projesi diyorlar Lauren. Bakalım bu konuda neler keşfedebileceksiniz."
  
  New Yorker "Anladım" dedi. "Başka bir şey?"
  
  Dahl, "Bu özellikleri yeni yeni anlamaya başlıyorum" diye başladı. "Bu devasa..."
  
  "Aşağı!" Smith çığlık attı. "Yaklaşıyor."
  
  Takım yavaşladı ve hazırlandı. Taş duvarların arkasında, keskin ve sağır edici bir makineli tüfek yaylım ateşi gürledi. Smith, duvardaki bir nişten nişan alarak sağdan ateşe karşılık verdi. Hayden başını salladı.
  
  "Buna son vermemiz gerekecek. Defol buradan".
  
  "Kıçını çekmek mi?" Drake sordu.
  
  "Kıçını kaldır."
  
  "B Planı" dedi Alicia.
  
  Güvende kalarak çiftlik evinin arka tarafına doğru duvardan duvara ilerlediler. Zemin enkazla doluydu ve çatının çöktüğü yerlerde duvar ve ahşap parçaları işaretlenmişti. Mai, Smith ve Kinimaka arkayı korudu. Drake arka camlara ulaştıklarında durdu ve ilerideki yola baktı.
  
  "Bu daha da zorlaşabilir" dedi.
  
  Yükselen güneş bir renk patlamasıyla ufkun üzerinden kayıyordu.
  
  
  SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Yarış devam ediyordu ama artık ihtimaller azalıyordu. Öncülük yapan Drake ve Alicia, çiftlik evini kendileriyle takipçileri arasında tutarak siperden ayrılıp iç bölgelere yönelirken, Mossad ekibi sonunda ormandan çıktı. Tamamen siyah giyinmiş ve yüzlerinde maskeler bulunan bu kişiler, silahlarını kaldırıp ateş ederek, alçaktan ve temkinli bir şekilde yaklaştılar. Mai ve Smith hızla çiftlik evinin arkasına saklandılar. Hayden ileri atıldı.
  
  "Taşınmak!"
  
  Drake ayakta durma ve savaşma içgüdüsüne karşı savaştı; Solundaki Dahl da açıkça bununla mücadele ediyordu. Genellikle rakipleriyle savaşıp onları alt ederlerdi; bazen iş kaba kuvvete ve sayılara inerdi. Ancak çoğu zaman her şey rakiplerinin aptallığına bağlıydı. Ücret alan paralı askerlerin çoğu yavaş ve donuktu; işi bitirmek için cüsselerine, gaddarlıklarına ve ahlak eksikliğine güveniyorlardı.
  
  Bugün değil.
  
  Drake, ödülün korunması gerektiğinin fazlasıyla farkındaydı. Dahl kutuyu taşıdı ve elinden geldiğince güvenli bir şekilde sakladı. Yorgi artık ilerliyor, zemini test ediyor ve en fazla korunaklı yolları bulmaya çalışıyordu. Tepelik bir araziyi geçtiler ve sonra küçük, seyrek ağaçlı bir korunun içinden aşağıya indiler. İsrailliler, belki de başka komutları sezip konumlarını duyurmak istemedikleri için ateşi bir süreliğine kestiler.
  
  Şimdi çeşitli taktikler gösterildi.
  
  Ancak Drake için durumu en iyi Alicia özetledi. "Tanrı aşkına, Yogi. Rus kafanı yere koy ve koş!"
  
  Lauren ilerlemelerini GPS üzerinden takip etti ve B Planı buluşma noktasının bir sonraki ufukta olduğunu duyurdu.
  
  Drake biraz daha rahat bir nefes aldı. Koru sona erdi ve küçük tepeye ilk tırmanan Yorgi oldu, Kinimaka da onu takip etti. Hawaii'linin pantolonu düştüğü yerde üç kez çamurla kaplandı. Alicia, dünyanın kıvrımları arasında çevik bir şekilde hareket eden May'e baktı.
  
  "Lanet olası Sprite. Vahşi doğada eğlenen bir bahar kuzusuna benziyor."
  
  Drake, "Yaptığı her şeyi iyi yapıyor," diye onayladı.
  
  Alicia kayrakta kaydı ama ayakları üzerinde kalmayı başardı. "Hepimiz bunu iyi yapıyoruz."
  
  "Evet ama bazılarımız daha çok pisliklere benziyor."
  
  Alicia silahını kaldırdı. "Umarım beni kastetmiyorsundur, Drakes." Sesinde bir uyarı tınısı vardı.
  
  "Ah tabi ki hayır tatlım. Açıkçası İsveçliyi kastetmiştim."
  
  "Masraflı?"
  
  Arkadan silah sesleri duyuldu ve Dahl'ın sözleri daha başlamadan sona erdi. Deneyimler Drake'e, çekimlerin kendilerine yönelik olmadığını ve iki farklı nottan oluştuğunu söyledi. Mossad ya Ruslarla ya da İsveçlilerle işbirliği yaptı.
  
  Muhtemelen İsveçlilerin Mossad'a doğru koştuğunu düşünüyordu.
  
  Gülümsemeden edemedi.
  
  Dahl sanki öfkeyi sezmiş gibi etrafına baktı. Drake masum bir bakış attı. Küçük bir tepeye tırmandılar ve diğer taraftan aşağı kaydılar.
  
  Lauren, "Nakliye geliyor," dedi.
  
  "Bunun gibi!" Hayden çok çok uzakta, siyah bir noktanın hareket ettiği gökyüzünü işaret etti. Drake bölgeyi taradı ve kurşun tepenin üzerinden ıslık çalarak geçerken Yorgi'yi aşağı çekti. Birisi aniden onlarla daha fazla ilgilenmeye başladı.
  
  "Vadiye doğru" dedi Kinimaka. "Eğer o ağaçlara ulaşabilirsek..."
  
  Takım son sprint için hazırlanıyordu. Drake yaklaşan noktaya tekrar baktı. Bir an bir gölge gördüğünü sandı ama sonra gerçeği gördü.
  
  "Millet, bu başka bir helikopter."
  
  Kinimaka yakından baktı. "Bok".
  
  "Ve orada". Mai solu, yükseklerdeki bir bulut kümesine doğru işaret etti. "Üçüncü".
  
  Hayden telaşla, "Lauren," dedi. "Lauren, konuş bizimle!"
  
  "Sadece onay alıyorum." Sakin ses geri döndü. "Havada Çinliler ve İngilizler var. Rusya, İsveçliler ve İsrailliler yeryüzünde. Dinle, şimdi seni sohbete bağlayacağım böylece ilk seferde bilgi alabilirsin. Bazıları saçmalık ama hepsi değerli olabilir."
  
  "Fransızlar?" Kinimaka bir nedenden dolayı düşünceli hale geldi.
  
  "Hiçbir şey," diye yanıtladı Lauren.
  
  Alicia biraz acı ve melankolik bir tavırla, "İyi iş, hepsi Bo'ya benzemiyor," dedi. "Fransızları kastediyorum. Adam bir haindi ama işinde çok iyiydi."
  
  Dahl yüzünü buruşturdu. "Eğer Bo gibilerse," dedi sessizce. "Zaten burada olabilirler."
  
  Alicia yakındaki toprak yığınlarını inceleyerek bu sözleri duyunca gözlerini kırpıştırdı. Hiçbir şey hareket etmedi.
  
  Hayden, "Etrafımız sarıldı" dedi.
  
  Drake, "Her tarafta özel kuvvet ekipleri var" diye onayladı. "Tuzaktaki fareler."
  
  "Kendin için konuş." Mai her şeyi hızla takdir etti. "İki dakikanızı ayırın. Bu kutunun içinde ne olduğunu elinizden geldiğince hatırlayın." Ellerini kaldırdı. "Yap".
  
  Drake işin esasını anladı. Sonuçta kutu onların hayatlarına değmezdi. Eğer işler gerçekten gerginleşirse ve daha dost canlısı bir takım bunu atlatırsa, boks yapmamak hayatlarını kurtarabilir. Dahl kapağı açtı ve ekip doğrudan yaklaşan helikopterlere doğru yöneldi.
  
  Herkese tomar kağıt dağıttı.
  
  "Vay canına, bu çok tuhaf" dedi Alicia.
  
  Kenzi birkaç sayfayı karıştırdı. "Otuz ila elli yıl öncesine ait, Naziler tarafından yazılan ve Hannibal Barca'nın mezarında saklanan bir belgeyi okurken kavgaya mı girmek? Bunda tuhaf olan ne?
  
  Drake pasajları hafızasına kaydetmeye çalıştı. "Sözleri mantıklı. Bu, SPEAR'ın rotasıyla aynı."
  
  Yüksek irtifa araştırma projesi diye okudu. Başlangıçta daha düşük bir maliyetle yeniden giriş balistiğini incelemek amacıyla yaratıldı. Pahalı roketler yerine...
  
  "Bunun ne olduğunu bilmiyorum."
  
  Roket kullanmadan uzaya fırlatın. Proje, çok büyük bir silahın, yüksek irtifalardaki nesneleri yüksek hızlarda vurmak için kullanılabileceğini öne sürüyor...
  
  "Kahretsin".
  
  Dahl ve Alicia'nın yüzleri de aynı derecede kül rengindeydi. "Bu iyi olamaz."
  
  Hayden artık herkesin gözü önünde olan yaklaşan helikopterlere işaret etti. Helikopterlerden sarkan bireysel silahları görebiliyorlardı.
  
  "Ve bu da doğru değil!"
  
  Drake kağıtları verdi ve silahını hazırladı. Alıştığı ve iyi olduğu şeyler zamanı. Hayden, May ve Smith'in yanı sıra Lauren'in onardığı iletişim sisteminden gelen gevezelik bombardımanına tutuldu.
  
  "İsrailliler İsveçlilerle savaşa girdi. Rusya bilinmiyor..." Ardından NSA ve diğer kuruluşların dinlemeyi başardığı canlı yayınlardan parazit patlamaları ve hızlı yayınlar geldi.
  
  Fransız: "Bölgeye yaklaşıyoruz..."
  
  İngiliz: "Evet efendim, hedefler tespit edildi. Savaş alanında pek çok düşmanımız var..."
  
  Çinli: "Kutunun onlarda olduğundan emin misin?"
  
  Hayden yolu gösterdi. Sahadan kaçtılar. Plansız koştular. Dikkatli ateş, helikopterleri kaçma eylemi yapmaya zorladı ve yer takibini son derece dikkatli hareket etmeye zorladı.
  
  Ve sonra, tam Drake bölgeyi ayırıp yeni kaçış rotasına odaklanmak üzereyken, başka bir ses statikliği bozdu.
  
  Kısaca.
  
  Kısmen gürültünün arkasına gizlenmiş, zar zor duyulabilen, derin, uzun süren bir ses kulaklarını kesti.
  
  Amerikalı: "SEAL 7. Ekibi burada. Artık çok yakınız..."
  
  Şok onu iliklerine kadar sarstı. Ama zaman yoktu. Konuşmanın hiçbir yolu yok. Bunu özümsemek için bir saniye bile yok.
  
  Ancak gözleri Thorsten Dahl'ınkilerle buluştu.
  
  Ne...?
  
  
  DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  "Helikoptere defolup gitmesini söyle!" Hayden iletişim cihazına tıkladı. "Başka bir yol bulacağız."
  
  "Bunun etrafta dolaşmasını ister misin?" Lauren canını kurtarmak için koşarken bile Alicia'yı güldürerek sordu.
  
  "Kesinlikle. Aşağı eğilin ve kendinizi koruyun. Siz bizi aramayın, biz sizi arayalım!"
  
  Drake bu günün bitip bitmeyeceğini merak etti, sonra güneşin tam diskinin ufukta asılı olduğunu gördü ve ironiyi fark etti. Bölge, her biri bir öncekinden daha dik olan bir dizi tepeden oluşuyordu. Tepenin zirvesine ulaştıklarında bir MIZRAK kıçlarını örttü, dikkatlice adım attılar ve diğer tarafa doğru son hızla koştular.
  
  Arkadan periyodik olarak silah sesleri duyuluyordu, ancak onlara yönelik değildi; İsrailliler ve İsveçliler muhtemelen birbirlerine darbe vuruyorlardı. Solda ve sağda birkaç harap bina daha belirdi; çoğu sığ vadilere inşa edilmiş, hepsi terk edilmişti. Drake insanların gitmesine neyin sebep olduğundan emin değildi ama bu uzun zaman önce oldu.
  
  Sol tarafta daha fazla tepe ve ardından bir grup ağaç. Barınak sunan yeşillikler ve dallar sıklaştı. Hayden takımı o yöne yönlendirdi ve Drake biraz daha rahatladı. Her türlü örtbas, hiç örtbas etmemekten daha iyiydi. Önce Hayden, ardından Alicia ağaçların arasından hızla geçtiler, ardından da Dal, Kenzi ve Kinimaka geldi. Drake, May, Yorgi ve Smith'i arkada bırakarak ormana girdi. Silah sesleri artık daha yakından duyuldu ve Drake'in arkadaşlarına karşı temkinli davranmasına neden oldu.
  
  Arkasını döndüğünde Mai'nin takılıp düştüğünü gördü.
  
  Yüzünün yere çarpışını izledi.
  
  "Hayır!"
  
  
  * * *
  
  
  Hayden aniden fren yaptı ve geri döndü. O anda Mai bilinçsizce yerde yatıyordu, Drake ona yaklaştı, Smith çoktan eğilmişti. Mermiler gürültüyle çevredeki ağaçlara çarptı. Birisi yakındaydı.
  
  Daha sonra alt çalılık başladı. Figürler dışarı fırladı; biri Hayden'ın vücudunun alt kısmına çarpıyordu. Sendeledi ama ayakları üzerinde kaldı. Ağaç gövdesi omurgasına çarptı. Acının parıltısını görmezden geldi ve silahı kaldırdı. Sonra siyah figür ona tekrar saldırdı; dirseğiyle, diziyle, bıçağıyla vurdu...
  
  Hayden hamle yaptı ve bıçağın midesine kıl kadar yaklaştığını hissetti. Aralarındaki mesafeyi artırmak için dirseğini yüzüne, dizini de karnına dayayarak karşılık verdi. Sağda Kinimaka ile Alicia'nın kavga ettiğini ve Dal'ın düşürdüğü parçayı tekmelediğini gördü.
  
  Drake, topal Mai'yi alır.
  
  Mermiler ağaçların arasından uçtu, yaprakları ve bitki örtüsünü parçaladı. Biri düşmanı yendi ama uzun sürmedi. Adam çok geçmeden ayağa kalktı; belli ki bir çeşit Kevlar giyiyordu. Sonra Hayden'ın vizyonu kendi düşmanıyla doldu; yüz hatları acımasız ve acımasız bir kararlılıkla dolu bir Mossad adamıydı.
  
  "Dur" dedi. "Aynı sayfadayız-"
  
  Çenesine aldığı darbe onu durdurdu. Hayden kanın tadını aldı.
  
  "Emir," belirsiz bir cevap geldi.
  
  Yeni darbeleri engelledi, adamı kenara itti, adam bıçak kullandığında bile silahı kaldırmamaya çalıştı. Bıçağa önce ağaç kabuğu, sonra toprak tadı geldi. Drake hızla yanından geçip patikadan aşağı ağaçlara doğru koşarken Hayden adamın bacaklarına tekme attı. Smith sırtını kapattı, İsraillinin suratına yumruk attı ve onu çalılıkların arasına geri gönderdi. Sırada Kenzi vardı, bu sefer yüzünde tereddütlü bir ifade ve sanki tanıdık birini arıyormuş gibi iri gözleriyle.
  
  Hayden Drake'e doğru ilerledi.
  
  "Mai?"
  
  "O tamamen haklı. Sadece omurgaya bir kurşun, hepsi bu. Muhteşem bir şey yok."
  
  Hayden'ın rengi soldu. "Ne?" - Diye sordum.
  
  "Ceket onu durdurdu. Düştü ve kafatasına çarptı. Özel birşey yok".
  
  "HAKKINDA".
  
  Alicia acımasız bir dirsek saldırısından kurtuldu ve judo atışı kullanarak rakibini ağaçlara doğru uçurdu. Kinimaka başka bir Mossad askerinin arasından buldozerle geçerek yolunu açtı. Birkaç dakikalığına yol açıldı ve SPEAR ekibi tüm avantajdan yararlandı.
  
  Kıvrımlı, dalmalı, tehlikeli ağaç kümelerinin arasından, yavaşlamayı hiç düşünmeden tam hızla koşarken deneyimlerinin her bir zerresi devreye girdi. Onlarla Mossad ekibi arasında bir boşluk açılmıştı ve kalın bitki örtüsü ideal bir koruma sağlıyordu.
  
  "Bizi geçmeyi nasıl başardılar?" Drake çığlık attı.
  
  Hayden, "Kutuyu işaretlemek için durduğumuzda olmalı" dedi.
  
  Smith yüksek sesle homurdandı. "Biz izledik."
  
  Hayden, "Kendini hırpalama..." diye başladı.
  
  "Hayır dostum" dedi Kensi. "Yaptıkları işin en iyisi onlar."
  
  Smith sanki bizim de öyle yaptığımızı söyler gibi kıkırdadı ama bunun dışında sessiz kaldı. Hayden, Kinimaka'nın tökezlediğini, kocaman ayaklarının bir elastik balçık yığınına düştüğünü gördü ve yardım etmek için harekete geçti ama Dal zaten iri adamı destekliyordu. İsveçli kutuyu diğer eline aktardı ve Hawai'liyi sağ eliyle itti.
  
  Ve şimdi bu karışıma bir başka tehlike daha eklendi; tepemizde uçan bir helikopterin şaşmaz sesi.
  
  Ateş mi açacaklar?
  
  Ormanı kurşunlarla mı tararlardı?
  
  Hayden öyle düşünmüyordu. Böyle sorumsuz bir eylem nedeniyle binlerce şey ters gidebilir. Elbette bu adamlar hükümetlerinin emirlerini yerine getiriyorlardı ve evlerinde, sıcak, klimalı ofislerinde oturan bazı palyaçoların fildişi kulelerinin dışında olup bitenler umurunda değildi.
  
  Yukarıdan pervane sesleri geliyordu. Hayden koşmaya devam etti. Mossad'ın gözlerinin kendi ekibinde olacağını ve muhtemelen arkalarında da İsveçlilerle Rusların olacağını zaten biliyordu. Soldan bir ses geldi ve başka figürler de gördüğünü sandı; bunlar Rus olmalı, diye düşündü.
  
  Ya da belki İngilizler?
  
  Saçmalık!
  
  Fazla açıklardı. Çok hazırlıksız. Aslında tüm takımlar da oradaydı. Kimse herkesin aynı anda gelmesini beklemiyordu ve bu bir hataydı. Ama bana bunu hesaba katacak bir plan söyler misin?
  
  Drake Trail, May'in ağırlığı nedeniyle hiç de yavaşlamadan ileride uzanıyordu. Alicia da onun peşinden gitti ve etrafına baktı. Yol amaçsızca kıvrılıyordu ama genel olarak doğru yöne gidiyordu ve Hayden buna minnettardı. Smith'in arkalarına ateş ederek takipçilerinin cesaretini kırdığını duydu. Sanki iki güç karşı karşıya geliyormuş gibi sol taraftan birkaç çığlık duydu.
  
  Lanet olsun, bu çok çılgınca bir şey.
  
  Drake düşmüş bir ağacın üzerinden atladı. Kinimaka zar zor homurdanarak ilerledi. Parçalar her yöne dağıldı. Arazi alçalmaya başladı ve sonra ormanın kenarını gördüler. Hayden iletişim hattına yavaşlamaları gerektiğini haykırdı; ağaç sınırının ötesinde yerde neyin beklediğini kimse bilmiyordu.
  
  Drake biraz yavaşladı. Alicia onu sağdan geçti ve Dahl ona soldan vurdu; Üçü birlikte örtüyü aştılar ve her iki tarafı dik kahverengi yamaçlarla korunan dar bir vadiye girdiler. Kinimaka ve Kenzi destek sağlamak için topuklarını birbirine vurdular ve ardından Hayden da saklandığı yerden çıktı, şimdi göğsünde büyüyen yanma hissini görmezden gelmeye çalışıyordu.
  
  Düşündüğünden daha uzun süre koştular.
  
  Ve en yakın kasaba kilometrelerce uzaktaydı.
  
  
  ONUNCU BÖLÜM
  
  
  Drake, Mai'nin biraz zorlanmaya başladığını hissetti. Aklının hemen kendine geleceğini bilerek ona bir dakika verdi. O kısacık anda, hızla atan kalbinin atmasını sağlayan düz, gri ve kıvrımlı bir şey fark etti.
  
  "Sol!"
  
  Tüm grup sola doğru ilerledi ve rakipleri hâlâ görünmez olduğundan dikkatli ama gereksiz bir şekilde kanatlarını korudu. Drake, May'in biraz mücadele etmesine izin verdi ama dayandı. Çok geçmeden yumruğuyla kaburgalarına vurmaya başladı.
  
  "Gitmeme izin ver".
  
  "Bir saniye aşkım..."
  
  Alicia ona öfkeyle baktı. "Bu kadar mı hoşuna gitti?"
  
  Drake tereddüt etti, sonra sırıttı. "Bu sorunun kesin bir cevabı yok aşkım."
  
  "Gerçekten mi?"
  
  "Peki, bunu benim bakış açımdan düşün."
  
  Mai ikilemini omurgasını kullanarak itip yere yuvarlanarak çözdü. Başarıyla indi ama başını tutarak olduğu yerde sallandı.
  
  "Bak" dedi Drake. "Kendimi savunursam, kendine güveni yok gibi görünüyor."
  
  "Acele etmezsek başınız sallanacak." Alicia yanından geçti ve Drake de onu takip ederek, May doğrulup ritmini yakalayana kadar biraz daha izledi. Grup setten asfalta kadar koştu.
  
  "Mossad'la ilk kafa karışıklığı." Dahl gerindi. "Muhteşem bir şey yok."
  
  Kenzie, "Kendilerini tutuyorlardı" dedi. "Olduğun gibi."
  
  "İkinci kafa karışıklığı" dedi Drake. "İngiltere'deki o köyü hatırlıyor musun? Yıllar önce."
  
  "Yok mu?" - Diye sordum.
  
  "Yüzyıllar".
  
  "HAKKINDA". Dahl bir saniye durakladı ve şöyle dedi: "BC mi yoksa MS mi?"
  
  "Sanırım artık buna BC diyorlar."
  
  "Saçmalık".
  
  Yol her iki yönde de uzanıyordu; ıssız, çukurlu ve onarılması gerekiyordu. Drake, helikoptere yaklaşan uçaksavar silahının sesini ve ardından başka silah seslerini duydu. Arkasını döndüğünde ormandan kendisine ateş açıldığını gördü, bölgeyi kurşunlarla doldurduğunu sandı ve sonra keskin bir şekilde yana doğru döndüğünü gördü.
  
  "Bunu riske atamam" dedi Dahl. "Sanırım Çinliler ve bizim gibi konuşmayı duyamıyorlar."
  
  Drake sessizce başını salladı. Son dönemde yapılan görüşmelerde yeni bir şey ortaya çıkmadı. O zamandan beri...
  
  Hayden sessizce selamladı. "Bir araç görüyorum."
  
  Drake çömeldi ve bölgeyi taradı. "Peki arkamızda ne var? Mossad ve Ruslar ağaçlarda birbirlerinin yoluna çıkıyorlar. İsveçliler Rusların yanında bir yerde mi? SAS mı? Kafasını salladı. "Kim bilir? En iyi tahmininiz ormanın etrafından dolaşmak. Hepsi biliyor ki eğer kendilerini ele verirlerse ölecekler. Bu yüzden hâlâ hayattaydık."
  
  Smith, "Helikopterdeki Çinliler" dedi. "Oraya iniyoruz." Bir dizi sığ çöküntüye işaret etti.
  
  "Fransızca?" Yorgi sordu.
  
  Drake başını salladı. Şaka bir yana, Fransızlar suları test etmek ve rakiplerinin onları sulandırmasına izin vermek için geri adım atmış bile olabilirler. Son anda kurnaz bir zafer. Yaklaşan minibüse baktı.
  
  "Kollar yukarı."
  
  Smith ve Kenzie yol kenarında durup silahlarını yaklaşan minibüse doğrultarak yönü aldılar. Dahl ve Drake yola birkaç ağır kaya yerleştirdiler. Minibüs yavaşlarken ekibin geri kalanı arkadan gelerek aracın üzerini dikkatlice kapattı ve içindekilere dışarı çıkmalarını emretti.
  
  Alicia arka kapıyı açtı.
  
  "Vay canına, burası kokuyor!"
  
  Ama boştu. Ve Drake, Kensi'nin Türkçe bir soru sorduğunu duydu. Dahl muzaffer bir edayla gülümserken başını salladı. Bu kız sürprizlerle dolu. "Konuşamadığı bir dil var mı?"
  
  İsveçli kahkahayı patlattı. "Adam hadi. Kendinizi bu kadar açık bırakmayın."
  
  "Ah," Drake başını salladı. "Evet. Tanrıların dili."
  
  "Kalk, aşkım. Seks yapmak ister misin? Evet, tatlı aksanının Odin'in dilinden yuvarlandığını duyabiliyorum."
  
  Drake bunu görmezden geldi ve gerçekten korkmuş görünen iki Türk adamına odaklandı.
  
  Ve gerçekten Türk.
  
  Hayden onları yakından takip ederek kamyona geri itti. Dahl tekrar sırıttı ve onu takip ederek diğerlerine arka koltuğa geçmelerini işaret etti. Drake bir an sonra bu eğlencenin nedenini anladı ve tekrar Alicia'ya baktı.
  
  "Orası ne kadar kötü?"
  
  
  * * *
  
  
  Kamyon sarsılıp sarsıldı ve harap yolda kendini yok etmeye çalıştı.
  
  Alicia tüm gücüyle dayandı. "Kötü vuruşlar mı yapmaya çalışıyor?"
  
  Smith sefil bir tavırla, "Belki," dedi, burnunu ve kirli kemerini minibüsün içindeki bir rafa bağlayarak. "Keçi kokusu alıyorum."
  
  Alicia gözlerini kıstı. "Oh evet? Senin arkadaşın?"
  
  Kinimaka kamyonun arkasında oturuyordu ve arka kapıların birleştiği yerde umutsuzca ciğerlerine temiz hava çekiyordu. "Bu... çiftçiler olmalı sanırım."
  
  "Ya da keçi kaçakçıları," diye ekledi Alicia. "Asla söyleyemem."
  
  Smith öfkeyle homurdandı. "'Keçiler' derken genel anlamda demek istedim."
  
  "Evet evet evet".
  
  Drake bunun dışında kaldı, sığ nefesler aldı ve başka şeylere odaklanmaya çalıştı. Güvenliklerini önceden gözeten ve yolculuk için en iyi yeri bulan Hayden ve Dahl'a güvenmek zorundaydılar. Ara sıra yaşanan statik elektrik patlaması dışında iletişim sessiz kaldı. Lauren bile sessiz kaldı ve bu da kendince yardımcı oldu. Bu onlara nispeten güvende olduklarını söyledi.
  
  Mürettebat onun etrafında yüksek sesle şikayet ediyordu, baş etme tarzlarından ve kendilerini hayvanların kokusundan uzaklaştırma yöntemlerinden. İsveç hamamları, Amerikan restoranları ve Londra otelleriyle şaka amaçlı karşılaştırmalar yapıldı.
  
  Drake, düşüncelerini Yorga'nın son zamanlardaki patlamasından ve korkunç bir sırrı paylaşma ihtiyacından, Alicia ile May arasındaki yeni anlaşmaya ve SPEAR ekibini rahatsız eden diğer sorunlara kaydırdı. Hayden ve Kinimaka, Lauren ve Smith gibi anlaşmazlığa düştüler, ancak ikisi arasındaki farklar sadece farklılıklar değildi. Dahl, Joanna'yla elinden geldiğince çok çalıştı ama yine iş önümüze çıktı.
  
  Daha acil ve amansız bir şey beynini deldi. Bakan Crow'un Peru'da emirlere uymamalarından duyduğu kızgınlık ve gizli, çok gizli bir Amerikan ikinci ekibinin burada olduğuna dair kendinden emin bilgi. Bir yerlerde.
  
  SEAL Takımı 7.
  
  Sayısız soru vardı ve açıklanamazdı. Cevap neydi? Qrow artık SPEAR ekibine güvenmiyor mu? Yedek mi oldular?
  
  Smith'in kafasında hâlâ asılı olan büyük soru işaretini unutmamıştı ama başka bir senaryoyu da hayal edemiyordu. Qrow onlara göz kulak olması için yedi kişiyi gönderdi.
  
  Drake öfkesini bastırdı. Yapması gereken kendi işi vardı. Siyah ve beyaz, yalnızca aptallar ve deliler tarafından paylaşılan bir yaşam vizyonuydu. Derin düşünceleri Hayden tarafından kesintiye uğradı.
  
  "Ön ve arka tarafta her şey net. Görünüşe göre Ç Çanakkale, sahilde. Helikopterle iletişime geçmeden önce bir yer bulana kadar bekleyeceğim. Ah, Dahl'ın o kutuyu parçalara ayırma şansı da vardı."
  
  İsveçli kağıt tomarlarının ne olduğunu açıklayarak onları bir süreliğine durumdan uzaklaştırdı. Bu bir savaştan daha fazlasıydı, onun ilanıydı. Hannibal sadece bir sembol olarak seçilmiş gibi görünüyordu.
  
  
  * * *
  
  
  "Afrika'nın nasıl dünyanın dört bir yanından biri haline geldiğine dair ipuçları var mı?" Mai sordu.
  
  "Öyle bir şey yok. Bu nedenle bir sonraki Süvarinin nerede olacağını tahmin edemiyoruz."
  
  "Geçmişe bakın," diye konuştu Kenzi. "Benim işimde, eski işimde cevaplar hep geçmişte saklıydı. Sadece nereye bakacağını bilmen gerek."
  
  Sonra Lauren müdahale etti. "Bunu deneyeceğim."
  
  Drake kamyonun yana yatmasıyla mücadele etti. "Çanakkale ne kadar uzakta?"
  
  "Şimdi kenar mahallelere giriyoruz. Çok büyük görünmüyor. Denizi görüyorum."
  
  "Ah, sen kazandın." Drake çocukken oynadığı bir oyunu hatırladı.
  
  Dahl, sesinde bir gülümsemeyle, "Önce ben gördüm," dedi.
  
  "Evet onu da oynadık."
  
  Kamyon durdu ve çok geçmeden arka kapılar dışarıya doğru açıldı. Ekip dışarı fırladı ve ciğerlerine temiz hava çekti. Alicia kendini iyi hissetmediğinden şikayet etti ve Kenzi de İngiliz usulü bayılıyormuş gibi yaptı. Bu hemen Alicia'yı neşelendirdi. Drake kendini şaşkınlıkla bakarken buldu.
  
  "Lanet olsun," diye mırıldandı bilerek. "Pekala, ben maymunun amcası olacağım."
  
  Dahl yorum yapamayacak kadar şaşkındı.
  
  Önlerinde, binalarla çevrili küçük bir meydanda kara kara düşünen, nedense tanıdık gelen devasa bir tahta at duruyordu. Halat bacaklarını bağlıyormuş gibi görünüyordu ve başının etrafına gerildi. Drake onun zırhlı ve görkemli göründüğünü, insan tarafından yaratılmış gururlu bir hayvan olduğunu düşünüyordu.
  
  "Ne oluyor be?"
  
  Kalabalık onun etrafında toplanmış, bakıyor, poz veriyor ve fotoğraf çekiyordu.
  
  Lauren iletişim cihazından konuştu. "Sanırım Truva Atı'nı buldun."
  
  Smith güldü. "Bu bir oyuncaktan çok uzak."
  
  "Hayır Troy. Biliyor musun?" Brad Pitt'i mi?"
  
  Alicia her yöne bakarken neredeyse boynunu kırıyordu. "Ne? Nerede?"
  
  "Vay". Kensi güldü. "Engereklerin daha yavaş saldırdığını gördüm."
  
  Alicia hâlâ bölgeyi dikkatle inceliyordu. "Lauren nerede? At sırtında mı?"
  
  New Yorker bir kahkaha attı. "Eh, bir zamanlar öyleydi. Modern film "Truva"yı hatırlıyor musunuz? Eh, çekimlerden sonra atı Çanakkale'de tam sizin durduğunuz yere bıraktılar."
  
  "Saçmalık". Alicia duygularını açığa çıkardı. "Bütün Noellerimin aynı anda geldiğini sanıyordum." O, başını salladı.
  
  Drake boğazını temizledi. "Ben hala buradayım aşkım."
  
  "Ah evet. Efsanevi".
  
  "Ve endişelenmeyin, eğer Brad Pitt o atın kıçından atlayıp sizi kaçırmaya kalkarsa, sizi kurtaracağım."
  
  "Cesaret etme."
  
  Lauren'ın sesi, sohbetlerini bir samuray kılıcının sert darbesi gibi kesiyordu. "Giriş beyler! Bir sürü düşman. Şu anda Çanakkale'ye yaklaşıyoruz. Bizim gibi onların da iletişim sistemine bağlı olması gerekiyor. Taşınmak! "
  
  "Bunu gör?" Drake kaleyi işaret etti. "Helikopter çağırın. Eğer kaleye çıkıp kendimizi savunabilirsek bizi oradan götürebilir."
  
  Hayden dönüp Çanakkale'nin eteklerine baktı. "Turistik bir kasabadaki bir kaleyi altı SWAT ekibinden koruyabilirsek."
  
  Dahl kutuyu aldı. "Bunu öğrenmenin tek bir yolu var."
  
  
  ON BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  İçgüdüsel olarak, etkileyici şehir kalesine doğru kıvrılacağını bilerek sahil yoluna doğru ilerlediler. Lauren iletişim konuşmalarından çok az bilgi toplamıştı ve Drake çeşitli ekip liderlerinden çok daha azını duymuştu ama genel görüş hepsinin hızla yaklaştığı yönündeydi.
  
  Yol birçok beyaz cepheli binanın yanından geçiyordu: Çanakkale Boğazı'nın dalgalanan mavi sularına bakan evler, mağazalar ve restoranlar. Sol tarafta park edilmiş arabalar vardı ve arkalarında birkaç küçük tekne vardı; bunların üzerinde kum rengi kalenin yüksek duvarları yükseliyordu. Turist otobüsleri dar sokaklardan yavaş yavaş geçerek geçiyordu. Korna sesleri duyuldu. Yerel sakinler popüler bir kafenin yakınında toplanıp sigara içiyor ve konuşuyorlardı. Ekip şüphe uyandırmadan olabildiğince hızlı koştu.
  
  Savaş teçhizatını giymek kolay değil ama özellikle bu görev için tamamen siyah giyinmişlerdi ve dikkat çekebilecek eşyaları çıkarıp saklayabilirlerdi. Ancak hareket eden grup başlarını çevirdiğinde Drake birden fazla telefonun açıldığını gördü.
  
  "Çabuk şu lanet helikopteri çağırın" dedi. "Burada toprağımız kalmadı ve kahrolası zamanımız da kalmadı."
  
  "Yolumun üzerinde. On ila on beş dakika içinde."
  
  Bunun bir savaşlar çağı olduğunu biliyordu. Diğer bazı SWAT ekipleri, yetkililerin aşırı derecede tehdit edici herhangi bir duruma genellikle terörist bir bakış açısı getireceğini bilerek, emirlerine ve kaçma yeteneklerine güvenerek, bir şehre cehennemi salmaktan çekinmezler.
  
  Kum rengi duvarlar önlerinde keskin bir şekilde yükseliyordu. Ç Çanakkale Kalesi'nin denize bakan iki yuvarlak sur duvarı ve merkezi bir kalesi, bunların arkasında ise yokuştan denize doğru uzanan geniş bir mazgal kolu vardı. Drake ilk kavisli duvarın çizgisini takip ederek bunun ve kardeşinin kesiştiği yerde ne olduğunu merak etti. Hayden ileride durup arkasına baktı.
  
  "Yükseliyoruz."
  
  Cesur bir karar ama Drake'in de aynı fikirde olduğu bir şey var. Yukarıya çıkmak, kalede sıkışıp kalacakları, yukarıdan korunacakları ama savunmasız kalacakları ve kapana kısılacakları anlamına geliyordu. Devam etmek, denize kaçmaktan başka seçenekleri olduğu anlamına geliyordu: Şehirde saklanabilirler, bir araba bulabilirler, muhtemelen gizlenebilirler veya bir süreliğine ayrılabilirler.
  
  Ancak Hayden'ın seçimi onların liderliği ele geçirmesine olanak sağladı. Orada başka Süvariler de vardı. Bir helikopterin onları bulması daha kolay olurdu. Becerileri taktik savaşta daha iyi kullanıldı.
  
  Pürüzlü duvarlar yerini kemerli bir girişe ve ardından sarmal bir merdivene bıraktı. Önce Hayden gitti, ardından Dal ve Kensi geldi, sonra da diğerleri. Smith arkayı kaldırdı. Karanlık, onların gözleri için, alışana kadar kalın ve aşılmaz bir pelerin yaratmıştı. Yine de yukarı doğru yürüdüler, merdivenleri çıktılar ve ışığa doğru ilerlediler. Drake beynindeki ilgili tüm bilgileri filtrelemeye ve anlamlandırmaya çalıştı.
  
  Hannibal. Savaş atlısı. Kıyamet düzeni ve hayatta kalanlar için daha iyi bir dünya yaratma planları. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin bu konuda birlikte çalışması gerekiyordu ama acımasız, açgözlü insanlar ganimeti ve bilgiyi kendileri için istiyordu.
  
  Dünyanın dört köşesinde mi? Nasıl çalıştı? Peki sonra ne oldu?
  
  "İlginç..." O anda Lauren'ın sesi iletişim cihazından geldi. "ÇAnakkale iki kıtada yer alıyor ve Gelibolu'nun başlangıç noktalarından biriydi. Artık Ruslar da İsrailliler gibi şehre girdiler. Nerede olduğunu bilmiyorum. Yine de yerel polisin gevezeliği yaygındır. Vatandaşlardan biri sizi ihbar etmiş olmalı ve şimdi yeni gelenleri arıyor. Türklerin kendi elit güçlerine başvurması çok uzun sürmeyecek."
  
  Drake başını salladı. Saçmalık.
  
  "O zamana kadar buradan çok uzakta olacağız." Hayden ihtiyatla yukarıdaki ışığa doğru ilerledi. "10 dakika arkadaşlar. Haydi."
  
  Sabah güneşi neredeyse kulenin tepesindeki geniş, seyrek alanı aydınlatıyordu. Kulenin yuvarlak üst kenarı başlarının iki buçuk metre yukarısındaydı ama bu, içeri girmeden gidebilecekleri kadar yüksekti. Her yerde yıkık mazgallar uzanıyordu, sivri uçlu parmaklar gibi dışarı çıkıyordu ve tozlu bir yol sağdaki bir dizi alçak tepeyi çevreliyordu. Drake savunulan birçok pozisyonu gördü ve biraz daha rahat nefes aldı.
  
  Hayden, Lauren'a, "Buradayız," dedi. "Helikoptere sıcak inişe hazırlanmasını söyleyin."
  
  Smith, "Düşündüğünden daha ateşli" dedi.
  
  Tüm ekip aşağıya baktı.
  
  Smith, "Aşağıda değil," dedi. "Yukarı. Yukarı."
  
  Kalenin yukarısındaki kasaba hâlâ tepelerin üzerinde yer alıyor. Evler siperlerin üzerinde yükseliyordu ve onlara doğru yüksek ve kalın duvarlar uzanıyordu. Dört kişilik bir ekip, yüzleri kapalı ve silahları tamamen çekilmiş halde bu duvarların içinden koştu.
  
  Drake bu tarzı tanıdı. "Lanet olsun, bu bir sorun. SAS."
  
  İlk saldıran Dahl oldu ama silahını bırakmak yerine onu sakladı, kutuyu kaptı ve siperlerin üzerine atladı. "İngilizlerin çeşitlilik konusunda doğru fikri var. Bakmak..."
  
  Drake onun bakışlarını takip etti. Siperler geniş bir yay çizerek kumsala ve dalgalı denize kadar uzanıyordu. Eğer zamanı doğru ayarlarlarsa helikopter onları tepeden veya uçtan parçalayabilir. Drake, İngilizlerin ayaklarının altındaki sert betona birkaç el ateş ederek onları yavaşlattı ve takıma hafif cılız surların tepesine tırmanması için zaman verdi.
  
  Alicia sendeledi. "Ben yüksekliğe meraklı değilim!"
  
  "Sızlanmayı kesecek misin?" Kensi kasıtlı olarak onu iterek onu hafifçe dürttü.
  
  "Ah kaltak, bunun bedelini ödeyeceksin." Alicia emin değilmiş gibi görünüyordu.
  
  "Yapabilecek miyim? Sadece arkamda kaldığından emin ol. Böylece vurulduğunuzda ve çığlıklarınızı duyduğumda hızımı artırmam gerektiğini bileceğim."
  
  Alicia öfkeden kuduruyordu. Drake onu destekledi. "Sadece Mossad'la dalga geçiyorum." Kollarını açtı.
  
  "Sağ. Peki, buradan indiğimizde onun kıçını düzgünce sikeceğim.
  
  Drake ona ilk birkaç adımda rehberlik etti. "Bunun kulağa heyecan verici gelmesi mi gerekiyor?"
  
  "Siktir git, Drake."
  
  Çok aşağılardaki mazgallı siperlerin, birinden diğerine atlamak zorunda kalacakları aralıklı mazgallara dönüştüğünü söylememenin daha iyi olacağını düşündü. Dahl, bir metre genişliğindeki duvar boyunca koşarak ekibe liderlik eden ilk kişi oldu. Kinimaka bu sefer görevi arkadaki Smith'ten devraldı ve İngilizleri izledi. Drake ve diğerleri herhangi bir düşman belirtisine karşı kulaklarını açık tuttular.
  
  Siperlerden aşağı yarış başladı. SAS askerleri düzeni sürdürdü ve silahlarını kaldırarak ama ses çıkarmadan kovalamaya başladı. Elbette mesleki hoşgörü yalnızca bir neden olabilir; Turistlerin yanı sıra yerel halk da gizliliği ve yüksek güvenlikli siparişleri tercih ediyor.
  
  Drake bacakları için tam konsantrasyona ihtiyacı olduğunu fark etti. Her iki taraftaki uçurum ve denize doğru yavaş yavaş iniş hiçbir şeyi değiştirmiyordu; sadece ayaklarının altındaki güvenli bölge. Yavaş yavaş, zarif bir şekilde, sabit bir eğriyle kıvrılıyordu. Kimse yavaşlamadı, kimse kaymadı. Dönen pervanelerin sesi kulaklarını doldurduğunda hedeflerine ulaşmışlardı.
  
  Drake yavaşladı ve gökyüzüne baktı. "Bizim değil" diye bağırdı. "Lanet Fransız!"
  
  Bu kesin bir sonuç değildi ancak şu ana kadarki yokluklarını açıklayabilir. Son dakikada acele ediyoruz. SPEAR ekibi yavaşlamak zorunda kaldı. Drake, pencerelerden öfkeyle bakan iki askerin yüzlerini gördü; diğer iki asker ise yarı açık kapılardan sarkıyor, kilidi düzgün bir şekilde tıklatmak için silahlarını çeviriyordu.
  
  "Gerçeği söylemek gerekirse," dedi Dahl nefes nefese. "Bu pek iyi bir fikir olmayabilir. Lanet İngiliz çanları sona eriyor."
  
  Drake, Smith, Hayden ve May tek vücut halinde silahlarını kaldırıp ateş açtılar. Mermiler yaklaşan helikopterden sekti. Cam kırıldı ve bir adam ipten düşerek sertçe yere çarptı. Helikopter, Hayden'ın kurşunlarıyla takip edilerek yoldan çıktı.
  
  "Fransızlar hayran değil" dedi karamsar bir tavırla.
  
  Alicia, Bize bilmediğimiz bir şey söyle, diye mırıldandı.
  
  Yorgi hızla Dahl'ın yanından geçerek duvarın dış çıkıntısına ulaştı ve kutuya uzandı. "Al, bunu bana ver" dedi. "Duvarda kendimi daha iyi hissediyorum, değil mi?"
  
  Dahl tartışmak istiyormuş gibi göründü ama atışın ortasında kutuyu geçti. İsveçli parkur konusunda yeni değildi ama Yorgi bir profesyoneldi. Rus son hızla havalandı, duvardan aşağı doğru koştu ve şimdiden siperlere yaklaştı.
  
  Alicia onları fark etti. "Ah kahretsin, vur beni şimdi."
  
  "Yine de olabilir." Drake, Fransız helikopterinin yana yattığını ve inişe geçtiğini gördü. Sorun şu ki, nişan almak için dururlarsa İngilizler onları yakalayacaktı. Ateş etmek için koşarlarsa düşebilirler veya kolayca vurulabilirler.
  
  Dahl silahını salladı. Helikopter oyuna dönerken hem kendisi hem de Hayden ateş açtı. Bu kez gemideki askerler ateşe karşılık verdi. Mermiler kale duvarlarını ölümcül bir şekilde delerek kenarlardan aşağı doğru isabet etti. Hayden'ın kendi ateşi helikopterin kokpitine çarptı ve metal direklere çarptı. Drake pilotun öfke ve korku karışımı bir ifadeyle dişlerini gıcırdattığını gördü. Geriye çok hızlı bir bakış, SAS ekibinin de helikopteri izlediğini ortaya çıkardı - iyi bir işaret mi? Belki de değil. Savaş silahlarını kendileri için ele geçirmek istiyorlardı.
  
  Veya hükümetlerinde üst düzey biri için.
  
  Kuşun üzerine bir yaylım ateşi yağdı ve kuşun dalmasına ve yalpalamasına neden oldu. Dahl, duvarın son yüz metresini kullanarak ateş ederken düşüp kayıyordu ama fazla uzaklaşamadı. Yüzey çok pürüzlüydü. Ancak eylemleri helikoptere başka bir salvo gönderdi ve bu da sonunda pilotun cesaretini kaybetmesine ve kuşu olay yerinden uzaklaştırmasına neden oldu.
  
  Alicia zayıf bir şekilde haykırmayı başardı.
  
  "Henüz kurtulamadım." Drake siperlerin üzerinden teker teker atlayarak güvenli ve dikkatli bir şekilde yere indi.
  
  Aramızdaki bağı gizleyen sessizliği Lauren'ın sesi bozdu. "Helikopter yaklaşıyor. Otuz saniye."
  
  Alicia, "Duvarın üstündeyiz," diye bağırdı.
  
  "Evet seni anlıyorum. Columbia Bölgesi bu operasyona bir uydu gönderdi."
  
  Drake'in şoku hissetmesi bir dakika daha aldı. "Yardım etmek?" diye sordu hızla.
  
  "Başka neden?" Hayden anında tepki verdi.
  
  Drake, mevcut durum göz önüne alındığında bunun muhtemelen kötü bir fikir olduğunu fark etmeden neredeyse kendini tekmeledi. Gerçekte, SEAL Team 7'nin o sessiz Amerikan tonlamalarını ve sözlerini başka kimin duyduğunu bilmiyordu.
  
  Belli ki Hayden değil.
  
  Helikopter önümüzde, burnu aşağıda, denizin üzerinde hızla uçarak görüş alanına girdi. Yorgi zaten mazgallı siperlerin sonunda, dar kumsala bakan küçük yuvarlak bir taretin olduğu yerde bekliyordu. Dahl çok geçmeden ona ulaştı ve ardından Hayden. Helikopter yaklaştı.
  
  Drake, Alicia'yı bıraktı ve ardından Kinimaka'nın geçmesine yardım etti. Hâlâ yavaş hareket ederek kolunu anlamlı bir şekilde uzatarak SAS'a işaret verdi. Kulenin on metre uzağında durdu.
  
  SAS da on metre daha yüksekte durdu.
  
  "Kurban istemiyoruz" diye bağırdı. "Aramızda değil. Biz aynı taraftayız!"
  
  Tabancalar vücuduna doğrultulmuş. Aşağıdan Dahl'ın kükrediğini duydu: "Olmayı bırak..."
  
  Drake onu görmezden geldi. Lütfen, dedi. "Bu doğru değil. Burada hepimiz askeriz, kahrolası Fransızlar bile."
  
  Bu isimsiz bir kıkırdamaya neden oldu. Sonunda derin bir ses "Düzen" dedi.
  
  "Dostum, biliyorum" dedi Drake. "Senin olduğun yerdeydim. Biz de aynı emirleri aldık, ancak dost özel kuvvetlere ateş açmayacağız... onlar önce ateş açmadıkça."
  
  Beş rakamdan biri hafifçe yükseldi. "Cambridge" dedi.
  
  "Drake" diye yanıtladı. "Matt Drake."
  
  Bunu takip eden sessizlik hikayeyi anlattı. Drake bu ayrılığın şimdilik sona erdiğini biliyordu. En azından bir sonraki yüzleşmeden bir kez daha ertelenmeyi ve hatta belki sakin bir konuşmayı hak ediyordu. Bu seçkin askerlerden ne kadar çok bir araya gelebilirlerse o kadar güvenli olacaktır.
  
  Hepsi için.
  
  Başını salladı, döndü ve helikopterin içine çekilmesine yardım eden ele uzanarak uzaklaştı.
  
  "Havalılar?" Alicia sordu.
  
  Helikopter yan yatıp uzaklaşırken Drake rahatladı. "Öğreneceğiz" diye yanıtladı. "Bir dahaki sefere çatışmaya gireriz."
  
  Şaşırtıcı bir şekilde Lauren onun karşısında oturuyordu. Açıklama olarak "Helikopterle geldim" dedi.
  
  "Ne? Seçeneği nasıl buldun?"
  
  Hoşgörüyle gülümsedi. "HAYIR. Buradaki işimiz bittiği için geldim." Helikopter güneşli dalgaların üzerinde yükseldi. "Afrika'dan dünyanın bir sonraki köşesine gidiyoruz."
  
  "Hangisi nerede?" Drake emniyet kemerini bağladı.
  
  "Çin. Ve oğlum, yapacak çok işimiz var mı?
  
  "Başka bir binici mi? Bu sefer saat kaçta?"
  
  "Belki de en kötüsü. Kemerlerinizi bağlayın dostlarım. Cengiz Han'ın ayak izlerini takip edeceğiz."
  
  
  ONİKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Lauren ekibe büyük kargo helikopterinin arkasında mümkün olduğu kadar rahat olmalarını söyledi ve bir yığın kağıdı karıştırdı. "Öncelikle savaş silahlarını ve Hannibal'i aradan çıkaralım. Kutuda bulduğunuz şey, iki tonluk, yüz metre uzunluğunda bir süper top olan Babylon Projesi'ni yaratma planlarıdır. Saddam Hüseyin tarafından yaptırılan bu bina, 60'lardaki araştırmalara dayanılarak 80'lerde tasarlandı. Bütün bu olayda Hollywood ruhu hissedildi. Uzaya yük gönderebilecek süper silahlar. Öldürülmüş generaller. Sivilleri öldürdü. Gizli tutmak için bir düzine ülkeden çeşitli satın almalar yapıldı. Daha sonraki diyagramlar, bu uzay silahının herhangi bir hedefi, herhangi bir yeri, yalnızca bir kez vurabilecek şekilde tasarlanmış olabileceğini gösteriyor."
  
  Dahl ilgiyle öne doğru eğildi. "Bir gün? Neden?"
  
  "Asla taşınabilir bir silah olması amaçlanmamıştı. Fırlatılması, çeşitli güçler tarafından anında görülebilecek ve ardından yok edilebilecek bir iz bırakacaktı. Ama... hasar çoktan verilmiş olabilir."
  
  "Hedefe bağlı." Kensi başını salladı. "Evet, tek vuruşlu bir dünya savaşı fikri etrafında birçok model inşa edildi. Bir nükleer gücü amansızca hareket etmeye zorlamanın bir yolu. Ancak modern teknolojiyle birlikte bu fikir giderek daha tartışmalı hale geliyor."
  
  Smith, "Tamam, tamam," diye cıyakladı, hâlâ kaslarını esnetiyor ve uzun, zorlu koşudan kaynaklanan morluklarını kontrol ediyordu. "Böylece ilk atlının mezarında devasa bir uzay topunun planları saklanıyordu. Anladık. Diğer ülkeler bunu yapmadı. Sıradaki ne?"
  
  Lauren gözlerini devirdi. "Öncelikle isimde 'dinlenme yerleri' yazıyor. Umarım Hannibal'in isimsiz bir mezara gömüldüğünü ve artık orada bile olmayabileceğini hatırlıyorsundur. İzlemek çoğu kişi için saygısızlık olur. Onu değiştirmeden bırakmak, başkalarına saygısızlık etmektir."
  
  Hayden içini çekti. "Ve böyle devam ediyor. Dünyanın her yerinde aynı hikaye, farklı gündem."
  
  "Bilginin teröristlerin eline geçtiğini düşünün. Şu anda Atlıların peşinde olan tüm ülkelerin kendi süper toplarını kolaylıkla yaratabileceklerini söyleyebilirim. Ancak..."
  
  Drake, "Bu hükümetin bazı kesimlerinin planları sattığı kişi bu" dedi. "Çünkü hâlâ her takımın resmi olarak onaylandığından emin değiliz." Eklediğini düşünseler bile eklemesine gerek yoktu.
  
  Helikopter açık mavi gökyüzünde, türbülanssız ve rahat bir sıcaklıkta uçtu. Drake yaklaşık bir gün sonra ilk kez rahatlayabildiğini fark etti. Daha bir önceki gece büyük Hannibal'in mezarının önünde diz çöktüğüne inanmak zordu.
  
  Lauren bir sonraki dosyaya geçti. "Kıyamet Günü'nün sırasını hatırlıyor musun? Seni tazeleyeyim. 'Dünyanın dört köşesinde Dört Atlıyı bulduk ve onlara Kıyamet Düzeni'nin planını anlattık. Kıyamet Haçlı Seferi ve sonrasında hayatta kalanlar, haklı olarak yüce hükümdar olacaklar. Eğer bunu okuyorsan, kaybolduk demektir, o yüzden dikkatli oku ve takip et. Son yıllarımız dünya devrimlerinin son dört silahını - Savaş, Fetih, Kıtlık ve Ölüm - bir araya getirmekle geçti. Birleşerek tüm hükümetleri yok edecekler ve yeni bir gelecek açacaklar. Hazır ol. Bul onları. Dünyanın dört bir yanına seyahat edin. Stratejinin Babasının ve ardından Kağan'ın dinlenme yerlerini bulun; şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili ve ardından Tanrı'nın Kırbacı. Ancak her şey göründüğü gibi değildir. 1960 yılında, yani tamamlanmasından beş yıl sonra, Fetih'i tabutuna koyarak Kağan'ı ziyaret ettik. Gerçek Son Yargıyı koruyan Belayı bulduk. Ve tek öldürme kodu Atlıların ortaya çıktığı zamandır. Babanın kemiklerinde tanımlayıcı hiçbir işaret yok. Kızılderili silahlarla çevrili. Kıyametin Düzeni artık sizin aracılığınızla yaşıyor ve sonsuza kadar hüküm sürecek."
  
  Drake ilgili noktaları bir araya getirmeye çalıştı. "İmha kodu mu? Bu ses gerçekten hoşuma gitmiyor. Ve 'gerçek Son Yargı'. Yani ilk üçünü etkisiz hale getirsek bile sonuncusu gerçekten uğultulu olacak."
  
  Lauren önündeki çalışma odasına atıfta bulunarak, "Şimdilik" dedi. "Washington düşünce kuruluşu birkaç fikir öne sürdü."
  
  Drake bir anlığına bayıldı. Ne zaman bir araştırmadan bahsedilse, ne zaman bir düşünce kuruluşundan bahsedilse, beyninde reklam panosu büyüklüğünde kırmızı neon ışıklar gibi sadece iki kelime parlıyordu.
  
  Karin Blake.
  
  Uzun süreli yokluğu iyiye işaret değildi. Karin pekâlâ onların bir sonraki görevi olabilir. Şimdilik endişesini yavaşça bir kenara itti.
  
  "...ikinci atlı Fatih'tir. İkinci tanımlamada bir kagandan bahsedilmektedir. Bundan Cengiz Han'ın bir Fatih olduğu sonucunu çıkarıyoruz. Cengiz Han 1162'de doğdu. O, kelimenin tam anlamıyla bir fetihtir. Asya ve Çin'in büyük bir kısmını ve ötesindeki toprakları fethetti ve Moğol İmparatorluğu tarihteki en büyük bitişik imparatorluktu. Kahn bir orakçıydı; Antik dünyanın büyük bir kısmından geçmiştir ve daha önce de belirtildiği gibi bugün yaşayan her iki yüz erkekten biri Cengiz Han'ın akrabasıdır."
  
  Mai gıdakladı. "Vay canına, Alicia, o senin erkek versiyonun gibi."
  
  Drake başını salladı. "Bu adam kesinlikle nasıl çoğalacağını biliyordu."
  
  "Bu adamın gerçek adı Temujin'di. Cengiz Han onursal bir unvandır. Çocuk henüz dokuz yaşındayken babası zehirlendi ve anneleri yedi oğlunu tek başına büyütmek zorunda kaldı. O ve genç karısı da kaçırıldı ve ikisi de bir süre köle olarak kaldı. Tüm bunlara rağmen, yirmili yaşlarının başında bile kendisini amansız bir lider olarak kanıtlamıştı. En büyük generallerinin çoğu eski düşmanları olduğundan 'düşmanlarınızı yakın tutun' ifadesini kişileştirdi. Hiçbir hesabı açık bırakmadı ve 40 milyon insanın ölümünden, dünya nüfusunun yüzde 11 oranında azalmasından sorumlu olduğu iddia edildi. Çeşitli dinleri benimsedi ve imparatorluğunun her yerinde bulunan postaneleri ve ara istasyonları kullanarak ilk uluslararası posta sistemini yarattı."
  
  Drake koltuğunda kıpırdandı. "Alınacak çok fazla bilgi var."
  
  "Moğol İmparatorluğunun ilk Kağanıydı."
  
  Dahl pencereye bakmaktan vazgeçti. "Ya dinlenme yeri?"
  
  "Evet, Çin'de gömüldü. İsimsiz bir mezarda."
  
  Alicia homurdandı. "Evet, kahretsin, elbette öyleydi!"
  
  Mai yüksek sesle şöyle düşündü: "Öyleyse, önce Afrika, şimdi de Çin dünyanın dört köşesinden ikisini temsil ediyor." "Asya değilse ve kıtalardan bahsetmiyorsak."
  
  Smith ona "Yedi tane var" diye hatırlattı.
  
  Lauren gizemli bir şekilde, "Her zaman değil," diye yanıtladı. "Fakat bu konuya daha sonra geleceğiz. Sorular şu: Fetih silahları nelerdir ve Cengiz'in dinlenme yeri nerede?"
  
  Kenzi, "Sanırım cevaplardan biri Çin," diye mırıldandı.
  
  "Cengiz Han 1227 civarında gizemli koşullar altında öldü. Marco Polo bunun enfeksiyondan, bazıları zehirden, bazıları da savaş ganimeti olarak alınan prensesten kaynaklandığını iddia etti. Ölümden sonra cenazesi geleneklere göre memleketine, Khenti aimag'ına iade edilecekti. Onon Nehri yakınındaki Burhan Haldun Dağı'na gömüldüğüne inanılıyor. Ancak efsaneye göre cenaze alayıyla temasa geçen herkes öldürülüyor. Bundan sonra nehrin yönü Caen'in mezarının üzerine yönlendirildi ve alayı oluşturan tüm askerler de öldürüldü." Lauren başını salladı. "O zamanlar hayatın ve yaşamanın pek bir anlamı yoktu."
  
  Dahl, "Tıpkı şu anda dünyanın bazı yerlerinde olduğu gibi" dedi.
  
  "Yani yine mi dalıyoruz?" Alicia kaşlarını çattı. "Bir daha kimse dalışla ilgili bir şey söylemedi. Bu benim en iyi yeteneğim değil.
  
  Mai bir şekilde dudaklarından kaçmaya hazırlanan bu sözü yutmayı başardı, bunun yerine öksürdü. Sonunda, "Ben dalmıyorum," dedi. "Dağda olabilirdi. Moğol hükümeti belli bir bölgeyi yüzlerce yıl tecrit etmedi mi?"
  
  Lauren, "Kesinlikle, bu yüzden gözümüzü Çin'e diktik" dedi. "Ve Cengiz Han'ın mezarı. Şimdi sizi bilgilendirmek için NSA ve CIA, rakiplerimiz hakkında bilgi toplamak için hâlâ düzinelerce yöntem kullanıyor. Fransızlar gerçekten bir adamını kaybetti. İngilizler bizimle aynı anda ayrıldılar. Ruslar ve İsveçliler daha sonra bölgede beklenenden daha hızlı bir Türk temizliğine giriştiler. Mossad'dan ya da Çinlilerden emin değiliz. Siparişler aynı kalıyor. Ancak bir şey var... Aslında şu anda Sekreter Qrow hattayım."
  
  Drake kaşlarını çattı. Qrow'un kendisinin ve Lauren'in konuşmalarına kulak misafiri olabileceği hiç aklına gelmemişti ama bu gerçekleşmek zorundaydı. Ekiplerinin ve ailelerinin de diğerleri gibi sırları vardı. Etrafına baktığında diğerlerinin de aynı şekilde hissettiğini ve bunun Lauren'in onlara bunu bildirme şekli olduğunu anladı.
  
  Washington'un her zaman kendi gündemi vardı.
  
  Qrow'un sesi ikna ediciydi. "Bu özel görev hakkında senden daha fazlasını biliyormuş gibi davranmayacağım. Yeryüzünde değil. Ancak bunun bazı rakip ulusların en üst düzeylerinde entrikalar ve entrikalarla dolu siyasi bir mayın tarlası olduğunu biliyorum."
  
  Drake, ABD'den bahsetmeye bile gerek yok, diye düşündü. Ne asla!
  
  Crowe açıkça, "Açıkçası bazı yönetimlerin olaya dahil olmasına şaşırdım" dedi. "Bizimle çalışabileceklerini düşündüm ama dediğim gibi işler göründüğü gibi olmayabilir."
  
  Drake bir kez daha sözlerini farklı algıladı. Süvari görevinden mi bahsediyordu? Yoksa daha kişisel bir şey mi?
  
  "Bunun bir nedeni var mı Sayın Bakan?" Hayden sordu. "Bilmediğimiz bir şey mi var?"
  
  "Eh, bildiğimden değil. Ama ben bile bunların hepsini bilmiyorum. "Kısıtlama yok" siyasette nadir kullanılan bir kelimedir."
  
  Hayden, "O halde mesele silahın kendisidir" dedi. "Bu ilk süper silah. Eğer yapılsaydı, teröristlere satılsaydı, bütün dünya fidye isteyebilirdi."
  
  "Biliyorum. Bu... Kıyamet Tarikatı," dedi adı tiksintiyle, "açıkça bir ana plan geliştirdi ve bunu gelecek nesillere bıraktı. Neyse ki İsrailliler onları uzun zaman önce kapattı. Maalesef o özel planı bulamadılar. Bu plan."
  
  Şu ana kadar Drake bu görüşmenin amacını anlamadı. Arkasına yaslanıp gözlerini kapattı ve konuşmayı dinledi.
  
  "Başkalarına sıçrarsın. Sadece İsrail ve Çin MIA'dır. Normal kurallar geçerlidir ama önce o silaha ulaşın ve onu alın. Amerika bunun hiçbir şekilde yanlış ellere geçmesini göze alamaz. Ve dikkatli ol, SPEAR. Bunda görünenden daha fazlası var."
  
  Drake oturdu. Dahl öne doğru eğildi. "Bu farklı türde bir uyarı mı?" fısıldadı.
  
  Drake, Hayden'ı inceledi ama patronları hiçbir endişe belirtisi göstermedi. Arkanızı mı kollayın? Eğer bu Amerikan lehçesini daha önce duymamış olsaydı bu tabire de bir anlam yüklemezdi. Düşünceleri Smith ve Joshua'nın Peru'daki ölümüne döndü. Bu onların meydan okumalarının derinliğini ölçtü. Asker bakış açısına sahip sıradan bir asker olarak çok endişelenirdi. Ancak artık asker değillerdi; her gün sahada, baskı altında zor seçimler yapmak zorunda kalıyorlardı. Binlerce, bazen milyonlarca canın yükünü omuzlarında taşıdılar. Bu alışılmadık bir takımdı. Daha fazla yok.
  
  Sadece son hatan kadar iyisin. Sadece son hatanla hatırlanırsın. Dünya işyerlerinde etik. Çalışmayı, mücadeleyi sürdürmeyi tercih etti. Başınızı suyun üstünde tutun - çünkü dünyanın etrafında sürekli olarak milyonlarca köpekbalığı dolaşıyor ve hareketsiz durursanız ya boğulursunuz ya da parçalara ayrılırsınız.
  
  Qrow gergin bir moral konuşmasıyla bitirdi ve ardından Hayden onlara döndü. İletişim cihazına dokundu ve yüzünü buruşturdu.
  
  "Unutma".
  
  Drake başını salladı. Bir kanal açın.
  
  "Her zamanki Tomb Raider olaylarından çok farklı olacağını düşünüyorum." Yorgi konuştu. "Devletin askerleri ve uzmanlarıyla karşı karşıyayız. Bilinmeyen gruplar, muhtemelen hainler. Zamanın içinde kaybolmuş, yıllar arayla doğmuş insanları arıyoruz. Eski bir savaş suçlusunun kehanetini takip ediyoruz, tam da onun yapmamızı istediği şekilde." Omuz silkti. "Durum üzerinde hiçbir kontrolümüz yok."
  
  Kensi sırıtarak "Bir Tomb Raider'a olabildiğince yakınım" dedi. "Bu... tamamen farklı."
  
  Alicia ve Mai İsrailliye baktı. "Evet, senin kötü suç geçmişini unutma eğilimindeyiz, değil mi... Twisty?"
  
  İsveçli gözlerini kırpıştırdı. "Ben... şey... ben... ne?"
  
  Kensi müdahale etti. "Ve sanırım koşullar seni hiçbir zaman uzlaşmacı bir pozisyona zorlamadı, öyle değil mi Alicia?"
  
  İngiliz kadın omuz silkti. "Hâlâ suçtan konuşup konuşmadığımıza bağlı. Bazı uzlaşma pozisyonları diğerlerinden daha iyidir."
  
  Hayden, "Eğer hala uyanık ve tetikteysek, Cengiz Han ve mezarının yeri hakkında okumaya başlayabilir miyiz?" dedi. Washington'daki bir düşünce kuruluşu iyi ve güzel ama biz oradayız ve onların göremediklerini göreceğiz. Ne kadar çok bilgi edinirseniz ikinci silahı bulma şansımız o kadar artar."
  
  "Ve bundan canlı çık," diye onayladı Dahl.
  
  Tabletler ancak paylaşılmaya yetecek kadar elden ele dolaştırıldı. Alicia, e-postasını ve Facebook sayfasını kontrol ettiğini söyleyen ilk kişi oldu. Drake, bırakın sosyal medyanın ilk ipucunu, bir e-posta adresinin bile olmadığını biliyordu ve ona baktı.
  
  Surat astı. "Ciddi bir zaman mı?"
  
  "Ya da biraz dinlen aşkım. Çin bizi kesinlikle kollarını açarak karşılamayacak."
  
  "İyi bir nokta." Hayden içini çekti. "Yerel ekiplerle iletişime geçeceğim ve onlardan girişimizi kolaylaştırmalarını isteyeceğim. Şu ana kadar herkes plana katılıyor mu?"
  
  "Eh," dedi Dahl kayıtsız bir tavırla. "Yarım düzine rakip ülkeyle kavgaya girmemeye çalışırken Cengiz Han'ı Çin'e kadar kovalayacağımı hiç düşünmezdim. Ama, hey," omuz silkti, "farklı bir şey denemekten bahsettiklerini biliyorsun."
  
  Alicia etrafına baktı, sonra başını salladı. "Yorum yok. Çok kolay."
  
  "Şu anda" dedi Drake, "biraz daha fazla bilgi almayı tercih ederim."
  
  "Sen de ben de Yorkiler." Dahl başını salladı. "Sen ve ben ikimiz."
  
  
  ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Saatler fark edilmeden geçip gitti. Helikopter yakıt ikmali yapmak zorunda kaldı. Diğer takımlarla ilgili haberlerin olmayışı sinir bozucu hale geldi. Hayden, en iyi seçeneğinin Cengiz'in Mezarı ile ilgili bilgi zenginliğine dalmak olduğunu fark etti, ancak yeni bir şey keşfetmenin zor olduğunu gördü. Diğerleri de belli ki bir süredir aynı şeyi yapmaya çalışıyorlardı, ancak bazıları yoruldu ve biraz ara vermeye karar verdi, diğerleri ise kişisel sorunlarını çözmeyi daha kolay buldu.
  
  Dar alanda bunu görmezden gelmek imkansızdı ve aslında ekip artık her şeyi adım adım gerçekleştirecek kadar yakın ve tanıdıktı.
  
  Dahl evi aradı. Çocuklar onu duyduklarına sevindiler, bu da Dahl'ın yüzünde geniş bir gülümseme oluşmasına neden oldu. Joanna onun ne zaman evde olacağını sordu. Gerginlik ortadaydı, sonuç o kadar da iyi değildi. Hayden, iri Hawaiili parmağını tablet ekranı üzerinde kaydırırken Kinimaka'yı izlemek için biraz zaman ayırdı. Güldü. Cihaz onun büyük ellerinde bir kartpostala benziyordu ve o ellerin vücuduna nasıl dokunduğunu hatırladı. Nazik. Heyecanlanmak. Onu çok iyi tanıyordu ve bu onların yakınlığını artırıyordu. Şimdi son görevlerinde yutmak zorunda kaldığı parmağının hasarlı ucuna bakıyordu. Durumun şoku gözlerini açtı. Hayat, sevdiğiniz kişinin iradesiyle mücadele etmek için fazlasıyla kısaydı.
  
  Biraz nefesini tuttu, buna gerçekten inanıp inanmadığından emin değildi. Lanet olsun, sen bunu hak etmiyorsun. Söylediğin onca şeyden sonra değil. Geri dönmeyi haklı çıkaramadı ve nereden başlayacağına dair hiçbir fikri yoktu. Belki bu bir savaştı, bir durumdu, bir işti. Belki de hayatının her anında durum böyleydi.
  
  İnsanlar hatalar yaptı. Kefaret edebilirler.
  
  Alicia yaptı.
  
  Bu düşünce, helikopter gökyüzünde ilerlerken İngiliz kadına bakmasına neden oldu. Ani türbülans kemerini daha sıkı tutmasına neden oldu. Bir saniyelik serbest düşüşten sonra kalbi ayağa kalktı. Ama her şey yolundaydı. Hayatı taklit ediyordu.
  
  Hayden'ın içgüdüsü her zaman liderlik etmek, işleri halletmek olmuştur. Artık bu içgüdülerin hayatının diğer önemli yönlerine müdahale ettiğini görüyordu. Karanlık bir gelecek gördü.
  
  Drake ve Alicia mutluydu, gülümsüyordu, ortak bir tablete dokunuyorlardı. Mai, Kenzi'ye kendisininkini ödünç verdi ve iki kadın sırayla aldı. Farklı insanların benzer durumlarla nasıl benzersiz bir şekilde başa çıktıkları ilginçti.
  
  Smith Lauren'a yaklaştı. "Nasılsın?"
  
  "Ne kadar iyi olursa olsun, seni piç kurusu. Şimdi zamanı değil Smith.
  
  "Bunu bilmediğimi mi sanıyorsun? Ama bana söyle. Zamanı ne zaman gelecek?"
  
  "Şimdi değil".
  
  "Asla," dedi Smith karamsar bir tavırla.
  
  Lauren hırladı. "Cidden? Çıkmazdayız dostum. Bir tuğla duvara çarptın ve onu aşamadın."
  
  "Duvar?"
  
  Lauren homurdandı. "Evet, bir adı var."
  
  "Ah. Bu duvar."
  
  Hayden ikisinin de soruna çözüm bulmaya çalıştığını gördü. Yargılamak ya da müdahale etmek onun görevi değildi ama herhangi bir engelin herhangi bir ilişkiye nasıl zarar verebileceğini açıkça gösteriyordu. En hafif tabirle Smith ve Lauren alışılmışın dışında bir çiftti; o kadar sıra dışıydı ki, birlikte iyi çalışabilirlerdi.
  
  Ancak artık önlerinde en alışılmadık engeller duruyordu.
  
  Smith farklı bir yaklaşım denedi. "Tamam, tamam, peki son zamanlarda sana ne verdi?"
  
  "BEN? Hiç bir şey. Oraya bilgi almak için gitmiyorum. Bu CIA'nın, FBI'ın ya da her kim ise onun işidir."
  
  "Peki sen neden bahsediyorsun?"
  
  Smith için bu ileriye doğru atılmış bir adımdı. Açık, çatışma gerektirmeyen bir soru. Hayden askerle biraz gurur duydu.
  
  Lauren biraz tereddüt etti. "Kahretsin" dedi. "Saçma sapan konuşuyoruz. Bir televizyon. Filmler. Kitabın. Ünlüler. Haberler. O bir inşaatçı, bu yüzden projeler hakkında sorular soruyor."
  
  "Hangi projeler?"
  
  "Bütün bunlar ihtiyatlı bir soru sormanıza neden oluyor. Neden hangi ünlüler veya hangi filmler olmasın? Binalarla ilgileniyor musun Lance?"
  
  Hayden kapatmak istedi ama yapamayacağını fark etti. Kabin çok sıkışıktı; soru çok ciddi; Smith'in isminin anılması çok çekici.
  
  "Yalnızca birisi onlara zarar vermek isterse."
  
  Lauren ona el salladı ve konuşma sona erdi. Hayden, Lauren'in bilinen bir teröristle konuşmak için gizlice kaçarak bir tür yasayı çiğneyip çiğnemediğini merak etti ama Lauren'in sorusunu nasıl ifade edeceğine tam olarak karar veremedi. En azından henüz değil.
  
  "Bir saatten az kaldı." Pilotun sesi iletişim sisteminden geldi.
  
  Drake başını kaldırıp baktı. Hayden onun yüzündeki kararlılığı gördü. Dahl'da da aynı şey var. Ekip tamamen meşguldü ve becerilerini sürekli olarak geliştiriyordu. Örneğin son işleme bakın. Hepsi tamamen farklı görevlerden geçtiler, kötülüğün vücut bulmuş hali ile karşı karşıya kaldılar ve tek bir çizik dahi almadılar.
  
  En azından fiziksel açıdan. Duygusal yaralar, özellikle de kendisininki, asla iyileşmeyecek.
  
  Bir dakikayı önündeki kağıtlara bakarak ve Cengiz Han'ın geçmişinden biraz daha yararlanmaya çalışarak geçirdi. Tarikatın metnini inceleyerek şu satırların altını çizdi: Dünyanın dört bir yanına gidin. Stratejinin Babasının ve ardından Kağan'ın dinlenme yerlerini bulun; şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili ve ardından Tanrı'nın Kırbacı. Ancak her şey göründüğü gibi değildir. 1960 yılında, yani tamamlanmasından beş yıl sonra, Fetih'i tabutuna koyarak Kağan'ı ziyaret ettik.
  
  Dünyanın dört köşesi mi? Hala bir sır olarak kalıyor. Şans eseri, Atlıların kimliğine dair ipuçları şu ana kadar açıktı. Peki Tarikat Cengiz Han'ın mezarını buldu mu? Öyle görünüyordu.
  
  Helikopter ince havayı yararak ilerlemeye devam ederken Yorgi ayağa kalktı ve ileri doğru bir adım attı. Hırsızın yüzü gergin görünüyordu, gözleri kapalıydı, sanki Peru'daki patlamasından bu yana gözünü bile kırpmamış gibi. "Size Webb'in açıklamasının, onun mirasının bir parçası olduğumu söylemiştim," dedi Rus, ses tonu söylemek üzere olduğu şeyden dehşete düştüğünü ortaya koyuyordu. "Sana adı geçenlerin en kötüsü olduğumu söylemiştim."
  
  Alicia sinir bozucu bir homurtuyla ani atmosferik sönümleyiciyi çıkarmaya çalıştı. "Hâlâ o lanet lezbiyenin kim olduğunu duymak için bekliyorum" dedi neşeyle. "Doğrusunu söylemek gerekirse Yogi, onun sen olacağını umuyordum."
  
  "Nasıl..." Yorgi cümlenin ortasında durdu. "Ben bir adamım".
  
  "İkna olmadım. O minik eller. Bu yüz. Yürüme şeklin."
  
  "Bırak konuşsun," dedi Dahl.
  
  Lauren, "Ve hepiniz benim lezbiyen olduğumu bilmelisiniz" dedi. "Biliyor musun, bunda kötü ya da utanç verici bir şey yok."
  
  "Biliyorum" dedi Alicia. "Olmak istediğin kişi olmalısın ve bunu kabul etmelisin. Biliyorum biliyorum. Sadece onun Yogi olmasını umuyordum, hepsi bu."
  
  Smith Lauren'a kafası karışmış ama bir o kadar da boş bir ifadeyle baktı. Drake, sürpriz göz önüne alındığında tepkinin harika olduğunu düşündü.
  
  Kinimaka, "Bundan geriye yalnızca bir tane kalıyor" dedi.
  
  Drake yere bakarak, "Ölmek üzere olan biri," dedi.
  
  "Belki de arkadaşımızın konuşmasına izin vermeliyiz?" Dahl ısrar etti.
  
  Yorgi gülümsemeye çalıştı. Daha sonra ellerini önünde kavuşturdu ve kulübenin çatısına baktı.
  
  Kalın bir aksanla, "Uzun bir hikâye değil," dedi. "Fakat bu zor bir soru. Ben... Ailemi soğukkanlılıkla öldürdüm. Ve her gün minnettarım. Şükür ki başardım."
  
  Drake arkadaşının dikkatini çekmek için elini kaldırdı. "Hiçbir şeyi açıklamana gerek yok biliyorsun. Burada biz bir aileyiz. Herhangi bir sorun yaratmayacaktır."
  
  "Anladım. Ama bu benim için de geçerli. Anladın?"
  
  Ekibin her biri başını salladı. Onlar anladı.
  
  "Küçük bir köyde yaşıyorduk. Soğuk köy. Kış? Yılın zamanı değildi, bu bir soygundu, bir dayaktı, Tanrının dayağıydı. Ailelerimizi hatta çocuklarımızı bunalttı. Ben altı kişiden biriydim ve ailem bununla baş edemiyorlardı. Günlerin daha kolay geçmesini sağlayacak kadar hızlı içemediler. Geceleri yaşanabilir kılacak kadar şeyi geri getiremediler. Bizimle baş etmenin ve bizimle ilgilenmenin bir yolunu bulamadılar, bu yüzden tabloyu değiştirmenin bir yolunu buldular."
  
  Alicia duygularını zapt edemiyordu. "Umarım göründüğü gibi değildir."
  
  "Bir öğleden sonra hepimiz arabaya doluştuk. Şehre bir gezi sözü verdiklerini söylediler. Yıllardır şehri ziyaret etmedik ve sormalıydık ama..." Omuzlarını silkti. "Biz çocuktuk. Onlar bizim ebeveynlerimizdi. Küçük köyü terk ettiler ve onu bir daha hiç görmedik."
  
  Hayden, May'in yüzündeki uzak üzüntüyü gördü. Gençlik hayatı Yorga'nınkinden farklı olabilirdi ama üzücü benzerlikler vardı.
  
  "Arabanın dışındaki gün giderek daha soğuk ve daha karanlık hale geliyordu. Arabayı sürdüler, sürdüler ve konuşmadılar. Ama biz buna alışkınız. Ne hayata, ne bize, ne de birbirlerine sevgileri yoktu. Sanırım aşkı hiç tanımadık, olması gerektiği gibi değil. Karanlıkta arabanın bozulduğunu söyleyerek durdular. Bir araya toplandık, bazıları ağladı. Küçük kız kardeşim henüz üç yaşındaydı. Dokuz yaşındaydım, en büyüğüydüm. Yapmalıydım... yapmalıydım..."
  
  Yorgi sanki geçmişi değiştirebilecek güce sahipmiş gibi çatıya bakarak gözyaşlarını bastırdı. Kimsenin ona yaklaşmasına fırsat vermeden elini uzattı ama en azından Hayden bunun tek başına katlanması gereken bir şey olduğunu biliyordu.
  
  "Bizi dışarı çıkardılar. Bir süre yürüdüler. Buz o kadar sert ve soğuktu ki, ondan güçlü, ölümcül dalgalar yayılıyordu. Ne yaptıklarını anlayamadım ve sonra doğru dürüst düşünemeyecek kadar üşüdüm. Bizi tekrar tekrar çevirdiklerini gördüm. Kaybolmuştuk ve zayıftık, çoktan ölüyorduk. Biz çocuktuk. Biz... güvendik."
  
  Hayden gözlerini kapattı. Hiçbir kelime yoktu.
  
  "Görünüşe göre arabayı bulmuşlar. Gittiler. Biz... şey, öldük... teker teker." Yorgi hala detayları net bir şekilde formüle edemiyordu. Sadece yüzündeki kederli ıstırap bunun gerçekliğini ortaya koyuyordu.
  
  "Hayatta kalan tek kişi bendim. Ben en güçlüydüm. Denedim. Taştım, sürükledim ve sarıldım ama hiçbir şey çıkmadı. Hepsinde başarısız oldum. Kardeşlerimin her birinin canının tükendiğini gördüm ve hayatta kalmaya yemin ettim. Onların ölümleri, sanki ayrılan ruhları benimkilere katılmış gibi bana güç verdi. Umarım yapmışlardır. Hala inanıyorum. Hala benimle olduklarına inanıyorum. Bir Rus hapishanesinden sağ kurtuldum. Matt Drake'ten daha fazla dayanabildim," dedi zayıf bir gülümsemeyle "ve onu oradan çıkardım."
  
  "Köye dönmeyi nasıl başardınız?" Kinimaka bilmek istiyordu. Hayden ve Dahl ona ihtiyatla baktılar ama Yorgi'nin konuşmaya ihtiyacı olduğu da açıktı.
  
  Acı verici derecede alçak bir sesle, "Onların kıyafetlerini giydim," diye tısladı. "Gömlekler. Ceketler. Çorap. Isındım ve onları karda ve buzda yalnız bıraktım ve yola çıktım.
  
  Hayden, kendisinin olmaması gereken gönül yarasını ve algılanan suçluluğu hayal edemiyordu.
  
  "Yanımdan geçen bir araba bana yardım etti. Onlara hikayeyi anlattım, birkaç gün sonra köye döndüm, derin bir nefes aldı ve sebep oldukları acının hayaletini görmelerine izin verdim. Öfkesinin ne kadar derin olduğunu görsünler, hissetsinler. Yani evet, ailemi soğukkanlılıkla öldürdüm.
  
  Hiç bozulmaması gereken bir sessizlik vardı. Hayden, Yorga'nın kardeşlerinin cesetlerinin şu anda düştükleri yerde, sonsuza kadar donarak, bir daha dinlenmemek üzere yattığını biliyordu.
  
  "Hırsız oldum." Yorgi yürek parçalayan rezonansı zayıflattı. "Daha sonra yakalandı. Ama hiçbir zaman cinayetten suçlu bulunmadı. Ve işte buradayız."
  
  Pilotun sesi havada duyuldu. "Çin hava sahasına otuz dakika var arkadaşlar, sonrasını herkes tahmin edebilir."
  
  Lauren bu noktada Washington düşünce kuruluşunu aradığında Hayden memnun oldu. İlerlemenin tek yolu dikkatin dağılmasıydı.
  
  Buluştuğumuzda Way'e "Hedefe yaklaştık" dedi. "Yeni bir şey?"
  
  "Dört köşe üzerinde çalışıyoruz, atlıların doğum tarihlerine, Moğolistan'a, Kağan'a ve Tarikat'ın kendisine atıflar, ilk önce ne istiyorsunuz?"
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Alicia rolü oynayarak heyecanla, "Oooh," dedi. "Doğum tarihi sayılarının ne olduğunu dinleyelim. Sadece sayıları hesaplamayı seviyorum.
  
  "Serin. Bunu bir saha piyadesinden duymak çok hoş." Ses mutlu bir şekilde devam etti, salonda birkaç kaşını kaldırdı ama mutlulukla habersizdi: "Demek Hannibal MÖ 247'de doğdu, MÖ 183 civarında öldü. Cengiz Han 1162, öldü 1227-"
  
  Alicia, "Bu çok fazla rakam" dedi.
  
  "Sorun şu ki" dedi Dahl. "El ve ayak parmakların bitti."
  
  Bilgisayar bilimcisi, "Bunun ne anlama geldiğinden emin değilim" diye devam etti. "Fakat bu çılgın tarikatlar sayı oyunlarını ve kodlarını gerçekten çok seviyorlar. Bunu aklında tut."
  
  Kensi, "Demek Hannibal, Cengiz'den 1400 yıl önce doğmuştu" dedi. "Bunu anlıyoruz."
  
  İnek kayıtsız bir tavırla, "Bunu yapmayan bok kafalıların sayısını görsen şaşırırsın," dedi. "Her neyse-"
  
  "Hey dostum?" Drake hemen sözünü kesti: "Hiç suratınıza yumruk yediniz mi?"
  
  "Aslında evet. Evet bende var."
  
  Drake sandalyesine yaslandı. "Tamam" dedi. "Artık sikişmeye devam edebilirsin."
  
  "Elbette diğer sürücüleri tanımadığımız için bu rakamlarla henüz çalışamıyoruz. Her ne kadar dördüncüyü sizin bile çözebileceğinizi tahmin etsem de? HAYIR? Alıcı yok mu? Kuyu. Şu anda beyler, Moğol Cumhuriyeti'ne büyük miktarda ateş gücü gönderiliyor. Yedi mi, yoksa hâlâ altı mı? Evet, altı ülkeyi temsil eden altı elit asker takımı, Fetih Süvarisinin peşinde. Haklıyım? Yaşasın!"
  
  Drake, Hayden'a baktı. "Bu adam Washington'daki en iyi temsilci mi?"
  
  Hayden omuz silkti. "En azından duygularını saklamıyor. Washington'un çoğu gibi aldatıcı bir pelerin altında gizlenmiş değil."
  
  "Fetih atlısına doğru ilerleyin. Açıkçası Teşkilat'ın kendi gündemi var, bu yüzden fetih bir çocuk oyuncağından video oyununa kadar her şey olabilir... ha ha. Dünya hakimiyeti birçok biçimde olabilir, değil mi?"
  
  Hayden, "Talimatlara devam edin" dedi.
  
  "Tabiki tabiki. O halde doğrudan asıl konuya geçelim, olur mu? Her ne kadar İsrailliler Küba'da yok ettikleri Nazi savaş suçu tarikatı hakkında bize bilgi verme konusunda garip bir şekilde isteksiz olsalar da, bilmemiz gerekenleri öğrendik. Ortam sakinleştiğinde, Naziler açıkça işi batırdıklarına karar verdiler ve dünyayı kontrol etmeye yönelik bu ayrıntılı fikri ortaya attılar. Bir arma, gizli kodlar, semboller ve çok daha fazlasıyla birlikte Tarikat'ı yarattılar. Bir plan geliştirdiler; muhtemelen Reich yönetimi altında yıllardır üzerinde çalıştıkları plan. Dört tür silahı gömdüler ve bu bulmacayı ortaya çıkardılar. Belki de durumu daha belirsiz hale getirmek istediler, kim bilir? Ancak Mossad onları hiçbir iz bırakmadan yok etti ve bana öyle geliyor ki çok çabuk. Gizli sığınak otuz yıl boyunca keşfedilmeden kaldı."
  
  Pilot kısa ve öz bir şekilde "On beş dakika" diye yanıtladı.
  
  "Bu bir silah mı?" Hayden sordu. "Onları nereden aldılar?"
  
  "Eh, Nazilerin herkesin sahip olabileceği kadar çok bağlantısı vardı. Büyük Tabanca, alan ve doğruluk açısından güncellenen eski bir tasarımdır. Kırklardan seksenlere kadar her şeye kesinlikle el koyabilirlerdi. Para hiçbir zaman engel olmadı ama hareket öyleydi. Ve güven. Bunu kendileri için yapacak tek bir canlı ruha bile güvenmezler. Küçük sinsi silahların dört silahı ve birkaç düzine hizmeti saklaması muhtemelen yıllar sürdü. Güven faktörleri de silahları ilk etapta saklamalarının sebeplerinden biri. Artık onları Küba'da tutamazlar, değil mi?" Washington'lu adam kahkahayı patlattı, sonra bir şekilde ayılmayı başardı.
  
  Alicia gözlerini devirdi ve sanki birisinin sıska boynuna dolanacakmış gibi iki elini birbirine kenetledi.
  
  "Her neyse, siz hâlâ benimle misiniz? Zamanın kısıtlı olduğunu ve toprağa çıkıp bir şeyler çekmek için can attığını anlıyorum ama elimde biraz daha bilgi var. Yeni geldim..."
  
  Duraklat.
  
  "İşte bu çok ilginç."
  
  Daha fazla sessizlik.
  
  "Paylaşmak ister misin?" Hayden, sanki iniş noktalarının yaklaştığını görebilirmiş gibi helikopterin sağlam tarafına bakarak adamı dürttü.
  
  "Eh, dünyanın dört bir yanından ya da en azından onu nasıl gördüğümüzden bahsedecektim ama zamanımızın tükendiğini görüyorum. Bak, bana bir beşlik çak ama ne yaparsan yap," diye durakladı, "inme!"
  
  Bağlantı aniden kesildi. Hayden önce yere, sonra helikopterin içine baktı.
  
  Drake iki elini de kaldırdı. "Bana bakma. Ben suçlu değilim!"
  
  Alicia güldü. "Evet ben de."
  
  "İnmiyor musun?" Dahl tekrarladı. "Bu ne demek oluyor?"
  
  Alicia açıklamak ister gibi boğazını temizledi ama sonra pilotun sesi hoparlörlerden yükseldi. "İki dakika arkadaşlar."
  
  Hayden yardım için eski bir inanlıya başvurdu. "Mano?" - Diye sordum.
  
  "O bir pislik ama yine de bizim tarafımızda" diye gürledi iri Hawaiili. "Bu konuda onun sözüne güvenin derim."
  
  Smith, "Çabuk karar vermek daha iyi," diye araya girdi. "Aşağı gidiyoruz."
  
  İletişim sistemi anında hayata geçti. "Ne dedim? İnmeyin! "
  
  Drake ayağa kalktı ve helikopterin dahili telefonunu açtı. "Siktir git dostum" dedi. "Yeni istihbarat yolda"
  
  "Fakat Çin hava sahasındayız. Bizi fark etmeleri ne kadar zaman alacak, hiçbir şey yok."
  
  "Elinden geleni yap ama yere inme."
  
  "Hey dostum, bana bunun hızlı bir varış ve ayrılış görevi olacağı söylendi. Palavra sıkma. Burada birkaç dakikadan fazla kalırsak kıçımızda birkaç J-20 olacağından emin olabilirsiniz."
  
  Alicia, Drake'e doğru eğildi ve fısıldadı: "Bu kötü..."
  
  Yorkshire'lı durumun aciliyetini görerek onun sözünü kesti. "Eh, belli ki Washington'dan gelen Knobend, bağlantı kesildiğinde bile bizi duyabiliyor," dedi, Dahl'a anlamlı bir şekilde bakarak. "Bunu duydun mu, Nobend? Yaklaşık altmış saniyemiz var."
  
  Adam, "Daha uzun sürecek," diye yanıtladı. "Cesur olun millet. Biz bu davanın üzerindeyiz."
  
  Drake yumruklarının sıkıldığını hissetti. Bu küçümseyici davranış yalnızca çatışmayı kışkırttı. Belki de niyet buydu? Hannibal'in mezarını bulduklarından beri Drake bu görevde bir şeylerin ters gittiğini hissetmişti. Açıklanmayan bir şey. Test edildiler mi? Gözetim altında mıydılar? ABD hükümeti eylemlerini değerlendirdi mi? Eğer öyleyse, o zaman her şey Peru'da olanlara bağlıydı. Ve eğer durum buysa, Drake onların performansıyla pek ilgilenmiyordu.
  
  İncelemeden sonra dinleyicilerin uydurabileceği komplolar, entrikalar ve entrikalar konusunda endişeliydi. Politikacılar tarafından yönetilen hiçbir ülke hiçbir zaman göründüğü gibi olmadı ve gerçekte neler olup bittiğini yalnızca iktidardakilerin arkasında olanlar biliyordu.
  
  "Elli saniye." dedi yüksek sesle. "O zaman buradan çıkacağız."
  
  Pilot onlara, "Bir gösteri yapmaya çalışıyoruz" dedi. "Zaten o kadar alçaktayız ki, kapıdan çıkıp bir ağaca çıkabiliyorsunuz ama ben kuşu bir dağ vadisinde saklıyorum. Eğer dipte bir şeyin sürtündüğünü duyarsanız, bu ya bir kaya ya da bir yeti olacaktır."
  
  Alicia yüksek sesle yutkundu. "Tibet'in her yerinde takıldıklarını sanıyordum?"
  
  Dahl omuz silkti. "Tatil. Yol gezisi. Kim bilir?"
  
  Sonunda bağlantı yeniden canlandı. "Tamam millet. Hala hayatta mıyız? İyi iyi. İyi iş. Şimdi... Cengiz Han'ın istirahat yeri ile ilgili bütün tartışmaları hatırlıyor musun? Şahsen isimsiz bir mezar istiyordu. Mezarını inşa eden herkes öldürüldü. Mezarlık alanı atlar tarafından çiğnendi ve ağaçlar dikildi. Kelimenin tam anlamıyla, şans dışında ulaşılamaz. Tüm bu çılgın planları yerle bir ettiği için dokunaklı bulduğum bir hikaye de Kahn'ın genç bir deveyle birlikte gömüldüğü ve devenin annesinin buzağısının mezarında ağlarken bulunduğu sırada yerinin kesin olarak belirlendiğidir."
  
  Pilot aniden iletişimi kesti. "Neredeyse geri dönülemez noktaya geldik dostum. Otuz saniye sonra ya buradan elimizden geldiğince çabuk çıkacağız, sanki yanıyormuş gibi, ya da çocukları oraya göndereceğiz.
  
  "Ah," dedi Washington'dan gelen adam. "Seni unuttum. Evet, çık oradan. Sana yeni bir yer göndereceğim."
  
  Drake, pilotun acısını paylaşarak irkildi ama yanıt olarak ağzından kaçırdı: "Tanrım, dostum. Bizi yakalatmaya mı yoksa öldürmeye mi çalışıyorsun?"
  
  Sadece kısmen şaka yapıyordu.
  
  "Hey hey. Sakin ol. Bakın, bu Naziler - Kıyamet Tarikatı - ellili ve seksenli yıllar arasında Atlıları - dinlenme yerini - arıyorlardı, değil mi? Görünüşe göre hepsini bulmuşlar. İçimden bir ses Cengiz Han'ın mezarını bulamadıklarını söylüyor. Böyle bir bulgu hakkında daha fazlasının söylenebileceğine gerçekten inanıyorum. Ardından Tarikat'ın kendisi ve şu sözler geliyor: 'Fakat her şey göründüğü gibi değil. 1960 yılında, yani tamamlanmasından beş yıl sonra, Fetih'i tabutuna koyarak Kağan'ı ziyaret ettik.' Elbette Kahn'ın 1955'te yaptırdığı bir mezar yoktu. Ancak büyük ölçüde bir mezarın bulunmaması nedeniyle, ayrıca inananlara yardım etmek ve turist akışını artırmak için Çin onun için bir türbe inşa etti."
  
  "Burası Çin'de mi?" Hayden sordu.
  
  "Tabii ki burası Çin'de. Bütün bu dört köşe olayını düşünüyorsun, değil mi? Tamam, gri maddeni aktif tut. Belki bir gün burada sana göre bir iş bile bulunur."
  
  Hayden boğuk bir sesi yutkundu. "Sadece teorini açıkla."
  
  "Doğru, harika. Cengiz Han'ın Türbesi 1954 yılında inşa edilmiştir. Bu, İç Moğolistan'ın güneybatısındaki Ejin Horo'da bir nehir boyunca inşa edilmiş büyük bir tapınaktır. Artık mozole aslında bir kenotaphtır; içinde ceset yoktur. Ama içinde Cengiz'e ait bir başlık ve başka eşyaların bulunduğunu söylüyorlar. Ünlü mezar ve mezar taşından ziyade her zaman türbe fikriyle ilişkilendirilen Cengiz'e, ilk başta yaşadığı yer olan sekiz beyaz yurt, çadır saraylarda tapınılırdı. Bu taşınabilir türbeler Jin'in Darkhad kralları tarafından korundu ve daha sonra Moğol ulusunun sembolü haline geldi. Sonunda taşınabilir türbelerin kaldırılmasına ve antik kalıntıların yeni, kalıcı bir yere aktarılmasına karar verildi. Program, Tarikat'ın planına mükemmel bir şekilde uyuyor. Fethetmeyi seçtikleri silah ne olursa olsun Cengiz'in tabutunun içinde, o mozolede."
  
  Hayden sözlerini tarttı. "Lanet olası aptal," dedi. "Eğer yanılıyorsan..."
  
  "Cur?"
  
  "Bu alabileceğin en iyi şey."
  
  "Yoldaşlık'ın erişimi vardı" dedi Dahl. "Bu, metindeki satırı açıklıyor."
  
  Hayden yavaşça başını salladı. Karadan ne kadar uzaktayız?
  
  "Yirmi yedi dakika."
  
  "Peki ya diğer takımlar?"
  
  "Korkarım onların gerçekten sizinki kadar akıllı olup olmadıklarını anlamanın bir yolu yok. Muhtemelen onlara tavsiyelerde bulunan bir yüksek teknoloji uzmanı vardır." Minnettarlığınızı ifade etmek için duraklayın.
  
  Alicia, "Lanet olası melez," diye homurdandı.
  
  "HAYIR". Hayden öfkesini kontrol etti. "Demek istediğim... şirket içi konuşmalarda son durum nedir?"
  
  "Ah, kesinlikle. Konuşma yüksek ve gururlu. Bazı takımlar yönetim tarafından kıçlarına tekmelendi. Bazıları Hannibal'in bulunduğu yerin çevresinde yeniden kazı yapmakla görevlendirildi. İlk başta sizin gibi Rusların ve İsveçlilerin de Burhan Haldun'a doğru ilerlediğini biliyorum. Mossad ve Çinliler oldukça sessiz. Fransızlar? Peki kim bilir, değil mi?"
  
  Hayden, "Bu konuda haklı olsan iyi olur," dedi, sesinde kin vardı. "Çünkü eğer yapmazsan... dünya acı çekecek."
  
  "Bu mozoleye gidin Bayan Jay. Ama bunu çabuk yap. Diğer takımlar zaten orada olabilir."
  
  
  ONBEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Pilot, hâlâ gergin bir halde, "Ejin Horo Banner," dedi. "Sekiz dakika kaldı."
  
  Ekibin şehir dışına çıkıp yürüyüşe başlaması için düzenlemeler yapıldı. Onları mozoleye götürmesi gereken yerel bir arkeolog onlara yardım etmesi için tutuldu. Drake o zaman ne olabileceğine dair hiçbir fikrinin olmadığını tahmin etti.
  
  Bu amaçla, pilotun Çin gizli savaş uçaklarıyla ilgili devam eden endişelerine rağmen helikopter sıcak ve hazır kalacaktı.
  
  Bir darbe ve bir lanetin ardından helikopter durarak takıma atlaması için zaman tanıdı. Kendilerini çalılıkların, ölmekte olan ormanların çalılıklarının arasında buldular ama ileriye giden yolu kolayca görebiliyorlardı.
  
  Tepenin yaklaşık bir mil aşağısında büyük bir şehrin etekleri yatıyor. Hayden uydu navigasyonunu doğru koordinatlara programladı ve ekip daha sonra kendilerini mümkün olduğunca bakımlı hale getirdi. Çinlilerin turiste ihtiyacı vardı ve bugün dokuz turist daha aldılar. Lauren helikopterde kalmaya ve devam eden sohbeti halletmeye ikna olmuştu.
  
  Ekip aceleyle ayrılırken "Bir dahaki sefere" diye seslendi, "Alicia biraz ağ kurabilir."
  
  İngiliz kadın homurdandı. "Lanet bir sekretere mi benziyorum?"
  
  "Hımm, gerçekten mi?"
  
  Drake, Alicia'yı dürttü ve fısıldadı, "Eh, bunu geçen hafta yapmıştın, hatırladın mı?" Rol oynamak için mi?"
  
  "Ah evet," parlak bir şekilde gülümsedi, "eğlenceliydi. Lauren'in rolünün aynı olacağından şüpheliyim."
  
  "Umarım öyle olmaz."
  
  İkisi derme çatma barınaklarından çıkıp yavaş yavaş ilerleyen tepeden aşağı doğru ilerlerken birbirlerine sıcak bir gülümsemeyle baktılar. Kısa sürede seyrek bitki örtüsü ve çöl yerini yollara ve binalara bıraktı ve çok sayıda yüksek otel ve ofis binası uzakta belirmeye başladı. Kırmızılar, yeşiller ve pasteller mavi gökyüzüne ve soluk bulutlara karşı savaştı. Drake, sokakların ve şehrin ne kadar temiz olduğunu ve bazı otoyolların ne kadar geniş olduğunu görünce hemen etkilendi. Gelecek için kanıt dediler.
  
  İlk başta tuhaf görünen ancak kendilerine hakim olamayan turistler, büyük boy sırt çantalarını ellerinden ayırmamaya dikkat ederek buluşma noktasına doğru yöneldiler. Arkeolog onları büyük siyah ata binmiş bir adam heykelinin gölgesinde karşıladı.
  
  "Uyuyor". Dahl biniciye başıyla selam verdi.
  
  Önlerinde ince, uzun boylu, arkaya doğru taranmış saçları olan ve doğrudan bakan bir kadın duruyordu. "Bir tur grubunun parçası mısınız?" Kelimelerini dikkatle seçerek konuşuyordu. "İngilizcem için üzgünüm. Bu iyi değil". Küçük yüzü buruşarak güldü.
  
  Sorun değil, dedi Dahl hızlıca. "Drake'in versiyonundan daha açık."
  
  "Komik fu-"
  
  Kadın onu durdurarak, "Turistlere benzemiyorsun," dedi. "Tecrüben var mı?"
  
  "Ah, evet," dedi Dahl, elini tutup cömert bir jestle ona yol gösterdi. "Yeni turistik yerler ve şehirler bulmak için dünyayı dolaşıyoruz."
  
  "Yanlış yol," dedi kadın oldukça nazik bir şekilde. "Anıtkabir diğer tarafta."
  
  "Ah".
  
  Drake güldü. "Onu affet" dedi. "Genelde sadece bagaj taşıyor."
  
  Kadın sırtını dikleştirerek, düz saçlarını sıkı bir kafa bandında toplayarak önde yürüyordu. Ekip yine ortalığı karıştırmak ya da geride kalıcı anılar bırakmak istemeyerek ellerinden geldiğince dağıldı. Dahl, kadının adının Altan olduğunu ve yakınlarda doğduğunu, gençliğinde Çin'i terk ettiğini ve iki yıl önce geri döndüğünü öğrendi. Onları doğrudan ve kibarca yönlendirdi ve kısa sürede hedeflerine yaklaştıklarını gösterdi.
  
  Drake mozolenin tepesinin ileride yükseldiğini, etrafta heykeller, basamaklar ve diğer ikonik unsurları gördü. Ölüm her yerde pusuya yatabilir. Birlikte çalışan ekip, diğer ekipleri ve diğer askerleri kontrol ederken bir yandan da manzarayı hayranlıkla izliyormuş gibi yaparak kadını yavaşlattı. Smith'in çöp kutularının ve bankların arkasına bakması Altan'ı endişelendirmiş olabilir ama Drake'in "çok sınırlı sayıda" diye tanımlaması Altan'ın merakını daha da artırdı.
  
  "O özel biri mi?"
  
  "Ah evet, o onlardan biri."
  
  Smith, "Lanet bağlantıdan seni duyabiliyorum," diye homurdandı.
  
  "Nasıl?"
  
  "Arabalar açısından bu, Pagani ve Hermes tarafından Manny Koshbin için tasarlanan Pagani Huayra Hermes sürümüdür."
  
  "Üzgünüm. Bütün bunların ne anlama geldiğini bilmiyorum."
  
  "Apaçık". Drake içini çekti. "Smith türünün tek örneği. Ama bana en sevdiğin hobinden bahset."
  
  "Yürüyüş yapmaktan gerçekten keyif alıyorum. Çölde çok güzel yerler var."
  
  "Kamp açısından Smith'i sallanan bir çadır direği olarak düşünün. Başınızı sürekli belaya sokan, ancak onu şekillendirdiğinizde yine de işe yarayan ve her zaman ama her zaman sizi kızdırmayı başaran şey.
  
  Smith, keşif işlemini tamamladıktan sonra iletişimde bir şeyler mırıldandı. Lauren kontrol edilemeyen bir kıkırdama krizine girdi.
  
  Altan, Yorkshire'lıya şüpheyle baktı, ardından bakışlarını ekibin geri kalanına çevirdi. Özellikle Mai, sanki kendi kökenlerini saklamaya çalışıyormuş gibi bu kadından kaçınıyordu. Drake başkalarının anlayamadığını anladı. Bir şey diğerine yol açıyordu ve Mai nereden geldiğini ya da buraya nasıl geldiğini tartışmak istemiyordu. Altan birkaç adıma işaret etti.
  
  "Bu yönde. Anıtkabir orada."
  
  Drake, doğrudan uzun ve dik beton basamaklara giden inanılmaz derecede geniş ve inanılmaz derecede uzun bir beton yol gördü. Basamaklar başlamadan hemen önce yol genişleyerek ortasında bir heykelin durduğu kocaman bir daireye dönüştü.
  
  Kinimaka, "Eh, bu adam kesinlikle bir biniciydi" dedi.
  
  Dörtnala giden bir ata binen Cengiz Han, devasa bir taş levhanın üzerinde duruyordu.
  
  "İkinci atlı" dedi Yorgi. "Fetih".
  
  Altan son cümleyi duymuş olmalı çünkü dönüp "Evet. Kağan, ölümünden önce bilinen dünyanın çoğunu fethetti. Muhtemelen soykırımcı bir kral, aynı zamanda yaşamı boyunca İpek Yolu'nu siyasi olarak birleştirerek batı yarımkürede ticareti ve iletişimi artırdı. Kanlı, berbat bir liderdi ama sadık askerlerine iyi davrandı ve onları tüm planlarına dahil etti."
  
  "Bize türbenin içinde neler olduğundan biraz bahseder misiniz?" Drake hazırlıklı olmak istiyordu. Bu görevlerde hız her şeydi.
  
  "Eh, dış dekorasyonlarla süslenmiş dikdörtgen bir mezarlıktan başka bir şey değil." Altan artık sanki bir turist rehberinden alıntı yapıyormuş gibi konuşuyordu. "Ana saray sekizgendir ve beyaz yeşimden yapılmış beş metrelik bir Cengiz heykeli içerir. Üç yurt görünümünde dört oda ve iki salon bulunmaktadır. Repose Sarayı'nda yedi tabut var. Kang, üç eşi, dördüncü oğlu ve oğlunun karısı."
  
  Smith, "Bir tatil sarayı" dedi. "Ayrıca bir dinlenme yerine benziyor."
  
  "Evet". Altan, sabırla Smith'e bakarak ve takip ettikleri metin hakkında hiçbir şey bilmeden onu çıkardı.
  
  "Mozole, ayrıcalıklı kişiler olan karanlık hadımlar tarafından korunuyor. Bu, birçok Moğol için son derece kutsaldır."
  
  Drake derin, heyecanlı bir iç çekti. Eğer yanılıyorlarsa ve ikinci silahın yeri burası değilse... Sonuçlarını hayal etmekten bile korkuyordu.
  
  Bir Çin hapishanesinde yaşamak onların sorunlarının en küçüğü olacaktır.
  
  Uzun yürüyüş devam etti; önce geniş yol boyunca bir hac yolculuğu, ardından kürenin incelenmesi, kadim generalin yüzüne kısa bir bakış ve ardından taş basamaklardan sonsuz bir tırmanış. Takım pozisyonunu korudu, nadiren adımlarını attı ve sürekli tetikte kaldı. Drake bugün mozoleye nispeten az ziyaretçi gelmesinden memnundu, bu da çok faydalı oldu.
  
  Etkileyici yapı nihayet ortaya çıktı. Ekip her şeyi halletmek için en üst basamağa ulaştıklarında durdu. Altan, muhtemelen turistlerin hayret anlarına kapılmasına alışık olduğundan bekledi. Drake, her iki ucunda nispeten küçük kubbeler ve ortada çok daha büyük bir kubbe bulunan devasa bir bina gördü. Çatıları desenli, bronzdu. Binanın ön tarafında çok sayıda kırmızı pencere ve en az üç büyük giriş vardı. Binanın önünde alçak bir taş duvar vardı.
  
  Altan önden yürüdü. Dahl tekrar takıma baktı.
  
  Hayden, "Doğrudan mezara," dedi. "Bunu aç, kutuyu bul ve dışarı çık. Neyse ki savaşacak bir vücut yok. Pilotumuzun dediği gibi saçmalık yok."
  
  Drake, Lauren'in sohbetteki son gelişmeleri paylaşmasını dinledi.
  
  "Artık burada kocaman, kocaman bir sıfırım var arkadaşlar. İsraillilerin ve Rusların aklını kaçırdığına kesinlikle eminim, metin yanlış yöne işaret ediyordu. DC, Fransızların yaklaştığını düşünüyor, belki yarım saat arkanızda. Dinlemek artık çok daha zor hale geliyor. Başka kaynaklarımız ve NSA'nın asla açıklayamayacağı birkaç numaramız var. İsveçliler, Çinliler ve İngilizler bilinmiyor. Dediğim gibi bu bir mücadele."
  
  "Başka kimse var mı?" Drake dürttü.
  
  "Bunu söylemen komik. Bilinmeyen bir kaynaktan hayaletimsi parazit alıyorum. Oy yok, onaylamanın bir yolu yok ama bazen sistemde başka biri varmış gibi görünüyor."
  
  Alicia, "Hayaletlerden bahsetme," dedi. "Son operasyonda yeterince korku hikayesi yaşadık."
  
  Altan durdu ve arkasını döndü. "Hazır mısın? Seni içeri götüreceğim."
  
  Grup başını salladı ve ilerlemeye başladı. Ve sonra Drake Çinli askerlerin mozoleden çıktığını gördü; içlerinden biri kolunun altında büyük bir kutu tutuyordu, aralarında arkeologlar da vardı.
  
  Çinliler silahlarını yanlarına aldılar ve artık turistlerin yokluğu açıkça onların avantajınaydı.
  
  Liderlerinin dikkatini onlara çevirmesi yalnızca bir dakika sürdü.
  
  
  ON ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Drake, Dal'ın Altan'ı yakalayıp geri çektiğini ve Çinli askerler tarafından korunana kadar merdivenlerden uzun bir adım attığını gördü. Sırt çantasını yere attı ve hızla dış cebinin fermuarını açtı. Hızlı çalışıyordu ve Çinlilere hiç bakmıyordu ama yine de kendini güvende hissediyordu. Hayden, Smith ve May tabancalarla silahlanmıştı.
  
  Cengiz Han'ın türbesinin önündeki meydanda silahlar kaldırıldı ve rakipler çatıştı. Kutuyu taşıyan adam endişeli görünüyordu. Çin ekibi beş kişiden oluşuyordu ve düşünceli arkeologları çoktan bir kenara itiyordu. Drake küçük hafif makineli tüfeğini kaldırdı ve bekledi. Takımın geri kalanı onun tarafına dağılmıştı.
  
  Hayden, "Tek ihtiyacımız olan bir kutu" diye bağırdı. "Onu yere koy ve git."
  
  Çin takımının liderinin gözleri gri arduvaz rengindeydi. "Hala şansın varken kendi yoluna gitmesi gereken sensin."
  
  Hayden, "Bir kutu istiyoruz" diye tekrarladı. "Ve onu alacağız."
  
  "O halde dene." Sunucu tercüme etti ve beş Çinlinin tümü eşzamanlı olarak ilerledi.
  
  "Vay. Biz aynı lanet taraftayız."
  
  "Ah, sadece şakaydı. Eğlenceli. Amerika ve Çin asla aynı tarafta olmayacak."
  
  "Belki de hayır," diye konuştu Drake. "Ama biz halk için savaşan askerleriz. "
  
  Liderin yürüyüşündeki belirsizliği, yüzündeki hafif belirsizliği gördü. Bu hepsini etkilemiş olmalı çünkü Çin takımı tamamen durdu. Hayden silahını indirdi ve aradaki farkı daha da kapattı.
  
  "Ortak bir nokta bulamaz mıyız?"
  
  Başını salla. "Evet yapabiliriz. Ancak hükümet ve siyasi liderler, teröristler ve zorbalar her zaman yolumuzda duracaktır."
  
  Drake, adamın yüzündeki hüznü ve kendi sözlerindeki mutlak inancı gördü. Rakip takımlar şiddetli bir şekilde çatışırken ne silah ne de namlu kaldırıldı. Bunların hepsi saygı uğrunaydı.
  
  Drake ayağa kalktı, hafif makineli tüfeğini sırt çantasında bıraktı ve saldırıyı doğrudan karşıladı. Yumruklar göğsüne bağlandı ve kolları havaya kaldırıldı. Dizi kaburgalarını sertçe kesti. Drake havanın vücudundan dışarı çıktığını hissetti ve tek dizinin üstüne çöktü. Saldırı acımasızdı; dizler ve yumruklar sert bir şekilde vuruyor ve yağıyordu; gaddarlık ona hiçbir intikam ya da rahatlama şansı vermeyecek şekilde hesaplanmıştı. Acıya katlandı ve zamanını bekledi. O bükülüp dönerken diğer sahneler de parladı. Alicia uzun adamla mücadele ediyordu; Hayden ve Kinimaka liderle savaştı. Mai rakibini omzunun üzerinden gönderdi ve ardından göğüs kemiğine acı verici bir şekilde vurdu.
  
  Drake bir fırsat gördü ve değerlendirdi. Arkasında Thorsten Dahl'ın her zamanki gibi merdivenlerin üzerinden atladığını duydu; göz ardı edilemeyecek dikkat çekici bir varlık. Drake'e saldıran kişi bir anlığına duraksadı.
  
  Eski SAS askeri yerde sürünerek bacaklarını sallayarak rakibini dizinin arkasından yakaladı. Öne doğru düştü, dizlerinin üzerine çöktü. Drake'in seviyesine düştüğünde Yorkshire'lı güçlü bir kafa vuruşu yaptı. Çığlık ve genişleyen gözler ne kadar sert vurduğunu gösteriyordu. Çin komandosu sendeledi ve bir eline yaslandı. Drake ayağa kalktı ve bu iyiliğe dizleriyle ve başını dürterek karşılık verdi. Bazı morluklar ve biraz kan vardı ama hayati tehlikesi yoktu.
  
  Dahl koşarak yanından geçti ve Alicia'nın rakibini hedef aldı. İsveçli tıpkı Alicia'nın vurduğu gibi boğa gibi vurdu. Saldırganın ayakları yerden kesildi ve ensesine sert bir darbe indirerek ürperdi ve sersemledi. Tam zamanında döndüklerinde Mai'nin rakibini bayılttığını ve ardından kutulu bir adam bulduğunu gördüler.
  
  "Merhaba!" Alicia onları görünce ağladı ve koşmaya başladı.
  
  Koşmaya başladılar ama Smith ve Yorgi çoktan savaşı terk etmişlerdi. "Görmek?" Alicia dedi. "Gücümüz sayılardan kaynaklanıyor. Bu lanet takımda bu kadar acı çekmemizin bir nedeni olduğunu biliyordum."
  
  Kenzi ileride adamın mozoleye giden tek yolunu kapattı. Şimdi sert bir bakış ve itaatkar bir duruşla daha önce sakladığı silahı çıkardı.
  
  Drake bölgeyi kontrol etti ve Hayden'ın sonunda grubun liderini bastırdığını gördü.
  
  "Böyle yapma!" - adama bağırdı. "Sayıca üstünsün dostum."
  
  Hayden başını kaldırdı, durumu değerlendirdi ve yanağından akan kanı sildi. Drake, Altan'ın bakmak için gizlice merdivenlerden yukarı çıktığını gördü ve kendi kendine iç çekti. Merak...
  
  Silah hareketsiz kaldı, kutu hâlâ sıkı bir şekilde tutuluyordu, neredeyse ölümcül bir tutuşla. Hayden ayağa kalktı ve avucu dışarı bakacak şekilde elini kaldırdı. Kendisiyle adam arasında uzun bir tütsü ocağı duruyordu ama o görününceye kadar hareket etti.
  
  Kenzi arkadan ilerledi. Smith ve Kinimaka yandan. Askerin gözlerinde hiçbir panik belirtisi yoktu, yalnızca teslimiyet vardı.
  
  "Kimse ölmedi." Hayden baygın ve inleyen Çinli askerlere işaret etti. "Kimse mecbur değil. Sadece kutuyu bırak."
  
  Alicia dikkatini çekti. "Ve eğer bir tokata ihtiyacın varsa, sırf güzel görünmesi için," dedi. "Buradayım".
  
  Askerin zihniyeti teslim olmayı içermiyordu. Ve bu adamın gidecek hiçbir yeri, kaçış yolu yoktu.
  
  "Silah" dedi Drake, "yanlış bir umut. Öyle olduğunu biliyorsun."
  
  Yorum hedefi vurdu, tabancalı el ilk kez titredi. Ağır sessizlik uzadı ve Drake, mağlup olan birkaç adamın kıpırdanmaya başladığını fark etti. "Karar vermelisin dostum" dedi. "Zaman geçiyor."
  
  Adam hemen tabancasını çıkardı ve koşmaya başladı. Hayden'ı hedef aldı ve sonra tütsü ocağının yanına gelip onu devirmeyi umarak elini kapağa vurdu. Nesne güvenli bir şekilde sabitlendiğinden dolayı tek ödülü bir gümbürtü ve bir iniltiydi ama koşmaya devam etti.
  
  Hayden dikkatini kaybetmeden bekledi.
  
  Alicia kör tarafından atıldı, daldı ve ragbi tutuşuyla onu belinden yakaladı. Adam neredeyse ikiye bölünecek şekilde eğildi, başı Alicia'nın omzuna çarptı ve kutu yana doğru uçtu. Hayden onu yakalamaya çalıştı ve çok fazla hasar vermeden onu yakaladı. Hızlı bir bakış, Tarikat'ın armasının varlığını doğruladı.
  
  Alicia baygın adamı okşadı. "Sana yanında olacağımı söylemiştim."
  
  Ekip değerlendirdi. Çinliler çoktan harekete geçmişti. Fransızlar yakın olmalı. Hayden'ın bir sözü Lauren'ı tekrar konuşmaya yöneltti.
  
  "Kötü haber arkadaşlar. Fransızlar gözlerini sizden almıyor, Ruslar da onlardan. Taşınmak!"
  
  Saçmalık!
  
  Drake merdivenlerden aşağı inip mozoleye giden düz yol boyunca izledi. Dört kişilik bir ekibin koştuğunu gördü ve bunların Fransız olduğu neredeyse kesindi. "Çok iyiler" dedi. "Aslında bize ilk ulaşanlar iki kere oldu."
  
  Smith, "Gitmeliyiz" dedi. "Birkaç dakika içinde bizimle olacaklar."
  
  "Nereye gitmeli?" Alicia sordu. "Tek çıkışı kapattılar."
  
  Drake yanlardaki ağaçları ve öndeki çimleri fark etti. Aslında seçim sınırlıydı.
  
  "Hadi" dedi. "Ve Lauren bir helikopter gönder."
  
  "Yolumun üzerinde".
  
  Smith, "Çabuk olun," dedi. "Bu Fransızlar ayakta."
  
  Rusların çok geride olamayacağını anlayan Drake ileri atıldı. Ne yazık ki birisinin ateş etmeye başlaması çok uzun sürmedi. Şu ana kadar onlar için her şey yolunda gitmişti, asker-asker ve erkek-erkeğe ilişkilerde en iyiyi görmüşlerdi, ancak bu kadar kırılgan bir ateşkesin sürme şansı çok azdı.
  
  Gerçeklerle yüzleşelim: Eğer bu ülkeler birlikte çalışmak ve ödülleri paylaşmak isteselerdi, iktidardaki erkekler ve kadınlar bunun daha kolay yol olacağını çok iyi biliyorlar ve yine de savaşmaya devam ediyorlar.
  
  Ağaçların arasına kaydı. Ekip, Hayden'ın henüz açığa çıkmamış sırrını içeren süslü kutuyu tutarak onun peşinden koştu. Dahl, Fransızların ilerleyişini takip ederek geride kaldı.
  
  "Beş dakika gerideyiz. Ruslardan iz yok. Ve Çinliler uyanıyor. Tamam, bu onları biraz oyalayabilir."
  
  Lauren onlara, "Helikopter on dakika sonra burada," dedi.
  
  Alicia, Ona acele etmesini söyle, dedi. "Bu adam çok ateşli olmalı."
  
  "Bunu ileteceğim."
  
  Drake iyi bir koruma hattı bulmayı umarak en doğrudan rotayı seçti. Ağaçlar her yöne uzanıyordu, toprak yumuşak ve tınlıydı ve yoğun toprak kokuyordu. Kensi kalın bir dal aldı ve sanki 'Bununla yetinmek zorundayız' der gibi koşarken omuz silkti. Önce uzun bir iniş, ardından keskin bir tırmanış ve arkalarındaki rota kayboldu. Gökyüzü zar zor görülebiliyordu ve tüm sesler boğuktu.
  
  "Umarım önümüzde kimse yoktur" dedi Dahl.
  
  Kinimaka sertçe bastırarak homurdandı. "Dinleyicilere güvenin" dedi, açıkça CIA günlerine geri dönerek. "Düşündüğünden daha iyiler."
  
  Drake ayrıca onların bu dünyada olmadıklarını da gördü ve alan algısı zayıftı. Dahl'ın da aynısını arkadan yapacağından emin olarak her ufku taradı. Dört dakika sonra dinlemek için kısa bir süre durdular.
  
  "Bu helikopterde yön bulma mı?" Hayden Lauren'a fısıldadı.
  
  New Yorker onların konumlarını tarayıcıda yanıp sönen mavi noktalar olarak görebiliyordu. "Dosdoğru. Devam etmek."
  
  Her şey sessizdi; dünyadaki tek insanlar onlar olabilir. Drake bir süre sonra adımlarını dikkatle seçerek devam etti. Alicia onun yanına süründü, Hayden ise bir adım gerideydi. Ekibin geri kalanı artık menzillerini artırmak için dağıldı. Silah çekilip gevşek bir şekilde tutuldu.
  
  İleride ağaçlar seyrekleşiyordu. Drake dış çevrenin yakınında durup araziyi kontrol etti.
  
  "Düz bir alana kısa bir iniş" dedi. "Parçalayıcı için ideal. Lanet olsun, bir İsveçli bile bu kadar büyük bir hedefi vurabilir."
  
  Lauren "Toplantıya üç dakika kaldı" dedi.
  
  Hayden, Drake'e yaklaştı. "Nasıl görünüyor?"
  
  "Düşman belirtisi yok." Omuz silkti. "Ama kiminle uğraştığımıza bakılırsa, neden öyle olsunlar ki?"
  
  Dahl yaklaştı. "Burada da durum aynı. Elbette dışarıda bir yerlerdeler ama çok iyi gizlenmişler."
  
  Mai, "Ve bu tarafa doğru gittiklerinden emin olabilirsiniz" dedi. "Neden bekliyoruz?"
  
  Dahl, Drake'e baktı. "Yorkshire pudinginin ara vermeye ihtiyacı var."
  
  Drake bölgeye son bir kez bakarak, "Bir gün," dedi. "Gerçekten inanılmaz derecede komik bir şey söylemek üzeresin, ama o zamana kadar lütfen seninle konuşulduğunda konuş."
  
  Ağaçların arasından çıkıp keskin, çimenli bir yokuştan aşağıya doğru ilerlediler. Drake'i ılık bir esinti karşıladı; bu, bıktırıcı ağaç çalılıklarının ardından hoş bir duyguydu. Alanın tamamı boştu ve çok ileride bir asfalt şeridiyle bittiği yerden çok da uzak olmayan bir yerde çitlerle çevrilmişti.
  
  "Hemen hareket edin," dedi Drake. "Düz zeminde bir çevre oluşturabiliriz."
  
  Ancak daha sonra tüm bölgedeki huzur ve boşluk yok oldu. SPEAR ekibi yokuş aşağı hızla koşarken sol taraflarında Ruslar saklandıkları yerden dışarı akın ediyordu. İkisinin de ilerisinde, uzak bir ağaç korusunun koruduğu Fransızlar da görüş alanına girdi.
  
  En azından Drake'in olaylara bakış açısı böyleydi. Kesinlikle isim etiketi takmıyorlardı ama yüz özellikleri ve tavırları çarpıcı biçimde farklıydı.
  
  Aynı anda helikopterleri de üstlerindeki gökyüzünde belirdi.
  
  "Kahretsin".
  
  Solunda Rus tek dizinin üzerine çöktü ve işaret fişeği tabancasını omzuna bağladı.
  
  
  ON YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake adımın ortasında döndü ve ateş açtı. Kurşunları elit askerin etrafındaki çimleri yırttı ama hazırlıklarını mahvetmedi. Roketatar asla tereddüt etmedi; onu tutan kaldıraç sağlam kaldı. Yoldaşları etrafına dağılarak ateşe karşılık verdi. Drake kendini bir anda tehlikelerle dolu bir dünyanın içinde buldu.
  
  Fransızlar tüm güçleriyle iniş helikopterine doğru koştu. Drake, Dahl ve Smith ile birlikte Rusları uzakta ve tetikte tuttu. Pilotun iniş alanına odaklanmış yüzü görünüyordu. Alicia ve May hiç yavaşlamadılar ve dikkatini çekmek için el salladılar.
  
  Kurşunlar havayı deldi.
  
  Drake kanadıyla Ruslardan birine vurarak onu dizinin üstüne çöktürdü. Hayden'ın sesi iletişim cihazında gürledi.
  
  "Pilot, kaçma eylemi yapın! Lauren, ona füzeleri olduğunu söyle!"
  
  Drake, Dahl ve Smith, Rus birliğini dövdüler, ancak özellikle hareket halindeyken düzgün bir şekilde şekillenemeyecek kadar uzakta kaldılar. Pilot başını kaldırıp baktı, yüzü şok içindeydi.
  
  RPG ateşlendi, füze büyük bir gürültü ve büyük bir gürültüyle havaya uçtu. Drake ve diğerleri onun havada bir iz bırakıp hatasız bir şekilde helikoptere doğru uçmasını çaresizce izleyebildiler. Ciddi şekilde paniğe kapılan pilot keskin bir kaçma manevrası yaparak helikopteri yana yatırdı ancak geçen füze çok hızlıydı, alt tarafa çarptı ve bir duman ve alev bulutu halinde patladı. Helikopter yan yattı ve düştü; parçalar düşüp uçuş yolunun ötesine sürüklendi.
  
  Korkunç gidişatının nereye varacağını ancak inançsızlık, umutsuzluk ve karanlık öfkeyle baktığında gördü.
  
  Fransızlar onun geldiğini gördü ve dağılmaya çalıştı, ancak düşen helikopter aralarında yere düştü.
  
  Drake yere düşüp kafasını çimlere gömdü. Kırmızı ve turuncu alevler yükselerek dışarı fırladı ve siyah duman gökyüzüne yükseldi. Helikopterin büyük kısmı bir kişinin üzerine indi; o ve pilot anında öldü. Ana rotor kanadı yerinden çıktı ve üçüncü kaybedene öyle hızlı ve aniden girdi ki, onun hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Drake başını kaldırdı ve büyük bir yanan enkaz parçasının diğerinin üzerine düştüğünü gördü. Darbenin gücü onu ayaklarından düşürdü ve onu bir düzine adım geriye fırlattı, ardından tüm hareketlerini durdurdu.
  
  Yalnızca iki Fransız hayatta kaldı; Talihsiz bir olayda takımın büyük bir kısmı mağlup oldu. Drake, içlerinden birinin yanan eliyle azgın ateşten sürünerek uzaklaştığını, diğerinin ise sendeleyerek yaklaştığını gördü. Her nasılsa ikincisi silahı almayı başardı ve aynı zamanda yoldaşının kaçmasına yardım etti.
  
  Drake öfkesini bastırdı ve konsantrasyonunu sıkı bir şekilde korumaya devam etti. Tek üretim araçları yok edildi. Hayden serbest vuruşu hâlâ elinde tutuyordu ama şimdi Ruslar bariz niyetlerle onlara doğru koşuyorlardı. RPG'li adam sanki ikinci bir saldırıyı düşünüyormuş gibi hâlâ molozları hedef alıyordu.
  
  Drake ayağa kalktı ve ekip de onunla birlikte ayağa kalktı. Ruslardan uzaklaşıp ateşe doğru ilerleyerek, düşmanlarını gizlenmeye zorlayan bir sığınak ağı kurdular. Drake ve Dahl, yelekli adamlara yumruk atarak onları yere serdiler. Yaklaştıkça kaynayan alevler onları sardı, içeriden keskin patlamalar ve ağır gıcırtılar duyuldu. Drake bunun yüzüne yayıldığını hissetti ve sonra kör tarafının arkasına doğru eğildi. Geriye kalan Fransızlar zaten çok uzaktaydı, yaraları ve kayıplarıyla mücadele ediyorlardı ve şimdilik çatışmanın açıkça dışındaydılar.
  
  Drake tek dizinin üstünde dönüp iletişim düğmesine bastı.
  
  Bunu Lauren'a doğrulamak için "Helikopter iniyor" dedi ve ardından "Şu anda başka bir tahliye yoluna ihtiyacımız var."
  
  Yanıt sessize alındı. "Onun üzerine".
  
  Ekip, yanan engel ile yaklaşan düşman arasındaki mesafeyi artırarak geri çekilmeye devam etti. İnanılmaz ve duygusuz bir şekilde, Rus RPG'si zaten yok edilmiş helikoptere başka bir roket ateşledi ve havaya daha fazla alev ve şarapnel sütunu gönderdi.
  
  Drake omzundan bir metal parçasının koptuğunu hissetti ve çarpmanın etkisiyle hızla döndü. Dahl arkasına baktı ama Yorkshire'lı başını salladı, "İyiyim."
  
  Alicia onları uzaktaki çitlere doğru işaret etti. "Bu yol tek seçenek. Hareket edin millet!
  
  Hayden kutuyu düzleştirdi ve koştu. Smith ve Kinimaka, kendileriyle Ruslar arasındaki ateşi koruyarak geride kaldılar. Drake her zaman yeni sürprizlere hazır ve en kötüsünü bekleyerek ilerideki bölgeyi taradı. Çinliler bir yerlerdeydi ve İsrailliler, İsveçliler ve İngilizler alarma geçmişti.
  
  Hızları onları takip eden Ruslardan ayırdı ve kalan sürede çitlere ulaştılar. Alicia ve May kestirmeden gittiler ve kendilerini diğer tarafta, her iki yönde de çöl gibi görünen iki şeritli bir asfalt şeridin yanında buldular. Lauren henüz onlara dönmemişti ama DC'nin yardım edeceğini bilerek onu kendi haline bıraktılar.
  
  Drake pek özgüvenli değildi. Lauren'ı suçlamıyordu; The New Yorker temiz sulardaydı ama şu ana kadar bu görevdeki hiçbir şey ona Capitol'de güvenli ve sıcak bir şekilde oturan erkek ve kadınların sırtlarının tamamen örtülü olduğunu söylememişti.
  
  Alicia koşuya çıktı. Giderek tuhaflaşan bir senaryoydu bu. Drake, Rusların bir tür gizlenme yöntemine sahip olması gerektiğini biliyordu. Belki de yoldaydı.
  
  "Şuraya bakın" diye konuştu Kenzi.
  
  Yaklaşık yarım mil ileride siyah bir SUV, mücadele eden Fransızları almak için durdu. Onlar izlerken, araba hızla saatte yüz seksen mil hıza çıktı, iki ajanı yükledi ve bir ciyaklama sesiyle hızla uzaklaştı.
  
  "Zavallı piçler," dedi Dahl.
  
  Smith, "Kendimiz için endişelenmemiz gerekiyor" dedi. "Yoksa biz de 'zavallı piçler' olacağız."
  
  Alicia her yöne bakarak, "Huysuzun haklı olduğu bir nokta var" dedi. "Gerçekten gidecek hiçbir yerimiz yok."
  
  "Kutuyu göm." Kinimaka yolun hemen kenarındaki ağaç korusunu işaret etti. "Bunun için daha sonra tekrar gelin. Ya da Lauren'dan başka bir ekip göndermesini iste."
  
  Drake, Dahl'a baktı. "Çok zor olmasa gerek, değil mi?"
  
  Hayden, "Çok riskli," dedi. "Bulabilirler. Mesajı kes. Ayrıca bu bilgiye ihtiyacımız var. Diğer takımlar şimdiden üçüncü sürücüye doğru ilerliyor olabilir."
  
  Drake gözlerini kırpıştırdı. Bunun hakkında düşünmedi. Alnının tam ortasında bir gerginlik düğümü atmaya başladı.
  
  Alicia, "Lanet Çin'de parasız kalacağımı hiç düşünmezdim" diye şikayet etti.
  
  Dahl ona "Burası dünyanın dört köşesinden biri" dedi. "Öyleyse bu konuda rahat ol."
  
  "Ah, teşekkürler dostum. Bunun için teşekkürler. Belki bir apartman dairesi satın alırım."
  
  Ruslar zaten yolda. Drake içlerinden birinin radyoya bağırdığını görebiliyordu. Sonra bakışları Rusların üzerinden geçti ve uzakta hareket eden bir şeye odaklanmaya çalıştı.
  
  "Belki de bu onların aracıdır," dedi Dahl, aynı anda hem koşup hem de geriye bakarak.
  
  Yorgi güldü, gözleri kartal gibiydi. "Umarım. Ve on yıl önce haklı olabilirdin."
  
  Drake gözlerini kıstı. "Hey, bu bir otobüs."
  
  Hayden, "Koşmaya devam edin" dedi. "İlgili görünmemeye çalışın."
  
  Alicia güldü. "Şimdi başardın. İzlemeyi bırakamıyorum. daha önce bunu yaptın mı? Birine bakıp da bakışlarını başka tarafa çeviremeyeceğini anlamaman gerektiğini biliyorsun değil mi?"
  
  "Bunu her zaman anlıyorum" dedi Dahl. "Doğal olarak".
  
  Drake, "Eh, deri giymiş bir Muppet nadir görülen bir görüntüdür," diye araya girdi.
  
  Otobüs parlak sarı ve moderndi ve hiç hız kesmeden Rusların yanından hızla geçiyordu. Drake hızını, sürücüsünü ve yolcularını takdir etti ancak başka seçenekleri olmadığını biliyordu. Herhangi bir büyük şehirden birkaç kilometre uzaktaydılar. Otobüs yaklaşırken Ruslar ona bakarken SPEAR ekibi yolu kapattı.
  
  Alicia, "Yavaş ol," dedi.
  
  Smith aniden güldü. "Burası Kansas değil. Seni anlamayacak."
  
  "O zaman evrensel bir dil." Alicia, Hayden'ın bakışlarına rağmen silahını kaldırdı.
  
  "Daha hızlı," dedi Dahl. "Radyona geçmeden önce."
  
  Otobüs yavaşladı ve hafifçe yoldan saptı, geniş ön kısmı ofsayta kaydı. Ruslar çoktan kaçmıştı. Drake kapıyı iterek sürücüye kapıyı açmasını işaret etti. Adamın yüzü korkmuştu, gözleri fal taşı gibi açılmıştı ve askerler ile yolcuların arasında gidip geliyordu. Drake kapı açılıncaya kadar bekledi ve ardından elini uzatarak öne çıktı.
  
  "Sadece bir gezintiye çıkmak istiyoruz" dedi elinden geldiğince sakin bir şekilde.
  
  Ekip otobüsün ortasında kaldı. En son ayağa fırlayan Dahl oldu ve sürücünün eline hafifçe vurdu.
  
  "İleri!" Yolun aşağısını işaret etti.
  
  Ruslar yüz metreden fazla geride değildi; sürücü ayağını yere bastırırken silahlarını kaldırmışlardı. Görünüşe göre gözü yan aynalara bakıyordu. Otobüs hareket etmeye başladı, yolcular geriye sıçradı. Drake dayandı. Alicia kovalamacayı değerlendirmek için otobüsün arkasına doğru yürüdü.
  
  "Güç kazanıyorlar"
  
  Drake, Dahl'a el salladı. "Keanu'ya acele etmesini söyle!"
  
  İsveçli biraz utanmış görünüyordu ama otobüs şoförüyle konuştu. Araba yavaş yavaş hızlanmaya başladı. Drake, Alicia'nın irkildiğini ve ardından hızla dönüp otobüs yolcularına bağırdığını gördü.
  
  "Eğilin! Şimdi!"
  
  RPG'den korkan Drake de düştü. Şans eseri mermiler sadece arabanın arka kısmına isabet etti ve tamamı şasiye saplandı. Rahatlayarak içini çekti. Açıkçası Ruslar sivil kayıplar konusunda uyarılmıştı. En azından bir şeydi.
  
  Her elit ekibin planlarının ardındaki siyasi entrikalar bir kez daha aklıma geldi. Tüm takımların sponsorluğu devlet tarafından yapılmıyordu; ve bazı liderler ne olup bittiğini bile bilmiyordu. Aklı bir kez daha Fransızlara ve ölü askerlere döndü.
  
  İşlerini yapıyorlar.
  
  Otobüs yol boyunca hızlanarak Ruslardan uzaklaştı, tüm gövdesi titriyordu. Drake, gittikleri yöne doğru Ejin Horo'ya doğru gittiklerini bilerek biraz rahatladı. Sürücü geniş ve geniş bir dönüş yaptı. Alicia arka koltuktan hafif bir çığlık atarken Drake arkasını döndü.
  
  Ve Ruslara ait siyah bir helikopterin onları almak için aşağıya indiğini gördüler.
  
  Hayden'ın sesi aradaki bağı doldurdu. "Saldırmayacaklar."
  
  Drake dudaklarını büzdü. "Akışkan operasyon. Siparişler değişiyor."
  
  Dahl, "Ve yine de otobüsü yolun dışına itebilirler" diye yanıt verdi. "Şehre ne kadar uzak?"
  
  Lauren, "Sekiz dakika," diye yanıtladı.
  
  "Çok uzun". Dahl koridorda hızla giden arabanın arkasına doğru yürüdü ve yolculara ilerlemeleri gerektiğini anlatmaya başladı. Birkaç dakika geçti ve Alicia'nın yanına geldi.
  
  "Merhaba Torsti. Ve her zaman arka koltukların sadece öpüşmek için olduğunu düşünmüştüm.
  
  İsveçli boğulur gibi bir ses çıkardı. "Beni hasta bir şekilde seyahate mi çıkarmaya çalışıyorsun? O dudakların nerede olduğunu biliyorum."
  
  Alicia ona bir öpücük gönderdi. "Nerede olduklarını bilmiyorsun."
  
  Dahl gülümsemesini bastırdı ve haç işareti yaptı. Askerler piste uçarken bir Rus helikopteri kısa süreliğine iniş yaptı. Otobüs biraz mesafe kat edip aralarından döndü ve Alicia ile Dahl havayı inceledi.
  
  Drake, önlerinde kaçan Fransızlara baktı ama saldırmaya çalışıp çalışmayacaklarından şüpheliydi. Sayıları azdı ve kayıplarla mücadele ediyorlardı. Fazla tahmin ettiler. Doğrudan üçüncü ipucuna gitselerdi daha mantıklı olurdu.
  
  Yine de izledi.
  
  Lauren'ın sesi iletişim cihazından geldi. "Altı dakika. Konuşmak için zamanınız var mı?"
  
  "Ne hakkında?" Smith homurdandı ama kışkırtıcı bir şey söylemekten kaçındı.
  
  "Üçüncü Süvari bir gizem; suları bulandırmak için Yoldaşlık'ın oraya attığı biri. Ünlü Hintliler arasında Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra yer alıyor, peki şimdiye kadar yaşamış en kötü insanı nasıl bulursunuz? Ve ünlüydü." İçini çekti. "Hala kontrol ediyoruz. Ancak Washington'daki düşünce kuruluşu hâlâ çıkmazda. Onlara durumun o kadar da kötü olmayabileceğini söyledim."
  
  Drake rahat bir nefes aldı. "Evet aşkım. Olabilecek en kötü şey değil" dedi. "Bu diğer ulusları yavaşlatmalı."
  
  "Kesinlikle olacak. Diğer yandan dünyanın dört bir yanını çatlattığımızı düşünüyoruz."
  
  "Sende var mı?" dedi Mai. "Bu iyi haber."
  
  Drake onun tipik yetersiz ifadesini beğendi. "Orada bekle Mai."
  
  Alicia kuru bir ifadeyle, "Evet, heyecandan koltuğumdan fırlamak istemiyorum" diye ekledi.
  
  Mai cevap vermeye tenezzül etmedi. Lauren sanki hiçbir şey söylenmemiş gibi devam etti: "Bir dakika bekleyin çocuklar. Az önce Çinlilerin bu işe geri döndüğü söylendi. En az iki helikopter size doğru geliyor."
  
  Yorgi, "Çin otobüsündeyiz" dedi. "En azından onlardan güvende olmayacak mıyız?"
  
  Kenzie, "Bu biraz saflık" dedi. "Hükümetlerin umurunda değil"
  
  Hayden, "Aşırı genellemeye rağmen" diye ekledi. "Kenzie haklı. Otobüse binmeyeceklerini varsayamayız.
  
  Otobüsün önündeki mavi gökyüzünde siyah bir benek büyürken Drake, kehanet dolu sözler diye düşündü.
  
  Alicia, "Ruslar burada" dedi.
  
  Çok daha zor hale geldi.
  
  
  ON SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Helikopterler önden ve arkadan uçuyordu. Drake, Çin kuşunun neredeyse asfalta doğru alçalmasını ve ardından düzleşip doğruca otobüse doğru ilerlemesini izledi.
  
  "Bizi kaza yapmaya zorluyorlar" dedi ve korkmuş sürücüyü işaret etti. "Hayır hayır. devam etmek!"
  
  Otobüsün motoru gürledi ve lastikler yerde gürledi. Önde kalabalık olan birkaç kişi çoktan bağırmaya başlamıştı. Drake, Çinlilerin kasıtlı olarak helikopteri düşürmeyeceğini biliyordu ancak bilgisini yolculara aktarmak zordu.
  
  Şoför gözlerini sıkıca kapattı. Otobüs döndü.
  
  Drake küfredip adamı oturduğu yerden uzaklaştırıp direksiyonu tuttu. Smith adama yardım etti ve onu kabaca geçide doğru yönlendirdi. Drake otobüsün direksiyonuna atladı, ayağını gaz pedalına koydu ve ellerini direksiyon simidinin üzerinde tutarak onu tamamen düz bir çizgide tuttu.
  
  Helikopterin burnu doğrudan onlara doğrultulmuş, aradaki fark hızla kapanıyordu.
  
  Arkadan ve yanlardan çığlıklar duyuldu. Şimdi Smith sürücüyü dizginlemek zorunda kaldı. Drake dayandı.
  
  İletişim cihazı çatırdamaya başladı. Alicia nefes nefese, "Haydi, benim kaba Keanu'm," dedi. "Ruslar neredeyse bizim peşimizde..."
  
  "Kaltak," diye karşılık verdi Kenzi. "Sakin ol. Cepheye baktın mı?"
  
  Alicia'nın çığlığı otobüsün her yerinde yankılandı.
  
  "Düşünceler mi?" Drake son saniyede sordu.
  
  "Bu aslında bir yönetim kurulu toplantısı değil!"
  
  Drake inancına, deneyimine ve dümenine sıkı sıkıya bağlıydı. Yüksek sesle protestolar kulaklarını doldurdu. Cesetler otobüsün zeminine düşüyor. Smith bile sinmişti. Son anda Çin helikopteri sağa doğru eğildi ve Rus helikopteri fren yaptı, patinajlar neredeyse otobüsün arkasına çarpıyordu. Alicia ıslık çaldı ve Dal boğazını temizledi.
  
  "Bu tavuk turunu kazandığımıza gerçekten inanıyorum."
  
  Drake, ileride geniş bir dönüş daha görerek arabayı sürmeye devam etti. "Bonus da kızarmış ya da çıtır olmamamız."
  
  "Kes şunu" dedi Kinimaka. "Ben zaten açım."
  
  Alicia öksürdü. "Bu sadece çılgın bir Çin helikopteri."
  
  Hayden, "Geri geliyorlar" dedi.
  
  Lauren, "Şu anda şehrin dış mahallelerine yaklaşıyorsunuz" dedi. "Ama yine de herhangi bir makul nüfus merkezine arabayla üç dakika uzaklıkta."
  
  Drake iletişim cihazına koştu. "Hadi millet! Onları bundan korkutmalısın!
  
  Kenzi arka kapılara doğru yürüdü ve "Burada katanası olan var mı?" diye bağırdı.
  
  Sözleri boş bakışlarla karşılandı ve iki ya da üç kişi yerlerini teklif etti. İri gözlü yaşlı adam, bir torba şeker tutan titreyen elini uzattı.
  
  Kenzi içini çekti. Drake kapıları açmak için düğmeye bastı. İsrailli kadın bir anda vücudunu dışarı çıkardı, önce pencerenin kenarından, ardından çatıdan tutarak kendini otobüsün çatısına çekti. Drake arabayı elinden geldiğince yumuşak bir şekilde sürdü, büyük çukurdan kaçındı, Kensi'nin hareketlerinden kaynaklanan sorumluluğunun bilincinde olarak derin nefes aldı.
  
  Sonra dikiz aynasında Dal'ın ona katılmak için atladığını gördü.
  
  Kahretsin.
  
  Yoğun konsantrasyonla onu sabit tuttu.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl otobüsün çatısına tırmandı. Kensi elini uzattı ama o başını sallayarak onun yanından geçti.
  
  "Daha hızlı!"
  
  Rus helikopteri irtifa kazandı ve bu sefer ön tarafta üç çeyrek açıyla yeniden dalmaya başladı. Her iki tarafta asılı duran, silahını doğrultan, muhtemelen tekerleklere ve hatta sürücüye nişan alan bir adam görebiliyordu.
  
  Hemen arkasını döndü ve Çin helikopterini aradı. Uzak değildi. Sola doğru dalan kapılardan silahlarını doğrultan insanlar da vardı. Çinlilerin kendi otobüslerine ağır ateş açmamaları başlangıçta cesaret vericiydi, ancak Hayden'in tuttuğu kutuya ve ona sağlam bir şekilde ihtiyaç duyduklarının farkına varılmasıyla bu durum yumuşadı.
  
  Kensi otobüsün çatısına oturup rüzgarı ve hareketi dinledi ve dizlerini açtı. Daha sonra helikoptere odaklanarak silahını kaldırdı. Dahl, filmi çekmeye bile çalışmayacağını, sadece tetikçileri korkutacağını umuyordu. Ruslar böyle bir kısıtlama göstermedi ama Kenzi umutsuzca değişmek istiyordu.
  
  Dahl yaklaşan helikopteri değerlendirdi. Ağzına kadar dolu olduğundan sadece çevik değil aynı zamanda ölümcüldü. Bırakın otobüse çarpmayı, herhangi bir kazaya neden olmak isteyeceği son şeydi.
  
  Ön lastikler bir çukurun üzerinden sıçradı ve Drake'in "özür dilerim" demesine neden oldu. Dahl, hızla esen havanın gürültüsü ve helikopterin uğultusundan başka hiçbir şey duymadı. Kurşun sağ bacağının yanındaki metale sekti. İsveçli bunu görmezden geldi, nişan aldı ve ateş etti.
  
  Kurşun hedefine ulaşmış olmalı çünkü adam silahı bırakıp geri çekildi. Dahl bunun konsantrasyonunu bozmasına izin vermedi ve açık kapı aralığından bir el daha ateş etti. Helikopter doğrudan ona dönüp hızla yaklaştı ve Dahl bu sefer korkak oynamanın kötü bir fikir olduğunu fark etti.
  
  Kendini otobüsün çatısına attı.
  
  Helikopter tiz bir ses çıkararak az önce bıraktığı alanı yardı. Kensi'ye doğru dönecek manevra kabiliyetine sahip değildi ama onu kenara fırlatacak kadar yaklaştı.
  
  Otobüs çatısının kenarına!
  
  Dahl ona zamanında ulaşmaya çalışarak öne doğru kaydı ve süründü. Kenzi düşüşünü durdurdu ama silahının kontrolünü kaybetti; ancak ivme onu hızla giden otobüsten aşağıya ve çok aşağıdaki acımasız yola doğru uçurdu.
  
  Çin kuşu keskin bir şekilde eğilerek bir daire oluşturdu. Rus yukarıdan ateş etti ve serseri kurşun Dahl'ın sağ uyluğunun yakınındaki metali deldi. Kenzi'nin vücudu otobüsün kenarından kaydı ve kolunu uzatarak tüm vücudunu son bir umutsuz sıçrayışa soktu.
  
  Sağ elini onun seğiren bileğine sarmayı başardı; sıkıca sıkıldı ve kaçınılmaz sarsıntıyı bekledi.
  
  Geldi ama dayandı, sınıra kadar uzandı. Parlak, pürüzsüz metal ona karşı işleyerek vücudunun kenara doğru kaymasına izin verdi ve Kenzi'nin ağırlığı ikisini de aşağı çekti.
  
  İletişim hattından çığlıklar yükseldi. Ekip, Kenzi'nin bacaklarının yan camlardan birinin dışına fırladığını görebiliyordu. Dahl tüm gücüyle tutundu ama her an vücudu o sert kenara daha da yaklaşıyordu.
  
  Otobüsün tavanında tutunacak hiçbir şey yoktu ve tutunacak hiçbir şey yoktu. Tutunabiliyordu, asla bırakmıyordu ama onu kaldıracak bir destek de bulamıyordu. Drake'in sesi iletişim cihazından geldi.
  
  "Durmamı mı istiyorsunuz?" Gürültülü, kararsız ve biraz endişeli.
  
  Dahl duyguları iyi okuyor. Eğer dursalardı hem Ruslardan hem de Çinlilerden ağır darbe alacaklardı. Sonucun ne olacağını kimse bilmiyor.
  
  Lauren'ın sesi çatallandı. "Kusura bakmayın, az önce İsveçlilerin size doğru geldiğini bildiren bir mesaj aldım. Artık bu dört yönlü bir yayılma oldu millet."
  
  Dahl ağırlığın kaslarını gerdiğini hissetti. Otobüs her zıpladığında vücudunun bir santim daha kenara doğru kayıyor ve Kenzi biraz daha aşağıya düşüyordu. Aşağıda bir yerden İsraillinin sesini duydu.
  
  "Bırak! Bunu yapabilirim!"
  
  Asla. Saatte altmış mil hızla gidiyorlardı. Kensi onun gitmesine izin vermeyeceğini biliyordu ve ikisinin de düşmesini istemiyordu. Dahl ona daha da fazla saygı duydu. Derinlerde gömülü olduğunu bildiği kalp yüzeye biraz daha yaklaştı.
  
  Çizmelerinin camlara çarpma sesi kendi kalbinin daha hızlı atmasına neden oldu.
  
  Kenzi otobüsün yan tarafından aşağıya, Dahl ise tavanına doğru birlikte kaydılar. Kenar boyunca uzanan pürüzlü kenarı tutmaya çalıştı ama bu çok küçüktü ve etini kesti. Hiçbir umut görmediğinden, her şeyi riske atarak elinden geldiğince ona tutundu.
  
  Göğsü amansızca kayarak uçuruma doğru ilerledi. Gözleri yukarıya bakan Kenzi'ninkilerle buluştu. Konuşmaları sözsüz, ifadesiz ama derindi.
  
  Gitmeme izin vermelisin.
  
  Asla.
  
  Geri dönüşü olmayan noktayı geçmek için tekrar çekti.
  
  Güçlü eller her iki baldırını da kavradı; bu eller yalnızca Mano Kinimaka'ya ait olabilirdi.
  
  "Yakaladım" dedi Hawaiili. "Siz hiçbir yere gitmiyorsunuz."
  
  Hawaiili, Dahl'ı destekledi ve ardından onu yavaş yavaş düşüşten uzaklaştırdı. Dahl, Kensi'yi sıkı sıkı tuttu. Birlikte yavaş yavaş güvenli bir yere doğru ilerlediler.
  
  Yukarıda helikopterler son kez daldı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Kinimaka'nın arkadaşlarına sıkı sıkıya sarıldığını biliyordu ama yine de otobüsü çok sert bir şekilde çevirme konusunda tereddüt ediyordu. Ruslar ve Çinliler, şüphesiz bunun son yaklaşımları olacağını bilerek, zıt yönlerden ilerlediler.
  
  Kırılan camların sesi ona diğerlerinin boş durmadığını söylüyordu. Bir planları vardı.
  
  Arkadan Alicia, Smith, May, Hayden ve Yorgi otobüsün farklı taraflarından birer cam alıp kırdılar. Yaklaşan helikopterleri hedef alarak ağır ateş açtılar ve bu da onları hızla yana doğru yönelmeye zorladı. Ağaç sınırı sona erdi ve Drake ileride binaları gördü.
  
  Yol ağı, döner kavşak. Arkasından silah sesleri duyuldu ve otobüsü doldurdu; siyah helikopterler gökyüzüne uçtu.
  
  Rahatlayarak içini çekti.
  
  "Hayatta kalıyoruz" dedi. "Başka bir zaman dövüşmek için."
  
  Lauren sözünü kesti. "İsveçliler de geri çekildi" dedi. "Ama yine de sinyalde biraz ışık halesi görüyorum. Washington, saha ve benim aramda bir şey. Bu çok tuhaf. Neredeyse sanki... sanki...''
  
  "Ne?" - Diye sordum. Drake sordu.
  
  "Sanki farklı bir iletişim dizisi var gibi. İşin içinde başka bir şey daha var. Bir tane daha..." tereddüt etti.
  
  "Takım?" Drake'in işi bitti.
  
  Hayden yüksek sesle homurdandı. "Bu kulağa çok saçma geliyor."
  
  "Biliyorum" diye yanıtladı Lauren. "Gerçekten öyleyim ve uzman değilim. Keşke Karin burada olsaydı, eminim daha iyi bir şeyimiz olurdu."
  
  "Herhangi bir diyaloğu yakalayabilir misin?" Hayden sordu. "Birazcık bile mi?"
  
  Drake, SEAL Team 7'den yalnızca Dahl ve kendisi tarafından duyulan bir sözü hatırladı. Bütün iletişimin izlendiği bir kez daha aklına geldi.
  
  "Bunu bir süreliğine erteleyebilir miyiz?" - O sordu. "Peki buradan çıkmamız için daha iyi bir yol bulabilir misin?"
  
  Lauren rahatlamış görünüyordu. "Elbette, elbette" dedi. "Bana bir dakika ver."
  
  
  ON DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Hayden Jay, arama yapmak için sıkışık odalardan ayrılmadan önce ekibin Tayvan'daki küçük bir uydu sığınma evinde güvende olmasını sağlamak için birkaç saat bekledi.
  
  Amacı: Kimberly Crowe ile iletişime geçmek.
  
  Biraz zaman aldı ama Hayden sebat etti. Evin arkasında sessiz bir köşe buldu, çömeldi ve başının dönmesini engellemeye çalışarak bekledi. Hayatında takım dışında tutunacak kalıcı bir şey bulmak zordu. SPIR onun hayatı, hayatının anlamı haline geldi ve bunun sonucunda hiçbir kişisel bağlantısı yoktu, iş dışında hiçbir şeyi yoktu. Odin'den Cehennemin Kapıları'na, Babil ve Pandora'ya, New York'u neredeyse yok eden nükleer patlamaya, Ben Blake'ten eski ayrılığına ve Mano Kinimaka'dan son ayrılığına kadar birlikte paylaştıkları macera kasırgasını düşündü. . Güçlüydü, fazlasıyla güçlü. Bu kadar güçlü olmasına gerek yoktu. Peru'da İnka hazinesiyle ilgili en son olay onu hem zihinsel hem de fiziksel olarak etkilemiştir. Daha önce hiç bu kadar iliklerine kadar şok olmamıştı.
  
  Şimdi sakince yeniden düşündü. Köprüler yanmış olabilir ve harika olmalıydı. Ama eğer gerçekten değişmek istiyorsa, hayatında daha fazlasını istiyorsa, bu tehlikeye atılmadan ve tekrar birine zarar verme riskine girmeden önce kesinlikle emin olması gerekiyordu. Bu Mano ya da başkası olsun.
  
  Umurumda. Gerçekten istiyorum. Ve bir dahaki sefere nihai olarak istediğim şeye sadık kaldığımdan emin olmam gerekiyor.
  
  Hayattan. Çalışmadan olmaz. SPEAR ekibi bir araya gelerek iyi bir iş çıkardı ama hiçbir şey sonsuza kadar sürmedi. Zamanı gelecek-
  
  "Bayan Jay?" - dedi robotun sesi. "Artık sana yardım ediyorum."
  
  Hayden hepsini bir araya getirdi. Hattaki bir sonraki ses Savunma Bakanı'na aitti.
  
  "Sorun nedir Ajan Jay?" Kısa, sessiz, bağımsız. Crowe gergin görünüyordu.
  
  Hayden ana sorusunu nasıl ifade edeceğini bulmaya zaman ayırdı. Onu boka gömmeye ve Qrow'un neyi anladığını görmeye karar verdi.
  
  "Çin'den çıktık ve ikinci bir kutu aldık. Ekip şu anda bunu test ediyor. Şüphesiz yakında raporlar gelecek. Çok sayıda kesik ve morluk olmasına rağmen can kaybı yaşanmadı. Tüm rakip takımlar düşmanca değil..." Bir an Qrow'un yemi yutup yutmayacağını merak etti ve sonra devam etti: "Bazı ülkeler diğerlerinden daha saldırgan. Fransızlar en az üçünü kaybetti. Bir Rus yaralandı. Daha gizli başka bir ekip olabilir mi? Elbette hiçbir şeyi kanıtlamayan gizli Amerikan gevezeliklerinden parçalar duyduk. İngilizler bizim tarafımızda ya da öyle görünüyor ve Drake'in onlar üzerinde bir miktar etkisi var. Şimdi güvenli evdeyiz ve düşünce kuruluşunun üçüncü Süvari'nin nerede olduğunu bulmasını bekliyoruz."
  
  Şimdi durdu ve bekledi.
  
  Qrow ihtiyatını korudu. "Başka bir şey?"
  
  "Buna inanmıyorum". Hayden, çabaları sonuçsuz kalınca hayal kırıklığına uğradı. Daha açık sözlü olması gerekip gerekmediğini merak etti.
  
  Crowe, "Washington'daki insanlarla sürekli temas halindeyim" dedi. "Bana haber vermene gerek yok."
  
  "Tamam. Teşekkür ederim".
  
  Hayden imzalamaya başladı. Ancak o zaman Qrow görünüşte masum bir istekte bulundu.
  
  "Beklemek. Birisinin Amerikalıları taklit ettiğini düşündüğünüzü mü söylediniz? Tarlada bir yerde mi?
  
  Hayden böyle bir şey söylemedi. Ancak tüm bu önemli bilgiler arasında Qrow yalnızca tek bir şeyi yakaladı. Zorla güldü. "Öyle görünüyor. Bunu yeryüzünde duyduk." Lauren'ı bu işe o sokmadı. "Elbette ikinci bir ekibin olmadığını biliyoruz, dolayısıyla belki de burası eski Amerikan özel kuvvetlerini ve hatta paralı askerlerini kullanan diğer ülkelerden biridir."
  
  "Amerika Birleşik Devletleri personelini kullanan yabancı bir hükümetin küçük bir unsuru mu?" Qrow tısladı. "Olabilir Ajan Jay. Belki sen haklısın. Elbette," diye güldü, "ikinci bir takım olmayacak."
  
  Hayden kelimelerden fazlasını dinledi. "Peki ne zaman döneceğiz? Neye geri dönüyoruz?
  
  Qrow'un sessiz kalması Hayden'a ne sorulduğunu tam olarak bildiğini gösterdi. Sonunda, "Aynı anda bir şey," dedi. "Öncelikle, Düzenin Süvarileri olarak adlandırılanların bulunup etkisiz hale getirilmesi gerekiyor."
  
  "Kesinlikle". Hayden ayrıca bunun Qrow'la doğrudan konuşmak için son şansı olduğunu biliyordu, bu yüzden biraz daha ileri gitmeye karar verdi. "Ya yine Amerikalıların gevezeliklerini duyarsak?"
  
  "Ben kimim, saha ajanı mı? Başa çıkmak."
  
  Qrow aramayı kesti ve Hayden'ı birkaç dakika boyunca cep telefonu ekranına bakmak zorunda bıraktı, şimdi sadece kendisinin değil, ülkesinin niyetini de yeniden değerlendiriyordu.
  
  
  * * *
  
  
  Yorgi, Mai ve Kinimaka yeni kutuyla uğraşırken Drake dinlenme fırsatını değerlendirdi. Cengiz Han'ın mozolesinden gelmesi ve efsanevi şahsiyetin kişisel eşyaları arasında bulunması, ona olan saygıyı daha da artırdı. Tepedeki net, mide bulandırıcı sembol onun bir zamanlar Kıyamet Tarikatı'na ait olduğunu kanıtlıyordu.
  
  Kinimaka kaleyi inceledi. "Eminim ki Tarikat'ın bir zamanlar anahtarları vermek gibi bir planı vardı," dedi. "Ama hayat önümüze çıktı." O gülümsedi.
  
  "Ölüm," dedi Mai sessizce. "Ölüm yolumuza çıktı."
  
  "Zarif bir şekilde açmamı ister misin?" Yorgi sordu.
  
  "Evet, hadi şu hırsızlık becerilerinden bazılarına bakalım Yogi." Alicia, bir elinde bir şişe su, diğerinde bir silahla, Drake'in yanında sırtı duvara dayalı oturarak konuştu.
  
  "Hiç bir anlamı yok". Kinimaka etli pençesiyle kilidi açtı. "Bu aslında sanat değil."
  
  Mai kapağı kaldırırken Kenzi sürünerek ona doğru ilerledi. Drake bunun tuhaf bir senaryo olduğunu düşündü; askerler oturacak yeri olmayan, sosyalleşecek yeri olmayan, yemek pişirecek yeri olmayan küçük bir odada kilitliydi. Sadece suyla dolu bir mini buzdolabı ve birkaç kutu kurabiye. Pencereler perdelenmişti, kapı devasa sürgülerle sabitlenmişti. Halı yıpranmıştı ve küf kokuyordu ama askerler daha beterini yaşamışlardı. Bu biraz dinlenmek için yeterliydi.
  
  Kapıyı koruyan Smith, Hayden'ın tekrar içeri girmesine izin verdi ve tam May kutuya uzanırken içeri girdi. Drake, patronun bitkin ve endişeli göründüğünü düşündü. Umarım daha sonra konuşmasını detaylandırır.
  
  Mai kollarını çekmeden önce birkaç saniye boyunca ayaklarını ayağından ayağına karıştırdı. Elinde kalın bir dosyaya sarılmış ve düğümlü bir sicim ile bağlanmış kalın bir kağıt yığını tutuyordu, bu da ekip üyelerinden bazılarının kaşlarını kaldırmasına neden oldu.
  
  "Gerçekten mi?" Kinimaka arkasına yaslandı. "Bu dünyayı tehlikeye atabilecek bir silah mı?"
  
  Kenzie, "Yazılı kelimeler oldukça güçlü olabilir" dedi.
  
  "Bu nedir?" - Diye sordum. Lauren sordu. "Washington'dan gelen bütün adamlar bizi bekliyor."
  
  Zaman onların aleyhine işlemeye devam etti. Her zaman olduğu gibi, oyunda ve özellikle de yarışta önde kalmanın anahtarı buydu. Drake ileriye dönük iki yol gördü. "May, Hayden ve Dal, neden bunun ne olduğunu öğrenmiyorsunuz? Lauren, üçüncü atlı için ne yapacaksın, madem gidecek bir yöne ihtiyacımız var?"
  
  Lauren onlara üçüncü yerde buluşacağını zaten söylemişti. Şimdi yüksek sesle iç çekti. "Eh, hiç kimse yüzde 100 emin değil arkadaşlar. Size resmi tanıtmak için, onların dört ana yöne ilişkin yorumlarını tanıtacağım."
  
  Drake, fetih silahına doğru ilerleyen May ve diğerlerinin kaşlarını çatmasını izledi. "Zamanımız var".
  
  "Evet, bu gerçekten ilginç. On altıncı yüzyılda Yeni Dünya olarak adlandırılan yerin keşfinden önce, dünyanın üç parçaya (Avrupa, Asya ve Afrika) bölündüğüne inanılıyordu. Bu kıtalar arasındaki bölüm, şu ana kadar izlediğiniz Tarikat planına mükemmel bir şekilde uyan Hellespont'tu. Böylece Asya, Doğu adını verdikleri egzotik zenginliklerle dolu bilinmeyen bir ülke olan Hellespont'un ötesinde başladı. Tabii daha sonra Amerika'yı buldular ve orası arzu edilen, bilinmeyen ve umut dolu Yeni Dünya oldu. Yeni dört ana yönü gösteren amblemlerden oluşan bir kitap yayınlandı. Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika. Görünüşe göre Yoldaşlık, bilinmeyen nedenlerden dolayı bu kadim düşünceyi haritalarına uygulamaya karar verdi - gerçi muhtemelen kendilerinin hala kutsal emanetler peşinde koşan çok güçlü patrikler olduklarına inandıkları için." Lauren nefes aldı.
  
  "Yani bu, Avustralya'yı ve ardından Antarktika'yı bulduklarında yeniden gerçekleşen dünyanın yeniden eğitimi mi?" Kenzi dedi.
  
  "Evet, yüzyıllar boyunca aşamalı bir yeniden eğitim, bazı insanlar bunun hâlâ devam ettiğini düşünüyor. Ama bu tamamen farklı bir hikaye. Her şey mutluluk ve güllerden ibaret değildi. "Dünyanın dört köşesi" sözü belki de tarihin en tartışmalı ifadesi olmuştur. İbranice'de "aşırı" olarak tercüme edilir. Sayılar 15:38'de bunlar sınırlardır; Hezekiel'de - açılar; ve Eyüp'ün sonları var. Bu aynı zamanda bölünmeler olarak da tercüme edilebilir. Açıkça görülüyor ki Kutsal Kitap burada kendisini alay konusu olmaya açık bırakmış..."
  
  Drake bunu anladı. "Çünkü dünyanın düz olduğunu mu varsayıyor?"
  
  "Evet. Ancak Kutsal Kitap onu İşaya kitabında küre olarak tanımlıyor. Yani kasıtlı referans. Mesele şu ki, açıyı tanımlamak için herhangi bir sayıda (yaklaşık bir düzine) kelime kullanabilirlerdi. "Aşırı" kelimesinin kasıtlı olarak tam da bunu ifade etmek için kullanıldığına inanılıyor. Ve hiçbir Yahudi bunun gerçek anlamını asla yanlış yorumlayamaz, çünkü 2000 yıl boyunca günde üç kez Kudüs şehrine dönüp 'Özgürlüğümüz için büyük borazan çalın' diye slogan attılar. Sürgünlerimizi bir araya toplamak için bayrağı kaldırın ve bizi dünyanın dört bir yanından kendi topraklarımızda bir araya toplayın.
  
  "Yani rastgele bir cümle seçmediler mi?" - Smith'e sordu.
  
  "HAYIR. Peygamber Yeşaya'nın kitabı, Mesih'in halkını dünyanın dört bir yanından nasıl toplayacağını anlatır. Her yerden İsrail'de toplanacaklar."
  
  Kensi kılını kıpırdatmadı ya da tek kelime etmedi. Drake'in dini inançlarının ne olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu, hatta eğer varsa, ama yine de bunun kaçınılmaz olarak hayatının büyük bir parçası haline geleceğini biliyordu. Bu noktada Lauren'ın devam etmesini beklerken onu biraz daha inceledi. Dahl'ın doğası gereği iyi olduğuna ve her zaman ahlaki kalbine geri döneceğine olan inancı bir dereceye kadar haklıydı. Hala onun için bir avantaj görüyordu -kanunsuzluğun bir sınırıydı- ama bu mutlaka kötü bir şey değildi.
  
  Zamandan zamana.
  
  Ama her iki şekilde de sahip olamazsın. Kensi'de gördüğü de buydu; ihtiyaç duyulduğunda acımasız bir avcı, ihtiyaç duyulmadığında ise savaşan bir ruh. Onun iyiliği için değişmesine izin vermek zorunda kaldılar.
  
  Kinimaka, "Elbette mantıklı" dedi. "Önce Afrika, sonra Çin. Sırada ne var?
  
  Lauren hemen cevap verdi. "Evet, İncil'in anlamının da Düzen gibi sonlulukta olduğunu düşünüyoruz. Gelecek olanın işini zorlaştırdılar. Metne göre... peki... İlgili pasajı okuyacağım: 'Stratejinin Babasının ve ardından Kagan'ın dinlenme yerlerini bulun; şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili ve ardından Tanrı'nın Kırbacı. Ancak her şey göründüğü gibi değildir. 1960 yılında, yani tamamlanmasından beş yıl sonra, Fetih'i tabutuna koyarak Kağan'ı ziyaret ettik. Gerçek Son Yargıyı koruyan Belayı bulduk. Ve tek öldürme kodu Atlıların ortaya çıktığı zamandır. Babanın kemiklerinde tanımlayıcı hiçbir işaret yok. Kızılderili silahlarla çevrili..."
  
  Drake bunu özümsedi. "Şimdiye kadar yaşamış en kötü Hintli mi? Ve etrafı silahlarla mı çevrili? Elbette Hindistan'ın herhangi bir yerinde olabilir. Burası silahlarla çevrili bir ülke."
  
  "Yoldaşlık'ın Süvarileri sakladığı zamanlarda mı?"
  
  Drake bunu düşündü. "Evet, öyle düşünüyorum. Neyse, üçüncü atlı nedir?"
  
  "Açlık".
  
  Derin bir nefes aldı ve Alicia'ya baktı. "Tüylü Prenses olamaz değil mi?"
  
  Alicia elini ileri geri salladı. "Belki. Bunu not edeceğim."
  
  Drake'in gözleri büyüdü. "Sen imkansızsın."
  
  "Herhangi bir tercihin var mı?"
  
  "Ne için?"
  
  "Hangi prenses? Kızın bunu bilmesi lazım, biliyorsun."
  
  Ayakkabılarını inceledi. "Kuyu. Ben her zaman Kleopatra'ya taraf oldum. Onun bir prenses olmadığını biliyorum ama..."
  
  "Kraliçe? Yani daha da iyi".
  
  Lauren hâlâ konuşuyordu. "Daha önce de söylediğim gibi, erkekler ve kızlar hâlâ Tarikat'ın hangi Kızılderiliden söz ettiğini değerlendiriyor. Aslında bu çok belirsiz. Demek istediğim, onların zamanında kendimi onların yerine koysam bile bu bir düzineden biri olabilirdi."
  
  "Ve hepsi silahlarla mı çevrili?" - Smith'e sordu.
  
  "Hindistan'da yaşıyorum, evet. Çoğunlukla."
  
  Alicia, En azından bir varış noktamız var dedi.
  
  Drake, ikinci kutu olan Conquest'in içindekileri ayıklayan May, Hayden ve Dahl'a baktı.
  
  "Herhangi bir gelişme?"
  
  Hayden neredeyse oraya vardıklarını göstermek için elini hareket ettirdi. O baktı. "Bu bir kıyamet senaryosunun taslağı gibi görünüyor. Çubuk etkisini hatırlıyor musun? Küçük bir olay diğerine ve her biri daha büyük bir olaya neden olur mu?
  
  "Kaos teorisi" dedi Dahl. "Bu bir fetih silahıdır ve Cengiz Han derin bir düşünürdü. Bununla tüm dünyayı fethedebilirsin.
  
  Drake su şişesini devirdi.
  
  Alicia, "Domino etkisi yaratan bir silah mı?" dedi.
  
  "Kesinlikle. Franz Ferdinand'ın suikastı nasıl bir Birinci Dünya Savaşı yıldızına yol açtı? Potansiyel olarak bu kaosu artırma planı Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatabilir."
  
  "Ve," Drake bir anlığına iletişim cihazını kapattı ve sessizce konuştu, "bu oldukça karmaşık. Kime vereceğiz?"
  
  Herkes baktı. Geçerli bir soruydu. Hayden daha fazla bir şey söylememesi gerektiğini açıkça belirtti. Washington ve Savunma Bakanı'nın onlardan zaten memnun olmadığını biliyordu ve SEAL Team 7'yi düşünmeye geri döndü.
  
  Tesadüf?
  
  Asla.
  
  Hayden birkaç dakika daha kâğıtları inceledi, sonra onları ceketinin altına soktu. Tüm ekibe hitap ederek, kararın henüz verilmediğini ve teminatsız belgelerle kesinlikle her şeyin olabileceğini belirterek omuz silkti.
  
  Yüksek sesle şöyle dedi: "Bununla mümkün olan en kısa sürede ilgileneceğiz. Şu anda üçüncü lokasyona ihtiyacımız var. Lauren?"
  
  "Seni duyuyorum. Hala bekliyoruz ".
  
  "Şimdi bir dakika bekleyin," dedi Kensi, son on dakikadır yüzündeki kaş çatma hali hâlâ belirgindi. "Sizler dünyanın dört köşesi olduğunu söylüyorsunuz, değil mi?"
  
  Lauren, "Eh, Kutsal Kitap bundan bahseder" dedi. "Ve bu da Kıyametin emridir."
  
  "Eh, bir şeyler ters gidiyor. Görmüyor musun?
  
  Drake gözlerini kırpıştırdı, kafası artık her zamankinden daha karışıktı. Dahl, Kenzi'yi dikkatle inceledi.
  
  "Belki bir açıklama yardımcı olabilir?"
  
  "Dört köşe? Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika."
  
  "Kesinlikle. Bana böyle söylüyorlar."
  
  Kensi iki elini de açtı. "Hindistan nerede?"
  
  Hayden ayağa kalktı. "Kahretsin, Hindistan Asya kıtasının bir parçası."
  
  "Bunu zaten hallettik."
  
  Lauren ayağa kalkarken düşünüyordu. "Geriye sadece Avrupa ve Amerika kalıyor" dedi. "Hey millet, siz de benim düşündüğümün aynısını mı düşünüyorsunuz?"
  
  "Belki de," diye inledi Alicia. "Kıçınız da berbat yerde oturmaktan mı sertleşti?"
  
  "Tavuk," dedi Kinimaka. "Ama sonra hep 'tavuk'u düşünürüm."
  
  "Teşkilat kırklı yılların savaş suçlularıdır. Silahları sakladıklarında 'Kızılderili' terimi modaydı ama onlar bunu böyle düşünemezlerdi. Tanrı aşkına, yirmili yaşlarda ya da daha önce doğmuşlardı."
  
  "Kızılderililer mi?" dedi Drake. "Vahşi Batı'dan mı? Kahretsin".
  
  Lauren "Mümkün" dedi. "Düşünce kuruluşunun yanlış yerde aradığı şey."
  
  "Peki, şimdiye kadar yaşamış en kötü insan kimdi?" - Dahl'a sordu.
  
  "Bu konuda sana geri döneyim. Şimdilik sadece uçağa binin."
  
  Hayden'a dik dik bakan tek kişi Drake değildi.
  
  Amerika'ya mı döneceksin?
  
  Saçmalık.
  
  Hayden özellikle Smith'i izledi. Peru'daki olaylardan sonra ne olabileceğine ya da yetkililerin ne düşündüğüne dair hiçbir fikirleri yoktu. Asker, haklı olarak hemen ayağa kalkıp sırt çantasını kontrol etmeye başladı.
  
  Üçüncü atlı mı? Açlık? Peki Amerika? Rakiplerimiz biliyor mu?
  
  Hayatını düzene koymak için bir an olsun huzur bulabilecek mi?
  
  Bugün değil Hayden, bugün değil Diğerlerine iletişim cihazlarını kaldırıp kapatmalarını işaret ederek meydan okurcasına onların ortasında durdu.
  
  "Yapıyoruz" dedi. "Ve bunu doğru yapıyoruz. Her zaman yaptığımız gibi, yapmamız gerektiği gibi. Ama arkadaşlar, çekincelerim var. İnanıyorum ki," diye duraksadı, "Crow ve Amerikan hükümetinin oyunda ikinci bir takımı var." SEAL Team 7 ve görünüşe göre çok iyiler. Bu takım sadece tüm sürücüleri aldığımızdan emin olmak için oyunda olmayabilir."
  
  Drake bunu duyunca kaşlarını çattı. "Üzgünüm?"
  
  "Peki, ikinci bir senaryo olabileceğini düşündünüz mü? Ya aslında bizi yok etmek için buradalarsa?"
  
  
  YİRMİ BÖLÜM
  
  
  Karin Blake, siyah botları masanın üzerinde oturuyordu, cep telefonunu boynuyla çenesi arasında tutuyordu ve boştaki elleriyle klavyeye vuruyordu. Üzerinde yırtık pırtık bir tişört ve kot pantolon vardı ve saçlarını kalın bir saç tokasıyla arkadan bağlamıştı. Sol kulağına konuşan ses Palladino'nun kahkahasıyla neredeyse bastırılmıştı.
  
  "Kapa çeneni, Dino!" döndü ve bağırdı.
  
  "Evet evet". Asker sırıtarak döndü ve sonra onun yüzünü gördü. "İyi iyi. Tanrım, seni kim bu göreve atadı?"
  
  Karin konuşmacıdan özür diledi. "Çocuklar yaramaz" dedi. "Biraz daha ve kendilerini dışarıda, ele avuca sığmaz bir adımda bulacaklar."
  
  Kadın sessizce güldü. "Ah evet, bundan iki tane aldım."
  
  Karin uzun, kaslı Dinozor'a ve silah arkadaşları küçük, sıska Wu'ya baktı. Her iki asker de son bir haftadır çölde bir eve tıkılıp çeşitli sistemler kurmaktan sıkılmış, streslerini atıyordu. İhtiyaç duydukları şey gerçek bir eylemdi.
  
  Karin sordu: "Ve kaçtılar mı?"
  
  "Kesinlikle. İletişim biriminin bir parçasıydım. Bizi vardiyalara ayırdılar. SPEAR ekibi kutuyu Çinlilerin elinden aldı ve Tayvan'a kaçmayı başardı. Kısmen şans, kısmen de diğer takımların tarafında yedek sanırım."
  
  Karin bunun şanstan çok daha fazlası olduğunu biliyordu. Bugün dünyada SPEAR'dan daha iyi bir takım yoktu. Bir zamanlar bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyordu.
  
  "Bu atlı saçmalığı benim için pek bir şey ifade etmiyor" diye itiraf etti. "Başka şeylere odaklanıyorum. Ama söyle bana, bundan sonra nereye gidiyorlar?"
  
  "Eh, henüz bilmiyorum. Hindistan'a benziyor. Ama bazı anlaşmazlıklar var gibi görünüyor. Bakın, Palladino'nun zavallı ailesinin başına gelenler ve aynı tarafta olduğumuz için biraz yardım etmeyi kabul ettim ama söyleyebileceklerimin bir sınırı var."
  
  Karin şüphesinin giderek arttığını hissetti. "Daha fazlasına ihtiyacımız yok. Sadece şu; aradığımda Drake ekibinin konumunu bilmem gerekiyor. Yarın mı olacak yoksa bir ay sonra mı? Bunu yapabilirsin?"
  
  Yanıt istikrarlıydı. "Evet, aynı birimde kaldığım sürece. İnanıyorum."
  
  "Teşekkür ederim". Karin daha fazla soru sorulmasına fırsat vermeden konuşmayı hızla bitirdi. Odayı incelemek ve nerede olduklarını görmek için biraz zaman ayırdı. Burayı uyuşturucu satıcılarının yuvasından geri aldıklarından beri, onu kötü olan her şeyden temizlemişler, döşeme tahtalarından evin altına kadar her türden gereç bulmuşlar, ayrıca çatı katının kuytu köşelerinde de bulmuşlar. Her parçayı yakmak rahatına düşkünlüktü. Karin, Dino ve Wu hâlâ çevrimdışıyken bilgisayarları, iletişimleri, gözetleme cihazlarını ve daha fazlasını kurdu. Eğer çöl evi onların karargahı olacaksa, tahkim edilmiş, savunulabilir ve başlı başına bir kale olması gerekiyordu.
  
  Karin neredeyse oraya vardıklarını düşünüyordu.
  
  Şimdi aklına yeni, acı verici bir düşünce geldi.
  
  Dino ve Wu'nun bilgisayarlarda çalışmasını, kabloları kendi talimatlarına göre bağlamasını, yazılım, güvenlik duvarı ve daha fazlasını kurmasını izledi. Eğitimine başlamadan önce bu tür şeylerde çok başarılıydı. Artık çok daha fazlasıydı. Evet, hala birkaç şey eksikti ama mevcut fon ancak bunu karşılamaya yetiyordu. Sabit bir gelir kaynağına ihtiyaçları vardı.
  
  Göz ardı etmeyin. Onu itemezsin, derine gömemezsin.
  
  Karin, SEAL Team 7 hakkında her şeyi biliyordu. Neden orada olduklarını, hedeflerinin ne olduğunu biliyordu; güçlü ve zayıf yönleri; gündemleri ve son gizli emirleri. Daha sonra etkili bir şekilde destek sağladığı için artık Matt Drake'i uyarabilirdi.
  
  Heyecan vericiydi, bükülüyordu, bağırsaklarında asit oluşmasına neden oluyordu.
  
  Yaşadıkları her olay, parlak anlar, zor zamanlar, çılgınlık dolu günler, inatçı bir solucanı gagalayan bir kuş gibi duygularına dokunuyordu. Karin daha önce de çok ağır yaralanmış ve hayattan vazgeçmişti, ancak onu en beklenmedik yerlerde yeniden bulmuştu. Ona yeni bir amaç verildi.
  
  Yine birdenbire, erkek kardeşi ve ailesi öldüğünde yıkımı, ardından Komodo'nun ona aşık olmasıyla aşkı yaşadı. Belki de çok gençken yaşadığı bu olay onu mahvetti ve onu yaşam yoluna soktu.
  
  Yıkım.
  
  Artık tek istediği, sahip olduğu tüm güzel şeyleri yok etmekti. Eğer bir şeyler yolunda gidiyorsa, başarısız olmasını istiyordu. Eğer yoluna harika bir şey çıkacaksa, bunun önyargıyla dağıldığından emin olurdu.
  
  Yeni takım gelişmeye, yakınlaşmaya başlarsa bu onu parçalayabilirdi.
  
  Kendini yok etmek Karin Blake için yeni bir yaşam biçimi değildi. Bu benim seçtiğim yaşam tarzı. Benim rahat battaniyem... Her zaman tam bir daire çizip dönmeyeceğini merak ederdi.
  
  Ve böylece dört kabus silahını elde etme girişimlerinde dört ana noktayı geçerken SPEAR ekibinin bile eksik olduğu bilgilerle rahat bir şekilde oturdu. Kavşak onun kapısında ardına kadar açık duruyordu.
  
  Yollardan biri sonunda kurtuluşa, arkadaşlara, dostluğa ve hayatın acılarına yol açtı.
  
  Başka bir yol, tüm bu tarihi, tüm bu belirsiz geleceği yok edecek ve ona ihtiyacı olan her şeyi verecektir: kaosu.
  
  Karin eşyalarını topladı ve verandaya çıktı. Çöl havası kuru ve tozla karışıktı. Gökyüzünde parlak bir top parladı. Uzaklarda bir yerde, SEAL Team 7 adlı süper elit bir ABD özel kuvvetler birimi, eski yoldaşlarını - Matt Drake ve Alicia Miles, Torsten Dahl ve May Kitano ve diğerlerini - öldürme niyetiyle takip ediyordu.
  
  Karin onları uyarmayı düşündü.
  
  Daha sonra kafasını kapıdan içeri uzattı. "Hey zavallılar, kıçlarınızı kaldırın. Gidecek yerlerimiz, görecek insanlarımız var. Tyler Webb'in gizli zulası sonsuza kadar saklı kalmayacak."
  
  
  YİRMİ BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Karin av tüfeğine bindi ve Dino'nun Dodge Ram'ını Los Angeles'ın otoyollarını ve arka sokaklarını oluşturan kıvrımlı yılanların arasından dikkatle yönlendirmesini izledi.
  
  Genç asker kırmızı roadster'ın yanından geçerken "Rotanıza devam edin" dedi. "Avlandığımızı hatırlıyor musun?"
  
  Dino ona olgunlaşmamış bir neşeyle sırıttı. "Evden çıktığım için mutluyum anne. Her iki durumda da senden daha iyi olduğumu bilmelisin. Her bakımdan daha iyi."
  
  "O halde konuşmaya devam et."
  
  Wu, "Ordu gitmemize izin vermeyecek" dedi. "Yüzeye her çıktığımızda savunmasız kalıyoruz."
  
  "Ses tonunuzu alçaltın Bay Misery. Tanrım, siz ikiniz çifte görev yapabilirsiniz."
  
  "Bakalım fındıklarını arabanın aküsüne bağladıklarında ne kadar mutlu olacaksın."
  
  "Göt gibi davranma Wu. Bu ordu, CIA değil."
  
  Karin, arabanın her iki tarafındaki sürekli panoramik manzaranın keyfini çıkardı; Los Angeles tüm ihtişamıyla. Rahatlamak ve hiçbir şey düşünmemek için bir an. Kalın yeşillikler ve beton devler üstünlük için yarışıyordu ve arkalarında kavurucu güneşin altında parıldayan metal gökdelenler vardı. Bulut seviyesinde hafif bir duman asılıydı, günü karartıyordu ama zar zor fark ediliyordu. Kaldırımlarda ve alışveriş merkezlerinde zar zor farkedilen insanlar arabalarının içinde ileri geri gidip geliyorlardı. Hollywood Tepeleri fark edilmeden yavaşça sağa doğru geçti, çünkü o anda Dino siyah beyaz bir devriye arabasının hızlı şeride girdiğini fark etti ve iyi bir çocuk gibi yavaşladı, gözlerini yoldan ayırmadı ve dümdüz ileri odaklandı.
  
  Eğer onlara bakmasaydınız sizi fark etmezlerdi.
  
  Sonunda sahil yolu açıldı ve San Francisco'ya doğru yola çıktılar.
  
  "Çölden daha iyi." Wu, parıldayan, yuvarlanan dalgaları inceledi.
  
  Karin önündeki görevi analiz etti. Karargâhta zamanlarını boşa harcamadılar. İlk olarak, paralarının yettiği kadar çok sayıda özel oyuncağa sahip bilgisayarlar, en üst düzey iki Mac kurdular. Fiber optik kablo işin en zor kısmıydı ama bunu anlayıp Karin bir sürü güvenlik duvarı kurduktan sonra yola çıkmaya hazırdılar. O zaman bile, Karin klavyenin başındayken ve onun dahi zekasını kullanırken bile çılgınca hackleme potansiyelleri yoktu. Sınırlıydılar ve yaratıcılıklarını kullanmaya zorlanıyorlardı.
  
  Karin, Tyler Webb'in sayısız gizli banka hesabını biliyordu. SPIR için çalışırken onları izledi. Bazılarının onun mirası dediği şeyin farkındaydı; eski takımında sahip olduğu birkaç sır hakkında. Ve kocaman bir saklanma yerinin farkındaydı; Dünyanın en zengin, en üretken takipçisinin, yine eski ekibinin üyeleri de dahil olmak üzere yüzlerce kişiye karşı biriktirdiği bir şey.
  
  Çoğu kişi Webb öldüğü için onu boş zamanlarında bulabileceklerine inanıyordu.
  
  Sorun Karin'in böyle düşünceleri olmamasıydı. Saklandığı yere erişim ona anlatılmaz bir güç verecekti ve her şeyin sonunda güç, her şeyin olduğu yerdeydi. Üçü bundan sonra yoluna devam edebilir; para, anonimlik, güvenlik ve nüfuz kazanmak. Elbette Webb'in zulasını arayan yüzlerce kişi olsaydı, onu çalmak özellikle zor olurdu.
  
  Şu anda kimse nerede olduğunu bilmiyordu.
  
  Karin Blake hariç.
  
  En azından öyle düşünüyordu. Önümüzdeki birkaç saat bunu gösterecek. İçeriden alınan bilgiler çok faydalı oldu. Nicholas Bell hakkında her şeyi ve hapishane hücresinde oturan ihbarcının her şeyi - isimleri, yerleri, kişilikleri, tüm çürümüş lağım çukurunu - nasıl anlattığını biliyordu. Lauren Fox'un ziyaret etmeyi ne kadar sevdiğini biliyordu. Lauren Fox'u dinleyen ve onunla konuşan insanları tanıyordu.
  
  O onları tanıyordu, onların da onu tanıması gerekmiyordu.
  
  Partiye biraz geç kalmış olabilir (Karin'in ordu eğitimi ve ardından ayrılışı biraz zaman aldı) ama bunu biraz birinci sınıf bilgisayar korsanlığı yeteneğiyle telafi etti. Bell'in konuşmaları dinleniyordu. Smith, düzenli olarak bu konuşmaların bir kopyasını alıp -yaramaz çocuk- onlara istediği gibi davranacak cesarete sahip görünüyordu. Öfkeli, çabuk sinirlenen askerin onlara ne yaptığını kim bilebilirdi? Elbette ulusal güvenliği savunduk.
  
  Önemli olan, Karin'in doğrudan Smith'in ağına giden hattı hackleyebilmesiydi. Bu onun için nispeten kolay bir işti. Zengin ganimet toplamak için zaman ayırdı. Tyler Webb'in bir zamanlar dünya çapında sayısız ofisi, evi, çatı katı ve hatta bir adası vardı. Onunla rezonansa giren yer isimleri arasında Washington, D.C., Niagara ve Monte Carlo vardı. Bell, Lauren'la konuştu ama aynı zamanda güvenlik görevlileri ve avukatlarla da konuştu ve Smith'in notları hepsinden parçalar içeriyordu.
  
  Smith'in parlak bir geleceği yok, diye düşündü.
  
  Peru olayı ya da olayları nasıl dilimlerseniz kessin SPEAR ekibini sefalet dolu bir dünyaya sürükledi.
  
  San Francisco'dan 130 mil uzakta olduklarını belirten bir tabela yanlarından geçerken Karin pozisyonunu değiştirdi. Bell, Lauren'a karşı oldukça etkili konuştu; muhtemelen doğru olan gerçekleri defalarca dile getirdi; isimleri, yerleri, banka hesaplarını söyledi. Karin şimdilik hesapların hiçbirini kullanmaya cesaret edemedi; yetkililerin kimin geldiğini görmek için gizlice onları gözetlemesinden korkuyordu. Öncelikle güvenilir bir eylem ve kaçış planına ihtiyaçları vardı.
  
  Dolayısıyla San Francisco gezisi.
  
  Bell, basıldığında Webb'in bazen bildikleriyle nasıl övündüğünü anlattı. Bu adam ritüel bir takipçiydi; isterse dünyadaki hemen hemen her insanı açığa çıkarabilecek, incitebilecek ve ele geçirebilecek kaynaklara sahip zengin bir gölgeydi. Webb her zaman Bell'e tuzak kurarak ufak bilgiler veriyordu ama aynı zamanda "ana damar" dediği şeyi de ima ediyordu.
  
  Bu 'ana damar'ın, megalomanyakın şimdiye kadar herhangi biri hakkında topladığı tüm pislikleri sakladığı özel bir ofis olduğu ortaya çıktı. Elbette Bell'e onun nerede olduğunu asla söylemedi.
  
  Ancak Karin her şeyi düşündü. Her şeyi içeriden görebilmek gibi olağanüstü bir avantaja sahipti. Ve Webb'in ekibin çoğundan bilgi çaldığı ve onları gizlice ziyaret ettiği anları hatırladı. Görsel hafızası tam burada devreye girdi. Elbette kolay olmadı ama Karin, Webb'in o zamanlar Washington'da tanınmış bir ofiste çalıştığını ve artık kaydedilen yazışmaların izini sürmeyi başardığını biliyordu.
  
  Büyük dosyalar belirli bir San Francisco adresine yarım düzine kez gönderildi. Daha ileri araştırmalar, bilinen diğer ofislerden başka büyük dosyaların da elde edildiğini ortaya çıkardı. Böylece yetkililer yoğun verileri incelerken Karin tam olarak neye ihtiyacı olduğunu belirleyebildi.
  
  Dino onları trafiğin içinden, Altın Kapı'dan ve Balıkçı İskelesi'nden geçerek yönlendirdi. Turistler hazır kameralarla bölgeyi doldurdu ve kendilerine pek aldırış etmeden yollara çıktı. Dino trafiğe karışarak polislerin onları fark etmesine neden olmadı. Dik yokuş onları şehrin daha da içlerine doğru götürdü ve çok geçmeden Union Meydanı'nın etrafında dönüyor, bankaların, eczanelerin, gemilerin ve restoranların yanından geçiyor ve bugüne kadarki en zor çabalarını gösteriyorlardı: iyi bir park yeri bulmak.
  
  "Burada bırak." Wu, Walgreens'in yakınındaki küçük bir alanı işaret etti. "Adres buradan beş dakikalık yürüme mesafesinde."
  
  "Beş dakika?" dedi Karin. "Webb herhangi bir beklenmedik durum bırakmış olsaydı sonsuza kadar sürebilirdi."
  
  "Ayrıca," dedi Dino yavaş yavaş hedefine yaklaşırken, "bu bir Dodge Ram." Kıçımı o noktaya park etmekte zorlanırdım.
  
  "Bunu yapmamı ister misin? Ben sürebilirim."
  
  "Gerçekten mi? Tabii ki Toretto. Bakalım nasıl idare edeceksin-"
  
  "Çocuklar," diye soludu Karin. "Kapa çeneni. Şurayı görüyor musun?"
  
  "Hızlı bir kaçış için iyi erişime ihtiyacımız var. Hızlı erişime ihtiyacımız var. İhtiyacımız var..." Dino durakladı. "Kahretsin, uzun bir süre garaja ihtiyacımız olacak, değil mi?"
  
  Karin başını salladı. "Tam burada. Gerekirse bir süre ortalıkta görünmeyeceğiz; toz duman yatıştığında başka bir gün buradan ayrılabiliriz."
  
  "Lanet olsun, umarım değildir," diye mırıldandı Wu. "Bugünlerde ikinizle yeterince vakit geçiriyorum."
  
  "Bu bir sorun mu?" Dino, Koç'u yer altı otoparkına sürerken Karin düşündü.
  
  "Evet, testosteron biraz yüksek. Siz ikiniz sürekli kardeş gibi rekabet ediyorsunuz. Bazen biraz yorucu olabiliyor."
  
  "Biz? Rekabet etmek?" Karin öfkeyle Dino'ya baktı. "Gerçekten biz mi?"
  
  Genç asker yüksek sesle güldü. "Senden daha iyi olduğumu kabul etmek istemediğin için."
  
  "Görmüyorum." Karin ona eleştirel bir gözle baktı, sonra Wu'ya döndü. "Bunu görüyor musun?"
  
  "Şöyle anlatayım. Eğer ikiniz de tamamen sarhoş olup çiftleşmeye karar verirseniz, bunu ayakta yapmak zorunda kalacaksınız çünkü ikiniz de zirvede olmak isteyeceksiniz."
  
  Dino sonunda beğenisine göre bir yer bulduğunda Karin boğuk bir kahkaha attı. "Deli gibi sarhoş musun? Lanet olsun, dünyada bunun gerçekleşmesine yetecek kadar alkol yok Woo."
  
  Dino anahtarları çıkardı ve kapıyı açtı. "Odaklanma zamanı. Bütün bu çiftleşme saçmalıklarının hiçbir faydası yok."
  
  "Kızlardan hoşlanmıyor musun, Dino?" Karin önde duran iki adama katıldı. "San Francisco'da bir hayvanat bahçesi var. İşimiz bittikten sonra seni oraya götürebiliriz."
  
  Dino onu görmezden geldi, cep telefonunu çıkardı ve yüklenmesi gereken adresi bekledi. "Üç dakika" dedi. "Hazırız?"
  
  Karin omuzlarını sırt çantasına soktu. "Cehennem gibi."
  
  
  * * *
  
  
  Çok katlı bir ofis binasıydı ve Webb'in ofisi otuz beşinci kattaydı. Karin bunun kendisi için alışılmadık bir durum olduğunu düşündü - deli bir adam genellikle herkesi küçümsemek için en yüksek seviyede yaşamayı tercih ederdi - ama bu adresi olabildiğince sade ve gizli tutabileceğini düşünüyordu - onun değer verdiği şey buydu ve hayatının eserinin elit deposu.
  
  Tüm önlemler, diye düşündü.
  
  Bu da yapmak üzere oldukları şeyi daha da artırdı...
  
  Şapşal? Toy? Akıllı? Akıllı?
  
  Cevabın sonuca bağlı olduğunu fark ettiğinde kendi kendine karanlık bir şekilde gülümsedi.
  
  Üçlü, zemin kattaki döner kapıdan içeri girdi, birkaç asansör gördü ve oraya yöneldi. Koyu renk takım elbiseli erkekler ve kadınlar ileri geri dolaşıyordu. Uzak köşede iki siyah saçlı sekreterin bulunduğu bir bilgi masası vardı. Gürültü seviyesi düşüktü, herkes gürültü yapmamaya çalışıyordu. Karin köşede geçen trafiğe ve üç güvenlik kamerasına bakan aşırı kilolu bir güvenlik görevlisini gördü. Dino'yu bilgi panosuna götürdü.
  
  "Otuzbeş". Başını salladı. "Bir şirket tüm katın sahibi."
  
  "Anlamı var".
  
  Wu başlığa baktı. "Minmak sistemleri mi?" diye okudu. "Her şey aynı, her şey aynı."
  
  Dünyayı yöneten meçhul şirketler.
  
  Karin yoluna devam etti, asansörlere ulaştı ve tekrar kontrol etti. Boş bir 35 rakamı ya da tamamen eksik bir rakam bulması onu şaşırtmazdı ama işte oradaydı, diğerleri gibi beyaz ve parlaktı. Konut sakinleri farklı katlardaki düğmelere basarken, Karin son dakikaya kadar bekledi ancak yalnızca 35'e bastı.
  
  Çok beklemeleri gerekmedi. Sırt çantasını çıkardı ve içeride bir şeyler arıyormuş gibi yaptı. Dino ve Wu da hazırlandılar. Asansör çınladığında ve kapılar 35'te açıldığında, üçlü neyle karşı karşıya olduklarını görmek için yalnızca birkaç saniye bekledi.
  
  Her iki yanında kapı ve pencerelerin olduğu cilalı bir koridor uzaklara doğru uzanıyordu. En uzak köşede ahşap bir masa vardı. Duvarlar tatsız ve sıkıcı tablolarla süslenmişti. Karin, düğmeye bastığından beri birisinin beklediğini tahmin etti ama şimdi buradaydılar. Hazır, istekli, genç ve yetenekliydiler.
  
  Yolu işaret etti ve bir şekilde hala ölü adama ait olan tuhaf bir dünyaya girdi. Aslında bu Webb'in mirasıydı. Annesinin damarı.
  
  CCTV kameraları yok. Güvenlik yok. Denediği ilk kapı çerçevesi o kadar şiddetli sarsıldı ki, gitti. Bunların hepsi gösteri amaçlıydı, sadece bir kapaktı. Bir tabanca çıkardı ve ceplerini dergilerle doldurdu. Ceketinin altına giydiği yelek buraya kadar kalın gelmişti ama şimdi onu koruyordu. Ekip dikkatli bir şekilde masaya yaklaşırken dağıldı.
  
  Karin durdu ve iki yeni koridorun her iki tarafına da baktı. Robotun sesi konuştuğunda şaşırdı.
  
  "Yardımcı olabilir miyim?"
  
  Masanın ön kenarına takılı bir sensörü fark etti. Ancak herhangi bir kamera görmedi.
  
  "Merhaba? Orada kimse Var mı? Ben aptalı oynuyorum.
  
  Bütün bu süre boyunca kafasında bir plan düşünüyordu. Webb'in geniş veri akışı onu yalnızca bu adrese yönlendirmekle kalmadı, aynı zamanda binanın dijital çerçeve tasarımını kullanarak geldiği terminalin yerini tam olarak belirleyebildi. Sola ve sonra sağa dönmeleri gerektiğini biliyordu ama robotların ne yapabileceğini merak ediyordu...
  
  "Sanırım kaybolduk." Dino ve Wu'ya bakarak omuz silkti. "Biz birini bulmaya çalışırken bekleyin Bay Robot."
  
  Denemeye değerdi. Karin sola yöneldi, adamlar da onun arkasındaydı. Sol tarafta ilk dağ adamı belirdi, bir elinde beyzbol sopasını sıkı bir şekilde tutarken diğer eliyle de kafasına vurarak ofisten çıkıyordu. İleride bir ikincisi belirdi, ardından bir üçüncüsü geldi ve sonra solda bu kez elinde çekiç olan bir dördüncü belirdi.
  
  Wu kıkırdadı. "Üç arkada."
  
  Karin tabancasını salladı. "Haydi arkadaşlar, neyi kaçırıyorum?"
  
  Kel kafalı bir adam olan ilk dağ sırıttı. "Orada bir radar var kızım ve biz onun altında kalıyoruz."
  
  "Anlıyorum. Peki, Tyler Webb'i benim gibi tanıdığım, yani doğru zamanda ve doğru yerde gürültü yapmayı seven bir adam olarak, burası onun huzur bahçesi mi? Meditasyon? Artık onu rahatsız etmemiz pek mümkün değil, değil mi çocuklar?"
  
  Adam, "Silah sesi duyuldu ve polisler on dakika içinde burada olacak" dedi. "Yirmi dakika sonra darbe."
  
  "Peki ya bina güvenliği?"
  
  Adam güldü. "Önemli değil."
  
  "Bilgi için teşekkürler".
  
  Karin hiçbir uyarıda bulunmadan onu kolundan vurdu ve sendelediğini gördü. Bir dahaki sefere karnından ateş etti ve sırtının üzerinden atlayıp omurgasını kullanarak itmeden önce yere düşene kadar bekledi.
  
  Bir beysbol sopası başının yakınından uçtu, onu ıskaladı ve kapıdan içeri girerek camı ve çerçeveyi parçaladı. O bunu görmezden geldi. Wu onun arkasındaydı ve Dino diğer yöne doğru ilerliyordu. Üçüncü obezite onun yolunu kapattı. Kitleye iki el ateş etti, güçlü bir vuruştan kaçtı ve sonra hareketsiz kütleye kafa kafaya vurmaktan başka seçeneği kalmadı.
  
  Şok olmuş bir halde geri sıçradı.
  
  Sırt üstü düştüğünde silahı tutuyordu. Yukarıya baktığında, kendisine bakan kocaman, yuvarlak bir yüz gördü; kurşun deliklerini hissedemediği, göremediği kan akıntıları olan uyuşmuş, zalim bir dev ve elindeki jiletle lekelenmiş en büyük tahta sopa. hiç -gördüm.
  
  "Lanet mağara adamı."
  
  Sopa inerken Karin ayağa kalktı. İki kurşun sarkan karnından geçerek tavana çarptı, ancak cop alçalmaya devam etti. Karin başını çevirdi. Sopa onun yanına indi, zemini yardı ve yanan bıçaklardan kıvılcımlar saçtı. Bir saniye orada yattı, sonra onu tutan el daha da sıkılaştı ve kendini yerden kaldırmaya başladı.
  
  Karin geri çekildi, korkunç yüzü gördü ve doğrudan ona ateş etti. Bu sefer sahibi bunu hissetti ve hemen sendeledi, şans eseri sağa düştü ve başka bir meslektaşının üzerinden geçerek daha küçük olan adamı aşağıda mahsur bıraktı.
  
  Wu onun üzerinden atladı ve iki devasa gemiye daha ateş etti. Bu insanlar dizlerinin üstüne çöktü. Sopa Wu'nun pazına çarparak onun ciyaklamasına neden oldu. Karin arkasını döndü ve ilk adamın -bacağından vurduğu kel adamın- arkasında kan izi bırakarak yanından takip ettiğini gördü.
  
  "Her şeyi mahvettin hanımefendi. Hepsi için."
  
  "Ah, yani seni vurduğuma göre artık bir bayanım, öyle mi? Sanırım ne için burada olduğumuzu biliyorsun?"
  
  Sopasına ve kemerinden sarkan bıçağa uzandı.
  
  "Dalga mı geçiyorsun? Burada tek bir şey var, bunu biliyorsun."
  
  Karin başını salladı. "Kesinlikle".
  
  "Ama onu asla bulamayacaksın."
  
  Hızla bilgisayar terminalleriyle dolu birçok odaya göz attı; hepsi şüphesiz çalışıyor, bir tür program çalıştırıyordu ve hepsi komşularıyla aynıydı.
  
  Ama o daha iyisini biliyordu. "Ah, sanırım yapabilirim."
  
  Ayrıca Webb gibi bir adamın asla bir anahtar takmayı düşünmeyeceğini de biliyordu. Böyle bir malzemeyi elde etmek için gösterdiği onca sıkı çalışmadan sonra ve üstlendiği her tatlı arayış tam burada gerçekleşiyorken, bu mümkün değildi.
  
  Sopadan kaçtı, bıçakla darbeyi durdurdu ve adamda ikinci bir kurşun deliği bıraktı. Ayağa fırladı ve Wu'yu takip etti, ardından Dino'nun nasıl olduğunu görmek için arkasına baktı. Her şey iyiydi. Artık karşılaştıkları tek sorun polisti.
  
  Wu tereddüt etti; koridor boştu. "Nereye gidiyorsun?"
  
  Karin koşarak geçti, burası onun hafızasına kazındı. "Şimdiye kadar yaşamış en kötü canavarlardan birinin inine" dedi. "Öyleyse soğuk olsun. Bu taraftan çocuklar."
  
  
  YİRMİ İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Odanın kendisi iğrençti, Tyler Webb'in son izi, kötü niyetli bir iç deliliğe tanıklık eden dış görüntülerle doluydu. Birkaç saniye içinde kilitleri açtılar, duvarlarda çerçeveli fotoğraflar gördüler - en sevdikleri kurbanlar ve zulümler, silah seslerinden önce ve sonra - ve dünyanın dört bir yanından odanın etrafındaki masalara yerleştirilmiş tuhaf bir casus teçhizatı koleksiyonu.
  
  Karin elinden geldiğince bunu görmezden geldi, sirenleri zaten cam pencerelerden duyuyordu. Wu ve Dino terminale doğru koşarken nöbet tutuyordu.
  
  Tekrar kontrol ettikten sonra, özel formattaki bir flash sürücüye bağlı büyük miktarda veri akışı alanla aynı olduğunu doğruladı ve terminal içeriğinin otomatik olarak yüklendiğini onaylayan küçük yeşil ışığa baktı. Karin, büyük miktarda bilginin aktarılabileceğini tahmin etti ve flash sürücüyü buna göre yapılandırdı. Bunu yapabildiği kadar hızlıydı.
  
  "Nasıl yapıyoruz?" O baktı.
  
  Wu omuz silkti. "Burada her şey sakin."
  
  "İnlemeler dışında," dedi Dino. "Bundan çok var."
  
  Planlarının bir kısmı kurbanları geride bırakmaktı. Bu polisin kafasını karıştırır ve geciktirir. Karin onların en azından haydut oldukları ve hayatlarındaki yeni kaderi hak ettikleri için mutluydu. Yanıp sönen yeşil ışığa baktı, hızla yanıp söndüğünü gördü ve işin neredeyse bittiğini anladı.
  
  "Hazır ol".
  
  Sirenler pencerenin dışında inliyordu.
  
  Göstergenin yanıp sönmesi durdu ve her şeyin tamamlandığının sinyalini verdi. Küçük bir disk çıkardı ve onu fermuarlı iç cebine koydu. "Gitme zamanı".
  
  Çocuklar anında ileri doğru hareket ederek, yere düşen, kanayan adamların etrafından dikkatlice dolaşıp, ayağa kalkmaya çalışan iki kişiyi tekmelediler. Karin onları silahıyla tehdit etti ama o silahı kullanmadı. Çatışmanın nereden geldiği konusunda hâlâ bazı karışıklıklar olabilir. Zaten güvenlik kameralarıyla meşgul olacaklar ve bir sürü soru soracaklardı. Kaçmanın anahtarı hızlı hareket etmemek, hatta dikkatli olmamaktı.
  
  Bu bir sürpriz olmalıydı.
  
  Sırt çantalarının fermuarını açtılar, içindekileri çıkardılar ve boş çantalarını çöpe attılar. Birbirlerine bakıp başlarını salladılar.
  
  "Subay". Wu, Dino'yu selamladı.
  
  "Subay". Dino, Karin'e şiddetle başını salladı.
  
  "Çavuş," İngiliz aksanını kalınlaştırıp servis asansörlerine doğru yöneldi.
  
  İktidarın, hükümetin ve kraliyet manipülasyonunun, darbe üstüne darbenin, mali özgürlüğün ve kolluk kuvvetlerinin kontrolünün anahtarını cebinde taşıyor.
  
  İhtiyaç duydukları tek şey fırlatmak için güvenli bir yerdi.
  
  
  YİRMİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Başka bir gün, başka bir uçak yolculuğu ve Matt Drake ciddi bir jet lag hissediyordu. Kalkış yalnızca bir saat önce olmuştu ve Atlantik'e doğru günü yakalayıp Amerika Birleşik Devletleri'ne doğru ilerliyorlardı.
  
  Nereye gideceğine dair net bir fikir olmadan.
  
  Üçüncü atlı Açlıktır. Drake, Tarikat'ın kıtlık için nasıl bir savaş icat ettiğini hayal etmekten korkuyordu. Hala ilk silah olan uzay silahını ve özellikle de ikinci silah olan ana kodu geliştirmeye kendilerini kaptırmışlardı. Hayden hâlâ tüm bilgileri kendine saklıyordu ama paylaşma baskısı çok büyüktü. Yalnızca ani kafa karışıklığı ve varış yerinin belirsizliği onun eylemsizliğini kabul edilebilir kılıyordu.
  
  Ana kod, Avrupa'nın yarısında ve son olarak Amerika'da, dünyadaki devlet başkanlarını devirmek, ülkenin altyapısını yok etmek, ordularını zincirlemek ve Dünya'yı karanlık çağlara geri göndermek isteyen psikopatları serbest bırakmak için olaylar tasarladı. Korkutucu derecede gerçek ve korkutucu derecede kolay görünüyordu. Bir gün ilk domino taşı düştü...
  
  Hayden sonuna kadar okurken sessiz kaldı. Drake, son zamanlarda ortaya çıkan tüm bilgileri zihninde tekrar canlandırdı: SEAL Team 7; özel kuvvetler ekiplerinin birbirleriyle çatışması; Fransızların esas olarak Ruslardan kaynaklanan kayıpları; ve şimdi de Yerli Amerikalılarla bağlantı. Elbette yerliler mükemmel atlıydılar; belki de şimdiye kadar yaşamış en iyi atlılar. Peki tüm bunların arasında açlık nereden geldi?
  
  Alicia onun yanında sessizce horluyordu, bir gözü hafifçe açıktı. Kenzie olayı videoya kaydetmek için elinden geleni yaptı ama Dahl onu geride tutmayı başardı. Drake, fikrini değiştirmesine neden olan şeyin nazik bir fiziksel ikna değil, daha çok sözler olduğunu belirtti. Dal ve Kensi'nin yakınlaşacağından emin değildi. Elbette bu onu ilgilendirmez ve aslında aynı demiryolu hattında seyahat ediyordu, ama...
  
  Drake, Çılgın İsveçli için en iyi olanı istiyordu ve hepsi bu.
  
  Lauren öne oturdu ve Smith ona çok fazla tuhaf hissettirmeden ona olabildiğince yakınlaştı. Yorgi, Kinimaka ve Mai uçağın arka tarafında alçak sesle konuşuyorlardı; İçinde bulundukları kargo ambarı, esintili, takırdayan, yüksek tavanlı bir lavabodan biraz daha fazlasıydı. En azından bir kez birinci sınıfta uçmak ister. Antrenör bile bagaj sınıfını aştı.
  
  Lauren kendileriyle Washington arasında hâlâ devam eden yazışmalara odaklandı. Şu anda konuşma yavaştı ve odaklanmamıştı, gerçek tartışmadan daha çok beyin fırtınası yapıyordu. Bu kadar çok inek olmasına rağmen Drake'in tam olarak aradıklarını bulacaklarından şüphesi yoktu.
  
  Saatler geçti ve Amerika yakınlaştı. Lauren rakip ülkelerden gelen çeşitli malzemelerle ilgilenmeye başladı. İsrailliler Amerikan bağlantılarını neredeyse SPIR'la eş zamanlı olarak çözmüş görünüyor. İngilizler de. Çinliler sessiz kaldı ve Fransızlar büyük olasılıkla bundan çıktı. Drake, SEAL'lerden hiçbir şey duymayacaklarını biliyordu. Gerçekte elbette orada değildiler.
  
  Dahl, "Bu ekipleri Amerika'ya sessizce gönderip göndermeyeceklerini görmek ilginç olacak" dedi. "Veya dahili komutları kullanın."
  
  "İnsanlar zaten topluma sızmış mı?" Hayden başını kaldırıp baktı. "Şüpheliyim. Uyuyan ajanların yaratılması yıllar alır.
  
  Smith, "Ve fark edilmeden uçmak hiç de zor değil" dedi. "Uyuşturucu kaçakçıları bunu onlarca yıldır yapıyor."
  
  "Şimdiye kadar yaşamış bu en kötü Kızılderili hakkında bir ipucu var mı?" Mai sordu.
  
  "Washington'dan değil ve eğer rakiplerimiz biliyorsa bunu gizli tutarlar."
  
  "Saçmalık".
  
  Drake saate baktı ve Amerika'ya yaklaştıklarını fark etti. Alicia'yı nazikçe sarsarak uyandırdı.
  
  "Vay?"
  
  "Uyanma zamanı".
  
  Kenzi yaklaştı. "Şişeni hazırladım bebeğim."
  
  Alicia ona ellerini salladı. "Lanet olsun, kahretsin! Bu şeyi benden uzaklaştırın!"
  
  "Sadece benim!"
  
  Alicia bölmenin izin verdiği kadar geriye gitti. "Lanet olası sirk palyaçosu gazozu."
  
  "Pop nedir?" Kinimaka gerçekten ilgilenmiş görünüyordu.
  
  Drake, "İngilizce'de 'yüz' anlamına geliyor" dedi. Ve Kensi'nin bariz umutsuzluğuna yanıt olarak şöyle dedi: "Katılmıyorum. Sen Bobby Dazzler'sın."
  
  "Gerçekten mi?" Alicia homurdandı.
  
  "Ne? "
  
  "Bu, görünüşünün fena olmadığı anlamına geliyor, aşkım."
  
  Alicia homurdanmaya başlayınca Kensi kaşlarını çattı ve Drake muhtemelen her iki kadınla da sınırı aştığını fark etti. En azından Kenzi'yle. Lauren'a hızla başını salladı.
  
  "Asla. Eminsin? "
  
  Dikkatler New Yorker'a çevrildi.
  
  "Ah evet, eminim." Lauren şaşkınlığını gizleyecek kadar hızlı davrandı ve doğrudan haberi vermeye başladı. "Bana bir şey ver."
  
  Sanki kadermiş gibi hemen iyi haberler geri geldi. Lauren telefonu hoparlöre aldı. "Hey millet, hâlâ eğlendiğimizi görmek güzel." Bay İğrenç yine telefonda. "İyi haber şu ki siz zi'den payınıza düşeni alırken, ben de hararetli bir bilgisayar üzerinde çalışıyordum. Yani önce ikinci atlı ve fetih. Bayan Jay mi? Büyük köpekler havlar."
  
  Hayden başını salladı. "Amerikanca konuş pislik, yoksa seni kovarım."
  
  Drake hâlâ oyalandığını bilerek masaya baktı. Sonuçta anahtar kodu ellerindeydi ve Amerikalılar bunu biliyordu. Sonra aklına bir fikir geldi ve ona uçağın arkasında kendisine katılmasını işaret etti.
  
  Sessizce birbirlerine sarıldılar.
  
  "Çarşaflardan birini kaybetmek mümkün olabilir mi?" O sordu. "Onlardan en önemlisi."
  
  Baktı. "Tabii üzerimize hedef çekmek istiyorsanız. O kadar da aptal değiller."
  
  Omuz silkti. "Biliyorum ama alternatife bak."
  
  Hayden sandalyesine yaslandı. "Eh, sanırım zaten berbat durumdayız. Başka bir itaatsizlik eylemi ne gibi zararlara yol açabilir?"
  
  "SEAL Ekibi 7'ye buraya geldiklerinde soralım."
  
  İkisi bir an birbirlerine baktılar, ikisi de diğer takımın emirlerinin tam olarak ne olduğunu merak etti. Bütün bunların gizliliği onları endişelendiriyordu. Hayden iğrenç adamın tekrar konuşmaya başladığını duydu ve arkasına döndü.
  
  "Ajan Jay, Washington Fetih Kutusu'nun tam ayrıntılarını bilmek istiyor."
  
  "Onlara onlarla iletişime geçeceğimi söyle."
  
  "Hımm, gerçekten mi? İyi."
  
  "Yeni bir şeyin var mı?"
  
  "Evet evet istiyoruz. Bana bir saniye ver".
  
  Hayden, Drake'e döndü. "Artık bir karar vermenin zamanı geldi Matt. Bitirmek mi?"
  
  Drake topuklarının üzerinde geriye doğru sallandı ve gülümsedi. "Her zaman".
  
  Hayden desteden bir kağıt parçası çıkardı.
  
  "İhtiyacın olan çarşafı henüz bulamadın mı?"
  
  "İki saat önce bunu düşünüyordum."
  
  "Ah".
  
  Birlikte, bir saniye daha acı çekmeden, ana zincirdeki en önemli ipucunu yok ettiler. Hayden daha sonra tüm sayfaları tekrar katladı ve tekrar sipariş kutusuna koydu. Takımın geri kalanı yorum yapmadan ikisine de baktı.
  
  Birlikte bir gibiydiler.
  
  "İyi". Washington'dan gelen adam geri döndü. "Artık gerçekten gazla yemek pişiriyoruz. Öyle görünüyor ki, Kıyamet Tarikatı, üçüncü Süvari Açlık hakkındaki açıklamalarıyla tam isabet etmiş. Şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili ve etrafı silahlarla çevrili."
  
  "Yerli Amerikan?" - Kinimaka sordu.
  
  "Ah evet, 1829'da doğdum; bu Cengiz Han'dan yedi yüz yıl, Hannibal'den ise bin dört yüz yıl sonradır. Neredeyse aynen..." Durdu.
  
  "Garip," Kinimaka boşluğu doldurdu.
  
  "Belki, belki" dedi botanikçi. "Birisi bir zamanlar tesadüflerin olmadığını söylemişti. İyi, görelim bakalım. Neyse, uçağın yönünü değiştirdim ve sen şimdi Oklahoma'ya gidiyorsun."
  
  "Bu yaşlı atlının kim olabileceğini biliyor muyuz?" Drake sordu.
  
  "Onun aralarında en ünlü Kızılderili olduğunu söyleyebilirim, en kötüsü değil ama ne bileyim?"
  
  Alicia kıpırdandı, hâlâ yarı uykuluydu. "O kadar da değil, kahretsin."
  
  "Peki, teşekkür ederim. "Esneyen" anlamına gelen Goyaale, Apaçi kabilesinin ünlü şeflerinden biriydi. Hayatı boyunca ABD'ye ve Meksikalılara karşı direndiler, baskınları Amerika için büyük bir belaya dönüştü."
  
  Mai, "Birçok Yerli Amerikalı bunu yaptı" dedi.
  
  "Elbette ve bu doğru. Ancak adam, baskın ve intikam savaşının arketipi olan mükemmel bir lider ve stratejist olarak saygı görüyordu. Bu tanıdık geliyor mu?
  
  Drake onaylayarak başını salladı. "Hannibal ve Cengiz Han ile aynı."
  
  "Anladın bebeğim. Üç kez teslim oldu ve üç kez de kaçtı. Onun istismarları hakkında birkaç film yaptılar. Daha sonra ona savaş esiri muamelesi yapıldı ve ilk olarak diğer birçok kişiyle birlikte Fort Bowie'ye nakledildi."
  
  "Ve yine mi kaçtı?" Alicia öyle düşünmek istiyormuş gibi görünüyordu.
  
  "HAYIR. Geronimo yaşlılığında ünlü oldu."
  
  "Ah, şimdi anlıyorum" dedi Drake. "Oturan Boğa ve Çılgın At ile birlikte muhtemelen en ünlüsüdür."
  
  "Evet, peki bu üçünün bir araya geldiğini biliyor muydun? Vay-vay, ateşin yanında oturuyoruz. Bunu ve bunu mu inşa edeceksin? Birlikte kahve içmek için en sevdiğiniz ünlüyü seçmekten bahsedin; ben bu üçüyle giderdim."
  
  Alicia başını salladı. "Unutulmaz bir deneyim olurdu" diye kabul etti. "Elbette Depp ve Boreanaz'ın özgür olmadığını varsayarsak."
  
  "1850'de mi? Muhtemelen değil. Ama bu adam Depp? Hiç yaşlanmıyor gibi görünüyor, peki kim bilir? Manitoularını (ruhlarını) zamanda hareket ettirebilen şifacıların hikayesini hatırlıyor musunuz? Neyse...Geronimo 1904 Dünya Fuarı'nda ve diğer birkaç küçük sergide boy gösterdi. Zavallı adamın eve dönmesine asla izin verilmedi ve 1909'da hâlâ savaş esiri olarak Fort Sill'de öldü. Kendisi, akrabalarının ve diğer Apaçi savaş esirlerinin mezarlarıyla çevrili Fort Sill Kızılderili Mezarlığı'na gömüldü."
  
  "Silah". dedi Dahl. "Cesur adamlar."
  
  "Ah, ve tabii ki bugün Birleşik Devletler Ordusu'nun topçu okulu olarak hizmet veren Fort Sill'in birçok silahı. Sözde Kızılderili Savaşları'nda rol oynamış ve 1869'dan bu yana her büyük çatışmada aktif rol oynamış olması nedeniyle güney ovalarındaki tek aktif kale olmaya devam ediyor. İnek duraksadı ve ekledi: "Teşkilat'ın burayı ve bu biniciyi seçmesinin bir nedeni var."
  
  "Silahlar dışında mı?" - Dahl'a sordu.
  
  Cevap "Ve şöhret de" geldi. "Kızılderili Bölgesi'ne yapılan ilk baskın Buffalo Bill ve Vahşi Bill Hickok tarafından buradan yönetildi. Kale, Buffalo Askerleri olarak da bilinen 10. Süvari Birliğini içeriyordu.
  
  "Öyleyse özetleyelim." Dahl içini çekti. "Geronimo'nun mezarı Sill Kalesi'nin içinde bulunuyor. Teşkilat, en az kırk yıl önce kendi içinde yıkıcı silahlar inşa etme planlarını gizlemeyi başardı ve şimdi gezegendeki en ölümcül özel kuvvetlerden yarım düzine özel kuvvet ekibi hızla ona doğru koşuyor."
  
  Derin sessizlikte inek neşeyle şunları söyledi: "Evet dostum, harika bir şey, değil mi?"
  
  
  YİRMİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Uçak Oklahoma'ya uçuşun son ayağına geldiğinde mürettebat o ana kadar bildiklerini tartıştı; dünyanın dört bir yanına, Atlılara ve Nazi savaş suçlularının gömdüğü ölümcül silahlara dair ortaya çıkanların çoğu. eski savaş ağalarının mezarları. Komplo çok büyüktü, karmaşıktı ve kaçınılmazdı çünkü Teşkilat bunun yüz yıl boyunca geçerli olmasını istiyordu. Ve şimdi bile metne göre dördüncü Süvari "gerçek Son Yargı" idi.
  
  Şu ana kadar keşfedilen silahların ışığında bu ne olabilir ki?
  
  Drake bunu düşündü. İlk önce Fort Sill'e ulaşmaları ve herkesin açlık silahını ele geçirmesini engellemeleri gerekiyordu. Ve diğerlerinin doğrudan dördüncü Süvari'ye, Tanrı'nın Kırbacı'na doğru gitmesinden endişe edin. Yani...bu nasıl bir isim?
  
  "Bir soru sorabilir miyim?" - dedi uçak alçalmaya başladığında.
  
  "Zaten yaptın," diye güldü inek, Hayden, Alicia ve May'in gözlerini kapatmasına, sabırlarının tükenmesine neden oldu.
  
  "Geronimo unvanını nasıl aldı?"
  
  "Geronimo gerçek bir savaşçıydı. Ölüm döşeğindeyken bile vazgeçme kararından pişman olduğunu itiraf etti. Son sözleri şu oldu: 'Asla pes etmemeliydim. Ayakta kalan son kişi olana kadar savaşmak zorunda kaldım.' Ayrıca bazıları aynı anda olmak üzere dokuz karısı vardı."
  
  "Ama şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili?"
  
  "Askeri kariyeri boyunca Geronimo, cesur maskaralıkları ve sayısız kaçışıyla ünlüydü. Çıkışı olmayan mağaralarda kayboldu, ancak daha sonra dışarıda görüldü. Her zaman azınlıkta olmasına rağmen her zaman kazandı. New Mexico'da bugün hala Geronimo Mağarası olarak bilinen bir yer var. En büyük hikayelerden biri, binlerce Amerikan ve Meksika askeri tarafından bir yıldan fazla bir süre boyunca korkunç bir şekilde avlanan otuz sekiz erkek, kadın ve çocuktan oluşan küçük bir gruba nasıl liderlik ettiğini anlatıyor. Böylece tüm zamanların en ünlü Kızılderilisi oldu ve dönemin beyaz yerleşimcileri arasında "şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili" unvanını kazandı. Geronimo, topraklarının işgalini kabul eden son savaşçılardan biriydi. Birleşik Devletler."
  
  Alicia özlemle şöyle hatırladı: "Bir zamanlar bana 'gelmiş geçmiş en kötü kaltak' diyorlardı. Kimden geldiğini hatırlayamıyorum."
  
  "Sadece bir kere?" Kenzi sordu. "Bu çok tuhaf".
  
  "Büyük ihtimalle bendim." Mai ona hafifçe gülümsedi.
  
  "Ya da ben," dedi Drake.
  
  Dahl'ın beyni parçalanıyormuş gibi görünüyordu. "Eh, sanırım hatırlıyorum..."
  
  Pilot, "Fort Sill," dedi. "On dakika kaldı. İnme iznimiz var ve bölge sıcak."
  
  Drake kaşlarını çatarak kendini hazırladı. "Sıcak? Düzenlenmiş bir senaryodan mı okuyor yoksa?"
  
  "Orada seksen kadar kişi olmalı." Kinimaka çok küçük pencereden dışarı baktı.
  
  Yorgi, "Sanırım endişeli demek istiyor" dedi. "Ya da saldırı altında."
  
  Smith onlara, "Hayır, statüsünden bahsediyor" dedi. "Mükemmel hazırlanmış."
  
  Uçak yere indi ve hızla durdu. Hemen arka kargo kapıları açılmaya başladı. Zaten gerinmiş ve ayakları üzerinde duran ekip, asfalttan parlak bir şekilde yansıyan güneş ışığına doğru aceleyle çıktı. Onları Fort Sill topraklarına götürecek bir helikopter onları bekliyordu. Geldiklerinde Fort Sill'den bir albay onlara durum hakkında bilgi verdi.
  
  "Tam savaşa hazır olarak buradayız. Tüm silahlar hazır, dolu ve hedeflenmiş durumda. Geronimo'nun da mezarı var ve çekime hazırız."
  
  "Beşimiz kaldık." Hayden dedi. "Gömün alanında agresif bir şekilde ilerliyorum. Eminim tüm potansiyel rakiplerin farkındasınızdır."
  
  "Tamamen hazırlandım hanımefendi. Bu bir Birleşik Devletler Ordusu tesisi, bir Deniz Piyadeleri tesisi ve bir hava savunma ve itfaiye üssüdür. Size tüm açıları ele aldığımızı söylediğimde bana güvenin.
  
  Hayden dışarı çıkıp Fort Sill'in aşağıda belirmesini izledi. Drake bölgeyi taradı ve silahını son bir kez kontrol etti.
  
  Kesinlikle öyle umuyorum.
  
  
  YİRMİ BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Atmosfer heyecan vericiydi, her asker gergindi ve bir tür savaş bekliyordu. Ekip, geniş tuğla sütunların arasında yürüdü ve her biri şehit bir kahramanın dinlenme yeri olan çok sayıda mezar taşının arasında ilerledi. Geronimo'nun mezarı alışılagelmişin dışındaydı ve oraya ulaşmaları fazladan birkaç dakika sürdü. Hayden önden gidiyor, Kinimaka ise arkadan geliyordu.
  
  Drake çevresine alışarak dinledi. Bu kadar çok topçu taburunun bulunduğu bölge hiçbir zaman sessiz olmamıştı ama bugün insan neredeyse rüzgârda hışırdayan bir yaprağın sesini duyabiliyordu. Üssün her yerinde insanlar bekliyordu. Hazırlıklıydılar. Olacaklara karşı dik durmanız için emir yukarıdan gönderildi. Amerikalılar itibarını kaybetmez.
  
  Dar, arduvaz kaplı bir yolda yürüyorlardı, botları çıtırdayarak. Böyle bir üssün içinde yüksek düzeyde tetikte kalmak tuhaf görünüyordu ama karşı karşıya oldukları ülkeler ve takımların her şeyi yapabilecek kapasitede olduklarına şüphe yoktu.
  
  Drake, ekibi yeni bilgilerden haberdar eden Lauren'ın yanında yürüyordu.
  
  "Fransızlar hâlâ aktif. Şu anda iki tane var, daha fazlası da yolda."
  
  "Oklahoma City'de silahlı saldırı raporları var. İngilizler olabilir. Şu aşamada bunu söylemek mümkün değil."
  
  Ve cevap: "Evet, fetih silahlarımız var. Tam burada. Eğer birisini üsse koyarsanız, eminim ki onu karşıya geçirebiliriz."
  
  Drake, en azından içeriden SEAL Team 7'ye karşı muhtemelen güvende olduklarını tahmin etti. Amerika Birleşik Devletleri'ne ve ardından Ordu bölgesine girmelerine izin verildiği basit gerçeği, ona bir şeylerin ciddi şekilde yanlış olduğunu gösteriyordu.
  
  Mühürleri kim gönderdi?
  
  Neden?
  
  Rehberleri onları başka, daha dar bir yola doğru yönlendirirken Hayden yavaşladı. Kısa süre sonra yarım düzine tabelanın önünde durdu.
  
  "Bu" dedi, "Geronimo'ya ait."
  
  Tabii ki, büyük ölçüde şüphe götürmezdi. Mezar taşı sıradan bir mezar taşı değil, bir taş yığınıydı; Ortasında kasıtlı olarak net bir şekilde "Geronimo" adını taşıyan bir plaket bulunan, kaba piramit şeklindeki büyük, insan yapımı taş yığını. İnanılmaz derecede eski bir yerdi ve zamanında etkileyici olmalı. Yanında eşi Zi-ye ve kızı Eva Geronimo Godley'nin mezarı vardı.
  
  Drake, büyük savaşçının mezarını görünce bir tür ruhsal huşu hissetti ve diğerlerinin de aynı şeyi hissettiğini biliyordu. Bu adam çoğunlukla Meksikalılara karşı savaşan, ailesi, toprakları ve yaşam tarzı için savaşan bir askerdi. Evet, tıpkı Cochise, Oturan Boğa ve Çılgın At gibi o da kaybetti ama isimleri uzun yıllar yaşadı.
  
  Küçük bir ekskavatör hazır bekliyordu.
  
  Hayden, ekskavatör sürücüsüne başını sallayan üs komutanına başıyla selam verdi. Kısa süre sonra büyük bir ekskavatör çalışmaya başladı, büyük toprak parçalarını kaldırdı ve bunları yakındaki yere saçtı. Drake ayrıca orduya karşı yapılabilecek saygısızlıkların ve suçlamaların da farkındaydı, ancak yakınlarda bu kadar çok askerin bulunması, kimsenin bunu öğrenmesinin mümkün olmadığı anlamına geliyordu. Muhtemelen Fort Sill'i bir süreliğine halka kapatacaklardı.
  
  Emir bunu nasıl yaptı?
  
  Acaba... bu kadar yıl önce mi? Belki o zamanlar erişim daha kolaydı. Hayden, kazıcı sürücüsüne rahat kazmasını söyledi; şüphesiz Hannibal'in tabutun bulunmadığı sığ mezarını hatırlıyordu. Ekip, deliğin derinleşmesini ve toprak yığınının yükselmesini izledi.
  
  Sonunda ekskavatör durdu ve iki adam son toprak parçalarını çıkarmak için deliğe atladı.
  
  Drake yavaşça çukurun kenarına doğru ilerledi. Alicia onunla birlikte çaldı. Beklendiği gibi Kinimaka dibe düşmek istemediği için geride kaldı. İki adam tabutun kapağını topraktan temizlediler ve ekskavatör kepçesine bağlanacak halatları kaldırmaları için bağırdılar. Çok geçmeden tabut yavaşça yükselmeye başladı ve Drake tekrar etrafına baktı.
  
  Her yerde metanetli yüzlerle duran ve kampı çevreleyen insanların olduğunu biliyordu. Artık savaşın olmayacağı aklına gelmeye başlamıştı. Geronimo'nun tabutu dikkatlice yere indirildi, küçük taş parçaları ve toprak ufalandı. Hayden omuz silken üs komutanına baktı.
  
  "Partiniz Ajan Jay. Sana ihtiyacın olan her şeyi sağlamakla görevlendirildim."
  
  Kazıcılardan biri tabutun kapağını açarken Hayden ileri doğru ilerledi. Takım liderliği ele geçirdi. Kapak şaşırtıcı derecede kolay bir şekilde açıldı. Drake çerçevenin üzerinden kutunun derinliklerine baktı.
  
  Hayatınızın en büyük sürprizlerinden birini görün.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bir an donup kalarak geri çekildi; görevi unutulmuş, hayatı unutulmuş, arkadaşları aniden gitmiş, beyni taşa dönmüştü.
  
  Asla...
  
  İmkansızdı. Bu kesinlikle doğruydu. Ama uzağa bakmaya cesaret edemedi.
  
  Titanyum bir brakete monte edilen tabutun içinde son teknoloji ürünü bir dijital ekran asılıydı ve onlar izlerken ekran canlandı.
  
  Hoparlörlerden boğuk kahkahalar yükseldi. Hayden ve diğerleri suskun bir halde geri çekildiler. Çok sayıda renk ekranı doldururken, yıldızlar dışarı doğru mantar gibi parlarken yapay kahkahalar gelişmiş ekranda yankılandı. Ekip kendine gelmeye başladı ve Drake onlara döndü.
  
  "Bu doğru mu... yani... ne yani..."
  
  Dahl daha iyi görebilmek için yaklaştı. "Zavallı yaşlı Geronimo hâlâ burada mı?"
  
  Hayden onu uzaklaştırdı. "Dikkatlice! Bunun tüm çağrışımlarını anlamıyor musun?"
  
  Dahl gözlerini kırpıştırdı. "Bu, birisinin bize kutu yerine ekran bıraktığı anlamına geliyor. Bunun bir silah olduğunu mu düşünüyorsun?"
  
  Hayden, "Teşkilat bundan vazgeçmiş değil" dedi. "En azından konu Nazi savaş suçluları olduğunda. Bu demektir ki Emir-"
  
  Ama sonra kahkahalar kesildi.
  
  Hayden donakaldı, ne bekleyeceğini bilmiyordu. Aşağıya baktı, eğilip saklanmaya hazırdı. Lauren'ın önünde durdu. Kinimaka, Drake ve Dal'ın bu kadar yakın olmamasını diliyordu. O...
  
  Logo ekranda parladı, siyah üzerine parlak kırmızı, zihninde bir kan çizgisinden başka bir şey değildi.
  
  Alicia, "Bu tarikatın logosu" dedi.
  
  Anlamıyorum," diye itiraf etti May. "Bu ekranı nasıl yerine yerleştirebildiler? Peki hâlâ nasıl işleyebiliyor?"
  
  Yorgi, "Onlar yapmadı" dedi.
  
  Logo silindi ve Hayden diğer her şeyi aklından çıkardı. Siyah ekran yeniden belirdi ve hoparlörlerden yapay olarak alçaltılmış bir ses ciyaklamaya başladı.
  
  "Kabusunuza hoş geldiniz çocuklar, kızlar," yazıyordu ve ardından bastırılmış bir kahkaha patlaması için bir duraklama oldu. "Açlık sizi selamlıyor ve şunu bilmelisiniz ki son iki Atlı en kötüsüdür. Açlık seni ele geçirmezse ölüm gelir! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden bir an durup hangi çarpık zihnin ve çarpık hayal gücünün bu saçmalığı ortaya çıkardığını merak etti.
  
  "O halde doğrudan konuya geçelim. Üçüncü Süvari birbirinizi yok etmenize izin vermektense hepinizi yok etmeyi tercih eder. Açlık bunu yapıyor, değil mi? "- gırtlaktan gelen sese devam etti. "Ve artık elektronik çağa geçtiğinize göre, bu çok çok daha hızlı gerçekleşecek. Strask Laboratuvarlarını hiç duydun mu?"
  
  Hayden kaşlarını çattı, etrafına hızlıca baktı ve üs komutanına döndü. Başını salladı ve ses devam ettiğinde konuşmak üzereydi.
  
  "Bu, dünyayı ele geçirmeye kararlı en büyük holdinglerden biri. Güç. Etkilemek. Büyük bir servet, hepsini istiyorlar ve büyük liglere çıkmaya başlıyorlar. Amerikan hükümeti yakın zamanda Strask Laboratuvarlarına güvendi."
  
  Bu ne anlama geliyor? Hayden bunu düşündü. Peki ne kadar yakın zamanda?
  
  "Buradan çok da uzak olmayan Dallas, Teksas'ta Strask'ın bir biyolojik test laboratuvarı var. İlaç, hastalık, şifa, silah üretiyorlar. Gamı onlar yönetiyor. Eğer dışarıda ölümcül bir enfeksiyon, dünyayı yok eden bir virüs, sinir gazı kapsülü ya da yeni bir biyolojik silah varsa, Dallas'taki Strask buna sahip olacaktır. Kelimenin tam anlamıyla," diye homurdandı, "burası bir market."
  
  Hayden bunu orada durdurmak istedi. İşler çok kötü bir yöne gidiyordu.
  
  "Biyolojik laboratuvar bir hedef haline geldi. Kıtlık baş gösterecek. Mahsulleriniz ve dünyadakiler kuruyup ölecek. Belirli bir ürün çeşidini kasıtlı olarak hedef alan ve durdurulamayan insan yapımı bir zehirdir. Biz Son Yargı Düzeniyiz. Ve dediğim gibi bu senin kabusun."
  
  Kayıt durduruldu. Hayden gözlerini kırpıştırıp baktı; dünyadan ve sorunlarından tamamen habersizdi. Eğer Teşkilat, mahsul kirliliğini tespit eden ve tüm malzemeleri yok etmeyi planlayan bir biyolaboratuvarı hedef alıyorsa, o zaman...
  
  Mümkün oldu. Ve muhtemel. Kuşkusuz hastalık toprağı da etkileyecek ve bir daha yenilebilir hiçbir ürün yetişemeyecekti.
  
  Sonra aniden ekran yeniden canlandı.
  
  "Ah, artık elektronik çağda yaşadığımıza göre size şunu söyleyeyim. Bu tabutu açarak, bu kaydı başlatarak her şeyi elektronik olarak harekete geçirmiş oluyorsunuz!"
  
  
  YİRMİ ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Fort Sill mücadeleye girdi. Üs komutanı bir teknisyenin gelip kaydı, ekranı ve tabutun içinde bulabildikleri her şeyi sökmesini istedi. Hayden alttaki eski elbise ve kemik yığınlarını gördü ve Yoldaşlık'ın içeriye bir paravan yerleştirip onu birisinin bulması için bıraktığını varsaymak zorunda kaldı. Tabutu açtıkları anda üssün Wi-Fi bağlantısına bağlı sinyal kesilmiş olabilir mi?
  
  Buna inanmam gerekiyor. Çıktı, kaydın başlangıcını işaret ediyordu. Büyük olasılıkla, sensörler işin içindeydi. Bütün bunları kim yaptıysa teknolojiden anlayan biriydi. Bu da başka bir soruyu gündeme getirdi.
  
  "Elli yıl önceki Nazi savaş suçlularından bugüne mi geçtik?"
  
  Smith, "Anlamıyorum" dedi.
  
  Ekip, başkalarının da katılmasına izin vermek için Geronimo'nun mezarından uzaklaşmıştı ve şimdi ağaçların altında bir grup halinde duruyordu.
  
  Hayden, "Bunun oldukça açık olduğunu düşündüm" dedi. "Adam bizim Kıyamet Tarikatı olduğumuzu söyledi. Hala varlar."
  
  Üs komutanı yaklaştı. "Dolayısıyla millet, çevremizi iki, üç kat kontrol ettik. Özel kuvvetler düşmanlarınızdan iz yok. Görünüşe göre bu sefer açıkça hedefi kaçırmışlar ve ben gerçekten onları suçladım. Burada çok fazla ateş gücü var." Kalenin etrafında duran askerleri işaret etti.
  
  Lauren, "Bu, o mezardan gelen sinyalin başka yerlerde yayınlanmadığı anlamına gelmiyor" dedi. "Herhangi bir sayıda insan onu şu ya da bu şekilde görmüş olabilir."
  
  Komutan, "Bu doğru olsa da" başını salladı, "bu konuda yapabileceğimiz çok az şey var. Şimdi yapabileceğimiz şey Strask Laboratuvarlarını aramak ve dedikleri gibi bu adamları uyarmak."
  
  Yakında telefonunu kulağına dayamış olan bir adamı işaret etti.
  
  Hayden, Bakan Crowe'u araması gerektiğini biliyordu ama askerin çağrısı hoparlörden geldiğinde bundan kaçındı; bitmek bilmeyen bip sesi SPEAR ekibinin endişeyle etrafa bakmasına neden oldu.
  
  Üs komutanı, "Burası 24 saat personel bulunan bir laboratuvar" dedi. "Orduya ve Beyaz Saray'a çağrıda bulunuyorum. Ne kadar kötü olduğunu anlatamam." Çalan telefonu suçladı.
  
  "Gerek yok." Hayden dedi. "Yerel yetkililerle iletişime geçebilir misiniz? Onları Strask'a gönder ve yola çıktığımızı söyle."
  
  "Hemen Ajan Jay."
  
  Hayden helikoptere doğru koştu. "Dallas'a gitmeliyiz! Şimdi! "
  
  
  YİRMİ YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Karin, flash sürücüyü bilgisayar terminaline göstermeden önce kendisi için önemli olan şey için ölçülemeyecek kadar uzun bir süre harcadı. Tyler Webb'in zenginliğine ve nüfuzuna sahip birinin, onun bilgisayarına her türlü teknolojiyi, özellikle de yıllar boyunca biriktirdiği tüm kirli sırları içeren bir teknolojiyi yükleyebileceğinin çok iyi farkındaydı.
  
  Ve işte buradaydı.
  
  Genç kadın. Bilgisayar. Flaş bellek.
  
  Geçmişte bana kaç isimle seslendiler? Verileri olan kız. Bir ağa yönelin. Khakaz: Uzun zaman önce, çok uzakta ama hâlâ güncel.
  
  Dino ve Wu durup izlediler; ev şimdiden olabildiğince iyi bir şekilde gözetleniyordu. Her yaklaşım için sensörleri vardı ve hem zor hem de yumuşak tahliye durumları için yedekleme stratejileri içeren planları vardı. Üç askerin de durumu şu anda ciddiydi; dövülmüş, yaralanmış ve San Francisco'daki yürüyüşleri nedeniyle yavaş yavaş iyileşiyorlardı. Ayrıca sıcak, aç ve para sıkıntısı çekiyorlardı. Karin'in garantisi altında her şeyi üzerine bahse giriyorlar. Başından beri.
  
  "Değerinizi kanıtlamanın zamanı geldi" dedi.
  
  İlk yılları onu hiç terk etmedi; uzun süre dünyaya sırtını döndü. Kendini yok etmek, kefaret yollarından biriydi.
  
  Dino, "Sana inanıyoruz" dedi.
  
  Flaş sürücüyü takıp büyük ekranı izlerken acımasızca gülümsedi. Her şeyi mümkün olduğu kadar hızlı çalışacak şekilde tasarladı ve artık ekranda şu komut belirdiğinde hiçbir gecikme yaşanmadı:
  
  Devam etmek?
  
  Kesinlikle doğru.
  
  Oturdu ve işe koyuldu. Klavye tıngırdadı, parmakları titredi, ekran titredi. Hepsini bir anda bulmayı ve hatta anlamayı beklemiyordu (içinde gigabaytlarca bilgi vardı) ve bu yüzden sürücüyü yüklemeden önce her şeyi olabildiğince ultra güvenli hale getirdi. Ayrıca Los Angeles'ta hızlı bir şekilde biraz para yatırabilecekleri birkaç offshore hesap ve birkaç hesap açtı. Elbette SPEAR'da geçirdiği zamana ait her şeyi hatırlıyordu; Webb'in ölümünden sonra yaşananlar davaya katkıda bulunabilir.
  
  Şimdilik bayağı ama uğursuz belgeleri bir kenara bırakıp mali durumuna odaklanarak parmaklarını ve ekranını bir bilgi kasırgasına çevirdi. Dino ona yetişmeye çalışırken nefesi kesildi.
  
  "Kahretsin, Sonic'te bir dahi olduğumu sanıyordum. Bahse girerim o dikenli küçük boku her yere vuruyorsundur, ha?"
  
  "Sonic'i tanıyor musun? Master System'den mi yoksa Mega Drive'dan mı? Hepimiz bunun için çok genç değil miyiz?"
  
  Dino şaşkın görünüyordu. "Playstation dostum. Ve retro daha iyi."
  
  Karin başını salladı ve kendini gülümsemeye zorladı. "Ah evet, tamamen retro, dostum."
  
  Mali dosyayı daha derinlemesine incelediğinde çok geçmeden hesap numaralarını, sıralama kodlarını ve tuş komutlarını keşfetti. Çoğu denizaşırı olan kaynak bankaları buldu. Yetmiş beşten fazla farklı hesap buldu.
  
  "İnanılmaz."
  
  Dino bir sandalye çekti. "Evet, ikisini takip etmekte zorlanıyorum. Ve ikisi de boş!"
  
  Karin her hesabı kontrol edecek zamanı olmadığını biliyordu. Azaltması ve en iyisini seçmesi gerekiyordu. Ustaca bir şekilde, dosyayı inceleyecek ve en yüksek rakamlara sahip hesapları vurgulayacak basit bir programı zaten yazmıştı. Şimdi bıraktı ve beş saniye bekledi.
  
  Yanıp sönen üç mavi şerit umut verici görünüyordu.
  
  "Hadi sana bakalım."
  
  İlk hesap parladı. Merkezi Cayman Adaları'ndaydı, kullanılmamıştı ve bakiyesi otuz bin dolardı. Karin gözlerini kırpıştırdı. Şaka yapıyor olmalısın! Webb'in, Saint Germain'in hazinesini pervasızca takip ederken sonunda bağlarını kopardığını biliyordu - bunu tek başına yapmıştı ve fark edilmeden kalmak ve sona doğru bir ordu toplamak için büyük meblağlar harcamıştı, son bir iyilik talep etmek için binlerce para ödemişti - ama hesaplarının bu kadar tükenmesini beklemiyordu.
  
  Her halükarda, daha önce açmış olduğu yerel Los Angeles banka hesabına hızla otuz bin dolar gönderdi.
  
  Riskli ama acele edersek parayı çekip yanımıza alabiliriz. Birisi hesabı gözetliyorsa (ki bu da düşük bakiye göz önüne alındığında pek mümkün görünmüyordu), bunu kimse öğrenmeden yapabilmeliydi.
  
  Bir sonraki hesaba geçti, bakiyenin seksen bin dolar olduğunu gördü ve böylesinin daha iyi olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. Ama beklediği milyonlar gibisi yoktu. Yanındaki Dino sessiz kaldı. Parayı aldı ve nefesini tutarak son parayı bastı.
  
  Kahretsin. On beş bin?
  
  Kalan faturalara bakmak zorunda kaldı ve yaklaşık yüz otuz bin dolarlık meblağı nakde çevirdi. Fena değildi ama ömür boyu garanti tipi para da değildi. Bu zaman alacaktı ve daha uzun süre bağlantıda kalmaktan çekiniyordu ama şimdilik malzeme kıtlığı bir sonraki adımı gerekli kılıyordu.
  
  "Şantaj için yiyecek" dedi.
  
  Dino, "Bundan memnun değilim" dedi.
  
  Karin, "Kim olduğuna bağlı" dedi. "Peki ne yaptılar? Belki yeni bir uzman web sitesi aracılığıyla, gerçekten şeytani piçleri açığa çıkarabilir ve birkaç kilo verebilecek olanlar hakkında ne yapabileceğimizi tartışabiliriz."
  
  Wu başını salladı. "Ne?" - Diye sordum.
  
  "Birkaç dolar. Tsentarinolar." Wonga. Lanet olsun, nereden başlayacağız?"
  
  Yeni dosya, her biri kalın harflerle yazılmış ve bir fotoğraf ve tarihle birlikte birçok sayfa isim içeriyordu. Karin listeyi aşağı kaydırdı. "Evet, alfabetik sıraya göreler. En azından bu bir şeydir. Herhangi bir tercihiniz var mı?"
  
  Dino, "Zengin adam tanımıyorum" dedi. "Birine şantaj yapmaktan bahsetmiyorum bile."
  
  Karin kendinden emin bir şekilde AC sayfasında gezinirken Wu, "Bu isimlerden bazılarını tanıyorum" dedi. "Ünlüler. Spor yıldızları. Televizyon sunucuları. Tanrım, bu Webb denen adam kimdi?"
  
  "O kimdi?" Karin nefretin yenilenmiş bir güçle alevlendiğini hissetti. "Şimdiye kadar yaşamış en kötü, en ürkütücü ve en güçlü yaratıklardan biri. Kötülüğün vücut bulmuş hali, gezegendeki her yaşamı etkileyebilecek kapasitede."
  
  Dino, "Şu anda birkaç tanesini sayabilirim" dedi.
  
  "Evet, bunu herkes yapabilir. Ama bunlar tam da bizim altında kalmak istediğimiz türden pislikler.
  
  Karin, sisteminin güvenlik duvarlarını kontrol ederek başka birisinin etrafı gözetlediğine dair herhangi bir erken uyarı işareti aradı. Hiçbir şey hayal edilemezdi ama o, orada birinin ondan daha akıllı olmadığına inanacak kadar kibirli değildi.
  
  "Her yeri kontrol edin" dedi, flash sürücüyü çıkararak. "B Sitesinden yaklaşık bir gün boyunca her şeyi izlememiz gerekiyor. Sonra göreceğiz."
  
  
  * * *
  
  
  Bunların hepsi onun dikkatli hazırlığının bir parçasıydı. Bir şeyler ters giderse ve onlar görülürse, yakalanırsa veya öldürülürse bu hazırlık eksikliğinden kaynaklanmayacaktır. Karin onları korumak için hatırı sayılır cephaneliğindeki her numarayı ve engin zekasının her zerresini kullandı.
  
  Ve planım. Benim küçük intikamım.
  
  Dino, Wu ve o, çöldeki evlerini terk ettiler ve ıssız bir yerde buldukları küçük bir kulübeye sığındılar. Haftalarca süren sistematik aramalar sürdü, ancak bulunduğunda yedek sığınak için ideal bir yer olduğu ortaya çıktı. Wu, yirmi dört saat boyunca evi CCTV aracılığıyla izledi. Karin ve Dino Los Angeles'a gittiler, para zulasını çektiler ve kalanları başka bir yere koydular; ağının güvenlik duvarlarını, güvenilirliklerini ve içinde bulundukları durumu periyodik olarak kontrol ettiler. Tekrar tekrar bunun herhangi bir şekilde test edildiğine dair bir işaret görmedi.
  
  Ancak metodik ve dikkatli bir şekilde; özgür kalabilmelerinin tek yolu buydu.
  
  Eve döndüklerinde tam otuz saat geçmişti. Birkaç kontrol daha yaptıktan sonra Karin flash sürücüyle yeniden çalışmaya hazırdı.
  
  "Kameraları kontrol ettin mi?" - diye sordu.
  
  "Evet, sadece yap."
  
  Sadece birkaç saniye sürdü ve sonra bir kez daha isim listesine göz attı. C'den sonra elbette D geldi.
  
  Matt Drake listede yoktu.
  
  Ancak SPEAR için ayrı bir bölüm vardı. Listede Drake'in adı vardı. Alicia Miles da öyle. Hayden Jay ve Mano Kinimaka'yı bekliyordu. Bridget Mackenzie'yi görmüş olması şaşırtıcı değil. Lancelot Smith mi? Hımmm. Mai Kitano. Lauren Fox. Yorgi. İlginç bir şekilde Thorsten Dahl'a herhangi bir atıfta bulunulmadı.
  
  Ama Karin Blake'e bir gönderme vardı.
  
  Bir süre ona baktı, sonra şimdilik onu görmezden gelmeye karar verdi. SPEAR ekibiyle ilgili olan ve ilk sayfanın altına eklenen diğer bağlantılar Savunma Bakanı Kimberly Crow'dan; Mahkum Nicholas Bell'e; ve "Aile/Arkadaşlar" başlıklı bir alt menü.
  
  Lanet olsun, bu adam gerçekten onların üzerine şehre gitti.
  
  İyi.
  
  İlk tıklama sadece ismin üzerinde olmalıydı: Matt Drake.
  
  Bakışları titreşti, dalgalandı ve sonra genişlemeye başladı; gözleri tabak büyüklüğünde büyüdü.
  
  "Siktir beni," diye fısıldadı korkuyla. "Ah. Kahretsin. Ben."
  
  
  YİRMİ SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Matt Drake, Strask Laboratuvarları tabelasını oraya varmadan çok önce görmüştü. Dallas'ın eteklerinde hâlâ yüksek bir bina vardı ve mavi-beyaz stilize 'S' logosu yapının en tepesine monte edilmişti. Ancak arabaları hızla hareket ediyordu ve çok geçmeden önlerinde tüm arazinin açıldığını gördü.
  
  Strask Laboratuvarları önemsiz, yavan, direksiyona saplanmış bir sopa gibi görünüyordu ve hiç şüphesiz ana fikir de buydu. Pencereleri geçilmezdi ama birçoğu öyleydi. Otoparkı CCTV kameralarıyla kaplıydı ama dünya buydu. Hiç kimse kameraların ne kadar gelişmiş olduğunu veya ne kadar uzağa uzandıklarını söyleyemezdi. Çürük bir bariyerden başka kapı yoktu. Hiçbir güvenlik görünürde yok.
  
  "Henüz bir cevap var mı?" - Dahl'a sordu.
  
  Hayden burnunun kemerini sıktı. Tek söylediği "Ölü sessizlik" oldu.
  
  Drake manzarayı inceledi. Park alanı binanın çevresinde, önünde ve doğu tarafında L şeklindeydi. Batıda dik, çimenlik bir set vardı. Çit YOK. Alanın tamamı açık planlıydı. Çevresinden bir yol ağı geçiyordu ve düzinelerce küçük ofis binası, depo ve alışveriş merkezleri hemen manzarayı oluşturuyordu.
  
  "Polis," dedi Dahl.
  
  DPD memurları zaten olay yerindeydi ve yol kenarı boyunca alanın dışına park etmişti. Hayden, sürücülerine yakınlara park etmelerini söyledi ve araçtan atladı.
  
  Drake hızla beni takip etti.
  
  "Çocuklar bir şey gördünüz mü? Herhangi bir şey?" Hayden sordu.
  
  Favorili uzun boylu polis memuru başını kaldırıp baktı. "Gördüğünüz şey elimizde olandır, hanımefendi. Gözlemlememiz ve herhangi bir işlem yapmamamız emredildi."
  
  Hayden küfretti. "Yani kendimizi neye bulaştırdığımız hakkında hiçbir fikrimiz yok. Sadece deli bir insanın her şeyin olabildiğince kötü olacağına dair verdiği söz."
  
  Alicia omuz silkti. "Merhaba, yeni ne var?"
  
  Dahl, "Eğer ortada bir biyolojik silah ya da özellikle mahsullerimizi yok etmek için tasarlanmış bir biyolojik cihaz varsa, o zaman başka seçeneğimiz yok" dedi.
  
  "Peki içeri nasıl girmemizi öneriyorsun?"
  
  "İleri gidin," dedi Dahl gülümseyerek. "Başka yolu var mı?"
  
  "Bizim için değil" dedi Drake. "Hazır mısın?"
  
  "Lanet olsun," diye mırıldandı Alicia. "Umarım gerçekten el ele tutuşmazsınız."
  
  Hayden istedikleri eşyaları istedi ve verdi. Drake gaz maskesini alıp taktı. Laboratuvarda herhangi bir risk yoktu.
  
  Drake daha sonra çimenli bir setten aşağı kaydı ve aşağıdaki bir vadinin üzerinden park alanına atladı. Yaklaşık kırk araba her yere dağılmıştı; her zamanki kuryeler, farklı yaş ve temizlikteydi. Alışılmadık bir şey yok. Dahl onun yanında, Alicia ve May de sağında koşuyordu. Tamamen hazırlıklıydılar ve silahları hazırdı. Drake en kötüsünü bekliyordu ama şimdilik onları karşılayan tek şey ürkütücü bir sessizlikti.
  
  "Bilginin diğer takımlara ulaştığını mı düşünüyorsunuz?" Kinimaka çevreye baktı. "Bu ülkelerden bazıları bu tür biyolojik silahların burada ve bu laboratuvarda savunmasız olduğu yönünde bir duyum alırsa bir saldırıyla karşı karşıya kalabiliriz. Ve Strask, Fort Sill'e göre çok daha az güvenli."
  
  "Diğer takımlar mı?" Lauren iletişim cihazına doğru iç çekti. "Tarikatın kaydının kısıtlama olmaksızın yayınlanmasından endişe duyuyorum. Ve bir bok fırtınası tüm hızıyla devam ediyor olabilir."
  
  Kinimaki'nin ağzı büyük bir daireye dönüştü. "Oooh."
  
  Drake ve Dahl arabaların arasında manevra yaparak ve gözlerini tüm camlardan ayırmadan yollarına devam ettiler. Hiçbir şey hareket etmedi. İçeride herhangi bir alarm sesi duyulmuyordu. Ana lobiye giden yollara ulaştıklarında o küçük pencerelerin bile karartılmış olduğunu gördüler.
  
  "Eğer buraya teslimat yaparsam" dedi Dahl. "Buranın sıradan bir laboratuvar olmadığını hemen varsayardım."
  
  "Evet dostum. Küçük ve hoş bir karşılama her zaman daha iyidir."
  
  Dahl kapı kollarını denedi ve şaşırmış görünüyordu. "Kilit açıldı."
  
  Drake, Hayden'ın emrini ve emrini bekledi. "Gitmek."
  
  Görüşünü kısıtlayan bir gaz maskesiyle Dahl'ın kapıları ardına kadar açıp içeri girmesini izledi. Drake, düşman ararken yeni HK'sinin seviyesini yükseltti. Gördükleri ilk şey resepsiyon masasının yanında ve arkadaki koridorlarda yatan cesetlerdi.
  
  "Hızlı". Dahl, Alicia'nın örttüğü ilkine doğru koştu. Mai, Drake'in örttüğü ikinciye doğru koştu. İsveçli hızla nabzını kontrol etti.
  
  "Tanrıya şükür" dedi. "O yaşıyor".
  
  Mai, "Ve bunu da," diye doğruladı ve kurbanın göz kapağını kaldırdı. "Uyuşturucu verildiğini düşünüyorum. Uyku gazı ya da buna ne deniyorsa süslü bir terim.
  
  Hayden yanında bir gaz, buhar ve duman dedektörü taşıyordu. "Onun gibi bir şey. Toksik değildir. Ölümcül değil. Belki onları uyutacak hafif bir şey?"
  
  "Votka bir silaha dönüştü" dedi Alicia, sesi maske yüzünden bozuldu. "Bu yeterli olur."
  
  Kensi ona baktı ve yavaşça başını salladı.
  
  "Neye bakıyorsun Bridget?"
  
  "En azından bu maskeyle sana kusmadan bakabiliyorum."
  
  Hayden, "Gaz hızlı etkili, tam kapsamlı bir gaz olmalı" dedi. "Bunu nasıl yaptılar?"
  
  "Havalandırmalar" dedi Lauren. "Isıtma sistemi, klima falan. Her ne kadar belki bir yerlerde laboratuvarlarında kilitli bilim adamları vardır. Tesisin türü göz önüne alındığında, her laboratuvar veya depolama tesisi ana düğüme bağlanmayacaktır."
  
  "Tamam" dedi Hayden. "Peki neden ? Tüm personeli uyutarak ne elde ettiler?"
  
  İletişim sistemi aracılığıyla değil, muhtemelen tüm binayı kaplayan bir tür hoparlör sistemi aracılığıyla konuşmalarına yeni bir ses girdi.
  
  "Burada mısın? Geri kalanı ne olacak? Oh iyi. O zaman yaklaşık on iki saniye içinde başlayabiliriz."
  
  Drake hızla dönüp kapıyı izledi. Lauren'ın sesi iletişim cihazında bir gelgit dalgası gibi yayıldı.
  
  "Yaklaşıyoruz! İsraillileri düşünüyorum. Hadi hemen geçelim. Ve İsveçliler!"
  
  "Silahlı çatışmaların olmadığı bir yer olsaydı..." diye belirtti Alicia.
  
  Çekimler çoktan başladı; Dallas polisi hiç şüphe yok ki içeri sızanların peşindeydi. Buna rağmen saldırı inanılmaz derecede hızlı gerçekleşti. Drake çoktan koridorda yürüyor ve iletişim cihazına bağlanarak iç kapıların çoğunu açacak acil kapatma kodunu istiyordu. O anda, ilk kapı sırasının arkasındaki büyük bir pencere sırası patladı, el bombaları üçlü camı hızla yok etti. Drake, jilet keskinliğinde şarapnelin ölümcül, durdurulamaz bir dalga halinde patlayarak odalara yayıldığını gördü. Her yüzeye gömülü parçalar. İç bölmeler ve ofis pencereleri de kırık veya sarkıktır. Drake silahı kapılara doğrulttu.
  
  Lauren'ın sesi: "İki, üç, beş, sekiz, yedi."
  
  Geçersiz kılma kodunu hızlıca girdi, ardından üzerinden geçti ve ekibin geri kalanı da onu takip etti. Her yerde uyku gazı yüzünden baygın hale gelmiş cesetler vardı.
  
  "Maskelerimizi çıkarmamız güvenli mi?" O sordu.
  
  Hayden hava kalitesini izledi. "Tavsiye etmiyorum. Evet, artık belli ama gazı kim soktuysa yine yapabilir" dedi.
  
  "En kötüsüyle" diye ekledi Dahl.
  
  "Kahretsin".
  
  Drake, maskeli kişilerin içeri girdiğini görünce ateş açtı. Aynı anda beş kişiydiler, yani muhtemelen Ruslardı, kendilerini kurşunlardan kurtarıyorlardı ve yol boyunca kimi inciteceklerini umursamıyorlardı. Drake bir tanesini yeleğe vurdu, geri kalanı kaçtı.
  
  "Sanırım Rus takımının hükümet yaptırımları altında olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Aklı başında hiçbir hükümet bunu kabul etmez."
  
  Kinimaka kıkırdadı. "Burada Ruslardan bahsediyoruz dostum. Söylemesi zor."
  
  Kenzie, "Ve eğer bundan kurtulabileceklerini düşünürlerse" dedi. "İsrailliler de."
  
  Drake masanın arkasına sığındı. Bu iç ofis labirentinin etrafındaki bölmeler en iyi ihtimalle dayanıksızdı. Hareket etmeye devam etmeleri gerekiyor.
  
  Yanından geçerken Alicia ve May'e el salladı. "Lauren" dedi. "Biyolojik silahların nerede olduğunu biliyor muyuz?"
  
  "Henüz değil. Ama bilgiler geliyor."
  
  Drake yüzünü buruşturdu. Katil bürokratlar muhtemelen hayatların maliyetini gelirlerle karşılaştırdılar. Hayden hızla geçip gitti. "Daha derine in" dedi. "Bu yüzden olacak."
  
  Ruslar iç bürolara ateş açtı. Mermiler cam elyafı cildi parçalayarak panellerin çökmesine ve alüminyum çivilerin her yere uçmasına neden oldu. Drake başını kaldırmadı. Hayden sürünerek ilerledi.
  
  Drake molozların arasına baktı. "Onları gözüme kestiremiyorum."
  
  Dahl farklı bir bakış açısıyla oturuyordu. "Yapabilirim". Ateş etti; adam düştü ama Dahl sertçe başını salladı.
  
  "Yelek. Hala beş güçlü."
  
  Lauren aramayı sonlandırdı. "Sadece bir bilgi parçası arkadaşlar. Uyuyan ajanı serbest bırakan emir kesinlikle binanın içinden geldi."
  
  "Anladım" dedi Hayden. "Lauren, İsveçliler nerede?"
  
  Sonra sessizlik: "Giriş yollarına bakılırsa, binanın diğer tarafından doğruca size doğru geldiklerini söyleyebilirim."
  
  "Kahretsin, o zaman önce merkez noktaya ulaşmamız gerekiyor. Bunun alt katlara inen yol olduğunu varsayarsak Lauren?"
  
  "Evet ama henüz biyolojik silahların nerede olduğunu bilmiyoruz."
  
  Hayden, "Orada, aşağıda" dedi. "Bunu başka bir yerde saklamak için aptal olmaları gerekir."
  
  Drake, Dahl'a başını salladı. "İyi misin?"
  
  "Kesinlikle. Ancak daha önce de söylediğiniz gibi hiçbir hükümet bu saldırıya izin vermezdi."
  
  "Şimdi İsveçlilerin bağımsız hareket ettiğini mi düşünüyorsunuz?"
  
  Dahl kaşlarını çattı ama hiçbir şey söylemedi. Bu noktada her şey mümkündü ve Teşkilat'ın modern bir altyapıyla güncellenerek hâlâ faaliyette olabileceğine dair yeni bir açıklama da tüm sayfada soru işaretleri yarattı. Bizden kaç adım öndeler?
  
  Peki dördüncüsü? Açlık seni ele geçirmezse ölüm gelir!
  
  Drake yuvarlandı. Kinimaka ofisin uzak tarafına sürünerek kendini dış duvara bastırdı, iç merkeze yaklaşırken Smith de onu takip etti. Hayden, Mai ve Yorgi tam ortasından geçtiler. Drake, Rusları yere sermek için ardı ardına ateş etti. Kenzi elinde bir tabancayla aralarında dolanıyordu ama yine de sert görünüyordu. Zavallı kızın katanası eksikti.
  
  Drake açık planlı ofis alanının sonuna ulaştı. Hayden çoktan oradaydı, asansör bankına ve onun ötesindeki diğer geniş ofis alanına giden açık alana bakıyordu. Orada bir yerlerde İsveçliler vardı.
  
  Lauren onların kulaklarına, Size kötü haber vermekten nefret ediyorum, dedi. "Fakat İsrailliler de bir ilerleme kaydetti. Burası bir savaş bölgesi. Orada olduğun için çok şanslısın. "
  
  Şimdi Kensi geri döndü. "İsraillilerin hükümetin desteğine sahip olduğundan ciddi olarak şüpheliyim. Ama bunların Özel Kuvvetler olduğuna inanıyorum. Desteğiniz yok mu?"
  
  "Yolumun üzerinde. Bir tekne dolusu. Bu takımların daha sonra bundan nasıl kurtulmayı bekledikleri hakkında hiçbir fikrim yok."
  
  "Buna inanmıyorsun" dedi Kensi. "Her zaman bir yol vardır. Kurbanları burada güvende tutmaya başlamalısınız. Onlara ihtiyaç duydukları yardımı veriyoruz."
  
  Hayden geri döndü. "Üzgünüm, buna henüz katılmıyorum. Neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz. Teşkilat'ın bundan daha ölümcül bir şey yayınlayıp yayınlayamayacağını bilmiyoruz."
  
  "Bu onları dışarı çıkarmak için bir neden değil mi?"
  
  "Teşkilat bizden tam da bunu yapmamızı isteyebilir. Kapıları aç."
  
  Alicia, "Hımm, ahbap," dedi. "Aptalın biri zaten pencereleri açmış."
  
  Hayden bunu düşündü. "Kahretsin, haklısın ama bu durumu daha da kötüleştiriyor. Ya Tarikat'ın taktiği ölümcül bir şeyi Dallas'a yaymaksa?
  
  Drake asansörlere baktı. "Lanet biyolojik silahın nerede olduğunu bilmemiz gerekiyor."
  
  Mermiler Rus birliğinin üzerinde patladı ve onu çeşitli panellerden oluşan bir "kartonpiyer" haline getirdi. Kırtasiye malzemeleri havaya uçtu: bir dizi kalem, bir telefon, bir yığın kağıt.
  
  Ekip indi.
  
  Lauren'ın sesi neredeyse duyulmuyordu. "Dördüncü alt kat, 7. laboratuvar. İşte orada. Acele etmek!"
  
  
  YİRMİ DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  İsveçlilere karşı bir sıra asansörü kalkan olarak kullanan SPEAR ekibi, çelik kapılara doğru koşarken Ruslara sürekli ateş açtı. Hayden ve Jorgi serbest bırakılırken Kinimaka ve Smith İsveçlilerle ilgilenirken ekibin geri kalanı Ruslara odaklandı.
  
  Hayden SL4 yazan düğmeye bastı.
  
  Asansörler çaldığında yoğun silah sesleri nedeniyle ses kayboluyordu. Drake eğildi ama düşman yine de ateşe karşılık vermeyi ve ilerlemeyi başardı, masaların etrafında dolaşıp arkalarından siper almak için daha güçlü nesneler kullandı. O sırada bir adam kafasına kurşun sıkılarak yere düştü. Bir diğeri kanatlanırken acı içinde çığlık attı, bir diğeri ise bacağından vuruldu. Buna rağmen geldiler.
  
  Metal kapıların üzerinde ışıklar parladı ve sonra hızla açıldılar. Hayden atladı ve ekibin geri kalanı da onu takip etti. Onlar için zor oldu ama başardılar.
  
  Drake, aralarındaki Hong Konglu Dahl'a karşı baskı altındaydı.
  
  Alicia çenesini onun sırtına dayadı. "Arkamdaki kim? Gezici parmaklarla mı?
  
  "Benim". Kenzi, dördüncü seviyeye hızlanırken dar alan onları sıkıştırıp harekete yer bırakmadığında ofladı. "Ama ellerim boynumda sıkıştı. Şaşırtıcı bir şekilde benim parmaklarım da orada." Onlara el salladı.
  
  Alicia bir hareket hissetti. "Birisi kıçıma bir şey soktu. Ve bu bir muz değil.
  
  "Ah, o ben olmalıyım" dedi Yorgi. "Evet, bu benim silahım."
  
  Alicia tek kaşını kaldırdı. "Silahın, değil mi?"
  
  "Silahım. Silahım, demek istediğim bu."
  
  "Tamamen şarj oldu mu?"
  
  "Alicia..." diye uyardı Drake.
  
  "Mmm, evet, böyle olması gerekiyor."
  
  "O halde hareket etmesem iyi olur. Artık bu kadar dar bir alanda çalışmasını istemiyoruz değil mi?"
  
  Şans eseri, Kensi tam da kısa ve öz bir cevap verecekmiş gibi göründüğü sırada asansör durdu ve geliş sesi çıkardı. Kapılar açıldı ve ekip adeta koridora çıktı. Drake bir işaret bulmak için duvarları taradı. Tabii ki orada hiçbir şey yoktu.
  
  "Laboratuvar 7 nerede?"
  
  Lauren, "Sağa dön, üçüncü kapı," dedi.
  
  "Mükemmel".
  
  Dahl hâlâ temkinli ama kendinden emin bir tavırla önden yürüyordu. Tehdit büyük ölçüde daha büyüktü ama Drake onların burada olma nedenini bir an bile unutmadı. Son Yargının sırası. Başka ne planladılar?
  
  Yorgi nefes nefese maskesini çıkardı. Kensi kuralları çiğneyerek onlara katıldı ve ardından Smith de aynısını yaptı ve Hayden çaresizce kollarını kaldırırken boş bir bakış attı.
  
  "İsyancılar," dedi Dahl, yürümeye devam ederek.
  
  Kenzi, "Dolandırıcılar derdim" dedi. "Kulağa daha iyi geliyor."
  
  Onun yanında durdu.
  
  "Bu kadar disiplinli olmasaydım sana katılırdım."
  
  "Merak etme. Bunun üzerinde çalışabiliriz."
  
  Drake onu arkadan dürttü. "Onun özel okula gittiğini biliyorsun değil mi Kenz? Onu asla kıramayacaksın."
  
  "Mossad'ın kendi yöntemleri var."
  
  Dahl omzunun üzerinden baktı. "Siz ikiniz çenenizi kapatır mısınız? Konsantre olmaya çalışıyorum."
  
  "Neyi kastettiğimi anla?" dedi Drake.
  
  "Neye odaklanmak?" Alicia sordu. "Birden dörde kadar numaralar mı?"
  
  "İşte buradayız" dedi Dahl. "Laboratuvar 7".
  
  "Her şeyi kendin mi hesaplıyorsun Torsti? Durun, sanırım bir yerlerde bir çıkartma var."
  
  Hayden ileri doğru itti. "Formasyon, millet. Arkana bak. Her iki taraftaki asansörlere dikkat edin. Beni biyolojik silaha bağlamak için Lauren'ın telefon etmesine ihtiyacım var ve laboratuvarın güvende olmasına ihtiyacım var. Bunu yapabileceğini düşünüyor musun?"
  
  Hiç ara vermeden dağılıp yerlerini aldılar. Drake ve Hayden laboratuvara kendi başlarına girmek zorunda kaldılar. İlk önce, her tarafı her türlü aletle kaplı, malzeme dolu olan dış ofise girdiler. Drake'in bunların ne olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu ama hayati ve pahalı görünüyorlardı.
  
  Cam duvarın arkasında güvenli bir iç oda vardı.
  
  "Lauren" dedi. "Laboratuvar 7 iki odadan oluşuyor. Dış ve iç. İç kısım muhtemelen kapatılıp serbest bırakılabilen bir kimyasal kontrol odasıdır.
  
  Hiç bir şey. İletişim kesildi.
  
  Drake, Hayden'a baktı. "Ne-"
  
  "Özür dilerim Matt. Hayden. Laboratuvarlar her zaman frekans korumalı olduğundan sinyaller içeri girip çıkamaz. Laboratuvar 7 tesisin geri kalanından farklı bir seviyede ve ek güvenliği devre dışı bırakmamız biraz zaman aldı."
  
  Hayden, "Endişelenme," dedi. "Nereye gitmeli?"
  
  "İçerideki oda. Orada bir camlı dolap olmalı. Bunu görüyor musun?"
  
  Drake büyük cam duvara doğru yürüdü. "Evet. Tam uzak köşede."
  
  "Biyolojik silahlar elbette silahlara benzemiyor. Kahve şişesi büyüklüğündeki bir teneke kutuda saklanmalıdır. PD777 koduyla tanımlanabilir. Anladım?"
  
  "Anlaşıldı". Kapı kod paneline gitti ve geçersiz kılma kodunu girdi. "Hiç bir şey". İçini çekti. "Bu odanın farklı bir kodu olabilir mi?"
  
  "Bırak öğreneyim. Sorun şu ki tüm patronlar, teknisyenler ve laboratuvar asistanları orada sizinle uyuyor."
  
  "Rusları, İsveçlileri ve İsraillileri saymıyorum bile. Acele etmek".
  
  Drake, Hayden'ın ekibe danışmasını dinledi. Her şey sessizdi, ürkütücü bir şekilde. Smith daha sonra iletişim yoluyla hırladı.
  
  "Doğu merdivenlerinde hareket var. İşte geliyorlar!"
  
  May, "Batıda hareket tespit ettim" dedi. "Acele etmek".
  
  Hayden, "Asansörleri tutun" dedi. "Çok yakında onlara ihtiyacımız olacak."
  
  Drake camdan ateş etmeyi düşündü. Hiç şüphe yok ki kurşun geçirmez ve potansiyel olarak tehlikeli olurdu. Dış odada ayrıca herhangi bir sayıda zehir içerebilecek test tüpleri ve kutularla dolu cam dolaplar bulunuyordu.
  
  Lauren yeni bir şifre bağırdı. Drake ona yumruk attı. Kapı ardına kadar açıldı. Odanın uzak ucuna koştu, dolabı açtı ve kutuyu aramaya başladı. Hayden geride kaldı. Her takım üyesi sırtlarını korurken bir sonrakini görüş alanında tutar.
  
  Drake kutu üstüne kutuyu inceledi. Her birinin üzerinde siyah, kalın harfler ve rakamlardan oluşan bir baskı vardı ve bunlar sıra dışıydı. Bir dakika geçti. Smith merdivenlerden yukarı ateş açtı ve May de birkaç saniye sonra aynısını yaptı. Kimsenin savaşa el bombası gönderecek kadar aptal olmaması için dua ederek saldırıya uğradılar.
  
  "Anlaşıldı!"
  
  Konteynırı aldı, içinde en azından Amerika'yı yok edebilecek bir biyolojik silah bulunduğunu hatırlamak için yarım saniye harcadı ve onu kolunun altına sıkıştırdı. "Gitme zamanı".
  
  Birlikte, koordineli bir şekilde geri çekilmeye başladılar. May ve Smith, Drake ve Hayden koridora ulaşana kadar merdivenleri kapattılar, ardından Yorgi ve Dal onları kapattı. Alicia asansör düğmesine bastığında May ve Smith hızla geri çekildiler.
  
  Kapılar anında açıldı.
  
  "Daha hızlı!" - Mai bağırdı ve hızla köşede belirdi. "Birkaç saniye arkamdalar."
  
  Ateşe karşılık vererek onları yere sabitledi.
  
  Smith, artık Dahl'ın kapsadığı farklı bir yola gitti; her iki adam da kapılara doğru çekildi.
  
  Ve sonra alarmlar çalmaya başladı; kulakları dolduran ve duyuları aşırı harekete geçiren, kornaya benzer güçlü bir kükreme.
  
  "Bu da nedir böyle?" Drake çığlık attı.
  
  "HAYIR. Oh hayır!" Lauren çığlık atarak karşılık verdi. "Çık oradan. Hemen oradan çık! Az önce sisteme bir şey saldılar." Durdu. "Aman Tanrım... bu sarin."
  
  Zaten koridorun çatısındaki havalandırma deliklerinden ve asansörün yan havalandırma deliklerinden akmaya başlamıştı.
  
  
  OTUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Drake, Sarin ismi anıldığında ilk korku dalgasını bastırdı. Ölümcül olduğunu biliyordu. Bunun bir kitle imha silahı olarak değerlendirildiğini biliyordum. Smith, Yorgi ve Kenzi'nin maskelerini çıkardıklarını biliyordu.
  
  Ve havalandırma deliklerinden sızan renksiz, kokusuz bir sıvı olduğu söylenen şeyi gördü.
  
  "Burada sarin depoladıklarından hiçbir zaman şüphe duymadım." Hayden, Yorgi'ye saldırdı. "Ama bu..." Maskesini yakaladı.
  
  Drake neredeyse her şeyin manipüle edilebileceğini, tasarlanabileceğini ve hatta yeniden tasarlanabileceğini biliyordu. Tek sınırlama hayal gücüydü. Sıvı sinir gazı sonsuz derecede esnekti. Şimdi tüm gücüyle Kenzi'ye ulaşmak için koşuyordu ama Alicia ile May'in çoktan orada olduğunu gördü. İsrailli kadın maske takıyordu ama gözleri zaten kapalıydı ve vücudu gevşekti.
  
  Sarin, doza bağlı olarak bir ila on dakika içinde öldürebilir.
  
  "Hayır" dedi Drake. "Hayır hayır hayır".
  
  Dahl maskeyi yüzüne tamamen kapatmayı başaramadan Smith, zaten baygın halde asansörün kenarından aşağı kaydı.
  
  Asansör hızla yukarı çıkıp birinci kata çıktı.
  
  "Ne yapmalıyız?" Hayden iletişim üzerinden bağırdı. "Ne kadar zamanları var?"
  
  "DSÖ?" Lauren doğal bir şekilde karşılık verdi. "Kim yaralandı?"
  
  "Lanet bir laboratuvar faresi ya da doktor bul ve bize ne yapacağımızı söyle!"
  
  Kapılar ardına kadar açılırken Kinimaka, Smith'i omzuna aldı. Drake onun dışarı çıkmak üzere olduğunu gördü ve Hawaiilinin muhtemelen bekleyen İsveçlileri, Rusları ve İsraillileri unuttuğunu bilerek ilk önce koştu. Hemen tüm yüksek seviyedeki havalandırma deliklerinden hafif bir buharın sızdığını gördü. Kalbi battı. "Burada da yayınlandı."
  
  Lauren, "Bütün kompleks," dedi. "Burada bir laboratuvar teknisyenim var."
  
  Kinimaka, "Ona ihtiyacım yok," diye nefes aldı. "Atropine ihtiyacımız var. Nerede bu lanet atropin?
  
  Hatta yeni bir ses geldi. "Kaç kişiye virüs bulaştı? Peki hangi seviyeye kadar?"
  
  Drake bölgeyi taradı ve silahını doğrultarak saklanmak için koştu. Alicia onu destekledi. İlerideki hareket onları durdurdu.
  
  "Bunun canı cehenneme!" Hayden ağlıyordu. "Laboratuvarda bizden üç kişi ve bilinci kapalı onlarca insan var. Panzehirle buraya gelmelisin ve bunu hemen yapmalısın!"
  
  Adam, "Sarin öldürücüdür" dedi. "Ama öldürmek bir saat sürebilir. Doğru yoldayız inanın bana. Biz buna hazırdık. Söyle bana, kurbanlar nefes almakta zorluk çekiyor mu?"
  
  Drake arkasına baktı. Hayden kontrol etmek için biraz zaman ayırdı. "Evet" dedi boğazında bir yumruyla. "Evet öyle".
  
  Drake, Dal'ın Kenzi'ye doğru yürümesini, onu nazikçe Alicia'dan uzaklaştırmasını ve onu kollarına almasını izledi. Doğrudan Kinimaka'ya baktı. Hiç kimse. Başka hiçbir yerde. Dünya yok oldu ve İsveçlinin vicdanında tek bir şey kaldı.
  
  "Mano. Ne yapmalıyız?"
  
  Koca Hawaiili homurdandı. "Atropin ve Otomatik Enjektör."
  
  Ses hemen cevap verdi. "Her katta tıbbi bölmeler bulunuyor. Her bölmede birkaç panzehir bulunur ve atropin bunlardan biridir. Orada ayrıca otomatik enjektörler bulacaksınız. Sadece uyluk kasına yapıştır.
  
  "Ne yaptığımı biliyorum!"
  
  Drake, teknisyenin Kinimaka'ya nereye gideceğini söylemesini bekledi, sonra ilk o gitti. Gizlice dolaşmak yok, masalardan kaçmak yok; bu sefer yola koyuldular, düşmüş arkadaşlarını desteklediler, onlarla mücadele edecek kadar aptal olan her türlü haydut ülkeye meydan okudular. Zemin hala cesetlerle doluydu, ancak şimdi bu uyuyan bedenler kıvrılmış, acıdan eziyet çekiyordu, bazıları zaten titriyordu.
  
  Giriş kapıları yıkıldı. İçeri maskeli ve takım elbiseli adamlar koştu.
  
  Drake sandalyesini tekmeledi ve odanın köşelerinden birindeki tıbbi bölmeyi fark etti. Koştu. Sağda, ateş ettikleri Rus'un Kevlar giymiş cesedi yatıyordu. Yanında iki kişi daha yatıyordu; sarsıldılar ve öldüler. Sarin onları da çok sert vurdu. Kimyasal salınım savaşı etkili bir şekilde durdurdu ve SPIR'da hâlâ biyolojik silah vardı.
  
  Hayden elinde silah olmadan ileri atıldı ve tıbbi bölümün kapısını açtı. İçeride, önlerinde parlak sıvıyla dolu bir düzine ampul duruyordu. Açıkça işaretlenmişlerdi ve Kinimaka atropine bağırdı; Mai otomatik enjektörü çıkardı ve doldurdu. Kinimaka, Dal'ın aynısını Kenzie'ye yapmasından birkaç saniye önce Smith'in suratına bir iğne batırdı. Alicia ve Mai, Yorgi'yle uğraştılar ve sonra ekip, kalplerini dolduran umudun artık çok çaresiz göründüğünden korkmuş, bitkin ve uyuşmuş bir halde geri çekildi.
  
  Dakikalar geçti. Drake Kinimaka'ya döndü. "Şimdi neler oluyor?"
  
  "Eh, atropin sarinin etkilerini engelliyor. Geri dönmeleri gerekiyor."
  
  Teknisyen, "Yan etkilere dikkat edin" dedi. "Temel olarak halüsinasyonlar. Ama baş dönmesi, mide bulantısı, bulanık görme..."
  
  "Merak etme" dedi Alicia. "SPEAR Takımı için bir barda öğle yemeğinden daha kötü bir şey olamaz."
  
  "Kuru ağız. Artan kalp atış hızı..."
  
  "Evet."
  
  Birkaç dakika daha geçti ve Drake çaresizce Yorga'nın yüzüne baktı ve saniyede yüz kez en azından bir damla yaşamın ona geri dönmesini diledi. Hayden teknisyene sarini sistemden çıkarıp herkesin maskelerini çıkarmasına izin verip veremeyeceklerini sordu ancak durum pek kontrol altına alınamadı. Sarini salan kişinin hâlâ başka planları olabilir.
  
  Lauren onlara "Artık biz de sistemin içindeyiz" diye güvence verdi. "FBI, bir süredir bu davayı araştıran birçok üst düzey bilgisayar bilimcisini tutukladı."
  
  "Diğer özel kuvvet timlerinden haber var mı?" Hayden sordu.
  
  "Biz de öyle düşünüyoruz. Sadece onay alıyorum. Orada her şey biraz kafa karıştırıcı."
  
  Drake, Yorgi'nin maskesinin sağ tarafındaki yanağını okşadı. "Bana bundan bahset."
  
  Rus ellerini kaldırarak hafifçe kıpırdadı. Gözleri birden açıldı ve boş boş Drake'e baktı. Öksürdü ve maskesini çıkarmaya çalıştı ama Drake onu yerinde tuttu. Atropin olsun veya olmasın, hiçbir şeyi şansa bırakmamak en iyisidir. Smith de mücadele etti ve ardından Kenzie; Dahl uzun, duyulabilir bir rahatlama nefesi verdi. Ekip bu fırsatı değerlendirip kısa, zayıf bir gülümsemeyle karşılık verdi.
  
  Hayden, "Haydi onları havaya kaldıralım" dedi. "Bugünlük burada işimiz bitti."
  
  Lauren tekrar iletişime geçti. "Onlarla her şey yolunda mı? Hepsi?" Kimin enfekte olduğu hakkında hala bir fikri yoktu.
  
  "Şimdiye kadar her şey yolunda, aşkım," dedi Drake. "Yine de bir doktorun onları kontrol etmesi güzel olurdu."
  
  "Burada onlardan bir düzine var."
  
  Hayden, "Şimdi yanınıza geliyorum" dedi.
  
  Ekip yeniden toplandı ve birbirlerinin kapıdan çıkmasına yardım etti. Hayden biyolojik silahı göğsüne bastırdı, şimdi bile kime güvenebileceğinden emin değildi. İletişim üzerinden Lauren'a bir soru sordu.
  
  Lauren, "Dallas'ta güvenli bir yere götürülmesi gerekiyor" dedi. "İşte ayrıntılar elimde. Seni bekliyorlar."
  
  Hayden maskesinin ardından yorgun gözlerle Drake'e baktı.
  
  Asla bitmez.
  
  Drake onun ne düşündüğünü tam olarak biliyordu. Acil servise vardıklarında, maskelerini çıkarıp Lauren'ı bulduklarında kendilerini biraz daha dinlenmiş hissetmeye başlıyorlardı. Drake kendisine sıcak kahve getirilmesinden hoşlanıyordu ve Alicia bir şişe su için meledi. Mai bardağı ondan aldı, bir yudum aldı ve onu kullanılmış şişeden bir yudum almaya davet etti.
  
  Kenzi uzanıp onu May'den aldı ve içini çekti. "Neden sizi dördünüzü görüyorum?"
  
  Alicia suyunu geri verdi. "Peki hâlâ hayatta mısın? Hey, bu üçlü seks sayılır mı?"
  
  Drake izledi. "Bir şey mi biliyorsun? Bu işi ne zaman bırakmanın zamanı geldiğini, siz ikiniz birbirinizi kızdırmaya çalışmaktan vazgeçtiğinizde anlayacağım. İşte o zaman emekli olacağım."
  
  Merkezi iletişim sistemine bir bilgi yağmuru yağdığında Lauren bir anlığına Smith'ten uzaklaştı. Buna Washington'daki iğrenç adamdan, Dallas'taki yerel operasyondan ve daha az ölçüde Savunma Bakanı'ndan gelen iletişimler de dahildir.
  
  Bağlantıyı kullanabileceğini hatırlamadan önce grubun dinlemesi için elini salladı. "Hey, peki, merhaba. Sana Dallas'ta bir adres vereceğim ve yola çıkacaksın. Bu biyolojik silahlar doğada ne kadar uzun süre kalırsa tehlike de o kadar büyük olur. Şimdi küçük bir açıklamamız var. Görünüşe göre laboratuvarda çalışan hemen hemen herkesi etkilemek için verilen orijinal sakinleştirici, Geronimo'nun tabutunu açar açmaz yedek kodla tetiklenmiş. Tarikatın şu anda hâlâ var olmayabileceğini düşünüyorlar ama en azından bir kişi hâlâ onlar için çalışıyor olabilir. Sarin de aynı kodla ve şüphesiz aynı kişi tarafından aktive edildi. İçeriden mi? Belki. Ancak sinyalin içeri girebilmesi için laboratuvarın koruyucu ekranlarını kaldırmak zorunda olduğumuzu da unutmayın."
  
  Hayden, "Uyuyan ajan işini yapmadan önce insanların ayrılmadığından emin olmalısınız" dedi.
  
  "Onun üzerine. Ama hepsi bu değil. Cesetler sayıldı." Bir nefes aldı. "Laboratuvar personelimiz ve masum siviller iyi bir iş çıkardılar. Hepsi atropine yanıt veriyor gibi görünüyor. Yerde uyudukları için yalnızca zayıf dozlar aldıkları ve yardımın çabuk geldiği varsayılıyor. Şu anda kimlik tespiti konusunda bir sorun yok ama Rusların ve İsveçlilerin pozisyonlarını bildiğimiz için haklı olduğumuzu varsaymalıyız. Üç Rus öldürüldü, ikisi kayıptı. İki İsveçli öldü, biri kayıp. Ve üç İsrailli öldü, ikisi kayıptı."
  
  "Atropin almamışlar mı?" Dahl endişeyle sordu.
  
  "Elbette yaptılar ama sivillerden sonra. Ve bu onları gerçekten daha agresif bir şekilde etkiledi."
  
  Bu noktada Smith, Yorgi ve Kenzi ayağa kalkmışlardı; dinlenmiş ve harekete geçmeye istekli görünüyorlardı. Drake bunun yukarıda belirtilen yan etkilerden biri olup olmadığını merak etti.
  
  "Yorgi" dedi. "Alicia'ya bak. Ne görüyorsun?"
  
  Rus sırıttı. "Dondurma ve acı biber?"
  
  Drake sırıttı. "O iyi".
  
  Alicia derinden kaşlarını çattı. "Bu ne demek oluyor. Yogi? Yogi? Hadi dostum. Seni sevdiğimi biliyorsun ama eğer işin suyunu çıkarmazsan seni öldürmek zorunda kalacağım."
  
  Drake onu bekleyen arabalara doğru çekti. "Aferin aşkım, az önce onun amacını kanıtladın."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hız onların tercihi, kurtarıcısı, Tanrısı ve şu anda hayatta kalmanın en iyi yoluydu.
  
  Dallas'a giderken kendilerini nelerin beklediğine dair hiçbir hayalleri yoktu. Kaç polis memurunun yardım ettiği önemli değildi; Rotada ne kadar FBI SUV'u ve SWAT minibüsü sıralanırsa sıralansın, karşılaştıkları insanlar dünyanın en iyileri arasındaydı ve bir çıkış yolu bulacaklardı.
  
  Gerçekte kimin için çalıştıklarına bağlı.
  
  Drake, Dallas'taki kısa yolculukları için kendilerine sağlanan araçları (hükümet tarafından verilmiş dört tekerlekten çekişli iki araç) gördü ve frene bastı.
  
  "Bu gerçekten işe yaramayacak."
  
  Otoparkı ve içindekileri hatırlayarak çıkışın yakınındaki birkaç park yerini işaret etti.
  
  "Yapacaklar".
  
  Lauren aynı fikirde olduğunu ifade etti. "FBI'dan bu konuyu incelemesini isteyeceğim."
  
  "Hızlı". Drake zaten o yöne doğru gidiyordu. "Tüm? Yükle. Yakında elimizdeki tüm cephaneye ihtiyacımız olacak."
  
  Hayden ortadayken, siyah gizli renkli bir Dodge Challenger ve kaportasında iki beyaz şerit bulunan açık mavi bir Mustang ile arabalara doğru koştular. Dahl, Mustang'i modifiye etti; bu harika bir şeydi çünkü Drake, Challenger'ı istiyordu. Polis arabaları Dallas şehir merkezinden geçen yolu açmaya hazırlanırken çığlıklar atarak uzaklaştı. Helikopter yakınlarda dolaşarak SWAT ekipleri tarafından vurulma ihtimalinin yüksek olduğu konusunda uyardı. Her iki araba da hacklenebilecek kadar yeniydi; FBI'ın anahtarlara ihtiyacı yoktu.
  
  Drake, yolcu koltuğuna oturan Yorgi, Hayden, Alicia ve May'in yanına bindi. Mutlu bir şekilde gülümseyerek motoru çalıştırdı.
  
  "Bu," dedi, "sabah altıdan önce yatağımdan kalkmamı sağlayan ses."
  
  Alicia bunu görmezden geldi. Onun çocukluğuna alıştı ve bunu herkese duyurdu.
  
  Drake motoru çalıştırdı. Dahl yanındaki Mustang'i çalıştırdı ve iki adam sonunda iki sıra pencereden sırıttı.
  
  Hayden koltuğunun arkasındaki kutuya hafifçe vurdu. "Biyolojik silahlar".
  
  "Hımmm evet. İyi."
  
  Kendini yere bastırdı, direksiyonu çevirdi ve arabayı otoparkın dar alanına yönlendirip çıkışa koştu. Araba, engebeli kaldırımda, ön kaldırma ve arka sürtünmeyle sıçradı. Kıvılcımlar uçuştu.
  
  Dahl, Drake'in arkasında, ön camında kıvılcımların parıldadığını ve onu bir anlığına ateşe boğduğunu gördü. Açıkçası mutlu değildi.
  
  "Keenell, Drake. Bu işe bulaşmaya mı çalışıyordun?"
  
  Hayden, "Sadece sür," diye yanıtladı. "Güvenli bina sadece dokuz dakika uzaklıkta."
  
  Smith, "Evet, belki yarış pistinde" dedi. "Ama burası Dallas ve bu ikisi yarışçı değil."
  
  "Ateş etmek ister misin, Lancelot?" Drake içini çekti. "Bu İsveçlinin üzerinden tırmanın ve onu alın."
  
  "Önemli değil."
  
  "Sinirlisin?" Alicia katıldı. "Elbette hayır, Lancelot."
  
  Hayden tekrar denedi.
  
  Lauren'ın sesi kendi sesini bastırdı. "Düşman yaklaşıyor" dedi ve ardından "Vurulma, Lancelot."
  
  Drake, direksiyonuna ince ayar yaparak ve yolun her iki şeridini kullanarak aşırı savrulmayı önemli ölçüde engelledi. Önünde bir polis arabası durarak diğer sürücülerin karşıdan karşıya geçmesini engelledi. Meydan Okuyanlar artık yüksek binalarla çevrili olan kavşağın yanından hızla geçtiler. Mustang yarım saniye sonra hızla geçip Dodge'un arka çamurluğunu kıl payı kaçırdı. Drake dikiz aynasına baktığında tek görebildiği Dahl'ın sıktığı dişleriydi.
  
  "Artık bir köpekbalığı tarafından kovalanmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorum."
  
  İleride bir yerlerde Ruslar, İsveçliler ve İsraillilerden oluşan geri kalan birlik vardı ve hepsinin tek bir görevi vardı: Amerika'nın yiyecek stokunu yok etmek için özel olarak tasarlanmış bir biyolojik silah elde etmek.
  
  "Neden onu yok etmiyoruz?" dedi Kinimaka tırabzanlara tutunurken.
  
  Dahl, "Bu adil bir soru" dedi.
  
  "Öyle" dedi Lauren. "Fakat bana az önce protokollerin yürürlükte olduğu söylendi. Prosedürler. Yanlış yaparsanız kendinizi ve sayısız başkasını öldürebilirsiniz."
  
  İleride keskin bir dönüş göründüğünde Drake gazı azalttı. Polis bir kez daha diğer tüm yolları kapatmıştı ve arabayı zarif bir şekilde köşeden manevra ettirerek lastikleri çıkardı ve kırmızı ışıkta hızla geçti. Dahl onun birkaç adım gerisindeydi. Yayalar sokaklarda sıra sıra dizildi, şaşkın şaşkın baktılar ve el kol hareketleri yaptılar, ancak polis tarafından megafonla durduruldular. Drake bazılarının dinlemeyebileceğinin her zaman farkındaydı.
  
  Hayden, "Polisler tüm bunların üstesinden gelemez" dedi. "Yavaş olun arkadaşlar. Beş dakikamız kaldı."
  
  O anda bir kamyonet yan sokaktan uçarak geldi ve neredeyse habersiz bir polis memuruna çarpıyordu. Yollarına döndü ve sonra onlara yetişti. Yorgi çoktan penceresini indirmişti ve Mai arkadan camı kırdı.
  
  Gümüş rengi bir F-150 olan kamyonet, yaklaşırken aynı tempoyu sürdürdü. Direksiyonun arkasındaki sırıtan yüz, yola baktığının iki katı kadar onları izliyordu. Yorgi sandalyesine yaslandı.
  
  "Ah hayır, hayır, hayır. Bu iyi değil. Onu biliyorum. Onu biliyorum. "
  
  Drake hızla baktı. "Bence Rus halterciye benziyor."
  
  Yorgi, "Olimpiyatlardaydı" dedi. "Bu, Rusya'dan çıkan en iyi askeri suikastçılardan biri olmadan önceydi. O Olga."
  
  Bir grup yaya hızla giden arabaların önüne çıktığında Drake yavaşladı; çoğunun cep telefonu gözlerinden birkaç santim uzaktaydı.
  
  "Olga?"
  
  "Evet Olga. O bir efsane. Onu hiç duymadın mı?
  
  "Bu bağlamda değil. HAYIR".
  
  Gümüş F-150 keskin bir şekilde yön değiştirerek Challenger'ın yan tarafına çarptı. Gezgin sürüden kurtulan Drake tekrar gaza bastı ve ileri atıldı; Challenger tatmin edici bir kükremeyle karşılık verdi. Olga bir dönüş daha yaparak arkadaki üç çeyreklik kanadı hedef aldı ama birkaç santim farkla ıskaladı. F-150'si diğer tarafa, doğrudan Drake ile Dahl'ın arasına geçti. İsveçli Mustang'ini onun arkasında manevra yaptı.
  
  "Ben onu vuramam" dedi. "Çok riskli."
  
  Mai, "Onu vuramam" dedi. "Aynı sorun".
  
  "Nasıl kaçmayı umuyor?" Kinimaka bunu düşündü.
  
  Yorgi onlara "Olga yenilmez" diye güvence verdi. "Ve asla başarısız olmaz."
  
  Alicia, "Bu onun için harika" dedi. "Belki siz ikiniz aynı yatağın altına saklanabilirsiniz."
  
  Üç araba hızla ilerledi, diğer araçlar büyük ölçüde kapatıldı ve yayalar sürekli polis sirenleriyle uyarıldı. Hayden taşınabilir uydu navigasyonunun ekranına yapışık halde otururken Drake, Hayden'ın talimatlarını takip etti.
  
  Drake önünde uzun bir düzlük gördü.
  
  "Benimle kal Dal," dedi. "O kaltağı bir köşeye itin."
  
  Yolun ortasında kalarak hızlandı. Başıboş araç aslında bir ara sokaktan çıkmaya başladı, ancak sürücü takibe yaklaştığını görünce durdu. Drake çekicini aşağıda tutarak arkasından Olga ve Dahl'ı izledi. Motorlar kükredi ve lastikler kükremeye başladı. Cam vitrinler ve ofis binaları sanki sisin içindeymiş gibi parlıyordu. Yayalar fotoğraf çekmek için yola atladı. Polis arabası da Olga'nın yanında durarak kovalamacaya katıldı, böylece Drake'in arka görüş alanında artık iki araba vardı.
  
  Hayden, "Üç dakika," dedi.
  
  Alicia, "Silahlarınızı alın millet," dedi.
  
  Kenzie, "Umalım Rus kaltağı sessizce çekip gitmesin" dedi.
  
  Yorgi, Drake'in yanında sertçe yutkundu.
  
  Sonra ileride en tuhaf ve en korkunç şey oldu. Şahıslar yolun ortasına koştu, dizlerinin üstüne çöktü ve ateş açtı.
  
  Mermiler Challenger'ın ön kısmını delip geçti, metale çarptı ve cıvataları deldi. Kıvılcımlar havaya uçtu. Drake arabayı kesinlikle düz bir şekilde sürdü.
  
  "Lanet güverteye vur!" - O bağırdı.
  
  Daha fazla çekim. Polis, saldırganları durdurmak için kaldırıma çıktı. Siviller saklanmak için eğildiler. SWAT ekibi siperden ayrıldı ve polisle birlikte koştu; silahları hedef aldı ancak yolun diğer tarafındaki insanlara çarpma ihtimali nedeniyle kullanılmadı.
  
  Drake'in ön camı patladı ve şarapnel parçaları ceketinin, omuzlarının ve dizlerinin üzerine düştü. Kurşun kulağının birkaç santim sağındaki koltuk başlığına çarptı. Yorkshire'lı iki saniye daha bekledi, atıcıların tekrar sıraya girmelerine izin verdi ve ardından Challenger'ı büyük bir güçle saptırdı.
  
  Olga'nın F-150'sini ateş hattında bırakmak.
  
  Kendi direksiyonunu çevirerek sağ taraftaki polis memuruna çarptı ama kurşunlar hâlâ isabet ediyordu. Yanında oturan adam birdenbire gevşedi; arabanın içini kırmızı su bastı. Bir Rus daha öldü ve geriye yalnızca bir kişi kaldı.
  
  Dahl aniden kendini doğrudan ateş hattında buldu.
  
  Ancak o zamana kadar tetikçiler yaklaşan polislere ve SWAT'a odaklanmıştı, sadece ikisi dönüp koruma ateşi açarak kaçmaya hazırlandı. Drake, kalabalığı delip geçen kurşunları gördü, bu insanların -muhtemelen İsraillilerin- sivillere nasıl davrandığını gördü.
  
  "Her şeyin canı cehenneme" dedi. "Buna tolerans gösterilmeyecektir."
  
  "Drake!" Hayden uyardı. "İki dakika".
  
  Mai onun omzunu tuttu. "Bunun yapılması gerekiyor."
  
  Drake gaz pedalına bastı ve araba ile kaçan militanlar arasındaki zemini yuttu. Yorgi bir pencereden dışarı eğildi ve Mai diğerinden dışarı doğru eğildi. Silahlarını doğrultarak, başka kayıp verme şansı olmadan, ölü cadde boyunca üç el ateş ettiler ve kaçan insanları fırlattılar.
  
  Drake, düşen bedenlerden kaçınarak keskin bir şekilde yön değiştirdi.
  
  "Piçler."
  
  Dikiz aynasında polisler onları yakaladı. Sonra Olga ve Dal geri döndüler, ellerinden geldiğince yarışarak yolun ortasında birbirleriyle yarıştılar. Olga'nın arabası kanla kaplıydı, ön camı yoktu, çamurlukları, yanları ve farları kırılmıştı ve lastiklerden birinin lastiği düşmüştü. Ama yine de geldi, amansız bir kasırga gibi.
  
  Hayden yüksek sesle, "Doksan saniye," diye okudu.
  
  "Nerede?" - Diye sordum. Drake sordu.
  
  Adresi bağırdı. "Sağa keskin bir dönüş yapın, sonra sola dönün; bina tam önünüzde, yolu kapatıyor."
  
  Lauren, "Farklı bir açıdan," diye araya girdi. "Savaşı terk edenler İsraillilerdi. Ve yarış."
  
  "Yetkisiz" dedi Kensi. "Düşündüğüm gibi. Eğer hükümetimiz işin içinde olsaydı bu asla olmazdı."
  
  Dahl gözlerini yoldan ayırmadı. "Senden gelenler beni şaşırtıyor."
  
  "Olmamalı. Yabancı topraklarda hareket etmeyeceklerini, öldürmeyeceklerini ve sakat bırakmayacaklarını söylemiyorum. Dost bölge. Bunu bu kadar açık bir şekilde yapmayacaklarını söylüyorum."
  
  "Ah, bu daha mantıklı."
  
  Drake yavaşladı, frenlere asıldı ve kükreyen Challenger'ı keskin bir şekilde sağa çevirdi. Neredeyse uzaktaki kaldırıma ulaştığında motoru çalıştırdı ve çekiş gücü arayan lastiklerin gıcırdadığını duydu. Son anda çakılları yakalayıp tükürdüler ve arabanın ileri itilmesine yardım ettiler. Umudumuz, Dahl'ın Olga'nın defans oyuncusunu dönerken itebilmesiydi, ancak Rus oyuncu çok akıllıydı ve pervasızca köşeyi kesip liderliği ele geçirdi. Çöp kutusu arkasından yüksekten sıçradı ve ön tarafa çarptı.
  
  Hayden, "Otuz saniye," dedi.
  
  Sonra her şey cehenneme gitti.
  
  
  OTUZ İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Olga her şeyi riske atarak Challenger'ın bagajına hızla yaklaştı.
  
  Drake sola dönüşün hızla yaklaştığını gördü ve arabayı geri döndürmeye hazırlandı.
  
  Bütün yol boyunca aklının bir köşesinde, kalan son İsveçlinin oralarda bir yerlerde olduğu endişesi vardı. Ama asla ortaya çıkmadı.
  
  Hala.
  
  Asker, uğursuz görünen bir hafif makineli tüfeği silah zoruyla tutarak, kanlı yüzü acıyla yüzünü buruşturarak mağazadan dışarı atladı. Acı çekiyordu ama görevde kaldı. Başka bir yetkisiz saldırı. Özel kuvvetlerden yararlanan başka bir üçüncü taraf.
  
  Drake anında tepki verdi. Seçenekler nelerdi? Sanki tehlikeli bir şekilde sol kanada hareket ederek, Challenger'ı yeni dar sokağa mükemmel bir şekilde sığdırmaya çalışarak, arka ucu saldıran İsveçliye fırlatabilirmiş gibi görünüyordu. Bu tek oyundu ve adamın ölümcül bir silaha sahip olmasını hesaba katmıyordu.
  
  Hayden ve Yorgi arabanın diğer tarafında oturuyorlardı. İsveçli, yanlara doğru kayarken arabanın tamamına sprey sıkacakmış gibi görünüyordu. Parmağı gerildi. Drake direksiyonu sıkıca tutarak mücadele etti, sağ ayağı doğru hızda gaza bastı.
  
  İsveçli, arabanın kuyruğunun kendisine çarpmasından birkaç saniye önce neredeyse boş yere ateş açtı.
  
  Ve sonra Olga tüm gücüyle sürüklenen Challenger'a çarptığında tüm dünya çılgına döndü, alt üst oldu. Biraz yavaşlamadı. Arabasını Dodge'un yan tarafına çarparak onun dönmesine neden oldu, İsveçliyi ezdi ve cesedini yolun yarısına gönderdi. Araba dönerken göremeyen Drake direksiyonu tuttu; iki dönüş yaptıktan sonra yüksek bir kaldırıma çarptı ve devrildi.
  
  Mağazanın önüne çarpana kadar çatıya çarptı, beton üzerinde kaymaya ve sürtünmeye devam etti. Cam kırıldı ve yağmur yağmaya başladı. Drake dengeyi sağlamakta zorlandı. Alicia şaşkına dönmüştü, Yorgi de şaşkına dönmüştü.
  
  Olga frene bastı ve bir şekilde F-150'yi aniden durdurmayı başardı.
  
  Drake onu ters dikiz aynasında gördü. Pencereler her taraftan kırılmıştı ama çatlaklar kimsenin kolayca geçemeyeceği kadar küçüktü. Mai'nin emniyet kemeriyle uğraştığını, kemerini çıkardığını duydu. Onun çevik olduğunu biliyordu ama arka pencereden sığabileceğine inanmıyordu. Kendilerini savunamadılar.
  
  Olga onlara doğru yürüdü, kocaman kolları ve bacakları çalışıyordu, yüzü o kadar öfke doluydu ki tüm dünyayı ateşe verebilirdi. Kan yüz hatlarını kapladı ve boynundan parmaklarına akarak yere damlıyordu. Bir elinde makineli tüfek, diğer elinde ise roketatar vardı. Drake dişlerinin arasına sıkıştırılmış yedek bir şarjör ve yanında bir askeri bıçak gördü.
  
  Arayı kapatırken acımasızdı. Ölüme yaklaşmak. Gözleri hiç kırpmadı. Arkasındaki arabadan buhar ve ateş çıkıyor, vücudunu yalıyordu. Drake daha sonra mavi bir ışık gördü ve Mustang'in geldiğini fark etti. Olga'nın sırıttığını gördü. Ekibin bir aksiyon patlamasıyla diğer arabadan atladığını gördü.
  
  Olga tek dizinin üzerine çöktü, roketatarını kocaman omzuna doğrulttu ve ters duran Challenger'ı hedef aldı.
  
  O zaman biyolojik silahı yok edecek mi?
  
  Kaybetti. Bu şeytani yüzün arkasında hiçbir rasyonel düşünce yoktur.
  
  Çaresizdiler. Arka koltuktaki kadınlar artık canlandı, kendilerini özgürleştirdiler ve manevra yapacak alan bulmaya çalıştılar. Neyin geleceğini görmediler ve Drake onlara söylemedi. Bu konuda herhangi bir şey yapmaları mümkün değildi.
  
  Olga tetiği çekti ve roket ateşlendi.
  
  Arkadaşlar, aile, işte böyle gidiyoruz...
  
  Torsten Dahl korkunç bir koçbaşı gibi ilerledi; tüm gücüyle son hızla koşarak Olga'ya arkadan çarptı. Füze fırlatıcısı kaydı, mühimmatı yön değiştirdi ve farklı bir yörüngeye ateş etti. Durumu kurtaran Dahl'ın kendisi, Olga hareket etmediği için hayatının en güçlü şokunu yaşamış olmalı.
  
  İsveçli az önce dünyanın en güçlü tuğla duvarına kafa üstü koştu.
  
  Dahl kırık bir burunla sırtüstü düştü ve bilincini kaybetmişti.
  
  Olga, muhteşem saldırıyı zar zor fark ederek Çılgın İsveçli'yi el sallayarak uzaklaştırdı. Yeni bir dağ gibi yükseldi, roketatarını yere fırlattı ve tek eliyle makineli tüfeği kaldırdı; kan hâlâ aşağıdan damlıyor ve yere sıçradı.
  
  Drake tüm bunları gördü ve Yorgi'yi, ardından da Hayden'ı dışarı itmek için döndü. Başı hâlâ dönüyordu ama Alicia'nın dikkatini çekmeyi başardı.
  
  "İyiyiz?" Bir şeylerin ters gittiğini biliyordu.
  
  "Dal'in Olga'ya tüm gücüyle nasıl vurduğunu, baygın bir şekilde geri döndüğünü gördüm ve o bunu zar zor fark etti."
  
  Alicia zar zor nefes alabiliyordu. "Kahretsin. Ben".
  
  "Ve artık bir makineli tüfeği var."
  
  Hayden serbest kaldı. Mai küçük aralıktan geçerek onun peşinden atladı. Drake arkasını döndü ve kendi küçük uzay pencerelerinden içeri girmeye çalışırken aynaya baktı. Olga silahı doğrulttu, tekrar sırıttı, boştaki elini kaldırdı ve dişi ağzından çıkarıp yere attı. O anda Dahl'ın diğer takım arkadaşları da geldi.
  
  Bunlardan biri de Mano Kinimaka'ydı.
  
  Hawaiili, gerçek anlamda, ayakları yerden yüksekte, kolları iki yana açık, kas ve kemikten oluşan bir insan mermisi gibi, tam hızla kendini fırlattı. Olga'nın omuzlarına Dahl'dan daha isabetli bir şekilde vurdu ve onu sıkıca sıktı. Olga bir buçuk metre ileri sendeledi ve bu başlı başına bir mucizeydi.
  
  Kinimaka önden dönüp Rus'a baktı.
  
  Makineli tüfek yere düştü.
  
  Drake dudaklarını okudu.
  
  "Dizlerinin üstüne çökmelisin küçük adam."
  
  Kinimaka, Drake'in düşünebileceğinden daha hızlı bir şekilde, Olga'nın ustaca kaçındığı saman yapıcıyı savurdu. Daha sonra kendi yumruğu Mano'nun böbreklerinin derinliklerine inerek Hawaiilinin anında dizlerinin üzerine düşmesine ve nefesinin kesilmesine neden oldu.
  
  Kenzi ve Smith savaş alanına ulaştı. Drake bunun yeterli olmayacağı hissinden kurtulamıyordu.
  
  Karnının eti parçalanana, leğen kemiği gıcırdayana kadar kıvrandı. Arabadan fırladı ve taze kanı görmezden geldi. Hayden dışında herkese işaret vererek topallayarak savaşa doğru ilerlemeye başladı; etrafta sirenler çalıyordu, yanıp sönen mavi ışıklar görüş alanını dolduruyordu ve adamların, polislerin ve askerlerin kükremesi havayı dolduruyordu.
  
  Sokakta topallayarak Olga'ya yaklaştı. Rus, Smith'i karnından vururken görmezden geldi; Kenzi'yi saçından yakalayıp bir kenara fırlattı. Kahverengi tutamlar Rus'un ellerinde kaldı ve Kenzi şoka uğradı, yuvarlandı ve hendekten aşağı yuvarlanarak etini soydu. Olga daha sonra elini Smith'in bileğine vurarak silahı yere düşürdü ve askerin çığlık atmasına neden oldu.
  
  "Bana mı ateş ediyorsun? Kolunu koparacağım ve seni kanlı ucuyla boğacağım.
  
  Drake gücünü topladı ve ona arkadan vurarak böbreklerine ve göğsüne üç darbe indirdi. Silahını kullanacaktı ama kazada kaybetti. Olga saldırıyı fark etmedi bile. Bir ağaç gövdesine çarpmak gibiydi. Kullanabileceği bir silah, bir şey bulmak için etrafına bakındı.
  
  Onu gördü.
  
  Mai koşarak geldi, ardından Alicia ve ardından çarşaf gibi bembeyaz Yorgi geldi. Drake roketatarını aldı, başının üzerine kaldırdı ve tüm gücüyle Rus'un sırtına indirdi.
  
  Bu sefer hareket etti.
  
  Devasa dağ tek dizinin üstüne çökerken Kinimaka yana sıçradı. Yedek şarjör dişlerinin arasından düştü. Kemerinden bir RPG düştü. Drake silahını düşürdü, derin bir nefes aldı.
  
  Olga ayağa kalktı, arkasını döndü ve gülümsedi. "Seni betonun üzerinde çöp olana kadar ezeceğim."
  
  Drake sendeleyerek uzaklaştı. Olga'nın darbesi uyluğunu sıyırdı ve vücudunun bir ucundan diğer ucuna bir acı patlaması gönderdi. Alicia suya girdi ama havaya fırladı ve Kenzi'ye çarptı. Kinimaka, onu doğrudan kıçına gönderen bir kafa atışı karşısında ayağa kalktı. Smith vücuduna sayısız, ardından da boğazına ve burnuna üç yumruk indirerek Olga'nın kahkaha atmasına neden oldu.
  
  "Ah, balgamdan kurtulmama yardım ettiğin için teşekkür ederim bebeğim. Bir tane daha, lütfen."
  
  Yüzünü Smith'in darbesine maruz bıraktı.
  
  Alicia, Kenzi'nin kalkmasına yardım etti. Polisler onlara doğru koşuyordu. Drake uzak durmalarını dilemekten kendini alamadı. Bu bir kan gölüne dönüşebilir. Ayağa kalkmaya çalıştı ve tek ayak üzerinde başardı.
  
  Olga Smith'i boğazından yakalayıp bir kenara fırlattı. Kinimaka, şimdi Olga'nın ayaklarının dibinde duran kocaman başını salladı ve onun kalın kalçalarına yarım düzine inanılmaz darbe indirdi.
  
  Kinimaka'nın kafasına yumruk atarak onu yere düşürdü. Kulaklarından, sağ gözünden ve alnındaki sayısız kesik ve morluklardan serbestçe kan akmasına rağmen, Drake'in bir sonraki saldırısını savuşturdu ve onu geri savurdu. Smith'in onu vurduğu yerde midesinde bir delik açıldı ve Drake bunun onu durdurmanın bir yolu olup olmadığını merak etti.
  
  May, Olga'nın dikkatini çekti. "Bana bak" dedi. "Bana bak. Hiçbir zaman yenilmedim."
  
  İlgi ifadesi kanlı madeni aştı. "Ama sen benim ter bezlerimden birinden fazlası değilsin. Süper kız mısın? Mucize kadın? Scarlett Johanssen'mi?
  
  "Ben Mai Kitano'yum."
  
  Olga beceriksizce ileri giderek Smith'i ve yaklaşan Alicia'yı kenara itti. Mai çömeldi. Olga hamle yaptı. Mai çok uzaklarda dans etti ve ardından Olga'nın sağ omzunu işaret etti.
  
  "Ve ben senin dikkatini dağıtırken arkadaşım Yorgi seni mahvedecek."
  
  Olga şaşırtıcı derecede hızlı bir şekilde arkasını döndü. "Ne..."
  
  Yorgi roketatarını omuzlarına bağladı, son el bombasının doğru yerleştirildiğinden emin oldu ve ardından doğrudan Olga'nın vücuduna ateş etti.
  
  Drake eğildi.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  SPEAR ekibi daha sonra ortadan kayboldu. Biyolojik silahı teslim ettikten sonra suç mahallinden uzaklaştırıldılar ve doğal olmayan bir şekilde sessiz bir şehrin kalbinden geçerek FBI'ın kırsal kesimdeki en güvenli evlerinden birine götürüldüler. Güvenlik nedeniyle küçük bir çiftlikti ama yine de kendi evi, ahırları ve mercanları olan bir çiftlikti. İllüzyonu satmak için atları tutuyorlardı ve onları eğitmek için çiftlik işçisini tutuyorlardı ama o aynı zamanda federaller için de çalışıyordu.
  
  Ekip güvenli eve varmaktan inanılmaz derecede mutluydu ve ayrılıp farklı odaların kapılarını kapatmaktan daha da mutluydu. Bir insana göre dövülmüşler, bitkin düşmüşler, hırpalanmışlar, morarmışlar, kanamışlar.
  
  Kan hepsini ıslattı, morluklar ve kıllanma da. Bilincini kaybetmeyenler keşke bunu yapmış olsaydım; bunu yapanlar da yardım edemedikleri için pişman oldular. Drake ve Alicia odalarına girip soyundular ve doğrudan duşa yöneldiler. Sıcak su akışı kandan fazlasının yıkanmasına yardımcı oldu. Drake, Alicia'ya yardım etti ve Alicia da kollarının yardım edemeyecek kadar morardığı yerlerde Drake'e yardım etti.
  
  Takım dağılmadı ama biraz bunaldılar.
  
  Su tüm gücüyle ona çarptığında Drake, "Her zaman birileri vardır," dedi, "seni ayaklarını yerden kesebilecek biri."
  
  "Biliyorum". Alicia avucuna avuç dolusu sıvı sabun döktü. "Dahl'ın ona saldırdığını gördün mü?"
  
  Drake öksürmeye başladı. "Ah hayır lütfen. Beni güldürme. Lütfen".
  
  Drake, az önce tanık olduğu olaydan sonra bu kadar çabuk mizah bulabilmesini garip bulmadı. Bu adam travma ve gönül yarasıyla, ölümle ve şiddetle başa çıkmak üzere eğitilmiş bir askerdi; hayatının çoğunda bunu yaptı ama askerler bununla farklı şekilde başa çıktı. Bunun bir yolu meslektaşlarınızla dostluğu sürdürmekti; diğerleri her zaman olayların iyi tarafından bakmalıydı.
  
  Mümkün olduğunda. Bir askerin bile diz çöktürdüğü durumlar vardı.
  
  Şimdi aynı kumaştan kesilen Alicia, Kinimaki'nin dev Olga ile olan kavgasını hatırladı. "Kahretsin, sanki Godzilla'nın bebeği Godzilla'ya karşıydı. Kanlı Mano yaralı olmaktan ziyade şoktaydı."
  
  "Kesinlikle kafa atabilir." Drake sırıttı.
  
  "HAYIR!" Alicia güldü ve acıdan kurtulmak isteyerek bir süre birlikte eğlendiler.
  
  Daha sonra Drake duştan çıktı, üzerine bir banyo havlusu attı ve yatak odasına döndü. Gerçekdışılık hissi onu sarstı. Bir saat önce cehennemin tam ortasındaydılar, hayatlarının en zorlu ve en kanlı savaşlarından birinin içindeydiler ve şimdi Teksas'ta bir çiftlikte, etrafı muhafızlarla çevrili olarak yıkanıyorlardı.
  
  Sıradaki ne?
  
  Olumlu tarafı, dört ana yönden üçünü kazanmalarıydı. Ve dört Atlıdan üçü. Yoldaşlık dört silah saklamıştı, dolayısıyla Drake'in biraz tutarsız, bulanık ve tamamen belirsiz sayımına göre geriye yalnızca bir silah kalmıştı. Kendi kendine güldü.
  
  Lanet olsun, umarım bunu doğru anlamışımdır.
  
  Arkasında ayak sesleri duyuldu ve arkasına döndü.
  
  Alicia tamamen çıplak ve duş suyuyla parıldayan bir halde orada duruyordu; saçları morarmış omzuna yapışmıştı. Drake baktı ve görevi unuttu.
  
  "Lanet olsun" dedi. "Yani ikinizi görmenin iyi olduğu zamanlar da var."
  
  Yanına gidip havlusunu çıkardı. "Sence zamanımız var mı?"
  
  "Merak etme." dedi sesinde bir gülümsemeyle. "Çok fazla zaman almaz".
  
  
  * * *
  
  
  Daha sonra vücutlarındaki morlukları keşfedip önlemeye çalıştıktan sonra Drake ve Alicia temiz kıyafetler giyip devasa mutfağa indiler. Drake neden mutfağı seçtiklerinden emin değildi; doğal bir buluşma yeri gibi görünüyordu. Batan güneşin eğik ışınları panoramik pencerelerden geçerek ahşap zemine ve mutfak armatürlerine altın rengi bir renk veriyordu. Oda sıcaktı ve taze pişmiş ekmek kokuyordu. Drake bir bar taburesine oturup rahatladı.
  
  "Burada bir ay geçirebilirim."
  
  "Başka bir binici," dedi Alicia. "Sonra biraz ara verelim mi?"
  
  "Bunu yapabiliriz? Yani "bir ara ver aşkım" kelimesinin sonu gibi gelmiyor kulağa.
  
  "Eh, yine de Qrow'a Peru hakkında cevap vermemiz gerekiyor," diye omuz silkti. Ve Smith'in sorunları olabilir. Ailemizden birinin başı beladayken göreve çıkmamalıyız."
  
  Drake başını salladı. "Evet katılıyorum. Ve bir de SEAL Team 7 var."
  
  "Bir gün," diye içini çekti Alicia, yanındaki tüneğe oturarak, "tatilimiz de gelecek."
  
  "Hey, bak kedi ne getirdi!" - Drake, Dahl'ı görünce bağırdı.
  
  İsveçli dikkatlice kapıdan içeri girdi. "Saçmalık, yürümeye çalışıyorum ama gözlerimin önünde her şey iki katı."
  
  "Yürümenin zor olduğunu mu düşünüyorsun?" dedi Drake. "Sevişmeyi denemek ister misin?"
  
  Dahl el yordamıyla bar taburesine doğru ilerledi. "Biri bana içki getirsin."
  
  Alicia su şişesini ona doğru itti. "Gidip biraz daha alacağım."
  
  Drake arkadaşına endişeyle baktı. "Sonuna kadar beklemek zorunda mısın dostum?"
  
  "Doğrusunu söylemek gerekirse her geçen dakika daha iyiye gidiyor."
  
  "Ah, çünkü Olga'yla kavga ederken nasıl oturduğunu hatırlıyorum."
  
  "Siktir git, Drake. Bunu asla hatırlamak istemiyorum."
  
  Drake kıkırdadı. "Sanki bunu unutmana izin verecekmişiz gibi."
  
  Ekibin geri kalanı yavaş yavaş geldi ve yirmi dakika sonra hepsi barda oturuyor, kahve, su, meyve, domuz pastırması dilimleri ve sayamayacakları kadar çok yara içiyordu. Kinimaka kimseye bakmıyordu ve Smith sağ elinde hiçbir şey tutamıyordu. Yorgi son derece depresyondaydı. Kensi şikayet etmeden duramadı. Yalnızca May, Lauren ve Hayden kendileri gibi görünüyorlardı.
  
  "Biliyorsun," dedi Hayden. "Bunu hep birlikte atlattığımız için mutluyum. Çok daha kötü olabilirdi. Atropin işini yaptı. Herhangi bir sonradan etki var mı arkadaşlar?"
  
  Yorgi, Smith ve Kenzi gözlerini kırpıştırdılar. Kensi hepsi adına konuştu. "Bence Olga after effect'i aştı."
  
  Hayden gülümsedi. "Tamam çünkü işimiz henüz bitmedi. Fort Sill ve Dallas'ı ziyaret etmeyen ekipler son bir ipucu arıyordu. Neyse ki Washington düşünce kuruluşu ve NSA büyük oyuncuları takip edebildi."
  
  "SAS mı?" - Drake önerdi.
  
  "Eh, İngilizler, evet. Onları Çin ve Fransa'dan geriye kalanlar takip edecek..."
  
  "SEAL Takımı 7 mi?" - Dahl'a sordu.
  
  Hayden, "Bilinmeyen, beyan edilmeyen ve izin verilmeyen" dedi. "Crowe'a göre."
  
  Kinimaka, "Savunma Bakanı'ndan daha üst yapılar var" dedi.
  
  Drake, "Başkan Coburn bizi kurumaya asmaz" diye itiraz etti. "Mühürler hakkında hiçbir şey bilmediğine inanıyorum."
  
  Hayden, "Kabul ediyorum" dedi. "Ve Karga'dan daha üstün varlıkların olduğu konusunda Mano'yla aynı fikirde olsam da, çok daha sinsi varlıklar var. Aniden karşınıza çıkan ve size çok az seçenek bırakan türden. Bildiğimizden daha fazlasının olup bittiğine inanmam gerekiyor."
  
  "Bu sorunumuza yardımcı olmuyor." Smith kıkırdadı ve süt bardağını kaldırmaya çalıştı.
  
  "Sağ". Hayden bir avuç meyve alıp rahata kavuştu. "O halde bu kötü anneyi bitirmeye odaklanalım ve eve gidelim. Biz hala en büyük takımız ve en iyisiyiz. Şimdi bile İngilizlerin yalnızca bir günlük bir avantajı var. Çinliler de. Şimdi öyle görünüyor ki, diğerleri arasında yalnızca Fransızlar canlandı. Geriye kalan tek orijinalle temasa geçmek için üç kişilik bir ekip daha gönderdiler."
  
  Dahl, "Özel harekât kuvvetleri savaşında da durum aynı" dedi. "Biz zirvedeyiz"
  
  "Evet ama bunun alakalı olması pek mümkün değil. Ve yalanlar. Çölde el ele ya da birlikte değiliz."
  
  Dahl, "Bu zorlu ve öngörülemeyen bir savaş" dedi. "Bu olabildiğince gerçek."
  
  Hayden başını salladı ve ardından hızla devam etti. "Emrin metnini özetleyelim. 'Dünyanın dört köşesinde Dört Atlıyı bulduk ve onlara Kıyamet Düzeni'nin planını anlattık. Kıyamet Haçlı Seferi ve sonrasında hayatta kalanlar, haklı olarak yüce hükümdar olacaklar. Eğer bunu okuyorsan, kaybolduk demektir, o yüzden dikkatli oku ve takip et. Son yıllarımız dünya devrimlerinin son dört silahını bir araya getirmekle geçti: Savaş, Fetih, Kıtlık ve Ölüm. Birleşerek tüm hükümetleri yok edecekler ve yeni bir gelecek açacaklar. Hazır ol. Bul onları. Dünyanın dört bir yanına seyahat edin. Stratejinin Babasının ve ardından Kağan'ın dinlenme yerlerini bulun; şimdiye kadar yaşamış en kötü Kızılderili ve ardından Tanrı'nın Kırbacı. Ancak her şey göründüğü gibi değildir. 1960 yılında, yani tamamlanmasından beş yıl sonra, Fetih'i tabutuna koyarak Kağan'ı ziyaret ettik . Gerçek Son Yargıyı koruyan Belayı bulduk. Ve tek öldürme kodu Atlıların ortaya çıktığı zamandır. Babanın kemiklerinde tanımlayıcı hiçbir işaret yok. Kızılderili silahlarla çevrili. Kıyametin Düzeni artık sizin aracılığınızla yaşıyor ve sonsuza kadar hüküm sürecek."
  
  Bitirdi ve bir yudum aldı.
  
  "Herşey yolunda? Artık daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Teşkilat öldü, çoktan gitti, ama bunda hâlâ onlardan küçük bir unsur var. Belki bir köstebek. Bekar. Belki başka birşey. Ama Dallas'taki bir laboratuvarı hackleyecek kadar iyi ve bir sürü özel kuvveti ortadan kaldıracak kadar da iyi; bu yüzden bunu hafife alamayız."
  
  Drake el sallarken durakladı. "Evet?"
  
  "Onun için en iyi yerin nerede olduğunu biliyor musun?" - O sordu. "Washington'daki bir düşünce kuruluşunun içinde. Veya NSA için çalışmak."
  
  Hayden'ın gözleri büyüdü. "Kahretsin, bu gerçekten iyi bir nokta. Bunun hakkında düşünmeme izin ver." Cam sürahiden sade kahve döktü.
  
  Mai, "Zaman uçup gidiyor dostlarım," dedi.
  
  "Evet yanındayım." Hayden ağzını tıkadı. "O halde metni analiz edelim: Dünyanın son köşesi Avrupa. Ölümün Süvarisi olan ve gerçek Kıyamet Günü'nü koruyan Tanrı'nın Kırbacı'nın mezarını bulmalıyız. Hepsinin en kötüsü. Peki Atlılar ortaya çıktığında bir öldürme kodu var mıydı? Bunu henüz anlamadım, üzgünüm."
  
  "Düşünce kuruluşunun bunu bir süredir yaptığını varsayıyorum?" dedi Yorgi.
  
  Şimdi devasa buzdolabına yaslanan Lauren konuşmaya başladı. "Elbette var. Antik lidere bir zamanlar savaştığı ve öldürdüğü Romalılar tarafından şüpheli 'Tanrının Kamçısı' unvanı verilmişti. Muhtemelen barbar hükümdarların en başarılısıydı ve 406-453 yıllarında yaşadığı dönemde doğu ve batı Roma imparatorluklarına saldırmıştı. Roma'nın en korkunç düşmanıydı ve bir keresinde şu alıntı yapılmıştı: "Geçtiğim yerde bir daha asla çimen yeşermeyecek."
  
  Dahl, "Bir başka övülen eski toplu katliamcı," dedi.
  
  "Hun Attila," dedi Lauren, "434'te Hunların tek hükümdarı olmak için kardeşini öldürdü. Tarihçi Edward Gibbon'a göre, sert bakışlarıyla tanınan Attila'nın, "sanki ilham verdiği dehşetin tadını çıkarıyormuş gibi" sık sık gözlerini devirdiği biliniyordu.Ayrıca, Roma savaş tanrısı Mars'ın gerçek kılıcını kullandığını da iddia ettiği söyleniyor. Bunun bir Roma savaş alanında yaratacağı korkuyu hayal edebiliyorum."
  
  "Anladık" dedi Drake. "Attila hangi tarafta olduğunuza bağlı olarak kötü bir çocuk ya da iyi bir çocuktu. Ve tarih kitaplarını kim yazdı? Nasıl ve nerede öldü?
  
  "Birkaç çelişkili anlatım onun nasıl öldüğünü anlatıyor. Yeni karısının elindeki burun kanamasından bıçağa kadar. Adamlar onun cesedini bulduklarında, Hunların geleneğine göre başlarındaki saçları yoldular ve yüzlerinde derin, iğrenç yaralar açtılar. Böylesine korkunç bir düşman olan Attila'nın, fantastik bir sürpriz olarak tanrılardan ölümüyle ilgili bir mesaj aldığı söyleniyordu. Nimet. Cesedi herkesin görmesi ve hayran olması için geniş bir ovanın ortasında, ipek bir çadırın içine yatırıldı. Kabilelerin en iyi atlıları etrafta geziniyor ve kamp ateşlerinin etrafında onun büyük kahramanlıklarının hikayelerini anlatıyorlardı. Harika bir ölümdü. Mezarının başında kutlama yapıldığı söyleniyor." Lauren polis memurunun kulağına fısıldadığı ilgili noktaları tekrarlamaya devam etti. Hoparlör takmanın bir anlamı yoktu.
  
  "Üç tane olduğu için mezarını altın, gümüş ve demirle mühürlediler. Ve bu üç malzemenin kralların en büyüğüne yakıştığına inanıyorlardı. Elbette silahlar, zenginlikler ve nadir mücevherler de eklendi. Ve anlaşılan o ki geleneklere göre mezarının yerini gizli tutmak için mezarında çalışan herkesi öldürmüşler."
  
  Alicia masada oturanlara baktı. "Biriniz öleceksiniz" dedi. "Benden seni gömmemi isteme. Hiç şansım yok."
  
  "Attila'nın mezarının tarihteki en büyük kayıp mezarlıklardan biri olduğunu duyunca hem üzülecek hem de sevineceksiniz. Elbette bazılarının (birkaç yıl önce Leicester'deki bir otoparkın altında bulunan Kral III. Richard'ın uzun süredir kayıp olan cesedi) hâlâ bulunabileceğine inanıyoruz. Belki Kleopatra? Sör Francis Drake mi? Mozart'ı mı? Her durumda, Attila söz konusu olduğunda, Hun mühendislerinin ana nehir yatağını kurutacak kadar Tisza Nehri'nin yönünü değiştirdiklerine inanılıyor. Attila, muhteşem, paha biçilemez üçlü tabutuyla oraya gömüldü. Daha sonra Tisza serbest bırakıldı ve Attila'yı sonsuza kadar sakladı."
  
  O sırada yaklaşan helikopterin sesini duydular. Hayden odanın etrafına baktı.
  
  "Umarım başka bir savaşa hazırsınızdır, kızlar ve erkekler, çünkü bu daha bitmedi."
  
  Drake ağrıyan kaslarını esnetti. Dahl başını omuzlarının üzerinde tutmaya çalıştı. Kensi sırtındaki bir sıyrığa dokunduğunda irkildi.
  
  "Adil olmak gerekirse" dedi Drake. "Burada hâlâ sıkılmaya başladım."
  
  Hayden gülümsedi. Dahl elinden geldiğince başını salladı. May çoktan ayağa kalkmıştı. Lauren kapıya doğru yöneldi.
  
  "Haydi," dedi. "Yol boyunca bize daha fazla bilgi verecekler."
  
  "Avrupa?" Yorgi sordu.
  
  "Evet. Ve Ölümün son Atlısı için."
  
  Alicia bar taburesinden atladı. "Harika bir moral konuşması" dedi alaycı bir tavırla. "Senden duymak o kadar heyecan verici geliyor ki ayak parmaklarım bile karıncalanmaya başlıyor."
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Ufukta başka bir uçuş, başka bir kavga. Drake rahat bir koltuğa yerleşti ve Lauren'in Columbia Bölgesi'nin Hun Attila davasıyla ilgili yargılarını ve sonuçlarını dile getirmesini dinledi. Ekip çeşitli pozisyonlarda oturdu, ellerinden geleni yaptı ve yakın zamanda "Olga olayı" olarak adlandırılan olayın acısını görmezden gelmeye çalıştı.
  
  Lauren, "Attila'nın mezarı tarih içinde kayboldu" diye tamamladı. "Birkaç sahte keşif olmasına rağmen hiçbir zaman bulunamadı. Peki," duraksadı ve dinleyerek, "kütleçekim anomalisini duydunuz mu?"
  
  Dahl arkasına baktı. "Bu terimin birkaç anlamı var."
  
  "Eh, bizim amacımız bu. Kısa bir süre önce bilim insanları kutup buz tabakasının altında gömülü devasa ve gizemli bir anormallik keşfettiler. Bunu biliyor muydun? Büyüklüğü çok büyüktür; 151 mil genişliğinde ve neredeyse bin metre derinliğindedir. NASA uyduları tarafından tespit edilen bu durum, yerçekimsel bir anormallikti çünkü çevresindeki değişiklikler, kraterde bulunan devasa bir nesnenin varlığına işaret ediyordu. Şimdi, çılgın teoriler bir yana, bu nesne bir kütleçekim anomalisidir. Yanlış konumlandırılmış, etrafındaki her şey gibi hareket etmiyor ve bu nedenle güçlü bir radar tarafından tespit edilebiliyor."
  
  Dahl, "Yere nüfuz eden radardan bahsediyorsunuz" dedi. "Eski uzmanlık alanım."
  
  Drake'in gözleri büyüdü. "Eminsin? Bekarlığa veda partilerinde erkeklerin striptiz yaptığını sanıyordum. Sana Dans Eden Viking diyorlardı."
  
  Dahl onu yormuştu. "Kes şunu".
  
  Alicia bana doğru eğildi. "Huysuz görünüyor," diye fısıldadı teatral bir tavırla.
  
  "Hiçbir şeyden şüphelenmeyen yaşlı bir kadının üzerinden atlamak sana bunu yapacak."
  
  Şaşırtıcı bir şekilde Smith'in gözlerinde yaşlar vardı. "Şunu söylemeliyim ki," diye soludu, "trambolin olmadan birinin üzerinden bu kadar sert sıçrayan birini daha önce görmemiştim." Yüzünü gizleyerek sakinleşmeye çalıştı.
  
  Kinimaka onun omzuna hafifçe vurdu. "İyi misin kardeşim? Daha önce seni hiç gülerken görmemiştim dostum. Bu çok tuhaf".
  
  Lauren müdahale ederek İsveçliyi daha fazla alay edilmekten kurtardı. "GPR, ancak yoğun ölçekte. Demek istediğim, Google Haritalar'da Antarktika adında tuhaf bir şey var. Bunu dizüstü bilgisayarınızdan görebilirsiniz. Peki Attila'nın mezarı kadar küçük bir şey mi buldunuz? Buna NASA'nın henüz sahip olduğunu bile kabul etmediği makine ve yazılımların kullanılması da dahil."
  
  "Uydu mu kullanıyorlar?" Yorgi sordu.
  
  "Ah evet, tüm havalı uluslarda bu var."
  
  "Çin, İngiltere ve Fransa dahil." Drake rakip listesini işaret etti.
  
  "Kesinlikle. Çinliler uzaydan arabasında oturan bir kişiyi tespit edebiliyor, gezdiği internet sitelerini kontrol edebiliyor ve yediği sandviçin içeriğini sınıflandırabiliyordu. Herhangi bir adam. Neredeyse heryerde."
  
  "Sadece erkekler?" Kenzi sordu. "Ya da kadınlar da mı?"
  
  Lauren sırıttı ve fısıldadı: "Kulağıma bunu aktaran bir adam var. Kulağa biraz genç geliyor, sanki henüz kadınları keşfetmemiş gibi."
  
  Drake, dünyanın üçüncü ve dördüncü uçları olan Amerika ile Avrupa arasındaki gökyüzünü kesen helikopteri dinledi.
  
  "Tamam, neyse..." Lauren göz kırptı. "Piscara'nın az bilinen coğrafyasını bir araya getirirsek, bir metin Attila'nın ünlü sarayının Tuna ve Tisza arasında, Karpat tepelerinde, Yukarı Macaristan ve komşu Zazberin ovalarında bulunduğunu söylüyor. Çok daha belirsiz bir pasaj, Attila'nın mezarının sarayının karşısında olduğunu söylüyor."
  
  Mai, "Ama nehrin altında gömülü," dedi.
  
  "Evet, Tisza, Tuna Nehri'nin büyük bir kolu olarak Macaristan'ı kuzeyden güneye geçiyor. Nehrin yolu bilim adamlarımıza yardımcı olacak. Jeofizik teknolojisini kullanan araştırmalarının uydu, manyetik, MAG ve yere nüfuz eden radarı birleştireceğini umuyoruz. Manyetik araştırmalar, seçilen anormallikler için GPR profilleri ile tamamlanmaktadır. Ayrıca nehrin yönünün değiştirilip değiştirilmediğini de görebileceklerini söylüyorlar." Omuz silkti. "Bilgisayarın bakıp karar vermesi gereken binlerce görüntüden bahsediyoruz."
  
  "Tamam, tamam, Macaristan'a gidiyoruz." Alicia başı ağrıyormuş gibi yaptı. "Söyle gitsin."
  
  Ekip, agresif meslektaşlarının ne durumda olduğunu merak ederek geri çekildi.
  
  
  * * *
  
  
  Macaristan, Tuna ve Tisza geceleri Avrupa'nın geri kalanı kadar karanlık görünüyordu ama Drake burada durumun çok daha çalkantılı olduğunu biliyordu. Dört Atlının en güçlüsü orada yatıyordu - Ölüm - ve onu bulanlar dünyanın geleceğini pekala belirleyebilir.
  
  Ekip indi, tekrar havalandı, tekrar indi ve yolculuklarının son ayağını tamamlamak için devasa, yansıtıcı olmayan bir minibüse atladı. Hesap makineleri henüz hiçbir şeyi çözememişti; alanlar hâlâ büyük, hedef ise küçüktü; eski ve potansiyel olarak bozulmuş olmasından bahsetmiyorum bile. Tarikat'ın bağımsız olarak nasıl hareket ettiğini anlamak güzel olurdu ama onlarca yıl önce gerçekleşen ani cinayetler her türlü geri çekilmeye son verdi.
  
  Ovada kamp kurup dışarıya muhafızlar yerleştirip içeriye yerleştiler. Güçlü bir rüzgar esti, çadırları salladı; son birkaç günde yaptıkları her şeyin gerçeküstü gerçekliği hâlâ sindirmeye çalışıyordu.
  
  Şimdi gerçekten burada mıyız, bir Macar tepesinin yarısında kamp mı kurduk? Drake bunu düşündü. Yoksa Olga hâlâ bizi dövüyor mu?
  
  Çadırın çiçekli tuvali ve yanındaki kıvranan figür gerçeği söylüyordu. Alicia uyku tulumuna sarılmış, sadece gözleri görünüyordu.
  
  "Hava soğuk mu aşkım?"
  
  "Evet, buraya gel ve beni ısıt."
  
  "Lütfen," dedi Dahl, Drake'in ayaklarının dibinde bir yerden, "bugün değil."
  
  "Kabul ediyorum" dedi doğudan Kenzi. "O kaltağa başınızın ağrıdığını falan söyleyin. Kim bilir neredeydi? Hastalıkların sayısı falan falan."
  
  "Yani dörtlü söz konusu değil mi?"
  
  Çadırın girişinde duran Mai, "Öyle" diye ekledi. "Özellikle beş kişi olduğumuza göre."
  
  "Deli, burada olduğunu unutmuşum, Sprite. Hepimizi tek bir çadıra kilitlediklerine hâlâ inanamıyorum."
  
  Dahl ayağa kalkarken, "Ben düzlüklerde uyumayı tercih ederim," dedi. "O zaman belki uyurum."
  
  Drake, Joanna'yı arama şansını değerlendireceğini varsayarak İsveçlinin çıkışa doğru gidişini izledi. İlişkileri belirsizliğini koruyordu ama yakında birisinin kalıcı bir karar vereceği gün gelecekti.
  
  Şafak geldi ve Washington'dan uzmanlar yarım düzine site önerdi. Ekip dağıldı ve kafalarından ve kalplerinden muhteşem manzaraları dışarı atarak kazmaya başladı: Tisza'nın bazen geniş, bazen yer yer tuhaf bir şekilde dar olan ışıltılı mavi yılanı, Karpatlar'ın çimenli tepeleri, sonsuz berrak gökyüzü. Geniş alanlardan esen serin esinti memnuniyet vericiydi, yorgunlukları hafifletiyor ve morlukları dindiriyordu. Drake ve diğerleri sürekli olarak düşmanlarının nerede olduğunu merak ediyorlardı. İngiliz, Çinli ve Fransız. Nerede? En yakın tepenin üzerinde mi? Hiç kimse en ufak bir gözetleme belirtisi görmedi. Sanki diğer takımlar pes etmiş gibiydi.
  
  Drake bir keresinde "Sıradan bir kalıntı avı değil" demişti. "Bundan sonra nerede olacağımı pek bilmiyorum."
  
  "Kabul ediyorum" dedi Dahl. "Bir an hepimiz kavga ediyoruz, sonra her şey kolaylaşıyor. Ama yine de daha kötü olabilirdi."
  
  İlk gün hızla geçti, ardından ikincisi. Hiçbir şey bulamadılar. Yağmur yağmaya başladı, ardından da kör edici güneş. Ekip sırayla dinlendi ve ardından işe alınan birkaç işçinin bir süreliğine onları rahatlatmasına izin verdi. İngilizce konuşmayan erkek ve kadınlar yakındaki bir köyden atandılar. Bir gün Alicia yerde muhtemelen eski bir tünel olan bir delik keşfetti, ancak araması çıkmaza girdiğinde heyecanı hızla azaldı.
  
  "Faydası yok" dedi. "Ondan bir metre uzakta olsak bile onu bulamayabiliriz."
  
  "Bunca yıl bunun nasıl fark edilmediğini düşünüyorsun?"
  
  Dahl bir şey anlamadıklarından emin olarak başını kaşımaya devam etti. "Dilimin ucunda," diye defalarca tekrarladı.
  
  Drake kendine hakim olamadı. "Olga'yı kastediyorsun, değil mi? Çok kısa bir deneyimdi dostum."
  
  Dahl hırladı, taramaya devam ediyordu.
  
  Bir gece daha ve çadırda birkaç saat daha. Bu akşamların en gergin olanı, Drake'in Webb'in açıklamasından, mirasından ve gizli bilgi kasasından bahsetmeye başladığı zamandı.
  
  "Bir dahaki sefere buna odaklanmalıyız. Topladığı sırlar yıkıcı olabilir. Çekici".
  
  "Kimin için?" dedi Dahl. "Bize karşı olanlar o kadar da kötü değildi."
  
  Mai, "Henüz bilmediğimiz biri hariç" dedi.
  
  "Lanet olsun, gerçekten mi? Unuttum. Hangisi o?"
  
  Japon kadın sesini alçalttı ve sessizce konuştu. "Biriniz ölüyor."
  
  Uzun, acı verici bir an boyunca sessizlik hüküm sürdü.
  
  Alicia kırdı. "Drake'le aynı fikirdeyim. Bu sadece bizim için geçerli değil. Webb bir takip uzmanı ve çok zengin bir pislikti. Herkesin üzerinde kir bulaşmış olmalı.
  
  Yanlış bir alarm onların çadırdan dışarı fırlamalarına, eski bir mezar alanının moloz ve kumları arasında yere ve çamura düşmelerine neden oldu. Bunun Attila'ya ait olmadığı ortaya çıktı. En azından onların söyleyebildiği kadarıyla değil.
  
  Daha sonra çadırda düşüncelerine geri döndüler.
  
  Hayden, "Başa çıkacak çok şey var" dedi. "Belki de Webb'in saklandığı yere yönelik bu araştırma ve sonrasında keşfedeceklerimiz bizi olabileceklerden koruyabilir."
  
  "Joshua'nın Peru'da ölümü mü? İtaatsizliğimiz mi? Şüpheli bir yargı ve belirsiz bir tasma mı? Birine cevap vermek zorundayız. Bir isim takmaktan kurtulabilirsin. Ama üç? Dört mü? Faturalarımız kırmızı renkte, millet ve aşırı harcamayı kastetmiyorum.
  
  "Peki SEAL Ekibi 7?" - Dahl'a sordu.
  
  Hayden, Belki, diye mırıldandı. "Kim bilir? Ama eğer bize önyargıyla saldırırlarsa, yemin ederim ki, kıyaslanabilir bir güçle karşılık vereceğim. Ve hepiniz için de öyle olacak. Bu bir emirdir."
  
  Bir gün daha geldi ve av devam etti. Yağışlar çabalarını aksattı. Washington düşünce kuruluşu, toplam yirmi üç olmak üzere yedi siteyle daha geri döndü. Çoğunda boş alanlar veya eski temeller, çoktan yok olmuş binalar ve paçavraya dönüşmüş iskeletlerden başka bir şey yoktu. Bir günün büyük kısmı geçti ve SPEAR ekibinin morali düşmeye başladı.
  
  "Doğru yerde miyiz?" Kenzi sordu. "Macaristan'ı kastediyorum. Attila'nın sarayının karşısında. Bu kişi ne kadar zaman önce doğdu? Bin altı yüz yıl önce değil mi? Bu ne? Geronimo'dan on dört yüzyıl önce. Belki de Attila yanlış 'bela'dır. Sanırım Katolik Kilisesi pek çok kişiyi etiketledi."
  
  Kinimaka, "Çok çeşitli anormallikler buluyoruz" dedi. "Çok fazla var ve hiçbiri doğru değil."
  
  Dahl ona baktı. "Araştırmamızı daraltmanın bir yoluna ihtiyacımız var."
  
  Her zaman düşünce kuruluşuna bağlı olan Lauren başka tarafa baktı. "Evet diyorlar. Evet."
  
  Rüzgar İsveçlinin saçlarını hafifçe uçurdu ama yüzü kayıtsız kaldı. "Hiçbir şeyim yok".
  
  "Belki de Attila'ya bir kez daha bakmalıyız?" May önerdi. "Biyografisinde bir şey var mı?"
  
  Lauren Washington çetesine bu konuyla ilgilenmelerini söyledi. Ekip dinlendi, uyudu, hata aradı ve hiçbir şey bulamadı ve iki yanlış alarma daha katıldı.
  
  Sonunda Drake bir ekip kurdu. "Sanırım bunu başarısızlık olarak adlandırmamız gerekecek arkadaşlar. Teşkilat onu bulduğunu söylüyor, muhtemelen ¸ ama biz yapamazsak, o zaman diğer ülkeler de yapamayacak. Belki de dördüncü Süvari'nin gömüldüğü yerde bırakılması daha iyi olur. Eğer hâlâ oradaysa."
  
  Hayden ellerini iki yana açarak, "Belki de mezar soyuldu," dedi, "cenazeden kısa bir süre sonra. Ama o zaman elbette kalıntılar keşfedilmiş olacaktı. Kumaş. Kılıç. Mücevher. Diğer cesetler."
  
  Kenzi yüzünde boş bir ifadeyle, "Böyle güçlü bir silahı orada bırakmak zor" dedi. "Hükümetimin bunu yapmayacağını biliyorum. Aramayı asla bırakmayacaklardı."
  
  Drake onaylayarak başını salladı. "Doğru ama şüphesiz yaklaşan başka krizlerimiz de var. Sonsuza kadar burada kalamayız."
  
  Smith, "Peru'da da aynı şeyi söylediler" dedi.
  
  Drake Lauren'a başını salladı. "Bizim için bir şeyleri var mı?"
  
  "Diğer sekiz potansiyel bölge dışında henüz değil. Göstergeler hala aynı. Zor bir şey yok."
  
  "Ama tam olarak aradığımız şey bu olamaz mı?" Dahl çok sessizce söyledi.
  
  Hayden içini çekti. "Sanırım bu kişiyi arayıp sekreterle iletişime geçmem gerekebilir. Biz daha iyiyiz..."
  
  Alicia, "Dikkatli ol," diye uyardı. "Belki de fokların beklediği sinyal budur."
  
  Hayden sustu, gözlerinde belirsizlik belirdi.
  
  Dahl sonunda dikkatlerini çekti. "Yerden nüfuz eden radar" dedi. "Kütleçekimsel, manyetik ya da buna benzer anormallikleri arar. Doğal olarak pek çok şey buluyor çünkü burası çok eski bir gezegen. Ancak aramamızı daraltabiliriz. Yapabiliriz. Ah kahretsin, nasıl bu kadar aptal olabiliyoruz?"
  
  Drake, Alicia'nın endişeli bakışını paylaştı. "İyi misin dostum? Kaçırmaya çalıştığın Olga'nın etkilerini hâlâ hissetmiyorsun, değil mi?"
  
  "İyiyim, her zamanki gibi mükemmelim. Dinleyin, tanrıların mezarlarını bulan aptalları hatırlıyor musunuz?
  
  Drake'in yüzü artık ciddileşti. "Bizdik, Torsten. Eh, çoğumuz."
  
  "Bunu biliyorum. Odin'in yanı sıra Thor, Zeus ve Loki'nin kemiklerini de bulduk." Bir ara verdi. "Afrodit, Mars ve çok daha fazlası. Peki silahları ve zırhları neyden yapılmıştı? Mücevherlerinden bazıları mı?"
  
  Drake, "Daha sonra başka bir görevde bize yardımcı olan bilinmeyen bir madde" dedi.
  
  "Evet." Dahl sırıtmayı bırakamadı. "Kimin kılıcı Attila'nın yanına gömüldü?"
  
  Lauren üzerine atladı. "Mars!" - haykırdı. "Roma savaş tanrısı Attila'yı kılıcıyla İskitleri deldi. Buna Kutsal Savaşın Kılıcı deniyordu. Ama eğer gerçekten Mars'ın kendi elinden geldiyse..."
  
  Dahl, "Belirli bir unsuru aramak için yere nüfuz eden radarı yeniden yapılandırabilirsiniz" dedi. "Ve sadece bu inanılmaz derecede nadir element."
  
  "Ve bum!" Drake ona başını salladı. "Bu kadar basit. Çılgın İsveçli geri döndü."
  
  Alicia hâlâ üzgün görünüyordu. "Bunu birkaç gün önce düşünemez miydin, kahretsin?"
  
  
  OTUZBEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Bir sekiz saat daha ve artık hazırdılar. DC ekibi, hâlâ tanrıların ilk mezarından geriye kalanları araştıran İzlandalı bir arkeoloji birimiyle temasa geçtikten sonra yer radarını yeniden başlattı. Drake beklerken, konu hep Odin'e dönüyor, diye düşündü. İzlandalıların buluntunun ayrıntılarının çoğunu ve tüm örnekleri koruduğu açıktır. Nadir bir elementle ilgili verileri Washington'a göndermek birkaç dakika sürdü.
  
  En azından onların söylediği bu, diye düşündü Drake daha sonra. Eğer Amerikalılar bunu zaten kayıtlarında olmasaydı şok olurdu.
  
  Bir test yapıldı ve ardından bir sıcak sinyal gönderildi. Zaten dolaştıkları bölgeye ping atın ve kadim Mars Kılıcı haritada net bir nokta haline geldi.
  
  "İşte bu" dedi Mai. "Hun Attila'nın Mezarı."
  
  Kazılar ciddi anlamda başladı. Köylüler kazdıkları çukuru genişletmeye başladı. Kılıca tamamen paralel uzanan boşluğa ulaşmadan önce köylülere para ödediler ve onların gidişini izlerken depresyondaymış gibi davrandılar.
  
  Mai, "Bunun diğer tarafı da büyük bir kültürel buluş" dedi.
  
  Hayden, "Artık bunun için endişelenemeyiz" dedi. "Bu Ölümün silahıdır. Herhangi bir şey duyurmadan önce bunun etkisiz hale getirilmesi gerekiyor."
  
  Smith, Yorgi ve Kinimaka atlayıp yere saldırdılar. Alicia ve Kenzi bu fırsatı değerlendirip ona 'aylak göt'ten 'Çılgın Tembellik'e kadar her şeyi söyleme fırsatını değerlendirse de Dahl hâlâ biraz sersem görünüyordu ve hissediyordu.
  
  Boşluğa fırlamam uzun sürmedi.
  
  Drake, üçlünün aradaki farkı genişletmesini izledi. Mai ve Alicia, uzun çimlerin arasından gizlice yaklaşacak herhangi bir sürpriz olmadığından emin olmak için bölgeyi taradılar. Lauren deliğe yakın duracaktı; iki kadınla aşağıdakiler arasındaki görüş hattı.
  
  Drake, "Ne kadar ileri gittiğimizi bilmediğimiz için" dedi, "iletişim işe yaramayabilir. Ama bulduğumuz şekilde oynayacağımızı düşünüyorum."
  
  Hayden, "Tek ihtiyacımız olan bir kutu" diye onayladı. "Hiçbir şeye ya da kimseye bakarak zaman kaybetmiyoruz. Katılıyor musun?"
  
  Başlarını salladılar. Yorgi, takımdaki en çevik kişi olarak birinci oldu. Sırada hâlâ kafasındaki yarayı tedavi eden Kinimaka geldi, ardından da Smith geldi. Drake deliğe atladı, ardından da Hayden ve Dahl geldi. İsveçli girişte kalmak zorunda kaldı. Drake engebeli zeminin altına daldı ve kendini karanlık bir tünelin içinde buldu. Duvarlar arasında bir dakikalık emekleme ve sıkışma, takımın sola döndüğü yerde daha geniş bir boşluğa yol açtı. Yorgi kılıcı portatif navigasyon cihazına bağladı ve birkaç dakikada bir aralarındaki mesafeyi bildirdi.
  
  Drake el fenerini sabit tutarak ışınları öndekilere bağladı. Geçit asla sapmadı, ancak yavaş yavaş oradan uzaklaşana kadar kılıcın dinlenme yerinin etrafında daire çizdi.
  
  Yorgi önde durdu. "Geçmek zorunda kalabiliriz."
  
  Drake yemin etti. "Bu sağlam bir taş. Oradan geçmek için büyük ekipmanlara ihtiyacımız var. Ne kadar şişman olduğunu görüyor musun?"
  
  Yorgi tatminsiz bir ses çıkardı. "Bu geçidin iki katı genişlikte."
  
  "Ya kılıç?" - Diye sordum.
  
  "Sadece diğer tarafta."
  
  Drake kendileriyle oynandığına dair belirgin bir izlenime sahipti. Eski tanrılar yine eğleniyor. Bazen onu sonuna kadar takip ediyor, onu şu ya da bu maceraya sürüklüyorlar, bazen de kendilerini tanıtmak için geri dönüyorlardı.
  
  Şimdiki gibi.
  
  Kararını verdi. "Devam et," dedi. "Bu geçidin nereye vardığını görmemiz gerekiyor."
  
  Yorgi, "Eh, ileride anormalliklerden biri var" diye yanıt verdi. "Büyük, bilinmeyen biçim."
  
  Alicia'nın sesi iletişim cihazında cızırdadı. "Hareket ediyor mu?"
  
  Drake mizahın kötü tonunu biliyordu. "Kes şunu".
  
  "Kaç bacağı var?"
  
  "Alicia!"
  
  Yeraltındaki herkes tabancalarını çıkardı. Drake ileriye bakmak için boynunu uzatmaya çalıştı ama Kinimaka görüşünü engelledi. Yapabildiği tek şey kafasının üstünü tünele çarpmaktı.
  
  Toz havadan elendi. Drake terliyordu, yeni morlukları zonkluyordu. Ekip mümkün olduğu kadar hızlı ilerledi. Yorgi onları yavaş bir virajdan geçirdi. Ancak o zaman genç Rus durdu.
  
  "Ah! Birşeyim var."
  
  "Ne?" - Diye sordum. Birkaç ses duyuldu.
  
  "Beklemek. Benimle buraya gelebilirsin."
  
  Çok geçmeden Drake virajı döndü ve geçidin yan tarafının genişlediğini, sekiz fit yüksekliğinde ve bir insanın dört katı genişliğinde taş bir kemere dönüştüğünü gördü. Ten rengiydi, pürüzsüzdü ve kayaya oyulmuş daha dar bir deliğin, kapı gibi küçük bir girişin üzerinde yükseliyordu.
  
  Drake bu deliğin karanlığına baktı. "Yani belki de Attila'nın sonsuza kadar burada kalmasını sağlamak için kayayı biraz oymuşlardır?"
  
  Yorgi, "Ama üstümüzde nehir yok" dedi. "Aklımdaydı."
  
  Hayden, "Nehir yatakları yıllar geçtikçe değişiyor" dedi. "Şu anda Tisza'nın bir zamanlar bu yöne akıp akmadığını söyleyemeyiz. Neyse, sadece birkaç metre güneyde."
  
  Drake karanlığa doğru yürüdü. "Ben oyundayım. Bir göz atalım mı?
  
  Yorgi öndeki konumunu koruyarak ayağa fırladı. İlk başta yeni kapı tam bir karanlığın sadece bir taslağıydı, ama yaklaştıkça ve fenerlerini tuttukça diğer tarafta büyük bir odanın ipuçlarını gördüler. Oda, düzgün bir yemek odasından daha büyük değildi, toz parçacıklarıyla ve mutlak sessizlikle doluydu ve ortasında diz hizasında bir kaide vardı.
  
  Kaidenin üzerinde taş bir tabut vardı.
  
  "İnanılmaz," diye nefes aldı Yorgi.
  
  "Sizce Attila orada mı?" Kenzi sordu.
  
  "Kılıç sanırım." Yorgi yere nüfuz eden radarını kontrol etti. "Bu da öyle diyor."
  
  "Görevimize devam ediyoruz." Hayden tabuta bakmadı bile. Cinsiyeti öğrenmekle meşguldü. "Ve tam orada mı? Bu kadar".
  
  Drake onun işaret ettiği yere baktı. Ekip giriş kemerinden geçti ve kendilerini tamamen odanın içinde buldu. Tabutun dibinde, kaidenin üzerinde, kapağında Tarikat mührü bulunan tanıdık bir ahşap kutu duruyordu. Hayden ona doğru bir adım attı.
  
  İletişim üzerinden Lauren'a, "Hazırlan," dedi. "Yoldayız. Washington'a son kutuyu bulduğumuzu söyle."
  
  "Açtın mı?"
  
  "Olumsuz. Burada olmanın iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum. Zirveye çıkana kadar bekleyeceğiz."
  
  Drake tabuta baktı. Yogi yaklaştı. Kenzi kaidenin üzerine çıkıp aşağıya baktı.
  
  "Bana yardım edecek kimse var mı?"
  
  Hayden, "Şimdi değil" dedi. "Gitmeliyiz".
  
  "Neden?" Kenzi daha büyük kaldı. "Burada diğer takımlara benzemiyor. Kendinize biraz zaman ayırmak güzel, öyle değil mi? Kimsenin beni engellemeye çalışmasının olmaması hoş bir değişiklik."
  
  Drake iletişimi açtı. "Dal mı? Sen bir piçsin."
  
  "Ne?"
  
  Kenzi içini çekti. "Bu sadece taş bir kapak."
  
  Drake onu hazineye tutkuyla bağlı bir kalıntı kaçakçısı olarak görüyordu. Elbette bu hiçbir zaman azalmayacaktır. Bu onun bir parçasıydı. Hayden'a başını salladı.
  
  "Sizinle görüşeceğiz. Söz veriyorum".
  
  Kaidenin diğer tarafına koştu, taşı kapıp çekti.
  
  Hayden aceleyle mezardan çıktı; Yorgi ve Kinimaka da onu takip ediyordu. Smith kapıda durdu. Drake, Hun Attila'nın mezarındaki hazinelerin keşfedilmesini izledi.
  
  El fenerinin ışığında gözleri kör oldu; ışıltılı yeşiller ve kırmızılar, safir maviler ve parlak sarılar; Gökkuşağının tonları, neredeyse bin yıldır ilk kez parıldayan ve özgür. Bu hareketle servet hareket etti, kılıcın hizası bozuldu. Diğer bıçaklar parladı. Kolyeler, ayak bilekleri ve bilezikler yığınlar halinde yatıyordu.
  
  Hepsinin altında Attila'nın hâlâ birkaç giysi parçasına sarılı cesedi yatıyordu. Drake buna bu şekilde inanıyordu. Bu alan hiçbir zaman mezar soyguncuları tarafından keşfedilmedi; dolayısıyla zenginliğin varlığı. Naziler buna yalnızca daha büyük planları için ihtiyaç duyuyordu ve anıtsal buluntuya dikkat çekmek, yalnızca dikkatleri kendilerine çekmek anlamına geliyordu. Nefesini tutarak iletişim cihazına atladı.
  
  Lauren, diye fısıldadı. "Her şeyi koruyacak birini işe almalısın. Sadece bunu gerçekleştirmelisin. Bu inanılmaz. Tek şey..." Durdu ve araştırdı.
  
  "Bu nedir?" - Diye sordum.
  
  "Burada kılıç yok. Mars'ın kılıcı kayıp."
  
  Lauren nefesini verdi. "Ah hayır, bu iyi değil."
  
  Drake'in yüzü gerginleşti. "Yaşadığımız onca şeyden sonra" dedi. "Bunu çok iyi biliyorum."
  
  Kensi kıkırdadı. Drake arkasına baktı. "Mars'ın Kılıcı burada."
  
  "Lanet olsun, çok iyisin. Kalıntı kaçakçısı ve usta hırsız. Onu burnumun dibinden çaldın." Baktı. "Bu muhteşem".
  
  "Hiçbir şey alamazsın." Onun mücevherli bir nesne çıkardığını gördü. "Ama en değerli mallar için oraya gideceğine inanıyorum."
  
  "Attila'dan daha mı fazlası?"
  
  "Evet elbette. Alabilirsin. Ama ne yaparsan yap, kılıcı kendine sakla."
  
  Kenzi güldü ve elini çekti; mücevherlerle dolu hazineyi geride bıraktı ama kılıcı elinde tuttu. "Şimdi hepsini gördüm," dedi biraz saygıyla. "Gidebiliriz."
  
  Drake, içsel bir arzu gösterdiği ve kendisinin de bu arzuyu gerçekleştirmesine yardım ettiği için mutluydu. "O zaman sorun yok. Bakalım Ölüm Atlısı neymiş."
  
  
  OTUZ ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Doğrudan güneş ışığı altında diz çöken SPEAR ekibi, Son Yargı Nişanı'nın son kutusunu inceledi.
  
  Alicia ve Mai sınırlara yaklaşırken Kinimaka onay bekledi, artık dost helikopterler ufukta görülebiliyordu. Hayden Kinimaka'yı işaret etti.
  
  "İyi çalışmaya devam et, Mano. Şirket gelmeden önce içeride ne olduğunu görmemiz gerekiyor; dost yada düşman."
  
  Hawaiili başını salladı ve kilidi tıklattı. Kapak açılırken Drake öne doğru eğildi ve Dahl'la çatıştı.
  
  "Saçmalık!" - diye bağırdı, gözlerini kırpıştırarak.
  
  "Bu senin öpüşme teşebbüsün müydü, Yorkie?"
  
  "Kafa dediğin tüylü paspası bir kez daha suratıma sokarsan seni öperim. Kanlı Yorkshire Öpücüğü.
  
  Tabii ki kimse onu duymadı. Hepsi yeni açıklamaya odaklanmıştı.
  
  Hayden, Kensi'nin üzerine eğilerek içeriye baktı. "Sheeeit," dedi kayıtsızca. "Böyle olacağını hiç hayal etmemiştim."
  
  "Ve ben de". May ayağa kalktı.
  
  Lauren metni tekrar okuyarak, "Gerçek Son Yargı," dedi. "En kötüsü."
  
  Alicia, "Eh, sizi bilmiyorum çocuklar," diye mırıldandı. "Ama içeride tek gördüğüm kahrolası bir kağıt parçası. Alışveriş listem gibi görünüyor."
  
  Mai arkasına baktı. "Her nasılsa seni bir süpermarketin içinde hayal edemiyorum."
  
  Alicia yüzünü buruşturdu. "Sadece bir kere. Tüm bu arabalar, koridor bariyerleri ve seçimler beni tamamen yoldan çıkardı." Yaklaşan saldırı helikopterlerini özlemle inceledi. "Çok daha iyi".
  
  Kinimaka kutuya uzanıp bir kağıt parçası çıkardı ve herkesin görebileceği şekilde havaya kaldırdı. "Bu sadece bir grup rakam."
  
  Smith, "Tesadüf eseri" dedi.
  
  Drake kızgın hissetti. "Yani, Kıyamet Tarikatı bizi yüzlerce yıldır saklı olan bir mezarda bir kağıt parçası bulmamız için dünyanın öbür ucuna mı gönderdi? Tanrıların mezarlarıyla ilgili deneyimimiz olmasaydı asla bulamayacağımız bir yer mi? Anlamadım bunu ".
  
  Kenzie, "Naziler kalıntı ve hazine avcılarıydı" dedi. "Kutup buzunun altında yakın zamanda keşfettikleri bu inanılmaz kütleyi biliyor musunuz? Bazıları bunun bir Nazi üssü olduğunu söylüyor. Mücevherlerden parşömenlere ve tablolara kadar her şeyi yağmaladılar. Zombi yaratmaya çalıştılar, sonsuz yaşamı aradılar ve tehlikeli bir arayışta binlerce insanı kaybettiler. Eğer serveti çalmak yerine onu Hun Kralı Attila'nın mezarına bırakmayı tercih ettilerse bunun korkunç bir nedeni var."
  
  Lauren kulaklarını işaret etti. "Columbia Bölgesi bunun ne olduğunu bilmek istiyor."
  
  Hayden onu Kinimaki'den aldı. "Evet arkadaşlar, bu eski bir not kağıdı parçası, oldukça kalın ve her iki tarafı da yırtılmış. Sararmış ve oldukça kırılgan görünüyor. Yani ortada sadece rakamlardan oluşan bir yazı satırı var." Bunları okudu: "483794311656..." Bir nefes aldı. "Hepsi bu değil..."
  
  "Bir ineğin ıslak rüyası." Alicia içini çekti. "Ama ne yapmalıyız?"
  
  Helikopterler yere indiğinde ayağa kalkan Drake, "Defol buradan" dedi. "Hunlar bizi bulmadan önce."
  
  Pilot hızla ayağa kalktı. "Hazırmısınız millet? Buna dikkat etmemiz gerekecek."
  
  Ekip ona helikopterlere kadar eşlik etti. Hayden konuşmasını bitirdi ve onlar yerlerine otururken kağıdı dağıttı. "Herhangi bir fikir?"
  
  Alicia, "Onlarla piyango bile oynayamazsın" dedi. "Kullanışsız".
  
  "Peki bunların ölümle ne ilgisi var?" dedi Drake. "Ya dört atlı? Rakamlar önemli göründüğüne göre bunun doğum tarihleriyle bir ilgisi olabilir mi? Ölüm tarihleri?
  
  Kulağına bir ses, "Buradayız," dedi ve bir görevi tamamlamak için DC'yi kapatmaları gerekmediği sürece tüm dünyaya bağlı olduklarını, bu durumda yalnızca Lauren'a bağlı olduklarını bir kez daha hatırladı.
  
  Başka bir ses, "Sadece onun için değil," dedi. "Anladık."
  
  Drake helikopterlerin yavaşça havaya yükselişini dinledi.
  
  "Bu arıza numaraları koordinatlardır. Kolayca. Naziler size mükemmel bir hedef bıraktı millet."
  
  Drake silahlarını kontrol edip hazırlamaya başladı. "Hedef?" - Diye sordum.
  
  "Evet, ilk rakamlar Ukrayna'yı işaret ediyor. Dizi uzun ve sürekli bir sayı olduğundan onu çözmemiz biraz zaman aldı."
  
  Alicia saatine baktı. "Günde beş dakika aramıyorum."
  
  "Senin IQ'n yüz altmış değil."
  
  "Nereden biliyorsun akıllı adam? Hiç test etmedim."
  
  Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından: "Her neyse. Tüm sekansı girip uyduya bağladık. Şu anda baktığımız şey büyük bir sanayi alanı, muhtemelen toplamda sekiz mil kare. Çoğunlukla depolarla dolu, otuzdan fazla saydık, boş görünüyorlar. Terk edilmiş bir savaş döneminden kalma bir şey. Bu, artık terk edilmiş eski bir Sovyet askeri depolama tesisi olabilir."
  
  "Ya koordinatlar?" Hayden sordu. "Belirli bir şeye işaret ediyorlar mı?"
  
  "Hala denetliyorum." Hatta bir sessizlik vardı.
  
  Hayden'ın pilotları bilgilendirmesine gerek yoktu; zaten Ukrayna'ya gidiyorlardı. Drake biraz rahatladığını hissetti; en azından rakip takımları onları yenemedi. Hayden'a baktı ve konuştu.
  
  Bunu kapatabilir miyiz?
  
  Yüzünü buruşturdu. Şüpheli görünebilir.
  
  Köstebek? Öne doğru eğilerek yavaşça hareket etti.
  
  Hayden da öyle düşünüyordu. Güvenebileceğimiz kimse yok.
  
  Alicia güldü. "Lanet olsun Drake, onu öpmek istiyorsan yap."
  
  Helikopter gökyüzünde hızla ilerlerken Yorkshire'lı adam arkasına yaslandı. Kendi patronlarınızın bile arkanızı kollayacağından emin olmadığınızda tam kapasiteyle çalışmak neredeyse imkansızdı. Yüreğine bir ağırlık çöktü. Birisi onlara karşı bir şeyler planlıyorsa bunu öğrenmek üzereler.
  
  İletişim cihazı bip sesi çıkardı.
  
  "Vay".
  
  Hayden başını kaldırdı. "Ne?" - Diye sordum.
  
  Washington'dan gelen süper geek'in sesi korkmuş gibiydi. "Emin misin Jeff? Yani onlara bunu anlatıp sonra da bunun sadece bir tahminden ibaret olduğunu öğrenemem."
  
  Sessizlik. Daha sonra sevgilileri derin bir nefes aldı. "Vay canına, söylemem gerekiyor. Bu kötü. Bu gerçekten kötü. Koordinatlar doğrudan Ölüm Atlısı'na gidiyor gibi görünüyor.
  
  Dahl tabancasına şarjörü yüklerken yarı yolda durdu. "Mantıklı" dedi. "Ama bu ne?"
  
  "Nükleer savaş başlığı."
  
  Hayden dişlerini sıktı. "Bunu belirleyebilir misin? Bu canlı mı? Var-"
  
  "Bekle," diye nefes verdi inek nefesini tutarak. "Lütfen bekleyin. Hepsi bu değil. "Nükleer savaş başlığını" kastetmedim."
  
  Hayden kaşlarını çattı. "O halde ne demek istedin?"
  
  "Üç depoda altı nükleer savaş başlığı var. Binalar kurşunla kaplı olduğu için duvarların arkasını göremiyoruz ama uydularımız sayesinde çatıların arkasını görebiliyoruz. Görüntüler, nükleer silahın seksenli yıllara dayandığını, doğru alıcı için muhtemelen bir servet değerinde olduğunu ve dikkatle korunduğunu gösteriyor. Güvenlik çoğunlukla içeride, bazen de boş üssün etrafında dolaşıyorlar."
  
  "Yani, Kıyamet Emri daha sonra kullanılmak üzere altı nükleer silahı üç depoya mı sakladı?" Mai sordu. "Gerçekten bir Nazi meselesine benziyor."
  
  İnek, "Silah da çalışır durumda" dedi.
  
  "Bunu nasıl bildin?"
  
  "Bilgisayar sistemi çalışıyor. Silahlandırılabilirler, yönlendirilebilirler, serbest bırakılabilirler."
  
  "Tam yerini biliyor musun?" Kenzi sordu.
  
  "Evet yaparız. Altısı da depoların içindeki düz kasalı kamyonların arkasına bağlanmıştı. Garip bir şekilde, içerideki aktivite son zamanlarda iki katına çıktı. Elbette yer değiştirebilirler."
  
  Drake, ona bakan Hayden'a baktı.
  
  "Köstebek," dedi Kensi yüksek sesle.
  
  "Peki ya rakip takımlar?" - Dahl'a sordu.
  
  "NSA'ya göre söylentilerin sayısı arttı. İyi görünmüyor."
  
  Mai, "Ne bulmayı umduklarını bilmek istiyorum" dedi. "Altı eski nükleer savaş başlığı dahil değil."
  
  "Mars'ın Kılıcı"
  
  Drake hızla boynunu çevirdi. "Ne?" - Diye sordum.
  
  "Bu köstebeğin burada çalıştığını varsayarak herkes koordinatları aldı. Herkes kendine bir uydu yaratma görevi verdi. Görüntüleme yazılımımız her türlü sensörle donatılmıştır ve Odin'in hikayesinden ve ardından gelen kayıplardan başlayarak, mezarlar ve tanrılarla ilişkilendirilen nadir bir unsuru tespit edebilmekteyiz. Aletlerimiz nesnenin yaklaşık boyutunu ve şeklini gösterir ve kayıp kılıçla eşleşir. Kılıcı bulduğumuzu ve nükleer saldırılara doğru ilerlediğimizi hepsi biliyor. Bunu yapmak zorundayız."
  
  "Kılıcı helikoptere bırak." Smith omuz silkti.
  
  Drake, Dal ve Hayden bakıştılar. "Hayatta olmaz. Kılıç bizimle kalacak."
  
  Drake başını eğdi. "Cengiz Han, Attila, Geronimo ve Hannibal'in toplamından daha değerli olan tek kanlı şey" dedi. "Ve nükleer silahlara geçmek zorunda kalıyoruz."
  
  "Önceden düşünülmüş," dedi Mai. "Ve birçok nedenden dolayı buna ihtiyaçları var. Varlık."
  
  Smith, "Ödül," dedi.
  
  "Açgözlülük," dedi Kensi.
  
  Hayden inançla, Sorunsuz, dedi. "Bütün bu nedenlerin bir araya gelmesiyle. Altı nükleer silah nerede?"
  
  Bilgisayarcı, "17. depoda iki tane var" dedi. "Diğer nükleer tesisler Onsekizinci ve Ondokuzuncu Caddelerde bulunuyor ve size şu anda tam yerlerini söylüyorum. Bu büyük bir üs ve en az iki düzine cesedin ısı emisyonlarını sayıyoruz, bu yüzden dikkatli olun."
  
  Drake çatıya bakarak arkasına yaslandı. "Tekrar?"
  
  Hayden onun ne düşündüğünü biliyordu. "Bundan sonra her şeyin değişeceğine inanıyor musun?"
  
  Hüzünlü bir şekilde gülümsedi. "İnanıyorum".
  
  "O halde sertçe vuralım," dedi Dahl. "Takım olarak, meslektaş olarak. Bunu son kez yapalım."
  
  
  OTUZ YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  SPEAR ekibi için kolay olmadı. Eski, terk edilmiş üs, aralarında uzanan düzgün toprak yol ağının bulunduğu büyük, uzun depolardan oluşan karmakarışık bir koleksiyondan ibaretti. Yollar büyük kamyonların geçebileceği kadar genişti. Drake, buranın bir zamanlar büyük miktarlarda askeri teçhizatın depolanabileceği bir tür depo olduğunu öne sürdü. Helikopterler paslı, harap bir çitin arkasına, dış mahallelere indi ve neredeyse anında motorlarını kapattı.
  
  Hayden iletişim cihazına "Takım hazır" dedi.
  
  "Git," dedi Memur DC ona. "Savaş başlıklarının devre dışı bırakıldığından ve diğer öğenin güvende olduğundan emin olun."
  
  Dahl homurdanarak yere çöktü. "At kaçtıktan sonra ahırın kapısını kilitleme konusunu konuşalım."
  
  Ekip, üç deponun da yerlerini zaten kafasında haritalandırmıştı ve dolambaçlı yol ağı hakkında iyi bir fikre sahipti. Aslında her şey diğer her şeyle örtüşüyordu. Biri dışında hiçbir çıkmaz yol, dolambaçlı yol, kaçış yolu yoktu. Çevredeki tüm depolar yoğun ormanlarla çevriliydi, ancak içtekiler - üç hayati depo - diğerlerinin arasında rastgele bir sırada yer alıyordu.
  
  Birlikte koştular.
  
  Hayden, "Ayrılıp nükleer silahları etkisiz hale getirip onları buradan daha güzel bir yere götürmenin bir yolunu bulmamız gerekecek" dedi. "Romanya çok uzakta değil."
  
  Lauren artık onlarla birlikteydi, Washington'a tamamen bağlıydı ve baskı altında düşünebildiğini kanıtlamış olduğundan, konu nükleer silahlara geldiğinde ona ihtiyaç duyabilirlerdi. Kanallar aracılığıyla bilgi aktarabilen istikrarlı bir kafa hafife alınamaz. Alçaktan, hızla yürüdüler ve depolara doğru yöneldiler.
  
  Önlerinde ıssız bir toprak yol açıldı. Bunun ötesinde tüm alan çıplak toprak ve şistle kaplıydı, yalnızca birkaç tutam seyrek kahverengi çimen vardı. Drake sahneyi inceledi ve ilerleme emrini verdi. Silahlarını hazır halde açık alana koştular. Kir ve yağ kokusu duyularına hücum etti ve soğuk bir esinti yüzüne çarptı. Ekipmanları çınladı ve botları sert bir şekilde yere çarptı.
  
  Deponun ilk duvarına yaklaştılar ve sırtlarını duvara yaslayarak durdular. Drake çizgiye baktı.
  
  "Hazır?" - Diye sordum.
  
  "Gitmek."
  
  Cihazlar üsten cep telefonları dışında herhangi bir sinyal almadığından endişelenecek herhangi bir CCTV kameralarının olmadığını bilerek rotalarının bir sonraki etabını taradı. Nükleer yükler düşük frekanslı bir uğultu yaydı. Bunun ötesinde yer çoraktı.
  
  Bir kez daha koştuktan sonra başka bir depoyla karşılaştılar. Her birinin üzerinde siyah karalamayla yazılmış bir numara vardı. Her biri harap, tatsız görünüyordu; çatıdan zemine pas pasları akıyordu. Oluklar serbestçe sallanıyordu, pürüzlü kısımları yere bakıyor ve kirli su damlıyordu.
  
  Drake artık İleride Depo 17'nin sol köşesini görebiliyordu, "Bu yoldan geçiyoruz" dedi. "Sonuna ulaşana kadar bu deponun yan tarafından ilerliyoruz. Yani on yediden sadece altı metre uzaktayız."
  
  Devam etti, sonra durdu. Bir güvenlik aracı, önlerinden geçen yol boyunca ilerleyerek ilerideki yoldan aşağı doğru ilerledi. Ancak hiçbir şey olmadı. Drake rahat bir nefes aldı.
  
  Dahl onlara, "Burada hiç arkadaş yok," diye hatırlattı. "Takım dışında kimseye güvenmeyin" "Amerikalılar bile" ifadesini eklemesine gerek yoktu.
  
  Drake artık yerinden kalktı, kendini deponun duvarına yasladı ve ileri doğru ilerledi. Depo 17'nin öne bakan iki küçük penceresi vardı. Drake sessizce küfretti ama başka çıkış yolu olmadığını fark etti.
  
  "Hareket edin" dedi acilen. "Şimdi hareket ettirin."
  
  
  OTUZ SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Üç gruba ayrılarak depo kapılarına doğru koştular. Drake, Alicia ve May'in her biri on yedi sayı attı; Dal, Kenzie ve Hayden'in her biri on sekiz puan alırken, Smith, Lauren, Kinimaka ve Yorgi'nin her biri on dokuz puan aldı. Birlikte ana kapılara çarptılar.
  
  Drake kapıyı tekmeleyerek menteşelerini söktü. Adam içeride ofisten yeni çıkıyordu. Drake onu kolunun altına aldı, sertçe çekti ve ofisin karşı duvarına fırlattı. İçinde bulundukları dar geçit doğrudan depoya açılıyordu, bu yüzden Alicia ve May orada dolaştılar.
  
  Drake adamın işini bitirdi, onu komada bıraktı ve kadınlara katılmadan önce küçük ofisleri kontrol etti. Nefes kesici bir manzara gözleriyle karşılaştı. Depo çok büyük, uzun ve uzundu. Ortasında, bir dizi döner kapının karşısında uzun, alçak, düz yataklı bir kamyon duruyordu; önde büyük bir motoru olan bir kabin. Kamyonun arkasında iki nükleer savaş başlığı yatıyordu, gün gibi ortadaydı, burunları öne bakıyordu ve siyah kayışlar onları düzenli aralıklarla sabitliyordu. Kayışların çok fazla hareket etmeden esneklik sağlayacağını öne sürdü; Drake, taşıma için iyi bir fikirdi, çünkü kimse ölümcül bir füzenin sabit bir nesneye çarpmasını istemezdi. Devasa bir kamyonun yanında, ayrılmadan önce takıldığını düşündüğü devasa bir yan perde demeti duruyordu.
  
  Mai, "Güvenlik yok" dedi.
  
  Alicia kamyonun sağındaki başka bir ofisi işaret etti. "Benim önerim".
  
  Mai, "Onların daha fazla endişe duyacağını düşünürdünüz" dedi.
  
  Drake, klimalı bir ofiste oturan bir grup hayrana tamamen güvenmekte zorlandığından güvenlik kameralarını kontrol etmekten kendini alamadı. "Eski dostumuz, rehavet muhtemelen iş başındadır" dedi. "Uzun süre bunu sır olarak sakladılar."
  
  İletişim kanallarından savaş sesleri duyuldu, diğer ekipler meşguldü.
  
  Alicia kamyona koştu. "Üzerimde!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl en yakınındaki adamı yakalayıp kirişlerin üzerine fırlattı ve onun beceriksizce yere çöküşünü izlemeden önce yeterince yayın süresi elde etti. Kemikler kırılmıştı. Kan aktı. Kenzi hafif makineli tüfeğini ateşleyerek kaçan adamlara çarptı ve ardından yüzlerini sertçe yere çarptı. Hayden Glock'unu tercih ederek taraf değiştirdi. Buldukları devasa kamyon deponun ortasına, üç ofisin ve birkaç sıra kutunun yanına park edilmişti. İçeride ne olduğuna dair hiçbir fikirleri yoktu ama öğrenmenin akıllıca olacağını düşündüler.
  
  Hayden kamyona doğru yürüdü, gözleri başının üstüne monte edilmiş bir çift nükleer yükü tarıyordu. Lanet olsun, o mesafede çok büyüklerdi. Yıkmaktan başka amacı olmayan canavarlar. O halde şüphesiz onlar Ölüm'dü ve açıkça dördüncü Süvari'nin parçasıydılar. Attila, dörtlünün ikinci en yaşlı figürüydü; Hannibal'den yedi yüz yıl sonra ve tesadüfen Cengiz Han'dan yedi yüz yıl önce doğmuştu. Geronimo 1829'da doğdu. Tüm sürücüler kendi açılarından haklıdır. Tüm krallar, suikastçılar, generaller, rakipsiz stratejistler. Herkes sözde en iyisine meydan okudu.
  
  Tarikat'ın onları seçmesinin nedeni bu muydu?
  
  Washington köstebeğinin ustalıkla onlarla alay ettiğini biliyordu.
  
  Artık hiçbir şeyi değiştirecek zaman yok. Platformun arkasına geçerek kutulara doğru ilerledi. Bazılarının kapakları çarpıktı, bazıları ise ahşap duvarlara yaslanmıştı. Yukarıdan saman ve diğer ambalaj malzemeleri sızdı. Hayden bir adamı vurdu, ardından bir başkasıyla mermi alışverişinde bulundu ve saklanmak için yere dalmak zorunda kaldı.
  
  Kendini kamyonun arkasında nükleer bir savaş başlığının kuyruğu asılıyken buldu.
  
  "Bunlardan birine bir kurşun isabet ederse ne olur?"
  
  Ses ona iletişim üzerinden, "Endişelenme, çekirdeği vurmak ya da patlayıcıyı vurmak için iyi bir atış olmalı" dedi. "Fakat bence her zaman şanslı bir mola şansı vardır."
  
  Hayden dişlerini sıktı. "Ah, teşekkürler dostum."
  
  "Sorun değil. Merak etmeyin böyle bir şeyin olması pek mümkün değil."
  
  Hayden bu yumuşak, tarafsız yorumu görmezden geldi, açıklığa çıktı ve şarjörün tamamını rakibine ateşledi. Adam kanlar içinde yere düştü. Hayden çekmecelere doğru koşarken bir dergi daha koydu.
  
  Silah seslerinin yankılandığı, rahatsız edici derecede geniş, kirişleri düşmanca bir düşmanın kolayca içlerine saklanabileceği kadar yüksek olan devasa bir depo etrafını sarmıştı. Kutuların arkasından baktı.
  
  "İyi gittiğimizi düşünüyorum" dedi. "Burada birden fazla operasyon varmış gibi görünüyor."
  
  Kenzi Mars Kılıcını sallayarak koştu. "Bu nedir?" - Diye sordum.
  
  Dahl platformun dev tekerleğinin başına çömeldi. "Arkanı kolla. Burada birden fazla düşmanımız var."
  
  Hayden samanı eledi. "Çalınmış mallar" dedi. "Bu bir ara nokta olmalı. Burada geniş bir seçim var."
  
  Kenzi altın bir heykelcik çıkardı. "Ev ev baskın yapan ekipleri var. Hırsızlık. Bu çok büyük bir iş. Her şey ihraç ediliyor, satılıyor veya eritiliyor. Bu suçların ardındaki bilinç düzeyi sıfırın altındadır."
  
  Dahl fısıldadı: "Solunda."
  
  Hayden bir kutunun arkasına saklandı, kurbanını gördü ve ateş açtı.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Fox, Mano Kinimaka'yı aslanın inine kadar takip etti. Smith'in düşmanla nasıl baş ettiğini gördü ve onu ölüme terk etti. Yorgi'nin ofis kapısının kilidini açtığını, içeri girdiğini ve bir dakikadan kısa bir süre içinde kapının eski olduğunu ilan ettiğini gördü. Her gün umutsuzca ayak uydurmaya çalıştı. Her gün takımdaki yerini kaybedebileceğinden endişeleniyordu. Nicholas Bell'e kur yapmasının, iletişim halinde kalmasının ve yardım etmenin başka yollarını aramasının bir parçası da buydu.
  
  Takımı seviyordu ve onun bir parçası olarak kalmak istiyordu.
  
  Şimdi elinde Glock, onu kullanmak zorunda kalmayacağını umarak geride kaldı. Yaylalar görüşünün çoğunu kaplıyordu; devasa ve korkunç. Savaş başlıkları, ışığı yansıtmayan, donuk yeşilimsi renkteydi ve şüphesiz modern insan aklının hayal edebileceği en tehditkar şekillerden biriydi. Smith büyük bir muhafızla boğuştu, birkaç darbe aldı ve Lauren yardım etmek için gizlice yaklaşırken adamı dışarı çıkardı. Sağında Kinimaka iki tane daha vurdu. Diğerleri saldırı altında olduklarını anlayınca mermiler deponun etrafında uçuşmaya başladı.
  
  Arkasından birkaç korumanın kamyonun kabinine doğru ilerlediğini gördü.
  
  "Dikkatli ol," diye bağlantıyı açtı, "insanların öne doğru ilerlediğini görüyorum. Aman Tanrım, onları buradan çıkarmaya mı çalışacaklar?"
  
  DC'den gelen herkesin görebileceği yanıt "Ah hayır" oldu. "Bu nükleer silahları etkisiz hale getirmelisiniz. Eğer bu adamların fırlatma kodları varsa, bunlardan birinin serbest bırakılması bile felaket olur. Bakın, altısının da etkisiz hale getirilmesi gerekiyor. Şimdi!"
  
  
  * * *
  
  
  Alicia, "Senin için söylemesi çok kolay," diye mırıldandı. "Cüppeme sarınmış ve köpüklü kapuçinomu yudumluyorum. Durun, burada da taksiye doğru gittiklerini görüyorum."
  
  Drake platformun bu tarafında herhangi bir dirençle karşılaşmadan yarışabileceğini görerek yön değiştirdi. Alicia'ya el salladı ve hızla yola çıktı.
  
  Mai'nin sesi konsantrasyonunu bozdu. "Adımına dikkat et!"
  
  Ne...?
  
  Kalın siyah deri ceketli bir adam, bacaklarını uzatarak platformun altına kaydı. Şans eseri ya da akıllıca bir tasarımla, Drake'in incik kemiğine vurdular ve onu takla attılar. Hafif makineli tüfek ileri doğru kaydı. Drake yeni morlukları görmezden geldi ve tam güvenlik görevlisi ateş açarken kamyonun altına girdi. Kurşunlar arkasındaki betonu deldi. Gardiyan silahını çekerek onu kovaladı.
  
  Drake kamyonun tam altına tırmandı ve devasa silahı başının üzerinde hissetti. Muhafız eğildi, sonra çömeldi. Drake Glock'unu ateşledi ve adamın alnını kesti. Arkasında ayak sesleri duydu ve sonra başka bir adamın ağırlığı üstüne çöktü. Drake'in çenesi yere çarparak yıldızların ve karanlığın gözlerinin önünde dönmesine neden oldu. Dişleri birbirine çarparak küçük parçalar koptu. Acı her yerde patladı. Yuvarlandı ve dirseğini birinin yüzüne çarptı. Tabanca kalktı ve ateşlendi; mermiler Drake'in kafatasını bir santim ıskaladı ve doğrudan nükleer yükün tabanına doğru ilerledi.
  
  Drake adrenalinin arttığını hissetti. "Bu..." Adamın kafasını yakaladı ve var gücüyle betona çarptı. "... siktir." Nükleer. Roket." Her kelime bir darbedir. Sonunda kafa geriye düştü. Drake kamyonun altından dışarı çıktı ve daha da koşan Alicia ile karşılaştı.
  
  "Uyumaya vaktim yok, Drakes. Bu çok ciddi bir saçmalık."
  
  Yorkshire'lı hafif makineli tüfeğini kaptı ve kulaklarındaki çınlamayı durdurmaya çalıştı. Alicia'nın sesi yardımcı oldu.
  
  "Mai mi? İyi misin?"
  
  "HAYIR! Birbirine bastırıldı."
  
  Platformun motorundan bir kükreme geldi.
  
  "Daha hızlı koş" dedi Drake. "Birkaç saniye sonra bu savaş başlıkları buradan çıkacak!"
  
  
  OTUZ DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Drake hızını arttırdı. Bu günlerde düz görmesi alışılmadık bir durum olduğundan bugün her şey her zamanki gibiydi. Ön taraftaki kabin kapısı baş hizasına kadar yükseldi. Drake uzanıp kolu tuttu ve çekti. Alicia Glock'uyla nişan aldı.
  
  Bir el bombası sekti.
  
  Drake gözlerine inanamayarak ona baktı. "Nesin sen, kahrolası bir çocuk..."
  
  Alicia onun göğsüne vurdu ve onu kamyonun ön tarafına doğru geriye doğru uçurdu. El bombası şiddetli bir şekilde patladı ve şarapnel parçaları her yöne saçıldı. Drake, Alicia'yla birlikte sürüyordu, ikisi birbirine yapışıyordu. Kamyonun kapısı aracın önünde dönmeye ve takla atmaya başladı. Drake başını kaldırıp baktığında, yukarıda kabinde oturan ve ona kötü kötü sırıtan tek bir kişinin olduğunu gördü. Gaz pedalına bastı.
  
  Drake, aracın onları ezecek kadar hızlı hareket etmesinin hiçbir yolu olmadığını biliyordu. Yan tarafa baktığında üç korumanın daha onlara doğru koştuğunu gördü. Kamyon, tekerlekleri birbirine kilitlenip onu her seferinde bir inç ileri itmeye başlayınca kükreyerek canlandı. Sürgülü kapılar kıpırdamadı ama bu onu durduramazdı.
  
  İletişimci canlandı.
  
  "Kamyonları buradan taşıyorlar! Kabinler kurşun geçirmezdir. Ve ulaşılması çok zor. Bu Hayden'ın sesiydi."
  
  "Giriş yok mu?" - Kinimaka sordu.
  
  "HAYIR. Mühürlü. Ve ne demek istediğimi anlıyorsan, çok fazla güç kullanmak istemiyorum.
  
  Drake kendi kamyonunun artık yan kapısı olmadığını bilmesine rağmen endişelenecek iki kapı daha vardı.
  
  "Platforma atla" dedi. "Bu nükleer yüklerin bağlantısını kesmeye başlayın. Durmak zorunda kalacaklar."
  
  "Riskli. Çok riskli, Drake. Ya savaş başlıklarından biri düşerse?"
  
  Drake kabinin arkasından koşarak saldırganlara ateş etti. "Aynı anda tek bir sorun var. Biz kimiz; dahiyiz?"
  
  Alicia takipçisini vurdu. "Korkarım bugünlerde daha çok 'şaibeli piçlere' benziyorlar."
  
  Birlikte platforma atladılar ve kendilerini bir nükleer bombayla karşı karşıya buldular.
  
  
  * * *
  
  
  Drake şimdi iletişimde "İki cephede çalışıyor" dedi. "Aynı anda etkisiz hale getirebilir ve bağlantıyı kesebiliriz."
  
  Hayden kıkırdadı. "Bu konuda bu kadar kendini beğenmiş görünmemeye çalış."
  
  "Yorkshire halkı kendini beğenmiş davranmaz aşkım. Her şeyi biraz alçakgönüllülükle harika bir şekilde yapıyoruz.
  
  "Artı birkaç bin boktan şey." Dahl'ın sesi koşuyormuş gibi geliyordu. "Yorkshire pudingleri. Teriyerler. Bira. Spor takımları. Peki ya bu aksan?"
  
  Drake kamyonun altında hareket etmeye başladığını hissetti. "Kontrol paneli nerede millet?"
  
  Teknisyen hemen cevap verdi. "Savaş başlığının nasıl otuz kadar kavisli panelden oluştuğunu görüyor musun? Bu sivri uçtan sekizinci."
  
  "Benim tuhaf dilim."
  
  Daha fazla silah sesi duyuldu. Alicia zaten takibe odaklanmıştı. Mai platformun arkasına atladı. Şimdi nükleer bombanın arka ucuna baktı.
  
  "Kötü haber. İngilizler burada."
  
  "Sanırım Çinlilerimiz var," diye konuştu Dahl.
  
  "Fransızca" dedi Kinimaka. "Yeni takım"
  
  Drake kontrol paneline atladı. Mars Kılıcının nerede olduğunu biliyor muyuz?"
  
  "Evet Matt. Ama bunu şimdi yüksek sesle söyleyemem, değil mi?" - sese cevap verdi.
  
  "Evet," dedi Dahl.
  
  Drake irkildi ve çok amaçlı ucu olan küçük bir elektrikli tornavida çıkardı. Hızla sekiz cıvatayı söktü ve düşmelerine izin verdi. Kendini araba navigasyon ekranı büyüklüğünde iki küçük kontrol panelinin, bir tuş takımının ve bir sürü yanıp sönen beyaz sembolün önünde buldu.
  
  "Kiril" dedi. "Tabiki öyle."
  
  "Bu gün daha da kötüleşebilir mi?" Alicia dünyanın her yerinde çığlık attı.
  
  Yorkshire'lı başını eğdi. "Bu şimdi olacak."
  
  Kamyon hızlandı ve sürgülü kapıya doğru ilerledi. İngilizler deponun arkasından yakın bir düzende ilerledi. Korumalar etraflarına dağılmıştı.
  
  Nükleer bomba tamamen etkinleşerek parladı ve fırlatma kodunu ya da öldürme kodunu bekliyordu.
  
  Drake hareket etmeleri gerektiğini biliyordu. Hareket edemeyeceklerini biliyordu. Bilmediği tek şey ilk kimin öleceğiydi?
  
  
  * * *
  
  
  İlk önce gardiyanlar koştu ve ateş etti. Drake büyük bir hedefti ve sabit mermiler Alicia'nın yanından geçerek savaş başlığına çarptı. Bir an için Drake'in hayatı gözlerinin önünden geçti, sonra Alicia muhafızlardan birini, Mai de diğerini devirdi. Daha fazlasının kör tarafından geldiğini bilmesine rağmen, daha fazlasının geldiğini gördü. Beyaz semboller yanıp söndü, imleç yanıp söndü ve bekledi.
  
  "Güvenliğin patlayabileceğini mi düşünüyorsun?" Smith aniden sessizce konuştu. "Belki de onların emri budur?"
  
  "Neden ölmek zorunda kaldılar?" Kenzi sordu.
  
  Kinimaka, "Bunu daha önce de gördük" dedi. "Çok büyük ödemeler alan aileler, aile reisi öldüğünde tıbbi yardıma ya da çaresizce yer değiştirmeye ihtiyaç duydu. Örneğin mafyaya veya üçlüye aitlerse. Mümkün."
  
  Drake uzun süre mutlu kalamayacaklarını biliyordu. Kamyon hareket ederken Alicia kemeri gevşetmeyi başardı. Umarım sürücü görür. Ama o zaman umursamaz mıydı? Drake başka seçenek göremedi.
  
  Kollarını çılgınca sallayarak platform boyunca arkaya doğru koştu.
  
  "Beklemek! Dur dur. Vurma. Ben İngilizim!"
  
  Dahl'ın homurdanması her şeyi anlatıyordu, söze gerek yoktu.
  
  Drake kamyonun arkasında dizlerinin üzerine çöktü, nükleer bombanın kuyruğu solundaydı, elleri havadaydı ve yaklaşan beş kişilik SAS birimine dönüktü, tamamen silahsızdı.
  
  "Yardımına ihtiyacımız var" dedi. "Savaşa giremeyecek kadar çok şey tehlikede."
  
  Genç adamın iletişime geçtiğini, iki yaşlı adamın yüzüne baktığını gördü. Belki onu tanıyacaklardı. Belki Michael Crouch'u biliyorlardı. Tekrar konuştu.
  
  "Ben Matt Drake'im. Eski SAS askeri. Eski asker. SPEAR adında uluslararası bir özel kuvvetler ekibinde çalışıyorum. Hereford'da eğitim aldım. Crouch'un koçluğunu yaptım."
  
  İsmini hatırlıyorum, hepsini. Beş silahtan ikisi indirildi. Drake, Alicia'nın sesini iletişimden duydu.
  
  "Benim adımı da söyleyebilirdin."
  
  Hafifçe yüzünü buruşturdu. "Bu pek iyi bir fikir olmayabilir aşkım."
  
  Mai ve Alicia, gardiyanları belli bir mesafede tutuyordu. Saniyeler geçti. İngiliz SAS askerleri, düz yatağı dolduran petrol varillerinin arkasına saklanan daha fazla yaklaşan muhafızlara ateş açtı. Drake bekliyordu. Radyocu sonunda bitirdi.
  
  "Matt Drake mi? Ben Cambridge'liyim. Daha önce tanışmıştık. Ne istiyorsun?"
  
  Günün kutlu olsun, diye düşündü. SAS gemide.
  
  "Bu deponun güvenliğini sağlamamıza, bu kamyonu durdurmamıza ve bu nükleer bombayı etkisiz hale getirmemize yardım edin" dedi. "Bu sırayla".
  
  İngilizler bu duruma el koydu.
  
  Platformun her iki yanından ayrılıp koşarak, takım halinde çalışarak yaklaşan korumaları alt ettiler. Drake bunu gördü ve eski zamanların anılarından keyif aldı. Takımın hareketlerinde akıcı bir zarafet, muhteşem bir duruş ve sarsılmaz bir güven vardı. SPIR'ın dünyanın en iyi takımı olduğunu düşünüyordu ama şimdi...
  
  "Drake! Mai ağlıyordu. "Atom bombası!"
  
  Ah evet . Ekranlara, klavyeye ve sayılara bakarak kontrol paneline geri döndü.
  
  "İnekler mi?" O sordu. "Kodu biliyor muyuz?"
  
  Birisi, "Gerçekten herhangi bir şey olabilir" diye yanıt verdi.
  
  "Bu pek işe yaramıyor, seni kahrolası aptal."
  
  "Üzgünüm. Eğer Tarikat üyelerinin isimlerini bilseydik doğum günlerini öğrenebilir miydik?"
  
  Drake onun umursamayan bir adamla konuştuğunu biliyordu. Bu, daha önce konuştukları adamdı, o iğrenç pislik.
  
  Lauren bağırdı: "Tarikat'tan bahsettin. Eğer buradalarsa muhtemelen nükleer silahlar programlamışlardır. Kodların olduğu bir not bırakmadıklarına inanamıyorum."
  
  "Belki de burada kod yoktur bebeğim" dedi pislik. "Geronimo'nun mezarını açarken verdiğin işareti hatırlıyor musun? Belki burada da bu yaşandı ve nükleer savaş başlıklarının fırlatılmasına yol açtı."
  
  Drake geri adım attı. "Lanet olsun, silahlılar mı?"
  
  "Tamamen. Gördüğünüz yanıp sönen beyaz semboller geri sayım sayılarıdır."
  
  Keskin, buzlu su vücudunu doldurdu ve zar zor nefes alıyordu. "Nasıl... ne kadar süre?"
  
  Öksürük. "Altmış dört saniye. O zaman sen ve gayri meşru kardeşlerin tarih olacak. Teşkilat sonsuza kadar yüce hüküm sürecek! Benim aracılığımla yaşıyorlar! Ben Düzenim!"
  
  Bir arbede ve çok sayıda bağırışma yaşandı. Drake kol saatindeki saniyeleri takip ediyordu.
  
  "Merhaba? Orada mısın?" - genç bir ses sordu.
  
  "Selam dostum," diye mırıldandı Drake. "Otuz bir saniyemiz var."
  
  "Hakkında düşündüm. Arkadaşın Lauren Yoldaşlık'tan bahsetti. Bir öldürme kodu olmalı. Ve diğer her şey metnin bir parçası olduğundan, sadece göz gezdirdim. Hatırlıyor musun? Burada şöyle yazıyor: 'Öldürülecek tek kod, binicilerin ayağa kalkmasıdır.' Bu sana bir şey ifade ediyor mu?
  
  Drake beynini zorladı ama azalan saniyelerden başka bir şey düşünemedi. "Ortaya mı çıktın?" - o tekrarladı. "Uyandın mı? Yükseldin mi? Teşkilat'ın nasıl düşündüğünü bir düşünün? Naziler ne demek istedi? Eğer Süvari ortaya çıkarsa, o..."
  
  "Doğmak," dedi genç bir ses. "Belki bunlar onların doğum tarihleridir? Ama bu olamaz. Seksenli yıllardan kalma bu nükleer bombaların genellikle üç haneli bir öldürme kodu vardır." Sesinde çaresizlik vardı.
  
  Yıkıma on dokuz saniye kaldı.
  
  Kensi konuştu. "Üç rakam mı dedin? Genellikle?"
  
  "Evet".
  
  On altı.
  
  Drake dönüp Alicia'ya baktı ve onun kemerinin üzerine eğildiğini, hem kemerini çözmeye hem de aynı anda gardiyanı vurmaya çalıştığını gördü. Saçını, vücudunu, muhteşem ruhunu gördüm. Alicia...
  
  On saniye.
  
  Kenzi daha sonra çığlık atarak Dahl'ın ona olan inancını doğruladı. "Bende var. Yedi yüz deneyin."
  
  "Yedi-o-o-o. Neden?"
  
  "Sorma. Sadece yap!"
  
  Genç teknik adam Drake'e Kiril sayı sembollerini verdi ve Yorkshire'lı düğmelere bastı.
  
  Dört - üç - iki -
  
  "İşe yaramadı" dedi.
  
  
  40. BÖLÜM
  
  
  "Evet" diye yanıtladı Kensi. "Oldu".
  
  Elbette o kendisininkini etkisiz hale getirdi ve Lauren de onlarınkini etkisiz hale getirdi. Drake, nükleer bombanın gövdesinden başka bir klavyenin önünde duran Mai'ye baktı. Altı nükleer yükün tamamı etkisiz hale getirildi.
  
  Saatine baktı. "Bir saniyeden az zamanımız kaldı" dedi.
  
  SAS her yerde gardiyanların işini hızla halletti. Alicia ikinci kayışı çözdü ve savaş başlığı hafifçe hareket etti. Drake, döner kapılara yaklaşırken hızlandığını hissetti.
  
  "Kamyonunu durduran oldu mu?"
  
  "Ben hallederim!" - diye bağırdı Kenzi. "Gerçekten!"
  
  "Olmaz" dedi Kinimaka. "Fransızlar güvenliğin olmadığı her yerdeler. Burada gerçek bir isyan var."
  
  Drake, SAS'ın korumaları göndermesini izledi; Mai korumayı kamyonun arka lastiğine atarken Alicia diğer kemeri de çekiyor.
  
  "Evet ne demek istediğini biliyorum." SPEAR ekibi inanılmaz derecede stresliydi.
  
  Genç teknisyen, "Başka bir şeyin daha döndüğünü görüyorum" diye başladı. "BEN-"
  
  Washington'la bağları koptu.
  
  "Bir daha söyleyeyim mi?" Drake denedi.
  
  Tek cevabı uğursuz sessizlikti.
  
  "Kahretsin, bu hiç iyi olamaz." Drake tüm depoyu taradı.
  
  SEAL Team 7 sanki cehennem patlamış gibi üzerlerine saldırdı.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl, Depo 18'in sürgülü kapılarına yaklaşan kamyonun peşinden koştu. Çinli adam gürleyen kamyonun önünden koşarak uzaktaki yan kapıya doğru ilerledi. Koşarken karşıdan karşıya geçtiler. Gardiyanlar onları durdurmaya çalıştı. Çin özel kuvvetleri onları kurşunlarla ve göğüs göğüse çarpışmalarla yok etti. Hayden, eylem başladığında platformun önünde olma talihsizliğini yaşadı.
  
  Gardiyanın boynunu kırdı, ardından Çinliler ayrım gözetmeksizin ateş açarken gardiyanın vücudunu kendini korumak için kullandı. Kurşunlar vücudunu donuk bir sesle deldi ve onu geriye fırlattı. Kalkanı çöktü. Onu fırlatıp öndeki lastiklerden birinin arkasına atladı, lastikler guruldadı ve ileri doğru yuvarlanırken arkadan geçti. Çinliler kamyonun önünü geçti.
  
  Dahl bir ateş yakıp onları bowling lobutları gibi etrafa saçtı. İzlemesi inanılmazdı, neredeyse insanlık dışı tepkilerinin bir göstergesiydi. Geri atladıktan sonra bile karşılık verdiler.
  
  Dahl hızla siper aldı, kamyonun arkasına çömeldi, sonra dışarı baktı ve birkaç kurşun daha sıktı. Muhafızlar onlara arkadan yaklaşırken Çinliler bir anlığına yere çivilendiler. Dahl, Kensi'ye baktı.
  
  Olması gerektiği yerde değil.
  
  "Kenz mi? İyi misin?"
  
  "Ah evet, eski bir arkadaşımı almaya gelmiştim."
  
  Dahl içgüdüsel olarak arkasını döndü ve onun çekmeceleri karıştırdığını, kafasının derinlerde olduğunu, karnının kapağın kenarına dayandığını, kıçını yukarı kaldırdığını gördü.
  
  "Biraz itici."
  
  "Ne? Ah, karını özlüyor musun? Senden daha ateşli olabilir Torst ama unutma ki bu seni yalnızca ondan daha ateşli yapar.
  
  Kendini parçalanmış hissederek uzağa baktı. Evlenmekle boşanmak arasında bu halde yaşıyordu ama yine de bu konuda bir şeyler yapma şansı vardı. Onun burada ne işi vardı?
  
  Benim işim.
  
  Çinliler yeniden devreye girerek yaklaşan muhafızları makineli tüfek ateşiyle kestiler ve Dahl ile Hayden'ı yere çivilediler. İsveçli arkasını döndü ve Kensi'nin tahta kutudan çıktığını gördü.
  
  "Ah, yumurtalar. Gerçekten mi?"
  
  Gözlerinin önünde yeni, parlak bir katana tutuyordu, bıçağı yukarıdaydı. "Yeterince derine inersem bir tane bulacağımı biliyordum. Soyguncular kılıca karşı koyamazlar."
  
  "Mars'ın kahrolası Kılıcı nerede?"
  
  "Ah, onu çekmeceye attım."
  
  "Kahretsin!"
  
  Bir elinde kılıç, diğer elinde makineli tüfekle koştu, sonra tekrar kamyonun arkasına atladı ve Dahl'ın gözlerinin önünde bulanık bir şekilde parladı. Katanayı atarak kaçan Çinlilere ateş açtı.
  
  "Nereye gidiyorlar?"
  
  "Depo 17," dedi Dahl. "Ve onları takip etmeliyiz."
  
  
  * * *
  
  
  Lauren, Fransız birliğinin saldırısını Depo 19'un sağ tarafından gördü. Kinimaka ve Smith zaten o yöne doğru ilerlediler ve hemen çatışmaya girdiler. Yorgi varillerin arkasına çömelerek muhafızlara ateş etti. İki nükleer savaş başlığı taşıyan kamyon ilerlerken Lauren kalbinin çarptığını hissetti.
  
  Söylenen her şeyi hatırlayarak tekerlekleri destek olarak kullanarak kamyonun tavanına atladı. Daha sonra ilk kayışı gevşetmeye başladı. Yükü çok dengesiz hale getirebilselerdi kamyonlar durmak zorunda kalacaktı. Nükleer bombanın arkasından başını kaldırıp büyük kütüklerden birine bastığında Smith'in Fransız adamlardan biriyle yumruk yumruğa kavga ettiğini gördü.
  
  Polis memuru iletişime geçti. "Az önce Paris'teki temsilci tarafından onaylandı. Armand Argento'yu hatırladın mı? Yıllar boyunca size birkaç kez yardım etti. Fransız birliğinin varlığına izin verilmediğini söylüyor. Tamamen. İçeride bir çeşit acımasız savaş yaşanabilir."
  
  Lauren yutkundu ve Smith'in geriye düşüp tek dizinin üstüne düşmesini izledi. Başında duran Fransız onu saçından yakaladı, köklerinden bir şerit koparıp bir kenara attı. Smith çığlık attı. Burnuna gelen bir diz onu şaşırttı. Fransız adam üstüne atladı. Smith mücadele etti. Lauren bir ondan Kinimaka'ya, ardından Yorgi'ye, nükleer savaş başlığına ve yaklaşan döner kapılara baktı.
  
  Ne yapmalıyım?
  
  Biraz gürültü yap.
  
  Glock'unun şarjörünü düşmanlarının başlarının yukarısına boşaltarak onların irkilip eğilmelerine neden oldu. Bu, Smith ve Kinimaka'ya değerli saniyeler kazandırdı. Smith alanı gördü ve ona ateş ederek saldırganı yere düşürdü. Kinimaka bir adamın boynunu kırdı. üçüncüsünde başka birinin yüzüne yakın mesafeden ateş ederek sendelemesine ve dövüşten çekilmesine neden oldu.
  
  Geriye tek bir Fransız kaldı.
  
  Kurşun nükleer merminin gövdesine çarptığında Lauren düştü. Onu rahatsız etmemesi bile ne kadar korkutucuydu? Ne kadar alışmış? Ama o bu ekibin bir parçasıydı ve sahip oldukları sürece ekipte kalmaya kararlıydı. Bu aileyi buldu ve destekleyecek.
  
  Devasa kamyon hızla hızlandı, güçlü bir şekilde hızlandı, doğrudan panjurlu kapıya çarptı, ona çarptı, ön kabinin hafifçe sekmesine neden oldu ve ardından doğrudan kapıya çarptı.
  
  Lauren kendini kamyonun arkasına attı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, SEAL'ler hareket eden bir nükleer savaş başlığının yanında SAS ve SPEAR'a saldırdığında irkildi ve herhangi bir savaşın bundan daha kafa karıştırıcı veya daha ölümcül olup olamayacağını merak etti. İletişimciden gelen birkaç kelime ona bunun kesinlikle mümkün olduğunu söyledi.
  
  Altı nükleer silah taşıyan üç kamyon da panjurlu kapılardan aynı anda fırladı. Yırtık kapılar çökerken metal şarapnel parçaları her yere uçtu. Kamyonlar geçti. Adamlar sadece hız kazanacaklarını düşünerek kamyonlara saldırdı ve içeri atladılar. Drake şimdi iki Çinli askerin yakınlarda koştuğunu gördü. Platformda kaldı ve biraz daha uzakta, ahşap desteklerden birinin arkasına saklanan Alicia ile May'i gördü. Nükleer bomba dünyanın en büyük çukurlarından birine çarptığında yerinden çıktı.
  
  Drake sindi. Eğer devasa, ağır silah dayanaklarından kurtulursa ve kayışları kırılırsa hepsinin başı dertte olacaktı.
  
  Gün ışığına çıktılar ve hızla uzaklaştılar. Saatte yirmi mil, ardından otuz mil, sürücüleri gaz pedalına bastığında üç platform kükreyerek canlandı. İleride neredeyse düz bir şekilde üssün çıkışına giden, yaklaşık iki mil ötede geniş bir açık yol vardı. Artık yan yana olan Drake, kamyonundan Dahl'ın kamyonuna ve ardından Kinimaka'ya bakabiliyordu. Devasa, hareket eden nükleer füzeler, yan yana savaşan insanlar, kullanılan tabancalar, bıçaklar ve yumruklar, fırlatılan insanlar, verilen paralar, yolun kıvrılması ve üç kamyonun da virajlarda vites küçültmesi onu şaşkına çevirdi. çekirdek. . Bu, açgözlülük ve şiddetten oluşan bir kargaşaydı, Cehenneme bir bakıştı.
  
  Ama şimdi tüm dikkati mühürlere odaklanmıştı.
  
  Dört güçlü, önce SAS'a saldırdılar ve birini sorunsuzca öldürdüler. İngilizler toplanıp karşılık verdi ve SEAL'leri siper almaya zorladı. Dört adam, gemiye atlamayı umarak kamyonların arkasına koştu. SAS Komutanı Cambridge, Navy SEAL ile göğüs göğüse savaştı ve ikisi de vuruldu. Mai ve Alicia, muhafızlarla savaşmak ve yakın dövüşte bir açıklık bulmaya çalışmakla meşguldü.
  
  Drake, SEAL takım lideriyle yüz yüze geldi. "Neden?" - O sordu.
  
  Adam, "Soru sorma," diye homurdandı ve Drake'e doğru yürüdü. Darbeler kesin ve inanılmaz derecede sertti, kendisininkine çok benziyordu. Blokladı, blokların acısını hissetti ve karşılık verdi. Sert tekme attı. Diğer adamın elinde bir bıçak belirdi. Drake darbeyi kendi silahıyla savuşturdu, her iki silahı da bir kenara attı ve kamyondan uçup gitti.
  
  "Neden?" - o tekrarladı.
  
  "Mahvettin. Sen ve ekibin."
  
  "Nasıl?" - Diye sordum. Drake biraz yer açmak için geri çekildi.
  
  "Peki bu piçler neden bizi öldürmek istesin?" Alicia adamın arkasında belirirken sordu.
  
  Anında bir darbe indirerek şakağına vurdu. Drake onun böbreklerine tekme attı ve düşmesini izledi. Alicia ayağını onun yüzüne doğru hareket ettirdi. Birlikte onu dönerek denize attılar.
  
  Yol ileride genişledi.
  
  Mai iki koruma gönderdi. Başka bir SAS adamı öldürüldü ve artık İngilizler ve Amerikalılar eşit güçteydi. Üçe karşı üç. Drake, daha önce gördüğü iki Çinlinin nükleer bombanın üzerinde örümcekler gibi süründüğünü gördü.
  
  "Şuna bak!"
  
  Çok geç. Onun üzerine düştüler.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl aslında Romanya'ya gideceklerini biliyordu. İyiydi. Oraya varmadan önce onları öldürebilecek yarım saatlik bir yolculuktu.
  
  Çinlilerle ve muhafızlarla savaştı, onları geri itti ve onların daha fazlasını isterken ayağa fırladığını gördü. Çinliler onun savunmasını aşarak sert bir darbe indirdi ve korkunç kılıçlarıyla onu neredeyse iki kez kazığa oturttu. Daha fazla gardiyan etrafını sardı. Hayden, sayıları azalıncaya kadar onları kamyondan atmaya karar verdi.
  
  Kenzi arkada son düşmanlarıyla uğraşıyordu. Makine boştu, katanadan kırmızı damlıyordu. Platformdan aşağıya doğru yürüdü, şimdi iki Çinli bıçak sallayarak ona doğru gelirken gözlerini kıstı. O da etrafta dolaşarak karşılık verdi. Silahları çıkardılar. Kendini onların yüzlerine atarak onları şaşırttı. Kurşun kolunun altından geçerek bir nükleer bombaya çarptı. Kendini yüzüne silah doğrultulmuş adamlardan birinin yanında buldu.
  
  "Bok".
  
  Tek yol yukarısıydı. Silahı tutan eline tekme atıp onu havaya uçurdu ve ardından desteğin üzerine nükleer silahın kabuğunun üzerine tırmandı. Zirveye ulaştığında orada sadece hafif bir viraj olduğunu ama dengelemenin tehlikeli olduğunu fark etti. Bunun yerine elinde bir katanayla nükleer bombanın üzerinde oturuyordu.
  
  "Gel ve beni al!" - çığlık attı. "Eğer cüret edersen."
  
  Hızla ve mükemmel bir dengeyle havalandılar. Kenzi, ona bıçaklarla saldırırken savaş başlığının üzerinde durup kılıcını döndürüyordu. Vur ve sallan. Karşı çıktı ama kan aldılar. Rokete çarptı. Kamyon saatte otuz mil hızla titriyordu. Çinliler en üst düzeyde uyum sağladılar. Kenzi dengesini kaybetti, kaydı ve roketin üzerine düştü.
  
  "Ah".
  
  Dondurucu kadar soğuk bir rüzgâr saçlarının arasından esiyordu. Bıçak onun üzerine düştü. Katanayı diğer eline aldı, bileğini parmaklarıyla yakaladı ve keskin bir şekilde yana doğru çekti. Bileği kırıldı ve bıçak düştü. Ayrıca cesedi bu şekilde büktü ve kamyondan baş aşağı uçtuğunu gördü. İkinci kişi zaten saldırmıştı. Kenzi katanayı tekrar sağ eline aldı ve katananın doğrudan noktaya çarpmasına izin verdi. Kenzi onu bir kenara atmadan önce bir süre havada kaldı.
  
  Daha sonra nükleer bombanın tepesindeki tüneğinden aşağıya baktı, katanasının bıçağı aşağıda savaşanların üzerine kan damlıyordu.
  
  "İki Çinli öldürüldü. Üçü kaldı."
  
  Alicia kazandığı kamyondan ona baktı, savaş başlığının üzerindeki savaşı izledi. "Çok havalı görünüyordu" dedi. "Gerçekten ereksiyon olduğuma inanıyorum."
  
  Dahl ona kendi kamyonundan baktı. "Ben de".
  
  Ama sonra savaş başlığı hareket etmeye başladı.
  
  
  KIRK BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Dahl bu değişimi hemen fark etti, çözmeyi başardıkları iki kayışın rüzgarda uçuştuğunu gördü ve sonra üçüncüsü dünyanın en çılgın lastik bandı gibi ayrılarak nükleer patlayıcıya ve platformun tabanına öfkeyle çarptı. İlk güçlü hamlesiyle korumanın karnına çarptı ve kamyonun yanından kollarını akimbo yaparak uçmasına ve yanındaki sürücünün arka lastiklerine çarpmasına neden oldu. Dahl sonuç karşısında yüzünü buruşturdu.
  
  Nükleer bomba yeniden harekete geçti. Dal, Kenzi zirvede mücadele ederken ve Hayden doğrudan gölgesinin altında mücadele ederken, üzerine kırmızı bir sisin çöktüğünü hissetti, bundan sonra ne olacağı hakkında hiçbir fikri yoktu. Çığlık attı ve kükredi ama işe yaramadı. Lastiklerin uğultusu, çığlıklar, savaşmak için gereken konsantrasyon; tüm bunlar onların işitme duyusunu engelliyordu. İletişim cihazına atladı.
  
  "Taşınmak." Nükleer bomba patlamak üzere!"
  
  Kenzi aşağıya baktı. "Nereye gitmeli? Kalkış mı demek istiyorsun?"
  
  "Hayır!"
  
  İsveçli, ipinin sonuna geldiğinde deli gibi Hayden'ın yanına koştu ve omzunu merminin inanılmaz kütlesine bastırdı. "Bir nükleer bomba düşüyor!"
  
  Hayden hızla yuvarlandı, gardiyan da öyle. Savaş başlığı bir santim daha hareket etti. Dahl, şimdiye kadar topladığı tüm güçle, tüm kasları çığlık atarak onu kaldırdı.
  
  Yanında ağır bir vuruş sesi duyuldu.
  
  Bok.
  
  Ama bu hâlâ katanayı tutan ve yüzünde alaycı bir gülümsemeyle Kenzi'ydi. "Lanet olsun, sen sadece çılgın bir kahramansın. Gerçekten buna bir saniye bile dayanabileceğini mi sanıyorsun?"
  
  "Hımm, hayır. Tam olarak değil."
  
  "O halde hareket et."
  
  Çılgın İsveçli doğru bir şekilde daldı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake ve Alicia gösteriye katılmak için bir saniye ayırmayı başardılar.
  
  "Dal ne halt ediyor?" Alicia sordu. "Lanet bir nükleer bombaya mı sarılıyor?"
  
  "Aptal olma," diye çıkıştı Drake, başını sallayarak. "Belli ki onu öpüyor."
  
  Drake daha sonra SAS adamlarına yardım etmek için kenara atladı, SEAL'i genç adamdan kaptı ve onu nükleer bombanın altına attı. Adamın tüm vücudu sarsıldı. Karşılıklı darbeler aldılar ve ardından SEAL bilinçsiz, yüzüstü ama canlı bir şekilde yattı. Drake bu şekilde bırakmaya niyetliydi.
  
  Başka bir SEAL öldü, ardından bir SAS askeri geldi ve her ikisi de yakın mesafeden bıçaklandı. Geriye kalan tek şey Cambridge ve genç adam. Son SEAL ile savaşmak için Drake ile takım oluşturdular. Aynı zamanda Alicia ve May de onlara katıldı. Kamyon toprak yolda gürleyerek ilerledi, bir kez komşuya çarptı ve uzaklaştı. Çarpışma, Dahl'ın nükleer bombasının devasa desteklere sabitlenerek stabilize edilmesini sağladı. Üç araba da tek vücut olarak çıkış kapısını kırdı ve Romanya'ya doğru ilerlemeye devam etti. Çelik ve beton tamamen yok edildi, ileri geri yırtıldı. Bu sırada helikopterler havalanmış ve kamyonların yanında uçuyordu ve ağır silahlara sahip adamlar kapılardan dışarı eğilip sürücülere odaklanıyorlardı.
  
  Drake, SEAL'e yapılan saldırıyı durdurdu. "Beklemek. Sen özel kuvvetler askerisin. Amerikalı kadınlar. Neden bizi öldürmeye çalıştın?"
  
  Aslında bir cevap beklemiyordu ama adam saldırarak karşılık verdi. Cambridge'i çıkardı ve ardından Drake'in işini bitirdi. Genç SAS adamı yan tarafına düştü. SEAL zalim ve acımasızdı, ardı ardına ezici darbeler indiriyordu. Ama sonra Mai onunla yüzleşmek için döndü.
  
  Sekiz saniye geçti ve kavga sona erdi. Onu bir kez daha canlı bıraktılar, bir yığın halinde inliyordu, silahsızdı.
  
  Drake Cambridge'e döndü. "Yardımınızı ne kadar takdir ettiğimizi anlatamam Binbaşı. Halkınızın kaybı için çok üzgünüm. Ama lütfen istiyorsanız bu insanları canlı bırakın, onlar sadece emirleri uyguluyorlardı."
  
  Hayatta kalan iki fok şaşkınlıkla ve belki de şaşkınlıkla yukarı baktı.
  
  Cambridge başını salladı. "Seni anlıyorum ve sana katılıyorum Drake. Günün sonunda hepimiz piyonuz."
  
  Drake yüzünü buruşturdu. "Eh, artık değil. Amerikan hükümeti bizi öldürmeye çalıştı. Bundan geri dönüş göremiyorum."
  
  Cambridge omuz silkti. "Karşılık vermek."
  
  Drake acımasızca gülümsedi. "Kalbimin peşinde bir adam. Sizinle tanıştığıma memnun oldum Binbaşı Cambridge."
  
  "Ve sen, Matt Drake."
  
  Mai ve Alicia'ya başıyla selam verdikten sonra dikkatlice kamyonun arkasına doğru yürüdü. Drake onun gidişini izledi ve aynı zamanda savaş başlığının sağlamlığını da kontrol etti. Her şey iyi görünüyordu.
  
  "Geri gelip kılıcı alacaklarını biliyor musun?" Alicia onu teşvik etti.
  
  "Evet ama biliyor musun? Umurumda değil. Mars'ın Kılıcı sorunlarımızın en küçüğü." Bağlantıyı açtı. "Hayden mı? Ne kadar uzak? Orada nasılsın?"
  
  "Tamam," diye yanıtladı Hayden. "Çinlilerin sonuncusu az önce atladı. Kılıca doğru gidiyorum."
  
  Kenzi kıkırdadı. "Hayır, beni çalışırken gördüler."
  
  "Hepimiz öyle değil miyiz?" Drake gülümsedi. "Bu manzarayı bir süre daha unutmayacağım."
  
  Alicia onun omzuna doğrudan vurdu. "Sakin ol asker. Bir dahaki sefere benden bacaklarımın arasına nükleer bomba koymamı istiyorsun."
  
  "Hayır, endişelenmeyin" dedi Drake, arkasını dönerek. "Bunu senin için sonra yapacağım."
  
  
  * * *
  
  
  Helikopterler sürücüleri alay etti, tehdit etti ve araçlarını yavaşlatmaya ikna etti. Elbette ilk başta işe yaramadı ama birisi ön camlardan birine yüksek kalibreli bir mermi sıktıktan sonra, dokunulmaz olduklarını düşünen insanlar bir anda şüphe duymaya başladı. Üç dakika sonra kamyonlar yavaşladı, eller camlardan dışarı çıktı ve tüm trafik durdu.
  
  Drake, sürekli itiş ve ileri hareketlere alışarak dengesini yeniden kazandı. İletişim sisteminin birdenbire canlandığını fark ederek yere atladı ve artık pilotlarını çok yakından izliyordu.
  
  İletişim cihazından ses gelmiyordu. Washington bu kez sessiz kaldı.
  
  Ekip, kulaklıklarını imha ettikten sonra toplandı. Üç füze gemisine bakan çimenlik bir tepeye oturdular ve dünyanın ve onun daha kötü karakterlerinin onlara bundan sonra neler sunabileceğini merak ettiler.
  
  Drake pilota baktı. "Bizi Romanya'ya uçurabilir misiniz?"
  
  Bu adamın gözleri hiç titremedi. "Elbette" dedi. "Neden olmasın anlamıyorum. Her halükarda nükleer silahlar üste depolanmak üzere oraya gönderiliyor. Avantajımız olacak."
  
  Birlikte başka bir savaş alanını terk ettiler.
  
  Birlikte güçlü kaldılar.
  
  
  * * *
  
  
  Birkaç saat sonra ekip, Romanya'nın güvenli evinden ayrıldı ve Transilvanya'ya giden bir otobüse binerek Kont Drakula'nın sözde ikametgahı olan Bran Kalesi yakınlarında karaya çıktı. Burada uzun ağaçların ve yüksek dağların arasında karanlık, sessiz bir misafirhane bulup oraya yerleştiler. Işıklar loştu. Ekip artık güvenli evden alınmış sivil kıyafetler giyiyordu ve yanlarında yalnızca taşıyabilecekleri kadar silah ve mühimmatın yanı sıra Yorgi'nin aldığı kasadan bir miktar para da taşıyordu. Pasaportları yoktu, belgeleri yoktu, kimlikleri yoktu.
  
  Bir odada toplandılar. On kişi, bağlantı yok. On kişi kime güvenebileceklerini bilmeden Amerikan hükümetinden kaçıyor. Dönecek net bir yer yok. Artık MIZRAK yok ve gizli üs yok. Pentagon'da ofis yok, Washington'da ev yok. Sahip oldukları aile türü izin verilenin ötesindeydi. Kullanabilecekleri kişiler tehlikeye girebilir.
  
  Yürütme organının bilinmeyen, anlaşılmaz bir emri nedeniyle tüm dünya değişti.
  
  "Sıradaki ne?" Loş odada alçak sesle konuyu ilk gündeme getiren Smith oldu.
  
  Hayden, "Önce görevi tamamlıyoruz" dedi. "Kıyamet Tarikatı, dört korkunç silahı saklayarak dünyayı yok etmeye çalıştı. Harika bir silah olan Hannibal sayesinde savaş. Yok ettiğimiz anahtar şifre olan Cengiz Han'ın yardımıyla fetih. Biyolojik bir silah olan Geronimo aracılığıyla kıtlık. Ve son olarak, altı nükleer savaş başlığına sahip olan Attila aracılığıyla Ölüm. Bu silahlar hep birlikte bildiğimiz toplumumuzu yıkıma ve kaosa sürükleyecektir. Tehdidi etkisiz hale getirdiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz diye düşünüyorum."
  
  Lauren, "Geriye kalan tek şey Mars'ın Kılıcı" dedi. "Artık ya Çinlilerin ya da İngilizlerin elinde."
  
  Drake, "Umarım gerçekten biziz" dedi. "SAS bizi orada kurtardı ve bazı iyi adamları kaybettik. Umarım Cambridge azarlanmaz."
  
  "İleriye gidiyoruz..." dedi Dahl. "Bunu tek başımıza bile yapamayız. Öncelikle şimdi ne yapacağız? İkincisi, bunu yapmamıza yardım etmesi için kime güvenebiliriz?"
  
  Hayden, "Önce Amerikalıların bize düşman olmasının nedenini öğreneceğiz" dedi. "Sanırım Peru'daki operasyon ve... diğer şeyler... oldu. Bize karşı olan sadece birkaç güçlü insan mı? Başkalarını etkileyen parçalanmış bir grup mu? Coburn'un bunu onaylayacağına bir an bile inanamıyorum."
  
  "Başkan'la gizli bir konuşma yapmamız gerektiğini mi söylüyorsun?" Drake sordu.
  
  Hayden omuz silkti. "Neden?"
  
  "Ve eğer bu parçalanmış bir grupsa," dedi Dahl. "Onları yok ederiz."
  
  "Hayatta," dedi Mai. "Bundan kurtulmanın tek yolu düşmanlarımızı canlı yakalamaktır."
  
  Ekip geniş bir odada farklı pozisyonlarda oturdu, perdeler onları aşılmaz geceden koruyacak şekilde sıkıca çekildi. Romanya'nın derinliklerinde konuştular. Planlandı. Kaynaklara sahip oldukları çok geçmeden anlaşıldı, ancak bu kaynaklar yetersizdi. Drake onları bir yandan sayabilirdi.
  
  "Nereye gitmeli?" Kenzi hâlâ katanasını tutarak kılıcın loş ışıkta parlamasını sağlayarak sordu.
  
  "Devam et," dedi Drake. "Her zaman ileri gidiyoruz."
  
  "Eğer durursak," dedi Dahl. "Ölüyoruz."
  
  Alicia, Drake'in elini tuttu. "Ve kaçma günlerimin sona erdiğini sanıyordum."
  
  "Bu farklı" dedi ve içini çekti. "Elbette bunu biliyorsun. Üzgünüm."
  
  "Herşey yolunda. Aptal ama sevimli. Sonunda bunun benim tipim olduğunu fark ettim."
  
  "Bu kaçtığımız anlamına mı geliyor?" Kenzi sordu. "Çünkü gerçekten her şeyden uzaklaşmak istedim."
  
  "Bununla ilgileneceğiz". Dahl ona doğru eğildi. "Sana söz veriyorum. Benim de çocuklarım var, unutma. Onlar için her şeyin üstesinden geleceğim."
  
  "Karınızdan bahsetmediniz."
  
  Dahl baktı ve sonra sandalyesine oturup düşündü. Drake, Kensi'nin iri İsveçliye biraz yaklaştığını gördü. Bunu aklından çıkarıp odaya baktı.
  
  "Yarın başka bir gün" dedi. "İlk nereye gitmek istersin?"
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Armageddon'un eşiğinde
  
  
  BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Julian Marsh her zaman zıt renklerin adamı olmuştur. Bir tarafı siyah, diğer tarafı gri... sonsuza dek. İşin tuhafı, neden diğerlerinden biraz farklı bir şekilde geliştiğine hiç ilgi göstermedi, sadece kabul etti, onunla yaşamayı öğrendi, bundan keyif aldı. Bu onu her bakımdan ilgi odağı haline getiriyordu; dikkati anlamlı gözlerin ve açık kahverengi saçların arkasında gizlenen entrikalardan uzaklaştırdı. Mart ayı her zaman öyle ya da böyle olağanüstü geçecekti.
  
  İçeride yine farklı bir insandı. İç odak, dikkatini tek bir çekirdeğe odakladı. Bu ay Pythianların nedeni, daha doğrusu onlardan geriye kalanlardı. Garip bir grup dikkatini çekti ve ardından etrafında dağıldı. Tyler Webb kabalist bir liderden ziyade psikopat bir mega takipçiydi. Ancak Marsh kişisel, eksantrik tasarımlar yaratarak bu işi tek başına yapma fırsatından keyif aldı. Zoe Shears'ın ve tarikat içinde hâlâ aktif olan herkesin canı cehenneme, Nicholas Bell'in ise daha da derin bir cehennemi. Bağlı, kelepçeli ve su işkencesine maruz kalan eski inşaat işçisinin, cezasının en ufak bir şekilde ertelenmesi için bile yetkililere her şeyi yapacağına şüphe yok.
  
  Marsh için gelecek, biraz da olsa parlak görünüyordu. Her hikayenin iki tarafı vardı ve o daha çok iki taraflı bir adamdı. Talihsiz Ramses Çarşısı'ndan üzülerek ayrıldıktan sonra - köşkler ve sundukları çok hoşumuza gitti - Mart ayı, uçurum renginde bir helikopterin yardımıyla gökyüzüne çıktı. Aceleyle uzaklaşarak hızla önündeki yeni maceraya odaklandı.
  
  NEW YORK.
  
  Marsh, ne gördüğünden emin olmasa da yapabileceklerinden emin olarak cihazı yana doğru test ederek yaklaştırdı. Bu çocuk ana pazarlık aracıydı. Mutlak inanç sahibi büyük baba. Kim nükleer bombaya karşı çıkabilir? Marsh cihazı yalnız bıraktı, dış sırt çantasını kontrol etti ve iri vücuduna uyum sağlamak için omuz askılarını gevşetti. Elbette öğeyi testlere tabi tutması ve orijinalliğini onaylaması gerekecekti. Sonuçta çoğu bomba, olmadıkları bir şeye benzeyecek şekilde pişirilebilirdi; tabii eğer aşçı yeterince iyiyse. Ancak o zaman Beyaz Saray boyun eğebilirdi.
  
  Riskli, dedi bir tarafı. Riskli.
  
  Ama eğlenceli! diğeri ısrar etti. Ve bu bakımdan biraz radyasyon zehirlenmesine değerdi.
  
  Mart kendi kendine güldü. Ne kadar alçak. Ancak yanında getirdiği mini Geiger sayacının sessiz kalması onun cesaretini artırdı.
  
  Ama dürüst olmak gerekirse uçmak ona göre değildi. Evet, heyecan vardı ama aynı zamanda sıcak bir ölüm ihtimali de vardı ve şu anda bu ona pek çekici gelmiyordu. Belki başka zaman. Marsh bu görevi planlamak, tüm ara noktaların yerinde ve mümkün olduğu kadar güvenli olmasını sağlamak için acı dolu saatler harcamıştı, ancak duracağı yerler göz önüne alındığında bu fikir neredeyse gülünçtü.
  
  Mesela hemen şimdi ele alalım. Kolombiya'ya giderken Amazon yağmur ormanlarının gölgesinin altına doğru ilerliyorlardı. Onu bekleyen bir adam vardı; aslında birden fazla adam vardı ve Marsh, beyaz giymeleri konusunda ısrar ederek toplantıya kendi kişiliğini damgasını vurdu. Sadece küçük bir taviz ama Pythia için önemli bir taviz.
  
  Artık bu kadar mıyım?
  
  Marsh yüksek sesle güldü ve helikopter pilotunun alarmla etrafına bakmasına neden oldu.
  
  "Herşey yolunda?" - yara izleri olan sıska bir adama sordu.
  
  "Evet, bu sizin bakış açınıza bağlı." Mart güldü. "Peki kaç tane bakış açınız var? Birden fazlasını eğlendirmeyi tercih ederim. Sen?"
  
  Pilot anlaşılmaz bir şeyler mırıldanarak arkasını döndü. Mart başını salladı. Keşke yıkanmamış kitleler hangi güçlerin altlarında sinsice yaklaştığını, eğildiğini ve kıvrandığını, neden oldukları tahribatı umursamadan veya umursamadan bilselerdi.
  
  Marsh aşağıdaki manzarayı izledi ve milyonuncu kez Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş noktasının doğru rota olup olmadığını merak etti. İş bu noktaya geldiğinde sadece iki gerçek seçenek vardı: Kanada üzerinden ya da Meksika üzerinden. İkinci ülke Amazon'a daha yakındı ve yolsuzlukla boğuşuyordu; yardım etmek ve çenelerini kapalı tutmak için para alabilecek insanlarla dolu. Kanada, Marsh gibi insanlara birkaç güvenli sığınak sunuyordu, ancak bunlar yeterli değildi ve Güney Amerika'daki çeşitliliğin yanına bile yaklaşamadı. Aşağıda monoton manzara ortaya çıkmaya devam ederken Marsh aklının başka yerlerde dolaştığını fark etti.
  
  Oğlan, ağzında gümüş bir kaşıktan çok daha fazlasıyla ayrıcalıklı bir konumda büyüdü; daha çok sağlam bir altın külçesine benziyor. En iyi okullar ve en iyi öğretmenler (Marsh'ın her zaman "en iyi"yi "en değerli" olarak okuyun) onu doğru yola sokmaya çalıştılar ama başarısız oldular. Belki normal bir okulda kalmak yardımcı olabilirdi ama ailesi zengindi Marsh, Güney toplumunun temel direkleriydi ve gerçeklikten çok uzaktı. Marsh, hizmetçiler tarafından büyütüldü ve anne babasını çoğunlukla yemek ve lüks resepsiyonlar sırasında gördü, kendisine konuşmaması emredildi. Her zaman kusursuz davranışlar sağlayan babasının eleştirel bakışları altındaydı. Ve oğlunun sevgisiz ve yalnız büyüdüğünü bilen, ancak kendisine herhangi bir şekilde meydan okumaya cesaret edemeyen bir annenin her zaman suçlu gülümsemesi vardı. Ve böylece Julian Marsh büyüdü, gelişti ve babasının açıkça "bir" dediği şey oldu. Garip çocuk."
  
  Pilot konuştu ve Marsh bunu tamamen görmezden geldi. "Bir daha söyleyeyim mi?"
  
  Cali'ye yaklaşıyoruz efendim. Kolombiya."
  
  Marsh eğildi ve aşağıda ortaya çıkan yeni sahneyi izledi. Cali, Amerika kıtasındaki en şiddetli şehirlerden biri olarak biliniyordu ve dünyanın en büyük kokain tedarikçilerinden biri olan Cali Kartelinin eviydi. Sıradan bir günde, Marsh gibi bir adam, El Calvario'nun arka sokaklarında yürürken hayatını kendi ellerine alırdı; burada paçavralar sokaklarda çöp arar ve yerel halkın "hoşgörü bölgesi" olarak etiketlenmesinden muzdariptir. ticari tüketime izin vererek uyuşturucu ve seksin minimum polis müdahalesiyle gelişebilmesini sağlıyoruz.
  
  Marsh kendisinin ve nükleer bombasının yerinin burası olduğunu biliyordu.
  
  Oturduğunda pilot, Marsh'a içinde soğuk, ölü gözleri ve ifadesiz yüzleri olan üç kilolu adamın oturduğu gri bir kamyoneti gösterdi. Açıkça ateşli silahlarla donanmış olarak, sadece kısa bir selamlamayla Marsh'a kamyona kadar eşlik ettiler. Daha sonra nemli, darmadağın sokaklardan, kirli binalardan ve paslı tentelerden geçerek eğitimli gözüne başka bir alternatif dünya görüşü, nüfusun bir kısmının kalıcı bir yuva olmadan bir barakadan diğerine "yüzdüğü" bir yer sundular. March bundan sonra olacaklarla ilgili söyleyecek hiçbir şeyi olmadığını bilerek biraz geri çekildi. Ancak ABD'ye başarılı bir şekilde nükleer silah sokmak istiyorsa bu duraklamalar gerekliydi ve her türlü riske değerdi. Ve tabii ki Marsh, renkli kollarındaki birkaç numarayla elinden geldiğince tarafsız görünüyordu.
  
  Araba sisle kaplı inişli çıkışlı tepelerin arasından kıvrılarak ilerledi ve sonunda önünde büyük, sessiz bir evin bulunduğu asfalt bir araba yoluna dönüştü. Yolculuk sessizlik içinde yapılmıştı ama şimdi muhafızlardan biri inatçı bir yüzle Marsh'a döndü.
  
  "Biz burdayız".
  
  "Açıkça. Peki "burası" nerede?"
  
  Çok saygısızca değil. Çok mızmız değil. Hepsini bir arada tutun.
  
  "Sırt çantanı al." Koruma dışarı çıkıp kapıyı açtı. "Bay Navarro sizi bekliyor."
  
  Mart başıyla onayladı. Doğru isim ve doğru yerdi. Burada uzun süre kalmayacaktı; yalnızca bir sonraki ulaşım yönteminin ve nihai varış yerinin sorunsuz ve güvenli olduğundan emin olacak kadar uzun süre kalacaktı. Sis damlayan alçak bir kemerin altındaki muhafızı takip etti ve ardından eski bir evin karanlık girişine girdi. İçeride hiç ışık yoktu ve bir ya da iki yaşlı hayaletin ortaya çıkması ne sürpriz ne de endişe verici olurdu. Marsh sık sık karanlıkta yaşlı hayaletler görüyor ve onlarla konuşuyordu.
  
  Muhafız sağdaki bir açıklığı işaret etti. "Kendinize en fazla dört saatlik özel bir oda ödediniz. Hemen içeri gelin."
  
  March minnettarlıkla başını eğdi ve ağır kapıyı iterek açtı. "Ayrıca bir sonraki ulaşım aracına inmek için izin istedim. Helikopter?"
  
  "Evet. Aynı zamanda iyi. Zamanı geldiğinde beni dahili telefondan arayın, size evi gezdireceğim."
  
  Mart memnuniyetle başını salladı. Gerekenin üzerinde ödediği para daha iyi hizmet sağlamak içindi ve şu ana kadar da öyle oldu. Elbette istenen fiyattan fazlasını ödemek de şüpheleri artırdı ama riskler bunlardı.
  
  Yine iki taraf, diye düşündü. Yin ve Yang. Bataklık ve bataklık. Siyah ve... koyu kırmızı ışıklarla siyah hızla içeri girdi...
  
  Odanın içi lükstü. Uzak tarafta siyah deri ve derin peluştan yapılmış bir köşe kanepe vardı. Yakınlarda içecekler, şarap ve alkollü içkiler için bir sürahinin bulunduğu cam bir masa duruyordu; başka bir köşede ise kahve ve çay sunan bir makine vardı. Atıştırmalıklar cam bir masanın üzerine serilir. Marsh tüm bunlara gülümsedi.
  
  Rahat ama sadece kısa bir süre için. İdeal.
  
  En sert kahveden bir kapsülü doldurdu ve demlenmesi için biraz bekledi. Daha sonra kanepeye oturup dizüstü bilgisayarını çıkardı ve sırt çantasını dikkatlice yanındaki deri döşemenin üzerine koydu. Bir nükleer bomba daha önce hiç bu kadar şımartılmamıştı, diye düşündü, bir an için kendi birasını yapıp yapmayacağını merak etti. Elbette Marsh gibi bir adam için bu zor değildi ve birkaç dakika içinde sırt çantasında dumanı tüten bir fincan ve yanında kremalı küçük bir kek vardı.
  
  Mart gülümsedi. Her şey iyiydi.
  
  İnternette gezindim; Doğrulayıcı e-postalar ona Forward helikopterinin zaten Kolombiya'ya girmekte olduğunu bildirdi. Henüz hiçbir yere bayrak çekilmemişti ama çarşıyı tüm hızıyla terk etmesinin üzerinden yalnızca birkaç saat geçmişti. Marsh içkisini bitirdi ve bir sonraki uçuş için küçük bir paket sandviç hazırladı, ardından interkom düğmesine bastı.
  
  "Gitmeye hazırım."
  
  Yirmi dakika sonra tekrar havadaydı; nükleer sırt çantasının uçuşu bükülmüş ama rahattı. Hızlı uçuşlarını tamamlayıp kara yolculuğunun sıkıcı ayağına başlayacağı Panama'ya doğru yola çıkıyorlardı. Pilot havada ve tüm devriyelerin arasından geçerek yaptığı işin en iyisiydi ve bunun karşılığında kendisine cömert bir ücret ödendi. Panama'nın ana hatları sol pencerede görünmeye başladığında Marsh, Amerika Birleşik Devletleri'ne ne kadar yakın olduğunu fark etmeye başladı.
  
  Bir kasırga yaklaşıyor arkadaşlar ve kolay kolay geçmeyecek...
  
  Birkaç saatliğine Panama Şehri'ne yerleşti, iki kez kıyafet değiştirdi ve her seferinde farklı kokulu bir şampuanla dört kez duş aldı. Aromalar hoş bir şekilde karışıyor ve hafif ter kokusunu bastırıyordu. Akşam yemeği vakti olmasına rağmen kahvaltı ve öğle yemeği yedi ve her biri farklı şişeden ve farklı renkte üç bardak şarap içti. Hayat güzeldi. Pencerenin dışındaki manzara değişmeden kaldı ve sönük kaldı, bu yüzden Marsh tam da böyle bir durum için sakladığı ruj kutusunu çıkardı ve camı parlak kırmızıya boyadı. Bu en azından bir süreliğine yardımcı oldu. Marsh daha sonra o paneli yalayarak temizlemenin nasıl bir şey olacağını hayal etmeye başladı ama o anda gelen bir mesajın sesi rüyalarını kesintiye uğrattı.
  
  Tahmini varış süresi 15 dakikadır.
  
  March yüzünü buruşturdu, mutlu ama aynı zamanda endişeliydi. Önümüzde bölgedeki en kötü yolların bazılarında kırk saatlik bir yolculuk vardı. Bu düşüncenin ilham vermesi pek mümkün değil. Ancak bir kez tamamlandığında bir sonraki aşama çok daha ilginç olacaktır. March eşyalarını topladı, kahve poşetlerini, şarap şişelerini ve tabakları renklerine, şekillerine ve boyutlarına göre sıraladı ve yola çıktı.
  
  SUV yol kenarında mırıldanarak bekliyordu ve şaşırtıcı derecede rahat görünüyordu. Marsh nükleer bombayı söktü, emniyet kemerini taktı ve sonra kendi başının çaresine baktı. Sürücü, Marsh'ın kendi küçük boktan hayatını umursamadığını fark etmeden önce biraz sohbet etti ve sonra direksiyona geçti. Yol sonsuza kadar uzanıyordu.
  
  Saatler geçti. SUV kaydı, sonra sarsıldı ve tekrar kaydı, yakıt ve nokta kontrolleri için birkaç kez durdu. Sürücü, küçük bir ihlal nedeniyle kenara çekilme riskini göze alamaz. Ne de olsa o, pek çok araçtan yalnızca biriydi, sonsuz otoyolda bilinmeyen hedeflere giden bir başka yaşam kıvılcımıydı ve dikkat çekici olmasa bile fark edilmeden geçip giderdi.
  
  Ve sonra Monterrey öndeydi. March yorgun ama mutlu bir şekilde gülümsedi, çünkü uzun yolculuğun yarısından fazlası tamamlanmıştı.
  
  Nükleer evrak çantası onun yanında yatıyordu; şimdi ABD sınırına sadece birkaç saat uzaklıktaydı.
  
  
  İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Mart, yolculuğunun bir sonraki ayağını tamamen karanlık altında yaptı. Her şeyin kazanılabileceği veya kaybedilebileceği bir yerdi; Yerel kartel patronları tarafından paha biçilmez bir miktara yükseltilen bilinmeyen bir faktör ortaya çıktı. Böyle insanların düşüncelerini kim tahmin edebilirdi? Bundan sonra ne yapacaklarını kim bilebilirdi?
  
  Tabii ki onlar ya da Julian Marsh değil. Bir düzine insanla birlikte rezil bir şekilde bir kamyonun arkasında sınıra doğru götürüldü. Yolun bir yerinde bu kamyon otoyoldan çıkıp karanlığın içinde kayboldu. Işık yok, işaret yok, sürücü bu rotayı gözü kapalı biliyordu ve bilmesi iyi bir şeydi.
  
  Marsh kamyonun arkasında durup ailelerin konuşmalarını ve hoşnutsuzluğunu dinledi. Planının ölçeği önünde belirdi. New York'a varma anı yeterince yakın olamazdı. Kamyon frenlendiğinde ve arka kapılar yağlanmış menteşeler üzerinde açıldığında, ilk önce o dışarı çıktı ve nöbet tutan silahlı adamların liderini aradı.
  
  Kendisini VIP gezgin olarak tanımlayan ve ödemeyi kabul ettiğini belirten bir kod kelime kullanarak "Diablo" dedi. Adam başını salladı ama sonra onu görmezden geldi ve herkesi sarkan bir ağacın geniş dalları altında küçük bir araya topladı.
  
  İspanyolca, "Artık hayati önem taşıyor" dedi, "sessizce hareket etmeniz, hiçbir şey söylememeniz ve size söyleneni yapmanız. Bunu yapmazsan boğazını keserim. Anladın?"
  
  Marsh, adamın kendisi dahil herkesin bakışlarıyla karşılaşmasını izledi. Yürüyüş bir dakika sonra tekerlek izleriyle dolu bir yol boyunca ve sık ağaçlıkların arasından başladı. Ay ışığı tepemizde titriyordu ve önde giden Meksikalı, devam etmeden önce sık sık bulutların parlaklığı gizleyene kadar bekliyordu. Çok az kelime konuşuldu ve bunlar yalnızca silahlı adamlar tarafından söylendi, ama birdenbire Marsh kendini biraz İspanyolca konuşabilmeyi, belki de çok fazla konuşabilmeyi dilerken buldu.
  
  Etrafındaki korkmuş yüzlere aldırış etmeden sıranın ortasından güçlükle yürüdü. Bir saat sonra yavaşladılar ve Marsh ileride seyrek ağaçlar, kaktüsler ve diğer birkaç bitkiyle noktalı engebeli kumlu bir ova gördü. Bütün grup çömeldi.
  
  "Şimdiye kadar her şey yolunda," diye fısıldadı lider. "Ama şimdi işin en zor kısmı. Sınır Devriyesi her zaman sınırın tamamını denetleyemez ancak rastgele kontroller yaparlar. Her zaman. Ve sen," March'ı işaret ederek başını salladı, "Diablo'yu geçmeyi talep ettin. Umarım buna hazırsındır."
  
  Mart kıkırdadı. Küçük adamın neden bahsettiği hakkında hiçbir fikri yoktu. Ancak çok geçmeden, her birinde küçük bir göçmen grubu bulunan insanlar ortadan kaybolmaya başladı, ta ki geriye yalnızca Marsh, lider ve bir muhafız kalana kadar.
  
  Lider, "Ben Gomez'im" dedi. "Bu Lopez. Tünel boyunca size güvenli bir şekilde rehberlik edeceğiz."
  
  "Peki ya o adamlar?" Marsh, en iyi sahte Amerikan aksanını kullanarak, ayrılan göçmenlere başıyla selam verdi.
  
  "Kişi başına yalnızca beş bin ödüyorlar." Gomez umursamaz bir jest yaptı. "Kurşun tehlikesiyle karşı karşıyalar. Merak etmeyin bize güvenebilirsiniz."
  
  Marsh, rehberinin yüzündeki sinsi gülümsemeyi görünce ürperdi. Elbette tüm yolculuk devam etmesini bekleyemeyecek kadar sorunsuz geçti. Soru şuydu: Ona ne zaman saldıracaklardı?
  
  "Hadi tünele girelim" dedi. "Burada meraklı bakışlar hissediyorum."
  
  Gomez yüzünde beliren endişeye engel olamadı ve Lopez etrafındaki karanlığı taradı. İki adam tek vücut halinde onu doğu yönünde, hafif bir açıyla ama sınıra doğru götürdüler. March kasıtlı olarak yanlış adım atarak ve yetersiz görünerek ileri doğru hantal adımlarla ilerledi. Bir noktada Lopez ona yardım eli bile uzattı, Marsh bunu daha sonra listeledi ve bunu bir zayıflık olarak yazdı. Kesinlikle bir uzman değildi ama dipsiz bir banka hesabı bir zamanlar ona maddi tuzakların, dünya dövüş sanatları şampiyonlarının ve aralarındaki eski özel kuvvet askerlerinin deneyimlerinin çok ötesinde bir olanak sağlamıştı. Marsh ne kadar süslü olursa olsun birkaç numara biliyordu.
  
  Bir süre yürüdüler, çöl etraflarında neredeyse sessiz bir şekilde uzanıyordu. Tepe ileride göründüğünde Marsh tırmanışa başlamaya tamamen hazırdı ama Gomez durdu ve başka türlü asla göremeyeceği bir özelliği işaret etti. Kumlu toprağın hafif eğimli dağ etekleriyle buluştuğu yerde, birkaç küçük ağaç çalılıklarla buluşuyordu. Ancak Gomez bu yere gitmedi, sağa doğru dikkatli bir şekilde otuz adım attı ve ardından en dik yokuşa doğru on adım daha attı. Lopez oraya vardığında bölgeyi sonsuz bir dikkatle inceledi.
  
  "Temiz," dedi sonunda.
  
  Gomez daha sonra gömülü bir ip parçası buldu ve çekmeye başladı. Marsh, yamacın küçük bir kısmının yükseldiğini, kayaları ve çalıları hareket ettirerek canlı kayaya oyulmuş insan büyüklüğünde bir çukuru ortaya çıkardığını gördü. Gomez içeri girdi ve ardından Lopez silahının namlusunu Marsh'a doğrulttu.
  
  "Şimdi sen. Sen de."
  
  March başını dikkatle aşağıda tutarak ve kurulmasına yalnızca birkaç adım kaldığını bildiği tuzağı kollayarak onu takip etti. Sonra, biraz düşündükten sonra, iki tarafı olan adam kanalları değiştirerek karanlığa doğru çekilmeye karar verdi.
  
  Lopez silahını doğrultarak bekledi. March kaydı, botları kayalık yokuşta sürtünüyordu. Lopez uzanıp silahı bıraktı ve Marsh on beş santimlik bıçağı savurarak ucunu diğer adamın şah damarına sapladı. Lopez'in gözleri büyüdü ve akışı durdurmak için elini kaldırdı ama Marsh'ın bunu yapmaya hiç niyeti yoktu. Lopez'in gözlerinin arasına vurdu, silahı ondan aldı ve ölmekte olan bedenini tepeden aşağıya tekmeledi.
  
  Siktir git.
  
  Marsh, Gomez'in silahı Marsh'ın elinde görmesi halinde gerekenden daha hızlı fark edeceğini bilerek tüfeği düşürdü. Daha sonra tünele tekrar girdi ve hızla orijinal geçide doğru yürüdü. Sarsılan kirişler ve çatıdan damlayan toz ve harçla desteklenen kaba ve hazırdı. Marsh'ın her an gömülmesi bekleniyordu. Gomez'in sesi gergin kulaklarına ulaştı.
  
  "Merak etme. Bu tünele rastlayan herkesi korkutmak için yapılmış sahte bir giriş. Daha da aşağıya in dostum."
  
  Marsh kendisini "daha aşağıda" neyin beklediğini tam olarak biliyordu ama şimdi içinde küçük bir şaşkınlık unsuru vardı. İşin zor kısmı Gomez'in silahını ciddi bir şekilde yaralamadan etkisiz hale getirmekti. New York hâlâ binlerce kilometre uzaktaydı.
  
  Ve Meksika çölünün altında dururken, sırtından aşağı doğru akan toprağı hissederken, etrafı ter ve bitki örtüsü kokusuyla çevriliyken, gözleri tozdan batarken çok daha uzaktaymış gibi geldi.
  
  March, bir ara, kayışı ayak bileğine dolanmış bir sırt çantasını sürünerek ve sürükleyerek ileri atılma cesaretini gösterdi. Burada bir sürü kıyafet var, diye düşündü bir ara. Sadece kıyafetler ve belki bir diş fırçası. Güzel kolonya. Bir torba kahve... Amerikalıların radyasyonu ölçmek için cihazlarını nereye yerleştirmiş olabileceğini merak etti, sonra radyasyonun kendisi hakkında endişelenmeye başladı. Tekrar.
  
  Bu muhtemelen gitmeden önce kontrol etmeniz gereken bir şey.
  
  Aslında yaşayıp öğrenmelisin.
  
  March dar tünelden çok daha büyük bir tünele çıkarken kendini gülmeye zorladı. Gomez eğilip yardım etmek için elini uzattı.
  
  "Komik bir şey mi?"
  
  "Evet, lanet dişlerin."
  
  Gomez şaşkınlıkla ve inanamayarak izledi. Bu cümle yolculuklarının bu aşamasında duymayı beklediği son şey gibi görünüyordu. Marsh bunun ne olabileceğini hesapladı. Gomez anlamaya çalışırken Marsh ayağa kalktı, silahı Gomez'in elinde çevirdi ve dipçiği diğer adamın ağzına sapladı.
  
  "Şimdi ne demek istediğimi anladın mı?"
  
  Gomez tüm gücüyle savaşarak Marsh'ı uzaklaştırdı ve namluyu kendisine geri verdi. Kükrediğinde ağzından kan fışkırdı ve dişleri yere düştü. Marsh uzun namlunun altına daldı ve çenesine ve kafasının yan tarafına güçlü bir darbe indirdi. Gomez sendeledi, gözleri bu tuhaf ördeğin onu alt ettiğine hâlâ inanamadığını gösteriyordu.
  
  Onlar boğuşurken Marsh, Meksikalının yanındaki kılıfından bıçağı çıkardı. Gomez bundan sonra ne olacağını bilerek hızla uzaklaştı. Taş bir duvara çarptı ve ağır bir inlemeyle omzunu ve kafatasını kırdı. Marsh, Meksikalının üzerinden seken bir yumruk attı ve ardından rocaya çarptı. Kendi parmak eklemlerinden kan sızıyordu. Silah yeniden kalktı ama Marsh bacaklarının arasına gelecek şekilde doğruldu, iş kısmı artık işe yaramaz hale gelmişti.
  
  Gomez ona kafa attı, kanları karışıp duvarlara sıçradı. March sendeledi ama bir sonraki darbeden kaçtı ve sonra hâlâ sol elinde tuttuğu bıçağı hatırladı.
  
  Güçlü bir itme ve bıçak Gomez'in kaburgalarını sıyırdı, ancak Meksikalı silahı düşürdü ve iki elini de Marsh'ın bıçaklı eline koydu, böylece darbenin gücü durduruldu ve bıçak gömüldü. Acı yüz hatlarını bozdu ama adam kaçınılmaz ölümü engellemeyi başardı.
  
  March hemen serbest eline odaklandı, onu tekrar tekrar saldırmak için kullandı ve zayıf noktaları aradı. Adamlar birlikte ellerinden geldiğince çabaladılar, tünelde yavaşça yukarı ve aşağı hareket ederek, ahşap kirişlere çarparak ve çamur yığınlarının arasından geçerek ilerlediler. Kumdan aşağı ter akıntıları akıyordu; Domuzların kızışmasına benzeyen ağır homurtular yapay alanı doldurdu. Merhamet olmadı ama karaya ulaşılamadı. Gomez, tecrübeli bir sokak dövüşçüsü gibi her yumruğa göğüs gerdi ve önce Marsh zayıflamaya başladı.
  
  "Hevesle...seni...kesmemi...kesmemi bekliyordu..." Gomez ağır nefes alıyordu, gözleri vahşiydi, dudakları kanlıydı ve geriye doğru atılmıştı.
  
  Marsh bu yalnız, cehennem gibi yerde ölmeyi reddetti. Bıçağı geri çekip Gomez'in vücudundan uzaklaştırdı ve sonra geri çekilerek iki adama birkaç metre mesafe bıraktı. Tabanca yerde yatıyordu, atılmıştı.
  
  Gomez ona bir şeytan gibi saldırdı, çığlık atarak, gürleyerek. Marsh kendisine öğretildiği gibi saldırıyı savuşturdu, omzunu çevirdi ve Gomez'in kendi ivmesinin kafasını karşı duvara çarpmasına izin verdi. Marsh daha sonra onun omurgasına tekme attı. Sonu kaçınılmaz olana kadar bıçağı bir daha kullanmadı. Ayrıca ona en bariz silahın her zaman kullanılacak en iyi silah olmadığı da öğretildi.
  
  Gomez vücudunu duvardan kaldırıp başını salladı ve arkasını döndü. March iblisin kan kırmızısı yüzüne baktı. Kızıl yüz ile beyaz boynun karşıtlığı, bir zamanlar sararmış dişlerin yuvalandığı kara delikler, her iki taraftan neredeyse komik bir şekilde dışarı çıkan solgun kulaklar bir an için onu büyüledi. Gomez darbe karşısında sallandı. Marsh başının yan tarafından vuruldu.
  
  Gomez artık tamamen açıktı.
  
  Marsh başı dönerek öne doğru bir adım attı ama bıçağı diğer adamın kalbine doğrultarak gerçekten de saplayabilecek kadar farkındaydı. Gomez irkildi, nefesi kırık ağzından ıslık gibi çıkıyordu ve ardından March'ın bakışlarıyla buluştu.
  
  March, "Sana iyi niyetle para ödedim," dedi. "Parayı almalıydın."
  
  Bu insanların doğası gereği ve hiç şüphesiz eğitim açısından da hain olduklarını biliyordu. İhanet, "neden ellerimde kan var?"dan sonra günün ikinci veya üçüncü düşüncesi olurdu. ve "Dün gece kimi öldürdüm?" Belki bir doz kokainin sonuçları hakkında da bir düşünce vardır. Ama Gomez... parayı almalıydı.
  
  Marsh adamın yere kaymasını izledi ve durumu değerlendirdi. Yaralıydı ve ağrıyordu ama nispeten zarar görmemişti. Başı zonkluyordu. Neyse ki sırt çantasındaki nükleer bombanın yanında bulunan küçük torbalardan birine parasetamol koymayı düşündü. O kadar uygun ki. Orada bir paket bebek mendili de vardı.
  
  March onu sildi ve hapları kuru bir şekilde yuttu. Yanına su almayı unuttu. Ama her zaman bir şeyler vardır, değil mi?
  
  Cesede dönüp bakmadan başını eğdi ve yer altı tünelinden Teksas'a doğru uzun yolculuğa başladı.
  
  
  * * *
  
  
  Saatler uzadıkça uzuyordu. Julian Marsh, sırtına bağlı bir nükleer silahla Amerika'nın altından yürüyerek geçti. Cihaz beklediğinden daha küçük olabilirdi - sırt çantası hâlâ şişmiş olmasına rağmen - ama iç bölmeler de daha az ağır değildi. Yaratık ona istenmeyen bir arkadaş ya da kardeş gibi yapışıp onu geri çekiyordu. Her adım zordu.
  
  Karanlık onu çevreliyor ve neredeyse yutuyordu; yalnızca ara sıra sarkan ışıkla kırılıyordu. Çoğu kırılmıştı, çok fazla. Burası nemliydi, bir grup görünmez hayvan zihninde her zaman kabus gibi görüntüler canlandırıyordu ve bunlar, ara sıra omuzlarından yukarıya ve omurgasına doğru uzanan kaşıntıyla ürkütücü bir uyum içinde oynuyordu. Hava sınırlı miktardaydı ve mevcut olan da kalitesizdi.
  
  Kendini son derece yorgun hissetmeye başladı ve halüsinasyon görmeye başladı. Bir gün Tyler Webb ve ardından kötü bir trol tarafından kovalandı. İki kez düştü, dizlerini ve dirseklerini sıyırdı ama ayağa kalkmak için çabaladı. Trol öfkeli Meksikalılara, ardından da kırmızı, yeşil biber ve guacamole ile doldurulmuş yürüyen bir tacoya dönüştü.
  
  Kilometreler geçtikçe bunu başaramayacağını, bir süre uzansa her şeyin daha iyi olacağını hissetmeye başladı. Biraz kestir. Onu durduran tek şey parlak tarafıydı; herkes onun gitmesini isterken çocukluğunda inatla hayatta kalmayı başaran tarafı.
  
  Sonunda ileride daha parlak ışıklar belirdi ve tünelin diğer ucuna ulaştı ve dakikalarca ne tür bir sinyal alabileceğini değerlendirerek geçirdi. Gerçekte herhangi bir kabul komitesi beklemiyordu; özgürlüğe ulaşması asla beklenmiyordu.
  
  Planına göre bu uçta tamamen ayrı bir ulaşım düzenledi. Marsh dikkatliydi ve aptal değildi. Helikopter birkaç mil ötede konuşlanmış ve onun çağrısını bekliyor olmalı. Marsh, vücudunun etrafında ve sırt çantasında bulunan yanan üç hücreden birini çıkardı ve bir arama yaptı.
  
  Toplantıda Marsh'ın yüzünü ve saçını kaplayan kan ve kir hakkında tek kelime konuşulmadı, yorum yapılmadı. Pilot kuşu havaya kaldırdı ve Marsh'ın büyük macerasının bir sonraki ve sondan bir önceki durağı olan Corpus Christi'ye doğru yola çıktı. Kesin olan bir şey vardı ki, anlatacak bir hikayesi olacaktı...
  
  Ve onlara söyleyecek kimse yok. Parti konuklarıyla paylaşmadığınız tek şey, nükleer bir çantayı Brezilya'dan Amerika'nın doğu kıyısına nasıl kaçırmayı başardığınızdı.
  
  Corpus Christi kısa bir dinlenme, uzun bir duş ve kısa bir şekerleme teklif etti. Sonra New York'a yirmi dört saatlik bir yolculuk olacak ve sonra...
  
  Armagedon. Ya da en azından kenarı.
  
  Marsh başını yastığa gömmüş halde yüzüstü yatağa uzanırken gülümsedi. Zar zor nefes alıyordu ama bu duygudan oldukça hoşlanıyordu. İşin püf noktası, yetkilileri onun ciddi olduğuna ve bombanın gerçek olduğuna ikna etmekti. Hiç de zor değil; kutulara ve bölünebilen malzemeye bir kez bakmak bile onları ayağa kalkıp yalvarmaya sevk ederdi. Bu yapıldıktan sonra... Marsh, Las Vegas'taki bir kumar makinesinin deniz mili hızında para saçması gibi, dolarların aktığını hayal etti. Ama hepsi iyi bir amaç için. Webb'in durumu.
  
  Belki de değil. Pythianların tuhaf lideri gökkuşağının peşindeyken Marsh'ın gerçekleştirmesi gereken kendi planları vardı.
  
  Yataktan kayarak kalktı ve ayağa kalkmadan önce dizlerinin üzerine düştü. Biraz ruj sürdü. Odanın mobilyalarını anlamlı olacak şekilde yeniden düzenledi. Dışarı çıktı ve asansörle bodrum katına, kiralık arabanın onu beklediği yere gitti.
  
  Chrysler 300. Beyazlatılmış bir balinanın boyutu ve rengi.
  
  Sonraki durak hiç uyumayan şehir.
  
  
  * * *
  
  
  Marsh, dünyaca ünlü Skyline görüş alanına girdiğinde arabayı zahmetsizce sürdü. Bu arabayı New York'a sürmek gülünç derecede kolay görünüyordu, ama sonra bunun farklı olacağını kim bilebilirdi? Birisi olabilir. Ramses'in pazarından ayrılalı üç günden fazla zaman geçmişti. Ya haber dışarı sızarsa? Yürüyüş hiçbir şeyi değiştirmedi. O sadece hayat boyunca dolambaçlı bir yolda dolaşan başka bir gezgindi. Eğer oyun bittiyse bunu çok yakında anlayacaktır. Aksi halde... Webb, Ramses'in bu konuda yardım etmeye istekli kişileri sağlayacağına söz verdi. Mart onlara güveniyordu.
  
  Marsh bundan sonra ne olacağını pek bilmeden veya umursamadan körü körüne arabayı sürüyordu. Büyük şehre girmeden önce duracak kadar dikkatliydi, güneş batmaya başladığında geceyi nehrin diğer yakasına sığınarak yolculuğunun gelişigüzel rotasını zorlaştırıyordu. Her ne kadar yataklar cızırtılı ve inkar edilemeyecek derecede kirli olsa da, L şeklindeki motel yeterliydi ve pencere çerçeveleri ve zemin kenarları birkaç inçlik siyah çamurla kaplıydı. Ancak bu dikkat çekiciydi, plansızdı ve neredeyse farkedilemezdi.
  
  Bu yüzden gece yarısına doğru birisi odasının kapısını çaldığında kalbi hızla çarparak doğruldu. Kapı otoparka açılıyordu, yani dürüst olmak gerekirse, başıboş sarhoş bir misafirden şakacıya kadar herkes olabilirdi. Ama polisler de olabilir.
  
  Veya SEAL Altı Takımı.
  
  Marsh bıçakları, kaşıkları ve bardakları bıraktı ve dışarı bakmak için perdeyi çekti. Gördüğü şey onu bir anlığına suskun bıraktı.
  
  Ne...?
  
  Vuruş sesi yeniden duyuldu, hafif ve taze. Marsh kapıyı açıp adamın içeri girmesine izin vermekte tereddüt etmedi.
  
  "Beni şaşırttın" dedi. "Ve bu günlerde bu pek sık olmuyor."
  
  Ziyaretçi, "Bu haliyle bile kendimi iyi hissediyorum" dedi. "Birçok özelliğimden biri."
  
  March diğerlerini merak etti ama en az bir düzinesini fark etmek için fazla uzağa bakmasına gerek yoktu. "Daha önce sadece bir kez karşılaştık."
  
  "Evet. Ve hemen bir akrabalık hissettim."
  
  March doğruldu, şimdi dördüncü duşu almış olmayı diliyordu. "Tüm Pythia'nın öldüğünü ya da yakalandığını sanıyordum. Webb ve ben hariç."
  
  "Gördüğünüz gibi," ziyaretçi ellerini iki yana açtı, "yanılmışsınız."
  
  "Memnun oldum." Mart sahte bir gülümsemeyle konuştu. "Çok Menmun Kalmak.
  
  "Ah," ziyaretçisi de gülümsedi, "sen de onlardan biri olmak üzeresin."
  
  March, tüm doğum günlerinin aynı anda geldiği hissini uzaklaştırmaya çalıştı. Bu kadın tuhaftı, belki de onun kadar tuhaftı. Kahverengi saçları dikenli bir tarzda kesilmişti; gözleri tıpkı onunki gibi yeşil-maviydi. Ne kadar ürkütücüydü? Kıyafeti yeşil yün kazak, parlak kırmızı kot pantolon ve lacivert Doc Martins'ten oluşuyordu. Bir elinde bir bardak süt, diğerinde ise bir bardak şarap tutuyordu.
  
  Nereden buldu...?
  
  Ama bunun pek önemi yoktu. Onun benzersiz olmasını, bir şekilde onu anlamasını seviyordu. Bir anda ortaya çıkması hoşuna gidiyordu. Onun tamamen farklı olması hoşuna gidiyordu. Karanlığın güçleri onları birbirine düşürdü. Kan kırmızısı şarap ve ağartıcı beyaz süt birbirine karışmak üzereydi.
  
  March gözlüğünü ondan aldı. "Üstte mi olmak istersin, altta mı?"
  
  "Ah, umurumda değil. Bakalım ruh halimiz bizi nereye götürecek."
  
  Böylece Marsh nükleer bombayı hem görebilecekleri hem de Zoe Shears'ın gözlerinde kuyruklu yıldıza benzeyen ek bir kıvılcım görebilecekleri şekilde yatağın başına yerleştirdi. Bu kadın güçlü, ölümcül ve düpedüz ucubeydi. Muhtemelen deli. Ona sonuna kadar yakışan bir şey.
  
  Elbiselerini çıkarırken, bölünmüş zihni ne olacağını düşünmek üzere dağıldı. Amerika'ya diz çöktürecekleri ve nükleer bombayla mutlu olacakları yarın ve yarından sonraki gün için vaat edilen tüm heyecanın düşüncesi, Zoey'nin pantolonunu indirip gemiye binmesi için onu tamamen hazır hale getirdi.
  
  "Ön sevişme yok mu?" O sordu.
  
  "Eh, o sırt çantasını bu şekilde yerleştirdiğin zaman," dedi nükleer bombayı sanki izleyebilecekmiş gibi izleyerek. "Buna ihtiyacım olmadığını anladım."
  
  Mart mutlu bir şaşkınlıkla gülümsedi. "Ben de".
  
  "Görüyor musun aşkım?" Zoe kendini onun üzerine indirdi. "Biz biribirmiz için yaratılmışız."
  
  Sonra Marsh, eski şifonyerin hemen üzerindeki duvarda asılı olan aynanın yansımasında onun yavaşça hareket eden, son derece solgun kıçını ve onun arkasında yatağın yastıklarının arasına yerleştirilmiş sırt çantasını görebildiğini fark etti. Onun iyi bronzlaşmış yüzüne baktı.
  
  "Lanet olsun," diye ağzından kaçırdı. "Çok fazla zaman almaz".
  
  
  ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Matt Drake takımın şimdiye kadarki en çılgın yolculuğuna hazırlanıyor. Midemin çukuruna nahoş, mide bulandırıcı bir his yerleşti ve bunun inişli çıkışlı uçuşla hiçbir ilgisi yoktu; sadece bu kadar korkunç suçları işlemeye çalışabilecek insanlara karşı gerginlik, endişe ve tiksintinin sonucuydu. O, günlük işlerini cahil ama halinden memnun bir şekilde sürdüren dünya insanlarına sempati duyuyordu. Onlar uğruna savaştığı insanlardı.
  
  Helikopterler, dünyayı yaşanabilir bir yer haline getiren insanlara önem veren ve kendilerini tehlikeye atan askerlerle doluydu. Karin Blake ve Beauregard Alain ile katana kullanan, eser kaçakçısı, eski Mossad ajanı Kenzie olarak da bilinen Bridget McKenzie dışında tüm SPEAR ekibi oradaydı. Ekip, Ramses'in harap olmuş 'son çarşısını' o kadar aceleyle terk etti ki, herkesi yanlarında götürmek zorunda kaldı, kaybedecek bir dakika bile yoktu ve tüm ekip hazırlıklı, bilgili ve saat 14.00'te New York sokaklarına çıkmaya hazırdı. koşu.
  
  Gerçek bir ormandan beton bir ormana geçiş, diye düşündü Drake. Asla kapatmıyoruz.
  
  Çevresinde hayatının güvenilir kesişen çizgileri ve fırtınalı dalgaları vardı. Alicia ve Bo, May ve Kenzi ve Torsten Dahl. İkinci helikopterde Smith ve Lauren, Hayden, Kinimaka ve Yorgi vardı. Ekip, Başkan Coburn tarafından temizlenmiş olan New York hava sahasına hızla girdi ve hızla yana yatarak gökdelenlerin arasındaki boşluklardan geçerek kare şeklindeki çatıya doğru alçaldı. Türbülans onları darp etti. Bilgi geldiğinde radyo cıvıldadı. Drake aşağıdaki sokakların telaşını, acele eden ajanları ve çılgın SWAT ekiplerini, New York ve Doğu Yakası'nı kurtarmak için aceleyle koşmanın cehennem gibi düşüncesini yalnızca hayal edebiliyordu.
  
  Önümüzdeki birkaç saatin çalkantılı geçeceğini hissederek derin bir nefes aldı.
  
  Dal dikkatini çekti. "Bundan sonra tatile çıkacağım."
  
  Drake İsveçlinin özgüvenine hayran kaldı. "Bundan sonra hepimizin buna ihtiyacı olacak."
  
  "Pekala, benimle gelmiyorsun Yorkie."
  
  "Sorun değil. Zaten Joanna'nın işin başında olacağından oldukça eminim."
  
  "Bu ne anlama geliyor?"
  
  Helikopter hızla alçaldı ve midelerini stratosfere gönderdi.
  
  Alicia kıkırdadı. "Sadece Daley evini kimin işlettiğini biliyoruz, Torsti. Biliyoruz".
  
  İsveçli yüzünü buruşturdu ama başka bir yorumda bulunmadı. Drake, Alicia'yla gülümsedi ve sonra Mai'nin ikisini de izlediğini fark etti. Lanet olsun, sanki zaten endişelenecek bir şeyimiz yokmuş gibi.
  
  Alicia Mai'ye el salladı. "Kısa süre önce tıraş olurken kendini kestikten sonra bu tür bir eylemi kaldırabileceğinden emin misin Sprite?"
  
  May'in ifadesi değişmedi ama tereddütle yüzündeki yeni yara izine dokunmak için uzandı. "Son olaylar güvendiğim insanlar konusunda beni çok daha dikkatli hale getirdi. İhanet edenlere dikkat edin."
  
  Drake içten içe büzüştü.
  
  Hiçbir şey olmadı. Beni terk etti ve buna bir son verdi! Hiçbir şey vaat edilmedi. .
  
  Duygular ve düşünceler birbirine karışıyor, ekşi safraya dönüşüyor, o da binlerce başka duyguyla karışıyordu. Dahl'ın yavaş yavaş Kenzi'den uzaklaştığını ve Bo'nun gözlerini Alicia'dan zar zor ayırdığını fark etti. Tanrım, ikinci helikopterde olayların biraz sakinleştiğini umuyordu.
  
  Helikopterin kayması binanın çatısına değdiğinde yeni şiddetli rüzgar onlara çarptı. Kuş kondu ve ardından kapılar açıldı, yolcular aşağı atlayıp açık kapıya doğru koştu. Silahlı adamlar girişi korudu ve içeride birkaç kişi daha görevlendirildi. Önce Drake atladı, ayakları önde ve silahsız olduğu için kendini biraz hazırlıksız hissediyordu ama yakında silahlanacaklarını çok iyi biliyordu. Ekip dar merdivenlerden birer birer aşağı indi ve kendilerini daha fazla gardiyanla çevrili, karanlık ve geniş bir koridorda buldular. Devam etme talimatını almadan önce burada bir an durakladılar.
  
  Her şey açık.
  
  Drake, pazardan bilgi almak ve ardından başta CIA olmak üzere şüpheli ajanlar tarafından sorguya çekilerek hayati günlerini kaybettiklerini fark ederek koşmaya başladı. Sonunda Coburn bizzat müdahale ederek SPEAR ekibinin gezegendeki en sıcak noktaya derhal gönderilmesini emretti.
  
  New York City.
  
  Şimdi bir kat daha merdivenden indiklerinde, 3. ve 51. sokakların köşesinde yerel polis karakolu olduğu söylenen yerin iç kısmına bakan bir balkona çıktılar. Kamuoyunun bilmediği bu bölge aynı zamanda bir ulusal güvenlik ofisi olarak da hizmet veriyordu; aslında burası şehrin "şehir merkezi" olarak adlandırılan ve tüm teşkilat faaliyetlerinin merkezi olan iki yerden biriydi. Drake şimdi siyah takım elbiseli bir adam karşı uçtan yaklaşana kadar yerel polisin günlük işlerini yapmasını, istasyonun hareketli, gürültülü ve kalabalık olmasını izledi.
  
  "Hadi hareket edelim" dedi. "Burada kaybedecek zaman yok."
  
  Drake daha fazla aynı fikirde olamazdı. Sarışının hiç hoşuna gitmeyecek şekilde Alicia'yı ileri doğru itti ve sorunlarına dik dik baktı. Diğerleri içeriye doluştu, Hayden yeni gelene yaklaşmaya çalıştı ama uzaktaki kapının arkasında gözden kaybolurken zamanı kalmadı. Yürürken, zeminleri ve duvarları beyaz karolarla kaplı, küçük, yükseltilmiş bir platformun önünde sıralar halinde dizilmiş sandalyeleri olan dairesel bir odaya girdiler. Adam onları elinden geldiğince çabuk uğurladı.
  
  "Geldiğiniz için teşekkür ederim." dedi umursamaz bir tavırla. "Bilin diye söylüyorum, yakaladığınız adamlar - sahtekâr Ramses ve Robert Price - insan avımızın sonuçlarını beklemek üzere altımızdaki hücrelere götürüldüler. Bunların değerli bilgiler içerebileceğini ve ortalıkta olması gerektiğini düşündük."
  
  Alicia sert bir tavırla, "Özellikle de başarısız olursak," dedi.
  
  "Gerçekten mi. Ve İç Güvenlik birimi içindeki ekstra güvenlikli bu yer altı hapishane hücreleri, eminim takdir edersiniz ki, Ramses'in varlığının fark edilmemesini sağlayacaktır."
  
  Drake, Ramses'in yerel birimlerine, Marsh'ın elinden bir nükleer bomba çaldıktan veya zorla aldıktan sonra, patlama için Ramses'in iznini beklemeleri emrinin verildiğini hatırladı. Onun yakalandığını ya da neredeyse ölmek üzere olduğunu bilmiyorlardı. Ramses'in örgütünün New York hücreleri hiçbir şey bilmiyordu.
  
  En azından SPEAR ekibinin lehine konuşan tek şey buydu.
  
  Hayden, "Faydalı olacak" dedi. "Gayet eminim."
  
  Smith, "Evet," diye ekledi. "Öyleyse şimdilik sığırları itmeyi erteleyin."
  
  İçişleri Bakanlığı ajanı irkildi. "Benim adım Moore. Buranın baş saha ajanı benim. Tüm zeka benden geçecek. Faaliyetleri asimile etmek ve dağıtmak için yeni bir görev gücü oluşturuyoruz. Merkezimiz var ve şu anda şubeler düzenliyoruz. Mevcut olsun veya olmasın her ajan ve polis memuru bu tehdide karşı çalışıyor ve başarısızlığın sonuçlarını tam olarak anlıyoruz. Yapılamaz..." normalde duyulmamış bir stres sergileyerek biraz durakladı. "Bunun burada olmasına izin verilemez."
  
  "Dünyadaki patron kim?" Hayden sordu. "Burada gerçekten önemli olan kararları kim veriyor?"
  
  Moore tereddüt etti ve çenesini kaşıdı. "Eh, biliyoruz. Vatan. Terörle Mücadele Birimi ve Tehdit Yönetimi Birimi ile işbirliği içinde."
  
  "Peki "biz" derken seni ve beni mi kastediyorsun?" Yoksa sadece Anavatanı mı kastediyorsun?"
  
  Moore, "Durum gerektirdiğinde bunun değişebileceğini düşünüyorum" diye itiraf etti.
  
  Hayden memnun görünüyordu. "Cep telefonunuzun pilinin şarjlı olduğundan emin olun."
  
  Moore sanki aciliyetlerini hissetmiş ve bundan hoşlanmış gibi gruba baktı. "Bildiğiniz gibi önümüzde kısa bir süre var. Bu piçlerin Ramses'in bu emri vermeyeceğini anlamaları uzun sürmezdi. Yani, ilk önce ilk şeyler. Terör hücresini nasıl tespit ederiz?"
  
  Drake saatine baktı. "Ve yürü. Eğer bomba taşıyorsa Mart ayının bir öncelik olması gerekmez mi?"
  
  "İstihbarat, Mart ayının yerel hücrelerle birleşeceğini bildiriyor. Kaç tane olacağını bilmiyoruz. Dolayısıyla elbette her ikisine de odaklanıyoruz."
  
  Drake, Beau'nun Marsh ile Webb arasındaki konuşmaya ilişkin anlattıklarını hatırladı. O anda, Last Man Standing turnuvasına katılmaya zorlanırken tanıştıkları ve o zamandan beri sık sık dövüştükleri sümüksü Fransız'ın, gerektiğinde iyiliğin ışığını saçtığını fark etti. Bir yıldız gibi parladı. Adama gerçekten fazladan nefes alma alanı vermeli.
  
  Kaval kemiği boyunca bir yerde...
  
  Moore tekrar konuştu. "Derin bir hücreyi, hatta uyuyan bir hücreyi tespit etmenin birkaç yolu var. Şüphelilerin sayısını azaltıyoruz. Halihazırda gözetim altında olan bilinen diğer hücrelerle bağlantıları araştırıyoruz. Ünlü cihatçıların zehirlerini kustukları yanan ibadet yerlerine bakın. Son zamanlarda kendilerini ritüellere adayan, aniden dine ilgi duyan, toplumdan uzaklaşan veya kadın giyimi hakkında konuşan insanlara bakıyoruz. NSA milyonlarca cep telefonundan toplanan meta verileri dinliyor ve değerlendiriyor. Ancak haftanın her günü riske giren erkekler ve kadınlar, yani düzenli olarak yeni cihatçıların toplandığı nüfusa sızdırdığımız erkekler ve kadınlar çok daha etkilidir."
  
  "Giz altında". Smith başını salladı. "Bu iyi".
  
  "Bu doğru. Bu noktada bilgilerimiz Iggy Pop'un Barbie'sinden daha ince. Her hücredeki kişi sayısını doğrulamaya çalışıyoruz. Hücre boyutu. İlçeler. Fırsatlar ve hazırlık. Tüm güncel telefon kayıtlarını inceliyoruz. Sizce Ramses konuşacak mı?"
  
  Hayden işe gitmek için sabırsızlanıyordu. "Çok iyi bir deneyeceğiz."
  
  Kinimaka, "Tehdit yakın" dedi. "Hadi ekipleri belirleyelim ve buradan defolup gidelim."
  
  Moore, "Evet, evet, bu iyi" diye açıkladı. "Ama nereye gideceksin? New York çok büyük bir şehir. Gidecek bir yerin yoksa kaçarak hiçbir şey başaramazsın. Bombanın gerçek olup olmadığını bile bilmiyoruz. Pek çok insan bomba yapabilir... sağınıza bakın."
  
  Alicia koltuğunda kıpırdandı. "Buna kefil olabilirim."
  
  Moore, "Araçlar beklemede" dedi. "Özel kuvvet araçları. Helikopterler. İşaretsiz hızlı arabalar. İster inanın ister inanmayın, bunun için planlarımız var, sokakları temizlemenin yolları. Yetkililer ve aileleri halihazırda tahliye ediliyor. Artık ihtiyacımız olan tek şey bir başlangıç noktasıdır."
  
  Hayden ekibine döndü. "O halde hızla grupları dağıtalım ve Ramses'e ulaşalım. O adamın dediği gibi penceremiz küçük ve şimdiden kapanıyor."
  
  
  BÖLÜM DÖRT
  
  
  Julian Marsh motelden yenilenmiş, hatta heyecanlı ama aynı zamanda da biraz üzgün hissederek ayrıldı. İyi giyimliydi: Bir paçası diğerinden biraz daha koyu olan mavi kot pantolon, birkaç kat gömlek ve başının bir yanına itilmiş bir şapka. Manzara iyiydi ve Zoe'yi geride bıraktığını düşünüyordu. Kadın küçük banyodan çıktı, biraz darmadağınık görünüyordu, saçları sadece yarı taranmış ve ruju yarı sürmüştü. Marsh ancak birkaç dakikalık değerlendirmeden sonra onun kasıtlı olarak onu taklit etmeye çalıştığını fark etti.
  
  Yoksa ona haraç mı ödeyeceksin?
  
  Belki ikincisiydi ama Marsh'ı gerçekten de uçurumun kenarına itti. İstediği son şey, kendisinin kadın versiyonunun kendine özgü tarzını sınırlamasıydı. Neredeyse sonradan aklına gelmiş gibi, yataktan sırt çantasını aldı, malzemeyi okşadı ve içindeki canlı canavarın dış hatlarını hissetti.
  
  Benim .
  
  Sabah güzel, taze, aydınlık ve mutluydu. Marsh, beş kişilik bir araba yanaşıncaya ve iki adam arabadan atlayana kadar bekledi. Her ikisi de koyu tenliydi ve kalın sakalları vardı. March, son yolculuğun son şifresini söyledi ve arka kapıyı açmalarına izin verdi. Zoey içeri girerken ortaya çıktı.
  
  "Beklemek". Kadın yaklaşırken erkeklerden biri silahını çıkardı. "Sadece bir tane olmalı."
  
  March da aynı fikirdeydi ama diğer tarafı bu kadını daha da yakından tanımak istiyordu. "O geç eklenen bir isim. O tamamen haklı".
  
  Silahlı el hâlâ tereddüt ediyordu.
  
  "Dinle, üç, belki de dört gündür iletişim kuramadım." Marsh tam olarak hatırlamıyordu. "Planlar değişiyor. Sana şifreyi verdim, şimdi sözlerimi dinle. O tamamen haklı. Hatta faydalı."
  
  "Çok güzel". Her iki adam da ikna olmuş görünmüyordu.
  
  Araba hızla havalandı, arka lastiklerin altından bir toprak sütunu yükseldi ve şehre doğru döndü. Gökdelenler daha da büyürken ve trafik yoğunlaşırken yürüyüş geri çekildi. Arabanın etrafını saran parlak, yansıtıcı yüzeyler, yapay ışığı yeniden yönlendirdikleri için bazı yerlerde kör ediciydi. Kalabalık kaldırımları doldurdu ve binalar bilgiyle parladı. Polis arabaları sokaklardan geçiyordu. Marsh polisin dikkatinin arttığına dair herhangi bir işaret fark etmedi ancak o sırada arabanın tavanının yukarısını göremiyordu. Bunu şoföre anlattı.
  
  Adam, "Her şey normal görünüyor," diye yanıtladı. "Fakat hız hâlâ önemli. Çok yavaş hareket edersek her şey yerle bir olur."
  
  "Ramses mi?" Marsh sordu.
  
  "Sözünü bekliyoruz"
  
  March kaşlarını çattı, yanıtta biraz küçümseme olduğunu hissetti. Bu plan tamamen ona aitti ve Ramses'in yardakçılarının onun melodisine göre dans etmesi gerekiyordu. Marsh'ın seçtiği ve başlamadan aylar önce hazırlandığı yere vardıklarında.
  
  Kontrolü sağlamak için "Radarın altında kalın" dedi. "Ve hız limitinin altında değil mi? Durdurulmak istemiyoruz."
  
  Sürücü, "New York'tayız" dedi ve kırmızı ışıkta geçerken her iki adam da gülmeye başladı. Marsh onları görmezden gelmeyi seçti.
  
  "Ama" diye ekledi sürücü. "Sırt çantan? Bu... içeriğin doğrulanması gerekiyor."
  
  Marsh, "Biliyorum," diye tısladı. "Bunu bilmediğimi mi sanıyorsun?"
  
  Webb ona ne tür bir maymun yükledi?
  
  Belki de artan gerilimi hisseden Zoey ona doğru yaklaştı. Aralarında sadece bir nükleer bomba vardı. Eli yavaşça sırt çantasından aşağıya, parmak uçlarıyla aşağıya doğru kaydı ve kucağına doğru indi, bu da onun irkilip ona bakmasına neden oldu.
  
  "Bu gerçekten uygun mu?"
  
  "Bilmiyorum Julian. Öyle mi?"
  
  Marsh tam olarak emin değildi ama onu kendi haline bırakması yeterince iyi hissettirmişti. Bir an için Shears'ın biraz çekici olduğu, Gölge Papa gibi güçlü olduğu ve ihtiyaç duyduğu her türlü erkeği çağırabileceği aklına geldi.
  
  Neden ben?
  
  Nükleer bombanın muhtemelen işe yaradığını biliyordu. Her kız nükleer silaha sahip bir adamdan hoşlanırdı. Güçle alakalı bir şey... Ah, belki de onun kendisinden biraz daha zorlu olması fikri hoşuna gitmişti. Onun tuhaflığı mı? Elbette, neden olmasın? Yolun kenarında durduklarında, sürücü sert bir şekilde Marsh'ın önceki ziyaretinde seçtiği binayı işaret ettiğinde düşünceleri raydan çıktı. Dışarıdaki gün hala sıcaktı ve tamamen beklenmedikti. Marsh, hükümetin peluş deri koltuklarına sımsıkı oturan koca kıçlarının hayatlarının şaplaklarını yemek üzere olduğunu hayal etti.
  
  Artık yakında geliyor. O kadar yakında kendimi zar zor tutabileceğim.
  
  Zoe'nin elinden tuttu ve neredeyse kaldırımda atlayacakken sırt çantasının bükülmüş dirseğinin üzerinde sallanmasına izin verdi. Dört kişilik grup, kapıcıyı geçip sol taraftaki talimatları aldıktan sonra asansörle dördüncü kata çıktı ve iki yatak odalı geniş daireye göz attı. Her şey iyiydi. Mart balkon kapılarını açtı ve şehir havasını bir kez daha içine çekti.
  
  Hala yapabiliyorken ben de yapabilirim.
  
  Bu ironi onu kendi kendine güldürdü. Bu asla olmayacaktı. Amerikalıların tek yapması gereken inanmak, ödemek ve ardından planlandığı gibi Hudson'daki nükleer bombayı imha etmekti. Sonra yeni plan. Yeni hayat. Ve heyecan verici bir gelecek.
  
  Omzunun arkasından bir ses geldi. "Sırt çantanızın içindekileri kontrol edebilecek bir kişi bize gönderildi. Bir saat içinde gelmesi lazım."
  
  March arkasına dönmeden başını salladı. "Beklenildiği gibi. Çok güzel. Ancak birkaç husus daha var. Beyaz Saray ödemeyi yapar yapmaz parayı transfer etmeme yardım edecek birine ihtiyacım var. Dikkat dağıtmak için bir kovalamaca ayarlama konusunda yardıma ihtiyacım var. Ve tüm hücreleri aktif hale getirip bu bombayı patlatmamız gerekiyor."
  
  Arkasındaki adam kıpırdandı. "Her şey plan dahilinde" dedi. "Hazırız. Bunlar çok yakında bir araya gelecek."
  
  March dönüp otel odasına doğru yürüdü. Zoe şampanyasını yudumlayarak oturuyordu, ince bacaklarını havaya kaldırmış ve bir şezlonga yaslanmıştı. "Peki şimdi bekleyecek miyiz?" - adama sordu.
  
  "Uzun süre değil".
  
  Marsh, Zoe'ye gülümsedi ve elini uzattı. "Yatak odasında olacağız."
  
  Çift, her bir sırt çantasından birer askı alıp onları en büyük yatak odasına taşıdı. Bir dakika içinde ikisi de çıplaktı ve çarşafların üzerinde birbirlerinin üzerinde kıvranıyorlardı. Marsh bu sefer gerekli dayanıklılığa sahip olduğunu kanıtlamaya çalıştı ama Zoe biraz fazla kurnazdı. Geniş, kusursuz yüzü onun libidosunu pek çok şekilde etkiliyordu. Sonunda Marsh'ın işi çabuk bitirmesi iyi oldu çünkü çok geçmeden yatak odasının kapısı çalındı.
  
  "Bu adam burada."
  
  Çoktan? Marsh, Zoe'yle birlikte hızla giyindi ve sonra ikisi hâlâ kızarmış ve hafif terli bir halde odaya döndüler. Marsh yeni gelenle el sıkışırken onun ince saçlarını, solgun tenini ve buruşuk kıyafetlerini fark etti.
  
  "Sık sık dışarı çıkmaz mısın?"
  
  "Beni kilit altında tutuyorlar."
  
  "Ah, peki, boş ver. Bombamı kontrol etmeye mi geldin?"
  
  "Evet efendim, yaptım."
  
  Marsh sırt çantasını büyük odanın ortasındaki alçak cam masanın üzerine koydu. Zoe yanından geçti ve bir an için onun birkaç dakika önceki çıplak figürünü hatırladığında dikkatini çekti. Bakışlarını kaçırıp yeni gelene döndü.
  
  "Adın ne dostum?"
  
  "Adem, efendim."
  
  "Peki Adam, onun ne olduğunu ve neler yapabileceğini biliyorsun. Gergin misin?"
  
  "Hayır, şu anda değil."
  
  "Gergin mi?"
  
  "Öyle düşünmüyorum".
  
  "Gergin misin? Gergin mi? Belki de çok yorulmuştur?"
  
  Adam sırt çantasına bakarak başını salladı.
  
  "Eğer durum buysa eminim Zoey sana yardım edebilir." Bunu yarı şaka yollu söyledi.
  
  Pythian sinsi bir gülümsemeyle arkasını döndü. "Mutlu ol".
  
  Marsh da Adam gibi gözlerini kırpıştırdı ama genç adam fikrini değiştirmeden sakallı şoför konuştu. "Çabuk ol," dedi. "Hazırlıklı olmalıyız..." diye sözünü kesti.
  
  Mart omuz silkti. "Tamam, ayaklarını yere vurmana gerek yok. Hadi aşağı inelim ve kirlenelim. Adem'e döndü. "Yani bombayla."
  
  Genç adam sırt çantasına baktı, şaşkınlıkla baktı ve sonra tokaları kendisine bakacak şekilde çevirdi. Yavaşça onları çözdü ve kapağı açtı. İçeride, daha dayanıklı ve genel olarak üstün bir sırt çantasıyla çevrelenmiş gerçek cihaz yatıyordu.
  
  "Tamam" dedi Adem. "Dolayısıyla hepimiz, nükleer silahlarla ilişkili radyasyon ve diğer fiziksel olayların izlerini tarayan bir ölçüm ve imza istihbarat protokolü olan MASINT'i biliyoruz. Bu cihaz ve bildiğim en az bir benzeri bu alanın altına girecek şekilde tasarlanmıştı. Şu anda dünyada çok sayıda nükleer cihaz tespit ve izleme sistemi var ancak bunların hepsi gelişmiş değil ve tamamında tam kadro bulunmuyor." Omuz silkti. "Uygar ülkelerdeki son başarısızlıklara bakın. Kararlı bir bireyin veya birbirine sıkı sıkıya bağlı bir hücrenin tek başına hareket etmesini gerçekten kimse durdurabilir mi? Tabii ki değil. Yalnızca tek bir aksaklık ya da dahili çalışma gerekiyor." O gülümsedi. "Mutsuz bir çalışan, hatta çok yorgun. Çoğunlukla para veya kaldıraç gerektirir. Bunlar uluslararası terörizmin en iyi para birimleridir."
  
  Marsh, Ramses ve Webb'e giden rotayı açıklarken bir veya iki ciddi önlemin daha alınıp alınmadığını merak ederek genç adamın hikayesini dinledi. Bu onların kendi çıkarları doğrultusunda olacaktır. Bunu asla bilemeyecekti ve açıkçası umurunda da değildi. Şimdi tam buradaydı ve Cehennemin kapısını açmak üzereydi.
  
  Adam, "Aslında buna 'kirli bomba' dediğimiz şey var" dedi. "Terim her zaman vardı ama hâlâ geçerli. Bir alfa sintilatörüm, bir kirletici detektörüm ve birkaç başka hediyem var. Ama temelde," Adam cebinden bir tornavida çıkardı, "Bu bende var."
  
  Hızlı bir şekilde sağlam ambalajı çıkardı ve küçük ekranı ve mini klavyeyi açığa çıkaran Velcro şeritlerini açtı. Panel, Adam'ın hızla çıkardığı dört vidayla yerinde tutuldu. Metal panel serbest kaldığında, arkasındaki bir dizi kablo çözülerek yeni keşfedilen cihazın kalbine ulaştı.
  
  Mart nefesini tuttu.
  
  Adem ilk kez gülümsedi. "Merak etme. Bu şeyin birden fazla sigortası var ve henüz devreye alınmamış bile. Burada hiç kimse bunu başlatmayacak.
  
  Mart kendini biraz boş hissetti.
  
  Adam mekanizmaya ve içindeki ayrıntılara baktı ve her şeyi anladı. Bir süre sonra yanındaki dizüstü bilgisayar ekranını kontrol etti. "Sızıntı yapıyor" diye itiraf etti. "Ama o kadar da kötü değil."
  
  Mart huzursuzca kıpırdandı. "Ne kadar kötü?"
  
  Adam duygusuz bir tavırla, "Asla çocuk sahibi olmamanı tavsiye ederim," dedi. "Eğer hâlâ yapabiliyorsan. Ve hayatınızın önümüzdeki birkaç yılının tadını çıkarın.
  
  Marsh omuz silkerken Zoey'e baktı. Her iki durumda da bencil babasından ya da kibirli kardeşlerinden daha uzun yaşamayı asla beklemiyordu.
  
  Adam, yanında getirdiği bavuldan paketi çıkarırken, "Artık onu daha iyi koruyabiliyorum" dedi. "Bu nitelikteki herhangi bir cihazla yapacağım gibi."
  
  March bir an izledi ve sonra neredeyse bitmek üzere olduğunu fark etti. Şoförlerinin ölü gözleriyle karşılaştı. "Ramses'in bahsettiği kameralar. Onlar hazır mı? Kovalamaca başlamak üzere ve herhangi bir gecikme istemiyorum."
  
  Yanıt olarak kuru bir gülümseme parladı. "Biz de öyle. Amerikalıların farkında olmayabileceği iki uyuyan hücre de dahil olmak üzere beş hücrenin tamamı artık aktif." Adam saatine baktı. "Saat sabah 6.45. Yediye kadar her şey hazır olacak."
  
  "Fantastik". Marsh libidosunun yeniden yükseldiğini hissetti ve hala fırsatı varken bu durumdan yararlanabileceğini düşündü. Zoey'i tanıyorsam, yakın zamanda yaptığı gibi zaten çabuk biterdi. "Peki ya para transferi protokolleri?"
  
  "Adam, konumumuzu dünya çapında sonsuz bir döngüde yayınlayacak bir programı tamamlamaya odaklanacak. İşlemi asla takip etmeyecekler.
  
  March, Adam'ın yüzündeki şaşkınlığı fark etmedi.
  
  Kendisi Zoe'ye, o da ona odaklanmıştı. Adam'ın bombayı patlatmasını izlemek ve lanet şeyin nasıl etkisiz hale getirileceğine ilişkin talimatları dinlemek için beş dakika daha harcadı, ardından adamın cihazın çalışır durumdayken uygun fotoğraflarını çektiğinden emin oldu. Fotoğraflar, Beyaz Saray'ın cihazın gerçekliği konusunda ikna edilmesinde ve dikkati dağıtacak ve kendisine karşı cephelenen güçleri bölecek bir arayış başlatılmasında kritik bir rol oynadı. Mutlu, sonunda Adam'a döndü.
  
  "Sarı olanı. Bu devre dışı bırakma kablosu mu?"
  
  "Hımm, evet efendim, öyle."
  
  Marsh sürücüye içtenlikle gülümsedi. "Peki hazır mıyız?"
  
  "Hazırız".
  
  "O halde git."
  
  Marsh uzanıp Zoe'yi yatak odasına götürdü, kot pantolonunu ve külotunu giyerken kıkırdamasını bastırmaya çalışıyordu. Güç ve önemle ilgili tüm hayallerinin gerçekleşmek üzere olduğunu fark ettiğinde neredeyse bir tutku ve heyecan seli onu boğuyordu. Keşke ailesi onu şimdi görebilseydi.
  
  
  BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake doğrulduğunda olup bitenlerin tüm ağırlığı ona çarptı. Aciliyet damarlarında dolaşıyor, sinir uçlarını yıpratıyordu ve takım arkadaşlarına bir bakış attığında, Kenzi'nin bile aynı şekilde hissettiğini anladı. Gerçekten eski Mossad ajanının hamlesini çoktan yaptığını düşünüyordu ama aslında askerler arasındaki bağlantı nedeniyle ona bunu neden yapmadığını sormasına bile gerek yoktu. Uğruna savaştığı aynı masumlar, aynı siviller tehlikedeydi. Yarım kalbi olan hiç kimse bunun olmasına izin vermezdi ve Drake, ne kadar derinde saklı olursa olsun, Kensi'de yarım kalpten çok daha fazlası olabileceğinden şüpheleniyordu.
  
  Duvar saati yedi kırk beşi gösteriyordu ve tüm ekip harekete geçmişti. Polis karakolunda endişe verici, kaotik bir sakinlik hüküm sürüyordu; polis sorumluydu ama açıkça gergindi. Televizyon ekranlarında haberler parlıyordu ama hiçbirinin onlarla hiçbir ilgisi yoktu. Moore, gizli ajanlardan, gözetleme ekiplerinden veya araba kullananlardan haber bekleyerek yürüdü ve yürüdü. Hayden ekibin geri kalanına yetişti.
  
  "Mano ve ben Ramses'le ilgileneceğiz. İki gruba daha ihtiyacımız var; biri nükleer patlama meydana geldiğinde bilgiyi değerlendirecek, diğeri ise bu hücreleri arayacak. Sessiz olun ama esir almayın. Arkadaşlar bugün dalga geçme günü değil. İhtiyacınız olanı alın ve hızlı ve zor bir şekilde alın. Yalan söylemek bize pahalıya mal olabilir."
  
  Moore onun söylediklerini anladı ve arkasına baktı. "Bugün" dedi, "merhamet olmayacak."
  
  Dahl sertçe başını salladı ve sanki bir adamın kafatasını kırabilecekmiş gibi parmaklarının eklemlerini çıtlattı. Drake rahatlamaya çalıştı. Alicia bile kafese kapatılmış bir panter gibi dolaşıyordu.
  
  Daha sonra sabah saat 8'de çılgınlık başladı.
  
  Aramalar gelmeye başladı, özel telefonlar tekrar tekrar çalıyor, gürültüleri küçük odayı dolduruyordu. Moore onlarla tek tek etkili bir şekilde mücadele etti ve iki asistan koşarak yardıma geldi. Oturduğu masa pek de mutlu görünmese de Kinimaka bile bu meydan okumayı kabul etti.
  
  Moore bilgiyi ışık hızıyla karşılaştırdı. "Eşikteyiz" dedi. "Bütün takımlar hazır. Gizli ajanlar, gizli toplantılar ve sohbetlerle ilgili en son konuşmaları bildirdi. Ünlü camilerin etrafındaki hareketler yoğunlaştı. Ne olduğunu bilmesek bile endişelenirdik. Her zamanki yaşam alanlarında kararlı ve hızlı bir şekilde hareket eden yeni yüzler görüldü. Bildiğimiz hücrelerden ikisi radardan kayboldu." Moore başını salladı. "Sanki bu konuyu daha önce ele almamışız gibi. Ama elimizde ipuçları var. Ekiplerden birinin rıhtıma gitmesi gerekiyor; bilinen hücrelerden biri oradan faaliyet gösteriyor."
  
  "Bu biziz," diye hırladı Dahl. "Kalkın, sizi piçler."
  
  "Kendin için konuş." Kensi ona doğru yaklaştı. "Ah, ben de seninleyim."
  
  "Ah, bunu yapmak zorunda mısın?"
  
  "Elde edilmesi zoru oynamayı bırak."
  
  Drake, çiftlere ayrılan takımları ilginç bir şekilde inceledi. Dahl ve Kenzie'nin yoldaşları vardı: Lauren, Smith ve Yorgi. Sonunda Alicia, May ve Bo'yla kaldı. Bu bir şeyin tarifiydi; kesinlikle öyleydi.
  
  Drake, "İyi şanslar dostum," dedi.
  
  Moore elini kaldırdığında Dahl bir şey söylemek için döndü. "Beklemek!" Bir saniyeliğine eliyle ahizeyi kapattı. "Bu durum yardım hattımızda düzeltildi."
  
  Bütün başlar döndü. Moore başka bir aramayı kabul etti ve hoparlör düğmesini bulmak için uzandı.
  
  Moore, "Sen de varsın" dedi.
  
  Odayı bedensiz bir çatırtı doldurdu, kelimeler o kadar hızlı çıktı ki, sanki Drake'in bacakları onu kovalamak istiyormuş gibiydi. "Ben Julian Marsh ve senin neredeyse her şeyi bildiğini biliyorum. Evet biliyorum. Soru şu ki, onu nasıl oynamak istersin?
  
  Moore devam etmek için elini sallayınca Hayden görevi devraldı. "Aptal olmayı bırak, Marsh. Nerede?"
  
  "Eh, bu patlayıcı bir soru, değil mi? Sana şunu söyleyeyim canım, o burada. New York'ta."
  
  Drake nefes almaya cesaret edemedi çünkü en büyük korkuları şüphesiz doğrulanmıştı.
  
  "Peki diğer soru şu, bundan sonra ne istiyorum?" Mart uzun bir süre durakladı.
  
  Smith, "İşe koyul pislik," diye homurdandı.
  
  Alicia kaşlarını çattı. "Bu aptalın düşmanlığını yapmayalım."
  
  Mart güldü. "Gerçekten yapmayalım. Yani nükleer bomba yüklendi, tüm kodlar dikkatlice girildi. Dedikleri gibi saat işliyor. Artık tek yapmanız gereken bunun gerçek olduğundan emin olmak ve size bir banka hesap numarası vermek. Haklıyım?"
  
  Hayden basitçe "Evet" dedi.
  
  "Kanıta mı ihtiyacınız var? Bunun için çalışmanız gerekecek."
  
  Drake öne doğru eğildi. "Ne demek istiyorsun?"
  
  "Demek istediğim kovalamaca sürüyor."
  
  "Yakında asıl konuya gelecek misin?" Hayden sordu.
  
  "Ah, oraya varacağız. Öncelikle siz küçük işçi karıncalar işinizi yapmalısınız. Senin yerinde olsaydım, giderdim. Görüyor musun... bu kafiyeyi nasıl bulduğumu görüyor musun? Her şeyi kafiyeli hale getirecektim, biliyorsun ama sonunda... umrumda olmadığını fark ettim."
  
  Drake umutsuzca başını salladı. "Lanet olsun dostum. Düzgün İngilizce konuş."
  
  "İlk ipucu zaten oyunda. Onay formu. Edison Oteli'nin 201 numaralı odasına gitmek için yirmi dakikanız var. Sonra dört ipucu daha olacak; bunların bazıları onayla, bazıları gereksinimlerle ilgili. Şimdi beni anlıyorsun?"
  
  İlk olarak May geri döndü. "Delilik".
  
  "Eh, ben iki düşünceli bir insanım. Biri ihtiyaçtan, biri kötülükten. Belki de kesişme noktalarında çılgınlık kıvılcımları uçuşuyor."
  
  "Yirmi dakika?" Drake saatine baktı. "Bunu yapabilir miyiz?"
  
  "Geç kaldığın her dakika için, Ramses'in hücrelerinden birine iki sivili öldürme emrini verdim."
  
  Yine dudak uçuklatan bir şok, dehşet, artan gerilim. Adrenalin yükselirken Drake yumruklarını sıktı.
  
  Marsh, "Yirmi dakika," diye tekrarladı. "Şu andan itibaren."
  
  Drake kapıdan koşarak çıktı.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden merdivenlerden aşağı koşarak binanın bodrum katına indi, Kinimaka da arkasındaydı. Öfke onu yakaladı ve bir şeytanın kanatları gibi dövdü. Öfke ayaklarının daha hızlı gitmesine neden oldu ve neredeyse takılıp düşmesine neden oldu. Hawaiili ortağı homurdandı, kaydı ve neredeyse hiç durmadan ayağa kalktı. Korkunç bir tehlike altında olan, ne bekleyeceğine dair en ufak bir fikri olmadan şehrin farklı yerlerine dağılan, kendilerini sorgusuz sualsiz tehlikeye atan arkadaşlarını düşündü. Oradaki tüm sivilleri ve Beyaz Saray'ın şu anda ne düşünüyor olabileceğini düşündü. Protokollere, planlara ve uygulanabilir formüllere sahip olmak iyiydi, ancak gerçek çalışma dünyası aşırı tehdidin hedefi haline geldiğinde tüm bahisler kapandı. Merdivenlerin dibinde koridora koştu ve koşmaya başladı. Her iki tarafta da kapılar parıldadı, çoğu ışıksızdı. Uzak uçta bir sıra çubuk hızla onun için kenara çekildi.
  
  Hayden elini uzattı. "Silah".
  
  Muhafız irkildi ama sonra itaat etti; yukarıdan gelen emir çoktan kulaklarına ulaşmıştı.
  
  Hayden silahı aldı, dolu olduğunu ve emniyetinin kapalı olduğunu kontrol etti ve küçük odaya daldı.
  
  "Ramses!" - çığlık attı. "Ne yaptın sen?"
  
  
  ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Drake, yanında Alicia, May ve Beau'yla birlikte binadan dışarı koştu. Dördü çoktan terden sırılsıklam olmuştu. Her gözenekten kararlılık yayılıyordu. Bo cebinden son teknoloji GPS navigasyon cihazını çıkardı ve Edison'un yerini tam olarak belirledi.
  
  Rotayı inceleyerek "Times Meydanı bölgesi" dedi. "Hadi üçüncüyü geçip Lexington Bulvarı'nı geçelim. Waldorf Astoria'ya gidin."
  
  Drake yoğun bir araba akışına daldı. Hiçbir şey, çaresizce bacaklarınızı dizlerinizden kırmaya çalışan ve tüm gücüyle ileri doğru iten bir New York taksi şoförünün hayatını kurtarmaya çalışmakla karşılaştırılamaz. Drake son saniyede atladı, yakındaki sarı bir taksinin önünden kayarak tam eğimle indi. Kornalar kükredi. Ekibin her üyesi çıkarken bir tabancayı ele geçirmeyi başarmıştı ve şimdi daha fazlasının olmasını dileyerek tabancayı sallıyorlardı. Ancak zaman zaten boşa gitmişti. Drake kaldırıma düşerken saatine baktı.
  
  On yedi dakika.
  
  Lexington'u geçtiler ve Waldorf boyunca hızla ilerlediler, arabalar Park Bulvarı'nda sürünürken zar zor durdular. Drake trafik ışıklarında kalabalığın arasından geçerek sonunda kızgın, kırmızı bir yüzle karşı karşıya geldi.
  
  "Dinle dostum, beni öldürse bile buradan ilk ben geçeceğim. Patronun simitleri soğuyacak ve bunun olmasına imkan yok."
  
  Alicia ve May koşarak dışarı çıkarken Drake kızgın adamın etrafından dolaştı. Sinyaller değişti ve yol açıldı. Şimdi silahlarını sakladıktan sonra kararlı bir şekilde bir sonraki ana cadde olan Madison Bulvarı'na doğru yola çıktılar. Kalabalık bir kez daha kaldırımları doldurdu. Bo, arabalar arasında manevra yaparak ve avantaj elde ederek 49. sıraya yerleşti. Neyse ki trafik artık yavaştı ve arka tamponlarla ön çamurluklar arasında biraz boşluk vardı. Kadınlar Beau'yu takip etti ve ardından Drake sıraya girdi.
  
  Sürücüler onlara hakaretler yağdırdı.
  
  On iki dakika kaldı.
  
  Eğer çok geç kalsalardı terör hücreleri nereye saldıracaktı? Drake, Edison'un yakınında olacağını hayal etti. Marsh, mürettebatın, emirlerinin harfiyen yerine getirildiğini bilmesini istiyor. İleride bir arabanın kapısı açıldı - sırf sürücü bunu yapabildi diye - ve Beau tam zamanında çatıdan atladı. Alicia çerçevenin kenarını yakaladı ve onu tekrar adamın yüzüne çarptı.
  
  Şimdi sola dönüp 5. Caddeye ve daha da fazla kalabalığa yaklaşıyorlar. Beau en kötüsünü bir pop konserindeki yankesici gibi atlattı, ardından Alicia ve May geldi. Drake herkese bağırmıştı, Yorkshire'lının sabrı sonunda tükenmişti. Hem erkekler hem de kadınlar onun yolunu kapatıyordu; erkekler ve kadınlar onun kendi hayatını, çocuklarından birinin hayatını, hatta kendilerini kurtarmak için acele edip etmediğini umursamıyorlardı. Drake, bir adamı uzanmış halde bırakarak içeri girdi. Çocuğu olan kadın ona kendisini suçlu hissettirecek kadar dikkatli baktı, ta ki ne için koştuğunu hatırlayana kadar.
  
  Bana daha sonra teşekkür edeceksin.
  
  Ama elbette asla bilemeyecek. Ne olursa olsun.
  
  Bo şimdi sola doğru ateş etti ve Amerika Bulvarı'ndan 47. Cadde'ye doğru koştu. Manolya Fırını sağa geçerek Drake'e önce Mano'yu, sonra da Hawai'linin Ramses'ten öğrenmiş olabileceği şeyleri hatırlattı. İki dakika sonra 47. Cadde'de patlarken birden sollarında Times Meydanı belirdi. Sağlarında sıradan bir Starbucks vardı, kapısında bir telaş ve kuyruk vardı. Drake koşarak geçerken yüzleri inceledi ama şüphelilerden herhangi biriyle yüz yüze gelmeyi beklemiyordu.
  
  Dört dakika.
  
  Zaman daha hızlı akıyordu ve ölmekte olan yaşlı bir adamın son anlarından bile daha değerliydi. Solda, kaldırıma bakan otelin yaldızlı girişi olan gri cephesi belirdi ve ön kapılardan giren ilk kişi Beau oldu. Drake bir bagaj arabasının ve tehlikeli bir şekilde sarıya dönen taksinin yanından geçerek Mai'yi takip etti. Onları desenli kırmızı halılı geniş bir fuaye karşıladı.
  
  Beau ve Alicia, güvenlik görevlisi onları izlerken ellerini gizli silahlarına yakın tutarak, tek tek asansörleri çağırmak için zaten düğmelere basıyorlardı. Drake, Takım SPEAR Kimliğini göstermeyi düşündü ama bu sadece daha fazla soruya yol açacaktı ve geri sayım zaten son üç dakikaya kalmıştı. Zil, Alicia'nın asansörünün geldiğini ve ekibin bindiğini gösteriyordu. Drake genç adamın onlara katılmasını engelledi ve avucunu açarak onu itti. Tanrıya şükür işe yaradı çünkü bir sonraki jest sıkılmış bir yumruk olacaktı.
  
  Araç yükselirken dört kişilik ekip toplandı, hareketini durdurdu ve silahlarını çekti. Kapı açılır açılmaz dışarı fırladılar ve 201 numaralı odayı aradılar. Anında aralarında bir yumruk ve ayak telaşı belirdi, Bo'yu bile şok etti.
  
  Birisi bekliyordu.
  
  Drake, göz çukurunun üzerine yumruk atıldığında irkildi ama acının parıltısını görmezden geldi. Birisinin ayağı kendi ayağını yakalamaya çalıştı ama o kenara çekildi. Aynı figür uzaklaşıp Alicia'nın etrafını sardı ve vücudunu alçı duvara çarptı. Mai, ellerini kaldırarak darbeleri durdurdu ve ardından Bo, tüm ivmeyi durduran ve saldırganı dizlerinin üstüne çöktüren hızlı bir-iki yumruk attı.
  
  Drake atladı ve tüm gücüyle yumruk attı. Zaman tükeniyordu. Kalın bir ceket giymiş tıknaz bir adam olan figür, Yorkshire'lının darbesi altında ürperdi ama bir şekilde darbenin en güçlü kısmını savuşturmayı başardı. Drake dengesini kaybederek yana düştü.
  
  "Kum torbası" dedi Mai. "O bir kum torbası. Bizi yavaşlatmak için konumlandırıldı.
  
  Bo öncekinden daha sert bir şekilde ilerledi. "O benim. Gidiyor musun."
  
  Drake diz çökmüş figürün üzerinden atlayıp oda numaralarını kontrol etti. Gidecekleri yere yalnızca üç oda kalmıştı ve bir dakikaları kalmıştı. Son saniyelerde kaldılar. Drake odanın dışında durdu ve kapıyı tekmeledi. Hiçbir şey olmadı.
  
  Mai onu kenara itti. "Taşınmak."
  
  Bir darbeyle ağaç çatladı, ikincisi ise çerçeve çöktü. Drake öksürdü. "Bu senin için onu zayıflatmış olmalı."
  
  İçeride dağıldılar, silahlarını çektiler ve hızla arama yaptılar ama aradıkları nesne son derece açıktı. Yatağın ortasında duruyordu; parlak bir A4 fotoğraf. Alicia yatağa doğru yürüyüp etrafına baktı.
  
  Mai, "Oda tertemiz," dedi. "Eminim hiçbir ipucu yoktur."
  
  Alicia yatağın kenarında durdu, aşağıya baktı ve sığ bir şekilde nefes aldı. Drake ona katıldığında başını salladı ve inledi.
  
  "Aman Tanrım. Bu ne-"
  
  Bir telefon görüşmesiyle sözü kesildi. Drake yatağın etrafından dolaşıp komodinin yanına gitti ve kolundan telefonu aldı.
  
  "Evet!"
  
  "Ah, yaptığını görüyorum. Kolay olamazdı."
  
  "Mart! Seni çılgın piç. Bize bombanın fotoğrafını bıraktın mı? Lanet bir fotoğraf mı?
  
  "Evet. İlk ipucunuz. Neden gerçeğini sana vereceğimi düşündün? Çok aptalca. Bunu liderlerinize ve ileri görüşlülerinize gönderin. Seri numaralarını ve diğer saçmalıkları kontrol edecekler. Plütonyum kutuları E. Bölünebilir malzeme. Gerçekten sıkıcı bir şey. Bir sonraki ipucu daha da anlamlı olacak."
  
  O sırada Bo odaya girdi. Drake, Punch Man'i de yanında sürükleyeceğini umuyordu ama Beau, şah damarına hayali bir çizgi çizdi. Fransız şaşkın bir sesle, "İntihar etti," dedi. "İntihar Hapı."
  
  Saçmalık.
  
  "Anlıyorsun?" Marsh dedi. "Çok ciddiyiz."
  
  Drake, "Lütfen Marsh," diye denedi. "Bize ne istediğini söylemen yeterli. Hemen yapacağız, kahretsin."
  
  "Ah, eminim isterdin. Ama bunu sonraya bırakacağız, tamam mı? Buna ne dersin? İki numaralı ipucuna koşun. Bu kovalamaca giderek daha da zorlaşıyor. Marea restoranına gitmek için yirmi dakikanız var. Bu arada, bu bir İtalyan yemeği ve çok lezzetli bir Nduyu calzone yapıyorlar, güven bana. Ama burada durmayalım dostlarım, çünkü bu ipucunu tuvaletin altında bulacaksınız. Eğlence."
  
  "Bataklık"-
  
  "Yirmi dakika".
  
  Hat kesildi.
  
  Drake küfredip arkasını döndü ve elinden geldiğince hızlı koştu.
  
  
  YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Başka seçeneği kalmayan Torsten Dahl ve ekibi, arabayı bırakıp ayrılmaya karar verdi. Smith, güçlü SUV'yi yarım düzine viraj boyunca savururken, lastikler gıcırdayarak, bir şeyleri hareket ettirirken sıkı tutunmaktan başka bir şey istemiyordu ama New York, sarı taksilerin, otobüslerin ve kiralık arabaların öfkeli bir homurtusundan başka bir şey değildi. Dahl'ın aklına "Çıkmaz" kelimesi geldi ama bu her gün, günün büyük bölümünde oluyordu ve kornalar hâlâ çalıyordu ve insanlar indirilmiş pencerelerden çığlık atıyorlardı. Yönergeleri takip ederek ellerinden geldiğince hızlı koştular. Lauren ve Yorgi kurşun geçirmez yeleklerini giydiler. Kensi dudakları somurtarak Dahl'ın yanına koştu.
  
  "Sana çok daha faydalı olurum" dedi Dahl'a.
  
  "HAYIR".
  
  "Ah hadi ama nasıl acıtabilir ki?"
  
  "Asla".
  
  "Ah, Torsti..."
  
  "Kenzi, lanet katananı geri alamayacaksın. Ve bana öyle deme. Çılgın bir kadının bana lakap takması yeterince kötü."
  
  "Ah evet? Tıpkı sen ve Alicia'nın olduğu gibi... biliyor musun?"
  
  Smith başka bir kavşağı geçtiklerinde hırladı, yeşil ışıkta yayaların ve bisikletlilerin yolda toplandığını, hepsinin hayatlarını ellerinde tuttuğunu gördü, ama bugün acı çekecek olanların kendileri olmayacağından emindiler. Bir sonraki sokağa doğru hızla ilerlediler; askerler, yan aynalarını kırarak yavaş hareket eden iki Prius'un yanından geçerken koşunun sıcaklığını zar zor hissediyorlardı. GPS bip sesi çıkardı.
  
  Yorgi, "Limana dört dakika var" diye tahminde bulundu. "Yavaşlamalıyız."
  
  Smith, "Üçte yavaşlayacağım," diye çıkıştı. "Bana işimi gösterme."
  
  Dahl, Kenzie'ye bir Glock ve bir Hong Kong tabancası verdi; bu, New York'ta gizlice kolayca gerçekleştirilemeyecek kadar kolay bir iş değildi. Bunu yaparken yüzünü buruşturdu. Onun daha iyi kararına rağmen, sahtekar ajanın yardımını kabul etmek zorunda kaldılar. Alışılmadık bir gündü ve her türlü önlemin alınması, hatta en umutsuz önlemlerin alınması gerekiyordu. Ve gerçekte hâlâ aralarında paralel askeri ruhlar gibi bir akrabalık olabileceğini hissediyordu ve bu da onun güven düzeyini artırıyordu.
  
  Ne kadar mücadele ederse etsin Bridget Mackenzie'yi kurtarabileceklerine inanıyordu.
  
  Smith şimdi trafiğin iki şeridini geçti, omzunu duran F150'ye sürttü ama arkasına bakmadan arabayı sürmeye devam etti. Zamanları tükendiğinden hiçbir hoşluğa paraları yetmiyordu ve üzerlerinde asılı olan korkunç bulut, her zaman her şeyi yapmak zorunda kaldıkları anlamına geliyordu.
  
  Dahl silahının çekicini kaldırdı. "Depo bir dakikadan az uzaklıkta" dedi. "Neden bütün bu çukurları tamir etmiyorlar?"
  
  Smith ona sempati duyuyordu. Yollar, arabaların engebeli çukurların etrafında yavaşça ilerlediği ve yol çalışmalarının her an ortaya çıktığı, görünüşte günün saatine veya trafik yoğunluğuna kayıtsız kaldığı sonsuz, tekerlek izleriyle dolu, tehlikeli bir alandan oluşuyordu. Gerçekten köpek köpek gibiydi ve tek bir kişi bile başka birine yardım etmek istemiyordu.
  
  Hızla GPS'e yöneldiler ve ok ucunu hedef aldılar. Sabahın erken saatlerinin tazeliği çıplak tenlerini ürpertiyor, hepsine saatin henüz erken olduğunu hatırlatıyordu. Güneş ışığı bulutların arasından süzülüyor, rıhtımı ve yakındaki nehri soluk altın rengine çeviriyordu. Dahl'ın görebildiği insanlar her zamanki işlerini yapıyorlardı. Rıhtım alanının karanlık ve pis olduğunu hayal etmişti ama depolar dışında her yer temizdi ve pek kalabalık değildi. Ve ana nakliye bölgeleri körfezin karşısında, New Jersey'de olduğundan, kalabalık değildi. Ancak Dahl, büyük, yıpranmış konteynırları ve suyun üzerinde hareketsiz duran uzun, geniş bir gemiyi ve demiryolu rayları üzerinde iskele boyunca ilerleyebilen ve yayıcılar kullanarak konteynırları toplayabilen mavi boyalı devasa konteyner vinçlerini gördü.
  
  Solda depoların yanı sıra daha parlak konteynerlerle dolu bir avlu vardı. Dahl yüz elli metre uzaktaki bir binayı işaret etti.
  
  "Bu bizim oğlan. Smith, Kenzi, öne gelin. Lauren ve Yorgi'nin arkamızda olmasını istiyorum."
  
  Uzaklaştı, artık odaklanmıştı, bir sonraki saldırıya geçmeden önce arkalarındaki bir saldırıyı savuşturmaya odaklanmıştı... ve sonra bir sonrakine, ta ki bu kabus bitene ve ailesinin yanına dönene kadar. Yeni boyanmış kapılar binanın yan tarafına yerleştirilmişti ve Dahl ilk pencereyi görünce başını kaldırdı.
  
  "Boş ofis. Bir sonrakini deneyelim."
  
  Grup, silahlarını çekerek, pencereleri, kapıları kontrol ederek binanın yan tarafında sürünürken birkaç dakika geçti. Dahl, yerel işçilerin dikkatini çekmeye başladıklarını hayal kırıklığıyla belirtti. Kurbanlarını korkutup kaçırmak istemiyordu.
  
  "Haydi".
  
  Aceleyle ilerlediler, sonunda beşinci pencereye ulaştılar ve hızlıca baktılar. Dahl, karton kutular ve tahta kasalarla dolu geniş bir alan gördü ama pencerenin yanında dikdörtgen bir masa da gördü. Dört adam sanki konuşuyor, plan yapıyor ve düşünüyormuş gibi başları önde masanın etrafında oturuyordu. Dahl yere atladı ve sırtını duvara yaslayarak oturdu.
  
  "İyiyiz?" Smith sordu.
  
  "Belki," dedi Dahl. "Hiçbir şey olmayabilirdi... ama..."
  
  Kenzi alaycı bir tavırla, Sana güveniyorum, dedi. "Sen öncülük et, ben takip edeceğim." Sonra başını salladı. "Siz gerçekten bu kadar deli misiniz? Acele edip önce ateş etmeye başlayayım mı?"
  
  Bir adam onlara yan gözle bakarak yaklaştı. Dahl HK'sini kaldırdı ve adam donup ellerini havaya kaldırdı. Bu kararın esas nedeni adamın depodaki herkesin doğrudan görüş alanında olmasıydı. Dal'ın ayağa kalkması, dönmesi ve omzunu dış kapıya çarpması için bir saniyeden az zaman geçti . Smith ve Kensi onun yanındaydı ve düşüncelerini okuyordu.
  
  Dahl geniş depoya girdiğinde dört adam masadan fırladı. Silahlar yanlarında duruyordu ve şimdi onları bir kenara bırakıp yaklaşan yabancılara ayrım gözetmeden ateş ediyorlar. Kurşunlar her yere uçtu, pencereyi kırdı ve döner kapıdan içeri girdi. Dahl balıklama daldı, yuvarlandı, ortaya çıktı ve ateş etti. Masadaki adamlar koşarken karşılık vererek, omuzlarının üzerinden ve hatta bacaklarının arasından ateş ederek geri çekildiler. Hiçbir yer güvenli değildi. Rastgele silah sesleri mağara gibi alanı doldurdu. Dahl masaya ulaşana kadar iki dirseğine de yaslandı ve masayı kalkan olarak kullanarak ters çevirdi. Büyük kalibreli bir merminin içinden geçmesiyle bir ucu paramparça oldu.
  
  "Saçmalık".
  
  "Beni öldürmeye mi çalışıyorsun?" Kenzi mırıldandı.
  
  İri İsveçli taktik değiştirdi, devasa bir masayı aldı ve havaya fırlattı. Düşen kenarlar bir adamın ayak bileklerine çarptı, onu havaya uçurdu ve silahı da havaya uçtu. Dal hızla yaklaşırken Kensi'nin sesi onun yavaşlamasına neden oldu.
  
  "O küçük piçlere karşı dikkatli ol. Ortadoğu'nun her yerinde çalıştım ve binlercesinin yelek giydiğini gördüm."
  
  Dahl tereddüt etti. "Bunu yapabileceğini sanmıyorum..."
  
  Patlama deponun duvarlarını sarstı. İsveçli ayaklarından uçtu, havaya uçtu ve zaten kırık olan bir pencereye çarptı. Beyaz bir ses kafasını doldurdu, kulaklarında ezici bir uğultu vardı ve bir an hiçbir şey göremedi. Görüşü netleşmeye başladığında Kensi'nin önünde çömeldiğini ve yanaklarını okşadığını fark etti.
  
  "Uyan dostum. Bu bir ceset değildi, sadece bir el bombasıydı."
  
  "Ah. Bu kendimi daha iyi hissetmemi sağlıyor."
  
  "Bu bizim şansımız" dedi. "Beyin sarsıntısı diğer aptal arkadaşlarının da ayaklarını yerden kesti."
  
  Dahl ayağa kalkmaya çabaladı. Smith ayaktaydı ama Lauren ve Yorgi dizlerinin üzerinde oturuyor, parmaklarını şakaklarına bastırıyorlardı. Dahl, teröristlerin aklının başına gelmeye başladığını gördü. Aciliyet, yumuşatılmış bir et parçasına saplanan bir iğne gibi battı ona. Tabancasını kaldırarak tekrar ateş altına girdi ama yükselen teröristlerden birini yaralamayı başardı ve adamın iki büklüm olup düşmesini izledi.
  
  Smith hızla yanından geçti. "Onu yakaladım."
  
  Dahl liderliği ele geçirdi. Kensi yanındaki çekimleri sıktı. Geriye kalan iki terörist köşeyi döndüğünde Dahl çıkışa doğru gittiklerini fark etti. Bir an yavaşladı, sonra aynı köşeyi dönüp dikkatlice ateş etti ama kurşunları yalnızca boş havaya ve betona çarptı. Kapı ardına kadar açıktı.
  
  El bombası içeri geri sıçradı.
  
  Artık patlama kesinleşmişti, SPIR ekibi siper aldı ve şarapnelin yanlarından geçmesini bekledi. Güçlü darbenin etkisiyle duvarlar sallandı ve çatladı. Sonra ayağa kalktılar, kapıdan sığınağa ve parlak güne doğru ilerlediler.
  
  Smith, "Saat sabahın biri" dedi.
  
  Dahl belirtilen yöne baktı, koşan iki figür gördü ve onların arkasında Yukarı Körfez'e giden Hudson Nehri vardı. "Saçmalık, sürat tekneleri olabilir."
  
  Kensi dikkatli bir şekilde nişan alarak tek dizinin üstüne çöktü. "O zaman alırız-"
  
  "Hayır," Dahl silahının namlusunu indirdi. "Orada sivilleri görmüyor musun?"
  
  Dahl'ın anlamadığı bir dil olan İbranice "Zubi" diye küfretti. Smith, Kenzie ve Swede birlikte takibe başladı. Teröristler hızlı davrandı, neredeyse iskeleye varmışlardı. Kenzi, sivillerin kaçmasını ya da saklanmasını bekleyerek HK'sini havaya ateşleyerek uzlaştı.
  
  "Günü kurtardıktan sonra bana teşekkür edebilirsin," diye çıkıştı.
  
  Dahl, önünde bir fırsat yolunun açıldığını gördü. Her iki terörist de sulu arka planda dimdik durdu, mükemmel hedeflerdi ve Kenzi'nin fırsatçı ateşi önlerini açtı. Yavaşladı ve dipçiği omzuna dayayıp dikkatlice nişan aldı. Smith de onun yanında aynı şeyi yaptı.
  
  Teröristler sanki telepati yapıyormuş gibi dönüp ateş etmeye başladılar. Lider mızrakçılar arasında ıslık çalarken Dahl dikkatini toplamaya devam etti. İkinci mermisi göğsündeki hedefi, üçüncüsü ise alnını, tam ortasından vurdu. Adam yere düştü, çoktan ölmüştü.
  
  Lauren'ın sesi kulaklığından "Birini canlı bırak" dedi.
  
  Smith ateş etti. Son terörist zaten kenara sıçramıştı; Smith kendini ayarlarken kurşun ceketini sıyırmıştı. Terörist hızlı bir hareketle bu sefer iskeleye bir el bombası daha attı.
  
  "HAYIR!" Dahl ateş etti, ama kalbi boğazına fırladı.
  
  Küçük bomba yüksek bir sesle patladı, patlama dalgası rıhtımlarda yankılandı. Dahl bir anlığına konteynerin arkasına saklandı ve sonra tekrar dışarı atladı; ancak artık endişelenmesi gerekenin yalnızca geri kalan terörist olmadığını görünce ivmesi bozuldu.
  
  Patlama nedeniyle konteyner vinçlerinden biri tabanda hasar gördü ve tehlikeli bir şekilde nehrin üzerine devrildi. Metalin sürtünme ve yırtılma sesleri, yaklaşan çöküşün habercisiydi. İnsanlar yukarı baktı ve uzun çerçeveden kaçmaya başladı.
  
  Terörist bir el bombası daha çıkardı.
  
  "Bu sefer değil aptal." Smith zaten tek dizinin üzerindeydi ve gözlerini kısarak manzaraya bakıyordu. Tetiği çekti ve el bombasının pimini çekemeden son teröristin düşüşünü izledi.
  
  Ancak vinç durdurulamadı. Çerçevenin tüm uzunluğu boyunca eğilip çöken ağır demir iskele, iskelenin üzerine düşerek çerçeveyi tahrip etti ve üzerine düştüğü küçük kulübeyi toza çevirdi. Konteynerler hasar gördü ve birkaç metre geriye itildi. Çubuklar ve metal çubuklar ölümcül kibritler gibi yerden sekerek aşağı uçtu. Sokak lambası büyüklüğünde parlak mavi bir direk Smith ile Dahl'ın arasına girdi -eğer çarpsaydı onları ikiye bölebilecek bir şeydi- ve Lauren ile Yorgi'nin sırtları depoya dönük durdukları yerden sadece birkaç metre uzakta durdu.
  
  "Hiçbir hareket yok." Kensi teröristi hedef alarak tekrar kontrol etti. "Çok ölü."
  
  Dahl düşüncelerini topladı ve rıhtımın etrafına baktı. Hızlı bir kontrol, neyse ki konteyner vinci nedeniyle kimsenin yaralanmadığını gösterdi. Parmağını boğaz mikrofonuna götürdü.
  
  "Kamera kapalı" dedi. "Ama hepsi öldü."
  
  Lauren geri döndü. "Tamam, ileteceğim."
  
  Kenzi'nin eli Dahl'ın omzundaydı. "Atışı yapmama izin vermeliydin. O piçin dizlerini kırardım; o zaman onu öyle ya da böyle konuştururduk."
  
  "Çok riskli." Dahl onun bunu neden anlamadığını anladı. "Ayrıca elimizdeki kısa sürede onu konuşturabilmemiz şüpheli."
  
  Kensi sinirle ofladı. "Avrupa ve Amerika adına konuşuyorsunuz. Ben İsrailliyim."
  
  Lauren iletişimden geri geldi. "Gitmeliyiz. Orada bir kamera görüldü. İyi değil."
  
  Dahl, Smith ve Kenzie yakındaki bir arabayı çaldılar ve eğer yürümekten sadece beş dakika daha uzun sürerse, zaman tasarrufunun çok daha fazla olabileceğini düşündüler.
  
  
  SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake, saatin bitmesine yalnızca on sekiz dakika kala bitkin bir halde 47. Cadde'nin betonuna çarptı. Hemen bir sorunla karşılaştılar.
  
  "Yedinci mi, Sekizinci mi yoksa Broadway mi?" Mai çığlık attı.
  
  Bo GPS'i ona salladı. "Marea, Central Park'a yakın."
  
  "Evet ama hangi cadde bizi oradan geçirecek?"
  
  Mart'ın sadece bir nükleer bomba değil, aynı zamanda bir sonraki randevuya geç kaldıkları her dakika için iki sivilin canına mal olacak ekipleri hazırladığını bilerek, saniyeler geçtikçe kaldırımda asılı duruyorlardı.
  
  Drake, "Broadway her zaman meşguldür" dedi. "Sekizinciyi yapalım."
  
  Alicia ona baktı. "Nereden bilebilirsin?"
  
  "Broadway'i duydum. Sekizinci'yi hiç duymadım."
  
  "Ah, yeterince adil. Nerede-"
  
  "HAYIR! Burası Broadway!" Beau aniden neredeyse müzikal aksanıyla çığlık attı. "Restoran en üstte... neredeyse."
  
  "Neredeyse?"
  
  "Benimle!"
  
  Bo, park halindeki bir arabanın üzerinden sanki orada yokmuş gibi atlayarak yüz metrelik bir koşucu gibi havalandı. Drake, Alicia ve May onu takip ederek doğuya, Broadway'e ve Times Meydanı'nın parıldadığı, parıldadığı ve titrek gösterilerini küçümsediği kavşağa doğru döndüler.
  
  Kalabalık bir kez daha dağılmakta zorlandı ve Beau onları bir kez daha yolun kenarına götürdü. Burada bile arkalarına yaslanıp yüksek binalara ve reklam panolarına bakan ya da hayatlarını riske atıp kalabalık bir yolda acele edip etmemeye karar vermeye çalışan turistler vardı. Kalabalıklara, çeşitli Broadway gösterileri için ucuz biletler sunan bağıranlar tarafından yiyecek ve içecek sağlanıyordu. Her renkten diller, neredeyse ezici, karmaşık bir karışımla havayı doldurdu. Evsizlerin sayısı çok azdı ama onlar adına konuşanlar bağış için çok yüksek sesle ve enerjik bir şekilde kampanya yürüttüler.
  
  İleride New Yorklular ve ziyaretçilerle dolu, yaya geçitleriyle dolu, asılı, ışıklı tabelaları ve A-çerçeveli vitrinleriyle renkli mağazalar ve restoranlarla dolu Broadway vardı. Drake ve SPEAR ekibi yarışa devam ederken yoldan geçenler bulanıktı.
  
  On beş dakika.
  
  Bo ona baktı. "GPS yirmi iki dakikalık bir yürüyüş olduğunu söylüyor ama kaldırımlar o kadar kalabalık ki herkes aynı hızda yürüyor."
  
  "O halde koş," diye ısrar etti Alicia ona. "Kocaman kuyruğunu salla. Belki daha hızlı hareket etmeni sağlar."
  
  Beau bir şey söyleyemeden Drake zaten hızla çarpmaya başlayan kalbinin daha da battığını hissetti. Önümüzdeki yol her iki yönde de çoğunlukla sarı taksiler tarafından tamamen kapatılmıştı. Çamurlukta bir kırılma meydana geldi ve bundan kaçınmaya çalışmayanlar daha iyi görebilmek için arabalarını yavaşça hareket ettirdiler. Her iki taraftaki kaldırımlar insanlarla doluydu.
  
  "Lanet olsun."
  
  Ama Bo yavaşlamadı bile. Hafif bir sıçrama onu yakındaki bir taksinin bagajına taşıdı ve sonra çatısı boyunca koştu, kaportaya atladı ve sıradaki bir sonraki taksiye koştu. May hızla onu takip etti ve ardından Alicia geldi ve Drake'i araç sahiplerinin bağırması ve saldırması için geride bıraktı.
  
  Drake normalin üzerinde konsantre olmak zorunda kaldı. Bu makinelerin hepsi aynı değildi ve metalleri değişti, hatta bazıları yavaşça ileri doğru yuvarlandı. Yarış zorluydu ama öne geçmek için uzun çizgiyi kullanarak arabadan arabaya atladılar. Kalabalık her iki tarafa da bakıyordu. Burada kimsenin onları rahatsız etmemesi iyi bir şeydi ve Broadway ile önce 54., ardından 57. caddelerin yaklaşan kavşağını görebiliyorlardı. Arabaların yoğunluğu hafiflediğinde Bo son arabadan indi ve Mai'yi yanında tutarak yol boyunca koşmaya devam etti. Alicia dönüp Drake'e baktı.
  
  "Arkadaki açık kapaktan düşüp düşmediğinizi kontrol ediyorum."
  
  "Evet riskli bir seçenek. O zamanlar üstü açık arabalar olmadığı için minnettarım."
  
  Diğer kavşağın ve 57. Cadde'nin ötesinde çimento karıştırıcıları, teslimat kamyonları ve kırmızı-beyaz bariyerler sıralanmıştı. Ekip başarılı olduklarını ya da bu koşunun bir önceki kadar kolay olacağını düşünürse, hayalleri bir anda paramparça oldu.
  
  Bir teslimat kamyonunun arkasından iki adam çıktı, silahları doğrudan koşuculara doğrultuldu. Drake hiçbir ritmi kaçırmadı. Sürekli savaş, yıllarca süren savaşlar duyularını maksimuma kadar keskinleştirdi ve onları günde yirmi dört saat orada tuttu. Tehditkar formlar anında ortaya çıktı ve tereddüt etmeden yaklaşan çimento kamyonunun tam önüne, onlara doğru koştu. Tabancalardan biri kükreyerek yana uçtu, diğeri ise adamlardan birinin cesedinin altına sıkıştı. Darbe kafatasının yan tarafına çarptığında Drake sendeleyerek geriye çekildi. Arkalarında, sert fren yapan bir çimento kamyonunun tekerleklerinin gıcırtısını ve sürücüsünün küfürlerini duydu...
  
  Kocaman, gri bir bedenin kendisine doğru döndüğünü gördü...
  
  Ve Alicia'nın korkmuş çığlığını duydum.
  
  "Mat!"
  
  
  DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Drake, kontrolden çıkan kamyonun kendisine doğru dönmesini yalnızca izleyebildi. Saldırganlar, kendi güvenliklerinden endişe duymadıkları için ona darbe yağdırarak bir an bile geri çekilmediler. Boğazına, göğsüne ve solar pleksusuna yumruk atıldı. Vücudun doğrudan başının üzerinden uçarken sallanmasını ve tekmelemesini izledi.
  
  İlk terörist geriye düşüp tökezledi ve tekerleklerden birine çarptı, darbenin sırtı kırıldı ve tehdidi sona erdi. İkincisi, sanki Drake'in cüretkarlığı karşısında şaşkına dönmüş gibi gözlerini kırpıştırdı ve ardından başını yaklaşan kamyonun arka kısmına doğru çevirdi.
  
  Islak tokat sesi yeterliydi. Drake, sınırlarını aştığını fark etti ve kamyonun gövdesi onun üzerinde sallanırken ilk teröristin kafatasının kayan tekerleklerin altında ezildiğini gördü. Çerçeve düzleşmişti, yalnızca umut edebilirdi. Bir an için karanlık her şeyi, sesi bile yuttu. Kamyonun alt tarafı onun üzerinde hareket etti, yavaşladı, yavaşladı ve sonra aniden durdu.
  
  Alicia'nın eli altına uzandı. "İyi misin?"
  
  Drake ona doğru yaklaştı. "O adamlardan daha iyi."
  
  Beau saatine bakarken neredeyse ayaklarını sürüyerek bekledi. "Dört dakika kaldı!"
  
  Bitkin, bereli, çizik ve hırpalanmış olan Drake, vücudunu harekete geçmeye zorladı. Bu sefer Alicia sanki kıl payı atlattıktan sonra biraz ara verebileceğini hissetmiş gibi onun yanında kaldı. Turist kalabalığını geride bırakarak diğer birçok restoranın arasında Central Park South ve Marea'yı buldular.
  
  May, New York için nispeten gizli olan tabelaya işaret etti.
  
  Bo önden koştu. Drake ve diğerleri onu kapıda yakaladılar. Garson onlara, darmadağınık görünümlerine, ağır ceketlerine baktı ve geri çekildi. Daha önce yıkım ve acı gördüğü gözlerinden belliydi.
  
  "Merak etme" dedi Drake. "Biz İngiliziz."
  
  Mai ona doğru bir bakış attı. "Japonca".
  
  Bo da erkekler tuvaletini aramayı kaşını kaldırarak durdurdu. "Kesinlikle İngilizce değil."
  
  Drake, hâlâ kapalı olan restoranın içinde elinden geldiğince zarif bir şekilde koştu ve yol boyunca bir sandalyeye ve masaya çarptı. Erkekler tuvaleti küçüktü, sadece iki pisuar ve bir tuvaletten oluşuyordu. Kasenin altına baktı.
  
  "Burada hiçbir şey yok" dedi.
  
  Beauregard'ın yüzünde gerginlik vardı. Saatinin düğmelerine bastı. "Zaman bitti".
  
  Yakınlarda duran garson telefon çaldığında sıçradı. Drake ona elini uzattı. "Acele etme. Lütfen acele etmeyin."
  
  Kaçabileceğini düşündü ama içindeki kararlılık onu tüpe yönlendirdi. O anda Alicia yüzünde endişeli bir ifadeyle kadınlar tuvaletinden çıktı. "O orada değil. Bizde buna sahip değiliz!
  
  Drake sanki vurulmuş gibi irkildi. Etrafa baktı. Bu küçük restoranda başka bir tuvalet olabilir mi? Belki çalışanlar için bir kabin? Tekrar kontrol etmeleri gerekecekti ama garson zaten telefondaydı. Gözleri Drake'e doğru kaydı ve arayan kişiden beklemesini istedi.
  
  "Bu Marsh adında bir adam. Senin için."
  
  Drake kaşlarını çattı. "Bana ismimle mi seslendi?"
  
  "İngiliz dedi." Garson omuz silkti. "Tek söylediği bu."
  
  Bo onun yanında oyalandı. "Ve kafan kolayca karıştığı için dostum, o sensin."
  
  "Sağlığına".
  
  Drake telefonuna uzandı, bir eliyle yanağını ovuştururken bir yorgunluk ve gerginlik dalgası üzerini kapladı. Şimdi nasıl başarısız olabilirler? Tüm engellerin üstesinden geldiler ama Marsh hâlâ bir şekilde onlarla oynuyor olabilir.
  
  "Evet?"
  
  "Mart burada. Şimdi söyle bana ne buldun?"
  
  Drake ağzını açtı, sonra hızla kapattı. Doğru cevap neydi? Belki de Marsh "hiçbir şey" kelimesini bekliyordu. Belki...
  
  Cevaptan cevaba tereddüt ederek durakladı.
  
  "Bana ne bulduğunu söyle, yoksa önümüzdeki dakika içinde iki New Yorkluyu öldürme emrini veririm."
  
  Drake ağzını açtı. Kahretsin! "Bulduk-"
  
  Mai daha sonra kadınlar tuvaletinden koşarak çıktı, ıslak fayansların üzerinde kayarak yan tarafına düştü. Elinde küçük beyaz bir zarf vardı. Beau bir anda yanındaydı, zarfı alıp Drake'e uzattı. Mai derin nefesler alarak yerde yatıyordu.
  
  Alicia ağzı açık bir şekilde ona baktı. "Bunu nerede buldun, Sprite?"
  
  "'Oğlan bakışı' dedikleri şeyi yaptın, Taz. Zaten sen bir erkeğin dörtte üçü olduğun için bu kimseyi şaşırtmamalı."
  
  Alicia sessizce öfkeyle kaynadı.
  
  Drake zarfı açarken öksürdü. "Biz... bulduk... bu... lanet flash sürücüyü, Marsh. Lanet olsun dostum, bu nedir?"
  
  "İyi iş. İyi iş. Biraz hayal kırıklığına uğradım ama belki bir dahaki sefere. Şimdi USB'ye yakından bakın. Bu senin son sınavın ve daha önce olduğu gibi bunu senden ya da NYPD'den daha zeki birine teslim etmek isteyebilirsin."
  
  "Bu... pastanın içi mi?" Drake, garsonun hâlâ yakınlarda durduğunu fark etti.
  
  Marsh yüksek sesle güldü. "Ah güzel, ah çok iyi. Kediyi çantadan çıkarmayalım olur mu? Evet öyle. Şimdi dinle, flaş belleğin içeriğini senden daha iyi olanlara göndermen için sana on dakika vereceğim ve sonra her şeye yeniden başlayacağız.
  
  "Hayır, hayır, bilmiyoruz." Drake, içine küçük bir dizüstü bilgisayar sakladıkları küçük bir sırt çantası taşıyan May'i işaret etti. Japon kadın kendini yerden kaldırıp yaklaştı.
  
  "Bu kasabanın her yerinde kuyruklarımızı kovalamayacağız, Marsh."
  
  "Hımm, evet yapacaksın. Çünkü ben öyle diyorum. Yani zaman geçiyor. Dizüstü bilgisayarı açalım ve sırada olacakların tadını çıkaralım, olur mu? Beş dört..."
  
  Patlama sona erdiğinde Drake yumruğunu masaya vurdu. Öfke kanında kaynıyordu. "Dinle, Marsh..."
  
  Minibüsün ön çamurluğu yemek odasına çarptığında restoranın camı patladı. Cam kırıldı ve parçalar havaya uçtu. Odaya ahşap, plastik ve harç ürünleri patladı. Minibüs durmadı, lastiklerine çarptı ve küçük odada hızla ilerlerken ölümün çırağı gibi kükremeye başladı.
  
  
  ONUNCU BÖLÜM
  
  
  Julian Marsh sağa doğru yuvarlanırken midesinde keskin bir ağrı hissetti. Pizza parçaları yere düştü ve bir kase salata da kanepenin üzerine düştü. Gülmesini tamamen durduramadan hızla yanlarını tuttu.
  
  Zoe'yle birlikte önünde duran alçak masa, birinin çılgın ayağının kazara tekme atmasıyla sarsıldı. Zoey onu desteklemek için uzandı ve başka bir heyecan verici olay gelişmeye başlarken omzuna hızlıca vurdu. Şu ana kadar Drake ve ekibinin Edison'dan çıkışını izlemişlerdi - turist gibi giyinmiş bir adamın caddenin karşısından olayı filme almasını oldukça kolay bir şekilde izlemişlerdi - sonra Broadway'e doğru çılgınca koşuşu görmüşlerdi - bu histerik sahne daha düzensizdi, çünkü Yerel bir teröristin hackleyebileceği çok fazla güvenlik kamerası yoktu ve ardından saldırının bir şekilde bir çimento mikserinin etrafında gelişmesini nefesini tutarak izledi.
  
  Bütün bunlar hoş bir dikkat dağıtıcıdır. Marsh, bir elinde tek kullanımlık cep telefonunu, diğer elinde ise Zoe'nin kalçasını tutarken, birkaç dilim jambon ve mantar yiyip Facebook'ta sohbet ediyordu.
  
  Önlerinde her biri on sekiz inç olan üç ekran vardı. Drake ve Company küçük İtalyan restoranına dalarken ikili artık yakından ilgileniyorlardı. Marsh saati kontrol etti ve renkli havai fişeklere baktı.
  
  "Kahretsin, bu çok yakın."
  
  "Heyecanlı mısın?"
  
  "Evet, değil mi?"
  
  "Oldukça iyi bir film." Zoe somurttu. "Ama daha fazla kan olmasını umuyordum."
  
  "Bir dakika bekle aşkım. Daha iyi olmak".
  
  Çift, terör hücrelerinden birine ait kiralık bir dairede oturup oynadı; asıl olan, diye düşündü Marsh. Orada dört terörist vardı ve bunlardan biri daha önceki bir istek üzerine Marsh için sinema benzeri bir izleme alanı kurmuştu. Pythian çifti izlemekten keyif alırken, erkekler kenarda oturuyor, küçük bir televizyonun etrafına toplanıyor, düzinelerce başka kanala göz atıyor, ufak ufak haberler arıyor ya da bir telefon gelmesini bekliyorlardı. Marsh bilmiyordu ve umursamadı. Aynı zamanda tuhaf kaçamak bakışları da görmezden geldi, sıra dışı bir kişiliğe sahip yakışıklı bir adam olduğunu ve bazı insanların -hatta diğer erkeklerin- bu kişiliği takdir etmekten hoşlandığını çok iyi biliyordu.
  
  Zoey ellerini boxerının önüne doğru kaydırarak ona biraz daha minnettar olduğunu gösterdi. Lanet olsun, keskin tırnakları vardı.
  
  Baharatlı ve yine de... keyifli.
  
  Bir an nükleer çantaya baktı - küçük bomba büyük bir sırt çantasında olmasına rağmen bu terimi kafasından tam olarak çıkaramadı - ve sonra ağzına biraz havyar attı. Karşılarındaki masa elbette muhteşemdi, paha biçilmez ve tatsız ürünlerden oluşuyordu ama hepsi birbirinden lezzetliydi.
  
  Adını haykıran bir nükleer bomba mıydı?
  
  Marsh harekete geçme zamanının geldiğini fark etti ve aradı; çekici bir garsonla, ardından da ağır aksanlı bir İngiliz'le konuştu. Adamın sesinde o tuhaf tınılardan biri vardı - köylülüğü andıran bir şey - ve Marsh, sesli harften sesli harfi ayırmaya çalışırken çarpık yüz ifadeleri takındı. Kolay bir iş değil ve kadınların elleri Fındıkkıran setinizi tutarken biraz daha zorlaşıyor.
  
  "Bana ne bulduğunu söyle, yoksa önümüzdeki dakika içinde iki New Yorkluyu öldürme emrini veririm." Marsh bunu söylerken sırıttı ve öğrencilerinin odanın diğer ucuna gönderdiği kızgın bakışları görmezden geldi.
  
  İngiliz biraz daha tereddüt etti. Marsh, salata kasesinden düşen bir dilim salatalık buldu ve onu Zoe'nin saçının derinliklerine sapladı. Hiç fark ettiğinden değil. Dakikalar geçti ve Marsh yanma odasında sohbet ederek giderek daha da tedirgin olmaya başladı. Yakınlarda bir şişe soğuk Bollinger vardı ve büyük bir bardağa doldurması yarım dakika sürdü. Zoe çalışırken ona sokuldu ve ikisi de aynı bardaktan, elbette zıt yönlerden yudumladılar.
  
  Marsh telefona, "Beş," dedi. "Dört üç..."
  
  Zoya'nın elleri özellikle ısrarcı olmaya başladı.
  
  "İki".
  
  İngiliz, açıkça neler olup bittiğini merak ederek onunla pazarlık yapmaya çalıştı. Marsh, düzenlediği arabanın önceden belirlenmiş bir zamanda ön camdan içeri çarptığını, şimdi nişan aldığını, hızlandığını ve hiçbir şeyden haberi olmayan restorana yaklaştığını hayal etti.
  
  "Bir".
  
  Ve sonra her şey patladı.
  
  
  ON BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake restoranın duvarına doğru koştu ve garsonu belinden yakalayıp kendisiyle birlikte sürükledi. Yuvarlanan vücudundan cam ve tuğla parçaları düştü. Yaklaşan minibüs, lastikleri restoranın zeminine çarptığında ve arabanın ortası pencere pervazının üzerinden geçtiğinde, çekiş kazanmak için çığlık attı, arka kısmı şimdi yukarı kalktı ve camın üzerindeki lentoya çarptı. Metal kazındı. Masalar çöktü. Önünde sandalyeler çöp gibi yığılmıştı.
  
  Alicia da anında tepki gösterdi, masanın etrafından dolaştı ve kayıp gitti; tek yarası, hızla uçan bir tahta parçasının kaval kemiğindeki küçük bir kesikti. Mai bir şekilde hareketli masanın üzerinden herhangi bir hasar almadan geçmeyi başardı ve Bo bir adım daha ileri giderek onun üzerinden atladı ve yüzeyden yüzeye atladı, sonunda atlayışını bacakları ve kolları yan duvara çarpacak ve yardım edecek şekilde zamanladı. güvenli bir şekilde yere iner.
  
  Drake başını kaldırıp baktı, garson yanında bağırıyordu. Alicia suçlarcasına baktı.
  
  "Yani onu yakaladın, değil mi?"
  
  "Dikkat!"
  
  Minibüs hâlâ ilerlemeye devam ediyordu, saniye saniye yavaşlıyordu ama şimdi aşağıya indirilmiş yolcu camından bir silahın namlusu dışarı fırlıyordu. Alicia eğildi ve üzerini örttü. May biraz daha geri çekildi. Drake tabancasını çıkardı ve bedensiz eline altı kurşun sıktı; kapalı alandaki sesler minibüsün sağır edici kükremesine rakip olacak kadar yüksekti. Bo zaten arabanın arkasına doğru ilerliyordu. Sonunda tekerlekler dönmeyi bıraktı ve durdu. Kırık masalar ve sandalyeler kaportadan ve hatta çatıdan dökülüyordu. Drake, ilerlemeden önce garsonun yaralanmadığından emin oldu ama o sırada Bo ve May çoktan arabaya ulaşmışlardı.
  
  Beau sürücünün camını kırdı ve figürle mücadele etti. Mai kırık ön camdan yerini kontrol etti ve ardından parçalanmış tahta parçasını aldı.
  
  "Hayır," diye başladı Drake, sesi biraz kısıktı. "İhtiyacımız var-"
  
  Ama Mai'nin dinleyecek havası yoktu. Bunun yerine, derme çatma silahı ön cama öyle bir kuvvetle fırlattı ki, silah sürücünün alnına saplandı ve yerinde sallandı. Adamın gözleri geriye döndü ve şaşkın görünen Fransız Beau ile mücadele etmeyi bıraktı.
  
  "Gerçekten buna sahiptim."
  
  Mai omuz silkti. "Yardım etmem gerektiğini düşündüm."
  
  "Yardım?" Drake tekrarladı. "Bu piçlerden en az birine canlı ihtiyacımız var."
  
  Alicia, "Ve bu anlamda," diye araya girdi. "Ben iyiyim, Ta. Yine de Wendy'nin garson kıçını kurtardığını görmek güzel."
  
  Drake, Alicia'nın onunla dalga geçtiğini derinden bildiği için dilini ısırdı. Beauregard sürücüyü çoktan arabadan çıkarmış ve ceplerini karıştırıyordu. Alicia mucizevi bir şekilde el değmemiş dizüstü bilgisayara gitti. USB sürücüsü yüklemeyi tamamladı ve bir sürü görüntü getirdi; Drake'in kanını donduran rahatsız edici gümüş kutuların görüntüleri.
  
  Kabloları ve röleleri inceleyerek, "Bir bombanın iç kısmına benziyor" dedi. "Başka bir şey olmadan bunu Moore'a gönder."
  
  Alicia makinenin üzerine eğilip hafifçe vurarak uzaklaştı.
  
  Drake garsonun ayağa kalkmasına yardım etti. "İyi misin aşkım?"
  
  "Ben... sanırım öyle."
  
  "Nane. Şimdi bize biraz lazanya yapmaya ne dersin?"
  
  "Şef... şef henüz gelmedi." Bakışları yıkıma korkuyla baktı.
  
  "Kahretsin, onları mikrodalgaya attığını sanıyordum."
  
  "Merak etme". Mai ona doğru yürüdü ve elini garsonun omzuna koydu. "Yeniden inşa edilecekler. Sigorta şirketinin bu konuyla ilgilenmesi gerekiyor."
  
  "Umarım".
  
  Drake bu sefer küfretmemek için dilini tekrar ısırdı. Evet, herkesin hâlâ nefes alıyor olması bir lütuftu ama Marsh ve dostları hâlâ insanların hayatlarını mahvediyordu. Hiç vicdan azabı çekmeden. Etik yok ve endişe yok.
  
  Sanki telefon psişik bir bağlantı üzerinden çalıyordu. Bu sefer telefona Drake cevap verdi.
  
  "Hala tekme mi atıyorsun?"
  
  Marsh'ın sesi onda bir şeye vurma isteği uyandırdı ama bunu son derece profesyonel bir tavırla yaptı. "Fotoğraflarınızı ilettik."
  
  "Ah, mükemmel. Böylece konuyu biraz çözdük. Umarım beklerken atıştıracak bir şeyler almışsındır, çünkü sonraki kısım... yani, seni öldürebilir."
  
  Drake öksürdü. "Bombanızı henüz test etmediğimizi biliyorsunuz."
  
  "Ve bunu duyunca, yetişmeye çalışırken işleri yavaşlatmak istediğini görebiliyorum. Bu olmayacak, yeni dostum. Bu hiç olmuyor. Polisleriniz ve ajanlarınız, ordunuz ve itfaiyecileriniz iyi yağlanmış bir makinenin parçası olabilir, ancak onlar hala bir makinedir ve hızlanmaları biraz zaman alır. Bu yüzden bu zamanı seni parçalamak için kullanıyorum. Oldukça eğlenceli, güven bana."
  
  "Pythia'nın tüm bunlardan kazancı ne?"
  
  Marsh kıkırdadı. "Ah, sanırım bu kibirli paçavra grubunun yakın zamanda havaya uçtuğunu biliyorsunuz. Bundan daha kesin bir şey oldu mu? Bir seri katil, psikopat bir sapık, bir megaloman ve kıskanç bir derebey tarafından yönetiliyorlardı. Hepsinin aynı kişi olduğu ortaya çıktı."
  
  Bu noktada Alicia, Drake'e yaklaştı. "O halde söyle bize, bu piç nerede?"
  
  "Ah, yeni kız. Sarışın mısın yoksa Asyalı mı? Muhtemelen sesine bakılırsa sarışın. Sevgilim, nerede olduğunu bilseydim canlı canlı derisini yüzmene izin verirdim. Tyler Webb her zaman tek bir şey istiyordu. Pythianları nerede bulacağını anladığı anda onları terk etti."
  
  "Hangisi pazardaydı?" - diye sordu Drake, artık hem zaman hem de bilgi kazanıyor.
  
  "Burası iğrenç bir kovan, değil mi? Orada yapılan ve dünyayı önümüzdeki on yıllar boyunca etkileyecek anlaşmaları bir düşünün."
  
  Drake bunu deneyerek, "Ramses ona bir şey sattı," dedi.
  
  "Evet. Ve eminim Fransız sosisli ezmesi size bunun ne olduğunu zaten anlatmıştır. Veya ona her zaman şimdi sorabilirsin.
  
  Yani bu bunu doğruladı. Marsh, restoranda gözleri olmamasına rağmen onları izliyordu. Drake, Moore'a kısa bir mesaj gönderdi. "Bize Webb'in nereye gittiğini söylemeye ne dersin?"
  
  "Peki, cidden ben kimim, Fox News? Sonra benden nakit isteyeceksin."
  
  "Bu terörist pislikle yetineceğim."
  
  "Ve elimizdeki işe geri dönelim." Marsh bu sözleri söyledi ve sonra birdenbire gülerek eğleniyormuş gibi göründü. "Kusura bakmayın, kişisel şaka. Ama artık kovalamacanın kontrol kısmını bitirdik. Şimdi size taleplerimi iletmek istiyorum."
  
  "Öyleyse bize anlat." Alicia'nın sesi yorgun geliyordu.
  
  "Bunun nesi bu kadar komik? Tamamen tatmin olmazsam bu bomba patlayacak. Kim bilir sevgilim, sana sahip olmaya bile karar verebilirim."
  
  Alicia bir anda gitmeye hazır görünüyordu; gözleri ve ifadesi kavrulmuş bir ormanı ateşe verecek kadar yakıcıydı.
  
  "Seninle yalnız kalmak istiyorum" diye fısıldadı.
  
  Mart durakladı, sonra hızla devam etti. "Doğa Tarihi Müzesi, yirmi dakika."
  
  Drake saatini kurdu. "Ve daha sonra?"
  
  "Hımm, ne?"
  
  "Bu büyük bir mimari eser."
  
  "Ah, peki, eğer buraya kadar geldiysen sana Jose Gonzalez adında bir erkek güvenlik görevlisini soymanı öneririm. Ortaklarımızdan biri dün gece benim isteklerimi ceketinin astarına dikti. Evet, belgeleri gönderene geri dönmeden aktarmanın özgün bir yolu."
  
  Drake cevap vermedi, çoğunlukla şaşkındı.
  
  Marsh, bir kez daha inanılmaz bir zeka sergileyerek, "Ne düşündüğünü biliyorum," dedi. "Neden sana fotoğrafları gönderip ne istediğini bana bildirmiyorsun? Ben tuhaf bir insanım. Bana iki yanım, iki aklım ve iki yüzüm olduğunu söylediler ama ben bunları iki ayrı nitelik olarak görmeyi tercih ediyorum. Bir kısmı kavisli, diğeri bükülmüş. Ne demek istediğimi biliyorsun?"
  
  Drake öksürdü. "Elbette kim olduğunu biliyorum."
  
  "Harika, o halde, yaklaşık on yedi dakika içinde parçalanmış dört cesedini gördüğümde hem inanılmaz derecede mutlu hem de inanılmaz derecede sinirlenmiş hissedeceğimi anlayacağını biliyorum. Seninle. Ve şimdi hoşçakalın."
  
  Hat kesildi. Drake saatine tıkladı.
  
  Yirmi dakika.
  
  
  ONİKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hayden ve Kinimaka Ramses'le vakit geçirdi. Terörist Prens, bir buçuk metrekarelik hücresinde yersiz görünüyordu: kirli, darmadağınık ve açıkça bitkin olmasına rağmen kafesteki bir aslan gibi ileri geri yürüyordu. Hayden vücut zırhını giydi, Glock'unu ve yedek mermilerini kontrol etti ve Mano'dan da aynısını yapmasını istedi. Şu andan itibaren hiç şansı olmayacak. Hem Ramses hem de March hafife alınmayacak kadar akıllı çıktılar.
  
  Belki de terörist efsanesi tam da olmak istediği yerdeydi.
  
  Hayden bundan şüphe ediyordu, hem de çok. Kalenin içindeki savaş ve korumasının umutsuz ölümü onun ne kadar kaçmayı istediğini gösterdi. Ayrıca itibarı mı zedelendi? Hasarı onarmak için çaresiz kalması gerekmez mi? Belki, ama insan yeniden inşa edilemeyecek kadar yok edilmedi. Kinimaka onlara bir çift plastik sandalye getirirken Hayden onun adımlarını izledi.
  
  Hayden, "Bu şehirde nükleer silahlar var" dedi. "Tyler Webb ve Julian Marsh'la anlaşma yaptığına göre bunu bildiğine eminim. Bu şehirdesin ve eğer zamanı gelirse yeraltında olmadığından emin olacağız. Tabii ki takipçilerin elimizde olduğunu bilmiyor..." Konunun burada kalmasına izin verdi.
  
  Ramses durdu ve yorgun gözlerle ona baktı. "Tabii ki, adamlarımın yakında Marsh'ı öldüreceği, bombanın sorumluluğunu üstleneceği ve onu patlatacağı bir aldatmacayı kastediyorsun. Bunu Webb ve korumasından biliyor olmalısın, çünkü onlar bunu bilen tek kişilerdi. Ayrıca onların sadece benim emrimi beklediklerini de biliyorsun." Sanki kendi kendine konuşuyormuş gibi başını salladı.
  
  Hayden bekledi. Ramses kurnazdı ama bu onun tökezlemeyeceği anlamına gelmiyordu.
  
  Ramses, "Patlayacaklar" dedi. "Kendi kararlarını verecekler"
  
  Kinimaka, "Son birkaç saatinizi neredeyse çekilmez hale getirebiliriz" dedi.
  
  Ramses, "Bana bunu iptal ettiremezsiniz" dedi. "İşkence yoluyla bile. Bu patlamayı durdurmayacağım."
  
  "Ne istiyorsun?" Hayden sordu.
  
  "Müzakereler yapılacak"
  
  Yeni dünya düşmanının yüzüne dikkatle bakarak onu inceledi. Bu insanlar karşılığında hiçbir şey istemediler, müzakere etmek istemediler ve ölümün sadece Cennete benzer bir adım olduğuna inanıyorlardı. Bu bizi nereye bırakıyor?
  
  Gerçekten nerede? Silahını aradı. "Toplu katliam yapmaktan başka bir şey istemeyen biriyle başa çıkmak kolaydır" dedi. "Kafasına bir kurşunla."
  
  Ramses yüzünü parmaklıklara dayadı. "O halde devam et, Batılı kaltak."
  
  Hayden'ın o ruhsuz gözlerde parlayan deliliği ve hevesi okumak için uzman olmasına gerek yoktu. Başka bir söz söylemeden konuyu değiştirdi ve odadan çıktı ve dış kapıyı arkasından dikkatlice kilitledi.
  
  Asla çok dikkatli olamazsın.
  
  Yan odada Robert Price'ın hücresi vardı. Yaklaşan tehdit ve sekreterin bundaki potansiyel rolü nedeniyle sekreteri burada tutmak için izin almıştı. O ve Kinimaka odaya girdiklerinde Price ona kibirli bir bakış attı.
  
  "Bomba hakkında ne biliyorsun?" - diye sordu. "Peki neden Amazon'daydınız, terörist pazarını ziyaret ediyordunuz?"
  
  Price ranzasına oturdu. "Bir avukata ihtiyacım var. Yani ne demek istiyorsun? Bomba?"
  
  Hayden, "Nükleer bomba" dedi. "Burada, New York'ta. Kendine yardım et, seni bok herif. Şimdi bize bildiklerinizi anlatarak kendinize yardımcı olun."
  
  "Cidden". Price'ın gözleri büyüdü. "Ben hiçbir şey bilmiyorum".
  
  Kinimaka vücudunu kameraya yaklaştırarak, "Sen vatana ihanet ettin" dedi. "Böyle mi hatırlanmak istiyorsun? Torunlarınız için epitaph. Yoksa New York'un kurtarılmasına yardım eden tövbekar olarak mı bilinmeyi tercih edersin?"
  
  "Ne kadar tatlı söylersen söyle," Price'ın sesi kıvrılmış bir yılan gibi çınlıyordu. "Bombayla ilgili hiçbir müzakereye katılmadım ve hiçbir şey bilmiyorum. Şimdi lütfen avukatım."
  
  Hayden, "Sana biraz zaman vereceğim" dedi. "O halde Ramses'le seni aynı hücreye koyacağım. Bununla savaşabilirsin. Bakalım ilk kim konuşacak? Yaşamak yerine ölmeyi tercih eder ve yaşayan her ruhu da yanına almak ister. Sen? Sadece intihar etmediğinden emin ol."
  
  Price onun sözlerinden en azından bazılarından tedirgin görünüyordu. "Avukat olmadan mı?"
  
  Hayden arkasını döndü. "Siktir git."
  
  Sekreter ona baktı. Hayden onu içeri kilitledi ve sonra Mano'ya döndü. "Herhangi bir fikir?"
  
  "Webb'in bu işin içinde olup olmadığını merak ediyorum. O başından beri bir figürandı."
  
  "Bu sefer değil Mano. Webb artık bizi takip etmiyor bile. Eminim hepsi Ramses ve March'tır."
  
  "Sırada ne var?"
  
  Hayden, "Drake ve adamlarına başka nasıl yardım edebiliriz bilmiyorum" dedi. "Takım zaten her şeyin ortasında. Homeland, kapıları tekmeleyen polislerden, zar zor kazandıkları paraların arkasına saklanan casuslara, ordunun güçlendirilmesine ve Nükleer Acil Durum Destek Ekibi NEST'in gelişine kadar her şeyle ilgileniyordu. Polisler her yerdeler, sahip oldukları her şeyle. Sapper'lar yüksek alarma geçti. Ramses'i kırmanın bir yolunu bulmalıyız."
  
  "Onu gördün mü. Yaşayıp ölmediğini umursamayan bir adamı nasıl kırarsınız?"
  
  Hayden öfkeyle durdu. "Denemeliyiz. Yoksa pes etmeyi mi tercih edersiniz? Herkesin bir tetikleyicisi vardır. Bu solucan bir şeyi önemsiyor. Serveti, yaşam tarzı, gizli ailesi? Yardım etmek için yapabileceğimiz bir şeyler olmalı."
  
  Kinimaka, Karin Blake'in bilgisayar uzmanlığından faydalanabilmeyi diliyordu ama kadın hâlâ Fort Bragg rejiminin etkisindeydi. "Hadi gidip iş arayalım."
  
  "Ve dua edelim ki zamanımız olsun."
  
  "Ramses'in onay vermesini bekliyorlar. Biraz zamanımız var."
  
  "Sen de benim kadar duydun, Mano. Er ya da geç Marsh'ı öldürüp havaya uçuracaklar."
  
  
  ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Smith arabasını Manhattan'ın kalabalık caddelerinde sürerken Dahl birbiriyle çelişen iletişim mesajlarını dinledi. Şans eseri fazla uzağa gitmelerine gerek yoktu ve beton arterlerin tamamı tamamen kapanmamıştı. Gecekondu mahallelerindeki en aşağılık muhbirden en zengin, sahtekar milyarderlere ve aradaki herkese kadar tüm muhbir ekibi işin içindeymiş gibi görünüyordu. Bu, bir sürü çelişkili rapora yol açtı, ancak evde güvenilir olanı çarpık olandan ayırmak için mümkün olan her şeyi yaptılar.
  
  Moore, Dahl'a kulaklığı aracılığıyla "Bilinen hücrelerden ikisinin yakınlardaki bir camiyle yakın bağları var" dedi. Adresi yazdırdı. "Orada oldukça yeni olmasına rağmen gizli görevde olan bir ajanımız var. Buranın bütün gün tecrit altında tutulduğunu söylüyor."
  
  Dahl hiçbir zaman herhangi bir şeyi üstlenebilecek bir insan değildi. "Bu aslında cami terminolojisinde ne anlama geliyor?"
  
  "Bu ne anlama geliyor? Bu şu anlama geliyor, lanet olsun, oraya gidin ve Ramses'in en azından bir hücresini temizleyin."
  
  "Sivil katılım mı?"
  
  "Konuşacak fazla bir şey yok. Ama orada olanın dua etmesi pek mümkün değil. Tüm malzeme odalarını ve yeraltı odalarını arayın. Ve hazırlanın. Erkek arkadaşım sık sık hata yapmaz ve bu konuda onun sezgilerine güveniyorum."
  
  Dal bilgiyi aktardı ve koordinatları GPS'e girdi. Neyse ki neredeyse caminin tepesine ulaşmışlardı ve Smith direksiyonu kaldırıma doğru çevirdi.
  
  "İlamet," dedi Lauren.
  
  "Eski katanama verdiğim isim." Kensi bunu hatırlayarak içini çekti.
  
  Dahl yeleğinin tokalarını sıktı. "Hazırız? Aynı sistem. Sert ve hızlı saldırıyoruz millet. Merhamet olmayacak".
  
  Smith motoru kapattı. "Benimle ilgili hiçbir sorun yok."
  
  Arabadan inip caddenin karşısındaki camiyi keşfederken sabah onları hâlâ selamlıyordu. Yakınlarda buhar çıkan kırmızı beyaz bir havalandırma deliği vardı. Bir kavşakta yer alan bina, renkli pencereleri ve topluluğun uzun cephesiyle her iki caddeyi de kapsıyordu. Binanın çatısında, çevredeki beton cephelerin arka planına karşı garip ve neredeyse cafcaflı küçük bir minare duruyordu. Sokağa giriş bir çift cam kapıdan sağlanıyordu.
  
  "İçeri giriyoruz" dedi Dahl. "Şimdi hareket et."
  
  Kasıtlı olarak yolun karşısına geçtiler ve kollarını uzatarak trafiği durdurdular. Şimdi bir duraklama onlara her şeye mal olabilir.
  
  Smith, "Harika bir yer" yorumunu yaptı. "Orada kararlı bir grup bulmak zor."
  
  Dahl Moore'la temasa geçti. "Biz yerimizdeyiz. Bizim için başka bir şeyin var mı?"
  
  "Evet. Adamım bana kameraların yeraltında olduğuna dair güvence verdi. Kabul edilmeye yakın ama bugün bize yardım edecek kadar yakın değil."
  
  Dahl haberi başka bir kaldırımdan geçip caminin ön kapılarını açarken aktardı. Duyuları gelişmiş bir halde yavaşça içeri girdiler, gözleri biraz daha loş ışığa alıştı. Beyaz duvarlar ve tavan, altın rengi aydınlatma armatürleri ve kırmızı ve altın desenli halıyla birlikte ışığı yansıtıyordu. Bütün bunlar, adamın gizlenmemiş bir şüpheyle onlara baktığı kayıt alanının arkasında bulunuyordu.
  
  "Yardımcı olabilir miyim?"
  
  Dahl Mızrak Kimliğini gösterdi. "Evet dostum, yapabilirsin. Bizi gizli yeraltı girişinize götürebilirsiniz."
  
  Resepsiyonistin kafası karışmış görünüyordu. "Bu ne, şaka mı?"
  
  "Kenara çekilin," Dahl elini uzattı.
  
  "Hey, sana izin veremem-"
  
  Dahl adamı gömleğinden tutup tezgahın üzerine koydu. "Sanırım kenara çekil dedim."
  
  Ekip hızla geçip caminin ana binasına girdi. Alan boştu ve arkadaki kapılar kilitliydi. Dahl, Smith ve Kenzie'den korunmayı bekledi ve ardından onlara iki kez tekme attı. Tahta yarıldı ve paneller yere düştü. O sırada arkadaki fuayeden gürültü ve kargaşa duyuldu. Ekip bölgeyi kapsayan pozisyonlar aldı. Üç saniye geçti ve ardından özel kuvvetler komutanının yüzü ve miğferi yan duvarın arkasından dışarı çıktı.
  
  "Sen Dal mısın?"
  
  İsveçli kıkırdadı. "Evet?"
  
  Bizi Moore gönderdi. VURMAK. Oyununuzu desteklemek için buradayız."
  
  "Oyunumuz mu?"
  
  "Evet. Yeni bilgi. Yanlış camidesin ve oldukça derine kazılmışlar. Onları devirmek için önden bir saldırı gerekecek. Ve ayakları hedef alıyoruz."
  
  Dahl bundan hoşlanmamıştı ama burada çalışmanın prosedürünü ve görgü kurallarını anlamıştı. Özel kuvvetlerin zaten daha iyi bir yere sahip olmasının bir zararı yoktu.
  
  "Yolu göster" dedi Dahl.
  
  "Biz. Doğru cami yolun karşısındadır."
  
  "Diğer tarafta..." Dahl küfretti. "GPS saçmalığı."
  
  "Birbirlerine oldukça yakınlar." Memur omuz silkti. "Ve bu İngilizce küfür yürekleri ısıtıyor ama artık kıçımızı kaldırmamızın zamanı gelmedi mi?"
  
  Dakikalar geçtikçe ekipler bir araya gelerek yeniden yolun karşısına geçerek baskın grubu oluşturdu. Bir kez toplandıktan sonra bir an daha boşa gitmedi. Geniş çaplı bir saldırı başladı. Adamlar binanın ön tarafına saldırdı, kapıları kırdı ve lobiye girdi. İkinci bir dalga içlerinden geçti ve kendilerine söylenen yer işaretlerini bulmak için yayıldı. Mavi kapı bulunduğunda adam üzerine patlayıcı yerleştirip havaya uçurdu. Dahl'ın beklediğinden çok daha geniş, ancak özel kuvvetlerin açıkça güvendiği bir yarıçapa sahip bir patlama oldu.
  
  Lider ona "Bubi tuzağı" dedi. "Onlardan daha fazlası olacak."
  
  İsveçli, gizli ajanların değerini zaten bildiğinden ve şimdi onlara haklarını vermeyi unutmadığından biraz daha rahat bir iç çekti. Gizli çalışma polisin en sinsi ve en ölümcül yöntemlerinden biriydi. Bu, düşmana sızıp hayat kurtarabilen nadir ve değerli bir ajandı.
  
  Özel kuvvetler neredeyse yıkılmak üzere olan odaya girdi, ardından uzaktaki kapıya yöneldi. Açıktı ve bodrumun girişi olduğu açıkça belli olan yeri kaplıyordu. İlk adam yaklaşırken aşağıdan silah sesleri duyuldu ve bir kurşun odanın diğer tarafına sekti.
  
  Dahl, Kensi'ye baktı. "Herhangi bir fikir?"
  
  "Bana sorarsanız? Neden?"
  
  "Belki senin de böyle bir odaya sahip olduğunu hayal edebildiğim için."
  
  "Açıklamayın, kahretsin, Dal, tamam mı? Ben senin evcil hayvan kaçakçın değilim. Buradayım çünkü... çünkü..."
  
  "Evet, neden buradasın?"
  
  "Gerçekten bilmeyi çok isterim. Belki de gitmeliyim..." Tereddüt etti, sonra içini çekti. "Dinle, belki içeri girmenin başka bir yolu vardır. Akıllı bir suçlu, güvenilir bir kaçış yolu olmadan oraya inmez. Ama gerçek terörist hücrelerle mi? Böyle intihara meyilli piçleri kim bilebilir ki?"
  
  Yanına oturan özel kuvvetler komutanı, "Düşünecek vaktimiz yok" dedi. "Bu adamlar için rollerball."
  
  Dahl, ekibin Kenzi'nin sözleri üzerinde düşünürken flaş bombalarını çıkarmasını izledi. Kasıtlı olarak sert, onların arkasında şefkatli bir kalbin ya da en azından kırık kalıntılarının yattığına inanıyordu. Kensi'nin bu parçaları bir araya getirecek bir şeye ihtiyacı vardı ama tüm umudunu kaybetmeden ne kadar süre arama yapabilirdi? Belki de bu gemi çoktan enkaza dönmüştür.
  
  SWAT ekibi hazır olduklarının sinyalini verdi ve ardından ahşap bir merdiveni kullanarak çılgın bir cehennem biçimini serbest bıraktı. El bombaları yere çarpıp patladığında takımlar liderliği ele geçirdi ve Dahl, komutanı pole pozisyonuna itti.
  
  Smith yanından geçti. "Kıçlarınızı hareket ettirin."
  
  Aşağıya doğru koşarken hemen makineli tüfek ateşiyle karşılaştılar. Dahl, kasıtlı olarak art arda dört kat aşağıya kaymadan önce, tabancasını çekip ateşe karşılık vermeden önce, bir an için toprak zemini, masa ayaklarını ve silah kutularını gördü. Smith onun önünde döndü, aşağıya doğru kaydı ve yana doğru sürünerek ilerledi. SWAT ekibi, ateş hattında çömelerek ve çekinmeden arkadan ilerledi. Mermiler ardı ardına geri döndü, ölümcül yaylım ateşi bodrumu deldi ve kalın duvarlardan parçalar kopardı. Dahl dibe vurduğunda senaryoyu hemen takdir etti.
  
  Burada önceki hücrede gördükleriyle eşleşen dört hücre üyesi vardı. Üçü dizlerinin üzerindeydi, kulaklarından kan akıyordu ve elleri alınlarına bastırılmıştı; dördüncüsü ise zarar görmemiş görünüyordu ve saldırganlara ağır ateş ediyordu. Belki üç kişi daha onu koruyordu ama Dahl anında yaşayan bir mahkum bulmanın bir yolunu buldu ve tetikçiye nişan aldı.
  
  "Oh hayır!" Özel kuvvetlerin lideri açıklanamaz bir şekilde onun yanından koştu.
  
  "Hey!" Dahl aradı. "Ne-"
  
  Cehennemin en kötüsünün ortasında, yalnızca bunu daha önce deneyimlemiş olanlar durmadan harekete geçebilir. Özel kuvvetlerin lideri, kendisine tanıdık gelen işareti açıkça fark etti ve yalnızca meslektaşlarının hayatlarını düşündü. Dahl kendi tetiğini çekerken, teröristin bir elinden yüklü el bombasını düşürdüğünü, diğer eliyle de silahını fırlattığını gördü.
  
  "Ramses'e!" - O bağırdı.
  
  Bodrum, bu yaratıkların avlarını cezbettikleri küçük bir oda olan bir ölüm tuzağıydı. Odanın etrafına dağılmış başka tuzaklar da var; şarapnel patladığında tetiklenecek tuzaklar. Dahl, bu hareketin tamamen akademik olduğunu bilmesine rağmen teröristi gözlerinin ortasından vurdu; bu onları kurtarmazdı.
  
  El bombasının patlamasından önceki son saniyeler geri sayarken, sıkışık koşullardaki tuğla duvarlı bu küçük odada değil.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Dahl dünyanın karanlığa gömüldüğünü gördü. Zamanın nasıl yavaşlayarak emekleme hızına düştüğünü, yaşayan her kalbin atışının sonsuz anlarda nasıl ölçüldüğünü gördü. El bombası yerden toz ve kiri küçük bir mantar bulutu halinde yükselterek sekerken, kurşunu teröristin kafatasına girdi, etrafta takırdayarak sırtından fırladı ve geniş bir kan çeşmesinin ortasında duvara çarptı. Vücut zayıfladı, hayat çoktan gitti. El bombası ikinci kez sekerek düştü ve Dahl silahı yüzünden uzaklaştırmaya başladı.
  
  Değerli saniyeler kaldı.
  
  Üç terörist hâlâ dizlerinin üzerinde inliyor ve mağlup olmuş durumdaydı ve olacakları göremiyorlardı. Özel kuvvetler dürtülerini dizginlemeye ya da merdivenlerden yukarı çıkmaya çalıştılar.
  
  Smith bakışlarını hayatının son görüşü olan Dahl'a çevirdi.
  
  Dahl, Kensi, Lauren ve Yorgi'nin merdivenlerin başında olduklarını biliyordu ve bir an için merkez üssünden yeterince uzakta olduklarını umdu.
  
  Ve yine de bunların hepsi çocuklarım için...
  
  El bombası ikinci sekmenin zirvesinde patladı; ses o an için İsveçlinin şimdiye kadar duyduğu en yüksek sesti. Sonra düşünce ortadan kaybolduğunda tüm sesler aniden kesildi...
  
  Gözleri ileriye sabitlenmişti ve gördüklerine inanamıyordu.
  
  SWAT lideri, ne olacağını bilerek elinden geldiğince hızlı koştu ve mümkün olduğu kadar çok insanı kurtarmaya kararlıydı ve anında bunu yapabilecek tek kişinin kendisi olduğunu fark etti. Hızlanması onu el bombasının üzerine kaldırdı ve patlamadan bir saniye önce doğrudan el bombasının üzerine düşmesine olanak sağladı. Etten ve kemikten Kevlar aracılığıyla patladı, ancak odadaki yerlerine zincirlenmiş halde duranlara çarpmadı. Patlama bastırıldı ve sonra sustu.
  
  Dahl kendi gözlerine inanamayarak boğazını temizledi. Meslektaşlarının bağlılığı onu her zaman alçakgönüllü kılmıştır ama bu başka bir düzeydeydi.
  
  Ben... Adını bile bilmiyordum.
  
  Ama yine de teröristler onun önünde diz çöktüler.
  
  Dahl son birkaç basamağı koşarak indi; üç adamı sırtlarına tekmelerken bile gözleri yaşlarla bulanıyordu. Smith ceketlerini yırttı. Görünürde patlayıcı yelek yoktu ama Smith onun yanında diz çöktüğünde bile bir adamın ağzı köpürüyordu. Diğeri ise acı içinde kıvranıyordu. Üçüncüsü ise hareketsiz bir şekilde yere sabitlendi. Dahl, adamın şapka gibi korkunç bakışlarına kendi nefretiyle karşılık verdi. Kenzi oraya doğru yürüdü ve İsveçlinin dikkatini çekti; Dahl'a baktı; buz mavisi gözleri o kadar net, soğuk ve duygu doluydu ki, sanki engin, eriyen bir manzaraya benziyorlardı ve söyleyebildiği tek kelimeleri söyledi.
  
  "Kendisini feda ederek bizi kurtardı. Ben... Onun yanında kendimi çok kusurlu, çok acınası hissediyorum."
  
  Dahl, hayatı boyunca hiçbir zaman yorum yapmaktan aciz olmadı. Şimdi yaptı.
  
  Smith üç adamı da aradı ve daha fazla el bombası, kurşun ve hafif silah buldu. Ceplerdeki kağıtlar ve notlar buruşmuştu, bu yüzden toplanan adamlar onları karıştırmaya başladı.
  
  Diğerleri ise başlarını eğerek düşmüş liderlerine yaklaştı. Adamlardan biri diz çöktü ve memurun sırtına dokunmak için uzandı.
  
  Üçüncü terörist öldü, hangi zehiri alırsa alsın, zehrin etkisini göstermesi meslektaşlarından daha uzun sürdü. Dahl kayıtsızca izledi. Kulaklığı bip sesi çıkardığında ve Moore'un sesi kafasını doldurduğunda dinledi ama bir cevap bulamadı.
  
  Moore ona "Beş kamera" dedi. "Kaynaklarımız Ramses'in sadece beş kamerası olduğunu öğrendi. İkiyle karşılaştınız, geriye üç kaldı. Benim için yeni bir bilgin var mı Dal? Merhaba? Orada mısın Neler oluyor?"
  
  Çılgın İsveçli, Moore'u susturan küçük bir düğmeye bastı. En azından birkaç saniye sessizce saygısını ifade etmek istedi. Oradaki tüm erkekler ve kadınlar gibi o da yalnızca bir adamın muazzam fedakarlığı sayesinde hayatta kaldı. Bu adam bir daha asla gün ışığını veya batan güneşi göremeyecek veya yüzüne esen ılık esintiyi hissetmeyecek. Dahl bunu onun adına deneyimleyecekti.
  
  Hayatta olduğu sürece.
  
  
  ONBEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  On yedi dakika.
  
  Drake, Bo'nun izinden giderek 59. yoldan sola döndü ve doğrudan Columbus Circle'ın kaosuna doğru ilerledi. Solunda binalardan bayraklar dalgalanıyordu ve sağında ağaçlarla kaplı yeşil bir şerit uzanıyordu. Önlerinde çoğunluğu camdan yapılmış bir apartman binası duruyordu; pencereleri hâlâ yükselen güneşin ışınları altında misafirperver bir şekilde parlıyordu. Sarı taksi yolun kenarına yanaştı, şoförü iyi giyimli dört koşucunun arkasında kaldırımda koştuğunu görmeyi bekliyordu ama Beau adama ikinci kez bakmadı. Çember şelaleler, heykeller ve oturma yerlerinin bulunduğu geniş bir beton alandı. Turistler sırt çantalarını ve içme suyunu yeniden toplayarak oraya buraya dolaştı. Drake terli sporcu grubunun ortasından geçip en azından biraz gölge sağlayan ağaçların altına koştu.
  
  Meraklı gözlerden uzak.
  
  Pek çok uç noktayla (grid boyunca geleneksel kiliseler arasında yer kapmak için yarışan görkemli, darmadağın gökdelenler) sert, telaşlı sokaklar ile sağındaki yeşilliklerde hüküm süren mutlak huzur ve dinginlik arasındaki karşıtlık, Drake'i bir gerçekdışılık duygusuyla doldurdu. Burası ne kadar çılgın bir yerdi? Bu ne kadar rüya? Farklılıklar hayal edilemeyecek kadar aşırıydı.
  
  Marsh'ın onları ne kadar yakından izlediğini merak etti ama pek umursamadı. Bu bir kişinin ölümüne yol açabilir. Eve döndüklerinde, kaynağına kadar izini sürebilmek için kanalı bulmaya çalışıyorlardı.
  
  Grup hızlandıkça parlak küre yavaşça sola döndü. Alicia ve May hemen arkalarından koşuyor, izliyorlardı ama bu hızda tüm yeteneklerini kullanamıyorlardı. Düşman her yerde, herkes olabilir. Renkli camlı, yanından geçen bir sedanın daha yakından incelenmesi gerekti, ancak uzakta kayboldu.
  
  Drake saati kontrol etti. On bir dakika kaldı.
  
  Ama yine de anlar saniye saniye akıp gidiyordu. Yolun üzerinde Drake'in hemen tanıdığı açık gri bir bina belirdiğinde Bo yavaşladı. Hâlâ koşarken Alicia ve May'e döndü. "Hikâye sırasında Odin'le kavga ettiğimiz binada. Lanet olsun, sanki bir ömür geçmiş gibi geliyor."
  
  "Helikopter yan tarafa çarpmadı mı?" Alicia sordu.
  
  "Ah evet, bir Tyrannosaurus Rex'in saldırısına uğradık."
  
  Doğa Tarihi Müzesi bu açıdan nispeten küçük görünüyordu; eğer varsa, bu bir yanılgıydı. Kaldırımdan şu anda bir grup turistle dolu olan ön kapıya çıkan merdivenler vardı. Yol kenarında durduklarında karışık mazot ve benzin kokuları onlara saldırdı. Motorların gürültüsü, korna sesleri ve ara sıra duyulan bağırışlar hala duyularına eziyet ediyordu ama en azından buralarda çok fazla trafik vardı.
  
  Alicia, "Artık durma," dedi. "Güvenliğin nerede olacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok."
  
  Drake trafiği durdurmaya ve karşıya geçmelerine izin vermeye çalıştı. "Umarım hasta olduğunu söylememiştir."
  
  Şans eseri trafik azdı ve grup yolun karşı tarafına kolaylıkla geçmeyi başardı. Müze merdivenlerinin dibine vardıklarında tırmanmaya başladılar ama arkalarında yüksek bir lastik gıcırtısı duyunca aniden durdular.
  
  Drake şöyle düşündü: Yedi dakika.
  
  Kontrolsüz bir çılgınlığa sahne oldular. Dört adam, tüfekleri hazır halde arabadan atladı. Drake, müze kapılarından atlayarak ve ziyaretçileri dağıtarak kaçmaya çalıştı. Bo hızla silahını çekti ve düşmana nişan aldı. Silah sesleri duyuldu. Çığlıklar sabahı paramparça etti.
  
  Drake yükseğe sıçradı ve hafif bir yumruk attı, kaldırıma çarptığında yuvarlandı ve omzunun vücudunun tüm gücünü kullandığı yerdeki acıyı görmezden geldi. Saldırgan sedanın kaportasına atladı ve Mai'yi silah zoruyla tutuyordu. Drake arabaya doğru yuvarlandı ve ayağa kalktı, şans eseri tüfeğe kol mesafesi kadar yakındı. Elini uzattı, daha çok tehdit haline geldi ve ilgi istedi.
  
  Alicia diğer tarafa daldı, basamakları aştı ve Theodore Roosevelt'in atlı heykelini kendisiyle saldırganların arasına koydu. Yine de ateş ettiler, kurşunlar bronz döküme çarptı. Alicia silahını çıkardı ve diğer tarafa gizlice girdi. İki adam artık arabaların tepesindeydi ve mükemmel hedefler oluşturuyorlardı. Siviller her yöne koşarak bölgeyi temizlediler. Dizlerinin üstüne düşen teröriste nişan aldı ama sürekli ateş ona doğru ilerledi ve onu siper almaya zorladı.
  
  May ve Bo, müzenin ana girişinin yakınındaki küçük, girintili bir kemere sıkıştı ve taş işçiliği delip geçen kurşun akışından kaçınmak için birbirine sokuldu. Beau yüzü duvara dönük, hareket edemiyordu ama May dışarı bakıyordu, sırtı Fransız'a dönüktü.
  
  Beauregard, "Bu... çok garip" diye şikayet etti.
  
  Mai, "Ve kamış kadar ince olduğun için çok şanslısın" diye yanıtladı. Kafasını dışarı çıkardı ve bir yaylım ateşi açtı. "Biliyor musun, seninle ilk karşılaştığımızda sık sık duvarlardaki çatlakların arasında sürünüyor gibiydin."
  
  "Bu şu anda faydalı olabilir."
  
  "Duman gibi." Mai tekrar eğilerek ateşe karşılık verdi. Kurşunlar başının üstünde bir yol izledi.
  
  "Hareket edebilir miyiz?"
  
  "Yumruk yemek istemiyorsan hayır."
  
  Drake kendi silahını kullanacak vakti olmadığını fark etti ve rakibinin silahına müdahale etmeye çalıştı. Ona ulaşamayacağını çok geç fark etti - adam çok yüksekteydi - ve sonra namlunun kendisine doğru döndüğünü gördü.
  
  Gidecek yer yok.
  
  İçgüdü onu bir füze gibi deldi. Geri çekilirken arabanın camını tekmeledi, camı kırdı ve tam terörist ateş açtığı sırada içeri daldı. Arkasındaki kaldırım köpürdü. Drake sürücü koltuğundaki boşluktan sıkıştı, deri gıcırdadı, koltukların şekli geçmesini zorlaştırıyordu. Neyin geleceğini biliyordu. Kurşun arabanın tavanına, koltuğuna ve tabanına isabet etti. Drake daha hızlı karıştı. Orta bölme, bir torpido gözü ve vücudunu yolcu koltuğuna kaldırırken ona tutunabileceği bir şey sağlayan iki büyük bardak tutucudan oluşuyordu. Daha fazla mermi acımasızca çatıyı parçaladı. Drake çığlık atarak zaman kazanmaya çalıştı. Akış bir anlığına durdu ama sonra Drake arkasına yaslanıp pencereyi yüklerken daha da büyük bir hızla yeniden başladı.
  
  Drake arka koltuğa tırmandı, bir kurşun sırtının ortasında bir yara açtı. Kendini dağınık bir yığının içinde, nefessiz ve fikirleri tükenmiş halde buldu. Bir anlık tereddüt, tetikçinin de durmasına neden olmuş olmalı, sonra adam Alicia'nın ateşi altına girdi. Drake arka kapının kilidini içeriden açtı ve dışarı çıktı; yüzü betona gömülmüştü ve nereye gideceğini göremiyordu.
  
  Hariç...
  
  Arabanın altında. Aracın altına zar zor sığacak şekilde yuvarlandı. Şimdi siyah şasiyi, boruları ve egzoz sistemini gördü. Başka bir kurşun yukarıdan ateşlendi ve bacaklarındaki V şeklindeki kasların arasındaki boşluğu deldi. Drake yavaşça ıslık çalarak nefes verdi.
  
  Bu oyunu iki kişi oynayabilir.
  
  Ayaklarını kaydırarak vücudunu yerde arabanın önüne doğru hareket etmeye zorladı ve giderken Glock'unu da çekti. Daha sonra önceki kurşun deliklerini hedef alarak adamın olması gereken yere yaklaştı. Her seferinde pozisyonunu hafifçe değiştirerek arka arkaya altı el ateş etti ve ardından hızla arabanın altından çıktı.
  
  Terörist karnını tutarak yanına düştü. Tüfek çarpma sesiyle yanına düştü. Umutsuzca kemerine ve kemerine uzandığında, Drake onu yakın mesafeden vurdu. Riskler risk alınamayacak kadar büyüktü ve nüfus çok savunmasızdı. Daha sonra arabanın kaputunun üzerinden bakarken dik durmaya çalışırken kaslarındaki ağrı ona eziyet ediyordu.
  
  Alicia, Roosevelt heykelinin arkasından atladı ve birkaç kurşun sıktıktan sonra tekrar ortadan kayboldu. Hedefi diğer arabanın ön ucundaydı. İki terörist daha, bir şekilde duvara sıkıştırılmış gibi görünen May ve Bo'yu hedef almaya çalıştı, ancak May'in isabetli atışları teröristleri uzakta tuttu.
  
  Drake saatine baktı.
  
  İki dakika.
  
  İyice ve gerçekten sikildiler.
  
  
  ON ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Drake teröristleri ele geçirdi. HK'sini bırakarak Bo ve May'i rahatsız eden iki kişiye odaklandı. Biri anında düştü, hayatı betonun her tarafına yayıldı, katılaşmış bir kalp için zor bir ölüm. Diğeri son anda dönüp kurşunu aldı ama yine de ateşe karşılık verebildi. Drake, adamın saldırısını kurşunlarla takip ederek arkasında ölüm bıraktı. Sonunda adamın gidecek yeri kalmamıştı ve durdu, sonra oturup May'in olduğu yöne doğru son bir kez ateş etti ve Drake'in silahı tehdidini sona erdirdi.
  
  May bunun geldiğini gördü ve Bo'yu yere düşürdü. Fransız, garip bir yığın halinde yere inerek itiraz etti, ancak May, dirseklerini üste gelecek şekilde onu yere sabitleyerek hareket etmesini engelledi. Kafalarının olduğu yerden duvardan parçalar çıktı.
  
  Bo başını kaldırıp baktı. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake şimdiye kadar kalan son teröristin dikkatini çekmişti ama bunların hiçbirinin önemi yoktu. Önemli olan yalnızca ruhundaki korkunç korkuydu. Önemli olan yalnızca kalbinin umutsuz atışıydı.
  
  Son teslim tarihini kaçırdılar.
  
  May ile Bo'nun müzeye koştuğunu ve ardından Alicia'nın saklandığı yerden çıkıp son teröristi hak ettiği azgın cehenneme gönderdiğini görünce morali biraz düzeldi. Başka bir adam kaldırımda kan kaybediyor. Bir ruh daha kaybedildi ve kurban edildi.
  
  Bu insanlar sonsuzdu. Fırtınalı bir denizdiler.
  
  Drake daha sonra muhtemelen ölü olan son teröristin ayağa kalktığını ve sendeleyerek uzaklaştığını gördü. Drake onun yelek giymiş olduğunu düşündü. Sallanan omuzları hedef aldı ve ateş etti ama kurşun hedefi yalnızca milimetre ıskaladı. Yavaşça nefes vererek ikinci atışı hedef aldı. Adam önce dizlerinin üstüne çöktü, sonra tekrar ayağa kalktı ve bir sonraki an, Facebook veya Instagram'da şöhret anlarını yakalamaya çalışan kameralı insanlardan, izleyicilerden, yerel halktan ve çocuklardan oluşan bir kalabalığa daldı.
  
  Drake sendeleyerek Alicia'ya doğru ilerledi. "Yani bu Ramses'in hücrelerinden biri miydi?"
  
  "Dört adam. Tam olarak Dahl'ın tanımladığı gibi. Bu, takım olarak karşılaştığımız üçüncü hücre olacak."
  
  "Ve hâlâ Mart ayının şartlarını bilmiyoruz."
  
  Alicia sokaklara, yollara ve durmuş, terk edilmiş arabalara baktı. Daha sonra May'in çığlığı dikkatlerini çekince arkasını döndü.
  
  "Bir korumamız var!"
  
  Drake, silahını kaldırmaya bile çalışmadan, başı öne eğik bir şekilde merdivenlerden yukarı koştu. Bu her şeydi, bu onların tüm dünyasıydı. Marsh aramış olsaydı, belki...
  
  Jose Gonzalez ona bir cep telefonu verdi. "Siz aynı İngiliz misiniz?"
  
  Drake gözlerini kapattı ve cihazı kulağına götürdü. "Bataklık. Sen s diye telaffuz ediyorsun-"
  
  Pythia'nın kahkahası onun sözünü kesti. "Şimdi, sıradan küfürlere başvurma. Lanetler eğitimsizler içindir, ya da bana öyle söylendi. Yoksa tam tersi mi? Ama tebrikler yeni dostum, hayattasın!"
  
  "Bizi yenmek için birkaç yumruktan fazlası gerekecek."
  
  "Ah, eminim. Nükleer bomba bunu yapabilir mi?
  
  Drake öfkeli sözlerine sonsuza kadar devam edebileceğini hissetti ama bilinçli olarak ağzını kapatmaya çalıştı. Jose Gonzalez önseziyle izlerken Alicia, May ve Beau telefonun etrafında toplaşmışlardı.
  
  "Kedi dilini mi yuttu? Ah, hey, neden Gonzalez'in aramalarına cevap vermiyordun?"
  
  Drake kan akmaya başlayıncaya kadar üst dudağını ısırdı. "Ben tam buradayım."
  
  "Evet evet görüyorum. Peki sen... ımm... dört dakika önce neredeydin?''
  
  Drake sessiz kaldı.
  
  "Zavallı yaşlı Jose telefona kendisi cevap vermek zorunda kaldı. Neden bahsettiğim hakkında hiçbir fikrim yoktu."
  
  Drake, Marsh'ın dikkatini dağıtmaya çalıştı. "Bir ceketimiz var. Nerede-"
  
  "Beni dinlemiyorsun İngiliz. Geç kaldın. Geç kalmanın cezasını hatırlıyor musun?"
  
  "Bataklık. Dalga geçmeyi bırak. Taleplerinizin yerine getirilmesini istiyor musunuz, istemiyor musunuz?"
  
  "Taleplerim mi? Tabii ki iyi ve hazır olduğuma karar verdiğimde bunlar bitecek. Şimdi siz üçünüz iyi askerler olun ve orada bekleyin. Sadece birkaç paket yemek sipariş edeceğim.
  
  Drake yemin etti. "Böyle yapma. Sakın bunu yapmaya cesaret etme!"
  
  "Hızlı konuş."
  
  Hat kesildi. Drake üç çift hayalet göze baktı ve bunların sadece kendisinin yansımaları olduğunu fark etti. Başarısız oldular.
  
  Büyük bir çaba harcayarak telefonun kırılmasını engellemeyi başardı. Alicia, Homeland'e yönelik yaklaşan tehdidi bildirme görevini üstlendi. Mai, Gonzales'in ceketini çıkarmasını sağladı.
  
  "Hadi bu işi bitirelim" dedi. "Önümüzde olanlarla ilgileniyoruz ve bir sonraki adıma hazırlanıyoruz."
  
  Drake, Mart'ın niyetleri fikrinin ezdiği, zihni ve kalbi uzak, beton ve ağaçlarla çevrili ufku taradı. Önümüzdeki birkaç dakika içinde masumlar ölecekti ve eğer yine başarısız olursa daha fazlası olacaktı.
  
  "Mart bu bombayı patlatacak" dedi. "Ne derse desin. Eğer onu bulamazsak, tüm dünya acı çekecek. Biz en uç noktadayız..."
  
  
  ON YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  March güldü ve gösterişli bir hareketle telefonu kapattı. Zoey kendisini ona daha da yaklaştırdı. "Ona kesinlikle gösterdin," diye mırıldandı.
  
  "Ah evet ve şimdi ona daha fazlasını göstereceğim."
  
  Marsh başka bir kullan-at cep telefonu çıkardı ve hafızasına kaydetmiş olduğu numarayı kontrol etti. İhtiyacı olanın bu olduğuna ikna olarak hızla numarayı çevirdi ve bekledi. Cevap veren sert ve heybetli ses beklentilerini doğruladı.
  
  "Ne yapacağını biliyorsun" dedi.
  
  "Bir? Ya da iki?
  
  "Anlaştığımız gibi iki. O zaman sana tekrar ihtiyacım olursa diye yola devam et.
  
  "Elbette patron. Cep telefonu uygulamam aracılığıyla güncel bilgilerden haberdar oldum. Kesinlikle bu aksiyonun bir kısmından keyif alırdım.
  
  Mart homurdandı. "Sen terörist misin Stephen?"
  
  "Hayır, kendimi o sınıfa koymazdım. Tam olarak değil."
  
  "Yapmanız için para aldığınız işi yapın. Şu anda."
  
  Marsh, ekranlardan birini, komşu işletmelerin kaldırıma kimin gelip gittiğini takip etmek için kullandığı basit bir mini gözetleme cihazı olan şehir kamerasına geçirdi. Stephen bu caddede kaosa neden olacaktı ve Marsh da izlemek istiyordu.
  
  Zoe daha iyi görebilmek için eğildi. "Peki bugün başka ne yapacağız?"
  
  March'ın gözleri büyüdü. "Bu sana yetmiyor mu? Ve aniden büyük kötü Pythias'a katılmaya davet edilen bir kadın için biraz yumuşak, biraz esnek görünüyorsun, Bayan Zoe Shears. Bu neden? İçimdeki deliliği sevdiğin için mi?"
  
  "Bence de. Ve birazdan daha fazlası. Belki şampanya kafamı karıştırdı."
  
  "İyi. Şimdi çeneni kapat ve izle."
  
  Sonraki birkaç dakika tam da Marsh'ın istediği gibi gelişti. Normal erkekler ve kadınlar, sert olanları bile gördükleri karşısında ürperirdi ama Marsh ve Shears ona soğuk bir kayıtsızlıkla baktılar. Daha sonra Marsh'ın görüntüleri kaydedip video mesajıyla İngiliz'e göndermesi ve bir not eklemesi sadece beş dakika sürdü: Bunu Homeland'a gönder. Yakında sizinle iletişime geçeceğim.
  
  Bir kolunu Zoey'e doladı. Birlikte aşağıdaki kovalamaca senaryosunu incelediler; burada İngiliz ve üç adamı daha başlamadan çok geç varacaklarını biliyorlardı. Mükemmel. Ve sonundaki kaos... paha biçilemez.
  
  Marsh odada başka insanların da olduğunu hatırladı. Ana Ramses hücresi ve üyeleri. Dairenin uzak köşesinde o kadar sessizce oturuyorlardı ki yüzlerini zar zor hatırlayabiliyordu.
  
  "Merhaba" diye seslendi. "Kadının şampanyası bitti. Siz serserilerden biri burayı temizleyebilir mi?"
  
  Bir adam ayağa kalktı, gözleri o kadar küçümsemeyle doluydu ki Marsh ürperdi. Ancak ifade hızla maskelendi ve hızlı bir baş sallamaya dönüştü. "Kesinlikle yapabilir".
  
  "Mükemmel. Bir şişe daha yeterli olacaktır."
  
  
  ON SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake, Mai'nin bir talep listesi ararken gardiyanın ceketinin fermuarını açmasını izledi. Alicia ve Beau toplanan kalabalığa göz gezdirdiler; üçüncü hücrenin kalan son üyesinin de bir tür hamle yapacağından neredeyse emindiler. Vatan sadece iki dakika kala yola çıkmıştı. Polisler toplanırken yakınlarda sirenler çaldı. Drake, bu kritik olayların artık tüm New Yorkluları tedirgin edeceğini ve turistleri hayrete düşüreceğini biliyordu. İnsanların sokaklardan uzak durması iyi bir fikir olabilir ama Beyaz Saray gerçekte başka ne yapabilirdi ki?
  
  Radyasyon dedektörlü dronlar gökyüzünde daire çizdi. Metal dedektörleri ilgiyi hak eden herkesi ve ilgi görmeyenleri durdurdu. Ordu ve NEST buradaydı. Sokaklarda o kadar çok ajan dolaşıyordu ki sanki bir gaziler toplantısı gibiydi. Eğer İçişleri Bakanlığı, FBI, CIA ve NSA işlerini doğru yapsaydı Marsh büyük olasılıkla bulunurdu.
  
  Drake saatine baktı. Bu kabusun başlamasından bu yana bir saatten biraz fazla zaman geçti.
  
  Hepsi bu?
  
  Alicia onu dürttü. "Bir şey buldu."
  
  Drake, Mai'nin Gonzalez'in mahvolmuş ceketinden katlanmış bir kağıt parçasını çıkarmasını izledi.
  
  New Yorklu onu görünce irkildi ve her iki eline de yırtık pırtık kollar aldı. "Belediye bana tazminat verecek mi... tazminat..."
  
  Alicia kararlı bir tavırla, "Şehir sana bazı tavsiyelerde bulunabilir," dedi. "Bir dahaki sefere biraz ılık yağ kullanın. Kötü arkadaşlığa para ödemeyin."
  
  Gonzales çenesini kapadı ve sıvıştı.
  
  Drake, May'e doğru yürüdü. Marsh'ın talepleri beyaz bir A4 kağıda en büyük yazı tipiyle basılmıştı. Genel olarak oldukça basittiler.
  
  Mai, "Beş yüz milyon dolar," diye okudu. "Ve daha fazlası değil".
  
  Talebin altında küçük el yazısıyla zıt renkte yazılmış bir cümle vardı.
  
  "Detaylar yakında takip edilecek."
  
  Drake bunun ne anlama geldiğini tam olarak biliyordu. "Bizi bir kez daha imkansızın peşinde gönderecekler."
  
  Beauregard kalabalığa baktı. "Ve şüphesiz gözetim altındayız. Elbette bu sefer yine başarısız olacağız."
  
  Drake, toplanan kalabalık tarafından çalınan cep telefonlarının sayısını unuttu, sonra cep telefonunda bir mesajın donuk uğultusunu duydu ve ekranı kontrol etti. Daha video bağlantısına tıklamadan önce bile kafa derisi bir önseziyle kaşınmaya başladı. "Çocuklar," dedi ve onlar etrafta toplanırken cihazı kol boyu uzakta tuttu.
  
  Fotoğraf grenli ve siyah beyazdı ama kamera sabitti ve Drake'in en kötü kabuslarından birini açıkça gösteriyordu. "Bunun hiçbir anlamı yok" dedi. "Neler olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan insanları öldürmek. Bu korkutmak değil, kar amacı gütmüyor. Bu..." Devam edemedi.
  
  Mai, "Güzel," diye nefes aldı. "Her gün bu dip besleyicilerden daha fazlasını kazıyoruz. Ve en kötüsü de toplumlarımızın tam kalbinde yaşıyorlar."
  
  Drake bir dakika bile kaybetmedi ve Homeland'e bir bağlantı gönderdi. Şu ana kadar başardıklarına bakıldığında, Marsh'ın cep telefonu numarasını yoktan kaldırıyor gibi görünmesi pek de şaşırtıcı değildi. Ona yardım eden teröristlerin, gözden çıkarılabilir piyadelerden daha fazlası olduğu açıkça görülüyordu.
  
  Drake polislerin işlerini yapmasını izledi. Alicia ona yaklaştı ve rastgele bir şekilde pantolonunun paçasını yukarı çekti. "Bunu görüyor musun?" - dedi şarkı söyleyen bir sesle. "Çölde kıçımı tekmelemeye çalıştığında anladım. Ve hala çok taze. Bu şey bu kadar hızlı ilerliyor."
  
  Sözleri Drake üzerinde birden fazla etki yarattı. Aralarındaki bağın, yeni çekiciliğin bir anısı vardı; May ve Bo için aralarında bir şey olduğu sonucu; ve şu ana kadarki kendi hayatına daha açık bir gönderme - ne kadar hızlı ilerlediği ve işleri nasıl yavaşlatmaya çalıştığı.
  
  Doğrudan ateş hattında.
  
  "Eğer bundan kurtulursak" dedi. "SPEAR Takımı bir hafta izin alıyor."
  
  Alicia, "Torsty zaten Barbados'a bilet ayırttı" dedi.
  
  "Çölde ne oldu?" Mai bunu düşündü.
  
  Drake saatine, ardından telefonuna baktı; o tuhaf, gerçeküstü anın içindeydi. Gereksiz ölüm ve giderek artan tehditlerle, bitmek bilmeyen bir takiple ve acımasız bir savaşla karşı karşıya kalan onlar, artık pes ediyorlardı ve birkaç dakika ara vermek zorunda kalıyorlardı. Elbette, sonunda ölümlerine yol açabilecek gerginlikten, büyüyen kaygıdan kurtulmak için zamana ihtiyaçları vardı... Ancak Alicia'nın bunu yapma şekli her zaman biraz alışılmadık oldu.
  
  "Bikini. Sahil. Mavi dalgalar," dedi Alicia. "Benim".
  
  "Yeni en iyi arkadaşını da yanında mı götürüyorsun?" Mai gülümsedi. "Kenzie mi?"
  
  Drake yarı şakacı bir tavırla, "Biliyor musun Alicia, Dahl'ın bir takım tatili rezervasyonu yaptığını sanmıyorum," dedi. "Daha çok bir aile tatili gibi."
  
  Alicia homurdandı. "Ne piç. Biz bir aileyiz".
  
  "Evet ama onun istediği şekilde değil. Biliyor musun, Joanna ve Dahl'ın biraz zamana ihtiyacı var."
  
  Ama Alicia şimdi May'e bakıyordu. "Ve Sprite'ın ilk alay hareketine yanıt olarak hayır, Drakey'i almayı düşünüyordum. Size uygun mu?"
  
  Drake hızla bakışlarını başka tarafa çevirdi ve sessiz bir ıslık sesiyle dudaklarını büzdü. Arkasında Bo'nun yorumunu duydu.
  
  "Bu artık seninle işimizin bittiği anlamına mı geliyor?"
  
  May'in sesi sakinliğini koruyordu. "Sanırım karar Matt'e kalmış."
  
  Oh teşekkürler. Çok teşekkür ederim, kahretsin.
  
  Kendi telefonu çaldığında neredeyse rahatlamış görünüyordu. "Evet?"
  
  "Mart burada. Küçük askerlerim hızlı bir koşuya hazır mı?"
  
  "Siz o masum insanları öldürdünüz. Buluştuğumuzda bunun hesabını vereceğini göreceğim."
  
  "Hayır dostum, cevap vereceksin. Gereksinimlerimi okudun, değil mi? Beş yüz milyon. Bu, erkekler, kadınlar ve küçük ineklerle dolu bir kasaba için makul bir miktar."
  
  Drake dişlerini gıcırdatarak gözlerini kapattı. "Sıradaki ne?"
  
  "Ödeme detayları elbette. Merkez istasyona gidin. Merkezi kafelerden birinde bekliyorlar." Bir isimden bahsetti. "Düzgün bir şekilde katlanmış ve bir tür ruhun tezgâhın uzak ucundaki son masanın alt tarafına bantladığı bir zarfın içine sıkıştırılmış. İnan bana, oraya vardığında anlayacaksın."
  
  "Ya bunu yapmazsak?" Drake, ne kaçan hücre üyesini ne de en az iki hücrenin varlığını unutmadı.
  
  "Sonra yükümü taşıması ve çörek dükkânını havaya uçurması için bir sonraki eşeği çağıracağım. Size uygun mu?"
  
  Drake, Marsh yakalandıktan sonra ona neler yapabileceğini kısaca hayal etti. "Ne kadardır?"
  
  "Ah, on dakika yeterli olacaktır."
  
  "On dakika? Bu saçmalık March ve sen de bunu biliyorsun. Merkez İstasyon buradan arabayla yirmi dakikadan fazla uzaklıkta. Belki iki katı kadar."
  
  "Ben asla gitmen gerektiğini söylemedim."
  
  Drake yumruklarını sıktı. Başarısız olmaya hazırlanıyorlardı ve hepsi bunu biliyordu.
  
  Marsh, "Sana ne diyeceğim," dedi. "Uyumlu olabileceğimi kanıtlamak için bunu on iki dakikaya değiştireceğim. Ve sayılıyor..."
  
  Drake koşmaya başladı.
  
  
  ON DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Beau, Grand Central İstasyonu'nun koordinatlarını GPS'ine yazarken Drake yola koştu. Alicia ve May bir adım geride koştular. Ancak bu sefer Drake yolculuğu toynaklarla yapmayı planlamamıştı. Marsh'ın belirlediği inanılmaz derecede sıkı programa rağmen bu girişimin yapılması gerekiyordu. Müzenin yakınında iki Corolla ve bir Civic olmak üzere üç araba terk edildi. Yorkshire'lı onlara ikinci kez bakmadı. İstediği bir şeydi...
  
  "Alın!" Alicia Civic'in açık kapısında duruyordu.
  
  "Yeterince havalı değil" dedi.
  
  "Burada durup bekleyerek zaman kaybedemeyiz-"
  
  Drake, Central Park'tan yeni çıkmış, güçlü bir F150 kamyonetin yol kenarında rölantide durduğu yere doğru yavaş hareket eden bir at ve at arabasının arkasında, "Bu kadar yeter," dedi.
  
  Ona doğru koştu.
  
  Alicia ve May hemen peşinden koştular. "Benimle dalga mı geçiyor?" Alicia Mayıs ayında bir tirad başlattı. "Ata binmem mümkün değil. Asla!"
  
  Hayvanın yanından geçtiler ve hemen sürücüden arabasını kendilerine ödünç vermesini istediler. Drake gaz pedalına bastı ve kaldırımdan uzaklaşırken lastiği yaktı. Beau sağ tarafı işaret etti.
  
  "Central Park'ın içinden geç. Burası 79. Cadde'nin çaprazı ve Madison Bulvarı'na çıkıyor."
  
  Alicia, "Bu şarkıya bayılıyorum" diye bağırdı. "Tiffany nerede? Açım."
  
  Beau ona tuhaf bir bakış attı. "Burası bir restoran değil Miles."
  
  Drake, "Ve Madison Avenue bir pop grubuydu" dedi. "Cheney Coates'in liderliğinde. Sanki birisi onu unutabilirmiş gibi." Aniden hatırlayarak yutkundu.
  
  Alicia kıkırdadı. "Saçmalık. Ortamı yumuşatmaya çalışmayı bırakacağım. Bunun bir nedeni var mı Drakes? O bir fahişe miydi?"
  
  "Hey, bekle!" Hızla giden arabayı, sarkan ağaçlarla dolu yüksek bir duvarla çevrili, tek ve geniş bir şeritten oluşan 79. Cadde'ye yönlendirdi. "Pinup olabilir. Ve harika bir sunumcu."
  
  "Dikkat!"
  
  Silverado, inç yüksekliğindeki merkez rezervinin üzerinden geçip onlara çarpmaya çalışırken May'in uyarısı arabalarını kurtardı. Drake direksiyonun arkasındaki yüzü fark etti; üçüncü hücrenin son üyesi. Gaz pedalına bastı ve diğer araba dönüp onu takip ederken herkesi koltuklarına geri dönmeye zorladı. Aniden Central Park'taki yarışları çok daha ölümcül bir hal aldı.
  
  Silverado'nun sürücüsü pervasız bir şekilde arabayı sürüyordu. Drake birkaç taksinin yanından geçmek için yavaşladı ama takipçileri bu fırsatı değerlendirerek onlara arkadan çarptı. F150 sarsıldı ve yoldan çıktı, ancak daha sonra herhangi bir sorun yaşamadan kendi kendine düzeldi. Silverado taksiye çarptı ve taksi başka bir yola savruldu ve taksi bir istinat duvarına çarptı. Drake taksi hattını geçmek için önce sola, sonra sağa döndü ve açık bir yola doğru hızlandı.
  
  Arkalarındaki terörist elinde silahla penceresinden dışarı doğru eğildi.
  
  "Eğil!" Drake çığlık attı.
  
  Mermiler her yüzeye - arabaya, yola, duvarlara ve ağaçlara - nüfuz etti. Adam öfkeden, heyecandan ve muhtemelen nefretten de çılgına dönmüştü, verdiği zararı umursamıyordu. F150'nin arka koltuğunda oturan Beau, bir Glock çıkardı ve arka camdan dışarı fırladı. Kabine soğuk hava hücum etti.
  
  Sol tarafta bir dizi bina belirdi ve ardından ilerideki kaldırımda gezinen birkaç yaya belirdi. Drake artık yalnızca Şeytan'ın seçimini görüyordu: yoldan geçen birinin kazara ölmesi ya da Büyük Merkez İstasyon'a geç kalmak ve bunun sonuçlarıyla yüzleşmek.
  
  Sekiz dakika kaldı.
  
  79. Cadde'ye döndüğünde Drake, ileride yeşil dalların sarktığı kısa bir tünel fark etti. Bir anlık karanlığa girdiklerinde, takipçilerinin bir duvara çarpmasını ya da en azından kaos içinde silahını kaybetmesini umarak fren pedalına bastı. Bunun yerine onların etrafından dolaştı, sert bir şekilde sürüyordu ve geçerken yan camdan dışarı ateş ediyordu.
  
  Kendi pencereleri patladığında hepsi eğildi, kurşunun ıslığı onlar duymadan neredeyse kesiliyordu. Şimdi Alicia başını dışarı çıkardı, silahı doğrulttu ve Silverado'ya ateş etti. İleride önce hızlandı, sonra yavaşladı. Drake aradaki farkı hızla kapattı. Başka bir köprü ortaya çıktı ve çift sarı çizginin her iki tarafında trafik artık sabitti. Drake, kendi kanatları neredeyse diğer arabanın arkasına değene kadar aradaki farkı kapattı.
  
  Terörist vücudunu çevirdi ve tabancayı omzunun üzerinden doğrulttu.
  
  İlk ateş eden Alicia oldu ve kurşun Silverado'nun arka camını kırdı. Sürücü irkilmiş olmalı çünkü arabası yoldan çıkıp neredeyse karşıdan gelen trafiğe girecek ve kornaların melodik bir şekilde çalmasına neden olacaktı. Alicia daha da öne eğildi.
  
  May, "Bu sarı saç parçası etrafta uçuşuyor" dedi. "Bana bir şeyi hatırlattı sadece. Şimdi onlara ne diyorlar? Bu... bir kömür ocağı mı?"
  
  Daha fazla çekim. Terörist ateşe karşılık verdi. Drake kaçamak sürüş tekniklerini elinden geldiğince güvenli bir şekilde kullandı. Önündeki trafik yeniden seyrekleşmişti ve Silverado'yu geçme fırsatını değerlendirerek yolun karşı şeridine döndü. May, onun arkasında camı indirdi ve şarjörü başka bir arabaya boşalttı. Drake arkasına yaslandı ve manzarayı arkadan inceledi.
  
  "Hala geliyor."
  
  Aniden Central Park sona erdi ve yoğun Beşinci Cadde kavşağı onlara doğru atlıyormuş gibi göründü. Arabalar yavaşladı, durdu ve yayalar kavşaklarda gezinip kaldırımlara dizildi. Drake, şu anda yeşil olan sarı boyalı fren lambalarına hızlıca bir göz attı.
  
  Ekstra uzun beyaz otobüsler Beşinci Cadde'nin her iki yanında sıralanıyordu. Drake frene bastı ama terörist yine arka farlara çarptı. Gidonun arkasından arka tarafın sarsıldığını hissetti, felaket potansiyelini gördü ve kontrolü yeniden kazanmak için virajdan çıktı. Araba kavşağa doğru ilerledi, Silverado sadece birkaç santim gerideydi.
  
  Otobüs önlerinden ayrılmaya çalıştı ve Drake'e sol taraftan yolun ortasına kadar gitmekten başka seçenek bırakmadı. Kucağındaki metal sıyrıldı ve cam parçalandı. Silverado daha sonra ona çarptı.
  
  "Beş dakika," dedi Bo sessizce.
  
  Hiç vakit kaybetmeden hızını arttırdı. Kısa süre sonra Madison Bulvarı görüş alanına girdi; Chase Bank'ın gri cephesi ve siyah J.Crew ilerideki görüş alanını dolduruyordu.
  
  "İki tane daha" dedi Bo.
  
  Yarış arabaları birlikte küçük aralıktan küçük boşluğa doğru yarışarak arabaları yana doğru ve daha yavaş engellerin etrafından eziyordu. Drake, bir tür sirenin olmasını dileyerek sürekli kornaya bastı ve Alicia, yayaları ve sürücüleri hızla uzaklaşmaya zorlamak için havaya ateş etti. NYPD arabaları çoktan kükremeye başlamış, arkalarında yıkım izleri bırakmışlardı. Saygıyla davranılan tek aracın büyük kırmızı itfaiye araçları olduğunu zaten fark etmişti.
  
  "İleride" dedi Bo.
  
  "Anladım," Drake, Lexington Bulvarı'na giden geçidi gördü ve oraya doğru koştu. Motoru çalıştırıp hızla arabayı köşeye doğru sürdü. Lastiklerden çıkan duman insanların kaldırımda çığlık atmasına neden oldu. Burada, yeni yolda arabalar her iki tarafa da yakın park edilmişti ve platformların, kamyonetlerin ve tek yönlü sokakların kaosu en iyi sürücülerin bile tahmin yürütmesine neden oluyordu.
  
  "Çok uzak değil" dedi Bo.
  
  Trafik azaldıkça Drake şansını önde gördü. "Mayıs" dedi. "Bangkok'u hatırlıyor musun?"
  
  Mai, bir süper arabanın vites değiştirmesi kadar yumuşak bir şekilde, Glock'una yeni bir şarjör taktı ve emniyet kemerini çözerek koltuğunda vites değiştirdi. Alicia Drake'e, Drake de dikiz aynasına baktı. Silverado, Büyük Merkez İstasyon'a ve kaynayan kalabalığa yaklaşırken onlara çarpmaya çalışarak tüm gücüyle yaklaştı.
  
  Mai koltuğunda doğruldu, kırık olan arka camdan dışarı doğru eğildi ve itmeye başladı.
  
  Alicia, Drake'i dürttü. "Bangkok mu?"
  
  "Düşündüğün şey değil."
  
  "Ah, bu asla olmaz. Bana Tayland'da yaşananların Tayland'da da yaşanmaya devam edeceğini söyleyeceksiniz."
  
  Mai küçük aralıktan geçerek elbiselerini yırttı ama vücudunu ilerlemeye zorladı. Drake rüzgarın ona çarptığı anı, kumun gözlerini yaktığını gördü. Takip eden teröristin şok içinde gözlerini kırpıştırdığı anı gördü.
  
  Silverado yaklaştı, şaşırtıcı derecede yaklaştı.
  
  Mai kamyonun arkasına atladı, bacaklarını açtı ve silahını kaldırdı. Nişan aldı ve kamyonun arkasından ateş etmeye başladı, kurşunlar başka bir arabanın camlarını kırdı. Binalar, otobüsler ve elektrik direkleri yavaşça geçti. Mai, rüzgardan ve arabanın hareketinden habersiz, yalnızca aksi takdirde onları öldürecek olan adama odaklanarak tetiği tekrar tekrar çekti.
  
  Drake direksiyonu olabildiğince sabit tutarak hızı sabit tuttu. Bu sefer dua ettiği gibi önlerinden tek bir araba bile geçmedi. May sağlam bir şekilde ayakları üzerinde durdu, konsantrasyonu kaçınılmaz olarak her seferinde tek bir şeye odaklandı. Drake onun rehberiydi.
  
  "Şimdi!" - yüksek sesle bağırdı.
  
  Alicia koltuğunun arkasından şeker düşüren bir çocuk gibi arkasını döndü. "O ne yapacak?"
  
  Drake frenleri her seferinde bir milimetre olmak üzere çok nazikçe uyguladı. Mai ikinci şarjörü taktı ve kamyonun kasasına doğru koşarak arka kapıya doğru koştu. Silverado sürücüsünün gözleri, vahşi bir ninjanın başka bir arabadan hızla ona doğru koştuğunu görünce daha da genişledi!
  
  Mai arka kapıya ulaştı ve havaya sıçradı, bacaklarını ve kollarını salladı. Gizliliğin, becerinin ve güzelliğin simgesi olan ince havada zarif bir şekilde kavis çizerken yer çekiminin onu aşağı çekmesinden bir an önce, ama sonra ağır bir şekilde başka bir adamın arabasının kaportasına battı. Anında eğilerek bacaklarının ve dizlerinin darbeyi karşılayıp dengesini korumasına izin verdi. Sert metalin üzerine inmek kolay olmadı ve Mai hızla pürüzlü ön cama doğru uçtu.
  
  Silverado'nun sürücüsü frene bastı ama yine de silahı yüzüne doğrultmayı başardı.
  
  Mai, ani darbenin etkisiyle dizlerini açarak omurgasını ve omuzlarını güçlendirdi. Silahı elindeydi ve çoktan teröriste doğrultulmuştu. İki el ateş ettikten sonra hırıldadı , ayağı hâlâ fren pedalındaydı, gömleğinin ön kısmı kan içindeydi ve öne doğru çöktü.
  
  Mai arabanın kaportasına tırmandı, ön camın içine uzandı ve sürücüyü dışarı çıkardı. Gücünü geri kazanma nezaketini göstermesine izin vermesi mümkün değildi. Acı dolu gözleri onunkilerle buluştu ve odaklanmaya çalıştı.
  
  "Nasıl nasılsın-"
  
  Mai yüzüne yumruk attı. Daha sonra araba Drake'in arkasına çarptığında tutundu. İngiliz, otonom arabayı tehlikeli, rastgele bir yöne dönmeden önce 'yakalamak' için kasıtlı olarak yavaşladı.
  
  "Yani Bangkok'ta yaptığın şey bu muydu?" Alicia sordu.
  
  "Bunun gibi bir şey".
  
  "Peki sonra ne oldu?"
  
  Drake gözlerini kaçırdı. "Hiçbir fikrim yok aşkım."
  
  Kapıları açtılar, taksinin yanına, Grand Central İstasyonu'na olabildiğince yakın bir yere park ettiler. Siviller onlara şaşkın şaşkın bakıp geri çekildiler. Akıllı olanlar koşmaya başladı. Onlarca kişi cep telefonlarını çıkarıp fotoğraf çekmeye başladı. Drake kaldırıma atladı ve anında koşmaya başladı.
  
  Beauregard onun yanında, "Süre doldu," diye mırıldandı.
  
  
  YİRMİ BÖLÜM
  
  
  Drake merkez istasyonun ana salonuna daldı. Yukarıda, solda, sağda ve yüksekte devasa bir alan esniyordu. Parlak yüzeyler ve cilalı zeminler sistemi şok etti, kalkış ve varış panoları her yerde titriyordu ve insan akışı durmaksızın görünüyordu. Beau onlara Cafeé'nin adını hatırlattı ve terminalin kat planını gösterdi.
  
  Mai, Ana lobi, dedi. "Yürüyen merdivenleri geçerek sağa dönün."
  
  Ekip, çarpışmayı önlemek için yarışarak, bükülerek ve inanılmaz akrobatik beceriler sergileyerek istasyonu parçaladı. Dakikalar geçti. Kahve dükkanları, Belçika çikolata dükkanları ve simit tezgahları vızıldayarak geçiyor, bunların birbirine karışan aromaları Drake'in başını döndürüyor. Sözde Lexington Geçidi'ne girdiler ve yavaşlamaya başladılar.
  
  "Bunun gibi!"
  
  Alicia, Drake'in şimdiye kadar gördüğü en küçük kafelerden birinin dar girişinden geçerek koşmaya devam etti. Neredeyse bilinçsizce zihni tabloları hesaplıyordu. Zor değil, sadece üç tane vardı.
  
  Alicia gri paltolu adamı kenara itti, sonra siyah yüzeyin yanında dizlerinin üzerine çöktü. Masa üstü gereksiz çöplerle doluydu, sandalyeler dikkatsizce yerleştirilmişti. Alicia aşağıyı araştırdı ve kısa süre sonra elinde beyaz bir zarfla, gözleri umutla dolu bir halde yüzeye çıktı.
  
  Drake birkaç adım öteden izliyordu ama İngiliz kadını izlemiyordu. Bunun yerine personeli ve müşterileri, dışarıdan geçenleri ve özellikle bir alanı daha gözlemledi.
  
  Malzeme odasının kapısı.
  
  Şimdi açıldı, meraklı bir kadın figürü kafasını dışarı çıkardı. Hemen ona doğrudan bakan tek adamla göz teması kurdu: Matt Drake.
  
  HAYIR...
  
  Taşınabilir telefonu eline aldı. "Sanırım bu senin için" dedi sadece dudaklarıyla.
  
  Drake tüm alanı gözlemlemeye devam ederken başını salladı. Alicia zarfı yırtıp açtı ve kaşlarını çattı.
  
  "Bu doğru olamaz."
  
  Mai gözlerini genişletti. "Ne? Neden?"
  
  "Bum diyor!"
  
  
  YİRMİ BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake telefona koştu ve telefonu kadının elinden aldı. "Ne oynuyorsun?"
  
  Marsh satırın sonunda kıkırdadı. "Diğer iki masanın altını kontrol ettin mi?"
  
  Daha sonra hat kesildi. Drake, ruhu ve kalbi donarken içindeki her şeyin çöktüğünü hissetti ama hareket etmeyi bırakmadı. "Masalara!" çığlık attı ve koşmaya başladı, düşüp dizlerinin üzerinde en yakındakinin altına kayıyordu.
  
  Alicia personele ve ziyaretçilere dışarı çıkıp tahliye etmeleri için bağırdı. Bo başka bir masanın altına çöktü. Drake'in Fransız'ın fark ettiği şeyin tam bir kopyasını gördüğüne şüphe yok: masanın altına bantlanmış küçük bir patlayıcı. Bir su şişesi büyüklüğünde ve şeklindeydi ve kabaca eski Noel ambalaj kağıdına sarılmıştı. Mesaj gönder Ho-ho-ho! Drake dikkatlerden kaçmadı.
  
  Alicia onun yanına oturdu. "Enayiyi nasıl etkisiz hale getireceğiz? Ve daha da önemlisi, enayi etkisiz hale getirebilir miyiz?"
  
  "Ne bildiğimi sen de biliyorsun, Miles. Orduda birbiri ardına bomba patlatırdık. Temel olarak bu en güvenli yoldur. Ama bu adam ne yaptığını biliyordu. Zararsız ambalajda iyi paketlenmiştir. Kabloları görüyor musun? Hepsi aynı renkte. Patlatıcı kapağı. Uzaktan sigorta. Zor değil ama çok tehlikeli."
  
  "Öyleyse seti oluşturun ve o lanet patlayıcı başlığın patlamasına izin vermeyin."
  
  "Bir set mi büyüteceksin? Lanet olsun, burada tamamen iyi durumdayız. Drake başını kaldırdı ve inanmayan gözlerle yüzlerini kafenin pencerelerine yapıştıran bir insan kalabalığını gördü. Hatta bazıları açık kapıdan içeri girmeye bile çalıştı. Temel Android telefonlar, sahiplerinin ölümüyle sonuçlanabilecek durumu yalnızca birkaç dakika içinde kaydetti.
  
  "Çıkmak!" - diye bağırdı ve Alicia da ona katıldı. "Bu binayı derhal boşaltın!"
  
  Sonunda korkmuş yüzler başka yöne döndü ve mesaj onlara ulaşmaya başladı. Drake, ana salonun büyüklüğünü ve içerideki insan kalabalığını hatırladı ve kökleri acıyana kadar dişlerini sıktı.
  
  "Ne kadar süre düşünüyorsun?" Alicia tekrar onun yanına çömeldi.
  
  "Eğer öyleyse dakikalar."
  
  Drake cihaza baktı. Gerçekte çok karmaşık görünmüyordu, sadece sakatlamaktan çok korkutmak için tasarlanmış basit bir bombaydı. Bu büyüklükte ve muhtemelen benzer ilkel bir patlatma cihazına sahip havai fişek bombaları görmüştü. Ordu tecrübesi biraz azalmış olabilir ama kırmızı tel-mavi tel durumuyla karşılaştığında kısa sürede geri döndü.
  
  Bunun dışında tüm kablolar aynı renktedir.
  
  Kaos, gönüllü olarak yarattığı kozanın etrafındaki her şeyi sardı. Bomba haberi hain bir fısıltı gibi büyük koridorları sardı ve bir adamın özgürlük arzusu diğerine ve diğerine bulaştı, ta ki en dayanıklı -ya da en aptal- yolcular hariç hepsi çıkışa yönelene kadar. Gürültü sağır ediciydi, yüksek kirişlere ulaştı ve duvarlardan aşağı doğru aktı. Erkekler ve kadınlar aceleyle düştüler ve yoldan geçenler onlara yardım etti. Bazıları panikledi, bazıları ise sakinliğini korudu. Patronlar personellerini yerinde tutmaya çalışıyorlardı ama haklı olarak kaybedilecek bir mücadele veriyorlardı. Kalabalık çıkışlardan taşarak 42. Caddeyi doldurmaya başladı.
  
  Drake tereddüt etti, alnında terler birikmişti. Buradaki yanlış bir hareket, bir uzuvun veya daha fazlasının kaybına neden olabilir. Daha da kötüsü, bu onu Marsh'ı yok etme mücadelesinin dışında bırakacaktı. Eğer Pythian onları zayıflatabilirse, bu cehennem ne kadar sapkın olursa olsun, nihai hedefine ulaşma şansı çok daha yüksek olacak.
  
  Beauregard daha sonra yanına çömeldi. "İyi misin?"
  
  Drake'in gözleri büyüdü. "Ne oluyor... Yani başka biriyle sevişmiyor musun?"
  
  Bo daha önce kapatmış olduğu başka bir cihazı uzattı. "Bu basit bir mekanizma ve yalnızca birkaç saniye sürdü. Yardıma ihtiyacın var mı?"
  
  Drake, önünde asılı olan iç mekanizmalara, Fransız'ın yüzündeki hafif kendini beğenmişliğe baktı ve, "Kahretsin. Kimse İsveçliye bunun olduğunu söylemese iyi olur.
  
  Daha sonra patlatma başlığını çıkardı.
  
  Her şey aynı kalıyor. İçini bir rahatlama hissi kapladı ve bir an durup nefesini toparlamaya çalıştı. Bir kriz daha çözüldü, iyi adamlar için bir küçük zafer daha. Sonra Alicia gözlerini kafe tezgahından ayırmadan birbirinden çok farklı beş kelime söyledi.
  
  "Lanet telefon yine çalıyor."
  
  Ve Grand Central İstasyonu'nun her yerinde, New York şehrinin her yerinde, çöp kutularında ve ağaçların altında - hatta parmaklıklara bağlanmış ve sonunda motosikletçiler tarafından atılmış - bombalar patlamaya başladı.
  
  
  YİRMİ İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hayden bir dizi televizyon monitörünün önünde duruyordu, yanında Kinimaka da vardı. Ramses'i kırma düşünceleri, Central Park'taki kovalamaca ve ardından Grand Central İstasyonu'ndaki çılgınlık nedeniyle geçici olarak askıya alındı. Onlar izlerken Moore onlara doğru yürüdü ve her monitör hakkında yorum yapmaya başladı; kamera görüntüleri etiketlendi ve çilli bir koldaki insan saçını vurgulamak için yakınlaştırılabildi. Haber olması gerektiği kadar kapsamlı değildi ancak Drake ve ekibi ünlü tren istasyonuna yaklaştıkça gelişti. Başka bir monitör, Ramses ve Price'ın hücrelerinde olduğunu gösteriyordu; birincisi, sanki bir yerlerde olması gerekiyormuş gibi sabırsızca yürüyordu, ikincisi sanki gerçekten tek istediği bir ilmik teklif edilmiş gibi depresyonda oturuyordu.
  
  Moore'un ekibi bu kişilerin etrafında özenle çalıştı, gördüklerini, tahminlerini bildirdi ve sokaktaki polis memurlarından ve ajanlardan belirli bölgeleri ziyaret etmelerini istedi. Drake ve Beau Grand Central'daki bombaları etkisiz hale getirirken bile saldırılar Hayden'ın önünde engellendi. Moore'un Midtown'la ilgilenildiğinden kesinlikle emin olabilmesinin tek yolu, aslında tüm siteyi boşaltmaktı.
  
  "Kedisini yeni kaybeden yaşlı, sağır bir büyükanne olması umurumda değil" dedi. "En azından onları ikna et."
  
  "Kameralar Grand Central İstasyonu'ndaki metal dedektörlerinden bombaları nasıl geçirebilir?" Kinimaka sordu.
  
  "Plastik patlayıcılar mı?" Moore cesaret etti.
  
  "Bunun için başka tedbiriniz yok mu?" Hayden sordu.
  
  "Elbette ama etrafına bir bak. Halkımızın yüzde doksanı lanet bir nükleer bomba arıyor. Bu alanı hiç bu kadar boş görmemiştim."
  
  Hayden, Marsh'ın bunu ne zamandır planladığını merak etti. Peki Ramses? Terörist prensin New York'ta yaklaşık beş, muhtemelen daha fazla hücresi vardı ve bunların bazıları uyuyan hücrelerdi. Her türlü patlayıcı herhangi bir zamanda gizlice sokulabiliyor ve gerektiğinde basitçe gömülebiliyor, ormanda ya da bodrumda yıllarca saklanabiliyor. Ruslara ve onların kayıp nükleer bavullarıyla ilgili kanıtlanmış hikayeye bakın; kayıp sayının ABD'yi yok etmek için gereken sayı olduğunu öne süren kişi bir Amerikalıydı. Zaten Amerika'da olduklarını doğrulayan kişi bir Rus sığınmacıydı.
  
  Bir adım geri giderek resmin tamamını görmeye çalıştı. Hayden, yetişkin yaşamının büyük bölümünde bir kolluk kuvveti memuruydu; akla gelebilecek her duruma tanık olduğunu hissetti. Ama şimdi... bu daha önce görülmemiş bir şeydi. Drake zaten Times Meydanı'ndan Grand Central'a kadar koşarak her dakika hayat kurtarıyor ve ardından iki kişiyi kaybediyordu. Dahl her fırsatta Ramses'in kameralarını parçalıyordu. Ancak bu olgunun katıksız, dehşet verici boyutundan etkilenmişti.
  
  Ve dünya daha da kötüleşti. Artık haberleri izleme zahmetine girmeyen, gördükleri her şey iğrenç olduğu ve hiçbir şey yapamayacaklarını hissettikleri için telefonlarındaki uygulamaları silen insanları tanıyordu. En başından beri, özellikle de IŞİD'in ortaya çıkmasıyla birlikte açık ve net olan kararlar, siyaset, kâr ve açgözlülük nedeniyle gölgelenen ve insanlığın çektiği acıların derinliğinin hafife alındığı hiçbir zaman alınmadı. Artık halkın istediği şey dürüstlüktü, güvenebilecekleri bir figür, yönetilmesi güvenli olduğu kadar şeffaflıkla gelen biri.
  
  Hayden hepsini kabul etti. Çaresizlik hissi, Tyler Webb'in son zamanlarda ona yaşattığı duygulara benziyordu. Çok akıllıca zulme uğradığınız ve bu konuda hiçbir şey yapacak gücünüzün olmadığı hissi. Şimdi Drake ve Dahl'ın New York'u ve dünyanın geri kalanını uçurumun eşiğinden döndürmeye çalışmasını izlerken aynı duyguları hissediyordu.
  
  "Bunun için Ramses'i öldüreceğim" dedi.
  
  Kinimaka kocaman bir patisini omuzlarına koydu. "Bana izin ver. Senden çok daha az güzelim ve hapiste olsam daha iyi olur."
  
  Moore belirli bir ekranı işaret etti. "Şuraya bakın arkadaşlar. Bombayı etkisiz hale getirdiler."
  
  Hayden, Matt Drake'in kafeden çıktığını görünce sevinçten havalara uçtu. yüzünde rahatlamış ve zafer kazanmış bir ifadeyle. Toplanan ekip tezahürat yaptı ve olaylar kontrolden çıkmaya başlayınca aniden durdu.
  
  Hayden birçok monitörde çöp kutularının patladığını, arabaların rögar kapaklarının patlamasını önlemek için yoldan çıktığını gördü. Motosikletçilerin karayoluna çıktığını ve binalara ve pencerelere tuğla şeklinde nesneler fırlattığını gördü. Bir saniye sonra bir patlama daha oldu. Altında bir bomba patlarken arabanın yerden birkaç metre yükseldiğini, yanlardan duman ve alevler çıktığını gördü. Grand Central İstasyonu'nun her yerinde, kaçan yolcular arasında çöp kutuları alev aldı. Amaç ölüm değil terördü. İki köprüde çıkan yangın, trafikte motosikletlerin bile geçemeyeceği kadar yoğunluğa neden oldu.
  
  Moore emirler yağdırmaya başlamadan önce yüzü bir anlığına rahatlayarak baktı. Hayden güçlü bakış açısını korumaya çalıştı ve Mano'nun omzunun kendi omzuna dokunduğunu hissetti.
  
  Devam edeceğiz.
  
  Operasyon merkezinde operasyonlar devam etti, acil servisler sevk edildi ve kolluk kuvvetleri en çok etkilenen bölgelere yönlendirildi. İtfaiye ve istihkam ekipleri her türlü sınırın ötesinde müdahale etti. Moore sokaklarda devriye gezmek için helikopterlerin kullanılmasını emretti. Macy's'e başka bir küçük cihaz düştüğünde Hayden artık ona bakmaya dayanamadı.
  
  Arkasını döndü, tüm deneyimi boyunca bundan sonra ne yapacağına dair bir ipucu aradı, son yıllarda Hawaii'yi ve Washington D.C.'yi hatırladı, konsantre oldu... ekranlar.
  
  "HAYIR!"
  
  
  YİRMİ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Hayden etrafındaki insanların arasından geçerek odadan dışarı koştu. Neredeyse öfkeyle hırlayarak merdivenlerden indi ve yumruklarını sert et ve kemik yığınlarına sıktı. Kinimaka bağırarak uyarıda bulundu ama Hayden onu görmezden geldi. Bunu yaparsa dünya daha iyi, daha güvenli bir yer olurdu.
  
  Sitenin altından geçen koridor boyunca ilerleyerek sonunda Ramses'in hücresine ulaştı. Piç hâlâ gülüyordu, ses bir canavarın korkunç hırıltısından başka bir şey değildi. Bir şekilde neler olduğunu biliyordu. Ön planlama belliydi ama insan refahını küçümsemek onun kolayca başa çıkabileceği bir şey değildi.
  
  Hayden odasının kapısını açtı. Gardiyan atladı ve emrine yanıt olarak dışarıya ateş etti. Hayden doğruca demir parmaklıklara doğru yürüdü.
  
  "Bana neler olduğunu anlat. Şimdi söyle bana, sana karşı nazik olacağım."
  
  Ramses güldü. "Ne oluyor?" Amerikan aksanı taklidi yaptı. "Mesele şu ki siz insanlar diz çöktürüyorsunuz. Ve sen de orada kalacaksın," iri adam birkaç milimetre uzaktan doğrudan Hayden'ın gözlerine bakmak için eğildi. "Dili dışarıda. Sana yapmanı söylediğim her şeyi yapıyorsun."
  
  Hayden hücre kapısının kilidini açtı. Ramses hiç vakit kaybetmeden üzerine koştu ve onu yere atmaya çalıştı. Adamın elleri kelepçeliydi ama bu onun devasa kütlesini kullanmasına engel olmadı. Hayden ustaca kurtuldu ve onu baş aşağı dikey demir çubuklardan birine doğru yuvarladı, çarpmanın etkisiyle boynu geriye doğru fırladı. Daha sonra böbreklerine ve omurgasına sertçe vurdu, bu da onun yüzünü buruşturmasına ve inlemesine neden oldu.
  
  Artık çılgın kahkahalar yok.
  
  Hayden onu bir kum torbası gibi kullanıyor, vücudunun etrafında hareket ediyor ve farklı bölgelere vuruyordu. Ramses kükreyip arkasını döndüğünde ilk üç darbeyi saydı: kanayan bir burun, morarmış bir çene ve boğaz. Ramses boğulmaya başladı. Kinimaka ona yaklaşıp onu biraz daha dikkatli olması konusunda uyardığında bile Hayden pes etmedi.
  
  Hayden, "Melemeyi bırak, Mano," diye çıkıştı ona. "Orada insanlar ölüyor."
  
  Ramses gülmeye çalıştı ama gırtlağındaki ağrı onu durdurdu. Hayden bunu hızlı bir tavşan tekmesiyle takip etti. "Şimdi Gül."
  
  Kinimaka onu sürükleyerek uzaklaştırdı. Hayden ona doğru döndü ama sonra görünüşte hasar görmüş olan Ramses ikisine de saldırdı. İri bir adamdı, Kinimaki'den bile daha uzundu, kas kütleleri hemen hemen aynıydı ama Hawaiili önemli bir alanda teröristten üstündü.
  
  Savaş deneyimi.
  
  Ramses, Kinimaka ile çarpıştı ve ardından şiddetli bir şekilde sıçrayarak hücresine geri döndü. "Sen neyden yapılmışsın?" diye mırıldandı.
  
  Kinimaka darbe alanını ovalayarak, "Malzeme senden daha güçlü" dedi.
  
  Ramses'i hücresine kadar takip eden Hayden, "Bundan sonra ne olacağını bilmek istiyoruz" diye ısrar etti. "Nükleer bomba hakkında bilgi edinmek istiyoruz. Nerede? Kontrol kimde? Emirleri neler? Ve Tanrı aşkına, gerçek niyetin ne?"
  
  Ramses dik durmaya çabaladı, dizlerinin üzerine düşmek istemediği belliydi. Gerginlik her tendonda hissedildi. Ancak sonunda ayağa kalktığında başı öne eğikti. Hayden yaralı bir yılana karşı ne kadar dikkatliyse o kadar dikkatliydi.
  
  "Yapabileceğin hiçbir şey yok. Adamına sor, Price. Bunu zaten biliyor. O her şeyi biliyor. New York yanacak hanımefendi ve halkım için için yanan küllerin arasında zafer dansımızı yapacak."
  
  Fiyat? Hayden her fırsatta ihanetle karşılaştı. Birisi yalan söylüyordu ve bu onun öfkesini daha da arttırıyordu. Adamın dudaklarından damlayan zehire yenik düşmeyerek elini Mano'ya uzattı.
  
  "Git bana bir şok tabancası getir."
  
  "Hayden..."
  
  "Sadece yap!" Arkasını döndü, her gözeneğinden öfke fışkırıyordu. "Bana bir şok tabancası ver ve defolup git."
  
  Hayden, geçmişinde partnerinin çok zayıf olduğunu düşündüğü ilişkileri yok etmişti. Özellikle birkaç ay sonra Kan Kralı'nın adamlarının elinde ölen Ben Blake'le paylaştığını. Ben'in çok genç, deneyimsiz ve biraz da olgunlaşmamış olduğunu düşünüyordu ama artık Kinimaka'ya karşı bile bakış açısını ayarlamaya başlıyordu . Onu zayıf, eksik ve kesinlikle yeniden yapılanmaya ihtiyacı olan biri olarak görüyordu.
  
  "Benimle kavga etme Mano. Sadece yap".
  
  Bir fısıltıydı ama Hawai'linin kulaklarına mükemmel bir şekilde ulaştı. İri adam yüzünü ve duygularını ondan saklayarak kaçtı. Hayden bakışlarını tekrar Ramses'e çevirdi.
  
  "Artık sen de benim gibisin" dedi. "Bir öğrencim daha kazandım."
  
  "Sence?" Hayden dizini diğerinin karnına vurdu, sonra dirseği acımasızca ensesine vurdu. "Bir öğrenci seni fena halde döver mi?"
  
  "Keşke ellerim özgür olsaydı..."
  
  "Gerçekten mi?" Hayden öfkeden kör olmuştu. "Bakalım ne yapabileceksin, olur mu?"
  
  Ramses'in kelepçelerine uzanırken Kinimaka, sıkılı yumruğunda puro şeklinde bir şok tabancasıyla geri döndü. Onun niyetini anladı ve geri çekildi.
  
  "Ne?" - çığlık attı.
  
  "Yapman gerekeni yapıyorsun."
  
  Hayden adama küfretti ve ardından Ramses'in yüzüne daha da yüksek sesle küfretti, onu kıramadığı için büyük bir hayal kırıklığı hissetti.
  
  Alçak, sakin bir ses öfkesini bastırdı: Ancak belki de size bir ipucu vermiştir.
  
  Belki.
  
  Hayden Ramses'i ranzasına düşene kadar itti ve aklına yeni bir fikir geldi. Evet, belki bir yolu vardır. Kinimaka'ya dik dik bakarak hücreden çıktı, kilitledi ve dış kapıya doğru yöneldi.
  
  "Yukarıda yeni bir şey mi oluyor?"
  
  "Daha çok çöp bombası var ama artık daha az. Başka bir motosikletçi daha, ama onu yakaladılar."
  
  Hayden'ın düşünce süreci daha netleşti. Koridora çıktı ve ardından başka bir kapıya doğru yürüdü. Robert Price'ın Ramses'in hücresinden gelen sesi duyacağından emin olarak hiç durmadan kalabalığın arasından geçti. Gözlerindeki bakış ona öyle olduğunu söylüyordu.
  
  "Hiçbir şey bilmiyorum" diye öfkeyle konuştu. "İnan bana lütfen. Eğer sana nükleer bomba hakkında bir şeyler bildiğimi söylediyse yalan söylüyor demektir."
  
  Hayden şok tabancasına uzandı. "Kime inanmalı? Deli bir terörist ya da hain bir politikacı. Aslında şok tabancasının bize ne söylediğini görelim."
  
  "HAYIR!" Fiyat iki elini de kaldırdı.
  
  Hayden nişan aldı. "New York'ta neler olup bittiğini bilmiyor olabilirsin Robert, o yüzden sana her şeyi anlatacağım. Sadece bir kere. Terör hücreleri, her an patlayabileceğine inandığımız nükleer silahları kontrol ediyor. Artık çılgın Pythian durumun kontrolünün elinde olduğunu düşünüyor. Manhattan'ın her yerinde küçük patlamalar meydana geliyor. Bombalar Merkez İstasyona yerleştirildi. Ve Robert, bu son değil."
  
  Eski Dışişleri Bakanı ağzı açık kaldı, tek kelime bile edemiyordu. Hayden, yeni keşfettiği netliğiyle onun doğruyu söylediğine neredeyse ikna olmuştu. Ama ona küçük bir çocuk gibi sürekli eziyet eden bu tek şüphe kırıntısı kaldı.
  
  Bu adam başarılı bir politikacıydı.
  
  Şok tabancasıyla ateş etti. Adamı bir santim farkla ıskalayarak yana doğru fırladı. Price'ın botlarının içi titremeye başladı.
  
  Hayden, "Bir sonraki darbe belden aşağı olacak" diye söz verdi.
  
  Sonra, Price gözyaşlarına boğulduğunda, Mano homurdandığında ve Ramses'in şeytani gülüşünü hatırladığında, şu anda Manhattan'da olan tüm dehşeti ve Jeopardy'nin kalbindeki iş arkadaşlarını düşündüğünde, Hayden Jay bozuldu.
  
  Daha fazla yok. Buna bir dakika daha katlanmayacağım.
  
  Price'ı yakalayıp duvara fırlattı, darbenin gücü onun dizlerinin üzerine düşmesine neden oldu. Kinimaka onu aldı ve ona sorgulayıcı bir bakış attı.
  
  "Sadece yolumdan çekil."
  
  Price'ı tekrar bu sefer dış kapıya fırlattı. Adam inleyerek geri sıçradı, düştü ve sonra kadın onu tekrar yakalayıp koridora ve Ramses'in hücresine doğru götürdü. Price, teröristin hücresinde kilitli olduğunu görünce sızlanmaya ve yere kapanmaya başladı. Hayden onu ileri itti.
  
  "Lütfen, lütfen bunu yapamazsınız."
  
  "Aslında," dedi Kinimaka. "Bu yapabileceğimiz bir şey."
  
  "Hayır!"
  
  Hayden, Price'ı parmaklıkların üzerine fırlattı ve hücrenin kilidini açtı. Ramses hareket etmedi, hâlâ yatağında oturuyor ve kapalı göz kapaklarının altından olup biteni izliyordu. Hayden aralarındaki bağları çözerken Kinimaka Glock'unu çıkardı ve her iki adama da nişan aldı.
  
  "Tek şans" dedi. "Bir hapishane hücresi. İki adam. Beni sohbete çağıran ilk kişi kendini daha iyi hissediyor. Anladın?"
  
  Price yarısı yenmiş bir dana gibi meledi. Ramses hâlâ hareket etmiyordu. Hayden için onu görmek sinir bozucuydu. Ondaki ani değişim saçmaydı. Telefonu çalmaya başladığında ve hatta Ajan Moore'un sesi duyulduğunda iki adamı da bir arada bırakarak uzaklaştı ve hücreyi kilitledi.
  
  "Buraya gel Jay. Bunu görmen gerek."
  
  "Bu nedir?" Kinimaka'yla birlikte koştu, gölgelerini hücre bloklarından kovaladı ve merdivenlerden yukarı çıktı.
  
  "Daha fazla bomba" dedi üzüntüyle. "Herkesi pisliği temizlemeye gönderdim. Ve bu son gereklilik beklediğimiz gibi değil. Adamınız Dahl'ın dördüncü hücrede bir ipucu var. Şu anda onun peşinde."
  
  "Hadi yola çıkalım!" Hayden istasyon binasına koştu.
  
  
  YİRMİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Dahl kendini yolcu koltuğuna attı ve Smith'in arabayı sürmesine izin verdi; Kenzie, Lauren ve Yorgi arka koltuğa geri döndüler. İstasyona geri döndüklerinde bile Drake'in Büyük Merkez İstasyon'a saldırdığına dair raporlar vardı ama o daha fazlasını duymadı. Moore bir muhbirden yeni bir ipucu daha almıştı; Central Park yakınlarındaki lüks bir apartmanda dördüncü bir terör hücresi faaliyet gösteriyordu ve şimdi Dahl bunu düşündüğüne göre, bu hücrelerin bazılarının diğerlerinden farklı şekilde finanse edildiği anlaşılıyor. onların kalabalığa karışmalarına yardımcı oldu - ancak Dahl, bir grup insanın, beyin yıkama yoluyla beyin yıkamalarını hatırlamadan, belirli bir toplumda nasıl bu kadar kolay var olabildiklerini merak etti. Beyin yıkamak özel bir sanattı ve tipik bir teröristin henüz bu konuda ustalaştığından şüpheliydi.
  
  Bu kadar saf olmayın.
  
  Moore'un ajanları bu ipuçlarını elde etmek için açığa çıkmanın ötesinde riskleri de göze aldılar. Bu günün yansımaları sonsuza dek yankılanacaktı ve Homeland'in her şeyin nasıl sona ereceğini bilmesini umuyordu. Bugün bir gizli ajan yakıldıysa sorunları daha yeni başlıyordu.
  
  Kavşaklarda her zaman hakimiyet kuran trafik polisleri, trafiği filtrelemek için ellerinden geleni yaparken, çok büyük ve muhtemelen aşılamaz sorunlarla karşı karşıya kaldılar ancak bilinçli acil müdahale araçlarına öncelik verilmesi gerekiyordu. Dahl, polis memurlarının meslektaşlarını daha yüksek bir görüş noktasından yönlendirdiği, neredeyse mini kiraz toplayıcılarına benzeyen birkaç küçük izleme platformu gördü ve geçmelerine izin verilirken başını sallayarak teşekkür etti.
  
  Dahl arabanın GPS'ini kontrol etti. "Sekiz dakika" dedi. "Hazırız?"
  
  Tüm ekip "Hazır" diye geri döndü.
  
  Lauren, Yorgi, bu sefer arabada kalın. Artık seni riske atamayız."
  
  "Geliyorum" dedi Lauren. "Yardıma ihtiyacın var."
  
  Dahl, bodrumun ve özel kuvvetler liderinin ölümünün görüntülerini yasakladı. "Gereksiz hayatları riske atamayız. Lauren, Yorgi, farklı alanlarda kendi değeriniz var. Sadece görünüşe dikkat edin. Orada da gözlere ihtiyacımız var."
  
  Yorgi, "Becerilerime ihtiyacın olabilir" dedi.
  
  "Balkonlardan atlayacağımızdan şüpheliyim Yorgi. Veya drenaj borularını kullanarak. Sadece..." İçini çekti. "Lütfen dediğimi yapın ve şu kanlı görünüme bakın. Bunu bir emre dönüştürmeme izin verme."
  
  Garip bir sessizlik vardı. Ekibin her üyesi önceki saldırı olaylarını tamamen farklı algıladı, ancak tüm bunlar yalnızca yarım saat önce gerçekleştiğinden çoğu hala şoktaydı. Gözlemlerin sonu yoktu; patlamaya ne kadar da yakınlardı. Bir adam hayatlarını kurtarmak için nasıl bu kadar özverili bir şekilde kendini feda etti. Bu teröristler her türlü yaşam biçimine ne kadar ucuza davrandılar.
  
  Dahl, düşüncelerinin o eski testereye döndüğünü fark etti; bir yetişkin, daha küçük bir çocuğa nasıl bu kadar nefret dolu özellikler aşılayabilirdi? En masum akıl? Yetişkin ve sorumluluk sahibi bir kişi, bu kadar kırılgan zihinleri çarpıtmanın, gelecek vaat eden bir hayatın gidişatını sonsuza kadar değiştirmenin doğru olduğuna nasıl inanabilirdi? Onun yerine... ne?... nefret, katılık, fanatizm.
  
  Dahl, ona nasıl bakarsak bakalım, din hakkındaki görüşümüz ne olursa olsun, şeytanın gerçekten aramızda dolaştığını düşündü.
  
  Smith, yüksek bir binaya yaklaştıklarında frene bastı. Hazırlanıp arabadan inmek birkaç saniye sürdü ve hepsi kaldırımda savunmasız kaldı. Dahl, dördüncü hücrenin neredeyse kesinlikle içeride olduğunu ve ne kadar yetkin göründüklerini bilmekten rahatsız oldu. Bakışları Lauren ve Yorgi'ye takıldı.
  
  "Ne yapıyorsun lan? Arabaya geri dön."
  
  Kapıcıya yaklaştılar, kimliklerini gösterdiler ve dördüncü kattaki iki daireyi sordular. Her ikisi de kendi halinde ve her zaman kibar olan genç bir çifte aitti. Kapıcı her iki çifti de bir arada görmemişti ama evet, dairelerden biri düzenli ziyaretçiler alıyordu. Bunun bir tür sosyal akşam olduğunu sanıyordu ama fazla meraklı olduğu için kendisine para ödenmedi.
  
  Dahl onu yavaşça kenara itti ve merdivenlere doğru yöneldi. Kapıcı anahtara ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
  
  Dahl yavaşça gülümsedi. "Buna gerek olmayacak."
  
  Dört kat kolayca aşıldı ve ardından üç asker dikkatlice koridor boyunca yürüdü. Dal doğru daire numarasının göründüğünü görünce cep telefonu titremeye başladı.
  
  "Ne?" Smith ve Kenzi çevrelerini koruyarak beklediler.
  
  Moore'un yorgun sesi Dahl'ın kafasını doldurdu. "Bilgiler yanlış. Bazı muhbirler intikam almak için yanlış kişileri suçluyor. Kusura bakmayın, yeni öğrendim."
  
  "Yalan," diye nefes verdi Dahl. "Benimle dalga mı geçiyorsun? HK'lerle birlikte lanet kapılarının önünde durduk.
  
  "O halde git. Muhbir kadınlardan birini seviyor. Önemli değil, sadece yolunuza dönün Dal. Aşağıdaki bilgiler çok sıcak."
  
  İsveçli küfrederek ekibini geri çağırdı, silahlarını sakladı ve şaşkın kapıcının yanından hızla geçti. Dahl, aslında dördüncü kata çıkmadan önce kapıcıdan sessiz bir tahliye yapmasını istemeyi düşünmüştü - orada neler olabileceğini biliyordu - ve şimdi, ihbarın sahte olduğunu öğrendikten sonra sakinlerin nasıl tepki vereceğini merak ediyordu.
  
  İlginç bir sosyal soru. Polis teröristleri ararken evinden atılmaktan ne tür bir insan şikayet eder ki... arama yalana dayalı olarak sonuçlansa?
  
  Dahl omuz silkti. Moore henüz tam olarak onun bok listesinde değildi ama adam kayalık zeminde sallanıyordu. "Bu sonraki ipucu işe yarayacak, değil mi?" Hala açık olan hatta konuştu.
  
  "Böyle olması gerekiyor. Üçüncü kameraya dokunanla aynı adam. Times Meydanı'na gidin ve hemen."
  
  "Times Meydanı tehdit altında mı? Hangi güvenlik güçleri halihazırda görevde?"
  
  "Hepsi".
  
  "Tamam, on dakikamız kaldı."
  
  "Beş tane olsun."
  
  Smith arabayı bir şeytan gibi kullanıyordu, virajları kesiyordu ve kötü park edilmiş arabaların arasına sıkışıp kalıyordu, hatta fırçalıyordu. Arabayı 50. Cadde'de bıraktılar ve Times Meydanı'ndan hızla uzaklaşan kalabalığa, M&M's World'ün neşeli mağazalarına, Hershey's Chocolate World'e ve hatta artık yaklaşmakta olan tehdit nedeniyle zayıflamış olan sokağın köşesindeki Starbucks'a doğru koştular. İnsan boyutunda dev reklam panoları, her biri dikkat çekmek için yarışan ve canlı, titreşen bir savaşa girişen binlerce renkli görüntüyle sokağı aydınlatıyordu. Neredeyse tüm mağazalar bir tür yenileme sürecinden geçiyor gibi göründüğü için ekip bir iskele ormanı oluşturdu. Dal, Lauren ve Yorgi'yi güvende tutmanın bir yolunu bulmaya çalıştı ama yolculuk ve kaçış bunu neredeyse imkansız hale getirdi. Beğenin ya da beğenmeyin, artık hepsi askerdi ve onların varlığıyla ekip güçleniyordu.
  
  İleride polis meydanın etrafını kordonla sıkılaştırıyordu. New Yorklular inanamayarak baktılar ve ziyaretçilere otellerine dönmeleri söylendi.
  
  Dahl üniformalı polislerden birinin, "Bu sadece bir önlem hanımefendi," dediğini duydu.
  
  Ve sonra dünya yeniden cehenneme döndü. Levis ve Bubba Gump civarında vitrinlere bakan dört turist sırt çantalarını düşürdüler, içeriyi karıştırdılar ve otomatik silahlarını çıkardılar. Dahl sokaktaki bir büfenin arkasına saklanıp kendi silahının klipsini çıkardı.
  
  Silah sesleri Times Meydanı'nda yankılandı. Kırık pencereler ve reklam panoları kumla kaplandı ve yok edildi, çünkü çoğu artık dünyanın en büyüğü ve kapitalizmin vücut bulmuş hali olan ekranlardı. Kaldırıma harç yağdı. Geriye kalanlar ve güvenlik güçleri saklanmak için koştu. Dahl başını dışarı çıkarıp karşılık verdi; atışları hedefe yönelik değildi, teröristlerin yüksek sesle küfretmesine ve kendilerine sığınak aramasına neden oldu.
  
  Bu sefer doğrudan sana, diye düşündü Dahl kasvetli bir memnuniyetle. Senin için hiç umut yok.
  
  Dahl, kafesin park halindeki bir taksinin arkasına daldığını gördü ve yakınlarda terk edilmiş bir otobüsü fark etti. Daha önce Times Meydanı'na hiç gitmemişti ve burayı yalnızca televizyonda görmüştü, ancak görünüşte yaya dostu olan bu kadar boş bir alanı bu kadar boş görmek sinir bozucuydu. Hücre üyeleri şüphesiz mağazaların ve ofis binalarının içinde hareket eden insanları gördükçe daha fazla silah sesi duyuldu. Dahl sessizce sokağa çıktı.
  
  Otobüsün arkasında ve uzaktaki kaldırımda diğer güvenlik güçleri yerlerini alıyordu. Daha fazla SWAT askeri, siyah elbiseli ajan ve NYPD polisi sessiz, koreografili bir ritimle manevralar yapıyordu. Dahl onlara sıraya girmelerini işaret etti. Burada bir işaret olarak aktarılan şeyin tercüme edilmediği açık, çünkü kimse çılgın İsveçliye en ufak bir ilgi göstermedi.
  
  "Bu üç ya da dört harfli amcıkları mı bekliyoruz, yoksa bu orospu çocuklarını mı yakacağız?" Kensi yan tarafını ovuşturdu.
  
  Dahl Amerikan ajanlarına sırtını döndü. Otobüsün gölgesine doğru sürünerek, "Renkli terminolojiniz gerçekten hoşuma gitti," dedi. "Ama ekonomik olarak."
  
  "Demek beni şimdi burada istiyorsun. Anladım."
  
  "Onu demedim".
  
  Smith yere serilip arabaların altına baktı. "Bacakları görüyorum."
  
  "Bunların teröristlerin ayakları olduğundan emin misin?" Dahl sordu.
  
  "Öyle düşünüyorum ama işaretlenmiş gibi olmadıkları kesin."
  
  "Birazdan burada olacaklar." Kenzi, sanki özlemini duyduğu kılıçmış gibi tüfeğini kaldırdı ve dev otobüsün tekerleklerinden birinin arkasında durdu. Ekip kolektif bir nefes aldı.
  
  Dahl dışarıya baktı. "Gerçekten yine o zamanın geldiğine inanıyorum."
  
  Kenzi önden gitti, otobüsün arkasına geçip sarı taksiye saldırdı. Makineli tüfek ateşi duyuldu, ancak pencerelere, otobüs duraklarına ve teröristlere göre savunmasız insanların saklanabileceği diğer tüm yerlere yönelikti. Dahl, hücreyi yok etmede hızın onların müttefiki olduğunu bilerek, hiçbir gözcü yerleştirilmediği için şanslı yıldızlarına teşekkür etti; el bombalarına veya daha kötüsüne geçmeden önce bunun yapılması gerekiyordu. O ve Kensi taksinin etrafında dönerek şaşırtıcı derecede hızlı tepki veren dört adama baktılar. Silahlarını sallamak yerine sadece saldırdılar, Dahl ve Kenzi'ye çarptılar ve onları yere düşürdüler. Cesetler yol boyunca uzanıyordu. Dahl inen yumruğu yakaladı ve saptırdı; parmaklarının boğumlarının asfalta sert bir şekilde çarptığını duydu. Ancak saniye ibresi bu sefer tüfeğin dipçiği kaldırılmış halde aşağı indi. Dahl onu ne tuzağa düşürebildi ne de başka tarafa bakabildi, bu yüzden yapabileceği tek eyleme geri döndü.
  
  Alnını indirdi ve darbeyi kafatasına aldı.
  
  Gözlerinin önünde karanlık kıvranıyordu, acı sinirden sinire sekiyordu ama İsveçli bunların hiçbirinin işine engel olmasına izin vermedi. Silah çarptı ve savunmasız bir şekilde geri çekildi. Dahl onu yakaladı ve onu tutan adama doğru çekti. Yüzünün her iki yanından da kan akıyordu. Adam yumruğunu bu sefer biraz daha ürkek bir şekilde tekrar kaldırdı ve Dahl yumruğunu kendi yumruğuyla yakalayıp sıkmaya başladı.
  
  Varlığının her zerresi, her ekleminin her damarı gerildi.
  
  Kemikler kırılan dallar gibi kırıldı. Terörist çığlık attı ve elini çekmeye çalıştı ama Dahl bunu duymak istemedi. Bu kamerayı devre dışı bırakmaları gerekiyordu. Hızlı. Daha da sıkarak adamın dikkatinin tamamen yumruğundaki dayanılmaz acıya odaklandığından emin oldu ve Glock'unu çıkardı.
  
  Biri öldürüldü.
  
  Silah, teröristin gözleri parlamadan önce üç mermi ateşledi. Dahl onu bir kenara fırlattı ve sonra bir intikam meleği gibi ayağa kalktı; kafatasından kanlar akıyordu ve yüzünde kararlı bir ifade vardı.
  
  Kenzi iri bir adamla dövüşüyordu, silahları vücutlarının arasına sıkıştırılmıştı ve yüzleri neredeyse birbirine karışmıştı. Smith üçüncü turda yere çöktü ve neredeyse mükemmel, kesin bir öfkeyle vururken çocuğu dizlerinin üstüne çökmeye zorladı. Son terörist Lauren'ı yenerek onu yere düşürdü ve nişan almaya çalışırken Yorgi kendini namlunun önüne attı.
  
  Dahl nefesini tuttu.
  
  Silah ateşlendi. Yorgi, vücut zırhının çarpması sonucu yere yığıldı. Dahl daha sonra durumun ilk okuduğu zamana göre biraz farklı olduğunu gördü. Yorgi merminin önüne atletik bir şekilde atlamadı, teröristin ateş eden eline tüm vücuduyla vurdu.
  
  Farklı ama yine de etkili.
  
  Dahl, Rusların yardımına koştu, militanın sol kolunun altına vurdu ve bacaklarını yerden kaldırdı. İsveçli, kaslarını esneterek ve hoşnutsuzluktan doğan bir gaddarlıkla yükünü taşıyarak ivme ve hız kazandı. Bir metre, sonra altı metre ve terörist hızla geriye savruldu ve en sonunda kafasını Hard Rock Cafe'nin menü panosuna çarptı. Dahl'ın çılgın dürtüsü rakibinin kafatasını kırıp etini parçaladığında plastik çatladı ve kana bulandı. Kinimaka bundan hoşlanmamış olabilir ama İsveçli, teröristi etkisiz hale getirmek için Amerikan ikonunu kullandı.
  
  Karma.
  
  Dahl tekrar döndü, şimdi kulaklarından ve çenesinden kan damlıyordu. Kenzi ve rakibi hâlâ ölümcül bir mücadelenin içindeydi ama Smith birkaç atışla kendisi ile asker arasındaki boşluğu kapatmayı başardı. Son dönüşte silahını sallamakta zorlandı, şansı yaver gitti ve keskin ucu doğrudan Smith'e doğrultuldu.
  
  Dahl kükredi ve ileri doğru koştu ama atış konusunda hiçbir şey yapamadı. Göz açıp kapayıncaya kadar terörist ateş etti ve saldırgan Smith, onu olduğu yerde durduran ve dizlerinin üzerine çöktüren bir kurşun aldı.
  
  Alnını bir sonraki atış çizgisine yaklaştırıyorum.
  
  Terörist tetiği çekti ama o anda Dahl ortaya çıktı - kaynayan, hareket eden bir dağ - ve teröristi kendisiyle duvar arasına sıkıştırdı. Kemikler kırıldı ve birbirine sürtüldü, kan fışkırdı ve tüfek bir kükremeyle yana doğru uçtu. Şaşıran Dahl, Smith'e doğru yürürken öfkeli askerin yüksek sesle küfrettiğini gördü ve duydu.
  
  O zaman sorun yok.
  
  Kevlar yeleği tarafından kurtarılan Smith hâlâ yakın mesafeden vurulmuştu ve sarsıntı nedeniyle neredeyse ölüyordu, ancak yeni öncü vücut zırhları darbeyi yumuşattı. Dahl yüzünü sildi ve özel kuvvetler ekibinin yaklaştığını fark etti.
  
  Kensi rakibiyle bir o yana bir bu yana dövüşüyordu; iri yapılı adam onun çevikliğine ve gerçek kaslarına yetişmek için çabalıyordu. Dahl yüzünde hafif bir gülümsemeyle geri çekildi.
  
  Özel kuvvetlerden biri koştu. "Yardıma ihtiyacı var mı?"
  
  "Hayır, sadece dalga geçiyor. Onu yalnız bırakın".
  
  Kensi bu değişimi gözünün ucuyla yakaladı ve zaten sıkılı olan dişlerini gıcırdattı. İkisinin eşit olduğu açıktı ama İsveçli oyuncu onu test ediyor, takıma ve hatta kendisine olan bağlılığını ölçüyordu. Layık mıydı?
  
  Silahı yakaladı ve ardından rakibi geri çekilince, dizini kaburgalarına ve dirseğini burnuna dayayarak dengesini kaybetmesine neden olurken bıraktı. Bir sonraki darbesi bileğine bir kesme ve ardından yıldırım hızında bir kavrama oldu. Adam mücadele edip inlerken kadın bileğini sertçe geriye doğru eğdi, bir tık sesi duydu ve silahın yere düştüğünü gördü. Bıçağı çıkarıp göğsüne saplayarak hâlâ mücadele ediyordu. Kensi hepsini sıktı, bıçağın kaburgalarının üzerindeki eti kestiğini hissetti ve dönüp onu da kendisiyle birlikte çekti. Bıçak ikinci bir darbe için geri çekildi ama bu sefer hazırdı. Çıkarılan kolu yakaladı, altından döndü ve adamın arkasına doğru çevirdi. O da kırılana ve teröristi çaresiz bırakana kadar acımasızca bastırdı. Hızla kemerinden iki el bombası çıkardı ve birini pantolonunun ön kısmından boxer şortunun içine soktu.
  
  İzleyen Dahl, çığlığın boğazını parçaladığını fark etti. "Hayır!"
  
  Kenzi'nin parmakları forveti serbest bıraktı.
  
  "Biz bunu yapmayız, sen..."
  
  Kenzi çok yakından, "Şimdi ne yapacaksın?" diye fısıldadı, "Kırık kolların falan varken?" Artık kimseye zarar vermeyeceksin, seni aptal?"
  
  Dahl tutunacak mı yoksa kaçacak mı, koşacak mı yoksa balıklama dalacak mı, Kenzi'yi mi yakalayacak yoksa siper almak için atlayacak mı bilemedi. Sonunda saniyeler akıp geçti ve Smith'in özellikle kısa olan fitili dışında hiçbir şey patlamadı.
  
  "Benimle dalga mı geçiyorsun?" diye kükredi. "Ne oluyor be-"
  
  "Sahte," Kenzi forveti Dahl'ın kanayan kafasına fırlattı. "O mükemmel kartal gözlerin sorunu fark edeceğini düşündüm."
  
  "Ben yapmadım." İsveçli rahat bir nefes aldı. "Kahretsin, Kenz, sen dünya standartlarında çılgın bir kadınsın."
  
  "Bana katanamı geri ver. Bu beni her zaman rahatlatır."
  
  "Ah evet. Eminim"
  
  "Ve bunu sen söylüyorsun, Çılgın İsveçli."
  
  Dahl başını eğdi. Dokunmak. Ama kahretsin, sanırım eşimle buluştum.
  
  Bu sırada SWAT ekipleri ve bir araya getirilmiş ajanlar da aralarındaydı ve Times Meydanı çevresindeki bölgelerin güvenliğini sağlıyordu. Ekip yeniden toplandı ve nefes almak için birkaç dakika harcadı.
  
  Lauren "Dört hücre aşağıda" dedi. "Sadece bir tane kaldı."
  
  "Düşünüyoruz" dedi Dahl. "Kendinin önüne geçmemek daha iyi. Ve unutmayın, bu son oda Marsh'ı güvende tutuyor ve muhtemelen kontrol ediyor..." "Nükleer bomba" kelimesini yüksek sesle söylemedi. Burada değil. Burası Manhattan'ın kalbiydi. Ne tür parabolik mikrofonların etrafa dağılmış olabileceğini kim bilebilirdi?
  
  "Harika iş çıkardınız çocuklar," dedi basitçe. "Bu cehennem gibi gün neredeyse bitti."
  
  Ama gerçekte her şey daha yeni başladı.
  
  
  YİRMİ BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Julian Marsh şüphesiz kendisinin dünyadaki en mutlu adam olduğuna inanıyordu. Tam önünde, canı istediğinde oynayabileceği, dokunulabilecek kadar yakın, dolu, bağlı bir nükleer silah duruyordu. Solunda kıvrılmış, canı isterse birlikte oynayabileceği ilahi, güzel bir kadın vardı. Ve tabii ki onunla oynadı, ancak belli bir bölge tüm ilgiden biraz acımaya başlamıştı. Belki biraz çırpılmış kremadan...
  
  Ancak önceki ve en önemli düşünce dizisine devam ederek, pencerenin yanında pasif bir terörist hücresi oturuyordu ve kendisi yine onunla kendi isteğiyle oynuyordu. Ve bir de şehrin her yerinde onun kuyruklarını kovalayan, korkmuş ve kör bir şekilde koşan Amerikan hükümeti vardı.
  
  "Julian mı?" Zoe sol kulağının sadece bir saç teli uzağında nefes alıyordu. "Tekrar güneye gitmemi ister misin?"
  
  "Elbette ama geçen seferki gibi o piçi soluma. Ona biraz izin ver, olur mu?"
  
  "Ah, elbette".
  
  March onun eğlenmesine izin verdi ve sonra ne olacağını düşündü. Zaten sabahın ortasıydı ve teslim tarihleri yaklaşıyordu. Başka bir tek kullanımlık cep telefonunu açıp acil taleplerle memleketini aramak zorunda kalacağı zaman neredeyse gelmişti. Elbette, en azından beş yüz milyonluk bir takasla gerçek bir "gizlemenin" olmayacağını biliyordu, ancak prensip aynıydı ve benzer şekilde gerçekleştirilebilirdi. Mart, günah ve kötülük tanrılarına şükranlarını sundu. Bu adamlar yanınızdayken ne başarılamazdı?
  
  Tüm güzel rüyalar gibi bu da eninde sonunda sona erecekti ama Marsh, bu süre devam ettiği sürece bundan keyif almaya karar verdi.
  
  Zoey'nin başını okşadıktan sonra ayağa kalktı, ayakkabılarının bağcıklarından birini çözdü ve pencereye doğru yürüdü. İki akılla genellikle iki farklı bakış açısı vardı ama Marsh'ın her iki kişiliği de senaryoya sadıktı. Bunlardan herhangi biri nasıl kaybedebilir? Zoe'nin prezervatiflerinden birini kapmıştı ve şimdi onu eline geçirmeye çalışıyordu. Sonunda pes etti ve iki parmağıyla yetindi. Lanet olsun, bu hâlâ onun içsel tuhaflığını tatmin ediyordu.
  
  Marsh yedek kordonla ne yapacağını düşünürken hücre lideri ayağa kalktı ve ona boş bir gülümsemeyle baktı. Bu bir Timsah'tı ya da Marsh'ın özel olarak söylediği gibi -Timsah- ve sessiz ve açıkça yavaş olmasına rağmen, içinde gerçek bir tehlike hissi vardı. Marsh kendisinin muhtemelen yelek giyenlerden biri olduğunu öne sürdü. Piyon. Uzun süreli idrara çıkma ile aynı sarf malzemesi. Marsh yüksek sesle güldü ve Timsah'la göz temasını tam da doğru anda kesti.
  
  Zoe pencereden dışarı bakarak onun ayak izlerini takip etti.
  
  Marsh, "Görülecek bir şey yok" dedi. "Böylece insanlığın bitlerini incelemekten hoşlanmıyorsun."
  
  "Ah, bazen komik olabiliyorlar."
  
  March, eğik takmayı sevdiği şapkasını bulmak için etrafına bakındı. Tabii ki, belki de New York'a varmadan önce gitmişti. Geçen hafta onun için bulanık geçti. Timsah yaklaştı ve kibarca bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sordu.
  
  "Şu anda değil. Ama yakında onları arayacağım ve paranın transferi ile ilgili detayları vereceğim."
  
  "Bunu yapacak mısın?"
  
  "Evet. Ben size yolu göstermedim mi?" Soru retorikti.
  
  "Ah, bu saçmalık. Bunu sineklik olarak kullandım."
  
  Marsh eksantrik, çılgın ve kana susamış biri olabilirdi ama onun küçük bir kısmı da akıllı, hesapçı ve tamamen işine bağlıydı. Bu yüzden Meksika tünellerinde olduğu gibi hayatta kaldı. Bir süre sonra Timsah'ı ve durumu yanlış değerlendirdiğini fark etti. Buradaki asıl kişi o değildi - öyleydi.
  
  Ve bir an için çok geç oldu.
  
  Marsh, silahı, bıçağı ve kullanılmamış şok tabancasını tam olarak nereye bıraktığını bilerek Timsah'a saldırdı. Başarıyı bekleyen Gator, darbeleri engellediğinde ve kendi darbelerinden birine karşılık verdiğinde şaşırdı. March acıyı görmezden gelerek sakince aldı ve tekrar denedi. Zoey'nin kendisine baktığını biliyordu ve tembel kaltağın neden yardımına koşmadığını merak ediyordu.
  
  Timsah darbesini yine kolaylıkla savuşturdu. Sonra Marsh arkasında bir ses duydu; bir apartman kapısının açılma sesi. Timsahın ona izin vermesine şaşırarak geri sıçradı ve arkasını döndü.
  
  Boğazından şok dolu bir nefes kaçtı.
  
  Daireye hepsi siyah giyinmiş, hepsi çanta taşıyan ve kümesteki tilkiler kadar kızgın görünen sekiz adam girdi. Marsh baktı ve sonra Gator'a döndü, gözleri şu anda bile gördüklerine tam olarak inanmıyordu.
  
  "Ne oluyor?"
  
  "Ne? Özel takım elbiseli zengin adamlar savaşlarını finanse ederken hepimizin sessizce oturacağını mı sandın? Sana haberlerim var koca adam. Artık seni beklemiyoruz. Kendi fonumuzu kendimiz finanse ediyoruz."
  
  March yüzüne aldığı çifte darbeden dolayı sendeledi. Geriye doğru düşerken Zoe'nin kendisini kaldırmasını bekleyerek yakaladı ve Zoe bunu kaldıramayınca ikisi de yere düştü. Yaşananların şoku vücudunun aşırı hızlanmasına neden oldu, ter bezleri ve sinir uçları aşırı hızlanmaya başladı ve bir gözünün köşesinde sinir bozucu bir tik başladı. Onu çocukluğundaki ve kimsenin onu umursamadığı eski kötü günlere götürdü.
  
  Timsah dairenin etrafında dolaştı ve on iki kişilik bir hücre düzenledi. Tabancalar ve diğer askeri silahlar (el bombaları, birden fazla RPG, her zaman güvenilir Kalaşnikof, göz yaşartıcı gaz, flaş bombaları ve çeşitli çelik uçlu el roketleri) keşfedildiğinde Zoey mümkün olduğu kadar küçüldü, neredeyse bir mobilya parçası haline geldi. . Bu biraz sinir bozucuydu.
  
  March boğazını temizledi, hâlâ bu odadaki Şeytan'ın en büyük boynuzlu keçisi olmasını sağlayan haysiyet ve bencilliğin son kırıntılarına tutunuyordu.
  
  "Bak" dedi. "Kirli ellerini nükleer bombamdan çek. Bunun ne olduğunu biliyor musun oğlum? Timsah. Timsah! Son teslim tarihine yetişmemiz gerekiyor."
  
  Beşinci hücrenin lideri sonunda dizüstü bilgisayarı bir kenara attı ve Marsh'a yaklaştı. Artık desteksiz ve gerçekten eldivensiz olan Alligator farklı bir insandı. "Sana bir şey borçlu olduğumu mu düşünüyorsun?" Son söz bir çığlıktı. "Ellerim temiz! Botlarım harika! Ama çok yakında kan ve küle bulanacaklar!"
  
  Mart hızla gözlerini kırpıştırdı. "Sen neden bahsediyorsun?"
  
  "Ödeme yapılmayacak. Para kalmadı! Büyük, saygın ve tek Ramses için çalışıyorum ve bana Bomba Yapımcısı diyorlar. Ama bugün başlatıcı ben olacağım. Ona hayat vereceğim!"
  
  Mart sonundaki kaçınılmaz cızırtıyı bekledi ama bu kez sesi çıkmadı. Alligator açıkça güç saldırısının kafasına gelmesine izin vermişti ve Marsh hâlâ bu insanların neden onun bombasını kullandığını anlayamıyordu. "Arkadaşlar, bu benim nükleer bombam. Bunu aldım ve sana getirdim. İyi bir ödeme bekliyoruz. Şimdi uslu çocuklar olun ve nükleer bombayı masanın üzerine koyun."
  
  Marsh, Timsah ona kan alacak kadar sert vuruncaya kadar bir şeylerin çok ters gittiğini gerçekten anlamaya başladı. Geçmişteki tüm eylemlerinin, her doğru ve yanlışın, her iyi ve kötü söz ve yorumun onu hayatının bu noktasına getirdiğini fark etti. Tüm deneyimlerinin toplamı onu bu zamanda doğrudan bu odaya getirdi.
  
  "Bu bombayla ne yapacaksın?" Korku, sanki peynir gibi bir rendeden geçiriliyormuş gibi sesini alçalttı ve kalınlaştırdı.
  
  "Yüce Ramses'ten haber alır almaz nükleer bombanızı patlatacağız."
  
  Mart nefes almadan nefesini içine çekti. "Ama milyonlarca insanı öldürecek."
  
  "Ve böylece savaşımız başlayacak."
  
  Marsh, "Bu parayla ilgiliydi" dedi. "Ödemek. Biraz eğlenceli. Amerika Birleşik Eşekleri'nin kuyruklarını kovalamasını sağlamak. Bu toplu katliamla değil, finansmanla ilgiliydi."
  
  "Seni... sen... öldürdün!" Alligator'ın fanatik tiradı bir adım daha arttı.
  
  "Evet evet ama o kadar da değil."
  
  Timsah, hareketsiz bir top haline gelinceye kadar onu tekmeledi; kaburgalarım, akciğerlerim, omurgam ve bacaklarım ağrıyor. "Sadece Ramses'ten haber bekliyoruz. Şimdi biri bana telefonu versin."
  
  
  YİRMİ ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Grand Central Terminal'in içinde Marsh'ın yapbozunun son parçaları sıralanmaya başladı. Drake bunu daha önce fark etmemişti ama bunların hepsi birinin, zaten etkisiz hale getirdiğini düşündüğü birinin büyük planının parçasıydı. Güvenmedikleri düşman zamandı ve zamanın ne kadar çabuk geçtiği, düşüncelerini kargaşaya sürükledi.
  
  Bölgenin güvenli olduğu ve çoğunluğunun polis memurları tarafından doldurulduğu ilan edildiğinde, Drake ve ekibine, sonunda bir kafe masasının alt tarafına bantlanmış olarak buldukları dördüncü iddiayı inceleme fırsatı verildi. Büyük yazı tipiyle yazılmış bir dizi sayı; genellikle mevcut en küçük yazı tipiyle yazılan başlığa gözlerinizi kısarak bakmadığınız sürece bunun ne olduğunu anlamak imkansızdı.
  
  Nükleer aktivasyon kodları.
  
  Drake inanamayarak gözlerini kıstı, yine dengesini kaybetti ve ardından Alicia'ya gözlerini kırpıştırdı. "Gerçekten mi? Bunu bize neden gönderdi?"
  
  "Sanırım bunun oyunu oynayabilme yeteneği olduğunu düşünüyorum. Bundan keyif alıyor, Drake. Öte yandan sahte de olabilirler."
  
  "Ya da hızlanma kodları," diye ekledi May.
  
  "Ya da hatta" Beau konuyu daha da belirsizleştirdi, "başka türde bir gizli silahı fırlatmak için kullanılabilecek kodlar."
  
  Drake, Moore'u aramadan önce bir süre Fransız'a baktı ve bu kadar sapkın düşüncelerin nereden geldiğini merak etti. Yeni bir talebimiz var dedi. "Ama bunun yerine nükleer silahlara yönelik bir dizi devre dışı bırakma kodu var gibi görünüyor."
  
  "Neden?" Moore şok olmuştu. "Ne? Bu hiç mantıklı değil. Sana söylediği bu mu?"
  
  Drake tüm bunların kulağa ne kadar saçma geldiğini fark etti. "Gönderiliyor." Bırakın uzay giysileri her şeyi çözsün.
  
  "İyi. Onlara gereken özeni göstereceğiz."
  
  Drake telefonu cebine koyduktan sonra Alicia kendini silkti ve uzun süre etrafına baktı. "Burada şanslıyız" dedi. "Herhangi bir kayıp yok. Ve gecikmemize rağmen Mart ayından haber yok. Peki sizce bu son gereklilik miydi?"
  
  May, "Bunun nasıl olabileceğinden emin değilim" dedi. "Bize para istediğini söyledi ancak henüz ne zaman ve nerede olduğunu söylemedi."
  
  "Yani en azından bir tane daha" dedi Drake. "Belki iki. Silahı kontrol edip tekrar yüklememiz gerekiyor. Her iki durumda da, şehrin her yerinde patlayan bunca mini bomba varken, sanırım bu işi bitirmenin çok uzağındayız."
  
  Küçük bombaların amacını merak etti. Öldürmeyin veya sakatlamayın. Evet, toplumun ruhunu dehşete düşürmüşlerdi ama nükleer bomba, Julian Marsh ve yok ettikleri kameralar göz önüne alındığında, başka bir gündemin daha olabileceğini düşünmekten kendini alamıyordu. İkincil bombalar dikkat dağıtıcı ve sinir bozucuydu. En büyük sorun, motosikletli birkaç kişinin ev yapımı havai fişek bombalarını Wall Street'e atmasından kaynaklandı.
  
  Alicia uzak köşede gizlenmiş bir büfeyi fark etti. "Şeker karışımı" dedi. "Şeker isteyen var mı?"
  
  Drake içini çekerek, "Bana iki Snickers ver," dedi. "Çünkü altmış beş gram yalnızca doksanlar içindi."
  
  Alicia başını salladı. "Sen ve senin kahrolası şekerlemelerin."
  
  "Sıradaki ne?" Beau yaklaştı ve Fransız birkaç esnemeyle vücudunun acısını dindirdi.
  
  Drake, "Moore'un oyununu geliştirmesi gerekiyor" dedi. "Proaktif olun. Ben, bütün gün Marsh'ın melodisiyle dans etmeyeceğim."
  
  "Uzatılmış," diye hatırlattı Mai ona. "Ajanlarının ve polislerinin çoğu sokaklarda polislik yapıyor."
  
  "Biliyorum," diye nefes aldı Drake. "Çok iyi biliyorum."
  
  Ayrıca Moore için Hayden ve Kinimaka'dan daha iyi bir desteğin olamayacağını da biliyordu; her ikisi de Başkan'a hitap etmişti ve her ikisi de dünyanın başlarına gelebilecek şeylerin çoğunu deneyimlemişti. Göreceli olarak sakin olan bu anda, durumu değerlendirdi, sorunları hakkında düşündü ve sonra kendini diğer takım, yani Dahl'ın takımı hakkında endişelenirken buldu.
  
  Bu çılgın İsveçli piç muhtemelen Alexander Skarsga'nın en çıplak anlarını izlerken bir Marabou barıyla kavga ediyordu.
  
  Alicia geri döndüğünde Drake başını salladı ve ona iki parça çikolata verdi. Ekip bir anlığına orada öylece durup düşündü, uyuştu. Bundan sonra ne olabileceğini düşünmemeye çalışıyorum. Arkalarında bir kafe var; Terk edilmiş eski bir işyeri gibi duruyordu; pencereleri kırılmıştı, masaları devrilmişti, kapıları parçalanmış ve menteşelerinden sarkmıştı. Şu anda bile ekipler bölgeyi yeni cihazlar bulmak için dikkatle tarıyordu.
  
  Drake, Bo'ya döndü. "Marsh'la tanıştın, değil mi? Bunu sonuna kadar götüreceğine inanıyor musun?"
  
  Fransız karmaşık bir jest yaptı. "Hımm, kim bilir? Yürüyüş tuhaf; bir an istikrarlı, bir an sonra çılgın gibi görünüyor. Belki de hepsi bir yalandan ibaretti. Webb ona güvenmedi ama bu şaşırtıcı değil. Bana öyle geliyor ki Webb hâlâ Pythia davasıyla ilgileniyorsa Marsh'ın davaya karışmış gibi davranmasına bile izin verilmezdi."
  
  Mai heyecanla, "Endişelenmemiz gereken Marsha değil," diye araya girdi. "Bu..."
  
  Ve birden her şey anlamlı geldi.
  
  Drake bunu aynı anda fark etti ve aramak üzere olduğu kişinin adını fark etti. Gözleri ısı arayan füzeler gibi onunkilerle buluştu ama bir an için hiçbir şey söyleyemediler.
  
  Bunu düşünüyorum. Değerlendirici. Korkunç bir sona.
  
  "Lanet olsun," dedi Drake. "En başından beri oyuna getirildik"
  
  Alicia onları izledi. "Normalde 'bir oda tut' derdim ama..."
  
  Mai, "Bu ülkeye asla giremez," diye inledi. "Biz olmadan olmaz."
  
  "Şimdi" dedi Drake. "Tam olarak olmak istediği yerde."
  
  Ve sonra telefon çaldı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake şok içinde neredeyse çikolatasını düşürüyordu, alternatif düşünce akışına o kadar dalmıştı ki. Ekrana bakıp bilinmeyen bir numarayı gördüğünde, birbiriyle çelişen düşüncelerin piroteknik bir patlaması kafasının etrafında sekti.
  
  Ne demeli?
  
  Yeni tek kullanımlık cep telefonundan arayan Marsh olmalı. Ona oyun oynandığını, büyük bir plan içinde kandırıldığını açıklama dürtüsüne direnmeli miydi? Hücrelerin ve nükleer silahların mümkün olduğu kadar uzun süre tarafsız kalmasını istiyorlardı. Herkese en az bir saat daha her şeyin izini sürme şansı verin. Artık oyun değişti.
  
  Ne yapalım?
  
  "Mart?" dördüncü çalıştan sonra cevap verdi.
  
  Tanıdık olmayan bir ses ona hitap etti. "Hayır! Bu Gatorrrr!"
  
  Drake telefonu kulağından uzaklaştırdı; her kelimenin sonunda yükselen tiz ve tiz kulak zarlarına hakaret ediyordu.
  
  "Bu kim? Marsh nerede?
  
  "Dedim ki - Gatorrrr! Zaten saçmalık giderek artıyor. Nerede olması gerektiği. Ama senden bir talebim daha var, uhhh. Bir tane daha, sonra bomba ya patlayacak ya da patlamayacak. O size bağlı!"
  
  "Sik beni." Drake rastgele bağırışlar nedeniyle kelimelere odaklanmakta zorlandı. "Biraz sakinleşmen lazım dostum."
  
  "Koş tavşan, koş, koş, koş. Git 3. ve 51. caddenin köşesindeki polis karakolunu bul ve sana ne kadar et parçası bıraktığımıza bak. Oraya vardığınızda son gereksinimi anlayacaksınız."
  
  Drake kaşlarını çatarak hafızasını yokladı. Bu adreste çok tanıdık bir şeyler var...
  
  Ama ses yine düşüncelerini böldü. "Şimdi koş! Koşmak! Tavşan, koş ve arkana bakma! Bir dakika veya bir saat içinde patlayacak, rrr! Ve sonra savaşımız başlayacak!"
  
  Marsh yalnızca fidye istedi. Bombanın parası senin."
  
  "Parana ihtiyacımız yok, yyyy! Bize yardım eden hiçbir kuruluşun -kendi kuruluşlarınız bile- olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bize yardım eden zenginlerin olmadığını mı sanıyorsunuz? Davamızı gizlice finanse eden komplocuların olmadığını mı sanıyorsunuz? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake uzanıp deli adamın boynunu kırmak istedi ama henüz bunu yapamayacağı için ikinci en iyi şeyi yaptı.
  
  Arama kesildi.
  
  Ve sonunda beyni her bilgiyi işliyor. Diğerleri zaten biliyordu. Yüzleri korkudan bembeyazdı, vücutları gerginlikten gergindi.
  
  "Burası bizim sitemiz değil mi?" dedi Drake. "Hayden, Kinimaka ve Moore'un şu anda olduğu yer."
  
  "Ve Ramses," dedi Mai.
  
  Eğer bomba o anda patlasaydı ekip daha hızlı koşamazdı.
  
  
  YİRMİ YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Hayden monitörleri inceledi. İstasyonun büyük bir kısmının boşaltılması ve hatta bizzat Moore'a atanan ajanların yardım için sokaklara gönderilmesiyle, yerel İç Güvenlik merkezi yıkılma noktasına kadar bunalmış hissetti. Şehirde gelişen olaylar şu an için Ramses ve Price'ın yeniden bir araya gelmesinden öncelikliydi, ancak Hayden aralarındaki iletişimin eksikliğini fark etti ve ikisinin de gerçekten söyleyecek bir şeyleri olup olmadığını merak etti. Ramses tüm cevapları bilen bilgili bir adamdı. Price, dolar peşinde koşan başka bir dolandırıcıydı.
  
  Kinimaka monitörlerin çalıştırılmasına yardımcı oldu. Hayden daha önce Hawaiilinin her iki adamdan da bilgi alınmasına karşı tavsiyede bulunduğu sırada aralarında yaşananları anlattı ve şimdi onun tepkisini merak etti.
  
  Haklı mıydı? Zavallı mıydı?
  
  Daha sonra düşünecek bir şey.
  
  Hepsi siyah beyaz ve renkli düzinelerce kare ekranda, çamurluk bükücüler ve yangınlar, parıldayan ambulanslar ve dehşete düşmüş kalabalıklar gibi görüntüler önünde parladı. New Yorklular arasındaki panik mutlak minimumda tutuldu; 11 Eylül olayları onların zihinlerinde hala taze bir korku olmasına ve her kararı etkilemesine rağmen. O gün işe gitmeyenlerden, geç kalanlara ya da ayak işlerini yapanlara kadar, 11 Eylül'den sağ çıkma öyküsü olan pek çok insan için korku, düşüncelerinden hiç ayrılmadı. Turistler çoğu zaman bir sonraki beklenmedik darbeyle yüzleşmek için dehşet içinde kaçtılar. Polis, her zaman sinirlenen yerel halkın çok az itirazına rağmen ciddi bir şekilde sokakları temizlemeye başladı.
  
  Hayden saate baktı... saat ancak 11:00'di. Daha sonra hissedildi. Ekibin geri kalanı onun aklındaydı, bugün hayatlarını kaybedebilecekleri korkusuyla midesi çalkalanıyordu. Neden bunu yapmaya devam ediyoruz? Her gün, her hafta mı? Her kavga ettiğimizde ihtimaller daha da azalıyor.
  
  Ve özellikle Dahl; Bu adam bu durumda nasıl kaldı? Eşi ve iki çocuğu olan bir erkeğin Everest Dağı büyüklüğünde bir iş ahlakına sahip olması gerekir. Askere olan saygısı hiç bu kadar yüksek olmamıştı.
  
  Kinimaka monitörlerden birine dokundu. "Kötü olabilirdi."
  
  Hayden ona baktı. "Bu da ne... ah kahretsin."
  
  Şaşkınlıkla Ramses'in harekete geçmesini, Price'a doğru koşmasını ve kafasını yere çarpmasını izledi. Terörist prens daha sonra mücadele eden bedenin üzerinde durdu ve onu acımasızca tekmelemeye başladı, her darbe bir acı çığlığı uyandırıyordu. Hayden bir kez daha tereddüt etti ve sonra yere bir kan gölünün yayılmaya başladığını gördü.
  
  "Aşağı iniyorum."
  
  "Ben de gideceğim." Kinimaka ayağa kalkmaya başladı ama Hayden onu bir hareketle durdurdu.
  
  "HAYIR. Burada sana ihtiyaç var."
  
  Bakışları görmezden gelerek bodruma doğru koştu, koridorda duran iki gardiyanı işaret etti ve Ramses'in hücresinin dış kapısını açtı. Silahlarını çekerek birlikte içeri girerler.
  
  Ramses'in sol ayağı Price'ın yanağına çarparak kemiğini kırdı.
  
  "Durmak!" Hayden öfkeyle bağırdı. "Onu öldürüyorsun."
  
  "Umurunda değil," Ramses silahını tekrar kullanarak Price'ın çenesini parçaladı. "Neden yapayım? Beni bu pislikle aynı hücreyi paylaşmaya zorluyorsun. Konuşmamızı ister misin? İşte benim demir iradem bu şekilde yerine getiriliyor. Belki şimdi öğrenirsin."
  
  Hayden parmaklıklara doğru koşup anahtarı kilide soktu. Ramses kendini destekledi ve sanki zayıf noktaları arıyor ve bu süreçten keyif alıyormuş gibi Price'ın kafatasına ve omuzlarına basmaya başladı. Price çığlık atmayı bırakmıştı ve yalnızca alçak sesle inleyebiliyordu.
  
  Hayden iki muhafızın desteğiyle kapıyı ardına kadar açtı. Törensiz saldırdı, tabancayla Ramses'in kulağının arkasına vurdu ve onu Robert Price'tan uzaklaştırdı. Daha sonra sızlanan adamın yanında dizlerinin üzerine çöktü.
  
  "Yaşıyorsun?" Kesinlikle çok endişeli görünmek istemiyordu. Onun gibi insanlar endişeyi istismar edilebilecek bir zayıflık olarak görüyorlardı.
  
  "Acıtıyor?" Kendini Price'ın kaburgalarına bastırdı.
  
  Cıyaklama ona "evet, oldu" dedi.
  
  "Tamam tamam, sızlanmayı bırak. Arkanı dön de seni göreyim."
  
  Price yuvarlanmaya çalıştı ama bunu yaptığında Hayden kan maskesini, kırık dişleri ve yırtık dudakları görünce irkildi. Kulağının kırmızı olduğunu ve gözünün bir daha asla çalışmayacak kadar şişmiş olduğunu gördü. En iyi dileklerine rağmen yüzünü buruşturdu.
  
  "Saçmalık".
  
  Ramses'e doğru yola çıktı. "Dostum, deli misin diye sormama bile gerek yok, değil mi? Senin yaptığını ancak bir deli yapar. Neden? Neden? Hedef? Bunun senin aklından geçtiğinden bile şüpheliyim."
  
  Glock'u kaldırdı, aslında tam olarak ateş etmeye hazır değildi. Yanındaki muhafızlar Ramses'in ona saldırması ihtimaline karşı onu koruyordu.
  
  "Vur" dedi Ramses. "Kendinizi acılarla dolu bir dünyadan kurtarın."
  
  "Eğer burası senin ülken, senin evin olsaydı beni hemen öldürürdün değil mi? Her şeyi bitireceksin.
  
  "HAYIR. Bu kadar çabuk öldürmenin nesi eğlenceli? Önce seni soyarak, uzuvlarını bağlayarak onurunu yok ederim. Sonra o anda ne doğru görünürse görünsün, rastgele bir yöntem kullanarak iradeni kırardım. O zaman seni öldürmenin ve tekrar tekrar geri getirmenin bir yolunu bulurdum, sen bana hayatını sona erdirmem için yüzüncü kez yalvardığında sonunda pes ederdim.
  
  Hayden izledi, Ramses'in gözlerindeki gerçeği gördü ve titremesine engel olamadı. Karşınızda hiç düşünmeden New York'ta nükleer bomba patlatacak bir adam vardı. Dikkati Ramses ve muhafızları tarafından o kadar yoğunlaştırılmıştı ki, arkalarından gelen ayak seslerine ve düzensiz nefes alışlara tepki vermediler.
  
  Ramses'in gözleri parladı. Hayden aldatıldıklarını biliyordu. Arkasını döndü ama yeterince hızlı değildi. Price Savunma Bakanı olabilirdi ama aynı zamanda seçkin bir askeri kariyere sahipti ve şimdi hatırladığını yaşıyordu. Her iki elini de muhafızın uzanmış koluna vurarak tabancasının yere düşmesine neden oldu ve ardından yumruğunu adamın karnına vurarak onu ikiye büktü. Bunu yaparken Hayden ve diğer gardiyanın onu vurmayacağına bahse girerek çeşitli şekillerde kendi pozisyonuna bahse girerek silahın üzerine düştü.
  
  Ve koltuk altına ateş etti, kurşun sersemlemiş gardiyanın gözüne isabet etti. Hayden duygularını bir kenara bırakıp Glock'unu Price'a doğrulttu ama Ramses traktördeki bir boğa gibi ona saldırdı, vücudunun tüm gücüyle felç oldu ve kadının ayaklarını yerden kesmesine neden oldu. Ramses ve Hayden hücrenin içinde sendeleyerek ilerlediler ve Price'a ikinci korumaya temiz bir vuruş yapma fırsatı verdi.
  
  Karışıklığı kendi avantajına kullanarak bundan yararlandı. İkinci gardiyan ise kendisini öldüren kurşunun yankısından önce hayatını kaybetti. Vücudu Price'ın ayaklarının dibine düştü ve sekreterin işleyen tek gözü tarafından izlendi. Hayden, Ramses'in devasa bedeninin altından dışarı çıktı, hâlâ Glock'unu tutuyordu, gözleri çılgına dönmüştü ve Price'ı silah zoruyla tutuyordu.
  
  "Neden?"
  
  Price perişan bir halde, "Öldüğüm için mutluyum," dedi. "Ölmek istiyorum".
  
  "Bu saçmalığı kurtarmaya yardım etmek için mi?" Zeminde tökezleyerek mücadele etti.
  
  Ramses, "Bir oyunum daha kaldı," diye mırıldandı.
  
  Hayden altındaki zeminin titrediğini, bodrumun duvarlarının titrediğini ve etrafa harç bulutları saçtığını hissetti. Kafesin parmaklıkları bile titremeye başladı. Ellerini ve dizlerini yeniden düzenleyerek sakinleşti ve yukarıya, aşağıya, sola ve sağa baktı. Hayden tekrar tekrar yanıp sönen ışıklara baktı.
  
  Şimdi ne olacak? Bu da nedir böyle...
  
  Ama o zaten biliyordu.
  
  Site kara saldırısına maruz kaldı.
  
  
  YİRMİ SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Duvarlar sallanmaya devam ederken Hayden'ın nefesi kesildi. Ramses ayağa kalkmaya çalıştı ama etrafındaki oda sarsıldı. Terörist dizlerinin üzerine çöktü. Price, odanın köşesinin değişmesini, eklemlerin hareket edip yeniden düzenlenmesini, eğimlerin her saniye değişmesini hayranlıkla izledi. Hayden, tavanın bir kısmı çöktüğünde düşen harç parçasından kaçındı. Çatıdan sarkan teller ve hava kanalları, rengarenk sarkaçlar gibi sallanıyordu.
  
  Hayden hücre kapısına yöneldi ama Ramses onun yolunu kesecek kadar akıllıydı. Glock'u hâlâ elinde tuttuğunu fark etmesi biraz zaman aldı ve o sırada tavanın büyük bir kısmı çöküyordu ve parmaklıklar da içe doğru eğilerek neredeyse çöküyordu.
  
  Price nefes nefese, "Bence... abarttın," dedi.
  
  Hayden, Ramses'in yüzüne, "Bütün bu lanet yer yerle bir oluyor," diye bağırdı.
  
  "Henüz değil".
  
  Terörist ayağa kalktı ve uzaktaki duvara doğru koştu; harç bulutları, beton ve sıva parçaları etrafa uçup düşüyordu. Dış kapı sarktı ve ardından savrularak açıldı. Hayden barı yakaladı ve kendini yukarı çekerek deliye yetişti, Price da arkasında topallıyordu. Tepede adamları vardı. Ramses ancak bu kadar ileri gidebilirdi.
  
  Hayden bu düşünceyle telefonunu aradı ama Ramses'e zar zor yetişebildi. Bu adam hızlıydı, sertti ve acımasızdı. Bir polis memurunun meydan okumasını görmezden gelerek onu Hayden'ın üzerine fırlattı. Adamı yakaladı, tuttu ve o sırada Ramses çoktan üst kapıdan içeri girmeye başlamıştı.
  
  Hayden sıcak takip için koştu. Üst kapı ardına kadar açıktı, camı çatlamış, çerçeveleri parçalanmıştı. İlk başta monitör odasından görebildiği tek şey, yerden kalkıp birkaç çarpık ekranı düzeltmek için uzanan Moore'du. Diğerleri ise demirleme yerlerinden koptu, duvardan ayrıldı ve yere inerken düştü. Kinimaka şimdi omuzlarından düşen ekranla, saçına cam ve plastikle ayağa kalktı. Odadaki diğer iki ajan kendilerini toparlamaya çalışıyorlardı.
  
  "Bize ne çarptı?" Moore, Hayden'ı fark edince odadan dışarı koştu.
  
  "Ramses hangi cehennemde?" çığlık attı. "Onu görmedin mi?"
  
  Moore'un ağzı açık kaldı. "Hücre bloğunda olmalı."
  
  Kinimaka omuzlarındaki cam ve diğer kalıntıları temizledi. "İzledim... Sonra kıyamet koptu."
  
  Hayden solundaki merdivenleri ve ilerideki, bölgenin ana ofisine bakan balkonu fark ettiğinde yüksek sesle küfretti. Binayı geçmekten başka çıkış yolu yoktu. Korkuluklara koştu, onu yakaladı ve aşağıdaki odayı inceledi. Teröristlerin planladığı gibi personel azaltıldı ancak zemin kattaki bazı işler işgal edildi. Hem erkekler hem de kadınlar eşyalarını topluyorlardı, ancak çoğu sanki bir saldırı bekliyormuş gibi silahlarını çekerek ana girişe doğru ilerliyordu. Ramses'in onların arasında olması mümkün değildi.
  
  Nerede o zaman?
  
  Beklenti. İzliyorum. Değildi...
  
  "Bu son değil!" - çığlık attı. "Pencerelerden uzaklaşın!"
  
  Çok geç. Blitzkrieg devasa bir patlamayla başladı; ön camlar patladı ve duvarın bir kısmı çöktü. Hayden'ın tüm bakış açısı değişti, tavan çizgisi düştü. Polis düşerken istasyon genelinde enkaz patladı. Bazıları dizlerinin üzerine çöktü ya da sürünerek uzaklaştı. Diğerleri yaralandı ya da kendilerini kapana kısılmış halde buldular. RPG, kırık cepheden tıslayarak geçti ve görevlinin konsoluna çarparak yakındaki alana alev, duman ve enkaz bulutları gönderdi. Hayden daha sonra koşan ayaklar gördü ve birçok maskeli adam ortaya çıktı, hepsinin omuzlarında silahlar vardı. Her iki tarafa da yayılarak hareket eden her şeyi hedef aldılar ve dikkatle değerlendirdikten sonra ateş açtılar. Hayden, Kinimaka ve Moore hemen ateşe karşılık verdi.
  
  Mermiler yıkılan istasyonu deldi. Hayden, kendisini koruyan ahşap balkon parçalara ayrılmaya başlamadan önce aşağıda on bir kişi saydı. Mermiler doğrudan geçti. Parçalar koparak tehlikeli kıymıklara dönüştü. Hayden arkadan onun üzerine düştü ve sonra yuvarlandı. Yeleği iki küçük darbe almıştı, kurşunlardan kaynaklanmamıştı ve baldırındaki şiddetli ağrı ona tahta bir çivinin açıkta kalan ete çarptığını söylüyordu. Kinimaka'nın da nefesi kesildi ve Moore ceketini çıkarıp omzundaki talaşları temizlemek için ayağa kalktı.
  
  Hayden sürünerek balkona geri döndü. Boşluklardan saldırı grubunun ilerleyişini izledi ve liderlerini çağırırken gırtlaktan gelen homurtuları duydu. Ramses avlanan bir aslan gibi koşup bir saniyeden kısa sürede Hayden'ın görüş alanından çıktı. Ateş etme şansını zorladı ama kurşunun yakına uçmayacağını zaten biliyordu.
  
  "Saçmalık!"
  
  Hayden ayağa kalktı, Kinimaka'ya baktı ve merdivenlere doğru koştu. Terörist prensin kaçmasına izin veremezlerdi. Onun sözüyle bomba patlayacaktı. Hayden çok beklemeyeceğine dair bir his vardı.
  
  "Git buradan, git!" - Mano'ya bağırdı. "Ramses'i derhal geri getirmeliyiz!"
  
  
  YİRMİ DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Alanın hemen dışındaki kavşak genellikle insanlarla doluydu, geçit yayalarla tıkanmıştı ve yollar, geçen arabaların sürekli ritmiyle gürlüyordu. Çok pencereli yüksek binalar genellikle aralarındaki korna ve kahkaha seslerini yansıtıyordu, bu da insan etkileşiminde bir artışa işaret ediyordu, ancak bugün manzara çok farklıydı.
  
  Duman yol boyunca dönerek gökyüzüne yükseldi. Kırık camlar kaldırımlara saçıldı. Bomba şoku içindeki ve yaralılar akıllarını başlarına toplarken ya da saklandıkları yerden çıkarken merkezde boğuk sesler fısıldıyordu. Yakın mesafeden sirenler çalıyordu. Binalarının 3. Cadde tarafı dev bir fareye benziyordu, onu bir parça gri peynir zannetti ve ondan büyük ısırıklar aldı.
  
  Hayden bunun pek farkına varmadı; istasyondan koşarak çıktı ve ardından kaçanları ararken yavaşladı. Tam karşıda, 51. Cadde'de koşanlar sadece onlardı; siyahlar giymiş on bir adam, Ramses'in diğerlerinin üzerinde yükseldiği açıkça görülüyordu. Hayden etrafını saran sessizlik, sessizliğin çığlığı ve onu kör etmeye çalışan toz bulutları karşısında şaşkına dönmüş halde molozlarla kaplı kavşaktan hızla geçti. Yukarıda, ofis binalarının çatıları arasındaki boşluklarda (bir ızgaradaki çizgiler gibi dik bir yolu işaretleyen düz beton sütunlar) sabah güneş ışığı rekabet etmekte zorlanıyordu. Güneş öğleden önce nadiren sokaklarda beliriyor, pencerelerden bir süre önce yansıyor ve yalnızca kavşakları aydınlatıyor, ta ki tepeye yükselip binaların arasından aşağıya doğru yolunu bulamayana kadar.
  
  Sadık yaşlı köpek Kinimaka da aceleyle onun yanında yürüyordu. "Onlardan sadece on iki tane var" dedi. "Moore konumumuzu izliyor. Takviye gelene kadar onları takip edeceğiz, tamam mı?"
  
  "Ramses" dedi. "Bu bizim önceliğimiz. Ne pahasına olursa olsun onu geri getireceğiz."
  
  "Hayden," Kinimaka neredeyse park halindeki bir minibüsle çarpışıyordu. "Bunu iyice düşünmüyorsun. Ramses her şeyi planladı. Ve bunu yapmamış olsa bile - yeri bir şekilde beşinci odaya sızdırılmış olsa bile - artık bunun bir önemi yok. Bu bulmamız gereken bomba."
  
  "Ramses'i yakalamak için bir neden daha."
  
  Kinimaka, "Bize asla söylemeyecek" dedi. "Ama belki öğrencilerinden biri bunu yapar."
  
  Hayden, "Ramses'i ne kadar uzun süre dengesiz tutabilirsek," dedi. "Bu şehrin tüm bunlardan kurtulma şansı ne kadar artarsa."
  
  Yüksek binaların oluşturduğu birkaç gölgeyi koruyarak ve hiç ses çıkarmamaya çalışarak kaldırım boyunca koştular. Ramses, sürünün merkezinde emirler veriyordu ve Hayden şimdi piyasada bu adamlara "lejyonerlerim" dediğini hatırlıyordu. Her biri ölümcül ve davalarına sadıktı; sıradan paralı askerlerden kat kat üstündü. İlk başta, on iki kişi fazla düşünmeden aceleyle kendileriyle alan arasında biraz mesafe bırakarak ilerlediler, ancak bir dakika sonra yavaşlamaya başladılar ve ikisi, takipçilerin olup olmadığını kontrol etmek için geriye baktı.
  
  Hayden Glock'undan öfkeyle havlayarak ateş açtı. Bir adam düştü ve geri kalanlar da dönüp karşılık verdi. İki eski CIA ajanı beton bir çiçek tarhının arkasına saklandı. Hayden düşmanını gözden kaçırmak istemeyerek yuvarlak kenarından baktı. Ramses, halkının örtbas ettiği bir çöküşün eşiğindeydi. Şimdi Robert Price'ın kaderine terk edildiğini, zar zor ayakta durabildiğini, ancak dayak yiyen, yaşlanan bir adama göre hâlâ iyi durumda olduğunu görüyordu. Dikkati Ramses'e döndü.
  
  "O orada, Mano. Üstesinden gelelim. O ölürse yine de patlayacaklarını mı sanıyorsun?"
  
  "Lanet olsun, bilmiyorum. Onu canlı ele geçirmek daha iyi sonuç verirdi. Belki onu fidye olarak tutabiliriz.
  
  "Evet, tamam, önce yeterince yaklaşmalıyız."
  
  Kamera yeniden yakınlaştı ve bu kez kaçışlarını görüntüledi. Hayden çiçek tarhlarından çiçek tarhlarına koşup onları sokakta kovalıyordu. Mermiler iki grup arasında uçuşarak camları kırdı ve park halindeki araçlara çarptı. Dağınık sarı taksi sırası, Hayden'a daha iyi bir koruma ve yaklaşma şansı sunuyordu ve o da bu taksiyi kullanmakta tereddüt etmedi.
  
  "Haydi!"
  
  İlk taksiye bindi, yana kaydı ve bir sonraki taksiye koşarken yol kenarında kalan diğer taksiyi kendini korumak için kullandı. Gardiyanlar onları kaldırmaya çalışırken etrafındaki pencereler patladı, ancak kapak Ramses'in yeni lejyonerlerinin nerede olduklarını asla tam olarak bilemediği anlamına geliyordu. Dört taksi sonra koşucuları saklanmaya zorluyor, yavaşlatıyorlardı.
  
  Kinimaki'nin kulaklığı çatırdamaya başladı. "Yardım beş dakika uzakta."
  
  Ama bu bile belirsizdi.
  
  Hücre bir kez daha kompakt bir grup olarak çalışıyordu. Hayden, boşluğu güvenli bir şekilde kapatamadığı için kovalamaya başladı ve aynı zamanda cephane tasarrufu yapmak zorunda kaldı. Hareketleri daha çılgın ve daha az ihtiyatlı hale geldikçe, hücrenin takviye kuvvetlerinin gelme olasılığı konusunda da endişelenmeye başladığı ortaya çıktı. Hayden arka korumalardan birine nişan aldı ve ateş ederken heykel ağacının yanından geçtiği için ıskaladı.
  
  Tamamen kötü şans.
  
  "Mano," dedi aniden. "Onlardan birini bir yerlerde mi kaybettik?"
  
  "Tekrar say."
  
  Sadece on sayı sayabiliyordu!
  
  Bir anda ortaya çıktı, park edilmiş bir arabanın altından şık bir şekilde fırladı. İlk darbesi Kinimaki'nin dizinin arkasına indi ve iri adamın eğilmesine neden oldu. Tekme atarken sağ eliyle küçük bir PPK kaldırdı ve boyutu onu daha az ölümcül kılmıyordu. Hayden, Kinimaka'yı bir kenara attı; nispeten küçük vücudu, dünya çapındaki herhangi bir sporcu kadar güçlü ve enerjikti, ancak bu bile büyük adamı biraz harekete geçirebiliyordu.
  
  Mermi aralarında uçtu, sersemletici, nefes kesici, saf cehennemin en kısa anıydı ve sonra lejyoner tekrar hareket etti. Hayden'ın dizine bir darbe daha geldi ve Mano düşmeye devam ederek düşmanlarının siper olarak kullandığı park halindeki arabaya göğüs hizasında çarptı. Kendini çaresizce dizlerinin üzerinde dönmeye çalışırken bulduğunda ağzından bir homurtu kaçtı.
  
  Hayden dizinde bir acı hissetti ve daha da önemlisi ani bir denge kaybı hissetti. Ramses'in kaçışı ve bunu takip eden korkunç büfe hakkında, savaşan lejyonerden daha fazlasını biliyordu ve varlığının her bir parçası bu işin bir an önce bitmesini istiyordu. Ama bu adam bir savaşçıydı, gerçek bir savaşçıydı ve açıkça hayatta kalmak istiyordu.
  
  Tabancayı tekrar ateşledi. Hayden artık dengesini kaybettiği için mutluydu çünkü beklediği yerde değildi. Ancak kurşun omzunu sıyırmıştı. Kinimaka tabancayı eline atarak onu bir kas dağının altına gömdü.
  
  Lejyoner, Hawaii'liyle savaşmanın yararsızlığını görerek onu anında terk etti. Daha sonra sekiz inçlik korkunç bir bıçak çıkardı ve Hayden'a saldırdı. Beceriksizce büküldü ve ölümcül darbeden kaçınmak için biraz alan kazandı. Kinimaka tabancasını salladı , ancak lejyoner bunu öngörmüştü ve çok daha hızlı salladı, bıçak Hawaiilinin göğsünden şiddetli bir şekilde kesti, adamın yeleği nedeniyle önemsiz hale geldi ama yine de onu kalçalarının üzerine fırlattı.
  
  Bu değişim Hayden'a ihtiyaç duyduğu şansı verdi. Tabancasını çıkarırken lejyonerin ne yapacağını tahmin etti -arkasını dönüp bıçağı sinsice fırlattı- ve kenara çekilerek tetiği çekti.
  
  Bıçak arabanın kapısına çarpıp yere düşerken, üç kurşun adamın göğsünü parçaladı ve hiçbir zarar vermedi.
  
  Hayden Kinimake'e "Onu Walter'a götürün" dedi. "Her kurşuna ihtiyacımız olacak."
  
  Ayağa kalktığında, birkaç yüz metre ötede, şüphe götürmez bir grup silahlı adamın caddede aceleyle ilerlediğini gördü. Artık işler daha da karmaşıklaşıyordu; bir grup insan ortaya çıkıyor ve sokaklarda dolaşıyor, evlerine gidiyor ya da hasarları kontrol ediyor, hatta göz önünde durup Android cihazlarına tıklıyorlardı - ancak Ramses'in kafasının birkaç metrede bir görünen görüntüsü anında tanınabiliyordu. .
  
  "Şimdi hareket edin" dedi, ağrıyan, morarmış uzuvlarını kapasitelerinin ötesinde çalışmaya zorlayarak.
  
  Kamera kayboldu.
  
  "Ne-"
  
  Kinimaka kaportanın üzerinden atlayarak arabanın etrafında dolaştı.
  
  Hawaiili nefes nefese, "Büyük spor mağazası," dedi. "İçeriye daldılar."
  
  Hayden son iki kelimeyi küçümseyerek, "Yolun sonu Prens Ramses," dedi. "Acele et Mano. Dediğim gibi o piçi meşgul tutmalı ve dikkatini bu nükleer bombadan uzaklaştırmalıyız. Her dakika, her saniye önemlidir."
  
  
  OTUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Birlikte spor mağazasının hâlâ sallanan ön kapılarından geçip geniş, sessiz iç mekana doğru yürüdüler. Her koridorda vitrinler, raflar ve elbise askıları her yerdeydi. Açık çerçeveli tavana monte edilen aydınlatma, parlak fayanslarla sağlandı. Hayden yansıtıcı beyaz zemine baktı ve mağazanın kalbine uzanan tozlu ayak izlerini gördü. Aceleyle mağazasını kontrol etti ve yeleğini düzeltti. Elbise askısının altından dışarı bakan yüz onu ürküttü ama yüz hatlarına kazınan korku onu yumuşattı.
  
  "Endişelenme" dedi. "Aşağıya in ve sessiz ol."
  
  Yol tarifi istemesine gerek yoktu. Her ne kadar çamurlu izleri takip ediyor olsalar da ilerideki gürültü hedeflerinin konumlarını ele veriyordu. Price'ın sürekli inlemesi ek bir faydaydı. Hayden tozluklarla dolu metal bir kol dayanağının altına kaydı ve Nike antrenman üniforması giymiş kel bir mankenin yanından geçerek spor malzemeleri için ayrılmış alana doğru itti. Halter rafları, ağırlık tepsileri, trambolinler ve koşu bantları eşit sıralar halinde dizilmiştir. Hemen başka bir bölüme geçiyorum, bir terör örgütü vardı.
  
  Bir adam onu gördü, alarmı çalıştırdı ve ateş açtı. Hayden belli bir açıyla hızla koştu ve kurşunun kürekçinin metal kolundan birkaç santim solunda sektiğini duydu. Kinimaka yana atladı, koşu bandının konveyör kısmına ağır bir şekilde indi ve boşluktan yuvarlanarak geçti. Hayden, lejyonerin iltifatına, başının üzerindeki spor ayakkabı rafında bir delik açarak karşılık verdi.
  
  Meslektaşları dağılırken adam yavaşça geri çekildi. Hayden numaralarını kontrol etmek için pembe spor çantasını havaya fırlattı ve dört ayrı atış ona sert bir şekilde çarptığında yüzünü buruşturdu.
  
  Kinimaka, "Belki de Ramses'in kaçışını gizliyordur," diye nefes aldı.
  
  Hayden derin bir nefes alarak, "Eğer Torsten Dahl'a ihtiyacımız olsaydı," dedi.
  
  "Çılgın modu denememi ister misin?"
  
  Hayden kahkahasını bastıramadı. "Bunun vites değiştirmekten çok bir yaşam tarzı seçimi olduğunu düşünüyorum" dedi.
  
  "Her ne ise" dedi Kinimaka. "Hadi acele edelim."
  
  Hayden onu yumruklayarak yendi, siperden atladı ve hızla ateş açtı. Figürlerden biri hırıldayıp yana düştü, geri kalanlar da eğildi. Hayden onlara saldırdı, yollarına engeller çıkardı ama aradaki farkı olabildiğince çabuk kapattı. Lejyonerler yüksekten ateş ederek geri çekildiler ve mevcut her marka ve renkteki spor ayakkabılarıyla dolu, tavan yüksekliğindeki bir rafın arkasında gözden kayboldular. Hayden ve Kinimaka diğer tarafa oturup bir anlığına durdular.
  
  "Hazır?" - Diye sordum. Hayden, yere düşen hücre üyesini silahından kurtarırken içini çekti.
  
  "Git," dedi Kinimaka.
  
  Onlar ayağa kalkarken, bir makineli tüfek ateşi başlarının üzerindeki eğitim rafını hafifçe ezdi. Üzerlerine metal ve karton, branda ve plastik parçaları yağdı. Tüm yapı sallanırken Hayden kenara tırmandı.
  
  "Ah..." diye başladı Kinimaka.
  
  "Saçmalık!" Hayden işini bitirip atladı.
  
  Geniş tezgâhın üst yarısının tamamı çöktü, parçalara ayrıldı ve üzerlerine düştü. Devasa, sarkan raflardan oluşan bir duvar, geldiklerinde metal destekleri, karton kutuları ve yeni kanvas ayakkabı yığınlarını bir kenara fırlattı. Kinimaka kendisini binadan korumak istermiş gibi elini kaldırdı ve kendinden emin bir şekilde hareket etmeye devam etti ancak kütlesi nedeniyle kaçan Hayden'ın gerisine düştü. Düşen kütleden uzaklaşırken, sürüklenen bacağı metal bir desteğe takılan Kinimaka, başını kollarının altına gömdü ve onun üzerine düşerken kendini destekledi.
  
  Hayden elinde silahla atışı bitirdi ve arkasına baktı. "Mano!"
  
  Ama sorunları daha yeni başlıyordu.
  
  Dört lejyoner ona saldırdı, tabancayı tekmeledi ve tüfeklerinin dipçikleriyle vücuduna vurdu. Hayden kendini kapattı ve sonra biraz daha yuvarlandı. Basketbol toplarının olduğu bir raf devrildi ve turuncu toplar her yöne uçuştu. Hayden omzunun üzerinden baktı, hareket eden gölgeleri gördü ve Glock'unu bulmak için etrafına baktı.
  
  Bir silah sesi duyuldu. Bir kurşunun başının yakınında bir şeye çarptığını duydu.
  
  "Burada dur" dedi ses.
  
  Hayden donup kaldı ve Ramses'in adamlarının gölgeleri üzerine çökerken başını kaldırdı.
  
  "Artık bizimlesin."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake, yanında Alicia'yla birlikte harap bölgeye daldı. Gördükleri ilk hareket, üst kattaki balkonda dönüp onlara silah doğrultan Moore'dan geldi. Yarım dakika sonra yüzünde bir rahatlama belirdi.
  
  "Sonunda" diye nefes aldı. "Sanırım buraya ilk siz geldiniz."
  
  Drake, "Küçük bir ön uyarı aldık" dedi. "Timsah adında bir palyaço mu?"
  
  Moore şaşkın görünüyordu ve onları yukarıya çağırdı. "Onu hiç duymadım. Beşinci hücrenin lideri mi?"
  
  "Öyle düşünüyoruz, evet. O, kıçı saçmalıklarla dolu bir salak ama şimdi bu nükleer bombanın sorumlusu."
  
  Moore ağzı açık izledi.
  
  Alicia tercüme etti. "Timsah, on galon kahveden sonra Julian Marsh'tan daha çılgın geliyor ve onun söyleyeceklerini duymadan bunun imkansız olduğunu söylerdim. Peki Hayden nerede ve burada ne oldu?"
  
  Moore, Ramses ile Price arasındaki kavga ve ardından kaçış hakkında yorum yaparak her şeyi onlara anlattı. Drake istasyonun durumuna ve ajanların yetersiz dağılımına karşı başını salladı.
  
  "Bunu planlamış olabilir mi? Peru'daki o lanet kaleden mi geliyorsun? Çarşıyı keşfederken bile mi?"
  
  Mai şüpheci görünüyordu. "Teorilerinizden biri için bile biraz abartılı görünüyor."
  
  Alicia, "Ve bunun hiçbir önemi yok," dedi. "Gerçekten mi? Yani kimin umrunda? Kendimize gaz vermeyi bırakıp aramaya başlamalıyız."
  
  May, "Bu sefer" dedi. "Taz'a katılıyorum. Belki de son sevgilisi ona biraz anlam kazandırmıştır." Bo'ya zarif bir bakış attı.
  
  Moore ona bakarken Drake büzüldü, gözleri artık daha da genişti. İçişleri Bakanlığı ajanı dördüne baktı.
  
  Harika bir partiye benziyor arkadaşlar.
  
  Drake omuz silkti. "Nereye gittiler? Hayden ve Kinimaka mı?"
  
  Moore işaret etti. "51. Ramses'i, on bir takipçisini ve o salak Price'ı dumanın içine doğru takip etti. Birkaç dakika sonra onları gözden kaybettim."
  
  Alicia bir dizi ekranı işaret etti. "Onları bulabilir misin?"
  
  "Kanalların çoğu devre dışı. Ekranlar yıkılıyor. Şu anda Battery Park'ı bulmamız çok zor olur."
  
  Drake kırık balkon korkuluğuna doğru yürüdü ve istasyona ve dışarıdaki sokağa baktı. Önünde uzanan, hayal ettiği şehirle çelişen, en azından bugünlük gerileyen tuhaf bir dünyaydı. Bu insanların iyileşmesine yardım etmenin tek bir yolunu biliyordu.
  
  Onları güvende tut.
  
  "Başka haberin var mı?" Moore'a sordu. "Sanırım Marsh'la ve şu Timsah denen adamla konuşuyordun."
  
  Alicia, "Biz de sana söylemiştik," dedi. "Devre dışı bırakma kodlarını kontrol ettiniz mi?"
  
  Moore, hayatta kalan ekranlardan birinde yeni yanıp sönmeye başlayan, yanıp sönen bir simgeye işaret etti. "Hadi izleyelim".
  
  Beau bir içecek almak için su soğutucusuna doğru giderken Drake geri döndü. Moore e-postayı yüksek sesle okudu, hemen konuya girdi ve devre dışı bırakma kodlarının gerçekliğini doğruladı.
  
  "Yani," diye okudu Moore dikkatle. "Kodlar aslında koşerdir. Bunun harika olduğunu söylemeliyim. Sence Marsh gasp edileceğini biliyor muydu?"
  
  Drake, "Birçok neden olabilir" dedi. "Kendiniz için güvenlik. Eşiğinde dengeleme. Basit gerçek şu ki, adamın tam şarjörden altı tur eksiği var. Eğer o Timsah kulağa bu kadar iddialı gelmeseydi, şu anda kendimi daha güvende hissederdim."
  
  "Ne oldu?"
  
  "Fındık?" Drake denedi. "Bilmiyorum. Hayden sizin dilinizi benden daha iyi konuşuyor."
  
  "İngilizce". Moore başını salladı. "Dilimiz İngilizce."
  
  "Öyle diyorsan. Ama bu iyi bir şey arkadaşlar. Orijinal devre dışı bırakma kodları iyi bir şeydir."
  
  "Bilim adamları nükleer yükün kaynağını belirledikten sonra onlarla yine de iletişime geçebilirdik, anlıyor musun?" Beau geri gelip plastik bardaktan bir yudum alırken şunları söyledi.
  
  "Hımm evet ama henüz olmadı. Ve bildiğimiz kadarıyla kodları değiştirdiler ya da yeni bir tetikleyici eklediler."
  
  Beau bunu hafif bir baş sallamayla kabul etti.
  
  Drake saatine baktı. Neredeyse on dakikadır istasyondaydılar ve Hayden ya da Dahl'dan tek kelime yoktu. Bugün on dakika sonsuzluk gibi geldi.
  
  "Hayden'ı arıyorum." Cep telefonunu çıkardı.
  
  "Merak etme" dedi Mai. "Bu Kinimaka değil mi?"
  
  Drake işaret ettiği yere doğru hızla döndü. Mano Kinimaki'nin şüphe götürmez figürü caddede topallayarak yürüyor, eğiliyor, açıkça acı çekiyordu ama inatla istasyona doğru koşuyordu. Drake bir düzine soruyu yuttu ve bunun yerine doğrudan onlara cevap verebilecek kişiye koştu. Ekip dışarı çıktığında Mano'yu molozlarla dolu bir kavşakta yakaladı.
  
  "N'aber ahbap?"
  
  Hawaiilinin onlarla tanışmanın verdiği rahatlık, yüzeyin hemen altında gizlenen korkunç zihinsel acının gölgesinde kaldı. "Hayden ellerinde," diye fısıldadı. "Üçünü devirdik ama Ramses'in ya da Price'ın yanına yaklaşamadık. Ve sonunda bize pusu kurdular. Beni oyundan çıkardı ve bir ton molozun altından çıktığımda Hayden gitmişti."
  
  "Onu ele geçirdiklerini nereden biliyorsun?" Beau sordu. "Belki de hâlâ takip ediyordur?"
  
  Kinimaka, "Kollarım ve bacaklarım yaralanmış olabilir" dedi. "Fakat kulaklarım gayet iyi duyuyordu. Onu silahsızlandırdılar ve sürükleyerek götürdüler. Söyledikleri son şey şuydu..." Kinimaka ağır bir kalple yutkundu, devam edemedi.
  
  Drake adamın bakışlarını yakaladı. "Onu kurtaracağız. Bunu her zaman yapıyoruz."
  
  Kinimaka irkildi. "Her zaman değil".
  
  "Ona ne söylediler?" Alicia ısrar etti.
  
  Kinimaka sanki güneş ışığından ilham alıyormuş gibi gökyüzüne baktı. "Bu nükleer bombaya daha yakından bakacaklarını söylediler. Onu sırtına bağlayacaklarını söylediler."
  
  
  OTUZ İKİNCİ BÖLÜM
  
  
  Thorsten Dahl, Times Meydanı çevresindeki alanı temizlemek için birkaç ekip bıraktı ve ekibini dar bir sokağın oluşturduğu gölgelerin derinliklerine götürdü. Sessiz ve kaygısızdı; önemli bir telefon görüşmesi yapmak için mükemmel bir yerdi. Önce Hayden'ı aradı ama cevap alamayınca Drake ile iletişime geçmeye çalıştı.
  
  "Mesafe burada. En son haberler neler?
  
  "Bokun içindeyiz dostum..."
  
  "Yine toplarına mı çıktın?" Dahl sözünü kesti. "Ne var ne yok?"
  
  "Bu sefer boynuma kadar değil. O çılgın piçler hücrelerinden kaçtılar ya da kırıldılar. Ramses ve Price artık yoklar. Beşinci hücre on iki kişiden oluşuyor ya da öyleydi. Mano üç tane olduğunu söylüyor."
  
  Dahl tonlamayı yakaladı. "Mano konuşuyor mu?"
  
  "Evet dostum. Hayden'ı yakaladılar. Onu da yanlarında götürdüler."
  
  Dahl gözlerini kapattı.
  
  "Ama hâlâ biraz zamanımız var." Drake olumlu tarafı denedi. "Eğer hemen havaya uçurmak isteselerdi kesinlikle almazlardı."
  
  Yorkie'ler haklıydı, Dahl'ın itiraf etmesi gerekiyordu. Drake'in, Marsh'ın artık Karanlıklar Prensi rolünden çıkarıldığını ve yerine geçici olarak Timsah adlı birinin getirildiğini açıklamaya devam etmesini dinledi. Homeland bu adamın Amerikan destekçisi olduğunu ancak tespit edebildi.
  
  "Gerçekten mi?" dedi Dahl. "Ne için?"
  
  Drake, "Anarşiye neden olabilecek hemen hemen her şey" dedi. "O bir paralı asker ama bu sefer öfkesini kaybetti."
  
  "Ramses'in işini her zaman 'evde' yürüttüğünü sanıyordum."
  
  "Timsah New York'un yerlisidir. Operasyona paha biçilmez lojistik bilgisi sağlayabilir."
  
  "Evet, bu mantıklı." Dahl içini çekti ve yorgun bir şekilde gözlerini ovuşturdu. "Sırada ne var? Hayden'ın koordinatları elimizde var mı?"
  
  "Kamerasını aldılar. En azından kıyafetlerinin bir kısmını almış olmalılar çünkü gömleğinin içine dikilmiş etikette Chipotle Mexican Grill'de masanın altında olduğu yazıyor ki bunun saçmalık olduğunu az önce doğruladık. Güvenlik kameraları çalışıyor ancak siteye yapılan saldırı sonucu tarafımızdaki alıcılar büyük oranda devre dışı kaldı . Yapabilecekleri her şeyi bir araya getiriyorlar. Ve yeterli insan gücüne sahip değiller. Bundan sonra işler gerçekten kötüye gidebilir dostum."
  
  "Abilir?" Dahl tekrarladı. "Kötüyü geçip kötünün sokağına doğru ilerlediğimizi söyleyebilirim, değil mi?"
  
  Drake bir an duraksadı ve ardından "Taleplerde bulunmaya devam etmelerini umuyoruz" dedi. "Her yeni gereksinim bize daha fazla zaman kazandırıyor."
  
  Dahl'ın henüz ilerleme kaydetmediklerini söylemesine gerek yoktu. Gerçek apaçık ortadaydı. Burada, nükleer bombanın yerini bulmak için İç Güvenlik'e güvendiler, önceden uyarılmış Noel hindileri gibi ortalıkta koşturdular, sadece Moore'un yerini tam olarak belirlemesi için, ancak tüm girişim başarısız oldu.
  
  "Yaptığımız tek şey birkaç sarf malzemesini etkisiz hale getirmekti" dedi. "Ramses'in asıl planının, özellikle de oyunun sonunun yakınında bile değiliz."
  
  "Neden istasyona gitmiyorsunuz? Bir sonraki ipucu geldiğinde birlikte olabiliriz."
  
  "Evet, yapacağız." Dahl ekibinin geri kalanına el salladı ve onları 3. Cadde'ye götürecek doğru yönü belirledi. "Merhaba, Mano nasıl?"
  
  "Adam raflı bir duvara sert bir şekilde çarptı. Sorma. Ama savaşmaya hevesli ve birisinin ona hedef vermesini bekliyor."
  
  Konuşmayı bitirdikleri anda Dahl koşmaya başladı. Kensi onun yanında durdu ve başını salladı. "Kötü hareket?"
  
  "Durumumuz göz önüne alındığında sanırım daha kötü olabilirdi ama evet, bu kötü bir seçimdi. Hayden'ı kaçırdılar. Onu bombanın olduğu yere götürdüm."
  
  "Eh, bu harika! Demek istediğim, hepinizin gizli işaretleri yok mu?"
  
  "Yaparız. Ve onu elbiseleriyle birlikte çöpe attılar."
  
  Kensi sessizce, "Mossad senin derinin altına girdi," dedi. "Onlar için iyi ama benim için değil. Bana ait olduğumu hissettirdi."
  
  "Olurdu". Dahl başını salladı. "Hepimizin kendi kaderimizin kontrolünün bizde olduğunu ve her kararın aslında özgür olduğunu hissetmeye ihtiyacı var. Bu manipülasyon değil."
  
  "Bu günlerde," Kensi'nin parmakları kıvrıldı ve sonra yumruk haline geldi, "beni tehlikeye atarak manipüle ediyorsun," sonra ona küçük bir gülümseme verdi. "Sen hariç dostum, beni istediğin zaman, istediğin yerde yönlendirebilirsin."
  
  Dahl başını çevirdi. Bridget McKenzie durdurulamazdı. Kadın onun evli bir adam, bir baba olduğunu biliyordu ama yine de günaha boyun eğdi. Elbette öyle ya da böyle burada uzun süre kalmayacaktı.
  
  Sorun çözüldü.
  
  Smith ve Lauren de birlikte koşup sessizce yorumlarda bulundular. Yorgi, yorgun ve enkazla kaplı bir halde, ama şakacı bir kararlılıkla uzun adımlarla koşarak arkadan geliyordu. Dahl bunun çılgınca, gelişigüzel bir dövüşle ilgili ilk gerçek deneyimi olduğunu biliyordu ve bunu iyi idare ettiğini düşünüyordu. Sokaklar hızla geçip gittiler ve sonra sola dönüp 3. Cadde'ye doğru ilerlediler ve 51. Cadde ile kavşağa doğru ilerlediler.
  
  Dahl için tuhaf bir kaç dakikaydı. Kentin bazı bölgeleri zarar görmezken, pek çok dükkan açık kaldı ve insanlar tedirgin bir şekilde içeri girerken, bazı kısımlar ise terk edilmiş, adeta cansız kalmıştı. Bazı sokaklar çevik kuvvet polisi araçları ve her tarafa dağılmış dört tekerlekten çekişli ordu araçlarıyla kordon altına alındı. Bazı bölgeler yağmacıların varlığı karşısında utanç içinde sindi. Gördüğü insanlar çoğunlukla ne yapacaklarını anlamadılar, bu yüzden yetkililer olduğuna inandığı kişilere sesini ekledi ve onları mümkün olan her yere sığınmaya davet etti.
  
  Sonra Drake ve diğerlerinin Hayden Jay'i kurtarmayı bekledikleri, umdukları ve planladıkları yere vardılar.
  
  Bu günün başlangıcından bu yana yalnızca birkaç saat geçti. Ve şimdi umutsuzca nükleer bomba bulmanın bir yolunu arıyorlardı. Dahl geri dönüşün olmayacağını biliyordu; kaçamazdı ya da sığınaklarda saklanamazdı. SPEAR ekibi sonuna kadar işin içindeydi. Eğer şehir bugün ölürse, bu onu kurtarmaya çalışan kahramanların eksikliğinden olmayacak.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Ramses eylem ve tepkiyi yönetirken, adamlarına kimin sorumlu olduğunu hatırlatarak mutlak sadakatlerini test ederken Hayden sessiz kaldı. Onu spor mağazasından sürükledikten sonra 3. Cadde'de aralarında koşmaya zorladılar, ardından cep telefonunu bulup atmak ve kurşun geçirmez yeleğini yırtmak için zaman harcadılar. Ramses'in izleme cihazları ve konumları hakkında bilgisi varmış gibi görünüyordu ve adamlarına gömleğini çıkarmalarını emretti. Küçük cihaz hızla bulunup atıldı, ardından grup tamamen rastgele görünen bir rota boyunca koşmaya devam etti.
  
  Hayden durumun hiç de böyle olmadığı izlenimini edindi.
  
  Biraz zaman aldı. Grup büyük silahlarını ve siyah dış kıyafetlerini çıkardı ve altındaki normal turist üniformalarını ortaya çıkardı. Aniden parlak, zararsız, şehrin sokaklarında dolaşan yüzlerce endişeli kalabalığın parçası haline geldiler. Polis ve ordu devriyeleri bazı rotaları sıraladı, ancak kameralar, yol temizlenene kadar önce bir karanlık sokağı, sonra da diğerini çevirdi. Hayden'a giymesi için yedek bir ceket verildi. Bir noktada önceden hazırlanmış motosikletlere bindiler ve yavaş yavaş Manhattan şehir merkezinden dışarı çıktılar.
  
  Ama çok uzak değil. Hayden, artık bombanın yerini bildiğine göre mesajı birine -herkese- iletebilmeyi tüm gücüyle diledi. Onu öldürebilmeleri önemli değildi; önemli olan tek şey bu fanatiklerin durdurulmasıydı.
  
  Bisikletler sokağın bir kısmına kadar yuvarlandı ve sonra on kişi (kalan sekiz lejyoner, Ramses ve Price) paslı metal bir yan kapıdan birbirini takip etti. Hayden kendini onların ortasında buldu, bir savaş ödülüydü ve kaderini zaten bilmesine rağmen her bakışı, her yön değişikliğini ve fısıldanan her kelimeyi yakalamaya çalışıyordu.
  
  Kırık dış kapının ötesinde, pis kokulu bir iç koridor, beton bir merdivene çıkıyordu. Burada adamlardan biri Hayden'a döndü ve bıçağını onun boğazına dayadı.
  
  "Sessizlik," dedi Ramses arkasına dönmeden. "Şimdilik seni öldürmemeyi tercih ederim."
  
  Dört kata çıktılar ve apartman kapısının önünde bir an durdular. Kapı açıldığında grup içeriye doluştu ve koridordan olabildiğince hızlı koşarak çıktı. Ramses odanın ortasında kollarını uzatmış halde durdu.
  
  "Ve işte buradayız" dedi. "Bir milyon sonu ve en az bir başlangıcı var. Bu şehrin sakinleri bunun yeni yolumuzun, kutsal savaşımızın başlangıcı olduğunu bilmeden bu hayattan ayrılacaklar. Bu-"
  
  "Gerçekten mi?" Kuru bir ses tiradını böldü. "Bir yanım sana inanmak istiyor Ramses, ama diğer yanım, daha da kötüsü, senin bu konuda çok istekli olduğunu düşünüyor."
  
  Hayden, Julian Marsh'a ilk kez iyice baktı. Pythian garip ve çarpık görünüyordu, sanki bir parçası başka bir parçanın içine katlanmış gibiydi. Yıl ya da güncel trend ne olursa olsun asla uymayacak kıyafetler giyiyordu. Bir gözü kararmıştı, diğeri tamamen açıktı ve kırpmıyordu, ayakkabılarından biri düştü. Sağında Hayden'ın tanımadığı çarpıcı bir esmer oturuyordu ama birbirlerine yaslanmalarından birden fazla yönden bağlantılı oldukları açıktı.
  
  Yani müttefik değil.
  
  Hayden, Ramses'in March'ın alayına tepkisini küçümseyerek izledi. "Biliyordun?" - terörist prense sordu. "Daha seninle tanışmadan seni aldattığımızı. Ebedi ateşimizi Amerika'nın kalbine taşıyacak aptalın adını bile bilmiyorduk. Seninki Tyler Webb bile sana ihanet etti."
  
  Marsh, "Webb'in canı cehenneme," dedi. "Ve defol git."
  
  Ramses gülerek arkasını döndü. "Söylediğim şeye geri dönelim. Burada çalışan insanlar bile bu şehirden nefret ediyor. Çok pahalı, çok fazla turist var. Sıradan erkek ve kadınların burada yaşamayı ve işe gitmek için uğraşmayı göze almaları mümkün değil. Sisteme ve onu desteklemeye devam eden insanlara karşı büyüyen öfkeyi hayal edebiliyor musunuz? Köprü ve tünellerde geçiş ücreti alınır. Paran yoksa bir hiçsin. Açgözlülük, açgözlülük, açgözlülük her yerde. Ve bu beni hasta ediyor."
  
  Hayden sessizdi, hâlâ bir sonraki hamlesini hesaplıyordu, hâlâ Marsh'ın tepkisini izliyordu.
  
  Ramses yana doğru bir adım attı. "Ve Timsah, eski dostum. Seni tekrar görmek güzel."
  
  Hayden, Timsah isimli adamın patronuna sarılmasını izledi. Küçük, sessiz ve belki de fark edilmemeye çalışarak kapıya ulaşmak için kaç adım atması gerektiğini hesapladı. Şimdilik çok fazla. Bekle, sadece bekle.
  
  Ama bunu ne kadar süre karşılayabilirdi? Ramses'in sözlerine rağmen nükleer bir patlamadan kaçınmak isteyip istemediğini merak ediyordu. İyi haber, yetkililerin hava sahasını kapatmış olmasıydı, dolayısıyla adamın acelesi yoktu.
  
  Robert Price inleyerek kendini sandalyeye attı. En yakın lejyonerden bir şişe aspirin istedi ama açıkça görmezden gelindi. Marsh, Savunma Bakanı'na gözlerini kıstı.
  
  "Seni tanıyor muyum?"
  
  Price yastığına daha da gömüldü.
  
  Hayden odanın geri kalanına göz attı, ancak şimdi uzaktaki perdeli pencerenin yanında duran yemek masasını fark etti.
  
  Lanet olsun, bu ne...?
  
  Hayal ettiğinden daha küçüktü. Sırt çantası standart modelden daha büyüktü, bir uçağın baş üstü bölmesine sığmayacak kadar büyüktü ama daha iri bir insanın sırtında çok da garip durmuyordu.
  
  Ramses, "Onu sana sattım March," dedi. "Bunu New York'a getireceğini umuyorum. Bunun için sonsuza kadar minnettar kalacağım. Sana ve arkadaşının her şeyi tüketen ateşi hissetmesine izin verileceğini söylediğimde bunu bir hediye olarak kabul et. Bu sana sunabileceğim en iyi şey ve boğazına bir bıçak saplanmasından çok daha iyi."
  
  Hayden ihtiyaç duyma ihtimaline karşı nükleer bombayı (boyutunu, şeklini ve sırt çantasının görünümünü) ezberledi. Bugün burada ölmesi mümkün değildi.
  
  Ramesses daha sonra adamlarına döndü. "Onu hazırlayın" dedi. "Ve Amerikalı fahişeyi bir gram bile acıdan esirgemeyin."
  
  Hayden bunun geleceğini biliyordu. Buraya gelirken ellerini bağlamayı başaramamışlardı ve şimdi o bundan tam anlamıyla yararlanıyordu. O zamanlar pek çok şey ona bağlıydı; şehrin, ulusun, uygar dünyanın büyük bir kısmının kaderi. Sağındaki vazo işine yaradı; boynu eli için mükemmel genişlikte ve biraz hasar verebilecek kadar ağırdı. En yakındaki adamın şakağına çarparak parçalandı ve sivri uçlu parçalar yere düştü. Hayden elini kaldırdığında silahı yakaladı, ancak silahın omzuna güvenli bir şekilde sarıldığını görünce hemen teslim oldu ve namluyu kavrayarak onu daha da dengesiz bir şekilde fırlattı. Silahlar hedef alınmıştı ama Hayden hepsini görmezden geldi. Artık tamamen bir Son Şans Salonu'ydu... artık onun hayatı için savaşmak yoktu; daha çok kasabanın hayatta kalması için verilen bir mücadele gibiydi. Peki onu buraya gizlice sokmadılar mı? Bu ona ateşli silahların hoş karşılanmayacağını söyledi.
  
  Timsah ona yandan yaklaştı ama Ramses onu geride tuttu. Başka bir ilginç keşif. Timsah Ramses için önemliydi. Bir sonraki an, kendisine çarpan kol ve bacakların ötesine odaklanamadığı için tükenmişti. Bir iki darbeyi savuşturdum ama her zaman bir tane daha vardı. Bunlar TV'deki kötü adamlar değil; kibarca birinin vurulmasını, böylece diğerinin müdahale etmesini bekliyorlar. Hayır, bunlar etrafını sardı ve birden saldırdı, yani ne kadar durup vurursa vursun, iki tanesi daha ona vuruyordu. Acı sayamayacağı kadar çok yerde patladı ama tökezlemesinden yararlanarak vazonun sivri uçlu bir parçasını aldı ve iki adamın yüzlerine ve kollarına saldırdı. Kanayarak geri çekildiler. Bir çift bacağın üzerine yuvarlanarak sahibini takla attı. Dikkat çekeceğini düşünerek ağır bir kupayı pencereye fırlatmaya çalıştı ama lanet şey pencereden yarım metre kadar uzağa uçtu.
  
  Drake ne yapardı?
  
  O bunu biliyordu. Kesinlikle bu. Son nefesine kadar mücadele edecek. Bacaklar ormanında bir silah aradı. Gözleri March'ın ve kadının gözleriyle karşılaştı ama birbirlerine daha da sıkı sarıldılar ve bu tuhaf iletişimde teselli buldular. Hayden tekme atıp büküldü, zar zor bastırılan her çığlık için tezahürat yaptı ve ardından arkasındaki kanepeyi buldu. Bunu bir dayanak noktası olarak kullanarak kendini ayağa kalkmaya zorladı.
  
  Yüzüne bir yumruk çarptı ve yıldızlar patladı. Hayden başını salladı, kanı temizledi ve karşılık vererek rakibinin düşmesine neden oldu. Başka bir yumruk da başının yan tarafına vurdu ve sonra adam onu belinden yakalayıp ayaklarını yerden kesti ve tekrar kanepeye yatırdı. Hayden kendi ivmesini kullanarak onu sırtına attı. Bir saniye sonra yeniden ayağa kalktı, başı öne eğikti, kaburgalarına, boynuna, kasıklarına ve dizlerine yumruklar atıyor, darbe üzerine darbe, darbe üstüne tekme atıyordu.
  
  Ramses'in onlara doğru adım attığını gördü. "Sekiz kişi!" - O bağırdı. "Sekiz erkek ve bir küçük kız. Senin gururun nerede?
  
  Hayden nefes nefese, "Yumurtalarıyla aynı yerde," dedi, onlara zarar verdi, yoruldu, sayısız darbeden kaynaklanan acı duydu, savaşma öfkesi azaldı. Bu sonsuza kadar sürmeyecekti ve kaçma umudu da yoktu.
  
  Ama denemekten asla vazgeçmedi. Asla vazgeçme. Hayat, gerçek olsun ya da olmasın günlük bir savaştı. Saldırılarının gücü ve uzuvlarının enerjisi çekilirken Hayden, saldırıları artık yeterli olmasa da hâlâ saldırıyordu.
  
  Adamlar onu ayağa kaldırdılar ve odanın diğer ucuna sürüklediler. Kendisine bir miktar gücün geri geldiğini hissetti ve botunu incik kemiğinin üzerinden geçirerek ciyaklamasına neden oldu. Kolları kaslarını sıkarak onu uzaktaki pencereye doğru itti.
  
  Ramses nükleer çantanın bulunduğu masanın başında duruyordu.
  
  "Çok küçük." dedi düşünceli bir tavırla. "Çok uygunsuz. Ve yine de çok unutulmaz. Katılıyor musun?"
  
  Hayden ağzından kan tükürdü. "Senin yüzyılın çılgın eseri olduğuna katılıyorum."
  
  Ramses ona şaşkın bir bakış attı. "Sen yapıyorsun? Orada sarılanların The Pythians'tan Julian Marsh ve Zoe Shears olduğunun farkındasın, değil mi? Peki liderleri Webb nerede o? Sanırım eski bir arkeolojik hazineyi bulmak için dünyayı taramaya gidiyorum. Uzun zaman önce ölmüş bir aristokratın uzun zaman önce ölmüş izini sürüyorum. Dünya yanarken kendi çılgın ayak izlerini takip ediyor. Yüzyılın çılgın işinin yanına bile yaklaşamıyorum Bayan Jay."
  
  Hayden içten içe bir konuda haklı olduğunu kabul etse de sessiz kaldı. Günün sonunda hepsini keçeli bir oda bekliyor olmalı.
  
  "Peki sırada ne var, bilmek mi istiyorsunuz?" Ramses gülümseyerek sordu ona. "Eh, dürüst olmak gerekirse o kadar da değil. Hepimiz olmak istediğimiz yerdeyiz. Nükleer bombayla birliktesin. Bomba uzmanım Alligator'la birlikteyim. Halkım benim tarafımda. Atom bombası? Neredeyse hazır... - durakladı - dünyayla bir olmaya. Bir saat sonra mı demeliyiz?"
  
  Hayden'ın gözleri ona ihanet etti.
  
  "Oh haha. Şimdi merak ediyorsun. Bu senin için çok mu fazla? Yani on dakika mı?"
  
  Hayır, diye nefes aldı Hayden. "Yapamazsın. Lütfen. İstediğiniz bir şey olmalı. Üzerinde anlaşabileceğimiz bir şey."
  
  Ramses, sanki birdenbire iradesi dışında ona acımış gibi ona baktı. "İstediğim her şeyin toplamı bu odada. Sözde Birinci Dünya'nın yok edilmesi."
  
  "Seni yalnızca öldürmek isteyen ya da bunu yaparken ölmek isteyen insanlarla nasıl anlaşma yaparsın?" Hayden yüksek sesle söyledi. "Ya da kendinizi kan dökmeye başvurmadan onları durdurun. Yeni Dünya İçin Nihai İkilem."
  
  Ramses güldü. "Siz insanlar çok aptalsınız." O güldü. "Cevap şu: 'Yapmamalısınız.'. Ya bizi öldürün ya da bize tapın. Bizi durdurun ya da sınırlarınızı geçmemizi izleyin. Tek ikileminiz bu."
  
  Adamlar yeni gömleğini çıkarıp bombayı önüne bağlayacak şekilde konumlandırırken Hayden yeniden mücadele etti. Öne çıkan, sırt çantasının tokasını çözen ve içeriden bazı kabloların bağlantısını kesen kişi Timsah'tı. Hayden bunların bir zamanlayıcı mekanizmasına bağlı olması gerektiğinden emindi. Bu kadar çılgın teröristler bile gerçek patlayıcı cihazların bağlantısını kesme riskini göze almazlar.
  
  Umuyordu.
  
  Timsah telleri çekti ve devam etmek için izin bekleyerek Ramses'e baktı. Dev başını salladı. Adamlar Hayden'ın kollarını yakaladılar ve onu masanın üzerinden ileri doğru iterek, nükleer bomba midesine baskı yapana kadar vücudunu büktüler. Daha sonra Timsah telleri önce sırtına ve göğsüne, sonra bacaklarının arasına ve en sonunda sırtının alt kısmında buluşana kadar yukarıya doğru sararken onu yerinde tuttular. Hayden kabloların her çekişini, sırt çantasının her hareketini hissediyordu. Son olarak nükleer bombanın vücuduna sıkı bir şekilde yapışmasını ve etrafına sarılmasını sağlamak için orta mukavemetli kemerler ve koli bandı kullandılar. Hayden bağlarını test etti ve zar zor hareket edebildiğini fark etti.
  
  Ramses, Timsah'ın eserine hayranlıkla bakmak için geri çekildi. "Mükemmel" dedi. "Amerikan şeytanı ülkesini yok etmek için ideal bir pozisyon aldı. Bu günahkar şehir gibi burası da geri kalanlar için uygun bir sığınaktır. Şimdi Timsah, zamanlayıcıyı ayarla ve bize hayvanat bahçesine gitmemiz için yeterli zaman ver.
  
  Hayden masada nefesini tuttu; önce şok oldu, sonra teröristin sözleriyle kafası karıştı. "Lütfen. Bunu yapamazsın. Yapamazsın. Nerede olduğunuzu ve ne yapmayı planladığınızı biliyoruz. Seni her zaman bulabiliriz Ramses."
  
  "Arkadaşlarını kastediyorsun!" Timsah kulağına çığlık atarak zıplamasına ve nükleer bombayı sallamasına neden oldu. "İngiliz... Khmannnn! Merak etme. Onu tekrar göreceksin. Marsh onunla biraz eğlendi ama biz de eğleneceğiz!"
  
  Ramses diğer kulağına doğru eğildi. "Hepinizi çarşıdan hatırlıyorum. Sanırım onu yok ettin, itibarımı en az iki yıl boyunca mahvettin. Hepinizin kaleme saldırdığını, korumam Akatash'ı öldürdüğünü, lejyonerlerimi öldürdüğünü ve beni zincirlere vurduğunu biliyorum. Amerika için. Aptallar ülkesi. Oradaki Bay Price bana hepinizin takımın bir parçası olduğunuzu söyledi ama sadece bu değil. Sen kendine aile diyorsun. Peki, sonunda hepinizin bir arada olması uygun değil mi?"
  
  Hayden sırt çantasının tepesine nefesini vererek, "Kahretsin," dedi. "Sen. Pislik."
  
  "Oh hayır. Asıl berbat eden sen ve ailensiniz. Unutmayın, bunu Ramses yaptı. Ve bu bile benim son oyunum değil. Güvenilirliğim daha da etkileyici. Ama şunu bilin ki, Amerika ve onun Batılı dostlarının geri kalanı patlarken ben güvenli bir yerde gülümsüyorum."
  
  Vücudu hem onu, hem de sırt çantalarının içindekileri ezecek şekilde eğildi. "Artık hayvanat bahçesine son ziyaretinizin zamanı geldi. Seni bulma onurunu Matt Drake'e vereceğim," diye fısıldadı. "Bomba patladığında."
  
  Hayden bu sözleri ve içlerinde saklı olan imaları duydu ama kendini hangi kesin eylemin daha önce planlamış olduğundan daha etkileyici olacağını merak ederken buldu.
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Hayden kaydı ve küçük bir kamyonun arkasına koştu. Lejyonerler her iki taraftaki sıraları işgal ederken onu hala bombaya bağlı halde ayaklarının dibine yatırdılar. Tüm yolculuğun en zor kısmı onu apartmandan çıkarmaktı. Lejyonerler onu gizlemeye çalışırken hiç vakit kaybetmediler; onu istedikleri yere ittiler ve silahlarını hazır bulundurarak gittiler. Onları gören herkes öldürülecek. Şans eseri çoğu insan uyarıları dikkate aldı ve evde televizyon veya dizüstü bilgisayarlarının başında kaldı. Ramses, Hayden'ın kamyonun karanlık bir ara sokağın yanındaki yol kenarına yanaştığını ve sürekli sırıttığını gördüğünden emin oldu.
  
  Özel kuvvetler işaretli siyah.
  
  Onları kim durduracaktı? Onları sorgulayacak mısın? Belki zamanla. Ama şu ana kadar olup bitenlerin asıl amacı buydu. Planın her bölümünün hızı ve uygulanması, Amerika'nın kendi sınırlarına tepkisini test etti. Tepkiler bekleniyordu ve asıl sorun teröristlerin umursamamasıydı. Tek amaçları milletin ölümüydü.
  
  Ellerinden geldiğince devriyelerden ve kordonlardan kaçınarak doğuya gitmek için 57. Cadde'yi kullandılar. Moloz yığınları, terk edilmiş garip arabalar ve izleyen gruplar vardı ama Timsah'ın kendisi de New York'luydu ve daha sessiz, görünüşte çorak olan tüm yolları biliyordu. Şehrin güç kaynağı sistemi, sürücünün önceden planlanan rotaya kolayca dönmesine olanak tanıyarak yardımcı oldu. Amerikalıların hâlâ tepki gösterdiğini, hâlâ beklediğini bilerek yavaş ve temkinli davrandılar ve ancak birkaç saat sonra bombanın zaten orada olabileceğini fark ettiler.
  
  Hayden, sınırlarının ihlal edildiğini kesinlikle kabul edemeyen Beyaz Saray yetkililerinin şu anda bile dikkatli olunmasını önereceğini biliyordu. Bu durumdan faydalanmaya çalışanlar da olacaktır. Hadi Dodge'dan daha da kurtulalım ve vergi mükelleflerinin canını sıkalım. Ancak Coburn'u tanıyordu ve en yakın danışmanlarının da onun kadar güvenilir ve anlayışlı olmasını umuyordu.
  
  Yolculuk onu morluklarla bıraktı. Lejyonerler onu ayaklarıyla desteklediler. Ani duruşlar ve büyük çukurlar midesinin bulanmasına neden oluyordu. Sırt çantası altında hareket ediyordu, sert iç kısmı her zaman sinir bozucuydu. Hayden, Ramses'in istediğinin bu olduğunu biliyordu: Zaman ilerledikçe son anlarının dehşetle dolu olması.
  
  Yarım saatten az zaman geçti. Yollar boş olmasa da sessizdi. Hayden kesin olarak söyleyemedi. Planındaki bir başka yeni değişiklikle Ramses, Gator'a Hayden ile birlikte Marsh ve Shears'ı da bombaya bağlamasını emretti. İkisi şikayet etti, kavga etti ve hatta çığlık atmaya başladı, bu yüzden Timsah ağızlarını ve burunlarını bantladı, sakinleşene kadar orada oturdu ve ardından burun deliklerinin biraz hava çekmesine izin verdi. Marsh ve Shears daha sonra neredeyse aynı anda ağlamaya başladılar. Belki kurtuluş hayalleri taşıyorlardı. Marsh yeni doğmuş bir bebek gibi ciyakladı ve Shears gribe yakalanmış bir çocuk gibi kokladı. Her ikisine de (ve ne yazık ki Hayden'a da) ceza olarak Ramses onları çıplak bir şekilde bir nükleer bombaya bağlattı, bu da her türlü soruna, bükülmeye ve daha fazla burun tıkanıklığına neden oldu. Hayden bunu iyi karşıladı, artık benzeyebilecekleri Lovecraftvari dehşeti hayal etti ve hayvanat bahçesinden nasıl geçeceklerini merak etti.
  
  Timsah kitleye eleştirel bir gözle baktı: "İçeride bitireceğiz." "En fazla beş dakika."
  
  Hayden, bomba yapımcısının patronuyla konuşurken iyi konuştuğunu fark etti. Belki de endişe sesinin birdenbire yükselmesine neden olmuştu. Belki heyecan. Kamyon durduğunda ve sürücü motoru birkaç dakika rölantide çalıştırdığında dikkatini çevirdi. Ramses taksiden inince Hayden hayvanat bahçesinin girişinde olabileceklerini söyledi.
  
  Son şans.
  
  Çaresizce çabaladı, bir yandan diğer yana sallanmaya ve ağzındaki koli bandını çıkarmaya çalıştı. Marsh ve Shears inlediler ve lejyonerler çizmeleriyle onun üzerine basıp hareket etmesini zorlaştırdılar ama Hayden direndi. Tek gereken tuhaf bir gürleme, uygunsuz bir yalpalamaydı ve bayraklar göndere çekilecekti.
  
  Lejyonerlerden biri ona küfredip üzerinden atladı ve onu nükleer yüke ve aracın arkasına daha da sıkıştırdı. Koli bandına doğru inledi. Kolları onun vücuduna dolanarak hareket etmesini engelliyordu ve Ramses geri döndüğünde nefes alamıyordu.
  
  Motordan gelen hafif bir kükremeyle kamyon tekrar ileri doğru hareket etti. Araba yavaşça ilerledi ve lejyoner oradan ayrıldı. Hayden derin bir nefes aldı, şansına ve etrafındaki herkesin yüzüne küfrediyordu. Araç çok geçmeden durdu ve sürücü motoru kapattı. Artık ilkel bir özel kuvvetler üniforması giymiş olan Ramses başını arka koltuğa uzattığında sessizlik hakim oldu.
  
  "Hedefe ulaşıldı" dedi tarafsız bir tavırla. "İşaretimi bekle ve onları aranızda taşımaya hazır ol."
  
  Çaresiz kalan Hayden, beş lejyoner tuhaf paketin etrafına yerleşip onu kaldırmaya hazırlanırken yalnızca nefes alıyordu. Ramses kapıyı çaldı, her şey ortadaydı ve bir adam kapıyı açtı. Lejyonerler daha sonra paketi havaya kaldırdılar, kamyonetin dışına taşıdılar ve ağaçlarla çevrili bir yol boyunca götürdüler. Hayden gün ışığı gözlerine vurduğunda gözlerini kırpıştırdı, sonra nerede olduğuna bir göz attı.
  
  Yeşilliklerle çevrili, kalın tuğla sütunlarla desteklenen ahşap bir gölgelik yukarı doğru uzanıyordu. Hayden'in hayvanat bahçesinin geri kalanının da öyle olmasını beklediği gibi, iyi döşenmiş ve döşeli bir güneş kapanı şu anda terk edilmiş durumdaydı. Birkaç cesur turist seyrek nüfuslu turistik mekanlardan yararlanmış olabilir, ancak Hayden hayvanat bahçesinin önümüzdeki birkaç saat içinde herkesi kabul etmesine izin verileceğinden şüpheliydi. Büyük olasılıkla Ramses, hayvanat bahçesi güvenliğini, bölgenin tam güvenliğini sağlamak için özel kuvvetlerin orada olduğuna ikna etti. Kemerler ve asılı yeşilliklerle kaplı bir yol boyunca bir yan kapı tarafından durdurulana kadar taşındılar. Timsah zorla içeri girdi ve kendilerini nemli atmosferle baş etmeye yardımcı olan ahşap yollar, köprüler ve çok sayıda ağaçtan oluşan yüksek tavanlı bir odanın içinde buldular.
  
  Ramses başını salladı: "Tropikal bölge." "Şimdi Timsah, paketi al ve çalıların biraz daha içine koy. Erken şans gözlemlerine ihtiyacımız yok."
  
  Hayden ve güvencesiz ekibinin geri kalanı kendilerini ahşap zeminde buldu. Timsah birkaç kayışı ayarladı, stabilite için daha fazla koli bandı ekledi ve ardından fünyenin mahkumların etrafına güvenli bir şekilde sarıldığını söyleyene kadar fazladan bir tel rulosu ile oynadı.
  
  "Ya döner düğme?" Ramses sordu.
  
  "Bunu eklemek istediğinden emin misin?" Timsah sordu. "Marsh ve Shears buna erken başlayabilir."
  
  Ramses düşünceli bir tavırla adama başını salladı. "Haklısın". Paketin yanına çömeldi, sırt çantası yerdeydi, Hayden doğrudan üstüne bağlanmıştı ve Marsh ile Zoey de onun üstüne çıkmıştı. Ramses'in gözleri Julian Marsh'ın başıyla aynı hizadaydı.
  
  "Bir hassasiyet anahtarı ekleyeceğiz" dedi sessizce. "Kaldırıldığında veya büyük bir hareket yapıldığında bombanın patlamasına neden olan dönen bir cihaz. Burada kalmanızı ve Bayan J'nin takım arkadaşlarının gelmesini beklemenizi tavsiye ederim. Merak etmeyin, uzun sürmeyecek."
  
  Sözleri Hayden'ın vücudunu ürpertti. "Ne kadardır?" nefes almayı başardı.
  
  Ramses, "Zamanlayıcı bir saate ayarlanacak" dedi. "Timsah ve benim güvenliğe ulaşmamıza yetecek kadar zaman var. Adamlarım bombayı bırakacak, eğer seni bulmayı başarırlarsa arkadaşlarına son bir sürpriz olacak."
  
  Eğer?
  
  Ramses, hazırladığı pakete, insan etine, altındaki ateş fırtınasına, yüzlerindeki korku dolu ifadeye ve hepsinin üzerinde gösterdiği güce son bir kez bakarak ayağa kalktı.
  
  Hayden gözlerini kapattı, artık hareket edemiyordu, korkunç basınç göğsünü amansız bir bombaya dönüştürüyor ve nefes almasını zorlaştırıyordu. Bunlar onun son anları olabilirdi ve Timsah'ın hassasiyet anahtarını ayarlama konusunda övündüğünü duyduktan sonra yapabileceği hiçbir şey yoktu, ama bu anlarını New York'un Central Park Hayvanat Bahçesi'nin Tropikal Bölgesi'nde geçirecek olursa kahrolsun. Bunun yerine hayatının en güzel zamanlarına, Manolar'a ve onların Hawaii'deki zamanlarına, Diamond Head'in yollarına, North Beach'in sörfüne ve Maui'nin volkanik dağlarına götürülecekti. Aktif bir volkanın üzerindeki restoran. Bulutların üstünde bir yer. Yolların ardındaki kırmızı kir. Kapiolani boyunca titreşen ışıklar ve ardından tüm plajların sonundaki plaj, akşam karanlığının yayılan kırmızı ışıklarının altında köpüren ve kaygısız, hayatın tüm stresinden ve endişelerinden kaçabileceği dünyadaki tek gerçek yer.
  
  Hayden artık saatin ilerlemesiyle oraya gitti.
  
  
  OTUZBEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake karakolda bekledi; Ramses, Hayden ya da nükleer bombayla ilgili her ihbarı, her görüşü, en ufak ipucunu takip ederken kendini tamamen çaresiz hissediyordu. Gerçek şu ki, New York birkaç saat içinde ulaşılamayacak kadar büyüktü ve telefonlar durmadan çalıyordu. Sakinleri çok, ziyaretçileri ise çok fazlaydı. Ordunun Beyaz Saray'a ulaşması on dakika sürebilir ama tüm korumalara ve güvenlik önlemlerine rağmen bu nispeten küçük yeri aramak ne kadar sürer? Şimdi, diye düşündü Drake, bu senaryoyu New York'a götürün, ne elde edersiniz? Güvenlik güçlerinin bu vahşeti gerçekleştiren teröristleri yakaladığı ender bir olaydı. Gerçek dünyada, ayaklanmaların ardından teröristler takip edildi ve takip edildi.
  
  Sonunda Dahl, darmadağınık ve dünyadan bıkmış bir halde, arkasında SPEAR ekibinin geri kalanıyla birlikte geldi. Kenzi açıklanamaz bir şekilde etrafına bakmaya başladı ve kanıt depolama tesisinin nerede olduğunu sordu. Dahl sadece gözlerini ona çevirdi ve "Bırak gitsin, yoksa asla tatmin olmayacak" dedi. Ekibin geri kalanı etrafına toplanıp Drake'in söyleyeceklerini dinledi; Hayden için endişelenmek dışında bu pek de önemli değildi.
  
  Moore konuyu basitleştirdi. "İnsanlar şehre yönelik terör tehdidini biliyor. Gitmeye çalışanları durdurmasak da tahliye edemiyoruz. Bomba patlarsa ne olur? Bilmiyorum ama artık karşılıklı suçlamaları düşünmek bize düşmez. Sistemlerimiz kapalı ama diğer kurum ve sitelerin başka kanallara erişimi var. Konuşurken onları karşılaştırıyoruz. Çoğu sistem çalışıyor. New York sokakları çoğu şehre kıyasla sessiz ama yine de hareketli. Yollar da."
  
  "Ama henüz bir şey yok mu?" Smith şaşkınlıkla sordu.
  
  Moore içini çekti. "Dostum, dakikada yüzlerce çağrıya cevap veriyoruz. Kasabadaki her psikopatla, her şakacıyla ve düpedüz korkmuş her iyi vatandaşla ilgileniyoruz. Hava sahası bizim dışımızda herkese kapalı. Wi-Fi'yi, interneti ve hatta telefon hatlarını bile kapatacaktık ama şunu anlayın ki, bir sokak polisi, bir FBI ajanı ya da daha büyük bir olasılıkla halkın bir üyesi."
  
  "Giz altında mı?" Dahl sordu.
  
  "Bildiğimiz kadarıyla tek bir hücre bile kalmadı. Şu anda Ramses'i koruyan hücrenin ulusal ve yerel düzeyde toplandığını ancak varsayabiliriz. Gizli ajanlarımızın yardımcı olabileceğine inanmıyoruz ama olası tüm seçenekleri araştırıyorlar."
  
  "Peki bu bizi nereye bırakıyor?" Lauren sordu. "Kamerayı, Ramses'i, Price'ı ya da Hayden'ı bulamıyoruz. Nükleer bomba bulamadık," diye her bir yüzü inceledi, hâlâ özünde tüm yapboz parçalarının son perdede sıralandığı ortak programlarda büyümüş bir sivildi.
  
  Moore, "Bahşiş genellikle bunu yapar" dedi. "Birisi bir şeyi görüyor ve ona sebep oluyor. Burada sıcak ipucu serisine ne diyorlar biliyor musun? Eski Eddie Money şarkısından sonra cennete iki bilet."
  
  "Peki, aramayı mı bekliyoruz?"
  
  Drake, Lauren'ı balkona çıkardı. Aşağıdaki sahne çılgıncaydı; hâlâ hayatta olan birkaç polis ve ajan, molozların ve kırık camların arasından geçerken top mermisinin şokuyla mücadele ediyor, çağrılara cevap veriyor ve anahtarlara vuruyordu; bazılarının kolları ve kafaları kanlı bandajlarla sarılmıştı, diğerleri ise ayakları üzerindeydi. ayağa kalktı, acıdan yüzünü buruşturdu.
  
  Lauren "Oraya gitmemiz lazım" dedi. "Onlara yardım."
  
  Drake başını salladı. "Kaybedilecek bir mücadele veriyorlar ve burası artık bir merkez bile değil. Bu adamlar ayrılmayı reddettiler. Bu onlar için hastaneye gitmekten daha önemli. İyi polislerin yaptığı budur ve halk bunu nadiren görür. Basın tekrar tekrar sadece kötü haberleri yayınlayarak genel kanıyı renklendiriyor. Onlara da yardımcı olacağımızı söylüyorum."
  
  Asansöre doğru yöneldiler ve ardından Drake arkasını döndü ve tüm ekibin arkasında olduğunu görünce şaşırdı. "Ne?" - O sordu. "Param yok".
  
  Alicia yorgun bir şekilde gülümsedi. Beau bile gülümsemeyi başardı. SPEAR ekibi bugün çok şey yaşadı ama hâlâ güçlüydü ve daha fazlasına hazırdı. Drake pek çok morluk ve iyi gizlenmiş başka yaralar gördü.
  
  "Neden şarj olmuyorsunuz? Ve yanınıza fazladan cephane alın. Sonunda buna son verdiğimizde, zor zamanlar geçireceğiz.
  
  Kinimaka, "Ben çözeceğim," dedi. "Dikkat dağıtacak."
  
  "Ben de yardım edeceğim" dedi Yorgi. "Drake'in aksanını anlamakta bile zorluk çekiyorum, bu yüzden Amerikan aksanıyla bu durum kaybolur."
  
  Dahl asansörde Drake'in yanına giderken güldü. "Rus dostum, sen tamamen tersten konuşuyorsun."
  
  Drake İsveçliyi yumruklayarak daha fazla morarmaya neden oldu ve asansörle birinci kata indi. SPEAR ekibi daha sonra mümkün olan her yerde müdahale ederek yeni çağrıları yanıtladı ve bilgileri kaydetti, bölge sakinleriyle röportaj yaptı ve sorular sordu ve acil durumla hiçbir ilgisi olmayan çağrıları atanmış diğer istasyonlara yönlendirdi. Kendilerine ihtiyaç duyulduğunu ve yardım edildiğini bilmelerine rağmen hiçbiri bundan memnun değildi çünkü Hayden hala kayıptı ve Ramses serbest kalmıştı. Şu ana kadar onları yendi.
  
  Elinde başka ne tür numaralar vardı?
  
  Drake kayıp bir akrabasıyla ilgili bir çağrı iletti ve bozuk kaldırımla ilgili bir çağrı daha gönderdi. Santral hâlâ aktifti ve Moore hâlâ bahşişine, yani cennete biletine güveniyordu. Ancak çok geçmeden Drake, zamanın sütün kırık bir kaptan dökülmesinden daha hızlı tükendiğini anladı. Onu ayakta tutan tek şey Ramses'in en azından bir kez aramasını beklemesiydi. Bu adam hâlâ kendini gösteriyordu. Drake, en azından biraz daha teatral olmaya çalışmadan düğmeye basacağından şüpheliydi.
  
  Karakolu polis yönetiyordu ancak ekip masalara oturarak ve mesaj ileterek yardımcı oldu. Dahl kahve yapmaya gitti. Bilgi beklerken kendini son derece çaresiz ve yersiz hisseden Drake, çaydanlığın önünde ona katıldı.
  
  Drake, "Hadi ilki hakkında konuşalım" dedi. "Bu daha önce başına geldi mi?"
  
  "HAYIR. Ramses'in bunca yıl nasıl saklanmayı başardığını anlıyorum. Ve cihazın henüz tespit edemediği için radyasyon imzası üretmediğini tahmin ediyorum. O bombayı yeniden paketleyen adam kesinlikle ne yaptığını biliyordu. Benim tahminim eski ABD ordusu."
  
  "Ama neden? Radyasyonu koruyabilen birçok insan var."
  
  "Bu başka şeyler için de geçerli. Yerel bilgi. Bir araya getirdiği gizli ekip. Sözlerime dikkat et, ihtiyar Drake, onlar eski SEAL'ler. Özel operasyon."
  
  Dahl granülleri kaşıkla koyarken Drake su döktü. "Güçlü yap. Aslında ne olduğunu biliyor musun? "Instant" henüz Kuzey Kutbu'na ulaşmadı mı?
  
  Dahl içini çekti. "Hazır kahve şeytanın işidir. Ve ben hiç Kuzey Kutbu'na gitmedim."
  
  Alicia odanın açık kapısından içeri girdi. "Bu neydi? Direk hakkında bir şeyler duydum ve üzerinde adımın yazıldığını öğrendim."
  
  Drake gülümsemesini gizleyemedi. "Nasılsın Alicia?"
  
  "Bacaklar ağrıyor. Başım ağrıyor. Kalp ağrısı. Onun dışında gayet iyiyim."
  
  "Demek istediğim-"
  
  X-Büyükelçilerinin çağrısı, cep telefonunun hoparlöründen gelen sonraki sözlerini bastırdı. Çaydanlığı hâlâ elinde tutarak cihazı çenesine götürdü.
  
  "Merhaba?"
  
  "Beni hatırlıyor musun?"
  
  Drake çaydanlığı öyle bir kuvvetle çalıştırdı ki, yeni kaynayan su eline sıçradı. Hiç fark etmedi.
  
  "Neredesin piç?"
  
  "Şimdi. İlk sorunuzun "nükleer silahlar nerede" ya da "ne kadar sürede patlayacağım" olması gerekmez mi? Hattan derinden şaşırmış bir kükreme geçti.
  
  "Ramses," dedi Drake, hoparlörü açmayı hatırlayarak. "Neden doğrudan konuya girmiyoruz?"
  
  "Ah, bunda bu kadar komik olan ne? Ve sen bana ne yapacağımı söylemiyorsun. Ben bir prensim, krallıkların sahibiyim. Uzun yıllar hükümdarlık yaptım ve daha da uzun yıllar hükümdarlık yapacağım. Çok sonra çıtır oluyorsunuz. Bunu düşün".
  
  "Peki üzerinden atlayabileceğimiz başka çember var mı?"
  
  "Ben değildim. Julian Marsh'dı. Bu adam en hafif tabirle deli, bu yüzden onu menajeriniz Jay'le temasa geçirdim."
  
  Drake ürperdi ve Dahl'a baktı. "O tamamen haklı?"
  
  "Şimdilik. Her ne kadar biraz sert ve acı verici görünse de. Tamamen hareketsiz kalmak için elinden geleni yapıyor.
  
  Drake'in midesinde bir önsezi hissi kasıldı. "Peki bu neden?"
  
  "Böylece elbette hareket sensörüne zarar vermez."
  
  Tanrım, diye düşündü Drake. "Seni p * ç. Onu bir bombaya mı bağladın?"
  
  "O bir bomba, dostum."
  
  "Nerede?"
  
  "Orada olacağız. Ama sen ve arkadaşların iyi bir koşunun tadını çıkardığınıza ve zaten ısındığınıza göre, neden size bir şans vermeyeyim diye düşündüm. Umarım bilmeceleri seviyorsundur."
  
  "Bu delilik. Sen delisin, bu kadar çok hayatla oynuyorsun. Bulmacalar mı? Bunu benim için çöz, pislik. Vücudunu ateşe verdiğimde üstüne kim işecek?"
  
  Ramses bir an sessiz kaldı, düşünüyormuş gibi görünüyordu. "Yani eldivenler gerçekten kapalı. Bu iyi. Gerçekten gidecek, toplantılara katılacak, ulusları etkileyecek yerlerim var. O zaman dinle-"
  
  "Umarım orada bekliyor olursunuz," diye sözünü kesti Drake, hızla "Oraya vardığımızda"yı bulmaya çalıştı.
  
  "Ne yazık ki hayır. Burada vedalaşıyoruz. Muhtemelen bildiğin gibi, kaçmak için seni kullanıyorum. Yani sizin de söylediğiniz gibi - bunun için teşekkür ederim."
  
  "Ah-"
  
  "Evet evet. Beni, ailemi ve tüm kardeşlerimi sikeyim. Ama sonunda mahvolacak olan sen ve bu şehir olacak. Ve devam edecek olan ben. Yani zaman artık bir sorun haline geliyor. Şansını dilemeye hazır mısın küçük İngiliz?"
  
  Drake, profesyonelliğini bunun onların tek seçeneği olduğunu bilerek buldu. "Söyle bana".
  
  "Benim antiseptiğim Batı'daki enfeksiyon dünyasını temizleyecek. Yağmur ormanlarından yağmur ormanlarına kadar bu, gölgelik tabanının bir parçasıdır. Bu kadar ".
  
  Drake yüzünü buruşturdu. "Ve hepsi bu mu?"
  
  "Evet ve sözde uygar dünyada yaptığınız her şey dakikalarla, saatlerle ölçüldüğüne göre, zamanlayıcıyı altmış dakikaya ayarlayacağım. Senin için güzel, ünlü yuvarlak numara.
  
  "Bunu nasıl etkisiz hale getireceğiz?" Drake, Marsh'ın devre dışı bırakma kodlarından bahsetmediğini umuyordu.
  
  "Ah kahretsin, bilmiyor musun? O zaman şunu hatırlayın; bir nükleer bomba, özellikle de çanta tipi bir nükleer bomba, hassas ve mükemmel dengelenmiş bir mekanizmadır. Takdir edeceğinize eminim, her şey minyatürleştirilmiş ve daha hassastır. Bu... karmaşıklık gerektirecek.
  
  "Çok yönlülük mü?"
  
  "Çok yönlülük. Şunu izle".
  
  Bu sözlerle Ramses görüşmeyi keserek hattı ölü bıraktı. Drake hızla ofise geri döndü ve tüm istasyona durmaları için bağırdı. Sözleri, ses tonu, başların, gözlerin ve bedenlerin ona dönmesine neden oldu. Telefonlar standlara yerleştirildi, çağrılar dikkate alınmadı ve görüşmeler durduruldu.
  
  Moore, Drakes'in yüzüne baktı ve ardından "Telefonlarınızı kapatın" dedi.
  
  "Bende var" diye bağırdı Drake. "Ama bir anlam çıkarmamız lazım..." Bilmeceyi kelimesi kelimesine tekrarladı. "Acele et" dedi. "Ramses bize altmış dakika verdi."
  
  Moore, Kinimaka ve Yorgi'yle birlikte sallantılı balkona doğru eğildi. Diğer herkes onunla yüzleşmek için döndü. Onun sözleri insanlara ulaşmaya başlayınca çığlık atmaya başladılar.
  
  "Eh, antiseptik bir bombadır. Bu apaçık ".
  
  Birisi, "Ve onu havaya uçurmayı planlıyor," diye fısıldadı. "Bu bir blöf değil."
  
  "Yağmur ormanlarından yağmur ormanlarına mı?" dedi Mai. "Anlamıyorum".
  
  Drake onu kafasına sardı. "Bu bize bir mesajdır" dedi. "Her şey Amazon yağmur ormanlarında başladı. Onu ilk kez pazarda gördük. Ama New York'ta işlerin nasıl yürüdüğünü anlamıyorum."
  
  "Ama başka?" Smith dedi. "Gölgeliğin altındaki zeminin bir kısmı mı? Yapmıyorum-"
  
  Moore, "Bu da başka bir yağmur ormanı referansı," diye bağırdı. "Gölgelik sağlam ağaç örtüsü dedikleri şey değil mi? Zemin çalılarla kaplı."
  
  Drake zaten oradaydı. "Bu doğru. Ama eğer bunu kabul ederseniz o zaman bize bombanın yağmur ormanlarında saklandığını söyler. New York'ta," diye yüzünü buruşturdu. "Mantıklı değil."
  
  İstasyonda sessizlik hüküm sürüyordu; insanı çaresizlik noktasına kadar sersemletebilecek veya onu parlak bir noktaya kadar heyecanlandırabilecek türden bir sessizlik.
  
  Drake zamanın geçişini hiç bu kadar keskin bir şekilde fark etmemişti; her saniyesi Kıyamet Günü çanının kaçınılmaz çalmasıyla doluydu.
  
  Moore sonunda "Ama New York'ta bir yağmur ormanı var" dedi. "Central Park Hayvanat Bahçesi'nde. "Tropikal Bölge" adı verilen küçük bir bölge ama gerçeğinin mini bir versiyonu."
  
  "Gölgeliğin altında mı?" Dahl bastı.
  
  "Evet, orada ağaçlar var."
  
  Drake bir saniye daha tereddüt etti, acı bir şekilde bunun bile onların birçok hayatına mal olabileceğinin farkındaydı. "Başka bir şey? Başka öneriniz var mı?
  
  Sorusunu yalnızca sessizlik ve boş bakışlar karşıladı.
  
  "O zaman hepimiz içerideyiz" dedi. "Taviz yok. Şaka yok. Bu efsanevi piçi bitirmenin zamanı geldi. Tıpkı geçen sefer yaptığımız gibi."
  
  Kinimaka ve Yorgi merdivenlere koştu.
  
  Drake, tüm ekibi New York'un korku dolu sokaklarına götürdü.
  
  
  OTUZ ALTINCI BÖLÜM
  
  
  Moore'un talimatlarını izleyen on kişilik ekip, birkaç polis arabasına el koymak için bir ara sokağa dönerek daha da değerli dakikaları boşa harcadı. Oraya vardıklarında çağrı yapılmıştı ve polisler bekliyordu; sokakları temizleme çabaları meyvelerini vermeye başlamıştı. Smith bir tekerleğe, Dahl diğer direksiyona oturdu; arabalar sirenlerini ve yanıp sönen ışıklarını çalıştırdılar ve 3. Cadde'nin köşesinden lastik yakarak doğruca hayvanat bahçesine koştular. Binalar ve korkmuş yüzler saatte kırk, ardından elli mil hızla geçiyordu. Smith terk edilmiş taksiyi kenara fırlattı, ön kısmına çarptı ve onu dümdüz gönderdi. Yollarında tek bir polis kordonu vardı ve geçmelerine izin vermeleri için zaten emir almışlardı. Aceleyle açılmış bir kavşaktan geçerek altmışa yaklaştılar.
  
  Drake, Ramses'in keyif yapmak için aradığını düşünerek cep telefonundan gelen yeni aramayı neredeyse görmezden geldi. Ama sonra düşündü: Bu bile bize bazı ipuçları verebilir.
  
  "Ne?" - kısaca havladı.
  
  "Drake'i mi? Bu Başkan Coburn. Bir dakikan var mı?"
  
  Yorkshire'lı şaşkınlıkla sıçradı, sonra GPS'ini kontrol etti. "Dört dakika efendim."
  
  "O zaman dinle. Bu bombanın patlamasına izin verilirse işlerin ne kadar kötü olacağını sana söylememe gerek olmadığını biliyorum. İntikam kaçınılmazdır. Ve bu Ramses karakterinin gerçek uyruğunu veya siyasi eğilimlerini bile bilmiyoruz. Ortaya çıkan en büyük sorunlardan biri de başka bir karakter olan Timsah'ın bu yıl Rusya'yı dört kez ziyaret etmesi."
  
  Drake'in ağzı kuma döndü. "Rusya?"
  
  "Evet. Bu belirleyici değil ama..."
  
  Drake bu duraklamanın ne anlama geldiğini tam olarak biliyordu. Haber kanalları ve sosyal medyanın manipüle ettiği bir dünyada hiçbir şeyin belirleyici olmaması gerekirdi. "Eğer bu bilgi dışarı çıkarsa..."
  
  "Evet. Üst düzey bir organizasyona bakıyoruz."
  
  Drake elbette bunun ne anlama geldiğini bilmek istemiyordu. Şu anda daha geniş dünyada nükleer bir savaştan sağ çıkma imkanına sahip, son derece güçlü insanlar olduğunu biliyordu ve onlar genellikle tamamen yeni, zar zor yaşanılan bir dünyada yaşayabilselerdi nasıl olacağını hayal ediyorlardı. Bu insanlardan bazıları zaten liderdi.
  
  "Gerekirse bombayı etkisiz hale getir Drake. NEST'in yolda olduğu ancak sizden sonra geleceği söylendi. Diğerleri gibi. Tüm. Bu bizim yeni en karanlık saatimiz."
  
  "Bunu durduracağız efendim. Bu şehir yarını görecek kadar yaşayacak."
  
  Drake aramayı bitirdiğinde Alicia elini onun omzuna koydu. "Yani" dedi. "Moore bunun bir Yağmur Ormanı ve mini bir yağmur ormanı olduğunu söylediğinde, orada da yılanların olabileceğini mi kastetmişti?"
  
  Drake onun elini kendi eliyle kapattı. "Yılanlar her zaman vardır, Alicia."
  
  Mai öksürdü. "Bazıları diğerlerinden daha büyüktür."
  
  Smith arabasını trafik sıkışıklığının etrafından çevirdi, kapıları açık ve sağlık görevlileri olaya karışan kişiler üzerinde çalışan pırıl pırıl bir ambulansın yanından geçti ve bir kez daha ayağını gaz pedalına bastı.
  
  "Aradığını buldun mu Mai?" Alicia eşit ve kibar bir şekilde söyledi. "Takımı ne zaman geride bıraktın?"
  
  Her şey çok uzun zaman önce olmuştu ama Drake, Mai Kitano'nun ayrıldığını canlı bir şekilde hatırladı; kasıtsız sebep olduğu ölümlerden dolayı kafası suçluluk duygusuyla doluydu. Anne ve babasını ararken yaşanan o olaydan (bir yakuza kara para aklayıcısının öldürülmesi) bu yana çok şey değişti.
  
  Mai, "Annemle babam artık güvende" dedi. "Grace gibi. Klanı yendim. Chica. Vermek. Aradığım birçok şeyi buldum."
  
  "Peki neden geri döndün?"
  
  Drake gözlerini yola dikmiş, kulaklarını da arka koltuğa yapıştırmış halde buldu. Sonuçları tartışmak ve kararlara meydan okumak için alışılmadık bir zamandı ama Alicia için oldukça tipik bir durumdu ve bu onların işleri düzeltmek için son şansları olabilirdi.
  
  "Neden geri döndüm?" - Ne? - Kaygısızca tekrarlanabilir. "Çünkü umursuyorum. Bu takıma önem veriyorum."
  
  Alicia ıslık çaldı. "İyi cevap. Tek sebep bu mu?"
  
  "Drake için dönüp dönmediğimi soruyorsun. Keşke ikinizin yeni bir anlayış geliştirmenizi bekleseydim. Eğer bir an bile onun yoluna devam edeceğini düşünseydim. Bana ikinci bir şans verse bile. Aslında cevap basit; bilmiyorum."
  
  Alicia, "Üçüncü şans," diye belirtti. "Eğer seni geri getirecek kadar aptal olsaydı, bu senin üçüncü şansın olurdu."
  
  Drake, hayvanat bahçesinin girişinin yaklaştığını gördü ve arka koltukta artan gerilimi, keskin ve güvenilmez duyguların içinde coştuğunu hissetti. Bütün bunlar için tercihen yumuşak döşemeli bir odaya ihtiyaçları vardı.
  
  "Şunu bitirin arkadaşlar" dedi. "Biz burdayız".
  
  "Henüz bitmedi Sprite. Bu Alicia yeni bir model. Artık gün batımına doğru koşmamaya karar verdi. Artık ayakta duruyoruz, öğreniyoruz ve bunu aşıyoruz."
  
  Mai, "Görüyorum ve hayranım" dedi. "Düşündüğüne rağmen yeni seni gerçekten seviyorum Alicia."
  
  Drake, karşılıklı saygıyla dolu bir halde arkasını döndü ve bu senaryonun sonuçta nasıl sonuçlanabileceği konusunda tamamen kafası karışmıştı. Ama artık hepsini bir kenara bırakmanın, rafa kaldırmanın zamanı gelmişti, çünkü onlar, askerler, kurtarıcılar ve kahramanlar, sonuna kadar hızla başka bir Kıyamet'e yaklaşıyorlardı.
  
  Ve eğer izliyorlarsa, belki de satranç oynuyorlarsa, Tanrı ve Şeytan'ın bile nefesleri kesilirdi.
  
  
  OTUZ YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Smith son dönüşte lastiklerini gıcırdattı ve ardından ağır ayağıyla fren pedalına bastı. Drake, araba durmadan kapıyı açtı ve bacaklarını dışarı çıkardı. Mai çoktan arka kapıdan çıkmıştı, Alicia da bir adım gerideydi. Smith bekleyen polislere başıyla selam verdi.
  
  "Tropik Bölgeye giden en hızlı yolu bilmen gerektiğini mi söylediler?" Polislerden biri sordu. "Peki, bu yolu doğrudan takip et." İşaret etti. "Solda olacak."
  
  "Teşekkür ederim". Smith rehber haritasını aldı ve diğerlerine gösterdi. Dahl koşuya çıktı.
  
  "Hazırız?"
  
  Alicia, "Olabildiğimiz gibi," dedi. "Ah, bak," haritayı işaret etti. "Tesisteki hediyelik eşya dükkanına hayvanat bahçesi diyorlar."
  
  "O halde gidelim."
  
  Drake hayvanat bahçesine duyuları gelişmiş, en kötüsünü beklemiş ve Ramses'in kendisiyle hiçbir ilgisi olmayan birden fazla kötü oyun oynadığını bilerek girdi. Grup dağıldı ve azaldı, zaten olması gerekenden daha hızlı ve tedbirsizce hareket ediyordu, ancak geçen her saniyenin yeni bir ölüm çanı olduğunu biliyordu. Drake tabelalara dikkat etti ve çok geçmeden Tropikal Bölge'yi ileride gördü. Onlar yaklaştıkça etraflarındaki manzara hareket etmeye başladı.
  
  Sekiz kişi, kurtarıcıların son savaşını acı verici ve son derece kanlı hale getirmeleri emredildiğinde bıçaklarını çekerek saklandıkları yerden fırladı. Drake salıncağın altına atlayıp sahibini sırtına attı ve bir sonraki saldırıyla kafa kafaya karşılaştı. Bo ve May öne çıktı, bugün onların dövüş becerilerine ihtiyaç var.
  
  Sekiz saldırganın tamamı çelik yelek ve maske takıyordu ve Drake'in beklediği gibi ustalıkla savaştılar. Ramses hiçbir zaman yığının en altından seçim yapmadı. Mai hızlı bir darbeyi savuşturdu, kolunu kırmaya çalıştı ama kolun bükülmüş olduğunu ve kendi dengesinin bozulduğunu gördü. Bir sonraki darbe omzunu ıskaladı, kendi yeleği tarafından emildi ama ona bir anlığına duraklama yaşattı. Beau hepsinin arasında gerçek bir ölüm gölgesi gibi yürüyordu. Ramses'in lejyonerleri Fransızlardan kaçınmak için geri çekildi veya kenara atladı.
  
  Drake bariyere yaslanıp ellerini kaldırdı. Rakibinin iki ayağını da yerden kaldırmasıyla arkasındaki çit çatladı. Her iki adam da yuvarlanırken mücadele ederek başka bir yola yuvarlandılar. İngiliz lejyonerin kafasına yumruk üstüne yumruk vurdu ama yalnızca savunma amacıyla kaldırdığı eli vurmayı başardı. Vücudunu istediği yere kaldırdı, dizlerinin üzerine kalktı ve yumruğunu yere vurdu. Bıçak yukarı kaydı ve kaburgalarını deldi; savunmasına rağmen hâlâ acı veriyordu. Drake saldırısını ikiye katladı.
  
  Tropik Bölge girişindeki yakın çatışmalar yoğunlaştı. May ve Bo rakiplerinin yüzlerini buldu. Grubun her yerine kan sıçradı. Lejyonerler kırık uzuvlar ve sarsıntılarla düştü ve asıl suçlu Mano Kinimaka idi. Devasa Hawaiili, sanki dalgalara meydan okuyup onları parçalamaya çalışıyormuş gibi saldırganlarını buldozerle ezdi. Yoluna bir lejyoner çıkarsa Kinimaka, insanüstü bir orta saha oyuncusu, yıkılmaz bir saban gibi acımasızca saldırıyordu. Yolu tamamen yanlıştı, dolayısıyla hem Alicia hem de Smith yolundan çekilmenin eşiğindeydi. Lejyonerler homurdanarak yanlarına indiler ama işlerini bitirmek kolaydı.
  
  Dahl biraz beceriyle el ele darbeler savurdu. Bıçak darbeleri önce alçaktan, sonra yukarıdan, sonra göğsüne ve yüzüne sert ve hızlı bir şekilde vuruldu; İsveçli, ışık hızında refleksleri ve zor kazanılmış becerisiyle hepsini engelledi. Rakibi pes etmedi, performansı mükemmeldi, rakibiyle karşılaştığını ve bir fark yaratması gerektiğini hemen hissetti.
  
  Lejyoner bıçaklı saldırıların devamı olarak bacaklarını ve dirseklerini kullanırken Dahl kenara çekildi. İlk dirsek şakağına çarptı, farkındalığını artırdı ve sayısız saldırıyı önceden tahmin etmesine yardımcı oldu. Tek dizinin üstüne çöktü ve koltukaltının altındaki çukura ve oradaki sinir kümesine doğrudan bir darbe indirerek lejyonerin acı içinde kılıcını düşürmesine neden oldu. Ancak sonuçta, dövüşçüyü yere seren, kasları temiz bir şekilde yükleyen, kemikleri kıran ve tendonları yırtan hırçın Kinimaka oldu. Mano'nun çene hattı ve elmacık kemikleri boyunca morluklar kararmıştı ve topallayarak yürüyordu ama hiçbir şey onu durduramazdı. Dahl, eğer kapı kilitlenirse binanın yan tarafından Hawaii'deki Hulk gibi düşeceğini hayal etti.
  
  Kenzi, dövüşün kenarlarında uçup gidebildiği herkese zarar vermeyi ve katanasının hâlâ olmadığı gerçeğinden yakınmayı daha kolay buldu. Dahl öğrenilmiş özel bir beceriye sahip olduğunu ve bir lejyonerden diğerine saldırarak her birini tek vuruşta öldürerek ekibin değerli zamanından tasarruf edebileceğini biliyordu. Ama gün neredeyse bitmek üzereydi.
  
  Her neyse.
  
  Drake, Flurry yumruğunun darbeyi savuşturduğunu fark etti. Bir lejyoner bileğini yakalayıp büktüğünde yanına düştü. Acı onun özelliklerini bozdu. Anormal bir eğimle yuvarlandı, baskıyı kaldırdı ve kendisini rakibiyle karşı karşıya buldu.
  
  "Neden?" O sordu.
  
  Lejyoner sırıttı: "Sadece seni yavaşlatmak için buradayım." "Tik tak. Tik tak."
  
  Drake artık ayağa kalkarak sertçe itti. "Sen de öleceksin."
  
  "Hepimiz öleceğiz aptal."
  
  Böyle bir fanatizmle karşı karşıya kalan Drake, acımasızca saldırdı ve adamın burnunu, çenesini ve kaburgalarını kırdı. Bu insanlar ne yaptıklarını çok iyi biliyorlardı ama yine de savaşmaya devam ettiler. Aralarındaki tek bir adam bile bir iç çekişi daha hak etmiyordu.
  
  Nefesi kesilen lejyoner bıçağını Drake'e doğrulttu. Yorkshire'lı onu yakaladı, büktü ve ters çevirdi, böylece bıçak diğer adamın kafatasına kabzasına kadar girdi. Ceset çimlere çarpmadan önce Drake ana kavgaya katıldı.
  
  Garip ve çılgın bir savaştı. Darbe üzerine darbe ve savunma üstüne savunma, pozisyona sonsuz dönüş. Maçın ortasında gözlerdeki kan silindi, dirsekler ve eklemler temizlendi ve hatta Smith'in kendi ağırlığı sayesinde çıkık bir omuz bile yerine geri getirildi. Ham ve olabildiğince gerçekti.
  
  Ve sonra Kinimaka her şeyin etrafından dolaştı, saldırarak, hücum ederek, yapabildiği her yeri yok etti. Düşen, kırılan lejyonerlerden en az üçü onun işiydi. Beau iki tanesini daha çıkardı ve ardından May ve Alicia sonuncuyu bitirmek için birlikte çalıştılar. Düşerken yüz yüze geldiler, yumrukları havadaydı, savaş öfkesi ve kana susamışlık aralarında alevleniyordu, gözlerinde lazerler gibi parlıyordu ama onları ayıran Beau'ydu.
  
  "Bomba" dedi.
  
  Ve sonra birdenbire tüm yüzler Drake'e döndü.
  
  "Ne kadar zamanımız kaldı?" Dahl sordu.
  
  Drake'in haberi bile yoktu. Savaş bende kalan tüm konsantrasyonu aldı. Şimdi göreceklerinden korkarak aşağıya baktı, kolunu geriye çekti ve saatine baktı.
  
  Kensi, "Henüz bombayı görmedik bile" dedi.
  
  "On beş dakika" dedi Drake.
  
  Ve ardından silah sesleri duyuldu.
  
  
  OTUZ SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Kensi füze saldırısına benzer bir darbe hissetti. Ayaklarını yerden kesti, ciğerlerine çarptı ve bir an için tüm bilincini zihninden aldı. Drake kurşunun isabet ettiğini gördü ve dizlerinin üzerine düşerek kaçınılmaz düşüşünü engelledi. Bunun olacağını hiç görmemişti ama başka kimse de görmemişti. Smith de bir darbe aldı. Şans eseri her iki kurşun da yeleklere isabet etti.
  
  Thorsten Dahl en hızlı tepki veren kişiydi, hâlâ "on beş dakika" sözcükleri beynini bombalıyordu. İki lejyoner yerden yükselirken mermiler hızla ateşlendi ve şimdi daha iyi nişan alarak, kollarını uzatarak, Cehennemin kana bulanmış derinliklerinden kayıp ruhları taşıyan bir tren gibi kükreyerek onlara saldırdı. Şaşkınlık içinde tereddüt ettiler ve sonra İsveçli her iki eliyle de onları dövdü ve ikisini de ahşap kulübenin duvarına doğru fırlattı.
  
  Yapı insanların etrafında parçalandı, ahşap kalaslar kırıldı, parçalandı ve havada yuvarlandı. Adamlar içindekiler arasında sırt üstü düştüler ve bunun çılgın İsveçli için çok yararlı olduğu ortaya çıktı.
  
  Burası bir çalışma kulübesiydi, aletlerle dolu bir yerdi. Lejyonerler biri inleyerek, diğeri dişlerini tükürerek silahlarını kaldırmaya çabalarken, Dahl iyi hazırlanmış bir balyoz kaldırdı. Düşenler göz ucuyla onun çıkışını görüp dondular, inançsızlık onları cesaretten mahrum etti.
  
  Bo ona doğru yürüdü ve tepkilerini gördü. "Bitir onları. Kim olduklarını hatırla."
  
  Kinimaka da durdu ve sanki onları toza çevirmek istermiş gibi bu komploya güldü. "Kensi'yi vurdular. Ve Smith'i."
  
  "Biliyorum," dedi Dahl, balyozu bir kenara atıp sapına yaslanarak. "Bunu biliyorum".
  
  Her iki adam da duraksamayı bir zayıflık işareti olarak algıladı ve silahlarına uzandı. Dahl balyozu kaldırırken aynı anda havaya uçtu ve vücudu aşağı inerken onu da yere indirdi. Bir darbe lejyonerin alnının ortasına çarptı ve hâlâ dönüp şaftı kaldıracak ve diğer adamın şakağını ezecek kadar gücü ve becerisi kalmıştı. Bitirdiğinde dişlerini gıcırdatarak dizlerinin üzerinde doğruldu ve balyozunu omzunun üzerinden attı.
  
  Sonra diğer lejyoner inleyerek, sanki acı çekiyormuş gibi başını yana sallayarak doğruldu ve titreyen elleriyle tuttuğu tabancayı aldı. O anda Kensi herkesten daha hızlı tepki verdi ve kendisini büyük bir kişisel riske attı. Hiç duraksamadan önceki yaralarını silkti, adamın hedefini engelledi ve ona doğru hamle yaptı. Elinde tuttuğu tabanca, yüzünün ortasına çarpana kadar bir tuğla gibi uç uca fırlatıldı. Ateş etti, geriye düştü, kurşun başının üzerinden geçti. Kenzi ona ulaştığında silahını aldı ama önce onu göğsüne boşalttı.
  
  "Ne kadardır?" Dahl derin nefes alıyordu ve Tropikal Bölge'ye açılan kapıya doğru koşuyordu.
  
  Drake hızla yanından geçti.
  
  "Yedi dakika."
  
  Bu, bilinmeyen nükleer silahları etkisiz hale getirmek için yeterli değil.
  
  
  OTUZ DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Altı dakika.
  
  Drake Tropikal Bölge'ye koştu, boğazı acıyana kadar çığlık attı ve çaresizce bombanın yerini bulmaya çalıştı. Cevap olan kısık çığlık Hayden'dan gelmemişti ama elinden geldiğince bu çığlığı takip etti. Alnının her yerinde damarlar şişmişti. Elleri gerginlikten yumruk haline gelmişti. Tüm ekip, dolambaçlı ahşap yürüyüş yollarına ve ağaçlarla çevrili yaşam alanlarına bakan binaya girdiğinde, sayılarından yararlanmak için yayıldılar.
  
  "Saçmalık!" Kinimaka ağlıyordu, stres artık onu neredeyse mahvediyordu. "Hayden!"
  
  Bir boğuk çığlık daha. Drake, tam yerini belirleyemediği için büyük bir hayal kırıklığıyla ellerini havaya kaldırdı. Saniyeler geçti. Parlak renkli bir papağan onlara saldırarak Alicia'nın bir adım geri gitmesine neden oldu. Drake tekrar saatine bakmaktan kendini alamadı.
  
  Beş dakika.
  
  Beyaz Saray artık öyle bir kaygı yayacak ki, Capitol Hill'den silinip gidecekti. Durumun farkında olan NEST ekibi, bomba imha ekibi, polisler, ajanlar ve itfaiyeciler ya bacakları dayanamayana kadar koşuyor ya da dizlerinin üzerine çökerek gökyüzünü tarayıp canları için dua ediyordu. Herhangi bir dünya lideri bilgilendirilseydi, onlar da ayağa kalkıp saatlerine bakar ve birkaç öneri hazırlarlardı.
  
  Dünya gücü elinde tutuyordu.
  
  Drake, Mai'nin çığlığını duyunca rahatlayarak irkildi ve ardından çığlığın kaynağını bulmak için birkaç saniye daha harcadı. Ekip bir araya geldi ancak keşfettikleri şey beklentilerinin ötesindeydi. Yorgi onun arkasında, Lauren'ın yanında duruyordu; Bo ve Kenzi uzaktan anlamaya çalışırken ekibin geri kalanı ya dizlerinin üzerine çöktü ya da kitlenin yanında emekledi.
  
  Drake'in gözleri büyüdü. Gördüğü ilk şey, koli bandı ve mavi tellerle sarılmış, yerden yaklaşık iki metre yüksekte uzanan çıplak bir kadın cesediydi. Hala kafası karışmış halde, ayak tabanlarının altında, onlara bağlı olan kıllı bacaklara bakılırsa, bir erkeğe ait başka bir çift ayak olduğunu gördü.
  
  Ramses ona bombanın Hayden olduğunu söyledi.
  
  Ama... ne oluyor...
  
  Çıplak adamın altında artık tanıdığı çizmeleri görüyordu. Hayden yığının en altında görünüyordu.
  
  O halde nükleer bomba hangi cehennemde?
  
  Alicia, tanımadığı kadının yanındaki koltuğundan başını kaldırdı. "Dikkatli dinle. Zoey, bu özelliğin alt kısmında bombanın Hayden'ın altında emniyete alındığını söylüyor. Silahlı, oldukça güvenilir bir hareket sensörüne sahip ve bir sırt çantasıyla korunuyor. Vücutlarına sarılan teller kanlı bir tetiğe bağlı." O, başını salladı. "Bir çıkış yolu göremiyorum. Artık parlak fikirlerin zamanı geldi arkadaşlar."
  
  Drake, hala aynı mavi renkte olan sonsuz sayıda kablodan oluşan cesetlere baktı. İlk tepkisi kabul etmek oldu.
  
  "Çöken bir taslağı var mı?" Kinimaka sordu.
  
  "En iyi tahminim 'hayır'dır" dedi Dahl. "Bu çok riskli olur çünkü onunla ilişkili kişiler değişebilir. Çöken bir devre -silah önleyici bir cihaz- Hayden'in hareketini tespit eder, birisinin olduğunu varsayar ve sonra bombaya dokunur. ve bum."
  
  "Böyle söyleme". Alicia sindi.
  
  Drake, Hayden'ın kafasının olduğunu tahmin ettiği yere yakın bir yerde dizlerinin üzerine çöktü. "O zaman aynı prensibe göre hareket dedektörü oldukça gevşek olacaktır. Yine mahkumların biraz hareket etmesine izin vermek için."
  
  "Evet".
  
  Aşırı stresten başı ağrıyordu. "Devre dışı bırakma kodlarımız var" dedi.
  
  "Bu yine de sahte olabilir. Daha da kötüsü, bunları Hayden'ın altındaki tetiğe bağlı bir tuş takımından girmemiz gerekiyor."
  
  Acele etseniz iyi olur, dedi Kensi sessizce. "Üç dakikamız kaldı."
  
  Drake öfkeyle başını ovuşturdu. Şimdi şüpheleri gidermenin zamanı değildi. Dahl'la bakıştı.
  
  Sırada ne var dostum? Nihayet yolun sonuna geldik mi?
  
  Julian Marsh konuştu. "Onu silahlandırdıklarını gördüm" dedi. "Onu etkisiz hale getirebilirim. Bu asla olmamalıydı. Tek amaç paraydı... Milyonların ölümü, dünyanın sonu gibi saçmalıklar değil."
  
  Lauren, "Webb biliyordu," dedi. "Patronun. O başından beri biliyordu."
  
  Marsh sadece öksürdü. "Beni buradan çıkar."
  
  Drake hareket etmedi. Bombayı bulmak için bir insan yığınını ters çevirmeleri gerekecekti. Bandın tamamını kesmeye zamanları yoktu. Ancak bombayı etkisiz hale getirmenin her zaman daha hızlı bir yolu vardı. Kenardan izlemeye pek uygun olmadığı için televizyonda göstermediler.
  
  Teli kesmedin. Az önce hepsini çıkardın.
  
  Ancak yanlış kabloyu kesmek kadar riskliydi. Gözleri Marsh'ınkilerle aynı hizaya gelene kadar diz çöktü.
  
  "Julian. Ölmek mi istiyorsun?"
  
  "HAYIR!"
  
  "Başka bir yol göremiyorum," diye nefes aldı. "Çocuklar, haydi onları taşıyalım."
  
  Ekibe liderlik ederek, Hayden'ın midesi yerden kalkana ve bir sırt çantası bulunana kadar ceset yığınını yavaşça ve kasıtlı olarak ters çevirdi. Hepsi yana dönerken iniltiler Zoey'den, Marsh'tan ve hatta Hayden'dan kaçtı ve Kinimaka hepsini hareketsiz durmaya çağırdı. Zoe'nin iddialarına rağmen kimse hareket dedektörünün gerçekte ne kadar hassas olduğunu bilmiyordu, ancak bu kadar uzun süredir çalışıyorsa tetikleyiciye yakın bir şeye ayarlanmadığı açık görünüyordu. Gerçekten de Drake'in patlamadan önce gelmesini sağlamak için neredeyse aşılmaz bir şekilde programlanması gerekiyordu.
  
  Kabloların Marsh'ın vücudundan ayrılması ve Zoe'nin uzuvlarından çıkarılması gerekiyordu; bu da ekibin zar zor fark ettiği karmaşık bir işti. Hayden'ın vücuduna sarılanlar, giysilerini engellediği için kolayca çıkıyordu. Artık talimatlara uyan ve hâlâ koli bandının altında tutulan Marsh, kollarını Hayden'ın sağ tarafına dolanacak şekilde kaldırdı ve sırt çantasının üzerinde asılı kaldı. Pythian parmaklarını esnetti.
  
  "İğneler ve iğneler."
  
  Mai ellerini nükleer bombanın üzerindeki sırt çantasına koydu. Usta parmaklarıyla tokaları çözdü ve üst kapağı geriye çekti. Daha sonra büyük ve ustaca bir güç kullanarak sırt çantasının kenarlarını yakaladı ve bombayı metal kasasıyla birlikte dışarı doğru çekti.
  
  Etrafını siyah bir kabuk sarmıştı. Mai sırt çantasını bir kenara attı ve bombayı çok yavaş bir şekilde döndürdü, saniyeler geçtikçe bol bol terledi. Bombaya bakarken Hayden'ın gözleri parladı ve Kinimaka çoktan onun yanında diz çökmüş, elini sıkıyordu.
  
  Bombanın dışına dört vidayla tutturulmuş bir geri sayım paneli ortaya çıktı. Mavi kablolar altından kıvrılarak mutlak felaketin kalbine doğru uzanıyordu. Marsh iç içe geçmiş ve birbirine dolanmış dördü olan tellere baktı.
  
  "Paneli çıkar. Kimin kim olduğunu görmem lazım."
  
  Drake saatine bakarken dilini ısırdı.
  
  Saniyeler kaldı.
  
  Elli dokuz, elli sekiz...
  
  Smith onların yanında dizlerinin üzerine çöktü, asker çoktan maket bıçağını çekmişti. Herkesin hayatını kendi eline alarak, eksikliklerin giderilmesi sorumluluğunu üstlendi. Bir çizik, bir inatçı iplik, bir konsantrasyon eksikliği ve bunlar ya zaman kaybına neden olur ya da korkunç bir patlamaya neden olur. Adam çalışırken Drake bir an gözlerini kapattı. Arkasında Dal derin nefes alıyordu ve Kensi bile kıpırdanıyordu.
  
  Smith son vida üzerinde çalışırken Alicia aniden çığlık attı. Bütün grup titredi, kalpleri ağızlarına geldi.
  
  Drake hızla arkasına döndü. "Bu nedir?"
  
  "Yılan! Bir yılan gördüm! Kocaman, sarı bir piçti."
  
  Smith plağı kaldırırken öfkeyle homurdandı ve yanıp sönen kırmızı kadranlı geri sayım panelini dikkatlice çıkardı. "Hangi tel?"
  
  Otuz yedi saniyeleri kalmıştı.
  
  March yaklaştı, gözleri birbirine dolanmış mavi kabloları taradı ve Timsah'ın cihazı açtığını hatırladığı noktayı aradı.
  
  "Görmüyorum! Ben bunu göremiyorum!
  
  "Hepsi bu," Drake onu bir kenara itti. "Bütün kabloları çekiyorum!"
  
  "Hayır," Dahl ağır bir şekilde onun yanına indi. 'Bunu yaparsanız bu bomba patlayacak'
  
  "O halde ne yapmalıyız Torsten? Ne yapmalıyız?"
  
  Yirmi dokuz... yirmi sekiz... yirmi yedi...
  
  
  40. BÖLÜM
  
  
  Drake'in hafızası ön plana çıktı. Ramses ona kasıtlı olarak bombanın Hayden olduğunu söyledi. Peki bu gerçekten ne anlama geliyordu?
  
  Şimdi baktığında etrafına üç telin sarıldığını gördü. Hangisi tetikledi? Dahl cebinden bir kağıt parçası çıkardı.
  
  "Kodlar" dedi. "Artık başka çare yok."
  
  "Marsh'ın tekrar denemesine izin ver. Ramses, Hayden'dan özel olarak bahsetmişti."
  
  "Kodları kullanıyoruz."
  
  "Çok sahte olabilirler! Kendi tetikleyicileri!
  
  March zaten Hayden'ın cesedine bakıyordu. Drake onun üzerinden tırmandı ve Kinimaki'nin dikkatini çekti. "Onu ters çevir."
  
  Hayden elinden geldiğince yardım etti, kaslar ve tendonlar şüphesiz acı içinde çığlık atıyorlardı ama hiçbir rahatlama alamıyorlardı. Saat ilerliyordu. Bomba tamamlanmak üzereydi. Ve dünya bekledi.
  
  Marsh eğilip vücudunun etrafındaki telleri takip ederken Drake önce bir kolunu, sonra bacağını kaldırdı ve sonunda iki telin kesiştiği yerden kemerini çözdü. Düğümlü çiftin tekrar kucağından geçtiğini görünce Kinimaka'yı işaret etti. "Bunun gibi".
  
  Kabus gibi bir Twister oyunundan acı çeken Hayden, Marsh'ın her telin yolunu zamanlayıcıya kadar takip etmesini izledi.
  
  "Elbette," dedi gözlerini kısarak, bir gözü tamamen açık, diğeri kapalı. "Sağdaki."
  
  Drake nükleer evrak çantasına baktı. Kensi, yerde, hemen yanında oturan Dahl'a katıldı. "Bu şeyi havaya uçurmak için parçaların ve mekanizmaların özel bir konfigürasyonu gerekiyor. Bu... çok hassas. Bu noktada bunu ülkeye getiren kişiye gerçekten güveniyor muyuz?"
  
  Drake hayatının en derin nefesini aldı.
  
  "Seçenek yok".
  
  Teli çekti.
  
  
  KIRK BİRİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake hızla çekti ve tel elinden koparak bakır ucu açığa çıktı. Bıçak sırtında bulunan herkes geri sayımı kontrol etmek için öne doğru eğildi.
  
  On iki... on bir... on...
  
  "Hâlâ silahlı!" Alicia ağlıyordu.
  
  Drake sersemlemiş halde sırt üstü düştü, sanki şimdi bile bir kıvılcımı ateşleyip bombayı yok edebilecekmiş gibi hala teli tutuyordu. "Bu bu..."
  
  "Hala işliyor!" Alicia ağlıyordu.
  
  Dahl, avucunu alnına dayayarak Yorkshire'lıyı iterek daldı. "Sanırım" dedi. "Şimdi zamanımız olursa şanslıyız."
  
  Sekiz...
  
  Zoe ağlamaya başladı. Marsh yaptığı her hata için özür dileyerek ağladı. Hayden ve Kinimaka, beyaz ellerini kavuşturarak, yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını kabul ederek, ekibin duygusuzca çalışmasını izlediler. Smith bıçağı bıraktı ve Lauren'a baktı, ona dokunmak için titreyen parmaklarını uzattı. Yorgi yere çöktü. Drake, Alicia'ya baktı ve Alicia, gözlerini alamayarak May'e baktı. Bo aralarında duruyordu; Dahl'ın çalışmasını izlerken ifadesi netleşti.
  
  İsveçli panele devre dışı bırakma kodlarını girdi. Her biri bir ses sinyali ile kaydedilir. Son sayıyı girmesine yalnızca saniyeler kalmıştı.
  
  Beş...
  
  Dahl "Giriş" düğmesine bastı ve nefes almayı bıraktı.
  
  Ama saat hâlâ işliyordu.
  
  Üç iki bir...
  
  
  * * *
  
  
  Son saniyede Thorsten Dahl umutsuzluğa kapılmadı. Ne pes etti ne de ölmek için geri döndü. Geri dönmesi gereken bir ailesi, bir karısı ve iki çocuğu vardı ve hiçbir şey onu bu gece onların güvenliğini sağlamaktan alıkoyamazdı.
  
  Her zaman bir B Planı vardı. Drake ona bunu öğretmişti.
  
  Hazırdı.
  
  Delilik modu devreye girdi, hesaplanmış bir delilik onu ele geçirdi ve ona normalin ötesinde bir güç verdi. Son bir saattir nükleer çantayı oluşturan mükemmel, kusursuz ve hatasız ekipmanın şu ya da bu adam tarafından çiğnenişini dinlemişti. Her şeyin ne kadar doğru olduğunu duydu.
  
  Peki ya biraz Dahl çılgınlığıysa? Bu nasıl işe yarayacak?
  
  Ekranda bunlardan biri göründüğünde İsveçlinin elinde zaten bir balyoz vardı. Son nefesiyle, son hareketiyle, var gücüyle sallanarak onu yere indirdi. Balyoz nükleer bombanın kalbine çarptı ve o sonsuz saniyede bile Drake'in dehşetini, Alicia'nın razı olduğunu gördü. Ve sonra artık hiçbir şey görmedi.
  
  Saat ilerliyordu
  
  Sıfır.
  
  
  42. BÖLÜM
  
  
  Zaman hiç kimse için durmadı, özellikle de bu belirleyici saatte.
  
  Drake, Dahl'ın sanki arkadaşlarını ve tüm dünyayı korkunç bir yangından koruyabilirmiş gibi bombanın üzerine uzandığını gördü. Balyozun etrafını saran bükülmüş metal çerçeveyi ve iç kısımlarındaki çentikleri gördü; ve sonra geri sayım sayacını gördü.
  
  Sıfırda kaldı.
  
  "Ah, kahretsin," dedi olabilecek en samimi tavırla. "Aman Tanrım."
  
  Ekip birer birer farkına vardı. Drake, bir daha tatmayı asla beklemediği temiz havayı içine çekti. Dahl'a doğru sürünerek İsveçlinin geniş sırtına bir tokat attı. "İyi adam" dedi. "Büyük bir çekiçle vur. Bunu neden düşünemedim?"
  
  "Yorkshirelı olmak," dedi Dahl bombanın kalbine doğru. "Ben de bunu merak ettim."
  
  Drake onu geri çekti. "Dinle" dedi. "Bu şey sıkıştı, değil mi? Büyük ihtimalle içeriden kırılmıştır. Ama bunun yeniden başlamasını ne engelleyecek?"
  
  "Biz" dedi arkadan bir ses.
  
  Drake arkasını döndü ve NEST ile bomba imha ekibinin ellerinde sırt çantaları ve açık dizüstü bilgisayarlarla kendilerine doğru geldiklerini gördü. "Geç kaldınız." dedi nefes nefese.
  
  "Evet dostum. Genellikle durum budur."
  
  Kinimaka, Yorgi ve Lauren, Hayden'ı Zoe Shears ve Julian Marsh ile paylaştığı tuhaf ağdan kurtarmaya başladı. İki Pythias mümkün olduğu kadar örtülmüştü ama çıplaklıklarından pek rahatsız olmuş gibi görünmüyorlardı.
  
  Marsh, "Yardım ettim," diye defalarca tekrarladı. "Onlara yardım ettiğimi söylemeyi unutma."
  
  Hayden kendini dizlerinin üzerinde buldu; kan dolaşımını yeniden sağlamak için her bir uzuvunu yuvarlıyor ve eklem ağrısının biriktiği bölgeleri ovalıyordu. Kinimaka ona ceketini verdi ve o da bunu minnetle kabul etti.
  
  Alicia, gözlerinde yaşlarla Drake'i omuzlarından yakaladı. "Hayattayız!" - çığlık attı.
  
  Sonra onu yakınına çekti, dudaklarıyla onun dudaklarını buldu ve onu elinden geldiğince sert bir şekilde öptü. Drake ilk başta geri çekildi ama sonra tam olarak olmak istediği yerde olduğunu fark etti. Onu geri öptü. Dili dışarı fırlayıp onu buldu ve gerginlikleri azaldı.
  
  Smith, "Uzun zamandır gittiğimiz yer burası" dedi. Özür dilerim May."
  
  Dahl, "Ah dostum, karımı özledim" dedi.
  
  Bo ona baktı; yüzü granit kadar taştı ama onun dışında okunamıyordu.
  
  Mai zayıf bir gülümsemeyle gülümsedi. "Roller tersine dönseydi Alicia şimdi katılmakla ilgili bir şeyler mırıldanıyor olurdu."
  
  "Utangaç olmayın". Alicia gırtlaktan gelen bir kahkahayla Drake'ten uzaklaştı. "Daha önce hiç bir film yıldızını öpmemiştim."
  
  Smith eski zamanlardan bahsedince kızardı. "Ah, artık May'in gerçekten muhteşem Maggie Q olmadığı gerçeğini kabullendim. Bunun için üzgünüm ".
  
  Mai gülümsedi, "Ben Maggie Q'dan daha iyiyim."
  
  Smith sarktı, bacakları çöktü. Lauren onu desteklemek için elini uzattı.
  
  Alicia başını yana eğdi. "Ah dur, bir film yıldızını öptüm. Bir tür Jack. Yoksa bu onun ekran adı mıydı? Aslında iki tane. Ya da belki üç..."
  
  Kensi onların arasına girdi. "Güzel öpücük" dedi. "Beni hiç böyle öpmedin."
  
  "Sırf orospu olduğun için."
  
  "Oh teşekkürler".
  
  "Bekle" dedi Drake. Kensi'yi öptün mü? Ne zaman?"
  
  Alicia, "Bu eski bir hikaye" dedi. "Zor hatırlıyorum."
  
  Gözleriyle tüm dikkatini üzerine çekmeyi amaç edinmişti. "Yani 'hayatta olduğumuza sevindim' öpücüğü müydü? Yoksa daha fazlası mı?
  
  "Ne düşünüyorsun?" Alicia temkinli görünüyordu.
  
  "Sanırım bunu tekrar yapmanı isterim."
  
  "TAMAM..."
  
  "Daha sonra".
  
  "Kesinlikle. Çünkü yapacak işlerimiz var."
  
  Drake şimdi ekibinin lideri Hayden'a baktı. "Ramses ve Timsah hâlâ oradalar" dedi. "Kaçmalarına izin veremeyiz."
  
  "Ee, affedersiniz?" - dedi kazıcı ekibinden adamlardan biri.
  
  Hayden, Marsh ve Shears'a baktı. "Bilginiz varsa siz ikiniz ekstra puan kazanabilirsiniz."
  
  Shears, "Ramses benimle pek konuşmadı" dedi. "Ve Timsah şimdiye kadar tanıştığım en çılgın insandı. Keşke nerede olduklarını bilseydim."
  
  Drake ona baktı. "Timsah dünyanın en çılgın adamıydı..."
  
  "Üzgünüm. Çocuklar?" dedi NEST'in lideri.
  
  March'ın gözleri parladı. "Ramses bir böcek" dedi. "Fırsatım varken üzerine basmalıydım. Bu paranın tamamı gitti. Güç, prestij ortadan kayboldu. Ne yapmalıyım?"
  
  Smith, "Umarım hapishanede çürürüm" dedi. "Bir katilin yanında."
  
  "Dinlemek!" - NEST'ten insanlar bağırdı.
  
  Hayden önce onlara, sonra Dahl'a baktı. Drake, Alicia'nın omzunun üzerinden baktı. NEST Takımının lideri ayağa kalkmıştı ve yüzü mutlak korku renginde solgundu.
  
  "Bu bomba işe yaramaz."
  
  "Ne?"
  
  "Elektrikli patlatıcı yok. Camlar kırıldı, muhtemelen çekiçle vurulmasından dolayı. Peki uranyum? Bir zamanlar burada olduğunu gösteren izler bulsak da... o kayıp."
  
  "HAYIR". Drake kaslarının titrediğini hissetti. "Olmaz, bunu bana söyleyemezsin. O bombanın sahte olduğunu mu söylüyorsun?"
  
  Lider dizüstü bilgisayarına dokunarak "Hayır" dedi. "Sana bunun o bomba olmadığını söylüyorum. Çalışmasını sağlayan tüm parçalar sökülerek devre dışı bırakıldı. Yani bu bir sahte. Bu adamda, yani Ramses'te, muhtemelen gerçek olan vardır."
  
  Ekip bir an bile tereddüt etmedi.
  
  Hayden telefona uzanıp Moore'un numarasını çevirdi. Drake helikopterleri araması gerektiğini bağırdı.
  
  "Ne kadara ihtiyacımız var?"
  
  "Lanet gökleri doldurun" dedi.
  
  Şikayet etmeden ağrıyan bedenlerini kaldırdılar ve hızlı adımlarla kapıya doğru yürüdüler. Hayden koşarken hızlı konuştu ve tedavisinin hiçbir fiziksel etkisini göstermedi. Bunlar onu sonsuza kadar yaralayabilecek güce sahip olan zihinsel etkilerdi.
  
  "Moore, Central Park'taki bomba sahte. Temizlendi, kapatıldı. İç kısımların ve fünyelerin çıkarılıp başka bir cihaza yerleştirildiğini düşünüyoruz."
  
  Drake, Moore'un bir metre öteden iç çektiğini duydu.
  
  "Ve kabusun bittiğini düşündük."
  
  "Bu en başından beri Ramses'in planıydı." Hayden, adımlarını hiç bozmadan dış kapıyı menteşelerinden söktü. "Şimdi kendi zamanında patlıyor ve kaçıyor. New York'tan uçan helikopter var mı?"
  
  "Askeri. Polis. Özel operasyon sanırım."
  
  "Şununla başla. Onun bir planı var Moore ve biz Alligator'ın eski bir komando olduğuna inanıyoruz. CCTV kameraları neye benziyor?"
  
  "Her yüzü, her figürü topluyoruz. Saatlerdir sınırdayız. Ramses şehrin içinden geçerse onu yakalarız."
  
  Drake çöp kutusunun üzerinden atladı, yanında Dahl vardı. Helikopterler tepemizde gürledi, ikisi hayvanat bahçesinin girişindeki yola indi. Yukarıya bakan Drake, ofis binalarının dönen rotorlarının arkasında, beyaz perdelerin arasında pek çok yüzün pencerelere dayandığını gördü. Bugün sosyal medya patlayacaktı ve böyle devam ederse sonuçlar sıfır olacaktı. Gerçekte, muhtemelen çabalarını engelledi.
  
  Hayden en yakın helikoptere koştu ve rotor yıkama alanının hemen dışında durdu. Moore'a "Bu sefer" dedi. "Ramses gösteriş yapmayacak. Hayatta kalmasına yardımcı olmak için tüm bunlar dikkat dağıtıcıydı . Bu onun itibarıyla ilgili; Terörün Veliaht Prensi statüsünü yeniden kazanıyor ve tarih yazıyor. New York'a nükleer silahlar getiriyor, onları patlatıyor ve cezasız bir şekilde kaçıyor. Eğer şimdi gitmesine izin verirsen Moore onu bir daha göremezsin. Ve oyun bitecek."
  
  "Bunu biliyorum Ajan Jay. Bunu biliyorum".
  
  Drake, Hayden'ın omzunun üzerinden durup onu dinlerken, ekibin geri kalanı da yakınlarda sinirli bir şekilde seğiriyordu. Dahl çevreyi inceledi, en iyi pusu noktalarını seçti ve ardından her birini dürbünüyle kontrol etti. Garip ama en azından onu meşgul ediyordu. Drake ona dirsek attı.
  
  "Kızak nerede?"
  
  "Arkamda bıraktım." Dahl aslında biraz mutsuz görünüyordu. "Çok iyi bir silah."
  
  Kensi müdahale etti. "Ona hâlâ en sevdiğim silahım olmadığını hatırlattım. Eğer o balyozu alırsa, ben de katanayı almak zorundayım."
  
  Drake İsveçliyi izledi. "Bir anlaşmaya benziyor."
  
  "Hadi ama ona bir sebep sunmayı bırak. Burada bir katanayı nereden bulabilirim ki?"
  
  Bir ses, "Staten Island'dan pek uzakta değiller, Hayden" dedi.
  
  Drake'in başı o kadar hızlı döndü ki irkildi. "Bu neydi?"
  
  Hayden, Moore'dan söylediklerini tekrar etmesini istedi ve ardından takıma döndü. "Bir hedefimiz var arkadaşlar. Moore'un tahmin ettiği gibi bir sivil aradı ve kamerayla doğruladı. Kıçını hareket ettir!"
  
  Ekip, başlarını aşağıda tutarak kaldırım boyunca açık, barikatlı bir yola doğru koştu, helikopterin açık kapılarından atladı ve kendilerini koltuklara bağladı. İki kuş havaya uçuyor, rotorlar yakındaki ağaçların yapraklarını kesiyor ve döküntüleri caddeye saçıyor. Drake tabancaları, tüfeği, askeri bıçağı ve şok tabancasını çıkarıp her şeyin çalışır durumda ve tam olarak hazır olup olmadığını kontrol etti. Dahl bildiriyi kontrol etti.
  
  Pilot çatıları aştı ve ardından hızla güneye dönerek hızını artırdı. Alicia kendi silahlarını kontrol etti, lejyonerden aldığı silahı attı ve diğerini kendine sakladı. Kinimaka, hala Moore ve ajanlarından bilgi alırken görmezden gelmeye çalıştığı Hayden'a kaçamak bakışlar attı. Beau sessizleşti ve Drake ile Alicia öpüştüğünden beri olduğu gibi köşeye sindi. Mai ise sakin bir şekilde oturuyordu, Japon yüz hatları anlaşılmazdı ve kararlı bir şekilde hedefine odaklanmıştı. Ekibin geri kalanı, helikopter yolculuğundan, ısıran rüzgardan, ter kokusundan ve SPEAR ekibini görmüş olmasından şikayetçi olan Kenzie dışında herkes her şeyi iki kez kontrol etti.
  
  Alicia sessizce, Kimse senden bizimle kalmanı istemedi, dedi.
  
  "Başka ne yapabilirdim? Korkmuş bir kilise faresi gibi mi kaçacaksın?
  
  "Yani bu senin cesur olduğunu kanıtlamak için mi?"
  
  Kenzi'nin gözleri parladı. "Armagedon'u görmek istemiyorum. Peki sen?"
  
  "Bunu zaten gördüm. Ben Affleck şaşırtıcı derecede eşcinsel ve Bruce Willis bir asteroitten daha şok edici. Ama kahretsin, sen bize gerçekten bir kalbin olduğunu mu anlatmaya çalışıyorsun?"
  
  Kensi pencereden dışarı baktı.
  
  "Arkeolojik eser hırsızının bir kalbi vardır. Kim bilebilirdi ki?
  
  "Sadece Orta Doğu'daki işime geri dönmeye çalışıyorum. Bir. Siz aptallara yardım etmek, bunu başarmak için uzun bir yol kat edecektir. Lanet kalbini sikeyim."
  
  Hayden, Staten Island Feribotu yakınında görüldükleri için Ramses ve Gator'un henüz adadan ayrılmadıklarına dair açıklama aldığında helikopter Manhattan'ın çatılarının üzerinden uçtu.
  
  Hayden içini çekti ve Drake bunun doğru olduğunu kabul etti. "Çeviride kaybolan kısımlar hepimizi öldürebilir." Okul bahçesindeki en küçük tartışmadan, cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasındaki savaşa kadar her şey nüanstı.
  
  Binalar hızla geçerken varacakları yer giderek yaklaşıyordu. Pilot, hedefine doğru ilerlerken hızını korumak için iki gökdelenin arasına daldı. Drake korkunç bir amaçla kendini taşıdı. Körfezin dönen gri suları ileride uzanıyordu. Aşağıda, hepsi konum için savaşan bir grup iniş helikopterini görebiliyorlardı.
  
  "Bunun gibi!" Hayden ağlıyordu.
  
  Ancak pilot zaten keskin bir şekilde alçalıyordu ve helikopterin bir dizi çiçek saksısı ve bir otobüs durağının önünde en iyi pozisyonu almak için iniş yapmakta zorlanmasına neden oluyordu. Drake midesinin ağzından çalkalandığını hissetti. Hayden hücresine çığlık attı.
  
  "Tabii ki terminal kapalı" dedi. "Eğer Ramses buradaysa neyi başarmayı umuyor?"
  
  "Arkanızda bir çit olmalı ve ağaçların altına park edilmiş bir sıra araba olmalı. Polislerin orada onu gören son kişi olan bir kadın var."
  
  "Harika. Yani şimdi biz..."
  
  "Beklemek!" Alicia'nın kulakları sesleri herkesten önce yakaladı. "Silişme sesi duyuyorum."
  
  "Gitmek."
  
  Araçtan inen ekip, bina boyunca koşarak terminale yöneldi. Drake, ana girişin geniş kıvrımı etrafında uzun bir beton rampanın yanaşma alanına çıktığını fark etti. Silah sesleri oradan geliyordu, açık alana ateş ediliyordu, sanki duvarlar tarafından bastırılmıyormuş gibi.
  
  "Orada," dedi. "Kızak yolundan geliyor."
  
  Helikopterler arkalarından gökyüzünü dolduruyordu. Yollarında bir polisin inleyen bedeni yatıyordu ama polis hiçbir yaralanma belirtisi göstermeden ilerlemeleri için elini salladı. Havada daha fazla silah sesi duyuldu. Ekip silahlarını çekti, birlikte koştu ve ilerideki alanı aradı. Başka bir polis memuru önlerinde diz çöktü, başı öne eğildi ve elini tuttu.
  
  "Sorun değil" dedi. "Gitmek. Sadece etinde bir yara var. Size ihtiyacımız var çocuklar. Onlar... onlar gidiyorlar."
  
  Hayden, "Bugün değil," dedi ve koşarak yanından geçti.
  
  Drake kızak yolunun sonunu ve solundaki çıkıntıları fark etti; hepsi feribotlar için kullanılan beton kızaklar. Dalgalar tabanlarına sıçradı. "Bunu duyabiliyor musun?" dedi, çekim yeniden başladığında. "Ramses otomatik bir müfreze edindi."
  
  Başını sallayan tek kişi Lauren'dı. "Hangisi?"
  
  "AK'den daha fazla dakika başına mermi. Altı yüzden sekiz yüz mermiye kadar klipsleyin. Çok ısınması durumunda değiştirilebilir variller. Tam olarak doğru değil ama çok korkutucu."
  
  Alicia, "Umarım o piç kurusu onun ellerinde erir" dedi.
  
  Bir grup polis önde diz çöktü ve SAW mermilerini fırlatırken sürekli saklanmak için eğildi. Tepemizde bir sıra kurşun parladı. İki polis, feribotun demirlediği kızak yolunun uzak ucunu hedef alarak ateşe karşılık verdi.
  
  "Bana söyleme..." dedi Dahl.
  
  Polislerden biri, "Bakım biletlerinden biriyle feribota hemen orada bindiğini düşünüyoruz" dedi. "İki oğlan. Biri bizi hedef alıyordu, diğeri ise tekneyi çalıştırıyordu."
  
  Hayden, "Bu şekilde kaçamaz" diye itiraz etti. "Bu... bu... oyun bitti." Gözleri dehşetle parladı.
  
  Alicia kendini beğenmiş bir tavırla, "Onun için," dedi.
  
  Hayır, hayır, diye fısıldadı Hayden. "Bizim için. Her şeyi yanlış anladık. Ramses tam anlamıyla bir patlamayla dışarı çıkıyor. Onun mirasını mühürlüyorum. Arkadaşlar, bu nükleer bombayı patlatacak."
  
  "Ne zaman?"
  
  "Bilmiyorum. En iyi tahmin? Özgürlük Adası'na ve heykele gidiyor ve bunu tüm sosyal medyada paylaşacak. Ah Tanrım, ah Tanrım, hayal et..." diye boğuldu. "Yapamam... Yapamam..."
  
  Kinimaka onu ayağa kaldırdı, iri adam kararlılıkla hırlıyordu. "Bunun olmasına izin vermeyeceğiz. Bir şeyler yapmalıyız. Şimdi."
  
  Ve Drake yaklaşık on beş metre uzakta SAW'ın parıltısını, atışlarının ölümcüllüğünü, Ramses ile aralarında duran tek şeyi ve nükleer bombayı gördü.
  
  "Kim sonsuza dek yaşamak ister, değil mi?"
  
  Hayır, dedi Alicia sessizce. "Her zaman çok sıkıcı olurdu."
  
  Ve Dahl takıma son bir kez baktı. "Ben liderliği ele alacağım."
  
  O son saniyede New York'un kahramanları hazırlandı; SPEARERS'lardan oluşan bir ekip ve ardından işitme mesafesindeki tüm polisler ve ajanlar. Herkes ayağa kalktı, tüküren silahla yüzleşti ve hayatlarının son seçimini yaptı.
  
  Dahl başlattı. "Saldırı!"
  
  
  KIRK ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Drake, arkadaşlarının ortasında, tam da olmak istediği yerde koşuyor, silahını kaldırıp sert bir şekilde ateş ediyordu. Çalışan her silahtan saniyede iki bin beş yüz fitlik bir hızla mermiler ateşleniyor, çok sayıda patlama dipçiklerde yankılanıyor. Feribotun her yerinde camlar kırıldı.
  
  Birkaç saniye içinde aradaki mesafeyi yarıya indirerek yoğun ateş etmeye devam ettiler. SAW kullanıcısı, saldırının vahşeti karşısında şoka uğrayarak hemen ayarlarını değiştirdi. Ateş etmeyi bıraktığından değil; mermileri dipçiklerin üzerinde bir iz bıraktı ve muhtemelen geriye doğru sendeleyerek denize doğru gitti. Drake dürbünü gözlerine götürdü, parmağını tetiğe koydu ve SAW'ı tutan adamın yüz hatlarını gördü.
  
  Hayden iletişim cihazından "Bu Timsah" dedi. "Kaçırmayın."
  
  SAW dönüp onlara doğru ilerledi, hâlâ kurşun tükürüyordu. Drake, fıçının artık eriyecek kadar sıcak olduğunu, ancak yeterince hızlı olmadığını düşündü. Kurşun geçirmez yelek giyen polise bir kurşun isabet etti, ardından ikinci bir kurşun diğerinin kolunu kırdı. O anda kalpleri göğüslerinden fırlayacak hale gelmişti ama ne saldırıyı durdurabildiler, ne de atışlarını azaltabildiler. Vapurun alt kısmı düşmüş, paramparça olmuştu, açık olan sırt kısmı o kadar delinmişti ki peynir rendesini andırıyordu. Timsah telafi etmeye çalışarak SAW'ı sertçe salladı. Kurşunlar başlarının üzerindeki boşluğu deldi.
  
  Feribot motorunun donuk sesi yavaş bir kükremeye dönüştü ve bu her şeyi değiştirdi. Timsah çılgınca ateş etmeye devam ederek gemiye atladı. Su arkadan çalkalanmaya başladı ve gemi öne doğru eğildi. Drake onların hâlâ arkadan altı metre uzakta olduklarını gördü, onun sola ve yana döndüğünü gördü ve asla zamanında yetişemeyeceklerini biliyordu.
  
  Düşerken çığlık atarak yan tarafına düştü ve aniden durdu. Dahl yakınlarda düştü. Hayden'ın yuvarlanması Timsah'ın nişan almasını daha da zorlaştırdı ama adamın umrunda değilmiş gibi görünüyordu. Figürünün geri çekilip feribotun derinliklerine doğru ilerlediği görülebiliyordu.
  
  Drake, Hayden'a işaret verdi ve Hayden helikopterleri çağırdı.
  
  Kara kuşlar kızak yoluna doğru koştular, hızla alçaldılar ve SPEAR'ın mürettebatı gemiye tırmanırken yerden bir metre yükseklikte havada asılı kaldılar. Polisler ve ajanlar selam verirken hiçbir zaman kopmayacak yeni bir bağ oluştu, onlar da ellerinden geldiğince selam verdiler ve helikopterler adeta havalanmaya başladı. Pilotlar, kaynayan feribotu kovalayarak arabaların sınırlarını zorladı ve çok geçmeden tepeye çıktılar. Drake'in asla hayal edemeyeceği bir manzaraydı bu: New York semalarında ölümcül siyah yırtıcılar gibi asılı duran kuşlar, arka planda ünlü siluet, Staten Island feribotuyla havalanmaya hazırlanıyor.
  
  Hayden helikopterin telsizine "Onlara sert vurun" dedi. "Ve hızlı".
  
  Alçalan iki helikopter feribotun kıç tarafına doğru koştu. Huzursuz Timsah neredeyse anında kafasını yan pencereden dışarı çıkardı ve öfkeli bir yaylım ateşi açtı. Üçüncü patlama helikopterlerin dış kaplamasına çarptı, bazı kısımlara nüfuz etti ve diğerlerine de sıçradı. Helikopterler gökten kayalar gibi düştü. Dahl kapıyı kırdı ve ateşe karşılık verdi, kurşunlar umutsuzca ıskaladı.
  
  Drake, "Sikişiyormuş gibi ateş ediyor," diye homurdandı. "Asla doğru hedefi vurmaz."
  
  "Geri bas". Dahl, Timsah'a vurmaya çalışmaktan vazgeçti ve kendisini yaklaşan darbeye hazırladı.
  
  Üç saniye sonra oldu ama bu bir darbe değildi, sadece ani bir duruştu. İlk helikopter feribotun üst güvertesi üzerinde uçarken, ikincisi liman tarafında havada süzülüyordu; SPIR mürettebatının geri kalan üyeleri de gemideydi. Botları güvertede takırdayarak ve gruplar halinde toplanarak hızla oradan ayrıldılar. Helikopterler daha sonra havadan feribotu takip eden meslektaşlarına katılmak üzere yükseldi.
  
  Hayden birkaç saniyeliğine takımla yüz yüze geldi. "Nerede olduğunu biliyoruz. Makine dairesi. Artık bu işi sonlandıralım."
  
  Koştular, adrenalin her türlü ölçünün ötesinde pompalanıyordu ve ardından Timsah aşağıdaki güvertede açıkça taktik değiştirdi.
  
  RPG havada ıslık çaldı, helikopterle çarpıştı ve patladı. Kuş kontrolünü kaybetti, metaller her yöne dağıldı, yangın siyah gövdeyi sardı ve bitkin halde feribotun üst güvertesine düştü.
  
  "SPEAR çalıştırılıyor" komutuna.
  
  
  KIRK DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
  
  
  Drake, helikopter motorunun sesinde bir değişiklik duydu ve kontrol etmeden arabanın onlara doğru hızla yaklaştığını anladı. Bu da yetmezmiş gibi, güverte boyunca yayılan uzayan, yırtıcı gölge tam da hedefi vurmuştu.
  
  Koş ya da öl.
  
  Omzunu dış kapıya çarptı, tüm çerçeveyi menteşelerinden ayırdı ve arkadaki boşluğa düştü. Bedenler yuvarlanarak, esneyerek, tırmanarak ve iterek peşinden koştu. Helikopter ağır bir şekilde indi, rotorları koptu ve metal gövdesi parçalandı. Şarapnellerden kol boyu mızraklara kadar her şey havayı kesip parçalara ayırıyor. Feribot sallandı ve inledi, su sağa sola köpürdü.
  
  Ateş topu diğer helikopterlere doğru fırladı ve helikopterler de hemen kaçma eylemi gerçekleştirdi, şans eseri onların çarpışmasını önledi. Ateş akıntıları üst güverteyi yalayarak yeni yangınlara neden oldu, boyayı ve metal sütunları kömürleştirdi ve boyayı eritti. Rotor, Drake'in sağındaki direğe çarptığında eğildi ve tüm momentumu aniden durarak yere doğru sıçradı. Diğer uçan mermiler pencereleri parçaladı ve çerçeveyi deldi ve korkunç bir çivi teknenin yan tarafından geçip denize açıldı. Drake, ısı içinden geçerken alevlerin dokunuşunu hissetti, omzunun altına baktı ve tüm ekibin yüzükoyun yattığını, Smith'in bile Lauren'ın üstünde yattığını gördü. Patlama geçti ve ayaklanmayı izlediler ve ardından Timsah işleri tam bir çılgınlık seviyesine taşıdı.
  
  Delilik.
  
  Bir sonraki RPG, füze fırlatıcıyı bırakarak doğrudan teknenin içinden geçti ve uçarken güverteyi parçaladı. Bir mermi güverteyi parçalayıp etrafa daha fazla ateş ve ölümcül enkaz gönderirken bir patlama sesi duyuldu. Drake şarapnel başını ve omzunu deldiğinde inledi, acının ona hâlâ hayatta olduğunu göstermesiyle rahatladı. Nefesini toparlamak için biraz zaman ayırıp ilerideki yeni çevreye göz attı.
  
  Güvertede düzensiz bir delik vardı. Her yerde odun yığınları vardı. Bir zamanlar kapalı olan orta üst güverteden duman ve ateş yayılıyordu.
  
  "Yol bellidir" dedi.
  
  "Sadece senin için!" Lauren neredeyse çığlık atacaktı.
  
  Kenzi, Dahl'ın omzunu çekiştirerek, "O halde kal," diye tükürdü. "İyi misin Thorst?"
  
  "Evet evet iyiyim. Gitmeme izin ver".
  
  Drake gönülsüz bir tempoda, hayatı boyunca hatırlayamayacağı kadar temkinli bir şekilde yürüyordu. Arkasındaki grup nereye gittiğini tam olarak bilerek bir araya toplanmıştı. Son anda, beklediği gibi Dal, tam omzunun yanında belirdi.
  
  "Bunu yapıyor muyuz dostum?"
  
  "Kesinlikle haklıyız."
  
  Ve yeni bir delikten aşağı atladılar, ayakları önde, gözleri düşman arıyordu. Alt güverteye sert bir şekilde çarptılar, yuvarlandılar, dokunulmadılar ve silahlarını doğrultarak ayağa kalktılar.
  
  "Yalnızca!" Drake ağlıyordu.
  
  Botları arkalarındaki sert güverteye çarptı.
  
  Kensi en son geldi ve Drake önce onun ağır iç ceketini çıkardığını, ikinci olarak da onu helikopterin rotorunun bir metrelik bölünmüş bölümünün tabanına sardığını gördü. İsveçliye döndüğünde yüzü kendinden memnundu.
  
  "Artık," dedi, "silahım yanımda."
  
  "Tanrılar bize yardım etsin."
  
  Savaşta Ramses ve Gator'a karşı tek vücut olarak gemiye koştular. Vapur her geçen an hızlanıyor. Özgürlük Adası da büyüdü, ufukta gittikçe daha da büyüyordu.
  
  "Manyak heykele ulaşamayacağını anlamıyor mu?" Kinimaka ağır nefes alıyordu.
  
  Hayden, "Bunu söyleme," diye tersledi. "Bunu söyleme."
  
  "Ah evet, anlıyorum."
  
  Dahl onlara, "Bu feribotu batırmayacaklar" diye güvence verdi. "Körfez yutulacak kadar derin değil... yani, biliyor musun?"
  
  Bir sonraki güvertede nihayet avlarını buldular. Ramses feribotu çalıştırırken timsah kapıyı koruyordu. Bomba yapımcısı, zaten yerleşik olan çılgınlık eğilimine uygun olarak, tam da böyle bir an için hazırladığı bir RPG'yi piyasaya sürdü. Drake nefesini tutmaktan ve herkese siper almaları için bağırmaktan kendini alamadı ve ardından füze, Timsah'ın manyakça kahkahasının etkisiyle feribotun ortasından baş hizasında hızla geçerek arkasında bir duman izi bıraktı.
  
  "Çok mu beğendin? Bunu yakaladın mı? Biz zaten ölüyoruz!"
  
  Drake başını kaldırıp baktığında Timsah'ın neredeyse tam üstünde olduğunu, roketin peşinden koştuğunu ve roketatarını yanında taşıdığını gördü. Roketin kendisi feribotun içinden uçtu ve arkadan çıkarak havada patladı. Timsah roketatarını Drake'in kafasına doğru salladı.
  
  Ramesses sonunda döndüğünde Yorkshire'lı eğildi, eli kayıtsız bir şekilde direksiyon simidinin üzerindeydi.
  
  "Zaten geç kaldın" dedi.
  
  Drake, Timsah'ın karnına vurdu ama o büyük silahını sallamaya devam ederek geri sıçradı. Adil olmak gerekirse, takımı bir an daha geciktirdi. Kimse bu kadar etli bir sopayla vurulmak istemezdi ama feribotun içinde çok fazla yer vardı, bu da Dahl ve diğerlerine daha fazla manevra kabiliyeti sağlıyordu. Timsah hırlayıp arkasını döndü ve elinde yarı otomatik bir tabanca tutan terörist prens Ramses'e doğru koştu. Drake, Timsah'ın sırtına bağlanan bir sırt çantasını fark etti.
  
  Ramses, "Sadece kaçınılmaz olanı geciktiriyorsun," dedi.
  
  Bir eliyle içeriden buhar püskürtürken diğer eliyle yönünü hafifçe değiştirerek Özgürlük Adası'nı hedef aldı.
  
  "Nasıl yaşayacağınız konusunda hiç endişelendiniz mi?" Drake tezgahın arkasından söyledi. "Çarşı? Kilit? Ayrıntılı bir kaçış planı mı? Bütün bunlar da neydi?"
  
  "Ah, çarşı sadece - nasıl söyleyeyim - paket satıştı? Bütün dünyevi mallarımdan kurtulmak. Kale bir vedadır ve son demektir. Sonuçta beni doğrudan New York'a götürdün. Ve kaçış planının evet biraz karmaşık olduğunu kabul ediyorum. Ama şimdi görüyor musun? Zaten geç kaldın. Zaman geçiyor."
  
  Drake, Ramses'in ne demek istediğini tam olarak bilmiyordu ama ima açıktı. Siperden çıkıp kaptan köşküne kurşun yağdırdı ve ekibi yakındayken peşlerinden koştu. Daha fazla konuşmak yok; bu onun son oyunuydu. Ramses geriye sendeledi, omzundan bir çeşme gibi kan fışkırıyordu. Timsah, kurşunların vücuduna girmesiyle çığlık attı. Cam her iki teröristi de sivri uçlu sıçramalarla kapladı.
  
  Drake kapıyı kırdı ve sonra kaydı, çerçeveden sekti ve şansına küfrederek kayarak durdu. Dahl onun üzerinden atladı, yanında Kenzi vardı. İkili kaptan köşküne girdi ve öldürmek için silahlarını kaldırdı. Ramses onları iki metrelik, kaslı bir delinin tüm gücüyle, vahşi bir köpek gibi sırıtarak karşıladı; hızla içeri girdi ve onları etrafa dağıtmaya çalıştı.
  
  Dahl bunların hiçbirine tahammül etmedi, kaba kuvvete direndi ve tüm darbeleri göğüsledi. Kensi ikisinin etrafında dans ederek Ramses'in yanlarına tehlikeli bir kurt gibi saldırıyordu. Radikal prens İsveçliyi dövdü. Omuz mavnası Dahl'ı ürpertti. İnanılmaz derecede güçlü eller İsveçliyi boğazından yakaladı ve sıkmaya başladı. Dahl ellerini kaldırarak tutuşunu yarıya kadar gevşetti ve sonra kendisi de bir tane aldı; her iki adam da nefes alamayana kadar birbirlerini salladılar ve sıktılar. Ramses, Dahl'ı döndürüp duvara çarptı ama İsveçlinin tek tepkisi kocaman bir gülümseme oldu.
  
  Kensi havaya sıçradı ve ezici bir kuvvetle indirdiği dirseğini doğrudan Ramses'in kanayan kurşun yarasının üzerine kaldırdı. Bir yumruğun böyle bir kavgayı bitireceğini hiç beklemediği için, adam çığlık atarken bile boğazını bıçaklayarak gözlerinin fırlamasına neden oldu.
  
  Sonra Ramses kanlar içinde, kusarak sendeleyerek uzaklaştı. Dahl sonunun geldiğini hissederek onu bıraktı. Teröristin gözleri İsveçlininkilere kilitlendi ve gözlerinde hiçbir yenilgi belirtisi yoktu.
  
  "Bu anı bir zafer anı olarak değerlendireceğim" diye hırladı. "Ve kapitalizmin kalbini ezin."
  
  Timsah'a dokunmak istiyormuş gibi elini uzattı.
  
  Dahl karşılık verdi. Mermi Ramses'in karnına isabet ederek onu geriye fırlattı.
  
  Timsah atlayıp Ramses'in üzerine düştü.
  
  Terörist Prens, düşen Timsahın sırtına bağlanan sırt çantasını yakalamayı başardı; ikisi de yere yığılırken, uzattığı eliyle açıkta kalan mavi kabloyu tuttu.
  
  Kenzi, elindeki tek silahla, sahip olduğu en iyi silahla, kaba katanayla teli tutan eli hedef alarak ileri atıldı. Bıçağı hızla Ramses'in kolunu omzundan keserek teröristin aşırı bir şaşkınlık ifadesine neden oldu.
  
  El, Timsah'la aynı anda yere çarptı ama parmakları hâlâ mavi telin açık olan ucunu tutuyordu.
  
  Ramses, "Sorunsuz," diye öksürdü. "Bana öyle saldırmakta haklıydın. Saat ilerlemiyordu. Ama..." Bir spazm onu burktu; midesinden, kolundan ve sol omzundan hızla kan aktı.
  
  "Bu... şu anda oluyor."
  
  
  KIRK BEŞİNCİ BÖLÜM
  
  
  Çılgın adam kanlı güverteye doğru kıkırdarken Drake yerde sürünerek Timsahı karnının üzerine yuvarladı. Dahl yanına düştü; yüzünde acı, dehşet ve önsezi yazıyordu. Kayış bağlıydı ama Drake hemen onu çözdü ve ardından metal kasayı kaba malzemeden kurtardı.
  
  Geri sayım sayacı önlerinde duruyordu; yanıp sönen kırmızı rakamlar, dizlerinin altındaki yere yayılan kan kadar tehditkar ve korkunçtu.
  
  "Kırk dakika," diye ilk konuşan Hayden oldu, sesi boğuktu. "Onunla oynama Drake. Bu şeyi hemen etkisiz hale getirin."
  
  Drake, tıpkı geçen seferki gibi çoktan bombayı çeviriyordu. Kinimaka ona açık bir maket bıçağı verdi; o da Gator gibi bir bomba üreticisinin kurabileceği pek çok bubi tuzağına karşı dikkatli hareket ederek onu parça parça ayırdı. Cihazı çılgın teröristten uzaklaştırırken Alicia'ya baktı.
  
  "Daha fazla konuşma," dedi, adamı kollarının altından yakalayıp sürükleyerek uzaklaştırdı. Böyle bir katile merhamet edilmez.
  
  Sabit bir elle bombanın ön panelini çıkardı. Ona endişe verici derecede uzanan sarmal mavi kablolar bağlıydı.
  
  Dahl, "Bu ev yapımı bir bomba değil" diye fısıldadı. "Dikkat olmak".
  
  Drake arkadaşına bakmak için durakladı. "Bunu yapmak istiyor musun?"
  
  "Peki onu başlatmaktan sorumlu olmak mı? Tam olarak değil. HAYIR."
  
  Drake, işin içinde olan tüm faktörlerin tamamen farkında olarak alt dudağını ısırdı. Yanıp sönen geri sayım, ne kadar az zamanlarının kaldığını sürekli hatırlatıyordu.
  
  Hayden Moore'u aradı. Kinimaka avcıları çağırdı. Başka biri NEST'i aradı. Drake cihaza baktığında her husus değerlendirildi ve bilgiler hızla yayıldı.
  
  Dahl, "Kabloları tekrar çek," diye önerdi.
  
  "Çok riskli."
  
  "Timsahın çalışma şekline bakılırsa bu sefer hareket sensörünün olmadığını tahmin ediyorum."
  
  "Sağ. Ve senin balyoz fikrini yeniden kullanamayız."
  
  "Devre çöktü mü?"
  
  "İşte sorun bu. Zaten yeni bir şey kullanıyorlardı; arıza korumalı kablo. Ve bu piç gerçek. Eğer ben de bu işe dahil olursam işe yarayabilir."
  
  Alicia çalışırken timsah yan odadan olağanüstü sesler çıkarıyordu. Kırık kapıdan kafasını uzatması çok uzun sürmedi. "Bombanın aslında kurcalamayı önleyen bir anahtarı olduğunu söylüyor." Omuz silkti. "Ama o zaman bunu yapardı diye düşünüyorum."
  
  "Vaktimiz yok" dedi Dahl. "Bunun için lanet bir zaman yok."
  
  Drake zamanlayıcıya baktı. Zaten otuz beş dakikaları kalmıştı. Arkasına yaslandı. "Kahretsin, bu riski alamayız. Bomba imha ekibi ne kadar sürede buraya gelecek?''
  
  Helikopterler feribot güvertelerine ulaşabildikleri her yere çarparken Kinimaka, "En fazla beş dakika" dedi. Kurtarma ekipleri atladığında diğerleri biraz daha yüksekte uçuyordu. "Peki ya onu silahsızlandıramazlarsa?"
  
  "Onu körfeze atsak nasıl olur?" Lauren önerdi.
  
  Hayden, Moore'a "Bu iyi bir fikir ama çok küçük" diye sormuştu. "Kirli su şehri doyurur."
  
  Drake ileri geri sallanarak deliliği düşündü ve sonra Dahl'la göz göze geldi. İsveçlinin de aynı fikirde olduğunu biliyordu. Bakışları sayesinde doğrudan ve kolayca iletişim kuruyorlardı.
  
  Yapabiliriz. Bu tek yoldur.
  
  Kör olurduk. Sonuç bilinmiyor. Bir kez başladıktan sonra geri dönüş yoktur. Tek yönlü bir yolculuğa çıkacaktık.
  
  Peki ne bekliyorsun? Kalk, orospu çocuğu.
  
  Drake, Dahl'ın gözlerindeki meydan okumaya karşılık verdi ve doğruldu. Derin bir nefes alarak tüfeğini kuşandı, tabancalarını kılıfına koydu ve sırt çantasından nükleer bombayı çıkardı. Hayden ona iri gözlerle, delici bir kaşlarını çatarak baktı.
  
  "Ne yapıyorsun lan?"
  
  "Ne yaptığımızı tam olarak biliyorsun."
  
  "Güvenli mesafeler aynı olmayabilir. Senin için yani."
  
  "O zaman bunu yapmayacaklar." Drake omuz silkti. "Fakat hepimiz bu şehri kurtarmanın tek bir yolu olduğunu biliyoruz."
  
  Drake nükleer bombayı aldı ve Dahl önden yürüdü. Alicia onu değerli bir an daha durdurdu.
  
  "Bir öpücükten sonra mı gidiyorsun? Bunun hayatımın en kısa ilişkisi olmasına izin verme.
  
  "Daha kısa olanların olmamasına şaşırdım."
  
  "Sevdiğime karar verdiğim, siktiğim ve yaklaşık sekiz dakika sonra sıkıldığım bir adamı kasten önemsemiyorum."
  
  "Oh iyi. O zaman birkaç dakika sonra görüşürüz."
  
  Alicia onu yalnızca gözleriyle tuttu ve vücudunun geri kalanını tamamen hareketsiz tuttu. "Yakında geri dön".
  
  Hayden, Drake ile Dahl'ın arasına sıkıştı, hızlı konuşuyor, Moore'dan bilgi aktarıyor ve ilk yardım yapabilecek kişileri gözetliyordu.
  
  "Bombanın yükünün beş ile sekiz kiloton arasında olduğunu söylüyorlar. Hacmi, ağırlığı ve batma hızı göz önüne alındığında..." Durdu. "Güvenli derinlik bin sekiz yüz feet..."
  
  Drake itaat etti ama yakındaki merdivenlerden üst güverteye doğru yöneldi. Yaklaşan pilota, "Sahip olduğunuz en hızlı helikoptere ihtiyacımız var" dedi. "Bok yok. Sızlanmak yok. Bize lanet anahtarları ver yeter."
  
  "Biz değiliz-"
  
  Hayden sözünü kesti. "Evet, NEST komutasına göre tüm bu radyasyonu etkisiz hale getirmek için bin sekiz yüz fit. Lanet olsun, kıyıdan seksen mil açıkta olman gerekiyor."
  
  Drake bombanın metal gövdesinin parmaklarındaki terin arasından hafifçe kaydığını hissetti. "Otuz dakika içinde mi? Bu olmayacak. Başka neyin var?"
  
  Hayden'ın rengi soldu. "Hiçbir şey Drake. Ellerinde hiçbir şey yok."
  
  Dahl, "Artık bu balyoz iyi görünmeye başlıyor" yorumunu yaptı.
  
  Drake, Alicia'nın hızla geçip üst güverteye çıktığını ve denize baktığını gördü. Dışarıda ne arıyordu?
  
  Pilot yaklaştı, kaskının altındaki Bluetooth cihazı yanıp sönüyordu. "Ordudaki en hızlı helikoptere sahibiz," diye alayla konuştu. "Bell Süper Kobra. Eğer onu itersen saatte iki yüz mil."
  
  Drake, Hayden'a döndü. "Bu işe yarayacak mı?"
  
  "Bence evet". Kafasında bazı zihinsel aritmetik hesaplamalar yaptı. "Durun, bu doğru olamaz."
  
  Drake nükleer bombayı yakaladı; kırmızı rakamlar hâlâ yanıp sönüyordu; Dahl da yanındaydı. "Haydi!"
  
  "Seksen mil," dedi koşarken. "Evet, bunu yapabilirsin. Ama bu sana oradan defolup gitmen için sadece üç dakika bırakacak. Patlama bölgesinden kaçamayacaksınız!"
  
  Drake, şık gri şekillere, taretlere, üç namlulu toplara, füze bölmelerine ve Cehennem Ateşi fırlatıcılarına bakarak hiç hız kesmeden Süper Kobra'ya yaklaştı.
  
  "Yeter" dedi.
  
  "Drake," Hayden onu durdurdu. "Nükleer bombayı güvenli bir şekilde bıraksanız bile patlama sizi yok edecektir."
  
  Yorkshire'lı, "O halde zamanımızı boşa harcamayı bırak" dedi. "Sen, Moore ya da kafandaki herhangi biri başka bir yol bilmiyorsa?"
  
  Hayden, Moore'un sürekli aktardığı verileri, tavsiyeleri ve istihbaratı dinledi. Drake feribotun dalgalı dalgalar üzerinde sallandığını hissetti, yakın mesafeden Manhattan'ın silüetini gördü, hatta hayatlarına geri dönmekte olan insanların karınca gibi koşuşturmasını bile seçebildi. Askeri gemiler, sürat tekneleri ve helikopterler her yerdeydi ve bu günü kurtarmak için canlarını verecek birçok kişinin kullandığı helikopterler vardı.
  
  Ama hepsi sadece ikiye düştü.
  
  Drake ve Dahl, Super Cobra'ya bindiler ve ayrılan pilottan kontrollerle ilgili hızlandırılmış bir kurs aldılar.
  
  Giderken "İyi yolculuklar" dedi. "Ve iyi şanslar".
  
  
  46. BÖLÜM
  
  
  Drake yüzünde küçük bir gülümsemeyle nükleer bombayı Dahl'a verdi. "Bu onuru senin yapmak isteyebileceğini düşündüm dostum."
  
  İsveçli bombayı aldı ve helikopterin arkasına tırmandı. "Düz bir çizgide gitme konusunda sana güvenebileceğimden emin değilim."
  
  "Bu bir araba değil. Ve senden daha iyi araba kullanabileceğimi zaten kanıtladığımıza gerçekten inanıyorum."
  
  "Bu neden? Ben öyle hatırlamıyorum."
  
  "Ben İngilizim. Sen öyle değilsin."
  
  "Peki milliyetin bununla tam olarak ne alakası var?" Dahl bir sandalyeye kaydı.
  
  "Soyağacı" dedi Drake. "Stuart. Hamilton. Avcılık. Düğme. Tepe. Ve daha fazlası. İsveç, Finlandiya'nın birinci olmasıyla Formula 1'i kazanmaya en çok yaklaşmıştı."
  
  Dahl güldü, kemerini bağladı ve siyah metal kutuyu dizlerinin üzerine koyarak kapıyı kapattı. "Bu kadar yüksek sesle konuşma, Drake. Bomba bir 'saçmalık' sensörüyle donatılmış olabilir."
  
  "O zaman zaten mahvolduk."
  
  Vites kolunu çekerek, gökyüzünün açık olduğundan emin olduktan sonra helikopteri feribottan uzaklaştırdı. Güneş ışığı arkadan parladı ve şehrin milyonlarca yansıtıcı yüzeyinden yansıyarak ona bunu neden yaptıklarına dair küçük bir hatırlatma verdi. Güvertenin altındaki yüzler ona bakıyordu; bunların çoğu arkadaşları, ailesi ve takım arkadaşlarıydı. Kenzi ve Mai omuz omuza duruyorlardı, yüzleri ifadesizdi ama sonunda onu gülümseten kişi İsrailli oldu.
  
  Saatine dokundu ve sadece dudaklarıyla şunları söyledi: Lanet olsun daha ileri git.
  
  Alicia hiçbir yerde görünmüyordu ve Beau da yoktu. Drake, Atlantik boyunca doğrudan rotada dalgaların üzerinden alçak bir askeri helikopter gönderdi. Rüzgârlar yollarını kesiyordu ve güneş ışığı her dalganın üzerinde titreşiyordu. Ufuklar her yöne uzanıyordu; açık mavi gökyüzünün kemerleri, denizlerin hayranlık uyandıran genişliğine rakip oluyordu. Dakikalar ve saniyeler yavaş yavaş sıfıra yaklaşırken arkalarındaki destansı ufuk kayboldu.
  
  "On beş dakika" dedi Dahl.
  
  Drake kilometre sayacına baktı. "Tam zamanında."
  
  "Ne kadar zamanımız kalacak?"
  
  "Üç dakika," Drake elini kaldırdı. "Artı veya eksi."
  
  "Bu mil cinsinden ne kadar?"
  
  "Saatte iki yüz mil hızla mı? Yaklaşık yedi."
  
  Dahl'ın yüzünde umut vardı. "Fena değil".
  
  "İdeal bir dünyada," Drake omuz silkti. "Dönüş manevraları, hızlanma, köpekbalığı saldırısı buna dahil değil. Orada bize attıkları başka ne varsa."
  
  "Bu şeyin şişirilebilir kısmı var mı?" Dahl etrafına baktı, parmakları nükleer bombayı sıkıca kavramıştı.
  
  "Eğer olursa, nerede olduğunu bilmiyorum." Drake saatine baktı.
  
  Patlamaya on iki dakika kaldı.
  
  "Hazır ol".
  
  "Her zaman böyle."
  
  "Eminim bugün uyandığında bunu yapmayı beklemiyordun."
  
  "Ne? New York'u kurtarmak için Atlantik Okyanusu'na nükleer bomba mı atacaksınız? Yoksa bir Deniz helikopterindeyken seninle yüz yüze konuşabilir miyim?"
  
  "Evet, ikisi de."
  
  "Aklıma ilk kısım geldi."
  
  Drake gülümsemesini gizleyemeden başını salladı. "Elbette oldu. Sen büyük kahraman Thorsten Dahl'sın."
  
  İsveçli, nükleer bomba üzerindeki tutuşunu sadece bir saniyeliğine gevşeterek elini Drake'in omzuna koydu. "Ve sen Drake'sin, Matt Drake, tanıdığım en şefkatli insansın. Ne kadar saklamaya çalışırsan çalış, önemli değil."
  
  "Bu nükleer bombayı atmaya hazır mısın?"
  
  "Elbette öyle, seni Kuzeyli aptal."
  
  Drake helikopteri burnu önde olacak şekilde gri dalgaya dalmaya zorladı. Dahl arka kapıyı açarak daha iyi bir konum elde etmek için arkasını döndü. Süper Kobra'nın içinden bir hava akımı geçti. Drake kontrol kolunu daha sıkı tuttu ve pedallara basarak hızla düşmeye devam etti. Dahl nükleer bombayı son kez hareket ettirdi. Dalgalar yükseldi, çarpıştı ve güneş ışığının elmas ışıltılarıyla dolu beyaz köpüklerle parıldayarak onlara kaotik sıçramalar gönderdi. Tüm kaslarını geren Drake sonunda kendini sertçe yukarı çekti, halesini düzeltti ve Dal'ın nihai yıkıma yol açacak metal kasalı silahı kapıdan dışarı atmasını izlemek için başını çevirdi.
  
  Serbest bırakıldığı alçak irtifa nedeniyle suya kolayca giren, dönen bir bomba olan dalgaların içine düştü; kurcalamaya dayanıklı sensörün nötr kalmasını sağlamanın bir başka kesin yolu. Drake onları anında çarpışmadan uzaklaştırdı, dalgaları o kadar alçakta sürdü ki, kaymasını engelledi, irtifa kazanmak ve felaket durumunda helikopterin düşmesi için daha az yer açmak için hiç vakit kaybetmedi.
  
  Dahl kendi saatine baktı.
  
  İki dakika.
  
  "Bacağını yere koy."
  
  Drake, aslında arabayı kendisinin sürmediğini, bunun yerine kuşu mümkün olduğu kadar hızlı yakalamaya odaklandığını, İsveçlinin sadece baskıyı hafiflettiğini bildiğini neredeyse yineledi. Artık her şey saniyelere iniyordu; nükleer patlamadan önceki süre, patlama alanından uzaklaştıkları kilometreler, yaşamlarının uzunluğu.
  
  "On sekiz saniye," dedi Dahl.
  
  Drake cehenneme hazırlandı. "Çok güzeldi dostum."
  
  On dokuz...
  
  "Yakında görüşürüz Yorkie."
  
  Altı... beş... dört...
  
  "Eğer aptallığını görürsem..."
  
  Sıfır.
  
  
  KIRK YEDİNCİ BÖLÜM
  
  
  Drake ve Dahl ilk su altı patlamasıyla ilgili hiçbir şey görmediler ama arkalarındaki denizden fışkıran devasa su duvarı kalplerini çarpmaya yetti. Binlerce metre havaya yükselen sıvı bir mantar bulutu, diğer her şeyi gölgede bırakıyor, sanki güneşi boğmaya çalışıyormuşçasına atmosfere doğru koşuyor. Şok dalgalarının habercisi olan sprey kubbesi, küresel bir bulut, yüksek yüzey dalgaları ve beş yüz metrenin üzerine çıkacak bir taban dalgası yükseldi.
  
  Patlama dalgası durdurulamadı, doğanın insan yapımı bir gücüydü, enerjik bir ayrışmaydı. Helikopterin arkasına çekiç darbesi gibi çarptı ve Drake'e şeytani bir devin eliyle itildiği izlenimini verdi. Helikopter hemen daldı, yükseldi ve sonra yana döndü. Drake'in kafası metale çarptı. Dahl, vahşi bir köpeğin etrafa fırlattığı bez bebek gibi tutundu.
  
  Helikopter sallandı ve yuvarlandı, sonsuz bir patlamayla, dinamik bir dalgayla sarsıldı. Tekrar tekrar döndü, pervaneleri yavaşladı, gövdesi sallandı. Arkasında devasa bir güç tarafından yönlendirilen devasa bir su perdesi yükselmeye devam ediyordu. Drake bilinçli kalmaya çabaladı, kaderi üzerindeki tüm kontrolden vazgeçti ve sadece tutunmaya, tetikte ve bütün kalmaya çalıştı.
  
  Zamanın artık bir önemi yoktu ve patlama dalgası içinde saatlerce eğilip tekme atabilirlerdi, ancak ancak patlama geçip gittiğinde ve onlar onun dalgasına yakalandıklarında onun yıkıcı gücünün gerçek sonuçları açıklığa kavuştu.
  
  Neredeyse baş aşağı duran helikopter Atlantik'e doğru koştu.
  
  Kontrolü kaybeden Drake, felaketten sağ çıksalar bile can sallarının, can yeleklerinin ve kurtarılma umutlarının olmadığını bilerek çarpışmaya hazırlandı. Bir şekilde, sevgili hayatına tutunmak için yeterli farkındalığı koruyarak, onların okyanusa dalmalarını izledi.
  
  
  KIRK SEKİZİNCİ BÖLÜM
  
  
  Alicia, Drake'in kendisinden yaklaşık üç saniye sonra kafasında bağlantıyı kurduğunu gördü. Dahl'ı da. Adamlar yavaştı ama o asla söylemedi. Bazı şeyleri yedekte tutmak çok daha iyiydi. Diğerlerinin anladığı ve Hayden'ın tavsiye almak için Moore'a ve hükümet arkadaşlarına başvurduğu gibi, Alicia, güvenli mesafeler yasasının önümüzdeki yarım saat içinde hepsinin büyük acı çekmesine neden olacağına dair kaçınılmaz bilgiyle sarsılmıştı. Drake helikoptere el koymaya çalışırken Alicia bakışlarını ve dikkatini başka yere çevirdi.
  
  Helikopterin düşeceğini biliyordu, bu yüzden onu başka bir kuşla takip etme seçiminin hiçbir anlamı yoktu. Ama eğer helikopteri saatte iki yüz mil hızla uçuyorsa...
  
  Alicia, Beau'yu bir kenara çekti, planını açıkladı ve ardından onları bir ABD Sahil Güvenlik temsilcisiyle tanıştıran bir asker buldu.
  
  "En hızlı geminiz hangisi?"
  
  Drake uzaklaştığında Alicia güvertenin altındaydı ve aceleyle dönüştürülmüş Defender sınıfı bir kesiciye binerek saatte seksen milin üzerindeki hızlara ulaşıyordu. Utangaç mürettebattan birinin ifadesine göre, teknenin hızını yüzün üzerine çıkarabilecek veya çıkarmayacak bazı değişiklikler yaptılar. Alicia onlara ne yapmak istediğini birkaç kısa kelimeyle anlattığında, orada bulunan herkes kalıp yardım etmek konusunda ısrar etti.
  
  Birkaç dakika sonra Savunucu kükreyerek uzaklaştı, sert gövdesiyle dalgaları yararak, kaçınılmaz patlama ile varış zamanı arasındaki boşluğu kapatmaya çalıştı.
  
  Alicia'nın onlara söylediği gibi, "Nükleer bir patlamaya doğru gidiyoruz arkadaşlar. Eriklerinize sahip çıkın."
  
  Ve fark etseler de etmeseler de mürettebat tekneden maksimum hızı çıkarmaya çalışıyordu. Dalgalara binen ve onlara meydan okuyan Defender sınıfı tekne, sahip olduğu her şeyi verdi. Beyaz eklemli ve beyaz yüzlü Alicia, salonun içindeki korkuluklara tutunarak pencerelerden dışarıyı izliyordu. GPS, transponder sinyalini kaydederek helikopterin rotasını belirledi. Gemi mürettebatı sürekli olarak saat farkını hesaba katarak aradaki farkı önce yirmi dakikaya, sonra da on sekiz dakikaya kapattıklarını söyledi.
  
  On yedi.
  
  Hala çok uzun. Alicia korkuluğu yakaladı ve Beau omzunu yakaladığında irkildi.
  
  "İşe yarayacak" dedi. "Bu günü kurtaracağız."
  
  Tekne, hızlanan helikopteri takip ederek olabildiğince hızlı yarışıyordu; ikisi de garip bir şekilde yaklaşan, henüz gerçekleşmemiş patlamayı kovalıyorlardı. Ufuk sürekli değişen bir çizgiydi, asla düz değildi. Ekip ter döktü, mücadele etti ve bilgilerinin derinliklerine indi. Tekne keşfedilmemiş bir bölgeye giriyordu, motorlar o kadar güçlüydü ki canlı görünüyordu.
  
  Kaptan Alicia'ya döndüğünde ufukta sarmal bir bulut görüyordu; çok uzakta olmasa da Drake ve Dahl'ın helikopterinden çok daha uzaktaydı. Hızlanan Savunucu, büyük bir su sıçramasının üzerinden geçti, yaklaşan patlama dalgasını gördü, ona çarptı ve yapısını tutan her cıvatayı sallayarak onu kırdı. Uzakta devasa bir beyaz su halkası görülebiliyordu, bu görüntü bir anlığına Alicia'nın bile nefesini kesmişti.
  
  Ama sadece bir saniyeliğine.
  
  "Hareket et," diye nefes aldı, Drake ve Dal'ın artık neredeyse kesin olarak düşman sularına çarptığının farkındaydı. "Hadi hadi hadi!"
  
  
  * * *
  
  
  Kaza mahalline ulaşmak bir on üç dakika daha sürdü. Alicia, vücuduna sarılı bir can yeleği ve elinde bir can yeleğiyle hazırdı. Bo, yarım düzineden fazla mürettebat üyesiyle birlikte onun yanındaydı ve gözleriyle suları tarıyordu. Buldukları ilk enkaz, yüzen bir pervane kanadı parçasıydı, ikincisi ise tam uzunlukta bir kızaktı. Bundan sonra batmayan parçalar, bir küme halinde geçerek daha sık ortaya çıktı.
  
  Ama ne Drake ne de Dahl.
  
  Alicia parlak güneşin altında duran ama en karanlık cehennemde yaşayan dalgalara baktı. Eğer kader bu iki kahramanın New York'u kurtarıp patlamadan sağ çıkıp Atlantik'te kaybolmasına karar vermişse, bununla başa çıkabileceğinden emin değildi. Dakikalar geçti. Enkaz yüzerek geçti. Kimse tek kelime etmedi ya da bir santim bile kıpırdamadı. Gerekirse akşama kadar kalacaklar.
  
  Radyo sürekli cızırdıyordu. Hayden'ın sorgulayan sesi. Sonra Moore ve Smith diğer hatta. Kensi bile konuştu. Kargaşa ve büyüyen dehşetin ağır çekimde olduğu anlar geçti. Bu uzadıkça...
  
  Beau parmaklarının ucunda yükselerek dalganın yanından yükselen bir şey fark etti. Buna dikkat çekti ve soruyu dile getirdi. Sonra Alicia da onu gördü; yavaşça hareket eden tuhaf siyah bir kütle.
  
  "Eğer Kraken ise," diye fısıldadı, ne söylediğinin farkına bile varmadan. "Buradan ayrılıyorum."
  
  Kaptan tekneyi o yöne yönlendirerek formun odaklanmasına yardımcı oldu. Birkaç dakika sürdü ve biraz sürüklendi ama Alicia gözlerini kısarak baktığında, bunların bulanıklaşmalarını önlemek için birbirine bağlanmış ve hala havada duran pilot koltuğuna bağlanmış iki ceset olduğunu gördü. Suya adım atmak ile dalmak arasındaki mücadele ikinciye doğru gidiyor gibi görünüyordu, bu yüzden Alicia Koruyucu'ya acele etmesi konusunda ısrar etti.
  
  Ve denize atladı.
  
  Dengeli bir şekilde yüzerken, seken kütleyi yakaladı ve onu anlamlandırmaya çalışarak salladı. Birinin yüzü döndü.
  
  "Dal. İyi misin? Drake nerede?
  
  "Ceketimin kuyruklarına tutunuyorum. Her zaman olduğu gibi."
  
  Akıntı Dahl'ı suda döndürdüğünde, diğerinin ceketinin arkasına yaslanan ikinci bir yüz göründü.
  
  Alicia sahte bir itirazla, "Eh, siz ikiniz birlikte çok rahatsınız," diye itiraz etti. "Yardım çağırmamana şaşmamalı. Sana bir on dakika daha verelim mi?"
  
  Drake'in titreyen eli sudan kalktı. "Yalnız bile değil. Bana öyle geliyor ki kahrolası okyanusun yarısını yuttum."
  
  Pilot koltuğu geriye kaymadan ve kafası suyun altında kaybolmadan birkaç dakika önce Dahl, "Ve sanırım aşağıya ineceğiz," diye nefes aldı.
  
  Sahil Güvenlik'in helikopteri cesaret edebildiği kadar yaklaştı. "Onlarla her şey yolunda mı?" sesler bağırdı.
  
  Alicia el salladı. "Onlarla her şey yolunda. Piçler sadece dalga geçiyorlar."
  
  Sonra Drake de suyun altına kaydı.
  
  "Mmm," Alicia ona baktı. "Aslında..."
  
  
  KIRK DOKUZUNCU BÖLÜM
  
  
  Daha sonra dünya, yaşananların dehşeti karşısında şok oldu, ancak ne yazık ki buna da alıştı. Amerika Birleşik Devletleri'nin 1960'larda ayrıntılı olarak açıkladığı gibi, bazı teröristlerin dünyanın en büyük şehirlerinden birinde nükleer bomba patlatması an meselesiydi. Hatta bir belge ve buna bir yanıt bile geliştirdiler; bir numaralı ulusal müdahale senaryosu.
  
  Eğer daha yaralı, bereli, acı çeken ve şikayetçi bir grup insan New York'un sonuçlarını tartışmak ve New York'un başarısızlıklarını örtbas etmek için bir araya gelseydi, bu asla kabul edilmezdi. Ancak bu ekip, SPIR ve diğer birkaç kişiyle Başkan, İç Güvenlik Direktörü ve New York Belediye Başkanı temasa geçti.
  
  Alicia her zaman bundan şikayet edecekti. "Ve gerçekten tek istediğim Lawrence'tan bir telefondu."
  
  "Balık yanığı mı?" Drake sordu.
  
  "Aptal olma. Jennifer tabii ki."
  
  "Seni benden çalabilir mi?"
  
  Alicia güldü. "Göz açıp kapayana kadar."
  
  "Kimin tarafında olduğunu bilmek her zaman güzeldir."
  
  "İstersen sana en iyi yarışmacıların bir listesini yazabilirim."
  
  Drake, hâlâ paylaştıkları öpüşmenin etkisinden kurtulmaya çalışırken elini salladı. Bu, bir anlık büyük stresin, yaşamın kutlanmasının hemen ardından gerçekleşti, ancak bu onun içindeki duyguları, çoktan öldüğünü düşündüğü eski duyguları harekete geçirdi. Şu anki durumda, düşünülmesi gereken pek çok şey vardı; Mai ve şef Bo da bunların arasındaydı.
  
  Ama hayat sadece senin için yavaşlamadı, diye düşündü. Her ne kadar pek çok kişi bunu beklese de, mükemmel şanslar çoğunlukla yalnızca bir kez geldi. Onları kaçırmak genellikle ömür boyu pişmanlık duymak, asla bilememek anlamına geliyordu. Kaçırılmış bir şans, asla kaçırılmış bir şans değildir.
  
  Hiç denememektense deneyip başarısız olmak daha iyidir.
  
  Alicia bir güneş sistemi kadar karmaşıktı ama o bile gezilebilir durumdaydı. Bir anlığına düşüncelerini kapattı, bugünün ve aslında son birkaç haftanın tüm stresinden dolayı fiziksel ve zihinsel olarak hâlâ zayıftı. Arkadaşları onun etrafında oturmuş, New York'un en iyi İtalyan restoranlarından birinde yemek yiyorlardı. Ajan Moore, ekibe bir minnettarlık göstergesi olarak masrafları Homeland'e ait olmak üzere tüm binayı kiraladı ve onları içeriye kilitledi.
  
  "Ne olursa olsun" dedi. "Sizlerin bunu önlemek için acele etmenizi istemiyorum."
  
  Drake bunu takdir etti.
  
  Ekip, harika yemekleri, rahat atmosferi ve bu kadar stresin ardından verilen uzun molayı takdir etti. Koltuklar konforluydu, oda sıcaktı ve personel neredeyse hiç fark edilmiyordu. Dahl, onu savaş teçhizatıyla görmeye alışkın olan Drake'in neredeyse tanıyamayacağı beyaz bir gömlek ve siyah pantolon giymişti. Ama sonra aynı şekilde giyindi ve pantolonun yerine güvenilir Levi's kot pantolonu giydi.
  
  Dahl, "Bond'a benzemiyor" dedi.
  
  "Ben James Bond değilim."
  
  "O halde fazla düşünmeyi ve Alicia'nın yanından her geçişinde daha sofistike görünmeye çalışmayı bırak. Senin sadece bir Yorkshire dv olduğunu zaten biliyor..."
  
  "Sanırım artık tatile çıkma vaktin geldi dostum. Nereye gideceğinize karar veremiyorsanız, gelecek hafta sizi davet etmekten mutluluk duyarım." Yumruğunu kaldırdı.
  
  "Ve işte hayatını kurtardığım için minnettarlığım."
  
  "Bunu hatırlamıyorum. Ve eğer hatırlamıyorsam, o zaman hiç olmamış demektir."
  
  "Büyüdüğün zamankine çok benziyor."
  
  Bo ve May yan yana oturuyorlardı; Fransız yemeğinin tadını çıkarıyor ve onunla konuşulduğunda konuşuyordu; Japon kadın iki dünya arasında sıkışıp kalmış gibi görünüyordu. Drake gerçekte ne istediğini ve gerçek yerinin nerede olduğunu merak etti. Bazı anlarda onu kendisi için savaşmaya cesaretlendiren bir ateş gördü, bazı anlarda ise onu sessiz kalmaya, kendi içine dalmaya zorlayan şüphe. Elbette dördü bir günde hiçbir şeyi çözemezdi ama ilerideki ufku bulanıklaştıran bir şeyin yaklaştığını gördü.
  
  Dün tanık olduğu nükleer patlamaya çok benziyor.
  
  Smith ve Lauren artık bir olmuşlardı. Belki de Drake ve Alicia'nın öpüşmesi ya da yok oluşla karşılaşmaları onları teşvik etmişti. Her iki durumda da, bunu düşünerek bir gün daha harcamadılar. Hayden ve Kinimaka birlikte oturdular ve Drake aralarında bir metrelik mesafenin ötesinde, daha anlamlı bir şey görüp görmediğini merak etti. Bunun her şeyden çok beden diliyle ilgisi vardı ama o sırada zihinsel olarak yorgundu ve bunu yorgunluğa bağladı.
  
  "Yarına," kadehini kaldırdı, "ve bir sonraki savaşa."
  
  İçecekler boşaltıldı ve yemeğe devam edildi. Ana yemek yenildikten ve çoğu kişi derin bir uykuya dalmış halde sandalyelerine yaslandıktan sonra Kenzi tüm grupla konuşmaya karar verdi.
  
  "Benimle ilgili sorun ne?" - diye sordu. "Kaderim gerçekten bu kadar belirsiz mi?"
  
  Hayden yön değiştirdi ve liderlik örtüsü onu yeniden sardı. "Pekala, sana karşı dürüst olacağım ve bunu takdir edeceğine eminim. Seni hapishane hücresinden uzak tutmaktan daha çok istediğim bir şey yok Kensi ama şunu söylemeliyim ki bunun olacağını hayal edemiyorum."
  
  "Gidebilirim."
  
  Hayden, "Seni durduramadım" diye itiraf etti. "Ve ben bunu istemezdim. Ama Orta Doğu'da işlediğin suçlar," yüzünü buruşturdu, "en hafif tabirle pek çok güçlü insanı üzdü." Bazıları Amerikalı."
  
  "Büyük ihtimalle kendileri için başka şeyler satın aldığım aynı erkek ve kadınlar."
  
  "İyi bir nokta. Ama faydası olmadı".
  
  "O halde ben de sizin ekibinize katılacağım. Temiz bir sayfa açın. Adı Thorsten Dahl olan sarışın ceylanın yanına koşun. Bana borcumu kapatma şansı verirsen artık seninim Hayden.
  
  Kenzi'nin samimi açıklaması aklına geldiğinde SPEAR takım lideri hızla gözlerini kırpıştırdı. Drake iki gün içinde ikinci kez suda boğuldu. "Dal'ı hiçbir zaman bir ceylan olarak düşünmedim. Hatta daha fazla-"
  
  "Bunu söyleme," diye uyardı İsveçli, biraz utanmış görünüyordu.
  
  Alicia İsrailliyi dikkatle izledi. "Bu kaltakla çalışmak istediğimden emin değilim."
  
  "Ah, sana iyi davranacağım Miles. Kendinizi ayak parmaklarınızın üzerinde tutun. Sana gerçekten acı veren bir yumruğun nasıl atılacağını öğretebilirim."
  
  Bo, "Benim de şimdilik seninle kalmam gerekebilir," diye konuştu. "Tyler Webb rüzgarda ve Tomb Raider'la birlikte olabileceğim başka hiçbir yer yok."
  
  "Teşekkürler," diye homurdandı Drake. "Bunu düşüneceğiz ve size çok kısa bir cevap mektubu göndereceğiz."
  
  Hayden ona, "İyi insanlar bu takıma her zaman hoş karşılanır" dedi. "Geri kalanımızla iyi oynadıkları sürece. Beau'nun harika bir katkı olacağından eminim."
  
  Alicia düşünceli bir tavırla, "Eh, onun büyük bir avantaja sahip olduğunu biliyorum," dedi. "Her ne kadar takımla iyi bir performans sergileyeceğinden emin olmasam da."
  
  Bazıları güldü, bazıları gülmedi. Gece büyüyüp küçülüyordu ama yine de New York'u kurtaran askerler, iyi bir topluluk ve güzel hikayeler arasında streslerini atıyordu. Şehrin kendisi de onlarla kutlama yaptı, ancak sakinlerinin çoğu bunun nedenini asla bilmiyordu. Havayı bir karnaval havası kapladı. Karanlıkta ve gün doğumunda hayat devam etti.
  
  Yeni gün doğarken ekip kendi yollarına gitti, otel odalarına döndü ve öğleden sonra buluşmak üzere sözleşti.
  
  "Başka bir zaman dövüşmeye hazır mısın?" Taze, yeni sabaha doğru yürüdüklerinde Dahl, Drake'e esnedi.
  
  "Yanındaki?" Drake İsveçliyle dalga geçmeyi düşündü ve sonra yaşadıkları her şeyi hatırladı. Sadece bugün değil, tanıştıkları günden beri.
  
  "Her zaman" dedi.
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Odin'in Kemikleri
  
  
  Adanmışlık
  
  
  Bu kitabı kızıma ithaf etmek istiyorum.
  
  Kira,
  
  tutacağına söz veriyor
  
  ve daha birçok kilometre ileride...
  
  Ve yazılarımda beni destekleyen herkese.
  
  
  Bölüm 1
  Hiçbir zaman bir savaş başlatmak istemedim.
  
  
  BİR
  
  
  
  YORK, İngiltere
  
  
  Karanlık patladı.
  
  "Budur". Matt Drake vizöre baktı ve manzarayı görmezden gelmeye çalıştı ve tuhaf giyimli modelin podyumda ona doğru ağır ağır ilerlediği görüntüyü yakalamaya çalıştı.
  
  Kolay değil. Ama o bir profesyoneldi ya da en azından öyle olmaya çalışıyordu. Hiç kimse SAS askerinden sivile geçişin kolay olacağını söylememişti ve o da son yedi yıldır mücadele ediyordu ama fotoğraf onun içinde doğru duyguyu uyandırmış gibi görünüyordu.
  
  Özellikle bu gece. İlk model el salladı ve hafifçe kibirli bir şekilde gülümsedi, ardından müzik ve tezahürat sesleri eşliğinde yavaşça uzaklaştı. Yirmi yaşındaki kiracısı Ben kulağına bağırmaya başladığında Drake kameraya tıklamaya devam etti.
  
  "Program onun Milla Yankovic olduğunu söylüyor. Sanırım onun adını duymuştum! Alıntı yapıyorum: 'şık tasarımcı modeli Freya'. Vay be, Bridget Salonu mu burası? Bütün bu Viking eşyalarının altında bunu söylemek zor."
  
  Drake bu yorumu görmezden geldi ve oyununa devam etti, çünkü genç arkadaşının deyim yerindeyse ipi elinde tuttuğundan emin değildi. Kedinin yürüyüşünün ve kalabalığın içindeki dağınık ışık oyununun canlı görüntülerini yakaladı. Modeller, gecenin şerefine yeni sezonun modasını İskandinav savaş kıyafetiyle tamamlayan dünyaca ünlü tasarımcı Abel Frey tarafından tasarlanan, kılıçlar ve kalkanlar, miğferler ve boynuzlarla tamamlanan Viking kostümleri giymişti .
  
  Drake dikkatini kedi yürüyüşünün başına ve bugünkü kutlamanın nesnesine çevirdi; yakın zamanda keşfedilen ve iddialı bir şekilde 'Odin'in Kalkanı' olarak adlandırılan bir kalıntı. Yeni keşfedilen ve dünya çapında büyük beğeni toplayan kalkan, İskandinav mitolojisindeki en büyük buluntu olarak anılıyor ve aslında Viking tarihinin başlangıcından çok öncesine dayanıyor.
  
  Uzmanlar garip dedi.
  
  Bunu takip eden gizem çok büyük ve merak uyandırıcıydı ve tüm dünyanın dikkatini çekti. Kalkan'ın değeri ancak bilim adamlarının, bileşiminde sınıflandırılmamış bir unsurun keşfedilmesinin ardından tanıtım sirkine katılmasıyla arttı.
  
  On beş dakikalık şöhrete aç inekler, kişiliğinin alaycı yanını dile getirdi. O bunu silkeledi. Ne kadar mücadele etse de, dul kaldığında onun bir parçası haline gelen şüphecilik, gardını indirdiğinde zehirli bir gül gibi çiçek açıyordu.
  
  Ben, Drake'in elini çekiştirdi ve sanatsal kompozisyonunu aniden bir dolunay görüntüsüne dönüştürdü.
  
  "Oha". O güldü. "Özür dilerim Matt. Oldukça lezzetli. Müziğin dışında... saçmalık. Grubumu birkaç yüz sterline kiralayabilirler. York'un bu kadar muhteşem bir şeyi ele geçirdiğine inanabiliyor musun?"
  
  Drake kamerasını havada salladı. "Açıkçası? HAYIR." York Şehri Konseyini yozlaşmış fikirleriyle tanıyordu. Gelecek geçmişte kaldı, öyle diyorlar. "Ama bakın, York ev sahibinize modellerin fotoğrafını çekmesi için birkaç sterlin ödüyor, Eylül gecesi gökyüzünü değil. Ve grubunuz berbat. O yüzden sakin ol."
  
  Ben gözlerini devirdi. "Bok? Uyku Duvarı şu anda bile... sayısız teklifi değerlendiriyor dostum."
  
  "Sadece iyi modellere odaklanmaya çalışıyorum." Drake aslında kedinin yürüyüşünün ışıkları tarafından aydınlatılan Kalkan'a odaklanmıştı. İki daireden oluşuyordu; içteki daire antik hayvan resimlerine benzeyen şeylerle kaplıydı ve dıştaki daire ise hayvan sembollerinin bir karışımıydı.
  
  Çok mistik, diye düşündü. Tedavi edilmiş meyve ve kuruyemişler için idealdir.
  
  Bir model yanından geçerken "Sevimli" diye fısıldadı ve dijital filmde gençlik ve yaş arasındaki zıtlığı yakaladı.
  
  Kedi koşusu, İsveç Ulusal Eski Eserler Müzesi'nin Eylül başı için kısa bir kredi sağlamasının ardından, York'un ünlü Jorvik Merkezi'nin (bir Viking tarih müzesi) yanına hızla kuruldu. Süperstar tasarımcı Abel Frey, serginin açılışını kutlamak için bir kedi gezdirme etkinliğine sponsor olmayı teklif ettiğinde etkinliğin önemi katlanarak arttı.
  
  Başka bir model, her gece kremasını arayan bir kedinin ifadesiyle derme çatma fayansların üzerinde yürüyordu. Seni aptal, şüphecilik yeniden yükseldi. Bu, gelecekteki bir realite TV "ünlü" programında yer alacak ve milyonlarca bira içen, günde on sigara içen aptal tarafından Twitter ve Facebook'ta tweet atılacak bir yıldızın kahrolası paradigmasıydı.
  
  Drake gözlerini kırpıştırdı. O hala birinin kızıydı...
  
  Spot ışıkları gece gökyüzünde dönüyor ve çizgiler çiziyordu. Mağaza vitrininden vitrine yansıyan parlak ışık, Drake'in yaratmayı başardığı küçük sanatsal aurayı mahvediyordu. Cascada'nın dikkat dağıtıcı dans müziği kulaklarına hücum etti. Tanrım, diye düşündü. Bosna'da duygular bundan daha kolaydı.
  
  Kalabalık büyüdü. Çalışmasına rağmen etrafındaki yüzlere bakmak için biraz zaman ayırdı. Çiftler ve aileler. İdollerini bir an olsun görebilmeyi uman heteroseksüel ve gey tasarımcılar. Kıyafetli insanlar karnaval havasına katkıda bulunuyor. O gülümsedi. Kuşkusuz, nöbet tutma dürtüsü bu günlerde körelmişti -Ordunun savaşa hazırlığı geçmişti- ama hâlâ eski hislerin bir kısmını hissediyordu. Çarpık bir anlamda, karısı Alison'ın iki yıl önce onu terk ettikten sonra öfkeli ve kalbi kırılmış bir halde, SAS'tan ayrılmış olabileceğini ama SAS'ın onu asla terk etmeyeceğini açıklayarak ölmesinden bu yana güç kazanmışlardı. Bu ne anlama geliyordu?
  
  Zaman acıya zar zor dokundu.
  
  Neden kaza yaptı? Yolda kötü bir yansıma mıydı? Kötü karar mı? Gözlerinde yaşlar mı var? Kasten, kasıtlı, planlı? Sonsuza dek elinden kaçacak bir cevap; asla bilemeyeceği korkunç bir gerçek.
  
  Eski bir zorunluluk Drake'i günümüze geri getirdi. Ordu günlerinden hatırladığı bir şey vardı - uzaklardan gelen bir tak-tak, çoktan unutulmuş... şimdi eski anılar... kapı...
  
  Drake sisten kurtuldu ve kedi yürüyüşü gösterisine odaklandı. İki model, Odin'in kalkanı altında sahte bir savaş sahneledi: muhteşem bir şey değil, sadece tanıtım malzemesi. Kalabalık tezahürat yaptı, televizyon kameraları uğuldadı ve Drake bir derviş gibi tıkırdadı.
  
  Sonra kaşlarını çattı. Kamerayı indirdi. Ağır ama bozulmamış olan asker zihni o uzak vuruşu yakaladı, tekrar çaldı ve iki ordu helikopterinin neden olay yerine yaklaştığını merak etti.
  
  "Ben," dedi dikkatli bir şekilde, aklına gelen tek soruyu sorarak, "araştırman sırasında bu gece beklenmedik misafirler hakkında bir şeyler duydun mu?"
  
  "Vay. Fark ettiğini düşünmemiştim. Kate Moss'un ortaya çıkabileceğine dair tweet atıyorlardı."
  
  "Kate Moss'u mu?"
  
  İki helikopter, eğitimli bir kulağın açıkça tanıyabileceği bir ses. Ve sadece helikopterler değil. Bunlar Apaçi saldırı helikopterleriydi.
  
  Sonra kıyamet koptu.
  
  Helikopterler tepemizde uçtu, bir daire çizdi ve uyum içinde havada süzülmeye başladı. Kalabalık özel bir şey bekleyerek coşkuyla tezahürat yaptı. Tüm gözler ve kameralar gece gökyüzüne çevrildi.
  
  Ben, "Vay canına..." diye bağırdı. Ama sonra cep telefonu çaldı. Anne babası ve kız kardeşi sürekli arıyordu ve altın kalpli bir aile babası olan kendisi her zaman cevap veriyordu.
  
  Drake kısa aile tatillerine alışkındır. Helikopter pozisyonlarını, tam dolu füze bölmelerini, uçağın ön gövdesinin altında olduğu anlaşılan 30 mm'lik zincirli silahı dikkatle inceledi ve durumu değerlendirdi. Saçmalık...
  
  Tam bir kaos potansiyeli Coşkulu kalabalık, üç dar çıkışı olan, dükkanlarla çevrili küçük bir meydana toplanmıştı. İzdiham başladığında Ben ve onun tek seçeneği vardı.
  
  Kedi yürüyüşüne doğru ilerleyin.
  
  Hiçbir uyarıda bulunmadan düzinelerce halat ikinci helikopterden kaydı ve Drake artık bunun bir Apache melezi olduğunu fark etti: birden fazla mürettebat üyesini barındıracak şekilde değiştirilmiş bir makine.
  
  Maskeli adamlar sallanan sıralardan aşağı inip kedinin yürüyüşünün arkasında kayboluyorlardı. Kalabalığa temkinli bir sessizlik yayılmaya başladığında Drake göğüslerine bağlanan silahları fark etti. Son sesler nedenini soran çocuk sesleriydi ama çok geçmeden onlar da kesildi.
  
  Lider Apaçi daha sonra boş şarjörlerden birine bir Cehennem Ateşi füzesi ateşledi. Milyonlarca galonluk buharın kaçmasına benzeyen bir tıslama sesi duyuldu, ardından iki dinozorun karşılaşmasına benzeyen bir kükreme duyuldu. Yangın, cam ve tuğla parçaları alanın yükseklerine dağıldı.
  
  Ben şok içinde cep telefonunu düşürdü ve peşinden koştu. Drake çığlıkların bir gelgit dalgası gibi yükseldiğini duydu ve mafya içgüdüsünün kalabalığı ele geçirdiğini hissetti. Bir an bile düşünmeden Ben'i yakaladı ve onu korkuluğun üzerinden attı, sonra da kendi üzerinden atladı. Kedinin yolunun yanına indiler.
  
  Apaçi zincir silahının sesi derin ve ölümcül çınlıyordu, atışları kalabalığın üzerinde uçuyordu ama yine de saf paniğe neden oluyordu.
  
  "Ben! Bana yakın kal." Drake kedi pistinin dibinde hızla koştu. Birkaç model yardım etmek için eğildi. Drake ayağa kalktı ve panik içinde çıkışlara doğru koşan kaynayan insan kalabalığına baktı. Düzinelerce kişi mankenlerin ve personelin yardımıyla podyumda tırmandı. Korku dolu çığlıklar havayı delerek paniğin yayılmasına neden oldu. Yangın karanlığı aydınlattı ve helikopter rotorlarının şiddetli takırtısı gürültünün çoğunu bastırdı.
  
  Zincirli silah tekrar çaldı ve hiçbir sivilin hiçbir yerde duyamayacağı kabus gibi bir sesle ağır kurşunu havaya fırlattı.
  
  Drake döndü. Modeller onun arkasına saklanmıştı. Odin'in kalkanı önündeydi. Bir dürtüye boyun eğerek, kurşun geçirmez ceketli askerlerin perde arkasından göründüğü anda birkaç fotoğraf çekme riskini aldı. Drake'in ilk kaygısı kendisini Ben, modeller ve askerler arasında konumlandırmaktı ama vizörünü daraltarak tıklamaya devam etti...
  
  Diğer eliyle genç kiracısını daha da uzaklaştırdı.
  
  "Hey!"
  
  Askerlerden biri ona baktı ve makineli tüfeğini tehditkar bir şekilde salladı. Drake inanmama duygusunu bastırdı. Bu tür şeyler York'ta, bu dünyada yaşanmadı. York turistlere, dondurma severlere ve Amerikalı günübirlik gezginlere ev sahipliği yapıyordu. Roma hüküm sürdüğünde bile kükremesine asla izin verilmeyen bir aslandı. Ama güvenliydi ve tedbirliydi. Burası Drake'in ilk etapta lanet SAS'tan kaçmak için seçtiği yerdi.
  
  Eşimin yanında olmak. Kaçınmak için... saçmalık!
  
  Asker aniden yüzünde belirdi. "Bana ver!" Alman aksanıyla bağırdı. "Onu bana ver!"
  
  Asker kameraya koştu. Drake ön kolunu kesti ve makineli tüfeğini çevirdi. Askerin yüzü şaşkınlıkla aydınlandı. Drake, herhangi bir New York şef garsonunun gurur duyacağı bir hareketle kamerayı sessizce Ben'e verdi. Hızlı adımlarla kaçtığını duydum.
  
  Üç asker daha ona doğru ilerlerken Drake makineli tüfeğini yere doğrulttu.
  
  "Sen!" Askerlerden biri silahını kaldırdı. Drake gözlerini yarı kapattı ama sonra boğuk bir çığlık duydu.
  
  "Beklemek! Minimum kayıp, salak. Ulusal televizyonda gerçekten birini soğukkanlılıkla mı vurmak istiyorsunuz?"
  
  Yeni asker Drake'e başını salladı. "Kamerayı bana ver." Alman aksanında tembel bir genizden gelen bir hava vardı.
  
  Drake bir B planı düşündü ve silahın yere düşmesine izin verdi. "Onlara sahip değilim".
  
  Komutan astlarına başıyla selam verdi. "Onu gözetle."
  
  "Orada biri daha vardı..." İlk asker kafası karışmış bir halde silahını kaldırdı. "O...o gitti."
  
  Komutan doğrudan Drake'in yüzüne adım attı. "Kötü hareket."
  
  Namlu alnına bastırıldı. Görüşü kızgın Almanlar ve uçan tükürüklerle doluydu. "Onu gözetle!"
  
  Onu aradıklarında, beyaz takım elbiseli, yeni gelen maskeli bir adamın önderliğinde Odin'in Kalkanı'nın organize hırsızlığını gözlemledi. Elini işaret edercesine salladı ve başını kaşıdı ama hiçbir şey söylemedi. Kalkan güvenli bir şekilde saklandıktan sonra adam telsizi Drake'e doğru salladı ve açıkça komutanın dikkatini çekti.
  
  Komutan telsizini kulağına götürdü ama Drake gözlerini beyazlı adamdan ayırmadı.
  
  Adam sadece dudaklarıyla "Paris'e" dedi. "Yarın altıda."
  
  Drake, SAS eğitiminin hâlâ faydalı olduğunu düşündü.
  
  Komutan "Evet" dedi. Kendini bir kez daha Drake'in karşısında, kredi kartlarını ve fotoğrafçı kimliklerini sallarken buldu. "Şanslı fındıkkıran," diye tembelce konuştu. "Patron kayıpların minimum düzeyde olduğunu söylüyor, bu yüzden hayattasın. "Ama," Drake'in cüzdanını salladı, "adresini aldık ve eğer fasulyeleri dökersen," diye ekledi, bir kutup ayısının testislerinden daha soğuk bir gülümsemeyle, "bela seni bulacaktır."
  
  
  İKİ
  
  
  
  YORK, İngiltere
  
  
  Daha sonra Drake evde Ben'e kafeinsiz filtre kahve ikram etti ve gecenin olaylarını izlemek için ona katıldı.
  
  Odin'in Kalkanı çalındı çünkü York şehri böylesine acımasız bir saldırıya hazırlıklı değildi. Gerçek mucize kimsenin ölmemesiydi. Yanan helikopterler kilometrelerce uzakta, üç otoyolun birleştiği yerde terk edilmiş halde bulundu ve içindekiler çoktan kaybolmuştu.
  
  Ben, yarı ciddi bir tavırla, "Frey'in gösterisini mahvediyorum," dedi. "Modeller zaten paketlendi ve gitti."
  
  "Kahretsin, yatağı da değiştirdim. Frey, Prada ve Gucci'nin hayatta kalacağından eminim."
  
  "Uyku Duvarı her şeyin üstesinden gelir."
  
  "Yine aile filmi Titanik'te mi başladın?"
  
  "Bu bana şunu hatırlattı; nehrin ortasında babamın yolunu kestiler."
  
  Drake kupasını doldurdu. "Merak etme. Yaklaşık üç dakika sonra tekrar arayacak."
  
  "Benimle dalga mı geçiyorsun Krusty?"
  
  Drake başını salladı ve güldü. "HAYIR. Bunu anlayamayacak kadar gençsin."
  
  Ben yaklaşık dokuz aydır Drake'le yaşıyordu. Sadece birkaç ay içinde yabancılardan iyi arkadaşlara dönüştüler. Drake, fotoğrafçılık bilgisi karşılığında Ben'in kirasını sübvanse etti -genç adam mezun olma yolundaydı- ve Ben her şeyi paylaşarak yardımcı oldu.O duygularını saklamayan türde bir adamdı, belki bir masumiyet göstergesiydi ama ayrıca hayranlığa değer.
  
  Ben kupasını bıraktı. "İyi geceler dostum. Sanırım gidip kız kardeşimi arayacağım."
  
  "Gece".
  
  Kapı kapandı ve Drake bir an boş boş Sky News'e baktı. Odin'in kalkanının görüntüsü ortaya çıktığında günümüze döndü.
  
  Geçimini sağlayan fotoğraf makinesini aldı, fotoğrafları yarın inceleme niyetiyle hafıza kartını cebine koydu ve ardından vızıldayan bilgisayarın başına geçti. Fikrini değiştirerek kapıları ve pencereleri tekrar kontrol etmek için durdu. Bu ev yıllar önce kendisi hâlâ askerdeyken sıkı bir şekilde korunuyordu. Her insanın temel iyiliğine inanmayı severdi ama savaş sana bir şeyi öğretti; hiçbir şeye körü körüne güvenme. Her zaman bir planınız ve bir yedekleme seçeneğiniz olsun: B Planı.
  
  Yedi yıl geçmişti ve artık asker zihniyetinin onu asla terk etmeyeceğini biliyordu.
  
  Google'da "Odin" ve "Shield of Odin" kelimelerini arattı. Evin dışında rüzgar yükseldi, saçakların üzerinden esiyor ve ikramiyesi dört milyonla sınırlı bir yatırım bankacısı gibi uğultu. Kısa sürede Kalkan'ın büyük bir haber olduğunu anladı. büyük bir arkeolojik buluntu, İzlanda tarihinin en büyüğü. Bazı Indiana Jones türleri eski bir buz akıntısını keşfetmek için alışılagelmişin dışına çıktılar. Birkaç gün sonra Kalkan'ı kazdılar, ama sonra İzlanda'nın en büyük yanardağlarından biri gürlemeye başladı ve daha da ileri gitti. keşiflerin durdurulması gerekiyordu.
  
  Drake, aynı yanardağın yakın zamanda Avrupa'ya bir kül bulutu göndererek hava trafiğini ve insanların tatillerini aksattığını düşündü.
  
  Drake kahvesini yudumladı ve rüzgarın uğultusunu dinledi. Şöminenin saati gece yarısını vurdu. İnternetin sağladığı muazzam miktardaki bilgiye bir göz attığında, Ben'in bu bilgilere kendisinin yapabileceğinden daha fazla anlam yükleyeceğini söyledi. Ben herhangi bir öğrenci gibiydi; teknolojiyle birlikte ortaya çıkan karmaşayı hızla anlayabiliyordu. Odin'in kalkanının, tamamı mahzen uzmanları tarafından incelenen birçok karmaşık tasarımla süslendiğini ve J.R.R. Tolkien gezgin büyücüsü Gandalf'ı Odin'e dayandırdı.
  
  Rastgele şeyler. Kalkanın dışını çevreleyen sembollerin veya hiyerogliflerin, Odin'in Laneti'nin eski bir biçimi olduğuna inanılıyordu:
  
  
  Cennet ve Cehennem geçici bir cehalettir,
  
  Doğruya ya da Yanlışa yönelen Ölümsüz Ruhtur.
  
  
  Laneti açıklayacak bir senaryo yoktu ama herkes hâlâ onun gerçekliğine inanıyordu. En azından bu Odin'e değil Vikinglere atfedildi.
  
  Drake sandalyesine yaslandı ve gecenin olaylarını anlattı.
  
  Bir şey onu çağırıyordu ama aynı zamanda onu düşündürüyordu. Beyazlı adam şöyle dedi: "Yarın altıda Paris'e." Drake bu yola girerse, kendi hayatını bir yana, Ben'in hayatını da tehlikeye atabilir.
  
  Bir sivil bunu görmezden gelirdi. Asker zaten tehdit altında olduklarını, hayatlarının zaten tehlikede olduğunu ve her türlü bilginin iyi bilgi olduğunu düşünürdü.
  
  Google'da arattı: Bir + Paris.
  
  Cesur bir giriş gözüne çarptı.
  
  Odin'in atı Sleipnir Louvre'da sergilendi.
  
  Odin'in atı mı? Drake başının arkasını kaşıdı. Tanrı aşkına, bu adam çok maddi şeyler üzerinde hak iddia ediyordu. Drake, Louvre'un ana sayfasını açtı. Efsanevi at Odin'in bir heykelinin yıllar önce Norveç dağlarında keşfedildiği anlaşılıyor. Bunu daha fazla hikaye takip etti. Drake çok geçmeden Odin hakkındaki birçok hikayeye o kadar kapıldı ki, neredeyse onun aslında Viking Tanrısı olduğunu, sadece bir efsane olduğunu unutuyordu.
  
  Louvre'u mu? Drake bunu çiğnedi. Kendini yorgun hissederek kahvesini bitirdi ve bilgisayardan uzaklaştı.
  
  Bir sonraki an çoktan uykuya dalmıştı.
  
  
  * * *
  
  
  Bir kurbağanın vıraklama sesiyle uyandı. Onun küçük nöbetçisi. Düşman bir alarm ya da bir köpeğin ortaya çıkmasını bekliyor olabilirdi ama tekerlekli çöp kutusunun yanındaki küçük yeşil süsten asla şüphelenmezdi ve Drake, uykusu hafif olmak üzere eğitilmişti.
  
  Başı ellerinin arasında bilgisayar masasında uyuyakaldı; Şimdi anında uyandı ve karanlık koridora girdi. Arka kapı sarsıldı. Cam kırıldı. Kurbağanın ötüşünün üzerinden yalnızca birkaç saniye geçmişti.
  
  İçerideydiler.
  
  Drake göz hizasının altına eğildi ve makineli tüfeklerini becerikli ama biraz özensiz tutan iki adamın içeri girdiğini gördü. Hareketleri temizdi ama zarif değildi.
  
  Sorun değil.
  
  Drake, içindeki yaşlı askerin onu hayal kırıklığına uğratmayacağını umarak gölgelerde bekledi.
  
  Ön grup olarak iki kişi içeri girdi. Bu, birinin ne yaptığını bildiğini gösteriyordu. Drake'in bu duruma yönelik stratejisinin tamamı yıllar önce, askerin zihniyetinin hâlâ güçlü ve deneysel olduğu bir dönemde planlanmıştı ve o bunu hiçbir zaman değiştirmek zorunda kalmamıştı. Artık zihninde yeniden yönlendirilmişti. İlk askerin namlusu mutfaktan dışarı çıktığında, Drake onu yakaladı, kendisine doğru çekti ve sonra geri çevirdi. Aynı zamanda rakibine doğru adım attı ve etrafında dönerek silahı etkili bir şekilde elinden aldı ve kendini adamın arkasına attı.
  
  İkinci asker gafil avlandı. Tüm gereken buydu. Drake bir milisaniye bile duraksamadan ateş etti, sonra dönüp ilk askeri, ikincisi dizlerinin üzerine düşmeden vurdu.
  
  Kaç, diye düşündü. Hız artık her şeydi.
  
  Ben'in adını bağırarak merdivenlerden yukarı koştu ve ardından omzunun üzerinden makineli tüfekle ateş açtı. Sahanlığa ulaştı, tekrar bağırdı ve Ben'in kapısına doğru koştu. Patladı. Ben, boxer şortuyla, elinde cep telefonuyla, yüzünde gerçek bir dehşet ifadesiyle duruyordu.
  
  "Endişelenme." Drake göz kırptı. "Güven bana. Bu benim diğer işim."
  
  Ben'in kendisine soru sormaması takdire şayandı. Drake tüm gücüyle konsantre oldu. Evin orijinal tavan arası kapağını devre dışı bıraktı ve ardından o odaya ikinci bir tane yerleştirdi. Daha sonra yatak odasının kapısını güçlendirdi. Kararlı bir düşmanı durduramazdı ama onu kesinlikle yavaşlatırdı.
  
  Hepsi planın bir parçası.
  
  Kapıyı sürgüledi, ahşapların güçlendirilmiş çerçeveye sabitlendiğinden emin oldu, sonra merdiveni tavan arasına indirdi. Önce Ben ateş etti, bir saniye sonra Drake. Çatı katı alanı genişti ve halı kaplıydı. Ben ağzı açık bir halde orada öylece durdu. Büyük özel yapım kitaplıklar doğu-batı duvarının tamamını doldurmuş, CD'ler ve eski kaset kutularıyla dolup taşmıştı.
  
  "Bunların hepsi senin mi, Matt?"
  
  Drake cevap vermedi. İçinden sürünerek geçilebilecek kadar yüksek bir kapıyı gizleyen kutu yığınına doğru yürüdü; çatıya açılan bir kapı.
  
  Drake kutuyu halının üzerinde ters çevirdi. Omuzlarına sabitlediği, tamamen dolu sırt çantası düştü.
  
  "Kumaş mı?" Ben fısıldadı.
  
  Sırt çantasını okşadı. "Onları aldım."
  
  Ben boş baktığında Drake onun ne kadar korktuğunu fark etti. Çok kolay bir şekilde o SAS denen adama dönüştüğünü fark etti. "Kumaş. Cep telefonları. Para. Pasaportlar. I-pad. Tanılama".
  
  Silahtan bahsetmedim. Mermiler. Bıçak...
  
  "Bunu kim yapıyor Matt?"
  
  Aşağıdan bir çarpışma sesi geldi. Bilinmeyen düşmanları Ben'in yatak odasının kapısını çalar, belki de artık Drake'i hafife aldıklarını fark etmişlerdir.
  
  "Gitme zamanı".
  
  Ben hiçbir ifade göstermeden döndü ve rüzgârlı geceye doğru sürünerek dışarı çıktı. Drake onun peşinden atladı ve CD'ler ve kasetlerle kaplı duvarlara son bir kez baktıktan sonra kapıyı çarptı.
  
  İnsanların dikkatini çekmeden çatıyı elinden geldiğince düzeltti. Yeni bir oluk kurma bahanesiyle, çatısının tamamı boyunca uzanan bir metre genişliğinde bir yürüyüş yolu yaptırdı. Sorun komşusunda olacaktır.
  
  Tehlikeli çatıyı geçerken rüzgar sabırsız parmaklarla onları çekiştiriyordu. Ben dikkatlice yürüdü, çıplak ayakları beton döşemelerin üzerinde kayıyor ve titriyordu. Drake, spor ayakkabılarını bulmak için zamanlarının olmasını dileyerek elini sıkıca tuttu.
  
  Sonra güçlü bir rüzgâr bacanın üzerinden uğuldayarak Ben'in suratına çarptı ve onu uçurumun kenarına fırlattı. Drake güçlü bir şekilde geri çekildi, acı dolu bir çığlık duydu ama tutuşunu gevşetmedi. Bir saniye sonra arkadaşını dizginledi.
  
  "Uzak değil" diye fısıldadı. "Neredeyse bitti dostum."
  
  Drake, Ben'in dehşete düştüğünü görebiliyordu. Bakışları çatı katı kapısı ile çatının kenarı arasında, ardından bahçeye ve arka tarafa kaydı. Panik onun yüzünü buruşturdu. Nefesi hızlandı; bu hızda asla yapmazlardı.
  
  Drake kapıya bir göz attı, cesaretini topladı ve arkasını döndü. Eğer biri geçmiş olsaydı ilk önce onu görürdü. Ben'i omuzlarından yakaladı ve bakışlarıyla buluştu.
  
  "Ben, bana güvenmelisin. Güven bana. Bu durumu aşmana yardım edeceğime söz veriyorum."
  
  Ben'in gözleri odaklandı ve başını salladı; hâlâ korkuyordu ama hayatını Drake'in ellerine bırakıyordu. Döndü ve dikkatlice ileri doğru adım attı. Drake bacaklarından kan damladığını ve hendeğe aktığını fark etti. Komşunun çatısını geçip serasına indiler ve yere kaydılar. Ben kaydı ve yarı yolda düştü ama önce Drake oradaydı ve düşüşünün çoğunu tamponladı.
  
  O zamanlar sağlam zemindeydiler. Yan odanın ışığı yanıyordu ama etrafta kimse yoktu. Muhtemelen makineli tüfek ateşi duymuşlardır. Umarım polis yoldadır.
  
  Drake, Ben'e sıkıca sarıldı ve şöyle dedi: "Harika bir şey. İyi çalışmaya devam edersen sana yeni bir tırmanma çerçevesi alacağım. Şimdi gidelim."
  
  Devam eden bir şakaydı. Ne zaman beni neşelendirmeye ihtiyaç duysalar Ben, Drake'e yaşı hakkında bir konuşma yapıyor ve Drake, Ben'in gençliğiyle dalga geçiyordu. Dostça rekabet.
  
  Ben homurdandı. "Orada kim var?"
  
  Drake tavan arasına ve gizli kapısına baktı. Henüz kimse oradan bir şey çıkarmadı.
  
  "Almanlar".
  
  "Ha? Kwai Nehri üzerindeki İkinci Dünya Savaşı Alman köprüsü gibi mi?"
  
  "Sanırım Japonlardı. Ve hayır, İkinci Dünya Savaşı Almanlarına benzediğini düşünmüyorum."
  
  Zaten komşunun bahçesinin arka tarafındaydılar. Çitin üzerinden eğilerek geçtiler ve Drake'in her yıl düzenlenen Swift kutlamalarından biri sırasında inşa ettiği çitin sahte bölümünden sıkışarak geçtiler.
  
  Doğruca işlek bir caddeye çıkıyoruz.
  
  Taksi durağının tam karşısında.
  
  Drake, aklında cinayetle bekleyen arabalara doğru yürüdü. Askerlik anlayışı bir kez daha kendini gösterdi. Mickey Rourke gibi, Kylie gibi, Hawaii Five-O gibi... Muhteşem geri dönüşünü yapmak için doğru zamanı bekliyordu.
  
  İkisini korumanın tek yolunun önce kötü adama ulaşmak olduğundan emindi.
  
  
  ÜÇ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Charles De Gaulle'e giden uçak o gün sabah saat 9'dan hemen sonra indi. Drake ve Ben, yanlarında bir sırt çantası ve orijinal içeriğinden birkaç parça dışında hiçbir şey olmadan indiler. Yeni elbiseler giymişlerdi, yeni cep telefonları hazırdı. I-pad şarj edildi. Nakit paranın çoğu kayıptı; ulaşıma harcanmıştı. Drake amacını belirler belirlemez silah atıldı.
  
  Uçuş sırasında Drake, Ben'e Almanlar ve Vikingler hakkında güncel bilgiler verdi ve ondan araştırma konusunda yardım etmesini istedi. Ben'in alaycı yorumu şuydu: "Bang bang, bu benim diplomam."
  
  Drake bu tutumu onayladı. Griffinler dağılmadı, şükürler olsun.
  
  Havaalanından soğuk Paris çiseleyen yağmuruna doğru yürüdüler. Ben bir taksi buldu ve satın aldığı rehberi ona salladı. İçeri girdiklerinde, "Hımm... Rue... Croix? Louvre'un karşısındaki otel mi?" dedi.
  
  Taksi, yüzünde hiçbir şeyin onu hareket ettirmediğini gösteren bir adam tarafından sürülerek hareket etmeye başladı. Kırk dakika sonra vardığı otel, Paris için canlandırıcı derecede alışılmadık bir durumdu. Büyük bir lobi, birden fazla kişinin kalabileceği asansörler ve odaların bulunduğu birkaç koridor vardı .
  
  Drake, giriş yapmadan önce lobideki ATM'yi kullanarak kalan parayı (yaklaşık beş yüz avro) çekti. Ben kaşlarını çattı ama Drake göz kırparak ona güvence verdi. Akıllı arkadaşının ne düşündüğünü biliyordu.
  
  Elektronik gözetim ve para izleri.
  
  Kredi kartıyla bir odanın parasını ödedi ve ardından nakit parayla sokağın karşısındaki odayı satın aldı. Yukarı çıktıklarında ikisi de "kasa" odasına girdiler ve Drake gözetleme sistemini kurdu.
  
  Ben'in odaya eleştirel bir gözle bakmasını izlerken, "Bu bizim bir taşla birkaç kuşu öldürme şansımız" dedi.
  
  "A?" - Diye sordum.
  
  "Ne kadar iyi olduklarını görüyoruz. Yakında gelirlerse bu iyi ve muhtemelen sorun olur. Eğer yapmazlarsa, bunu bilmek de önemlidir. Ve yeni oyuncağını çıkarma şansın var."
  
  Ben I-pad'i açtı. "Bu gerçekten bugün saat altıda mı olacak?"
  
  "Bu bilinçli bir tahmin." Drake içini çekti. "Ama bildiğimiz birkaç gerçekle örtüşüyor."
  
  "Hımm, o zaman kenara çekil Krusty..." Ben gösterişli bir şekilde parmaklarını çıtlattı. Artık kurtarılmak yerine yardım ettiği için özgüveni parlıyordu ama o zamanlar hiçbir zaman 'aksiyon' adamı olmamıştı. Aksine, adı veya takma adıyla tanımlanan kişilik türü (çoğunlukla Blakey) hiçbir zaman bu soyadını hak edecek kadar dinamik değildir.
  
  Drake gözetleme deliğinden baktı. "Ne kadar uzun sürerse," diye mırıldandı. "Ne kadar çok şansımız olursa."
  
  Uzun sürmedi. Ben I-pad'ine dokunurken Drake yarım düzine iri adamın sokağın karşısındaki kapıda toplandığını gördü. Kilit kırıldı ve odaya girildi. Otuz saniye sonra ekip yeniden ortaya çıktı, öfkeyle etrafa baktı ve dağıldı.
  
  Drake çenesini sıktı.
  
  Ben dedi. "Bu gerçekten ilginç, Matt. Aslında Odin'in kalıntılarının dokuz parçasının dünyaya dağılmış olduğuna inanılıyor. Kalkan başka şeydir, at başka şeydir. Bunu hiç bilmiyordum.
  
  Drake onu zar zor duydu. Beynini yok etti. İşte bu noktada sorun yaşadılar.
  
  Tek kelime etmeden kapıdan uzaklaştı ve cep telefonundan bir numarayı çevirdi. Aramaya hemen hemen cevap verildi.
  
  "Evet?"
  
  "Bu Drake."
  
  "Şok oldum. Görüşmeyeli uzun zaman oldu dostum."
  
  "Biliyorum".
  
  "Arayacağını her zaman biliyordum."
  
  "Düşündüğün gibi değil Wells. Bir şeye ihtiyacım var."
  
  "Elbette biliyorsun. Bana Mai'den bahset."
  
  Lanet olsun, Wells onu yalnızca kendisinin bileceği bir şeyle sınıyordu. Sorun şuydu ki Mai, Alison'la evlenmeden önce Tayland'da geçirdikleri süreden beri eski sevgilileriydi ve Ben'in bile bu kirli ayrıntıları duymasına gerek yoktu.
  
  "Göbek adı Sheeran. Konum - Phuket. Tür - hmm... egzotik..."
  
  Ben'in kulakları seğirdi. Drake bunu vücut dilinden bir politikacının yalanını okuyabildiği kadar net okudu. Açık ağız bir ipucuydu...
  
  Drake, Wells'in sesindeki kahkahayı neredeyse duyabiliyordu. "Acayip? Yapabileceğin en iyi şey bu mu?"
  
  "Şu anda evet."
  
  "Orada birisi var mı?"
  
  "Gerçekten güzel".
  
  "Anladım. Tamam dostum, ne istiyorsun?"
  
  Gerçeğe ihtiyacım var Wells. Haberlerde veya internette yayınlanmasına izin verilmeyen ham bilgilere ihtiyacım var. Odin'in kalkanı çalındı. Onu çalan Almanlar hakkında. Özellikle Almanlar. Gerçek SAS bilgileri. Gerçekte neler olup bittiğini bilmem gerekiyor dostum, kamuya sızmaya değil."
  
  "Başın belada mı?"
  
  "Büyük." Eski olsun ya da olmasın komutanınıza yalan söylemezsiniz.
  
  "Yardıma ihtiyaç var mı?"
  
  "Henüz değil".
  
  "Elini hak ettin, Drake. Sadece söyleyin ve SAS sizin olsun."
  
  "Yapacağım".
  
  "İyi. Bana biraz ver. Bu arada, hâlâ kendine eski SAS olduğunu mu söylüyorsun?"
  
  Drake tereddüt etti. "Eski güzel SAS" terimi bile var olmamalı. "Açıklama için kabul edilebilir bir terim, hepsi bu."
  
  Drake bayıldı. Eski komutanından yardım istemek kolay değildi ama Ben'in güvenliği her türlü gurur duygusunun önüne geçiyordu. Gözetleme deliğini tekrar kontrol etti, boş bir koridor gördü ve sonra gidip Ben'in yanına oturdu.
  
  "Odin'in dokuz parçasını mı söyledin? Bu ne demek oluyor?
  
  Ben, iki yeni arkadaşlık isteği aldıklarını mırıldanarak grubunun Facebook sayfasından hızla ayrıldı; böylece toplam sayıları on yedi oldu.
  
  Bir süre Drake'i inceledi. "Demek sen eski bir SAS kaptanı ve kaset fanatiğisin. Söylememin sakıncası yoksa, bu çok tuhaf dostum.
  
  "Odaklan, Ben. Neye sahipsin?"
  
  "Şey... Odin'in bu dokuz bölümünün izini sürüyorum. Görünüşe göre dokuz, İskandinav mitolojisinde özel bir sayı. Biri, Dünya Ağacı denilen bir şeyin üzerinde, tıpkı İsa Mesih gibi, dokuz gün dokuz gece oruç tutarak, belinde bir mızrakla ve İsa'dan yıllar önce kendini çarmıha germişti. Bu gerçek bir şey Matt. Gerçek bilim adamları onu katalogladılar. Hatta İsa Mesih'in hikayesine ilham veren hikaye bile olabilir. Odin'in dokuz bölümü vardır. Mızrak üçüncü parçadır ve Dünya Ağacına bağlıdır, ancak yeri hakkında herhangi bir bilgi bulamıyorum. Ağacın efsanevi yeri İsveç'tedir. Apsalla denen bir yer."
  
  "Yavaş ol, yavaşla. Odin'in kalkanı ya da atı hakkında bir şey söylüyor mu?"
  
  Ben omuz silkti. "Sadece Kalkan tüm zamanların en büyük arkeolojik buluntularından biriydi. Ve kenarında şu sözler var: Cennet ve Cehennem yalnızca geçici cehalettir. Doğruya ya da Yanlışa yönelen Ölümsüz Ruhtur. Bunun Odin'in laneti olduğu açık ama yaşayan hafızadaki hiç kimse bunun neyi hedeflediğini anlayamadı."
  
  "Belki de orada olmanı gerektiren lanetlerden biridir bu," diye gülümsedi Drake.
  
  Ben onu görmezden geldi. "Burada Atın bir heykel olduğu yazıyor. Bir diğer heykel ise "Odin'in Kurtları" şu anda New York'ta sergileniyor."
  
  "Kurtları mı? Şimdi?" Drake'in beyni yanmaya başlamıştı.
  
  "İki kurdu savaşa sürdü. Açıkça."
  
  Drake kaşlarını çattı. "Dokuz parçanın tümü açıklandı mı?"
  
  Ben başını salladı. "Birkaç tanesi eksik ama..."
  
  Drake durakladı. "Ne?" - Diye sordum.
  
  "Evet, kulağa aptalca geliyor ama burada şekillenen bir efsanenin parçaları var. Odin'in tüm parçalarının bir araya gelip dünyanın sonunu getirecek bir zincirleme reaksiyon başlatmasıyla ilgili bir şey."
  
  "Standart şeyler" dedi Drake. "Tüm bu antik tanrıların kendileriyle ilişkilendirilen bir çeşit 'dünyanın sonu' masalı var."
  
  Ben başını salladı ve saatine baktı. "Sağ. Bakmak. Biz İnternet sihirbazlarının yemeğe ihtiyacı var," diye düşündü bir an. "Ve sanırım gruptan yeni şarkı sözlerinin yakında geleceğini hissediyorum. Brunch için kruvasan ve brie mi?"
  
  "Paris'teyken..."
  
  Drake kapıyı biraz araladı, etrafına baktı ve Ben'e dışarı çıkmasını işaret etti. Arkadaşının yüzündeki gülümsemeyi gördü ama aynı zamanda gözlerindeki korkunç gerilimi de okudu. Ben bunu iyi sakladı ama çok kötü debelendi.
  
  Drake odaya döndü ve tüm eşyalarını sırt çantasına koydu. Ağır kemeri takarken Ben'in boğuk bir merhaba dediğini duydu ve hayatında yalnızca ikinci kez korkudan kalbinin durduğunu hissetti.
  
  İlki, Alison'ın o uzlaşmaz farkı gerekçe göstererek onu terk etmesiydi; sen kahrolası bir eğitim kampından çok bir askersin.
  
  O gece. Bitmek bilmeyen yağmur gözlerini daha önce hiç olmadığı kadar yaşlarla doldurdu.
  
  Vücudundaki tüm kaslar gergin ve hazır bir halde kapıya doğru koştu, sonra koridorda mücadele eden yaşlı bir çift gördü.
  
  Ve Ben, eski askerin bunu gizleme şansı bulamadan Drake'in gözlerindeki mutlak dehşeti fark etti. Aptalca hata.
  
  "Merak etme". Ben solgun bir gülümsemeyle söyledi. "Ben iyiyim".
  
  Drake titrek bir nefes aldı ve her zaman tetikte olacak şekilde onları merdivenlerden aşağı yönlendirdi. Lobiyi kontrol etti, herhangi bir tehdit görmedi ve dışarı çıktı.
  
  En yakın restoran neredeydi? Bir tahminde bulundu ve Louvre'a doğru yola çıktı.
  
  
  * * *
  
  
  Münihli, beyin cerrahı becerilerine sahip şişman bir adam onları hemen gördü. Fotoğrafik benzerliğini kontrol etti ve iki kalp atışı içinde iyi yapılı, yetenekli Yorkshire'lıyı ve onun uzun saçlı, aptal arkadaşını tanıdı ve onları artı işaretine kilitledi.
  
  Yüksek görüş noktasından ya da etli uzuvlarına saplanan beyaz kıymıklardan hoşlanmadığı için pozisyonunu değiştirdi.
  
  Omuz mikrofonuna fısıldadı: "Onları ipten tutuyorum."
  
  Yanıt şaşırtıcı derecede hızlı geldi. "Onları hemen öldürün."
  
  
  DÖRT
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Art arda üç mermi ateşlendi.
  
  İlk kurşun Drake'in kafasının yanındaki metal kapı çerçevesinden sekti, ardından caddeden sekerek yaşlı bir kadının koluna çarptı. Büküldü ve düştü, havaya soru işareti şeklinde kan fışkırdı.
  
  İkinci darbe Ben'in kafasındaki tüylerin diken diken olmasına neden oldu.
  
  Üçüncüsü, Drake onu belinden sertçe yakaladıktan bir nanosaniye sonra durduğu yerde betona çarptı. Kurşun kaldırıma çarpıp arkalarındaki otelin penceresini parçaladı.
  
  Drake yuvarlandı ve kabaca Ben'i bir sıra park etmiş arabanın arkasında yürüttü. "Seni tutuyorum". Öfkeyle fısıldadı. "Sadece devam et." Çömelerek arabanın camından dışarı bakma riskini aldı ve cam kırılırken tavanda bir hareket gördü.
  
  "Boktan bir atış!" Yorkshire aksanı ve ordu argosu, adrenalin arttıkça sesinin daha boğuk çıkmasına neden oluyordu. Bölgeyi taradı. Siviller koşuyor, çığlık atıyor ve her türlü dikkati dağıtıyordu ama sorun, tetikçinin tam olarak nerede olduklarını bilmesiydi.
  
  Ve yalnız olmayacaktı.
  
  Drake şimdi bile kilit açma sırasında gördüğü, karanlık Mondeo'dan çıkıp bilinçli olarak onlara doğru yürüyen üç adamı tanıdı.
  
  "Hareket etme zamanı."
  
  Drake onları iki arabayla, daha önce arabasında histerik bir şekilde ağlayan genç bir kadının fark ettiği yere götürdü. Onu şaşırtacak şekilde, kapısını biraz araladı ve onun korkmuş ifadesini görünce ani bir suçluluk hissetti.
  
  Yüzünde duygusuz bir ifade vardı. "Dışarı."
  
  Hala ateş açılmadı. Kadın kaslarının donup ölü parçalara dönüşmesinden korkarak dışarı çıktı. Ben vücut ağırlığını olabildiğince düşük tutarak içeri girdi. Drake onun peşinden koştu ve anahtarı çevirdi.
  
  Bir nefes alarak arabayı geri vitese taktı ve park yerinden ileri doğru çekti. Arkalarından lastikler yol boyunca yanıyordu.
  
  Ben bağırdı: "Rue Richelieu!"
  
  Drake kurşunu bekleyerek direksiyonu çevirdi, kurşunun motordan yansıyan metalik sesini duydu ve gaza bastı. Kaldırımda şaşkın hırsızların yanından geçtiler ve onların arabalarına koştuğunu gördüler.
  
  Drake direksiyonu sağa, sonra sola, sonra tekrar sola çevirdi.
  
  "Rue Saint-Honoré." diye bağırdı Ben, yolun adını görmek için boynunu uzatırken.
  
  Trafiğin akışına katıldılar. Drake elinden geldiğince hızlı koşuyor, arabanın bir Mini Cooper olduğu ortaya çıkınca çok seviniyordu, ara sokaklara girip çıkıyor ve gözünü arkadan dikizliyordu.
  
  Çatıdaki tetikçi uzun zaman önce ortadan kaybolmuştu ama Mondeo oradaydı, çok da geride değildi.
  
  Trafik ışıklarında şansı yaver gitti, sağa sonra tekrar sağa döndü. Soldan alınan Louvre Müzesi. Hiçbir faydası yoktu: Yollar çok kalabalıktı, trafik ışıkları çok sıktı. Paris'in merkezinden uzaklaşmaları gerekiyordu.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake, Ben'e sertçe kaşlarını çattı. "Neden sokak isimlerini bağırıp duruyorsun?"
  
  Ben ona baktı. "Bilmiyorum! Onlar... bunu televizyonda gösteriyorlar! Yardımcı olur?"
  
  
  * * *
  
  
  "HAYIR!" - Rue de Rivoli'den uzaklaşan kaygan yolda hızla ilerlerken, motorun gürültüsünü bastırarak karşılık verdi.
  
  Kurşun bagajdan sekti. Drake yoldan geçen birinin acı içinde yere yığıldığını gördü. Bu kötü oldu; ciddiydi. Bu insanlar kimi incittiklerini umursamayacak kadar kibirli ve güçlüydüler ve elbette sonuçlarına katlanacaklardı.
  
  Odin'in dokuz bölümü onlar için neden bu kadar önemliydi?
  
  Mermiler beton ve metali delerek Mini'nin etrafında desenler bıraktı.
  
  O anda Ben'in cep telefonu çaldı. Onu cebinden çıkarmak için karmaşık bir omuz bükme manevrası yaptı. "Anne?"
  
  "Aman Tanrım!" Drake sessizce küfretti.
  
  "Ben iyiyim, Ta. Sen? Babam gibi mi?"
  
  Mondeo Mini'nin bagajına girdi. Kör edici farlar, alay eden üç Alman'ın yüzleriyle birlikte arkadan manzarayı dolduruyordu. Piçler bunu sevdi.
  
  Ben başını salladı. "Peki ya küçük kız kardeşim?"
  
  Drake, Almanların çılgın bir heyecanla ön panele silahlarıyla vurmasını izledi.
  
  "HAYIR. Özel birşey yok. Bu gürültü de ne?" Bir ara verdi. "Ah... Xbox."
  
  Drake gaz pedalına bastı. Motor hızlı tepki verdi. Lastikler saatte altmış mil hızla giderken bile gıcırdıyordu.
  
  Bir sonraki atışta arka cam kırıldı. Ben davet beklemeden öndeki tırmanma alanına indi. Drake kendine bir anlığına değerlendirme yapma izni verdi, sonra Mini'yi park etmiş arabalardan oluşan uzun bir sıranın önündeki boş kaldırıma doğru yönlendirdi.
  
  Mondeo'daki yolcular pervasızca ateş açtı; mermiler park halindeki arabaların camlarına çarptı, Mini'ye çarptı ve oradan sekti. Birkaç saniye içinde frene bastı, ciyaklayarak döndü, küçük arabayı 180 derece fırlattı ve geldikleri yöne doğru hızla geri döndü.
  
  Mondeo'nun yolcularının ne olduğunu anlaması çok değerli saniyeler aldı. 180 derecelik dönüş dikkatsiz ve tehlikeliydi ve park halindeki iki arabayı korkunç bir gıcırtı ile dışarı çıkardı. Bütün kutsal şeyler adına polis neredeydi?
  
  Artık başka seçenek yok. Drake mümkün olduğu kadar çok viraj aldı. "Hazır ol Ben. Biz kaçacağız."
  
  Eğer Ben orada olmasaydı ayakta durup savaşırdı ama öncelik arkadaşının güvenliğiydi. Artık kaybolmak akıllıca bir hareketti.
  
  "Tamam anne sonra görüşürüz." Ben cep telefonunu kapattı ve omuz silkti. "Ebeveynler".
  
  Drake Mini'yi kaldırıma doğru çekti ve bakımlı çimenliğin yarısına gelince aniden fren yaptı. Araba durmadan önce kapıları ardına kadar açıp dışarı atlayıp yakındaki sokaklara doğru ilerlediler. Daha Mondeo ortaya çıkmadan önce yerli Parislilerin arasına karıştılar.
  
  Ben bir şeyler vıraklamayı başardı ve Drake'e gözlerini kırpıştırdı. "Benim kahramanım".
  
  
  * * *
  
  
  Harry's New York Bar diye bir yerin yanındaki küçük bir internet kafede saklandılar. Bu Drake için en akıllıca hareketti. Göze çarpmayan ve ucuz olan burası, araştırmalarına devam edebilecekleri ve Louvre'un yaklaşan işgali konusunda endişelenmeden veya kesintiye uğramadan ne yapacaklarına karar verebilecekleri bir yerdi.
  
  Ben oturum açarken Drake kekleri ve kahveyi hazırladı. Drake henüz herhangi bir yaralanma yaşamadı ama Ben'in biraz endişeli olduğunu tahmin etti. İçindeki askerin onunla nasıl baş edeceğine dair hiçbir fikri yoktu. Arkadaşı konuşmaları gerektiğini biliyordu. Böylece yiyecek ve içecekleri genç adama doğru itti, rahat bir kabine yerleşti ve bakışlarını tuttu.
  
  "Tüm bu saçmalıklarla nasılsın?"
  
  "Bilmiyorum". Ben gerçeği söyledi. "Henüz bunu fark edecek zamanım olmadı."
  
  Drake başını salladı. "Bu iyi. Peki, bunu yaptığında..." bilgisayarı işaret etti. "Neye sahipsin?"
  
  "Daha önce olduğu gibi aynı web sitesine geri döndüm. İnanılmaz arkeolojik buluntu... dokuz parça... yada, yada, yada... ah evet - Odin'in muhteşem 'dünyanın sonu' komplo teorisini okudum."
  
  "Ve dedim..."
  
  "Bu saçmalıktı. Ama bu şart değil Matt. Bunu dinle. Dediğim gibi bir efsane var ve birçok dile çevrilmiş. Sadece İskandinavyalılar değil. Oldukça evrensel görünüyor ve bu tür şeyleri inceleyen köylüler için oldukça alışılmadık bir durum. Burada Odin'in dokuz parçasının Ragnarok sırasında toplanması durumunda Tanrıların Mezarı'na giden yolu açacağı söyleniyor. Ve eğer bu mezarın kutsallığı bozulursa... eh, kükürt ve serbest bırakılan cehennem, sorunlarımızın sadece başlangıcı olacaktır. Tanrılar dediğime dikkat ettin mi?"
  
  Drake kaşlarını çattı. "HAYIR. Burada nasıl Tanrıların mezarı olabilir? Onlar hiçbir zaman var olmadılar, Ragnarok ise hiçbir zaman var olmadı. Kıyamet için sadece Norveç'teki bir yerdi.
  
  "Kesinlikle. Peki ya gerçekten var olsaydı?"
  
  "Öyleyse böyle bir bulgunun değerini bir düşünün."
  
  "Tanrıların Mezarı mı? Her şeyin ötesinde olurdu. Atlantis. Camelot. Cennet. Bununla karşılaştırıldığında hiçbir şey olmazlardı. Yani Odin'in Kalkanı'nın sadece başlangıç olduğunu mu söylüyorsun?"
  
  Ben çörekinin üst kısmını ısırdı. "Sanırım göreceğiz. Hala gidilecek sekiz parça var, yani kaybolmaya başlarlarsa," diye durakladı. "Biliyorsun, Karin ailenin beyni ve kız kardeşim tüm bu internet saçmalıklarını çözmek istiyor. Hepsi parça parça."
  
  "Ben, sana bulaştığım için kendimi oldukça suçlu hissediyorum. Sana hiçbir şey olmayacağına söz veriyorum ama başkasını bu işe karıştıramam. Drake kaşlarını çattı. "Lanet Almanların bunu neden şimdi yapmaya başladığını merak ediyorum. Hiç şüphe yok ki diğer sekiz parça bir süredir var."
  
  "Futbolla daha az benzetme. Ve onlar buna sahipler. Belki de Kalkan'da özel bir şey vardı? Bunda bir şeyler diğer her şeyi değerli kılıyordu."
  
  Drake, Kalkan'ın yakın plan fotoğraflarını çektiğini hatırladı ama bu soruşturmayı daha sonraya erteleyebilirlerdi. Ekrana dokundu. "Burada Odin'in At heykelinin aslında Louvre'un ana sergisi olan bir Viking teknesinde bulunduğu yazıyor. Çoğu insan Louvre'da yürürken At heykelinin farkına bile varmaz."
  
  "Uzun tekne," diye okudu Ben yüksek sesle. "Bu başlı başına bir gizem; bilinen Viking tarihinden önceye ait kütüklerden yapılmış."
  
  Drake, "Tıpkı Kalkan gibi," diye bağırdı.
  
  Ben devamını "Danimarka'da bulundu" diye okudu. "Ve bakın," ekranı işaret etti, "bu Odin'in daha önce bahsettiğim diğer kısımlarına mı odaklanıyor? Kurtlar New York'ta ve en iyi tahmin Mızrak'ın İsveç'in Uppsala kentinde olduğu ve Odin'in Dünya Ağacı'ndan inerken vücudundan düştüğü yönünde."
  
  "Yani bu beş." Drake rahat sandalyesine yaslandı ve kahvesinden bir yudum aldı. Çevrelerindeki internet kafe sade bir aktiviteyle mırıldanıyordu. Dışarıdaki kaldırımlar hayatları boyunca zikzak çizen insanlarla doluydu.
  
  Ben çelik gibi bir ağızla doğmuştu ve sıcak kahvesinin yarısını bir dikişte içmişti. "Burada başka bir şey daha var" diye bağırdı. "Tanrım, bilmiyorum. Karmaşık görünüyor. Volva denen bir şey hakkında. Seer ne demek? "
  
  "Belki de arabaya onun adını vermişlerdir."
  
  "Eğlenceli. Hayır, öyle görünüyor ki Odin'in özel bir Velva'sı varmış. Durun, bu biraz zaman alabilir."
  
  Drake dikkatini Ben, bilgisayar, bilgi akışı ve dışarıdaki yoğun kaldırım arasında değiştirmekle o kadar meşguldü ki, masalarının hemen yanında durana kadar kadının yaklaştığını fark etmedi.
  
  Daha hareket edemeden elini kaldırdı.
  
  Amerikan aksanıyla, "Kalkmayın çocuklar," dedi. "Konuşmamız gerek".
  
  
  BEŞ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Kennedy Moore çifti değerlendirmek için biraz zaman harcadı.
  
  İlk başta bunun zararsız olduğunu düşündü. Bir süre sonra, genç adamın korkulu ama kararlı vücut dilini ve yaşlı adamın dikkatli tavrını analiz ettikten sonra, bela, koşullar ve Şeytan'ın ikisini kutsal olmayan bir tehlike üçlüsünün içine çektiği sonucuna vardı.
  
  Burada polis memuru değildi. Ama o New York'ta bir polisti ve büyük beton kuleleri olan bu nispeten küçük adada büyümek kolay değildi. NYPD'ye katılmanın kaderiniz olduğunu bilmeden önce bir polis gözüne sahiptiniz. Daha sonra biledin ve yeniden hesapladın ama o gözlerin hep vardı. O sert, hesaplı bakış.
  
  Tatildeyken bile acı acı düşündü.
  
  Bir saat boyunca kahvesini yudumlayıp amaçsızca sörf yaptıktan sonra kendine hakim olamadı. Tatilde olabilirdi -ki bu ona zorunlu bir tatilden daha iyi geliyordu- ama bu, içindeki polisin, İngiliz'in Vegas'taki ilk gecesinde erdeminden daha hızlı vazgeçtiği anlamına gelmiyordu.
  
  Masalarına doğru yanaştı. Zorunlu tatil, diye düşündü yeniden. Bu onun ünlü NYPD kariyerini perspektife oturttu.
  
  Yaşlı adam antenini kaldırarak hızla onu değerlendirdi. Onu bir ABD denizcisinin Bangkok'taki bir genelevi değerlendireceğinden daha hızlı değerlendirdi.
  
  "Kalkmayın çocuklar," dedi silahsız bir tavırla. "Konuşmamız gerek".
  
  "Amerikan?" dedi yaşlı adam şaşkınlıkla. "Ne istiyorsun?"
  
  Onu görmezden geldi. "İyi misin bebeğim?" Kalkanını gösterdi. "Ben bir polisim. Artık bana karşı dürüst olacaksın."
  
  Yaşlı adam hemen tıkladı ve rahatlayarak gülümsedi ki bu garipti. Diğeri şaşkınlıkla gözlerini kırpıştırdı.
  
  "A?" - Diye sordum.
  
  Kennedy'deki polis memuru konuyu gündeme getirdi. "Kendi isteğinle mi buradasın?" Düşünebildiği tek şey onlara yakın olmaktı.
  
  Genç adam üzgün görünüyordu. "Eh, gezmek güzeldir ama sert seks pek eğlenceli değildir."
  
  Yaşlı adam şaşırtıcı derecede minnettar görünüyordu. "Güven bana. Burada hiçbir sorun yok. Kolluk kuvvetlerinden bazılarının bu çalışmaya hâlâ saygı duyduğunu görmek güzel. Ben Matt Drake'im."
  
  Elini uzattı.
  
  Kennedy bunu görmezden geldi, hâlâ ikna olmamıştı. Aklı bu cümleye takıldı, hâlâ işe saygı duyuyordu ve geçen ayı gözden geçirdi. Her zaman durdukları yerde durdular. Caleb'de. Zalim kurbanlarının üzerinden. Koşulsuz serbest bırakılması için.
  
  Keşke.
  
  "Şey...teşekkür ederim sanırım."
  
  "Yani sen New Yorklu bir polissin? " Genç adam, nüansı yaşlı adama yönelttiği kaşlarını kaldırarak tamamladı.
  
  "Lanet olası kurnaz." Matt Drake hafifçe güldü. Kendinden emin görünüyordu ve rahat oturmasına rağmen Kennedy, anında tepki verebilecek yeterliliğe sahip olduğunu görebiliyordu. Ve sürekli çevresini tarama şekli ona bir polis memurunu hatırlattı. Veya ordu.
  
  Kendini oturmaya davet etmesi gerekip gerekmediğini merak ederek başını salladı.
  
  Drake ona açık bir çıkış bırakırken boş bir koltuğu işaret etti. "Ve aynı zamanda kibar. New Yorkluların dünyadaki en kendine güvenen insanlar olduğunu duydum."
  
  "Matt!" Adam kaşlarını çattı.
  
  "Aşırı özgüven derken bencil ve kibirli olmayı kastediyorsan bunu ben de duydum." Kennedy kendini biraz tuhaf hissederek kabine girdi. "Sonra Paris'e geldim ve Fransızlarla tanıştım."
  
  "Tatilde?"
  
  "Bana böyle söylediler."
  
  Adam ısrar etmedi, sadece tekrar elini uzattı. "Ben hala Matt Drake'im. Bu da kiracım Ben."
  
  "Merhaba, ben Kennedy. Korkarım, en azından manşetlere kadar söylediklerinize kulak misafiri oldum. Beni hayrete düşüren şey bu. Peki ya New York'taki Kurtlar?" Ben'i taklit ederek kaşlarını kaldırdı.
  
  "Bir". Drake bir tepki bekleyerek onu dikkatle inceledi. "Onun hakkında bir şey biliyor musun?"
  
  "O Thor'un babasıydı, değil mi? Bilirsin, Marvel çizgi romanlarında."
  
  "Tüm haberlerde o var." Ben bilgisayara doğru başını salladı.
  
  "Son zamanlarda manşetlerden uzak durmaya çalışıyorum." Kennedy'nin sözleri acı ve hayal kırıklığıyla gergin ve çabuk geldi. Devam etmeden önce bir an geçti. "Yani pek değil. Sadece yeterli."
  
  "Birkaç tane yapmışsın gibi görünüyor."
  
  "Kariyerim için fazlasıyla iyi." Geri döndü ve kafenin kirli pencerelerinden sokağa baktı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, onu itmesi mi gerektiğini düşünerek onun bakışlarını takip etti ve gözleri, camdan bakan önceki hırsızlardan birinin gözleri ile karşılaştı.
  
  "Bok. Bu adamlar Hintli bir çağrı merkezinden daha ısrarcı."
  
  Drake hareket ettiğinde adamın yüzü onu tanımış gibi aydınlandı ama Drake artık düzüşmesine gerek olmadığına karar verdi. Eldivenler gerçekten çıkarılmıştı ve SAS kaptanı geri döndü. Hızla hareket etti, sandalyelerden birini kaptı ve korkunç bir gürültüyle pencereden dışarı fırlattı. Alman geri uçtu ve ölü bir et gibi kaldırıma çöktü.
  
  Drake, Ben'e elini salladı. Koşarken Kennedy'ye "Bizimle gel ya da gelme" diye bağırdı. "Ama yolumdan çekil."
  
  Hızla kapıya doğru yürüdü, kapıyı açtı ve silah sesi gelme ihtimaline karşı durdu. Şok Parisliler etrafta duruyordu. Turistler her yöne kaçıştı. Drake caddeye araştırıcı bir bakış attı.
  
  "İntihar". Geriye daldı.
  
  "Arka kapı". Ben'in omzuna hafifçe vurdu ve tezgaha doğru yöneldiler. Kennedy henüz hareket etmemişti ama bu insanların başlarının gerçekten belada olduğunu anlamak için bir polis memurunun analitik zekasına gerek yoktu.
  
  "Seni koruyacağım."
  
  Drake, korkmuş satıcının yanından geçip kahve, şeker ve karıştırma çubuklarıyla dolu kutuların sıralandığı karanlık bir koridora girdi. Sonunda yangın merdiveni vardı. Drake bara çarptı, sonra dikkatle dışarıya baktı. Öğleden sonra güneşi gözlerimi yakıyordu ama sahil temizdi. Bu onun için dışarıda bir yerlerde tek bir düşmanın olduğu anlamına geliyordu.
  
  Drake diğerlerine beklemelerini işaret etti ve kararlı bir şekilde bekleyen Alman'a doğru yürüdü. Adamın darbesinden kaçmadı ama çekinmeden solar pleksusa sertçe vurdu. Rakibinin yüzündeki şok onu anında tatmin etti.
  
  "Amcıklar sinir ağını hedef alıyor." Fısıldadı. Deneyim ona, eğitimli bir adamın vücuttaki bariz baskı noktalarından birine vuracağını ve etki yaratmak için duracağını öğretmişti, bu yüzden Drake, kendisine sürekli olarak öğretildiği gibi acıyı paylaştı ve bunun üstesinden gelmeye çalıştı. Adamın burnunu kırdı, çenesini parçaladı ve iki darbeyle neredeyse boynunu kıracaktı, sonra da onu adımlarını hiç bozmadan kaldırıma serilmiş halde bıraktı. Diğerlerine öne doğru işaret etti.
  
  Kafeden çıkıp etrafa bakındılar.
  
  Kennedy, "Otelim buradan üç blok ötede" dedi.
  
  Drake başını salladı. "Çok havalı. Gitmek."
  
  
  ALTI
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Bir dakika sonra Ben, "Bekle" dedi.
  
  "Tuvalete gitmen gerektiğini söyleme dostum, yoksa sana bebek bezi almak zorunda kalacağız."
  
  Ben kızarırken Kennedy sırıtışını sakladı.
  
  "Senin biraz kestirme zamanının geldiğini biliyorum, ihtiyar, ama neredeyse... şey... Louvre'u ziyaret etme zamanın geldi."
  
  Lanet olsun, Drake zamanın nasıl geçtiğini anlamadı. "Saçmalık".
  
  "Louvre'da mı?"
  
  "Dönüş hakkında." Drake yoldan geçen bir taksiye el salladı. "Kennedy, açıklayacağım."
  
  "Daha iyi hissediyorsun. Bugün zaten Louvre'a gittim."
  
  Taksiye binerlerken Ben, "Bunun için değil..." diye mırıldandı. Drake sihirli sözcüğü söyledi ve araba hızla uzaklaştı. Yolculuk sessizce yapıldı ve trafikle tıkanmış sokaklarda on dakika sürdü. Üçü sıkı bir takip içinde müzeye doğru ilerlemeye çalışırken kaldırımlar da daha iyi durumda değildi.
  
  Yürürken Ben, Kennedy'ye güncel bilgileri verdi. "Birisi Odin'in kalkanını İzlanda'da buldu. Birisi onları York sergisinden çaldı ve Frey'in muhteşem kedi yürüyüşü gösterisini tamamen mahvetti."
  
  "Frey mi?"
  
  "Moda tasarımcısı. New York'tan değil misin?"
  
  "New York'luyum ama büyük bir moda insanı değilim. Ve ben körü körüne bir tür çatışmanın içine çekilmenin büyük bir hayranı değilim. Şu anda gerçekten daha fazla soruna ihtiyacım yok."
  
  Drake neredeyse "bir kapı var" diyecekti ama son anda kendini durdurdu. Bu gece bir polis memuru birçok nedenden dolayı faydalı olabilir, özellikle de Amerika'dan. Louvre'un girişini gösteren cam piramide yaklaştıklarında şunları söyledi: "Kennedy, bu insanlar bizi en az üç kez öldürmeye çalıştı. Bunun olmayacağından emin olmak benim sorumluluğumda. Şimdi burada neler olup bittiğine dair daha fazla bilgiye ihtiyacımız var ve bir nedenden ötürü onlar Ben'in keşfettiği 'Odin'in Dokuz Parçası' ile ilgileniyorlar. Nedenini gerçekten bilmiyoruz ama burada," cam piramidin arkasını işaret etti, "ikinci kısım var."
  
  Ben, "Bu gece onu çalacaklar," dedi ve ekledi, "Muhtemelen."
  
  "Peki bu New York açısı nedir?"
  
  "Orada sergilenen başka bir Odin parçası daha var. Kurtlar. Doğa Tarihi Müzesi'nde."
  
  Drake haritayı inceledi. "Görünüşe göre Louvre'da Viking koleksiyonları genellikle sergilenmiyor. Bu da York'taki gibi kiralık. Burada en ilginç şeyin şimdiye kadar keşfedilenlerin en iyilerinden biri olan Viking uzun teknesi ve kötü şöhreti olduğu yazıyor."
  
  "Bu ne anlama geliyor?" Etrafında birçok çift ayak tepinirken Kennedy, fırtınaya karşı bir kamış gibi merdivenlerin tepesinde duruyordu.
  
  "Yaşının temsil ettiği bir anormallik. Bu Viking tarihinden önceye dayanıyor."
  
  "Eh, bu ilginç."
  
  "Biliyorum. Denon kanadının alt katında Mısır... Optik... Ptolema dönemi... saçmalıklarının yanında sergileniyorlar. .saçmalık...boş ver. İşte olay şu."
  
  Kalabalığa karıştıklarında geniş, cilalı koridorlar etraflarında parlıyordu. Yerli halk ve her yaştan turist büyük eski alanı doldurdu ve gün boyunca ona hayat verdi. Gece boyunca mezara benzeyen ürkütücü doğası ancak tahmin edilebilirdi.
  
  O anda sanki beton bir duvar çöküyormuş gibi sağır edici bir kükreme duyuldu. Hepsi durdu. Drake, Ben'e döndü.
  
  "Burada bekle Ben. Bize yarım saat ver. Seni bulacağız." Durdu ve ekledi: "Eğer tahliye olurlarsa, cam piramidin mümkün olduğu kadar yakınında bekleyin."
  
  Cevap beklemedi. Ben tehlikenin tümüyle farkındaydı. Drake onun cep telefonunu çıkarıp hızlı aramada bir numarayı çevirmesini izledi. Anne, baba veya kız kardeş olurdu. Kennedy'ye işaret etti ve sarmal merdivenden dikkatlice alt kata indiler. Viking sergisinin bulunduğu salona doğru ilerlerken insanlar dışarı koşmaya başladı. Arkalarında kalın bir bulut dönüyordu.
  
  "Koşmak!" Hollister modeline benzeyen adam çığlık attı. "İçeride silahlı adamlar var!"
  
  Drake kapıda durdu ve içeriye bakma riskini aldı. Tam bir kaosla karşılaştı. Michael Bay aksiyon filminden bir sahne, sadece daha tuhaf. Kamuflaj üniformalı, yüz maskeli ve makineli tüfekli sekiz adamın şimdiye kadar gördüğü en büyük Viking uzun teknesine tırmandığını saydı. Arkalarında, inanılmaz bir pervasızlıkla müzenin duvarında dumanı tüten bir delik açılmıştı.
  
  Bu adamlar deliydi. Onlara üstünlük sağlayan şey, şok edici bir doğrudan fanatizme sahip olmalarıydı. Bina girişlerini havaya uçurmak ve kalabalığa roket atmak onların normu gibi görünüyordu. Daha önce Ben ve onu Paris'in her yerinde kovalamalarına şaşmamalı. Araba kovalamacaları muhtemelen onların yatmadan önce eğlencesiydi.
  
  Kennedy elini omzuna koydu ve etrafına baktı. "Tanrı".
  
  "Doğru yolda olduğumuzun kanıtı. Artık komutanlarına yaklaşmamız gerekiyor."
  
  "Bu aptalların hiçbirinin yanına gitmiyorum. " Şaşırtıcı derecede iyi bir İngiliz aksanıyla küfretti.
  
  "Sevimli. Ama bizi onların bok listesinden çıkarmanın bir yolunu bulmalıyım."
  
  Drake daha fazla sivilin çıkışa doğru koştuğunu fark etti. Almanlar onları izlemedi bile, sadece güvenle planlarını gerçekleştirdiler.
  
  "Haydi". Drake kapı çerçevesinden geçerek odaya girdi. Çevredeki sergileri korunmak için kullandılar ve duruşma salonuna mümkün olduğu kadar güvenli bir şekilde yaklaştılar.
  
  "Dikh'i yen!" birisi ısrarla bağırdı.
  
  "'Acele' ile ilgili bir şey. dedi Drake. "Lanet olası piçlerin hızlı hareket etmesi gerekecek. Louvre Fransızların tepkileri listesinin üst sıralarında olmalı."
  
  Almanlardan biri başka bir şey bağırdı ve yemek tepsisi büyüklüğünde bir taş levhayı aldı. Ağır görünüyorlardı. Asker, onu sandaldan boşaltmaya yardım etmeleri için iki kişiyi daha çağırdı.
  
  Drake, "Açıkçası SAS değil" yorumunu yaptı.
  
  "Ya da Amerikalı," diye belirtti Kennedy. "Bu bibloyu sünnet derisinin altına sokabilen bir denizcim vardı."
  
  Drake hafifçe boğuldu. "İyi resim. Girdiniz için teşekkürler. Bakmak." Başıyla beyazlar giymiş maskeli bir adamın az önce belirdiği duvardaki açıklığa doğru başını salladı.
  
  "York'ta Shield'ı soyan adamla aynı adam. Muhtemelen."
  
  Adam heykeli kısaca inceledi, ardından onaylayarak başını salladı ve Komutanına döndü. "Zamanı..."
  
  Dışarıda silah sesleri duyuldu. Almanlar bir anlığına donup kaldılar, görünüşe göre kafa karışıklığı içinde birbirlerine bakıyorlardı. Daha sonra oda kurşunlarla doldu ve herkes saklanmak için daldı.
  
  Yakın zamanda havaya uçurulan girişte daha fazla maskeli adam belirdi. Almanlardan farklı giyinmiş yeni bir kuvvet.
  
  Drake düşündü: Fransız polisi mi?
  
  Almanlardan biri küçümseyerek "Kanadalılar!" diye bağırdı. "Öldürmek! Öldürmek!"
  
  Bir düzine makineli tüfek aynı anda ateş açarken Drake kulaklarını kapattı. Kurşunlar bir insan vücudundan, ahşap bir sergiden ve alçı bir duvardan sekti. Camlar paramparça oldu ve paha biçilmez sergiler parçalanıp yere düştü. Kennedy yüksek sesle küfretti ve Drake bunun onun için tam anlamıyla "taze bir zemin" olmadığını fark etmeye başladı. "Lanet olası Fransızlar nerede, kahretsin!"
  
  Drake'in başının döndüğünü hissetti. Kanadalılar ne tür bir sapkın cehennemdeler burada?
  
  Yanlarındaki sergi bin parçaya bölündü. Sırtlarına cam ve tahta parçaları yağdı. Drake, Kennedy'yi de yanında sürükleyerek geriye doğru sürünmeye başladı. Uzun tekne kurşunla delik deşik edilmişti. Bu sırada Kanadalılar odaya girmişti ve birkaç Alman ölü ya da seğiriyordu. Drake izlerken Kanadalılardan biri Alman'ı yakın mesafeden başından vurarak beynini 3.000 yıllık Mısır pişmiş toprak vazosuna çarptı.
  
  "Çılgın kalıntı avcıları arasında kaybedilen hiçbir aşk yok." Drake yüzünü buruşturdu. "Ve Tomb Raider oynayarak geçirdiğim tüm zaman boyunca bu asla gerçekleşmedi."
  
  "Evet," Kennedy saçındaki cam parçalarını silkeledi. "Ama eğer on yedi saat boyunca onun kıçına bakmak yerine oyunu gerçekten oynamış olsaydın, aslında neler olup bittiğini anlayabilirdin."
  
  "Ben'in güçlü yanı. Benim değil. Yani oyun oynuyoruz." Yukarıya bakma riskini göze aldı.
  
  Almanlardan biri kaçmaya çalıştı. Onu fark etmeden doğrudan Drake'e doğru koştu, sonra yolu kapanınca şaşkınlıkla sıçradı. "Bewegen!" Tabancasını kaldırdı.
  
  "Evet, senin de." Drake ellerini kaldırdı.
  
  Adamın tetiğe basan parmağı gerildi.
  
  Kennedy yana doğru ani bir hareket yaparak Alman'ın dikkatinin dağılmasına neden oldu. Drake yaklaştı ve yüzüne dirsek attı. Yumruk Drake'in başına doğru savruldu ama o kenara çekildi ve aynı anda askerin dizine tekme attı. Çığlık, kırılan kemiklerin sesini zar zor bastırıyordu. Drake bir saniye sonra onun üstüne çıktı, dizleri inip kalkan göğsüne baskı yapıyordu. Hızlı bir hareketle askerin maskesini yırttı.
  
  Ve homurdandı. "Ah. Aslında ne beklediğimi bilmiyorum."
  
  Sarı saç. Mavi gözlü. Sağlam yüz özellikleri. Karışık yüz ifadesi.
  
  "Daha sonra". Drake, Kennedy'nin yoldaşlarına göz kulak olacağına güvenerek onu boğarak bayılttı. Drake başını kaldırdığında savaş devam etti. O anda başka bir Alman, düşen serginin etrafında dolaştı. Drake onu kenara itti ve Kennedy solar pleksusa diz çöktü. Bu adam X Factor'daki yeni erkek grubundan daha çabuk pes etti.
  
  Şimdi Kanadalılardan biri Odin'in heykelini düşmanının ölü ve kanlı parmaklarından uzaklaştırıyordu. Başka bir Alman ona yandan saldırdı ve Kanadalı iyiydi; büküp üç öldürücü darbe indirdi, sonra gevşek bedeni omzunun üzerinden atıp onu yere düşürdü. Kanadalı, daha fazla inandırmak için yakın mesafeden üç kez ateş etti ve ardından heykeli çıkışa doğru sürüklemeye devam etti. Drake bile etkilenmişti. Kanadalı yoldaşlarına ulaştığında çığlık attılar ve hala dumanı tüten enkazın içinden geri çekilmeden önce onlara ateş açtılar.
  
  "Upsalla!" Birinci sınıf Kanadalı ağlamaya başladı ve yumruğunu hayatta kalan Almanlara kaldırdı. Drake kibri, meydan okumayı ve heyecanı tek kelimeyle yakaladı. Şaşırtıcı bir şekilde, ses bir kadındır.
  
  Kadın daha sonra durakladı ve mutlak bir küçümseme jestiyle maskesini çıkardı. "Upsalla!" diye tekrar bağırdı Almanlara. "Orada ol!"
  
  Drake dizlerinin üzerinde olmasaydı sendeleyebilirdi. Kendisine bir kurşun isabet ettiğini sandı, şok oldu. Bu sözde Kanadalıyı tanıdı. Onu iyi tanıyordu. Bu, bir zamanlar SRT'de kendisiyle eşit olan Londralı Alicia Miles'tı.
  
  SAS'ın içindeki gizli bir şirket.
  
  Wells'in önceki yorumu, bir politikacının harcama geçmişinden daha derinlerde gömülü kalması gereken eski anıları gündeme getirdi. Sen SAS'tan daha fazlasıydın. Neden unutmak istiyorsun?
  
  Yaptığımız şey yüzünden.
  
  Alicia Miles gördüğü en iyi askerlerden biriydi. Özel kuvvetlerdeki kadınların yarı mesafeye ulaşabilmesi için erkeklerden daha iyi olması gerekirdi. Ve Alicia doğrudan zirveye yükseldi.
  
  Bütün bunlara bulaşmak ve bir bağnaz gibi görünmek için ne yapıyordu ki öyle olmadığını kesinlikle biliyordu? Alicia'yı motive eden tek şey vardı: para.
  
  Belki de bu yüzden Kanadalılar için çalışıyordu?
  
  Drake odanın gerçek çıkışına doğru emeklemeye başladı. "Yani bizi öldürme listesinden silmek ve düşmanlarımızı ifşa etmek yerine," diye soludu, "artık daha fazla düşmanımız var ve kafamızı daha da karıştırmaktan başka hiçbir şey başaramadık."
  
  Kennedy onun arkasından sürünerek şunu ekledi: "Hayatım... iki kahrolası kelimeyle."
  
  
  YEDİ
  
  
  
  PARİS, FRANSA
  
  
  Kennedy'nin otel odası, Drake ve Ben'in birkaç saat geçirdiği odadan biraz daha iyiydi.
  
  Drake giriş ve çıkış noktalarını kontrol ederken, "Siz polislerin meteliksiz olduğunu sanıyordum," diye homurdandı.
  
  "Biz. Ancak on yıl boyunca tatil süreniz neredeyse hiç olmadığında, sanırım çek hesabınız dolmaya başlıyor.
  
  "Bu bir dizüstü bilgisayar mı?" Ben, retorik soruyu yanıtlamadan önce ona ulaştı. Müzeden çıktıktan sonra onu cam piramidin yanında saklanırken, iki korkmuş turist gibi hareket ederken, herhangi bir ayrıntıyı hatırlamayacak kadar korkmuş halde buldular.
  
  "Neden Fransızlara bildiklerimizi anlatmıyoruz?" Ben dizüstü bilgisayarı açarken Kennedy sordu.
  
  Drake gülerek, "Çünkü onlar Fransız," dedi, sonra kimse katılmayınca ciddileşti. Kennedy'nin yatağının kenarına oturup arkadaşının çalışmasını izledi. "Üzgünüm. Fransızlar hiçbir şey bilmeyecek. Bunları şimdi onlarla yaşamak bizi yavaşlatır. Ve bence zaman bir sorun. İsveçlilerle iletişime geçmeliyiz."
  
  "İsveç gizli servisinden kimseyi tanıyor musun?" Kennedy ona kaşını kaldırdı.
  
  "HAYIR. Ancak eski komutanımı aramam gerekiyor."
  
  "SAS'tan ne zaman ayrıldınız?"
  
  "SAS'tan hiç ayrılmadın." Ben başını kaldırıp baktığında ekledi: "Mecazi anlamda."
  
  "Üç kafa ikiden daha iyidir." Ben bir an Kennedy'ye baktı. "Ya hâlâ işteysen?"
  
  Hafif bir baş sallama. Kennedy'nin saçları gözlerine düştü ve onu geri itmesi bir dakika sürdü. "Odin'in dokuz bölümü olduğunu anlıyorum, bu yüzden ilk sorum neden şu? İkinci soru da nedir?"
  
  "Bunu tam da kafede çözmeye çalışıyorduk." Ben öfkeyle klavyeye tıkladı. "Bay Krusty'nin burada çürüttüğü bir efsane var; bu efsane, gerçek bir Tanrılar Mezarı'nın, kelimenin tam anlamıyla, tüm antik Tanrıların gömüldüğü yer olduğunu iddia ediyor. Üstelik bu sadece eski bir efsane değil; bir dizi bilim insanı bu konuyu tartıştı ve yıllar içinde pek çok makale yayınlandı. Sorun şu ki," dedi Ben gözlerini ovuşturarak, "okuması zor. Bilim insanları sıradan dilleriyle meşhur değiller."
  
  "Sıradan mı? " Kennedy gülümseyerek tekrarladı. "Üniversiteye mi gidiyorsun?"
  
  Drake, "Grubun baş vokalisti," dedi.
  
  Kennedy tek kaşını kaldırdı. "Demek hiçbir zaman var olmayan Tanrıların Mezarı"na sahipsiniz. TAMAM. Ne olmuş?"
  
  "Eğer ona saygısızlık yapılırsa, dünya ateşler içinde boğulacak...vb. ve benzeri."
  
  "Anladım. Peki ya dokuz parça?
  
  "Eh, Ragnarok zamanında toplandıkları için mezara giden yolu gösteriyorlar."
  
  "Ragnarok nerede?"
  
  Drake halıyı tekmeledi. "Başka bir kırmızı ringa balığı. Burası yeri değil. Gerçekte bu bir dizi olay, büyük bir savaş, bir ateş akıntısıyla arınmış bir dünyadır. Doğal afetler. Adeta Armageddon'a benziyor."
  
  Kennedy kaşlarını çattı. "Yani en inatçı Vikingler bile kıyametten korkuyordu."
  
  Aşağıya baktığında Drake yerde USA Today'in yeni ama çok buruşmuş bir kopyasını fark etti. 'Serbest kalan seri katil iki tane daha istiyor' manşetine atılmıştı.
  
  Hoş olmayan bir durum ama bir gazetenin ön sayfası için o kadar da sıra dışı değil. Gözleri yanmış gibi bir kez daha bakmasına neden olan şey, metinde Kennedy'nin polis üniformalı fotoğrafıydı. Ve fotoğrafının yanındaki daha küçük bir manşet - Polis bozuldu - firarda.
  
  Manşetleri tuvalet masasının üzerindeki neredeyse boşalmış votka şişesine, komodinin üzerindeki ağrı kesicilere, bagaj eksikliğine, turist haritalarına, hediyelik eşyalara ve seyahat planına bağladı.
  
  Saçmalık.
  
  Kennedy şunları söyledi: "Yani bu Almanlar ve Kanadalılar bu var olmayan mezarı bulmak istiyorlar, belki de şeref için? Getirebileceği zenginlik için mi? Bunu yapmak için de Odin'in dokuz parçasını yer olmayan bir yerde toplamaları gerekiyor. Bu doğru?"
  
  Ben yüzünü buruşturdu. Babamın dediği gibi, "Bir şarkı vinil üzerine basılmadıkça şarkı sayılmaz". İngilizcede hâlâ yapacak çok işimiz var."
  
  "Bu bir gerginlik. "
  
  "Daha çok buna benziyor." Ben dizüstü bilgisayarın ekranını çevirdi. "Odin'in dokuz figürü; Gözler, Kurtlar, Valkyrieler, At, Kalkan ve Mızraktır."
  
  Drake saydı. "Sadece altı tane var bebeğim."
  
  "İki göz. İki kurt. İki Valkyrie. Evet."
  
  "Hangisi Apsalla'da?" Drake Kennedy'ye göz kırptı.
  
  Ben bir anlığına ekranı kaydırdı, sonra şöyle dedi, "Burada Mızrak'ın Odin Dünya Ağacı'nda asılıyken oruç tutarken böğrünü deldiği ve onun pek çok sırrını Volva'sına, Kahini'ne açıkladığı yazıyor. Başka bir alıntıyı dinleyin: "Upsalla'daki Tapınağın yanında, hem kışın hem de yazın her zaman yeşil olan, geniş dallara sahip çok büyük bir ağaç var. Bunun ne tür bir ağaç olduğunu kimse bilmiyor, çünkü ona benzeyen başka bir ağaç yok." şimdiye kadar bulunmuştur. Yüzlerce yıllıktır. . Dünya Ağacı Uppsala'dadır veya öyleydi ve İskandinav mitolojisinin merkezinde yer alır. Dünya Ağacı'nın etrafında dokuz dünya olduğunu söyler. Yada... yada. Oh, başka bir referans - 'Uppsala'daki kutsal ağaç. Yerel halkın kutsal saydığı Ygdrassil adlı devasa dişbudak ağacının yanında insanlar burayı sık sık ziyaret ederdi. Ama artık yok.'
  
  Devamını okudu: 'İskandinav tarihçileri uzun süredir Gamla Upsalla'yı Kuzey Avrupa tarihindeki en eski ve en önemli yerlerden biri olarak görüyorlar.'
  
  Kennedy, "Ve hepsi orada" dedi. "Herkesin onu bulabileceği bir yer."
  
  "Eh," dedi Ben, "hepsinin birbirine bağlanması gerekiyor. Yeteneklerimi küçümsemeyin hanımefendi, yaptığım işte iyiyim."
  
  Drake onaylayarak başını salladı. "Bu doğru, inan bana. Son altı aydır fotoğrafçılık kariyerimde yolumu bulmama yardım ediyor."
  
  "Birçok farklı şiiri ve tarihi destanı bir araya getirmeniz gerekiyor. Destan, yüksek macera dolu bir Viking şiiridir. Bir de zamanın vakanüvislerini tanıyan insanları tanıyan insanların torunları tarafından yazılan Şiirsel Edda diye bir şey var. Orada çok fazla bilgi var."
  
  "Ve Almanlar hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Kanadalılardan bahsetmiyorum bile. Ya da neden Alicia Miles..." Drake'in cep telefonu çaldı. "Özür dilerim... ha?"
  
  "BEN".
  
  "Merhaba Wells."
  
  "Devam et, Drake." Wells nefes aldı. "SGG, İsveç Özel Kuvvetleridir ve İsveç Ordusunun unsurları dünyanın her yerinden geri çekilmiştir."
  
  Drake bir an konuşamadı. "Dalga mı geçiyorsun?"
  
  "İş konusunda şaka yapmıyorum, Drake. Sadece kadınlar."
  
  "Bu daha önce hiç oldu mu?"
  
  "Hatırladığım kadarıyla hayır."
  
  "Nedenini belirtiyorlar mı?"
  
  "Korkarım her zamanki saçmalık. Somut bir şey yok."
  
  "Başka bir şey?"
  
  Bir iç çekiş oldu. "Drake, bana gerçekten bazı Mayıs hikayeleri borçlusun dostum. Ben hâlâ orada mı?"
  
  "Evet, Alicia Miles'ı hatırlıyor musun?"
  
  "İsa. Kim istemez ki? O seninle mi?
  
  "Tam olarak değil. Yaklaşık bir saat önce Louvre'da onunla karşılaştım."
  
  On saniyelik bir sessizlik, ardından: "O da bunun bir parçası mıydı? İmkansız." Asla kendi halkına ihanet etmez."
  
  "Biz asla 'onun' olmadık, ya da öyle görünüyor."
  
  "Bak Drake, müzenin soyulmasına yardım ettiğini mi söylüyorsun?"
  
  "Benim, efendim. Benim. Drake pencereye doğru yürüdü ve aşağıda yanıp sönen arabanın ışıklarına baktı. "Sindirimi zor değil mi? Yeni mesleğiyle para kazanmış olabilir."
  
  Arkasında, Ben ve Kennedy'nin Odin'in Dokuz Parçası'nın iyi bilinen ve bilinmeyen yerleri hakkında notlar aldığını duyabiliyordu.
  
  Wells derin nefes alıyordu. "Alicia kahrolası Miles! Düşmanla birlikte mi gidiyorsun? Asla. Mümkün değil, Drake."
  
  "Yüzünü gördüm efendim. Oydu."
  
  "Bebek arabasındaki İsa. Planın nedir?"
  
  Drake gözlerini kapattı ve başını salladı. "Artık takımın bir parçası değilim Wells. Bir planım yok, kahretsin." Bir plana ihtiyacım olmamalıydı."
  
  "Biliyorum. Bir ekip kuracağım dostum ve bu taraftan araştırmaya başlayacağım. İşlerin gidişatına göre bazı büyük stratejiler geliştirmek isteyebiliriz. İletişimde kalın."
  
  Hat kesildi. Drake döndü. Hem Ben hem de Kennedy ona baktılar. "Merak etme" dedi. "Ben delirmiyorum. Neye sahipsin?"
  
  Kennedy, polis stenoyla kapladığı birkaç kağıdı kaşıkla parçaladı. "Mızrak - Upsalla. Kurtlar - New York. Bundan sonra en ufak bir ipucu yok."
  
  Drake kendini durduramadan, "Hepimiz kıçımızda gümüş kaşıklarla doğmuşuz gibi konuşmuyoruz," diye çıkıştı. "Tamam tamam. Biz ancak bildiklerimizle başa çıkabiliriz."
  
  Kennedy ona garip bir gülümsemeyle baktı. "Senin tarzından hoşlanıyorum".
  
  "Bildiğimiz şey şu ki," diye tekrarladı Ben, "sırada Apsalla olacak."
  
  "Soru şu ki" diye mırıldandı Drake, "Altın Kartım bunu kaldırabilir mi?"
  
  
  SEKİZ
  
  
  
  UPSALLA, İSVEÇ
  
  
  Stockholm'e uçuş sırasında Drake, Kennedy'den yararlanmaya karar verdi.
  
  Drake ve Ben arasındaki bir dizi öfkeli tokalaşmanın ardından New York polisi, yanında Drake'le birlikte pencerenin kenarına oturdu. Bu şekilde kaçma şansımız daha az olur.
  
  Uçak nihayet dengelendiğinde ve Ben, Kennedy'nin dizüstü bilgisayarını açtığında, "Yani," dedi. "Belirli bir atmosfer hissediyorum. Benim kendi işime bakmam Kennedy, sadece bir kuralım var. Birlikte çalıştığım insanlar hakkında bilgi sahibi olmam gerekiyor.
  
  "Bilmem gerekirdi... her zaman pencere kenarı koltuğu için para ödemek zorundasın, değil mi? Önce bana bu ortamın Alicia Miles'ta nasıl çalıştığını anlatsana?"
  
  "Oldukça iyi," diye itiraf etti Drake.
  
  Yapabilir miyim? Ne bilmek istiyorsun?"
  
  "Eğer kişisel bir sorunsa, sorun değil. Eğer bu bir işse, hızlı bir genel bakış."
  
  "Ya ikisi birdense?"
  
  "Saçmalık. Başkalarının işine burnumu sokmak istemiyorum, gerçekten istemiyorum ama Ben'i ilk sıraya koymalıyım. Ona bu durumu aşacağımıza dair söz verdim ve sana da aynısını söyleyeceğim. Bizi öldürme emri aldık. Aptal olmadığın tek şey Kennedy, dolayısıyla bu konuda benimle çalışacağın konusunda sana güvenebilmem gerektiğini biliyorsun.
  
  Uçuş görevlisi eğildi ve 'Starbucks Kahvesini Gururla Demledik' yazan kağıt bardağı uzattı.
  
  "Kafein". Kennedy bunu bariz bir neşeyle kabul etti. Uzanıp Drake'in yanağına dokundu. Onunla tanıştığından beri üçüncü sıradan pantolon takımını giydiğini fark etti. Bu ona, onun yanlış nedenlerle ilgi gören bir kadın olduğunu anlatıyordu; Ciddi anlamda ait olmak istediği yere uyum sağlamak için mütevazı giyinen bir kadın.
  
  Drake kendisi için bir tane aldı. Kennedy bir dakika kadar içtikten sonra nazik bir hareketle saçının bir tutamını kulağının arkasına sıkıştırdı ve Drake'in dikkatini çekti. Sonra ona döndü.
  
  "Aslında seni hiç ilgilendirmez ama ben... kirli bir polisin işini bitirdim. Adli Tıp Uzmanı. Onu olay yerinde bir avuç doları cebine atarken yakaladılar ve durumu I.A.'ye anlattılar. Sonuç olarak, bir çatlak aldı. Bazı yıllar."
  
  "Yanlış bir şey yok. Meslektaşları sana sıçtı mı?"
  
  "Dostum, kahretsin, bunu halledebilirim. Bunu beş yaşımdan beri alıyorum. Sorun olan, beynimi matkap gibi vuran şey, sizin düşünmediğiniz gerçek; bu hırsız piçin daha önceki tüm eylemlerinin sorgulanmaya başlaması. Her. Yalnız. Bir."
  
  "Resmi olarak? Kim tarafından?"
  
  "Bok yiyen avukatlar. Bok yiyen politikacılar. Geleceğin belediye başkanları. Şöhret takıntılı reklamverenler, kendi cehaletleri yüzünden doğruyu yanlıştan ayıramayacak kadar kör olmuş durumda. Bürokratlar."
  
  "Senin hatan değil".
  
  "Ah evet! Bunu New York Eyaleti'nin gördüğü en kötü seri katilin ailelerine anlatın. Bunu on üç anneye ve on üç babaya anlatın; hepsi de Thomas Caleb'in küçük kızlarını nasıl öldürdüğüne dair her tüyler ürpertici ayrıntıyı biliyor çünkü onlar mahkemedeki tüm duruşması boyunca oradaydılar.
  
  Drake öfkeyle yumruklarını sıktı. "Bu adamı serbest bırakacaklar mı?"
  
  Kennedy'nin gözleri boş çukurlardı. "İki ay önce onu serbest bıraktılar. O zamandan beri tekrar öldürdü ve şimdi ortadan kayboldu."
  
  "HAYIR".
  
  "Hepsi benim yüzümden."
  
  "Hayır, bu doğru değil. Sistemde var."
  
  "Ben sistemim. Sistem için çalışıyorum. Bu benim hayatım".
  
  "Yani seni tatile mi gönderdiler?"
  
  Kennedy gözlerini sildi. "Zorunlu izin. Aklım artık... eskisi gibi değil. İş her günün her dakikasında netlik gerektiriyor. Artık elde edemeyeceğim bir netlik."
  
  Kaba tavrını tam teşhir etti. "Ve ne? Şimdi mutlu musun? Artık benimle çalışabilir misin?"
  
  Ama Drake cevap vermedi. Onun acısını biliyordu.
  
  Kaptanın, varış noktalarına otuz dakika uzaklıkta olduklarını açıklayan sesini duydular.
  
  Ben şöyle dedi: "Çılgın. Az önce Odin'in Valkyrielerinin yeri bilinmeyen özel bir koleksiyonun parçası olduğunu okudum." Bir not defteri çıkardı. "Bu saçmalığı yazmaya başlayacağım."
  
  Drake bunların neredeyse hiçbirini duymadı. Kennedy'nin hikayesi trajikti ve duyması gereken hikaye değildi. Şüphelerini gömdü ve hiç tereddüt etmeden titreyen elini kendi eliyle kapattı.
  
  Ben'in daha sonra onu duyup sorgulamaması için, "Bu konuda yardımına ihtiyacımız var," diye fısıldadı. "İnanıyorum. Her operasyonda iyi destek şarttır."
  
  Kennedy konuşamıyordu ama kısa gülümsemesi çok şey anlatıyordu.
  
  
  * * *
  
  
  Daha sonra bir uçak ve hızlı trenle Apsalla"ya yaklaşıyorlardı. Drake, beynini bulandıran seyahat yorgunluğunu üzerinden atmaya çalıştı.
  
  Dışarıda öğleden sonraki soğuk onu kendine getirdi. Bir taksiyi durdurup içeri girdiler. Ben, yorgunluk sisini şu sözlerle temizledi:
  
  Gamla Uppsala. Burası eski Upsalla. Burası," bir bütün olarak Uppsalla'yı işaret etti, "Gamla Uppsalla'daki katedral uzun zaman önce yandıktan sonra inşa edildi. Yüzlerce yıllık olmasına rağmen aslında bu yeni Uppsalla'dır."
  
  "Vay be" dedi Kennedy. "Bu bizim Upsalla'yı kaç yaşında yapar?"
  
  "Kesinlikle."
  
  Taksi hareket etmedi. Sürücü artık yarıya kadar dönmüştür. "Tümsekler mi?"
  
  "Beni affedecek misin?" Kennedy'nin sesi kırgın geliyordu.
  
  "Tümsekleri görüyor musun? Kraliyet mezar höyükleri mi?" Kekeme İngilizcenin faydası olmadı.
  
  "Evet". Ben başını salladı. "Kraliyet mezar höyükleri. Doğru yerde."
  
  Uppsalla'da mini bir tura çıktılar. Turist rolü oynayan Drake, dolambaçlı rotayı kabul edemedi. Öte yandan Saab rahattı ve şehir etkileyiciydi. O günlerde Apsalla bir üniversite şehriydi ve yollar bisikletlerle tıka basa doluydu. Bir noktada, konuşkan ama deşifre edilmesi zor olan şoförleri, bisikletin yolda sizin için durmayacağını açıkladı. Seni hiç düşünmeden aşağıya indirir.
  
  "Kazalar". Ellerini kaldırımları süsleyen çiçeklere doğrulttu. "Çok sayıda kaza var."
  
  Her iki tarafta eski binalar yüzüyordu. Sonunda şehir yumuşadı ve kırsal alan manzaraya doğru kaymaya başladı.
  
  "Tamam, Gamla Apsalla artık küçük bir köy ama ilk reklamlarda büyük bir köydü," dedi Ben hafızasından. "Önemli krallar oraya gömüldü. Ve Odin bir süre orada yaşadı."
  
  Drake efsaneyi "Burası kendini astığı yer" diye hatırladı.
  
  "Evet. Kahini onun şimdiye kadar sakladığı her sırrı izleyip dinlerken, o Dünya Ağacı'nda kendini feda etti. Onun için çok şey ifade etmiş olmalı." Kaşlarını çatarak şöyle düşündü: İnanılmaz derecede yakın olmalılar.
  
  Drake, "Bunların hepsi bir Hıristiyan itirafına benziyor," dedi.
  
  "Ama Odin burada ölmedi mi?" Kennedy sordu.
  
  "HAYIR. Oğulları Thor ve Frey ile birlikte Ragnarok'ta öldü."
  
  Taksi durmadan önce geniş bir park alanının etrafında döndü. Sağda, seyrek ağaçların arasından geçen eskimiş toprak bir yol vardı. "Tümseklere," dedi şoförleri.
  
  Ona teşekkür ettiler ve Saab'tan parlak güneş ışığına ve taze esintiye adım attılar. Drake'in fikri, ahşap işçiliğinden herhangi bir şeyin fırlayıp fırlamadığını görmek için çevreyi ve köyü gözlemekti. Sonuçta, bu kadar çok sayıda uluslararası pislik, hoşgörülü egolarını ancak herkes için küresel özgürlük olarak tanımlanabilecek bir şeyin arkasına koyarken, bir şeyin öne çıkması gerekiyor.
  
  Ağaçların ötesindeki manzara, yalnızca düzinelerce küçük tümsek ve tam ilerimizde uzanan üç büyük tümseğin böldüğü açık bir alana dönüştü. Bunun ötesinde, uzakta hafif bir çatı ve onun sağında, köyün başlangıcını gösteren başka bir bina fark ettiler.
  
  Kennedy durakladı. "Hiçbir yerde ağaç yok beyler."
  
  Ben not defterine dalmıştı. "Artık bir tabela asmayacaklar, değil mi?"
  
  "Bir fikrin var mı?" Drake herhangi bir faaliyet belirtisi var mı diye geniş açık alanları izledi.
  
  "Burada bir zamanlar üç bine kadar tümseğin bulunduğunu okuduğumu hatırlıyorum. Bugün bunlardan birkaç yüz tane var. Bunun ne anlama geldiğini biliyor musun?"
  
  "Onları pek iyi inşa etmediler mi?" Kennedy gülümsedi. Drake tamamen elindeki işe odaklanmış göründüğü için rahatladı.
  
  "Eski zamanlarda çok fazla yer altı faaliyeti vardı. Ve sonra bu üç 'kraliyet' tümseği. On dokuzuncu yüzyılda İskandinavya'nın en ünlü kraliyet ailelerinden biri olan Yngling Hanesi'nin üç efsanevi kralı Aun, Adil ve Egil'in adını aldılar. Ama..." durakladı, eğleniyordu, "aynı zamanda en eski mitoloji ve folklorda mezar höyüklerinin zaten var olduğunu ve bunların en eskiye, orijinale, üç Krala veya bildiğimiz Tanrılara antik bir haraç olduğunu belirtiyor. onları Şimdi. Bunlar Freyr, Thor ve Odin."
  
  Kennedy, "Burada rastgele girdi var" dedi. "Ama tüm bu eski hikayelerden İncil'deki hikayelere ne kadar çok gönderme aldığımızı fark ettiniz mi?"
  
  "Bu Sagi. Ben onu düzeltti. "Şiir. Akademik karalamalar. Önemli olabilecek bir şey - tümseklere iliştirilmiş İsveççe falla kelimesine ve manga fallor'a düzinelerce referans var - bunun ne anlama geldiğinden emin değilim. Ve Kennedy, bir yerde İsa'nın hikâyesinin Zeus'un hikâyesine çok benzediğini okumamış mıydım?"
  
  Drake başını salladı. "Ve Mısır tanrısı Horus da bir başka öncüydü. Her ikisi de sözde hiçbir zaman var olmayan Tanrılardı." Drake, düz arazide öne çıkan üç kraliyet tümseğine doğru başını salladı. "Frey, Thor ve Odin, değil mi? Peki kim o zaman Blakey? A?"
  
  "Hiçbir fikrim yok dostum."
  
  "Endişelenme ufaklık. Gerekirse bu köylülere işkence yaparak bilgi verebiliriz."
  
  Oyalanmak için üç yorgun turist rolü oynayarak tümseklerin yanından geçtiler. Güneş tepelerine vuruyordu ve Drake, Kennedy'nin güneş gözlüğünü kırdığını gördü.
  
  Kafasını salladı. Amerikalılar.
  
  Sonra Ben'in telefonu çaldı. Kennedy, ailevi temasların sıklığından çoktan bunalmış halde başını salladı. Drake sadece sırıttı.
  
  "Karin," dedi Ben mutlu bir şekilde. "Ablam nasıl?"
  
  Kennedy, Drake'in omzunu okşadı. "Grubun solisti mi?" - diye sordu.
  
  Drake omuz silkti. "Altın kalpli, hepsi bu. Şikayet etmeden senin için her şeyi yapardı. Bunun gibi kaç arkadaşınız veya meslektaşınız var?"
  
  Gamla Uppsalla köyü, yüzlerce yıllık, iyi korunmuş ve seyrek nüfuslu, karayla çevrili, yüksek çatılı binalarla kaplı birkaç caddesiyle pitoresk ve temiz bir köydü. Rastgele bir köylü onlara merakla baktı.
  
  Drake kiliseye doğru yöneldi. "Yerel papazlar her zaman yardımcı oluyor."
  
  Verandaya yaklaştıklarında kilise cübbesi giymiş yaşlı bir adam neredeyse ayaklarını yerden kesiyordu. Şaşkınlıkla durdu.
  
  "Merhaba. Peki, kazabilir misin?"
  
  "Bundan emin değilim dostum." Drake en güzel gülümsemesini takındı. "Peki şuradaki tümseklerden hangisi Odin'e ait?"
  
  "İngilizce?" Rahip dünya hakkında güzel konuşuyordu ama anlamakta zorlanıyordu. "Vad mı? Ne? Bir?"
  
  Ben öne çıktı ve papazın dikkatini kraliyet tepelerine çekti. "Bir?"
  
  "Anlıyorsun." Yaşlı adam başını salladı. "Evet. Hm. Storsta..." Kelimeyi bulmakta zorlandı. "Büyük olanlar."
  
  "En büyük?" Ben kollarını iki yana açtı.
  
  Drake ona gülümsedi, etkilenmişti.
  
  "Rakamlar." Kennedy arkasını dönmeye başladı ama Ben'in son bir sorusu vardı.
  
  "Falla?" dedi şaşkınlıkla sadece dudaklarıyla, papaza bakarak ve abartılı bir şekilde omuz silkti. "Ya da manga düşmanı?"
  
  Biraz zaman aldı ama cevap geldiğinde Drake'i iliklerine kadar dondurdu.
  
  "Tuzaklar... bir sürü tuzak."
  
  
  DOKUZ
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, İSVEÇ
  
  
  Drake, Ben ve Kennedy'yi kraliyet tepelerinin en büyüğüne kadar takip etti ve bölgeyi huzur içinde keşfedebilmek için sırt çantasının askılarıyla oynadı. Tek korunak en küçük tümseğin yaklaşık bir mil gerisindeydi ve bir an için orada bir hareket gördüğünü sandı. Hızlı hareket. Ancak daha ileri araştırmalar daha fazla bir şey ortaya çıkarmadı.
  
  Odin'in tümseğinin eteğinde durdular. Ben bir nefes aldı. "Zirveye en son ulaşan, Facebook sayfamda bir şeyler bulacak!" - aceleyle yola çıkarak bağırdı. Drake daha sakin bir şekilde onu takip etti ve kendisinden biraz daha hızlı yürüyen Kennedy'ye gülümsedi.
  
  Derinlerde giderek daha fazla tedirgin olmaya başladı. Hoşuna gitmedi. Umutsuzca çıplaktılar. Herhangi bir sayıda güçlü tüfek onları takip edebilir, onları silah zoruyla tutabilir ve sadece emir bekleyebilirdi. Rüzgâr yüksek sesle ıslık çalarak kulaklara vuruyor, güvensizlik hissini artırıyordu.
  
  Çimenli tepenin zirvesine tırmanmak yaklaşık yirmi dakika sürdü. Drake oraya vardığında Ben çoktan çimenlerin üzerinde oturuyordu.
  
  "Piknik sepeti nerede Krusty?"
  
  "Bunu bebek arabanda bırakmışsın." Etrafa baktı. Buradan bakıldığında manzara nefes kesiciydi: uçsuz bucaksız yeşil alanlar, her yerde tepeler ve dereler ve uzakta mor dağlar. New Uppsalla şehrinin sınırlarına kadar uzanan Gamla Uppsalla köyünü görebiliyorlardı.
  
  Kennedy bariz olanı belirtti. "Bir süredir beni rahatsız eden bir şeyi söyleyeceğim. Eğer burası Odin'in Höyüğü ise ve Dünya Ağacı onun içinde saklıysa -ki bu çok büyük bir keşif olurdu- neden daha önce kimse onu bulmadı? Neden şimdi aramalıyız?"
  
  "Basit". Ben asi buklelerini düzeltiyordu. "Daha önce kimse bakmayı düşünmemişti. Kalkan bir ay önce keşfedilene kadar hepsi tozlu bir efsaneydi. Efsane. Ve Mızrak'ı, artık neredeyse evrensel olarak Yggdrasil olarak adlandırılan Dünya Ağacı'na ve ardından Odin'in orada kaldığı kısa dokuz güne bağlamak kolay olmadı."
  
  Ve..." Drake araya girdi, "eğer varsa o ağacı bulmak kolay olmayacak. Yaşlı bir piçin buna rastlamasını istemezler."
  
  Şimdi Drake'in cep telefonu çaldı. Sırt çantasından çıkarırken Ben'e yapmacık bir ciddiyetle baktı. "İsa. Ben de senin gibi hissetmeye başlıyorum."
  
  "Wells mi?"
  
  "On kişilik bir ekip emrinizde. Sadece kelimeyi söyle.
  
  Drake şaşkınlığını yuttu. "On kişi. Bu büyük bir takım." On kişilik bir SAS ekibi, Başkan'ı Oval Ofisine gönderebilir ve çay içmek için eve gitmeden önce Lady Gaga'nın yeni videosunda yer alacak zamanı bulabilir.
  
  "Büyük riskler olduğunu duydum. Durum her geçen saat daha da kötüye gidiyor."
  
  "Bu doğru?"
  
  "Hükümetler asla değişmez Drake. Yavaşça başladılar ve sonra buldozerlerle ilerlemeye çalıştılar ama bitirmekten korkuyorlardı. Eğer teselli olacaksa, bu şu anda dünyada olup biten en büyük şey değil."
  
  Wells'in açıklaması, aslanın zebraya davrandığı gibi davranılmak üzere tasarlanmıştı ve Drake hayal kırıklığına uğratmadı. "Ne gibi?"
  
  "NASA bilim insanları yeni bir süper volkanın varlığını doğruladılar. Ve..." Wells aslında paniğe kapılmış görünüyordu: "Aktif."
  
  "Ne?"
  
  "Biraz aktif. Biraz ama bir düşünün, süper yanardağ denildiğinde ilk aklınıza gelen şey...
  
  "...gezegenin sonu," diye bitirdi Drake, boğazı aniden kurumuştu. Drake'in bu cümleyi birkaç gün içinde iki kez duymuş olması bir tesadüftü. Ben ve Kennedy'nin setin etrafında dolaşmasını, çimleri tekmelemesini izledi ve daha önce hiç hissetmediği kadar köklü bir korku hissetti.
  
  "Nerede?" O sordu.
  
  Wells güldü. "Uzak değil Drake. Kalkanınızı buldukları yerden çok uzakta değil. Burası İzlanda'da."
  
  Ben, "Bir şey buldum!" diye bağırdığında Drake ikinci kez ısırmak üzereydi. etrafa yayılırken saflığını gösteren tiz bir sesle.
  
  "Gitmek zorundayım". Drake büyüyü elinden geldiğince yaparak Ben'e doğru koştu. Kennedy de etrafına baktı ama görebildikleri tek şey köydü.
  
  "Sessiz ol dostum. Neye sahipsin?"
  
  "Bunlar". Ben diz çöktü ve birbirine dolanmış çimleri fırçalayarak yaklaşık bir A4 kağıt büyüklüğünde bir taş levha ortaya çıktı. "Höyüğün tüm çevresini, her birkaç fitte bir, üstten tabanın yaklaşık yarısına kadar sıralar halinde sıralıyorlar. Yüzlercesi olmalı."
  
  Drake daha yakından baktı. Taşın yüzeyi hava koşullarından ağır hasar gördü, ancak aşırı büyümüş otlar tarafından kısmen korunuyordu. Yüzeylerinde bazı işaretler vardı.
  
  "Runik yazıtlar deniyor sanırım" dedi Ben. "Viking Sembolleri"
  
  "Nereden biliyorsun?"
  
  Sırıttı. "Uçakta kalkan işaretlerini kontrol ettim. Onlar birbirine benziyor. Google'a sormanız yeterli."
  
  Kennedy dik, çimenli yokuşta bir aşağı bir yukarı bakarak, "Çocuk onlardan yüzlerce olduğunu söylüyor," dedi. "Ne olmuş? Yardımcı olmuyor."
  
  "Çocuk işe yarayabileceğini söylüyor" dedi Ben. "Aradığımız şeyle ilgili rünleri bulmamız gerekiyor. Bir mızrağı temsil eden rune. Bir ağacı temsil eden rune. Ve rune -"
  
  "Bir," diye tamamladı Kennedy.
  
  Drake'in bir fikri vardı. "Görüş hattını kullanabileceğimize bahse girerim. İşe yaradığını anlamak için hepimizin birbirimizi görmemiz gerekiyor, değil mi?"
  
  Kennedy, "Asker mantığı" diye güldü. "Ama bence denemeye değer."
  
  Drake ona polisin mantığını sormayı çok istiyordu ama zaman akıp gidiyordu. Diğer gruplar ilerledi ve şu anda bile şaşırtıcı bir şekilde ortalıkta yoktu. Yeşil tepenin etrafında koşarak her taşın üzerindeki çimleri temizlemeye başladılar. Başlangıçta bu nankör bir görevdi. Drake, kalkan, tatar yayı, eşek, kayık ve mızrağa benzeyen semboller çıkardı!
  
  "Bir tane var". Derin sesi diğer ikisine de ulaştı ama daha ileriye gitmedi. Sırt çantasıyla oturdu ve Apsalla'daki taksi yolculuğu sırasında satın aldıkları malzemeleri yerleştirdi. Meşaleler, büyük bir el feneri, kibritler, su ve Ben'e enkaz temizlemek için olduğunu söylediği birkaç bıçak. Geriye dönüp baktı, ben o kadar saf değilim ama onların ihtiyaçları şu anda Ben'in endişesinden daha acildi.
  
  "Ağaç". Kennedy dizlerinin üzerine çöktü ve taşı kaşıdı.
  
  Ben'in bir şeyler bulması bir on gergin dakika daha aldı. Durdu ve son adımlarını tekrarladı. "Tolkien'in Gandalf'ı Odin'e dayandırması hakkında söylediklerimi hatırlıyor musun?" Ayağıyla taşa hafifçe vurdu. "Eh, bu Gandalf. Hatta bir kadrosu bile var. Hey!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake onu dikkatle izledi. Sanki ağır panjurlar gıcırdayarak açılıyormuş gibi bir gıcırtı sesi duydu.
  
  "Buna bir kayaya basarak mı sebep oldun?" - Dikkatlice sordu.
  
  "Bence evet".
  
  Hepsi birbirlerine baktılar, ifadeleri heyecandan endişeye ve korkuya dönüştü ve sonra hep birlikte öne çıktılar.
  
  Drake'in taşı hafifçe eğildi. Aynı sürtünme sesini duydu. Taşın önündeki zemin battı ve ardından çöküntü, turboşarjlı bir yılan gibi setin etrafında dolaştı.
  
  Ben bağırdı, "Burada bir şey var."
  
  Drake ve Kennedy batık araziden onun durduğu yere doğru yürüdüler. Çömeldi ve yerdeki bir çatlağa baktı. "Bir çeşit tünel."
  
  Drake bir meşale salladı. "Artık bir çift yetiştirmenin zamanı geldi millet" dedi. "Beni takip et".
  
  
  * * *
  
  
  Gözden kayboldukları anda birbirinden tamamen farklı iki güç harekete geçmeye başladı. Şimdiye kadar Gamla Apsalla kasabasında gizlenmekten memnun olan Almanlar, kendilerini hazırladılar ve Drake'in ayak izlerini takip etmeye başladılar.
  
  İsveç Ordusu'nun seçkin birliklerinden (Sarskilda Skyddsgrupen veya SSG) oluşan başka bir ekip, Almanları gözlemlemeye devam etti ve çukura yeni inen üç sivilin önerdiği garip komplikasyonu tartıştı.
  
  Bunların tamamen sorgulanması gerekiyor. Her ne şekilde olursa olsun gerekli.
  
  Yani, eğer hayatta kalırlarsa olacaklardan kurtulurlardı.
  
  
  ON
  
  
  
  DÜNYA AĞAÇ ÇUKURU, İSVEÇ
  
  
  Drake eğildi. Karanlık geçit bir gezinme alanı olarak başlamıştı ve artık yüksekliği bir buçuk metreden daha azdı. Tavan kaya ve topraktan yapılmıştı ve yoldan kesmek zorunda kaldıkları aşırı büyümüş çimlerden sarkan büyük halkalarla doluydu.
  
  Drake, ormanda yürümek gibi bir şey, diye düşündü. Sadece yeraltında.
  
  Daha güçlü asmalardan bazılarının zaten kesilmiş olduğunu fark etti. İçinden bir endişe dalgası geçti.
  
  Köklerin o kadar yoğun olduğu bir bölgeye geldiler ki, tekrar emeklemek zorunda kaldılar. Savaş sert ve kirliydi ama Drake dirseğini dirseğine, dizini dizine koydu ve diğerlerini onu takip etmeye çağırdı. Bir noktada ikna etmek bile Ben'e yardımcı olmayınca Drake zorbalığa yöneldi.
  
  Kennedy, "En azından sıcaklık düşüyor" diye mırıldandı. "Aşağı iniyor olmalıyız."
  
  Drake standart askerin tepkisinden kaçındı; bakışları aniden meşalesinin ışığında ortaya çıkan bir şeye takıldı.
  
  "Ona bak".
  
  Duvara oyulmuş rünler. Drake'e Odin'in kalkanını süsleyenleri hatırlatan garip semboller. Ben'in boğuk sesi koridorda yankılandı.
  
  "İskandinav rünleri. İyi bir alamet."
  
  Drake pişmanlıkla ışığını onlardan uzaklaştırdı. Keşke okuyabilselerdi. Kısaca SAS'ın daha fazla kaynağa sahip olacağını düşündü. Belki onları buraya getirmenin zamanı gelmişti.
  
  On beş metre daha gittikten sonra terden damlıyordu. Kennedy'nin ağır nefes aldığını ve en iyi pantolonunu giydiğine küfrettiğini duydu. Ben'den hiçbir şey duymamıştı.
  
  "İyi misin Ben? Saçın köküne mi karışmış?"
  
  "Ha, kahretsin, ha. Devam et, pislik."
  
  Drake çamurda sürünmeye devam etti. "Beni rahatsız eden şey," diye nefes nefese kaldı, "birçok tuzağın var olması. Mısırlılar hazinelerini korumak için ayrıntılı tuzaklar kurdular. Neden Norveçliler olmasın?"
  
  Kennedy yanıt olarak "Viking'in tuzak hakkında çok fazla düşündüğünü hayal edemiyorum" dedi.
  
  Ben, "Bilmiyorum," diye bağırdı. "Fakat Vikinglerin de harika düşünürleri vardı, biliyorsunuz. Tıpkı Yunanlılar ve Romalılar gibi. Hepsi barbar değildi."
  
  Birkaç dönüş yaptıktan sonra geçit genişlemeye başladı. On metre daha gittikten sonra üstlerindeki çatı kayboldu. Bu sırada esnediler ve mola verdiler. Drake'in meşalesi ilerideki geçidi aydınlatıyordu. Kennedy ve Ben'e işaret ettiğinde güldü.
  
  "Kahretsin, siz ikiniz mezardan yeni dönmüş gibi görünüyorsunuz!"
  
  "Sanırım bu saçmalığa alışkınsın?" Kennedy elini salladı. "SAS olmak falan mı?"
  
  SAS değil, Drake zehirli sözlerden kurtulamadı. "Eskiden öyleydi." Dedi ve daha hızlı ilerledi.
  
  Bir keskin dönüş daha oldu ve Drake esintiyi yüzünde hissetti. Ani bir gök gürültüsü gibi bir baş dönmesi hissi onu vurdu ve altında mağara gibi bir uçurumun bulunduğu bir çıkıntının üzerinde durduğunu fark edene kadar bir saniye geçti.
  
  İnanılmaz bir manzara gözleriyle karşılaştı.
  
  O kadar aniden durdu ki Kennedy ve Ben ona çarptı. Daha sonra onlar da bu manzarayı gördüler.
  
  "Aman Tanrım." Ben, imza parçasının adını Uyku Duvarı'na dikte etti.
  
  Dünya Ağacı tüm görkemiyle karşılarında duruyordu. Hiçbir zaman yerin üstünde olmadı. Ağaç baş aşağıydı, güçlü kökleri üstlerindeki toprak dağına kadar uzanıyordu, yaş ve çevredeki kaya oluşumları tarafından sıkı bir şekilde tutulmuştu, dalları altın kahverengiydi, yaprakları daimi yeşildi, gövdesi otuz metre derinliklere uzanıyordu. dev bir çukurdan.
  
  Yolları kaya duvarlara oyulmuş dar bir merdivene dönüştü.
  
  "Tuzaklar," diye soludu Ben. "Tuzakları unutma."
  
  Kennedy, "Tuzakların canı cehenneme," diye dile getirdi Drake'in düşüncesini. "Işık nereden geliyor?"
  
  Ben etrafına baktı. "O turuncu."
  
  "Parıldayan çubuklar," dedi Drake. "Tanrım. Burası hazırlandı."
  
  Onun SAS günlerinde şöyle bir alan hazırlamak için adam gönderdiler; Ekip, üsse dönmeden önce tehdidi değerlendirecek ve etkisiz hale getirecek veya kataloglayacak.
  
  "Fazla vaktimiz yok" dedi. Kennedy'ye olan inancı daha da artmıştı. "Haydi".
  
  Aşınmış ve ufalanan basamaklardan aşağı doğru yürüdüler; ani düşüş her zaman sağlarındaydı. On metre aşağıya inince merdivenler keskin bir şekilde eğilmeye başladı. Drake, bir metrelik bir boşluk açıldığında durdu. Muhteşem bir şey değildi ama onu duraklatmaya yetecek kadardı; çünkü aşağıdaki açık delik daha da belirginleşti.
  
  "Saçmalık".
  
  Atladı. Taş merdiven yaklaşık bir metre genişliğindeydi, gezinmesi kolaydı ve herhangi bir yanlış adım kesin ölüm anlamına geldiğinde dehşet vericiydi.
  
  Doğru yere indi ve Ben'in gözyaşlarının eşiğinde olacağını hissederek hemen arkasını döndü. "Merak etme," diye Kennedy'yi görmezden geldi ve arkadaşına odaklandı. "Bana güven Ben. Ben. Seni yakalayacağım."
  
  Ben'in gözlerindeki inancı gördü. Mutlak, çocuksu güven. Tekrar kazanmanın zamanı gelmişti ve Ben atlayıp sendelediğinde Drake bir eliyle onu dirseğinden destekledi.
  
  Drake göz kırptı. "Kolay, değil mi?"
  
  Kennedy atladı. Drake, fark etmemiş gibi yaparak dikkatle izledi. Sorunsuz bir şekilde indi, endişesini gördü ve kaşlarını çattı.
  
  "Bu bir metre, Drake. Büyük Kanyon değil."
  
  Drake Ben'e göz kırptı. "Hazır mısın dostum?"
  
  Altı metre daha, merdivenlerdeki bir sonraki açıklık bu sefer daha genişti, on metre ve Drake orada yürürken sallanan kalın bir ahşap kalasla kapatılmıştı. Kennedy onu takip etti ve sonra zavallı Ben, Drake tarafından yukarıya bakmaya, aşağıya bakmak yerine ileriye bakmaya, ayakları yerine varış noktasını incelemeye zorlandı. Genç adam sağlam zemine ulaştığında titriyordu ve Drake kısa bir mola istedi.
  
  Durduklarında Drake, Dünya Ağacı'nın o kadar geniş bir alana yayıldığını, kalın dallarının neredeyse merdivenlere değdiğini gördü. Ben, dokunuşu altında titreyen uzuvunu okşamak için saygıyla uzandı.
  
  "Bu... bu çok zorlayıcı," diye nefes aldı.
  
  Kennedy bu sefer saçını şekillendirmek ve üstündeki girişi incelemek için kullandı. "Şu ana kadar her şey açık" dedi. "Şunu söylemeliyim ki, burayı hazırlayanların kesinlikle Almanlar olmadığı kesin. Onu yağmalayıp alev silahlarıyla yerle bir ederlerdi."
  
  Birkaç mola daha verdikten sonra neredeyse yarı yolda on beş metre düştüler. Drake sonunda antik Vikinglerin Mısırlılarla eşit olmadığını ve aslında kenevir, sicim ve pigmentten oluşan ayrıntılı bir bölüm olan taş merdivene adım atarken yapabilecekleri en iyi şeyin boşluklar olduğunu düşünmesine izin verdi. Düştü, sonsuz düşüşü gördü ve kendini parmak uçlarından yakaladı.
  
  Kennedy onu yukarı çekti. "Rüzgarda sallanan kıç mı, SAS elemanı?"
  
  Sert zemine sürünerek morarmış parmaklarını uzattı. "Teşekkür ederim".
  
  Daha dikkatli hareket ettiler, artık yolun yarısından fazlası geldi. Sağ taraflarındaki boş alanın ötesinde, esintinin ve güneş ışığının dokunmadığı, geçmiş zamanların unutulmuş bir harikası olan devasa bir ağaç sonsuza kadar duruyordu.
  
  Giderek daha fazla Viking sembolü aktardılar. Ben tuhaf bir tahminde bulundu. "Orijinal grafiti duvarı gibi" dedi. "İnsanlar isimlerini kesip mesaj bırakıyorlardı; 'John buradaydı!'nın ilk versiyonlarıydı.
  
  Kennedy, "Belki de mağaranın yaratıcıları" dedi.
  
  Drake soğuk taş duvara tutunarak bir adım daha atmaya çalıştı ve mağarada derin, gıcırdayan bir kükreme yankılandı. Yukarıdan bir enkaz nehri düştü.
  
  "Koşmak!" - Drake bağırdı. "Şimdi!"
  
  Diğer tuzakları görmezden gelerek merdivenlerden aşağı koştular. Devasa bir kaya büyük bir gürültüyle yukarıdan düştü ve düşerken eski kayaları da kırdı. Bir kaya, üzerinde durdukları merdivenlere çarparak yaklaşık altı metrelik değerli adımları atarken Drake, Ben'in vücudunu kendi bedeniyle kapladı.
  
  Kennedy omzundaki taş parçalarını silkeledi ve kuru bir gülümsemeyle Drake'e baktı. "Teşekkür ederim".
  
  "Hey, SAS denen adamın kıçını kurtaran kadının basit bir kayadan kaçabileceğini biliyordum. "
  
  "Çok komik dostum. Çok komik."
  
  Ama henüz bitmemişti. Keskin bir çınlama sesi duyuldu ve Ben ile Kennedy'yi ayıran basamakta ince ama güçlü tel koptu.
  
  "Fuuuck!" diye bağırdı Kennedy. İp parçası öyle bir kuvvetle dışarı çıktı ki ayak bileğini vücudunun geri kalanından kolayca ayırabilirdi.
  
  İki adım aşağı başka bir tıklama. Drake orada dans etti. "Bok!"
  
  Yukarıdan gelen bir başka kükreme, taşın bir sonraki düşüşü anlamına geliyordu.
  
  Ben onlara "Bu yinelenen bir tuzak" dedi. "Aynı şeyler tekrar tekrar yaşanıyor. Bu bölüme geçmemiz gerekiyor."
  
  Drake hangi adımların kafa karıştırıcı olduğunu, hangilerinin olmadığını anlayamadı, bu yüzden şansa ve hıza güvendi. Mümkün olduğu kadar uzun süre havada kalmaya çalışarak yaklaşık otuz adım aşağı koştular. Antik yolu geçip kayalık mağaranın derinliklerine doğru ilerlerken merdivenlerin duvarları çöktü.
  
  Dibe düşen molozların sesi artmaya başladı.
  
  Uçuşlarını sert ipin çatlaması takip etti.
  
  Drake başka bir sahte merdivene adım attı ama ivmesi onu kısa boşluğun karşı tarafına taşıdı. Kennedy, uçarken bir ceylan kadar zarif bir tavırla onun üzerinden atladı ama Ben onun arkasına düştü ve şimdi uçuruma doğru kayıyordu.
  
  "Bacaklar!" Drake çığlık attı, sonra geriye doğru boşluğa düşerek yere düştü. Kennedy ayaklarını tekrar yerine çektiğinde rahatlama, beynindeki gerilimi silip süpürdü. Ben'in vücuduna çarptığını ve ardından göğsünün üzerine düştüğünü hissetti. Drake adamın ivmesini elleriyle yönlendirdi ve ardından onu sert zemine doğru itti.
  
  Çıtırtı sesiyle hızla yerine oturdu.
  
  "Devam etmek!"
  
  Hava taş parçalarıyla doluydu. Biri Kennedy'nin kafasından sekerek bir kesik ve bir kan çeşmesi bıraktı. Drake'in bileğine bir darbe daha geldi. Acı onun dişlerini gıcırdatmasına ve daha hızlı koşmasına neden oldu.
  
  Kurşunlar başlarının üzerindeki duvarı deldi. Drake çömeldi ve girişe kısaca baktı.
  
  Orada tanıdık bir gücün toplandığını gördüm. Almanlar.
  
  Artık pervasızlığın ötesinde son hızla koşuyorlardı. Drake'in arkaya atlaması değerli saniyelerini aldı. Başka bir kurşun yaylım ateşi başının yanındaki kayayı delerken ileri atıldı, basamaklardan sekti, tam bir daire çizerek ellerini kavuşturdu ve bir gram ivme kaybetmeden tüm yüksekliğine kadar ayağa kalktı.
  
  Ah, eski güzel günler geri geldi.
  
  Daha fazla mermi. Daha sonra diğerleri onun önünde yere yığıldılar. Koşarken mağaranın dibine ulaştıklarını ve hazırlıksız bir şekilde yere düştüklerini fark edene kadar terör, kalbinde bir delik açtı.
  
  Drake yavaşladı. Mağaranın tabanı kalın bir taş, toz ve ağaç artıklarından oluşan bir yığındı. Ayağa kalktıklarında Kennedy ve Ben görülmeye değer bir manzaraydı. Sadece kirle kaplı değiller, aynı zamanda artık topaklanmış toz ve yaprak küfüyle de kaplanmışlar.
  
  "Ah, güvenilir kameram için," diye seslendi. "Yılların şantajıyla karşı karşıyayım"
  
  Drake parlak çubuğu aldı ve silahlı adamlardan kaçan mağaranın kıvrımına sarıldı. Ağacın dış sınırlarına ulaşmak beş dakika sürdü. Sürekli onun heybetli dinginliğinin gölgesindeydiler.
  
  Drake, Ben'in omzunu okşadı. "Herhangi bir Cuma gecesi seansından daha iyi, değil mi dostum?"
  
  Kennedy genç adama yeni gözlerle baktı. "Senin hayranların var mı? Grubunuzun hayranları var mı? Bu konuşmayı çok yakında yapacağız kardeşim. Buna güvenin."
  
  "Yalnızca iki..." Son virajın bir kısmını dönerken Ben kekelemeye başladı ve sonra şok içinde sessizliğe büründü.
  
  Hepsi durdu.
  
  Önlerinde kadim şaşkınlık rüyaları belirdi, onları suskun bıraktılar, neredeyse yarım dakika boyunca beyinlerini kapattılar.
  
  "Şimdi bu... bu..."
  
  "Muhteşem," diye nefes aldı Drake.
  
  Hayal ettikleri en büyük Viking teknelerinden oluşan bir sıra, tek sıra halinde onlardan uzağa uzanıyor, sanki arkaik bir trafik sıkışıklığının ortasında sıkışmış gibi uç uca duruyordu. Yanları gümüş ve altınla, yelkenleri ise ipek ve değerli taşlarla süslenmişti.
  
  Kennedy aptalca, "Uzun tekneler," dedi.
  
  "Uzun mesafe gemileri." Ben'in hâlâ onu düzeltecek kadar aklı vardı. "Kahretsin, bunlar zamanlarının en büyük hazineleri olarak görülüyordu. Bu... ne olmalı? Burada yirmi kişi var mı?"
  
  "Oldukça hoş," dedi Drake. "Ama almaya geldiğimiz Mızrak bu. Herhangi bir fikir?"
  
  Ben şimdi Dünya Ağacına bakıyordu. "Aman Tanrım, çocuklar. Hayal edebilirsin? Biri o ağaca asılıyordu. Lanet Bir.
  
  "Demek artık Tanrılara inanıyorsun, öyle mi? Fan?" Kennedy yan tarafını biraz küstahça Ben'e doğru hareket ettirdi ve bu onun kızarmasına neden oldu.
  
  Drake, uzun geminin kuyruğu boyunca uzanan dar bir çıkıntıya tırmandı. Taş güçlü görünüyordu. Tahtanın kenarını tuttu ve eğildi. "Bunlar ganimetlerle dolu. Bugünden önce buraya kimsenin gelmediğini rahatlıkla söyleyebiliriz."
  
  Gemilerin hatlarını tekrar inceledi. Hayal edilemeyecek bir zenginlik sergileniyordu ama gerçek hazine neredeydi? Sonunda? Gökkuşağının sonu? Mağaranın duvarları eski çizimlerle süslenmişti. Odin'in Dünya Ağacı'nda asılı olan resmini ve önünde diz çökmüş bir kadını gördü.
  
  "Neden bahsediyor bu?" Ben'e kendisine doğru işaret etti. "Hadi acele et. O sinsi piçler orada boğazlarına sosis sokmazlar. Haydi gidelim."
  
  Yalvaran bir kadın figürünün altındaki kaba metin girdabını işaret etti. Ben başını salladı. "Fakat teknoloji bir yolunu bulacaktır. " Şans eseri burada sinyal olmadığı ortaya çıkan güvenilir I-telefonuna tıkladı.
  
  Drake'in Kennedy'ye saldırması biraz zaman aldı. "Tek fikrim bu uzun tekneleri takip etmek" dedi. "Size uygun mu?"
  
  "Futbol takımının bir taraftarının dediği gibi, ben oyunun içindeyim arkadaşlar. Yolu göster."
  
  Bu süper tünelin çıkmaza girmesi durumunda tuzağa düşeceklerini bilerek ilerledi. Almanlar defnelerine yaslanmak yerine kuyruğundan sıkıca tutunurlardı. Drake, kayaya oyulmuş bir çıkıntıya odaklanarak düşünceyi parçalara ayırdı. Zaman zaman başka bir parlak çubukla karşılaştılar. Drake, önümüzdeki savaşa hazırlık amacıyla onları gizledi veya daha karanlık bir ortam yaratmak için hareket ettirdi. Uzun gemilerin arasında sürekli arama yaptı ve sonunda aralarında dolanan dar bir yol gördü.
  
  B planı.
  
  İki, dört ve ardından on uzun gemi geçti. Drake'in bacakları dar yolda gösterdiği çabadan dolayı ağrımaya başladı.
  
  Düşen bir kayanın hafif sesi ve ardından daha yüksek bir çığlık dev mağarada yankılandı, bunun anlamı açıktı. Hiç ses çıkarmadan görevlerine daha da sıkı sarıldılar.
  
  Drake sonunda sıranın sonuna geldi. Her biri el değmemiş ve ganimet yüklü yirmi üç gemi saydı. Tünelin arka kısmına yaklaştıkça karanlık derinleşmeye başladı.
  
  Kennedy, "Hiç bu kadar ileri gittiklerini sanmıyorum" dedi.
  
  Drake büyük bir fener bulmak için etrafı karıştırdı. "Riskli" dedi. "Ama bilmemiz gerekiyor."
  
  Cihazı açtı ve ışını bir yandan diğer yana hareket ettirdi. Geçit, ilerideki basit bir kemerli geçide dönüşene kadar keskin bir şekilde daraldı.
  
  Ve kemerin arkasında tek bir merdiven vardı.
  
  Ben aniden çığlığını bastırdı ve teatral bir fısıltıyla şöyle dedi: "Çıkıntıdalar!"
  
  İşte bu kadar. Drake harekete geçti. "Bölündük" dedi. "Ben merdivenlere gideceğim. Siz ikiniz gemilerin yanına gidin ve geldiğimiz yoldan geri dönün."
  
  Kennedy itiraz etmeye başladı ama Drake başını salladı. "HAYIR. Yap. Ben'in korunmaya ihtiyacı var, benim yok. Mızrağa da ihtiyacımız var."
  
  "Peki gemilerin sonuna ne zaman ulaşacağız?"
  
  "O zamana kadar döneceğim."
  
  Drake başka bir şey söylemeden geriye atladı, çıkıntıdan atladı ve kör merdivene doğru ilerledi. Bir kez arkasına baktı ve çıkıntı boyunca gölgelerin yaklaştığını gördü. Ben, Kennedy'yi molozlarla kaplı yokuştan aşağı, son Viking gemisinin üssüne kadar takip etti. Drake umut dolu bir dua okudu ve merdivenleri ikişer ikişer atlayarak olabildiğince hızlı koştu.
  
  Hadi ama, baldırları ağrıyana ve ciğerleri yanana kadar tırmandı. Ama sonra genişledi. Arkalarında şiddetli bir akıntıyla geniş bir dere akıyordu ve daha da ileride, neredeyse eski bir barbeküyü andıran, kaba yontulmuş taşlardan bir sunak yükseliyordu.
  
  Ancak Drake'in dikkatini çeken şey, sunağın arkasındaki duvara kazınmış devasa bir semboldü. Birbiriyle örtüşen üç üçgen. Oymanın içindeki bazı mineraller yapay ışığı yakaladı ve siyah bir elbisenin üzerindeki payetler gibi parladı.
  
  Kaybedecek zaman yok. Buzlu su kalçalarına kadar yükselirken nefes nefese dereyi geçti. Sunağa yaklaştığında yüzeyinde yatan bir nesne gördü. Kısa, sivri uçlu bir eser, şaşırtıcı ya da etkileyici değil. Aslında dünyevi...
  
  ... Odin'in mızrağı.
  
  Tanrı'nın yanını delen nesne.
  
  İçinden bir heyecan ve önsezi dalgası geçti. Her şeyi gerçeğe dönüştüren olay buydu. Şu ana kadar çok fazla tahmin yapıldı, sadece akıllı tahminler. Ama o anın ötesinde, korkutucu derecede gerçekti.
  
  Korkunç derecede gerçek. Dünyanın sonuna doğru geri sayımın önünde durdular.
  
  
  ON BİR
  
  
  
  DÜNYA AĞAÇ ÇUKURU, İSVEÇ
  
  
  Drake törene katılmadı. Mızrağı aldı ve geldiği yöne doğru yöneldi. Buzlu derenin içinden, ufalanan merdivenlerden aşağı. El fenerini yarıya kadar kapattı ve zifiri karanlık onu sararken yavaşladı.
  
  Zayıf ışık ışınları aşağıdaki girişi aydınlatıyordu.
  
  Yürümeye devam etti. Henüz bitmemişti. Savaşta çok uzun süre düşünen bir adamın çoğu zaman eve dönemediğini uzun zaman önce öğrenmişti.
  
  Son adımda durdu ve geçidin daha derin karanlığına doğru sürünerek ilerledi. Almanlar zaten yaklaşmışlardı, neredeyse çıkıntının sonuna ulaşmışlardı ama bu mesafeden el fenerleri onu yalnızca başka bir gölge olarak seçebiliyordu. Geçidin üzerinden atladı, duvara yaslandı ve Viking gemilerinin üssüne giden yokuşa doğru yöneldi.
  
  Bir erkek sesi bağırdı: "Şuna bakın! Gözlerini dört aç Stevie Wonder!" Ses onu şaşırttı; Güney Amerika'nın derin aksanını taşıyordu.
  
  Lanet olsun, kartal gözlü piç onu - ya da en azından hareket eden bir gölgeyi - bu karanlıkta mümkün olmadığını düşündüğü bir şey gördü. Daha hızlı koştu. Bir el silah sesi duyuldu ve az önce bulunduğu yerin yanındaki taşa çarptı.
  
  Karanlık bir figür çıkıntının üzerinden eğildi; muhtemelen bir Amerikalıydı. "Gemilerin arasında bir yol var. Ben onları tembel gırtlaklarınıza sokmadan önce siklerinizi hareket ettirin.
  
  Saçmalık. Yankee'ler gizli yolu gördü.
  
  Sert, kibirli, kibirli. Almanlardan biri "Siktir git Milo" dedi ve yokuştan aşağı sürüklenirken bağırdı.
  
  Drake şanslı yıldızlarına teşekkür etti. Bir saniye sonra, ses telleri parçalanan ve başkaları takip edemeden duyulabilir bir çıtırtı ile boynunu kıran adama yöneldi.
  
  Drake, Alman'ın Heckler ve Koch MG4 tabancasını aldı ve birkaç el ateş etti. Bir adamın kafası patladı.
  
  Ah evet, diye düşündü. Yine de tabancayla kamerayla olduğundan daha iyi ateş ediyor.
  
  "Kanadalılar!" ardından eşzamanlı bir dizi tıslama geldi.
  
  Drake öfkeli fısıltı karşısında gülümsedi. Öyle düşünsünler.
  
  Artık eğlenmeyi başaramadığından, cesaret edebildiği kadar hızlı bir şekilde yolda koşmaya başladı. Ben ve Kennedy öndeydi ve onun korumasına ihtiyaçları vardı. Onları buradan canlı çıkaracağına ve onları hayal kırıklığına uğratmayacağına söz verdi.
  
  Arkasında Almanlar dikkatle yokuştan aşağı iniyordu. Onları meşgul etmek için birkaç el ateş etti ve gemileri saymaya başladı.
  
  Dört, altı, on bir.
  
  Yol tehlikeli hale geldi ama sonunda düzeldi. Bir noktada o kadar inceldi ki, on beş taşı aşan herhangi biri muhtemelen kütüklerin arasında sıkışan kaburga kemiğini kırabilirdi, ancak on altıncı gemiyi saydığında yeniden genişledi.
  
  Eski, korkutucu, eski ağaç kabuğu ve küf kokan gemiler onun üzerinde yükseliyordu. Kısa bir hareket dikkatini çekti ve soluna baktığında, çoğu insanın zar zor yürüyebildiği dar çıkıntı boyunca koşan çaylak Milo olabilecek bir figür gördü. Drake'in ateş edecek vakti bile yoktu; Amerikalı çok hızlı hareket ediyordu.
  
  Kahretsin! Neden bu kadar iyi olmak zorundaydı? Drake'in kendisi dışında böyle bir başarıyı başarabilecek tanıdığı tek kişi Alicia Miles'tı.
  
  Kendimi burada yaklaşan bir gladyatör yarışmasının ortasında buldum...
  
  Şimdi gemilerin arasından ileri atladı, ivmesini kullanarak adım adım atladı, rastgele tümseklerden derin yarıklara neredeyse serbestçe koştu ve kum duvarlardan açılı olarak atladı. Atlamalar arasında ivme kazanmak için gemilerin esnek kerestelerini kullanmak bile.
  
  "Beklemek!"
  
  İleriden bir yerden bedensiz bir ses geldi. Kennedy'nin bulanık figürünü görünce durakladı, o Amerikan tınısını duyunca rahatladı. "Beni takip edin" diye bağırdı, Milo'nun onu koridorun sonuna kadar yenmesine izin veremeyeceğini biliyordu. Saatlerce basılabilirler.
  
  Milo bir çıkıntıdan atlayıp aynı geminin önünü keserken, son geminin yanından inanılmaz bir hızla geçti; Ben ve Kennedy onun arkasına düştü. Drake onu belinden yakalayıp göğüs kemiğine sert bir şekilde inmesini sağladı.
  
  Silahı Kennedy'ye fırlatmak için bir saniye harcadı.
  
  Silah hâlâ havadayken Milo makasa çarptı ve kendini kurtardı, ellerinin üzerine ters döndü ve aniden ona doğru döndü.
  
  "Matt Drake, öyle biri." diye homurdandı. Bunu sabırsızlıkla bekliyordum dostum.
  
  Yumruk ve dirsek attı. Drake geri çekilirken kollarına birkaç darbe indirdi. Bu adam onu tanıyordu ama kimdi o? Eski, meçhul bir düşman mı? SAS'ın karanlık geçmişinden gelen bir gölge hayalet mi? Milo yakındı ve orada kalmaktan mutluydu. Drake, görüş açısının dışında Amerikalının kemerindeki, dikkatinin dağılmayı bekleyen bıçağı fark etti.
  
  Kendi ayağına acımasız bir tekme yedi.
  
  Arkasında ilerleyen Alman birliklerinin ilk beceriksiz hareketlerini duyabiliyordu. Sadece birkaç gemi uzaktaydılar.
  
  Ben ve Kennedy şaşkınlıkla izlediler. Kennedy silahını kaldırdı.
  
  Drake bir tarafa yanıltıcı bir hareket yaptı, sonra diğer tarafa dönerek Milo'nun bacağına sert bir tekme atmaktan kaçındı. Kennedy, Milo'nun ayağının birkaç santim uzağındaki toprağı tekmeleyerek ateş etti.
  
  Drake sırıttı ve köpeği seviyormuş gibi yaparak uzaklaştı. "Kal" dedi alaycı bir tavırla. "Aferin oğluma."
  
  Kennedy bir uyarı atışı daha yaptı. Drake dönüp yanlarından koşarak geçti, Ben'in kolunu yakaladı ve genç adam otomatik olarak çökmekte olan merdivenlere doğru dönerken onu çekiştirdi.
  
  "HAYIR!" - Drake bağırdı. "Bizi teker teker dışarı çıkaracaklar."
  
  Ben şaşkın görünüyordu. "Başka neresi?"
  
  Drake umursamaz bir tavırla omuz silkti. "Ne sandın?"
  
  Doğrudan Dünya Ağacına doğru yöneldi.
  
  
  ON İKİ
  
  
  
  DÜNYA AĞACI, İSVEÇ
  
  
  Ve yükseldiler. Drake, Dünya Ağacı'nın o kadar yaşlı ve güçlü olduğuna, dolayısıyla dallarının çok sayıda ve güçlü olduğuna iddiaya girdi. Kelimenin tam anlamıyla baş aşağı duran bir ağaca tırmandığınızı kabul ettiğinizde fiziğin pek önemi kalmıyordu.
  
  "Tıpkı yeniden çocuk olmak gibi," Drake Ben'i cesaretlendirdi ve paniğe kapılmasına neden olmadan onu daha hızlı teşvik etti. "Senin için sorun olmasa gerek Blakey. İyi misin Kennedy?
  
  New Yorker, silahı altına doğrultarak tırmanan son kişiydi. Şans eseri, Dünya Ağacının dallarının ve yapraklarının geniş simetrisi ilerlemelerini gizliyordu.
  
  "Zamanım boyunca birkaç sapa tırmandım" dedi gönül rahatlığıyla.
  
  Ben güldü. İyiye işaret. Drake sessizce Kennedy'ye teşekkür etti ve onun orada olduğunu daha da iyi hissetmeye başladı.
  
  Lanet olsun, diye düşündü. Neredeyse şunu ekliyordu: Bu görevde, bir haftadan kısa süre içinde eski lehçeye döneceğiz.
  
  Drake daldan dala tırmandı, giderek daha yükseğe çıktı, bir dalın üzerinde oturuyor veya ayakta duruyor ve aynı zamanda diğerine uzanıyordu. İlerleme hızlıydı, bu da üst vücut kuvvetlerinin beklenenden daha uzun sürdüğü anlamına geliyordu. Ancak yolun yarısında Drake, Ben'in giderek zayıfladığını fark etti.
  
  "Tweenie yoruluyor mu?" - diye sordu ve çabaların anında iki katına çıktığını gördü. Kennedy zaman zaman dalların arasından kurşun sıkıyordu. İki kez yanlarında yükselen bir taş merdiven görmeyi başardılar ama takipçilerinden hiçbir iz görmediler.
  
  Sesler onlara yankılanıyor. "İngiliz Matt Drake." Eski SAS askeri bir keresinde güçlü bir Alman aksanıyla çarpıtılmış bir ses duymuştu; altıncı hissinin ona söylediğine göre bu ses beyazlı bir adama ait olmalıydı. Daha önce iki kez gördüğü adam çalınan eserleri kabul eder.
  
  Bir kez daha şunu duydu: "SRT ortadan kaldırılıyor." Yavaşlayan ses Milo'nun sesiydi; geçmişini, SAS içinde bile gizli tuttukları bir birimi açığa vuruyordu. Bütün kutsal şeyler adına bu adam kimdi?
  
  Atışlar ağır dalları parçaladı. Drake, içinde hareket eden hazinelerin bulunduğu sırt çantasını ayarlamak için durdu, sonra hedeflediği geniş dalı fark etti. Neredeyse daha önce dinlendikleri merdivenlerin bulunduğu yere kadar ulaşan bir tanesi.
  
  "Orada," Ben'i işaret etti. "Dalya ilerleyin ve hareket edin... hızlı!"
  
  Yaklaşık iki dakika boyunca çıplak kalacaklardı. Sürpriz ve tepki süresi eksiydi, bu da hâlâ bir dakikalık aşırı tehlikeyi geride bırakıyordu.
  
  Barınaktan ilk çıkan Ben oldu, bir saniye sonra Drake ve Kennedy, ellerinin üstünde zıplayıp dal boyunca merdivenlere doğru çömeldiler. Fark edildiklerinde Kennedy, en az bir talihsiz mezar akıncısına kurşun sıkarak delikler açarak onlara değerli saniyeler kazandırdı.
  
  Ve şimdi Milo'nun gerçekten de merdivenlerden yukarı koşma komutunu gönderdiğini gördüler. Beş adam. Ve ekip hızlıydı. Dalın sonuna Ben'den önce varacaklar!
  
  Saçmalık! Hiç şansları yoktu.
  
  Ben de bunu gördü ve titredi. Drake kulağına bağırdı: "Asla pes etme! Asla!"
  
  Kennedy tetiği tekrar çekti. İki adam düştü: biri deliğe uçtu, diğeri yan tarafını tuttu ve çığlık attı. Tekrar sıktı ve Drake derginin bittiğini duydu.
  
  Geriye iki Alman kaldı ama şimdi silahlarını hazır tutarak karşılarında duruyordu. Drake sert bir yüz ifadesiyle konuştu. Yarışı kaybettiler.
  
  "Vurun onları!" Milo'nun sesi yankılandı. "Buradaki hurdalara bakacağız."
  
  "Hayır!" Güçlü Alman aksanı yeniden başladı. "Der Mızrak! "Der Mızrak!"
  
  Tabancaların namluları sallanmıyordu. Almanlardan biri alay etti: "Sürün, küçük güvercinler. Buraya gel."
  
  Ben yavaşça hareket etti. Drake omuzlarının titrediğini görebiliyordu. Arkadaşının kulağına, "Bana güvenin," diye fısıldadı ve tüm kaslarını gerdi. Ben dalın sonuna ulaştığında atlıyordu; tek oyunu saldırmak ve yeteneklerini kullanmaktı.
  
  Kennedy, "Bıçağım hâlâ bende," diye mırıldandı.
  
  Drake başını salladı.
  
  Ben dalın sonuna ulaştı. Almanlar sakince beklediler.
  
  Drake ayağa kalkmaya başladı.
  
  Sonra sanki bir sisin içindeymiş gibi Almanlar sanki bir torpido çarpmış gibi yana doğru uçtular. Parçalanmış ve kanlı bedenleri duvardan itildi ve ıslak bir şekilde bir araba gibi çukura yuvarlandı.
  
  Merdivenlerin kıvrıldığı dalın birkaç metre yukarısında, ağır silahlı büyük bir grup adam duruyordu. İçlerinden birinin elinde hâlâ dumanı tüten bir AK-5 saldırı tüfeği vardı.
  
  "İsveçli" Drake, silahın İsveç ordusu tarafından yaygın olarak kullanılan bir silah olduğunu fark etti.
  
  Daha yüksek sesle, "Lanet zamanlama." dedi.
  
  
  ONÜÇ
  
  
  
  ASKERİ ÜSS, İSVEÇ
  
  
  Kendilerini içinde buldukları oda -bir masası ve buz çerçeveli bir penceresi olan on iki x on iki ölçülerindeki sade bir oda - Drake'i birkaç yıl öncesine götürdü.
  
  "Sakin ol," Ben'in beyaz eklemlerine hafifçe vurdu. "Burası standart bir askeri sığınak. Daha kötü otel odaları gördüm dostum, güven bana."
  
  "Daha kötü apartmanlarda bulundum." Kennedy bir polis memuruna iş konusunda eğitim verirken rahat görünüyordu.
  
  "Diğer adamın kemikleri mi?" Drake tek kaşını kaldırdı.
  
  "Kesinlikle. Neden?"
  
  "Ah hiç birşey." Drake parmaklarıyla ona kadar saydı, sonra sanki ayak parmaklarıyla çalışmaya başlayacakmış gibi aşağıya baktı.
  
  Ben kendini zayıf bir gülümsemeye zorladı.
  
  "Bak Ben, ilk başta kolay olmadığını kabul ediyorum ama o İsveçli adamın nasıl arama yaptığını gördün. İyiyiz. Neyse biraz sohbet etmemiz lazım. Yorulduk."
  
  Kapı açıldı ve sarı saçlı, Shrek'i bile beyaza çevirecek kadar sert bakışlı, yapılı bir İsveçli olan sahibi, beton zeminde topallayarak ilerledi. Yakalandıklarında ve Drake onların kim olduklarını ve ne yaptıklarını dikkatlice açıkladıktan sonra, adam kendisini Thorsten Dahl olarak tanıttı ve ardından bazı aramalar yapmak için helikopterinin uzak tarafına yürüdü.
  
  "Matt Drake" dedi. "Kennedy Moore. Ve Ben Blake. İsveç hükümetinin size karşı hiçbir iddiası yok..."
  
  Drake, hiç İsveççe olmayan aksan karşısında paniğe kapılmıştı. "Şu parlak okullardan birine mi gidiyorsun, Dal? Eton ya da onun gibi bir şey mi?"
  
  "Parlak kıç?"
  
  "Memurlarını soyağacı, para ve eğitim yoluyla terfi ettiren okullar. Aynı zamanda beceriye, el becerisine ve coşkuya da gittiniz."
  
  "Bende öyle tahmin ediyorum." Dahl'ın ses tonu dengeliydi.
  
  "Harika. Peki... eğer hepsi buysa..."
  
  Ben, Drake'e kırgın bir bakış atarken Dahl elini kaldırdı. "Günah keçisi olmayı bırak Matt. Senin kaba bir Yorkshire köylüsü olman diğer herkesin kraliyet soyundan geldiği anlamına gelmez, öyle değil mi?"
  
  Drake şok içinde kiracısına baktı. Kennedy 'bırak onu' hareketini yaptı. Sonra Ben'in bu görevde kendisini gerçekten bağlayan bir şey bulduğu aklına geldi ve daha fazlasını istiyordu.
  
  Dahl şunları söyledi: "Bilgi paylaşımından memnuniyet duyarım arkadaşlar. Gerçekten isterim."
  
  Drake paylaşımdan yanaydı ama dedikleri gibi bilgi güçtür ve burada İsveç hükümetinden destek almanın bir yolunu bulmaya çalışıyordu.
  
  Ben, Odin'in Dokuz Parçası ve Tanrıların Mezarı hakkındaki hikayesine hazırlanırken Drake onun sözünü kesti.
  
  "Bak" dedi. "Ben ve bu adam, ve belki de Gronk, bir cinayet listesinin sekiz inçlik manşetleriyiz..."
  
  "Ben bir salak değilim, seni İngiliz pislik." Kennedy yarı ayağa kalktı.
  
  "Bu kelimeyi bilmenden etkilendim." Drake gözlerini indirdi. "Üzgünüm. Bu bir jargon. Seni asla bırakmaz." Alison'ın veda sözlerini hatırladı: Sen her zaman SAS olacaksın.
  
  Milo ile yaptığı kavgadan ve Dünya Ağacına tırmanmasından dolayı hâlâ yara izleriyle kaplı olan ellerini inceledi ve son birkaç gün içindeki hızlı ve doğru tepkilerini düşündü.
  
  Ne kadar haklıydı.
  
  "Gronk nedir?" - Ben şaşırmıştı.
  
  Dahl sert metal bir sandalyeye oturdu ve ağır botlarını masaya vurdu. "Askeri personel eşliğinde olmaktan hoşlanan bir kadın." - diplomatik olarak cevap verdi.
  
  Drake, Ben'e baktı ve "Benim tanımım biraz daha kaba olurdu," dedi. "Öldürme listesi. Almanlar işlenmemiş suçlardan dolayı ölmemizi istiyor. Nasıl yardım edebilirsin Dahl?"
  
  İsveçli bir süre cevap vermedi, sadece buzlu pencereden karla kaplı manzaraya ve ötesine, azgın okyanusun fonunda tek başına yükselen ufalanan kayalara baktı.
  
  Kennedy şöyle dedi: "Dal, ben bir polisim. Bu ikisini birkaç gün öncesine kadar tanımıyordum ama iyi kalpleri var. Onlara güven."
  
  Dahl başını salladı. "Şöhretin senden önce geliyor, Drake. Bu konuda iyi ve kötü. Sana yardım edeceğiz ama önce..." Ben'e başını salladı. "Devam etmek".
  
  Ben sanki hiç sözü kesilmemiş gibi devam etti. Drake, Kennedy'ye bir göz attı ve onun gülümsediğini gördü. İki nedenden ötürü şok olmuş bir halde gözlerini başka tarafa çevirdi. Birincisi, Dahl'ın itibarına değinmesi, ikincisi ise Kennedy'nin samimi desteği.
  
  Ben bitirdi. Dahl şunları söyledi: "Almanlar bu konuda yeni bir örgüt ve York'taki olaya kadar dikkatimizi çekmemişti."
  
  "Yeni?" dedi Drake. "Onlar iyiler. Ve çok iyi organize edilmiş; korku ve demir disiplin tarafından kontrol edilir. Görünüşe göre Amerikan Özel Kuvvetleri olan Milo adında bir adamda büyük bir kozları var. Başlığa bakın."
  
  "Biz yapacağız. İyi haber şu ki Kanadalılar hakkında bilgimiz var."
  
  "Ona dikkat ediyor musun?"
  
  "Evet ama önyargılı, deneyimsiz ve yalnız." Dahl, Kennedy'ye kaçamak bir bakış attı. "İsveç hükümetinin yeni Obama rejiminizle ilişkisi benim birinci sınıf diyebileceğim bir ilişki değil. "
  
  Kennedy sahte bir gülümsemeyle "Bunun için özür dilerim" dedi ve sonra anlamlı bir şekilde etrafına baktı. "Dinle dostum, eğer bir süre burada kalacaksak, sence yiyecek bir şeyler yiyebilir miyiz?"
  
  Dahl, "Aşçı yardımcımız tarafından zaten hazırlanıyor" diyerek yanıt olarak sahte bir gülümseme takındı. "Ama cidden, yakında hamburger ve patates kızartması da olacak."
  
  Drake'in ağzı sulandı. En son ne zaman yemek yediğini hatırlamıyordu.
  
  "Sana elimden geleni söyleyeceğim. Kanadalılar hayata Viking Kızıl Eric'e adanmış gizli bir tarikat olarak başladılar. Gülmeyin, bunlar gerçekten var. Bu insanlar düzenli olarak olayları, savaşları ve hatta deniz yolculuklarını yeniden canlandırmak için cosplay'i kullanıyor."
  
  Ben'in sesi biraz savunmacı bir tavırla, "Gerçekten bir zararı yok," dedi. Drake bu harika parçayı sonraya sakladı.
  
  "Hiç de değil Bay Blake. Cosplay yaygındır, dünya çapındaki kongrelerde pek çok kişi tarafından beğenilmektedir ve yıllar geçtikçe daha da yaygın hale gelmiştir. Ancak asıl hasar, milyarder bir iş adamının bu tarikatın günümüzün lideri haline gelmesi ve ardından milyonlarca doları ringlere atmasıyla başlıyor."
  
  "O kadar kaygısız bir eğlenceye dönüşüyor ki..."
  
  "Takıntı". Kapı açıldığında Dahl sözünü bitirdi. Drake, standart hamburger ve patates kızartması tabağı önüne konulduğunda inledi. Soğan kokusu aç karnına muhteşem geliyordu.
  
  Dahl yemeklerini yerlerken devam etti: "Colby Taylor adında Kanadalı bir iş adamı, hayatını, sizin de bildiğiniz gibi Grönland'ın keşfinden kısa bir süre sonra Kanada'ya ayak basan ünlü Viking Kızıl Erik'e adadı. Bu araştırmadan İskandinav mitolojisine karşı manik bir hayranlık doğdu. Araştırmalar, kazılar, keşifler. Sonsuz arama. Bu adam kendi kütüphanesini aldı ve mevcut tüm İskandinav metinlerini satın almaya çalıştı."
  
  Kennedy, "Bu çılgın bir iş" dedi.
  
  "Kabul etmek. Ama kendi "güvenlik güçlerini" finanse eden bir "çılgın" bunu bir ordu olarak okur. Ve çoğu insanın radarına girmeyecek kadar gizli kalıyor. Adı, Odin'in Dokuz Parçası ile bağlantılı olarak yıllar boyunca tekrar tekrar gündeme geldi, bu nedenle doğal olarak İsveç istihbaratı onu her zaman 'ilgili kişi' olarak işaretledi.
  
  Drake, "Atı çaldı" dedi. "Bunu biliyorsun değil mi?"
  
  Dahl'ın iri gözleri bunu yapmadığını gösteriyordu. "Artık biliyoruz."
  
  "Onu tutuklatamaz mısın?" Kennedy sordu. "Hırsızlık veya buna benzer bir şüphe üzerine mi?"
  
  "Onu gangsterlerinizden biri olarak hayal edin. Mafya veya Triad liderleriniz. Tepedeki adam şimdilik dokunulmaz."
  
  Drake ima edilen duyguyu beğendi. Dahl'a Alicia Miles'ın katılımından bahsetti ve Dahl'a açıklamasına izin verildiği kadar arka plan hikayesini anlattı.
  
  "Yani" dedi bitirince. "Yararlı mıyız, ne?"
  
  "Fena değil," diye itiraf etti Dahl, kapı tekrar açıldığında ve şaşırtıcı derecede kalın yeleli, uzun saçlı ve gür sakallı yaşlı bir adam içeri girdiğinde. Drake'e göre o modern, yaşlanan bir Viking gibi görünüyordu.
  
  Dahl başını salladı. "Ah, sizi bekliyordum profesör. Profesör Roland Parnevik'i tanıştırayım," diye gülümsedi. "İskandinav mitolojisi uzmanımız."
  
  Drake başını salladı, sonra Ben'in yeni adamı sanki bir aşk rakibiymiş gibi değerlendirdiğini gördü. Artık Ben'in bu görevi neden gizlice sevdiğini anlıyordu. Genç arkadaşının omzunu sıvazladı.
  
  "Eh, buradaki aile adamımız bir profesör olmayabilir ama internette nasıl dolaşacağını kesinlikle biliyor; modern tıp ve eski tıp gibi, ha?"
  
  "Ya da her iki dünyanın da en iyisi," Kennedy çatalıyla söz konusu iki tarafı işaret etti.
  
  Drake'in alaycı tarafı, Kennedy Moore'un bu görevi kariyerini kurtaracak şekilde yönetebileceğini hesapladı. Şaşırtıcı bir şekilde, yumuşak tarafı gülümsediğinde ağzının kenarlarının yukarıya doğru kalkmasını izlemeyi seviyordu.
  
  Çocuk elinde bir kucak dolusu tomarla ve yığının üzerinde birkaç not defterini dengeleyerek sendeleyerek odaya girdi. Etrafına bakındı, sanki askerin adını hatırlamıyormuş gibi Dahl'a baktı, sonra yükünü masanın üzerine bıraktı.
  
  "Orada" dedi parşömenlerden birini işaret ederek. "Aynısı. Efsane gerçek... tıpkı sana aylar önce söylediğim gibi."
  
  Dahl gösterilen parşömeni gösterişli bir hareketle çıkardı. "Bir haftadır bizimle birlikteydiniz profesör. Sadece bir hafta."
  
  "Sen... emin misin?"
  
  "Ah, eminim." Dahl'ın ses tonu inanılmaz bir sabrı yansıtıyordu.
  
  Kapıdan başka bir asker girdi. "Sayın. "Bu," Ben'e doğru başını salladı, "sürekli çalıyordu. Hela tiden...mmm...durmaksızın." Bunu bir gülümseme izledi. "Bu onun annesi."
  
  Ben bir saniye sonra ayağa fırladı ve hızlı arama tuşuna bastı. Drake sevgiyle gülümserken Kennedy yaramaz görünüyordu. "Tanrım, bu çocuğu yozlaştırmanın pek çok yolunu düşünebiliyorum."
  
  Dahl tomardan okumaya başladı:
  
  "Ragnarok'ta tamamen kaderine kapılmış bir halde öldüğünü duydum. Kurt adam Fenrir tarafından - bir zamanlar ay tarafından çevrilmişti.
  
  Daha sonra Thor ve Loki onun yanında soğuk bir şekilde yatıyorlardı. Sayısız tanrı arasında büyük tanrılar, akıntıya karşı kayalarımız.
  
  Dokuz parça Tek Gerçek Volva'nın yolları boyunca rüzgâra saçıldı. Bu parçaları Ragnarok'a getirmeyin veya dünyanın sonunu riske atmayın.
  
  Bundan sonsuza kadar korkacaksınız, insanoğulları, beni dinleyin, çünkü Tanrıların mezarına saygısızlık etmek, Hesaplaşma Günü'nü başlatmaktır."
  
  Dahl omuz silkti. "Ve benzeri. Ve benzeri. Ve benzeri. Zaten bunun ana fikrini annemin oradaki oğlu profesörden almıştım. Görünüşe göre Web gerçekten de Parşömen'den daha güçlü. Ve daha hızlı."
  
  "Sende var mı? Dediğim gibi... Aylar, Torsten, aylar. Ve yıllarca görmezden gelindim. Hatta kurumsallaştık. Mezar her zaman oradaydı, biliyorsun, geçen ay ortaya çıkmadı. Agnetha bana bu parşömeni otuz yıl önce verdi ve şimdi neredeyiz? Hım? Bir yerde miyiz?
  
  Dahl sakin kalmak için elinden geleni yaptı. Drake araya girdi. "Ragnarok'tan bahsediyorsunuz Profesör Parnevik. Var olmayan bir yer."
  
  "Artık değil efendim. Ama bir gün - evet. Bu kesinlikle bir zamanlar vardı. Aksi takdirde Odin, Thor ve diğer tüm Tanrılar nerede öldü?"
  
  "O zaman onların var olduğuna inanıyor musun?"
  
  "Elbette!" Adam resmen bağırdı.
  
  Dahl'ın sesi azaldı. "Şimdilik" dedi, "inanmayı askıya alıyoruz."
  
  Ben cep telefonunu cebine koyarak masaya döndü. "Peki Valkyrieleri biliyor musun?" diye sordu gizemli bir şekilde, Drake ve Kennedy'ye kurnazca bakarak. "Onların neden Odin'in tacındaki mücevher olduklarını biliyor musun?"
  
  Dahl sadece sinirlenmiş görünüyordu. Adam gözlerini kırpıştırdı ve tereddüt etti. "Bu... bu... mücevher... bu... ne?"
  
  
  ON DÖRT
  
  
  
  ASKERİ ÜSS, İSVEÇ
  
  
  Oda sessizleşirken Ben gülümsedi. "Bu bizim giriş biletimiz" dedi. "Ve saygımın garantisi. İskandinav mitolojisinde Valkyrielerin "Tanrıların diyarına gittiği" defalarca söylenir.
  
  Kennedy çatalını tabağına vurdu. "Bu ne anlama geliyor?"
  
  "Yolu gösteriyorlar" dedi Ben. "Ragnarok sırasında bir ay boyunca Odin'in dokuz parçasını toplayabilirsiniz ama tanrıların mezarına giden yolu gösterenler Valkyrielerdir."
  
  Drake kaşlarını çattı. "Ve bunu kendine sakladın, değil mi?"
  
  "Valkyrielerin nerede olduğunu kimse bilmiyor Matt. Özel bir koleksiyondalar, nerede olduğunu yalnızca Tanrı bilir. New York'taki kurtlar, konumlandırdığımız son parçalar."
  
  Dahl, Parnevik neredeyse parşömenlerine saldırdığında gülümsedi. Mırıldanma fırtınasının ortasında beyaz tüpler her yere uçuşuyordu. "Valkürler. Valkürler. Hayır. Olabilir. İşte başlıyoruz. Hm."
  
  Drake, Dahl'ın dikkatini çekti. "Peki ya Kıyamet teorisi? Dünyadaki cehennem ateşi ve tüm canlıların yok olması vb. ve benzeri."
  
  "Size panteondaki hemen hemen her Tanrı için benzer bir efsane anlatabilirim. Şiva. Zeus. Ayarlamak. Ama Drake, eğer Kanadalılar bu mezarı bulursa, diğer sonuçları ne olursa olsun, ona saygısızlık edecekler."
  
  Drake çılgın Almanların yanına döndü. "Tıpkı yeni arkadaşlarımız gibi," diye başını salladı ve Dahl'a hafifçe gülümsedi. "Başka seçeneğim yok..."
  
  "Toplar duvara çarpıyor." Dahl küçük bir askeri mantrayı bitirdi ve birbirlerine baktılar.
  
  Ben, Dahl'ın dikkatini çekmek için masanın üzerinden eğildi. "Üzgünüm dostum ama burada zamanımızı boşa harcıyoruz. Dizüstü bilgisayarı bana ver. Bırak sörf yapmaya gideyim. Ya da daha iyisi, bizi Büyük Elma'ya gönderin, havada sörf yapalım."
  
  Kennedy başını salladı. "O haklı. Yardım edebilirim. Bir sonraki mantıksal hedef Ulusal Tarih Müzesi ve kabul edelim ki ABD buna hazır değil."
  
  Dahl, "Bu tanıdık bir hikaye" dedi. "Seferberlik çoktan başladı" Ben'e dikkatle baktı. "Yardım mı teklif ediyorsun genç adam?"
  
  Ben ağzını açtı ama sonra sanki cevabının önemini anlamış gibi duraksadı. "Eh, hâlâ ölüm listesindeyiz, değil mi? Ve Uyku Duvarı bu ay ara veriyor."
  
  "Annemin genç öğrencimiz için sokağa çıkma yasağı mı var?" Drake itti.
  
  "Duvar mı?" Dahl kaşlarını çattı. "Bu bir uyku yoksunluğu eğitim dersi mi?"
  
  "Önemli değil. Şu ana kadar neler keşfettiğime bakın. Ve Matt'in SAS'ı. Kennedy bir New York polisidir. Biz neredeyse mükemmel bir takımız!"
  
  Dahl'ın gözleri sanki kararını tartıyormuş gibi kısıldı. Sessizce Drake'in cep telefonunu masanın üzerinden kaydırdı ve ekranı işaret etti. "Bu resimdeki rünleri nerede fotoğrafladınız?"
  
  "Çukurda. Uzun gemilerin yanında yüzlerce oymanın olduğu bir duvar vardı. Bu kadın," ekrana dokundu, "Dünya Ağacı'nda acı çekerken Odin'in yanında diz çöktü. Yazıyı çevirebilir misin?"
  
  "Evet Hakkında. Burada - Odin ve Velva - Heidi'nin Tanrı'nın sırları emanet edildiği yazıyor. Profesör şu anda bunu araştırıyor..." Dahl, tüm parşömenlerini bir kerede toplamaya çalışırken Parnevik'e baktı.
  
  "Tanrı'nın sırları" Adam sanki sırtına bir cehennem köpeği düşmüş gibi döndü. "Ya da tanrıların sırlarını. Nüansı duyabiliyor musun? Anlamak? Geçmeme izin ver. Boş kapı aralığına dönüp gözden kayboldu.
  
  Dahl onlara, "Sizi götüreceğiz," dedi. "Ama şunu bil. Hükümetinizle müzakereler henüz başlamadı. Umarım uçuşumuz sırasında buna dikkat edilir. Ama şimdi bir düzine Özel Kuvvet askeriyle ve güvenlik izni olmadan New York'a gidiyoruz. Silahları Ulusal Tarih Müzesi'ne götürüyoruz." Bir ara verdi. "Hala gelmek istiyor musun?"
  
  Drake, "SAS yardımcı olacaktır" dedi. "Bekleyen bir ekip var"
  
  "Sanırım saha kaptanıyla iletişime geçip tekerlekleri yağlatabilir miyiz diye bakacağım." Eve dönme düşüncesi karşısında Kennedy'nin tavrındaki korkunç değişiklik açıkça görülüyordu. Drake hemen kendi kendine, eğer elinden gelse ona yardım edeceğine söz verdi.
  
  İnan bana, demek istedi. Bunu aşmana yardım edeceğim ama kelimeler boğazında öldü.
  
  Ben parmaklarını esnetti. "Bana bir iPad falan ver. Daha hızlı."
  
  
  ON BEŞ
  
  
  
  HAVA BOŞLUĞU
  
  
  Uçakları, tüm cep telefonlarının uçaklarda kullanılmasına olanak tanıyan bir baz istasyonu olan pikosel adı verilen bir cihazla donatılmıştı. Hükümetin ordusu için gerekli ama Ben Blake için iki kat gerekli.
  
  "Merhaba abla, senin için bir işim var. Sorma. Dinle Karin, dinle! Ulusal Tarih Müzesi hakkında bilgiye ihtiyacım var. Sergiler, Viking eşyaları. Planlar. Kadro. Özellikle patronlar. Ve..." sesi birkaç oktav düştü, "...telefon numaraları."
  
  Drake birkaç dakikalık bir sessizlik duydu ve ardından: "Evet, New York'taki! Orada kaç tane var?... Oh... gerçekten mi? Peki, tamam küçük kız kardeşim. Bunu karşılamak için sana biraz para transfer edeceğim. Seni seviyorum".
  
  Arkadaşı telefonu kapattığında Drake, "Hâlâ işsiz mi?" diye sordu.
  
  "Bütün gün evde oturuyor dostum. Şüpheli bir barda 'son adam' olarak çalışıyor. Eski İşçi Partisi siyasetinin mucizesi."
  
  Karin, bilgisayar programcılığı alanında diploma almak için yedi yıl boyunca mücadele etti. Blair'in saltanatının sonunda İşçi Partisi hükümeti çöktüğünde, kendine güvenen, yüksek vasıflı bir işçi olan Nottingham Üniversitesi'nden ayrıldı ancak kimsenin onu istemediğini keşfetti. Bir durgunluk başladı.
  
  University Row'dan çıkın - çöp sahasına doğru sola dönün, hamilelik ve devlet yardımına doğru sağa dönün. Kırık hayallerin yolunda düz devam edin.
  
  Karin, Nottingham'ın merkezine yakın bir dairede yaşıyordu. Uyuşturucu bağımlıları ve alkolikler çevresinde mülk kiraladılar. Gün içerisinde evden nadiren çıkıyor ve sekizden gece yarısına kadar çalıştığı bara gitmek için güvenilir bir taksiye biniyordu. Hayatının en korkunç anları, dairesine döndüğü zamanlardı; karanlık, eski ter ve onu çevreleyen diğer hoş olmayan kokular, gerçekleşmeyi bekleyen yürüyen bir suçtu.
  
  Lanetlilerin ve görmezden gelinenlerin ülkesinde, gölgelerde yaşayan adam kraldır.
  
  "Bunun için ona gerçekten ihtiyacın var mı?" Uçağın diğer tarafında oturan Dahl'a sordu. "Veya..."
  
  "Bak, bu bir hayır işi değil dostum. Odin ile ilgili şeylere odaklanmam gerekiyor. Karin müze çalışmalarına başlayabilir. Tamamen mantıklı."
  
  Drake kendi hızlı arama aramasını yaptı. "Bırak çalışsın, Dal. Güven bana. Yardım etmek için buradayız."
  
  Wells hemen yanıt verdi. "Zed'leri mi yakalıyorsun, Drake? Neler oluyor?"
  
  Drake ona güncel bilgileri verdi.
  
  "Eh, işte burada bir külçe saf altın var. Alicia Miles'la görüştük. Ne olduğunu biliyorsun Matt. SAS'tan asla gerçekten ayrılamayacaksın," diye durakladı. "Bilinen son adres: Münih, Hildegardstrasse 111."
  
  "Almanya? Ama o Kanadalılarla birlikteydi."
  
  "Evet. Hepsi bu değil. Münih'te, Las Vegas, ABD'nin oldukça sevimsiz bir vatandaşı olan erkek arkadaşı Milo Noxon ile birlikte yaşıyordu. Ve kendisi eski bir Deniz İstihbarat subayı. Yankees'in sunabileceği en iyi şey."
  
  Drake bir an düşündü. "O zamanlar beni Miles aracılığıyla böyle tanıyordu. Soru şu ki, onu kızdırmak için mi yoksa ona yardım etmek için mi taraf değiştirdi?"
  
  "Cevap bilinmiyor. Belki ona sorabilirsin."
  
  "Yapmaya çalışacağım. Bak, biz burada topları tutuyoruz Wells. Amerika'daki eski arkadaşlarınızla iletişime geçebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Dahl zaten FBI'la temasa geçti ama onlar zamana oynuyorlar. Uçuşa yedi saat kala... ve körü körüne yaklaşıyoruz."
  
  "Onlara güveniyor musun? Bu şalgamlar mı? Adamlarımızın kaçınılmaz küme sikişmesini temizlemesini ister misin?"
  
  "Onlar İsveçli. Ve evet onlara güveniyorum. Ve evet, adamlarımızın da katılmasını istiyorum."
  
  "Apaçık". Wells bağlantıyı kesti.
  
  Drake etrafına baktı. Uçak küçük ama ferahtı. On bir Özel Kuvvet Deniz Piyadesi arkada oturuyor, uzanıyor, uyukluyor ve genellikle İsveççe birbirleriyle konuşuyorlardı. Profesör önünde parşömen parşömenlerini açarken, Dahl sürekli koridorun karşı tarafında telefonda konuşuyordu; her biri dikkatlice koltuğunun arkasına yerleşiyor, gerçek ile kurgu arasındaki eski farkların üzerinden geçiyordu.
  
  Solunda yine şekilsiz bir numaralı pantolonunu giymiş olan Kennedy ilk aramasını yaptı. "Yüzbaşı Lipkind orada mı?... ah, ona Kennedy Moore olduğunu söyle."
  
  On saniye geçti ve ardından: "Hayır. Ona beni geri arayamayacağını söyle. Bu çok önemli, bunun ulusal güvenlikle ilgili olduğunu söyle, istersen onu ara."
  
  Bir on saniye daha, ardından: "Moore!" Drake oturduğu yerden bile havlamalar duydu. "Bu bekleyemez mi?"
  
  "Beni dinleyin kaptan, bir durum ortaya çıktı. Öncelikle FBI'dan Memur Swain'e danışın. İsveç SGG'sinden Torsten Dahl ve bir SAS memuruyla birlikte buradayım. Ulusal Tarih Müzesi doğrudan tehdit altındadır. Ayrıntıları kontrol edin ve hemen beni arayın. Yardımınıza ihtiyaçım var."
  
  Kennedy telefonu kapattı ve derin bir nefes aldı. "Bang - ve emekli maaşım kesiliyor."
  
  Drake saatine baktı. İnişe altı saat kaldı.
  
  Ben'in cep telefonu çaldı ve telefonu aldı. "Kız kardeş?"
  
  Profesör Parnevik koridora doğru eğilerek düşen parşömeni güçlü eliyle yakaladı. "Çocuk Valkürlerini biliyor." Özel olarak kimseye hitap etmeden dedi. "Ama neredeler? Ve Gözler - evet, Gözleri bulacağım."
  
  Ben konuştu. "Harika bir noktaya değindin, Karin. Müzenin çizimlerini bana e-postayla gönder ve bu odayı bana ayır. Daha sonra küratörün bilgilerini ayrı bir mektupla gönderin. Hey küçük kız kardeş, annene ve babana merhaba de. Seni seviyorum".
  
  Ben tıklamaya devam etti, sonra biraz daha not almaya başladı. "Müze küratörünün numarasını aldım" diye bağırdı. "Dal mı? Onu korkutup kaçırmamı mı istiyorsun?"
  
  İsveç istihbarat görevlisi tek bir sesli harfi bile kaçırmadan çılgınca Hayır! Ben'in bu kadar güven gösterdiğini görmek güzeldi. İnek, odadaki kişiye nefes alma fırsatı vermek için biraz geriye çekildi.
  
  Kennedy'nin telefonu şarkıya boğuldu. Hızla kapıyı açtı, ancak daha önce tüm uçağa oldukça pervasız bir Goin' Down oyununun parçası gibi davrandı.
  
  Ben zamanında başını salladı. "Sevimli. Bir sonraki kapak versiyonumuz kesinlikle."
  
  "Moore." Kennedy telefonunu hoparlöre aldı.
  
  "Neler oluyor? Yarım düzine pislik yolumu kesti ve pek de kibar olmayan bir şekilde bana burnumu ait olduğu çukurdan uzak tutmamı söylediler. Bir şey bütün büyük köpeklerin havlamasına neden oldu Moore, eminim o da sensindir." Durdu ve düşünceli bir tavırla şöyle dedi: "Sanırım ilk sefer değil."
  
  Kennedy ona bunun kısaltılmış bir versiyonunu verdi; bu versiyon, İsveç Deniz Piyadeleri ile dolu bir uçağın ve bilinmeyen bir SAS ekibinin yola çıkmasıyla sona erdi; şu anda ABD topraklarından beş saatlik bir uçuş.
  
  Drake hayranlık duydu. Beş saat.
  
  O anda Dahl bağırdı: "Yeni bilgi! Az önce Kanadalıların İsveç'te bile olmadığını duydum. Görünüşe göre Valkyrielere odaklanmak için Dünya Ağacını ve Mızrağı feda etmişler." Ben'e doğru teşekkür ederek, yüzünü buruşturan profesörü dışarıda bıraktı. "Ama... elleri boş döndüler. Bu özel koleksiyoncu gerçek bir münzevi olmalı... Veya..." Drake omuz silkti, "bir suçlu olabilir.
  
  "İyi teklif. Erkekler zaten işin çirkinleştiği yer. Kanadalılar New York saatiyle bu sabah erken saatlerde müzeyi vurmaya hazırlanıyorlar."
  
  Patronunu ve Dahl'ı aynı anda dinlerken Kennedy'nin yüzü öldürücü bir ifadeye büründü. Aklına geldiğinde aniden her iki tarafa da, "Tarihi kullanıyorlar," diye tısladı. "Bu mutlak piçler - ve şüphesiz Almanlar - gerçek niyetlerini kahrolası tarihin arkasına saklıyorlar."
  
  Ben başını kaldırdı. "Yolumu kaybettim."
  
  Drake onu tekrarladı. "Hangi tarih?"
  
  "New York'a indiğimizde," diye açıkladı Dahl, "11 Eylül sabahı saat sekiz civarında olacak."
  
  
  ON ALTI
  
  
  
  HAVA BOŞLUĞU
  
  
  Dört saat kaldı. Uçak bulutlu gökyüzünde uğuldamaya devam etti.
  
  Dahl, "FBI'ı tekrar deneyeceğim. Ama bu tuhaf. Bu doğrulama düzeyini geçemiyorum. Bu kahrolası bir taş duvar. Ben - amiri ara. Drake senin eski patronun. Saat işliyor beyler ve biz hiçbir yerde değiliz. Bu saat ilerleme gerektiriyor. Gitmek."
  
  Kennedy patronuna yalvardı: "Boşver Thomas Caleb'e, Lipkind" dedi. "Bunun onunla ya da benim kahrolası kariyerimle hiçbir ilgisi yok. Size FBI'ın, CIA'in ve diğer üç harfli aptalların bilmediği şeyleri söylüyorum. Soruyorum..." durakladı, "Sanırım bana güvenmeni istiyorum."
  
  "Üç harfli pislikler," diye homurdandı Ben. "Zekice".
  
  Drake, Kennedy Moore'a yaklaşıp bazı cesaret verici sözler söylemek istedi. İçindeki sivil ona sarılmak istedi ama asker onu uzak durmaya zorladı.
  
  Ancak sivil halk bu savaşı kazanmaya başladı. Daha önce onu "evcilleştirmek", tanıdığı büyüyen duygu kıvılcımına karşı koymak için "gronk" kelimesini kullanmıştı ama işe yaramadı.
  
  Wells onun çağrısına cevap verdi. "Şimdi konuş".
  
  "Yine Taylor'ı mı dinliyorsun? Bakın neredeyiz dostum? Bizi ABD hava sahasına girmeye ikna ettiniz mi henüz?"
  
  "Şey... evet... ve hayır. Bir sürü bürokratik formaliteyle uğraşıyorum Drake ve bu benim kucağıma sığmıyor..." Bir an bekledi, sonra hayal kırıklığıyla kıkırdadı. "Bu bir Mayıs referansıydı dostum. Ayak uydurmaya çalışın."
  
  Drake istemsizce gülümsedi. "Lanet olsun sana Wells. Dinle, bu görev için harekete geç - bize yardım et - ben de sana Mai'nin şimdiye kadar gizli görevde çalıştığı Hong Kong'daki en kirli kulüp olan Spinning Top'u anlatayım.
  
  "Siktir beni, bu çok ilginç geliyor. Sen işin içindesin dostum. Bakın, yola çıktık, kurallara uygun olarak her şey hazır ve gölün karşı tarafındaki halkımın bu konuda hiçbir sorunu yok."
  
  Drake bir "ama" hissetti. "Evet?"
  
  "İktidardaki biri iniş ayrıcalıklarını reddediyor ve hiç kimse uçağınızın adını duymadı ve bu, dostum, iç yolsuzluk kokuyor."
  
  Drake onu duydu. "Tamam, beni haberdar et." Düğmeye hafifçe basılması aramayı sonlandırdı.
  
  Kennedy'nin şöyle dediğini duydu: "Düşük idealdir Kaptan. Burada bir komplodan bahseden konuşmalara kulak misafiri oluyorum. Dikkatli ol, Lipkind."
  
  Telefonunu kapattı. "Eh, huysuz biri ama sözüme inanıyor. Olabildiğince çok sayıda siyah beyaz karakteri sahneye itidalli bir şekilde gönderiyor. Ve yerel İç Güvenlik ofisinden birini tanıyor ," dedi yumuşak bluzunu düzelterek. "Fasulyeler dökülüyor."
  
  Tanrım, diye düşündü Drake. Bu müzeye bir sürü ateş gücü gidiyor, lanet bir savaş başlatmaya yetecek kadar. Yüksek sesle bir şey söylemedi ama saatine baktı.
  
  Üç saat kaldı.
  
  Ben hâlâ küratörle ilgileniyordu: "Bakın burada büyük bir yenilemeden bahsetmiyoruz, sadece sergiyi taşımaktan bahsediyoruz. Müzenin ne kadar büyük olduğunu söylememe gerek yok efendim. Sadece hareket ettirin ve her şey yoluna girecek. Evet... SGG... İsveç Özel Kuvvetleri. Biz konuştuğumuz için FBI'a bilgi veriliyor... hayır! Aramalarını beklemeyin. Tereddüt etmeyi göze alamazsınız."
  
  On beş saniyelik sessizlik ve ardından: "SGG'yi hiç duymadın mı? Peki, Google'a sor!" Ben çaresizlik içinde telefonunu işaret etti. "Oyalıyor," dedi Ben. "Sadece biliyorum. Sanki yeterince mazeret bulamıyormuş gibi kaçamak bir şekilde konuştu.
  
  "Başka bir bürokrasi." Drake, Dahl'ı işaret etti. "Bu hızla bir salgına dönüşüyor."
  
  Yoğun bir sessizlik oldu, ardından Dahl'ın cep telefonu çaldı. Cevap olarak "Aman Tanrım" dedi. "Den İstatistik Bakanı."
  
  Drake, Kennedy ve Ben'e yüzünü buruşturdu. "Başbakan".
  
  Drake'in Thorsten Dahl'a olan saygısını derinleştiren birkaç saygılı ama açık sözlü sözler söylendi. Özel kuvvetler subayı olanları patronuna anlattı. Drake, sonunda bu adamdan hoşlanacağına şiddetle inanıyordu.
  
  Dahl aramayı sonlandırdı ve ardından düşüncelerini toparlamak için biraz zaman ayırdı. Sonunda başını kaldırdı ve uçağa döndü.
  
  Dahl onlara, "Doğrudan başkanın kabinesinin bir üyesinden, en yakın danışmanlarından" dedi. "Bu uçağın inmesine izin verilmeyecek."
  
  
  * * *
  
  
  Üç saat kaldı.
  
  Dahl, "Başkana haber vermezler" dedi. "Washington, D.C. ve Capitol Hill bu işin içinde, dostlarım. Devlet Bakanı artık olayın küresel hale geldiğini, uluslararası ölçekte bir komplo olduğunu, kimin kimi desteklediğini kimsenin bilmediğini söylüyor. Tek başına bu bile," dedi kaşlarını çatarak, "görevimizin ciddiyetini gösteriyor."
  
  "Kümenin canı cehenneme," dedi Drake. "Buna büyük bir başarısızlık derdik."
  
  Bu arada Ben, Ulusal Tarih Müzesi'nin küratörüyle tekrar iletişime geçmeye çalıştı. Aldığı tek şey bir sesli mesajdı. "Yanlış" dedi. " Şimdiye kadar bir şeyi kontrol etmesi gerekirdi." Ben'in çevik parmakları anında sanal klavyenin üzerinde uçmaya başladı.
  
  "Bir fikrim var." dedi yüksek sesle. "Yanıldığım için Tanrı'ya dua ediyorum."
  
  Wells daha sonra tekrar aradı ve SAS ekibinin New Jersey'deki terk edilmiş bir havaalanına gizli iniş yaptığını açıkladı. Ekip, ne pahasına olursa olsun seyahat ederek New York şehir merkezine doğru yola çıktı.
  
  Drake saati kontrol etti. İnmeden iki saat önce.
  
  Ve sonra Ben bağırdı: "Hedefi vur!" Herkes atladı. İsveçli denizciler bile tüm dikkatlerini ona verdiler.
  
  "Burada!" - O bağırdı. "Bakmaya zamanınız varsa internetin her yerine dağılmış." Öfkeyle ekranı işaret etti.
  
  "Colby Taylor," dedi. "Kanadalı milyarder, Ulusal Tarih Müzesi'ne en büyük katkıyı sağlayan kişi ve New York'un en büyük finansörlerinden biri. Eminim birkaç arama yapmıştır?
  
  Dahl yüzünü buruşturdu. "Bu bizim bariyerimiz," diye inledi. "Bahsettikleri adamın mafyadan daha fazla insanı var." İsveçli subay ilk kez sandalyesinde kambur duruyormuş gibi görünüyordu.
  
  Kennedy nefretini gizleyemedi. "Para keselerinin takımları yine kazandı," diye tısladı. "Bu piç kurusunun aynı zamanda bir bankacı olduğuna bahse girerim."
  
  Drake, "Belki, belki de değil" dedi. "Her zaman bir B planım vardır."
  
  Bir saat kaldı.
  
  
  ONYEDİ
  
  
  
  New York, ABD
  
  
  New York Polis Departmanı Liman İdaresi belki de en çok 11 Eylül olayları sırasındaki aşağılayıcı cesareti ve kayıplarıyla tanınıyor. Daha az bilinen özelliği ise Avrupa'dan kalkan çoğu SAS uçuşunu gizlice yönetmesidir. Her ne kadar işlerinin bu unsurunu denetleyecek özel bir ekip olmasa da, kıtalararası personel o kadar küçük bir azınlık ki, birçoğu yıllar içinde yakın arkadaş haline geldi.
  
  Drake başka bir arama yaptı. CAPD müfettişi Jack Schwartz'a "Bu gece hava sıcak olacak" dedi. "Beni özledin mi dostum?"
  
  "Tanrım, Drake... neydi? İki yıl?"
  
  "Üç. Yılbaşı Gecesi, '07."
  
  "Eşiniz iyi mi?"
  
  "Alison ve ben ayrıldık dostum. Bu benim kimliğimi tanımlamaya yeterli mi?"
  
  "Görevden ayrıldığını sanıyordum."
  
  "Yaptım. Wells beni son iş için aradı. Seni aradı mı?"
  
  "O yaptı. Ona biraz bekleyeceğine söz verdiğini söyledi."
  
  "Şimdi mi yaptı? Schwartz, dinle beni. Bu senin çağrın. Bu saçmalığın hayranlara uçacağını ve bizim girişimizin eninde sonunda size ulaşacağını bilmelisiniz. Eminim o zamana kadar hepimiz kahraman olacağız ve bu hayırlı bir davranış olarak değerlendirilecek, ama..."
  
  Schwartz, "Wells beni bilgilendirdi" dedi ama Drake bir miktar endişe duydu. "Endişelenme dostum. Hala iniş izni almak için yeterli gücüm var."
  
  Uçakları ABD hava sahasını işgal etti.
  
  
  * * *
  
  
  Uçak, gün ışığının zayıf olduğu bir saatte indi ve doğrudan küçük terminal binasına doğru taksiye bindi. Kapı hafifçe açıldığı anda, İsveç SGG'nin on iki tam yüklü üyesi, cılız metal merdivenlerden aşağı koşarak indi ve bekleyen üç arabaya bindi. Drake, Ben, Kennedy ve Profesör onu takip etti, Ben onların nakliyesini görünce neredeyse işeyecekti.
  
  "Humvee'lere benziyorlar!"
  
  Bir dakika sonra arabalar boş pistte hızla ilerlediler ve sıradan havaalanının arkasındaki gizli rampaya doğru hızlanarak birkaç dönüşten sonra Manhattan'ın ana kollarından birine bağlanan göze çarpmayan bir köy yoluna çıktılar.
  
  New York tüm ihtişamıyla karşılarında uzanıyordu. Modern gökdelenler, eski köprüler, klasik mimari. Konvoyları, yerel sürücülerin bildiği her zorlu kısayolu kullanarak risk alarak doğrudan şehir merkezine giden bir kestirme yol kullandı. Kornalar çaldı, küfürler havayı doldurdu, kaldırımlar ve çöp kutuları kesildi. Bir noktada tek yönlü bir yol devreye girdi, yolculukları yedi dakika kısaldı ve üç çamurluk arızasına neden oldu.
  
  Arabaların içinde de aksiyon neredeyse aynı derecede heyecanlıydı. Sonunda Dahl, FBI'ın iyi niyetini kazanan ve oraya ilk önce girmeleri halinde müzeye girme iznini kazanan İsveç Başbakanı'ndan bir telefon aldı.
  
  Dahl şoföre döndü. "Daha hızlı!"
  
  Ben, Dahl'a Kurtların yerini gösteren müze haritasını verdi.
  
  Daha fazla bilgi sızdırıldı. Siyah beyazlılar geldi. Acil müdahale ekiplerine bilgi verildi.
  
  Drake Wells'e ulaştı. "Oturmak mı?"
  
  "Dışarıdayız. Polis süvarileri iki dakika önce geldi. Sen?"
  
  "Yirmi adım ötede. Bir şey olursa bize bağırın." Bir şey dikkatini çekti ve bir an pencerenin dışındaki bir şeye odaklandı. Moda tasarımcısı Abel Frey'in muhteşem kedi gezdirme şovuyla New York'a gelişini duyuran devasa bir reklam panosunu gördüğünde güçlü bir dej à vu hissi kaburgalarından aşağı bir ürperti gönderdi.
  
  Bu çılgınlık, diye düşündü Drake. Gerçekten çılgın.
  
  Ben, Birleşik Krallık'taki kız kardeşini uyandırdı ve ulaşım araçları karşısında hâlâ nefesi kesilmiş haldeyken, onu kendi deyimiyle Valkyrie Projesi'ne kaydettirmeyi başardı. "Zamandan tasarruf sağlıyor" dedi Dahl'a. Biz orada bu kurtları kurtarırken o da araştırmasına devam edebilir. Merak etme, diplomam için onların fotoğraflarını çekmek istediğim için öyle olduğunu sanıyor."
  
  "Kardeşine yalan mı söylüyorsun?" Drake kaşlarını çattı.
  
  "Büyüyor." Kennedy, Blake'in elini okşadı. "Çocuğa biraz yer verin."
  
  Drake'in cep telefonu öttü. Arayanın Wells olduğunu anlamak için arayanın kimliğini kontrol etmesine gerek yoktu. "Bana söyleme dostum. Kanadalılar mı?
  
  Wells sessizce güldü. "Arzuluyorsun."
  
  "A?" - Diye sordum.
  
  "Hem Kanadalılar hem de Almanlar farklı rotaları kullanıyor. Bu savaş sensiz başlamak üzere."
  
  Dahl şunları söyledi: "SWAT ekibi üç dakika uzaklıkta. Frekans 68."
  
  Drake geniş pencereden dışarı baktı. "Biz burdayız".
  
  
  * * *
  
  
  Arabalarından inerlerken Ben, "Central Park Batı Girişi," dedi. "Alt kattan dördüncü kata kadar çıkan yalnızca iki merdivene çıkıyor."
  
  Kennedy sabah sıcağına çıktı. "Kurtlar hangi katta yaşıyor?"
  
  "Dördüncü".
  
  "Rakamlar." Kennedy omuz silkti ve karnını okşadı. "Sonunda bu tatil pastalarından pişman olacağımı biliyordum."
  
  İsveçli askerler müzenin merdivenlerinden koşabildikleri kadar hızlı koşarken Drake geride kaldı. Oraya vardıklarında silahlarını çıkarmaya başladılar. Dahl onları yüksek bir girişin gölgesinde durdurdu; ekip yuvarlak sütunlarla çevriliydi.
  
  "Twitterlar açık. "
  
  Bir düzine "Çek!" sesi duyuldu. "Önce biz gidiyoruz," diye baktı Drake'e. "Takip et. Yakala."
  
  Drake'e çakmak büyüklüğünde iki silindirik nesne ve iki kulaklık verdi. Drake silindirik gövdeleri 68 derece çevirdi ve her ikisi de tabanlarından yeşil ışık yaymaya başlayana kadar bekledi. Birini Kennedy'ye verdi, diğerini kendine sakladı.
  
  Boş bakışlara "Twitterlar" dedi. "Bu yeni dost ateş yardımı. Tüm hazırlık maçları aynı frekansa ayarlanmıştır. Bir meslektaşınıza bakın, kulağınızda sinir bozucu bir cıvıltı sesi duyarsınız, kötü bir adama bakın, hiçbir şey duyamazsınız..." Kulaklığını taktı. "Güvenilir olmadığını biliyorum ama yapacak çok şeyin olduğu durumlarda yardımcı oluyor. Bunun gibi."
  
  Ben, "Ya frekans başka bir frekansla çarpışırsa?" dedi.
  
  "Gerçekleşmeyecek. Bu en son Bluetooth teknolojisidir - frekans uyarlamalı yayılma spektrumu. Cihazlar, önceden belirlenmiş bantlarda rastgele seçilmiş yetmiş dokuz frekans boyunca 'atlıyor'. Yaklaşık altmış metrelik bir menzile sahip."
  
  Harika, dedi Ben. "Benimkiler nerede?"
  
  Drake ona, "Sen ve profesör Central Park'ta biraz vakit geçireceksiniz" dedi. "Turistik şeyler. Sakin ol dostum, bu pek hoş olmayacak."
  
  Drake başka bir söz söylemeden yüksek kemerli geçitten geçerek müzenin karanlık iç kısmına doğru son İsveç askerini takip etmek için döndü. Kennedy yakından izledi.
  
  "Bir silah iyi olurdu," diye mırıldandı.
  
  Drake, "Amerikalılar," diye seslendi ama sonra hemen gülümsedi. "Rahatlamak. İsveçliler Kanadalıları iki kat daha hızlı bir şekilde yok etmeli."
  
  Kemerli pencerelerin ve tonozlu tavanın hakim olduğu Y şeklinde devasa bir merdivene ulaştılar ve hiç durmadan hızla üst kata çıktılar. Normalde bu merdiven gözleri iri iri açılmış turistlerle dolu olurdu ama bugün her yer ürkütücü derecede sessizdi.
  
  Drake yavaşladı ve tetikte kaldı. Şu anda düzinelerce tehlikeli insan bu devasa eski alana doğru koşuyordu. Bir araya gelmeleri an meselesiydi.
  
  Koştular, çizmeleri yüksek duvarlarda yüksek sesle yankılanıyordu, boğaz mikrofonlarından gelen statik ses binanın doğal akustiğiyle yankılanıyordu. Drake, eğitimini hatırlayarak yoğun bir şekilde konsantre oldu, ancak bunu belli etmeden Kennedy'yi yakından takip etmeye çalıştı. Sivil ve asker onun içinde çatışmaya devam etti.
  
  Üçüncü kata yaklaşan Dahl, 'ileri-yavaş' hareketi yaptı. Kennedy, Drake'e yaklaştı. "SAS arkadaşlarınız nerede?"
  
  "Uzak duruyorum" dedi Drake. "Sonuçta artık gereksiz cinayetler işlemek istemeyiz, değil mi?"
  
  Kennedy kıkırdamasını bastırdı. "Sen bir komedyensin, Drake. Gerçekten komik bir adam."
  
  "Beni bir randevuda görmelisin."
  
  Kennedy şutu kaçırdı ve ardından "Kabul edeceğimi sanmıyorum" dedi. Sağ eli alışkanlık olarak bluzunun önünü düzeltmek için uzanıyordu.
  
  "Sorduğumu sanmıyorum."
  
  Son merdivenleri tırmanmaya başladılar. Öndeki asker son viraja yaklaşırken bir silah sesi duyuldu ve başından birkaç santim ötede bir alçı parçası patladı.
  
  "Eğil!"
  
  Bir dizi kurşun duvarları deldi. Dahl kollarıyla bir dizi hareket yaparak yüzüstü ileri doğru süründü.
  
  Drake "Korkuluk yöntemi" dedi.
  
  Bir asker, düşmanını meşgul etmek için hızlı bir yaylım ateşi açtı. Bir diğeri miğferini çıkardı, tüfeğini kemerine taktı ve yavaşça ateş hattına doğru ilerletti. Hafif bir hareket hışırtısı duydular. Üçüncü asker merdivenlerin altındaki siperden atladı ve nöbetçinin gözlerinin ortasından vurdu. Adam ateş edemeden öldü.
  
  "Tatlı," Drake iyi planlanmış hareketleri beğendi.
  
  Silahlarını çekerek merdivenlerden yukarı çıktılar ve dördüncü katın kemerli girişinin etrafından dolaşıp dikkatle arkadaki odaya baktılar.
  
  Drake işaretleri okudu. Burası kertenkele dinozorlarının salonuydu. Tanrım, diye düşündü. Lanet Tyrannosaurus'un saklandığı yer burası değil miydi?
  
  Odaya gizlice baktı. Sivil kıyafetli, profesyonel görünüşlü birkaç adam meşgul görünüyordu; hepsi bir tür ağır makineli tüfekle, büyük ihtimalle bir Mac-10 'püskürt ve dua et' silahlarıyla donanmışlardı. Ancak Tyrannosaurus, kabus gibi bir ihtişamla yükselerek, ortadan kaybolmasından milyonlarca yıl sonra bile bir kabusun kalıcı vücut bulmuş hali olarak önünde duruyordu .
  
  Ve bir başka ölümcül yırtıcı olan Alicia Miles, onun hemen yanından ustalıkla çenesinin üzerinden geçerek yürüyordu. Kendi imzasını taşıyan bir tavırla bağırdı: "Zamana dikkat edin çocuklar! Burada tek bir hata yaparsam, siz herifleri şahsen oyundan çıkaracağım! Acele etmek!"
  
  Kennedy bir milimetre öteden alaycı bir tavırla, "Şimdi orada bir bayan var," diye fısıldadı. Drake onun gizli parfüm kokusunu ve hafif nefesini hissetti. "Eski dostum, Drake?"
  
  "Ona bildiği her şeyi öğretti" dedi. "İlk başta kelimenin tam anlamıyla. Sonra yanımdan geçti. Tuhaf ninja-Shaolin saçmalığı. Ve o hiçbir zaman bir hanımefendi olmadı, orası kesin."
  
  Asker, "Solda dört tane var" dedi. "Sağda beş. Üstelik bir kadın. Odin'in sergisi odanın arka tarafında olmalı, belki de ayrı bir girintide, bilemiyorum."
  
  Dahl nefes aldı. "Hareket etme zamanı."
  
  
  ON SEKİZ
  
  
  
  NEW YORK ULUSAL TARİH MÜZESİ
  
  
  İsveçliler siperden atlayarak isabetli ateş ediyor. Dört Kanadalı düştü, ardından bir başkası, üçü cam sergiye çarptı, sergi de devrildi ve patlamaya benzer bir gürültüyle yere düştü.
  
  Geriye kalan Kanadalılar dönüp olay yerine ateş açtılar. İki İsveçli çığlık attı. Biri düştü ve kafasındaki yaradan kan aktı. Diğeri ise kalçasını tutarak kıvranarak yere yığıldı.
  
  Drake cilalı zemin üzerinden odaya girdi ve dev armadilloların sergilendiği devasa cam vitrinin arkasına emekledi. Kennedy'nin güvende olduğundan emin olduktan sonra camdan bakmak için başını kaldırdı.
  
  Alicia'nın iki mükemmel atışla kaçan iki İsveçliyi öldürdüğünü gördüm.
  
  Tyrannosaurus'un arkasından dört Kanadalı daha çıktı. Kurtların sergilendiği girintide olmalılar. Vücutlarına sarılı tuhaf deri kemerler ve sırtlarında ağır sırt çantaları vardı.
  
  Ve ayrıca Mac-10. Odayı kurşunlarla doldurdular.
  
  İsveçliler saklanmak için daldılar. Drake yere düştü ve mümkün olduğunca alçakta tutmak için kolunu Kennedy'nin kafasına doladı. Üstündeki cam paramparça oldu, cam parçaları etrafa saçıldı ve üzerlerine yağdı. Armadillo fosilleri ve kopyaları etraflarında patlayıp parçalandı.
  
  "Çok çabuk temizlen, tamam mı?" Kennedy mırıldandı. "Evet bu doğru."
  
  Drake silkindi, cam parçalarını her yere fırlattı ve müzenin dış yan duvarını kontrol etti. Oraya bir Kanadalı düştü ve Drake hemen onu etiketledi.
  
  "Bunu zaten yapıyorum."
  
  Kırık ekranı siper olarak kullanarak yalancı adama yaklaştı. Makineli tüfeğe uzandı ama adamın gözleri aniden kocaman açıldı!
  
  "İsa!" Gemiyi inşa ederken Drake'in kalbi Nuh'un ellerinden daha hızlı atıyordu.
  
  Adam inledi, gözleri acıyla irileşti. Drake hızla kendine geldi, silahı aldı ve onu unutkanlığa sürükledi. "Lanet olası zombi."
  
  Saldırmaya hazır bir şekilde tek dizinin üzerinde döndü ama Kanadalılar T. rex'in nervürlü karnının arkasına çekildi. Kahretsin! Keşke yakın zamanda duruşunu değiştirip eskisinden daha az dik yürümesine neden olmasaydı. Görebildiği tek şey birkaç kopmuş bacaktı.
  
  Kennedy ona doğru ilerledi ve yanında durmak için kaydı.
  
  "Güzel kayma" dedi, Kanadalıların neyin peşinde olduğunu görmek için sağa sola sallanarak.
  
  Sonunda üç kırık kaburganın arasındaki hareketi gördü ve inanamayarak nefesi kesildi. "Onların Kurtları var," diye nefes verdi. "Ve onları parçalara ayırıyorlar!"
  
  Kennedy başını salladı. "HAYIR. Onları parçalara ayırıyorlar" diye belirtti. "Bakmak. Sırt çantalarına bakın. Kimse Odin'in her parçasının bir bütün olması gerektiğini söylemedi değil mi?"
  
  Drake başını salladı. "Ve onları parça parça çıkarmak daha kolay."
  
  Kıyamet koptuğunda bir sonraki serginin kapağına geçmek üzereydi. Odanın uzak köşesinden 'Omurgalıların Kökenleri' yazan bir kapıdan çığlık atan bir düzine ölüm perisi içeri daldı. Yuhaladılar, çılgınca ateş ettiler, bahar tatilinde multi-double Yeager'a aşırı doz veren hayranlar gibi güldüler.
  
  "Almanlar burada." Drake yere düşmeden önce kuru bir şekilde konuştu.
  
  Kurşun mermi onu delip geçerken Tyrannosaurus çılgınca sallandı. Başı öne eğikti, dişleri gıcırdıyordu, sanki etrafındaki şiddet onu hayata döndürecek kadar kızdırmıştı. Kanadalı bir kan bulutu içinde geri uçtu. Dinozorun çenesinin her yerine kan sıçradı. İsveç askeri kolunu dirseğine kadar kaybetti ve çığlık atarak etrafta koşuyordu.
  
  Almanlar çılgına dönerek içeri daldılar.
  
  Drake'e en yakın pencerenin arkasından, helikopter pervanelerinin tanıdık bum-bum-bum sesleri geliyordu.
  
  Tekrar olmasın!
  
  Drake, görüş açısının dışında, koyu renk giyinmiş bir grup özel kuvvet figürünün gizlice kendisine doğru geldiğini fark etti. Drake o yöne baktığında kulaklarındaki tweeter'lar çıldırdı.
  
  İyi adamlar.
  
  Kanadalılar bunun peşine düştü ve kaosa neden oldu. Öfkeyle ateş ederek T. rex'in dev karnının altından fırladılar. Drake, Kennedy'yi omzundan yakaladı.
  
  "Taşınmak!" Uçuş hattındaydılar. Alicia Miles görüş alanına girdiğinde Kennedy'yi itti. Drake silahını kaldırdı ve devasa Alman Milo'nun soldan yaklaştığını gördü.
  
  Paylaşılan bir saniyelik duraklamada üçü de silahlarını indirdiler.
  
  Alicia şaşırmış görünüyordu. "Bu işe bulaşacağını biliyordum Drake, seni yaşlı piç!"
  
  Milo olduğu yerde kaldı. Drake bir ona diğerine baktı. "İsveç'te kalmalıydım, köpek nefesi." Drake iri adamı kışkırtmaya çalıştı. "Orospu özledim, öyle mi?"
  
  Mermiler gergin kozalarını delmeden etraflarındaki havayı deldi.
  
  Milo boğuk bir sesle, "Zamanın gelecek," diye fısıldadı. "Tıpkı oradaki küçük oğlunuz ve kız kardeşi gibi. Ve Parnevik'in kemikleri."
  
  Sonra dünya geri döndü ve Drake, Alicia'nın açıklanamaz bir şekilde yere düştüğünü gördükten sonra içgüdüsel olarak bir milisaniye eğildi.
  
  Bir RPG roketi T-Rex'in karnını deldi ve kemik bıçakları her yöne uçtu. Koridorda koşarak yan pencerelerden birinden geçti. Ağır bir duraklamanın ardından, odayı sarsan devasa bir patlama oldu, bunu da çöken metalin ve eklem gıcırtılarının acı verici sesi izledi.
  
  Metal ölüm Ulusal Tarih Müzesi'nin duvarına çarptı.
  
  Helikopterin ivmesi helikopterin müzenin duvarına çarpmasına ve ağır enkazın çökmesine neden olduğundan Drake, Kennedy'nin tepesine yayılmıştı. Burun, enkazı dalgalı yığınlar halinde ileri doğru fırlatarak doğrudan kırıldı. Kokpit daha sonra neredeyse dikey olarak çöken duvara çarptı ve pilotun kendi ön camına sinek gibi bulaşmadan önce çılgın bir panik içinde vites kolunu salladığı görüldü.
  
  Sonra pervane kanatları çarptı... ve fırladı!
  
  Uçan metal mızraklar odanın içinde bir ölüm bölgesi oluşturdu. Bir buçuk metrelik diken Drake ve Kennedy'ye doğru uçarken uğultulu bir ses çıkardı. Eski SAS askeri mümkün olduğu kadar düz bir şekilde yatıyordu ve tırpan Kennedy'nin kafa derisinden bir parça kesip en uzaktaki duvara üç metre dalmadan önce kulağının üst kısmının kesildiğini hissetti .
  
  Bir an şaşkınlıkla yattı, sonra aniden başını çevirdi. Helikopter durdu ve hızını kaybetti. Bir sonraki an, Wile E. Coyote'un az önce çarpıştığı dağın yamacından aşağı kayması gibi müzenin kenarından aşağı kaydı.
  
  Drake, ağır metalin sağır edici çıtırtısını duymadan önce dört saniye saydı. Bir süre odanın etrafına baktı. Kanadalılar, içlerinden biri rotor kanadı tarafından parçalara ayrılmasına rağmen adımlarını bozmadılar. Ağır sırt çantalı dört adamın yanı sıra Alicia ve bir koruma savaşçısından oluşan odanın yan tarafına ulaştılar. Alçalan birimlere benzeyen bir şeyin etrafında dönüyorlardı.
  
  Almanların maskelerle örtülmemiş yüzlerine korku yazılmıştı. Drake beyazlı adamı fark etmedi ve bu görevin onun için çok riskli olup olmadığını merak etti. Özel kuvvetlerin hızla kendilerine yaklaştığını gördü; Amerikalılar geldiğinde İsveçliler iktidarı teslim etti.
  
  Kanadalılar Kurtlar'la kendilerini kurtardı! Drake ayağa kalkmaya çalıştı ama kıl payı kurtulan olay ve şaşırtıcı sahne nedeniyle büyük ölçüde sarsılmış olan vücudunu kaldırmakta zorlandı.
  
  Kennedy, altından sıyrılmadan önce ona sertçe dirsek atarak yardım etti, ayağa kalktı ve kafasındaki kanı sildi.
  
  "Sapık". - sahte bir öfkeyle mırıldandı.
  
  Drake kanamayı durdurmak için elini kulağına bastırdı. O izlerken, geri kalan beş İsveç özel kuvvetinden üçü Kanadalılarla savaşmaya çalışırken, ilki fırlatıcısını kullanarak yıkılmış bir pencereden atladı.
  
  Ama Alicia yüzünde şakacı bir gülümsemeyle arkasını döndü ve Drake içten içe sindi. İleriye sıçradı ve aralarından geçti; vahşice infaz edilmiş bir kara dul, son derece yetenekli askerleri rakipsiz bir kolaylıkla kemiklerini kıracak kadar büktü ve ekibi yok etmesi on iki saniyeden az sürdü.
  
  O sırada üç Kanadalı sessizce ve ustaca binadan atlamıştı.
  
  Geriye kalan Kanadalı asker siperden ateş açtı.
  
  New York SWAT ekibi Almanlara saldırarak onları odanın arka tarafına itti ve üçü dışında hepsini oldukları yerde bıraktı. Milo da dahil olmak üzere geri kalan üç kişi silahlarını bırakıp kaçtı.
  
  Tyrannosaurus sonunda hayaletten vazgeçip eski kemik ve toz yığınının içine çökerken Drake irkildi.
  
  Kennedy, dördüncü Kanadalı atlarken küfretti ve hemen ardından Alicia geldi. Son asker atlamaya hazırlanırken kafatasından vuruldu. Odaya geri düştü ve yanan molozların arasına serilmiş halde yattı, bu deli adamın savaşının ve kıyamet yarışının bir diğer kurbanıydı.
  
  
  ON DOKUZ
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Drake'in zihni hemen değerlendirme ve analiz yapmaya başladı. Milo, Ben ve Profesör Parnevik hakkında bazı sonuçlar çıkardı.
  
  Hızlı aramaya basmadan önce cep telefonunu çıkardı ve hasar görüp görmediğini kontrol etti.
  
  Telefon çaldı ve çaldı. Ben bunu o kadar uzun süre bırakmazdı, Ben...
  
  Kalbi battı. Ben'i korumaya çalıştı ve adama iyileşeceğine dair söz verdi. Eğer birşey...
  
  Ses cevap verdi: "Evet?" Fısıltı.
  
  "Ben mi? İyi misin? Neden fısıldıyorsun?"
  
  "Matt, Tanrıya şükür. Babam beni aradı, konuşmak için uzaklaştım, sonra geriye dönüp baktığımda bu iki haydutun profesörü dövdüğünü gördüm. Onlara doğru koştum ve birkaç kişiyle birlikte motosikletlerle uzaklaştılar."
  
  "Profesörü götürdüler mi?"
  
  "Üzgünüm dostum. Elimden gelse ona yardım ederdim. Babama lanet olsun!"
  
  "HAYIR! Drake'in kalbi hâlâ iyileşme aşamasındaydı. "Bu senin hatan değil Blakey. Hiç de bile. Bu bisikletçilerin sırtlarına bağlı büyük sırt çantaları var mıydı?"
  
  "Bazıları yaptı."
  
  "TAMAM. Burada kal."
  
  Drake derin bir nefes aldı ve sinirlerini sakinleştirmeye çalıştı. Kanadalılar acele ederdi. Ben, babası sayesinde bu kötü darbeden kurtuldu ama Profesör'ün başı beladaydı. Kennedy'ye "Planları, bekleyen bisikletlerle buradan kaçmaktı" dedi ve sonra da çöpe atılmış odaya baktı. "Dahl'ı bulmamız lazım. Bir problemimiz var."
  
  "Sadece bir?"
  
  Drake müzede neden oldukları yıkımı inceledi. "Bu şey çok büyük bir patlama yaşadı."
  
  
  * * *
  
  
  Drake müzeyi hükümet personelinin ortasında bıraktı. Central Park'ın batı girişinde bir sahne yeri kuruyorlardı, Ben'in karşısındaki bankta oturduğunu fark ettiğinde kasıtlı olarak bunu görmezden geldi. Çocuk kontrolsüzce ağladı. Şimdi ne olacak? Kennedy yanındaki çim şerit boyunca koştu.
  
  Ben Karin, Ben'in gözleri Niagara Şelalesi kadar kalabalıktı. "Valkyrie'lerle arasının nasıl olduğunu sormak için ona e-posta gönderdim ve yanıt olarak... bu MPEG'i aldım."
  
  Dizüstü bilgisayarını görebilecekleri şekilde çevirdi. Ekranda tekrar tekrar oynatılan küçük bir video dosyası belirdi. Klip yaklaşık otuz saniye sürdü.
  
  Siyah beyaz donmuş çerçeve, Ben'in kız kardeşi Karin'in iki iri yapılı, maskeli adamın kollarında gevşekçe asılı duran bulanık görüntülerini gösteriyordu. Alnında ve ağzında yalnızca kan olabilecek koyu lekeler vardı. Üçüncü adam, koyu bir Alman aksanıyla bağırarak yüzünü kameraya doğru kaldırdı.
  
  "Direndi küçük minx, ama emin ol önümüzdeki birkaç hafta içinde bunun ne kadar aptalca olduğunu ona öğreteceğiz!" Adam parmağını salladı, ağzından tükürük fışkırdı. "Onlara yardım etmeyi bırak küçük oğlum. Onlara saldırmayı bırakın... issss... Eğer bunu yaparsanız, onu sağ salim geri alacaksınız" - hoş olmayan bir kahkaha. "Az çok".
  
  Parça kendini tekrar etmeye başladı.
  
  Ben, "O ikinci bir Dan," diye gevezelik etti. "Kendi dövüş sanatları okulunu açmak istiyor. Kimsenin onu, ablamı, b-b-dövebileceğini düşünmüyordum."
  
  Genç arkadaşı yıkılırken Drake Ben'e sarıldı. Kennedy'nin fark ettiği ancak ona yönelik olmayan bakışları savaş alanında nefretle doluydu.
  
  
  YİRMİ
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Dünyaca ünlü moda tasarımcısı, multimilyoner ve 24 saat açık meşhur Chateau-La Verein partisinin sahibi Abel Frey, Madison Square Garden'da sahne arkasında oturdu ve yardakçılarının gerçekte bedava yüklenen parazitler gibi ortalıkta dolaşmasını izledi.
  
  Gündönümü veya dinlenme dönemlerinde, dünyaca ünlü modellerden aydınlatma ekiplerine ve güvenlik personeline kadar herkesi Alplerdeki geniş evinin sınırları içinde sağladı, partiler haftalarca durmadı. Ancak tur ilerledikçe ve Frey'in adı ön plana çıktıkça telaşlandılar, endişelendiler ve onun her isteğini yerine getirdiler.
  
  Sahne şekilleniyordu. Kedi koşusunun yarısı tamamlandı. Aydınlatma tasarımcısı, karşılıklı saygıya dayalı bir sihirli plan bulmak için The Garden ekibiyle birlikte çalıştı: iki saatlik gösteri için senkronize bir aydınlatma ve ses programı.
  
  Frey bundan nefret etmeyi ve piçleri terletip yeniden başlamayı amaçlıyordu.
  
  Süpermodeller soyunmanın çeşitli aşamalarında ileri geri yürüdüler. Bir defilenin sahne arkası, sahne defilesinin tam tersiydi -daha fazlasına değil, daha az malzemeye ihtiyacınız vardı- ve bu modeller -en azından La Vereina'da onunla birlikte yaşayanlar- onun her şeyi daha önce gördüğünü biliyordu.
  
  Teşhirciliği teşvik etti. Aslına bakılırsa bunu kendisi talep etti. Korku onları, bu vahşileri dizginledi. Korku, açgözlülük ve oburluk ve sıradan erkek ve kadınları güç ve zenginliğe sahip olanlara zincirleyen diğer tüm harika ortak günahlar - Victoria's Secret şeker satıcılarından Doğu Avrupa buz heykellerine ve diğer şanslı hizmetkarlarına kadar - her biri sızlanıyor kan emiciler.
  
  Frey, Milo'nun evlilik bedenlerine girdiğini gördü. Modellerin zalim kaba adamdan nasıl uzak durduğunu gördüm. Onların bariz hikâyesine içten içe gülümsedim.
  
  Milo mutlu görünmüyordu. "Orada!" Frey'in derme çatma mobil ofisine doğru başını salladı.
  
  Yalnız kaldıklarında Frey'in yüzü sertleşti. "Ne oldu?"
  
  "Ne olmadı? Helikopteri kaybettik. İki adamla birlikte oradan gıcırdayarak çıktım. SWAT'ları, SGG'leri, o piç Drake'i ve başka bir kaltağı vardı. Dışarısı cehennem gibiydi dostum. Milo'nun Amerikan tonlamaları Frey'in daha kültürlü kulaklarını tam anlamıyla acıtıyor. Canavar ona az önce "adam" adını vermişti.
  
  "Kıymık?"
  
  "O eyersiz fahişeye kapıldım, Miles." Milo sırıttı.
  
  "Kanadalılar anladı mı?" Frey öfkeyle sandalyesinin kollarını kavradı ve sandalyelerin çarpık olmasına neden oldu.
  
  Milo bunu fark etmemiş gibi yaparak içindeki endişeyi açığa vurdu. Frey'in bencilliği göğsünü kabarttı. "Lanet olası işe yaramaz piçler!" O kadar yüksek sesle bağırdı ki Milo irkildi. "Sizi işe yaramaz piçler bir grup kahrolası atlıya karşı kaybettiniz!"
  
  Frey'in dudaklarından tükürük uçtu ve onları ayıran masaya sıçradı. "Bu anı ne kadar zamandır beklediğimi biliyor musun? Bu zaman? Peki sen?"
  
  Kendini kontrol edemeyerek Amerikan komandosunun suratına vurdu. Milo başını keskin bir şekilde çevirdi ve yanakları kızardı ama başka bir tepki vermedi.
  
  Frey kendisini sarmak için üstün bir sakinlik kozası zorladı. "Hayatım," dedi, yalnızca soylu erkeklerin gösterebileceğini bildiği en büyük çabayla, "bu Mezarı aramaya adadım - hayır, adadım... bu Tanrıların Mezarı. Onları parça parça kaleme taşıyacağım. Elini kapıya doğru sallayarak, "Ben hükümdarım" dedi, "ve bu aptalların hükümdarını kastetmiyorum. Sırf bir fikrim var diye en kısa güvenlik korumamı becerebilecek beş süper model bulabilirim. İyi bir adamın savaş alanımda ölümüne dövüşmesini sağlayabilirim ama bu beni bir hükümdar yapmaz. Anladın?"
  
  Frey'in sesi entelektüel üstünlüğü yansıtıyordu. Milo başını salladı ama gözleri boştu. Frey bunu aptallık olarak algıladı. İçini çekti.
  
  "Peki, benim için başka neyin var?"
  
  "Bu". Milo ayağa kalktı ve birkaç saniye boyunca Frey'in dizüstü bilgisayarının klavyesine dokundu. Ulusal Tarih Müzesi yakınındaki bölgeye odaklanan bir canlı yayın ortaya çıktı.
  
  "Televizyon ekibi gibi davranan insanlarımız var. Gözleri Drake'teydi; bir kadın ve bir oğlan çocuğu, Ben Blake. Bu aynı zamanda SPECIAL'i ve SGG'nin geri kalanını da bırakıyor ve bakın, buna inanıyorum," ekrana hafifçe vurarak arkasında istenmeyen ter lekeleri ve Tanrı bilir başka neler bıraktı, "bu SAS ekibi."
  
  "İnanıyorsun..." dedi Frey. "Bana artık çok ırklı bir yarışın elimizde olduğunu mu söylemeye çalışıyorsun? Ve artık en büyük kaynaklara sahip değiliz." İçini çekti. "Şu ana kadar bize yardımcı olduğu söylenemez."
  
  Milo patronuyla gizli bir gülümseme paylaştı. "Öyle olduğunu biliyorsun."
  
  "Evet. Kız arkadaşın. O bizim en iyi varlığımız ve zamanı yaklaşıyor. Umalım kime rapor vereceğini hatırlıyordur."
  
  Milo büyük bir anlayışla, "Onun hatırlayacağı daha çok parayla ilgili" dedi.
  
  Frey'in gözleri parladı ve gözlerinde çapkın bir parıltı belirdi. "Hm. Bunu unutmayacağım."
  
  "Ayrıca Ben Blake'in kız kardeşi de var. Görünüşe göre vahşi bir kedi."
  
  "İyi. Onu Kale'ye gönder. Yakında oraya döneceğiz." Bir ara verdi. "Bekle... Bekle... O kadın Drake'le birlikte. O kim?"
  
  Milo yüzünü inceledi ve omuz silkti. "Hiçbir fikrim yok".
  
  "Öğreneceğiz!"
  
  Milo televizyon ekibini aradı ve "Drake'in kadınının yüz tanıma yazılımını kullanın" diye homurdandı.
  
  Dört dakikalık saygı duruşunun ardından yanıt geldi. Frey'e "Kennedy Moore" dedi. "New York Polisi"
  
  "Evet. Evet, sefahati asla unutmam. Kenara çekil Milo. İzin verin çalışayım."
  
  Frey başlığı Google'da arattı ve birkaç bağlantıyı takip etti. On dakikadan az bir sürede her şeyi biliyordu ve gülümsemesi genişledi, daha da sapkınlaştı. Harika bir fikrin tohumları ergenlikten sonra zihninde büyüdü.
  
  Piyadeye "Kennedy Moore," diye açıklama yapmaktan kendini alamadı, "New York'un en iyilerinden biriydi. Şu anda zorunlu izinde. Kirli polisi tutukladı ve hapse gönderdi. Onun mahkûmiyeti, mahkûm edilmesine yardım ettiği bazı kişilerin serbest bırakılmasına yol açtı, bu da kırık delil zinciriyle alakalı bir şey." Frey durakladı. "Nasıl bir geri ülke böyle bir sistemi uygular, Milo?"
  
  "ABD," Eşkiyası ondan ne beklendiğini biliyordu.
  
  "Harika bir avukat, burada söylendiği gibi "Kuzey Amerika tarihindeki en kötü seri katil" olan Thomas Caleb adında bir adamın serbest bırakılmasını sağladı. Benim benim. Çok iğrenç bir şey. Dinlemek!
  
  'Caleb kurbanının gözlerini açıyor, bir zımba kullanarak göz kapağına ve alnına klips atıyor, ardından canlı böcekleri boğazlarına sokuyor, onları boğulana kadar çiğnemeye ve yutmaya zorluyor.' Frey, Milo'ya geniş gözlerle baktı. "Biraz McDonald's'ta yemek yemeye benziyor diyebilirim."
  
  Milo gülümsemedi. "O masumların katilidir" dedi. "Komedi cinayetle iyi gitmez."
  
  Frey ona gülümsedi. "Masumları öldürdün değil mi?"
  
  "Sadece işimi yaparken. Ben bir askerim."
  
  "Hmm, bu ince bir çizgi, değil mi? Önemli değil. Şimdiki çalışmaya dönelim. Bu Caleb serbest bırakıldığından beri iki masumu daha öldürdü. Etik doktrinin ve bir dizi ahlaki değerin net bir sonucu olduğunu söyleyebilirim, değil mi Milo? Her halükarda, bu Caleb artık ortadan kayboldu."
  
  Milo'nun kafası dizüstü bilgisayarın ekranına, Kennedy Moore'a doğru hızla ilerledi. "İki tane daha?"
  
  Frey şimdi güldü. "Ha, ha. Bunu anlamayacak kadar aptal değilsin, değil mi? Onun acısını hayal edin. Onun acısını bir düşünün!"
  
  Milo yakaladı ve kendine rağmen, günün ilk avını parçalayan bir kutup ayısı gibi dişlerini gösterdi.
  
  "Bir planım var". Frey keyifle kıkırdadı. "Ah kahretsin... Bir planım var."
  
  
  YİRMİ BİR
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Mobil karargah kaos içindeydi. Drake, Kennedy ve Ben, Thorsten Dahl'ı ve öfkeli Özel Kuvvetler komutanını merdivenlerden yukarıya ve kargaşayı geçtikten sonra takip ettiler. Metal barakanın ucundaki oyuğun sağladığı göreceli sessizlikte durmadan önce iki bölmeden geçtiler.
  
  Özel kuvvetler komutanı öfkeyle silahını fırlatıp attı. "Lanet bir çağrı aldık ve on beş dakika sonra adamlarımdan üçü öldü! Ne...?"
  
  "Sadece üç?" Dahl sordu. "Altısını kaybettik. Saygı, zaman ayırmamızı gerektirir..."
  
  SWAT görevlisi "Saygının canı cehenneme," çok öfkeliydi. "Benim bölgeme izinsiz giriyorsun, seni İngiliz pislik. Siz de kahrolası teröristler kadar kötüsünüz!"
  
  Drake elini kaldırdı. "Aslında ben bir İngiliz pisliğiyim. Bu salak İsveçli."
  
  Amerikalı şaşkın görünüyordu. Drake, Ben'in omuzlarını daha sıkı tuttu. Adamın titrediğini hissetti. Özel kuvvetlerdeki görevliye "Yardım ettik" dedi. "Yardım ettiler. Daha kötüsü olabilirdi."
  
  Ve sonra, kader ironik çekicini indirirken, karargaha yağan mermilerin şok edici sesi duyuldu. Herkes yere düştü. Doğu duvarından metalik bir ses yansıdı. Çatışma bitmeden özel kuvvetler komutanı ayağa kalktı. "Kurşun geçirmez" dedi biraz utançla.
  
  "Gitmemiz lazım," Drake Kennedy'yi aradı ama bulamadı.
  
  "Ateş hattında?" dedi özel kuvvetlerdeki adam. "Sen de kimsin?"
  
  Drake, "Beni endişelendiren şirket ya da kurşunlar değil" dedi. "Bu, yakında takip edilebilecek roket güdümlü bir el bombası."
  
  İhtiyat tahliyeyi emretti. Drake tam zamanında dışarı çıktı ve siyah beyazlıların kurşunların geldiği yöne doğru çığlıklar atarak koştuğunu gördü.
  
  Kennedy'yi bulmak için tekrar etrafına baktı ama sanki ortadan kaybolmuş gibiydi.
  
  Sonra birdenbire aralarında yeni bir yüz belirdi. Üç yıldızlı amblemine bakılırsa, Büro Şefi, sanki bu yeterli değilmiş gibi, yanından geçip giden, bir polis komiserinin nadir bulunan beş yıldızını taşıyan bir adamdı. Drake konuşmaları gereken adamın bu olduğunu hemen anladı. Polis komiserleri terörle mücadelede görev aldı.
  
  Özel kuvvetler komutanının telsizi bağırdı: "Her şey yolunda. Çatıda uzaktan kumandalı bir silah var. Bu bir kırmızı ringa balığıdır."
  
  "Piçler!" Drake, Kanadalıların ve Almanların mahkumlarıyla birlikte giderek daha da ileri gittiklerini düşünüyordu.
  
  Thorsten Dahl yeni gelen kişiye seslendi. "Gerçekten Devlet Bakanımla konuşmalısınız."
  
  Komiser, "İş bitti" dedi. "Buradan çıkıyorsun."
  
  "Hayır, bekle," diye başladı Drake, Ben'in ileri atılmasını fiziksel olarak engelleyerek. "Anlamıyorsun...."
  
  "Hayır, hayır" dedi komiser sıkılı dişlerinin arasından. "Bilmiyorum. Yani buradan ayrılıp Washington DC'ye gidiyorsun. Capitol Hill sizden bir parça istiyor ve umarım bunu büyük parçalar halinde alırlar. "
  
  
  * * *
  
  
  Uçuş doksan dakika sürdü. Drake, Kennedy'nin gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasından endişe ediyordu, ta ki tam uçak kalkmak üzereyken yeniden ortaya çıkana kadar.
  
  Koridordan nefes nefese koşarak geldi.
  
  Drake, "Seni kaybettiğimizi sanıyordum" dedi. Muazzam bir rahatlama hissetti ama bunu kaygısız tutmaya çalıştı.
  
  Kennedy cevap vermedi. Bunun yerine sohbetten uzakta, pencere kenarındaki koltuğa oturdu. Drake araştırmak için ayağa kalktı ama yüzü kaymaktaşı kadar beyaz olduğundan ondan uzaklaşınca durdu.
  
  O neredeydi ve orada ne oldu?
  
  Uçuş sırasında hiçbir arama veya e-postaya izin verilmedi. Televizyon yok. Sessizce uçtular; birkaç gardiyan müdahale etmeden onları izliyordu.
  
  Drake bunun onun üzerinden akmasına izin verebilirdi. SAS eğitimi saatler, günler ve aylarca beklemeyi gerektiriyordu. Hazırlanması için. Gözlem için. Onun için bir saat bir milisaniyede uçup gidebilir. Bir noktada onlara küçük plastik şişelerde alkol ikram edildi ve Drake bir an tereddüt etti.
  
  Viski parlıyordu, kehribar rengi bir felaket muskasıydı; Alison gittiğinde, işler zorlaştığında tercih ettiği silahtı. Acıyı, çaresizliği hatırladı ama yine de bakışları onun üzerinde kaldı.
  
  "Burada değil, teşekkürler." Ben metresini gönderecek kadar uyanıktı. "Biz Mountain Dew adamlarıyız. Getir onu."
  
  Hatta Ben bir inek gibi davranarak Drake'i bu durumdan çıkarmaya bile çalıştı. Koridora doğru eğildi ve sunucunun sallanarak yerine dönmesini izledi. "Amerikalı kardeşlerimizin jargonuyla konuşursak, bu konunun içine girerdim!"
  
  Ev sahibesi şaşkınlıkla ona baktığında yüzü kırmızıya döndü. Bir saniye sonra "Burası Hooters havası değil bebeğim" dedi.
  
  Ben tekrar sandalyesine çöktü. "Saçmalık".
  
  Drake başını salladı. "Sağlığın dostum. Sürekli aşağılanman, hiçbir zaman senin yaşında olmadığımı mutlu bir şekilde hatırlatıyor."
  
  "Saçmalık".
  
  "Cidden... teşekkür ederim."
  
  "Merak etme".
  
  "Ve Karin, o iyi olacak. Söz veriyorum."
  
  "Buna nasıl söz verebilirsin Matt?"
  
  Drake durakladı. İfade edilen şey, bir askerin net muhakemesi değil, onun ihtiyacı olanlara yardım etmeye yönelik doğuştan gelen bağlılığıydı.
  
  "Ona henüz zarar veremezler" dedi. "Ve çok yakında hayal edebileceğinizden daha fazla yardıma sahip olacağız."
  
  "Ona zarar vermeyeceklerini nereden biliyorsun?"
  
  Drake içini çekti. "Tamam, tamam, bu bilinçli bir tahmin. Ölmesini isteselerdi onu hemen öldürürlerdi, değil mi? Şımartmak yok. Ama yapmadılar. Bu yüzden..."
  
  "Evet?"
  
  "Almanların ona bir şey için ihtiyacı var. Onu hayatta tutacaklar." Drake, onu ayrı bir sorgulamaya veya daha geleneksel bir sorgulamaya, her olaya hükmetmeyi seven diktatör benzeri bir patrona götürebileceklerini biliyordu. Yıllar geçtikçe Drake bu tür bir zorbaya aşık oldu. Otoriterlikleri her zaman iyi adamlara ikinci bir şans verdi.
  
  Ben zorla gülümsemeye çalıştı. Drake uçağın alçalmaya başladığını hissetti ve gerçekleri kafasında gözden geçirmeye başladı. Küçük ekibi dağılırken öne çıkıp onları daha da fazla korumak zorunda kaldı.
  
  
  * * *
  
  
  Uçaktan ayrıldıktan iki dakika sonra Drake, Ben, Kennedy ve Dahl birkaç kapıdan geçirildi, sessiz bir yürüyen merdivenden yukarıya, kalın mavi panellerle kaplı lüks bir koridordan aşağıya ve son olarak Drake'in düşünceli bir şekilde arkasından kilitlendiğini fark ettiği ağır bir kapıya götürüldü. onlara.
  
  Kendilerini birinci sınıf, birinci sınıf bir salonda buldular, kendileri ve sekiz kişi dışında boştu: beş silahlı muhafız ve üç takım elbiseli - iki kadın ve bir yaşlı adam.
  
  Adam öne çıktı. "Jonathan Gates," dedi sessizce. "Savunma Bakanı."
  
  Drake ani bir panik dalgası hissetti. Tanrım, bu adam çok güçlüydü, başkanlık sıralamasında belki beşinci ya da altıncıydı. İçini çekti ve muhafızların ilerleyen hareketlerini fark ederek öne doğru bir adım attı, sonra kollarını iki yana açtı.
  
  "Bütün arkadaşlar burada" dedi. "En azından... öyle düşünüyorum."
  
  "Haklı olduğuna inanıyorum." Savunma Bakanı öne çıkıp elini uzattı. "Zamandan tasarruf etmek için zaten günceldim. Amerika Birleşik Devletleri yardım etmeye istekli ve muktedirdir. Bu yardımı... kolaylaştırmak... için buradayım.''
  
  Kadınlardan biri herkese içki ikram etti. Siyah saçları, delici bir bakışı vardı ve ellili yaşlarının ortasındaydı; devlet sırlarını gizleyecek kadar kalın endişe çizgileri ve gardiyanlardan rahatsızlığını dile getiren gardiyanları görmezden gelme tarzı vardı.
  
  İçecekler buzları biraz eritti. Drake ve Ben, Gates'in yanında durup diyet içeceklerini yudumluyorlardı. Kennedy pencereye doğru yürüdü, şarabını döndürdü ve taksi yapan uçaklara baktı, görünüşe göre düşüncelere dalmıştı. Thorsten Dahl, Evian'ın yanında rahat bir koltuğa çöktü; vücut dili tehditkar olmayacak şekilde seçilmişti.
  
  "Kız kardeşim," diye konuştu Ben. "Ona yardım edebilirmisin?"
  
  "CIA Interpol'le temasa geçti ama henüz Almanlara dair bir ipucu yok." Bir süre sonra Ben'in sıkıntısını ve bir Kongre üyesine ulaşmak için harcadığı çabayı fark eden sekreter şunu ekledi: "Deniyoruz oğlum. Onları bulacağız."
  
  "Annem ve babam henüz bilmiyor." Ben istemsizce cep telefonuna baktı. "Ama uzun sürmeyecek-"
  
  Şimdi başka bir kadın öne çıktı - neşeli, kendine güvenen, çok daha genç bir birey, her bakımdan gelecekteki eski Bayan Dışişleri Bakanı'nı anımsatıyor, gerçek bir yırtıcı ya da Drake'in kendi kendine söylediği gibi Alicia Miles'ın politik bir versiyonu.
  
  "Ülkem gerçekçi olmaktan başka bir şey değil Bay Dahl, Bay Drake. Bu konuda çok geride olduğumuzu biliyoruz ve risklerin ne olduğunu biliyoruz. SAS ekibiniz operasyon için onaylandı. SGG'de de var. Yardıma hazır bir Delta ekibimiz var. Sadece sayıları topla..." Parmaklarını oynattı. "Koordinatlar".
  
  "Ya Profesör Parnevik?" Dahl ilk kez konuştu. "Kanadalılardan ne haber?"
  
  Sekreter biraz sert bir tavırla, "Gerekçeler yayınlanıyor," dedi. "Bu diplomatik bir durum..."
  
  "HAYIR!" Drake bağırdı, sonra sakinleşmek için nefes verdi. "Hayır efendim. Bu yanlış bir yaklaşımdır. Bu şey... ne?... üç gün önce mi fırlatıldı? Burada zaman her şeydir, özellikle de şimdi. Önümüzdeki birkaç gün," dedi, "kazanacağımız veya kaybedeceğimiz gün."
  
  Bakan Gates ona şaşkın bir bakış attı. "İçinde hâlâ bir miktar askerin olduğunu duydum Drake. Ama bu tepkiden dolayı değil."
  
  Drake omuz silkti, "Uygun olduğunda asker ve sivil arasında geçiş yaparım." "Eski bir asker olmanın faydaları."
  
  "Evet. Eğer kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaksa arama izinlerinin bir faydası olmaz. Colby Taylor, çalışanlarının çoğuyla birlikte Kanada'daki malikanesinden kayboldu. Tahminimce bunu uzun zamandır planlıyordu ve önceden belirlenmiş bazı beklenmedik durumlara geçti. Esasen, o şebekenin dışında."
  
  Drake gözlerini kapattı. "İyi bir haber var mı?"
  
  Genç bir kadın konuştu. "Pekala, araştırmanıza yardımcı olmak için size Kongre Kütüphanesi'nin tüm kaynaklarını sunuyoruz." Gözleri parladı. "Dünyanın en büyük kütüphanesi. Otuz iki milyon kitap. Nadir baskılar. Ve Dünya Dijital Kütüphanesi."
  
  Ben ona sanki Prenses Leia kostüm yarışmasına katılmayı kabul etmiş gibi baktı. "Bütün kaynaklar mı? Yani teorik olarak hangi Alman'ın İskandinav mitolojisine takıntılı olduğunu bulabilir misiniz? Odin ve Tanrıların bu mezarı hakkında metinler bulabilirsiniz. İnternette olmayan şeyler mi?"
  
  Kadın, "Sadece bir düğmeye dokunarak bunu yapabilirsin" dedi. "Ve bunu başaramazsak çok eski kütüphanecilerimiz var."
  
  Ben'in gözleri Matt'e bakarken umutla parladı. "Bizi oraya götür."
  
  
  * * *
  
  
  Kongre Kütüphanesi Pazar sabahının çok erken saatlerinde onlara açıktı. Işıklar açık, personelin ilgisi ve dünyanın en büyük kütüphanesi kesinlikle etkiledi. İlk başta mekanın mimarisi ve hissi Drake'e bir müzeyi hatırlattı, ancak sıra sıra kitaplıklara ve dairesel okuma balkonlarına baktığında, çok geçmeden kadim bilginin saygılı atmosferini hissetti ve ruh hali çevresine uyacak şekilde değişti.
  
  Drake koridorlarda dolaşarak biraz zaman geçirirken Ben de araştırmaya dalmak için hiç vakit kaybetmedi. Balkona gizlice girdi, dizüstü bilgisayarını yükledi ve İsveçli özel kuvvetler komutanını kahve ve kurabiye bulması için görevlendirdi.
  
  Drake etrafta dolaşırken, "Güzel bir yer," dedi. "Nicolas Cage'in her an ortaya çıkabileceğini düşünüyorum."
  
  Ben burnunun kemerini sıktı. "Nereden başlayacağımı bilmiyorum" diye itiraf etti. "Kafam bir ahır, dostum."
  
  Thorsten Dahl balkonu çevreleyen parmaklıklara hafifçe vurdu. "Bildiklerinizle başlayın," dedi o çalışkan Oxford ses tonuyla. "Bir efsaneyle başlayın."
  
  "Sağ. Aslında bu şiiri biliyoruz. Tanrıların mezarına saygısızlık eden kişinin Dünya'ya cehennem ateşi getireceğini hemen hemen söylüyor. Ve bu kelimenin tam anlamıyla ateştir. Gezegenimiz yanacak. Ayrıca bu efsanenin, diğer Tanrılar hakkında yazılan diğer efsanelerle benzersiz tarihsel paralelliklere sahip olduğunu da biliyoruz."
  
  "Bilmediğimiz şey," dedi Dahl, "neden? Veya nasıl?"
  
  "Ateş," dedi Drake sertçe. "Adam az önce bunu söyledi."
  
  Ben gözlerini kapattı. Dahl gergin bir gülümsemeyle Drake'e döndü. "Buna beyin fırtınası deniyor" dedi. "Gerçekleri analiz etmek çoğu zaman gerçeğin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bir felaketin nasıl meydana geldiğini kastetmiştim. Lütfen ya yardım edin ya da gidin."
  
  Drake kahvesini yudumladı ve sessiz kaldı. Bu adamların ikisi de insanlarını kaybetti ve yeri hak ettiler. Korkuluklara doğru yürüdü ve arkasına baktı, gözleri yuvarlak odayı taradı, personelin ve Amerikalı ajanların pozisyonlarını fark etti. Kennedy iki kat aşağıda oturuyordu, kendi bilgisayarlarından izole edilmiş bir halde öfkeyle dizüstü bilgisayarına dokunuyordu... ne? diye düşündü Drake. Suç? Korku? Depresyon? Her şeyi biliyordu ve vaaz vermeye başlamayacaktı.
  
  "Efsane" dedi Ben, "Odin'in mezarına yapılacak bir saygısızlıkta ateş nehirlerinin akmaya başlayacağını gösteriyor. Bunun da buradaki diğer her şey kadar önemli olduğunu söyleyebilirim."
  
  Son anıları yüzeye çıkınca Drake kaşlarını çattı. Ateş nehirleri mi? Gördü.
  
  Ama nerede?
  
  "Neden öyle söyledin?" O sordu. "Ateş Nehirleri mi?"
  
  "Bilmiyorum. Belki de 'cehennem alevleniyor', 'son yaklaştı' demekten yorulduğumdandır. Kendimi bir Hollywood filminin fragmanı gibi hissediyorum."
  
  "Yani sen ateş nehirlerinin peşinden mi gittin?" Dahl kaşını kaldırdı. "Lav gibi mi?"
  
  "Hayır, bekle," Drake parmaklarını şıklattı. "Evet! Süper volkan! İzlanda'da... değil mi?" Onaylamak için İsveçliye baktı.
  
  "Bakın, İskandinav olmam öyle olduğum anlamına gelmez"
  
  "Evet". O anda Savunma Bakan Yardımcı Yardımcısı yakındaki bir kitaplığın arkasından belirdi. "İzlanda'nın güneydoğu tarafında. Bütün dünya bunu biliyor. Yeni hükümet araştırmasını okuduktan sonra bunun yedinci mevcut süper yanardağ olduğunu düşünüyorum."
  
  Ben, "En ünlüsü Yellowstone Parkı'nda" dedi.
  
  "Peki Süper Yanardağ böyle bir tehdit oluşturuyor mu?" Drake sordu. "Yoksa bu da başka bir Hollywood efsanesi mi?"
  
  Hem Ben hem de sekreter yardımcısı başlarını salladılar. Yardımcı, "'Türlerin yok olması' terimi bu bağlamda aşırı değildir" dedi. "Araştırmalar bize, daha önceki iki süpervolkanik patlamanın, gezegenimizde şimdiye kadar meydana gelen en büyük iki kitlesel yok oluş olayıyla örtüştüğünü söylüyor. İkincisi elbette dinozorlar."
  
  "Ne kadar tesadüf?" Drake sordu.
  
  "O kadar yakın ki, bir kez olsa şaşırırsınız. Ama iki kez mi? Haydi..."
  
  "Saçmalık".
  
  Ben ellerini havaya kaldırdı. "Bakın, burada yoldan sapıyoruz. İhtiyacımız olan şey Odin'e saçmalık yüklemek." Ekrandaki birkaç başlığın altını çizdi. "Bu, bu ve vay be, kesinlikle bu. Voluspa - Odin'in Kahin'le yaptığı görüşmelerden bahsettiği yer."
  
  "Ziyaretler mi?" Drake yüzünü buruşturdu. "Viking pornosu, öyle mi?"
  
  Asistan Ben'in üzerine eğilip birkaç tuşa bastı, bir şifre girdi ve bir satır yazdı. Pantolon takımı Kennedy'nin takımının tam tersiydi, figürünü gizlemek yerine vurgulamak için zevkli bir şekilde tasarlanmıştı. Ben'in gözleri büyüdü, sorunları bir anlığına unutuldu.
  
  Drake, "Yeteneğin boşa harcandığını" söyledi.
  
  Asistan ayağa kalkarken Ben ona orta parmağını verdi. Şans eseri onu görmedi. "Beş dakika içinde yanınıza getirilecekler" dedi.
  
  "Teşekkürler bayan." Drake tereddüt etti. "Üzgünüm, adınızı bilmiyorum."
  
  "Bana Hayden deyin" dedi.
  
  Birkaç dakika sonra kitaplar Ben'in yanına yerleştirildi ve o da hemen Voluspa adlı kitabı seçti.Sayfaları ele geçirilmiş bir adam gibi çevirdi; kan kokan bir hayvan gibi. Dahl başka bir cildi seçti, Drake - üçüncü cildi. Hayden, Ben'in yanına oturup metni onunla birlikte inceledi.
  
  Ve sonra Ben bağırdı "Eureka! Buldum!" Eksik bağlantı. Bu Heidi! Lanet Heidi! Bu kitap, "Odin'in en sevdiği kahin Heidi'nin yolculuklarını" takip ediyor ve alıntı yapıyorum.
  
  "Çocuk kitaplarındaki gibi mi?" Dahl'ın okul günlerini hatırladığı belliydi.
  
  Drake'in kafası karışmış görünüyordu. "A? Ben daha çok Heidi Klum tipi bir adamım."
  
  "Evet, bir çocuk kitabı! Heidi efsanesinin ve seyahatlerinin öyküsünün yıllar içinde bir İskandinav destanından bir İskandinav efsanesine dönüştüğüne inanıyorum ve daha sonra İsviçreli bir yazar bu hikayeyi bir çocuk kitabının temeli olarak kullanmaya karar verdi."
  
  "Peki, ne diyor?" Drake kalbinin daha hızlı attığını hissetti.
  
  Ben bir süre okudu. "Ah, bu çok şey anlatıyor," diye aceleyle devam etti. "Bu her şeyi gayet iyi anlatıyor."
  
  
  YİRMİ İKİ
  
  
  
  WASHİNGTON DC
  
  
  Kennedy Moore oturdu, bilgisayar ekranına baktı, hiçbir şey görmedi ve hayatı baş parmağınızın altında ezdiğinizde bunun aslında bir usta tarafından yönlendirilen bir tenis topundan başka bir şey olmadığını düşünüyordu. Küçük bir geri dönüş kaderinizi değiştirdi, beklenmedik bir dönüş sizi kendi kendinizi yok etme sarmalına sürükledi, ardından birkaç gün süren hızlı tempolu aksiyon sizi oyuna geri getirdi.
  
  New York'a giderken kendini enerjik hissediyordu, müze çılgınlığından sonra daha da iyi. Kendinden memnundu, hatta Matt Drake'ten de biraz memnundu.
  
  Ne kadar sapkın, dedi kendi kendine. Ama zaten birisi bir zamanlar büyük zorluklardan büyük ilerlemelerin geldiğini söylememiş miydi? Bunun gibi bir şey.
  
  Profesör daha sonra kaçırıldı. Ben Blake'in kız kardeşi kaçırıldı. Ve Kennedy kararlı bir şekilde bu mobil karargâha doğru yürüdü, başı dimdik ve bir kez daha tamamen oyuna dalmıştı, düşünceleri kafa karışıklığını anlamlandırmaya odaklanmıştı.
  
  Sonra merdivenlerden yukarı çıkmaya başladığında Lipkind kalabalığın arasından belirdi ve onu aniden durdurdu.
  
  "Kaptan?"
  
  "Merhaba Moore. Konuşmamız gerek ".
  
  Kennedy karargâha doğru "İçeri gelin," dedi, "yardımınıza ihtiyacımız var."
  
  "Ah, ah. HAYIR. Bunun nedeni müze değil Moore. Kruvazör o tarafta."
  
  Kalabalığın içinden geçti, gergin sırtı şimdi ona sessiz bir suçlama gibi bakıyordu. Kennedy yetişmek için acele etmek zorunda kaldı.
  
  "Ne... ne oldu kaptan?"
  
  "Alın."
  
  Kruvazör ikisi dışında boştu. Sokak gürültüsü azaldı, dışarıda dünyayı sarsan olaylar artık partiye giden bir sosyetenin erdeminden daha uzakta kilitlendi.
  
  Kennedy, Lipkind'le yüzleşmek için koltuğunda yarı döndü. "Bana söyleme...lütfen bana söyleme..." Boğazındaki bir yumru, Lipkind'in sert ifadesini kaybetmesine ve kelimeler dudaklarından çıkmadan önce ona her şeyi anlatmasına neden oldu.
  
  Ama düştüler ve her kelime onun zaten kararmış ruhunda bir damla zehirdi.
  
  "Caleb yine saldırdı. Bir ay gecikme yaşadık ve dün öğleden sonra bir telefon aldık. Kız... ah... Nevada'dan gelen kız," sesi kısıldı. "Kasabada yeni. Öğrenci."
  
  "HAYIR. Lütfen..."
  
  "Herhangi bir fare saçmalığı duymadan önce bilmeni istedim."
  
  "HAYIR".
  
  "Özür dilerim Moore."
  
  "Geri gelmek istiyorum. Bırak geri döneyim, Lipkind. Girmeme izin ver. "
  
  "Üzgünüm".
  
  "Sana yardım edebilirim. Bu benim işim. Benim hayatım."
  
  Lipkind alt dudağını ısırıyordu, bu da kesin bir stres işaretiydi. "Henüz değil. İstesem de yetkililer onaylamaz. Biliyorsun."
  
  "Yapmalımıyım? Ne zamandan beri politikacıların düşüncelerini öğrenebiliyorum? Politikadaki herkes bir piçtir Lipkind ve ne zamandan beri doğru olanı yapmaya başladılar? "
  
  "Beni yakaladın," Lipkind'in homurtusu kalbini ele verdi. "Ama emirler, dedikleri gibi, emirdir. Ve benimki değişmedi.
  
  "Lipkind, bu... beni mahvediyor."
  
  Kuru bir şekilde yutkundu. "Ona zaman ver. Geri gelecekmisin".
  
  "Umurumda olan ben değilim, kahretsin! Bunlar onun lanet olası kurbanları! Aileleri!
  
  "Ben de öyle düşünüyorum Moore. Güven bana."
  
  Bir süre sonra "Nerede?" diye sordu. Yapabildiği, isteyebildiği, düşünebildiği tek şey buydu.
  
  "Moore. Burada herhangi bir kefaret ödemenize gerek kalmayacak. Bu psikopatın kahrolası bir psikopat olması senin suçun değil.
  
  "Nerede?" - Diye sordum.
  
  Lipkind neye ihtiyacı olduğunu biliyordu ve ona yeri söyledi.
  
  
  * * *
  
  
  Açık inşaat alanı. Ground Zero'nun üç blok güneyinde. Geliştiricinin adı Silke Holdings.
  
  Kennedy yirmi dakika içinde olay yerini buldu, açık binanın dördüncü katındaki dalgalanan bandı fark etti ve bir taksi gönderdi. Binanın önünde durup ruhsuz gözlerle baktı. Mekan terk edilmişti (hala aktif bir suç mahalli), ancak Cumartesi günü geç saatlerdi ve olay 24 saatten fazla zaman önce meydana geldi.
  
  Kennedy enkazı tekmeledi, ardından inşaat alanına doğru yürüdü. Binanın yan tarafındaki açık beton merdivenden dördüncü kata çıktı ve beton bir levhanın üzerine çıktı.
  
  Güçlü bir rüzgar bol bluzunu çekiştiriyordu. Eğer saçları güçlü bir kurdeleyle geriye taranmamış olsaydı, ele geçirilmiş bir şey gibi etrafa saçılırdı. Önünde New York'un üç manzarası açıldı ve başının dönmesine neden oldu; tüm hayatı boyunca yaşadığı ama tuhaf bir şekilde ancak şimdi hatırladığı bir durum.
  
  Yine de Dünya Ağacı Yggdrasil'e tırmandı.
  
  O zaman baş dönmesi yok.
  
  Ona Odin vakasını ve özellikle Matt Drake'i hatırlattı. Buna, ona geri dönmek istiyordu ama cesaretinin olduğundan emin değildi.
  
  Moloz yığınlarından ve müteahhit aletlerinden kaçınarak tozlu döşeme üzerinde ilerlemeye cesaret etti. Rüzgar kollarını ve pantolonunu çekiştirerek fazla malzeme nedeniyle şişmelerine neden oldu. Lipkind'in cesedin yerini tarif ettiği yerden çok uzakta durmadı. Popüler televizyonun aksine, cesetler tebeşirle işaretlenmiyor; fotoğrafları çekiliyor, ardından çeşitli sabit noktalardan tam konumları ölçülüyor.
  
  Her iki durumda da, orada olması gerekiyordu. Eğilin, dizlerinizin üzerine çökün, gözlerinizi kapatın ve dua edin.
  
  Ve hepsi hızla geri döndü. Şeytanın gökten düşmesi gibi. Bir baş meleğin yaratılışı gibi her şey aklından geçti. Chuck Walker'ın bir ton kirli parayı cebine attığını gördüğü an. Hakimin suçunu ilan eden tokmağının sesi. İş arkadaşlarının ölü bakışları, arabasının kaputuna iliştirilmiş, dairesinin kapısına iliştirilmiş dolabında belirmeye başlayan müstehcen çizimler.
  
  Seri katilden aldığı ve yardımlarından dolayı kendisine teşekkür ettiği mektup.
  
  Thomas Caleb'in işlenmesine yardım ettiği başka bir cinayetten dolayı tövbe etmesi gerekiyordu.
  
  Ölenlerden ve yas tutanlardan af dilemesi gerekiyordu.
  
  
  YİRMİÜÇ
  
  
  
  WASHİNGTON DC
  
  
  Ben heyecanını bastırarak, "Bu şey Britney'den daha açıklayıcı," dedi. "Burada diyor ki: 'Dünya Ağacı'ndayken Volva, Odin'e onun birçok sırrını bildiğini açıklıyor. Bilgi peşinde Yggdrasil'de kendini feda ettiğini. Aynı amaçla dokuz gün dokuz gece oruç tuttuğunu. Ona, gözlerinin nerede saklandığını bildiğini ve daha fazla bilgi karşılığında onları nasıl başkasına verdiğini söyler."
  
  "Bir Bilge Olan," diye sözünü kesti Dahl. "Parnevik kendisinin her zaman tüm Tanrıların en bilgesi olarak kabul edildiğini söyledi."
  
  Drake mırıldandı, "Sırlarını bir kadına söylemek asla akıllıca değildir."
  
  Ben gözlerini ona çevirdi. "Odin, çarmıhtaki İsa gibi böğrünü delen bir mızrakla dokuz gün dokuz gece Dünya Ağacı'nda oruç tuttu. Heidi, hezeyan halinde Odin'in ona arkadaşlarının nerede saklandığını söylediğini söylüyor. Peki kalkanı nerede saklanmıştı? Ve mızrağının orada kalması gerektiğini. Ve ondan arkadaşlarını -Parçalarını- dağıtmasını ve cesedini mezara koymasını istedi."
  
  Ben, gözleri iri iri açılmış halde Drake'e sırıttı. "Efsanevi klitoris arayışımı henüz tamamlamamış olabilirim dostum ama buradaki işim tamamlandı."
  
  Ben daha sonra nerede olduğunu ve yanında duran kadını hatırladı. Burnunun köprüsünü tuttu. "Lanet olsun ve saçmalık."
  
  Dahl gözünü bile kırpmadı. "Bildiğim kadarıyla - ve bu yalnızca Parnevik'in dersi sırasında dinleme zahmetine girdiğim şeyler için geçerli - Volvalar, Mısır firavunları gibi her zaman, yanında birçok değerli şeyin bulunduğu en zengin mezarlara gömülürdü. Atlar, arabalar, uzak diyarlardan gelen hediyeler."
  
  Hayden sırıtışını saklıyormuş gibi görünüyordu. "Eğer tüm hikayenizi mantıksal olarak takip edersek Bay Blake, o zaman Heidi'nin sözde yolculuklarının aslında Odin'in tüm parçalarının nereye dağıldığının veya saklandığının bir açıklaması olduğuna inanıyorum."
  
  "Beni ara... Ben. Evet Ben. Ve evet haklısın. Kesinlikle."
  
  Drake arkadaşının dışarı çıkmasına yardım etti. "Artık bunun bir önemi yok. Valkyrieler dışında tüm parçalar bulundu ve..." durakladı.
  
  "Gözler." dedi Ben gergin bir gülümsemeyle. "Gözleri bulabilirsek bunu durdurabilir ve Karin için pazarlık kozları alabiliriz."
  
  Drake, Dahl ve Hayden sessiz kaldılar. Drake sonunda şöyle dedi: "Valkyrieler de orada bir yerlerde olmalı, Blakey. Nerede bulunduklarını bulabilir misin? Eski bir gazete haberi falan olmalı."
  
  Araştırmasına dalmış olan Ben hâlâ, "Heidi, Ragnarok efsanesini ortaya attı," diye düşünüyordu. "Odin onu Ragnarok'ta ölmeden önce eğitmiş olmalı."
  
  Drake başını salladı ve Dahl ile Hayden'ı kenara gönderdi. "Valkyrieler" dedi onlara. "Tamamen bilgi eksikliğini ve dolayısıyla olası suç boyutunu hatırlıyor musunuz? Interpol'ün CIA ile işbirliği yapıp ona bir şans vermesi ihtimali var mı?"
  
  Hayden, "Şimdi gidip izin vereceğim" dedi. "Ben de bilişim uzmanlarımızın Almanlara karşı yürüttüğü soruşturmaya devam edeceğim. Küçük tatlı dostunun neredeyse söylediği gibi, elektronik izler bizi onlara götürmeli."
  
  "Sevimli?" Drake ona gülümsedi. "O bundan daha fazlası. Kendinizi fotoğrafçılığa bırakın. Grupta vokalist. Bir aile babası ve..." omuz silkti, "evet... arkadaşım."
  
  Yaklaştı, "İstediği zaman fotoğrafımı çekebilir" dedi ve hafifçe güldü ve uzaklaştı. Drake hem şaşkın hem de hoş bir sürprizle onu takip etti. Onun hakkında yanılmıştı. Tanrım, onu okumak Kennedy'den daha zordu.
  
  Drake insanları okuma yeteneğiyle övünüyordu. Kaydı mı? Yıllar süren kamu hizmeti onu yumuşatmış mıydı?
  
  Kulağına bir ses geldi ve kalbinin atmasına neden oldu. "Bu nedir?" - Diye sordum.
  
  Kennedy!
  
  "Bok!" Sıçradı ve havadaki küçük atlayışını, uzuvlarının her zamanki esnemesi gibi gizlemeye çalıştı.
  
  New York polisi bunu bir kitap gibi okudu. "SAS'ın hiçbir zaman düşman topraklarında pusuya düşürülmediğini duydum. Sanırım hiçbir zaman bu takımın bir parçası olmadın, ha?"
  
  "Ne nedir?" Ben dalgın bir şekilde sordu ve sorusunu yanıtladı.
  
  "Bu?" Kennedy öne doğru eğildi ve monitörün yan tarafına hafifçe vurarak elyazmasındaki semboller karmaşası arasında gizlenmiş küçük bir simgeyi işaret etti.
  
  Ben kaşlarını çattı. "Bilmiyorum. Resimdeki simgeye benziyor."
  
  Kennedy doğrulduğunda saçları bağlarından kurtuldu ve omuzlarına düştü. Drake, onların sırtının küçük kısmına doğru akmasını izledi.
  
  "Vay. Bu çok fazla saç."
  
  "Yapabilirsin, ucube."
  
  Ben resim simgesine çift tıkladı. Ekran metne döndü, kalın başlığı dikkatinizi çekti. Odin ve Kahin, Ragnarok sırasında sıraya girdi. Ve bunun altında birkaç eski açıklayıcı metin satırı var.
  
  1795 yılında Lorenzo Bacche tarafından yapılan ve 1934 yılında John Dillinger'ın özel koleksiyonundan ele geçirilen bu tablonun, daha eski bir resme dayandığına inanılıyor ve İskandinav tanrısı Odin'in yoldaşlarını, Odin'in öldüğü yerde özel bir düzende düzenlenmiş olarak gösteriyor. - Ragnarok'un efsanevi savaş alanı. Sevgili Kahini buna bakar ve ağlar.
  
  Ben tek kelime etmeden tekrar tuşuna bastı ve resim önlerinde belirdi.
  
  "Tanrım!" Ben mırıldandı. "İyi iş."
  
  Kennedy şöyle dedi: "Bu, parçaların nasıl düzenleneceğine dair bir plan."
  
  
  YİRMİDÖRT
  
  
  
  WASHİNGTON DC
  
  
  "Birkaç kopya çıkaralım." Her zaman dikkatli olan Drake, telefonuyla birkaç kısa fotoğraf çekti. Ben ona her zaman iyi, çalışan bir kamerayı el altında bulundurmayı öğretti ve bu beklenmedik bir para kaybıydı. "Artık ihtiyacımız olan tek şey Valkyrieler, Gözler ve Ragnarok haritası." Aniden durdu, bir hatıra kırıntısıyla diken diken oldu.
  
  Ben, "Ne?" diye sordu.
  
  "Emin değil. Saçmalık. Hafıza. Belki son birkaç günde gördüğümüz bir şeydir ama o kadar çok şey gördük ki, konuyu daraltamam."
  
  Dahl, "Pekala, Drake," dedi. Belki de haklıydın. Belki de modern Dillinger'ın kendine ait ilginç bir özel koleksiyonu vardır."
  
  "Buraya bakın," Ben okumaya devam etti. "Burada bu tablonun benzersiz olduğu yazıyor, bu 1960'ların başına kadar fark edilmemiş, sonrasında İskandinav mitolojisi üzerine bir sergiye dahil edilmiş ve kısa bir dünya turuna gönderilmiş. Bundan sonra ilginin azalması nedeniyle tablo bir müze kasasına kilitlendi ve... yani unutuldu. Bu güne kadar".
  
  "İyi iş, yanımıza bir polis getirdik." Drake, Kennedy'nin özgüvenini artırmaya çalıştı ama hâlâ New York'tan sonra aklının nerede olduğundan emin değildi.
  
  Kennedy saçını geriye doğru bağlamaya başladı ama sonra tereddüt etti. Bir süre sonra sanki onları tuzağa düşürmeye çalışıyormuş gibi ellerini ceplerine koydu. Drake onun omzuna hafifçe vurdu. "Peki, gidip bu tabloyu alıp buraya getirmeye ne dersin? Fotoğrafta göremediğimiz bir şeyler olabilir. Eski dostum Dahl ve ben sanat koleksiyonculuğunun karanlık tarafına bakacağız. Biraz ağaçları sallayın." Durdu ve sırıttı. "Daha fazla ağaç."
  
  Kennedy uzaklaşmadan önce inledi.
  
  Dahl ona kısılmış gözlerle baktı. "Bu yüzden. Nereden başlamalıyız?
  
  Drake, "Valkyrielerle başlayacağız" dedi. "Dost munchkinimiz bize bunların nerede ve ne zaman bulunduğunu söylediğinde, onların izini sürmeye çalışabiliriz."
  
  "Dedektiflik işi?" Dahl sordu. "Ama az önce en iyi dedektifimizi gönderdin."
  
  "Şu anda zihinsel olarak değil, fiziksel olarak dikkatini dağıtmaya ihtiyacı var. Oldukça perişan bir halde."
  
  Ben konuştu. "İyi tahmin Matt. Valkyrieler, diğer büyük hazinelerin yanı sıra, 1945 yılında İsveç'te Viking kahini Volva'nın mezarında keşfedildi."
  
  "Heidi'nin mezarı mı?" Drake şansını denedi.
  
  "Bu olmak zorunda. Parçalardan birini saklamanın çok iyi bir yolu. Öldükten sonra kölelerinizden bunu sizinle birlikte gömmelerini isteyin."
  
  "Bu makaleyi başka bir bilgisayara aktarın." Drake ve Dahl yan yana oturuyorlardı, tuhaf görünüyorlardı.
  
  Drake saatin hâlâ işlediğini biliyordu. Karin için. Parnevik için. Düşmanları ve tüm dünya için. Makineye öfkeyle vurdu, müzenin arşivlerini karıştırdı ve Valkyrielerin envanterden ne zaman kaybolduğunu bulmaya çalıştı.
  
  "Birinin içeriden çalıştığından mı şüpheleniyorsun?" Dahl nereye gittiğini hemen anladı.
  
  "En iyi tahmin, az maaş alan bir müze güvenlik görevlisi ya da kapana kısılmış bir küratör... buna benzer bir şey. Valkyrieler muhtemelen kasaya indirilene kadar bekleyecekler ve sonra onları sessizce göndereceklerdi. Yıllarca kimse bunun farkına varmadı, hatta."
  
  "Ya da soygun," diye omuz silkti Dahl. "Tanrım, dostum, bunu çözmek için altmış yıldan fazla zamanımız var." Kütüphaneye girdiklerinden beri taktığı alyansa tekrar dokundu. Drake bir anlığına durdu. "Eş?"
  
  "Ve çocuklar".
  
  "Onları özlüyor musun?"
  
  "Her saniye".
  
  "İyi. Belki de sandığım kadar aptal değilsindir."
  
  "Siktir git, Drake."
  
  "Daha çok buna benziyor. Ben herhangi bir soygun görmüyorum. Ama buraya bakın; Valkyrieler 1991'de İsveç Miras Vakfı'nın halkla ilişkiler kampanyasının bir parçası olarak turneye çıktı. 1992'ye gelindiğinde Müze'nin kataloğunda yoktular. Bu sana ne anlatıyor?"
  
  Dahl dudaklarını büzdü. "Turla bağlantısı olan birinin onları çalmaya mı karar verdiğini?"
  
  "Ya da... onları turda izleyen biri karar verdi!"
  
  "Tamam, bu daha muhtemel." Dahl'ın başı salladı. "Peki tur nereye gitti?" Parmakları ekrana dört kez dokundu. "İngiltere. NEW YORK. Hawaii. Avustralya."
  
  Drake alaycı bir tavırla, "Bu gerçekten konuyu daraltıyor," dedi. "Saçmalık".
  
  "Hayır, bekle" diye bağırdı Dahl. "Bu doğru. Valkyrie'nin kaçırılması sorunsuz bir şekilde ilerlemeliydi, değil mi? İyi planlanmış, iyi uygulanmış. İdeal. Hala bir suça karışmanın kokusunu taşıyor."
  
  "Biraz daha akıllı olsaydın..."
  
  "Dinleyin! 90'ların başında Sırp mafyası pençelerini İsveç'in göbeğine kazmaya başladı. Gaspla ilgili suçlar on yıldan kısa bir süre içinde iki katına çıktı ve şu anda ülke genelinde faaliyet gösteren düzinelerce organize çete var. Bazıları kendilerine Bandido diyor. Cehennem Melekleri gibi diğerleri ise yalnızca motorcu çeteleridir."
  
  "Sırp mafyasının Valkyrieleri olduğunu mu söylüyorsun?"
  
  "HAYIR. Onları çalıp para karşılığında satmayı planladıklarını söylüyorum. Bunu başarabilecek bağlantıları olan tek kişiler onlar. Bu insanlar sadece gasp değil, her şeyi yapıyorlar. Uluslararası kaçakçılık bunların ötesinde olamaz."
  
  "TAMAM. Peki bunları kime sattıklarını nasıl öğreneceğiz?"
  
  Dahl telefonunu aldı. "Bunu yapmıyoruz. Ancak üst düzey elebaşlarından en az üçü şu anda Oslo yakınlarındaki parmaklıklar ardında." Bir arama yapmak için uzaklaştı.
  
  Drake gözlerini ovuşturdu ve arkasına yaslandı. Saate baktığında saatin neredeyse sabah 6 olduğunu görünce şok oldu.En son ne zaman uyumuşlardı? Hayden döndüğünde etrafına baktı.
  
  Güzel savunma bakanı yardımcısı depresyonda görünüyordu. "Üzgünüm beyler. Almanların şansı yaver gitmedi."
  
  Ben'in başı hızla döndü ve gerginlik ortaya çıktı. "Hiç kimse?"
  
  "Henüz değil. Gerçekten üzgünüm."
  
  "Ama nasıl? Bu adam bir yerlerde olmalı." Gözleri yaşlarla doldu ve onları Drake'e sabitledi. "Değil mi?"
  
  "Evet dostum, doğru. İnan bana, onu bulacağız." Arkadaşını ayı gibi kucakladı, gözleri Hayden'a bir ilerleme kaydetmesi için yalvarıyordu. Yorkshire aksanı parlayarak, "Bir ara verip güzel bir kahvaltı yapmalıyız" dedi.
  
  Hayden sanki az önce Japonca konuşmuş gibi ona bakarak başını salladı.
  
  
  YİRMİ BEŞ
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles, multimilyarder Colby Taylor'ı, sahip olduğu birçok daireden birinin geniş katında otururken izledi; bu daire Las Vegas Bulvarı'nın yirmi iki kat yukarısındaydı. Bir duvar tamamen camdandı ve Bellagio çeşmelerinin ve Eyfel Kulesi'nin altın ışıklarının muhteşem manzarasını sunuyordu.
  
  Colby Taylor ikinci kez düşünmedi. Kendini, iki saat boyunca dikkatle parçalarını bir araya getirmeye çalıştığı son eseri The Wolves of Odin'e kaptırmıştı. Alicia ona doğru yürüdü, çıplak olana kadar kıyafetlerini birer birer çıkardı ve sonra gözleri onunkilerle aynı hizaya gelene kadar, yerden bir ayağı yukarıda olana kadar dört ayak üzerine çöktü.
  
  Güç ve tehlike onu tahrik eden iki şeydi. Olağanüstü megaloman Colby Taylor'ın gücü ve Vegas'lı o büyük, güçlü kabadayı erkek arkadaşı Milo'nun onu gerçekten sevdiğini bilmenin yarattığı tehlike.
  
  "Bir ara verecek misin patron?" diye sordu nefes nefese. "Ben eyersizim. Ek masraf yok."
  
  Taylor ona tepeden tırnağa baktı. "Alicia," dedi cüzdanından on dolar çıkararak. "Ödeme yaparsam seni daha çok tahrik edeceğini ikimiz de biliyoruz." Arkasında bir pozisyon almadan önce banknotu dişlerinin arasına bastırdı.
  
  Alicia, neredeyse salyaları akacak şekilde başını kaldırdı ve önünde uzanan Strip'in parlak ışıklarına hayranlıkla baktı. "Acele etme. Eğer yapabilirsen."
  
  "Parnevik'le işler nasıl gidiyor?" Taylor sorusunu homurdanarak ifade etti.
  
  Alicia bozuk İngilizcesiyle, "İşin biter bitmez," diye yanıtladı. "Onu ikiye böleceğim."
  
  "Bilgi güçtür, Miles. Biz... onların ne bildiğini bilmeliyiz. ... Bir mızrak. Tüm kalan. Şu anda biz öndeyiz. Ama Valkyrieler ve Gözler... gerçek ödüllerdir."
  
  Alicia bunu görmezden geldi. Uğultu. Homurtu. Takıntı. İki şey için yaşıyordu; tehlike ve para. İstediği her şeyi alabilecek yeteneğe ve çekiciliğe sahipti ve bunu her gün bir saniye bile düşünmeden ya da pişmanlık duymadan yapıyordu. SAS'taki günleri sadece eğitimdi. Afganistan ve Lübnan'daki görevleri basit bir ev ödeviydi.
  
  Bu onun oyunuydu, kendi kendine yetme aracıydı. Bu sefer Colby Taylor ve ordusuyla eğlenceliydi ama Almanlar yakında daha büyük bir maaş teklif edecekti; gerçek güç Colby Taylor'ı değil, Abel Frey'i temsil ediyordu. Buna, her daim sevgi dolu Milo'nun yakınlarda olması tehlikesi de eklenince, ufkunda muhteşem havai fişeklerden başka bir şey göremedi.
  
  Strip'in etrafına baktı, o yanıp sönen ışıkların ve büyük kumarhanelerin mutlak gücünü fark etti ve Colby Taylor'ın sunduğu küçük eğlenceden yararlanırken, bir yandan da Matt Drake'i ve onu birlikte gördüğü kadını düşünüyordu.
  
  
  * * *
  
  
  Dairenin misafir yatak odasına girdi ve Profesör Roland Parnevik'i aynen bıraktığı gibi yatağa bağlanmış, yayılmış halde buldu. Taylor'ın bacaklarının arasındaki ateş hâlâ yanarken ve yanaklarındaki kızarıklıkla Geronimo'ya bağırdı! ve yatağın üzerine atlayıp yaşlı adamın yanına indi.
  
  Dizlerinin üzerine sıçradı ve gümüş koli bandını dudaklarından çıkardı. "Bizi duydunuz değil mi Profesör? Tabii ki sen yaptın." Bakışları kasıklarına takıldı. "Orada hâlâ biraz hayat var mı, ihtiyar? Yardıma ihtiyaç var mı?"
  
  Deli gibi güldü ve yataktan atladı. Profesörün korkmuş gözleri onun güce aç olan her hareketini takip ediyor, egosunu alevlendiriyor ve onu daha da vahşi tezahürlere sevk ediyordu. Dans etti, döndü, utandı.
  
  Ama sonunda yaşlı adamın göğsüne oturdu, ağır nefes almasını sağladı ve bir gül makası salladı.
  
  "Parmaklarını kesmenin zamanı geldi," dedi neşeyle. "Seksimden zevk aldığım kadar işkencemden de zevk alıyorum, santim santim. Ve ne kadar uzun sürerse o kadar iyi. Cidden dostum, sadece kan ve kargaşa için buradayım."
  
  "Ne... ne bilmek istiyorsun...?" Parnevik'in İsveç aksanı korku doluydu.
  
  "Bana Matt Drake'ten ve ona yardım eden fahişeden bahset."
  
  "Drake'i mi? Ben... anlamıyorum... istemiyor musun - Odin?"
  
  "Bütün bu Norveç saçmalıkları umurumda değil. Tüm bunların yarattığı saf çılgın heyecan nedeniyle bu işin içindeyim." Gül makasını hızla burnunun ucuna yaklaştırdı.
  
  "Hımm... Drake'in - SAS olduğunu duydum. O da bu işe tesadüfen karıştı."
  
  Alicia buz gibi bir dalganın üzerini kapladığını hissetti. Dikkatlice Parnevik'in vücuduna tırmandı, iki bıçağı da burnunun çevresine yerleştirdi ve bir kan damlaması görünene kadar sıktı.
  
  "Oyalandığını hissediyorum, ihtiyar."
  
  "HAYIR! HAYIR! Lütfen!" Şimdi aksanı o kadar kalındı ve burnunun üzerindeki baskı nedeniyle çarpıktı, kelimeleri zorlukla seçebiliyordu. Kıkırdadı. "The Muppets'taki şef gibi konuşuyorsun." Blah blah blah, blah blah blah, falan filan."
  
  "Karısı onu terk etti. SAS'ı suçla!" - Parnevik ağzından kaçırdı ve dehşet içinde gözlerini devirdi. "Arkadaşının bize yardım eden bir kız kardeşi var! Kadın, New Yorklu bir polis memuru olan Kennedy Moore'dur. Bir seri katili serbest bıraktı!
  
  Alicia öfkeyle bıçaklarını hareket ettirdi. "Daha iyi. Çok daha iyi profesör. Başka ne?"
  
  "O... o... şey... Tatilde. Zorunlu tatil yok. Görüyorsunuz ya, seri katil, yine öldürdü."
  
  "Tanrım, Prof, beni tahrik etmeye başlıyorsun."
  
  "Lütfen. Drake'in iyi bir insan olduğunu söyleyebilirim!"
  
  Alicia gül kesicilerini çıkardı. "Eh, kesinlikle bunu yaşıyor. Ama onunla SRT'de karşılaştım, seninle değil. O piçi neyin rahatsız ettiğini biliyorum."
  
  Bir çığlık ve çarpma sesi duyuldu ve ardından Colby Taylor kapıdan kafasını uzattı. "Miles! Az önce İsveç hükümetindeki müttefikimizden bir telefon aldım. Valkyrielerin nerede olduğunu buldular. Acele etmeliyiz. Şimdi!"
  
  Alicia gül kesicileri aldı ve yaşlı adamın parmağının ucunu kesti.
  
  Sırf yapabildiği için.
  
  O çığlık atıp kıvranırken, kadın onun sırtına bindi ve ona iğnesiz bir şırınga olan jet enjektörü sapladı ve derisinin hemen altına küçük bir sensör yerleştirdi.
  
  Alicia, B Planı'nın asker eğitiminin hâlâ aynı düzeyde olduğunu düşündü.
  
  
  YİRMİ ALTI
  
  
  
  WASHİNGTON DC
  
  
  Thorsten Dahl'ın cep telefonu çaldığında Drake'in ağzı yaban mersinli kekle doluydu. Beklentiyle dinleyerek kahvesini taze kahveyle yıkadı.
  
  "Evet, Devlet Bakanı." Bu sürprizin ardından Dahl'ın konuşmasının geri kalanı ağır geçti; bir dizi 'görüyorum', açıklamalar ve saygılı bir sessizlik. Drake'e biraz uğursuz gelen 'Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağım efendim' cümlesiyle bitiyordu.
  
  "Kuyu?" - Diye sordum.
  
  "Hükümetim bu Sırp pisliklerden birine yardım karşılığında hapis cezasında indirim sözü vermek zorunda kaldı, ancak bunu doğruladık." Drake, Dahl'ın muhafazakar dış görünüşünün altında mutlu olmak isteyen bir adamın yattığını görebiliyordu.
  
  "Ve ne?"
  
  "Henüz değil. Herkesi bir araya toplayalım." Birkaç dakika sonra Ben dizüstü bilgisayar ekranından çekildi, Hayden dirseğinin birkaç santim uzağına tünedi ve Kennedy beklenti içinde Drake'in yanında duruyordu, uzun saçları hâlâ aşağıdaydı.
  
  Dahl nefes aldı. "Kısa versiyon şu: Doksanlardaki İsveç Sırp mafyasının lideri - şu anda gözaltında olan bir adam - iyi niyet göstergesi olarak Valkyrieleri Amerikalı meslektaşına verdi. Böylece Davor Babic, 1994 yılında Valkyrieleri aldı. 1999'da Davor, mafyanın lideri olarak istifa etti ve kontrolü oğlu Blanca'ya devretti; dünyada en çok sevdiği yere, hatta anavatanına emekli oldu."
  
  Dahl bir an durakladı. "Hawaii".
  
  
  YİRMİ YEDİ
  
  
  
  New York, ABD
  
  
  Abel Frey, en üst kattaki dairesinin penceresinden aşağıdaki kaldırımlarda koşuşturan milyonlarca minik karıncaya baktı. Ancak karıncalardan farklı olarak bu insanlar akılsızdı, amaçsızdı ve sefil hayatlarının ötesine bakabilecek hayal gücünden yoksundu. 'Başsız tavuklar' teriminin, tam da bu yükseklikte duran ve insanlıktan oluşan hayal kırıklığı yaratan lağım çukurunu inceleyen bir adam tarafından icat edildiğini öne sürdü.
  
  Frey uzun zamandır fantezilerini serbest bıraktı. Onun çok daha genç versiyonu, her şeyi yapabilmenin her şeyi sıkıcı hale getirdiğini fark etti. Yeni, daha çeşitli ve eğlenceli aktiviteler bulmanız gerekiyordu.
  
  Dolayısıyla savaş alanı. Bu nedenle moda işi, başlangıçta güzel kadınlara sahip olmanın bir yolu, daha sonra uluslararası bir kaçakçılık çetesinin paravanı ve şimdi de Tanrıların Mezarı'na olan ilgisini gizlemenin bir yolu.
  
  Hayatının işi.
  
  Kalkan kusursuzdu, gerçek bir sanat eseriydi ve dışbükey yüzeyine oyulmuş şifreli haritaya ek olarak, yakın zamanda üst kenarı boyunca yazılı şifreli bir cümle keşfetmişti. En sevdiği arkeolog bunun üzerinde çok çalışıyordu. Ve en sevdiği bilim adamı yakın zamanda ortaya çıkan başka bir sürprizi çözmeye çalıştı: Kalkan ilginç bir malzemeden yapılmıştı; sıradan bir metalden değil, daha sağlam ama aynı zamanda inanılmaz derecede hafif bir şeyden. Frey, Odin'in sırrının ilk başta hayal ettiğinden çok daha fazlası olduğunu keşfettiğinde hem mutlu hem de hayal kırıklığına uğradı.
  
  Hayal kırıklığı onları incelemek için zamanının olmamasından kaynaklanıyordu. Özellikle de artık bu uluslararası yarışın bir parçası olduğuna göre. Herkesi La Veraine'e geri göndermeyi ve uygunsuz sosyete mensupları eğlenirken o ve seçilmiş birkaç kişi Tanrıların sırlarını analiz etmeyi ne kadar da isterdi.
  
  Daha sonra boş odaya gülümsedi. Analize her zaman birkaç değerli, zorlu dinlenme anının eşlik etmesi gerekiyordu. Belki birkaç erkek modeli bir arenada karşı karşıya getirebilir, onlara bir çıkış yolu sunabilirsiniz. Daha da iyisi, esirlerinden birkaçını birbirine düşürün. Onların cehaleti ve çaresizliği her zaman en iyi manzarayı sundu.
  
  E-postası pingleniyor. Ekranda yeni kız Karin Blake'in zincirlerle yatağında oturduğunu gösteren bir video belirdi.
  
  "Nihayet". Frey ona ilk kez baktı. Blake kadını, kendisini kaçırmak için gönderdiği üç paralı askerin her birini, oldukça acımasızca işaretlemişti. Çok akıllıydı, gerçek bir varlıktı ve La Vereina'daki küçük hapishanesinde Frey'in gelişini bekliyordu.
  
  Zevki için taze et. Masumun kanındandır onun sonsuz mutluluğu. Artık onun malıydı. Kısa kesilmiş sarı saçları, hoş kahkülleri ve bir çift iri gözleri vardı; ancak Frey, görüntünün kalitesi göz önüne alındığında rengin renginden emin olamıyordu. Güzel bir vücut - bir model gibi sıska değil; daha baştan çıkarıcı, şüphesiz ki daha adil cinsiyete hitap edecek.
  
  Onun dijitalleştirilmiş yüzüne dokundu. "Yakında evde olacaksın, küçük..."
  
  O anda kapı açıldı ve kaba bir Milo elinde cep telefonunu sallayarak içeri girdi. "Bu o" diye bağırdı. "Alicia!" Aptal yüzünde aptal bir sırıtış vardı.
  
  Frey duygularını sakladı. "Ya? Halo? Evet, söyle bana. New York'taki o son parça benim olmalıydı." İngiliz fahişesine zerre kadar güvenmiyordu.
  
  Onu dinledi, bir sonraki nereye gitmeleri gerektiğini açıklarken gülümsedi, İsveçliler ve arkadaşlarının yolda olduğunu duyunca kaşlarını çattı ve sonra, yakında iki Kanadalıyı da kucağına alacağına söz verdiğinde gülümsemeden edemedi. rakamlar.
  
  Daha sonra Kalkanın kenarlarındaki bu tuhaf yazıyı çözebilir ve diğer parçaların da aynı nadir malzemeden yapılıp yapılmadığını görebilirdi. O zaman üç taşı ve bir avantajı olacaktı.
  
  Milo'ya dikkatle bakarak, "En azından beceriklisin," dedi telefona. "Yakında tekrar buluştuğumuz zaman bu becerikliliğimi kullanmayı sabırsızlıkla bekliyorum." Bir İngiliz gülünü delmeyeli uzun zaman olmuştu.
  
  Milo'nun gözleri kız arkadaşıyla yeniden bir araya gelme düşüncesiyle parlarken Frey içten içe sırıttı. Alicia'nın cevabı hâlâ zihninde yankılanıyordu.
  
  Nasıl isterseniz efendim.
  
  
  YİRMİ SEKİZ
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  12 Eylül'de, Hawaii'nin üzerindeki öğle güneşi, ABD ordusunun imza paraşütü olan Denizanası paraşütlerinin karanlık yağmuru nedeniyle karardı. Benzersiz bir operasyonla Delta Komandoları, İsveçli SGG ve İngiliz SAS ve bir New York polisi tarafından kuşatılmış olarak adanın kuzey tarafındaki uzak bir sahile indi.
  
  Drake sahile doğru koşmaya başladı, kumlar inişini yumuşattı, paraşütünü bıraktı ve Kennedy'nin ilerleyişini kontrol etmek için hızla arkasını döndü. Birkaç Delta çocuğunun arasına düştü, tek dizinin üstüne çöktü ama çok geçmeden ayağa kalktı.
  
  Ben, görev için ABD'ye "danışman" olarak gönderilen Hayden'in yardımıyla araştırmasına devam ederken uçakta kalacaktı.
  
  Drake'in deneyimine göre, danışmanlar genellikle patronlarının daha eğitimli versiyonlarıydı; tabiri caizse koyun kılığına girmiş casuslardı.
  
  Otuz adet iyi eğitimli Özel Kuvvet askeri, sıcak Hawai güneşinde sahil boyunca koştuktan sonra ağaçların gölgelediği hafif bir yokuşa ulaştılar.
  
  Thorsten Dahl onları burada durdurdu. "Kuralları biliyorsun. Sessiz ve sağlam. Amaç bir depo odasıdır. İleri!"
  
  Sırp mafyasının eski liderinin malikanesinin azami güçle vurulması kararı alındı. Zaman fena halde onlara karşıydı; rakipleri de şimdiye kadar Valkyrielerin yerini biliyor olabilirdi ve bu yarışta üstünlük sağlamak hayati önem taşıyordu.
  
  Ve hükümdarlığı sırasında Davor Babic merhametli bir insan değildi.
  
  Yokuşu tırmandılar ve yolun karşısına geçerek doğruca Babich'in kişisel kapısına doğru koştular. Rüzgar bile onlara dokunmadı. Saldırı yapıldı ve bir dakikadan kısa bir süre içinde yüksek ferforje kapılar metal parçalara bölündü. Kapıdan geçerek bölgeye dağıldılar. Drake kalın bir palmiye ağacının arkasına saklandı ve devasa mermer basamaklara çıkan açık çimenliği inceledi. Tepelerinde Babich'in malikanesinin girişi vardı. Her iki tarafta da tuhaf heykeller ve Hawaii kültürünün hazineleri, hatta Paskalya Adası'ndan bir Moai heykelciği duruyordu.
  
  Henüz etkinlik yok.
  
  Sırp mafya emeklisi son derece özgüvenliydi.
  
  Yüzü yarı gizlenmiş SAS adamı Drake'in yanına kaydı.
  
  "Selamlar eski dostum. Güzel bir gün, değil mi? Doğrudan güneş ışığının lenslere çarpmasını seviyorum. Wells en iyi dileklerini iletiyor."
  
  "Nerede bu yaşlı aptal?" Drake gözlerini bahçeden ayırmadı.
  
  "Sizinle daha sonra iletişime geçeceğini söyledi. Ona biraz zaman borçlu olduğunla ilgili bir şey."
  
  "Pis yaşlı piç."
  
  "Mayıs kim?" - Kennedy'ye sordu. Saçlarını tekrar geriye taradı ve pantolonunun üzerine şekilsiz bir ordu üniforması giydi. Birkaç Glock'u vardı.
  
  Drake her zamanki gibi yanında özel amaçlı bıçağı dışında herhangi bir silah taşımamıştı.
  
  Yeni SAS görevlisi şöyle dedi: "Eski Drake Flame burada. Daha da önemlisi sen kimsin?"
  
  "Hadi beyler. Buna odaklanın. Sivillere yönelik tarihin en büyük saldırılarından birini başlatmak üzereyiz."
  
  "Sivil?" Kennedy kaşlarını çattı. "Eğer bu adam bir sivilse o zaman ben Claudia Schiffer'ın kıçıyım."
  
  Delta Ekibi zaten merdivenlerdeydi. Drake, başladıkları anda saklandığı yerden çıktı ve açık alanda koşmaya başladı. Yolun yarısına geldiğinde çığlıklar başladı.
  
  Merdivenlerin tepesinde çeşitli takım elbise, boxer şort ve kesik tişörtler giymiş figürler belirdi.
  
  Altı kısa atış yapıldı. Altı ceset merdivenlerden cansız bir şekilde düştü. Delta Takımı yarı yoldaydı. Drake basamakların sonuna ulaşıp, kavisli taş korkuluğun biraz daha koruma sağladığı sağa doğru sürünürken ilerideki bir yerden acil çığlıklar gelmeye başladı.
  
  Yüksek sesle bir silah sesi duyuldu, bu da sesin Sırplardan geldiği anlamına geliyordu. Drake, Kennedy'yi tekrar kontrol etmek için döndü ve yukarıya iki adım attı.
  
  Onların ötesinde, H şeklindeki binanın iki yarısı arasında bulunan konağın girişine küçük bir çakıl şeridi uzanıyordu. Silahlı adamlar açık kapılardan ve girişin her iki tarafındaki Fransız kapılarını çarparak çıktılar.
  
  Düzinelerce var.
  
  Şaşırırlar ama hızla yeniden toparlanırlar. Belki o kadar da kendini beğenmiş değildir. Drake neyin yaklaştığını gördü ve tuhaf bir heykel koleksiyonunun arasına sığındı. Sonunda Kennedy'yi Paskalya Adası'ndan gelen parçadan sürüklemek zorunda kaldı.
  
  Bir saniye sonra makineli tüfek ateşi duyuldu. Şaşıran muhafızlar her yöne kurşun perdeler kurdu. Birkaç kurşun heykele büyük bir gürültüyle isabet ederken Drake yüzüstü düştü.
  
  Muhafızlar ileri doğru koştu. Onlar, entelektüel yeteneklerinden çok, kaslı aptallıkları nedeniyle seçilmiş, kas gücüyle kiralanmışlardı. Delta oğlanlarının dikkatli ateş hattına doğru koştular ve kan akıntıları arasında kıvranarak düştüler.
  
  Arkalarında camlar kırıldı.
  
  Konağın pencerelerinden daha fazla silah sesi duyuldu. Şanssız Delta askeri boynuna bir kurşun yedi ve anında öldü.
  
  İki gardiyan heykellere çarptı, biri hafif yaralandı. Drake sessizce kılıcını çekti ve içlerinden birinin heykelin etrafından dolaşmasını bekledi.
  
  Yaralı Sırp'ın gördüğü son şey, Drake boğazını keserken kendi kanının fışkırmasıydı. Kennedy ikinci Sırp'a ateş etti, ıskaladı, sonra silahını kaldırırken saklanmak için daldı.
  
  Çekiç boşa çıktı.
  
  Kennedy ayağa kalktı. Silah boş olsa da olmasa da hâlâ öfkeli bir rakiple karşı karşıyaydı. Muhafız kaslarını esneterek çim biçme makinesini salladı.
  
  Kennedy menzil dışına çıktı, ardından momentumu onu açığa çıkarırken ileri atladı. Kasıklarına hızlı bir tekme ve ensesine gelen bir dirsek onu yere düşürdü. Bıçağı aniden elinde yuvarladı ve geniş bir yay çizerek kesti. Kennedy, uyuşmuş parmaklarını nefes borusuna sokmadan önce ölümcül ucun yanağından geçmesine yetecek kadar geri çekildi.
  
  Yumuşak kıkırdağın kırıldığını duydu, boğulmaya başladığını duydu.
  
  Arkasını döndü. Bitirmişti. Onun ölmesini izlemeye hiç niyeti yoktu.
  
  Drake durup izledi. "Fena değil".
  
  Belki artık bana bebek gibi davranmayı bırakırsın.
  
  "Yapmazdım..." Aniden durdu. Utancını cesur övünmelerle örttü. "Silahlı bir kadını izlemekten daha iyi bir şey olamaz."
  
  "Önemli değil." Kennedy, malikanenin başka bir yersiz özelliği olan totem direğinin arkasına sürünerek manzarayı inceledi.
  
  "Ayrı yollarımıza gidiyoruz" dedi ona. "Bir depo bulacaksınız. Geri döneceğim."
  
  Tereddütünü gizlemek için makul bir iş çıkardı. "Eminsin?"
  
  "Hey dostum, ben burada polisim, unuttun mu? Sen bir sivilsin. Söylenildiği gibi yap."
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Kennedy'nin sağa doğru emekleyerek malikanenin arka kısmına doğru ilerlemesini izledi; burada uydu gözetiminde bir helikopter pisti ve birkaç alçak bina görülüyordu. SAS ekibi zaten orada konuşlanmış durumdaydı ve tam o anda içeri sızmaları gerekiyordu.
  
  Bakışlarının onun vücudunda dolaştığını fark etti, beyni aniden giydiği kıyafetlerin kıçını göstermesini diliyordu.
  
  Şok onu sarstı. Alçakgönüllülük ve belirsizlik kafasındaki güçleri birleştirerek kendinden şüphe duyma girdabına neden oldu. Alison'ın gidişinden bu yana iki yıl geçti, yedi yüz günden fazla süren istikrarsızlık. Sürekli sarhoşluğun alışılmadık derinlikleri, ardından iflas ve ardından normal hayata yavaş, çok yavaş bir yükseliş.
  
  Henüz orada bile değiller. Yakınlarda hiçbir yer yok.
  
  Konuşan onun kırılganlığı mıydı?
  
  B planı.
  
  Elinizin altında çalışın. Askeri odağınızı geri kazanmaya çalışın ve kahrolası sivil meseleleri bir süreliğine geride bırakın. Her iki muhafızdan da silahları aldı ve çakıllı garaj yolunun kenarına gelinceye kadar heykellerin arasından sürünerek geçti. Üç farklı pencerede üç hedef tespit etti ve hızlı bir şekilde art arda üç el ateş etti.
  
  İki çığlık ve bir çığlık. Fena değil. Kalan kafa yerini bulmak için dışarı çıktığında, Drake onu kırmızı bir sise dönüştürdü.
  
  Daha sonra koştu ancak konağın hemen önünde dizlerinin üzerinde kayarak durdu ve başı kaba taşlara çarptı. Ona yetişmek için koşan Delta takımına baktı. Liderlerine başını salladı.
  
  "Başından sonuna kadar". Drake önce kapıya, sonra sağa doğru başını salladı. "Depo."
  
  İçeri girdiler, en son Drake, duvarın kıvrımına bastırarak. Geniş bir ferforje merdiven, malikanenin ikinci katına doğru spiral çizerek önlerine çıkıyordu.
  
  Duvar boyunca sürünürken, üst kattaki balkonda daha fazla Sırp belirdi. Delta ekibi bir anda kolay av haline geldi.
  
  Gidecek hiçbir yeri olmayan Drake dizlerinin üzerine çöktü ve ateş açtı.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy, konağın dış duvarını çevreleyen ağaç sınırına koştu ve daha hızlı hareket etmeye başladı. Göz açıp kapayıncaya kadar evin arka tarafına ulaştı ve yüzü olmayan SAS askeri onun önünde yüzüstü düştü.
  
  Bir tavşan gibi, tüfeğin namlusu karşısında hipnotize olmuş halde hareketsiz duruyordu. Aylardır ilk kez Thomas Caleb'e dair tüm düşünceler onu terk etti.
  
  "Saçmalık!"
  
  "Sorun değil," dedi sağ kulağının yanından bir ses. Soğuk bıçağı ondan sadece birkaç milimetre uzakta hissetti. "Bu Drake'in kuşu."
  
  Bu yorum onun korkusunu giderdi. "Drake'in kuşu mu? Ben gittim!"
  
  Adam gülümseyerek onun önüne geçti. "O halde başkanınıza göre Bayan Moore önemli değil. Kendimi doğru düzgün tanıtmayı tercih ederim ama şimdi ne yeri ne de zamanı. Bana Wells de.
  
  Kennedy bu ismi tanıdı ama İngiliz askerlerinden oluşan büyük bir ekip onun etrafında belirip iz bırakmaya başlayınca başka bir şey söylemedi. Babich'in mülkünün arka tarafı Hint taşlarıyla kaplı devasa bir verandadan, şezlonglar ve beyaz kulübelerle çevrili olimpik büyüklükte bir yüzme havuzundan ve dekorun geri kalanına uymayan birkaç bodur, çirkin binadan oluşuyordu. En büyük binanın yanında sivil helikopterle donatılmış dairesel bir helikopter pisti vardı.
  
  Yıllarca New York sokaklarında dolaştıktan sonra Kennedy, suçun gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak etmek zorunda kaldı. Bu adamlar ve Caleb bunun bedelini ödediler. Eğer Kennedy parayı cebine attığını görmeseydi Chuck Walker bunun bedelini öderdi.
  
  Şezlonglar doluydu. Birkaç yarı çıplak erkek ve kadın şimdi şok içinde duruyor, elbiselerine tutunuyor ve fazla eti kapatmaya çalışıyorlardı. Kennedy, bazı yaşlı erkeklerin su aygırı derisini kaldıramayacağını, çoğu genç kadının ise bunu yalnızca iki eliyle ve sola dönüşle yapabileceğini belirtti.
  
  Wells boğaz mikrofonuna sessizce, "Bu insanlar... onlara misafir diyelim... muhtemelen Sırp grubunun bir parçası değiller" dedi. Önde gelen üç adama, "Onları götürün," diye başını salladı. "Geri kalanınız bu binaların deniz tarafına doğru gidiyorsunuz."
  
  Grup dağılmaya başladıkça aynı anda birçok şey oldu. Helikopterin kanatları dönmeye başladı; motorlarının sesleri yakındakilerin çığlıklarını hemen bastırdı. Sonra, güçlü bir arabanın ani kükremesini, panjurlu bir kapının açılma sesine benzeyen derin bir gümbürtü takip etti. Çirkin binaların deniz tarafının arkasından beyaz bir metal şerit belirdi; son hızla hızlanan bir Audi R8.
  
  Verandaya ulaştığında öldürücü tonlarca kurşun vardı. Sersemlemiş SAS askerlerine çarptı ve onları havaya savurdu. Arkasında başka bir araba durdu, bu sefer siyah ve daha büyüktü.
  
  Helikopterin kanatları daha hızlı dönmeye ve motorları ulumaya başladı. Tüm makine sarsılarak kalkışa hazırlanıyordu.
  
  Şaşıran Kennedy, Welles'in emirler yağdırmasını yalnızca dinleyebildi. Kalan SAS askerleri ateş açınca irkildi.
  
  Bahçede kıyamet koptu.
  
  Askerler hız yapan Audi R8'e ateş açtı, kurşunlar aracın metal gövdesini deldi, çamurluk kaplamasını ve kapıları deldi. Araba evin köşesine doğru hızla ilerledi ve son dakikada keskin bir dönüş yaptı.
  
  Lastiklerinin altından minik roketler gibi çakıllar fırladı.
  
  Kurşun ön camı parçalayarak yok etti. Araba kelimenin tam anlamıyla uçuş ortasında öldü, sürücü ağır bir şekilde direksiyona çöktüğünde motoru durdu.
  
  Kennedy tabancasını kaldırarak ileri doğru koştu. "Hareket etmeyin!"
  
  Arabaya ulaşmadan önce sürücünün tek yolcusu olduğu belliydi.
  
  Yem.
  
  Helikopter yerden iki metre yüksekteydi ve yavaşça dönüyordu. SAS askeri bağırdı ama sesinde gerçek bir öfke yoktu. İkinci araba, dört kapılı siyah bir Cadillac, şimdi devasa havuz boyunca hızla ilerliyordu, lastikleri her yöne gelgit dalgaları saçıyordu. Pencereler karartılmıştı. İçeride kimin olduğunu tespit etmek mümkün değil.
  
  Üçüncü motor çalıştırıldı, şu anda görüş alanı dışında.
  
  Askerler Cadillac'a ateş açarak üç el ateş ederek lastiklere ve sürücüye zarar verdi. Savrulan otomobilin arka kısmı havuza çarptı. Wells ve diğer üç asker çığlık atarak ona doğru koştu. Kennedy gözlerini helikopterden ayırmadı ama Caddy gibi onun da pencereleri opaktı.
  
  Kennedy, bunların hepsinin ayrıntılı bir kaçış planının parçası olduğunu öne sürdü. Peki gerçek Davor Babic neredeydi?
  
  Helikopter daha da yükselmeye başladı. SAS sonunda uyarılardan bıktı ve arka rotora ateş etti. Canavar makine dönmeye başladı ve ardından el bombası fırlatıcısını hazırda tutan bir adam onun altında diz çöktü.
  
  Wells Caddy'ye ulaştı. İki el ateş edildi. Kennedy mikrofondan Babich'in hâlâ serbest olduğunu duydu. Şimdi üçüncü araba köşeyi döndü, motoru bir Formula 1 yarışçısı gibi kükreyerek geliyordu ama bu bir Bentley'di, büyük ve cesur, varlığı yolumdan çekilin diye bağırıyordu!
  
  Kennedy ağaçlara atladı. Birkaç asker onu takip etti. Wells döndü ve yan camlardan seken üç hızlı el ateş etti.
  
  Kurşun geçirmez cam!
  
  "Bu bir pislik!"
  
  Sözcükler helikopteri kurtarmak için saniyenin çok küçük bir bölümünde çok geç söylendi; el bombası serbest bırakıldı; patlayıcı yükü helikopterin altında patladı. Helikopter parçalara ayrıldı ve metal parçaları her yere saçıldı. Bükülmüş bir çelik parçası doğrudan havuza çarptı ve binlerce galon suyu muazzam bir güçle yerinden etti.
  
  Kennedy, canavar Bentley'in hızla yanından geçmesini bekledi ve ardından onu takip etmeye başladı. Hızlı sonuç ona, kaçan Sırp'ı yakalamanın tek şansının olduğunu söyledi.
  
  Wells de bunu aynı anda gördü ve harekete geçti. R8 tamamen yıpranmıştı ama Caddy hâlâ sağlamdı; tekerlekleri havuzun mermer basamaklarında sadece birkaç santim su altındaydı.
  
  Wells ve iki askeri Caddy'ye doğru koştu. Kennedy, görevi devralmaya kararlı bir şekilde sıkı bir takibe başladı. O anda sanki bir kasırga geçmiş gibi tuhaf bir hava tıslaması duyuldu ve aniden Babich'in evinin köşesi patladı.
  
  "Aman Tanrım!" Wells'in sakinliği bile bozulurken çamura düştü. Enkaz her yöne uçuşarak havuza ve verandaya yağdı. Kennedy sarsıldı. Başını kayalıklara doğru çevirdi.
  
  Siyah bir helikopter orada duruyordu ve açık kapısından el sallayan bir figür vardı.
  
  "Hoşuna gitti mi?"
  
  Wells başını kaldırdı. "Alicia Miles mı? Kutsal olan bunca şey adına ne yapıyorsun?"
  
  "Bu atışla minik taşaklarını bile parçalayabilirsin, seni yaşlı herif. Bana borçlusun. Helikopter Bentley'i kovalamak için dönmeden önce bir anlığına yükselirken Alicia güldü.
  
  Kanadalılar buradaydı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, arkasındaki duvar İsviçre peynirine dönüşmeden hemen önce öne doğru yuvarlandı. En az bir kurşun o kadar yakından uçtu ki, onun sonik vızıltısını duydu. Delta ekibinin çoğuyla aynı anda önden takla atarak balkonun altındaki platforma çıktı. Oraya vardığında yukarıya doğru nişan aldı ve ateş açtı.
  
  Beklendiği gibi balkon zemini nispeten zayıftı. Yukarıdaki ateş durdu ve çığlıklar başladı.
  
  Delta komutanı elini depolama tesisine doğru sola doğru salladı. Hızla güzelce döşenmiş ama boş iki odadan geçtiler. Komutan onlara, uydu gözetiminin biraz özel bir şey olduğu konusunda uyardığı gizli bir yer altı odasının yakınında durmalarını işaret etti.
  
  İçeriye sersemletici el bombaları atıldı ve ardından Amerikan askerleri, yönelim bozukluğu etkisini artırmak için çılgınca çığlıklar attı. Ancak yarım düzine Sırp muhafızla hemen göğüs göğüse çatışmaya girdiler. Drake içini çekti ve içeri girdi. Kaos ve karışıklık odayı baştan sona doldurdu. Gözlerini kırpıştırdı ve kendisini, ayıya sarılmak için öne atılmadan önce sırıtan ve geğiren dev bir muhafızla karşı karşıya buldu.
  
  Drake hızla kaçtı, böbreklere vurdu ve sert eliyle bir hançerle solar pleksus'a vurdu. İnsan-canavar kılını bile kıpırdatmadı.
  
  Sonra bar dövüşleriyle ilgili eski bir deyiş aklına geldi: Eğer rakibiniz ürkmeden pleksusa bir yumruk atarsa, o zaman koşmaya başlasanız iyi olur dostum, çünkü boynunuza kadar bok içindesiniz...
  
  Drake, hareketsiz düşmanının çevresinden dikkatle hareket ederek geri çekildi. Sırp iri yapılıydı, sağlam kaslarının üzerindeki tembel yağı ve on beş inçlik beton blokları parçalayabilecek kadar büyük bir alnı vardı. Adam kollarını iki yana açarak beceriksizce ileri doğru ilerledi. Bir kayma ve Drake ezilerek ölecek, üzüm gibi ezilecek ve ezilecekti. Hızla yan adım attı, sağa doğru yanıltıcı bir hareket yaptı ve üç hızlı vuruşla öne çıktı.
  
  Göz. Kulak. Boğaz.
  
  Üçü de birbirine bağlı. Sırp acı içinde gözlerini kapatırken Drake, bu brontosaurusun bile geniş bacaklarından düşmesine yetecek kadar ivme yaratan, riskli bir kukla atış yaparak uçan bir tekme attı.
  
  Adam dağın çökmesine benzer bir ses çıkararak yere çöktü. Resimler duvardan düştü. Geriye doğru sıçrayışından kaynaklanan kuvvet, kafasını güverteye çarptığında onu bilinçsizce yere düşürdü.
  
  Drake odanın daha da içine girme cesaretini gösterdi. Delta'dan iki kişi öldürüldü ama tüm Sırplar etkisiz hale getirildi. Doğu duvarının bir bölümü açıldı ve Amerikalıların çoğu açıklığın etrafında durdu ama şimdi korkuya küfrederek yavaş yavaş geri çekiliyorlardı.
  
  Drake aceleyle onlara katıldı, Delta askerinin paniğe kapılmasına neyin sebep olabileceğini hayal edemiyordu. Gördüğü ilk şey, iyi aydınlatılmış bir yeraltı odasına inen taş basamaklardı.
  
  İkincisi, basamakları yavaşça tırmanan siyah bir Panterdi; geniş ağzı bir sıra jilet keskinliğinde dişlerini ortaya çıkarıyordu.
  
  Amerikalılardan biri, "Fuuuuck..." dedi. Drake daha fazla aynı fikirde olamazdı.
  
  Panter tıslayarak saldırmak için eğildi. Canavar öfkeyle 100 kiloluk ölümcül kasla havaya sıçradığında Drake geri çekildi. En üst basamağa indi ve hipnotik yeşil gözlerini geri çekilen askerlerden ayırmadan tutunmaya çalıştı.
  
  Delta komutanı tüfeğiyle nişan alarak, "Bunu yapmaktan nefret ediyorum" dedi.
  
  "Beklemek!" Drake lambaların ışığında bir şeyin parıldadığını gördü. "Sadece bekle. Hareket etmeyin."
  
  Panter ileri doğru ilerledi. Delta Ekibi, aralarından geçerken onu silah zoruyla tuttu ve odadan çıkarken aciz Sırp muhafızlara küçümseyerek homurdandı.
  
  "Ne...?" Amerikalılardan biri Drake'e kaşlarını çattı.
  
  "Görmedin mi? Pırlantalarla süslenmiş bir kolye takıyordu. Sanırım böyle bir evde yaşayan böyle bir kedi, ancak sahibinin sesini duyduğunda saldırmak üzere eğitilmiştir."
  
  "İyi karar. Bir hayvanı bu şekilde öldürmek istemem." Delta komutanı Sırplara el salladı. "Bütün günümü bu piçlerle eğlenerek geçirirdim."
  
  İki adamı nöbetçi bırakarak merdivenlerden inmeye başladılar. Drake kasa katına ulaşan üçüncü kişiydi ve gördükleri onu şaşkınlıkla başını sallamasına neden oldu.
  
  "Bu çılgın piçler ne kadar sapık?"
  
  Oda onun sadece 'kupa' olarak tanımlayabileceği şeylerle doluydu. Davor Babic'in -kendi sapkınlıklarında- diğer insanlar için değerli olduğu için değerli saydığı nesneler... Her yerde gelişigüzel dizilmiş irili ufaklı dolaplar vardı.
  
  Tyrannosaurus rex'in çene kemiği. Yanındaki yazıtta 'Edgar Fillion Koleksiyonundan - Yaşam Boyu Ödülü' yazıyordu.Ayrıca ünlü oyuncunun 'Yaşamak istiyordu' yazan açıklayıcı bir fotoğrafı.Bunun yanında bronz bir kaide üzerinde ürkütücü bir şekilde mumyalanmış bir heykel duruyordu. Elin '3 No'lu Bölge Savcısı' olduğu belirtildi.
  
  Ve daha fazlası. Drake, hastalıklı hayranlığıyla baş etmeye ve konsantre olmaya çalışarak vitrinlerin arasında dolaşırken, sonunda aradıkları fantastik nesneleri fark etti.
  
  Valkyrieler: Kalın yuvarlak bir blok üzerine monte edilmiş bir çift kar beyazı heykel. Her iki heykel de yaklaşık bir buçuk metre boyundaydı ama Drake'in nefesini kesen şey içlerindeki muhteşem detaylardı. İki büyük memeli kadın, çıplak ve antik çağın kudretli Amazonlarına benziyor, her ikisinin de bacakları açık, sanki bir şeyin üstünde oturuyormuş gibi. Muhtemelen kanatlı bir at, diye düşündü Drake. Ben daha fazlasını bilmek istiyordu ama Valkyrielerin onları savaştan savaşa uçmak için kullandıklarını hatırladı. Kaslı uzuvları, klasik yüz hatlarını ve rahatsız edici boynuzlu miğferleri fark etti.
  
  "Vay!" - Delta'dan gelen adamı haykırdı. "Keşke bundan altılı paketim olsaydı."
  
  Daha da anlamlısı, her iki Valkyrie de sol elleriyle bilinmeyen bir şeyi yukarı doğru işaret ediyordu. Drake'in şimdi düşündüğü gibi doğrudan Tanrıların Mezarı'nı işaret ediyordu.
  
  Keşke Ragnarok'u bulabilselerdi.
  
  O sırada askerlerden biri vitrinden bir eşya almaya çalıştı. Yüksek bir zil çaldı ve merdivenlerin altındaki çelik kapı çökerek çıkışlarını kapattı.
  
  Amerikalılar hemen gaz maskelerine uzandı. Drake başını salladı. "Merak etme. İçimden bir ses Babich'in hırsızın canlı yakalanıp tekme atmasını tercih edecek türden bir piç olduğunu söylüyor."
  
  Delta komutanı hâlâ titreşen çubuklara baktı. "Bu çubukları parçalara ayır."
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy helikoptere ve geri çekilen Bentley'e hayretle baktı. Wells'in de gökyüzüne bakarken kafası karışmış görünüyordu.
  
  "Kaltak," Kennedy onun nefes aldığını duydu. "Onu çok iyi eğittim. Bir haine dönüşmeye nasıl cesaret eder?"
  
  "İyi ki gitti" diyen Kennedy, tüm o zıplamalardan sonra saçlarının hâlâ toplanmış olduğundan emin oldu ve birkaç SAS adamının onu tarttığını fark ettiğinde başını çevirdi. "Yüksek bir yere sahipti. Şimdi, eğer Drake ve Delta Takımı Valkyrieleri ele geçirdiyse Alicia Babich'le meşgulken biz de gizlice kaçabiliriz."
  
  Wells iki önemli seçenek arasında kalmış gibi görünüyordu ama evin etrafından ana girişe doğru koşarken hiçbir şey söylemedi. Helikopterin dönerek Bentley ile kafa kafaya çarpıştığını gördüler. Silah sesleri çınladı ve kaçan arabanın üzerinden sekti. Daha sonra araba aniden fren yaptı ve bir çakıl bulutunun içinde durdu.
  
  Pencereden dışarı bir nesne sıkıştı.
  
  Helikopter gökten düştü, operatörü neredeyse doğaüstü bir hisse sahipken, bir RPG tepemizde vızıldayarak uçtu. Kızağı yere değdiği anda Kanadalı paralı askerler kapılardan dışarı akın etti. Bir çatışma çıktı.
  
  Kennedy, sıkı vücut zırhına bürünmüş kıvrak bir figür olan Alicia Miles'ın, meşhur aslan gibi kavgaya atladığını gördüğünü sandı. Savaş için yaratılmış, şiddet ve öfke içinde kaybolmuş bir canavar. Kennedy kendine rağmen kanının donduğunu hissetti.
  
  Hissettiği korku bu muydu?
  
  Daha düşünmeye fırsat bulamadan helikopterin karşı tarafından ince bir figür düştü. Bir anda tanıdığı bir figür.
  
  Profesör Parnevik!
  
  İlk başta tereddütle, ama sonra yenilenmiş bir kararlılıkla topallayarak ileri doğru ilerledi ve sonunda mermiler başının üzerinde havada dolaşırken, biri kafatasının bir el genişliğinin yakınından geçerken sürünerek ilerledi.
  
  Parnevik nihayet SAS ve Kennedy'nin onu güvenli bir yere çekmesine yetecek kadar yaklaştı, Kanadalılar habersizdi ve tamamen savaşa dalmışlardı.
  
  Wells evi işaret ederek, "Doğru," dedi. "Üstesinden gelelim."
  
  
  * * *
  
  
  Birkaç adam ızgaraya az miktarda patlayıcı yerleştirirken Drake, Valkyrielerin ileri çekilmesine yardım etti. Korkunç sergilerin arasındaki dar yolda çok yakından bakmamaya çalışarak ilerlediler. Delta adamlarından biri birkaç dakika önce ürkütücü bir kontrolden döndü ve odanın arka tarafında siyah bir tabutun durduğunu bildirdi.
  
  Beklenti atmosferi tam on saniye sürdü. Bunu durdurmak için asker mantığı gerekiyordu. Ne kadar az bilirsen...
  
  Bu artık Drake'in mantığı değil. Ama gerçekten bilmek istemiyordu. Hatta parmaklıklar havaya uçtuğunda sıradan bir sivil gibi irkildi.
  
  Üst kattaki odadan silah sesleri duyuldu. Delta Muhafızları merdivenlerden aşağı düştü, kanlı deliklerde öldüler. Bir sonraki saniye, makineli tüfeklerle silahlanmış bir düzine adam merdivenlerin başında belirdi.
  
  Kuşatılmış ve silahsız, daha yüksek bir görüş noktasından korunan Delta Ekibi başarısız olmuştu ve artık savunmasızdı. Drake yavaş yavaş dolaba ve onun göreceli güvenliğine doğru ilerledi, bu şekilde yakalanmanın aptallığını, bunun SAS'ın başına gelmeyeceğini düşünmemeye çalıştı ve bu yeni düşmanların başına gelmeyeceği konusunda şansa güvendi. Valkyrieleri vuracak kadar aptalsın.
  
  Bir figür merdivenlerden inene kadar, boğucu bir sessizlik içinde yaşanan, amansız gerilimin olduğu birkaç dakika yaşandı. Beyaz giyinmiş ve beyaz maske takan bir figür.
  
  Drake onu anında tanıdı. York kedi yürüyüşünde Shield'ı kazananla aynı adam. Apsall'da gördüğü adam.
  
  Kendi kendine, "Seni tanıyorum," diye nefes aldı, sonra daha yüksek sesle. "Lanet Almanlar burada."
  
  Adam 45 kalibrelik bir tabancayı alıp etrafa salladı. "Silahını bırak. Hepiniz. Şimdi!"
  
  Kibirli ses. Pürüzsüz ellere ait bir ses, sahibi gerçek bir güce sahipti, kağıda yazılan ve yalnızca üyelere açık olan kulüplerde verilen türde bir ses. Gerçek dünyevi çalışmanın ve sıkıcılığın ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan türden bir insan. Belki bankacılık sektöründe doğmuş bir bankacı ya da politikacıların oğlu olan bir politikacı.
  
  Delta adamları silahlarını sıkı bir şekilde tuttular. Kimse tek kelime etmedi. Çatışma tehdit ediciydi.
  
  Adam tekrar çığlık attı, yetiştirilme tarzı onun tehlikeyi bilmesine izin vermiyordu.
  
  "Sağır mısın? Şimdi dedim!"
  
  Teksaslının sesi çekingen bir sesle şöyle dedi: "Bu olmayacak piç."
  
  "Ama... ama..." adam şaşkınlıkla durakladı, sonra aniden maskesini çıkardı. "Yapacaksın!"
  
  Drake neredeyse bayılacaktı. Seni tanıyorum Abel Frey, Alman moda tasarımcısı. Şok, Drake'in üzerine zehirli bir dalga gibi çöktü. İmkansızdı. Taylor ve Miley'i orada dünyayı ele geçirmek konusunda kıkırdarken görmek gibiydi.
  
  Frey, Drake'in bakışlarıyla karşılaştı. "Ve sen, Matt Drake!" tabancalı eli titriyordu. "Neredeyse her şeye mal oldun bana! Onu senden alacağım." Yapacağım! Ve ödeyecek. Ah, nasıl ödeyecek!"
  
  
  Frey, farkına varamadan silahı Drake'in gözlerinin arasına doğrulttu ve ateş etti.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedy odaya koştu ve SAS adamlarının dizlerinin üzerine çökerek sessizlik çağrısı yaptığını gördü. Önünde kurşun geçirmez yelek giyen bir grup maskeli adamın silahlarını Davor Babic'in gizli kasası olduğunu düşündüğü yere doğrulttuklarını gördü.
  
  Neyse ki adamlar onları fark etmedi.
  
  Wells ona baktı ve "Kim?" diye sordu.
  
  Kennedy şaşkın bir yüz ifadesine büründü. Birinin bağırdığını duyabiliyordu, yan profilini görebiliyordu, 45'lik kollarını beceriksizce sallamaya devam etti. Matt Drake'in adını bağırdığını duyduğunda biliyordu ve Wells de biliyordu ve saniyeler sonra ateş açtılar.
  
  Ardından gelen çatışmanın altmış saniyesi boyunca Kennedy her şeyi ağır çekimde gördü. Beyazlı adam 45'liğini ateşledi, kadının atışı bir saniye sonra geldi ve asılı kumaşın içinden geçerken ceketinin eteğini çekiştirdi. Arkasını döndüğünde şok olmuş yüzü. Onların dolgun, gevşek yumuşaklığı.
  
  Şımarık adam.
  
  Daha sonra maskeli adamlar dönüp ateş ediyor. SAS askerleri, isabetli darbelere hassasiyet ve soğukkanlılıkla karşılık verir. Kasadan daha fazla ateş geliyor. Amerikan sesleri. Alman sesleri. İngilizce sesler.
  
  Taylor Swift'in şiirsel tonlamalarına benzeyen yavaş kaos, Metallica'nın arkaik rock'ıyla karışmış. En az iki Alman'a çarptı, geri kalanı düştü. Beyazlı adam bağırdı ve kollarını salladı ve ekibini aceleyle geri çekilmeye zorladı. Kennedy onların kendisini örttüklerini ve bu süreçte öldüklerini, bir yaradan çürümüş gibi döküldüğünü gördü, ancak yara yaşamaya devam etti. Sonunda arka odaya kaçtı ve adamlarından sadece dördü hayatta kaldı.
  
  Kennedy, boğazında garip bir yumru ve kalbinde bir buz kıracağıyla umutsuzluk içinde koridordan aşağı koştu; Drake'i canlı görene ve üzerinde serin bir mutluluk dalgasının aktığını hissedene kadar ne kadar endişelendiğinin farkında bile değildi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Abel Frey'in hedefinin, gerçeği kavraması kadar bulanık olmasına minnettar olarak yerden kalktı. Gördüğü ilk şey Kennedy'nin merdivenlerden inmesiydi, ikincisi ise ona doğru koşarkenki yüzüydü.
  
  "Tanrıya şükür iyisin!" - kısıtlamasını hatırlamadan önce bağırdı ve ona sarıldı.
  
  Drake, kendi gözlerini kapatmadan önce Wells'in bilmiş gözlerine baktı. Bir anlığına ona sarıldı, onun ince vücudunu, güçlü vücudunu, kırılgan kalbinin kendi kalbinin yanında attığını hissetti. Başı boynuna bastırılmıştı, bu his sinapslarını karıncalandıracak kadar muhteşemdi.
  
  "Hey, iyiyim. Sen?"
  
  Gülümseyerek uzaklaştı.
  
  Wells onlara doğru yürüdü ve sinsi gülümsemesini bir dakikalığına sakladı. "Drake. Tekrar buluşmak için tuhaf bir yer eski dostum, aklımdaki Earl's Court'taki köşe bar değil. Sana bir şey söylemem gerekiyor Matt. Mai'yle ilgili bir şey."
  
  Drake anında geri çekildi. Wells beklediği son şeyi söyledi. Bir saniye sonra Kennedy'nin gülümsemesinin solduğunu fark etti ve kendini toparladı. "Valkyrieler," diye belirtti. "Fırsatımız varken gelin."
  
  Ama Delta komutanı zaten bunu organize ediyor ve onları çağırıyordu. "Burası İngiltere değil arkadaşlar. Haydi gidelim. Bu tatilde neredeyse dayanabildiğim tüm Hawaii'yi yedim.
  
  
  YİRMİ DOKUZ
  
  
  
  HAVA BOŞLUĞU
  
  
  Drake, Kennedy ve saldırı ekibinin geri kalanı birkaç saat sonra Ben ve Hayden ile Honolulu yakınlarındaki bir askeri üste buluştu.
  
  Zaman geçtikçe. Bürokratik bürokrasi kesildi. Engebeli yollar düzeltildi. Hükümetler tartıştı, sonra somurttu ve sonunda konuşmaya başladı. Ayaklanan bürokratlar süt ve balın siyasi eşdeğeri ile yatıştırıldı.
  
  Ve dünyanın sonu yaklaşıyordu.
  
  Gerçek oyuncular konuştu, endişelendi, spekülasyon yaptı ve Pearl Harbor yakınındaki havalandırması yetersiz binalarda uyudu. Drake, Ben'in düşünceli selamlamasının, Odin'in bir sonraki parçasını, yani gözlerini bulmak için yapacakları çok az ilerleme olduğu anlamına geldiğini varsaydı. Drake şaşkınlığını gizledi; Ben'in deneyiminin ve motivasyonunun şimdiye kadar tüm ipuçlarını çözeceğine gerçekten inanıyordu .
  
  Bilgili Savunma Bakan Yardımcısı Hayden ona yardım etti, ancak çok az ilerleme kaydettiler.
  
  Tek umutları diğer kıyamet katılımcılarının (Kanadalılar ve Almanlar) biraz daha iyi durumda olmalarıydı.
  
  Ben'in dikkati başlangıçta Drake'in açıklamasıyla başka yöne çekildi.
  
  "Abel Frey? Alman dehası mı? Kaybol, pislik."
  
  "Cidden dostum. Sana yalan söyler miyim hiç?"
  
  "Benim önümde Whitesnake'ten alıntı yapma Matt. Biliyorsunuz grubumuz müziklerini icra etmekte sorunlar yaşıyor ve bu hiç de komik değil. Buna inanamıyorum... Abel Frey?"
  
  Drake içini çekti. "Pekala, yeniden başlıyorum. EVET. Abel Frey."
  
  Kennedy onu destekledi. "Gördüm ve hala Drake'e saçma sapan konuşmayı bırakmasını söylemek istiyorum. Bu adam bir münzevi. Alman Alpleri'nde geçiyor - "Parti Kalesi". Süpermodeller. Para. Bir Süperstarın Hayatı."
  
  Drake, "Şarap, kadınlar ve şarkı" dedi.
  
  "Kes şunu!" dedi Ben. "Bir bakıma" diye düşündü, "mükemmel bir kapak."
  
  Drake, "Ünlü olduğunuzda cahilleri kandırmak kolaydır," diye onayladı. "Varış noktanızı, nereye gitmek istiyorsanız onu seçebilirsiniz. Kaçakçılık bu insanlar için kolay olmalı. Sadece antik eserinizi bulun, diplomatik evrak çantanızı seçin ve..."
  
  "...Bunu ekle." Kennedy konuşmasını sorunsuzca bitirdi ve gülen gözlerini Ben'e çevirdi.
  
  "Siz ikiniz..." diye kekeledi. "...Siz ikiniz lanet bir oda tutmalısınız."
  
  O anda Wells yaklaştı. "Abel Frey ile olan bu şeyin... şimdilik sır olarak saklanmasına karar verildi. İzle ve bekle. Kalesinin çevresine bir ordu yerleştiririz ama bizim öğrenmediğimiz bir şeyi öğrenmesi ihtimaline karşı onu serbest bırakırız."
  
  Drake, "İlk bakışta bu kulağa mantıklı geliyor," diye başladı, "ama..."
  
  "Ama kız kardeşim onda," diye tısladı Ben. Hayden onu sakinleştirmek için elini kaldırdı. "Haklılar, Ben. Karin güvende... şimdilik. Dünya öyle değil."
  
  Drake gözlerini kıstı ama dilini tuttu. Protesto ederek hiçbir şey elde edemezsiniz. Bu arkadaşının dikkatini daha da dağıtmaktan başka işe yaramazdı. Hayden'ı anlamakta bir kez daha zorluk çekiyordu. Yeni keşfettiği alaycılığı onu yiyip bitiriyor muydu? Ben için hızlı mı düşündü, yoksa hükümeti adına mı akıllıca düşündü?
  
  Her durumda cevap aynıydı. Beklemek.
  
  Drake konuyu değiştirdi. Ben'in kalbinin yakınına bir tane daha deldi. "Annenle baban nasıl?" - dikkatlice sordu. "Yerleşmediler mi henüz?"
  
  Ben acıyla içini çekti. "Hayır dostum. Son görüşmemizde ondan bahsettiler ama ben ona ikinci bir iş bulduğunu söyledim. Faydası olacak Matt, ama uzun sürmeyecek."
  
  "Biliyorum". Drake, Wells ve Hayden'a baktı. "Buradaki liderler olarak siz ikiniz yardım etmelisiniz." Sonra yanıt beklemeden şöyle dedi: "Heidi ve Odin'in Gözleri hakkında ne haber?"
  
  Ben tiksintiyle başını salladı. "Çok" diye şikayet etti. "Her yerde parçalar var. İşte - şunu dinleyin: Mimir Kuyusu'ndan - Valhalla'daki Bilgelik Çeşmesi - içmek için herkesin önemli bir fedakarlık yapması gerekir. Biri, hem mevcut hem de gelecekteki olaylar hakkında bilgi edinme isteğini simgeleyen gözlerini feda etti. Sarhoşken, insanları ve Tanrıları sonsuza kadar ilgilendirecek tüm denemeleri öngördü. Mimir, Odin'in Gözlerini kabul etti ve o gözler o zamandan beri orada duruyor; Tanrı'nın bile daha yüksek bir bilgeliğe bir göz atmak için para ödemesi gereken bir sembol."
  
  "Tamam." Drake omuz silkti. "Standart tarihi şeyler, ha?"
  
  "Sağ. Ama durum tam olarak böyle. Flenrich Destanı Şiirsel Edda da "Heidi'nin Birçok Yolu" olarak tercüme ettiğim bir diğer eser. Ne olduğunu açıklıyorlar ama bize Gözler'in şu anda nerede olduğunu söylemiyorlar."
  
  Kennedy yüzünü buruşturdu: "Valhalla'da."
  
  "Cennet anlamına gelen Norveççe bir kelime."
  
  "O zaman onları bulma şansım olmayacak."
  
  Drake bunu düşündü. "Peki başka bir şey yok mu? Tanrım dostum, bu son parça!"
  
  "Heidi'nin yolculuğunu, seyahatlerini takip ettim. Bildiğimiz yerleri ziyaret edip evine dönüyor. Bu bir Playstation değil dostum. Yan etki yok, gizli başarı yok, alternatif yol yok, hiçbir şey yok."
  
  Kennedy, Ben'in yanına oturdu ve saçını attı. "İki parçayı bir yere koyabilir mi?"
  
  "Mümkün ama şu anda bildiklerimize pek uymuyor. Yıllar boyunca takip edilen diğer ipuçları, her bölgede bir parçaya işaret ediyordu."
  
  "Yani bunun bizim ipucumuz olduğunu mu söylüyorsun?"
  
  Drake hemen, "Anahtar Valhalla olmalı" dedi. "Bir yeri belirten tek ifade budur. Ve daha önce Heidi'nin Odin'e, çarmıhta asılıyken tüm sırlarını açığa vurduğu için gözlerinin nerede saklandığını bildiğini söylediğini söylediğini hatırlıyorum."
  
  "Ağaç" - o anda Thorsten Dahl odaya girdi. İsveçli bitkin görünüyordu, işinin idari yönünden fiziksel kısmından daha yorgundu. "Biri Dünya Ağacına asıldı."
  
  "Ah," diye mırıldandı Drake. "Aynı hikaye. Kahve mi?"
  
  "Macadamia," Dahl kendini beğenmiş görünüyordu. "Hawaii'nin sunabileceği en iyi şey."
  
  Kennedy, New Yorker'a olan küçümsemesini göstererek, "Bunun spam olduğunu düşündüm" dedi.
  
  Dahl, "Spam Hawaii'de çok seviliyor" dedi. "Fakat kahve her şeye hükmeder. Ve Kona macadamia cevizi kraldır."
  
  "Yani Heidi'nin Valhalla'nın nerede olduğunu bildiğini mi söylüyorsun?" Drake birine daha fazla kahve getirmesini işaret ettiğinde Hayden şüpheci olmaktan çok kafası karışmış görünmek için elinden geleni yaptı.
  
  "Evet ama Heidi insandı. Tanrı değil. Peki onun yaşayacağı şey dünyevi bir cennet mi olurdu?"
  
  Kennedy, "Üzgünüm dostum," diye şaka yaptı. "Vegas 1905'e kadar kurulmamıştı."
  
  "Norveç'e." diye ekledi Drake, gülümsememeye çalışarak.
  
  Bunu sessizlik izledi. Drake, Ben'in şimdiye kadar öğrendiği her şeyi zihinsel olarak gözden geçirmesini izledi. Kennedy dudaklarını büzdü. Hayden kahve kupalarıyla dolu tepsiyi kabul etti. Wells çoktan bir köşeye çekilip uyuyormuş gibi yapmıştı. Drake onun ilgi çekici sözlerini hatırladı; sana bir şey söylemem gerekiyor. Mayıs'la ilgili bir şey.
  
  Bunun için daha sonra zaman olacak, eğer varsa.
  
  Ben güldü ve başını salladı. "Basit. Tanrım, çok basit. İnsanın cenneti evidir."
  
  "Kesinlikle. Yaşadığı yer. Onun köyü. Onun kulübesi," diye onayladı Drake. "Benim de düşüncelerim."
  
  "Mimir Kuyusu Heidi köyünün içinde bulunuyor!" Kennedy etrafına baktı, gözlerinde heyecan parlıyordu, sonra şakacı bir şekilde Drake'i yumruğuyla dürttü. "Bir piyade için fena değil."
  
  "Bıraktığımdan beri gerçek bir beyin geliştirdim." Drake, Wells'in hafifçe irkildiğini fark etti. "Hayatımın en iyi hareketi."
  
  Thorsten Dahl ayağa kalktı. "Sonra son kısım için İsveç'e gidiyoruz." Memleketine döndüğü için mutlu görünüyordu. "Hımm... Heidi'nin evi neredeydi?"
  
  "Ostergotland," dedi Ben kontrol etmeden. "Ayrıca Beowulf ve Grendel'in evi hâlâ geceleri bu topraklarda dolaşan canavarlardan bahsettikleri bir yer."
  
  
  OTUZ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  Parti Kalesi La Veraine, Münih'in güneyinde, Bavyera sınırına yakın bir yerde bulunuyordu.
  
  Bir kale gibi, yumuşak bir dağın yarısına kadar duruyordu; duvarları pürüzlü ve hatta çeşitli yerlerde ok halkalarıyla noktalanmıştı. Kemerli kapıların her iki yanında yükselen yuvarlak tepeli kuleler ve geniş bir araba yolu, pahalı arabaların şık bir şekilde yanaşmasına ve en son başarılarını sergilemesine olanak tanırken, özenle seçilmiş paparazziler de onları fotoğraflamak için diz çöktü.
  
  Abel Frey partiyi tek tek yönetti, en önemli konuklardan birkaçını tebrik etti ve modellerinin kendilerinden beklendiği gibi davranmasını sağladı. Şuradaki bir çimdik, şuradaki bir mırıltı, hatta ara sıra yapılan bir şaka bile hepsinin onun beklentilerini karşılamasını sağlıyordu.
  
  Özel bölmelerde, diz boyu cam masaların üzerine uzanan beyaz koşucuları, burun deliklerinde pipetlerle eğilen yöneticileri fark etmemiş gibi davrandı. Saten, ipek ve dantelden yapılmış oyuncak bebekler gibi giyinen mankenler ve ünlü genç oyuncular. Pembe et, inlemeler ve şehvetin baş döndürücü aroması. MTV ve hardcore pornoları gösteren elli inçlik plazma paneller.
  
  Chateau, Slash ve Fergie'nin yozlaşmış mekanlardan uzakta bir sahnede 'Beautiful Dangerous' performansını sergilediği canlı müzikle doluydu; hareketli rock müzik, Frey'in zaten dinamik olan partisine daha da fazla canlılık katıyordu.
  
  Moda tasarımcısı kimseye fark edilmeden ayrıldı ve ana merdivenden kalenin sessiz bir kanadına doğru ilerledi. Bir uçuş daha yapıldı ve korumaları, yalnızca bir tuş kombinasyonu ve ses tanıma yoluyla erişilebilen güvenli bir kapıyı arkasından kapatmıştı. İletişim ekipmanları ve bir dizi yüksek çözünürlüklü televizyon ekranıyla dolu bir odaya girdi.
  
  En güvendiği hayranlarından biri şunları söyledi: "Tam zamanında efendim. Alicia Miles uydu telefonuyla konuşuyor."
  
  "Mükemmel, Hudson. Şifrelenmiş mi?"
  
  "Tabi efendim."
  
  Frey önerilen cihazı kabul etti ve uşağının zaten tükürük püskürttüğü yere ağzını bu kadar yaklaştırmaya zorlandığı için dudaklarını büzdü.
  
  "Miles, bu lezzetli olsa iyi olur. İlgilenmem gereken bir ev dolusu misafirim var." Kolaylık yalanı ona bir icatmış gibi gelmiyordu. Bu hiç kimsenin duymaya ihtiyaç duyduğu şeydi.
  
  "Değerli bir ikramiye, diyebilirim," iyi yerleştirilmiş İngilizce tonu ironik geliyordu. "Parnevik'i aramak için bir web adresim ve şifrem var."
  
  "Bunların hepsi anlaşmanın bir parçası, Miles. Bonusu almanın tek bir yolu olduğunu zaten biliyorsun."
  
  "Milo buralarda mı?" Artık ton değişti. Boğaz kesici. Daha yaramaz...
  
  "Sadece ben ve en iyi hayranım."
  
  "Mmm... İstersen onu da davet et," sesi değişti. "Fakat ne yazık ki hızlı olmam gerekiyor. Www.locatethepro.co.uk adresinde oturum açın ve şifreyi küçük harfle girin: bonusmyles007,"lol. "Bunu takdir edeceğini düşündüm, Frey. Standart izleyici formatı görünmelidir. Parnevik dördüncü olarak programlandı. Onu her yerde takip edebilmelisin.
  
  Abel Frey sessizce selamladı. Alicia Miles şimdiye kadar kullandığı en iyi ajandı. "Yeterince iyi, Miles. Gözleriniz kontrol altına alınınca tasmadan kurtulacaksınız. Sonra bize gelin ve Kanadalıların parçalarını getirin. O zaman konuşuruz."
  
  Hat kesildi. Frey cep telefonunu bıraktı, şimdilik mutluydu. "Tamam, Hudson," dedi. "Arabayı çalıştır. Herkesi derhal Ostergotland'a gönderin." Final oyunlarını doğru oynadıkları takdirde diğer tüm parçalar gibi son parça da onun ulaşabileceği yerdeydi. "Milo ne yapacağını biliyor."
  
  Bir dizi televizyon monitörünü inceledi.
  
  "Hangisi Esir 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson el sallamadan önce dağınık sakalını kaşıdı. Frey, yatağının ortasında oturan, bacaklarını çenesine kadar çekmiş olan sarışın kızı incelemek için öne doğru eğildi.
  
  Daha doğrusu Frey'e ait olan yatağın üzerinde oturuyordum. Ve Frey'in sipariş ettiği kilitli ve korunan kulübede Frey'in yemeğini yemek. Frey'in parasını ödediği elektriği kullanıyorum.
  
  Bilekte kendi tasarladığı bir zincir var.
  
  Artık ona aitti.
  
  "Videoyu hemen büyük ekrandaki odama gönderin. O zaman şefe orada akşam yemeği servis etmesini söyle. Bundan on dakika sonra dövüş sanatları uzmanıma ihtiyacım var." Durdu, düşündü.
  
  "Ken?"
  
  "Evet aynısı. Oraya gidip ayakkabılarını almasını istiyorum. Şimdilik başka bir şey yok. Psikolojik işkencenin bu ezilene kadar çok uzun sürmesini istiyorum. Bir gün bekleyeceğim ve sonra ona daha önemli bir şey götüreceğim.
  
  "Peki ya mahkum 7?"
  
  "Sevgili Tanrım, Hudson, kendine davrandığın gibi ona da iyi davran. Her şeyin en iyisi. Bizi etkileme zamanı yaklaşıyor..."
  
  
  OTUZ BİR
  
  
  
  İSVEÇ ÜZERİNDE HAVA SAHASI
  
  
  Uçak eğildi. Kennedy Moore irkilerek uyandı, türbülanstan uyandığı için rahatladı, yeni gün kendi Karanlık Takipçisini uzaklaştırmıştı.
  
  Caleb, tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi onun rüyalarında da vardı, ama gece boyunca canlı hamamböceklerini boğazından aşağı iterek onu defalarca öldürdü, ta ki boğulana ve çiğnemek ve yutmak zorunda kalana kadar, tek ihaneti gözlerindeki dehşetle işkence gördü. , son kıvılcım sönene kadar sabit.
  
  Aniden uyandı ve cehennemin derinliklerinden koptu, vahşi gözlerle kulübenin etrafına baktı. Sessizdi; siviller ve askerler uyuyor ya da sessizce konuşuyorlardı. Ben Blake bile dizüstü bilgisayarını tutarak uykuya daldı; endişe çizgileri uykuyla düzelmemişti ve çocuksu yüzündeki trajik bir şekilde yersizdi.
  
  Sonra Drake'i gördü ve ona bakıyordu. Şimdi endişe çizgileri zaten çarpıcı olan yüzünü daha da belirginleştiriyordu. Onun dürüstlüğü ve özverisi apaçık ortadaydı, saklanması imkansızdı ama soğukkanlılığının ardında gizlenen acı, onu bütün gece boyunca rahatlatma isteği uyandırdı.
  
  Kendi kendine gülümsedi. Daha fazla dinozor rock referansı. Drake'in zamanı çok eğlenceliydi. Bir süre sonra, içindeki gülümsemenin gözlerine ulaşmış olabileceğini fark etti çünkü o da ona gülümsedi.
  
  Ve sonra, Akademiye girdiğinden beri ilk kez, mesleğinin kişiliğini cinsellikten arındırmasını gerektirdiğinden pişman oldu. Saçını nasıl bu şekilde şekillendireceğini bilmeyi diliyordu. Biraz daha Selma Blair ve biraz daha az Sandra Bullock olmasını diliyor.
  
  Bütün bunları söyledikten sonra Drake'in ondan hoşlandığı çok açıktı.
  
  O da ona gülümsedi ama o anda uçak tekrar yana yattı ve herkes uyandı. Pilot, varış noktalarına bir saatlik uçuş mesafesinde olduklarını duyurdu. Ben uyandı ve kalan Kona kahvesini almak için zombi gibi yürüdü. Thorsten Dahl ayağa kalktı ve etrafına baktı.
  
  Yarım bir gülümsemeyle, "Yeri delen radarı açmanın zamanı geldi," dedi.
  
  Profesör Parnevik ve Ben'in Heidi'nin köyünün bulunacağına inandıkları bölgeleri hedef alarak Östergotland üzerinden uçmak üzere gönderildiler. Zavallı profesör, kesik parmağının ucundan dolayı açıkça acı çekiyordu ve işkencecisinin bu kadar kalpsiz olması karşısında derinden şok olmuştu, ancak onlara Odin'in Kalkanı'na kazınmış haritayı anlatırken bir köpek yavrusu kadar mutluydu.
  
  Ragnarok'a giden yol.
  
  Muhtemelen.
  
  Şu ana kadar kimse tercüme edemedi. Bu da Alicia Miles ve kafası karışan ekibinin bir başka yanlış yönlendirmesi miydi?
  
  Uçak Dahl'ın zorlu çevresini geçtikten sonra uçağın televizyonunda beliren görüntüyü işaret etti. Yere nüfuz eden radar, yere kısa radyo dalgası patlamaları gönderdi. Gömülü bir nesneye, sınıra veya boşluğa çarptığında dönüş sinyaline bir görüntü yansıtıyordu. İlk başta bunları tespit etmek zordur, ancak deneyim kazandıkça daha kolay hale gelir.
  
  Kennedy, Dahl'a başını salladı. "İsveç ordusunun her şeyi var mı?"
  
  "Bu tür şeyler gerekli," dedi Dahl ciddi bir tavırla ona. "Bu makinenin mayınları ve gizli boruları tespit eden hibrit bir versiyonuna sahibiz. Çok yüksek teknoloji."
  
  Ufukta şafak söktü ve sonra Parnevik bir çığlık atarken dağınık gri bulutlar onu uzaklaştırdı. "Burada! Bu görüntü eski bir Viking yerleşimine benziyor. Yuvarlak dış kenarı (bunlar koruyucu duvarlardır) ve içindeki dikdörtgen nesneleri görüyor musunuz? Bunlar küçük evler."
  
  "O halde en büyük evi belirleyelim..." diye başladı Ben aceleyle.
  
  "Hayır" dedi Parnevik. "Burası topluluğun bir uzun evi olmalı; bir buluşma yeri ya da ziyafet. Heidi gerçekten burada olsaydı ikinci en büyük eve sahip olurdu."
  
  Uçak yavaş yavaş alçaldıkça daha net görüntüler ortaya çıktı. Yerleşim yeri çok geçmeden yerin birkaç metre altında açıkça işaretlendi ve ikinci en büyük ev kısa sürede görünür hale geldi.
  
  "Görüyorsun," diye daha koyu bir rengi işaret etti Dahl, o kadar soluk ki birisi aramadıkça fark edilmeyebilir. "Bu, bir boşluk olduğu ve Heidi'nin evinin hemen altında olduğu anlamına geliyor. "Lanet olsun" dedi ve arkasını döndü. "Evini Mimir'in kuyusunun hemen üzerine inşa etti!"
  
  
  OTUZ İKİ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Yere vardıklarında ve ıslak çayırlarda birkaç kilometre yürüdüklerinde Dahl durma emrini verdi. Drake, kendisinin ve Kennedy'nin paylaştığı yeni Dino-Rock ruhuna göre, rengarenk bir ekip olarak tanımlayabildiği şeye baktı. İsveçliler ve SGG, Thorsten Dahl ve üç adamı tarafından, SAS ise Wells ve on asker tarafından temsil edildi. Biri Hawaii'de yaralı olarak bırakıldı. Delta Ekibi altı kişiye düşürüldü; sonra Ben, Parnevik, Kennedy ve kendisi vardı. Hayden uçakta kaldı.
  
  Aralarında görevin zorluklarından rahatsız olmayan tek bir kişi bile yoktu. Uçağın yakıtı tamamen dolu ve silahlı olarak, figürleri dünyanın herhangi bir yerine götürmeye hazır şekilde beklemesi, durumun ciddiyetini daha da artırıyordu.
  
  Herkes beklentiyle ona bakarken Dahl, "Eğer faydası olacaksa," dedi, "Bu sefer bizi nasıl bulabileceklerini anlamıyorum," diye belirtti. "Birkaç metre aşağısını temizlemek için hafif patlayıcılar kullanarak başlayın, sonra tırmıklama zamanı gelir."
  
  "Dikkatli ol," Parnevik ellerini ovuşturdu. "Çöküş istemiyoruz"
  
  "Merak etme," dedi Dahl neşeyle. "Buradaki çeşitli güçler arasında, sanırım deneyimli bir ekibimiz var, Profesör."
  
  Huysuz bir kahkaha vardı. Drake çevrelerini inceledi. Geniş bir çevre oluşturdular ve adamları, yere nüfuz eden radarın bir zamanlar eski bir karakolun bulunduğunu gösterdiği bölgeyi çevreleyen birkaç tepenin üzerinde bıraktılar. Keşke Vikingler ve diğerleri için yeterince iyi olsaydı...
  
  Ovalar çimenlik ve sakindi; hafif esinti, bulundukları yerin doğusunda büyüyen ağaçları zar zor hareket ettiriyordu. Hafifçe çiselemeye başladı ve tekrar denemeden önce durdu.
  
  Ben'in cep telefonu çaldı. Gözleri perişan bir görünüme büründü. "Baba? Sadece meşgulüm. Seni kıçtan sonra arayacağım. " Drake'e bakarak cihazı kapattı. "Vaktim yok" diye mırıldandı. "Zaten bir şeyler döndüğünü biliyorlar ama ne olduğunu bilmiyorlar."
  
  Drake başını salladı ve ilk patlamayı çekinmeden izledi. Çim, çim ve toprak havaya uçtu. Bunu hemen biraz daha derin bir saldırı izledi ve yerden ikinci bir bulut yükseldi.
  
  Birkaç adam silahlarını tutarken küreklerini de tutarak gürleyerek öne çıktı. Gerçeküstü bir sahne.
  
  Parnevik, "Dikkatli ol," diye mırıldandı. "Kimsenin ayağının ıslanmasını istemeyiz" Sanki tarihteki en büyük şakaymış gibi kıkırdadı.
  
  Daha net bir genel bakış görüntüsü, Heidi'nin uzun evinin altında geniş bir mağaraya açılan bir delik gösteriyordu. Açıkça orada bir kuyudan daha fazlası vardı ve ekip ihtiyatlı davrandı. Parnevik'in havaya uçup ortaya çıkarılan eserleri incelemesi sırasında bir saat daha dikkatli kazı yapıldı ve birkaç duraklama daha sürdü.
  
  Drake bu zamanı düşüncelerini düzenlemek için kullandı. Şu ana kadar kendini hiç freni olmayan bir hız trenindeymiş gibi hissediyordu. Bunca yıldan sonra bile bir eylem planını uygulamaktan çok emirlere uymaya alışkındı, dolayısıyla düşünmek için örneğin Ben Blake'ten daha fazla zamana ihtiyacı vardı. İki şeyi kesin olarak biliyordu: Her zaman geride kalıyorlardı ve düşmanları onları, durumları yaratmak yerine tepki vermeye zorluyordu; Kuşkusuz bu durum onların bu yarışa rakiplerinin gerisinde girmelerinin bir sonucudur.
  
  Artık bu yarışı kazanmaya başlamanın zamanı geldi. Dahası, kendilerini dünyayı riske atmak yerine kurtarmaya adamış tek grup gibi görünüyorlardı.
  
  Peki hayalet hikayelerine inanır mısın? diye fısıldadı kadim bir ses zihninde.
  
  Hayır, o zamankiyle aynı şekilde cevap verdi. Ama ben korku hikayelerine inanıyorum...
  
  SAS'ın özel bir birimi olan gizli SRT'nin bir üyesi olarak son görevi sırasında kendisi ve Alicia Miles'ın da aralarında bulunduğu ekibinin diğer üç üyesi, Kuzey Irak'ta sakinlerinin işkence gördüğü ve öldürüldüğü ücra bir köye rastladılar. Açıkça varsayılırsa, araştırdıkları şey... İngiliz ve Fransız askerlerinin hala sorgu sancıları içinde olduğunu bulmaktı.
  
  Bunu takip eden olaylar Matt Drake'in Dünya'daki geri kalan günlerini kararttı. Öfkeden gözleri kör olan o ve diğer iki ekip üyesi işkenceyi durdurdu.
  
  Pek çok olaydan bir tanesi daha 'dost ateşi' olayı.
  
  Alicia Miles öyle ya da böyle herhangi bir tuhaflıktan etkilenmeden durup izledi. İşkenceyi durduramadı, işkencecilerin ölümünü durduramadı. Ama komutanının emirlerini yerine getirdi.
  
  Matt Drake.
  
  Bundan sonra askerin hayatı onun için sona erdi, desteklediği tüm romantik ilişkiler paramparça oldu. Ancak hizmetten ayrılmak anıların silindiği anlamına gelmiyordu. Karısı her gece onu uyandırdı ve itiraf etmeyi reddedince alt katta ağlayarak terden sırılsıklam yatağından sıvıştı.
  
  Şimdi Kennedy'nin karşısında durduğunu ve sanki bir uçaktaymış gibi gülümsediğini fark etti. Saçları gevşek bir şekilde sallanıyordu ve gülümsemesiyle yüzü canlı ve muzip bir hal alıyordu. Ortalanmış gözler ve Victoria's Secret vücudu, öğretmen edasıyla ve iş kısıtlamasıyla birleşiyor. Oldukça karışık.
  
  O da sırıttı. Thorsten Dahl bağırdı: "Okumaya derinlemesine dalın! Torunlar için bir rehbere ihtiyacımız var."
  
  Ben ona Descender'ın ne olduğunu sorduğunda sadece sırıttı. "Hollywood efsanesinden fırlamış gibi dostum. Bir hırsızın bir binadan nasıl atladığını ve düşüşü durdurulmadan önce atlayışının milimetreye göre ayarlandığını hatırlıyor musunuz? Blue Diamond Lander onların kullandığı cihaz."
  
  "Serin".
  
  Drake, eski Komutanının yavaşça dolaştığını fark etti ve kendisine sunulan kahve şişesini aldı. Bu sohbet bir süredir hazırlanıyordu. Drake buna son vermek istiyordu.
  
  "Mai?" Kimsenin sorusunu anlamaması için dudaklarını sert bir şekilde yere indirerek sordu.
  
  "Hım?" - Diye sordum.
  
  "Söyle bana".
  
  "Tanrım, ahbap, eski hobinle ilgili verdiğin bariz bilgi eksikliğinden sonra artık bedava hediye dağıtmaya pek güvenemem, değil mi?"
  
  Drake gülümsemesini bastırmadan edemedi. "Sen pis bir yaşlı adamsın, bunu biliyor musun?"
  
  "Bu beni oyunumun zirvesinde tutan şey. Şimdi bana onun gizli görevlerinden birinden, herhangi birinden bir hikaye anlat."
  
  "Şey... burada şansını kaçırıp sana uysal bir şey verebilirim," dedi Drake. "Ya da tüm bunlar bitene kadar bekleyebilirsin ve ben sana altını veririm... biliyorsun tek olanı."
  
  "Tokyo Coscon mu?"
  
  "Tokyo Cos-con. Mai, o zamanlar porno endüstrisini yöneten Fuchu Triad'larına sızmak ve onları yakalamak için Japonya'nın en büyük cosplay kongresinde kılık değiştirdiğinde."
  
  Wells nöbet geçirmek üzereymiş gibi görünüyordu. "Tanrım, Drake. Sen bir salaksın. Tamam o zaman ama güven bana, artık bana borçlusun," diye bir nefes aldı. "Japonlar, sahte bir kimlikle, hiçbir uyarıda bulunmadan onu Hong Kong'un dışına sürükledi ve iki yıldır inşa ettiği gizlenmeyi tamamen yok etti."
  
  Drake ona ağzı açık, inanamaz bir bakış attı. "Asla".
  
  "Benim sözlerim de."
  
  "Neden?"
  
  "Ayrıca bir sonraki sorum. Ama Drake, bu çok açık değil mi?"
  
  Drake bunu düşündü. "Sadece ellerindekilerin en iyisi o. Şimdiye kadar sahip oldukları en iyi şey. Ve bunun için çaresiz kalmış olmalılar."
  
  "Tıpkı Yankee'ler gibi biz de yaklaşık on beş saattir Adalet Bakanlığı'ndan ve Başbakanlarından telefon alıyoruz. Bize her şeyi itiraf edecekler; onu La Veraine'i keşfetmesi için gönderdiler çünkü bu, şu anda gezegende meydana gelen en büyük olaya dönüşen bu karmaşayla ilgili buldukları tek bağlantı. Onlara itirafta bulunmaya zorlanmamız sadece birkaç saat meselesi."
  
  Drake kaşlarını çattı. "Şu anda itiraf etmemek için bir neden var mı? Mayıs ayı harika bir satın alma olur."
  
  "Kabul ediyorum dostum, ama hükümetler hükümettir ve dünya tehlikede olsa da olmasa da, kendi küçük oyunlarını oynamayı severler, değil mi?"
  
  Drake yerdeki bir deliği işaret etti. "Hazır gibi görünüyorlar."
  
  
  * * *
  
  
  Drake'in iniş hızı 126 feet olarak belirlendi. Eline hızlı çıkarılabilen namlu adı verilen bir cihaz yerleştirildi ve kendisine bir sırt çantası verildi. Başına bir el feneri takılmış bir itfaiyeci kaskını çıkardı ve sırt çantasını karıştırdı. Büyük bir el feneri, oksijen tankı, silah, yiyecek, su, radyo, ilk yardım malzemeleri, mağaracılık için ihtiyacı olan her şey. Bir çift ağır iş eldiveni giydi ve çukurun kenarına doğru yürüdü.
  
  "Geronimo mu?" Yukarıda Ben ve Profesörle birlikte kalan Kennedy'den çevreyi gözetlemelerine yardım etmesini istedi.
  
  "Ya da ayak bileklerinizi tutun, kıçınızı dışarı çıkarın ve umut edin" dedi.
  
  Drake ona şeytani bir şekilde sırıttı, "Bu konuya daha sonra tekrar döneceğiz" dedi ve karanlığa atladı.
  
  Hemen kırmızı elmasın serbest bırakılma tetiğini hissetti. Düştükçe düşüş hızı da azaldı ve küçük tekerleği saniyede yüz kez tik tak yaptı. Neyse ki artık kuru olan kuyunun duvarları, eski bir siyah beyaz filmdeki gibi sürekli değişen ışıklar halinde geçip gitti. Sonunda iniş yavaşlayarak yavaşladı ve Drake botlarının sert kayanın üzerinde yavaşça sektiğini hissetti. Namluyu sıktı ve emniyet kemerindeki tetiğin serbest kaldığını hissetti. Drake, Dal ve yarım düzine adamın beklediği yere gitmeden önce onu Yükselen'e dönüştürme sürecini gözden geçirdi.
  
  Zemin endişe verici bir şekilde çatırdadı ama o bunu mumyalanmış kalıntılara bağladı.
  
  Dahl, "Bu mağara, yere nüfuz eden radarda gördüklerimizle karşılaştırıldığında garip bir şekilde küçük" dedi. "Yanlış hesaplamış olabilir. Dağılıp... bir tünel... ya da buna benzer bir şey arayın."
  
  İsveçli kendi cehaletinden keyif alarak omuz silkti. Drake'in hoşuna gitti. Kendisine verilen kalın pelerinine rağmen titreyerek ve düzgün olmayan duvarları inceleyerek mağaranın etrafında yavaşça yürüdü. Binlerce ton kaya ve toprak ona baskı yapıyordu ve o da buradaydı, daha derinlere nüfuz etmeye çalışıyordu. Ona göre bu bir askerin hayatı gibiydi.
  
  Dahl, Parnevik'le iki yönlü görüntülü telefon aracılığıyla iletişim kurdu. Profesör o kadar çok 'öneri' bağırdı ki Dahl iki dakika sonra sesi kapattı. Delta'daki adamlardan biri bağırıncaya kadar askerler mağaranın etrafında dolaştı: "Burada oymalarım var. Her ne kadar küçük bir şey olsa da."
  
  Dahl görüntülü telefonu kapattı. Parnevik'in sesi yüksek ve netti, sonra Dahl cep telefonunu duvara dayadığında sustu.
  
  "Bunu görüyor musun?"
  
  "Evet! Det ar sutyen! Sutyen!" Parnevik heyecandan İngilizcesini kaybetti. "Walknott... mmm... bir grup öldürülen savaşçı. Bu, savaşta görkemli ölüm fikriyle ilişkilendirilen Odin'in, üçlü üçgenin veya Borromean üçgeninin sembolüdür."
  
  Drake başını salladı. "Kahrolası Vikingler."
  
  "Bu sembol genellikle tekneyle veya at sırtında Odin'in sarayı Valhalla'ya giden kahraman savaşçıların ölümlerini tasvir eden 'resim taşlarında' bulunur. Bu, sıradan bir Valhalla bulduğumuz fikrini daha da güçlendiriyor."
  
  "Geçit törenini mahvettiğim için üzgünüm dostum," dedi açık sözlü SAS görevlisi, "ama bu duvar kayınvalidem kadar kalın."
  
  Hepsi bir adım geri çekilerek kask ışıklarını dokunulmamış yüzeye doğru tuttular.
  
  "Sahte bir duvar olmalı." Adam heyecandan neredeyse çığlık atacaktı. "Olmalı!"
  
  "Bekle," Drake, Ben'in genç sesini duydu. "Aynı zamanda Valknoth'a Ölüm Düğümü dendiğini de söylüyor; bu, Odin'in şiddetli ölüm eğilimi olan takipçilerinin sembolü. Bunun gerçekten bir uyarı olabileceğine inanıyorum."
  
  "Saçmalık". Drake'in iç çekişi samimiydi.
  
  Kennedy'nin sesi, "İşte size bir fikir, beyler," dedi. "Tüm duvarların daha detaylı incelenmesine ne dersiniz? Daha fazla Walknot alırsan ama sonra boş bir duvar bulursan, bunu seçerdim.
  
  "Senin için söylemesi kolay," diye mırıldandı Drake. "Orada olmak ve her şey."
  
  Kayalık duvarları santim santim tarayarak ayrıldılar. Yüzyılların tozunu kazıdılar, örümcek ağlarını temizlediler ve küfü temizlediler. Sonunda üç Valknot daha buldular.
  
  Harika, dedi Drake. "Dört duvar, dört düğümlü şey. Şimdi ne yapacağız?"
  
  "Hepsi aynı mı?" - profesör şaşkınlıkla sordu.
  
  Askerlerden biri görüntülü telefonun ekranında Parnevik'in resmini gösterdi. "Sizi bilmem ama ben onu dinlemekten yorulduğuma eminim. Lanet İsveçli işimizi uzun zaman önce bitirirdi."
  
  "Bekle," dedi Ben'in sesi. "Gözler Mimir'in kuyusunda, değil..." sesi statik tıslamanın ardında kayboldu ve ardından ekran karardı. Dahl onu salladı, açıp kapattı ama işe yaramadı.
  
  "Saçmalık. Ne söylemeye çalışıyordu?
  
  Drake bir tahminde bulunmak üzereyken görüntülü telefon yeniden canlandı ve Ben'in yüzü ekranı doldurdu. Ne olduğunu bilmiyorum. Ama dinle; Gözler Mimir'in kuyusunda, altındaki mağarada değil. Anlamak?"
  
  "Evet. Yani aşağı inerken onları geçtik mi?
  
  "Bence evet".
  
  "Ama neden?" Dahl inanamayarak sordu. "O halde bu mağara neden yaratıldı? Yere nüfuz eden radar, altında çok büyük bir alan olduğunu açıkça gösterdi. Elbette Parçanın orada olması gerekiyordu."
  
  "Eğer..." Drake korkunç bir üşüme hissetti. "Burası bir tuzak olmadığı sürece."
  
  Dahl birdenbire kararsız görünüyordu. "Nasıl yani?"
  
  "Burası altımızda mı? Ya dipsiz bir kuyuysa?"
  
  "Bu, kilden bir yastığın üzerinde durduğun anlamına geliyor!" Adam dehşet içinde çığlık attı. "Tuzak! Her an çökebilir. Hemen oradan çık!"
  
  Sonsuz bir umutsuz ölüm anı boyunca birbirlerine baktılar. Hepsi yaşamayı çok istiyordu. Ve sonra her şey değişti. Bir zamanlar beton zeminde çatlak olan şey artık çatlak sert bir panele dönüşmüştü. Bu tuhaf yırtılma sesi taşın yerinden çıkmasından değil, zeminin yavaş yavaş bir uçtan bir uca yarılmasından kaynaklanıyordu.
  
  Altlarında sonsuz bir çukur var...
  
  Altı adam iki Yükselen'e öfkeyle saldırdı. Hala hayattayken oraya vardıklarında Dahl düzeni sağlamak için bağırdı.
  
  "Önce siz ikiniz gidin. Tanrı aşkına, sert ol."
  
  Parnevik, "Ve yukarı çıkarken özellikle çevrenize dikkat edin" yorumunu yaptı. Eseri kaçırmak istemiyoruz."
  
  "Aptal olma Parnevik." Dahl önsezilerden dolayı şaşkındı. Drake onu daha önce hiç böyle görmemişti. Drake'e bakarak, "Son ikimiz giderken kontrol edeceğiz," dedi. "Sen ve ben".
  
  Görüntülü telefon tekrar bip sesi çıkardı ve kapandı. Dahl sanki onu boğmaya çalışıyormuş gibi salladı. "Yankee'lerin lanetlediğine şüphe yok."
  
  Zemin seviyesine ulaşmak ilk birkaç üç dakikayı aldı. Sonra ikinci çift için üç tane daha. Drake altı dakika içinde olabilecek her şeyi düşündü; bir ömür boyu sürecek bir deneyim ya da hiçbir şey. Onun için bu sondu. Kilin gıcırtısından, hareket eden taşın iniltisinden, şansın gıcırtısından, onu yaşamla mı yoksa ölümle mi ödüllendireceğine karar vermesinden başka hiçbir şey yoktu.
  
  Buldukları ilk sembolün altındaki zemin çökmüştü. Hiçbir uyarı yoktu; sanki zemin hayaletten vazgeçmiş ve unutulmaya yüz tutmuş gibi. Drake kuyunun mümkün olduğu kadar yukarısına tırmandı. Mağaranın kırılgan zemini yerine yanları üzerinde dengede duruyordu . Dahl kuyunun diğer tarafına sarıldı, yeşil bir ip parçasını iki eliyle tuttu; evlilik parmağındaki yüzük Drake'in miğferindeki feneri yansıtıyordu.
  
  Drake başını kaldırıp koşum takımlarına takabilecekleri güçlü ip parçaları aradı. Sonra Dahl'ın "Kahretsin!" diye bağırdığını duydu. ve tam zamanında aşağı baktığında görüntülü telefonun bir uçtan bir uca ağır çekimde döndüğünü ve ardından çatırdayarak mağara zeminine düştüğünü gördü.
  
  Zayıflayan sabit disk çöktü ve Drake'in eski aile kurma hayalleri gibi bir kara deliğin içine düştü. Kör yaratıkların saklandığı ve süründüğü yerden tarif edilemez karanlıkla dolu bulanık bir hava salan bir fırtına onlara doğru geldi.
  
  Ve o isimsiz gölge uçurumuna bakan Drake, çocukluğunda canavarlara olan inancını yeniden keşfetti.
  
  Hafif bir kayma sesi duyuldu ve yukarıdan bir ip kanat çırparak indi. Drake minnetle onu yakaladı ve koşum takımına taktı. Dahl da aynısını yaptı, tamamen beyaz görünüyordu ve ikisi de kendi düğmelerine bastı.
  
  Drake altimetreyi izledi. Dahl kuyunun kendi yarısını incelerken diğer tarafını da kopyaladı. Birkaç kez durup daha yakından bakmak için öne eğildiler ama her seferinde hiçbir şey bulamadılar. Yüz metre gitti, sonra doksan. Drake kanlı ellerini soydu ama hiçbir şey bulamadı. Şimdi on beş metre kadar yürüdüler ve sonra Drake ışığın yokluğunu, onun üzerine attığı ışığı emen bir loşluğu gördü.
  
  Kenarları sivri uçlu, nem veya küften etkilenmemiş geniş bir ahşap tahta. Drake, yüzeyindeki oymaları görebiliyordu ve kaskı doğru şekilde yerleştirmesi biraz zaman aldı.
  
  Ama bunu yaptığında...
  
  Gözler. Odin'in gözlerinin sembolik bir resmi, tahtadan oyulup buraya bırakılmış... kim tarafından?
  
  Odin'in kendisi tarafından mı? Binlerce yıl önce? Yazar: Heidi mi? Az mı yoksa çok mu inandırıcıydı?
  
  Dahl aşağıya endişeli bir bakış attı. "Hepimizin iyiliği için Drake, bunu bırakma."
  
  
  OTUZ ÜÇ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Drake, tahta tableti bir ganimet gibi yüksekte tutarak Mimir'in kuyusundan çıktı. Daha tek kelime edemeden koşum takımlarından sertçe çekildi ve yere fırlatıldı.
  
  "Hey, sakin ol..." Hong Kong'dan gelen, yeni makinelerden biri olan rüya makinesinin bagajına baktı. Hafifçe yuvarlandı ve çimenlerin üzerinde yatan ölü ve ölmekte olan askerleri gördü - Delta, SGG, SAS - ve arkalarında Kennedy'nin başına silah doğrultulmuş halde diz çöktüğünü gördü.
  
  Ben'in boğularak dik durmaya zorlandığını, Alicia Miles'ın acımasız ellerinin boynunu sıkıca kavradığını gördüm. Ben'in cep telefonunu hâlâ elinde tuttuğunu gören Drake'in kalbi neredeyse kırılacaktı. Son nefesime kadar sarılıyorum...
  
  "Bırakın İngiliz ayakta dursun" Kanadalı Colby Taylor Drake'in görüş alanına girdi. "Arkadaşlarının ölümünü izlemesine izin ver; canını almadan önce onun her parçasını alabileceğimin kanıtı."
  
  Drake, savaş ateşinin uzuvlarına sızmasına izin verdi. "Kanıtladığın tek şey, buranın kahrolası rehber kitapta söylediklerine uygun olduğu; burasının canavarlar ülkesi olduğu."
  
  Milyarder, "Ne kadar şiirsel," diye kıkırdadı. "Ve bu doğru. Bana gözlerini ver." Daha fazlasını isteyen bir çocuk gibi ellerini uzattı. Paralı asker Odin'in gözlerinin bir görüntüsünü iletti. "İyi. Bu yeterli. Peki uçağın nerede, Drake? Senden parçalar istiyorum ve sonra bu bok çukurundan çıkmak istiyorum."
  
  Drake, "Kalkan olmadan hiçbir şeyi başaramazsınız," dedi... aklına gelen ilk şey. "Sonra bunun Ragnarok için nasıl bir harita haline geldiğini çöz."
  
  "Aptal," Taylor iğrenç bir şekilde güldü. "Yirmi yıl önce değil de bugün burada olmamızın tek nedeni, Kalkan'ın daha yeni bulunmuş olmasıdır. Ancak bunu zaten bildiğinize eminim. Beni yavaşlatmaya mı çalışıyorsun? Hata yapıp sana bir şans daha vereceğimi mi sanıyorsun? Bay Drake, size söyleyeyim. O..." Alicia'yı işaret etti, "kaymaz. O. . sert altın kıç, işte o bu!"
  
  Drake, eski meslektaşının Ben'i boğarak öldürmesini izledi. "Seni en yüksek teklifi verene satacak."
  
  "En yüksek teklifi veren benim, seni tam bir pislik."
  
  Ve Tanrı'nın iradesiyle birisi bu andan yararlanarak bir kurşun sıktı. Silah sesi ormanda yüksek sesle yankılandı. Taylor'ın paralı askerlerinden biri yeni bir üçüncü gözle bayıldı ve anında öldü.
  
  Colby Taylor bir an inanamaz gibi göründü. Sanki Bryan Adams ormandan atlayıp "69 Yazı"nı oynamaya başlamış gibi görünüyordu. Gözleri tabaklara dönüştü. Sonra paralı askerlerinden biri ona çarptı ve onu yere düşürdü; paralı asker kan akıtıyor, çığlık atıyor, mücadele ediyor ve ölüyordu. Kurşun üstlerindeki havayı yırtarken Drake anında yanlarındaydı.
  
  Her şey aynı anda oldu. Kennedy vücudunu yukarı doğru fırlattı. Kafatasının üst kısmı onu koruyan muhafızın çenesine o kadar sıkı bir şekilde temas ediyordu ki, ne olduğunu bile anlamadı. Anında telefonu kapatın.
  
  Bir kurşun yağmuru ileri geri uçuştu; Açıkta yakalanan paralı askerler imha edildi.
  
  Thorsten Dahl, kendisini tutan paralı askerin tüfekten yankılanan üçüncü atışta kafasının dörtte üçünü kaybetmesi üzerine serbest bırakıldı. SGG komutanı Profesör Parnevik'e bir yengeç gibi yaklaştı ve yaşlı adamı bir çalı yığınına doğru sürüklemeye başladı.
  
  Drake'in ilk düşüncesi Ben'le ilgiliydi. Umutsuz bir iddiaya girmeye hazırlanırken, inançsızlık onu bin watt'lık bir elektromanyetik darbe gibi sarstı. Alicia çocuğu bir kenara attı ve Drake'in üzerine doğru ilerledi. Aniden elinde bir silah belirdi; hangisi olduğu önemli değildi. Her ikisiyle de eşit derecede ölümcüldü.
  
  Onu aldı ve ona odaklandı.
  
  Drake utanmış bir hareketle kollarını yanlara doğru açtı. Neden?
  
  Gülümsemesi, uzun süredir tükendiğini düşündüğü bir inde el değmemiş et bulan bir iblisinki gibi neşeliydi.
  
  Tetiği çekti. Drake önce ısı, sonra uyuşukluk ve ardından acı bekleyerek irkildi, ancak aklı beynine takıldı ve onun son anda hedefini değiştirdiğini gördü... ve Colby'nin öfkeli figürünü örten paralı askere üç kurşun sıktı. Taylor. Risk almayalım.
  
  İki SAS askeri ve iki Delta Deniz Piyadesi hayatta kaldı. SAS, Ben'i yakaladı ve sürükleyerek uzaklaştırdı. Delta Ekibinden geriye kalanlar yakındaki bir ağaç korusuna ateşe karşılık vermeye hazırlanıyordu.
  
  Daha fazla silah sesi duyuldu. Delta denen adam döndü ve düştü. Diğeri ise Mimir Kuyusu'nun diğer tarafında Wells'in düştüğü yere yüz üstü sürünüyordu. Amerikalı onu çekerken Wells'in yüzükoyun vücudu sarsıldı, bu onun hayatta olduğunun kanıtıydı.
  
  Sonraki birkaç dakika bulanık geçti. Alicia öfkeyle çığlık atarak Amerikan askerinin peşinden atladı. Adam dönüp yumruklarıyla karşı karşıya geldiğinde bir anlığına durdu.
  
  Drake onun, "Geri çekil," dediğini duydu. "Sadece gitmek."
  
  "Bu adamı geride bırakmayacağım"
  
  Bütün cehennemi serbest bırakmadan önce, "Siz Amerikalılar, biraz dinlenin" dedi. Amerika'nın en iyi oyuncusu geri çekildi, kalın çimlerin arasında tökezledi, önce bir koluna tutundu, sonra kolu kırıldığı için sendeledi, sonra tek gözü görme yetisini kaybetti ve sonunda hiç çekinmeden yere yığıldı.
  
  Drake çığlık attı ve Wells'i yakasından tutan Alicia'ya doğru koştu.
  
  "Sen deli misin?" - O bağırdı. "Sen tamamen deli misin?"
  
  "Kuyuya gidiyor." Alicia'nın gözleri öldürücüydü. "Ona katılsan da katılmasan da, Drake. Senin kararın."
  
  "Neden Tanrı adına? Neden?"
  
  "Bir gün Drake. Bir gün, eğer bundan kurtulursan, bunu anlayacaksın."
  
  Drake nefes almak için durdu. Ne demek istedi? Ama şimdi konsantrasyonunu kaybetmek, sanki intihar etmiş gibi kesinlikle ölüme davetiye çıkarmak olurdu. Eğitim anılarına, zihnine ve tüm SAS becerilerine başvurdu. Ona düz bir boks yumruğuyla, bir yumrukla, bir çarpı işaretiyle vurdu. Her seferinde ezici bir kuvvetle bileğine vurmaya dikkat ederek karşılık verdi ama şimdi çok yaklaşmıştı.
  
  Olmak istediği yer.
  
  Parmağını boynuna doğrulttu. Birkaç kaburga kemiğini kırmayı ve düşüşünü yavaşlatmayı hedefleyerek doğrudan adamın yükselen dizine doğru bir yan adım attı.
  
  Ama dizleri arasında şok edici derecede yakınlaşana, birkaç santimetre arayla göz göze gelene kadar yuvarlandı.
  
  Kocaman gözler. Harika gözler.
  
  Dünyanın en büyük yırtıcılarından birine aitlerdi.
  
  "Hasır bir bebek kadar zayıfsın Matt."
  
  İleriye doğru adım atıp kolunu uzatıp onu havaya fırlatırken fısıltısı kemiklerini ürpertti. Nefes nefese sırt üstü düştü. Bir saniye bile geçmeden dizleri solar pleksusuna çarpıyor, alnı kendisininkine çarpıyor ve yıldızları görmesini sağlıyordu.
  
  Tekrar birbirlerinin gözlerinin içine bakarak fısıldadı: "Uzanın."
  
  Ancak seçim yapmak zorunda olan o değildi. Yapabildiği tek şey elini kaldırıp yana yuvarlanarak yarı baygın Wells'i Mimir Kuyusu olarak bilinen dipsiz çukurun kenarına doğru yarı sürüklemesini izlemekti.
  
  Drake çığlık atarak dizlerinin üzerinde doğrulmaya çalıştı. Yenilgiden utanmış, insan ırkına katıldığından bu yana ne kadar çok avantajı kaybettiğini görünce şok olmuş, sadece izleyebilmişti.
  
  Alicia Wells'i kuyunun kenarına yuvarladı. SAS komutanı bağırmadı bile.
  
  Drake ayağa kalkarken sallandı, başı ve vücudu çığlık atıyordu. Alicia, hala bir bahar kuzusu kadar taze ve çevik olan Colby Taylor'a yaklaştı. Sırtı Almanlara dönük olan Drake, kendini tarihöncesi bir Kraken'e bakan bir sal üzerindeki bir denizci kadar savunmasız hissediyordu ama geri adım atmadı.
  
  Alicia ölü paralı askerin cesedini Taylor'dan uzaklaştırdı. Milyarder ayağa kalktı, gözleri kocaman açıldı ve Miles'tan Drake'e, ağaçlara baktı.
  
  Sisle kaplanmış sandıkların arkasından, bu efsanevi ülkede kendilerini evlerindeymiş gibi hisseden, hayaletlere benzeyen figürler belirmeye başladı. Silahlarını görebilecek kadar yaklaştıklarında bu yanılsama bozuldu.
  
  Drake çoktan etrafta dolaştı. Yaklaşan insanları görebiliyordu ve onların, tüm ganimeti almaya gelen akbaba benzeri Almanlar olduğunu biliyordu.
  
  Drake, zaferlerinin silahına şaşkınlıkla baktı. Alicia, Kanadalı milyarderi kasıklarından yakaladı ve gözleri dışarı çıkana kadar sıktı. Onu Mimir'in kuyusuna götürüp başını kenardan aşağı eğmeden önce şaşkınlığına gülümsedi.
  
  Drake başka öncelikleri olduğunu fark etti. Alicia ve Taylor'ı kalkan olarak kullanarak eylemden kaçındı. Çalılığa ulaştı ve yürümeye devam ederek yavaş yavaş küçük çimenli bir tepeye tırmandı.
  
  Alicia deliği işaret etti ve Taylor merhamet dileyene kadar salladı. "Belki orada toplayacak bir şeyler bulursun, seni megaloman aptal," diye tısladı ve vücudunu sonsuz boşluğa fırlattı. Çığlıkları bir süre yankılandı, sonra kesildi. Drake, dipsiz bir çukura düşen bir adamın sonsuza kadar çığlık atıp atmadığını ve etrafta onu duyacak kimse yoksa bunun gerçekten geçerli olup olmadığını merak etti.
  
  Bu sırada Milo kız arkadaşına ulaşmıştı. Drake onun şöyle dediğini duydu: "Bunu neden yaptın? Patron bu pisliği canlı canlı severdi."
  
  Ve Alicia'nın yanıtı: "Kapa çeneni Milo. Abel Frey'le tanışmayı sabırsızlıkla bekliyordum. Gitmeye hazır mısın?"
  
  Milo tepenin tepesine doğru şeytani bir şekilde sırıttı. "Onların işini bitirmeyecek miyiz?"
  
  "Göt gibi davranma. Hala silahlılar ve yüksek mevkiyi koruyorlar. Almak için geldiğimiz şey sende var mı?"
  
  "Odin'in dokuz bölümünün tamamı mevcut ve işlevsel. Uçağınız yandı! - O bağırdı. "Geceleri bu ölü topraklarda eğlenin!"
  
  Drake, Almanların ihtiyatla geri çekilmesini izledi. Dünya uçurumun eşiğine geldi. Bu kadar yolu gelip çok fedakarlık yaptılar. Kendilerini yere sürdüler.
  
  Sadece son satırda her şeyi Almanlara kaptırmak için.
  
  "Evet," Ben sanki düşüncelerini okuyormuş gibi neşesiz bir sırıtışla gözlerine çarptı. "Tıpkı hayatın futbolu taklit etmesi gibi, değil mi?"
  
  
  OTUZ DÖRT
  
  
  
  OSTERGOTLAND, İSVEÇ
  
  
  Avrupalılar ve geriye kalan tek Amerikalı müttefikleri topallayarak daha yüksek bir yere çıkarken, güneş açık bir ufkun altında batıyordu. Zayıf, soğuk bir esinti esiyordu. Hızlı bir değerlendirme, SAS askerlerinden birinin yaralandığını ve Profesör Parnevik'in şok yaşadığını ortaya çıkardı. Yaşadıkları göz önüne alındığında bu hiç de şaşırtıcı değil.
  
  Dahl, uydu telefonu aracılığıyla konumlarıyla iletişime geçti. Yardım yaklaşık iki saat uzaklıktaydı.
  
  Çevrelerinde açık bir düzlük bulunan, çıplak ağaçlardan oluşan küçük bir koruda durduklarında Drake, Ben'in yanına çöktü.
  
  Ben'in ilk sözleri: "Başka insanların öldüğünü biliyorum Matt, ama umarım Karin ve Hayden iyidirler. Gerçekten üzgünüm."
  
  Drake, Hayden'ın hâlâ uçakta olduğunu unuttuğunu itiraf etmekten utanıyordu. "Merak etme. Bu doğaldır. Şanslar Karin için son derece iyi, Hayden için de adil," diye itiraf etti, görev boyunca bir yerlerde süsleme yeteneğini kaybetmişti. "Nasıl dayanıyorsun dostum?"
  
  Ben cep telefonunu aldı. "Hala canlı".
  
  "Defileden bu yana uzun bir yol kat ettik."
  
  Ben ciddi bir tavırla, "Zor hatırlıyorum," dedi. "Matt, bu başlamadan önce hayatımın nasıl olduğunu zar zor hatırlıyorum. Ve çoktan... günler mi oldu?"
  
  "İstersen sana hatırlatabilirim. The Wall of Sleep'in solisti . Taylor Momson'a bayıldım. Cep telefonu aşırı yüklenmiştir. Kira borçları. Taylor'a bayıldım.
  
  "Her şeyimizi kaybettik."
  
  "Yalan yok Ben, sen olmasaydın bu kadar ileri gidemezdik."
  
  "Beni tanıyorsun dostum. Herkese yardım ederdim. Bu standart bir yanıttı ama Drake bu övgüden memnun olduğunu görebiliyordu. Ben takım elbiselileri ve hatta İskandinavyalı profesörü alt ettiğinde bunu unutmadı.
  
  Hiç şüphe yok ki Hayden'ın onda gördüğü şey buydu. İçerideki kişinin parlamaya başladığını gördü. Drake onun güvenliği için dua etti ama şu anda onun için yapabileceği hiçbir şey yoktu.
  
  Kennedy onların yanına düştü. "Umarım sizi rahatsız etmemişimdir arkadaşlar. Oldukça formda görünüyorsun."
  
  "Sen değil," dedi Drake ve Ben başını salladı. "Artık bizden birisin."
  
  "Hımm, teşekkürler sanırım. Bu bir iltifat?"
  
  Drake morali yükseltti. "Benimle birkaç Dino Rock oyunu oynayabilen herkes ömür boyu kardeşimdir."
  
  "Bütün gece boyunca dostum, bütün gece boyunca."
  
  Ben inledi. "Yani" etrafına baktı. "Hava yeni karardı."
  
  Drake uçsuz bucaksız çayırlara baktı. Koyu kırmızının son çizgisi en uzak ufuktan damlıyordu. "Lanet olsun, eminim geceleri burası soğuktur."
  
  Dahl onlara yaklaştı. "Yani bu son mu, beyler? Tamam mıyız? Dünyanın bize ihtiyacı var."
  
  Delici rüzgar sözlerini parçalara ayırdı ve ovalara dağıttı.
  
  Parnevik dinlendiği yerden, sırtını bir ağaca dayayarak konuşuyordu. "Dinle, hmm, bana parçaların bilinen tek görüntüsünü gerçek düzenlerinde gördüğünü söylemiştin. Bir zamanlar John Dillinger'a ait olan bir tablo."
  
  Dahl, "Evet ama bu olay 60'larda turneye çıktı" diye açıkladı. "Kopyalanmadığından emin olamayız, özellikle de tarih takıntısı olan Vikinglerden biri tarafından."
  
  Profesör mırıldanacak kadar iyiydi: "Ah. Teşekkür ederim."
  
  Tamamen karanlıktı ve tepemizde bir milyon yıldız parıldıyordu. Dallar sallanıyor, yapraklar hışırdıyordu. Ben içgüdüsel olarak Drake'in bir tarafına yaklaştı. Kennedy diğerine de aynısını yaptı.
  
  Kennedy'nin uyluğunun kendisininkine değdiği yerde Drake bir ateş hissetti. Yapabildiği tek şey Dahl'ın söylediklerine odaklanmaktı.
  
  İsveçli, "Kalkan bizim son umudumuzdur" dedi.
  
  Bilerek mi bu kadar yakın oturuyor? Drake bunu düşündü. Dokunmak....
  
  Tanrım, böyle hissetmeyeli uzun zaman olmuştu. Bu onu, kızların kız olduğu ve erkeklerin gergin olduğu, karda tişört giydiği, cumartesi öğleden sonra kız arkadaşlarını şehirde gezdirdiği, ardından onlara en sevdikleri CD'yi aldığı ve sinemada kendilerine patlamış mısır ve pipet ikram ettiği günlere götürdü. .
  
  Masum günler çoktan geride kaldı. Uzun zamandır hatırlandı ve ne yazık ki kayboldu.
  
  "Kalkan mı?" Konuşmaya müdahale etti. "Ne?"
  
  Dahl ona kaşlarını çattı. "Devam et, seni şişko Yorkshire piçi. Burada asıl detayın Kalkan olduğunu söylemiştik. Ragnarok'un yerini belirlediği için o olmadan hiçbir şey başarılamaz. Aynı zamanda diğer parçalardan farklı bir malzemeden yapılmış; sanki farklı bir rolü varmış gibi. Hedef. "
  
  "Ne gibi?"
  
  "Fuuuuck," dedi Dahl en iyi Oxford aksanıyla. "Bana sporla ilgili bir şey sor."
  
  "TAMAM. Leeds United neden Thomas Brolin'i transfer etti?
  
  Dahl'ın yüzü önce uzadı, sonra sertleşti. Garip bir ses sessizliği bozduğunda itiraz etmek üzereydi.
  
  Bağırmak. Karanlıktan gelen bir inilti.
  
  İlkel korkuyu uyandıran bir ses. Drake, "İsa yaşıyor," diye fısıldadı. "Ne- ?"
  
  Yine oldu. Bir hayvana benzeyen ama sanki büyük bir şeyden geliyormuş gibi gırtlaktan gelen bir uluma. Geceyi süründürdü.
  
  "Hatırlıyor musun?" Ben, dehşet ve doğal olmayan bir fısıltıyla şunları söyledi: "Burası Grendel'in ülkesi. Beowulf'taki canavar. Bu bölgelerde hâlâ canavarların yaşadığına dair efsaneler var."
  
  Drake sevgiyle, "Beowulf'tan hatırladığım tek şey Angelina Jolie'nin kıçıydı" dedi. "Ama sanırım aynı şey onun filmlerinin çoğu için de söylenebilir."
  
  "Şşşt!" - Kennedy tısladı. "Bu gürültü de ne?"
  
  Uluma yeniden geldi, şimdi daha da yakınlaştı. Drake karanlıkta bir şey seçebilmek için umutsuzca çabaladı; çıplak dişlerin ona doğru koştuğunu, tükürüğün damladığını, sivri dişlerinin arasına çürük et parçalarının sıkıştığını hayal etti.
  
  Diğerlerini korkutmak istemediğinden ama riske atamayacak kadar emin olmadığından silahı kaldırdı.
  
  Torsten Dahl kendi tüfeğini doğrulttu. Formda olan SAS askeri bir bıçak çıkardı. Sessizlik geceyi, Gordon Brown'ın Birleşik Krallık ekonomisini kurutup kurutmasından daha fazla zincire vurdu.
  
  Zayıf ses. Clank. Hafif ayak seslerine benzeyen bir şey...
  
  Ama bunlar ne tür bacaklardı? Drake bunu düşündü. Adam mı yoksa...?
  
  Eğer pençelerin çıtırtısını duysaydı, dehşet içinde şarjörünün tamamını serbest bırakabilirdi.
  
  Lanet olsun bu eski masallara.
  
  Ben'in cep telefonu aniden canlandığında, kalbindeki karıncıklar neredeyse patlayacaktı. Ben onu şaşkınlıkla havaya fırlattı ama sonra övgüye değer bir şekilde düşerken yakaladı.
  
  "Saçmalık!" diye fısıldadı, ne cevap verdiğini fark etmeden önce. "Ah, merhaba anne."
  
  Drake beynindeki kan akışını durdurmaya çalıştı. "Kes şunu. Kes şunu!"
  
  Ben şunları söyledi: "Tuvalette. Seni sonra arayacağım!"
  
  "Sevimli". Kennedy'nin sesi şaşırtıcı derecede sakindi.
  
  Drake dinledi. İnleme tekrar geldi, ince ve acı verici. Bunu uzaktan gelen bir vuruş izledi, sanki ses çıkaran kişi bir taş atmış gibi. Bir ağlama sesi daha, ardından bir uluma...
  
  Bu sefer kesinlikle insan! Ve Drake savaşa koştu. "Bu Wells!" Karanlığa doğru koştu, içgüdüsü onu doğrudan Mimir'in kuyusuna götürdü ve onu kenarda durdurdu.
  
  Wells, "Yardım edin bana," diye inledi, çatlak ve kanlı parmaklarıyla uçurumun sivri uçlu kenarına uzandı. "Aşağı inerken halatlardan birine yakalandım. Neredeyse kolumu kırıyordum. Bu kaltağın... beni öldürmek için... yapması gereken bir şey daha var.''
  
  Drake ağırlığını alarak onu sonsuz geceye serbestçe düşmekten kurtardı.
  
  
  * * *
  
  
  Wells sıcak bir şekilde sarınıp dinlenirken, Drake ona yalnızca başını salladı.
  
  Wells vırakladı: "Asla SAS içinde bir savaş başlatmak istemedim."
  
  "O halde sorun yok çünkü Alicia ve ben artık SAS'ın parçası değiliz."
  
  Yanındaki Ben, sanki hiçbir şey olmamış gibi Parnevik'i sorguya çekti. "Kalkan'ın bir çeşit anahtar olduğunu mu düşünüyorsun?"
  
  "Kalkan her şeydir. Anahtar bu olabilir ama kesinlikle elimizde kalan tek şey bu."
  
  "Gitmiş?" Drake kaşını kaldırarak tekrarladı. Ben'in I-phone'una odaklandı. "Elbette biliyoruz!"
  
  Ben bir adım öndeydi ve Google'da 'Odin'in Kalkanı'nı inanılmaz bir hızda araştırıyordu. Ortaya çıkan görüntü küçüktü ama Ben, Drake'in düşünebileceğinden bile daha hızlı yakınlaştırdı. Kalkanın neye benzediğini hatırlamaya çalıştı. Yuvarlak, merkezi yükseltilmiş yuvarlak, dış kenar dört eşit parçaya bölünmüştür.
  
  Ben, I-phone'u kol mesafesi uzaklığında tutarak herkesin etrafta toplanmasına olanak sağladı.
  
  Kennedy, "Çok basit" dedi. "Vegas'taki Ragnarok. Herkes Vegas'ta."
  
  Adam çenesini ovuşturdu. "Kalkan'ın yerleşimi, merkezdeki cevabı çevreleyen dört ayrı parçayı gösteriyor. Anlıyorsun? Onları Kuzey, Doğu, Güney ve Batı olarak etiketleyelim ki neyden bahsettiğimizi bilelim."
  
  Harika, dedi Ben. "Eh, Batı belli. Bir Mızrak ve iki Göz görüyorum."
  
  "Güney bir At ve iki, şey, Kurt sanırım." Drake gözlerini elinden geldiğince kıstı.
  
  "Kesinlikle!" Adam ağlıyordu. "Haklısın. Çünkü Doğu'da iki Valkyrie olmalı. Evet? Anlıyorsun?"
  
  Drake odaklanmak için gözlerini kırpıştırdı ve bir çift kanatlı ata binmiş kadın savaşçılar olarak algılanabilecek şeyleri gördü. "Lanet olsun Starbucks!" Yemin etti. "Bunun dışında dünyanın her yerinde ücretsiz Wi-Fi bulunan bir kafe!"
  
  "Yani..." Kennedy kekeledi, "Peki, Shield'ın üzerinde Kalkan yok mu?"
  
  "Hımm...!" Profesör çok çalıştı, Ben'in görüş alanına girdi ve dostça bir tokat yedi. "Biraz daha yakınlaştırabilir misin?"
  
  "HAYIR. Bu onun sınırıdır."
  
  Dahl oturduğu yerden, "Doğu Yakası'nda başka bir iz göremiyorum" dedi. "Ama Kuzey oldukça ilginç."
  
  Drake dikkatini başka yöne çevirdi ve bir şok dalgası hissetti. "Tanrım, bu Odin'in sembolü. Birbirine bağlı üç üçgen. Kuyuda gördüğümüz şeyin aynısı."
  
  "Ama bu nedir? Dahl, üçgenlerden birinin sol alt köşesinde bulunan küçük bir sembolü işaret etti. Ben yaklaşırken hepsi bağırdı: "Bu Kalkan!"
  
  Utanç verici bir sessizlik hakim oldu. Drake beynini yok etti. Kalkan sembolü neden üçgenlerin içine yerleştirildi? Açıkçası bu bir ipucu, sadece belirsiz bir ipucu.
  
  "Büyük ekranda her şey çok daha kolay olurdu!" Profesör homurdandı.
  
  "Sızlanmayı bırak," dedi Ben. "Seni yenmesine izin verme."
  
  Kennedy, "İşte bir düşünce" dedi. "Üçgenler bu 'Odin'in düğümü'nden başka bir şeyi veya başka bir şeyi temsil ediyor olabilir mi?"
  
  "Daha önce sadece bir efsane olarak kabul edilen, Tanrı ile ilişkilendirilen mistik bir sembolün gizli amacı?" Adam sırıttı. "Tabii ki değil".
  
  Drake, Alicia Miles'ın ona yedi yıl antrenman yapmamanın dövüş seviyeni olumsuz etkilediğini öğrettiği kaburgalarını ovuşturdu. Kadın onu küçük düşürmüştü ama o, kendisinin hayatta olması ve hâlâ oyunda olmaları gerçeğinde teselli buluyordu.
  
  Dahl herkese "Helikopterin yerleşik bir interneti olacak" diye güvence vermeye çalıştı. "Yaklaşık... ah, otuz dakika sonra."
  
  "Tamam, tamam, peki ya merkez parçası?" Drake üzerine düşeni yaptı. "Üç meme ve denizanası içeren bir çocuk çizimine benzeyen iki taslak."
  
  "Ve yine Kalkan," Ben 'denizanası' gözünü yakınlaştırdı. "Kuzey kesimdekiyle aynı görüntü. Kalkanın üzerinde iki adet Kalkan resmimiz var. Orta kısım iki serbest biçim ve üç tek üçgenden oluşuyor" dedi ve Kennedy'yi işaret etti. "Belki de bunlar üçgen değildir."
  
  Parnevik, "Eh, en azından bu, Kalkan'ın ana kısım olduğu yönündeki teorimi doğruluyor" dedi.
  
  Dahl, "Bu ana hatlar bana bir şeyi hatırlatıyor," diye düşündü. "Ne olduğunu söyleyemem."
  
  Drake bazı kötü kişisel saldırılarda bulunabilirdi ama kendini kontrol altında tuttu. İlerleme, diye düşündü. Kendini beğenmiş İsveçli onlarla birlikte uzun bir yol kat etti ve artık biraz saygı kazandı.
  
  "Bakmak!" Ben çığlık atarak hepsinin zıplamasına neden oldu. "Kalkan'ın her iki görüntüsünü birbirine bağlayan ince, neredeyse alakasız bir çizgi var!"
  
  Parnevik, "Bu bize aslında hiçbir şey anlatmıyor," diye homurdandı.
  
  "Ya da..." diye düşündü Drake, ordu haritalarını okuduğu günleri hatırlayarak, "ya da... eğer diğer açıdan bakarsanız, Kalkan'ın Ragnarok'un kartı olduğunu biliyoruz. Bu iki görüntü, iki farklı fotoğrafta aynı odak noktası olabilir... Yalnızca bir görünüm yükseklik, diğeri..."
  
  "Plan bu!" dedi Ben.
  
  O sırada yaklaşan helikopterin sesi duyuldu. Dahl, GPRS'i kapatarak eski usul bağımlılığını göstererek bundan bahsetti. Büyük siyah bir figür yaklaşırken karanlıkta herkesle birlikte gözlerini kısarak baktı.
  
  Yarım bir gülümsemeyle, "Eh, pek fazla seçeneğimiz yok," dedi. "Bu davayı bizim üstlenmemiz gerekecek."
  
  
  * * *
  
  
  Dahl gemiye binip yerleştikten sonra, I-phone'a benzer şekilde kendi taşınabilir modemini kullanan 20 inçlik bir Sony Vaio dizüstü bilgisayarını çalıştırdı. Mobil ağ kapsama alanına bağlı olarak İnternet'e erişimleri olacak.
  
  "Bu bir harita," diye devam etti Drake düşünce zincirine. "O halde bu şekilde davranalım. Açıkçası orta, merkezi detay plan görünümüdür. O halde diyagramı kopyalayın, bazı coğrafi tanıma yazılımları kullanın ve ne olacağını görün."
  
  "Hımm," Parnevik şüpheyle büyütülmüş görüntüyü inceledi. "Kalkan sembolü Medusa'nın üzerindeyken neden memeye benzeyen başka bir resim ekleyelim ki? "
  
  "Başlangıç noktası?" Kennedy şansını denedi.
  
  Helikopter kuvvetli rüzgarın etkisiyle sallanıyordu. Pilotun daha fazla talimat alana kadar Oslo'ya uçması emredildi. İkinci SGG ekibi orada onları bekliyordu.
  
  "Programı dene Torsten."
  
  "Zaten bende var ama buna ihtiyacım yok," diye yanıtladı Dahl ani bir şaşkınlıkla. "Bu şekillerin tanıdık geldiğini biliyordum. Haritada burası İskandinavya! Meme Norveç, İsveç ve Finlandiya'dır. Medusa İzlanda'dır. İnanılmaz."
  
  Bir saniye sonra dizüstü bilgisayar üç olası eşleşmenin sinyalini verdi. Tanıma yazılımı algoritmaları yüzde doksan sekiz ile en yakın ağırlığa sahip olan ülke İskandinavya'ydı.
  
  Drake, Dahl'a saygıyla başını salladı.
  
  "İzlanda'da Ragnarok mu?" Adam bunu düşündü. "Ama neden?"
  
  Drake, parmağıyla İzlanda kıyı şeridini ve Kalkan sembolünün konumunu işaret ederek, "Bu koordinatları pilota verin," dedi. "Bu yüzden. Zaten birkaç saat gerideyiz."
  
  Ben, "Ama o kahrolası parçalara sahip değiliz," dedi Ben kederli bir şekilde. "Almanların elinde. Ve Kırıkları kullanarak Tanrıların Mezarı'nı yalnızca onlar bulabilirler."
  
  Ve şimdi Thorsten Dahl gerçekten gülerek Drake'in düşünmesini sağladı. "Ah, hayır" dedi İsveçli ve gülüşü neredeyse iğrençti. "Bu lanet parçalarla uğraşmaktan çok daha iyi bir fikrim var. Her zaman öyleydi. Bırakın lahana turşusunda kalsınlar!"
  
  "Sen yapıyorsun? Dur bir düşüneyim - Kalkan İzlanda'da bulunmamış mıydı?" diye sordu Ben, baskı altında net düşünmesiyle Drake'i bir kez daha etkiledi.
  
  "Evet ve eğer burası antik Ragnarok alanıysa" dedi Parnevik, "bu mantıklı. Odin'in kalkanı öldüğü yerde düşerdi."
  
  Kennedy, "Ah, bu artık mantıklı geliyor Profesör," diye dalga geçti. "Artık bu adamlar her şeye senin için karar verdiler."
  
  "Eh, eğer yardımı olacaksa hâlâ çözmemiz gereken en büyük gizem var," dedi Ben hafif bir gülümsemeyle. "Odin'in antik sembolünün anlamı üç üçgendir."
  
  
  OTUZBEŞ
  
  
  
  İzlanda
  
  
  İzlanda'nın kıyı şeridi buzlu, engebeli ve renklidir; bazı yerlerde büyük buzullar tarafından oyulmuş, diğerlerinde ise şiddetli dalgalar ve delici rüzgarlar tarafından yumuşatılmıştır. Lav kıyıları ve siyah kayalıklar, görkemli buzdağları ve genel olarak bir tür zen huzuru var. Tehlike ve güzellik el ele gider, tedbirsiz yolcuyu sakinleştirmeye ve onu zamansız bir sona getirmeye hazırdır.
  
  Reykjavik birkaç dakika içinde yanlarından geçti; parlak kırmızı çatıları, beyaz binaları ve etrafını saran karla kaplı dağları, en yorgun kalpleri bile heyecanlandırmayı garanti ediyordu.
  
  Yakıt ikmali yapmak ve kışlık elbiseler, cephane, erzak ve mahsur kaldıkları on dakika içinde Dahl'ın aklına gelebilecek her şeyi yüklemek için seyrek nüfuslu bir askeri üste kısa bir süre durdular.
  
  Ancak siyah askeri helikopterdeki adamlar bunların hiçbirini görmedi. Bir araya toplanmışlardı -aynı hedefi tartışıyorlardı- ama içlerindeki düşünceler kendilerinin ve dünyanın ölümlülüğüyle ilgiliydi; ne kadar korktukları ve korktukları ve başkaları için ne kadar korktukları.
  
  Drake paniğe kapıldı. Herkesi nasıl güvende tutacağını çözemedi. Buldukları Ragnarok'sa, sırada efsanevi Tanrıların Mezarı vardı ve hayatları, masanın hileli olduğu bir rulet oyununa (Kennedy'nin en sevdiği alegori Vegas'ta oynadığınız türden) dönüşmüştü.
  
  Bu özel ipucu, her gizli oyuncunun gizli planları ve birçok düşmanının bilinmeyen planları tarafından oluşturulmuştur.
  
  Ve şimdi, hayatı pahasına koruyacağı iki kişi olan Ben ve Kennedy'nin yanı sıra, Drake'in hem Hayden hem de Karin'i düşünmesi gerekiyordu.
  
  Bütün bu korkular dünyayı kurtarmanın önüne geçecek mi? Sadece zaman gösterecek.
  
  Her köşede oyunsonları oynandı. Abel Frey çoktan başladı. Alicia ve Milo'nun kendilerine ait sürprizleri olabilir ama Drake, eski SRT meslektaşının, erkek arkadaşının bile beklemediği öldürücü bir sürprizle karşı karşıya olduğundan şüpheleniyordu.
  
  Torsten Dahl ve Wells, İzlanda kıyılarını geçtiklerinden beri nadiren telefonda konuşuyor, kendi hükümetlerinden emirler, ipuçları ve fısıldayan tavsiyeler alıyorlardı. Sonunda Kennedy çağrıyı yanıtladı ve bu onun birkaç dakika dik oturmasına ve şok içinde yorgun bir şekilde başını sallamasına neden oldu.
  
  Sadece Drake'e hitap etti. Hayden'ı hatırladın mı? "Sekreter mi? Evet, işini iyi yapıyor."
  
  "Bu ne anlama geliyor?"
  
  "O CIA'den, kahretsin. Ve tam olarak olmak istediği yer. Bütün bu saçmalıkların ortasında."
  
  "Saçmalık". Drake, Ben'e endişeli bir bakış attı ama yine de onun arkadaşına karşı zayıf bir yanı olduğuna inanıyordu. Hayden'in duygularının doğru olduğunu söyleyen sadece Drake'in kalbi ona romantik fikirler mi besliyordu, yoksa o gerçek miydi?
  
  Kennedy, sanki hiçbir şey olmamış gibi, "Savunma Bakanıydı," diye devam etti. "'Bilgi sahibi' olmak istiyorum."
  
  "Gerçekten mi". Drake, Dahl ve Wells'e başını salladı. "Ve orada tarih tekerrür ediyor." Yorgun bir şekilde en yakın pencereden dışarı baktı. "Geçen haftadan sonra hala oyunda olduğumuza inanabiliyor musun Kennedy?"
  
  Kennedy, "Herkesin 'ateş bizi tüketecek' kıyamet teorisine inandığına inanabiliyor musunuz?" dedi.
  
  Drake, dünyasının dibi çöktüğünde, yorgun bir özgüvenle cevap vermek üzereydi. Pencerenin dışında devasa bir şey belirdiğinde damarlarındaki kan dondu.
  
  O kadar büyük bir şey ki...
  
  "Artık biliyorum," diye tısladı, aniden sevdiği her şeyin bugün ölebileceğini anlayan bir adamın dehşet dolu sesiyle. "Kahretsin... Kennedy... Artık biliyorum."
  
  
  * * *
  
  
  Açıklamasını işaret ettiğinde ve Kennedy bakmak için eğildiğinde, onun tüm vücudunun gergin olduğunu hissetti.
  
  "Aman Tanrım!" - dedi. "Bu...'
  
  "Biliyorum," diye sözünü kesti Drake. "Dal! Şuna bak. Bakmak!"
  
  İsveçli alışılmadık korku gösterisini yakaladı ve konuşmayı hızla sonlandırdı. Pencereden dışarı kısa bir bakış onun şaşkınlıkla kaşlarını çatmasına neden oldu. "Sadece Eyjafjallajokull. Ve evet, evet Drake, biliyorum, bunu söylemek benim için kolay ve evet, evet, 2010'daki tüm haberleri yapan oydu..." Durakladı, donakalmıştı, beklenti içindeydi.
  
  Parnevik'in gözleri büyüdü. Zehirli oklar gibi İsveç küfürleri ağzından uçtu.
  
  Şimdi Ben pencereye yaklaştı. "Vay. Bu İzlanda'nın en ünlü yanardağı ve hafif de olsa hâlâ patlıyor gibi görünüyor."
  
  "Evet!" Drake ağlıyordu. "Ateş bizi tüketecek. Lanet olası süper volkan. "
  
  "Ama daha da önemlisi," diye devam etmeyi başardı Kennedy artık, "Kalkan'ın kuşbakışı görünümüne bak, Matt. Ona bak!"
  
  Artık Parnevik kendi bakış açısını bulmayı başardı: "Her zaman inanıldığı gibi üç dağ üç üçgen değildir. Eski bilim adamları yanılıyordu. Odin'in en ünlü sembolü yanlış deşifre edildi. Aman Tanrım!"
  
  Drake patlayan yanardağın ötesine baktı ve her iki yanında daha da yüksek iki dağ gördü; bunlar yukarıdan bakıldığında Odin'in sembolüne çok benziyordu.
  
  "Aman Tanrım," dedi Parnevik. "İşte burası gözlerimizin bize oyun oynadığı yer çünkü bu dağlar Eyjafjallajokull'a yakın gibi görünse de aslında yüzlerce kilometre uzaktalar. Ancak bunlar İzlanda yanardağları zincirinin bir parçasıdır. Her şey birbirine bağlıdır".
  
  "Yani eğer biri yeterli güçle yükselirse ve diğer ikisine doğrudan bağlanırsa..." diye devam etti Kennedy.
  
  Drake, "Bir Süper Yanardağın başlangıcına sahipsiniz," diye bitirdi.
  
  Dahl nefesini vererek, "Tanrıların Mezarı, patlayan bir yanardağın içinde bulunuyor."
  
  "Ve Odin'in kemiklerinin çıkarılması onu patlatıyor!" Kennedy başını salladı, saçları dalgalanıyordu. "Daha azını bekler miydiniz?"
  
  "Beklemek!" Dahl şimdi Medusa'nın gözüne ne zaman ulaşacaklarını söyleyen uydu görüntüsünü izliyordu. "Yol tarifi konusunda hala biraz yardıma ihtiyacımız var ve bu her zaman benim B planımdı. Dışarıda kocaman bir dağ var ve Abel Frey bize ön kapıdan içeriyi gösterecek."
  
  "Nasıl?" En az iki ses sordu.
  
  Dahl göz kırptı ve pilotla konuştu. "Bizi daha yükseğe kaldırın."
  
  
  * * *
  
  
  Artık o kadar yükseklerdi ki Drake bulutların arasından dağları bile göremiyordu. SGG komutanına duyduğu yeni saygının ciddi bir desteğe ihtiyacı vardı.
  
  "Tamam Torvill, köylüleri sefaletlerine son verir misin?"
  
  "Thorsten," diye düzeltti Dahl, kendisine kışkırtıldığını fark etmeden önce. "Ah anlıyorum. Tamam, o zaman mümkünse ayak uydurmaya çalış. Bu benim ordu uzmanlığım, ya da en azından SGG'ye katılmadan önce öyleydi. Hava fotoğrafçılığı, özellikle ortofotolar. "
  
  Drake, "Bu harika" dedi. "Konuşurken dik duruyorum. Bu da nedir böyle?"
  
  "Bunlar, 'sonsuz' mesafeden çekilen, doğrudan aşağıya bakan ve daha sonra kabul edilen bir harita standardına uyacak şekilde geometrik olarak değiştirilen fotoğraflardır. Fotoğraf yüklendikten sonra tek yapmamız gereken onu 'gerçek dünya' koordinatlarına hizalamak, sonra..." omuz silkti.
  
  "Boom!" Kennedy güldü. "Google Earth gibi bir şeyi kastediyorsun, değil mi? Sadece 3D olmadan mı?"
  
  "Gerçekten mi". Drake yüzünü buruşturdu. "Umarım bu işe yarar, Dal. Bu, oyunun sonuna doğru ilerlemek için tek şansımız."
  
  "Bu yüzden olacak. Sadece bu da değil, bilgisayar koordinatları hesapladığında Tanrıların Mezarı girişinin tam olarak nerede olduğunu bileceğiz. Dokuz parçanın tamamına sahip olan Almanlar bile bunu takdir etmek zorunda kalacak."
  
  Ben hüzünlü bir gülümsemeyle, "Almanların tüm parçaları doğru yerleştirmesi şartıyla," dedi.
  
  "Eh, bu doğru. Sadece Abel Frey'in ne yaptığını bildiğini umabiliriz. Kesinlikle antrenman yapmak için bolca vakti vardı."
  
  Drake koltuğundan kayarak Wells'i aradı. Onu çaresizlik içinde cep telefonunu pencereye vururken gördüm.
  
  "Frey'in şatosuyla ilgili bir haber var mı dostum?"
  
  SAS komutanı homurdandı. "Çevrili. Ama gizlice - Kale, yeni keşfettiği ilginin farkında değil. Orada Alman polisleri var. İnterpol. Dünyadaki çoğu hükümetin temsilcileri. Ama bir nedenden dolayı Mai değil. Sana yalan söylemeyeceğim Matt, bu çok fazla kayıp olmadan kırılması zor bir kaya olacak."
  
  Drake, Karin'i düşünerek başını salladı. Pek çok kez oynadığı için olasılıkları biliyordu. "Öyleyse önce mezarı yapacağız... Sonra nereye varacağımızı göreceğiz."
  
  Tam o sırada helikopterin sıkışık ön kısmında bir heyecan yaşandı. Dahl yüzünde sevinçli bir gülümsemeyle arkasına döndü. "Frey şu anda aşağıda! Parçalara ayırdık. Bu bebeği tam gaz çalıştırıp saniyede bir kare çekersek bir saat içinde bu mezarın içinde oluruz! "
  
  Parnevik saygıyla nefes aldı: "Biraz saygılı olun," dedi. "Aşağıda Ragnarok var. Bilinen tarihteki en büyük savaş alanlarından biri ve en az bir Armageddon'un yaşandığı yer. Tanrılar bu buzun içinde çığlık atarak öldüler. Tanrılar. "
  
  Ben Blake sessizce, "Ve Abel Frey de," dedi. "Eğer kız kardeşime zarar verirse."
  
  
  
  BÖLÜM 2
  zırhını giy...
  
  
  OTUZ ALTI
  
  
  
  TANRILARIN MEZARI
  
  
  Oyun bitmişti.
  
  Drake ve arkadaşları, Ragnarok ve Abel Frey'in mürettebatının üzerinden uçarak dumanı tüten dağa doğru ilerlerken, Almanların yakın takipte olacağını biliyorlardı. Helikopter, ara sıra esen rüzgar ve artan hava akımı nedeniyle şiddetle sarsılarak, yumuşak kar havzasına doğru hızla alçaldı. Pilot, helikopter yerden bir buçuk metre yüksekte mümkün olduğu kadar yakına uçana kadar grubu kontrol etti, ardından herkese defolup gitmeleri için bağırdı.
  
  "Zaman geçiyor!" - Dahl çizmeleri kara değdiği anda bağırdı. "Haydi gidelim!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake çevrelerine bakmadan önce Ben'e destek olmak için elini uzattı. Küçük çöküntü en iyi iniş noktası gibi görünüyordu, keşfettikleri küçük girişten sadece bir mil uzaktaydı ve aşırı kayalık ya da potansiyel bir magma borusu olmayan makul mesafe içindeki tek karaydı. Ek bir avantaj da Frey'in Mezarın tam yeri konusunda kafasını karıştırmaya yardımcı olabilmesiydi.
  
  Drake, bunun dünyanın sonunun nasıl görünebileceğinden pek de farklı olmayan kasvetli bir manzara olduğunu düşündü. Gri kül katmanları, donuk dağ yamaçları ve kararmış lav birikintileri, Dal'ın GPRS cihazına girişi göstermesini beklerken ona pek güven vermiyordu. Mordor'a ulaştığını iddia eden eski püskü bir hobbitin loş sisin içinden çıkacağını umuyordu. Rüzgâr kuvvetli değildi ama ara sıra esen rüzgarlar bir pitbull gibi yüzünü ısırıyordu.
  
  "Burada". Dahl kül yığınlarının arasından koştu. Üstlerinde, dingin bir sükunetle bir mantar bulutu gökyüzüne yükseldi. Dahl ilerideki dağdaki kalın siyah çatlağı hedef aldı.
  
  "Bir insan neden bu kadar önemli ve kutsal bir yeri bir yanardağın içine yerleştirsin ki?" Kennedy, Drake'in yanında yürürken sordu.
  
  "Belki de sonsuza kadar sürmesi gerekmiyordu," diye omuz silkti. "İzlanda yüzyıllardır patlıyor. Bu yanardağın tam kapasitesine ulaşmadan bu kadar sık patlayacağı kimin aklına gelirdi?"
  
  "Tabii... tabii Odin'in kemiklerinden gerektiği gibi çıkmadığı sürece. Bunu kontrol altında tutabilirler mi?"
  
  "Umarım öyle olmaz."
  
  Gökyüzünün karla ve sürüklenen küllerle kaplı olması erken alacakaranlığı artırıyordu. Güneş burada parlamadı; sanki Cehennem ilk kez Dünya Alemini ele geçirmiş ve ona sımsıkı tutunuyordu.
  
  Dal engebeli zeminde yolunu buluyor, bazen beklenmedik derecede derin gri toz yığınlarına takılıp düşüyordu. Dahl çıplak kayalara ulaştığında bu rengarenk gruptaki tüm konuşmalar sona erdi; donuk vahşi doğa onları kalabalıklaştırmıştı.
  
  İsveçli tabancasıyla "Burayı" işaret etti. "Yaklaşık altı metre." Gözlerini kıstı. "Açık bir şey göremiyorum."
  
  Drake, gülmeyi umarak, "Eğer Cook bunu Hawaii kıyısı açıklarında söyleseydi asla ananas lapası yemezdik," diye nazikçe azarladı.
  
  "Ya da Kona kahvesi," Kennedy ona bakarken dudaklarını yaladı, sonra da ona göz kırptığında hızla kızardı.
  
  "Senden sonra," dedi gösterişli bir hareketle otuz derecelik eğimi işaret ederek.
  
  "Olmaz, sapık." Ancak şimdi gülümsemeyi başardı.
  
  "Peki, eğer kıçıma bakmayacağına söz verirsen." Drake kayalık yokuşta zevkle hücum etti, ağırlığını dağıtmadan önce her tutuşu test etti, Dahl'ı ve onun üzerindeki yalnız SAS askerini yakından takip etti. Sırada Kennedy, ardından Ben ve en sonunda da Profesör ve Wells vardı.
  
  Hiç kimse bu özel görevin dışında kalmak istemezdi.
  
  Bir süre Dahl kükreyerek ilerledi. Drake arkasına baktı ama ufkun ötesinde, Başbakan'ın konuşmasından daha zararsız bir takip belirtisi görmedi. Bir dakika sonra Dahl'ın sesi sessizlik perdesini deldi.
  
  "Vay canına, burada bir şey var arkadaşlar. Bir kaya çıkıntısı var, sonra onun arkasında sola dönüş..." sesi azaldı. "Dikey bir şaft... evet, kayaya oyulmuş basamakları var. Sımsıkı. Helvite! O eski tanrılar sıska olmalı!
  
  Drake çıkıntıya ulaştı ve arkasına kaydı. "Az önce küfredip şaka mı yaptın Dahl? Veya yine de deneyin. Yani belki de sonuçta insansın. Lanet olsun, ne kadar dar bir delik. Umarım ayrılmak için acele etmiyoruzdur."
  
  Bu rahatsız edici düşünceyle İsveçliyi kara deliğe itmeden önce Dahl'ın güvenlik hattını sağlamasına yardım etti. Aklıma birkaç misilleme saldırısı geldi ama şimdi ne zamanı ne de yeriydi. Meşaleyi aşağıya doğru yönlendiremeyen zavallı Torsten Dahl körü körüne adım adım aşağı indi.
  
  "Kükürt kokusunu duyarsan," Drake kendini tutamadı. "Durmak."
  
  Dahl acele etmeden her ayağını dikkatlice yerleştirdi. Birkaç dakika sonra ortadan kayboldu ve Drake'in görebildiği tek şey, itfaiyeci kaskının sönük parıltısının giderek sönüşüydü.
  
  "İyi misin?"
  
  "Dibe vurdum!" Dahl'ın sesi yankılandı.
  
  Kennedy etrafına baktı. "Bu da başka bir şaka mı?"
  
  "Pekala, hadi bu soğuktan kurtulalım," Drake siyah taşın kenarını tuttu ve kendini dikkatlice kenardan aşağı indirdi. Dengesini sağlamak için önce bacaklarını kullanarak, tehlikeli santimler halinde dikkatlice kendini alçalttı. Açıklık o kadar dardı ki her hareketinde burnunu ve yanaklarını kaşıyordu. "Saçmalık! Biraz acele edin," dedi diğerlerine. "Üst vücudunuzu mümkün olduğunca az hareket ettirmeye çalışın."
  
  Birkaç dakika sonra Dahl'ın "Bir buçuk metre" dediğini duydu ve arkasındaki kayanın boşluğa dönüştüğünü hissetti.
  
  "Dikkatli ol," diye uyardı Dahl. "Artık uçurumun kenarındayız. Yaklaşık iki metre genişliğinde. Sağımızda dik bir kaya duvarı, solumuzda ise dipsiz bir çukur. Geriye tek bir yol kaldı."
  
  Diğerleri uzun inişlerini yaparken Drake İsveçlinin bulgularını test etmek için kendi ışığını kullandı. Herkes uyarılıp hazırlandıktan sonra Dahl çıkıntı boyunca yavaşça ilerlemeye başladı. Zifiri karanlığa gömülmüşlerdi, yalnızca miğferlerindeki ateşböcekleri gibi bir derede dans eden meşaleler tarafından aydınlatılıyordu. Mutlak boşluk onları sol taraflarındaki bir sirenin habercisi gibi susturuyor, sağ taraflarındaki ağır kayayı daha da davetkar hale getiriyordu.
  
  Profesör Parnevik, "Bana eski dinozor filmlerinden birini hatırlatıyor" dedi. "Hatırlıyor musun? Zamanın unuttuğu topraklar sanırım? Ölümcül yaratıklarla çevrili mağaralardan geçiyorlar. Harika bir film".
  
  "Raquel Welch'le olan mı?" - Wells sordu. "HAYIR? Benim dönemimin insanları bir dinozor düşünüyorlar, Raquel Welch'i düşünüyorlar. Önemli değil."
  
  Drake sırtını kayaya dayadı ve kollarını uzatarak ileri doğru bir adım attı, tam anlamıyla uzaklaşmadan önce Ben ve Kennedy'nin de onu takip ettiğinden emin oldu. Önlerinde kasvetli bir boşluk belirdi ve şimdi derin ve uzaktan hafif bir uğultu kulaklarına ulaştı.
  
  Profesör Parnevik hat boyunca fısıldadı: "Burası Eyjafjallajökull, yavaşça patlayan dağ olmalı." "En iyi tahminim, magma odasından ve patlamaları besleyen kanaldan iyice izole edilmiş bir yan odada olduğumuzdur. Yükselen magma ile aramızda bizi ve Mezar'ı koruyan onlarca kül ve lav tabakası olabilir. Hatta dağın yamaçlarından daha dik bir açıyla yükselen bir kaya anomalisinin içinde bile olabiliriz."
  
  Dahl karanlığa doğru bağırdı. "Gelvit! Cehennem ve lanet! Yolumuzu doksan derecelik bir açıyla kesen alçak bir duvar yanımıza yaklaşıyor. Yüksek değil, bu yüzden endişelenmeyin, sadece dikkatli olun."
  
  "Bir çeşit tuzak mı?" Adam risk aldı.
  
  Drake engeli gördü ve aynı şeyi düşündü. Büyük bir dikkatle SGG komutanını diz boyu bariyerden takip etti. İkisi de ilk mezarı aynı anda gördüler.
  
  "Oooh," Dahl'ın bunları anlayacak yeterli sözü yoktu.
  
  Drake manzara karşısında hayrete düşerek ıslık çaldı.
  
  Dağın yamacına, volkanın çekirdeğine, magma odasına doğru belki de otuz metre kadar uzanan devasa bir niş oyulmuştu. Belki yüz metre yüksekliğinde bir kemer şeklinde oluşturulmuştu. Herkes etrafta toplanıp ağır iş fenerlerini çıkardığında, ilk mezarın çarpıcı görüntüsü ortaya çıktı.
  
  "Vay!" - dedi Kennedy. Işığı, kayalık çerçeveye oyulmuş rafları birbiri ardına aydınlatıyordu; her raf, kolyeler ve mızraklar, göğüs zırhları ve miğferler gibi hazinelerle süslenmiş ve doluydu. Kılıçlar....
  
  "Bu adam kim?"
  
  Parnevik, tahmin edileceği gibi, karşılarındaki duvarı, aslında Tanrı'nın kemerli mezar taşını inceledi. Herhangi bir modern Rönesans erkeğine, hatta Michelangelo'ya bile eşit beceriye sahip, net kabartmalı fantastik oymalar vardı.
  
  Profesör "Burası Mars" dedi. "Roma Savaş Tanrısı"
  
  Drake, göğüs zırhı ve etek giymiş, devasa bir omzunda kocaman bir mızrak tutan, diğerinin üzerinden bakan kaslı bir figür gördü. Arka planda görkemli bir at ve Roma'daki Kolezyum'u çok anımsatan yuvarlak bir bina duruyordu.
  
  Kennedy, "Buraya kimin gömüleceğine nasıl karar verdiklerine şaşırıyorum" diye mırıldandı. "Roma tanrıları. İskandinav tanrıları..."
  
  "Ben de" dedi Parnevik. "Belki de Zeus'un bir hevesiydi."
  
  Bir anda tüm gözler, oymalı fresklerin altında duran devasa lahit üzerine çekildi. Drake'in hayal gücü devreye girdi. İçeriye baksalardı Tanrı'nın kemiklerini bulacaklar mıydı?
  
  "Lanet olsun ama zamanımız yok!" Dahl'ın sesi sinirli, bitkin ve bitkin görünüyordu. "Hadi gidelim. Burada kaç tane Tanrının gömülü olabileceğine dair hiçbir fikrimiz yok."
  
  Kennedy, Drake'e kaşlarını çattı ve karanlığın içinde kaybolurken çıkıntıya baktı. "Takip ettiğimiz şey hassas, taştan bir patika, Matt. Ve Tanrıların sayısının sadece bir ya da iki olmadığına dair 401 bin paramla bahse girmeye hazırım."
  
  "Artık hiçbir şeye güvenemeyiz" dedi. "Yalnızca birbirimiz. Haydi. Almanlar yakında gelecek."
  
  Mars'ın mezar odasından çıktılar, her biri buranın göreceli güvenliğine ve hesaplanamaz önemine özlem dolu bir bakış attı. Boşluk bir kez daha çağırdı ve şimdi Drake, çıkıntıdaki yavaş hareketlerinin bir yan ürünü olan ayak bileklerinde ve dizlerinde hafif bir ağrı hissetmeye başladı. Zavallı Profesör Parnevik ve genç Ben gerçekten acı çekiyor olmalılar.
  
  Başka bir kükreme geniş mağarayı sarstı ve kendi mağaralarında yankılandı. Drake başını kaldırdı ve kendisinin çok yukarısında benzer bir çıkıntı gördüğünü sandı. Saçmalık... Bu lanet şey bütün gece dönebilir!
  
  İşin iyi tarafı, henüz herhangi bir zulüm belirtisi duymadılar. Drake, Almanlardan bir saat önde olduklarını varsayıyordu ama çatışmanın neredeyse kaçınılmaz olduğunu da biliyordu. Sadece küresel tehdidi daha gerçekleşmeden etkisiz hale getirebileceklerini umuyordu.
  
  İleride ikinci bir çıkıntı ve arkasında dağın derinliklerinde bulunan ikinci muhteşem bir niş belirdi. Bu, birçok altın nesneyle süslenmişti, yan duvarlar tam anlamıyla altın ışıkla parlıyordu.
  
  "Aman Tanrım!" Kennedy içini çekti. "Hiç böyle bir şey görmemiştim. Bu kim? Hazine Tanrısı mı?
  
  Parnevik, devasa lahitte hakim olan taş oymalara gözlerini kısarak baktı. Bir an kaşlarını çatarak başını salladı. "Bir dakika, bunlar tüy mü?" Bu Tanrı tüylere mi bürünmüş?"
  
  "Belki Profesör," Ben çoktan nişin ötesinde onları bekleyen karanlık geceye bakıyordu. "Önemli mi? Bu Bir değil.
  
  Adam onu görmezden geldi. "Bu Quetzalcoatl! Azteklerin Tanrısı! Bütün bunlar neyle ilgili..." diye parlayan duvarları işaret etti.
  
  "Aztek altını." Wells, kendine rağmen hayrete düşmüş bir halde içini çekti. "Vay".
  
  "Burası..." Kennedy odayı neredeyse tamamen havalandırıyordu, "tüm zamanların en büyük arkeolojik buluntusu. Bunu anlıyor musun?" Burada tanrı yalnızca bir uygarlığın değil, birçok uygarlığın tanrısıdır. Ve onlarla birlikte gelen tüm gelenekler ve hazineler. Bu... çok etkileyici."
  
  Drake, Quetzalcoatl'ın tüylerle süslenmiş ve elindeki baltayı sallayan görüntüsünden gözlerini kaçırdı. Parnevik, Aztek tanrısının -ortak kilise kaynaklarına göre- Yönetici Tanrı olarak bilindiğini söyledi; bu onun gerçekten gerçek olduğunu ima eden bir ifadeydi.
  
  "Quetzalcoatl" 'uçan sürüngen' ya da 'tüylü yılan' anlamına geliyor..." Parnevik dramatik bir şekilde durakladı, sonra herkesin çıkıntıya doğru çekildiğini fark etmiş gibi göründü, "ejderha," dedi kendi kendine memnun bir şekilde.
  
  "Mars'la ortak bir yanı var mı?" diye sordu Jim Marsters adında yalnız bir SAS askeri.
  
  Drake, Parnevik'in dudağını büzerek çıkıntıya adım atmasını izledi. "Hmm," nefes nefese varsayımı çıkıntıdaki herkese ulaştı. "Sadece ölümü kastettiklerini ve bunu bir kez yaptıklarını."
  
  
  * * *
  
  
  Üçüncü niş ve bu da bir önceki kadar nefes kesici. Drake kendini ahşaptan oyulmuş, çarpıcı, çıplak bir kadına bakarken buldu.
  
  Duvarlar bir servet değerindeki heykelciklerle kaplıydı. Yunuslar, aynalar, kuğular. Özgürlük Anıtı'nın boynunu saracak kadar büyük, heykelli güvercinlerden oluşan bir kolye.
  
  "Peki" dedi Drake. "Ben bile onun kim olduğunu biliyorum."
  
  Kennedy yüzünü buruşturdu. "Evet, isterdin."
  
  Parnevik sert bir şekilde, "Gerçek bir fahişe," dedi. "Afrodit".
  
  "Merhaba" dedi Wells. "Tanrı Afrodit'e fahişe mi diyorsun? Burada mı? Mezarına bu kadar yakın mı?
  
  Parnevik tipik ilkokul holiganlığıyla devam etti: "Tanrılarla ve Adonis dahil insanlarla yattığı biliniyor. Truvalı Helen'i Paris'e teklif etti ve ona gözünü diktiği anda Paris'in şevkini ateşleyerek anlaşmayı imzaladı. Uranüs'ün yakın zamanda hadım edilmiş testislerinden Baf yakınlarında doğdu. Şunu söylemeliyim ki o..."
  
  "Mesajı aldık," dedi Drake kuru bir sesle, hâlâ oymaya bakıyordu. Kennedy'nin ona başını salladığını fark ettiğinde gülümsedi.
  
  "Kıskanıyor musun sevgilim?"
  
  "Cinsel açıdan çok mu hayal kırıklığına uğradın?" Dahl'dan sonra ikinci sıraya geçmek için onu geçti.
  
  Onun arkasından baktı. "Peki, şimdi sen bahsettiğine göre..."
  
  "Haydi Matt," Ben de onun yanından geçti. "Vay!"
  
  Onun ünlemi hepsini yerinden sıçrattı. Arkalarına döndüler ve onun dört ayak üzerinde sürünerek geri geldiğini gördüler, yüzündeki korku okunuyordu. Drake, cehennemin mutfağından iblislerin kanatları üzerinde yükselen Şeytan'ı görüp görmediğini merak etti.
  
  "Bu niş..." nefesini verdi. "Bir platformun üzerinde... havada süzülüyor... Diğer tarafta hiçbir şey yok! "
  
  Drake kalbinin attığını hissetti. Mimir'in kuyusunu ve sahte zeminini hatırladı.
  
  Dahl birkaç kez atladı. "Lanetli taş yeterince güçlü görünüyor. Bu yolun sonu olamaz."
  
  "Bunu yapma!" diye ciyakladı Ben. "Ya kırılırsa?"
  
  Sessizlik hüküm sürdü. Herkes kocaman gözlerle birbirine baktı. Bazıları geriye dönüp izledikleri yola, kuyuları ve Marster'ları da içeren güvenli yola bakmaya cesaret etti.
  
  O anda en uzak mesafeden hafif bir gürleme sesi duyuldu. Kuyuya düşen taşın çıkardığı ses.
  
  Dahl inançla, "Bunlar Alman," dedi. "Şaftın derinliği kontrol ediliyor. Artık ya bu platformdan çıkmanın bir yolunu bulacağız ya da yine de öleceğiz."
  
  Drake Kennedy'ye dirsek attı. "Şuraya bakın," üstlerini işaret etti. "Kulaklarımı açık tuttum. Üstümüzde başka bir dizi niş veya mağara olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bakın... Bakın uçurumun kenarı nasıl da bükülüyor.
  
  "Sağ". Kennedy aceleyle Afrodit'in bulunduğu yerin kenarına doğru ilerledi. Sonra kendini sivri uçlu taşa bastırarak köşeden baktı. "Burada bir tür yapı var... Tanrım! Aman Tanrım."
  
  Drake onu omuzlarından tuttu ve karanlığa baktı. "Sanırım beni becermeyi kastediyorsun!"
  
  Orada, ışıklarının menzilinin çok ötesine uzanan, daha da ince bir sarmal merdivene dönüşen ince bir çıkıntı vardı. Merdivenler üstlerinden yukarıya doğru uzanıyor ve bir sonraki kata çıkıyordu.
  
  Drake, "Baş dönmesi hakkında konuşun" dedi. "Sadece bir kurabiye ve bir kavanoz aldı."
  
  
  OTUZ YEDİ
  
  
  
  TANRILARIN MEZARI
  
  
  Döner merdiven yeterince sağlam görünüyordu, ama sonsuz bir çukurun üzerindeki boşluktan kıvrılıyor olması ve mimarlarının herhangi bir korkuluk takmayı başaramaması gerçeği, Drake'in iyi eğitilmiş sinirlerinin bile etraftaki bir pireden daha hızlı titremesine neden oldu. bir vibratör.
  
  Bir tam daire onları Afrodit'in oyuğuna giden yolun dörtte birine kadar getirdi, bu yüzden Drake dört ya da beş daire yapmaları gerektiğini tahmin etti. Ben'i takip ederek, korkusunu bastırmaya çalışarak, derin nefesler alarak ve her zaman hedefine doğru bakarak adım adım ilerledi.
  
  Altmış metre yukarıda. Elli. Kırk.
  
  On metreye yaklaştığında Ben'in durup bir anlığına oturduğunu gördü. Çocuğun gözleri korkudan taşlaşmıştı. Drake dikkatlice altındaki basamağa oturdu ve dizini okşadı.
  
  "Dostum, yeni bir parça yazmaya başlamak için zaman yok, Wall of Sleep. Ya da Taylor Momson'ı hayal ediyorum."
  
  Sonra bir SAS askerinin sesi yanlarında yankılandı. "Orada neler oluyor? Burada kendimizle dalga geçiyoruz. Taşınmak."
  
  SAS askerleri, diye düşündü Drake. Onları eskisinden farklı hale getirdim.
  
  "Bir ara ver," diye bağırdı. "Sadece ben ol."
  
  "Kırmak! Ah..." Drake, Wells'in derin sesini duydu, sonra sessizlik. Kennedy'nin ayaklarının dibinde oturduğunu hissetti, onun gergin gülümsemesini gördü ve titreyen vücudunu ayak parmaklarıyla hissetti.
  
  "Çocuğun durumu nasıl?"
  
  "Üniversiteyi atlıyorum." Drake kendini gülmeye zorladı. "Grup arkadaşları. York barları. Bedava film gecesi. KFC. Görev çağrısı. Bilirsin, öğrenci işleri."
  
  Kennedy daha yakından baktı. "Tecrübelerime göre bu, üniversiteli erkek ve kızların yaptığı bir şey değil."
  
  Şimdi Ben gözlerini açtı ve sıkı bir şekilde gülümsemeye çalıştı. Yavaşça elleri ve dizleri üzerinde yürüyordu. Yine yüz üstü, hâlâ elleri ve dizleri üzerinde, zorlu adımları birbiri ardına tırmandı.
  
  Santim santim, adım adım tehlikeli adımlarla yükseldiler. Drake gerginlikten başının ve kalbinin ağrıdığını hissetti. Eğer Ben düşmüş olsaydı, sırf onu kurtarmak için bile olsa, çocuğun düşüşünü kendi vücuduyla isteyerek engellerdi.
  
  Soru veya tereddüt yok.
  
  Bir tam daire daha ve hedeflerinden yaklaşık altı metre uzaktaydılar; bu, az önce geçtikleri çıkıntıyı yansıtan bir çıkıntıydı. Drake titreyen meşale ışığında onu inceledi. Giriş boşluğuna doğru gidiyordu ama belli ki bir kat daha yüksekteydi.
  
  Seviye atlamak mı? diye düşündü. Tanrım, Sonic the Hedgehog ile bunu çok fazla 'modernize etti'.
  
  Üstünde Dahl'ın tereddüt ettiğini gördü. İsveçli çok çabuk ayağa kalktı, dengesini kaybetti ve artık arka bacağına çok fazla ağırlık verdi. Hiçbir ses yoktu, sadece sessiz bir mücadele vardı. Dahl'ın zihnini kaplayan işkenceyi yalnızca hayal edebiliyordu. Arkada boşluk, önde güvenlik, uzun ve acı verici bir düşüş düşüncesi.
  
  İsveçli daha sonra ileri atıldı, basamaklara çıktı ve canı pahasına tutundu. Drake onun ağır nefesini üç metre yükseklikten duyabiliyordu.
  
  Birkaç dakika geçti ve zorlu tırmanış devam etti. Sonunda Dahl merdivenden çıkıntıya çıktı ve yer açmak için elleri ve dizleri üzerinde ileri doğru sürünerek ilerledi. Drake kısa süre sonra Kennedy'yi de beraberinde sürükleyerek onu takip etti ve ölümün çığlık atmasına hâlâ sadece bir adım uzaklıktaki dar çıkıntıya geri döndüklerinden büyük bir rahatlama hissetti.
  
  Hepsinin hesabı sorulduğunda Dahl içini çekti. "Bir sonraki nişe geçelim ve bir ara verelim" dedi. "Örneğin ben tamamen mahvoldum."
  
  Yorgun vücutlarını karıştırıp artan kas spazmlarıyla mücadele ederek beş dakika daha geçirdikten sonra, Afrodit'in mezarının hemen üzerinde bulunan dördüncü nişin yolunu buldular.
  
  Başlangıçta hiç kimse kalıcı Tanrı'yı görmedi. Hepsi dizlerinin üzerinde dinleniyordu ve derin nefesler alıyordu. Drake sırıtarak sivil hayatının onu buna sürüklediğini düşündü ve ancak Parnevik kendisi dışında herhangi birinden gelmesi tuhaf görünecek bir küfür söylediğinde başını kaldırdı.
  
  "Vay be!"
  
  "Ne?" - Diye sordum.
  
  "Vay be! Köpek kafası. Bu Anubis."
  
  "Aynı çakal mı?" Wells sandalyesinde arkasına yaslandı ve dizlerini göğsüne çekti. "Kuyu. Yapacağım....."
  
  Parnevik, "Mısır tanrısı" dedi. "Ve bunun kesinlikle ölümle bir ilgisi var."
  
  Drake sıra sıra mumyalara ve kömürden yapılmış çakal heykellerine baktı. Altın kaplı tabutlar ve zümrüt kakmalı ankh'lar... Etkilenmeden Tanrı'nın mezar odasına sırtını döndü ve KitKat'a daldı. Bir dakika sonra Kennedy onun yanına oturdu.
  
  "Öyleyse" dedi, yiyecek ve içecek paketini açarken.
  
  Drake, "Kahretsin, konuşmakta iyisin," diye kıkırdadı. "Şimdiden heyecanlıyım."
  
  "Dinle dostum, eğer seni tahrik etmek isteseydim, ellerimde macun olurdun." Kennedy ona hem kendini beğenmiş hem de sinirlenmiş bir şekilde sırıttı. "Kahretsin, bir dakika bile duramazsınız, değil mi?"
  
  "Tamam tamam özür dilerim. Sadece oynamak. Ne oldu?"
  
  Kennedy'nin uzaya bakışını izledi. Onlara yetişen Frey askerlerinin hafif sesini duyduğunda gözlerinin irileştiğini gördüm. "Bu... şey... bir süredir ortalıkta dolaşıp duruyoruz. Gerçekten elimizde bir şeyler olduğunu mu düşünüyorsun Drake?"
  
  "Kesinlikle Odin'in burada olduğunu düşünüyorum."
  
  Kennedy ayrılmak için ayağa kalktı ama Drake onu durdurmak için elini dizine koydu. Dokunma neredeyse kıvılcımlara neden oluyordu.
  
  "İşte" dedi. "Ne düşünüyorsun?"
  
  "Geri döndüğümüzde yapacak fazla işim olacağını sanmıyorum" diye fısıldadı. "Seri katil Thomas Caleb ve diğer her şey hakkında. O piç, Manhattan'a gitmeden bir gün önce yine öldürdü."
  
  "Ne? HAYIR."
  
  "Evet. Cinayet mahallinde dolaşmak için oraya gittim. Ve saygılarınızı sunun."
  
  "Çok üzgünüm". Drake, şu anda ihtiyacı olan son şeyin bu olduğunu bildiğinden sarılmaktan kaçındı.
  
  "Teşekkür ederim biliyorum. Sen tanıdığım en dürüst insanlardan birisin Drake. Ve en özverili olanı. Belki de bu yüzden seni bu kadar çok seviyorum."
  
  "Rahatsız edici yorumlarıma rağmen mi?"
  
  "Buna rağmen çok güçlü."
  
  Drake çikolatasının geri kalanını bitirdi ve KitKat ambalajını boşluğa atmamaya karar verdi. Şansını bilerek eski bir çöp tuzağı ya da buna benzer bir şey başlatmış olabilir.
  
  Kennedy şöyle devam etti: "Fakat iş yok, bağlantı yok demektir." "New York'ta hiç gerçek arkadaşım yok. Aile yok. Sanırım yine de halkın gözünden kaybolmam gerekebilir.
  
  "Eh," dedi Drake düşünceli bir tavırla, "görüyorum ki sen cazip bir adaysın." Ona aptal gözlerini verdi. "Belki de eski neşeli Paris'e bollox diyebilir ve eski neşeli York'u ziyarete gelebilirsin."
  
  "Ama nerede kalacağım?"
  
  Drake, Dal'ın askerlerini topladığını duydu. "Eh, geçimini nasıl sağlayacağını bulmamız gerekiyor." Ayağa kalkana kadar bekledi, sonra omuzlarından tutup parlak gözlerine baktı.
  
  "Cidden Kennedy, tüm soruların cevabı evet. Ama şu anda tüm bunları çözemiyorum. Tartışmamız gereken kendi bagajım var ve bu yüzden odaklanmaya devam etmem gerekiyor. Boşluğa doğru başını salladı. "Orada Alicia Miles var. Buraya kadar olan yolculuğumuzun tehlikeli olduğunu, bu Mezar'ın tehlikeli olduğunu düşünebilirsiniz ama inanın bana, o kaltağın yanında bunlar hiçbir şey değil."
  
  Wells, "Haklı" dedi ve son yorumu yakaladı. "Ve buradan başka çıkış yolu göremiyorum Drake. Bundan kaçış yok."
  
  Drake başını salladı. "Ve yolu kapatamayız çünkü bir çıkış yoluna ihtiyacımız var." "Evet, ben de tüm senaryolara baktım."
  
  "Bunu yapacağını biliyordum." Wells sanki Drake'in hala onun adamlarından biri olduğunu biliyormuş gibi gülümsedi. "Hadi, şalgamlar kükrüyor."
  
  Drake eski patronunu çıkıntıya kadar takip etti, sonra Ben ve Dahl'ın arkasındaki yerini aldı. Değerlendiren bir bakış herkesin dinlenmiş olduğunu ama ileride olacaklar konusunda gergin olduğunu gördü.
  
  "Dört kişi öldü," dedi Dahl ve dağ arkasında, çıkıntı boyunca ayaklarını sürüyerek uzaklaştı.
  
  Bir sonraki niş bir sürprizdi ve hepsine destek verdi. Burası Odin'in oğlu Thor'un mezarıydı.
  
  Adam sanki Ölüm Vadisi'nde kamp kurmuş bir yeti keşfetmiş gibi meledi. Ve onun için bunu yapmıştı. Bir İskandinav mitolojisi profesörü, kısmen Marvel çizgi romanları sayesinde belki de tüm zamanların en ünlü İskandinav figürü olan Thor'un mezarını keşfetti.
  
  Saf zevk.
  
  Ve Drake için Thor'un varlığı onu birdenbire daha da gerçek kıldı.
  
  Saygı dolu bir sessizlik oluştu. Herkes Thor'u ya da en azından Viking Gök Gürültüsü ve Şimşek Tanrısı'nın enkarnasyonunu biliyordu. Parnevik, Thorsday veya şimdi bildiğimiz şekliyle Perşembe günü hakkında bir konferans verdi. Bu Çarşamba veya Su Günü veya Odin Günü ile ilişkilidir. Thor, insanoğlunun tanıdığı en büyük savaşçı tanrıydı; çekiç kullanıyordu ve düşmanlarını büyük bir güçle eziyordu. Viking erkekliğinin saf vücut bulmuş hali.
  
  Parnevik'i uzaklaştırmak ve Thor'un kemiklerini hemen orada incelemeye çalışmasını engellemek için yapabilecekleri tek şey buydu. Bir sonraki niş olan altıncı niş, Thor'un kardeşi ve Odin'in oğullarından biri olan Loki'yi içeriyordu.
  
  "Yol ısınıyor," dedi Dahl, dağın yamacında sona eren düz siyah bir kütle olan çıkıntı boyunca ilerlemeden önce oyuğun içine zar zor göz atarak.
  
  Drake, meşaleleri kaya boyunca gezdiren İsveçli, Ben ve Kennedy'ye katıldı.
  
  "Bağlantı noktaları," dedi Ben. "Ve el dinleniyor. Yükseleceğiz gibi görünüyor."
  
  Drake yukarı bakmak için boynunu uzattı. Taş merdiven sonsuz karanlığa doğru çıkıyordu ve arkalarında havadan başka hiçbir şey kalmayacaktı.
  
  Önce sinir testi, şimdi ne olacak? Güç? Canlılık?
  
  Ve yine Dahl birinci oldu. Karanlık onu yutarken yavaşlamış gibi görünmeden önce hızla yaklaşık altı metre yükseldi. Önce Ben, sonra da Kennedy gitmeye karar verdi.
  
  "Sanırım artık kıçıma göz kulak olabilirsin," dedi yarım bir gülümsemeyle, "Senin yanından geçip gitmediğinden emin ol."
  
  Göz kırptı. "Gözlerimi bundan alamıyorum."
  
  Drake, dördüncü eklentisini hareket ettirmeden önce üç mükemmel tutuş elde ederek bir sonraki adıma geçti. Bu şekilde yükselerek dik uçurumdan yavaşça volkanik havaya doğru tırmandı.
  
  Gürleme her yerde devam ediyordu: dağın uzaktan gelen ağıtı. Drake, yakındaki bir magma odasının kaynadığını, duvarlardan cehennem ateşi püskürttüğünü ve uzaktaki mavi İzlanda göklerine doğru patladığını hayal etti.
  
  Üstünde hışırdayan bir ayak küçük çıkıntıdan kayıyordu. Birisi yanından hızla geçerse yapabileceği pek bir şey olmadığını bildiği için kıpırdamadan durdu ama her ihtimale karşı hazırdı.
  
  Kennedy'nin bacağı başının yaklaşık bir metre yukarısında boşlukta sallandı.
  
  Uzanıp biraz dengesizce sallandı ama ayakkabısının tabanından tutup onu tekrar çıkıntının üzerine çekmeyi başardı. Kısa bir minnettarlık fısıltısı bize ulaştı.
  
  Yürümeye devam etti, pazuları yanıyordu, parmaklarının her eklemi ağrıyordu. Her küçük tırmanışta ayak parmak uçları vücudunun ağırlığını taşıyordu. Her gözeneğinden ter akıyordu.
  
  Başka bir çıkıntının karşılaştırmalı güvenliğine ulaşmadan önce altmış metrelik güvenli ama dehşet verici tutunma yerleri ve dayanaklar olduğunu tahmin etti.
  
  Yorucu iş. Dünyanın Sonu Kıyamet daha sonraki bir çalışmadır. İleriye doğru atılan her cezalandırıcı adımla insanlığı kurtarmak.
  
  "Şimdi ne olacak?" Wells sırt üstü yatmış inliyordu. "Çıkıntı boyunca başka bir kanlı yürüyüş mü?"
  
  "Hayır." Dahl'ın şaka yapacak gücü bile yoktu. "Tünel".
  
  "Yumurtalar".
  
  Dizlerinin üzerinde ileri doğru sürünerek ilerlediler. Tünel, Drake'in aniden hareketsiz Kennedy'ye arkadan çarpmadan önce rüya gördüğüne inanmasına neden olan mürekkep rengi bir karanlığa açılıyordu.
  
  Yüzünüzü öne çevirin.
  
  "Ah! Beni uyarabilirdin."
  
  Yanıt olarak kuru ses, "Aynı kaderin benim de başıma gelmesi zor," dedi. "Sanırım bu yığından burnu kırılmadan çıkan tek kişi Dahl."
  
  Dahl yorgun bir tavırla, "Lanet kalbim için endişeleniyorum," diye yanıt verdi. "Tünel başka bir merdivenin ilk basamağının tam karşısında, ımm, sanırım kırk beş derecelik bir açıyla bitiyor. Sağda veya solda hiçbir şey yok, en azından görebildiğim hiçbir şey yok. Hazırlanmak."
  
  Drake, morarmış dizlerinin üzerinde sürünerek, "Bunların bir yere tutturulması gerekiyor," diye mırıldandı. "Tanrı aşkına, öylece havada asılı kalamazlar."
  
  Parnevik, "Belki de yapabilirler" dedi. "Allah aşkına. Ha ha. Şaka yapıyordum ama gerçekten en iyi tahminim bir dizi uçan payanda olduğu yönünde."
  
  "Altımızda saklı," dedi Drake. "Kesinlikle. Çok fazla insan gücüne ihtiyaç duymuş olmalı. Ya da gerçekten güçlü birkaç tanrı."
  
  "Belki de Herkül ve Atlas'tan yardım istediler."
  
  Drake dikkatlice ilk basamağa adım attı, beynini şaşırtıcı derecede ürkütücü bir duygu kapladı ve kaba taşa tırmandı. Bir süre tırmandılar ve sonunda asılı bir platformun etrafındaki başka bir girintiye çıktılar.
  
  Dahl bitkin bir şekilde başını sallayarak onu selamladı. "Poseidon".
  
  "Etkileyici."
  
  Drake tekrar diz çöktü. Tanrım, diye düşündü. Umarım Almanların da işi aynı derecede zordur. Sonunda belki kavga etmek yerine taş, kağıt, makasla halledebilirlerdi.
  
  Yunan deniz tanrısı her zamanki üç çatalını ve muhteşem zenginliklerle dolu bir odayı taşıyordu. Bu onların yanından geçtikleri yedinci Tanrıydı. Dokuz sayısı aklını kemirmeye başladı.
  
  Viking mitolojisinde dokuz sayısı en kutsal sayı değil miydi?
  
  Dinlenirken bunu Parnevik'e anlattı.
  
  Profesör, "Evet, ama burası kesinlikle sadece İskandinavya'ya ait değil," diye parmağını arkasında üç çatallı mızrak taşıyan adama doğrulttu. "Yüz tane olabilir."
  
  Kennedy onunla, "Eh, bunlardan yüz tanesinden sağ çıkamayacağımız açık," diye tartıştı. "Eğer birisi ön tarafta bir Ho-Jo inşa etmediyse."
  
  "Ya da daha iyisi pastırmalı bir sandviç dükkanı," Drake dudaklarını şapırdattı. "Şu anda bu kötü adamlardan birini kesinlikle öldürebilirim."
  
  "Çıtır çıtır," Ben güldü ve bacağına vurdu. "On yıldır geçerliliğini yitirmiş bir şeyden bahsediyorsun. Ancak endişelenmeyin; hala eğlence değeriniz var."
  
  Devam edecek kadar dinlendiklerini hissedene kadar beş dakika daha geçti. Dahl, Wells ve Marsters birkaç dakika boyunca kendilerini takip edenleri dinlediler ama tek bir ses bile sonsuz geceyi bozamadı.
  
  "Belki de hepsi düşmüştür," diye omuz silkti Kennedy. "Olabilir. Eğer bu bir Michael Bay filmi olsaydı çoktan biri düşmüş olurdu."
  
  "Gerçekten mi". Dahl bizi başka bir asma merdivene çıkardı. Kaderin cilvesi olarak Wells burada dengesini kaybetti ve iki kaygan basamaktan aşağı kayarak her seferinde çenesini taşa vurdu.
  
  Isırılan dilinden dudaklarından kan sızıyordu.
  
  Drake onu büyük paltosunun omuzlarından yakaladı. Altındaki adam -Marsters- insanüstü bir güçle kalçalarını kavradı.
  
  "Kaçış yok, yaşlı adam. Henüz değil."
  
  Elli beş yaşındaki adam kabaca merdivenlerden yukarı sürüklendi; Kennedy, Drake'in sırtını tutuyordu ve Marsters onun bir basamak daha kaymadığından emin olmaya çalışıyordu. Sekizinci oyuğa ulaştıklarında Wells'in keyfi yine yerindeydi.
  
  "Evet bunu bilerek yaptılar arkadaşlar. Sadece geri kalanını istedim.
  
  Ama kimse bakmadığında Marsters'ın elini sıktı ve Drake'e en içten teşekkürlerini fısıldadı.
  
  "Merak etme yaşlı adam. Orada kal. Henüz mayıs ayını geçirmedin."
  
  Sekizinci niş bir tür gösteriydi.
  
  "Aman Tanrım". Parnevik'in mucizesi hepsine bulaştı. "Bu Zeus'tur. İnsanın babası. Tanrılar bile ondan bir tanrı, bir baba figürü olarak bahsediyor. O...Odin'in ötesinde...çok daha uzakta ve İskandinavlardan geliyor."
  
  "Odin, ilk Cermen kabileleri arasında Zeus olarak tanımlanmadı mı?" Ben araştırmasını hatırlayarak sordu.
  
  "Öyleydi dostum, ama demek istediğim, hadi ama. Bu Zeus'tu. "
  
  Bu adam haklıydı. Tanrıların Kralı, devasa elinde bir şimşek işaretiyle, dimdik ve bölünmez bir şekilde duruyordu. Nişinde, bugün bir insanın toplayamayacağı kadar haraçla dolup taşan çok sayıda ışıltılı hazine vardı.
  
  Ve sonra Drake, Almanca yüksek sesle bir küfür duydu. Aşağıdan yankılandı.
  
  "Az önce bir tünelden geçtiler," Dahl öfkeyle gözlerini kapattı. "Sadece on beş dakika gerideyiz. Lanet olsun, şansımız kalmadı! Beni takip et!"
  
  Başka bir merdiven, bu kez Zeus'un mezarının üzerinden çıkıp son on basamakta dikey hale gelmeden önce onu çağırıyordu. Ellerinden geldiğince savaştılar, cesaretleri yavaş yavaş ilerleyen karanlık yüzünden küle dönüştü. Sanki ışığın yokluğu kekeme ruhu bastırıyordu. Korku çağrıya geldi ve oturmaya karar verdi.
  
  Drake, baş dönmesinden bahsedin, diye düşündü. Toplarınızın nasıl fıstık büyüklüğüne küçüldüğünü anlatın. Zifiri karanlığın üzerinde asılı duran, sinsice ilerleyen gecenin içinden tırmanan o son on adım onu neredeyse bunaltıyordu. Başkalarının bunu nasıl başardığı hakkında hiçbir fikri yoktu - yapabileceği tek şey geçmişinin hatalarını yeniden yaşamak ve onlara sımsıkı sarılmaktı - Alison, asla sahip olmadıkları ve asla sahip olamayacakları çocuk; Irak'taki her şeyi altüst eden SRT kampanyası - yoğun düşme korkusunu ortadan kaldırmak için her hatayı aklının ön planına koydu.
  
  Ve bir elini diğerinin üzerine koydu. Bir bacak diğerinden daha yüksektir. Dikey olarak yükseldi, arkasında sonsuzluk vardı, isimsiz bir rüzgar kıyafetlerini karıştırdı. Uzaktan gelen gök gürültülü kükreme bir yanardağın şarkısı olabilir ama başka şeyler de olabilir. Tarif edilemez dehşetler, o kadar korkunç ki asla gün ışığını göremeyecekler. Kayaların, çamurun ve gübrenin üzerinde sürünen, kan kırmızısı delilik görüntüleri uyandıran ürkütücü melodiler yayan korkunç yaratıklar.
  
  Drake neredeyse ağlayarak son kayalık basamağı atlayarak düz bir yüzeye çıktı. Kaba taş, kazıyan ellerini çizdi. Son bir acı verici çabayla başını kaldırdı ve herkesin etrafında secde ettiğini gördü, ama arkalarında Torsten Dahl'ı - çılgın İsveçli - kelimenin tam anlamıyla karnı üzerinde daha önce gördükleri her şeyden daha büyük bir oyuğa doğru sürünerek ilerlediğini gördü. uzak.
  
  Çılgın İsveçli. Ama Tanrım, adam iyiydi.
  
  Niş bir tarafta asılıydı, diğer tarafta ise dağın kalbine bağlıydı.
  
  "Tanrıya şükür," dedi Dahl zayıf bir sesle. "Bu biridir. Odin'in mezarını bulduk."
  
  Daha sonra yorgunluktan yere yığıldı.
  
  
  OTUZ SEKİZ
  
  
  
  TANRILARIN MEZARI
  
  
  Şaşkınlığından bir çığlık koptu.
  
  Hayır, çığlık at. Saf terörden bahseden kan donduran bir çığlık. Drake gözlerini açtı ama kaya yüzeyi odaklanamayacak kadar yakındı. Yere tükürdü ve inledi.
  
  Ve kendimi şunu düşünürken buldum: Bir insan ölmeden önce ne kadar sonsuzluğa düşebilir?
  
  Almanlar buradaydı. Kardeşlerinden biri merdivenlerden düşmüştü.
  
  Drake dik durmaya çabalıyordu, tüm kasları ağrıyordu ama adrenalin kanını tutuşturmaya ve düşüncelerini temizlemeye başladı. Yavaşça Ben'e doğru yürüdü. Arkadaşı platformun kenarlarından birinde yüzükoyun yatıyordu. Drake onu Odin'in yuvasına sürükledi. Arkasına kısa bir bakış ona Almanların henüz gelmediğini söylüyordu ama kulakları ona birkaç dakika uzakta olduklarını söylüyordu.
  
  Abel Frey'in küfretme sesini duydu. Koruyucu teçhizatın çınlaması. Milo askerlerden birine kanlı cinayeti haykırıyor.
  
  Wells'in SAS eğitimleri sırasında seçtiği sözlerden birini hatırlayarak, cesaretini gösterme şansı, diye düşündü.
  
  Sırtını Odin'in büyük lahitine yaslayarak Ben'i sürükledi. Çocuğun göz kapakları titredi. Kennedy tökezledi: "Onlara hazır ol. Onunla ben ilgileneceğim." Yanağına hafifçe tokat attı.
  
  Drake bir an duraksadı ve onunla göz göze geldi. "Daha sonra".
  
  Almanlar arasında zirveyi aşan ilk kişi. Yorgunluktan hızla yere yığılan bir asker, hemen ardından ikinci bir asker geldi. Drake yapması gerektiğini bildiği şeyi yapmakta tereddüt etti ama Torsten Dahl hiçbir pişmanlık belirtisi göstermeden yanından geçip gitti. Wells ve Marsters da öne çıktı.
  
  Üçüncü bir düşman savaşçısı tepeden sürünerek geçti; bu sefer kocaman, hantal bir erkek leşti. Sevimli. Kan, ter ve gerçek gözyaşları, zaten rahatsız edici olan yüzünde tuhaf bir maskeye dönüştü. Ama tepeden atlayacak, yuvarlanacak ve küçük tabancayı alacak kadar dayanıklı ve hızlıydı.
  
  Namludan bir atış çıktı. Drake ve meslektaşları içgüdüsel olarak eğildiler ama atış hedefini ıskaladı.
  
  Abel Frey'in tiz sesi, atıştan sonraki sessizliği bozdu. "Silah yok aptal. Nar! Nar! Beni dinle!"
  
  Milo yüzünü buruşturdu ve Drake'e pis bir gülümsemeyle karşılık verdi. "Lanet Alman pislikleri. Hey dostum?
  
  Silah kalın bir yumruk tarafından yutuldu ve yerini sivri uçlu bir bıçak aldı. Drake bunun özel kuvvetlere ait bir bıçak olduğunu fark etti. Deve doğru kenara çekilerek Dahl'a düşen askerlerden birini tekmeleyerek uzaya fırlatma fırsatı verdi.
  
  İkinci asker dizlerinin üzerinde mücadele etti. Marsters ona bir kez daha gülümsedi, sonra gevşek bedeni bir kenara attı. Bu sırada üç asker daha düz zemine ulaşmıştı ve ardından Alicia aşağıdan atlayıp iki elinde birer bıçakla bir kedi gibi yere indi. Drake onu hiç bu kadar bitkin görmemişti ve hâlâ elit ninjalarla baş edebilecek gibi görünüyordu.
  
  "Silahlar yok?" Dahl, gergin nefeslerinin arasında şunu söylemeyi başardı. "Sonunda... Kıyamet teorisine inanıyor musun, Frey?"
  
  Büyük bir Alman tasarımcı artık sınırı aştı. "Aptal olma asker çocuk," dedi nefes nefese. "Sadece bu tabutu işaretlemek istemiyorum. Koleksiyonumda yalnızca mükemmelliğe yer var."
  
  "Sanırım bunu kendi yansımanız olarak görüyorsunuz," dedi Dahl, ekibi nefeslerini tutarken durakladı.
  
  Her rakip kendi hedefini değerlendirirken bir duraklama oldu, korkunç bir gerilim anı yaşandı. Drake Milo'dan uzaklaştı ve farkında olmadan Odin'in mezarına doğru ilerledi; burada Ben ve Profesör hâlâ yan yana oturuyordu ve yalnızca Kennedy tarafından korunuyordu. Bir tane daha bekliyordu...
  
  ...umuyorum...
  
  Ve sonra merdivenlerden boğuk bir inilti, zayıf bir yardım çağrısı geldi. Frey aşağıya baktı. "Zayıfsın!" birine tükürdü. "Kalkan olmasaydı ben..."
  
  Frey Alicia'yı işaret etti. "Ona yardım et". Kadın savaşçı kibirli bir şekilde kıkırdadı, ardından elini yan tarafa uzattı. Tek bir hamleyle Hayden'ı ayağa kaldırdı. Amerikalı CIA ajanı uzun tırmanıştan ama daha da önemlisi Almanların sırtına bağladığı ağır yükü taşımaktan bitkin düşmüştü.
  
  Odin'in kalkanı tuvale sarılmış.
  
  Parnevik'in sesi duyuldu. "Kalkanı getirdi! Ana bölüm! Ama neden?"
  
  "Çünkü asıl kısım bu, seni aptal." Frey onu vurdu. "Başka bir amacı olmasaydı bu ana nesne var olmazdı." Moda tasarımcısı küçümseyerek başını salladı ve Alicia'ya döndü. "Bu zavallı ahmakların işini bitirin. Odin'i yatıştırıp partiye geri dönmem gerekiyor."
  
  Alicia çılgınca güldü. "Sıram bende!" diye bağırdı, River Tam'dan daha öldürücüydü ve koruyucu teçhizatını kayalık platformun ortasına fırlattı. Karışıklık içinde Wells'in yanına koştu, onun varlığına hiç şaşırmamıştı. Drake kendi dövüşüne odaklandı, onu şaşırtmak için Milo'ya doğru hamle yaptı, kılıcını ustaca savurarak yan adım attı ve ardından Milo'nun çenesine sert bir dirsek indirdi.
  
  Kemik çatlamış. Drake dans etti, sallandı ve ayakları üzerinde hafif kaldı. O zaman onun stratejisi şu olurdu; vurup kaçmak, vücudunun en sert noktalarına saldırmak, kemikleri ve kıkırdakları kırmayı amaçlamak. Milo'dan daha hızlıydı ama onun kadar güçlü değildi, yani eğer dev ona yetişirse...
  
  Gök gürültüsü dağın üzerinde yankılanıyordu, yükselen magmanın ve kayaların hırıltıları ve çatlakları.
  
  Milo acı içinde kıvrandı. Drake çift taraflı tekme ve iki vuruşla liderliği ele geçirdi; Van Damme'ın TV'de ustalıkla yaptığını görebileceğiniz bir şey, gerçek hayatta sokak kavgalarında tamamen işe yaramaz. Milo bunu biliyordu ve hırlayarak saldırıyı savuşturdu. Ancak Drake de bunu biliyordu ve Milo tüm vücudunu öne doğru fırlatırken, Drake rakibinin yüzüne güçlü bir dirsek darbesi daha indirerek burnunu ve göz çukurunu ezdi ve onu sert bir şekilde yere düşürdü.
  
  Milo, kesilmiş bir gergedan gibi yere çöktü. Drake'in kalibresinde bir rakibe yenildiğinde geri dönüş yoktu. Drake bileğini ve dizini yere vurarak her iki büyük kemiğini de kırdı, sonra iyi bir önlem olarak taşaklarını kırdı ve sonra da atılan ordu bıçağını aldı.
  
  Olay yerinde inceleme yapıldı.
  
  Bir SAS askeri olan Marsters, iki Alman'ın işini kısa sürede bitirmişti ve şimdi üçüncüsüyle savaşıyordu. Üç kişiyi birkaç dakika içinde öldürmek hiç kimse için, hatta bir SAS askeri için bile kolay bir iş değildi ve Marsters sadece hafif yaralanmıştı. Wells platformun kenarında Alicia'yla dans ediyordu; dans etmekten çok koşarak ama onun dikkatini dağıtıyordu. Stratejisi akıllıcaydı. Yakın mesafeden bir saniyede onun içini boşaltabilirdi.
  
  Kennedy, Hayden'ın bitkin bedenini savaşın merkezinden uzaklaştırdı. Ben ona yardım etmek için koştu. Parnevik uyumadı, aptal Odin'in mezarını inceledi.
  
  Abel Frey, Thorsten Dahl'la yüzleşti. İsveçli her bakımdan Alman'dan üstündü; ağrıyan uzuvlarına güç geri geldikçe hareketleri her geçen saniye daha da zarifleşiyordu.
  
  Tanrım! diye düşündü Drake. Burada kıç tekmeliyoruz! Veya Dino Rock'ın eski güzel ruhuyla... İzin verin sizi eğlendireyim!
  
  Alicia ile yüzleşmekten pek hoşlanmasa da, elli yaşındaki kadının en fazla yardıma ihtiyacı olduğuna inanarak Wells'e doğru yola çıktı. Eski takım arkadaşı onu görünce kavgadan çekildi.
  
  "Zaten bu hafta bir kez taşaklarına tekmeyi bastım, Drake. Bunu tekrar isteyecek kadar sadist misin?"
  
  "Şanslısın Alicia. Bu arada, erkek arkadaşını eğitiyor musun?" zar zor hareket eden Amerikalıya yanıt olarak başını salladı.
  
  "Yalnızca itaat ederek," iki bıçağı da havaya fırlattı ve tek bir hareketle yakaladı. "Haydi! Ben sadece üçlüyü seviyorum!
  
  Doğası vahşi olabilir ama eylemleri kontrollü ve hesaplıydı. Wells'i sırtı sonsuz boşluğa dönük olacak şekilde sinsice köşeye sıkıştırmaya çalışırken Drake'i dürttü. Komutan son anda niyetini anladı ve yanından hızla geçti.
  
  Drake her iki bıçağını da saptırdı ve bileklerini kırmamaya dikkat ederek her bir bıçağı yana doğru hareket ettirdi. Sorun sadece iyi olması değildi... sürekli olarak iyi olmasıydı.
  
  Abel Frey aniden yanlarından koşarak geçti. Görünen o ki, Dahl'ı geçmeyi başaramadığı için, Odin'in mezarını hızla ararken İsveçlinin yanından koşarak geçmeye karar vermişti.
  
  Ve o saniyede Drake, Marsters'ı ve son Alman askerini platformun tozlu kenarında ölümcül bir çatışmaya kilitlenmiş halde gördü. Sonra şok edici bir anilikle her iki adam da takıldı ve düştüler.
  
  Ölüm çığlıkları boşlukta yankılanıyordu.
  
  Drake onu ikiye böldü, Wells için dua etti ve sonra vücudunu çevirip Frey'in peşinden koştu. Ben'i orada savunmasız bırakamazdı. Kennedy cesaretini toplayarak tasarımcının yolunu kapattı ancak ileri doğru koşarken Drake, Frey'in elinde tuttuğu küçük siyah bir nesneyi fark etti.
  
  Radyo veya cep telefonu. Bir çeşit verici.
  
  Ne oluyor be?
  
  Bundan sonra olanlar ise akıl almazdı. Çarpıcı bir umursamazlık sonucu dağın yamacı aniden patladı! Şiddetli bir gümbürtü duyuldu ve ardından dev kayalar ve dağ şist parçaları her yere saçıldı. Her şekil ve boyuttaki taşlar boşlukta kurşun gibi fırlayıp ıslık çalıyordu.
  
  Volkanın yanında sanki bir çekiç ince alçıpanı delmiş gibi büyük bir delik belirdi. Loş gün ışığı çatlaktan süzülüyordu. Başka bir darbe ve delik daha da genişledi. Bir moloz dağı, ürkütücü, derin bir sessizlik içinde dipsiz bir çukura döküldü.
  
  Drake başını ellerinin arasına alarak yere düştü. Patlayan bu taşlardan bazıları diğer paha biçilemez mezarlara da zarar vermiş olmalı. Neler oluyordu?
  
  
  OTUZ DOKUZ
  
  
  
  TANRILARIN MEZARI
  
  
  Yeni açılan delikte bir helikopter belirdi, içinden geçmeden önce bir saniye havada asılı kaldı!
  
  Makinenin tabanından sarkan dört kalın kablo ve birkaç halat vardı.
  
  İnanmak imkansızdı. Abel Frey az önce dağ yamacının yarılarak açılmasını emretti. Aktif bir yanardağın parçası olan ve bir şekilde süper yanardağ olarak bilinen kitlesel yok oluşa neden olabilecek bir dağ yamacı.
  
  Koleksiyonunu tamamlamak için.
  
  Bu adam, Drake'in ve insan ırkının geri kalanının ona itibar ettiği kadar deliydi. Şu anda bile çılgınca gülüyordu ve Drake başını kaldırıp baktığında, Frey'in bir santim bile hareket etmediğini, patlayan dağ etrafında tıslarken dimdik durduğunu gördü.
  
  Alicia, Wells'ten ayrıldı ve Frey'e doğru tökezledi; çılgın öz kontrolü bile biraz sarsılmıştı. Arkalarında Profesör Parnevik, Ben ve Kennedy, Odin'in oyuğunun duvarları tarafından korunuyordu. Hayden yüzükoyun ve hareketsizdi. Gerçekten bu kadar yolu çılgınca ölmek için mi gelmişti? Wells karnını tutarak yanında diz çöktü.
  
  Helikopter, motoru uluyarak yaklaştı. Frey hafif makineli tüfeğini kaldırdı ve herkese Odin'in devasa lahitinden uzaklaşmasını işaret etti. Kısa bir ateş patlaması isteğini güçlendirdi; mermiler kalkanlar, kılıçlar, göğüs zırhları ve boynuzlu miğferler şeklindeki paha biçilmez altın Viking kalıntılarına çarparken çınlıyordu. Bir dizi olayla hareketlenen altın paralar, Times Meydanı'ndaki raflardan konfeti gibi düşmeye başladı.
  
  Frey helikopteri salladı.
  
  Drake diz çöktü. "Bu tabutu hareket ettirirseniz tüm dünyayı tehlikeye atarsınız!" - diye bağırdı, pervane kanatlarının yoğun sesi yüzünden sesi zar zor duyuluyordu.
  
  "Pısırık olmayın!" Frey de bağırdı, yüzü eroin bağımlısı şeytani bir palyaço gibi buruşmuştu. "Kabul et Drake. Seni yendim!
  
  "Bunun kazanmakla alakası yok!" Drake bağırdı ama helikopter tam tepedeydi ve kendi sesini bile duyamıyordu. Frey'in ona yön vermesini, kollarını sallarken anlık bir hevesle ona kurşun sıkmasını izledi. Drake, arkadaşlarının başıboş bir mermiye yakalanmaması için dua etti.
  
  Alman onu kaybetti. Hayatı boyunca süren takıntısına bu kadar yakın olduğundan yıkıldı.
  
  Artık Dahl onun yanındaydı. Frey ve Alicia'nın ağır zincirleri lahitin her iki ucuna dolanana kadar aşağı ve aşağı indirmelerini izlediler. Frey onların güvende olduğundan emin oldu.
  
  Helikopter ağırlığını aldı. Hiçbir şey olmadı.
  
  Frey telefon ahizesine bağırdı. Helikopter bir kez daha denedi, bu sefer motorları öfkeli bir dinozor gibi kükredi. Zincirler ağırlıklarını aldı ve belirgin bir çatırtı, kırılan taş sesi duyuldu.
  
  Odin'in tabutu hareket etti.
  
  "Bu bizim son şansımız!" - Dahl, Drake'in kulağına bağırdı. "Öğütücüye gidiyoruz! Milo'nun silahından!"
  
  Drake senaryoyu yürüttü. Helikopteri yok edip Mezarı kurtarabilirlerdi. Ama Ben ve Kennedy, Hayden ve Parnevik'le birlikte muhtemelen ölecekler.
  
  "Zaman yok!" diye bağırdı Dahl. "Ya bu ya da Kıyamet!"
  
  İsveçli, Milo'nun silahına atladı. Acı kalbini delerken Drake gözlerini sımsıkı kapattı. Bakışları Ben ve Kennedy'ye takıldı ve kararın acısı onu bir ilmik gibi büktü. Bir elinizle kaybederseniz diğer elinizle kaybedersiniz. Ve sonra Dahl'ın bunu yapmasına izin veremeyeceğine karar verdi. Dünyayı kurtarmak için iki arkadaşını feda edebilir miydi?
  
  HAYIR.
  
  Dahl, Milo'nun kıyafetlerini karıştırmaya başladığında kurbağa gibi ileri atladı. Milo vücudunu doğrulttuğunda İsveçli şaşkınlıkla geri çekildi, Amerikalı acı içinde iki büklüm oldu ama hareket halindeydi ve platformun kenarına doğru topallıyordu. İniş hatlarından birine.
  
  Drake şok içinde durdu. Helikopterin motorları bir kez daha vınladı ve mağarayı korkunç bir gürültü doldurdu. Bir sonraki an, Odin'in devasa lahdi kayarak demirlerinden kurtuldu ve tehditkar bir şekilde Drake'e ve platformun kenarına doğru sallandı, bir ton sallanan ölüm.
  
  "Hayır!" Dahl'ın çığlığı Parnevik'in çığlığını tekrarladı.
  
  Bir çığlık duyuldu, sanki bir havalandırma deliği aşırı ısınmış gibi çılgın bir çığlık, sanki Cehennemdeki tüm iblisler diri diri yakılıyormuş gibi bir ses. Odin'in mezarının altında yeni açılan bir delikten kükürtlü bir hava akımı çıktı.
  
  Frey ve Alicia, sallanan tabuta tırmanırken neredeyse diri diri yanarak hızla uzaklaştılar. Frey bağırdı: "Bizi takip etme Drake!" Sigortam var!" sonra aklıma bir güvenlik garantisi fikri geldi. Drake'in arkadaşlarına bağırdı: "Şimdi! Tabutu takip edin yoksa ölürsünüz!" Frey hafif makineli tüfeğini sallayarak onları teşvik etti ve buhar kolonunun etrafından dolaşmaktan başka çareleri kalmadı.
  
  Dahl, tekinsiz bakışlarını Drake'e çevirdi. "Bunu durdurmamız lazım." dedi yalvarırcasına. "Çocuklarım için."
  
  Drake'in başını sallamaktan başka bir cevabı yoktu. Kesinlikle. SGG komutanını takip etti, sallanan Lahit üzerlerinde uçarken dikkatli bir şekilde yan adım attı, sırıtan düşmanları güvenli bir şekilde yukarıdayken yoldaşları diğer taraftaki yörüngesini takip etti.
  
  Silahlarla ve bir manyağın kaprisleriyle kaplı.
  
  Drake taş zeminde bir deliğe ulaştı. Buhar, yanan, kıvranan bir kuleydi. Dokunulmaz. Drake, düşmanlarının ilerleyişini izlemek için dönmeden önce mümkün olduğu kadar yaklaştı.
  
  Hayden baygın gibi davranarak yerde kaldı. Şimdi doğruldu ve Odin'in kalkanını sırtına sabitleyen kayışları çıkardı. "Ne yapabilirim?"
  
  Drake ona kısaca baktı. "CIA'nın Supervolcano'yu kapatmak için herhangi bir acil durum planı var mı?"
  
  Güzel 'sekreter' başını sallamadan önce bir anlığına kafası karışmış gibi göründü. "Sadece bariz olanı. Alman'ı havalandırma borusuna koyun." Bir rahatlama çığlığı atarak Kalkanı fırlattı. Üçü de onun kenarda bozuk para gibi yuvarlanmasını izledi.
  
  Gerçekten başarısız mı oldular?
  
  Yanardağ güçlendikçe borudan çıkan basınç da arttı. Dahl, "Zincirleme reaksiyonu başladığında" dedi. "Bunu kapatamayacağız. Bunu şimdi yapmalıyız!
  
  Drake'in bakışları bir an için, gürültülü bir şekilde kenarından yuvarlanan Kalkan'a takıldı. Ağzı... Sözcükler sanki ateşe yazılmış gibi çıkıyordu ağzından.
  
  
  Cennet ve Cehennem geçici bir cehalettir,
  
  Doğruya ya da Yanlışa yönelen Ölümsüz Ruhtur.
  
  
  "B planı" dedi. "Odin'in lanetini hatırlıyor musun? Uygun görünmedi değil mi? Bunu koyacak yer yok, değil mi? Eh, belki de budur."
  
  "Odin'in Laneti dünyayı kurtarmanın bir yolu mu?" Dahl bundan şüpheliydi.
  
  "Ya da cehennem," dedi Drake. "Bu kararı kimin vereceğine bağlı. Cevap bu. Kalkanı kuran kişinin saf bir ruha sahip olması gerekir. Bu tuzaklardan oluşan bir tuzak. Mezarı kaldırdığımız için artık hiçbir şey bilmiyoruz. Başarısız olursak dünya yok olacak."
  
  "Lanet nasıl gitti?" Düşman elindeki çetin sınavdan sonra olduğundan daha kötü görünmeyen Hayden, sanki canlı canlı yenilebilecekmiş gibi havalandırmaya baktı.
  
  Drake, Kalkanı kaldırıp önünde tutarken küfretti. Dahl ayağa kalktı ve tıslayan havalandırma deliğine doğru yürürken onu izledi. "Bu Kalkanla o buhara dokunduğun anda, ellerinizden kopup gidecek."
  
  Sonra, yanan bir ormanda mahsur kalan bir hayvan sürüsünün kükremesine benzeyen bir sesle, aşağıdan daha fazla buhar çıktı, patlamanın tiz çığlığı neredeyse sağır ediciydi. Kükürt kokusu artık havayı yoğunlaştırmaya ve onu zehirli bir miazmaya dönüştürmeye başladı. Uzun zamandır onlara eşlik eden dağın hafif gürültüsü artık daha çok gök gürültüsüne benziyordu. Drake sanki duvarların titrediğini hissetti.
  
  "Yeni haberler Dal. B planı iş başında. İleride referans olması açısından bu, yapılacak başka ne olduğunu bilmediğim anlamına geliyor."
  
  "Senin geleceğin yok," Dahl Kalkan'ın diğer tarafında duruyordu. "Veya ben."
  
  Birlikte havalandırmaya doğru ilerlediler. Şeyl yanlarındaki kayadan aşağı doğru kaymaya başladı. Uçurumun sonsuz derinliklerinden Drake'in daha önce hiç duymadığı bir çığlık ve kükreme geldi.
  
  "Süper yanardağ yaklaşıyor!" Hayden çığlık attı. "Kapatmak!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Dahl ve hatta Abel Frey'in bile göremediği, şimdiye kadar yumuşak gri akıntılar yaymaktan ve hava trafiğini terörize etmekle yetinen Eyjafjallajokull adlı ünlü İzlanda dağı aniden kenarında patladı. Çok geçmeden Sky News'te, BBC'de ve daha sonra You Tube'da milyonlarca kişi şaşkına dönecekti; binlerce ejderhanın ateşli dilleri gökyüzünde bir ateş fırtınasını ateşleyecekti. Aynı anda İzlanda'da iki yanardağ daha patladı ve tepeleri basınç altındaki şampanya mantarları gibi uçuştu. Biraz dilsizce Armagedon'un geldiği bildirildi.
  
  Sadece seçilmiş birkaç kişi bunun gerçekte ne kadar yakın olduğunu biliyordu.
  
  
  * * *
  
  
  Görünmeyen ve bilinmeyen kahramanlar dağın karanlık derinliklerinde savaştı. Drake ve Dahl, buharı yakındaki bir boşluğa yönlendirmek için yuvarlak bir nesne kullanarak Kalkan ile buhar çıkışına saldırdılar ve onu Odin'in mezarının yıkılmasının ardından kalan deliğin hemen üzerine yerleştirdiler.
  
  "Acele etmek!" Dahl, Kalkanı yerinde tutmakta zorlandı. Drake, dağın ilkel gücünü yenmek için gösterdiği çabadan dolayı ellerinin titrediğini hissetti. "Sadece bu şeyin neyden yapıldığını bilmek istiyorum!"
  
  "Kimin umurunda!" Hayden bacaklarından tutarak ve elinden geldiğince sert bir şekilde iterek onları geride tutmaya çalıştı. "Piçini içeri koy!"
  
  Dahl atılarak deliğin üzerine atladı. Kalkan ıskalamış olsaydı ya da biraz hareket etseydi anında buharlaşırdı ama hedefleri doğruydu ve ana kısım dikkatlice Odin'in Mezarı'nın altındaki yapay çatlağa girdi.
  
  Yüzlerce ve binlerce yüzyıl önce icat edilmiş karmaşık bir tuzak. Tanrılara yemin ederim.
  
  Tuzakların tuzağı!
  
  "Modern dünyanın şimdiye kadar bildiği en büyük antik tuzak." Dahl dizlerinin üzerine çöktü. "Buna son verebilecek kişi."
  
  Drake, Kalkan'ın aşağıdan yükselen muazzam baskıyı emerek zayıfladığını gördü. Düzleşti ve çatlağın kenarları boyunca şekillenerek obsidiyen bir renk aldı. Sonsuza kadar. Asla silinmeyecek.
  
  "Tanrı kutsasın".
  
  İşi bittiğinde dikkatini tekrar Frey'e çevirmeden önce bir an durakladı. Korku şimdi bile kalbini hayal edebileceğinden daha fazla doldurmuştu.
  
  Helikopter, altında hafifçe sallanan Odin'in tabutunun ağırlığını taşımaya çalışarak yükseldi. Hem Frey hem de Alicia tabutun kapağının üzerinde oturuyorlardı, elleri tabutu helikoptere bağlayan kayışlara sıkıca sarılıydı.
  
  Ama Ben, Kennedy ve Profesör Parnevik helikopterin altından sarkan diğer üç halata asılmışlardı; Drake gezegeni kurtarmak için savaşırken orada şüphesiz silah zoruyla tutuldular.
  
  Helikopter tırmanırken boşluğun üzerinde asılı duruyorlar, sallanıyorlar ve Drake'in burnunun dibinden kaçırılıyorlardı.
  
  "Hayır!"
  
  Ve inanılmaz bir şekilde koştu; öfkeden, kayıptan ve aşktan doğan bir enerjiyle koşan yalnız bir adam; kendisini dipsiz bir kuyudan kara boşluğa atan, kendisinden alınanı talep eden ve sallanan ağaçlardan birine umutsuzca tutunan bir adam. Düştüğünde kablolar.
  
  
  KIRK
  
  
  
  TANRILARIN MEZARI
  
  
  Drake'in dünyası karanlığa sıçramasıyla sona erdi - yukarıda sonsuz bir boşluk, aşağıda dipsiz bir çukur - on santimlik sallanan bir ip, onun tek kurtuluşu. Zihni sakindi; arkadaşları için yaptı. Onları kurtarmaktan başka bir amacı yok.
  
  Özverili.
  
  Parmakları ipe dokundu ama kapatamadı!
  
  Sonunda yerçekimine maruz kalan vücudu hızla düşmeye başladı. Son saniyede sallanan sol eli, diğerlerinden daha uzun olan bir ipin üzerine kapandı ve refleks olarak kötü niyetle sıkılmıştı.
  
  Düşüşü durdu ve onu iki koluyla yakaladı ve hızla atan kalbini sakinleştirmek için gözlerini kapattı. Yukarıdan bir yerlerden boğuk alkışlar geldi. Alicia alaycılığını dile getiriyor.
  
  "Wells'in 'cesaretini göster' derken kastettiği bu mu? O çılgın fosilin ne anlama geldiğini hep merak etmişimdir!"#
  
  Drake başını kaldırıp baktı, aşağıdaki uçurumun kesinlikle farkındaydı ve başının daha önce hiç olmadığı kadar döndüğünü hissediyordu. Ama kasları yeni keşfettiği güç ve adrenalin nedeniyle yanıyordu ve eski ateşin büyük kısmı artık içindeydi, dışarı çıkmak için can atıyordu.
  
  Ellerini teslim ederek ipe tırmandı, dizleriyle kavradı ve hızla hareket etti. Frey hafif makineli tüfeğini salladı ve dikkatle nişan alarak güldü ama sonra Hayden, Odin'in mezarından bağırdı. Drake onun orada durduğunu, Wells'in tabancasını Frey'e doğrulttuğunu gördü; eski komutan onun yanına düşmüştü ama Tanrıya şükür hâlâ nefes alıyordu.
  
  Hayden silahı yarıya kadar Frey'e doğrulttu. "Bırakın kalksın!"
  
  Helikopter hâlâ havadaydı ve pilotu verdiği emirlerden emin değildi. Frey en sevdiği oyuncağından ayrılmış bir çocuk gibi hırlayarak tereddüt etti. "TAMAM. Hundin! Kaltak! Seni o lanet uçaktan indirmeliydim!"
  
  Drake, Hayden'ın cevabını duyunca sırıttı. "Evet, bunu sıklıkla anlıyorum."
  
  Kennedy, Ben ve Parnevik iri gözlerle izliyorlardı, nefes almaya bile cesaret edemiyorlardı.
  
  "Git ve al!" - Frey daha sonra Alicia'ya bağırdı. "Elden ele. Onu al ve gidelim. Bu kaltak seni vurmayacak. O hükümetin sorunu. "
  
  Alicia lahitten atlayıp Drake'in paralel ipini yakaladığında Drake yutkundu ama yine de Ben'e bakmaya zaman ayırdı ve çocuğun Hayden'in statüsünün açığa çıkması karşısında nasıl tepki verdiğini ölçtü.
  
  Ben ona daha da şefkatle baktı.
  
  Alicia bir maymun gibi ipten aşağı kaydı ve çok geçmeden Drake'in hizasına geldi. Ona baktı, öfkeyle dolu mükemmel bir yüz.
  
  "Her iki yöne de sallanabilirim." Karanlığın içinde zarif bir kavis çizerek ayakları önde, havaya sıçradı ve bir an için tamamen havada asılı kaldı. Sonra bacakları sıkı bir şekilde Drake'in göğüs kemiğine bağlandı ve vücudunu ileri doğru salladı, kısa bir süreliğine kendi ipini yakaladı ve ardından onu bir sonrakine doğru salladı.
  
  "Lanet maymun," diye mırıldandı Drake, göğsü yanıyordu, tutuşu gevşemişti.
  
  Alicia ivmesini kullanarak ipin etrafında sallandı, bacakları göğüs hizasında açıldı ve karnına çarptı. Drake darbeyi yumuşatmak için sağa doğru sallanmayı başardı ama yine de kaburgalarının morardığını hissetti.
  
  Ona hırladı, acıyı paylaştı ve daha yükseğe yükseldi. Gözlerinde yeni bir saygıyla birlikte bir ışıltı belirdi.
  
  "Sonunda" diye nefes aldı. "Döndün. Şimdi kimin en iyi olduğunu göreceğiz."
  
  Halatı karıştırdı, her hareketinde kendine güveni yayılıyordu. Tek bir sıçrayışta Drake'in kendi ipini atlattı ve momentumunu tekrar kullanarak karşılık verdi ve bu sefer bacaklarını onun kafasına doğrulttu.
  
  Ama Drake geri dönmüştü ve hazırdı. Büyük bir ustalıkla ipini bıraktı, şiddetli baş dönmesini bastırdı ve onu yarım metre derinlikte yakaladı. Alicia onun üzerinde zararsız bir şekilde süzülüyordu, onun hareketi karşısında şaşkına dönmüştü, kolları hâlâ sallanıyordu.
  
  Drake ipin her seferinde bir adım yukarısına sıçradı. Rakibi ne yaptığını anladığında, onu aşmıştı. Kafasına sertçe vurdu.
  
  Parmaklarının ipi bıraktığını gördüm. Düştü ama sadece birkaç santim. İçindeki sert ceviz işe yaradı ve yeniden hakimiyetini kazandı.
  
  Frey yukarıdan kükredi. "Hiçbir şey iyi değil! Öl, seni İngiliz kafiri!"
  
  Ardından göz açıp kapayıncaya kadar bir sürede Alman bıçağını çıkardı ve Drake'in ipini kesti!
  
  
  * * *
  
  
  Drake her şeyi ağır çekimde gördü. Bıçağın parlaklığı, kesme yüzeyinin şeytani parlaklığı. Cankurtaran halatının aniden çözülmesi; onun üzerinde şişip kıvranmaya başlaması.
  
  Vücudunun anında ağırlıksızlaşması. Dondurulmuş bir korku ve inançsızlık anı. Hissettiği her şeyin ve gelecekte yapabileceği her şeyin yok edildiğini biliyordu.
  
  Ve sonra düşüş... baş düşmanı Alicia'nın lahitin tepesine çıkmak için yumruğunun üzerine tırmandığını görmek... Ben'in ağzının çığlıkla büküldüğünü görmek... Kennedy'nin yüzü bir ölüm maskesine dönüşüyor... ve çevresel görüşü aracılığıyla... Mesafe... ne? ?
  
  Çılgın İsveçli Torsten Dahl, vücuduna emniyet kemeri bağlı olarak platform boyunca koşuyor, hayır koşuyor, kelimenin tam anlamıyla kendisini siyah bir çukura atıyor, tıpkı Drake'in birkaç dakika önce yaptığı gibi.
  
  Arkasında çözülen bir emniyet kemeri, Odin'in oyuğundaki bir sütunun etrafına sabitlenmiş, Hayden ve Wells tarafından maksimum çaba için desteklenmiş olarak sıkıca tutulmuştu.
  
  Dahl'ın çılgın atılımı... onu Drake'in kollarından yakalayıp sımsıkı tutacak kadar yaklaştırdı.
  
  Drake'in umut patlaması, o ve Dahl birlikte düşerken, güvenlik halatı gerginken söndü... sonra Hayden ve Wells gerilimi kabul ederken ani, acı verici bir çekiş oldu.
  
  O zaman umut et. Yavaş, acı verici kurtuluş girişimleri. Drake, güvenli bir yere santim santim sürüklenirken tek kelime etmeden, en ufak bir duygu bile yaymadan Dahl'ın gözlerinin içine baktı.
  
  Helikopter pilotu emri almış olmalı, çünkü üçüncü bir füzeyi ateşlemeye hazır olana kadar tırmanmaya başladı; bu kez dağdan, lahitin hasar riski olmadan sığabileceği kadar boşluğu genişletmek için tasarlanmıştı.
  
  Üç dakika içinde Odin'in tabutu ortadan kayboldu. Helikopter kanatlarının sesi uzak bir hatıradır. Ben, Kennedy ve Parnevik şimdikiyle aynıydı.
  
  Sonunda Dahl ve Drake uçurumun kayalık kenarlarına sürüklendiler. Drake onu takip etmek istedi ama vücudu tepki vermedi. Yapabileceği tek şey orada uzanmak, travmanın içeri girmesine izin vermek, acıyı beyninin tenha bir kısmına yönlendirmekti.
  
  Ve orada yatarken helikopterin sesi geri geldi. Ancak bu seferki bir Dahl helikopteriydi. Ve bu aynı zamanda onların kurtuluş ve zulüm aracıydı.
  
  Drake yalnızca Torsten Dahl'ın acı dolu gözlerine bakabildi. "Sen Tanrı'sın dostum." Ve bulundukları yerin önemi onun gözünden kaçmamıştı. "Gerçek Tanrı"
  
  
  KIRK BİR
  
  
  
  ALMANYA
  
  
  Ne zaman Kennedy Moore sert koltuğa kıçını çevirse, Alicia Miles'ın keskin gözleri bunu fark ediyordu. İngiliz kaltak bir Uber savaşçısıydı ve bir polisin altıncı hissi ile donatılmıştı; sürekli beklenti.
  
  İzlanda'dan Almanya'ya olan üç saatlik uçuş sırasında yalnızca bir kez durdular. İlk olarak yanardağdan ayrıldıktan sadece on dakika sonra tabutu vinçle kaldırdılar, emniyete aldılar ve herkesi gemiye getirdiler.
  
  Abel Frey hemen arka bölmeye gitti. O zamandan beri onu görmedi. Muhtemelen hırsızlığın ve sanayinin çarklarını yağlıyor. Alicia Kennedy, Ben ve Parnevik'i adeta yerlerine fırlattı ve ardından erkek arkadaşı yaralı Milo'nun yanına oturdu. Tıknaz Amerikalı vücudunun her yerini tutuyor gibiydi ama en çok da toplarını tutuyordu; Alicia bu gerçeği hem eğlenceli hem de endişe verici buluyordu.
  
  Helikopterde diğer üç gardiyan vardı; ihtiyatlı bakışları mahkumlardan Alicia ile Milo arasında var olan tuhaf iletişime çevirdiler; bazen hüzünlü, sonra anlamlı, sonra da öfkeyle dolu.
  
  Helikopter alçalmaya başladığında Kennedy'nin nerede olduklarına dair hiçbir fikri yoktu. Son bir saattir aklı Drake'ten, Paris, İsveç ve yanardağdaki maceralarından NYPD'deki eski hayatına ve oradan da kaçınılmaz olarak Thomas Caleb'e gidip geliyordu.
  
  Caleb, yeniden öldürmesi için serbest bıraktığı bir seri katildir. Kurbanlarının anıları ona saldırıyordu. Birkaç gün önce içinden geçtiği olay yeri -onun olay yeri- zihninde taze dökülmüş kan gibi taze kaldı. O zamandan beri tek bir haber bile görmediğini fark etti.
  
  Belki onu yakalamışlardır.
  
  Rüyalarında....
  
  HAYIR. Rüyalarımda onu asla yakalayamıyorlar, ona asla yaklaşamıyorlar. Beni öldürüyor ve taciz ediyor ve suçluluk duygusu, ben her şeyden vazgeçene kadar lanet bir iblis gibi peşimi bırakmıyor.
  
  Helikopter hızla alçaldı ve onu yüzleşemediği görüşten uzaklaştırdı. Helikopterin arkasındaki kişisel bölme açıldı ve Abel Frey emirler yağdırarak dışarı çıktı.
  
  "Alicia, Milo, benimle olacaksınız. Mahkumları getirin. Muhafızlar, tabuta benim izleme odama kadar eşlik edeceksiniz. Oradaki görevlinin, her şey izlenmeye hazır olur olmaz benimle iletişime geçmesi talimatı var. Ve bunun bir an önce olmasını istiyorum gardiyanlar, o yüzden tereddüt etmeyin. Odin binlerce yıldır Frey'i bekliyor olabilir ama Frey Odin'i beklemiyor."
  
  Kennedy, "Bütün dünya ne yaptığını biliyor Frey, sen delisin" dedi. "Moda tasarımcısı, kahretsin. Ne kadar hapisten uzak kalacağını düşünüyorsun?"
  
  Frey, "Amerikalıların kendini beğenmişlik duygusu," diye çıkıştı. "Ve aptallık seni yüksek sesle konuşabileceğine inandırıyor, değil mi? Yüksek zihin her zaman zafer kazanır. Gerçekten arkadaşlarının dışarı çıktığını mı düşünüyorsun? Oraya tuzaklar kurduk, seni aptal kaltak. Poseidon'un yanından geçmeyecekler."
  
  Kennedy itiraz etmek için ağzını açtı ama Ben'in kısaca başını salladığını ve hemen ağzını kapattığını gördü. Bırak. Önce hayatta kal, sonra savaş. İçten içe Vanna Bonta'dan bir alıntı yaptı: "Üstünlük kompleksine sahip olup kabaca uyandırılmaktansa, aşağılık kompleksine sahip olmayı ve hoş bir sürprizle karşılaşmayı tercih ederim."
  
  Frey'in helikopterlerinin daha yüksek bir yerde saklı kaldığını bilmesine imkan yoktu. Ve gurur onu, kendi zekasının onlarınkinden üstün olduğuna ikna etti.
  
  Bırak öyle düşünsün. Sürpriz daha da tatlı olurdu.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopter büyük bir sarsıntıyla yere indi. Frey öne çıktı ve ilk önce aşağı atlayarak yerdeki adamlara emirler yağdırdı. Alicia ayağa kalktı ve işaret parmağıyla bir hareket yaptı. "Önce siz üçünüz. Başlar aşağıda. Ben aksini söyleyene kadar yola devam edin."
  
  Kennedy helikopterden Ben'in arkasına atladı ve yorgunluğun acısını her kasında hissetti. Etrafına baktığında karşılaştığı muhteşem manzara ona bir anlığına yorgunluğunu unutturmuş, hatta nefesini kesmişti.
  
  Bir bakışta bunun Frey'in Almanya'daki şatosu olduğunu fark etti; eğlencenin hiç durmadığı, tasarımcının kötülük dolu bir sığınağı. İniş alanları ana girişe bakıyordu; altın çivilerle süslenmiş ve büyük bir giriş salonuna açılan İtalyan mermer sütunlarla çerçevelenmiş çift meşe kapı. Kennedy izlerken, iki pahalı araba, bir Lamborghini ve bir Maserati yanaştı; içinden dört hevesli yirmili yaşlarında adam fırladı ve Şato'ya giden basamakları sendeleyerek yukarı çıktı. Kapının arkasından dans müziğinin ağır ritimleri geliyordu.
  
  Kapıların üstünde, üzerinde bir sıra üçgen taret ve her iki uçta iki uzun kule bulunan, devasa yapıya Gotik Uyanış görünümü veren taş kaplı bir cephe vardı. Etkileyici, diye düşündü Kennedy ve biraz da bunaltıcı. Buradaki bir partiye davet edilmenin gelecekteki modellerin hayali olacağını hayal ediyordu.
  
  Ve böylece Abel Frey onların hayallerinden kazanç elde etti.
  
  Kapılara doğru itildi; Alicia guruldayan süper arabaların yanından geçip mermer merdivenlerden yukarı çıkarken onları dikkatle izliyordu. Kapılardan geçip yankılanan lobiye. Solda açık, deri kaplı bir kapı, herkesin ne kadar iyi dans edebildiğini kanıtlayabileceği, hareketli müzik, renkli ışıklar ve kalabalığın üzerinde sallanan kabinlerle dolu bir gece kulübüne açılıyordu. Kennedy hemen durdu ve çığlık attı.
  
  "Yardım!" Doğrudan ziyaretçilere bakarak ağladı. "Bize yardım et!"
  
  Birkaç kişi yarı dolu bardaklarını indirip bana baktı. Bir saniye sonra gülmeye başladılar. Klasik İsveçli sarışın selamlamak için şişesini kaldırdı ve koyu tenli İtalyan adam ona bakmaya başladı. Diğerleri disko cehennemlerine geri döndüler.
  
  Alicia onu saçlarından yakalayıp mermer zeminde sürüklerken Kennedy inledi. Ben itiraz etmek için çığlık attı ama tokat neredeyse onu yere seriyordu. Parti konukları arasında daha fazla kahkaha yükseldi ve ardından birkaç müstehcen yorum geldi. Alicia, Kennedy'yi büyük merdivene fırlattı ve kaburgalarına sert bir şekilde vurdu.
  
  "Aptal kadın," diye tısladı. "Onların efendilerine aşık olduklarını görmüyor musun? Onun hakkında asla kötü düşünmeyecekler. Şimdi git."
  
  Elinde beliren küçük bir tabancayla yukarıyı işaret etti. Kennedy direnmek istedi ama az önce olanlara bakılırsa öyle devam etmeye karar verdi. Merdivenlerden yukarıya, sola, Kalenin diğer kanadına götürüldüler. Merdivenlerden çıkıp uzun, mobilyasız koridora (kanatlar arasındaki köprü) girer girmez dans müziği durdu ve o anda hayatta olan tek kişi onlar olabilir.
  
  Koridorda yürüdüklerinde kendilerini bir zamanlar geniş bir balo salonu olabilecek bir odada buldular. Ama artık bölge yarım düzine ayrı odaya bölünmüştü; dış tarafında duvar yerine parmaklık bulunan odalar.
  
  Hücreler.
  
  Kennedy, Ben ve Parnevik ile birlikte en yakın hücreye itildi. Yüksek bir çınlama kapının kapanacağı anlamına geliyordu. Alicia el salladı. "İzleniyorsun. Eğlence."
  
  Bunu takip eden sağır edici sessizlikte Kennedy parmaklarını uzun siyah saçlarının arasından geçirdi, pantolonunu elinden geldiğince düzeltti ve derin bir nefes aldı.
  
  "Peki..." demeye başladı.
  
  "Hey, sürtükler!" Abel Frey, Cehennem Ateşi Tanrısı gibi sırıtarak kameralarının önünde belirdi. "Parti kaleme hoş geldiniz. Her nasılsa senin bundan benim zengin misafirlerim kadar keyif alacağından şüpheliyim.
  
  Onlar cevap vermeden önce teklifi elini salladı. "Önemli değil. Konuşmana gerek yok. Sözlerin beni pek ilgilendirmiyor. Peki," düşünüyormuş gibi yaptı, "kimimiz var... evet, elbette, Ben Blake. Bunun sana büyük keyif vereceğinden eminim."
  
  Ben parmaklıklara koştu ve elinden geldiğince sert bir şekilde onları çekti. "Kız kardeşim nerede, seni piç?"
  
  "Hım? Şımarık sarışını mı kastediyorsun..." bacağını çılgınca dışarı attı. "Ejderha dövüş stilini mi tanıtacaksınız? Ayrıntıları mı istiyorsunuz? Tamam, madem o sensin, Ben. İlk gece sağdıçımı oraya ayakkabılarını alması için gönderdim, yani onu biraz yumuşatmak için. Onu etiketledi, birkaç kaburgasını incitti ama o benim istediğimi aldı."
  
  Frey, giydiği tuhaf ipek elbisenin cebinden uzaktan kumandayı çıkarmak için biraz zaman harcadı. Televizyonu taşınabilir bir televizyona geçirdi ama Kennedy bunu fark etmedi bile. SKY News'de İngiltere'nin büyüyen ulusal borcu hakkında sohbet eden bir fotoğraf yayına çıktı.
  
  "İkinci gece mi?" Frey durakladı. "Kardeşi gerçekten bilmek istiyor mu?"
  
  Ben çığlık attı, midesinin derinliklerinden gırtlaktan gelen bir ses kaçtı. "O tamamen haklı? O tamamen haklı?"
  
  Frey uzaktan kumandaya tekrar tıkladı. Ekran başka, daha grenli bir görüntüye geçti. Kennedy, yatağa bağlı bir kızın olduğu küçük bir odaya baktığını fark etti.
  
  "Ne düşünüyorsun?" Frey kışkırttı. "En azından yaşıyor. Şimdilik."
  
  "Karin!" Ben televizyona doğru koştu ama sonra birdenbire kendini yenerek durdu. Hıçkırıklar tüm vücudunu sarstı.
  
  Frey güldü. "Başka ne istiyorsun?" Tekrar düşünceliymiş gibi davrandı ve kanalı tekrar değiştirdi, bu sefer CNN'e. Haberlerde hemen New York'tan bir seri katil olan Thomas Caleb hakkında bir mesaj vardı.
  
  Deli Kennedy neşeyle, "Bunu daha önce sizin için yazmıştım," dedi. "Bir bakmak isteyebileceğini düşündüm."
  
  İstemsizce dinledi. Caleb'in özgür bir hayalet olarak New York sokaklarında dolaşmaya devam ettiğine dair korkunç haberi duydum.
  
  Frey anlamlı bir şekilde Kennedy'nin sırtına, "Onu serbest bıraktığına inanıyorum" dedi. "İyi iş. Yırtıcı hayvan ait olduğu yere geri döndü; artık şehir hayvanat bahçesinde kafese kapatılmış bir hayvan değil."
  
  Rapor, vakanın arşiv görüntülerini (standart bilgiler) - yüzünü, kirli polisin yüzünü, kurbanların yüzlerini - oynatıyordu. Her zaman kurbanların yüzleri.
  
  Her gün kabuslarına girenlerin aynısı.
  
  "Bahse girerim hepsinin isimlerini biliyorsundur, değil mi?" Frey alay etti. "Ailelerinin adresleri. Neyse... öldüler."
  
  "Kapa çeneni!" Kennedy başını ellerinin arasına aldı. Kes şunu! Lütfen!
  
  Frey'in "Ve sen" diye fısıldadığını duydu. "Profesör Parnevik," sözlerini sanki ağzına düşen çürük etmiş gibi tükürdü. "Kalıp benim için çalışmalıydın."
  
  Bir silah sesi duyuldu. Kennedy şok içinde çığlık attı. Sonraki saniye vücudun çöktüğünü duydu ve döndüğünde yaşlı adamın yere düştüğünü, göğsünde bir delik açıldığını, kanın dışarı aktığını ve hücrenin duvarlarına sıçradığını gördü.
  
  Çenesi düştü, inanamama duygusu beynini kapattı. Sadece Frey'in bir kez daha ona dönmesini izleyebildi.
  
  "Ve sen, Kennedy Moore. Zamanın geliyor. Yakında inebileceğiniz derinlikleri keşfedeceğiz."
  
  Topuklarının üzerinde dönüp sırıtarak uzaklaştı.
  
  
  KIRK İKİ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  Abel Frey güvenlik departmanına doğru giderken kendi kendine kıkırdadı. Birkaç yaratıcı an ve bu aptalları yere serdi. İkisi de kırık. Ve sonunda o yaşlı salak Parnevik Stone'u öldüresiye öldürdü.
  
  İnanılmaz. Artık daha keyifli aktivitelere geçebiliriz.
  
  Özel odasının kapısını açtığında Milo ve Alicia'yı tıpkı bıraktığı gibi kanepeye yayılmış halde buldu. Büyük Amerikalı hâlâ sakatlığının acısını çekiyordu ve İsveçli Torsten Dahl sayesinde her hareketinde yüzünü buruşturuyordu.
  
  "Yandaki evden haber var mı?" - Frey hemen sordu. "Hudson aradı mı?"
  
  Yan tarafta, şu anda Frey'in en radikal destekçilerinden biri olan Tim Hudson'ın gözetimi altında olan bir CCTV kontrol merkezi vardı. Kapsamlı bilgisayar bilgisinden dolayı kale çevresinde "hafızalı adam" olarak tanınan Hudson, Frey'in ilk öğrencilerinden biriydi ve fanatik patronu için her türlü aşırılığa gitmeye hazır bir adamdı. Çoğunlukla Odin'in mezarının inşasının ilerleyişini izliyorlardı ve Hudson dümendeydi - küfrediyor, terliyor ve Yeager'leri sanki sütmüş gibi sinirli bir şekilde yutuyordu. Frey, Mezar'ın hak ettiği yere kurulmasını sabırsızlıkla bekliyordu ve ilk önemli ziyareti için tam hazırlık yaptı. Mahkumları, Karin'in odaları ve yeni mahkumların hücreleri de denetlendi.
  
  Ve elbette bir parti. Hudson, ister kızılötesi ister standart saha olsun, kulübün her santimini bir miktar kontrole tabi tutan bir sistem kurdu ve Frey'in seçkin misafirlerinin her hareketi kaydedildi ve kaldıraç ağırlığı açısından kontrol edildi.
  
  Gücün bilgi olmadığını anladı. Güç sağlam bir kanıttı. Gizli fotoğrafçılık. Yüksek çözünürlüklü video. Yakalama yasa dışı olabilir ama eğer kurban yeterince korkmuşsa bunun bir zararı olmaz.
  
  Abel Frey, kendisi için uygun olan herhangi bir zamanda bir yıldız adayı ya da rock piliçiyle bir "randevu gecesi" düzenleyebilir, bir tablo ya da heykel satın alabilir, en ışıltılı şehrin en ateşli gösterisinde ön sıralarda yer alabilir, ulaşılmaz olanı her an başarabilir. o istedi.
  
  "Henüz değil. Hudson yine kanepede bayılmış olmalı," dedi Alicia, başı ellerinin arasında, bacakları kanepenin kenarından sarkarken. Frey ona baktığında dizlerini hafifçe araladı.
  
  Kesinlikle. Doğal olarak Frey kendi kendine iç çekti. Milo'nun inleyip kaburgalarını tutmasını izledi. Seks düşüncesi tehlikeyle karıştığında, kalp atışlarının hızlandığını hissetti. Tek kaşını Alicia'ya doğru kaldırarak ona evrensel "para" işaretini verdi.
  
  Alicia bacaklarını aşağı indirdi. "Bir kez daha düşündüm de Milo, neden gidip tekrar kontrol etmiyorsun? Ve o salak Hudson'dan tam bir rapor al, olur mu? Patron," diyerek gümüş meze tabağını işaret etti. "Olağandışı bir şey var mı?"
  
  Frey tabağı incelerken Milo, olup bitenlerden habersiz, tıpkı bir politikacı gibi aptallığına kız arkadaşına doğru sahte bir bakış attı, sonra inleyerek topallayarak odadan dışarı çıktı.
  
  Frey, "Bisküviler leziz görünüyor" dedi.
  
  Kapı yerine oturur oturmaz Alicia, Frey'e bir tabak bisküvi uzattı ve masasına çıktı. Dört ayak üzerinde durarak başını ona doğru çevirdi.
  
  "Bu bisküvinin yanında güzel bir İngiliz kıçı ister misin?"
  
  Frey masasının altındaki gizli bir düğmeye bastı. Sahte tablo anında yana doğru hareket ederek bir dizi video ekranını ortaya çıkardı. "Altı" dedi ve ekranlardan biri canlandı.
  
  Alicia'nın yuvarlak kalçasını dalgın bir şekilde okşayarak izlerken kurabiyenin tadına baktı.
  
  "Benim savaş alanım," diye nefes aldı. "Zaten pişmiş. Evet?"
  
  Alicia baştan çıkarıcı bir şekilde kıvrandı. "Evet".
  
  Frey bacaklarının arasındaki çukuru okşamaya başladı. "O halde yaklaşık on dakikam var. Şimdilik hızlı bir tanesiyle yetinmek zorundasın."
  
  "Hayatımın Hikayesi".
  
  Frey dikkatini ona çevirdi, her zaman kilitli olmayan kapının sadece altı metre ötesindeki Milo'yu göz önünde bulundurdu, ancak buna ve Alicia Miles'ın şehvetli varlığına rağmen hâlâ gözlerini yeni arkadaşlarından birinin lüks hücresinden alamıyordu. esirler aldı.
  
  Seri katil - Thomas Caleb.
  
  Son yüzleşme kaçınılmazdı.
  
  
  
  Bölüm 3
  Savaş alanı...
  
  
  KIRK ÜÇ
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  Abel Frey ve gardiyanları hücrelerinin önünde belirdiğinde Kennedy barlara doğru koştu. Profesörün cesedini kaldırmaları ya da onları serbest bırakmaları için onlara çığlık attı, sonra da bunu yaptıklarında büyük bir korku hissetti.
  
  Ne yapacağını bilemeden hücrenin girişinde durdu. Korumalardan biri tabancasıyla işaret etti. Hapishane kompleksinin derinliklerine doğru yürüdüler, hepsi boş olan birkaç hücrenin daha yanından geçtiler. Ama tüm bunların boyutu onu iliklerine kadar dondurdu. Bu adamın ne tür ahlaksız kötülükler yapabileceğini merak etti.
  
  İşte o zaman onun Caleb'den daha kötü olabileceğini anladı. Hepsinden daha kötü. Drake, Dahl ve destek ordusunun yaklaştığını umuyordu ama kendi başlarına olduklarına inanarak bu ikilemle yüzleşmek ve üstesinden gelmek zorundaydı. Ben'i Drake'in yaptığı gibi korumayı nasıl umabilirdi? Yanında genç bir adam yürüyordu. Parnevik öldüğünden beri pek konuşmadı. Aslında Kennedy, Mezar'da yakalandıklarından beri çocuğun yalnızca birkaç kelime konuştuğunu düşünüyordu.
  
  Karin'in kayıp gitmesini kurtarma şansını gördü mü? Cep telefonunun hâlâ güvenli bir şekilde cebinde olduğunu, titreşime ayarlı olduğunu ve anne babasından cevaplamadığı yarım düzine çağrı aldığını biliyordu.
  
  Kennedy ağzının kenarından "Doğru yerdeyiz" diye fısıldadı. "Aklını kendine sakla."
  
  "Kapa çeneni, Amerikalı!" Frey son kelimeyi sanki bir lanetmiş gibi tükürdü. Onun için büyük olasılıkla öyle olduğunu düşündü. "Kendi kaderin hakkında endişelenmelisin."
  
  Kennedy arkasına baktı. "Bu ne anlama geliyor? Yaptığın küçük elbiselerden birini bana giydirecek misin?" Kesme ve dikmeyi taklit etti.
  
  Alman tek kaşını kaldırdı. "Sevimli. Bakalım ne kadar dayanıksız kalacaksın."
  
  Hücre kompleksinin ötesinde evin çok daha karanlık başka bir bölümüne girdiler. Şimdi aşağıya doğru keskin bir açıyla gidiyorlardı, etrafındaki odalar ve koridorlar bakımsız durumdaydı. Frey'i tanıdığım halde tazıların kafasını karıştırmak tamamen yanıltıcıydı.
  
  Menteşelerinde büyük metal plakalar bulunan kemerli ahşap bir kapıya giden son koridordan geçtiler. Muhafızlardan biri kablosuz sayısal tuş takımına sekiz haneli bir sayıyı tuşladı ve ağır kapılar gıcırdayarak açılmaya başladı.
  
  O anda yeni odayı çevreleyen göğüs yüksekliğindeki metal korkulukları gördü. Yaklaşık otuz kırk kişi ellerinde içkilerle etrafında durmuş gülüyorlardı. Playboylar ve uyuşturucu baronları, birinci sınıf erkek ve kadın fahişeler, kraliyet ailesi ve Fortune 500 başkanları, büyük miraslara sahip dullar, petrol zengini şeyhler ve milyonerlerin kızları.
  
  Herkes bariyerin etrafında durmuş, Bollinger ve Romani Conti'yi yudumluyor, lezzetlerden bir şeyler atıştırıyor ve kendi kültür ve sınıflarını yansıtıyordu.
  
  Kennedy içeri girdiğinde hepsi durup bir anlığına ona baktılar. Tüyler ürpertici düşüncesi onu değerlendirmekti.Fısıltılar tozlu duvarlar boyunca koşuyor ve kulaklarını dikiyordu.
  
  Bu o? Polis memuru?
  
  En fazla dört dakika içinde onu yok edecek.
  
  Alacağım. Sana bir on dolar daha vereceğim Pierre. Ne söyleyeceksin?
  
  Yedi. Eminim göründüğünden daha güçlüdür. Ve biraz sinirlenecek, öyle değil mi?
  
  Ne hakkında konuşuyorlardı?
  
  Kennedy kalçasına sert bir tekme hissetti ve sendeleyerek odaya girdi. Cemaat güldü. Frey hızla onun peşinden koştu.
  
  "İnsanlar!" O güldü. "Dostlarım! Bu harika bir teklif, sizce de öyle değil mi?" Ve bize harika bir gece yaşatacak!"
  
  Kennedy kontrol edilemeyen bir korkuyla etrafına baktı. Ne hakkında konuşuyorlardı? Dikenli kal, Kaptan Lipkind'in en sevdiği sözü hatırladı. Oyununuza devam edin. Konsantre olmaya çalıştı ama yaşadığı şok ve gerçeküstü ortam onu deli etmekle tehdit ediyordu.
  
  Frey'in sırtına, "Senin önünde performans sergilemeyeceğim," diye mırıldandı. "Beklediğiniz herhangi bir şekilde."
  
  Frey ona döndüğünde onun bilmiş gülümsemesi muhteşemdi. "Değil mi? Değerli bir şey uğruna mı? Bence kendinizi ve akranlarınızı abartıyorsunuz. Ama bu normal. Sen aksini düşünebilirsin ama bence bunu yapacaksın sevgili Kennedy. Gerçekten yapabileceğini düşünüyorum. Gelmek." Kendisine gelmesini işaret etti.
  
  Kennedy çember rayına doğru adım attı. Yaklaşık üç metre aşağıda, zemine düzensiz bir şekilde kazılmış dairesel bir delik vardı; zemini kayalarla, duvarları ise toprak ve taşla kaplıydı.
  
  Eski moda gladyatör arenası. Mücadele çukuru.
  
  Metal merdivenler yanına çekildi ve parmaklıkların üzerinden çukura kaldırıldı. Frey aşağıya inmesi gerektiğini işaret etti.
  
  "Olmaz," diye fısıldadı Kennedy. Ona ve Ben'e üç silah doğrultuldu.
  
  Frey omuz silkti. "Sana ihtiyacım var ama cidden bir çocuğa ihtiyacım yok. Dizimize, sonra dirseğimize bir kurşunla başlayabiliriz. Çalışın ve isteğimi yerine getirmenizin ne kadar süreceğini görün. Onun cehennem gibi gülümsemesi, sözlerini onaylamaktan mutluluk duyacağına onu ikna etti.
  
  Dişlerini gıcırdattı ve bir saniye boyunca pantolonunu düzeltti. Zengin kalabalık ona kafesteki bir hayvan gibi ilgiyle baktı. Bardaklar boştu ve mezeler yenilmişti. Garsonlar ve garsonlar, aralarında görünmeden, doyurucu ve tazeleyici bir şekilde kanat çırpıyordu.
  
  "Nasıl bir çukur?" zaman için pazarlık yapıyordu, bundan çıkış yolu göremiyordu ve Drake'e her değerli ekstra saniyeyi vermeye çalışıyordu.
  
  Frey nazikçe, "Burası benim savaş alanım," dedi. "Muhteşem bir hatırayla yaşarsınız ya da utanç içinde ölürsünüz. Seçim sevgili Kennedy, senin ellerinde. "
  
  Dikenli kal.
  
  Gardiyanlardan biri onu tabancasının namlusuyla itti. Bir şekilde Ben'e olumlu bir bakış atmayı başardı ve merdivenlere uzandı.
  
  "Bekle," Frey'in gözleri öfkeyle parladı. "Ayakkabılarını çıkar. Bu onun kana susamışlığını biraz daha artıracaktır."
  
  Kennedy orada aşağılanmış ve öfkeli bir halde duruyordu ve gardiyanlardan biri onun önünde diz çöküp ayakkabılarını çıkardığında biraz sersemlemişti. Sanki bu garip buluşma dünyanın uzak bir köşesinde başka bir Kennedy ile gerçekleşiyormuş gibi, kendini gerçek dışı ve mesafeli hissederek merdivenleri tırmandı. Herkesin bahsettiği bu adamın gerçekte kim olduğunu merak etti.
  
  Kulağa pek iyi gelmiyordu. Hayatı için savaşması gerekecekmiş gibi görünüyordu.
  
  Merdivenlerden aşağı yürürken kalabalıktan bir ıslık sesi geldi ve havayı güçlü bir kana susamışlık dalgası doldurdu.
  
  Her türlü müstehcenliği bağırdılar. Bazıları onun bir dakikadan kısa sürede öleceğine, bazıları da tangasını otuz saniyeden kısa sürede kaybedeceğine dair bahisler oynandı. Hatta bir ya da iki tanesi ona destek teklif etti. Ancak daha büyük risk, onu toz haline getirdikten sonra cesedine saygısızlık etmesiydi.
  
  Zenginlerin en zengini, dünyadaki en güçlü pislik. Eğer zenginliğin ve gücün sana verdiği şey buysa, o zaman dünya gerçekten yok olmuş demektir.
  
  Çıplak ayakları çok hızlı bir şekilde sert zemine dokundu. Üşüdüğünü ve açığa çıktığını hissederek atından indi ve etrafına baktı. Karşısında duvara bir delik açıldı. Şu anda bir dizi kalın çubukla kaplıydı.
  
  Bu parmaklıkların diğer tarafında sıkışıp kalan figür aniden ileri atıldı ve kan donduran bir öfke çığlığıyla onlara çarptı. Onları o kadar sert salladı ki sıçradılar; yüzü çarpık bir hırıltıdan biraz daha fazlasıydı.
  
  Ancak buna ve tuhaf çevresine rağmen Kennedy onu, adını hatırlamasından daha hızlı tanıdı.
  
  Thomas Caleb, seri katil. Burada, Almanya'da, onunla birlikte. İki ölümcül düşman savaş alanına girdi.
  
  Abel Frey'in New York'ta ortaya çıkan planı uygulanıyor.
  
  Kennedy'nin kalbi hızla çarptı ve ayak parmaklarından beynine ve sırtına bir ok gibi saf bir nefret hücum etti.
  
  "Seni piç!" diye bağırdı öfkeyle dolup taşarak. "Sen tam bir piçsin!"
  
  Sonra parmaklıklar kalktı ve Caleb ona doğru atladı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, helikopter daha yere değmeden Torsten Dahl'ın bir adım gerisinde indi ve uluslararası güçlerin ortak koalisyonu tarafından ele geçirilen kalabalık otele doğru koştu. Ordu kesinlikle karışık ama kararlı ve savaşa hazır.
  
  La Vereina'nın 2 mil kuzeyinde bulunuyorlardı.
  
  Ordu ve sivil araçlar sıraya dizilmişti, motorlar gürleyerek hazır bekliyordu.
  
  Fuayede bir hareketlilik vardı: komandolar ve özel kuvvetler, istihbarat ajanları ve askerler toplanıyor, ortalığı toparlıyor ve hazırlanıyorlardı.
  
  Dahl, otelin resepsiyonuna atlayıp o kadar yüksek sesle bağırarak varlığını duyurdu ki herkes arkasına döndü. Saygı dolu bir sessizlik vardı.
  
  Onu, Drake'i ve diğerlerini zaten tanıyorlardı ve İzlanda'da neler başardıklarının da gayet farkındaydılar. Otel ile helikopter arasında yayınlanan video bağlantısıyla buradaki herkes bilgilendirildi.
  
  "Hazırız?" Dahl çığlık attı. "Bu piçi yok etmek için mi?"
  
  Komutan, "Ekipman hazır" diye bağırdı. Hepsi bu operasyondan Dahl'ı sorumlu tutuyordu. "Keskin nişancılar mevcut. O kadar ısındık ki bu yanardağı yeniden çalıştırsak iyi olur efendim!"
  
  Dahl başını salladı. "O halde ne bekliyoruz?"
  
  Gürültü seviyesi yüz kademe arttı. Birlikler birbirlerinin sırtlarına vurarak ve savaştan sonra cesareti sürdürmek için bira içmek üzere buluşmayı ayarlayarak kapıları sıraladılar. Toplanan araçlar uzaklaşırken motorlar kükremeye başladı.
  
  Drake, üçüncü hareketli araç olan askeri Humvee'de Dahl'a katıldı. Son birkaç saatlik brifinglerde, Frey'in 200 kişilik küçük ordusunu batırmaya yetecek kadar yaklaşık 500 adamlarının olduğunu biliyordu, ancak Alman daha yüksek bir konumdaydı ve birçok numaraya sahip olması bekleniyordu.
  
  Ama sahip olmadığı tek şey sürpriz unsuruydu.
  
  Drake tüfeğini tutarak ön koltukta zıpladı, düşünceleri Ben ve Kennedy'ye odaklanmıştı. Hayden arkalarındaki koltukta savaşa hazır bir şekilde oturuyordu. Wells, midesinden ciddi bir yarayla otelde kaldı.
  
  Konvoy keskin bir virajı döndü ve La Veraine, etrafını saran karanlığa karşı bir Noel ağacı gibi aydınlanmış, üzerinde yükselen dağın siyah uçurumunun önünde göründü. Kapıları ardına kadar açıktı ve devirmeye geldikleri adamın küstah cüretini gösteriyordu.
  
  Dahl mikrofonu açtı. "Son çağrı. Sıcak başlıyoruz. Hız burada hayat kurtaracak arkadaşlar. Hedefleri biliyorsun ve Odin'in tabutunun nerede olacağına dair en iyi tahminimizi biliyorsun. Haydi şu DOMUZ'u halledelim askerler."
  
  Bağlantı Kibar Akıllı Beyefendi anlamına geliyordu. Çok fazla ironi. Hummer, Frey'in muhafız kulübesinin her iki yanında ancak birer santimlik boşluk bırakarak hızla geçerken Drake'in parmak eklemleri bembeyazdı. Alman muhafızlar yüksek kulelerinden alarm vermeye başladı.
  
  İlk atışlar öndeki araçlara çarparak yapıldı. Konvoy aniden durduğunda Drake kapısını açtı ve yola çıktı. Frey'de RGPS olabileceği için hava desteği kullanmadılar. Aynı sebepten dolayı arabalardan hızla uzaklaşmak zorunda kaldılar.
  
  İçeri girin ve DOMUZLAR ülkesini bir pastırma fabrikasına dönüştürün.
  
  Drake birinci katın penceresinin altında büyüyen kalın çalılara doğru koştu. Otuz dakika önce gönderdikleri SAS ekibinin, gece kulübünün alanını ve 'sivil' misafirlerini çoktan kordon altına almış olması gerekirdi. Kalenin pencerelerinden mermiler uçtu ve arabalar içeriye doluşurken kapı kulübesinin duvarlarına yağdı. Koalisyon güçleri ateşe intikamla karşılık verdi, camları kırdı, ete ve kemiğe çarptı ve taş cepheyi pelteye çevirdi. Bağrışlar, çığlıklar ve takviye çağrıları vardı.
  
  Kalenin içinde kaos vardı. Üst kattaki bir pencereden bir RPG patlaması geldi, Frey'in koruma binasına çarptı ve duvarın bir kısmını yok etti. Enkaz işgalci askerlerin üzerine yağdı. Makineli tüfek ateşi geri döndü ve bir Alman paralı askeri en üst kattan düştü, korkunç bir çarpışmayla yere düşene kadar çığlık atıp yuvarlandı.
  
  Dahl ve başka bir asker ön kapılara ateş açtı. Kurşunları ya da sekmeleri iki kişiyi öldürdü. Dahl ileri doğru koştu. Hayden arbedenin arkasında bir yerdeydi.
  
  "Bu cehennem deliğine girmemiz lazım! Şimdi!"
  
  Geceyi yeni patlamalar sarstı. İkinci RPG, Drake's Hummer'ın birkaç metre doğusunda devasa bir krater açtı. Gökyüzüne toprak ve taş yağmuru yağdı
  
  Drake, başının üzerindeki havayı delen mermilerin çapraz deseninin altında kalarak çömelerek koştu.
  
  Savaş gerçekten başladı.
  
  
  * * *
  
  
  Kalabalık kana susamışlığını Kennedy ve Caleb birbirine dokunmadan önce bile gösterdi. Kennedy dikkatlice daire çizdi, parmakları toprağı kavrıyor, ayakları kayayı ve toprağı test ediyor, tahmin edilemeyecek kadar düzensiz hareket ediyordu. Aklı tüm bunları anlamlandırmakta zorlanıyordu ama rakibinde bir zayıflık fark etmişti; gözlerinin şekilsiz pantolonunun muhafazakar bir şekilde örttüğü vücuda bakışını.
  
  Yani bu, katili öldürmenin bir yoluydu. Başka birini bulmaya odaklandı.
  
  Caleb ilk hamleyi yaptı. Kollarını sallayarak ona doğru hamle yaparken dudaklarından tükürük uçtu. Kennedy onunla savaştı ve kenara çekildi. Kalabalık kan için dışarıdaydı. Birisi yere kırmızı şarap döktü; bu, dökmek istedikleri kanın sembolik bir hareketiydi. Hasta piç Frey'in, kalpsiz psikopat Caleb'i bunu yapmaya kışkırttığını duydu.
  
  Şimdi Caleb tekrar hamle yaptı. Kennedy onu duvara yaslanmış halde buldu. Kalabalıktan dolayı dikkati dağıldı ve konsantrasyonunu kaybetti.
  
  Sonra Caleb onun üstüne çıktı, çıplak kolları boynuna dolanmıştı terli, iğrenç... çıplak elleri. Bir katilin elleri...
  
  ...zulüm ve ölüm...
  
  ...kokulu pisliğini cildinin her yerine sürüyor. Kafasında tehlike çanları çaldı. Böyle düşünmeyi bırakmalısın! Odaklanmalı ve savaşmalısınız! Kendi yarattığınız bir efsaneyle değil, gerçek bir dövüşçüyle savaşın.
  
  Sabırsız kalabalık yeniden uludu. Öldürmeye hevesli hayvanlar gibi kükreyerek şişeleri ve bardakları çitlere çarptılar.
  
  Ve Caleb, olanlardan sonra çok yaklaştı. Konsantrasyon merkezi vuruldu, cehenneme uçtu. Canavar onun yan tarafına yumruk atarken aynı anda başını göğsüne bastırdı. Kirli, terli çıplak göğsü. Sonra ona tekrar vurdu. Acı göğsünde patladı. Sendeledi. Yukarıdan kırmızı şarap döküldü.
  
  "İşte bu," diye alay etti Caleb onunla. "Ait olduğun yere git."
  
  Kalabalık kükredi. Caleb iğrenç ellerini onun uzun saçlarına sildi ve sessiz, ölümcül bir kötülükle güldü.
  
  "Senin cesedinin üzerine işeyeceğim, kaltak."
  
  Kennedy dizlerinin üzerine çöktü ve bir süreliğine Caleb'in elinden kurtuldu. Ondan kaçmaya çalıştı ama adam onu pantolonundan sıkıca tuttu. Ölü kafalı bir vahşi gibi sırıtarak onu kendine doğru çekti. Başka seçeneği yoktu. Pantolonunun düğmelerini açtı, şekilsiz, vücudunu gizleyen pantolonunun bacaklarından aşağı kaymasına izin verdi. Onun anlık şaşkınlığından yararlanarak kıçının üzerinde sürünerek uzaklaştı. Taşlar derisini çizdi. Kalabalık uludu. Caleb öne atılıp iç çamaşırının beline uzandı ama kadın onun suratına şiddetli bir tekme attı; kanlı ve kırık burnu yana doğru sallanırken iç çamaşırı geriye doğru tıngırdadı. Bir süre orada oturdu, düşmanına baktı ve gözlerini onun kan çanağı, etobur gözlerinden alamadığını fark etti.
  
  
  * * *
  
  
  Drake gösterişli kapıdan devasa lobiye doğru yuvarlandı. SAS aslında gece kulübü alanını kordon altına aldı ve ana merdiveni kapattı. Kalenin geri kalanı o kadar da dost canlısı olmayacaktı.
  
  Dahl göğüs cebine hafifçe vurdu. "Çizimlerde sağımızda ve uzak doğu kanadında bir depo odası görülüyor. Artık hiçbir şeyden şüphe etme Drake. Hayden. Buranın Frey, dostlarımız ve Mezar için en mantıklı yer olduğu konusunda anlaştık."
  
  Hayden kararlı bir şekilde, "Bunu rüyamda bile görmemiştim" dedi.
  
  Drake, arkasında koşan bir grup adamla birlikte doğu kanadına giden kapıdan Dahl'ı takip etti. Kapı açılır açılmaz havaya daha fazla kurşun isabet etti. Drake yuvarlanıp ayağa kalktı ve ateş etti.
  
  Ve aniden Frey'in adamları da onların arasındaydı!
  
  Bıçaklar parladı. El tabancaları ateşlendi. Askerler sağdan soldan iniyordu. Drake tabancasının namlusunu Frey'in muhafızlarından birinin şakağına dayadı, ardından silahı tam zamanında ateş etme pozisyonuna getirerek saldırganın suratına bir kurşun sıktı. Gardiyan ona soldan saldırdı. Drake hamleden kaçtı ve adamın suratına dirsek attı. Baygın adamın üzerine eğildi, bıçağını aldı ve ucunu Delta Komandolarının boğazını kesmek üzere olan bir başkasının kafasına sapladı.
  
  Kulağının yanında bir tabanca sesi duyuldu; SGG'nin favori silahı. Hayden Glock ve ordu bıçağı kullandı. Çok uluslu bir olay için çok uluslu güç, diye düşündü Drake. Odanın diğer ucundan daha fazla silah sesi duyuldu. İtalyanları işin içine katın.
  
  Drake, düşmanın yandan darbesi karşısında dümdüz yuvarlandı. Önce ayakları olmak üzere tüm vücudunu çevirdi ve adamın ayaklarını yerden kesti. Adam omurgasının üzerine sert bir şekilde düştüğünde Drake intihar etti.
  
  Eski SAS memuru ayağa kalktı ve bir düzine adım ötede Dahl'ı gördü. Düşmanları giderek azalıyordu; muhtemelen işgalcileri yıpratmak için gönderilen yalnızca birkaç düzine şehit kalmıştı. Gerçek ordu başka bir yerde olurdu.
  
  "Isınmak için fena değil," diye sırıttı İsveçli, ağzının etrafında kan vardı. "Şimdi devam edin!"
  
  Başka bir kapıdan geçtiler, bir odayı bubi tuzaklarından temizlediler, ardından keskin nişancıların elenmeden önce altı iyi adamı yakaladığı başka bir odayı. Sonunda kendilerini makineli tüfeklerin ateş ettiği, boşlukları olan yüksek bir taş duvarın önünde buldular. Taş duvarın ortasında banka kasasını anımsatan daha da etkileyici bir çelik kapı vardı.
  
  "İşte bu," dedi Dahl geriye doğru eğilerek. "Frey'in gözlem odası."
  
  "Sert bir orospu çocuğuna benziyor," dedi Drake, yanına siper alarak düzinelerce asker ona doğru koşarken elini kaldırdı. Etrafında Hayden'ı aradı ama onun erkeklerin arasındaki ince bedenini göremedi. Hangi cehenneme gitti? Lütfen, lütfen onun bir daha orada yatmasına izin verme... kanayarak...
  
  Delta komandosu bir ısırık alırken, "Fort Knox kırılması zor bir cevizdir" dedi.
  
  Drake ve Dal birbirlerine baktılar. "Güreşçiler!" - ikisi de aynı anda 'hızlı ol ve oyalanma' politikalarına sadık kalarak dediler.
  
  İki büyük silah hat boyunca dikkatlice dolaştırıldı, askerler onları izlerken sırıtıyordu. Roketatarlara benzer şekilde güçlü topların namlularına güçlü çelik kancalar takıldı.
  
  İki asker ellerinde ek çelik halatlarla geldikleri yoldan geri koştu. Fırlatıcıların arkasındaki içi boş bir odaya bağlı çelik kablolar.
  
  Dahl, Bluetooth bağlantısına çift tıkladı. "Bana ne zaman başlayacağımızı söyle."
  
  Birkaç saniye geçti ve cevap geldi. "İleri!"
  
  Baraj kuruldu. Drake ve Dahl omuzlarında el bombası fırlatıcılarıyla dışarı çıktılar, nişan aldılar ve tetiği çektiler.
  
  İki çelik kanca bir roket hızıyla fırladı, Frey'in kasasının taş duvarının derinliklerine saplandı ve diğer taraftan dışarı çıktı. Boşlukla karşılaştıklarında sensör, kancaları kendi kendine döndüren ve onları diğer taraftaki duvara sıkı bir şekilde iten bir cihazı etkinleştirdi.
  
  Dahl kulağına hafifçe vurdu. "Yap".
  
  Ve Drake aşağıdan bile güçlendirilmiş tamponlarına kablolar bağlı iki Hummer'ın geri vitese geçme sesini duyabiliyordu.
  
  Frey'in aşılmaz duvarı patladı.
  
  
  * * *
  
  
  Caleb ona doğru topallayarak dizini yakalayıp onu sendelediğinde Kennedy uyarıda bulunmak için tekme attı. Ayağa fırlamak için bu anın tadını çıkardı. Caleb tekrar geldi ve elinin tersiyle kulağına tokat attı.
  
  Üstündeki kalabalık zevkten meledi. Binlerce dolar değerindeki nadir şarap ve kaliteli viski, arenanın toprağına döküldü. Bir çift dantelli kadın külotu aşağıya doğru süzülüyordu. Erkek Kravat. Bir çift Gucci kol düğmesi, bunlardan biri Caleb'in kıllı sırtından fırlıyor.
  
  "Onu öldürmek!" Frey çığlık attı.
  
  Caleb bir yük treni gibi ona doğru ilerliyordu, kolları iki yana açıktı ve karnının derinliklerinden gırtlaktan sesler geliyordu. Kennedy atlamaya çalıştı ama onu yakaladı ve yerden kaldırarak onu yerden kaldırdı.
  
  Kennedy havadayken inişi beklerken yalnızca sinmişti. Ve sertti, kaya ve toprak omurgasına çarpıyor, ciğerlerindeki havayı dışarı atıyordu. Bacakları havaya kalktı ama Caleb bacaklarına adım attı ve dirseklerini öne dayayarak onun üstüne oturdu.
  
  Katil, "Daha çok öyle," diye mırıldandı. "Şimdi çığlık atacaksın. Eeeeee!" Sesi manikti, kulaklarında mezbahadaki bir domuzun ciyaklaması gibiydi. "Eeeeeeee!"
  
  Yakıcı ıstırap Kennedy'nin vücudunun sarsılmasına neden oldu. Piç artık ondan bir santim uzaktaydı, vücudu onun üzerinde yatıyordu, dudaklarından yanaklarına salyalar damlıyordu, gözleri cehennem ateşiyle yanıyordu, kasıklarını onunkine bastırıyordu.
  
  Bir anlığına çaresiz kaldı, hâlâ nefes almaya çalışıyordu. Yumruğu karnına çarptı. Durduğunda sol eli de aynısını yapmak üzereydi. Kalbini küt küt attıran bir düşünce, sonra boğazına doğru ilerledi ve sıkışmaya başladı.
  
  Kennedy boğuldu, nefesi kesildi. Caleb deli gibi kıkırdıyordu. Daha sıkı sıktı. Onun gözlerini inceledi. Vücuduna yaslandı ve ağırlığıyla onu ezdi.
  
  Gücünün yettiği kadar tekme atıp onu kenara itti. Az önce geçiş izni aldığını gayet iyi anlamıştı. Piçin sapkın ihtiyaçları onun hayatını kurtardı.
  
  Yine kaçtı. Kalabalık onunla alay ediyordu; performansıyla, kirli elbiseleriyle, çizik kıçıyla, kanayan ayaklarıyla. Caleb yenilginin eşiğinden Rocky gibi kalktı ve gülerek kollarını iki yana açtı.
  
  Sonra zayıf ama boğuk kakofoniyi kesen bir ses duydu.
  
  Ben'in sesi: "Drake yaklaşıyor Kennedy. Yaklaşıyor. Bir mesajım var!"
  
  Lanet olsun... onları burada bulamazdı. Kaledeki onca yer arasında burayı arayacağını hayal bile edemiyordu. Büyük olasılıkla hedefi depolama veya hücreler olacaktır. Bu saatler sürebilir....
  
  Ben'in hâlâ ona ihtiyacı vardı. Caleb'in kurbanlarının hâlâ ona ihtiyacı vardı.
  
  Yapamadıklarında ayağa kalkıp çığlık attılar.
  
  Caleb bencilliğiyle umursamaz bir tavırla ona doğru koştu. Kennedy dehşete düşmüş numarası yaptı, sonra bacağını kaldırdı ve dirseğini doğrudan onun yaklaşan yüzüne vurdu.
  
  Kan elinin her yerine fışkırdı. Caleb sanki bir tuğla duvara çarpmış gibi durdu. Kennedy, göğsüne yumruk atarak, zaten kırık olan burnuna yumruk atarak ve dizlerini tekmeleyerek avantajını kullandı. Cellatı etkisiz hale getirmek için mümkün olan her yöntemi kullandı.
  
  Kalabalığın uğultusu arttı ama o bunu zar zor duydu. Toplara hızlı bir darbe, pisliğin dizlerinin üzerine düşmesine neden oldu, çenesine gelen bir darbe ise onu sırtüstü çevirdi. Kennedy yorgunluktan nefes nefese bir halde yanı başındaki toprağa düştü ve onun inanamayan gözlerine baktı.
  
  Sağ dizine yakın bir yerde bir ses vardı. Kennedy arkasına baktı ve toprağa baş aşağı sıkışmış kırık bir şarap şişesi gördü. Hala sıvı kırmızı vaadi veren bir merlot.
  
  Caleb ona saldırdı. Yüzüne aldığı darbeyi hiç çekinmeden aldı. "Ölmelisin," diye tısladı. "Olivia Dunn için," kırık şişeyi yerden çıkardı. "Selena Tyler için" diyerek onu başının üstüne kaldırdı. "Miranda Drury," diye ekledi, "ilk darbesi dişleri, kıkırdakları ve kemiği paramparça etti. "Ve Emma Silke için," ikinci darbesi gözünü aldı. "Emily Jane Winters için" son darbesi boynunu kıymaya çevirdi.
  
  Ve orada kanlı zeminde diz çöktü, muzafferdi, adrenalin damarlarında pompalanıyor ve beyninde atıyor, onu bir anlığına terk eden insanlığı yeniden ele geçirmeye çalışıyordu.
  
  
  KIRKDÖRT
  
  
  
  LA VEREIN, ALMANYA
  
  
  Kennedy'ye silah zoruyla merdivenlerden yukarı çıkması emredildi. Thomas Caleb'in vücudu ölmesi gereken yerde seğiriyordu.
  
  Frey cep telefonuyla konuşurken mutsuz görünüyordu. "Vault," diye gakladı. "Ne pahasına olursa olsun kasayı kurtar Hudson. Başka hiçbir şey umurumda değil, seni aptal. Bu lanet kanepeden kalk ve sana ödediğim şeyi yap!"
  
  Bağlantıyı kapattı ve Kennedy'ye baktı. "Arkadaşların evime girmiş gibi görünüyor."
  
  Kennedy, konuyu toplanmış seçkinlere çevirmeden önce ona sinsi bir bakış attı. "Görünüşe göre siz aptallar hak ettiğinizin bir kısmını alacaksınız."
  
  Sessiz kahkahalar ve bardakların tıngırdaması duyuldu. Frey bir anlığına katıldı ve şöyle dedi: "İçin dostlarım. Daha sonra her zamanki gibi ayrılın."
  
  Kennedy, Ben'e göz kırpacak kadar kabadayılık numarası yaptı. Vücudu bir orospu gibi acıtmasaydı lanet olsun. Kıçı yanıyordu ve bacakları zonkluyordu; başı ağrıyordu ve elleri yapışkan kanla kaplıydı.
  
  Onları Frey'e verdi. "Bunu temizleyebilir miyim?"
  
  "Gömleğini kullan." dedi kıkırdayarak. "Ne olursa olsun bu bir paçavradan başka bir şey değil. Şüphesiz gardırobunuzun geri kalanını yansıtıyor."
  
  Elini kraliyet edasıyla salladı. "Onu getir. Ve bir oğlan."
  
  Arenayı terk ettiler, Kennedy kendini yorgun hissediyordu ve dönen başını sakinleştirmeye çalışıyordu. Yaptığı şeyin sonuçları on yıllarca onunla birlikte yaşayacaktı ama şimdi bunun üzerinde durmanın zamanı değildi. Ben onun yanındaydı ve yüzündeki ifadeye bakılırsa telepatik olarak ona güven vermeye çalıştığı açıkça görülüyordu.
  
  "Teşekkür ederim dostum" dedi, korumaları görmezden gelerek. "Bu bir çocuk oyuncağıydı."
  
  Sol çatalı takip ederek hücre bloğundan ayrılan başka bir koridora yöneldiler. Kennedy düşüncelerini topladı.
  
  Hayatta kal, diye düşündü. Sadece hayatta kal.
  
  Frey başka bir çağrı aldı. "Ne? Depodalar mı? Salak! Sen... sen..." diye öfkeyle mırıldandı. "Hudson, sen... bütün orduyu buraya gönder!"
  
  Elektronik bir çığlık, giyotinin bir Fransız kraliçesinin kafasını kesmesi gibi, bağlantıyı aniden kesti.
  
  "Al onları!" Frey muhafızlarına döndü. "Onları yaşam alanlarına götürün. Görünüşe göre ilk başta düşündüğümüzden daha fazla arkadaşın var sevgili Kennedy. Daha sonra yaralarını tedavi etmek için geri döneceğim."
  
  Bu sözlerin ardından dengesiz Alman hızla uzaklaştı. Kennedy, kendisinin ve Ben'in artık dört korumayla yalnız kaldıklarının kesinlikle farkındaydı. "Devam et" içlerinden biri onu koridorun sonundaki kapıya doğru itti.
  
  Onlar bunu yaşarken Kennedy şaşkınlıkla gözlerini kırpıştırdı.
  
  Kalenin bu kısmı tamamen yıkılmış, tepesine yeni bir kemerli çatı dikilmiş ve alanın her iki yanında küçük tuğla 'evler' sıralanmıştır. Büyük ahırlardan pek büyük değildi, yaklaşık sekiz tane vardı. Kennedy, buradan aynı anda birkaç mahkumun geçtiğini hemen fark etti.
  
  Thomas Caleb'den daha kötü bir insan mı?
  
  Abel Frey'le tanışın.
  
  Durumu her geçen saniye daha da kötüye gidiyordu. Gardiyanlar onu ve Ben'i evlerden birine doğru itiyorlardı. İçeri girince oyun bitti. Kaybettin.
  
  Birini, hatta ikisini bile çıkarabilirdi. Ama dört? Hiç şansı yoktu.
  
  Keşke....
  
  En yakındaki korumaya baktı ve onun kendisine değer verircesine baktığını fark etti. "Hey, bu mu? Bizi oraya mı koyacaksınız?"
  
  "Bunlar benim emirlerim."
  
  "Bakmak. Bu adam burada, bu kadar yolu kız kardeşini kurtarmak için geldi. Belki onu görebilir diye düşünüyorsun. Sadece bir kere."
  
  "Frey'den emirler. İzinli değiliz."
  
  Kennedy bir gardiyandan diğerine baktı. "Ve ne? Kim bilmeli? Dikkatsizlik hayatın baharatıdır, değil mi?"
  
  Gardiyan ona havladı. "Kör müsün? Bu lanet yerdeki kameraları görmedin mi?"
  
  Kennedy gülümsedi: "Frey orduyla savaşmakla meşgul." "Sizce neden bu kadar çabuk kaçtı?" Arkadaşlar, bırakın Ben'in kız kardeşini görsün, o zaman belki yeni patronlar geldiğinde sizi biraz rahat bırakırım."
  
  Korumalar gizlice birbirlerine baktılar. Kennedy sesine daha fazla inanç kattı ve vücut diline biraz daha flört etti ve çok geçmeden ikisi Karin'in kapısını açmaya başladılar.
  
  İki dakika sonra dışarı çıkarıldı. Bitkin görünüyordu, sarı saçları darmadağınıktı ve yüzü çizilmişti.
  
  Ama sonra Ben'i gördü ve gözleri fırtınadaki şimşek gibi parladı. Sanki vücuduna güç geri gelmiş gibiydi.
  
  İki grup buluştuğunda Kennedy'nin gözüne takıldı; çılgın fikrinin aciliyetini, tehlikesini, son şans senaryosunu tek bir umutsuz bakışla hızlı bir şekilde aktarmaya çalışıyordu.
  
  Karin muhafızlara el salladı ve homurdandı. "Devam edin ve biraz alın, sizi piçler. "
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl, tabancasını kaldırılmış bir kılıç gibi uzatarak ve var gücüyle bağırarak saldırıyı yönetti. Drake hemen yanındaydı, kasanın tüm duvarı çökmeden önce bile son hızıyla koşuyordu. Duman ve enkaz küçük alana yayıldı. Drake koşarken diğer koalisyon birliklerinin her iki yönde de yayıldığını hissetti. Onlar, düşmanlarının üzerine öldürücü bir niyetle ilerleyen, hızla ilerleyen bir ölüm falanksıydılar.
  
  Duman dönüp incelirken Drake'in içgüdüleri devreye girdi. Sol tarafta korkudan donmuş, tepki vermekte yavaş kalmış bir grup muhafız duruyordu. Ortalarına bir ateş açarak en az üç cesedi yok etti. İleriden karşılık ateşi duyuldu. Askerler sağına soluna düşerek, momentumlarıyla yıkılan duvara sert bir şekilde çarptılar.
  
  İtalyan'ın başı buhara dönerken gözlerinin önüne kan fışkırdı, adam kurşundan kaçacak kadar hızlı değildi.
  
  Drake saklanmak için daldı. Yere düşerken keskin kayalar ve beton kollarındaki etleri parçaladı. Yuvarlanarak köşelere birkaç el ateş etti. İnsanlar çığlık attı. Sergi yoğun ateş altında patladı. Eski kemikler havada toz zerreleri gibi ağır çekimde dönüyordu.
  
  İleriden silah sesleri duyuldu ve Drake bir grup insanın hareket ettiğini gördü. Jesus!Frey'in ordusu tam oradaydı, ölümcül düzenine göre hazırlanmıştı ve avantaja sahip olduklarını hissettikçe giderek daha hızlı ilerliyorlardı.
  
  
  * * *
  
  
  Karin, muhafızlarını birkaç saniye içinde etkisiz hale getirmek için dövüş sanatları eğitimini kullandı. Kennedy gardiyanının çenesine sert bir ters vuruş yaptı, sonra öne çıkıp kafasını öyle sert bir şekilde tosladı ki yıldızlar gözlerinin önünde parladı. Bir saniye sonra, ikinci rakibinin, yani dördüncü gardiyanın, aralarında biraz boşluk yaratmak için yana doğru sıçradığını gördü.
  
  Kalbi battı. Yani dördüncü muhafız çok uzakta bir köprüydü. İki tanesi için bile.
  
  Muhafız tüfeğini kaldırırken taşlaşmış görünüyordu. Titreyen parmaklarıyla yardım istemek için bölgeyi taradı. Kennedy avuçları dışarıda olacak şekilde kollarını uzattı.
  
  "Sakin ol dostum. Sadece sakin ol.
  
  Tetik parmağı korkuyla kıvrıldı. Bir silah sesi duyuldu ve tavandan sekti.
  
  Kennedy sindi. Gerginlik havayı yoğunlaştırarak sinir krizine dönüştürdü.
  
  Ben, endişesi yüzünden cep telefonundan cızırtılı bir zil sesi çalmaya başladığında neredeyse çığlık atacaktı. Sizer'ın görüntüsü maksimuma çıkarıldı.
  
  Gardiyan da atlayarak başka bir istemsiz atışı savuşturdu. Kennedy kurşunun rüzgarının kafatasından geçtiğini hissetti. Saf korku onu olduğu yerde dondurdu.
  
  Lütfen, diye düşündü. Aptal olma. Antrenmanlarınıza dikkat edin.
  
  Ben daha sonra telefonunu gardiyana fırlattı. Kennedy onun ürktüğünü gördü ve dikkati daha da dağıtmak için hızla yere düştü. Gardiyan telefonu bırakıp dikkatini çevirdiğinde Kennedy üçüncü gardiyanın silahını omuzlamıştı.
  
  Karin bir süre burada yaşadı. Zorlukları gördü ve yaşadı. Anında ateş etti. Ceketinden kırmızı bir bulut çıkınca muhafız geri çekildi. Sonra omzunun üzerine karanlık bir nokta yayıldı ve kafası karışmış, sonra da kızgın görünüyordu.
  
  Ben'e yakın mesafeden ateş etti.
  
  Ancak atış başarısız oldu; tetiği çekmeden bir milisaniye önce kafasının patlamasının da bu ıskalamaya katkıda bulunduğuna şüphe yok.
  
  Arkasında, sıçrayan kanın çerçevelediği Hayden, elinde Glock'la duruyordu.
  
  Kennedy, Ben ve Karin'e baktı. Birbirlerine nasıl sevinçle, sevgiyle, hüzünle baktıklarını gördüm. Onlara bir dakika vermek mantıklı görünüyordu. Sonra Hayden onun yanındaydı ve rahatlayarak Ben'e başını salladı.
  
  "O nasıl?"
  
  Kennedy göz kırptı. "Sen geldiğine göre artık daha mutlu olacak."
  
  Sonra ayıldı. "Buradaki diğer mahkumları kurtarmamız lazım Hayden. Hadi onları alalım ve bu cehennem çukurunu terk edelim."
  
  
  * * *
  
  
  İki ordu çatıştı, koalisyon güçleri rakiplerini anında vurdu, Almanlar bıçaklarını savurup hızla yaklaşmaya çalıştı.
  
  Drake bir an için bu bıçak oyununun boşuna, tamamen çılgınca olduğunu düşündü ama sonra patronlarının kim olduğunu hatırladı. Abel Frey. Deli adam, paha biçilmez eserlerine zarar verme ihtimaline karşı kendi ekibinin kurşun kullanmasını istemezdi.
  
  Bunların arasında Drake, düşman üstüne düşmanı yok etti. Askerler homurdandı ve kemikleri kıracak kadar güç kullanarak etrafındakilere saldırdılar. İnsanlar çığlık attı. Savaş, göğüs göğüse bir mücadeleydi. Hayatta kalmak herhangi bir beceriden ziyade saf şansa ve içgüdüye bağlıydı.
  
  Ateş ederken, yumruk atarken ve ilerlerken ileride bir figür fark etti. Ölümün dönen dervişi.
  
  Alicia Miles, uluslararası süper birliklerin saflarında savaşarak yoluna devam ediyor.
  
  Drake ona döndü. Savaş sesi azaldı. Kasanın arkasındaydılar, yanlarında Odin'in lahiti açıktı ve üzerine bir dizi spot ışığı monte edilmişti.
  
  "Pekala, peki," diye güldü. "Drakester. Nasılsın dostum?"
  
  "Her zamanki gibi."
  
  "Hımm, hatırlıyorum. Gerçi çok uzun süre asılı kaldığını söyleyemem, değil mi? Bu arada iplerde harika bir kedi dövüşü var. Eski bir askerin sivile dönüşmesi için hiç de fena değil."
  
  "Sen de. BBF'niz nerede?
  
  "WWF?"
  
  Savaşan iki asker Drake'e çarptı. Alicia'nın yardımıyla onları uzaklaştırdı; ikisi de olacaklardan keyif alıyordu.
  
  "Sonsuza kadar en iyi erkek arkadaş mı? Onu hatırlıyor musun? Sevimli?"
  
  "Ah evet. Onu öldürmek zorunda kaldım. Piç, Frey'le beni arka bahçede dolaşırken yakaladı." Kıkırdadı. "Sinirlendim. Onlar öldü." Yüzünü buruşturdu. "Sadece başka bir ölü aptal."
  
  "Seni evcilleştirebileceğini kim düşündü?" Drake başını salladı. "Ben hatırlıyorum".
  
  "Neden şimdi burada olmak zorundaydın Drake? Seni gerçekten öldürmek istemiyorum."
  
  Drake hayretle başını salladı. "Güzel yalancı diye bir terim vardır. Bu iki kelime senin hakkındaki her şeyi Shakespeare'in yapabileceğinden daha iyi özetliyor Miles."
  
  "Ve ne?" Alicia sırıtarak kollarını sıvadı ve ayakkabılarını çıkardı. "Toplarının sana teslim edilmesine hazır mısın?"
  
  Drake göz ucuyla Abel Frey'in onlardan sürünerek uzaklaştığını ve Hudson adında birine bağırdığını gördü. Açıkçası Miles güçlerini kanalize ederken onları koruyordu ama şimdi başka öncelikleri vardı. Her zaman güvenilir olan Torsten Dahl, çılgın Alman'ın önünde durdu ve saldırmaya başladı.
  
  Drake yumruklarını sıktı. "Bu olmayacak Miles."
  
  
  KIRKBEŞ
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia tişörtünü çıkarıp ip kadar sıkı olana kadar kendi etrafına sararak ve ardından onu iki eliyle boynuna dolayarak onu şok etti. Çabaladı ama derme çatma koşum takımı onu içeri çekti.
  
  Yükselen dizlerinin tam üstüne - Muay Thai stili. Bir. İki. Üç.
  
  İlkinin arkasına döndü. Tekrar döndük. İkincisi kaburgalarının altında çıtırdadı. Üçüncü darbe tam olarak taşaklarına çarptı. Acı midesine saplandı, midesi bulandı ve sırtüstü düştü.
  
  Alicia sırıtarak onun yanında durdu. "Ne dedim? Söyle bana Drakey, tam olarak ne dediğimi." Ona bir şey vermek için bir hareket yaptı.
  
  "Senin topların."
  
  Kalçasını indirdi ve onun burnuna doğru bir yan tekme atmak için büküldü. Drake iki elini kaldırdı ve darbeyi engelledi. Bir parmağımın yerinden çıktığını hissettim. Onunla yüz yüze gelecek şekilde döndü, bir bacağını yay şeklinde yukarı kaldırdı, sonra topuğunu onun alnına indirdi.
  
  Balta darbesi.
  
  Drake geriye doğru yuvarlandı ama darbe hâlâ göğsüne isabet ediyordu. Ve Miles'ın toplayabildiği kadar büyük bir güçle, dayanılmaz bir acıya neden oldu.
  
  Bileğine bastı.
  
  Drake çığlık attı. Vücudu sistematik olarak kırıldı, morardı ve sakatlandı. Parça parça kırdı. Sivil yıllar lanet olsun. Ama o zaman işten çıkarılmayı suçlayabilir mi? O her zaman iyiydi. Her zaman bu kadar iyi miydi?
  
  Sivil olsun veya olmasın, o hâlâ SAS'tı ve kadın yeri onun kanıyla lekelemişti.
  
  Geri çekildi. Üç savaşçı onun üzerine düşerek etrafındaki her şeyi parçaladı. Drake, Alman'ın boğazına dirsek atmanın tadını çıkarıyordu. Kıkırdak çıtırtısını duydu ve kendini biraz daha iyi hissetti.
  
  İzin verdiğini anlayınca ayağa kalktı. Ayaktan ayağa hareket ederek dans etti, gözleri şeytani ve gri bir şekilde içeriden parlıyordu. Arkasında Dahl, Frey ve Hudson birbirlerine kilitlenmişlerdi, Odin'in tabutunun kenarında mücadele ediyorlardı, yüzleri acıdan buruşmuştu.
  
  Alicia tişörtünü ona fırlattı. Kırbaç gibi çarptı ve yüzünün sol tarafının yanmasına neden oldu. Tekrar saldırdı ve onu yakaladı. İnanılmaz bir güçle çekti. Tökezledi ve kendini onun kollarına attı.
  
  "Merhaba".
  
  Başparmağını kulaklarının hemen altına yerleştirip sertçe bastırdı. Anında kıvranmaya başladı, tüm meydan okuma görüntüsü kaybolmuştu. Sinir düğümüne herhangi bir normal insanın bayılmasına neden olacak kadar sert baskı yaptı.
  
  Miles rodeo boğası gibi zıpladı.
  
  Daha sert bastırdı. Sonunda sıkı kucaklaşmasına yaslandı, ağırlığını almasına izin verdi, gevşedi, acıyı paylaşmaya çalıştı. Sonra ayağa kalktı ve iki başparmağını da koltuk altlarının altına soktu.
  
  Doğrudan kendi sinir demetine. Acı vücudunda dolaşıyordu.
  
  İşte bu yüzden kilitliydiler. İki zorlu düşman, acı dalgaları arasında savaşıyor, zar zor hareket ediyor, ölüm onları ayırana kadar uzun süredir kayıp aşıklar gibi birbirlerinin gözlerine bakıyorlar.
  
  Acısını gizleyemeyen Drake homurdandı. "Çılgın... kaltak. Neden...neden bunun için...bu adam için çalışalım?''
  
  "Sona... ulaşmak... anlamına gelir."
  
  Ne Drake ne de Miles geri adım atmazdı. Çevrelerindeki savaş sona ermeye başladı. Almanlardan daha fazla koalisyon askeri ayakta kaldı. Ama savaşmaya devam ettiler. Ve Drake, Dal ve Frey'in benzer ölümcül bir kucaklaşma içinde, sonuna kadar savaştıklarını belli belirsiz görebiliyordu.
  
  Tek bir asker bile onların sözünü kesmedi. Saygı çok büyüktü. Bu savaşlar mahremiyet içinde ve tarafsız bir şekilde kararlaştırılacaktı.
  
  Drake Alicia'yı da yanında çekerek dizlerinin üzerine çöktü. Gözlerinin önünde siyah noktalar dans ediyordu. Eğer onun hakimiyetini kırmanın bir yolunu bulursa gerçekten işinin biteceğini fark etti. Enerji her saniye onu terk ediyordu.
  
  O sarktı. Daha da sıkı bastırdı, o mutlak öldürme içgüdüsü ona saplandı. Başparmakları kaydı. Alicia öne düşerek dirseğiyle çenesine vurdu. Drake bunun geldiğini gördü ama durduracak gücü yoktu.
  
  Gözlerinin önünde kıvılcımlar patladı. Frey'in gotik tavanına bakarken sırt üstü düştü. Alicia sürünerek yaklaştı ve acıdan çarpık yüzüyle onun görüşünü engelledi.
  
  Etraflarındaki askerlerin hiçbiri onu durdurmaya çalışmadı. Savaşanlardan biri ateşkes ilan edene veya ölene kadar bu savaş sona ermeyecek.
  
  Fena değil, diye öksürdü. "Hala anladın, Drake. Ama yine de senden daha iyiyim."
  
  Gözlerini kırpıştırdı. "Biliyorum".
  
  "Ne?" - Diye sordum.
  
  "Sen... o üstünlüğe sahipsin." Şu öldürücü içgüdü. Savaşın öfkesi. Önemli değil. Fark eder, önemi var. Bu... bu yüzden istifa ettim.
  
  "Bu seni neden durdursun ki?"
  
  "İş dışında bir şeyden endişeleniyordum" dedi. "Her şeyi değiştirir".
  
  Yumruğunu kaldırdı, boğazını ezmeye hazırdı. Bir an geçti. Sonra "Bir hayata karşılık bir hayat mı?" dedi.
  
  Drake enerjinin yavaş yavaş uzuvlarına geri döndüğünü hissetmeye başladı. "Bugün yaptığım onca şeyden sonra bana çok şey borçlu olduklarını düşünüyorum."
  
  Alicia geri çekildi ve ayağa kalkmasına yardım etmek için elini uzattı. "Kuyuları Mimir'in kuyusundaki halatlara doğru attım. Onu Odin'in mezarında öldürmedim. Frey'in dikkatini Ben Blake'ten uzaklaştırdım. Dünyayı yok etmek için burada değilim Drake, sadece biraz eğlenmek için buradayım."
  
  "Onaylıyorum." Thorsten Dahl, Abel Frey'in gevşek bedenini Odin'in tabutunun geniş kenarından kaldırdığında Drake dengesini yeniden kazandı. Islak bir çatırtıyla yere düştü ve cansız bir şekilde İtalyan mermeri kaldırım taşlarına düştü.
  
  Tezahüratlar koalisyon birliklerinde çınladı ve yankılandı.
  
  Dahl yumruğunu sıkarak tabutun içine baktı.
  
  "O piç o ödülü hiç görmedi" diye güldü. "Hayatının işi. Aman Tanrım, bunu görmelisiniz."
  
  
  KIRK ALTI
  
  
  
  STOKHOLM
  
  
  Bir gün sonra Drake, Stokholm'ün en eski ve en iyi otellerinden biri olan yakınlardaki bir otelde birkaç saat uyumak için bitmek bilmeyen sorgulamalardan kaçmayı başardı.
  
  Lobide asansörü bekledi ve tüm düşünce süreçlerinin neden filme alındığını merak etti. Uykusuzluktan, sürekli dayaklardan ve yoğun baskıdan çılgına döndüler. İyileşmesi birkaç gün sürdü.
  
  Asansör çaldı. Yanında bir figür belirdi.
  
  Cumartesi günü rahat bir pantolon takımı giymiş, saçları sıkı bir şekilde geriye taranmış Kennedy, bitkin gözlerle onu inceliyor.
  
  "Merhaba".
  
  Kelimeler yeterli değildi. Ona iyi olup olmadığını sormak sadece saçmalık değildi, aynı zamanda düpedüz aptallıktı.
  
  "Sana da merhaba."
  
  "Aynı katta mı?"
  
  "Kesinlikle. Hepimizi izole ama bir arada tutuyorlar."
  
  İçeri girdiler. Aynadaki kırık yansımalarına bakıyorlar. Gerekli video kamerayla temastan kaçınıldı. Drake on dokuzuncu düğmeye bastı.
  
  "Sen de bu işte benim kadar iyi misin, Kennedy?"
  
  Yürekten güldü. "Çılgın hafta ya da haftalar. Emin değil. Bütün bunların sonunda düşmanımla savaşıp adımı temize çıkarmak beni deli ediyor."
  
  Drake omuz silkti. "Benim gibi. İronik, değil mi?"
  
  "Nereye gitti? Alicia."
  
  "Onun ve o inek Hudson'ın en iyi sırların gittiği geceye," diye omuz silkti Drake. "Gerçekten önemli olan kimse onları fark etmeden önce gittiler. Muhtemelen biz konuşurken birbirimizin beynini dağıtıyoruz."
  
  "Doğrusunu yaptın. Burada asıl ilham verenler onlar değildi. Alicia tehlikeli ama deli değil. Ah, "gecenin sessizliğinde" demek istemiyor musun?
  
  Dinozor Kayası referansını işlemek için biraz zaman ayırdı. O güldü. Ruh hali güneşli bir günde cıvadan daha hızlı yükseldi.
  
  "Peki ya Hayden?" Kennedy, asansör kapıları kapandığında ve eski araba yavaşça yükselmeye başladığında şunları söyledi. "Ben'le kalacağını mı sanıyorsun?"
  
  "Gerçekten öyle umuyorum. Değilse, en azından şu anda seks yaptığını düşünüyorum.
  
  Kennedy onun omzuna yumruk attı. "O tavukları sayma dostum. Belki onun için bir şarkı yazar."
  
  "Adını sen koy; seninle üç buçuk dakika!"
  
  Yavaşça yedinci katın yanından uçtular. "Bana hatırlatıyor. Orada, Odin'in mezarında ne söyledin? Benim York'ta kalmamla ve kendi hayatımı kazanmamla ilgili bir şeyler."
  
  Drake ona baktı. Ona baştan çıkarıcı bir gülümseme verdi.
  
  "Şey... ben... ben..." İçini çekti ve yumuşadı. "Bu konuda umutsuzca pratik dışıyım."
  
  "Ne?" Kennedy'nin gözleri haylazlıkla parladı.
  
  "Eski dino-rock grubu Heart bunu en büyük baştan çıkarma olarak nitelendirdi. Yorkshire'da biz sadece 'kuşla sohbet et' deriz. Biz basit insanlarız."
  
  Asansör on dördüncü katın önünden geçerken Kennedy gömleğinin düğmelerini çözdü ve yere düşürdü. Altında kırmızı şeffaf bir sutyen giyiyordu.
  
  "Ne yapıyorsun?" Drake sanki elektrik çarpmış gibi kalbinin attığını hissetti.
  
  "Hayatımı kazanıyorum."
  
  Kennedy pantolonunun fermuarını açtı ve yere düşmesine izin verdi. Uyumlu bir çift kırmızı külot giyiyordu. Asansör onların katına geldiğinde çınladı. Drake moralinin ve diğer her şeyin düzeldiğini hissetti. Kapı yana kayarak açıldı.
  
  Genç çift bekliyordu. Kadın kıkırdadı. Adam Drake'e sırıttı. Kennedy, Drake'i asansörden çıkarıp koridora çekti ve pantolonunu geride bıraktı.
  
  Drake arkasına baktı. "Bunu istemiyor musun?"
  
  "Artık buna ihtiyacım yok."
  
  Drake onu kucağına aldı. "İyi iş, odama kısa bir yürüyüş mesafesinde."
  
  Kennedy saçlarını saldı.
  
  
  SON
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"