Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver We Üçünji baýlyk

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliwer düýşde paralel äleme geçýär. Ol ýerde aagdarhalary görýär we erteki gnomynyň kömegi bilen Üçünji Reýh we Gitleriň Germaniýasynyň bardygyny öwrenmeli. Bir ýaş hobbit oglan SSSR-e kömek etmek üçin iberildi. Emma Sowet Russiýasyna kömek edip bilmeýän çagalar zähmet koloniýasynda özüni görýär. Nemesler SSSR-ni basyp aldylar!

  GULLIVER WE Üçünji baýlyk
  BELLIK
  Gulliwer düýşde paralel äleme geçýär. Ol ýerde aagdarhalary görýär we erteki gnomynyň kömegi bilen Üçünji Reýh we Gitleriň Germaniýasynyň bardygyny öwrenmeli. Bir ýaş hobbit oglan SSSR-e kömek etmek üçin iberildi. Emma Sowet Russiýasyna kömek edip bilmeýän çagalar zähmet koloniýasynda özüni görýär. Nemesler SSSR-ni basyp aldylar!
  . 1-nji bap.
  Gul zähmetinden bizar bolan batyr syýahatçy uklap, hakykatdan has gyzykly düýş gördi.
  Gulliwer oglan aagondarhanyň üstünde uçup barýardy, gapdalynda görlüp-eşidilmedik owadan gyz bardy. Eýýäm gaty uly, ýöne şonda-da ýaş we gaty muskully we egri. Saçlarynda bolsa altyn ýapragyň reňki, baý göwher täji we ýyldyzlar ýaly ajaýyp daşlar bardy, hatda iň uly we iň gymmat göwherlerdenem ýokarydy.
  Oglan syýahatçysy sorady:
  - Sen kim?
  Gyz ýylgyryp jogap berdi:
  - Men şazada Leýa! Häzirki wagtda aagdarhalar goşunyna buýruk berýärin!
  Gulliwer yzyna seretdi. Aslynda asmanda aagdarhalaryň tutuş sürüsi bardy we bu jandarlaryň hemmesi owadandy. Olaryň üstünde ajaýyp gyzlar otyrdy.
  Emma iň owadan we ýakymly henizem şa aýaldy. Üçüsiniň uçup giden aagondarha, başga bir gözellik bilen bilelikde hakykatdanam ajaýypdy. Ine, topar. Şol bir wagtyň özünde, ýalaňaçlyklary gymmat bahaly daşlar we monjuklar bilen örtülen hem bolsa, gyzlaryň hemmesi ýalaňaç.
  Theyöne aşgazanyň üstündäki şokolad barlaryny ýa-da bürünç deriniň aşagyndaky myşsa toplaryny gizlemediler. Şol bir wagtyň özünde, dabanynyň ajaýyp we üýtgeşik dabany bardy.
  Söweşiji oglan:
  - Sen nähili owadan. Gyzlar, hakykatdanam gudrat!
  Leýa saçyny altyn ýapragyň reňkini silkdi we aýdym aýtdy:
  Gyzlaryň hemmesi owadan, ýalaňaç,
  Güýçli we sürüden söweşijiler ...
  Gözellikleriň gaty ýiti görnüşi bar,
  Theürek olar bilen has şadyýan!
  Gulliwer muňa razy boldy. Ol elindäki gylyjy öwrüp, sekiz sany şekil ýasady we aýtdy:
  - Şübhesiz, bu siziň bilen has gyzykly!
  Gözellik topary aagdarhalarda uçdy. Ajaýyp we üýtgeşik bir goşun bar. Aagdarhalar älemgoşaryň ähli reňklerine ganatlar bilen boýaldy. Gymmat bahaly daşlar bilen bezelen ýalydy.
  Gulliwer belläp geçdi:
  - Her höwesli adam öz ýolunda aagondarha, ýöne ýedi kelleli däl, köplenç kellesiz!
  Şazada Leýa güldi we jogap berdi:
  - Aagondarhadan tapawutlylykda erkek kişiniň kellesini kesmeli däl, bir aýala seredende eýýäm ýitirýär!
  Söweşiji oglan ýalaňaç barmaklaryny zyňdy - takmynan on iki ýaşyndady we diňe şortik geýýärdi, şonuň üçin iňňäni zyňdy. Şeýdip, uçup gitdi we gaty uly çybyn bilen deşildi we ony öldürdi.
  Gulliwer ýylgyryp belläp geçdi:
  - Garynjalar ýaly gaharly we mör-möjekleriň akyly bilen molehillden molehill ýasaýarlar!
  Söweşiji şa gyzy Leýa tassyklady:
  - Çybyn aklyna eýe bolan adam üçin islendik mör-möjek pil!
  Olar güldi. Gaty gülkünç görünýärdi. Olaryň öňünden bir süri gaz uçup gitdi. Guşlar gaty uly we semizdi, uly ganaty bardy. Paketiň başynda bir jübüt oturdy: bir oglan we bir gyz, ellerinde kümüş jaňlar tutdular, şatlyk bilen jyňňyrdadylar.
  Gulliwer belläp geçdi:
  - Ulular köplenç ýalan sözleýärler, çagalar zatlar düzýärler, garrylar köplenç çaga gürleşýänçä ýalan sözleýärler!
  Şazada gyz baş atdy we goşdy:
  - Garrylyk şatlyk däl, ýöne çagalyga düşmek hasam betbagtlykdyr!
  Leaderolbaşçy gozdäki çagalar birden aýdym aýtdylar:
  Evilamanlykda ýamanlyk nädip döräpdir?
  Döredijiniň özi ýadyna düşenok ...
  Baky bolmagy mümkin,
  Werasty dünýädäki alawlar ýaly çykmaýar!
  
  Adamyň günä edendigini ilkinji bolup bilmediň,
  How ene ilkinji bolup et bilen zaýalanmady ...
  "Agdam" şäherinden çekýän serhoş,
  Dynç alyş wagtynda "meýilnama" çilim çekýän ýigit ...
  
  Evilamanlygyň nämedigini bilýänleriň hemmesi
  Gorkman kanunlary bozmaga öwrenişdi ...
  Kim üçin diňe ýagşylyk agyr bolsa,
  Kim diňe özleri üçin baş egmek isleýär!
  
  Men henizem ony aşgazanlardan almak isleýärin,
  Çaga wagtymam şeýle bulaşyklyk etmek islegim bar ...
  Erbet ene näme üçin çagany näletleýär?
  Gaty goşun söweşinde nirä barýarlar?
  
  Tomus bagyndan diňe bir alça ogurlady,
  Anotherene biri täjirleri polat bilen öldürýär ...
  Kimiň kellesi egri palta bilen kesilen,
  Jellat kime zyňýar.
  
  Emläk ogurlaýar, wy consciencedanyna tüýkürýär,
  Dilegçiniň teňňelerini kim ogurlady ...
  Hatda ýarym bölek üçin begenýärin,
  Beýlekiler aýallaryň buruşlaryndan lezzet alýarlar.
  
  Hawa, ýüzler köp, ýamanlygyň köp tarapy bar,
  Isüzleri islendik kölegede ajaýyp.
  Emma isleg henizem kalbymyzda gowy,
  Daş-töweregimizdäki dünýä gaty gynandyryjy bolsa-da!
  
  Dul aglaýar, ýetim gygyrýar -
  Dünýämiz dowzaha tarap barýar ...
  Hudaýyň ýüreginiň monolit bolmagy hakykatdanam mümkinmi,
  Adamlaryň Hudaýyň jennetinde ýeri ýokmy?
  
  Jogabyny diňe özüňiz taparsyňyz,
  Pikirleriňizdäki gahary kesip bilseňiz ...
  Manysyny ýagşylyk bilen gaýtaryp bereniňde,
  Garnyňyzy doldurmagy bes ediň!
  Çagalar gaty şadyýan we owadan aýdym aýtdylar, şondan soň Gulliwerde dillerini ýapdylar. Batyr nawigator muňa jogap edip dilini gysdy.
  We gülki we günä ...
  Gulliwer ýylgyryp belläp geçdi:
  - Çaganyň aňy gudrat ýalydyr. Ine, razy bolarsyňyz, garşy çykmaň!
  Şazada Leýa gygyrdy we aýdym aýtdy:
  Düýn men diňe çagadym,
  Bu ýerde hiç zat edip bolmaz ...
  Samsyk pil gölesinden arslan çagasy gowudyr
  Aagondarha kaput bolar!
  Olar bökdüler: ýalaňaç aýakly oglan we gyz. Hawa, bu ýerde ajaýyp başdan geçirmeleri bar. Köp dürli nuanslar. Şonuň üçin durmuş gowy geçýär.
  Gulliwer aagdarhalardaky gyzlaryň ýalaňaç barmaklary bilen ortalara bir zat zyňyp başlandygyny gördi. Korporatiw stil bu nähili - çybynlary alyp, ezmek. Bolýar? Eger olaryň isleýän zady bolsa, şeýle bol. Esasy zat kelläňizi ýitirmek däl.
  Emma Gulliwer çekinjeň söweşiji däl. Häzirem ol diňe oglan.
  Şazada Leýa oglanjyga sorady:
  - Bal halaýarsyňyzmy?
  Youngaş söweşiji baş atdy:
  - Elbetde!
  Gyz akylly jogap berdi:
  - Ary baly saglyk getirýär, syýasatçylaryň bal çykyşlary diňe süýji keseliniň lapykeçligine sebäp bolýar!
  Gulliwer ussatlyk bilen goşdy:
  - Arylaryň baly ellerini ýelmeşdirýär, syýasatçylaryň baly ynandyryjy ýönekeý teňňeleriň penjelerine ýapyşmagyna sebäp bolýar!
  Gyz söweşiji muňa razy boldy:
  - Syýasatçynyň çykyşy süýji bolsa-da, süýji bolmasa-da, akyl-paýhasy bolmadyklar üçin lapykeçlik döretmeýär!
  Söweşiji oglan logiki taýdan şeýle diýdi:
  - Adam hiç haçan birden köp kakasy bolup bilmez, ýöne ýurtda milletiň atasy roluna dalaşgärleriň onlarçasy bar!
  Ondan soň söweşijileriň ikisi: ýalaňaç barmaklaryny agzyna salyp, bir oglan we gyz sygyrýarlar. Atmosferanyň titremegine we tebigy elektrik togunyň çykmagyna näme sebäp boldy. Geň galdyran midges ýykyldy, birbada orklaryň gyrmyzy kellelerine düşdi, deşildi we deşildi.
  Şazada Leýa yhlas bilen aýdym aýtdy:
  - Eje, sakla, kaka, sakla.
  Her gün agşam bolan bolsa, bu durmuş bolardy!
  Orklar aagdarhalaryň we gyzlaryň, ýalaňaç ekipa .ynyň aşagyndady.
  Maksatly we beýle nyşana alynmadyk bomba, kömür tozanyndan ýasalan granatlary ýa-da has sowuk we weýran ediji bir zady atyp başlady.
  Hususan-da, orklary we goblinleri ölüme deşýän gaty ýiti, zäherli iňňeler ulanyldy. Ine, gyzlar hakykatdanam alyp, açdylar.
  Şazada Leýa hem tüýli orklara gaty takyk atdy we aýdym aýtdy:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  Ak jadylaryň şasy ...
  Nostradamus, Nostradamus,
  Heartüregimdäki agyry azalmaýar!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Arealaňaç düýş görýän gyzlar,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Siz ýeke-täk gutulyşsyňyz!
  Söweşiji oňa uzyn we öldüriji dilini görkezdi.
  Şondan soň ony alyp, alawyň ýanýan ýelekleri bilen tüýkürer. Bu hakykatdanam ägirt güýç we adatdan daşary zehinli gyz. Köp zady başarýan. Eger ol bölünse, hiç zat oňa garşy durup bilmez.
  Oglan syýahatçysy Gulliwer hem aagondarhasynyň orklaryna gaty we gazaply ot açdy. Örän işjeň we täsirli hereket etdi. Çaga söweşijisinde ýeňiş we harby sungaty özleşdirmek islegi bardy.
  , Ok, muňa garşy, orklar garşy durup bilmeýärler. Gyzlar duşmana azajyk mümkinçilik bermän, gaty täsirli atdylar. Bu hakykatdanam epiki söweş.
  Oglan syýahatçysy Gulliwer hatda aýdym aýtdy:
  Şatlan, begen,
  Daşaýjy günüň güýjüne ...
  Şatlan, begen,
  Näme üçin men atymy münmedim?
  Bu hakykatdanam söweşiji we gorkunç aýdym. Şol bir wagtyň özünde orklaryň düýbünden ýok edilmegi bar. Aagdarhalardan gelen gyzlar deprekleri ýalaňaç barmaklary bilen aýlap, haç bilen atyp başladylar.
  Bularyň hemmesi gaty ajaýyp we ajaýyp görünýärdi, sözüň doly manysynda täze we üýtgeşik bir hekaýa döredilýärdi. Onda ejizler we ejizler üçin ýer ýokdy.
  Diňe şuňa meňzeş gyzlara synap görüň we olar islendik kişini tortuň içine döwerler.
  Aýdyşlary ýaly, däli sygyr keseli ýokaşýar. Söweşijiler muny gaty tebigy görkezip bildiler. Duşmanlary uly höwes bilen ýeňdiler. Oklary we çeňňek boltlaryny çykardylar. Mundan başga-da, hemme zat uly intensiwlik bilen edilýär.
  Şonuň üçin beýle goşuna garşy köp zat edip bilmersiňiz. Söweşijiler orklara şeýle bir girdiler welin, gaçyp bilmediler. Bu oklaryň we çeňňek boltlaryň hakykatdanam weýran ediji täsiri.
  Gulliwer ony alyp aýdym aýtdy:
  Batyrgaýlyk bilen atyň we ýok ediň
  Lifeürekden durmuş bolar!
  Şazada Leýa belläp geçdi:
  - Çagalar ululardan has gowy, sebäbi ýaşy ýaşlyk samsyklygyny aklaýar!
  Söweşiji oglan:
  - Youthaşlyk samsyklygy aklaýar, ýöne manysyz däl; gara reňkden ak reňkden tapawutlandyrmak üçin köp ýyl we bilim gerek däl!
  Terminator oglanjygy sygyrdy, garga bulutlary gümürtik orklaryň kellelerine doň daşlary ýaly düşdi.
  Şazada Leýa twit ýazdy:
  - Akyl ýok, maýyp hasapla, akyl asyra bagly däl! Akylsyz güýç bar bolsa-da, hemmäňiz ejiz!
  Gulliwer logiki taýdan belläp geçdi:
  - Polatdan ýasalan myşsalar dub kellesiniň öwezini dolmaz!
  Gyzlaryň ýene biri şatlyk bilen belläp geçdi:
  - Gyz üçin mesele däl - ýalaňaç aýak bar bolsa, gyz üçin has erbet - aýakgabyň dabanynyň aşagynda!
  Şazada Leýa logiki taýdan şeýle diýdi:
  - Ace bolmak isleýän bolsaňyz, kelläňizde degişme ediň!
  Gulliwer jyňňyrdady:
  - Möjek çalt aýaklary bilen iýmitlenýär, geçiler emdirilende aýal näzik aýaklary bilen iýmitlenýär!
  Soň hatarlardan gülki geçdi. Şazada Leýa:
  - Erkekleriň gapjygyndan teňňeleri çykarmagyň iň gowy usuly, gyzyň aýaklarynyň ýalaňaç barmaklary bilen!
  Graf gyz:
  - Erkek adamyň samsyk aýakgaby we doly aýakgaby bar bolsa, gyzyň ýalaňaç dabany iň moda eşik alar!
  Gulliwer gülkünç twit ýazdy:
  - arealaňaç aýakgaply gyzlar diňe bir aýakgaplary we aýakgaplary gowy görmän, eýsem durmuşyň ýalaňaç ökjeleriniň aşagyna itýärler!
  Şondan soň ony alyp, horda aýdym aýtdylar:
  Soň bolsa iň beýik dagdan,
  Bürgütler Gulliwere uçdy ...
  Gulliweriň üstünde oturyň -
  Biz sizi çalt bararys!
  
  Gulliwer bolsa bürgüdiň üstünde oturdy,
  Iň uly mysal görkezdi ...
  Oglany götermek aňsat däl,
  Limpopo ýakyn wagtda ýola çykar!
  Söweşijiler döşleriniň gyrmyzy emziklerini alyp, paş ederler we orklary ýyldyrym bilen urarlar. Bu bolsa köp orklary doly ýakar.
  Bu hakykatdanam olaryň topary.
  Şazada Leýa Gulliwerden sorady:
  - Geljekde Ikinji jahan urşunyň boljakdygyny we Gitler ýaly ajaýyp ýigidiň boljakdygyny bilýärsiňizmi?
  Gulliwer gygyrdy we jogap berdi:
  - Muny bilmedim, ýöne indi bilýärin!
  Gyz dişlerini dişledi we dowam etdi:
  Gitlerde bir mesele bardy: gaty ajaýyp tank dizaýneri, gnome peýda boldy. Agramy bary-ýogy elli bäş tonna, beýikligi bir ýarym metr, şol bir ýarag, sowut we hereketlendiriji bilen Syçan tankyny ýasady!
  Gulliwer ýene egnini gysdy we dogruçyl jogap berdi:
  - Tankyň nämedigini bilemok! Näme bilen iýýärsiň?
  Şazada Leýa güldi we jogap berdi:
  - Bu uzyn hekaýa. Her niçigem bolsa, bu älemde adamlar ep-esli kynçylyklara duçar boldular. Ilki bilen Üçünji Reýhiň esasy güýçleri we onuň ýaranlary bilen söweşen SSSR. Italiýadan başga. Elli bäş tonna syçan näme? Bu 240 millimetrlik ýarag, 210 millimetr gapdal ýarag we eňňitlerde 128 mm top we müň iki ýüz elli at güýji bolan 75 mm top. Bu sagatda ýetmiş kilometre golaý tizlik berdi we ulagy ähli tarapdan geçip bolmaýardy. 1944-nji ýylyň başyndan bu enjam köpçülikleýin önümçilige başlady. Netijede, 1944-nji ýylyň tomsunda faşistler täsirli sowutly ýumruklary topladylar.
  20-nji iýunda iki güýçli iş taşlaýyş etdi, biri Moldowadan, beýlekisi Günbatar Ukrainadan. Netijede, Sowet goşunlarynyň goragy döwüldi we urulýan goç ýaly deşildi. Maus-2 tanky sowet ýaraglarynyň ähli görnüşine geçip bilmedi. Mundan başga-da, gaty ykjam we sürüjilik aýratynlyklaryna eýedir. Bu awtoulag hakyky jeza boldy.
  Soýuzdaşlar hem passiw hereket etdiler. Italiýadaky hüjüm ýeňlişe sezewar boldy we Normandiýa gonmagy ýene yza süýşürildi.
  Mundan başga-da, nemesler düşürmek gaty kyn bolan ME-262 öndürdi. Dört 30 mm kalibrli howa toplary bolan uçar söweşijisi. Şeýdip, ýüzlerçe adamy atyp, sowet uçarlaryny çykardy. Günbatar koalisiýasy hem. Şeýle hem Gitler V-2 programmasyny birneme haýallatdy we gymmat we az peýdaly ballistik we kruiz raketalarynyň ýerine Arado görnüşli uçar bombaçylaryna bil baglady.
  Çerçil bilen Ruzweltiň guýruklarynyň aýaklarynyň arasynda bardy, üstesine-de nemes suwasty gämi floty olara gaty gysyldy. Soýuzdaşlar Germaniýa-da, Japanaponiýa-da ýaraşyk teklip etdi. Gitler soýuzdaşlaryň Sisiliýadan we Sardiniýadan çykmagy şerti bilen ylalaşdy. Näme edildi.
  Üçünji Reýh bilen ýaraşyk döwründe söwda gatnaşyklary täzeden başlandy. ABŞ we Angliýa ol ýerde nebit iberip başlady. Nemesler Ukrainada hüjüm edip, Kiýewi alyp, ýene Odessa girdiler.
  Syçan-2 tanky ýeňilmezek boldy. Syçanjygyň has kiçi modeli hem peýda boldy - 88 mm top bilen has ýeňil we has ykjam Tiger-3.
  Sowet goşunlary içeri girdi. Bu möhüm ädim boldy ...
  Gulliwer şazada Leýany kesdi:
  - Düşünip bolmajak köp söz aýdýarsyňyz. Justadyňyzdan çykarmaň, men diňe XVIII asyryň başy. Tehnologiýany ösdürmek derejämiz gaty gowy däl!
  Şazada Leýa ýylgyryp baş atdy.
  - Men bilýärin! Iöne men XX asyryň ortalary hakda aýdýaryn. Ine, diňe bir derwüşiň eden zady. Munuň çynlakaýdygyna razy bolmaly!
  Gulliwer begenç bilen aýdym aýtdy:
  - Iki dünýäniň gurulmagy bilen köne dünýä döredildi ... Uruş kontekstinde men we olar bar, bu çynlakaý!
  Şazada Leýa belläp geçdi:
  - twentyigrimi birinji asyryň başynda Russiýada häkimiýeti ele geçiren içaly bolup, kelleli jynly Wladimir peýda boldy we köp kynçylyk döretdi. Emma onuň söweşi başga mesele. Bu ýerde gnome nemesleriň sag kenaryndaky Ukrainany yzyna almagy we güýzde merkezde hüjüme başlamagy ýaly ýagdaý döretdi. Tanklary bolsa ýeňilmezek we ýeňilmezek ýalydy. Gnome garşy öz alternatiw zehiniňiz gerek bolar. Emma kim simmetrik ýa-da asimmetrik jogap hökmünde iberilmeli? Bir pikir bardy - elf ýa-da troll? Emma tehnologiýada gnomdan has ejiz bolar.
  Nemesler öňe gitdiler, şonuň üçin Smolensk ýykyldy, ondan soň Kalinin we Wýazma. Nemesler eýýäm Moskwa ýakynlaşýardylar. Elbetde, Stalin gitdi. Ol ölmek islemedi. Gitler SSSR-iň nemes koloniýasyna öwrülmelidigini aýtdy. Diňe kapitulasiýa oňa laýyk bolar.
  Garaz, jogap hökmünde hobbit gnomyny iberdiler. Bu hem oglan, dogrymy aýtsam, onuň zehinidigini aýdyp bolar. Emma on ýaşa golaý görünýän ýalaňaç oglany çynlakaý kabul etmediler. Çagalar üçin Gulaga zäherlendi.
  Bu aralykda nemesler Moskwany aldylar. Ine, şeýle boldy!
  Moskwa ýykyldy, Leningrad hem ... Gyş geldi we nemesler şäherlerde gijäni geçirdiler. Ol ýerde mesgen tutdular.
  Komsomol gyzlary sowuklyga we egin-eşigiň ýoklugyna garamazdan faşistlere garşy göreşmek we aýdym aýtmak kararyna geldi.
  Biz owadan sowet gyzlary,
  Söweşmegi we oglanlary gysmagy gowy görýäris ...
  Açyk, jyňňyrdaýan kiçijik ses eşidilýär,
  Krautslary öldürmäge çagyryşymyz bar!
  
  Komsomol gyzlaryny gaty geň görýäris,
  Aýazyň ýalaňaç aýagyndan batyrgaýlyk bilen ylgaýarys ...
  Biz gyrada sadaja durmaga öwrenişmedik,
  Faşistleri bolsa ýumrugymyz bilen sylaglaýarys!
  
  Maňa ynanyň, gyzlaryň uly syry bar,
  Faşistleri nädip ýeňmeli ...
  Maňa ynanyň, gyzlaryň üstünligi tötänleýin däl,
  Sebäbi Rus goşuny gaty batyr!
  
  Arealaňaç ökjeli gyzlarymyz üçin,
  Täze ýyl garlary gaty süýji ...
  Dogrusy, "Fuhrer" diňe bir kezzap,
  Faşistleriň üstünligi bellemegine ýol bereliň!
  
  Biz gyzlar hile oýnaýarys,
  Esgerleriň öňünde döşümizi ýalaňaçladyk ...
  Biz faşistlerden ýüz öwürýäris,
  Biz güýçli Komsomol agzalaryny ezip bilmeris!
  
  Biz gyzlar köp zat edip bileris,
  Hatda Gitleri tankdan atyň ...
  Garşydaşyň günortanlyk nahary bolmaz,
  Gyzlar ogry ýaly gelerler!
  
  Biz Russiýa hakykatdanam hormat goýýarys,
  Stalin ylgaýan kaka ýaly güýçli, maňa ynan ...
  Victoryeňişiň maý aýynyň yssy boljakdygyna ynanýaryn,
  Muňa ynanýanlaryň hemmesi gaty gowy!
  
  Gyzlar üçin şübhe we päsgelçilik ýok,
  Her kim diňe elinde jedel etmek isleýär ...
  Goý, gözelliklere ajaýyp sylaglar gelsin,
  Komsomol güýji güýçli ýumrukda!
  
  Biz söweşijiler ýetişmäge gaty çalt,
  Ujypsyzja ýaraglaryň elinde bolsa barrel ýanýar ...
  Gyzlaryň edip biljek islendik işi,
  Biziň dostlugymyz şübhesiz monolitdir!
  
  Biz şeýle parlak gyzlar
  Gar ýagmagy ýa-da aýaz hakda alada etmeýäris ...
  Arealaňaç aýak gyşlarymyzda sowuk saklamaz,
  Gözellikleriň ýüregi sahy we arassa!
  
  Näme edip bileris, beýgeldýäris,
  Wirtual kenguru ýaly bökeliň ...
  Faşistleriň kellelerini üstünlikli urýarys,
  Irden maşk etmegi hem söýüň!
  
  Gyzlaryň hemmesi ajaýyp söweşijiler,
  Krautlary hamyryň içine sokup bilerler ...
  Faşistleriň diňe erbet bolmagy hakda näme aýdyp bilersiňiz?
  Komsomol agzalary ägirt güýç bilmeýärdi!
  
  Gitler hem hiç zat edip bilmeýär.
  Biz ony taýak bilen gaty ýençdik,
  Dişlerini döwüp, ýüzlerinden derini kakdylar,
  Soň bolsa ýalaňaç otdan ylgadym!
  
  Diňe Stalin bize näme etmegi buýurar,
  Onuň berk we ak ýürekli nazary görünýär ...
  Maňa ynan, gyz sypdyrmaz,
  Uly pulemýot ýükleýär!
  
  Zerur bolsa, Marsa bararys,
  Wenusy gaty çalt ýeňeris ...
  Esgerler aýakgaplary üçin ýalpyldawuk,
  Biz gyzlar ýalaňaç ylgaýarys!
  
  Gyzlar bilen hemme zat owadan,
  Gursak we bil, bil görünýär ...
  Möjek balasy ýaly pioner,
  Pioner bütinleý şeýtandyr!
  
  Bolýar, biz gyzlar - özüňiziň sowukdygyňyzy bilýärsiňiz,
  Süpürgi ýaly ähli faşistleri süpüreris ...
  Asmanda gök ýyldyzlar bar,
  Igolbarslary polat bilen döweris!
  
  Näme etmeli däl, mümkin däldigine ynan,
  Muny kabul et, bir kommunist demiurge ...
  Käte bolsa düşünmeýäris
  Olary gorkuzmak üçin gözellikleri alýarlar!
  
  Youöne bilýärsiňizmi, biz nemesleri çaltlyk bilen ýok edýäris,
  Krautlary böleklere bölüp bilýärler ...
  Titan ruhlarymyz bar bolsa-da,
  Biz sähradan geçeris we batgalary arassalarys!
  
  Dyrnaklarsyz kommunizmi gurarys,
  We faşistleri aýgytly ýeňeris ...
  Komsomol agzalary emele gelmegi gowy görýärler,
  Bir kerup olaryň üstünden uçýar!
  
  Duşman gyza çydap bilmez,
  Sebäbi gyz bürgüt ...
  Krautlaryň gaty köp zaýalanmagynyň zerurlygy ýok,
  Fuhrer bolsa biderek gygyrýar!
  
  Arealaňaç aýakly Komsomol agzasy,
  Gitlere ýumurtga berdi ...
  Şeýtan bilen iş salyşma
  Ora-da tapawudy ýok!
  
  Kommunizmiň parlaýan buty,
  Gyzyl baýdak planetanyň üstünde parlar ...
  Hirodes dowzaha düşdi,
  Gyzlar bäş aldy!
  
  Lenin, Stalin - planetanyň üstündäki gün,
  Iki bürgüt ýaly asmanda aýlanýar ...
  Kommunizmiň ekspluatasiýalary aýdylýar,
  Watan polat ganatyň güýji bar!
  
  Victoryeňişi görmek üçin ýaşamagy başardyk,
  Biz Berliniň üstünden bardyk ...
  Bäşlikde bäbekler dünýä indi,
  Indi ýurt beýikde!
  . 2-nji bap.
  Gulliwer aagdarhalarda uçup, köp eşitdi. Bu ýagdaýda orta asyrlarda diýen ýaly adam üçin düşnüksiz uruş hakda gürleşýärdik. Täze wagt eýýäm gelen ýaly. Emma şa gyzy Leýa Ikinji jahan urşy hakda gürlemegini dowam etdirdi;
  Moskwa we Leningrad ýykylansoň, Japanaponiýa we Türkiýe SSSR-e garşy söweşe girdi. Sowet Russiýasy üçin ýagdaý umytsyz boldy. Çagalaryň zähmet koloniýasynda özüni tapan ajaýyp hobbit hem olara kömek edip bilmedi.
  Sibirde henizem on alty ýaşyna ýetmedik, aýakýalaňaç we geýim geýýän oglanlar bardy. Kämillik ýaşyna ýetmedikler koloniýasyndaky çagalaryň saçlary syryldy. Aýakgabymy alyp, tokaýy ýalaňaç kesmäge mejbur etdiler. Tomusda henizem hiç zat ýok, ýöne gyşda ýalaňaç ökjeli aýaz saçlaryny kelleli ýigitleri dişleýär. Hobbit oglan tussag edildi. Ony profilde, doly ýüzünde surata düşürdiler, barmak yzlaryny aldylar we saçyny syrdylar. Oglan tussag edilenden soň, ony düýpli gözlediler, garawullaryň ellikli elleri ähli deşiklere girdi we olar muny gaty gödek etdiler. Şondan soň oglan düýpli ýuwuldy we çagalary köp bolan kamera iberildi.
  Hobbit oglan takmynan on ýaşyndadygy sebäpli, ýerli daýhanlar ony çelegiň ýanynda goýmak islediler. Emma erteki gahrymany adaty çagalardan has güýçli we çalt boldy. Ol hudaý atalary ýenjip, öýjügiň synçysy boldy we penjirede özüni goýdy. Ersaşlar üçin has aňsat - güýçleri bar, söweşmegi bilýärler, sen bolsa şa.
  Muňa garamazdan, hobbit oglan öz wezipesinden hyýanatçylykly peýdalanmady. Ol lagerdäki beýleki adamlardan has köp işledi we beýleki çaga tussaglaryna sowukda aýakgap berlende-de, ol ýalaňaç galdy. Şonuň üçinem ol hobbit. Oglanyň ýalaňaç aýaklary goz aýaklary ýaly gyzyl bolsa-da. Otheröne beýleki tarapdan, aýakgabyňyz bolmasa has çeýelisiňiz.
  Şeýdip, ýalaňaç çaga Sibirdäki garda işledi. Nemesler gyşda Kazana ýetdiler, ýöne şol ýerde saklandylar. Bahara garaşýardyk. Palçyk bar. Diňe 1945-nji ýylyň maý aýynda olar Urala gitdiler.
  Şol bir wagtyň özünde, sowuk möwsüminde Kawkaz we Merkezi Aziýa ýesir alyndy.
  Sowet goşunlary gaty bir garşylyk görkezmediler. Men Stalin üçin ölmek islemedim. Şeýle-de bolsa, az mukdarda fronta gelen SSSR-de täze IS-3 tanky peýda boldy. Bu ulag frontal goraglydy we köp ýaragyň urmagyna çydady. Maus-2 ýaragyna garşy durup bilmedim.
  Pali şäherleri: Çelýabinsk we Swerdlowsk. Şeýdip, gaty gowy boldy we çalt hüjüm edildi.
  Bu eýýäm tomus. Oglan tussaglary gysga we ýalaňaç aýakda işleýärler. Eger yssy bolsa, torslary bilen düýbünden ýalaňaç. Oglanlar bolsa ýuka. Theöne hobbit oglan gaty ýyrtylan we nasosly görünýär. Kiçijik çaga ýaly görünse-de, takmynan on ýaşynda. Elbetde ösmeýär we ýetişmeýär.
  Oglanlar çybynlar tarapyndan ululara garanyňda az dişlenýärler, ýöne güýmenje asla dişlenmeýär.
  Nemes goşunlary bolsa olara ýakynlaşýarlar; faşistler indi garşylyk görkezmeýärler. Hawa, Stalin bir ýerde ýitirim boldy. Hilegär gürji ölmejekdigi düşnüklidir. Amerika gaçyp giden bolsa gerek. Nemesler entek ony basyp almady.
  "Hobbit oglan" we beýleki tussaglar buýsançly we watançylykly aýdym aýdyp başladylar. Başga bir tarapdan, sizi gamçy bilen urup, çagalaryň zähmet koloniýasynda eşek ýaly işlemäge mejbur edenlerinde watançylyk söýgüsi bermez. Bu ýerde gowy zat bar bolsa-da. Mysal üçin, dost taparsyňyz - beýleki oglanlar. Hobbit oglan aslynda ýüzden gowrak, ýöne ol çaga ýaly görünýär, şonuň üçinem oňa garşy gapma-garşylykly garaýyş bar.
  Çaga tussaglary uly höwes bilen aýdym aýdýarlar;
  Men baky ýaş pioner oglan,
  Men gabanjaň faşist bilen söweşmäge geldim ...
  Beýiklige görelde görkezmek üçin,
  Çantamda ajaýyp gündelik alyp barýaryn!
  
  Uruş geldi, fronta ylgadym,
  We ýollarda ýalaňaç aýlandy ...
  Ol Fritslere pulemýot atdy,
  Iň bolmanda Hudaýyň öňünde ýüreginde arassa oglan!
  
  Men Fritsiň bukjasyndan atdym,
  Jellatdan granat bilen pulemýot aldym ...
  Galyberse-de, oglan gaty güýçlidir,
  Watanymyz üçin batyrgaý söweşmeli!
  
  Oglan şeýtandan söweşiji, maňa ynan,
  Fritsde ker eşidýär ...
  Söweşde ol gylyç dişli haýwana meňzeýär,
  Haýsy sowadyjy ýok!
  
  Gitler bilen näme edip bolar?
  Oglanlar ony ýabany gykylyk bilen jaýlarlar ...
  Ganhor palta bilen urmaz ýaly,
  Arassa jennetde oňa ýer bolmaz!
  
  Derrew näme alyp bilersiňiz
  Predyrtyjy Fuhrer gyzly bir watandaşyny isledi ...
  Emma bu awçy oýna öwrüldi,
  Hawa, bu hakykat, Adolfdaky oklara gynanýaryn!
  
  Ol eýýäm aýazly, men düýbünden ýalaňaç,
  Çekeleşikli we gaharly tupanly oglan ...
  Gyz maňa gygyrýar - garaş,
  Emma munuň gaty çaltdygyny görüp bilersiňiz!
  
  Polisiýa işgärine ýumruk bilen ur,
  Jadygöýi ýykdy-da, kellesiniň arkasyna urdy ...
  Bu oky süýt bilen ibermerin,
  Men Watanymy bir çüýşe satjak däl!
  
  Men pioner we men buýsanýaryn,
  Galstuk hem gaty gyzyl bolansoň ...
  Mukaddes Rus üçin söweşerin ',
  Adolf şeýle elhenç garakçy bolsa-da!
  
  Weöne Wehrmaçty batyrgaý ýeňjekdigimize ynanýaryn,
  Kiçijik oglan muny gaty gowy bilýär ...
  Biz altyn ganatly kerup,
  Gymmat lider, ýoldaş Stalin!
  
  Wehrmaçty batyrgaýlyk bilen ýeňeris,
  Faşistler Moskwanyň golaýynda söweşýärler ...
  Examöne ekzameni berk A bilen tabşyraryn,
  Pistoletimi gahrymana tabşyraryn!
  
  Pioner oglan edip bilerinmi,
  Faşistleriň hiç haçan arzuw etmedik zady ...
  Goodagşy işler üçin biziňkiler bar,
  Fuhrer hatda rehim hem almaz!
  
  Näme edip bilýän bolsam, elmydama edip bilerin,
  Goý, bulutlar ýene Watanyň üstünde aýlansyn ...
  Emma pioner duşmana boýun bolmaz,
  Rus esgeri batyr we güýçli!
  
  Hawa, öň tutýardym,
  Ony gar aýagyndan aýakýalaňaç alyp gitdiler ...
  Polisiýa atlary ýaralara ulanyldy,
  Oglany sim bilen urdular!
  
  Aýakgaplarymam gyzyl ot bilen ýandy,
  Aýaklaryny poker bilen ýakdylar ...
  Emma Krautlar diňe nol aldylar,
  Oglanyň aýagyna ot bolsa-da!
  
  Barmaklaryny döwdüler, maňlaýlaryny ýakdylar,
  Oglanlaryň egninden bogunlary ýyrtdylar ...
  Görnüşinden, Hudaý pioneri ýatdan çykardy
  Jellat ýaralara burç sepeninde!
  
  Emma faşistlere hiç zat aýtmady,
  Dyrnaklaryň aşagyndaky iňňeler ...
  Galyberse-de, meniň üçin Staliniň özi ideal,
  Erbet Fuhrer hasratda ölse has gowy bolar!
  
  Şeýdip, meni garda jezalandyrdylar,
  Bir oglan rehimsizlik bilen ýenjildi, ýalaňaç ...
  Alreadyöne eýýäm döwülendigime ynanamok
  Faşistler tarapyndan ýeňilmekden saklanyp bilmersiňiz!
  
  Frits döşüme ýyldyz goýdy,
  Dogrusy, bu meni buýsandyrýar ...
  Gazaply duşmana boýun egmerin,
  Men gorky we erbet manylara ýüz tutmaýaryn!
  
  Men gabra bir ädim ädip bilerin,
  Şeýle ýaňlanýan pioner aýdymy bilen ...
  Galyberse-de, Fuhrer diňe däli eşek,
  Erem şäherinde bir gyz bilen duşuşaryn, bilýärsiňiz!
  
  Theöne iň soňky pursatda ses çykdy,
  Pulemýotlarymyzyň sagat trili ...
  Ot açýan topar ýerleşdi,
  Faşistler garga damjalaryna öwrüldi!
  
  Indi gahryman ogluma,
  Gynamalardan we görgülerden soň geldi ...
  Uly orda bilen söweşdi,
  Şeýle erbet synaglardan geçensoň!
  
  Oglan ýene Krautlary öldürýär,
  Arealaňaç aýakly oglan gar garlaryndan ylgaýar ...
  We gaty batyrgaý hereket edýär,
  Dostuňyzyň saçyny örmäge arkaýyn boluň!
  
  Berlin ýakyn wagtda oglana garaşýar,
  Germaniýa ruslar üçin başyny aşak salar ...
  Güýçli kerup gylyç tolkunlaýar,
  Hemmeleriň meýdana çykmagyny batyrgaýlyk bilen soraýar!
  
  Soonakyn wagtda ölüleri direldjekdigimize ynanýaryn,
  Kim jaýlansa, perişde ýaly bolar ...
  Rebbimiz gaty güýçli, Bir,
  Iň bärkisi, şeýtan käwagt aşa ulumsy bolýar!
  
  Goý, älem baky bolsun
  Mukaddes kommunizmiň baýdagy astynda ...
  Roldaş Lenin ýagty ýyldyz,
  Stalin ýeňiji: erbet, faşizm!
  Bu ýerdäki hakykat tersine: faşistler ony alyp ýeňiş gazandylar. Songöne aýdymda oglanlar gowulyga umyt edýärler. Beýleki tarapdan pikirler ýalpyldawuk bolsa-da, belki täze hökümet döwründe olar üçin ýer bolarmy?
  Hobbit oglan Stalin re regimeimi üçin zerur däl bolup çykdy. Bu bolsa onuň keýpine täsir etdi.
  Emma çagalar özlerini begendirmek üçin ýene-de uly höwes bilen aýdym aýdyp başladylar we ýalaňaç aýaklaryna möhür basdylar;
  Kosmos döwründen bir oglan geldi,
  Hemme zat asuda bolanda - asuda ...
  Düýşünde oglan salkyn bürgüt,
  Bu oňa asla zyýan bermez!
  
  Uruş döwri, aladaly wagt,
  Oglan sunami ýaly agyrdy ...
  Güýçli goşun Rus şäherine gitdi,
  Frits tankyň polat barragyny ýapdy!
  
  Men sowukda ýalaňaç oglan,
  Erbet faşistler meni kowdy ...
  Gyrfalkonlar ýaly zor bilen tutuldy,
  Kommunizmi uzakdan görmek isledim!
  
  Meni uzak wagtlap gardan sürdüler,
  Men hemme zady doňup galdym ...
  Arealaňaç aýagymy demir bilen ýakdylar,
  Ony sosnalaryň arasynda ýalaňaç asmak islediler!
  
  Emma bir owadan gyz geldi
  We ähli faşistleri awtomatiki usulda aýyrdy ...
  Galyberse-de, onuň gözi ýiti iňňe ýaly,
  Birbada köp kesdik we polisiýa!
  
  Oglan tas öldi
  Oglanyň gany damarlarynda doňdy ...
  Emma indi gutarmaz
  Gyz janlandyran ýaly!
  
  Elhenç ýanmakdan halas boldum,
  Galyberse-de, gardan soň meni ýakdylar ...
  Heartüreksiz jelladyň eşekdigini biliň,
  Heöne ol hem jerime tölär!
  
  Gyz gaty akylly, maňa ynan,
  Pioner derrew onuň bilen dostlaşdy ...
  Indi sen hakyky haýwan oglan bolarsyň,
  Keruplaryň ýüzi bize goldaw berer!
  
  Onuň bilen gaty gowy söweşip başladylar,
  Faşistleri tükeniksiz ýok etdik ...
  Synaglardan geçýäris, A aldyk,
  Birnäçe kilometre çenli kommunizme girdi!
  
  Gyz ikimiz garda ýalaňaç,
  Bir-iki gorky, bilmän howlugýarys ...
  Duşmany ýumruk bilen uraryn,
  Watan üstünde Gün hemişe şöhle saçýar!
  
  Krautlar meni ýeňip bilmezler,
  Gyz bilen bilelikde ýeňilmezek ...
  Men gaharly aýy ýaly güýçli
  Komsomol bilen birleşenimizde!
  
  Ine, gyz ýalaňaç ylgaýar,
  We faşistlere gaty sypaýylyk bilen atýar ...
  Watan üçin güýçli galkan ýasarys,
  Erbet Kabyly ýok etsin!
  
  Russiýa gaty güýçli ýurt,
  We ýaragy barrel ...
  Şeýtan bizi ýeňip bilmez,
  Oňa ganly jeza geler!
  
  Şonuň üçin owadan gyz aýdym aýdýar,
  Arealaňaç aýak gar ýaganda ...
  Pioner bilen bilelikde süýrenijileri urýar,
  Muňa ýeteris, ýöne her birimizi gutararys!
  
  Menem ejiz oglan däl,
  Faşistleri gaty gahar bilen ezýärin ...
  Fuhrer menden bir nikel alar,
  We ullakan täze dünýä gurarys!
  
  Bu salkyn gahar bilen söweşýäris,
  Wehrmaçt bizi dyza çökermez ...
  Faşistler üçin batyrgaýlyk,
  Lenine öwrülen islendik adam bize goşular!
  
  Siz gaty ajaýyp gözellik bolarsyňyz,
  Oglan saňa däli aşyk ...
  Youurt üçin saňa ataryn
  Örän ýagty şäher üçin!
  
  Berline wagtynda geljekdigime ynanýaryn,
  Zalym söweş soň gowşar ...
  Universelemiň giňligini ýeňeris,
  Alawlar gazaply bolsun!
  
  Eger ölmeli bolsak,
  Men ýeke özüm ...
  Gyz islän zadymy etsin,
  Oglum maňa sowgat berer, hatda bir gyzam!
  
  Gowy gyz bolarsyň
  Jennet boljak bu dünýäni gurarsyň ...
  Bu ýerde ösýän owadan güllerimiz bar,
  Maňa ynanyň, yşyk asla ammar däl!
  
  Bir gyz bilen ýolbarsy atdym,
  Ondan soň bolsa Panteri gutardy.
  Söweşiji meýdançany atyş galereýasyna öwürýär,
  Käte munuň derejesini hem bilemzok!
  
  Theurtdaky esasy zady tamamlarys,
  Geliň, kommunizmi guralyň we dollar ýok bolar ...
  Şeýtany ol ýerde ýeňeris,
  Goý, paýymyz ýagty bolsun!
  
  Gyz gyşyň dowamynda sürdi,
  Sowukdan ýalaňaç gezdim ...
  Bolýar, näme üçin söweşýäris - näme üçin,
  Has ajaýyp gül ösdüreris!
  
  Şeýle ajaýyp ýol,
  Arealaňaç gyz we men garaşýarys ...
  SSSR-i ýeňmek mümkin däl,
  Maý aýynyň geljegine ýöriş ederis!
  
  Maý gelmese-de,
  Biz henizem ýeňiş bilen gezeris ...
  Şonuň üçin oglan, batyrgaý we batyrgaý -
  Jennetde Gün biziň üstümizde parlar!
  
  Gorkma, ölüleri direlderis,
  Ylymda gaty berk maslahat bar ...
  Rebbimiz bir, bir däl,
  Hasabat üçin Fuhrere jaň ederis!
  Şortikli ýalaňaç oglanlar saçyny syrdy. Olaryň köpüsiniň bedeninde tatuirowkalar hem bardy. Hatda hobbit oglan hem Staliniň portretini döşüne oýupdy.
  Emma soň nemes tanklary peýda boldy we şol oglan tussaglary uly höwes bilen garşy aldy we ýalaňaç, çaga aýaklaryna möhür basdy.
  1945-nji ýylyň ahyrynda nemes we ýapon goşunlary SSSR-iň esasy ilatly ýerleriniň hemmesini diýen ýaly basyp aldy. Diňe käbir obalarda we şäherçelerde söweşler we partiýaly hüjümler dowam edýär. Stalin hakykatdanam gaçyp barýan Braziliýada gaçdy we görünmedi. Molöne Molotow muňa derek galdy. Şeýle-de bolsa, bir müň dokuz ýüz kyrk alty maý aýynda Molotow SS hüjüminiň ýörite güýçleri tarapyndan ýesir alyndy. Şondan soň Molotowyň ornuny alan Beria abraýly şertlerde boýun egmegi teklip etdi.
  Gitler razy boldy, Berýanyň jany halas edildi we çäkli erkinlik berildi. SSSR-de partiýaly söweş diýen ýaly bes edildi. Bir rahatlyk bardy.
  Üçünji Reýh basyp alan zatlaryny siňdirýärdi. Emma ABŞ we Angliýa bilen çaknyşyk gutulgysyzdy. Hususan-da, Gitler kolonial emläkleriň Italiýa we Fransiýa, Belgiýa we Gollandiýa gaýtarylmagyny talap etdi. Esasan Afrikada. Olary kanuny taýdan nemeslere beriň. Indi Üçünji Reýhiň erkin eli bardy. Bir zat bar bolsa ...
  Emma ABŞ-da atom bombasy bardy. Dogry, Üçünji Reýhde diňe bir tanklar däl, eýsem uçar uçarlary hem bar. Europeanewropanyň çägine bomba taşlanmagyna ýol bermez.
  Şeýlelik bilen dünýäde biraz arakesme boldy. Nemesler çalt depginde uçar göterijilerini, söweş gämilerini we uly ýerüsti gämileri gurýardylar. Emma olaryň suwasty floty eýýäm güýçli bolup, suwasty gämileri wodorod peroksidde işleýärdi. Şonuň üçin...
  Hobbit oglan Üçünji Reýhde özüne ýer tapdy. Uçýan ýelekleri - Belonce diskini gowulaşdyryp başlady. Hakyky taryhda bu disk çykyp, iki ses päsgelçiliginiň tizligine ýetdi. Şeýle-de bolsa, söweşlere gatnaşmady. Gaty gowşakdy, uly we gymmatdy. Hakyky taryhda: ne SSSR, ne-de ABŞ uçýan ýelekleri kabul etmedi. Sebäbi oýun şemiň gymmaty däldi. Bir motora zeper ýetiriň we derrew Belonce diski dolandyryşy ýitirýär we tersine ýykylýar.
  Theöne hobbit oglan, laminar akymyň uçýan gazanyň töwereginde akmagy we kiçijik gollara täsir edip bilmezligi üçin ýasady. Indi uçara garşy ýaraglar, howa toplary we pulemýotlar hakykatdanam olary atyp bilmeýär. Emma baky we ýalaňaç oglan muny ýasady, ine, ine, lazerler oturdyldy. Bu lazerler göni manyda hemme zady ot we ýylylyk şöhleleri bilen ýakdy. Munuň garşysyna göreşmäge synanyşyň.
  Şeýlelik bilen nemesleriň hakykatdanam güýçli harby surnaý kartlary bardy. Şol bir wagtyň özünde tanklara has ösen işjeň ýaraglar oturdyldy we hatda plastmassadan ulag ýasap başladylar.
  Hawa, gaty gülkünç we öz ýoly bilen aşa agressiw görünýärdi.
  Elbetde ABŞ-da nemeslere jogap bermek islediler, ýöne uçýan ýeleklere garşy diňe teoretiki taýdan ýok edip biljek atom zarýadlary bar. Emma faşistleriň eýýäm müňlerçe disk uçarlary bardy. Fuhrer 1949-njy ýylyň 20-nji aprelinde, altmyşynjy doglan gününde söweşe gitmek kararyna geldi. Aýdylyp bilinjek zat iň samsyk pikir däl.
  Mundan başga-da, ABŞ-da raketa tehnologiýasy ösdürilse, faşistler ýakymsyz garaşylmagyna sebäp bolup bilerler.
  Çozuşdan ozal Gitler gladiator söweşleri bilen gyzyklanmak kararyna geldi. Bu hem däli pikir däl.
  That'söne bu başga bir hekaýa ...
  
  Içaly oýunlar - Russiýany weýran etmek
  BELLIK
  Dürli amallar aňtaw gulluklary, ilkinji nobatda CIA, NSA, MI, MOSAD we başgalar tarapyndan amala aşyrylýar we bütin dünýäde köplenç garaşylmadyk ýagdaý döredýär. Terrorçylyga we täsir ugurlaryna garşy göreş bar. Muňa bagyşlanan, şeýle hem Mihail Gorbaçýowyň dönükligine bagyşlanan gaty gyzykly romanlar bar.
  
  BIRINJI BAP
  
  
  Heartüregindäki ýigrenç eredilen polatdan has ýiti ýanýardy.
  
  Matt Dreýk ýerinden turdy, diwara çykdy we ümsümlikde gondy. Ol gyrymsy gyrymsy agaçlaryň arasynda oturdy, diňledi, ýöne töweregindäki ümsümlikde hiç hili üýtgeşiklik duýmady. Bir salym dymdy we Glock subkompaktyny ýene bir gezek barlady.
  
  Hemme zat taýýardy. Ganly şanyň minuslary şu gije kynçylyk çeker.
  
  Öňündäki jaý garaňky düşdi. Birinji gatdaky aşhana we otag ot aldy. Theeriň galan bölegi garaňkylyga çümdi. Anotherene bir sekunt dymdy, sessiz-üýnsüz öňe gitmezden ozal öňki, häzir ölen jenaýatçydan alan diagrammasyny üns bilen gözden geçirdi.
  
  Köne türgenleşigi oňa gowy hyzmat edipdi we ýene-de damarlaryndan aýlanýardy, indi diňe şahsy sebäbi bardy we oňa isleg bardy. Gan şasynyň üç adamy üç hepdäniň içinde elhenç öldi.
  
  Näme diýse-de, Rodriges dördünji bolardy.
  
  Drake arka girelgesine baryp, gulpy barlady. Birnäçe minutdan soň tutawajyny öwrüp, içeri girdi. Telewizordan partlama eşidip, şatlandy. Köne köpçülikleýin ganhory Hudaý ýalkasyn Rodriges, oýna tomaşa edýärdi.
  
  Öňdäki esasy otagdan gelýän ýalpyldawuklyk sebäpli ykjam çyrasynyň çyrasyna mätäç bolman, aşhanada aýlandy. Dykgat bilen diňlemek üçin koridorda saklandy.
  
  Ol ýerde birden köp ýigit barmydy? Erbet telewizoryň sesi sebäpli muny etmek kyn. Munuň ähmiýeti ýok. Olaryň hemmesini öldürerdi.
  
  Kennediniň ölüminden soňky üç hepdäniň dowamynda başdan geçiren umytsyzlygy ony basyp aldy. Dostlaryny diňe iki ýeňillik bilen galdyrdy. Ilki bilen Torsten Dahl-a jaň edip, şwesiýalylara Gan şasynyň söwdasy barada duýduryş berdi we maşgalasyna howpsuzlyga gitmegi maslahat berdi. Ikinjiden, köne SAS dostlarynyň kömegini aldy. Ben Bleýkiň maşgalasyna seretjekdigine ynanýardy, sebäbi muny özi edip bilmedi.
  
  Indi Dreýk ýeke söweşdi.
  
  Ol seýrek gürleýärdi. Ol içýärdi. Zorluk we garaňkylyk onuň ýeke-täk dostlarydy. Hisüreginde umyt ýa-da rehim ýokdy
  
  Ol ýuwaşlyk bilen ýoldan aşak süýşdi. .Er çygly, derli we gowrulan iýmitlerden ybaratdy. Piwo tüsseleri diýen ýaly görünýärdi. Drake gaty ýüzi ýasady.
  
  Bu meniň üçin has aňsat.
  
  Habar alyş gullugy bu ýerde ýaşaýan bir adamyň, Gan Patyşasynyň meşhur 'ýesirlerinden' azyndan üçüsini alyp gaçmagyna kömek eden bir adamyň bardygyny aýtdy. Gämisi heläkçilige uçrady we bu adamyň gowy meýilleşdirilen gaçmagy bilen, iň bolmanda onlarça ýokary derejeli şahsyýet maşgalasynyň bir agzasynyň gizlin şahsyýetler tarapyndan saklanýandygyny düşündirmek üçin seresaplylyk we gizlinlikde öňe gitdi. Ganly şa, şahsyýetleriniň söýgüsinden we rehim-şepagatyndan peýdalanyp, Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň kararlaryny we hereketlerini dolandyrdy.
  
  Onuň meýilnamasy hakykatdanam ajaýypdy. Başga adamlaryň ýakynlarynyň howp astyndadygyny ýekeje adam hem bilmeýärdi we Gan şasy hemmesine demir we gan hasasy bilen täsir edipdi. Zerur zatlaryň hemmesi. Näme işlese.
  
  Dreýk entek alnyp gaçylan adama-da degmändiklerine ynanýardy. Gan korolynyň gazaply gözegçiliginiň hakykatdanam näderejede gidendigine düşünip bilmediler.
  
  Çep tarapynda bir gapy açyldy we syrylmadyk, semiz adam çykdy. Drake derrew we öldüriji güýç bilen hereket etdi. Ol adama ylgady, pyçagy çykardy we garnyna sokdy, soň bolsa inersiýa bilen ony açyk gapydan myhman otagyna itekledi.
  
  Semiz adamyň gözleri ynamsyzlykdan we aljyraňňylykdan ýaňlandy. Drake ony berk tutdy, giň we gykylykly galkan, goýbermezden we Glock çyzmazdan ozal pyçaga gaty basdy.
  
  Rodriges, Dreýkiň daş keşbine haýran galmagyna garamazdan çalt hereket etdi. Ol eýýäm gysylan diwany ýere oklap, guşagy bilen çümýärdi. Emma Dreýkiň ünsüni otagdaky üçünji adama çekdi.
  
  Uzyn saçly, gulaklaryna gysylan uly gara nauşnikler bilen burçda aýlanyp ýördi. Heöne dartgynlaşan hem bolsa, palçykdan ýasalan barmaklary bilen gimniň gözeneklerini kakanda-da, pyçak bilen ýetdi.
  
  Drake özüni kiçeltdi. Öldüriji ok semiz adamy ýyrtdy. Dreýk sarsdyryjy bedeni bir gyra itekledi-de, ýerinden turdy. Üç ok sazandanyň kellesiniň köpüsini alyp, jesedini diwara zyňdy. Nauşnikler öz-özünden uçup, howadaky bir ýaýy suratlandyryp, gyrasyndan owadan asylan ullakan telewizorda saklandy.
  
  Tekiz ekrandan gan akdy.
  
  Rodriges henizem polda süýrenýärdi. Taşlanan çipler we piwo töweregine döküldi. Dreýk dessine onuň gapdalynda boldy we Gloky agzynyň üçegine gaty gysdy.
  
  "Tagamly?"
  
  Rodriges boguldy, ýöne kiçijik pyçak üçin guşagyna ýetdi. Dreýk äsgermezlik bilen synlady we Gan şasynyň miniony olara rehimsiz zarba uranda, öňki SAS esgeri ony tutdy we hüjümçiniň ujuna gaty sürdi.
  
  "Akmak bolma".
  
  Rodriges doňuz soýulýan ýalydy. Dreýk ony yzyna öwrüp, divana egildi. Ol adamyň gözleri bilen görüşdi, agyrydan bulutlandy.
  
  "Bilýän zatlaryňyzyň hemmesini aýdyň" -diýdi Dreýk, "Ganly şa hakda". Glock çykardy, ýöne aç-açan gördi.
  
  "Näme?" Rodrigesiň aksenti galyň we ýaryşy we agyry sebäpli düşündirmek kyn.
  
  Dreýk Glocky Rodrigesiň agzyna gysdy. Iň bolmanda bir diş çykarylýar.
  
  "Maňa gülme" Sesindäki zäher diňe bir ýigrençden we umytsyzlyga dönüklik etdi. Bu, Gan şasynyň adamyna rehimsiz ölümiň gutulgysyzdygyna düşündi.
  
  "Gowy gowy. Boudreau hakda bilýärin. Boudreaux hakda size aýdyp bermegimi isleýärsiňizmi? Muny edip bilerin "-diýdi.
  
  Drake adamyň maňlaýyndaky Glokyň agzyna ýeňil degdi. "Isleseňiz, şol ýerden başlap bileris".
  
  "Gowy. Arkaýyn boluň ". Rodriges aç-açan agyryny dowam etdirdi. Döwülen dişlerden eňegine gan akýardy. "Boudreaux adam. Gan şasynyň diri galmagynyň ýeke-täk sebäbini bilýärsiňizmi? "
  
  Drake ýaragy adamyň gözüne görkezdi. "Soraglara jogap berýän adama meňzeýärinmi?" Onuň sesi polatdan polat ýalydy. "Bolmalymy?"
  
  "Hawa. Gowy gowy. Öňde entek köp ölüm bar. Ganly şanyň aýdan zady, adam. Öňde ölüm köp, Boudreau bolsa galyňlykda bolanyna begener. "
  
  "Şonuň üçin Boudreau arassalamak üçin ulanýar. Geň däl. Tutuş malhanany weýran eden bolsa gerek. "
  
  Rodriges gözlerini gamaşdyrdy. "Fermer hakda bilýärsiňizmi?"
  
  "Ol nirede?" Dreýk ýigrenjiň özüni ýeňendigini duýdy. "Nirede?" - diýip soradym. Indiki sekuntda ol döwülip, Rodrigesi pulpa urup başlady.
  
  Lossesitgiler ýok. Bok bölegi hiç zat bilenok. Edil beýlekiler ýaly. Gan şasy hakda aýdyp boljak bir zat bar bolsa, yzlaryny näderejede gizledi.
  
  Şol pursatda Rodrigesiň gözlerinde bir uçgun ýalpyldy. Dreýk kellesiniň bolýan ýerinden agyr bir zat geçip barýarka aýlandy.
  
  Dördünji adam, ähtimal, otagda geçip, sesden oýanyp, hüjüm etdi.
  
  Drake aýlandy-da, täze garşydaşynyň kellesini aýyrjak bolup aýlandy. Ol adam ýere çümüp barýarka, Dreýk oňa çalt baha berdi - gaty nazary, iki elinde tramwaý relsleri, hapa futbolka - we iki gezek kellesine oklady.
  
  Rodrigesiň gözleri ýaşardy. "! Ok!"
  
  Drake ony goltugyndan atdy. "Sen maňa peýdasy degmediň"
  
  Başga bir ok. Dyzy ýaryldy.
  
  "Hiç zat bilmeýärsiň"
  
  Üçünji ok. Rodriges garnyny tutup, iki esse köpeldi.
  
  "Galanlaryň hemmesi ýaly."
  
  Iň soňky ok. Gözleriň arasynda.
  
  Dreýk töweregindäki ölümi gözden geçirdi, içdi we kalbyna ar alyş nektaryny bir salym içmäge mümkinçilik berdi.
  
  Çuň garaňkylygyň ony ýuwmagyna ýol açyp, bagdan gaçyp, öýi terk etdi.
  
  
  Ikinji bap
  
  
  Dreýk der bilen örtülen giç oýandy. Bölekleýin dökülen gözlerden gözler ýumuldy. Arzuw hemişe birmeňzeşdi.
  
  Olary hemişe halas eden adamdy. Elmydama ilkinji bolup "maňa ynan" sözüni aýdýan adam. Emma soň onuň üçin hiç zat netije bermedi.
  
  Ikisini-de goýmasyn.
  
  Iki gezek eýýäm. Ilki bilen Elison. Indi Kennedi.
  
  Gijeki düşekde ýaragyň gapdalynda saklan çüýşesine ýetip, düşeginden çykdy. Gapagy açyk bolan çüýşeden bir dem aldy. Arzan viski bokurdagyndan we içegelerinden ýandy. Ejizler we günäkärler üçin derman.
  
  Günäkärlik ony ýene dyza çöker diýip haýbat atanda, üç gezek çalt jaň etdi. Islandiýada ilkinji. Torsten Dahl bilen gysga gürleşdi we uly şwesiýanyň sesinde duýgudaşlygy eşitdi, hatda her gije jaň etmegi bes etmelidigini, aýalynyň we çagalarynyň howpsuzdygyny we olara zyýan bermejekdigini aýtdy.
  
  Ikinjisi, köne polk döwründe köp söweşlerde söweşen Jo Şepard üçin. Shepard Dahl ýaly ssenariýany sypaýylyk bilen beýan etdi, ýöne Dreýkiň ýalňyş sözleri ýa-da sesindäki gödek gürrü onler barada hiç hili düşündiriş bermedi. Dreýk Ben Bleýkiň maşgalasynyň gowy goralýandygyna we özüniň we birnäçe dostunyň kölegede oturandygyny, bu ýeri hünärmenlik bilen goraýandygyna ynandyrdy.
  
  Soňky jaň edeninde Dreýk gözüni ýumdy. Kellesi aýlanýar we içleri dowzahyň iň pes derejesi ýaly ýanýardy. Bularyň hemmesi hoş geldiňiz. Kennedi Murdan ünsüni çekjek islendik zat.
  
  Hatda onuň näletlenen jynazasyny küýsediň ...
  
  "Salam?" Alisýanyň sesi asuda we ynamlydy. Ol hem daşarky alamatlaryny görkezmese-de, ýakyn adamyny ýitirdi.
  
  "Bu men. Olar nähili? "
  
  "Hemme zat gowy. Haýden sagalýar. Moreene birnäçe hepde soň, keramatly CIA keşbine gaýdyp geler. Bleýk gowy, ýöne seni küýseýär. Jigisi ýaňy görkezdi. Hakyky maşgala ýygnagy. Maý AWOL, Hudaýa şükür. Olara syn edýärin, Drake. Sen nirede? "
  
  Drake üsgürdi we gözlerini süpürdi. "Sag bol" -diýip, birikmäni kesmezden ozal aýtdy. Jähennem hakda aýdany gülkünç.
  
  Bu derwezeleriň daşynda düşelge gurandygyny duýdy.
  
  
  Üçünji bap
  
  
  Haýden Jeý Atlantik ummanynda günüň dogmagyna syn etdi. Günüň iň halanýan bölümi, ýeke özi geçirmegi halaýardy. Bagryndaky agyrylara göz aýlap, seresaplylyk bilen penjireden ýöräp gitdi.
  
  Oňa degişlilikde parahatçylyk geldi. Süýrenýän ot tolkunlara degdi we birnäçe minutlap ähli agyrylary we aladalary eräp gitdi. Wagt durdy we ol ölmez-ýitmez boldy, soň bolsa gapy açyldy.
  
  Beniň sesi. "Owadan görnüş".
  
  Ol günüň dogmagyna tarap baş atdy, soň bolsa oňa seredýänini gördi. "Ben Bleýk täzelenmeli däl. Diňe kofe we ýagly halta. "
  
  Söýgüli içgi kartonyny we ýarag ýaly kagyz sumkasyny marka etdi. "Krowatda duşuşyň"
  
  Haýden "Täze daň" -a soňky gezek göz aýlady, soň bolsa ýuwaş-ýuwaşdan düşege tarap ugrady. Ben kofeni we haltalary aňsatlyk bilen ýerleşdirdi we güjük itine göz berdi.
  
  "How-"
  
  "Öten agşamky ýaly" Haýden çalt aýtdy. "Sekiz sagat maýyplygy aradan aýyrmaz". Soň bolsa birneme ýumşady. "Dreýkden bir zat barmy?"
  
  Ben düşegiň üstünde egilip, başyny ýaýkady. "No.ok. Kakam bilen gürleşdim, hemmesi gowy. Alamat ýok - diýip, dymdy. "Kimden ..."
  
  "Maşgalalarymyz howpsuz." Haýden elini dyzyna goýdy. "Ganly şa ol ýerde şowsuz boldy. Indi etmeli zadymyz, ony tapmak we satyjyny çagyrmak ".
  
  "Şowsuzmy?" Ben gaýtalady. "Muny nädip aýdyp bilersiňiz?"
  
  Haýden uludan demini aldy. "Meniň näme diýjek bolýanymy sen bilýärsiň."
  
  "Kennedi aradan çykdy. Dreýk ... hatda onuň jaýlanyşyna-da gitmedi.
  
  "Bilýärin"
  
  Bilýärsiň, ol gitdi. " Ben sumkasyna edil pyşyrdaýan ýylan ýaly seretdi. "Ol gaýdyp gelmez".
  
  "Oňa wagt beriň"
  
  "Üç hepde boldy".
  
  "Onda ýene üç sanysyny ber".
  
  "Siziň pikiriňizçe näme edýär?"
  
  Haýden azajyk ýylgyrdy. "Dreýk hakda bilýänlerimden ... Ilki bilen arkamy ýap. Soň bolsa Dmitriý Kowalenkony tapmaga synanyşar "-diýdi.
  
  "Ganly şa mundan beýläk peýda bolup bilmez". Beniň keýpi şeýle bir peseldi welin, hatda täze säheriň ajaýyp wadasy-da ýitdi.
  
  "Ol eder." Haýden ýigide garady. "Onuň meýilnamasy bar, ýadyňyzdamy? Öňküsi ýaly ýerde ýatmaz. Wagt syýahat enjamlary başlangyçdy. Kowalenkonyň meýilleşdirilen has uly oýny bar. "
  
  "Jähennem derwezesi?" Ben bu barada oýlandy. "Bu boka ynanýarsyňyzmy?"
  
  "Munuň ähmiýeti ýok. Ol muňa ynanýar. Merkezi aňtaw gullugynyň etmeli zady bar ".
  
  Ben kofesini uzyn aldy. "Bolýar, şeýlemi?"
  
  "Bolýar ..." Haýden oňa mekir ýylgyrdy. "Indi geek güýçlerimiz iki esse artdy."
  
  Ben: "Karin beýnidir" -diýdi. "Emma Dreýk bir minutda Boudreony döwüp bilerdi."
  
  "Gaty ynamly bolmaň. Kinimaka muny etmedi. Ol beýle bir pese düşenok "-diýdi.
  
  Gapy kakylanda Ben saklandy. Gözleri elhençlige dönüklik etdi.
  
  Haýden ony köşeşdirmek üçin biraz wagt aldy. "Biz Merkezi aňtaw gullugynyň howpsuz hassahanasynda, Ben. Sahypany gurşap alan howpsuzlyk derejeleri, prezidentiň kasam kabul ediş paradyny utandyrar. Köşeş."
  
  Lukman kellesini gapydan ýapdy. "Hemme zat gowy?" Ol otaga girdi we Haýdeniň diagrammalaryny we möhüm alamatlaryny barlap başlady.
  
  Çykyp barýarka gapyny ýapanda, Ben ýene gürledi. "Gan şasy enjamlary gaýtadan ele geçirmäge synanyşar öýdýärsiňizmi?"
  
  Haýden gysdy. "Sen meniň ýitiren ilkinji zadymy almandygyny öňe sürýärsiň. Belki şeýle bolan bolsa gerek. Gämisinden ikinjisini tapdykmy? " Ol ýylgyrdy. "Dyrnak."
  
  "Arkaýyn bolma."
  
  Haýden derrew: "Merkezi aňtaw gullugy öz işinde däl, Ben" -diýdi. "Indi ýok. Biz onuň bilen duşuşmaga taýýardyrys "-diýdi.
  
  "Adam alyp gaçmagyň pidalary näme?"
  
  "Olar hakda näme?"
  
  "Elbetde, ýokary derejeli adamlar. Garrisonyň aýal dogany. Mentionedokarda agzap geçenleriňiz. Olary ulanar "-diýdi.
  
  "Elbetde eder. Biz onuň bilen duşuşmaga taýýardyrys "-diýdi.
  
  Ben sumkasyny gutardy we barmaklaryny ýalady. "Tutuş toparyň gizlin gitmelidigine henizem ynanamok" -diýdi. "Meşhur bolup başlanymyzda."
  
  Haýden diplomatiki taýdan gygyrdy. "Hawa. Tragiki. "
  
  "Belki-de, bu bizi has meşhur eder."
  
  Anotherene bir ýumşak urgy boldy we Karin bilen Kinimaka otaga girdiler. Gawaýlylar ruhdan düşdi.
  
  "Bu jellat gygyrjak däl. Näme etsek-de, ol hatda biziň üçin sygyrmaz "-diýdi.
  
  Ben eňegini dyzynyň üstünde goýup, ýüzi agyrdy. "Erbet, Mattyň şu ýerde bolmagyny isleýärin".
  
  
  Dördünji bap
  
  
  Herefordly adam ýakyndan synlady. Otly depäniň depesinden başlap, agaçlaryň galyň direginiň sag tarapyna çenli, Ben Bleýkiň maşgalasynyň agzalaryny kesgitlemek üçin tüpeňine oturdylan teleskopiki görnüşi ulanyp bilerdi. Harby derejäniň çäginde yşyklandyrylan retikula, oňaýsyz yşyklandyryş şertlerinde giňden ulanmaga mümkinçilik berýän we BDC (Bullet Drop Compensation) görnüşi bar.
  
  Hakykatda, tüpeň göz öňüne getirip boljak her ýokary tehnologiýaly mergen enjamy bilen enjamlaşdyryldy, ýöne bu çäkden çykýan adam, elbetde, olara mätäç däldi. Iň ýokary derejede taýýarlandy. Indi Ben Bleýkiň kakasynyň telewizora geçip, ony açanyna tomaşa etdi. Az salym düzedişden soň Ben Bleýkiň ejesiniň kiçijik pult bilen kakasyna yşarat edýändigini gördi. Gözüniň kreslolary bir millimetr hem gymyldamady.
  
  Amaly hereket bilen gözüni jaýyň töweregine süpürdi. Agaçlar we beýik diwar bilen gizlenen ýoldan yza çekildi we Herefordly adam gyrymsy agaçlaryň arasynda gizlenýän garawullary sessiz-üýnsüz sanamagy dowam etdirdi.
  
  Bir iki üç. Hemme zat göz öňünde tutulýar. Öýde ýene dört adamyň bardygyny we ýene ikisiniň düýbünden gizlenendigini bilýärdi. Allhli günälerine garamazdan, Merkezi aňtaw gullugy Bleýkleri goramak üçin ajaýyp iş etdi.
  
  Ol adam gözlerini gamaşdyrdy. Herekete üns berdi. Gijeden has gara, beýik diwaryň düýbüne ýaýrady. Haýwan bolmak gaty uly. Bigünä bolmak gaty gizlin.
  
  Adamlar Bleýkiň Ganly şasyny tapdylarmy? Eger şeýle bolsa, nähili gowy boldular?
  
  Çepden, göni Iňlis kanalyndan ýeňil şemal öwüsýärdi we deňziň duzly tagamyny getirýärdi. Herefordly adam, okuň üýtgedilen traýektoriýasyny akyl taýdan öwezini dolup, birneme ýakynlaşdyrdy.
  
  Ol adamyň hemmesi gara geýnipdi, ýöne enjamlaryň öýde ýasalandygy aýdyňdyr. Bu ýigit hünärmen däldi, diňe hakyna tutma adamdy.
  
  Ok iýmiti.
  
  Adamyň barmagy bir salym gysyldy we soň boşadyldy. Elbetde, hakyky sorag özi bilen näçesini getirdi?
  
  Maksadyny kreslolarda saklap, jaýa we daş-töweregine tiz baha berdi. Bir sekuntdan soň ol muňa ynam bildirdi. Daş-töweregi arassa. Gara reňkli bu adam ýeke özi hereket etdi, Herefordly adam özüne ynamlydy.
  
  Aýlyk üçin öldürýän hakyna tutma.
  
  Bir okuň gymmaty ýok.
  
  Tüweleýi ýuwaşlyk bilen çekdi we tüpeňi siňdirdi. Çelekden çykýan okuň sesi zordan duýulýar. Ol hakyna tutma hakynyň gyrymsy agaçlaryň arasynda ýykylýandygyny gördi.
  
  Bleýk maşgalasynyň garawullary hiç zada üns bermediler. Birnäçe minutdan gizlin howpsuzlyk gullugyna jaň edip, täze howpsuz jaýynyň döwülendigini habar berdi.
  
  Matt Dreýkiň köne SAS dosty bolan Herefordly adam garawullary goramagyny dowam etdirdi.
  
  
  Bäşinji bap
  
  
  Matt Dreýk Morganyň "Spiced" -iň täze çüýşesinden gapagy açdy we jübi telefonyna tizlik bilen jaň etdi.
  
  Maýyň sesi jogap bereninde tolgundy. "Drake? Näme isleýärsiň? "
  
  Drake gözlerini gamaşdyryp, çüýşeden bir dem aldy. Maý aýynda duýgy görkezmek, syýasatçynyň saýlaw wadalaryna hormat goýşy ýaly häsiýetli däldi. "Gowumy?"
  
  "Elbetde gowy. Näme üçin men bolmaly däl? Bu näme?"
  
  Anotherene bir uzyn dem aldy-da, dowam etdi. "Size beren enjamym. Howpsuzmy? "
  
  Bir salym ikirjiňlenýärdi. "Mende ýok. Safeöne howpsuz, dostum " Maýyň köşeşdiriji intonasiýalary gaýdyp geldi. "Bu mümkin boldugyça howpsuz." Drake ýene bir dem aldy. Maý: "Bularyň hemmesi şeýlemi?"
  
  "No.ok. Bu maksat bilen öňümdäki zatlary tükenipdim diýen ýaly. Anotheröne başga bir pikirim bar. Biri ... öýe has ýakyn. "
  
  Ümsümlik garaşýarka basdy we ýaryldy. Bu adaty maý däldi. Belki, kimdir biri bilen bolandyr.
  
  "Japaneseapon kontaktlaryňyzy ulanmagyňyz gerek. Hytaýlylar. Esasanam ruslar. Kowalenkonyň maşgalasynyň bardygyny ýa-da ýokdugyny bilesim gelýär. "
  
  Sharpiti dem eşidildi. "Çynlakaýmy?"
  
  "Elbetde, men günäkär däl." Ol muny göz öňünde tutanyndan has gödek aýtdy, ýöne ötünç soramady. "Şeýle hem, Boudreau hakda bilesim gelýär. Maşgalasy ".
  
  Maýa jogap bermek üçin doly minut gerek boldy. "Bolýar, Dreýk. Men elimden gelenini ederin "-diýdi.
  
  Baglanyşyk ölensoň, Drake uludan demini aldy. Bir minutdan soň ol ýakymly ysly çüýşe seretdi. Näme üçindir ýarym boşdy. Penjirä seredip, Maýami şäherini görmäge synanyşdy, ýöne aýna şeýle bir hapa welin, stakany zordan görüp bilýärdi.
  
  Hisüregi agyrdy.
  
  Çüýşäni ýene kakdy. Soňra pikirlenmän herekete geçdi we başga tizlikli jaň belgisini basdy. Hereketde, hasraty bir gyra goýmagyň ýoluny tapdy. Hereketde öňe gitmegiň ýoluny tapdy.
  
  Jübi telefony jyňňyrdady we jyňňyrdady. Ahyrsoňy ses jogap berdi. "Fuck, Drake! Näme?"
  
  "Sen oňat gürleýärsiň, ganhor" -diýip, dymdy. "Nädip ... topar nähili?"
  
  "Topar? Mesih. Bolýar, nädogry futbol meňzeşligini isleýärsiňizmi? Şu wagt hüjümçi hökmünde paýhasly ulanyp boljak ýeke-täk adam Kinimaka. Haýden, Bleýk we aýal dogany hatda oturgyç ýasamazdylar ". Ol dymdy. "Hiç hili konsentrasiýa ýok. Seniň günäň. "
  
  Biraz dymdy. "Men? Olara synanyşyk edilen bolsa, şowly bolardy diýýärsiňizmi? " Kellesi birneme dumanly bolup başlady. "Sebäbi synanyşyk ediler".
  
  "Keselhana gowy goralýar. Garawullar gaty başarnykly. Meöne meniň galmagymy haýyş edeniň gowy. Hawa diýendigim gowy.
  
  "Boudreau? Bu samsyk näme? "
  
  "Bişen ýumurtga ýaly gyzykly. Ol bozulmaz. Draöne ýadyňyzdan çykarmaň, Dreýk, häzirki wagtda ABŞ-nyň ähli hökümeti bu ugurda işleýär. Diňe biz däl. "
  
  "Maňa ýatlatma" Drake ýeňdi. "Çuňňur howp abanýan hökümet. Maglumat hökümet aragatnaşyk liniýalary, Alisýa. Hemmesini doldurmak üçin diňe bir uly gulplama gerek ".
  
  Alisýa dymdy.
  
  Drake oturdy we bu barada oýlandy. Gan şasy fiziki taýdan ýüze çykýança, islendik maglumat ygtybarsyz hasap edilmelidi. Oňa dowzahyň derwezeleri, Gawaýi bilen baglanyşyk we ölen dört jenaýatçydan toplan islendik habarlar girýärdi.
  
  Belki, ýene bir zat kömek eder.
  
  "Mende ýene bir öňdebaryjy bar. Maý bolsa Kowalenko bilen Boudreonyň maşgala baglanyşyklaryny barlaýar. Belki, Haýdeniňem edil şonuň ýaly etmegini sorap bilersiňiz? "
  
  "Dreýk. Men seniň goýun sürüň däl "-diýdi.
  
  Bu gezek Dreýk dymdy.
  
  Alisýa uludan demini aldy. "Gör, men muny ýatlap geçerin. Maý aýyna bolsa, ony taşlap bilşiňiz ýaly däli ertekä ynanmaň. "
  
  Wideo oýun salgylanmasyna Drake ýylgyrdy. "Haýsy bir däli jadygöý Wellsiň öldürilendigini aýtsaňyz, men muňa razy bolaryn. Näme üçin? "
  
  Uzak dymyşlyga garaşdy we aldy. Pursatdan peýdalanyp, amber dermanlaryndan ýene birnäçe dem aldy.
  
  "Haýden bilen gürleşerin" -diýip, Alisýa pyşyrdady. "Boudreaux ýa-da Kowalenkonyň maşgalasy bar bolsa, taparys".
  
  Baglanyşyk kesildi. Birdenkä dymyşlykda, Dreýkiň kellesi jakammer ýaly çişdi. Bir gün oňa hakykaty aýdarlar. Emma häzirlikçe Kennedini ýitirendigi ýeterlikdi.
  
  Bir wagtlar Aý ýaly uzakda, küllere öwrülen ýagty geljege ynananlygy ýeterlikdi. Içindäki umytsyzlyk ýüregini bulaşdyrdy. Çüýşe gowşak barmaklardan ýykyldy, döwülmän, otly mazmunyny hapa ýere dökdi.
  
  Bir salymdan Dreýk ony stakana guýmagy göz öňünde tutdy. Dökülen suwuklyk, bölünen sekuntda bugaryp, ýere dökülen köp suw ýaly ömrüni biderek weýran edip, beren wadalaryny, wadalaryny we wadalaryny ýada saldy.
  
  Muny nädip edip biler? Dostlaryny howpsuz saklamagy wada beriň. Indi edip biläýjek zady, mümkin boldugyça köp duşmany öldürmekdi.
  
  Evilamanlyk dünýäsini ýeň, ýagşylyk ýaşasyn.
  
  Ol düşegiň gyrasynda oturdy. Döwülen Hiç zat galmady. Içinde ölümden başga hemme zat öldi we galan döwük gabyk bu dünýäden başga zat islemedi.
  
  
  Altynjy bap
  
  
  Ben we Karin hyzmat otaglarynyň birine pensiýa çykýança Haýden garaşdy. Doganlar topary Gawaýi, Almaz Head, Jähennemiň derwezeleri we Ganly şa bilen baglanyşykly beýleki rowaýatlary gözläp, bir teoriýa bölmek umydyndady.
  
  Cleagdaý gutaransoň, Haýden täze eşik geýdi we Mano Kinimakanyň kiçi iş stansiýasy guran kiçijik ofisine girdi. Uly Gawaýy birneme gaharly görünýän açarlara kakýardy.
  
  "Kolbasa barmaklaryňyz bilen birbada iki açary tutýarsyňyzmy?" Haýden göwünsizlik bilen sorady we Kinimaka ýylgyryp yzyna öwrüldi.
  
  "Aloha nani wahine" -diýip, sözleriň manysyny bilende gyzardy.
  
  "Sen meni owadan hasaplaýarsyňmy? Meni däli adam pyçaklandygy üçinmi? "
  
  "Sebäbi men şat. Siziň henizem ýanymyzda bolanyňyza begenýärin. "
  
  Haýden elini Kinimakiniň egnine goýdy. "Sag bol, Mano." Birnäçe salym garaşdy, soň bolsa: "nowöne indi Boudreau bilen bize mümkinçilik hem, dilemma hem bar. Onuň bilýän zatlaryny bilmelidiris. Himöne ony nädip döwüp bileris? "
  
  "Siziň pikiriňizçe, bu däli jandar Ganly patyşanyň nirede gizlenýändigini bilýär?" Kowalenko ýaly seresap adam oňa hakykatdanam aýdyp bilermi? "
  
  "Boudreau iň erbet däli. Akylly adam. Meniň pikirimçe, ol bir zady bilýär ".
  
  Haýdeniň arkasyndan sardon ses geldi. "Dreýki maşgalasyny gynamalydyrys öýdýär." Haýden yzyna öwrüldi. Alisýa oňa gülkünç ýylgyrdy. "Merkezi aňtaw gullugy bu meselede gowumy?"
  
  - Matt bilen ýene gürleşdiňmi? Haýden aýtdy. "Ol nähili?"
  
  "Öňki keşbine meňzeýär" -diýip, Alisýa munuň manysynyň ýokdugyny aýtdy. "Bir wagtlar ony haladym."
  
  "Umytsyzmy? Içgili? Biri? " Haýden bu ýigrenji sesinde gizläp bilmedi.
  
  Alisýa gysdy. "Nerw. Gaty. Öldüriji. " Merkezi aňtaw gullugynyň agentiniň nazary bilen tanyşdy. "Maňa ynan, bal, ine şeýle bolmaly. Bu işden diri çykmagyň ýeke-täk ýoly. We ... "Dowam etmelimi ýa dälmi diýen ýaly dymdy. "We ... bu siziň hemmäňizden diri we maşgalaňyz bilen çykmagyň ýeke-täk usuly bolup biler."
  
  "Boudreauxyň maşgalasynyň bardygyny ýa-da ýokdugyny görerin". Haýden Kinimaka gaýdyp geldi. "Emma Merkezi aňtaw gullugy dowzahyň hiç kimi gynamajakdygyna ynanýar."
  
  "Desga girmek üçin pasportyňyz dogrymy?" Kinimaka Iňlis goşunynyň öňki esgerine seretdi.
  
  - Uly oglan ber, al. Alisýa nädogry ýylgyrdy we bilgeşleýin Haýdeniň öňünden Kinimakiniň jesedi eýeleýän kiçijik otaga itekledi. "Näme edýärsiň?"
  
  "Iş" Kinimaka ekrany öçürdi we Alisiýadan mümkin boldugyça uzakda bir burçda gizlendi.
  
  Haýden kömege geldi. "Alisýa, adam bolanyňyzda esgerdiňiz. Boudreaux-y döwmäge kömek edip biljek teklipleriňiz barmy? "
  
  Alisýa gözünde kynçylyk bilen Haýdene tarap öwrüldi. "Näme üçin biz onuň bilen gürleşmeýäris?"
  
  Haýden ýylgyrdy. "Men ýaňy taýynlanýardym."
  
  
  * * *
  
  
  Haýden bizi alyp barýan ýere alyp gitdi. Bäş minutlyk pyýada we lifte münmek oňa hiç hili agyry döretmedi, ýogsa arkaýyn alyp, keýpi gowulaşdy. Ol pyçaklanmagyň işden dynç almagyňyza sebäp bolýan beýleki kesellere meňzeýändigini bildi. Iru-giç dowzah ýaly içgysgynç bolduň we dowzahy ýene söweşe çekmek islediň.
  
  Kazyýetden öňki tussaglyk iki hatar kameradan ybaratdy. Çep tarapdaky iň soňky kamerany saklaýan ýeke kamera ýetýänçä, seresaplylyk bilen polatdan geçdiler. Öýjügiň öň tarapy giň açykdy we ony eýelän poldan üçege çenli hatar hatarlar bilen gurşalandyr.
  
  Howa akartma ysy bilen doldy. Haýden üç hepde öň ony birnäçe gezek öldürmäge synanyşan adam bilen garşylaşmak üçin Boudreonyň kamerasynyň daşynda ýerleşýän ýaragly garawullara baş atdy.
  
  Ed Boudrea öz otagynda ýatdy. Ol ony görüp ýylgyrdy. - Buduň nähili, saryýagyz?
  
  "Näme?" Haýden özüni küşgürmeli däldigini bilýärdi, ýöne özüne kömek edip bilmedi. "Sesiňiz birneme gykylykly. Recentlyakynda boguldyňyzmy? " Üç hepde agsap, pyçaklanan ýaranyň şikesleri ony aladalandyrdy.
  
  Kinimaka ýylgyryp, yzyndan ýöräp gitdi. Boudreau açlyk bilen nazaryny gördi. "Käte" diýip pyşyrdady. "Geliň, stoly öwüreliň."
  
  Kinimaka jogap bermän uly eginlerini düzedi. Soňra Alisýa uly adamyň jesedini aýlandy we göni gözeneklere gitdi. "Şol ýuka jandar kiçijik jalbaryňyzy bulaşdyrdymy?" Masgaraçyny Haýdene gönükdirdi, ýöne Boudreodan gözüni aýyrmady. "Bir minutdan köp wagt gerek bolmaz".
  
  Boudreau düşeginden turup, barlara geçdi. "Owadan gözler" -diýdi. "Hapa agz. Sakgally şol semiz ýigidi sokan sen dälmi? Meniň halkym öldürildi? "
  
  "Bu men"
  
  Boudrea barlary tutdy. "Bu barada nähili pikir edýärsiňiz?"
  
  Haýden garawullaryň tolgunmaga başlandyklaryny duýdy. Munuň ýaly gapma-garşylyk agramy olary hiç ýere getirmedi.
  
  Kinimaka hakyna tutma hakyna tutulan adamy on dürli görnüşde gürleşmäge synanyşypdy, şonuň üçin Haýden ýönekeý bir zat sorady. "Boudreau, näme isleýärsiň? Kowalenko hakda bilýänleriňizi bize aýtmaga näme ynandyrar? "
  
  "Kim?" Boudre Alisiýadan gözüni aýyrmady. Aralaryndaky panjaranyň giňligi bilen bölünipdi.
  
  "Meniň kim diýjek bolýanymy sen bilýärsiň. Ganly şa. "
  
  "Aý, ol. Ol diňe bir mif. Merkezi aňtaw gullugy muny bilmelidir öýdüpdim. "
  
  "Bahaňyzy aýdyň."
  
  Boudreau ahyrsoňy Alisýa bilen gözüni kesdi. Umytsyzlyk iňlis dilidir. " Pink Floýdiň sözleri. "
  
  "Biz hiç ýere baramzok" -diýip, Haýdeni Dreýk bilen Beniň Dinorok nahary bäsleşigini oňaýsyz ýatlatdy we Boudreonyň diňe manysyz sözler aýdýandygyna umyt bildirdi. "Biz-"
  
  "Men ony alaryn" -diýip, Boudre birden pyşyrdady. Haýden ýene-de Alisýa bilen ýüzbe-ýüz duranyny gördi. "Birin-birin. Ol meni ursa, gürleşerin "-diýdi.
  
  "Made". Alisýa gözeneklerden gysyldy. Garawullar öňe ylgadylar. Haýden ganynyň gaýnandygyny duýdy.
  
  - Dur! - diýip, elini uzatdy. "Sen däli dälmi? Bu kül hiç haçan gürlemez. Bu töwekgelçilige laýyk däl ".
  
  "Töwekgelçilik ýok" diýip, Alisýa pyşyrdady. "Asla töwekgelçilik ýok."
  
  "Biz gidýäris" -diýdi. "-Öne -" Dreýkiň soran zady hakda oýlandy. "Soonakynda gaýdyp geleris"
  
  
  * * *
  
  
  Ben Bleýk oturyp, uýasynyň üýtgedilen CIA kompýuterini aňsatlyk bilen işleýändigini synlady. Döwlet edarasy tarapyndan talap edilýän ýörite operasiýa ulgamyna öwrenişmek üçin köp wagt gerek däldi, ýöne soň maşgalanyň beýnisi boldy.
  
  Karin sassy, gara guşak, zolakly ýalta adamdy, alty ýaşynda ömrüni kakdy, beýnisini we derejelerini doldurdy we düýbünden hiç zat etmezligi meýilleşdirdi. Maksady, özüne eden zatlary üçin durmuşy gynamak we ýigrenmekdi. Sowgatlaryny ýitirmek, indi alada etmeýändigini görkezmegiň bir usulydy.
  
  Ol indi oňa seretdi. "Ine, Bleýk aýalyň güýjüne ybadat ediň. Almaz Head hakda bilmek isleýän zatlaryňyzyň hemmesini bir gezek okaň. "
  
  Ben maglumatlara göz aýlady. Birnäçe gün bäri bu işi etdiler - Gawaýi we Oahunyň meşhur wulkany bolan Almaz Head - we 1778-nji ýylda Gawaýi adalarynyň meşhur açyşçysy kapitan Kukyň syýahatlary hakda okaýardylar. Ikisiniň hem mümkin boldugyça skanerden geçirmegi we saklamagy möhümdi, sebäbi öňegidişlik ýüze çykanda häkimiýetler wakalaryň hakykatdanam çalt hereket etmegine garaşýardylar.
  
  Şeýle-de bolsa, Gan Patyşasynyň dowzah derwezesine salgylanmagy, esasanam Gawaýi bilen baglanyşykly syr bolup galdy. Gawaýlylaryň köpüsi dowzahyň adaty görnüşine-de ynanmaýan ýalydy.
  
  "Diamond Head" -yň özi, Oahunyň meşhur ýerleriniň köpüsini emele getirýän wakalar zynjyry bolan Honolulu wulkan seriýasy diýlip atlandyrylýan çylşyrymly konuslaryň we wentleriň bir bölegidi. Iň meşhur ýadygärlik bolan "Diamond Head" -yň özi, takmynan 150,000 ýyl mundan ozal bir gezek ýüze çykypdyr, ýöne şeýle bir gezek partlaýjy güýç bilen ajaýyp simmetrik konusyny saklamagy başarypdyr.
  
  Ben indiki teswirde birneme ýylgyrdy. Almaz kellesi mundan beýläk ýarylmaz diýip hasaplanýar. Hm...
  
  "Almaz Head" -yň konuslaryň we deşikleriň hatarydygy ýadyňyzdamy? " Kariniň aksenti Yorkorkşirdi. Maýamide ýerli Merkezi aňtaw gullugynyň adamlary bilen eýýäm köp gyzyklandy we birden köp adamy gynandyrdy.
  
  Kariniň aladasy däl. - Kar, dostmy?
  
  "Maňa dost diýme" -diýdi. "Erkekleriň beýleki erkekler diýýän zady. Gyzlar beýle gürlemeli däl. Esasanam uýam. "
  
  "Bolýar, çorba. Ylalaşyk. Venöne wentleriň nämäni aňladýandygyny bilýärsiňizmi? Iň bolmanda dünýäňizde? "
  
  Ben özüni mekdebe gaýdyp gelen ýaly duýdy. "Lava turbalary?"
  
  "Düşündim Heý, kakamyň aýdyşy ýaly gapynyň agzy ýaly lal dälsiň. "
  
  "Kakam hiç haçan aýtmady"
  
  "Sowuk, ganhor. Plyönekeý söz bilen aýdylanda, lava turbalary tunelleri aňladýar. Oahunyň hemme ýerinde. "
  
  Ben oňa seredip başyny ýaýkady. "Men bilýärin. Gan şasy olaryň biriniň arkasynda gizlenýär diýýärsiňmi? "
  
  "Kim bilýär? Researchöne biz gözleg geçirmek üçin geldik, şeýlemi? " CIA Ben-iň öz kompýuterindäki açarlary kakdy. "Oňa bar"
  
  Ben uludan demini aldy-da, ondan ýüz öwürdi. Maşgalasynyň beýleki agzalary ýaly, aýry-aýrylykda olary küýseýärdi, ýöne bir sagatlap tutansoň, köne aljyraňňylyk gaýdyp geldi. Şeýle-de bolsa, ol kömek etmek üçin uzak ýol geçdi.
  
  Kapitan Kukyň rowaýatlarynda gözleg açdy we nämäniň bolandygyny görmek üçin oturgyjynda oturdy, pikirleri Matt Dreýkiň we iň gowy dostunyň pikirlerine gaty meňzeýär. Akyl ýagdaýy
  
  
  Vedinji bap
  
  
  Gan şasy, öz aýagyndan başga hiç kimiň aýak basmadyk jennetini synlaýan, panoramik görnüşi döretmek maksady bilen döredilen pol uzynlygyndaky aýna penjireden öz çägine göz aýlady.
  
  Adatça durnukly we ünsi jemleýän aňy häzirki wagtda köp sanly mowzukda ýaryşýardy. Gämisiniň, onýyllyklaryň dowamynda öýüniň ýitmegi, garaşylsa-da, ony hasam erbetleşdirdi. Gäminiň çökmeginiň duýdansyz tebigaty bolsa gerek. Hoşlaşmaga wagty ýokdy. Thenöne soň hoşlaşmak onuň üçin hiç wagt möhüm ýa-da duýgudaş däldi.
  
  Ol Russiýanyň iň agyr döwürlerinde we ýurduň iň kyn ýerlerinde önüp-ösen, duýgudaş adamdy. Muňa garamazdan, ol aňsatlyk bilen üstünlik gazandy, gan, ölüm we arak imperiýasyny gurdy we milliardlarça dollar gazandy.
  
  Stormkloakyň ýitmeginiň näme üçin gaharyny getirendigini gaty gowy bilýärdi. Özüni elýeterli däl, adamlaryň arasynda patyşa hasaplaýardy. ABŞ-nyň samsyk hökümeti tarapyndan bu görnüşde kemsidilmegi we lapykeç bolmagy onuň gözündäki ýumrukdan başga zat däldi. Stillöne henizem agyrdy.
  
  Öňki esger Dreýk öz tarapynda belli bir tiken bolandygyny subut etdi. Kowalenko, iňlisiň birnäçe ýyl bäri hereket edip gelýän meýilnamalaryny puja çykarmaga synanyşandygyny we bu adamyň gatnaşmagyny şahsy kemsitme hökmünde kabul etdi.
  
  Şonuň üçin Ganly Wendetta. Şahsy çemeleşmesi, ilki bilen Dreýkiň gyz dosty bilen iş salyşmakdy; Liçinkalaryň galan bölegini global hakyna tutma baglanyşyklaryna galdyrar. Ol eýýäm ilkinji jaňa garaşýardy. Anotherene biri basym öler.
  
  Uzak ýaşyl depäniň aňyrsynda höwürtgeleýän jülgäniň gyrasynda üç fermanyň biri durdy. Diňe nirä seretmelidigini bilýändigi üçin özüne görünýän kamuflajly üçekleri ýasap bilýärdi. Bu adadaky maldarçylyk iň ulusydy. Beýleki ikisi has kiçi we gaty goralýan aýratyn adalarda bolup, diňe duşmanyň hüjümini üç tarapa bölmek üçin döredilipdi.
  
  Girew alýanlary dürli ýerlere ýerleşdirmegiň gymmaty, duşmanyň her birini diri halas etmek üçin güýçlerini bölmeli bolmagydy.
  
  Ganly patyşanyň bu adany gözegçiliksiz terk etmegi üçin onlarça dürli ýol bardy, ýöne hemme zat meýilnama boýunça giden bolsa, hiç ýere gitmezdi. Kuk dowzahyň derwezesiniň aňyrsynda tapylan zatlary tapar we ylhamlar hökman patyşany hudaýa öwürer.
  
  Munuň üçin diňe derwezäniň özi ýeterlikdi diýip pikir etdi.
  
  Emma derwezä degişli islendik pikir gutulgysyz çuňňur ýanýan ýatlamalara - iki ulag enjamynyň ýitmegine, ar aljak gödeklige sebäp boldy. Onuň ulgamy, CIA-nyň gözegçiligindäki bir enjamyň ýerleşýän ýerini tiz tapdy. Ol beýlekisiniň nirededigini eýýäm bilýärdi.
  
  Ikisini-de yzyna getirmegiň wagty geldi.
  
  Soňky minutda bu görnüşe begendi. Galyň ýapraklar tropiki şemal bilen ritmde sarsdy. Çuňňur asudalyk bir salym ünsüni özüne çekdi, ýöne gymyldatmady. Hiç wagt bolmadyk zady, hiç haçan sypdyrmaz.
  
  Edil gapdalynda, ofisiniň gapysyny seresaply kakdy. Gan şasy öwrülip: "Geliň" diýdi. Onuň sesi çygly çukuryň üstünden sürýän tankyň sesi ýaly ýaňlandy.
  
  Gapy açyldy Iki garawul içeri girdi, ýapon asylly gorkunç, ýöne edepli gyzy özleri bilen süýräp. "Çika Kitano" diýip, Ganly şa gygyrdy. "Size alada edilýär diýip umyt edýärin?"
  
  Gyz gözüni ýokary galdyrmaga het edip bilmän, ýere seretdi. Ganly şa tassyklady. "Meniň rugsadyma garaşýarsyňyzmy?" Ol razy bolmady. "Maňa aýal doganyňyzyň iň howply garşydaş Çika diýdiler" -diýdi. "Indi ol meniň üçin Earther togalagy ýaly başga bir çeşme. Aýdyň ... Çika, aýal doganyňyz, Maý sizi söýýärmi? "
  
  Gyz hatda dem almady. Garawullaryň biri Gan Patyşasyna sorag bilen seretdi, ýöne ol adama üns bermedi. "Gepleşmegiň zerurlygy ýok. Men muňa siziň göz öňüne getirişiňizden has köp düşünýärin. Seni söwda etmek diňe meniň üçin iş. Iş geleşigi wagtynda seresaply dymmagyň ähmiýetini men gowy bilýärin. "
  
  Sputnik telefonyny silkýärdi. "Uýaňyz Maý - meniň bilen habarlaşdy. Örän akylly we aýdylmadyk howp manysynda. Ol howply, aýal doganyňyz. " Ol munuň ikinji gezek ýüzbe-ýüz duşuşmak umydyndan lezzet alýandygyny aýtdy.
  
  Emma bu bolup bilmedi. Häzir däl, durmuşynyň maksadyna gaty ýakyn wagty.
  
  "Ol siziň durmuşyňyz üçin söwda etmegi teklip etdi. Görýäňmi, meniň hazynam bar. Siziň üçin çalşjak gaty aýratyn enjam. Bu gowy. Bu, meniň ýaly rehimsiz adamlary sylaglaýan dünýädäki gadyryňy görkezýär. "
  
  Japaneseapon gyzy utanjaňlyk bilen gözlerini ýokary galdyrdy. Ganly şa agzyny ýylgyryş ýaly bir zada öwrüpdi. "Indi onuň siziň üçin gurban bermek isleýändigini görýäris."
  
  Ol belgini aýlady. Telefon bir gezek jyňňyrdady we asuda aýal sesi bilen jogap berdi.
  
  "Hawa?"
  
  "Maý Kitano. Kimdigini bilýärsiňmi? Bu jaňy yzarlamagyň mümkinçiliginiň ýokdugyny bilýärsiň, şeýlemi? "
  
  "Synag etmek niýetim ýok."
  
  "Örän gowy" Ol uludan demini aldy. "Käşgä wagtymyz köp bolan bolsa, sen we men. Emma tapawudy ýok. Gözel aýal doganyňyz Çika şu ýerde. " Gan şasy garawullary öňe sürmek üçin hereket etdi. "Çika, aýal doganyňyza salam aýdyň."
  
  Maýyň sesi telefonda ýaňlandy. "Çika? Ýagdaýlaryňyz nähili?" Goragly Ganly şanyň bilýän gorkusyna we gazabyna dönüklik etmän, ýeriň aşagynda gaýnap durmalydygyny aýtdy.
  
  Bir salym gerek boldy, ýöne Çika ahyrsoňy: "Konniçiwa, şimaý" diýdi.
  
  Ganly şa güldi. "Japaneseaponlaryň Maý Kitano ýaly wagşy söweş maşynyny hiç wagt döretmändigi meni geň galdyrýar. Siziň ýaryşyňyz meniň ýaly kynçylyklary bilmeýär. Siziň hemmäňiz gaty goragly "
  
  "Biziň gaharymyz we hyjuwymyz bizi duýýan zatlardan gelýär" Maý ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Bize edilýän zatlardan."
  
  "Maňa wagyz etmek hakda pikir etme. Ora-da maňa haýbat atýarsyňmy?
  
  "Maňa bu zatlaryň ikisini-de etmeli däl. Bolşy ýaly bolar "-diýdi.
  
  "Onda nähili boljakdygyny aýdaýyn. Ertir agşam Kokos Groveda, CocoWalk-da meniň halkym bilen duşuşarsyňyz. Agşam sagat sekizde restoranyň içinde, märekäniň içinde bolarlar. Enjamy tabşyryp, gidersiň "-diýdi.
  
  "Olar meni nädip tanarlar?"
  
  "Maý Kitano, edil meniň ýaly seni tanarlar. Bu siziň bilmeli zatlaryňyz. Agşam sekiz, gijä galmazlyk akylly bolardy "-diýdi.
  
  Maýyň sesinde Gan şasynyň ýylgyrmagyna sebäp bolan duýdansyz şadyýanlyk boldy. "Menin gyz doganym. Ol hakda näme?
  
  "Enjamy bar bolsa, halkym size görkezmeler berer". Gan şasy kynçylygy gutardy we ýeňşinden bir salym lezzet aldy. Hishli meýilnamalary bir ýere jemlenýär.
  
  "Gyzy syýahata taýynlaň" -diýip, adamlaryna duýgusyz ses bilen aýtdy. "Kitano üçin paýy ýokary galdyryň. Men güýmenje isleýärin. Bu rowaýata öwrülen söweşijiniň hakykatdanam nähili gowydygyny göresim gelýär. "
  
  
  Sekizinji bap
  
  
  Maý Kitano elindäki ölen telefona seredip, maksadyna ýetip bolmajakdygyna düşündi. Dmitriý Kowalenko eýeçiligindäki zatlar bilen aňsatlyk bilen bölünýänlerden däldi.
  
  Gan şasy atly mifiki ýerasty şahsyýet bilen habarlaşmazdan birnäçe hepde öň Tokiodaky kwartiradan alnyp gaçylypdy . Şol wagta çenli Maý bu adamyň gaty hakyky we gaty ölümlidigini bilmek üçin ýeterlik derejede öwrenipdi.
  
  Sheöne hakyky niýetini gizlemeli we syrlaryny özüne saklamalydy. Hakykatdanam, bu ýapon zenany üçin kyn mesele däl, ýöne Matt Dreýkiň aç-açan wepalylygy we dostlaryny goramak baradaky berk ynamy has kynlaşdyrylýar.
  
  Köp gezek oňa aýdypdy.
  
  Emma Çika birinji orunda durýardy. Hatda öz hökümeti Maýyň nirededigini bilenokdy.
  
  Jaň eden Maýami seýilgähinden çykyp, iň köp halanýan Starbucks şäherine barýan köp ýoldan geçdi. Kuboklara adyňyzy ýazmaga wagt tapyp, halaýan içgiňizi hemişe ýada salýan amatly kiçijik ýer. Biraz oturdy. CocoWalk-y gowy bilýärdi, ýöne ýakyn wagtda taksi tutmagy maksat edinýärdi.
  
  Näme üçin ýarym ýöremeli?
  
  Localerli we jahankeşdeleriň köpüsi onuň üçin we oňa garşy işlär. Itöne bu hakda näçe köp pikirlenen bolsa, Gan şasynyň gaty akylly karara gelendigine ynanýardy. Netijede, bularyň hemmesi kimiň ýeňjekdigine baglydy.
  
  Kowalenko Maý doganyny tutany üçin etdi.
  
  Şeýlelik bilen, märekäniň arasynda sumkany käbir ýigitlere geçirmegi ýerlikli däl ýalydy. Thenöne soň ol ýigitlere garşy çykyp, aýal dogany hakda gürleşmäge mejbur eden bolsa, ünsi çekerdi.
  
  Moreene bir zat - ol indi Kowalenkony birneme gowy tanaýandygyny duýdy. Aklynyň haýsy tarapa işleýändigini bilýärdi.
  
  Ol synlardy.
  
  
  * * *
  
  
  Şol günden soň Haýden Jeý başlygy Jonatan Geýts bilen şahsy jaň etdi. Ol bosagada durýandygyna derrew düşündi.
  
  "Hawa. Näme boldy, Haýden? "
  
  - Jenap? Hünär gatnaşyklary şeýle bir gowydy welin, käwagt ony şahsy gatnaşyklara öwrüp bilýärdi. "Hemme zat gowy?"
  
  Çyzygyň beýleki ujunda Geýts üçin häsiýetli başga bir zat bardy. "Bu garaşylşy ýaly gowy" diýip, Goranmak ministri ahyrsoňy sesini çykardy. "Aýagyňyz nähili?"
  
  "Hawa jenap. Şypa gowy geçýär "-diýdi. Haýden bermek isleýän soragyny bermekden saklandy. Birden howsala düşüp, mowzukdan gaça durdy. "Garrison, jenap näme? Onuň ýagdaýy nähili? "
  
  "Garrison, Kowalenkonyň ähli habarçylary ýaly türmä girer. Manipulirlenen ýa-da ýok. Miss Jeý? "
  
  Sowuk äheňlerden haýran galan Haýden oturgyja ýykyldy we gözlerini berk ýapdy. ", Ok, jenap. Men senden bir zat soramaly. Merkezi aňtaw gullugy ýa-da başga bir edara tarapyndan eýýäm ýapylan bolmagy mümkin, ýöne hakykatdanam bilmeli ... "Ol dymdy.
  
  "Haýden, haýyş ediň."
  
  - Boudreonyň maşgalasy barmy, jenap?
  
  "Munuň manysy näme?"
  
  Haýden uludan demini aldy. "Jenap sekretar, bu siziň pikir edişiňiz ýaly many berýär. Bu ýere hiç ýere baramzok, wagt gutarýar. Boudreaux bir zady bilýär. "
  
  "Erbet, Jeý, biz Amerikanyň hökümeti, siz bolsa Mossad däl-de, Merkezi aňtaw gullugy. Açyk gürlemekden has gowy bilýän bolmaly "-diýdi.
  
  Haýden has gowy bilýärdi. Emma umytsyzlyk ony bozdy. "Matt Dreýk muny edip biler" -diýdi.
  
  "Agent. Bu netije bermez ". Sekretar biraz dymdy, soň gürledi. "Agent Jeý, size dilden käýinç berildi. Meniň maslahatym, kelläňizi birneme aşak egmek ".
  
  Baglanyşyk kesildi.
  
  Haýden diwara seredip durdy, ýöne ylham almak üçin boş kanwany gözleýän ýalydy. Biraz wagt geçensoň, öwrülip, Maýaminiň üstünden gün ýaşmagyna syn etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Uzak gijä galmak Maýyň kalbynda iýýärdi. Aýgytly we işjeň aýal, islendik hereketsizlik ony gaharlandyrýardy, ýöne aýal doganynyň durmuşy deňagramlylykda bolanda, ruhuny ýyrtdy diýen ýaly.
  
  Emma indi garaşmak gutardy. Maý Kitano Kokos Grovedaky kokos ýoluna baryp, bir gün öň bellän gözegçilik postuna tiz geçdi. Bir exchangea henizem birnäçe sagat galanda, Maý yşyklandyrylan Cheesecake Fabrik baryna ýerleşdi we enjamlar bilen doldurylan sumkasyny öňündäki hasapda goýdy.
  
  Dürli sport kanallaryny ýaýlyma berýän göni telewizor ekranlary kellesiniň üstünde gygyrýardy. Çybyk gaty we howlukmaçdy, ýöne restoranyň girelgesini we kabul ediş meýdançasyny dolduran mähelle bilen deňeşdireniňde hiç zat ýokdy. Ol beýle meşhur restorany hiç wagt görmändi.
  
  Barmen gelip, barda salfetka goýdy. "Againene salam" -diýip, gözüne ýalpyldawuk aýtdy. "Başga bir tapgyr?"
  
  Öten agşamky ýaly ýigit. Maýa hiç hili ünsüňi sowmak gerek däldi. "Saklaň. Çüýşeli suw we çaý alaryn. Sen meniň bilen üç minutlap bilmersiň "-diýdi.
  
  Barmeniň nazaryna ähmiýet bermän, girelgesini öwrenmegi dowam etdirdi. Birbada onlarça adamy gözden geçirmek oňa hiç wagt kyn düşmedi. Adamlar endikli jandarlar. Olar öz töwereklerinde galmaga ýykgyn edýärler. Bular hemişe gözden geçirmeli täze gelenlerdi.
  
  Maý çaýyny demledi we synlady. Bagtly atmosfera we ýakymly iýmitiň ýakymly ysy bardy. Ofisiant her gezek ullakan tabaklar we içgiler bilen doldurylan ullakan ýumurtga tarelkasy bilen geçip barýarka, ünsüni gapylarda saklamakda kynçylyk çekýärdi. Otag gülki bilen doldy.
  
  Bir sagat geçdi. Baryň soňunda bir goja ýeke oturyp, başyny aşak egip, bir bokal piwo içdi. Onelalňyzlyk ony saman gatlagy ýaly gurşap aldy, hemmelere howp abanýardy. Ol bu ýerdäki ýeke-täk mör-möjekdi. Onuň arkasynda, aýratynlygyny nygtaýan ýaly, bir är-aýal geçip barýan ofisiantdan bile oturanlaryny, biri-birini gujaklap surata düşmegini haýyş etdi. Maý bir adamyň tolgundyryjy sesini eşitdi: "Biz göwrelidigimizi bildik".
  
  Gözleri hiç wagt aýlanmagyny bes etmedi. Barmen birnäçe gezek onuň ýanyna geldi, ýöne başga zat getirmedi. Telewizoryň ekranlarynda haýsydyr bir futbol oýny oýnalýardy.
  
  Maý sumkasyny berk tutdy. Telefonyndaky görkeziji sagat sekiz görkezilende, gara eşikli üç adamyň restorana girendigini gördi. Olar ýygnakda deňiz güýçleri ýaly tapawutlanýardylar. Uly, giň eginli. Boýnuň tatuirovkalary. Saçlary syrylan. Gaty, ýylgyrmaýan ýüzler.
  
  Kowalenkonyň adamlary şu ýerde.
  
  Maý olaryň ussatlygyna ýokary baha berip, hereket edişine syn etdi. Hemmeler başarnyklydy, ýöne yzynda birnäçe liga. Çaýynyň iň soňky demini aldy, Çikanyň ýüzüne berk ýapyşdy we taýagyň aşagyndan çykdy. Arkaýynlyk bilen, sumkasyny aýaklaryna gysyp, olaryň arkasyna girdi.
  
  Ol garaşdy.
  
  Bir sekuntdan soň, olaryň biri ony gördi. Faceüzündäki zarba begendirdi. Olar onuň abraýyny bilýärdiler.
  
  - Uýam nirede?
  
  Olara berk häsiýetlerini dikeltmek üçin biraz wagt gerek boldy. Biri sorady: "Enjamyňyz barmy?"
  
  Stollaryny almaga çagyrylan adamlaryň gelip-gidýän seslerinden biri-birini eşitmek üçin gaty gürlemeli boldular.
  
  "Hawa, mende bar. Maňa uýamy görkez "-diýdi.
  
  Indi iş kesilenleriň biri ýylgyrmaga mejbur etdi. "Indi bu, edip bilerin" diýip ýylgyrdy.
  
  Köpçüligiň içinde galmaga synanyşan Kowalenkonyň garakçylaryndan biri täze iPhone çykardy we bir belgä jaň etdi. Maý, beýleki ikisiniň oňa seredip duranyny duýdy, belki-de, reaksiýasynyň nähili bolup biljekdigini kesgitledi.
  
  Çikany gynandyrsalar, märekäniň aladasyny etmezdi.
  
  Dartgynly pursatlar gutardy. Maý owadan bir ýaş gyzjagazyň ene-atasy tarapyndan çalt we edil şatlyk bilen yzyndan uly peýnir önümlerine tarap ylgaýandygyny gördi. Ölüme we bulam-bujarlyga näderejede ýakyndygyny bilip bilmediler, Maýyň olara görkezmek islegi ýokdy.
  
  "IPhone" şowhun bilen janlandy. Ol kiçijik ekrany görmäge synanyşdy. Bu üns merkezinde däldi. Birnäçe sekuntdan soň, aýal doganynyň ýüzüniň ýakynlygyny görkezmek üçin bulaşyk şekil birleşdi. Çika diri we dem alýardy, ýöne aklyndan gorkup görünýärdi.
  
  "Haýsydyr bir jellat oňa zyýan berse ..."
  
  "Diňe synlaň."
  
  Surat ýitip gitdi. Çikanyň tutuş bedeni göz öňüne geldi, ullakan dub oturgyjyna şeýle bir berk daňyldy welin, zordan hereket edip bilýärdi. Maý dişlerini dişledi. Kamera daşlaşmagyny dowam etdirdi. Ulanyjy Çikadan uly, ýagty ammardan geçdi. Belli bir wagt penjirede durup, daşyndaky görnüşi görkezdiler. Maýaminiň iň ajaýyp binalarynyň biri bolan Maýami diňini, hemişe üýtgeýän reňk ekrany bilen tanalýan üç gatly binany derrew tanady. Moreene birnäçe sekuntdan soň telefon uýasyna gaýdyp geldi we eýesi ahyrsoňy saklanýança yza çekilip başlady.
  
  "Ol gapyda" -diýip, adamlar bilen gürleşýän Kowalenko oňa aýtdy. "Enjamy bize bereniňizde, ol çykar. Soň nirededigini anyk görüp bilersiňiz. "
  
  Maý öz iPhone-yny öwrenýärdi. Çagyryş häzirki bolmalydy. Ol muny ýazgy diýip pikir etmedi. Mundan başga-da, onuň belgini aýlandygyny gördi. Onuň aýal dogany hökman Maýamidendi.
  
  Elbetde, ony öldürip, Maý Kokoşnikden gaçmagy başarmanka gaçyp bilerdiler.
  
  "Enjam, Miss Kitano." Garakçynyň sesi, gödek bolsa-da, köp hormaty öz içine alýardy.
  
  Bolşy ýaly.
  
  Maý Kitano, ýapon aňtaw gullugynyň teklip etmeli paýhasly işgäri. Kowalenkonyň enjamy näderejede isleýändigini bilmeli boldy. Jigisiniň yzyna gaýdyp gelmegini islän ýaly erbet boldumy?
  
  Maşgalaňyz bilen rulet oýnamarsyňyz. Olary yzyna alarsyňyz we soňrak alarsyňyz.
  
  Maý sumkasyny aldy. "Gapydan çykanda saňa bererin".
  
  Başga biri bolan bolsa, alyp gitmäge synanyşan bolmagy mümkin. Ony birneme gorkuzyp bilerdiler. Theiröne durmuşyna, bu garakçylara baha berdiler we hemmesi bir ýaly baş atdylar.
  
  "IPhone" biri mikrofonda gürledi. "Şuny et. Daşary çykyň "-diýdi.
  
  Maý suratyň tegelekde böküp, ünsüni synlady, döwülen demir gapy çarçuwasy görünýänçä aýal doganyndan ünsi çekdi. Soň bolsa, boýaga we metaldan ýasalan bir işçä gaty mätäç bir ýerde görünýän ammaryň daşy.
  
  Kamera hasam yza çekildi. Köçe awtoulag duralgalary we "Garaage" diýen uly ak nyşan peýda boldy. Maşynyň gyzyl reňkli geçmişi geçdi. Maý sabyrsyzlygynyň gaýnap başlandygyny duýdy, soň kamera birden binanyň üstünde we könelen alamaty açmak üçin gapynyň sag tarapynda jemlendi.
  
  Binanyň belgisi we soňra sözler: Günorta-gündogar 1-nji köç. Onuň salgysy bardy.
  
  Maý sumkasyny taşlady-da, aç çigid ýaly gaçdy. Halk onuň öňünde eredi. Daşarda bir gezek iň ýakyn eskalatoryň ýanyna ylgady, relsden bökdi we ýarym töweregi ynamly aýagy bilen gondy. Ol gygyrdy we adamlar bir gapdala bökdiler. Grounder derejesine ylgady we Grand prospektinde oňat saklan maşyna tarap ugrady.
  
  Ot alma düwmesini öwürdi. El bilen işleýän dişli enjamlara geçirdim we tizlendirijini ýere basdym. Tigertail şaýolundaky ulagda rezin ýakyň we töwekgelçilik etmekden çekinmäň. Ruly öwrüp, ünsi dörtden üç bölegini sat-navä öwrüp, adresi ýazyp, ýüregi gysdy.
  
  Nawigator ony 27-nji günorta getirdi. Onuň öňünde demirgazyga gönükdirilen göni ýol bardy we göni manyda pedaly haly bilen basdy. Ol şeýle bir ünsi jemledi welin, ammara baranda näme etjekdigi hakda pikirem etmedi. Öňündäki maşyn onuň goshgularyny halamady. Çyra çyralary ýalpyldawuk onuň öňüne çykdy. Maý yzky penjire urdy, sürüjiniň dolandyryşyny ýitirmegine we awtoulagyny bir hatarda park edilen motosikllere ibermegine sebäp boldy. Welosipedler, kaskalar we metaldan ýasalan gaplar ähli tarapa uçdy.
  
  Maý ünsi kiçeltdi. Dükanlar we awtoulaglar tuneliň görüşiniň bulaşyk diwarlary ýaly ýalpyldaýardy. Geçip barýanlar oňa gygyrdylar. Tigir sürüjisi ýokary tizlikli hereketlerinden şeýle bir haýran galdy welin, svetoforda ýykyldy.
  
  Nawigator gündogara, Flaglere tarap ugrady. Görkeziji oňa bäş minutdan soň boljakdygyny aýtdy. Balyk bazary çepe reňkde boldy. Çalt çekildi we "SW1st köçesi" diýen ýazgyny gördi.
  
  Elli sekuntdan soň, nawigatoryň Irland aksenti: barmaly ýeriňize ýetdiňiz.
  
  
  * * *
  
  
  Maý häzirem çynlakaý çäreleri görmedi. Maşyny gulplamagy we açarlary öň tigiriň arkasynda ýolagçy tarapynda goýmagy ýadyna saldy. Ol ýoluň aňyrsyna ylgady we birneme öň titrän kamerada gören nyşanyny tapdy.
  
  Indi açjak zady üçin özüni polatlamak üçin bir dem aldy. Gözüni ýumdy, deňagramlylygyny dikeltdi we gorkusyny we gaharyny köşeşdirdi.
  
  Tutga erkin öwrüldi. Bosagadan geçdi we çalt çepe süýşdi. Hiç zat üýtgemedi. Bu ýer gapydan arka diwara çenli elli fut we ini otuz fut töweregi bolupdyr. Ol ýerde mebel ýokdy. Diwarlarda surat ýok. Penjirelerde perde ýok. Onuň ýokarsynda birnäçe ýagty, gyzgyn hatar bardy.
  
  Çika henizem otagyň aňyrsyndaky oturgyja daňyldy, gözleri giň we gymyldamaga synanyşdy. Maýa bir zat aýtjakdygy düşnükli boldy.
  
  Emma Japaneseaponiýanyň aňtaw gullugy näme gözlemelidigini bilýärdi. Theeriň hemme ýerinde ýerleşýän ýarym onlarça howpsuzlyk kamerasyny gördi we kimiň tomaşa edýändigini derrew bildi.
  
  Kowalenko.
  
  Bilmedik zady näme üçin? Ol haýsydyr bir görkezilişe garaşýarmy? Näme bolsa-da, Gan şasynyň abraýyny bilýärdi. Gizlenen bomba ýa-da gaz silindrini göz öňünde tutmaýan çalt ýa-da aňsat bolmaz.
  
  Otagyň ujundaky it aýagy, aýal doganynyň oturgyjynyň öňünde, şübhesiz bir ýa-da iki zady gizledi.
  
  Maý Çikanyň diridigine rahatlyk bilen öňe gitdi, ýöne Kowalenkonyň munuň näçe wagt dowam etjekdigi barada hiç hili hyýal ýokdy.
  
  Muňa jogap hökmünde gizlin gürleýjilerden bir ses çykdy. "Maý Kitano! Abraýyňyz deňi-taýy ýok. " Bu Kowalenko. Munuň mynasypdygyny ýa-da ýokdugyny göreliň. "
  
  Kör itiň aýagynyň arkasyndan dört sany şekil gaçdy. Maý bir sekuntlap seretdi, gözlerine ynanyp bilmedi, ýöne ganhorlaryň ilkinjisi özüne tarap ylgady.
  
  Maý aňsatlyk bilen gapdala süýşüp, ajaýyp egirme pökgini ýerine ýetirýänçä, çalt ylgaýardy. Ilkinji söweşiji haýran galyp ýere gaçdy. Ganly şanyň gülküsi çykyş edenlerden geldi.
  
  Indi ikinji söweşiji oňa hüjüm edip, birinjisini gutarmaga mümkinçilik bermedi. Ol adam barmagynyň ujunda çakyry - ýalpyldawuk daşky gyrasy bolan polat halkany aýlady we ýakynlaşanda ýylgyrdy.
  
  Maý dymdy. Bu adam ökde adamdy. Öldüriji. Şeýle howply ýaragy ynamly aňsatlyk bilen ulanmak ukyby ençeme ýyllap dowam eden agyr tejribe hakda gürrüň berdi. Çakramy biline ýönekeý çeňňek bilen zyňyp bilýärdi. Ol derrew kynçylyklary düzdi.
  
  Aralygyny ýapyp, oňa tarap ylgady. Bileginiň gyşarmagyny göreninde, kepderi ýaragyň arkasynyň aşagynda süýşüp, ýokarsyndaky howada kesilen erbet pyçaklary mümkin boldugyça kellesini atdy.
  
  Saçynyň bir gulpy ýere gaçdy.
  
  Maý ilki bilen aýaklaryny gysdy-da, bar güýji bilen dyzlaryny depdi. Indi ýesir almagyň wagty däldi. Ikisiniňem eşiden we duýýan gykylygy bilen adamyň dyzlary gysyldy. Onuň gykylygy ýere gaçmazyndan ozal.
  
  Şonuň üçin köp ýyllyk okuw bir bada ýitdi.
  
  Bu adamyň gözleri şahsy agyrydan has köp zady açdy. Maý Kowalenkonyň üstünde näme bolup biljekdigi barada bir salym gyzyklandy, ýöne soň üçünji söweşiji söweşe girdi we birinjisiniň eýýäm aýaga galandygyny duýdy.
  
  Üçünjisi uly adamdy. Ol ýyrtyjyny yzarlaýan, ýalaňaç aýaklary betona şarpyk çalýan ullakan aýy ýaly poluň üstünden aýlandy. Gan şasy ony birneme möňňürip höweslendirdi, soňam gülküsine öwrüldi, elementindäki manyak.
  
  Maý oňa göni seretdi. "Muny etmek hökman däl. Kowalenkony tutmaga ýakyn. Girew alnanlaryň boşadylmagy. "
  
  Ol adam bir salym ikirjiňlendi. Kowalenko kellesinden ýokaryk gygyrdy. "Maý Kitano, meni gorkuzýarsyň. Twentyigrimi ýyllap diňe mif boldum, indi bolsa öz şertlerim bilen dymmagy bozýaryn. Nädip edip bilersiňiz ... "Ol dymdy. "Seniň ýaly adam maňa deň boldumy?"
  
  Maý uly söweşijiniň gözüne seretmegini dowam etdirdi. Yzynda duranlaryň hem akyl göreşiniň netijesine garaşýan ýaly durandygyny duýdy.
  
  "Söweş!" Ganly şa birden gygyrdy. "Söweşiň, ýogsam ýakynlaryňyzy diri derilerine we akula iýmitlendirerin!"
  
  Howp hakykydy. Maý hem muny görüp bilýärdi. Uly adam ellerini uzadyp, oňa tarap ylgady. Strategiýasyna täzeden seredip biler. Ur we ylga, çalt we gaty ez, soň ýoldan çyk. Mümkin bolsa, ululygyny oňa garşy ulanyň. Maý ondan birneme gaçjakdygyna garaşýandygyny bilip, ýakynlaşmagyna rugsat berdi. Heranyna baryp, jesedini tutanda, ol elinden geldi we aýaklaryna dolandy.
  
  Onuň ýere degen sesi, hatda Ganly Patyşanyň däli gülküsini-de gark etdi.
  
  Ilkinji söweşiji indi ony gaty urdy, arkasynyň kiçisini nyşana aldy, Maý egrelip, togalanmanka agyr degdi, ýykylan adamyň arkasyna çykdy we özüne ýer berdi.
  
  Indi Gan şasy aglady. "Uýasynyň aljyraňňy kellesini kesiň!"
  
  Indi samuraý gylyjy bilen ýaraglanan dördünji adam peýda boldy. Ömrüni gutarmakdan alty ädim uzaklykda göni Çika tarap ýöräp gitdi.
  
  Maý Kitano indi durmuşynyň iň gowy oýnuny ýerine ýetirmegiň wagtydygyny bilýärdi. Traininghli türgenleşigi, ähli tejribesi aýal doganyny halas etmek üçin iň soňky synanyşykda jemlendi - durmuş we ölüm meselesi.
  
  On sekuntlyk ölümli merhemet we gözellik ýa-da ömürlik ýanýan ökünç.
  
  Maý, ilkinji söweşijä uçýan pökgini gowşurmak üçin tramplin hökmünde ulanyp, uly adamyň arkasyna bökdi. Maýyň agdyklyk edýän aýagynyň ýüzünde birnäçe süňk döwülendigi sebäpli, ol sarsgyny duýmady, ýöne ölen agram ýaly ýykyldy. Maý derrew kellesini yza çekdi we oňurga gaty ýere gaçdy, ýöne bökmek tizligi ony az wagtyň içinde beton poluň üstünden alyp gitdi.
  
  Ol aýal doganyndan we gylyçly adamdan has uzak ýere gondy.
  
  Emma çakranyň gapdalynda.
  
  Millisekunt arakesmede, ünsüni jemledi, ruhuny köşeşdirdi we öldüriji ýaragy boşatdy. Ol howadan aýlandy, ölümli pyçagy ýalpyldawuk, Maýyň ganyndan eýýäm gyzyl reňkde akdy.
  
  Çakran titräp, gylyççynyň boýnuna gysdy. Ol adam sesini çykarman, hiç zat duýman ýykyldy. Näme urandygyna henizem düşünmedi. Gylyç ýere çümdi.
  
  Uly adam häzir özüne garşy durup biljek ýeke-täk söweşiji bolupdy, ýöne durjak bolanda aýagy gyşardy. Belki, bir ýa-da iki tendony ýaralanandyr. Faceüzüne özi üçin däl-de, ýakynlary üçin azap we ejizlik gözýaşlary döküldi. Maý Çika seredip, aýal doganynyň ýanyna ylgady.
  
  Gylyçdan ýüpleri kesip, gyrmyzy bilekleri we yzygiderli göreşiň netijesinde ganly aşgazanlary görüp dişlerini dişledi. Ahyrsoňy, uýasyny agzyndan çykardy.
  
  "Agsyň. Men seni götererin "-diýdi.
  
  Ganly şa gülmekden saklandy. "Ony sakla!" Uly söweşijä gygyrdy. "Şuny et. Ora-da aýalyňy öz elim bilen öldürerin! "
  
  Uly adam ellerini uzadyp, oňa tarap egiljek bolup gygyrdy. Maý onuň gapdalynda saklandy. "Geliň" -diýdi. "Bize goşul. Bu haýwany ýok etmäge kömek ediň "-diýdi.
  
  Bir salymdan adamyň ýüzi umytdan ýaňlandy. Ol gözlerini gamaşdyryp, dünýäniň agramyny egninden göterýän ýalydy.
  
  Ganly patyşa: "Sen olar bilen git, ol öler" -diýdi.
  
  Maý başyny ýaýkady. "Ol henizem öldi. Onlyeke-täk ar aljakdygym, meniň yzyma düşmekdir. "
  
  Ol adamyň gözleri ýalbarýardy. Maý bir salymdan özüni özi bilen çeker öýdüpdi, ýöne soň şübhe bulutlary gaýdyp, nazary gaçdy.
  
  "Men başaramok Ol henizem dirikä. Men başaramok "
  
  Maý ony şol ýerde goýup, yzyna öwrüldi. Onuň söweşmek üçin öz söweşleri bardy.
  
  Ganly şa oňa bölünişik okuny iberdi. "Ga Kitano, gaç. Urşum yglan ediler. Derwezeler maňa garaşýarlar "-diýdi.
  
  
  Dokuzynjy bap
  
  
  Gan şasynyň elleri pyçagyna tarap ugrady. .Arag ilki bilen stoluň başyna gysyldy. Gana siňen pyçagy gözden geçirip, gözüne ýakynlaşdyrdy. Bu pyçak bilen näçe ömri gutardy?
  
  Twentyigrimi bäş ýyllap bir gezek, beýleki günler. Iň bolmanda.
  
  Diňe rowaýaty saklamak üçin, hormat we gorky täze.
  
  "Şeýle mynasyp garşydaş" -diýdi. Ony gaýtadan synap görmäge wagtymyň ýoklugy utandyryjy. " Pyçagy ýuwaş-ýuwaşdan öwrüp, ýöräp barýarka ýagtylygy görkezýän pyçagy aýaga galdy.
  
  "Actöne hereket etjek wagtym diýen ýaly geldi."
  
  Stoluň tersine, gara saçly bir aýal oturgyja daňylan ýerde saklandy. Ol eýýäm köşeşipdi. Gyzyl gözlerine, bedenine we titreýän dodaklaryna seretmek ýigrenýärdi.
  
  Ganly şa gysdy. "Alada etme. Indi Kitano küýseýänem bolsa, ilkinji enjamym bar. Husbandanýoldaşyňyz häzir ikinji enjamy eltmeli. Geçse, erkinlige çykarsyňyz "-diýdi.
  
  "Nädip, size nädip ynanyp bileris?"
  
  "Men abraýly adam. Ine, ýaşlygymdan halas boldum. Hormat soraljak bolsa ... "Ol oňa reňkli pyçagy görkezdi. "Elmydama gan köpdi."
  
  Kompýuteriň ekranyndan bir gysym ses çykdy. Geçip, birnäçe düwmä basdy. Waşingtondan gelen serkerdesiniň ýüzi peýda boldy.
  
  "Biz ýagdaýymyzda, jenap. Maksat on minutda taýýar bolar "-diýdi.
  
  "Enjam ileri tutulýar. Hemme zatdan ýokarda. Muny ýadyňyzda saklaň ".
  
  "Jenap" Belent görnüşi görkezmek üçin ýüzi yza çekildi. Awtoulag duralgasyna aşak seretdiler, zibil taşlandylar we tas taşlandylar. Däneli şekil ekranyň ýokarsynda aýlanýan trampy we bir jübüt awtomatiki derwezeden sürýän gök Nissan görkezdi.
  
  "Şol burawdan dynyň. Polisiýa bolup biler "-diýdi.
  
  "Biz ony barladyk, jenap. Ol diňe bir tramp. "
  
  Ganly şa ýuwaş-ýuwaşdan içinden gahar gazandy. "Ondan dyn. Menden ýene soraň, men maşgalaňyzy diri jaýlaryn "-diýdi.
  
  Bu adam diňe onuň üçin işleýärdi. Emma bu adam Dmitriý Kowalenkonyň nämäni başarýandygyny bilýärdi. Başga bir söz aýtman, maksat edinip, öýsüz-öwzarsyz adamyň kellesine ok atdy. Gan şasy, garaňky ýeriň takmynan örtülen ýere ýaýrap başlandygyny görüp ýylgyrdy.
  
  "Bellige çenli bäş minut galdy."
  
  Ganly şa aýala seretdi. Birnäçe aý bäri onuň myhmanydy. Goranmak ministriniň aýaly kiçijik baýrak däldi. Jonatan Geýts howpsuzlygy üçin gaty köp pul tölemeli boldy.
  
  "Jenap, Geýts möhletinden geçdi."
  
  Başga bir ýagdaýda Ganly şa indi pyçagyny ulanardy. Arakesme ýok. Emma ikinji enjam, meýilnamalary üçin möhüm däldi. Kompýuteriň gapdalynda ýatan hemra telefonyny alyp, bir belgä jaň etdi.
  
  Men onuň jyňňyrdap, jaň edýändigini diňledim. "Husbandanýoldaşyňyz, howpsuzlygyňyz barada alada etmeýär, hanym Geýts." Ganly şa dodaklaryny ýylgyryş ýaly bir zada öwrüpdi. "Perhapsa-da ol eýýäm sizi çalşypdyr, hmm? Bu Amerikan syýasatçylary ... "
  
  Bir gezek basyldy, gorkan ses ahyrsoňy jogap berdi. "Hawa?"
  
  "Closeakyn we enjamyňyz bar diýip umyt edýärin, dostum. Otherwiseogsam ... "
  
  Goranmak ministriniň sesi çäklendirildi. "Amerikanyň Birleşen Ştatlary zalymlara baş egmeýär" -diýdi we bu sözleriň ýüregine we janyna köp düşendigini aýtdy. "Islegleriňiz kanagatlandyrylmaz"
  
  Ganly patyşa dowzahyň derwezeleri we aňyrsynda nämeler hakda oýlandy. "Soňra Geýts, aýalyňyň agyr ýagdaýda ölendigini diňle. Nirä barjakdygym üçin ikinji enjam gerek däl "-diýdi.
  
  Kanalyň açykdygyna göz ýetirip, Ganly şa pyçagyny galdyrdy we her ganhor hyýalyny amala aşyryp başlady.
  
  
  On bap
  
  
  Jübi telefony jyňňyrdanda Haýden Jeý kompýuterinden uzaklaşdy. Ben we Karin, kapitan Kukyň deňiz syýahatlaryny, esasanam Gawaýi adalaryna degişli syýahatlary direltmek bilen meşgullandylar. Kuk, meşhur gözlegçi hökmünde giňden tanalsa-da, köp zehinli adamdy. Mundan başga-da, meşhur nawigator we ussat kartografdy. Hemme zady kartalaşdyran adam, Täze Zelandiýadan Gawaýi aralygyndaky ýerleri ýazga geçirdi we ilkinji gonuşyny Gawaýide, Sandwiç adalary diýip atlandyran ýerinde has meşhurdy. Heýkel 1778-nji ýylda ilkinji gezek duşan ýeriniň subutnamasy hökmünde Kauai şäheriniň Waimea şäherinde henizem dur.
  
  Haýden jaň edeniň başlygy Jonatan Geýtsdigini görüp, yza çekildi.
  
  "Hawa jenap?"
  
  Beýleki ujundan diňe aralyk dem almak eşidilýärdi. Ol penjire gitdi. "Eşidip bilersiňizmi? Jenap? "
  
  Ol oňa dil ýetireninden bäri gürleşmediler. Haýden özüni birneme ynamsyz duýdy.
  
  Geýtsiň sesi ahyrsoňy eşidildi. "Olar ony öldürdiler. Jellatlar ony öldürdiler. "
  
  Haýden hiç zat görmän penjireden seretdi. "Näme etdiler?"
  
  Ben we Karin onuň äheňinden gorkup, yzyna öwrüldiler.
  
  "Aýalym Haýdeni alyp gitdiler. Birnäçe aý öň. Düýn gije ony öldürdiler. Sebäbi men olaryň buýruklaryny kabul etmerin "-diýdi.
  
  "No.ok. Edip bilmedi - "
  
  "Hawa". Wiski bilen işleýän adrenalin howasy aç-açan dargap başlanda, Geýtsiň sesi ýaryldy. "Bu, seniň aladanyň däl, Jeý, aýalym. Men-mydama watançy boldum, şonuň üçin prezident alnyp gaçylandan birnäçe sagat soň bildi. Men galýaryn ... "Ol dymdy. "Watançy"
  
  Haýden näme diýjegini bilenokdy. "Näme üçin indi aýt?"
  
  "Indiki ädimlerimi düşündirmek üçin."
  
  "! Ok!" Haýden birden gorkudan ýaňa penjireden kakdy. "Muny edip bilmersiň! Haýyş! "
  
  "Dynç alyň. Özümi öldürmek niýetim ýok. Ilki bilen Saranyň ar almagyna kömek ederin. Ironiki, şeýlemi?
  
  "Näme?"
  
  "Indi Matt Dreýkiň nähili duýýandygyny bildim."
  
  Haýden gözüni ýumdy, ýöne gözlerinden ýaş döküldi. Kennediniň ýatlamasy eýýäm dünýäden ýitip barýardy, bir wagtlar otdan doly ýürek indi baky gijä öwrüldi.
  
  "Näme üçin indi aýt?" Haýden ahyrsoňy gaýtalady.
  
  "Düşündirmek üçin" Geýts dymdy, soň: "Ed Boudreau-nyň kiçi uýasy bar. Jikme-jiklikleri size iberýärin. Şuny et-"
  
  Haýden şeýle bir geň galdy welin, sekretaryny dowam etdirmezden ozal sözüni kesdi. "Hakykatdanam?"
  
  "Bu jandary gutarmak üçin eliňizden gelenini ediň."
  
  Setir öldi. Haýden telefonda e-poçta jaňyny eşitdi. Ol saklanman, Ben Bleýkiň we aýal doganynyň aladaly görnüşlerine üns bermän, ýiti öwrülip, otagdan çykdy. Kinimakiniň kiçijik şkafynyň ýanyna baryp, horizo sousy bilen towuk taýýarlaýandygyny gördi.
  
  "Alisýa nirede?"
  
  "Düýn onuň pasly ýatyryldy." Uly Gawaýiniň sözleri ýoýuldy.
  
  Haýden has ýakynlaşdy. "Aldawçy samsyk bolma. Ikimiziňem pas gerek däldigini bilýäris. Alisýa nirede? "
  
  Kinimakiniň tabaklara seredip, gözleri ulaldy. "Hmm, bir minut. Men ony taparyn .Ok, ol muňa gaty duýgur. Ederin-"
  
  "Diňe oňa jaň ediň" Haýdeniň bu sözleri aýdanyndan soň garny gysyldy we garaňkylyk onuň kalbyny gurşap aldy. "Dreýk bilen habarlaşmagyny aýdyň. Ol soran zadyny aldy. Maglumat almak üçin bigünä adama zyýan ýetireris "-diýdi.
  
  "Boudre dogan?" Kinimaka adatdakysyndan has ýiti ýalydy. "Hakykatdanam barmy? Geýts oňa gol çekdi? "
  
  Haýden gözlerini gury süpürdi, "kimdir biri aýalyňy gynaýan we öldüren bolsa" sen.
  
  Kinimaka muny ýuwaşlyk bilen siňdirdi. "Bu, Merkezi aňtaw gullugyna Amerikanyň raýatyna edil şonuň ýaly etmäge mümkinçilik berýärmi?"
  
  "Häzirlikçe" -diýdi. "Biz söweşýäris"
  
  
  On birinji bap
  
  
  Matt Dreýk gymmat zatlardan başlady. Jonni Walker Blek çüýşesi çagyrýardy we gaty bir görünmeýärdi.
  
  Belki has gowy zat onuň ýüzüniň ýadyny çaltlaşdyrar? Bu gezek düýşünde ony hemişe wada berşi ýaly halas edermi?
  
  Gözleg dowam etdi.
  
  Wiski ýandy. Derrew stakany suwardy. Ol ýene doldurdy. Ünsüni jemlemek üçin göreşdi. Başgalaryna kömek eden, ynamyny gazanan, hasap edilmeli we hiç kimi göwnüne degmeýän adamdy.
  
  Emma Kennedi Muru şowsuzlyga uçrady. Ondan öň bolsa Elisony şowsuz edipdi. We heniz ýaşamaga mümkinçilik tapmanka ölen bäbeklerini dünýä inderdi.
  
  Jonni Walker, öň synap gören beýleki çüýşeleri ýaly, umytsyzlygyny hasam çuňlaşdyrdy. Munuň boljakdygyny bilýärdi. Munuň agyrmagyny isledi. Kalbyndan bir agyry kesmegini isledi.
  
  Agyry onuň toba boldy.
  
  Ol penjireden seretdi. Yzyna seredýärdi, boş, göze görünmeýän we duýgusyz - edil özi ýaly gara reňkli. Maý we Alisýanyň täzelenmeleri barha seýrek boldy. SAS dostlarynyň jaňlary wagtynda gelmegini dowam etdirdi.
  
  Ganly şa birnäçe gün ozal Beniň ene-atasyny öldürdi. Olar howpsuzdylar. Howp barada hiç wagt bilmeýärdiler we Ben Gan Kingiň söwdasynyň pidasy bolmaga näderejede ýakynlaşandyklaryny hiç wagt bilmez.
  
  Bleýkleri goraýan Merkezi aňtaw gullugynyň wekilleri-de bilmediler. SAS-yň ykrar edilmegine ýa-da arkasyndaky petlere mätäç däldi. Simplyönekeý işi ýerine ýetirip, indiki işe geçdiler.
  
  Aljyraňňy saz çalyp başlady. Aýdym owadan ýaly hereket edýärdi - Ewanesensiň 'Meniň ölmez-ýitmezim' - we oňa ýitiren zatlarynyň hemmesini ýada salýardy.
  
  Bu onuň jaň sazydy. Sahypalaryň töwereginde birneme bulaşdy, ýöne ahyrsoňy telefona girdi.
  
  "Hawa?"
  
  "Bu Haýden, Mat."
  
  Ol birneme kynrak oturdy. Haýden soňky eden işlerinden habarlydy, ýöne olary äsgermezlik etdi. Alisýa olaryň arasynda bardy. "Name boldy? Ben-? " Ol bu sözleri aýtmak üçin hatda özüni getirip bilmedi.
  
  "Gowy. Gowy. Emma bir zat boldy ".
  
  "Kowalenkony tapdyňyzmy?" Sabyrsyzlyk, ýagty çyra ýaly alkogolly duman bilen kesilýär.
  
  "Ýok, entek däl. Emma Ed Boudreauxyň aýal dogany bar. Ony bu ýere getirmäge rugsat aldyk "-diýdi.
  
  Dreýk viski ýatdan çykaryp oturdy. Redigrenç we dowzah ody onuň ýüregine iki yz ýakdy. "Näme etmelidigimi anyk bilýärin."
  
  
  Ikinji bap
  
  
  Haýden geljek boljak zatlara taýyn boldy. Merkezi aňtaw gullugynyň tutuş karýerasy ony bu ýagdaýa taýýarlamady. Goranmak ministriniň aýaly öldürildi. Güýçli adamlaryň garyndaşlaryny näbelli bir adamy zamun alýan halkara terrorist.
  
  Hökümet gatnaşanlaryň hemmesiniň şahsyýetini bilýärmi? Hiç haçan. Theyöne olaryň öňkülerinden has köp zady bilýändiklerine ynanyp bilersiňiz.
  
  Ilkinji gezek ýazylanda has aňsat görünýärdi. Belki, 11-nji sentýabrdan ozal şol döwürde has ýönekeý zat bolup biler, belki-de, öýkünmek isleýän meşhur agenti kakasy Jeýms Jeýiň döwründe zatlar ak-gara bolupdyr.
  
  Rehimsiz.
  
  Bu ýiti gyrady. Gan korolyna garşy söweş köp derejelerde alnyp baryldy, ýöne henizem iň aýylganç we üstünlikli bolup biler.
  
  Onuň tarapynda duran adamlaryň dürli şahsyýetleri oňa artykmaçlyk berdi. Geýts muny ilki gördi. Şonuň üçinem olara Bermuda üçburçlugynyň töweregindäki syr barada öz derňewlerini geçirmäge rugsat berdi. Geýts özüniň pikir edişinden has akyllydy. Mett Dreýk, Ben Bleýk, Maý Kitano we Alisiýa Maýls ýaly gapma-garşylykly şahsyýetleriň berýän artykmaçlygyny derrew gördi. Toparynyň mümkinçiliklerini gördi. Hemmesini bir ýere jemledi.
  
  Ajaýyp.
  
  Geljek topary?
  
  Indi hemme zady ýitiren adam, aýalyny şeýle rehimsizlik bilen öldüren adam üçin adalatyň edilmegini isledi.
  
  Haýden Boudreauxyň kamerasyna bardy. Lakon hakyna tutma hakyna tutulan eli bilen oňa ýaltalyk bilen seretdi.
  
  "Jeý agent, size kömek edip bilerinmi?"
  
  Haýden gaýtadan synanyşmadyk bolsa özüni hiç haçan bagyşlamazdy. "Boudreau, Kowalenkonyň ýerleşýän ýerini aýdyň. Diňe ber, hemmesi gutarar "-diýdi. Ol ellerini uzatdy. "Diýjek bolýanym, ol sen hakda bir zat beren ýaly däl."
  
  "Belki bilýär." Boudreau bedenini öwrüp, düşekden süýşdi. "Belki, bilmez. Belki aýtmak entek ir, şeýlemi? "
  
  "Onuň meýilnamalary näme? Bu dowzahyň derwezesi näme?
  
  "Bilsedim ..." Boudreauxyň ýüzi toý akulasynyň ýylgyryşyny görkezdi.
  
  "Siz hakykatdanam şeýle" Haýden hakykatdanam möhümdi. "Men size iň soňky pursat berýärin."
  
  "Iň soňky pursat? Meni atjak bolýarsyňmy? Merkezi aňtaw gullugy ahyrynda oýunda galmak üçin haýsy garaňky günäleri etmelidigine düşündimi? "
  
  Haýden gysdy. "Munuň üçin wagt we ýer bar."
  
  "Elbetde. Birnäçe ýeriň adyny aýdyp bilerdim "-diýdi. Boudreau tüýkülik spreýinden parlaýan däli ony masgaralady. "Agent Jeý, maňa Gan şasy ýaly güýçli birine dönüklik edip biljek hiç zat edip bilmersiňiz."
  
  "Bolýar ..." Haýden özüni ýylgyrmaga mejbur etdi. "Ed." Sesine şatlyk goşdy. "Bu ýerde seniň hiç zadyň ýok. Hiç zat. Şeýle-de bolsa, siz dökmersiňiz. Netijäni bagtly kabul edip, biderek ýere oturýarsyňyz. Doly samsyk ýaly. .Itirilen ýaly. Günorta gabygyň bir bölegi ýaly. " Haýden ähli zady berdi.
  
  Boudreauxyň agzy dartgynly ak çyzyk emele getirdi.
  
  "Sen ýüz öwüren adamsyň. Quirk. Gurbanlyk. Güýçsiz. "
  
  Boudreau oňa tarap hereket etdi.
  
  Haýden, üstünden gülüp, gözlerini taýaklara basdy. "Aljyraňňy dik."
  
  Boudre bir zarba atdy, ýöne Haýden özüni ýylgyrmaga mejbur edip, has çalt yza çekildi. Eliniň polata urýan sesi ýüzüne çygly şarpyk ýalydy.
  
  "Şonuň üçin biz geň galdyk. Seniň ýaly esgeriň ejiz erkege öwrülmegine näme sebäp bolýar? "
  
  Indi Boudreau ýuwaş-ýuwaşdan düşünýän gözleri bilen oňa seretdi.
  
  "Bu hemmesi". Haýden oňa meňzeýärdi. "Sen ol ýere geldiň, şeýlemi? Onuň ady Mariýa, şeýlemi? "
  
  Boudreau aç-açan gahar bilen ýapylan barlary gysdy.
  
  Bu Haýdeniň ýylgyrmagydy. "Öňem aýdyşym ýaly. Güýçsiz. "
  
  Ol yzyna öwrüldi. Tohum ekildi. Bu tizlik we wagşylyk hakda. Ed Boudreau adaty şertlerde hiç haçan döwülmezdi. Emma häzir...
  
  Kinimaka hakyna tutma adam ony görer ýaly oturgyja daňylan telewizory ýygnady. Adamyň sesindäki aladalar, ony gizlemäge synanyşsa-da äşgärdi.
  
  "Adamlar näme çekjek bolýarsyňyz?"
  
  "Serediň, samsyk." Haýden sesini indi alada etmeýän ýaly etdi. Kinimaka telewizory açdy.
  
  Boudreauxyň gözleri ulaldy. -, ok - diýip, diňe dodaklary bilen ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Ay Ýok".
  
  Haýden nazaryny düýbünden ynanar ýaly ýylgyrdy. "Biz söweşýäris, Boudreaux. Entegem gürleşmek islemeýärsiňizmi? Gyzykly goşundy saýlaň. "
  
  
  * * *
  
  
  Mett Dreýk çarçuwa girmezden ozal kameranyň ygtybarlydygyna göz ýetirdi. Gara balaklawa kamuflajdan has täsirli bolmagy üçin ýüzüne çekildi, ýöne geýen ok geçmeýän ýelek we göterýän ýaragy gyzyň ýagdaýynyň çynlakaýlygyny aç-açan görkezdi.
  
  Gyzyň gözleri umytsyzlyk we gorky kölleri. Ol näme edenini bilenokdy. Näme üçin mätäçdigini bilemok. Ol doganynyň durmuş üçin näme edendigini bilmeýärdi.
  
  Mariýa Fedak bigünädi, Dreýk şu günler kimdir biri bigünä bolsa. Tötänlikde tutulan, betbagtçylyk bilen tutulan tor, ölüm, ýüreksizlik we ýigrenç bilen pyşyrdap, bütin dünýä ýaýrady.
  
  Dreýk sag elinde pyçak, beýlekisi bolsa ýaragyň üstüne egilip, gapdalynda saklandy. Indi onuň bigünädigi möhüm däldi. Bu jeza, az däldi. Durmuş üçin durmuş.
  
  Ol sabyrsyzlyk bilen garaşdy.
  
  
  * * *
  
  
  "Mariýa Fedak" -diýdi. "Ol aýal doganyň, durmuşa çykan jenap Boudreau. Siziň aýal doganyňyz, ýatdan çykaryjy, jenap hakyna tutma. Jenap Killer, aýal doganyňyz gorkýar. Ol doganynyň kimdigini ýa-da yzygiderli näme edýändigini bilenok. Emma ol seni hakykatdanam tanaýar. Yearylda bir ýa-da iki gezek ýasama hekaýalar we çagalary üçin oýlanyşykly sowgatlar bilen gelýän söýgüli dogany tanaýar. Aýdyň, Ed, olaryň ejesiz ulalmagyny isleýärsiňizmi? "
  
  Boudreauxyň gözleri ýaşardy. Nakedalaňaç gorkusy şeýle bir güýçli welin, Haýden oňa gynanýardy. Emma indi wagt däldi. Jigisiniň durmuşy hakykatdanam deňagramlydy. Şonuň üçinem myhman almak üçin biri Matt Dreýk saýladylar.
  
  "Mariýa" Bu söz ondan gynançly we umytsyz çykdy.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk gorkan gyzy zordan görüp bilýärdi. Kennediniň gujagynda ölendigini gördi. Beniň ganly ellerini gördi. Garrisonyň günäkär ýüzüni gördi.
  
  Emma iň esasysy Kowalenkony gördi. Ussat gan gan, gaty boş we duýgusyz adam, reanimirlenen jesetden başga zat bolup bilmez. Zombi. Ol adamyň ýüzüni gördi we daş-töweregindäki ähli zatlarda durmuşy bogmak isledi.
  
  Elleri gyza elini uzadyp, bokurdagyny ýapdy.
  
  
  * * *
  
  
  Haýden monitora göz aýlady. Drake zatlara howlukýardy. Boudreau eglenmäge wagt tapmady. Kinimaka hemişe mylaýym araçydy, ýöne Alisia Maýls ony yza çekdi.
  
  "Wayok, uly adam. Goý, bu jellatlar derlesin. Ellerinde ölümden başga zat ýok "-diýdi.
  
  Haýden, adamlaryny öldürmegi buýranda, Boudrea-ny kemsidip, özüni kemsitmäge mejbur etdi.
  
  "Ed, gysjak bolýarsyňyzmy ýa-da Angliýada suşi ýasaýandyklaryny bilmek isleýärsiňizmi?"
  
  Boudrea oňa ganhor nazary bilen seretdi. Agzynyň burçundan inçe mukdarda tüýkülik akýardy. Duýgulary, edil golaýda bir ganhorlugy duýanda bolşy ýaly, ondanam gowulaşýardy. Haýden özüni ondan ýapmagyny islemedi.
  
  Alisýa eýýäm barlara ýakyn bolupdy. "Sen meniň söýgülimiň jezalandyrylmagyny buýurdyň. Dreýkiň men däl-de, baha kesýändigine begenmeli. Men bu jadygöýi iki esse azar ederdim "-diýdi.
  
  Boudreau birinden beýlekisine seredýärdi. "Ikiňizem bu ýerden hiç haçan çykmaýandygyma göz ýetiriň. Ikiňizi bölek-bölek etjekdigime ant içýärin. "
  
  "Saklaň" Haýden, Dreýk Mariýa Fedagyň boýnuny gysanda synlady. "Onuň kän wagty ýok."
  
  Boudreau gaty adamdy we ýüzi ýapyldy. "Merkezi aňtaw gullugy meniň uýamyza zyýan bermez. Ol Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň raýaty "-diýdi.
  
  Indi Haýden däli hakykatdanam almadygyna hakykatdanam ynanýardy. Ol: "Maňa gulak as, däli jellat" -diýdi. "Biz söweşýäris. Ganly şa Amerikanyň topragynda Amerikalylary öldürdi. Ol onlarça adamy alyp gaçdy. Onlarça adam bu ýurdy tölemek üçin saklamak isleýär. Ol sen hakda ýa-da porsy aýal doganyň hakda söz bermeýär! "
  
  Alisýa gulagyna bir zatlar gürledi. Haýden görkezmeleri eşitdi. Kinimaka hem şeýle etdi.
  
  Dreýk hem şeýle edýär.
  
  Aýalyň boýnuny boşatdy-da, ýaragyny holsterinden çykardy.
  
  Haýden dişlerini şeýle bir gysdy welin, kellesiniň töweregindäki nerwler gygyrdy. Içege instinkti ony gygyrdy we saklamagy buýurdy. Ünsüni bir sekuntlap bulaşdyrdy, ýöne soň Kowalenkony yzarlamak üçin iň gowy pursatdygyny aýdyp, okuw başlady.
  
  Hundredsüzlerçe ýa-da has köp halas etmek üçin bir durmuş.
  
  Boudreau ýüzündäki duýgularyň oýnuna göz aýlady we birden barlarda özüni tapdy, ynandy, elini uzatdy we ulaldy.
  
  "Muny etme. Kiçijik uýamyza muny etmäge het edip oturmaň! "
  
  Haýdeniň ýüzi daş maskasydy. "Iň soňky pursat, ganhor."
  
  "Ganly şa arwah. Meniň bilýänlerimiň hemmesi gyzyl reňkli bolup biler. Ol beýle zady gowy görýär. "
  
  "Düşündim Bizi synap görüň. "
  
  Emma Boudreau uzak wagtlap hakyna tutma, uzak wagtlap ganhor. Häkimiýet şahsyýetlerine bolan ýigrenji onuň hökümini kör etdi. "Jähennem, dowzah!"
  
  Haýdeniň ýüregi sarsdy, ýöne biline mikrofonyň monitoryny basdy. "Ony at".
  
  Drake ýaragy göterip, kellesine basdy. Barmagy düwmäni basdy.
  
  Boudrea gorkudan ýaňa gygyrdy. "! Ok! Ganly şa - "
  
  Drake ýaragyň elhenç sesi beýleki sesleriň hemmesini gark etsin. Mariýa Fedagyň kellesiniň gyrasyndan gan sepilişine syn etdi.
  
  "Demirgazyk Oahu!" Boudreaux gutardy. "Iň uly fermasy şol ýerde ..." Onuň sözleri, ýere çümüp, ölen aýal doganynyň oturgyçda ýykylanyny we arkasyndaky gan dökülen diwary görüp, yzy üzüldi. Balaklaw bilen örtülen şekil ekrana dolulygyna doldurylýança haýran galdy. Soň bolsa maskasyny çykardy.
  
  Matt Dreýkiň ýüzi sowuk, uzak, işini gowy görýän jelladyň ýüzi.
  
  Haýden titredi.
  
  
  Üçünji bap
  
  
  Matt Dreýk taksiden çykyp, öňündäki beýik binany öwrenmek üçin gözüni ýumdy. Çal reňkli we ýazgysyz, bu Merkezi aňtaw gullugynyň gizlin işi üçin iň oňat gapakdy. Agentserli agentler birnäçe howpsuzlyk gatlaklaryndan geçip , ýerasty garaagea aralaşmaly boldular . Agentler ýa-da raýatlar bolsun, beýleki adamlar bilkastlaýyn özlerini aňsat nyşana hökmünde görkezip, gapydan girdiler.
  
  Rememberadyna düşýänçä ilkinji gezek çuňňur dem aldy we bir adamlyk aýlanýan gapyny açdy. Iň bärkisi, bu gurnama howpsuzlygyna çynlakaý çemeleşýän ýalydy. Onuň öňünde ýönekeý stol bardy, onda ýarym onlarça berk görnüşli erkek otyrdy. Moreene-de köp adamyň tomaşa edýändigi şübhesiz.
  
  Ol ýalpyldawuk kafel poluň üstünden geçdi. "Haýden Jeý meniň bilen duşuşmaga garaşýar."
  
  "Adyň näme?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" Garawulyň stoiki görnüşi birneme sarsdy.
  
  "Elbetde".
  
  Ol adam meşhur ýa-da tussagy göreninde ulanyp boljak görnüşini berdi. Soň jaň etdi. Bir sekuntdan soň, Dreýki paýhasly lifte alyp gitdi. Ol açary saldy we düwmä basdy.
  
  Drake, liftiň howanyň ýassygyndaky ýaly ýokaryk uçýandygyny duýdy. Boljak zatlar hakda kän pikirlenmezlik kararyna geldi, wakalara özleri hakda alada etdi. Gapy açylanda koridora garady.
  
  Koridoryň ahyrynda ony garşylamak üçin komitet durdy.
  
  Ben Bleýk we aýal dogany Karin. Haýden. Kinimaka. Alisýa Maýls yzda bir ýerde durdy. Maýy görmedi, ýöne soňundanam garaşmady.
  
  Bu waka ýalňyşdy. Munuň üçin Kennedi hem bolmalydy. Onsuz hemmesi geň görünýärdi. Ol liftden çykdy we özleriniň hem edil şonuň ýaly duýandyklaryny ýadyna saljak boldy. Everyöne her gije düşekde ýatyp, gözlerine seredip, Dreýkiň halas etmek üçin näme üçin ýokdugyna gyzyklandylarmy?
  
  Soňra Ben onuň öňünde durdy we Dreýk hiç zat diýmän ýaş ýigidi gujagyna çekdi. Karin doganynyň egninden goýun ýylgyrdy we Haýden egnine el goýmak üçin geçdi.
  
  "Biz seni küýsedik"
  
  Ol umytsyzlyk bilen saklandy. "Sagbol".
  
  Ben: "aloneeke galmak hökman däl" -diýdi.
  
  Drake bir ädim yza çekildi. "Serediň, bir zady düzetmek möhümdir. Men üýtgedilen adam Indi maňa bil baglap bilmersiň, esasanam sen, Ben. Hemmäňiz muňa düşünýän bolsaňyz, bilelikde işlemek mümkinçiligimiz bar. "
  
  "Bu seniňki däldi" - Dreýkiň bilşi ýaly Ben göni meselä geçdi. Karin, akylyň eli boldy. Ol ony tutdy-da, bir gapdala çekdi, Dreýkiň arkasynda ofise açyk ýol goýdy.
  
  Themolda Kinimaka baş atyp, olaryň içinden geçdi. Alisýa Maýls oňa çynlakaý gözleri bilen seretdi. Mundan başga-da, eziz adamyny ýitirdi.
  
  Drake saklandy. "Entek gutaranok, Alisýa. Bu samsyk ýok edilmeli. Notok bolsa, dünýäni ýakyp biler "-diýdi.
  
  "Kowalenko gygyryp öler."
  
  "Haleluya".
  
  Dreýk otagyň öňünden geçdi. Iki sany uly kompýuter sagda, gaty disklerde maglumatlary gözläp we ýüklänlerinde pyşyrdap, basýardy. Onuň öňünde Maýami plýa Beachyna seredýän pol beýik beýik ok geçmeýän penjireler bardy. Birden Wellsiň özüni bozuk ýaly edip görkezýän suraty haýran galdyrdy we şol ýerde aşgarlanan jesetleri görmek üçin mergen sorady.
  
  Bu pikir ony pikirlenmäge mejbur etdi. Kennedi öldürileli bäri Welles hakda ilkinji gezek oýlandy. Wells Alisýanyň ýa-da Maýyň elhenç ölüminde öldi. Haýsyny bilmeýärdi we sebäbini bilmeýärdi.
  
  Beýlekileriň onuň yzyna düşendigini eşitdi. "Şonuň üçin ..." Ol ünsi jemledi. "Hawaýa haçan bararys?"
  
  "Irden" Haýden aýtdy. "Häzirki wagtda köp baýlygymyz Oahuda jemlenendir. Beýleki adalary hem barlaýarys, sebäbi Kowalenkonyň birden köp fermasynyň bardygy belli. Elbetde, onuň aldaw ussadydygy indi mälim, şonuň üçin dünýäniň dürli sebitlerinde beýleki öňdebaryjylary yzarlamagy dowam etdirýäris. "
  
  "Gowy. Kapitan Kuk, Almaz kellesi we dowzahyň derwezesi hakda salgylanmalar ýadymda. Bu siziň maksat edinen zadyňyzmy? "
  
  Ben aldy. "Gowy, hawa. Emma Kuk Oahu däl-de, Kauai gondy. Onuň- "Monolog birden gutardy. "Hmm, gysgaça aýdanymda. Biz üýtgeşik bir zat tapmadyk. Baý! "
  
  "Kuk bilen Almaz Kelliň arasynda göni baglanyşyk ýokmy?"
  
  "Biz üstünde işleýäris". Karin biraz goragly gürledi.
  
  "Heöne ol Yorkorkşirde doguldy" Ben Dreýkiň täze päsgelçiligini synap gördi. "Hudaýyň ýerini bilýärsiňiz."
  
  Dreýk dostunyň aýdýanlaryny eşitmedik ýalydy. "Gawaýide näçe wagt geçirdi?"
  
  Karin: "Aýlar" -diýdi. "Ol azyndan iki gezek yza gaýdyp geldi."
  
  "Belki, şondan soň her ada baryp görendir. Etmeli zadyňyz, taryhyny ýa-da gazananlaryny däl-de, onuň ýazgylaryny barlamakdyr. Onuň meşhur däl zatlary hakda bilmeli ".
  
  "Bu ..." Karin dymdy. "Bu hakykatdanam manyly."
  
  Ben hiç zat diýmedi. Karin gutarmady. "Biziň bilýän zadymyz şu: Gawaýiniň ot, ýyldyrym we wulkan hudaýy Pele atly aýal. Gawaýiniň köp gadymy ertekilerinde meşhur şahsyýet. Onuň öýüniň dünýäniň iň işjeň wulkanlarynyň biriniň üstünde durýandygy aýdylýar, ýöne Oahu däl-de, Uly adada. "
  
  "Bularyň hemmesi?" Drake gysga sorady.
  
  "No.ok. Hekaýalaryň köpüsi aýal doganlary hakda bolsa-da, käbir rowaýatlarda Pele derwezesi hakda aýdylýar. Derweze oda we wulkanyň ýüregine eltýär - bu size dowzah ýalymy? "
  
  "Perhapshtimal, bu metafora" -diýip, Kinimaka pikirlenmän aýtdy, soň gyzardy. "Bolup biler. Bilýärsiň ... "
  
  Alisýa ilkinji bolup güldi. Iň bolmanda başga biriniň gülkünç duýgusy bolan Hudaýa şükür. " Ol gygyrdy, soň adamlaryň özüne nähili seredýändigine gyzyklanma bildirýän ses bilen "Günäkär däl" -diýdi.
  
  "Pele derwezesi peýdaly bolup biler" -diýdi. "Gowy işiňizi dowam etdiriň. Irden görüşeris "
  
  "Sen galmaýarsyňmy?" Ben dosty bilen gürleşmek mümkinçiliginiň boljakdygyna umyt edip, nägileligini bildirdi.
  
  "" Ok ". Gün okeanyň üstünde gün ýaşyp başlanda, Dreýk penjireden seredip durdy. "Şu gije boljak ýerim bar."
  
  
  Dördünji bap
  
  
  Drake yzyna seretmän otagdan çykdy. Garaşylyşy ýaly, Haýden lifte girjek bolanda ony tutdy.
  
  "Drake, haýal et. Gowumy? "
  
  "Gowydygyny bilýärsiň. Wideo akymynda gördüňiz "-diýdi.
  
  Haýden onuň elinden tutdy. "Meniň näme diýjek bolýanymy sen bilýärsiň."
  
  "Gowy bolar. Gowy görünmeli boldy, muny bilýärsiňiz. Boudreaux munuň hakykydygyny pikir eden bolmaly. "
  
  "Hawa".
  
  "Käşgä, onuň döwülendigini gören bolsadym".
  
  "Hawa, men ony pyçakladym, şonuň üçin size sag bolsun aýdýaryn".
  
  Drake birinji gat üçin düwmä basdy. "Onuň aýal dogany eýýäm siziň wekilleriňiz bilen bolmaly. Ony hassahana äkiderler we arassalanarlar. Galp gan, öz işine üns berýän şeýtandyr.
  
  "Mümkin bolsa, Boudreau hasam beter gyzyklandy. Jigisi diri galanda - Haýden başyny ýaýkady. "Ahyrky çökmek."
  
  "Meýilnama işledi. Bu gowy pikirdi "-diýdi. "Biz maglumat aldyk. Oňa mynasyp boldy ".
  
  Haýden baş atdy. "Bilýärin. Maniagyň gözenegiň aňyrsynda durandygyna begenýärin. "
  
  Drake lifte girdi we gapylaryň ýapylmagyna garaşdy. "Eger maňa bagly bolsa" -diýip, Haýden gözden ýitdi. "Jellady kamerasyna atardym".
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk taksi alyp, Biskaýn bulwaryna gitdi we Baýside söwda meýdanyna tarap ugrady. Oňa jaň eden adam, gödek, ynamsyz we häsiýetinden daşda, Bubba Gump-iň daşynda duşuşmak isledi. Dreýk bir salym gülkünçdi we Hooters-ä, has amatly ýer bolmagy teklip etdi, ýöne Maý hatda ony eşitmedik ýaly hereket etdi.
  
  Dreýk märekäniň hataryna goşuldy, töweregindäki şowhunly hezillikleri diňledi we özüni ýerliksiz duýdy. Bu adamlar şeýle bir eziz bir zady ýitirende, nädip bagtly bolup bilerler? Nädip ideg edip bilmediler?
  
  Bokurdagy gurydy we dodaklary gysyldy. Bubba Gumpdäki bar yşarat etdi. Belki, ol gelmezinden ozal çümüp biler. Şeýle-de bolsa, onuň hiç hili hyýaly ýokdy; bu durmalydy. Eger-de Gawaýi söýýän aýalynyň ganhoryny awlamak üçin gitjek bolsa, gurban bolmak däl-de, ar almak isleýän bolsa, bu soňky gezek bolmalydy.
  
  Şeýle bolmalydy.
  
  Gapyny iteklemekçi bolanda, Maý oňa gygyrdy. Ol edil menden alty metr uzaklykda bolmadyk sütüne daýanýardy. Eger ol duşman bolsa, edil şu wagt ölerdi.
  
  Zalymlyk we jeza bermek karary, ünsi we tejribesi bolmazdan peýdasyzdy.
  
  Maý restorana tarap ugrady, Dreýk onuň yzyna düşdi. Barda oturyp, Gawaýi şäherine boljak syýahatynyň hormatyna "Lava Flows" -a sargyt etdiler.
  
  Drake dymdy. Maý Kitano nerwini öňem görmändi. Mundan öň onuň gorkandygyny görmändi. Ony ýola saljak bir ssenariýany göz öňüne getirip bilmedi.
  
  Soň bolsa dünýäsi ýene ýykyldy.
  
  "Kowalenko Tokiodan aýal doganym Çikany alyp gaçdy. Köp aý geçdi. Şondan bäri ony ýesir edip gelýär ". Maý uludan demini aldy.
  
  "Men düşündim. Näme edeniňe düşünýärin "-diýdi. Bu äşgärdi. Maşgala hemişe birinji ýerde durýar.
  
  "Enjamy bar."
  
  "Hawa".
  
  "Men ony tapmak üçin ABŞ-a geldim. Kowalenkony tapmak üçin. Youöne sen we dostlaryň meniň bilen habarlaşýança şowsuz boldum. Men saňa borçly "
  
  "Biz ony halas etmedik. Sen etdiň."
  
  "Maňa umyt berdiň, meni toparyň bir bölegi etdiň".
  
  "Siz henizem toparyň bir bölegi. Hökümetiň başga bir serişdesiniň bardygyny ýatdan çykarmaň. Olar ýüz öwürmeýärler "-diýdi.
  
  "Olaryň biriniň ýesirlikde ýakyn adamy bolmasa".
  
  Dreýk Geýtsiň aýaly bilen näme bolandygyny bilýärdi, ýöne hiç zat diýmedi. "Gawaýi, Maýda size gerek bolar. Bu adamy urmak islesek, iň gowusy gerek bolar. Hökümet muny bilýär. Şonuň üçin size, Alisýa we beýlekilere gitmäge rugsat berildi ".
  
  "Senem?"
  
  "Menem".
  
  "Draýk, ýakynlaryňyz hakda näme? Ganly korol öz söwdasyny amala aşyrjak bolýarmy? "
  
  Drake gysyldy. "Ol şowsuz boldy."
  
  "Şeýle-de bolsa, ol synanyşmagyny dowam etdirer".
  
  "Uýaňyz howpsuzmy?" Oňa goşmaça gorag gerekmi? Men käbir adamlary tanaýaryn "
  
  "Bu alada edildi, sag boluň."
  
  Drake degilmedik içgini öwrendi. "Soňra bularyň hemmesi Gawaýide tamamlanar" -diýdi. "Indi tas tapdyk, ýakyn wagtda bolar."
  
  Maý içgisinden uzyn bir dem aldy. "Drake, taýýar bolar. Ol muny on ýyl bäri meýilleşdirýär "-diýdi.
  
  "Bu ot ýurdy" -diýdi. "Kovalenkony we galanlarymyzy şol deňlemä goşuň, bu ýer diňe partlap biler".
  
  
  * * *
  
  
  Maýyň awtoulag duralgasyna tarap gidip, taksiniň bolmagy mümkin öýdýän ýerine tarap ugrady. Maýamide gijeki durmuş başlandy. Alkogol serhoşlygyň ýeke-täk serişdesi däldi we tükeniksiz, ýakymly gijeleriň, owadan erkekleriň we aýallaryň we dinamiki sazlaryň utgaşmasy hatda baýdak ahlagyny ýokarlandyrmak üçin köp işledi.
  
  Ol burçy öwürdi we deňiz onuň öňünde açyldy - buýsanmak üçin joşýan ýahtalar, pyýada ýollaryny doldurýan mähelle, dünýäde hiç zat hakda pikir etmeýän owadan adamlar bilen doldurylan açyk restoran.
  
  Matt Drake ýaly adamlara köp sag bolsun aýdýaryn.
  
  Soň bolsa yzyna öwrüldi. Jübi telefony şol haýran galdyryjy, owazly saz bilen ýaňlandy.
  
  Düwmäni çalt basyň. "Hawa?"
  
  "Mat? Günüňiz haýyrly bolsun! Salam. " Oksford biliminiň ajaýyp äheňleri ony geň galdyrdy.
  
  "Dal?" - ol aýtdy. "Torsten Dahl?"
  
  "Elbetde. Başga kim gowy ýaly? "
  
  Drake howsala düşdi. "Hemme zat gowy?"
  
  "Alada etme, dost. Dünýäniň bu tarapynda hemme zat gowy. Islandiýa ajaýyp. Çagalar ajaýyp. Aýal ... aýal. Kowalenko bilen ýagdaýlar nähili geçýär? "
  
  "Biz tapdyk" -diýip, Dreýk ýylgyrdy. "Diýen ýaly. Nirä seretmelidigimizi bilýäris. Häzirki wagtda käbir mobilizasiýa dowam edýär we ertir Gawaýide bolmaly "-diýdi.
  
  "Gowy. Bolýar, jaň etmegimiň sebäbi size peýdasy degmezligi ýa-da bolmazlygy mümkin. Özüňiz karar berip bilersiňiz. Bilşiňiz ýaly, Taňrynyň mazaryny gözlemek seresaplylyk bilen dowam edýär. Freýiň galasynda dilimi asyp, Odiniň mazarynyň gyrasynda nädip duranym ýadyňdamy? Tapan zatlarymyz ýadyňdamy? "
  
  Dreýk haýran galmagyny ýada saldy. "Elbetde".
  
  "Her gün diýen ýaly deň ýa-da ondanam köp hazyna tapýarys diýlende maňa ynanyň. Thisöne şu gün irden has adaty bir zat meniň ünsümi çekdi, esasanam ol seni ýatladýardy. "
  
  Şwesiýalylary has gowy eşitmek üçin Drake dar seýilgähe girdi. "Meni ýatladýarmy? Gerkul tapdyňyzmy?
  
  "No.ok. Emma mazardaky her bir nokadyň diwarlarynda alamatlar tapdyk. Hazynalaryň aňyrsynda gizlenipdi, şonuň üçin ilki bilen görünmeýärdi. "
  
  Drake üsgürdi. "Bellikler?"
  
  "Seniň iberen suratyňa gabat geldiler."
  
  Dreýk biraz wagt aldy, soň bolsa ýüregine ýyldyrym urdy. "Garaň. Meniň iberen suratym ýaly? Wagt syýahat enjamlarynda tapylan aýlaw şekili? "
  
  "Dostum, bu seni dişlemäge mejbur eder öýdüpdim. Hawa, bu bellikler - ýa-da aýdyşyňyz ýaly bükülýär. "
  
  Drake bir salym dymdy. Taňrylaryň mazaryndaky bellikler gadymy transport enjamlarynda tapylan belliklere gabat gelýän bolsa, bu olaryň şol döwürdedigini aňladýardy.
  
  Drake gury agzyndan gürledi. "Diýmek-"
  
  Emma Thorsten Dahl eýýäm hemme zady pikir edipdi. "Taňrylaryň wagt syýahaty üçin enjamlar döredendigi. Bu hakda oýlansaň manysy bar. Odiniň mazaryndan tapylan zatlardan, olaryň bardygyny bilýäris. Wagtyň geçişini nähili ulanandyklaryny indi bildik. "
  
  
  Bäşinji bap
  
  
  Ganly şa kiçijik goraghanasynyň gyrasynda durup, Bengal gaplaňlarynyň birnäçesiniň özleri üçin boşadylan kiçijik keýigi kowalap durşuna syn etdi. Duýgulary ýaryldy. Bir tarapdan, ýer ýüzünde döredilen iň uly öldüriji maşynlaryň birine eýe bolmak we dynç alyşda tomaşa etmek ýakymlydy. Beýleki bir tarapdan, olaryň ýesir düşendigi aglaýan utançdy. Olar has gowusyna mynasyp boldular.
  
  Adam ýesirleri ýaly däl. Aljak zatlaryna mynasyp boldular.
  
  Boudreau.
  
  Gan şasy otlaryň üstünden ýöräp barýan birnäçe adamy eşidip, yzyna öwrüldi. "Jenap Boudreau" -diýdi. "Merkezi aňtaw gullugy tussaglygy nädip geçdi?"
  
  Ol adam özüne zerur hormaty berip, birnäçe metr uzaklykda saklandy, ýöne gorkman oňa seretdi. "Meniň göz öňüme getirenimden has kyn" -diýdi. "Quietuwaş gazyp alanyňyz üçin sag boluň."
  
  Ganly şa dymdy. Ol gorky keýigi kowalap, arkasyndaky gaplaňlary duýdy. Keýik gysyp, gaçdy, öz ölümine garşy bolup bilmedi. Boudreau beýle däldi. Ganly şa oňa belli bir derejede hormat görkezdi.
  
  "Matt Dreýk senden öňe geçdimi?"
  
  "Merkezi aňtaw gullugy meniň garaşyşymdan has başarnykly boldy. Bu hemmesi".
  
  "Bilýärsiň, ýaragym bolan bolsa, aýal doganyňyň ölümi galp bolmazdy."
  
  Boudreonyň dymmagy, düşünýändigini görkezdi.
  
  Ganly şa: "Hereket etmegiň wagty geldi" -diýdi. "Beýleki malhanalary ýok etjek biri gerek. Kauai we Uly adadakylar. Muny meniň üçin edip bilersiňizmi? "
  
  Ömürlik azatlykdan halas etmegi buýran adam birden umyt tapdy. "Muny edip bilerin"
  
  "Girew alnanlaryň hemmesini öldürmeli. Her erkek, aýal we çaga. Siz muny baśararsyñyz?"
  
  "Hawa jenap".
  
  Ganly şa öňe egildi. "Hakykatdanam?"
  
  "Näme isleseň, ederin".
  
  Gan şasy daşarky duýgyny görkezmedi, ýöne göwnünden turdy. Boudreau iň başarnykly söweşiji we serkerde bolupdy. Onuň şeýle wepaly bolmagy gowy zat.
  
  "Soňra taýyn bol. Men siziň görkezmeleriňize garaşýaryn "
  
  Adamlary Amerikalylary alyp gitdiler, Gan şasy bolsa bir adamyň yzynda garaşmagyny isledi. Oahudaky malhanasynyň müdiri Kloddy.
  
  "Klod, aýdyşym ýaly, wagt geldi. Taýynmy? "
  
  "Hemme zat taýýar. Haçana çenli saklamaly? "
  
  Ganly şa gygyrdy: "Ölýänçäň saklarsyň". "Şonda maňa bergiňiz tölener. Siz ünsüňizi sowmagyň bir bölegi. Elbetde, bu diňe kiçijik bir zat, ýöne gurban bermegiňize mynasyp ".
  
  Oahu ýolbaşçysy dymdy.
  
  "Bu sizi biynjalyk edýärmi?"
  
  "No.ok. Sirok.
  
  "Bu gowy. Olaryň ünsüni malhanada jemlänimizden soň, ýerli ada öýjüklerini açarsyňyz. Men dowzahyň derwezesinden geçerin, ýöne Gawaýi ýakar. "
  
  
  Altynjy bap
  
  
  Merkezi aňtaw gullugynyň hususy uçary otuz dokuz müň fut beýiklikde uçýardy. Matt Dreýk boş aýnasyndaky buzy aýlady we başga bir kiçi viski üçin gapagyny döwdi. Ol ýalňyzlygyna hormat goýarlar diýip umyt edip, uçaryň arkasynda ýeke oturdy. Emma yzygiderli gyrada seredýänler we gaharly pyşyrdaşlar oňa "hoş geldiňiz" awtoulagynyň ýakyn wagtda çekiljekdigini aýtdy.
  
  Wiski henizem nerwime girip bilmedi.
  
  Haýden gapdalynda, Kinimaka gapdalynda oturdy. Wezipesiniň häsiýetine garamazdan, Gawaýy watanyna gaýdyp barmak üçin gaty şadyýan ýalydy. Maşgalasy seresaplylyk bilen goralýardy, ýöne hemişe optimistik ägirt olary görmek mümkinçiliginiň boljakdygyna gaty ynamly ýalydy.
  
  Haýden hemra telefonynda Jonatan Geýts bilen gürleşdi. "Moreene üç? Bu, jemi ýigrimi bir tussag. Hawa, hawa, mundan has köp zadyň bardygyna ynanýaryn. Entek ýer ýok. Sagbol".
  
  Haýden baglanyşygy kesdi we kellesini aşak egdi. "Men indi onuň bilen gürleşip bilemok. Aýaly ýaňy öldürilen erkek bilen nädip gürleşip bilersiňiz? Näme diýjek? "
  
  Drake oňa syn etdi. Bir salym gerek boldy, ýöne soňam özüne mahsus nazaryny oňa öwürdi. "Bagyşlaň, Mat. Men beýle pikir etmeýärin. Köp zat dowam edýär "-diýdi.
  
  Drake baş atdy-da, äýnegini suwardy. "Geýts dynç almaly dälmi?"
  
  "Tooagdaý gaty durnuksyz." Haýden telefony dyzyna basdy. "Uruşda hiç kim yzagalak bolup bilmez".
  
  Drake ýaňsylandy. "Gawaýi beýle ulydyr öýdemokdym."
  
  "Diýjek bolýarsyňyz, näme üçin henizem maldarçylyk ýerlerinden birini tapmadylar? Dogrusy, bu uly bir zat däl. Emma geçip bolmajak tokaý, depeler we jülgeler gaty köp. Daýhanlar hem kamuflaj edilen bolsa gerek. Ganly şa bolsa biziň üçin taýyn. Waşington ýerli ilat bize adaty işçi güýjünden has köp kömek eder öýdýän. "
  
  Drake gaşyny galdyrdy. "Geň zat, belki dogry aýdandyr. Ine, dostlukly ägirtimiz girýär. "
  
  Mano oňa giň we rahat ýylgyrdy. "Honolulunyň ilatynyň köpüsini hakykatdanam tanaýaryn."
  
  Bulaşyklyk peýda boldy, Ben Bleýk birden onuň gapdalynda peýda boldy. Dreýk ýigide garady. Kennedi ölenden soň ilkinji gezek birek-biregi görmekdi . Içinde duýgy tolkuny döräp, çalt basyp, başga bir dem alyp gizledi.
  
  "Hemmesi gaty çalt boldy, ýoldaş. Men oňa kömek edip bilmedim. Ol meni halas etdi, ýöne ... ýöne men ony halas edip bilmedim. "
  
  "Men sizi günäkärlemeýärin. Bu seniň günäň däldi ".
  
  "Emma gitdiň"
  
  Dreýk doganyna gaharly gözleri bilen seredýän Beniň aýal dogany Karine seretdi. Görnüşinden, olar Beniň oýlanyşyksyz hereketini ara alyp maslahatlaşýardylar we ol däne garşy gitdi. Dreýk başga bir viski açdy-da, nazaryny aýyrman oturgyjyna egildi. "Takmynan müň ýyl ozal SAS-a girdim. Dünýädäki iň gowy söweş güýji. Iň gowularynyň bir sebäbi bar, Ben. Beýleki zatlaryň arasynda munuň sebäbi zalym adamlar. Rehimsiz. Ganhorlar. Bilýän Matt Drake meňzemeýär. Ora-da Odiniň süňklerini gözleýän Matt Dreýk ýaly. Bu Matt Dreýk SAS-da ýokdy. Ol raýatdy ".
  
  "We häzir?"
  
  "Gan şasy diri we Wendetta henizem bar bolsa, men raýat bolup bilmerin. Meniň nähili erbet bolmak isleýändigimem möhüm däl. "
  
  Ben daşa seretdi. "Men düşündim"
  
  Drake geň galdy. Ben ýerinden turdy-da, oturan ýerine gaýdyp geldi. Belki, ýaş ýigit ulalyp başlapdyr.
  
  Soňky üç aý bu prosesi çaltlaşdyrmadyk bolsa, hiç zat bolmazdy.
  
  Haýden oňa syn etdi. Bilýärsiňiz, ol onuň ýanyndady. Ol ölende. Bu hem oňa kyn boldy ".
  
  Drake ýuwutdy we hiç zat diýmedi. Bokurdagy berkedi we gözýaş döküp bilmejek zadydy. SAS-dan käbir ýigit. Wiski garnymyň çukurynda gyzgyn yz galdyrdy. Bir salymdan: "Aýagyňyz nähili?" Diýip sorady.
  
  "Zyýan. Men ýöräp bilýärin, hatda ylgap bilýärin. Boudreau bilen ýene birnäçe hepde söweşmek islemeýärin. "
  
  "Ol türmede oturança, hökman bolmaz".
  
  Bulaşyklyk onuň ünsüni özüne çekdi. Maý bilen Alisýa biri-birinden öň we geçelgede birnäçe hatar oturdylar. Iki aýalyň arasyndaky gatnaşyk hiç haçan aýazdan ýokary däldi, ýöne bir zat ikisini gaharlandyrýardy.
  
  "Bizi ylalaşdyňyz!" Alisýa gygyryp başlady. "Öz näletlenen uýamy halas etmek üçin. Başga nädip myhmanhana tapyp bilerler? "
  
  Drake oturgyjyndan çykyp, ýoldan aşak düşdi. Uçuşda zerur bolan iň soňky zat, iň tanymal iki aýalyň arasyndaky söweş boldy.
  
  "Hudson şol myhmanhanada öldi" diýip, Alisýa gygyrdy. "Olar ony atdylar ... şol wagt" - diýip, başyny ýaýkady. "Kitano, bu siziň maglumatyňyzmy? Size hakykaty aýtmagyňyzy isleýärin "-diýdi.
  
  Alisýa geçelge girdi. Maý ýüzüne seretmek üçin ýerinden turdy. Iki aýalyň burny diýen ýalydy. Maý özüne ýer bermek üçin yza çekildi. Tejribesiz synçy munuň ýapon gyzynyň ejizliginiň alamaty diýip pikir eden bolmagy mümkin.
  
  Dreýk munuň öldüriji alamatdygyny bilýärdi.
  
  Ol öňe ylgady. "Dur!"
  
  "Uýam on Hudsona mynasyp."
  
  Alisýa gygyrdy. "Indi maý aýyny alaryn!"
  
  Drake Maýyň yza çekilmejekdigini bilýärdi. Alisýa eýýäm bilýän zatlaryny, Hudsonyň özüni berendigini aýtmak has aňsat bolardy, ýöne Maý Kitanonyň buýsanjy oňa boýun egmezdi. Alisýa urdy. Maý jogap berdi. Alisýa özüne has köp ýer bermek üçin tarapa geçdi. Maý oňa hüjüm etdi.
  
  Drake olara tarap ylgady.
  
  Alisýa bir pökgini ýasady, öňe çykdy we tirsegini Maýyň ýüzüne oklady. Japaneseapon söweşijisi gymyldamady, ýöne kellesini birneme öwrüp, zarbanyň ondan bir millimetr uzakda sygyrmagyna mümkinçilik berdi.
  
  Maý Alisýanyň gapyrgasyna gaty urdy. Gaçmakdan uly ses eşidildi we Alisýa köp kellä garşy yza çekildi. Öňe gidip biler.
  
  Haýden gygyryp, aýagyna bökdi. Ben we Karin hem söweşde kimiň ýeňjekdigini bilesigelijilik bilen aýak üstünde durdular. Dreýk maýy gapdalyndaky oturgyja itekledi we elini Alisýanyň bokurdagyndan kesdi.
  
  "Dur". Onuň sesi gabyr ýaly ümsümdi, ýöne howpdan doludy. "Ölen gyz jigiňiziň munuň bilen hiç hili baglanyşygy ýok. Seniň uýaňam. " Maý aýynda gözlerini gamaşdyrdy. "Kowalenko duşman. Şol jandar FUBAR bolansoň, islän zadyňyz bilen söweşip bilersiňiz, ýöne şoňa çenli saklaň. "
  
  Alisýa elini bükdi. "Şol ganhor eden işi üçin ölmeli".
  
  Maý gözüni ýummady. "Sen has erbet iş etdiň, Alisýa."
  
  Dreýk Alisýanyň gözünde ýangynyň ýene-de ýanýandygyny gördi. Kellä gelen ýekeje zady gürledi. "Jedel etmegiň ýerine, belki, haýsynyň Wellsi öldürendigini düşündirip bilersiňiz. Näme üçin? "
  
  Söweş olardan geçdi.
  
  Haýden onuň arkasynda durdy: "Hudson ýokary tehnologiýaly yzarlaýyş enjamy Maýls tarapyndan yzarlandy. Sen ony bilýäň. Maýyň enjamy bereninden bu ýerde hiç kim razy däl. " Onuň sesinde polat bardy. "Nädip alandygyny aýtjak däl. Emma hatda näme üçin beýle edenine-de düşünýärin. Käbir ýokary derejeli hökümet işgärleri häzirki wagtda şol bir zady başdan geçirýärler. Kowalenko soňky oýnuny eýýäm oýnaýar we biz ony ikinji basgançaga çykardyk. Syzdyrmalar möhürlenmedik bolsa - "
  
  Alisýa möňňürip, oturan ýerine gaýdyp geldi. Dreýk ýene bir topar miniatýura tapdy we ýoldan yza gaýdyp gitdi. Ol entek iň gowy dosty bilen hiç hili söhbetdeşlige başlamak islemän göni öňe seretdi.
  
  Theöne ýolda Ben oňa tarap egildi. "FUBAR?"
  
  "Tanalyp bilinmedi."
  
  
  Vedinji bap
  
  
  Olar gonmazdan ozal, Haýden Ed Boudronyň Merkezi aňtaw gullugynyň türmesinden gaçandygy barada jaň aldy. Gan şasy içerki bir zady ulandy we öz islegine görä Boudreony paýhasly we dawa-jenjelsiz operasiýa etdi.
  
  "Siz hiç haçan hiç zat öwrenmeýärsiňiz" -diýip, Dreýk oňa jogap berjek zadynyň ýokdugyna geň galmady.
  
  Honolulu howa menzili, şähere çalt ulagyň gidişi ýaly, bulaşyklyk bilen ýalpyldy. Soňky gezek Gawaýide bolanlarynda Dawor Babiçiň köşgüne hüjüm etdiler we ogly Blanca tarapyndan güman edilýänleriň sanawyna girizildi. Şol wagt çynlakaý ýalydy.
  
  Soňra Dmitriý Kowalenko peýda boldy.
  
  Honolulu Amerikan ýa-da Europeanewropa şäherleriniň köpüsinden tapawutlylykda tolgundyryjy şäherdi. Someöne nämüçindir, Waikiki plýa Beachynyň ýigrimi minutdan köp däldigi baradaky ýönekeý pikir, hatda Dreýkiň garaňky pikirlerini hem ýumşatdy.
  
  Agşam irdi, hemmesi ýadady. Benöne Ben we Karin göni CIA binasyna baryp, ýerli tora birikmegi talap etdiler. Ikisi-de kapitan Kukyň alsurnallarynyň nirededigini öwrenip başladylar. Muny eşiden Drake ýylgyrdy. Ben elmydama tapmalary gowy görýärdi.
  
  Haýden resminamalary çaltlaşdyrdy we tiz wagtdan Maýamide galdyran işine meňzeş başga bir kiçijik ofisde tapyldy. Onlyeke-täk tapawut, penjireden Waikikiniň belent myhmanhanalaryny, meşhur "Waikiki" aýlaw restoranyny we uzakda Oahunyň iň özüne çekiji ýerini, "Almaz Head" ady bilen tanalýan uzak wagtlap wulkany görmekdi.
  
  Karin uludan demini aldy: "Hudaý, men bu ýerde ýaşasym gelýär.
  
  "Men ynanýaryn" -diýdi Kinimaka. "Dynç alýanlaryň köpüsiniň bu ýerde menden has köp wagt geçirýändigine ynanýaryn."
  
  "Haý, siz öňem Evergladesde bolduňyz" -diýip, Ben we Kariniň kompýuterlerini artykmaç ulgam bilen baglanyşdyranda, Haýden sözüni taşlady. "Alserli ýaşaýjylaryň biri bilen duşuşdyk."
  
  Kinimaka bir salym geň galdy, soňam jyňňyrdady. "Alligator diýmek isleýärsiňizmi? Bu gaty gyzykly boldy, hawa. "
  
  Haýden edýän işini tamamlap, töweregine göz aýlady. "Çalt nahar we irki düşek hakda näme? Daňdan işe başlaýarys "-diýdi.
  
  Baş atmak we nägilelik bildirmek boldy. Maý razy bolanda, Alisýa gitdi. Dreýk kärdeşlerine ýüzlenmezden ozal oňa seretdi. "Şu gün öwrenen zatlarymy hemmäňiz bilmelisiňiz. Munuň şu wagta çenli açjak iň möhüm maglumatlarymyzyň biri bolup biljekdigini duýýaryn ". Biraz dymdy. "Dahl düýn meniň bilen habarlaşdy."
  
  "Torsten?" Ben gürledi. "Däli şwesiýa nähili? Soňky gezek ony görenimde, Odiniň süňklerine seredýärdi ".
  
  Dreýk hiç kim päsgel bermedi öýdýän. "Taňrylaryň mazaryny gözden geçirenlerinde, geçiriş enjamlarynda tapylan aýlawlara gabat gelýän bellikler tapyldy".
  
  "Yzygiderli?" - Haýden gaýtalady. "Nädip yzygiderli?"
  
  "Olar birmeňzeş."
  
  Beniň beýni doly güýjünde işläp başlady. "Bu, mazary guran şol bir adamyň hem enjamlary döredendigini aňladýar. Bu däli. Nazaryýet, taňrylaryň öz guburlaryny gurup, köpçülikleýin ýok bolmak arkaly ömri uzaltmak bilen göni manyda ölmek üçin ýatmagydyr. Indi wagt syýahat enjamlaryny hem döretdiler diýýärsiňizmi? " Ben dymdy. "Aslynda munuň manysy bar"
  
  Karin oňa seredip başyny ýaýkady. "Samsyk. Elbetde, munuň manysy bar. Şeýlelik bilen wagtyň geçmegi bilen wakalary dolandyrdylar we adamlaryň ykbalyny döretdiler. "
  
  Matt Dreýk sesini çykarman ýüz öwürdi. "Men seni irden görerin"
  
  
  * * *
  
  
  Gijeki howa ysly, tropiki taýdan ýyly we Pacificuwaş ummany bilen ýakymly yslydy. Dreýk açyk bar tapýança köçelerde aýlandy. Müşderiler beýleki ýurtlardaky beýleki barlardan tapawutly bolmaly, şeýlemi? Galyberse-de, bu jennetdi. Onda näme üçin göterijiler henizem ýeriň eýesi ýaly bolup howuz oýnaýardylar? Näme üçin baryň ujunda kellesini yza çekip oturan serhoş bardy? Näme üçin ebedi är-aýal aýry-aýry oturyp, öz kiçijik dünýäsinde ýitdi, bile, ýöne ýeke?
  
  Käbir zatlar başgaçarakdy. Alisia Maýls goşa içgini gutaryp, barda bardy. Drake gitmek hakda pikir edýärdi. Gaýgylaryndan gizlenip bilýän başga barlar bardy, köpüsi şeýle görünse, özüni öýünde duýardy.
  
  Actionöne herekete çagyryş onuň pikirini birneme üýtgedendir. Onuň ýanyna baryp, oturdy. Ol hatda seretmedi.
  
  "Fuck, Drake." Boş stakany özüne tarap itekledi. "Maňa içgi satyn alyň"
  
  "Çüýşäni taşla" diýip, Dreýk barmana görkezme berdi we Bacardi Oakheart-a ýarym stakan guýdy. Aýnasyny tostda galdyrdy. "Alisýa Maýls. Hiç ýere gitmedik on ýyllyk gatnaşyk, şeýlemi? Indi bolsa bir barda serhoş bolup, jennetde özümizi görýäris ".
  
  "Durmuş sizi gorkuzmagyň bir usuly bar."
  
  "No.ok. SRT muny etdi. "
  
  "Elbetde, kömek etmedi."
  
  Drake oňa bir gapdala seretdi. "Bu dogruçyllykmy? Sizden? Olaryň näçesini gark etdiň? "
  
  "Dartgynlygy aýyrmak üçin ýeterlik. Maňa gerek däl. "
  
  "Şeýle-de bolsa, siz ol adamlara kömek etmek üçin hiç zat etmediňiz. Şol obada. Evenadyňdamy? Öz esgerlerimiziň sorag etmegine rugsat berdiňiz "-diýdi.
  
  "Men hem olar ýaly esgerdim. Sargytlarym bardy "-diýdi.
  
  "Soň bolsa has köp pul beren adama berdiň".
  
  "Draýk, borjumy ýerine ýetirdim." Alisýa myş-myşlaryny dolduryp, çüýşäni stoluň üstünde gaty gysdy. Peýdalary ýygnamagyň wagty geldi. "
  
  "Size nireden alandygyny görüň."
  
  "Diýjek bolýanym, munuň nireden alandygyny gör, şeýlemi?"
  
  Drake dymdy. Onuň beýik ýoly alandygyny aýdyp bileris. Şeýle hem, onuň pes ýoly alandygyny aýdyp bilersiňiz. Munuň ähmiýeti ýokdy. Şol bir ýitgiler we şol bir gelejek bilen bir ýerde gutardylar.
  
  "Ilki bilen Ganly Wendetta bilen iş salyşarys. Kowalenko. Soň nirededigimizi göreris "-diýdi. Alisýa uzakdan seredip oturdy. Dreýk Tim Hudsonyň kellesinde barmy diýip gyzyklandy.
  
  "Biz henizem Wells hakda gürleşmeli. Ol meniň dostumdy "
  
  Alisýa öňküsi ýaly güldi. "Bu köne bozukmy? Ol hiç hili dostuňyz Dreýk däldi, sen muny bilýärsiň. Guýular hakda gürleşeris. Emma ahyrynda. Ine, şonda bolýar ".
  
  "Näme üçin?"
  
  Onuň egninden ýumşak ses ýüzýärdi. "Sebäbi şonda şeýle bolmaly, Mat." Maý aýynyň ýumşak äheňleri. Ol sessiz rahatlyk bilen olara tarap öwrüldi. "Sebäbi ilki bilen bu meseläni çözmek üçin biri-birimize mätäç".
  
  Dreýk ony görüp geň galmagyny gizlemäge synanyşdy. "Wells baradaky hakykat hakykatdanam gorkunçmy?"
  
  Olaryň dymmagy nämedigini aýtdy.
  
  Maý olaryň arasyna girdi. "Men şu ýerde, sebäbi öňdeligim bar."
  
  "Çeňňek? Kimden? Japaneseaponlar sizi çalşandyr öýdüpdim. "
  
  "Resmi, olar muny etdiler." Maýyň sesinde şadyýan bellik bardy. "Resmi däl ýagdaýda Amerikalylar bilen gepleşik geçirýärler. Kowalenkony tutmagyň nähili möhümdigini bilýärler. Hökümetimiň görjek gözleri ýok diýip pikir etmäň. "
  
  "Men bu hakda düýşem görmedim." Alisýa gygyrdy. "Meni nädip tapandygyňyzy bilmek isleýärin." Maýagyny zyňjak bolýan ýaly penjesini silkdi.
  
  "Men senden gowy" -diýip, Maý güldi. "Üç blok üçin ýeke-täk bar."
  
  "Bu hakykatmy?" Drake ýalpyldy. "Nähili gülkünç."
  
  "Mende öňde bar" -diýdi Maý. "Indi meniň bilen gelip, barlamak isleýärsiňizmi ýa ikiňizem serhoş bolup bilersiňizmi?"
  
  Drake bir sekuntdan oturgyçdan bökdi we Alisýa aýlandy. "Wayol görkez, kiçijik elf."
  
  
  * * *
  
  
  Gysga wagtlyk taksi sürüp, Maýyň täzelenişini diňläp, köp köçäniň bir burçunda oturdylar.
  
  "Bu gönüden-göni aňtaw gullugyna ynanýan adamymdan gelýär. Kowalenkonyň fermasyny özüne ynanýan birnäçe adam dolandyrýar. Elmydama şeýle boldy, ýöne oňa wagt gerek bolanda has köp kömek etse-de ... gowy, etjek bolýan zadyny et. Her niçigem bolsa, Oahudaky malhanasyny Klod atly bir adam dolandyrýar. "
  
  Maý ünsüni ýokary derejeli klubyň arka we ýagty yşyklandyrylan girelgesinden geçýän ýaşlaryň hataryna çekdi. "Klodyň bu kluby bar" -diýdi. Ingagtylyk çyralary 'Janly DJ-ler, anna güni ýörite çüýşeler we ýörite myhmanlar' mahabatyny berdi. Dreýk dem alman, märekäniň töweregine göz aýlady. Onda dürli geýim ştatlarynda Gawaýiniň iň owadan ýigitleriniň müňe golaýy çykyş etdi.
  
  "Biz birneme tapawutlanyp bilerdik" -diýdi.
  
  "Indi siziň hemmäňiziň arassalanandygyňyzy bilýärin." Alisýa oňa ýylgyrdy. "Bir ýyl mundan ozal Drake häzirki ýanyndaky iki gyzgyn aýalyň ýanynda durup, iki eli bilen ýaňaklaryny gysyp, bizi şol ýere iteklärdi."
  
  Ajaýyp dogrydygyny bilip, Dreýk gözlerini ýaşardy. "Otuzynjy ýyllaryň ortalary adamy üýtgedýär" -diýip, birden Alisonyň, Kennediniň janyna kast edilmeginiň we hemişe serhoşlugyň agyrlygyny duýdy. Ikisine-de berk göz aýlamagy başardy.
  
  "Klody gözlemek şu ýerden başlaýar."
  
  Gapydan geçip, ýylgyryp, yşyk çyralary we galp tüsse bilen doldurylan dar tunelde özlerini tapdylar. Drake sähelçe bulaşdy we birnäçe hepdeläp dowam etdi. Pikir alyşmalary bulaşyk, reaksiýalary hasam beterdi. Oňa çalt ýetmeli boldy.
  
  Tuneliň aňyrsynda tans meýdançasyna guşlaryň gözüni hödürleýän giň balkon ýerleşýärdi. Bedenler çuňňur bas ritmleri bilen birleşip hereket etdiler. Sag tarapyndaky diwar müňlerçe likýor çüýşelerini tutup, ýalpyldawuk prizmalarda ýagtylygy görkezýärdi. Bar işgärleriniň onlarçasy oýunçylaryň üstünde işledi, dodaklaryny okaýardy, üýtgeşiklik berýärdi we biperwaý klubçylara nädogry içgileri hödürleýärdi.
  
  Beýleki barlarda bolşy ýaly. Dreýk birneme gülkünç güldi. "Yzynda". Ol märekäniň içinde gizlenmegiň zerurlygynyň ýokdugyny görkezdi. "Kesilen ýer. Olaryň arkasynda perdeler bar. "
  
  "Hususy partiýalar" -diýdi Alisýa. "Ol ýerde näme bolýandygyny bilýärin."
  
  "Elbetde bilýärsiňiz." Maý mümkin boldugyça köp ýer gözlemek bilen meşgullandy. "Maýls, bu ýerde hiç wagt girmedik arka otagyňyz barmy?"
  
  "Hatda ol ýere gitme. Taýlandda eden işleriňiz hakda bilýärin. Hatda bularyň hiç birini synap görmezdim "-diýdi.
  
  "Eşiden zadyňyza kän baha berilmedi." Maý yza gaýdyp seretmän giň basgançaklardan ýöräp başlady. "Ynan mana".
  
  Dreýk Alisýanyň ýüzüni gamaşdyryp, tans meýdanyna baş atdy. Alisýa geň galdy, ýöne soň gysga ýol alyp, hususy bir ýere gitmek niýetine düşündi. Iňlis aýal gysdy. "Drake, ýol görkezýärsiň. Men seni yzarlaryn "
  
  Drake duýdansyz, manysyz gany duýdy. Bu, Dmitriý Kowalenkonyň nirededigini bilýän adama has ýakynlaşmak üçin bir pursatdy. Şu wagta çenli döken gany, dökmek isleýän zady bilen deňeşdirilende, ummanyň diňe bir damjasydy.
  
  Tans meýdançasyndaky gülkünç, derli jesetlerden geçip barýarka, ýigitleriň biri Alisiýany aýlamagy başardy. "Haý" diýip, dostuna gygyrdy, sesi joşýan ritmden zordan eşidildi. "Men diňe bagtlydym".
  
  Alisýa gün pleksusyny elleri bilen urdy. "Oglum, hiç haçan şowlulyk görmediň. Justüzüňe seret "-diýdi.
  
  Gygyrýan sazy, sarsdyryjy jisimleri, bar işgärleriniň kellesinde takyk deňagramly gaplar bilen märekäniň içinde yzly-yzyna ylgaýarlar. Coupler-aýal gaty jedelleşdiler, erkek sütüne gysyldy, aýal bolsa gulagyna gygyrdy. Orta ýaşly aýallaryň bir topary arak jele we ellerinde ownuk gök çemçe bilen tegelekde otyrkalar derläp, çişirýärdiler. Poluň hemme ýerine dargadylan pes stollar bardy, köpüsi saýawanlaryň aşagynda tagamsyz içgiler bilen dolduryldy. Hiç kim ýeke däldi. Erkekleriň köpüsi, gyz dostlarynyň gaharyny getirmek üçin, Maý we Alisýa aradan çykanda iki gezek aldylar. Maý paýhas bilen üns bermedi. Alisýa muňa sebäp boldy.
  
  Iki sany güýçli bürünç arkanyň arasyna uzalyp gidýän galyň altyn örümlerden ybarat ýüp bilen berkidilen ýere geldiler. Gurluşyk, iki tarapda-da iki garakçy aslynda hiç kim garşy çykmaz öýdýän.
  
  Indi olaryň biri elini uzadyp, Maýdan yza çekilmegini haýyş etdi.
  
  Japaneseapon gyzy çalt ýylgyrdy. "Klod bizi görmäge iberdi ..." Ol pikirlenýän ýaly dymdy.
  
  "Pilipo?" Beýleki garakçy çalt gürledi. "Munuň sebäbine düşünip bilerin, ýöne bu ýigit kim?"
  
  "Janpena".
  
  Iki uly adam Drake syçanjygy burçlaýan pişikler ýaly seretdiler. Drake olara ýylgyrdy. Iňlis aksenti şübhe döreden ýagdaýynda hiç zat diýmedi. Alisýanyň beýle aladasy ýokdy.
  
  "Şeýlelikde, bu Pilipo. Ol nähili? Gowy wagt geçirerismi ýa näme? "
  
  "Aý, iň gowusy" -diýip, ilkinji dyzmaç ýylgyrdy. "Iň oňat jenap"
  
  Ikinji dyzmaç eşiklerine seredýärdi. "Siz bu dabara üçin gaty geýinmediňiz. Klodyň seni iberendigine ynanýarsyňmy? "
  
  Maýyň "Men gaty ynanýaryn" diýende sesinde ýaňsylanokdy.
  
  Drake, gizlin ýerlere baha bermek üçin bir exchangeany ulandy. Basgançaklaryň gysga uçmagy uly stoluň üstünde oturan beýik platforma alyp bardy. Stoluň töwereginde on töweregi adam otyrdy, köpüsi ýaňy-ýakynda çynlakaý poroşok atandyklaryny öňe sürmek üçin höwesli görünýärdi. Beýlekiler gorky we gynançly görünýärdi, ýaş aýallar we bir-iki ýigit, aç-açan partiýa toparyna girmeýärdi.
  
  "Haý Pilipo!" - diýip gygyrdy. "Size täze et!"
  
  Drake gysga basgançakda gyzlaryň yzyna düşdi. Bu ýerde has ümsümdi. Şu wagta çenli ýarag göterýän bolmagy ähtimal on iki adamy sanapdy. Heöne ýerli on iki ýerine ýetirijini Maý, Alisýa we özi bilen deňeşdirende, alada galmady.
  
  Mümkin boldugyça özüne ünsi çekmezlige synanyşyp, olaryň arkasynda galdy. Maksat Pilipo bolupdy, indi birnäçe metr uzaklykda. Bu gijeki klub hakykatdanam sarsdyryp başlady.
  
  Pilipo gyzlara seretdi. Bokurdagyndan gury basmagynyň sesi onuň gyzyklanmasyny görkezdi. Dreýk eliniň içgä elini uzadyp, yzyna kakdy.
  
  "Klod seni iberdimi?"
  
  Pilipo gysga, inçe adamdy. Giň we täsirli gözleri derrew Dreýke bu adamyň Klodyň dosty däldigini aýtdy. Biz hatda biri-birimizi tanamaýardyk. Ol has köp gurjakdy, klubyň keşbi. Sarp edilýän zatlar.
  
  "Aslynda beýle däl" Maý hem muňa düşündi we gözüni ýumup, passiw aýaldan haýran galdyryjy ganhor boldy. Iň ýakyn iki adamyň bokurdagyna çalaja barmaklar gazyldy we öň tarapdan çuňňur zarba, oturgyjyndan ýykylyp, üçünjisini ýatdan çykardy. Alisýa gapdalyndaky stoluň üstüne bökdi, ýumrugyna, aýaklaryna howada ýokary galdy we akýan boýnuna tatuirovka eden adamy dabany bilen ýüzüne urdy. Nextanyndaky sütüne çümdi, ikisini-de aýaklaryndan kakdy. Alisýa üçünji orna geçdi.
  
  Drake deňeşdirilende haýal, ýöne has weýran ediji. Uzyn saçly aziýaly adam ilki bilen oňa garşy çykdy we jab bilen frontal zarbanyň kombinasiýasy bilen öňe gitdi. Dreýk tarapa ädim ätdi, aýagyny tutdy we adam gygyrýança we aglaýan topa öwrülip, gaty, duýdansyz güýç bilen aýlandy.
  
  Indiki adam pyçak çykardy. Drake ýylgyrdy. Pyçak öňe tarap ugrady. Drake bilegi tutdy, döwdi we ýaragy eýesiniň garnyna sokdy.
  
  Drake dowam etdi.
  
  Bagtsyz asylanlar stoldan gaçdylar. Munuň ähmiýeti ýokdy. Klod hakda hiç zat bilmezdiler. Garaşylyşy ýaly kaşaň deri oturgyjynda mümkin boldugyça çuňňur gizlenip bilýän, gorky bilen gözleri ulaldy, dodaklary sessiz hereket etdi.
  
  "Pilipo." Maý oňa ýapyşdy-da, elini buduna goýdy. "Ilki bilen biziň kompaniýamyzy isleýärsiňiz. Indi beýle etmeýärsiň. Bu gödek. Meniň dostum bolmak üçin näme gerek?
  
  "Men ... erkeklerim bar." Pilipo alkogol endikleriniň bosagasynda kimdir biri ýaly titreýärdi. "Her ýerde"
  
  Dreýk basgançagyň ýokarsyna diýen ýaly iki sany dyzmaç bilen duşuşdy. Alisýa gezelençleri sag tarapyna süpürýärdi. Aşakdan agyr tans sazy ýaňlanýar. Serhoşlygyň dürli tapgyrlaryndaky jesetler tans meýdançasyna ýaýrady. Dj ýesir düşen tomaşaçylar üçin garyşdy.
  
  "Klod seni ibermedi" -diýip, ikinji dyzmaç aljyrady. Dreýk merdiwanyň gyralaryny öňe süýşürmek we iki aýagyny adamyň döşüne ekmek üçin ulandy we şowhunly çukura yza çekildi.
  
  Anotherene bir adam soňky ädiminden böküp, Dreýkiň ýanyna ylgady. Iňlis has gowşak adamy ýykjak gapyrgalaryna zarba urdy. Bu agyrdy. Garşydaşy täsirine garaşyp dymdy.
  
  Dröne Dreýk uludan demini aldy-da, aýagynyň dabanyndan ylgap, ýakyn ýokarky bölegi berdi. Bouncer ýerden göterildi we derrew huşuny ýitirdi. Groundere urlan ses Piliponyň görnüp duran bökmegine sebäp boldy.
  
  "Bir zat aýtdyňmy?" Maý ajaýyp manikürlenen dyrnagyny Gawaýiniň saman örtülen ýaňagyndan geçirdi. "Erkekleriňiz hakda?"
  
  "Sen däli dälmi? Bu klubyň kimdigini bilýärsiňizmi? "
  
  Maý ýylgyrdy. Alisýa dört janpenany iberenden soň, ikisine-de ýakynlaşdy. "Gülkünç, muny aýtmaly." Aýagyny Piliponyň ýüregine goýdy-da, gaty basdy. "Bu ýigit, Klod. Ol nirede?"
  
  Piliponyň gözleri tutulan kebelek ýaly aýlandy. "Men ... bilemok. Ol bu ýere hiç haçan gelenok. Men bu ýeri dolandyrýaryn, ýöne men ... Klody bilemok. "
  
  "Bagtsyz." Alisýa Pilipony ýüregine urdy. "Seniň üçin"
  
  Drake perimetri gözden geçirmek üçin biraz wagt aldy. Hemme zat howpsuz ýalydy. Klubyň eýesi bilen burnuna burnuna çenli egildi.
  
  "Biz aldyk. Sen biderek minion. Hatda Klody tanamaýandygyňyz bilen ylalaşýaryn. Himöne ony tanaýan birini tanaýandygyňa ynanýarsyň. Wagtal-wagtal baryp görýän adam. Özüňizi gözegçilikde saklaýandygyňyzy anyklaýan adam. Indi - "Dreýk Piliponyň bokurdagyndan tutdy, gahary zordan gizlendi. "Sen maňa bu adamyň adyny aýdýarsyň. Ora-da seniň kelläňi öwrüp başlaryn "-diýdi.
  
  Piliponyň pyşyrdyklary hatda bärde-de eşidilmedi, agyr akustiki diwarlar bilen ýyldyrym urýan sesler. Akeolbarsyň ölen jereniň kellesini silkmegi bilen Drake başyny ýaýkady.
  
  "Näme?"
  
  "Buganan. Bu adamyň ady Buganan. "
  
  Gahar-gazaby artyp başlandan soň, Dreýk hasam gysdy. "Onuň bilen nädip habarlaşýandygyňyzy aýdyň." Kennediniň suratlary onuň görüşini doldurdy. Maý bilen Alisýanyň özüni ölýän klubyň eýesinden daşlaşdyrýandygyny zordan duýdy.
  
  
  On sekizinji bap
  
  
  Gawaýy gijesi henizem dowam edýärdi. Draýk, Maý we Alisýa klubdan çykyp, park edilen taksini gutlanda, ýary gije geçdi. Alisýa dj-e begenip, mikrofonyny alyp, iň gowy rok ýyldyzy täsirini edip, gaçmak ýoluny ýapdy. "Salam Honolulu! Nädip işleýärsiň? Şu gije şu ýere gelendigime begenýärin. Guysigitler gaty owadan! " Soň bolsa müň dodakda müň çaklamany galdyryp, rahatlyk bilen gitdi.
  
  Indi taksi sürüjisi bilen erkin gürleşýärdiler. "Pilipo Bukanana duýduryş bermezden näçe wagt gerek diýip pikir edýärsiňiz?" Alisýa sorady.
  
  "Bagt bilen, ony wagtlaýynça tapyp bilmezler. Gowy baglanyşykda. Emma şeýle etseler - "
  
  "Ol gürleşmez" -diýdi. "Ol gorkak. Klodyň adamyna öwrülendigine ünsi çekmez. Ipotekamy oňa goýardym "-diýdi.
  
  "Dynç alýanlar noýba döküp bilerler." Maý ýuwaşlyk bilen aýtdy.
  
  "Olaryň köpüsi huşsuz." Alisýa güldi, soň has çynlakaý aýtdy. "Theöne spreýt dogry. Walkene ýöräp, gürleşip bilseler doňuz kimin gygyrarlar. "
  
  Drake diline basdy. "Erbet, ikiňizem dogry aýdýarsyňyz. Soň bolsa çalt etmeli. Bu gije. Başga ýol ýok. "
  
  Maý taksi sürüjisine "Demirgazyk Kukui köçesi" -diýdi. "Bizi morgyň golaýynda taşlap bilersiňiz".
  
  Taksi sürüjisi oňa derrew seretdi. "Hakyky?"
  
  Alisýa ýaňakly ýylgyryş bilen ünsüni özüne çekdi. "Bäş o saklaň. Diňe sürüň."
  
  Taksi sürüjisi "Fucking haole" ýaly bir zat gürledi, ýöne nazaryny ýolda öwrüp, dymdy. Dreýk nirä barýandyklary hakda oýlandy. "Bu hakykatdanam Bukananyň edarasy bolsa, häzirki wagtda ol ýerde bolmagy gaty ähtimal".
  
  Alisýa gygyrdy. "Dreýki, Dreýki, sen ýeterlik üns bilen diňlemeýärsiň. Iň soňunda samsyk adamyň Piliponyň bokurdagynyň eliňde şeýle bir gyrmyzy reňkde bolandygyna göz ýetirenimizde, onuň gülkünç ömrüni halas etdik, ol bolsa Bukananyň öýüniň bardygyny aýtdy. "
  
  "Jaý?" Drake gaharlandy.
  
  "Iş hakda. Bu dilerleri tanaýarsyňyz. Ol ýerde ýaşaýarlar we iýýärler, şol ýerde oýnaýarlar, ýerli işlerini şol ýerden gurnaýarlar. Tertibi saklaýar. Hatda halkyny ýakyn ýerde saklar. Adam, bu üznüksiz partiýa. "
  
  "Gijeki klubdaky wakalary häzirlikçe gizlin saklamaga kömek eder." Maý taksiniň morgda duranynda aýtdy. "Gonkongdaky gowşuryş magnitiniň ofisine girenimizde ýadyňyzdamy? Çalt girýäris, çalt çykýarys. Ine, şeýle bolmaly. "
  
  "Sýurihdäki şol ýere baranymyz ýaly." Alisýa Drake gaty ses bilen aýtdy. "Kitano, sen hakda däl. Uzak däl. "
  
  
  * * *
  
  
  Haýden Honoluludaky Merkezi aňtaw gullugynyň binasynda özüne berlen kwartiranyň içine girdi we ýollarynda ölmegini bes etdi. Ben oňa garaşýardy, düşekde oturyp, aýaklaryny asdy.
  
  .Igit ýadaw görünýärdi. Birnäçe günläp kompýuteriň ekranyna seredip duran gözleri gan akýardy, maňlaýy şeýle güýçli konsentrasiýadan birneme gyrmyzy görünýärdi. Haýden ony görüp begendi.
  
  Ol otagyň töweregine göz aýlady. "Siz we Karin ahyrsoňy göbegi kesdiňizmi?"
  
  "Har, har. Ol maşgalasy ". Olaryň ýakynlygy iň düşnükli zat ýaly diýdi. "Kompýuteriň daşyndaky ýoluny hökman bilýär".
  
  "Bu meselede zehin derejeli IQ size kömek eder." Haýden köwşüni çykardy. Galyň haly, agyrýan aýaklarynyň aşagyndaky köpükli ýassyk ýaly duýuldy. "Ertir Kukyň alsurnallarynda zerur zatlary tapjakdygyňyza doly ynanýaryn."
  
  "Olary asla tapyp bilsek."
  
  "Hemme zat internetde. Diňe nirä seretmelidigini bilmeli. "
  
  Ben oňa seretdi. "... bu ýerde özümizi dolandyrýan ýaly duýýarmy? Ilki Taňrylaryň mazaryny, soň bolsa geçiriş enjamlaryny tapýaryn. Indi ikisiniň baglanyşyklydygyny bilýäris. Soň bolsa dymdy.
  
  "Näme?" Haýden düşegiň gapdalynda oturdy.
  
  "Enjamlar nähilidir bir ýagdaýda dowzahyň derwezesine birikdirilip bilner" -diýdi. "Kowalenko olary islese, şol ýerde bolmaly".
  
  "Bu dogry däl". Haýden has ýakynlaşdy. "Kowalenko däli. Biz onuň pikirine düşünýän ýaly edip bilmeris. "
  
  Beniň gözleri pikirleriniň yzyny çalt ýitirýändigini we beýlekiler bilen flirt edýändigini görkezdi. Başyny özüne tarap egip, Haýdeni ogşady. Jübüsindäki bir zat bilen ýykylyp başlady.
  
  "Ben, fermuar arkaly çykanda özümi has gowy duýýaryn."
  
  "Eh? No.ok. Men muny isledim " Jübi telefonyny çykardy, ekrany MP3 pleýerine geçirdi we albom saýlady.
  
  Flitwud Mak klassiki myş-myşlardan "Ikinji el habarlary" aýdymyny aýdyp başlady.
  
  Haýden geň galdy. "Dinorok? Hakykatdanam? "
  
  Ben ony arkasyna oklady. "Bularyň käbiri siziň pikir edişiňizden has gowudyr."
  
  Haýden söýgülisiniň äheňindäki çuňňur gynanjyny sypdyrmady. Aýdymyň adynda açyk aýdylýan temany sypdyrmady. Ben ýaly sebäplere görä, ony Kennedi Mur we Dreýk we ýitiren zatlary hakda pikirlenmäge mejbur etdi. Diňe ikisi Kennedide uly dostuny ýitirmän, eýsem zorlukly ölümi Dreýkiň ähli dostlaryny diňe ses sesine öwürdi.
  
  Emma Lindsi Bukingem beýik otlar hakda aýdym aýdyp başlanda we tiz wagtdan keýp üýtgedi.
  
  
  * * *
  
  
  Maý taksi sürüjisinden garaşmagyny haýyş etdi, ýöne adam gulak asmady. Maşyndan düşen badyna, motory işe girizdi we çagyl sepdi.
  
  Alisýa oňa seretdi. "Jerk".
  
  Maý olaryň öňündäki çatrygy görkezdi. "Bukan öýi çepde."
  
  Olar ýakymly ümsümlikde gezdiler. Birnäçe aý öň, Dreýk munuň asla bolmajakdygyny bilýärdi. Bu gün olaryň umumy duşmany bardy. Olaryň hemmesine Ganly şanyň däli bolmagy täsir etdi. Erkin galmagyna rugsat berilse, olara agyr zyýan ýetirip biler.
  
  Bilelikde dünýäniň iň gowy toparlaryndan biridi.
  
  Çatrykdan geçdiler we Bukananyň emlägi göz öňünde tutulanda haýalladylar. .Er ýagtylyk bilen doldy. Perdeler aşakda. Saz tutuş sebitde akyp biler ýaly gapylar açykdy. Rep aýdym-sazynyň sesi hatda köçäniň aňyrsynda-da eşidilýärdi.
  
  Alisýa "göreldeli goňşy" -diýdi. "Munuň ýaly biri - men diňe ýakynlaşmaly we özleriniň stereo ulgamyny döwmeli däl."
  
  "Emma köp adam size meňzemeýär" -diýdi. "Bu adamlar gülläp ösýärler. Heartüregine sütem edýärler. Hakyky durmuşda ýarag göterýärler, rehim-şepagaty ýok. "
  
  Alisýa oňa ýylgyrdy. "Soňra olar giň gerimli hüjüme garaşmazlar."
  
  Maý razy boldy. "Çalt girýäris, çalt çykýarys."
  
  Dreýk, Gan şasynyň köp bigünä adamy öldürmegi buýrandygy hakda oýlandy. "Geliň, olary alalyň."
  
  
  * * *
  
  
  Jübi telefony jyňňyrdanda Haýden ýalaňaç we terdi. Eger başlygy Jonatan Geýtsiň gol sazy bolmadyk bolsa, ony petiklärdi.
  
  Muňa derek iňňildedi, Ben-i itekledi we jogap düwmesine basdy. "Hawa?"
  
  Geýts deminiň ýokdugyny duýmady. "Haýden, giç sagat üçin ötünç soraýaryn. Gepläp bilersiňizmi? "
  
  Haýden derrew hakykata gaýdyp geldi. Derweze onuň ünsüni özüne çekdi. Countryurdy üçin çeken elhençligi, borjy duýgusyndan has ýokarydy.
  
  - Elbetde, jenap.
  
  "Dmitriý Kowalenko Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň sekiz senatorynyň, on dört wekiliň we bir häkimiň maşgala agzalaryny ýesir alýar. Bu elhenç, Jeý, zerur usullar bilen jogapkärçilige çekiler. Siziň ähli çeşmeleriňiz bar. "
  
  Baglanyşyk kesildi.
  
  Haýden garaňkylyga seredip otyrdy, joşguny bütinleý söndürildi. Pikirleri tussaglar bilen boldy. Bigünäler ýene ejir çekdiler. Gan şasy jogapkärçilige çekilmänkä, ýene näçe adamyň ejir çekjekdigi hakda oýlandy.
  
  Ben düşegiň üstünden süýräp, ony isleýşi ýaly gujaklady.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk ilki içeri girdi we çep tarapda iki gapy we ahyrynda açyk aşhana bolan uzyn koridorda özüni tapdy. Ol adam basgançakdan ýöräp gitdi, Dreýkiň öýe girendigini görüp, birden gözleri haýran galdy.
  
  "Näme-?"
  
  Maýyň eli gözüň görşünden has çalt hereket etdi. Bir sekunt duýduryş gygyrmak üçin howada çyzýardy, ertesi bokurdagynda kiçijik hanjar bilen basgançakdan aşak süýşýärdi. Aşagyna ýetende, Maý işini gutardy we hanjaryny yzyna aldy. Drake koridordan aşak süýşdi. Çep birinji otaga öwrüldiler. Dört jübüt göz partlaýjy maddalary gaplaýan ýönekeý gutulardan seretdi.
  
  Partlaýjylar?
  
  Dreýk derrew C4-ni tanady, ýöne adamlar seresapsyz zyňylan ýaraglary ele alansoň, pikirlenmäge wagt tapmady. Maý we Alisýa Dreýkiň töwereginde tans etdiler.
  
  "Ol ýerde!" Dreýk iň çaltlaryny görkezdi. Alisýa ony mähir bilen urdy. Ol bir zatlar gürläp, ýykyldy. Dreýkiň öňündäki adam çaltlyk bilen özüne tarap ýöräp, hüjüminiň beýikligini we güýjüni ýokarlandyrmak üçin stoluň üstünden bökdi. Dreýk adamyň uçuşynyň aşagynda bedenini aýlady we ýere gonanda, iki dyzyny arkasyndan kakdy. Ol adam gahar bilen gygyrdy we agzyndan tüýkülik uçdy. Dreýk ähli zalym güýji we güýji bilen kellesiniň ýokarsyna eli degdi.
  
  Ol adam sesini çykarman ýykyldy.
  
  Çep tarapynda Maý çalt yzly-yzyna iki gezek iş taşlady. Ikisem garnyndaky ýaralar bilen iki esse köpeldi, geň galdyryjy ýüzlerine ýazyldy. Maý beýlekisini kowup çykaranda, Drake çaltlyk bilen ölüm gysgysyny ulandy.
  
  "Taşla" - Drake pyşyrdady. Muny bilmezler, ýöne bular henizem Gan şasynyň adamlarydy. Dreýkiň gyssaglydygyna şowly boldular.
  
  Koridora gaýdyp, başga otaga gitdiler. Içeri girip barýarkalar, Dreýk aşhanany gördi. Erkeklerden doly, hemmesi pes stoluň üstünde bir zada seredýärdi. Içinden gelýän rep sesleri şeýle bir güýçli welin, Dreýk olaryň garşylamaga çykmagyna garaşýardy. Maý öňe ylgady. Dreýk otaga girende, ol eýýäm bir adamy ýatyryp, beýlekisine geçdi. Sakgally galyň bir adam eýýäm elinde revolwer alyp, Dreýke ylgady.
  
  "Näme etdiň?"
  
  Türgenleşik söweş sungatynda hemme zatdy we Dreýk syýasatçynyň esasy soragy berip bilşinden has çalt gaýdyp geldi. Derrew aýagyny ýokaryk galdyrdy, revolweri adamyň elinden çykardy, soň öňe çykdy we howada tutdy.
  
  Weaparagy öwürdi.
  
  "Gylyç bilen ýaşa". Ol ot açdy. Bukananyň adamy çeper gahar-gazap bilen yza çekildi. Maý we Alisýa aşhanadan kimdir biri gygyranda derrew başga bir taşlanan ýaragy alyp gitdiler. "Haý, samsyklar! Näme edýärsiň? "
  
  Drake ýylgyrdy. Bu öýde atyşyk eşidilmedik bolsa gerek. Gowy. Gapydan girdi.
  
  "Iki" -diýip, gapydaky boşlugyň diňe ikisine manevr bermäge ýer berendigini görkezdi. Maý onuň arkasynda oturdy.
  
  "Geliň, bu itleri eldekileşdireliň." Dreýk we Alisýa stoluň daşyny gurşap alan aýak tokaýyna gönükdirip, atyşdylar.
  
  Gan sepildi we jesetler ýere gaçdy. Dreýk we Alisýa garşydaşlary bulaşdyrjakdygyny we gorkuzjakdygyny bilip, öňe gitdiler. Bukananyň garawullaryndan biri pes stoluň üstünden böküp, Alisýanyň içine girdi we ony gapdala oklady. Garawul barmagyny iki gezek gysyp durka, Maý özüni goramak üçin boşluga girdi. Maý pistolet bilen burnunyň köprüsine gaty urmazdan ozal biline her urgy degdi.
  
  Alisýa ýene söweşe girdi. "Mende bardy"
  
  - Aý, edeniňe ynanýaryn, bal.
  
  "Maňa ur". Alisýa ýaragy aglaýan erkeklere görkezdi. "Başga biri synanyşmak isleýärmi? Hm? "
  
  Drake pes stoluň we onuň mazmunyna göz aýlady. C4 üýşmeleri taýýarlygyň dürli etaplarynda ýüzüni hapalady.
  
  Ganly şa näme meýilleşdirýärdi?
  
  "Siziň haýsyňyz Bukan?"
  
  Hiç kim jogap bermedi.
  
  "Bukanan üçin şertnamam bar." Drake gysyldy. "Heöne ol şu ýerde däl bolsa, hemmäňizi atmaly bolarys öýdýärin." Iň ýakyn adamy garnyna atdy.
  
  Otagy şowhun doldurdy. Hatda Maý oňa haýran galyp seretdi. "Mat"
  
  Ol oňa gygyrdy. "At ýok."
  
  "Men Bukan." Uly sowadyjynyň üstüne egilip, ok ýarasyna gaty basyş edende, aljyrady. "Gel, adam. Biz size zyýan bermedik "-diýdi.
  
  Dreýkiň barmagy triggere berkidildi. Atylmazlyk üçin ep-esli derejede öz-özüňi dolandyrmak gerekdi. "Maňa zyýan bermediňmi?" Öňe bökdi we bilkastlaýyn dyzyny ganly ýaranyň üstünde goýdy. "Maňa zyýan bermediňmi?"
  
  Gan döküşi onuň görüşini doldurdy. Çekip bolmajak gaýgy beýnisine we ýüregine siňdi. "Aýt" -diýdi. "Klodyň nirededigini aýdyň ýa-da Hudaý maňa kömek etsin, beýniňizi bu sowadyjynyň üstünde uraryn" -diýdi.
  
  Bukananyň gözleri ýalan sözlemedi. Ölüm gorkusy onuň nadanlygyny aç-açan etdi. "Klodyň dostlaryny tanaýaryn" -diýdi. "Emma Klody bilemok. Dostlaryna aýdyp bilerdim. Hawa, men size berip bilerin. "
  
  Dreýk iki at we olaryň ýerleşýän ýerlerini aýdanda diňledi. Skarberry we Peterson. Diňe bu maglumatlar doly çykarylandan soň, C4-den doly tablisany görkezdi.
  
  "Bu ýerde näme edýärsiňiz? Urşa başlamaga taýyn bolýarsyňyzmy? "
  
  Jogap ony haýran galdyrdy. "Hawa, hawa. Gawaýi söweşi başlar, adam. "
  
  
  Dokuzynjy bap
  
  
  Ben Bleýk aýal dogany bilen paýlaşan kiçijik ofisine girip, Kariniň penjirede durandygyny gördi. "Salam uýam"
  
  "Salam. Ben, muňa seret. Gawaýide gün dogmagy. "
  
  "Biz kenarda bolmaly. Hemmeler gün dogmagy we gün ýaşmagy üçin ol ýere gidýärler. "
  
  "Çyndanam? Karin doganyna azajyk gödeklik bilen seretdi. "Internetde gözlediň, şeýlemi?"
  
  "Indi, biz şu ýere gelenimizden soň, bu boş ýerden çykyp, käbir ýerli ilat bilen duşuşmak isleýärin."
  
  "Näme üçin?"
  
  "Men hiç haçan Gawaýly bilen duşuşmadym."
  
  "Mano Gawaýly, dambbo. Hudaý, käwagt beýnimiziň öýjükleriniň ikisini-de aldymmy diýip pikir edýärin. "
  
  Ben aýal dogany bilen akylly söweşe başlamagyň manysynyň ýokdugyny bilýärdi. Ikisine-de kofe guýmak üçin gapydan öň birnäçe minutlap ajaýyp görnüşe haýran galdy. Yzyna gaýdyp gelende, Karin eýýäm kompýuterlerini açýardy.
  
  Ben krujkalary klawiaturanyň gapdalynda goýdy. "Meniň sabyrsyzlyk bilen garaşýandygymy bilýärsiňiz." Ol ellerini sürtdi. "Kapitan Kukyň surnallaryny gözleýärin. Bu hakyky detektiw iş, sebäbi aç-açan däl-de, gizlin zady gözleýäris ".
  
  "Internetde Kuky Almaz Head ýa-da Leahy bilen Gawaýlylar bilen baglanyşdyrjak baglanyşyklaryň ýokdugyny anyk bilýäris. Almaz kellesiniň, Oahunyň aşagynda hereket edýän konuslaryň, wentleriň, tunelleriň we lava turbalarynyň diňe biridigini bilýäris. "
  
  Ben gyzgyn kofesinden bir dem aldy. "Şeýle hem, Kukyň Waimea şäherindäki Kauai şäherine gonandygyny bilýäris. Uly Kanýona garşydaş bolup biljek ajaýyp kanýon üçin Waimea göz aýlaň. Kauai ýerli ýaşaýjylary, Gawaýi gezelenç etmek üçin asyl ýer sözüni Oahu-da ýaňak ýaly ýasadylar. Waýmeýada gaty kiçi muzeýiň gapdalynda Kukyň heýkeli bar. "
  
  Karin: "Bilýän başga bir zadymyz" -diýdi. "Esasy zat, kapitan Kukyň ýazgylary şu ýerde." Kompýuterine kakdy. "Onlaýn".
  
  Ben uludan demini aldy we giň magazinesurnallaryň ilkinjisine göz aýlap başlady. "Şatlyk başlasyn." Nauşniklerini dakdy-da, oturgyjyna egildi.
  
  Karin oňa seretdi. "Öçür. Bu uky diwarymy? Başga bir gapak? Bir gün, kiçijik dogan, bu täze sazlary ýazga geçirmeli we bäş minutlyk şöhratyňy ýitirmegi bes etmeli bolarsyň. "
  
  "Wagtyňyzy ýitirýändigiňizi aýtmaň. Munuň ussatdygyňyzy hemmämiz bilýäris "-diýdi.
  
  "Muny ýene gozgajak bolýarsyňyzmy? Indi? "
  
  "Bäş ýyl geçdi." Ben sazy açdy we kompýuterine ünsi jemledi. "Bäş ýyl weýrançylyk. Bolan waka indiki on zady zaýalamaga ýol bermäň. "
  
  
  * * *
  
  
  Ukusyz we iň az dynç almak bilen işleýän Dreýk, Maý we Alisýa gysga dynç almagy karar etdiler. Drake, Gün dogandan bir sagat soň Haýden we Kinimakadan jaň aldy. Sessiz düwme basym bu meseläni çözdi.
  
  Waýikikide bir otag kireýine aldylar. Tigirlerdäki uly myhmanhana, jahankeşdeler bilen doldurylan, olara ýokary derejeli gizlinlik berýärdi. Derrew ýerli Denni-de nahar iýdiler, soň myhmanhanasyna tarap gitdiler we lifti sekizinji gatdaky otagyna alyp gitdiler.
  
  Içeri girensoň, Dreýk dynç aldy. Iýmit we dynç almak bilen özüni ýakmagyň peýdalaryny bilýärdi. Ol penjireden aňsat oturgyçda egrelip, arassa Gawaýi gününiň fransuz penjirelerinden ýuwulmagyndan lezzet aldy.
  
  "Ikiňiz düşegiň üstünde söweşip bilersiňiz" -diýip, yzyna öwrülmän seslendi. "Kimdir biri duýduryşy iki sagat goýdy."
  
  Munuň bilen, Klodyň mümkin boldugyça ýakyn iki adamyň adresiniň bardygyny bilip, pikirleriniň daşlaşmagyna ýol berdi. Klodyň göni Ganly patyşa eltilendigini bilmek rahatlygy.
  
  Ganly ar almakdan bary-ýogy birnäçe sagat galandygyny bilmekden rahatlyk.
  
  
  * * *
  
  
  Haýden we Kinimaka irden Honolulu polisiýa bölüminde boldular. Habar Klodyň käbir egindeşleriniň gijäniň dowamynda ýok edilendigi, ýöne hakyky habar ýokdy. Klubyň eýesi Pilipo gaty az aýtdy. Birnäçe dyzmaç hassahanada gutardy. Şeýle hem, wideo ýazgysy ýarym gijäniň öňüsyrasynda bir erkek we iki aýal oňa hüjüm edeninde gudrat bilen garaňkylyga çykan ýalydy.
  
  Mundan başga-da, Klodyň tanymal şärikleriniň köpüsine gatnaşan şäher merkeziniň bir ýerinde ganly atyşyk goşuň. Armedaragly ofiserler wakanyň bolan ýerine gelenlerinde, tapylan zatlaryň hemmesi boş jaýdy. Erkek ýok. Telefon belgisi ýok Diňe poluň üstünde we tozanlananda C4 yzlary tapylan aşhana stolunda gan.
  
  Haýden Drake synady. Alisýa jaň etjek boldy. Manony bir gapdala çekdi-de, gulagyna gaharly pyşyrdady. "Naramaz! Öz isleýşimiz ýaly hereket etmek üçin goldawymyzyň bardygyny bilenoklar. Muny bilmelidirler. "
  
  Kinimaka gysyldy, uly eginleri ýokaryk galyp, ýykyldy. "Belki, Dreýk bilmek islemeýär. Ol muny hökümetiň goldawy bilen ýa-da goldawy bolmazdan eder ".
  
  "Indi ol agyr."
  
  "Ora-da göni ýürege uçýan zäherli ok." Başlygy oňa seredip, Kinimaka ýylgyrdy.
  
  Haýden bir salym bulaşdy. "Näme? Bu sözler aýdymdanmy ýa-da bir zatmy? "
  
  Kinimaka gaharlandy. "Başlyk, beýle pikir etmeýärin. Şeýdip, ýygnanan polisiýa seredip: "Polisiýa Klod hakda näme bilýär?"
  
  Haýden uludan demini aldy. "Olaryň gaty azdygy geň däldir. Klod bikanun hereketlere gatnaşyp ýa-da gatnaşyp bilmeýän birnäçe klubyň kölegeli eýesidir. Polisiýanyň gözegçilik sanawynda olar ýokary däl. Netijede, olaryň dymýan eýesi gizlin galýar. "
  
  "Kowalenko tarapyndan döredilen zatlaryň hemmesi bilen."
  
  "Şübhesiz. Jenaýatçynyň hakyky dünýäden birnäçe gezek aýrylmagy hemişe peýdalydyr. "
  
  "Belki, Dreýk öňe gidişlik edýär. Eger beýle bolmadyk bolsa, meniň pikirimçe, ol biziň bilen bolardy ".
  
  Haýden baş atdy. "Geliň, şeýle bolar diýip umyt edeliň. Häzirki wagtda birnäçe ýerli ýaşaýjyny geň galdyrmaly. Bize kömek edip biljek tanaýanlaryňyzyň hemmesi bilen habarlaşmaly. Kowalenko eýýäm gan döküşik döretdi. Bularyň nädip gutaryp biljekdigini pikir etmegi ýigrenýärin. "
  
  
  * * *
  
  
  Ben ünsi ýokary derejede saklamak üçin elinden gelenini etdi. Duýgulary başagaýdy. Durmuşynyň kadaly bolanyna birnäçe aý boldy. Odin bilen gatnaşykdan öň, başdan geçirmesi baradaky pikiri häzirki zaman rok toparyny "Sleep of Wall" ejesinden we kakasyndan gizlin saklamakdy. Maşgala adamydy, ähli zatlara tehniki taýdan zehinli mähirli ýürekdeşdi.
  
  Indi söweşi gördi. Adamlaryň öldürilýändigini gördi. Ömri üçin göreşýärdi. Iň gowy dostunyň gyz dosty gujagynda öldi.
  
  Dünýäleriň arasyndaky geçiş ony ýyrtdy.
  
  Mundan başga-da, Amerikanyň Merkezi aňtaw gullugynyň täze agenti, täze söýgülisi bilen bile bolmak üçin edilýän basyşy we özüni güldürýänine asla geň galmady.
  
  Dostlaryna hiç haçan aýtmadygy däl. Maşgalasy, hawa, olara aýdyp bilerdi. Emma Karin entek taýyn däldi. Onda kynçylyklar bardy. Justaňy-ýakynda oňa bäş ýyldan soň hereket etmelidigini aýdypdy, ýöne eger-de şuňa meňzeş bir zat bolaýsa, ömrüniň ahyryna çenli zaýalanjakdygyny bilýärdi.
  
  Uky diwarynyň galan agzalary oňa yzygiderli sms iberýärdiler. Bleýki, sen nirede? Şu gije bir ýere jemlenmelimi? Iň bärkisi, meni ýazyň, akmak! Olarda ýazga alynmaga taýyn täze sazlar bardy. Bu onuň erbet arzuwydy!
  
  Indi oňa uly arakesme beren zat howp astyndadyr.
  
  Haýden hakda oýlandy. Dünýä ýykylanda, hemişe pikirlerini oňa öwrüp bilýärdi we hemme zat birneme ýeňilleşerdi. Onuň aňy azaşdy. Kukyň öz ýazgylaryndan kimdir biriniň ýazan onlaýn kitabynyň sahypalarynda aýlanmagyny dowam etdirdi.
  
  Ol tasdan sypdyrdy.
  
  Birdenkä, howa maglumaty, uzynlyk we giňişlik bellikleri we gündelik sygyr etini iýmedikleri üçin kimiň jezalandyrylandygy we galplykda öli tapylandygy barada Pele derwezesine gysga salgylanma peýda boldy.
  
  "Uýam" - Ben dem aldy. "Bir zat tapdym öýdýärin." Gysga abzas okady. "Wah, bu adamyň syýahaty hakda hasabat. Siz muňa taýynmy? "
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk gözüni açmak üçin gerek wagty ýeňil ukudan oýanmaga gitdi. Maý yzyndan yza çekildi. Alisýanyň duşa giren ýalydy.
  
  "Haçana çenli daşarda bolduk?"
  
  "Togsan minut beriň ýa-da alyň. Ynha, barlaň. " Maý oňa Bukandan we adamlaryndan alan ýaraglaryndan birini zyňdy.
  
  "Bal näme?"
  
  "Bäş revolwer. Hemme zat gowy. Iki 38 we üç 45 kalibrli. Quarterurnallaryň dörtden üçüsi doly. "
  
  "Enougheterlikden köp" Drake ýerinden turdy we uzady. Has çynlakaý garşydaşyna - Kloda ýakyn adamlar bilen ýüzbe-ýüz boljakdyklaryna karar berdiler, şonuň üçin ýarag götermek hökmanydy.
  
  Alisýa eşigini çekip, çygly saçly hammamdan çykdy. "Göçmäge taýynmy?"
  
  Bukandan alan maglumatlary, Skarberiniň we Petersonyň Waýikikiniň eteginde ekzotik awtoulag satyjysydygy. "Exoticars" diýlip atlandyrylýan bu söwda nokady we abatlaýyş dükanydy. Şeýle hem ýokary derejeli awtoulaglaryň köpüsini kärendesine aldy.
  
  Dreýk gaty girdejili örtük diýip pikir etdi. Jenaýat işiniň ähli görnüşlerini gizlemäge kömek edendigi şübhesiz. Skarberi we Peterson, şübhesiz, azyk zynjyrynyň ýokarsyna ýakyn. Klod indiki bolar.
  
  Taksä münüp, sürüjä dileriň salgysyny berdiler. Twentyigrimi minut töweregi wagt bardy.
  
  
  * * *
  
  
  Ben we Karin kapitan Kukyň journalurnalyny okap geň galýarlar.
  
  Iki ýüz ýyldan gowrak mundan ozal meşhur deňiz kapitanynda bolup geçen wakalary başga biriniň gözi bilen görmek gaty täsin boldy. Emma Kukiniň Gawaýiniň iň meşhur wulkanynyň aşagynda ýazylan, ýöne henizem gizlin syýahaty baradaky habary okamak gaty kyn boldy.
  
  "Bu ajayyp". Karin göçürmesini kompýuteriň ekranyna geçirdi. "Düşünmedik bir zadyňyz, Kukyň öňdengörüjiligi. Açyşlaryny ýazga almak üçin ähli sebitlerden adamlary özi bilen alyp gitdi. Alymlar. Botanika. Aýdymçylar. Serediň - diýip, ekrana kakdy.
  
  Ben zawodyň nepis ýerine ýetirilen suratyny görmek üçin egildi. "Salkyn".
  
  Kariniň gözleri ýaşardy. "Bu gaty gowy. Kuk we onuň topary olary ýazga alýança we bu ajaýyp çyzgylar we beýany bilen Angliýa gaýdyp gelýänçä bu ösümlikler tapylmady ýa-da dokumentleşdirilmedi. Olar biziň dünýämizi, bu adamlary kartalaşdyrdylar, peýza .lary we kenar ýakalaryny şu gün diňe surata düşürşimiz ýaly suratlandyrdylar. Bu barada oýlan".
  
  Beniň sesi onuň tolgunmasyna dönüklik etdi. "Bilýärin. Men bilýärin. Emma muny diňläň - "
  
  "Wah" Karin öz hekaýasyna goşuldy. "Kukyň ekipa .laryndan biriniň William Bligdigini bilýärdiňizmi? Bounty kapitany bolan adammy? Şol wagt Amerikanyň prezidenti Benýamin Franklin, deňiz kapitanlaryna şol wagt Amerikalylaryň Iňlisler bilen söweşýändigine garamazdan Kuky ýeke goýmak barada habar iberdi. Franklin ony "adamzadyň umumy dosty" diýip atlandyrdy.
  
  "Uýam" - Ben pyşyrdady. "Men bir zat tapdym. Diňläň - adanyň iň beýik nokadynyň golaýyndaky Gawaýi ştatynyň Owhihi şäherinde ýere gaçdy. 21 gradus 15 minut demirgazyk giňişligi, 147 gradus demirgazyk uzynlygy, 48 minut günbatar. Boýy 762 fut. Lihiniň golaýynda labyry taşlap, kenara gitmäge mejbur bolduk. Biziň hakyna tutan ýerli ilatymyz bir çüýşe rum üçin arkalarymyzy ýyrtjak ýalydy, ýöne aslynda çydamly we bilimli adamlardy. "
  
  "Gysgaldylan görnüşini beriň" -diýip, Karin gysdy. "Iňlisçe".
  
  Ben oňa gygyrdy. "Hudaý, gyz, Indiana Jones nirede?" Luk Skywalker? Diňe başdan geçirmeleriň manysy ýok. Şeýdip, Hawkswort atly kyssaçymyz Kuk, beýleki alty deňizçi we az sanly ýerli ilat bilen nämäniň bardygyny öwrenmek üçin ýola çykdy. Pele derwezesi diýilýän ýerli ilat sylaglar. "
  
  Karin: "Peläniň derwezesi Kuk üçin beýle töwekgelçilik etmek üçin çynlakaý alada döreden bolmaly" -diýdi.
  
  "Pele ot, ýyldyrym, ýel we wulkan hudaýydy. Iň meşhur Gawaýy taňrysy bolsa gerek. Ol uly habardy. Rowaýatlarynyň köpüsi okeanlary dolandyrmagy bilen baglanyşyklydy. Gawaýlylaryň onuň hakda gürleşen bolmagy, Kukyň gyzyklanmasyny döreden bolsa gerek. Hehtimal, uly açyş syýahatynda ulumsy adamdy. Ol ýerli patyşany biynjalyk etmekden gorkmaz "-diýdi.
  
  "Kuk ýaly adam köp zatdan gorkmaz".
  
  "Takyk. Hawkswortyň pikiriçe, ýerli ýaşaýjylar olary wulkanyň çuň ýüreginiň aşagyndaky garaňky geçelgeden alyp bardy. Çyralar ýakylansoň we Gollumyň aýdyşy ýaly birnäçe kyn öwrüm edildi, hemmesi durup, Pele derwezesine haýran galmak bilen seretdiler. "
  
  "Weirdo. Çyzgy barmy?
  
  "No.ok. Suratkeş bu sapary sebäpli yzda galdy. Emma Hawkswort görenlerini suratlandyrýar. Şeýle bir beýik uçup, alawymyzyň iň ýokarky tegeleginden ýokary çykdy. El bilen ýasalan çarçuwalar kiçijik nyşanlar bilen örtülendir. Iki gapdalyndaky ýazgylar, iki sany ownuk zat ýok. Bu täsinlik demimizi aldy we garaňky merkez gözümizi özüne çekip başlaýança hakykatdanam seretdik. "
  
  "Şeýlelik bilen, ähli adamlaryň ruhunda gözleýän zadyny tapdylar, ýöne has köp zat isleýändiklerine düşündiler". Karin başyny ýaýkady.
  
  Ben oňa gözlerini aýlady. "Meniň pikirimçe, ähli başdangeçirijileriň ruhunda has köp zat islediler. Emma dogry aýdýarsyňyz. Peliň derwezesi edil şonuň ýalydy. Derweze. Bir ýere eltmeli boldy. "
  
  Karin oturgyjyny çekdi. "Indi geň galýaryn. Bu nirä eltdi?
  
  Şol pursat Beniň jübi telefony jyňňyrdady. Ekrana seredip, gözlerini aýlady. "Ejem we kakam".
  
  
  Wigrimi bap
  
  
  Mano Kinimaka Waikikiniň ýüregini gowy görýärdi. Gawaýide doglan we önüp-ösen çagalygy, maşgalasy serişdeleri toplap, asuda demirgazyk kenaryna göçmezden ozal Kuhio kenarynda geçirdi. Ol ýerde serfing dünýä derejesindedi, nahar iýip otyrkaňyzam hakykydy, durmuş göz öňüne getirişiňiz ýaly erkin boldy.
  
  Hisöne onuň ýatdan çykmajak irki ýatlamalary Kuhio: ajaýyp plýa beach we erkin luaus, ýekşenbe kenar mangallary, aňsat serfing, hoşniýetli ýerli ýaşaýjylar we gün ýaşýan gijäniň ajaýyplygy.
  
  Indi Kuhio şaýolundan, soň bolsa Kalakaua sürüp barýarka, köne, täsirli zatlara göz ýetirdi. Täze ýüzli syýahatçylar däl. Jamba şiresini irden düzýän ýerli ýaşaýjylar däl. Korol Gawaýiniň golaýynda doňdurma satyjy hem ýok. Bu, her gije ýakýan uzyn gara fakeldi, bir wagtlar aglap ýören boş söwda toplumy, geçelgeleriň birini bloklaýan ýönekeý A görnüşli duýduryş belgisine gülüp: "Öýjükli adam däl bolsaňyz, köpri ýapyk. Şeýlelik bilen Gawaýi.
  
  Bir wagtlar olaryň ajaýyp suratlaryna we ajaýyp awtoulaglaryna göz aýlap, Lasseniň köne dükanynyň öňünden geçdi. Indi ýitdi. Irki çagalygy gutardy. Ejesiniň bir wagtlar şa Kalakaua rezidensiýasydygyny aýdýan King's Village söwda merkezinden geçdi. Dünýäniň iň owadan polisiýa merkezinden, ýüzlerçe serf tagtasynyň kölegesinde Waýikiki kenaryndaky bir ýerden geçdi. Hemişe bolşy ýaly täze leis bilen örtülen Gersog Kahanamokunyň sarsmaz heýkeliniň öňünden geçdi, kellesinde million arzuwy gezip ýören kiçijik oglanjykdy.
  
  Maşgalasy indi gije-gündiziň dowamynda garawullandy. Olara ABŞ-nyň ýokary derejeli marşallary we deňiz güýçlerini synladylar. Maşgala öýi boşdy, ganhorlar üçin çeňňek hökmünde ulanylýardy. Özi-de belli adamdy.
  
  Iň gowy dosty we başlygy Haýden Jeý ýolagçy oturgyjynda onuň gapdalynda oturdy, belki hiç zat diýmänsoň, ýüzündäki görnüşden bir zat görendir. Ol pyçak bilen ýaralanypdy, ýöne indi sagaldy. Daş-töweregindäki adamlar öldürildi. Kärdeşler Täze dostlar.
  
  Ine, ol çagalygyndaky öýüne, öýüne gaýdyp geldi. Mematlamalar ony uzak wagtlap ýitiren dostlary ýaly doldurýardy. Memoriesatlamalar ony köçäniň her bir burçundan bombalady.
  
  Gawaýiniň gözelligi, ol baky ýaşady. Ol ýerde bir hepde ýa-da ýigrimi ýyl geçireniň möhüm däldi. Onuň häsiýeti wagtlaýyn däldi.
  
  Haýden ahyrsoňy keýpini bozdy. "Bu ýigit, bu Kapua. Ol hakykatdanam awtoulagdan ezilen buz satýarmy? "
  
  "Bu ýerde gowy iş bar. Hemmeler ezilen buzy gowy görýärler. "
  
  "Enougheterlik adalatly".
  
  Mano ýylgyrdy. "Sen görersiň".
  
  Kuhio we Waikiki gözelliklerinden geçip barýarkalar, sag tarapda wagtal-wagtal plýaacheslar peýda bolýar. Deňiz ýalpyldawukdy we ak suwlar çakylyk bilen çaýkandy. Mano kenarda birnäçe taýýarlaýjynyň taýýarlanýandygyny gördi. Bir mahallar kubok gazanan toparlaryň biridi.
  
  "Biz bärde". Theuwaş ummanyna seredýän bir ujunda relsli egri awtoduralga çekdi. Kapua awtoulagy iň soňunda, ajaýyp ýerde ýerleşýärdi. Mano derrew köne dostuna göz aýlady, ýöne bir salym saklandy.
  
  Haýden oňa ýylgyrdy. "Köne ýatlamalar?"
  
  "Ajaýyp ýatlamalar. Täze bir zady täzeden gözden geçirip, bulaşdyrmak islemeýän zadyňyzy bilýärsiňizmi? "
  
  "Bilýärin"
  
  Onuň sesine ynam ýokdy. Mano başlygyna uzak seretdi. Ol gowy adamdy - gönümel, adalatly, gödek. Haýden Jeýiň haýsy tarapa degişlidigini we haýsy işgäriň başlygyndan has köp zat talap edip biljekdigini bilýärdiňizmi? Ilkinji gezek tanyşanlaryndan bäri, ol ony gowy tanapdy. Kakasy Jeýms Jeý güýçli, hakyky rowaýatdy we oňa mynasypdy. Haýdeniň maksady elmydama beren wadasyna, mirasyna laýyk bolmakdy. Bu onuň hereketlendiriji güýji boldy.
  
  Mano ýaş nerw Ben Bleýkiň näderejede çynlakaýdygyny yglan edende, gaty geň galdy. Haýden, Mano eýýäm özüni öňe süren mirasyna laýyk ýaşamak üçin ädim ätmegini bes etmezden ep-esli wagt geçer diýip pikir etdi. Ilki bilen aralyk alawy öçürer öýdüpdi, ýöne soň är-aýal ýene birleşdiler. Indi bolsa öňküsinden has güýçli ýalydy. Geek oňa durmuşda täze maksat, täze ugur berermi? Diňe ýakyn aýlarda habar berer.
  
  "Bar" Haýden awtoulagyň başyny atdy. Mano gapyny açdy we arassa ýerli howadan uludan dem aldy. Çep tarapynda gorizontda duran ajaýyp şekilli göwher kellesi hemişe bardy.
  
  Mano üçin elmydama bardy. Munuň haýsydyr bir beýik gudratyň üstünde bolup biljekdigine geň galmady.
  
  Bilelikde buz kesýän awtoulagyň ýanyna bardylar. Kapua olara seredip, egildi. Geň galyp, soň bolsa hakyky lezzetde ýüzi gyryldy.
  
  "Mano? Adam! Heý! "
  
  Kapua ýitirim boldy. Bir sekuntdan soň awtoulagyň aňyrsyndan ylgady. Ol giň eginli, gara saçly we gara reňkli adamdy. Ilkinji seredişde-de Haýden her gün azyndan iki sagat serf tagtasynda geçirendigini aýdyp bilerdi.
  
  "Kapua." Mano köne dostuny gujaklady. "Birnäçe adam, jigim."
  
  Kapua yza çekildi. "Näme etdiň? Aýdyň, Hard Rock atylan aýna kolleksiýasy nähili geçýär? "
  
  Mano başyny ýaýkady-da, gysdy. "Ah, azajyk bla bla we hasam. Bilýärsiň. Sen? "
  
  "Dogry. Howli kim? "
  
  "Haole ..." Mano Haýdeniň rahatlygy üçin düşnükli Amerikalylara gaýdyp geldi. "... bu meniň başlygym. Haýden Jeý bilen tanyş. "
  
  Residenterli ýaşaýjy düzedi. "Tanyşanyma şat" -diýdi. "Siz başlykmy? Wah. Bagtly Mano diýýärin. "
  
  - Kapua, aýal ýokmy? Mano azajyk kemsidilmegi gizlemek üçin elinden gelenini etdi.
  
  "Men özüme it satyn aldym. Ol, Gawaýy-Hytaýly Filippinleriň bir yssy adamy, meni bütin gije çadyr dikmäge mejbur etdi, adam. " Gawaýlylaryň köpüsi garyşyk jynsdan.
  
  Mano bir dem aldy. Poy Dog garyşyk ýaryş adamydy. Haole myhman bolupdy, hökmany suratda kemsidiji söz däldi.
  
  Haýden hiç zat aýtmazdan ozal oňa tarap öwrülip, süýji bilen: "Çadyr gurýarsyňyzmy?"
  
  Mano aljyrady. Haýden Kapua nämedigini anyk bilýärdi we kemping bilen hiç hili baglanyşygy ýokdy. "Bu gaty gowy. Gowy görünýär. Diňle, Kapua, saňa birnäçe sorag bermeli. "
  
  "Atyjylar".
  
  "Kowalenko ady bilen tanalýan esasy ýerasty şahsyýet hakda eşitdiňizmi? Ora-da ganly şa?
  
  "Eşiden zadym, täzelikdäki zatlar, dogan. Ol Oahumy? "
  
  "Bolup biler. Klod näme?
  
  "No.ok. Howleýe şol at dakan bolsaň, ýadymda bolardym "-diýdi. Kapua ikirjiňlendi.
  
  Haýden muny gördi. "Emma sen bir zady bilýärsiň."
  
  "Belki başlyk. Belki bilýärin. Thereöne ol ýerdäki dostlaryňyz, bilmek islemeýärler "diýip, başyny Waýikiki kenaryndaky polisiýa merkezine gönükdirdi. Men eýýäm olara aýtdym. Olar hiç zat etmediler "-diýdi.
  
  "Synag ediň." Haýden ol adamyň nazary bilen tanyşdy.
  
  "Bir zat eşidýärin, başlyk. Şonuň üçin Mano meniň ýanyma geldi, şeýlemi? Garaz, täze pul soňky döwürde ýagly çeňňek berýär. Sahnanyň hemme ýerinde täze oýunçylar, indiki hepde hiç haçan görmejek partiýalary atýarlar. "
  
  "Täze pul?" - Mano ýaňlandy. "Nirede?" - diýip soradym.
  
  "Hiç ýerde" diýip, Kapua çynlakaý aýtdy. "Adam, şu ýerde diýjek bolýaryn. Edil şu ýerde. Elmydama çetleşdirilipdi, ýöne indi baý adamlar. "
  
  Haýden elini saçlaryndan geçirdi. "Bu size näme diýýär?"
  
  "Men bu sahna gatnaşamok, ýöne bilýärin. Bir zat bolup geçýär ýa-da boljak. Köp adam köp pul aldy. Şeýle bolanda, erbet zatlar geçýänçä kelläňizi aşak tutmagy öwrenersiňiz. "
  
  Mano ýalpyldawuk okeana seretdi. "Kapua, hiç zady bilmeýändigiňe ynanýarsyňmy?"
  
  "Güjük itime ant içýärin."
  
  Kapua poýasyna çynlakaý çemeleşdi. Haýden awtoulagy görkezdi. "Kapua, näme üçin bizi ýasamarsyň?"
  
  "Elbetde".
  
  Kapua gidip barýarka, Haýden Mano ýüzüni ýasady. "Meniň pikirimçe, synanyşmak gerek. Onuň näme hakda gürleşýändigi barada pikiriňiz barmy? "
  
  "Men dogduk şäherimde boljak zatlaryň sesini halamok" -diýip, Mano sakgal buzuna ýetdi. "Kapua. Adyň, maňa aýt. Kim bir zady bilip biler?
  
  "Şol ýerde depäniň üstünde ýaşaýan Danny atly bir ýigit bar." Onuň nazary Almaz Kellä tarap öwrüldi. "Baý. Ene-atasy, ony howlukmaç terbiýeleýärler. "Haýdene ýylgyrdy. "Muny Amerikaly ýaly aýdyň. Munuň bilen baglanyşykly ýalňyşlyk ýok öýdemok. Heöne ol hapa zatlar bilen has çynlakaý. Boky bilmekden kowulýar, maňa düşünýärsiňmi? "
  
  Mano bir çemçe ulanyp, älemgoşar reňkli buzuň uly bölegini gazdy. "Guyigit özüni uly ok ýaly görkezmegi halaýarmy?"
  
  Kapua baş atdy. "Emma bu dogry däl. Ol diňe erkekleriň oýnuny oýnaýan oglan ".
  
  Haýden Manonyň eline degdi. "Bu Dannini göreris. Täze howp abanýan bolsa, bizem bilmelidiris "-diýdi.
  
  Kapua buz konuslaryna baş atdy. "Olar guramanyň hasabyna. Emma sen meni tanamaýarsyň. Sen meni görmäge hiç haçan gelmediň "-diýdi.
  
  Mano köne dostuna baş atdy. - Dogan.
  
  
  * * *
  
  
  Capua olara awtoulagyň GPS-sinde programmirlän salgysyny berdi. On bäş minutdan soň gara demir derwezä ýetdiler. Bije diňe uly jaýyň ýokarky gatynyň penjirelerini görmek üçin okeana aşak egildi.
  
  Maşyndan düşdüler, Manonyň gapdalyndan çeşmeler gysyldy. Mano elini uly derwezä goýdy we itekledi. Öňki bag Haýdeni saklamaga we seretmäge mejbur etdi.
  
  Surfboard stendi. Täze açyk düşekli awtoulag. Iki palma agajynyň arasynda uzaldy.
  
  "Hudaýym, Mano. Gawaýy baglarynyň hemmesi şeýlemi? "
  
  Mano ýeňdi. "Aslynda ýok, ýok."
  
  Jaňy jyňňyrdatjak bolanda, arkadan bir ses eşidildi. Ellerini ýaraglaryna ýakyn saklap, öýüň daşyndan aýlandylar. Iň soňky burçuna öwrülenlerinde howuzda garry aýal bilen aýlanyp ýören bir ýigidi gördüler.
  
  "Bagyşlaň meni!" Haýden gygyrdy. "Biz Honolulu polisiýa bölüminden. Birnäçe söz? " Ol pyşyrdady, zordan eşidildi: "Ejesi däl diýip umyt edýärin".
  
  Mano boguldy. Başlygyna degişme etmäge öwrenişmedi. Soň bolsa onuň ýüzüni gördi. Ol ölüm howplydy. "Näme üçin?"
  
  "Näme isleýärsiň?" .Igit wagşylyk bilen gestasiýa edip, olara tarap gitdi. Closerakynlaşyp barýarka, Mano gözlerini gördi.
  
  "Bizde problema bar" -diýdi Mano. "Ol gyrada"
  
  Mano ýigidiň wagşy bolmagyna ýol berdi. Birnäçe uly otly we deminden çykdy, şortikleri aşak süýşüp başlady. Hisagdaýyndan habarly däldi.
  
  Soň garry aýal ylgady. Haýden ynamsyzlyk bilen ýalpyldy. Aýal Kinimakeň arkasyna bökdi-de, ony bedew ýaly sürüp başlady.
  
  Bu ýere näme girdiler?
  
  Haýden Kinimakanyň özüne ideg etmegine rugsat berdi. Ol jaýyň we meýdançalaryň töweregine göz aýlady. Öýde başga biriniň bardygyny görkezýän alamat ýokdy.
  
  Ahyrynda Mano haýwany silkitmegi başardy. Howuzy gurşap alan çygly çygly şarpyk bilen ýere gaçdy we banka ýaly aglap başlady.
  
  Danny, eger Danny bolsa, agzyny açyp, şortikleri indi dyzynyň aşagyna seredýärdi.
  
  Haýden ýeterlikdi. "Danny!" - diýip, ýüzüne gygyrdy. "Biz siziň bilen gürleşmeli!"
  
  
  Ony otagyň oturgyjyna itekledi. Hudaý, indi kakasy ony görüp bilýän bolsa. Ol kokteýl äýnegini öwrüp, suwdan çykardy, soň bolsa ikisini howuzdan suw bilen doldurdy.
  
  Daniniň ýüzüne suw sepdi we ýeňil urdy. Derrew ýylgyryp başlady. "Haý balam, meniň halaýandygymy bilýärsiň"
  
  Haýden yza çekildi. Dogry işlenilse, bu olaryň peýdasyna bolup biler. - Danny, sen ýeke? Ol birneme ýylgyrdy.
  
  "Tina şu ýerde. Bir ýerde " Heartüregi ululykdan bäş esse adamy goldamak üçin köp işleýän ýaly, gysga we dem alýan sözlerde gürledi. "Menin gyzym."
  
  Haýden rahatlyk bilen içini gysdy. "Gowy. Indi, maňa maglumat gerekdigini ýa-da ýokdugyny bilip biljek adamdygyňyzy eşidýärin. "
  
  "Bu men" Danniniň ego özüni bir sekuntlap görkezdi. "Men şol adam"
  
  "Klod hakda gürrüň beriň."
  
  Aljyraňňy gözleri agyr ýaly bolup, ony ýene tutdy. "Klod? Crazy köýneklerde işleýän gara ýigit? "
  
  "" Ok ". Haýden dişlerini gysdy. "Klod, Oahunyň hemme ýerinde klublara we malhanalara eýe bolan ýigit."
  
  "Men bu Klody bilemok." Dogruçyllyk Danniniň güýçli taraplaryndan biri däl bolsa gerek, ýöne Haýden indi muny ýasaýandygyna şübhelenýär.
  
  "Kowalenko näme? Ol hakda eşitdiňizmi?
  
  Daniniň gözünde hiç zat ýalpyldawuk däldi. Habarlylygyň alamatlary ýa-da alamatlary ýok.
  
  Onuň arkasynda Haýden Manonyň Daniniň gyz dosty Tinany köşeşdirmäge synanyşýandygyny eşitdi. Başga çemeleşmäni synap görmegiň zyýany ýokdugyna karar berdi. "Bolýar, geliň başga bir zady synap göreliň. Honoluluda täze pul bar. Bu ýerde köp zat bar. Danny, bu nireden gelýär we näme üçin? "
  
  Çaganyň gözleri giňden açyldy, birden şeýle gorkunçlyk bilen ýanýardy welin, Haýden ýarag üçin diýen ýaly ýetdi.
  
  "Bu islendik pursatda bolup biler!" - diýip gygyrdy. "Görýäňmi? Islän wagtyňyz! Diňe ... diňe öýde galyň. Öýde gal, oglan. " Onuň sesi özüne aýdylan zady gaýtalaýan ýaly aladaly ýalydy.
  
  Haýden, gökdäki ýylylyk ony arkasyna gyzdyrýan ýaly, oňurgasyndan çuňňur sowuklyk duýýardy. "Soonakynda näme bolup biler, Danny. Gel, maňa aýdyp bilersiň "-diýdi.
  
  "Assault" Danny samsyklyk bilen aýtdy. "Yzyna alyp bolmaýar, sebäbi satyn alyndy we tölendi". Danny birden gorkudan ýaňa seresap bolup, elinden tutdy.
  
  "Polisiýa, terrorçylar ýakynlaşýar. Diňe erbet işiňi et we şol jellatlaryň bu ýere gelmegine ýol berme ".
  
  
  Wigrimi birinji bap
  
  
  Ben Bleýk kapitan Kukyň we ýoldaşy Hawkswortyň journalurnal ýazgylaryna salgylanyp, adam tarapyndan amala aşyrylan iň howply syýahaty suratlandyrdy.
  
  "Olar Peliň derwezesinden geçdiler" -diýip, Ben geň galyp, garaňkylyga girdi. Bu wagt Kuk henizem kemerli girelgäni Pele derwezesi diýip atlandyrýar. Diňe aňyrsynda bolup geçen zatlary başdan geçirenden soň, dowzahyň derwezesine salgylanmany üýtgedýär. "
  
  Karin giň gözleri bilen Bene tarap öwrüldi. "Kapitan Kuk ýaly adamyň beýle ýalaňaç gorkyny bildirmegine näme sebäp bolup biler?"
  
  "Hiç zat diýen ýaly" Ben aýtdy. "Kuk kannibalizmiň üstüni açdy. Adam gurbanlary. Ol düýbünden näbelli suwlara gitdi. "
  
  Karin ekrana görkezdi. "Erbet zady oka."
  
  "Gara derwezäniň aňyrsynda adama mälim bolan iň erbet ýollar bar ..."
  
  "Maňa aýtma" -diýdi Karin. "Jemleme."
  
  "Başaramok"
  
  "Näme? Näme üçin? "
  
  "Sebäbi bu ýerde aýdylyşy ýaly, hakykylygyna şübhelenmek sebäpli aşakdaky tekst bu öwrülişikden aýryldy."
  
  "Näme?"
  
  Ben kompýutere seredip oýlandy. "Meniň pikirimçe, köpçülige açyk bolan bolsa, kimdir biri derňemäge synanyşardy."
  
  "Ora-da olar öldi we öldi. Belki-de, häkimiýetler bilimiň halk bilen paýlaşmak üçin gaty howplydygyna karar berdiler. "
  
  "Öçürilen resminama nähili seredýäris?" Ben tötänleýin birnäçe düwmäni basdy. Sahypada gizlin baglanyşyk ýokdy. Hiç zat ýazgarylmaýar. Ol awtoryň adyny Googledip, Kukyň ýyl ýazgysyny agzap geçen birnäçe sahypany tapdy, ýöne dowzahyň derwezesi, Pele ýa-da göwher kellesi hakda hiç zat aýdylmady.
  
  Karin Waikikiniň ýüregine seretdi. "Şonuň üçin Kukyň dowzahyň derwezesinden syýahaty taryhdan ýazylmady. Synanyşyp bileris "-diýdi. Ol kompýuterlere yşarat etdi.
  
  "Itöne peýdasy bolmaz" Ben iň gowy odaoda täsirinde aýtdy. "Wagtymyzy ýitirmeli däldiris."
  
  "Haýdeniň senden görýän zatlaryny men asla bilmerin." Karin ýuwaş-ýuwaşdan öwrülmänkä başyny ýaýkady. "Mesele, ol ýerde näme tapjagymyzy bilmezligimizdir. Biz kör bolup dowzaha düşeris "-diýdi.
  
  
  * * *
  
  
  Haýden we Kinimaka, neşe oturylyşygynda ýeke goýmagyň akyllydygyna karar bermezden ozal Danniden ýene birnäçe sözlemi gysmagy başardylar. Her niçigem bolsa, ikisi-de Merkezi aňtaw gullugynyň saparyny erbet düýş diýip pikir ederler.
  
  Kinimaka elini ýumşak deri ruluna goýup, maşyna mündi. "Terrorçylyk?" diýip gaýtalady. "Waýikiki? Men muňa ynanamok "-diýdi.
  
  Haýden eýýäm başlygynyň belgisini aýlaýardy. Derweze derrew jogap berdi. Birnäçe gysga sözlemde Danniden alan maglumatlaryny okady.
  
  Mano diňleýjide Geýtsiň beren jogabyny diňledi. "Haýden, ýakynlaşýaryn. Moreene birnäçe sagat we men şol ýerde bolaryn. Polisiýa fermanyň ýerleşýän ýerini bilmek üçin belli jenaýatçylara bil baglaýar. Soonakynda alarys. Bu hüjüm barada degişli edaralara duýduryş bererin, ýöne gazmagy dowam etdiriň "-diýdi.
  
  Setir öldi. Haýden haýran galdy. "Ol şu ýere gelýärmi? Bolşy ýaly kynçylyk çekýär. Ol näme eder?
  
  "Belki, iş oňa kömek eder".
  
  "Geliň, umyt edeliň. Soonakyn wagtda fermanyň ýerleşýän ýerini alarlar öýdýärler. Terrorçylary yzarlaýarys. Indi bize zerur zat oňyn, gönümel adamlar. Heý Mano, bu terrorçylyk wakasy Gan şasynyň dildüwşüginiň bir bölegi diýip pikir edýärsiňizmi? "
  
  Mano baş atdy. "Bu meniň aňymdan geçdi." Gözleri, garaňky garaňkylyga garşy göreşmek üçin saklaýan ýaly, haýran galdyryjy görnüşde içdi.
  
  "Göni adamlar barada aýdanymyzda, Dreýk we iki dosty henizem meniň habarlarymyza jogap bermediler. Polisiýa hem muny bilenok ".
  
  Jübi telefony ony gorkuzdy. Bu derwezedi. - Jenap?
  
  "Bu zat däli boldy" diýip gygyrdy we aç-açan howsala düşdi. "Honolulu polisiýasyna ýene üç sany kanuny terror howpy berildi. Hemmesi Waikiki. Everythingakynda hemme zat bolar. Kowalenko bilen aragatnaşyk guruldy. "
  
  "Üç!"
  
  Derweze birden bir sekuntlap ýapyldy. Haýden garnynyň ysgynsyzlygyny duýdy. Manonyň gözündäki gorky ony derledi.
  
  Geýts ýene habarlaşdy. "Dört bolsun. Has giňişleýin maglumat tassyklandy. Drake bilen habarlaşyň. Haýden, durmuşyň üçin göreşýärsiň. Mobilizleniň ".
  
  
  * * *
  
  
  Gan şasy beýik palubada durdy, ýüzünde sowuk ýylgyryş, birnäçe ynamdar leýtenant onuň öňünde we aşagynda durdy. "Wagt geldi" -diýdi. "Bu, biziň garaşýan zadymyz, näme üçin işledik. Bu meniň ähli tagallalarymyň we ähli gurbanlaryňyzyň netijesidir. "Ine, şol ýerde" - diýip, biraz dymdy, "hemmesi gutarýar".
  
  Gorky alamatlary üçin ýüzleri gözden geçirdi. Hiç zat ýokdy. Hakykatdanam, Boudreau ganly söweşe ýol berilmegine begenýän ýalydy.
  
  "Klod, fermany ýok et. Tussaglaryň hemmesini öldüriň. We ... "diýip ýylgyrdy. "Igerolbarslary boşadyň. Biraz wagtlap häkimiýeti eýelemeli. Boudreaux, diňe edeniňi et, ýöne has rehimsiz. Islegleriňizi ýerine ýetirmäge çagyrýaryn. Meni haýran galdyrmaga çagyrýaryn. , Ok, meni geň galdyr. Boudreau. Kauai gidiň we ol ýerdäki fermany ýapyň. "
  
  Ganly şa galan birnäçe adamyna soňky gezek göz aýlady. "Özüňiz barada ... Gawaýide dowzahy açyň."
  
  Olary yzyna öwrüp, daşlaşdy we ulagyna we Almaz kellesiniň aşagyndaky ölüm çuňlugyna ýoldaş boljak seresaply saýlanan adamlara soňky gezek tankydy göz aýlady.
  
  "Kukdan bäri hiç kim muny etmedi we erteki aýtmak üçin ýaşady. Hiç kim dowzahyň bäşinji derejesinden daşarda seredip görmändi. Hiç kim duzak ulgamynyň gizlenmek üçin gurlandygyny hiç wagt tapmady. Muny ederis "-diýdi.
  
  Ölüm we weýrançylyk onuň arkasynda-da, öňünde-de bardy. Bulam-bujarlygyň başlanmagy gutulgysyzdy. Ganly patyşa begendi.
  
  
  * * *
  
  
  Mett Dreýk "söýgülisi" Alisia Maýls bilen eli bilen "Exoticars" duralgasynyň içinden geçdi. Ol ýerde ýekeje kireýine berlen awtoulag bardy, Basic Dodge kärendesi, täze Lamborghinisden birini bir sagat kireýine alan iki jahankeşdä degişlidir. Dreýk bilen Alisýa moda sergisine girenlerinde, ekipa cuty kesilen köp adam eýýäm burnunyň astyndady.
  
  "Günüňiz haýyrly bolsun! Size kömek edip bilerinmi? "
  
  "Haýsylary iň çalt?" Drake sabyrsyzlyk bilen ýüz öwürdi. "Öýümizde Nissan bar we gyz dostum hakyky tizligi başdan geçirmek isleýär". Drake göz gyrpdy. "Näme diýjek bolýanymy bilýän bolsaňyz, maňa birnäçe bonus bal alyp biler".
  
  Alisýa ýakymly ýylgyrdy.
  
  Dreýk, häzirki wagtda Maýyň uly sergi otagynyň arka tarapyny tegelekläp, yzky garaagedan daşda durup, berkitilen tarapa tarap ugrady diýip umyt etdi. Başga tarapdan girmäge synanyşar. Dreýk bilen Alisýanyň alty minut töweregi wagty bardy.
  
  Adamyň ýylgyryşy giňdi we geň galdyryjy däldi. "Köp adamlar täze Ferrari 458 ýa-da Lamborghini Aventador saýlaýarlar, ikisi hem ajaýyp awtoulag." Satyjy sorag edilýän ulaglaryň ikisini-de sergi otagynyň doly penjireleriniň öňünde ýerleşdirensoň, ýylgyryş hasam ulaldy. "Emma rowaýata öwrülen üstünlikler barada aýdanyňda, gözleýän zadyň bolsa, Ferrari Daytona ýa-da MakLaren F1-i maslahat berip bilerin." Ol sergi otagynyň arkasyna elini sallady.
  
  Ol ýerde we sagda ofisler bardy. Çep tarapda kredit kartoçkasy maglumatlary ýygnap we açarlary tabşyryp boljak şahsy kabinalaryň hatary bardy. Ofisde penjireler ýokdy, ýöne Dreýk aýlanyp ýören sanlary eşidýärdi.
  
  Sekuntlary sanady. Maý dört minutda gelmeli boldy.
  
  - Jenap Skarberi ýa-da jenap Pitersenmi? diýip ýylgyrdy. "Olaryň atlaryny daşardaky bellikde gördüm."
  
  "Men Jeýms. Jenap Skarberi we jenap Pitersen eýelerdir. Olar howluda "
  
  "HAKYNDA" Dreýk "Ferraris" we "Lamborghinis" -e tomaşa etdi. Sergi otagynyň kondisioneri arkasyna ýykyldy. Uzakdaky ofisden ses gelmedi. Alisýa giňişlik döredip, hoşniýetli aýaly oýnady.
  
  Maýdan bir minut öň gapdal gapylardan çykmaly boldy.
  
  Drake taýýarlandy.
  
  
  * * *
  
  
  Wagt olaryň aladasy bilen geçdi, ýöne Ben Kariniň däli pikiriniň miwesini berjekdigine umyt etdi. Ilkinji ädim kapitan Kukyň asyl ýazgylarynyň nirede saklanandygyny anyklamakdy. Bu aňsat iş boldy. Resminamalar Londonyň golaýyndaky Milli arhiwde, hökümet binasynda saklandy, ýöne Angliýanyň banky ýaly ygtybarly däldi.
  
  Häzirlikçe gaty gowy.
  
  Indiki ädim Haýdeni getirmekdi. Bu meselä düşünmek üçin köp wagt gerek boldy. Ilkibaşda Haýden gödek gürlemän gaty ünsüni özüne çekýän ýalydy, ýöne Ben tarapyndan goldanan Karin meýilnamasyny hödürläninde Merkezi aňtaw gullugynyň agenti dymdy.
  
  "Näme isleýärsiň?" birden sorady.
  
  "Dünýä derejesindäki bir ogry Kewdäki Milli arhiwde surata düşürmek, ogurlamak däl-de, Kuk alsurnallarynyň degişli böleginiň göçürmesini maňa ibermegiňizi isleýäris. Missingitirilen bölegi. "
  
  "Ben serhoş bolduňmy? Çynlakaý - "
  
  Ben: "Iň kyn ýeri ogurlyk bolmaz" -diýdi. Ogrynyň maňa gerek bölegini tapjakdygyna we iberjekdigine ynanýaryn ".
  
  "Tutulsa näme etmeli?" Haýden pikirlenmän soragy bulaşdyrdy.
  
  "Şonuň üçin bu şertnama sebäpli Merkezi aňtaw gullugynyň eýe bolup biljek dünýä derejesindäki ogry bolmaly. Näme üçin, iň gowusy, ol eýýäm tussaglykda bolmaly. Aý, Haýden, bularyň hemmesi ýakyn birnäçe sagadyň içinde edilmeli. Bu hakykatdanam garaşyp bilmeýär. "
  
  "Men muny bilýärin" -diýip, Haýden ýylgyrdy, ýöne äheňi ýumşady. "Seret, Ben, ikiňiziň bu kiçijik ofisiň içine atylandygyny bilýärin, ýöne kelläňizi gapydan ýapyp, iň soňky maglumatlary almak isläp bilersiňiz. Bolan ýagdaýynda taýyn bolmalysyňyz - "
  
  Ben Karine alada bilen seretdi. "Näme bolan bolsa? Sen dünýä gutarjak bolýan ýaly gürleýärsiň. "
  
  Haýdeniň dymmagy oňa bilmeli zatlarynyň hemmesini aýtdy.
  
  Birnäçe salymdan soň, gyz dosty ýene gürledi: "Bu bellikler, bu alsurnallar size nä derejede gerek? Iňlislerden ýüz öwürmäge mynasypmy? "
  
  Ben: "Gan şasy dowzahyň derwezesine baryp ýetse we biz onuň yzyndan gitmeli bolarys" -diýdi. Kukyň kartoçkalary bilen nähili gowy bolandygyny hemmämiz bilýäris. Olar biziň janymyzy halas edip bilerdiler "-diýdi.
  
  
  * * *
  
  
  Haýden telefonyny awtoulagynyň kapotyna goýdy we aladaly pikirlerini köşeşdirjek boldy. Gözleri penjiräniň penjiresinden Mano Kinimakiniň garşysyna çykdy we aňynda gorkynyň köpelýändigini aç-açan duýdy. Iň gorkunç habary ýaňy Jonatan Geýtsden aldylar.
  
  Terrorçylaryň Oahuda birnäçe ýere hüjüm etjek bolşy ýaly däl.
  
  Indi munuň has erbetdigini bildiler.
  
  Mano görnüp duran ýaly bolup çykdy. "Bu kimdi?"
  
  "Ben. Kapitan Kukyň surnallarynyň bir nusgasyny almak üçin Angliýanyň Milli arhiwine girmeli diýýär. "
  
  Mano gaşlaryny ýitirdi. "Şuny et. Diňe et. Şol Kovalenko, Haýden, söýýän zatlarymyzyň hemmesini ýok etjek bolýar. Halaýan zadyňyzy goramak üçin eliňizden gelenini edýärsiňiz. "
  
  "Iňlis-"
  
  "Olary al". Mano stresde özüni ýitirdi. Haýden muňa garşy däldi. "Surnallar bu jandary öldürmäge kömek etse, alyň."
  
  Haýden pikirlerini tertipledi. Pikirini arassalamaga synanyşdy. Merkezi aňtaw gullugynyň Londondaky ofislerine birnäçe gezek jaň edip, başlygy Geýtsden gaty gykylyk gerekdi, ýöne bu işi bitirip biler öýdüpdi. Esasanam Geýtsiň ýaňy aýdanlaryny göz öňünde tutup.
  
  Londonda bu işi terlemezden ýerine ýetirip biljek aýratyn özüne çekiji CIA agentiniň bardygyny gowy bilýärdi.
  
  Mano henizem haýran galmak bilen oňa seredýärdi. "Bu çagyryşa ynanyp bilersiňizmi? Kowalenkonyň adamlaryň ünsüni sowmak üçin näme etjekdigine ynanyp bilersiňizmi? "
  
  Haýden başarmady, ýöne dymdy, çykyşyny Geýts we London ofisi üçin taýýarlaýar. Birnäçe minutdan taýýar boldy.
  
  "Geliň, durmuşymyzdaky iň erbet jaňlardan birini ýerine ýetirmäge kömek etjek jaň bilen yzarlalyň" -diýdi we tiz belgä jaň etdi.
  
  Başlygy bilen gürleşip, Iňlis milli arhiwini döwmek üçin daşary ýurt kömegi barada gepleşik geçireninde-de Jonatan Geýtsiň öňki sözleri ýadyna düşdi.
  
  Diňe Oahu däl. Ganly şanyň terrorçylary bir wagtyň özünde birnäçe ada hüjüm etmegi meýilleşdirýärler.
  
  
  Twigrimi bap
  
  
  Maý işgäriň doly gözüniň alnynda gapynyň gapysyndan geçip barýarka, Drake demini aldy.
  
  "Näme-"
  
  Drake ýylgyrdy. Ol: "Maý wagty geldi" diýip pyşyrdady-da, ot ýasaýjy bilen adamyň eňegini döwdi. Satyjy ses çykarman yzyna öwrülip ýere degdi. Alisýa ýaragyny taýýarlap, Lamborghini şäherinden geçdi. Drake hereketsiz satyjynyň üstünden bökdi. Maý yzky diwaryň üstünden çalt ýöräp, degilmedik MakLaren F1-den geçdi.
  
  Ofis diwarynda sanlyja sekundyň içinde boldular. Penjireleriň ýoklugy hem olar üçin, hem-de olara garşy işledi. Securityöne howpsuzlyk kameralary bolardy. Bu diňe sorag-
  
  Kimdir biri arka gapydan ylgap, ýagly reňkli, uzyn gara saçly ýaşyl bandana daňyldy. Maý, mehanikiň hereketleri bilen meşgullanýan mahaly, ofisiň içinden gelýän sesleri diňläp, inçejik kontrplak bölümine göni ýaňagyny basdy.
  
  Entegem ses çykarmadylar.
  
  Emma gapydan ýene birnäçe adam girdi, ofisiň içindäki biri gygyrdy. Drake oýnuň gutarandygyny bilýärdi.
  
  Goý, goýsunlar. "
  
  Alisýa "Fuck hawa" diýip gygyrdy we açylan badyna ofisiň gapysyny kakdy, bu adamyň kellesine heläkçilige sebäp boldy. Anotherene bir erkek adam ýaragly we özüne garaşýan söweşijiniň durşuna seredip, haýran galdy. Ol tüpeňi galdyrdy. Alisýa ony garnyna oklady.
  
  Gapynyň agzynda ýykyldy. Ofisden has köp gykylyk geldi. Şok düşünişip başlady. Birnäçe dost çagyrmagyň akyllydygyna tiz wagtdan düşünerler.
  
  Dreýk mehanikleriň birine ok atdy, buduň ortasyna urdy we ýykdy. Ol adam yzynda gan yzyny galdyryp, MakLareni aşak süýşürdi. Hatda Dreýk hem ýeňdi. Maý ikinji adamy durmuşa geçirdi we Dreýk Alisýa gaýdyp geldi.
  
  "Içeri girmeli"
  
  Alisýa içerki görnüşini gowy görýänçä has ýakynlaşdy. Drake gapydan gelýänçä poluň üstünden süýşdi. Alisýa baş atanda, birnäçe ok atdy. Drake gapynyň agzyna diýen ýaly girdi, ýöne şol pursatda ýarym on adam ýarag bilen böküp, gaharly ot açdy.
  
  Alisýa Lamborghiniň arkasynda gizlenip yzyna öwrüldi. Oklar onuň gapdalyndan sygyrdy. Şemal aýnasy döwüldi. Drake çaltlyk bilen süýşdi. Superkara atanda, adamyň gözündäki agyryny görüp bilýärdi.
  
  Beýlekisi hem ony gördi. Dreýk kärdeşleriniň birini özi bilen alyp, agyr ýykylanyny gördi.
  
  Alisýa Lamborghiniň arkasyndan bökdi-de, bir-iki sany gapak ýere degdi. Drake ullakan tekerleriniň arkasynda ördek Ferrari tarap ylgady. Indi her bir ok hasaplanýar. Ofis diwarynyň bir burçunda gizlenip, mehanikleriň nireden gelendigine arka seredip, Maýy görüp bilýärdi.
  
  Üçüsi onuň aýagynda ýatdy.
  
  Drake azajyk ýylgyrmaga mejbur etdi. Ol henizem iň gowy öldüriji maşyn bolupdy. Bir salym Maý bilen Alisýanyň arasyndaky gutulgysyz duşuşyk we Uellsiň ölüminiň öwezini dolmak barada alada etdi, ýöne soň aladalaryny Ben, Haýden we beýleki dostlaryna bolan söýgüsi ýaly uzak burçda gulplady.
  
  Bu, raýat duýgularyňyza erkinlik berip biljek ýeriňiz däldi.
  
  Ok Ferrari-e degdi, gapydan girdi we beýleki tarapa çykdy. Kar eşidiş bilen, öňdäki penjire ýaryldy, aýna kiçi şarlawuga düşdi. Drake ünsüni bölmekden peýdalanyp, ofisiň gapysynyň ýanynda ýygnanan başga bir adamy atdy.
  
  Elbetde höwesjeňler.
  
  Soň bolsa ellerinde pulemýot alyp, ofisden çykýan iki sany gödek adamy gördi. Dreýkiň ýüregi uruldy. Ullakan tekeriň aňyrsynda bedenini mümkin boldugyça kiçeltmezden ozal, arkasynda ýene iki adamyň - hakyna tutulan hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulanlar tarapyndan goralýan Skarberri we Piterseniň şekilini ýalpyldady .
  
  Uçýan oklaryň sesi onuň gulaklaryny ýarypdy. Onda bu olaryň strategiýasy bolar. Iki eýesi yzky gapydan çykýança Alisýa bilen ony öý tussaglygynda saklaň.
  
  Emma olar maý aýyny meýilleşdirmediler.
  
  Agentapon agenti taşlanan bir jübüti alyp, burça geldi we suwasty ýaragly adamlara ok atdy. Biri awtoulag bilen urlan ýaly yza çekildi, ýaragyny wagşy atdy we ýykylanda konfetti potolokyň içine ýaýratdy. Beýlekisi başlyklaryny öz karkasynyň arkasyna sürüp, gözlerini Maýa geçirdi.
  
  Alisýa ýokaryk öýkünip, janpenanyň ýaňagyndan bir ok atdy, derrew ony ýykdy.
  
  Indi Skarberi we Pitersen ýaraglaryny özleri çykardylar. Drake ant içdi. Olara diri gerekdi. Şonda ýene iki adam arka we gapdal gapylardan girdi, Maýy ýene MakLareniň arkasyna ýapmaga mejbur etdi.
  
  Ok gymmat bahaly awtoulagyň jesedini deşdi.
  
  Dreýk eýelerinden biriniň Gawaýy kalua doňuzy ýaly gygyrýandygyny eşitdi. Galan birnäçe adam başlyklarynyň töweregine ýygnandy we awtoulaglara we şonuň üçin hüjümçilere hüjüm edip, yzky garaagea tarap ylgady.
  
  Drake sähelçe geň galdy. Maý janpenalaryň ikisini öldürdi, ýöne Skarberi we Pitersen ot örtüginiň aşagyndaky gapydan derrew ýitdiler.
  
  Drake ýerinden turdy-da, öňe tarap atdy. Öňe barýarka, ýene iki sany ýarag almak üçin egildi. Yzky gapydaky garawullaryň biri egninden tutup ýykyldy. Beýlekisi bolsa gan akdy.
  
  Drake gapydan ylgady, Maý we Alisýa onuň gapdalynda. Maý, otag otaglarynyň we garaageyň ýerleşişine baha bermäge synanyşyp, Drake birneme çalt göz aýlady.
  
  "Diňe uly açyk meýdan" -diýdi. "Oneöne bir uly mesele bar."
  
  Alisýa gapdalynda oturdy. "Näme?"
  
  "Şol ýerde" Shelby Kobra "bar."
  
  Maý oňa gözlerini aýlady. "Näme üçin bu mesele?"
  
  "Näme etseňiz, atmaň".
  
  "Partlaýjy maddalar barmy?"
  
  "" Ok ".
  
  "Onda näme üçin alyp bilemok?"
  
  "Sebäbi bu Şelbi Kobra!"
  
  "Justaňy samsyk superkarlardan doly sergi otagyny açdyk." Alisýa ony bir gyra çekdi. "Eger muny etmäge ýüregiňiz ýok bolsa, taşlaň."
  
  "Gaplaň". Drake onuň ýanyna bökdi. Ok maňlaýyndan sypdy we gips diwaryny deşdi, gözlerini gips gyrkymlary bilen ýuwdy. Garaşylyşy ýaly, erbet adamlar ylgaýarka atdylar. Eger haýsydyr bir zady ursalar, bu bagt bolar.
  
  Dreýk maksat aldy, uludan demini aldy we iki başlygyň iki tarapyndaky adamlary çykardy. Iň soňky galan janpenalary ýykylansoň, Skarberi we Pitersen ýeňlişe sezewar bolýandyklaryna göz ýetirdiler. Olar saklandylar, gapdallarynda ýaraglar asyldy. Drake barmagy eýýäm triggerde olara tarap ylgady.
  
  "Klod" -diýdi. "Bize däl-de, Klod gerek. Ol nirede?"
  
  Closeakyn ýerde iki başlyk geň görünýärdi. Ikisiniňem ýadaw ýüzleri bardy, ençeme ýyllap rehimsiz karar bermekden dörän gaty çyzyklar. Gözleri sowuk, piranhalary iýýän gözleri. Tapançalaryny gysyp duran elleri seresaplylyk bilen egildi.
  
  Maý ýaragy görkezdi. Olary taşlaň. "
  
  Alisýa janköýerini nyşana almagy has kynlaşdyrdy. Draýk başlyklaryň gözünde ýeňlişi görüp bilýärdi. Tapançalar bir wagtda diýen ýaly ýere gaçdy.
  
  - Ganly dowzah - diýip, Alisýa seslendi. "Olar birmeňzeş görünýär we birmeňzeş hereket edýär. Jennetdäki erbet adamlar sizi klona öwürýärmi? Mundan başga-da, bu ýerde näme üçin kimdir biri erbet adama öwrüler? Bu ýer ýedinji jennetdäki dynç alyşdan has gowudyr. "
  
  "Siziň haýsyňyz Scarberry?" Maý sorady, aňsatlyk bilen düşündi.
  
  Sary saçly biri: "Men" -diýdi. "Guysigitler, Klod üçin şäheriň hemme ýerinde gözlediňizmi?"
  
  "Bu biz" diýip, Dreýk pyşyrdady. "Bu, soňky duralgamyz."
  
  Ümsüm basmak dymmakda ýaňlandy. Dreýk, Alisýanyň hemişe bolşy ýaly nyşana urjakdygyny bilip yzyna öwrüldi. Garaage boş görünýärdi, ümsümlik dag ýaly birden agyrdy.
  
  Garpyz olara sary ýylgyrdy. "Biz seminarda. Käte hemme zat ýykylýar. "
  
  Dreýk Alisýa seretmedi, ýöne hemişe hüşgär bolmalydygyny görkezdi. Bir zat nädogry Içeri girdi we Skarberini tutdy. Dzýudo çalt hereket etmek bilen, Dreýk ony alyp, egnine atdy-da, adamy betona gysdy. Skarberiniň gözündäki agyry geçip barýarka, Dreýk eňegine ýarag görkezipdi.
  
  "Klod nirede?" - diýip soradym.
  
  "Hiç haçan eşitmedim"
  
  Drake adamyň burnuny döwdi. "Moreene bir mümkinçilik bar."
  
  Skarberiniň dem almagy çalt boldy. Faceüzi granit ýaly gatydy, ýöne boýn myşsalary nerwine we gorkusyna dönüklik edip, köp işleýärdi.
  
  "Geliň, bölekleri atyp başlalyň." Maýyň ýeňil sesi olara ýetdi. "Ichim gysyar".
  
  "Enougheterlik adalatly". Drake itekledi, gapdala çykdy we triggeri çekdi.
  
  "NOOO!"
  
  Skarberiniň gykylygy ony iň soňky pursatda saklady. "Klod malhanada ýaşaýar! demirgazyk kenarlaryndan içerki. Koordinatlary berip bilerin "-diýdi.
  
  Drake ýylgyrdy. "Soňra dowam et"
  
  Başga bir gezek basyň. Dreýk sähelçe hereketi gördi we ýüregi sarsdy.
  
  Ay Ýok.
  
  Alisýa işden çykdy. Ok, soňky erbet adamy derrew öldürdi. Şelbiniň magistralynda gizlenipdi.
  
  Drake oňa seretdi. Biraz köne erbetlik bilen yzyna ýylgyrdy. Dreýk iň bolmanda özüni ýene tapjakdygyny gördi. Lossitginiň öwezini dolup biljek güýçli häsiýeti bardy.
  
  Ol özüne beýle bir ynamly däldi. Ol howlukmak üçin Skarberini dakdy. "Tiz bol. Dostuňyz Klod gaty garaşylmadyk ýagdaýda. "
  
  
  Wigrimi üçünji bap
  
  
  Haýden bilen Kinimaka, Drake jaň edeninde maşyny başlamaga-da wagt tapmady. Ekranyndaky nomerini görüp, bir dem aldy.
  
  "Drake. Siz nirede-"
  
  "Wagt ýok. Klodyň ýerleşýän ýeri bar "
  
  "Hawa, akylly ýigit hem şeýle pikir edýäris. Käbir jenaýatçylaryň asuda durmuş üçin näme berýändigi geň zat. "
  
  "Näçe wagtdan bäri bilýärsiňiz? Siz nirede?" Drake buýruk berýän buraw sergeanty ýaly soraglary atdy.
  
  "Haýal, ýolbars. Habary bir minut öň aldyk. Diňläň, derrew täsir etmäge taýýarlanýar. Men häzir diýjek bolýaryn. Oýun edýärsiňizmi? "
  
  "Dogry aýdýaryn. Biziň hemmämiz şeýle. Bu jellat Kowalenkodan bir ädim yzda. "
  
  Haýden, Kinimakany sürmäge yşarat edende, terrorçylyk duýduryşlary barada gürrüň berdi. Gutarandan soň, Dreýk dymdy.
  
  Bir salymdan soň: "Baş edarada duşuşarys" -diýdi.
  
  Haýden Ben Bleýkiň belgisini tiz aýlady. "Amalyňyz şowly boldy. Londondaky wekilimiz ýakyn birnäçe sagadyň dowamynda size zerur zatlary alar diýip umyt edýäris, şondan soň göçürmeleri göni size iberer. Ben size gerek zat diýip umyt edýärin. "
  
  "Hakykatdanam bar diýip umyt edýärin." Beniň sesi, onuň gürlänini eşidişinden has tolgunýardy. "Bu sagdyn çaklama, ýöne henizem çaklama."
  
  "Menem şeýle umyt edýärin".
  
  Haýden telefony dolandyryş paneline taşlady we Kinimaka baş edarasyna gaýdyp barýarka, Waikiki köçelerine aç-açan seretdi. "Geýts Klod bilen çalt işleşip bilsek, hüjümleri bes edip bileris diýip pikir edýär. Kowalenkonyň hatda şol ýerde bolmagy mümkin diýip umyt edýärler. "
  
  Mano dişlerini gysdy. "Hemmeler muny edýär, başlyk. Policeerli polisiýa, ýörite güýçler. Everythinghli zat ýarylýança kiçelýär. Mesele erbet adamlar eýýäm bar. Şeýle bolmaly. Üç dürli adada ýarym onlarça hüjümi goýman, ýakyn wagtda boljak hüjümi duruzmak mümkin däl diýen ýaly. "
  
  Häkimiýet başyndakylaryň hemmesi, Kowalenkonyň ömrüniň soňky bölegini bagyş eden arzuwyny gözläp ýörkä, hemmeleriň işini dowam etdirmek üçin hakykatdanam köp hüjüm etmegi buýrandygyna ynanýardy.
  
  Kapitan Kukyň yzyndan git. Birin-birin gitmek has gowudyr. Jähennemiň derwezeleriniň daşynda gözläň.
  
  Ştab-kwartiranyň daşyndan aýlanyp ýörkä, Haýden aýlandy. Hereket etmegiň wagty geldi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk Maý we Alisiýany Merkezi aňtaw gullugynyň binasyna getirdi we derrew ýokarky gatda äkidildi. Olary işjeňlik bilen üýşýän otaga alyp gitdiler. Iň soňunda Haýden we Kinimaka polisiýa we harby işgärleriň mähellesiniň arasynda durdular. Drake SWAT we HPD Burglar toparyny görüp bilýärdi. CIA-nyň Operörite operasiýa toparlaryna degişlidigi şübhesizdi. Belki-de, golaýdaky Delta.
  
  Iblis, şübhesiz, Gan Patyşasynyň guýrugynda we gan üçin çykýar.
  
  "Bloodadyňyzdamy, Gan şasy enjamy ogurlamak üçin şol ýok edijä hüjüm etmek üçin öz adamlaryny iberende?" Ol aýtdy. "Kinimakany şol bir wagtyň özünde alyp gaçmaga synanyşdylarmy? Munuň tötänleýin ele geçirilendigine jedel etdim. Olar diňe Kinimaki Gawaý dilini bilmek islediler. "
  
  Soňra Dreýk, Kowalenkonyň adamlary ýok edijini dakanda, ne Maýyň, ne-de Alisýanyň ýokdugyny ýadyna saldy. Başyny ýaýkady. "Möhüm däl".
  
  Drake Ben bilen Kariniň penjiräniň golaýynda durandygyny gördi. Olaryň hersiniň elinde stakan bardy we mekdep diskotekasyndaky kagyzlara meňzeýärdi.
  
  Drake märekede ýitirim bolmak hakda oýlandy. Bu aňsat bolardy. Kennediniň ýitmegi henizem ganynda gaýnady, bu barada pikir alyşmaga mümkinçilik döretmedi. Ben şol ýerde. Ben ölensoň ony tutdy.
  
  Drake bolmalydy. Diňe bu däl. Drake ölüminiň öňüni almalydy. Ol şeýle etdi. Wagt bulaşdy we bir salym Yorkorkda öýünde Kennedi bilen aşhanada bir zat bişirip başlady. Kennedi gowrulan gazana gara rum sepdi we ulalanda ýokaryk seretdi. Drake sarymsak ýagynda biftek marinadlady. Bu adaty zatdy. Bu hezil boldy. Dünýä ýene adaty boldy.
  
  Failedyldyzlar şowsuz feýerwerk ýaly gözleriniň öňünde ýalpyldaýardy. Parahatçylyk birden gaýdyp geldi we töwereginde sesler ýaňlanyp başlady. Kimdir biri tirsekledi. Başga bir adam başlyklarynyň birine gyzgyn kofe dökdi we dowzahdan çykan taýak ýaly hajathana ylgady.
  
  Alisýa oňa üns bilen seretdi. "Näme bolýar, Dreýk?"
  
  Ben Bleýk bilen ýüzbe-ýüz bolýança märekäniň içinden itekledi. Bu, Dinorokdan çalt teswir bermek üçin iň amatly pursatdy. Drake muny bilýärdi. Ben muny bilýän bolsa gerek. Emma ikisi-de dymdylar. Beniň arkasyndaky penjireden ýagtylyk akýardy; Honolulu gün şöhlesi, açyk gök asmanlar we daşarda birnäçe bulutlar bilen çarçuwalandy.
  
  Drake ahyrsoňy sesini tapdy. "Bu Merkezi aňtaw gullugy kompýuterleri peýdaly boldumy?"
  
  "Biz umyt edýäris". Ben kapitan Kukyň Almaz kellesine eden syýahatynyň hekaýasyny jemledi we Merkezi aňtaw gullugynyň Milli arhiwi talamak üçin Iňlis agentini ulanandygyny aýan etdi.
  
  Alisýa ýaş ýigidiň habaryny eşidenden soň ýuwaş-ýuwaşdan öňe gitdi. "Iňlis super ogry? Onuň ady näme? "
  
  Ben duýdansyz ünsi çekdi. "Haýden maňa hiç haçan aýtmady."
  
  Alisýa Merkezi aňtaw gullugynyň operatoryna gysgaça seretdi, soň bolsa gülkünç ýylgyrdy. "Aý, men muny etmedim öýdýärin."
  
  "Munuň manysy näme?" Karin gürledi.
  
  Alisýanyň ýylgyryşy birneme gazaply boldy. "Men diplomatiýam bilen aýratyn tanalmaýaryn. Ony basmaň. "
  
  Drake üsgürdi. "Alisýanyň başga bir halkara jenaýatçysy. Hile, elmydama ýok zadyny tapmakdy. "
  
  "Bu hakykat" diýip, Alisýa ýylgyrdy. "Men hemişe meşhur boldum."
  
  "Hawa, bu meniň pikir edýän agentim bolsa," diýip, Maý olaryň söhbetdeşligine goşuldy, "Japaneseaponiýanyň aňtaw gullugyna mälim. Ol ... oýunçy. Örän oňat operatiw. "
  
  "Şonuň üçinem onuň soňuna alada eder". Dreýk theuwaş ummanyň şäheriniň bagtyny öwrendi we biraz rahatlyk isleýärdi.
  
  Alisýa: "Bu onuň üçin hiç wagt problema däldi". "Hawa, magazinesurnallaryňyzy iberer".
  
  Ben henizem Alisýa bilen Haýdeniň arasynda seredýärdi, ýöne dilini tutdy. Parasatlylyk bu etapda aýan etmegiň iň gowy bölegi boldy. "Bu entegem bilimli çaklama" -diýdi. "Hellöne dowzahyň derwezesine çyksak, bu ýazgylaryň janymyzy halas edip biljekdigine ynanýaryn."
  
  "Umyt edýärin" - Dreýk öwrülip, bulam-bujarlyga göz aýlady - "Beýle bolmaz. Ganly şa henizem malhanada bolar. Emma bu samsyklar howlukmasa, Kowalenko gaçar. "
  
  "Kowalenko." Alisýa aryny halas edip, muny aýdanda dodaklaryny ýalady. "Hudson bilen bolan waka üçin ölerin. Boudreau? Ol hakykatdanam bellenen başga biri. " Ol hem şowhunly märekäniň töweregine göz aýlady. "Her niçigem bolsa, bu ýerde kim jogapkär?"
  
  Muňa jogap hökmünde Haýden Jeýiň töweregindäki ofiserleriň mähellesinden bir ses geldi. Haçan-da ses eşidilip, adamy görüp bolanda, Dreýk Jonatan Geýtsi görüp begendi. Senatory gowy görýärdi. Ol onuň bilen ýas tutdy.
  
  Geýts: "Bilşiňiz ýaly, Oahuda Kovalenko Ranch ýerimiz bar" -diýdi. "Şonuň üçin biziň wezipämiz dört bölekden ybarat bolmaly. Ilki bilen zamun alnanlaryň hemmesini gora. Ikinjiden, terrorçylykly hüjümlerde güman edilýänler barada maglumat ýygnaň. Üçünjiden, Klod we Kowalenkony tapyň. Dördünjiden, beýleki iki fermanyň ýerleşýän ýerini tapyň. "
  
  Geýts bu suwa çümmek üçin biraz dymdy, soň bolsa otagdaky her bir erkek we aýaly bir göz hereketi bilen olara seredýändigini pikirlenmäge mejbur etdi. "Bu zerur usullar bilen edilmelidir. Kowalenko gözleg wagtynda köp adamyň janyny howp astynda goýdy. Bu gün tamamlanýar. "
  
  Derwezeler açyldy. Birden otagdaky bulam-bujarlyk saklandy we hemmeler tiz öz ýerlerine dolanyp başladylar. Jikme-jiklikler üns bilen oýlandy.
  
  Dreýk Haýdeniň gözüni aldy. Gelmegini çagyryp, oňa elini sallady.
  
  "Equipmentigitler, enjamlaşdyryň we atlaryňyzy eýeriň. Otuz minutdan Klodyň malhanasyna bararys "-diýdi.
  
  
  Wigrimi dördünji bap
  
  
  Dreýk Gawaýi polisiýa müdirliginiň ýeňil dikuçarlarynyň birinde dostlary bilen oturdy we Klodyň malhanasyna tiz uçup barýarka kellesini arassalamaga synanyşdy. Asman şuňa meňzeş dikuçarlar we has agyr harby uçarlar bilen örtüldi. Hundredsüzlerçe adam howada boldy. Beýlekiler bolsa mümkin boldugyça çalt hereket edip, gury ýere barýardylar. Polisiýa we harby işgärleriň köpüsi terrorçylykly hüjümler amala aşyrylan halatynda Honoluluda we Waýikiki sebitinde galmaga mejbur boldy.
  
  Ganly şa güýçlerini böldi.
  
  Sputnik suraty fermada köp işjeňlik görkezdi, ýöne köpüsi kamuflaj edildi, hakykatdanam nämeleriň bolup geçýändigini aýdyp bolmaz.
  
  Dreýk Kowalenko baradaky duýgularyny saklamagy ýüregine düwdi. Geýts dogry aýtdy. Girew alnanlar we olaryň howpsuzlygy bu ýerde möhüm faktorlardy. Demirgazyk kenara tarap uçup barýarka, gören iň ajaýyp ýerleri aşakda we töwereginde bolup geçdi, ýöne Dreýk isleginiň her unsiýasyny ünsi jemledi. Ol ozal bolan esgerdi.
  
  Başga adam bolup bilmedi.
  
  Çep tarapynda Maý aýal dogany Çika bilen gysga gürleşdi, howpsuzlygyny iki gezek barlady we mümkin boldugyça birneme ýuwaş söz alyşdy. Doly söweş alyp ýa-da taýýar söweş meýdanyna gidip biljekdigi hiç kim üçin syr däldi.
  
  Dreýkiň sag tarapynda Alisýa ýaraglaryny we enjamlaryny barlamak we barlamak üçin wagt sarp etdi. Oňa hiç zat düşündirmek zerurlygy ýokdy. Dreýk ar aljakdygyna şübhelenmedi.
  
  Haýden we Kinimaka tersine oturdylar, mikrofonlaryny yzygiderli basýardylar, täzelenmeleri we sargytlary bulaşdyrýardylar. Gowy habar, Oahuda ýa-da başga bir adada hiç zat bolmady. Erbet habar, Gan şasynyň muňa taýynlyk görmek üçin birnäçe ýyl bolmagydy. Näme girýändiklerini bilenokdylar.
  
  Ben we Karin baş edarada galdylar. Olara agentiň e-poçtasyna garaşmak, soň bolsa göwher kellesiniň aşagyna girip, dowzahyň derwezesinden geçmeli bolmagy mümkin birneme gorkunç mümkinçilige taýynlyk görmek tabşyryldy.
  
  "Choppers" ses ulgamyndan demir ses geldi. "Maksada bäş minut."
  
  Isleseňizem, islemeseňizem, Dreýk pikir etdi. Biz häzir.
  
  Dikuçar beýleki onlarça dikuçar bilen gurşalan uçup barýarka ajaýyp jülgäniň üstünden aşak egildi. Bu ýörite güýçleriň esgerlerinden ybarat ilkinji tolkun boldy. ABŞ-nyň her bir harby işgäri kömek etmäge taýýardy. Howa güýçleri. Harby-deňiz güýçleri. Goşun.
  
  Ses ýene geldi. "Nyşana"
  
  Bir bolup ulaldylar.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýkiň aýakgaplary ýumşak otlara degdi we derrew ot aldy. Gapydan çykan iň soňky adamdy. Bagtsyz deňiz, henizem yza gaýdyp söweşýär, döşüne doly partlady we ýere degmänkä öldi.
  
  Drake ýere çümdi. Oklar onuň kellesine sygyrdy. Güýçli zarbalar gapdalyndaky surnallara degdi. Woleý atdy. Iki gapdalyndaky adamlar tebigy togalanýan depeleri örtmek üçin otlardan geçdiler.
  
  Öňünde bir jaý, iki gatly kerpiç gurluşy gördi, üýtgeşik zat ýok, ýöne Kowalenkonyň ýerli zerurlyklaryna laýykdygy şübhesiz. Çep tarapda maldarçylyk meýdanyny gördi. Näme...?
  
  Gorkup, ýaragsyz adamlar oňa tarap ylgadylar. Çep we saga ähli tarapa dargadylar. Gulagynda gykylyk eşidildi
  
  "Dostlukly oýunlar".
  
  Ol öňe süýşdi. Maý we Alisýa onuň sag tarapyna geçdiler. Ahyrynda deňiz güýçleri bir ýere jemlenip, utgaşdyrylan ot görnüşini çagyryp başladylar. Drake has çalt hereket edip başlady. Öňündäki adamlar gizlenen ýerinden çykyp, öýe tarap ylgap başladylar.
  
  Aňsat nyşanlar
  
  Drake indi hüjüm güýji bilen turup, pistoletini galdyryp ylgap barýarka adamlary öldürdi. Ol tussagyň otlara böküp, öýe tarap ugrandygyny gördi. Gowy ýigitleriň gelendigini bilmeýärdiler.
  
  Tussaghana birden öwrüp, ýykyldy. Ganly patyşanyň adamlary olara ot atdylar. Dreýk möňňürdi, ýaragly adamy nyşana aldy we jelladyň kellesini döwdi. Adamlary ýere çümdürip ýa-da beýlekileriň gutarmagy üçin ýol görkezýärdi.
  
  Klody gözleýärdi. Dikuçardan çykmazdan ozal hemmesine Gan şasynyň orunbasarynyň suraty görkezildi. Dreýk gaçmak meýilnamasyny düzüp, wakalary sahnanyň aňyrsyndan gönükdirjekdigini bilýärdi. Homehtimal, öýden.
  
  Drake ylgaýardy, henizem sebiti gözden geçirýärdi, wagtal-wagtal atýardy. Erbet ýigitleriň biri depäniň aňyrsyndan turup, pyçak bilen ýanyna geldi. Dreýk garşydaşynyň tizligini göni özüne tarap alyp gitmegine rugsat berip, egnini aşak düşürdi we ýere ýykyldy. Ol adam jyňňyrdady. Dreýkiň aýakgaby eňegini döwdi. Dreýkiň beýleki aýakgaby pyçagy tutup eli bilen basdy.
  
  Öňki SAS adam ýaragyny nyşana aldy we ok atdy. Soň bolsa dowam etdik.
  
  Yzyna seretmedi. Jaý öňde, ullakan ýalydy, gapy girmäge çagyrýan ýaly birneme açykdy. Elbetde, bu ýol däl. Dreýk beýiklige gönükdirilen ylgap barýarka penjireleri kowdy. Öýde aýna ýaryldy.
  
  Indi malhanadan has köp tussag gelýärdi. Käbirleri uzyn otda durdular, diňe gygyrýardylar ýa-da gabykdan haýran galýardylar. Dreýk olara seredende, köpüsiniň bir zatdan gaçýan ýaly öňe uçup, çalt depginde ylgaýandygyny gördi.
  
  Soň bolsa muny gördi we gany buzlyga öwrüldi.
  
  Bengal gaplaňynyň mümkin bolmadyk ullakan kellesi, ýeňil yzarlamak üçin otlaryň üstünden aýlandy. Drake gaplaňlaryň ýyrtyjylaryny tutmagyna ýol berip bilmedi. Ol olara tarap ylgady.
  
  Men nauşnik basdym. "Otda gaplaňlar."
  
  Muňa jogap hökmünde köp gürleşildi. Beýlekiler haýwanlara-da üns berdiler. Dreýk haýwanlaryň biriniň ylgaýan adamyň arkasyna böküp barşyna syn etdi. Bu jandar ullakan, gazaply we uçuşda bulam-bujarlygyň we gyrgynçylygyň ajaýyp keşbi. Drake aýaklaryny has çalt gitmäge mejbur etdi.
  
  Anotherene bir ullakan kelle birnäçe metr öňdäki otdan döwüldi. Igerolbars oňa bökdi, agzy ullakan gykylyga öwrüldi, dişleri gyryldy we eýýäm gan bilen boýaldy. Drake paluba ýykyldy we togalandy, bedenindäki her nerw diri we gygyrdy. Ozal beýle ajaýyp typmady. Ozal beýle çalt we takyk beýgelmedi. Güýçli garşydaş özünden has gowy söweşijini çykaran ýalydy.
  
  Tapançany çykardy-da, yzyna öwrüldi we gaplaňyň kellesine boş ok atdy. Haýwan derrew ýykyldy, beýnisine ok atyldy.
  
  Drake demini alyp bilmedi. Birnäçe sekunt öň düşen adama kömek etmek üçin çalt otdan bökdi. Igerolbars möňňürip, ulaldy, ullakan myşsalary çeýelip, dişlemek üçin kellesini aşak egip barýarka ýaryldy.
  
  Dreýk ony arkasyna oklady, yzyna öwrülýänçä garaşdy, soň bolsa gözleriň arasyna oklady. Bäş ýüz funtyň hemmesi iýjek bolýan adamyň üstüne gondy.
  
  gowy däl diýip, Dreýk pikir etdi. Emma böleklere bölünip, diri iýilenden gowudyr.
  
  Onuň nauşniginde gykylyklar eşidilýärdi. "Bagyşlaň, bu jellatlar ullakan!" "Anotherene biri, Jako! Alty adam üçin ýene biri! "
  
  Daş-töweregini öwrendi. Igerolbarsyň alamaty ýok, diňe ýesirleri we gorkunç goşunlary gorkuzdy. Dreýk duşmany görse, ýapmaga taýyn otlaryň üstünden ylgady, ýöne birnäçe sekundyň içinde öýüne gaýdyp geldi.
  
  Öňki penjireler döwüldi. Deňiz güýçleri içerde. Drake yzarlady, simsiz Bluetooth signaly ony dostlukly görkezdi. Döwülen penjireden geçip, Klodyň nirededigini bildi. Ol şu wagt nirede bolardy?
  
  Gulagyna bir ses pyşyrdady. "Draýki, oturylyşykdan ir çykdyň öýdýän." Alisýanyň ýüpek äheňleri. "Ikiňiz üçinem."
  
  Ol ony gördi. Aýlanyp ýören şkafyndan bölekleýin gizlenýär. Isa, DVD ýygyndysyna göz aýlaýarmy?
  
  Maý elinde ýarag alyp, arkasynda durdy. Drake ýapon aýalynyň ýaragyny galdyryp, Alisýanyň kellesine görkezenine tomaşa etdi.
  
  "Maý!" Onuň umytsyz sesi gulaklaryna gygyrdy.
  
  Alisýa bökdi. Maýyň ýüzi birneme ýylgyrdy. "Dreýk, bu bir yşaratdy. Alisiýada däl-de, duýduryş interfeýsinde görkezýärdim. Entäk däl ".
  
  "Alada?" Drake gygyrdy. "Biz eýýäm içerde"
  
  "Pyýada goşun hem howlydaky uly ammar bilen baglanyşyklydyr öýdýän."
  
  Alisýa yza çekildi we pistoletini gönükdirdi. "Bilýän bolsam nätjek." Ol şkafyň içine woleý atdy. Uçgunlar uçdy.
  
  Alisýa gysdy. "Bu ýeterlik bolmaly."
  
  Haýden, Kinimaka dabanyna gyzyp, otaga gaýdyp geldi. "Ammar berk ýapyk. Gümürtik duzaklaryň alamatlary. Tehniki ýigitler indi üstünde işleýärler. "
  
  Dreýk bularyň hemmesiniň nädogrydygyny duýdy. "Şeýle-de bolsa, biz bu ýere aňsatlyk bilen girýärismi? Bu- "
  
  Şol pursat basgançagyň ýokarsynda tolgunyşyk we aşak inýän adamyň sesi eşidildi. Çalt. Drake ýaragy alyp, ýokaryk seretdi.
  
  Ol haýran galdy.
  
  Klodyň adamlaryndan biri basgançakdan ýuwaş-ýuwaşdan aşak düşdi, bir eli ýesiriň bokurdagyny gysdy. Beýleki elinde bolsa kellesine gönükdirilen Çöl bürgüdi bardy.
  
  Thatöne bu Dreýkiň täsiriniň doly derejesi däldi. Aýaly tananynda bizar ediji duýgy ýüze çykdy. Bu Geýtsiň öňki kömekçisiniň gyzy Keýt Harrisondy. Kennediniň ölüminde bölekleýin günäkär bolan adam.
  
  Bu onuň gyzydy. Entek diri.
  
  Klodyň adamy ýaragy ybadathanasyna gaty basdy we agyryda gözüni ýummagyna sebäp boldy. Emma ol gygyrmady. Dreýk, otagdaky beýleki onlarça adam bilen ýaraglaryny adama görkezdi.
  
  Şeýle-de bolsa, Drake dogry duýulmady. Näme üçin bu ýigit bir tussag bilen ýokarky gatda boldy? Göwnüme bolmasa -
  
  "Yzyňa gaýdyp gel!" - adam gygyrdy, gözlerini hemme tarapa gönükdirdi. Ter ondan uly damjalarda damýardy. Aýalyň ýarysyny göterip, ýarysyny iteklemegi, ähli agramynyň arka aýagynda bolandygyny aňladýardy. Aýal, oňa aňsatlaşdyrmady.
  
  Drake, triggerdäki basyşyň eýýäm nyşana ýarym bolandygyny hasaplady. "Göç! Geliň! " Ol adam ony başga bir ädim aşak düşürdi. Specialörite güýçleriň esgerleri kadaly yza çekildi, ýöne diňe birneme amatly ýerlere gitdi.
  
  "Size duýduryş berýärin." Terli adam agyr dem alýardy. "Aljyraňňy ýoldan çykyň."
  
  Bu gezek bolsa, Dreýk munuň göz öňünde tutulandygyny gördi. Onuň gözlerinde umytsyzlyk bardy, Dreýk tanady. Bu adam hemme zady ýitirdi. Näme etse-de, näme etse-de, elhenç dowamlylyk astynda edildi.
  
  "Yzyňa!" erkek ýene gygyrdy we aýaly başga bir ädim itekledi. Boýnundan gujaklaýan demir demir taýak ýalydy. Özüni nyşana görkezmezlik üçin bedeniniň her bölegini arkasynda saklady. Bir wagtlar esgerdi, ähtimal gowy adamdy.
  
  Dreýk we kärdeşleri yza çekilmegiň paýhasyny gördüler. Bu adama biraz köp ýer berdiler. Moreene birnäçe ädim aşak gitdi. Drake Maýyň gözüni aldy. Ol birneme başyny ýaýkady. Ol hem bilýärdi. Bu nädogrydy. Bu...
  
  Gyzyl gyrgyç. Iň aýylganç görnüş. Klod, Kowalenkonyň buýruklaryna şübhesiz, bu adamy ünsüni sowmak üçin ulandy. Gan şasynyň arhetipal häsiýeti. Öýde bomba bolup biler. Asyl sylag, Klod, ammardan üstünlikli gutulan bolsa gerek.
  
  Dreýk garaşdy, ajaýyp. Bedenindäki her nerw doňupdy. Ol urmagy deňledi. Onuň demi saklandy. Onuň pikiri boşdy. Indi hiç zat ýokdy, esgerlerden doly dartgynly otag, gorkunç zamun alyjy, hatda ony gurşap alan jaý we hyzmatkärlerem ýokdy.
  
  Diňe bir millimetr. Görmek üçin oturgyç. Maksada bir dýuýmdan az. Bir hereket. Bu oňa gerek zat. Ümsümlik onuň bilýän zadydy. Soňra erkek adam Keýt Harrisony ýene bir ädim itekledi we şol bölünen sekuntda çep göz aýalyň kellesiniň arkasyndan çykdy.
  
  Drake ony bir ok bilen böldi.
  
  Erkek yza gaýdyp, diwar bilen çaknyşdy we gygyrýan aýalyň öňünden geçdi. Ol heläkçilige uçrady, ilki kellesi, ýaraglary arkasyna gysyldy, soň bolsa ýelekini, garnyny gördüler.
  
  Keýt Harrison gygyrdy: "Onda bomba bar!"
  
  Drake öňe bökdi, ýöne Maý we uly deňiz eýýäm basgançagyň gyrasyndan böküp geçdiler. Deňiz deňzi Keýt Harrisony tutdy. Maý ölen hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan adamyň üstünden bökdi. Kellesi ýelege, görkezijä tarap öwrüldi.
  
  "Sekiz sekunt!"
  
  Hemmeler penjirä ylgadylar. Dreýkden başga hemmeler. Iňlis has dar koridordan aşhana tarap ylgady-da, kimdir biriniň yzky gapyny açyk goýmagyny dileg etdi. Şeýdip, bomba ýarylanda Klod bilen has ýakynlaşardy. Şeýdip, oňa bir pursat boldy.
  
  Koridor arkaly. Üç sekunt geçdi. Aşhana. Daş töweregine çalt göz aýlamak. Moreene iki sekunt. Yzky gapy ýapyk.
  
  Wagt gutardy.
  
  
  Wigrimi bäşinji bap
  
  
  Drake ilkinji partlamany eşiden badyna ot açdy. Ol ýere barmak üçin bir-iki sekunt gerek bolar. Aşhananyň gapysy köp sanly zarbadan döwüldi. Drake hemişe atyp, göni ylgady. Ol haýallaşmady, diňe egnine urup, howadan ýykyldy.
  
  Partlama hüjümçi ýylan ýaly onuň arkasyna siňip gitdi. Gapydan we penjirelerden alaw dili asmana atyldy. Drake togalanýardy. Ot demi oňa bir salym degdi-de, yza çekildi.
  
  Haýallaşman, ýene bökdi-de, ylgady. Ujaralanan we ýenjilen, ýöne gaty aýgytly bolup, uly ammara tarap ylgady. Ilkinji gören zady jesetlerdi. Olaryň dördüsi bar. Tehnikler Haýden girmek üçin yzda galdylar. Olaryň gapdalynda durup, hersiniň durmuş alamatlaryny barlady.
  
  Impuls ýok we ok ýaralary ýok. Bu näletlenen diwarlar elektrikleşdirildimi?
  
  Başga bir pursatda indi ähmiýeti ýokdy. Ammaryň öň tarapy ýaryldy, agaç ýaryldy we alawlar ajaýyp partlamada atyldy. Drake paluba ýykyldy. Motoryň gykylygyny eşidip, döwülen gapylardan sary bulaşyklygyň ýarylandygyny we ýasalan ýoldan güýçli uçýandygyny görmek üçin wagtynda seretdi.
  
  Drake bökdi. Probablyhtimal, ol gizlin dikuçara, uçara ýa-da başga bir nägilelik duzagyna tarap barýan bolsa gerek. Güýçlendirmelere garaşyp bilmedi. Ol könelen ammara ylgady-da, töweregine göz aýlady. Ol ynamsyzlyk bilen başyny ýaýkady. Jaýlanan superkaryň çuňňur şöhle saçmagy her tarapa şöhle saçýardy.
  
  Iň ýakyn birini saýlap, Dreýk açary gözlemek üçin gymmatly sekuntlary sarp etdi, soň bolsa içerki ofisiň daşynda asylgy durandygyny gördi. "Aston Martin Vanquish" açar we güýç kombinasiýasy bilen başlady, Drake nätanyş bolsa-da, hereketlendirijiniň däli gykylygy sebäpli adrenalin nasosyny aldy.
  
  Aston Martin tekerlerini gysyp, ammardan uçdy. Dreýk ony Klodyň çalt hereket edýän awtoulagy diýip umyt edýän ugruna görkezdi. Eger bu başga bir gapma-garşylyk bolsa, Dreýk gysylýar. Hawahli Gawaýi ýaly. Gan korolynyň orunbasaryny tutmak üçin gaty mätäçdiler.
  
  Dreýk gözüniň burçundan Alisýanyň birden durandygyny gördi. Ol garaşmady. Yzky aýnada onuň bilgeşleýin ammarda ylgaýandygyny gördi. Hudaý, bu kynçylyk çekip biler.
  
  Öňdäki sary bulaşyklyk, ýaryşda ýeňiji bolan köne Porsche Le Mans kuplaryny birneme ýada salýan ýokary derejeli superkar ýaly bolup başlady. Groundere ýakyn, çeşmeleriň üstünden ylgaýan ýaly egilip, ýoluň egrilerini gujaklady. Gödek ýerler üçin amatsyz, ýöne soňra ýasalan ýol birnäçe mil beýiklikde doly asfaltlandy.
  
  Drake ýaragy arkasyndaky oturgyja goýup, beýnisinde ýaňlanýan Bluetooth seslerini diňläp, Wankişe ok atdy. Fermer hojalygy henizem dowam edýär. Girew alanlar boşadyldy. Käbirleri öldi. Klodyň adamlarynyň birnäçe topary henizem häkimiýetleri ýere gysyp, strategiki pozisiýalarda saklandy. Weýrançylyklara sebäp bolup, henizem ýarym on gaplaň aýlanyp ýördi.
  
  Aston Martin bilen Porsche-iň arasyndaky boşluk nola çenli azaldy. Iňlis awtoulagy gödek ýollarda has gowydy. Dreýk, yzky aýnada başga bir superkaryň özüne ýakynlaşýandygyny görüp, gapdalynda oturmak niýeti bilen göni arkasynda durdy.
  
  Alisýa köne Dodge Viper sürýär. Myşsalar bilen bir zatlar etjekdigine ynanyň.
  
  Üç awtoulag nobatçylyk edip, uzyn ýollary açyp, gödek ýerlerde ýaryşdylar. Çagyl we kir olaryň aňyrsynda uçup gitdi. Drake asfaltlanan ýoluň ýakynlaşýandygyny gördi we karar berdi. Klody diri galdyrmak islediler, ýöne ilki bilen ony tutmaly boldular. Kimdir biri Klody tutandyklaryny habar beren halatynda nauşnikdäki söhbetdeşligi diňlemegi dowam etdirmek üçin gaty seresapdy, ýöne bu kowalamak näçe uzak dowam etse, Dreýk öňdäki adamyň Gan şasynyň ikinji bolandygyna göz ýetirdi.
  
  Dreýk ýaragyny göterip, Astonyň aýnasyny döwdi. Bir salym howply skidden soň, gaýtadan dolandyryşa eýe boldy we gaçyp barýan Porsche ikinji tapgyra ok atdy. Oklar onuň arkasyndan ýaryldy.
  
  Maşyn zordan haýallady. Ol täze ýola çykdy. Le Mans sürüjisi çaltlaşansoň, gapdalyndaky deri oturgyjyna ok atylan Drake ot açdy. Şinalary nyşana almagyň wagty geldi.
  
  Emma edil şol pursatda dikuçarlaryň biri açyk gapylardan egilip, iki sany suraty ulaltdy. Dikuçar Porsche-iň öňüne öwrülip, gyrada aýlandy. Duýduryş atyşlary öňündäki ýoldan bölekleri ýyrtdy. Sürüjiniň penjiresinden bir eli gysylyp, dikuçara atylyp başlandan soň, Drake ynamsyzlyk bilen başyny ýaýkady.
  
  Şol bada şol bir wagtyň özünde tizlendirijiden aýagyny we ellerini ruldan çykardy, maksat edinip, hyjuw, ussatlyk we biperwaýlyk aýyplamasyny boşatdy. Alisýanyň Viper öz awtoulagyna gaçdy. Drake gaýtadan gözegçiligini ele aldy, ýöne ýaragyň penjiräniň üstünden uçýandygyny gördi.
  
  Hisöne onuň däli oky işledi. Ol gaçyp barýan sürüjini tirsegine oklady, indi bolsa awtoulag haýallady. Dur. Dreýk Astony duýdansyz saklady, bökdi-de, çaltlyk bilen Porsşeniň ýolagçy gapysyna ylgady, ýaragyny galdyrmagy bes etdi we hemişe şekiliň kellesine gözüni dikdi.
  
  "Weaparagyňy taşla! Şuny et!"
  
  "Başaramok" -diýip jogap geldi. "Samsyk doňuz, meni aldamak üçin meni goltugyňdan atdyň".
  
  Dikuçar öňe süýşdi, ýyldyrym dwigateli gaty sarsdyran ýaly rotorlary gygyrdy.
  
  Alisýa ýakynlaşyp, Porsche-iň gapdal aýnasyna ok atdy. Topar bolup, ruluň arkasyndaky adamy örtüp, çepe we saga öwrüldiler.
  
  Adamyň ýüzündäki agyrylara garamazdan, Dreýk ony suratdan tanady. Bu Kloddy.
  
  Tölemegiň wagty geldi.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Bleýk jübi telefony jyňňyrdanda haýran galdy. Drake öýkünip, "Evanescence" -e geçdi. Emi Liniň "Jennetde ýitdi" atly joşgunly sesi şol pursatda hemmeleriň keýpine laýyk gelýär.
  
  Ekranda Halkara ýazgy peýda boldy Çagyryş maşgalasynyň agzasyndan bolmazdy. Emma, Milli arhiwiň işini göz öňünde tutup, islendik döwlet edaralaryndan bolup biler.
  
  "Hawa?"
  
  "Ben Bleýk?"
  
  Gorky oňurga ýiti barmaklary bilen çyzdy. "Bu kim?"
  
  "Aýt" Ses medeniýetli, iňlis we doly ynamlydy. "Shu wagt. Ben Bleýk bilen gürleşmelimi? "
  
  Karin ýüzündäki elhençligi okap, onuň ýanyna geldi. "Hawa".
  
  "Gowy. Berekella. Bu kynmy? Meniň adym Daniel Belmonte. "
  
  Ben telefony diýen ýaly taşlady. "Näme? Sen nähili? "
  
  Ajaýyp gülki akymy ony saklady. "Dynç alyň. Dostumy dynç al. Iň az aýtsam, Alisia Maýls we gyz dostuň meniň ... başarnyklarymy agzamaýandygyna geň galýaryn. "
  
  Ben bir söz aýdyp bilmän agzy boşady. Karin, ogry? Londondanmy? Ol şeýlemi?
  
  Beniň ýüzi hemmesini aýtdy.
  
  "Jenap Bleýk, pişik diliňizi dişledimi? Belki, owadan aýal doganyňy geýmeli. Karin nähili? "
  
  Uýasynyň adynyň agzalmagy ony birneme begendirdi. "Meniň nomerimi nireden aldyň?"
  
  "Maňa göwnüň ýetme. Hakykatdanam, menden haýyş eden ýönekeý operasiýany ýerine ýetirmek üçin iki sagat gerek bolar öýdýärsiňizmi? Ora-da soňky kyrk minudymy ... haýyr-sahawatlarym hakda azajyk öwrenip geçirdimmi? Hm? Bleýki, wagtyňyzy alyň. "
  
  "Men sen hakda hiç zat bilemok" Ben goranmak bilen aýtdy. - Men saňa maslahat berdim - diýip, dymdy. "Üsti bilen"
  
  "Gyz dostuňyz? Bolandygyna ynanýaryn. Ol meni gowy tanaýar. "
  
  "Alisýa näme?" Karin adamy deňagramlylyga saljak bolup gygyrdy. Ikisem gaty geň galdylar we şeýle bir tejribesizdi welin, Merkezi aňtaw gullugyna duýduryş bermek hatda ýüze çykmady.
  
  Bir salym dymyşlyk boldy. "Bu gyz hakykaty aýtmak üçin meni gorkuzýar."
  
  Beniň beýnisi işläp başlaýan ýalydy. "Jenap Belmonte, göçürmegiňiz haýyş edilen zat gaty gymmatly. Örän gymmatly - "
  
  "Men muňa düşünýärin. Kapitan Kuk we onuň adamlaryndan biri ýazypdyr. Üç sapar wagtynda Kuk taryhdaky beýleki adamlara garanyňda has köp açyş etdi ".
  
  "Taryhy gymmatlygy göz öňünde tutamok" -diýip Ben ýylgyrdy. "Bu adamlary halas edip biler. Indi. Şu gün. "
  
  "Hakykatdanam?" Belmonte çyn ýürekden gyzyklanýan ýalydy. "Maňa aýdyň"
  
  "Başaramok" Ben özüni birneme umytsyz duýup başlady. "Haýyş edýärin. Bize kömek et".
  
  Belmonte: "Bu eýýäm e-poçtaňyzda" -diýdi. "Youöne saňa nämä gerekdigimi görkezmesem, men kim bolmazdym, şeýlemi? Lezzet al ".
  
  Belmonte jaňy tamamlady. Ben jübi telefonyny stoluň üstüne atdy we kompýuterine birnäçe sekunt basdy.
  
  Aşpeziň alsurnallaryndan ýiten sahypalar doly, şöhratly reňkde peýda boldy.
  
  "Jähennemiň derejeleri" Ben sesli okady. "Kuk ony diňe bäşinji derejä çykardy we yzyna öwrüldi. Eý, Taňrym, muny eşidip bilýärsiňmi Karin? Hatda kapitan Kuk hem bäşinji derejeden geçmedi. Bu ... bu ... "
  
  "Ullakan duzak ulgamy." Karin egninden çalt okady, iş wagtyndan artyk işleýän surat ýady. "Şu wagta çenli göz öňüne getirilen iň uly, iň duzak ulgamy."
  
  "Şeýle uly we howply we jikme-jik bolsa ..." Ben oňa tarap öwrüldi. "Munuň getirýän gudratynyň ululygyny we ähmiýetini göz öňüne getiriň."
  
  "Ajaýyp" diýip Karin aýtdy we okady.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk Klody atylan awtoulagdan çykardy we takmynan ýolda zyňdy. Onuň agyry gykylyklary howany kärendesine alýar, hatda dikuçaryň gykylygyny-da gark edýär.
  
  "Samsyklar! Siz muny hiç wagt bes etmersiňiz. Elmydama ýeňýär. Erbet, elim agyrýar, jellat! "
  
  Dreýk pulemýotyny eliniň uzynlygyna getirip, Klodyň döşüne dyzyna çökdi. "Diňe birnäçe sorag, dost. Şonda lukmanlar sizi hakykatdanam tagamly bir zat bilen doldurarlar. Kowalenko nirede? Ol şu ýerde? "
  
  Klod bizar diýen ýaly daş ýüzüni berdi.
  
  "Bolýar, has ýönekeý bir zady synap göreliň. Ed Boudreau. Ol nirede?"
  
  "Wiki-wiki gatnawyny ýene Waýikiki alyp gitdi."
  
  Drake baş atdy. "Beýleki iki maldarçylyk nirede?"
  
  "Appitdi." Klodyň ýüzi güldi. "Hemme zat ýitdi".
  
  "Eterlik" Alisýa Dreýkiň egninden diňledi. Ol ýaragy Klodyň ýüzüne görkezip, aýagyny Klodyň döwülen tirsegine seresaplylyk bilen ýerleşdirdi. Derrew gykylyk howany böldi.
  
  "Muny isleýşiňiz ýaly alyp bileris" diýip, Dreýk pyşyrdady. "Bu ýerde hiç kim seniň tarapyňda däl, dost. Terrorçylykly hüjümlerden habarly. Talka gürleşiň ýa-da gygyryň. Bu meniň üçin möhüm däl. "
  
  "Dur!" Klodyň sözleri düşnüksiz diýen ýalydy. "Puh ... haýyş."
  
  "Ol has gowy". Alisýa basyşy birneme ýeňilleşdirdi.
  
  "Men ... köp ýyl bäri Gan şasy bilen bile boldum." Klod tüýkürdi. "Nowöne indi ol meni taşlaýar. Ol meni ölmek üçin goýýar. Doňuz ýurdunda çüýremek. Eşegiňi ýapmak üçin. Belki ýok. " Klod oturmaga synanyşdy. "Gaplaň".
  
  Hemmeler seresap boldular, Dreýk pistolet çykardy we Klodyň kellesine gönükdirildi. "Arkaýyn".
  
  "Ol öküner." Klod gaharly diýen ýalydy. "Indi onuň aýylganç jezasy meni gyzyklandyranok". Sarkazm äheňinden çykdy. "Meni gyzyklandyranok. Indi meniň üçin durmuş ýok ".
  
  "Biz düşünýäris" Alisýa uludan demini aldy. "Sen söýgüli ýigidiňi ýigrenýärsiň. Diňe seksi esgeriň soraglaryna jogap beriň. "
  
  Dreýkiň nauşniginde gaty ses eşidildi. Metal ses: "Ilkinji portal enjamy tapyldy. Kowalenko muny yzda galdyran ýaly. "
  
  Drake gözlerini gamaşdyryp, Alisýa gysga seretdi. Gan şasy näme üçin portal enjamyny beýle wagtda terk eder?
  
  Simönekeý jogap. Oňa mätäç däldi.
  
  "Kowalenko göwher kellesini dolandyrýar, şeýlemi? Pele derwezesine, dowzaha ýa-da başga bir zada. Bu onuň esasy maksady, şeýlemi? "
  
  Klod ýüzüni ýasady. "Tapan bu rowaýaty halys boldy. Dreamshli arzuwlardan has baý adam. Islän zadyny alyp bilýän adam. Ol näme edýär?
  
  "Hiç wagt bolmajak zady bilen gyzyklanýarsyňyzmy?" Alisýa teklip etdi.
  
  "Örän akylly, başarnykly adam bir gije neýrotiki samsyklyga öwrüldi. Wulkanyň aşagynda bir zadyň bardygyny bilýär. Elmydama iň gowy aşpezdigini aýdýardy. Bu aşpez gorkudan yza gaýdyp geldi. Emma Dmitriý Kowalenko däl, Ganly şa däl; dowam etdirerdi "-diýdi.
  
  Hatda Dreýk öňdebaryjy sözleriň köpelendigini duýdy. "Kuk yzyna dolandymy? Onda näme dowzah bar? "
  
  Klod gysyldy-da, agyrydan iňňildi. "Hiç kim bilenok. Koöne Kowalenko ilkinji bolup biler öýdýän. Häzir ol ýere barýar ".
  
  Bu maglumatlara Dreýkiň ýüregi bökdi. Häzir ol ýere barýar. Wagt bardy.
  
  Bu wagta çenli Maý we ýarym on esger olaryň ýanyna bardy. Hemmeler höwes bilen diňlediler.
  
  Dreýk öňümizdäki meseläni ýada saldy. "Bize maldarçylyk ýerleri gerek. We Ed Boudreau isleýäris "-diýdi.
  
  Klod maglumatlary berdi. Moreene iki malhana, biri Kauai, beýlekisi Uly adada. Boudreau Kauai şäherine barýardy.
  
  "Terrorçylyk hüjümleri näme?" Maý ýuwaşlyk bilen sorady. "Bu başga bir hiledirmi?"
  
  Indi Klodyň ýüzi şeýle bir umytsyzlyk we görgi bilen uzalypdy welin, Dreýkiň garny ýere gaçdy.
  
  "" Ok ". Klod iňňildi. "Olar hakyky. Islendik pursatda açyp bilerler ".
  
  
  Wigrimi altynjy bap
  
  
  Ben we Karin, kapitan Kukyň gizlin alsurnallarynyň bir nusgasyny alyp, penjire tarap ýöräp gitdiler. Içindäki däli okaýarka we täzeden okaýarka, Ben aýal doganyndan Gan Patyşasynyň geň hereketleri barada sorady.
  
  "Kowalenko göçme enjamlar tapylanda bu sapara gitmegi meýilleşdirýän bolmaly. Soňky birnäçe hepdäniň içinde hemme zady gurnamaga gaty taýyn ".
  
  "Syllar" diýip, Karin sesini çykardy. "Dogry tigirleri meýilleşdirmek, tejribe etmek we ýaglamak ýyllary. Whyöne näme üçin Bermuda azajyk sähelçe gitmek üçin bu ägirt uly operasiýa töwekgelçilik etdi? "
  
  Ben okaýan parçalaryň birinde başyny ýaýkady. "Bolgusyz zatlar. Diňe däli. Ony edip biljek ýekeje zat bardy, sis. "
  
  Karin uzak okeana seretdi. "Almaz Head" bilen baglanyşykly enjamlar hakda bir zat gördi. "
  
  - Hawa, ýöne näme?
  
  "Netijede, möhüm zat ýok." Kameranyň şekilleri Gan Kingiň malhanasyndan ýaýlyma berilýärkä, titreýän kellelere tomaşa etdiler. Megalomaniakyň portal enjamyny yzda galdyrandygyny bilýärdiler. "Oňa mätäç däl."
  
  "Ora-da islege görä yzyna alyp biljekdigine ynanýar."
  
  Olaryň aňyrsynda, operatiw baglanyşykda, Dreýkiň Kloddan uzak wagtlap alýan maglumatlaryny gygyrýandygyny eşitdiler.
  
  Ben Karine göz aýlady. "Ganly şa eýýäm göwher başynda. Diýmek- "
  
  Emma Kariniň garaşylmadyk gykylygy indiki sözleri bokurdagynda doňdy. Ol nazaryny yzarlady, gözlerini kiçeltdi we dünýäsiniň çökýändigini duýdy.
  
  Waikiki kenaryndaky myhmanhananyň penjirelerinden köp partlamalardan gara tüsse çykdy.
  
  Daş-töweregindäki ofislerden gelýän seslere ähmiýet bermän Ben diwara ylgady we telewizory açdy.
  
  Jübi telefony jyňňyrdady. Bu gezek kakasydy. Olar hem telewizora tomaşa edýän bolmaly.
  
  
  * * *
  
  
  Girew almak ýa-da galan birnäçe jübüsini ýeňmek bilen meşgullanmadyk Dreýk we esgerler öz ýaýlymlaryny iPhonlarynda gördüler. Olaryň goşun serkerdesi Jonson atly bir adam, Android enjamlaryna hüjüm edip, wakalar bolup geçýän mahaly göni Honoluludaky mobil serkerdeligi bilen habarlaşdy.
  
  "Waikiki şäherindäki üç myhmanhanada bomba ýaryldy" diýip, serkerde gaýtalady. "Men gaýtalaýaryn. Üç. Kenardan günbatara ýüzýäris. Kalakuau Waikiki. Ohana tolkun. " Komandir bir minut diňledi. "Olar boş otaglarda partlap, howsala ... ewakuasiýa ... gaty köp ... bulam-bujarlyga meňzeýär. Honolulu gyssagly kömek gullugy çäklendirildi. "
  
  "Bularyň hemmesi?" Drake hakykatdanam ýeňillik duýdy. Has erbet bolup bilerdi.
  
  "Duruň -" Serkerdäniň ýüzi ýykyldy. "Ay Ýok".
  
  
  * * *
  
  
  Ben we Karin telewizoryň ekranynda sahnalar açylanda gorkunç ýagdaýda tomaşa etdiler. Myhmanhanalar çalt ewakuasiýa edildi. Erkekler we aýallar ylgadylar, iteklediler we ýykyldy. Çagalaryny berk gujaklanda gygyrdylar, ýakynlaryny goradylar we agladylar. Myhmanhananyň işgärleri gaty gorkup, gorkup, yzyndan geldiler. Polisiýa we ýangyn söndürijiler lobbi we myhmanhana otaglaryna girdiler we çykdylar, olaryň barlygy her myhmanhananyň öňünde duýuldy. Dikuçar uçup barýarka, telewizor suraty pese gaçdy, Waikikiniň ajaýyp görnüşini we daşyndaky togalanýan depeleri, Almaz baş wulkanynyň we dünýä belli Kuhio kenarynyň ajaýyplygyny açyp görkezýän, häzirki wagtda belent myhmanhanalaryň tüsse çykýandygyny görüp, haýran galdy. weýran edilen diwarlaryndan we penjirelerinden alawlar.
  
  Telewizoryň ekrany ýene bir gezek basyldy. Ben aljyrady we Kariniň ýüregi bökdi. Hatda biri-biri bilen gürleşip bilmediler.
  
  Bütin dünýäni göz öňünde tutup, dördünji myhmanhana maskaly terroristler tarapyndan ele salnypdyr. Wayolunda duran her bir adam pyýada atyldy. Iň soňky adam yzyna öwrülip, dikuçarda elini silkdi. Myhmanhana girip, gapyny gulplamazdan ozal, park edilen taksiniň gapdalynda oturan bir raýaty atyp öldürdi.
  
  "Wah, Hudaýym". Kariniň sesi ümsümdi. "Içindäki garyp adamlar näme?"
  
  
  * * *
  
  
  Komandir olara: "Şa aýal Ala Moana ýaragly adamlar tarapyndan basylyp alyndy" -diýdi. "Aýgytly. Maska geýmek. Öldürmekden gorkamok "-diýdi. Ganhor nazaryny Kloda tarap öwürdi. "Eý, ýaman jandar, ýene näçe hüjüm bolar?"
  
  Klod gorkdy. "Noneok" -diýdi. "Oahuda."
  
  Drake yzyna öwrüldi. Oýlanmalydy. Ol özüni üýtgetmeli boldy. Bularyň hemmesini ünsden düşürmek üçin Kowalenkonyň isleýän zady şu. Hakykat, Kowalenkonyň göwher kellesiniň aşagynda haýran galdyryjy bir zadyň bardygyny bilýärdi we bu barada arzany öňe sürýärdi.
  
  Bu hüjümleriň elhençligini hasam artdyryp biljek bir zat.
  
  Ünsüni jemledi. Bu ýerde hiç zat üýtgemedi. Hüjümler gaty gowy geçirildi. Şol bir wagtyň özünde esgerleri, goşuny we gyssagly kömek hyzmatlaryny maýyp etdiler. Emma hiç zat üýtgemedi, Gan şasyny tapmadylar, şonuň üçin -
  
  B meýilnamasy durmuşa geçirildi.
  
  Drake Maý we Alisýa hereket etdi. Haýden bilen Kinimaka eýýäm ýakyn bolupdy. Uly Gawaýy gabykdan geň galdy. Dreýk oňa aç-açan aýtdy: "Mano, muňa taýynmy?"
  
  Kinimaka gygyrdy diýen ýaly. "Dogry aýdýaryn."
  
  "B meýilnamasy" -diýdi. "Kowalenko bu ýerde däl, şonuň üçinem oňa ýapyşýarys. Galan esgerler muňa bir minutdan düşünerler. Haýden we Maý, Kauai hüjümine goşulýarsyňyz. Mano we Alisýa, Uly adadaky hüjüme goşulýarsyňyz. Şol malhanalara gidiň. Mümkin boldugyça tygşytlaň. Alisýa ... "faceüzü oýulan buzlara öwrüldi. "Men sizi öldürmek isleýärin. Goý, Boudrea rehimsiz ölsin. "
  
  Alisýa baş atdy. Maýk bilen Alisiýany toparyny bölmeli boljakdygyna düşünenlerinde, Dreýkiň pikiri. Uellsiň ölümi we beýleki syrlaryň jany halas etmek bilen duşmany saklamagyň arasynda bolmagyny islemedi.
  
  Klodyň belent sesi Dreýkiň ünsüni özüne çekdi. "Kowalenko, ünsüňizi çekmek üçin Oahu, Kauai we Uly adadaky hüjümleri maliýeleşdirdi. Bölün we ýeň. Bu adamy ýeňip bolmaz Ençeme ýyl bäri taýýarlanýar ".
  
  Matt Dreýk ýaragyny galdyrdy. "Şonuň üçin men ony dowzahyň derwezesinden yzarlap, aldawçy şeýtana iýmitlendirjek". Goük dikuçaryna tarap ugrady. "Gel, adamlar. Upükle! "
  
  
  * * *
  
  
  Jübi telefony jyňňyrdanda Ben derrew yzyna öwrüldi. Bu Drake
  
  "Taýýarmy?"
  
  "Salam Mat. Hakykatdanam? Biz hakykatdanam gidýärismi? "
  
  "Biz hakykatdanam gidýäris. Shu wagt. Daniel Belmonte zerur zatlary aldyňyzmy? "
  
  "Hawa. Emma ol birneme ejiz "
  
  "Gowy. Lawa turbasynyň iň ýakyn girelgesini kesgitlediňizmi? "
  
  "Hawa. "Diamond Head" -dan takmynan iki mil uzaklykda derwezeli jemgyýet bar. Gawaýi hökümeti hem belli bir girelgäni möhürledi. Köplenç bu, hatda aýgytly çaganyň hem girmegine päsgel bermeýär. "
  
  "Hiç zat kömek edenok. Diňle, Ben. Karini tutuň we sizi şol lava turbasyna alyp gitjek birini alyň. Koordinatlary iber Indi et ".
  
  "Siz çynlakaýmy? Biz ol ýerde näme bardygyny bilemzok. Bu duzak ulgamy? Bu zalymlygyň aňyrsynda. "
  
  "Batyrlyk, Ben. Defa-da Def Leppardyň aýdyşy ýaly - Geliň. "
  
  Ben telefony stoluň üstünde goýdy we uludan demini aldy. Karin elini egnine goýdy. Ikisi-de telewizora seretdiler. Tanyşdyryjynyň sesi dartgynlydy.
  
  "... bu hiç wagt görülmedik derejede terrorçylyk."
  
  Ben: "Drake dogry aýtdy" -diýdi. "Biz söweşýäris. Duşmanlarymyzyň baş serkerdesini agdarmaly ".
  
  
  Wigrimi ýedinji bap
  
  
  Çuň gowaklary gözlemek zerur bolan halatynda Drake Delta toparynyň sekiz agzasyny ýygnady. Olar bölümiň garyndaş weteranlary, iň tejribeli adamlardy we her bir adam bir gezek hudaýsyz ýerlerde öz operasiýasyny amala aşyrypdy.
  
  Dikuçara münmezden ozal, Dreýk dostlary bilen bir salym çykdy. Gan şasy eýýäm Gawaýy we hökümet güýçlerini bölüpdi, indi bolsa olary bölmekçi.
  
  "Howpsuz boluň." Drake öz gezeginde hemmelere göz aýlady. Haýden. Maý. Alisýa. Kinimaka. "Hellene bir gije dowzahda geçirmeli bolarys, ýöne ertir hemmämiz azat bolarys".
  
  Manodan baş atýanlar we gykylyklar bardy.
  
  - Ynan, - diýip, Dreýk elini uzatdy. Moreene dört eli geldi. "Diňe diri galyň, ýigitler."
  
  Munuň bilen yzyna öwrülip, garaşýan dikuçara tarap ylgady. Delta topary enjamlaryny gutardy we indi münüp barýarka ýerlerini aldy. "Salam oglanlar". Yorkorkşiriň güýçli aksenti bardy. "Bu aragy siňdirýän doňuzy ýyrtmaga taýynmy?"
  
  "Boýa!"
  
  "Bolýar." Dreýk olary howada galdyran pilotyň elini galdyrdy. Soňky gezek ferma seredip, dostlarynyň henizem şol tegelekde durandygyny, onuň gidişine syn edýändigini gördi.
  
  Olaryň hemmesini ýene diri görermi?
  
  Eger muny eden bolsa, çynlakaý hasaplaşyk bolardy. Käbir ötünç soramalydy. Käbir aýylganç hakykatlar bilen düşünmeli bolar. Emma Kowalenkonyň ölümi bilen has aňsat bolardy. Kennedi halas edilmese ar alardy. Indi bolsa Ganly patyşanyň yzynda bolansoň, ruhlary birneme ýokarlandy.
  
  Mayöne Maý bilen Alisýanyň arasyndaky soňky hasap, bularyň hemmesini kellesine öwrüp biler. Aralarynda ullakan bir zat, elhenç bir zat bardy. Näme bolsa-da, Drake gatnaşýar. Guýular.
  
  Dikuçaryň Ben koordinatlaryna gelmegi üçin köp wagt gerek däldi. Uçar olary kiçijik toplumdan takmynan ýüz metr uzaklykda tekiz ýere ýerleşdirdi. Dreýk Ben bilen Kariniň eýýäm beýik diwara garşy arkalary bilen oturandygyny gördi. Facesüzleri dartgynlylyk bilen bütinleý akdy.
  
  Biraz wagtlap köne Drake bolmalydy. Bu tabşyryk Ben Bleýk üçin iň gowusy, iň salkyn wagty gerekdi we Ben ähli silindrlere ot açýarka, Karin ondan iýmitlenýärdi. Wezipäniň üstünlik gazanmagy olaryň hemmesiniň durmuşynyň iň gowy görnüşinde bolmagyna baglydy.
  
  Dreýk Delta esgerlerine duýduryş berdi, dik howa bilen gurşalan dikuçardan çykdy we Ben we Karine tarap ylgady. "Hemme zat gowy?" diýip gygyrdy. "Surnallary getirdiňizmi?"
  
  Ben baş atdy, köne dostuna nähili garamalydygyna birneme düşünmedi. Karin saçyny kellesiniň arkasyna daňyp başlady. "Biz doly ýükledik, Dreýk. Gowy bir zat getirdiňiz diýip umyt edýärin. "
  
  Delta esgerleri töweregine ýygnandy. Drake, tigir sürýän ýaly boýnuna we gollaryna tatuirovka edilen ullakan sakgally bir adam üçin el çarpdy. "Bu meniň täze dostum, jaň belgisi Komodo we bu onuň topary. Topar, köne dostlarym Ben we Karin Bleýk bilen duşuşyň. "
  
  Everywherehli ýerde baş atyp, gykylyk edýärdi. Iki esger Gawaýiniň meşhur lava turbalarynyň birine düşmegine päsgel berýän simwoliki gulpy saýlamak bilen meşgullandy. Birnäçe minutdan yza çekildi we derwezesi açyk galdy.
  
  Drake goşuna girdi. Beton platforma ygtybarly gulplanan demir gapy getirdi. Sagda beýik post ýerleşýärdi, üstünde aýlanýan howpsuzlyk kamerasy sebiti gözden geçirdi. Komodo şol iki esgeri gapyny ideg etmek üçin öňe silkdi.
  
  "Guysigitler, meniň we erkeklerimiň girjek bolýan zatlary barmy?" Komodonyň gykylykly sesi Beniň göwnüne degdi.
  
  "Robert Baden-Powelliň sözleri bilen" Ben aýtdy. "Taýýar".
  
  Karin: "Her zat üçin" -diýdi.
  
  Ben: "Bu oglan skautyň şygary" diýdi.
  
  Komodo başyny ýaýkady we deminiň aşagynda "Geeks" sesini çykardy.
  
  Ben gödek görünýän esgeriň arkasynda durdy. "Her niçigem bolsa, näme üçin saňa Komodo diýýärler? Dişiňiz zäherlimi? "
  
  Deltanyň kapitany jogap bermezden öň Drake kesildi. "Muny lava turbasy diýip atlandyryp bilerler, emma bu henizem ýönekeý köne tunel. Adaty protokollary goýup sizi kemsitmerin , ýöne muny size aýdaryn. Gümürtik duzaklardan ägä boluň. Ganly King uly displeýler we aýralyk usullary hakda. Ol bizi izolirläp bilse, biz ölen adamlardyrys "-diýdi.
  
  Dreýk Beniň indiki, Karin bolsa Komodonyň yzyna düşmegine yşarat etdi. Kiçijik garawulda iki sany uly şkafdan we tozanly telefondan başga zat ýokdy. Çygly we çygly ys alýardy we öňdäki howada asylan çuňňur sessizlik bilen rezonans berýärdi. Drake öňe gitdi we tiz wagtdan munuň sebäbini bildi.
  
  Lawa turbasynyň girelgesi olaryň aýagynda, süýrenýän garaňkylyga barýan ullakan deşikdi.
  
  "Nähili uzaklykda?" Komodo öňe çykdy we ýalpyldawuk taýak zyňdy. Enjam gaty gaýany urmazdan ozal birnäçe sekuntlap aýlandy. "Nearakyn. Guysigitler, arkanlary berkidiň. Tiz bol! "
  
  Esgerler işleýärkä, Dreýk mümkin boldugyça diňledi. Garaňky garaňkylykdan ses çykmady. Kowalenkodan birnäçe sagat yzda bolandyklaryny çaklady, ýöne çalt tutmak isledi.
  
  Indi düşüp, aýaklaryny lava turbasynyň tekiz gatyna dikenlerinden soň, Dreýk podşipniklerini aldy we Almaz Kellesine tarap ugrady. Turba daraldy, batdy we egildi. Hatda Delta topary käwagt wulkan şahasynyň öňünden aýdyp bolmajaklygy sebäpli deňagramlylygyny ýitirdi ýa-da kellesini sypalady. Iki gezek ýiti öwrülip, mylaýym egriniň hemişe göwher kellesiniň ugrundadygyna düşünýänçä, Dreýk howsala düşdi.
  
  Gözlerini aralyk meýdançasyna dikdi. Undererasty garaňkylyk olary hemme tarapdan ýapdy. "Öňde ýagtylyk" diýip, Drake birden aýtdy we saklandy.
  
  Garaňkylykdan bir zat bökdi. Aşakdan güýçli howa. Ol durup, öňündäki ullakan deşigi öwrendi. Komodo geçip, başga bir ýalpyldawuk taýak zyňdy.
  
  Bu gezek on bäş fut töweregi ýykyldy.
  
  "Gowy. Komodo, siz we toparyňyz taýyn boluň. Ben, Karin, geliň şu magazinesurnallara göz aýlalyň. "
  
  Delta topary ýapylan deşigiň üstünde berk üçburçlyk guranda, Dreýk gysga wagtda ýazgylary okady. Ilkinji sahypany okap gutarmanka gözleri ulaldy we uludan demini aldy.
  
  "Ganly dowzah. Meniň pikirimçe has uly ýarag gerek ".
  
  Ben gaşyny galdyrdy. "Bu ýerde bize gerek ok däl. Bular beýnidir. "
  
  "Bagtymyza, ikimizem bar." Drake ýaragyny galdyrdy. "Meniň pikirimçe, ýolda azajyk saz diňlemeli bolsak, size ýüz tutarys".
  
  "Gsumurtga. Indi iPodymda Flitwood Mac bar. "
  
  "Men geň galdym. Haýsy wersiýa?
  
  "Birden köp barmy?"
  
  Drake başyny ýaýkady. "Meniň pikirimçe, ähli çagalar bilimini bir ýerden başlamaly". Ol Karine göz aýlady. "Komodo, ýagdaýlarymyz nähili?"
  
  "Boldy"
  
  Dreýk öňe ädim ätdi, üçege berkidilen ýüpi tutdy we geň galdyryjy turbany aşak itdi. Aýakgaplary düýbüne degen badyna çekdi, beýlekileri birin-birin aşak süýşdi. Öwredilen türgen Karin düşmegi aňsatlyk bilen dolandyrdy. Ben birneme göreşdi, ýöne ýaş we gelşikli bolup, derini döwmän ýere gaçdy.
  
  "Öňe" Dreýk göwher kellesiniň ugruna çalt ýöräp gitdi. "Arkaňyza serediň. Closerakynlaşýarys "-diýdi.
  
  Geçip başlady. Dreýk lava turbasynyň tebigy akymyndan nädip sowulyp biljekdigi barada gysgaça gyzyklandy, ýöne soň magmanyň özi arkasyndaky dowzah güýji bilen iň az garşylyk ýolundan geçjekdigine düşündi. Lawa islän burçuny alyp bilerdi.
  
  Moreene birnäçe minut geçdi we Dreýk ýene saklandy. Öňde polda başga bir deşik bardy, bu gezek has kiçi we ajaýyp tegelek. Komodo ýalpyldawuk taýagy taşlanda, şahanyň otuz metr çuňlugyny çakladylar.
  
  "Has howply" -diýdi. "Ikiňiz, özüňize alada ediň."
  
  Soňra ýalpyldawuk taýakdaky ýagtylygyň daş diwarlarda şöhlelenmeýändigini gördi. Mämişi ýagtylyk töweregindäki garaňkylyk bilen siňdi. Olaryň aşagynda uly otag bardy.
  
  Ümsümlik üçin yşarat etdi. Biri hökmünde aşakdan gelýän sesleri üns bilen diňlediler. Bir salym dymyşlykdan soň, Dreýk ýüpüň arkasyndan tutdy we boş şahanyň üstünden özüni atdy. Ol potolokyň aşagyna çenli uzynlygyny çalt süýşürdi.
  
  Entegem ses ýok. Anotherene-de ýarym ýalpyldawuk taýagy döwdi we aşakdaky kamera taşlady. Kem-kemden tebigy däl yşyk gülläp başlady.
  
  We Matt Drake ahyrsoňy az adamyň gören zatlaryny gördi. Uzynlygy elli metr töweregi uly gönüburçly otag. Ajaýyp pol. Käbir gadymy alamatlar ýazylan üç sany egri diwar, beýle aralykda tapawutlandyryp bolmaýar.
  
  Bir diwaryň üstünde agalyk etmek, kapitan Kuky gaty haýran galdyran egri ýol. Gan şasyny şeýle bir özüne çeken gapy. Munuň aňyrsynda bolup biläýjek elhençlikler we täsinlikler Matt Dreýk we onuň ýoldaşlary şeýle gorkyny doldurdy.
  
  Jähennemiň derwezesini tapdylar.
  
  
  Wigrimi sekizinji bap
  
  
  Haýden dikuçaryň asmanda çaltlyk bilen ugruny üýtgedip, berk saklandy. Kinimakini soňky gezek gören, hemişe oýnaýan Alisia Maýls ony başga bir dikuçara itekledi. Görüş ony özüne çekdi, ýöne amaly tarapy söweşe gezek gelende, Manonyň däli iňlis zenany görnüşinde bu işde iň gowy goldawynyň bardygyny bilýärdi.
  
  Haýden hem şeýle. Maý, dünýä derejesindäki gözel ýerleri görmek üçin Napali kenaryna barýan ýaly, asuda we asuda gapdalynda oturdy. Galan oturgyçlary döwük esgerler aldy. Kauai ýigrimi minut töweregi uzaklykda. Geýts ýaňy Kauai şäherindäki Kukui Grove açyk söwda merkezinde terrorçylykly hüjüm barada habar bermek üçin onuň bilen habarlaşdy. Bir adam toplumyň demirgazyk tarapynda ýerleşýän Jamba şiresi / Starbucks ýerleşýän ýeriniň daşyndaky demirýola zynjyrlandy. Jamtex bölekleri bolan kimdir biri, bedenine we barmagy başlangyç detonatoryň hereketlendirijisine baglandy.
  
  Şeýle hem bu adamyň iki sany awtomatiki ýaragy we Bluetooth nauşnigi bardy we restoranyň howandarlarynyň haýsydyr biriniň gitmeginiň öňüni aldy.
  
  Geýtsiň sözleri. "Bu samsyk, mümkin boldugyça şol ýerde asyljakdygy, häkimiýetler göçüp baranda partlajakdygy aýdyňdyr. Kauai polisiýa güýçleriniň köpüsi sizden uzakda bolan waka ýerleşdirildi. "
  
  "Biz fermany howpsuz saklarys, jenap" -diýdi. "Biz muňa garaşýardyk."
  
  "Biz muny etdik, Miss Jeý. Kowalenkonyň geljekde Uly ada üçin meýilnamalaryny göreris öýdýärin. "
  
  Haýden gözüni ýumdy. Kovelenko bu hüjümi ençeme ýyl bäri meýilleşdirýärdi, ýöne soraglar galdy. Näme üçin portal enjamyndan ýüz öwürmeli? Näme üçin beýle gykylyk bilen gitmeli? Bu onuň B meýilnamasy bolup bilermi? Häkimiýetleriň ähli tagallalaryny çaltlyk bilen paş edendigine we Dreýke, dostlaryna we maşgalalaryna garşy Ganly Wendetta sebäp bolandygyna garamazdan, iň meşhur bolmak üçin bu ýoly saýlady.
  
  , A-da, belki-de, bu ýerde hereketleriňiziň ünsden düşmezligi üçin bu ýerde ýeterlik tolgunyşyk döretmek üçin köne, köne strategiýany ulanandyr öýdüpdir.
  
  Munuň ähmiýeti ýok diýip pikir etdi. Onuň pikirleri Ben we üstünde durýan howply wezipe hakda. Ol muny hiç haçan borjundan çykarmazdy, ýöne ony gaty söýüp başlady. Kakasyna bolan borjy ýitip gitmedi, ýöne Kennedi Muryň elhenç ölüminden soň has gyssagly boldy. Hakyky durmuş islendik gün köne wadalary ýeňýär.
  
  Dikuçar açyk gök Gawaýy asmanyndan geçip barýarka, Haýden Ben Bleýk üçin doga etdi.
  
  Soňra jübi telefony jyňňyrdady. Ekrana seredende, gaşlary geň galdy.
  
  "Salam" diýip, derrew jogap berdi. "Ýagdaýlaryňyz nähili?"
  
  "Ajaýyp, sag boluň, ýöne mazary gözlemek işiniň çynlakaý tarapy bar. Tankym ýitdi diýen ýaly. "
  
  Haýden ýylgyrdy. "Torsten, şular ýaly zat üçin salonlar bar."
  
  "Buýruk posty bilen mazaryň arasynda? Aslynda beýle däl. "
  
  "Elbetde, Torsten, söhbet etmek isleýärin, ýöne şwesiýalylar öz pursatlaryňyzy saýlaýarsyňyz."
  
  "Düşündim Ilki Drake jaň etjek boldum, ýöne göni sesli poçta ugrady. Gowumy? "
  
  Ondan gowy, hawa. " Haýden Kauai asmanyň sag tarapa çykýandygyny gördi. "Diňle-"
  
  "Men çalt bolaryn. Bu ýerdäki operasiýa üstünlikli geçdi. Hiç zat ýazgarylmaýar. Hemme zat garaşylşy ýaly we wagtynda boldy. Emma ... "Torsten dymdy, Haýden onuň demini alandygyny eşitdi. "Şu gün bir zat boldy. Bir zat 'öçürilen' ýaly diýerdim. Amerikalylar, başga bir zat diýip bilersiňiz. "
  
  "Hawa?"
  
  "Hökümetimden maňa jaň geldi. Araçymdan Döwlet ministrine çenli. Levelokary derejeli kynçylyk. Men- "Anotherene bir ikirjiňlenýän pauza, Dahl ýaly asla däl.
  
  Kauai dagynyň kenar ýakasy olaryň aşagyna ylgady. Jaň radioda geldi. "Sekiz minut gitmeli."
  
  "Maňa operasiýamyzyň - Skandinawiýa operasiýamyzyň täze agentlige geçiriljekdigini aýtdylar. Amerikan Merkezi aňtaw gullugynyň, DIA we NSA-nyň ýokary derejeli, ýöne ady agzalmadyk agzalaryndan ybarat bilelikdäki iş topary. Şeýlelik bilen Haýden, men esger we iň ýokary derejeli adamyň buýruklaryny ýerine ýetirerin, ýöne bu size dogrymy? "
  
  Haýden özüne garamazdan haýran galdy. "Meniň üçin bu düýbünden manysyz ýaly. Esasy adamyň ady näme? Özüňi eliňe beren adam ".
  
  "Russel Keýman. Ony tanaýaňmy? "
  
  Haýden onuň ýadyny gözledi. "Adyny bilýärin, ýöne bu hakda gaty az bilýärin. Goranmak aňtaw gullugynyň DIA-den bolandygyna ynanýaryn, ýöne olar esasan ýarag ulgamlaryny edinmek bilen meşgullanýar. Bu Rassel Keýman siziň we mazar bilen näme isleýär? "
  
  "Sen meniň pikirimi okaýarsyň".
  
  Haýden gözüniň burçundan Maýyň kellesiniň kellesini atylan ýaly gördi. Emma Haýden soragly ýagdaýda ýüzlenende, ýapon agenti yzyna seretdi.
  
  Haýden birnäçe sekunt oýlandy-da, ýuwaş ses bilen sorady: "Torsten, ähli halkyňa ynanýarsyňmy?"
  
  Dahlyň uzak arakesmesi onuň soragyna jogap berdi.
  
  "Eger DIA-a bir zat barada duýduryş berlen bolsa, onda olar gaty giňişleýin maglumat alýarlar. Olaryň ähmiýeti hatda Merkezi aňtaw gullugynyňkydanam ýokary bolup biler. Dost, üns bilen oka. Bu adam Keýman, ol arwahdan başga zat däl. Gara ops näsazlyklaryny düzediji, Gitmo, 11-nji sentýabr. Çynlakaý we duýgur bir zat ýalňyşsa, ol siziň ýüzlenýän adamyňyzdyr. "
  
  "Bagyşla. Käşgä soramadyk bolsadym "-diýdi.
  
  "Indi gitmeli, Torsten. Jonathanöne men Jonatan bilen mümkin boldugyça gysga wagtda gürleşjekdigime söz berýärin. Garaş."
  
  Torsten, hemmesini gören we bir amerikan ýokary derejeli işgäri wezipesine bellenmeginden ýigrenýän hünärmen esgeriň ýadawlygy bilen şertnama baglaşdy. Haýden oňa duýgudaşlyk bildirdi. Bilýän zatlaryny sorajak bolup, Maýa tarap öwrüldi.
  
  Emma "Maksat" jaňy radioda geldi.
  
  Öňdäki we aşaky meýdanlar ýanýardy. Dikuçar aşak inensoň, kiçijik şekilleriň hemme tarapa tötänleýin ylgaýandygyny görmek bolýar. Kabinadan arkanlar uzaldy we adamlar yzyndan bökdiler, çaltlyk bilen aşaky ýanýan peýza .a tarap süýşdüler. Haýden we Maý öz nobatlaryna garaşdylar, Maýyň öz adamlarynyň ot açýandyklaryny eşidip, sözleri boşdy.
  
  Haýden "Glock" -yň üçünji gezek taýynlygyny barlady we "Budro aşakda" diýdi.
  
  Japaneseapon zenany: "Alada etme" -diýdi. "Maý-Time hakykatdanam nämäni aňladýandygyny bilmek isleýär".
  
  Iki aýal bir wagtyň özünde arkan düşüp, bir wagtyň özünde gonup, bir-iki gapakly nusgawy hereket bilen gitdiler. Bu tejribe birek-birege doly ynam talap edýärdi, sebäbi bir adam ylgaýarka, beýlekisi daş-töweregine syn edýärdi. Bir, iki, bökmek ýaly. Gurluşyk. Emma öňe gitmegiň çalt we weýran ediji usulydy.
  
  Haýden ylgap barýarka sebiti gözden geçirdi. Birnäçe mylaýym depeler ullakan jaýyň we birnäçe uly binanyň üstünde gurlan haýat bilen tamamlandy. Bu Kowalenkonyň ikinji malhanasy bolar. Otdan we bulam-bujarlykdan çen tutsaň, Boudreau öňem geldi.
  
  Ora-da has ähtimal, wagtyny hemmesini sarp edýärdi.
  
  Haýden, karz alan Marine M16 awtomat tüpeňini dodaklaryna we örtükde gören adamlaryna atdy. Iki minutdan soň nobaty geldi we gygyrdy: "eloükle!" ýaragyna täze magazineurnal girizmek üçin ýene birnäçe sekunt gerek boldy . Olara seýrek ýagdaýda gaýtarylyp berilýärdi we bolanda şeýle bir tertipsizdi welin, olary birnäçe aýakdan sypdyrýardy.
  
  Iki tarapdan hem deňiz toparlary deň tizlikde öňe gitdiler. Indi öňündäki haýat garaşýardy, derweze çakylyk bilen açykdy, ýöne toparlar çepe geçdiler. Gowy ýerleşdirilen granat haýat direglerini ýykdy we topara päsgelçiliksiz girdi.
  
  Oklar howply ýagdaýda sygyrýardy.
  
  Haýden generator goşundysynyň arkasyny aldy. Täsir, Maý kepderi ýaly örtük üçin kerpiçden uçgun iberdi. Palçyk we metal bölekleri hemme ýere ýaýrady.
  
  Maý ýaňagyndan bir damja gan süpürdi. "Boudreonyň esgerleri çagalar baglaryňyzda tälim aldylar."
  
  Haýden demini almak üçin sähelçe wagt aldy-da, çalt öýe seretdi. "On iki aýak. Sen taýýarmy?"
  
  "Hawa".
  
  Haýden gaçdy. Maý öňe çykdy we gurşun diwaryny gurdy, duşmanlaryny örtmek üçin ördek etmäge mejbur etdi. Haýden jaýyň bir burçuna baryp, özüni diwara basdy. Ol penjire penjire zyňdy-da, Maýy ýapdy.
  
  Thatöne şol pursatda onuň nauşniginden gaty köp gürleşildi. Toparyň ýolbaşçysy adamlary uzakdaky ammara gitmäge çagyrdy. Ol ýerde elhenç bir zat boljakdy. Haýden diňläninde, Boudreonyň adamlarynyň binanyň ýarysyny gurşap alandyklaryna we içindäki zatlara ot açjak bolýandygyna düşündi.
  
  Ivesesir alanlar, şübhesiz. Girew alanlar.
  
  Haýden maý aýyndan soň çapyşykda ylgady we bilelikde ok atdy. Beýleki esgerler hem goşulyp, iki tarapa janköýerlik edip, batyrgaýlyk we ölüm diwaryny öldürdiler.
  
  Boljak bolgusyz gyrgynçylyk Boudreau-nyň jaň kartasydy. Ol şol ýerde bolardy.
  
  Gaçýan esgerler atmagy bes etmediler. Oklar howadan kesilip, diwarlardan we enjamlardan böküp, duşmanyň nyşanalarynyň azyndan ýarysyny tapdy. Boudreauxyň adamlary gorkudan ýaňa gorkudan ýaňa yza çekildi. Esgerler gaçybatalgalaryndan geçip barýarka, gapdalyndan seresaplylyk bilen atmaga synanyşdylar, ýöne deňiz güýçleri taýyn bolup, olary granat bilen atdylar.
  
  Partlaýjylar ylgawçylaryň iki gapdalynda-da ýokary howa atyldy. Partlamalar uçýan gämi iberdi; ot dilleri gyzgyn ölümi şeýle bir çalt ýaýratdy welin, göz zordan yzarlap bilýärdi. Gygyrýan adamlar öz ýolunda ýatýarlar.
  
  Haýden öňde bir ammar gördi. Hisüregi gaty gorkudan ýaňa sandyraýardy. Bu hakykat. "Boudreaux" -yň azyndan on bäş adamy ýaraglaryny kagyzdan ýasalan diwarlara gönükdirip, gulplanan ammaryň töwereginde durdy we Haýden ilkinji adamy nyşana alanda, hemmesi ot açdy.
  
  
  * * *
  
  
  Alisia Maýls Gawaýy güýçleri we olaryň ýaranlary Uly adadaky Kowalenko fermasyna hüjüm edip, ylgadylar we ot açdylar. .Er deň däldi. Deephli çuň kanýonlar, beýik depeler we agaç düzlükler. Hatda ferma ýakynlaşmanka hüjüm dikuçarlarynyň birine granat atyjy atyldy, ony tutdy, ýöne ýok etmedi, hemmesini ir gonmaga mejbur etdi.
  
  Indi topar bolup, gür gür tokaý we dag gerişleri barada gepleşik geçirdiler. Olar eýýäm bir adamy duzaga saldylar. Hüjüm Ganly patyşanyň adamlary tarapyndan taýýarlandy. RPG agaçlaryň üstünden maksatsyz uçdy.
  
  Iş hakyna tutulanlar hezil edýärler.
  
  Emma deňiz güýçleri öňe gitdiler, indi diwardan otuz fut we iň soňky dik jülge bilen aýryldy. Alisýa duşmanlarynyň gülkünç ýüzlerini ýasap bilýärdi. Gany gaýnap başlady. Onuň gapdalynda Merkezi aňtaw gullugynyň uly wekili Kinimaka ägirt üçin çalt ylgaýardy. Örän peýdaly bolup çykdy.
  
  Gulaklaryndaky aragatnaşyk enjamlary gelýän wagşyçylyk habarlaryny ýaýratdy. Oahu şäherindäki Ala Moana Queen myhmanhanasy möhürlendi. Bir syýahatçy onunjy gat penjireden öldürildi. Köçelere granatlar zyňyldy. Specialörite güýçler topary hakyna tutma hakyna tutulanlaryň ölümi we maýmy sebäpli ýakyn wagtda ýaşyl yşyk beriljek operasiýa taýýarlanýar. Kauai şäherinde janyndan geçen bir hüjümçi journalistsurnalistleriň ýygnanýan awtoulaglaryna birnäçe ok atdy we bir habarçy ýaralandy. Indi Uly adada syýahatçylardan doly awtobus alnyp gaçyldy we ekipa .yna bomba oturdyldy. Ivesesir alanlar daşarda oturgyçlarda oturyp, piwo içip, kartoçka oýnap otyrkalar, içerde gulplandylar. Olaryň haýsysynda partlaýjynyň bardygy ýa-da näçesiniň bardygy belli däldi.
  
  Alisýa jülgäniň gyrasyndan bökdi. Öňünde bir RPG partlady, hapa we gaýalary howada iberdi. Kinimakiniň ikirjiňlenmesini duýanda, üstünden güldi-de, yzyna öwrüldi.
  
  - Gel, semiz - diýip, dodaklaryny oýnady. "Meniň bilen gal. Bu ýerde hakykatdanam bulaşyklyk bolýar. "
  
  
  * * *
  
  
  Haýden köşeşmäge we şeýlelik bilen takyklygyny saklamaga synanyşyp, gaýta-gaýta ok atdy. Görüşine üç kelle ýaryldy. Maý henizem hiç zat diýmän, gapdalynda ylgaýardy. Beýleki esgerler bir dyzyna çöküp, oklary atyp, yzyna öwrülmänkä hakyna tutma söweşijileri kowupdyrlar.
  
  Haýden şol wagt olaryň arasynda. Bir adam yzyna öwrüldi we ony tüpeň bilen burnunyň köprüsine urdy. Ol gygyryp ýykyldy, ýöne aýaklaryny dürtdi we kellesiniň üstünden dabanyna uçmagyna sebäp boldy.
  
  Ol derrew ýokaryk çykdy, ýöne bedeni onuň üstüne ýykyldy we ony ýere gysdy. Seredip, göni ýigrençden dolup, agyrydan ýaňa gözlerine seretdi. Aýalyň gykylygy bilen ony gysdy we galyň ellerini bokurdagyna baglady.
  
  Derrew ýyldyzlary gördi, ýöne ony saklamaga synanyşmady. Muňa derek, iki erkin eli ýaragy özleri tapdy. Sagda onuň Glocky bar. Çep tarapda pyçagy bar. Ol ýaragyň bir barragyny gapyrgasyna sokdy we oňa duýmaga mümkinçilik berdi.
  
  Tutuldy we gözleri ulaldy.
  
  Haýden üç sany düşnüksiz ok atdy. Ol adam ony taşlady. Aboveokardaky görnüş arassalanansoň, başga bir hakyna tutma adamyň ýüzi peýda boldy. Haýden burnuna ok atdy, adamyň yza gaýdyp, ýitirim bolandygyny gördi.
  
  Ol oturdy we Maýy gördi. Soňky galan hakyna tutma hakyna tutulan adam oňa garşy gelýär. Haýden gözlerini gamaşdyrdy. Bu adam heläkçilige uçrady. Faceüzi gyzyl reňk bilen boýalan ýalydy. Dişler ýeterlik däldi. Eňegi ýalta görünýärdi. Bir goly aýryldy, beýlekisi tirsekde döwüldi. Ol titrän aýaklarynyň üstünde durdy, soň bolsa ganly palçykda dyza çökdi.
  
  "Garşy çykmak üçin nädogry adamy saýladyňyz" -diýip, karz alan Glok bilen maksat edinip, kellesini ýaryp, süýji ýylgyrdy.
  
  Haýden islegsiz ýuwutdy. Bu çynlakaý aýaldy.
  
  Deňiz güýçleri olaryň barlygyny çagyryp, ammar gapysyny açdylar. Haýdeniň ýüregi berk diwarlaryň deşikleriniň sanyna çümdi. Girew alnanlaryň gaçandygyny umyt edeliň.
  
  Çalt arassalanýan pikirleriniň arasynda hemme zatdan ýokarda bir zat äşgär boldy. Boudreaux bu ýerde däldi. Soň bolsa öýüne seretdi. Bu onuň gizlenmegine garaşýan iň soňky ýeri, ýöne şonda-da-
  
  Birden tolgunyşyk onuň ünsüni özüne çekdi. Deňiz güýçleri ammardan büdredi, biri pyçaklanan ýaly egninden tutdy.
  
  Soňra Boudreaux we köp sanly hakyna tutma hakyna tutulanlar ammardan dökülip, ýarag atyp, jynlar ýaly gygyrýardylar. Bu beýleki hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulanlaryň janyny aldamak üçin berendigini aňladýarmy? Boş ýerleri atdylarmy ýa-da belli bir ýerden?
  
  Hakykat ony ýadro partlamasy ýaly urdy. Gan korolynyň adamlary indi deňiz güýçleriniň hataryndady, Boudreau pyçak bilen Haýden tarap ylgady.
  
  
  * * *
  
  
  Alisýa döredijilik we ruhy bilen topara itergi berdi. Birnäçe minutdan soň iň ýokary göterilişiň iň ýokary derejesine ýetdiler we gazylan goragçylara ot ýagdy. Alisýa uly jaýy, uly ammary we iki awtoulagly garaagey gördi. Bu ýer giň derýa seredýärdi, şübhesiz gaçmagyň serişdesi bolup hyzmat edýärdi we ammaryň gapdalynda bir ýenjilen dikuçar bilen dikuçar bardy.
  
  Yzyna seretdi. "Granat atyjylar."
  
  Toparyň ýolbaşçysy gaşlaryny ýitirdi. "Eýýäm muny edýärin."
  
  Alisýa duşmanyň pozisiýalaryny görkezdi. "Ol ýerde pes diwar bar. Jaýyň arka tarapy. "Rolls-Royce" -iň aňyrsynda. Çeşmäniň sagynda. "
  
  Toparyň ýolbaşçysy dodaklaryny ýalady. "Jellatlary kowuň."
  
  Birnäçe partlama ýeriň titremegine sebäp boldy. Hüjümçiler üç sany granat atdylar, soň bolsa bir-iki görnüşde öňe ylgadylar, henizem bölüm hökmünde ot açýardylar, ýöne öldüriji ýaýda otlaýardylar.
  
  Weýrançylykly wagşylyk bilen Gan şasynyň malhanasyna hüjüm etdiler.
  
  
  Wigrimi dokuzynjy bap
  
  
  Dreýkiň aýakgaplary öýjügiň düýbüne degdi. Beýlekiler aşak inip başlamazdan ozal, ýollaryny ýakmak üçin ot ýakdy. Diwarlar derrew janlandy, oýma nagyşlary Dreýkiň haýran galan gözlerine indi aýdyň görünýär.
  
  Iki göçme enjamdaky ýaly egriler. Indi olaryň Thorsten Dahl we onuň toparynyň Islandiýadaky Taňrylaryň mazaryndan tapylanlary bilen meňzeşdigi tassyklandy.
  
  Recentlyakynda haýsy gadymy siwilizasiýany büdrediler? Bularyň hemmesi nähili gutarar?
  
  Ben, Karin we Delta toparynyň beýleki agzalary Pele derwezesiniň ullakan arkasynyň töweregine ýygnanýança aşaky ýüpi iteklediler. Dreýk aňyrsyndaky garaňkylyga gaty çuňňur göz aýlamazlyk üçin elinden gelenini etdi.
  
  Ben we Karin dyza çökdüler. Arkanyň özi haýsydyr bir çotga metaldan, gaty bir tekiz we simmetrikden ybaratdy. Demir ýüzü gowagyň galan bölekleri ýaly kiçijik yzlar bilen örtüldi.
  
  Karin olara: "Bu bellikler tötänleýin däl. Serediň. Şol bir egriniň gaýta-gaýta gaýtalanýandygyny görýärin. Gowagyň galan bölekleri ... "Ol töweregine göz aýlady. "Edil şol bir zat".
  
  Ben telefony üçin ýykyldy. "Bu, Dahlyň bize iberen suraty." Ol ony ýagtylyga çenli saklady. Dreýk Delta toparynyň çozýanlar üçin hüşgär boljakdygyna ynam bilen öňe egildi.
  
  "Şeýlelik bilen, Taňrynyň mazary dowzahyň derwezeleri bilen haýsydyr bir baglanyşygy bar" diýip, Dreýk gaty seslendi. "Theöne buruşlar näme many berýär?"
  
  "Gaýtalanýan nagyşlar" Karin ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Aýt. Haýsy alamatlar, gadymy ýa-da
  
  Köp gaýtalanýan nagyşlardan düzülen häzirki zaman? "
  
  "Aňsat" Beýik Komodo olaryň gapdalynda oturdy. "Dil"
  
  "Bu dogry. Şeýlelik bilen, bu dil bolsa - öýjügiň diwarlaryny görkezdi. "Soňra olar wakany gürrüň berýärler."
  
  "Dahlyň tapyşy ýaly." Drake baş atdy. "Nowöne indi seljermäge wagtymyz ýok. Kowalenko bu derwezelerden geçdi. "
  
  "Garaň" Ben burnunyň köprüsini gysdy. "Bu alamatlar ..." Ol arkasyna degdi. "Enjamlardaky ýaly. Meniň pikirimçe, bu derwezäniň şol bir enjamyň täzeden işlenen görnüşi. Wagt syýahat maşyny. Taňrylaryň wagtyň geçmegi we ykbalyna täsir etmek üçin el enjamlaryny ulanan bolmagy mümkin diýen netijä geldik. Belki, bu esasy ulgamdyr. "
  
  "Serediň" diýip, Dreýk ýuwaşlyk bilen aýtdy, "bu gaty gowy. Siz muňa düşünersiňiz. Emma bu derwezeleriň aňyrsynda - diýip, barmagyny garaňky garaňkylyga görkezdi. "Ganly şa. Kennediniň ölümine jogapkär adam, başga-da ýüzlerçe adam. Geplemegi bes edip, ýöremäge wagt geldi. Git "
  
  Ben başyny atdy-da, ýerinden turdy-da, özüni günäkärlän ýaly birneme günäkär görünýärdi. Otagdakylaryň hemmesi uludan demini aldy. Derwezäniň aňyrsynda başga bir zat bardy, ikisiniňem aýtmak islemedi:
  
  Kapitan Kukyň arkanyň adyny "Pele derwezesinden" "Jähennemiň derwezesi" diýip üýtgetmeginiň sebäbi.
  
  
  Otuzynjy bap
  
  
  Gawaýi ştaty bir däli güýji bilen sarsdy.
  
  Adalarda bolup geçýän garaňky, ahlaksyz wakalara giň panoramany hödürläp bilýän dikuçar uçup bilýän bolsa, SWAT toparynyň birnäçe tejribeli agzalarynyň ýerleşýän gabalan Ala Moana Queen myhmanhanasyny ele almak üçin ilki Oahunyň üstünden uçar. ýaňy ähli belentlikleri we sansyz girew alan güýçli ýaraglanan, hyjuwly hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutma hakyna tutulanlara garşy çäre görüp başlady. Iň bolmanda onlarça döwülen penjireden dökülýän gara tüsse bulutlaryndan gaça durup, tüpeň we granat atýan maskaly erkekleriň ejiz erkekleri, aýallary we çagalary ýok etmek aňsat toparlara sürýän ýerlerini seresaplylyk bilen görkezdi. .
  
  Soň bolsa ullakan ýaýda ýokaryk we saga aýlanardy, ilki güne tarap, şol ýagly sary top ýuwaş-ýuwaşdan näbelli we ähtimal katastrofiki geljege tarap ugrady, soň bolsa elhenç syýahatynda aşak we çepe çümdi. Kauai tarap açyş. Ol syrlary gözleýän we ýitip barýan wulkanyň iň garaňky we iň howply ýerasty gowaklarynda syr gözleýän gahrymanlary we gahrymanlary ýatdan çykarýan Almaz Kelläniň golaýyndan geçer .
  
  Kauai-de, özüni kofe dükanynyň diwaryna zynjyrlap, içindäki howandarlaryny gabap, ölen adamyň partlaýjy enjamyny gysyp duran dinamit bilen doldurylan ýelekini we titreýän eli aç-açan görkezýän derli adam üçin bir bellik ederdi. Suraty ulaltsaňyz, adamyň gözündäki umytsyzlygy görüp bilersiňiz. Bu onuň uzak dowam edip bilmejekdigini aç-açan görkezer. Soň bolsa beýiklige çykdy, ekzotik kenar ýakasynyň ajaýyp egrisini yzarlamak üçin ýene üçekleriň üstünden ýokary galdy. Haýden Jeýiň ýaňy-ýakynda Ed Boudreau bilen söweşen ýanýan malhanasyna, Maý Kitano we beýleki deňiz güýçleri Boudreauxyň onlarça hakyna tutma hakyna tutulan söweşijiler bilen ýakyn söweşdi. Ölümiň we söweşiň elhenç sesleriniň arasynda ýaralanan girewler aglady.
  
  Öňe. Geçmiş bilen geljegi eýýäm çaknyşdy. Gadymylar we awangard gapma-garşylykly.
  
  Bu gün hudaýlaryň ölüp, täze gahrymanlaryň gülläp ösüp biljek güni boldy.
  
  Dikuçar Uly adany emele getirýän gapma-garşylykly landşaftlary we dinamiki ekosistemalary kabul edip, soňky uçuşyny amala aşyrar. Başga bir malhanada ýaryşyp, Alisia Maýls, Mano Kinimaka we deňiz güýçleri topary güýçli gorag toplumyna hüjüm edip, bir güýçli çaknyşykda girew alnanlar, hakyna tutma hakyna tutulanlar we dinamit monjuklary bolan erkekler çaknyşdy. Söweşiň gyralarynda Gan şasynyň halkyny gury ýer, howa we suw bilen ewakuasiýa etmäge taýyn güýçli maşynlar işläp başlady. Alisýa bilen Kinimaka gaçgaklardan habarly bolup, olary saklamak we ýok etmek üçin eýýäm ýol açyp, kamera ýakynlaşyp başlady.
  
  Netijede, dikuçar diňe samsyklyk, adam samsyklygynyň şekilleri, toplap we tapyp biljek batyrlygy we edip biljek iň erbet ýamanlygy bilen dolduryldy.
  
  
  Otuz birinji bap
  
  
  Kapitan Kuk dowzahyň derwezesi diýip atlandyran arkasynyň aşagyna girdi we takmynan kesilen bir geçelgesine girdi. Tüpeňiň çyrasyny ýakyp, çelege dakdy. Şeýle hem, egnine çyrany dakdy we diwarlary yşyklandyrmagy üçin sazlady. Biraz wagtlap ýagtylyk köpdi we aç-açan howp ýokdy.
  
  Egrem-bugram geçelgesinden geçip barýarkalar, Dreýk egninden: "Ben, Kukyň alsurnallary hakda aýdyň" -diýdi.
  
  Ben çalt dem aldy. "Bu ullakan duzak ulgamyna syn bermekden başga zat däl. Duzaklaryň tebigaty sebäpli Kuk oňa "Jähennemiň derwezeleri" diýip at berdi. Ahyrynda näme boljagyny-da görmedi. "
  
  "Onda duzaklary kim gurdy?" Drake sorady. "Näme üçin?"
  
  "Hiç kim bilenok. Daşarda we Taňrylaryň mazaryndaky alamatlarymyz bu içki diwarlarda ýok. " Bokurdagyny arassalady we "Hoş" diýdi.
  
  Komodonyň sesi olaryň arkasynda ýaňlandy. "Näme üçin Kuk ahyry görmedi?"
  
  "Ol gaçdy" Karin ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Gorkup"
  
  - Aý, hapa.
  
  Drake bir salym dymdy. "Şeýlelik bilen, men diňe bir lal esger bolanym üçin, ikiňizem bu operasiýanyň beýnisi, maňa bir zady aýdaýyn. Aslynda, surnallar duzak ulgamynyň açarydyr. Ikiňiziňem ýanyňyz bar. "
  
  "Bizde bar" Ben aýtdy. "Kariniň kellesinde başga biri bar."
  
  "Onda bizde bar" -diýip, Komodo gygyrdy.
  
  "... Ok ..." Ben başlady, ýöne Dreýk ony saklady. "Diýjek bolýan zady, ol ölse, bir nusgasy bolar, balam. Ölen wagtyňyz surat ýady gaty peýdaly däl. "
  
  "Donok ... Hawa, bolýar, bagyşlaň, esger ýaly pikir etmeýäris."
  
  Dreýk tuneliň giňelip başlandygyny gördi. Iň ýeňil şemal onuň ýüzüne öwüsýärdi. Olary saklamak üçin elini ýokaryk galdyrdy-da, kellesini burça sokdy.
  
  Ajaýyp tomaşa.
  
  Garaňkylykda potolok ýitirilen, ullakan kameranyň girelgesinde. Çala yşyk, Gan şasynyň adamlary tarapyndan galan bolmaly ýalpyldawuk taýaklardan geldi. Göni göni, dagyň çuňlugyna çenli dowam edýän tuneli goramak, ýüreginiň urmagyna sebäp bolan görnüşdi.
  
  Tuneliň üstündäki gaýa äpet ýüzi oýulypdyr. Dreýk gözleri, burulan burunlary we diňe kellesinden çykýan şahlar diýip häsiýetlendirip boljak zat bilen, derrew şeýtanyň ýa-da jynyň ýüzi diýen netijä geldi.
  
  Momentüzüne pursat äsgermezlik edip, sebiti gözden geçirdi. Diwarlar egrilen, esaslary garaňkylyga örtülen. Bu ýerde azajyk goşmaça yşyk goşmalydy.
  
  Ol beýlekileri ýuwaş-ýuwaşdan öňe çagyrdy.
  
  Soň bolsa birden gowagyň içinden birbada atýan ýüz sany ýangyn söndüriji ýa-da Beniň aýdyşy ýaly "batly Batmobile meňzeýär" ýaly bir ses ýaňlandy.
  
  Oýun oýnamagyň burnundan ot çykyp, daş poluň töwereginde peç döretdi. Her burnundan iki sany aýry alaw uçary, birnäçe sekuntdan soň bolsa her gözden bir sany alaw uçary çykdy.
  
  Dreýk muny alada bilen öwrendi. "Belki, haýsydyr bir mehanizm herekete geçireris. Duýgur wyklýuçatel ýa-da bir zat. " Ol Ben-e tarap öwrüldi. "Taýýar ýoldaş bolarsyňyz diýip umyt edýärin, sebäbi iň gowy görýän Dinorock toparymyň biri bolan Poisonyň aýdyşy ýaly, bu gowy wagtdan başga zat däl."
  
  Beniň bellikleri bilen maslahatlaşanda, dodaklary gysga ýylgyrdy. "Bu dowzahyň birinji derejesi. Ssenarist Hawkswort atly adamyň sözlerine görä, bu derejä gazap diýip at beripdirler. Meniň pikirimçe, munuň sebäbi aýdyňdyr. Soň bolsa ony gahar jyny bolan Amon iblis bilen deňeşdirdiler. "
  
  "Sapak üçin sag bol, balam." Komodo gygyrdy. "Geçmişe barýan ýoly tötänleýin aýdýarmy?"
  
  Ben teksti ýere goýup, göni düzdi. "Serediň. Muny öňem görüpdim, ýöne düşünmedim. Belki, bu bir düşündirişdir. "
  
  Drake ýaş dostunyň gapdalynda oturdy. Göçürilen magazinesurnallar seresaplylyk bilen işlenip düzüldi we suratlandyryldy, ýöne Beniň barmagy ünsüni geň bir tekst setirine çekdi.
  
  1 (||) - 2-ä gitmek (||||) - 3-e gitmek (||) - 4-e gitmek (||||| /)
  
  Munuň yzyndaky ýekeje ýazgy: "Gahar bilen sabyr et. Seresap adam, öňünde nawigasiýa liniýalary bar bolsa öz ugruny meýilleşdirer ".
  
  Ben: "Kuk ähli döwürleriň iň beýik deňizçisi" -diýdi. "Bu setir bize iki zady aýdýar. Bu aşpez jynyň öňünden bir ýol meýilleşdirdi we bu ýoldan seresaply meýilnamalaşdyrmagy talap etdi. "
  
  Karin ýangynyň ýanmagyna syn etdi. "Dört sanadym" -diýdi. "Dört sany alaw. Şol mukdarda - "
  
  Ümsümligi sarsdyryp, bir ses çykdy. Ok, Dreýkiň kellesiniň gapdalyndaky diwardan baýlaşdy we howanyň kesilmegine sebäp boldy. Bir millisekuntdan soň, Dreýk pistoletini ýokaryk galdyrdy we atdy, bir millisekuntdan soň ýene geçelgesine girse, mergeniň olary diwara berk ýapyp biljekdigine düşündi.
  
  Bu pikir bilen ylgady-da, kameranyň içine oklady. Şol bir netijä gelen Komodo, onuň yzyna düşdi. Birleşdirilen ot töwerekdäki diwardan uçgunlary kakdy. Gizleýji haýran galdy, ýöne Dreýk bilen Komodonyň arasynda sygyrýan başga bir oky atmagy başardy.
  
  Drake maksat edinip, bir dyzyna çökdi.
  
  Ol adam ýaragyny ýokary galdyryp, gapagyndan bökdi, ýöne Komodo ilki atdy - partlama tolkuny hüjümçini yzyna oklady. Gykylykly gykylyk eşidildi we adam tüpeň ýere çümüp, aljyraňňylyga düşdi. Komodo geçip, adamyň ölendigini anyklady.
  
  Drake ant içdi. "Pikir edişim ýaly, Kowalenko bizi haýallatmak üçin mergenleri goýdy."
  
  Komodo: "Bizi ýitirmek üçin" -diýdi.
  
  Karin kellesini burça sokdy, sary saçlary gözlerine düşdi. "Dogry aýdýan bolsam, geň sözlem açar, 'sabyr' sözi açardyr. Iki sany tramwaý çyzygy? Aýdym-sazda, poeziýada we köne edebiýatda arakesmäni aňladyp bilerler. Şonuň üçin sabyr etmek 'dynmak' diýmekdir.
  
  Delta topary gowagyň aňyrsyna çykyp, Komodo tarapyndan çagyrylan we mundan beýläk ýalňyşlyk goýbermezlik kararyna gelen Drake teklibine göz aýlady.
  
  Komodo gygyrdy: "Adamlar näme? Gap-gaç duzaklaryndan ägä boluň. Rus samsyklaryň emin agzalaryna bir zatlar goýbermegine ýol bermerin "-diýdi.
  
  Dreýk, eliniň aşagyndaky daşyň sowadyjynyň içi ýaly sowukdygyny duýup, derini gödek diwara sürtdi. "Diýmek, şeýle: 'Ilkinji partlama garaşyň, soň iki gezek duruň we ikä geçiň. Ikinji partlamadan soň dördünjini duruzyň we üçünjisine geçiň. Üçünji partlamadan soň iki gezek duruň we dört tarapa geçiň. Dördünji partlamadan soň, altynjy gezek duruň we çykyň. "
  
  "Aňsat" Ben gözlerini gamaşdyrdy. "Emma arakesme näçe wagt dowam eder?"
  
  Karin gysdy. "Gysga jady."
  
  "Aý, bu peýdaly."
  
  "Partlamalary nädip hasaplaýarsyňyz?"
  
  "Meniň pikirimçe, iň uzak ýere ýeten adam birinji, dördünji nomer bolsa iň gysga."
  
  "Meniň pikirimçe, munuň manysy bar. Stillöne henizem bar "
  
  "Bu hemmesi". Drake ýeterlikdi. "Bu jedeli diňlemek meniň sabrym eýýäm synagdan geçirildi. Men ilki bararyn. Geliň, muny kofeinim könelmänkä edeliň. "
  
  Iň uzyn alawdan birnäçe metr uzaklykda durup, Komodo ekipa .yndan geçdi. Ol her bir adamyň seretmäge öwrülendigini duýdy. Beniň aladasyny duýdy. Temperaturanyň ýokarlanmagyny duýup, gözüni ýumdy, başga bir gyzdyrylan akym öňündäki howany gowurdy.
  
  Kennediniň ýüzi aňynyň gözüniň öňünde ýüzdi. Ony öňküsi ýaly gördi. Saçlaryndaky berk bok, aňlatmaýan jalbar kostýumlary - hepdäniň her güni üçin. Zenan bolanyndan hemme zady daşlaşdyrmak üçin aňly tagalla.
  
  Soň bolsa Kennedi saçyny aşak goýberdi we iki ýakymly aý geçiren aýalyny ýada saldy. Aýaly Alisonyň weýrançylykly ölüminden we ençeme ýyl ozal şol betbagtçylykly awtoulag heläkçiliginden soň oňa kömek etmäge başlan aýal.
  
  Gözleri göni ýüregine siňip gitdi.
  
  Onuň öňünde ot ýanýardy.
  
  Alawyň yssysynyň azalmagyna garaşdy we iki sekunt saklandy. Ol garaşyp durka, ikinji gözden ot alawynyň eýýäm öçendigine düşündi. Twoöne iki sekuntdan soň bu nokada geçdi, her süýümi hökman däl diýip gygyrýardy.
  
  Ot ony ýok etdi -
  
  Hisöne hereketini gutaran pursady doňdy. Daş-töweregindäki howa henizem yssydy, ýöne çydamlydy. Drake dem alýardy, tolkunlarda der damýardy. Bir sekunt dynç alyp bilmän, ýene sanap başlady.
  
  Dört sekunt.
  
  Onuň tutjak bolýan ýerine ot ýakjak bolup, gapdalynda ýalyn ýanýardy.
  
  Drake göçdi. Fireangyn söndürildi. Agzy duzly tort ýalydy. Iki gabak hem çäge kagyzy bilen gutaran ýaly ýanýardy.
  
  Şeýle-de bolsa, meniň pikirimçe. Pikir ediň, hemişe pikirleniň. Moreene iki sekunt we göçeris. Iň soňky manýora geçeliň. Indi oňa ynam bardy.
  
  Alty sekunt duruň we soňra-
  
  Alty ýaşynda göçdi, ýöne ot azalmady! Gaşlary ýandy. Ol dyza çöküp, jesedini yzyna oklady. Ben adyny gygyrdy. Yssy şeýle bir güýçlendi welin, gygyrjak boldy. Emma şol pursat birden ýitdi. Slowlyuwaş-ýuwaşdan elleriniň we dyzlarynyň gödek daş poluň üstünde gopýandygyny bildi. Başyny galdyryp, öýjügiň arka tarapyndaky tuneliň üstünden çaltlyk bilen süýrendi.
  
  Bir salymdan yzyna öwrülip, beýlekilere gygyrdy: "guysigitler, soňky ýedi sekunt arakesmesini alsaňyz gowy bolar. 'Iň soňky bilmek isleýän zadyňyz, Kentukki Fridiň nämedigi.'
  
  Gümürtik gülki eşidildi. Komodo derrew geçip, Karin bilen Ben-den haçan nobat almak isleýändigini sorady. Ben özünden ýene birnäçe esgeriň gitmegini isledi, ýöne Karin Dreýkiň yzyna düşmek isledi. Komodonyň özi ony bir gapdala alyp, Dreýkiň işiniň beýnisinden birini ýitirmek howpy abanmazdan ozal, wagty bilen bagtly däldigine göz ýetirmegiň paýhaslylygy barada ýuwaş gürledi.
  
  Dreýk Kariniň ýumşandygyny we hatda birneme ýylgyrandygyny gördi. Bleýk maşgalasynyň ýabany çagasyna köşeşdiriji täsir edýän birini görmek gowy boldy. Daş-töweregindäki tuneli barlady we ýalpyldawuk taýagy kölegelere oklady. Onuň giňelýän amber reňki, garaňkylyga gaçyp, hasam kesilen tunelden başga hiç zady yşyklandyrmady.
  
  Birinji Delta esgeri onuň gapdalynda ýykyldy, gysga wagtyň içinde ikinjisi. Drake derňemek üçin tuneli ibermekde wagt ýitirmedi. Gahar otagyna tarap öwrülip, Ben Bleýkiň hereket edýändigini gördi.
  
  Ben sumkasyny mekdep okuwçysy ýaly diýen ýaly tutdy, uzyn saçlarynyň futbolkasynyň ýokarsyna gysylandygyna göz ýetirdi we öňe ädim ätdi. Dreýk sekuntlary sanap otyrka dodaklarynyň hereketine syn etdi. Daşky duýgynyň alamatlaryny görkezmedik Dreýkiň ýüregi göni manyda agzyndan bökdi we dosty aýaklaryna ýykylýança şol ýerde galdy.
  
  Drake oňa elini hödürledi. Ben ýokaryk seretdi: - Näme diýersiň? Yssy çydap bilmeseňiz? "
  
  "Men Baks Fizden söz açamok" -diýip, Dreýk gaharly äheňde aýtdy. "Isleseňiz, ýok, garaşyň"
  
  Dreýk Kariniň ilkinji ot akymyna ýakynlaşandygyny gördi. Beniň agzy derrew ýapyldy we gözleri uýalarynyň her hereketine eýerdi. Aljyrap durka, Beniň dişleri şeýle bir gatydy welin, Dreýk biri-birine degýän tektoniki plitalar ýalydyr öýdüpdir. Bir howpsuz gaçybatalga bilen beýlekisiniň arasyndan süýşüp barýarka, Dreýk ony tutmak üçin ylgamak üçin Benini berk tutmaly boldy.
  
  "Garaň! Sen ony halas edip bilmersiň "
  
  Karin dymdy. Fallykylmagy ony bütinleý biynjalyk etdi. Başga bir partlama ýakylmazyndan iki sekunt çemesi öň nädogry tarapa seredýärdi.
  
  Ben Dreýk bilen göreşdi, ol ýigidi kellesiniň arkasyndan tutdy we dostuny indiki aýylganç waka şaýat bolmakdan goramak üçin bedenini ulandy.
  
  Karin gözüni ýumdy.
  
  Soňra Delta toparynyň lideri Komodo bir uly eli bilen pauzalaryň arasyndan böküp geçdi. Ol ritmini bozmady, diňe Karini egnine, kellesine zyňdy we gaharly doganynyň ýanynda ýuwaşlyk bilen ýere oklady.
  
  Ben ony ýakyn tutanda bir zatlar gürläp, gapdalynda çümdi. Karin Komododa göni Beniň egnine seredip, iki söz aýtdy. "Sagbol".
  
  Komodo başyny atdy. Birnäçe minutdan galan adamlary sag-aman geldiler we Dreýkiň tuneliň içine iberen ikisi gaýdyp geldi.
  
  Olaryň biri şol bir wagtyň özünde Drake we Komodoga ýüzlendi. "Anotherene bir duzak, jenap, bir kilometr öňde. Mergenleriň ýa-da gümürtik duzaklaryň aç-açan alamatlary ýokdy, ýöne iki gezek barlamak üçin ýapyşmadyk. Bu ýere gaýdyp geleris öýdüpdik. "
  
  Karin özüni tozanlady we ýerinden turdy. "Duzak nämä meňzeýär?"
  
  "Miss, bu bir samsyk ýaly görünýär."
  
  
  Otuz ikinji bap
  
  
  Aboveokardaky dünýäde bolup biläýjek zorluk hereketleri we öňündäki ýerasty garaňkylykdan geçip giden adamyň erbet niýetleri bilen dörän dar ýoly geçdiler.
  
  Gödek ýol olary indiki gowaga alyp gitdi. Owene-de bir gezek ýalpyldawuk giňişlik giňişligini täzeledi we ýuwaş-ýuwaşdan ýitdi, ýöne Dreýk uzak diwara iki sany çalt çyrany atdy.
  
  Olaryň öňündäki boşluk haýran galdyryjydy. Sollar trident ýaly şekillendirilipdir. Esasy şaha, üç adamy ýerleşdirmek üçin ýeterlik giň geçelge bolupdyr. Uzak diwarda başga bir çykyş arkasynda tamamlandy. Esasy şahadan şahalanyp, tridentiň beýleki iki nokadyny emele getirýän ýene iki bölek bardy, diňe bular has dar, çyzyklardan birneme uludy. Bu çaklamalar gowagyň diwaryndaky giň egrilikde tamamlandy.
  
  Tridentiň ýollarynyň arasyndaky boşluklar çuňňur, mekir garaňkylykdan doldy. Komodo daşyň golaýynda ýagtylygyň ýoklugyna zyňanda, onuň düýbüne urandygyny eşitmediler.
  
  Seresaplyk bilen haýal öňe gitdiler. Dartgynlylykdan eginleri dartyldy we nerwleri gowşap başlady. Dreýk oňurganyň uzynlygyna aşak inip, birneme gyşardy. Topardaky her jübüt göz töweregine göz aýlady we Ben ahyrsoňy sesini tapýança her kölegäni, her çukury gözledi.
  
  "Garaň" -diýip, zordan eşidildi, soň bokurdagyny arassalady we "Garaň" diýip gygyrdy.
  
  "Bu näme?" Drake doňdy, aýagy henizem howada.
  
  "Kukyň gündeligini ilki barlamaly".
  
  "Erbet wagtlaryňyzy saýlaýarsyňyz."
  
  Karin gürledi. "Olar muny açgözlük, ikinji ölümli günä diýip atlandyrdylar. Açgözlük bilen baglanyşykly jyn, dowzahyň ýedi şazadasynyň biri bolan Mammondyr. Miltonyň ostitirilen Jennetinde agzaldy we hatda Angliýadaky dowzahyň ilçisi diýlip atlandyryldy. "
  
  Dreýk oňa seretdi. "Bu gülkünç däl".
  
  "Beýle bolmaly däldi. Bu bir wagtlar okap, ýatda sakladym. Hawkswortyň bu ýerde berýän ýeke-täk maglumaty şu söz: Garşy açgözlük rehim edýär. Indiki adama islän zadyňyz bolsun ".
  
  Dreýk sowuk, çygly gowaga seretdi. "Krispy Kremesden başga, meniň isleýän zadym kän däl."
  
  "Bu çykyşa göni ýol." Komodo geçmişini gysanda, adamlaryndan birini saklady. "Hiç zat beýle ýönekeý däl. Heý! Näme boldy, dostum? "
  
  Draýk, Delta adamynyň Komodony bir gyra itip, serkerdesiniň öňünden geçip barşyny görmek üçin yzyna öwrüldi.
  
  "Wallis! Esger, eşegiňi nobatda sakla "-diýdi.
  
  Dreýk ýakynlaşanda adamyň gözlerini gördi. Aýna. Sag tarapdaky nokada düzedildi. Dreýk onuň nazaryny yzarlady.
  
  Men derrew ýerleri gördüm. Olary öňem duýmadygy gyzykly. Gowagyň diwaryny ýykan sag söweşiň ahyrynda, Dreýk indi gara gaýada oýulan üç sany çuň nokady gördi. Her nokadyň içinde bir zat çaýyldy. Altyndan, ýakutdan we zümrüdden ýasalan gymmatly zat. Obam gowagyň üstünde ýalpyldawuk we ýaýran ýagtylygy aldy we on esse yzyna gaýtardy. On karat göwherden ýasalan ýalpyldawuk diskoteka topunyň ýüregine göz aýlamak ýalydy.
  
  Karin pyşyrdady: "Beýleki tarapda boş derweze bar".
  
  Dreýk wada berlen baýlygyň çekilendigini duýdy. Näçe ýakynlaşsa, zatlar şonça-da aýdyňlaşdy we şonça-da isledi. Kariniň teswirine çümmek üçin birneme wagt gerekdi, ýöne şonda ol boş alkowa göriplik we gorky bilen seretdi. Belki-de, käbir bagtly ruhlar gerşine çykyp, talaňçylyk bilen gidipdirler? Ora-da aşakda aýdyp bolmajak çuňluga çümüp, gygyryp, gysdymy?
  
  Muny tapmagyň bir usuly.
  
  Drake bir aýagyny beýlekisiniň öňünde goýdy-da, özüni saklady. Gaplaň. Çeňňeklerden çeňňek güýçli boldy. Emma Kowalenkony yzarlamagy has özüne çekiji boldy. Çyralar toplumynyň nädip täsir edip biljekdigine gyzyklanyp, hakykata gaýdyp geldi. Şol pursatda Komodo onuň öňünden ylgady, Dreýk ony saklamak üçin elini uzatdy.
  
  Emma Delta güýçleriniň serkerdesi ýaňy kärdeşiniň üstüne ýykylyp, ony ýere ýykdy. Dreýk toparyň galanlaryny dyzlaryna çümüp, gözlerini süpürip ýa-da synaglardan düýbünden gaça durmak üçin öwrüldi. Ben bilen Karin birek-birege garşy durdular, ýöne Kariniň çalt pikiri erkinlige çykdy.
  
  Ol derrew doganyna tarap öwrüldi. "Gowumy? Ben?
  
  Dreýk ýaş ýigidiň gözüne seresaplylyk bilen seretdi. "Bizde kynçylyklar bolup biler. Teýlor Momsen sahna çykanda, edil şol bir äýnekli görünýär. "
  
  Karin başyny ýaýkady. "Oglanlar" diýip, sesini çykardy we doganyna gaty pyçak berdi.
  
  Ben gözlerini gamaşdyryp, elini ýaňagyna galdyrdy. "Aý!"
  
  "Gowumy?"
  
  ", Ok, dowzah ýok! Sen meniň eňegimi döwdiň diýen ýaly. "
  
  "Gowşak bolmaklygy bes ediň. Indiki gezek jaň edenlerinde ejeme we kakama aýdyň. "
  
  "Dogry, men muny ederin. Näme üçin hatda meni urduň? "
  
  Komodo adamyny poldan ýokaryk galdyryp, ony nobata oklanda, Drake egnini silkdi. "Täze doglan."
  
  Karin haýran galdy.
  
  Dreýk: "rememberadyňdamy? Gowy yşyklar? Dost, seni diýen ýaly aldylar. "
  
  "Rememberadyma düşýär ..." Beniň nazary birden daş diwara we çylşyrymly ýerlerine gaýdyp geldi. "Wah, nähili tolgundyryjy. Altyn, göwher we baýlyk. Muny ýadymda "
  
  Dreýk ýalpyldawuk zatlaryň agyrlyk güýjüni täzeden alyp başlandygyny gördi. "Geliň" -diýdi. "Iki gezek. Bu gowagyň näme edýändigini görýärin we näçe ir geçsek şonça gowy bolar ".
  
  Elini Beniň egninde saklap, Karine baş atyp, çalt gitdi. Komodo iki tarapa hatar çyzyklaryň golaýyndan geçip barýarka, adamlaryny üns bilen synlady.
  
  Nokatlara has ýakynlaşyp barýarkalar, Dreýk çalt seretmek howpuny aldy. Her bir ýerinde daş-töweregi gymmat bahaly daşlar bilen örtülen kiçijik jam şekilli bir zat durdy. Thisöne munuň özi diňe özüne çekiji ajaýyp yşyk görkezişini döretmek üçin ýeterlik däldi. Her käsäniň aňyrsynda ýerleriň gödek diwarlary hatar hatar ýakut, zümrüd, ýakut, göwher we başga-da köp sanly gymmat bahaly daşlar bilen hatara düzüldi.
  
  Tabaklar köp pul sarp edip bilerdi, ýöne ýerleriň bahasyna ýetip bolmajak gymmatlyk bardy.
  
  Drake çykyş arkasyna ýakynlaşanda saklandy. Çepden saga sowuk şemal öwüsýärdi. Tutuş ýer gadymy syryň we gizlin syrlaryň ysyny alýardy. Bir ýerde suw akýardy, diňe kiçijik bir çukur, ýöne gözleýän gowak ulgamynyň ummasyzlygyny artdyrmak üçin ýeterlikdi.
  
  Dreýk hemmelere üns bilen seretdi. Bu duzak ýeňildi. Çykyş arkasyndan geçmäge öwrüldi.
  
  Kimdir biriniň sesi gygyrdy: "Dur!"
  
  Ol derrew doňdy. Köne SAS okuwyndan dörän aglama we instinktdäki ynamy onuň janyny halas etdi. Sag aýagy inçe simlere zordan degdi, ýöne ýene bir iteklemek duzagy duzup biler.
  
  Bu gezek Kowalenko mergeni terk etmedi. Yzyndaky toparyň açgözlük zalyndan eşek alyp barjakdygyna dogry baha berdi. Gezelenç, "Duşmanyň öňüne" ýazgyly gizlin M18 Kleýmor känine eltdi.
  
  Öňki ujy Dreýke gönükdirilipdi we Komodo duýduryş bermedik bolsa, Ben we Karin bilen polat top rulmanlary bilen ýarylardy.
  
  Drake gaçdy we enjamy çalt öçürdi. Muny Komodo berdi. "Köp sag bol, dost. Muny amatly saklaň, soň bolsa Kowalenkonyň eşegine sokarys "-diýdi.
  
  
  ÜÇÜNJI BAP
  
  
  Indiki gezelenç gysga boldy we çaltlyk bilen aşak düşdi. Dreýk we beýlekiler dik durmak üçin bedenlerine egilip, ökjeli ýöremeli boldular. Dreýk islendik pursatda süýşüp, ejizläp ýykylyp biljekdigini, aşakda nähili elhenç ykbalyň garaşýandygyny Hudaý bilýär diýip pikir etdi.
  
  Justöne birnäçe minutdan soň tanyş arkany gördüler. Dreýk ýalpyldawuk taýagyny taýynlady we girelgede durdy. Mergenleri göz öňünde tutup, derrew kellesini ördek bilen daşary çykdy.
  
  - Aý, toplar - diýip, özüne dem aldy. "Worsearamazlaşýar."
  
  Ben: "Maňa aýtma" -diýdi. "Kellämizde ullakan beton top asyldy".
  
  Dreýk oňa seretdi. "Bleýki, durmuş film däl. Hudaý, sen geň. "
  
  Ol uludan demini aldy we üçünji äpet gowaga alyp gitdi. Olaryň gören haýran galdyryjy ýeri olaryň hersini öz ýollarynda saklady. Agzlar açyldy. Gan şasy duzak gurmak üçin şu wagta çenli syýahatynda haýsydyr bir nokady saýlap bilse, bu şeýle boldy, Dreýk birnäçe minutdan soň iň oňat pursat diýip pikir etdi. Emma, bagtymyza, gowy ýigitler üçin hiç zat garaşmaýar. Belki munuň üçin gowy sebäp bar bolsa gerek ...
  
  Hatda Komodo haýran galmak we ynamsyzlyk bilen tapawutlandy, ýöne birnäçe sözüni gysmagy başardy. "Onda höwes bar öýdýärin."
  
  Üsgülewük we möňňürmek onuň ýekeje jogabydy.
  
  Öňdäki ýol çykyş arkasyna bir göni çyzyk bilen gitdi. Päsgelçilik, ýoluň iki tarapynda heýkeller bilen bezelen gysga basgançaklar we suratlar bilen bezelen beýik pyýadalar bilen araçäkleşdi. Her bir heýkel we her bir surat, täsin tagamdan başlap, gödek ahlaga çenli birnäçe erotik görnüşleri görkezýärdi. Mundan başga-da, gowak suratlary gowagyň diwarlarynyň her dýuýmyny doldurýardy, ýöne köplenç gadymy gowaklarda duş gelýän ilkibaşdaky şekiller däl - bu ajaýyp şekiller, islendik Galkynyş ýa-da häzirki zaman suratkeşi bilen deňdir.
  
  Mowzuk başga bir tarapdan geň galdyrdy. Suratlarda her bir erkek we aýal jikme-jik jikme-jiklik bilen çekilip, erkeklere mälim bolan her bir höwesli günäni eden we başga-da köp ullakan orgy şekillendirilipdir.
  
  Umuman aýdanyňda, bu duýgulara haýran galdyryjy zarba boldy, adam gözüni we aňyny ýalpyldatmak üçin gitdigiçe dramatiki sahnalar ýüze çykyp barýarka dowam etdi.
  
  Drake köne dosty Wells üçin krokodil göz ýaşyny döküpdi. Bu köne bozuk adam şu ýerde. Esasanam maý bilen açan bolsa.
  
  Iň uly diri dosty Maýyň pikiri, pikirini daş-töweregindäki pornografiki duýgurlykdan sowmaga kömek etdi. Topara garady.
  
  "Ysigitler. Ysigitler, bu hemme zat bolup bilmez. Bu ýerde haýsydyr bir duzak ulgamy bolmaly. Gulaklaryňyzy açyk saklaň ". Ol üsgürdi. "Men duzaklary göz öňünde tutýaryn."
  
  Furtherol hasam gitdi. Dreýk indi ýere seretmegiň hem size kömek etmejekdigine göz ýetirdi. Bu ýerde gaty jikme-jik sanlar ýazylypdyr. Thisöne bularyň hemmesi, şübhesiz, gyzyl reňkli.
  
  Drake uludan demini aldy-da, öňe ädim ätdi. Theoluň iki gapdalynda ýüz metr töweregi dört dýuým beýik gyranyň bardygyny gördi.
  
  Şol bir wagtyň özünde Komodo çykyş etdi. "Dreýk? Hiç zat bolup bilmezdi "-diýdi.
  
  "Elsea-da hemme zat." Drake bir aýagyny beýlekisiniň öňünde seresaplylyk bilen ýerleşdirdi. Ben bir ädim yzda, soň iki esger, soň bolsa Komodo tarapyndan ýakyndan synlanan Karin. Dreýk uly, gödek Komodonyň oglunyň gödek şekilleri we gödekligi üçin Karinden arkaýyn ötünç soraýandygyny eşitdi we ýylgyrmagy basdy.
  
  Gurşun aýagynyň ýokary galdyrylan taraplaryň başynda ýere degen pursatynda çuňňur gykylyk ses howany doldurdy. Göni göni onuň öňünde pol gymyldap başlady.
  
  "Salam" Onuň giň Yorkorkşir stili stres döwründe ýüze çykypdyr. "Guysigitler garaşyň."
  
  .Ol giň gorizontal daş tekjeleriň hataryna bölündi. Sluwaş-ýuwaşdan her tekjäniň gapdalynda hereket edip başlady, üstünde duran her kim indiki ädimine ädim ätmese ýykylar. Bu yzygiderlilik gaty haýaldy, ýöne Dreýk indi palatalaryň batyrgaý ünsüni çekmeginiň sebäbini tapandyklaryny aýtdy.
  
  "Üns beriň" -diýdi. "Jübüt. Pikiriňizi hapaçylykdan aýyryň we "çukura çümmek" atly bu täze sport görnüşini synap görmek islemeseňiz, öňe hereket ediň. "
  
  Ben oňa ilkinji hereket edýän tekjede goşuldy. "Ünsüňi jemlemek gaty kyn" -diýdi.
  
  "Haýden hakda pikir ediň" -diýdi. "Bu size geçmäge kömek eder."
  
  "Haýden hakda pikir edýärin." Ben iň ýakyn heýkele göz aýlady, biri-birine bagly kelleler, gollar we aýaklar. "Bu mesele."
  
  "Meniň bilen" Drake üçünji we dördünjiniň hereketine baha berip, ikinji çykarylýan tekjä üns bilen girdi. "Bilýärsiňizmi, Tomb Raider oýnamak üçin şol sagatlaryň hemmesini geçirendigime gaty begenýärin."
  
  "Oýunda spreý bolaryn öýdemok" -diýip, Ben sesini çykardy we maý hakda pikir etdi. Japaneseapon aňtaw jemgyýetiniň köpüsi ony wideo oýunlary bilen deňeşdirdi. "Haý Matt, aslynda düýş görýäris öýdemok, şeýlemi? Bularyň hemmesi düýşmi? "
  
  Dreýk dostunyň üçünji tekjä üns bilen seredendigini synlady. "Munuň ýaly aç düýş görmedim." Öz pikirini aýtmak üçin töweregine baş atmak zerurlygy ýokdy.
  
  Indi, olaryň arkasynda ikinji we üçünji topar adamlar agyr syýahatyna başladylar. Dreýk ahyryna ýetmänkä ýigrimi tekjäni sanady we bagtyna görä gaty ýere bökdi. Hudaýa şükür, ýaryş ýüregi dynç almagy başardy. Çykyş arkasyna bir minut syn etdi, soň olaryň ýeke bolandyklaryna kanagat edip, beýlekileriň gidişini barlamaga başlady.
  
  Deltanyň erkekleriniň biriniň owadan reňkli potolokdan uzakda duranyny görmek üçin -
  
  Aýak basjak bolýan tekjesini küýse. Bölünip sekuntda gitdi, ýykylmagyndan soň gorkunç gykylyk bolandygyny ýekeje gezek ýatlatdy.
  
  Bütin kompaniýa saklandy, howa şok we gorky bilen titredi. Komodo hemmesine bir minut berdi, soň bolsa öňe itekledi. Bularyň hemmesinden nädip geçmelidigini bilýärdiler. Fallenykylan esger özi üçin akmakdy.
  
  Againene-de, bu gezek has seresaplylyk bilen, hemmesi gymyldap başlady. Dreýk esgerleriň şol tükeniksiz baky baky ýere gaçýan gykylyklaryny henizem eşidip biljekdigini biraz pikirlendi, ýöne muny galýusinasiýa diýip ret etdi. Uly Komodonyň şuňa meňzeş ýykylmagyny görmek üçin wagtynda adamlara ünsi jemledi.
  
  Ellerini gysmak üçin bir umytsyz pursat, ünsüni ýitirendigi üçin bir gaharly gynanç aglady we Uly Delta toparynyň ýolbaşçysy tekjäniň gyrasyndan süýşdi. Dreýk kömege howlukmaga taýyn diýen ýaly gygyrdy, ýöne gynansak-da, wagtynda edip bilmejekdigine ynanýardy. Ben gyz ýaly gygyrdy -
  
  Emma munuň sebäbi Karin uly adam üçin diňe kepderi!
  
  Karin Bleýk ikirjiňlenmän, rugsadyna tomaşa etmek üçin ýokary hünärli Delta toparyny taşlap, Komodo tarap ylgady. Ol onuň öňünde bardy, şonuň üçinem tizligi ony beton plita zyňmaga kömek eden bolmaly. Komöne Komodo uly adamdy, agyrdy, Kariniň boş bökmegi ony zordan herekete getirdi.
  
  Emma oňa birneme degdi. Bu kömek etmek üçin ýeterlikdi. Komodo yzyna öwrülmegi başardy, sebäbi Karin oňa goşmaça iki sekunt efir wagtyny berdi we betonyň gyrasyny edil barmaklary ýaly tutdy. Ol özüni çekip bilmän, umytsyz ýapyşdy.
  
  Süýşýän tekjesi Delta toparynyň ýolbaşçysyny alyp, çep perimetrine haýallyk bilen hereket etdi, soň bolsa ýitdi.
  
  Karin Komodonyň çep bileginden berk tutdy. Ahyrynda toparynyň beýleki agzalary muňa reaksiýa bildirdiler we beýleki golundan tutdular. Uly zähmet bilen ony gizlin geçelge ýitirim bolşy ýaly, plitanyň üstünden çekdiler.
  
  Komodo tozanly betonda başyny ýaýkady. "Karin" -diýdi. "Men indi başga bir aýala seretmerin."
  
  Taşlap giden saryýagyz zehin öňki okuwçysy ýylgyrdy. "Guysigitler, aýlanyp ýören gözleriňiz bilen hiç haçan öwrenmersiňiz".
  
  Dreýkiň haýran galmagy bilen, bu üçünji derejeli "dowzahyň", höwes diýilýän bu otagyň, gezip ýören gözli adamyň ebedi görgüleriniň suratydygyna düşündi. Kliçe & # 233; bir adam kafede oturan bolsa näme etmeli & # 233; aýaly ýa-da söýgülisi we başga bir jübüt owadan aýaklary bilen - hökman görünerdi.
  
  Bulardan başga, aşakda sereden bolsa, ölen bolardy.
  
  Käbir aýallarda munuň bilen baglanyşykly problema bolmazdy diýip, Dreýk aýtdy. Gowy sebäp bilen. Emma Karin Komodony halas etdi, indi är-aýal hatda. Anotherene bäş minut aladaly garaşmak gerek boldy, ýöne ahyrsoňy toparyň galanlary süýşýän tekjelerden geçdiler.
  
  Olaryň hemmesi dynç aldylar. Kompaniýadaky her bir adam, Kariniň elini silkmek we edermenligine minnetdarlygyny bildirmek borjudygyny duýdy. Hatda Ben.
  
  Soň atyldy. Deltanyň esgerlerinden biri garnyny gysyp, dyza çökdi. Birden olara hüjüm edildi. Gan şasynyň ýarym adamsy ýaraglaryny taýyn tutup, arkadan döküldi. Oklar howada pyşyrdady.
  
  Eýýäm dyza çöken Drake we onuň ekipa .lary ýaraglaryny alyp, paluba düşdüler. Urlan adam dyzynda galdy we döşüne we kellesine ýene dört ok aldy. Iki sekundyň içinde gan Patyşasynyň işiniň pidasy boldy.
  
  Drake karz alan M16 awtomat ýaragyny alyp, atdy. Sag tarapynda heýkelleriň birinde gurşun, howada dargadylan alabaster şkaflary bardy. Drake ördek.
  
  Anotherene bir ok kellesiniň öňünden sygyrdy.
  
  Teamhli topar henizem asuda we tüpeňleri bilen seresaply maksat edinmegi başardy. Ot açanlarynda, bu gyrgynçylyk boldy, onlarça ok Kowalenkonyň gaçyp barýan adamlaryny geň galdyrdy we ganly gurjak ýaly tans etmäge mejbur etdi. Bir adam, Matt Dreýk bilen duşuşýança, gudrat bilen zyýany ýok.
  
  Öňki SAS adamy kellesini agyrdyp, gapyrgasyna çalt pyçak urdy. Kowalenkonyň iň soňky adamlary ähli erbet adamlaryň gutaran ýerine gaçdy.
  
  Jähennem.
  
  Dreýk ýykylan Delta toparynyň agzasyna gynanç bilen seredip, olaryň geçmegini isledi. Yzyna gaýdyp barýarka jesedini alarlar.
  
  "Biz bir samsyk tutýan bolmaly".
  
  
  Otuz dördünji bap
  
  
  Haýden Ed Boudrea bilen ýüzbe-ýüz boldy we dünýä eräp gitdi.
  
  "Men seni öldürendigime begenýärin" Boudreau ozal özüne aýdan sözlerini gaýtalady. "Againene"
  
  "Geçen gezek şowsuz bolduň, psiho. Againene şowsuz bolarsyň "-diýdi.
  
  Boudreau aýagyna aşak seretdi. "Bagryňyz nähili?" - diýip soradym.
  
  "Gowy". Haýden ýyldyrym hüjümine garaşyp, uçlaryň üstünde durdy. Amerikalyny eşegi ammaryň diwaryna basar ýaly edip görkezmäge synanyşdy, ýöne ol munuň üçin gaty mekirdi.
  
  - Sen ganyň. Boudrea pyçagyny ýalady. "Bu örän tagamly. Meniň pikirimçe, çagam has köp zat isleýär. "
  
  "Uýanyňyzdan tapawutlylykda" Haýden gygyrdy. "Ol indi alyp bilmedi."
  
  Boudreau oňa tarap ylgady. Haýden muňa garaşýardy we pyçagyny ýaňagynyň urmagyna sezewar edip, seresaplylyk bilen gaçdy. "Ilkinji gan" -diýdi.
  
  "Prelude". Boudrea öýken edip, yza çekildi, soň bolsa birnäçe gysga zarba urdy. Haýden olaryň hemmesini durmuşa çykardy we burnuna palma urmagy bilen gutardy. Boudre haýran galdy, gözlerinden ýaş döküldi.
  
  Haýden derrew peýdalanyp, pyçagy bilen pyçaklady. Boudreony diwara gysdy, soň bir gezek yza çekildi -
  
  Boudre öýken etdi.
  
  Haýden pyçagy buduna dakdy. Ol gözlerinde peýda bolan mekir gülkini saklap bilmän gygyranda, yza çekildi.
  
  "Duýup bilýärsiňmi?"
  
  "Çeňňek!" Boudrea däli boldy. Thisöne bu söweşijiniň, akyldaryň, tejribeli söweşijiniň däli boldy. Urlansoň, ony arkasyndan urdy, däli töwekgelçilik edip, oňa goşulmak barada iki gezek pikirlenmek üçin ýeterlik güýç we tizlik saklady. Indi yza gaýdyp barýarkalar, beýleki söweşiji toparlara duş geldiler we Haýden deňagramlylygyny ýitirdi.
  
  Ol ýykylan adamyň dyzynyň üstüne çykyp, ýykyldy we ýerinden turdy, pyçak taýyn.
  
  Boudre märekäniň içinde eredi, ýüzüniň gülküsi, öz ganyny dadyp, pyçagy silkip, gülkä öwrüldi.
  
  Ol sesden gygyrdy: "Görüşeris" "Miss Jeý, nirede ýaşaýandygyňyzy bilýärin."
  
  Haýden, Boudrea barýan ýoly arassalap durka, adamyň aýagyny şaha ýaly döwüp, Gan Kinginiň adamlaryndan birini ýoldan taşlady. Gözüniň bir burçundan, şübhesiz, bu söweşde oýun çalşýan, ýiti ýaragly erkeklere garşy ýaragsyz söweşýän Maýy gördi, söweş ýarag üçin gaty ýakynlaşdy we olary aýaklaryna üýşürip goýdy. Haýden ölülere seredip, töwereginde aýlanýan ölýärdi.
  
  Ol, hatda Boudreau-da Haýdeniň nazaryny yzarlap, meşhur ýapon agentiniň hereket edendigini görende, ýagdaýy täzeden gözden geçirýändigini gördi.
  
  Maý Haýdene seredip biler. "Yzyňyzda"
  
  Haýden Boudreauxda öýken etdi.
  
  Ganly şanyň esasy psihikasy, Gawaýy mangosynyň dabanyna basýan ýaly boldy. Haýden we Maý yzarlaýardylar. Maý geçip barýarka, Kowalenkonyň başga bir adamyna agyr zarba urup, başga bir esgeriň janyny halas etdi.
  
  Ammaryň aňyrsynda açyk meýdan, dikuçarly dikuçar we birnäçe gaýyk dakylýan dar duralga bardy. Boudreau dikuçaryň öňünden ylgap, uly tizlikli gämä tarap ugrady, hatda howada ýykylyp, gämä böküp barýarka-da ädim ätmedi. Haýden dikuçardan geçmänkä, uly gaýyk eýýäm taşlandy we öňe dýuýma başlady.
  
  Maý haýallap başlady. "Bu Baja. Örän çalt we içerde üç adam garaşýar. Olar bilen deňeşdirilende beýleki gaýyklar asuda ýaly görünýär. " Gözleri dikuçara seredýärdi. "Indi bu bize gerek".
  
  Ok olaryň öňünden geçip barýarka, Haýden zordan gördi. "Muny dolandyryp bilersiňizmi?"
  
  Maý ondan: "Siz hakykatdanam bu soragy berýärsiňizmi?" skidka ädim ätmezden ozal serediň. Haýden ol ýere barmazdan ozal Maý esasy rotory başlapdy, Boudreauxyň gämisi güýçli gykylyk bilen derýa gaçdy.
  
  "Iman et" diýip, Maý ýuwaşlyk bilen Haýden diýip tanalýan rowaýata sabyrlylygyny görkezdi. Bir minutdan soň awtoulag uçmaga taýyn boldy. Topary gowulaşdyryp biler. Çanak ýerden çykdy. Ok Haýdeniň kellesiniň gapdalyndaky sütüne degdi.
  
  Ol yza çekildi, soň bolsa Gan şasynyň adamlarynyň iň soňkusynyň oda düşendigini gördi. Gawwaýyň ýörite güýçleriniň esgerlerinden biri, dikuçar aşak düşüp, gaýygy yzarlamaga taýynlananda başam barmaklaryny berdi. Haýden yza çekildi.
  
  Durmuşynda ýene bir däli gün.
  
  Emma ol henizem şu ýerde. Henizem diri galýaryn. Jeýiň köne şygary ýene kellesine girdi. Başga bir gün diri gal. Diňe ýaşa. Şeýle pursatlarda-da kakasyny gaty küýseýärdi.
  
  Bir minutdan soň dikuçar yrgyldady we gyzgyn kowalady. Haýdeniň garny lageriň bir ýerinde galdy we düwünleri agyrýança relsden tutdy. Maý ýeňlişe sezewar bolmady.
  
  Balakyňyzy saklaň. "
  
  Haýden ýaragynyň ýagdaýyny barlap, başyny aýlamaga synanyşdy. Pyçagy eýesine gaýdyp geldi. Onlyeke-täk galan pistoleti soňky döwürde halanýan Hazaryň däl-de, adaty Glockdy. Theöne näme, ýarag ýarag, şeýlemi?
  
  Maý ýeterlik derejede pes uçdy, pürküji penjirä degdi. Uly sary gaýyk öňdäki giň derýanyň boýunda hereket etdi. Haýden yzynda duran şekilleri gördi, olaryň ýakynlaşýandygyny synlady. Armedaraglydygy şübhesizdir.
  
  Maý başyny aşak egdi, soň bolsa Haýdene seretdi. "Batyrlyk we şöhrat."
  
  Haýden baş atdy. "Soňy"
  
  Topary urup, dikuçary gaharly suwa çümüp, sary Bayeux bilen çaknyşyp biler. Garaşylyşy ýaly, gapdalda duran adamlar aljyraňňy ýagdaýda yza çekildiler. Haýden penjireden egilip, ot açdy. Ok umytsyz uzaklara gitdi.
  
  Maý oňa ýarym boş M9 berdi. "Hasap ediň".
  
  Haýden ýene ot açdy. Boudreonyň adamlaryndan biri ok dikuçaryň depesinden gaçdy. Maý toparyň töwereginde egrem-bugram tegelek edip, Haýdeniň kellesini goldaýan posta döwdi. Maý soň ýene çärýek bermän, ýene-de kepderi. Haýden Glockyny boşatdy we Boudreonyň adamlaryndan biriniň gan sepip gidendigini gördi.
  
  Soňra dikuçar başga bir ok bilen, soň bolsa başga bir topar ok bilen uruldy. Uly awtoulag uly nyşany görkezýärdi. Haýden gaýykyň tigirinde Boudreony dişlerine berk pyçak tutup, suwasty ýarag bilen atandygyny gördi.
  
  "Aý" diýip, Maýyň gykylygy dikuçardan birden gara tüsse çykyp, motoryň sesi birden gykylykdan ýaňlandy. Guidanceolbelet bolmazdan, dikuçar çöküp başlady.
  
  Haýdeniň ýanyp biler.
  
  Haýden Boudreau gämisiniň üstünde bolýança garaşdy we dikuçar aşak düşende gapyny açdy.
  
  Ol Boudronyň gözüniň ak reňkine seredip: "Muny nurbat" diýdi we ýykylan dikuçardan bökdi.
  
  
  Otuz bäşinji bap
  
  
  Haýdeniň erkin ýykylmagy gysga möhletli boldy. "Boudreaux" -yň gämisi uzakda däldi, ýöne ýolda paluba ýykylmazdan ozal adama göz aýlady. Bedeninden şowhunly howa çykdy. Budundaky köne ýara agyrdy. Ol ýyldyzlary gördi.
  
  Dikuçar çalt hereket edýän derýa çepe takmynan otuz fut çümdi, ölüminiň ker sesi ähli pikirleri gark etdi we gaýygyň ýaýynyň üstünden ullakan tolkun iberdi.
  
  Gäminiň ugruny üýtgedip biljek güýçli tolkun.
  
  Gämi tizligini ýitirdi, hemmäni öňe uçup iberdi we sanawda başlady. Soň bolsa öňe hereketiniň soňunda agdaryldy we garny ak suwda ýere gaçyrdy.
  
  Gaýden gaýyk egilende saklandy. Suwuň aşagyna girip barýarka, göni aşak gönükdirip, gaty depdi we iň ýakyn kenara tarap ugrady. Sowuk suw oňa kelle agyrdy, ýöne agyrýan agzalaryny birneme köşeşdirdi. Tokuň gyssanmagy oňa nädip ýadandygyny düşündirdi.
  
  Surüzüne çykanda, özüniň kenardan uzak däldigini, ýöne Ed Boudrea bilen ýüzbe-ýüz bolandygyny gördi. Pyçagy henizem dişleriniň arasynda tutup, ony görende möňňürdi.
  
  Onuň arkasynda çilim çekýän dikuçaryň galyndylary derýa çümüp başlady. Haýden Maýyň Boudreonyň galan iki adamyny palçyk kenara tarap kowalandygyny gördi. Suwdaky söweşden halas bolmajakdygyny bilip, däli bilen ylgady we kenara barýança durmady. Galyň palçyk onuň töweregine ýaýrady.
  
  Onuň gapdalynda gaty ses çykdy. Boudrea, dem alman. "Dur. Aljyramak. Gaç " Ol agyr dem alýardy.
  
  "Düşündiň" -diýip, Haýden tutup, ýüzüne bir topar kir atdy we kenara çykdy. Palçyk oňa ýapyşdy we ony aşak çekmäge synanyşdy. Gurak ýere aňsat gezelenç etmeli bolan zat, ony derýa çyzygynyň üstünden bary-ýogy iki aýak ýokarda getirdi.
  
  Ol yzyna öwrülip, hapa dabanyny Boudreonyň ýüzüne gysdy. Dişleriniň arasynda tutan pyçagyny ýaňaklaryna çuňňur kesip, Jokeriňkiden has giň ýylgyrmagyna sebäp boldy. Gykylyk we gan we mukus sepmek bilen garnyny bedenine çekmegiň serişdesi hökmünde ulanyp, garnyny aýaklaryna atdy. Haýden goralmadyk kellesine urdy, ýöne urmagy az täsir etdi.
  
  Soň bolsa pyçagyny ýada saldy.
  
  Ol beýleki eli bilen aşagyna ýetdi, itekledi, süzdi, hapa dökülip, bedenini bir dýuým galdyrdy we ony saklamaga synanyşdy.
  
  Barmaklary tutawajyň töwereginde ýapyldy. Boudrea balagyny ýyrtdy diýen ýaly, arkasyna, kellesine we dodaklaryna birden gulagynyň gapdalynda durdy.
  
  "Gowy synap görüň." Faceüzünden ýaňagyna gan damýandygyny duýdy. "Muny duýarsyňyz. Gowy we haýal bolup geçýär. "
  
  Ol doly agramyny tutuş bedenine saldy-da, ony palçyga has çuňňur itekledi. Bir eli bilen demini saklap, ýüzüni ýalpak ýere gömdi. Haýden elinden gelenini edip, depdi we aýlandy. Her gezek ýokaryk seredende, ýüzi ýelmeşen palçyk bilen örtülýärdi, Maýyň öňünde Boudreau iki sany ýigit bilen ýeke özi söweşýändigini görýärdi.
  
  Biri Haýdeniň ýüzüni tutan üç sekuntda ýykyldy. Beýlekisi bolsa agyryny uzaldyp, yza çekildi. Dördünji gezek Haýdeniň ýüzi howa çykanda, Maý ahyrsoňy ony burçlady we ýykylan agajyň arkasyny döwjek boldy.
  
  Haýdeniň galan güýji tükenipdi.
  
  Boudreonyň pyçagy üçünji gapyrgasynyň töweregindäki derini deşdi. Gynanýan haýal we ölçenen zyňmak bilen pyçak has çuňňur süýşüp başlady. Haýden terbiýelendi we depdi, ýöne hüjümçisini kowup bilmedi.
  
  "Hiç ýere gitmeli däl." Boudreonyň erbet pyşyrdy kellesine hüjüm etdi.
  
  Dogry aýdýar, Haýden birden düşündi. Söweşmegi bes etmeli we munuň bolmagyna ýol bermeli boldy. Diňe şol ýerde ýat. Özüňize wagt beriň -
  
  Pyçak has çuňlaşdy, süňklere polat döwüldi. Boudreauxyň gykylygy Grim Reaper-iň, jynlaryň üstünden gülýän çagyryşydy.
  
  Bedeniniň aşagyndaky pyçak agyr sesi bilen erkin çykdy. Bir hereketde elindäki gylyjy öwrüp, arkasyndan Boudreauxyň gapyrgasyna gysdy.
  
  Psiho gygyrdy, pyçagyň tutawajy döşünden çykdy. Şonda-da Haýden gymyldap bilmedi. Palçykdan gaty çuň basyldy, tutuş bedeni aşak çekilýärdi. Ol hatda beýleki elini hem gymyldadyp bilmedi.
  
  Boudreau hüňürdedi we boguldy. Soň bolsa ullakan pyçagyň çykarylandygyny duýdy. Ine, şol wagtlar şeýle bolupdy. Ol indi ony öldürerdi. Boýnunyň ýa-da oňurganyň arkasyna bir agyr zarba. Boudreau ony urdy.
  
  Haýden soňky gezek gün şöhlesini görmegi ýüregine düwüp, gözüni açdy. Pikirleri Ben hakda bolup, ol pikir etdi: Meni nädip ölendigime däl-de, nädip ýaşandygyma baha ber.
  
  Againene-de.
  
  Soň zarýad alýan arslan ýaly ullakan we gorkunç Maý Kitano ylgady. Haýden üç metr çemesi uzaklykda, her bir unsiýany uçýan urga goýup, ýerden itekledi. Bir sekuntdan soň, bu güýçleriň hemmesi Boudreauxyň ýokarky göwresini döwdi, süňkleri we organlary döwdi, dar dişleri we giň ýaýda gan sepdi.
  
  Agram Haýdeniň arkasyndan göterildi.
  
  Kimdir biri ony aňsatlyk bilen palçykdan çykardy. Kimdir biri ony göterip, otly kenara seresaplylyk bilen goýdy we egildi.
  
  Kimdir biri Maý Kitano. "Dynç alyň" -diýdi. "Ol öldi. Biz ýeňdik "-diýdi.
  
  Haýden gymyldap bilmedi. Ol diňe gök asmana, sarsýan agaçlara we Maýyň ýylgyrýan ýüzüne seretdi.
  
  Biraz wagt geçensoň, ol: me Maňa hiç wagt gaharymy getirme. Hakykatdanam, öňküsi ýaly iň gowusy bolmasaň, men ... "Pikirleri henizem Ben bilen baglanyşyklydy, şonuň üçinem näme diýjegini aýtdy. "Eşegimi Asda görkezerin."
  
  
  Otuz altynjy bap
  
  
  Ganly şa öz halkyny mutlak çäklere çykardy.
  
  Olaryň yzarlaýanlary bu boşlugy diýen ýaly ýapypdy. Ony haýalladýan köp adamdy. Öňe gidip bilýänlerinde ownuk-uşak zatlary bulaşdyryp, dar düşünjeli gollanma boldy. Bu baýragy gözlemek üçin ölenleriň sany möhüm däldi. Ganly patyşa olaryň gurban berilmegini isledi we garaşdy. Olaryň hemmesiniň onuň üçin ýatmagyna we ölmegine garaşýardy. Maşgalalaryna ideg edilerdi. Ora-da bolmasa, gynamalara sezewar bolmazdylar.
  
  Hemme zat baýrakdy.
  
  Guideolbaşçysy, Tomas atly bir adam, Hawkswort atly başga bir samsyklygyň göriplik diýip atlandyrýan derejesi barada bir zatlar gürledi. Dördünji otagdy, Ganly şa gahar-gazap bilen otyrdy. Diňe dördünji. Adaty rowaýatda dowzahyň ýedi derejesi hakda aýdylýar. Ondan soň hakykatdanam ýene üç bolup bilermi?
  
  Hawksworth nädip bildi? Scazyjy we aşpez yzyna öwrülip gaçdylar, toplary bäşinji derejeden soň duzak ulgamyny görenlerinde nohut ululygyna kiçeldi. Dmitriý Kowalenko, elbetde beýle bolmaz diýip pikir etdi.
  
  "Nämä garaşýarsyňyz?" - Tomasa gygyrdy. "Biz göçeris. Indi. "
  
  Tomas: "Jenap, duzak ulgamyna doly düşünmedim" -diýdi.
  
  "Duzak ulgamy bilen dowzaha. Içine adam iber. Has çalt taparlar "-diýdi. Ganly şa otagy öwrenip hezil edip dodaklaryny yzarlady.
  
  Öňki üçüsinden tapawutlylykda, bu otag gaýanyň özüne oýulan ýaly bolup, merkezi çuňňur depressiýa düşdi. Birnäçe galyň metal basgançaklar ýaly gaty poldan çykýar. Öňe baranymyzda, otagyň diwarlary howuzdan soň ýene giňelip başlady.
  
  Howuz 'bogun nokady' ýalydy.
  
  Ganly patyşa pikir etdi. Şeýle günä kölegeler sizi gorap bilmän, sizi öldürip bilýän bu ýerasty dünýä nädip geçdi? Tomas öňe gitmek buýrugyny berdi. Ilki bilen hemme zat gowy boldy. Gan şasy uzakdan atyşyk seslerini eşidip, nireden gelendiklerine göz aýlady. Dreýk we onuň kiçi goşuny günäkärlenmeli. Bu ýerden çykansoň, ganly vendetanyň zalym maksadyna ýetmegini hut özi üpjün eder.
  
  Atyşyk ony janlandyrdy. "Göç!" - diýip, lideriň gizlin basyş nokadyna basan pursatynda gygyrdy. Fallingykylan gaýa, howa ýaly bir heläkçilik boldy, birden lideriň kellesi futbol topy ýaly dik eňňitden aşak gaçmazdan ozal daş ýere degdi. Kellesiz beden ganly üýşmekde ýykyldy.
  
  Hatda Ganly şa hem seredip durdy. Emma gorky duýmady. Diňe öňdebaryjy adama beýle şikes ýetmegine näme sebäp bolandygyny görmek isledi. Tomas gapdalynda gygyrdy. Gan şasy, adamyň gorkusyndan uly lezzet alyp, onuň yzyndan gitdi. Ahyrynda titreýän jesediň gapdalynda saklandy.
  
  Gorkulan adamlar bilen gurşalan Ganly şa gadymy mehanizmi öwrendi. Haýsydyr bir dartyş enjamy tarapyndan ýerine ýetirilen bolmaly iki sany demir postyň arasynda kellesi inçe sim uzaldyldy. Adamy triggeri çekende, polýuslar boşadyldy we sim olar bilen öwrüp, adamyň kellesini boýnundan kesdi.
  
  Ajaýyp. Ajaýyp päsgelçilik, täze öýüniň hyzmatkärleriniň otagynda şeýle enjamy ulanyp bolarmyka diýip pikir etdi we gyzyklandy.
  
  "Nämä garaşýarsyňyz?" galan adamlara gygyrdy. "Göç!"
  
  Üç adam öňe bökdi, ýene onlarça adam yzarlady. Gan şasy, Dreýk çaltlyk bilen geçse, ýarym onlarça adamy yzynda goýmagy paýhasly hasaplady.
  
  "Indi çalt" -diýdi. "Çalt ýöresek, has çalt bararys, şeýlemi?"
  
  Adamlary hakykatdanam saýlap-seçip bilmejekdiklerine karar berip gaçdylar we başlyklarynyň dogry aýdýandyklaryna azajyk mümkinçilik bardy. Başga bir duzaga sebäp boldy, ikinji kellesi bolsa eňňidiň aşagyna öwrüldi. Jeset ýykyldy we arkasyndaky adam özüni bagtly hasaplady, başga bir sim sim howany göni kellesiniň üstünden kesdi.
  
  Ikinji topar aşak düşüp başlanda, Gan şasy olara goşuldy. Täze duzaklar guruldy. Köp kelleler we kelleler ýykylyp başlady. Soňra gowagyň hemme ýerinde ýaňlandy. Daralýan geçelgäniň iki gapdalynda aýna peýda bolup, öňdäki adamda şöhlelener ýaly ýerleşdirilipdir.
  
  Şol bir wagtyň özünde akýan suwuň sesi eşidildi we eňňidiň etegindäki howuz dolup başlady.
  
  Diňe bu suw diňe bir suw däldi. Çilim çekenine baha bermän.
  
  Tomas olara tarap ylgap barýarka gygyrdy. "Ol kislota köli bilen iýmitlenýär. Bu kükürt dioksid gazy suwda eräp, kükürt kislotasyny emele getirende bolýar. Elbetde, muňa degmek islemeýärsiňiz! "
  
  "Durma!" Ganly şa halkyň haýallap başlandygyny görüp gygyrdy. "Metal polýuslary, samsyklary ulanyň."
  
  Teamhli topar märekäniň içinde eňňitden ylgady. Çep we saga ýaýyň atylmagyna meňzeş ses bilen tötänleýin duzaklar açyldy. Kellesiz jesetler ýykyldy we kelleler erkekleriň arasynda taşlanan ananas ýaly togalandy, olaryň käbiri ýykyldy, beýlekileri tötänleýin kowdy. Gan şasy polýuslaryň sany üçin gaty köp adamyň bardygyny ir görüp, paket mentalitetiniň arasynda az düşünjeli adamlaryň ikinji gezek pikir etmän bökmegine sebäp boljakdygyna düşündi.
  
  Ykbalyna mynasyp bolardylar. Akmak üçin ölmek elmydama gowudy.
  
  Gan şasy haýallady we Tomasy saklady. Beýleki birnäçe adam hem haýallady, Gan Patyşasynyň diňe ýagty we gowularyň ýaşap boljakdygyna bolan ynamyny tassyklady. Paketiň ýolbaşçysy ilkinji metal posta bökdi, soň bolsa akýan suwuň üstünden polýusdan böküp başlady. Ilki bilen birneme öňe gidişlik etdi, ýöne zäherli tolkun onuň aýagyna degdi. Kislotaly suw degen ýerinde eşikleri we derisi ýandy.
  
  Aýaklary indiki posta degensoň, agyry onuň iki esse köpelmegine sebäp boldy we göni adamdan doldurylan howuza çümdi. Zalyň hemme ýerinde gaharly, gynançly gykylyklar ýaňlandy.
  
  Başga bir adam taýakdan ýykyldy we içeri ýykyldy. Üçünji adam, bökmek üçin takyk hasaplaýjynyň ýokdugyna göz ýetirip, howuzuň gyrasynda saklandy we beýleki adam arkasyna kör degensoň içeri girdi.
  
  Aýnalar öňdäki adamy görkezýärdi. Garşyňyzdaky adama göriplik edersiňizmi?
  
  Ganly patyşa aýnalaryň maksadyny we duzagy ýok etmegi gördi. "Aşak seret!" Tomas şol bir wagtyň özünde gygyrdy. "Öňdäki adama däl-de, aýagyňyza serediň. Bu ýönekeý maşk, ýazgylary ygtybarly ele almaga kömek eder. "
  
  Gan şasy täze döredilen kölüň gyrasynda saklandy. Suwuň henizem ýokarlanýandygyna göz aýlap, diregleriň depeleriniň ýakyn wagtda ýeriň aşagynda boljakdygyny gördi. Ol adamy öňe itekledi we Tomasy özi bilen çekdi. Duzak çäkden çykdy, şeýle bir ýakynlaşdy welin, demir polýusyň egninden geçip barýarka şemaly duýdy.
  
  Polýuslara çykyň we tötänleýin tertipde çalt tans ediň. Suw öňe sepilende gysga arakesme boldy. Başga bir sütün, öňündäki adam büdredi. Gygyryp, gudratlar görkezdi, başga sütüne gonmak bilen ýykylmagyny duruzdy. Kislota bilen örtülen suw onuň töweregine döküldi, ýöne oňa degmedi.
  
  Hoş gal!
  
  Ganly şa şansyny gördi. Pikirlenmän ýa-da saklanman, uzak kenaryň howpsuzlygyna geçmek we köpri hökmünde ulanyp, adamyň meýilli bedenine ädim ätdi. Agramy adamy hasam itekledi, döşüni kislota sokdy.
  
  Indiki sekuntda tupanda ýitdi.
  
  Ganly şa oňa seretdi. "Samsyk".
  
  Tomas onuň gapdalynda gondy. Has köp adam demir postlaryň arasynda howpsuzlyga bökdi. Ganly şa ýaýly çykyşa öňe seretdi.
  
  "Bäşinji derejä çenli" -diýdi. "Kuk, bu gurçugy nireden görerin? Ahyrsoňy nirede? "Diýip gygyrdy. "Men Matt Dreýk ýok ederin."
  
  
  Otuz ýedinji bap
  
  
  Gawaýiniň Uly adasy bulaşyklygyň öňüni almak üçin şeýle atlandyrylýar. Asyl ady Gawaýi ýa-da Gawaýi adasy bolup, ABŞ-nyň iň uly adasydyr. Dünýäniň iň meşhur wulkanlaryndan biri bolan Kilauea, 1983-nji ýyldan bäri yzygiderli böküp gelýän dagdyr.
  
  Şu gün Mauna Loanyň aýal dogany wulkanyň aşaky eňňitlerinde Mano Kinimaka we Alisia Maýls ABŞ deňiz güýçleriniň topary bilen adanyň ýaşaýjylarynyň aňynda kök uran paraziti kowup başladylar.
  
  Daşarky perimetri döwüp, Gan şasynyň onlarça adamyny atyp öldürdiler we garawullar zamun alnanlaryň hemmesini azat edişleri ýaly uly goşundylara girdiler. Şol bir wagtyň özünde binanyň aňyrsynda çaltlyk bilen awtoulaglaryň gykylygy ýaňlandy. Alisýa bilen Kinimaka ylgamak üçin wagt ýitirmediler.
  
  Alisýa aljyraňňy ýagdaýda saklandy. "Erbet, küller gaçýar." Dört sany ATV ullakan tekerlerine münüp, ylgady.
  
  Kinimaka tüpeňini göterip, nyşana aldy. "Uzak däl." Ol ot açdy. Alisýa soňky adamyň ýykylanyna we ATV çalt saklanmagyna syn etdi.
  
  "Wah, uly adam, polisiýa üçin erbet däl. Geliň "-diýdi.
  
  "Men Merkezi aňtaw gullugyndan" Kinimaka Alisýanyň göwnünden turmak üçin elmydama çeňňek alýardy.
  
  "Matterseke-täk üç harply gysgaltmalar iňlislerdir. Muny ýadyňyzda saklaň ".
  
  Alisýa ATV-e ýakynlaşanda Kinimaka bir zatlar gürledi. Ol henizem işleýärdi. Şol bir wagtyň özünde ikisi-de öňdäki oturgyjy almaga synanyşdylar. Alisýa başyny ýaýkady-da, arkasyna görkezdi.
  
  "Arka adamlarymy, ýoldaş bolmasa, has gowy görýärin."
  
  Alisýa motory işledip başlady. ATV ullakan ýigrenji haýwandy, ýöne göwnejaý hereket edip, böwetleriň üstünden rahat egildi. Uly Gawaýy, zerur däl-de, ony saklamak üçin bilini biline baglady. Oturan ýerinde ruçkalar bardy. Alisýa ýylgyrdy we hiç zat diýmedi.
  
  Öňdäki gaçýan adamlar yzarlanýandyklaryna düşündiler. Ikisini eýelänler yzyna öwrülip ok atdylar. Alisýa bu ýoldan hiç zady urmagyň düýbünden mümkin däldigini bilip, gaşlaryny ýitirdi. Höwesjeňler diýip pikir etdi. Elmydama höwesjeňler bilen söweşýän ýaly duýulýar.Arky iň soňky söweş Abel Freýiň berkitmesindäki Dreýke garşy boldy. Şonda-da ýedi ýyllap mylakatlylygyň duzaklaryna päsgel berýän adam paslydy.
  
  Indi onuň başgaça garaýşy bolup biler.
  
  Alisýa çalt däl-de, akylly sürdi. Gysga wagtyň içinde ATV-ni kabul ederlikli aralyga getirdi. Kinimaka gulagyna gygyrdy. "Men atjak!"
  
  Ol zarbany gysdy. Beýleki hakyna tutma hakyna tutulanlar gygyryp, gaty ýere gaçdylar. "Bu ikisinden ikisi" -diýip, Alisýa gygyrdy. "Moreene bir gezek sen gülersiň"
  
  Olaryň ATV-si gizlin depä çümdi we çepe däli boldy. Bir salym iki tekeriň üstünde uçup başladylar, ýöne ulag deňagramlylygyny saklap, ýere gaçmagy başardy. Alisýa uçmagy açmak üçin wagt ýitirmedi.
  
  Kinimaka garymy görmänkä gördi. "Gaplaň!" Ol: "Sakla!" Diýip gygyrdy.
  
  Alisýa diňe giň, çuň garymyň çalt ýakynlaşýandygy sebäpli tizligini artdyryp bilerdi. ATV çukuryň üstünden uçup, tigirlerini aýlady we motoryny gygyrdy we ýerinde galjak bolup, beýleki tarapa gondy. Alisýa ýumşak çubukda kellesini urdy. Kinimaka ony şeýle bir berk tutdy welin, ikisiniňem yzyna öwrülmegine ýol bermedi we tozan döränsoň, birden duşmanyň arasyndadygyna düşündiler.
  
  Olaryň gapdalynda gara ATV palçykda aýlandy, oňaýsyz ýere gondy we indi özüni düzetmek üçin göreşýär. Kinimaka ikirjiňlenmän bökdi-de, göni sürüjiniň ýanyna ylgady we ony we ýolagçysyny ulagdan çykan palçyga kakdy.
  
  Alisýa gözündäki tozany süpürdi. Onlyeke-täk eýesi bolan ATV onuň öňüne çaltlyk bilen çykdy, ýöne henizem aralykda. Tüpeňini alyp, nyşana aldy we ok atdy, soňam barlamagyň zerurlygy bolmazdan, gözlerini Gawaýy ýoldaşynyň palçykda göreşýän ýerine geçirdi.
  
  Kinimaka bir adamy palçykdan süýredi. "Bu meniň öýüm!" Alisýa garşydaşynyň elini döwmänkä, gygyrýandygyny eşitdi. Ikinji adam oňa öýkeninde, Alisýa güldi we tüpeňini düşürdi. Kinimaka onuň kömegine mätäç däldi. Ikinji adam, görkezmeleriň hiç hili täsiri bolmazdan, dört ýaşly çagany görkezmegiň ýolundan gaçdy. Ol adam ýere gaçdy we Kinimaka ony ýüzüne bir zarba bilen gutardy.
  
  Alisýa oňa baş atdy. "Geliň, muny gutaralyň."
  
  Iň soňky ATV kynçylyk bilen öňe gitdi. Şol böküşleriň dowamynda sürüjisine şikes ýeten bolmaly. Alisýa çaltlyk bilen ýer alyp başlady, indi fermany yzyna alandyklaryndan birneme lapykeç boldy. Iň bärkisi, zamun alnanlaryň hemmesini halas etdiler.
  
  Gan şasy hakda bilýän bir zady bar bolsa, bu ýerdäki hakyna tutma hakdaky adamlar, häkimiýetlere päsgel bermek we ünsüni sowmak üçin bu ýere iberilen toparyň adamlarydy. Bölün we ýeň.
  
  Soňky ATV-e ýakynlaşanda haýallady. Arakesmede, rul sütünini saklamazdan, iki ok atdy we iki adam ýykyldy.
  
  Zor bilen başlanan söweş gutardy. Alisýa bir minutlap uzak aralyga seretdi. Hemmesi meýilnama boýunça gidýän bolsa, Maý we Haýden, Dreýk we beýlekiler söweşiň böleklerinden aman galan bolsalar, indiki söweş iň kyn we iň soňky bolup biler.
  
  Sebäbi Maý Kitano garşy bolar. We Drake Maýyň Uellsiň öldürilendigini aýtmaly bolar.
  
  Salkyn.
  
  Kinimaka ony egnine sokdy. "Yza gaýdyp gelmegiň wagty geldi."
  
  Ol: "Aý, gyza dynç ber" -diýdi. "Biz Gawaýide. Gün ýaşmagyna tomaşa ediň. "
  
  
  Otuz sekizinji bap
  
  
  "Onda göriplik nähili görünýär?"
  
  Dreýk we onuň topary, ähli çäreleri görüp, dördünji otaga girdiler. Şonda-da, olaryň öňünde duran sahnany doly düşünmek üçin birnäçe pursat gerek boldy. Kellesiz jesetler hemme ýerde ýatyrdy. Gan polyň içine döküldi we käbir ýerlerde henizem galyň akýardy. Kelleleriň özleri taşlanan çagalar oýnawaçlary ýaly ýere ýaýradylar.
  
  Dar geçelgäniň iki gapdalynda bahar duzaklary durdy. Dreýk inçejik simlere bir gezek göz aýlady we näme bolandygyny çaklady. Komodo gulaklaryna ynanman pyşyrdady.
  
  Ben: "Belli bir wagt bu duzaklar ýok bolup biler" -diýdi. "Biz göçmeli"
  
  Karin ýigrenji ses çykardy.
  
  "Biz çalt hereket etmeli we zatlaryň üstünde durmaly" -diýdi. ", Ok, garaş"
  
  Indi duzaklaryň aňyrsynda köpürjikli we köpükli suwdan doly howuz gördi. Howuzyň gyralarynda suw döküldi we ýalpyldawukdy.
  
  "Bu bir mesele bolup biler. Demir sütünleri görýärsiňizmi? "
  
  Ben ganly syr bilen: "Gan korolynyň adamlary olary basgançak hökmünde ulanýandyklaryna ynanýaryn" -diýdi. "Biziň etmeli zadymyz, suwuň azalmagyna garaşmak."
  
  "Näme üçin diňe olardan geçmeli däl?" Komodo bu sözleri aýdanda-da, onuň ýüzünde şübhe bardy.
  
  Karin: "Bu howuz kislotaly köl ýa-da guýy bilen iýmitlenip bilerdi" -diýdi. "Gazlar wulkanda ýa-da onuň golaýynda suwy kükürt kislotasyna öwrüp biler. Uzak wagt bäri ýitirim boldy. "
  
  "Kislota demir postlary poslamazmy?" Drake görkezdi.
  
  Ben baş atdy. "Elbetde".
  
  Birnäçe minutlap akýan suwy synladylar. Seredip otyrkalar, elhenç basma sesi eşidildi. Drake derrew pistoletini galdyrdy. Deltadan galan alty söweşiji onuň hereketini bir sekuntdan soň gaýtalady.
  
  Hiç zat gymyldamady.
  
  Soň ses ýene geldi. Agyr basyň. Metal ýollarda hereket edýän garaage gapy kabeliniň sesi. Diňe garaage gapysy däldi.
  
  Akeuwaş-ýuwaşdan Dreýk synlaýarka, duzaklaryň biri diwara dişlenip başlady. Wagtlaýyn gijä galmak? Emma gadymy ýaryşlarda beýle tehnologiýa elýeterli däldi. Ora-da bu pikir otlusy, älemde başga akylly durmuşyň ýokdugyny yglan edýän adamyň däliligine meňzeýärmi?
  
  Bu nähili ulumsylyk.
  
  Recordsazgylar ýazylmazdan ozal haýsy siwilizasiýalaryň bardygyny kim bilýärdi? Drake indi ikirjiňlenmeli däldi. Hereket etmegiň wagty geldi.
  
  "Suw azalýar" -diýdi. "Ben. Täsinlikler barmy? "
  
  Ben bellikleri bilen maslahatlaşdy we Karin ony ýadynda gaýtalady diýip umyt edýärin. "Hawksworth kän zat diýmeýär." Ben käbir kagyzlary kakdy. "Belki, garyp ýigit şokdy. Rememberadyňyzdan çykarmaň, şol wagtlar beýle zada garaşyp bilmediler. "
  
  "Onda bäşinji dereje hakyky tupan bolmaly" -diýdi Komodo. "Sebäbi şondan soň Kuk yzyna öwrüldi."
  
  Ben dodaklaryny yzarlady. "Hawksworth, Kukyň bäşinji derejeden soň gören zadynyň yza gaýdyp gelendigini aýdýar. Otagyň özi däl. "
  
  Delta esgerleriniň biri ýuwaşlyk bilen: "Hawa, alty we ýedi dereje bolmagy ähtimal" -diýdi.
  
  Aýnalary ýatdan çykarmaň. " Karin olara yşarat etdi. "Elbetde, öňdäki adama yşarat edýärler. Bu duýduryşdyr. "
  
  "Bu Joneses bilen habarlaşmak ýaly." Drake baş atdy. "Düşündim Şeýlelik bilen, Dinorok bilen Deýwid Koverdeiliň ruhunda, men giden her konsertimde onuň hemişe soraýandygyny eşiden açyk soragy bererin. Sen taýýarmy?"
  
  Drake ýol görkezdi. Toparyň galanlary hem öňküsi ýaly hatara düzüldi. Merkezi zolaga giren Drake duzaklarda hiç hili kynçylyk garaşmady we birnäçe sarp edilen bal gazansa-da, hiç kime gaçmady. Howuzyň gyrasyna ýetenlerinde suw çalt akýardy.
  
  "Polýuslar gowy görünýär" -diýdi. "Arkaňyza serediň. Aşakdan seretme. Bu ýerde birgiden nejis zatlar bar. "
  
  Drake ilki bilen seresap we takyk gitdi. Teamhli topar birnäçe minutyň içinde aňsatlyk bilen geçip, çykyş arkasyna tarap ugrady.
  
  "Gan şasynyň bize ähli duzaklaryny goýmagy gowy zat". Ben birneme jyňňyrdady.
  
  "Indi biz samsykdan yzda bolup bilmeris." Dreýk elleriniň ýumruk bilen gysylýandygyny we soňky taryhyň iň gorkuly jenaýatçysy bilen ýüzbe-ýüz bolmak umydy bilen kellesiniň ýarylandygyny duýdy.
  
  
  * * *
  
  
  Indiki arka ullakan gowaga açyldy. Iň ýakyn ýol eňňitden, soňra bolsa beýik gaýanyň aşagyndaky giň ýoldan geçdi.
  
  Theiröne olaryň ýoluny doly petikleýän çynlakaý päsgelçilik bardy.
  
  Dreýkiň gözleri ulaldy. "Ganly dowzah."
  
  Ol hatda munuň ýaly zady düýşünde-de görmändi. Gadaganlyk aslynda janly gaýadan oýulan ullakan şahsyýetdi. Arka tarapdan çep diwara egilip, ullakan garny ýoluň üstünden çykyp, dynç aldy. Iýmit heýkelleri garnyna üýşüp, aýaklaryna-da ýaýrady we ýolda üýşdi.
  
  Heýkeltaraşyň aýagynda bir erbet adam ýatyrdy. Öli adam bedeni. Beden gaty agyrýan ýaly bükülen ýalydy.
  
  "Bu açgöz" diýip Ben haýran galdy. Açgözlük bilen baglanyşykly jyn Beelzebubdyr. "
  
  Dreýkiň gözleri gyşardy. "Bohemian Rapsody-dan Beelzebubdaky ýaly diýjek bolýarsyňyzmy?"
  
  Ben uludan demini aldy. "Bularyň hemmesi rok n-roll hakda däl, Mat. Jyn Beelzebub diýjek bolýaryn. Şeýtanyň sag eli ".
  
  "Şeýtanyň sag eliniň aşa işleýändigini eşitdim." Dreýk ullakan päsgelçilige seretdi. "Bleýki, beýniňize hormat goýýan wagtym, bolgusyz gürlemegi bes ediň. Elbetde, hemme zadyň rok we roll bilen baglanyşygy bar. "
  
  Karin uzyn sary saçlaryny aşak goýberdi-de, hasam berkitmäge başlady. Deltanyň birnäçe esgeri Komodo ýaly oňa syn edýärdi. Ol Hawkswortyň belliklerinde bu gowak barada gyzykly maglumatlary berendigini aýtdy. Ol gürläp otyrka, Dreýk gözleriniň otagda aýlanmagyna rugsat berdi.
  
  Hugegirt figuranyň aňyrsynda indi çykyş arkasynyň ýoklugyna göz ýetirdi. Muňa derek, beýik diwarda beýik gaýa platoda gutarýança egrelip, arka diwaryň üsti bilen giň gerim ylgady. Dreýk platonyň üstünden seredende, iň ujundaky balkona meňzeýän, gözden salýan synlaýyş otagyna meňzeýän zady gördi ... soňky iki dereje?
  
  Atyşyk eşidilende Dreýkiň pikirleri kesildi. Ok olaryň kellesine öwrüldi. Dreýk ýere ýykyldy, ýöne Komodo ýaňy barlan şol gaýa platosyna sessiz-üýnsüz yşarat etdi we egrem-bugramdan özüne tarap ylgaýan onlarça şekili gördi.
  
  Kowalenkonyň adamlary.
  
  Munuň manysy näme ...
  
  "Şol samsykdan geçmegiň ýoluny tap" -diýip, Dreýk Ben-ä pyşyrdady we öňe barýan ýollaryny petikleýän agyr heýkeltaraşlyga baş atdy, soň bolsa ünsüni gaýa meýdançasyna gönükdirdi.
  
  Güýçli ses, ulumsy we ulumsydy. "Matt Drake! Täze nemesim! Şeýdip, meni ýene saklamaga synanyşýarsyň, şeýlemi? Men! Adamlar hiç wagt hiç zat öwrenmeýärsiňizmi? "
  
  "Kowalenko, näme gazanjak bolýarsyňyz? Bularyň hemmesi näme many berýär? "
  
  "Bularyň hemmesi näme many berýär? Bu ömürlik gözleg hakda. Kuky ýenjendigim hakda. Twentyigrimi ýyllap her gün bir adamy öldürmek bilen nädip öwrenendigim we öwrenendigim hakda. Men beýleki erkekler ýaly däl. Ilkinji milliard gazanmagymdan ozal başladym. "
  
  "Siz eýýäm Kukdan üstün çykdyňyz" -diýdi. "Näme üçin bu ýere gaýdyp gelmeýärsiň? Sen we men gürleşeris "-diýdi.
  
  "Sen meni öldürmek isleýärsiňmi? Başga ýol bolmazdy. Hatda halkym meni öldürmek isleýär "-diýdi.
  
  "Belki-de, siz gaty gowy hünärmen bolmagyňyz üçindir."
  
  Kowalenko gözlerini gamaşdyrdy, ýöne tüsse tirady bilen şeýle bir alyp gitdi welin, kemsitme hatda dogry kabul edilmedi. "Maksatlarymy amala aşyrmak üçin müňlerçe adamy öldürerdim. Belki, eýýäm etdim. Kim sanamaga azar berýär? Thisöne muny ýadyňa sal, Drake we ýadyňa sal. Siz we dostlaryňyz bu statistikanyň bir bölegi bolarsyňyz. Memoriesatlamalaryňyzy oferiň ýüzünden pozaryn "-diýdi.
  
  "Şeýle melodramatik bolmagyny bes et" -diýip, Dreýk gygyrdy. "Gel, şu ýere gel-de, toplumyň bardygyny subut et." Golaýda Karin bilen Beniň içgin gürleşendigini gördi, ikisi-de bir zat dörän ýaly güýçli baş atyp başlady.
  
  "Duşuşsak-da, beýle aňsat ölerin öýdemok. Ene Russiýanyň iň kyn şäheriniň iň kyn köçelerinde ulaldym. Men bolsa arkaýyn gezdim. Olar maňa degişlidi. Iňlisler we amerikalylar hakyky göreş hakda hiç zat bilmeýärler. " Gaty görünýän adam ýere tüýkürdi.
  
  Dreýkiň gözleri öldi. "Aý, aňsatlyk bilen ölmersiňiz diýip tüýs ýürekden umyt edýärin."
  
  "Britan, seni ýakyn wagtda görerin, hazynamy talap edenimde seniň ýakmagyňy görerin. Aýallaryňyzyň başga birini alanymda gygyrýandygyňyzy görerin. Men hudaý bolanymda çüýremegiňize syn ederin "-diýdi.
  
  "Jennetiň hatyrasyna". Komodo zalymlaryň ýaýramagyny diňlemekden ýadady. Gan şasynyň adamlaryny howsala düşürip, daş gerşine woleý atdy. Häzirem Dreýk on adamdan dokuzynyň henizem kömege ylgaýandygyny gördi.
  
  Yzyna gaýdýan oklar derrew eşidildi. Oklar golaýdaky daş diwarlardan pyşyrdady.
  
  Ben gygyrdy: "Biziň etmeli zadymyz semiz ýigidiň üstünden çykmak. Gaty kyn däl ... "
  
  Dreýk duýdy, ýöne ýakynlaşdy. Daş bölegi onuň egnine düşensoň, gaşyny galdyrdy.
  
  ", Öne" Karin biri-birine goşuldy, Ben bilen meňzeşligi, Dreýkiň onuň bilen näçe wagt geçirenligi has aýdyň boldy. "Tutulýan iýmit. Käbirleri boş. Bir hili gaz bilen dolduryldy "-diýdi.
  
  "Bu, gazyň gülküsi däl öýdýärin." Dreýk şekilsiz jesete seretdi.
  
  Komodo, Gan şasynyň adamlaryny goramak üçin konserwatiw woleý atdy. "Eger şeýle bolsa, hakykatdanam gowy zat."
  
  Karin: "Taýýar tozanlar" -diýdi. "Triggerler çekilende boşadylýar. Tutankhamunyň mazaryny açan arheologlaryň köpüsini öldürenlere meňzeş bolsa gerek. Göz öňünde tutulýan nälet hakda bilýärsiň, şeýlemi? Köp adamlar gadymy Müsür ruhanylary tarapyndan mazarda bize galan käbir gazlaryň ýa-da gazlaryň diňe gabyr talaňçylary ýok etmek üçin niýetlenendigine ynanýarlar. "
  
  "Iň ygtybarly ýol haýsy?" Drake sorady.
  
  "Biz bilemzok, ýöne çalt ylgasak, biri-biriniň yzyndan azajyk poroşok goýberse, çalt bugarjak az mukdarda bolmaly. Bu duzak, esasan, heýkele çykan her bir adamyň öňüni almak üçin & # 184; , muny başarma "-diýdi.
  
  "Hawkswortyň pikiriçe" Karin gaty ýylgyrdy.
  
  Drake ýagdaýa baha berdi. Bu onuň üçin öwrülişik ýalydy. Şol ýerde gözegçilik balkony bar bolsa, ahyryna ýakyn bolmalydy. Ol ýerden altynjy we ýedinji otaglara, soňra bolsa rowaýata öwrülen "hazyna" göni ýoluň boljakdygyny göz öňüne getirdi. Topary ulaltmak üçin biraz wagt aldy.
  
  "Ine, şu ýerden gidýäris" -diýdi. "Hemmesi ýa-da hiç zat. Upokarda "-diýip, gaharly elini Kowalenko tarap silkdi," kör dünýä ok atýar. Ben, maglumatyňyz üçin bu hakyky Dinorok. That'söne munuň bilen gidýäris. Hemmesi ýa-da hiç zat. Siz muňa taýynmy? "
  
  Ony ker gykylygy bilen garşy aldy.
  
  Mett Dreýk söýgüli aýalyndan ar almak we özüni tanan iň erbet adamdan halas etmek ugrundaky gözleginiň soňky tapgyrynda erkeklerini dowzahyň aşaky derejesine çykardy.
  
  Taşlamagyň wagty.
  
  
  Otuz dokuzynjy bap
  
  
  Dreýk aýakda galjak bolup, özüni çekmek üçin oýulan iýmitleri tutup, ullakan heýkeltaraşlyga bökdi. Heýkeltaraş ýumurtga degen ýaly barmaklarynyň aşagynda sowuk, gödek we keseki duýuldy. Deňagramlylygy saklamak üçin bar güýji bilen çeken demini tutdy, ýöne miweleri, çörek we doňuz eti saklandy.
  
  Onuň aşagynda we sagynda beýle bir bagtly bolmadyk adamyň jesedi ýatyrdy.
  
  Oklar onuň töweregine pyşyrdady. Komodo we Delta toparynyň başga bir agzasy ýangyny örtdi.
  
  Bir sekunt ýitirmän, Dreýk şekillendirilen şekiliň esasy böleginden böküp, beýleki tarapa aşak düşdi. Aýaklary daş ýere degensoň, yzyna öwrülip, nobatdaky adama başam barmagyny berdi.
  
  Soň bolsa ot açyp, ilkinji ok bilen Gan şasynyň adamlaryndan birini öldürdi. Ol adam gaýadan aşak gaçdy we ölen ýoldaşynyň jesediniň ýanyna elhenç gysyş bilen gondy.
  
  Ikinji nobatdaky adam muny etdi.
  
  Ben indiki boldy.
  
  
  * * *
  
  
  Bäş minutdan soň tutuş topar Gluttoniniň kölegesinde howpsuz gizlendi. Iýmitiň diňe bir bölegi ezildi. Drake, bulut buludynyň howada ýokary göterilişine, jadylaýjy ýylanyň jesedi ýaly aýlanmagyna syn etdi, ýöne birnäçe sekuntdan soň gaçyp barýan jenaýatçynyň aýakgaplaryna-da degmän bugardy.
  
  "Ledge"
  
  Dreýk iki gezek gerşiň başlangyjyny emele getirýän gysga eňňide görkezdi. Bu nukdaýnazardan, gaýaly platoda ýüze çykmazdan ozal diwaryň egri egri bolandygyny gördüler.
  
  Gan şasynyň adamlary yza çekildi. Wagtyň garşysyna ýaryşdy.
  
  Wardokarky, ýekeje faýl. Çyzgy birnäçe ýalňyşlygy bagyşlamak üçin ýeterlikdi. Drake ylgap barýarka ok atdy, indiki çykyşyň arkasynda ýitirim bolan Kowalenkonyň başga bir adamyny öldürdi. Çukuryň ýokarsyna ýetip, gaýanyň giň meýdanyny görenlerinde, Dreýk bukuda ýatan başga bir zady gördi.
  
  "Granat!"
  
  Doly tizlik bilen özüni başyna ýere oklady, güýjüni ulanyp, tekiz daşyň üstünden süýşüp, granady bir gyra taşlady.
  
  Platodan ýykyldy, birnäçe sekuntdan soň partlady. Partlama otagy sarsdyrdy.
  
  Komodo oňa kömek etdi. "Biz sizi futbol toparymyzda ulanyp bileris, adam."
  
  "Ankankiler futbol oýnamagy bilenoklar." Dreýk aňyrsynda nämäniň bardygyny görmek we Kowalenko bilen gyzyklanmak üçin balkona ylgady. "Hiç hili erbetlik ýok".
  
  "Hm. Iňlis toparynyň öýe köp kubok getirýändigini göremok ".
  
  "Altynlary öýe getireris". Dreýk Amerikalylary tertibe saldy. "Olimpiýa oýunlarynda. Bekham ýagdaýy üýtgeder "-diýdi.
  
  Ben olary tutdy. "Ol mamlady. Topar onuň üçin oýnar. Adamlar onuň üçin üýşerler ".
  
  Karin arkasyndan gaharly gykylyk çykardy. "Erkek adamyň futbol hakda gürleşmejek ýeri barmy?"
  
  Dreýk balkona ýetdi we elini pes weýran edilen daş diwara goýdy. Öňündäki görnüş, aýaklaryny ýumşatdy, haýran galdy, ähli gynançlaryny ýatdan çykardy we haýsy jandaryň hakykatdanam haýran galdyryjy ýeri gurandygyna ýene bir gezek gyzyklandy.
  
  Gören görnüşleri ýüreklerini gorky we gorky bilen doldurdy.
  
  Balkon hakykatdanam ullakan gowaga çykmagyň dörtden bir bölegi bolupdy. Şübhesiz, olaryň haýsydyr biriniň gören iň ulusy. Lightagtylyk, Gan şasynyň adamlarynyň altynjy derejä çykmazdan ozal çykaran sansyz garaňky amber şöhlelerinden geldi . Şonda-da gowagyň we onuň howplarynyň köpüsi garaňkylykda we kölegede gizlenipdi.
  
  Çep tarapyna we çykyş arkasyndan öňe çykyp, ýüz fut töweregi örtülen zigzag basgançak. Bu basgançaklaryň çuňlugyndan Dreýk we onuň topary agyr, güýçli ses eşitdi, soň bolsa ýüreklerini gorkuzýan gykylyklar eşidildi.
  
  Ben dem aldy. "Dost, men munuň sesini halamok."
  
  "Hawa. Aýdymlaryňyzyň birine giriş ýaly görünýär. " Dreýk ruhlaryň aşa gaçmazlygy üçin synanyşdy, ýöne eňegini ýerden ýokary galdyrmak henizem kyndy.
  
  Basgançak dar gyrada tamamlandy. Bu çukuryň aňyrsynda gowak ägirt uly açyldy. Sag diwara ýapyşýan dar, egrem-bugram ýoly, tükeniksiz çuňlugyň üstündäki gowaga alyp barýan gysga ýoly we soňam çepe dowam eden şuňa meňzeş ýoly görüp bilýärdi, ýöne köpri ýa-da başga birleşdiriş serişdesi ýokdy. ullakan jady.
  
  Gowagyň iň ujunda ullakan, gara, ýaprakly gaýa durdy. Dreýk aljyraňňylyga düşensoň, gaýanyň ýarysynda bir şekil döredip biljekdigini pikir etdi, uly bir zat, ýöne uzaklyk we garaňkylyk oňa päsgel berdi.
  
  Häzirlikçe.
  
  "Iň soňky itek" diýip, hakykat diýip umyt etdi. "Meni yzarla".
  
  Bir gezek esger hemişe esger bolup galýar. Elisonyň oňa aýdan zady. Ony terk etmänkä. Ondan öň ...
  
  Memoriesatlamalary daşlaşdyrdy. Ol indi olar bilen söweşip bilmedi. Emma ol mamlady. Gorkuzýan hakykat. Ol diri bolan bolsa, hemme zat başgaça bolup bilerdi, ýöne indi bir esgeriň, söweşijiniň gany oňa akýardy; hakyky häsiýeti ony hiç wagt terk etmedi.
  
  Dar geçelge girdiler: iki raýat, alty Delta esgeri we Matt Dreýk. Ilkibaşda tunel öňkülerinden azajyk üýtgeşik görünýärdi, ýöne soňam atmagy dowam etdirýän amber şöhleleriniň kömegi bilen Dreýk geçelgäniň birden bölünendigini we iki awtoulagyň giňligine çenli ulalandygyny gördi we bir kanalyň bardygyny gördi. daş ýere degdi.
  
  Gollanma kanaly?
  
  "Topuk döwýänlerden ägä boluň." Dreýk, adamyň aýagyny goýup biljek ýerinde ýerleşýän elhenç kiçijik deşik gördi. "Bu tizlik bilen gaçmak gaty kyn bolmaly däl."
  
  "! Ok!" - Ben gülkünç bir zat aýtdy. "Sen nälet esger. Munuň ýaly zatlary aýtmakdan has gowy bilýän bolmaly "-diýdi.
  
  Tassyklaýan ýaly, güýçli gülläp ösdi we aşagyndaky ýer titredi. Uly we agyr bir zat ýöräp barýan ýoluny aýyrýan bölege düşen ýaly boldy. Yza gaýdyp, petiklenip bilerler ýa-da-
  
  "Ylga!" - Drake gygyrdy. "Diňe ylga!"
  
  Çuňňur ýyldyrym, agyr bir zat olara tarap barýan ýaly dolup başlady. Olar gaçdylar, Dreýk ylgap barýarka ot ýakdy we ne Ben, ne-de Karin haýsydyr bir erbet duzaga girmedi diýip umyt edipdi.
  
  Bu tizlikde ...
  
  Gykylyk hasam güýçlendi.
  
  Yzyna seretmäge het edip, giň kanalyň sag tarapynda durup, Dreýkiň alawy gutarmaz diýip umyt edip, ylgamaklaryny dowam etdirdiler. Bir minutdan öň bir ýerden ikinji elhenç gykylyk eşidildi.
  
  "Isa!"
  
  Drake haýallamady. Eger şeýle eden bolsa, ölerdiler. Diwaryň giň açylyşynyň sag tarapyna geçdi. Sesi ýokardan geldi. Çalt seretmek howpy abanýardy.
  
  ! OK!
  
  Bleýki dogry aýtdy, däli kiçijik geek. "Rolling Stones" "Dinoroc" stilinde däl-de, olara tarap güldürýärdi. Bular gadymy mehanizmler tarapyndan çykarylan we aç-açan we gizlin kanallar tarapyndan dolandyrylýan uly sferik daş toplardy. Sag tarapy Drake degdi.
  
  Uly tizlik aldy. "Ylga!" Diýip gygyrdy. "Wah, Hudaýym".
  
  Ben oňa goşuldy. Iki Delta esgeri Karin we Komodo ätiýaçlyk üçin bir dýuým bilen deşikden geçdiler. Moreene iki esger aýaklaryny basyp, Komodo we Karine çümüp, iňňildäp başlady.
  
  Emma Deltadan soňky adam beýle bir şowly bolmady. Haç geçelgesinden ullakan top uçup, Mack awtoulagynyň güýji bilen oňa gysylyp, tuneliň diwaryna gysylansoň, sesini ýitirdi. Olary kowalap ýören top gaçmak ýoluny petikleýän ýere gaçanda başga bir heläkçilik boldy.
  
  Komodonyň ýüzi hemmesini aýtdy. "Eger howluksak, beýleki duzaklar gitmezden ozal aýlanyp bilerdik" -diýdi.
  
  Olar ýene ýola düşdüler. Moreene üç çatrykdan geçdiler, bu ýerde ullakan tehnikanyň mehanizmleri çökdi, ýaryldy we jyňňyrdady. Deltanyň lideri dogry aýtdy. Dreýk üns bilen diňledi, ýöne Kowalenkodan ýa-da öňündäki adamlardan ses eşitmedi.
  
  Soň bolsa gaty gorkýan päsgelçilige duş geldiler. Öňe barýan ýoly bökdeýän ullakan daşlaryň biri. Bu zadyň täzeden açyljakdygyna ýa-da ýokdugyna gyzyklanyp, birleşdiler.
  
  Ben: "Belki döwülendir" -diýdi. "Men duzak diýjek bolýaryn."
  
  "Maybea-da belki ..." Karin dyza çöküp, birnäçe aýak öňe süýşdi. "Belki, şu ýerde bolmalydy."
  
  Drake onuň gapdalynda ýykyldy. Ol ýerde ullakan gaýanyň aşagynda dyrmaşmak üçin kiçijik ýer bardy. Adamyň aşagynda gysmagy üçin ýeterlik ýer bardy.
  
  "Gowy däl". Komodo hem oturdy. "Bu duzakdan eýýäm bir adamy ýitirdim. Başga bir ýol tap, Drake. "
  
  "Dogry aýdýan bolsam" diýip, Dreýk egnine seredip aýtdy, "bu duzaklar täzeden başlansoň, ýene giderler. Beýlekiler ýaly basyş pad ulgamynda işlemeli. Bu ýerde duzaga düşeris "-diýdi. Komodonyň gözlerine gaty seretdi. "Başga ýolumyz ýok."
  
  Jogaba garaşman, topyň aşagyna süýşdi. Toparyň galanlary soňky hatarda bolmak islemän, onuň arkasyna ýygnandylar, ýöne Deltanyň adamlary tertip-düzgüne eýe bolup, serkerdesiniň görkezen ýerine ýerleşdiler. Dreýk döşünde tanyş bir islegiň artandygyny duýdy, aýtmak islegi: Alada etme, maňa ynan. Men seniň üstüňden geçerin, ýöne ol mundan beýläk aýtmajakdygyny bilýärdi.
  
  Kennediniň manysyz ölüminden soň däl.
  
  Bir salym dymandan soň, başyny dik eňňitden süýşürýändigini gördi we derrew yzyndan gelýänleriň sesini eşitdi. Aşagy uzakda däldi, ýöne ullakan daş topuň aşagynda durmak üçin ýeterlik ýer galdyrdy. Onuň arkasynda galanlaryň hemmesi ýygnandy. Güýçli pikirlenip, ýekeje myşsany gymyldatmaga het edip bilmedi. Bu zat ýykylan bolsa, hemmeleriň deň derejede bolmagyny isledi.
  
  Thenöne soňra üweýji maşynlaryň iňňildeýän sesi sessizligi sarsdyrdy we top gymyldy. Draýk hemmeleriň yzyna düşmegini gygyryp, dowzahdan taýak ýaly çykdy. Ol haýallady we Ben ýöremäge kömek etdi, hatda ýaş okuwçynyň hem fiziki taýdan çäklendirmeleriniň bardygyny we esgeriň çydamlylygynyň ýokdugyny duýdy. Komodonyň Karine kömek etjekdigini bilýärdi, ýöne söweş sungaty hünärmeni bolansoň, beden taýdan sagdynlygy erkek bilen deňeşdirilip bilner.
  
  Topar bolup, haýal başlamagyndan peýdalanmaga synanyşyp, öldüriji topuň aşagyndaky oýulan bölegi ylgadylar, sebäbi öňlerinde ýene-de ýüzbe-ýüz bolmaga mejbur boljak dik eňňit bilen ýüzbe-ýüz bolup bilerler.
  
  Dreýk topugynyň döwülendigini görüp, duýduryş berdi. Şeýtan ýerleşdirilen deşikden bökdi, Ben bilen özi bilen süýräp diýen ýaly. Soň bolsa eňňidine çümdi.
  
  Bu gaty gödekdi. Gazyldy, kellesi aşak, aýaklary zyňyldy, sag eli Beniň biline baglandy we her ädim bilen göterildi. Ahyrynda topy birneme aralykda urdy, ýöne yzyndakylaryň hemmesine pursat bermeli boldy.
  
  Ol ýüz öwürmedi, beýlekilere ýer bermek üçin öňe gitdi we öňe ýene birnäçe alaw atdy.
  
  Gaty daş diwardan bökdiler!
  
  Ullakan daş gykylyk bilen olara tarap öwrüldi. Teamhli topar muny başardy, ýöne indi ahyrky netijä geldi. Göçme manyda
  
  Dreýkiň gözleri "Çukur bar. Onerde deşik. "
  
  Çaltlyk bilen aýaklary gysylyp, nerwleri lapykeç bolup, çukura tarap ylgadylar. Içinde kiçijik, adam ölçegli we düýbünden gara.
  
  Karin: "Imandan bökmek" -diýdi. "Hudaýa ynanmak ýaly görnüş."
  
  Daş topuň agyr gykylygy hasam güýçlendi. Olary ezmegiň bir minudynyň içinde boldy.
  
  "Owalpyldawuk taýak" diýip, Komodo dartgynly ses bilen aýtdy.
  
  "Wagt ýok". Drake ýalpyldawuk taýagy döwdi we bir çalt hereketde deşige bökdi. Güýz tükeniksiz ýalydy. Garaňkylyk barmaklary bilen elini uzadana meňzeýärdi. Birnäçe sekundyň içinde düýbüne ýetdi, aýaklarynyň gitmegine rugsat berdi we gaty gaýa kellesini gaty urdy. Hisyldyzlar onuň gözüniň öňünde ýüzýärdi. Maňlaýyndan gan akdy. Özüni yzarlajaklary göz öňünde tutup, ýalpyldawuk taýagy ýerinde goýup, çäkden çykdy.
  
  Başga biri heläkçilige uçrady. Soňra Ben onuň ýanyndady. "Mat. Mat! Gowumy? "
  
  "Hawa, gowy däl." Ybadathanalaryny tutup oturdy. "Sizde aspirin barmy?"
  
  "Içiňizi çüýrärler."
  
  "Polineziýa Maý Taý? Gawaýi lava akymy? "
  
  "Hudaý, bu ýerde L sözüni agzamaý, dost."
  
  "Başga bir samsyk degişme näme?"
  
  "Olardan hiç wagt gaçmaň. Arkaýyn boluň. "
  
  Ben ýarasyny barlady. Bu wagta çenli toparyň galanlary sag-aman gonup, töweregine ýygnandylar. Dreýk ýigidi bir gapdala silkdi-de, aýaga galdy. Hemme zat iş tertibinde ýalydy. Komodo üçege degen we dik eňňitden aşak düşen jübüt alawy atdy.
  
  Aşakdaky arkadan çykýançalar gaýta-gaýta ýykyldy.
  
  "Ine" -diýdi. "Meniň pikirimçe, bu soňky dereje."
  
  
  Kyrk bap
  
  
  Drake we Delta topary tunelden çykyp, agyr ok atdy. Başga ýol ýokdy. Kowalenkony duruzjak bolsalar, tizlik gaty möhümdi. Dreýk gowagyň ýerleşişini ýada salyp, derrew sag tarapa seredip, Gan şasynyň adamlarynyň S görnüşindäki ilkinji gerşine böküp, iň uzak nokadyna ýygnanandygyny gördi. S görnüşli ikinji gerşiň başlangyjy olaryň öňünde birnäçe ädim başlady, ýöne äpet gowagyň beýleki tarapynda näbelli çuňlugyň boşlugy olary aýyrdy. Indi has ýakynlaşdy we Gan Patyşasynyň adamlary ýene-de birnäçe amber çyralaryny goýberýän ýaly bolansoň, gowagyň iň ujuna gowy göz aýlady.
  
  Yzky diwardan S şekilli çyzyklar bilen deň derejede ullakan gaýa platosy çykdy. Yzky diwara oýulan dik basgançak, dikligine şeýle bir ýakyn görünýärdi welin, hatda başagaý hem baş aýlanar.
  
  Basgançagyň ýokarsynda ullakan gara şekil egildi. Drake diňe bir sekunt, bir göz aýlady, ýöne ... daşdan ýasalan ägirt oturgyçmy? Belki, manysyz, üýtgeşik tagt?
  
  Howa oklar bilen atyldy. Drake bir dyzyna çökdi, adamy bir gyra taşlady we çukura gaçanda elhenç gykylygyny eşitdi. Görüp biljek ýeke-täk örtügine, ýokardaky balkondan ýykylan köp bölek böleklere tarap ylgadylar. Seredip otyrkalar, Kowalenkonyň adamlaryndan biri gaty sesli ýarag atdy, ol bozulandan uly polat dartga meňzeýärdi. Uzak diwara gaty çatryk bilen urdy we daşa ýapyşdy.
  
  Dart uçup barýarka, arkasynda galyň ýüp açyldy.
  
  Soňra setiriň beýleki ujy şol bir ýaragyň içine salyp, iň ýokarky diwara atyldy we birinjisinden birnäçe aýak ýokary galdy. Arkan çalt çekildi.
  
  Poçta hatyny döretdiler.
  
  Drake çalt pikirlendi. "Eger-de biz ony duruzmak isleýän bolsak, bu meselä mätäç". "Özümizi döretmek üçin gaty köp wagt gerek bolar. Şonuň üçin ony atmaň. Alsoöne serhetden geçenlerinde olary duruzmalydyrys "-diýdi.
  
  Karin ýigrenç bilen: "Ganly şa ýaly pikir ediň" -diýdi. "Soňky birnäçe adam bilen setiri kesendigini pikir ediň."
  
  "Biz durmaýarys" -diýdi. "Hiç haçan"
  
  Ol gapagyň arkasyndan böküp, ot açdy. Delta Force esgerleri çep we saga ylgaýardylar, ýöne seresaplylyk bilen takyk atýardylar.
  
  Kowalenkonyň ilkinjisi çukuryň üstünden ylgady, gidip barýarka tizligini aldy we beýleki tarapa çalaja gondy. Derrew yzyna öwrüldi we oty doly awtomatda ýapýan diwar gurup başlady.
  
  Delta esgeri böleklere bölünip, gapdala zyňyldy. Bedeni Dreýkiň öňünde ýykyldy, ýöne iňlis ädim ätmän bökdi. S görnüşindäki ilkinji gerşine ýakynlaşanda, onuň öňünde giň boşluk açyldy. Oňa bökmeli bolardylar!
  
  Atyşyny dowam etdirip, boşlugyň üstünden bökdi. Kowalenkonyň ikinji adamy setir boýunça uçdy. Oklar weýran ediji güýç bilen urlanda, gowak diwaryndan daşlar zyňyldy.
  
  Dreýkiň topary ylgady we onuň yzyndan bökdi.
  
  Üçünji şekil berk uzalan çyzygyň üstüne bökdi. Kowalenko. Dreýkiň beýni, ony almak üçin oňa gygyrýardy. Pursatdan peýdalanyň! Bu jandary şu wagt aýyryň.
  
  Emma aşa köp zat ýalňyşyp biler. Ol setiri bozup biler we Kowalenko henizem howpsuz bolup biler. Ol diňe samsyklara zyýan berip biler. Iň esasy zat bolsa, ganly söwdany duruzmak üçin rus dodagy gerekdi.
  
  Kowalenko sag-aman gondy. Hisene üç adamy olary geçmegi başardy. Iki güýç birleşende Drake ýene üçüsini taşlady. Closeakyn aralykda üç ok. Üç adam öldürmek.
  
  Soňra tüpeň kellesine uçdy. Egildi, hüjümçisini egnine atdy we garaňkylyga itekledi. Ol yzyna öwrülip, bagryndan ok atdy. Başga bir adam ýykyldy. Komodo onuň tarapynda. Pyçak çekildi. Gowagyň diwaryna gan döküldi. Kowalenkonyň adamlary ýuwaş-ýuwaşdan yza çekildiler we yzlaryndaky gaýa sürüldi.
  
  Deltanyň galan dört esgeri çökgünligiň gyrasynda dyza çöküp, çyzygyň golaýynda duran Kowalenkonyň islendik adamyna seresaplylyk bilen ok atdy. Şeýle-de bolsa, olaryň biriniň yza çekilip, gazana ok atyp başlamagy hakda diňe wagt gerekdi.
  
  Tizlik olaryň bar zadydy.
  
  Gan şasynyň ýene iki adamy poçta zolagyna çykypdy we indi yza çekilýärdi. Dreýk beýlekisiniň söweş meýdanyna çykyp başlandygyny gördi we atylan çybyk ýaly atdy. Ol adam ylgady, kellesini aşak sallady, gygyrdy, kesilendigini görüp şübhesiz. Drake diwara yza çekildi. Komodo adamy gyradan çykardy.
  
  "Upok!"
  
  Drake gymmatly sekuntlary töweregine gözledi. Şol näleti saklamak üçin näme ulandylar? Soň gördi. Her bir adama hünärmenleriň ulanýanlary ýaly kiçijik ýörite blok berlen bolmaly. Daş-töwereginde birnäçe adam ýatyrdy. Ganly şa ähli wakalara taýyn boldy.
  
  Dreýk hem şeýle edýär. Professional speleologiki enjamlary sumkalarynda göteripdirler. Drake bloky çaltlyk bilen çykardy we howpsuzlyk kemerini arkasyna dakdy.
  
  "Ben!"
  
  .Igit gizlinlikde ýakynlaşanda, Dreýk Komodo tarap öwrüldi. "Karini getirersiňmi?"
  
  "Elbetde". Ughüzli we söweş yzlary bolan gödek adam, henizem ýenjilendigini gizläp bilmedi.
  
  Placeshli ýerlerden ...
  
  Deltanyň erkek adamlaryna Kowalenkonyň öňüni alyp biljekdigine ynanýan Drake, tigirini berk uzaldylan kabele çalt birikdirip, basyşy ýokarlandyrdy. Ben howpsuzlyk kamerasyna girdi we Dreýk oňa tüpeň berdi.
  
  "Bleýki, durmuşymyz oňa bagly ýaly at!"
  
  Gygyryp, iteklediler we zolak boýunça ylgadylar. Bu beýiklikden we bu tizlikde aralyk has uludy we uzak aralyk yza çekilen ýalydy. Ben ot açdy, oklary beýik we giň uçýardy, aşaky gan şasynyň adamlaryna bir bölek daş ýagdy.
  
  Emma munuň ähmiýeti ýokdy. Gerek bolan ses, basyş we howpdy. Çaltlygy alyp, Dreýk howanyň öňünden geçip barýarka, aýaklaryny ýokaryk galdyrdy, aşaky ullakan düýbi açdy. Elhençlik we tolgunma onuň ýüregini ýarypdy. Simli toruň üstünden çekilýän demir tigiriň sesi gulaklaryna gaty seslendi.
  
  Birnäçe ok howlukmaç jübütiň töweregindäki howany kesdi. Drake Delta toparyndan gaýdyp gelýän oty eşitdi. Kowalenkonyň adamlaryndan biri ses bilen ýykyldy. Ben gygyrdy we barmagyny triggerde saklady.
  
  Näçe ýakynlaşdylar, şonça-da howply boldy. Kowalenkonyň adamlarynyň örtüginiň ýokdugy we Delta toparyndan gelýän yzygiderli oklaryň çydap bilmejekdigi Hudaýyň berekedi. Hatda şol tizlikde-de Dreýk aýaklaryndan sowuklygy duýýardy. Asyrlar boýy garaňkylyk onuň aşagynda möwç urýardy, çaýkanýardy, belki-de spektral barmaklar bilen elini baky gujaklamaga synanyşdy.
  
  Çyzgy oňa tarap ylgady. Iň soňky minutda Gan şasy öz adamlaryna yza çekilmegini buýurdy we Dreýk bloky boşatdy. Aýaklaryna gondy, ýöne tizligi öňe zyňmak bilen yza gönükdirilen agramyň arasyndaky deňagramlylygy saklamak üçin ýeterlik däldi.
  
  Başgaça aýdylanda, Bleýkiniň agramy olary yza çekdi. Çukura
  
  Dreýk bilkastlaýyn gapdala ýykyldy, tutuş bedenini ýapyşdy. Ben gaýgyly daşy tutdy, ýöne batyrgaýlyk bilen tüpeňini tutdy. Dreýk zolakly berkidilen duýdansyz sesi eşidip, Komodo bilen Kariniň eýýäm üstünde durandygyna düşündi we tizlik bilen oňa ýakynlaşdy.
  
  Gan korolynyň adamlary syrly basgançagyň başlanan giň gaýa platosyna soňky böküşi diýen ýaly zalyň arka tarapyna geçdiler. Gowy habar, bary-ýogy onlarça adamyň galandygydy.
  
  Dreýk Ben-i açmazdan ozal, üstünde oturdy, soň oturmazdan ozal birnäçe sekunt dem almaga rugsat berdi. Komodo bilen Karin gözüniň alnynda uçup gitdiler, jübüt owadan ýere gondy we birneme ýylgyrman galdy.
  
  "Aigit biraz agram saldy." Drake Ben-e görkezdi. "Ertirlik nahary gaty köp. Tans ýeterlik däl. "
  
  "Topar tans etmeýär." Dreýk indiki ädimine baha bereninde Ben derrew yza gaýtdy. Toparyň galan bölegine garaşmalymy ýa-da kowalamalymy?
  
  "Haýden tans edeniňde Piksi Lott ýaly görünýärsiň diýýär."
  
  "Bullshit".
  
  Komodo Kowalenkonyň adamlaryna-da seretdi. Arkan ýene berkedi we hemmesi diwara gysyldy. Delta-nyň ýene iki esgeri çalt yzly-yzyna geldi, aýakgaplary çalt duralga haýal barýarka gumda gaty gyryldy.
  
  "Hereketi dowam ediň." Drake karar berdi. Olara pikirlenmäge wagt bermezlik has gowudyr. "
  
  Weaponsaraglaryny taýyn tutup, gerşiň üstünden ylgadylar. Gan şasynyň öňe gidişligi gaýaly diwardaky egrilik bilen wagtlaýynça gizlenipdi, ýöne Dreýk we onuň ekipa .y egrini arassalansoň, Kowalenkony we beýleki adamlaryny gaýaly platoda görüpdirler.
  
  Bir ýerde ýene iki adamy ýitirdi.
  
  Indi bolsa, olara aşa çäre görmek tabşyryldy. Birnäçe adam göçme RPG granat atyjy enjamlary çykardy.
  
  "Erbet, agzy agyr!" Dreýk gygyrdy, soň saklandy we yzyna öwrüldi, ýüregi birden ýere gaçdy. "Ay Ýok-"
  
  Agzyndan ýüklenen granatyň ilkinji pop we sesi eşidildi. Deltanyň soňky iki esgeri raketa uranda gerşini maksat edinip, zolak boýunça tizlik bilen hereket edýärdi. Zip çyzykly labyrlaryň üstündäki diwara çümdi we gaýanyň, tozanyň we slanesiň partlamasynda olary ýok etdi.
  
  Çyzyk egildi. Esgerler sesini çykarman gara ýatdan çykaryldy. Her niçigem bolsa, bu hasam erbetdi.
  
  Komodo näletledi, gahar-gazap aýratynlyklaryny bozdy. Bular ençeme ýyllap tälim alan we söweşen gowy adamlardy. Indi Delta toparynda diňe üç sany güýçli adam bardy, üstesine Dreýk, Ben we Karin.
  
  Dreýk täze RPG-leriň ýakyn wagtda çykjakdygyny bilip, gygyryp, olary kowdy. Diri galanlar ýalpyldawuk taýaklar we köp sanly ýalpyldawuk çybyklar bilen ýoluň ugrunda ylgadylar. Her ädim olary gaýaly platosa, geň basgançaklara we gaýa diwaryndan çykýan äpet tagtyň syrly, ýöne ajaýyp görnüşine ýakynlaşdyrdy.
  
  Ikinji RPG atyldy. Bu ylgawçylaryň aňyrsynda bir partlady, ýoly zaýalady, ýöne ýok etmedi. Artykmaç myşsalaryny çäklendirip ylgap barýarka-da, Dreýk Kowalenkonyň adamlaryna seresap bolmak üçin gygyrýandygyny eşitdi - bu ýerden çykmagyň ýeke-täk ýoly bolup biler.
  
  Indi Dreýk gerşiň aýagyna geldi we gaýaly platosa ýetmek we Gan şasynyň adamlary bilen garşylaşmak üçin bökmeli bir jady gördi.
  
  Bu ullakan boldy.
  
  Aslynda şeýle bir uludy welin, tas tasin galdy. Durdy diýen ýaly. Özüm üçin däl, Ben we Karin üçin. Bir seretse, bökjek bolar öýdüp pikir etmedi. Emma soň ýüregini gatylaşdyrdy. Olar etmeli boldular. Hiç hili haýallyk, yza gaýdyp bolmaz. Ganly patyşany saklamaga we onuň däli meýilnamasyny soňlamaga ukyply ýeke-täk adamlardy. Halkara terrorçylygynyň liderini ýok edip bilýän we mundan beýläk hiç kime zyýan bermek mümkinçiliginiň ýokdugyna göz ýetirýän ýeke-täk adamlar.
  
  Stillöne ylgap barýarka henizem ýarysy yzyna öwrüldi. "Durma" -diýip, Ben-a gygyrdy. "Ynan. Siz muny baśararsyñyz".
  
  Ben baş atdy, adrenalin aýaklaryny we myşsalaryny alyp, erk, güýç we güýç bilen doldurdy. Drake ilki bilen boşlugy urdy, ellerini uzadyp, aýaklary henizem nasoslap, Olimpiýa oýunçysy ýaly boşlugyň üstünden geçdi.
  
  Ben yzyndan geldi, goly uzady, kellesi hemme tarapa zyňyldy, deňagramlylyk duýgusy bilen nerwler atyldy. Heöne ätiýaçlyk üçin birnäçe dýuým bilen beýleki tarapa gondy.
  
  "Hawa!" Ol gygyrdy we Dreýk oňa ýylgyrdy. "Jessika Ennis, ýoldaş, sen hakda hiç zat edip bilmeýär."
  
  Komodo soň derrew Karine seredip, bedenini daşyna öwrüp, agyr ýere gaçdy. Onuň bökmegi owadan boldy. Aýaklar beýik, arka ýaýly, köpçülikleýin öňe hereket etdi.
  
  Ajaýyp gonuş. Delta toparynyň galanlary yzarladylar.
  
  Drake gören iň haýran galdyryjy görnüşini görmek üçin yzyna öwrüldi.
  
  Ganly patyşa we onuň adamlary gygyrýarlar we aglaýarlar, köpüsi gana boýalan we boş ýaralar, hemmesi göni olara tarap ylgadylar we ýaraglaryny dowzahdan jynlar ýaly bellediler.
  
  Soňky söweşiň wagty geldi.
  
  
  Kyrk birinji bap
  
  
  Matt Dreýk aman galyp, Ganly şa bilen ýüzbe-ýüz boldy.
  
  Adamlary ilki geldi, tüpeňler gysylyp, pyçaklar gylyç kimin gyryldy we gümürtik çyrany şöhlelendirip, ody köp tarapa atýarka gykylyklar ýaňlandy. Birnäçe ok atyldy, ýöne bu aralykda we testosteronyň we gorkynyň ilkinji basgançagynda hiç biri dogry nyşana alynmady. Şeýle-de bolsa, Deltanyň başga bir esgeri Dreýkiň arkasyndan gaty ses çykdy.
  
  Dreýkiň myşsalary üç ýüz funtlyk gorilla bilen söweşýän ýaly agyrýardy. Faceüzüni gan we kir örtdi. Dokuz adam oňa hüjüm etdi, ýöne hemmesini ýeňdi, sebäbi Gan şasy olaryň arkasynda durdy we hiç zat oňa ar aljakdygyny mälim edip bilmezdi.
  
  Garry esger yzyna gaýdyp geldi, raýat ýüzi indi azaldy we iň erbet ýaragly esgerler bilen diri galdy.
  
  Threeüregine göni boş üç adamy atdy. Dördünjä girdi, ýaragy öwrüp, adamyň burnuny düýbünden döwdi we şol bir wagtyň özünde ýaňagynyň bir bölegini döwdi. Üç sekunt geçdi. Deltanyň ekipa .ynyň gorkup diýen ýaly ondan yza çekilendigini duýdy we oňa işlemäge ýer berdi. Bir adama we Kowalenkonyň özüne tarap barýarka, üç hakyna tutma söweşmek üçin olary taşlady.
  
  Komodo adamy kellesini kesdi we beýlekisini pyçaklady. Karin onuň gapdalyndady we yza çekilmedi. Bir sekunt hem däl. Pyçaklanan adamy yza iteklemek üçin ýüzüniň elini ulandy we yzyndan kombinasiýa boldy. Hakyna tutma adam möňňürip, özüni berkitmäge synanyşanda, muňa goşuldy we taekwondo usulyny egnine atmak üçin ulandy.
  
  Gyrasyna tarap.
  
  Ol adam çöküp, gygyrdy, düýbüni alyp gitdi. Karin näme edenine birden düşünip, Komodoga seretdi. Uly toparyň ýolbaşçysy çalt pikirlenip, oňa minnetdarlyk nyşanyny berdi, hereketlerine derrew baha berdi we ýerliklilik berdi.
  
  Karin uludan demini aldy.
  
  Drake Gan şasy bilen ýüzbe-ýüz boldy.
  
  Ahyrynda.
  
  Iň soňky adam gysga göreşden aman galypdy, indi dem alýan turbasy ezilip, iki bilegi döwülip, aýaklaryna ýapyşdy. Kowalenko adama ýigrenji görnüş berdi.
  
  "Samsyk. We ejiz. "
  
  "Gowşak adamlaryň hemmesi baýlygynyň we özüne getirýän güýç görnüşiniň arkasynda gizlenýärler."
  
  "Meňzeşlik?" Kowalenko pistolet çykardy-da, gaharly adamyň ýüzüne ok atdy. "Bu güýç dälmi? Meňzeş diýip pikir etdiňizmi? Her gün sowuk ganda bir adamy öldürýärin, sebäbi başarýaryn. Bu güýç meňzeşmi? "
  
  "Kennedi Muru öldürmegi buýurşyňyz ýaly? Dostlarymyň maşgalalary hakda näme? Dünýäniň käbir ýerlerinde Kowalenko dünýä inen bolmagy mümkin, ýöne akylly däldi. "
  
  Çalt we şol bir wagtda hereket etdiler. Iki ýarag, pistolet we tüpeň bir wagtda basyň.
  
  Ikisem boş. Iki gezek basyň.
  
  "! Ok!" Kowalenkonyň gykylygy çaga gahar-gazabyndan doludy. Ondan ýüz öwürdiler.
  
  Drake pyçagy bilen pyçaklandy. Ganly şa gapdaldan gaçyp, köçe smslerini görkezdi. Drake oňa tüpeň atdy. Kowalenko maňlaýyna zarba urman, şol bir wagtyň özünde pyçak çykardy.
  
  "Eger özümi öldürmeli bolsam, Dreýk ..."
  
  Iňlis: "Hawa, başararsyňyz" -diýdi. "Indi töwereginde hiç kimi göremok. Akeoldaş, ýekeje şillingem ýok "-diýdi.
  
  Kowalenko öýken etdi. Drake munuň haýal hereketde bolandygyny gördi. Kowalenko gaty ulaldy öýdüp biler, hatda gaty tälim alandyr öýdüp biler, ýöne okuwy Iňlis SAS-yň talaplary we synaglary bilen deňeşdirilende hiç zat däldi.
  
  Drake, Kovalenkony wagtlaýyn ysmaz eden we birnäçe gapyrgasyny döwen çalt dyz bilen gapdaldan girdi. Ruslaryň agzyndan çykan demi derrew basyldy. Ol yza çekildi.
  
  Dreýk çalt hüjüm etdi, Gan şasynyň reaksiýasyna garaşdy we derrew adamyň sag elini öz eli bilen tutdy. Çalt yza çekildi we Kowalenkonyň bilegi döwüldi. Againene-de ruslar pyşyrdady.
  
  Olary Komodo, Karin, Ben we Delta galan esgeri synlady.
  
  Gan şasy olara seretdi. "Sen meni öldürip bilmersiň. Siziň hemmäňiz. Sen meni öldürip bilmersiň. Men Hudaý! "
  
  Komodo gygyrdy. "Akmak, seni öldürip bilmeris. Köp dowzahdan gygyrmaly bolarsyň. Youöne ömrüňiziň dowamynda haýsy dowzahy geçirjekdigiňizi saýlamaga kömek etjekdigime ynanýaryn. "
  
  "Türme." Ganly patyşa tüýkürdi. "Hiç bir türme meni saklap bilmez. Men oňa bir hepde eýe bolaryn "-diýdi.
  
  Komodonyň agzy ýylgyrdy. "Birnäçe türme" -diýdi. "Olar hatda ýok."
  
  Kowalenko bir salym geň galdy, ýöne ulumsylyk ýene ýüzüni ýapdy we Dreýke tarap öwrüldi. "Senem?" - diýip sorady. "Dünýäniň ýarysynda seni kowmaly bolmasam, ölen bolmagyňyzam mümkin."
  
  "Öli?" - Drake ýaňlandy. "Ölüleriň dürli görnüşleri bar. Muny bilmeli "-diýdi.
  
  Drake ony sowuk, ölen ýüreginde depdi. Kowalenko haýran galdy. Agzyndan gan akýardy. Gynançly aglap, dyza çökdi. Ganly şa üçin utandyryjy ahyr.
  
  Dreýk oňa güldi. "Ol gutardy. Ellerini daň, gideli. "
  
  Ben gürledi. "Men onuň sözleýiş usullaryny ýazga geçirdim". Ol telefony alyp, ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Sesini köpeltmek üçin ýörite programma üpjünçiligini ulanyp bileris. Mat, aslynda oňa diri gerek däl "-diýdi.
  
  Bu pursat partlamadan soňky soňky sekunt ýaly dartgynlydy. Dreýkiň pikiri işden gitmekden arassa ýigrenje öwrüldi. Komodo gorky sebäpli däl-de, esgeriň ykrar etjek ýeke-täk hormaty sebäpli gatyşmakdan çekinýärdi. Kariniň gözleri gorkudan ýaňa ulaldy.
  
  Dreýk tüpeňini galdyrdy we Kowalenkonyň maňlaýyna gaty polat degdi.
  
  "Hakykatdanam?"
  
  "Oňyn. Men onuň ölendigini gördüm. Men ol ýerde bardym. Gawaýide terrorçylykly hüjümleri buýurdy, Ben otagyň töweregine göz aýlady. "Hat-da dowzah ony tüýkürer".
  
  "Ine, sen şu ýerde" Dreýkiň ýylgyryşy, Ganly korolyň ruhy ýaly sowuk we garaňkydy. "Jähennemiň derwezeleriniň aňyrsynda. Ine, şu ýerde galmaly we şu ýerde ölmeli ".
  
  Kowalenkonyň eňegi berk gysyldy, munuň aňyrsynda kyrk ýyl ölüm, mahrumlyk we ganly pese gaçmak bardy. "Siz meni hiç wagt gorkuzmarsyňyz."
  
  Drake ýykylan adamy öwrendi. Ol mamlady. Ölüm oňa zyýan bermezdi. Earther ýüzünde bu adamy gorkuzyp biljek hiç zat ýokdy.
  
  Himöne ony bozjak bir zat bardy.
  
  "Şonuň üçin biz sizi şu ýerde baglaýarys" Komodonyň rahatlygy üçin tüpeňini düşürdi. "We hazynany talap etmegimizi dowam edýäris. Bu siziň durmuşyňyzy gözlemekdi we onuň nämedigini hiç wagt bilmersiňiz. Kovalenko sözlerimi belläň, ederin. "
  
  "! Ok!" Ruslaryň sesleri derrew boldy. "Arzaňyz näme? ! Ok! Hiç haçan. Bu meniňki. Bu hemişe meniňki boldy. "
  
  Gan şasy umytsyz gykylyk bilen iň soňky gezek umytsyzlyk etdi. Painüzi agyrydan ýoýuldy. Faceüzünden we ellerinden gan akýardy. Ol ýerinden turdy we ýigrençden we ganhorlukdan doly islegiň we durmuşyň her unsiýasyny bökdi.
  
  Dreýkiň gözleri ýalpyldy, ýüzi granit ýaly gaty boldy. Gan korolynyň özüne urmagyna rugsat berdi, däli rus her bir unsiýany on zarbada harçlady, başda güýçli, ýöne çalt gowşady.
  
  Soňra Dreýk güldi, garaňkylygyň aňyrsynda bir ses, söýgi ýok we ýitirilen ses, purgatoriýa bilen dowzahyň arasynda saklandy. Gan şasynyň iň soňky energiýasy sarp edilende, Dreýk ony eli bilen itekledi we döşünde durdy.
  
  "Kowalenko, biderek boldy. Loseitirersiň "
  
  Komodo ruslaryň ýanyna ylgady we Dreýk pikirini üýtgetmezden ozal daňdy. Karin dik basgançakly basgançagy we gara tagtyň haýran galdyryjy görnüşini görkezip, ony ünsüni sowmaga kömek etdi . Bu ýerden hasam haýran galdyrdy. Jandar ullakan we ajaýyp heýkeltaraş bolup, kellelerinden ýüz metr beýiklikde asyldy.
  
  "Sizden soň"
  
  Drake indiki päsgelçilige baha berdi. Basgançaklar ýüz fut töweregi birneme burçda ýokary galdy. Tagtyň aşagy, töweregine ýaýran köp sanly ajaýyp wakalara garamazdan, çuňňur gara reňkdi.
  
  Komodo: "Ilki gitmeli" -diýdi. "Daga çykmak tejribäm bar. Bir gezekde birnäçe ädim ätmeli, baranymyzda kerwenleri salmaly, soňra bolsa howpsuzlyk liniýamyzy toparymyza uzatmaly ".
  
  Drake oňa ýolbaşçylyk etsin. Gahar henizem kellesinde güýçli, tas diýen ýalydy. Barmagy M16-yň hereketlendirijisinde henizem özüni gowy duýýardy. Nowöne indi Kowalenkony öldürmek onuň kalbyny hemişelik zäherlemek, hiç wagt dargamajak garaňkylygy döretmek diýmekdir.
  
  Ben Bleýkiň aýdyşy ýaly, ony garaňky tarapa öwrer.
  
  Komododan soň diwara çykyp başlady, ar almak zerurlygy hemişelik artdy we özüne gözegçilik etmäge synanyşdy. Birdenkä ýokarlanmak derrew onuň pikirini jemledi. Ganly şanyň nalyşlary we nalyşlary tagtyň ýakynlaşmagy we basgançaklaryň kynlaşmagy bilen öldi.
  
  Komodo ýokary çykdylar, agramyny barlamazdan ozal her bir karabineri seresaplylyk bilen berkitdi, soňra bolsa arkan ýüplük bilen aşakdaky toparyna taşlady. Näçe ýokary çykan bolsalar, şonça-da garaldy. Basgançagyň her basgançagy janly gaýalara oýulypdyr. Dreýk turanda haýran galmak duýgusyny duýup başlady. Olara ajaýyp hazyna garaşýardy; içegesinde duýdy.
  
  Emma tagt?
  
  Yzynda düýbünden boşlugy duýup, saklandy, batyrlygyny ýygnady we aşak seretdi. Ben göreşdi, gözleri giň we gorkdy. Dreýk Kennedi ölenden bäri duýulmadyk ýaş dostuna duýgudaşlyk we söýgi artdy. Delta galan esgeriniň Karine kömek etjek bolýandygyny gördi we elini silkip ýylgyrdy. Ben-e kömek elini uzatdy.
  
  "Bleýki, muny özüňizden çykarmaň. Geliň "-diýdi.
  
  Ben oňa seretdi, beýnisinde feýerwerk atylan ýalydy. Dreýkiň gözlerinde bir zat ýa-da sesiniň äheňi ony tolgundyrdy, ýüzünde umyt görnüşi peýda boldy.
  
  "Hudaýa şükür, gaýdyp geldiňiz."
  
  Dreýkiň kömegi bilen Ben has çalt çykdy. Olaryň arkasyndaky ölümli boşluk unudyldy we her ädim howp däl-de, açyş ädimine öwrüldi. Tagtyň aşagy, tä uzak aralykda bolýança has ýakynlaşdy.
  
  Komodo basgançakdan seresaplylyk bilen ýöräp, tagtyň üstüne çykdy.
  
  Bir minutdan soň olaryň ünsüni özüne çekýän Amerikan aksenti özüne çekdi. "Hudaýym, ýigitler muňa ynanmarsyňyz."
  
  
  Kyrk ikinji bap
  
  
  Dreýk ownuk boşlugyň üstünden böküp, göni tagtyň aýagyny emele getirýän giň daş blokuna gondy. Ben, Karin we iň soňky Delta esgeriniň Komodo seretmezden garaşmagyna garaşdy.
  
  "Ol ýerde näme bar?"
  
  Delta toparynyň lideri tagtyň oturgyjyna çykdy. Indi gyrada ýöräp, olara seretdi
  
  "Kim bu tagty guran bolsa, gizlin bir parça berdi. Ine, tagtyň arkasynda, yzky gapy bar. Olar açyk ".
  
  "Oňa ýakynlaşmaň" -diýip, Drake geçip giden duzak ulgamlary hakda oýlandy. "Bilşimiz ýaly, bu tagty göni aşak iberýän wyklýuçatel."
  
  Komodo günäkär görünýärdi. "Gowy jaň. Mesele, mende eýýäm bar. Gowy habar ... "diýip ýylgyrdy. "Duzak ýok."
  
  Drake elini uzatdy. "Maňa kömek et"
  
  Obsidian tagtynyň oturgyjyna birin-birin çykdylar. Dreýk birneme wagt öwrüp, çukuryň görnüşine haýran galdy.
  
  Göni tersine, ullakan bir jadydan geçip, ozal eýelän şol daş balkony gördi. Kapitan Kukyň giden balkony. Ganly patyşanyň iň soňky akylyny ýitiren balkon. Bular edil daş zyňylan ýalydy, ýöne aldawly bir mil boldy.
  
  Drake gaharlandy. "Bu tagt" diýip, ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Munuň üçin guruldy"
  
  Beniň gykylygy ony kesdi. "Mat! Ganly dowzah. Siz muňa ynanmarsyňyz "-diýdi.
  
  Dostunyň sesindäki täsir, Dreýkiň nerw uçlaryndan gorky däl-de, eýsem öňünden duýmak duýgusydy. Duýduryş.
  
  "Bu näme?"
  
  Ol yzyna öwrüldi. Beniň gören zatlaryny gördi.
  
  "Fuck me"
  
  Karin olary itekledi. "Bu näme?" Soň bolsa muny gördi. "Hiç haçan"
  
  Tagtyň arka tarapyna, kimdir birine bil baglamak üçin beýik posta we arka gapyny emele getirýän bölege seretdiler.
  
  Bu, häzirki wagtda tanyş aýlawlarda - haýsydyr bir ýazuw görnüşine meňzeýän ajaýyp gadymy nyşanlarda we iki syýahat enjamynda, şeýle hem Almazyň aşagyndaky uly arçada ýazylan birmeňzeş nyşanlar bilen örtüldi. dowzahyň derwezeleri diýilýär.
  
  Thorsten Dahlyň ýaňy-ýakynda Islandiýada uzakda taňrylaryň mazarynda açan nyşanlary.
  
  Drake gözüni ýumdy. "Bu nädip bolup biler? Odiniň dokuz ganly şar hakda ilkinji gezek eşidenimizden bäri, düýşümde ýaşaýan ýaly duýýaryn. Ora-da düýş görmek. "
  
  Ben: "Entek dokuz bölek bilen tamamlanmadygymyza ynanýaryn" -diýdi. "Bu manipulýasiýa bolmaly. Iň ýokary tertipde. Bu, saýlanan ýa-da bir zat ýaly ".
  
  "Näletlenen ýaly". Drake gygyrdy. "Wyldyz söweşleri" bilen bes ediň. "
  
  Ben birneme ýylgyryp: "Skywalker-den, Çak Bartowskiden azajyk az pikirlenýärdim" -diýdi. "Sebäbi biz geeks we hemmämiz."
  
  Komodo gizlin gapylara sabyrsyzlyk bilen seretdi. "Dowam etmelimi? Halkym bize bu derejä ýetmek üçin janyny berdi. Munuň öwezine edip biljek zadymyz, bu dowzahyň soňuny tapmak ".
  
  "Komodo" -diýdi. "Bu soňy. Bolmalydyr. "
  
  Uly toparyň ýolbaşçysynyň öňünden geçip, äpet geçelge girdi. Boşluk eýýäm oňa giren gapydan has uludy we bu mümkin bolsa, Dreýk geçelgäniň giňelýändigini, diwarlaryň we potolokyň hasam artýandygyny duýdy -
  
  Sowuk, ýiti şemal onuň ýüzüni aldy.
  
  Ol saklandy we ýalpyldawuk taýagy taşlady. Aljyraňňy ýagdaýda amber raketa atdy. Hiç hili goldaw tapman, ýokaryk, ýokaryk, soň aşak we aşak uçdy. Potolok, çukur ýa-da pol tapylmaýar.
  
  Ikinji gezek alaw atdy, bu gezek saga. Againene-de amber infuziýasy yzsyz ýitdi. Birnäçe ýalpyldawuk taýagy döwdi we ýollaryny ýagtylandyrmak üçin öňe oklady.
  
  Daşyň gyrasy olaryň öňünde alty aýak aşak gaçdy.
  
  Dreýk özüni gaty başyny aýlady, ýöne özüni dowam etdirmäge mejbur etdi. Moreene birnäçe ädim we boşluk bilen ýüzbe-ýüz boldy.
  
  "Men hiç zat göremok. Bullshit ".
  
  "Garaňky garaňkylyk bizi saklamazdan, beýle ýoldan gelip bilmeris". Karin hemmeleriň pikirini aýtdy. "Drake, gaýtadan synanyş."
  
  Boş ýere üçünji fleş iberdi. Uçup barýarka bu okda birneme gowşak pursatlar bardy. Çukuryň beýleki tarapynda bir zat bardy. Uly bina.
  
  "Näme boldy?" Ben haýran galdy.
  
  Flashagtylyk çalt öçdi, garaňkylykda ömrüň gysga uçguny ýitdi.
  
  Merliniň jaň belgisi bolan Delta galan iň soňky esgeri: "Şol ýerde garaşyň" -diýdi. "Näçe amber çyrasy galdy?"
  
  Drake guşaklaryny we sumkasyny barlady. Komodo hem şeýle etdi. Olaryň gelen sany otuz töweregi boldy.
  
  Komodo: "Siziň näme pikir edýändigiňizi bilýärin" -diýdi. "Feýerwerk, şeýlemi?"
  
  Toparyň ýarag hünärmeni Merlin gaharly: "Bir gezek" -diýdi. "Näme bilen iş salyşýandygymyzy anyklaň we ätiýaçlyk nusgasyny çagyryp boljak ýerimize eltiň."
  
  Drake baş atdy. "Razy". Yzyna gaýdyp barmak üçin onlarça alawy goýdy, soň bolsa taýynlandy. Komodo bilen Merlin gelip, gyrada onuň gapdalynda durdular.
  
  "Taýýarmy?"
  
  Birin-birin çalt yzly-yzyna raketa atdylar. Amber çyrasy iň ýokary nokadynda ýalpyldaýardy we garaňkylygy ýok edýän ajaýyp şöhle çykardy.
  
  Taryhda ilkinji gezek gündiz baky garaňkylyga geldi.
  
  Pirotehniki displeý täsir edip başlady. Alawdan soň alaw uçup, ýuwaş-ýuwaşdan aşak düşmänkä, ägirt uly gowagyň beýleki ujundaky ullakan gurluş ýakyldy.
  
  Ben aljyrady. Karin güldi. "Ajaýyp".
  
  Geň galyp tomaşa edenlerinde, garaňky garaňkylyk oda berildi we haýran galdyryjy gurluş peýda bolup başlady. Ilki yzky diwara oýulan arka hatarlary, soň bolsa ikinji hatar. Soňra arkalaryň hakykatdanam kiçi otaglar - nokatlardygy äşgär boldy.
  
  Ikinji hataryň aşagynda üçünji, soň dördünjini gördüler, beýik diwardan kör yşyklar aşak gaçyp barýarka hatar hatarlary gördüler. Her bir ajaýyp ýalpyldawuk hazyna, süýnüp barýan amber dowzahyň gysga şöhratyny görkezýärdi.
  
  Ben haýran galdy. "Bu ... bu ..."
  
  "Drake" we "Delta" topary raketadan soň raketa atmagyny dowam etdirdi. Ullakan kameranyň ot almagyna sebäp bolana meňzeýärdi. Ajaýyp ot döräp, olaryň gözüniň alnynda gaharlandy.
  
  Ahyrynda Dreýk soňky alawyny atdy. Soň bolsa haýran galdyryjy ylhamyna baha berdi.
  
  Ben dymdy. "Uly ... bu -"
  
  "Taňrylaryň başga bir gubury." Dreýk geň galmakdan has köp ses bilen gutardy. "Islandiýa bilen deňeşdirilende azyndan üç esse köp. Isa Mesih, Ben, näme bolýar? "
  
  
  * * *
  
  
  Yzyna gaýdyp gelmek howpy bilen baglanyşykly bolsa-da, ýarym wagt we ýarym synanyşyk gerekdi. Onlyeke-täk esasy päsgelçilik, geçmek üçin başga bir zolak gurmaly bolýan uly boşlukdy, Karin Komodo-a bir gapdala seredip durşy ýaly, Lust otagy ýigitler üçin hemişe kynçylyk çekýärdi.
  
  Kukyň dowzah derwezesiniň arkasyndan gaýdyp, lava turbasynyň üsti bilen ýer ýüzüne basdylar.
  
  Drake uzyn dymmagy bozdy. "Wah, şu wagt dünýädäki iň gowy ys. Ahyry arassa howa. "
  
  Mano Kinimakiniň sesi töwerekdäki garaňkylykdan geldi. "Hawa, arassa howadan dem alyň, adam, maksadyňyza has ýakynlaşarsyňyz".
  
  Adamlar we ýüzler ýarym garaňkylykdan çykdy. Jenerator gyssagly gurlan sim çyralaryny ýakyp başlady. Meýdan stoly gurulýardy. Komodo lava turbasyna çykyp başlandyklary barada habar berdi. Beniň signaly yzyna gaýdyp geldi we jübi telefony jogap enjamy bilen dört gezek seslendi. Karin hem şeýle etdi. Ene-atalara jaň etmäge rugsat berildi.
  
  "Diňe dört gezek?" Drake ýylgyrdy. "Olar seni ýatdan çykaran bolmaly."
  
  Haýden indi Haýdeniň göwnüne degen, ýadaw görünýänleriň ýanyna bardy. Emma ol ýylgyrdy we Ben bilen utanjaňlyk bilen gujaklady. Alisýa ganhor gözleri bilen Drake seredip durdy. Draýk kölegesinde Maýy gördi, ýüzünde elhenç dartgynlyk ýüze çykdy.
  
  Hasaplamagyň wagty geldi diýen ýalydy. Iňlis zenany däl-de, ýapon zenany muny iň utandyrýan ýalydy.
  
  Dreýk depressiýanyň garaňky buludyny egninden sarsdyrdy. Gan şasynyň baglanan we geýilen şekilini aýaklaryndaky deňsiz ýere zyňyp, hemmesini ýok etdi.
  
  "Dmitriý Kowalenko." Ol gygyrdy. "Jaňyň şasy. Iň erbet görnüşi. Kimdir biri urmak isleýärmi? "
  
  Şol pursatda Jonatan Geýtsiň şekili wagtlaýyn lageriň töweregindäki barha artýan seslerden emele geldi. Drake gözlerini kiçeltdi. Kowalenkonyň Geýtsiň aýalyny hut özi öldürendigini bilýärdi. Geýtsiň ruslara zyýan bermek üçin hatda Dreýkden we Alisiýadan has köp sebäbi bardy.
  
  "Synanyşyň". - Drake pyşyrdady. "Her niçigem bolsa, jellat türmede ähli el-aýaklaryna mätäç bolmaz."
  
  Ben bilen Kariniň ýalpyldawukdygyny we yzyna öwrülendigini gördi. Şol pursatda ol özüne öwrülen adama göz aýlady. Kowalenkonyň özi ýaly birine öwrülmegine sebäp boljak ajylygy, öç alýan gahary, ýigrenç we gahar-gazap spiralyny gördi we bu duýgularyň hemmesiniň ýok bolup, ahyrsoňy ony üýtgedip, başga bir adama öwürjekdigini bilýärdi. Bu ikisiniňem islemeýän soňydy ...
  
  ... Allagny, Alison ýa-da Kennedi.
  
  Ol hem yzyna öwrülip, Bleýkiň her egnine gol goýdy. Gündogara, palma agaçlarynyň bir hataryndan geçip, uzakda ýalpyldawuk çyralara we joşýan ummana tarap seretdiler.
  
  "Şuňa meňzeş bir zady görmek adamy üýtgedip biler" -diýdi. "Oňa täze umyt berip biler. Wagt berildi "-diýdi.
  
  Ben yzyna öwrülmän gürledi. "Häzirki wagtda Dinoroc sitatasyny isleýändigiňizi bilýärin, ýöne size berjek däl. Muňa derek, "Haunted" -den birnäçe degişli setirleri getirip bilerin. Bu nähili? "
  
  "Indi Teýlor Swiftden söz açýarsyňyzmy? Ol ýerde näme boldy? "
  
  "Bu ýol, islendik Dinorocks ýaly gowy. Muny bilýärsiňiz ".
  
  Emma Dreýk muny hiç haçan boýun almaz. Muňa derek, yzlaryna gaýdyp gelýän söhbetdeşligi diňledi. Terrorçylyk dildüwşükleri akyl we çalt puja çykdy, ýöne käbir ýitgi çekildi. Janköýerler we däli adamlar bilen iş salyşanyňyzda gutulgysyz netije. Mourning ýas tutýardy. Prezident ýola düşdi we eýýäm Amerikanyň Birleşen Ştatlaryny düýpli abatlamagy wada beripdi. aňtaw ulgamy, Kowalenkonyň ýigrimi ýyl bäri işlän meýilnamasyny ýerine ýetirmeginiň öňüni alyp biljekdigi entek belli däl bolsa-da, bu döwürde diňe mifiki şahsyýet hasaplanýardy.
  
  Häzir tapýan taňrylara we olaryň galyndylaryna gaty meňzeýär.
  
  Şeýle-de bolsa, sapaklar alyndy we ABŞ we beýleki ýurtlar hemmesini göz öňünde tutmagy ýüregine düwdüler.
  
  Häkimiýet başyndakylara, ýakynlarynyň abadançylygy üçin gorky astynda hereket edenlere garşy gozgalan aýyplamalar kazyýet ulgamyny birnäçe ýyllap baglanyşdyrar.
  
  Emma Gan şasynyň ýesirleri azat edildi we ýakynlary bilen duşuşdy. Geýts, Kowalenkonyň ganly wendetasyndan ýüz öwürmäge mejbur ediljekdigini aýtdy. Garrison gysga bolsa-da gyzy bilen duşuşdy we bu habar diňe Dreýki gynandyrdy.
  
  Eger öz gyzy dünýä inen bolsa, söýülse we alnyp gaçylan bolsa, Garrison ýaly bir zat edermi?
  
  Elbetde eder. Islendik kaka çagasyny halas etmek üçin jenneti, ýeri we beýleki zatlary göçürerdi.
  
  Haýden, Geýts we Kinimaka, Dreýk we onuň toparynyň ýanynda bolýança sesden uzaklaşdylar. Komodony we diri galan Delta esgeri Merlini hem olar bilen görüp begendi. Kamerada we hereketde döredilen baglanyşyklar bakydy.
  
  Haýden Geýtsden Russel Keýman atly bir adam hakda soraýardy. Bu adam Torsten Dahlyň Islandiýa operasiýasynyň başlygy wezipesini ýerine ýetiren ýalydy, buýruklary iň ýokardan gelýär ... belki-de ýokarsy dumanly we uzak ýerden. Keýman gaty adam we rehimsiz ýalydy. Gizlin operasiýalara yzygiderli ýolbaşçylyk edýärdi, has gizlin we içerde we daşary ýurtlarda operasiýa saýlaýardy.
  
  Geýts: "Keýman meseläni çözýär" -diýdi. "Onlyöne diňe bu däl. Görýäňizmi, kimiň problema çözüjidigini hiç kim bilenok. Arassalamak iň ýokary derejeden ýokary. Elýeterliligi derrew we şertsiz. Emma iteklenende, dowzahyň kim üçin işleýändigini hiç kim bilenok ".
  
  Dreýkiň jübi telefony jyňňyrdady we asyldy. Ekrany barlady we jaň edeniň Thorsten Dahldygyny görüp begendi.
  
  "Haý, däli şwesiýaly! Näme boldy, dost? Entegem samsyk ýaly gürleýärsiňmi? "
  
  "Görnüşi ýaly. Birnäçe sagat bäri biri bilen habarlaşmaga synanyşýaryn we düşünýärin. Ykbal maňa mähirli däl. "
  
  Dreýk: "Bize bagtly bolduk" -diýdi. "Birnäçe gün boldy."
  
  "Bolýar, hasam beterleşer". Dahl gaýdyp geldi.
  
  "Men muňa şübhelenýärin."
  
  "Diňle. Çyzgy tapdyk. Has takyk karta. Şol samsyk Keýman ony ýokary derejeli howpsuzlyk meselesi hökmünde kesgitlemezden ozal, köpüsini açyp bildik. Byeri gelende aýtsak, Haýden ýa-da Geýts ol hakda bir zat bildimi? "
  
  Drake aljyraňňylyk bilen ýalpyldy. "Kaýman? Bu Keýman ýigit kim? Haýden we Geýts näme bilýär? "
  
  "Munuň ähmiýeti ýok. Meniň kän wagtym ýok. " Dreýk ilkinji gezek dostunyň pyşyrdap we howlukman gürleýändigine düşündi. "Serediň. Iň bolmanda tapan kartamyz üç mazaryň ýerleşýän ýerini görkezýär. Muňa düşündiňizmi? Üç hudaýyň gubury bar. "
  
  "Ikinjisini tapdyk". Dreýk ýeliň ondan çykandygyny duýdy. "Bu ullakan."
  
  "Men şeýle pikir etdim. Soňra karta takyk ýaly bolup görünýär. Emma, Dreýk, muny eşitmeli, üçünji mazar olaryň iň ulusy we iň erbetidir. "
  
  "Iň erbetmi?"
  
  "Iň elhenç taňrylar bilen dolduryldy. Hakykatdanam ýigrenji. Erbet jandarlar. Üçünji mazar, ölüm kabul edilmän, mejbury ýagdaýda türmede bir zatdy. Drake ... "
  
  "Näme?"
  
  "Dogry aýdýan bolsak, ahyrzaman ýaragynyň açarydyr öýdýärin."
  
  
  Kyrk üçünji bap
  
  
  Gawaýide başga bir garaňkylyk düşüp, käbir gadymy megaplanyň indiki tapgyrlary başlansoň, Dreýk, Alisýa we Maý öz krizisini bir gezek gutarmak üçin hemmesini yzda galdyrdylar.
  
  Tötänlikde, hemmesiniň iň dramatik ýagdaýyny saýladylar. Waikiki kenary, Pacificuwaş ummanyň ýyly tarapy, bir tarapynda doly Aýyň ýagtylygy we beýleki tarapynda hatar hatar syýahatçylyk myhmanhanalary.
  
  Emma bu gije howply adamlar we gödek aýanlar üçin ýer boldy. Tebigatyň üç güýji, durmuşynyň ugruny baky üýtgetjek ýygnakda birleşdi.
  
  Dreýk ilki gürledi. "Ikiňiz maňa aýtmalysyňyz. Wellsi kim öldürdi we näme üçin. Şonuň üçinem geldik, indi gyrymsylygyň töwereginde urmagyň manysy ýok ".
  
  "Bu ýerde bolmagymyzyň ýeke-täk sebäbi däl." Alisýa Maýa garady. "Bu elf kiçijik uýasy hakda dymmak bilen Hudsony öldürmäge kömek etdi. Meniň we adamymyň köne ar almagyň wagty geldi ".
  
  Maý ýuwaş-ýuwaşdan başyny ýaýkady. "Bu dogry däl. Fatagly, samsyk söýgüliňiz - "
  
  "Soňra Uellsiň ruhunda." Alisýa pyşyrdady. "Boş wagtym bolsady!"
  
  Alisýa öňe çykdy we Maýy ýüzüne gaty urdy. Kiçijik ýapon gyzy haýran galdy, soň seredip, ýylgyrdy.
  
  "Rememberadyňyza düşdi"
  
  "Indiki gezek seni uranymda, seni erkek ýaly urmalydygymy näme aýtdyň? Hawa, beýle zady ýatdan çykarmaýarsyňyz. "
  
  Alisýa bir topar jeza berdi. Maý bilekleriniň hersinden tutup, yza çekildi. Daş-töweregindäki gumlar çalt aýaklary bilen tötänleýin nagyşlara ýaýrady. Dreýk bir gezek goşulmaga synanyşdy, ýöne sag gulagyna urlan urgy ony iki gezek pikirlenmäge mejbur etdi.
  
  "Diňe biri-biriňizi öldürmäň."
  
  "Men hiç zat wada berip bilmerin" -diýip, Alisýa seslendi. Ol maý aýynyň sag aýagyny ýykdy. Maý kellesini ezýän gum, gykylyk bilen gondy. Alisýa ýakynlaşanda, Maý ýüzüne bir topar çäge zyňdy.
  
  "Bit".
  
  "Hemme zat adalatly" - diýip, Maý öýken etdi. Iki aýal ýüzbe-ýüz boldular. Alisýa söweşi ýapmak üçin tirsekleri, ýumruklary we elleri bilen güýçli zarba urupdyr, ýöne Maý olaryň hersini tutup ýa-da atypdyr we jogap beripdir. Alisýa Maýyň guşagyny tutdy we deňagramlylygy taşlamaga synanyşdy, ýöne gazananlarynyň hemmesi Maýyň balagynyň ýokarsyny bölekleýin ýyrtdy.
  
  Alisýanyň goragyny giňden goýuň.
  
  Wakalaryň bolup geçýänini görüp, Dreýk gözlerini gamaşdyrdy. "Indi bu hakykata meňzeýär." Ol yza çekildi. "Dowam et".
  
  Maý Alisýanyň ýalňyşlygyndan doly peýdalandy we diňe bir maý synpy söweşijisine garşy bolup biler. Alisýanyň üstüne ýagyş ýagdy we yza çekildi, sag eli agyrydan asyldy we köp sanly zarbadan sternum ýanýardy. Söweşijileriň köpüsi iki ýa-da üç urgudan soň ýüz öwürerdiler, ýöne Alisýa has berk zatlardan ýasaldy we hatda ahyrynda-da özüni özüne çekdi.
  
  Ol özüni howadan taşlady, Maýy garnyna iki aýakly urmak bilen tüpeňledi we geň galdyrdy. Alisýa gumda arkasyna düşdi we tutuş bedenini tersine öwürdi.
  
  Diňe iň çylşyrymly tertipdäki ösümlik ýüzüne duşmak. Aşgazana bir zarba Hulk-ny kakyp bilerdi, ýöne Maýy-da saklamady. Myşsalary ýeňil urýardy.
  
  Alisýa ýykyldy, yşyk öçdi diýen ýaly. Gijeki asmanda ýalpyldawuk ýyldyzlar däl-de, gözleriniň öňünde ýyldyzlar ýüzýärdi. Ol iňňildi. "Naramaz bagtly atyş."
  
  Mayöne Maý eýýäm Dreýke ýüzlenipdi.
  
  "Uells, Dreýk öldürdim. Etdim, men etdim".
  
  "Men muňa ir düşündim" -diýdi. "Munuň sebäbi bolmalydy. Bu näme? "
  
  "Garry jandary öldüren bolsam diýmersiňiz." Alisýa olaryň aşagynda iňňildi. "Sen maňa psihiki jadygöý diýersiň."
  
  Drake oňa üns bermedi. Maý saçyndan gumy silkdi. Bir minutdan soň uludan demini aldy-da, gözlerine çuňňur seretdi.
  
  "Bu näme?"
  
  "Iki sebäp. Ilkinji we iň ýönekeý zat, Çikanyň alnyp gaçylandygyny bildi we size aýdaryn diýip haýbat atdy. "
  
  "Weöne gürleşip bilerdik"
  
  "Bilýärin. Bu kiçijik bir bölek. "
  
  Ol diňe kiçijik bir bölegi diýip pikir etdi. Maýyň aýal dogany kiçijik bir bölegini alyp gaçdymy?
  
  Indi Alisýa aýak üstünde göreşdi. Ol hem gözleri häsiýetli gorkudan dolup, Dreýk bilen ýüzbe-ýüz boldy.
  
  "Bilýärin" diýip, Maý başlady, soň bolsa Alisýa görkezdi. "Biz has erbet zady bilýäris. Elhenç bir zat ... "
  
  "Isa, muny goýmasaň, iki kelläňi ataryn".
  
  "Ilki bilen, Wellesiň size hakykaty aýtmajakdygyny bilmelisiňiz. Ol SAS. Ol ofiserdi. Azyk zynjyrynda şeýle bir ýokary derejede hökümetde işleýän kiçijik bir guramada işledi. "
  
  "Hakykatdanam? Näme hakda? " Dreýkiň gany birden doňdy.
  
  "Aýalyňyz Alisonyň öldürilendigi".
  
  Agzy gymyldy, ýöne ses çykmady.
  
  "Siz birine gaty ýakynlaşdyňyz. Bu polkdan çykmagyňyz gerekdi. Onuň ölümi seni taşlamaga mejbur etdi. "
  
  "Iöne men gitmekçi boldum. Men onuň üçin SAS-dan gitjek boldum! "
  
  "Hiç kim bilmedi" diýip, Maý ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Hatda ol muny bilmeýärdi."
  
  Drake gözleriniň burçlarynda duýdansyz çyglylygy duýdy. "Ol biziň çagamyzdy."
  
  Maý oňa çal ýüz bilen seretdi. Alisýa yzyna öwrüldi.
  
  "Men ozal hiç kime aýtmadym" -diýdi. "Hiç haçan"
  
  Gawaýy gijesi olaryň töwereginde möňňürdi, güýçli serf gadymylaryň, ýyldyzlaryň we aýyň ýatdan çykarylan aýdymlaryny pyşyrdady, syrlary saklady we adamyň köplenç berip biljek wadalaryny diňledi.
  
  "Başga bir zat bar" -diýdi Maý garaňkylyga. "Maýamide aýlananymyzda Wells bilen köp wagt geçirdim. Şol myhmanhanada otyrkam, böleklere bölünenini bilýärsiňiz, telefonda bir adama azyndan ýarym gezek gürleşýänini eşitdim ...
  
  "Haýsy adam?" Drake çalt aýtdy.
  
  "Bu adamyň ady Keýman. Russel Keýman. "
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Eartheriň dört burçunda
  
  
  BIRINJI BAP
  
  
  Goranmak ministri Kimberli Krow eýýäm ýüregine düwen ýüreginde barha artýan alada duýgusy bilen oturdy. Elbetde, ol bu işde köp işlemedi, ýöne dört ýyldyzly goşun generaly we Merkezi aňtaw gullugynyň ýokary derejeli işgäri her gün beýik bir adam bilen tomaşaçylardan talap edýändigini çaklady.
  
  Waşingtonyň merkezindäki myhmanhanada kiçijik, garaňky, ýöne bezegli otagdy; zatlar adatdakysyndan birneme sypaýyçylyk talap edilende öwrenişen ýeri. Garaňky yşyklandyryş ýüzlerçe altyn we gaty dub önümlerinden çalaja şöhlelendirilip, otaga has rahat duýgy berýär we bu ýerde duşuşanlaryň aýratynlyklaryny we üýtgeýän sözlerini nygtaýar. Krow olaryň ilkinjisiniň gürlemegine garaşdy.
  
  Merkezi aňtaw gullugynyň adamy Mark Digbi göni ýere geldi. "Kimberli, toparyňyz däli" -diýdi. "Öz biletini ýazýar."
  
  Bu kaustiki hüjüme garaşýan Krow goranyşy dowam etdirmegi ýigrenýärdi, ýöne hakykatdanam başga çäresi ýokdy. Hatda gürläninde-de Digbiniň isleýän zadynyň bardygyny bilýärdi. "Kazyýet işine çagyryş etdiler. Meýdanda. Mark, halamazlygym mümkin, ýöne men oňa ýapyşýaryn ".
  
  General Jorj Gleason nägilelik bildirdi: "Indi biz yzda". Täze gatnaşygy, onuň aladasydy.
  
  "Dynç alyş ýerleri" diýilýän ýaryşda? Atlylar? Haýyş edýärin. Iň gowy aňymyz entek kod açmady "-diýdi.
  
  "Oňa ýapyş, hawa?" Digbi, Gleýson päsgel bermedik ýaly dowam etdi. "Bir raýaty öldürmek karary näme?"
  
  Krow agzyny açdy, ýöne hiç zat diýmedi. Muny etmezlik has gowudyr. Digbi özünden has köp zady bilýärdi we her soňky bölegini ulanjakdy.
  
  Ol göni oňa seretdi. "Kimberli?"
  
  Hiç zat diýmän, yzyna seredip durdy, indi olaryň arasynda howa ýarylýar. Digbiniň ilki bilen bozuljakdygy aýdyňdy. Bu adam paýlaşmak, janyny dökmek we pikirlenişine görä şekillendirmek zerurlygy bilen iş salyşýardy.
  
  Derňew işlerinde Joşua Widal atly bir adam olara kömek etdi. Onerdäki toparym näme üçin gözleýändiklerini ýa-da gözegçilik otagynda ähli kameralary näme üçin öçürendiklerini bilenokdylar, biraz soňrak barlap tapýançalar ... "Ol dymdy, başyny ýaýkady. sabrin opera ýyldyzlarynyň köpüsinden has erbet.
  
  Krow köp gatlaklary duýup, setirleriň arasynda oka. "Doly hasabatyňyz barmy?"
  
  "Men ynanýaryn" Digbi aýgytly baş atdy. "Agşam saçagyňyzda bolar".
  
  Krow iň soňky tabşyryk hakda bilýän zatlarynyň hemmesinde dymdy. SPEAR topary aragatnaşyk saklaýardylar - zordan - ýöne näme bolandygyny azajyk bilýärdiler. Şeýle-de bolsa, bu Joşua Widalyň öldürilmegi, hatda uzakdanam dogry bolsa, bu topar üçin çuňňur we täsirli netijelere getirer. Bu maksatlara goşuň, öz maksatlaryna ýeten islendik ýalňyşlygy düzetmäge begenen adamdy we Haýdeniň toparyny ABŞ-a masgaraçylyk diýip atlandyryp bolar. Olar dargadylyp, tussag edilip bilinjek gaçgaklara bölünip bilner ýa-da ... has erbet.
  
  Hemme zat Digbiniň meýilnamasyna baglydy.
  
  Krou özüniň gaty kyn karýerasyny ýatda saklap, gaty ünsli ýöremeli boldy. Bu derejä ýetmek, ýokary derejä ýetmek howpy ýokdy, käbirleri henizem onuň arkasynda gizlenipdi.
  
  General Gleýson jyňňyrdady. "Ol hiç zady öňe sürenok. Esasanam meýdanlarda işleýän ýigitler. "
  
  Krow generalyň başyny atdy. "Men razy, Jorj. SPöne SPEAR 6-njy we 7-nji SEAL toparlary bilen birlikde iň täsirli toparlarymyzyň birine eýe bolupdy we dowam edýär. Olar ... köp tarapdan üýtgeşik. Göçme manyda Dünýäde olar ýaly başga topar ýok ".
  
  Digbiniň nazary gaty kyn. "Men muny ýokary derejä däl-de, gaty howply pozisiýa hökmünde görýärin. Bu SWAT toparlary has ýeňil zynjyrlar däl-de, has gysga urgylara mätäç. "
  
  Krow atmosferanyň ýaramazlaşýandygyny duýdy we öňde hasam erbet boljakdygyny bilýärdi. "Toparyňyz relsden çykdy. Içerki kynçylyklary bar. Hemmämizi eşekde dişlemek üçin henizem gelip biljek daşarky syrlar ... "Ol dymdy.
  
  General Gleýson ýene nägilelik bildirdi. "Iň soňky zerur zat, Amerikanyň Birleşen Ştatlary tarapyndan hakyna tutulan köpmilletli korporasiýalar topary, daşary ýurtlarda däli bolup, başga bir tupan döredýär. Mümkin boldugyça gatnaşyklary kesmek has gowudyr. "
  
  Krow geň galmagyny gizläp bilmedi. "Näme hakda gürleşýärsiň?"
  
  "Biz hiç zat diýemzok." Digbi Dambonyň gulaklaryny görjek bolýan ýaly diwarlara seretdi.
  
  "Tussag edilmelidigini aýdýarsyňyzmy?" basdy.
  
  Digbi duýman diýen ýaly başyny ýaýkady; zordan görnüp dur, ýöne Krowyň kalbynda duýduryş jaňlaryny çalýan hereket. Ol muny halamady, biraz däl, otagdaky aýylganç dartgynlygy aýyrmagyň we gitmegiň ýeke-täk ýoly dowam etmekdi.
  
  "Oňa bir çeňňek dakyň" -diýip, sesini çykarman ýeňil ses bilen aýtdy. "Geliň, beýleki sebäplerimizi ara alyp maslahatlaşalyň. Eartheriň dört burçunda. "
  
  General: "Göni gürleşeliň" -diýdi. "Ertekiler däl-de, faktlara serediň. Faktlar Kubada gizlenen uruş jenaýatçylary tarapyndan ýazylan otuz ýaşly golýazmalarda bir topar psihosyň büdrendigini aýdýar. Faktlar, bu bir topar psihosyň öňe gidendigini we aldawçylygyň bu topar üçin adaty bir zatdygyny aýdyp, tora girdi. Bu faktlar. "
  
  Garga generalyň arheologiki halk döredijiligine bolan ýigrenjini we hyýalynyň doly ýokdugyny bilýärdi. "Jorj, şeýle pikir edýärin."
  
  "Moreene bir zat isleýärsiňizmi?"
  
  "Hawa, olary diňlejekdigimize doly ynanýaryn."
  
  "Her bir däli alym, Indiana ştatynda ýaşaýan Jones wannabe we dünýädäki pursatparaz jenaýatçy, edil biziň ýaly maglumatlara eýe. Her hökümet, her ýörite güýçler topary, her bir garaýagyz bölüm muny gördi. Hatda ýok bolanlaram. Häzirki wagtda ... hemmesi hapa ünsi bir ýere jemlediler. "
  
  Krow meňzeşligini halaýandygyna ynanmady, ýöne "Haýsy?" Diýip sorady.
  
  "Soňky hökümiň tertibini meýilleşdiriň. Dünýäniň soňuny meýilleşdiriň. "
  
  "Indi, general, sizden birneme dramatik ýaly görünýär."
  
  "Men muny söz bilen okadym, bu hemmesi."
  
  "Biziň hemmämiz okadyk. Bularyň hemmesi "-diýdi. "Elbetde, muňa çynlakaý seredilmeli we häzirlikçe arzanladylyp bilinmez. "Soňky hökümiň buýrugy" diýip atlandyrýan esasy resminama, atlylara degişlidir we biziň pikirimizçe, gözlenmeli tertibi. "
  
  "-Öne -" Gleason özüne kömek edip bilmedi. "Dört burç. Bu düýbünden manysyz."
  
  Krow oňa öňe gitmäge kömek etdi. "Jorj, munuň maksatly kodlanandygyny çaklaýaryn. Karary çylşyrymlaşdyrmak. Ora-da diňe Sargyt tarapyndan saýlananlar üçin elýeterli bolar ýaly ediň. "
  
  "Men muny halamadym". Gleason aklyndan azaşan ýalydy.
  
  "Men ynanýaryn" Krow stoluň öňüne kakdy. "Looköne serediň - golýazma köp sorag döredýär, bularyň hemmesine entek jogap ýok. Esasan, olar häzir nirede ... Sargyt? "
  
  Digbi: "Bu, biziň ýüzbe-ýüz bolýan iň uly syrymyz däl" -diýdi. "Bu meýilnama howlukmaç ýüzlenmeli."
  
  Krow bu aýratyn manipulýasiýanyň ýeňşinden lezzet aldy. "Gepleşikler eýýäm Müsürde" -diýdi. "Golýazmany gymmada almak we irki düşündirişlerimizi dogry hasaplamak nirede bolmaly".
  
  Digbi aşaky dodagyny dişledi. "Bularyň hemmesi gowy" -diýdi. Kimberli, indi karar berilmeli. "
  
  "Indi?" Ol muňa gaty geň galdy. "Olar hiç ýere gidenoklar we meýdançadan çykarmak ýalňyşlyk bolar. Golýazma düşündiňiz öýdýän? Dört atlymy? Soňky dört ýarag? Uruş, basyp almak, açlyk, Ölüm. Bu dogry talap bolsa, iň gowy zatlaryny etmelidiris "-diýdi.
  
  "Kimberly." Digbi gözlerini sürtdi. "Munuň nämedigi barada siziň we meniň pikirlerimiz düýbünden başgaça."
  
  "Elbetde, öňki üstünliklerine garşy çykyp bilmersiňizmi?"
  
  "Üstünligi nädip kesgitleýärsiňiz?" Digbi gahar-gazap bilen ellerini ýaýdy. "Hawa, birnäçe howpy zyýansyzlandyrdylar, ýöne möhürler, Reýnjers, Merkezi aňtaw gullugynyň ýörite çäreler bölümi, SOG, deňiz hüjümçileri ..." "Gör, nirä barýaryn?"
  
  "SPIR gerek däl diýýärsiňiz."
  
  Digbi bilgeşleýin gözlerini aýlady. "Hiç haçan bolmady".
  
  Krow göz öňünde tutulan kemsitmä seretmek üçin bir sekuntdan gowrak wagt aldy. Ol Digbi-den Gleasona göz aýlady, ýöne general diňe özüne çekiji, stoiki görnüş bilen jogap berdi, şübhesiz, döredijilik ugrunyň daşky görnüşi. SPIR-iň nirede üstünlik gazanandygy oňa düşnükli boldy. Gleeson muňa tüýs ýürekden düşünmedi we Digbi başga bir maksat etdi.
  
  "Häzirlikçe diňe sözlerimiz we habarlarymyz bar, esasan myş-myşlar. Bu topar janyny howp astyna saldy, adamlaryny ýitirdi we bu ýurt üçin wagtal-wagtal pida etdi. Olaryň çykyş etmäge hukugy bar. "
  
  Digbi ýüzi ýasady, ýöne hiç zat diýmedi. Krow ünsüni jemlemek üçin otagyň dört burçunda henizem asuda atmosfera begenip, oturgyjyna egildi . Zäherli ýylanlar bilen iş salyşanyňyzda konsentrasiýa we asudalyk gerekdi.
  
  "Bu maglumat akymynyň öňüni almak üçin adamlary TerraLeaks-a ibermegi teklip edýärin". "Bu buýrugyň hakykylygy kesgitlenýänçä. Soonakynda näme bolar "-diýdi. "Kuba bunkeriniň nireden tapylandygyny derňeýäris. Topar SPEAR-yň öz işini ýerine ýetirmegine rugsat berýäris. Hiç kim muny çalt etmez "-diýdi.
  
  General Gleason ylalaşyp baş atdy. "Olar şol ýerde" -diýdi.
  
  Soňra Digbi krem alan pişigi görkezip, oňa ýylgyrdy. "Yourhli teklipleriňizi kabul edýärin" -diýdi. "Men olar bilen ylalaşmaýaryn diýmek bilen ýazga geçmek isleýärin, ýöne razy bolaryn. Munuň öwezine bolsa, kiçijik teklibimi kabul etmegiňizi isleýärin "-diýdi.
  
  Gadyrly Hudaý, ýok. "Olaryň haýsy?"
  
  "Biz ikinji topar iberýäris. Olary ýapmak we belki olara kömek etmek ".
  
  Krow näme diýýänini bilýärdi. "Örtmek" syn etmegi aňladýardy we ýerine ýetirmek üçin "kömek etmek" diýmekdir.
  
  "Haýsy topar?"
  
  "Möhür topary 7. ýakynlaşýarlar."
  
  "Ajaýyp." Krow başyny ýaýkady. "Şol bir wagtyň özünde bir sebitde iň gowy iki toparymyz bar. Bu nähili boldy?
  
  Digbi göwünsiz galmagy başardy. "Arassa tötänlik. Twoöne ikisiniň birinden gowudygy bilen ylalaşmaly. "
  
  "Gowy". Krow razy bolmakdan başga alajynyň ýokdugyny bilýärdi. "Emma hiç bir ýagdaýda iki topar duşuşmaz. Hiç bir sebäbe görä däl. Hemmesi düşnükli? "
  
  "Diňe dünýä oňa bagly bolsa." Digbi soraga jogap berdi we Gleesonyň iňňildemegine sebäp boldy.
  
  "Hünärmen boluň" -diýdi Gleason. "Birnäçe sagadyň içinde dogry ýedi bolup bilerin. Soonakynda bu meseläni çözsek. "
  
  "Serediň." Krow är-aýalyň çykyp barýarka gapynyň düwmesine urmagyna ýol bermezliklerini aýtmakdan saklandy. SPEAR üçin has çynlakaý bolup bilmezdi. Joşua Widaly öldüren adam üçin bu rehimsizdi. Onuň üçin ýokardakylaryň we has erbetleriň biri bolup bilerdi. Firstöne ilki bilen dünýäni halas edeliň diýip pikir etdi.
  
  Againene-de.
  
  
  Ikinji bap
  
  
  Aleksandriýa tabak aýnasynyň aňyrsynda häzirki zaman şöhratynda ýatyr; palma agaçlary we myhmanhanalar, egrem-bugram kenar ýakasy we Aleksandriýanyň ajaýyp täsir galdyryjy kitaphanasy bilen tapawutlanýan ýalpyldawuk deňiz bilen örtülen gülläp ösýän beton metropol.
  
  Merkezi aňtaw gullugynyň ygtybarly öýi kenar ýakasynyň ýaýyna ýuwaş-ýuwaşdan egrelen alty sany ulag ýoluna üns bermedi. Daşardan çüýrän balkona ähli giriş agyr aýna we barlar bilen çäklendirildi. Diňe esasy surat otagy islendik rahatlyk alamatlaryny hödürleýärdi; aşhana kiçijik we üýtgeşikdi, iki ýatylýan otag köpden bäri polat kapasa öwrüldi. Howpsuz jaýda diňe bir adam işleýärdi we aç-açan rahatlyk zolagynyň daşyndady.
  
  Alisýa bir käse kofe sargyt etdi. "Haý adam, bular dört gara, ikisi süýtli, üçüsi kremli we biri darçyn tagamly. Düşündiňmi? "
  
  "Donok ..." Thinuka äýnekli we gyrymsy gaşly otuz adam gaharly ýalpyldy. "Men ... kofe içemok. Muňa düşünýärsiňizmi?
  
  "Düşünmediňmi? Näme, bu ýerde näme edýärsiň? "
  
  "Baglanyşyk. Contacterli aragatnaşyk. Öý işgäri. I- "
  
  Alisýa gözlerini dartdy. "Öý işgäri?"
  
  "Hawa. Emma beýle däl. Men - "
  
  Alisýa yzyna öwrüldi. "Bolýar, dost. Krowat ýasamaýarsyňyz. Kofe ýasamaýarsyňyz. Saňa näme töleýäris? "
  
  Dreýk, Smit bilen Laureniň duşuşygyna ünsi jemläp, iňlis zenanyny äsgermezlik etmek üçin elinden gelenini etdi. Nýu-Yorkorkly täze howp birneme howsala düşeninden ileri tutulýan pursatynda taýýarlandy we Müsüre uçdy. Saçlaryny aşak sallap, ýüzünde oýnawaç görnüşde otagyň ortasynda durup, topary täzelemäge taýýardy, ýöne Smit Laurene ýakynlaşanda, oňa dürli duýgular düşdi.
  
  "Häzir däl" -diýip, derrew jogap berdi.
  
  - Men diri - diýip, Smit gygyrdy. "Gyzyklanarsyňyz öýdüpdim."
  
  Lauren yza çekilmegiň ýerine uludan demini aldy. "Men sen hakda her gün, her minutda alada edýärin. Men ynanýaryn. Smit, muny haladyňmy? "
  
  Esger garşy çykmak üçin agzyny açdy, ýöne Alisýa muňa gatyşdy. "Erbet, eşitmediňmi? Onuň ady Lancelot. Ol muny Smitden has gowy görýär. Indi hemmämiz oňa şeýle diýýäris "-diýdi.
  
  Lauren bir minutda ikinji gezek garawullandy. "Lans-a-näme? Köne rysaryň ady dälmi?"
  
  "Elbetde" diýip, Alisýa begenç bilen aýtdy. "Patyşanyň aýaly bilen biwepalyk eden şol bir adam."
  
  "Alada etmeli diýýärsiňizmi? Aladaňyz barmy? "
  
  Alisýa Smite garady. "No.ok. Ol seni ýitirse, iň gowusy babun bolar, Müsürde gyzyl ýüzli maýmynlar ýok. " Ol otagyň töweregine sorag bilen seretdi. "Iň bolmanda bu otagyň daşynda däl."
  
  Maý indi howpsuz jaýyň howpsuzlyk ulgamyny iki gezek barlandan soň bir ädim ätmek bilen Laureniň gapdalynda durdy. "Operasiýa bilen meşgullanmalymy? Meniň pikirimçe, Lauren şu ýerde näme üçin? "
  
  "Hawa hawa". Nýu Yorkorkly tiz wagtdan köşeşdi. "Hemmäňiz oturmak isleýärsiňizmi? Biraz wagt alyp biler "-diýdi.
  
  Gorgi boş oturgyç tapdy. Drake oturgyjyň goltugynda oturyp, otagyň töweregine üns bilen seretdi. Gapdaldan seredip, Dal bilen Kenziniň nädip has ýakynlaşandygyny, Haýdeniň Kinimakiden nädip daşlaşandygyny we şükür edip, Alisýa bilen Maýyň indi biri-biriniň barlygyny has gowy kabul edýändikleri aýdyňdy. Bu netijeden Drake gaty rahatlandy, ýöne indiki uly zat boljakdy. Gorgi üç gün ozal aýan bolanyndan bäri bütinleý diýen ýaly dymdy.
  
  Men ene-atamy sowuk ganda öldüren men.
  
  Hawa, bu baýramçylygy puja çykardy, ýöne hiç kim ruslara basyş etmedi. Eden işini boýun almak üçin hakykatdanam köp zähmet çekdi; Indi oňa ýady hakyky sözlere terjime etmek üçin wagt gerekdi.
  
  Lauren otagyň başynda birneme oňaýsyz görünýärdi, ýöne Smit yza çekilende gürläp başlady. "Ilki bilen, Taýler Webbiň nirededigi barada öňegidişligimiz bolup biler. Rememberadyňyzdamy - has köp syryň açyljakdygyny aýtdy? "
  
  Dreýk muny gowy ýada saldy. Şondan bäri bolup biljek netijeler barada alada edýärler. Ora-da azyndan iki ýa-da üçdi.
  
  "Emma indi munuň üçin wagtymyz ýok. Soň bolsa hemmämiz syýahat edip bileris diýip umyt edýärin. Emma bu ... bu täze howp, TerraLeaks guramasy bir topar resminamany internetde ýerleşdirende başlandy. " Ol ýeňdi. "Sanly binýadyň üstüne düşen fiziki bomba ýaly. Thehli resminamalar golýazma, aç-açan fanatik we diňe özüni ulaldýan. Adaty köne zibil. "TerraLeaks" -iň işgärleri olary Kubadaky köne bunkerde tapdylar, onlarça ýyl mundan ozal galan bir zat. Görnüşe görä, bunker özüni soňky hökümiň buýrugy diýip atlandyrýan däli toparynyň baş edarasydy. "
  
  "Köp gülki ýaly görünýär" -diýdi.
  
  "Elbetde boldy. Emma hakykatda ýagdaý hasam erbetleşýär. Bu adamlaryň hemmesi nasist Germaniýasyndan gaçyp Kubada gizlenen söweş jenaýatçylarydy. Indi hemmäňiziň bilşiňiz ýaly, faşistleriň gyzyklanmaýan geň zatlarynyň sanawyny düzmek, olaryň nämedigini görkezmekden has aňsat. Bu buýruk zatlary geljekki nesillere geçirmek üçin döredildi . Tutulan ýa-da öldürilen bolsalar, geljekde haýsydyr bir ýerde şöhratly rezonans almak islärdiler ".
  
  "Olarda-da bar diýýärsiňizmi?" Haýden sorady.
  
  "Bolýar, entek däl. Hiç zat subut edilmedi. Buýruk iki general, iki sany täsirli hökümet işgäri we iki sany baý telekeçiden ybaratdy. Bilelikde bilelikde möhüm güýç we çeşmeler bolardy ".
  
  "Muny nädip bilýäris?" Maý sorady.
  
  "Aý, hiç zady gizlänokdylar. Atlar, wakalar, ýerler. Bularyň hemmesi resminamalarda. TerraLeaks hem şoňa eýerdi "-diýip, Lauren başyny ýaýkady.
  
  "Hemmeler bilýär diýýärsiňizmi?" Dreýk ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Dünýädäki her bir ganly gurama? Gaplaň. " Başyny penjire tarap öwrüp, daşardaky bütin dünýäni pikirlenýän ýaly, bir ýere jemlenýär.
  
  Lauren sözüni dowam etdirip: "Göz öňünde tutulýan resminama doly gutarmady" -diýdi.
  
  Alisýa gygyrdy. "Elbetde, beýle bolmaz".
  
  "Şonuň üçin bizde ähli maglumatlar ýok. Diňe ýigrimi ýedi ýyl ozal ýer ýüzünden ýitip giden bu söweş jenaýatçylaryna işlerini tamamlamaga mümkinçilik berilmedi diýip çaklap bileris. "
  
  "Appitdi?" Dahl aýakdan aýaga birneme süýşüp seslendi. "Adatça bu gizlin polisiýa diýmekdir. Specialörite güýçler. Uruş jenaýatçylary bolany üçin manysy bar. "
  
  Lauren baş atdy. "Bu ylalaşyk. Emma "ýitirim bolan" gizlin bunkeri gözlemek hakda pikir etmedi. "
  
  "Onda ähtimal SAS." Dahl Drake seretdi. "Fatagly jellatlar."
  
  "Iň bolmanda ýörite güýçlerimize ABBA diýilmeýär".
  
  Kinimaka göz aýlamak üçin penjire gitdi. "Mistakeshli ýalňyşlyklaryň enesi ýaly görünýär" -diýip, äýnegine siňdi. "Men bu maglumatlaryň erkin ýaýramagyna rugsat berýärin. Şol bir wagtyň özünde näçe hökümet aw awlaýar? "
  
  Lauren: "Iň azyndan alty" -diýdi. "Biz bu barada bilýäris. Şu wagta çenli ondan köp zat bolup biler. Guysigitler Peruda gutaransoň başlandy. "
  
  "Tamamlaýarsyňyzmy?" Smit gaýtalady. "Biz jany halas etdik".
  
  Lauren gysdy. "Munuň üçin hiç kim sizi günäkärlemeýär."
  
  Dreýk Smitiň soňky tabşyryk wagtynda dowzahy çaltlaşdyrmak baradaky haýyşlaryny ýadyna saldy. Emma indi bu meseläni gozgamagyň wagty däldi. Muňa derek ýuwaşlyk bilen Nýu Yorkorklylaryň ünsüni özüne çekdi.
  
  "Şeýdip" -diýdi. "Näme üçin bu Kyýamat güni buýrugynyň nämäni meýilleşdirendigini we dünýäni ýok etmegi meýilleşdirýändigini anyk aýtmaýarsyňyzmy?"
  
  Lauren uludan demini aldy. "Onda gowy. Munuň üçin taýyn diýip umyt edýärin ".
  
  
  Üçünji bap
  
  
  "Içaly hemra, gizlin agentler we kameralar, dronlar, NSA ... adyny aýdýarsyňyz, azyndan alty ýurduň dünýäniň dört burçuny ilkinji bolup tapmak üçin ýaryşýandygyny bilýäris. Amerikalylar ... "diýip, dymdy, pikirlenip:" gowy ... Amerikalylar ... başgalaryň öňünde ol ýere barmak isleýärsiňiz. Diňe abraý üçin däl, başga biriniň tapýan zady bilen näme etjekdigini aýdyp bilmeýändigimiz üçinem. Duýgy ... Ysraýyl ýurduň içinden gizlin ganhor tapsa näme etmeli? Hytaý dörtüsini tapsa näme etmeli? "
  
  "Diýmek, bu taslama gatnaşýan ýurtlarmy?" Kensi ýuwaşlyk bilen sorady. "Ysraýyl?"
  
  "Hawa. Şeýle hem Hytaý, Fransiýa, Şwesiýa, Russiýa we Beýik Britaniýa. "
  
  Dreýk, belki, gatnaşýanlaryň käbirini tanaýandyr öýdüpdir. Olara garşy işlemeli däldi.
  
  "Çylşyrymly" -diýdi. "Takyk sargytlar näme?"
  
  Lauren anyklamak üçin noutbukyny barlady. "Olarda" şowsuz "we" islendik bahadan "gaty köp zat bar."
  
  "Olar muňa global howp hökmünde seredýärler" -diýdi. "Näme üçin beýle däl? Elmydama indiki apokalipse çenli birnäçe gün galýar. "
  
  "Şeýle-de bolsa, Drake" biziň hemmämiz bir tarapdadyrys "-diýdi.
  
  Haýden oňa seretdi. "Wah. Neşe söwdasyny bes et, dostum. "
  
  ", Ok, göz öňünde tutdum"
  
  "Gaty köp urgy ahyrsoňy ony däli etdi." Dahl güldi.
  
  Dreýkiň gözleri ulaldy. "Agzyňy ýap" Biraz dymdy. "Yorkorkşiriňiz barada sorag berdiňizmi? Her niçigem bolsa, meniň diýjek bolýan zadym, hemmämiz ýörite güýçler. Şol matadan kesiň. Jähennemiň bütin dünýäde biri-birini kowmaly däldigine ynanýarys ".
  
  "Razy" -diýip, Haýden duýgusyz aýtdy. "Onda, kim bilen bu meseläni ara alyp maslahatlaşjak?"
  
  Drake ellerini ýaýdy. "Prezident Koburn?"
  
  "Ilki bilen Goranmak ministriniň ýanyndan geçmeli bolarsyňyz. Beýlekiler. Kol diňe bir fiziki diwarlar bilen gurşalan we olaryň käbiri kreneliz däl. "
  
  "Teamshli toparlar dostlukly oýun oýnamaz" -diýip, Kenzie ynam bilen sözüniň üstüni ýetirdi.
  
  "Elbetde". Drake boýun egdi we oturdy. "Bagyşlaň, Lauren. Dowam et. "
  
  "Dogry. Şeýlelikde, syzdyrylan resminamalary hemmeler okady. Dogrusyny aýtsam, köpüsi faşistleriň öküzidir. Men bu sözlemi okaýaryn. "Soňky hökümiň buýrugy" atly bu betbagt toparyň adyny göterýän sahypa, dört atlynyň "dynç alyş ýerleri": Uruş, ýeňiş, açlyk we ölüm.
  
  "Ylham kitabyndan?" Haýden sorady. "Şol dört atlymy?"
  
  - Hawa. Lauren başyny atdy, henizem Amerikanyň iň gowy geeksleri tarapyndan tassyklanan köp sanly bellige göz aýlady. "Hudaýyň Guzusy ak, gyzyl, gara we reňkli ýüzli atlara münýän dört jandary çykarýan ýedi möhüriň ilkinji dördüsini açýar. Elbetde, ýyllar boýy hemme zada bagly bolup, meşhur medeniýetde wagtal-wagtal düşündirilýär. Hatda Rim imperiýasynyň we ondan soňky taryhynyň nyşany hökmünde suratlandyryldy. Heyöne, faşistler islänleri bilen oýnap bilerdiler, şeýlemi? Indi belki bersem iň gowusy. Ol portfelinden bir topar kagyz çykardy, Dreýkiň görşünden has işewür görünýärdi. Lauren üçin gyzykly üýtgeşiklik we ýüregine düşen ýaly. Ol kagyzyň ýüzüne çalt seretdi.
  
  "Bu, hemmeleriň ünsüni özüne çeken zatmy? Sargyt?
  
  - Hawa, okaň.
  
  Dahl beýlekileri kabul edeninde ony gaty ses bilen okady.
  
  "Eartheriň dört burçunda dört atlyny tapdyk we olara soňky kyýamat ordeniniň meýilnamasyny düşündirdik. Kyýamat haçly ýörişinden we ondan soňky wakalardan aman galanlar iň ýokary derejede höküm sürerler. Muny okaýan bolsaňyz, ýitdik, şonuň üçin okaň we seresap boluň. Soňky ýyllarymyz dünýä rewolýusiýasynyň soňky dört ýaragyny ýygnamak bilen geçirildi: Uruş, ýeňiş, açlyk we ölüm. Birleşen, ähli hökümetleri ýok eder we täze geljegi açar. Taýýar boluň. Olary tapyň. Eartheriň dört burçuna syýahat. Strategiýanyň Atasynyň, soň bolsa Haganyň dynç alýan ýerlerini tapyň; şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi, soň bolsa Hudaýyň heläkçiligi. Emma hemme zat görnüşi ýaly däl. Bäş ýyl gutarandan bäş ýyl soň, 1960-njy ýylda Hagana baryp gördük. Hakyky soňky hökümi goraýan urgy tapdyk. Onlyeke-täk öldürmek kody Atlylar peýda bolanda. Atanyň süňklerinde kesgitleýji bellikler ýok. Hindi ýaraglary bilen gurşalan. Soňky kyýamatyň tertibi indi siziň üstüňizde ýaşaýar we ebedi höküm sürer. "
  
  Drake hemmesini siňdirdi. Köp maglumatlar, köp hakykatlar. Köp iş. Şeýle-de bolsa, Dahl ilkinji teswirleri bilen ony urdy. "Turduňmy? Olar gozgalaň edenokmy?
  
  "Hawa, nädogry bir zat görünýär." Lauren razy boldy. "Thatöne bu ýalňyşlyk däl."
  
  Maý: "Gizlin bolsa-da, tomaşa etmegiň tertibini görkezýän ýaly" -diýdi.
  
  Lauren razy boldy. "Bu hakykat. Alsoöne näme üçin bu 'dynç alyş ýerleri' diýip atlandyrýandyklaryna düşünýärsiňizmi? Mazarlar ýa-da mazarlar däl-de, näme?
  
  "Hemme zat görnüşi ýaly däl" Dahl sesli okady.
  
  "Hawa. Elbetde, bir tonna köp gözleg gerek ".
  
  "Hindi ýaraglar bilen gurşalan" diýip, Alisýa sesli okady. "Munuň manysy näme?"
  
  "Geliň, özümizden gaty öňe geçeliň" -diýdi.
  
  "Bu soňky dynç alyş ýerleriniň hemmesini faşistleriň buýrugy bilen öldi öýdülýär." Lauren aýtdy. "Belki, bir zatlar ýazga geçirmegi meýilleşdirýärler. Belki kodlaşdyrmakdyr. Ora-da bilimleri beýleki nesillere geçirmek. Takyk bilemzok, ýöne munuň dowam etmelidigimizi bilýäris "-diýip, ol gysdy," hemmeler bir gaýykda. Ol Dreýke garady. "Gämi. Diri galan raf. Pikir alýarsyňyz "-diýdi.
  
  Yorkorkşireman buýsanç bilen baş atdy. "Elbetde isleýärin. SAS gaýany ýüzüp biler. "
  
  Haýden: "Kim, haýsy birine gaçsak, olaram edil biziň ýaly maglumatlar bar" -diýdi. "Nädip başlarys?"
  
  Kinimaka penjireden ýüz öwürdi. "Eartheriň dört burçunda?" diýip sorady. "Olar nirede?"
  
  Otag boş görünýärdi. "Muny aýtmak kyn" Dahl aýtdy. "Earther tegelek bolanda."
  
  "Bolýar, ilkinji at edenleri hakda. Strategiýanyň atasy. " Kinimaka arkasyndaky penjireden ähli ýagtylygy ýapyp, otaga girdi. "Munuň üçin haýsy salgylanmalarymyz bar?"
  
  "Garaşyşyňyz ýaly" diýip, Lauren ekrana kakdy, "öýüne gaýdyp gelýän akyl merkezi hem muny edýär ..." Biraz wagt okady.
  
  Drake oýlanmak üçin şol bir pursat aldy. Laureniň "öýüne gaýdyp gelýän akyl merkezi" hakda aýdany, diňe ýok zady görkezdi.
  
  Karin Bleýk.
  
  Elbetde, SPEAR toparynyň düzümine giren wagtyňyz geçdi, ýöne Kariniň jaň edilmeli güni ýa-da hepdesi geçdi. Her gezek onuň bilen habarlaşmak kararyna gelende, bir zat ony saklaýardy - bir topar duşman bolsun, dünýä krizisi bolsun ýa-da bizar etmezlik islegi. Karin boş ýer gerekdi, ýöne-
  
  Ol dowzah nirede?
  
  Lauren gürläp başlady we Karin baradaky pikirleri ýene bir gezek aýyrmaly boldy.
  
  "Taryhy şahsyýet Strategiýanyň atasy hökmünde tanalýan ýaly. Gannibal. "
  
  Smit ynamsyz görünýärdi. "Olaryň haýsy?"
  
  Alisýa dodaklaryny yzarlady. "Bu Entoni Hopkinsiň dosty bolsa, men bu otagdan çykamok".
  
  "Gannibal Barca Karfageniň meşhur harby ýolbaşçysydy. Miladydan öňki 247-nji ýylda doglan, Pirenesiň we Alp daglarynyň üsti bilen Italiýa gidip, tutuş pil goşunyna ýolbaşçylyk eden adam. Güýçli taraplaryny we duşmanlarynyň gowşak taraplaryny kesgitlemek ukyby bardy we Rimiň ýaranlarynyň köpüsini ýeňdi. Netijede şowsuzlyga uçran ýeke-täk ýol, käbir ýigit özüniň ajaýyp taktikasyny öwrenip, olary özüne garşy ulanmagyň usulyny oýlap tapmakdy. Karfagen boldy. "
  
  "Diýmek, bu adam Strategiýanyň atasy?" - diýip sorady Smit. "Bu Gannibal?"
  
  "Taryhdaky iň beýik harby strategleriň biri we Aleksandr Makedonskiý we Sezar bilen bilelikde gadymyýetiň görnükli generallaryndan biri hasaplandy. Strategiýanyň atasy diýlip atlandyryldy, sebäbi iň uly duşmany Rim harby taktikalaryny öz meýilnamalaryna kabul etdi. "
  
  Dahl: "Bu ýeňiş, eger bir gezek bolan bolsa" -diýdi.
  
  Lauren baş atdy. "Has gowusy. Gannibal Rim üçin şeýle bir düýş görmedi, haýsydyr bir betbagtçylyk bolanda bu sözi ulandylar. Terjime edilende, Gannibalyň derwezededigini aňladýar! Latyn sözlemi umumy kabul edildi we häzirem ulanylýar. "
  
  "Sargytlara gaýdyp geliň" -diýdi. "Bu nähili gabat gelýär?"
  
  "Gannibalyň dört atlynyň biridigini ynam bilen aýdyp bileris. Görnüşinden, at müneninden başga-da, oňa taryhyň dowamynda Strategiýanyň atasy diýilýär. Diýmek, Ol Uruş, ilkinji Atly. Elbetde, Rim imperiýasyna söweş getirdi ".
  
  Drake teksti gözden geçirdi. "Şonuň üçin bu ýerde Kyýamat güni buýrugynyň meýilnamasynyň Atçylar tarapyndan düzülendigi aýdylýar. Buýruk Gannibalyň mazaryna weýran ediji ýarag gömdi diýip çaklamalymy? Muny indiki nesle goýuňmy? "
  
  Lauren baş atdy. "Bu umumy duýgy. Her gabyrda ýarag. Eartheriň her künjeginde gabyr bar. "
  
  Kinimaka gaşyny galdyrdy. "Bu, ot etek ýaly manyly."
  
  Haýden durmak üçin elini silkdi. "Muny ýatdan çykar" -diýdi. "Häzirlikçe. Gannibal ýaly adamyň mazary ýa-da mawzoleýi bolmalymy? "
  
  Lauren oturgyjyna egildi. "Hawa, ýagdaý çylşyrymlaşýar. Garyp garry Gannibal sürgün edildi we agyr zäherden öldi. Ol belliksiz gabyrda jaýlandy ".
  
  Dreýkiň gözleri ulaldy. "Bullshit".
  
  "Bu sizi pikirlenmäge mejbur edýär, şeýlemi?"
  
  "Aerimiz barmy?" Maý sorady.
  
  "Hawa" Lauren ýylgyrdy. "Afrika"
  
  
  Dördünji bap
  
  
  Alisýa gapdal şkafyň ýanyna baryp, üstündäki kiçi holodilnikden bir çüýşe suw çykardy. Täze operasiýa başlamak elmydama stresli boldy. Gala söweşdi; Şeýle-de bolsa, bu gezek meýilnama gerekdi. Haýden noutbukda Laureniň hataryna goşulypdy we Smit gyzyklanma bildirjek boldy, şübhesiz Nýu-Yorkorkly başga bir rol alýardy. Aý hawa, we türmede däli terroristiň ýanyna baryp görmändigi üçin.
  
  Alisýanyň öz pikiri bardy, ýöne Laureniň logikasyna düşünmek kyn boldy. Şeýle-de bolsa, ol eýýäm alyp baran durmuşyndan soň däl-de, höküm çykarjak ýeri däldi. Lauren Foks nämäniň geljekdigini görmek üçin akylly we paýhaslydy.
  
  Şeýle bolar diýip umyt edýärin. Alisýa çüýşäniň ýarysyny içdi, soň bolsa Drake tarap öwrüldi. Shireorkşireman häzirki wagtda Dahl bilen Kensiniň gapdalynda durdy. Nearanynda bir hereket bolanda, girmekçi boldy.
  
  "Aý, salam ogogi. Ol ýerde zatlar nähili geçýär?
  
  "Gowy". Rus ogry birden paş edilenden bäri ruhdan düşdi. "Indi meni ýigrenýärler öýdýärsiňizmi?"
  
  "Kim? Olar? Degişýärsiňmi? Hiç kim sizi, esasanam meni höküm etmeýär. Ol jyňňyrdady-da, töweregine göz aýlady. "Maya-da maý. Ora-da Drake. Esasanam Kenzi däl. Garynjanyň nejis syrlardan doly zyndany bar bolsa gerek. "
  
  "HAKYNDA"
  
  "Siziň nejis syryňyz däl." Gaplaň! "Haý, men henizem bu ýerde üýtgemäge synanyşýaryn. Şatlanmak hakda bok bilemok. "
  
  "Men görýärin"
  
  Ol elini uzatdy: "Bärik gel!" - we kellesini tutjak bolup, süýnüp başlanda ylgady. Gorgi otagyň ujuna geçdi, aýaklary ýeňil. Alisýa kowmagyň netijesizdigini gördi.
  
  "Indiki gezek oglan."
  
  Dreýk onuň çemeleşmesine syn etdi. "Bilýärsiň, ol senden gorkýar."
  
  "Çaga hiç zatdan gorkandyr öýdemokdym. Şol rus türmesinde we diwar gurmakda wagt geçirenden soň däl. Soň bolsa ondan gorkýandygyny görersiň ". Ol özüni kellesine kakdy.
  
  Dahl: "Hemmesiniň iň güýçli ýaragy" -diýdi. "Gannibaldan soraň."
  
  "Aý, Torsti degişýär. Geliň hemmämiz senenama ýüzleneliň. Seriouslyöne çynlakaý "-diýdi. "Çaga gürlemeli. Men has ökde däl "-diýdi.
  
  Kensi gygyrdy. "Hakykatdanam? Men haýran galdym ".
  
  "Webbiň beýanynda agzaldyňyzmy? Hawa, şeýle pikir edýärin. "
  
  Ysraýyl gysyldy. "Gijelerine uklamak kyn. Onda näme? "
  
  "Şonuň üçin" diýip, Alisýa aýtdy. "Hiç zat."
  
  "Meniň pikirimçe, seniň bilen bir sebäbe görä."
  
  Çuňňur ümsümlik boldy. Dahl aýallaryň kellesine Dreýkiň nazary bilen duşdy we birneme egildi. Dreýk aýal-gyzlary kemsitmän, olaryň betbagtlyk guýusyndan süýrülmegini islemän, derrew daşa seretdi. Alisýa Haýden gürläp başlanda ýokaryk seretdi.
  
  Başlyklary: "Bolýar" -diýdi. "Laureniň başda pikir edişinden has gowy. Hellespont şäherine syýahat etmek üçin kim bar?
  
  Alisýa uludan demini aldy. "Bu erbet topar üçin gaty gowy sesler. Meni ýazyň "-diýdi.
  
  
  * * *
  
  
  Ilki dikuçar bilen, soňra tizlikli gaýyk bilen SPEAR topary Dardanel şäherine ýakynlaşdy. Gün eýýäm gözýetime tarap batýardy, ýagty ýagty topdan fonda panoramiki zolaga we keseligine çyzyldy. Dreýk gaty ýolagçy gatnaw wagtynda ulag görnüşleriniň arasynda zordan geçip barýandygyny gördi we uçarmanlaryň günüň howpsuz geçendigine haýran galmak üçin wagt tapdy. Alisýa dikuçarda münüp, duýgularyny birneme düşündirdi.
  
  "Eý, ýigitler, bu oglan bizi öldürjek bolýar öýdýärsiňizmi?"
  
  Berkidilen we saklap biläýjek ätiýaçlyk gaýyşlara ýapyşan Kinimaka gysylan dişleriň üsti bilen: "Meniň pikirimçe, olaryň bökýändigine ynanýaryn" -diýdi.
  
  Aragatnaşyklar doly işledi we açykdy. Topary Merkezi aňtaw gullugy tarapyndan üpjün edilen ýaraglary barlaýarka, ümsümlik howany doldurdy. Dreýk, Glocks, HKS, söweş pyçaklary we granatlar ýaly adaty şübheli adamlary tapdy. Gijeki görüş enjamlary hem üpjün edildi. Birnäçe minutdan Haýden aragatnaşykçy hakda gürleşip başlady.
  
  "Şeýlelikde, adamlar, bu missiýanyň başga bir şahsy tarapyna garamagyň wagty geldi. Bäsleşýän toparlar. Merkezi aňtaw gullugy henizem alty adamyň bardygyny aýdýar, şonuň üçin has köp däldigine şükür edeliň. Aleksandriýa öýjügi dünýäniň CIA öýjüklerinden, NSA we gizlin agentlerden yzygiderli maglumat alýar. Maňa degişli faktlary ýetirýärler "-diýdi.
  
  "Bu olaryň bähbidine bolsa" -diýdi.
  
  Haýden üsgürdi. "Döwlet edaralary bilen erbet tejribäňiziň bardygyna düşünýärin we Merkezi aňtaw gullugy hakykatdanam erbet metbugat alýar, ýöne men olar üçin işledim. Iň bolmanda, öz işimi dogry etdim. Goramak üçin tutuş bir millet bar. Size faktlary berjekdigime arkaýyn boluň. "
  
  "Kirtubkasyny näme galdyrýandygyna haýran" -diýip, Alisýa aragatnaşykçynyň üstünden pyşyrdady. "Munuň gowy däldigine ynanýaryn."
  
  Kensi oňa seretdi. "Kirtubkanyňy ýokary galdyrýan näme gowy bolup biler?"
  
  "Bilmedim" Alisýa çalt ýalpyldy. "Jonni Deppiň agzy?"
  
  Haýden bokurdagyny arassalady we dowam etdi. "Alty sany ýörite güýç topary. Kimiň duýgudaşdygyny we kimiň aç-açan duşmandygyny aýtmak kyn. Pikir etmäň. Her kime duşman hökmünde garamalydyrys. Bilýän ýurtlarymyzyň hiç biri-de muny kabul etmeýär. Bu ýigitleriň käbirini tanamagyňyz mümkin diýip düşünýärin, ýöne aýdym öňküligine galýar. "
  
  Haýden dymanda, Dreýk Iňlis goşuny hakda pikir etdi. SAS-da polklaryň ençemesi bardy we ol ençeme ýyllap gidipdi, ýöne şonda-da ultra-elit esgerleriň dünýäsi beýle bir uly däldi. Haýden söweş meýdanynda garawul bolman, häzir ýüze çykyp biljek gapma-garşylyklar we bellikler barada gürleşmegi dogry aýtdy. Dahl Şwesiýanyň kontingenti, Kenzie bolsa Ysraýyl kontingenti bilen gyzyklanyp biler. Gowy iş, ol ýerde adaty Amerikan ýokdy.
  
  "Hytaýyň dostluklydygyny göz öňüne getirip bilemok". "Russiýa-da ýok."
  
  "Bu tizlikde" Maý penjireden seretdi. "Garaňkylykda şekiller bolar."
  
  "Her ýurduň häzirki ýagdaýy barada pikirimiz barmy?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  "Hawa, men diňe şu tarapa barýardym. Aýdyşymyz ýaly, şwesiýalylar birnäçe sagat uzaklykda. Fransuzlar henizem öýde. Mossad iň ýakyn, örän ýakyn. "
  
  "Elbetde" -diýdi Dahl. "Nirä barýandyklaryny hiç kim bilenok".
  
  Drake azajyk üsgürdi. "Şwesiýanyň şowsuz synanyşygyny aklamak isleýärsiňizmi?"
  
  "Indi ovewrowideniýedäki ýaly görünýärsiňiz. Hiç kim Angliýany agzamady. Olar nirede? Entegem çaý taýýarlaýarsyňyzmy? " Dahl kiçijik barmagy bir burçdan çykyp, hyýaly käsäni galdyrdy.
  
  Bu adalatly bir zatdy. "Hawa, Şwesiýa yza gaýdyp başlady."
  
  "Iň bolmanda başladylar."
  
  "Ysigitler" diýip, Haýden goşuldy. "Munuň hem bir bölegidigimizi ýatdan çykarmaň. Waşington ýeňiş gazanarys diýip garaşýar. "
  
  Drake gygyrdy. Dahl ýylgyrdy. Lauren gürläp başlanda, Smit seretdi.
  
  "Bularyň hemmesine gyzykly goşundy, bu ýurtlaryň käbiri haýsydyr bir gatyşma berk garşylyk görkezýär. Elbetde, hapaçylyk derejesi elmydama ýokary, ýöne käbir binamys elementler bilen iş salyşyp bileris ".
  
  "Resmi däl? Bölünýän toparlar? " - Kinimaka sorady.
  
  "Bu mümkin."
  
  "Bu, diňe esasy maglumatlary yzyna getirýär" -diýdi. "Hemmeler duşmançylykly."
  
  Dreýk Smitiň aýdanlary hakda näme pikir edip bilerkä diýip gyzyklandy. Kuskoda gaýdyp gelen Joshuaeşuwa duşmançylyklydy, ýöne ölümi hökümet tarapyndan rugsat berilmänsoň we ýurtda galmagy yzygiderli üýtgeýärdi we jedelleşýärdi, näme boljagyny hiç kim bilmeýärdi. Bu adamyň ölümi tötänlikdi, ýöne biperwaýlyk we aşa seresaplyk sebäpli ýüze çykdy. Hawa, parazit we ganhordy, ýöne ýagdaý başgaçarakdy.
  
  Dikuçardan soň gaýyklary doldurdylar. Gara geýnen ýüzleri, Hellespontyň suwlarynyň üstünden birneme böküp, garaňkylyk bilen doldy. Olaryň alyp barýan ugry boşdy, uzak kenaryň aňyrsynda yşyklar ýanýardy. Hellespont Europeewropa bilen Aziýanyň arasyndaky serhediň bir bölegini emele getirýän möhüm kanaldy. Dar bogaz, Gallipoli demirgazyk kenarlarynda ýerleşýärdi, beýleki serhetleriniň köpüsinde bolsa az ilatlydy. Suwdan geçip barýarkalar, Haýden we Lauren aragatnaşyk saklaýjysyny ulandylar.
  
  "Gannibalyň hiç haçan gabry ýokdy, hatda gabyr belligi-de ýokdy. Ajaýyp karýeradan soň, bu rowaýata öwrülen general garrylykda zäherlenip, ýeke özi öldi. Näbelli gabry nädip tapyp bilersiňiz? "
  
  Lauren dymyp durka, Drake seretdi. Ol olardan soradymy?
  
  Smit batyrgaýlyk bilen çözgüt tapdy. "Sonar?"
  
  Dahl: "Bu mümkin, ýöne nirä seretmelidigi barada gaty gowy düşünje bolmaly" -diýdi.
  
  "Olar düşnüksiz resminama, ýazga alynýan resminama tapdylar, ýöne wagt ýitirdi" -diýdi. "Gannibalyň ykbaly, Rim imperializmine garşy çykan gahrymany söýýänleri hemişe gaharlandyrýar. Şeýle adamlardan biri altmyşynjy ýyllarda Stambula baryp gören Tunisiň prezidenti. Bu sapar wagtynda Gannibalyň galyndylaryny özi bilen Tunise alyp gitmek isledi. Başga hiç zat möhüm däldi. Türkler ahyrsoňy birneme razy boldular we gysga ýolda özi bilen alyp gitdiler. "
  
  "Altmyşmy?" Dahl aýtdy. "Uruş jenaýatçylary özleriniň nejis meýilnamalaryny düzüp başladylarmy?"
  
  "Has ähtimal". Haýden aýtdy. "Kubada mesgen tutup, täze durmuşa başladylar. Soň olaryň täze buýrugy ýigrimi ýyla golaý dowam etdi. "
  
  "Döredijilik üçin köp wagt" diýip, Alisýa aýtdy.
  
  "Olar üçin dört atlyny saýlaň" -diýdi. "Gannibal - söweşiň aty? Munuň manysy bar. Emma ýeňiş, açlyk we ölüm kim? Näme üçin Afrikadaky Dardanel dört esasy ugurdan biri? "
  
  "Gowy nokat" diýip, Alisýa Maýy gaýtalady we Dreýkiň tagallalaryny iki esse artdyrdy. "Foksi, kiçijik pikirlenmäni ýapmaly."
  
  Lauren ýylgyrdy. Dreýk sesiniň äheňi bilen aýdyp bilýärdi. "Şeýlelik bilen Gannibala bolan hormatsyzlygyndan utanýan türkler Tunisiň prezidentini Hellespontdaky bir ýere alyp gitdiler. Onda 'könelen binanyň depesinde' diýilýär. Bu Gannibal Barsanyň meşhur dynç alyş ýeri. "
  
  Drake garaşdy, ýöne başga maglumat gelmedi. "Yetöne, otuz ýyl mundan ozal" -diýdi.
  
  Lauren: "Ol uzak wagtlap şol ýerde durdy we türkler haýsydyr bir hormat garawulyny goýdular" -diýdi.
  
  Drake şübheli görünýärdi. "Hakykatdanam, bu hormatly mazar bolup biler".
  
  "Tunisiň prezidenti Matt. Hatda janpenalary tarapyndan tassyklanan gum çüýşelerini hem alyp, öýüne gaýdyp baranda 'Gannibalyň mazaryndan çäge' diýip atlandyrdy. Şeýle ýagdaýda, şol ýylda türkler Tunisiň prezidentini hakykatdanam aldap bilermi? "
  
  Dreýk kenar ýakasynyň garaňky egrisine tarap baş atdy. "Muny öwreneris"
  
  
  Bäşinji bap
  
  
  Dreýk reňkli tizlikli gaýygy suwdan çykarmaga kömek etdi, köne kökleriň golaýynda ýerleşdi we daşarky hereketlendirijini oturtdy. Maý, Alisýa we Smit gözegçilik postuny gurmak üçin howlukdylar. Kinimaka Dahlyň kömegi bilen agyr sumkalary göterdi. Drake aýakgabynyň aşagynda gum duýdy. Howa ýeriň ysyny alýardy. Tolkunlar gaýyklar bilen hereket edip, çep tarapa kenara güýçli ylgady. Naýzaçylar ýygnanlarynda başga ses sessizligi bozmady.
  
  Haýden göçme GPS nawigatoryny tutýardy. "Gowy. Mende programmirlenen koordinatlar bar. Biz gitmäge taýynmy? "
  
  "Taýýar" diýip, birnäçe ses jogap berdi.
  
  Haýden öňe gitdi we Dreýk aýaklarynyň aşagyndaky tizligi kesip geçdi. Sebiti yzygiderli gözden geçirýärdiler, ýöne başga ýagtylyk çeşmeleri görünmeýärdi. Belki-de, ilki bilen bu ýere geldiler. Belki, beýleki toparlar başga birine agyr götermek bilen meşgullanmaga rugsat beripdirler. Belki-de, häzirem olara syn edilýärdi.
  
  Mümkinçilikler tükeniksizdi. Geçip barýarka Dreýk Alisýa baş atdy we iňlis zenany hatara goşuldy. "Tarapdan üýtgäp biler."
  
  "Smit näme?" - diýip soradym.
  
  "Men şu ýerde. Pathol düşnükli ".
  
  Aý hawa, ýöne içerki ýurda barýarys, Dreýk pikir etdi, ýöne hiç zat diýmedi. Sandumşak gum gaty gaplanan topraga ýol açdy, soň bolsa gämä çykdylar. Boýy bary-ýogy birnäçe fut we eňňit depesi bilen tiz wagtdan çöl serhedinden geçip, tekiz bir ýere düşdüler. Haýden ýoly görkezdi we olar çöllük çölden geçdiler. Indi garawul ibermegiň zerurlygy ýok. Birnäçe kilometr görüp bilýärdiler, ýöne Maý we Smit has uzakda boldular, tomaşa ediş gerimini artdyrdylar.
  
  GPS ekrany ýuwaş-ýuwaşdan ýalpyldaýardy, olary nyşana has ýakynlaşdyrýardy we gijäniň garaňky arkasy olaryň üstünden ajaýyp uzalyp gidýärdi. Şeýle giňişlik bilen asman ullakan; ýyldyzlar zordan görünýär we Aý kiçijik zolak. On minut ýigrimi, soň otuz boldy, şonda-da ýeke gezýärdiler. Haýden topar we Aleksandriýa bilen aragatnaşyk saklaýar. Drake, tebigatyň joşgunly ritminden dem alyp, daşky gurşawyň özüne girmegine rugsat berdi. Haýwanlaryň sesleri, şemal, ýer titremesi - bularyň hemmesi bardy, ýöne ýerliksiz zat ýokdy. Garşy çykýan toparlarynyň özleri ýaly birneme gowy bolup biljekdigine düşündi, ýöne öz ukyplaryna we dostlarynyň ukybyna ynanýardy.
  
  - Öňde - diýip, Haýden pyşyrdady. "GPS kyrk fut töweregi meýdany görkezýär. Bu biziň gözleýän depämiz bolup biler. Serediň. "
  
  Depe päsgelçiliklerden yzygiderli ýol geçip barýarka, kökleri we gury topragy hapalap ýören ýeriň yzygiderli ösýän depesi garaňkylykdan ýuwaş-ýuwaşdan çykdy. Dreýk we Alisýa biraz wagt saklandylar we yzlaryna seredip, çala deňze çenli uzalyp gidýän tekiz garalygy bellediler. Munuň aňyrsynda bolsa duralganyň ýalpyldawuk yşyklary, düýbünden başga bir barlyk.
  
  "Bir gün?" Alisýa geň galdy.
  
  Dreýk şeýle umyt etdi. "Biz ol ýere bararys" -diýdi.
  
  "Bu aňsat bolmaly."
  
  "We söýgi. Tigir sürmek ýaly. Youöne deňagramlylygy dikeltmezden has öň ýykylýar we kesilýär, gögerýär we döwülýär. "
  
  "Şeýlelik bilen, ýoluň ýarysy geçdi." Oňa gysga degdi, soň bolsa depäni dowam etdirdi.
  
  Drake ýuwaşlyk bilen onuň yzyna düşdi. Alisia Maýls öz-özüni ýok etmek siklinden dynansoň, geljek hakykatdanam täze mümkinçiliklere eýe boldy. Bar etmeli zatlary, dünýä halkyny ejir çekmäge gönükdirilen däli we megalomaniaklaryň ýene bir toparyny ýeňmekdi.
  
  Şonuň üçinem onuň ýaly esgerler hemme zady setirde goýýarlar. Goňşy Adrian we köçäniň aňyrsynda Graham üçin. Iki çagasyny her gün wagtynda mekdebe eltmek üçin göreşen Kloý üçin. Supermarkete barýan ýolda aglaýan we nalaýan jübütler üçin. Halkaly ýolda ulag dyknyşyklarynda hoşniýetli oturanlaryň we nobata bökýänleriň peýdasy üçin. Garaňky düşenden soň awtoulagyňyza ýa-da garaageyňyza çykan, elinden gelenini edip ýören hapalar üçin däl. Zorlaýanlar, güýç gözleýänler we arkaýynlar üçin däl. Goý, hormat, söýgi we alada üçin köp söweşenlere üns bersin. Çagalarynyň geljegi üçin göreşenler onuň howpsuzlygyna ynamly bolsunlar. Başgalaryna kömek edenlere kömek etsin.
  
  Haýden ünsüni özüne çekdi. "Bu ýer bolup biler. GPS şeýle diýýär we öňde taşlanan binany görýärin. "
  
  Reňkli nokatlaryň gabat gelýändigini gördi. Bu döwürdäki wakalaryň merkezi bolupdy. Indi inçejiklere wagt ýokdy. Gannibalyň mazaryny gözlemek üçin feýerwerk atan bolmagy mümkin. Dreýk tapyp bilseler, beýleki toparlaryň hem tapyp biljekdigine ynanýardy.
  
  Haýden takmynan meýdany belläp geçdi. Kinimaka we Dahl agyr sumkalaryny ýere düşürdiler. Maý we Smit iň gowy gözegçilik wezipelerini eýeledi. Dreýk we Alisýa kömek etmek üçin Haýdene ýakynlaşdylar. Diňe gorgi näme etmelidigini aýdyp garaşýan mahaly näbellilik görkezip, yza çekildi.
  
  Kinimaka we Dahl üçlügi uglerod süýümli stendlere gurnap, has köp sowgat bermek bilen ajaýyp çyralar döretdiler. Bular diňe bir ýagty lampalar däl, gün şöhlesini mümkin boldugyça ýakynlaşdyrmak üçin ýasaldy. Elbetde, hatda Merkezi aňtaw gullugynyň giň mümkinçilikleri hem Müsürde çäklidi, ýöne Dreýk enjamyň gaty erbet görünmeýändigini aýtdy. Kinimaka uly meýdany yşyklandyrmak üçin stendde oturdylan çyrany ulandy, soň Haýden we Dahl ýere göz aýlamaga gitdiler.
  
  Haýden olara: "Indi üns beriň" diýdi. "Soňky höküm buýrugy ýaraglaryň Gannibalyň ölüminden köp wagt soň jaýlanandygyny öňe sürýär. Bu baş daşy däl, belliksiz gabyr. Şonuň üçin süňkleri, bloklary ýa-da sütünleri däl-de, bozulan ýerleri gözleýäris. Gadymy ýadygärlikler däl-de, ýaňy-ýakynda jaýlanan zatlary gözleýäris. Bu gaty kyn bolmaly däl "
  
  "Muny aýtma!" Dahl gygyrdy. "Everythinghli zady jyn edersiň, näletle."
  
  "Men diňe Gannibaly gözlemeli däl diýýärin. Diňe ýarag. "
  
  "Gowy nokat." Kinimaka perimetriň töweregindäki yşyklandyryşy birneme sazlady.
  
  Haýden ýerde üç ýeri belläp geçdi. Olaryň hemmesi haýsydyr bir görnüşde üýtgedilen ýalydy, ýaňy-ýakynda hiç biri ýokdy. Gorgi seresaplylyk bilen ýakynlaşdy, elindäki belgi. Dreýk we Alisýa oňa goşuldy, ondan soň Kinimaka.
  
  "Diňe gazyň" -diýdi. "Tiz bol".
  
  "Gowy duzak bar bolsa näme etmeli?" Alisýa sorady.
  
  Dreýk könelen binanyň içine seretdi. Diwarlar dünýäniň agramyny saklaýan ýaly gynanç bilen asyldy. Bir tarapy ullakan akylly adam ýaly ýarym kesilipdi, indi iki tarapdanam dişler ýaly çykýan bloklar. Üçek öňden bäri ýykylypdy, gapylar ýa penjireler ýokdy. "Dogrusy, biz ol ýerde gaçybatalga tapyp bilmeris."
  
  "Sagbol".
  
  "Alada etme, söýgi. Kelläňizi ýokary galdyryň "-diýdi.
  
  Dreýk gaharly şöhlesini äsgermän işe başlady. "Onda dört atlynyň näme manysy bar?" ol Haýden aragatnaşykçydan sorady.
  
  "Pikir merkeziniň iň gowy çaklamasy? Olar gözleýän taryhy şahsyýetlerimize we tapmagy umyt edýän ýaraglarymyza laýyk gelýär. Rimlileri ýigrenmek üçin ulalan Gannibal Rimde tükeniksiz söweş başlady, şeýlemi? Uruş ýaraglaryny şu ýerden taparys "-diýdi.
  
  "Olaryň atlydygy hem bolup biler" -diýdi Kinimaka. "Gannibal" diýjek bolýaryn.
  
  - Hawa, azajyk düşnüksiz, Mano.
  
  "Diýmek, munuň Injil bilen hiç hili baglanyşygy ýokmy?" Drake ýeriň başga bir depesini gazdy. "Sebäbi bize bu samsyk kodlaryň hiç biri gerek däl."
  
  "Ylhamda peýda boldular we"
  
  "Wah!" Alisýa birden gygyrdy. "Meniň pikirimçe, bir zada urdum!"
  
  "Üns beriň" diýip, Maýyň sesi aragatnaşykçynyň üstünden pyşyrdady. "Suwda täze yşyklar peýda boldy, çalt ýakynlaşýar."
  
  
  Altynjy bap
  
  
  Dreýk beligi ýere taşlady we Alisýa seretmek üçin geçdi. Gorgi gazmaga kömek edip, eýýäm bardy. Kinimaka hem çalt ösdi.
  
  "Näçe wagtymyz bar?" Haýden gyssagly sorady.
  
  "Olaryň tizligine görä, otuz minut ýokary" diýip, Smit jogap berdi.
  
  Dahl üns bilen seretdi. "Haýsydyr bir maglumat barmy?"
  
  "Mossad bolsa gerek" diýip, Kensi jogap berdi. "Iň ýakyn adamlardy."
  
  Drake ant içdi. "Thearamaz şwesiýalylaryň birinji bolmagyny arzuw edenimde."
  
  Alisýa çukuryň içinde dyzynyň üstünde durup, küreginiň gyrasyny ýumşak ýere gazyp, zady boşatjak boldy. Göreşip, düşnüksiz gyralaryna begenç bilen gujaklady. Gorgi Alisia bilen birleşip, ýerdäki barha giňeýän ýarada Kinimaka ýokardan arassalaýardy.
  
  "Bu näme?" - diýip soradym. Drake sorady.
  
  Haýden elleri bilen dyzlaryna çökdi. "Men entek takyk aýdyp biljek däl."
  
  "Alisýa, özüňi çek." Drake ýylgyrdy.
  
  Aalpyldawuk we ýokary galdyrylan barmak onuň ýeke-täk jogabydy. Göz öňünde tutulýan obýekt kir bilen örtüldi we her tarapdan hapa bilen örtüldi, ýöne görnüşi bardy. Takmynan iki metrden bir metre çenli uzynlykda, belli bir guty görnüşine eýe bolup, asla agyr däldigini görkezip, aňsatlyk bilen hereket edýärdi. Mesele gaty ýer we kökler bilen gurşalan we gysylan. Dreýk gutudan deňze seredip, yşyklaryň has ýakynlaşýandygyny synlady we şeýle kiçijik, ýeňil konteýneriň weýran ediji harby ýarag saklap biljekdigine gyzyklandy.
  
  "On bäş minut" diýip, Smit habar berdi. "Başga çemeleşmegiň alamatlary ýok."
  
  Alisýa ýer bilen göreşdi, näletledi we ilki hiç ýere gitmedi, ýöne ahyrsoňy ol zady ýuwmady we gorginiň çykmagyna rugsat berdi. Şondan soňam üzümler we ýaprakly kökler oňa bagtly ýaly görünýärdi, goýbermekden ýüz öwüren gaty, bükülen topar. Indi bilini palçykdan geçirip, eşiklerini silkip, beleklere daýanýardylar. Dreýk aç-açan "Iş ýerinde erkekler" setirinden saklandy we götermäge kömek etdi. Dahl hem egildi we bilelikde obýektiň gapdalyndan goldaw tapyp, ony çykarmagy başardylar. Kökleri nägilelik bildirdi, döwdi we açyldy. Käbirleri eziz durmuş üçin saklandy. Drake basdy we deşikden we gyradan ýokaryk çykýandygyny duýdy. Göçürilen topragyň derýalary ýokardan akýardy. Soň Dahl bilen bilelikde durup, Alisýa we gorgä garadylar. Ikisiniňem ýüzi gyzardy we agyr dem alýardy.
  
  "Näme?" - diýip soradym. Drake sorady. "Ikiňiz çaý dynç almagy meýilleşdirýärsiňizmi? Jähennemi şu ýerden çykaryň "-diýdi.
  
  Alisýa we gorgi deşikiň düýbüni iki gezek barladylar, has köp guty ýa-da köne süňk gözlediler. Hiç zat tapylmady Bir salymdan, ýaş rus çukuryň gyrasyndan ylgady, ýok ýerinde goldaw tapdy, şonuň üçin eňňidiň üstünden we deşigiň gyrasyndan çykyp bildi. Alisýa nämäniň bolup geçýändigini synlady, soň bolsa birneme oňaýsyz tarapa bökdi. Dreýk elinden tutdy-da, ony çekdi.
  
  Ol ýapyşdy. "Beligiňi ýatdan çykardyň"
  
  "Aljak bolýarsyňyzmy? Ilki bilen kelläni teklip edýärin "-diýdi.
  
  "Saklamak, saklamak."
  
  Haýden çukura aşak seretmegini dowam etdirdi. "Garyp Gannibal Barca bilen biraz wagt geçirmek üçin biraz wagt gerek bolar diýip pikir etdim. Biz esgerimize hormat goýmak islemeýäris "-diýdi.
  
  Drake ylalaşyp baş atdy. "Rowaýat".
  
  "Ol hatda aşakda bolsa".
  
  "Faşistler gözleg geçirdiler" -diýdi. "We, muny gowy etdiler. Gannibal diňe işine ökde bolany üçin dowamly şöhrat gazandy. Alp daglaryndan geçip, irki söweşleriň iň ajaýyp harby üstünliklerinden biri bolmagynda galýar. Ol häzirem öwülýän harby strategiýalary girizdi. "
  
  Bir salymdan soň seretdiler. Dahl olar bilen boldy. Kinimaka gara agaçdan ýasalan berk gutyny açmak üçin elementi süpürdi. Theokarsynda kiçijik gerb bardy, Gawaýlylar muny görkezmäge synanyşdylar.
  
  Haýden maňa tarap egildi. "Bu hemmesi. Öýde ýasalan nyşan. Soňky hökümiň tertibi. "
  
  Drake nyşany ýatda saklap, ony öwrendi. Kompasyň dürli nokatlarynda töwereginde dört sany öwrümli örülen kiçijik merkezi tegelege meňzeýärdi. Tegelek çäksizligiň nyşanydy.
  
  "Skitler ýaragdyr" -diýdi. "Içki dünýäňizi goraýarsyňyzmy?" Ol gysdy. "Zerur bolsa, bu meseläni soňrak çözeris. Geliň "-diýdi.
  
  Çyralar indi deňizde ýokdy, bu bolsa Mossadyň, iň ýakyn adam bolsa, gaty ýere ýetendigini we doly tizlikde on bäş minutdan azdygyny aňladýardy. Dreýk gapma-garşylygyň nähili gutarjakdygyna ýene bir gezek gyzyklandy. SPEAR dört ýaragyň hemmesini her hili ýagdaýda üpjün etmegi buýurdy, ýöne buýruklar söweş meýdanynda seýrek ýerine ýetirilýärdi. Başgalaryň ýüzlerindäki nerw duýgularyny gördi we özlerini hem şeýle duýýandyklaryny, hatda buýruk gurluşyna iň ýakyn bolan Haýdeni hem bilýärdi.
  
  Olar gitmäge taýynlanýardylar.
  
  "Garşy çykmazlyga synanyşyň" -diýdi. "Elbetde".
  
  "Başaryp bilmesek näme etmeli?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  "Bolýar, Mossad bolsa, belki gürleşip bileris."
  
  "Şahsyýet eşikleriniň boljakdygyna şübhelenýärin" -diýip, Alisýa seslendi. "Bu göçürme sergi däl."
  
  Haýden sähelçe aragatnaşygyny öçürdi. "Atylsa, söweşeris" -diýdi. "Başga näme edip bileris?"
  
  Dreýk muny iň oňat ylalaşyk hökmünde gördi. Iň oňat dünýäde, ýakynlaşýan esgerleriň öňünden geçip, zyýansyz we gözegçiliksiz ulaglaryna gaýdyp gelerdiler. Elbetde, SPEAR ideal dünýäde bolmazdy. Topar göçmäge taýynlyk görüp, ýaraglaryny ýene bir gezek barlady.
  
  "Uzyn ýoly alyň" -diýdi. "Notok".
  
  Allhli ätiýaçlyk çäreleri. Dawa-jenjeliň öňüni almak üçin ähli hileler.
  
  Laureniň sesi gulagyna tiken boldy. "Adamlar, ýaňy habar aldyk. Şwesiýalylaram ýakynlaşýarlar "-diýdi.
  
  
  Vedinji bap
  
  
  Dreýk ilki könelen binanyň daşyndan aýlandy, soň bolsa eňňidine tarap ugrady. Garaňkylyk henizem ýurdy örtdi, ýöne daň atýardy. Dreýk deňze ters tarapa barýança ýoluny deň däl aýlawda suratlandyrdy.
  
  Duýgular hüşgär, kelleler galdyryldy, yzymyzdan gelýän topar.
  
  Dahl gapagy goltugynyň aşagyna tutup, gutyny eýeledi. Kenzi ýoluny tapmaga kömek edip, tarapyna ylgady. Topar daş-töwereginden doly habarly bolmagy makul bilýän Smitden başga hemmesi gijeki görüş enjamlaryny geýýärdi. Gowy kombinasiýa boldy. Gapdalda we ýekeje faýlda depäniň etegine we gaçybatalgasy bolmadyk tekiz düzlige ýetýänçä ylgadylar. Drake gaýyklaryň umumy ugruna alyp, aýlawyna ýapyşdy. Bir sözem aýdylmady - her kim öz duýgusyny daş-töweregini barlamak üçin ulandy.
  
  Duşmanlarynyň nähili howplydygyny bilýärdiler. Bu gezek ýarym gyzyklanýan hakyna tutma hakyna tutulanlar ýok. Bu gün, indiki we indiki günlerde özlerinden pes bolmadyk esgerler garşylandy.
  
  Diýen ýaly.
  
  Biraz çalt hereket edýändiklerini duýup, Drake haýallady. .Er olaryň peýdasyna däldi. Gündogar gözýetimine reňkli öwüşgin çaýyldy. Soonakyn wagtda gapak bolmaz. Smit sagynda, Maý bolsa çepde durdy. Topar pes galdy. Topokardaky könelen bina bolan depe, olaryň arkasynda peýda boldy. Öňde birnäçe agaç bilen örtülen gyrymsy agaçlar peýda boldy we Dreýk birneme rahatlandy. Olar bolmaly ýerinden demirgazyk-gündogarda uzak ýol geçdiler, ýöne ahyrky netijä mynasyp boldy.
  
  Iň gowy senari? Söweş ýok.
  
  Howp gözläp, beden dilini bitarap saklap, dowam etdi. Baglanyşyk asuda boldy. Başpena ýakynlaşanlarynda, kimdir biri garaşýan bolsa, haýalladylar. Serkerdeler hökmünde duýduryşlara garaşyp bilerdiler, ýöne bu tabşyryk üçin hiç zat kabul edilip bilinmezdi.
  
  Dreýk birnäçe agaçlar we seýrek gyrymsy agaçlar bilen serhetleşýän uly meýdany gördi we beýlekileriň dynç almagyna yşarat etdi. Peýza .y gözden geçirmek hiç zat tapmady. Depäniň depesi, görşi ýaly taşlandy. Çep tarapynda inçe örtük tekiz düzlüge, soňra bolsa deňziň kenaryna eltdi. Gämileriniň on bäş minutlyk aralykda bolup biljekdigini çaklady. Ol ýuwaşlyk bilen birikmäni açdy.
  
  "Lauren, şwesiýalylar hakda habar barmy?"
  
  "No.ok. Emma olar ýakyn bolmaly ".
  
  "Beýleki toparlar?"
  
  "Russiýa howada." Ol utanýan ýalydy. "Men size wezipe berip bilmerin."
  
  "Bu ýer gyzgyn zona öwrüler" -diýdi Smith. "Biz göçmeli"
  
  Drake razy boldy. "Geliň."
  
  Ol ýerinden turdy we islendik ok ýaly haýran galdyryjy gykylygy eşitdi.
  
  "Ol ýerde sakla! Bize guty gerek. Göçme. "
  
  Dreýk ikirjiňlenmedi, ýöne duýduryş üçin minnetdar bolup, duşmany küýseýändiklerine haýran galdy. Dahl oňa seretdi we Alisýa aljyraňňy görünýärdi. Maý hatda geň galdyrdy.
  
  Kensi diline basdy. "Mossad bolmaly."
  
  "Olary ýarag bilen aldyňyzmy?" Haýden sorady.
  
  "Hawa" -diýdi. "Gepleýji göni öňde, iki tarapda-da kömekçileri bar. Biziň nirede bolmak isleýändigimiz anyk. "
  
  "Biz öňe gidip bilmeris" -diýdi. "Biz yza gaýdarys. Şol tarapa. " Ol gündogara yşarat etdi. "Başpena we ýol, birnäçe ferma bar. Şäher uzakda däl. Ewakuasiýa yglan edip bileris "-diýdi.
  
  Dreýk Haýdene seretdi. Başlygy kenarýaka demirgazyga, gündogara siwilizasiýa ýa-da söweş bilen ýüzbe-ýüz bolmak meselesini ölçän ýalydy.
  
  Dahl: "Bu ýerde galsak hiç hili gowy zat bolmaz" -diýdi. "Bir saýlama duşmana garşy durmak kyn bolar, ýöne köp zadyň bardygyny bilýäris".
  
  Dreýk Maýyň dogrydygyny eýýäm bilýärdi. Demirgazyk gutulyş ýoluny teklip etmedi. Hellespontyň üstünden örtüksiz ylgaýardylar we ulaglaryň haýsydyr bir görnüşinde büdremekleri üçin arassa bagtlara bil baglaýardylar. Gündogara syýahat etmek mümkinçilikleri kepillendirýär.
  
  Mundan başga-da, beýleki toparlara haýsydyr bir şäherden gelmek kyn.
  
  Haýden oňa jaň etdi we soňra sebite we çalt gaçmak mümkinçiligine baha berip, gündogara tarap öwrüldi. Bu pursatda ses ýene geldi.
  
  "Şol ýerde gal!"
  
  - itok, - diýip, Alisýa aljyrady. "Bu oglan psihiki."
  
  Wizual tehnologiýa barada aýdyp, "Meniň diňe gözüm gowy" -diýdi. "Gaty bir zadyň arkasynda gizläň. Ody alarys "-diýdi.
  
  Topar gündogara tarap ýola düşdi. Ysraýyllar naýzaçylaryň kellelerine we agaç şahalaryna we şahalaryň arasyna ok atdylar. Sapraklar ýagdy. Draýk oklaryň bilkastlaýyn ýokary derejä gönükdirilendigini bilip, bu ýere täze uruş alyp barýandyklary bilen gyzyklandy.
  
  Alisýa: "Bu, edil goşun tälimine meňzeýär" -diýdi.
  
  "Rezin oklary ulanýandyklaryna umyt edýärin" -diýdi Dahl.
  
  Gündogara tarap hereket edip, has güýçli agaçlara ýetdiler we gözüni aldylar. Dreýk bilkastlaýyn ýokary çykdy. Hereket alamatlaryny görmedi.
  
  "Hilegär jellatlar."
  
  "Kiçi topar" -diýdi Kenzie. "Seresaplyk bilen. Awtomatiki enjamlar. Karara garaşarlar "-diýdi.
  
  Drake doly peýdalanmak isleýärdi. Topar seresaplylyk bilen gündogara tarap ugrady, göni uzak gorizonta howp salýan açyk daň atdy. Indiki arassalaýyşa ýeten Drake, okuň sesi eşidildi we iş ýüzünde duýuldy.
  
  "Gaplaň". Ol kepderi. "Ol ýakyn".
  
  Gaçybatalgalaryň arasynda has köp atyş, gurşun akymlary. Haýden Dreýkiň gözlerine çuňňur seretdi. "Olaryň ýollary üýtgedi."
  
  Dreýk muňa ynanman, uludan demini aldy. Ysraýyllar gazaply ot açdylar we şübhesiz seresaplylyk bilen öňe gitdiler. Anotherene bir ok, gaorganyň kellesiniň aňyrsyndaky agaçdan bir gabygy ýyrtyp, ruslaryň gazaply çişmegine sebäp boldy.
  
  - Gowy däl - diýip, Kensi gaharlandy. "Asla gowy däl".
  
  Dreýkiň gözleri çakmak ýalydy. "Haýden, Lauren bilen habarlaşyň. Krowa ot ýakýandygymyzy tassyklamaly! "
  
  Kensi gygyrdy: "Biz ot gaýtarmaly". "Guysigitler öň hiç wagt barlamadyňyz."
  
  "! Ok! Olar hakyna tutma esgerler, tälim alýan we buýruklary ýerine ýetirýän saýlama goşunlar. Olar ýaranlar, potensial dostlar. Barlap görüň, Haýden. Barlap görüň! "
  
  Täze oklar aşaky bölegi deşdi. Duşman göze görünmeýän, eşidilmedik bolup galdy; SPIR olaryň öňe gidişligini diňe öz tejribesinden bilýärdi. Dreýk Haýdeniň kommutasiýa düwmesine basyp, Lauren bilen gürleşendigini gördi, soň çalt jogap sorady.
  
  Mossad esgerleri has ýakynlaşdylar.
  
  "Statusagdaýymyzy tassyklaň" Hatda Dahlyň sesi dartgynly ýalydy. "Lauren! Karar berýärsiňizmi? Uruşjakmy? "
  
  
  * * *
  
  
  Gämilerinden eýýäm kowulan SPEAR topary has gündogara gitmäge mejbur boldy. Oda ot açmak kyn boldy. Belli ýaranlar bilen söweşmek islemän, howp astyndadylar.
  
  Dyrmaşyp, dyrnaçaklanyp, gan döküp, öz arsenalyndaky her bir hiläni, özleri bilen Mossadyň arasynda has uzak aralyk goýmak üçin her hiläni ulandylar. Laureniň gaýdyp gelmegi bary-ýogy birnäçe minut aldy, ýöne şol minutlar Jastin Biberiň CD-den has uzak dowam etdi.
  
  "Krow bagtsyz. Sargyt aldyňyz diýýär. Weaponsaraglaryňyzy her hili ýagdaýda saklaň. Olaryň dördüsi-de. "
  
  "Hemmesi?" Drake sorady. "Kim bilen iş salyşýandygymyzy aýtdyňyzmy?"
  
  "Elbetde. Ol gaharly ýalydy. Meniň pikirimçe, biz ony gynadyk ".
  
  Drake başyny ýaýkady. Munuň manysy ýok. Munuň üstünde bilelikde işlemeli.
  
  Dahl öz pikirini aýtdy. "Biz hakykatdanam Peruda onuň buýruklaryna garşy çykdyk. Belki, munuň öwezini dolmagy mümkin. "
  
  Drake muňa ynanmady. "No.ok. Kiçijik bolardy. Ol beýle syýasatçy däl. Bize ýaranlar garşy çykýarlar. Gaplaň. "
  
  "Biziň sargytlarymyz bar" -diýdi. "Geliň, şu gün diri galyp, ertir söweşeliň."
  
  Dreýk özüniň mamladygyny bilýärdi, ýöne ysraýyllylaryň hem edil şol bir zady aýdandygyny pikir edip bilmedi. Şeýdip, köp asyrlyk nägilelikler başlandy. Indi topar bolup, tokaý galkanynda galyp, gündogara tarap ýola düşdüler we gaty goragly däl, ýöne ysraýyllylary haýallatmak üçin ýeterlik goragçy guradylar. Smit, Kinimaka we Maý, häzirki wagtda garşydaşlaryny her gezeginde gysyp, telekeçiligi aňladýandyklaryny görkezmekde ajaýypdy.
  
  Dreýk agaçlaryň üstünden uçup barýarka, olaryň arkasyndan geldi. Dikuçar üstünden bökdi, soň egildi we birneme düşnüksiz arassalama düşdi. Haýden bir söz aýtmak hökman däldi.
  
  "Şwesiýalylar? Ruslar? Hudaý, bu diňe hapa zat, ýigitler! "
  
  Dreýk şol tarapa gelýän oklary derrew eşitdi. Dikuçardan ýaňy çykan Mossad däl-de, atyldy.
  
  Bu dört ýörite güýç toparynyň indi söweşe girýändigini aňladýardy.
  
  Tokaý gutarmanka, daş diwarlar bilen serhetleşýän giň meýdanyň aňyrsynda köne ferma jaýyny açdy.
  
  "Biraz wagt alyň" diýip gygyrdy. "Çalt we çalt hereket ediň. Biz ol ýerde birleşip bileris "-diýdi.
  
  Topar dowzahyň toplary dabanyna gyzgyn ýaly ylgady.
  
  
  * * *
  
  
  Topar doly, ýöne gözegçilik astynda hereket edip, tötänleýin gapakdan çykyp, ferma jaýyna tarap ylgady. Diwarlar we penjireler, depäniň üstündäki jaý ýaly, adamzadyň ýoklugyny görkezýärdi. Specialörite güýçleriň üç topary olaryň arkasynda ýatyrdy, ýöne näçe ýakyn?
  
  Drake bilmedi. Gijeki görüşini alyp, ýagty asmany ulanyp, ýoluny bellemek üçin çalaja ýeriň üstünden gaty ylgady. Toparyň ýarysy öňe, ýarysy yza seretdi. Maý Mossad toparynyň tokaýyň gyrasyna ýetendigini görüp pyşyrdady, ýöne Dreýk ilkinji pes diwara ýetdi we Maý we Smit az mukdarda ot açdy.
  
  Bilelikde daş diwaryň arkasyna ýapyşdylar.
  
  Fermer hojalygy entek ýigrimi ädim öňde. Dreýk ysraýyllylara we beýlekileriň mesgen tutmagyna we ideal görüş çyzyklaryny döretmegine ýol bermejekdigini bilýärdi. Mundan başga-da, beýleki toparlar indi biri-birinden ägä bolardylar. Aragatnaşykçy bilen gürleşdi.
  
  "Eşekleriňizi has gowy çekiň, oglanlar."
  
  Alisýa oňa seretdi. "Bu, iň gowy Amerikan aksenti?"
  
  Drake aladaly görünýärdi. "Itok. Ahyrsoňy yzyna öwrüldim. " Soň bolsa Dahly gördi. "Heyöne, has erbet bolup biler öýdýärin."
  
  Biri hökmünde gapagy döwdüler. Maý we Smit ýene ot açyp, jogap hökmünde diňe iki ok aldylar. Başga sesler eşidilmedi. Drake berk diwar tapdy we saklandy. Haýden derrew Maý, Smit we Kinimaka perimetri goramagy tabşyrdy, soň bolsa beýlekiler bilen birleşmäge howlukdy.
  
  "Biz birnäçe minutlap gowy. Bizde näme bar? "
  
  Laureniň sesi gulaklaryny dolduranda, Dahl eýýäm kartany açýardy.
  
  "B meýilnamasy henizem mümkin. Içerde Çalt bolsaňyz, ulag gerek bolmaz "-diýdi.
  
  "B. fucking meýilleşdiriň." Drake başyny ýaýkady. "Elmydama B. meýilleşdiriň."
  
  Perimetr patrullygy hemme zadyň düşnüklidigini habar berdi.
  
  Haýden Dahlyň göterýän gutusyna yşarat etdi. "Biz bu ýerde jogapkärçilik çekmeli. Eger ýitirseňiz, içindäki zatlary bilemzok. Muny duşmana ýitirseň ... "Dowam etmegiň zerurlygy ýokdy. Şwesiýaly gutyny ýere goýdy we gapdalynda dyza çökdi.
  
  Haýden gapakda oýulan nyşana degdi. Egriji pyçaklar erbet duýduryş iberýär. Dahl gapagy seresaplylyk bilen açdy.
  
  Drake demini aldy. Hiç zat bolmady. Elmydama töwekgelçilikli bolardy, ýöne gizlin gulplary ýa-da mehanizmleri görüp bilmediler. Indi Dahl gapagy doly galdyrdy we içindäki boşluga seretdi.
  
  Kensi jyňňyrdady. "Bu näme? Uruş ýaraglary? Gannibal bilen baglanyşyp, sargyt bilen gizlenýärmi? Meniň görýän zatlarym bir kagyz. "
  
  Dahl oturgyçlarynda oturdy. "Uruş sözler bilen hem söweşilip bilner".
  
  Haýden seresaplylyk bilen birnäçe kagyz çykardy we teksti gözden geçirdi. "Bilmedim" -diýdi. "Gözleg faýlyna meňzeýär we ... ýazgy ..." Ol dymdy. "Synaglar? Synag? " Moreene birnäçe sahypany aýlady. "Assambleýanyň aýratynlyklary."
  
  Drake gaşlaryny ýitirdi. "Indi bu gaty erbet. Oňa Wawilon taslamasy, Lauren diýýärler. Geliň, bu barada näme gazyp biljekdigiňizi göreliň. "
  
  Nýu-Yorkorkly: "düşündim" -diýdi. "Başga bir zat barmy?"
  
  "Men bu aýratynlyklara ýaňy düşünip başladym" -diýdi Dahl. "Bu ullakan"
  
  "Aşak!" Smit gygyrdy. "Akynlaşmak"
  
  Topar haýallady we taýýarlandy. Daş diwarlaryň aňyrsynda pulemýot woleýi güldürildi, ýiti we ker. Smit diwardaky bir nokady nyşana alyp, sagdan ot aldy. Haýden başyny ýaýkady.
  
  "Muny soňlamaly bolarys. Şu ýerden çyk "
  
  "Eşek?" Drake sorady.
  
  "Eşegiňi al"
  
  "B meýilnamasy" -diýdi Alisýa.
  
  Ygtybarly bolmak bilen, fermanyň arka tarapyna diwardan diwara geçdiler. Pol galyndylar bilen dolduryldy, üçegiň gowaklanan ýerinde haly we agaç bölekleri bellendi. Maý, Smit we Kinimaka arkasyny ýapdy. Dreýk yzky aýnalara ýetip, öňdäki ugra seredip durdy.
  
  "Bu has kynlaşyp biler" -diýdi.
  
  Günüň dogmagy gözýetimiň üstünde reňkde süýşdi.
  
  
  Sekizinji bap
  
  
  Racearyş dowam etdi, ýöne indi düşünişmezlik azaldy. Theolda öňe barýan Dreýk we Alisýa gapagy taşlap, içerki tarapa gidip, özleri bilen yzarlaýanlaryň arasyndaky ferma jaýyny saklap, Mossad topary ahyrsoňy tokaýdan çykdy. Hemmesini gara geýnip, ýüzlerine maskalar geýip, pes we seresaplylyk bilen ýakynlaşdylar, ýaraglaryny göterip, ot açdylar. Maý we Smit derrew ferma jaýynyň arkasyna girdiler. Haýden öňe ylgady.
  
  "Göç!"
  
  Dreýk durmak we söweşmek instinktine garşy göreşdi; Çep tarapyndaky Dahl hem munuň bilen göreşýärdi. Adatça söweşip, garşydaşlaryndan üstün çykýardylar - käwagt zalym güýçlere we sanlara düşýärdi. Emma köplenç bularyň hemmesi garşydaşlarynyň samsyklygyna düşýärdi. Aýlyk alýan hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulanlaryň köpüsi
  
  Bugün däl.
  
  Drake baýragy goramagyň zerurdygyna gaty gowy düşünýärdi. Dahl gutyny göterdi we mümkin boldugyça ygtybarly saklady. Gorgi indi ýerini synap, iň örtükli ýol tapmaga synanyşýardy. Depe meýdanyndan geçdiler, soňra kiçijik, seýrek agaç bagyndan indiler. Ysraýyllar, beýleki buýruklary duýup, öz pozisiýalaryny mälim etmek islemän, belli bir wagt ot açdylar.
  
  Indi dürli taktikalar görkezildi.
  
  Emma Dreýk üçin Alisýa muny iň gowy jemledi. "Hudaýyň hatyrasyna, ogogi. Rus kelläňizi aşak goýuň we ylgaň! "
  
  Lauren GPS-de öňe gidişliklerini yzarlady we B meýilnamasynyň ýygnak nokadynyň indiki gözýetimde bolandygyny habar berdi.
  
  Drake birneme ýeňil dem aldy. Agaç gutardy we gorgi ilkinji bolup Kinimaka dabanyna dyrmaşyp, kiçijik depä çykdy. Gawaýly balak, ýykylan ýerinde palçyk bilen örtüldi - üç gezek. Alisýa ýeriň bukjalarynyň arasynda çalt hereket edýän maý aýynda garady.
  
  "Erbet Sprite. Wildabany tebigatda bahar guzusy ýaly bolup görünýär. "
  
  "Her näme etse-de, gowy edýär" -diýdi.
  
  Alisýa şiferde bökdi, ýöne aýagynda galmagy başardy. "Biziň hemmämiz gowy edýäris."
  
  "Hawa, ýöne käbirlerimiz köşek ýaly".
  
  Alisýa ýaragyny galdyrdy. "Dreýk, meni aňlatmaýarsyň diýip umyt edýärin." Onuň sesinde duýduryş belligi bardy.
  
  "Aý, elbetde ýok. Elbetde, men şwesiýalylary göz öňünde tutdum. "
  
  "Gymmatmy?"
  
  Dahlyň sözlerine başlamazdan ozal yzdan ok atyldy. Tejribe Drake oklaryň özleri üçin niýetlenmändigini we iki dürli notadan ybaratdygyny aýtdy. Mossad ruslar ýa-da şwesiýalylar bilen hyzmatdaşlyk etdi.
  
  Megerem, şwesiýalylar Mossada ylgadylar.
  
  Ol ýylgyryp bilmedi.
  
  Dahl gaharyny duýýan ýaly töweregine göz aýlady. Drake bigünä bir görnüş etdi. Kiçijik depä çykyp, beýleki tarapa süýşüp gitdiler.
  
  Lauren: "Ulag gelýär" -diýdi.
  
  "Munuň ýaly!" Haýden gara tegmilleriň hereket edýän asmanyna, uzaklara, uzaklara yşarat etdi. Dreýk bu ýeri gözden geçirdi we ok depäniň depesinde pyşyrdaşy ýaly orgorgini aşak çekdi. Kimdir biri birden has gyzyklandy.
  
  Kinimaka: "Jülge" -diýdi. "Şol agaçlara baryp bilsek ..."
  
  Topar jemleýji ýaryşa taýýarlanýar. Dreýk golaýlap barýan gyra seretdi. Bir sekuntlap kölegäni görýän bolmagy mümkin öýdüpdi, ýöne soň hakykaty gördi.
  
  "Adamlar, bu başga bir dikuçar."
  
  Kinimaka ýakyndan synlady. "Bok".
  
  "We şol ýerde". Maý çepe, bulut kenaryna tarap ýokary görkezdi. "Üçünji"
  
  - Lauren - diýip, Haýden gyssagly aýtdy. "Lauren, biziň bilen gürleş!"
  
  "Tassyklamak." Arkaýyn ses gaýdyp geldi. "Howada hytaýlylar we iňlisler bar. Eartherdäki Russiýa, Şwesiýalylar we Ysraýyllar. Diňläň, ilkinji gezek maglumat almak üçin sizi häzir söhbetdeşlige birikdirerin. Käbirleri hapa, ýöne hemmesi gymmatly bolup biler. "
  
  "Fransuz halky?" Kinimaka näme üçindir pikirlenip başlady.
  
  "Hiç zat" diýip, Lauren jogap berdi.
  
  "Gowy iş, olaryň hemmesi Bo ýaly däl" -diýip, Alisýa ajy we gynanç bilen aýtdy. "Men fransuzlary göz öňünde tutýaryn. .Igit dönükdi, ýöne işine ökdedi ".
  
  Dahl ýüzi ýasady. "Bo ýaly bolsa" -diýdi. "Olar eýýäm şu ýerde bolmagy mümkin."
  
  Alisýa golaýdaky hapa üýşmeleri öwrenip, sözlere göz aýlady. Hiç zat gymyldamady.
  
  "Bizi gurşap aldylar" -diýdi.
  
  "Iki tarapdan hem ýörite güýçler topary" -diýdi. "Duzakdaky syçanlar."
  
  "Özüň üçin gürle" Maý hemme zada çalt baha berdi. "Iki minut wagt alyň. Bu gutynyň içindäki zatlary mümkin boldugyça ýadyňyzda saklaň. " Ol ellerini ýokary galdyrdy. "Şuny et".
  
  Drake munuň düýp manysyny aldy. Guty ahyrsoňy olaryň durmuşyna laýyk däldi. Eger zatlar hakykatdanam dartgynlaşsa we dostlukly topar başdan geçirse, boks däl-de, diňe janyny halas edip biler. Dahl gapagyny açdy we topar göni dikuçarlara tarap ugrady.
  
  Hemmelere kagyz kagyzlaryny paýlady.
  
  Alisýa: "Wah, bu geň" -diýdi.
  
  Kenzi birnäçe kagyz çaldy. "Otuz-elli ýyl mundan ozal faşistler tarapyndan ýazylan we Gannibal Barkanyň mazarynda gizlenen resminamany okaýarka söweşmek? Bu ýerde geň zat näme?
  
  Dreýk parçalary ýatda saklamaga synanyşdy. "Onuň sözleri manyly. Bu SPEAR kursy bilen deňdir. "
  
  Belentlikdäki gözleg taslamasy. Ilki bilen has arzan bahadan gaýtadan giriş ballistikasyny öwrenmek maksady bilen döredildi. Gymmat raketalaryň ýerine ...
  
  "Jähennemiň nämedigini bilemok."
  
  Raketa ulanman kosmosa uçuryň. Taslama, ýokary belentliklerde ýokary tizlikde zatlary atmak üçin gaty uly ýaragyň ulanylyp bilinjekdigini görkezýär ...
  
  "Aý bok".
  
  Dahl bilen Alisýanyň ýüzi edil kül ýalydy. "Bu gowy bolup bilmez."
  
  Haýden indi hemmeleriň gözüne ilýän dikuçarlary görkezdi. Dikuçarlardan asylan ýaraglary görüp bilýärdiler.
  
  "Bu hem dogry däl!"
  
  Dreýk kagyzlary gowşurdy we ýaragyny taýynlady. Öň öwrenişen we nämäni gowy görýän wagty. Oňa Haýden, Maý we Smit, şeýle hem Laureniň kesgitlän aragatnaşyk ulgamy bilen söhbetdeşlik boldy.
  
  "Ysraýyllar şwesiýalylar bilen söweşe girdiler. Russiýa näbelli ... "Soňra NSA we beýleki guramalaryň diňlemegi başaran göni ýaýlymlardan gaty köp päsgelçilik we çalt ýaýlym geldi.
  
  Fransuz: "Sebite ýakynlaşýarys ..."
  
  Iňlis: "Hawa, jenap. Söweş meýdanynda köp duşmanymyz bar ... "
  
  Hytaýlylar: "Olaryň gutusynyň bardygyna ynanýarsyňyzmy?"
  
  Haýden ýol görkezdi. Meýdandan ylgadylar. Olar meýilnamasyz ylgadylar. Seresaply ýangyn dikuçarlary gaçmaga mejbur etdi we ýerlerini yzarlamaga aşa seresaplylyk bilen hereket etmäge mejbur etdi.
  
  Soň bolsa, Dreýk sebitden çykyp, täze gaçmak ýoluna ünsi jemläp barýarka, statikden başga bir ses kesildi.
  
  Gysgaça.
  
  Şowhunyň aňyrsynda gizlenip, gulaklaryna zordan eşidilýän, çuň we çekilen ses çykdy.
  
  Amerikaly: "SEAL Team 7 şu ýerde. Biz hakykatdanam ýakyn ... "
  
  Şok ony düýpgöter sarsdyrdy. Emma wagt ýokdy. Gepleşmäge ýol ýok. Ony siňdirmek üçin bir sekunt hem ýok.
  
  Şeýle-de bolsa, onuň gözleri Thorsten Dahlyň gözleri bilen görüşdi.
  
  Näme...?
  
  
  Dokuzynjy bap
  
  
  "Dikuçaryň gaçmagyny aýdyň!" Haýden aragatnaşykçysyna basdy. "Başga ýol taparys".
  
  "Munuň asylmagyny isleýärsiňizmi?" Lauren, ömrüne ylgap barýarka-da, Alisýany güldürdi.
  
  "Elbetde. Ördek we özüňi ýap. Bize jaň etme, saňa jaň ederis! "
  
  Dreýk bu günüň hiç haçan gutarmajakdygyna gyzyklandy, soň bolsa gorizontda asylan günüň doly diskini gördi we geň galdyrdy. Bu sebit daglaryň hatarydy, hersi iň soňkusyndan has dikdi. GYSGAÇA depäniň depesine ýetenlerinde eşeklerini ýapdy, seresaplylyk bilen ädim ätdi, soňra beýleki tarapa doly tizlik bilen ylgady.
  
  Arka tarapdan oklar wagtal-wagtal eşidilýärdi, ýöne olara gönükdirilmedi; ysraýyllylar we şwesiýalylar birek-birege zarba urýardylar. Moreene-de birnäçe könelen binalar çepe we saga görünýärdi, köpüsi ýalpak jülgelerde guruldy, hemmesi taşlandy. Drake halkyň näme sebäpden gidenine düşünmedi, ýöne bu öňden bäri bolupdy.
  
  Has köp depeler, soň bolsa çep tarapdaky agaçlar topary. Başpena, gök öwüsýän we şahalary hödürlemek galyň ösdi. Haýden topary şol tarapa gönükdirdi, Dreýk bolsa birneme ýeňilleşdi. Islendik görnüşdäki örtük, asla ýapylmakdan has gowudy. Ilki Haýden, soň Alisýa agaçlaryň üstünden geçdi, indi Dal, Kenzi we Kinimaka. Drake, Maý, gorgi we Smiti yzda goýup, tokaýa girdi. Draýk dostlary üçin seresap bolýan atyşyklar has ýakynlaşdy.
  
  Aýlanyp, Maýyň ýykylandygyny gördi.
  
  Faceüzüniň ýere gaçýandygyny synlady.
  
  "Nooo!"
  
  
  * * *
  
  
  Haýden birden tormozlady we yzyna öwrüldi. Şu pursatda Maý ýerde huşsuz ýatdy, Dreýk onuň ýanyna geldi, Smit eýýäm egildi. Oklar etegindäki agaçlara pyçak bilen degdi. Kimdir biri ýakyn.
  
  Soňra çotga başlandy. Sanlar bökdi, biri Haýdeniň aşaky bedenine degdi. Ol durdy, ýöne aýagynda galdy. Agajyň sütüni ony oňurga urdy. Ol agyrynyň şöhlesine üns bermedi we ýaragy galdyrdy. Soňra gara şekil oňa ýene hüjüm etdi, tirsek, dyz, pyçak bilen urdy ...
  
  Haýden öýkenini aldy we pyçagyň aşgazanyň saçynyň giňligine girendigini duýdy. Aralarynda has uzak aralyk goýmak üçin tirsek bilen ýüzüne dyz we aşgazana dyz bilen söweşdi. Ol Kinimaka bilen Alisýanyň sag tarapda söweşýändigini, Dal bolsa ýykylan bölegini urýandygyny gördi.
  
  Drake Maýy elinden alýar.
  
  Oklar, ýapraklary we ösümlikleri kesip, agaçlaryň arasynda uçdy. Biri duşmany ýeňdi, ýöne uzak wagtlap däl. Ol adam tiz wagtdan Kewlar görnüşini geýip, ýerinden turdy. Soňra Haýdeniň görüşi öz garşydaşy - rehimsiz we gazaply tutanýerliligi bolan Mossadly adam bilen dolduryldy.
  
  "Dur" -diýdi. "Biz bir sahypada"
  
  Eňegine urlan urgy ony saklady. Haýden gany dadyp gördi.
  
  "Sargyt" diýen düşnüksiz jogap geldi.
  
  Ol täze zarbalary petikledi, adamy bir gyra itekledi, pyçak ulansa-da ýaragy götermezlige synanyşdy. Pyçak gabygyny dadyp gördi, soňra hapa. Draýk ýoldan we agaçlara ylgap barýarka, Haýden adamyň aýaklaryny depdi. Smit arkasyny ýapdy, Ysraýylyň ýüzüne urdy we ony ýene-de aşagyna iberdi. Kenzi indiki gezek, bu gezek ýüzüne we giň gözlerine, tanyş birini gözleýän ýaly ikirjiňlenipdi.
  
  Haýden Drake tarap ugrady.
  
  "Maý?"
  
  "Gowy. Oňurgada diňe bir ok we hut şu. Ajaýyp zat ýok. "
  
  Haýden reňkli boldy. "Näme?" - diýip soradym.
  
  "Kurtka ony saklady. Ol ýykyldy we kellesini urdy. Üýtgeşik zat ýok ".
  
  "HAKYNDA"
  
  Alisýa tirsekine rehimsiz hüjüm etdi we garşydaşyny agaçlara uçmak üçin dzýudo zyňdy. Kinimaka başga bir Mossad esgerinden geçdi. Birnäçe salymdan ýol düşnükli boldy we SPEAR topary doly peýdalandy.
  
  Her bir unsiýa, çalt depginde ylgap barýarka, haýallamak hakda pikir etmän, bükülmek, çümmek, agaçlaryň howply bölekleri arkaly oýnady. Olar bilen Mossad toparynyň arasynda boşluk açyldy we galyň ýapraklar ideal örtük berdi.
  
  "Nädip dowzah bizden geçmegi başardylar?" Drake gygyrdy.
  
  "Gutyny barlamak üçin duranymyzda bolmaly" -diýdi.
  
  Smit gaty gygyrdy. "Biz syn etdik."
  
  "Özüňi urma ..." Haýden sözüni başlady.
  
  Kensi: ", ok, dostum" -diýdi. "Edýän işlerinde iň gowusy".
  
  Smit hem edil şeýledigimizi aýdýan ýaly gygyrdy, ýöne başgaça dymdy. Haýden Kinimakanyň büdrändigini, ullakan aýaklarynyň bir üýşmeleňe üýşüp gonandygyny gördi we kömek etmäge gitdi, ýöne Dal eýýäm uly adamy goldaýardy. Şwesiýaly gutyny beýleki eline geçirdi we Gawaýy sag bilen itekledi.
  
  Indi garyndasa ýene bir howp - dikuçaryň üstünden uçup bolmajak sesi goşuldy.
  
  Ot açarlarmy?
  
  Tokaýy ok bilen dararlarmy?
  
  Haýden beýle pikir etmedi. Şeýle jogapkärçiliksiz hereket sebäpli müňlerçe zat ýalňyşyp biler. Elbetde, bu ýigitler hökümetleriniň buýruklaryny ýerine ýetirýärdiler, yssy we kondisionerli ofislerinde öýde oturan palçylaryň käbiri pil süňkleriniň diňleriniň daşynda bolup geçýän zatlara az üns berip bilmeýärdiler.
  
  Örkezijileriň kakmagy ýokardan geldi. Haýden ylgamagyny dowam etdirdi. Mossadyň öz toparyna, belki-de arkasyndaky şwesiýalylara we ruslara gözleriniň boljakdygyny eýýäm bilýärdi. Çep tarapda bir ses eşidildi we has köp san görendir öýdüp, ruslar bolmaly diýip pikir etdi.
  
  Ora-da iňlisler?
  
  Gaplaň!
  
  Olar gaty açykdy. Gaty taýyn däl. Aslynda, ol ýerdäki toparlaryň hemmesi şeýle boldy. Hiç kim hemmeleriň birden gelmegine garaşmady - bu ýalňyşlykdy. Thisöne muny göz öňünde tutjak meýilnama aýdyň?
  
  "Drake Trail" öňde durýardy, maý aýynyň agramy asla peselmedi. Alisýa töweregine göz aýlady. Maksat maksatsyz aýlandy, ýöne umuman dogry ugra gitdi we Haýden munuň üçin minnetdardy. Ol yzarlaýanlary ruhdan düşürip, Smitiň yzlaryna ok atandygyny eşitdi. Iki güýç ýygnanýan ýaly çepden birnäçe gykylyk eşitdi.
  
  Erbet, bu birneme däli bok.
  
  Drake ýykylan agajyň üstünden bökdi. Kinimaka zordan gürledi. Bölekler hemme tarapa ýaýrady. .Er aşak düşüp başlady, soň bolsa tokaýyň gyrasyny gördüler. Haýden haýal etmelidigini aýtdy, ýerdäki agaç çyzygynyň aňyrsynda nämä garaşýandygyny hiç kim bilenokdy.
  
  Drake birneme haýallady. Alisýa ony sag tarapdan geçirdi, Dahl ony çepde urdy; üçüsi bilelikde gapagy ýeňip, iki tarapynda dik goňur eňňitler bilen goralýan dar jülge girdi. Kinimaka we Kenzi goldaw bermek üçin dabanyna basdylar, soň bolsa Haýden döşündäki artýan ýanma duýgusyny äsgermezlik etjek bolup gizlenmekden çykdy.
  
  Olar onuň pikir edişinden has uzak ylgadylar.
  
  Iň ýakyn şäher bolsa birnäçe mil uzaklykda ýerleşýärdi.
  
  
  On bap
  
  
  Dreýk Maýyň azajyk göreşip başlandygyny duýdy. Çalt aňyna geljekdigini bilip, oňa bir minut berdi. Şol gysga pursatda, ýüregi ýaryp, tekiz, çal we gödek bir zady gördi.
  
  "Çep!"
  
  Tutuş topar çepe döwüldi, garşydaşlary henizem görünmeýänligi sebäpli, seresaplylyk bilen gereksiz ýerlerini ýapdy. Drake Maýa birneme göreşmäge rugsat berdi, ýöne dowam etdi. Tiz wagtdan ony ýumrugy bilen gapyrgasyna urdy.
  
  "Meni goýber"
  
  "Bir sekunt, söýgim ..."
  
  Alisýa oňa ýiti seretdi. "Siz muny haladyňyzmy?"
  
  Drake ikirjiňlendi, soň bolsa ýylgyrdy. "Bu soraga takyk jogap ýok, söýgülim."
  
  "Hakykatdanam?"
  
  "Meniň pikirimçe, bu barada pikir ediň."
  
  Maý oňurgany ulanyp, ýere gaçmak üçin dilemmasyny çözdi. Üstünlikli gondy, ýöne kellesini tutup, ýerinde sokuldy.
  
  "Serediň" -diýdi. "Özümi goramak üçin, ol özüni arkaýyn däl ýaly edýär."
  
  "Howlukmasak kelläňiz titrär." Alisýa geçmişi itekledi we Dreýk göni düzelip, ritme girýänçä Maýy birneme uzak wagtlap synlady. Topar gämi duralgasyny asfaltda ylgady.
  
  "Mossad bilen ilkinji bulaşyklyk." Dahl uzady. "Ajaýyp zat ýok."
  
  "Olar saklandylar" -diýdi Kenzie. "Sen nähili bolduň?"
  
  "Ikinji bulaşyklyk" -diýdi. "Angliýadaky şol obany ýadyňyzdamy? Birnäçe ýyl ozal. "
  
  "Yonks?" - diýip soradym.
  
  "Asyrlar"
  
  "HAKYNDA" Dahl bir sekunt dymdy, soň: "Miladydan öňki ýa-da AD?"
  
  "Meniň pikirimçe, indi oňa BC diýýärler."
  
  "Bullshit".
  
  Bothol iki tarapa-da uzalyp gitdi, çöllük, çukurly we abatlanylmaga mätäç. Dreýk dikuçara ýakynlaşýan uçara garşy ýaragyň popuny eşitdi, soň bolsa has köp ok atdy. Ol tokaýdan atylýandygyny görmek üçin yzyna öwrüldi, sebiti diňe oklar bilen hapalaýandyr öýdüp, soňam gapdalyna egrelendigini gördi.
  
  "Men töwekgelçilik edip bilmerin" -diýdi Dahl. "Meniň pikirimçe, olar hytaýly bolmaly we söhbetdeşligi biziň ýaly eşidip bilmeýärler."
  
  Dreýk dymdy. Soňky döwürde gepleşiklerde täze zat açylmady. Şondan bäri...
  
  Haýden ýuwaş salam berdi. "Ulag görýärin"
  
  Drake aşak egildi we meýdany gözden geçirdi. "Onda biziň arkamyzda näme bar? Mossad we ruslar agaçlarda, biri-biriniň ýoluna girýärler. Şwesiýalylar ruslaryň gapdalyndamy? SAS? Başyny ýaýkady. "Kim bilýär? Iň gowy çaklamaňyz, tokaýda aýlanmak. Hemmesi özlerini berseler ölendigini bilýärler. Şonuň üçinem henizem diri bolduk "-diýdi.
  
  "Dikuçarda hytaýlylar" -diýdi Smith. "Ol ýere gonmak." Birnäçe çuňňur depressiýalara ünsi çekdi.
  
  "Fransuz?" Gorgi sorady.
  
  Drake başyny ýaýkady. Degişmeler bir gapdala, fransuzlar hatda suwy synamak we garşydaşlarynyň olary ýitirmegine ýol bermek üçinem saklanandyrlar. Iň soňky pursatda mekir ýeňiş. Ol golaýlap gelýän mikroavtobusa garady.
  
  "Msaraglar."
  
  Smit we Kenzie ýoluň gyrasynda durup, ýaraglaryny golaýlap gelýän awtoulagda görkezdiler. Dahl we Dreýk ýolda birnäçe agyr gaýa ýerleşdirdiler. Awtoulag haýallaýarka, toparyň galan bölegi ulagy seresaplylyk bilen örtüp, ýaşaýjylaryna çykmagy buýurdy.
  
  Alisýa yzky gapyny açdy.
  
  "Wah, bu ýerde porsy!"
  
  Emma boşdy. Dreýk Kensiniň türk dilinde sorag berýändigini eşitdi. Dahl ýeňiş bilen ýylgyranda başyny ýaýkady. Bu gyz garaşylmadyk zatlardan doly. "Onuň gürläp bilmeýän dili barmy?"
  
  Şwesiýaly gülüp başlady. "Gel, adam. Özüňizi beýle açyk goýmaň "-diýdi.
  
  - Aý, - diýip, Dreýk baş atdy. "Hawa. Taňrylaryň dili ".
  
  "Tur, söýgi. Jynsy gatnaşyk etmek isleýärsiňizmi? Hawa, men diňe Odiniň dilinden süýji aksentiňi eşidýärin. "
  
  Dreýk, hakykatdanam gorkýan ýaly görünýän iki türk adama ünsi jemledi.
  
  Hakykatdanam türk.
  
  Haýden yzlaryna ýakynlaşyp, olary ýük awtoulagyna itekledi. Dahl ýene ýylgyrdy we beýlekileriň yzky oturgyja bökmegine yşarat etdi. Dreýk biraz wagt soň güýmenjesiniň sebäbine düşündi, soň bolsa Alisýa ýene seretdi.
  
  "Yza gaýdyp nähili erbet?"
  
  
  * * *
  
  
  Truckük maşyny egildi we gysyldy we könelen ýolda özüni ýok etjek boldy.
  
  Alisýa bar güýji bilen tutdy. "Ganly erbet urmaga synanyşýarmy?"
  
  - Mümkin - diýip, Smit burnuny we awtoulagyň içindäki teker bilen daňylan hapa guşakdan tutdy. "Geçileriň ysy gelýär"
  
  Alisýa gözlerini kiçeltdi. "Aý hawa? Dostuň? "
  
  Kinimaka ýük awtoulagynyň arkasynda oturdy, yzky gapylaryň gabat gelýän çatryklaryndan arassa howadan öýkenini sypyrdy. "Meniň pikirimçe, bu ... daýhanlar."
  
  "Goa-da geçi gaçakçylary" -diýdi Alisýa. "Men hiç haçan aýdyp biljek däl."
  
  Smit gaharlandy. "Geçiler" diýlende, umuman göz öňünde tutdum.
  
  "Hawa Hawa".
  
  Drake, ondan dem aldy we beýleki zatlara ünsi jemlemäge synanyşdy. Howpsuzlygy barada öňünden alada eden we syýahat üçin iň amatly ýer tapan Haýden we Dahla ynanmaly boldular. Aragatnaşyk dymdy, wagtal-wagtal statik partlamadan başga. Hatda Lauren hem öz ýolunda kömek eden dymdy. Bu, olaryň birneme howpsuzdygyny aýtdy.
  
  Ekipa. Daş-töwereginden, haýwanlaryň ysy bilen özlerini sowmakdan we daşlaşdyrmak usullaryndan gaty zeýrendi. Şwesiýa hammamlary, Amerikan restoranlary we London myhmanhanalary bilen deňeşdirmeler degişme bilen hödürlendi.
  
  Drake, gaorganyň soňky gahar-gazabyndan we aýylganç bir syry paýlaşmagyň zerurlygyndan, Alisýa bilen Maýyň arasyndaky täze düşünişmekden, SPEAR toparyny başdan geçirýän beýleki meselelerden azaşmagyna ýol berdi. Haýden bilen Kinimaka, Lauren we Smit ýaly gapma-garşylykda galdylar, ikinjisi diňe tapawutlar bilen däl-de, eýsem. Dahl Joanna bilen mümkin boldugyça köp işledi, ýöne ýene iş başlandy.
  
  Has gyssagly we düşündirip bolmajak bir zat beýnisine deşildi. Döwlet sekretary Krowyň Perudaky buýruklary ýerine ýetirmeýändiklerine gahary we Amerikanyň ikinji toparynyň şu ýerde bolandygyna ynamly bilim. Bir ýerde.
  
  Möhür topary 7.
  
  Sansyz soraglar bardy we düşündirip bolmaýardy. Jogap näme? Krow indi SPEAR toparyna ynananokmy? Uptiýaçlykmy?
  
  Smitiň kellesinde henizem asylan uly sorag belgisini ýatdan çykarmady, ýöne başga bir ssenariýany göz öňüne getirip bilmedi. Krow olara gözegçilik etmek üçin ýedi adamy iberdi.
  
  Drake gaharyny basdy. Onuň etmeli işi bardy. Ak we ak, diňe samsyklar we däli adamlar tarapyndan paýlaşylýan durmuş görnüşi. Çuňňur pikirleri Haýden tarapyndan kesildi.
  
  "Arka we öň hemme zat düşnüklidir. & # 199; diýilýän ýere ýakynlaşýan ýaly. Anakkale, kenarda. Dikuçar bilen habarlaşmazdan ozal ýer tapýançam garaşaryn. Aý, Dahlyň gutyny aýryp bilmek mümkinçiligi bardy. "
  
  Şwesiýaly kagyz kagyzlarynyň nämedigini düşündirmek bilen olary birneme wagtdan daşlaşdyrdy. Uruş däl-de, eýsem onuň yglan edilmegi. Gannibal diňe nyşan hökmünde saýlanan ýalydy.
  
  
  * * *
  
  
  "Afrikanyň ýeriň dört burçundan birine öwrülendigi barada yşarat barmy?" Maý sorady.
  
  "Munuň ýaly erbet zat ýok. Şonuň üçin indiki Atçynyň nirede boljakdygyny çaklap bilmeris. "
  
  "Geçmişe göz aýlaň" -diýdi. "Işimde, köne işimde jogaplar geçmişde hemişe gizlenýärdi. Diňe nirä seretmelidigini bilmeli. "
  
  Soňra Lauren muňa goşuldy. "Muny synap görerin"
  
  Drake ýük awtoulagynyň egilmegine garşy göreşdi. "Çanakkale näçe aralykda?"
  
  "Biz indi töwereklere girýäris. Gaty uly görünmeýär. Men deňzi görýärin "
  
  "Aý, ýeňersiň" Dreýk çagalykda oýnan oýnuny ýada saldy.
  
  Dahl sesine ýylgyryp: "Ilki gördüm" -diýdi.
  
  "Hawa, bizem oýnadyk."
  
  Truckük awtoulagy saklandy we tiz wagtdan yzky gapylar daşardan açyldy. Topar böküp, arassa howany aldy. Alisýa özüni gowy duýmaýandygyndan zeýrendi we Kenzi iňlis dilinde özüni gowşadýan ýalydy. Bu derrew Alisiýany begendirdi. Dreýk haýran galyp seredip durşuna özüni gördi.
  
  "Erbet" -diýip, bilgeşleýin gürledi. "Bolýar, men maýmynyň daýysy bolaryn."
  
  Dahl teswir ýazmaga gaty geň galdy.
  
  Olaryň öňünde binalar bilen gurşalan kiçijik meýdançada nämüçindir tanyş, ullakan agaç at durdy. Arkan aýaklaryny daňýan ýalydy we kellesine uzaldy. Drake, adam tarapyndan döredilen buýsançly haýwan, sowutly we ajaýyp görünýär öýdüpdir.
  
  "Näme boldy?"
  
  Adamlar onuň töweregine ýygnandylar, seredip, surata düşdüler we surata düşdüler.
  
  Lauren aragatnaşykçy barada çykyş etdi. "Meniň pikirimçe, ýaňy Troýan atyny tapdyňyz."
  
  Smit güldi. "Bu oýunjakdan uzak."
  
  "Troýa ýok. Bilýärsiňizmi? Bred Pitt? "
  
  Alisýa ähli tarapa seredip, boýnuny döwdi. "Näme? Nirede? "
  
  "Wah" Kensi güldi. Möjekleriň has haýal hüjüm edýändigini gördüm. "
  
  Alisýa henizem sebiti üns bilen öwrenýärdi. "Lauren nirede? Ol atda? "
  
  Nýu-Yorkorkly bir gygyrdy. "Bir gezek. Häzirki zaman "Troýa" filmi ýadyňyzdamy? Film düşürilenden soň, Çanakkale şäherinde aty duran ýeriňizde goýdular. "
  
  "Bullshit". Alisýa duýgularyny açdy. "Täze ýyl baýramlarymyň hemmesi birbada geldi öýdüpdim." Başyny ýaýkady.
  
  Drake bokurdagyny arassalady. "Men henizem bärde, söýgi."
  
  "Hawa. Ajaýyp ".
  
  Alada etme, Bred Pitt şol atyň eşeginden böküp, seni alyp gaçjak bolsa, men seni halas ederin "-diýdi.
  
  "Batyr bolmaň"
  
  Laureniň sesi, samuraý gylyjynyň agyr zarbasy ýaly söhbetlerini kesdi. "Giriş, ýigitler! Duşmanlaryň köpüsi. Häzirki wagtda Canakkale ýakynlaşýarys. Olar edil biziň ýaly aragatnaşyk ulgamyna birikdirilen bolmaly. Göçür! "
  
  "Görýäňmi?" Dreýk galany görkezdi. "Dikuçara jaň ediň. Gala çykyp, özümizi gorap bilsek, ol bizi ol ýerden alyp biler "-diýdi.
  
  Haýden Canakkale şäheriniň etegine seretdi. "Syýahatçylyk şäherçesindäki bir gala alty sany SWAT toparyndan gorap bilsek."
  
  Dahl gutyny aldy. Muny tapmagyň ýekeje usuly bar. "
  
  
  On birinji bap
  
  
  Dessine, täsirli şäher gala tarap öwüsjekdigini bilip, kenarýaka ýoluna tarap gitdiler. Lauren gepleşikleriň böleklerinden gaty az maglumat aldy, Dreýk dürli toparyň ýolbaşçylaryndan has az eşitdi, ýöne umumy ylalaşyk olaryň hemmesiniň çalt ýapylýandygydy.
  
  Pathol ak reňkli binalaryň köpüsinden geçdi: Hellespontyň gök suwlaryna seredýän jaýlar, dükanlar we restoranlar. Çep tarapda awtoulaglar saklandy, aňyrsynda bolsa gum reňkli galanyň beýik diwarlaryny diňleýän birnäçe ownuk gaýyk bardy. Syýahat awtobuslary dar köçelerden haýallyk bilen geçip barýardy. Şahlar ýaňlandy. Residentserli ýaşaýjylar meşhur kafeniň ýanyna ýygnandylar, çilim çekdiler we gürleşdiler. Topar şübhe döretmezden mümkin boldugyça çalt howlukdy.
  
  Söweşjeň eşikleri geýmek aňsat däl, ýöne esasanam bu wezipe üçin olaryň hemmesi gara geýnip, ünsi özüne çekip biljek zatlary aýyryp we gizläp bilýärdi. Şeýle-de bolsa, başyny öwürenlerinde hereket edýän adamlar topary, Drake birden köp telefonyň açylandygyny gördi.
  
  "Erbet dikuçara tiz jaň ediň" -diýdi. "Biz bu ýerden çykdyk we wagtymyz ýok."
  
  "Meniň ýolumda. On-on bäş minutda. "
  
  Munuň söweşleriň döwridigini bilýärdi. Käbir SWAT toparlary, buýruklara we gaçmak ukybyna ynanýan, häkimiýetleriň adatdan daşary howp abanýan ýagdaýlarda terrorçylyga ýol açjakdygyny bilip, dowzahy otlamakdan çekinmezler.
  
  Gum reňkli diwarlar olaryň öňünde gaty ýokary galdy. Ç Ç Anakkale galasynyň iki sany tegelek, deňze gönükdirilen gala diwarlary we merkezi içki galasy bardy, aňyrsynda bolsa eňňidiň üsti bilen deňze tarap ylgaýan köp sanly söweş söweşi bardy. Dreýk munuň we aýal doganynyň çatrygynda näme bardygyny bilip, ilkinji egri diwaryň çyzygyny yzarlady. Haýden öňe durup, yzyna seretdi.
  
  "Biz beýgelýäris."
  
  Batyrgaý karar, ýöne Dreýk bir zat bilen razylaşdy. Upokardan çykmak, gala berk ýapyşjakdyklaryny, ýokardan goraljakdygyny, goragsyz, duzaga düşjekdigini aňladýardy. Dowam etmek, deňze gaçmakdan başga-da başga mümkinçilikleriniň bardygyny aňladýardy: şäherde gizlenip, maşyn tapyp, pes ýatyp ýa-da belli bir wagt bölünip bilýärdiler.
  
  Emma Haýdeniň saýlanmagy olara öňdeligi almaga mümkinçilik berdi. Ol ýerde başga çapyksuwarlar hem bardy. Dikuçary tapmak has aňsat bolardy. Olaryň başarnyklary taktiki söweşde has gowy ulanylypdyr.
  
  Gödek diwarlar kemerli girelgä, soň bolsa spiral basgançaga çykdy. Haýden ilki, Dal we Kensi, soň galanlary gitdi. Smit arkany terbiýeledi. Garaňkylyk, öwrenişýänçä galyň we geçip bolmaýan gözleri üçin eşik döretdi. Şeýle-de bolsa, basgançaklara çykyp, ýagtylyga tarap yza gaýtdylar. Dreýk beýnisindäki ähli maglumatlary süzüp, manysyny bermäge synanyşdy.
  
  Gannibal. Uruş atlysy. Kyýamat güni tertibi we aman galanlar üçin has gowy dünýä döretmek meýilnamasy. Dünýädäki hökümetler bu meselede bilelikde işlemelidi, ýöne rehimsiz, açgöz adamlar talaňçylygy we bilimleri özleri üçin islediler.
  
  Eartheriň dört burçunda? Bu nähili işledi? Ondan soň näme boldy?
  
  "Gyzykly ..." Şol pursatda Laureniň sesi aragatnaşykçynyň üsti bilen geldi. "Ç Anakkale iki yklymda ýerleşýär we Gallipoli üçin başlangyç nokatlaryň biri boldy. Indi ruslar, ysraýyllylar ýaly şähere girdiler. Men nirededigini bilemok. Şeýle-de bolsa, ýerli polisiýa bilen gürleşmek adaty zat. Raýatlardan biri size habar beren bolmaly we indi täze gelenleri çagyrýar. Türkler öz saýlama güýçlerine ýüz tutmazdan kän wagt geçmez ".
  
  Drake başyny ýaýkady. Bullshit.
  
  "Şol wagta çenli biz bu ýerden uzakda bolarys". Haýden seresaplylyk bilen ýokardaky ýagtylyga tarap hereket etdi. "On minut, ýigitler. Geliň "-diýdi.
  
  Ertiriň güneşi diňiň ýokarsynda diýen ýaly giň, seýrek meýdany ýagtyltdy. Minaranyň tegelek ýokarky gyrasy kellelerinden ýene sekiz fut ýokary galdy, ýöne içeri girmän girip biläýjek derejede beýikdi. Weýran edilen söweşler hemme ýerde ýatyrdy, edil barmaklar ýaly ýapyşýardy, tozanly ýol sag tarapda pes depeleriň bir topary bilen araçäkleşýärdi. Dreýk köp goralan pozisiýalary gördi we birneme ýeňil dem aldy.
  
  Haýden Laurene: "Biz geldik" -diýdi. "Dikuçara yssy gonmaga taýynlanmagy aýdyň."
  
  "Siziň pikir edişiňizden has gyzgyn" -diýdi Smith.
  
  Teamhli topar aşak seretdi.
  
  "Downok" -diýdi Smith. "Upok. Upokarda "
  
  Galanyň ýokarsynda şäher henizem depelerde ýerleşýär. Jaýlar batareýleriň üstünden ýokary galdy we beýik we galyň diwarlar olara tarap uzalypdy. Hut şu diwarlaryň üsti bilen dört adamdan ybarat topar ýüzlerini ýapyp, ýaraglary doly çekilipdir.
  
  Drake bu stili tanady. "Erbet, bu mesele. SAS. "
  
  Dahl ilki bilen meşgullandy, ýöne ýaragyny boşatmagyň ýerine ony gizledi, gutyny tutdy we söweş meýdanyna bökdi. "Iňlisleriň dürlüligi barada dogry pikiri bar. Serediň ... "
  
  Dreýk onuň nazaryny yzarlady. Söweşler giň ýaýda plýa beacha we çala deňze çenli uzalyp gidýärdi. Dogry bellän bolsalar, çapyjy olary ýokardan ýa-da ahyrynda süpürip biler. Dreýk Iňlis aýaklarynyň aşagyndaky gödek betona iki ok atmagy öz üstüne aldy, haýallady we topara birneme çüýrän berkitmäniň depesine çykmak üçin wagt berdi.
  
  Alisýa haýran galdy. "Men beýiklige çykamok!"
  
  "Aglamagy bes edersiňizmi?" Kensi bilgeşleýin ony birneme itekläp, öňünden geçdi.
  
  "Aý ganhor, munuň üçin tölejek" Alisýa ynamsyz ýalydy.
  
  "Başararynmy? Diňe meniň yzymda galýandygyňyza göz ýetiriň. Şeýdip, atylsaň we gygyrýandygyňy eşidenimde, tizligi ýokarlandyrjakdygymy bilerin ".
  
  Alisýa gaharly bir zatdy. Drake oňa goldaw berdi. "Diňe Mossadyň üstünden gülmek." Ol ellerini uzatdy.
  
  "Dogry. Hawa, bu ýerden düşenimizde, eşegini dogry sokjak bolaryn "-diýdi.
  
  Dreýk ony ilkinji ädimlerinde ugrukdyrdy. "Bu tolgundyryjy bolmalymy?"
  
  "Uckok, Drake."
  
  Aşakdaky söweşleriň birinden beýlekisine bökmeli boljak giňişlikdäki söweşlere öwrülendigini aýtmazlygy iň gowusy diýip hasaplady. Dahl topara ýolbaşçylyk edip, üç metr giňlikdäki diwar boýunça ilkinji bolup ylgady. Kinimaka bu gezek Iňlislerden tomaşa edip, arkasyndaky Smitden aldy. Dreýk we beýlekiler duşmanlaryň beýleki alamatlary üçin gulaklaryny açyk sakladylar.
  
  Söweş söweşleri başlandy. SAS esgerleri kemala geldi we kowalady, ýarag göterdi, ýöne ses çykarman. Elbetde, hünär ýeňilligi diňe bir sebäp bolup biler; Syýahatçylardan başga-da ýerli ýaşaýjylar gizlinligi we ýokary ygtybarly sargytlary makul bilýärler.
  
  Dreýk aýaklary üçin doly konsentrasiýa gerekdigini gördi. Iki tarapdaky gaýa we ýuwaş-ýuwaşdan deňze düşmek hiç hili üýtgeşiklik döretmedi, diňe aýaklarynyň aşagyndaky howpsuz zona. Ol ýuwaş-ýuwaşdan, nepislik bilen deň derejede, yzygiderli egrilikde egreldi. Hiç kim haýallamady, hiç kim süýşmedi. Aýlanýan perişanlaryň sesi gulaklaryny dolduranda, maksadyna ýetdiler.
  
  Drake haýallady we asmana seretdi. "Biziňki däl" diýip gygyrdy. "Erbet fransuz!"
  
  Bu gutarnykly netije däldi, ýöne şu wagta çenli olaryň ýoklugyny düşündirerdi. Iň soňky minutda howlugýarys. SPEAR topary haýallamaga mejbur boldy. Dreýk penjireden gaharly seredip duran iki esgeriň ýüzüni gördi, ýene ikisi ýarym açyk gapylardan asylyp, gulpy dogry basmak üçin ýaraglaryny öwrüpdi.
  
  "Çynymy aýtsam" Dahl dem alman aýtdy. "Iň gowy pikir däl bolmagy mümkin. Ganly Iňlis jaňlary gutarýar. "
  
  Biri hökmünde Dreýk, Smit, Haýden we Maý ýaraglaryny galdyryp, ot açdylar. Oklar golaýlap gelýän dikuçardan baýlaşdy. Aýna döwüldi we bir adam arkandan ýykyldy we aşak ýere gaty degdi. Dikuçar Haýdeniň oklary bilen yzarlandy.
  
  "Fransuzlar janköýer däl" -diýdi.
  
  "Bilmeýän zadymyzy aýdyň" -diýip, Alisýa seslendi.
  
  Gorgi çaltlyk bilen Dahldan geçip, diwaryň daşky gyrasyndan geçip, gutujyga ýetdi. "Ine, muny maňa ber" -diýdi. "Diwardan özümi gowy duýýaryn, şeýlemi?"
  
  Dahl jedel etmek isleýän ýalydy, ýöne gutyny ýarymdan geçdi. Şwesiýaly park etmek üçin täze däldi, ýöne gorgi ussatdy. Rus ýokary tizlik bilen çykdy, diwara ylgady we eýýäm batareýalara ýakynlaşdy.
  
  Alisýa olara üns berdi. - Aý, indi at.
  
  "Bu henizem bolup biler". Dreýk fransuz dikuçarynyň egilip, gonmak üçin içeri girendigini gördi. Mesele maksat edinmekden ýüz öwürseler, Iňlisleriň olary tutjakdygydy. Eger atmak üçin ylgaýan bolsalar, ýykylyp ýa-da aňsatlyk bilen atylyp bilner.
  
  Dahl ýaragyny silkdi. Ikisi-de, Haýden hem oýnamaga gaýdyp barýarka dikuçara ot açdylar. Bu gezek bortdaky esgerler ot berdiler. Gabyklar galanyň diwarlaryny gyradan aşak urup, öldüriji nagyş bilen deşdi. Haýdeniň öz oty, demir zolaklardan gysylyp, dikuçaryň kabinetine degdi. Drake pilotyň gahar we gorky garyndysynda dişlerini dişländigini gördi. Çalt yza seredeniňde SAS toparynyň hem dikuçara tomaşa edýändigi ýüze çykdy - bu gowy alamatmy? Belki ýok. Olar özleri üçin söweş ýaraglaryna elini degirmek islediler.
  
  Ora-da hökümetinde ýokary derejeli biri üçin.
  
  Bir topar ok guşuň üstüne ýagdy we çümmegine we sarsmagyna sebäp boldy. Dahl diwaryň soňky ýüz metrinden peýdalanyp, atylanda ýykyldy we süýşdi, ýöne uzaklaşmady. Surfaceer gaty gatydy. Şeýle-de bolsa, onuň hereketleri dikuçara başga bir salwo iberdi, netijede pilotyň ýüregini ýitirip, guşy wakadan uzaklaşdyrmagyna sebäp boldy.
  
  Alisýa ejizläp başlady.
  
  "Entek çykmady." Dreýk howpsuz we seresaply ýere gonup, batareýalaryň üstünden birin-birin bökdi.
  
  Laureniň sesi baglanyşygy ýapýan dymmagy bozdy. "Dikuçar ýakynlaşýar. Otuz sekunt. "
  
  Alisýa gygyrdy: "Biz diwarda".
  
  "Hawa, men saňa düşünýärin. Kolumbiýa okrugy bu operasiýa hemra iberdi. "
  
  Şoky duýmak üçin Drake ýene bir pursat gerek boldy. "Kömek etmek?" diýip sorady.
  
  "Näme üçin başga?" Haýden derrew reaksiýa bildirdi.
  
  Dreýk häzirki ýagdaýy göz öňünde tutup, munuň erbet pikirdigine düşünmezden ozal özüni atdy. Hakykatda, ol asuda Amerikan intonasiýalaryny we SEAL Team 7-iň sözlerini başga kimiň eşidendigini bilmedi.
  
  Elbetde, Haýden däl.
  
  Dikuçar öňe, burny aşak, deňziň üstünden çalt uçup başlady. Gorgi eýýäm batareýalaryň ahyrynda garaşýardy, şol ýerde dar kenara kiçijik tegelek gözenek seredýärdi. Dahl gysga wagtyň içinde, soň bolsa Haýdeniň ýanyna geldi. Dikuçar ýakynlaşdy.
  
  Drake Alisiýany goýberdi, soň Kinimakanyň geçmegine kömek etdi. Entegem haýal hereket edip, SAS-a yşarat edip, elini uzatdy. Minaradan otuz metr saklandy.
  
  SAS hem otuz fut beýiklikde saklandy.
  
  "Biz pidalary islemeýäris" -diýdi. "Aramyzda däl. Biz şol bir tarapda! "
  
  Bedenine pistoletler görkezilýär. Aşakdan Dahlyň gykylygyny eşitdi: "Bolma ..."
  
  Drake ony sazlady. "Haýyş edýärin" -diýdi. "Dogry däl. Biziň hemmämiz bu ýerde esgerler, hatda näletlenen fransuzlaram ".
  
  Bu näbelli bir gykylyga sebäp boldy. Ahyrynda çuňňur ses: "Sargyt" diýdi.
  
  "Dost, bilýärin" -diýdi. "Nirede bolsaňyz Bize-de buýruk berildi, ýöne dostlukly ýörite güýçlere ot açmarys ... ilki ot açmasalar. "
  
  Bäş sanlaryň biri birneme ýokarlandy. "Kembrij" -diýdi.
  
  "Drake" diýip jogap berdi. "Matt Drake."
  
  Ondan soňky dymyşlyk wakany gürrüň berdi. Dreýk gapma-garşylygyň gutandygyny bilýärdi ... häzirlikçe. Iň bärkisi, indiki gapma-garşylykdan, belki-de asuda söhbetdeşlikden başga bir ýeňillik gazandy. Bu saýlama esgerler näçe köp ýygnanyşsa, şonça-da howpsuz bolar.
  
  Ählisi üçin.
  
  Baş atdy, yzyna öwrüldi we dikuçaryň içine çekmäge kömek eden elini uzatdy.
  
  "Gowy?" Alisýa sorady.
  
  Draýk dikuçaryň egilip, daşlaşmagy bilen özüni rahatlandyrdy. "Muny taparys" -diýdi. "Indiki gezek gapma-garşylyga gireris."
  
  Geň zat, Lauren onuň garşysynda otyrdy. "Dikuçar bilen geldim" -diýdi.
  
  "Näme? Bu warianty nädip haladyňyz? "
  
  Ol göwünsiz ýylgyrdy. "No.ok. Men geldim, sebäbi bu ýerdäki işlerimiz gutardy. " Dikuçar gün şöhlesiniň tolkunlaryndan ýokary galdy. "Biz Afrikadan dünýäniň indiki künjegine tarap barýarys."
  
  "Haýsy nirede?" Drake howpsuzlyk kemerini berkitdi.
  
  "Hytaý. Oglan, biziň etmeli işimiz köpmi? "
  
  "Başga bir çapyksuwar? Bu gezek haýsy gezek? "
  
  "Perhapshtimal, iň erbet zat. Baglaň, dostlarym. Çingiz hanyň yzyndan bararys "-diýdi.
  
  
  Ikinji bap
  
  
  Lauren topara uly ýük dikuçarynyň arkasynda mümkin boldugyça rahat bolmagy buýurdy we bir topar kagyz çaldy. "Ilki bilen uruş ýaraglaryny we Gannibaly ýoldan çykalyň. Gutudan tapan zadyňyz, iki tonna, ýüz metr uzynlygyndaky superkannon taslamasy Wawilony döretmegi meýilleşdirýär. Saddam Huseýn tarapyndan tabşyrylan bu 60-njy ýyllaryň gözleglerine esaslanyp we 80-nji ýyllarda işlenip düzüldi. Golliwudyň ruhy bu meselede duýuldy. Kosmosa ýük ýüklerini iberip biljek super ýaraglar. Öldürilen generallar. Parahat ilat öldürildi. Gizlin saklamak üçin onlarça ýurtdan dürli satyn alyşlar. Soňraky diagrammalar bu kosmos ýaragynyň islendik nyşana, islendik ýere ýa-da bir gezek urup biljekdigi üçin taýýarlanandygyny görkezýär. "
  
  Dahl gyzyklanma bilen öňe egildi. "Bir gün? Näme üçin? "
  
  "Ol hiç wagt göçme ýarag bolmak üçin niýetlenmedi. Onuň işe girizilmegi dürli güýçler tarapyndan derrew görlüp, soň ýok ediljek yz galdyrar. Emma ... zyýan eýýäm edilen bolmagy mümkin. "
  
  "Maksada baglylykda." Kensi baş atdy. "Hawa, köp modeller bir gezeklik jahan urşy ideýasynyň töwereginde guruldy. Nuclearadro güýjüni üznüksiz hereket etmäge mejbur etmegiň usuly. Şeýle-de bolsa, häzirki zaman tehnologiýasy bilen bu pikir barha jedelleşýär. "
  
  - Bolýar, bolýar - diýip, Smit gygyrdy, henizem myşsalaryny uzadyp, uzak we agyr ylgawdan gögermelerini barlady. "Şeýlelik bilen, ilkinji atlynyň mazarynda ullakan kosmos topy meýilnamalary saklandy. Biz alýarys. Beýleki ýurtlar muny etmedi. Indiki näme? "
  
  Lauren gözlerini aýlady. "Ilki bilen, bellikde" dynç alyş ýerleri "diýilýär. Gannibalyň belliksiz gabyrda jaýlanandygyny, hatda ol ýerde-de bolmazlygyny ýadyňyzda saklaýaryn diýip umyt edýärin. Tomaşa etmek köplere hormatsyzlyk bolar. Üýtgemän goýmak, başgalara hormatsyzlyk görkezmekdir. "
  
  Haýden uludan demini aldy. "Şeýdip, dowam edýär. Birmeňzeş hekaýa, bütin dünýäde dürli gün tertibi. "
  
  "Maglumat terrorçylaryň eline düşen bolsa, göz öňüne getiriň. Häzirki wagtda Atlylary yzarlaýan ýurtlaryň hemmesiniň öz super topuny aňsatlyk bilen döredip biljekdigini aýdýaryn. Emma ... "
  
  "Bu hökümetiň käbir toparlarynyň meýilnamalaryny satýan adam şu" -diýdi. "Sebäbi biz henizem her bir toparyň resmi taýdan sanksiýa beriljekdigine ynanmaýarys." Edýär öýdýän bolsalar-da goşmak hökman däldi.
  
  Dikuçar açyk gök asmanda uçdy, turbulentlik we amatly ýylylyk ýok. Dreýk bir günüň içinde ilkinji gezek dynç almagy başardy. Öňki gije beýik Gannibalyň dynç alýan ýerinde dyza çökenine ynanmak kyn.
  
  Lauren indiki faýla geçdi. "Soňky hökümiň tertibi ýadyňyzdamy? Size täzelemäge rugsat ediň. 'Eartheriň dört burçunda dört atlyny tapdyk we olara soňky kyýamat ordeni meýilnamasyny taýýarladyk. Kyýamat haçly ýörişinden we ondan soňky wakalardan aman galanlar iň ýokary derejede höküm sürerler. Muny okaýan bolsaňyz, ýitdik, şonuň üçin okaň we seresap boluň. Soňky ýyllarymyz dünýädäki ynkylaplaryň soňky dört ýaragyny - Uruş, ýeňiş, açlyk we ölüm ýygnamak bilen geçirildi. Birleşen, ähli hökümetleri ýok eder we täze geljegi açar. Taýýar boluň. Olary tapyň. Eartheriň dört burçuna syýahat. Strategiýanyň Atasynyň, soň bolsa Haganyň dynç alýan ýerlerini tapyň; şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi, soň bolsa Hudaýyň heläkçiligi. Emma hemme zat görnüşi ýaly däl. Bäş ýyl gutarandan bäş ýyl soň, 1960-njy ýylda Hagana baryp gördük. Hakyky soňky hökümi goraýan urgy tapdyk. Onlyeke-täk öldürmek kody Atlylar peýda bolanda. Atanyň süňklerinde kesgitleýji bellikler ýok. Hindi ýaraglary bilen gurşalan. Soňky kyýamatyň tertibi indi siziň üstüňizde ýaşaýar we ebedi höküm sürer. "
  
  Dreýk degişli nokatlary bir ýere jemlemäge synanyşdy. "Destok ediş kody? Men hakykatdanam munuň sesini halamok. Hakyky soňky kyýamat. Şeýlelik bilen, ilkinji üçüsini bitarap etsek-de, iň soňkusy hakyky gülkünç bolar. "
  
  "Häzirlikçe" diýip, Lauren öňündäki okuw barada aýtdy. "Waşington pikir merkezi birnäçe pikiri öňe sürdi."
  
  Drake bary-ýogy bir sekunt garaldy. Her gezek gözlegleriň ýatlanylyşyny eşidende, her gezek bir akyl merkezi agzalanda, beýnisinden diňe iki söz bilbord ölçegli gyzyl neon çyralary ýaly ýalpyldaýardy.
  
  Karin Bleýk.
  
  Uzak wagtlap ýoklugy gowy bolmady. Karin indiki wezipesi bolup biler. Aladalary häzirlikçe bir gyra çekdi.
  
  "... ikinji atly, queňiji. Ikinji düşündirişde bir kagan agzalýar. Mundan Çingiz hanyň ýeňiji diýen netijä gelýäris. Çingiz han 1162-nji ýylda doguldy. Göçme manyda Ol basyp alyş. Aziýanyň we Hytaýyň köp bölegini, şeýle hem beýleki ýerleri basyp aldy we Mongol imperiýasy taryhdaky iň uly goňşy imperiýa boldy. Kan orakçydy; gadymy dünýäniň köp böleginden geçdi we öň hem aýdylyşy ýaly häzirki wagtda diri her iki ýüz adamdan biri Çingiz han bilen baglanyşykly ".
  
  Maý ýapyşdy. "Wah, Alisýa, ol seniň erkek görnüşiňe meňzeýär."
  
  Drake baş atdy. "Bu adam nädip köpeltmelidigini hökman bilýärdi."
  
  "Bu adamyň hakyky ady Temujin. Çingiz han hormatly at. Ogly bary-ýogy dokuz ýaşyndaka zäherlenip, ejesini ýedi ogluny ýeke galdyrdy. Ol we ýaş aýaly hem alnyp gaçyldy we ikisi hem gul bolup birnäçe wagt geçirdi. Bularyň hemmesine garamazdan, hatda ýigrimi ýaşlarynda-da özüni gazaply lider hökmünde görkezdi. Iň uly generallarynyň köpüsi öňki duşman bolany üçin, 'duşmanlaryňyzy ýakyn saklaň' sözüni janlandyrdy. Hiç haçan ýekeje hasabyny hem goýmady we 40 million adamyň ölümine dünýä ilatynyň 11 göterim azalandygy aýdylýar. Ol dürli dinleri kabul edip, imperiýasynyň hemme ýerinde ýerleşýän poçta bölümlerini we ýol stansiýalaryny ulanyp, ilkinji halkara poçta ulgamyny döretdi. "
  
  Drake oturgyjyna geçdi. "Aljak köp maglumat bar."
  
  "Mongol imperiýasynyň ilkinji haganlarydy."
  
  Dahl penjire hakda oýlanmakdan ýüz öwürdi. "We onuň dynç alýan ýeri?"
  
  "Hytaýda jaýlandy. Bellenmedik mazarda. "
  
  Alisýa gygyrdy. "Hawa, elbetde, ol şeýle boldy!"
  
  "Diýmek, ilki Afrika, indi Hytaý ýeriň dört burçundan ikisini görkezýär" -diýdi. "Aziýa bolmasa we materikler hakda gürleşeris".
  
  "Sevenedi bar" diýip, Smit oňa ýatlatdy.
  
  "Hemişe däl" Lauren syrly jogap berdi. "Thisöne bu meselä soňrak geleris. Soraglar: basyp alyş ýaraglary näme we Çingizleriň dynç alýan ýeri nirede? "
  
  "Meniň pikirimçe, bir jogap Hytaý" -diýdi.
  
  "Çingiz Han takmynan 1227-nji ýylda syrly ýagdaýda aradan çykdy. Marko Polo ýokançlygyň, beýlekileriň zäher zerarly, beýlekileriň bolsa şazadanyň uruş talany sebäpli alnandygyny öňe sürdi. Ölenden soň, jesedi adata görä watanyna, Henti maksatlaryna gaýtarylar. Onon derýasynyň golaýyndaky Burhan Haldunyň dagynda jaýlanandygy aýdylýar. Şeýle-de bolsa, jaýlanyş çäresi bilen gatnaşyga girenleriň hemmesiniň öldürilendigi barada rowaýat bar. Şondan soň derýa Kaeniň mazaryna gönükdirildi we ýörişi döreden esgerleriň hemmesi öldürildi ". Lauren başyny ýaýkady. "Şol döwürde durmuşyň we ýaşaýşyň manysy azdy."
  
  Dahl: "Häzirki wagtda dünýäniň käbir ýerlerinde bolşy ýaly" -diýdi.
  
  "Onda ýene suwa çümýäris?" Alisýa gaşlaryny ýitirdi. "Hiç kim suwa çümmek barada hiç zat aýtmady. Bu meniň iň gowy zehinim däl. "
  
  Maý nädip dodaklaryndan gaçmaga taýyn ýaly görünýän sözleri ýuwutmagy başardy, tersine, üsgürdi. "Men suwa çümemok" -diýdi. "Dagda bolup bilerdi. Mongol hökümeti ýüzlerçe ýyllap belli bir sebiti izolýasiýa etmedimi? "
  
  Lauren: "Takyk, şonuň üçinem biz Hytaýa göz aýlaýarys". "Çingiz hanyň mazary. Indi size habar bermek üçin NSA we CIA bäsdeşlerimiz hakda maglumat ýygnamak üçin henizem onlarça usul ulanýarlar. Fransuzlar hakykatdanam bir adamy ýitirdi. Iňlisler biziň bilen bir wagtda gitdiler. Soňra ruslar we şwesiýalylar türkleriň garaşylýandan has çalt arassalanmagyna başladylar. Mossad ýa-da hytaýlylar hakda takyk maglumat ýok. Sargytlar öňküligine galýar. Şeýle-de bolsa, bir zat bar ... Häzirki wagtda sekretar Krow bar. "
  
  Drake gaşlaryny ýitirdi. Krowyň we Laureniň gepleşiklerini diňleýän bolmagy hiç wagt kellä gelmedi, ýöne gelmeli boldy. Topary, maşgalasy ýaly beýleki syrlar bardy. Daş-töweregine göz aýlanda, beýlekileriň hem özlerini şeýle duýýandyklary we Laureniň olara habar bermek usulydygy belli boldy.
  
  Waşingtonyň hemişe öz meýilnamasy bardy.
  
  Krowyň sesi ynandyryjy ýalydy. "Bu aýratyn tabşyryk barada sizden has köp zat biljege meňzejek däl. Earther ýüzünde däl. Thisöne munuň käbir garşydaş ýurtlarymyzyň iň ýokary derejelerinde çylşyrymlylyklar we hyjuwlar bilen syýasy bir meýdançadygyny bilýärin. "
  
  ABŞ-ny agzamaly däl diýip, Dreýk pikir etdi. Hiç haçan!
  
  "Dogrusyny aýtsam, käbir administrasiýa haýran galýaryn" -diýdi. "Olar biziň bilen işleşip bilerler öýdüpdim, ýöne belläp geçişim ýaly, ýagdaýlar görünmeýän bolup biler".
  
  Dreýk ýene-de sözlerine başgaça garady. Ol Atçylyk missiýasy hakda gürleşýärmi? Morea-da has şahsy bir zat barmy?
  
  "Hanym sekretar, munuň sebäbi barmy?" Haýden sorady. "Bilmeýän zadymyz barmy?"
  
  ", Ogsa, meniň habarym ýok. Evenöne bularyň hemmesini hökman bilemok. "Çäklendirmeler ýok" syýasatda seýrek duş gelýän söz. "
  
  "Soňra ýaragyň özi" -diýdi. "Bu ilkinji ýarag. Gurlan bolsa, terrorçylara satylan bolsa, bütin dünýä munuň üçin töleg talap edip bilerdi ".
  
  "Bilýärin. Bu ... Soňky hökümiň buýrugy "diýip, adyny ýigrenç bilen aýtdy," baş meýilnamany geljekki nesiller üçin galdyrdy. Bagtymyza, ysraýyllylar olary öňem ýapypdylar. Gynansagam, bu anyk meýilnamany tapmadylar. Bu shema. "
  
  Şu wagta çenli Dreýk bu jaňyň manysyny görmedi. Gepleşigi diňläp, gözüni ýumup, yza çekildi.
  
  "Siz beýlekilerden bökýärsiňiz. Diňe Ysraýyl we Hytaý DIM. Adaty düzgünler ulanylýar, ýöne şol ýaraga baryp, ilki alyň. Amerika munuň nädogry eliňe düşmegine ýol berip bilmeýär. Seresap boluň. Munuň göz bilen görüşmekden başga zady ýok. "
  
  Drake oturdy. Dahl öňe egildi. "Bu başga hili duýduryşmy?" diýip pyşyrdady.
  
  Dreýk Haýdeni öwrendi, ýöne başlygy aladalanma alamatlaryny görkezmedi. Arkaňyzy ýapyň? Bu Amerikan şiwesini öň eşitmedik bolsa, bu sözleme-de many bermezdi. Pikirleri Smit we Joşua Peruda aradan çykdy. Bu olaryň boýun egmezliginiň çuňlugyny ölçedi. Ordinaryönekeý esger hökmünde esgeriň dünýägaraýşy bilen gaty alada ederdi. Emma olar indi esger däldi - basyş astynda her gün kyn saýlamaga mejbur boldular. Müňlerçe adamyň agyrlygyny, käte millionlarça adamyň egnine göterdiler. Bu adaty bolmadyk topardy. Indi ýok.
  
  Siz diňe soňky ýalňyşyňyz ýaly gowy. Diňe soňky ýalňyşyňyz bilen ýatlanýar. Dünýädäki iş ýerlerinde edep. Işlemegi, söweşmegi dowam etdirmegi makul bildi. Kelläňizi suwuň üstünde saklaň - sebäbi dünýäni yzygiderli aýlaýan millionlarça akula bar , eger dursaňyz, ýa gark bolarsyňyz, ýa-da ýarylarsyňyz.
  
  Krow dartgynly gürlemek bilen gutardy, soň bolsa Haýden olara tarap öwrüldi. Aragatnaşykçysyna degip, ýüzüni ýasady.
  
  "Forgetatdan çykarma"
  
  Drake baş atdy. Kanal açyň.
  
  "Meniň pikirimçe, bu adaty Tomb Raider zatlaryndan düýpgöter tapawutly bolar." Gorgi gürledi. "Biz hökümet esgerleri, bilermenler bilen ýüzbe-ýüz bolýarys. Näbelli toparlar, ähtimal dönükler. Wagtynda ýitirilen, ýyllar aralygynda doglan adamlary gözleýäris. Biz köne uruş jenaýatçysynyň edil biziň isleýşi ýaly pygamberliklerine eýerýäris ". Ol gysdy. "Theagdaýa gözegçilik edip bilmeris".
  
  Kensi ýylgyryp: "Men siziň alyp bilşiňiz ýaly Tomb Raider-ä ýakyn" -diýdi. "Bu ... düýbünden başga."
  
  Alisýa bilen Maý Ysraýyla garadylar. "Hawa, nejis jenaýat geçmişiňizi ýatdan çykarýarys, şeýlemi?
  
  Şwesiýa gözlerini gamaşdyrdy. "Men ... um ... men ... näme?"
  
  Kensi muňa goşuldy. "Meniň pikirimçe, ýagdaýlar sizi hiç haçan eglişikli wezipelere mejbur etmedi, şeýlemi, Alisýa?"
  
  Iňlis aýal gysdy. "Jenaýat hakda henizem gürleşýändigimize bagly. Käbir ylalaşyk pozisiýalary beýlekilerden has gowudyr. "
  
  Haýden: "Biz henizem hüşgär we hüşgär bolsak, Çingiz han we mazarynyň ýerleşýän ýeri hakda okap bilerismi?" Waşingtondaky pikir merkezi gowy we gowy, ýöne biz bar we görmejek zatlaryny göreris. Näçe köp maglumat siňdirip bilseňiz, ikinji ýaragy tapmak mümkinçiligi şonça gowy bolar ".
  
  "Diri çykyň" -diýip, Dahl razy boldy.
  
  Planşetler paýlaşmak üçin ýeterlik däldi. Alisýa e-poçta we Facebook sahypasyny barlamak barada ilkinji bolup gygyrdy. Dreýk, hatda e-poçta salgysynyň ýokdugyny bilýärdi, sosial mediýanyň ilkinji yşaratlaryny goýman, oňa seretdi.
  
  Ol ylgady. "Çynlakaý wagt?"
  
  "Bu, ýa-da dynç al, söýgi. Hytaý bizi aç-açan garşylamaz "-diýdi.
  
  "Gowy nokat." Haýden uludan demini aldy. "Teamserli toparlar bilen habarlaşyp, girişimizi aňsatlaşdyrmagyny haýyş ederin. Meýilnama şu wagta çenli hemmeler barmy? "
  
  Dahl tötänleýin gürledi. "Çingiz hany Hytaýa kowalap, ýarym onlarça garşydaş ýurt bilen söweşe girmezlige synanyşaryn öýdemokdym. Emma, heý, başga bir zady synap görmek hakda gürleşýändiklerini bilýärsiň "-diýdi.
  
  Alisýa töweregine göz aýlady, soň bolsa başyny ýaýkady. "Teswir ýok. Örän aňsat "
  
  "Häzirki wagtda" diýip, Dreýk aýtdy, "Biraz köpräk maglumat almak isleýärin".
  
  "Siz we ikimiz, Yorkorklylar." Dahl baş atdy. "Sen we men, ikimizem."
  
  
  Üçünji bap
  
  
  Sagatlar duýdansyz uçdy. Dikuçar ýangyç guýmaga mejbur boldy. Beýleki toparlar hakda habarlaryň ýoklugy lapykeç boldy. Haýden, iň oňat warianty Çingiz mazaryna degişli maglumatlaryň baýlygyna çümmekdigini, ýöne täze bir zady tapmagyň kyndygyny gördi. Beýlekiler belli bir wagtdan bäri şeýle etmäge synanyşýardylar, ýöne käbirleri halys ýadadylar we biraz dynç almagy karar etdiler, beýlekiler şahsy meselelerini çözmegi aňsatlaşdyrdylar.
  
  Gysga ýerlerinde muny äsgermezlik etmek mümkin däldi we hakykatda häzirki wagtda topar ýakyn we tanyşdy, hemmesini öňe sürerdi.
  
  Dahl öýüne jaň etdi. Çagalar ony eşidip begendiler, bu bolsa Dahlyň ýylgyrmagyna sebäp boldy. Joanna haçan öýde boljakdygyny sorady. Dartgynlylyk äşgärdi, netije beýle gowy däldi. Uly Gawaýly barmagy planşetiň ekranyna süpürip barýarka, Haýden Kinimakany synlamak üçin biraz wagt aldy. Ol ýylgyrdy. Enjam uly ellerindäki otkrytka ýalydy we şol elleriň bedenine nähili degendigini ýada saldy. Leumşak. Tolkun. Ol ony şeýle gowy tanaýardy we bu olaryň ýakynlygyny artdyrdy. Indi ol soňky sapary wagtynda ýuwutmaga mejbur bolan barmagynyň zeperlenen ujuna seredýärdi. Theagdaýyň täsiri onuň gözüni açdy. Söýen adamyň islegine garşy göreşmek üçin durmuş çäksiz gysga boldy.
  
  Ol hakykatdanam ynanýandygyna ynamsyz birneme demini aldy. Erbet, sen muňa mynasyp dälsiň. Seniň aýdanlaryňdan soň däl. Yzyna gaýdyp barmagy aklamady we nireden başlajagymy bilenokdy. Belki söweş, ýagdaý, iş bolandyr. Belki, bu onuň durmuşynyň taryhynyň her pursatynda şeýle bolupdyr.
  
  Adamlar ýalňyşlyk goýberdiler. Günälerini ýuwup bilerdiler.
  
  Alisýa muny etdi.
  
  Bu pikir, dikuçaryň asmandan geçip barýarka iňlis aýalyna tarap seretmegine sebäp boldy. Duýdansyz turbulentlik ony kemerini hasam berkitdi. Bir sekunt erkin ýykyldy, ýüregi aýaklaryna çümdi. Emma hemme zat gowy boldy. Durmuşa öýkünýärdi.
  
  Haýdeniň instinktleri elmydama ýolbaşçylyk etmeli, işleri bitirmeli. Indi bu instinktleriň durmuşynyň beýleki möhüm taraplaryna päsgel berýändigini gördi. Garaňky geljegi gördi.
  
  Dreýk we Alisýa umumy planşete degip, ýylgyrýardylar. Maý Kenzini karz berdi, iki aýal bolsa nobat aldy. Dürli adamlaryň şuňa meňzeş ýagdaýlara nähili çemeleşendigi gyzyklydy.
  
  Smit Laurene has ýakynlaşdy. "Ýagdaýlaryňyz nähili?"
  
  "Näçe gowy bolsa, samsyk. Indi wagt däl, Smit. "
  
  "Muny bilemok öýdýäňmi? Meöne aýdyň. Wagt haçan geler? "
  
  "Häzir däl"
  
  - Hiç haçan - diýip, Smit aljyraňňy aýtdy.
  
  Lauren gygyrdy. "Çynlakaý? Adam, biz ahyrky netijede. Kerpiç diwara urduň, üstünden geçip bilmersiň ".
  
  "Diwar?"
  
  Lauren gygyrdy. "Hawa, onuň ady bar."
  
  "Aý. Bu diwar. "
  
  Haýden ikisiniňem meseläniň üstünde işleýändigini gördi. Ol höküm çykarmak ýa-da gatyşmak üçin ýer däldi, ýöne islendik päsgelçiligiň islendik gatnaşyklara zyýan ýetirip biljekdigini açyk görkezdi. Smit bilen Lauren, ýumşak söz bilen aýdylanda, ortodoksal jübüt bolup, bilelikde işleşen bolmagy gaty adaty däldi.
  
  Şeýle-de bolsa, indi iň adaty päsgelçilikler durdy.
  
  Smit başgaça çemeleşdi. - Bolýar, bolýar, soňky döwürde size näme berdi?
  
  "Men? Hiç zat. Men maglumat üçin ol ýere baramok. Bu Merkezi aňtaw gullugynyň ýa-da FBI-nyň ýa-da kimdir biriniň işi ".
  
  - Onda näme hakda gürleşýärsiň?
  
  Smit üçin bu öňe ädimdi. Açyk, gapma-garşylykly sorag. Haýden esger bilen buýsanýardy.
  
  Lauren birneme ikirjiňlendi. "Itok" -diýdi. "Biz bolgusyz gürleýäris. Telewizor. Kino. Kitaplar. Meşhurlar. Habarlar. Gurluşykçy, şonuň üçin taslamalar barada soraýar ".
  
  "Haýsy taslamalar?"
  
  "Bularyň hemmesi seresaply sorag bermäge mejbur edýär. Näme üçin meşhurlar ýa-da haýsy filmler däl? Binalar bilen gyzyklanýarsyňyzmy, Lans? "
  
  Haýden ony öçürmek isledi, ýöne edip bilmeýändigini gördi. Kabina gaty dardy; sorag gaty çynlakaý; Smitiň adynyň agzalmagy gaty özüne çekiji.
  
  "Diňe kimdir biri olara zyýan bermek islese."
  
  Lauren ony silkdi we söhbet tamamlandy. Haýden, belli terrorçy bilen gürleşmek üçin Laureniň haýsydyr bir kanuny bozýandygy ýa-da däldigi bilen gyzyklandy, ýöne Laureniň soragyny nädip aýtmalydygyny kesgitläp bilmedi. Iň bolmanda entek ýok.
  
  "Bir sagada golaý wagt galdy" Uçaryň sesi aragatnaşyk ulgamynyň üstünden geldi.
  
  Drake ýokaryk seretdi. Haýden bu karary ýüreginde gördi. Dahl bilen bir zat. Topar doly meşgullandy, başarnyklaryny yzygiderli ýokarlandyrdy. Mysal üçin iň soňky operasiýa serediň. Olaryň hemmesi düýbünden başga tabşyryklary başdan geçirdiler, ýamanlygyň keşbine girdiler we ýekeje-de dyrmaşmadylar.
  
  Iň bolmanda fiziki tarapdan. Emosional yzlar, esasanam onuňky - hiç wagt bejerip bilmez.
  
  Bir minutlap öňündäki kagyzlara göz aýlady we Çingiz hanyň taryhynyň käbirlerini öwrenmäge synanyşdy. Ol buýrugyň tekstine göz aýlady we setirleri görkezdi: Dünýäniň dört künjegine git. Strategiýanyň Atasynyň, soň bolsa Haganyň dynç alýan ýerlerini tapyň; şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi, soň bolsa Hudaýyň heläkçiligi. Emma hemme zat görnüşi ýaly däl. Bäş ýyl gutarandan bäş ýyl soň, 1960-njy ýylda Hagana baryp gördük.
  
  Eartheriň dört burçy? Henizem syr bolup galýar. Bagtymyza, Atçylaryň şahsyýeti barada şu wagta çenli aýdyňlyk bar. Emma buýruk Çingiz hanyň mazaryny tapdymy? Şeýdip, görünýärdi.
  
  Dikuçar inçe howany kesmegini dowam etdirýärkä, gorgi ýerinden turdy-da, öňe ädim ätdi. Ogrynyň ýüzi çekilen ýalydy, Peruda ýüze çykan gününden bäri göz gyrpmadyk ýaly, gözleri ýumuldy. "Webbiň aýdanlarynyň, mirasynyň bir bölegidigimi aýtdym" -diýip, rus aýtjak bolýan zadyndan gorkandygyny äşgär etdi. "Saňa aýdylanlaryň arasynda iň erbetidigimi aýtdym".
  
  Alisýa gaharly gykylyk bilen duýdansyz atmosfera nemlendirijisini aýyrmaga synanyşdy. "Men henizem näletlenýän lezbiýanyň kimdigini eşitmäge garaşýaryn" -diýdi. "Dogrusyny aýtsam, ogogi, men seniň bolarsyň diýip umyt etdim."
  
  "Nädip ..." gorgi orta möhleti bes etdi. "Men erkek oglan".
  
  "Men ynanamok. Şol kiçijik eller. Bu ýüzi. Walköreýşiňiz
  
  Dahl: "Goý, gürlesin" -diýdi.
  
  Lauren: "Hemmäňiz meniň lezbiýandygymy bilmelisiňiz" -diýdi. "Bilýärsiňiz, bu ýerde erbet ýa-da utandyryjy zat ýok."
  
  Alisýa: "Bilýärin" -diýdi. "Kim bolmak isleýän bolsaňyz, şony kabul etmeli. Bilýändigimi bilýärin. Justogi bolar diýip umyt etdim, bu hemmesi. "
  
  Smit Laurene aljyraňňy, ýöne başgaça boş söz bilen seretdi. Dreýk, garaşylmadyk ýagdaýda bu reaksiýany geň galdyrdy diýip pikir etdi.
  
  Kinimaka: "Bu diňe birini galdyrýar" -diýdi.
  
  "Ölýän biri" -diýip, Drake ýere seredip aýtdy.
  
  "Belki, dostumyzyň gürlemegine ýol bermelimi?" Dahl muny dowam etdirdi.
  
  Gorgi ýylgyrjak boldy. Soňra ellerini gysyp, külbäniň üçegine seretdi.
  
  "Bu uzyn hekaýa däl" -diýdi. "Emma bu kyn sorag. Men ... ene-atamy sowuk ganda öldürdim. Men her gün minnetdar. Şükür etdim. "
  
  Dreýk dostunyň ünsüni çekmek üçin elini ýokary galdyrdy. "Bilýän, hiç zady düşündirmegiň zerurlygy ýok. Ine, biz bir maşgala. Bu hiç hili kynçylyk döretmez ".
  
  "Men düşündim. Emma bu meniň üçinem. Sen düşündiň?"
  
  Topar, hersi baş atdy. Olar düşündiler.
  
  "Biz kiçijik obada ýaşaýardyk. Sowuk oba. Gyş? Yearylyň wagty däldi, talaňçylyk, urmak, Taňry tarapyndan zyňmakdy. Bu maşgalalarymyzy, hatda çagalarymyzy-da gynandyrdy. Men alty adamyň biridi, ene-atam bolsa çydap bilmediler. Günleri aňsatlaşdyrmak üçin ýeterlik çalt içip bilmediler. Gijeleri diri galdyrmak üçin ýeterlik yzyna getirip bilmediler. Olar biziň bilen iş salyşmagyň we bize ideg etmegiň ýoluny tapyp bilmediler, şonuň üçin suraty üýtgetmegiň ýoluny tapdylar ".
  
  Alisýa duýgularyny saklap bilmedi. "Munuň ýaly däl diýip umyt edýärin."
  
  "Bir gün öýlänimizde hemmämiz maşyna mündük. Şähere syýahat etjekdiklerine söz berendiklerini aýtdylar. Birnäçe ýyl bäri şähere baryp görmedik we soramaly bolduk, ýöne ... "diýip, gysdy. "Biz çagalardyk. Olar biziň ene-atamyzdy. Kiçijik obany terk etdiler, indi ony görmedik "-diýdi.
  
  Haýden Maýyň ýüzündäki uzak hasraty gördi. Youngaş durmuşy gaorganyňkydan tapawutly bolup biler, ýöne gynandyryjy meňzeşlikler bardy.
  
  "Awtoulagyň daşyndaky gün has sowuklaşdy. Sürüp, sürüp, gürlemediler. Emma biz oňa öwrenişdik. Olaryň durmuşa, bize ýa-da birek-birege bolan söýgüsi ýokdy. Söýgini bolmalysy ýaly däl-de, hiç haçan bilemzok öýdýän. Garaňkyda maşynyň döwülendigini aýdyp, saklandylar. Bile oturdyk, käbirleri aglady. Kiçijik uýam bary-ýogy üç ýaşyndady. Men dokuz ýaşymdadym, iň ulusy. Mende bolmaly ... bolmaly ... "
  
  Gorgi geçmişi üýtgetmäge güýji ýeten ýaly, üçege seredip, gözýaşlary bilen söweşdi. Hiç kim özüne ýakynlaşmazdan ozal berk elini uzatdy, ýöne iň bolmanda Haýden munuň ýeke özi geçmelidigini bilýärdi.
  
  "Olar bizi aldadylar. Biraz ýöräp gitdiler. Buz şeýle bir gaty we sowukdy welin, ondan güýçli, ölüm howply tolkunlar çykýardy. Näme edýändiklerine düşünip bilmedim, soň göni pikir etmek üçin gaty sowuk duýdum. Olaryň bizi gaýta-gaýta öwürýändiklerini gördüm. Biz ýitdik we ejiz bolduk, eýýäm ölýärdik. Biz çagalardyk. Biz ... ynanýardyk "-diýdi.
  
  Haýden gözüni ýumdy. Söz ýok.
  
  "Görnüşinden, olar maşyny tapdylar. Olar gitdiler. Biz ... gowy, öldik ... ýeke-ýekeden. " Gorgi henizem jikme-jiklikleri aýdyňlaşdyryp bilmedi. Diňe onuň ýüzündäki hasrat hasraty munuň hakykatyny açdy.
  
  "Men diri galan ýekeje adamdym. Men iň güýçli boldum. Synanyşdym. Göterdim, süýräp, gujakladym, ýöne hiç zat gelmedi. Men olaryň hemmesini başarmadym. Doganlarymyň hersinden durmuşyň azalandygyny gördüm we diri galmagy wada berdim. Olaryň ölümleri, giden ruhlary meniňki ýaly bolup, maňa güýç berdi. Şeýle ederler diýip umyt edýärin. Men henizem ynanýaryn. Olaryň henizem ýanymdadygyna ynanýaryn. Men rus türmesinden halas boldum. Men Matt Dreýkden üstün çykdym, ejiz ýylgyrmagy başardy we ony şol ýerden çykardy.
  
  "Oba nädip dolanyp geldiňiz?" Kinimaka bilmek isledi. Haýden bilen Dahl oňa uruşýardylar, ýöne gorginiň gürleşmelidigi hem düşnükli.
  
  "Olaryň eşiklerini geýdim" -diýip, gaty pes ses bilen pyşyrdady. "Köýnek. Kurtkalar. Jorap. Men yssydym, hemmesini garda we buzda ýeke goýdum we ýoluň ugruna çykdym. "
  
  Haýden ýürek agyrysyny, özüne degişli däl günäkärligi göz öňüne getirip bilmedi.
  
  "Geçip barýan maşyn maňa kömek etdi. Men olara bu wakany gürrüň berdim, birnäçe günden soň oba gaýdyp geldim "-diýip, uludan demini aldy-da, özlerine getiren hasratyny görmäge rugsat beriň. Goý, gahar-gazabynyň näderejede çuňdygyny görsünler. Hawa, ene-atamy sowuk ganda öldürdim. "
  
  Hiç haçan bozulmaly däl ümsümlik boldy. Haýden, gaorganyň doganlarynyň jesetleriniň şu wagt düşen ýerinde, hemişelik doňup, hiç wagt dynç almaýandygyny bilýärdi.
  
  "Men ogry boldum" Gorgi ýürekgysgynç rezonansy gowşatdy. Soň bolsa tussag edildi. Emma hiç haçan adam öldürmekde günäkärlenmedi. Ine, biz geldik "-diýdi.
  
  Uçaryň sesi howanyň üstünden geldi. "Hytaýyň howa giňişligine otuz minut, ýigitler, soň bolsa kimdir biri çaklaýar".
  
  Lauren şu wagt Waşingtonyň akyl merkezine jaň edeninde Haýden begendi. Öňe gitmegiň ýeke-täk ýoly ünsüňi sowmakdy.
  
  "Biz maksadymyza ýakyn" -diýip, duşuşanymyzda Waýa aýtdy. "Täze bir zat barmy?"
  
  "Biz dört burçda işleýäris, atlylaryň doglan senesine salgylanmalar, Mongoliýa, Hagan we ordeniň özi, ilki näme isleýärsiňiz?"
  
  
  Dördünji bap
  
  
  "Oooh" -diýip, Alisýa rol oýnady. "Geliň, doglan sanlaryň haýsy senesini diňläliň. Men diňe sanlary gysmagy gowy görýärin. "
  
  "Salkyn. Muny meýdan pyýada goşunyndan eşitmek gowy zat. " Ses şatlyk bilen dowam etdi, salonda birnäçe gaş galdyrdy, ýöne bagtly bilmedi: "Şeýlelik bilen, Gannibal miladydan öňki 247-nji ýylda doguldy, takmynan 183-nji ýylda aradan çykdy. Çingiz Han 1162, 1227-nji ýylda aradan çykdy "
  
  "Bu gaty köp san" -diýdi Alisýa.
  
  "Mesele" -diýdi Dahl. "Barmaklaryňyzdan we aýaklaryňyzdan çykdyňyz."
  
  "Munuň nämäni aňladýandygyny bilemok" diýip, kompýuter alymy sözüni dowam etdi. "Theseöne bu däli kultlar san oýunlaryny we kodlaryny hakykatdanam gowy görýärler. Muny ýatda saklaň "-diýdi.
  
  Kenzi: "Şonuň üçin Gannibal Çingizden 1400 ýyl öň doguldy" -diýdi. "Biz muňa düşünýäris."
  
  Nerd tötänden: "Muny etmeýän başlyklaryň sanyna geň galarsyňyz" -diýdi. "Her niçigem bolsa-"
  
  - Haý dost? Dreýk çaltlyk bilen sözüni kesdi: "Hiç haçan ýüzüňe urduňmy?"
  
  "Hawa, hawa. Hawa, bar "
  
  Drake oturgyjyna egildi. "Bolýar" -diýdi. "Indi aldap bilersiňiz."
  
  "Elbetde, beýleki çapyksuwarlary tanamaýandygymyz üçin entek bu sanlar bilen işleşip bilmeris. Guysigitler, dördünjisini hem bilip bilersiňiz öýdýän? ? Ok? Alýan ýokmy? Bolýar. Şeýlelik bilen, häzirki wagtda ýigitler, Mongoliýa respublikasyna köp mukdarda ýangyn güýji iberilýär. Sevenedi, ýa-da henizem altymy? Hawa, alty ýurda wekilçilik edýän saýlama esgerleriň alty topary queňiş atlysyny yzarlaýar. Dogrymy? Hoor! "
  
  Dreýk Haýdene garady. "Bu adam Waşingtonda iň gowy wekilmi?"
  
  Haýden gysdy. "Bolýar, iň bolmanda duýgularyny gizlänok. Waşingtonyň köpüsi ýaly aldawly eşigiň köp bukjasynyň aşagynda gizlenmedi. "
  
  "Basyp alyjylara ugradyň. Elbetde, buýrugyň öz meýilnamasy bar, şonuň üçin basyp almak çagalar oýnawaçlaryndan wideo oýunlaryna çenli bolup biler ... ha ha. Dünýäde agalyk etmek köp görnüşde bolup biler, şeýlemi? "
  
  "Diňe görkezmäni dowam etdiriň" -diýdi.
  
  "Elbetde. Geliň, göni düşüneliň, şeýlemi? Ysraýyllar Kubada ýok eden nasist söweş jenaýatlary kulty barada bize maglumat bermek islemese-de, bilmeli zatlarymyzy öwrendik. Tozan gutaransoň, faşistler bulaşandyklaryny anyk kesgitlediler we dünýäni dolandyrmak üçin bu çylşyrymly pikiri orta atdylar. Gerbi, gerbi, gizlin kodlary, nyşanlary we başga-da köp zatlary döretdiler. Meýilnama düzdüler - ähtimal Reýh döwründe birnäçe ýyl bäri işlän bolmagy mümkin. Dört görnüşli ýarag gömüp, bu tapmany oýlap tapdylar. Belki has düşnükli etmek islediler, kim bilýär? Emma Mossad olary yzsyz ýok etdi we maňa gaty çalt görünýär. Gizlenen bunker otuz ýyllap açylmady. "
  
  "On bäş minut" diýip, uçarman gülkünç jogap berdi.
  
  "Bu ýaragmy?" Haýden sorady. "Olary nireden aldylar?"
  
  "Dogrusy, faşistleriň her kim bilen baglanyşygy bardy. Uly pistolet giňişlik we takyklyk üçin täzelenen köne dizaýn. Kyrkdan segseninji ýyla çenli islendik zada ellerini goýup bilerdiler. Pul hiç wagt päsgelçilik däldi, ýöne hereketdi. We ynam. Olar üçin ýekeje janly jana ynanmazdylar. Dört ýaragyň we onlarça hyzmatyň hemmesini gizlemek üçin kiçijik gizlin ýyllar gerek bolsa gerek. Ynam faktorlary, ýaraglary ilki bilen gizlemeginiň sebäplerinden biridir. Olary indi Kubada saklap bilmediler, şeýlemi? "Waşingtonly adam gülüp başlady, soňam nädip pikirlenmegi başardy.
  
  Alisýa gözlerini aýlady we biriniň elini boýnuna baglap bilýän ýaly iki elini gysdy.
  
  "Her niçigem bolsa, ýigitler meniň ýanymda? Wagtyň gysga bolandygyna düşünýärin we hapa çykyp, bir zatlar atmak üçin gyjyndyrýarsyňyz, ýöne mende birneme maglumat bar. Justaňy girdim ... "
  
  Arakesme.
  
  "Indi bu gyzykly."
  
  Has köp dymmak.
  
  "Paýlaşmak isleýärsiňizmi?" Haýden dikuçaryň gaty tarapyna, gonýan ýeriniň ýakynlaşýandygyny görýän ýaly, adamy ýalaňaçlady.
  
  "Eartheriň dört tarapy ýa-da iň bolmanda ony nähili görýändigimiz hakda gürleşmek isleýärdim, ýöne wagtymyzyň gutarýandygyny görýärin. Serediň, maňa beýik bäş beriň, ýöne näme etseňiz-de, dymdy, "ýere düşmäň!"
  
  Baglanyşyk birden kesildi. Haýden ilki ýere, soň bolsa dikuçaryň içine seretdi.
  
  Drake iki elini ýokary galdyrdy. "Maňa seretme. Men günäkär däl! "
  
  Alisýa güldi. "Hawa menem."
  
  "Lander dälmi?" Dahl gaýtalady. "Munuň manysy näme?"
  
  Alisýa düşündirjek ýaly bokurdagyny arassalady, ýöne gürleýjilerden pilotyň sesi ýaňlandy. "Iki minut, ýigitler."
  
  Haýden kömek soramak üçin köne imana ýüzlendi. "Mano?" - diýip soradym.
  
  "Ol eşek, ýöne henizem biziň tarapymyzda" -diýip, uly Gawaýly gürledi. "Munuň üçin sözüni al" diýerdim. "
  
  "Çalt karar bermek has gowudyr" -diýdi Smit. "Biz aşak düşýäris"
  
  Aragatnaşyk ulgamy derrew janlandy. "Men näme diýdim? Gury ýere düşme! "
  
  Drake ýerinden turdy we dikuçaryň interkomyny açdy. "Uckok, dost" -diýdi. "Wayolda täze akyl."
  
  "Chineseöne biz Hytaýyň howa giňişliginde. Bize duýmazdan ozal näçe wagt boljakdygy barada hiç zat aýdylmaýar. "
  
  "Başarýan zadyňyzy ediň, ýöne ýere düşmäň."
  
  "Haý dost, maňa çalt gelmek we gitmek missiýasy boljakdygyny aýtdylar. Öküz ýok. Bu ýerde birnäçe minutdan köp dursak, eşegimizden iki sany J-20 uçary boljakdygyna ynamyňyz bar. "
  
  Alisýa Dreýke tarap egildi we pyşyrdady: "Bu erbet"
  
  Shireorkşireman ýagdaýyň gyssaglydygyny görüp, sözüni kesdi. "Elbetde, Waşingtondan gelen Knobend, baglanyşyk kesilen ýagdaýynda-da bizi eşidip biler" -diýdi. "Nobend, muny eşitdiňmi? Takmynan altmyş sekunt bar "-diýdi.
  
  Ol: "Has uzaga çeker" -diýdi. "Batyr boluň, adamlar. Biz bu işde ".
  
  Dreýk elleriniň gysylýandygyny duýdy. Bu özüňi alyp barşyň diňe gapma-garşylyga sebäp boldy. Belki, bu niýetdir? Gannibalyň mazaryny tapaly bäri, Dreýk bu tabşyrykda nädogry bir zadyň bardygyny duýdy. Açylmadyk bir zat. Synag edildi? Gözegçilik astyndamy? ABŞ hökümeti olaryň hereketlerine baha berdimi? Eger şeýle bolsa, Peruda bolup geçen zatlara degişlidir. Eger şeýle bolsa, Dreýk olaryň çykyşlary barada kän bir gyzyklanmaýardy.
  
  Synçylaryň gözden geçirenden soň bişirip biljek dildüwşükleri, dildüwşükleri we dildüwşükleri barada alada etdi. Syýasatçylar tarapyndan dolandyrylýan islendik ýurt hiç haçan görünmeýärdi we hakykatdanam nämäniň bolup geçýändigini diňe häkimiýet başynda oturanlar bilýärdi.
  
  - Elli sekunt - diýip, gaty ses bilen aýtdy. "Soň bu ýerden çykarys"
  
  Uçar olara: "Biz bir zat etjek bolýarys" -diýdi. "Biz eýýäm gaty pes welin, gapydan agaja çykyp bilersiňiz, ýöne guşy dag jülgesinde gizleýärin. Aşakdan bir zadyň gyrylýandygyny eşitseň, ýa gaýa ýa-da eti bolar. "
  
  Alisýa gaty ýuwutdy. "Tibetiň hemme ýerinde asyldy öýdüpdim?"
  
  Dahl gysdy. "Dynç alyş. Tripol sapary Kim bilýär? "
  
  Ahyrynda baglanyşyk gaýtadan janlandy. "Bolýar, adamlar. Biz henizem dirimi? Gowy gowy. Gowy iş. Indi ... Çingiz hanyň dynç alýan ýeri bilen baglanyşykly ähli jedelleri ýadyňyzdamy? Ol hut özi belliksiz gabyr isleýärdi. Mazaryny guranlaryň hemmesi öldürildi. Mazarçylyk atlary aýak astyna aldy we agaç ekildi. Göni manyda, tötänleýin däl. Bu däli meýilnamalaryň hemmesini ýykýanlygy sebäpli, maňa täsir galdyrýan bir hekaýa, Kanyň ýaş düýe bilen jaýlanmagydy we düýäniň ejesiniň göläniň mazarynda aglaýandygyny anyklamak üçin ýer kesgitlenildi. "
  
  Uçar birden aragatnaşygy kesdi. "Dost, gaýdyp gelmejek diýen ýaly. Otuz sekunt ýa-da otdan isleýşimiz ýaly bu ýerden çykarys, ýa-da çagalary ol ýere ibereris ".
  
  Waşingtonly adam: "Aý" -diýdi. "Sen hakda ýatdan çykar Hawa, ol ýerden çyk. Men size täze ýer ibererin "-diýdi.
  
  Dreýk pilotyň derdini paýlaşdy, ýöne jogap berdi: "Isa, dostum. Bizi tussag etmek ýa-da öldürmek isleýärsiňizmi? "
  
  Ol diňe bölekleýin degişýärdi.
  
  "Haý! Köşeş. Serediň - bu faşistler - Soňky hökümiň ordeni - elli-segseninji ýyllaryň arasynda atlylary - dynç alýan ýeri gözleýärdiler, şeýlemi? Olaryň hemmesini tapan bolsa gerek. Bir zat maňa Çingiz hanyň mazaryny tapmandygyny aýdýar. Şeýle tapyndy hakda has köp zat aýdyp boljakdygyna çynym bilen ynanýaryn. Soňra buýrugyň özi we sözleri ýerine ýetirilýär: 'everythingöne hemme zat görünişi ýaly däl. Bäş ýyldan soň, 1960-njy ýylda Hagana baryp gördük, queňişi tabytda goýduk. ' Elbetde, Kanyň 1955-nji ýylda gurlan mazary ýokdy. Emma, esasan, mazaryň ýoklugy, şeýle hem imanlylara we syýahatçylygyň köpelmegine sebäp bolmak bilen Hytaý onuň üçin mawzoleý gurdy. "
  
  "Bu Hytaýda?" Haýden sorady.
  
  "Elbetde, bu Hytaýda. Bu dört burçly zat hakda pikir edýärsiňiz, şeýlemi? Bolýar, çal meseläňizi işjeň saklaň. Belki, bir gün bu ýerde size işem bolar ".
  
  Haýden bogulan sesi ýuwutdy. "Diňe teoriýaňyzy düşündiriň."
  
  "Dogry, gowy. Çingiz hanyň mawzoleýi 1954-nji ýylda guruldy. Bu, Mongoliýanyň günorta-günbataryndaky Ejin Horo derýasynyň boýunda gurlan uly ybadathana. Indi mawzoleý aslynda kenotafdyr - içinde jeset ýok. Itöne munuň içinde başgap we Çingizlere degişli beýleki zatlaryň bardygyny aýdýarlar. Hemişe meşhur mazar we mazar daşy däl-de, mawzoleý ideýasy bilen baglanyşykly bolan Çinggis ilki başda ýaşaýan sekiz ak howluda, çadyr köşklerinde ybadat edilipdi. Bu göçme mawzoleýler Jiniň Darkhad şalary tarapyndan goralypdyr we soňra mongol halkynyň nyşanyna öwrülipdir. Netijede göçme mawzoleýleri ýatyrmak we gadymy ýadygärlikleri täze, hemişelik birine geçirmek kararyna gelindi. Iş tertibi Sargyt meýilnamasyna doly laýyk gelýär. Haýsy ýarag bilen basyp almak isleseler, şol mawzoleýde Çingiz tabytynyň içinde. "
  
  Haýden onuň sözlerine agram saldy. "Erbet lal" -diýdi. "Wrongalňyşmaýan bolsaň ..."
  
  "Kör?"
  
  "Bu siziň alyp biljek iň gowusy".
  
  "Sargyt elýeterli" -diýdi Dahl. "Bu tekstdäki setiri düşündirýär."
  
  Haýden haýallyk bilen baş atdy. "Biz gury ýerden näçe uzakda?"
  
  "Entyigrimi ýedi minut."
  
  "Beýleki toparlar näme?"
  
  "Olaryň hakykatdanam akyllydygyny ýa-da ýokdugyny aýtmaga ýol ýok diýip gorkýaryn. Olara maslahat berýän ýokary tehnologiýaly hünärmen bar bolsa gerek. " Minnetdarlyk bildirmek üçin arakesme beriň.
  
  - Erbet mongrel - diýip, Alisýa gygyrdy.
  
  "" Ok ". Haýden gaharyny dolandyrýardy. "Içerki söhbetdeşlikde iň soňky näme?"
  
  "Aý, takyk. Söhbetdeş gaty we buýsançly. Käbir toparlar eşeklerini ýolbaşçylar tarapyndan depdiler. Käbirlerine Gannibalyň sahypasyny täzeden gazmak tabşyryldy. Ruslaryň we şwesiýalylaryň başda bolşy ýaly Burhan Halduna tarap ugrandygyny bilýärin. Mossad we hytaýlylar gaty ümsüm. Fransuz halky? Kim bilýär, şeýlemi? "
  
  Haýden: "Bu meselede dogry aýdanyň gowy" -diýdi. "Sebäbi etmeseňiz ... dünýä ejir çeker."
  
  "Diňe şu mawzoleýe bar, Miss Jeý. Emma çalt ýerine ýetiriň. Beýleki toparlar eýýäm şol ýerde bolup biler "-diýdi.
  
  
  Bäşinji bap
  
  
  Uçarman henizem tolgunýar: "Ejin Horo Banner". "Sekiz minut galdy."
  
  Toparyň şäheriň daşyndan düşüp, ýörişe başlamagy üçin çäreler geçirildi. Olara kömek etmek üçin ýerli arheolog işe alyndy, olary mawzoleýe äkitmeli boldy. Dreýk şondan soň näme bolup biljekdigini bilmeýändigini çaklady.
  
  Bu maksat bilen, pilotyň Hytaýyň gizlin söweş uçarlary baradaky aladalaryna garamazdan, dikuçar gyzgyn we taýýar bolar.
  
  Urgy we nälet, soň bolsa dikuçar saklandy, topara bökmäge wagt berdi. Olar gyrymsy agaçlaryň, ölýän tokaýlaryň arasynda boldular, ýöne öňe barýan ýoly aňsatlyk bilen görüp bildiler.
  
  Depeden bir mil çemesi töweregi uly şäheriň eteginde ýerleşýär. Haýden oturylyşygy dogry koordinatlara meýilleşdirdi we topar soňra mümkin boldugyça özlerini görkezdi. Hytaýlylar syýahatçylara mätäçdi, şonuň üçin bu gün ýene dokuz adam aldy. Lauren dikuçarda galyp, dowam edýän söhbetdeşligi çözmäge ynandy.
  
  "Indiki gezek" -diýip, topar gitmäge howlukdy, "Alisýa käbir aragatnaşyk gurup biler".
  
  Iňlis aýal gygyrdy. "Erbet sekretara meňzeýärinmi?"
  
  "Mmm, hakykatdanam?"
  
  Dreýk Alisiýany ýalaňaçlady we pyşyrdady: "Bolýar, geçen hepde şeýle etdiňmi? Rol oýnamak üçin? "
  
  "Hawa," diýip, ýylgyrdy, "hezil boldy. Laureniň rolunyň şol bir boljakdygyna şübhelenýärin ".
  
  "Geliň, umyt edeliň."
  
  Ikisi ýasalan gaçybatalgasyndan çykyp, ýuwaş-ýuwaşdan süýrenýän depä tarap ýola düşenlerinde mähirli ýylgyrdylar. Seýrek ösümlikler we çöl tiz wagtdan ýollara we binalara ýol açdy we uzakda birnäçe belent myhmanhanalar we ofis binalary köpelip başlady. Gyzyllar, gökler we pasteller gök asmana we açyk bulutlara garşy göreşdi. Köçeleriň we şäheriň özi, käbir awtoulag ýollarynyň näderejede giňdigi Drake derrew haýran galdy. Geljek üçin subutnama diýdiler.
  
  Ilkibaşda geň görünýän, ýöne özlerine kömek edip bilmedik syýahatçylar, elleriniň artykmaç sumkalaryny hiç wagt goýmaýandyklaryna göz ýetirip, ýygnak nokadyna tarap ugradylar. Arheolog olary at münýän adamyň uly gara heýkeliniň kölegesinde garşy aldy.
  
  "Gabat gelýär" Dahl çapyksuwaryň başyny atdy.
  
  Olaryň öňünde darak saçly we göni nazary bolan inçe, uzyn aýal durdy. "Syýahat toparyna girýärsiňizmi?" Sözlerini saýlap, üns bilen gürledi. "Iňlis dilim üçin bagyşlaň. Bu gowy däl "-diýdi. Ol güldi, kiçijik ýüzi gysyldy.
  
  "Mesele ýok" Dahl derrew aýtdy. "Dreýkiň wersiýasyndan has düşnükli."
  
  "Gülkünç fu"
  
  "Syýahatçylara meňzemeýärsiňiz" -diýip, aýal ony saklady. "Tejribäňiz barmy?"
  
  - Aý, hawa - diýip, Dahl elini alyp, ajaýyp hereket bilen alyp gitdi. "Täze gözel ýerleri we şäherleri gözlemek üçin dünýäni gezýäris."
  
  "Nädogry ýol" -diýip, aýal mylaýymlyk bilen aýtdy. Mawzoleý beýleki tarapda. "
  
  "Aý".
  
  Drake güldi. "Bagyşlaň" -diýdi. "Adatça goş-golam alyp gidýär."
  
  Aýal göni saçlaryny berk kellä ýygnap, arkasyny göni düzedip, öňe gitdi. Topar mümkin boldugyça ýaýrady, ýene-de tolgunyşyk döretmek ýa-da ýatdan çykmajak ýatlamalary galdyrmak islemedi. Dahl aýalyň adynyň Altan bolandygyny we golaýda doglandygyny, ýaşlygynda Hytaýy terk edendigini, soň bolsa iki ýyl ozal gaýdyp gelendigini bildi. Olary gönüden-göni we sypaýyçylyk bilen alyp bardy we tiz wagtdan maksadyna ýetýändiklerini görkezdi.
  
  Dreýk mawzoleýiň ýokarsyny, heýkelleri, basgançaklary we beýleki beýleki elementleri gördi. Ölüm islendik ýerde gizlenip biler. Topar bilelikde işleşip, beýleki topara we beýleki esgerlere göz aýlaýarka, bu zenany haýallatdy, şol bir wagtyň özünde bu görnüşe haýran galýan ýaly etdi. Zibil bankalarynyň we skameýkalaryň aňyrsyna seredip oturan Smit Altany aladalandyran bolmagy mümkin, emma Dreýkiň "gaty çäkli neşirini" beýan etmegi onuň bilesigelijiligini hasam artdyrdy.
  
  "Ol aýratynmy?"
  
  "Hawa, ol biri."
  
  "Men sizi gyzykly baglanyşyk arkaly eşidip bilerin" diýip, Smit gygyrdy.
  
  "Nädip?"
  
  "Awtoulaglar barada aýdylanda, bu Pagani we Hermes tarapyndan Manni Koşbin üçin döredilen" Pagani Huayra Hermes "neşiri."
  
  "Bagyşlaň. Bularyň nämäni aňladýandygyny bilemok. "
  
  "Bu arassa". Drake uludan demini aldy. "Smit bir görnüş. Meöne halaýan hobbiňiz hakda aýdyň. "
  
  "Pyýada gezelenç etmekden lezzet alýaryn. Çölde ajaýyp ýerler bar. "
  
  "Dynç alyş nukdaýnazaryndan, Smiti çadyr sütüni diýip pikir ediň. Sizi yzygiderli kynçylyklara sezewar edýän, ýöne ony düzeniňizden soňam gowy işleýär we hemişe, ýöne hemişe sizi ýitirmegi başarýar. "
  
  Smit gözleg işini tamamlap, ýoluň üstünde bir zatlar gürledi. Lauren äýnekleriň birine gözegçilik edip bilmedi.
  
  Altan shireorkşiremana şübheli garady, soň bolsa nazaryny toparyň galan bölegine öwürdi. Maý, esasanam, gelip çykyşyny gizlemäge synanyşýan ýaly bu aýaldan gaça durýardy. Drake beýlekileriň edip bilmeýän zadyna düşündi. Bir zat başga birine sebäp boldy, Maý nireden gelendigini ýa-da bu ýerde nädip gutarandygyny ara alyp maslahatlaşmak islemedi. Altan birnäçe ädim görkezdi.
  
  "Şol tarapa. Mawzoleý şol ýerde. "
  
  Dreýk göni we uzyn beton basgançaklara alyp barýan ajaýyp giň we ajaýyp uzyn beton ýoly gördi. Basgançaklar başlamazdan ozal ýol ägirt uly tegelege öwrüldi, onuň ortasynda aýdyp bolmajak heýkel durdy.
  
  Kinimaka: "Bu oglan hökman çapyksuwardy" -diýdi.
  
  Çingiz han, çapyksuwar at münüp, ullakan daş plitanyň üstünde durdy.
  
  "Ikinji atly" -diýdi. "Basyp almak".
  
  Altan soňky sözlemi eşiden bolmaly, sebäbi yzyna öwrülip: "Hawa. Hagan ölmezinden ozal belli dünýäniň köpüsini basyp aldy. Genosid patyşa bolmagy ähtimal, ol ömrüniň dowamynda küpek ýoluny syýasy taýdan birleşdirip, günbatar ýarym şarda söwda we aragatnaşyk ösdürdi. Ganly, aýylganç liderdi, ýöne wepaly esgerlerine gowy seredýärdi we ähli meýilnamalaryna goşýardy ".
  
  "Mawzoleýdäki zatlar barada bize birneme aýdyp bilersiňizmi?" Drake taýyn bolmak isledi. Bu tabşyryklarda tizlik hemme zatdy.
  
  "Bu, daşarky bezegler bilen bezelen gönüburçly gonamçylykdan başga zat däl." Indi Altan syýahatçylyk gollanmasyny sitata berýän ýaly gürledi. "Esasy köşk sekizburçly bolup, ak reňkli bäş metrlik Çingiz heýkeli bar. Üç otaga meňzeýän dört otag we iki zal bar. Dynç köşgünde ýedi tabyt bar. Kang, üç adam, dördünji ogly we şol ogluň aýaly. "
  
  "Baýram köşgi" -diýdi Smith. "Şeýle hem dynç alýan ýer ýaly."
  
  "Hawa" Altan Smitiň garşysyna sabyrsyzlyk bilen seredip, yzarlaýan teksti hakda hiç zat bilmeýärdi.
  
  "Mawzoleýi garaňky adamlar, aýratyn hukukly adamlar goraýar. Mongollaryň köpüsi üçin bu mukaddesdir. "
  
  Drake çuňňur we tolgundyryjy bir dem aldy. Wrongalňyşmaýan bolsalar we bu ikinji ýaragyň ýerleşýän ýeri däl bolsa ... Netijelerini göz öňüne getirmekdenem gorkýardy.
  
  Hytaý türmesindäki durmuş olaryň problemalarynyň iň kiçisi bolardy.
  
  Uzyn ýöriş dowam etdi, ilki giň ýolda zyýarat, soň bolsa meýdanyň bölünmegi, gadymy generalyň ýüzüne çalt seretmek, soň bolsa basgançaklara tükeniksiz çykmak. Topar ýagdaýynda galdy, seýrek ädim ätdi we hemişe hüşgär boldy. Dreýk şu gün mawzoleýe gelýänleriň sanyny görüp begendi, bu gaty peýdaly boldy.
  
  Täsirli gurluş ahyrsoňy göz öňünde tutuldy. Topar hemmesini kabul etmek üçin iň ýokary basgançaga ýetenlerinde saklandy. Altan garaşdy, belki haýran galdyryjy pursatlara düşen syýahatçylara öwrenişendir. Dreýk her ujunda birneme gümmezli we ortasynda has ulurak binany gördi. Olaryň üçekleri nagyşly bürünçdi. Binanyň öň tarapynda köp gyzyl penjireler we azyndan üç sany uly girelge bardy. Binanyň öňünde pes daş diwar bardy.
  
  Altan öňe gitdi. Dahl topara yza seretdi.
  
  "Göni mazara" -diýdi. "Muny aç, gutyny tap we çyk. Bagtymyza, söweşjek beden ýok. Uçarymyzyň aýdyşy ýaly, ok ýok. "
  
  Lauren söhbetdeşlikde iň soňky zatlary paýlaşanda, Drake diňledi.
  
  "Indi bu ýerde ullakan, semiz nol bar. Ysraýyllaryň we Ruslaryň pikirleriniň ýokdugyna doly ynanýaryn, tekst nädogry ugry görkezdi. DC fransuzlar ýakynlaşýar öýdýär, belki ýarym sagat yzyňyzda. Diňlemek indi has kynlaşýar. Başga çeşmelerimiz we NSA-nyň hiç haçan açmajak birnäçe hileleri bar. Şwesiýalylar, hytaýlylar we iňlisler belli däl. Aýdyşym ýaly, bu göreş. "
  
  "Başga biri barmy?" Drake başyny ýaýkady.
  
  "Gülkünç, muny ýatlamaly. Näbelli çeşmeden aljyraňňy päsgelçilik alýaryn. Ses ýok, tassyklamak üçin ýol ýok, ýöne käwagt ulgamda başga biri bar ýaly ".
  
  "Arwahlary agzama" -diýdi Alisýa. "Soňky operasiýa barada ýeterlik gorkunç wakalar bardy".
  
  Altan saklandy we yzyna öwrüldi. "Sen taýýarmy? Men seni içeri alaryn "-diýdi.
  
  Topar baş atdy we öňe gitdi. Soňra Dreýk hytaý esgerleriniň mawzoleýden çykýandygyny gördi, biri goltugynyň aşagynda uly guty tutup, arheologlardy.
  
  Hytaýlylar ýarag alyp gitdiler, indi syýahatçylaryň ýoklugy olaryň peýdasyna boldy.
  
  Leaderolbaşçysynyň ünsüni özüne öwürmeginden sähelçe wagt geçdi.
  
  
  Altynjy bap
  
  
  Dreýk, Dalyň Altany tutup, hytaý esgerleri tarapyndan goralýança basgançakdan uzak böküp, yza çekilendigini gördi. Ol sumkasyny ýere oklady we derrew jübüsini açdy. Çalt işledi we hytaýlylara hiç wagt seretmedi, muňa garamazdan özüni howpsuz duýdy. Haýden, Smit we Maý pistolet bilen ýaraglandy.
  
  Çingiz hanyň mawzoleýiniň öňündäki meýdançada ýarag göterildi we garşydaşlar çaknyşdy. Gutyny göterýän adam alada galdy. Hytaý topary bäş adamdan ybaratdy we eýýäm pikirli arheologlary bir gyra çekýärdi. Drake kiçijik suwasty ýaragyny göterdi we garaşdy. Toparyň galanlary onuň tarapyna ýaýrady.
  
  "Bize diňe guty gerek" diýip, Haýden gygyrdy. "Ony ýere goýuň we goýuň"
  
  Hytaý toparynyň ýolbaşçysynyň gözleri çal şiferiň reňkidi. "Entegem mümkinçiligiňiz bar bolsa, özüňiz gitmeli".
  
  "Biz guty isleýäris" -diýdi. Biz alarys "-diýdi.
  
  "Onda synap görüň." Tanyşdyryjy terjime etdi we bäş hytaýly hem sinhron öňe gitdi.
  
  "Wah. Biz şol bir tarapda "
  
  "Aý, diňe degişme. Gülkünç. Amerika bilen Hytaý hiç wagt bir tarapda bolmaz "-diýdi.
  
  "Belki ýok" -diýdi. "Weöne biz halk üçin söweşýän esgerler. "
  
  Lideriň ýöreýşindäki näbelliligi, ýüzündäki birneme näbelliligi gördi. Olaryň hemmesine täsir eden bolmaly, sebäbi hytaý topary düýbünden saklandy. Haýden ýaragyny düşürdi we boşlugy hasam ýapdy.
  
  "Biz umumy pikir tapyp bilmerismi?"
  
  Baş at. "Hawa, edip bilerdik. Emma hökümet we syýasy ýolbaşçylar, terroristler we zalymlar elmydama biziň ýolumyzda durarlar ".
  
  Dreýk adamyň ýüzündäki hasraty we öz sözlerine doly ynamy gördi. Bäsdeş toparlar güýçli çaknyşanda ýarag ýa-da barrel göterilmedi. Bularyň hemmesi hormat üçin boldy.
  
  Dreýk ýerinden turdy, suwasty ýaragyny sumkasynda goýdy we hüjümiň kellesi bilen duşuşdy. Gursagy döşüne baglandy we ellerini ýokary galdyrdy. Dyz gapyrgalaryna gaty kesildi. Dreýk bedeninden howanyň çykýandygyny duýdy we bir dyzyna çökdi. Hüjüm rehimsiz, dyzlary we ýumruklary bolup, ýagyş ýagýardy, gazap oňa jeza bermek ýa-da ýeňillik bermek mümkinçiligini bermedi. Ol agyrylara çydap, wagtyny sarp etdi. Beýleki sahnalar bükülip, yzyna öwrülende ýalpyldy. Alisýa uzyn adam bilen göreşdi; Haýden we Kinimaka lider bilen söweşdi. Maý garşydaşyny egnine iberdi, soň bolsa sternumda agyr degdi.
  
  Drake bir pursat gördi we pursatdan peýdalandy. Onuň arkasynda Torsten Dahlyň basgançagyň üstünden böküp, hemişeki ýaly peýda bolandygyny eşitdi; ünsden düşürip bolmajak görnükli barlyk. Dreýkiň hüjümçisi bir salym dymdy.
  
  Öňki SAS esgeri aýaklaryny silkip, garşydaşyny dyzynyň arkasyndan tutup, ýere çümdi. Ol dyza çöküp, öňe ýykyldy. Dreýk derejesine düşensoň, shireorkşireman güýçli sözbaşy çykardy. Gykylyk we ulaldylan gözler onuň näderejede urandygyny görkezdi. Hytaý serkerdesi birneme egildi we bir eli bilen egildi. Dreýk ýerinden turdy-da, dyzlary we kellesi bilen dolulygyna yzyna gaýtdy. Käbir gögermeler we ganlar bardy, ýöne jany üçin howp ýok.
  
  Dahl Alisýanyň garşydaşyny nyşana aldy. Şwesiýaly Alisýanyň edil urşy ýaly öküz ýaly urdy. Hüjüm edeniň aýagyndan kakyldy we boýnunyň arkasyna gaty uruldy, titräp, haýran galdy. Maýyň garşydaşyny huşsuz kakýandygyny, soň bolsa gutusy bolan bir adamy tapandygyny görmek üçin yzyna öwrüldiler.
  
  "Salam!" Alisýa olary görüp aglady we ylgap başlady.
  
  Ylgap başladylar, ýöne Smit we gorgi söweşden çykypdy. "Görýäňizmi?" Alisýa aýtdy. "Biziň güýjümiz san taýdan köp. Bu nälet toparynda gaty görgi görmegimiziň bir sebäbiniň bardygyny bilýärdim ".
  
  Öň Kenzi adamyň ýeke-täk ýoluny - mawzoleýine gaýdyp geldi. Indi gödek görünmek we boýun egmek bilen, ozal saklan ýaragyny çykardy.
  
  Dreýk sebiti barlady we Haýdeniň ahyrsoňy toparyň ýolbaşçysyny boýun egdirendigini gördi.
  
  "Muny etme!" - diýip gygyrdy. - Sen köp, dost.
  
  Haýden seredip, ýagdaýa baha berdi we ýaňagyndan gany süpürdi. Dreýk indi Altanyň göz aýlamak üçin ädimlerini yza çekýändigini gördi we özüne dem aldy. Bilesigelijilik ...
  
  Gunarag hereketsiz galdy, guty ölüm jezasynda diýen ýaly berk saklandy. Haýden ýerinden turdy-da, elini ýokaryk galdyrdy. Uzyn boýly ýakymly ysly tütetgi onuň bilen adamyň arasynda durdy, ýöne ol görünýänçä hereket etdi.
  
  Kenzi arka tarapdan öňe gitdi. Gapdaldan Smit we Kinimaka. Esgeriň gözünde aljyraňňylyk ýokdy, diňe işden gitmek.
  
  "Hiç kim ölmedi." Haýden huşsuz we iňňildän hytaý esgerlerine yşarat etdi. "Hiç kim borçly däl. Gutyny goýuň "-diýdi.
  
  Alisýa onuň ünsüni özüne çekdi. "Eger şarpyk gerek bolsa, gowy görünmek üçin" -diýdi. "Men geldim"
  
  Esgeriň mentaliteti boýun egmegi öz içine almaýardy. Bu ýigidiň gidip biljek ýeri, gaçmak ýoly ýokdy.
  
  Drake: "gunarag ýalan umyt. Munuň şeýledigini bilýärsiňiz. "
  
  Teswir nyşana degdi, pistolet bilen eli ilkinji gezek titredi. Agyr dymyşlyk dowam etdi we Dreýk ýeňilen iki adamyň tolgunyp başlandygyny gördi. "Dost, karar bermeli" -diýdi. "Sagat başlaýar."
  
  Ol adam derrew diýen ýaly pistolet çykardy we ylgap başlady. Ol Haýdeni nyşana aldy, soň bolsa ýakymly ysly tütetgi ýakýan gapdalynda, elini kakmak umydy bilen gapagyny ýapdy. Obýekt ygtybarly berkidilenligi sebäpli, aljyramak we iňňildemek onuň ýeke-täk sylagydy, ýöne ylgamagyny dowam etdirdi.
  
  Haýden ünsüni saklap garaşdy.
  
  Alisýa kör kepderiden zarýad aldy we regbi bilen bilinden tutdy. Ol adam egildi, ýarysyny diýen ýaly döwdi, kellesi Alisýanyň egnine degdi we guty gapdala tarap uçdy. Haýden gaty köp zyýan ýetmänkä ony tutjak boldy. Çalt göz aýlamak buýrugyň gerbiniň bardygyny tassyklady.
  
  Alisýa huşsuz adamy sokdy. "Men siziň ýanyňyzda boljakdygymy aýtdym."
  
  Topar baha berdi. Hytaýlylar eýýäm hereket edýärdiler. Fransuzlar ýakyn bolmalydy. Haýdeniň bir sözi Laureni söhbetdeşlige getirdi.
  
  "Erbet habar, ýigitler. Fransuzlar gözüni senden almaýarlar, ruslar bolsa gözlerini aýyrmaýarlar. Göçür! "
  
  Bullshit!
  
  Dreýk basgançaklardan we mawzoleýe alyp barýan göni ýoldan synlady. Fransuz bolmaly diýen ýaly dört adamdan ybarat ylgaýan adamlary gördi. "Gowy zat" -diýdi. "Aslynda, indi bize iki gezek ýetdiler."
  
  "Biz gitmeli" -diýdi Smith. "Birnäçe minutdan olar biziň bilen bolar".
  
  "Nirä gitmeli?" Alisýa sorady. "Onlyeke-täk çykyşy petiklediler."
  
  Drake gapdaldaky agaçlary we öňündäki gazonlary gördi. Aslynda saýlamak çäklidi.
  
  "Gel" -diýdi. "Lauren, dikuçar iber."
  
  "Meniň ýolumda".
  
  "Çalt ediň" -diýdi Smith. "Bu fransuzlar aýak üstünde".
  
  Ruslar ruslardan gaty yzda bolup bilmejekdigine göz ýetirip, Drake öňe ylgady. Gynansagam, kimdir biri atyp başlamanka kän wagt geçmedi. Şu wagta çenli hemme zat gowy boldy, esger bilen esger bilen adam gatnaşyklarynda iň gowusyny görüpdiler, ýöne şeýle gowşak ýaraşyk ähtimallygy gaty azdy.
  
  Faktlar bilen ýüzbe-ýüz bolalyň: Bu ýurtlar bilelikde işlemek we sylaglaryny paýlaşmak isleseler, häkimiýetdäki erkekler we aýallar munuň has aňsat ýol boljakdygyny gowy bilýärler we şonda-da söweşlerini dowam etdirýärler.
  
  Agaçlaryň arasynda süýşdi. Topar onuň yzyndan ylgady, Haýden entek açylmadyk syryny öz içine alýan bezeg gutusyny gysdy. Dahl fransuzlaryň öňe gidişligini yzarlap, arkasyna asyldy.
  
  "Bäş minut yzda. Ruslaryň alamaty ýok. Hytaýlylar bolsa oýanýarlar. Bolýar, bu olaryň hemmesini birneme saklap biler ".
  
  Lauren olara: "Dikuçar on minutda" -diýdi.
  
  Alisýa: "Oňa howlukmaň" -diýdi. "Bu adam gyzgyn bolmaly."
  
  "Muny bererin"
  
  Drake gowy örtük hataryna umyt edip, iň göni ugry aldy. Agaçlar ähli tarapa uzalyp gidýärdi, toprak ýumşak we ýumşakdy we ýeriň ysy yslydy. Kensi: 'Muny etmeli bolarys' diýýän ýaly ylgap barýarka, galyň şahany aldy. Ilki uzyn düşelge, soň ýiti dyrmaşmak we olaryň yzyndaky ýol ýitdi. Asman zordan görünýärdi we ähli sesler bulaşdy.
  
  Dahl: "Öňümizde hiç kim ýok diýip umyt edýärin" -diýdi.
  
  Kinimaka gaty basdy. "Diňleýjilere ynanyň" -diýip, Merkezi aňtaw gullugynyň günlerine gaýdyp geldi. "Olar siziň pikir edişiňizden has gowudyr."
  
  Şeýle hem Dreýk olaryň bu ýerde däldigini gördi we ejiz meýdan duýgusyna eýe boldy. Dahlyň arkasyndan edil şonuň ýaly etjekdigine ynam edip, her gözýetimi gözden geçirdi. Dört minutdan soň diňlemek üçin gysga wagtlyk durdular.
  
  "Bu dikuçarda ugur tapmak?" Haýden Laurene pyşyrdady.
  
  Nýu-Yorkorkly öz pozisiýalaryny skanerde ýalpyldawuk gök nokatlar hökmünde görüp bilýärdi. "Göni göni. Dowam et."
  
  Hemme zat ümsümdi; dünýäde ýeke-täk adamlar bolup bilerdi. Drake ädimlerini üns bilen saýlap, birnäçe wagtdan soň dowam etdi. Alisýa gapdalynda, Haýden bir ädim yza galdy. Toparyň galanlary indi aralygyny artdyrmak üçin ýaýradylar. .Arag çekilip, erkin saklandy.
  
  Agaçlar öňe inýärdi. Dreýk daşky perimetriň golaýynda durup, sebiti barlady.
  
  "Bu tekiz meýdana gysga ýol" -diýdi. "Parçalaýjy üçin amatly. Jähennem, hatda bir şwesiýaly hem uly nyşana degip biler ".
  
  Lauren: "Duşuşyga üç minut galanda" -diýdi.
  
  Haýden Dreýke has ýakynlaşdy. "Nämä meňzeýär?"
  
  "Duşmanlaryň alamaty ýok." Ol gysdy. "Emma kim bilen iş salyşýandygymyzy göz öňünde tutsak, näme üçin beýle bolmaly?"
  
  Dahl ýakynlaşdy. "Bu ýerde-de edil şonuň ýaly. Elbetde, olar bir ýerde, ýöne gaty gizlin. "
  
  "We bu ýoldan gidýändigine ynamyňyz bar" -diýdi Maý. "Näme üçin garaşýarys?"
  
  Dahl Drake seretdi. "Yorkorkşir pudingi arakesmä mätäç."
  
  "Bir gün" diýip, Dreýk sebite soňky gezek göz aýlady. "Siz hakykatdanam täsin bir zat aýtjak bolýarsyňyz, ýöne şoňa çenli gürleşeniňizde gürläň."
  
  Olar agaç çyzygyndan ýiti, otly eňňitden çykyp başladylar. Agaçlaryň ýapraklaryndan soň ýakymly duýgy Drake garşy şemal öwüsdi. Tutuş meýdan boşdy we asfalt zolagy bilen gutaran ýerinden uzakda däldi.
  
  "Indi hereket et" -diýdi. "Biz tekiz ýerde perimetri gurup bileris."
  
  Emma soň tutuş sebitdäki asudalyk we boşluk ýok edildi. SPEAR topary eňňitden ylgady, çep tarapynda ruslar gizlenen ýerinden döküldi. Ikisiniňem öňündäki uzak agaç nahalhanasynda bukulan fransuzlar hem göz öňüne geldi.
  
  Iň bärkisi, Dreýkiň zatlara bolan garaýşydy. Elbetde, at belliklerini geýmeýärdiler, ýöne ýüz keşbi we gylyk-häsiýetleri düýpgöter üýtgeşikdi.
  
  Şol bir wagtyň özünde dikuçarlary ýokardaky asmanda peýda boldy.
  
  "Aý bok".
  
  Çep tarapynda rus bir dyzyna çökdi we alaw ýaragyny egnine baglady.
  
  
  Vedinji bap
  
  
  Drake orta ädim öwrüp, ot açdy. Oklary saýlama esgeriň töweregindäki otlary ýyrtdy, ýöne taýýarlygyny bozmady. Raketa atyjy hiç wagt sarsmady; ony saklaýan leňňer berk galdy. Adesoldaşlary ot ýakyp, töweregine göz aýladylar. Drake birden howpdan doly dünýäde özüni tapdy.
  
  Fransuzlar bar güýji bilen göni gonmak dikuçaryna tarap ylgadylar. Dreýk, Dahl we Smit bilen bilelikde ruslary gözegçilikde saklady. Uçaryň ýüzi düşýän ýere gönükdirilipdi. Alisýa bilen Maý asla haýallaşmady we ünsüni çekmek üçin el galdyrdy.
  
  Oklar howadan kesilýär.
  
  Dreýk ruslaryň birini ganaty bilen urup, bir dyzyna iberdi. Haýdeniň sesi aragatnaşykçynyň üstünden ýaňlandy.
  
  "Uçarman, gaçgak herekete geçiň! Lauren, oňa raketalarynyň bardygyny aýdyň! "
  
  Dreýk, Dahl we Smit rus goşunyny ýençdiler, ýöne esasanam hereket edende dogry düzmek üçin gaty uzakda boldular. Uçar ýokaryk seretdi, ýüzi haýran galdy.
  
  RPG atdy, raketa howasy we gaty ses bilen uçdy. Dreýk we beýlekiler howada yz galdyryp, dikuçara tarap göni uçup barýarka, ejiz tomaşa edip bilýärdiler. Uçar gaty howsala düşdi, dikuçary egip, ýiti gaçgak hereket etdi, ýöne geçýän raketa gaty çaltdy, aşagyna degdi we tüsse we alaw buludynda ýaryldy. Dikuçar egildi we ýykyldy, bölekler gaçdy we uçuş ýolunyň daşynda äkidildi.
  
  Diňe ynamsyzlyk, umytsyzlyk we garaňky gahar bilen seredende, elhenç traýektoriýasynyň nirä eltjekdigini gördi.
  
  Fransuzlar munuň gelýändigini görüp, dargatmaga synanyşdylar, ýöne heläkçilige uçran dikuçar olaryň arasynda ýere gaçdy.
  
  Dreýk kellesini turfda jaýlap, ýere gaçdy. Gyzyl we mämişi alawlar atyldy we asmana gara tüsse çykdy. Dikuçaryň esasy bölegi bir adama gondy; we pilot derrew öldi. Esasy rotor pyçagy çykdy we üçünji ýitginiň üstünden geçdi, şeýle çalt we birden bu hakda hiç zat bilmeýärdi. Dreýk ýokaryk seredip, beýlekisine ullakan ýanýan galyndylaryň düşendigini gördi. Urlan güýç ony aýaklaryndan kakdy we on ädim yza taşlady, şondan soň ähli hereketini bes etdi.
  
  Diňe iki fransuz diri galdy; toparyň esasy bölegi bir betbagtçylykly hadysada ýeňildi. Dreýk olaryň biriniň ýanýan eli bilen gazaply otdan süýräp, beýlekisi bolsa haýran galyp, ýakynlaşýandygyny gördi. Nämüçindir ikinjisi ýaragy ele almagy başardy we şol bir wagtyň özünde ýoldaşyna gitmäge kömek etdi.
  
  Dreýk gaharyny ýuwutdy we ünsüni berk saklamagyny dowam etdirdi. Olaryň ýeke-täk önümçilik serişdeleri ýok edildi. Haýden erkin pökgini saklady, ýöne indi ruslar aç-açan niýetler bilen olara tarap ylgaýardylar. RPG bolan adam, ikinji gezek iş taşlaýyş hakda pikir edýän ýaly, harabalygy nyşana alýardy.
  
  Drake ýerinden turdy we topar onuň bilen ýokary galdy. Ruslardan oda tarap süýşüp, duşmanlaryny pes ýatmaga mejbur edýän gaçybatalga ulgamyny döretdiler. Dreýk bilen Dahl ikisi-de eşikli adamlary jezalandyryp, ýere ýere iberdiler. Approachedakynlaşanlarynda bir alaw olary gurşap aldy, içinden ýiti poplar we agyr çişler eşidildi. Dreýk ýüzüniň ýuwulýandygyny duýdy, soň bolsa kör tarapynyň arkasyna örüldi. Galan fransuzlar eýýäm uzakda bolup, ýaralary we ýitgileri bilen göreşýärdiler we häzirlikçe konfliktden daşdadylar.
  
  Drake, kom düwmesine basyp, bir dyzyna öwrüldi.
  
  "Dikuçar gonýar" -diýip, Laurene muny tassyklamak üçin "Häzir bize başga bir ewakuasiýa serişdesi gerek" -diýdi.
  
  Jogap seslendi. "Oňa".
  
  Topar alawly päsgelçilik bilen ýakynlaşýan duşmanyň arasyndaky aralygy köpeldip, yza çekilmegini dowam etdirdi. Ajaýyp we geň galdyryjy, rus RPG eýýäm weýran edilen dikuçara başga bir raketa atdy we has köp alaw sütünlerini we şrapelleri howada iberdi.
  
  Dreýk egninden bir metal bölek çykandygyny we täsirinden aýlanandygyny duýdy. Dahl yzyna seretdi, ýöne shireorkşireman baş atdy: "Gowy".
  
  Alisýa olary uzak diwara tarap görkezdi. "Bu ýol ýeke-täk mümkinçilik. Göçüriň, adamlar! "
  
  Haýden gutyny tekizledi we ylgady. Smit bilen Kinimaka özleri bilen ruslaryň arasynda ot saklap, yzda galdylar. Drake öňdäki sebiti gözden geçirdi, hemişe täze garaşylmadyk zatlara taýyn we iň erbetine garaşýardy. Hytaýlylar bir ýerdedi, ysraýyllylar, şwesiýalylar we iňlisler hüşgärdi.
  
  Tizligi olary yzarlaýan ruslardan aýyrdy we boş wagtlary bilen diwara ýetdiler. Alisýa bilen Maý gysga ýol alyp, soň beýleki tarapa, iki taraplaýyn asfalt zolagynyň gapdalynda çöle meňzeýän çöle öwrüldiler. Lauren entek olara gaýdyp gelmedi, ýöne DC-iň kömek etjekdigini bilip, ony öz enjamlaryna goýdular.
  
  Drake uly ynam bilen doldurylmady. Ol Laureni günäkärlemedi - Nýu-Yorkorkly arassa suwdady, ýöne şu wagta çenli hiç bir zat oňa Kapitolide howpsuz we ýyly oturan erkekleriň we aýallaryň arkalarynyň doly ýapylandygyny aýtmady.
  
  Alisýa ylgady. Bu gitdigiçe geň bir ssenariýa boldy. Dreýk ruslaryň haýsydyr bir örtüginiň bolmalydygyny bilýärdi. Belki, ýolda bolupdyr.
  
  "Serediň" -diýip, Kenzi gürledi.
  
  Halfarym mil öňde, göreşýän fransuzlary almak üçin gara ulag ulagy saklandy. Seredip otyrkalar, awtoulag tizligi sagatda ýüz segsen kilometre ýetdi, iki operatory ýükledi we ses bilen çaltlyk bilen gitdi.
  
  "Garyp jellatlar" -diýdi Dahl.
  
  "Biz özümiz hakda alada etmeli" -diýdi Smith. "Ora-da bizem" garyp jellatlar "bolarys."
  
  "Grumpiniň bir nokady bar" -diýip, Alisýa ähli tarapa seretdi. "Çynlakaý, biziň gitjek ýerimiz ýok."
  
  Gutyny jaýlaň. " Kinimaka ýoldan uzakda ýerleşýän agaç bagyna yşarat etdi. "Munuň üçin soňrak gaýdyp geliň. Ora-da Laurenden başga topar ibermegini haýyş ediň. "
  
  Drake Dahla seretdi. "Gaty kyn däl, şeýlemi?"
  
  "Örän töwekgelçilikli" -diýdi. "Muny tapyp bilerler. Habary saklaň. Mundan başga-da, bize bu maglumatlar gerek. Beýleki toparlar eýýäm üçünji çapyksuwara tarap ugur alyp bilerler ".
  
  Drake ýalpyldy. Ol bu barada pikir etmedi. Düwürtik düwünleri maňlaýynyň ortasyna siňip başlady.
  
  Alisýa nägilelik bildirdi: "Hytaý bilen jyns gatnaşykda bolaryn öýdemok.
  
  Dahl oňa: "Bu, dünýäniň dört burçundan biridir" -diýdi. "Şonuň üçin teselli tap".
  
  "Aý, sag bol, adam. Munuň üçin sag boluň. Belki, prezerwatiw satyn alaryn "-diýdi.
  
  Ruslar eýýäm ýolda. Dreýk olaryň biriniň radioda gygyrýandygyny gördi. Soňra onuň nazary ruslaryň öňünden geçdi we uzakda hereket edýän bir zada ünsi jemlemäge synanyşdy.
  
  "Belki, bu olaryň ulagydyr" -diýip, Dahl ylgady we şol bir wagtyň özünde yzyna seretdi.
  
  Gorgi güldi, gözleri bürgüt ýalydy. "Şeýle bolar diýip umyt edýärin. On ýyl mundan ozal dogry aýdarsyňyz. "
  
  Drake gözlerini kiçeltdi. "Haý, awtobus."
  
  "Ylgaň" -diýdi. "Gyzyklanmajak boluň."
  
  Alisýa güldi. "Indi etdiň. Men synlamagy bes edip bilemok. Muny edip gördüňizmi? Birine seredip, daşa seredip bilmejekdigiňizi bilýärsiňizmi? "
  
  Dahl: "Men muny hemişe alýaryn" -diýdi. "Elbetde".
  
  Deri geýnen gurjak seýrek duş gelýär "-diýdi.
  
  Awtobus açyk sary we döwrebapdy we haýal etmän ruslaryň öňünden geçdi. Drake tizligine, sürüjisine we ýolagçylaryna ýokary baha berdi, ýöne başga ýoluň ýokdugyny bildi. Islendik uly şäherden birnäçe km uzaklykda ýerleşdiler. Awtobus ýakynlaşanda we ruslar oňa seredip durka, SPEAR topary ýoly bekledi.
  
  - Haýal! - diýip, Alisýa seslendi.
  
  Smit birden güldi. "Bu Kanzas däl. Ol saňa düşünmez "-diýdi.
  
  "Soňra ähliumumy dil." Alisýa Haýdeniň ýalpyldawuklygyna garamazdan ýaragyny göterdi.
  
  Dahl: "Çalt" diýdi. "Ol radioda bökmezden ozal."
  
  Awtobus haýallady we birneme egildi, giň öň tarapy ofside süýşdi. Ruslar eýýäm gaçypdylar. Drake sürüjini açmak üçin hereket edip, gapyny açdy. Ol adamyň ýüzi gorkdy, gözleri giň we esgerler bilen ýolagçylaryň arasynda. Drake gapy açylýança garaşdy-da, elini uzadyp öňe çykdy.
  
  "Biz diňe gezelenje gitmek isleýäris" -diýip, mümkin boldugyça köşeşdi.
  
  Topar awtobusyň ortasyna çykdy. Dahl iň soňky böküp, sürüjini eline sokdy.
  
  "Öňe!" Ol ýoly görkezdi.
  
  Ruslar ýüz metrden köp däldi, sürüji aýagyny ýere basanda ýaraglar göterildi. Megerem, gapdal aýnalaryna göz aýlaýan bolsa gerek. Awtobus hereket edip başlady, ýolagçylar yza gaýtdylar. Drake saklandy. Alisýa kowmagy bahalandyrmak üçin awtobusyň arkasyna gitdi.
  
  "Olar güýçlenýärler"
  
  Drake Dahla el galdyrdy. "Keanu-a dowzahy howlukmaň diýiň!"
  
  Şwesiýaly birneme utanýan ýalydy, ýöne awtobus sürüjisi bilen gürleşdi. Maşyn haýallyk bilen tizligi aldy. Dreýk Alisýanyň ýalpyldawukdygyny gördi-de, awtobusyň ýolagçylaryna gygyryp, derrew yzyna öwrüldi.
  
  "Ördek! Indi! "
  
  RPG-den gorkup, Dreýk hem ýykyldy. Bagtymyza, oklar awtoulagyň yzky bölegine degdi, hemmesi şasside ýerleşýär. Ol ýeňillik bilen uludan demini aldy. Elbetde, ruslara parahat ilatdan ölenler barada duýduryş berildi. Iň bärkisi bir zatdy.
  
  Elit toparynyň meýilnamalarynyň arkasyndaky syýasy hileler ýene bir gezek ýadyma düşdi. Teamshli toparlar döwlet tarapyndan hemaýatkärlik etmedi; käbir ýolbaşçylar näme bolýanyny bilenokdylar. Pikirleri ýene-de fransuzlara we ölen esgerlere gaýdyp geldi.
  
  Olar öz işlerini edýärler.
  
  Awtobus ruslardan uzaklaşdy, ýoluň tizligini aldy, tutuş çarçuwasy titreýärdi. Dreýk, Ejin Horo tarap barýan ugruna gaýdyp barýandyklaryny bilip, birneme rahatlandy. Sürüji giň we giňişleýin öwrüm etdi. Alisýa yzky oturgyçdan pes gykylyk çykaranda, Dreýk yzyna öwrüldi.
  
  Ruslara degişli gara dikuçary alyp, alyp gitmek üçin aşak egilýändiklerini gördüler.
  
  Haýdeniň sesi baglanyşygy doldurdy. "Olar hüjüm etmezler".
  
  Drake dodaklaryny yzarlady. "Suwuklyk op. Sargytlar üýtgeýär. "
  
  "We şonda-da awtobusy ýoldan itip bilerler" -diýdi Dahl. "Şähere näçe aralykda?"
  
  "Sekiz minut" diýip, Lauren jogap berdi.
  
  "Örän uzyn". Dahl tizlikli awtoulagyň arkasyna geçip, ýolagçylara öňe gitmelidigini düşündirip başlady. Birnäçe pursat geçdi, soň bolsa Alisýa goşuldy.
  
  "Salam Torsti. Elmydama yzky oturgyçlar diňe öpmek üçin diýip pikir edýärdim ".
  
  Şwesiýaly boguldy. "Sen meni kesellemäge synanyşýarsyňmy? Şol dodaklaryň nirededigini bilýärin. "
  
  Alisýa ony ogşady. "Olaryň nirededigini bilenok."
  
  Dahl ýylgyrmagy basdy we haçyň nyşanyny etdi. Rus dikuçary esgerler münüp, uçuş-gonuş zolagynyň üstünden gysga wagtyň içinde gondy. Awtobus birneme aralygy geçip, olaryň arasyna öwrüldi we Alisýa bilen Dahl howany gözden geçirdi.
  
  Dreýk öň gaçyp barýan fransuzlara göz aýlady, ýöne hüjüm etjek bolýandyklaryna şübhelendi. Olaryň sany azdy we ýitgiler bilen göreşýärdi. Olar aşa baha berdiler. Göni üçünji maglumata giden bolsalar has manyly bolardy.
  
  Şonda-da syn etdi.
  
  Laureniň sesi aragatnaşykçynyň üsti bilen geldi. "Alty minut. Guysigitler gürleşmäge wagtyňyz barmy? "
  
  "Näme hakda?" Smit gygyrdy, ýöne çişiriji bir zat aýtmakdan saklandy.
  
  "Üçünji atly bir syr, buýrugy suwy palçyklamak üçin zyňan biri. Meşhur hindilerde Mahatma Gandi, Idira Gandi, Deepak Çopra bar, ýöne şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet adamy nädip tapyp bilersiňiz? Ol meşhurdy. " Ol uludan demini aldy. "Biz henizem barlaýarys. Şeýle-de bolsa, Waşingtondaky akyl merkezi henizem gutarýar. Munuň beýle erbet bolmazlygynyň mümkindigini aýtdym "-diýdi.
  
  Drake bir dem aldy. "Hawa, söýgim. Bolup biljek iň erbet zat däl "-diýdi. "Bu beýleki halklary haýallatmaly."
  
  "Elbetde bolar. Beýleki habarlarda, ýeriň dört burçuny döwdük öýdýäris. "
  
  "Sizde barmy?" Maý aýtdy. "Bu gowy habar."
  
  Dreýk adaty düşünjesini halady. "Maý, şol ýerde dur".
  
  "Hawa, tolgunmak bilen oturgyjymdan bökmek islämok" -diýip, Alisýa gury söz goşdy.
  
  Maý jogap bermek islemedi. Lauren hiç zat aýdylmadyk ýaly dowam etdi: "Bir minut garaşyň, ýigitler. Maňa hytaýlylaryň yza gaýdyp gelendiklerini aýtdylar. Iň azyndan iki dikuçar siziň ugruňyza barýar "-diýdi.
  
  "Biz Hytaý awtobusynda" -diýdi. "Iň bolmanda biz olardan aman bolmazmy?"
  
  "Bu birneme sada" diýip, Kenzie aýtdy. "Hökümetleriň aladasy ýok."
  
  "Artykmaç umumylaşdyrylýandygyna garamazdan" Haýden sözüniň üstüni ýetirdi. "Kenzie dogry aýdýar. Awtobusa münmezler öýdüp bilmeris. "
  
  Pygamberlik sözleri, Dreýk awtobusyň öňündäki gök asmanda gara tegmil ulaldy diýip pikir etdi.
  
  Alisýa: "Ruslar şu ýerde" diýdi.
  
  Bu has kynlaşdy.
  
  
  On sekizinji bap
  
  
  Dikuçarlar öňde we yzda uçup gitdiler. Dreýk, hytaý guşunyň tekizlenip, göni awtobusa tarap ugramazdan ozal asfaltda aşak egilişine syn etdi.
  
  "Olar bizi heläkçilige mejbur edýärler" -diýip, gorkan sürüjini görkezdi. "Ýok Ýok. dowam et! "
  
  Awtobusyň hereketlendirijisi gygyrdy we tekerler ýere güldi. Öňünde ýygnanan birnäçe adam gygyryp başlady. Dreýk hytaýlylaryň dikuçary bilkastlaýyn heläk etmejekdigini bilýärdi, ýöne bilimini ýolagçylara ýetirmek kyndy.
  
  Sürüji gözlerini berk ýapdy. Awtobus öwrüldi.
  
  Drake näletledi we ruly tutup, adamy perdesinden çykardy. Smit adama kömek etdi we takmynan ony geçelge alyp gitdi. Dreýk awtobusyň tigiriniň arkasyna bökdi, aýagyny gaz pedalyna goýdy we ellerini rulda berk saklap, ajaýyp çyzykda saklady.
  
  Dikuçaryň burny göni olara gönükdirildi, boşluk çalt ýapyldy.
  
  Arka tarapdan we gapdaldan gykylyklar eşidildi. Indi Smit sürüjini saklamaly boldy. Drake saklandy.
  
  Aragatnaşykçy ýarylyp başlady. - Gel, mylaýym Keanu - diýip, Alisýa aljyrady. "Ruslar diýen ýaly biziňkidir"
  
  - Bit, - diýip, Kenzi yza çekildi. "Arkaýyn boluň. Fasada seretdiňizmi? "
  
  Alisýanyň gykylygy awtobusyň hemme ýerinde ýaňlandy.
  
  "Pikirler?" Drake soňky sekuntda sorady.
  
  "Bu, hakykatdanam, mejlis däl!"
  
  Dreýk imanyna, tejribesine we ruluna berk ýapyşdy. Güýçli protestler onuň gulagyny doldurdy. Jesetler awtobusyň düýbüne düşýär. Hatda Smit hem gorkdy. Iň soňky pursatda hytaý dikuçary sag tarapa egildi we rus dikuçary tormozlady, skidler awtobusyň arkasyna degdi. Alisýa sygyrdy we Dal bokurdagyny arassalady.
  
  "Towugyň bu tapgyrynda ýeňendigimize ynanýaryn."
  
  Drake öňe sürülýän başga bir giň öwrülişigi görüp, sürmegini dowam etdirdi. "Bonus, gowrulan ýa-da gowrulan däl".
  
  Kinimaka: "Dur, bes et" -diýdi. "Men eýýäm aç."
  
  Alisýa üsgürdi. "Bu diňe hytaýly dikuçar."
  
  "Olar gaýdyp gelýärler" -diýdi.
  
  Lauren: "guysigitler, häzirki wagtda şäheriň etegine barýarsyňyz" -diýdi. "Emma henizem islendik mynasyp ilat merkezinden üç minutlyk ýol bar."
  
  Drake aragatnaşykçynyň ýanyna ylgady. "Gel, adamlar! Olary gorkuzmaly! "
  
  Kenzi yzky gapylara tarap gygyrdy: "Bu ýerde katana barmy?"
  
  Onuň sözleri boş seredildi we iki-üç adam oturgyçlaryny teklip etdi. Giň gözli garry bir halta süýji alyp, titreýän elini uzatdy.
  
  Kenzi uludan demini aldy. Gapylary açmak üçin Drake wyklýuçatelini sokdy. Ysraýyl zenany dessine jesedini çykardy, penjiräniň gyrasyny, soň üçegini we awtobusyň üçegine çekdi. Drake ulagy mümkin boldugyça rahat sürdi, uly çukurdan gaça durup, Kensiniň hereketlerinden gelip çykýan jogapkärçiligine düşünip, çuňňur dem aldy.
  
  Soňra yzky aýnada Daluň özüne goşulmak üçin bökýändigini gördi.
  
  Aý, bok.
  
  Güýçli konsentrasiýasy bilen ony durnukly saklady.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl awtobusyň üçegine çykdy. Kensi elini uzatdy, ýöne başyny atdy.
  
  "Çalt!"
  
  Rus dikuçary beýiklige eýe boldy we indi ýene-de suwa çümdi, bu gezek öň tarapda üç çärýek burçda. Iki tarapdan asylyp, ýarag nyşana alýan, tigirlere ýa-da sürüjä gönükdirilen bir adamy görüp bilýärdi.
  
  Derrew hytaý dikuçaryny gözledi. Uzak däldi. Çep tarapa çümüp, gapydan ýaraglaryny nyşana alýan adamlar hem bardy. Hytaýlylaryň öz awtobusyna agyr ot açmaýandyklary ilki bilen ruhlandyrýardy, ýöne Haýdeniň saklaýan gutusyna mätäçdigine we oňa doly mätäçdigine göz ýetirdi.
  
  Kensi awtobusyň üçeginde oturyp, ýeli we hereketi diňledi we dyzlaryny ýaýdy. Soň bolsa dikuçara ünsi jemläp, ýaragyny galdyrdy. Dahl ony surata düşürmäge synanyşmajakdygyna, atyjylary gorkuzjakdygyna umyt etdi. Ruslar beýle päsgelçilik görkezmediler, ýöne Kenzi üýtgetmek isledi.
  
  Dahl golaýlap gelýän dikuçara baha berdi. Gyrasyna gaplanan, diňe çeýe däl, eýsem öldüriji. Iň soňky isleýän zady, awtobusa münmegi bilen baglanyşykly bolup biläýjek bir hadysany ýüze çykarmakdy.
  
  Öňki tekerler, çukuryň üstünden böküp, Dreýkden "bagyşlaň". Dahl howanyň sesinden we dikuçaryň gykylygyndan başga hiç zat eşitmedi. Ok sag aýagynyň gapdalyndaky metaldan gaçdy. Şwesiýalylar muňa ähmiýet bermediler, maksat edinip, işden kowdular.
  
  Ok ýaragy taşlap, yza çekilenligi üçin nyşana degen bolmaly. Dahl bu ünsi jemlemegine ýol bermedi we açyk gapydan başga bir ok atdy. Dikuçar göni özüne tarap öwrüldi, çalt ýakynlaşdy we bu gezek Dahl gorkak oýnamagyň erbet pikirdigine düşündi.
  
  Ol özüni awtobusyň üçegine oklady.
  
  Dikuçar ýaňy galan ýerini kesip, üstünden gygyrdy. Kensi tarap öwrülmäge ukyplylygy ýokdy, ýöne ony bir gyra taşlamaga ýeterlik ýakynlaşdy.
  
  Awtobusyň üçeginiň gyrasyna!
  
  Dahl wagtynda ýetjek bolup, süýşüp, öňe süýşdi. Kenzi ýykylmagyny bes etdi, ýöne ýaragyna kontrollygy ýitirdi; Şeýle-de bolsa, tizlik ony tizlikli awtobusdan uçup, has aşaky rehimsiz ýolda iberdi.
  
  Hytaý guşy bir tegelege girip, epildi. Ruslar Dahlyň sag budunyň golaýynda demirden deşilen azaşan ok, üstünden ok atdy. Kenziniň jesedi awtobusyň gyrasyndan süýşdi we tutuş bedenini elini uzadyp, iň soňky umytsyz böküşe goýdy.
  
  Sag elini egrilen bilegine baglamagy başardy; berk gysdy we gutulgysyz jerime garaşdy.
  
  Geldi, ýöne ol saklandy, çäge çenli uzady. Inyalpyldawuk, ýylmanak metal oňa garşy işledi, bedeniniň gyra tarap süýşmegine mümkinçilik berdi, Kenziniň agramy ikisini-de aşak çekdi.
  
  Gygyrdy. Topar Kenziniň aýaklarynyň gapdal penjireleriň biriniň daşynda aýlanýandygyny gördi. Dahl bar güýji bilen tutdy, ýöne her pursatda bedeni şol gyrasyna ýakynlaşdy.
  
  Awtobusyň üçeginde gysyş ýokdy we tutjak zat ýokdy. Ol saklap bilýärdi, hiç haçan goýbermeýärdi, ýöne ony götermek üçin goldaw tapyp bilmedi. Dreýkiň sesi aragatnaşykçynyň üsti bilen geldi.
  
  "Meniň durmagymy isleýärsiňizmi?" Gaty sesli, ynamsyz, azajyk aladaly.
  
  Dahl duýgulary gowy okaýar. Eger duruzan bolsalar, ruslaram, hytaýlylaram agyr zarba urardylar. Netijäniň nähili boljakdygyny hiç kim bilenok.
  
  Laureniň sesi bozuldy. "Bagyşlaň, men şwesiýalylaryň size tarap gelýändigi barada habar aldym. Indi adamlar dört taraplaýyn ýaýradylar. "
  
  Dahl myşsalaryny uzadýan agramy duýdy. Her gezek awtobus kakanda, bedeniniň başga bir dýuýmy gyrada süýşerdi we Kenzi birneme öňe düşerdi. Ysraýylyň sesini aşakdan bir ýerden eşitdi.
  
  "Goý! Men edip bilerin! "
  
  Hiç haçan. Sagatda altmyş mil ýol geçdiler. Kensi ony goýbermejekdigini bilýärdi we ikisiniňem ýykylmagyny islemeýärdi. Dahl oňa hasam hormat goýýardy. Çuňňur jaýlandygyny bilýän ýüregi ýer ýüzüne birneme ýakynlaşdy.
  
  Aýakgabynyň penjirelerine urýan sesi ýüregini has çalt urdy.
  
  Bilelikde süýşdiler, Kenzi gapdalyndan we Dahl awtobusyň üçeginde. Gyrasyndan ylgaýan gödek gyrasyny tutjak boldy, ýöne gaty kiçidi we etini kesdi. Umydyny görmän, hemme zada töwekgelçilik edip, mümkin boldugyça ýapyşdy.
  
  Gursagy gaýa tarap süýşdi, aýrylmaz süýşdi. Gözleri ýokaryk seredip, Kenziniň garşysyna çykdy. Olaryň alyş-çalşygy sözsiz, manysyz, ýöne çuňňur boldy.
  
  Meni goýbermeli
  
  Hiç haçan.
  
  Againene çekdi, diňe yzyna gaýdyp bolmajak ýerden geçdi.
  
  Güýçli eller göleleriniň ikisindenem tutdy, diňe Mano Kinimaka degişli bolup biljek eller.
  
  Gawaýly: "Gotça" -diýdi. "Guysigitler hiç ýere gitmeýärsiňiz."
  
  Gawaýlylar Dahly goldady, soň bolsa ony ýuwaş-ýuwaşdan ýykyldy. Dahl Kensini berk tutdy. Bilelikde bilelikde ýuwaş-ýuwaşdan howpsuzlyga tarap ýola düşdüler.
  
  Oveokarda dikuçarlar soňky gezek çümdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk Kinimakanyň dostlaryny berk tutýandygyny bilýärdi, ýöne awtobusy gaty ýiti öwürmekden çekinýärdi. Ruslar we hytaýlylar munuň iň soňky çemeleşjekdigini bilip, ters tarapa öňe gitdiler.
  
  Penjireleriň döwülmeginiň sesi oňa beýlekileriň boş durmaýandygyny aýtdy. Olaryň meýilnamasy bardy.
  
  Arka tarapdan Alisýa, Smit, Maý, Haýden we gorgi awtobusyň dürli taraplaryndan penjire alyp, ony döwdi. Theakynlaşýan dikuçarlary nyşana alyp, güýçli ot açdylar, bu bolsa olary tiz tarapa sowmaga mejbur etdi. Agaç çyzygy gutardy we Dreýk öňdäki binalary gördi.
  
  Networkol ulgamy, aýlaw ýoly. Awtobusy dolduryp, arkasynda ok atyldy; gara dikuçarlar asmana göterildi.
  
  Ol ýeňillik bilen uludan demini aldy.
  
  "Biz diri galýarys" -diýdi. "Başga wagt söweşmek."
  
  Lauren sözüni kesdi. "Şwesiýalylaram yza çekildi" -diýdi. "Stillöne signalda birneme halony alýaryn. Waşington, meýdan bilen meniň arasynda bir zat. Bu geň. Göçme manyda ... ýaly ... "
  
  "Näme?" - diýip soradym. Drake sorady.
  
  "Başga bir aragatnaşyk toplumy bar ýaly. Oýunda başga bir zat bar. Moreene bir ... "diýip ikirjiňlendi.
  
  "Topar?" Drake gutardy.
  
  Haýden gaty gygyrdy. "Bu gülkünç ýaly."
  
  Lauren: "Bilýärin" -diýdi. "Men hakykatdanam edýärin we hünärmen däl. Diňe Karin şu ýerde bolan bolsa, has gowy zadyň boljakdygyna ynanýaryn ".
  
  "Islendik gepleşik alyp bilersiňizmi?" Haýden sorady. "Birazajyk?"
  
  Dreýk, diňe Dahlyň we özi tarapyndan eşidilen SEAL Team 7 hakda ozal ýatlanyşyny ýada saldy. Communicationshli aragatnaşyklara gözegçilik edilýändigi ýene-de ýüze çykdy.
  
  "Muny biraz wagt goýup bilerismi?" - diýip sorady. "We bu ýerden çykmagyň has gowy ýoluny tapyp bilersiňizmi?"
  
  Lauren rahatlandy. "Elbetde, elbetde" -diýdi. "Bir minut beriň"
  
  
  Dokuzynjy bap
  
  
  Haýden Jeý, jaň etmek üçin gysga kwartallardan çykmazdan ozal, Taýwandaky kiçijik hemra penahanasynda howpsuz bolýança birnäçe sagat garaşdy.
  
  Maksady: Kimberli Krou bilen habarlaşyň.
  
  Biraz wagt gerek boldy, ýöne Haýden sabyr etdi. Jaýyň aňyrsynda asuda burç tapdy-da, kellesini aýlanmazlyk üçin oturdy we garaşdy. Toparyň daşyna ýapyşmak üçin durmuşynda hemişelik bir zat tapmak kyn boldy. SPIR onuň durmuşyna, durmuşynyň manysyna öwrüldi we şonuň netijesinde onuň şahsy baglanyşygy ýokdy, işden başga zat ýokdy. Odin bilen dowzahyň derwezesinden başlap, Wawilona we Pandora çenli, Nýu-Yorkorky tas ýok edip biljek ýadro partlamasy, Ben Bleýk bilen köne bölünişi we Mano Kinimaka bilen aýrylyşmagy hakda bilelikde pikir alyşan başdan geçirmeleri hakda oýlandy. . Ol güýçli, gaty güýçli. Oňa beýle güýçli bolmak gerek däldi. Peruda Inca hazynasy bilen baglanyşykly iň soňky waka oňa akyl we beden taýdan täsir etdi. Oňa hiç wagt beýle täsir etmedi.
  
  Indi ol ýuwaşlyk bilen täzeden garady. Köprüler ýakylan bolmagy mümkin we gaty gowy bolmalydy. Reallyöne hakykatdanam üýtgetmek isleýän bolsa, durmuşynda has köp zat isleýän bolsa, suwa düşmezden ozal hökman özüni tanamalydy we ýene birine zyýan bermek howpy abanýardy. Bu Mano bolsun ýa-da başga biri bolsun.
  
  Men alada edýärin. Men hakykatdanam isleýärin Indiki gezek bolsa, ahyrsoňy isleýän zadymy ýerine ýetirjekdigime göz ýetirmeli.
  
  Durmuşdan. Işsiz däl. SPEAR topary birleşip, gowy iş etdi, ýöne hiç zat baky dowam etmedi. Wagt geler-
  
  "Miss Jeý?" - diýip, robotyň sesi aýtdy. "Men häzir size kömek edýärin."
  
  Haýden hemmesini bir ýere jemledi. Setirdäki indiki ses Goranmak ministrine degişlidir.
  
  "Näme boldy, agent Jeý?" Lakonik, asuda, aýratyn. Krou gyrada ýalydy.
  
  Haýden esasy soragyny nädip aýtmalydygyny bilmek üçin wagt tapdy. Ony bokda jaýlamak we Krowyň näme alandygyny görmek kararyna geldi.
  
  "Biz Hytaýdan çykdyk we ikinji guty aldyk. Topar häzirki wagtda muny synagdan geçirýär. Soonakyn wagtda boljak habarlar. Kesgitler we gögermeler köp bolsa-da, ýitgi bolmady. Bäsdeş toparlaryň hemmesi duşmançylykly däl ... "Krowyň çeňňek aljakdygyna gysgaça gyzyklandy we sözüni dowam etdirdi:" Käbir ýurtlar beýlekilerden has agressiw. Fransuzlar azyndan üçüsini ýitirdi. Bir rus ýaralandy. Başga, has gizlin topar bolup bilermi? Elbetde, hiç zady subut etmeýän gizlin Amerikan söhbetdeşliginiň parçalaryny eşitdik. Iňlisler biziň tarapymyzda, ýa-da şeýle görünýär, Dreýk olara belli bir derejede täsir edýär. Indi biz howpsuz öýde, üçünji atlynyň nirededigini bilmek üçin akyl merkezine garaşýarys. "
  
  Indi ol saklandy we garaşdy.
  
  Krow ätiýaçlygyny saklady. "Başga bir zat barmy?"
  
  "Men muňa ynanamok". Haýden tagallalary puja çykanda lapykeç boldy. Has gönümel bolmalymy diýip pikir etdi.
  
  "Men Waşingtonda adamlar bilen hemişe aragatnaşyk saklaýaryn" -diýdi. "Meni ýerleşdirmek hökman däl."
  
  "Hä bolýar. Sagbol".
  
  Haýden gol çekip başlady. Diňe Krow bigünä ýaly görünýän haýyşy iberdi.
  
  "Garaň. Kimdir biri amerikalylardyr öýdýän öýdýärdiňizmi? Bir meýdanda?
  
  Haýden beýle zat aýtmady. Thisöne bu degişli maglumatlaryň hemmesinden Krow diňe bir zady tutdy. Ol gülmäge mejbur etdi. "Görnüşi ýaly. Biz muny ýer ýüzünde eşitdik "-diýdi. Ol Laureni bu ýere getirmedi. "Elbetde, ikinji toparyň ýokdugyny bilýäris, belki-de bu Amerikanyň öňki ýörite güýçlerini ýa-da hakyna tutma hakyna tutulan beýleki ýurtlardan biridir".
  
  "Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň işgärlerini ulanýan daşary ýurt hökümetiniň ujypsyzja elementi?" Krow pyşyrdady. "Agent Jeý bolup biler. Belki dogry aýdarsyňyz. Elbetde, ikinji topar bolmaz "-diýdi.
  
  Haýden sözlerden has köp diňledi. "We haçan dolanarys? Biz näme dolanarys?
  
  Krow Haýden soraýan zadyny bilýändigini aýdýan dymdy. "Bir gezekde bir zat" -diýdi. "Ilki bilen buýrugyň çapyksuwarlary diýilýänler tapylmaly we bitaraplaşdyrylmaly."
  
  "Elbetde". Şeýle hem, Haýden munuň Krow bilen göni gürleşmek üçin iň soňky pursatdygyny bilýärdi, şonuň üçin birneme öňe gitmek kararyna geldi. "Amerikan söhbetdeşligini ýene eşitsek näme etmeli?"
  
  "Men kim, meýdan agenti? Munuň bilen iş salyş ".
  
  Krow jaňy tamamlady, Haýdeni öýjükli telefonyň ekranyna birnäçe minutlap seretdi, indi diňe özi däl, eýsem ýurduň niýetlerine täzeden baha berdi.
  
  
  * * *
  
  
  Orgorgi, Maý we Kinimaka täze guty bilen iş salyşanda, Drake pursatdan peýdalandy. Çingiz hanyň mawzoleýinden gelip, rowaýata öwrülen şahsyýetiň şahsy zatlarynyň arasynda bolmagy, olara bolan hormaty artdyrdy. Theokardaky aç-açan, kesel nyşany onuň bir wagtlar soňky kyýamat ordenine degişlidigini subut etdi.
  
  Kinimaka galany öwrendi. "Buýrugyň bir gezek açarlary bermek meýilnamasynyň bardygyna ynanýaryn" -diýdi. "Lifeöne durmuş ýola düşdi." Ol ýylgyrdy.
  
  "Ölüm" diýip, Maý ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Ölüm ýolda durdy."
  
  "Ajaýyplyk bilen açmagymy isleýärsiňizmi?" Gorgi sorady.
  
  "Hawa, ogogi, şol ogrylyk endiklerine seredeliň." Alisýa Dreýkiň gapdalyndaky diwara, bir elinde bir çüýşe suw, beýlekisinde ýarag bilen gürledi.
  
  "Munuň manysy ýok". Kinimaka etli penjesi bilen gulpy silkdi. "Bu hakykatdanam sungat däl."
  
  Maý gapagyny galdyranda, Kenzi oňa tarap egildi. Draýk, geň bir ssenariýa diýip pikir etdi, esgerler oturmaga, jemlenmäge we nahar bişirmäge ýer ýok kiçijik bir otagda gulplandy. Diňe suwdan doldurylan kiçi holodilnik we birnäçe guty gutapjyk. Penjireler tutuldy, gapy ullakan boltlar bilen berkidildi. Haly ýüplükli we galypdan ýasalan, ýöne esgerler has erbet ýagdaýy başdan geçirdiler. Bu dynç almak üçin ýeterlikdi.
  
  Gapyny goraýan Smit Haýdeni maý aýynyň gutusyna ýetip barýarka girdi. Dreýk başlygyň tükeniksiz we aladaly görünýändigini pikir etdi. Soňra bolsa söhbetdeşligi barada jikme-jik maglumat berer diýip umyt edýärin.
  
  Maý ellerini çykarmazdan ozal birnäçe sekuntlap aýakdan aýaga süýşdi. Ol galyň bukja bilen örtülen we düwünli goşa bölek bilen daňylan kagyzlaryň bir bölegini tutup, toparyň käbir agzalarynyň gaşlaryny ýokary galdyrmagyna sebäp boldy.
  
  "Hakykatdanam?" Kinimaka oturylyşyklarynda oturdy. "Bu dünýä howp salýan ýaragmy?"
  
  Kenzie: "writtenazuw sözi gaty güýçli bolup biler" -diýdi.
  
  "Bu näme?" - diýip soradym. Lauren sorady. "Waşingtonly ýigitleriň hemmesi bize garaşýar."
  
  Wagt olara garşy işlemegini dowam etdirdi. Hemişe bolşy ýaly, bu oýundan we esasanam ýaryşdan öňe geçmegiň açarydy. Drake öňe iki ýoly gördi. "Maý, Haýden we Dal, näme üçin onuň nämedigini bilmeýärsiň? Lauren - üçünji atly üçin näme bar, sebäbi bize gitmeli ugur gerek? "
  
  Lauren eýýäm üçünji ýerde duşuşjakdygyny aýdypdy. Indi ol gaty seslendi. ", Oglanlar, hiç kim 100 göterim ynamly däl. Surat bilen tanyşdyrmak üçin, sizi dört sany esasy ugry düşündirmek bilen tanyşdyrmakçy ".
  
  Dreýk Maýy we beýlekileri basyp alyş ýaragyna tarap barýarka gaşlaryny synlady. "Wagtymyz bar".
  
  "Bu hakykatdanam gyzykly. XVI asyrda "Täze dünýä" diýlip atlandyrylmazdan ozal, ýer üç bölege - Europeewropa, Aziýa we Afrika bölünýärdi. Bu yklymlaryň arasyndaky bölünişik, şu wagta çenli ýerine ýetiren Sargyt meýilnamasyna doly laýyk gelýän Hellespont boldy. Şeýlelik bilen Aziýa, Gündogar diýip atlandyrýan näbelli ekzotik baýlyk bolan Hellespontyň aňyrsyndan başlady. Elbetde, soň Amerikany tapdylar, soň bolsa islenýän, näbelli we umytdan doly Täze dünýä boldy. Täze dört esasy ugry şekillendirýän nyşanlar kitaby neşir edildi. Aziýa, Europeewropa, Afrika we Amerika. Buýruk bu gadymy pikiri näbelli sebäplere görä öz kartasyna ornaşdyrmak kararyna gelen bolsa gerek, ýöne muňa garamazdan ýadygärlikleri awlaýan iň güýçli patriarhdygyna ynanýandyklary sebäpli. " Lauren bir dem aldy.
  
  "Diýmek, Awstraliýany, soň bolsa Antarktidany tapanlarynda täzeden bolup geçen dünýäni täzeden öwretmek şeýlemi?" Kenzi aýtdy.
  
  "Hawa, käbir adamlaryň pikirine görä asyrlar boýy kem-kemden täzeden bilim. Emma bu düýbünden başga bir waka. Bularyň hemmesi bagt we gül däldi. "Eartheriň dört burçy" jümlesi taryhda iň jedelli söz bolup biler. Hebrewewreýçe "ekstremal" hökmünde terjime edilýär. Sanlar 15: 38-de bu araçäkler; Ezekiezekilde - burçlar; Eýýubyň soňy bar. Bu bölünişik hökmünde hem terjime edilip bilner. Elbetde, Injiliň üstünden gülmek üçin açykdy ... "
  
  Drake muňa düşündi. "Sebäbi bu dünýä tekiz hasaplanýar?"
  
  "Hawa. Emma Injil ony Işaýa kitabynda bir sfera diýip atlandyrýar. Diýmek, bilgeşleýin salgylanma. Esasy zat, burçy suratlandyrmak üçin islendik söz, takmynan, onlarça söz ulanyp bilerdi. "Ekstremal" sözüniň bilkastlaýyn ulanylandygyna ynanylýar. Hiç bir ýewreý asyl manysyny ýalňyş düşündirip bilmedi, 2000 ýyllap Iýerusalim şäherine günde üç gezek ýüzbe-ýüz bolup, 'Erkinligimiz üçin beýik surnaý çal' diýdiler. Sürgünlerimizi ýygnamak üçin baýdagy galdyryň we ýeriň dört künjeginden öz topragymyzda ýygnaň. "
  
  "Diýmek, olar diňe bir sözlemi saýlamadylarmy?" - diýip sorady Smit.
  
  "No.ok. Işaýa pygamberiň kitabynda Mesihiň öz halkyny dünýäniň dört künjeginden nädip ýygnajakdygy düşündirilýär. Ysraýylda üýşerler ".
  
  Kensi myşsany gymyldatmady ýa-da bir söz aýtmady. Dreýk, hatda bar bolsa-da, dini ynançlarynyň nämedigini bilmeýärdi, ýöne muňa garamazdan hökmany suratda durmuşynyň uly bölegine öwrüljekdigini bilýärdi. Bu pursatda Laureniň dowam etmegine garaşýanlarynda ony birneme öwrendi. Dahlyň aslynda gowydygyna we hemişe ahlak ýüregine gaýdyp geljekdigine bolan ynamy belli bir derejede delillendirildi. Ol henizem özüne bir gyra, bikanunlygyň gyrasyny gördi, ýöne bu hökman erbet zat däldi.
  
  Wagtal wagtal.
  
  Emma munuň iki ýoly-da bolup bilmezdi. Ine, Kenside gören zady - zerur wagty rehimsiz ganhor, ýok wagty söweşiji ruh. Onuň hatyrasyna, oňa üýtgemegine ýol bermeli boldular.
  
  "Elbetde, manysy bar" -diýdi Kinimaka. "Ilki Afrika, soň Hytaý. Ondan soň näme?
  
  Lauren derrew jogap berdi. "Hawa, Injiliň manysy Sargyt ýaly inçe manyda diýip pikir edýäris. Indiki gelenlere kynlaşdyrdy. Tekste görä ... gowy ... Degişli bölümi okaryn: 'Strategiýanyň Atasynyň, soň bolsa Kaganyň dynç alýan ýerlerini tapyň; şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi, soň bolsa Hudaýyň heläkçiligi. Emma hemme zat görnüşi ýaly däl. Bäş ýyl gutarandan bäş ýyl soň, 1960-njy ýylda Hagana baryp gördük. Hakyky soňky hökümi goraýan urgy tapdyk. Onlyeke-täk öldürmek kody Atlylar peýda bolanda. Atanyň süňklerinde kesgitleýji bellikler ýok. Hindi ýaraglary bilen gurşalandyr ... "
  
  Drake ony siňdirdi. "Şu wagta çenli ýaşan iň erbet hindi? Wearag bilen gurşalanmy? Elbetde, Hindistanyň islendik ýerinde bolup biler. Bu ýarag bilen gurşalan ýurt. "
  
  "Buýruk çapyksuwarlary gizlän wagty gaýdyp geldiňizmi?"
  
  Drake bu barada oýlandy. "Hawa, şeýle pikir edýärin. Her niçigem bolsa, üçünji atly näme? "
  
  "Açlyk".
  
  Ol uludan demini aldy we Alisýa seretdi. "Furry şa gyzy bolup bilmez, şeýlemi?"
  
  Alisýa elini yza-yza silkdi. "Bolup biler. Men muňa üns bererin "-diýdi.
  
  Dreýkiň gözleri ulaldy. "Sen mümkin däl."
  
  "Islegleriňiz barmy?"
  
  "Näme üçin?"
  
  "Haýsy şa gyzy? Bilýän, gyz bilmeli. "
  
  Aýakgabyny öwrendi. "Bolýar. Kleopatra mydama bölek-bölek boldum. Onuň şazada däldigini bilýärin, ýöne ... "
  
  "Şa aýal? Şonuň üçinem has gowy ".
  
  Lauren henizem gürleşýärdi. "Öň hem aýdyşym ýaly, ýigitler we gyzlar henizem hindi buýrugynyň haýsy tarapa degişlidigini bahalandyrýarlar. Hakykatda, bu gaty düşnüksiz. Diýjek bolýanym, hatda öz wagtynda aýakgabyna dakanymda-da, on biriniň biri bolup bilerdi. "
  
  "Olaryň hemmesi ýarag bilen gurşalandyrmy?" - diýip sorady Smit.
  
  "Men Hindistanda ýaşaýaryn, hawa. Esasan. "
  
  Alisýa: "Iň bolmanda biziň barmaly ýerimiz bar" -diýdi.
  
  Dreýk, "queňiş" atly ikinji gutynyň mazmunyny tertipleşdirýän Maý, Haýden we Dahla seretdi.
  
  "Öňe gidişlik barmy?"
  
  Haýden olaryň diýen ýaly bardygyny görkezmek üçin elini gymyldatdy. Ol ýokaryk seretdi. "Bu, ahyret senarisiniň meýilnamasy ýaly bolup görünýär. Çybygyň täsiri ýadyňyzdamy? Bir kiçijik waka beýlekisine, beýlekisine sebäp bolýarmy? "
  
  "Bulam-bujarlyk teoriýasy" -diýdi Dahl. "Bu basyp alyş ýaragy, Çingiz han çuňňur akyldardy. Munuň bilen bütin dünýäni basyp alyp bilersiňiz "-diýdi.
  
  Drake suw çüýşesini kakdy.
  
  Alisýa: "Domino effekt ýaragy?"
  
  "Takyk. Franz Ferdinandyň öldürilmegi Birinji Jahan Urşunyň ýyldyzyna nädip sebäp boldy. Bulam-bujarlygy artdyrmak meýilnamasy III Jahan Urşuna başlap biler. "
  
  "We" diýip, Dreýk bir salym aragatnaşygyny öçürdi we ýuwaşlyk bilen gürledi, "bu gaty çylşyrymly. Kime bereris? "
  
  Hemmeler seredip durdular. Bu dogry sorag. Haýden başga zat aýtmaly däldigini aç-açan aýtdy. Waşington bilen Goranmak ministriniň eýýäm olardan nägileligini bilýärdi we SEAL Team 7 hakda pikirlenmäge gaýdyp geldi.
  
  Tötänlikmi?
  
  Hiç haçan.
  
  Haýden ýene birnäçe minut kagyz kagyzlaryny öwrendi, soň bolsa penjesiniň aşagyna gysdy. Teamhli topara ýüzlenip, egnini gysdy, kararyň entek kabul edilmändigini we kepillendirilmedik resminamalar bilen düýbünden bir zadyň bolup biljekdigini görkezdi.
  
  Gaty ses bilen: "Bu meseläni mümkin boldugyça gysga wagtda çözeris. Häzirki wagtda bize üçünji ýer gerek. Lauren? "
  
  "Men seni eşidýärin. Biz henizem garaşýarys "-diýdi.
  
  "Indi bir minut garaşyň" -diýip, soňky on minutdan ýüzüne gaş düşdi. "Adamlar, ýeriň dört burçy bar diýýärsiňiz, şeýlemi?"
  
  Lauren: "Injilde bu barada aýdylýar" -diýdi. "Bu soňky kyýamatyň tertibi."
  
  "Bolýar, nädogry bir zat. Görmeýärsiňmi?
  
  Drake gözlerini gamaşdyrdy, indi öňküsinden has aljyrady. Dahl Kenzini üns bilen öwrendi.
  
  "Belki, käbir düşündirişler kömek eder?"
  
  "Dört burç? Afrika, Aziýa, Europeewropa we Amerika. "
  
  "Elbetde. Ine, maňa aýdýarlar "-diýdi.
  
  Kensi iki elini-de ýaýdy. "Hindistan nirede?"
  
  Haýden aýaga galdy. "Erbet, Hindistan Aziýa yklymynyň bir bölegidir."
  
  "Biz eýýäm çözdük."
  
  Lauren aýak üstünde duranda pikir etdi. "Bu diňe Europeewropany we Amerikany galdyrýar" -diýdi. "Eý, ýigitler, meniň pikir edişim ýaly pikir edýärsiňizmi?"
  
  "Belki" diýip, Alisýa iňňildedi. "Eliňizem gaty ýerde oturmakdan gatymy?"
  
  Kinimaka: "Towuk" -diýdi. "Thenöne soň mydama" towuk "diýip pikir edýärin."
  
  "Buýruk kyrkynjy ýyllaryň jenaýatçylary. Gunaraglary gizlänlerinde, 'Amerikaly Amerikaly' adalgasy kän däldi, ýöne olar beýle pikir etmezdiler. Olar Hudaýyň razylygy üçin ýigriminji ýa-da ondan ozal doguldy. "
  
  "Gyzyl hindiler?" Drake aýtdy. "Westabany Günbatardanmy? Erbet ".
  
  "Bu mümkin" -diýdi Lauren. "Pikir merkeziniň nädogry ýere seredýän zady."
  
  "Onda, iň erbet adam kim boldy?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  "Geliň, bu barada size gaýdyp geleliň. Häzirlikçe uçara münüň "-diýdi.
  
  Dreýk Haýdene seredýän ýeke däldi.
  
  Amerika dolanarsyňyzmy?
  
  Gaplaň.
  
  Hususan-da, Haýden Smiti synlady. Peruda bolan wakalardan soň näme bolup biljekdigini ýa-da häkimiýetleriň näme pikir edýändigini bilmeýärdiler. Esger, derrew ýerinden turup, sumkasyny barlap başlady.
  
  Üçünji atly? Açlyk? Amerika? Bäsdeşlerimiz bilýärmi?
  
  Durmuşyny tertiplemek üçin bir pursat rahatlyk alarmy?
  
  Bu gün däl, Haýden, bu gün däl. Beýlekilerine aragatnaşyklaryny taşlap, olary öçürmek üçin yşarat edip, olaryň arasynda durdy.
  
  "Biz edýäris" -diýdi. "Biz muny dogry edýäris. Edilişi ýaly, hemişe bolşy ýaly. Guysöne ýigitler, meniň belliklerim bar. "Crow bilen Amerikanyň hökümetiniň bu oýunda ikinji toparynyň bardygyna ynanýaryn" -diýdi. 7-nji möhür topary, we gaty gowy zat. Bu topar, ähli çapyksuwarlary alýandygymyzy anyklamak üçin oýunda bolup bilmez ".
  
  Muny eşiden Drake gaharlandy. "Bagyşlaň?"
  
  "Ikinji ssenariýa bolup biler öýddüňizmi? Aslynda bizi ýok etmek üçin şu ýere gelen bolsalar näme? "
  
  
  Wigrimi bap
  
  
  Karin Bleýk stoluň üstünde gara aýakgaplary bilen oturdy, jübi telefony boýnunyň we eňeginiň arasynda gysyldy, erkin elleri bilen klawiaturany kakdy. Ol köýnekli futbolka we jeans geýip, saçlaryny galyň galstuk bilen daňdy. Çep gulagynda gürleýän ses Palladinonyň gülküsi bilen tas gark boldy.
  
  "Dino, dowzahy ýap!" yzyna öwrülip gygyrdy.
  
  "Hawa hawa". Esger ýylgyryp yzyna öwrüldi-de, ýüzüni gördi. "Gowy gowy. Hudaý, dowzah seni kim jogapkär etdi? "
  
  Karin spikerden ötünç sorady. "Çagalar erbet adamlar" -diýdi. "Biraz köpräk, tertipsiz ädimde özlerini taparlar".
  
  Aýal ýuwaşja güldi. "Hawa, bularyň ikisini satyn aldym."
  
  Karin uzyn boýly, muskully dinozawrlara we egindeşlerine, kiçijik, derisine Wu seretdi. Esgerleriň ikisi-de soňky bir hepdäniň dowamynda çöldäki bir jaýda dürli ulgamlary gurup, bugdan çykýardylar. Olara zerur zat hakyky hereketdi.
  
  Karin: "Olar gaçdylarmy?"
  
  "Elbetde. Men aragatnaşyk bölüminiň bir bölegi boldum. Bize çalşyk bellediler. SPEAR topary gutyny hytaýlylardan alyp, Taýwana gaçmagy başardy. Bölekleýin şowlulyk, bölekleýin beýleki toparlaryň tarapynda ätiýaçlyk bar öýdýärin. "
  
  Karin munuň diňe şowlulyk däldigini bilýärdi. Häzirki wagtda dünýäde SPEAR-dan gowy topar ýokdy. Bir gezek munuň bir bölegi bolanyma buýsanýardy.
  
  "Bu atly bok meniň üçin kän bir many bermeýär" -diýdi. "Men başga zatlara üns berýärin. Meöne aýdyň, indiki nirä barýarlar? "
  
  "Hawa, entek bilemok. Hindistan ýaly. Someöne käbir düşünişmezlik bar ýaly. Gör, Palladinonyň garyp ene-atasy bilen bolup geçen wakalar we bir tarapda bolanymyz üçin azajyk kömek etmäge razy boldum, ýöne aýdyp biljek zatlarymyň çägi bar. "
  
  Karin barha artýan şübhe duýdy. "Bize kän zat gerek däl. Diňe şu - jaň edenimde, Drake toparynyň ýagdaýyny bilmeli. Ertir ýa-da bir aýdan bolar. Siz muny baśararsyñyz?"
  
  Jogap yzygiderli boldy. "Hawa, şol bir bölümde galýançam. Men ynanýaryn "
  
  "Sagbol". Karin, başga soraglar berilmänkä söhbetdeşligi tiz tamamlady. Biraz wagt otaga baha berdi we nirededigini gördi. Neşe söwdagärleriniň höwürtgesinden yza gaýdyp gelensoňlar, ony erbet zatlardan arassaladylar, pol tagtalaryndan başlap, jaýyň aşagyna çenli, şeýle hem beýik ýerdäki çukurlarda we çukurlarda dürli zatlary tapdylar. Her soňky eseri ýakmak öz-özüne göwni ýetdi. Karin, Dino we Wu henizem awtonom wagty kompýuterleri, aragatnaşyk, gözegçilik enjamlaryny we başgalary gurdular. Çöl jaýy olaryň HQ-syna öwrülmeli bolsa, berkitmeli, goralmaly, özbaşdak bir gala bolmalydy.
  
  Karin ol ýerde diýen ýalydyr öýdüpdir.
  
  Indi oňa täze, agyryly bir pikir geldi.
  
  Dino bilen Wu kompýuterlerde işleýärkä, öz görkezmelerine görä simleri birikdirýär we programma üpjünçiligi, diwar diwarlary we ş.m. gurýar. Okuwyna başlamazdan ozal bu hili zatlarda dinamitdi. Indi ol has köpdi. Hawa, henizem birnäçe zady ýitirýärdiler, ýöne häzirki serişdeler muny ýapmak üçin ýeterlikdi. Olara durnukly girdeji çeşmesi gerekdi.
  
  Oňa üns bermäň. Ony itip bilmersiň, çuňňur jaýla.
  
  Karin SEAL Team 7 hakda hemme zady bilýärdi, näme üçin bardygyny, maksatlarynyň nämedigini bilýärdi; güýçli we gowşak taraplary; gün tertibi we soňky gizlin buýruklary. Soňra netijeli goldaw berip, Matt Dreýke duýduryş berip bilerdi.
  
  Bu tolgundyryjy, bükülýärdi, içegesinde kislota döredýärdi.
  
  Başdan geçiren her bir wakasy, ýagty pursatlar we agyr günler, doly dälilik günleri, birgiden gurçukdan guş ýaly duýýan duýgularyna degdi. Karin öňem bir gezek şeýle agyr ýaralanypdy we durmuşdan ýüz öwrüpdi, diňe garaşylmadyk ýerlerde tapmak üçin. Oňa täze maksat berildi.
  
  Againene-de gök reňkde dogany we maşgalasy ölende weýran boldy, Komodo oňa aşyk bolanda söýdi. Mümkin, şeýle ýaş wagty bolan bu waka ony ýok edip, durmuş ýoluna goýandyr.
  
  Weýrançylyk.
  
  Indi onuň hakykatdanam etmek isleýän zady, ähli gowy zatlaryny ýok etmekdi. Bir zat dogry gidýän bolsa, şowsuz bolmagyny isledi. Eger haýsydyr bir ajaýyp bir zat gelýän bolsa, ol munuň öňdengörüjilik bilen ýykylandygyna göz ýetirerdi.
  
  Täze topar gülläp ösüp, has ýakynlaşsa, ony ýyrtardy.
  
  Öz-özüňi ýok etmek Karin Bleýk üçin täze durmuş ýoly däldi. Bu meniň saýlan durmuşym. Iň oňat ýorgan, elmydama munuň töweregine we yzyna dolanyp geljekdigi hakda pikir edýärdi.
  
  Şeýdip, dört gijeki ýarag almak synanyşygynda dört sany möhüm nokady geçip barýarka, hatda SPEAR toparynyň hem ýetmezçiligi barada maglumat bilen oturdy. Kesişme onuň gapysynda giňden açykdy.
  
  Bir ýol ahyrsoňy halas edilmegine, dostlara, birek-birege we durmuşyň agyrysyna eltdi.
  
  Başga bir ýol, bu taryhy, nämälim geljegi ýok eder we oňa zerur zatlaryň hemmesini berer: bulam-bujarlyk.
  
  Karin zatlaryny ýygnap, eýwana çykdy. Çöl howasy tozan bilen garyldy. Asmanda beýik top ýalpyldy. Uzak bir ýerde, ABŞ-nyň SEAL Team 7 atly ýokary derejeli ýörite güýçleri öldürmek niýeti bilen köne ýoldaşlaryny - Matt Dreýk we Alisiýa Maýls, Torsten Dahl we Maý Kitano we beýlekileri yzarlaýardy.
  
  Karin olara duýduryş bermek hakda oýlandy.
  
  Soň bolsa kellesini gapydan ýapdy. "Eý, ýeňilenler, eşekleriňizi çykaryň. Biziň gitmeli ýerlerimiz we görmeli adamlarymyz bar. Taýler Webbiň gizlin maglumatlary hemişelik gizlenmez ".
  
  
  Wigrimi birinji bap
  
  
  Karin Los Anjelesiň awtoulag ýollaryny we arka köçelerini emele getirýän ýylanlaryň üsti bilen Dodge Ram-y seresaplylyk bilen dolandyranda, Dino tomaşa edip, tüpeň atdy.
  
  "Courseoluňyzy dowam etdiriň" -diýip, ýaş esger gyzyl ýol geçelgesinden geçdi. "Bizi awlaýandyklary ýadyňyzdamy?"
  
  Dino oňa ýetişmedik ýylgyryş bilen ýylgyrdy. "Öýden çykanym üçin bagtly, eje. Her niçigem bolsa, meniň senden gowudygymy bilmeli. Her tarapdan gowy. "
  
  "Şonuň üçin gürleşmegi dowam etdirýärsiňiz."
  
  Wu: "Goşun bizi goýbermez" -diýdi. "Her gezek ýer ýüzüne çykanymyzda ejiz bolýarys."
  
  "Sesiňizi peseldiň, jenap görgü. Hudaý, ikiňiz goşa wezipe edip bilersiňiz "-diýdi.
  
  "Geliň, hozuňyzy awtoulag batareýasyna birikdirenlerinde nähili bagtly boljakdygyňyzy göreliň."
  
  "Eşek bolma, Wu. Bu Merkezi aňtaw gullugy däl, goşun. "
  
  Karin awtoulagyň iki gapdalynda hemişe panoramik görnüşlerden lezzet alýardy; Los Anjeles ähli şöhraty bilen. Dynç almak we hiç zat hakda pikir etmezlik. Galyň gök öwüsýän we beton ägirtler agalyk etmek üçin bäsleşdiler, aňyrsynda bolsa yssy günüň aşagynda ýalpyldawuk demir binalar bardy. Bulut derejesinde ýeňil duman asyldy, günüň garaňkydy, ýöne zordan görünýärdi. Adamlar pyýada ýörelgelerde we söwda merkezlerinde ulaglarynda yzly-yzyna gysyp, gelip-gidipdiler. Golliwud depeleri duýdansyz sag tarapa geçdi, sebäbi şol pursatda Dino gara we ak patrul awtoulagynyň çalt zolaga girendigini gördi we edil gowy oglan ýaly haýallady, gözüni ýolda saklap, göni öňe gönükdirildi.
  
  Olara seretmedik bolsaň, seni duýmazdylar.
  
  Ahyrynda kenarýaka ýoly açyldy we San-Fransisko tarap ýola düşdüler.
  
  "Çölden gowudyr." Wu ýalpyldawuk, togalanýan tolkunlary öwrendi.
  
  Karin öňdäki meseläni derňedi. Baş edarada wagtlaryny ýitirmediler. Ilki bilen, mümkin boldugyça köp ýörite oýunjakly kompýuterleri, iň ýokary derejeli iki sany Mac gurdular. Süýümli optiki kabel iň kyn bölekdi, ýöne Karin bir topar diwar gorag gurandygyny bilip, gitmäge taýýardylar. Şonda-da, Karin klawiaturada we zehin zehinini ulanyp, däli haker etmek mümkinçiligi ýokdy. Olar çäklidi, ugurtapyjylygy ulanmaga mejbur edildi.
  
  Karin Taýler Webbiň sansyz gizlin bank hasaplary hakda bilýärdi. SPIR-de işläninde olara syn etdi. Käbirleriniň mirasy diýip atlandyrýan zatlaryndan habarlydy; köne toparynda bar bolan birnäçe syr hakda. Ol ullakan bir gizlenýän ýeri bilýärdi; Dünýäniň iň baý, iň öndümli stalkeriniň ýüzlerçe adama, şol sanda köne toparynyň agzalaryna-da toplan zady.
  
  Köpler Webb ölensoň, ony boş wagtlarynda tapyp biljekdigine ynanýardylar.
  
  Mesele Kariniň beýle pikirleriniň ýoklugydy. Gizlenýän ýere girmek oňa aýdylmadyk güýç bererdi we hemme zadyň soňunda güýç hemme zadyň nirededir. Üçüsi ol ýerden dowam edip bilerdi; pul gazanmak, anonimlik, howpsuzlyk we täsir. Elbetde, Webb-iň ýazgysyny gözleýän ýüzlerçe adam bar bolsa, ogurlamak aýratyn kyn bolardy.
  
  Häzirki wagtda onuň nirededigini hiç kim bilenokdy.
  
  Karin Bleýkden başga.
  
  Iň bärkisi, onuň pikiriçe. Indiki birnäçe sagat habar berer. Içerki maglumatlar gaty peýdaly boldy. Ol Nikolas Bell hakda we türmede oturan jadygöýiň hemme zady - atlary, ýerleri, şahsyýetleri, çüýrük gämi duralgasyny nädip aýdandygyny bilýärdi. Lauren Foksyň baryp görmegi nähili gowy görýändigini bilýärdi. Lauren Foks bilen diňleýän we gürleşýän adamlary tanaýardy.
  
  Dogrusy, ol olary tanaýardy, hökman ony tanamaýardylar.
  
  Ol oturylyşyga biraz gijä galan bolmagy mümkin - Kariniň goşun tälimleri we soňraky ugramagy birnäçe wagt aldy, ýöne biraz haker talanty bilen öwezini doldy. Belliň gepleşikleri ýalňyşdy. Smit bu gepleşikleriň göçürmesini - gödek oglanjygy yzygiderli alyp, isleýşi ýaly alyp barjak ýalydy. Yssy, gaharly esgeriň olara näme edenini kim bilýärdi? Elbetde, milli howpsuzlygy gorady.
  
  Esasy zat, Karin göni Smitiň toruna alyp barýan setire girip bilerdi. Bu onuň üçin birneme aňsat işdi. Baý talaňçylyk ýygnamak üçin wagt tapdy. Taýler Webb bir wagtlar bütin dünýäde sansyz ofisleri, jaýlary, penthouslary we hatda adany eýeleýärdi. Oňa ses beren Waşington, D.C., Niagara we Monte Karlo. Bell Lauren bilen gürleşdi, ýöne howpsuzlyk işgärleri we aklawçylar bilen hem söhbetdeş boldy, Smitiň belliklerinde olaryň hemmesiniň bölekleri bar.
  
  Smitiň geljegi gowy däl diýip pikir etdi.
  
  Näçe kesseňizem, Peruda bolan waka ýa-da wakalar SPEAR toparyny betbagtlyk dünýäsine saldy.
  
  Karin San-Fransiskodan 130 km uzaklykda bir bellik geçip barýarka pozisiýasyny üýtgetdi. Bell Lauren bilen gaty ökdedi - belki dogry, hakykatlary, atlary, ýerleri, bank hasaplaryny atlandyrmak bilen gaýtalapdy. Karin häzirlikçe häkimiýetleriň kimiň görkezilendigini görmek üçin ýuwaşlyk bilen içalyçylyk etmeginden gorkup, hasaplaryň hiç birini ulanmaga het edip bilmedi. Ilki bilen ygtybarly hereket meýilnamasy we gaçmak gerekdi.
  
  Şonuň üçin San-Fransisko syýahaty.
  
  Bell basylanda, Webbiň bilýänleri bilen käwagt öwünýändigini düşündirdi. Bu adam, adaty bir adamdy, islese dünýädäki islendik adamy paş etmek, gynamak we oňa eýe bolmak üçin baý kölege. Webb elmydama Bell tidbitlerini hödürleýärdi, ony gurýardy, şeýle hem "ene öýi" diýilýän zady görkezýärdi.
  
  Bu 'ene damary', megalomaniakyň hiç wagt ýygnan hapalaryny saklaýan ýörite edara öwrüldi. Elbetde, Belliň nirededigini hiç haçan aýtmady.
  
  Şeýle-de bolsa, Karin bu barada oýlandy. Hemmesini içinden görüp bilmekde ajaýyp artykmaçlygy bardy. Webb toparyň köpüsinden maglumat ogurlap, gizlin baryp gören pursatlaryny ýada saldy. Eidetiki ýady şol ýerden aldy. Elbetde, bu aňsat däldi, ýöne Karin Webbiň şol wagt Waşingtonda belli bir ofisde işleýändigini bilýärdi we häzirki wagtda ýazga alnan hatlary yzarlamagy başarypdy.
  
  Uly faýllar belli bir San-Fransisko adresine ýarym gezek iberildi. Goşmaça gözlegler beýleki uly faýllaryň beýleki belli ofislerden alnandygyny ýüze çykardy. Şeýlelik bilen, häkimiýetler galyň maglumatlary gazanda, Karin özüne nämäniň gerekdigini anyklap bildi.
  
  Dino olary ulagda, Altyn derwezeden we Balykçy duralgasyndan geçdi. Syýahatçylar özleri hakda kän bir alada etmän, ýollara çykyp, taýyn kameralar bilen ýygnandylar. Dino polisiýa işgärlerine üns bermäge hiç hili sebäp bermän, ulagda garyşdy. Dik depe olary hasam şähere alyp gitdi we tiz wagtdan iň kyn işinde banklary we dermanhanalary, gämileri we restoranlary geçip, Union meýdançasynda aýlandylar.
  
  "Diňe şu ýerde goý" Wu Walgreens şäheriniň golaýyndaky kiçijik bir ýeri görkezdi. "Salgy bu ýerden bäş minutlyk pyýada."
  
  "Bäş minut?" Karin aýtdy. "Webb haýsydyr bir şert goýmasa, hemişelik bolup bilerdi."
  
  "Üstesine-de, Dino barmaly ýerine ýuwaş-ýuwaşdan barýarka," Dodge Ram "-diýdi. Eşegimi şol ýerde saklamak maňa kyn düşerdi ".
  
  "Sen meniň muny etmegimi isleýärsiňmi? Men sürüp bilerin "
  
  "Çyndanam? Elbetde, Toretto. Nädip işleýändigiňizi göreliň - "
  
  "Çagalar" diýip, Karin dem aldy. "Upapyň. Görýäňmi? "
  
  "Çalt gaçmak üçin bize gowy giriş gerek. Bize çalt giriş gerek. Bize gerek ... "Dino dymdy. "Erbet, uzak wagtlap garaage gerek bolar, şeýlemi?"
  
  Karin baş atdy. "Edil şu ýerde. Zerur bolsa, birazajyk ýatarys; tozan gutaransoň, elmydama bu ýerden gidip bileris ".
  
  "Erbet, umyt etmeýärin" diýip, Wu sesini çykardy. "Şu günler siziň bilen ýeterlik wagt geçirmek."
  
  "Bu mesele?" Dino Ramy ýerasty awtoulag duralgasyna süreninde Karin pikir etdi.
  
  "Testosteron birneme beýikdir. Ikiňiz hemişe dogan ýaly ýaryşýarsyňyz. Kämahal birneme ýadadýar. "
  
  "Biz? Bäsleşýärsiňizmi? " Karin Dinoga gaharly seretdi. "Hakykatdanam bizmi?"
  
  Soldieraş esger gaty güldi. "Diňe meniň senden gowudygymy boýun almak islemeýändigiňiz üçin."
  
  "Men muny göremok" Karin oňa tankydy seretdi, soň Wu-a tarap öwrüldi. "Muny görýärsiňizmi?"
  
  "Muny şeýle goýaýyn. Eger ikiňizem düýbünden serhoş bolup, jübütleşmek kararyna gelseňiz, ony dik durmaly bolarsyňyz, sebäbi ikiňizem ýokary bolmak isleýärsiňiz. "
  
  Dino ahyrsoňy özüne göwni ýetýän ýer tapany üçin Karin gaty güldi. "Jähennem ýaly serhoşmy? Erbet, dünýäde munuň bolmagy üçin alkogol ýeterlik däl, Woo. "
  
  Dino açarlary çykardy we gapyny açdy. "Üns bermegiň wagty geldi. Bu jübüt bolgusyz zatlaryň hemmesi kömek edenok. "
  
  "Dino, gyzlary halamaýarsyňyzmy?" Karin öňünde duran iki adama goşuldy. "San-Fransiskoda haýwanat bagy bar. Doneerine ýetirenimizden soň elmydama sizi şol ýere alyp bileris ".
  
  Dino oňa üns bermedi, jübi telefonyny çykardy we ýüklemek üçin zerur adrese garaşdy. "Üç minut" -diýdi. "Biz taýynmy?"
  
  Karin egnine sumkasyna dakdy. "Jähennem ýaly"
  
  
  * * *
  
  
  Bu beýik gatly ofis binasydy we Webbiň otuz otuz bäşinji gatynda ýerleşýärdi. Karin munuň özi üçin adaty däl diýip pikir etdi - däli adatça hemme kişini kemsitmek üçin iň ýokary derejede ýaşamagy makul bildi, ýöne bu adresi mümkin boldugyça aç-açan we gizlin saklap biljekdigini pikir etdi. we durmuşynyň elita ammary.
  
  Allhli ätiýaçlyk çäreleri diýip pikir etdi.
  
  Etjek bolýan zatlaryny hasam köp eden ...
  
  Akmak? Naïve? Akylly? Akylly?
  
  Jogabyň netijä baglydygyna düşünip, özüne garaňky ýylgyrdy.
  
  Üçlük birinji gatdaky aýlanýan gapydan girdi, birnäçe lifti gördi we şol ýere ugrady. Gara eşikli erkekler we aýallar yzly-yzyna aýlandylar. Uzak burçda iki sany gara saçly sekretar tarapyndan dolandyrylýan maglumat stoly bardy. Ses derejesi pesdi, hemmeler ses çykarmazlyga synanyşdylar. Karin burçda geçip barýan ulaglara we üç sany howpsuzlyk kamerasyna seredýän bir agramly howpsuzlyk işgärini gördi. Dinony maglumat tagtasyna alyp bardy.
  
  "Otuz bäş". Ol baş atdy. "Bir gatyň hemmesi bir kompaniýa."
  
  "Manysy bar".
  
  Wu adyna seretdi. "Minmak ulgamlary?" -Diýdi. "Hemme zat birmeňzeş, hemme zat birmeňzeş."
  
  Dünýäni dolandyran ýüzsüz korporasiýalar.
  
  Karin liftlere baryp, iki gezek barlady. 35 sany boş belgini tapsa ýa-da bilelikde ýitirim bolan bir san tapsa, ony geň galdyrmazdy, ýöne beýlekiler ýaly ak we ýalpyldawukdy. Identaşaýjylar dürli gatdaky düwmeleri basdylar, Karin soňky minuda çenli garaşdy, ýöne diňe 35 basdy.
  
  Uzak garaşmaly däldi. Içinde bir zatlar üçin gürleşýän ýaly edip, sumkasyny çykardy. Dino we Wu hem taýynlandy. Lift çümüp, 35 bellikde gapylar açylanda, üçlük nämä garşydyklaryny görmek üçin birnäçe sekunt garaşdy.
  
  Arassalanan koridor uzak tarapa uzalyp, iki gapdalynda gapylar we penjireler bar. Uzakda agaç stol bardy. Diwarlar suratlar bilen bezelipdir, tagamsyz we içgysgynç. Karin düwmä basanyndan bäri kimdir biriniň garaşandygyny çaklady, ýöne indi bärde. Olar taýyn, höwesli, ýaş we başarnyklydy.
  
  Ol ýoly görkezdi, nämüçindir ölen adama degişlidigi geň bir dünýä girdi. Her niçigem bolsa, bu Webbiň mirasydy. Ejesi damar.
  
  CCTV kameralary ýok. Howpsuzlyk ýok. Synanşan ilkinji gapy çarçuwada şeýle bir sarsdy welin, gitdi. Bularyň hemmesi diňe bir gapak üçin görkezildi. Tapançany çykardy we jübüsini magazinesurnallar bilen doldurdy. Paltosynyň aşagynda geýen eşigi bu ýerde özüni gaty duýýardy, ýöne indi ony goraýardy. Topar seresaplylyk bilen stoluň ýanyna baranda ýaýrady.
  
  Karin saklandy we iki täze koridoryň aşagyna iki tarapa seretdi. Robotyň sesi gürlände geň galdy.
  
  "Size kömek edip bilerinmi?"
  
  Stoluň gyrasyna berkidilen datçigi gördi. Şeýle-de bolsa, kamera görmedi.
  
  "Salam? Ol ýerde barmy? Men samsyk oýnaýaryn.
  
  Bu wagt kellesinde bir meýilnama hakda oýlandy. Webb-iň uly maglumatlary ony diňe şu adrese eltmän, binanyň sanly çarçuwaly dizaýnyny ulanmak üçin terminalyň ýerleşýän ýerini kesgitläp bildi. Çepe, soň bolsa saga öwrülmelidigini bilýärdi, ýöne robotlaryň näme edip biljekdigi bilen gyzyklandy ...
  
  "Meniň pikirimçe, ýitdik" Ol Dino bilen Wu seredip, gysyldy. "Diňe garaşyň, jenap Robot, kimdir birini tapjak bolanymyzda."
  
  Synanyşmaga mynasypdyr. Karin çep tarapa, arkasyndaky ýigitler tarap ugrady. Ilkinji dag adamy çepde peýda bolup, ofisden çykyp, bir elinde beýsbol taýagyny tutup, beýlekisine kellesini şarpyk çaldy. Ikinjisi öňe çykdy, üçünjisi, soň dördünjisi çepde peýda boldy, bu gezek çekiç bilen.
  
  Wu jyňňyrdady. "Üç yzda"
  
  Karin pistoletini silkdi. "Gel, ýigitler, men näme ýitirýärin?"
  
  Ilkinji dag, kellesi kelleli adam ýylgyrdy. "Gyz, ol ýerde radar bar, biz onuň aşagynda galýarys."
  
  "Görýärin. Şeýlelik bilen, Taýler Webbi meniň ýaly tanamak - öz wagtynda we gerek ýerinde ses çykarmagy halaýan adam - bu onuň parahatçylyk bagymy? Meditasiýa? Oglanlar, indi ony biynjalyk edip bilmeris? "
  
  Ol: "shotarag atyldy we polisiýa işgärleri on minutda şu ýere geler" -diýdi. "Twentyigrimi ýaşda."
  
  "Howpsuzlyk gurmak näme?"
  
  Ol adam güldi. "Möhüm däl".
  
  "Maglumat üçin sag boluň"
  
  Karin duýduryş bermän goltugyndan atdy we onuň sarsandygyny gördi. Indiki gezek garnyna oklady we arkasyna bökmezden we oňurgany iteklemek üçin ýere degýänçä garaşdy.
  
  Beýsbol ýassygy kellesine ýakyn uçup, ony küýseýärdi we aýnany we çarçuwany döwüp, gapydan girdi. Ol muňa ähmiýet bermedi. Wu onuň arkasynda, Dino bolsa başga tarapa hereket edýärdi. Üçünji semizlik onuň ýoluny böwetledi. Ol köpçülige iki ok atdy, güýçli ylgady, soň bolsa hereketsiz köpçülikleýin kellä urmakdan başga alajy galmady.
  
  Ol haýran galyp, yza gaýdyp geldi.
  
  Ol arkasyna ýykylanda ýaragyň üstünde durdy. Seredip, özüne seredip duran ullakan tegelek ýüzüni - duýup bilmeýän ok deşikleri bolan, zalym ägirt, görüp bilmeýän gan akymlaryny we ütük pyçakly iň uly agaç klubyny gördi. Men hiç wagt görmedim.
  
  "Gowakly gowak."
  
  Klub aşak düşende Karin atdy. Iki ok, garnyň üstünden geçip, potologa degdi, ýöne taýak aşak düşmegini dowam etdirdi. Karin başyny öwürdi. Klub onuň ýanyna gonup, poly bölüp, ýanýan pyçaklardan uçgun iberdi. Ol bir sekuntlap ýatdy, soň ony tutan eli berkitdi we özüni poldan ýokary galdyryp başlady.
  
  Karin yza çekildi, elhenç ýüzüni gördi we göni oklady. Bu gezek eýesi muny duýdy we derrew haýran galdy, bagtyna sag we göni başga bir kärdeşiniň üsti bilen aşakda kiçijik adamy duzaga düşdi.
  
  Wu ýene iki sany ullakan ok atdy. Bu adamlar dyza çökdüler. Pökgi Wu-nyň bicepine degdi we onuň aglamagyna sebäp boldy. Karin yzyna öwrülip, ilkinji adamy - aýagyna atan kelleli ýigidi gördi - yzynda gan yzyny galdyrdy.
  
  "Hanym, sen hemme zady ýykdyň. Ählisi üçin."
  
  "Aý, indi seni atanymdan soň, men bir aýal, şeýlemi? Alýaryn, näme üçin gelendigimizi bilýärsiňizmi? "
  
  Klubuna we guşagyndan asylan pyçaga ýetdi.
  
  "Degişýärsiňizmi? Bu ýerde diňe bir zat bar, muny bilýärsiňiz. "
  
  Karin baş atdy. "Elbetde".
  
  "Neveröne tapyp bilmersiň."
  
  Kompýuter terminallary bilen doldurylan köp otaglara çalt göz aýlady, şübhesiz ylgaýar, haýsydyr bir programma işleýär we goňşularyna meňzeýär.
  
  Emma ol has gowy bilýärdi. "Aý, başararyn öýdýärin."
  
  Şeýle hem, Webb ýaly adamyň hiç wagt wyklýuçatel gurmak hakda pikir etmejekdigini bilýärdi. Munuň ýaly material almak üçin çeken köp zähmetinden soň däl-de, eýsem her bir süýji yzarlamasynyň şu ýerde bolup geçýän wagty däl.
  
  Ol taýagy atdy, pyçak bilen urmagy bes etdi we adamda ikinji ok deşigini galdyrdy. Ol ýerinden turdy-da, Wunyň yzyna düşdi, soň bolsa Dinonyň ýagdaýyny görmek üçin yzyna seretdi. Hemmesi gowy boldy. Indi ýüzbe-ýüz bolýan ýeke-täk mesele polisiýa.
  
  Wu ikirjiňlendi; koridor boşdy. "Nirä barýaň?"
  
  Karin geçip gitdi, bu ýer onuň ýadyna düşdi. "Şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet haýwanlaryň biriniň jaýyna" -diýdi. "Şonuň üçin aýazly bolsun. Şeýdip, oglanlar. "
  
  
  Twigrimi bap
  
  
  Otagyň özi ýigrenji, Taýler Webbiň soňky yzlary, erbet içerki däliçilige şaýatlyk edýän daşarky şekiller bilen örtülen. Birnäçe sekundyň içinde gulplary aldylar, diwarlardan çarçuwaly suratlary gördüler - ýaragdan öň we soň söýgüli pidalar we yzarlamalar, otagyň stollarynda ýerleşdirilen dünýäniň dürli künjeklerinden içaly esbaplar toplumy.
  
  Karin aýna penjirelerden sirenleri eşidip, mümkin boldugyça äsgermezlik etdi. Wu bilen Dino terminala tarap ylgap barýarka garawul boldular.
  
  Iki gezek barlandan soň, ýörite formatdaky fleş diskine birikdirilen ägirt uly maglumat akymynyň şol biridigini tassyklady we terminalyň mazmunynyň awtomatiki ýüklenmegini tassyklaýan kiçijik ýaşyl çyra seretdi. Karin, köp mukdarda maglumatyň geçirilip bilinjekdigini we şoňa görä fleş diskini düzüp biljekdigini çaklady. Edip bilşi ýaly çaltdy.
  
  "Nädip edýäris?" Ol ýokaryk seretdi.
  
  Wu gysdy. "Bu ýerde hemme zat asuda."
  
  Dino: "Aglamakdan başga" -diýdi. "Bu gaty köp."
  
  Meýilnamasynyň bir bölegi pidalary yzda galdyrmakdy. Bu polisiýany bulaşdyrar we gijikdirerdi. Karin, iň bolmanda garakçy bolandyklaryna we durmuşda täze boljak zatlaryna mynasypdygyna begendi. Ol ýalpyldawuk ýaşyl çyra seredip, çalt ýalpyldaýandygyny gördi we işiň tamamlanandygyny bildi.
  
  "Taýýar".
  
  Sirens penjiräniň daşynda aglady.
  
  Görkeziji hemme zadyň gutarandygyny görkezip, ýanyp-sönmegi bes etdi. Ol kiçijik bir diski çykardy we içindäki fermuar jübüsine saldy. "Gitmegiň wagty geldi".
  
  Derrew oglanlar ýykyldy, ganly erkekleri aýlanyp, ýerinden turjak bolýan ikisini depdi. Karin ýaragy bilen haýbat atdy, ýöne ulanmazdy. Atyşygyň nireden gelendigi barada henizem bulaşyklyk bolup biler. Gözegçilik kameralary we köp sorag bermek bilen eýýäm meşgul bolardylar. Gaçmagyň açary çalt hereket etmezlik, hatda seresap bolmak däldi.
  
  Bu garaşylmadyk bir zat bolmalydy.
  
  Çantalaryny açdylar, mazmunyny çykardylar, soň bolsa boş haltalaryny taşladylar. Biri-birine seredip, baş atdylar.
  
  "Ofiser" Wu Dino bilen salamlaşdy.
  
  "Ofiser" Dino Karine güýçli baş atdy.
  
  "Serantant", iňlisçe aksentini galyňlaşdyryp, hyzmat liftlerine tarap ugrady.
  
  Ol jübüsinde häkimiýetiň, hökümetiň we şa manipulýasiýasynyň, agdarlyşykdan soň agdarlyşygyň, maliýe azatlygynyň we hukuk goraýjy edaralaryň gözegçiliginiň açaryny saklaýar.
  
  Olara başlamak üçin ygtybarly ýer gerekdi.
  
  
  Wigrimi üçünji bap
  
  
  Anotherene bir gün, başga bir uçar münüp, Matt Dreýk uçaryň yza galýandygyny duýdy. Uçuş bary-ýogy bir sagat öň bolupdy we gün bilen Amerikanyň Birleşen Ştatlaryna tarap Atlantik şäherine tarap barýardylar.
  
  Nirä gitmelidigi barada anyk düşünje bolmasa.
  
  Üçünji atly Açlykdyr. Dreýk buýrugyň açlyk üçin haýsy söweş oýlap tapandygyny göz öňüne getirmekden gorkýardy. Olar henizem birinji ýaragy, kosmos ýaragyny, esasanam ikinji ýaragyň baş koduny döretmek bilen meşgullandylar. Haýden henizem ähli maglumatlary özünde saklaýardy, ýöne paýlaşmak üçin basyş gaty uludy. Diňe duýdansyz bulaşyklyk we düşnüksiz maksat, hereketsizligini kabul etdi.
  
  Baş kod, Europeewropanyň ýarysynda we ahyrynda Amerikanyň dünýä döwlet baştutanlaryny agdarmak, ýurduň infrastrukturasyny ýok etmek, goşunlaryny gysmak we Eartheri garaňky döwürlere ibermek isleýän psihologiýalary boşatmak üçin wakalary döretdi. Bu gorkunç hakyky we gorkunç aňsat ýalydy. Bir gün ilkinji domino ýykyldy ...
  
  Haýden soňuna çenli okaýarka dymdy. Dreýk aňyna soňky açyşlaryň hemmesini gaýtalamaga rugsat beriň: SEAL Team 7; biri-birini çekýän ýörite güýçler toparlary; Esasan ruslar sebäpli fransuz ýitgileri; indi ýerli Amerikalylar bilen baglanyşyk. Elbetde, ýerli ilat ajaýyp atlylardy - belki-de ýaşap geçen iň gowularydyr. Emma bularyň hemmesinde açlyk nireden geldi?
  
  Alisýa gapdalynda ýuwaşlyk bilen horlandy, bir göz birneme açyldy. Kenzie wakany wideo düşürmek üçin elinden gelenini etdi, ýöne Dahl ony saklamagy başardy. Dreýk munuň ýumşak fiziki ynandyryjylyk däldigini, tersine, pikirini üýtgetmegine sebäp bolandygyny aýtdy. Dal bilen Kensiniň ýakynlaşjakdygyna ynanmady. Elbetde, bu onuň işi däl we aslynda şol bir demir ýollarda gezýärdi, ýöne ...
  
  Dreýk "Mad Swede" üçin iň gowusyny isledi we hut şu boldy.
  
  Lauren Smit bilen özüni gaty oňaýsyz duýman, mümkin boldugyça ýakyn oturdy. Gorgi, Kinimaka we Maý uçaryň arkasynda pes ses bilen gürleşýärdiler; Içindäki ýük saklaýjy, gykylykly, beýik potolokdan başga zat däldi. Iň bolmanda bir gezek birinji klasa uçmak isleýär. Hatda tälimçi hem goşlar synpyndan ýokarydy.
  
  Lauren özleri bilen Waşingtonyň arasynda dowam etdirýän hatlaryna ünsi jemledi. Häzirki wagtda söhbet hakyky çekişmeden has ýuwaş we manysyz, beýni hüjümi boldy. Geeks gaty köp bolsa-da, Dreýk gözleýän zadyny tapjakdygyna şübhelenmedi.
  
  Birnäçe sagat geçdi we ştatlar ýakynlaşdy. Lauren bäsdeş ýurtlardan gelýän dürli materiallar bilen gyzyklandy. Ysraýyllylar Amerikanyň baglanyşyklaryny SPIR bilen bir wagtda diýen ýaly tertipleşdiren ýaly. Iňlisler hem. Hytaýlylar dymdylar, fransuzlar, ähtimal, ondan çykdylar. Dreýk möhürlerden hiç zat eşitmejekdiklerini bilýärdi. Elbetde, olar ýokdy.
  
  Dahl: "Bu toparlary ýuwaşlyk bilen Amerika iberýändiklerini görmek gyzykly bolar" -diýdi. "Internala-da içerki buýruklary ulanyň."
  
  "Adamlar eýýäm jemgyýete aralaşdylarmy?" Haýden ýokaryk seretdi. "Men muňa şübhelenýärin. Uky agentleri döretmek üçin birnäçe ýyl gerek ".
  
  "Gözlenmedik ýerde uçmak kyn däl" -diýdi Smith. Neşe söwdasy bilen meşgullanýanlar onlarça ýyl bäri şeýle edýärler. "
  
  "Şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi barmy?" Maý sorady.
  
  "Waşingtondan däl, bäsdeşlerimiz bilýän bolsa, muny gizlin saklaýarlar".
  
  "Bullshit".
  
  Dreýk şol wagta seredip, Amerikanyň Birleşen Ştatlaryna ýakynlaşýandyklaryna düşündi. Ol Alisiýany oýanyp, ýuwaşlyk bilen silkdi.
  
  "Wah?"
  
  "Oýanmagyň wagty".
  
  Kenzi has ýakynlaşdy. - Çüýşäňi taýýar, balam.
  
  Alisýa oňa ellerini sallady. "Erbet, al! Bu zady menden al! "
  
  "Bu diňe men!"
  
  Alisýa köpçüligiň rugsat berşi ýaly yza çekildi. "Ganly sirk palçy fizog."
  
  "Pop näme?" Kinimaka çyn ýürekden gyzyklandy.
  
  "Bu iňlis dilinde" ýüz "diýmekdir" -diýdi. Kensiniň aç-açan umytsyzlygyna jogap edip: "Men muňa goşulamok. Sen Bobbi Dazzler. "
  
  "Hakykatdanam?" Alisýa gygyrdy.
  
  "Näme? "
  
  "Söýmek, seretmek erbet däl diýmekdir."
  
  Alisýa möňňürip başlanda Kensi gözlerini gamaşdyrdy we Dreýk, belki-de, iki aýal bilenem çyzykdan geçenine düşündi. Iň bolmanda Kenzi bilen. Ol Laurene çalt baş atdy.
  
  "Hiç haçan. Hakykatdanam? "
  
  Üns, Nýu-Yorkorkly boldy.
  
  "Hawa, ynanýaryn." Lauren geň galmagyny gizläp, göni habar bermäge gitdi. "Maňa bir zat ber"
  
  Derrew ykbal ýaly, gowy habar gaýdyp geldi. Lauren ony nauşnikde goýdy. "Haý adamlar, henizem hezil edýändigimizi görenimiz üçin gowy." Jenap Obnoxious ýene setirde. "Gowy habar, ýigitler zi paýyňyzy alýarkaňyz, gyzyl kompýuterde işleýärdim. Şonuň üçin ilki ikinji atly we basyp al. Miss Jeý? Uly itler üýrýär. "
  
  Haýden başyny ýaýkady. "Amerikaly gürläň, kümüş, ýogsam men sizi işden aýyraryn".
  
  Dreýk henizem durýandygyny bilip, stoluň başyna seretdi. Galyberse-de, esasy kod olaryň elindedi we Amerikalylar muny bilýärdiler. Soňra bir pikir oňa degdi we uçaryň arkasynda oňa goşulmagyny isledi.
  
  Olar ýuwaşlyk bilen biri-birine ýapyşdylar.
  
  "Sahypalardan diňe birini ýitirip bolarmy?" diýip sorady. "Olardan iň möhümi."
  
  Ol seretdi. "Elbetde, bize bir maksat çekmek isleseňiz. Olar beýle samsyk däl. "
  
  Ol gysdy. "Bilýärin, ýöne alternatiwa serediň".
  
  Haýden oturgyjyna egildi. "Meniň pikirimçe, biz eýýäm gorkduk. Başga bir boýun egmezlik näme zyýan getirip biler? "
  
  "Geliň, SEAL topary 7-e gelenlerinde soralyň."
  
  Ikisi bir salym seredip durdular, ikisi-de beýleki toparyň buýruklarynyň nämedigini bilip gyzyklandylar. Bularyň gizlinligi olary alada goýýardy. Haýden, gödek adamyň ýene gürleşip başlandygyny eşidip, yzyna öwrüldi.
  
  "Agent Jeý, Waşington ýeňiş gutusynyň takyk jikme-jikliklerini bilmek isleýär."
  
  "Olara ýüz tutjakdygymy aýdyň."
  
  "Mmm, hakykatdanam? Gowy. "
  
  "Täze bir zadyňyz barmy?"
  
  "Hawa, hawa, isleýäris. Maňa sekunt beriň "
  
  Haýden Drake gaýdyp geldi. "Karar bermegiň wagty geldi, Mat. Gutarmalymy? "
  
  Dreýk dabanyna kakdy we ýylgyrdy. "Elmydama".
  
  Haýden stakandan bir kagyz çykardy.
  
  "Entek zerur kagyzy tapdyňyzmy?"
  
  "Bu barada iki sagat ozal pikir etdim."
  
  "Aý".
  
  Bilelikde we ýene bir sekunt jebir çekmän, esasy zynjyryň iň möhüm gurşuny ýok etdiler. Soňra Haýden ähli listleri bir ýere jemledi we sargyt gutusyna goýdy. Toparyň galanlary ikisine-de düşündiriş bermän seretdiler.
  
  Bilelikde bir ýalydy.
  
  "Gowy". Waşingtonly adam gaýdyp geldi. "Indi hakykatdanam gaz bilen bişirýäris. Iň soňky höküm ordeni üçünji atly - Açlygy suratlandyrmagy bilen kellä dyrnak uran ýaly. Şu wagta çenli ýaşan we ýarag bilen gurşalan iň erbet hindi. "
  
  "Amerikalymy?" - Kinimaka sorady.
  
  "Hawa, 1829-njy ýylda doglan; bu Çingiz handan ýedi ýüz ýyl, Gannibaldan bir müň on dört ýüz ýyl soň. Takmynan diýen ýaly ... "Ol dymdy.
  
  "Geň" diýip, Kinimaka boş ýerleri doldurdy.
  
  Botanika: "Belki, mümkin" -diýdi. "Kimdir biri tötänlik ýok diýýärdi. Geliň, göreliň. Her niçigem bolsa, uçary ugrukdyrdym, indi bolsa Oklahoma gidýärsiňiz. "
  
  "Bu garry atlynyň kim bolup biljekdigini bilýärismi?" Drake sorady.
  
  "Men olaryň arasynda iň meşhur Amerikalydygyny aýdýaryn, iň erbetem däl, ýöne näme bilýärin?"
  
  Alisýa henizem ýarym uklap galdy. "Kän däl, dammit."
  
  "Bolýa sag bol. Garaz, "sarsýan" diýmegi aňladýan Goýaale Apaçi taýpasynyň meşhur baştutanydy. Ömrüniň dowamynda ABŞ we Meksikalylara garşy çykdylar, onuň reýdleri Amerikanyň tarapynda gorkunç tiken boldy ".
  
  Maý: "Amerikalylaryň köpüsi muny etdi" -diýdi.
  
  "Elbetde, bu dogry. Emma bu adam ýokary derejeli lider we strateg, reýd we ar alyş söweşleriniň arhetipi hökmünde hormatlandy. Bu tanyşmy?
  
  Drake ylalaşyp baş atdy. "Gannibal we Çingiz han ýaly."
  
  "Düşündiň, balam. Üç gezek boýun egdi, soň üç gezek gaçdy. Eden işleri barada birnäçe film döretdiler. Soňra uruş ýesiri hökmünde garaldy we ilki bilen beýleki adamlar bilen bilelikde Fort Bowie äkidildi. "
  
  "Ol ýene gaçdy?" Alisýa şeýle pikir etmek isleýän ýalydy.
  
  "No.ok. Garonimo garrylygynda meşhur boldy. "
  
  "Ah, indi düşündim" -diýdi. "Sitting Bull we Crazy Horse bilen birlikde, iň meşhur bolsa gerek."
  
  "Hawa, hawa, üçüsiniň bir ýere ýygnanýandygyny bilýärdiňizmi? Wah-waý, otuň ýanynda otyrys. Bu we şony gurmalymy? Kofe içmek üçin halaýan meşhurlaryňyzy saýlamak barada gürleşiň - men bu üçüsi bilen gitjek ".
  
  Alisýa baş atdy. "Aatdan çykmajak tejribe bolar" -diýdi. "Elbetde, Depp bilen Boreanazyň erkin däldigini çaklasak."
  
  "1850-nji ýylda? Nothtimal däl. Emma bu adam Depp? Hiç haçan garrana meňzänok, kim bilýär? Wagtyň geçmegi bilen manitou - ruhlaryny herekete getirip bilýän derman erkekleri hakda hekaýany ýadyňyzdamy? Her niçigem bolsa ... Geronimo 1904-nji ýyldaky Bütindünýä ýarmarkasynda we başga-da birnäçe sergide çykyş etdi. Garyp ýoldaşyna hiç wagt öýe dolanmaga rugsat berilmedi we 1909-njy ýylda henizem uruş ýesiri bolan Fort Sillde aradan çykdy. Ol garyndaşlarynyň we beýleki Apaçi söweş ýesirleriniň guburlary bilen gurşalan Fort Sill hindi gonamçylygynda jaýlanýar. "
  
  "Aponarag". Dahl aýtdy. "Batyr adamlar."
  
  "Elbetde, häzirki wagtda Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň goşunynyň artilleriýa mekdebi bolup hyzmat edýän Fort Silliň köp ýaragy. Günorta düzlüklerdäki hindi söweşleri diýlip atlandyrylýan we 1869-njy ýyldan bäri her uly konflikte işjeň gatnaşan ýeke-täk gala bolup galýar. " Geek: "Buýruk bu ýeri we şu çapyksuwary bir sebäbe görä saýlady" goşmazdan ozal dymdy.
  
  "Weaponsaragdan başga?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  "Şeýle hem meşhurlyk" diýip jogap geldi. "Hindi sebtine ilkinji hüjümi Buffalo Bill we Wild Bill Hickok alyp bardy. Gala 10-njy kawalry, Buffalo esgerleri hem diýilýär. "
  
  "Geliň, jemläliň." Dahl uludan demini aldy. "Geronimonyň gubury Fort Silliň içinde ýerleşýär. Buýruk azyndan kyrk ýyl mundan ozal içinde weýran ediji ýaraglary gurmak meýilnamalaryny gizlemegi başardy, häzirki wagtda dünýädäki iň ganly ýörite güýçleriň ýarysyndan gowragy oňa tarap ylgaýar. "
  
  Çuňňur ümsümlikde, geek şatlyk bilen aýtdy: - Hawa, adam, ajaýyp zatlar, şeýlemi?
  
  
  Wigrimi dördünji bap
  
  
  Uçar Oklahoma uçuşynyň soňky aýagy üçin gireninde, ekipa. Şu wagta çenli bilýän zatlaryny - ýeriň dört künjegi, Atlylar we nasist söweş jenaýatçylarynyň jaýlan öldüriji ýaraglary baradaky açyşlaryň köpüsini ara alyp maslahatlaşdy. köne serkerdeleriň mazarlary. Dildüwşük giň, çylşyrymly we gutulgysyzdy - sebäbi buýruk ýüz ýyllap durmuşa geçirilmegini isledi. Häzirem, tekste görä, dördünji atly "hakyky soňky höküm" boldy.
  
  Şu wagta çenli tapylan ýaraglary göz öňünde tutup, dowzah näme bolup biler?
  
  Drake muny göz öňünde tutdy. Ilki bilen Fort Sill şäherine baryp, her kimiň açlyk ýaragyna elini degmegini bes etmeli boldular. Beýlekileriň dördünji Atçy - Taňrynyň jezasy üçin göni ugramagy barada alada ediň. Diýjek bolýanym ... bu nähili at?
  
  "Sorag berip bilerinmi?" - uçar aşak gaçyp başlandan soň aýtdy.
  
  Geek güldi, Haýden, Alisýa we Maý gözleriniň ýumulmagyna, sabyrlylygynyň gutarmagyna sebäp boldy.
  
  "Geronimo adyny nädip aldy?"
  
  "Geronimo hakyky söweşiji. Hatda ölen düşeginde-de ýüz öwürmek kararyna ökünendigini boýun aldy. Soňky sözleri: 'Men hiç haçan ýüz öwürmeli däldim. Iň soňky durýançam söweşmeli boldum. ' Şeýle hem, dokuz aýaly bardy, käbiri şol bir wagtyň özünde. "
  
  "Everöne şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi?"
  
  "Geronimo harby karýerasynda batyrgaý goshgulary we sansyz gaçmagy bilen meşhur bolupdyr. Ol çykalgasy bolmadyk gowaklarda ýitirim boldy, diňe daşarda görünerdi. Elmydama azlykda bolsa-da, elmydama ýeňýärdi. Nýu-Meksikoda şu güne çenli Geronimo gowagy diýlip tanalýan bir ýer bar. Iň uly hekaýalaryň biri, bir ýyldan gowrak wagt bäri müňlerçe amerikan we meksika goşunlary tarapyndan elhenç awlanan otuz sekiz erkekden, aýallardan we çagalardan ybarat kiçijik topara nädip ýolbaşçylyk edendigi barada gürrüň berýär. Şeýlelik bilen, ol ähli döwürleriň iň meşhur ýerli Amerikaly boldy we özüni şol döwrüň ak göçüp gelenleriniň arasynda "şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi" adyna eýe etdi. Geronimo öz ýerleriniň basyp alynmagyny kabul eden iň soňky söweşijileriň biri; Birleşen Milletler."
  
  "Bir wagtlar meni" şu wagta çenli ýaşan iň erbet ganhor "diýip atlandyrdylar" -diýip, Alisýa ýadyna düşdi. "Kimden ýadyma düşenok."
  
  "Diňe bir gezek?" Kenzi sorady. "Bu geň".
  
  "Mehtimal, bu men". Maý oňa birneme ýylgyrdy.
  
  "Ora-da men" -diýdi.
  
  Dahl beýnisini döwýän ýalydy. "Hawa, ýadymda ..."
  
  Uçar: "Fort Sill" -diýdi. "On minut galdy. Landere gonmaga rugsadymyz bar, sebitde yssy ".
  
  Drake özüni taýýarlap, gaşlaryny ýitirdi. "Gyzgyn? Redaktirlenen ýazgydan okaýarmy ýa näme? "
  
  "Ol ýerde segsen töweregi adam bolmaly". Kinimaka gaty kiçijik penjireden seretdi.
  
  "Meniň pikirimçe, ol alada bildirýär" -diýdi. "Attacka-da hüjüm astynda."
  
  ", Ok, ol statusyny aňladýar" -diýdi Smith. "Gowy taýýarlandy."
  
  Uçar aşak degdi we çalt saklandy. Derrew yzky ýük gapylary açylyp başlandy. Topar eýýäm uzalyp, aýak üstünde asfaltdan aýdyň şöhlelenýän gün şöhlesine howlukdy. Fort Silliň çägine alyp barýan dikuçar garaşýardy. Olar gelenlerinde Fort Sillden polkownik olara ýagdaý barada maglumat berdi.
  
  "Biz bu ýerde söweşe doly taýýar. Weaponsaraglaryň hemmesi taýýar, ýüklenen we gönükdirilen. Geronimonyň gubury hem surata düşürmäge taýýar ".
  
  "Bäşimiz galdy" Haýden aýtdy. "Men jaýlanan ýerde agressiw öňe barýaryn. Potentialhli potensial garşydaşlardan habarlydygyňyza ynanýaryn. "
  
  "Hanym, men doly taýyn boldum. Bu Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň goşunynyň gurnamasy, Deňiz güýçleriniň gurnamasy we howa gorag we ýangyn söndüriji bazasydyr. Youhli burçlarymyzy gurşap alandygymyzy aýdanymda maňa ynanyň. "
  
  Haýden bölünip, Fort Silliň aşakda peýda bolmagyna tomaşa etdi. Drake sebiti gözden geçirdi we ýaragyny soňky gezek barlady.
  
  Jähennemiň umyt edişine ynanýaryn.
  
  
  Wigrimi bäşinji bap
  
  
  Howa elektrikdi, her bir esger dartgynlydy we haýsydyr bir söweşe garaşýardy. Topar giň kerpiç sütünleriniň arasynda ýöräp, hersi ýykylan gahrymanyň dynç alýan ýeri bolan köp mazar daşlarynyň arasynda hereket etdi. Geronimonyň mazary ýenjilen ýoldan çykdy we oňa barmak üçin birnäçe minut gerek boldy. Haýden ýol görkezdi, Kinimaka arkany terbiýeledi.
  
  Drake daş-töweregine öwrenişdi. Şeýle köp artilleriýa batalýonynyň mekany hiç wagt asuda däldi, ýöne häzirki wagtda bir adam şemalda ýapragyň öwüsýänini eşidýärdi. Bazanyň hemme ýerinde adamlar garaşýardylar. Olar taýýarlandy. Boljak zatlaryň öňünde berk durmak üçin buýruk ýokardan aşak iberildi. Amerikalylar ýüzüni ýitirmezdiler.
  
  Aýakgaplary gysylýan dar, şiferli ýoldan ýöräpdirler. Şeýle bazanyň içinde ýokary hüşgär bolmak geň görünýärdi, ýöne garşy çykan ýurtlary we toparlary hiç zada ukyplydygy şübhesiz.
  
  Dreýk topary täze maglumatlar bilen täzeläp duran Laureniň ýanynda gezdi.
  
  "Fransuzlar henizem işjeň. Häzirki wagtda olaryň ikisi, ýolda has köp. "
  
  "Oklahoma şäherinde atyşyk barada habarlar. Iňlisler bolup biler. Häzirki wagtda muny aýtmak mümkin däl. "
  
  Jogap: "Hawa, basyp alyş ýaraglarymyz bar. Edil şu ýerde. Kimdir birini esaslandyrsaň, çözüp biljekdigimize ynanýaryn. "
  
  Dreýk, iň bolmanda içerde, SEAL Team 7-den howpsuz bolandyklaryny çaklady. Amerikanyň Birleşen Ştatlaryna, soňra bolsa goşun meýdançasyna girmäge rugsat berlendigi ýönekeý bir zat, oňa nädogry bir zatdygyny aýtdy.
  
  Möhürleri kim iberdi?
  
  Näme üçin?
  
  Guideolbaşçysy olary başga, has dar ýoldan alyp barýarka, Haýden haýallady. Tizara ýarym alamatyň öňünde durdy.
  
  "Bu, Geronimona degişlidir" -diýdi.
  
  Elbetde, muny aýdyp bolmajak zatdy. Mazar daşy adaty mazar daşy däl-de, eýsem çukur; bilkastlaýyn 'Geronimo' adyny göterýän merkeze nyşanly çig piramida şekilli ullakan, adam tarapyndan ýasalan daş üýşmesi. Bu ajaýyp gadymy ýerdi we öz döwründe täsirli bolmalydy. Onuň aýaly Zi-ye we gyzy Ewa Geronimo Godliniň gubury bardy.
  
  Dreýk beýik söweşijiniň mazaryny görende bir hili ruhy gorky duýdy we beýlekileriň hem şeýle duýýandygyny bilýärdi. Bu adam esasan meksikalylara garşy söweşen we maşgalasy, topraklary we durmuş ýoly üçin söweşen esgerdi. Hawa, Koçise, Sitting Bull we Crazy Horse ýaly ýitdi, ýöne atlary köp ýyllap ýaşady.
  
  Kiçijik ekskawator taýyn boldy.
  
  Haýden ekskawator sürüjisine baş atan esasy serkerdä baş atdy. Tizara ullakan ekskawator işe gitdi, ullakan topragy göterip, golaýdaky ýere ýaýratdy. Şeýle hem Dreýk harbylara garşy edilip bilinjek masgaraçylyklardan we aýyplamalardan habarlydy, ýöne golaýda şeýle köp esgeriň bolmagy hiç kimiň tapmagynyň mümkin däldigini aňladýardy. Belki, Fort Sill-i köpçülige ýaparlar.
  
  Buýruk muny nädip etdi?
  
  Men haýran ... şunça ýyl ozal? Belki, şol wagt girmek has aňsatdy. Haýden yzky sürüjä aňsat gazmagy buýurdy, tabyt ýok ýerinde Gannibalyň ýalpak mazaryny ýada saldy. Topar çukuryň çuňlaşmagyna we ýeriň depesiniň beýikleşmegine syn etdi.
  
  Ahyrynda ekskawator saklandy we iki adam ýeriň soňky böleklerini aýyrmak üçin çukura bökdi.
  
  Drake haýallyk bilen çukuryň gyrasyna tarap süýşdi. Alisýa onuň bilen ogurlady. Garaşylyşy ýaly, Kinimaka düýbünde gutarmak islemän yza galdy. Iki adam topragyň tabyt gapagyny arassaladylar we ekskawator çelgesine arkanlary götermek üçin gygyrdylar. Tizara tabyt ýuwaş-ýuwaşdan ýokaryk çykyp başlady we Dreýk ýene töweregine göz aýlady.
  
  Ol hemme ýerde stoik ýüzli we lageriň töwereginde duran adamlaryň bardygyny bilýärdi. Indi söweş bolmaz diýip, daň atyp başlady. Geronimonyň tabyty seresaplylyk bilen ýere düşürildi, ownuk daş bölekleri we toprak çökdi. Haýden gysylan esasy serkerdä seretdi.
  
  "Partiýaňyz, Agent Jeý. Size zerur zatlaryň hemmesini bermegi buýurdym "-diýdi.
  
  Gazýanlaryň biri tabytyň gapagyny açanda, Haýden öňe gitdi. Topar öňdeligi eýeledi. Gapagy geň galdyryjy aňsatlyk bilen galdyrdy. Drake çarçuwanyň gutusynyň çuňlugyna göz aýlady.
  
  Durmuşyňyzdaky iň uly täsinlikleriň birine serediň.
  
  
  * * *
  
  
  Haýden bir salym doňup gitdi; missiýa unudyldy, durmuşy unudyldy, beýnisi daşa öwrülende dostlary birden gitdi.
  
  Hiç haçan...
  
  Bu mümkin däldi. Bu, elbetde, hakykatdy. Emma ol daşa seretmäge het edip bilmedi.
  
  Titan gabyň üstünde oturdylan tabytyň içinde iň häzirki zaman sanly ekrany asyldy we tomaşa edip janlandy.
  
  Gepleýjilerden gülkünç gülki çykdy. Haýden we beýlekiler dilsiz yza çekildi. Emeli gülki ösen ekranda köp sanly reňk doldurylandan soň ýaňlandy, ýyldyzlaryň daş-töweregine çaýkanandan soň ýalpyldy. Topar aňyna gelip başlady we Dreýk olara tarap öwrüldi.
  
  "Dogrymy ... diýjek bolýanym ... näme?"
  
  Dahl has gowy görünmek üçin ýakynlaşdy. "Garyp garry Geronimo henizem şu ýerde?"
  
  Haýden ony çekdi. "Seresaplyk bilen! Munuň ähli manylaryna düşünmeýärsiňizmi? "
  
  Dahl gözlerini gamaşdyrdy. "Bu, kimdir biriniň gutynyň ýerine ekrany galdyrandygyny aňladýar. Siziň pikiriňizçe bu ýaragmy? "
  
  "Buýruk bu zatlardan ýüz öwürmedi" -diýdi. "Iň bolmanda nasist söweş jenaýatçylary barada aýdylanda däl. Bu buýrugyň diýmekdir - "
  
  Emma soň gülki saklandy.
  
  Haýden nämä garaşjagyny bilmän doňdy. Ördek we gizlenmäge taýyn aşak seretdi. Ol Laureniň öňünde durdy. Kinimaka, Drake we Dal-yň beýle ýakyn bolmagyny arzuw etdi. Ol...
  
  Logotip ekranda ýalpyldawuk, gara reňkde açyk gyzyl, aňynda gan akmasyndan başga zat ýokdy.
  
  "Bu buýrugyň nyşany" -diýdi Alisýa.
  
  Düşünmedim "-diýdi. "Bu ekrany nädip ýerleşdirip bilerler? Ol henizem nähili işläp biler? "
  
  "Olar muny etmediler" -diýdi.
  
  Logotip ýitdi we Haýden beýleki zatlaryň hemmesini aňyndan çykardy. Gara ekran peýda boldy we emeli usulda peseldilen ses gürleýjilerden gysylyp başlady.
  
  "Oglanlar we gyzlar, düýş gören düýşüňize hoş geldiňiz" diýilýär, soň bolsa basylan gülki üçin biraz arakesme boldy. "Açlyk salam berýär, soňky iki atlynyň hemmesiniň iň erbetidigini bilmelisiňiz. Açlyk size ýetmese, ölüm bolar! Ha, ha. Ha, ha, ha. "
  
  Haýden sähelçe wagt aldy we bulaşyk pikiriň we ýoýulan hyýalyň nämedigini bildi.
  
  "Onda göni düşüneliň. Üçünji atly, birek-biregi ýok etmegiňize ýol bermezden hemmäňizi ýok eder. Açlyk şeýle edýär, dogrymy? "- guttural sesini dowam etdirdi. "Indi elektroniki döwre geçensoň, has çalt bolar. Strask laboratoriýasy hakda eşitdiňizmi? "
  
  Haýden gözlerini gamaşdyryp, töweregine göz aýlady we esasy serkerdäni açdy. Baş atdy we ses dowam edende gürlemekçi boldy.
  
  "Bu, dünýäni ele almak üçin dowzaha gönükdirilen iň uly ýygnaklaryň biridir. Kuwwat. Täsir. Uly baýlyk, hemmesini isleýärler we uly ligalara geçip başlaýarlar. Amerikan hökümeti ýakynda Strask laboratoriýasyna bil baglady. "
  
  Bu näme many berýär? Haýden bu barada oýlandy. Howakynda nädip?
  
  "Tehas ştatynyň Dallas şäherinde, bu ýerden uzak bolmadyk ýerde, Straskda biologiki synag laboratoriýasy bar. Dermanlar, keseller, bejeriş we ýarag öndürýärler. Olar gamut bilen işleýärler. Şol ýerde ölüm howply ýokaşma bar bolsa, dünýäni öldürýän wirus, nerw gazy ýa-da täze biologiki ýarag bar bolsa, Dallasdaky Straskda oňa eýe bolar. Göçme manyda - bu umumy dükan.
  
  Haýden ony şol ýerde saklamak isledi. Işler gaty erbet tarapa gidýärdi.
  
  "Biologiýa barlaghanasy nyşana öwrüldi. Açlyk başlar. Ekinleriňiz we dünýädäki adamlar gurap öler. Adam tarapyndan döredilen zäher, belli bir ekin görnüşini bilkastlaýyn nyşana alýar we saklap bolmaýar. Biz soňky hökümiň tertibi. Aýdyşym ýaly, bu siziň düýşüňizdir. "
  
  Ordingazgy saklandy. Haýden gözlerini gamaşdyryp seretdi, dünýäni we problemalaryny düýbünden ýatdan çykardy. Buýruk ekinleriň hapalanmagyny kesgitlän we ähli üpjünçiligi ýok etmegi meýilleşdirýän biolaby nyşana alýan bolsa, onda ...
  
  Bu mümkin boldy. Mümkin. Şübhesiz, kesel topraga-da täsir eder, iýip boljak ekinler mundan beýläk ösmez.
  
  Soň birden ekran täzeden janlandy.
  
  "Aý, indi elektroniki döwürde ýaşaýarys, size aýdaýyn. Bu tabyty açmak bilen, bu ýazgyny başlamak bilen, hemme zady elektron görnüşinde herekete getirersiňiz! "
  
  
  Wigrimi altynjy bap
  
  
  Fort Sill söweşe girdi. Esasy serkerde tehnigiň gelip, tabytyň içinde tapyp boljak ýazgylary, ekrany we başga zatlary sökmegini isledi. Haýden düýbünde bir topar köne eşikleri we süňkleri gördi we buýrugyň diňe bir ekrany goýup, kimdir birini tapmagy üçin goýandygyny çaklamaly boldy. Bazanyň Wi-Fi-a birikdirilen signal tabyt açan pursatynda öçüp bilermi?
  
  Men muňa ynanmaly. Çap etmek ýazgynyň başlangyjy boldy. Sensorlar gatnaşan bolsa gerek. Bularyň hemmesini kim eden bolsa, tehnologiýa taýdan ökdedi. Bu başga bir sorag döretdi.
  
  "Elli ýyl mundan ozal nasist söweş jenaýatçylaryndan şu wagta çenli bökdükmi?"
  
  "Men muňa düşünemok" -diýdi Smith.
  
  Topar beýlekileriň gatnaşmagyna rugsat bermek üçin Geronimonyň mazaryndan daşlaşypdy we indi agaçlaryň aşagynda bir toparda durdy.
  
  "Men muny gaty düşnükli hasapladym" -diýdi. "Guyigit, soňky hökümiň ordeni diýdi. Olar henizem bar ".
  
  Esasy serkerde ýakynlaşdy. "Şonuň üçin adamlar, perimetriňizi iki esse köpeltdik. Specialörite güýçleriň duşmanlaryndan alamat ýok. Görnüşi ýaly, bu gezek belligi aç-açan sypdyran ýaly, men olary günäkärledim. Bu ýerde ýangyn güýji kän. " Galanyň töwereginde duran esgerlere yşarat etdi.
  
  Lauren "Bu mazardan gelen signalyň başga ýerlerde ýaýlyma berilýändigini aňlatmaýar" -diýdi. "Islendik adam muny başga bir görnüşde görüp bilerdi."
  
  "Bu hakykat bolsa-da, serkerde baş atdy," bu hakda edip biljek zadymyz az. Indi edip biljek zadymyz, "Strask Labs" diýmek we olaryň aýdyşy ýaly bu ýigitlere duýduryş bermek. "
  
  Golaýda telefony gulagyna gysylan bir adama yşarat etdi.
  
  Haýden sekretar Krou jaň etmelidigini bilýärdi, ýöne esgeriň çagyryşy gatygepleýjiniň üstünden gelende saklandy, SPEAR toparynyň aladaly ýagdaýda töweregine seretmegine sebäp bolýan tükeniksiz ses.
  
  Baza komandiri: "Bu 24 sagatlyk işleýän laboratoriýa" -diýdi. "Goşuna we Ak tamyň çagyryşy. Munuň erbetdigini aýdyp bilemok. " Ol jaň edýän telefony günäkärledi.
  
  "Gerek däl" Haýden aýtdy. "Localerli häkimiýetler bilen habarlaşyp bilersiňizmi? Olary Straska iberiň we ýolumyzdadygyny aýdyň "-diýdi.
  
  "Derrew agent, Jeý."
  
  Haýden dikuçara tarap ylgady. "Biz Dallas şäherine gitmeli! Indi! "
  
  
  Wigrimi ýedinji bap
  
  
  Karin, özi üçin möhüm bolan zady, hatda fleş diskini kompýuter terminalyna görkezmezden ozal sarp etdi. Taýler Webbiň baýlygy we täsiri bolan biriniň kompýuterine islendik tehnologiýany gurup biljekdigini, esasanam birnäçe ýyllap toplan hapa syrlaryny öz içine alýan tehnologiýany gurnap biljekdigini gowy bilýärdi.
  
  Ine, ol şu ýerde.
  
  Womanaş aýal. Kompýuter. Fleş karta
  
  Geçmişde maňa näçe at dakdylar? Maglumatly gyz. Webde başlaň. Kakaz. Öňler, uzakda, ýöne henizem aktual.
  
  Dino bilen Wu durup, synladylar, jaýyň gözegçiligi öňküsi ýaly gowydy. Olarda her çemeleşme üçin datçikler we gaty hem ýumşak ewakuasiýa ýagdaýlary üçin ätiýaçlyk strategiýalary bar. Häzirki wagtda üç esgeriň hemmesi agyr ýagdaýda - San-Fransisko gezelençlerinden ýenjildi, gögerdi we ýuwaş-ýuwaşdan bejerildi. Şeýle hem, yssy, aç we serişdeleri gysga. Kariniň kepilligi bilen, hemme zady jedel edýärler. Ilkibaşdan
  
  "Gymmatlygyňyzy subut etmegiň wagty geldi" -diýdi.
  
  Ilkinji ýyllary ony hiç wagt terk etmedi, uzak wagtlap özüni dünýä öwürdi. Öz-özüňi ýok etmek günälerden saplanmagyň usullaryndan biridi.
  
  Dino: "Biz size ynanýarys" -diýdi.
  
  Fleş diskini goýup, uly ekrana tomaşa edip, ýylgyrdy. Ol hemme zady mümkin boldugyça çalt işletmek üçin dizaýn etdi, indi haýyş ekrana çykanda düýbünden gijä galmady:
  
  Dowam et?
  
  Naramaz.
  
  Ol oturdy we işe başlady. Klawiatura jyňňyrdady, barmaklary ýalpyldy, ekran ýalpyldy. Ol birbada tapmaga ýa-da düşünmäge garaşmady - ol ýerde köp gigabaýt maglumat bardy we şonuň üçin sürüjini ýüklemezden ozal hemme zady aşa ygtybarly etdi. Şeýle hem, Los Anjelesde birnäçe nagt pul goýup bilmekleri üçin birnäçe deňiz hasaby we birnäçe hasap açdy. Elbetde, SPEAR-daky wagtyndan başlap hemme zady ýada saldy; Webb ölenden soň bolup geçen waka, bu işe goşant goşup biler.
  
  Häzirlikçe gödek, ýöne aýylganç resminamalara ähmiýet bermän, maliýe ýagdaýyna ünsi jemläp, barmaklaryny we ekranyny maglumat tolkunyna öwürdi. Dino saklamak üçin göreşip barýarka, aljyrady.
  
  "Erbet, men Sonikde zehinli öýdüpdim. Jedel edýärin, bu kiçijik boky hemme ýere atýarsyňyz, şeýlemi? "
  
  "Soniki tanaýaňmy? Master ulgamdanmy ýa-da Mega Drive? Munuň üçin hemmämiz ýaş dälmi? "
  
  Dino geň galdy. "Playstation, adam. Retro has gowudyr. "
  
  Karin özüni ýylgyrmaga mejbur edip başyny ýaýkady. "Hawa, düýbünden retro, adam."
  
  Maliýe faýlyna has çuňňur göz aýlap, gysga wagtda hasap belgilerini, tertip kodlaryny we esasy buýruklary tapdy. Çeşme banklaryny tapdy, köpüsi deňizde. Ol ýetmiş bäşden gowrak dürli hasap tapdy.
  
  "Ajaýyp."
  
  Dino oturgyjy çykardy. "Hawa, ikisini yzarlamak maňa kyn düşýär. Ikisi-de boş! "
  
  Karin her hasaby barlamaga wagtynyň ýokdugyny bilýärdi. Ony kesmeli we iň gowusyny saýlamalydy. Ingeri gelende aýtsak, ol eýýäm faýly öwrenip, iň köp sanly hasaplary açyp görkezýän ýönekeý bir programma ýazypdy. Indi goýberdi we bäş sekunt garaşdy.
  
  Üç sany ýalpyldawuk gök zolak geljegi uly görünýärdi.
  
  "Geliň, size seredeliň."
  
  Birinji hasap ýitdi. Ol Keýman adalarynda ýerleşip, ulanylmadyk we otuz müň dollar balansyny görkezdi. Karin gözlerini gamaşdyrdy. Siz degişýän bolmaly! Webbiň Sankt-Germainiň hazynasyna biperwaý ymtylmagy bilen ahyrsoňy gatnaşyklaryny kesendigini bilýärdi - ýeke özi gidipdi we gözlenilmän galmak we ahyrsoňy goşun toplamak üçin köp pul sarp edipdi, ýöne soňky goldawyny talap etmek üçin müňlerçe pul töledi, ýöne hasaplarynyň beýle azalmagyna garaşmady.
  
  Her niçigem bolsa, otuz müň adamy Los Anjelesiň eýýäm açan bank hasabyna iberdi.
  
  Bu töwekgelçilikli, ýöne howluksak, pullary alyp, ýanymyz bilen alyp bileris. Kimdir biri pes balansyny göz öňünde tutmaýan hasapda içalyçylyk eden bolsa, muny hiç kim bilmezden öň etmeli.
  
  Indiki hasabyna geçdi, balansyň segsen müň dollardygyny gördi we munuň has gowudygyny boýun almaly boldy. Sheöne garaşýan millionlary ýaly zat ýokdy. Onuň gapdalynda Dino dymdy. Nagt aldy-da, demini alyp, soňky hasaby basdy.
  
  Erbet. On bäş müň?
  
  Bir ýüz otuz müň dollar töweregi pul gutarandan soň, galan hasaplary gözlemäge mejbur boldy. Erbet däldi, ýöne ömürlik kepillik görnüşli pul däldi. Bu wagt alardy we ol has uzak aragatnaşykda bolmakdan gorkýardy, ýöne häzirlikçe üpjünçiligiň ýetmezçiligi indiki ädimi zerur etdi.
  
  "Şantaj üçin iýmit" -diýdi.
  
  Dino: "Men muňa razy däl" -diýdi.
  
  "Kimdigine bagly" Karin. "Olar näme etdiler. Hakyky erbet adamlary paş edip bileris - belki käbir täze hünärmen web sahypasynyň üsti bilen we birnäçe funt ýitirip biljekler hakda näme edip biljekdigimizi ara alyp maslahatlaşyp bileris ".
  
  Wu başyny ýaýkady. "Näme?" - diýip soradym.
  
  "Birnäçe dollar. Tsentarinos. Wonga. Erbet, nireden başlarys? "
  
  Täze faýlda atlaryň köp sahypasy bardy, hersi goýy we surat we sene bilen bilelikde. Karin sanawdan aşak aýlandy. "Dogry, elipbiý tertibinde. Iň bolmanda, bu bir zat. Islegleriňiz barmy? "
  
  Dino: "Baý ýigitleri bilemok" -diýdi. "Kimdir birini şantaj etmek islemeýärin."
  
  Karin AC sahypasynyň üstünden ynam bilen aýlananda, "Men bu atlaryň käbirini tanaýaryn" -diýdi. "Meşhurlar. Sport ýyldyzlary. Telewizion görkezijiler. Hudaý, bu webb ýigit kimdi? "
  
  "Ol kimdi?" Karin ýigrenjiň täzeden güýçlenendigini duýdy. "Şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet, iň gorkunç we iň güýçli jandarlaryň biri. Planeter ýüzündäki ähli ýaşaýşa täsir edip bilýän erbet keşpler. "
  
  Dino: "Häzirki wagtda olaryň ikisiniň adyny aýdyp bilerin" -diýdi.
  
  "Hawa, her kim muny edip bilerdi. Theseöne bular biziň astynda galmak isleýän görnüşlerimizdir. "
  
  Karin başga biriniň töweregine göz aýlaýandyklary barada irki duýduryş alamatlaryny gözläp, ulgamynyň gorag diwarlaryny barlady. Hiç zat göz öňüne getirip bolmaýardy, ýöne ol ýerdäki biriniň özünden has akylly däldigine ynanmak üçin biderek däldi.
  
  "Placehli ýeri barlaň" -diýip, fleş diskini aýyrdy. "B saýtyndan bir güne çenli hemme zady gözegçilikde saklamaly, soň göreris".
  
  
  * * *
  
  
  Bularyň hemmesi onuň seresaply taýýarlygynyň bir bölegi. Bir zat ýalňyşsa we görülse, tutulsa ýa-da öldürilse, taýýarlygyň bolmazlygy sebäpli bolmaz. Karin olary goramak üçin ep-esli arsenalynda we ägirt uly akyl-paýhasynda her bir hiläni ulandy.
  
  Meniň meýilnamam. Meniň kiçijik jeza.
  
  Dino, Wu we çöldäki öýlerini terk edip, hiç ýerde tapmadyk kiçijik bukjada ýerleşdiler. Birnäçe hepde metodiki gözleg gerekdi, ýöne tapylansoň ätiýaçlyk pena üçin amatly ýer boldy. Wu ýigrimi dört sagat CCTV arkaly jaýa tomaşa etdi. Karin we Dino Los Anjelese sürdüler, pul serişdelerini yzyna aldylar we galan zatlary başga ýere ýerleşdirdiler, wagtal-wagtal torunyň gorag diwarlaryny, ygtybarlylygyny we ýagdaýyny barlaýardylar. Wagtal-wagtal munuň hiç hili synagdan geçirilendigini görmedi.
  
  Metodiki we seresaplylyk bilen; azat bolup bilmekleriniň ýeke-täk usulydy.
  
  Öýlerine gaýdyp gelenlerinde doly otuz sagat geçdi. Moreene birnäçe barlag we Karin fleş disk bilen gaýtadan işlemäge taýýardy.
  
  "Kameralary barladyňyzmy?" - diýip sorady.
  
  "Hawa, muny et."
  
  Diňe birnäçe sekunt gerek boldy, soň bolsa atlaryň sanawyna ýene bir gezek aýlandy. C-den soň, elbetde, D. geldi.
  
  Mett Dreýk sanawda ýokdy.
  
  SPöne SPEAR üçin aýratyn bölüm bardy. Sanawda Dreýkiň ady bardy. Alisia Maýls hem şeýle boldy. Haýden Jeý we Mano Kinimaka garaşýardy. Bridget Makenzini gördi - geň däl. Lancelot Smith? Hmmm. Maý Kitano. Lauren Fox. Gorgi. Gyzykly tarapy, Thorsten Dahl hakda hiç hili salgylanma ýokdy.
  
  Emma Karin Bleýke salgylanma bardy.
  
  Bir salym oňa seretdi, soň bolsa häzirlikçe ony äsgermezlik etmek kararyna geldi. SPEAR topary bilen baglanyşykly we birinji sahypanyň aşagyna goşulan beýleki baglanyşyklar Goranmak ministri Kimberli Krowdan; Tussaghana Nikolas Bell üçin; we "Maşgala / Dostlar" atly doly menýu.
  
  Erbet, bu ýigit hakykatdanam şähere gitdi.
  
  Gowy.
  
  Ilkinji gezek basmak diňe adyň üstünde bolmalydy: Matt Drake.
  
  Gözleri ýalpyldaýardy, titredi, soň bolsa giňelip başlady; gözleri gazanyň ululygyna ulaldy.
  
  Ol meni gorkuzdy. "Aý. Fuck. men "
  
  
  Wigrimi sekizinji bap
  
  
  Mett Dreýk Strask barlaghanalarynyň goluny ol ýere barmazyndan has öň görüpdir. Dallasyň eteginde henizem beýik bina bolup, gök we ak reňkli "S" nyşany gurluşyň iň ýokarsynda goýlupdy. Şeýle-de bolsa, awtoulaglary çalt hereket edýärdi we tiz wagtdan tutuş ýeriň açylandygyny gördi.
  
  "Strask Labs" ähmiýetsiz, gödek, tigirdäki taýakdy we şübhesiz bu pikirdi. Penjireleri geçip bolmaýardy, ýöne köpüsi bardy. Awtoulag duralgasy CCTV kameralarynyň höwürtgesinde örtüldi, ýöne bu dünýädi. Kameralaryň näderejede ösendigini ýa-da näderejede uzandygyny hiç kim aýdyp bilmedi. Düşnüksiz päsgelçilikden başga derweze ýokdy. Howpsuzlyk asla görünmeýär.
  
  "Entek jogap barmy?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  Haýden burnunyň köprüsini gysdy. "Öli dymmak" -diýdi.
  
  Drake peýza .y öwrendi. Awtoulag duralgasy binanyň töwereginde, öňünde we gündogar tarapynda L şekilli. Günbatarda dik we otly gämi bardy. Çit ýok. Tutuş sebit açyk meýilnama boldy. Daş-töwereginde ýollar ulgamy ylgaýardy we onlarça kiçi ofis binalary, ammarlar we zolak söwda merkezleri gysga wagtda ýerleşýärdi.
  
  "Polisiýa" -diýdi Dahl.
  
  DPD işgärleri eýýäm wakanyň bolan ýerinde, ýoluň gyrasyndaky meýdançada saklandy. Haýden sürüjilerine golaýda park etmegi buýurdy we bökdi.
  
  Dreýk derrew meniň yzyma düşdi.
  
  "Guysigitler bir zat gördüňizmi? Näme? " Haýden sorady.
  
  Uzyn boýly ofiser ýokaryk seretdi. "Görýän zadyňyz bizde bar, hanym. Bize gözegçilik etmek we çäre görmezlik tabşyryldy "-diýdi.
  
  Haýden näletledi. "Şonuň üçin özümize näme girýändigimizi bilemzok. Diňe däli adamyň zatlaryň mümkin boldugyça erbet boljakdygy baradaky wadasy. "
  
  Alisýa gysdy. "Salam, näme täzelik?"
  
  Dahl: "Olarda ekinlerimizi ýok etmek üçin ýörite döredilen biologiki ýarag ýa-da biologiki enjam bar bolsa, başga ýolumyz ýok" -diýdi.
  
  "Içimize girmegi nädip teklip edýärsiňiz?"
  
  "Öňe git" Dahl ýylgyryp aýtdy. "Başga ýol barmy?"
  
  "Biziň üçin däl" -diýdi. "Sen taýýarmy?"
  
  - Erbet, - diýip, Alisýa seslendi. "Ikiňizem el tutmajak bolarsyňyz diýip umyt edýärin."
  
  Haýden soran zatlaryny sorady we berdi. Drake gaz maskasyny alyp, geýdi. Laboratoriýada töwekgelçilik ýokdy.
  
  Soňra Dreýk otly kenardan aşak süýşdi we aşaky jülgäniň üstünden awtoulag duralgasyna bökdi. Dürli ýaşdaky we arassaçylykdaky adaty kurýerler kyrk töweregi maşyn hemme ýere ýaýrady. Üýtgeşik zat ýok. Dahl gapdalynda ylgady, Alisiýa we Maý sagynda. Olar doly taýýar we ýaraglary taýýar. Dreýk iň erbetine garaşýardy, ýöne häzirlikçe olary garşy alanlaryň hemmesi dymmakdy.
  
  "Maglumat beýleki toparlara ýetdi öýdýärsiňizmi?" Kinimaka perimetriň töweregine göz aýlady. "Bu ýurtlaryň käbiri şular ýaly biologiki ýaraglaryň şu ýerde we bu laboratoriýada gowşakdygyna göz ýetirse, hüjüme sezewar bolup bileris. Strask bolsa Fort Sillden has ygtybarly. "
  
  "Beýleki toparlar?" Lauren aragatnaşyga girdi. "Buýrugyň ýazgysynyň çäklendirmesiz efire berilmeginden alada edýärin. Şeýdip, güýçli tupan güýçli bolup biler ".
  
  Kinimakiniň agzy uly tegelege öwrüldi. "Oooh."
  
  Dreýk bilen Dahl maşynlaryň arasynda hereket edip, ähli penjirelerde gözlerini dowam etdirdiler. Hiç zat gymyldamady. Içinde duýduryş ýaňlandy. Esasy kabulhana alyp barýan ýollara ýetdiler we hatda şol kiçijik penjireleriňem garaňkylandygyny gördüler.
  
  Dahl: "Şu ýere eltip beren bolsam" -diýdi. "Munuň adaty laboratoriýa däldigini derrew çaklaýaryn."
  
  "Hawa, dost. Elmydama gowy kiçijik kabul edişlik etmek has gowudyr. "
  
  Dahl gapynyň tutawaçlaryny synap gördi we geň galdy. "Gulpy açyldy."
  
  Dreýk Haýdeniň buýrugyna we buýrugyna garaşdy. "Bar"
  
  Görüşini çäklendirýän gaz maskasy bilen, Dahlyň gapylary giňden açyp, soň içeri girmegine syn etdi. Draýk duşman gözläninde täze HK-ny tekizledi. Ilkinji gören zady, kabul ediş stolunyň golaýynda we arkasyndaky koridorlarda ýatan jesetlerdi.
  
  "Çalt" Dahl Alisýa bilen örtülen birinjisine ylgady. Maý Drake tarapyndan örtülen ikinjisine ylgady. Şwesiýaly impulsyny çalt barlady.
  
  "Hudaýa şükür" -diýdi. "Ol diri".
  
  Maý hem pidanyň gabaklaryny tassyklady we ýokary galdyrdy. "Meniň pikirimçe, ol neşe serişdesini ulanýardy. Leepatýan gaz ýa-da haýsydyr bir ajaýyp termin diýip atlandyrýarlar. "
  
  Haýden özi bilen gaz, bug we ýangyç detektoryny alyp gitdi. "Bu bir zat. Zäherli däl. Öldüriji däl. Belki, olary uklamak üçin ýeňil bir zat barmy? "
  
  "Arak ýaraga öwrüldi" -diýip, Alika sesiniň maska bilen ýoýulandygyny aýtdy. "Bu ýeterlik"
  
  Kensi oňa ýuwaş-ýuwaşdan başyny ýaýkady.
  
  "Bridget, näme seredýärsiň?"
  
  Iň bärkisi, bu maska bilen men size zyňman seredip bilerin ".
  
  Haýden: "Gaz çalt hereket edýän we doly gurşawly gaz bolmalydy" -diýdi. "Nädip dowzah etdiler?"
  
  Lauren: "Kärende" -diýdi. "Atingyladyş ulgamy, kondisioner, şuňa meňzeş bir zat. Laboratoriýalarynda gulplanan alymlar bar bolsa gerek. Desganyň görnüşini göz öňünde tutup, her bir laboratoriýa ýa-da ammar esasy düwmä birikdirilmez. "
  
  "Bolýar" -diýdi. "Onda näme üçin ? Staffhli işgärleri uklamak bilen näme gazandylar? "
  
  Aragatnaşyk ulgamy arkaly däl-de, eýsem tutuş binany gurşap alýan gatygepleýji ulgam arkaly olaryň söhbetdeşligine täze ses geldi.
  
  "Sen şu ýerde? Galanlary näme? Gowy. Soň on iki sekuntda başlap bileris. "
  
  Drake gapyny synlap, derrew yzyna öwrüldi. Laureniň sesi tolkun ýaly aragatnaşygyň içinden geçdi.
  
  "Closerakynlaşýarys! Meniň pikirimçe ysraýyllylar. Geliň, şu wagt geçeliň. Şwesiýalylar! "
  
  "Eger ýaragly söweş bolmadyk ýer bolan bolsa ..." diýip, Alisýa görkezdi.
  
  Atyşyk eýýäm başlandy. Dallas polisiýasy aralaşanlaryň yzynda şübhesizdi. Muňa garamazdan, hüjüm diýseň çalt boldy. Dreýk eýýäm koridordan ýöräp, aragatnaşygyna birikdirilip, içki gapylaryň köpüsini açjak gyssagly ýapmak koduny soraýar. Şol pursatda gapylaryň birinji hatarynyň aňyrsynda uly hatar ýaryldy, granatlar üç aýnany çalt ýok etdi. Dreýk, kesilen gyrgyçlaryň otaglaryň içine dökülip, ölmez-ýitmez tolkunda ýarylandygyny gördi. Her ýüzüne ýerleşdirilen şkaflar. Içki bölümler we ofis penjireleri hem döwülýär ýa-da aşak gaçýar. Drake ýaragy gapylara görkezdi.
  
  Laureniň sesi: "Iki, üç, bäş, sekiz, ýedi."
  
  Çalt girizilen kody çalt girizdi, soň ylgady, yzyndan toparyň galanlary. Everywherehli ýerde uklaýan gaz bilen huşsuz jesetler bardy.
  
  "Maskalarymyzy çykarmak ygtybarlymy?" diýip sorady.
  
  Haýden howanyň hiline gözegçilik etdi. "Men muny maslahat beremok. Hawa, indi düşnükli, ýöne kim gaz girizen bolsa, ýene edip biler ".
  
  "Iň erbet bilen" -diýdi Dahl.
  
  "Erbet"
  
  Drake maskaly şekilleriň girendigini görüp ot açdy. Birbada bäş, şonuň üçinem oklaryndan halas bolup, ýolda kime zyýan berendiklerine üns bermedik ruslar bolmagy ähtimal. Drake ýelekden birini urdy, galanlary gaçdy.
  
  "Meniň pikirimçe, rus toparynyň hökümetiň sanksiýalarynda däldigini ynam bilen aýdyp bileris. Düşünjeli hiç bir hökümet muňa razy bolmaz ".
  
  Kinimaka gygyrdy. "Biz bu ýerde ruslar bilen gürleşýäris, dost. Muny aýtmak kyn ".
  
  Kenzie: "Eger bu zatlardan dynyp bilerler öýdýän bolsalar" -diýdi. "Ysraýyllaram."
  
  Drake stoluň aňyrsynda gaçybatalga berdi. Ofisleriň bu içerki labyrintiniň daş-töweregindäki bölekler iň gowusy. Hereketi dowam etmeli.
  
  Ol geçip barýarka Alisýa we Maýa el galdyrdy. "Lauren" -diýdi. "Biologiki ýaraglaryň nirededigini bilýärismi?"
  
  "Entäk däl. Emma maglumatlar gelýär "-diýdi.
  
  Drake gaharlandy. Ganhor býurokratlar, belki-de, girdejä garşy ömrüň bahasyny ölçediler. Haýden geçmişi itekledi. "Çuňrak git" -diýdi. "Şeýle bolar."
  
  Ruslar içerki ofislere ot açdylar. Oklar süýümli aýnanyň derisini ýyrtyp, panelleriň çökmegine we alýumin zolaklarynyň hemme ýere uçmagyna sebäp boldy. Drake başyny galdyrmady. Haýden öňe süýşdi.
  
  Drake harabalygyň arasyna seretdi. "Olara gözümi alyp bilemok".
  
  Dahl başga bir nukdaýnazardan oturdy. "Başararyn" Ol işden çykdy; adam ýykyldy, ýöne Dahl gaharly başyny ýaýkady.
  
  "Vest. Entegem bäş güýçli. "
  
  Lauren jaňy tamamlady. "Diňe bir bölek maglumat, adamlar. Uklaýan agenti boşadýan buýruk hökman binanyň içinden geldi ".
  
  "Düşündim" -diýdi. "Lauren, şwesiýalylar nirede?"
  
  Ümsümlik, soň: "Olaryň giren ýerlerinden binanyň beýleki tarapyndan göni saňa tarap ugradym".
  
  "Erbet, soň ilki bilen merkezi nokada ýetmeli. Lauren, aşaky derejelere çykmagyň ýoludyr öýdýän? "
  
  "Hawa, ýöne biologiki ýaraglaryň nirededigini entek bilemzok."
  
  "Ol aşakda" -diýdi. "Başga bir ýerde saklamak üçin samsyk bolmaly".
  
  Drake Dahlda baş atdy. "Gowumy?"
  
  "Elbetde. Earlieröne öň aýdyşyňyz ýaly bu hüjüme hiç bir hökümet rugsat bermezdi ".
  
  "Indi şwesiýalylar özbaşdak hereket edýär öýdýärsiňizmi?"
  
  Dahl gözlerini gamaşdyrdy, ýöne hiç zat diýmedi. Şonda islendik zat mümkin boldy we buýrugyň henizem hereket edip biljekdigi, häzirki zaman infrastrukturasy bilen täzelenen täze açyş sahypanyň hemme ýerinde sorag belliklerini goýdy. Bizden näçe ädim öňde?
  
  Dördünjisi? Açlyk size ýetmese, ölüm bolar!
  
  Drake agdaryldy. Kinimaka ofisiň uzak tarapyna siňip, daşarky diwara özüni basdy, içki merkeze öwrülenlerinde Smit yzarlady. Haýden, Maý we gorgi ortadan geçdiler. Drake ruslary ýere basmak üçin atylansoň atdy. Kenzi pistoletini gysyp, olaryň arasyna gysdy, ýöne muňa garamazdan gaty erbet görünýärdi. Garyp gyz katany ýitirýärdi.
  
  Drake açyk meýilnamaly ofisiň soňuna ýetdi. Haýden, lift bankyna we aňyrsyndaky başga bir uly ofis meýdanyna alyp barýan açyk meýdana göz aýlady. Ol ýerde bir ýerde şwesiýalylar bardy.
  
  Lauren gulaklaryna: "Size erbet habar bermegi ýigrenýärin" -diýdi. "Emma ysraýyllylar hem öňegidişlik gazandylar. Bu söweş meýdany. Şol ýerde bolmagyňy bagtly hasaplaýarsyň. "
  
  Indi Kensi gaýdyp geldi. "Ysraýyllaryň hökümetiň goldawyna çynlakaý şübhelenýärin. Emma bularyň ýörite güýçlerdigine ynanýaryn. Size goldaw ýokmy? "
  
  "Meniň ýolumda. Gämiden doly Bu toparlaryň soňundan nädip çykjakdygyna düşünemok. "
  
  "Siz muňa ynanmaýarsyňyz" -diýdi. "Elmydama bir ýol bar. Pidalary bu ýerde howpsuz saklamaly. Olara zerur kömegi bermek ".
  
  Haýden gaýdyp geldi. "Bagyşlaň, men entek bu pikir bilen ylalaşyp bilemok. Näme bilen iş salyşýandygymyzy bilemzok. Buýrugyň has ölüme sebäp bolup biljekdigini bilemzok. "
  
  "Olary çykarmak üçin sebäp dälmi?"
  
  "Buýruk biziň muny etmegimizi isläp biler. Gapylary açyň "
  
  Alisýa: "Mmm, dostum" -diýdi. "Käbir samsyklar eýýäm penjireleri açdy."
  
  Haýden bu barada oýlandy. "Erbet, dogry aýdýarsyňyz, ýöne bu ýagdaýy hasam erbetleşdirýär. Buýrugyň maksady Dallasda ölüm howply bir zady çykarmak bolsa näme etmeli?
  
  Drake liftlere göz aýlady. "Biz bioweaponyň nirededigini bilmelidiris."
  
  Oklar rus kontingentinde ýaryldy we dürli panellerden ýasalan "papier-mçe" öwrüldi. Kanselýariýa howada uçdy: galamlar toplumy, telefon, tutuş kagyz kagyzy.
  
  Topar gondy.
  
  Laureniň sesi zordan eşidilýärdi. "Dördünji derejeli, laboratoriýa 7. Ine. Tiz bol! "
  
  
  Wigrimi dokuzynjy bap
  
  
  SPEAR topary polat gapylara tarap ylgap barýarka ruslara yzygiderli ot açdy. Kinimaka we Smit şwesiýalylara, toparyň galan bölegi ruslara gönükdirilen mahaly Haýden we Jorgi boşadyldy.
  
  Haýden SL4 diýen düwmäni basdy.
  
  Liftler jyňňyrdasa, güýçli atyşyk sebäpli ses ýitdi. Dreýk ördek etdi, ýöne duşman henizem ody yzyna gaýtaryp, öňe süýşmegi başardy, stoluň yzyndan stoluň daşyndan aýlandy we arkasynda ýapmak üçin has güýçli zatlary ulandy. Şonda-da bir adam kellesine ok bilen ýykyldy. Başga biri ganatly ýaly agyry bilen gygyrdy, beýlekisiniň aýagyna ok degdi. Muňa garamazdan, olar geldiler.
  
  Demir gapylaryň üstünde çyralar ýakyldy, soň bolsa açyk ýüzdi. Haýden içeri girdi we toparyň galanlary yzarlady. Bu olar üçin kyn boldy, ýöne muny başardylar.
  
  Drake, olaryň arasyndaky Gonkongly Dahla garşy gysyldy.
  
  Alisýa eňegini arkasyna goýdy. "Meniň arkamda kim bar? Barmak bilen?
  
  "Bu men" Gaty giňişlik olary gysanda, Kenzi dördünji derejä çenli hereket etmek üçin ýer galdyrmady. "Emma ellerim boýnuma gysyldy. Geň zat, barmaklarym hem şol ýerde. " Olary silkdi.
  
  Alisýa hereketi duýdy. "Bolýar, kimdir biri eşegime ýapyşdy. Bu banan däl. "
  
  Yorgi: "Aý, bu men bolmaly" -diýdi. "Ine, bu meniň ýaragym."
  
  Alisýa gaşyny galdyrdy. - gunaragyňyz, şeýlemi?
  
  "Gunaragym. Gunaragym, şu diýjek bolýan zadym. "
  
  "Bu doly zarýadmy?"
  
  "Alisýa ..." Dreýk duýduryş berdi.
  
  "Mmm, hawa, şeýle bolmaly."
  
  "Soň göçmesem gowy. Häzir munuň ýaly çäkde işlemegini islemeýäris, şeýlemi? "
  
  Bagtymyza, Kensi edil samsyk jogap berjek bolýan ýaly, lift saklandy we geliş sesini çykardy. Gapylar açyldy we topar koridora çümdi. Drake alamat üçin diwarlary gözden geçirdi. Elbetde, ol ýerde hiç zat ýokdy.
  
  "7-nji laboratoriýa nirede?"
  
  Lauren: "Sag, üçünji gapy bilen öwrüliň" -diýdi.
  
  "Kämil".
  
  Dahl öňe gitdi, henizem seresap, ýöne özüne ynamly görünýärdi. Howp esasan has uludy, ýöne Dreýk bu ýerdäki sebäbini hiç wagt ýatdan çykarmady. Soňky hökümiň tertibi. Başga näme meýilleşdirdiler?
  
  Gorgi howadan gaz alyp, maskasyny çykardy. Kensi goşuldy, düzgünleri bozdy, soň bolsa Smit oňa eýerdi, Haýden ellerini ýokaryk galdyranda boş görünýärdi.
  
  "Gozgalaňçylar" diýip, Dahl ýöremegi dowam etdirdi.
  
  "Men egriler diýerdim" -diýdi. "Gowy görünýär."
  
  Onuň gapdalynda durdy.
  
  "Eger beýle tertipli bolmadyk bolsam, size goşulardym".
  
  "Alada etme. Munuň üstünde işläp bileris "-diýdi.
  
  Dreýk ony arkasyndan ýalaňaçlady. "Kenz, hususy mekdebe gidendigini bilýärsiňmi? Sen ony hiç wagt bozmarsyň "-diýdi.
  
  "Mossadyň öz usullary bar."
  
  Dahl egnine seretdi. "Ikiňiz ýaparsyňyzmy? Ünsümi jemlemäge synanyşýaryn "-diýdi.
  
  "Näme diýjek bolýanyma serediň?" Drake aýtdy.
  
  "Näme ünsi jemläň?" Alisýa sorady. "Birden dört san?"
  
  Dahl: "Ine, biz geldik" -diýdi. "Laboratoriýa 7".
  
  "Torsti, hemme zady özüň hasaplaýarsyňmy? Duruň, meniň pikirimçe bir ýerde stiker bar. "
  
  Haýden öňe itekledi. "Formasiýa, adamlar. Yzyňa seret. Iki tarapdaky liftlere seresap boluň. Meni bioweapon bilen birikdirmek üçin telefonda Lauren gerek, howpsuz bolmagy üçin laboratoriýa gerek. Başararsyňyz öýdýärsiňizmi? "
  
  Arakesmeden dargadylar we ýerlerini aldylar. Dreýk we Haýden laboratoriýa özbaşdak girmeli boldular. Ilki bilen dürli gurallar bilen örtülen üpjünçilik bilen doldurylan daşarky ofise girdiler. Dreýk olaryň nämedigini bilmeýärdi, ýöne möhüm we gymmat görünýärdi.
  
  Aýna diwaryň aňyrsynda içki, howpsuz otag bardy.
  
  "Lauren" -diýdi. "Laboratoriýa 7 otagdan ybarat. Daşarky we içerki. Içeri möhürlenip we goýberilip bilinjek himiki gözegçilik otagydyr. "
  
  Hiç zat. Aragatnaşyk kesildi.
  
  Dreýk Haýdene garady. "Näme-"
  
  "Bagyşlaň, Mat. Haýden. Laboratoriýalar elmydama ýygylyk bilen goralýar, şonuň üçin signallar girip-çykyp bilmeýärler. 7-nji laboratoriýa desganyň galan böleklerinden tapawutly derejededir we goşmaça howpsuzlygy öçürmek üçin birneme wagt gerek boldy. "
  
  "Alada etme" -diýdi. "Nirä gitmeli?"
  
  "Içki otag. Ol ýerde aýna şkaf bolmaly. Muny görýärsiňmi? "
  
  Drake uly aýna diwara çykdy. "Hawa. Uzak burçda. "
  
  "Biologiki ýaraglar ýarag ýaly däl. Kofe çüýşesiniň ululygyndaky kanistrada saklanmalydyr. PD777 kody bilen kesgitläp bolýar. Düşündiňmi? "
  
  "Düşündim" Gapy kody paneline girdi we goşmaça kody gysdy. "Hiç zat" Ol uludan demini aldy. "Bu otagyň başga kody bolup bilermi?"
  
  "Geliň, anyklaň. Mesele ähli başlyklaryň, tehnikleriň we laboratoriýa kömekçileriniň şol ýerde ýatmagydyr. "
  
  "Ruslary, şwesiýalylary we ysraýyllylary agzamaly däl. Tiz bol ".
  
  Haýden topar bilen maslahatlaşanda Dreýk diňledi. Hemme zat asuda boldy. Soňra Smit ýolagçydan möňňürdi.
  
  "Gündogar basgançaklarda hereket. Ine, geldiler! "
  
  "Günbatarda hereketi kesgitledim" -diýdi. "Tiz bol".
  
  "Şol liftleri saklaň" -diýdi. "Bize ýakyn wagtda gerek bolar".
  
  Drake aýnadan atmak hakda oýlandy. Ok geçirmeýän we howply bolup biljekdigi şübhesiz. Daşarky otagda synag turbalary we dürli zäherleri saklap bilýän aýna şkaflar hem bar.
  
  Lauren täze kod gygyrdy. Drake ony urdy. Gapy açyldy. Ol otagyň iň ujuna ylgady, şkafy açdy we kanistany gözläp başlady. Haýden yzda galdy. Arkalaryny ýapýarka, her toparyň agzasy indiki birini göz astynda saklaýar.
  
  Drake kanistordan soň kanistra geçdi. Olaryň hersinde gara, goýy harplar we sanlar bar we olar tertipsizdi. Bir minut geçdi. Smit basgançaklary açdy, Maý birnäçe sekuntdan soň hem şeýle etdi. Olara hüjüm edildi, söweşe granat iberip biljek hiç kimiň samsyk bolmazlygy üçin dileg edildi.
  
  "Düşündim!"
  
  Konteýni alyp, iň bolmanda Amerikany ýok edip biljek biologiki ýaragyň bardygyny ýadyna salmak üçin ýarym sekunt wagt aldy we goltugyna dakdy. "Gitmegiň wagty geldi".
  
  Biri utgaşdyrylansoň, yza çekilip başladylar. Maý we Smit Dreýk we Haýden koridora ýetýänçä basgançaklary ýapdylar, soň bolsa gorgi we Dal olary ýapdy. Alisýa liftiň düwmesini basanda Maý we Smit tiz yza çekildi.
  
  Gapylar derrew açyldy.
  
  "Çalt!" - Maý gygyrdy, çalt burçda peýda boldy. "Olar menden birnäçe sekunt yzda."
  
  Olary ýere gysyp, ody yzyna gaýtardy.
  
  Smit başga bir ýol aldy, indi Dahl tarapyndan örtülen, ikisi-de gapylara yza çekildi.
  
  Soň bolsa duýduryşlar ýaňlanyp başlady, gulaklary doldurýan we duýgulary aşa sürýän güýçli şah ýaly gykylyk.
  
  "Bu näme?" Drake gygyrdy.
  
  "No.ok. Ay Ýok!" Lauren yzyna gygyrdy. "Ol ýerden çyk. Indi ol ýerden çyk! Ulgamda diňe bir zat goýberdiler "-diýdi. Ol dymdy. "Wah, Taňrym ... bu sarin."
  
  Ol eýýäm koridoryň üçegindäki wentlerden we liftiň gapdal şemallaryndan dökülýärdi.
  
  
  Otuzynjy bap
  
  
  Dreýk Sarin adynyň agzalanda gorkynyň ilkinji tolkunyny basyp ýatyrdy. Munuň howplydygyny bilýärdi. Köpçülikleýin gyryş ýaragy hasaplanýandygyny bilýärdim. Smitiň, gorgi we Kenziniň maskalaryny çykarandygyny bilýärdi.
  
  We şemallaryň içinden reňksiz, yssyz suwuklygyň syzýandygyny gördi.
  
  "Bu ýerde sarin saklaýandyklaryna hiç wagt şübhelenmedim." Haýden gorgi hüjüm etdi. "Thisöne bu ..." Ol maskasyny tutdy.
  
  Dreýk hemme zadyň diýen ýaly dolandyrylyp bilinjekdigini, ineredener edilip bilinjekdigini ýa-da täzeden gözden geçirilip bilinjekdigini bilýärdi. Onlyeke-täk çäklendirme hyýaldy. Suwuk nerw serişdesi çäksiz çeýe boldy. Indi bar güýji bilen Kenzi tarap ylgady, ýöne Alisýanyň we Maýyň eýýäm bardygyny gördi. Ysraýyl zenany maska geýipdi, ýöne gözleri eýýäm ýumuldy we bedeni maýypdy.
  
  Sarin dozasyna baglylykda bir-on minutda öldürip biler.
  
  ", Ok" -diýdi. "Ýok ýok ýok".
  
  Dahl maskany ýüzüne doly çekip bilmezden ozal, Smit huşsuz ýagdaýda liftiň gyrasyndan aşak süýşdi.
  
  Lift ylgady-da, birinji gata gaýdyp geldi.
  
  "Näme etmeli?" Haýden ýoldaşlaryň üstünden gygyrdy. "Olarda näçe wagt bar?"
  
  "Kim?" Lauren muňa jogap berdi. "Kim ýaralandy?"
  
  "Diňe bir laboratoriýa syçanjygyny ýa-da lukmany tapyň we näme etmelidigimizi aýdyň!"
  
  Gapylar açylanda Kinimaka Smiti egninden ýokary galdyrdy. Dreýk gaçjakdygyny görüp, soň Gawaýlylaryň garaşýan şwesiýalylary, ruslary we ysraýyllylary ýatdan çykarandygyny bilip, ilki ylgady. Highhli ýokary derejeli şarjagazlaryň içinden siňip gidýän bug ýaly görünýän zady derrew gördi. Hisüregi sarsdy. "Bu ýerde-de goýberildi."
  
  "Complexhli toplum" -diýdi Lauren. "Meniň şu ýerde laboratoriýa tehnikim bar."
  
  "Maňa gerek däl" -diýip, Kinimaka dem aldy. "Bize atropin gerek. Bu atropin nirede?
  
  Setire täze ses geldi. "Näçe adam ýokaşdy? Haýsy derejä? "
  
  Dreýk meýdany gözden geçirdi we ýaragyny nyşana aldy. Alisýa oňa goldaw berdi. Öňdäki hereket olary saklamaga mejbur etdi.
  
  "Munuň bilen dowzaha!" Haýden aglaýardy. "Üçümiz bar we laboratoriýada eýýäm huşsuz onlarça adam bar. Antidot bilen bu ýere gelmeli, indi etmeli! "
  
  Ol: "Sarin öldüriji" -diýdi. "Emma öldürmek üçin bir sagat gerek bolup biler. Biz dogry ýolda, maňa ynan. Biz muňa taýýardyk. Aýt, pidalar dem almakda kynçylyk çekýärmi? "
  
  Drake yzyna seretdi. Haýden barlamak üçin biraz wagt aldy. - Hawa - diýip, bokurdagyndan bir bölek aýtdy. "Edil özi".
  
  Dreýk Dal Kenziniň ýanyna barýarka, ony Alisiýadan ýuwaşlyk bilen çekdi we gujagyna gysdy. Ol göni Kinimaka seretdi. Başga hiç kim ýok. Başga hiç ýerde. Dünýä ýitdi we şwesiýanyň wy consciencedanynda diňe bir zat galdy.
  
  "Mano. Näme etmeli? "
  
  Uly Gawaýy gygyrdy. "Atropin we awto-injektor."
  
  Ses derrew jogap berdi. "Lukmançylyk aýlaglary her gatda ýerleşýär. Her bölümde birnäçe antidot bar we atropin şolaryň biridir. Şol ýerde awtomatiki sanjymlary hem tapyp bilersiňiz. Diňe bud myşsasyna ýapyň. "
  
  "Näme etmelidigimi bilýärin!"
  
  Dreýk tehniki Kinimaka nirä gitmelidigini aýtmagyna garaşdy, soň bolsa ilki gitdi. Töwerekde gizlenmek, stollarda gaçybatalga ýok; bu gezek ýykylan dostlaryna goldaw berip, özlerini alyp barjak akmak milletlere garşy çykdylar. Pol henizem jesetler bilen doldy, diňe şu uklaýan jesetler büküldi, agyrydan ejir çekdi, käbirleri eýýäm titreýärdi.
  
  Giriş gapylary ýykyldy. Maskaly we kostýumly erkekler içeri girdiler.
  
  Dreýk oturgyjyny bir gapdala kakdy-da, otagyň bir burçundaky lukmançylyk aýlagyny gördi. Ol ylgady. Sag tarapda atylan Kewlar geýnen ruslaryň jesedi ýatyrdy. Onuň ýanynda ýene iki adam ýatdy; aljyradylar we öldi. Sarin hem olara gaty urdy. Himiki goýberiliş söweşi netijeli togtatdy we SPIR henizem biologiki ýaragdy.
  
  Haýden elinde ýaragsyz öňe ylgady we lukmançylyk aýlagynyň gapysyny açdy. Içinde, ýalpyldawuk suwuklykdan doldurylan onlarça ampula durdy. Olara anyk bellik edildi, Kinimaka atropine gygyrdy; Maý awto-injektory çykardy we doldurdy. Kinimaka, Dal Kenzie-den edil birnäçe sekunt öň Smitiň ýüzüne iňňe dakdy. Alisýa we Maý gorgi bilen iş salyşdy, soň bolsa topar ýüreklerini dolduran umydyň umytsyz bolup görünmeginden gorkup, halys ýadady.
  
  Birnäçe minut geçdi. Drake Kinimaka tarap öwrüldi. "Indi näme bolýar?"
  
  "Atropin, sariniň täsirini bökdeýär. Olar yzyna öwrülmeli ".
  
  Tehniki: "sidearamaz täsirlerine gözegçilik ediň". "Esasan galýusinasiýa. Emma baş aýlanmak, ýürek bulanma, bulaşyk görüş ... "
  
  Alisýa: "Alada etme" -diýdi. "SPEAR Team üçin nahar naharyndan erbet zat ýok."
  
  "Gury agz. Heartürek urmasynyň ýokarlanmagy ... "
  
  - Hawa.
  
  Moreene birnäçe minut geçdi we Dreýk Yorganyň ýüzüne ejiz seretdi, iň bolmanda bir damja ömrüniň özüne gaýdyp gelmegini sekuntda ýüz gezek arzuw etdi. Haýden tehnikden sarini ulgamdan aýryp, her kimiň maskalaryny aýyrmagyna rugsat berip biljekdigini sorady, ýöne ýagdaý gözegçilik astynda däldi. Kim sarin çykaran bolsa, başga meýilnamalary bolup biler.
  
  Lauren: "Biz häzir sistemada" -diýdi. "FBI birnäçe wagt bäri bu iş bilen meşgullanýan birnäçe ýokary derejeli kompýuter alymyny tussag etdi."
  
  "Beýleki ýörite güýçler topary barada habar barmy?" Haýden sorady.
  
  "Biz şeýle pikir edýäris. Men diňe tassyklama alýaryn Ol ýerde birneme bulaşyk. "
  
  Dreýk maskiniň sag tarapynda orgorginiň ýaňagyny sokdy. "Bu barada maňa aýdyň".
  
  Rus ellerini ýokary galdyryp, birneme garyşdy. Gözleri açyk uçup, göni Drake seredip durdy. Üsgürdi we maskasyny çykarjak boldy, ýöne Dreýk ony ýerinde saklady. Atropin bilen ýa-da bolmazdan, hiç zady tötänleýin goýmazlyk iň gowusydyr. Smit hem göreşdi, soň Kenzie; Dahl uzyn we eşidilýän bir dem aldy. Topar pursatdan peýdalanyp, gysga, gowşak ýylgyrdy.
  
  "Geliň, howada çykalyň" -diýdi. "Biz şu gün şu ýerde işledik."
  
  Lauren ýene habarlaşdy. "Hemme zat gowymy? Hemmesi?" Ol henizem kimiň ýokaşandygyny bilmeýärdi.
  
  "Şu wagta çenli gaty gowy, söýgi" -diýdi. "Lukman olary barlasa gowy bolardy".
  
  "Bu ýerde onlarça adam bar."
  
  Haýden: "Men häzir size gelýärin" -diýdi.
  
  Topar birleşip, birek-birege gapydan çykmaga kömek etdi. Haýden bio ýaragy döşüne gysdy, hatda kime ynanjakdygyna-da düşünmedi. Ol Laurene ýoldaşlar barada sorag berdi.
  
  Lauren: "Ony Dallasda howpsuzlyga eltmeli" -diýdi. "Ine, jikme-jiklikler bar. Olar saňa garaşýarlar "-diýdi.
  
  Haýden maskasynyň arkasynda ýadaw gözleri bilen Dreýke garady.
  
  Ol hiç wagt gutarmaýar.
  
  Dreýk näme pikir edýändigini anyk bilýärdi. Gyssagly kömek otagyna baryp, maskalaryny aýyrdylar we Laureni tapanlarynda, özlerini birneme dynç alyp başladylar. Dreýk özüne gyzgyn kofe getirmegi gowy görýärdi we Alisýa bir çüýşe suw üçin gan akdy. Maý stakany ondan aldy, bir dem aldy, soň bolsa ulanylan çüýşeden bir dem almaga çagyrdy.
  
  Kenzi elini maý aýyndan alyp, uludan demini aldy. "Näme üçin men seni dört görýärin?"
  
  Alisýa suwuny yzyna berdi. "Diýmek, dirimi? Heý, bu üç zat hasaplanýarmy? "
  
  Drake tomaşa etdi. "Siz bir zady bilýärsiňizmi? Bu işden çykmagyň wagty gelende, ikiňiz birek-birege ýapyşjak bolanyňyzy bilerin. Şol wagt men pensiýa çykaryn "-diýdi.
  
  Lauren merkezi aragatnaşyk ulgamyna köp sanly maglumat düşensoň, Smitden bir salym daşlaşdy. Munuň özi Waşingtondaky gödek ýigidiň, Dallasdaky ýerli operasiýanyň we az derejede Goranmak ministriniň aragatnaşyklaryny öz içine alýar.
  
  Baglanyşygy ulanyp biljekdigini ýadyna salmazdan ozal toparyň diňlemegi üçin elini silkdi. "Haý, gowy, salam. Dallasda size bir salgy bererin, ýoluňyzda bolmaly. Bu biologiki ýaraglar näçe uzak dowam etse, şonça-da howp abanýar. Indi birneme düşündirişimiz bar. Laboratoriýada işleýänleriň hemmesine diýen ýaly täsir etmek üçin berlen asyl köşeşdiriji, Geronimonyň tabytyny açanyňyzdan soň artykmaç kod bilen ýüze çykan ýaly. Bu kult häzirem ýok bolup biler öýdýän, ýöne iň bolmanda bir adam olar üçin işleýän bolmagy mümkin. Sarin şol bir kod bilen we şübhesiz şol bir adam tarapyndan işjeňleşdirildi. Içerki? Bolup biler. Emma signalyň içeri girmegi üçin laboratoriýanyň gorag ekranlaryny aýyrmalydygymyzy ýatdan çykarmaň. "
  
  Haýden: "Uklaýan agent öz işini ýerine ýetirmezden ozal adamlaryň gitmeýändigine göz ýetirmeli" -diýdi.
  
  "Oňa. Emma bu hemmesi däl. Jesetler sanaldy "-diýdi. Ol dem aldy. "Laboratoriýa işgärlerimiz we bigünä raýatlar gowy iş etdiler. Olaryň hemmesi atropine jogap berýän ýaly. Floorerde ýatandyklary üçin diňe gowşak dozalary aldylar we kömek tiz geldi. Indi şahsyýetini kesgitlemekde hiç hili mesele ýok, ýöne ruslaryň we şwesiýalylaryň pozisiýasyny bilýändigimiz sebäpli, özümiziň mamladygymyzy çaklamalydyrys. Üç ors öldürildi, ikisi dereksiz ýitdi. Iki şwesiýa öldi, biri dereksiz ýitdi. Üç ysraýylly öldi, ikisi dereksiz ýitdi. "
  
  "Atropin almadylarmy?" Dahl alada bilen sorady.
  
  "Elbetde, muny etdiler, ýöne parahat ilatdan soň. Bu hakykatdanam olara has agressiw täsir etdi ".
  
  Şu wagta çenli Smit, gorgi we Kenzi dynç alýardylar we herekete höwes bilen seredýärdiler. Dreýk munuň ýokarda agzalan täsirlerden biri bolup biljekdigi hakda gyzyklandy.
  
  "Gorgi" -diýdi. "Alisýa serediň. Sen näme görýäň?"
  
  Rus ýylgyrdy. "Doňdurma we gyzgyn çili?"
  
  Drake ýylgyrdy. "Gowy".
  
  Alisýa gaharlandy. "Jähennemiň manysy näme? Ogogi? Ogogi? Gel, dost. Seni söýýändigimi bilýärsiň, ýöne noýba dökmeseň, men seni öldürmeli bolaryn "-diýdi.
  
  Drake ony garaşýan maşynlara tarap çekdi. "Söýgim, sen onuň pikirini subut etdiň."
  
  
  Otuz birinji bap
  
  
  Tizlik, olaryň halasgäri, Hudaýy we häzirki wagtda diri galmagyň iň gowy usulydy.
  
  Dallas şäherine barýanlarynda garaşjak zatlary hakda hiç hili hyýal ýokdy. Näçe polisiýa işgäriniň kömek edenligi möhüm däldi; FBI ulagy we SWAT awtoulaglary näçe ugurda hatara düzülen hem bolsa, ýüzbe-ýüz bolýan adamlar dünýädäki iň gowularydy we çykalga tapardylar.
  
  Aslynda kim üçin işländigine baglylykda.
  
  Dreýk Dallasdan gysga syýahat üçin özlerine berlen ulaglary - dört tigirli hökümet tarapyndan berlen iki ulagy gördi we tormozy basdy.
  
  "Bu hakykatdanam netije bermez."
  
  Awtoulag duralgasyny we içindäki zatlary ýada salyp, çykyşyň golaýynda birnäçe duralga tarap baş atdy.
  
  "Bolar".
  
  Lauren bu barada ylalaşdy. "FBI-den bu meselä göz aýlamagyny haýyş ederin".
  
  "Çalt" Drake eýýäm şol tarapa barýardy. "Hemmesi? Upükle. Soonakynda elimizdäki ähli ok-däri gerek bolar ".
  
  Merkezde Haýden bilen gara reňkli Dodge Challenger we kapotyň boýunda iki sany ak zolakly açyk gök Mustang maşynlara tarap ylgadylar. Dahl Mustangy üýtgetdi, bu gaty gowy, sebäbi Dreýk Çellenjer isledi. Polisiýa awtoulaglary Dallas şäheriniň merkezinden bir ýoly arassalamaga taýynlandy. Dikuçar golaýda aýlandy, SWAT toparlary tarapyndan atylmagynyň ähtimaldygyny duýdurdy. Iki awtoulag hem döwüljek derejede täze boldy - FBI açarlara mätäç däldi.
  
  Drake ýolagçy oturgyjy bolan Haýden, Alisýa we Maý ýaly orgorgi bilen çykdy. Dwigateli bagtly ýylgyryp başlady.
  
  "Bu, irden altydan öň düşegimden çykjak sesim" -diýdi.
  
  Alisýa muňa üns bermedi. Çagalygy bilen öwrenişdi we muny hemmelere habar berdi.
  
  Drake motory işe girizdi. Dahl gapdalyndaky Mustangy başlady we iki adam ahyrynda iki hatar penjireden ýylgyrdy.
  
  Haýden oturgyjynyň arkasyna kanistany kakdy. "Biologiki ýaraglar".
  
  "Mmm, hawa. Gowy. "
  
  Ol özüni ýere basdy, ruly öwrüp, ulagy duralganyň dar meýdanyna sürdi we çykyşa ylgady. Maşyn deňsiz asfaltda, öňdäki götermekde we yzky böleklerde bökdi. Uçgunlar uçdy.
  
  Dreýkiň aňyrsynda, Dahl penjiräniň üstünde uçgunlaryň ýalpyldawukdygyny gördi we ony bir sekuntlap oda ýakdy. Elbetde, ol bagtly däldi.
  
  "Keinell, Dreýk. Munuň içine girjek bolduňmy? "
  
  "Diňe sürüň" diýip, Haýden jogap berdi. "Howpsuz bina bary-ýogy dokuz minut aralykda."
  
  "Hawa, belki ýaryş ýolunda bolmagy mümkin" -diýdi Smith. "Emma bu Dallas, bu ikisi ýaryşçy däl."
  
  - Lancelot, atmak isleýärsiňizmi? Drake uludan demini aldy. "Bu şwesiýanyň üstüne çyk we ony al".
  
  "Möhüm däl".
  
  "Sen gaharly?" Alisýa goşuldy. "Elbetde ýok, Lancelot."
  
  - Bolup bilermi - diýip, Haýden ýene synanyşdy.
  
  Laureniň sesi özüni gark etdi. "Duşman ýakynlaşýar" -diýdi, soň: "Ok atma, Lancelot."
  
  Dreýk ruluny gowy düzmek we ýoluň iki zolagyny ulanmak bilen ep-esli gözegçini saklady. Polisiýa ulagy beýleki sürüjileriň ýollaryndan geçmeginiň öňüni aldy. Çellenjerler häzirki wagtda beýik binalar bilen gurşalan çatrykdan geçdiler. Mustang ýarym sekuntdan soň Dodjyň yzky penjesini sähelçe ýitirdi. Dreýk yzky aýna seredip, Dahlyň gysylan dişleri görüp bilýärdi.
  
  "Indi akula kowalamagyň nämedigini bildim."
  
  Öňde bir ýerde ruslaryň, şwesiýalylaryň we ysraýyllylaryň galan goşuny bardy, olaryň hemmesiniň borjy - Amerikanyň azyk üpjünçiligini ýok etmek üçin ýörite döredilen biologiki ýarag almakdy.
  
  "Näme üçin biz ony ýok etmeýäris?" Kinimaka tutawaçdan tutanynda aýtdy.
  
  "Bu adalatly sorag" -diýdi Dahl.
  
  Lauren: "Bolýar" -diýdi. "Justöne maňa diňe protokollaryň bardygyny aýtdylar. Amallar. Wrongalňyşlyk ediň, özüňizi we başga-da köp adamy öldürip bilersiňiz ".
  
  Öňde ýiti öwrüm peýda bolanda Drake gazy ýeňilleşdirdi. Polisiýa ýene-de ähli ugurlary ýapdy we maşyny burçda mylaýymlyk bilen dolandyrdy, tekerleri zyňdy we gyzyl çyranyň üstünden tizlik bilen geçdi. Dahl birnäçe aýak yzda. Pyýadalar köçelere hatara düzüldiler, gözlerini gamaşdyrdylar, ýöne polisiýa tarapyndan megafon bilen saklandy. Dreýk käbirleriniň diňlemezliginiň mümkindigini hemişe bilýärdi.
  
  "Polisiýa işgärleri bularyň hemmesini başaryp bilmeýär" -diýdi. "Haýal, ýigitler. Bäş minut galdy. "
  
  Şol pursatda bir ýük maşyny gapdalyndaky köçeden uçup, ýatdan çykarylan polisiýa işgärine degipdi. Olaryň ýoluna öwrüldi, soň bolsa olary tutdy. Gorgi eýýäm penjiresini aşak oklady, Maý aýnany arkasyndan döwdi.
  
  Kümüş F-150 kysymly ýük maşyny ýakynlaşanda ädim ätdi. Tigiriň aňyrsynda ýylgyrýan ýüzi olara garady, ýoldan iki esse köp. Gorgi oturgyjyna yza çekildi.
  
  "Aý ýok, ýok, ýok. Bu gowy däl. Men ony tanaýaryn. Men ony tanaýaryn. "
  
  Drake çalt seretdi. "Meniň pikirimçe, ol rus agyr atletikaçysyna meňzeýär."
  
  "Ol Olimpiýa oýunlaryna gatnaşdy" -diýdi. "Bu, Russiýadan çykan iň gowy adamlardan biri bolan harby gizlin ganhor bolmanka bolupdy. Ol Olga. "
  
  Pyýadalaryň bir topary çalt hereket edýän awtoulaglaryň öňünde çykyp barýarka, köpüsi gözlerinden jübi telefonlaryny saklaýan Drake haýallady.
  
  "Olga?"
  
  "Hawa, Olga. Ol bir rowaýat. Sen onuň hakda eşitmediňmi?
  
  "Bu kontekstde däl. "Ok".
  
  Kümüş F-150, Çellenjeriň tarapyna çümdi. Gezelenç sürüsinden azat bolan Dreýk ýene gazyň üstüne çykdy we öňe çykdy, Çellenjer kanagatlanarly gykylyk bilen jogap berdi. Olga yzky üç çärýek ganatyny nyşana aldy, ýöne birnäçe dýuým sypdyrdy. F-150 beýleki tarapa, göni Dreýk bilen Dahlyň arasynda geçdi. Şwesiýaly Mustangy arkasynda dolandyrdy.
  
  "Goýun edip bilemok" -diýdi. "Örän töwekgelçilikli."
  
  "Men ony atyp bilemok" -diýdi. "Birmeňzeş mesele".
  
  "Nädip gaçmagyna garaşýar?" Kinimaka bu barada oýlandy.
  
  "Olga ýeňilmez" diýip, gorgi olary ynandyrdy. "Ol hiç haçan şowsuz bolmaz."
  
  "Bu onuň üçin gaty gowy" -diýdi Alisýa. "Belki, ikiňiz bir düşegiň aşagynda gizlenip bilersiňiz".
  
  Üç awtoulag öňe geçdi, beýleki ulaglar köplenç petiklendi we pyýadalara polisiýa sirenalarynyň yzygiderli nalasy bilen duýduryş berildi. Haýden göçme sat-navyň ekranyna ýelmeşip otyrka, Dreýk Haýdeniň görkezmesine eýerdi.
  
  Dreýk öňünden gaty uzyn gördi.
  
  "Dal, meniň bilen gal" -diýdi. "Garynjany bir burça itekläň."
  
  Ol ýoluň merkezine çenli saklandy. Ayoldan azaşan ulag hakykatdanam gapdal köçeden çykyp başlady, ýöne sürüji yzarlamanyň ýakynlaşýandygyny görüp saklandy. Dreýk, Olga bilen Dahlyň arkasynda synlap, çekiçini aşak saklady. Dwigateller gygyrdy we tekerler gygyryp başlady. Aýna dükanlary we ofis binalary duman ýaly ýalpyldaýardy. Pyýadalar surata düşmek üçin ýolda bökdiler. Polisiýa awtoulagy Olga bilen bir hatarda kowalamak üçin goşuldy, şonuň üçin Dreýkiň yzky görnüşinde iki maşyn bardy.
  
  "Üç minut" -diýdi.
  
  Alisýa: "gunaragyňyzy alyň, adamlar" -diýdi.
  
  Kenzie: "Rus ganhor asuda gitmez diýip umyt edeliň" -diýdi.
  
  Gorgi Dreýkiň gapdalynda gaty ýuwutdy.
  
  Soň bolsa, iň geň we iň gorkunç waka boldy. Sanlar ýoluň ortasyna ylgady, bir dyzyna çökdi we ot açdy.
  
  Oklar Çellenjeriň öň tarapyndan ýaryldy, metal bilen gysyldy we boltlar bilen uruldy. Uçgunlar howada uçdy. Drake maşyny düýbünden sürdi.
  
  "Çekýän paluba ur!" - diýip gygyrdy.
  
  Has köp ok. Polisiýa atyjylary saklamaga synanyşmak üçin pyýada ýöräp başlady. Raýatlar örtük üçin ördek etdiler. SWAT topary gapagy taşlap, ýoluň beýleki tarapyndaky adamlara urmak ähtimallygy sebäpli ýaraglar nyşana alnan polisiýa bilen ylgady.
  
  Dreýkiň aýnasy ýaryldy, penjesine, egnine we dyzyna düşdi. Ok gulagyň sag tarapyna bir dýuým kellesini urdy. Shireorkşireman ýene iki sekunt garaşdy, atyjylara ýene hatara durmaga rugsat berdi, soň bolsa Çellenjeri uly güýç bilen sowdy.
  
  Olganyň F-150 ot setirinde goýmak.
  
  Polkany sag tarapyna urup, ruluny öwrüpdi, ýöne oklar henizem urýardy. Onuň gapdalynda oturan adam birden agsap gitdi; maşynyň içini gyzyl suw basdy. Başga bir rus öldi, diňe biri galdy.
  
  Dahl birden göni otda özüni tapdy.
  
  Thenöne şol wagta çenli atyjylar ýakynlaşýan polisiýa we SWAT-a ünsi jemlediler, diňe ikisi öwrülip, gaçmaga taýyn bolup, ot açypdy. Dreýk oklaryň märekäni deşendigini gördi, bu adamlaryň, ähtimal ysraýyllylaryň parahat ilata bolan ýigrenjini gördi.
  
  "Hemme zat bilen dowzaha" -diýdi. "Muňa ýol berilmez".
  
  "Drake!" Haýden duýduryş berdi. "Iki minut"
  
  Maý onuň egninden tutdy. "Bu edilmeli"
  
  Drake gaz pedalyna basdy we awtoulag bilen gaçyp barýan söweşijileriň arasynda ýeri ýuwdy. Gorgi bir penjireden egildi, Maý beýlekisinden egildi. Weaponsaraglaryny maksat edinip, ölenleriň göni köçesiniň ugrunda üç ok atdylar, başga ýitgi çekmek mümkinçiligi ýokdy we gaçyp barýan adamlary taşladylar.
  
  Drake ýykylan bedenlerinden gaça durup, gaty egildi.
  
  "Jellatlar."
  
  Yzky aýnada polisiýa işgärleri olary tutdy. Soňra Olga bilen Dal gaýdyp gelip, mümkin boldugyça gaty ylgap, ýoluň ortasynda biri-birine ylgadylar. Olganyň maşyny gana boýaldy, aýna penjesi ýitdi, penjireler, gapdallar we faralar döwüldi we rezin tekerleriň birinden ýykyldy. Sheöne her niçigem bolsa, tupan ýaly düşündirip bolmajak geldi.
  
  "Togsan sekunt" diýip, Haýden sesli okady.
  
  "Nirede?" - diýip soradym. Drake sorady.
  
  Salgyny gygyrdy. "Kesgitli saga, soňra çepe alyň we bina ýoluň öňüni ýapýar".
  
  "Başga bir bellikde" diýip, Lauren birleşdi. "Ysraýyl söweşden çykdy. Racearyş. "
  
  "Rugsat berilmedik" Kensi aýtdy. "Pikir edişim ýaly. Hökümetimiz gatnaşan bolsa beýle bolmazdy "-diýdi.
  
  Dahl gözüni ýoldan aýyrmady. "Sizden gelen zat meni geň galdyrýar."
  
  "Beýle bolmaly däl. Daşary ýurt topragynda hereket etmezler, öldürmezler we maýyp etmezler diýemok. Dostluk Muny beýle aç-açan etmejekdiklerini aýdýaryn "-diýdi.
  
  "Ah, bu has manyly."
  
  Dreýk haýallady, tormozlara basdy we gygyrýan Çellenjeri sag tarapa öwürdi. Uzak gyrada diýen ýaly motory açdy we çekiş gözlemek üçin tekerleriň gykylygyny eşitdi. Iň soňky pursatda çagyl tutup, tüýkürdiler we maşyny öňe itirmäge kömek etdiler. Umyt, Dahl öwrülende Olganyň goragçysyny itekläp bilerdi, ýöne rus gaty akyllydy we oýlanyşyksyz burçy kesdi we öňe saýlandy. Zibil onuň arkasyna ýokary çykyp, öňe urup biler.
  
  "Otuz sekunt" -diýdi.
  
  Soň hemme zat dowzaha gitdi.
  
  
  Otuz ikinji bap
  
  
  Olga hemme zady töwekgelçilik edip, Çellenjeriň magistralyna çalt ýakynlaşdy.
  
  Drake çep öwrümiň çalt ýakynlaşýandygyny gördi we ulagy öwürmäge taýynlandy.
  
  Bu pikiriň aňyrsynda iň soňky galan şwesiýanyň ol ýerde bir ýerdedigi baradaky aladalar ony biynjalyk etdi. Emma ol hiç wagt görkezmedi.
  
  Entegem.
  
  Esger dükandan çykyp, ýaragyň içinde elhenç görnüşli suwasty ýarag alyp, ganly ýüzi agyry bilen ýoýuldy. Ol agyrýardy, ýöne missiýada galdy. Başga bir rugsatsyz hüjüm. Specialörite güýçleri ulanýan başga bir üçünji tarap.
  
  Drake derrew reaksiýa bildirdi. Saýlawlar näme? Çep tarapa howply hereket edip, Çellenjeri täze dar köçä doly laýyklaşdyrjak bolup, arkasyny hüjümçi şwesiýa zyňyp bilýän ýalydy. Bu ýeke-täk oýun boldy we ol adamyň öldüriji ýaragyň bardygyny göz öňünde tutmady.
  
  Haýden bilen gorgi maşynyň beýleki tarapynda otyrdylar. Şwesiýaly, gapdalyndan geçip barýarka, tutuş maşyny pürkjek ýalydy. Barmagy dartyldy. Drake, rul bilen berk tutup, sag aýagy dogry tizlikde gaza basýardy.
  
  Şwesiýalylar boş diýen ýaly ot açdylar - awtoulagyň guýrugy oňa degmeli birnäçe sekunt öň.
  
  Soň bolsa Olga bar güýji bilen süýşüp barýan Çellenjeriň içine gaçanda, bütin dünýä aklyndan azaşdy. Ol birneme haýallamady. Maşyny Dodjyň gyrasyna gysdy, onuň aýlanmagyna sebäp boldy, şwesiýalylary ezdi we jesedini ýoluň ýarysyna iberdi. Drake, awtoulagyň aýlanşy ýaly göni görüp bilmän ruldan tutdy; iki gezegem, soňam beýik pyrryldady we agdaryldy.
  
  Ol dükanyň öňüne çümýänçä, betonyň üstünden süýşüp, üçege çökdi. Aýna döwüldi we ýagyş ýagyp başlady. Drake deňagramlylyk üçin göreşdi. Alisýa haýran galdy, gorgi haýran galdy.
  
  Olga tormozy basdy we nädip F-150-i birden saklamagy başardy.
  
  Dreýk ony ters tarapdaky aýnada gördi. Penjireler her tarapdan döwüldi, ýöne çatryklar gaty azdy, hiç kim aňsatlyk bilen gezip bilmedi. Maýyň howpsuzlyk kemeri bilen göreşip, ony zyňýandygyny eşitdi. Ol gyzjagazdygyny bilýärdi, ýöne yzky penjireden girjekdigine ynanmady. Olar özlerini gorap bilmediler.
  
  Olga ägirt uly gollary we aýaklary, ýüzi şeýle bir gaharlydy welin, bütin dünýäni oda ýakyp bilýärdi. Gan onuň aýratynlyklaryny örtdi we boýnundan barmaklaryna akyp, ýere gaçdy. Bir elinde pulemýot, beýleki elinde raketa atyjy. Dreýk dişleriniň we gapdalyndaky harby pyçagyň arasynda gysylan magazineurnal gördi.
  
  Bu boşlugy ýapyp, gaýrat etmedi. Ölüme ýakynlaşmak. Gözleri hiç haçan ýalpyldawukdy. Şekilini ýalap, arkasyndaky awtoulagdan bug we indi ot çykdy. Soňra Dreýk gök çyrany gördi we Mustangyň gelendigine düşündi. Olganyň ýylgyrýandygyny gördi. Toparyň çalt hereketde beýleki awtoulagdan böküp çykandygyny gördi.
  
  Olga bir dyzyna çökdi, raketa atyjyny ullakan egnine görkezdi we tersine Çellenjere gönükdirdi.
  
  Soňra biologiki ýaragy ýok edermi?
  
  Ol muny ýitirdi. Bu jynly ýüzüň aňyrsynda rasional pikir ýok.
  
  Olar ejiz boldular. Yzky oturgyçdaky aýallar indi erkinlige çykdylar we manevr üçin ýer tapjak boldular. Nämäniň gelýändigini görmediler, Dreýk olara aýtmady. Bu hakda hiç zat edip bilmediler.
  
  Olga triggeri çekdi we raketa tutaşdy.
  
  Dostlar, maşgala, ine şeýle gidýäris ...
  
  Torsten Dahl aýylganç goç ýaly ýoluny dowam etdirdi; ähli tizligi bilen ylgap, arkasyndan Olga gaçdy. Raketa atyjy gaçdy, ok-däri gaçdy we başga bir traýektoriýa boýunça ok atdy. Dahlyň özi, ýagdaýy halas edip, Olga hereket etmänsoň, durmuşynyň iň güýçli zarbasyny başdan geçiren bolmaly.
  
  Şwesiýalylar diňe dünýäniň iň güýçli kerpiç diwaryna ylgadylar.
  
  Dahl burnuny döwüp arkasyna ýykyldy we huşsuzdy.
  
  Olga ajaýyp hüjümi duýman, Crazy Şwesiýany silkdi. Ol täze dag ýaly ýokary galdy, raketa atyjyny ýere oklady we pulemýoty bir eli bilen galdyrdy, henizem aşakdan gan damyp, ýere döküldi.
  
  Dreýk bularyň hemmesini görüp, gorgini, soň bolsa Haýdeni iteklemek üçin öwrüldi. Kellesi henizem aýlanýardy, ýöne Alisýanyň gözüni almagy başardy.
  
  "Gowy?" Bir zadyň nädogrydygyny bilýärdi.
  
  "Men Dalyň Olga bar güýji bilen nädip urandygyny, huşsuz yza çekilendigini gördüm, ýöne zordan gördi."
  
  Alisýa demini zordan alyp bilýärdi. "Bolýar. Men ".
  
  Indi onuň pulemýoty bar. "
  
  Haýden azat boldy. Maý kiçijik boşlugy gysyp, onuň yzyndan bökdi. Dreýk, kiçijik kosmos penjirelerinden gysyljak bolanda-da aýna seredip, yzyna öwrüldi. Olga ýaragy tekizledi, ýene ýylgyrdy, erkin elini ýokaryk galdyrdy we dişini agzyndan çykardy we ýere oklady. Şol pursatda Dahlyň beýleki ýoldaşlary geldi.
  
  Olardan biri Mano Kinimaka.
  
  Gawaýlylar hakyky görnüşde özüni doly tizlikde başladylar, ýerden aýaklary, elleri uzadyldy, adam myşsalarynyň we süňkleriniň döwülýän topy. Ol Olgany Dahldan has gowy egnine urdy we berk gysdy. Olga alty aýak öňe süýşdi we munuň özi gudratdy.
  
  Kinimaka ruslara seredip, öňe öwrüldi.
  
  Pulemýot ýere gaçdy.
  
  Drake dodaklaryny okady.
  
  - Dyz epmeli, kiçijik adam.
  
  Kinimaka, Olganyň Dreýkiň pikir edişinden has çalt oturan ot öndürijisini çaldy. Soňra öz ýumrugy Manonyň böwregine çuňňur girdi we Gawaýlylaryň derrew dyza çökmegine sebäp boldy.
  
  Kenzi we Smit söweş meýdanyna ýetdiler. Dreýk ýeterlik bolmaz diýen duýgyny sarsdyryp bilmedi.
  
  Et garnyndan ýyrtylýança, çanak süňkleri ýarylýança ýazdy. Maşyndan çykdy-da, täze gana üns bermedi. Haýden-den başga hemme kişä yşarat edip, töwereginde sirenalar ýaňlanýar, gök çyralar ýalpyldawuk görüş meýdançasyny doldurýardy, erkekleriň, polisiýanyň we esgerleriň gykylyklary howany doldurýardy.
  
  Ol köçä aýlandy, Olga ýakynlaşdy. Rus ony Smitiň garnyna oklanda äsgermezlik etdi; Kenzini saçyndan tutdy-da, bir gyra taşlady. Goňur tüýdükler ruslaryň elinde gysyldy we Kenzi haýran galdy, togalandy we çukury aşak oklady, etini çykardy. Soňra Olga elini Smitiň bilegine gysdy, ýaragy ýere kakdy we esgeriň gygyrmagyna sebäp boldy.
  
  "Sen maňa atýarsyňmy? Men eliňi ýyrtyp, ganly ujy bilen bogaryn "-diýdi.
  
  Drake güýç-kuwwatyny ýygnap, arkasyndan urdy, böwreklere we döşüne üç gezek urdy. Gunaragyny ulanardy, ýöne awariýada ýitirdi. Olga hüjümi duýmady. Bu agaç sütünine urlan ýalydy. Aroundarag, ulanyp boljak bir zady gözledi.
  
  Ol muny gördi.
  
  Maý ylgady, yzyndan Alisýa, soň bolsa listorgi ak reňkli. Dreýk raketa atyjy enjamy alyp, kellesiniň ýokarsyna çykardy we bar güýji bilen ruslaryň arkasyna getirdi.
  
  Bu gezek ol göçdi.
  
  Kinimaka ullakan dagyň bir dyzyna çöküp, gapdala bökdi. Tiýaçlyk magazineurnal dişlerinden ýykyldy. Guşakdan bir RPG ýykyldy. Drake agyr dem alyp, ýaragyny taşlady.
  
  Olga ýerinden turdy, yzyna öwrüldi we ýylgyrdy. "Betonda hapalanýançaňyz sizi aýak astyna alaryn".
  
  Drake yza çekildi. Olganyň urmagy buduny otlady we bedeniniň bir ujundan beýleki ujuna agyry partlamasyny iberdi. Alisýa suwa girdi, ýöne howada ýokary zyňyldy we Kenziniň üstüne degdi. Kinimaka göni göwresine iberen kellesiniň öňünde ýerinden turdy. Smit bedene sansyz zarba urdy, soň üçüsi bokurdaga we buruna, Olganyň gülmegine sebäp boldy.
  
  "Aý, balam, flegmadan dynmaga kömek edeniň üçin sag bol. Moreene bir haýyş. "
  
  Smitiň zarbasyna ýüzüni açdy.
  
  Alisýa Kenzi kömek etdi. Polisiýa işgärleri olara tarap ylgaýardylar. Drake uzakda bolmagyny arzuw edip bilmedi. Bu gan döküp biler. Turmaga synanyşdy we bir aýagynda üstünlik gazandy.
  
  Olga Smitiň bokurdagyndan tutup, bir gyra taşlady. Kinimaka ullakan başyny ýaýkady, indi Olganyň aýagynda we galyň budlaryna ýarym onlarça ajaýyp zarba berdi.
  
  Kinimakany kellesine urdy we aşak düşürdi. Dreýkiň indiki hüjüminden gaça durup, gulaklaryndan, sag gözünden erkin akýan we maňlaýynda sansyz kesilen we gögerýän ýaly, ony yzyna kakdy. Garnynda Smitiň ony atan deşigi açyldy we Dreýk munuň öňüni almagyň usuly bolup bilermikä diýip oýlandy.
  
  Olganyň ünsüni özüne çekip biler. "Maňa seret" -diýdi. "Maňa seret. Men hiç haçan ýeňilmedim "
  
  Gyzyklanma bildirmek ganly magdan geçdi. "Youöne sen meniň ter bezlerimiziň birinden köp dälsiň. Supergirlimi? Ajaýyp aýal? Skarlett ansohanssen?
  
  "Men Maý Kitano."
  
  Olga, Smiti we ýakynlaşýan Alisiýany bir gapdala itekläp, oňaýsyz öňe gitdi. Maý oturdy. Olga öýken etdi. Maý uzakda, uzakda tans etdi, soň bolsa Olganyň sag egnine yşarat etdi.
  
  "Men sizi ünsden düşürenimde, dostum gorgi seni ýok eder."
  
  Olga haýran galdy. "Näme ..."
  
  Gorgi raketa atyjy enjamyny egnine baglady, soňky granatyň dogry ýerleşendigine göz ýetirdi we göni Olganyň jesedine ok atdy.
  
  Drake ördek.
  
  
  ÜÇÜNJI BAP
  
  
  SPEAR topary soň ýitirim boldy. Biologiki ýaragy gowşurandan soň, jenaýat ýerinden kowlup, adaty bolmadyk asuda şäheriň merkezinden FBI-nyň oba ýerlerindäki iň howpsuz öýleriniň birine eltildi. Howpsuzlyk sebäpli hökmany suratda ownuk bir fermer hojalygydy, ýöne muňa garamazdan, öz öýi, athanalary we merjenleri bolan fermer hojalygydy. Ilýuziýany satmak üçin atlary we maldarçylyk elini sakladylar, ýöne ol ot-iýmler üçinem işledi.
  
  Topar ygtybarly jaýa gelendigi üçin diýseň begendi, hatda dürli otaglaryň gapylaryny bölmek we ýapmak has bagtlydy. Bir adama uruldy, tükeniksiz, ýenjildi, gögerdi, gan akdy.
  
  Gan olaryň hemmesini siňdirdi, gögermeler we saçlar. Huşuny ýitirmedikler muny etmegini islediler; edenler kömek edip bilmeýändiklerine gynandylar. Dreýk bilen Alisýa eşiklerini geýip, göni suwa düşdüler. Gyzgyn suw akymy diňe bir gany däl-de, ýuwmaga kömek etdi. Dreýk Alisýa kömek etdi, Alisýa bolsa Drake gollarynyň gaty çişen ýerlerinde kömek etdi.
  
  Topar bozulmady, ýöne birneme horlandy.
  
  "Elmydama kimdir biri bar" diýip, Drake suwuň doly güýç bilen urmagy bilen, "seni aýagyňyzdan kakyp biljek kim bar?"
  
  "Bilýärin" Alisýa eliňe birnäçe suwuk sabyn guýdy. "Dahlyň ondan gaçandygyny gördüňmi?"
  
  Drake üsgürip başlady. "Aý, ýok, haýyş. Meni güldürme. Haýyş edýärin "
  
  Dreýk ýaňy gören zatlaryndan soň gülkünç tapyp biljekdigine geň görmedi. Bu adam trawma we ýürek agyrylary, ölüm we zorluk bilen göreşmek üçin taýýarlanan esgerdi; muny ömrüniň köpüsinde etdi, ýöne esgerler başgaça çemeleşdiler. Şeýle usullaryň biri kärdeşleriňiz bilen dostlugy saklamakdy; beýlekiler elmydama zatlaryň ýagty tarapyna seretmeli boldular.
  
  Mümkin boldugyça. Hat-da esgeri dyzyna getiren käbir ýagdaýlar boldy.
  
  Indi şol matadan kesilen Alisýa Kinimakiniň ullakan Olga bilen söweşini ýada saldy. "Erbet, Godzilla bilen Godzillanyň çagasy ýalydy. Ganly Mano ýaralananlardan has geň galdy. "
  
  "Elbetde, kellesini kesip biler". Drake ýylgyrdy.
  
  "! Ok!" Alisýa güldi we agyrydan dynmak isläp, biraz wagt hezil etdiler.
  
  Soňrak, Dreýk duşdan çykdy, hammamyň üstüne oklady we ýatylýan otaga gaýdyp geldi. Oňa deňsizlik duýgusy degdi. Bir sagat ozal dowzahyň merkezinde bolup, durmuşynyň iň agyr we ganly söweşleriniň birine çümüpdi, indi bolsa Tehasdaky garawullar bilen gurşalan malhanada ýuwýardylar.
  
  Indiki näme?
  
  Oňyn tarapy, dört esasy ugurdan üçüsinde ýeňiş gazandy. Dört atlynyň üçüsi. Buýruk dört sany ýaragy gizledi, şonuň üçin Dreýkiň birneme gabat gelmeýän, bulaşyk we gönüden-göni näbelliligi sebäpli ýekeje ýarag galdy. Ol özüne güldi.
  
  Erbet, bu hukugy aldym diýip umyt edýärin.
  
  Onuň yzyndan aýak sesleri eşidildi we yzyna öwrüldi.
  
  Alisýa düýbünden ýalaňaç we duş suwy bilen ýalpyldaýardy, saçlary gögeren egnine ýapyşdy. Drake seredip, meseläni ýatdan çykardy.
  
  "Erbet" -diýdi. "Şonuň üçin ikiňizi gören wagtyňyz gowy bolýar."
  
  Geçip, polotensasyny çykardy. "Siziň pikiriňizçe wagtymyz barmy?"
  
  "Alada etme" -diýip, sesine ýylgyrdy. "Bu köp wagt almaýar".
  
  
  * * *
  
  
  Soňrak, Dreýk we Alisýa bedenlerinde gögermezliklerden gaça durmaga synanyşanlaryndan soň, täze eşik geýip, ullakan aşhana gitdiler. Dreýk näme üçin aşhanany saýlandyklaryna düşünmedi; tebigy duşuşýan ýeri ýalydy. Günüň batýan şöhleleri panoramik penjirelerden aralaşyp, agaç pollara we aşhana enjamlaryna altyn öwüşgin berdi. Otag ýylydy we täze bişirilen çöregiň ysydy. Dreýk taýagyň üstünde oturdy we rahatlandy.
  
  "Bu ýerde bir aýlap bilerdim".
  
  "Başga bir çapyksuwar" -diýdi Alisýa. "Soň dynç alarysmy?"
  
  "Muny edip bilerismi? Diýjek bolýanym, "dynç al, söýgi" sözüniň soňy ýaly däl.
  
  "Häzirem, Krowa jogap bermeli bolarys" -diýdi. Smitde kynçylyklar bolup biler. Maşgalamyzyň bir agzasy kynçylyk çekende, işe gitmeli däldiris. "
  
  Drake baş atdy. "Hawa, razy. Soň bolsa 7-nji möhür topary bar. "
  
  "Bir gün" diýip, Alisýa uludan demini aldy-da, gapdalyndaky oturgyçda oturyp: "Baýramymyz geler" -diýdi.
  
  "Haý, pişigiň näme getirenine serediň!" - Drake Dahly görende gygyrdy.
  
  Şwesiýaly gapydan seresaplylyk bilen geçdi. "Bullşit, ýöremäge synanyşýaryn, ýöne hemme zat gözümiň öňünde iki esse."
  
  "Siziň pikiriňizçe ýöremek kynmy?" Drake aýtdy. "Işe girmek isleýärsiňizmi?"
  
  Dahl taýagyň başyna geçdi. "Kimdir biri maňa içýär"
  
  Alisýa suw çüýşesini özüne tarap itekledi. "Moreene biraz alaryn"
  
  Dreýk dostuna alada bilen seretdi. - Dost, ahyryna çenli garaşmaly bolarsyňmy?
  
  "Çynymy aýtsam, minutda gowulaşýar."
  
  "Aý, sebäbi Olga bilen dawa wagtynda nädip oturanyňy ýadymda."
  
  "Drake, Drake. Muny hiç haçan ýatlamak islämok "-diýdi.
  
  Drake gygyrdy. "Bu barada hiç haçan ýatdan çykarjak ýaly".
  
  Toparyň galanlary az-kem geldi, ýigrimi minutdan soň hemmesi barda oturyp, kofe we suw, miweleri we doňuz etini we sanap biläýjekden has köp ýaralary taşladylar. Kinimaka hiç kime seretmedi, Smit sag elinde hiç zat saklap bilmedi. Gorgi gaty gynandy. Kensi arz etmekden saklanyp bilmedi. Diňe Maý, Lauren we Haýden özleri ýalydy.
  
  Haýden: "Bilýärsiňiz" -diýdi. "Biziň hemmämiziň bu meseläni başdan geçirendigime begenýärin. Has erbet bolup bilerdi. Atropin öz işini etdi. Effectsigitler, täsirlerden soň barmy? "
  
  Gorgi, Smit we Kenzi gözlerini gamaşdyrdylar. Kensi hemmeler üçin çykyş etdi. "Meniň pikirimçe, Olga täsirlerden soň geçdi".
  
  Haýden ýylgyrdy. "Bolýar, sebäbi entek gutarmadyk. Fort Sill we Dallas şäherine baryp görmedik toparlar soňky bir maglumatlary gözlediler. Bagtymyza, Waşington pikir merkezi we NSA esasy oýunçylara bellik goýmagy başardy. "
  
  "SAS?" - Drake teklip etdi.
  
  "Iňlisler, hawa. Olary Hytaý we Fransiýanyň galan zatlary yzarlar "-diýdi.
  
  "7-nji möhür topary?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  "Näbelli, mälim edilmedik we rugsatsyz" -diýdi. "Krounyň pikiriçe."
  
  Kinimaka: "Goranmak ministrinden has ýokary gurluş bar" -diýdi.
  
  "Prezident Koburn bizi guratmak üçin asmaz" -diýdi. "Möhürler hakda hiç zat bilmeýändigine ynanmaly".
  
  "Men razy" -diýdi. "Men Mano bilen Crow-dan beýik jandarlaryň bardygy bilen ylalaşsam-da, mekirler köp. Gyradan, gökden çykýan we size az saýlaw goýýan görnüş. Bilşimizden has köp zadyň bardygyna ynanmalydyryn. "
  
  "Bu biziň problemamyza kömek etmeýär." Smit gygyrdy we bir stakan süýt götermek üçin göreşdi.
  
  "Dogry". Haýden bir topar miwäni alyp, özüni rahatlandyrdy. "Şonuň üçin, geliň, bu erbet enäni ýok edip, öýe gaýdaly. Biz henizem iň uly topar we iň gowy topar. Häzirem Iňlisler diňe bir günlük işe başladylar. Hytaýlylar hem. Indi beýlekileriň arasynda diňe fransuzlar bar ýaly. Galan asyl nusgasy bilen habarlaşmak üçin üç adamdan başga topar iberdiler ".
  
  "Specialörite operasiýa güýçleriniň söweşinde-de edil şonuň ýaly" -diýdi Dahl. "Biz ýokarda"
  
  "Hawa, ýöne munuň ähmiýeti ýok. Liesalan sözleýär. Elimizde ýa-da çölde bile bolanymyz ýaly däl ".
  
  Dahl: "Bu gödek, öňünden aýdyp bolmajak söweş" -diýdi. "Bu hakyky bolşy ýaly hakyky."
  
  Haýden baş atdy-da, çalt dowam etdi. "Geliň, buýrugyň tekstini jemläliň. 'Eartheriň dört burçunda dört atlyny tapdyk we olara soňky kyýamat ordeni meýilnamasyny taýýarladyk. Kyýamat haçly ýörişinden we ondan soňky wakalardan aman galanlar iň ýokary derejede höküm sürerler. Muny okaýan bolsaňyz, ýitdik, şonuň üçin okaň we seresap boluň. Soňky ýyllarymyz dünýä rewolýusiýasynyň soňky dört ýaragyny ýygnamak bilen geçirildi: Uruş, ýeňiş, açlyk we ölüm. Birleşen, ähli hökümetleri ýok eder we täze geljegi açar. Taýýar boluň. Olary tapyň. Eartheriň dört burçuna syýahat. Strategiýanyň Atasynyň, soň bolsa Haganyň dynç alýan ýerlerini tapyň; şu wagta çenli ýaşap geçen iň erbet hindi, soň bolsa Hudaýyň heläkçiligi. Emma hemme zat görnüşi ýaly däl. Bäş ýyl gutarandan bäş ýyl soň, 1960-njy ýylda Hagana baryp gördük . Hakyky soňky hökümi goraýan urgy tapdyk. Onlyeke-täk öldürmek kody Atlylar peýda bolanda. Atanyň süňklerinde kesgitleýji bellikler ýok. Hindi ýaraglary bilen gurşalan. Soňky kyýamatyň tertibi indi siziň üstüňizde ýaşaýar we ebedi höküm sürer. "
  
  Ol sözüni gutardy-da, bir dem aldy.
  
  "Hemme zat gowy? Meniň pikirimçe, indi has manyly. Sargyt öldi, köpden bäri gitdi, ýöne bu meselede henizem kiçijik bir element bar. Belki bir mol. Leeke. Belki başga bir zat bolup biler. Emma Dallasdaky bir laboratoriýany döwmek ýeterlikdir we bir topar ýörite güýç çykaryp biler, şonuň üçin baha berip bilmeris. "
  
  Dreýk tolkun atanda dymdy. "Hawa?"
  
  "Nirede bolmagyň iň gowudygyny bilýärsiňmi?" - diýip sorady. "Waşingtonda bir akyl merkeziniň içinde. Ora-da NSA-da işlemek. "
  
  Haýdeniň gözleri ulaldy. "Erbet, bu gaty gowy nokat. Geliň, bu barada oýlanmaga rugsat ediň. " Aýna küýzeden gara kofe guýdy.
  
  Maý: "Wagt geçýär, dostlarym" -diýdi.
  
  "Hawa, men siziň bilen" Haýden agzyny doldurdy. "Onda teksti seljereliň: eartheriň soňky burçy Europeewropa. Ölümiň atlysy we hakyky Kyýamaty goraýan Hudaýyň Gyrgynçylygynyň mazaryny tapmalydyrys. Olaryň iň erbedi. Atlylar görkezilende öldürmek kody barmydy? Bagyşlaň, entek düşünmedim. "
  
  "Pikir merkezi muny birnäçe wagtdan bäri edýär öýdýärin?" Gorgi aýtdy.
  
  Indi ullakan sowadyja daýanýan Lauren gürledi. "Elbetde bar. Gadymy lider bir wagtlar söweşen we öldüren rimliler tarapyndan 'Taňrynyň baýdagy' diýen şübheli at dakypdyr, belki-de wagşy hökümdarlaryň arasynda iň üstünlikli bolmagy we 406-453-nji ýyllarda ýaşanda gündogar we günbatar Rim imperiýalaryna hüjüm edipdir. Rimiň iň aýylganç duşmanydy we bir gezek: "Nireden geçen bolsam, otlar mundan beýläk ösmez" -diýdi.
  
  Dahl: "Anotherene bir şöhratly gadymy köpçülikleýin ganhor" -diýdi.
  
  Lauren: "Attila Hun, hunlaryň ýeke-täk hökümdary bolmak üçin 434-nji ýylda doganyny öldürdi. Gaty gazaply nazary bilen tanalýan Attila, taryhçy Edward Gibbonyň sözlerine görä, köplenç "ylham beren terroryndan lezzet alýan ýaly" gözlerini aýlaýardy, şeýle hem Rimiň uruş hudaýy Marsyň hakyky gylyjyny ulanjakdygyny mälim etdi. Rimiň söweş meýdanynda dörän gorkyny göz öňüne getirip bilersiňiz. "
  
  "Biz aldyk" -diýdi. "Attila haýsy tarapa degişlidigiňize baglylykda erbet oglan ýa-da gowy oglan boldy. Taryh kitaplaryny kim ýazdy. Ol nädip we nirede öldi?
  
  "Birnäçe gapma-garşylykly maglumatlar onuň nädip ölendigini görkezýär. Burunundan başlap, täze aýalynyň elindäki pyçaga çenli. Onuň jesedini tapan adamlar, hunlaryň däp-dessuryna görä, kellelerinden saçlary ýyrtyp, ýüzlerine çuňňur we ýigrenji ýaralar beripdirler. Şeýle elhenç duşman bolan Attilanyň hudaýlardan onuň ölümi hakda ajaýyp garaşylma habary alandygy aýdylýar. Bereket. Jesedi hemmeleriň görmegi we haýran galmagy üçin giň düzlügiň ortasynda, ýüpek çadyryň içinde goýuldy. Tire-taýpalaryň iň oňat atlylary aýlanyp, oduň töwereginde eden uly işleri hakda gürrüň berdiler. Bu uly ölüm boldy. Onuň guburynyň üstünde baýramçylyk geçirilendigi aýdylýar. " Lauren polisiýa işgäriniň gulagyna pyşyrdadyran degişli nokatlaryny gaýtalamagyny dowam etdirdi. Gatygepleýji gurmagyň manysy ýokdy.
  
  "Mazarlaryny altyn, kümüş we demir bilen möhürlediler, sebäbi üçüsi bardy. We bu üç materialyň ähli patyşalaryň iň beýiklerine laýyk gelýändigine ynanýardylar. Elbetde, ýaraglar, baýlyklar we seýrek duş gelýän daşlar goşuldy. Adat boýunça, onuň ýerleşýän ýerini gizlin saklamak üçin mazarynda işleýänleriň hemmesini öldüren ýaly. "
  
  Alisýa stoluň başynda oturanlara töweregine göz aýlady. "Sizden biri öler" -diýdi. "Meni jaýlamagy haýyş etme. Erbet pursat däl. "
  
  "Attilanyň guburynyň taryhda iň ýitirilen mazarlaryň biridigini eşidip, gynanarsyňyz we begenersiňiz. Elbetde, beýlekilerden - birnäçe ýyl ozal Lester awtoulag duralgasynyň aşagynda tapylan korol Riçard III-iň uzak wagtlap ýitirilen jesedi - henizem tapylyp biljekdigine ynanýarys. Belki Kleopatra? Jenap Frensis Dreýk? Motsart? Her niçigem bolsa, Attila barada aýdylanda bolsa, Hunnik inersenerleri Tisza derýasynyň esasy derýasynyň düýbüni guratmak üçin uzak wagtlap sowupdyr öýdülýär. Attila şol ýerde ajaýyp, bahasyna ýetip bolmajak üç tabytda jaýlandy. Soňra Tisza Attilany hemişelik gizledi.
  
  Şol pursatda golaýlap gelýän dikuçaryň sesini eşitdiler. Haýden otagyň töweregine göz aýlady.
  
  "Oglanlar we gyzlar, başga söweşe taýyn bolarsyňyz diýip umyt edýärin, sebäbi bu entek gutarmaýar".
  
  Drake agyrýan myşsalaryny uzatdy. Dahl kellesini egninde saklamaga synanyşdy. Kensi arkasyna dyrmaşanda, ýeňdi.
  
  "Adalatly bolmak" -diýdi. "Bu ýerde henizem içim gysýardy."
  
  Haýden ýylgyrdy. Dahl mümkin boldugyça baş atdy. Maý eýýäm aýak üstünde bolupdy. Lauren gapylara tarap ugrady.
  
  "Gel" -diýdi. "Theolda bize has gysga maglumat bererler".
  
  "Europeewropa?" Gorgi sorady.
  
  "Hawa. Ölümiň soňky atlysy üçin. "
  
  Alisýa taýagyň aşagyndan bökdi. "Gowy gürlemek" -diýdi. "Sizden gelse, gaty tolgundyryjy, hatda aýagymyňam barmaklary çişip başlaýar".
  
  
  Otuz dördünji bap
  
  
  Başga bir uçuş, başga bir gözýetimde söweş. Drake amatly oturgyçda oturdy we Laureniň Attila Hun meselesinde Kolumbiýa okrugynyň çykaran kararlaryny we netijelerini aýdanynda diňledi. Topar dürli wezipelerde oturyp, elinden gelenini alyp, ýaňy-ýakynda atlandyrylan 'Olga wakasy' agyrysyna üns bermezlige synanyşdy.
  
  Lauren sözüni jemledi: "Attilanyň mazary taryhda ýitdi. "Birnäçe galp açyş bolsa-da, hiç haçan tapylmady. Şeýdip, dymdy, diňledi, "agyrlyk güýji anomaliýasy hakda eşitdiňizmi?"
  
  Dahl yzyna seretdi. "Bu adalganyň birnäçe manysy bar."
  
  "Bu, biziň pikirimiz. Recentlyaňy-ýakynda alymlar polýar buz örtüginiň aşagynda gömülen ullakan we syrly anomaliýany tapdylar. Muny bilýärdiňmi? Uly ululygy - 151 mil we çuňlugy müň metre golaý. NASA hemralary tarapyndan ýüze çykarylan bu, agyrlyk güýji anomaliýasydy, sebäbi daş-töweregindäki üýtgeşmeler kraterde ullakan bir zadyň bardygyny görkezýärdi. Indi ýabany teoriýalar bir gapdala, bu obýekt agyrlyk güýji anomaliýasydyr. Nädogry ýerleşdirildi, töweregindäki beýleki zatlar ýaly hereket etmeýär we şonuň üçin güýçli radar arkaly kesgitlenip bilner. "
  
  Dahl: "Grounderiň içine girýän radar barada aýdýarsyňyz" -diýdi. "Köne hünärim."
  
  Dreýkiň gözleri ulaldy. "Hakykatdanam? Towuk oturylyşyklarynda erkek striptiz diýip pikir etdim. Saňa tans Viking diýdiler. "
  
  Dahl ony ýadady. "Muny bes et".
  
  Alisýa maňa tarap egildi. "Ol nägile ýaly görünýär" -diýip, teatr bilen pyşyrdady.
  
  "Gümürtik garry aýaldan ýüz öwürmek saňa şeýle eder".
  
  Geň zat, Smitiň gözlerinden ýaş döküldi. "Aýtjak bolýaryn" -diýip, ol aýtdy, "kimdir biriniň üçege çekilmedik biriniň beýle gaty eglenini görmedim". Köşeşjek bolup, ýüzüni gizledi.
  
  Kinimaka ony egnine sokdy. "Gowumy, aga? Adam, seniň öň güleniňi görmedim. Bu geň ".
  
  Lauren şwesiýalylary has köp masgaralamakdan halas etdi. "GPR, ýöne intensiw masştabda. Google Kartalarda Antarktida diýilýän bu geň zat bar. Muny noutbukdan görüp bilersiňiz. Attöne Attilanyň mazary ýaly kiçijik bir zat tapmak? Bu, NASA-nyň henizem eýeçiligini kabul etmedik maşynlary we programma üpjünçiligini ulanmagy öz içine alýar. "
  
  "Hemra ulanýarlarmy?" Gorgi sorady.
  
  "Hawa, ähli salkyn ýurtlarda şeýle zat bar."
  
  Şol sanda Hytaý, Angliýa we Fransiýa. " Dreýk garşydaşlarynyň sanawyny görkezdi.
  
  "Elbetde. Kosmosdan hytaýlylar awtoulagynda oturan adamy tanap, göz aýlaýan internet sahypalaryny barlap we iýýän sendwiçiň mazmunyny toparlara bölüp bilerler. Islendik erkek. Islendik ýerde diýen ýaly. "
  
  "Diňe erkekler?" Kenzi sorady. "Womena-da aýallar?"
  
  Lauren ýylgyrdy we pyşyrdady: "Gulagymda bir adam bar. Biraz ýaş ýaly, henizem aýallary tapmadyk ýaly. "
  
  Dreýk, ýer bilen üçünji we dördünji uçlary bolan Amerika bilen Europeewropanyň arasynda asmanda kesilen dikuçary diňledi.
  
  "Bolýar, gowy, her niçigem bolsa ..." Lauren gözlerini gamaşdyrdy. "Piskaranyň känbir tanalmaýan geografiýasyny bir ýere jemlesek, bir tekstde Attilanyň meşhur köşgüniň Dunaý bilen Tiszanyň arasynda, Karpat daglarynda, Wengriýanyň ýokarky düzlüklerinde we goňşy Zazberiniň ýerleşendigi aýdylýar. Has düşnüksiz bir bölüm, Attilanyň mazarynyň köşgüniň garşysynda aýdylýar. "
  
  "Emma derýanyň aşagynda jaýlandy" -diýdi.
  
  "Hawa, Tisza Dunaýyň ägirt uly goşundysy bolan Wengriýany demirgazykdan günorta geçýär. Derýanyň ýoly alymlarymyza kömek eder. Geofiziki tehnologiýany ulanmak bilen geçiren gözlegleri hemra, magnit, MAG we ýeriň içine girýän radary birleşdirer diýip umyt edýärin. Magnit gözlegler, saýlanan anomaliýalar üçin GPR profilleri bilen doldurylýar. Şeýle hem, derýanyň başga ýere gönükdirilendigini ýa-da ýokdugyny görüp biljekdigini aýdýarlar. " Ol gysdy. "Biz kompýuteriň seredip, soň karar bermeli müňlerçe we müňlerçe suratlary hakda gürleşýäris."
  
  "Bolýar, bolýar, şonuň üçin biz Wengriýa gidýäris." Alisýa kellesini agyrtdy. "Diňe aýt".
  
  Topar agressiw kärdeşleriniň ýagdaýlary bilen gyzyklandy.
  
  
  * * *
  
  
  Wengriýa, Dunaý we Tisza Europeewropanyň beýleki ýerleri ýaly gijelerine gara görünýärdi, emma Dreýk häzirki wagtda bu ýerde has dartgynlydygyny bilýärdi. Dört atlynyň iň güýçlisi şol ýerde ýatyrdy - ony tapanlar dünýäniň geljegini gowy kesgitläp bilerler.
  
  Topar gondy, ýene uçdy, ýene gondy, soň bolsa syýahatynyň soňky aýagyny tamamlamak üçin ullakan, şöhlelendirmeýän ulaga mündi. Kalkulýatorlar entek hiç zada düşünmediler, meýdanlar henizem uludy we köne we potensial zaýalanmagyny aýtmaly däl. Buýrugyň özbaşdak işleýändigini anyklamak gowy bolardy, ýöne onlarça ýyl mundan ozal duýdansyz öldürilmegi islendik yza çekilişi bes etdi.
  
  Düzlüklerde düşelge gurup, daşarda garawul goýup, içerde mesgen tutdular. Çadyrlary çaýkap, güýçli ýel öwüsýärdi; Soňky birnäçe günüň dowamynda eden ähli işleriniň ajaýyp hakykaty henizem çümmäge synanyşýardy.
  
  Biz hakykatdanam şu ýerde, Wengriýanyň depesiniň ýarysynda düşelge gurdukmy? Drake bu barada oýlandy. Ora-da Olga henizem bizi urýarmy?
  
  Çadyryň gülleýän kanwalary, gapdalyndaky ýazgy şekili ýaly hakykaty aýtdy. Alisýa, diňe gözlerini görkezip, uklaýan sumkasyna örtüldi.
  
  "Sowukmy, söýgi?"
  
  - Hawa, bärik geliň we meni gyzdyryň.
  
  Dahl Dreýkiň aýagynyň günortasyndaky bir ýerden: "Haýyş edýärin, şu gün däl" -diýdi.
  
  Gündogardan Kenzi: "Men razy" -diýdi. "Kelläňize kelläňiz ýa-da bir zadyňyz bar diýiň. Onuň nirededigini kim bilýär? Keselleriň sany we ş.m. "
  
  "Diýmek, dört adam hakda sorag ýokmy?"
  
  Çadyryň girelgesinde duran Maý sözüniň üstüni ýetirdi. Esasanam bäşimiz barlygy sebäpli. "
  
  "Crazy, Sprite, seniň şu ýerdedigiňi ýatdan çykardym. Biziň hemmämizi bir çadyrda gulplandyklaryna henizem ynanamok ".
  
  Dahl ýerinden turdy: "Birinjiden, düzlüklerde ýatmagy makul bildim". "Onda belki ýataryn."
  
  Dreýk, Joanna jaň etmek üçin pursatdan peýdalanar öýdüp, çykyş üçin şwesiýanyň kellesini synlady. Olaryň gatnaşygy howada galdy, ýöne ýakyn wagtda kimdir biri hemişelik karar berjek gün geler.
  
  Daň atdy, Waşingtonly hünärmenler ýarym on sahypany teklip etdiler. Topar bölünip, gazyp başlady we kellelerinden we ýüreklerinden ajaýyp peýza .lary taşlady: Tiszanyň parlaýan gök ýylan, käwagt giň, käte geň ýerlerde dar, Karpatlylaryň otly depeleri, tükeniksiz asman. Giň giňişliklere öwüsýän salkyn şemal garşylandy, ýadawlygy we köşeşdiriji gögermeleri aýyrdy. Dreýk we beýlekiler duşmanlarynyň nirededigini yzygiderli gyzyklandyrýardylar. Iňlis, hytaý we fransuz. Nirede? Iň ýakyn depäniň üstünde? Gözegçiligiň sähelçe yşaratyny hiç kim görmedi. Beýleki toparlar ýüz öwüren ýalydy.
  
  Bir gezek Drake: "Ortaça galyndy aw däl" -diýdi. "Indiki nirede gutarjagymy bilemok."
  
  "Men razy" -diýdi Dahl. "Bir pursat hemmämiz söweşýäris, indiki pursat bolsa aňsat. Şeýle-de bolsa, has erbet bolup bilerdi "-diýdi.
  
  Birinji gün çalt, soň ikinji gün uçdy. Hiç zat tapmadylar. Rainagyş ýagyp başlady, soň bolsa kör gün. Topar nobatçylykda dynç aldy we birnäçe hakyna tutulan işçini wagtlaýynça boşatmaga rugsat berdi. Iňlis dilini bilmeýän erkekler we aýallar ýakyn obadan bellendi. Günleriň birinde Alisýa ýerdäki deşik tapdy, belki köne tunel, ýöne gözleg tamamlanandan soň tolgunmasy tiz azaldy.
  
  "Peýdasy ýok" -diýdi. "Biz ondan bir metr uzaklykda bolup bileris, henizem tapyp bilmeris."
  
  "Siziň pikiriňizçe bu ýyllaryň dowamynda nädip ünsden düşdi?"
  
  Dahl bir zada düşünmeýändiklerine göz ýetirip, kellesini syrmagy dowam etdirdi. "Dilimiň ujunda" -diýip, birnäçe gezek gaýtalady.
  
  Drake özüne kömek edip bilmedi. "Olga diýjek bolýarsyň, şeýlemi? Bu, gaty gysga tejribe boldy. "
  
  Dahl henizem gözledi.
  
  Anotherene bir gije we çadyrda ýene birnäçe sagat. Bu agşamlaryň iň dartgynlysy, Dreýk Webbiň beýany, mirasy we gizlin maglumat kümmeti hakda gürleşip başlanda boldy.
  
  "Indiki gezek ünsi jemlemeli. Collectedygnan syrlary weýran edip biler. Geň galdyryjy ".
  
  "Kim üçin?" Dahl aýtdy. "Bize garşy çykanlar beýle erbet däldi".
  
  Maý: "Entek bilmeýän zadymyzdan başga" -diýdi.
  
  "Erbet, hakykatdanam? Men ýatdan çykardym Haýsy? "
  
  Japaneseapon zenany sesini çykardy we ýuwaş gürledi. "Sizden biri ölýär."
  
  Uzak, agyr pursatda ümsümlik boldy.
  
  Alisýa ony döwdi. "Drake bilen ylalaşmaly. Bu diňe bize degişli däl. Webb yzarlaýan hünärmen we mega baý kül. Hemmelere hapa degen bolmaly ".
  
  Galp duýduryş, gadymy mazarlygyň harabalyklarynyň we gumlarynyň arasynda ýere we palçyklara çadyrdan çykmaga sebäp boldy. Olaryň çuňňur gaharlanmagyna görä, bu Attila degişli däldi. Iň bärkisi, aýdyp biljek derejede däl.
  
  Soň bolsa çadyrda pikirlerine gaýdyp geldiler.
  
  "Işlenmeli köp zat bar" -diýdi. "Webbiň gizlenýän ýerini gözlemek we soňraky açyşlarymyz geljeklerden gorap biler."
  
  "Joshuaeşuwanyň Peruda ölümi? Biziň boýun egmezligimiz? Şübheli höküm we näbellilik? Birine jogap bermeli. Bir at dakyp bilersiňiz. Threeöne üç? Dört? Hasaplaşyklarymyz gyzyl reňkde, adamlar, men artykmaç çykdajy diýmek islämok. "
  
  "Diýmek, 7-nji möhür topary?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  - Belki - diýip, Haýden seslendi. "Kim bilýär? Theyöne olar bize garşy hüjüm etseler, deňeşdiriji güýç bilen yza gaýtjakdygyma Hudaýa kasam edýärin. Şeýdip, hemmäňizde bolar. Bu buýruk. "
  
  Anotherene bir gün geldi we aw dowam etdi. Fallagyş olaryň tagallalaryna päsgelçilik döretdi. Waşington pikir merkezi ýene ýigrimi üç sahypa bilen ýene ýedi saýt bilen gaýdyp geldi. Olaryň köpüsi boş ýerlerden ýa-da köne binýatlardan, binalaryň uzak wagtlap gideninden, süňkleriniň könelmegine başga hiç zat bermedi. Anotherene bir günüň köpüsi geçdi we SPEAR toparynyň ahlagy peselip başlady.
  
  "Biz hatda dogry ýerde-de barmy?" Kenzi sorady. "Men Wengriýany göz öňünde tutýaryn. Attilanyň köşgüniň garşysynda. Bu adam näçe wagt öň doguldy? Müň alty ýüz ýyl ozal, şeýlemi? Bu näme? Geronimodan on dört asyr öň. Belki, Attila nädogry 'jeza' bolup biler. Katolik kilisesi köplere bellik etdi öýdýärin. "
  
  Kinimaka: "Biz dürli anomaliýalary tapýarys" -diýdi. "Olaryň köpüsi we hiç biri dogry däl."
  
  Dahl oňa seretdi. "Gözlegimizi azaltmagyň ýoly gerek".
  
  Elmydama akyl merkezine dakylýan Lauren başga tarapa seredýärdi. "Hawa, diýýärler. Hawa. "
  
  Şemal şwesiýanyň saçyny ýuwaşja öwüsdi, ýöne ýüzi ysgynsyz galdy. "Mende hiç zat ýok"
  
  "Belki, Attila başga bir göz aýlamalymy?" Teklip edip biler. "Terjimehalynda bir zat barmy?"
  
  Lauren Waşington toparyna bu barada alada etmegi buýurdy. Topar dynç aldy, uklady, kemçilikleri gözledi we tapmady we ýene iki sany ýalan duýduryşa gatnaşdy.
  
  Ahyrynda Dreýk bir topar ýygnady. "Meniň pikirimçe, adamlar muny şowsuz diýip atlandyrmaly bolarys. Buýruk, tapandyklaryny aýdýar, ähtimal & # 184; emma edip bilmeýän bolsak, beýleki ýurtlaram başarmaz. Dördünji Atly jaýlanan ýerinde galan bolsa gerek. Ol hatda şol ýerde bolsa. "
  
  "Mazar talanan bolsa gerek" -diýdi. Emma, elbetde, ýadygärlikler tapylardy. Geýim. Gylyç. Gymmat bahaly daşlar. Beýleki jesetler. "
  
  "Şeýle güýçli ýaragy ol ýerde goýmak kyn" -diýip, Kenzi ýüzüne boş söz aýtdy. "Hökümetimiň etmejekdigini bilýärin. Gözlemegi hiç wagt bes etmezler "-diýdi.
  
  Drake ylalaşyp baş atdy. "Dogry, ýöne şübhesiz başga krizisler döreýär. Biz bu ýerde baky galyp bilmeris ".
  
  "Peruda-da şol bir zady aýtdylar" -diýdi Smith.
  
  Drake Laurene baş atdy. "Olaryň biziň üçin bir zady barmy?"
  
  "Entek mümkin däl, başga-da sekiz sany saýtdan başga. Görkezişler henizem şol bir. Kyn zat ýok. "
  
  "Thisöne bu biziň gözleýän zadymyz bolup bilmezmi?" Dahl gaty ýuwaşlyk bilen aýtdy.
  
  Haýden uludan demini aldy. "Meniň pikirimçe, bu adama jaň edip, sekretar bilen habarlaşmaly bolmagym mümkin. Biz has gowy "
  
  "Seresap boluň" diýip, Alisýa duýduryş berdi. "Belki, bu möhürleriň garaşýan alamatydyr."
  
  Haýden dymdy, gözlerinde näbellilik peýda boldy.
  
  Dahl ahyrsoňy olaryň ünsüni özüne çekdi. "Anderiň içine girýän radar" -diýdi. "Anomaliýalary, agyrlyk güýjüni, magnit ýa-da başga zady gözleýär. Elbetde, gaty erbet bir zat tapýar, sebäbi bu gaty köne planeta. Emma gözlegimizi azaldyp bileris. Başararys. Wah, nädip beýle samsyk bolup bileris? "
  
  Dreýk Alisýanyň aladaly görnüşini paýlaşdy. "Gowumy, dost? Ogurlamaga synanyşan Olganyň täsirini henizem duýmaýarsyňyzmy? "
  
  "Gowy. Hemişe bolşy ýaly ajaýyp. Diňläň - hudaýlaryň guburlaryny tapan samsyklary ýada salyň?
  
  Dreýkiň ýüzi indi çynlakaý boldy. "Torsten. Köpümiz. "
  
  "Men bilýärin. Odiniň süňklerini, Tor, Zews we Lokini tapdyk ". Biraz dymdy. "Afrodit, Mars we başgalar. Weaponsaraglary we ýaraglary nämeden ýasaldy? Käbir gymmat bahaly daşlar? "
  
  "Soňra bize başga bir işde kömek eden näbelli bir madda" -diýdi.
  
  - Hawa. Dahl ýylgyrmagy bes edip bilmedi. "Attila bilen kimiň gylyjy jaýlandy?"
  
  Lauren oňa bökdi. "Mars!" - diýip gygyrdy. "Rim söweş hudaýy Attilany skifleriň üsti bilen gylyçdan geçirdi. Mukaddes söweşiň gylyjy diýilýärdi. Emma hakykatdanam Marsyň öz elinden gelen bolsa ... "
  
  "Şol elementi gözlemek üçin ýere girýän radary üýtgedip bilersiňiz" -diýdi Dahl. "Bu gaty seýrek element."
  
  "Boom!" Drake oňa baş atdy. "Bu ýönekeý. Däli şwesiýa gaýdyp geldi. "
  
  Alisýa henizem gaharly görünýärdi. "Birnäçe gün ozal bu barada pikir edip bilmediňizmi?
  
  
  Otuz bäşinji bap
  
  
  Anotherene sekiz sagat taýyn boldular. DC topary, hudaýlaryň ilkinji mazaryndan galan zatlary öwrenýän Islandiýa arheologiki bölümi bilen habarlaşandan soň, ýere girýän radary täzeden açdy. Elmydama Odine gaýdyp gelýär, Dreýk garaşýarka pikir etdi. Islandiýalylaryň tapyndy jikme-jiklikleriniň köpüsini we ähli nusgalary saklandygy düşnüklidir. Waşingtona seýrek bir element hakda maglumat ibermek birnäçe minut dowam etdi.
  
  Iň bärkisi, olaryň aýdanlary, Dreýk soň göz öňüne getirdi. Amerikalylar bu faýlda eýýäm ýok bolsa, geň galar.
  
  Synag geçirildi we soňra gyzgyn signal iberildi. Olaryň eýýäm aýlanyp gören ýerlerine çümüp, Marsyň gadymy gylyjy kartada aýdyň nokada öwrüldi.
  
  Maý: "Ine" -diýdi. "Attila Hunyň mazary."
  
  Gazuw-agtaryş işleri yhlas bilen başlandy. Oba adamlary eýýäm gazan deşiklerini giňeldip başladylar. Gylyç bilen doly paralel ylgaýan boşluga ýetmänkä, obalylara pul tölediler we gidenlerini görüp depressiýa düşen ýaly boldular.
  
  "Munuň beýleki tarapy ullakan medeni tapyndy" -diýdi Maý.
  
  "Häzir bu barada alada edip bilmeris" -diýdi. "Bu ölümiň ýaragy. Biz hiç zat yglan etmezden öň bitarap bolmaly. "
  
  Smit, gorgi we Kinimaka ýere hüjüm etdiler. Alisýa we Kenzi pursatdan peýdalanyp, oňa "boş eşekden" "Crazy Sloth" -a çenli hemme zady atlandyrsa-da, Dahl henizem birneme rahatdy.
  
  Boş ýere girmek üçin köp wagt gerek däldi.
  
  Dreýk üçlügiň arasyndaky boşlugy giňeldip synlady. Maý we Alisýa gizlenmekçi bolýan uzyn otlarda hiç hili garaşylmadyk ýagdaýyň ýokdugyny anyklamak üçin sebiti gözden geçirdiler. Lauren çukura ýakyn durjakdy; iki aýal bilen aşakdakylaryň arasynda görmek çyzygy.
  
  "Näçeräk aşak düşýändigimizi bilmeýändigimiz sebäpli aragatnaşyk peýdasyz bolup biler" -diýdi. Iöne meniň pikirimçe, ony tapyşymyz ýaly oýnarys ".
  
  "Bize diňe guty gerek" -diýdi. "Biz hiç zada ýa-da başga birine seredip wagt ýitirmeýäris. Razymy? "
  
  Baş atdylar. Gorgi topardaky iň çeýeligi bilen birinji boldy. Kinimaka soňundanam kellesini ýaralap, Smitiň yzyndan geldi. Drake çukura bökdi, yzyndan Haýden we Dahl. Şwesiýalylar girelgede galmalydy. Kepderi deň däl ýeriň aşagynda özüni garaňky tuneliň içinde tapdy. Diwarlaryň arasynda bir minut süýrenmek we gysmak, toparyň çepe öwrülen ýerinde has giň boşluga sebäp boldy. Gorgi gylyjy göçme nawigator bilen baglanyşdyrdy we her minutda olar bilen aralygy çagyrdy.
  
  Dreýk şöhlelerini öňdäki adamlar bilen birleşdirip, el çyrasyny durnukly tutdy. Geçiş hiç haçan gyşarmady, ýöne ýuwaş-ýuwaşdan ondan daşlaşýança gylyjyň dynç alýan ýerinde aýlandy.
  
  Gorgi öňe gitdi. "Munuň üstünden geçmeli bolmagymyz mümkin."
  
  Drake ant içdi. "Bu gaty daş. Şol ýerden geçmek üçin uly enjamlar gerek bolar. Onuň nähili semizdigini görýärsiňmi? "
  
  Gorgi nägile ses çykardy. "Bu bölümiň ini iki esse."
  
  "Gylyç?" - diýip soradym.
  
  "Diňe beýleki tarapda."
  
  Dreýk bilen oýnaýandyklary barada aýratyn täsir galdyrdy. Köne taňrylar ýene hezil edýärler. Käwagtlar ony yzarlap, bir başdan geçirmä çekip, käte özüni tanatmak üçin gaýdyp gelýän ýalydy.
  
  Edil häzirki ýaly.
  
  Ol karar berdi. "Dowam et" -diýdi. "Bu bölümiň nirä eltýändigini görmeli."
  
  "Garaz, öňdäki anomaliýalardan biri bar" -diýip, orgorgi jogap berdi. "Uly näbelli görnüş."
  
  Alisýanyň sesi aragatnaşygyň üsti bilen ýaryldy. "Hereket edýärmi?"
  
  Dreýk gülkünç äheňi bilýärdi. "Muny bes et".
  
  "Näçe aýagy bar?"
  
  "Alisýa!"
  
  Grounder astyndakylaryň hemmesi ýaraglaryny çykardylar. Drake öňe seretmek üçin boýnuny kran etjek boldy, ýöne Kinimaka bu pikirini petikledi. Doeke-täk eden işi, tuneliň garşysyna kellesiniň ýokarsyna degdi.
  
  Tozan howada süzüldi. Dreýk derleýärdi, täze gögerip başlady. Topar mümkin boldugyça çalt hereket etdi. Gorgi olary haýal egildi. Diňe şondan soň ýaş rus saklandy.
  
  "Aý! Mende bir zat bar "-diýdi.
  
  "Näme?" - diýip soradym. Birnäçe ses eşidildi.
  
  "Garaň. Sen meniň bilen şu ýere gelip bilersiň "-diýdi.
  
  Tizara Dreýk egilmäni tegelekledi we geçelgäniň gyrasynyň giňelip, sekiz fut beýiklikde we adamyň ininden dört esse daş arça öwrülendigini gördi. Reňkli, ýylmanak bolup, gaýanyň özi, gapy ýaly kiçijik girelgäniň içinde kesilen dar deşikden ýokarydy.
  
  Drake bu deşigiň garaňkylygyna göz aýlady. "Şeýlelik bilen, Attilanyň bu ýerde hemişelik galmagyny üpjün edip, gaýany birneme çykardylar?"
  
  "Usöne üstümizde derýa ýok" -diýdi. "Bu meniň kellämde".
  
  "Derýa kurslary ýyllar boýy üýtgeýär" -diýdi. "Häzirki wagtda Tiszanyň bir wagtlar şeýle akandygyny ýa-da ýokdugyny aýdyp bilmeris. Her niçigem bolsa, birnäçe metr günortada. "
  
  Drake garaňkylyga tarap gitdi. "Men oýunda. Göz aýlamalymy?
  
  Gorgi öňündäki ornuny saklap, bökdi. Ilkibaşda täze gapy diňe garaňkylygyň çyzgysydy, ýöne ýakynlaşyp, çyralaryny ýalpyldadyp, beýleki tarapda uly otagyň yşaratlaryny gördüler. Otag, tozan bölejiklerinden we düýbünden dymmakdan, ortasynda dyzyndan ýokary basgançakly oňat nahar otagyndan uly däldi.
  
  Pyýadada daş tabyt bardy.
  
  "Ajaýyp" diýip, gorgi dem aldy.
  
  "Siziň pikiriňizçe Attila barmy?" Kenzi sorady.
  
  "Meniň pikirimçe, gylyç." Gorgi ýeriň içine girýän radary barlady. "Şeýle diýýär."
  
  "Biz missiýada galýarys." Haýden tabytda-da seretmedi. Jyns hakda öwrenmek bilen meşgullandy. "Dogrymy? Bu hemmesi".
  
  Dreýk görkezýän ýerine seretdi. Topar girelgäniň içinden geçip, otagyň içinde özlerini doly tapdylar. Gapagyň üstündäki Sargyt möhüri bolan tanyş agaç guty, tabytyň eteginde basgançagyň üstünde durdy. Haýden oňa tarap ädim ätdi.
  
  "Taýýar boluň" -diýdi. "Biz gidýäris. Waşingtona aýdyň, iň soňky gutyny tapdyk ".
  
  "Muny açdyňmy?"
  
  "Ativearamaz. Bu ýerde gowy pikir däl öýdemok. Theokara çykýançam garaşarys "-diýdi.
  
  Drake tabytyň içine seretdi. Yogi has ýakynlaşdy. Kenzi basgançaga çykdy we aşak seretdi.
  
  "Maňa kömek etjek barmy?"
  
  "Häzir däl" -diýdi. "Biz gitmeli"
  
  "Näme üçin?" Kenzi has uludy. "Bu ýerdäki beýleki toparlar ýaly däl. Özüňize bir pursat bolmak gowy zat, şeýlemi? Meni saklamaga synanyşýanlaryň bolmazlygy gowy üýtgeşiklik. "
  
  Drake ýol açdy. "Dal? Sen samsyk "
  
  "Näme?"
  
  Kenzi uludan demini aldy. "Bu diňe daş gapak."
  
  Dreýk ony hazyna höwesi bolan relikt kontrabandaçysy hökmünde gördi. Elbetde, bu hiç haçan azalmaz. Bu onuň bir bölegi. Ol Haýdene baş atdy.
  
  "Biz size ýeteris. Men söz berýän".
  
  Pyýadanyň beýleki tarapyna ylgady, daşy tutup çekdi.
  
  Haýden guburdan howlukmaç çykdy, Yorgi we Kinimaka. Smit gapyda durdy. Drake Attila Hunyň mazaryndan hazynalaryň tapylandygyny synlady.
  
  Çyranyň çyrasynda onuň gözleri kör boldy; ýalpyldawuk gökler we gyzyllar, ýakut gök we açyk sary; thelemgoşaryň kölegeleri, parlak we müň ýyldan soň ilkinji gezek mugt. Baýlyk göçürildi, gylyç bu hereket bilen deňleşdirilmedi. Beýleki pyçaklar ýalpyldy. Boýnlar, topuklar we bilezikler üýşüp ýatyrdy.
  
  Bularyň hemmesiniň aşagynda birnäçe eşik bilen örtülen Attilanyň jesedi ýatyrdy. Dreýk muňa ynanýardy. Bu ýeri hiç haçan garakçylar tapmady; şonuň üçin baýlygyň bolmagydyr. Faşistler diňe has uly meýilnamalary üçin oňa mätäçdiler we monumental tapyndylara ünsi çekmek diňe olara ünsi çekerdi. Demini tutup, aragatnaşykçynyň ýanyna bökdi.
  
  - Lauren - diýip pyşyrdady. "Bularyň hemmesini goramak üçin birini işe almaly. Muny diňe amala aşyrmaly. Bu ... ajaýyp. Onlyeke-täk zat ... "Ol dymyp, gözledi.
  
  "Bu näme?" - diýip soradym.
  
  "Bu ýerde gylyç ýok. Marsyň gylyjy ýitdi. "
  
  Lauren dem aldy. "Aý ýok, bu gowy däl."
  
  Dreýkiň ýüzi dartyldy. "Everythinghli zady başdan geçirenimizden soň" -diýdi. "Munuň gowy däldigini bilýärin."
  
  Kensi jyňňyrdady. Drake yzyna seretdi. "Marsyň gylyjy şu ýerde."
  
  "Erbet, sen gowy. Galyndy kontrabandaçysy we ussat ogry. Sen ony burnumyň aşagyndan ogurladyň ". Ol seretdi. "Bu ajayyp".
  
  "Hiç zat alyp bilmersiň" Ol gymmat bahaly bir zady çykaranyny gördi. "Youöne iň gymmatly harytlar üçin ol ýere gitjekdigiňize ynanýaryn."
  
  "Attiladan köpmi?"
  
  "Hawa, elbetde. Siz alyp bilersiňiz. Youöne näme etseňem, gylyjyňy sakla ".
  
  Kenzi gülüp, elini aýyrdy, kesilen hazynany taşlap, gylyjyny saklady. "Indi hemmesini gördüm" -diýdi. "Biz gidip bileris"
  
  Dreýk içki islegini görkezendigine we oňa ýetmegine kömek edendigine begendi. "Onda gowy. Ölüm atynyň nämedigini göreliň. "
  
  
  Otuz altynjy bap
  
  
  Göni gün şöhlesinde dyza çöküp, SPEAR topary soňky höküm ordeniniň soňky gutusyny gözden geçirdi.
  
  Alisýa bilen Maý serhetlere ýakynlaşanda, dostlukly dikuçarlary gorizontda görmek üçin Kinimaka tassyklamaga garaşdy. Haýden Kinimakany görkezdi.
  
  "Gowy işiňi dowam et, Mano. Kompaniýa gelmezden ozal içindäki zatlary görmeli; dost ýa-da duşman. "
  
  Gawaýy baş atyp, gulpy basdy. Drake gapagy ýokaryk galdyryp, Dahl bilen kellesini egip, öňe egildi.
  
  "Gaplaň!" - diýip, gygyrdy.
  
  - Yorkorkie, bu seni öpmäge synanyşdyňmy?
  
  "Faceüzüme kelläňi atýan şol samsyk şepbigi soksaň, seni öperin. Ganly Yorkorkşir öpüşi. "
  
  Elbetde, ony hiç kim eşitmedi. Olaryň hemmesi täze ylhama gönükdirildi.
  
  Haýden Kensiniň üstüne daýanyp içeri göz aýlady. "Sheeeit" -diýdi. "Munuň beýle boljakdygyny asla göz öňüne-de getirip bilmedim."
  
  "Menem" Maý durdy.
  
  "Hakyky soňky höküm" Lauren teksti ýene bir gezek okady. "Iň erbet zat."
  
  "Bolýar, ýigitler, men bilemok" -diýip, Alisiýa seslendi. "Insideöne içimde görýän zatlarymyň hemmesi gaty kagyz. Söwda sanawym ýaly görünýär. "
  
  Maý yzyna seretdi. "Näme-de bolsa sizi supermarketde göz öňüne getirip bilemok."
  
  Alisýa ýeňdi. "Diňe bir gezek. Bu arabalaryň hemmesi, geçelgelerdäki päsgelçilikler we saýlawlar meni doly ýoldan çykardy. " Golaýda hüjüm dikuçarlaryny höwes bilen öwrendi. "Has gowy".
  
  Kinimaka gutynyň içine girdi-de, bir kagyz çykardy we hemmeleriň görmegi üçin saklady. "Bu diňe bir topar san."
  
  "Tötänleýin" diýip, Smit aýtdy.
  
  Drake gaharlandy. "Şeýlelik bilen, soňky höküm buýrugy ýüzlerçe ýyl bäri gizlenen mazardan kagyz kagyzy tapmak üçin bize dünýäniň ýarysyna iberdi? Taňrylaryň guburlary bilen tejribämiz bolmasa, hiç wagt tapyp bilmedik ýerimiz? Men muňa düşünemok "
  
  Kenzie: "Faşistler galyndy we hazyna awçysydy" -diýdi. "Recentlyakynda polýar buzuň aşagynda açan bu ajaýyp massa hakda bilýärsiňizmi? Käbirleri munuň nasist bazasydygyny aýdýarlar. Şaý-seplerden başlap, aýlawlara we suratlara çenli ähli zady taladylar. Zombi döretmäge synanyşdylar, ebedi ýaşaýyş gözlediler we howply gözlegde müňlerçe adamy ýitirdiler. Eger baýlygy ogurlamak däl-de, Attila Hunyň mazarynda goýmagy saýlan bolsalar, munuň üçin elhenç sebäp bar. "
  
  Lauren gulaklaryny görkezdi. "Kolumbiýa okrugy onuň nämedigini bilmek isleýär."
  
  Haýden ony Kinimakiden aldy. "Şeýlelik bilen, ýigitler, bu iki tarapdanam gaty galyň we ýyrtyk köne depder. Sarymtyl we gaty näzik görünýär. Şeýlelikde, ortada diňe sanlardan ybarat bir hatar bar. " Olary okady: "483794311656 ..." Ol dem aldy. "Bularyň hemmesi däl ..."
  
  "Geekiň çygly düýşi." Alisýa uludan demini aldy. "Theöne näme etmeli?"
  
  "Bu ýerden çyk" diýip, Dreýk dikuçarlar aşak gaçanda dik durup aýtdy. "Hunlar bizi tapmazdan ozal."
  
  Uçar ylgady. "Guysigitler taýynmy? Biz muňa üns bermeli bolarys "-diýdi.
  
  Topar ony dikuçara alyp gitdi. Haýden çykyşyny tamamlady we oturgyçlaryny alyp barýarka kagyz kagyzy geçdi. "Pikirler barmy?"
  
  "Hatda olar bilen lotereýa oýnap bilmersiňiz" -diýdi Alisýa. "Peýdasyz"
  
  "We ölüm bilen näme baglanyşygy bar?" Drake aýtdy. "Dört atlymy? Sanlar möhüm ýaly görünýänligi sebäpli, doglan senesi bilen baglanyşygy bolup bilermi? Ölüm senesi?
  
  Gulagynda bir ses: "Biz geldik" -diýip, bir tabşyrygy ýerine ýetirmek üçin DC-ni ýapmaly bolaýmasa, bütin dünýä birikdirilendigini ýada saldy, bu ýagdaýda diňe Lauren bilen baglanyşyklydy.
  
  "Diňe onuň üstünde däl" -diýip, başga bir ses aýtdy. "Biz aldyk"
  
  Dreýk dikuçarlaryň ýuwaş-ýuwaşdan howada ýokary galýandygyny diňledi.
  
  "Bu bölüniş sanlar koordinatlar. Ansatlyk bilen. Faşistler size ajaýyp nyşana öwrüldi, adamlar. "
  
  Drake ýaraglaryny barlap, taýýarlap başlady. "Nyşana?" - diýip soradym.
  
  "Hawa, sanlaryň birinji toplumy Ukrainany görkezýär. Bu yzygiderlilik uzyn bir san, şonuň üçin ony kesgitlemek üçin birneme wagt gerek boldy. "
  
  Alisýa sagadyna seretdi. "Günde bäş minut jaň etmeýärin."
  
  "Sizde ýüz altmyş IQ ýok"
  
  "Nädip bilýärsiň, akylly ýigit? Men muny hiç haçan synamadym "
  
  Bir minut dymmak, soň bolsa: "Her niçigem bolsa. Tutuş yzygiderlilige girdik we emeli hemra birikdirdik. Häzirki wagtda seredýän zadymyz, umuman sekiz inedördül mil uly senagat meýdanydyr. Esasan ammarlardan doly, otuzdan gowrak sanadyk, olar boş ýaly. Taşlanan uruş döwründen bir zat. Bu indi sowet sowet harby ammary bolup biler.
  
  "Koordinatlar?" Haýden sorady. "Olar anyk bir zady görkezýärlermi?"
  
  "Entegem barlaýaryn." Setirde ümsümlik boldy.
  
  Haýden uçarmanlara habar bermek zerurlygy ýokdy; eýýäm Ukraina barýardylar. Dreýk özüni birneme rahatlady; iň bolmanda garşydaş toparlary olary ýeňip bilmedi. Ol Haýdene seredip, sesini çykardy.
  
  Muny öçürip bilerismi?
  
  Faceüz ýasady. Şübheli görüner.
  
  Mole? Ol öňe egilip, ýuwaş-ýuwaşdan meňzeýärdi.
  
  Haýden hem şeýle pikir etdi. Ynanyp biljek adamymyz ýok.
  
  Alisýa güldi. "Erbet, Dreýk, ony ogşamak isleseň et."
  
  Yorkorkşirli bir adam dikuçaryň asmanda kesilmegi bilen yza çekildi. Hatda öz başlyklaryňyzyňam arkadagyňyzy almajakdygyňyzy bilmeseňiz, doly güýjüňizde işlemek mümkin däldi. Hisüregine agyrlyk düşdi. Kimdir biri olara garşy bir zat meýilleşdirýän bolsa, bilmekçi.
  
  Aragatnaşykçy seslendi.
  
  "Wah"
  
  Haýden başyny galdyrdy. "Näme?" - diýip soradym.
  
  Waşingtondan gelen super geekiň sesi gorkdy. "Jeff, ynanýarsyňmy? Diýjek bolýanym, olara muny aýdyp bilmerin, soň bolsa diňe çaklama bolandygyny bilip bilmerin. "
  
  Dymmak. Soň bolsa söýgülisi uludan demini aldy. "Wah, aýtmaly. Bu erbet. Bu hakykatdanam erbet. Koordinatlar göni ölüm atyna eltýän ýaly.
  
  Dahl pistoletine magazineurnal ýükläp, ýarym dymdy. "Munuň manysy bar" -diýdi. "Whatöne bu näme?"
  
  "Ucadro ýaragy."
  
  Haýden dişlerini gysdy. "Muny kesgitläp bilersiňizmi? Bu göni ýaýlymmy? Ol ýerde barmy? "
  
  "Garaň" -diýip, demini aldy. "Haýyş, garaşyň. Bularyň hemmesi däl. Men "ýadro ýaragy" diýjek däldim. "
  
  Haýden gaşlaryny ýitirdi. - Onda näme diýjek bolduň?
  
  "Üç ammarda alty sany ýadro kellesi bar. Diwarlardan görüp bilmeris, sebäbi binalar gurşun bilen örtülendir, ýöne emeli hemralarymyzyň kömegi bilen üçeklerden görüp bileris. Suratlar ýadro ýaragynyň segseninji ýyllara degişlidigini, dogry alyjy üçin baýlyk bolup, seresaplylyk bilen goralýandygyny görkezýär. Howpsuzlyk esasan içerde, käwagt boş bazada aýlanýar. "
  
  "Şeýlelik bilen, soňky höküm buýrugy alty sany ýadro ýaragyny üç ammarda gizledi?" Maý sorady. "Bu hakykatdanam nasistlere meňzeýär".
  
  Geek: "alsoarag hem iş tertibinde" -diýdi.
  
  "Muny nädip bildiň?"
  
  "Kompýuter ulgamy işleýär. Armedaraglanan, gönükdirilen, boşadylyp bilner "-diýdi.
  
  "Takyk ýeriňiz barmy?" Kenzi sorady.
  
  "Hawa, şeýle. Alty adamyň hemmesi ammarlaryň içinde ýerleşýän tekiz ýük awtoulaglarynyň arkasyna baglandy. Geň ýeri, soňky döwürde işjeňlik iki esse artdy. Elbetde, olaram göçürilip bilner "-diýdi.
  
  Dreýk oňa seredip duran Haýdene seretdi.
  
  - Mole - diýip, Kensi gaty ses bilen aýtdy.
  
  "Bäsdeş toparlar näme?" - diýip, Dahldan sorady.
  
  "NSA-nyň habaryna görä, myş-myşlaryň sany köpeldi. Gowy görünmeýär. "
  
  "Men näme tapmak isleýändiklerini bilmek isleýärin" -diýdi. "Alty sany köne ýadro ýaragyny öz içine almaýar."
  
  "Marsyň gylyjy"
  
  Drake derrew boýnuny öwürdi. "Näme?" - diýip soradym.
  
  "Bu mole şu ýerde işleýär öýdüp, hemmeler koordinatlary aldylar. Hemmeler hemra döretmek wezipesini goýdular. Surata düşüriş programma üpjünçiligimiz her dürli datçikler bilen enjamlaşdyrylandyr we Odin hekaýasyndan we ondan soňky ýitgilerden başlap, mazarlar we taňrylar bilen baglanyşykly seýrek elementi tapyp bileris. Gurallarymyz obýektiň takmynan ululygyny we görnüşini görkezýär we ýiten gylyja gabat gelýär. Olaryň hemmesi gylyjy tapandygymyzy we ýadro zarýadlaryna tarap barýandygymyzy bilýärler. Muny etmeli ".
  
  "Gylyjy çapyň üstünde goý". Smit gysdy.
  
  Dreýk, Dal we Haýden birek-birege seretdiler. "Jähennemde mümkinçilik ýok. Gylyç biziň bilen galýar "-diýdi.
  
  Drake kellesini aşak egdi. "Çingiz han, Attila, Geronimo we Gannibalyň birleşmeginden has gymmatly ýeke-täk ganly zat" -diýdi. "We ýadro ýaragyna geçmäge mejbur bolýarys".
  
  "Öňünden pikir ediň" -diýdi Maý. "Köp sebäplere görä olara mätäç. Baýlyk. "
  
  "Sylag" diýip, Smit aýtdy.
  
  Kensi: "Açgözlük" -diýdi.
  
  "Kynçylyksyz" Haýden ynam bilen aýtdy. "Bu sebäpleriň hemmesi birleşdirildi. Alty ýadro ýaragy nirede? "
  
  "17-nji ammaryň içinde iki sanysy bar" -diýdi kompýuter ýigidi. "Beýleki ýadro desgalary on sekizinji we on dokuzynjy ýerde ýerleşýär we men size takyk ýerini häzir aýdýaryn. Bu uly esas we azyndan iki onlarça jesediň ýylylyk zyňyndylaryny hasaplaýarys, seresap boluň. "
  
  Drake üçege seredip, yza çekildi. "Againene?"
  
  Haýden näme pikir edýändigini bilýärdi. "Ondan soň hemme zadyň üýtgejekdigine ynanýarsyňyzmy?"
  
  Ol gynançly ýylgyrdy. "Men ynanýaryn"
  
  Dahl: "Geliň, geliň muny kynlaşdyralyň" -diýdi. "Topar hökmünde, kärdeşler hökmünde. Geliň muny soňky gezek edeliň. "
  
  
  Otuz ýedinji bap
  
  
  SPEAR topary üçin aňsat däldi. Köne, taşlanan baza diňe bir uly, uzyn ammarlaryň ýygyndysy bolup, olaryň arasynda akýan kirli ýollar bar. Uly ýük awtoulaglaryny ýerleşdirmek üçin ýollar gaty giňdi . Dreýk ozal bir mukdarda ammar, köp mukdarda harby enjam saklanyp bilinjek ýer diýip çaklaýar. Dikuçarlar posly, könelen diwaryň aňyrsyna düşdi we derrew motorlaryny öçürdi.
  
  "Topar taýýar" diýip, Haýden aragatnaşykçysyna aýtdy.
  
  Konstable DC oňa: "Bar" diýdi. "Kelleleriň ýapykdygyna we beýleki elementiň howpsuzdygyna göz ýetiriň."
  
  Dahl hüňürdedi. "Geliň, at gaçandan soň durnukly gapyny gulplamak barada gürleşeliň."
  
  Topar eýýäm üç ammaryň ýerleşýän ýerlerini kartalaşdyrypdy we aýlawly ýol ulgamy barada gowy pikir edipdi. Aslynda, hemme zat beýleki zatlar bilen örtüldi. Birinden başga ölen uçlar, aýlawlar, gaçmak ýollary ýokdy. Iterhli perimetri ammarlary gür tokaý bilen gurşalan, ýöne içki - üç wajyp - beýlekileriň arasynda tötänleýin tertipde ýerleşýärdi.
  
  Olar bilelikde ylgadylar.
  
  "Biz bölünmeli, ýadro ýaraglaryny zyýansyzlandyrmaly, soň bu ýerden has gowy ýere çykarmagyň ýoluny tapmaly bolarys" -diýdi. "Rumyniýa uzakda däl."
  
  Indi Lauren olar bilen boldy, Waşingtona doly birikdirildi we basyş astynda pikir edip biljekdigini subut edip, ýadro ýaraglary ulanylanda oňa mätäç bolup biler. Kanallar arkaly maglumat bermäge ukyply durnukly kellä kembaha garap bolmaz. Pes, çalt ýöräp, ammarlara tarap ugradylar.
  
  Olaryň öňünde hapa ýol açyldy, taşlandy. Munuň aňyrsynda tutuş ýer ýalaňaç toprak we slanets bilen örtüldi, diňe seýrek goňur otlar bardy. Dreýk wakany gözden geçirdi we öňe gitmegi buýurdy. Weaponsaraglary taýyn bolup, açyk ýere ylgadylar. Hapanyň we ýagyň ysy onuň duýgusyna hüjüm etdi, ýüzüne sowuk şemal degdi. Dişleri gysyldy we aýakgaplary ýere gaty degdi.
  
  Ammaryň birinji diwaryna baryp, arkalaryny egip, saklandylar. Drake çyzyk bilen seretdi.
  
  "Taýýarmy?" - diýip soradym.
  
  "Bar"
  
  Enjamlaryň jübi telefonlaryndan başga bazadan gelýän signallary almaýandygy sebäpli, aladalanmak üçin CCTV kameralarynyň ýokdugyny bilip, ýollarynyň indiki aýagyny gözden geçirdi. Nuclearadro zarýadlarynyň özi pes ýygylykly hum çykardy. Munuň aňyrsynda ýer boşdy.
  
  Başga bir ylgadylar we başga bir ammara duş geldiler. Olaryň hersiniň üstünde gara çyzgy bilen ýazylan san bardy. Olaryň hersi könelen, tagamsyz görünýärdi, üçekden pola pasly pese gaçýardy. Çukurlar hapa suwlary damdyryp, ýere yşarat edip, arkaýyn çişdiler.
  
  Drake indi 17-nji ammaryň çep burçuny görüp bildi: "Biz bu ýoldan geçýäris". "Biz bu ammaryň gapdalyndan ahyryna çenli barýarys. Şonuň üçin biz on ýedi ýaşdan bary-ýogy ýigrimi metr uzaklykda. "
  
  Ol dowam etdi, soň saklandy. Howpsuzlyk ulagy öňe geçen ýoldan öňe geçdi. Emma hiç zat bolmady. Drake bir dem aldy.
  
  "Bu ýerde dost ýok" -diýip, Dahl olara ýatlatdy. "Toparyň daşyndaky hiç kime ynanmaň." Oňa "Amerikalylaram" goşmaly däldi.
  
  Indi Dreýk ýerinden göçüp, ammaryň diwaryna özüni basdy we öňe gitdi. 17-nji ammarda öň tarapynda iki sany kiçijik penjire bardy. Dreýk ýuwaşlyk bilen näletledi, ýöne başga çykalga ýokdugyna düşündi.
  
  "Göçüriň" -diýdi. "Indi süýşüriň."
  
  
  Otuz sekizinji bap
  
  
  Üç topara bölünip, ammaryň gapylaryna ylgadylar. Dreýk, Alisýa we Maý hersi on ýedi bal gazandylar; Dal, Kenzie we Haýden hersi on sekiz pökgi geçirip, Smit, Lauren, Kinimaka we orgorgi on dokuz adam bilen galdy. Biri esasy gapylara çümdi.
  
  Drake gapyny kakdy-da, iliklerinden ýyrtdy. Ol adam ofisden ýaňy çykyp barýardy. Dreýk ony goltugynyň aşagyna aldy, gaty gysdy we ofisiň garşy diwaryna zyňdy. Içindäki dar geçelge göni ammara açyldy, şonuň üçin Alisýa bilen Maý aýlandylar.
  
  Dreýk adamy gutardy, komatoz goýdy we aýallara goşulmazdan ozal kiçi ofisleri barlady. Onuň gözleri haýran galdyryjy bir görnüşdi. Ammar ullakan, uzyn we beýikdi. Onuň merkezinde, rolikli gapylaryň kenaryna seredip, uzyn, pes tekiz awtoulag - öň tarapynda uly hereketlendirijili taksi durdy. Iki sany ýadro kellesi ýük awtoulagynyň arkasynda ýatyrdy, gün ýaly düşnükli, burunlary öňe seredýär, yzygiderli gara berkitmeler. Gaýyşlar köp hereket etmezden çeýeligi üpjün eder - ulag üçin amatly pikir, Dreýk hiç kimiň ölüm howply raketanyň stasionar bir zada gaçmagyny islemeýändigini aýtdy. Gidmezden ozal berkidilen öýdýän ullakan ýük awtoulagynyň gapdalynda bir topar gapdal perdeler ýatyrdy.
  
  "Howpsuzlyk ýok" -diýdi Maý.
  
  Alisýa ýük awtoulagynyň sag tarapynda başga bir ofisi görkezdi. "Teklibim".
  
  Maý: "Siz has aladalanarsyňyz öýdersiňiz" -diýdi.
  
  Dreýk, howa şertli ofisde oturan janköýerler toparyna doly bil baglamak kyn düşüp, howpsuzlyk kameralaryny barlap bilmedi. "Köne dostumyz, arkaýynlyk işde bolsa gerek" -diýdi. "Olar muny uzak wagtlap gizlin sakladylar."
  
  Aragatnaşyk kanallary arkaly söweş seslerini eşitdiler, beýleki toparlar meşgullandy.
  
  Alisýa ýük maşynyna ylgady. "Meniň üstümde!"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl iň ýakyn adamy tutup, rafta zyňdy, ýere düşüp ýykylmagyna tomaşa etmezden ozal ep-esli wagt aldy. Süňkler döwüldi. Gan akdy. Kenzi suwasty ýaragyny atyp, gaçyp barýan adamlary urdy, soň bolsa ýüzlerini ýere basdy. Haýden Glock-y saýlap, taraplaryny çalyşdy. Tapan ullakan awtoulag ammaryň merkezinde, üç ofisiň we birnäçe hatar gutularyň gapdalynda saklandy. Içindäki zatlary bilmeýärdiler, ýöne bilmek akylly bolar öýdüpdirler.
  
  Haýden kellesiniň üstünde goýlan jübüt ýadro zarýadlaryny gözden geçirýän ýük awtoulagyna tarap ugrady. Erbet, şol aralykda ullakan boldular. Weýran etmekden başga maksady bolmadyk haýwanlar. Soň, şübhesiz, olar Ölümdi we dördünji Atyň bir bölegi bolandygy aýdyňdyr. Attila, Gannibaldan ýedi ýüz ýyl soň we tötänleýin Çingiz handan ýedi ýüz ýyl öň doglan dört adamyň ikinji garry şahsyýeti. Geronimo 1829-njy ýylda doguldy. Ridhli çapyksuwarlar öz ugrunda dogry. Kingshli patyşalar, ganhorlar, generallar, deňsiz-taýsyz strategler. Her kim öz pikirine görä iň gowusyna garşy çykdy.
  
  Buýrugyň olary saýlamagynyň sebäbi şeýlemi?
  
  Waşington molunyň ussatlyk bilen kemsidýändigini bilýärdi.
  
  Häzir hiç zady üýtgetmäge wagt ýok. Ol gutulara tarap ugrady. Käbir gapaklary gysyldy, beýlekileri agaç diwarlara egildi. Saman we beýleki gaplaýyş materiallary ýokardan syzdy. Haýden bir adamy atdy, soň oklary başga birine çalyşdy we örtük üçin ýere çümmäge mejbur boldy.
  
  Nuclearadro kellesiniň guýrugy asylyp, ýük awtoulagynyň arkasynda özüni tapdy.
  
  "Bu zatlaryň birine bir ok degse näme bolardy?"
  
  "Alada etme, ýadro ýa-da partlaýjy zarba urmak gowy bolmaly" -diýip, ses oňa oňa aýtdy. "Emma, şowly dynç almak üçin elmydama mümkinçilik bar diýip pikir edýärin."
  
  Haýden dişlerini gysdy. - Aý, sag bol, dost.
  
  "Mesele ýok. Alada etme, beýle bolmaz "-diýdi.
  
  Haýden ýumşak, göwniýetmezçilikli teswiri äsgermän, açyk ýere çykdy we magazineurnalyň hemmesini garşydaşyna oklady. Ol adam gan akdy. Haýden çyzgylara tarap ylgap barýarka başga bir magazineurnal goýdy.
  
  Ony ullakan ammar gurşap aldy, ýarag bilen ýaňlandy, rahatsyz bolar ýaly giň, raftorlar şeýle bir beýikdi welin, dost däl duşman aňsatlyk bilen gizlenip bilýärdi. Ol gutularyň aňyrsyndan seretdi.
  
  "Meniň pikirimçe, gowy işleýäris" -diýdi. "Bu ýerde birden köp operasiýa bar ýaly."
  
  Kenzi Marsyň gylyjyny görkezip ylgady. "Bu näme?" - diýip soradym.
  
  Dahl platformanyň ullakan tigirinde oturdy. "Arkaňyza serediň. Bu ýerde birden köp duşmanymyz bar. "
  
  Haýden samany süzdi. "Ogurlanan harytlar" -diýdi. "Bu bir nokat bolmaly. Bu ýerde uly saýlaw bar. "
  
  Kenzi altyn heýkeljigi çykardy. "Olaryň öýme-öý reýd geçirýän toparlary bar. Ogrulyk. Bu ullakan iş. Hemme zat eksport edilýär, satylýar ýa-da ereýär. Bu jenaýatlaryň aň derejesi noldan pes ".
  
  Dahl pyşyrdady: "Çep tarapa".
  
  Haýden gutynyň arkasyna ördek, pidasyny gördi we ot açdy.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren Foks Mano Kinimakanyň yzyna düşüp, arslan çukuryna girdi. Smitiň duşmana nähili çemeleşendigini gördi we ony öldi. Ol gorginiň ofisiň gapysynda gulpy alandygyny, içeri girip, bir minudyň içinde köne bolandygyny yglan etdi. Her gün muny dowam etdirmäge çalyşýardy. Her gün topardaky ornuny ýitirip biler öýdüp gorkýardy. Nikolas Bell bilen näme üçin habarlaşandygyny, näme üçin aragatnaşyk saklandygyny we kömek etmegiň başga ýollaryny gözlemeginiň bir bölegi.
  
  Topary gowy görýärdi we onuň bir bölegi bolmak isleýärdi.
  
  Indi ol ulanmaly däl diýip umyt edip, Glock elinde galdy. Platolar görüşleriniň köpüsini ullakan we elhenç tutýardy. Kelleler ýagtylygy görkezmeýän goýy ýaşyl reňkdi, şübhesiz häzirki zaman adam aňynyň göz öňüne getirip biljek iň howply görnüşlerinden biri. Smit uly garawul bilen göreşdi, birnäçe urgy etdi, soň Lauren kömek etmek üçin gizlenip otyrka, ýigidi çykardy. Sag tarapynda Kinimaka ýene iki ok atdy. Beýlekiler hüjüm astyndadygyny bilip, ammaryň töwereginde oklar uçup başlady.
  
  Arka tarapdan, birnäçe garawulyň ýük maşynynyň kabinasyna girip barýandygyny gördi.
  
  "Seresap boluň" -diýip, baglanyşygy açdy, "Öň tarapa barýan adamlary görýärin. Wah, hudaý, olary bu ýerden çykarjak bolýarlarmy? "
  
  "Aý ýok" diýip, DC-den hemmeleriň görmegi üçin jogap boldy. "Bu ýadro ýaraglaryny zyýansyzlandyrmaly. Bu ýigitleriň başlangyç kodlary bar bolsa, goýberilenleriň biri hem betbagtçylyk bolar. Seret, alty adamyň hemmesi bitarap bolmaly. Indi! "
  
  
  * * *
  
  
  "Saňa dowzah ýaly aňsat" diýip, Alisýa seslendi. "Egnime dakyp, doňan kapuçinony içdim. Duruň, men hem bu ýerdäki taksa tarap barýandyklaryny görýärin. "
  
  Dreýk hiç hili garşylyk görkezmän platformanyň bu tarapynda ýaryp biljekdigini görüp, ugruny üýtgetdi. Alisýa silkdi-de, derrew ýola düşdi.
  
  Maýyň sesi ünsüni jemledi. "Stepdimiňe syn et!"
  
  Näme ...?
  
  Galyň gara deri penjekli bir adam platformanyň aşagyna süýşdi, aýaklary uzady. Bagt ýa-da akylly dizaýn bilen, Dreýki şinlere urdular we oňa ýykyldy. Suwasty ýarag öňe süýşdi. Draýk garawullaryň ot açşy ýaly täze ýaralara ähmiýet bermedi we ýük awtoulagynyň aşagynda süýrendi. Oklar arkasyndaky betony deşdi. Garawul ýaragyny çekip, ony kowdy.
  
  Dreýk kellesiniň üstündäki ullakan ýaragy duýup, ýük awtoulagynyň aşagyna çykdy. Garawul ördek, soňam egildi. Dreýk Glockyny atdy we maňlaýyny kesdi. Yzynda aýak sesini eşitdi, soň başga biriniň agramy onuň üstüne düşdi. Dreýkiň eňegi ýere degdi we ýyldyzlaryň we garalygyň gözüniň öňünde aýlanmagyna sebäp boldy. Dişleri bir ýere basdy, ownuk bölekleri döwdi. Agyrlyk hemme ýerde ýaryldy. Ol aýlandy-da, tirsegini kimdir biriniň ýüzüne gysdy. Pistolet ýerinden turup, ok atdy; oklar Dreýkiň kellesini bir dýuým sypdyrdy we göni ýadro zarýadynyň düýbüne çykdy.
  
  Dreýk adrenaliniň howlukmaçlygyny duýdy. "Bu ..." Ol adamyň kellesini tutdy-da, bar güýji bilen betona sokdy. "... fuck." .Adro. Raketa. " Her söz urulýar. Ahyrynda kellesi yza çekildi. Drake ýük awtoulagynyň aşagyndan çykyp, hasam ylgaýan Alisýa bilen tanyşdy.
  
  "Uklamaga wagt ýok, Dreýk. Bu çynlakaý bir zat. "
  
  Shireorkşireman suwasty ýaragyny alyp, gulagynda jyňňyrdamagy bes etjek boldy. Alisýanyň sesi kömek etdi.
  
  "Maý? Gowumy? "
  
  "! Ok! Birek-birege basyş edildi ".
  
  Platformanyň motoryndan bir ses çykdy.
  
  "Çalt ylga" -diýdi Drake. "Moreene birnäçe sekunt we bu kelleler şu ýerden çykar!"
  
  
  Otuz dokuzynjy bap
  
  
  Drake tizligini ýokarlandyrdy. Bu günler onuň göni görmegi adaty däldi, şonuň üçin bu gün hemme zat hemişeki ýalydy. Öňündäki kabinanyň gapysy beýiklige çykdy. Drake elini tutdy-da, çekdi. Alisýa Glock bilen maksat edinipdi.
  
  El granaty gaçdy.
  
  Dreýk gözlerine ynanman, oňa seretdi. - Näme, aljyraňňy çaga -
  
  Alisýa ony döşüne urdy we yza we ýük awtoulagynyň öňüne aýlandy. Granat güýçli partlady, ähli tarapa uçýan gyrgyç iberdi. Drake Alisia bilen münüp, ikisi bilelikde ýapyşdy. Truckük awtoulagynyň gapysy aýlanyp, ulagyň öňünde ýykylyp başlady. Dreýk ýokaryk seredende, ýokarda kabinada diňe bir adam otyrdy, oňa erbet ýylgyrdy. Ol gaz pedalyny basdy.
  
  Drake, dowzahda ulagyň üstünden çalt hereket edip bilmejekdigini bilýärdi. Gyrasyna seredip, ýene üç sany garawulyň olara ylgaýandygyny gördi. Tigirleri bir-birine gulplanyp, öňe hereket edip başlanda, bir gezekde bir dýuým ýük maşyny janlandy. Süýşýän gapylar çişmedi, ýöne bu oňa päsgel bermezdi.
  
  Aragatnaşykçy janlandy.
  
  "Ucksük awtoulaglaryny bu ýerden göçürýärler! Kabinalar ok geçirmeýär. Oňa barmak kyn ". Bu Haýdeniň sesi ".
  
  "Girip bolmaýarmy?" - Kinimaka sorady.
  
  "No.ok. Ol möhürlenendir. Näme diýjek bolýanymy bilýän bolsaňyz, gaty güýç ulanmak islämok. "
  
  Dreýk öz ýük awtoulaglarynyň indi gapynyň ýokdugyny bilse-de, alada etmeli ýene iki adam bardy.
  
  "Platforma bök" -diýdi. "Bu ýadro zarýadlaryny aýryp başlaň. Durmaga mejbur bolarlar "-diýdi.
  
  "Töwekgelçilikli. Raramaz, Drake. Söweş başlaryndan biri çyksa näme etmeli? "
  
  Drake hüjümçilere garşy ot açyp, kabinanyň aňyrsyndan ylgady. "Bir gezekde bir erbet mesele. Biz azaşanlar kim? "
  
  Alisýa yzarlaýjysyny atdy. "Bu günler olaryň" kölegeli jellatlara "meňzeýändiklerinden gorkýaryn."
  
  Olar bilelikde platforma böküp, ýadro bombasy bilen ýüzbe-ýüz boldular.
  
  
  * * *
  
  
  "Iki ugurda işleýär" -diýdi. "Şol bir wagtyň özünde zyýansyzlandyryp we aýryp bileris".
  
  Haýden jyňňyrdady. "Bu hakda gaty gümürtik ses çykarmazlyga synanyşyň."
  
  "Yorkorkşir halky çilim çekmeýär, söýgülim. Biz azajyk kiçigöwünlilik bilen hemme zady ajaýyp edýäris ".
  
  "Mundan başga-da, birnäçe müň sany ownuk zatlar." Dahlyň sesi ylgaýan ýalydy. "Yorkorkşir çukurlary. Terrorçylyklar. Piwo. Sport toparlary. Bu aksent? "
  
  Drake ýük awtoulagynyň aşagynda hereket edip başlandygyny duýdy. "Dolandyryş paneli nirede, adamlar?"
  
  Tehniki derrew jogap berdi. "Görüň, ot kellesi otuz töweregi egri panelden nähili? Bu görkezilen ujundan sekizinji. "
  
  "Özboluşly dilim."
  
  Has köp ok atyldy. Alisýa eýýäm kowalapdy. Maý platformanyň arkasyna bökdi. Indi ol ýadro arkasyna seretdi.
  
  "Erbet habar. Iňlisler şu ýerde ".
  
  "Meniň pikirimçe, hytaýlylar bar" -diýdi Dahl.
  
  Kinimaka: "Fransuz" -diýdi. "Täze topar"
  
  Drake dolandyryş paneline bökdi. Marsyň gylyjynyň nirededigini bilýärismi? "
  
  "Hawa, Mat. Nowöne häzir gaty ses bilen aýdyp biljek däl, şeýlemi? " - diýip jogap berdi.
  
  Dahl: "Hawa" -diýdi.
  
  Drake ýeňip, köp maksatly kiçijik elektrik tornavidasyny çykardy. Sekiz bolty çaltlyk bilen açdy-da, ýykyldy. Özüni awtoulag sat-nav ekranlarynyň, klawiaturanyň we ýalpyldawuk ak nyşanlaryň ululygyndaky iki sany kiçijik dolandyryş paneliniň öňünde gördi.
  
  "Kiril" -diýdi. "Elbetde."
  
  "Bu gün has erbetleşip bilermi?" Alisýa bütin dünýäde gygyrdy.
  
  Yorkorkşireman kellesini aşak egdi. "Indi şeýle bolar".
  
  Truckük awtoulagy tizligi alyp, süýşýän gapylara tarap ugrady. Iňlisler ammaryň arka tarapyndan ýakyn görnüşde ösdi. Garawullar töweregine ýaýradylar.
  
  Nuclearadro bombasy uçup, doly işjeňleşdirilip, uçuş kody ýa-da öldürmek kody garaşýar.
  
  Drake hereket etmelidigini bilýärdi. Olaryň hereket edip bilmejekdigini bilýärdi. Bilmedik ýekeje zady, ilki kimiň öljekdigi?
  
  
  * * *
  
  
  Garawullar ilki ok atdylar. Dreýk uly nyşana öwrüldi we stasionar oklar Alisýanyň öňünden geçip, söweş başyna degdi. Bir sekuntlap, Dreýkiň durmuşy onuň gözüniň alnynda ýalpyldy, soň Alisýa bir garawuly, beýlekisi Maýy aldy. Kör tarapdan has köp zadyň gelýändigini bilse-de, has köp zadyň gelýändigini gördi. Ak nyşanlar ýalpyldy, kursor ýalpyldy we garaşdy.
  
  "Howpsuzlyk partlap biler öýdýärsiňizmi?" Smit birden ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Belki, bu olaryň buýrugydyr?"
  
  "Näme üçin ölmeli boldular?" Kenzi sorady.
  
  Kinimaka: "Muny öňem görüpdik" -diýdi. "Uly töleg alýan maşgalalar, maşgalasynyň başlygy ölende lukmançylyk kömegini ýa-da umytsyz göçürilmegini talap edýärdi. Mysal üçin, mafiýa ýa-da üçlüge degişli bolsa. Bu mümkin."
  
  Dreýk uzak wagtlap bagtly bolup bilmejekdiklerini bilýärdi. Alisýa ýük awtoulagynyň sürüp barýarka kemeri gowşatmagy başardy. Sürüji görer diýip umyt edýärin. Thenöne muňa üns bermezmi? Drake başga çäre görmedi.
  
  Ol ellerini däli bilen silkip, arka tarap ylgady.
  
  "Garaň! Dur, dur. Atma. Men Iňlis! "
  
  Dahlyň nägileligi hemmesini aýtdy, söz gerek däldi.
  
  Drake ýük awtoulagynyň arkasynda dyzyna çökdi, çep tarapdaky guýrugyň guýrugy, elleri howada we ýaragsyz ýakynlaşýan bäş adamlyk SAS bölümine garşy.
  
  "Siziň kömegiňiz gerek" -diýdi. "Uruşmak üçin bize howp abanýar".
  
  Ol ýigidiň ýoluna geçendigini, iki ýaşulynyň ýüzüne seredip duranyny gördi. Belki, ony tanarlar. Maýkl Krouç hakda bilýän bolsa gerek. Ol ýene gürledi.
  
  "Men Matt Dreýk. Öňki SAS esgeri. Öňki esger. SPEAR atly halkara ýörite güýçler toparynda işleýärin. Men Herefordda tälim aldym. Meni Krouç tälim aldy "-diýdi.
  
  Ady ýadymda, hemmesi. Bäş ýaragyň ikisi düşürildi. Dreýk Alisýanyň sesini eşidipdi.
  
  "Meniň adymy hem aýdyp bilersiňiz"
  
  Ol birneme ýeňdi. "Bu, iň gowy pikir, söýgi bolup bilmez."
  
  Maý we Alisýa garawullary uzakda saklaýardylar. Sekunt geçdi. Iňlis SAS esgerleri tekiz düşegi doldurýan nebit deprekleriniň arkasyna örülen has ýakyn garawullara ot açdylar. Drake garaşýardy. Radio adamy ahyrsoňy gutardy.
  
  "Matt Drake? Men Kembrijden. Öň duşuşdyk. Size näme gerek? "
  
  Günüňiz gutly bolsun diýip pikir etdi. Uçarda SAS.
  
  "Bu ammary goramaga, bu ýük awtoulagyny saklamaga we ýadro bombasyny ýaragsyzlandyrmaga kömek ediň" -diýdi. "Bu tertipde"
  
  Iňlisler muny ele aldylar.
  
  Bölünip, platformanyň iki gapdalyndan ylgap, bir topar bolup işleýän ýakyn garawullary düşürdiler. Dreýk muny gördi we köne döwürleriň ýatlamalarynda hezil etdi. Toparyň hereketlerine suwuklyk, yzygiderli täsir etmek we berk ynam bardy. SPIR dünýäniň iň gowy topary diýip pikir etdi, ýöne indi ...
  
  "Drake! Maý aglaýardy. "Learadro bombasy!"
  
  Hawa. Ekrana, klawiatura we sanlara seredip, dolandyryş paneline ylgady.
  
  "Geeks?" diýip sorady. "Kody bilýärismi?"
  
  "Göçme manyda islendik zat bolup biler" -diýip, kimdir biri jogap berdi.
  
  "Bu hakykatdanam kömek etmek kyn däl, lal adam."
  
  "Bagyşlaň. Buýruk agzalarynyň atlaryny bilsedik, doglan günlerini bilip bilerdikmi? "
  
  Dreýk aladasyz adam bilen gürleşýändigini bilýärdi. Bu olaryň öň gürleşýän adamydy.
  
  Lauren gygyrdy: "Siz buýrugy agzadyňyz. Bu ýerde bolan bolsalar, ýadro ýaraglaryny meýilleşdiren bolmagy ähtimal. Kodlar bilen bellik galdyrmandyklaryna ynanamok. "
  
  "Belki, bu ýerde kod ýok" -diýdi. "Geronimonyň mazaryny açanyňyzda beren signaly ýadyňyzdamy? Belki, bu hem şu ýerde bolup, ýadro ýaraglarynyň atylmagyna sebäp bolup biler ".
  
  Drake yza çekildi. "Erbet, ýaraglymy?"
  
  "Doly. Görýän ýalpyldawuk ak nyşanlar san sanlarydyr. "
  
  Sharpiti, buzly suw bedenine suw basdy we zordan dem alyp bilýärdi. "Näçe ... näçe wagt?"
  
  Üsgülewük. "Altmyş dört sekunt. Şonda siz we bikanun doganlaryňyz taryh bolar. Buýruk baky iň ýokary höküm sürer! Olar meniň üsti bilen ýaşaýarlar! Men sargyt! "
  
  Bir dawa-jenjel we köp gykylyk boldy. Dreýk sagadyndaky sekuntlary yzarlady.
  
  "Salam? Sen barmy? " - diýip, ýaş ses sorady.
  
  - Haý, dost - diýip, Dreýk seslendi. "Otuz bir sekunt bar"
  
  "Men bu barada pikir etdim. Dostuňyz Lauren buýrugy agzady. Dogrusy, olarda öldürmek kody bolmaly. Galan zatlaryň hemmesi tekstiň bir bölegi bolansoň, men diňe bökdüm. Ýadyňdamy? Bu ýerde: 'Öldürmek üçin ýeke-täk kod, çapyksuwarlar ýokaryk galanda' diýilýär. Bu siziň üçin bir zady aňladýarmy?
  
  Dreýk beýnisini döwdi, ýöne sekuntlaryň azalmagyndan başga hiç zat pikir edip bilmedi. - Turduňmy? - diýip gaýtalady. "Oýan? Dirildimi? Sargyt nähili pikir edýär? Faşistler näme diýjek boldular? Atly peýda bolsa, ol - "
  
  "Dogulmak" diýip, ýaş ses aýtdy. "Belki, bu olaryň doglan senesi? Emma bu bolup bilmez. Segsen asyrlyk ýadro bombalarynda adatça üç sanly öldürmek kody bar. " Onuň sesinde umytsyzlyk bardy.
  
  Destructionok bolýança 19 sekunt.
  
  Kensi gürledi. "Üç san diýýärsiňizmi? Adatça? "
  
  "Hawa".
  
  On alty.
  
  Dreýk Alisýanyň yzyna seredip, guşagynyň üstünde egilip, şol bir wagtyň özünde garawulyny atjak bolýandygyny gördi. Saçlaryny, bedenini, ajaýyp ruhuny gördüm. Alisýa ...
  
  On sekunt.
  
  Soňra Kenzi Dahlyň özüne bolan ynamyny tassyklap gygyrdy. "Mende bar. Sevenedi ýüz synap görüň. "
  
  "Sevenedi-o-o-o. Näme üçin? "
  
  "Sorama. Diňe et! "
  
  Techaş tehnologiýa Dreýke kiril belgilerini berdi we shireorkşireman düwmeleri basdy.
  
  Dört - üç - iki -
  
  "Bu netije bermedi" -diýdi.
  
  
  Kyrk bap
  
  
  "Hawa" diýip, Kensi jogap berdi. "Boldy".
  
  Elbetde, ol özlerini ýaragsyzlandyrdy, Lauren olary ýaragsyzlandyrdy. Dreýk ýadro bedeninden Maýa seredip, başga bir klawiaturanyň öňünde durdy. Alty ýadro zarýadynyň hemmesi zyýansyzlandyryldy.
  
  Sagadyna seretdi. "Bir sekuntdanam az wagt galdy" -diýdi.
  
  SAS hemme ýerde garawullary çalt işledi. Alisýa ikinji kemeri açdy we kellesi birneme hereket etdi. Dreýk rolikli gapylara ýakynlaşanda tizligini alýandygyny duýdy.
  
  "Entek awtoulagyny saklan barmy?"
  
  "Men alada ederin!" - Kenzi gygyrdy. "Göçme manyda!"
  
  "Wayok" -diýdi Kinimaka. "Fransuzlar howpsuzlygyň ýok ýerinde. Bu ýerde hakyky bidüzgünçilik bar ".
  
  Drake SAS-yň garawullaryny ibermegine syn etdi; Maý garawuly ýük awtoulagynyň yzky tekerine zyňýarka, Alisýa beýleki kemerine degýär.
  
  "Hawa, näme diýjek bolýanyňy bilýärin." SPEAR topary diýseň ajaýypdy.
  
  "Başga bir zadyň bolup geçýändigini görýärin" -diýip, ýaş tehnik başlady. "I-"
  
  Olaryň Waşington bilen gatnaşygy kesildi.
  
  "Againene aýdaýynmy?" Drake synanyşdy.
  
  Ominous dymmak onuň ýeke-täk jogabydy.
  
  "Erbet, bu gowy bolup bilmez." Drake ammaryň hemmesini darady.
  
  SEAL Team 7, ähli dowzah ýarylan ýaly olaryň üstüne indi.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl ammaryň 18-nji süýşýän gapylaryna ýakynlaşyp barýarka, ýük awtoulagynyň yzyndan ylgady. Ylgap barýarka atdylar. Garawullar olary saklamaga synanyşdylar. Hytaýyň ýörite güýçleri olary oklar we el-aýak söweşleri bilen ýok etdi. Hereket başlanda Haýden platformanyň öňünde bolmak betbagtlygy başdan geçirdi.
  
  Garawulyň boýnuny döwdi, soň hytaýlylar birkemsiz ot açansoň, bedenini ýapmak üçin ulandy. Oklar bedenini samsyklyk bilen deşip, yzyna oklady. Galkany ýykyldy. Ony zyňyp, öňleriniň biriniň arkasyna bökdi, tekerleri gygyryp, öňe süýşüp barýarka arkasyndan geçirdi. Hytaýlylar ýük awtoulagynyň öňünden geçdiler.
  
  Dahl ot ýakyp, bouling ýaly dargady. Tomaşa etmek ajaýyp, bu adamkärçiliksiz diýen ýaly reaksiýalaryň görkezmesi boldy. Yza gaýdandan soňam yza gaýdyp ot açdylar.
  
  Dahl derrew gapagyny ýapdy, ýük awtoulagynyň arkasyna egildi, soň daşyna seredip, ýene birnäçe ok atdy. Garawullar arkasyndan ýakynlaşanlarynda hytaýlylar bir salym ýere gysyldy. Dahl Kensä seretdi.
  
  Nirede bolmalydygy däl.
  
  "Kenz? Gowumy? "
  
  - Hawa, köne dostuňy al.
  
  Dahl dessine yzyna öwrülip, çekimlileriň içinden gürländigini, kellesiniň içini, garnynyň gapagynyň gyrasynda galandygyny, eşeginiň beýikdigini gördi.
  
  "Bu birneme oňaýsyz."
  
  "Näme? Aý, aýalyňy küýseýärsiňmi? Torst, ol senden has yssy bolup biler, ýöne ýadyňdan çykarma, bu seni diňe ondan gyzdyrýar. "
  
  Ol ýyrtylan ýaly duýdy. Nika bilen aýrylyşmagyň arasynda bu ýagdaýda ýaşapdy, ýöne şonda-da bu barada bir zat etmäge mümkinçiligi bardy. Ol bu ýerde näme edýärdi?
  
  Meniň işim.
  
  Hytaýlylar ýene-de meşgullandylar, ýakynlaşan garawullary pulemýot bilen kesdiler we Dahl bilen Haýdeni ýere gysdylar. Şwesiýalylar yzyna öwrülip, Kensiniň agaç gutudan süýnüp duranyny gördüler.
  
  "Aý, ýumurtga. Hakykatdanam? "
  
  Gözüniň öňünde pyçakly täze ýalpyldawuk katana tutdy. "Enougheterlik çuň gazsam, tapjagymy bilýärdim. Garakçylar gylyja garşy durup bilmeýärler. "
  
  "Marsyň ganly gylyjy nirede?"
  
  "Aý, çekmä taşladym."
  
  "Erbet!"
  
  Bir elinde gylyç, beýlekisinde pulemýot bilen ylgady, soň bolsa Dahlyň gözüniň alnynda ýalpyldawuk bolup, ýük awtoulagynyň arkasyna bökdi. Katanany zyňyp, gaçyp barýan hytaýlylara ot açdy.
  
  "Nirä barýarlar?"
  
  "Ammar 17" -diýdi Dahl. "Olara eýermeli".
  
  
  * * *
  
  
  Lauren ammaryň sag tarapyndan fransuz kontingent hüjümini gördi. Kinimaka we Smit eýýäm şol tarapa gitdiler we derrew meşgullandylar. Gorgi çelekleriň arkasynda egilip, garawullara ok atdy. Iki ýadro kellesi bolan ýük maşyny öňe barýarka Lauren ýüreginiň titremegini duýdy.
  
  Aýdylanlaryň hemmesini ýada salyp, tigirleri direg hökmünde ulanyp, awtoulagyň üçegine bökdi. Soň bolsa ilkinji kemeri gowşap başlady. Loadükleri gaty durnuksyz edip bilseler, ýük awtoulaglary durmaga mejbur bolardylar. Nuclearadro bombasynyň arkasyndan seredip, uly surnallaryň birine ädim ätdi we Smitiň fransuz ýigitleriniň biri bilen ýumşandygyny gördi.
  
  Konstable habarlaşdy. "Pari Parisdäki agent tarapyndan tassyklandy. Armand Argento ýadyňdamy? Guysyllaryň dowamynda size birnäçe gezek kömek etdi. Garaz, fransuz kontingentiniň bolmagyna rugsat berilmeýär diýýär. Doly Içinde haýsydyr bir wagşy söweş bolup biler "-diýdi.
  
  Lauren ýuwutdy we Smitiň bir dyzyna çöküp yza çekilendigini synlady. Onuň üstünde duran fransuz ony saçlaryndan tutdy, köklerinden bir zolak ýyrtyp, bir gyra taşlady. Smit gygyrdy. Burnuna dyz epip, ony geň galdyrdy. Fransuz ýigidi ýokaryk bökdi. Smit göreşdi. Lauren ondan Kinimaka, soňra gorgi, ýadro ýaragy we ýakynlaşýan gapylara seretdi.
  
  Näme etmeli?
  
  Biraz ses çykar.
  
  "Glock" magazineurnalyny duşmanlarynyň kellesinden ýokary goýup, olaryň çişmegine we ördek bolmagyna sebäp boldy. Bu Smit we Kinimaka gymmatly sekuntlar berdi. Smit giňişligi gördi we oňa hüjüm etdi, hüjümçini ýere ýykdy. Kinimaka bir adamyň boýnuny döwdi. , beýlekisiniň ýüzi we boş aralyga atyldy. Üçünjisinde onuň sarsmagyna we söweşden çykmagyna sebäp boldy.
  
  Diňe bir fransuz galdy.
  
  Ok, ýadro ýaragynyň jesedinden gysylanda Lauren ýykyldy. Ony hatda biynjalyk etmezligi nähili gorkunçdy? Oňa nädip öwrenişdi? Sheöne ol bu toparyň biridi we olar bar bolsa şol ýerde galmagy ýüregine düwdi. Ol bu maşgalany tapdy we oňa goldaw berer.
  
  Ullakan ýük awtoulagy tizligi aldy, güýçli çaltlaşdy, göni rulonyň gapysyna girdi-de, içeri girdi, öňdäki taksiniň birneme bökmegine sebäp boldy we soňra göni üstünden ýykyldy.
  
  Lauren ýük awtoulagynyň arkasyna özüni oklady.
  
  
  * * *
  
  
  SEAL-laryň hereket edýän ýadro kellesiniň gapdalynda SAS we SPEAR bilen meşgullanmagy sebäpli, haýsydyr bir söweşiň bulaşyk ýa-da ölüm howply bolup biljekdigi bilen gyzyklandy. Aragatnaşykçynyň birnäçe sözi munuň elbetde mümkindigini aýtdy.
  
  Alty sany ýadro ýaragyny göterýän üç ýük awtoulagynyň hemmesi bir wagtyň özünde rolikli gapydan girdi. Ornyrtylan gapylar gark bolansoň, metal gyrgyçlar hemme ýere uçdy. Ucksük awtoulaglary Erkekler diňe tizlige ýetjekdiklerini duýup, ýük awtoulaglaryna hüjüm etdiler. Indi Dreýk golaýda iki hytaý esgeriniň ylgaýandygyny gördi. Ol platformada galyp, agaç diregleriň biriniň arkasynda gizlenip, Alisýa bilen Maýy birneme uzakda gördi. Nuclearadro bombasy dünýädäki iň uly çukurlaryň birine degensoň ýaryldy.
  
  Drake gygyrdy. Ullakan, agyr ýarag dynç alyş ýerlerinden çykyp, gaýyşlary döwse, hemmesi kynçylyk çekerdi.
  
  Gündizine çykyp, ylgadylar. Sagatda ýigrimi mil, soň otuz, üç platforma sürüjileri gaz pedalyna basanlarynda janlandy. Iki kilometr uzaklykda, bazanyň çykyşyna göni diýen ýaly giň açyk ýol bardy. Indi biri-biriniň gapdalynda bolansoň, Dreýk awtoulagyndan Dahlyň awtoulagyna, soň bolsa Kinimaka seredip bilýärdi. Hugegirt, hereket edýän ýadro raketalaryny, gapma-garşy söweşýän adamlary, pistoletleri, pyçaklary we ýumruklary ulanýan adamlar, adamlar zyňylýar, çärýek berilmeýär, ýol egrisi we üç ýük awtoulagynyň hemmesi nobata gaçýar, ony haýran galdyrdy. ýadrosy. Bu açgözlük we zorluk, dowzaha göz aýlamakdy.
  
  Emma indi onuň ähli ünsi möhürlere gönükdirildi.
  
  Dört güýçli, ilki SAS-a hüjüm etdiler, hiç hili kynçylyksyz birini öldürdiler. Iňlisler ýygnandylar we yza gaýtdylar, möhürleri ýapmaga mejbur etdiler. Dört adam gämä bökmek umydy bilen ýük awtoulaglarynyň arkasyna ylgadylar. SAS serkerdesi, Kembrij, Deňiz möhri bilen el-aýak söweşdi we ikisine-de uruldy. Maý we Alisýa garawullar bilen söweşmek we mellekde açyk ýer tapmak bilen meşgullandylar.
  
  Drake, SEAL toparynyň ýolbaşçysy bilen ýüzbe-ýüz boldy. "Näme üçin?" - diýip sorady.
  
  "Sorag bermäň" -diýip, adam ulaldy-da, Dreýke tarap gitdi. Urlan zarbalar takyk we ajaýyp agyrdy, özüne meňzeýärdi. Ol petikledi, şol bloklaryň agyrysyny duýdy we yza gaýtdy. Ol gaty depdi. Beýleki adamyň elinde pyçak peýda boldy. Dreýk zarbany özi bilen deňeşdirdi, iki ýaragy bir gapdala taşlady we ýük awtoulagyndan gaçdy.
  
  "Näme üçin?" - diýip gaýtalady.
  
  "Sen gorkduň. Siz we toparyňyz. "
  
  "Nädip?" - diýip soradym. Drake biraz ýer almak üçin yza çekildi.
  
  "Näme üçin bu jellatlar bizi öldürmek isleýärler?" Alisýa ol adamyň arkasynda peýda bolanda sorady.
  
  Derrew ybadathana urdy. Drake ony böwreklerden dürtdi we ýykylmagyna syn etdi. Alisýa aýagyny ýüzüne geçirdi. Bilelikde ony aýladylar, pyrladylar.
  
  Wayol öňe giňeldi.
  
  Maý iki sany garawul iberdi. Başga bir SAS adamy öldürildi, indi Iňlisler we Amerikalylar güýçde deň boldy. Üçüsi üçe garşy. Dreýk ozal gören iki hytaýlyny ýadro bombasynyň üstünde möý ýaly süýrenýändigini gördi.
  
  "Muňa seret!"
  
  Giç. Olar onuň üstüne ýykyldy.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl, esasan, Rumyniýa tarap barýandyklaryny bilýärdi. Gowy boldy. Olary barmazdan ozal öldürip biljek ýarym sagatlyk ýol.
  
  Hytaýlylar we garawullar bilen söweşdi, yza itekledi we has köp zat isleýändiklerini gördi. Hytaýlylar goranyşyndan geçdiler, gaty urdular we elhenç pyçaklary bilen iki gezek çüýlediler. Has köp garawul ony gurşap aldy. Haýden, sanlary azalýança olary awtoulagdan zyňmaga başlady.
  
  Arka tarapda, Kenzi duşmanlarynyň iň soňkusy bilen iş salyşdy. Maşyn boşdy, katanadan gyzyl damýardy. Iki hytaýly bir ýere gelip, pyçak atyp, gözüni kiçeldip, platforma yza çekildi. Garşy çykdy, aýlandy. Weaponsarag çykardylar. Olary geň galdyryp, ýüzlerine oklady. Ok, ýadro bombasyndan gaçyp, goltugynyň aşagyndan geçdi. Hisüzüne ýaragly ýigitleriň biriniň ýanynda özüni tapdy.
  
  "Bok".
  
  Onlyeke-täk ýol bardy. Gunaragyň elini degirdi-de, ony uçmaga iberdi we goldawy ýadro ýaragynyň gabygyna çykardy. Ol ýokarda diňe ýumşak egriniň bardygyny, ýöne deňagramlylygyň howplydygyny gördi. Muňa derek, elinde katana bolan ýadro bombasynyň üstünde oturdy.
  
  "Gel-de, meni al!" - diýip gygyrdy. "Batyr bolsaňyz."
  
  Çalt, gaty deňagramly ýola çykdylar. Kenzi pyçak bilen hüjüm edenlerinde, gylyjyny aýlap, söweş başynyň üstünde durdy. Urmak we yrmak. Ol garşy çykdy, ýöne gan çekdiler. Ol raketa urdy. Truckük awtoulagy sagatda otuz mil çaýkanýardy. Hytaýlylar iň ýokary derejä uýgunlaşdylar. Kenzi deňagramlylygyny ýitirdi, süýnüp, ýene raketa ýykyldy.
  
  "Aý".
  
  Doňduryjy ýaly sowuk saçlaryna güýçli ýel öwüsýärdi. Pyçak onuň üstüne ýykyldy. Katany beýleki eline geçirdi, barmaklary bilen bilini tutdy-da, gapdalyna gysdy. Bilek döwüldi we pyçak ýykyldy. Şeýle hem, jesedi şeýle öwrüp, ilki bilen awtoulagdan kellesiniň uçýandygyny gördi. Ikinji adam eýýäm hüjüm edipdi. Kenzi katanany sag eline geçirdi we göni nokada degmegine rugsat berdi. Kenzi ony bir gyra taşlamazdan ozal saklandy.
  
  Soňra ýadro bombasynyň üstündäki perdesinden aşakda söweşýänlere gan damýan katanasynyň pyçagy aşak seretdi.
  
  "Iki hytaýly öldürildi. Üç adam galdy "
  
  Alisýa ýeňiji awtoulagyndan oňa seredip, söweş başynyň üstündäki söweşe tomaşa etdi. "Örän oňat görünýärdi" -diýdi. "Ereksiýamyň bardygyna ynanýaryn."
  
  Dahl oňa öz awtoulagyndan seretdi. "Menem"
  
  Emma soň söweş kellesi gymyldap başlady.
  
  
  Kyrk birinji bap
  
  
  Dahl çalşygy derrew gördi, şemalda bökmegi başaran iki gaýyşy gördi, üçünjisi bolsa ýadro zarýadyna we platformanyň düýbüne gaharly şarpyk çaldy. Ilkinji güýçli dynç alyş bilen garawulyň garnyna urdy we uçmagyna sebäp boldy, akimbo elini göni ýük awtoulagynyň gyrasyndan alyp, gapdalynda sürýän adamyň yzky tekerlerine degdi. Netijede Dahl ýeňdi.
  
  Nuclearadro bombasy ýene hereket etdi. Dal Kenzi üstünde göreşende, Haýden indiki näme boljagyny bilmän göni kölegesiniň aşagynda göreşip barýarka, gyzyl dumanyň özüne inendigini duýdy. Ol gygyrdy we gygyrdy, ýöne netije bermedi. Şinalaryň gykylygy, gykylyklar, söweşmek üçin zerur konsentrasiýa; bularyň hemmesi eşidilmegine päsgel berdi. Aragatnaşykçynyň ýanyna bökdi.
  
  "Göçür" Nuclearadro bombasy ýarylar! "
  
  Kenzi aşak seretdi. "Nirä gitmeli? Uçmak isleýärsiňizmi? "
  
  "Nooo!"
  
  Baglanyşynyň soňunda şwesiýalylar Haýdene ýakyn däli ýaly ylgadylar we egnine çybygyň ajaýyp massasyna basdy. "Nuclearadro bombasy gaçýar!"
  
  Haýden çaltlyk bilen aýlandy, garawullaram şeýle etdiler. Söweş kellesi başga bir dýuým süýşürdi. Dahl her gezek ýygnan güýji, her myşsasy gygyrýardy.
  
  Onuň gapdalynda agyr urgy eşidildi.
  
  Bok.
  
  Stillöne henizem katana tutup, ýüzüne gülkünç ýylgyryş bilen Kenzi boldy. "Erbet, sen diňe däli bir gahryman. Muny hakykatdanam bir sekunt hem saklap bilersiňiz öýdýärsiňizmi? "
  
  "Um, ýok. Aslynda beýle däl. "
  
  "Soňra göç."
  
  Däli şwesiýa takyk çümdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk we Alisýa tomaşa etmek üçin bir sekunt wagt almagy başardylar.
  
  "Dal näme edýär?" Alisýa sorady. "Nuclearadro bombasyny gujaklaýarmy?"
  
  - Samsyk bolma - diýip, Dreýk başyny ýaýkady. "Elbetde, ony ogşaýar."
  
  Soňra Dreýk SAS ýigitlerine kömek etmek üçin gapdala bökdi, ýigidiň möhürini alyp, ýadro bombasynyň aşagyna oklady. Adamyň tutuş bedeni titredi. Uruldylar, soň möhür huşsuz, ýüzüni aşak, ýöne diri galdy. Dreýk muny şeýle terk etmegi maksat edinýärdi.
  
  Başga bir möhür öldi, yzyndan SAS esgeri, ikisi-de pyçaklandy. Kembrij we ýigit galan zatlar. Soňky SEAL-a garşy göreşmek üçin Drake bilen birleşdiler. Şol bir wagtyň özünde Alisýa we Maý hem olara goşuldy. Truckük maşyny kirli ýolda çümdi, goňşusyny bir gezek urup, ýola düşdi. Bu çaknyşyk, Dahlyň ýadro bombasyny ägirt uly goldaw bilen üpjün etmek arkaly durnuklaşdyrylmagyna mümkinçilik berdi. Üç awtoulagyň hemmesi, çykyş derwezesinden geçip, Rumyniýa tarap ýola düşdi. Polat we beton bütinleý ýok edildi, yza çekildi. Bu wagta çenli dikuçarlar düşüp, ýük awtoulaglarynyň gapdalynda uçup barýardylar, agyr artilleriýaly adamlar gapydan egilip, sürüjilere ünsi jemleýärdiler.
  
  Drake möhürdäki hüjümi bes etdi. "Garaň. Siz ýörite güýçleriň esgeri. Amerikaly aýallar. Näme üçin bizi öldürjek bolýarsyň? "
  
  Hakykatda, ol hiç haçan jogaba garaşmady, ýöne adam hüjüm edip jogap berdi. Kembrijini çykardy, soň bolsa Dreýkden gutardy. Saş SAS adam onuň tarapyna düşdi. MÖHB rehimsiz we rehimsizdi, urlandan soň agyr zarba urýardy. Emma Maý oňa tarap öwrüldi.
  
  Sekiz sekunt geçdi we söweş gutardy. Againaragsyzlanyp, üýşüp, ony diri galdyrdylar.
  
  Drake Kembrij şäherine tarap öwrüldi. "Maýor, siziň kömegiňize nähili minnetdarlygymyzy bildirip bilemok. Halkyňyzyň ýitmegine gaty gynandym. Emma, isleseňiz, bu adamlary diri goýuň, olar diňe buýruklary ýerine ýetirýärdiler "-diýdi.
  
  Diri galan iki möhür ýokaryk seredip, geň galdy we belki geň galdy.
  
  Kembrij baş atdy. "Dreýk, men saňa düşünýärin we ylalaşýaryn. Günüň ahyrynda hemmämiz lombard. "
  
  Drake gaharlandy. "Indi däl. Amerikan hökümeti diňe bizi öldürmäge synanyşdy. Mundan yza gaýdyp bilemok "-diýdi.
  
  Kembrij gysyldy. "Yza gaýdyň"
  
  Drake ýylgyrdy. "Myüregimden bir adam. Maýor Kembrij bilen duşuşanym gowy boldy. "
  
  - We sen, Matt Dreýk.
  
  Maý we Alisýa baş atdy, soň seresaplylyk bilen ýük awtoulagynyň arkasyna tarap ugrady. Dreýk şol bir wagtyň özünde söweş kellesiniň durnuklylygyny barlap, onuň gidişine syn etdi. Hemme zat gowy görünýärdi.
  
  "Yza gaýdyp gylyç aljakdyklaryny bilýärsiňizmi?" Alisýa oňa itergi berdi.
  
  "Hawa, ýöne näme bilýärsiň? Men jyns beremok. Marsyň gylyjy biziň kynçylyklarymyzyň iň kiçisi. " Baglanyşygy açdy. "Haýden? Näçe uzak? Ol ýerde nähili işleýärsiňiz? "
  
  "Bolýar" diýip, Haýden jogap berdi. "Hytaýlylaryň iň soňkusy ýaňy bökdi. Men gylyç üçin gidýärin "-diýdi.
  
  Kenzi ýylgyrdy. ", Ok, meni herekete getirdiler."
  
  "Biziň hemmämiz dälmi?" Drake ýylgyrdy. "Bu görnüşi biraz wagt ýatdan çykarmaryn."
  
  Alisýa ony egnine gysdy. "Sowuk, esger. Indiki gezek aýagymyň arasynda ýadro bombasyny goýmagyňyzy isleýärsiňiz. "
  
  -, ok, alada etme - diýip, Dreýk yzyna öwrüldi. "Muny soňrak ederin"
  
  
  * * *
  
  
  Dikuçarlar sürüjileri kemsidýär, haýbat atýar we ulaglaryny haýallatmaga yrýar. Elbetde, başda işlemedi, ýöne kimdir biri penjiräniň penjiresinden ýokary kalibrli ok atandan soň, elýeterli däl öýdýän adamlar birden şübhelenip başladylar. Üç minutdan soň ýük awtoulaglary haýallady, eller penjireden ýapyldy we ähli ulag saklandy.
  
  Dreýk yzygiderli iteklemek we öňe hereket etmek bilen öwrenişip, deňagramlylygyny dikeltdi. Aragatnaşyk ulgamynyň birden janlandygyny we indi uçarmanlaryna ýakyndan gözegçilik edýändigine göz ýetirip, ýere bökdi.
  
  Aragatnaşykçydan ses gelmedi. Waşington bu gezek dymdy.
  
  Topar nauşnikleri ýok edensoň ýygnandy. Üç raketa gämisine seredýän otly depäniň üstünde oturyp, dünýäniň we ondanam beter gahrymanlaryň geljekde näme zyňyp biljekdigi bilen gyzyklandylar.
  
  Drake pilotyň ýüzüne seretdi. "Bizi Rumyniýa uçup bilersiňizmi?"
  
  Bu adamyň gözleri hiç haçan sarsmady. "Elbetde" -diýdi. "Näme üçin beýle däldigine düşünemok. Her niçigem bolsa, ýadro ýaraglary bazada saklamak üçin iberilýär. Bizde artykmaçlyk bolar "-diýdi.
  
  Olar bilelikde söweş meýdanyndan çykdylar.
  
  Bilelikde güýçli boldular.
  
  
  * * *
  
  
  Birnäçe sagatdan soň topar rumynlaryň howpsuz öýünden çykyp, Transilwaniýa awtobusa münüp, graf Drakulanyň ýaşaýan ýeri hasaplanýan Bran galasynyň golaýyna düşdi. Bu ýerde, beýik agaçlaryň we beýik daglaryň arasynda garaňky, asuda myhman jaýyny tapyp, oňa ornaşdylar. Çyralar öçdi. Topar indi howpsuz öýden alnan raýat eşiklerini geýip, diňe haýsy ýaraglary we ok-därileri alyp biljekdigini, şeýle hem gorginiň alan seýfinden köp mukdarda pul alypdy. Pasporty, resminamasy, şahsyýetnamasy ýokdy.
  
  Bir otagda ýygnandylar. On adam, baglanyşyk ýok. On adam Amerikanyň hökümetinden kime ynanyp biljekdigini bilenok. Buruljak ýer ýok. Indi SPEAR we gizlin esas ýok. Pentagonda ofis ýok, Waşingtonda jaý ýok. Maşgalalarynyň görnüşi rugsat berleninden has ýokarydy. Olaryň ulanyp biljek aragatnaşyklary bozulyp biler.
  
  Executiveerine ýetiriji häkimiýetiň näbelli, düşnüksiz buýrugy sebäpli bütin dünýä üýtgedi.
  
  "Indiki näme?" Smit bu meseläni ilki gozgady, sesi pes ýagty otagda pesdi.
  
  "Ilki bilen tabşyrygy ýerine ýetirýäris" -diýdi. "Soňky höküm buýrugy dört sany elhenç ýaragy gizläp dünýäni ýok etmek isledi. Uruş, ajaýyp ýarag bolan Gannibala sag bolsun aýdýaryn. Weýran eden esasy kodumyz bolan Çingiz hanyň kömegi bilen ýeňiş. Biologiki ýarag bolan Geronimonyň üsti bilen açlyk. Netijede, alty sany ýadro kellesi bolan Attilanyň üsti bilen ölüm. Bu ýaraglar bilelikde jemgyýetimizi weýran eder we bulaşdyrar. Bu howpy ýok edendigimize ynam bilen aýdyp bileris diýip pikir edýärin ".
  
  Lauren: "Marseke-täk boşlugy Marsyň gylyjy" -diýdi. "Indi hytaýlylaryň ýa-da iňlisleriň elinde".
  
  "Men hakykatdanam özümiz diýip umyt edýärin" -diýdi. "SAS bizi halas etdi we gowy adamlary ýitirdi. Kembrijiň käýinmez diýip umyt edýärin ".
  
  "Öňe gitmek ..." Dahl aýtdy. "Hatda biz muny ýeke edip bilmeris. Ilki bilen, indi näme etjek? Ikinjiden, muny etmäge kömek etjek kime ynanyp bileris? "
  
  Haýden: "Ilki bilen, Amerikalylaryň bize näme sebäp bolandygyny anyklarys" -diýdi. "Meniň pikirimçe, Peruda geçirilen operasiýa we ... başga zatlar boldy. Bize garşy birnäçe güýçli adam barmy? Başgalaryna täsir edýän bölünen topar? Koburnyň muňa sanksiýa berendigine bir sekunt hem ynanamok. "
  
  "Prezident bilen gizlin söhbetdeş bolmaly diýýärsiňizmi?" Drake sorady.
  
  Haýden gysdy. "Näme üçin beýle däl?"
  
  Dahl: "Eger bölünen topar bolsa" -diýdi. "Biz olary ýok edýäris."
  
  Maý: "Diri" -diýdi. "Diri galmagyň ýeke-täk ýoly duşmanlarymyzy diri tutmak".
  
  Topar dürli pozisiýadaky uly otagda oturdylar, perdeler berk çekilip, geçip bolmajak gijeden goraýardy. Rumyniýanyň çuň ýerinde gürleşdiler. Meýilleşdirilen. Tizara çeşmeleriniň bardygy belli boldy, ýöne bu çeşmeler azdy. Drake olary bir tarapdan sanap bilerdi.
  
  "Nirä gitmeli?" Kenzi henizem katany tutup, pyçak sebedi garaňky ýagtylyga goýberdi.
  
  "Öňe git" -diýdi. "Biz elmydama öňe barýarys."
  
  Dahl: "Eger hiç wagt durmasak" -diýdi. "Biz ölýäris"
  
  Alisýa Dreýkiň elinden tutdy. "We gaçmak günlerim gutardy öýdüpdim."
  
  "Bu başga" -diýip, uludan demini aldy. "Elbetde, muny bilýärsiňiz. Bagyşlaň. "
  
  "Hemme zat gowy. Samsyk, ýöne owadan. Ahyrsoňy, munuň meniň görnüşimdigine düşündim. "
  
  "Bu biziň gaçýandygymyzy aňladýarmy?" Kenzi sorady. "Sebäbi men hakykatdanam bu zatlardan dynmak isleýärdim."
  
  "Munuň bilen iş salyşarys". Dahl oňa has ýakynlaşdy. "Size söz berýärin. Çagalarymam bar, ýatdan çykarma. Men olar üçin islendik zady ýeňip geçerin "-diýdi.
  
  "Aýalyňy aýtmadyň"
  
  Dahl seredip, soň pikirlenip oturgyjynda oturdy. Dreýk Kensiniň uly şwesiýa birneme ýakynlaşandygyny gördi. Ony aňyndan çykardy we otagyň töweregine göz aýlady.
  
  "Ertir başga bir gün" -diýdi. "Ilki nirä gitmek isleýärsiňiz?"
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Armageddonyň bosagasynda
  
  
  BIRINJI BAP
  
  
  Julian Marş elmydama ters reňkli adamdy. Bir tarapy gara, beýlekisi çal ... mahabat infinitum. Geň ýeri, näme üçin beýlekilerden birneme üýtgeşik ösendigi bilen gyzyklanmady, diňe kabul etdi, onuň bilen ýaşamagy öwrendi, lezzet aldy. Her tarapdan bu ony gyzyklandyrýan zat etdi; ünsi aç-açan gözleriň we duz-burç saçlarynyň aňyrsynda gizlenýän hilelerden daşlaşdyrdy. Mart hemişe ajaýyp boljakdy - bu ýa-da beýleki.
  
  Içinde ol başga adamdy. Içerki ünsi ünsi bir ýadro gönükdirdi. Bu aý pifleriň, has dogrusy olardan galan zatlaryň sebäbi boldy. Geň topar onuň ünsüni özüne çekdi, soň bolsa töwereginde dargady. Taýler Webb, kabalist liderden has köp psihopatiki mega-stalkerdi. Maröne Marş şahsy, üýtgeşik dizaýnlary döredip, ýeke gitmek mümkinçiligini arzuw etdi. Zoe Shears we mezhebiň içinde henizem işjeň bolanlaryň hemmesi bilen Nikolas Bell bilen dowzaha. Çäklendirilen, eli gysylan we suwa batyrylan, öňki gurluşyk işgäri höküminden azajyk ýeňilleşdirilmegi üçin hemme zady häkimiýetlere tabşyrardy.
  
  Marş üçin geljegi birneme öwüşginli bolsa-da, ýagty görünýärdi. Her hekaýanyň iki tarapy bardy we ol iki taraply adamdy. Betbagt Ramses bazaryndan gynanç bilen gidenimizden soň, ähli teklipleri bilen pawilionlary gaty haladyk - mart düýbi reňkli dikuçaryň kömegi bilen asmana göterildi. Ol howlugyp, öňdäki täze başdan geçirmä ünsi jemledi.
  
  Täze ORork.
  
  Marş enjamy gapdalynda synagdan geçirdi, görenine ynamsyz, ýöne edip biljekdigine ynamly edip, ony has ýakynlaşdyrdy. Bu çaga esasy söwda guralydy. Mutlak ynamyň uly kakasy. Nuclearadro bombasy bilen kim jedel edip biler? Marş daşky sumkasyny barlap, uly ramkasyny ýerleşdirmek üçin egin gaýyşlaryny boşadyp, enjamy ýeke goýdy. Elbetde, elementi synaglara tabşyrmaly we hakykylygyny tassyklamaly. Galyberse-de, aşpez ýeterlik bolsa, bombalaryň köpüsini özleri ýaly däl ýaly edip bişirip bolýardy. Diňe şonda Ak tam baş eger.
  
  Töwekgelçilikli, bir tarapy aýtdy. Töwekgelçilikli.
  
  Funöne gyzykly! beýlekisi tutanýerli boldy. Munuň üçin azajyk radiasiýa bilen zäherlenmeli boldy.
  
  Mart özüne güldi. Munuň ýaly kezzap. Himöne özi bilen getiren mini Geiger hasaplaýjy, dymdy, brawadosyny ýakdy.
  
  Emma, dogrymy aýtsam, uçmak onuň işi däldi. Hawa, tolgunma bardy, ýöne yssy ölüm mümkinçiligi hem bardy - häzirki wagtda bu hakykatdanam özüne çekiji däldi. Belki başga bir wagt. Marş bu ýoly meýilleşdirmek üçin köp wagt sarp edip, ähli ýol nokatlarynyň ýerinde we mümkin boldugyça ygtybarlydygyna göz ýetirdi, durjak ýerlerini göz öňünde tutsa-da, pikir gülkünçdi.
  
  Mysal üçin häzir alalyň. Kolumbiýa barýan ýolda Amazon tokaý tokaýynyň örtüginiň aşagyna barýardylar. Oňa garaşýan bir adam bardy - aslynda birden köp, Marş bolsa ak geýinmegini talap edip, şahsyýetine möhür basdy. Diňe kiçijik konsessiýa, ýöne Pifiýa üçin möhüm.
  
  Bularyň hemmesi şu wagtmy?
  
  Marş gaty güldi, dikuçaryň pilotynyň howsala bilen töweregine seretmegine sebäp boldy.
  
  "Hemme zat gowy?" - diýip, derisi ýuka adamdan sorady.
  
  "Bu, siziň pikiriňize bagly." Mart güldi. "Siziň näçe pikiriňiz bar? Birinden köp hezil etmegi makul bildim. Sen? "
  
  Uçar düşnüksiz bir zady gürledi. Mart başyny ýaýkady. Diňe ýuwulmadyk köpçülik haýsy güýçleriň yzarlanandygyny, ördek edilendigini we özlerine dörän weýrançylyklara üns bermän ýa-da üns bermedik bolsa.
  
  Marş aşakdaky görnüşlere tomaşa etdi we ABŞ-a girmegiň bu nokadynyň dogry ýoldygyny ýa-da ýokdugyny millionlarça gezek gyzyklandyrdy. Bu meselä gelende, diňe iki hakyky wariant bardy - Kanadanyň ýa-da Meksikanyň üsti bilen. Soňky ýurt Amazona has ýakyn we korrupsiýa bilen baglanyşyklydy; kömek etmek we agzyny ýapmak üçin pul töläp boljak adamlar bilen doludyr. Kanada Marş ýaly adamlar üçin birnäçe amatly ýer hödürledi, ýöne olar ýeterlik däldi we Günorta Amerikada bar bolan dürlülige laýyk gelmedi. Aşakda monoton peýza .yň dowam etmegi bilen Marş aňynyň azaşandygyny gördi.
  
  Oglan artykmaç ýagdaýda ulaldy, agzynda kümüş çemçe däl; gaty altyn çybyk ýaly. Iň gowy mekdepler we iň gowy mugallymlar - "iň eziz" diýip "iň eziz" okaň, Marş hemişe düzedýärdi - ony dogry ýola salmaga synanyşdy, ýöne şowsuz boldy. Belki, adaty mekdepde galmak kömek ederdi, ýöne ene-atasy baýdy Günorta jemgyýetiň sütünleri we hakykatdan daşdady. Marş hyzmatkärler tarapyndan ulaldy we ene-atasyny esasan nahar wagtynda we kaşaň kabul edişliklerde gördi, şol ýerde gürleşmeli däldi. Elmydama edepsiz hereketini üpjün edýän kakasynyň tankydy nazary bilen. Elmydama günäkär ýylgyrýar, oglunyň söýgüsiz we ýalňyz ulalandygyny, ýöne özüne hiç hili garşy çykyp bilmeýändigini bilýän ene. Şeýdip, Julian Marş ulaldy, ösdi we kakasynyň aç-açan "a" diýilýän zady boldy. geň oglan. "
  
  Uçar gürledi, Marş muňa düýbünden üns bermedi. "Againene aýdaýynmy?"
  
  "Biz Kaliniň ýanyna barýarys, jenap. Kolumbiýa. "
  
  Marş aşak egildi we aşakda bolup geçýän täze sahnany synlady. Cali Amerikanyň iň gazaply şäherleriniň biri we dünýäde iň uly kokain üpjün edijilerinden biri bolan Cali Karteliň öýi hökmünde tanalýardy. Islendik adaty gün, Marş ýaly adam El Kalwariýanyň arka köçelerinden ýöräp, ragamuffinler zibil üçin köçeleri aýlap, flopuslarda ýatýardy, ýerli ýaşaýjylar "çydamlylyk zolagy" diýlip atlandyrylýardy. täjirçilik sarp ediş neşe serişdelerine we jyns gatnaşyklaryna polisiýanyň minimal gatyşmagy bilen gülläp ösüp biler.
  
  Marş munuň özi we ýadro bombasydygyny bilýärdi.
  
  Uçarman otyrka, uçar Marşa çal, ýükli we ýüzi açyk üç agramly üç adamy oturan çal reňkli awtoulag görkezdi. Aç-açan ýaraglar bilen ýaraglanan Marşy gysga salam bilen ýük awtoulagyna äkitdiler. Soňra çygly, dagynyk köçelerden, hapa binalardan we posly otaglardan geçip, tälim alan gözüne dünýäniň başga bir görnüşini hödürledi, ilatyň bir böleginiň bir öýden beýlekisine hemişelik öýi ýok "ýüzýän" ýeri. Mart soňundan näme boljagyny aýdyp bilmejekdigini bilip, birneme yza çekildi. Nuclearadro ýaraglaryny ABŞ-a üstünlikli bikanun getirmek isleýän bolsa we bu howp abanýan bolsa, bu duralgalar zerurdyr. Elbetde, Marş reňkli ýeňlerini birnäçe hile bilen edip, mümkin boldugyça bitarap görünýärdi.
  
  Maşyn duman bilen örtülen aýlawly depelerden geçdi we ahyrynda uly, asuda jaýly asfalt ýoluna öwrüldi. Syýahat ümsümlikde geçirildi, ýöne indi garawullaryň biri egrem-bugram ýüzüni Marşa tarap öwürdi.
  
  "Biz bärde".
  
  "Elbetde. Emma "bärde" nirede? "
  
  Gaty hormatsyzlyk däl. Gaty kän däl. Hemmesini bilelikde saklaň.
  
  "Çantanyňyzy al" Garawul böküp, gapyny açdy. "Jenap Navarro size garaşýar."
  
  Mart baş atdy. Dogry at we dogry ýerdi. Ol bu ýerde uzak durmazdy, indiki ulag görnüşine we soňky barjak ýeriniň rahat we howpsuzdygyna göz ýetirerdi. Garawulyň yzyndan duman bilen damyp, köne jaýyň garaňky girelgesine girdi. Içinde çyralar ýokdy we bir ýa-da iki köne arwahyň peýda bolmagy garaşylmadyk zat ýa-da alada bolmazdy. Marş köplenç garaňkyda köne arwahlary görüp, olar bilen gürleşýärdi.
  
  Garawul sag tarapdaky açyklygy görkezdi. "Hususy otag üçin iň köp dört sagat tölediňiz. Içeri gir "-diýdi.
  
  Mart minnetdarlyk bilen başyny egdi we agyr gapyny açdy. "Şeýle hem, indiki ulag görnüşine gonmaga rugsat soradym. Dikuçar? "
  
  "Hawa. Bu hem gowy. Wagty gelende maňa interkomda jaň ediň, men size öýüň töwereginde görkezerin "-diýdi.
  
  Mart kanagat bilen baş atdy. Talap edilýänlerden has ýokary we has ýokary hyzmaty üpjün etmekdi we şu wagta çenli bar. Elbetde, soraýan bahadan has köp tölemek şübhe döretdi, ýöne töwekgelçilikler şeýle boldy.
  
  Iki tarap ýene pikir etdi. Inin we yang. Batgalyk we batgalyk. Gara we ... gyzyl reňkli ýalpyldawuk gara ...
  
  Otagyň içi kaşaňdy. Uzak tarapyny gara deriden we çuň ýumşakdan ýasalan burç diwany eýeledi. Içgiler, çakyrlar we spirtli içgiler üçin karafe bolan aýna stol, başga bir burçda bir maşyn kofe we çaý hödürledi. Iýmitler aýna stoluň üstünde goýulýar. Marş bularyň hemmesine ýylgyrdy.
  
  Amatly, ýöne diňe gysga wagtlyk. Ideal.
  
  Iň güýçli kofeniň içine guýup, demlemegine biraz garaşdy. Soň bolsa düşegiň üstünde oturyp, sumkasyny gapdalyndaky deri abzallaryna seresaplylyk bilen ýerleşdirdi. Hiç haçan ýadro bombasy beýle pese gaçmandy, munuň üçin öz demini etmelimi ýa-da ýokmy diýip gysga pikirlenipdi. Elbetde, Marş ýaly adam üçin bu kyn däldi we birnäçe minutyň içinde sumkada bugly käse we gapdalynda aýazly kiçijik käse bardy.
  
  Mart ýylgyrdy. Hemmesi gowy boldy.
  
  Men internete girdim; tassyklaýjy hatlar oňa "Forward" dikuçarynyň eýýäm Kolumbiýa girýändigini habar berdi. Entek hiç ýerde baýdak galdyrylmady, ýöne bazardan çykyp başlandan birnäçe sagat geçdi. Marş içgisini gutardy we indiki uçuş üçin kiçijik bir sandwiç gaplady, soň bolsa interkom düwmesine basdy.
  
  "Men gitmäge taýýar"
  
  Entyigrimi minutdan soň ol ýene howada boldy, ýadro sumkasynyň uçuşy büküldi, ýöne amatly. Panama tarap ugradylar, ol ýerde çalt uçuşlaryny tamamlar we ýerüsti syýahatynyň ýadaw aýagyny başlar. Uçar, eden işinde iň gowusy howada we islendik gözegçilikde gezdi we oňa ep-esli pul berildi. Panamanyň çyzgysy çep penjirede peýda bolup başlanda, Marş özüniň eýýäm Amerikanyň Birleşen Ştatlaryna näderejede ýakyndygyna düşünip başlady.
  
  Halk, bir tupan gelýär, aňsatlyk bilen gitmez ...
  
  Panama şäherinde birnäçe sagat mesgen tutdy, iki gezek eşik çalşdy we her gezek üýtgeşik ysly şampun bilen dört gezek suwa düşdi. Yslar ýakymly garylyp, deriň gowşak ysyny ýeňdi. Ertirlik we günortanlyk naharydy, nahar wagty bolsa-da, hersi dürli çüýşeden we başga reňkden üç stakan şerap içdi. Durmuş gowy boldy. Penjiräniň daşyndaky görnüş üýtgemedi we göwünsiz galdy, şonuň üçin Marş şeýle pursat üçin tygşytlaýan pomada gutusyny çykardy we stakany açyk gyzyl reňk bilen boýady. Bu, iň bolmanda wagtlaýyn kömek etdi. Soňra Marş şol paneli arassa ýalamagyň nähili boljakdygyny göz öňüne getirip başlady, ýöne şol pursatda gelýän habaryň eşidilmegi onuň arzuwlaryny puja çykardy.
  
  Takmynan gelýän wagt 15 minut.
  
  Mart şol bir wagtyň özünde begençli, ýöne aladaly boldy. Sebitdäki iň erbet ýollaryň ugrunda kyrk sagatlyk ýol geçdi. Bu pikiriň ylham bermegi mümkin däl. Şeýle-de bolsa, indiki tapgyr çäksiz gyzykly bolar. Mart aýy zatlaryny ýygnady, kofe çüýşelerini, çakyr çüýşelerini we gap-gaçlaryny reňkine, görnüşine we ululygyna görä tertipläp, soň ýola çykdy.
  
  Veňil ulag garaşýardy, ýoluň gyrasyna aýlandy we geň galdyryjy derejede rahat görünýärdi. Marş ýadro bombasyny dargatdy, howpsuzlyk kemerini daňdy-da, özüne ýykyldy. Sürüji Marşyň ownuk-uşak durmuşy bilen gyzyklanmaýandygyna düşünmänkä biraz söhbet etdi, soň bolsa ruluň arkasyna düşdi. .Ol tükeniksiz öňe gitdi.
  
  Birnäçe sagat geçdi. Veňil awtoulag süýşdi, soň titredi, soň ýene süýşdi, gaz we ýer barlaglary üçin birnäçe gezek saklandy. Sürüji ownuk bir jenaýat üçin çekilmek howpuna duçar bolmaz. Galyberse-de, bu köpleriň arasynda başga bir ulag, baky awtoulag ýolundan näbelli ýerlere gidýän durmuşyň başga bir uçgusydy we ýatdan çykmajak bolsa, gözden düşerdi.
  
  Soň bolsa Monterreý öňde ýatdy. Mart giň ýylgyrdy, ýadady, ýöne bagtlydy, sebäbi uzak ýol ýarymdan gowrakdy.
  
  Nuclearadro portfeli onuň gapdalynda, ABŞ serhedinden birnäçe sagat uzaklykda.
  
  
  Ikinji bap
  
  
  Mart syýahatynyň indiki aýagyny doly garaňkylygyň astynda etdi. Islendik zadyň gazanyp ýa-da ýitirip boljak ýeri; ýerli kartel başlyklary tarapyndan bahasyna ýetip bolmajak näbelli faktor surata düşürildi. Şeýle adamlaryň pikirlerini kim çaklap biler? Ondan soň näme etjekdigini kim bilýärdi?
  
  Elbetde olar däl ... ýa-da Julian Marş. Ol beýleki onlarça adam bilen serhede barýan ýük awtoulagynyň arkasynda kemsidilip äkidildi. Truckoluň bir ýerinde bu ýük awtoulagy uly ýoly öçürdi we garaňkylyga ýitdi. Çyralar, alamatlar ýok, sürüji bu ýoluň gözüniň örtülendigini bilýärdi - we bilýänligi gowy.
  
  Marş ýük maşynynyň arkasynda durup, maşgalalaryň söhbetini we nägileligini diňledi. Meýilnamasynyň gerimi onuň öňünde bardy. Nýu-Yorkorka gelen pursady gysga wagtda gelip bilmedi. Truckük maşyny tormozlandy we yzky gapylar ýagly halkalarda açylanda, garawul duran ýaragly adamlaryň ýolbaşçysyny gözläp, ilki çykdy.
  
  "Diablo" -diýip, özüni VIP syýahatçydygyny we tölemäge razydygyny aýdýan kod sözüni ulandy. Ol adam baş atdy, ýöne soňundan äsgermezlik edip, hemme kişini üýtgeýän agajyň şahalarynyň aşagyndaky kiçijik bir çukura sürdi.
  
  Ol ispan dilinde: "Häzir gaty rahat, hiç zat aýtmaň we aýdyşyňyz ýaly ediň. Muny etmeseň, bokurdagyňy keserin. Sen düşündiň?"
  
  Marş bu adamyň hemmeleriň nazaryna, şol sanda özüne-de seredýänine syn etdi. Chöriş sähelçe wagtdan soň, dagynyk ýolda we agaçlaryň arasynda başlandy. Aý şöhlesi üstünde ýalpyldaýardy we öňdebaryjy meksikalylar, bulutlar dowam etmezden ozal ýagtylygy gizleýänçä garaşýardylar. Örän az söz aýdylýardy we diňe ýaragly adamlar aýdýardy, ýöne birden Marş biraz ispança ýa-da köp gürläp biljekdigini arzuw etdi.
  
  Daş-töweregindäki gorkunç ýüzlere üns bermän, setiriň ortasynda ýöräp gitdi. Bir sagatdan soň haýalladylar, Marş seýrek agaçlar, kaktuslar we başga-da birnäçe ösümlikler bilen örtülen çäge düzlügini gördi. Tutuş topar oturdy.
  
  "Häzirlikçe gaty gowy" diýip, lider pyşyrdady. "Nowöne indi iň kyn mesele. Serhet gullugy ähli serhedi hemişe gözegçilik edip bilmeýär, ýöne tötänleýin barlag geçirýär. Hemişe. Mart aýynda baş atyp, Diablodan geçmegi haýyş etdiň. Munuň üçin taýyn diýip umyt edýärin ".
  
  Mart gygyrdy. Ol kiçijik ýigidiň näme hakda gürleşýändigini bilmeýärdi. Şeýle-de bolsa, adamlar diňe Marş, lider we bir garawul galýança, hersi az sanly immigrant topary bilen ýitip başlady.
  
  Leaderolbaşçy: "Men Gomez" -diýdi. "Bu Lopez. Tuneliň üsti bilen size howpsuz ýol görkezeris "-diýdi.
  
  "Şol ýigitler näme?" Marş iň gowy ýasama Amerikan aksentini geýip, gidýän immigrantlara baş atdy.
  
  "Başyna diňe bäş müň töleýärler". Gomez işden çykdy. "Olar oklara töwekgelçilik edýärler. Alada etme, bize ynanyp bilersiň "-diýdi.
  
  Marş ýolbeletiň ýüzüne berk ýapyşan mekir ýylgyryşy görende titredi. Elbetde, syýahatyň dowam etmegine garaşmak üçin gaty rahat geçdi. Sorag: haçan hüjüm ederdiler?
  
  "Geliň, tuneliň içine gireliň" -diýdi. "Bu ýerde bilesigelijilik bilen seredýärin."
  
  Gomez ýüzüne ýalpyldawuk aladany ýitirip bilmedi we Lopez töweregindäki garaňkylygy gözden geçirdi. Bir adam bolansoň, iki adam ony gündogar tarapa, azajyk burçda, ýöne serhede alyp bardy. Mart öňe saýlandy, bilgeşleýin ýalňyşdy we ýeterlik däl görünýärdi. Bir gezek Lopez hatda oňa kömek elini berdi, Marşyň soňundan kataloglaşdyrdy we ony ejizlik hökmünde ýazdy. Aslynda ol hünärmen däldi, ýöne düýpsüz bank hasaby oňa maddy ýalňyşlyklardan, söweş sungatynyň dünýä çempionlarynyň we olaryň arasynda öňki ýörite güýçleriň esgerleriniň tejribesinden has köp mümkinçilik berdi. Marş näçe hyýaly bolsa-da, birnäçe hileleri bilýärdi.
  
  Biraz ýöräp gitdiler, çöl töweregine uzalyp, dymdy. Depe öňe çykanda, Marş daga çykmaga doly taýýardy, ýöne Gomez saklandy we başgaça görmejek aýratynlygyny görkezdi. Çäge topragy ýuwaş eňňit dag eteklerine gabat gelen ýerinde bir-iki sany ownuk agaç çotga bilen duşuşdy. Şeýle-de bolsa, Gomez bu ýere gitmedi, ýöne sag tarapda otuz ädim ädip, soň ýene iň beýik eňňitden on ädim ätdi. Lopez ol ýerde bir gezek çäksiz alada bilen gözden geçirdi.
  
  "Arassa" -diýdi.
  
  Soňra Gomes gömülen ýüpüň bir bölegini tapdy we çekip başlady. Marş, dagyň kiçijik bir böleginiň ýokaryk galyp, gaýalary we çotgalary üýtgedip, janly gaýada oýulan adam ölçegli deşigi ýüze çykardy. Gomez içeri girdi, soň Lopez ýaragynyň barrelini Marşa görkezdi.
  
  "Indi sen. Senem "
  
  Mart kellesini seresaplylyk bilen saklap, atylmakdan birnäçe ädim uzakdygyny bilýän duzaga syn etdi. Soň biraz pikirlenenden soň, iki tarapy bolan adam garaňkylyga yza çekilmek kararyna geldi.
  
  Lopez garaşdy, ýarag göterildi. Mart aýy süýşdi, aýakgaplary gaýaly eňňitde gyryldy. Lopez ýaragy taşlady-da, Marş alty dýuým pyçagy gysdy we ujuny beýleki adamyň karotid arteriýasyna sokdy. Lopeziň gözleri ulaldy we akymy duruzmak üçin elini ýokary galdyrdy, ýöne Marşyň beýle niýeti ýokdy. Lopeziň gözleriniň arasyna urdy, ýaragy elinden aldy-da, ölýän jesedini depeden aşak zyňdy.
  
  Bagyşlaň.
  
  Marş, Gomeziň Marşyň elinde görse, zerur bolandan has çalt düşünjekdigini bilip, tüpeňi taşlady. Soňra ýene-de tuneliň içine girdi we asyl geçelgesinden çalt ýöräp gitdi. Gödek we taýýardy, çaýkanýan şöhleler, tozan we üçekden minomýot bilen goldanýardy. Marşyň islendik pursatda jaýlanmagyna doly garaşylýar. Gomeziň sesi dartgynly gulaklaryna ýetdi.
  
  "Alada etme. Bu tunelde büdremek isleýänleri gorkuzmak üçin diňe ýalan girelge. Has pes git, dostum. "
  
  Marş özüne "has aşakda" nämä garaşjakdygyny anyk bilýärdi, ýöne indi garaşylmadyk bir zat bardy. Çylşyrymly bölegi, Gomeziň ýaragyny agyr ýaralamazdan öçürer. Nýu-Yorkork henizem müňlerçe kilometr uzaklykda ýerleşýärdi.
  
  Meksikanyň çölüniň aşagynda durup, arkasyndan gelýän hapany duýup, ter we ösümlikleriň ysy bilen gurşalan, gözleri tozan bilen örtülen ýaly bolup durdy.
  
  Mart öňe tarap ugrady, bir gezek süýräp, arkasyna süýräp, kemeri topugyna daňyldy. Bu ýerde eşikler kän, bir wagt pikir etdi. Diňe eşikler we belki diş çotgasy. Gowy odekolon. Bir halta kofe ... Amerikalylaryň radiasiýany ölçemek üçin enjamlaryny nirede ýerleşdirendikleri bilen gyzyklandy, soň bolsa radiasiýanyň özi barada alada edip başlady. Againene-de.
  
  Bu, gitmezden ozal barlamaly zadyňyz bolsa gerek.
  
  Garaz, ýaşamaly we öwrenmeli.
  
  Mart dar tunelden has ulurak çykyp, özüni gülmäge mejbur etdi. Gomez kömek etmek üçin elini uzadyp, egildi.
  
  "Gülkünç bir zat barmy?"
  
  - Hawa, dişleriňiz.
  
  Gomez synlady, geň galdy we ynamsyzlyk bilen. Bu söz, syýahatynyň şu döwründe eşitmegine garaşýan iň soňky ýalydy. Marş munuň nämedigini hasaplady. Gomez muny anyklamaga synanyşanda, Marş ýerinden turdy, Gomeziň elindäki ýaragy öwrüp, düwmesini beýleki adamyň agzyna sürdi.
  
  "Indi näme diýjek bolýanyma düşündiňmi?"
  
  Gomez, bar güýji bilen söweşip, Marşy itekledi we barreli özüne gaýtardy. Gykylyklaýarka agzyndan gan sepildi we dişleri ýere gaçdy. Uzyn barreliň aşagynda marş kepderi we eňegine, beýlekisi bolsa kelläniň gyrasyna agyr zarba urdy. Gomez bu geň ördekiň özüni gowy görendigine henizem ynanmaýandygyny açyp, gözlerini gamaşdyrdy.
  
  Marş pyçaklaýarka, Meksikanyň gapdalyndaky pyçagy çykardy. Gomez soňundan näme boljagyny bilip ylgady. Ol agyr nalyş bilen egnini we kellesini döwüp, daş diwara çümdi. Marş Meksikalydan gaçyp, soň rokany urdy. Düwürtiklerinden gan çykdy. Gunarag ýene ýokary galdy, ýöne Marş göni aýagynyň arasyna öwrüldi, iş bölegi indi peýdasyz boldy.
  
  Gomez kellesini atdy, gany garylyp, diwarlara döküldi. Mart gyşardy, ýöne indiki zarbany ýeňdi, soň bolsa çep elinde saklan pyçagyny ýada saldy.
  
  Güýçli iteklemek we pyçak Gomeziň gapyrgalaryny bakdy, ýöne meksikaly ýaragy taşlady we pyçak bilen Marşyň eline iki elini goýdy, şeýdip zarbanyň güýjüni saklady we pyçagy jaýlady. Agyrlyk aýratynlyklaryny ýoýdy, ýöne adam gutulgysyz ölümiň öňüni almagy başardy.
  
  Mart derrew erkin eline jemlenip, ejiz ýerleri gözläp, gaýta-gaýta urmak üçin ulandy. Erkekler bilelikde mümkin boldugyça göreşdiler, tuneliň haýallyk bilen ýokaryk we aşak hereket edip, agaç şöhlelerine çümüp, palçyklaryň üstünden geçdiler. Ter akymlary gumdan akýardy; Doňuzlaryň gykylygyna meňzeş agyr gygyryş emeli giňişligi doldurdy. Rehim-şepagat ýokdy, ýöne ýer tapylmady. Gomez, tejribeli köçe söweşijisi ýaly her zarbany aldy, Marş ilki gowşap başlady.
  
  "Höwes bilen ... garaşýaryn ... kesýärin ... seni kesýärin ..." Gomez agyr dem alýardy, gözleri ýabany, dodaklary ganly we yzyna zyňyldy.
  
  Marş bu ýalňyz, dowzahly ýerde ölmekden ýüz öwürdi. Pyçagy Gomeziň bedeninden öwrüp, arkasyna gysdy-da, yza çekildi we iki adama birnäçe metr aralyk berdi. Pistolet ýere taşlandy we zyňyldy.
  
  Gomez şeýtan ýaly hüjüm edip, gygyrdy, ýyldyrym çakdy. Marş hüjümi öwredilişi ýaly gaçyrdy, egnini öwrüp, Gomeziň tizligini kellesini ters diwara urmagyna rugsat berdi. Soňra Marş ony oňurga bilen dürtdi. Ahyry öňünden aýdylýan netijä gelýänçä, pyçagy ýene ulanmady. Şeýle hem, iň aç-açan ýaragyň elmydama ulanmagyň iň gowusy däldigi öwredildi.
  
  Gomez jesedini diwardan göterip, kellesini asdy we yzyna öwrüldi. Mart jynlaryň gan-gyzyl ýüzüne seretdi. Bir salym ony özüne çekdi, gyrmyzy ýüzüň we ak boýnuň tapawudy, sary dişleriň höwürtgeleýän gara deşikleri, reňkli gulaklary iki tarapynda-da gülkünç bolup çykdy. Gomes zarba urdy. Marşyň kellesine uruldy.
  
  Indi Gomez açykdy.
  
  Marş öňe ädimledi, kellesi aýlandy, ýöne pyçak bilen beýleki adamyň ýüregine görkezip, pyçak bilen pyçaklamak üçin ýeterlik derejede habarlydy. Gomez aljyrady, demi döwülen agzyndan pyşyrdady, soň Martyň nazary bilen tanyşdy.
  
  Mart: "Men size ak ýürekden töledim" -diýdi. "Siz diňe pul alan bolmaly"
  
  Ol bu adamlaryň tebigat bilen dönükdigini, şübhesiz, bilimiňem bardygyny bilýärdi. Dönüklik, "näme üçin elimde gan bar?" -Den soň, olaryň ikinji ýa-da üçünji pikiri bolar. we "düýn agşam kim öldürdim?" Belki, bir dozada kokainiň netijeleri barada pikir bar. Emma Gomez ... ol diňe puluny almalydy.
  
  Marş bu adamyň ýere gaçyp barşyna syn etdi, soň bolsa aksiýa aldy. Ol gögeripdi we agyrýardy, ýöne birneme zyýany ýokdy. Kellesi agyrýardy. Bagtymyza, ýadro bombasynyň gapdalynda ýerleşýän sumkasyndaky kiçijik sumkalaryň birine parasetamoly goýmagy pikir etdi. Şeýle amatly. Şeýle hem, ol ýerde çaga süpürgiçleri bardy.
  
  Mart ony süpürdi we dermanlary guratdy. Himany bilen suw almagy ýatdan çykardy. Emma elmydama bir zat bar, şeýlemi?
  
  Öli jesedine seretmän, başyny aşak egip, ýerasty tunelden Tehas şäherine uzak ýola başlady.
  
  
  * * *
  
  
  Sagatlar uzaga çekdi. Julian Marş ýadro ýaragy bilen Amerikanyň aşagyna gysyldy. Enjam garaşylýandan has kiçi bolup biler - sumka henizem çişirilen bolsa-da, içki bölümler agyr däldi. Jandar, islenmeýän dosty ýa-da dogany ýaly oňa ýapyşdy-da, ony yzyna çekdi. Her ädim kyn boldy.
  
  Garaňkylyk ony gurşap alýardy we ýuwudýardy, diňe wagtal-wagtal asylýan yşyk bilen döwülýärdi. Köpüsi döwüldi, gaty köp. Bu ýerde çyglydy, göze görünmeýän haýwanlar toplumy, elmydama egnine we oňurga aşagyna gijilewük bilen sazlaşykly oýnaýan gijeki şekilleri sazlaýardy. Howanyň çäkli mukdary bardy, hiliniň pesligi.
  
  Ol özüni gaty ýadap başlady we galýusinasiýa edip başlady. Bir gün ony Taýler Webb, soň bolsa erbet troll yzarlady. Iki gezek ýykyldy, dyzlaryny we tirsegini döwdi, ýöne aýaklaryna çenli göreşdi. Troll gaharly meksikalylara, soň bolsa gyzyl we ýaşyl burç we guamamol bilen doldurylan pyýada takoga öwrüldi.
  
  Miller geçip barýarka, muny edip bilmejekdigini, birazajyk ýatsa, ýagdaýlaryň gowulaşjakdygyny duýup başlady. Biraz uklaň. Ony saklaýan ýekeje zat, onuň has ýagty tarapydy - başgalaryň hemmesiniň gitmegini islänlerinde bir wagtlar çagalykdan diri galan bölegi.
  
  Ahyrynda has ýagty çyralar peýda boldy we tuneliň beýleki ujundan geçdi we haýsy kabul edilip bilinjekdigine birnäçe minut sarp etdi. Hakykatda, kabul ediş komitetine garaşmady, hiç haçan erkin ýurda ýetmegine garaşylmady.
  
  Meýilnamasyna görä, bu maksat bilen düýbünden aýratyn ulag gurady. Marş seresapdy we akmak däldi. Dikuçar çagyryşyna garaşyp, birnäçe mil uzaklykda ýerleşmeli. Marş bedenine we sumkasyna bölünen üç sany ýanýan öýjükden birini aýyrdy we jaň etdi.
  
  Duşuşykda bir sözem aýdylmady, Marşyň ýüzüni we saçyny örtýän gan we kir hakda teswir ýok. Uçar guşy howada göterdi we Marşyň ajaýyp başdan geçirmesiniň indiki we ahyrky duralgasy Korpus Kristi tarap ugrady. Elbetde bir zat, onuň aýdyp berjek bir hekaýasy bolar ...
  
  Olara aýtjak adam ýok. Oturylyşyk myhmanlary bilen paýlaşmadyk ýekeje zadyňyz, Braziliýadan Amerikanyň Gündogar kenaryna ýadro portfelini nädip kontrabanda edip bilendigiňiz boldy.
  
  Korpus Kristi gysga wagtlaýyn dynç almagy, uzak duş we gysga uklamagy teklip etdi. Indiki Nýu-Yorkorka ýigrimi dört sagatlyk syýahat bolar, soň bolsa ...
  
  Armageddon. Ora-da bolmasa, onuň gyrasy.
  
  Marş kellesini ýassykda gömüp, düşegiň üstünde ýatyrka ýylgyrdy. Zordan dem alyp bilýärdi, ýöne bu duýgyny gaty gowy görýärdi. Bu mekir, häkimiýetlere onuň çynlakaýdygyna we bombanyň hakykydygyna ynandyrmak bolar. Kyn däl - kanistlere we bölünip çykýan materiallara bir gezek seredip, olary oturmaga we ýalbarmaga mejbur eder. Bu edilenden soň ... Marş Las Wegasdaky käbir awtoulag maşynlary ýaly düwünleriň hümmeti bilen pul tüýkürýän ýaly dollaryň dökülmegini göz öňüne getirdi. Allöne hemmesi gowy sebäp üçin. Webb meselesi.
  
  Belki ýok. Pifleriň geň lideri älemgoşary kowalap ýörkä, Marşyň öz meýilnamalary bardy.
  
  Ol ýerinden turmanka dyzyna çöküp, düşekden çykdy. Pomada dakdy. Otagyň mebellerini manyly etdi. Çykdy-da, kärende awtoulagynyň özüne garaşýan ýerzeminini ýerzemine alyp gitdi.
  
  Chrysler 300. Akartylan kitiň ululygy we reňki.
  
  Indiki duralga ... hiç wagt ýatmadyk şäher.
  
  
  * * *
  
  
  Marş, dünýä belli Skyline peýda bolanynda, maşyny synap gördi. Bu ulagy Nýu-Yorkorka sürmek gülkünç ýaly görünýärdi, ýöne soň munuň başgaça boljakdygyny kim bilýärdi? Garaz, kimdir biri bolup biler. Ramsesiň bazaryndan çykanyna üç günden gowrak wagt boldy. Habar ýaýrasa näme etmeli? Chöriş hiç zady üýtgetmedi. Durmuşda aýlawly ýolda aýlanyp ýören başga bir syýahatçydy. Oýun gutarsa, ýakyn wagtda biler. Otherwiseogsam ... Webb Ramsesiň bu meselede kömek etmek isleýän adamlary üpjün etjekdigine söz berdi. Mart olara bil baglaýardy.
  
  Marş soňundan näme boljagyny bilmän ýa-da kän bir gyzyklanman, kör sürdi. Uly şähere girmezden ozal, derýanyň aňyrsyndaky gijä gaçybatalga berip, syýahatynyň tötänleýin ugruny kynlaşdyryp, saklanmak üçin ýeterlik seresapdy. L görnüşindäki motel ýeterlikdi, ýorgan-düşek çyzykly we jedelsiz hapa bolsa-da, pollaryň penjire çarçuwalary we gyralary birnäçe dýuým gara kir bilen örtüldi. Şeýle-de bolsa, bu ajaýyp, meýilleşdirilmedik we göze ilmeýän ýalydy.
  
  Şonuň üçinem, ýary gije töwereginde kimdir biri otagynyň gapysyny kakanda, ýüregi gysyp, göni oturdy. Gapy awtoulag duralgasyna açyldy, şonuň üçin dogrymy aýtsam, azaşan serhoş myhmandan başlap, prikolça çenli kimdir biri bolup bilerdi. Emma polisiýa işgärleri hem bolup biler.
  
  Sixa-da altynjy topar SEAL.
  
  Marş pyçaklary, çemçeleri we äýnekleri goýdy-da, daşyna seretmek üçin perdäni yza çekdi. Gören zatlary ony bir salym dilsiz galdyrdy.
  
  Näme...?
  
  Kakylmak ýene-de ýeňil we täze ýaňlandy. Marş gapyny açmakdan we adamyň girmegine rugsat bermekden çekinmedi.
  
  "Siz meni geň galdyrdyňyz" -diýdi. "Bu günler beýle ýygy-ýygydan bolup geçmeýär."
  
  Myhman: "Özümi gowy duýýaryn" -diýdi. "Meniň köp häsiýetlerimiň biri."
  
  Mart beýlekiler hakda gyzyklandy, ýöne azyndan on birine üns bermek üçin gaty uzak seretmeli däldi. "Öň diňe bir gezek duşuşdyk."
  
  "Hawa. Men derrew garyndaşlygymy duýdum. "
  
  Mart, dördünji duşa girmegini arzuw edip, düzeldi. "Pifiýanyň hemmesi öldi ýa-da ýesir alyndy diýip pikir etdim. Webb we menden başga. "
  
  "Görşüňiz ýaly, myhman ýalňyşdyňyz" -diýdi.
  
  "Men razy." Mart ýylgyrdy. "Örän kanagatlanýaryn.
  
  Myhman hem ýylgyrdy, "sen bir boljak bolýarsyň".
  
  Mart, doglan günleriniň hemmesiniň birden gelendigi baradaky duýgyny aýyrmaga synanyşdy. Bu aýal geň, belki özi ýaly geňdir. Onuň goňur saçlary gyrmyzy stilde kesilipdi; gözleri edil edil ýaşyl-gökdi. Nädip gümürtikdi? Onuň eşigi ýaşyl ýüň ýüplükden, açyk gyzyl jeansdan we gök gök Doc Martinsden ybaratdy. Bir elinde bir stakan süýt, beýlekisinde bir stakan şerap tutdy.
  
  Ol nireden aldy ...?
  
  Emma bu hakykatdanam möhüm däldi. Ol özboluşlydygyny, nähilidir bir düşünýändigini gowy görýärdi. Ol gyzyň hiç ýerden çykmandygyny gowy görýärdi. Ol düýbünden başgaçady. Garaňkylyk güýçleri olary biri-birine garşy goýdy. Gan gyzyl çakyr we ak ak süýt garyşjak boldy.
  
  Mart aýnany ondan aldy. "Topokarda ýa-da aşakda bolmak isleýärsiňizmi?"
  
  "Aý, garşy däl. Geliň, keýpiň nirä eltýändigini göreliň. "
  
  Şeýlelik bilen Marş ýadro bombasyny düşegiň başynda goýdy, ikisini hem görüp bilýärdi we Zoe Şirsiň gözlerinden kometa meňzeýän goşmaça uçgun gördi. Bu aýal güýçli, ölüm howply we gödekdi. Belki däli. Oňa laýyk gelýän bir zat.
  
  Egin-eşigini çykaranda, ikä bölünen pikir näme boljagy hakda oýlandy. Amerikany dyza çökerip, ýadro bombasyndan hoşal boljak ertir we ertesi üçin wada berlen ähli tolgunmalar hakda pikir, balagyny aşak çekip, gämä münüp, Zoýe doly taýyn boldy.
  
  "Öňünden oýnamak ýokmy?" diýip sorady.
  
  Nuclearadro bombasyna edil tomaşa edip bilýän ýaly seredip: "Bolýar, şol sumkany edil şonuň ýaly goýanyňyzda" -diýdi. "Munuň zerur däldigine düşündim."
  
  Mart şatlyk bilen ýylgyrdy. "Menem"
  
  "Görýärsiňmi, söýgi?" Zoe özüni aşak egdi. "Biri-birimiz üçin ýaradyldyk"
  
  Soňra Marş, köne çekijileriň döşüniň üstünde diwara asylan aýnanyň şöhlelenmesinde ýuwaş-ýuwaşdan hereket edýän, gaty reňkli eşegini görüp bilýärdi we arkasynda düşegiň ýassyklarynyň arasynda ýerleşdirilen sumkanyň özi. Ol gowy geýnen ýüzüne seretdi.
  
  - naramaz! "Bu köp wagt almaýar".
  
  
  Üçünji bap
  
  
  Mett Dreýk toparyň iň wagşy gezelençine taýýarlanýar. Göwnüme bolmasa, kesel duýgusy garnymyň çukuryna ornaşdy we bu uçuş bilen hiç hili baglanyşygy ýokdy, diňe şeýle aýylganç jenaýatlary etmäge synanyşyp biljek adamlara dartgynlylygyň, aladanyň we ýigrenjiň netijesi. Gündelik işleri bilen meşgullanýan, nadan, ýöne mazmunly dünýä halkyna duýgudaşlyk bildirdi. Olar onuň üçin söweşen adamlardy.
  
  Dikuçarlar dünýäni ýaşamak üçin gowy ýere öwüren adamlar üçin özlerini aladalandyrýan we özlerine zyýan berýän esgerler bilen dolduryldy. SPEAR topary, Karin Bleýk we Beorgard Alen we Bridget MakKenzie - katana ulanýan, artefakt kontrabanda, Mossadyň öňki agenti Kenzie-den başga ähli adam gatnaşdy. Topar Ramsesiň "weýran edilen" soňky bazaryny şeýle bir gyssagly terk etdi welin, hemmesini özleri bilen alyp gitmäge mejbur boldular. Loseitirmek üçin bir minut hem bolmady, tutuş topar Nýu-Yorkorkuň köçelerine taýyn, habarly we taýyn boldy. ylga.
  
  Dreýk hakyky jeňňelden beton jeňňele çenli pikir etdi. Biz hiç haçan ýapmaýarys.
  
  Daş-töwereginde ygtybarly kesişýän çyzyklar we durmuşynyň tupan tolkunlary bardy. Alisýa we Bo, Maý we Kenzi we Torsten Dahl. Ikinji dikuçarda Smit we Lauren, Haýden, Kinimaka we gorgi bar. Topar Nýu-Yorkorkuň howa giňişligine ylgady, eýýäm Prezident Koburn tarapyndan arassalanyldy we binalaryň arasyndaky boşluklardan geçip, inedördül şekilli üçege düşdi. Tüweleý olary ýenjdi. Maglumat gelende radio jyňňyrdady. Dreýk diňe aşakdaky köçeleriň üýşmeleňini, howlukmaç agentleri we SWAT toparlaryny, Nýu-Yorkorky we Gündogar kenary halas etmek üçin köp howlukmaçlyk hakda pikir edip bilýärdi.
  
  Geljekki sagatlaryň bulaşyk boljakdygyny duýup, uludan demini aldy.
  
  Dal gözüni aldy. "Şondan soň dynç alýaryn."
  
  Dreýk şwesiýalylaryň ynamyna haýran galdy. "Ondan soň hemmämize bir zat gerek".
  
  -, orki, sen meniň bilen bile gelenok.
  
  "Mesele ýok. Her niçigem bolsa Joannanyň jogapkär boljakdygyna doly ynanýaryn ".
  
  "Munuň manysy näme?"
  
  Dikuçar çalt düşdi we aşgazanlaryny stratosfera iberdi.
  
  Alisýa gygyrdy. "Torsti, Deýli öýüni kimiň dolandyrýandygyny diňe bilýäris. Biz bilÿäris".
  
  Şwesiýa nägilelik bildirdi, ýöne goşmaça düşündiriş bermedi. Dreýk Alisýa bilen ýylgyrdy we Maýyň ikisine-de syn edýändigini gördi. Erbet, her niçigem bolsa aladamyz ýok ýaly.
  
  Alisýa Maýa el galdyrdy. "Sprite, ýaňy-ýakynda saç syrdyranyňyzda özüňizi keseniňizden soň, şular ýaly hereketi edip biljekdigiňize ynanýarsyňyzmy?"
  
  Maýyň keşbi üýtgemedi, ýöne ikirjiňlenip, ýüzündäki täze ýara degmek üçin elini uzatdy. "Soňky wakalar meni ynanýan adamlarymy has köp aladalandyrdy. Dönüklere göz aýlaň "-diýdi.
  
  Içinden gysylan Drake.
  
  Hiç zat bolmady. Ol soňuna çykyp, meni terk etdi! Hiç zat wada berilmedi. .
  
  Duýgular we pikirler garyşyp, başga müň duýgy bilen garylan turş ötüne öwrülýär. Dahl, Kenziden ýuwaş-ýuwaşdan daşlaşandygyny gördi, Bo bolsa Alisiýadan gözüni zordan aldy. Hudaý, ikinji dikuçarda zatlaryň birneme köşeşmegine umyt bildirdi.
  
  Dikuçaryň skidasy binanyň üçegine degende, ýabany şemal öwüsdi. Guş gondy, soň gapylar açyldy, ýolagçylar aşak böküp, açyk gapylara tarap ylgadylar. Gunaragy bolan adamlar girelgäni goraýardylar we içerde ýene birnäçe adam ýerleşýärdi. Dreýk ilki suwa çümdi, ilki aýaklaryny uçdy we ýaragsyz birneme taýyn däl ýaly duýdy, ýöne ýakyn wagtda ýaraglanjakdygyny gowy bilýärdi. Topar giň koridorda, garaňkylykda we has köp garawul gurşap alýança dar basgançaklardan bir gezek howlukdy. Bu ýerde dowam etmek üçin görkezme almazdan ozal biraz dymdylar.
  
  Hemmesi düşnükli.
  
  Dreýk bazardan maglumat alyp, şübheli agentler tarapyndan esasanam Merkezi aňtaw gullugyndan sorag edilip, möhüm günlerini ýitirendiklerine göz ýetirdi. Netijede, Koburnyň özi muňa goşuldy we SPEAR toparyny derrew dünýäniň iň yssy ýerine ibermegi buýurdy.
  
  Nýu-Yorkork.
  
  Indi basgançaklaryň ýene bir uçuşyndan 3-nji we 51-nji köçeleriň bir burçundaky ýerli polisiýa merkezi diýilýän zadyň içki bölegine seredýän balkona çykdylar. Köpçülige mälim bolmadyk bu sahypa milli howpsuzlyk gullugy bolup hyzmat etdi, aslynda ol ähli edara işleriniň özeni bolan şäheriň "merkezi" diýlip atlandyrylýan ikisiniň biri. Dreýk indi ýerli polisiýanyň gündelik işini, wokzalyň gykylykly, gaty we köp adamlydygyny, gara eşikli bir adamyň uzakdan gelýänçä tomaşa edýändigini gördi.
  
  "Geliň" -diýdi. "Bu ýerde biderek wagt ýok."
  
  Drake has köp ylalaşyp bilmedi. Alisiýany öňe itekledi, saryýagynyň göwnüne degmedi, kynçylyklary üçin göz açdy. Içerde beýlekiler ýygnandy, Haýden täze geleniň ýanyna barmaga synanyşdy, ýöne uzak gapynyň aňyrsynda ýitirim bolany üçin wagty gutardy. Walkedöräp barýarkalar, ak reňkli pollar we diwarlar bilen tegelek otaga, kiçijik beýik platformanyň öňünde hatara düzülen oturgyçlara girdiler. Ol adam mümkin boldugyça çalt gördi.
  
  "Geleniňiz üçin sag boluň" -diýdi. "Bilýärsiňizmi, tutan adamlaryňyz - ýalançy Ramses we Robert Praýs ... gözlegimiziň netijelerine garaşmak üçin aşaky kameralara äkidildi. Olarda gymmatly maglumatlar bolup biler we töwereginde bolmaly "diýip pikir etdik.
  
  "Esasanam şowsuz bolsak" diýip, Alisýa gaharly aýtdy.
  
  "Hakykatdanam. Watan howpsuzlygy bölüminiň içinde goşmaça howpsuzlygy bolan bu ýerasty türme kameralary, Ramsesiň barlygyny gözegçiliksiz saklar, siziň baha berjekdigiňize ynanýaryn. "
  
  Dreýk, Ramsesiň ýerli bölümleriniň Marşyň elinden ýadro bombasyny ogurlap ýa-da zor bilen alandan soň, Ramsesiň ýarylmagy üçin rugsat garaşmagyna buýruk berlendigini ýatlatdy. Olar onuň tutulandygyny ýa-da ölendigini bilmeýärdiler. Ramses guramasynyň Nýu-Yorkork öýjükleri asla hiç zat bilmeýärdi.
  
  Iň bärkisi, SPEAR toparynyň peýdasyna çykyş eden ýeke-täk zatdy.
  
  "Ol peýdaly bolar" -diýdi. "Elbetde."
  
  "Hawa" diýip, Smit sözüniň üstüni ýetirdi. "Şonuň üçin mallary häzirlikçe itekläň".
  
  Öý ofisiniň wekili ýeňdi. "Meniň adym Mur. Men bu ýerde esasy meýdan agenti. Intelligencehli akyl menden geçer. Işleri özleşdirmek we ýaýratmak üçin täze iş topary döredýäris. Biziň merkezimiz bar, indi şahamçalary gurnaýarys. Her bir agent we polisiýa işgäri, bar bolan ýa-da ýok bu howpuň garşysyna işleýär we şowsuzlygyň netijelerine doly düşünýäris. Bolup bilmez ... "diýip, birneme eşidildi we adatça eşidilmejek stres görkezdi. "Munuň bu ýerde bolmagyna ýol berilmeýär."
  
  "Eartherdäki başlyk kim?" Haýden sorady. "Bu ýerde hakykatdanam möhüm bolan karary kim kabul edýär?"
  
  Mur ikirjiňlenip, eňegini sypalady. "Bilýäris. Watan. Terrorçylyga garşy bölüm we howplary dolandyrmak bölümi bilen hyzmatdaşlykda. "
  
  "We" biz "diýmek bilen, sen we men diýjek bolýarsyňmy? Ora-da diňe Watany göz öňünde tutýarsyňmy?
  
  Mur, "Meniň pikirimçe, ýagdaý üýtgäp biler" -diýdi.
  
  Haýden kanagatly görünýärdi. Jübi telefonyňyzyň batareýasynyň zarýad alandygyna göz ýetiriň. "
  
  Mur, derwaýyslygyny duýýan we göwnünden turýan ýaly toparyň töweregine göz aýlady. "Bilşiňiz ýaly, gysga penjire bar. Bu jellatlar Ramsesiň buýruk bermejekdigine düşünmek üçin köp wagt gerek bolmaz. Diýmek, ilki bilen zatlar. Terrorçylyk öýjügini nädip tapmaly? "
  
  Dreýk sagadyna seretdi. "Öriş. Mart aýynda bomba göterýän bolsa ileri tutulmaly dälmi? "
  
  "Gözleg gullugy mart aýynyň ýerli öýjükler bilen birleşjekdigini habar berdi. Näçe boljakdygyny bilemzok. Elbetde, ikisine-de üns berýäris ".
  
  Dreýk Beau Marş bilen Webbiň arasyndaky söhbetdeşlik hakda ýatlady. Soňra "Iň soňky adam" ýaryşyna mejbur edilende ilkinji gezek tanyşan we şondan bäri ýygy-ýygydan söweşen näzik fransuz, möhüm bolanda ýagşylygyň çyrasyny ýakdy. Ayldyz ýaly şöhle saçdy. Ol hakykatdanam ýigide goşmaça dem alyş otagyny bermeli.
  
  Şinanyň bir ýerinde ...
  
  Mur ýene gürledi. "Çuň öýjügi ýa-da ýatýan öýjügi tapmagyň birnäçe usuly bar. Güman edilýänleri gysgaldýarys. Biz eýýäm gözegçilik astynda bolan beýleki belli öýjükler bilen baglanyşyklary öwrenýäris. Meşhur jihadçylaryň zäherini dökýän ybadat ýerlerini gözden geçiriň. Recentlyaňy-ýakynda däp-dessurlara özüni bagyş eden adamlara - birden din bilen gyzyklanýan, jemgyýetden daşlaşýan ýa-da aýal eşikleri hakda gürleýänlere seredýäris. NSA millionlarça jübi telefonlaryndan ýygnan metadatalary diňleýär we oňa baha berýär. Emma has täsirli, hepdäniň her güni töwekgelçilik edýän erkekler we aýallar, täze jihadçylaryň yzygiderli hakyna tutulýan ilatyna aralaşdyk. "
  
  "Gapakda". Smit baş atdy. "Bu gowy".
  
  "Bu hakykat. Şu wagt maglumatlarymyz Iggy Popyň Barbie-den has inçe. Her öýjükdäki adamlaryň sanyny tassyklamaga synanyşýarys. Öýjügiň ululygy. Etraplar. Mümkinçilikler we taýýarlyk. Soňky telefon ýazgylarynyň hemmesini gözden geçirýäris. Siziň pikiriňizçe Ramses gürlärmi? "
  
  Haýden işe girmek üçin garaşyp bilmedi. "Gowy synanyşyk ederis".
  
  Kinimaka: "Howp abanýar" -diýdi. "Geliň, toparlary belläliň we dowzahy bu ýerden çykalyň".
  
  Mur "Hawa, hawa, bu gowy" -diýdi. "Emma nirä bararsyňyz? Nýu-Yorkork gaty uly şäher. Barjak ýeriňiz ýok bolsa gaçmak bilen hiç zada ýetip bilmersiňiz. Bombanyň hakykydygyny ýa-da ýokdugyny bilemzok. Köp adam bomba ýasap biler ... sagyňyza serediň ".
  
  Alisýa oturgyjyna geçdi. "Munuň üçin ses berip bilerin"
  
  Mur: "Ulaglar garaşýar" -diýdi. "Forceörite güýçleriň ulaglary. Dikuçarlar. Markasyz çalt awtoulaglar. Ynanyň ýa-da ynanmaň, munuň üçin köçeleri arassalamagyň usullary bar. Resmiler we olaryň maşgalalary eýýäm ewakuasiýa edilýär. Indi bize zerur zat başlangyç nokat. "
  
  Haýden toparyna tarap öwrüldi. "Geliň, toparlary çalt paýlap, Ramsese geçeliň. Ol adamyň aýdyşy ýaly, penjirämiz kiçijik we eýýäm ýapylýar. "
  
  
  Dördünji bap
  
  
  Julian Marş motelden dynç aldy, hatda tolgundy, ýöne birneme gynandy. Gowy geýnipdir: bir aýagy beýlekisinden birneme garaňky gök jeans, birnäçe gatlak köýnek we şlýapa kellesiniň bir tarapyna iteklenipdir. Görnüşi gowydy we Zo-dan öňe geçdi öýdüpdi. Aýal kiçijik hammamdan çykdy, birneme göwnüne degmedi, saçlarynyň diňe ýarysy daraldy we pomada ýarysy ulanyldy. Diňe birnäçe minutlyk baha berişden soň, Marş bilkastlaýyn özüne öýkünmäge synanyşýandygyna düşündi.
  
  Ora-da oňa hormat goýmalymy?
  
  Belki-de, soňkusydy, ýöne hakykatdanam Marşy gyra çekdi. Iň soňky isleýän zady, özboluşly görnüşini çäklendirmek üçin aýal-gyzlaryň wersiýasydy. Oýlanmak ýaly diýen ýaly, sumkany düşekden alyp, materialy sokdy we içindäki janly haýwanyň görnüşini duýdy.
  
  Meniň.
  
  Säher gowy, täze, ýagty we bagtlydy. Marş bäş orunlyk awtoulag çekip, iki adam bökýänçä garaşdy. Ikisem gara reňkli we galyň sakgallydy. Mart soňky syýahat üçin iň soňky paroly aýtdy we yzky gapyny açmaga mümkinçilik berdi. Zoý içeri çykyp barýarka peýda boldy.
  
  "Garaň" Erkekleriň biri aýal ýakynlaşanda ýarag çykardy. "Diňe biri bolmaly".
  
  Mart razy bolmaga meýilli, ýöne beýleki tarapy bu aýal bilen has gowy tanyşmak isledi. "Ol giç goşuldy. Gowy "-diýdi.
  
  Gunarag bilen eli henizem ikirjiňlenýärdi.
  
  "Diňle, üç gün bäri aragatnaşykda däl, belki dört." Marş takyk ýadyna düşüp bilmedi. "Meýilnamalar üýtgeýär. Paroly berdim, indi sözlerimi diňle. Gowy. Hatda peýdaly. "
  
  "Örän gowy" Adamlaryň ikisi-de ynamly görünmedi.
  
  Maşyn yzky tekerleriň aşagyndan hapa sütünini galdyryp, şähere tarap ugrady. Gök binalaryň hasam ulalmagy we ulaglaryň güýçlenmegi bilen ýöriş yza çekildi. Inyalpyldawuk, şöhlelendiriji ýüzler maşyny gurşap aldy, emeli ýagtylygy gönükdirenlerinde käbir ýerlerde kör boldy. Adamlar pyýada ýörelgelerini we binalary doldurdy. Polisiýa awtoulaglary köçelere çykdy. Marş polisiýanyň ünsüni artdyrmagyň alamatlaryny görmedi, ýöne şol wagt ulagyň üçeginiň üstünde görüp bilmedi. Muny sürüjä aýtdy.
  
  Ol: "Hemme zat adaty ýaly" -diýdi. "Emma tizlik henizem möhümdir. Gaty haýal hereket etsek hemme zat ýykylar "-diýdi.
  
  "Ramses?" Marş sorady.
  
  "Biz onuň sözüne garaşýarys."
  
  Mart, jogabyň birneme peselmegini duýdy. Bu meýilnama düýbünden onuňkydy we Ramsesiň minuslary onuň sazyna tans etmeli. Marşyň saýlan ýerine baryp ýetenlerinden soň, başlamazdan birnäçe aý öň taýýarlandy.
  
  "Radaryň aşagynda boluň" -diýdi. "Tizlik çäginde, şeýlemi? Bizi duruzmak islemeýäris "-diýdi.
  
  Sürüji: "Biz Nýu-Yorkorkdadyk" -diýip, gyzyl çyrany ýakyp, ikisi-de güldi. Marş olary äsgermezlik etdi.
  
  "Emma" diýip, sürüji sözüniň üstüni ýetirdi. "Siziň sumkaňyz? Bu ... mazmuny barlamaly. "
  
  "Muny bilýärin" diýip, Marş pyşyrdady. "Muny bilemok öýdýäňmi?"
  
  Webb oňa haýsy maýmyny ýükledi?
  
  Zoey barha artýan dartgynlygy duýup, oňa ýapyşdy. Olaryň arasynda diňe ýadro bombasy bardy. Elleri sumkany ýuwaş-ýuwaşdan, bir gezek barmak ujundan we gujagyna aşak süýşürdi, şonuň üçin oňa ýalpyldawuk we soň seredip durdy.
  
  "Bu hakykatdanam ýerliklimi?"
  
  "Bilmedim, Julian. Şeýlemi? "
  
  Marş düýbünden ynamly däldi, ýöne özüni ýeke goýany üçin özüni gowy duýýardy. Shearsyň biraz özüne çekiji, kölegeli papa ýaly güýçli we özüne zerur erkek nusgalaryny çagyryp biljekdigi şübhesiz boldy.
  
  Näme üçin men?
  
  Bilýärdi, ýadro bombasy kömek eden bolsa gerek. Her bir gyz ýadro ýaragy bolan bir adamy gowy görýärdi. Güýç bilen baglanyşykly bir zat ... Aý, belki, ol gyzdan birneme gorkunçdygy baradaky pikiri halady. Gyzyklymy? Elbetde, näme üçin dowzah ýok? Pikir otlusy ýoluň gyrasynda duranynda pese gaçdy, sürüji öňki saparynda Marşyň saýlap alan binasyna gysym görkezdi. Daşardaky gün henizem ýyly we düýbünden garaşylmady. Marş hökümetiň semiz eşeklerini, ýukajyk deri oturgyçlarynda berk oturyp, ömrüni aljak bolýandygyny göz öňüne getirdi.
  
  Soonakynda gelýär. Şonuň üçin basym özümi saklap bilmerin.
  
  Zonyň elinden tutdy-da, sumkanyň egilen tirsegine siňmegine ýol berip, pyýada ýöräp gitdi. Gapydan geçip, çepe görkezme alansoň, dört adam lifti dördünji gata alyp, iki otagly giň kwartirany barlady. Hemmesi gowy boldy. Mart balkonyň gapylaryny açdy we şäheriň howasyndan ýene bir dem aldy.
  
  Entegem edip bilerin.
  
  Täsinlik ony özüne güldi. Bu hiç haçan bolmaz. Amerikalylaryň etmeli zady, ynanmak, tölemek, soň bolsa meýilleşdirilişi ýaly Hudson şäherindäki ýadro bombasyny ýok edip bilerdi. Soň bolsa täze meýilnama. Täze durmuş. We tolgundyryjy gelejek.
  
  Egniniň arkasyndan bir ses geldi. "Çantanyňyzyň mazmunyny barlap biljek adam bize iberilýär. Bir sagadyň içinde gelmeli "-diýdi.
  
  Mart aýlanman baş atdy. "Garaşylyşy ýaly. Gaty gowy. Moreöne ýene birnäçe pikir bar. Maňa Ak tam tölän badyna pul geçirmäge kömek etjek biri gerek. Päsgelçilik döretmek üçin kowalamak üçin kömek gerek. Thehli öýjükleri işjeňleşdirmeli we bu bombany partlamaly ".
  
  Yzyndaky adam garyşdy. "Bularyň hemmesi meýilleşdirilýär" -diýdi. "Biz taýýar. Bu zatlar ýakyn wagtda birleşer "-diýdi.
  
  Mart aýlanyp, myhmanhananyň otagyna gaýdyp geldi. Zoe şampan içip otyrdy, näzik aýaklary ýokaryk galyp, oturgyçda dynç aldy. "Indi garaşýarysmy?" - diýip sorady.
  
  "Uzak däl".
  
  Marş Zoe ýylgyrdy we elini uzatdy. "Biz ýatylýan otagda bolarys"
  
  Coupler-aýal her sumkasyndan gaýyş alyp, iň uly ýatylýan otaga alyp gitdiler. Bir minutyň içinde ikisi-de ýalaňaç bolup, biri-biriniň üstünde, listleriň üstünde gürleşdiler. Marş bu gezek zerur çydamlydygyny subut etjek boldy, ýöne Zoe birneme mekirdi. Giň, kemsiz ýüzi libido üçin her dürli zatlar etdi. Netijede, Marşyň çalt gutarmagy gowy zat, sebäbi tiz wagtdan ýatylýan otagyň gapysyny kakdy.
  
  "Bu adam şu ýerde"
  
  Eýýäm? Marş Zoe bilen çalt geýindi, soň ikisi-de gyzardy we birneme derledi. Marş täze gelmegi bilen ellerini ýaýkady, inçe saçlaryny, reňkli reňklerini we eşiklerini gördi.
  
  "Siz köplenç çykmaýarsyňyzmy?"
  
  "Olar meni gulpladylar"
  
  "Aý, hiç pikir etme. Bombamy barlamak üçin geldiňmi? "
  
  - Hawa, jenap.
  
  Marş sumkasyny uly otagyň merkezini eýeleýän pes aýna stoluň üstünde goýdy. Zoe birnäçe minut mundan ozal ýalaňaç keşbini ýadyna salanda, ünsüni özüne çekdi. Ol täze gelen adama ýüzlendi.
  
  - Adyň näme, ýigit?
  
  - Adam, jenap.
  
  "Adam, munuň nämedigini we näme edip biljekdigini bilýärsiň. Siz tolgunýarsyňyzmy? "
  
  ", Ok, häzirki wagtda däl."
  
  "Dartgynlymy?"
  
  "Men beýle pikir etmeýärin".
  
  "Siz tolgunýarsyňyzmy? Dartgynlymy? Belki, ol aşa aşykdyr? "
  
  Adam sumkasyna seredip başyny ýaýkady.
  
  "Eger şeýle bolsa, Zoiniň size kömek edip biljekdigine ynanýaryn." Ol muny ýarym degişme bilen aýtdy.
  
  Pifian mekir ýylgyryş bilen yzyna öwrüldi. "Bagtly bol".
  
  Marş, Adam ýaly ýalpyldaýardy, ýöne ýigit pikirini üýtgetmänkä, sakgally sürüjisi gürledi. "Tiz boluň" -diýdi. "Biz taýyn bolmaly ..." -diýdi.
  
  Mart gysyldy. "Bolýar, aýagyňyzy basyp başlamagyň zerurlygy ýok. Geliň, hapa bolalyň. " Ol Adama tarap öwrüldi. "Bomba bilen diýjek bolýaryn."
  
  .Igit sumkasyna seredip, geň galdy-da, çelekleriň özüne tarap öwrülmegi üçin ony öwürdi. Olary ýuwaş-ýuwaşdan açdy-da, gapagyny açdy. Içinde has berk we umumy ýokary sumka bilen gurşalan hakyky enjam ýatyrdy.
  
  Adam: "Bolýar" -diýdi. "Şeýlelik bilen, radiasiýa gollaryny we ýadro ýaraglary bilen baglanyşykly beýleki fiziki hadysalary gözden geçirýän ölçeg we gol maglumat protokoly MASINT hakda hemmämiz bilýäris. Bu enjam we iň bolmanda başga bir meňzeş enjam, bu meýdanyň aşagynda süýşmek üçin döredildi. Häzirki wagtda dünýäde ýadro enjamlaryny ýüze çykarmak we gözegçilik ulgamlary köp, ýöne olaryň hemmesi ösen däl we hemmesi doly işgär däl ". Ol gysdy. "Medeniýetli ýurtlarda bolup geçen soňky şowsuzlyklara serediň. Belli bir şahsyýeti ýa-da ýakyn bir öýjügiň ýeke özi hereket edip bilýän barmy? Elbetde ýok. Diňe bir ýalňyşlyk ýa-da içerki iş gerek ". Ol ýylgyrdy. "Bagtsyz işgär ýa-da ölen ýadaw. Köplenç pul ýa-da güýji talap edýär. Bular halkara terrorçylygynyň iň gowy walýutalarydyr. "
  
  Marş ýigidiň hekaýasyny diňledi, Ramses we Webb ýoluny düşündirende bir ýa-da iki sany çynlakaý çäräniň görülendigini ýa-da ýokdugyny bildi. Bu olaryň bähbidine bolar. Ol hiç haçan bilmezdi we dogrusyny aýtsam, oňa gyzyklanmaýardy. Indi ol şu ýerde we dowzahyň gapysyny açjak boldy.
  
  Adam: "Aslynda" hapa bomba "diýýäris" -diýdi. "Bu adalga hemişe bar, emma henizem ulanylýar. Mende alfa sintilýator, hapalaýjy detektor we başga-da birnäçe gowy zatlar bar. Emma, esasan, Adam jübüsinden otwýortka aldy, "Mende bar".
  
  Ol berk gaplamany çalt aýyrdy we kiçi displeýi we kiçi klawiaturany açýan "Velcro" zolaklaryny açdy. Panel dört sany nurbat bilen saklandy, Adam ony derrew aýyrdy. Demir panel erkin çykanda, onuň arkasynda birnäçe sim açyldy we täze açylan enjamyň ýüregine eltdi.
  
  Mart demini aldy.
  
  Adam ilkinji gezek ýylgyrdy. "Alada etme. Bu zadyň birnäçe sigortalary bar we entek ýaraglananok. Bu ýerde hiç kim muny başlamaz "-diýdi.
  
  Mart biraz boş duýuldy.
  
  Adam mehanizmiň we içindäki jikme-jiklikleriň hemmesine göz aýlady. Bir salymdan soň, ýanyndaky noutbuk ekranyny barlady. "Ol syzýar" -diýdi. "Thatöne beýle erbet däl."
  
  Mart dynç aldy. "Bu nähili erbet?"
  
  Adam size hiç wagt çaga dogurmazlygy maslahat bererin "-diýdi. "Başarsaňyz. Ömrüňiziň indiki ýyllaryndan lezzet alyň. "
  
  Marş Zoýy gysyp durşuna seretdi. Her niçigem bolsa, ol öz egoist kakasyndan ýa-da ulumsy doganlaryndan öte geçmegine asla garaşmady.
  
  "Indi has gowy gorap bilerin" -diýip, Adam özi bilen getiren çemodanyndan bukjany çykardy. "Bu tebigatyň islendik enjamy bilen edişim ýaly."
  
  Mart biraz synlady, soň bolsa tas gutarandygyna düşündi. Sürüjisiniň ölen gözleri bilen tanyşdy. "Ramsesiň aýdan bu kameralary. Olar taýynmy? Kowmak başlanar we haýsydyr bir gijä galmak islämok ".
  
  Muňa jogap hökmünde gury ýylgyryş ýylgyrdy. "Şeýle edýäris. Bäş öýjügiň hemmesi indi işjeň, şol sanda Amerikalylaryň bilmezligi mümkin iki uklaýan öýjük. " Ol adam sagadyna seretdi. "Ir sagat 6: 45-de hemme zat ýedi bolar."
  
  "Fantastik". Marş libidosynyň ýene-de ýokarlanandygyny duýdy we bu hakykatdan peýdalanyp biljekdigini pikir etdi. Zoýy ýaňy-ýakynda edişi ýaly bilmek bilen, her niçigem bolsa gutarardylar. "Pul geçirmek baradaky teswirnamalar?"
  
  "Adam, bütin ýerimizi tükeniksiz ýaýlyma berjek bir programmany tamamlamaga ünsi jemlär. Geleşigi hiç wagt yzarlamazlar "-diýdi.
  
  Mart, Adam atanyň ýüzündäki täsinligi duýmady.
  
  Ol Zo-a aşa üns berýärdi, olam oňa. Adamyň bombany goýandygyny we näletlenen zady nädip ýaragsyzlandyrmalydygy baradaky görkezmeleri diňlemek üçin ýene bäş minut wagt aldy, soň bolsa adamyň enjamyň degişli suratlaryny alandygyna göz ýetirdi. Suratlar, Ak tamyň enjamyň hakykylygyna ynandyrmakda we ünsüni sowmak we özüne garşy güýçleri bölmek maksady bilen kowalamakda möhüm rol oýnady. Bagtly, ahyrsoňy Adama tarap öwrüldi.
  
  "Sary. Bu ýaragsyzlandyryjy simmi? "
  
  - Hawa, jenap.
  
  Marş sürüjä tüýs ýürekden ýylgyrdy. "Onda, biz taýynmy?"
  
  "Biz taýýar"
  
  "Soňra git"
  
  Marş elini uzadyp, Zony ýatylýan otaga alyp gitdi-de, jynsyny we jalbaryny çekip, bir gysym basjak boldy. Häkimiýet we ähmiýet baradaky ähli arzuwlarynyň hasyl boljakdygyna göz ýetirende, hyjuw we tolgunma suwy ony diýen ýaly basyp aldy. Diňe maşgalasy ony görüp bilýän bolsa.
  
  
  Bäşinji bap
  
  
  Dreýk gönümelleşip barýarka, bolup geçýän zatlaryň doly agramy oňa degdi. Gyssaglylyk damarlaryndan geçdi, nerwiniň ujuny ýitirdi we ýoldaşlaryna bir göz aýlamak, hatda Kenzi-de özlerini duýýandyklaryny aýtdy. Öňki Mossad agentiniň ony eýýäm göçürendigini pikir etdi, ýöne hakykatda esgerleriň arasyndaky baglanyşyk sebäpli ondan näme üçin beýle etmeýändigini soramak hökman däldi. Şol söweşen bigünäler, şol bir parahat ilat üçin howp abanýardy. Halfarym ýüregi bolan islendik adam munuň bolmagyna ýol bermezdi we Dreýk Kensi üçin ýarym ýürekden has köp zadyň bolup biljekdigine şübhelenýärdi.
  
  Diwar sagady ýedi kyrk bäş görkezdi we tutuş topar hereketde boldy. Polisiýa bölüminde howsala, bulam-bujarlyk höküm sürdi; polisiýa jogapkärdi, ýöne gyrada. Habar habarlary telewizoryň ekranlarynda peýda boldy, ýöne olaryň hiç biriniň-de dahyly ýokdy. Mur gizlin agentlerden, gözegçilik toparlaryndan ýa-da awtoulag sürýänlerden habarlara garaşyp ýördi. Haýden toparyň galanlary bilen gyzyklandy.
  
  "Mano we men Ramses bilen iş salyşarys. Bize ýene iki topar gerek, biri ýadro partlamasy barada maglumaty bahalandyrmak üçin, beýlekisi bu öýjükleri gözlemek. Ümsüm boluň, ýöne ýesir almaň. Bu gün, dostlarym, aldanjak gün däl. Gerek zatlaryňyzy alyň we çalt we kyn alyň. Yingalan sözlemek gaty gymmat bolup biler ".
  
  Mur onuň aýdýanlaryny tutdy-da, yzyna seretdi. "Bu gün rehim bolmaz" -diýdi.
  
  Dahl bir adamyň kellesini döwüp bilýän ýaly, düwünlerini döwüp, başyny atdy. Drake dynç almaga synanyşdy. Hatda Alisýa kapasly pantera ýaly aýlandy.
  
  Soň bolsa irden sagat 8-de däli başlandy.
  
  Çagyryşlar gelip başlady, ýörite telefonlar gaýta-gaýta jyňňyrdady, sesleri kiçijik otagy doldurýardy. Mur olar bilen ýeke-ýekeden netijeli göreşdi we iki kömekçi kömek etmek üçin ylgady. Hatda Kinimaka bu meseläni kabul etdi, ýöne oturan stoly aýratyn bir begenmeýän ýalydy.
  
  Mur maglumatlary ýagtylygyň tizligi bilen deňeşdirdi. "Biz bosagada" -diýdi. "Teamshli toparlar taýýar. Gizlin agentler gizlin ýygnaklar we söhbetdeşlikler barada iň soňky söhbetdeşlikleri habar berdiler. Meşhur metjitleriň töwereginde hereketler güýçlendi. Nämäniň bolup geçýändigini bilmesek-de, alada ederdik. Adaty ýaşaýyş ýerlerinde täze ýüzler göründi, hemmesi kesgitli we çalt hereket edýärdi. Bize mälim bolan öýjüklerden ikisi radardan ýitdi. " Mur başyny ýaýkady. "Bu, eýýäm bu meseläni çözmedik ýaly. Weöne bu barada maglumat bar. Bir topar duralga gitmeli - belli öýjükleriň biri ol ýerden işleýär. "
  
  "Bu biz" -diýdi Dahl. "Tur, jellatlar!"
  
  "Özüň üçin gürle" Kensi oňa ýapyşdy. "Aý, men seniň bilendirin"
  
  "Aý, muny etmelimi?"
  
  "Almak üçin gaty oýnamagy bes ediň."
  
  Dreýk gyzykly görnüşde jübütlere bölünen toparlary öwrendi. Dahl bilen Kenziniň ýoldaşlary bardy - Lauren, Smit we gorgi. Alisýa, Maý we Bo bilen galdy. Bu bir zadyň reseptidi; Elbetde.
  
  "Sag bol, dost" -diýdi.
  
  Dahl Muryň elini ýokaryk galdyran ýaly bir zat aýtmaga öwrüldi. "Garaň!" Ol trubkany eli bilen bir sekuntlap ýapdy. "Bu, gyzgyn telefon liniýamyzda düzedildi."
  
  Headshli kelleler öwrüldi. Mur başga bir jaňy kabul etdi we gürleýjiniň düwmesini duýup, elini uzatdy.
  
  Mur: "Siz girdiňiz" -diýdi.
  
  Bölünmedik ýaryk otagy doldurdy, sözler şeýle çalt çykdy, Dreýkiň aýaklary kowalamak isleýän ýalydy. "Bu Julian Marş, hemme zady diýen ýaly bilýändigiňizi bilýärin. Hawa, bilýärin. Sorag, ony nädip oýnamak isleýärsiňiz? "
  
  Mur dowam etmek üçin elini silkende, Haýden ony aldy. "Marş, samsyk bolmagyňy bes et. Ol nirede? "
  
  "Hawa, bu partlaýjy sorag, şeýlemi? Muny saňa aýdaryn, ezizim, şu ýerde. NYC-de. "
  
  Iň erbet gorkulary şübhesiz tassyklanylandygy sebäpli Drake dem almaga het edip bilmedi.
  
  "Beýleki sorag, indiki näme isleýärin?" Mart uzak saklandy.
  
  "Işe gir, kümüş" diýip, Smit gygyrdy.
  
  Alisýa gaşlaryny ýitirdi. "Geliň, bu samsyklyga garşy çykalyň."
  
  Mart güldi. "Geliň, hakykatdanam. Şeýlelik bilen, ýadro bombasy ýüklendi, ähli kodlar seresaplylyk bilen girizildi. Aýdyşlary ýaly, sagat gelýär. Indi etmeli zadyňyz, munuň hakykydygyna göz ýetirmek we bank hasaby belgisini bermek. Dogrymy? "
  
  "Hawa" diýip, Haýden ýönekeý aýtdy.
  
  "Size subutnama gerekmi? Munuň üçin işlemeli bolarsyňyz "-diýdi.
  
  Drake öňe egildi. "Näme diýjek bolýarsyň?"
  
  "Kowalamak dowam edýär".
  
  "Islendik wagt bu meselä ýetjek bolýarsyňyzmy?" Haýden sorady.
  
  "Ah, biz ol ýere bararys. Ilki bilen, kiçijik garynjalar öz işiňizi etmeli. Men sen bolan bolsadym, giderdim. Görýäňmi ... bu rifmany nädip tapandygymy görýärsiňmi? Hemmesini rifma etjek bolýardym, bilýärsiň, ýöne ahyrynda ... gowy däl, düşünmedim. "
  
  Drake umytsyzlyk bilen başyny ýaýkady. "Erbet, ýoldaş. Iňlis dilinde gürläň. "
  
  "Ilkinji maglumat eýýäm oýunda. Tassyklama formasy "Edison" myhmanhanasyna, 201-nji otaga barmak üçin ýigrimi minut wagtyňyz bar. Soňra ýene dört sany maglumat bolar, olaryň käbiri tassyklamak we käbirleri talaplar. Indi maňa düşündiňmi? "
  
  Ilki bilen gaýdyp geldi. "Jadygöýlik".
  
  "Hawa, men iki pikirli adam. Biri mätäçlikden, biri orunbasardan. Olaryň çatrygynda däli uçgunlary uçup biler. "
  
  "Entyigrimi minut?" Dreýk sagadyna seretdi. "Muny hatda edip bilerismi?"
  
  "Her minutda gijä galyp, Ramsesiň kameralaryndan birine iki parahat raýaty öldürmegi buýurdym."
  
  Againene-de eňek urýan zarba, elhençlik, artýan dartgynlyk. Adrenalin ýokarlanansoň, Dreýk ellerini gysdy.
  
  "Entyigrimi minut" diýip, Marş gaýtalady. "Mundan beÿläk."
  
  Drake gapydan ylgady.
  
  
  * * *
  
  
  Haýden basgançakdan ylgady we arkasyndaky Kinimaka binanyň ýerzemine girdi. Gahar ony tutdy-da, şeýtanyň ganaty ýaly urdy. Gahar aýaklaryny has çaltlaşdyrdy we tas syýahat etmegine sebäp boldy. Gawaýly ýoldaşy hüňürdedi, süýşdi we durman diýen ýaly ýerinden turdy. Ol öz dostlary hakda, gaty howp astynda, nämä garaşjagy hakda pikirem etmän şäheriň dürli künjeklerine ýaýrady we özlerini soragsyz goýdy. Ol ol ýerdäki ähli raýatlar we Ak tamyň şu wagt näme pikir edip biljekdigi hakda oýlandy. Protokollaryň, meýilnamalaryň we işlenip düzülen formulalaryň bolmagy gowy zat, ýöne hakyky, işleýän dünýä aşa howp abananda - ähli jedeller bes edildi. Basgançagyň eteginde koridora ylgady we ylgap başlady. Gapylar iki tarapdan-da ýalpyldaýardy, köpüsi açyk däl. Uzakda, onuň üçin bir hatar çalt çekildi.
  
  Haýden elini uzatdy. "Gun".
  
  Garawul ýalpyldady, ýöne boýun egdi, ýokardan gelen buýruk eýýäm gulagyna ýetdi.
  
  Haýden ýaragy alyp, ýüklenendigini we howpsuzlygynyň ýokdugyny barlady we kiçijik otaga girdi.
  
  "Ramses!" - diýip gygyrdy. "Näme etdiň?"
  
  
  Altynjy bap
  
  
  Dreýk Alisýa, Maý we Beau bilen bile binadan gaçdy. Olaryň dördüsi eýýäm der bilen gark bolupdy. Kesgitlemek her gözenekden emele gelýär. Bo jübüsinden iň häzirki zaman GPS nawigatoryny çykardy we Edisonyň ýerleşýän ýerini kesgitledi.
  
  "Taýms meýdany" -diýdi. "Geliň, üçünji ýerden geçip, Lexington şaýolundan geçeliň. Waldorf Astoriýa git ".
  
  Drake awtoulaglaryň dykyz akymyna girdi. Nýu-Yorkorkly taksi sürüjisiniň aýagyňyzy dyzyňyzdan döwmäge, bar güýji bilen öňe gitmäge synanyşanda hiç zady deňeşdirip bolmaýar. Drake soňky sekuntda bökdi, golaýdaky sary taksiniň öňünden geçip, doly egildi. Şahlar gygyrdy. Toparyň her bir agzasy çykyp barýarka bir pistolet komandirlemegi başarypdy we indi has köp bolmagyny arzuw edip, ony aýlap ýördi. Emma wagt biderek boldy. Dreýk pyýada ýykylanda sagadyna seretdi.
  
  On ýedi minut.
  
  Lexington şäherinden geçdiler, soň bolsa Park prospektinde awtoulaglar süýräp barýarka zordan saklandylar. Dreýk svetoforda märekäniň arasyndan söweşdi, ahyrsoňy gaharly gyzyl ýüz bilen ýüzbe-ýüz boldy.
  
  "Diňle, dost, meni öldürse-de, ilki şu ýerden geçerin. Başlyk sumkalar sowuklanar we dowzahda beýle ýol bolmaz "-diýdi.
  
  Alisýa we Maý daşyndan geçip barýarka, Dreýk gaharly adamyň daşyna aýlandy. Signallar üýtgedi we ýol açykdy. Indi ýaraglaryny gizläp, indiki esasy köçä - Madison şaýoluna tarap ugradylar. Pyýada ýörelgesini ýene bir gezek mähelle doldurdy. Bo awtoulaglaryň arasynda hereket edip, artykmaçlyk gazanyp, 49-njy ýere girdi. Bagtymyza, ulag indi haýaldy we yzky bamperler bilen öňdäki aýlawlaryň arasynda belli bir ýer bardy. Aýallar Beau-ny yzarladylar, soň bolsa Dreýk nobata durdy.
  
  Sürüjiler olara kemsidiji gygyrdylar.
  
  On iki minut galdy.
  
  Gijä galan bolsalar, terrorçylyk öýjükleri nirä hüjüm ederdi? Dreýk Edisonyň golaýynda boljakdygyny göz öňüne getirdi. Marş ekipa .yň buýruklarynyň hatda ýerine ýetirilendigini bilmeklerini isleýär. Sürüjiniň edip bilýändigi sebäpli maşynyň gapysy açyldy we Beau wagtynda üçegiň üstünden bökdi. Alisýa çarçuwanyň gyrasyndan tutup, ony ýene adamyň ýüzüne gysdy.
  
  Indi 5-nji şaýoluna we has köp mähellä ýakynlaşyp, çepe öwrülýärler. Beau pop konsertinde jübü ýaly iň erbetini başdan geçirdi, soň bolsa Alisýa we Maý. Dreýk ýaňy hemmelere gygyrdy, Yorkorkşireman sabyrlylygy gutardy. Erkekler we aýallar, öz janyny, çagalarynyň biriniň janyny ýa-da hatda özlerini halas etmek üçin howlugýandygyna gyzyklanmaýan erkekler we aýallar onuň ýoluny petiklediler. Dreýk bir adamy uzadyp, içinden geçdi. Çagaly aýal, ylgaýan zadyny ýada salýança özüni günäkär duýmak üçin oňa üns bilen seretdi.
  
  Soň maňa sag bolsun aýdarsyň.
  
  Elbetde, ol hiç haçan bilmez. Näme bolaýsa-da.
  
  Bo indi çep tarapdan, Amerikanyň şaýolundan 47-nji köçä tarap ylgady. "Magnolia Bakery" sag tarapa geçdi, Dreýk Mano hakda, soň bolsa Gawaýlylaryň Ramsesden öwrenen bolmagy mümkin. Iki minutdan 47-nji köçede partlaýarka, Taýms meýdany birden çep tarapyna çykdy. Olaryň sag tarapynda yzygiderli Starbucks ýerleşýärdi, ol ýerde gapyda üýşmeleňler we çyzyklar bardy. Dreýk geçip barýarka ýüzlerini gözden geçirdi, ýöne şübhelenýänleriň hiç biri bilen ýüzbe-ýüz bolmagyna garaşmady.
  
  Dört minut.
  
  Wagt has çalt geçdi we ölýän garrynyň soňky pursatlaryndan has gymmatlydy. Çep tarapda, pyýada ýöräp, altyn girelgesi bolan myhmanhananyň çal fasady peýda boldy we Beau öň gapylara ilkinji bolup girdi. Dreýk goş goş arabasyndan we Maýyň yzyna düşmek üçin howply sary taksiden daşlaşdy. Olary nagyşly gyzyl haly bilen giň faýly garşy aldy.
  
  Beau we Alisýa eýýäm garawullary synlaýarka ellerini gizlin ýaraglaryna ýakyn saklap, aýry liftlere jaň etmek üçin düwmelere basýardylar. Dreýk öz toparynyň SPEAR şahsyýetini görkezmegi göz öňünde tutdy, ýöne bu has köp soraga sebäp bolar we sanamak eýýäm soňky üç minutda dowam edipdi. Jaň Alisýanyň liftiniň gelendigini we toparyň münendigini görkezdi. Dreýk ýigidiň olara goşulmagyna päsgel berip, ony açyk palma bilen itekledi. Işlän Hudaýa şükür, sebäbi indiki yşarat gysylan ýumruk bolardy.
  
  Dört adamlyk topar ulagyň ýokary galmagy bilen ýygnandy, hereketini togtatdy we ýaraglaryny çekdi. Gapy açylan badyna dökülip, 201-nji otagy gözlediler. Derrew olaryň arasynda ýumruklar we aýaklar peýda boldy, hatda Bo-ny hem geň galdyrdy.
  
  Kimdir biri garaşýardy.
  
  Drake göz rozetkasynyň üstünde ýumruk ýaly ýalpyldady, ýöne agyrynyň ýalpyldysyna üns bermedi. Kimdir biriniň aýagy özüni tutjak boldy, ýöne ol bir gyra çekildi. Şol şekil daşlaşyp, Alisiýany gabady we bedenini gips diwaryna sokdy. Maý ellerini ýokary galdyryp urmagy bes etdi, soň Bo tizligi bir-iki gezek urup, hüjümçini dyzyna getirdi.
  
  Dreýk bökdi-de, bar güýji bilen ýere degdi. Wagt gutardy. Galyň penjekli bir adam, shireorkşiremanyň zarbasyndan titredi, ýöne nämüçindir onuň iň güýçli bölegini sowup bildi. Dreýk deňagramlylygyny ýitirip, tarapyna düşdi.
  
  Maý: "Torba urmak" -diýdi. "Ol bir halta. Bizi haýallatmak üçin ýerleşdirildi "-diýdi.
  
  Bo öňküsinden has kyn sürdi. "Ol meniňki. Barýaňmy? "
  
  Drake, otag nomerlerini barlap, dyza çökýän şekiliň üstünden bökdi. Barmaly ýerine bary-ýogy üç otag galdy we bir minut galdy. Soňky sekuntlarda galdylar. Drake otagyň daşynda saklandy we gapyny kakdy. Hiç zat bolmady.
  
  Maý ony bir gyra çekdi. "Göçür"
  
  Bir ýokary zarba we agaç ýaryldy, ikinjisi we çarçuwasy ýykyldy. Drake üsgürdi. "Bu siziň üçin gowşadylan bolmaly."
  
  Içine ýaýradylar, ýarag çekildi we çalt gözledi, ýöne gözleýän zady gaty görnükli boldy. Ol düşegiň ortasynda ýatyrdy - ýalpyldawuk A4 suraty. Alisýa töweregine göz aýlap, düşege geçdi.
  
  "Otag tegmilsiz" -diýdi. "Öňdebaryjy ýok" diýip pikir edýärin.
  
  Alisýa düşegiň gyrasynda durup, aşak seredip, çuňňur dem alýardy. Dreýk oňa goşulanda başyny ýaýkady we iňňildi.
  
  "Hudaýym! Bu näme? "
  
  Telefon jaňy kesildi. Dreýk düşegiň töwereginde aýlandy, gijeki oturgyçlara baryp, leňňerden telefony aldy.
  
  "Hawa!"
  
  "Ah, muny edeniňi görýärin. Bu aňsat däldi. "
  
  "Mart! Sen däli jellat. Bombanyň suratyny goýduňyzmy? Galp surat? "
  
  "Hawa. Ilkinji maglumat. Näme üçin size hakyky zady bermäge rugsat bererin öýdüpdiňiz? Gaty samsyk. Muny ýolbaşçylaryňyza we ýumurtga kelläňize iberiň. Seriýa belgilerini we beýleki beýleki zatlary barlarlar. Plutonium E. Fissile materiallary. Hakykatdanam içgysgynç zat. Indiki maglumat has sözli bolar. "
  
  Şol wagt Bo otaga girdi. Dreýk "Punch Man" -y özi bilen çeker diýip umyt etdi, ýöne Beau karotid arteriýasy arkaly hyýaly çyzyk çekdi. "Ol özüni öldürdi" -diýip, fransuz haýran galdy. "Janyna kast ediji derman."
  
  Gaplaň.
  
  "Görýäňmi?" Marş aýtdy. "Biz örän çynlakaý."
  
  "Haýyş, Marş" diýip, Dreýk synady. "Diňe isleýän zadyňyzy aýdyň. Häzir ederis, nälet bolsun. "
  
  "Aý, ynanjakdygyňa ynanýaryn. Emma soňrak goýarys, şeýlemi? Bu nähili? Ikinji belgili ylga. Bu kowalamak has gowulaşýar we kynlaşýar. Marea restoranyna barmak üçin ýigrimi minut wagtyňyz bar. .Eri gelende aýtsak, bu italýan tagamy we olar örän tagamly Nduyu kalson ýasaýarlar, maňa ynanyň. Friendsöne geliň, ol ýerde duralyň, dostlarym, sebäbi bu habary tualetiň aşagynda taparsyňyz. Lezzet al ".
  
  "Batgalyk" -
  
  "Entyigrimi minut"
  
  Setir öldi.
  
  Drake näletledi, yzyna öwrüldi we mümkin boldugyça çalt ylgady.
  
  
  Vedinji bap
  
  
  Başga çäresi bolman, Torsten Dahl we onuň topary ulagdan ýüz öwürmek kararyna geldi. Smit güýçli ulagyňy ýarym-ýigrimi öwrüp, tekerleri gysyp, herekete getirýän mahaly, berk saklamakdan başga zat islemedi, ýöne Nýu-Yorkork sary taksi, awtobus we kärende awtoulaglarynyň gaharly gykylygyndan başga zat däldi. "Öçürmek" sözi Dahlyň kellesine geldi, ýöne her gün, günüň köpüsinde bolup geçýärdi, şahlar henizem gygyrýardy we aşak aýlanan penjirelerden adamlar gygyrýardylar. Görkezmelere eýerip, mümkin boldugyça çalt ylgadylar. Lauren we gorgi ok geçirmeýän ýeleklerini çekdiler. Kensi Dahlyň ýanynda ylgady, dodaklary gysyldy.
  
  "Men size has peýdaly bolardym" -diýdi.
  
  "" Ok ".
  
  "Aý, nädip zyýan berip biler?"
  
  "Hiç haçan"
  
  - Aý, Torsti -
  
  "Kenzi, sen katanaňy yzyna almaýarsyň. Maňa beýle diýmäň. Bir däli aýalyň maňa lakam dakmagy ýeterlik däl. "
  
  "Hawa? Edil sen we Alisýa ýaly ... bilýärsiňmi? "
  
  Smit başga bir çatrykdan geçip barýarka, pyýadalaryň we tigir sürýänleriň ýaşyl yşykda ýolda ýygnanýandygyny görüp, möňňürdi, hemmesiniň janyny elinde tutýardy, ýöne şu gün ejir çekjek däldiklerine ynanýardylar. Indiki köçä çykdylar, esgerler iki aýlawly Priýusdan geçip, gapdal aýnalaryny döwüp, ylgawyň yssysyny zordan duýdular. GPS seslendi.
  
  "Gämi duralgalaryna dört minut" diýip, gorgi çaklady. "Haýal etmeli"
  
  "Üçden haýallaşaryn" -diýdi Smith. "Işimi maňa görkezme".
  
  Dahl Kenzie Glock we Gonkong pistoletini berdi - bu aňsat iş däl, Nýu-Yorkorkda gizlin ýerine ýetirmek aňsat däl. Ol muny edişi ýaly ýeňdi. Onuň has gowy pikirine garşy, gödek agentiň kömegini kabul etmäge mejbur boldular. Bu adatdan daşary gündi we ähli çäreler, hatda umytsyz adamlar hem talap edilýärdi. Hakykatdanam, olaryň ynam derejesini ýokarlandyran paralel harby ruhlar ýaly garyndaşlygynyň bolup biljekdigini duýýardy.
  
  Bridget Makenzini, näçe söweşse-de halas edip biljekdigine ynanýardy.
  
  Smit indi iki zolakdan geçdi, egnini saklanan F150-e garşy egdi, ýöne yzyna seretmän sürmegini dowam etdirdi. Wagtyň geçmegi bilen hiç hili ýakymly zatlary alyp bilmediler, üstünde asylan aýylganç bulut olaryň hemişe girmäge mejbur bolýandyklaryny aňladýardy.
  
  Dahl ýaragyň çekiçini kakdy. "Ammar bir minutdanam az" -diýdi. "Näme üçin dowzah bu çukurlary düzetmeýär?"
  
  Smit oňa duýgudaşlyk bildirdi. Roadsollar tükeniksiz, çukurly, dönük bir uzynlykdy, awtoulaglar deňsiz çukurlarda ýuwaş-ýuwaşdan aýlanýardylar we ýol işleriniň islendik pursatda ýa-da günüň wagtyna ýa-da ulag dykyzlygyna biperwaý görünýän ýalydy. Bu hakykatdanam itiň üstündäki itdi we ýekeje adamam başga birine kömek etmek islemedi.
  
  GPS-den çalt geçip, peýkamy nyşana aldylar. Ir säheriň täzeligi, entek irdigini ýada salýan ýalaňaç derisine çaýkanýardy. Gün şöhlesi bulutlardaky arakesmelerden süzülip, duralgalary we golaýdaky derýany açyk altyna öwürdi. Dahlyň görüp bilýän adamlary adaty işlerini edýärdiler. Gämi duralgasynyň garaňky we gümürtikdigini göz öňüne getiripdi, ýöne ammarlardan başga arassa we aýratyn adam däldi. Esasy ýük daşaýan ýerler Nýu Jerside aýlagyň aňyrsynda bolansoň, bu iş bilen meşgullanmady. Şeýle-de bolsa, Dahl suwda hereketsiz oturan uly, ýenjilen gaplary we uzyn, giň gämini we demir ýollardaky gämi duralgasynyň üstünden geçip we konteýnerlerini ýaýradýan gök reňkli uly konteýner kranlary gördi.
  
  Çep tarapda ammarlar, şeýle hem has ýagty gaplardan doly howly bardy. Dahl ýüz elli metr uzaklykdaky binany görkezdi.
  
  "Bu biziň oglumyz. Smit, Kenzi öňe çyk. Lauren bilen orgorginiň arkamyzda bolmagyny isleýärin "-diýdi.
  
  Ol gitdi, indi ünsi jemledi, beýlekisine geçmezden ozal bir hüjüm bilen göreşmäge ünsi jemledi ... soň bolsa indiki, bu düýş gutarýança we maşgalasyna gaýdyp bilýänçä. Binanyň gyrasyna täze reňklenen gapylar goýuldy we Dahl ilkinji penjiräni görende ýokaryk seretdi.
  
  "Boş ofis. Indiki birini synap göreliň. "
  
  Topar binanyň gapdalyndan geçip barýarka birnäçe minut geçdi, ýaraglar çekildi, penjireden penjire, gapydan-gapy barlandy. Dahl ýerli işçileriň ünsüni özüne çekip başlandyklaryny lapykeçlik bilen aýtdy. Ol ýyrtyjylaryny gorkuzmak islemedi.
  
  "Geliň"
  
  Olar öňe howlukdylar, ahyrsoňy bäşinji penjire ýetdiler we çalt göz aýladylar. Dahl karton gutular we agaç sandyklar bilen örtülen giň meýdany gördi, ýöne penjiräniň gapdalynda gönüburçly stol gördi. Dört adam gürleşýän, meýilleşdirýän we pikirlenýän ýaly başyny aşak sallap otyrdylar. Dahl ýere böküp, arkasyny diwara egip oturdy.
  
  "Gowy?" Smit sorady.
  
  Dahl: "Belki" -diýdi. "Bu hiç zat bolup bilmezdi ... ýöne -"
  
  "Men saňa ynanýaryn" -diýip, Kenzi göwünjeňlik bilen aýtdy. "Sen alyp bar, men yzarlaryn" -diýip, başyny ýaýkady. "Siz hakykatdanam däli adamlarmy? Diňe ol ýere howlugyň we ilki atyp başlaňmy? "
  
  Bir adam gapdalyna seredip, ýakynlaşdy. Dahl HK-ny galdyrdy we adam ellerini howada galdyryp doňdy. Bu karar, esasan, ammardakylaryň hemmesiniň göni gözüniň alnynda boldy. Dal ýerinden turman , aýlandy we egnini daşarky gapydan gysdy. Smit we Kensi onuň pikirlerini okaýardylar.
  
  Dahl giň ammara girende, dört adam stoldan bökdi. Weaponsaraglar olaryň gapdalynda ýatyrdy, indi bolsa ýakynlaşyp gelýän nätanyş adamlara birkemsiz ok atdy. Oklar hemme ýerde uçup, penjiräni döwüp, aýlanýan gapydan geçdiler. Dahl kepderi kellesini uzadýar, togalanýar, ýüze çykýar, atýar. Stoluň başyndakylar yza çekilip, yza gaýdyp, egnine we hatda aýaklarynyň arasyna ylgaýardylar. Hiç bir ýerde howpsuz däldi. Tötänleýin atyşyk gowak meýdanyny doldurdy. Dahl galkan hökmünde ulanyp, stoluň başyna geçýänçä, iki tirsegine daýanýardy. Uly kalibrli okyň içinden geçip barýarka bir ujy döwüldi.
  
  "Gaplaň".
  
  "Sen meni öldürjek bolýarsyňmy?" Kenzi sesini çykardy.
  
  Uly şwesiýa taktikasyny üýtgetdi, ullakan stol aldy-da, howada uçurdy. Fallingykylan gyralar bir adamyň topugyny tutdy, oňa uçmaga we ýaragyny uçmaga iberdi. Dal çalt ýakynlaşanda, Kensiniň sesi onuň haýallaşmagyna sebäp boldy.
  
  "Şol kiçijik jellatlardan seresap boluň. Eastakyn Gündogaryň hemme ýerinde işledim we müňlerçe adamyň ýelek geýendigini gördüm ".
  
  Dahl ikirjiňlendi. "Meniň pikirimçe, diňe başararsyňyz -"
  
  Partlama ammaryň diwarlaryny sarsdyrdy. Şwesiýaly aýaklaryndan uçdy, howada uçdy we eýýäm döwülen penjire çökdi. Ak ses kellesini doldurdy, gulaklarynda gaty ses çykdy we bir sekuntlap hiç zat görüp bilmedi. Görüşi aýdyňlaşyp başlanda, Kensiniň ýaňaklaryny sokup, öňünde oturandygyna düşündi.
  
  "Oýan, adam. Bu tutuş beden däldi, diňe granat. "
  
  "Aý. Bu, meni has gowy duýýar. "
  
  "Bu, biziň pursatymyz" -diýdi. Aljyraňňylyk beýleki samsyklaryny-da aýaklaryndan kakdy. "
  
  Dahl aýagyna çenli göreşdi. Smit aýakda, ýöne Lauren we gorgi dyzynda otyrdylar, barmaklary ybadathanalaryna gysylýardy. Dahl terrorçylaryň aňyna gelip başlandygyny gördi. Gyssaglylyk, ýumşak etiň bir bölegini deşýän çeňňek ýaly urdy. Tapançasyny galdyryp, ýene ot aldy, ýöne artýan terroristleriň birini ýaralap, adamyň iki esse we ýykylmagyna syn etdi.
  
  Smit ylgady. "Ony tutdular"
  
  Dahl öňdeligi eýeledi. Kensi gapdalyndaky oklary gysdy. Galan iki terrorçy burçy öwrüp, Dahl çykyşa tarap barýandyklaryna düşündi. Bir salym haýallady, soň şol bir burçy öwrüp, seresaplylyk bilen oklady, ýöne oklary diňe boş howa we betona degdi. Gapy giňdi.
  
  Granat içeri yza çekildi.
  
  Indi partlama berildi, SPIR topary örtüldi we gämi duralgasynyň geçmegine garaşdy. Güýçli täsirde diwarlar titredi we ýaryldy. Soň bolsa gapydan pena we ýagty güne gysyp, aýak üstünde durdular.
  
  "Irden bir sagat" -diýdi Smith.
  
  Dahl görkezilen ugra seredip, iki sany ylgaýan şekili gördi we yzynda Upperokarky aýlaga barýan Hudson. "Bullşit, tiz gämileri bolup biler."
  
  Kensi seresaplylyk bilen bir dyzyna çökdi. "Soň alarys"
  
  -, ok - diýip, Dahl ýaragynyň barrelini aşak düşürdi. "Ol ýerdäki parahat ilaty görmeýärsiňizmi?"
  
  "Zubi", Dahlyň düşünmeýän dilinde ýewreýçe näletledi. Smit, Kenzie we Şwesiýa bilelikde yzarlap başladylar. Terrorçylar çalt hereket etdiler, gämi duralgasynda diýen ýalydy. Kenzi parahat ilatyň gaçmagyna ýa-da gizlenmegine garaşyp, HK-ny howada oklap, eglişik etdi.
  
  "Günümizi halas edenimizden soň maňa sag bolsun aýdyp bilersiňiz" -diýdi.
  
  Dahl öňünde bir mümkinçilik ýolunyň açylandygyny gördi. Terrorçylaryň ikisi-de suwly fon, beýik nyşana garşy beýikdi we Kenziniň pursatparaz oty olara ýol açdy. Seresaplylyk bilen haýallyk bilen düwmesini egnine goýdy. Smit onuň gapdalynda yzarlady.
  
  Terrorçylar telepatiýa bilen meşgullanýan ýaly boldular. Gurşun naýzaçylaryň arasynda sygyryp durka, Dahl ünsi jemledi. Ikinji oky nyşana döşüne, üçünjisi - maňlaýyna, edil ortasyna degdi. Ol adam eýýäm öldi.
  
  "Birini diri goýuň" Laureniň sesi nauşnikden geldi.
  
  Smit işden çykdy. Iň soňky terrorist eýýäm tarapa böküpdi, ok bolsa Smit penjegini otlap otyrdy. Terrorçy çalt hereket bilen başga bir granat zyňdy - bu gezek gämi duralgasynyň özi.
  
  "! Ok!" Dahl hiç hili netije bermedi, ýüregi bokurdagyna bökdi.
  
  Kiçijik bomba gaty ses bilen partladyldy, partlama tolkuny duralgalarda ýaňlandy. Dahl bir salym konteýneriň aňyrsynda gizlendi, soň bolsa yza gaýdyp geldi - ýöne indi diňe alada galmaly terrorçy däldigini görüp, tizligi gaçdy.
  
  Konteýner kranlaryndan biri partlamada bazada zeper ýetdi we derýanyň üstünden howply egildi. Taşlaýan, ýyrtylýan metal sesleri ýakyn wagtda ýykyljakdygyny habar berdi. Adamlar seredip, beýik çarçuwadan gaçyp başladylar.
  
  Terrorçy başga bir granat çykardy.
  
  "Bu gezek däl, akmak." Smit eýýäm bir dyzynda, gözüniň alnynda gysyldy. Ol granata degmezden ozal soňky terrorçynyň ýykylmagyna syn edip, triggeri çekdi.
  
  Emma kran saklanyp bilmedi. Çarçuwanyň tutuş uzynlygy boýunça egilip we ýykylanda, agyr demir çeňňek gämi duralgasyna düşdi we çarçuwany ýykdy we kiçijik külbäni tozana öwürdi. Konteýnerler zaýalandy we birnäçe aýak yza çekildi. Çybyklar we demir çyzgylar aşak gaçdy, ölüm howply oýunlar ýaly ýere gaçdy. Smit bilen Dahlyň arasynda köçe çyrasynyň ululygyndaky açyk gök polýus, eger urlan bolsa, olary ýaryp bilerdi we Lauren bilen gorginiň arkasy bilen ammara duran ýerinden birnäçe metrlikde saklandy.
  
  "Hereket ýok." Kensi terrorçyny nyşana aldy, iki gezek barlady. "Ol öldi."
  
  Dahl pikirlerini ýygnap, duralgalara göz aýlady. Çalt barlag, bagtymyza, konteýner kranyndan hiç kimiň ýaralanmandygyny görkezdi. Barmagyny bokurdak mikrofonyna goýdy.
  
  "Kamera öçürildi" -diýdi. "Emma olaryň hemmesi öldi."
  
  Lauren gaýdyp geldi. "Bolýar, bererin."
  
  Kenziniň eli Dahlyň egninde durdy. "Sen maňa atmaga rugsat beren bolmaly. Men şol jandaryň dyzlaryny ezýärin; şonda biz ony ýa-da beýleki görnüşde gürleşerdik "-diýdi.
  
  "Örän töwekgelçilikli." Dahl munuň näme üçin düşünmeýändigine düşündi. "Gysga wagtyň içinde gürleşip biljekdigimiz şübhesiz."
  
  Kensi gaharlandy. "Siz Europeewropanyň we Amerikanyň adyndan gürleýärsiňiz. Men Ysraýyl "
  
  Lauren ýoluň üstünden gaýdyp geldi. "Biz gitmeli. Ol ýerde kamera göründi. Gowy däl. "
  
  Dahl, Smit we Kenzie pyýada ýöremekden bary-ýogy bäş minut köp wagt alsa, wagt tygşytlamagyň has möhüm bolup biljekdigine göz ýetirip, golaýdaky ulagy ogurladylar.
  
  
  Sekizinji bap
  
  
  Drake tükeniksiz 47-nji köçäniň betonyna çümdi, sagatda bary-ýogy on sekiz minut galdy. Derrew bir meselä gaçdylar.
  
  "Sevenedinji, sekizinji ýa-da Brodweý?" Maý gygyrdy.
  
  Bo oňa GPS silkdi. "Marea Merkezi seýilgähe ýakyn."
  
  "Hawa, ýöne haýsy köçe bize geçip barýar?"
  
  Martlar diňe bir ýadro bombasyny däl, eýsem indiki duşuşyga gijä galan her minutda iki parahat ýaşaýjynyň janyny aljak toparlary hem taýýarlaýandygyny bilip, sekuntlar geçip barýarka pyýada ýöräp gitdiler.
  
  "Brodweý hemişe meşgul" -diýdi. "Sekizinjini edeliň."
  
  Alisýa oňa seretdi. "Jähennemi nädip bilerdiň?"
  
  "Brodweý hakda eşitdim. Sekizinji hakda hiç zat eşitmedim. "
  
  "Aý, adalatly. Nirede- "
  
  "! Ok! Bu Brodweý! " Beau aýdym-saz äheňinde birden gygyrdy. "Restoran iň ýokarda ... diýen ýaly."
  
  "Diýen ýaly?"
  
  "Meniň bilen!"
  
  Bo ýüz metrlik sprinter ýaly ýola düşdi, park edilmedik awtoulagyň üstünde ýok ýaly bökdi. Dreýk, Alisýa we Maý dabanyndan yzarlap, gündogara Brodweýe we Taýms meýdanynyň ýalpyldawuk, ýalpyldawuk we ýalpyldawuk ekranlaryny kesýän çatrygyna tarap ugradylar.
  
  Theene-de märekäniň dargamagy kyn boldy we Beau olary ýoluň gyrasyna alyp gitdi. Hatda bu ýerde-de arkasyna egilip, beýik binalara we bildiriş tagtalaryna seredip ýa-da janyna howp abanjakdygyny ýa-da köp ýoldan howlukmajakdygyny çözmäge synanyşýan syýahatçylar bardy. Brodweýiň dürli görkezişlerine arzan bilet hödürleýän barkerler märekäni üpjün etdi. Colorshli reňkdäki diller, gaty çylşyrymly garyndy howany doldurdy. Öýsüzler azdy, ýöne olar üçin çykyş edenler haýyr-sahawat üçin gaty sesli we gujurly kampaniýa etdiler.
  
  Öňde Nýu-Yorkorklylar we myhmanlar bilen doldurylan, pyýada ýörelgeleri bilen bezelen we asylan, yşyklandyrylan alamatlar we A çarçuwaly displeýler bilen reňkli dükanlar we restoranlar bilen hatara düzülen Brodweý bardy. Geçip barýanlar Dreýk we SPEAR toparynyň tarapy ýaryşanda bulaşyk boldy.
  
  On bäş minut.
  
  Bo oňa seretdi. "GPS ýigrimi iki minutlyk pyýada diýýär, ýöne pyýada ýörelgeleri şeýle bir köp welin, hemmeler şol bir ädimde ýörär".
  
  "Soň ylga" diýip, Alisýa oňa çagyrdy. "Uly guýrugyňyzy süpüriň. Belki, bu sizi has çalt herekete getirer. "
  
  Beau bir zat aýtmazdan ozal, Dreýk ýüreginiň hasam çökýändigini duýdy. Öňdäki ýol iki tarapa-da esasan sary taksiler bilen doly ýapyldy. Aýlaw döwüldi we ondan gaça durmaga synanyşmaýanlar has gowy görünmek üçin awtoulaglaryny ýuwaş-ýuwaşdan süýşürdiler. Iki tarapdaky pyýada adamlar bilen doldy.
  
  "Ganly dowzah."
  
  Emma Bo haýallamady. Lighteňil bökmek ony golaýdaky taksiniň magistralyna alyp gitdi, soň bolsa üçeginden ylgady, kapotyň üstüne bökdi we nobatdaky nobata ylgady. Awtoulag eýeleriniň gygyrmagyna we hüjüm edilmegine Drake yzda galyp, Alisýa yzarlandy.
  
  Drake adaty ýagdaýdan has köp jemlenmäge mejbur boldy. Bu maşynlaryň hemmesi birmeňzeş däldi we metallary üýtgedi, käbirleri hatda ýuwaş-ýuwaşdan öňe geçdiler. Racearyş diýseň çekeleşikli boldy, ýöne öňe geçmek üçin uzyn setiri ulanyp, awtoulagdan maşyna bökdiler. Adamlar iki tarapa-da seretdiler. Olary bu ýerde hiç kim biynjalyk etmedi, Brodweýiň we 54-nji, soňra 57-nji köçeleriň ýakynlaşýan çatrygyny görüp bildiler. Awtoulaglaryň döwülmegi ýeňilleşenden soň, Bo soňky awtoulagdan çykdy-da, gapdalyndaky Maýyň ugrunda ylgap başlady. Alisýa Dreýke yzyna seretdi.
  
  "Arkaňyzdaky açyk lybasdan ýykylandygyňyzy barlamak."
  
  "Hawa, bu töwekgelçilikli wariant. Şol döwürde öwrülişikleriň ýokdugyna minnetdar ".
  
  Beýleki çatrykdan we 57-nji köçäniň aňyrsynda sement garyndylary, eltip bermek üçin awtoulaglar we gyzyl-ak päsgelçilikler hatara düzüldi. Topar üstünlik gazandy diýip pikir eden bolsa ýa-da bu ylgaw öňküsi ýaly gönümel bolar öýdýän bolsa, birden hyýallary puja çykdy.
  
  Iki adam eltip berýän awtoulagyň arkasyndan çykdy, ýaraglar göni ylgawçylara gönükdirildi. Drake ýeňlişe sezewar bolmady. Yzygiderli söweş, ençeme ýyllap dowam eden söweşler duýgusyny iň ýokary derejä ýetirdi we şol ýerde saklady - günde ýigrimi dört sagat. Howply görnüşler bada-bat peýda boldy we ikirjiňlenmän, golaýlap gelýän sement awtoulagynyň öňünde olara tarap ylgady. Tapançalaryň biri gykylyk bilen gapdala uçdy, beýlekisi erkekleriň biriniň jesediniň aşagyna ýapyşdy. Urgy kellesiniň bir tarapyna degensoň, Drake yza çekildi. Olaryň aňyrsynda sement awtoulagynyň tigirleriniň gaty tormozlaýandygyny we sürüjisiniň ant içenini eşitdi ...
  
  Ullakan çal bedeniň özüne tarap öwrülendigini gördi ...
  
  Alisýanyň gorkunç gykylygyny eşitdim.
  
  "Mat!"
  
  
  Dokuzynjy bap
  
  
  Drake diňe gözegçilikden çykýan ýük maşynynyň özüne tarap öwrülip barýarka tomaşa edip bilýärdi. Hüjüm edenler öz howpsuzlygy barada alada etmeýändikleri üçin oňa bir gezek ýagyş ýagyp, bir sekunt yza çekilmediler. Bokurdagyna, döşüne we gün pleksusyna uruldy. Bedeniň siňip barşyna syn etdi we göni kellesiniň üstünden uçup başlady.
  
  Ilkinji terrorçy büdräp, yza çekildi we tigirleriň birine degdi, bu onuň arkasyny döwdi we howpuny bes etdi. Ikinjisi, Dreýkiň batyrgaýlygyna haýran galan ýaly, gözüni ýük maşynynyň arkasyna tarap öwürdi.
  
  Çygly şarpyk sesi ýeterlikdi. Dreýk çuňlugynyň ýokdugyna düşündi, soňra ýük awtoulagynyň jesedi onuň üstünde aýlanyp ýörkä, ilkinji terrorçynyň kellesini süýşýän tigirleriň aşagynda ezilenini gördi. Çarçuwa tekizlendi, diňe umyt edip bilýärdi. Bölünen sekuntda garaňkylyk hemme zady ýuwdy, hatda ses. Truckük awtoulagynyň aşagy haýal, haýal bolup, soňundan birden saklandy.
  
  Alisýanyň eli onuň aşagyna ýetdi. "Gowumy?"
  
  Drake oňa tarap öwrüldi. "Şol ýigitlerden gowy"
  
  Beau sagadyna seredip aýaklaryny silkip diýen ýaly garaşdy. "Dört minut galdy!"
  
  Akeadaw, gögeren, çyzylan we ýenjilen Drake bedenini herekete geçirmäge mejbur etdi. Bu gezek Alisýa ýakyn sypdyrmadan soň biraz dynç alyp biljekdigini duýýan ýaly boldy. Merkezi Park Günorta we Mareany beýleki restoranlaryň arasynda tapyp, köp sanly syýahatçyny ýeňdi.
  
  Maý Nýu-Yorkork üçin birneme paýhasly belgi görkezdi.
  
  Bo öňe ylgady. Drake we beýlekiler ony gapyda tutdular. Ofisiant olara, göwnüne bolmasa, agyr penjeklerine seredip, yza çekildi. Öňünden weýrançylygy we görgüleri görendigi gözlerinden görnüp durdy.
  
  "Alada etme" -diýdi Drake. "Biz Iňlis."
  
  Maý öz ugruna ýalpyldawuk iberdi. "Japaneseapon"
  
  Bo erkekleriň otagynda gözlegini ýokary galdyryp durdy. "Elbetde iňlis däl."
  
  Dreýk henizem ýapyk restoranda mümkin boldugyça ajaýyp ylgady, ýolda oturgyç we stol urdy. Erkekleriň hajathana otagy kiçijikdi, diňe iki urinden we tualetden ybaratdy. Ol jamyň aşagyna seretdi.
  
  "Bu ýerde hiç zat ýok" -diýdi.
  
  Beorgardyň ýüzi dartgynlylygy görkezdi. Sagadynyň düwmelerine basdy. "Wagt gutardy".
  
  Golaýda duran ofisiant, telefon jyňňyrdanda bökdi. Dreýk oňa elini uzatdy. "Howlukma. Wagtyňyzy alyň "-diýdi.
  
  Ol gaçyp biler öýdüpdi, ýöne içki tutanýerliligi ony turba gönükdirdi. Şol pursatda Alisýa aýallar otagyndan ýüzüne aladaly ýagdaýda çykdy. "Ol ýerde ýok. Bizde beýle zat ýok! "
  
  Dreýk edil urlan ýaly boldy. Daş-töweregine göz aýlady. Bu kiçijik restoranda başga bir hajathana bolup bilermi? Belki işgärler üçin kubik? Againene barlamaly bolardylar, ýöne ofisiant eýýäm telefonda. Gözleri Dreýke tarap öwrüldi we jaň edijiden garaşmagyny haýyş etdi.
  
  "Bu Marş atly bir adam. Seniň üçin "
  
  Drake gaşlaryny ýitirdi. "Ol maňa at dakdymy?"
  
  "Ol iňlis diýdi." Ofisiant gysdy. "Munuň özi aýtdy."
  
  Bo onuň gapdalynda saklandy. "Dostum, aňsatlyk bilen bulaşanyň üçin, sen".
  
  "Saglygyňyza"
  
  Dreýk ýadawlyk we dartgynlylyk tolkuny ýaly ýaňagyny süpürip, telefonyna ýetdi. Indi nädip şowsuz bolup bilerler? Allhli päsgelçilikleri ýeňip geçdiler, şonda-da Marş henizem olar bilen belli bir derejede oýnap biler.
  
  "Hawa?"
  
  "Şu ýerde mart. Indi maňa näme tapdyň? "Diýdi.
  
  Drake agzyny açdy, soň bolsa çalt ýapdy. Dogry jogap näme? Marş "hiç zat" sözüne garaşandyr. Bolup biler ...
  
  Ol jogapdan jogap bermekden çekinip, dymdy.
  
  "Näme tapandygyňyzy aýdyň, ýogsam indiki minutda iki Nýu-Yorkorklyny öldürmek barada buýruk bererin".
  
  Drake agzyny açdy. Erbet! "Tapdyk"
  
  Soňra Maý çygly plitkalara süýşüp, gapdalynda ýykylan aýallar otagyndan ylgady. Elinde gysylan kiçijik ak konwert bardy. Beau bölünen sekuntda onuň gapdalynda bolup, konweri alyp, Drake berdi. Maý agyr dem alyp, ýerde ýatdy.
  
  Alisýa agzyny açyp oňa seretdi. - Sprite, muny nireden tapdyň?
  
  "Taz," oglan görnüşi "diýýän zadyny etdiň. Bu hiç kimi geň galdyrmaly däldir, sebäbi her niçigem bolsa dörtden üç adamsyňyz. "
  
  Alisýa dymmak bilen gaharlandy.
  
  Drake konweri açanda üsgürdi. "Biz ... tapdyk ... bu ... nälet fleş disk, Marş. Erbet, dost, bu näme? "
  
  "Gowy iş. Gowy iş. Biraz lapykeç boldum, ýöne, belki indiki gezek. Indi diňe USB-e göz aýlaň. Bu siziň soňky synagyňyz, öňküsi ýaly, sizden ýa-da NYPD-den has akylly birine gowşuryp bilersiňiz. "
  
  "Bu ... tortuň içimi?" Dreýk ofisiantyň henizem golaýda durandygyna düşündi.
  
  Marş gaty güldi. "Aý, gaty gowy. Pişigi sumkadan çykarmaly däl, şeýlemi? Edil özi. Indi diňläň, fleş diskiň mazmunyny sizden has gowularyna ibermek üçin on minut bererin, soň bolsa täzeden başlarys. "
  
  ", Ok, ýok, bilemzok." Dreýk kiçijik noutbugy gizlän kiçijik sumkasyny göterip, maý aýyna yşarat etdi. Japaneseapon zenany özüni ýerden göterip, ýakynlaşdy.
  
  "Marş, bu şäheriň hemme ýerinde guýrugymyzy kowalamarys."
  
  "Umm, hawa. Sebäbi men şeýle diýýärin. Şeýlelik bilen wagt geçýär. Noutbugy açalyň we geljekdäki zatlardan lezzet alalyň, şeýlemi? Bäş, dört ... "
  
  Partlama ölensoň, Dreýk elini stoluň üstüne gysdy. Gahar onuň ganynda gaýnady. "Diňle, Marş"
  
  Awtoulagyň öňündäki penjesi naharhana çökende restoranyň penjiresi ýaryldy. Aýna döwüldi we bölekler howada uçdy. Otaga agaç, plastmassa we kerpiç önümleri girdi. Awtoulag saklanmady, tekerlerine gysyldy we kiçijik otagyň üstünden seredip otyrka, ölüm şägirdi ýaly gygyrdy.
  
  
  On bap
  
  
  Julian Marş sag tarapa aýlananda garnynda ýiti agyry duýdy. Pitsa bölekleri ýere gaçdy we bir tabak salat divana düşdi. Ol gülmekden düýbünden saklanyp bilmän, iki tarapyny tutdy.
  
  Garşysynda duran pes stol we Zoe kimdir biriniň ýabany aýagy tötänleýin uranda titredi. Zoý, başga bir tolgundyryjy waka bolup başlanda, egnine çaltlyk bilen goldaw bermek üçin elini uzatdy. Şu wagta çenli Dreýkiň we ekipa .ynyň Edisondan dökülmegine tomaşa etdiler - syýahatçy ýaly geýnen adamyň köçäniň aňyrsynda wakany surata düşürýänine aňsatlyk bilen tomaşa etdiler - soň bolsa däli Brodweýiň üstünden ylgaýardylar - bu histeriki sahna has seýrekdi, sebäbi terroristerli terroristiň hüjüm edip biljek howpsuzlyk kameralary kän däldi, soň bolsa sement garyndysynyň töwereginde hüjüm nädip ösüp barýarka, uludan demini synlady.
  
  Bularyň hemmesi ýakymly bir zat. Marş bir elinde bir gezek ulanylýan jübi telefonyny, beýleki elinde Zoe buduny tutup, birnäçe bölek hamam we kömelek iýip, Facebookda söhbetdeş boldy.
  
  Olaryň öňünde üç ekran, hersi on sekiz dýuým. Jübüt indi Drake we Company kiçi italýan restoranyna girenlerinde uly üns berdiler. Marş wagty barlady we reňkli feýerwerklere seretdi.
  
  "Erbet, bu ýakyn."
  
  "Siz tolgunýarsyňyzmy?"
  
  - Hawa, şeýlemi?
  
  "Gowy film." Zoey ylgady. "Moreöne has köp gana umyt etdim."
  
  "Diňe bir minut garaş, söýgülim. Gowulaşmak ".
  
  Coupler-aýal terrorçylyk kameralarynyň birine degişli kireýine alnan kwartirada oturdylar we oýnadylar; esasy, Marş pikir etdi. Ol ýerde dört sany terrorist bardy, olaryň biri, ozalky haýyşy boýunça Marş üçin kino ýaly tomaşa meýdançasyny gurupdy. Pifli är-aýal tomaşa etmekden lezzet alýarka, erkekler gapdalynda oturdylar, kiçijik telewizoryň töweregine ýygnandylar, başga-da onlarça kanallara göz aýladylar, täzelikleri gözlediler ýa-da käbir jaňlara garaşdylar. Marş bilmeýärdi we gyzyklanmaýardy. Şeýle hem, üýtgeşik häsiýetli görmegeý äheňli äheňli äheňli adamdygyny gowy bilýärdi we käbir adamlar, hatda beýleki erkeklerem şeýle şahsyýetiň gadyryny bilýärdi.
  
  Zoý ellerini boksçylaryň öňüne süýşürip, oňa birneme minnetdarlygyny görkezdi. Erbet, onuň ýiti dyrnaklary bardy.
  
  Ajy, ýöne nämüçindir ... hezil.
  
  Nuclearadro portfeline bir salym seretdi - bu kiçijik bomba uly sumkada bolsa-da, kellesinden çykyp bilmedi - soň bolsa agzyna biraz kürü atdy. Olaryň öňündäki stol, elbetde, bahasyna ýetip bolmajak we tagamsyz önümlerden ybaratdy, ýöne hemmesi tagamlydy.
  
  Aadro bombasy onuň adyny gygyrýarmy?
  
  Marş hereket etmegiň wagtynyň gelendigini bildi we özüne çekiji ofisiant, soň bolsa gaty meşhur Iňlis bilen gürleşdi. Guyigidiň sesiniň şol geň gykylyklaryndan biri bardy - daýhanlary haýran galdyrýan bir zat - Marş bolsa çekimli ses çykarjak bolup, ýoýlan ýüzleri ýasady. Ansat iş däl we aýallaryň elleri Nutcracker toplumyňyzy gysanda birneme kynlaşýar.
  
  "Näme tapandygyňyzy aýdyň, ýogsam indiki minutda iki Nýu-Yorkorklyny öldürmek barada buýruk bererin". Marş okuwçylarynyň otagyň üsti bilen iberýän gaharly görnüşine üns bermän, muny aýtdy.
  
  Iňlis birneme ikirjiňlendi. Marş salat jamyndan düşen bir bölejik hyýar tapdy we ony Zoe saçyna siňdirdi. Ol hiç wagt üns bermedi. Birnäçe minut geçdi we Marş ýangyç kamerasynda söhbet etdi, hasam gaharlandy. Golaýda bir çüýşe sowuk Bollinger bardy, uly stakany guýmak üçin ýarym minut wagt aldy. Zoe işleýän wagty oňa ýapyşdy we olar şol bir stakandan, elbetde ters tarapa siňip gitdiler.
  
  "Bäş" diýip, Marş telefona aýtdy. "Dört, üç ..."
  
  Zoýanyň elleri esasanam tutanýerli boldy.
  
  "Iki".
  
  Iňlis, dowzahyň nämedigini anyk bilip, onuň bilen söwda etmäge synanyşdy. Marş öňünden guran maşynynyň öňünden kesgitlenen penjireden döwülendigini göz öňüne getirdi, häzirki wagtda tizlenmegi we garaşylmadyk restorana ýakynlaşmagyny maksat edinýär.
  
  "Bir"
  
  Soň bolsa hemme zat partlady.
  
  
  On birinji bap
  
  
  Dreýk ofisiantyň bilinden tutup, özi bilen süýräp, restoranyň diwaryna tarap ylgady. Aýna we kerpiç bölekleri onuň aýlanýan bedeninden ýykyldy. Anakynlaşan mikroavtobus, tekerleri restoranyň düýbüne degip, awtoulagyň ortasy penjiräniň üstünden geçip barýarka, yzky aýagy ýokaryk göterilip, aýnanyň ýokarsyna degip, özüne çekmek üçin gygyrdy. Metal gyryldy. Stollar ýykyldy. Oturgyçlar onuň öňündäki hapa ýaly ýygnandy.
  
  Alisýa hem derrew reaksiýa bildirdi, stoluň daşyndan aýlandy we süýnüp gitdi, ýekeje ýarasy çalt uçýan agaç bölejiginden kiçijik kesildi. Maý haýsydyr bir zeper ýetirmän hereket edýän stoluň ýokarsyndan aýlanmagy başardy we Bo bir ädim öňe gitdi, üstünden böküp, ýerden böküp geçdi, ahyrsoňy bökmegi wagty bilen aýaklary we gollary gapdal diwara urdy we kömek etdi sag-aman gonýar.
  
  Dreýk ýokaryk seretdi, ofisiant gapdalynda gygyrýardy. Alisýa aýyplady.
  
  - Diýmek, sen ony tutduň, şeýlemi?
  
  "Seresap bol!"
  
  Awtoulag henizem öňe hereket edýärdi, ikinjisi haýallady, ýöne indi aşak düşen ýolagçy penjiresinden ýaragyň bir barreli çykýardy. Alisýa örtüldi we ýapyldy. Biraz yza gaýdyp biler. Dreýk pistoletini çykardy we bölünmedik eli alty sany ok atdy, çäklendirilen giňişlikde gaty sesler, awtoulagyň ker sesine garşy. Bo eýýäm maşynyň arkasyny tegelekläp hereket edýärdi. Ahyrynda tigirler öwrülmegi bes etdi we saklandy. Döwülen stollar we oturgyçlar kapotdan we hatda üçekdenem kaskadly. Dreýk ofisiantyň öňe gitmezden ozal zyýan bermändigine göz ýetirdi, ýöne şol wagta çenli Bo we Maý eýýäm awtoulagda boldular.
  
  Beau sürüjiniň penjiresini döwdi we şekil bilen göreşdi. Maý döwülen penjiräniň ýerini barlady, soňam bölek agaç böleklerini aldy.
  
  -, ok - diýip, Dreýk sesini birneme gygyrdy. "Bize gerek-"
  
  Emma Maý diňlemek islemedi. Muňa derek, ýasalan ýaragy şemalyň penjiresinden şeýle bir güýç bilen atdy welin, sürüjiniň maňlaýyna berk ýapyşyp, ýerinde titreýärdi. Ol adamyň gözleri yza gaýdyp, haýran galan fransuz Beau bilen göreşmegi bes etdi.
  
  "Mende hakykatdanam bardy"
  
  Maý gysdy. "Kömek etmelidigimi pikir etdim".
  
  "Kömek ediň?" Drake gaýtalady. "Bize bu jandarlaryň iň bolmanda biri diri gerek".
  
  "We şol bellikde" diýip, Alisýa içini gysdy. "Gowy, ta. Wendiniň ofisiant eşegini halas edýändigiňizi görmek hoşal. "
  
  Draýk, Alisýanyň ýaňy üstünden gülýändigini bilip, dilini dişledi. Beauregard sürüjini eýýäm ulagdan çykardy we jübüsinde gürleşýärdi. Alisýa gudrat bilen degilmedik noutbuga gitdi. USB sürüjisi ýüklemegi tamamlady we bir topar surat getirdi - Dreýkiň ganyny sowadýan kümüş gaplaryň şekillerini biynjalyk edýän şekiller.
  
  "Bombanyň içine meňzeýär" -diýdi we simleri we röleleri gözden geçirdi. "Başga bir zat bolmanka muny Mura iberiň."
  
  Alisýa maşynyň üstünde egildi-de, kakdy.
  
  Drake ofisiantyň aýagyna kömek etdi. - Gowumy, söýgi?
  
  "Men ... şeýle pikir edýärin."
  
  "Mint. Indi bize nädip lasagna ýasaýarsyň? "
  
  "Aşpez ... aşpez entek gelenok" Onuň nazary gorky bilen weýran boldy.
  
  "Erbet, men olary mikrotolkuna taşladyňyz öýdüpdim."
  
  "Alada etme". Maý geçip, elini ofisiantyň egnine goýdy. "Olar täzeden gurlar. Insurancetiýaçlandyryş kompaniýasy bu barada alada etmeli ".
  
  "Şeýle bolar diýip umyt edýärin".
  
  Drake ýene bir gezek dilini dişledi, bu gezek ant içmezlik üçin. Hawa, her kimiň henizem dem almagy bir bagtdy, ýöne Marş we onuň garyndaşlary henizem adamlaryň durmuşyny zaýalaýardylar. Wy consciencedany gysmazdan. Etika we alada ýok.
  
  Telefon psihiki baglanyşykdan ýaňlanýan ýalydy. Bu gezek Dreýk telefona jogap berdi.
  
  "Henizem tüpeňleýärsiňizmi?"
  
  Marşyň sesi ony bir zady urmak isledi, ýöne muny gaty ussatlyk bilen etdi. "Suratlaryňyzy iberdik"
  
  "Aý, gaty gowy. Şeýdip, muny birneme tertipledik. Garaşýan wagtyňyz nahar iýmek üçin bir zat tutarsyňyz diýip umyt edýärin, sebäbi indiki bölüm sizi öldürip biler. "
  
  Drake üsgürdi. "Bombaňyzy entek synagdan geçirmändigimizi bilýärsiňiz."
  
  "Muny eşidenimde, tutjak bolanyňyzda zatlary haýallatmak isleýändigiňizi görýärin. Bu bolmaz, täze dostum. Bu asla bolup geçmeýär. Polisiýa işgärleriňiz we agentleriňiz, harby we ýangyn söndürijiler gowy ýaglanan maşynyň bir bölegi bolup biler, emma olar henizem bir maşyn we tizlige ýetmek üçin birneme wagt gerek. Şonuň üçin bu wagty sizi aýyrmak üçin ulanýaryn. Bu gaty gyzykly, maňa ynanyň. "
  
  "Pifiýa bularyň hemmesinden näme çykýar?"
  
  Marş ýapyldy. "Aý, bu biderek ragamuffin toparynyň ýaňy-ýakynda partlandygyny bilýärsiňiz öýdýärin. Has anyk bir zat boldumy? Olara yzygiderli ganhor, psiho stalker, megalomaniak we gabanjaň serkerde ýolbaşçylyk etdi. Olaryň hemmesi bir adamdy ".
  
  Bu pursatda Alisýa Dreýke has ýakynlaşdy. "Onda bize aýdyň - bu jellat nirede?"
  
  "Aý, täze gyz. Saryýagyzmy ýa-da Aziýalymy? Belki-de, sesinden saryýagyz. Söýgülim, men onuň nirededigini bilýän bolsam, saňa diri deri goýmaga rugsat bererdim. Taýler Webb elmydama bir zady isleýärdi. Piflileri nireden tapmalydygyna göz ýetiren pursady terk etdi. "
  
  "Haýsy bazarda?" - Dreýk sorady, indi wagt we maglumat gazandy.
  
  "Bu ýer ýigrenji bir ýer, dogrymy? Geljek onýyllyklaryň dowamynda dünýä täsir etjek ähli şertnamalary göz öňüne getiriň. "
  
  "Ramses oňa bir zat satdy" -diýdi.
  
  "Hawa. Şeýle-de, mekir fransuz kolbasa pete näme bolandygyny eýýäm aýdypdy. Ora-da şu wagt hemişe ondan sorap bilersiňiz "-diýdi.
  
  Muny tassyklady. Marş restoranda gözleri bolmasa-da, olara syn etdi. Drake Mura gysga habar iberdi. "Webbiň nirä gidendigini bize aýdyp bilersiňizmi?"
  
  "Çynlakaý, men" Fox News "kim? Ondan soň menden nagt sorarsyň "-diýdi.
  
  "Bu terrorçy köşgi çözerin".
  
  "Elindäki işe gaýdyp geliň." Marş bu sözleri aýtdy, soň bolsa birden gülen ýaly boldy. "Bagyşlaň, şahsy degişme. Nowöne indi kowmagyň dolandyryş bölegi bilen gutardyk. Indi saňa talaplarymy bildirmek isleýärin "-diýdi.
  
  "Şonuň üçin bize aýdyň." Alisýanyň sesi ýadady.
  
  "Bu näme gülkünç? Bu bomba doly kanagatlanmasam ýarylar. Kim bilýär, ezizim, hatda saňa eýe bolmak kararyna gelip bilerin. "
  
  Alisýa bir salym gitmäge taýyn ýalydy, gözleri we sözleri gurak tokaýy oda ýakmak üçin ýeterlik ýanýardy.
  
  Ol: "Men siziň bilen ýeke bolmak isleýärin" -diýdi.
  
  Mart dynç aldy, soň çalt dowam etdi. "Tebigat taryhy muzeýi, ýigrimi minut."
  
  Drake sagadyny goýdy. "Onda?"
  
  "Hmmm, näme?"
  
  "Bu ajaýyp binagärlik eseri."
  
  "Aý, şu wagta çenli eden bolsaň, Joze Gonzalez atly erkek goragçyny aýyrmagy maslahat bererin. Hyzmatdaşlarymyzyň biri öten agşam talaplarymy eşiginiň aşagyna tikdi. Resminamalary daşamagyň asyl usuly, hawa we iberijä gaýdyp barmazdan. "
  
  Drake jogap bermedi, esasanam geň galdy.
  
  "Siziň näme pikir edýändigiňizi bilýärin" -diýip, Marş ýene-de ajaýyp akyl görkezdi. "Näme üçin diňe suratlary size iberip, isleýän zadyňyzy maňa habar bermeli däl? Dogrusy, men üýtgeşik adam. Iki tarapymyň, iki aňymyň we iki ýüzümiň bardygyny aýtdylar, ýöne olary iki aýratyn häsiýet hökmünde görmegi makul bildim. Bir bölegi egri, beýlekisi egilen. Näme diýjek bolýanymy bilýärsiňmi? "
  
  Drake üsgürdi. "Elbetde, seniň kimdigiňi bilýärin."
  
  "Ajaýyp, onsoň on ýedi minutda dört ýyrtylan jesediňizi görenimde, özümi hem bagtly, hem-de ajaýyp gaharly duýjakdygyma düşünersiňiz. Seniň bilen Indi hoşlaş! "
  
  Setir öldi. Drake sagadyna basdy.
  
  Entyigrimi minut.
  
  
  Ikinji bap
  
  
  Haýden we Kinimaka Ramses bilen wagt geçirdiler. Terrorçy şazada, alty metr inedördül kamerasynda ýerliksiz ýalydy: hapa, işsiz we aç-açan tükenen hem bolsa, kapasly arslan ýaly yza çekilýär. Haýden bedenine ýarag geýdi, Glock we ätiýaçlyk oklary barlady we Manodan hem edil şonuň ýaly etmegini isledi. Mundan beýläk hiç hili mümkinçilik bolmaz. Ramses bilen Mart ikisi-de kembaha garamak üçin gaty akylly bolup çykdy.
  
  Terrorçylyk mifi edil onuň bolýan ýeridir.
  
  Haýden muňa şübhelendi, gaty şübhelendi. Galanyň içindäki söweş we janpenasynyň umytsyz ölümi onuň gaçmak isleýändigini görkezdi. Şeýle hem, onuň abraýy bozuldymy? Zyýany bejermek islemeýärmi? Mümkin, ýöne adam täzeden gurup bilmejek derejede ýok edilmedi. Haýden, Kinimaka olara bir jübüt plastik oturgyç getireninde, onuň tizligini synlady.
  
  "Bu şäherde ýadro ýaraglary bar" -diýdi. "Taýler Webb we Julian Marş bilen şertnama baglaşanyňyzdan bäri bilýändigiňize ynanýaryn. Sen bu şäherdediň, wagt gelse, ýeriň astyndadygyňa göz ýetireris. Elbetde, siziň yzarlaýanlaryňyz biziň barlygymyzy bilenoklar ... "Ol şol ýerde asylmagyna rugsat berdi.
  
  Ramses ýadaw gözleri bilen oňa seredip durdy. "Elbetde, halkymyň ýakyn wagtda Marşy öldürip, bomba jogapkärçiligini öz üstüne aljak we aljak aldaw diýmek isleýärsiňiz. Muny Webbden we janpenasyndan bilmeli, sebäbi olar diňe bilýärdi. Şeýle hem, olaryň meniň buýrugymyza garaşýandyklaryny bilýärsiňiz. " Ol özüne edil baş atdy.
  
  Haýden garaşdy. Ramses paýhaslydy, ýöne bu onuň büdremezligini aňlatmaýardy.
  
  "Partlar" -diýdi Ramses. "Olar özleri karar bererler".
  
  Kinimaka: "Soňky birnäçe sagadyňyzy çydar ýaly edip bileris".
  
  "Siz muny ýatyryp bilmersiňiz" -diýdi Ramses. "Hat-da gynamalar arkaly. Bu partlamany bes etmerin "-diýdi.
  
  "Näme isleýärsiň?" Haýden sorady.
  
  "Gepleşikler bolar".
  
  Ol täze dünýä duşmanynyň ýüzüne göz aýlap, ony öwrendi. Bu adamlar munuň öwezine hiç zat islemeýärdiler, gepleşik geçirmek islemeýärdiler we ölümiň Jennetiň meňzeşligine tarap bir ädimdigine ynanýardylar. Bu bizi nirede galdyrýar?
  
  Hakykatdanam, nirede? Weaparagy üçin ýykyldy. "Köpçülikleýin adam öldürmekden başga zat islemeýän adam bilen iş salyşmak aňsat" -diýdi. "Kellä bir ok bilen."
  
  Ramses ýüzüni barlara basdy. "Soňra git, günbatar ganhor."
  
  Haýden, şol manysyz gözlerde parlaýan däli we hyjuwy okamak üçin hünärmen bolmaly däldi. Başga bir söz aýtman, temany üýtgedip, daşarky gapyny seresaplylyk bilen gulplap, otagdan çykdy.
  
  Hiç wagt gaty seresap bolup bilmersiňiz.
  
  Indiki otagda Robert Praýsyň kamerasy bardy. Ol howp abanýandygy we bu ugurda bolup biläýjek roly sebäpli sekretaryny bu ýerde saklamaga rugsat aldy. Kinimaka bilen otaga girenlerinde, Praýs oňa tekepbir görnüş berdi.
  
  "Bomba barada näme bilýärsiňiz?" - diýip sorady. "Näme üçin Amazonda terrorçylyk bazaryna baryp gördüňiz?"
  
  Bahasy öz otagynda oturdy. "Maňa aklawçy gerek. Näme diýmek isleýärsiň? Bomba? "
  
  Haýden: "learadro bombasy" -diýdi. "Ine, Nýu-Yorkorkda. Özüňize kömek ediň, bok bölegi. Bilýän zatlaryňyzy aýdyp, indi özüňize kömek ediň. "
  
  "Çynlakaý". Bahanyň gözleri ulaldy. "Men hiç zady bilemok"
  
  "Dönüklik etdiň" -diýip, Kinimaka bedenini kamera ýakynlaşdyrdy. "Ine, ýadyňyza düşmek isleýärsiňizmi? Agtyklaryňyz üçin epitaf. Ora-da Nýu-Yorkorky halas etmäge kömek eden toba eden hökmünde tanalmak isleýärsiňizmi? "
  
  "Näçe süýji aýtsaňam" Bahanyň sesi ýygnanan ýylan ýaly ýaňlandy. "Men" bomba "barada hiç hili gepleşiklere gatnaşmadym we hiç zady bilemok. Indi haýyş edýärin, meniň aklawçym. "
  
  "Men size wagt bererin" -diýdi. "Soňra men Ramses bilen sizi bir kamerada ýerleşdirerin. Munuň bilen göreşip bilersiňiz. Ilki kimiň gürleýändigini göreliň. Liveaşamakdan ölmek isleýär we her janly jany özi bilen alyp gitmek isleýär. Sen? Janyna kast etmeýändigiňize göz ýetiriň. "
  
  Iň bärkisi käbir sözlerden baha aljyraňňy ýalydy. "Adwokatsyz?"
  
  Haýden yzyna öwrüldi. "Bagyşlaň"
  
  Döwlet sekretary oňa seretdi. Haýden ony içerde gulplady we soňra Mano tarap öwrüldi. "Pikirler barmy?"
  
  "Webb munuň bilen baglanyşyklymy ýa dälmi? Ol tutuşlygyna şahsyýetdi ".
  
  "Bu gezek däl, Mano. Webb indi bizden soňam däl. Bularyň hemmesiniň Ramses we Martdygyna ynanýaryn. "
  
  "Onda näme bolar?"
  
  Haýden: "Dreýke we ýigitlere başga nädip kömek edip biljekdigimizi bilemok" -diýdi. "Topar eýýäm hemmesiniň ortasynda. Watan polisiýanyň gapylaryny kakmagyndan başlap, köp gazanan pullarynyň arkasynda gizlenen içalylara, goşun gurmak we ýadro adatdan daşary ýagdaýlar topary NEST-iň gelmegine çenli ähli zat barada alada etdi. Polisiýa işgärleri bar zady bilen hemme ýerde. Sappers ýokary hüşgär. Ramsesi döwmegiň ýoluny tapmalydyrys "-diýdi.
  
  "Ony gördüňmi? Liveaşaýandygyna ýa-da ölmegine gyzyklanmaýan adamy nädip döwmeli? "
  
  Haýden gaharly saklandy. "Biz synanyşmaly. Ora-da diňe ýüz öwürmek isleýärsiňizmi? Her kimiň tüweleýi bar. Bu gurçuk bir zat hakda alada edýär. Bagty, durmuşy, gizlin maşgalasy? Kömek edip biljek bir zadymyz bolmaly "-diýdi.
  
  Kinimaka Karin Bleýkiň kompýuter tejribesine ýüz tutup bilmeklerini isledi, emma aýal henizem Fort Bragg re regimeiminde saklandy. "Geliň, iş gözläliň."
  
  "Wagt tapmagyny dileg ediň."
  
  "Olar Ramsesiň öňe saýlanmagyna garaşýarlar. Biziň wagtymyz bar "-diýdi.
  
  "Mano, senem eşitdiň. Iru-giç Marşy öldürerler we partladarlar. "
  
  
  Üçünji bap
  
  
  Smit Manhattany köp adamly köçelerden sürüp barýarka, Dahl gapma-garşylykly habarlary diňledi. Bagtymyza, uzak gitmeli däldi we beton arteriýalaryň hemmesi doly petiklenmedi. Oturylyşykdaky iň pes çukurdan başlap iň baý, egri milliarder we olaryň arasyndaky ähli habarçylar toparyna gatnaşan ýalydy. Bu bir topar gapma-garşylykly hasabatyň döremegine sebäp boldy, ýöne öýde ygtybarlylary ýoýulanlardan aýyrmak üçin elinden gelenini etdiler.
  
  Mur Dahla nauşnik arkaly: "Belli öýjükleriň ikisiniň golaýdaky metjit bilen ýakyn arabaglanyşygy bar" -diýdi. Salgyny ýazdy. "Ol ýerde täze bolsa-da, gizlin agentimiz bar. Bu ýeriň bütin gün izolýasiýa edilendigini aýdýar. "
  
  Dahl hiç wagt hiç zady çaklamaga ukyply adam däldi. "Metjit terminologiýasynda munuň manysy näme?"
  
  "Munuň manysy näme? Diýmek, ol ýere gidiň we Ramsesiň öýjüklerinden iň bolmanda birini arassalaň. "
  
  "Jemgyýetçilik gatnaşygy?"
  
  "Gepleşjek kän zat ýok. Emma kim bar bolsa, namaz okamak ähtimallygy ýok. Uthli peýdaly otaglary we ýerasty otaglary gözläň. Taýýar bol. Söýgülim ýygy-ýygydan ýalňyşlyk goýbermeýär we men bu meselede onuň duýgusyna ynanýaryn. "
  
  Dal maglumatlary paýlady we koordinatlary GPS-e girizdi. Bagtymyza, olar metjidiň ýokarsynda diýen ýaly boldular we Smit ruluň gyrasyna tarap öwrüldi.
  
  Lauren: "Providence" -diýdi.
  
  "Köne katana beren adym." Kensi ýadyna düşdi.
  
  Dahl ýeleklerini berkitdi. "Biz taýýarmy? Birmeňzeş ulgam. Adamlar gaty we çalt urýarys. Rehim bolmaz "-diýdi.
  
  Smit motory öçürdi. "Meniň bilen hiç hili problema ýok."
  
  Irden ulagdan düşüp, köçäniň aňyrsyndaky metjidi gözden geçirenlerinde olary garşy aldy. Golaýda bug dökülýän gyzyl we ak şemal bardy. Çatrykda ýerleşýän bu bina iki köçäni, reňkli penjireleri we jemgyýetiň uzyn fasad bölegini düzüpdir. Binanyň üçeginde daş-töweregindäki beton fasadlaryň fonunda geň we gara reňkli kiçijik minara dur. Köçeden girelge aýna gapydan girýärdi.
  
  "Biz girýäris" -diýdi Dahl. "Indi göç."
  
  Bilgeşleýin ýoldan geçdiler, elleri uzadylan ulaglary sakladylar. Arakesme indi hemme zada gymmat bolup biler.
  
  "Ajaýyp ýer" -diýdi Smit. "Ol ýerde kesgitli topar tapmak kyn".
  
  Dahl Mur bilen habarlaşdy. "Biz ýerinde. Biziň üçin başga zadyňyz barmy? "
  
  "Hawa. Adamym kameralaryň ýer astyndadygyny maňa ynandyrdy. Ol kabul edilmäge ýakyn, ýöne şu gün bize kömek edip biljek derejede ýakyn däl ".
  
  Dahl başga bir pyýada geçip, metjidiň gapylaryny açanda itekledi. Duýgulary güýçlenip, ýuwaş-ýuwaşdan içerik girdiler, gözleri birneme garalýan yşyklara sazlandy. Ak diwarlar we potolok, altyn çyra enjamlary we gyzyl we altyn nagyşly haly bilen birlikde ýagtylygy görkezýärdi. Bularyň hemmesi bellige alyş meýdançasynyň aňyrsynda ýerleşip, ol adam olara gizlin şübhe bilen seredýärdi.
  
  "Size kömek edip bilerinmi?"
  
  Dahl SPEAR şahsyýetini görkezdi. "Hawa, dost, edip bilersiň. Bizi gizlin ýerasty girelgäňize alyp bilersiňiz "-diýdi.
  
  Kabul ediji aljyraňňy ýalydy. "Bu näme, degişme?"
  
  - Bir gyra çekiň - diýip, Dahl elini uzatdy.
  
  "Haý, men saňa rugsat berip bilemok"
  
  Dahl adamy köýnegi bilen göterip, taýagyň üstünde goýdy. "Meniň pikirimçe, bir gapdala ädim ätdim".
  
  Topar howlukmaç geçip, metjidiň esasy binasyna girdi. Meýdany boşdy we arka gapylar gulplandy. Dahl Smit bilen Kenziniň örtügine garaşdy, soň bolsa iki gezek depdi. Agaç ýaryldy we paneller ýere gaçdy. Şol pursat yzky eýwandan ses we tolgunyşyk eşidildi. Topar territoriýany öz içine alýan wezipeleri eýeledi. Üç sekunt geçdi, soňra ýörite güýçleriň serkerdesiniň ýüzi we kaskasy gapdal diwaryň aňyrsyndan çykdy.
  
  "Dalmy?"
  
  Şwesiýaly jyňňyrdady. "Hawa?"
  
  "Mur bizi iberdi. HIT. Biz siziň oýnuňyzy goldamak üçin geldik "-diýdi.
  
  "Biziň oýnumyz?"
  
  "Hawa. Täze maglumatlar. Nädogry metjitde, olar gaty çuň gazyldy. Olary kowmak üçin göni hüjüm gerek bolar. Biz aýaklary maksat edinýäris "-diýdi.
  
  Dahl muny halamady, ýöne bu ýerde işlemegiň tertibine, edep-terbiýesine düşünýärdi. Specialörite güýçleriň eýýäm has gowy ýeriniň bardygyna zyýan ýetmedi.
  
  "Wayol görkez" -diýdi Dahl.
  
  "Biz. Dogry metjit ýoluň aňyrsynda. "
  
  "Beýleki tarapda ..." Dahl ant içdi. "GPS ok."
  
  "Olar biri-birine gaty ýakyn." Ofiser gysyldy. "Iňlisleriň ant içýän sözi ýürekgysgynç, ýöne eşeklerimizi göçüren wagtymyz dälmi?"
  
  Toparlar garyşyp, ýene ýoldan geçenlerinde hüjümçi partiýa döredenlerinde birnäçe minut geçdi. Bir gezek ýygnanansoň, başga bir pursat biderek däldi. Giň gerimli hüjüm başlandy. Adamlar binanyň öňüne hüjüm etdiler, gapylary kakdylar we kabulhanasyna girdiler. Ikinji tolkun, özlerine aýdylan ýerleri gözläp gözläp başlady. Gök gapy tapylansoň, adam oňa partlaýjy zarýad goýdy we partlady. Partlama boldy, Dahlyň garaşyşyndan has giňdi, ýöne ýörite güýçleriň anyk hasaplaýan radiusy bilen.
  
  Leaderolbaşçy oňa "Booby duzagy" diýdi. "Olardan has köp bolar".
  
  Şwes birneme gizlin dem aldy, gizlin agentleriň gymmatyny bilýärdi, indi bolsa haklaryny bermegi ýatdan çykarmaýar. Gizlin işler polisiýanyň iň mekir we ykbal usullaryndan biridi. Bu duşmana aralaşyp, şeýlelik bilen adamlary halas edip bilýän seýrek we gymmatly agentdi.
  
  Specialörite güýçler weýran edilen otaga girdi, soň bolsa uzak gapylara öwrüldi. Açykdy we ýerzeminiň girelgesi açykdy. Birinji adam ýakynlaşanda, aşakdan oklar eşidildi we bir otag otagyň içine öwrüldi.
  
  Dahl Kensä seretdi. "Pikirler barmy?"
  
  "Siz menden soraýarsyňyzmy? Näme üçin? "
  
  "Belki, özüňiz ýaly otagyň bardygyny göz öňüme getirip bilerin."
  
  "Gyrymsylygyň töwereginde urma, nälet, Dal, şeýlemi? Men siziň öý haýwanyňyzy kontrabandaçy däl. Men diňe şu ýerde, sebäbi ... sebäbi- "
  
  - Hawa, näme üçin geldiň?
  
  "Men hakykatdanam bilesim gelýär. Belki, men gitmeli bolaryn ... "Ol ikirjiňlenip, soň uludan demini aldy. "Diňle, belki başga bir ýol bar. Akylly jenaýatçy ygtybarly gaçmak ýoly bolmasa ol ýere gitmezdi. Realöne hakyky terrorçylyk öýjükleri bilen? Şeýle janyna kast edýänler bilen kim bilýär? "
  
  Forcesörite güýçleriň serkerdesi onuň gapdalynda oturyp: "Oýlanmaga wagtymyz ýok" -diýdi. "Bu ýigitler üçin rollerbol."
  
  Dahl, Kenziniň sözleri hakda oýlanýarka toparyň fleşbang granatlaryny çykaranyna syn etdi. Bilgeşleýin gödek, olaryň arkasynda aladaly ýüregiň ýa-da iň bolmanda biriniň döwülen galyndylarynyň bardygyna ynanýardy. Kensi bu bölekleri bir ýere jemlemek üçin bir zat gerekdi - ýöne umydyny ýitirmän näçe wagtlap gözläp biler? Bu gämi eýýäm weýran boldy.
  
  SWAT topary taýyn bolandyklaryna yşarat etdi, soň bolsa agaç merdiwan bilen infernonyň däli görnüşini çykardy. Granatlar aşak gaçyp, soň ýarylanda toparlar öňdeligi eýeledi, Dahl serkerdäni polýusyň ornuna itekledi.
  
  Smit geçmişi itekledi. Butumruklaryňyzy süýşüriň. "
  
  Ylgap barýarka, derrew awtomat ýaragy bilen garşylandy. Dahl yzly-yzyna dört gatdan bilgeşleýin süýşüp, pistoletini çekip, ody yzyna gaýtarmazdan ozal hapa poluň, stoluň aýaklarynyň we ýarag gutularyna göz aýlady. Smit öňüne süýşüp, aşagyna süýşüp, gapdala süýşdi. SWAT topary arkadan egilip, ot setirinde ýalpyldawuk däldi. Oklar atylandan soň yzyna gaýdyp geldi, öldüriji woleýler ýerzemini deşdi we galyň diwarlardan bölekleri ýyrtdy. Dahl iň düýbüne ýere uranda, derrew ssenariýa ýokary baha berdi.
  
  Bu ýerde öňki öýjükde görenlerine gabat gelýän dört öýjük agzasy bardy. Üçüsi dyzynda, gulaklaryndan gan akýardy, elleri maňlaýyna gysylýardy, dördünjisi zyýansyz bolup görünýärdi we hüjümçilere agyr ok atýardy. Belki, başga üç adam ony örtüpdir, ýöne Dahl derrew diri tussag almagyň ýoluny tapyp, atyjyny nyşana alypdyr.
  
  "Ay Ýok!" Specialörite güýçleriň ýolbaşçysy düşnüksiz ýagdaýda onuň öňünden geçdi.
  
  "Haý!" Dahl jaň etdi. "Näme-"
  
  Iň erbet dowzahyň arasynda, diňe muny başdan geçirenler arakesmesiz hereket edip bilerler. Specialörite güýçleriň ýolbaşçysy bu belligi, özüne tanyş bir zady anyk gördi we diňe kärdeşleriniň durmuşy hakda pikir etdi. Dahl tüweleýini çekip barýarka, terrorçynyň bir elinden granat taşlap, beýleki eli bilen ýaragyny taşlandygyny gördi.
  
  "Ramses üçin!" - diýip gygyrdy.
  
  Zemin ölüm duzagydy, bu jandarlaryň ýyrtyjylaryny özüne çekýän kiçijik otagdy. Otagyň töwereginde ýaýran başga duzaklar, gyrgyç ýarylanda döräp boljak duzaklar bar. Dahl bu hereketiň diňe akademikdigini bilse-de, olary halas etmezdi.
  
  Kerpiç diwarly bu kiçijik otagda däl, gysga şertlerde, granat ýarylmanka soňky sekuntlar sanalýar.
  
  
  Dördünji bap
  
  
  Dahl dünýäniň garaňkylyga gark bolandygyny gördi. Wagtyň süýreniş tizligine nädip haýallandygyny, her bir janly ýüregiň urgusynyň tükeniksiz pursatlarda nädip ölçenilendigini gördi. Granat böküp, kiçijik kömelek buludynda poldan tozan we kir ýygnap, oky terrorçynyň kellesine girdi, arkasyndan ýarylmanka we giň gan çüwdüriminiň diwaryna degdi. Beden gowşady, durmuş eýýäm ýitdi. Grenada ikinji gezek düşdi, Dahl ýaragy ýüzünden daşlaşdyryp başlady.
  
  Gymmat sekuntlar galdy.
  
  Üç terrorçy henizem dyza çöküp, iňňildedi we ýeňildi, näme boljagyny görmedi. Specialörite güýçleriň ýigitleri hyjuwlaryny saklamaga ýa-da basgançaklara çykmaga synanyşdylar.
  
  Smit gözüni ömrüniň soňky görnüşi bolan Dahla öwürdi.
  
  Dahl, Kensiniň, Laureniň we gorginiň basgançagyň başynda durandygyny bilýärdi we bir salymdan olaryň ýer titremesiniň merkezinden ýeterlikdigine umyt bildirdi.
  
  Şeýle-de bolsa, bularyň hemmesi çagalarym üçin ...
  
  Granat ikinji baýlygyň iň ýokary derejesinde ýaryldy, ses şwesiýalylaryň şu wagta çenli eşiden iň güýçli sesi. Soň pikir ýitip barýarka birden ähli sesler öldi ...
  
  Gözleri öňe dikildi we görýänlerine ynanyp bilmedi.
  
  SWAT lideri nämäniň gelýändigini bilip, mümkin boldugyça çalt ylgady we mümkin boldugyça köp adamy halas etmegi ýüregine düwdi, derrew ýeke-täk adamdygyna düşündi. Ylgap barýarka, ony granatyň üstünden göterip, ýarylmazdan ozal bir sekunt sekuntda oňa düşmegine mümkinçilik berdi. Kewleriň, etiň we süňküň üsti bilen partlady, ýöne otagdaky ýerine zynjyrlananlary urmady. Partlama möwç aldy we öldi.
  
  Dahl öz gözlerine ynanyp bilmän bokurdagyny arassalady. Kärdeşleriniň yhlasy ony hemişe peseldýärdi, ýöne bu başga bir derejededi.
  
  Bilmedim ... Adyny-da bilmedim.
  
  Terrorçylar onuň öňünde dyza çökdüler.
  
  Dahl soňky üç ädimden ylgady, üç adamy arkasyna kakanda-da gözleri ýaşardy. Smit penjeklerini ýyrtdy. Gözlerinde partlaýjy ýelek ýokdy, ýöne bir adam Smitiň gapdalynda dyza çökenem agzynda köpüklenýärdi. Beýlekisi bolsa azap çekýärdi. Üçünjisi hereketsiz ýere çümdi. Dahl, ýigrenji bilen polýar gapak ýaly adamyň elhenç nazary bilen tanyşdy. Kenzi geçip, şwesiýalylaryň ünsüni özüne çekdi, buzly mawy gözleri şeýle bir açyk, sowuk we duýgudan dolup, giň, ereýän landşaft ýaly bolup, aýdyp biljek ýeke-täk sözlerini Dahla seretdi.
  
  "Ol özüni gurban edip halas etdi. Men ... onuň bilen deňeşdireniňde özümi gaty kemçilikli we gynandyryjy duýýaryn. "
  
  Dahl ömrüniň dowamynda hiç hili düşündiriş berip bilmedi. Ol indi etdi.
  
  Smit üç adamyň hemmesini gözledi, has köp granat, ok we ownuk gol tapdy. Jübülerdäki kagyzlar we bellikler döwüldi, şonuň üçin ýygnanan adamlar içinden gürläp başladylar.
  
  Beýlekiler bolsa başlaryny egip, ýykylan ýolbaşçysynyň ýanyna bardy. Bir adam dyza çöküp, ofiseriň arkasyna elini uzatdy.
  
  Üçünji terrorçy öldi, haýsy zäher alsa-da, zäheriň kärdeşlerine garanyňda güýje girmegi üçin has köp wagt gerek boldy. Dahl sähelçe synlady. Gulagy eşidilende we Muryň sesi kellesini dolduranda, diňledi, ýöne jogap hakda pikir edip bilmedi.
  
  Mur oňa: "Bäş kamera" -diýdi. "Çeşmelerimiz, Ramsesiň diňe bäş kamerasynyň bardygyny anyklady. Üçüsi galan iki bilen ýüzbe-ýüz bolduň. Dal, meniň üçin täze maglumat barmy? Salam? Sen barmy? Näme bolýar? "
  
  Crazy Şwes Muruň sesini çykarýan kiçijik düwmä basdy. Iň azyndan birnäçe sekuntlap dymmak bilen öz hormatyny bildirmek isledi. Ol ýerdäki ähli erkekler we aýallar ýaly, diňe bir adamyň ägirt uly gurbanlygy sebäpli aman galdy. Bu adam gündizini ýa-da gün ýaşýan gününi görmez, ýa-da ýüzüne öwüsýän ýyly şemaly duýmaz. Dahl muny başdan geçirerdi.
  
  Ol dirikä.
  
  
  Bäşinji bap
  
  
  On ýedi minut.
  
  Drake Bo-nyň öňdebaryjylygyny yzarlady, 59-njy çepde kesip, göni Kolumbus tegelegi bolan bulam-bujarlyga tarap ugrady. Binalardan çep tarapyna baýdaklar, sag tarapynda bolsa agaçlar bilen örtülen ýaşyl zolak bardy. Olaryň öňünde köplenç aýnadan ýasalan ýaşaýyş jaýy, penjireleri henizem çykýan günüň şöhlelerinde hoşniýetli şöhle saçýardy. Sary taksi ýoluň gyrasyna çekildi, sürüjisi dört sany oňat geýnen sprinteriň yzyndan pyýada ýöräp barşyna garaşýar, ýöne Beau bu adama ikinji gezek seretmedi. Tegelek şarlawuklar, heýkeller we oturgyçly giň beton giňişlikdi. Syýahatçylar sumkalaryny we agyz suwuny dolduryp, bu ýerde aýlandylar. Dreýk terli türgenler toparynyň ortasyny kesdi, soň bolsa azajyk kölege berýän agaçlaryň aşagyna ylgady.
  
  Gözleriň gözüniň alnynda.
  
  Toruň ugrundaky adaty ybadathanalaryň arasynda giňişlik ugrunda göreşýän ajaýyp, dagynyk binalaryň we sag tarapdaky ýaşyllykda höküm süren mutlak rahatlygyň we rahatlygyň arasyndaky tapawut, gaty, howlukmaç köçeleriň arasyndaky tapawut. Bu ýer nähili däli boldy? Bu näçe düýş? Tapawutlar göz öňüne getirip bolmajak derejede aşady.
  
  Marşyň näderejede ýakyndan synlaýandyklary bilen gyzyklandy, ýöne kän bir garşy däldi. Bu adamyň ölümine sebäp bolup biler. Öýlerine gaýdyp gelip, hatda çeşmesini yzarlap bilmekleri üçin kanaly tapmaga synanyşýardylar.
  
  Topar çaltlyk bilen ýagty orb ýuwaş-ýuwaşdan çepe öwrüldi. Alisýa bilen Maý yzda ylgaýardylar, synlaýardylar, ýöne bu ukypda ähli ukyplaryny ulanyp bilmediler. Duşman islendik ýerde, islendik ýerde bolup biler. Reňklenen penjireleri bilen geçýän sedan has ýakyndan gözden geçirilmegini talap etdi, ýöne uzakda ýitdi.
  
  Drake wagty barlady. On bir minut galdy
  
  Şeýle-de bolsa, pursatlar sekuntda bellendi. Bo Drake derrew tanan açyk çal bina ýaly ýolda haýallady. Henizem ylgap, Alisýa we Maýa ýüzlendi. "Odin bilen hekaýa wagtynda söweşen binamyzda. Erbet, ömrüň geçen ýaly duýulýar. "
  
  "Dikuçar gapdala degmedimi?" Alisýa sorady.
  
  "Hawa, bize Tyrannosaurus Rex hüjüm etdi."
  
  Tebigat taryhy muzeýi bu nukdaýnazardan deňeşdirilende kiçijik ýalydy, eger bar bolsa ýalňyş pikir. Pyýada ýoldan öň gapylara barýan basgançaklar bardy, häzirki wagtda bir topar syýahatçy bilen dolduryldy. Dizeliň we benziniň garyşyk yslary ýoluň gyrasynda duranda olara hüjüm etdi. Dwigatelleriň sesi, şahlary gygyrýan sesler we wagtal-wagtal gykylyklar henizem duýgularyny gynandyrýardy, ýöne iň bolmanda bu ýerde ulag köpdi.
  
  Alisýa: "Indi durma" -diýdi. Howpsuzlygyň nirede boljakdygyny bilemzok. "
  
  Drake traffigi togtatmaga we olaryň geçmegine rugsat bermäge synanyşdy. "Keselini aýtmady diýip umyt edeliň."
  
  Bagtymyza, ulag azdy we topar ýoldan aňsatlyk bilen geçip bildi. Muzeý basgançaklarynyň aşagynda bir gezek daga çykyp başladylar, ýöne yzlarynda tekerleriň gaty sesini eşidenlerinde birden saklandy.
  
  Drake pikir etdi: Sevenedi minut.
  
  Barlanmadyk däli sahnasyna öwrüldi. Dört adam taýyn ýerden tüpeň, ulagdan bökdi. Dreýk muzeýiň gapylaryndan böküp, myhmanlary dargatmak üçin gaçmaga synanyşdy. Bo ýaragyny çalt çekdi we duşmany nyşana aldy. Atyşyk boldy. Gykylyklar irden ýaryldy.
  
  Dreýk beýiklige bökdi we pes zarba atdy, asma ýoly uranda we egniniň bedeniniň ähli güýjüni alan agyrysyna üns bermedi. Hüjümçi sedanyň kapotyna bökdi we Maýy ýaragdan tutupdy. Drake maşyna tarap aýlandy, soň bolsa ýerinden turdy, bagtyna tüpeňiň elinde. Elini uzatdy, howp abanýardy we ünsi talap etdi.
  
  Alisýa kepderi, basgançaklary arassalap, Teodor Ruzweltiň at heýkelini we hüjümçileriniň arasynda goýdy. Muňa garamazdan, ok atyldy, oklar bürünçden guýuldy. Alisýa ýaragyny çykardy we beýleki tarapa atdy. Iki adam indi ajaýyp nyşanalary ýasap, awtoulaglaryň üstünde durdular. Parahat ilat arassalanyp, ähli tarapa ylgady. Ol dyzyna çöken terrorçyny nyşana aldy, ýöne otuň yzygiderli akymy oňa ýapyşmaga mejbur etdi.
  
  Maý we Bo muzeýiň esasy girelgesiniň golaýyndaky kiçijik arça gysyldy we daşdan ýasalan oklaryň akymynyň öňüni almak üçin berk ýapyşdy. Beau gymyldap bilmedi, diwara seredip durdy, ýöne Maý seredip durdy, arkasy fransuz tarapyna öwrüldi.
  
  "Bu ... oňaýsyz" diýip, Beorgard zeýrendi.
  
  Maý: "Gamyş ýaly inçe bolanyňyz gaty bagtly" -diýdi. Başyny ýapdy-da, woleý atdy. "Bilýärsiňizmi, ilkinji gezek duşanymyzda, diwarlaryň ýarylmagynyň arasynda köplenç süýrenýän ýalydy."
  
  "Häzirki wagtda bu peýdaly bolardy".
  
  "Tüsse ýaly." Maý ýene egildi, oty yzyna gaýtardy. Oklar kellesiniň ýokarsynda bir ugry yzarlady.
  
  "Biz hereket edip bilerismi?"
  
  "Jezalandyrmak islemeseňiz bolmaz".
  
  Dreýk öz ýaragyny ulanmaga wagtynyň ýokdugyna düşündi we garşydaşynyň ýaragyny saklamaga synanyşdy. Himigidiň özüne ýetip bilmejekdigine gaty giç düşündi, soň bolsa çukuryň özüne tarap öwrülendigini gördi.
  
  Hiç ýere gitmeli däl.
  
  Instinkt ony raketa ýaly deşdi. Yza çekilip, awtoulagyň penjiresini kakdy, aýnany döwdi, soň bolsa terrorçy ot açan ýaly kepderi içerde. Onuň arkasynda asma köpük boldy. Draýk sürüjiniň oturgyjyna, deriniň ýarylmagyna, oturgyçlaryň görnüşine geçmegini kynlaşdyrýan boşlugy gysdy. Nämäniň geljekdigini bilýärdi. Ok awtoulagyň üçegine, oturgyjyna we poluna aralaşdy. Drake has çalt üýtgedi. Merkezi bölüm ellik bölüminden we iki sany uly käse eýesinden ybarat bolup, jesedini ýolagçy oturgyjyna salanda, özüne çekmeli bir zat berdi. Has köp ok rehimsizlik bilen üçekden ýyrtyldy. Drake wagt satyn aljak bolup gygyrdy. Akym bir salym saklandy, ýöne soň, Dreýk yza çekilip, penjiräni ýüklänsoň, hasam uly tizlik bilen başlandy.
  
  Dreýk arka oturgyja çykdy, arkasynyň ortasyndan bir gaz ýakýan ok. Ol özüni ümsüm üýşmekde, demde we pikirlerde tapdy. Bir salym ikirjiňlenmek atyjynyň hem durmagyna sebäp bolmalydy, soň bolsa adam Alisýanyň odunyň aşagyna girdi. Dreýk arka gapyny içinden açdy-da, betonda gömüldi we nirä gitmelidigini görüp bilmedi.
  
  Bulardan başga...
  
  Maşynyň aşagynda. Ol ulagyň aşagyna zordan ýerleşdirildi. Indi gara şassi, turbalary we işleýiş ulgamyny gördi. Anotherene bir ok ýokardan atyldy, aýaklarynyň ýaýran V şekilli myşsalarynyň arasyndaky boşlugy urdy. Drake ýuwaşjadan sygyrdy.
  
  Bu oýny iki adam oýnap biler.
  
  Aýaklaryny silkip, bedenini ýeriň üstünden maşynyň öňüne tarap hereket etmäge mejbur etdi, gidip barýarka Glockyny çekdi. Soňra öňki ok deşiklerinden gözläp, ol adamyň nirededigini çaklady. Ol yzly-yzyna alty ok atdy, her gezek ýagdaýyny birneme üýtgetdi, soň bolsa çaltlyk bilen maşynyň aşagyndan çykdy.
  
  Terrorçy garnyny gysyp, gapdalynda ýykyldy. Tüpeň gapdalynda heläkçilik bilen ýykyldy. Gaýgysy ýaly, oňa-da ymtylýan mahaly, Dreýk ony boş aralykda atdy. Töwekgelçilikler üçin töwekgelçilikler gaty uludy, ilat gaty ejizdi. Maşynyň kapotyna seredip, dik durmak üçin göreşeninde myşsalaryndaky agyry ony gynady.
  
  Alisýa Ruzwelt heýkeliniň arkasyndan böküp, ýene ýitirim bolmanka birnäçe ok atdy. Onuň nyşany beýleki awtoulagyň öň tarapynda. Moreene iki terrorçy, nähilidir bir diwara gysylan ýaly bolup görünýän Maý we Bo nyşana almaga synanyşdy, ýöne Maýyň takyk atylmagy terrorçylary howp astynda saklady.
  
  Dreýk sagadyna seretdi.
  
  Iki minut.
  
  Olary gowy we hakykatdanam aldadylar.
  
  
  Altynjy bap
  
  
  Drake terrorçylary ele aldy. HK-ny boşadyp, Bo we Maýy biynjalyk edýän ikisine ünsi jemledi. Biri derrew ýykyldy, ömri betona ýaýrady, gaty ýürek üçin kyn ölüm. Beýlekisi iň soňky pursatda ok alyp, yzyna öwrüldi, ýöne şonda-da ody yzyna gaýtaryp bildi. Dreýk ok bilen adamyň aýyplamasyna eýerdi we ölümden soň galdy. Ahyrynda ol adamyň gidip biljek ýeri ýokdy we saklandy, soň oturdy we Maýyň ugruna iň soňky partlamany Dreýkiň ýaragy howpy gutaransoň atdy.
  
  Maý munuň gelýändigini görüp, Bo ýere degdi. Fransuz garşy çykdy, oňaýsyz üýşmeleňe gondy, ýöne Maý ony tirsekleri bilen gysyp, hereket etmeginiň öňüni aldy. Bölekler diwaryň kellesiniň duran ýerinden çykdy.
  
  Bo seredip durdy. "Merci, Maý."
  
  "Ki ni sinayde."
  
  Drake soňky galan terrorçynyň ünsüni özüne çekipdi, ýöne bu möhüm däldi. Diňe kalbyndaky elhenç gorky möhümdi. Diňe ýüreginiň umytsyz urmagy möhümdi.
  
  Bu möhleti sypdyrdylar.
  
  Maý we Bo muzeýe ylgaýandyklaryny görende, ruhy birneme ýokarlandy, soň Alisýa soňky terroristi özüne mynasyp bolan dowzaha ibermek üçin gizlenip çykdy. Anotherene bir adam pyýada gan akýar. Başga bir jan ýitdi we gurban berdi.
  
  Bu adamlar tükeniksizdi. Olar tupanly deňizdi.
  
  Soňra Dreýk soňky, ähtimal ölen, terroristiň ýerinden turup, yza çekilendigini gördi. Dreýk ýelek geýen bolmaly öýdüpdir. Ol egnine siňip, ok atdy, ýöne ok nyşany diňe millimetr sypdyrdy. Slowlyuwaş-ýuwaşdan dem alyp, ikinji oky nyşana aldy. Indi ol adam dyza çökdi-de, ýene ýerinden turdy we ertesi pursat Facebook ýa-da Instagram-da şöhrat pursatlaryny surata düşürjek bolýan kameraly adamlaryň, tomaşaçylaryň, ýerli ýaşaýjylaryň we çagalaryň mähellesine girdi.
  
  Drake Alisýa tarap süýşdi. "Diýmek, bu Ramsesiň öýjüklerinden biridi?"
  
  "Dört adam. Dahlyň aýdyşy ýaly. Bu topar hökmünde ýüzbe-ýüz bolýan üçünji öýjügimiz bolar. "
  
  Mart aýynyň şertlerini henizem bilemzok. "
  
  Alisýa köçelere, ýollara we saklanan, taşlanan awtoulaglara aýlandy. Soň bolsa Maýyň gykylygy olaryň ünsüni özüne çekdi.
  
  "Bizde garawul bar!"
  
  Dreýk basgançakdan ylgady, kellesini aşak sallady, hatda ýaragyny goýjak bolmaýardy. Bu hemme zatdy, bu olaryň bütin dünýäsi. Marş jaň eden bolsa, bilerdiler -
  
  Joseoze Gonzalez oňa jübi telefony berdi. "Sen şol bir iňlismi?"
  
  Drake gözüni ýumdy we enjamy gulagyna goýdy. "Batgalyk. S diýýärsiňiz - "
  
  Pifiýanyň gülküsi ony kesdi. "Indi adaty nälet sözlerine ýüz tutmaň. Gargyşlar bilimsizler üçin, ýa-da maňa aýdyldy. Ora-da başga ýolmy? Emma gutlaýan, täze dostum, sen diri! "
  
  Bizi ýeňmek üçin birnäçe jeza gerek bolar. "
  
  "Aý, ynanýaryn. Nuclearadro bombasy muny edip bilermi?
  
  Dreýk gaharly sözlerini soňsuz dowam etdirip bilýän ýaly duýdy, ýöne agzyny ýapmak üçin aňly tagalla etdi. Joze Gonzalez öňünden duýmak duýgusy bilen tomaşa edip otyrka, Alisýa, Maý we Beau telefonda gürleşdiler.
  
  "Pişik diliňi ýuwutdy? Aý, heý, Gonzaleziň jaňlaryna näme üçin jogap bermeýärsiň? "
  
  Drake gan akyp başlaýança ýokarky dodagyny dişledi. "Men şu ýerde"
  
  "Hawa, hawa, görýärin. Fouröne sen nirede ... um ... dört minut öň? "
  
  Drake dymdy.
  
  "Garyp garry Hose telefona özi jogap bermeli boldy. Näme hakda gürleşýändigimi bilmeýärdim. "
  
  Drake Marşy ünsden düşürjek boldy. "Bizde kurtka bar. Nirede- "
  
  "Iňlis, meni diňlemeýärsiň. Sen gijä galdyň. Gijä galanyňyz üçin jeza ýadyňyzdamy? "
  
  "Batgalyk. Aldamaklygy bes et. Islegleriňiziň ýerine ýetirilmegini isleýärsiňizmi?
  
  "Meniň talaplarym? Elbetde, meniň gowy we taýyn bolanyma karar berenimde ediler. Indi, üçüňiz, gowy esger boluň we şol ýerde garaşyň. Diňe iki gezek almagy buýuraryn "-diýdi.
  
  Drake ant içdi. "Muny etme. Muny etmäge het etme! "
  
  "Çalt gürläň."
  
  Setir öldi. Dreýk üç jübüt gözüne seredip, olaryň diňe öz beýanydygyna düşündi. Olar şowsuz boldular.
  
  Uly tagalla bilen özüni telefony ezmekden saklamagy başardy. Alisýa Watana abanýan howp barada habar bermegi öz üstüne aldy. Maý Gonzalesiň eşigini çykardy.
  
  "Geliň, muny çözeliň" -diýdi. "Biz öňümizdäki zatlar bilen iş salyşýarys we indiki geljeklere taýýarlyk görýäris."
  
  Dreýk, mart aýynyň niýetleri bilen ezilen gözleri we ýüregi uzak, beton we agaç bilen örtülen gözýetimleri gözden geçirdi. Günäkärler ýakyn birnäçe minutda ölerdiler we ýene şowsuz bolsa, has köp zat bolardy.
  
  "Mart bu bomba ýarylar" -diýdi. "Näme diýse. Eger tapmasak, bütin dünýä ejir çeker. Biz gyrada durýarys ... "
  
  
  Vedinji bap
  
  
  Mart güldi we gülläp telefony asdy. Zoý özüne has ýakynlaşdy. "Elbetde, oňa görkezdiň" -diýdi.
  
  "Hawa, indi men oňa hasam görkezjek".
  
  Marş başga bir ot ýakýan jübi telefonyny çykardy we ýadynda saklan belgisini barlady. Munuň özüne mätäçdigine ynanyp, tiz belgini aýlady we garaşdy. Jogap beren, gödek we täsirli ses, garaşýan zatlaryny tassyklady.
  
  "Näme etmelidigiňizi bilýärsiňiz" -diýdi.
  
  "Biri? Twoa-da iki?
  
  "Iki, ylalaşanymyz ýaly. Saňa ýene gerek bolsa, dowam et. "
  
  "Elbetde, başlyk. Jübi telefon programmasy arkaly täzelenipdim. Elbetde, bu hereketiň käbirinden lezzet alaryn ".
  
  Mart gygyrdy. - Stiwen, sen terroristmi?
  
  ", Ok, ýok, men özümi bu klasa salmazdym. Aslynda beýle däl. "
  
  "Size tölenen işi ýerine ýetiriň. Shu wagt."
  
  Marş ekranlardan birini şäher kamerasyna geçirdi, diňe kiçi gözegçilik enjamy, goňşy kärhanalar kimiň pyýada ýöräp barýandygyna gözegçilik etmek üçin ulanýardylar. Stiwen bu köçede başagaýlyk dörederdi we Marş tomaşa etmek isledi.
  
  Zoe has gowy görünjek bolup, egildi. "Onda, bu gün başga näme etmeli?"
  
  Mart aýynyň gözleri ulaldy. "Bu size ýeterlik dälmi? Birdenem uly erbet Pifiýa, Miss Zoe Shears-a goşulmaga çagyrylan aýal üçin birneme ýumşak, birneme ýeňil ýaly görünýärsiňiz. Bu näme üçin? Mendäki däli halaýandygyňyz üçinmi? "
  
  "Meniň pikirimçe. Birazajyk däl. Belki, şampan kelläme giden bolsa gerek. "
  
  "Gowy. Indi ýap we synla. "
  
  Indiki birnäçe pursat Marşyň isleýşi ýaly bolup geçdi. Adaty erkekler we aýallar gören zatlaryna, hatda gaty görnüp duran zatlaryna-da göz aýlardylar, emma Marş we Şaýs oňa sowuk goşun bilen seretdiler. Soňra düşürilen wideolary ýatda saklamak we wideo ýazgy arkaly iňlis diline ibermek üçin Marşa bary-ýogy bäş minut gerek boldy: Muny Watana iberiň. Soonakynda siziň bilen habarlaşaryn.
  
  Zoýyň bir goluny daňdy. Bilelikde bilelikde aşakdaky kowalama ssenarisini öwrendiler, onda iňlis we üç sany heniz heniz başlamazdan has giç geljekdiklerini bilýärdiler. Kämil. Ahyryndaky bulam-bujarlyk ... bahasyna ýetip bolmajak zat.
  
  Marş otagda başga adamlaryň bardygyny ýada saldy. Esasy Ramses öýjügi we agzalary. Kwartiranyň uzak burçunda şeýle bir arkaýyn oturdylar welin, ýüzlerini zordan ýatlap bilýärdi.
  
  Ol: "Haý" diýip jaň etdi. "Hanym şampan ýok. Siziň biriňiz ony arassalap bilersiňizmi? "
  
  Bir adam ýerinden turdy, gözleri şeýle bir ýigrençden doldy welin, Marş titredi. Emma aňlatma çalt maskalandy we çalt kellä öwrüldi. "Elbetde edip biler".
  
  "Gowy. Moreene bir çüýşe ýeterlik bolmaly. "
  
  
  On sekizinji bap
  
  
  Draýk, talaplaryň sanawyny gözläninde, garawulyň penjesini açyp durşuna syn etdi. Alisýa we Beau ýygnanan mähelläni gözden geçirdiler, üçünji öýjügiň soňky galan agzasynyň haýsydyr bir hereket etjekdigine ynanýardylar. Watan bary-ýogy iki minut galdy. Golaýda polisiýa ýygnananlarynda sirenalar gygyrdy. Dreýk häzirki wagta çenli howa hadysalarynyň hemmesiniň Nýu-Yorkorklylaryň we syýahatçylaryň haýran galjakdygyny bilýärdi. Adamlar köçeden çykmasa gowy pikir bolup biler, ýöne Ak tam hakykatdanam näme edip biler?
  
  Radiasiýa detektorlary bolan pilotsyz uçarlar asmany aýlady. Metal detektorlar ünsi özüne çekýänleriň hemmesini, beýlekileriň hemmesini saklady. Goşun we NEST şu ýerde. Köçelerde aýlanyp ýören agentler gaty köpdi, weteranlaryň ýygnagy ýalydy. Içeri işler bölümi, FBI, Merkezi aňtaw gullugy we NSA öz işlerini dogry ýerine ýetiren bolsalar, Marş tapylardy.
  
  Dreýk sagadyna seretdi. Bu düýş görüp başlanyndan bir sagatdan gowrak wagt geçdi.
  
  Bularyň hemmesi?
  
  Alisýa oňa baş atdy. "Ol bir zat tapdy."
  
  Maý, Gonzaleziň weýran edilen eşiginden eplenen kagyzy alanynda Dreýk synlady.
  
  Nýu-Yorkorkly ony görüp haýran galdy we her elinde ýeňli ýeň aldy. "Şäher maňa kompensasiýa berermi ... kompensasiýa -"
  
  "Şäher size birnäçe maslahat berip biler" -diýip, Alisýa aýgytly aýtdy. "Indiki gezek azajyk ýyly ýag ulanyň. Erbet kompaniýa üçin pul tölemäň "-diýdi.
  
  Gonzales ýapyldy-da, daşlaşdy.
  
  Drake maý aýyna çenli ýöräp gitdi. Marşyň talaplary iň uly şriftde ak A4 sahypada çap edildi. Umuman aýdanyňda, olar gaty gönümeldi.
  
  "Bäş ýüz million dollar" -diýdi. "We başga hiç zat".
  
  Talabyň aşagynda kiçi golýazmalardan tapawutlylykda ýazylan söz bardy.
  
  "Jikme-jiklikler ýakyn wagtda."
  
  Drake munuň nämäni aňladýandygyny anyk bilýärdi. "Bizi mümkin bolmadyk başga bir kowalamak üçin ibererler".
  
  Beorgard märekäni synlady. "Biz, şübhesiz, gözegçilik astynda galýarys. Elbetde, bu gezek ýene şowsuz bolarys "-diýdi.
  
  Dreýk ýygnanan mähelläniň ýygnan telefonlarynyň sanyny ýitirdi, soň jübi telefonyndaky habaryň sesi eşidildi we ekrany barlady. Wideo baglanyşygyna basmazdan ozal, kellesi öňünden duýmak duýgusy bilen gyjyp başlady. "Ysigitler" -diýip, töweregine ýygnananlarynda enjamy goluň uzynlygynda saklady.
  
  Surat däneli we gara we akdy, ýöne kamera durnuklydy we Dreýkiň iň erbet düýşleriniň birini açyk görkezdi. "Munuň manysy ýok" -diýdi. "Nämäniň bolup geçýändigini bilmeýän adamlary öldürmek. Bu gorkuzmak däl, bu girdeji üçin däl. Munuň üçin ... "Ol dowam edip bilmedi.
  
  "Gowy" diýip, Maý dem aldy. "Biz bu aşaky iýmitlendirijileri gün-günden köp gazýarys. Iň erbet tarapy, jemgyýetlerimiziň merkezinde ýaşaýar ".
  
  Drake bir minut ýitirmedi we Watana baglanyşyk iberdi. Marşyň jübi telefonynyň belgisini inçe howadan çykaryp bilýän ýalydy, şu wagta çenli gazananlaryny göz öňünde tutup, geň galdyrmady. Oňa kömek eden terroristler, pyýada esgerlerden has köpdi.
  
  Drake polisiýa işgärleriniň öz işlerini ýerine ýetirýändigini synlady. Alisýa oňa has ýakynlaşdy, soň tötänleýin balagynyň aýagyny çekdi. "Muny görýärsiňizmi?" - diýip, aýdymly ses bilen aýtdy. "Çölde eşegimi depjek bolanyňyzda düşündim. Bu henizem täze. Bu zat öňe barýar. "
  
  Sözleri Dreýkde birden köp täsir galdyrdy. Baglanyşygy, täze özüne çekiji ýady bardy; Maý we Bo üçin olaryň arasynda bir zat boldy diýen netijä gelmek; we şu wagta çenli öz durmuşyna has aýdyň salgylanma - näderejede çalt hereket edendigi we zatlary haýallatmaga synanyşandygy.
  
  Göni otda.
  
  "Bu ýagdaýdan halas bolsak" -diýdi. "SPEAR topary bir hepde dynç alýar."
  
  Alisýa: "Torsty eýýäm Barbadosa bilet bron etdi" -diýdi.
  
  "Çölde näme boldy?" Maý bu barada oýlandy.
  
  Draýk sagadyna, soň bolsa telefonyna seretdi, geň, geň pursatlara düşdi. Gereksiz ölüm we artýan howp bilen, tükeniksiz yzarlamak we gazaply söweş bilen ýüzbe-ýüz boldular, indi dabanyna degdiler we birnäçe minut dynç almaga mejbur boldular. Elbetde, dartgynlykdan dynmak üçin wagt gerekdi, netijede olaryň ölümine sebäp bolup biljek barha artýan aladalar ... Emma Alisýanyň muny etmek usuly birneme adaty däldi.
  
  "Bikini. Deňiz kenary. Gök tolkunlar "-diýdi. "Bu men"
  
  "Täze iň gowy dostuňyzy ýanyňyz bilen alýarsyňyzmy?" Maý ýylgyrdy. "Kenzie?"
  
  "Bilýärsiňmi, Alisýa, Dahl toparlaýyn dynç aldy öýdemok" -diýdi. "Maşgala dynç alyşy ýaly."
  
  Alisýa gygyrdy. "Nähili samsyk. Biz maşgala "-diýdi.
  
  "Hawa, ýöne isleýşi ýaly däl. Bilýärsiňmi, Joanna we Dahl üçin biraz wagt gerek ".
  
  Emma Alisýa indi maý aýynda seredýärdi. "Sprite, ilkinji kemsidilmesine jogap hökmünde, men Dreýkini almak hakda pikir etdim. Size laýyk gelýärmi? "
  
  Dreýk sessiz sessizlikde dodaklaryny yzarlap, derrew daşa seretdi. Onuň arkasynda Bo teswirini eşitdi.
  
  "Bu siziň we meniň indi gutarandygymyzy aňladýarmy?"
  
  Maýyň sesi asuda boldy. "Meniň pikirimçe, Matt karar bermeli".
  
  Sagja bol. Köp sag boluň, nälet bolsun!
  
  Telefony jyňňyrdanda diýen ýaly rahatlandy. "Hawa?"
  
  "Şu ýerde mart. Kiçijik esgerlerim çalt ylgaýarlarmy? "
  
  "Sen şol bigünä adamlary öldürdiň. Duşuşanymyzda, munuň üçin jogap berjekdigiňizi görerin "-diýdi.
  
  ", Ok, dost, jogap berjek. Meniň talaplarymy okadyň, şeýlemi? Bäş ýüz million. Bu, erkeklerden, aýallardan we kiçijik nerwlerden doly şäher üçin adalatly mukdar. "
  
  Dreýk dişlerini dişläp, gözüni ýumdy. "Indiki näme?"
  
  "Elbetde, töleg jikme-jiklikleri. Merkezi wokzalyna git. Merkezi kafeleriň birinde garaşýarlar "-diýdi. Adyny agzady. "Has oňat bukulyp, hasapçanyň iň ujundaky soňky stoluň aşagyna haýsydyr bir mähirli adamyň çeken konwertine salyň. Maňa ynanyň, ol ýere baranyňyzda düşünersiňiz. "
  
  "Muny etmesek näme etmeli?" Drake gaçyp giden öýjük agzasyny ýa-da azyndan iki öýjügiň bardygyny ýatdan çykarmady.
  
  "Soňra ýükümi götermek we don dükanyny partlatmak üçin indiki eşege jaň ederin. Size laýyk gelýärmi? "
  
  Dreýk Marşy tutanlaryndan soň näme edip biljekdigi hakda gysgaça hyýal etdi. "Haçana çenli?"
  
  "Aý, on minut ýeterlik bolmaly."
  
  "On minut? Bu, mart aýy, muny bilýärsiňiz. Merkezi wokzal bu ýerden ýigrimi minutlyk aralykda. Belki iki esse köpdür. "
  
  "Men gitmeli diýmedim."
  
  Dreýk ellerini gysdy. Şowsuzlyga uçradylar, muny hemmeler bilýärdi.
  
  "Men saňa näme diýjek" -diýdi Marş. "Oturyp biljekdigimi subut etmek üçin muny on iki minuda üýtgederin. Hasaplamak ... "
  
  Drake ylgap başlady.
  
  
  Dokuzynjy bap
  
  
  Beau Grand Central Station-nyň koordinatlaryny GPS-e ýazýarka, Drake ýolda ylgady. Alisýa bilen Maý bir ädim yza galdylar. Emma bu gezek Dreýk toýnaklarda syýahat etmegi meýilleşdirmedi. Marşyň kesgitlän gaty berk meýilnamasyna garamazdan, synanyşyk edilmelidi. Muzeýiň golaýynda üç awtoulag, iki sany Corollas we Civic taşlandy. Yorkorkşireman olara ikinji gezek seretmedi. Isleýän zady bir zatdy ...
  
  "Gir!" Alisýa "Civic" -iň açyk gapysynda durdy.
  
  "Enougheterlik derejede salkyn däl" -diýdi.
  
  "Bu ýerde garaşyp durup wagtymyzy ýitirip bilmeris"
  
  "Enougheterlik" diýip, Dreýk Merkezi seýilgähden ýaňy çykan güýçli F150 kysymly awtoulagyň ýoluň gyrasynda işleýän ýerine haýal hereket edýän atyň we arabanyň yzynda gördi.
  
  Ol ylgady.
  
  Alisýa bilen Maý yzyndan ylgadylar. "Ol meni oýun edýärmi?" Alisýa maý aýynda tirada başlady. "At münmäge ýol ýok. Hiç haçan! "
  
  Haýwanyň öňünden geçdiler we sürüjiden maşynyny karz bermegini haýyş etdiler. Dreýk pürsden yza çekilende rezin ýakyp, gaz pedalyna basdy. Beau sag tarapy görkezdi.
  
  "Merkezi seýilgähde geziň. Bu 79-njy köçedir we Madison şaýoluna eltýär. "
  
  "Bu aýdymy gowy görüň" diýip, Alisýa gygyrdy. "Tiffany nirede? Men aç "
  
  Beau oňa geň görnüş berdi. "Bu, Maýls restoran däl."
  
  "We Madison şaýoly pop toparydy" -diýdi. "Çeýni Koatesiň ýolbaşçylygynda. Her kim ony ýatdan çykaryp bilýän ýaly ". Alluwutdy, birden ýadyna düşdi.
  
  Alisýa jyňňyrdady. "Bullşit. Men diňe keýpiňi gowşatjak bolýaryn. Dreýk, munuň sebäbi barmy? Ol jelepmi? "
  
  "Haý, asyl!" Ol tizlikli ulagy 79-njy köçä ugrukdyrdy, ol beýik diwar bilen örtülen agaçlar bilen gurşalan bir giň zolakdy. "Mümkin. Ajaýyp alyp baryjy. "
  
  "Seresap bol!"
  
  Maý aýynyň duýduryşy, Silverado dýuým beýiklikdäki goraghananyň üstünden geçip, olary sürmäge synanyşanda awtoulaglaryny halas etdi. Drake tigiriň arkasyndaky ýüzüne - üçünji öýjügiň soňky agzasydy. Beýleki maşyn yzyna öwrülip, kowalap ýörkä, hemmesini oturgyçlaryna gaýtmaga mejbur edip, gaz pedalyna basdy. Birden Merkezi seýilgähdäki ýaryşlary has ölümli tebigata eýe boldy.
  
  Silveradonyň sürüjisi oýlanyşyksyz taşlandy. Dreýk birnäçe taksiden geçmek üçin haýallady, ýöne yzarlaýanlar pursatdan peýdalanyp, arkasyndan urmagy başardylar. F150 gysyldy we egildi, ýöne soň hiç hili kynçylyksyz özüni düzedi. Silverado taksini urup, ony saklaýan diwara çümüp, başga bir ýoluna öwrüpdir. Drake taksileriň hataryndan geçmek üçin çepe çepe, soň sag tarapa öwrüldi we açyk ýoluň tizligine geçdi.
  
  Olaryň arkasyndaky terrorçy elindäki ýarag bilen penjireden egildi.
  
  "Düşmek!" Drake gygyrdy.
  
  Oklar her ýere - awtoulag, ýol, diwar we agaçlara aralaşdy. Bu adam gahar, tolgunma we belki-de ýigrenç bilen özüni ýitirdi, ýetiren zyýany hakda alada etmedi. F150-iň yzky oturgyjynda oturan Beau Glock çykardy we yzky aýnany atdy. Sowuk howa kabinanyň içine girdi.
  
  Çep tarapda bir hatar bina peýda boldy, soň bolsa pyýada pyýada ýöräp barýan birnäçe pyýada. Dreýk indi diňe Iblisiň saýlan zadyny gördi - bir ýolagçynyň tötänleýin ölmegi ýa-da Grand Merkezi wokzalyna gijä galmagy we netijelerine duçar bolmagy.
  
  Sekiz minut galdy.
  
  79-njy köçä öwrülip, Drake öňdäki ýaşyl şahalaryň üstünde gysga tuneli gördi. Wagtlaýyn garaňkylyga girenlerinde, kowalap ýörenleriň diwara çökmegine ýa-da iň bolmanda bulam-bujarlykda ýaragyny ýitirjekdigine umyt edip, tormoz pedalyna basdy. Muňa derek, aýlanyp, gapdalyndaky penjireden gaty sürüp, gaty sürdi.
  
  Olaryň hemmesi öz penjiresi ýarylanda, okyň sesi eşidilmänkä ölüpdi. Indi Alisýanyň özi kellesini ýapdy, ýaragy nyşana aldy we Silwerado oklady. Öňe çaltlyk bilen haýallady. Drake bu boşlugy çalt ýapdy. Başga bir köpri peýda boldy we goşa sary çyzyklaryň iki gapdalynda-da ulag durnuklydy. Drake öz ganaty beýleki awtoulagyň yzky bölegine degýänçä boşlugy ýapdy.
  
  Terrorçy bedenini öwrüp, pistoleti egnine görkezdi.
  
  Alisýa ilki ok atdy, ok Silveradonyň arka penjiresini döwdi. Sürüji haýran galan bolmaly, sebäbi awtoulagy gyşardy, öňümizdäki ulaglara sürüp, şahlaryň saz çalmagyna sebäp boldy. Alisýa hasam egildi.
  
  "Bu sary saçyň bir bölegi aýlanýar" -diýdi. "Diňe maňa bir zady ýatladýar. Olara indi näme diýýärler? Bu ... kolli? "
  
  Has köp ok. Terrorçy ot açdy. Dreýk gaçmak üçin sürmek usullaryny mümkin boldugyça howpsuz ulandy. Öňdäki ulag ýene-de azaldy we pursatdan peýdalanyp, Silwerado-dan geçip, ýoluň öň hataryna öwrüldi. Onuň arkasynda Maý penjiräni aşak oklady we klibi başga bir ulaga düşürdi. Drake yza çekildi we görnüşi arkadan öwrendi.
  
  "Entegem gelýär."
  
  Birden Merkezi seýilgäh gutardy we meşhur Bäşinji şaýol çatrygy olaryň üstünden bökjek ýalydy. Maşynlar haýallady, saklandy we pyýadalar çatryklarda aýlandylar we pyýada ýollara hatar berdiler. Dreýk häzirki wagtda ýaşyl reňkli sary reňkli tormoz çyralaryna tiz göz aýlady.
  
  Uzyn uzyn ak awtobuslar Bäşinji şaýolunyň iki gapdalynda hatara düzüldi. Drake tormozy basdy, ýöne terrorçy ýene-de çyralaryna çümdi. Tutuş panelleriň üsti bilen yzky ujuny duýdy, betbagtçylygyň mümkinçiligini gördi we gözegçiligi gaýtadan ele almak üçin aýlawdan çykdy. Maşyn çatrykdan göni bir dýuým yzda ýerleşýän Silwerado göni çykdy.
  
  Awtobus olaryň öňünde çekilmäge synanyşdy, Drake çep tarapdan we ýoluň ortasyna sürmekden başga alaç galmady. Metal döwülen we aýna onuň gujagyna döwüldi. Silverado indiki ýere gaçdy.
  
  - Bäş minut - diýip, Bo ýuwaşlyk bilen aýtdy.
  
  Wagt ýitirmän, tizligini artdyrdy. Tizara Madison şaýoly peýda boldy, "Chase Bank" -yň çal fasady we öňdäki görüş meýdançasyny doldurýan gara J.Crew.
  
  "Moreene iki" -diýdi Bo.
  
  Racearyş awtoulaglary bilelikde kiçijik boşlukdan kiçi boşluga çenli ylgadylar, awtoulaglary gyrada we haýal päsgelçiliklerde aýladylar. Dreýk haýsydyr bir sireniň bolmagyny isläp, şahy yzygiderli basýardy we Alisýa pyýadalary we sürüjileri tiz gitmäge mejbur etmek üçin howada ok atdy. NYPD awtoulaglary eýýäm möňňürip, yzlarynda weýrançylyk yzyny galdyrdy. Hormat bilen seredilýän ýeke-täk ulagyň ullakan gyzyl ot dwigatellerine göz ýetiripdi.
  
  Bo: "Öňde" -diýdi.
  
  "Düşündim" Dreýk Lexington şaýoluna barýan geçelgäni görüp, oňa tarap ylgady. Dwigateli işe girizip, maşyny derrew burça sürdi. Şinalardan tüsse çykdy, adamlaryň pyýada gygyrmagyna sebäp boldy. Bu ýerde täze ýolda awtoulaglar iki tarapa-da ýakyn ýerde saklandy we platformalaryň, awtoulaglaryň we bir taraply köçeleriň bulam-bujarlygy hatda iň gowy sürüjileriňem çaklamagyny dowam etdirdi.
  
  "Uzak däl" -diýdi Bo.
  
  Trafik azalansoň, Drake öňdäki pursatyny gördi. "Maý" -diýdi. "Bangkok ýadyňdamy?"
  
  Superkardaky dişli çalyşýan ýaly, Maý Glock-a täze magazineurnal girizdi we howpsuzlyk kemerini açdy-da, oturgyjyna geçdi. Alisýa Dreýke, Dreýk yzky aýna seredip durdy. Silwerado, Merkezi Merkezi wokzalyna we köp sanly mähellä ýakynlaşanda, olary gorkuzjak bolup, bar güýji bilen ýapyldy.
  
  Maý oturgyjynda oturdy, indi döwülen yzky penjireden egilip, itip başlady.
  
  Alisýa Dreýkiň başyny ýaýkady. "Bangkok?"
  
  "Bu siziň pikir edişiňiz däl."
  
  "Aý, beýle bolmaz. Maňa Taýlandda bolup geçen wakalaryň Taýlandda dowam etjekdigini aýdarsyňyz. "
  
  Maý eşiklerini ýyrtyp, bedenini dowam etdirmäge mejbur edip, kiçijik boşlugyň içinden geçdi. Dreýk şemalyň uran pursatyny, gum gözlerini gamaşdyrdy. Ol yzarlaýan terrorçynyň haýran galan pursatyny gördi.
  
  Silverado haýran galdyryjy ýagdaýda ýakynlaşdy.
  
  Maý ýük awtoulagynyň arkasyna bökdi, aýaklary ýaýrady we ýaragyny galdyrdy. Maksadyna ýetdi, soň bolsa awtoulagyň arkasyndan oklar başga bir awtoulagyň penjirelerini döwdi. Binalar, awtobuslar we çyralar dynç aldy. Maý şemaly we awtoulagyň hereketini ýatdan çykaryp, triggerini gaýta-gaýta çekdi, diňe olary öldürjek adama gönükdirdi.
  
  Drake, tizligi hemişelik saklap, ruly mümkin boldugyça durnukly saklady. Bu gezek, dileg edişi ýaly, olaryň öňünde ýekeje-de maşyn geçmedi. Maý aýagynda berk durup bilerdi, ünsüni bir gezekde bir zada gönükdirerdi. Drake oňa ýol görkeziji bolupdy.
  
  "Indi!" - sesiniň ýokarsynda gygyrdy.
  
  Alisýa oturgyjynyň arkasyndan süýji taşlan çaga ýaly öwrüldi. "Ol näme etjek?"
  
  Drake tormozlary bir gezekde bir millimetr gaty ýuwaşlyk bilen ulandy. Maý ikinji klibi saldy-da, ýük maşynynyň düşeginden göni arka gapysyna ylgady. Silverado sürüjisiniň başga birinden çalt hereket edýän awtoulagyna göni ylgaýan ýabany ninjany görende gözleri hasam ulaldy!
  
  Maý yzky gapydan baryp, howany bökdi, aýaklaryny silkip, iki elini ýapdy. Agyrlyk güýji ony aşak çekmezden bir salym öň, gizlin howanyň, gizlinligiň, ussatlygyň we gözelligiň nusgasy bolan ajaýyp howada ajaýyp ylgaýardy, ýöne soň başga biriniň maşynynyň kapotyna agyr çümdi. Derrew egildi, aýaklaryna we dyzlaryna zarba urmaga we deňagramlylygy saklamaga mümkinçilik berdi. Berkidilmedik metalyň üstüne gonmak aňsat däldi we Maý çaltlyk bilen penjiräniň penjiresine tarap uçdy.
  
  Silveradonyň sürüjisi tormozy basdy, ýöne şonda-da ýaragyň ýüzüne görkezmegi başardy.
  
  Maý duýdansyz täsir edip, oňurga we egnini güýçlendirip, dyzlaryny ýaýdy. Weaparagy elinde galdy, eýýäm terrorçyny görkezdi. Iki ok we hüňürdedi, aýagy tormoz pedalynda, köýneginiň öň tarapyna gan siňip, öňe süýşdi.
  
  Maý maşynyň kapotyna münüp, penjiräniň içine baryp, sürüjini çykardy. Güýjüni dikeltmegiň sypaýylygyna oňa ýol berjek hiç hili ýol ýokdy. Agyrydan doldurylan gözleri oňa duşdy we düzetjek boldy.
  
  "Nähili ... ýagdaýlaryň nähili?"
  
  Maý ony ýüzüne urdy. Soňra maşyn Drakeň arkasyna gaçanda saklandy. Iňlis öz-özüni dolandyrýan ulagy haýsydyr bir howply, tötänleýin ugra öwrülmezden bilgeşleýin haýallady.
  
  "Onda, Bangkokda näme etdiň?" Alisýa sorady.
  
  "Şeýle bir zat".
  
  "Soň näme boldy?"
  
  Drake seredip durdy. "Mende hiç hili pikir ýok, söýgi."
  
  Gapylary açyk, taksiniň gapdalynda goşa duralga, mümkin boldugyça Grand Merkezi wokzalyna ýakynlaşdyrdylar. Parahat ilat olara seredip, yza çekildi. Akyllylar ylgadylar. Onlarça adam jübi telefonlaryny çykardylar we surata düşüp başladylar. Drake pyýada ýöräp, derrew ylgap başlady.
  
  "Wagt gutardy" diýip, Beorgard gapdalynda gürledi.
  
  
  Wigrimi bap
  
  
  Drake merkezi wokzalyň esasy zalyna girdi. Çep, saga we ýokarda ullakan boşluk. Inyalpyldawuk ýüzler we ýalpyldawuk pollar ulgamy haýran galdyrdy, gidiş we geliş tagtalary hemme ýerde ýalpyldawukdy we adamlaryň gelmegi yzygiderli görünýärdi. Beau olara Kafe é adyny ýatlatdy we terminalyň pol meýilnamasyny görkezdi.
  
  Maý: "Esasy lobbi" -diýdi. "Eskalatorlaryň öňünden saga öwrüliň."
  
  Diňe çaknyşmazlyk üçin ýaryş, öwrüm we ajaýyp akrobatiki üstünlikleri ýerine ýetirmek üçin topar wokzaly ýyrtdy. Birnäçe minut geçdi. Kofe dükanlary, Belgiýanyň şokolad dükanlary we bagel stendleri, Dreýkiň kellesini aýlaýan garyşyk yslary. "Lexington Passage" diýilýän ýere girip, haýallap başladylar.
  
  "Munuň ýaly!"
  
  Alisýa Dreýkiň gören iň kiçijik kafeleriniň biriniň dar girelgesinden gysyp ylgady. Bilmän diýen ýaly, aňy tablisalary hasaplaýardy. Kyn däl, olaryň diňe üçüsi bardy.
  
  Alisýa çal donly adamy bir gapdala itekledi, soň bolsa gara ýüzüniň ýanynda dyza çökdi. Planşet gereksiz zibil bilen dolduryldy, oturgyçlar seresapsyz ýerleşdirildi. Alisýa aşakda gürledi we tiz wagtdan ellerine ak konweri, gözleri umytdan doldy.
  
  Dreýk birnäçe ädim uzaklykda synlady, ýöne iňlis zenany däl. Muňa derek işgärleri we müşderileri, daşardan geçip barýanlary we esasanam başga bir sebiti synlady.
  
  Kömekçi otagyň gapysy.
  
  Indi açyldy, bilesigeliji aýal figura kellesini çykardy. Derrew göni özüne seredýän ýeke-täk adam: Matt Drake bilen göz açdy.
  
  ... OK...
  
  Göçme telefony aldy. "Meniň pikirimçe, bu siziň üçin" -diýip, diňe dodaklary bilen aýtdy.
  
  Tutuş meýdany synlamagyny dowam etdirýärkä, Dreýk baş atdy. Alisýa konweri ýyrtdy-da, ýüzüni gamaşdyrdy.
  
  "Bu dogry bolup bilmez."
  
  Maý gözüni ulaltdy. "Näme? Näme üçin beýle däl? "
  
  "Bum diýýär!"
  
  
  Wigrimi birinji bap
  
  
  Drake telefona ylgady-da, ony aýaldan aldy. "Näme oýnaýarsyň?"
  
  Marş setiriň soňunda gygyrdy. "Beýleki iki stoluň aşagynda barladyňyzmy?"
  
  Soňra setir öldi. Dreýk, ýüregi we ýüregi doňup barýarka içindäki zatlaryň hemmesiniň çökendigini duýdy, ýöne hereketini bes etmedi. "Stollara!" diýip gygyrdy we iň ýakyn biriniň aşagynda dyzyna çöküp, ylgap başlady.
  
  Alisýa çykmak we ewakuasiýa etmek üçin işgärlere we myhmanlara gygyrdy. Bo başga bir stoluň aşagynda ýykyldy. Drake, fransuzyň üns beren zadynyň takyk nusgasyny görendigi şübhesiz - stoluň aşagyna kiçijik partlaýjy enjam. Suw çüýşesiniň ululygy we görnüşi, takmynan Täze ýyl kagyzy bilen örtüldi. Habar Ho-ho-ho! Drake ünsden düşmedi.
  
  Alisýa onuň gapdalynda oturdy. "Emini nädip zyýansyzlandyrmaly? Iň esasy zat, emdirijini ýaragsyzlandyryp bilerismi? "
  
  "Maýls, meniň bilýänlerimi bilýärsiň. Goşunda birin-birin bomba ýaryp ýördik. Esasan bu iň ygtybarly ýol. Emma bu ýigit näme edýändigini bilýärdi. Zyýansyz gaplamalarda gowy gaplanan. Simleri görýärsiňizmi? Olaryň hemmesi bir reňkde. Detonator gapagy. Uzakdan predohranitel. Kyn däl, ýöne howply. "
  
  "Şonuň üçin toplumy guruň we partlaýjy gapagyň öçmegine ýol bermäň."
  
  "Toplum ösdüriňmi? Erbet, biz bu ýerde doly. " Dreýk ýokaryk seredip, ynamsyz gözleri bilen kafäniň penjirelerine ýüzlerini basýan märekäni gördi. Käbirleri açyk gapydan girmäge synanyşdylar. Esasy Android telefonlary, birnäçe minutyň içinde eýeleriniň ölümi bolup biläýjek zatlary ýazga aldy.
  
  "Çyk!" - diýip gygyrdy we Alisýa hem oňa goşuldy. "Bu binany derrew ewakuasiýa ediň!"
  
  Ahyrynda gorkan ýüzler yzyna öwrüldi we habar olara ýetip başlady. Dreýk esasy zalyň ululygyny we içindäki adamlaryň köpüsini ýada saldy we kökleri agyrýança dişlerini gysdy.
  
  "Siziň pikiriňizçe näçe wagt?" Alisýa ýene gapdalynda oturdy.
  
  "Minutlar, eger şeýle bolsa."
  
  Drake enjama garady. Hakykatda, ol çylşyrymly görünmedi, diňe maýyp däl-de, gorkuzmak üçin döredilen ýönekeý bomba. Ol bu ululykdaky feýerwerk bombalaryny görüpdi we belki-de şuňa meňzeş başlangyç partlaýjy enjam bilen. Goşun tejribesi birneme peselen bolmagy mümkin, ýöne gyzyl sim-gök sim ýagdaýy bilen ýüzbe-ýüz bolanda tiz wagtdan yzyna gaýdyp geldi.
  
  Simleriň hemmesiniň birmeňzeş reňkden başga.
  
  Bulam-bujarlyk, meýletin döredilen pili gurşap aldy. Dönük pyşyrdaş ýaly, bomba baradaky habarlar uly zallara ýaýrady we bir adamyň erkinlige bolan islegi, iň kyn ýa-da iň samsyk ýolagçylardan çykýança, beýlekisine we beýlekisine ýokaşdy. Şowhun eşidilmedi, beýik raftorlara ýetdi we diwarlardan aşak akdy. Erkekler we aýallar howlukmaç ýykyldy, geçip barýanlar olara kömek etdiler. Käbirleri howsala düşdüler, käbirleri köşeşdiler. Başlyklar işgärlerini ýerinde saklamaga synanyşdylar, ýöne ýeňlişe sezewar boldular. Çykyşdan mähelle döküldi we 42-nji köçäni dolduryp başlady.
  
  Drake ikirjiňlenip, maňlaýyna der monjuklaryny aldy. Bu ýerde bir ýalňyş hereket, bir agzanyň ýitmegine ýa-da has köp bolmagyna sebäp bolup biler. Iň erbet tarapy, Marşy ýok etmek üçin söweşden çykar. Pifian olary ýuka edip bilýän bolsa, onda iň esasy maksadyna ýetmek üçin has gowy mümkinçiligi bolar - bu dowzah näçe erbet bolsa-da.
  
  Soňra Beorgard gapdalynda oturdy. "Gowumy?"
  
  Dreýkiň gözleri ulaldy. "Näme boldy ... Diýjek bolýanym, başga biri bilen düşünişmeýärsiňmi?"
  
  Bo eýýäm öçürilen başga bir enjamy uzatdy. "Bu ýönekeý mehanizm we birnäçe sekunt gerek boldy. Kömek gerekmi? "
  
  Dreýk, öňünde asylan içki mehanizmlere, fransuzyň ýüzüne sähelçe çilim çekip seredip: "naramaz. Munuň bolandygyny şwesiýalylara hiç kim aýdyp bilmez "-diýdi.
  
  Soň bolsa partlaýjy gapagy çykardy.
  
  Hemme zat öňküligine galýar. Arkaýynlyk duýgusy onuň üstünde ýuwuldy we biraz wagt saklandy we demini aldy. Başga bir krizis çözüldi, gowy ýigitler üçin ýene bir kiçijik ýeňiş. Soňra Alisýa kafe hasapçasyndan gözüni aýyrman, bäş sany aýratyn söz aýtdy.
  
  "Erbet telefon ýene jaň edýär."
  
  Grand Merkezi wokzalyň töwereginde, Nýu-Yorkork şäheriniň hemme ýerinde hapa gaplarda we agaçlaryň aşagynda, hatda demir ýollara daňylan we motosikl sürüjileri tarapyndan zyňylan bombalar ýarylyp başlady.
  
  
  Twigrimi bap
  
  
  Haýden, gapdalyndaky Kinimaka telewizion monitorlaryň öňünde durdy. Ramsesi döwmek baradaky pikirleri Merkezi seýilgähden kowalamak, soň bolsa Grand Merkezi wokzalda däli bolmak bilen wagtlaýyn saklandy. Seredip otyrkalar, Mur olaryň ýanyna baryp, her monitorda teswir ýazyp başlady, kameranyň şekilleri bellikli we döwülen elindäki adam saçyny görkezmek üçin ulaldyp bilýär. Daşky gurşaw beýle bolmaly däldi, ýöne Dreýk we onuň topary meşhur demir ýol menziline ýakynlaşanda gowulaşdy. Beýleki bir monitor, öýjüklerinde Ramses we Praýs görkezdi, öňküsi edil ýerlerde bolmaly ýaly sabyrsyzlyk bilen ädim ätdi, ikinjisi hakykatdanam isleýän zadynyň edil teklibi ýaly depressiýa bilen oturdy.
  
  Muryň topary daş-töwereginde yhlas bilen işledi, görüşleri, çaklamalary habar berdi we köçedäki polisiýa işgärlerinden we agentlerinden käbir sebitlere baryp görmegini haýyş etdi. Hüjümler Haýdeniň öňünde puja çykdy, hatda Dreýk we Beau Grand Central-a bomba goraýardy. Muruň Midtaunyň aladasyna doly ynanmagynyň ýeke-täk ýoly, bütin sahypany boşatmakdy.
  
  "Justaňy pişigini ýitiren garry ker garry ene dälmi" -diýdi. Iň bolmanda olary ynandyryň. "
  
  "Kameralar Grand Merkezi wokzaldaky metal detektorlardan nädip bomba alyp biler?" Kinimaka sorady.
  
  "Plastiki partlaýjy maddalar?" Mur başlady.
  
  "Munuň üçin başga çäreleriňiz ýokmy?" Haýden sorady.
  
  "Elbetde, ýöne töweregiňize serediň. Halkymyzyň togsan göterimi ýaramaz ýadro bombasyny gözleýär. Bu sebiti beýle boş görmedim "-diýdi.
  
  Haýden Marşyň muny näçe wagtdan bäri meýilleşdirýändigi bilen gyzyklandy. Ramses? Terrorçy şazadanyň Nýu-Yorkorkda takmynan bäş öýjügi bardy, belki has köp bolmagy mümkin we olaryň käbiri ukusyz öýjüklerdi. Islendik görnüşdäki partlaýjy maddalar islendik wagt bikanun getirilip, zerur bolsa birnäçe ýyllap tokaýda ýa-da ýerzeminde gizlenip bilner. Ruslara we ýiten ýadro çemodanlary hakda subut edilen hekaýa serediň - ýitirim bolanlaryň sanyny ABŞ-ny ýok etmek üçin zerur san diýip Amerikaly teklip etdi. Olaryň eýýäm Amerikadadygyny tassyklaýan rus defektidi.
  
  Tutuş suraty aljak bolup, bir ädim yza çekildi. Haýden uly ýaşynyň köpüsinde hukuk goraýjy işgärdi; göz öňüne getirip boljak her bir ýagdaýa şaýat bolan ýaly duýdy. Emma indi ... bu öň görlüp-eşidilmedik zatdy. Dreýk eýýäm Taýms meýdanyndan Grand Central-a ylgapdy, her minutda ömri halas edip, soň ikisini ýitirdi. Dahl her gezeginde Ramsesiň kameralaryny sökdi. Sheöne bu hadysanyň gaty gorkunç çäkleri oňa haýran galdy.
  
  Dünýä erbetleşdi. Indi täzelikleri görmekden çekinmeýän adamlary, telefonlaryndan programmalary pozan adamlary, gören zatlarynyň hemmesi ýigrenji we hiç zat edip bilmejek ýaly duýýardy. Ilkibaşdan aýdyň we aç-açan kararlar, esasanam YDS-nyň döremegi bilen syýasat, girdeji we açgözlük we adam azaplarynyň çuňlugyna kembaha garalmady. Halkyň indi isleýän zady dogruçyllyk, ynanyp boljak şahsyýet, dolandyrmak üçin aç-açanlyk bilen gelen adamdy.
  
  Haýden hemmesini kabul etdi. Özüni ejizlemek duýgusy Taýler Webbiň soňky döwürde başdan geçirýän duýgularyna meňzeýärdi. Özüňizi şeýle akylly yzarlaýarsyňyz we bu hakda hiç zat edip bilmeýärsiňiz. Indi ol şol bir duýgulary başdan geçirdi, Dreýk bilen Dahlyň Nýu-Yorkorky we dünýäniň beýleki ýerlerini yzyna getirmäge synanyşýandygyny gördi.
  
  "Munuň üçin Ramsesi öldürerin" -diýdi.
  
  Kinimaka egnine ullakan penjäni goýdy. "Gelin men. Men senden has owadan we türmede has gowy bolardym ".
  
  Mur belli bir ekrana yşarat etdi. "Serediň, ýigitler. Bombany goradylar "-diýdi.
  
  Matt Dreýkiň kafeden çykandygyny görüp, Haýdeniň üstünden düşdi & # 233; ýüzünde rahatlandyryjy we ýeňiji söz bilen. Embygnanan topar şatlandy, soň wakalar gözegçilikden çykyp başlanda birden dymdy.
  
  Köp monitorda Haýden hapa gaplarynyň ýarylandygyny, çukur gapaklarynyň ýarylmazlygy üçin awtoulaglaryň süýşýändigini gördi. Motosikl sürüjileriň ýolda münüp, binalara we penjirelere kerpiç şekilli zatlary zyňýandygyny gördi. Bir sekuntdan soň ýene bir partlama boldy. Ol aşagynda bomba ýarylanda, gapdaldan tüsse we alaw dökülip, maşynyň poldan birnäçe aýak ýokary galdyrylandygyny gördi. Grand Merkezi wokzalyň töwereginde gaçýan ýolagçylaryň arasynda hapa gaplary ot aldy. Maksat pidalar däl-de, terrorçylykdy. Iki köprüde ýangyn boldy, şeýle agyr dyknyşyklara sebäp boldy welin, hatda motosikllerem geçip bilmedi.
  
  Mur buýruk gygyryp başlamanka ýüzüni bir sekunt rahatlady. Haýden güýçli nukdaýnazary saklamaga synanyşdy we Manonyň egniniň özüne degýändigini duýdy.
  
  Biz dowam ederis.
  
  Operasiýa merkezinde operasiýa dowam etdi, gyssagly kömek hyzmatlary iberildi we hukuk goraýjy edaralar iň agyr sebitlere ugradyldy. Fireangyn söndürijiler we sapperler ähli çäklerden çykdy. Mur köçelere gözegçilik etmek üçin dikuçarlary ulanmagy buýurdy. Macy's-a başga bir kiçijik enjam gonanda, Haýden indi oňa seretmäge çydap bilmedi.
  
  Soňundan näme etmelidigi barada ähli tejribesini gözläp, soňky ýyllarda Gawaýi we Waşington şäherini ýada saldy, ünsi jemledi ... ýöne soň elhenç ses, aýylganç ses, ünsüni ýene-de yzyna aldy. ekranlar.
  
  "! Ok!"
  
  
  Wigrimi üçünji bap
  
  
  Haýden töweregindäki adamlary döwüp, otagdan gaçdy. Gahar-gazapdan möňňürip diýen ýaly basgançakdan aşak düşdi, ellerini we süňklerini gaty böleklere gysdy. Kinimaka duýduryş berdi, ýöne Haýden oňa üns bermedi. Ol muny ederdi we dünýä has gowy, has ygtybarly ýer bolardy.
  
  Sahypanyň aşagyndaky koridordan geçip, ahyrsoňy Ramsesiň kamerasyna ýetdi. Jellat henizem gülýärdi, ses haýwanyň elhenç gykylygyndan başga zat däldi. Näme bolanyny bilýärdi. Öňünden meýilleşdirmek düşnükli, ýöne adamyň abadançylygyna bolan ýigrenç onuň aňsatlyk bilen çözüp biljek zady däldi.
  
  Haýden otagynyň gapysyny açdy. Garawul bökdi-de, buýrugyna jogap edip daşyndan atdy. Haýden göni demir çukurlara gitdi.
  
  "Näme bolýandygyny aýdyň. Indi aýdyň, men siziň bilen mylaýym bolaryn "-diýdi.
  
  Ramses güldi. "Näme bolýar?" Amerikan aksentini ýasady. "Esasy zat, adamlar dyza çökýär. Uly adam bolsa birnäçe millimetr aralykdan göni Haýdeniň gözüne seretmek üçin aşak egildi. "Dilini asmak bilen. Meniň aýtjak zatlarymyň hemmesini edýärsiň "-diýdi.
  
  Haýden kameranyň gapysyny açdy. Ramses, bir sekunt hem ýitirmän, ylgady-da, ony ýere oklamaga synanyşdy. Ol adamyň elleri gandaldy, ýöne bu onuň ägirt uly massasyny ulanmagyna päsgel bermedi. Haýden sypaýyçylyk bilen başyny dikdi we dik demir çukurlaryň birine öwrüp, täsirinden boýnuny yza çekdi. Soň bolsa böwreklerine we oňurgalaryna agyr degdi, bu bolsa onuň aljyramagyna we iňňildemegine sebäp boldy.
  
  Indi däli gülki ýok.
  
  Haýden ony bedenine aýlanyp, dürli ýerlere urýan halta ýaly ulandy. Ramses gygyryp, yzyna öwrülende, ilkinji üç zarbany sanady - gan akýan burun, eňek we bokurdak. Ramses bogup başlady. Kinimaka ýanyna gelip, birneme seresap bolmaga çagyrsa-da, Haýden ýüz öwürmedi.
  
  "Mano, aljyraňňylygyňy bes et" -diýip, Haýden oňa seretdi. "Ol ýerde adamlar ölýär."
  
  Ramses gülmäge synanyşdy, ýöne bogazdaky agyry ony saklady. Haýden muny çalt depdi. "Indi gülüň."
  
  Kinimaka ony çekdi. Haýden oňa tarap öwrüldi, ýöne soň zeper ýeten ýaly görünýän Ramses ikisine-de öýken etdi. Uly adamdy, hatda Kinimakidenem beýikdi, myşsalarynyň massasy birmeňzeşdi, ýöne Gawaýly bir möhüm sebitdäki terroristden ýokarydy.
  
  Tejribe garşy göreş.
  
  Ramses Kinimaka bilen çaknyşdy, soň bolsa kamerasyna yza çekildi. "Näme dowzahdan ýasaldyň?" diýip seslendi.
  
  "Material sizden güýçlidir" -diýip, Kinimaka täsir meýdanyny süpürdi.
  
  "Soňra näme boljagyny bilmek isleýäris" -diýip, Haýden Ramsesiň kamerasyna gaýdyp geldi. "Biz ýadro bombasy barada bilmek isleýäris. Ol nirede? Kim gözegçilikde? Olaryň sargytlary näme? Hudaýyň hatyrasyna, hakyky niýetleriňiz näme? "
  
  Ramses dik durmak üçin göreşdi, aç-açan dyza çökmek islemedi. Dartgynlylyk her tendonda duýulýardy. Finallyöne, ahyrsoňy ýerinden turanda kellesi aşak egildi. Haýden ýaraly ýylan bilen bolşy ýaly seresap boldy.
  
  "Siziň edip biljek zadyňyz ýok. Adamyňyzdan soraň, Baha. Muny eýýäm bilýär. Ol hemme zady bilýär. Nýu-Yorkork ýakar, hanym we halkym ysly külüň arasynda ýeňiş jigimizi tans eder ".
  
  Baha? Haýden dönükligi her öwrümde görýärdi. Kimdir biri ýalan sözledi, bu bolsa onuň gaharyny hasam gaýnatdy. Adamyň dodaklaryndan daman zäherine boýun egmän, elini Mano uzatdy.
  
  "Bar, maňa ýarag tap".
  
  "Haýden -"
  
  "Diňe et!" Her gözenekden dörän gahar-gazap yzyna öwrüldi. "Maňa haýran ýarag alyp, çykaryň".
  
  Geçmişde Haýden ýoldaşyny gaty ejiz hasaplaýan gatnaşyklary ýok etdi. Esasanam birnäçe aýdan soň Gan şasynyň adamlary tarapyndan ölen Ben Bleýk bilen paýlaşan biri. Ben, gaty ýaş, tejribesiz, birneme ýetişmedik diýip pikir etdi, ýöne Kinimaka bilenem indi pikirini düzedip başlady. Ony ejiz, ýetmezçilikli we hökman täzeden gurmaga mätäç gördi.
  
  "Mano, meniň bilen söweşme. Diňe et ".
  
  Pyşyrdy, ýöne Gawaýiniň gulagyna gaty gowy ýetdi. Uly adam ýüzüni we duýgularyny ondan gizläp gaçdy. Haýden nazaryny Ramsese öwürdi.
  
  "Indi sen edil meniň ýaly" -diýdi. "Men başga bir okuwçy gazandym"
  
  "Siziň pikiriňizçe?" Haýden dyzyny beýlekisiniň garnyna gysdy, soň tirsegi boýnunyň arkasyna rehimsizlik bilen degdi. "Talyp sizden kelläni urarmy?"
  
  "Diňe ellerim boş bolsa ..."
  
  "Hakykatdanam?" Haýden gahar bilen kördi. "Näme edip biljekdigiňizi göreliň, şeýlemi?"
  
  Ramsesiň eli bilen elini uzadanda, Kinimaka yzyna gaýdyp geldi, çilim görnüşindäki ajaýyp ýarag gysylan ýumrugyndan gysyldy. Niýetine düşündi we yza çekildi.
  
  "Näme?" - diýip gygyrdy.
  
  "Etmeli zatlaryňyzy edýärsiňiz"
  
  Haýden adamy näletledi, soňam ony döwüp bilmejekdigine gaty gynanyp, Ramsesiň ýüzüne has güýçli gargady.
  
  Onuň gaharyny pes, asuda ses kesdi:, öne, belki-de, ol size düşündiriş berdi.
  
  Bolup biler.
  
  Haýden Ramsesi öz düşegine düşýänçä itekledi, kellesine täze bir pikir geldi. Hawa, belki bir ýol bar. Kinimaka seredip, kameradan çykdy-da, gulplady-da, daşarky gapylara tarap ugrady.
  
  "Stokarky gatda täze bir zat bolup geçýärmi?"
  
  "Zibil bombalary köp, ýöne indi olardan az. Başga bir motosikl sürüjisi, ýöne ony tutdular ".
  
  Haýdeniň pikirleniş prosesi has aýdyňlaşdy. Ol koridora çykdy-da, başga bir gapydan çykdy. Ol saklanman, märekäniň içinden itekledi, Robert Praýsyň Ramsesiň kamerasyndan gelýän sesi eşidendigine ynanýardy. Gözlerindäki görnüş oňa şeýle bolandygyny aýtdy.
  
  "Men hiç zady bilemok" -diýdi. "Haýyş edýärin, maňa ynanyň. Youadro bombasy hakda bir zady, bir zady bilýändigimi aýtsa, ýalan sözleýär "-diýdi.
  
  Haýden haýran galdyryjy ýaragyna ýetdi. "Kime ynanmaly? Bir däli terrorist ýa-da dönük syýasatçy. Aslynda, taslaýjynyň bize aýdýanlaryny göreliň. "
  
  "! Ok!" Bahasy iki elini galdyrdy.
  
  Haýden maksat aldy. "Nýu-Yorkorkda näme bolýanyny bilmän bilersiňiz, Robert, şonuň üçin men size hemme zady aýdaryn. Diňe bir gezek. Terrorçylyk öýjükleri, islendik pursatda partlamaga ukyplydygyna ynanýan ýadro ýaraglaryna gözegçilik edýär. Indi däli Pifian hakykatdanam ýagdaýy dolandyrýar öýdýär. Manhattanda kiçijik partlamalar bolýar. Merkezi wokzalda bomba oturdyldy. Robert, bu ahyrzaman däl. "
  
  Öňki Döwlet sekretary bir söz aýdyp bilmedi. Täze aç-açanlygynda Haýden hakykaty aýdýandygyna tasdan ynanýardy. Doubtöne bu kiçijik şübhe ony kiçijik çaga ýaly yzygiderli gynaýardy.
  
  Bu adam üstünlikli syýasatçydy.
  
  Ol haýran galdyryjy ýarag atdy. Gapdaldan atyldy, adamy bir dýuým ýitirdi. Bahasy aýakgabynda titremäge başlady.
  
  "Indiki zarba kemeriň aşagynda bolar" -diýdi.
  
  Soňra, Praýs ýyrtylanda, Mano gygyranda we Ramsesiň jynly gülküsini ýada saldy, häzirki Manhattanda bolup geçen ähli elhençlikler we howp astyndaky kärdeşleri hakda pikir edeninde, Ramsesiň jynly gülküsini ýada saldy. Aýrylan Haýden Jeý.
  
  Indi ýok. Anotherene bir minut çydap bilmerin.
  
  Bahany tutup, ony diwara zyňdy, urmagyň güýji onuň dyzyna çökmegine sebäp boldy. Kinimaka oňa sorag berdi, ony aldy.
  
  "Justoldan çyk"
  
  Bahany ýene zyňdy, bu gezek daşky gapyda. Ol pyşyrdap, ýykyldy-da, yza çekildi, soň bolsa ony ýene tutdy we koridora we Ramsesiň kamerasyna alyp gitdi. Praýs terrorçynyň kamerasynda gulplanandygyny görüp, möňňürip başlady. Haýden ony öňe itekledi.
  
  "Haýyş edýärin, muny edip bilmersiňiz."
  
  Kinimaka: "Aslynda" -diýdi. "Bu, edip biljek zadymyz."
  
  "Nooo!"
  
  Haýden Bahany taýaklara zyňdy we kamerany açdy. Ramses gymyldamady, henizem düşeginde oturyp, ýapyk gabaklarynyň aşagynda nämeleriň bolup geçýändigini synlady. Kinimaka Glockyny çykardy we Haýdeniň baglanyşyklaryny aýyrman iki adama-da gönükdirdi.
  
  "Bir pursat" -diýdi. "Bir türme kamerasy. Iki adam Söhbetdeşlige çagyran ilkinji adam özüni has gowy duýýar. Sen düşündiň?"
  
  Bahasy ýarym iýilen göle ýaly akdy. Ramses henizem gymyldamady. Haýden üçin ony görmek gorky däldi. Onda duýdansyz üýtgeşiklik bolgusyz boldy. Ol gidip, kamerany gulplady, telefony jyňňyrdap başlanda we Agent Muryň sesi setirde iki adamy bilelikde goýdy.
  
  "Gel, Jeý. Muny görmeli "-diýdi.
  
  "Bu näme?" Kinimaka bilen ylgap, kölegelerini öýjük bloklaryndan kowup, basgançaklary ätiýaçlandyrdy.
  
  "Has köp bomba" -diýdi. "Men bulaşyklygy arassalamak üçin hemmesini iberdim. Bu soňky talap, garaşyşymyz ýaly däldi. Aý, Dahlyň adam dördünji öýjükde öňde barýar. Ol şu wagt kowýar ".
  
  "Geliň, ýoldan çykalyň!" Haýden wokzal binasyna ylgady.
  
  
  Wigrimi dördünji bap
  
  
  Dahl özüni ýolagçy oturgyjyna oklady we Smitiň sürmegine rugsat berdi; Kenzie, Lauren we Yorgi yzky oturgyçda. Wokzalyna gaýdyp baranlarynda-da, Dreýkiň Grand Merkezi wokzalyna hüjüm edendigi barada habarlar gelip gowuşdy, ýöne ol başga hiç zat eşitmedi. Mur ýaňy bir maglumatçydan başga bir maslahat aldy - dördünji terror öýi Merkezi seýilgähiň golaýyndaky kaşaň ýaşaýyş jaýynda işleýärdi, indi Dahl bu barada oýlanandan soň, bu öýjükleriň käbiriniň beýlekilerden tapawutly maliýeleşdirilendigini öňe sürýär. mähelle bilen garyşmagyna kömek etdi, ýöne Dahl bir topar adamyň beýnini ýuwmak arkaly indoktrinasiýasyny ýada salman, belli bir jemgyýetde nädip aňsatlyk bilen ýaşap biljekdigi bilen gyzyklandy. Beýni ýuwmak aýratyn bir sungatdy we adaty terrorçynyň entek özleşdirendigine şübhelenýärdi.
  
  Gaty sada bolma.
  
  Muryň wekilleri bu maglumatlary almak üçin diňe täsir etmekden has köp töwekgelçilik edýärdiler. Bu günüň netijeleri tükeniksiz gaýdyp gelerdi we Watan munuň nähili boljagyny biljekdigine umyt bildirdi. Eger şu gün bir gizlin agent ýakylsa, kynçylyklary ýaňy başlapdy.
  
  Elmydama çatryklarda agdyklyk edýän ýol polisiýasy ulaglary süzmek üçin elinden gelenini edip, ägirt uly we ähtimal çözüp bolmajak kynçylyklar bilen ýüzbe-ýüz bolupdy, ýöne aňly gyssagly ulaglara ileri tutulmalydy. Dahl polisiýa işgärleri kärdeşlerini has ýokary nokada ugrukdyrýan kiçijik alça ýygnaýjy ýaly birnäçe kiçijik tomaşa platformasyny gördi we rugsat berenlerinde minnetdarlygyny bildirdi.
  
  Dahl awtoulagyň GPS-lerini barlady. "Sekiz minut" -diýdi. "Biz taýynmy?"
  
  Teamhli topar gaýdyp geldi.
  
  "Lauren, gorgi, bu gezek awtoulagda galyň. Mundan beýläk töwekgelçilik edip bilmeris "-diýdi.
  
  Lauren: "Gelýärin" -diýdi. "Size kömek gerek"
  
  Dahl ýerzeminiň suratlaryny we ýörite güýçleriň ýolbaşçysynyň ölümini gadagan etdi. "Gereksiz jany töwekgel edip bilmeris. Lauren, gorgi, dürli ugurlarda öz bahaňyz bar. Daş görnüşine syn ediň. Bize-de göz gerek ".
  
  Yorgi: "Size meniň başarnyklarym gerek bolup biler" -diýdi.
  
  "Yorgi, balkonda bökjekdigimize şübhelenýärin. Ora-da zeýkeş turbalaryny ulanmak. Diňe ... "diýip, uludan demini aldy. "Haýyş edýärin, ganly görnüşe serediň. Muny buýruga öwürme ".
  
  Bir oňaýsyz dymyşlyk boldy. Toparyň her bir agzasy öňki hüjümiň wakalaryna düýbünden başgaça düşünýärdi, ýöne bularyň bary-ýogy ýarym sagat öň bolup geçenligi sebäpli, köpüsi henizem şokda. Gözegçilikler tükeniksizdi - partlamaga näderejede ýakyndy. Adam öz janyny halas etmek üçin özüni nädip pida etdi. Bu terroristler durmuşyň ähli görnüşlerine nähili arzan çemeleşdiler.
  
  Dahl pikirlerini şol köne arra gaýdyp geldi - ulular kiçi çagada beýle ýigrenji häsiýetleri nädip terbiýeläp biler? Iň bigünä akyl? Adultetginjek, jogapkär adam şeýle näzik akyllary siňdirmegiň, geljegi uly durmuşyň ugruny baky üýtgetmegiň dogrydygyna nädip ynanyp biler? Ony çalyşmak üçin ... näme? ... ýigrenç, çeýeligi, fanatizm.
  
  Dahl nähili garasak-da, din baradaky garaýyşlarymyza garamazdan, şeýtan hakykatdanam aramyzda gezýär.
  
  Smit beýik binanyň ýanyna baranda tormozlary gysdy. Taýýar bolmak we ulagdan düşmek üçin birnäçe sekunt gerek boldy, hemmesini pyýada goragsyz goýdy. Dahl dördünji öýjügiň içindedigini we näderejede başarnyklydygyny bilip, özüni biynjalyk etdi. Onuň nazary Lauren bilen orgorginiň üstüne düşdi.
  
  "Näme edýärsiň? Maşyna gaýdyň "-diýdi.
  
  Gapynyň ýanyna baryp, şahsyýetnamalaryny görkezdiler we dördünji gatda iki kwartira soradylar. Ikisi-de özlerini saklaýan we mydama mylakatly ýaş jübütlere degişlidi. Gapyçy iki jübüti-de bile görmedi, ýöne hawa, kwartiralaryň biri yzygiderli myhman alýardy. Ol munuň haýsydyr bir sosial agşamdygyny pikir etdi, ýöne soň gaty bilesigelijiligi üçin oňa pul tölenmedi.
  
  Dahl ony ýuwaşlyk bilen itekledi we basgançaklara tarap ugrady. Gapyçy açar gerekmi diýip sorady.
  
  Dahl ýylgyrdy. "Munuň zerurlygy bolmaz."
  
  Dört gat aňsatlyk bilen ýeňildi, soň üç esger seresaplylyk bilen koridordan geçdiler. Dal dogry kwartira belgisiniň peýda bolandygyny görüp, jübi telefony titremäge başlady.
  
  "Näme?" Smit we Kenzi daş-töweregini ýapyp garaşdylar.
  
  Muryň ýadaw sesi Dahlyň kellesini doldurdy. "Maglumat ýalan. Käbir maglumat beriji nädogry adamlary biraz ar almak üçin düzýär. Bagyşlaň, men bildim "
  
  "Iesalançy" diýip, Dahl dem aldy. "Sen oýun edýärsiňmi? HK-ler bilen olaryň gapysynyň daşynda durduk. "
  
  "Soňra git. Maglumatçy aýallaryň birini gowy görýär. Gynansak-da, ýoldan gaýdyp gel, Dal. Aşakdaky maglumatlar gyzgyn. "
  
  Şwes näletledi we toparyny yzyna çagyrdy, ýaraglaryny gizledi, soň bolsa geň galdyryjy derwezeden geçdi. Dahl, dördünji gata çykmazdan ozal, gapydan asuda ewakuasiýa edilmegini haýyş edip, ol ýerde näme bolup biljekdigini bilipdi we indi ýaşaýjylaryň maslahatynyň galpdygyny bilenden soň nähili jogap berendikleri bilen gyzyklandy.
  
  Gyzykly sosial sorag. Polisiýa terrorçylary gözläp ýörkä, haýsy adam öýünden kowlup, nägilelik bildirip biler ... eger bu gözleg ýalana esaslanan bolsa?
  
  Dahl gysdy. Mur entek bok sanawynda ýokdy, ýöne ol adam gaýaly ýerde möwç urýardy. "Indiki maglumat işlär, şeýlemi?" Ol henizem açyk setirde gürledi.
  
  "Ine, şeýle bolmaly. Üçünji kamera degen şol bir adam. Taýms meýdanyna baryp, çalt boluň. "
  
  "Taýms meýdany howp astyndamy? Howpsuzlyk güýçleri eýýäm barmy? "
  
  "Hemmesi".
  
  "Bolýar, on minut galdy."
  
  "Bäş bolsun".
  
  Smit arwah ýaly sürdi, burçlaryny kesdi we pes saklanan awtoulaglaryň arasynda gysdy, hatda çotdy. 50-nji köçedäki ulagy taşlap, Taýms meýdanyndan, M & M dünýäsiniň şadyýan dükanlaryndan, Herşiniň şokolad dünýäsinden we hatda köçe burçundaky Starbucksdan howp abanýan mähelläniň garşysyna ylgadylar. Uly, adam ölçegli bildiriş tagtalary müňlerçe reňkli suratlar bilen köçäni yşyklandyrdy, hersi ünsi çekmek üçin janly we titreýän söweşe gatnaşdy. Beýleki dükanlaryň hemmesi diýen ýaly haýsydyr bir abatlaýyş işlerine çalym edýän ýaly, ekipa. Tüýdük tokaýyny çekdi. Dal Lauren bilen orgorgini howpsuz saklamagyň usuly barada oýlanmaga synanyşdy, ýöne syýahat we gaçmak mümkin däl diýen ýalydy. Halaýan ýa-da islemeýän, indi hemmesi esgerdi, topar olaryň bolmagy bilen güýçlendi.
  
  Polisiýa meýdançanyň töwereginde berkitme berkitdi. Nýu-Yorkorklylar ynamsyzlyk bilen seretdiler, myhmanlara myhmanhanalaryna dolanmak tabşyryldy.
  
  Dahl egin-eşikli polisiýanyň biriniň: "Ejem, bu diňe ätiýaçlyk çäresi" -diýdi.
  
  Soň bolsa dünýä ýene dowzaha öwrüldi. Dört syýahatçy, Lewis we Bubba Gump töwereginde penjire söwdasy edip, sumkalaryny taşladylar, içerde gürleşdiler we awtomatiki ýaraglar çykardylar. Dahl öz ýaragyny açyp, köçe kioskynyň arkasyna ördek etdi.
  
  Timesaraglar Taýms meýdanynda ýaňlandy. Döwülen penjireler we bildiriş tagtalary gum bilen örtüldi, ýok edildi, sebäbi olaryň köpüsi häzirki wagtda dünýädäki iň ulusy we kapitalizmiň beýany bolan ekranlardy. Howa pyýada pyýada ýagyş ýagdy. Galanlar we howpsuzlyk güýçleri gizlenmek üçin ylgadylar. Dahl kellesini ýapdy-da, yzyna oklady; oklary nyşana alynmady, ýöne terrorçylary gaty näletledi we gapagyny gözledi.
  
  Bu gezek göni saňa, Dahl garaňky kanagat bilen pikir etdi. Size umyt ýok.
  
  Dahl kapasada saklanan taksiniň aňyrsynda çümüp, golaýda taşlanan awtobusa göz aýlady. Mundan öň Taýms meýdanyna baryp görmezdi we diňe telewizorda göz aýlardy, ýöne pyýada üçin amatly ýeriň gaty boşdygyny görmek gorkuzýardy. Öýjükli agzalaryň dükanlaryň we ofis binalarynyň içinde adamlaryň hereket edýändigini görenlerinde has köp ses çykdy. Dahl ýuwaşlyk bilen köçä çykdy.
  
  Awtobusyň aňyrsynda we uzak pyýada beýleki howpsuzlyk güýçleri ýerlerini alýardy. Has köp SWAT goşunlary, gara ýaramly agentler we NYPD polisiýa işgärleri asuda, koreografiki ritmde hereket etdiler. Dahl hatara durmak üçin yşarat etdi. Bu ýerde alamat hökmünde berlen zatlar aç-açan terjime edilmedi, sebäbi hiç kim däli şwesiýa azajyk üns bermedi.
  
  "Bu üç ýa-da dört harply pişiklere garaşýarysmy ýa-da bu ene enelerini ýakjakmy?" Kensi gapdalyna sürtdi.
  
  Dahl Amerikan agentlerinden ýüz öwürdi. Awtobusyň kölegesine siňip: "Men siziň reňkli terminleriňizi halaýaryn" -diýdi. "Emma ykdysady taýdan."
  
  "Şonuň üçin meni şu wagt isleýärsiň. Men düşündim."
  
  "Men beýle diýmedim"
  
  Smit maşynlaryň aşagyna göz aýlap, ýere çümdi. "Aýaklary görýärin"
  
  "Bularyň terroristleriň aýaklarydygyna ynanyp bilersiňizmi?" Dahl sorady.
  
  "Meniň pikirimçe, ýöne dowzahyň bellenen ýaly däldigi şübhesiz."
  
  "Soonakynda gelerler" -diýip, Kenzi tüpeňini isleýän gylyjy ýaly galdyrdy we ullakan awtobus tigirleriniň biriniň arkasynda durdy. Topar bir gezek dem aldy.
  
  Dahl daşyna seretdi. "Şol wagtyň ýene-de bolandygyna ynanýaryn."
  
  Kenzi awtobusyň arkasyny tegeledi we sary taksä hüjüm etdi. Awtomat ýaragy eşidildi, ýöne penjirelere, awtobus duralgalaryna we terrorçylaryň pikirine görä goragsyz adamlaryň gizlenip bilýän beýleki ýerlerine gönükdirildi. Dahl, granata geçmezden ozal edilmeli öýjügi ýok etmekde tizligiň olaryň ýaranydygyny bilip, hiç hili gözlegiň ýerleşdirilmändigi üçin bagtly ýyldyzlaryna minnetdarlyk bildirdi. Ol we Kensi taksini aýladylar we geň galdyryjy çalt reaksiýa beren dört adama seretdiler. Weaponsaraglaryny sokmagyň ýerine, hüjüm edip, Dahl we Kenzini gysyp, ýere ýykdylar. Jesetler ýoluň üstünden uzady. Dahl aşak düşýän ýumrugyny tutdy-da, düwürtikleriniň asfalt urandygyny eşidip, gaçdy. Şeýle-de bolsa, ikinji gezek aşak düşdi, bu gezek tüpeňiň düwmesi bilen. Dahl ne duzak gurup bilýärdi, ne-de daşa seredip bilýärdi, şonuň üçinem özi üçin bar bolan ýeke-täk çärä gaýdyp geldi.
  
  Maňlaýyny aşak egip, kellesini urdy.
  
  Garaňkylyk onuň gözüniň alnynda ýazylypdy, agyry nerwden nerwine çenli köpelýärdi, ýöne şwesiýalylaryň hiç biriniň işine päsgel bermegine ýol bermedi. .Arag uruldy, soň bolsa yza çekildi. Dahl ony tutdy-da, özüni saklaýan adama tarap gysdy. Faceüzüniň iki gapdalyndan gan akýardy. Ol adam ýene elini ýokaryk galdyrdy, bu gezek birneme gorkunçdy, Dahl ony öz eli bilen tutup gysyp başlady.
  
  Barlygynyň her süýümi, her bogunyň damarlary dartyldy.
  
  Süňkler şahalary döwýän ýaly döwüldi. Terrorçy gygyrdy we elini çekmäge synanyşdy, ýöne Dahl bu barada eşitmek islemedi. Bu kamerany öçürmeli boldular. Çalt. Hasam gysyp, adamyň ünsüni ýumrukdaky aşa agyrydan doly özüne çekendigine göz ýetirdi we Glockyny çykardy.
  
  Bir adam öldürildi.
  
  Terrorist terroristiň gözleri ýalpylmanka üç ok atdy. Dahl ony bir gyra taşlady, soň bolsa ar alýan perişde ýaly, kellesinden gan akýan we aýratynlyklaryny bozýan tutanýerlilik görnüşi ýaly ýokary galdy.
  
  Kenzi ullakan bir adam bilen söweşýärdi, ýaraglary bedenleriniň we ýüzleriniň arasynda birleşipdi. Smit üçünji, aşak düşdi, takmynan, gaty gahar bilen oglany dyzyna çökdi. Iň soňky terrorçy Laureni has gowulaşdyrdy, ony ýere ýykdy we gorgi özüni çukuryň öňüne oklanda, maksat edinjek boldy.
  
  Dahl demini aldy.
  
  Gunarag atyldy. Gorgi bedenindäki ýaraglar bilen ýykyldy. Soňra Dahl ýagdaýyň ilkinji gezek okanyndan birneme üýtgeşikdigini gördi. Gorgi okuň öňünde sport bilen bökmedi, terrorçynyň atýan elini tutuş bedeni bilen sürtdi.
  
  Dürli, ýöne şonda-da täsirli.
  
  Dahl söweşijini çep golunyň aşagyna urup, aýaklaryny ýere galdyryp, ruslara kömek etdi. Şwesiýaly myşsalary çeýe edip, ýüki nägilelik sebäpli dörän gazap bilen göterip, tizlik we tizlik döretdi. Üç aýak, soň alty we terrorçy ahyrsoňy "Hard Rock Cafe" menýu tagtasyna kellesini gysyp, derrew yzyna taşlandy . Dahlyň däli hyjuwy garşydaşynyň kellesini döwüp, etini ýyrtyp, gana boýalan plastmassa ýaryldy. Kinimaka muny halamazlygy mümkin, ýöne şwesiýaly terrorçyny zyýansyzlandyrmak üçin Amerikan nyşanyny ulandy.
  
  Karma.
  
  Dahl ýene aýlandy, indi gulagyndan we eňeginden gan damýardy. Kenzi we garşydaşy henizem ölümli söweşde gulplandy, ýöne Smit özi bilen esgeriň arasyndaky boşlugy birnäçe zarba bilen ýapmagy başardy. Iň soňky gezeginde ýaragyny aýlamak üçin göreşdi, şowlulyk gazandy we ýiti ujy göni Smite gönükdirildi.
  
  Dahl gygyrdy, öňe ylgady, ýöne atyş hakda hiç zat edip bilmedi. Terrorçy gözüni ýumup, ot açdy we hüjümçi Smit ony ýollarynda saklaýan we dyzyna iberýän ok aldy.
  
  Maňlaýyny indiki okuň hataryna ýakynlaşdyrýaryn.
  
  Terrorçy tüýdügini çekdi, ýöne şol pursatda Dahl peýda bolan bir dag peýda boldy we terrorçyny diwaryň arasyna gysdy. Süňkler döwüldi we biri-birine üýşdi, gan döküldi we tüpeň gykylyk bilen gapdala tarap uçdy. Haýran galan Dahl Smitiň ýanyna barýarka, gaharly esgeriň gaty ant içýändigini gördi we eşitdi.
  
  Soň bolsa gowy.
  
  Kewlar ýelekinden halas edilen Smit henizem ýakyn aralykdan atyldy we bu keselden tas ölüpdi, ýöne täze awangard beden ýaraglary zarbany ýumşatdy. Dahl indi ýörite güýçler toparynyň çemeleşmesine üns berip, ýüzüni süpürdi.
  
  Kensi garşydaşy bilen şeýle söweşdi we has uly adam, çeýeligine we hakyky myşsasyna laýyk göreşýär. Dahl ýüzüne näzik ýylgyryş bilen yza çekildi.
  
  Specialörite güýçleriň biri ylgady. "Kömek gerekmi?"
  
  ", Ok, ol diňe aldanýar. Ony taşla "
  
  Kensi bir exchangeany gözüniň burçundan alyp, eýýäm gysylan dişlerini ýere goýdy. Ikisiniň deňdigi düşnükli, ýöne şwesiýalylar toparyna we hatda özüne-de wepalylygyny kesgitläp, ony synagdan geçirýärdi. Oňa mynasypmydy?
  
  Ol ýaragy elinden aldy-da, garşydaşy yza çekilende goýberdi, dyzynyň gapyrgasyna we burnuna tirsek bilen deňagramlylygyny ýitirdi. Indiki zarbasy bilege uruldy, ýyldyrym çalt tutdy. Ol adam göreşip, iňňildäp barýarka, bilini epdi, basylanyny eşitdi we ýaragyň ýere gaçandygyny gördi. Ol henizem göreşip, pyçagy çykaryp, döşüne pyçaklady. Kensi hemmesini gysdy, pyçagyň diliniň gapyrgasynyň üstündäki etini duýdy we aýlandy-da, özi bilen çekdi. Pyçak ikinji gezek urmak üçin yza çekildi, ýöne bu gezek taýyn boldy. Aýrylan golundan tutdy-da, aşagyna aýlandy we adamyň arkasyna öwrüpdi. Rehimsizlik bilen, ol hem döwülip, terrorçyny ejiz galdyrýança basdy. Derrew guşagyndan iki sany granat ýyrtyp, birini jalbarynyň öňüne we boks şortikine doldurdy.
  
  Dahl syn edip, gykylygyň bokurdagyny ýyrtýandygyny gördi. "Nooo!"
  
  Kenziniň barmaklary hüjümçini boşatdy.
  
  "Biz muny etmeýäris, sen"
  
  "Indi näme etjek?" Diýip, Kenzi gaty pyşyrdady, "döwülen elleri we hemmesi?" Indi hiç kime zyýan bermersiň, akmak? "
  
  Dahl tutmak ýa gaçmak, gaçmak ýa-da çümmek, Kenzini tutmak ýa-da gapak üçin bökmek bilenokdy. Netijede, sekuntlar bellendi we Smitiň aýratyn gysga sigortasyndan başga hiç zat partlamady.
  
  "Sen oýun edýärsiňmi?" diýip gygyrdy. "Näme boldy?"
  
  "Akeasama", Kenzi hüjümçini Dahlyň gan akýan kellesine oklady. "Şol ajaýyp bürgüt gözleri meseläni görer öýdüpdim".
  
  "Men etmedim" Şwesiýalylar uludan demini aldy. "Erbet, Kenz, sen dünýä derejesindäki däli aýal."
  
  "Katanymy yzyna beriň. Bu meni hemişe köşeşdirýär. "
  
  "Hawa. Men goýum goýdum,"
  
  "Sen muny aýdýarsyň, däli şwesiýa."
  
  Dahl baş egdi. Degiň. Nöne, men öz oýnuma duş geldim öýdýän.
  
  Bu wagta çenli SWAT toparlary we ýygnanan agentler Taýms meýdanynyň töweregindäki ýerleri üpjün etdiler. Topar birleşdi we demini almak üçin birnäçe minut wagt aldy.
  
  Lauren: "Dört öýjük aşakda" -diýdi. "Diňe biri galdy"
  
  Dahl: "Biz pikir edýäris" -diýdi. "Özüňizden öňe geçmezlik has gowudyr. Rememberadyňyzdan çykarmaň, bu soňky otag Marşy howpsuz saklaýar we ähtimal gözegçilikde saklaýar ... "Ol" ýadro bombasy "sözüni gaty ses bilen aýtmady. Bärde däl. Bu Manhattanyň ýüregi. Haýsy parabolik mikrofonlaryň töweregine dargap biljekdigini kim bilýärdi?
  
  "Gowy iş, ýigitler" -diýdi. "Bu dowzah güni gutardy diýen ýaly."
  
  Emma hakykatda ol ýaňy başlandy.
  
  
  Wigrimi bäşinji bap
  
  
  Julian Marş, şübhesiz, dünýäniň iň bagtly adamdygyna ynanýardy. Öňünde ýüklenen, daňylan ýadro ýaragy, el degirmäge, isleg bilen oýnamaga ýeterlikdi. Çep tarapynda egrilen ylahy, owadan aýal bolup, onuň bilenem oýnap bilýärdi. Elbetde, belli bir sebit hemmeleriň ünsüni özüne çekip başlasa-da, elbetde, onuň bilen oýnady. Belki, şol gamyşdan azajyk ...
  
  Hisöne öňki we iň möhüm pikir otlusyny dowam etdirmek - passiw terrorçylyk öýjügi penjiräniň başynda otyrdy we ýene-de islegine görä oýnady. Soň bolsa şäheriň hemme ýerinde guýruklaryny kowalap, gorkup, oýnamak üçin Amerikanyň hökümeti bardy -
  
  "Julian?" Zoe çep gulagyndan diňe bir saç giňliginden dem alýardy. "Againene günorta gitmegimi isleýärsiňizmi?"
  
  "Elbetde, ýöne soňky gezekki ýaly dem alma. Oňa azajyk dynç beriň, şeýlemi? "
  
  "O, elbetde".
  
  Mart oňa hezil etsin, soňundan näme boljagy hakda oýlandy. Eýýäm daň atdy we möhletler ýakynlaşdy. Başga bir gezek ulanylýan jübi telefonyny açyp, gyssagly talaplar bilen watanyna jaň etmeli wagty geldi. Elbetde, hakyky "gizlenmegiň" bolmajakdygyny, iň bolmanda bäş ýüz million çalyşmak bilen däl-de, eýsem ýörelgäniň birmeňzeşdigini we şuňa meňzeş usulda amala aşyrylyp bilinjekdigini bilýärdi. Mart günäniň we zalymlygyň taňrylaryna şükür etdi. Bu ýigitler siziň tarapyňyzda, nämä ýetip bolmaz?
  
  Goodhli gowy arzuwlar ýaly, bu-da ahyrsoňy gutarar, ýöne Marş dowamly bolanda lezzet aljakdygyna karar berdi.
  
  Zoýyň kellesini sypyryp, ýerinden turdy-da, aýakgabynyň birini açdy-da, penjirä geçdi. Iki akyl bilen köplenç iki dürli nukdaýnazardan seredilýärdi, ýöne Marşyň şahsyýetleriniň ikisi hem senariýa dogrydy. Olaryň haýsy biri ýitirip biler? Ol Zonyň prezerwatiwlerinden birini elinden aldy we indi ony eline geçirjek boldy. Ahyry ýüz öwürdi we iki barmagy bilen etdi. Jähennem, henizem içki islegini kanagatlandyrdy.
  
  Marş ätiýaçlyk meýdançada näme etmelidigi bilen gyzyklanýarka, öýjük ýolbaşçysy ýerinden turdy-da, oňa ýylgyrdy. Bu Alligatordy, ýa-da Marşyň hususy atlandyrşy ýaly - Alligator - asuda we aç-açan haýal bolsa-da, bu ýerde hakyky howp duýgusy bardy. Marş, belki-de, ýelek geýýänleriň biridigini öňe sürdi. Girew Uzak wagtlap peşew etmek ýaly sarp edilýän zat. Marş edil edil pursatda Alligator bilen gözüni kesip, gaty güldi.
  
  Zoe penjireden seredip, onuň yzyndan gitdi.
  
  "Hiç zat görmeli däl" -diýdi Marş. "Adamzadyň bitlerini öwrenmegi halamaýarsyňyz."
  
  "Käwagt gülkünç bolup biler."
  
  Mart, burçda geýmegi halaýan şlýapa gözledi. Elbetde, Nýu-Yorkorka barmazdan ozal ýitip gitdi. Geçen hepde onuň üçin bulaşyklyk geçdi. Alligator ýakynlaşdy we sypaýyçylyk bilen bir zada mätäçdigini sorady.
  
  "Häzirki wagtda däl. Soonöne basym jaň ederin we pul geçirmek üçin jikme-jiklikleri bererin "-diýdi.
  
  "Muny edersiňizmi?"
  
  "Hawa. Adamlara ýol bermedimmi? " Sorag ritoriki boldy.
  
  "Aý, bu bölek. Men ony çybyn sweteri hökmünde ulandym. "
  
  Marş üýtgeşik, däli we gan döküşikli bolup biler, ýöne onuň kiçi bir bölegi hem akylly, hasaplaýan we doly meşgul bolupdyr. Şonuň üçinem Meksikanyň tunellerinde bolşy ýaly diri galdy. Bir salymdan soň, Alligator we ýagdaýa nädogry baha berendigine düşündi. Ol bu ýerde esasy däldi - olar.
  
  Bir salym giç boldy.
  
  Marş ýaragyň, pyçagyň we ulanylmadyk ýaragyň nirä goýlandygyny anyk bilip, Alligatoryň üstüne hüjüm etdi. Üstünlige garaşyp, Gator zarbalary petikläp, birini yzyna gaýtaryp berende geň galdy. Mart agyryny äsgermezlik edip, arkaýyn alyp, gaýtadan synanyşdy. Zoýyň özüne seredýändigini bilýärdi we ýalta jadygöýiň näme üçin kömege howlukmaýandygyny bildi.
  
  Alligator ýene-de zarbasyny aňsatlyk bilen jemledi. Soňra Marş arkasynda bir ses eşitdi - kwartiranyň gapysynyň açylýan sesi. Alligator rugsat bereninde geň galyp, yzyna öwrüldi.
  
  Bir bokurdak bokurdagyndan gaçdy.
  
  Kwartira sekiz adam girdi, hemmesi gara geýnip, sumka göterip, towukdaky tilki ýaly gaharly görünýärdi. Marş seredip, soň görýänlerine düýbünden ynanman, gözleri Gata tarap öwrüldi.
  
  "Näme bolýar?"
  
  "Näme? Geýimli baý adamlar uruşlaryny maliýeleşdirýän bolsa, hemmämiz arkaýyn oturarys öýdýärdiňizmi? Bolýar, saňa habar aldym, uly adam. Indi saňa garaşamzok. Biz özümizi maliýeleşdirýäris "-diýdi.
  
  Mart goşa zarbadan ýüzüne süýşdi. Yza çekilende, Zony tutdy-da, ony tutjakdygyna garaşdy, emma ol bolmasa, ikisi-de ýere ýykyldy. Bularyň hemmesi haýran galdyryjy bedenini aşa sürüjä iberdi, ter bezleri we nerw uçlary aşa köp sürdi we bir gözüň burçunda bizar ediji bir söz başlandy. Ony oglan wagty erbet günlere alyp gitdi we hiç kim onuň aladasyny etmedi.
  
  Alligator on iki adamdan ybarat öýjügi gurnap, kwartirada aýlandy. Zoey, pistoletler we beýleki harby ýaraglar - granatlar, birden köp RPG, hemişe ygtybarly Kalaşnikow, göz ýaşardyjy gaz, fleşkalar we dürli polatdan ýasalan raketalar tapylanda, mümkin boldugyça kiçijik bir mebel bölegi boldy. . Bu birneme biynjalyk däldi.
  
  Mart bokurdagyny arassalady, henizem bu otagda Şeýtanyň iň uly şahly geçisi bolmagyny üpjün edýän mertebäniň we egoistligiň soňky äheňlerine ýapyşdy.
  
  "Serediň" -diýdi. "Hapa elleriňizi ýadro bombamdan çykaryň. Oglan, munuň nämedigini bilýärsiňmi? Alligator. Alligator! Bellenen möhleti ýerine ýetirmeli ".
  
  Bäşinji öýjügiň lideri ahyrsoňy noutbugy bir gyra taşlady we Marşa ýakynlaşdy. Indi, goldawsyz we elliksiz, Alligator başga adamdy. "Size bir zat bergim bar öýdýärsiňizmi?" Iň soňky söz gygyryşdy. "Ellerim arassa! Aýakgaplarym gaty gowy! Soonöne basym gana we kül bilen örtüler! "
  
  Mart çalt ýalpyldy. "Näme hakda gürleşýärsiň?"
  
  "Töleg bolmaz. Pul galmady! Uly, hormatlanýan we diňe Ramses üçin işleýärin, olar maňa Bomb Maker diýýärler. Emma bu gün men inisiator bolaryn. Men oňa ýaşaýyş bererin! "
  
  Mart ahyrynda gutulgysyz gykylyga garaşdy, ýöne bu gezek hiç zat bolmady. Alligator güýç hüjüminiň kellesine geçmegine aç-açan rugsat beripdi, Marş bu adamlaryň näme üçin bombasyny ulanýandyklaryna henizem düşünmedi. "Ysigitler, bu meniň ýadro bombam. Muny satyn aldym we size getirdim. Gowy töleg garaşýarys. Indi gowy oglan boluň we ýadro bombasyny stoluň üstünde goýuň. "
  
  Alligator oňa gan çekmek üçin gaty agyr degensoň, Marş bu ýerde bir zadyň gaty ýalňyşdygyna hakykatdanam düşünip başlady. Geçmişdäki ähli hereketleri ony durmuşynda, dogry we ýalňyş, her gowy we erbet söz we teswirde şu ýere alyp barandygyny ýüze çykardy. Başdan geçirenleriniň jemi ony şu wagt göni otaga getirdi.
  
  "Bu bomba bilen näme etjek?" Elhençlik, peýnir ýaly graterden gysylan ýaly sesini peseltdi we galyňlaşdyrdy.
  
  "Beýik Ramsesden eşiden badymyz ýadro bombaňyzy partlatarys".
  
  Mart demini alman demini aldy. Itöne millionlarça adamy öldürer "-diýdi.
  
  "Şeýdip, söweşimiz başlar".
  
  Marş: "Bu pul hakda" -diýdi. "Töleg. Biraz gyzykly. Amerikanyň Birleşen eşeklerini guýrugyny kowalamak. Bu köpçülikleýin öldürmek däl-de, maliýeleşdirmek barada boldy. "
  
  "Sen ... öldürdiň!" Alligatoryň fanatik tirady hasam artdy.
  
  "Hawa, hawa, ýöne beýle däl."
  
  Alligator hereketsiz topa öwrülýänçä ony depdi; gapyrgalarym, öýkenim, oňurga we aýaklarym agyrýar. "Biz diňe Ramsesden habarlara garaşýarys. Indi kimdir biri maňa telefondan geçdi ".
  
  
  Wigrimi altynjy bap
  
  
  "Grand Central Terminal" -yň içinde Marşyň tapmasy iň soňky bölekleri hatara düzülip başlandy. Dreýk öňem düşünmedi, ýöne bularyň hemmesi kimdir biriniň baş meýilnamasynyň bir bölegi, kimdir biri eýýäm bitarapdyr öýdüpdi. Olara ynanmaýan duşman wagt boldy we nädip çalt geçendigi pikirlerini bulaşdyrdy.
  
  Saýlaw uçastogy howpsuz diýlip yglan edildi we esasan polisiýa işgärleri tarapyndan ýaşaýardy, Dreýk we onuň toparyna kafe stolunyň aşagyndaky tapylan dördünji talapy gözden geçirmäge mümkinçilik berildi. Uly şrift bilen ýazylan sanlaryň tapgyry, adatça elýeterli iň kiçi şriftde ýazylan adyň üstünde durup bilmeseňiz, onuň nämedigini anyklamak mümkin däldi.
  
  .Adro işjeňleşdirme kodlary.
  
  Dreýk ynamsyzlyk bilen gözüni kiçeltdi, ýene deňagramlylygyny ýitirdi we soňra Alisýa gözüni aýlady. "Hakykatdanam? Näme üçin bize muny iberýär? "
  
  "Bu oýun oýnamak ukybydyr öýdýärin. Ondan lezzet alýar, Drake. Beýleki tarapdan, olar galp bolup biler "-diýdi.
  
  "Ora-da tizlenme kodlary" -diýdi.
  
  "Evena-da hatda," Beau mowzugy hasam gizledi, "gizlin ýaragyň başga bir görnüşini atmak üçin ulanyp boljak kodlar."
  
  Dreýk, Mura jaň etmezden ozal, beýle ýoýulan pikirleriniň nirededigini bilip, fransuz raýatyna bir salym seretdi. "Täze talap bar" -diýdi. "Munuň ýerine ýadro ýaraglary üçin deaktiwasiýa kodlarynyň toplumy ýaly görünýär."
  
  "Näme üçin?" Mur haýran galdy. "Näme? Munuň manysy ýok. Ol saňa şeýlemi? "
  
  Drake munuň nähili gülkünçdigine düşündi. "Indi iberýärin." Boşluklar hemmesini tertiplesin.
  
  "Gowy. Olara degişli yhlas ederis "-diýdi.
  
  Dreýk telefony jübüsine salansoň, Alisýa özüni taşlady we uzak wagtlap töweregine göz aýlady. "Biz bu ýerde bagtly" -diýdi. "Pidalar ýok. Gijä galýandygymyza garamazdan mart aýyndan täzelik ýok. Siziň pikiriňizçe bu iň soňky talapdy? "
  
  "Munuň nädip bolup biljekdigini bilemok" -diýdi. "Ol bize pul isleýändigini aýtdy, ýöne entek haçan ýa-da nirededigini aýtmady".
  
  "Şonuň üçin iň bolmanda ýene biri" -diýdi. "Belki iki. Weaparagy barlamaly we täzeden ýüklemeli. Her niçigem bolsa, bu mini-bombalaryň şäheriň hemme ýerinde ýarylmagy bilen, meniň pikirimçe, bu işi etmekden uzakda ".
  
  Ownuk bombalaryň maksady bilen gyzyklandy. Öldürmäň we maýyp etmäň. Hawa, olar jemgyýetiň kalbyna terrorçylyk girizipdi, ýöne ýadro bombasy Julian Marşyň we ýok edýän kameralarynyň nukdaýnazaryndan başga bir gün tertibiniň bardygyny pikir edip bilmedi. Ikinji bomba bimaza edýärdi we bizar edýärdi. Iň uly mesele motosiklli birnäçe adamyň öýde öndürilen feýerwerk bombalaryny Wall Streetden zyňmagy sebäpli ýüze çykdy.
  
  Alisýa uzak burçda gizlenen kiosk gördi. "Şeker garyndysy" -diýdi. "Kimdir biri süýji bar isleýärmi?"
  
  "Maňa iki sany Snicker al" -diýip, Dreýk uludan demini aldy. "Sebäbi altmyş bäş gram diňe togsan ýyllar üçin boldy."
  
  Alisýa başyny ýaýkady. "Siz we süýji barlar."
  
  "Indiki näme?" Beau ýakynlaşdy, fransuz raýaty birneme uzatmak bilen bedenini ýeňledi.
  
  "Mur oýnuny güýçlendirmeli" -diýdi. "Işjeň boluň. Birinjiden, men bütin gün Marşyň sazyna tans etjek däl. "
  
  "Uzady" Maý oňa ýatlatdy. "Agentleriniň we polisiýa işgärleriniň köpüsi köçeleri polisiýa edýär".
  
  - Bilýärin - diýip, Dreýk dem aldy. "Erbet bilýärin."
  
  Şeýle hem, Mur üçin Haýden we Kinimakadan has gowy goldawyň bolup bilmejekdigini bilýärdi, ikisinde-de prezidente ýüzlenip, ikisi-de dünýäniň atyp biljek zatlarynyň köpüsini başdan geçiripdi. Relativelyuwaşlyk bilen asuda bolan bu pursatda pikir aldy, problemalary hakda oýlandy, soň bolsa beýleki topar - Dahlyň topary barada alada galýandygyny gördi.
  
  Bu däli şwesiýaly jandar, Aleksandr Skarsganyň iň ýalaňaç pursatlaryna tomaşa edip, Marabou barda söweşýän bolsa gerek.
  
  Drake gaýdyp gelip, oňa iki bölek şokolad gowşuranda, Alisýa minnetdarlygyny bildirdi. Topar bir salym pikirlenip, uklap galdy. Soňundan näme bolup biljekdigi hakda pikir etmezlige çalyşýaryn. Olaryň aňyrsynda bir kafe bar & # 233; taşlanan köne iş ýaly durdy, penjireleri döwüldi, stollar agdaryldy, gapylary ýaryldy we iliklerinden asyldy. Häzirem toparlar täze enjamlar üçin meýdançany seresaplylyk bilen birleşdirýärdiler.
  
  Drake Bo tarap öwrüldi. "Marş bilen tanyşdyň, şeýlemi? Muny ahyryna çenli görjekdigine ynanýarsyňyzmy? "
  
  Fransuz adam çylşyrymly bir yşarat etdi. "Hmm, kim bilýär? Maröriş geň, bir pursat durnukly ýaly bolup, ertesi däli ýaly görünýär. Mümkin, bularyň hemmesi bir hiledir. Webb oňa ynanmady, ýöne bu geň däl. Webb Pifiýa meselesi bilen gyzyklanýan bolsa, Marşyň bu işe dahyllydygyny görkezmäge-de rugsat berilmejekdigini duýýaryn ".
  
  "Alada etmeli Marşa däl" -diýip, Maý tolgundy. "Bu ..."
  
  Birden hemmesiniň manysy boldy.
  
  Drake, jaň etmekçi bolýan adamyň adyna düşünip, şol bir wagtyň özünde düşündi. Gözleri oňa ýylylyk gözleýän raketalar ýaly duşdy, ýöne bir salym hiç zat aýdyp bilmediler.
  
  Men bu hakda pikir edýärin. Bahalandyryjy. Elhenç ahyryna.
  
  "Erbet" diýip, Dreýk aýtdy. "Bizi ilkibaşdan oýnadylar".
  
  Alisýa olara syn etdi. "Adatça" otag al "diýerdim, ýöne ..."
  
  "Ol hiç haçan bu ýurda girip bilmedi" -diýdi. "Bizsiz däl."
  
  "Indi" -diýdi. "Ol edil nirede bolmagyny isleýär."
  
  Soň bolsa telefon jyňňyrdady.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk şokolad baryny tas tas taşlady, alternatiw pikir otlusyna gaty gyzyklandy. Ekrana seredip, näbelli bir nomeri görende, gapma-garşylykly pikirleriň pirotexniki partlamasy kellesine aýlandy.
  
  Näme diýmeli?
  
  Marş täze bir gezek ulanylýan jübi telefonyndan jaň eden bolmaly. Oňa oýnalýandygyny, ýönekeý bir meýilnamada aldanandygyny düşündirmek islegine garşy durmalymy? Öýjükleriň we ýadro ýaraglarynyň mümkin boldugyça bitarap bolmagyny islediler. Hemmäňize iň azyndan ýene bir sagat wagt beriň. Indi bolsa ... indi oýun üýtgedi.
  
  Näme etmeli?
  
  "Mart?" dördünji ýüzükden soň jogap berdi.
  
  Nätanyş bir ses oňa ýüzlendi. "Nooo! Bu Gatorrrr! "
  
  Drake telefony gulagyndan çekdi, gulaklaryny kemsidýän her sözüň soňunda ýokary galýan gykylyk.
  
  "Bu kim? Marş nirede?
  
  "Diýdim - Gatorrrr! Öküz eýýäm möwç urýar. Ol nirede bolmaly. Youöne saňa ýene bir islegim bar, ahhh. Moreene bir, soň bomba ýarylar ýa-da bolmaz. Bu saňa bagly! "
  
  "Fuck me" Drake tötänleýin gykylyk sebäpli sözlere ünsi jemlemek kyn boldy. "Biraz köşeşmeli, dost."
  
  "Ylga, towşan, ylga, ylga, ylga. 3-nji we 51-nji burçda polisiýa bölümini tapyň we size haýsy et böleklerini goýandygymyzy görüň ooooo. Ol ýere baranyňyzda iň soňky talaplara düşünersiňiz. "
  
  Drake ýadyna göz aýlady. Bu salgy barada gaty tanyş bir zat bar ...
  
  Emma ses ýene-de pikir otlyny kesdi. "Indi ylga! Ylga! Towşan, ylga we yzyňa seretme! Bir minutdan ýa-da bir sagatdan partlar, rrr! Şonda söweşimiz başlar! "
  
  "Marş diňe töleg isledi. Bomba üçin pul siziňki "-diýdi.
  
  "Bize puluňyz gerek däl! Bize kömek edýän guramalar, hatda öz guramalaryňyz ýok öýdýärsiňizmi? Bize kömek edýän baý adamlar ýok öýdýärsiňizmi? Siziň pikiriňizçe, bu ýerde gizlinlikde maliýeleşdirýän dildüwşük ýokmy? Ha ha, ha ha ha! "
  
  Dreýk däli boýnuny uzatmak isledi, ýöne muny edip bilmänsoň, indiki iň gowy zady etdi.
  
  Jaň kesildi.
  
  Netijede, beýnisi her bir maglumatlary gaýtadan işledi. Beýlekiler eýýäm bilýärdiler. Fearüzleri gorky bilen akdy, bedenleri dartgynlydy.
  
  "Bu, biziň sahypamyz, şeýlemi?" Drake aýtdy. "Haýden, Kinimaka we Mur häzir nirede."
  
  "We Ramses" -diýdi.
  
  Bomba şol pursatda ýarylan bolsa, topar has çalt ylgap bilmezdi.
  
  
  Wigrimi ýedinji bap
  
  
  Haýden monitorlary öwrendi. Wokzalyň köp bölegi boşadyldy, hatda Mura hut özi bellenen agentlere kömek etmek üçin köçelere iberildi, ýerli Watan Howpsuzlyk Merkezi dargady. Şäheriň hemme ýerinde bolup geçýän wakalar häzirki wagtda Ramses bilen Praýsyň birleşmeginden ileri tutuldy, ýöne Haýden olaryň arasynda aragatnaşygyň ýoklugyna göz ýetirdi we ikisiniňem hakykatdanam aýdyp biljek zadynyň ýokdugyny bildi. Ramses, ähli jogaplary bilýän bilimli adamdy. Bahalar dollary kowalap ýören başga bir kezzapdy.
  
  Kinimaka monitorlary işletmäge kömek etdi. Haýden, Gawaýlylaryň ikisinden-de maglumat almazlygy maslahat berende, indi olaryň reaksiýasy barada gyzyklanyp başlanda, Haýden olaryň arasynda bolup geçen zatlary başdan geçirdi.
  
  Dogrymy? Ol gynanýarmy?
  
  Soňrak pikirlenmeli bir zat.
  
  Suratlar onuň öňünde ýalpyldaýardy, hemmesi gara we ak we onlarça inedördül ekranlarda ulaldyldy, pyçak egýänleriň we ýangynlaryň görnüşleri, tiz kömek ulaglary we märekäni gorkuzdy. Nýu-Yorkorklylaryň arasynda howsala iň pes derejede saklandy; 9-11-nji wakalar henizem aňynda täze bir elhençlik bolup, her karara täsir edipdi. 9-11-den diri galmak hekaýasy bolan köp adam üçin, şol gün işe gitmediklerden başlap, giç ýa-da işleýänlere çenli gorky hiç wagt pikirlerini terk etmedi. Syýahatçylar indiki garaşylmadyk zarba bilen ýüzbe-ýüz bolmak üçin elhençlikde gaçdylar. Polisiýa hemişe gaharly ýerli ilatyň az garşylygy bilen köçeleri arassalap başlady.
  
  Haýden wagty barlady ... ir sagat 11-de boldy. Soň duýuldy. Toparyň galanlary onuň şu gün janyny ýitirmeginden gorkup, garny gysýardy. Näme üçin dowzah beýle edýäris? Gün-günden, hepdeden-hepde? Her gezek söweşenimizde kynçylyklar az amatly bolýar.
  
  Aýratynam Dahl; Bu adam bu ýerde nädip galdy? Aýaly we iki çagasy bilen erkek Ewerest dagynyň ululygynda iş tertibine eýe bolmalydyr. Esgere bolan hormaty hiç wagt ýokary däldi.
  
  Kinimaka monitorlaryň birine degdi. "Erbet bolup biler".
  
  Haýden oňa seretdi. "Bu näme ... eý bok."
  
  Geň galyp, Ramsesiň herekete geçip, Baha tarap ylgap, kellesini ýere sokandygyny gördi. Terrorçy şazada soňra göreşýän bedeniň üstünde durup, ony rehimsizlik bilen urup başlady, her zarba agyry sesini çykardy. Haýden ýene ikirjiňlendi, soň bolsa bir howuzyň pola ýaýrap başlandygyny gördi.
  
  "Men aşak düşýärin"
  
  "Menem giderin" Kinimaka turup başlady, ýöne Haýden ony yşarat bilen saklady.
  
  "No.ok. Size şu ýerde gerek "
  
  Ol seredişine ähmiýet bermän ylgady-da, ýerzemine ylgady, koridorda duran iki garawuly yşarat etdi we Ramsesiň kamerasynyň daşky gapysyny açdy. Gunarag çekilip, bilelikde ylgaýarlar.
  
  Ramsesiň çep aýagy Bahanyň ýaňagyna siňip, süňküni döwdi.
  
  "Dur!" Haýden gaharly gygyrdy. "Sen ony öldürýärsiň"
  
  "Aladaňyz ýok" Ramses ýaragyny ýene ulanyp, Bahanyň eňegini döwdi. "Näme üçin men? Bu hapa bilen bir öýjügi paýlaşmaga mejbur edýärsiň. Gepleşmegimizi isleýärsiňizmi? Ine, meniň demir islegim şeýle amala aşyrylýar. Belki indi taparsyňyz "-diýdi.
  
  Haýden açary gulplap, barlara ylgady. Ramses özüni goldady, soň bolsa gowşak ýerleri gözleýän we bu işden lezzet alýan ýaly Bahanyň kellesine we egnine basyp başlady. Bahasy gygyrmagy bes edipdi we diňe pes ses edip bilýärdi.
  
  Haýden iki garawul tarapyndan goldanýan gapyny giňden açdy. Dabarasyz hüjüm etdi, Ramsesi pistolet bilen gulagyň arkasyna urdy we Robert Praýsdan daşlaşdyrdy. Soň bolsa möňňürýän adamyň ýanynda dyza çökdi.
  
  "Diri?" Elbetde, gaty aladaly görünmek islemedi. Onuň ýaly adamlar aladany ulanyp boljak ejizlik hökmünde görýärdiler.
  
  "Agyrýarmy?" Bahanyň gapyrgalaryna özüni basdy.
  
  Gykylyk oňa "hawa, boldy" diýdi.
  
  "Bolýar, bolýar, aglamagy bes ediň. Aýlan-da, seni görmäge rugsat ber "-diýdi.
  
  Bahasy agdarmak üçin göreşdi, ýöne şondan soň Haýden gan maskasynyň, döwülen dişleriň we dodaklaryň ýyrtylmagyny gördi. Gulagynyň gyzardy we gözüniň şeýle bir çişendigini, mundan beýläk işlemezligini gördi. Iň gowy arzuwlaryna garamazdan, ol ýeňdi.
  
  "Gaplaň".
  
  Ol Ramsese tarap ugrady. "Dost, sen däli dälmi diýip soramaly däl, şeýlemi? Seniň edýän zadyňy diňe däli eder. Sebäp? Motiw? Maksat? Munuň hatda seniň aňyňdan geçendigine şübhelenýärin. "
  
  Gloky göterdi, ot açmaga doly taýyn däldi. Onuň gapdalyndaky garawullar Ramsesiň üstüne hüjüm eden halatynda ýapdylar.
  
  "Atyň" -diýdi Ramses. "Özüňizi agyrydan doly dünýäden halas ediň."
  
  "Bu siziň ýurduňyz, öýüňiz bolan bolsa, şu wagt meni öldürerdiňiz, şeýlemi? Hemmesini gutararsyňyz "-diýdi.
  
  "No.ok. Öldürmekde näme gyzykly? Ilki bilen seni aýryp, el-aýaklaryňy baglap, mertebäňi ýok ederdim. Soň şol pursatda nämäniň dogrydygyna garamazdan, tötänleýin usul bilen islegiňizi bozardym. Şonda men seni öldürmegiň we seni gaýta-gaýta yzyna getirmegiň ýoluny gözlärdim, ahyrsoňy ömrüňi gutarmak üçin ýüz gezek haýyş edeniňde razy bolardym. "
  
  Haýden, Ramsesiň gözündäki hakykaty görüp, titremeginden saklap bilmedi. Ine, ikinji gezek pikir etmän, Nýu-Yorkorkda ýadro bombasyny ýaryp biljek bir adam bardy. Onuň ünsüni Ramses we garawullary şeýle bir özüne çekdi welin, üýtgän aýak yzlaryna we yzlaryndan gelýän ýyrtyk demlere reaksiýa bildirmediler.
  
  Ramsesiň gözleri ýaşardy. Haýden olaryň aldanandyklaryny bilýärdi. Ol yzyna öwrüldi, ýöne ýeterlik çalt däldi. Bahasy Goranmak ministri bolup biler, ýöne şeýle hem tapawutly harby karýerasy bardy we indi ýadyna düşen zatlaryny durmuşa geçirýärdi. Ol iki elini garawulyň uzan goluna gysdy we pistoletiň ýere gaçmagyna sebäp boldy, soň bolsa ýumrugyny adamyň garnyna gysdy we ýarym egildi. Muny edip ýörkä, Haýdeniň we beýleki garawulyň özüni atmajakdygyna jedel edip, ýagdaýyna birnäçe gezek jedel edip, ýaragyň üstüne ýykyldy.
  
  Ol goltugynyň aşagyna ok atdy, ok gözüne haýran galan garawuly urdy. Haýden duýgularyny bir gapdala goýup, Glock-a Baha görkezdi, ýöne Ramses oňa traktordaky öküz ýaly zarýad berdi, bedeniniň ähli güýji ysmaz bolup, aýaklaryndan kakdy. Ramses we Haýden, öýjügiň içine siňip gitdiler, Baha ikinji garawulda arassa urmaga mümkinçilik berdi.
  
  Bu pursatdan peýdalanyp, bulaşyklygy öz peýdasyna ulandy. Ikinji garawul, ony öldüren okuň ýaňlanmagyndan öň öldi. Döwlet sekretarynyň ýeke-täk işleýän gözi bilen jesedi Praýsyň aýagynda ýere degdi. Haýden Ramsesiň ullakan bedeniniň aşagyndan çykdy, henizem Glockyny, ýabany gözli we Bahasy ýaragdan tutupdy.
  
  "Näme üçin?"
  
  "Ölenime begenýärin" -diýdi. "Ölmek isleýärin"
  
  "Bu hapany halas etmäge kömek etmek üçin?" Ol göreşip, poldan büdredi.
  
  "Mende ýene bir oýun galdy" -diýdi Ramses.
  
  Haýden ýeriň titremegini, ýerzeminiň diwarlarynyň titremegini we minom bulutlaryny zyňýandygyny duýdy. Kafanyň gözenekleri titremäge başlady. Ellerini we dyzlaryny täzeden düzüp, köşeşdi we ýokary-aşak, çepe we saga seretdi. Haýden yzly-yzyna ýalpyldaýarka yşyklara seredýärdi.
  
  Indi näme? Bu näme ...
  
  Sheöne ol eýýäm bilýärdi.
  
  Sahypa ýerüsti hüjüme sezewar edildi.
  
  
  Wigrimi sekizinji bap
  
  
  Diwarlar titremegini dowam etdirýärkä, Haýden gaz aldy. Ramses ýerinden turjak boldy, ýöne otag onuň töwereginde titredi. Terrorçy dyza çökdi. Otagyň bir burçunyň üýtgemegi, bogunlar gymyldy we tertipleşdirilmegi, eňňitler her sekuntda ýoýulýandygy sebäpli baha haýran galdy. Haýden potolokyň bir bölegi ýykylanda ýykylan minom böleklerinden gaça durdy. Simler we howa kanallary üç reňkli maýatnik ýaly siňip, üçekden asyldy.
  
  Haýden öýjügiň gapysyna tarap ugrady, ýöne Ramses ýoluny petiklemek üçin akyllydy. Glocky henizem saklaýandygyna düşünmänkä birneme wagt geçdi, şonda potolokyň köpüsi ýykyldy we barlaryň özleri içerde egilip, ýykylypdy.
  
  "Meniň pikirimçe ... sen muny artykmaç etdiň" -diýdi.
  
  Haýden Ramsesiň ýüzüne gygyrdy: "Bu erbet ýer ýykylýar.
  
  "Entäk däl".
  
  Terrorçy ýerinden turdy-da, daş diwara tarap ylgady, bulut bulutlary we bölek-bölek beton we gips uçup, töweregine gaçdy. Daşarky gapy egildi we açyldy. Haýden çybygyny tutdy-da, özüni çekdi-de, däli bilen yzarlady, Bahasy hobbi. Theokarda adamlar bardy. Ramses diňe şu wagta çenli gidip bilýärdi.
  
  Bu pikir bilen Haýden telefonyny gözledi, ýöne Ramses bilen zordan saklanyp bildi. Bu adam çalt, gödek we rehimsizdi. Bir polisiýa işgäriniň kynçylyklaryny bir gapdala goýup, ilki Haýdeniň başyna zyňdy. Ol ýigidi tutdy, tutdy we şol wagta çenli Ramses ýokarky gapydan gysylýar.
  
  Haýden gyzgyn kowalady. Upperokarky gapy giň açykdy, aýnasy ýaryldy, çarçuwalary ýaryldy. Ilkibaşda monitor otagyndan görüp biljek zady, poldan ýokaryk galyp, birnäçe ekranlary düzetmäge çalyşýan Murdy. Beýlekiler bolsa jaýlaryndan ýyrtyldy, diwardan aýryldy we ýere gonanda ýykyldy. Kinimaka indi egninden, aýnasyndan we saçyna düşen plastmassadan ekrana çykdy. Otagdaky beýleki iki agent özlerini bir ýere çekjek boldular.
  
  "Näme boldy?" Mur Haýdeni görüp, otagdan ylgady.
  
  "Ramses dowzah nirede?" diýip gygyrdy. "Ony görmediňmi?"
  
  Muryň agzy boşady. "Ol kamerada bolmaly".
  
  Kinimaka aýnany we beýleki galyndylary egninden süpürdi. "Syn etdim ... Soň dowzahyň hemmesi boşady."
  
  Haýden çep tarapdaky basgançaklary, soň bolsa uçastokyň esasy ofisine göz aýlaýan balkony görüp, gaty näletledi. Binadan geçmekden başga çykalga ýokdy. Ol demirýola ylgady, ony tutdy we aşakdaky otagy gözden geçirdi. Terrorçylaryň meýilleşdirişi ýaly işgärler azaldy, ýöne birinji gatda käbir işler tutuldy. Erkeklerem, aýallaram goş-golamlaryny ýygnaýardylar, ýöne köpüsi hüjüme garaşýan ýaly ýaraglary bilen esasy girelgä tarap ugradylar. Ramses olaryň arasynda bolup bilmez.
  
  Onda nirede?
  
  Garaşmak. Men syn edýärin. Notöne beýle däldi ...
  
  "Bu ahyrzaman däl!" - diýip gygyrdy. "Penjirelerden çykyň!"
  
  Giç. Blitskrieg ägirt uly partlama bilen başlandy; öňdäki penjireler ýaryldy we diwaryň bir bölegi ýykyldy. Haýdeniň ähli nukdaýnazary üýtgedi, üçegi ýykyldy. Polisiýa ýykylansoň, galyndylar stansiýanyň hemme ýerinde ýaryldy. Käbirleri dyza çöküp ýa-da süýrenip gitdiler. Beýlekiler ýaralandy ýa-da duzaga düşdi. RPG döwülen fasadyň içinden pyşyrdady we ýakyn ýerdäki ot, tüsse we galyndylary iberip, hyzmatçynyň konsolyna çümdi. Soňra Haýden, eginlerine ýaragly köp maskaly erkek adamyň peýda bolandygyny gördi. Iki tarapa ýaýrap, hereket eden islendik zady nyşana aldylar, soň bolsa ünsli garalandan soň ot açdylar. Haýden, Kinimaka we Mur derrew ot berdiler.
  
  Oklar weýran edilen stansiýany deşdi. Haýden, ony goraýan agaç balkondan böleklere bölünip başlamazdan ozal on bir adamy sanapdyr. Gabyklar göni geçdi. Bölekler döwülip, howply böleklere öwrüldi. Haýden arkasyndan yza çekildi, soň bolsa agdaryldy. Köýnegi oklardan däl-de, iki sany ownuk urgydy, aşaky göläniň güýçli agyrysy oňa agaç taýagyň açyk eti urandygyny aýtdy. Kinimaka hem aljyrady, Mur kurtkasyny çykarmak we egnindäki saçlary arassalamak üçin ýerinden turdy.
  
  Haýden balkona gaýdyp geldi. Boşluklardan soň, hüjüm toparynyň öňe gidişine syn etdi we liderini çagyranda içgysgynç sesini eşitdi. Ramses, bir sekuntdanam az wagtyň içinde Haýdeniň gözünden aw arslany kimin ylgady. Ol atmak mümkinçiligini gysdy, ýöne okuň ýakyn uçmajakdygyny eýýäm bilýärdi.
  
  "Gaplaň!"
  
  Haýden ýerinden turdy, Kinimaka seredip, basgançaklara tarap ylgady. Terrorçy şazadanyň gaçmagyna ýol bermediler. Onuň sözlerine görä, bomba ýarylardy. Haýden uzak garaşmajakdygyny duýýardy.
  
  "Git, git!" - Manoda aglady. "Ramsesi derrew yzyna getirmeli!"
  
  
  Wigrimi dokuzynjy bap
  
  
  Sahypanyň daşyndaky çatryk adatça adamlar bilen dolduryldy, geçelge pyýadalar bilen ýapyldy we ýollar geçip barýan awtoulaglaryň yzygiderli ritmine çümdi. Köp penjireli beýik binalar, adatça, şahlaryň ýaňlanmagynyň we gülküsiniň seslerini görkezýärdi, bu bolsa adamlaryň özara täsiriniň ýokarlanýandygyny görkezýärdi, ýöne häzirki wagtda sahna başgaça boldy.
  
  Roadoluň üstünden tüsse aýlandy we asmana göterildi. Döwülen penjireler pyýadalary hapalady. Gabykdan haýran galan we ýaralananlar kellä gelende ýa-da gizlenip çykanda, çalaja sesler merkeziň töwereginde pyşyrdady. Sirenler uzak aralykda agladylar. Binasynyň 3-nji şaýoly tarapy, ullakan syçan ony çal peýnir diýip hasaplap, ondan ullakan dişleri alýan ýalydy.
  
  Haýden wokzaldan gaçyp, gaçyp barýanlary gözläp ýörkä haýallady. Göni göni, 51-nji köçede, olar ylgaýan ýeke-täk adamlardy - gara geýnen on bir adam, göz öňüne getirip bolmajak Ramses beýlekilerden beýikdi. Haýden daş-töweregindäki ümsümlikden, ümsümligiň gykylygyndan we kör bolmaga synanyşan tozan bulutlaryndan haýran galyp, harabaçylyk bilen kesilen çatrykdan ylgady. Aboveokarda, ofis binalarynyň üçekleriniň arasyndaky boşluklarda - gözenegiň üstündäki çyzyklar ýaly perpendikulýar ýoly görkezýän göni beton sütünler, ertiriň gün şöhlesi bäsleşmek üçin göreşýärdi. Gün günortan köçelerde seýrek ýüze çykýardy, birneme öň penjirelerden şöhlelenýärdi we diňe ýokary çykýança we binalaryň arasynda ýol tapyp bilmeýänçä diňe çatryklary yşyklandyrýardy.
  
  Wepaly garry it Kinimaka onuň ýanyna howlukdy. "Olardan diňe on ikisi bar" -diýdi. "Mur biziň ýagdaýymyza gözegçilik edýär. Güýçlendirýänçäk, olary yzarlarys, şeýlemi? "
  
  "Ramses" -diýdi. "Bu biziň ileri tutýan zadymyz. Islendik bahadan ony yzyna alarys "-diýdi.
  
  "Haýden", Kinimaka parkly awtoulag bilen çaknyşdy. "Siz beýle pikir etmeýärsiňiz. Ramses hemme zady meýilleşdirýärdi. Şeýle hem etmese-de, ýerleşýän ýeri nädip bäşinji otaga syzdyrylan bolsa-da, indi tapawudy ýok. Bu bomba tapmaly ".
  
  "Ramsesi tutmagyň ýene bir sebäbi."
  
  "Ol hiç haçan bize aýtmaz" -diýdi Kinimaka. "Maybeöne, belki, okuwçylaryndan biri muny eder".
  
  "Ramses näçe uzak wagtlap deňagramlylygy saklap bileris" -diýdi. "Bu şäheriň bu zatlardan halas bolmak üçin has gowy mümkinçiligi bar."
  
  Belent binalaryň taşlaýan kölegeleriniň içinde saklap, ses çykarmazlyga synanyşyp, pyýada ýöräpdirler. Ramses sargyt berip, paketiniň merkezinde ýerleşýärdi, indi Haýden bazara bu adamlary "legioner" diýip atlandyrandygyny ýada saldy. Olaryň her biri adaty hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulanlardan köp ädim ätýän we öz işine wepalydy. Ilkibaşda on iki adam kän pikirlenmän howlukdylar, özleri bilen saýtyň arasynda azajyk aralyk goýdular, ýöne bir minutdan soň haýallap başladylar, ikisi yzarlaýanlaryň bardygyny ýa-da ýokdugyny barladylar.
  
  Haýden Glock-dan gaharly gygyryp ot açdy. Bir adam ýykyldy, galanlary yzyna ok atdylar. Merkezi aňtaw gullugynyň öňki iki wekili beton gülli arkanyň arkasyna ördi. Haýden duşmanynyň gözüni ýitirmek islemän, tegelek gyrasyna göz aýlady. Ramses halky tarapyndan gurşalan dargamak bosagasynda. Indi ol Robert Praýsyň ykbalyna galyp, zordan durup biljekdigini, ýöne ýenjilen, garry adam üçin gowy işleýändigini gördi. Ünsi Ramsese öwrüldi.
  
  "Ol ýerde, Mano. Geliň muny gutaralyň. Siziň pikiriňizçe, ol ölse-de partlarmy? "
  
  "Erbet, bilemok. Ony diri alyp gitmek has gowy işlärdi. Belki, biz onuň tölegini alyp bileris ".
  
  "Hawa, bolýar, ilki bilen ýeterlik ýakynlaşmaly."
  
  Kamera ýene ulaldy, bu gezek olaryň gaçmagy barada. Haýden gül düşeginden gül düşegine ylgady, olary köçeden kowdy. Oklar iki toparyň arasynda pyşyrdady, penjireleri döwdi we saklanan awtoulaglara degdi. Pytraňňy sary taksileriň bir hatary Haýdene has gowy örtük we ýakynlaşmaga mümkinçilik berdi, ol muny almakdan çekinmedi.
  
  "Geliň!"
  
  Ilkinji taksa mündi, gapdala süýşdi we indiki tarapa ylgap barýarka ýoluň gyrasynda galan başga birini ulandy. Türme işgärleri olary aýyrjak bolanda Windows töwereginde partlady, ýöne gapak Ramsesiň täze legionerleriniň nirededigini asla bilmeýändigini aňladýardy. Dört taksi soňrak ylgaýanlary gizlemäge mejbur edýärdiler.
  
  Kinimakiniň nauşnigi ýarylyp başlady. "Kömek bäş minut aralykda."
  
  Emma bu-da näbellidi.
  
  Öýjük ýene bir gezek ykjam topar hökmünde işledi. Haýden boşlugy arkaýyn ýapyp bilmedi we ok-däri tygşytlamaga mejbur etdi. Öýjügiň hereketleri has ýiti, seresap bolansoň, güýçlendiriji güýçleriň gelmek mümkinçiligi barada alada edip başlandygy belli boldy. Haýden yzky garawullaryň birini nyşana aldy we diňe ok atanda heýkeltaraş agajyň öňünden geçipdi.
  
  Arassa şowsuzlyk.
  
  "Mano" diýip, birden aýtdy. "Olaryň birini bir ýerde ýitirdikmi?"
  
  "Againene hasapla."
  
  Ol diňe on san sanap bilýärdi!
  
  Ol stilde saklanan awtoulagyň aşagyndan çykyp, hiç ýerden çykmady. Ilkinji zarbasy Kinimakiniň dyzynyň arkasy bilen baglanyşykly bolup, uly adamyň egilmegine sebäp boldy. Tüpeňläninde sag eli kiçijik PPK getirdi, ululygy ony ölüme sezewar etmedi. Haýden Kinimakany bir gyra taşlady, onuň kiçijik bedeni dünýä derejesindäki islendik sportçy ýaly güýçli we gujurlydy, ýöne bu hatda uly adamy birneme herekete getirip bilerdi.
  
  Ok olaryň arasynda uçdy, haýran galdyryjy, täsir galdyryjy, arassa dowzahyň iň gysga pursady, soň legioner ýene hereket etdi. Haýdeniň dyzyna bagly başga bir zarba, Mano ýykylmagyny dowam etdirdi, döşüni ilki bilen duşmanlarynyň ýapmak üçin ulanan şol duralgasynda döwdi. Dyzynyň üstünde aýlanmaga çalyşýandygyny görüp, nägilelik gaçdy.
  
  Haýden dyzynda agyry duýýardy, has möhümi, duýdansyz deňagramlylygy ýitirdi. Ol Ramsesiň gaçmagy we söweş legioneri hakda däl-de, eýsem elhenç bufet hakda has köp bilýärdi we her süýümi bu meseläni çalt çözmek isleýärdi. Emma bu adam söweşiji, hakyky söweşiji bolup, diri galmak isleýärdi.
  
  Tapançany ýene atdy. Indi Haýden deňagramlylygyny ýitirendigine begendi, sebäbi ol garaşylýan ýerinde däldi. Ok bolsa onuň egninden otlady. Kinimaka pistolet bilen eli bilen özüni muskul dagynyň aşagynda jaýlady.
  
  Legioner Gawaýlylara garşy söweşmegiň netijesizdigini görüp, derrew ony taşlady. Soň bolsa sekiz dýuým gorkunç pyçagy çykardy we Haýdende öýken etdi. Öldüriji zarbadan gaça durmak üçin birneme ýer aldy. Kinimaka pistoletini sokdy, ýöne legioner muny öňünden görüpdi we has çalt atdy, pyçak Gawaýy döşüne agyr degdi, bu adamyň eşigi sebäpli ähmiýetsiz boldy, ýöne şonda-da ony taýaklaryna oklady.
  
  Bir exchangea Haýdene zerur pursat berdi. Tapançasyny çykaryp, legioneriň näme etjekdigini çaklady - yzyna öwrülip, mekir pyçak zyňdy-da, triggeri çekip, gapdala çykdy.
  
  Pyçak maşynyň gapysyndan böküp, ýere çümüp, hiç hili zyýan ýetirmän, üç ok adamyň döşüne ýaryldy.
  
  "Walteri al" -diýip, Haýden Kinimake aýtdy, "Her ok gerek".
  
  Ol ýerinden turdy-da, birnäçe ýüz metr uzaklykda köçä howlukmaç bir topar ýaragly adamy gördi. Indi has çylşyrymlaşýardy - adamlar toparlary peýda bolup, köçelere aýlanyp, öýlerine barýardylar ýa-da zeper ýetenleri barlaýardylar, hatda aç-açan durup, Android enjamlaryna basýardylar, ýöne Ramsesiň kellesiniň birnäçe aýakda peýda bolmagy derrew tanalýardy. .
  
  "Indi hereket et" -diýip, agyrýan, gögeren ellerini mümkin boldugyça işlemäge mejbur etdi.
  
  Kamera ýitdi.
  
  "Näme-"
  
  Kinimaka kapotyň üstünden böküp, maşynyň töwereginde aýlandy.
  
  "Uly sport dükany" diýip, Gawaýy dem aldy. "Olar kepderi."
  
  "Roadoluň soňy, şazada Ramses" Haýden soňky iki sözi äsgermezlik bilen tüýkürdi. "Tiz bol, Mano. Aýdyşym ýaly, samsyk bilen meşgullanmaly we ünsüni bu ýadro bombasyndan daşlaşdyrmaly. Her minut, her sekunt hasaplanýar. "
  
  
  Otuzynjy bap
  
  
  Bilelikde sport dükanynyň henizem siňip barýan gapylaryndan we giň, sessiz içeri girdiler. Korpuslary, raflary we geýimleri asýan ýerleriň her ýerinde bardy. Açyk çarçuwaly potolokda yşyklandyrylan plitkalar bilen yşyklandyryş üpjün edildi. Haýden şöhlelenýän ak pola seredip, dükanyň jümmüşine barýan tozanly yzlary gördi. Ol howlukman dükanyny barlady we ýelekini sazlady. Egin-eşigiň aşagyndan seredýän ýüzi gyzardy, ýöne aýratynlyklaryna giren gorky ony ýumşatdy.
  
  "Alada etme" -diýdi. "Indi düş, ümsüm bol".
  
  Oňa görkezme soramagyň zerurlygy ýokdy. Palçykly ýollary yzarlaýan bolsalar-da, öňdäki ses nyşanalarynyň ýerlerini berdi. Bahanyň yzygiderli nalyş etmegi goşmaça peýda boldy. Haýden legenlerden doly demir goltugyň aşagyndan süýşdi we Nike türgenleşigi geýimindäki kelleli manekeniň öňünden sport enjamlary üçin niýetlenen ýere itekledi. Barbell raflary, agram gaplary, trambolinler we pyýada ýörelgeler hatda hatara düzüldi. Diňe başga bölüme geçip, terrorçy topar bardy.
  
  Bir adam ony görüp, duýduryşy galdyrdy we ot açdy. Haýden okuň atyjynyň demir golundan çep tarapyna bir dýuým böküp çykandygyny eşidip, gaty we bir burçda ylgady. Kinimaka pyýada ýörelgesiniň konweýer bölümine ep-esli ýere gaçdy we boşlugyň üstünden aýlandy. Haýden, kellesiniň üstündäki krossowkalaryň tekjesinde deşik ýasap, legioneri öwdi.
  
  Ol kärdeşleri dargap barýarka ýuwaş-ýuwaşdan yza çekildi. Haýden, sanlaryny barlamak üçin gülgüne duffel sumkasyny howada zyňdy we dört aýry zarbanyň gaty urmagy bilen garaldy.
  
  Kinimaka dem aldy: "Belki, Ramsesiň gaçmagyny ýapyp biler".
  
  "Bize Torsten Dahl gerek bolsa" -diýip, Haýden dem aldy.
  
  "Sen däli re modeimi synap görmegimi isleýärsiňmi?"
  
  Haýden gülküsini basyp bilmedi. "Meniň pikirimçe, dişli çalyşmakdan has köp durmuş ýoly saýlanýar" -diýdi.
  
  "Näme bolsa-da" -diýdi Kinimaka. "Geliň, howlukalyň."
  
  Haýden ony pyçak bilen urdy, gapagyndan böküp, çalt ot açdy. Sanlaryň biri hiňlenip, gapdala ýykyldy, galanlary aşak düşdi. Haýden olara hüjüm edip, ýollarynda päsgelçilikleri goýupdy, ýöne boşlugy mümkin boldugyça çalt ýapdy. Legionerler yza çekildi, ýokary ok atdy we elýeterli her marka we reňkdäki krossowkalaryň potolokly arkasynyň arkasynda ýitirim boldy. Haýden bilen Kinimaka beýleki tarapa oturdylar, bir sekunt saklandylar.
  
  "Taýýarmy?" - diýip soradym. Haýden ýykylan öýjük agzasyny ýaragyndan boşadanda uludan demini aldy.
  
  Kinimaka: "Bar" diýdi.
  
  Olar ýokaryk galyp barýarka, pulemýot atyşy kelleleriniň üstündäki türgenleşigi birneme döwdi. Olara metal we karton, kanwas we plastmassa bölekleri ýagdy. Haýden, tutuş gurluşy çaýkananda-da gyrasyna çykdy.
  
  "Aý ..." Kinimaka başlady.
  
  "Gaplaň!" Haýden gutardy we bökdi.
  
  Giň hasaplaýjynyň ýokarky ýarysy ýykyldy, böleklere bölünip, olaryň üstüne ýykyldy. Tekjeleriň ullakan, üýtgeýän diwary, demir zolaklary, karton gutulary we täze kanwas aýakgaplaryny bir ýere taşlady. Kinimaka binadan özüni gorajak ýaly elini ýokaryk galdyrdy we ynamly hereket etmegini dowam etdirdi, ýöne köpçülik sebäpli gaçyp barýan Haýdeniň arkasyna düşdi. Ol ýykylan massadan daşlaşyp barýarka, süýräp barýan aýagy demir diregden tutup, Kinimaka kellesini goltugynyň aşagyna gömdi we üstüne ýykylanda özüni berkitdi.
  
  Haýden zyňmagy elindäki ýarag bilen tamamlady we yzyna seretdi. "Mano!"
  
  Heröne onuň problemalary ýaňy başlandy.
  
  Dört legioner oňa hüjüm edip, tüpeňi kowup, bedenini tüpeň bilen urdy. Haýden özüni örtdi, soň ýene birneme togalady. Basketbollaryň bir bölegi agdaryldy, hemme tarapa uçýan mämişi toplary iberdi. Haýden egnine seredip, kölegeleriň hereket edýändigini gördi we Glock-a göz aýlady.
  
  Atyşyk boldy. Bir okuň kellesiniň golaýynda bir zady urandygyny eşitdi.
  
  Ses: "Şu ýerde dur" -diýdi.
  
  Haýden doňup, Ramsesiň adamlarynyň kölegeleri onuň üstüne inip barýarka seretdi.
  
  "Indi sen biziň bilen"
  
  
  Otuz birinji bap
  
  
  Drake weýran bolan ýere, Alisýanyň gapdalynda ýaryldy. Ilkinji gören hereketi, ýokarky balkona öwrülip, olara ýarag görkezeninde Murdan boldy. Halfarym minutdan soň ýüzünde ýeňillik peýda boldy.
  
  - Ahyrsoňy - diýip, dem aldy. "Meniň pikirimçe, ýigitler ilki bu ýere geldiňiz."
  
  "Bize azajyk öňünden duýduryş berildi" -diýdi. "Alligator atly käbir palçy?"
  
  Mur geň galdy we olary ýokarky gatda yşarat etdi. "Men onuň hakda hiç eşitmedim. Ol bäşinji öýjügiň ýolbaşçymy? "
  
  "Biz şeýle pikir edýäris. Ol eşekden doly, ýöne indi bu ýadro bombasyna jogapkär ".
  
  Mur agzyny açyp synlady.
  
  Alisýa terjime edildi. "Alligator, on gallon kofeden soň Julian Marşdan has beter seslenýär we men onuň aýdýanlaryny eşidýänçäm mümkin däldigini aýdardym. Onda, Haýden nirede we bu ýerde näme boldy? "
  
  Mur Ramses bilen Praýsyň arasyndaky söweş, soň bolsa gaçmak barada teswir berip, hemmesini özleri üçin goýdy. Dreýk wokzalyň ýagdaýyna we agentleriň ýeterlik paýlanmazlygyna başyny ýaýkady.
  
  "Ol muny meýilleşdirip bilermi? Perudaky näzik galadan gelýärsiňizmi? Bazary gözden geçirenimizde-de? "
  
  Maý şübheli görünýärdi. "Teoriýalaryňyzyň biri üçinem azajyk pikirlenýär."
  
  "Munuň ähmiýeti ýok" diýip, Alisýa aýtdy. "Hakykatdanam? Diýjek bolýanym, kimiň aladasy bar? Özümizi gazlamagy bes etmeli we gözläp başlamaly ".
  
  Maý: "Bu gezek" -diýdi. "Men Taz bilen ylalaşýaryn. Iň soňky söýgülisi oňa birneme many beren bolsa gerek. " Bo-a mähir bilen seretdi.
  
  Mur oňa seredende, Drake gygyrdy, gözleri indi hasam giňeldi. Öý ofisiniň wekili olaryň dördüsine seretdi.
  
  "Gowy partiýa ýaly görünýär, ýigitler."
  
  Drake ony gysdy. "Nirä gitdiler? Haýden we Kinimaka? "
  
  Mur görkezdi. "51-nji On bir sany yzarlaýjysy Ramses we şol samsyk Bahasy tüsse girdi. Birnäçe minutdan soň olary görüp bilmedim. "
  
  Alisýa bir hatar ekran görkezdi. "Olary tapyp bilersiňizmi?"
  
  "Kanallaryň köpüsi ýapyk. Ekranlar ýok edildi. Häzirki wagtda Batareýa seýilgähini tapmak bize kyn düşer "-diýdi.
  
  Dreýk döwülen balkon relsine geçdi we wokzalyň we daşyndaky köçäniň töweregine göz aýlady. Iň bärkisi, göz öňüne getiren şäheri bilen düşünişmezlik edip, iň bolmanda şu günki güne çenli geň galdyryjy dünýädi. Bu adamlara gowulaşmak üçin diňe bir ýoly bilýärdi.
  
  Olary howpsuz saklaň.
  
  "Başga habarlaryňyz barmy?" Mur sorady. "Marş we bu Alligator ýigit bilen gürleşýändigiňize ynanýaryn."
  
  Alisiýa: "Diňe saňa aýdan zadymyz" -diýdi. "Öçürmek kodlaryny barladyňyzmy?"
  
  Mur diri galan ekranlaryň birinde ýaňy ýalpyldap başlan ýalpyldawuk nyşany görkezdi. "Göreliň".
  
  Beau içmek üçin suw sowadyjysyna tarap barýarka, Drake gaýdyp geldi. Mur e-poçta sesini gaty ses bilen okaýar, tizlige ýetýär we deaktiwasiýa kodlarynyň dogrudygyny tassyklaýar.
  
  Mur şeýlelikde, üns bilen okady. "Kodlar aslynda has köşer. Munuň ajaýypdygyny aýtmaly. Siziň pikiriňizçe Marş özüniň elinden alynjakdygyny bilýärdi? "
  
  "Birnäçe sebäp bolup biler" -diýdi. "Özüňiz üçin howpsuzlyk. Gyrada deňagramlylyk. Simpleönekeý hakykat, bu adamyň doly klipden alty tapgyr gysga bolmagy. Eger Alligator beýle bir owadan görünmese, özümi şu wagt has howpsuz duýardym ".
  
  "Whappie?"
  
  "Nok?" Drake synanyşdy. "Bilmedim. Haýden seniň diliňi menden has gowy gürleýär. "
  
  "Iňlis" Mur baş atdy. "Biziň dilimiz iňlis."
  
  "Eger şeýle diýseňiz. Thisöne bu gowy zat, ýigitler. Hakyky deaktiwasiýa kodlary gowy zat. "
  
  "Alymlar ýadro zarýadynyň gelip çykyşyny kesgitlänlerinden soň, olar bilen habarlaşyp biljekdigimize düşünýärsiňizmi?" Beau gaýdyp gelip, plastik käseden bir dem aldy.
  
  "Um, hawa, ýöne entek bolmady. Bilşimiz ýaly kodlary üýtgetdiler ýa-da täze trigger goşdular. "
  
  Beau muny birneme baş atyp kabul etdi.
  
  Dreýk sagadyna seretdi. On minut töweregi wokzalda boldular, Haýden ýa-da Dahldan söz ýokdy. Bu gün on minut bakylyk ýaly duýuldy.
  
  "Men Haýden jaň edýärin." Jübi telefonyny çykardy.
  
  Maý: "Alada etme" -diýdi. "Bu Kinimaka dälmi?"
  
  Dreýk görkezen ýerine ýiti öwrüldi. Mano Kinimakiniň aç-açan şekili köçede gyşardy, egildi, aç-açan agyrydy, ýöne birkemsiz stansiýa tarap yzarlandy. Dreýk onlarça soragy ýuwutdy-da, göni jogap berip biljek adama ylgady. Topar daşardan bir gezek Manony harabalykdan doldurylan çatrykda tutdy.
  
  - Näme boldy, dost?
  
  Gawaýlylar bilen duşuşanda ýeňillik, ýeriň aşagynda gizlenýän käbir elhenç akyl agyrylary kölege saldy. "Olarda Haýden bar" diýip pyşyrdady. "Üçüsini düşürdik, ýöne Ramses ýa-da Baha ýakynlaşmadyk. Soň bolsa bizi gizlediler. Meni oýundan çykardy, bir tonna harabalygyň aşagyndan çykanymda Haýden ýitdi. "
  
  "Ony alandyklaryny nädip bilýärsiň?" Beau sorady. "Belki-de ol henizem gözleýär?"
  
  Kinimaka: "Ellerim we aýaklarym ýaralanan bolmagy mümkin" -diýdi. "Emma gulaklarym gowy eşidildi. Ony ýaragsyzlandyrdylar we alyp gitdiler. Iň soňky aýdanlary ... "Kinimaka dowam edip bilmän agyr ýürek bilen ýuwutdy.
  
  Dreýk adamyň nazaryny aldy. "Biz ony halas ederis. Muny elmydama edýäris "-diýdi.
  
  Kinimaka ýeňdi. "Hemişe däl".
  
  "Oňa näme diýdiler?" Alisýa muny dowam etdirdi.
  
  Kinimaka gün şöhlesinden ylham gözleýän ýaly asmana seretdi. "Olar bu ýadro bombasyna has içgin seredjekdiklerini aýtdylar. Ony arkasyna daňjakdyklaryny aýtdylar ".
  
  
  Otuz ikinji bap
  
  
  Torsten Dahl Taýms meýdanynyň töweregini arassalamak üçin birnäçe ekipa left goýup, toparyny dar seýilgähiň döreden kölegelerine alyp gitdi. Quietuwaş we aladasyz, möhüm telefon jaňy etmek üçin iň amatly ýerdi. Ilki Haýden jaň etdi, ýöne jogap bermänsoň, Dreýk bilen habarlaşjak boldy.
  
  "Aralyk şu ýerde. Iň soňky habar näme?
  
  "Biz bok, dost -"
  
  "Toplaryňyza çenli?" Dahl sözüni kesdi. "Täzelik näme?"
  
  "Bu gezek boýnuma däl. Şol däli jellatlar öýjüklerinden döwüldi ýa-da döwüldi. Ramses we Price indi ýok. Bäşinji öýjük on iki adamdan ybarat ýa-da bardy. Mano üçüsiniň bardygyny aýdýar. "
  
  Dahl intonasiýa aldy. "Mano gürleýärmi?"
  
  "Hawa, dost. Haýdeni tutdular. Olar özleri bilen alyp gitdiler "-diýdi.
  
  Dahl gözüni ýumdy.
  
  "Stillöne entek wagtymyz bar." Drake oňyn tarapyny synady. "Derrew partlatmak isleseler asla almazdylar".
  
  Yorkorklylar dogry aýtdy, Dahl boýun almaly boldy. Dreýk Marşyň indi Garaňkylyk şazadasy wezipesinden aýrylandygyny we wagtlaýynça Alligator atly biriniň ýerine çalşylýandygyny düşündirmegini dowam etdirdi. Watan bu adamy Amerikaly goldawçy hökmünde tanap bildi.
  
  "Hakykatdanam?" Dahl aýtdy. "Näme üçin?"
  
  "Anarhiýa sebäp bolup biljek köp zat" -diýdi. "Ol hakyna tutma adam, diňe şu gezek gaharlandy".
  
  "Ramses hemişe öz işini" öýde "alyp barýar öýdýärdim."
  
  "Alligator Nýu-Yorkorkly. Operasiýa bahasyna ýetip bolmajak logistika bilimleri berip bilerdi ".
  
  "Hawa, munuň manysy bar." Dahl uludan demini aldy we gözlerini ýadady. "Onda näme bolar? Haýdeniň koordinatlary barmy? "
  
  "Olar kamerasyny aldylar. Iň bolmanda eşikleriniň bir bölegini alan bolmaly, sebäbi köýnegine tikilen bellik, Çipotl Meksika Grilindäki stoluň aşagyndadygyny aýdýar, ýaňy tassykladyk. Howpsuzlyk kameralary işleýär, ýöne sahypadaky hüjüm netijesinde biziň tarapymyzdaky kabul edijiler köplenç kakyldy . Olar elinden gelenini birleşdirýärler. Olarda ýeterlik işçi güýji ýok. Hereoldaş, bu ýerden hakykatdanam erbetleşip biler. "
  
  "Bolup bilermi?" Dahl gaýtalady. "Erbetlerden geçdik we erbetleriň köçesine çykýarys diýemok, şeýlemi?"
  
  Drake bir salym dymdy, soň: "Talaplaryny dowam etdirerler diýip umyt edýäris" -diýdi. "Her täze talap bize has köp wagt berýär."
  
  Dahl entek öňe gidişlik etmediklerini aýtmak hökman däldi. Hakykat özüni görkezdi. Bu ýerde ýadro bombasynyň ýerleşýän ýerini bilmek üçin Watana garaşlydylar, öňünden duýduryş berlen Täze ýyl hindi towuklary ýaly ylgaýardylar, diňe Mur bu ýeri kesgitlemek üçin, ýöne tutuş kärhana başa barmady.
  
  "Biziň edenlerimiziň hemmesi sarp edilýän zatlary zyýansyzlandyrmak". "Biz hatda Ramsesiň asyl meýilnamasyna-da ýakyn däl".
  
  "Näme üçin ýigitler duralga gitmeýärsiňiz? Indiki gurşun gelende bilelikde bolup bileris "-diýdi.
  
  "Hawa, ederis." Dahl toparynyň galan bölegine el galdyrdy we 3-nji şaýoluna alyp barmak üçin dogry ugry kesgitledi. "Salam, Mano nädip saklanýar?"
  
  "Guyigit tekjeler bilen diwara gaty uruldy. Sorama. Emma söweşmek isleýär, diňe biriniň özüne nyşana bermegine garaşýar ".
  
  Dahl söhbetdeşligi gutaransoň ylgap başlady. Kensi gapdalynda saklandy we baş atdy. "Movearamaz hereket?"
  
  "Situationagdaýymyzy göz öňünde tutup, has erbet bolup biler öýdýärin, ýöne hawa, bu erbet saýlawdy. Haýdeni alyp gaçdylar. Bombanyň nirededigini äkitdi "-diýdi.
  
  "Gowy! Diýjek bolýanym, ýigitleriň hemmesi maýaklary gizlänokmy? "
  
  "Biz edýäris. Eşikleri bilen birlikde zyňdylar. "
  
  "Mossad deriňize girdi" -diýip, Kensi ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Olar üçin gowy, ýöne meniň üçin däl. Özümi degişlidigimi duýdy ".
  
  "Bolýar". Dahl baş atdy. "Biziň hemmämiz öz ykbalymyza gözegçilik edýändigimizi we her kararyň aslynda erkindigini duýmalydyrys. Bu manipulýasiýa däl. "
  
  "Şu günler" diýip, Kensiniň barmaklary egrelip, soňam gysyldy, "howp astynda meni dolandyrýarsyň" -diýip, oňa azajyk ýylgyrdy. "Dostum, senden başga, islän wagtyň we islän ýeriňde meni dolandyryp bilersiň."
  
  Dahl yzyna seretdi. Bridget MakKenzie saklanyp bilmedi. Aýal özüniň durmuşa çykan erkek, kakadygyny bilýärdi, şonda-da synaga boýun bolupdy. Elbetde, ol bu ýerde uzak durmazdy.
  
  Mesele çözüldi.
  
  Smit we Lauren hem bilelikde ylgadylar, asuda teswir alyşdylar. Gorgi arkasyny terbiýeledi, halys we galyndylar bilen sepildi, ýöne oýnawaçlyk bilen aýlandy. Dahl munuň aýylganç, tötänleýin söweşdäki ilkinji hakyky tejribesidigini bilýärdi we muny gowy alyp barandyr öýdüpdi. Köçeler ýalpyldaýardy, soň bolsa çep bilen 3-nji şaýoluna öwrülip, 51-nji çatryga tarap ugrady.
  
  Dahl üçin birnäçe minut geň boldy. Şäheriň käbir etraplary pese gaçmady, köp dükan açyk galyp, adamlar aljyraňňylyk bilen içeri girip ýörkä, beýlekileri durmuşdan mahrum diýen ýaly taşlandy. Birnäçe köçäni gozgalaňçy polisiýa ulaglary we dört tigirli goşun ulaglary gurşap aldy. Käbir ýerler talaňçylaryň barlygyndan utanýardylar. Köplenç gören adamlary näme etmelidigine düşünmeýärdiler, şonuň üçinem häkimiýet hasaplaýan zatlaryna sesini goşdy we mümkin boldugyça gaçybatalga bermäge çagyrdy.
  
  Soň bolsa Dreýk we beýlekileriň garaşýan, Haýden Jeýi halas etmegi meýilleşdirýän ýerine ýetdiler.
  
  Bu günüň başyndan bäri birnäçe sagat geçdi. Indi bolsa ýadro bombasyny tapmagyň ýoluny gözleýärdiler. Dahl yza gaýdyp bolmajakdygyny bilýärdi, gaçyp ýa-da bunkerlerde gizlenip bilmeýärdi. SPEAR topary ahyryna çenli bardy. Şäher şu gün ölse, halas etmäge synanyşýan gahrymanlaryň ýetmezçiligi bolmaz.
  
  
  ÜÇÜNJI BAP
  
  
  Ramses herekete we reaksiýa ugrukdyranda, Haýden dymdy, jogapkär adamlaryna, olaryň wepalylygyny synap gördi. Ony sport harytlary dükanyndan süýränlerinden soň, ony 3-nji şaýolunda öz aralarynda ylgap gitmäge mejbur etdiler, soň bolsa jübi telefonyny tapmaga we zyňmaga we ok geçmeýän ýelekini ýyrtmaga wagt tapdylar. Ramses yzarlaýyş enjamlary we ýerleşýän ýerleri barada birneme bilýän ýalydy we adamlaryna köýnegini aýyrmagy buýurdy. Kiçijik enjam çalt tapyldy we taşlandy, şondan soň topar düýbünden tötänleýin ugur ýaly bolup ylgady.
  
  Haýden munuň asla beýle däldigi barada pikir aldy.
  
  Biraz wagt gerek boldy. Topar has uly ýaraglaryny we gara eşiklerini dökdi, aşagyndaky adaty syýahatçylyk formasyny açdy. Birden şäheriň köçelerinde aýlanyp ýören ýüzlerçe aladaly mähelläniň bir bölegi ýagty, zyýansyzdy. Polisiýa we goşun gözegçileri käbir ugurlary hatara düzdüler, ýöne kameralar düşnükli bolýança bir garaňky seýilgähi, beýlekisini bolsa ret etdi. Haýdene geýmek üçin ätiýaçlyk kurtka berildi. Belli bir wagt öňünden taýýarlanan motosikllere çykdylar we Manhattan şäheriniň merkezinden ýuwaş-ýuwaşdan çykdylar.
  
  Tooöne gaty uzak däl. Haýden bombanyň nirededigini bilip, kimdir birine, islendik adama habar iberilmegini ähli güýji bilen arzuw etdi. Ony öldürip bilmekleri möhüm däldi - esasy zat, bu janköýerleriň saklanmagydy.
  
  Welosipedler seýilgähiň bir bölegine aýlandy, soň on adam - galan sekiz legioner, Ramses we Price, posly demir gapydan biri-birini yzarladylar. Uruş baýragy bolan Haýden özüni tapdy we ykbalyny eýýäm bilse-de, her gözüni, ugruny üýtgetmegi we pyşyrdylan sözleri görmäge synanyşdy.
  
  Döwülen daşky gapynyň aňyrsynda porsy içki koridor beton basgançaga alyp bardy. Ine, erkekleriň biri Haýdene tarap öwrülip, pyçagyny bokurdagyna tutdy.
  
  - Ümsümlik - diýip, Ramses yzyna öwrülmän aýtdy. "Häzirlikçe seni öldürmezligi makul bildim."
  
  Dört gata çykdylar, soň bolsa kwartiranyň gapysynyň öňünde bir salym durdular. Açylanda topar içerde ýygnandy, koridordan mümkin boldugyça çalt ylgady. Ramses otagyň ortasynda, ellerini uzatdy.
  
  "Ine, biz geldik" -diýdi. "Bir million soňy we iň bolmanda bir başlangyjy bilen. Bu şäheriň ýaşaýjylary, bu täze ýolumyzyň, mukaddes söweşimiziň başlangyjydygyny bilmän bu durmuşy terk ederler. Bu- "
  
  "Hakykatdanam?" Gury ses tirady kesdi. "Ramses, bir bölegi saňa ynanmak isleýär, beýleki bir tarapy, has erbet tarapy, seniň pikiriň doly diýip pikir edýär".
  
  Haýden Julian Marşa ilkinji gowy göz aýlady. Pifian, bir bölegi başga birine bukulan ýaly geň, ýoýulan ýalydy. Yearyl ýa-da häzirki tendensiýa garamazdan hiç haçan laýyk gelmeýän eşik geýýärdi. Bir göz garaldy, beýlekisi giň we açyk däldi, bir aýakgap ýykyldy. Sag tarapynda Haýdeniň tanamaýan ajaýyp goňşy otyrdy, ýöne biri-birine gysyşlaryndan olaryň birden köp baglanyşykdadygy görnüp durdy.
  
  Diýmek, soýuzdaş däl.
  
  Haýden, Ramsesiň mart aýyndaky kemsidilmesine reaksiýa bildirdi. "Bilýäňmi?" - diýip, terrorçy şazada sorady. "Hat-da duşuşmazdan ozal sizi aldadyk. Baky alawymyzy Amerikanyň ýüregine göterjek samsykyň adyny bilmezden ozal. Hatda özüňizem Taýler Webb size dönüklik etdi. "
  
  Marş: "Fuck Webb" -diýdi. "Sen git"
  
  Ramses gülüp ýüz öwürdi. "Geliň, aýdanlarymyza gaýdyp geleliň. Bu ýerde işleýänlerem bu şäheri ýigrenýärler. Bu gaty gymmat, jahankeşdeler gaty köp. Dinönekeý erkekler we aýallar bu ýerde ýaşap, işe girmek üçin göreşip bilmeýärler. Ulgamyň we ony goldamagy dowam etdirýän adamlara garşy ösýän ajy göz öňüne getirip bilersiňizmi? Köprülerde we tunellerde töleg tölenýär. Puluňyz bolmasa hiç zat dälsiňiz. Otparazlyk, açgözlük, açgözlik hemme ýerde bar. Bu meni keselleşdirýär "-diýdi.
  
  Haýden dymdy, indiki ädimini hasaplap, Marşyň reaksiýasyny synlady.
  
  Ramses bir tarapa ädim ätdi. "Alligator, köne dostum. Seni ýene-de görenime şat."
  
  Haýden Alligator atly adamyň başlygyny gujaklamagyna syn etdi. Kiçijik, ümsüm we belki ünsden düşmäge synanyşyp, gapydan näçe ädim ätmelidigini hasaplady. Häzirlikçe gaty köp. Duruň, garaşyň.
  
  Sheöne ol näçe wagt töläp biler? Ramsesiň sözlerine garamazdan, hatda ýadro partlamasyndan gaça durmak isleýärmikä diýip pikir etdi. Gowy habar, häkimiýetleriň howa giňişligini ýapandygy, bu adam howlukmady.
  
  Robert Praýs iňňildäp özüni oturgyja taşlady. Iň ýakyn legionerden bir çüýşe aspirin sorady, ýöne muňa ähmiýet berilmedi. Marş Goranmak ministrine gözüni kiçeltdi.
  
  "Men seni tanaýarynmy?"
  
  Bahasy ýassygyna has çuňňur girdi.
  
  Haýden otagyň galan bölegine göz aýlady, diňe uzak perdeli penjirede duran nahar saçagyny gördi.
  
  Erbet, bu näme ...?
  
  Bu onuň göz öňüne getirişinden has kiçidi. Çanta adaty modelden has uludy, uçaryň ýokarky bölümine sygmak üçin gaty ulydy, ýöne has uly adamyň arkasyna gaty oňaýsyz görünmezdi.
  
  Ramses: "Mart aýynda size satdym" -diýdi. "Muny Nýu-Yorkorka getirersiňiz diýip umyt edýärin. Munuň üçin baky minnetdar bolaryn. Size we dostuňyza ähli ýanýan ody duýmaga rugsat beriljekdigini aýdanymda, ony sowgat hasaplaň. Bu, size hödürläp biljek iň gowusy we bokurdagyňyzdaky pyçakdan has gowudyr. "
  
  Haýden, zerur bolsa, ýadro bombasyny - ululygyny, görnüşini we sumkasynyň daşky görnüşini ýatda saklady. Şu gün bu ýerde ölmeli däldi.
  
  Soňra Ramesses adamlaryna ýüzlendi. "Ony taýýarlaň" -diýdi. Amerikaly ganhor bir unsiýa agyryny hem gaýgyrmaň. "
  
  Haýden munuň geljekdigini bilýärdi. Bu ýolda ellerini daňyp bilmediler, indi bolsa ol bu pursatdan doly peýdalandy. Şonuň üçin köp zat onuň saglygyna - şäheriň, milletiň, siwilizlenen dünýäniň ykbalyna baglydy. Sag tarapyndaky waza amatly, boýny eli üçin iň oňat giňlik we käbir zyýan bermek üçin dogry agram. Iň ýakyn adamyň ybadathanasynda, ýere gaçýan bölek bölekleri döwüldi. Elini ýokaryk galdyranda, Haýden ýaragyň elinden tutdy, ýöne onuň egnine pugta örtülendigini görüp, derrew boýun egdi, ýerine barreldäki tutawajyny ulanyp, hasam deňagramlylygy taşlady. Weaponsaraglar nyşana alyndy, ýöne Haýden olaryň hemmesine ähmiýet bermedi. Indi diňe soňky şans salonydy ... indi onuň durmuşy üçin söweşmeli däl - şäheriň ölmegi üçin göreş ýaly. Ony diňe gizlinlikde bikanun getirmedilermi? Bu oňa ýaragyň atyljakdygyny aýtdy.
  
  Alligator gapdalyndan oňa ýakynlaşdy, ýöne Ramses ony saklady. Anotherene bir gyzykly açyş. Alligator Ramses üçin möhümdi. Ertesi pursat, özüni urýan gollaryň we aýaklaryň üstünde durup bilmedi. Bir ýa-da iki gezek urýaryn, ýöne hemişe başga biri bardy. Bular telewizion gahrymanlar däl - beýlekisiniň gatyşmagy üçin sypaýyçylyk bilen garaşýarlar. , Ok, bular ony gurşap aldylar we birden hüjüm etdiler, şonuň üçin näçe durup, ursa-da, ýene ikisi ony urýardy. Agyry sanap bilmedik ýerlerden köp ýerde ýaryldy, ýöne büdreden pursatdan peýdalanyp, wazanyň bir bölegini alyp, iki adamyň ýüzüne we gollaryna urdy. Yza çekildi, gan akdy. Ol eýesiniň ýykylmagyny iberip, bir jübüt aýaga oklady. Ol ünsi özüne çeker öýdüp, penjire agyr krujka zyňmaga synanyşdy, ýöne nägilelik penjireden ýarym metr töweregi uçdy.
  
  Drake näme ederdi?
  
  Ol muny bilýärdi. Hut şu. Soňky demine çenli söweşer. Aýak tokaýyndan ýarag gözledi. Gözleri martyň we aýalyň gözleri bilen görüşdi, ýöne olar diňe biri-birine has berk ýapyşdylar we geň aragatnaşykda teselli tapdylar. Haýden zordan basylan gykylyklara begenip, tüpeňledi we öwrüp, yzynda düşegi tapdy. Muny dolulygyna ulanyp, özüni aýaklaryna mejbur etdi.
  
  Faceüzüne bir ýumruk degdi we ýyldyzlar ýaryldy. Haýden başyny ýaýkady, gany arassalady we garşydaşynyň ýykylmagyna sebäp boldy. Başga bir ýumruk ony kelläniň gyrasyna urdy, soň bolsa adam ony bilinden tutdy, aýaklaryndan kakdy we arkasyna düşekde goýdy. Haýden öz güýjüni ulanyp, arkasyna oklady. Bir sekuntda aýaklaryna, kellesine aşak gaýdyp, gapyrgalara, boýnuna, içegelerine we dyzlaryna zarba urdy, zarbadan soň zarba urdy, urlandan soň urdy.
  
  Ramsesiň olara tarap ädim ädendigini gördi. "Sekiz adam!" - diýip gygyrdy. "Sekiz erkek we bir gyzjagaz. Siziň buýsanjyňyz nirede?
  
  "Eggsumurtgalary bilen bir ýerde" -diýdi. Bu baky dowam etmezdi we gaçmaga umyt ýokdy.
  
  Emma ol hiç wagt synanyşmagyny bes etmedi. Hiç haçan ýüz öwürmedi. Durmuş göçme manyda bolsun, gündelik söweşdi. Iş taşlaýyşlaryndan güýç we aýaklaryndan energiýa gaçyp barýarka, iş taşlaýyşlary ýeterlik bolmasa-da, Haýden henizem urdy.
  
  Erkekler ony aýaklaryna galdyrdylar we otagyň içine süýräpdirler. Ol özüne birneme güýç gaýdyp gelendigini duýdy-da, aýakgabyny eňeginiň üstünden ylgady we gysylmagyna sebäp boldy. Elleri myşsalarynyň töweregine berkidilip, ony uzak penjire tarap itekledi.
  
  Ramses ýadro portfelini goýýan stoluň üstünde durdy.
  
  "Örän kiçijik" -diýdi. "Şonuň üçin ýerliksiz. Şeýle-de bolsa, ýatdan çykmajak zat. Razymy? "
  
  Haýden agzyndan gan tüýkürdi. "Siziň asyryň däli eseridigiňiz bilen ylalaşýaryn."
  
  Ramses oňa geň galdy. "Näme edýärsiň? Piflilerden Julian Marş we Zoe Shearsyň gujaklaşýandygyna düşünýärsiňiz, şeýlemi? Olaryň ýolbaşçysy - Webb - ol nirede? Gadymy arheologiki hazyna üçin dünýäni gözlemek üçin, meniň pikirimçe. Uzak ölen aristokratyň yzyny yzarlaýaryn. Dünýä ýanýarka, özüniň däli yzlaryny yzarlaýar. Miss Jeý, asyryň däli işine ýakynlaşmaýaryn. "
  
  Haýden içerde bir zadyň dogrydygyny boýun alsa-da, dymdy. Günüň ahyrynda duýulýan bir otag olaryň hemmesine garaşmalydyr.
  
  "Onda näme bolar, bilmek isleýärsiňizmi?" Ramses ondan ýylgyryp sorady. "Dogrymy aýtsam, beýle däl. Biziň hemmämiz bolmak isleýän ýerimiz. Nuclearadro bombasy bilen. Men bomba hünärmeni Alligator bilen. Halkym meniň tarapymda. Learadro bombasy? Dünýä bilen bir bolmaga taýyn diýen ýaly ... - diýip, dymdy. Indi bir sagat diýmelimi? "
  
  Haýdeniň gözleri oňa dönüklik etdi.
  
  "Aý haha. Indi haýran galýarsyňyz. Bu siziň üçin gaty köp wagtmy? On minutmy? "
  
  -, ok - diýip, Haýden dem aldy. "Başararsyňyz Haýyş edýärin. Isleýän zadyňyz bolmaly. Ylalaşyp biljek bir zadymyz. "
  
  Ramses, islegine garşy birden oňa gynanýan ýaly seretdi. "Isleýän zadymyň jemi şu otagda. Ilkinji dünýä diýilýän zadyň weýran bolmagy. "
  
  "Diňe sizi öldürmek ýa-da synanyşyp ölmek isleýän adamlar bilen nädip şertnama baglaşyp bilersiňiz?" Haýden gaty ses bilen aýtdy. "Ora-da özüňizi gan dökmezden saklaň. Täze dünýä üçin iň soňky dilemma. "
  
  Ramses güldi. "Adamlar gaty samsyk." Ol güldi. "Jogap:" Siz hökman däl ". Bizi öldüriň ýa-da ybadat ediň. Bizi saklaň ýa-da serhetlerden geçmegimize syn ediň. Bu siziň ýeke-täk dilemmaňyz."
  
  Erkekler täze köýnegini çykaryp, bombany öňüne goýup, Haýden ýene göreşdi. Alligator gelip, sumkasyny açdy we içinden birnäçe simleri aýyrdy. Olary taýmer mehanizmine birikdirmeli boldular, Haýden. Şeýle däli terroristlerem hakyky partlaýjy enjamlary kesmek howpy abanmaýar.
  
  Ol umyt etdi.
  
  Alligator simleri çekdi we dowam etmegine rugsat garaşýan Ramsese seretdi. Gigant baş atdy. Adamlar Haýdeniň ellerinden tutdular we ýadro bombasy garnyna basylýança bedenini egip, stoluň başyna iteklediler. Soňra ony ýerinde sakladylar, Alligator simleri ilki arkasyna we döşüne, soň bolsa aýaklarynyň aşagyna we ahyrsoňy arkasynyň düýbünde duşuşýança ýokary galdyrdy. Haýden simleriň her çekilmegini, sumkanyň her hereketini duýdy. Ahyrynda, ýadro bombasynyň bedenine berk ýapyşandygyny we daş-töweregine dolanmagyny üpjün etmek üçin orta güýçli guşaklary we kanal lentasyny ulandylar. Haýden baglanyşyklaryny barlady we zordan hereket edip biljekdigini gördi.
  
  Ramses, Alligatoryň el işlerine haýran galmak üçin yza çekildi. "Gowy" -diýdi. "Amerikaly iblis öz ýurduny ýok etmek üçin ideal pozisiýa eýeledi. Bu günäli şäher ýaly, galanlary üçin ýerlikli mukaddes ýer. Indi Alligator, taýmer düzüň we haýwanat bagyna gitmek üçin ýeterlik wagt beriň. "
  
  Haýden stoluň başyna girdi, ilki terrorçynyň sözlerinden haýran galdy we soň bulaşdy. "Haýyş edýärin. Muny edip bilmersiň Başararsyňyz Nirededigiňizi we näme etjekdigiňizi bilýäris. Ramses, elmydama seni tapyp bileris "-diýdi.
  
  "Dostlaryňyzy göz öňünde tutýarsyňyz!" Alligator gulagyna gygyrdy, onuň bökmegine we nukuň titremegine sebäp boldy. "Iňlis ... Khmannnn! Alada etme. Ony ýene görersiň. Marş onuň bilen biraz hezil etdi, mmm, ýöne bizem hezil ederis! "
  
  Ramses beýleki gulagyna ýakynlaşdy. "Siziň hemmäňizi bazardan ýadymda. Iň azyndan iki ýyllap abraýymy zaýalap, ony ýok edendigiňize ynanýaryn. Siziň hemmäňiziň gala hüjüm edendigiňizi, janpenam Akataşy öldürendigiňizi, legionerlerimi öldürendigiňizi we meni zynjyr bilen alyp gidendigiňizi bilýärin. Amerika üçin. Samsyklar ýurdy. Ol ýerdäki jenap Praýs hemmäňiziň toparyň biridigini, ýöne diňe beýle däldigini aýdýar. Özüňizi maşgala diýýärsiňiz. Iň soňunda hemmäňiziň bilelikde bolmagyňyz ýerlikli dälmi? "
  
  - Erbet, Haýden sumkasynyň ýokarsyna dem aldy. "Sen. Gümürtik. "
  
  "Ay Ýok. Hakykatdanam sen we maşgalaň. Justadyňyzda saklaň - Ramses muny etdi. Bu hatda meniň ahyrky oýnum däl. Ygtybarlylygym hasam täsirli. Americaöne biliň, Amerika we beýleki günbatar garakçylary gaçyp barýarka, howpsuz bir ýerde gülerin. "
  
  Egildi welin, bedeni ony we sumkalaryň mazmunyny ezdi. "Indi haýwanat bagyna soňky gezek baryp görmegiň wagty geldi. Men Matt Dreýke seni tapmagyň hormatyny bererin "-diýdi. "Bomba öçürilende."
  
  Haýden bu sözleri, içindäki zatlary eşidipdi, ýöne ot ýakmak işiniň öňünden meýilleşdirişinden has täsirli boljakdygyna gyzyklandy.
  
  
  Otuz dördünji bap
  
  
  Haýden süýnüp, kiçijik ýük awtoulagynyň arkasyna ylgady. Legionerler bomba daňylan, iki gapdalyndaky oturgyçlary eýelänlerinde, aýaklarynyň arkasynda goýdular. Syýahatyň iň kyn ýeri, ony ýaşaýyş jaýyndan çykarmakdy. Legionerler ony gizlemek üçin wagt ýitirmediler; islän ýerine iteklediler we ýaraglary taýyn bolup gitdiler. Olary gören her kim öldüriler. Bagtymyza, köpler duýduryşlara gulak asýan ýaly bolup, telewizorlarynyň ýa-da noutbuklarynyň öňünde öýlerinde galdylar. Ramses, Haýdeniň ýük awtoulagynyň garaňky alleýanyň gapdalyndaky ýoluň gyrasyna çekilendigini görüp, hemişe ýylgyrdy.
  
  Specialörite güýç bellikleri bolan gara.
  
  Olary kim saklar? Olary sorag ediň? Belki wagtyň geçmegi bilen. Thatöne şu wagta çenli bolup geçen zatlaryň hemmesi. Meýilnamanyň her böleginiň tizligi we ýerine ýetirilmegi Amerikanyň çäklerine bolan jogabyny synagdan geçirdi. Reaksiýalara garaşylýardy we asyl mesele terrorçylaryň aladasy däldi. Olaryň ýeke-täk maksady milletiň ölümi boldy.
  
  57-nji köçeden gündogara tarap ýola düşüp, mümkin boldugyça patrullyklardan we kordlardan gaça durýardylar. Harabalyklar, täsin taşlanan awtoulag we synlaýan toparlar bardy, ýöne Alligatoryň özi asly Nýu-erorklydy we asuda, ýaprak ýaly görünýän ähli ýollary bilýärdi. Şäheriň elektrik üpjünçiligi ulgamy sürüjä öňünden meýilleşdirilen ugra aňsatlyk bilen dolanmaga mümkinçilik berdi. Amerikalylaryň henizem reaksiýa bildirýändiklerini, henizem garaşýandyklaryny bilip, haýal, seresaplylyk bilen hereket etdiler we diňe birnäçe sagatdan soň bomba eýýäm şol ýerde bolup biljekdigine düşündiler.
  
  Haýden, häzirem Ak tamyň işgärleriniň serhetleriniň bozulandygyny doly kabul edip bilmän seresap bolmagy maslahat berýändigini bilýärdi. Theagdaýdan peýdalanmaga synanyşýanlaram bar. Geliň, Dodjdan hasam dynalyň we salgyt töleýjileri gorkuzalyň. Şeýle-de bolsa, ol Koburny tanaýardy we iň ýakyn geňeşçileriniň özi ýaly ygtybarly we ökdedigine umyt edýärdi.
  
  Syýahat oňa gögermeler galdyrdy. Legionerler ony aýaklary bilen goldadylar. Birden duralgalar we uly çukurlar ýüregini bulaşdyrdy. Çanta onuň aşagynda hereket edýärdi, gaty içleri hemişe gorkuzmaýar. Haýden, Ramsesiň isleýän zadynyň, taýmeriň gaçmagy bilen soňky pursatlarynyň terror bilen doldurylmagyny isleýändigini bilýärdi.
  
  Halfarym sagatdan az wagt geçdi. Boş bolmasa, ýollar ümsümdi. Haýden takyk aýdyp bilmedi. Meýilnamasyna başga bir üýtgeşiklik girizen Ramses, Gata Haýden bilen birlikde Marşy we Şaýry bomba daňmagy buýurdy. Ikisi nägilelik bildirdiler, söweşdiler we hatda gygyryp başladylar, şonuň üçin Alligator agzyny we burunlaryny ýapdy, köşeşýänçä oturdy, soňam burnlaryny howada siňdirdi. Soňra Marş we Şaýs agzybir aglap başladylar. Belki, azatlyk arzuwlaryny başdan geçiren bolsa gerek. Marş täze doglan çaga ýaly gygyrdy, gyrkym adam dümewi bolan oglan ýaly yslandy. Ikisine-de jeza hökmünde, gynansak-da, Haýden üçinem Ramses olary her dürli kynçylyklara, ýoýulmalara we ysgynsyzlyga sebäp bolan ýadro bombasyna ýalaňaç daňdy. Haýden, indi meňzejek bolup biljek Lovecraftian elhençligini göz öňüne getirip, haýwanat bagyndan nädip geçjekdikleri bilen gyzyklandy.
  
  "Içimizi gutararys" -diýip, Alligator köpçülige tankydy seretdi. "Iň köp bäş minut."
  
  Haýden bomba öndürijiniň başlygy bilen iş salyşanda gowy gürländigini gördi. Belki, alada onuň sesiniň birden ýokarlanmagyna sebäp boldy. Belki tolgunma. Truckük awtoulagy saklananda we sürüji motory birnäçe minutlap işlemänsoň, ünsüni özüne çekdi. Ramses taksiden düşdi we Haýden haýwanat bagynyň girelgesinde bolmagynyň mümkindigini aýtdy.
  
  Iň soňky pursat.
  
  Ol gapdalyndan süýşüp, kanal lentasyny agzyndan sypyrjak bolup, umytsyz göreşdi. Marş we Şirs iňňildedi, legionerler aýakgaplary bilen oňa ädim ätdiler, hereket etmegi kynlaşdyrdy, ýöne Haýden muňa garşy çykdy. Diňe geň gykylyk, ýerliksiz gümürtik boldy we baýdaklar galdyryldy.
  
  Legionerleriň biri näletledi we üstünden bökdi, ýadro zarýadyna we ulagyň arkasyna hasam berkitdi. Ol kanal lentasyna möňňürdi. Elleri bedenine daňyldy, hereketiniň öňüni aldy we Ramses gaýdyp gelip, dem alyp bilmedi.
  
  Dwigatelden sähelçe gykylyk bilen, ýük maşyny ýene öňe gitdi. Maşyn haýal sürdi we legioner gitdi. Haýden, bagtyna we töweregindäkileriň ýüzüne näletläp, uludan demini aldy. Ulag gysga wagtyň içinde saklandy we sürüji motory öçürdi. Häzir adaty ýörite güýç geýimini geýen Ramses kellesini yzky oturgyja sokanda, ümsümlik boldy.
  
  "Maksada ýetildi" -diýdi. "Signalyma garaşyň we olary araňyzda götermäge taýyn boluň."
  
  Bäş legioner geň bukjanyň töwereginde durup, ony götermäge taýyn bolansoň, Haýden diňe dem alyp bilýärdi. Ramses gapyny kakdy, hemme zat düşnükli we bir adam ony açdy. Soňra legionerler bukjany howada göterdiler, awtoulagdan çykardylar we agaçdan ýasalan ýol bilen alyp gitdiler. Gündizine gözleri degensoň, Haýden ýalpyldy, soň nirededigine göz aýlady.
  
  Greenaşyllyk bilen gurşalan, galyň kerpiç sütünleri bilen goldanýan agaç örtük. Gowy bellenen we asfaltlanan suntrap, Haýden haýwanat bagynyň galan böleginiň bolmagyna garaşyşy ýaly häzirki wagtda taşlandy. Birnäçe göwünsiz syýahatçy az ilatly ýerlerden peýdalanan bolmagy mümkin, ýöne Haýden haýwanat bagyna ýakyn birnäçe sagadyň dowamynda kimdir birini kabul etmäge rugsat beriljekdigine şübhelenýär. Ramses haýwanat bagynyň howpsuzlygyny sebitiň doly howpsuzlygyny üpjün etmek üçin ýörite güýçleriň bardygyna ynandyrdy. Olary arka bilen örtülen we gapdal gapyda saklanýança asylan gök öwüsýän ýolda alyp gitdiler. Alligator güýç bilen girip başlady, soň bolsa çygly atmosfera garşy göreşmäge kömek eden agaç ýollardan, köprülerden we köp agaçlardan ybarat beýik potolokly otagyň içinde özlerini tapdylar.
  
  "Tropiki zona" diýip, Ramses baş atdy. "Indi Alligator, bukjany al-da, aşaky çotga sal. Bize tötänleýin syn etmegiň zerurlygy ýok "-diýdi.
  
  Haýden we beýleki howply kompaniýasy agaç polda gutardy. Alligator birnäçe gaýyş düzdi, durnuklylyk üçin has köp kanal lentasyny goşdy we detonatoryň tussaglaryň ygtybarly daşy bilen örtülendigini habar berýänçä, goşmaça sim bilen örtüldi.
  
  "We aýlaw kommutatory?" Ramses sorady.
  
  "Muny goşmak isleýändigiňize ynanýarsyňyzmy?" Alligator sorady. "Marş we gyrkymlar wagtyndan öň başlap bilerler".
  
  Ramses adama oýlanmak bilen baş atdy. "Sen mamla". Ol bukjanyň gapdalynda oturdy, sumka polda ýatdy, Haýden göni depesine daňyldy, soň bolsa Marş we Zoý. Ramsesiň gözleri Julian Marşyň kellesi bilen deňdi.
  
  "Duýgurlyk wyklýuçatelini goşarys" -diýdi. "Eger ýokary göterilse ýa-da uly hereket etseňiz, bombanyň ýarylmagyna sebäp bolýan aýlanýan enjam. Miss J-iň ýoldaşlarynyň gelmegine garaşyp durmagyňyzy maslahat berýärin. Alada etme, uzak dowam etmez. "
  
  Onuň sözleri Haýdeniň jesedini sarsdyrdy. "Haçana çenli?" dem almagy başardy.
  
  "Hasaplaýjy bir sagat kesgitlener" -diýdi Ramses. "Alligator bilen ikimiziň howpsuzlyga gitmegimiz üçin ýeterlik wagt bar. Erkeklerim bomba bilen galarlar, dostlaryňyz sizi tapyp bilseler, iň soňky garaşylmadyk zat. "
  
  Eger?
  
  Ramses, taýýarlan bukjasyna, adam etine we aşagyndaky ýangyna, ýüzlerindäki gorkunç sözlere we olaryň hemmesine görkezen güýjüne soňky gezek göz aýlady.
  
  Haýden indi hereket edip bilmeýän gözüni ýumdy, aýylganç basyş döşüni düşündirip bolmajak bomba basdy we dem almagy kynlaşdyrdy. Bu onuň iň soňky pursatlary bolup biler we Alligatoryň duýgurlyk wyklýuçatelini sazlamak baradaky begenjini eşideninden soň edip biljek hiç zady ýokdy, ýöne Nýu-Yorkorkuň Merkezi seýilgähiniň tropiki zolagynda geçirjek bolsa, günäkärlener. Muňa derek, ömrüniň iň gowy pursatlaryna, Manoslara we Gawaýidäki wagtlaryna, Almaz Kelläniň ýollaryna, Demirgazyk kenarýaka serfine we Maui wulkan daglaryna äkidiler. Işjeň wulkanda restoran. Bulutlaryň üstündäki ýer. Roadsollaryň aňyrsynda gyzyl kir. Kapiolani, soňra bolsa ähli plýaacheslaryň soňundaky ýalpyldawuk çyralar, garaňky we aladasyz ýaýran gyzyl çyralaryň aşagynda köpüklenýär, dünýäde durmuşyň ähli aladalaryndan we aladalaryndan halas bolup biljek ýeke-täk hakyky ýeri.
  
  Haýden indi sagadyň gelmegi bilen ol ýere gitdi.
  
  
  Otuz bäşinji bap
  
  
  Dreýk her ujuna, her bir görüşine, Ramses, Haýden ýa-da ýadro bombasy hakda birneme yşarat edip, özüni ejiz duýup, polisiýa bölüminde garaşdy. Hakykat, Nýu-Yorkorkuň birnäçe sagadyň içinde ýapmak üçin gaty uludygy we telefonlaryň çeňňekden ýaňlanýandygydy. Onuň ýaşaýjylary gaty köpdi, gelýänler gaty köpdi. Ak Tama ýetmek üçin goşuna on minut gerek bolup biler, ýöne ähli garawullara we howpsuzlyk çärelerine garamazdan, bu kiçijik ýeri gözlemek üçin näçe wagt gerek bolar? Indi Dreýk pikir etdi, bu ssenariýany Nýu-Yorkorka alyp git we näme alarsyň? Howpsuzlyk güýçleriniň wagşylygyny amala aşyran terrorçylary tussag eden seýrek hadysa boldy. Hakyky dünýäde bidüzgünçiliklerden soň terrorçylar yzarlandy we yzarlandy.
  
  Dahl ahyrsoňy SPEAR toparynyň yzynda, göwnühoş we dünýä ýadaw görünýän görnüşde geldi. Kenzi töweregine göz aýlap başlady we subutnamalary saklaýan ýeriň nirededigini sorady. Dahl oňa gözüni aýlady-da: "Goý, ýogsa ol hiç haçan kanagatlanmaz" diýdi. Toparyň galanlary üýşüp, Dreýkiň aýdanlaryny diňlediler, Haýden hakda alada etmekden başga zat kän däldi.
  
  Mur bu meseläni ýönekeýleşdirdi. "Adamlar şähere abanýan terror howpy barada bilýärler. Biz gitmäge synanyşýanlary duruzmasak-da, ewakuasiýa edip bilmeris. Bomba ýarylsa näme bolar? Bilmedim, ýöne indi özara aýyplamalar hakda pikir etmek biziň üçin däl. Ulgamlarymyz pes, ýöne beýleki agentlikleriň we saýtlaryň beýleki kanallara girişi bar. Olary gürleýşimiz ýaly deňeşdirýäris. Ulgamlaryň köpüsi işleýär. Nýu-Yorkorkuň köçeleri asuda, ýöne şäherleriň köpüsi bilen deňeşdirilende henizem meşgul. Sollar hem. "
  
  "Yetöne entek hiç zat ýokmy?" Smit geň galdy.
  
  Mur uludan demini aldy. "Dostum, minutda ýüzlerçe jaňa jogap berýäris. Biz her bir psihologiýa, her bir gülkünç we şäherdäki gorkuzýan gowy raýat bilen iş salyşýarys. Howa giňişligi bizden başga hemmeler üçin ýapyk. Wi-Fi, internedi we hatda telefon liniýalaryny öçürmekçi bolýardyk, ýöne bu şaýoldan dynç aljakdygymyza, köçäniň polisiýa işgäri, FBI agenti ýa-da has ähtimal, düşüniň. jemgyýetiniň agzasydy. "
  
  "Gapakda?" Dahl sorady.
  
  "Bilşimiz ýaly ýekeje öýjük hem galmady. Diňe Ramsesi goraýan öýjügiň milli we ýerli derejede işe alnandygyny çaklap bileris. Gizlin agentlerimiziň kömek edip biljekdigine ynanmaýarys, ýöne mümkin bolan ähli mümkinçilikleri öwrenýärler ".
  
  "Onda bu bizi nirede goýýar?" Lauren sorady. "Kamerany, Ramses, Praýs ýa-da Haýden tapyp bilmeris. Nuclearadro bombasyny tapmadyk "-diýip, her bir ýüzüni öwrendi.
  
  Mur: "Maslahat bermek adatça edýär" -diýdi. "Kimdir biri bir zady görýär we oňa sebäp bolýar. Bu ýerde gyzgyn maslahat seriýasyna näme diýýändiklerini bilýärsiňizmi? Köne Eddi Pul aýdymyndan soň jennete iki bilet. "
  
  "Onda, jaňa garaşýarysmy?"
  
  Dreýk Laureni balkona çykardy. Aşakdaky sahna gaty tolgundyryjy, birnäçe polisiýa we agent henizem haraba we döwülen aýnadan geçip, jaňlara we düwmelere jogap berip, käbiri ellerine we kellelerine ganly bandajly, beýlekileri aýaklary bilen gabyk urmagy bilen göreşýärdi. ýokaryk, agyrydan ýaňa.
  
  Lauren: "Biz ol ýere gitmeli" -diýdi. "Olara kömek ediň".
  
  Drake baş atdy. "Olar ýeňlişe sezewar bolýarlar, bu hatda merkez däl. Bu ýigitler gitmekden ýüz öwürdiler. Bu, olar üçin hassahana syýahat etmekden has köp zady aňladýar. Gowy polisiýanyň edýän zady we halk muny seýrek görýär. Metbugat umumy pikiri reňkläp, diňe erbet habarlary gaýtalaýar. Olara-da kömek etjekdigimizi aýdýaryn "-diýdi.
  
  Lifte tarap ugradylar, soň bolsa Dreýk yzynda tutuş topary görüp geň galdy. "Näme?" - diýip sorady. "Mende pul ýok"
  
  Alisýa halys ýylgyrdy. Hatda Beau hem ýylgyrmagy başardy. SPEAR topary şu gün köp zatlary başdan geçirdi, ýöne şonda-da güýçli, has köp zada taýyn. Drake gowy gizlenen köp sanly ýaralary we beýleki ýaralary gördi.
  
  "Näme üçin ýigitler zarýad bermeýärsiňiz? Youanyňyz bilen goşmaça ok alyň. Ahyrsoňy muny gutarjak bolanymyzda, kyn günlerimiz bolar ".
  
  Kinimaka: "Muny anyklaryn" -diýdi. Bu zatlaryň ünsüni sowar ".
  
  "Men kömek ederin" -diýdi. "Dreýkiň aksentine düşünmekde-de kynçylyk çekýärin, şonuň üçinem Amerikan aksenti bilen ýitirim bolar".
  
  Dahl liftde Drake goşulanda güldi. "Rus dostum, sen muny yza çekdiň".
  
  Dreýk şwesiýalylary jezalandyrdy we has köp ýaralanmagyna sebäp boldy we lifti birinji gata alyp gitdi. SPEAR topary soňra mümkin bolan ýerlerine gatyşdy, täze jaňlara jogap berdi we maglumatlary ýazga aldy, ýaşaýjylar bilen söhbetdeşlik geçirdi we sorag berdi we adatdan daşary ýagdaý bilen baglanyşykly bolmadyk jaňlary beýleki bellenen stansiýalara gönükdirdi. Özleriniň zerurdygyny we kömek edendiklerini bilseler-de, Haýden henizem ýitirim bolany we Ramses tussaglykda galýandygy sebäpli, olaryň hiç biri-de begenmedi. Şu wagta çenli olary ýeňdi.
  
  Veeňini başga haýsy hileler bilen aldy?
  
  Draýk ýitirim bolan garyndaşy hakda jaň iberdi we deňsiz asma ýol barada başga birini iberdi. Kommutator işjeň hereket edýärdi, Mur henizem uçuna, jennete biletine bil baglaýardy. Emma tiz wagtdan Drake döwülen gapda süýdüň dökülmeginden has çalt gutarýandygy belli boldy. Ony dowam etdirýän ýekeje zat, Ramsesiň azyndan bir gezek jaň etmegine garaşýardy. Bu adam henizem özüni görkezýärdi. Dreýk, iň bolmanda birneme teatr bolmaga synanyşman, düwmä basjakdygyna şübhelenýärdi.
  
  Polisiýa wokzaly dolandyrdy, ýöne topar stoluň başynda oturmak we habar bermek arkaly kömek etdi. Dahl kofe içmäge gitdi. Drake, maglumat garaşýanlarynda özüni gaty ejiz we ýerliksiz duýup, çäýnegiň öňünde oňa goşuldy.
  
  "Geliň, birinjisi barada gürleşeliň" -diýdi. "Bu size öňem bolup geçdimi?"
  
  "No.ok. Ramsesiň şu ýyllaryň dowamynda nädip gizlenip bilendigine düşünýärin. Enjam radiasiýa goluny öndürmeýär öýdýärin, sebäbi entek tapmadylar. Şol bombany gaýtadan ýüklän adam näme edýändigini hökman bilýärdi. Meniň pikirimçe, ABŞ-nyň öňki harbylary. "
  
  "Whyöne näme üçin? Radiasiýany gorap bilýän adamlar köp. "
  
  "Bu beýleki zatlara-da degişlidir. Knowledgeerli bilimler. Gatheredygnan gizlin topary. Sözlerimi belläň, köne Dreýk, olar öňki möhürler. Specialörite operasiýa. "
  
  Dahl granulalara çemçe bilen, Drake suw guýdy. "Güýçlendiriň. Aslynda, onuň nämedigini bilýärsiňizmi? "Derrew" Demirgazyk polýusa ýetdimi?
  
  Dahl uludan demini aldy. "Derrew kofe iblisiň işidir. Men hiç haçan Demirgazyk polýusda bolup görmedim. "
  
  Alisýa otagyň açyk gapysyndan geçdi. "Bu näme? Sütün hakda bir zat eşidip, meniň adymyň bardygyny bildim. "
  
  Drake ýylgyryşyny gizläp bilmedi. - Alisýa, ýagdaýlaryň nähili?
  
  "Aýaklar agyrýar. Kelläm agyrýar. Heartürek agyrýar. Mundan başga, men gowy. "
  
  "Diýjek bolýanym-"
  
  X-ilçileriň çagyryşy, jübi telefonynyň gürleýjisinden gelen indiki sözlerini gark etdi. Henizem çäýnegi tutup, enjamy eňegine getirdi.
  
  "Salam?"
  
  "Meadyňdamy?"
  
  Dreýk çäýnegi şeýle güýç bilen geýdi welin, ýaňy gaýnadylan suw onuň eline döküldi. Ol hiç wagt üns bermedi.
  
  - Sen nirede, jellat?
  
  "Indi. Ilkinji soragyňyz "ýadro ýaraglary nirede" ýa-da "näçe wagtdan partlaryn" bolmaly dälmi? Çuňňur geň galdyryjy gykylyk setirden geçdi.
  
  "Ramses" diýip, Drake gürleýjini açmagy ýatdan çykardy. "Näme üçin göni düşünip bolmaz?"
  
  "Aý, munuň üçin gülkünç zat näme? Sen maňa näme etmelidigiňi aýtmaýarsyň. Men şazada, patyşalyklaryň eýesi. Köp ýyllap höküm sürdüm we başga-da köp höküm sürerin. Gysga wagtdan soň. Bu barada oýlan".
  
  "Onda, böküp biljek başga haltaňyz barmy?"
  
  "Men däl. Bu Julian Marşdy. Bu adam az gürlemek üçin däli, şonuň üçin men ony agentiňiz Jeý bilen habarlaşdym ".
  
  Drake titräp, Dahla garady. "Gowy?"
  
  "Häzirlikçe. Biraz berk we agyryly görünse-de. Entek doly galmazlyk üçin elinden gelenini edýär "-diýdi.
  
  Öňünden duýmak duýgusy Dreýkiň garnynda büküldi. "Näme üçin beýle?"
  
  Elbetde, bu hereket datçigine zyýan bermez. "
  
  Hudaýym, Dreýk pikir etdi. "Jellat. Ony bomba daňdyňmy? "
  
  "Ol bomba, dostum."
  
  "Ol nirede?"
  
  "Biz ol ýere bararys. Youöne siz we dostlaryňyz gowy ylgamakdan lezzet alýarsyňyz we eýýäm gyzdyranyňyzdan soň, näme üçin size mümkinçilik bermeýärsiňiz? Jedelleri halaýarsyňyz diýip umyt edýärin. "
  
  "Bu däli. Sen däli, köp durmuş bilen oýnaýarsyň. Bulaşyklar? Muny meniň üçin çöz. Ot ýakanymda, bedeniňize kim sereder? "
  
  Ramses pikirlenýän ýaly bir salym dymdy. "Şonuň üçin ellikler hakykatdanam öçürildi. Bu gowy. Hakykatdanam gitmeli, ýygnaklara gatnaşjak, halklara täsir etjek ýerlerim bar. Şonuň üçin diňläň - "
  
  "Ol ýerde garaşarsyňyz diýip umyt edýärin" -diýdi.
  
  "Gynansagam ýok. Bu ýerde hoşlaşýarys. Mümkin bilýän bolsaňyz, gaçmak üçin sizi ulanýaryn. Şeýlelik bilen, adamlaryň aýdyşy ýaly - munuň üçin sag boluň. "
  
  "Ug-"
  
  "Hawa hawa. Meni, ene-atamy we ähli doganlarymy al. Youöne seniň we bu şäheriň iň soňkusy. Menem dowam etdirerin. Şonuň üçin wagt indi meselä öwrülýär. Kiçijik iňlis, pursatyňyzy soramaga taýynmy? "
  
  Dreýk munuň ýeke-täk mümkinçiligini bilip, ussatlygyny tapdy. "Aýt"
  
  "Antiseptikim Günbatardaky ýokanç dünýäsini arassalaýar. Rainagyş tokaýyndan başlap, tokaý tokaýyna çenli, bu örtükli poluň bir bölegidir. Bu hemmesi ".
  
  Drake gaharlandy. "Hemmesi?"
  
  "Hawa, medeniyetli dünýäde edýän ähli işleriňiz minutlar, sagatlar bilen ölçelýändigi sebäpli, taýmeri altmyş minutlap kesgitlärin. Gowy, siziň üçin meşhur tegelek nomer. "
  
  "Muny nädip ýaragsyzlandyrarys?" Dreýk Marşyň deaktiwasiýa kodlaryny agzamaýandygyny umyt etdi.
  
  "Wah, bilmeýärsiňmi? Soň ýadyňyzdan çykarmaň - ýadro bombasy, esasanam çemodan ýadro bombasy takyk we kämil deňagramly mehanizmdir. Hemme zat miniatýurlaşdyrylan we has takyk, sebäbi siziň baha berjekdigiňize ynanýaryn. Munuň üçin çylşyrymlylyk gerek bolar. "
  
  "Çylşyrymlylyk?"
  
  "Çylşyrymlylyk. Muny görüň ".
  
  Bu sözler bilen Ramses jaňy kesdi we setiri öldi. Drake ylgady-da, ofisine ylgady we durmak üçin tutuş stansiýada gygyrdy. Sözleri, ses äheňi, kelleleri, gözleri we bedenleri özüne tarap öwürdi. Telefonlar oturdyldy, jaňlara ähmiýet berilmedi we gepleşikler bes edildi.
  
  Mur Dreýkiň ýüzüne seredip: "Telefonyňyzy öçüriň" diýdi.
  
  "Mende bar" diýip, Dreýk gygyrdy. "Someöne birneme many bermeli ..." Ol tapmany sözme-söz gaýtalady. "Tiz bol" -diýdi. "Ramses bize altmyş minut berdi."
  
  Mur Kinimaka we gorgi goşulan çüýrän balkona egildi. Galanlaryň hemmesi oňa tarap öwrüldi. Sözleri halka ýetip başlanda, gygyryp başladylar.
  
  "Antiseptik bomba. Görnüşi ýaly ".
  
  Kimdir biri pyşyrdady: "Ol muny partlatmak isleýär". "Bu bir kemçilik däl."
  
  "Rainagyş tokaýyndan ýagyş tokaýyna?" Maý aýtdy. "Düşünmedim"
  
  Drake ony kellesine daňdy. "Bu, biziň üçin habar" -diýdi. "Bularyň hemmesi Amazon tokaý tokaýynda başlandy. Ilki bilen ony bazarda gördük. Emma Nýu-Yorkork üçin nähili işleýändigine düşünemok. "
  
  "Otheröne başga?" Smit aýtdy. "Çukuryň aşagyndaky poluň bir bölegi? Men- "
  
  Mur gygyrdy: "Bu, tokaý tokaýlygynyň başga bir salgylanmasy". "Gaty agaç örtügi diýilýän zady örtüp bilenokmy? Pol aşaky çotga bilen örtülendir. "
  
  Drake eýýäm bardy. "Bu hakykat. Thisöne muny kabul etseň, bomba ýagyş tokaýynda gizlenendigini aýdýar. Nýu-Yorkorkda "-diýdi. "Munuň manysy ýok."
  
  Wokzalda ümsümlik höküm sürýärdi, adamy ejizlige ýa-da ýagtylyk derejesine çenli elektrikleşdirip bilýän dymyşlyk.
  
  Dreýk wagtyň geçmeginden has ýiti habarly däldi, her sekuntda Kyýamat jaňynyň ykbaly jyňňyrdylmagy bilen dolduryldy.
  
  Mur: "Emma Nýu-Yorkorkda tokaý tokaýlygy bar" -diýdi. "Merkezi seýilgäh haýwanat bagynda. "Tropiki zona" diýlip atlandyrylýan kiçijik, ýöne hakyky zadyň kiçi görnüşi. "
  
  "Çukuryň aşagynda?" Dahl basdy.
  
  "Hawa, ol ýerde agaçlar bar."
  
  Dreýk, hatda munuň hem köp adamyň ölmegine sebäp bolup biljekdigini bilip, ýene bir sekunt ikirjiňlendi. "Başga bir zat barmy? Başga teklipler barmy?
  
  Onuň soragyna diňe dymmak we boş görünmek garşylandy.
  
  "Onda hemmämiz girdik" -diýdi. "Ylalaşyk ýok. Degişme ýok. Bu mifiki jandary ýok etmegiň wagty geldi. Geçen gezek edişimiz ýaly. "
  
  Kinimaka we gorgi basgançaklara ylgadylar.
  
  Dreýk tutuş topary Nýu-Yorkorkuň gorky köçelerine alyp bardy.
  
  
  Otuz altynjy bap
  
  
  Muryň görkezmesine eýerip, on adamlyk topar birnäçe polisiýa awtoulagyna serkerde bolmak üçin seýilgähe öwrülip, has gymmatly minutlary ýitirdi. Çagyryş ol ýere baranlarynda edildi, polisiýa garaşýardy, köçeleri arassalamaga synanyşyp, miwe berip başlady. Smit bir tigirde, beýlekisinde Dahl oturdy, awtoulaglar sirenalaryny we yşyk çyralaryny ýakdy we 3-nji şaýolunyň burçuna rezin ýakyp, göni haýwanat bagyna tarap ylgady. Binalar we gorkunç ýüzler kyrkda, soň bolsa sagatda elli mil geçdi. Smit taşlanan taksini bir gyra taşlady, öňüne urup, göni iberdi. Wayolda diňe bir polisiýa goragçysy bardy, eýýäm olara rugsat bermek barada buýruk gelipdi. Olar altmyşa golaýlap, gyssagly arassalanan çatrykdan ylgadylar.
  
  Dreýk, Ramsesiň garaňkylyga gaýdyp gelýän bolmagy mümkin öýdüp, jübi telefonyndaky täze jaňy äsgermezlik etdi. Thenöne soň pikir etdi: hatda bu bize käbir maglumatlary berip biler.
  
  "Näme?" - diýip, gysga gürledi.
  
  "Drake? Bu Prezident Koburn. Bir minut wagtyňyz barmy? "
  
  Yorkorkşireman geň galdy, soň GPS-i barlady. - Dört minut, jenap.
  
  "Onda diňle. Bu bombanyň ýarylmagyna ýol berilse, erbet zatlaryň nähili boljakdygyny aýtmagyň zerurlygynyň ýokdugyny bilýärin. Ar alyş gutulgysyz. Bu gahryman Ramsesiň hakyky milletini ýa-da syýasy baglanyşyklaryny hem bilemzok. Iseüze çykýan uly meseleleriň biri, başga bir gahrymanyň - Alligatoryň şu ýyl Russiýa dört gezek baryp görmegidir. "
  
  Dreýkiň agzy guma öwrüldi. "Russiýa?"
  
  "Hawa. Bu aýgytly däl, ýöne ... "
  
  Dreýk bu arakesmäniň nämäni aňladýandygyny bilýärdi. Habar kanallary we sosial media tarapyndan dolandyrylýan dünýäde hiç zat aýgytly bolmaly däldi. "Bu maglumat çyksa -"
  
  "Hawa. Biz ýokary derejeli çärä seredýäris "-diýdi.
  
  Elbetde, Dreýk munuň nämäni aňladýandygyny bilmek islemedi. Häzirki wagtda has giň dünýäde ýadro urşundan halas bolmak üçin serişdesi bolan aşa güýçli adamlaryň bardygyny bilýärdi we köplenç düýbünden täze, zordan ilatly dünýäde ýaşap bilseler nähili boljagyny göz öňüne getirýärdiler. Bu adamlaryň käbiri eýýäm liderdi.
  
  "Gerek bolsa, bombany gora. Maňa NEST ýolunda, ýöne senden soň geler diýdiler. Beýlekiler ýaly. Hemmesi. Bu biziň iň garaňky sagadymyzdyr. "
  
  "Muny bes ederis, jenap. Bu şäher ertir görmek üçin ýaşar. "
  
  Dreýk jaňy gutarandan soň, Alisýa elini egnine goýdy. "Şeýdip" -diýdi. "Mur munuň Rainagyş tokaýlygy we kiçi tokaý tokaýlygydygyny aýdanda, ol ýerde hem ýylanyň boljakdygyny aňladýarmy?"
  
  Drake elini onuň bilen ýapdy. "Alisiýa hemişe ýylanlar bar."
  
  Maý üsgürdi. "Käbirleri beýlekilerden uludyr."
  
  Smit ulaglaryny dyknyşykda öwrüp, gapylary açyk we waka bilen baglanyşykly adamlaryň üstünde işleýän lukmanlar bilen ýalpyldawuk tiz kömek ulagyndan geçdi we ýene bir gezek aýagyny gaz pedalyna goýdy.
  
  - Gözleýän zadyňyzy tapdyňyzmy, Maý? Alisýa deň we sypaýyçylyk bilen aýtdy. "Topary haçan terk etdiňiz?"
  
  Bularyň hemmesi öňem bolupdy, ýöne Dreýk Maý Kitanonyň gidenini ýadyna saldy, bilkastlaýyn getiren ölümleri üçin kellesi günäkärdi. Ene-atasyny gözlän mahaly, wakuza pul ýuwýan adamyň öldürilmegi bilen baglanyşykly köp waka üýtgedi.
  
  Maý: "Ene-atam sag-aman" -diýdi. "Grace ýaly. Men urugy ýeňdim. Çika. Ber. Gözleýän zatlarymyň köpüsini tapdym "-diýdi.
  
  - Onda näme üçin gaýdyp geldiň?
  
  Dreýk gözleriniň ýolda berk ýapyşandygyny we gulaklarynyň yzky oturgyja gysylandygyny gördi. Netijeleri ara alyp maslahatlaşmak we kararlary kabul etmek adaty bolmadyk döwürdi, ýöne Alisýa üçin adaty bir zatdy we bu zatlary düzetmek üçin iň soňky pursat bolup biler.
  
  "Näme üçin gaýdyp geldim?" - Näme? - Göçme manyda gaýtalanyp biler. "Sebäbi men alada edýärin. Bu topar hakda alada edýärin ".
  
  Alisýa sygyrdy. "Gowy jogap. Bu ýeke-täk sebäpmi? "
  
  "Siz Drake gaýdyp geldimmi diýip soraýarsyňyz. Käşgä ikiňiziň täze düşünişmegiňizi garaşýan bolsam. Eger bir sekunt hem pikir eden bolsam, ol dowam ederdi. Maňa ikinji pursat berip bilse-de. Jogap ýönekeý - bilemok. "
  
  "Üçünji pursat" diýip, Alisýa görkezdi. "Eger sizi yzyna getirip biljek samsyk bolsa, bu siziň üçünji pursatyňyz bolar."
  
  Dreýk haýwanat bagynyň girelgesiniň ýakynlaşýandygyny gördi we arka oturgyçdaky barha artýan dartgynlygy, içindäki ýiti we ygtybarsyz duýgulary duýdy. Bularyň hemmesi üçin has gowusy ýumşak mebel bilen bir otag gerekdi.
  
  "Guysigitler, gaplaň" -diýdi. "Biz bärde".
  
  "Entek edilmedi, Sprite. Bu Alisýa täze model. Ol indi gün ýaşýança gaçmazlyk kararyna geldi. Indi durýarys, öwrenýäris we başdan geçirýäris ".
  
  Maý: "Men muny görýärin we haýran galýaryn" -diýdi. "Näme pikir edip biljekdigiňize garamazdan, Alisia, sizi täze halaýaryn."
  
  Dreýk birek-birege hormat goýup, bu ssenariýanyň ahyrsoňy nähili oýnap biljekdigi bilen doly bulaşdy. Nowöne indi hemmesini taşlap, tekjä salmagyň wagty geldi, sebäbi ahyryna çenli başga bir Armageddona, esgerlere, halas edijilere we gahrymanlara ýakynlaşýardylar.
  
  Eger synlaýan bolsalar, belki küşt oýnasa, hatda Hudaý we Iblis hem demini ýitirerdi.
  
  
  Otuz ýedinji bap
  
  
  Smit soňky öwrümde tekerlerini gysdy, soň bolsa agyr aýagy bilen tormoz pedalyna basdy. Draýk maşyn durmanka gapysyny açdy we aýaklaryny çykardy. Maý eýýäm yzky gapydan çykdy, Alisýa bir ädim yzda. Smit garaşýan polisiýa baş atdy.
  
  "Tropiki zona gitmegiň iň çalt ýoluny bilmeli diýdiler?" Polisiýa işgärlerinden biri sorady. "Bolýar, göni şu ýoldan ýöräň." Ol görkezdi. "Çepde bolar"
  
  "Sagbol". Smit gollanma kartasyny alyp, beýlekilere görkezdi. Dahl ylgady.
  
  "Biz taýynmy?"
  
  "Biziň bolup bilşimiz" - diýip, Alisýa aýtdy. "Gör," -diýip, kartany görkezdi. "Saýtdaky sowgat dükanyny haýwanat bagy diýip atlandyrýarlar."
  
  "Onda gideli"
  
  Drake, iň erbetine garaşyp, Ramsesiň ýeňi bilen hiç hili baglanyşygy bolmadyk birden köp nejis hilegärdigini bilip, duýgusy güýçlenip, haýwanat bagyna girdi. Topar ýaýrady we inçe boldy, eýýäm bolmalysy ýaly has çalt hereket etdi we seresap bolmazdan, ýöne geçen her sekuntyň täze ölüm düwmesidigini bildi. Dreýk alamatlara üns berdi we tiz wagtdan Tropiki zolagy gördi. Approachedakynlaşanlarynda töweregindäki peýza. Göçüp başlady.
  
  Halas edijileriň soňky söweşini agyr we aşa ganly etmegi buýransoň, sekiz adam pyçak çekip, gizlenip gaçdy. Kepderi kepjäniň aşagynda eýesini arkasyna oklady, soňra indiki hüjüm bilen ýüzbe-ýüz boldy. Bo we Maý öňe çykdy, söweş ukyplary şu gün zerur.
  
  Hüjüm edenleriň sekizisiniň hemmesi ýarag we maska geýip, Dreýkiň garaşyşy ýaly söweşdi. Ramses hiç haçan üýşmäniň düýbünden saýlamady. Maý çalt ýapyşdy, elini döwmäge synanyşdy, ýöne bükülendigini gördi, deňagramlylygy taşlandy. Indiki zarba egninden sypdy, ýelek bilen siňdi, ýöne oňa biraz sägindi. Beau ölümiň kölegesi bolanlaryň arasynda gezdi. Ramsesiň legionerleri yza çekildi ýa-da fransuzdan gaça durmak üçin gapdala bökdi.
  
  Drake ellerini ýokary galdyryp, päsgelçilige egildi. Garşydaşy, garşydaşy iki aýagy bilen ýere degensoň ýaryldy. Ikisi-de aýlanýarka göreşip, başga bir ýoldan aýlandylar. Iňlis legioneriň kellesine ýumrukdan soň ýumruk urdy, ýöne goragda galdyrylan eli urmagy başardy. Bedenini islän ýerine göterdi, dyza çökdi we elini aşak basdy. Pyçak süýnüp, gapyrgalaryna deşildi, goragyna garamazdan henizem agyrýardy. Drake hüjümini iki esse köpeltdi.
  
  Tropiki zolagyň girelgesinde ýakyn söweş güýçlendi. Maý we Bo garşydaşlarynyň ýüzüni tapdylar. Toparyň hemme ýerine gan döküldi. Legionerler el-aýaklary we sarsgynlary bilen ýykyldy, esasy jenaýatçy Mano Kinimaka boldy. Uly Gawaýi, tolkunlary özlerine garşy çykjak bolýan ýaly, buldozer bilen hüjümçileri ezdi. Eger bir legioner onuň ýolunda dursa, Kinimaka rehimsizlik bilen, adatdan daşary ýarymgoragçy, bozulmaz sürgi urdy. Onuň ýoly düýbünden ýalňyşdy, şonuň üçin Alisýa bilen Smit ikisi-de ýoldan çümmekçi boldular. Legionerler hüňürdäp, gapdalynda gondular, ýöne gutarmak aňsatdy.
  
  Dahl birneme ussatlyk bilen el-aýak urýardy. Pyçak urmagy ilki pes, soň beýik, soň döşüne we ýüzüne gaty we çalt uruldy; Şwesiýalylaryň hemmesini ýyldyrym çalt refleksleri we agyr zähmet ussatlygy bilen petikledi. Garşydaşy, deňliginde gabat gelendigini we üýtgeşiklik girizmelidigini tiz duýup, çykyşynda kliniki taýdan ýüz öwürmedi.
  
  Legioner pyçak hüjümleriniň dowamy hökmünde aýaklaryny we tirsegini ulananda, Dahl bir ädim ätdi. Ilkinji tirsegi ony ybadathana urdy, habardarlygyny ýokarlandyrdy we oňa köp sanly hüjüme garaşmaga kömek etdi. Bir dyzyna çöküp, goltugynyň aşagyna göni çukura we nerw toparyna urdy we legioneriň pyçagyny agyrmagyna sebäp boldy. Şeýle-de bolsa, ahyrynda söweşijini ýykdy, myşsalara arassa zarýad berdi, süňkleri döwdi we tendonlary ýyrtdy. Mano eňeginiň we ýaňagynyň boýundaky gögermeleri garalap, elleri bilen gezipdi, ýöne hiç zat ony saklap bilmedi. Dahl, gapy gulplanan bolsa, Gawaýi Hulk ýaly binanyň gapdalyndan ýykyljakdygyny göz öňüne getirdi.
  
  Kenzi söweşiň gyralarynda aýlanmagy aňsatlaşdyrdy, başarýan adama zeper ýetirdi we henizem katanasynyň ýokdugyna gynandy. Dahl öwrenilen ýörite ussatlygynyň bardygyny we bir legioneriň üstüne hüjüm edip, hersini bir zarba bilen öldürip, toparyň gymmatly wagtyny tygşytlap biljekdigini bilýärdi. Emma gün gutardy diýen ýaly.
  
  Her niçigem bolsa.
  
  Dreýk urgudan gaçýan Flurry ýumrugyny tapdy. Bir legioner bilini tutup, ony öwrüp, gapdalyna ýykyldy. Agyry onuň aýratynlyklaryny ýoýdy. Adaty bolmadyk egilşik bilen aýlandy, basyşy boşatdy we garşydaşy bilen ýüzbe-ýüz boldy.
  
  "Näme üçin?" diýip sorady.
  
  "Diňe sizi haýallatmak üçin şu ýerde" -diýip, legioner ýylgyrdy. "Bellik. Bellik belläň. "
  
  Drake indi aýak üstünde gaty itekledi. "Senem ölersiň"
  
  "Akmak, hemmämiz öleris."
  
  Şeýle fanatizm bilen ýüzbe-ýüz bolan Dreýk rehimsiz urdy, adamyň burnuny we eňegini, gapyrgalaryny döwdi. Bu adamlar näme edýändiklerini anyk bilýärdiler, şonda-da söweşlerini dowam etdirdiler. Olaryň arasynda ýekeje adamam başga bir dem almaga mynasyp däldi.
  
  Legioner pyçaklap, pyçagyny Drake görkezdi. Shireorkşireman ony tutdy, öwrüp, öwrüp, pyçak beýleki adamyň kellesine girdi. Beden otlara urmazdan ozal, esasy söweşe goşuldy.
  
  Bu geň we däli söweşdi. Urlandan soň uruň we goragdan soň gorag, tükeniksiz ýagdaý. Gan gözlerden süpürildi, tirsekler we düwürtikler ýaryşyň ortasynda ýok edildi, hatda Smitiň agramy sebäpli bir egin-eşigi hem öz ýerine gaýtaryldy. Çigdi, bolşy ýaly hakykydy.
  
  Soň bolsa Kinimaka töweregine aýlandy, urdy, içeri girdi, mümkin boldugyça ýok etdi. Fallenykylan, döwülen legionerleriň azyndan üçüsi muny edýärdi. Beau ýene ikisini çykardy, soň Maý we Alisýa iň soňkusyny gutarmak üçin bilelikde işlediler. Fellykylanda, olar ýüzbe-ýüz boldular, ýumruklar galdyryldy, söweş gahar-gazaby we gan dökülip, gözlerinde lazer ýaly ýalpyldawukdy, ýöne Beau olary aýyrdy.
  
  "Bomba" -diýdi.
  
  Soň bolsa birden ähli ýüzler Dreýke tarap öwrüldi.
  
  "Haçana çenli gitdik?" Dahl sorady.
  
  Drake hatda bilmeýärdi. Söweş menden galan ähli ünsümi aldy. Indi görjek zatlaryndan gorkup aşak seretdi, ýeňini yza çekdi we sagadyna seretdi.
  
  Kensi: "Bombany entek görmedik" -diýdi.
  
  "On bäş minut" -diýdi.
  
  Soň bolsa ok atyldy.
  
  
  Otuz sekizinji bap
  
  
  Kensi raketa zarbasy ýaly täsirini duýdy. Ony aýaklaryndan kakdy, öýkenine urdy we sähelçe aňyndan aňyny aldy. Drake okuň urlandygyny görüp, dyzyna çöküp, gutulgysyz ýykylmagynyň öňüni aldy. Ol munuň gelmegini hiç wagt görmedi, ýöne başga hiç kim görmedi. Smit hem urdy. Bagtymyza, iki ok hem ýeleklere degdi.
  
  Thorsten Dahl iň çalt reaksiýa bildirdi, henizem "on bäş minut" sözleri beýnisini bombalady. Iki legioner ýerden ýokary göterilende, oklar çalt atyldy, indi bolsa has gowy maksat bilen dowzahyň gana batan çuňluklaryndan ýitirilen adamlary alyp barýan otly ýaly gygyryp, olara hüjüm etdi . Geň galmakda ikirjiňlendiler, soň şwesiýalylar olary bir eli bilen urdy we ikisini-de agaç külbäniň diwaryna oklady.
  
  Gurluş adamlaryň töwereginde dargady, agaç tagtalar döwüldi, ýaryldy we howada ýykyldy. Erkekler, däli şwesiýalylar üçin iň peýdalydygyny görkezýän mazmunyň arasynda arkasyna ýykyldy.
  
  Bu iş gurallary, gurallardan doly ýerdi. Legionerler ýaraglaryny götermek üçin göreşip ýörkä, biri iňňildedi, beýlekisi dişlerini tüýkürdi, Dahl ökde balyoz göterdi. Fallenykylan adamlar gözleriniň burçundan çykyp, doňup galandyklaryny gördüler, ynamsyzlyk olary batyrlykdan mahrum etdi.
  
  Bo onuň ýanyna baryp, olaryň reaksiýasyny gördi. "Olary tamamla. Olaryň kimdigini ýadyňa sal. "
  
  Kinimaka hem dildüwşüge basmak isleýän ýaly, dildüwşüge güldi. "Olar Kensini atdylar. We Smit. "
  
  "Bilýärin" -diýip, Dahl balymy taşlady we tutawajyna bil baglady. "Men bilýärin"
  
  Iki adam hem arakesmäni ejizligiň alamaty hökmünde alyp, ýaraglaryna ýetdiler. Dahl balymy şol bir wagtyň özünde göterip, howada uçdy we jesedi aşak inip barýarka ony aşak inderdi. Bir zarba maňlaýynyň ortasyndaky legioneri urdy, şonda-da öwrüm etmek, şahany ýokarlandyrmak we beýleki adamyň ybadathanasyny ýykmak üçin ýeterlik güýç we ussatlyk galdy. Gutarandan soň, dyzlaryny dişläp, balyny egnine atdy.
  
  Soňra beýleki legioner oturdy-da, iňňildäp, başyny agyrýan ýaly bir tarapa öwrüp, titreýän ellerinde tutan pistoletini aldy. Şol bölünen sekuntda Kensi hemme kişiden has çalt reaksiýa bildirdi we özüni uly töwekgelçilige saldy. Arakesmeden öňki ýaralaryny silkdi, adamyň maksadyny petikledi we oňa öýken etdi. Elinde tutan pistolet, kerpiç ýaly atyldy, tä tä ýüzüniň ortasyna degýänçä. Ok atdy, yza çekildi, ok kellesiniň üstünden geçdi. Kenzi oňa ýetensoň, ýaragyny yzyna aldy, ýöne döşüne boşatmazdan ozal.
  
  "Haçana çenli?" Dahl tropiki zona alyp barýan gapydan ylgap, agyr dem alýardy.
  
  Drake ylgady.
  
  "Sevenedi minut."
  
  Bu nätanyş ýadro ýaraglaryny ýaragsyzlandyrmak üçin ýeterlik däl.
  
  
  Otuz dokuzynjy bap
  
  
  Alty minut.
  
  Drake bomba tapyljak bolup, bokurdagy agyrýança gygyryp, Tropiki zona ylgady. Jogap bolan pes ses Haýden däldi, ýöne mümkin boldugyça oňa eýerdi. Wena damarlary maňlaýyna siňip gitdi. Elleri dartgynlylykdan gysyldy. Teamhli topar binanyň içine girip, aýlawly agaç ýörelgelerine we agaç bilen örtülen ýaşaýyş ýerlerine seredip, sanlaryndan peýdalanmak üçin ýaýradylar.
  
  "Gaplaň!" Kinimaka aglaýardy, stres indi ony ýok edipdi. "Haýden!"
  
  Başga bir gykylyk. Dreýk takyk ýerini kesgitläp bilmän, gaty lapykeçlikde ellerini ýokary galdyrdy. Sekunt geçdi. Açyk reňkli tutujy, Alisýanyň bir ädim yza çekilmegine sebäp boldy. Dreýk sagadyna ýene seredip bilmedi.
  
  Bäş minut.
  
  Ak tam indi şeýle aladalary ýaýradar welin, Kapitol depesinden ýuwular. Theakynlaşýan NEST topary, bomba topary, polisiýa işgärleri, agentler we ýangyn söndürijiler aýaklary çykýança ýa-da dyza çökýänçä ylgaýarlar, asmany gözden geçirýärler we jany üçin doga edýärler. Dünýä liderlerine habar berlen bolsa, olaram aýaklaryna, sagatlaryna seredip, birnäçe teklip taýýarlardylar.
  
  Dünýä häkimiýete eýe boldy.
  
  Draýk Maýyň gykylygyny eşidip, rahatlandy, soň çeşmesini tapmak üçin ýene birnäçe sekunt wagt aldy. Topar bir bolup ýygnandy, ýöne açan zatlary garaşylýandan has ýokarydy. Yorgi Laureniň gapdalynda durdy; Bo we Kenzi muny uzakdan anyklamaga synanyşdylar, toparyň galanlary ýa dyza çökdüler, ýa-da köpçülik bilen bile gezdiler.
  
  Dreýkiň gözleri ulaldy. Ilkinji gören zady, ýerden iki metr uzaklykda ýaýylan kanal lentasyna we gök sim bilen örtülen ýalaňaç aýalyň jesedi. Henizem aljyraňňy ýagdaýda, aýaklarynyň dabanynyň aşagyndaky saçly aýaklaryna görä, adama degişli başga bir jübüt aýakdygyny gördi.
  
  Ramses oňa Haýden bomba diýdi.
  
  Emma ... näme ...
  
  Nakedalaňaç adamyň aşagynda indi özüni tanadýan aýakgaplary gördi. Haýden üýşmäniň düýbünde ýalydy.
  
  Onda ýadro bombasy nirede?
  
  Alisýa näbelli aýalyň ýanyndaky oturgyjyndan seretdi. "Üns bilen diňläň. Zoey, bomba bu aýratynlygyň aşagyndaky Haýdeniň astynda goralandygyny aýdýar. Armedaragly, ýeterlik ygtybarly hereket datçigi bar we sumka bilen goralýar. Bedenine örtülen simler ganly düwmä dakylýar. " Başyny ýaýkady. "Men çykalga göremok. Guysigitler, käbir ajaýyp pikirleriň wagty geldi. "
  
  Drake henizem şol bir gök reňkli tükeniksiz simleriň jesetlerine göz aýlady. Ilkinji reaksiýasy razy boldy.
  
  "Munuň çökýän meýilnamasy barmy?" Kinimaka sorady.
  
  "Iň gowy çaklamam" ýok "-diýdi Dahl." Bu gaty töwekgelçilikli, sebäbi onuň bilen baglanyşykly adamlar üýtgäp biler. Aykylan zynjyr - ýaragyň öňüni alýan enjam Haýdeniň hereketini kesgitlär, kimdir birini çaklaýar, soň bolsa bomba degýär. we gülläp ösüň. "
  
  "Muny aýtma". Alisýa aljyrady.
  
  Dreýk Haýdeniň kellesini çaklaýan ýeriniň öňünde dyza çökdi. "Onda, şol bir prinsip boýunça hereket detektory gaty gowşak bolardy. Againene-de tussaglaryň azajyk hereket etmegine rugsat bermek. "
  
  "Hawa".
  
  Stresiň aşa köp bolmagy sebäpli kellesi agyrýardy. "Bizde deaktiwasiýa kodlary bar" -diýdi.
  
  "Bu henizem galp bolup biler. Has beteri, olary Haýdeniň aşagyndaky trigger düwmesine girizmeli. "
  
  "Guysigitler, howlukmaň" -diýip, Kensi ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Üç minut galdy"
  
  Drake gaharly kellesini sürtdi. Indi şübhe döretmeli wagt däldi. Dahl bilen bir seretdi.
  
  Indiki näme, dostum? Ahyry ýoluň soňuna geldikmi?
  
  Julian Marş çykyş etdi. "Men olaryň ýaraglanýandygyny gördüm" -diýdi. "Men ony gorap bilerin. Bu hiç wagt bolmaly däldi. Pul ýeke-täk maksatdy ... Millionlarça adamyň ölümi, dünýäniň soňy däl.
  
  Lauren: "Webb bilýärdi" -diýdi. "Başlygyňyz. Ol hemme zady bilýärdi. "
  
  Marş ýaňy üsgürdi. "Meni şu ýerden çykaryň"
  
  Drake gymyldamady. Bombany tapmak üçin adam üýşmesini öwürmeli boldular. Thehli lentany kesmäge wagt tapmadylar. Emma bombany goramagyň elmydama has çalt usuly bardy. Ony telewizorda görkezmediler, sebäbi gyrada görmek üçin gaty amatlydy.
  
  Siz sim kesmediňiz. Olary diňe çykardyňyz.
  
  Emma nädogry sim kesmek ýaly töwekgelçilikli boldy. Gözleri Marşyňky ýaly bolýança dyza çökdi.
  
  "Julian. Ölmek isleýärsiňmi? "
  
  "! Ok!"
  
  "Başga ýol göremok" -diýip, dem aldy. "Ysigitler, geliň."
  
  Topara ýolbaşçylyk edip, Haýdeniň garny poldan ýokary galýança we sumka tapylýança ýuwaş-ýuwaşdan bilgeşleýin jeset üýşmesini öwürdi. Moans Zoeyden, Marşdan, hatda Haýden-den gaçdy, hemmesi taraplaryna aýlandy, Kinimaka hemmesini dymmaga çagyrdy. Zonyň aýdanlaryna garamazdan, hereket detektorynyň hakykatdanam näderejede duýgurdygyny hiç kim bilmeýärdi, ýöne şunça wagtlap işleýän bolsa, tüweleme ýakyn bir zadyň ýokdugy äşgär görünýärdi. Hakykatdanam, Dreýkiň partlamazdan ozal gelmegini üpjün etmek üçin geçip bolmajak diýen ýaly programmalaşdyrylmalydy.
  
  Simler Marşyň bedeninden aýrylmaly we Zo-nyň el-aýaklaryndan aýrylmalydy, bu toparyň zordan gören bulaşyk işi. Haýdeniň jesedine örtülenler eşikleriniň ugrunda bolany üçin aňsatlyk bilen çykdylar. Indi görkezmelere boýun bolup, kanal lentasy bilen saklanýan Marş ellerini ýokaryk galdyrdy welin, Haýdeniň sag tarapyna örtüldi we sumkanyň üstünden aýlandy. Pifian barmaklaryny gysdy.
  
  "Çeňňekler we iňňeler."
  
  Maý ellerini sumkasyna, ýadro bombasynyň üstünde goýdy. Çep barmaklary bilen çelekleri açdy-da, ýokarky aýlawyny yzyna çekdi. Soň bolsa uly we güýçli güýç ulanyp, sumkanyň gyralaryny tutdy we demir örtük bilen birlikde bombany göni çykardy.
  
  Ony gabady. Maý sumkasyny bir gapdala taşlady we sekuntlaryň geçmegi bilen gaty derläp, bombany ýuwaş-ýuwaşdan aýlady. Bomba seredende Haýdeniň gözleri ýaşardy, Kinimaka eýýäm elini gysyp, gapdalynda dyza çökdi.
  
  Bombanyň daşyna dört sany nurbat dakylýan sanalýan panel peýda boldy. Mawy simler düýbünden betbagtçylygyň ýüregine siňip gitdi. Marş simlere seredip durdy, olaryň dördüsi biri-birine baglandy we ýaralandy.
  
  "Paneli çykaryň. Kimdigini görmeli ".
  
  Drake sagadyna seredip dilini dişledi.
  
  Sekunt galdy.
  
  Elli dokuz, elli sekiz ...
  
  Smit olaryň gapdalynda dyza çökdi, esger eýýäm peýdaly pyçagyny çyzdy. Her kimiň janyny öz eline alyp, kemçilikleri ýok etmek üçin jogapkärçiligi öz üstüne aldy. Bir dyrnaçak, bir gödek sapak, biri konsentrasiýa ýetmezçiligi ýa-da wagt ýitirer ýa-da elhenç partlama sebäp bolar. Adam işleýän wagty Drake bir salym gözüni ýumdy. Onuň arkasynda Dal agyr dem alýardy, hatda Kensi hem gaçdy.
  
  Smit soňky nurbadyň üstünde işleýärkä, Alisýa birden gygyrdy. Bütin topar titredi, ýürekleri agzyna bökdi.
  
  Drake ýiti öwrüldi. "Bu näme?"
  
  "Akeylan! Aylan gördüm! Bu ullakan saryýagyz adamdy. "
  
  Smit ýazgyny galdyryp, ýalpyldawuk gyzyl aýlaw bilen sanalýan paneli seresaplylyk bilen aýyranda, Smit gaharlandy. "Haýsy sim?"
  
  Otuz ýedi sekunt galdy.
  
  Mart has ýakynlaşdy, gözleri gök simleriň gümürtik tegelegini gözden geçirdi we Alligatoryň enjamy açandygyny ýadyna salýan ýerini gözledi.
  
  "Men göremok! Men muny göremok! "
  
  "Bularyň hemmesi" diýip, Dreýk ony bir gyra taşlady. "Men ähli simleri çykarýaryn!"
  
  ", Ok" Dahl gapdalynda agyr ýere gaçdy. "Şeýle etseňiz, bu bomba ýarylar".
  
  "Onda näme etmeli, Torsten? Näme etmeli? "
  
  Entyigrimi dokuz ... ýigrimi sekiz ... ýigrimi ýedi ...
  
  
  Kyrk bap
  
  
  Dreýkiň ýady öň hatara çykdy. Ramses bilkastlaýyn oňa Haýdeniň bomba bolandygyny aýtdy. Emma munuň manysy näme?
  
  Indi seredip, üç simiň daşy bilen örtülendigini gördi. Haýsy sebäp boldy? Dahl jübüsinden bir kagyz çykardy.
  
  "Kodlar" -diýdi. "Indi başga ýol ýok."
  
  "Marş gaýtadan synanyşsyn. Ramses Haýden hakda aýratyn ýatlatdy. "
  
  "Kod ulanýarys"
  
  "Galp bolup biler! Olaryň sebäpleri! "
  
  Mart eýýäm Haýdeniň jesedine seredýärdi. Drake onuň üstüne çykdy we Kinimakiniň ünsüni özüne çekdi. "Ony tabşyr"
  
  Haýden mümkin boldugyça kömek etdi, myşsalar we tendonlar agyryda gygyrýardy, ýöne rahatlyk tapmady. Sagat alýardy. Bomba tamamlanyp barýardy. Dünýä garaşdy.
  
  Marş, Drake bir elini, soň bir aýagyny ýokaryk galdyryp, ahyrynda iki simiň kesilen ýerinde guşagyny açyp, bedenindäki simleriň yzyndan egildi. Düwünli jübütiň ýene gujagyndan geçendigini görüp, Kinimaka yşarat etdi. "Şuňa meňzeş"
  
  Twisteriň gijeki oýnundan ejir çeken Haýden, Marşyň her simiň taýmerine barýan ýoluny yzarlaýşyna syn etdi.
  
  "Elbetde" -diýdi-de, gaty gözüni açdy, bir gözüni açdy, beýlekisini ýapdy. "Sag tarapdaky biri."
  
  Drake ýadro portfeline göz aýlady. Kensi oňa goşuldy we Dahl gapdalyndaky polda. "Bu zady partlatmak üçin bölekleriň we mehanizmleriň ýörite konfigurasiýasy gerek. Bu ... gaty inçe. Şu wagt ýurda getiren adama hakykatdanam ynanýarysmy? "
  
  Dreýk ömrüniň iň uludan demini aldy.
  
  "Saýlaw ýok".
  
  Simini çekdi.
  
  
  Kyrk birinji bap
  
  
  Drake çalt çekdi we misiň ujuny açyp, elinden sim ýyrtyldy. Pyçagyň gyrasynda ýygnananlaryň hemmesi sanalmagy barlamak üçin öňe egildi.
  
  On iki ... on bir ... on ...
  
  "Ol henizem ýaragly!" Alisýa aglaýardy.
  
  Dreýk arkasyna ýykyldy, haýran galdy, henizem uçguny ýakyp, bombany ýok edip bilýän ýaly simini saklady. "Bu ... bu ..."
  
  "Entegem bellik edýärin!" Alisýa aglaýardy.
  
  Dahl kepderi, shireorkşiremany palma bilen maňlaýyna itekledi. "Meniň pikirimçe" -diýdi. "Häzir wagtymyz bar bolsa bagtly bolarys".
  
  Sekiz...
  
  Zoe aglap başlady. Marş her bir ýalňyşlygy üçin ötünç sorady. Haýden we Kinimaka, ak ellerini gysyp, edip biljek zadynyň ýokdugyny boýun alyp, toparyň duýgusyz işleýşine syn etdiler. Smit pyçagy boşatdy-da, elini degirmek üçin titrän barmaklaryny uzadyp, Laurene seretdi. Gorgi ýere çümdi. Dreýk Alisýa seretdi, Alisýa bolsa gözüni aýryp bilmän maý aýyna garady. Bo olaryň arasynda durdy, Dahlyň işine tomaşa edip otyrdy.
  
  Şwesiýa panele deaktiwasiýa kodlaryny girizdi. Olaryň her biri ses signaly bilen hasaba alnan. Soňky belgä girmezden bary-ýogy birnäçe sekunt galdy.
  
  Bäş...
  
  Dahl "Enter" düwmesine basdy we demini aldy.
  
  Emma sagat henizem gygyrýardy.
  
  Üç iki bir...
  
  
  * * *
  
  
  Soňky sekuntda Thorsten Dahl umytdan düşmedi. Ol ölmekden ýüz öwürmedi ýa-da ýüz öwürmedi. Yzyna gaýdyp gelmeli maşgalasy bardy - aýaly we iki çagasy bardy, bu gije olaryň howpsuzlygyny üpjün etmekden hiç zat päsgel bermezdi.
  
  Elmydama B. meýilnamasy bardy, Drake oňa öwretdi.
  
  Ol taýýardy.
  
  Jadygöýlik re modeimi başlandy, hasaplanan däli ony tutdy we adaty ýagdaýdan güýç berdi. Soňky bir sagadyň dowamynda ýadro portfelini düzýän ajaýyp, takyk we ýalňyşsyz enjamlary aýak astyna alýan bir adam diňledi. Bularyň näderejede takykdygyny eşitdi.
  
  Garaz, azajyk Dahl däli bolan bolsa näme? Bu nähili işlär?
  
  Ekranda birini görkezende, şwesiýaly eýýäm eli balyoz tutupdy. Soňky demi, iň soňky hereketi bilen bar güýji bilen ylgady. Balyoz ýadro bombasynyň jümmüşine girdi we hatda şol tükeniksiz sekuntda Dreýkiň elhençligini, Alisýanyň şertnamasyny gördi. Soň bolsa hiç zat görmedi.
  
  Sagat alýardy
  
  Nol
  
  
  Kyrk ikinji bap
  
  
  Wagt hiç kim üçin durmady, esasanam bu aýgytly sagatda.
  
  Dreýk, dostlaryny we bütin dünýäni elhenç ýangyndan gorap bilýän ýaly, Dahlyň bomba üstünde uzalandygyny gördi. Balyň demir çarçuwasyny, balyozyň daş-töweregini çyzylan içini gördi; soň bolsa hasaplaýyş taýmerini gördi.
  
  Nula ýapyşdy.
  
  "Aý, nälet" -diýip, mümkin boldugyça mähirli aýtdy. "Wah, jigim."
  
  Topar ýeke-ýekeden düşündi. Dreýk mundan beýläk dadyp görmegine garaşmaýan arassa howadan dem aldy. Dahla çenli egildi we şwesiýalylary giň arkasyna şarpyk çaldy. "Gowy ýigit" -diýdi. "Uly çekiç bilen uruň. Näme üçin beýle pikir etmedim? "
  
  "Yorkorkşireman bolmak" Dahl bombanyň ýüregine girdi. "Menem muňa geň galdym."
  
  Drake ony yza çekdi. "Diňle" -diýdi. "Bu zat ýapyşdy, şeýlemi? Içinde döwülen bolsa gerek. Itöne munuň täzeden başlamagyna näme päsgel berer? "
  
  "Biz" -diýip, arkadan bir ses aýtdy.
  
  Dreýk yzyna öwrülip, NEST we bomba toparynyň ellerinde sumka we açyk noutbuk alyp barýandygyny gördi. "Guysigitler gijä galdy" -diýdi.
  
  "Hawa, dost. Adatça şeýle bolýar ".
  
  Kinimaka, gorgi we Lauren Zo Shears we Julian Marsh bilen paýlaşan geň webinden Haýdeni aýryp başlady. Iki Pifiýa mümkin boldugyça örtüldi, ýöne ýalaňaçlygy sebäpli kän bir biynjalyk däldi.
  
  "Men kömek etdim" diýip, Marş gaýtalady. "Kömek edendigimi aýtmagy ýatdan çykarmaň."
  
  Haýden aýlanyşygy dikeltmek we bogun agyrylarynyň ýygnanan ýerlerini sürtmek üçin dyzyna çökdi. Kinimaka oňa kurtkasyny berdi, ol minnetdarlyk bilen kabul etdi.
  
  Alisýa Dreýkiň egninden tutdy, gözlerinden ýaş dökdi. "Biz diri!" - diýip gygyrdy.
  
  Soň bolsa dodaklary bilen dodaklaryny tapyp, mümkin boldugyça ogşady. Dreýk ilki bilen yza çekildi, ýöne soň nirededigini anyk bildi. Ol ony ogşady. Dili çykyp, ony tapdy, dartgynlylygy gowşady.
  
  "Bu uzak wagt bäri gidýän ýerimizdir" -diýdi Smith. Bagyşlaň, maý. "
  
  Dahl: "Aý, aýalymy küýsedim" -diýdi.
  
  Bo oňa seretdi, ýüzi granit ýaly daş, ýöne başgaça okap bolmaýar.
  
  Maý ejiz ýylgyrdy. "Eger rollar tersleşdirilen bolsa, Alisýa indi goşulmak barada bir zat gürlärdi".
  
  "Utanmaň". Alisýa bokurdakly gülki bilen Dreýkden çekildi. "Men ozal kino ýyldyzyny öpmedim."
  
  Köne döwürler ýatlanylanda Smit gyzardy. "Aý, indi Maýyň hakykatdanam beýik Maggie Q. däldigine düşündim. Bagyşlaň "
  
  Maý ýylgyrdy: "Men Maggie Q-den gowy".
  
  Smit egildi, aýaklary gowşady. Lauren ony goldamak üçin elini uzatdy.
  
  Alisýa kellesini gyra çekdi. "Aý, garaş, men kino ýyldyzyny ogşadym. Jek. Hisa-da onuň ekranynyň ady boldumy? Aslynda ikisi. Ora-da üç bolup biler ... "
  
  Kensi olaryň arasynda göçdi. "Gowy öpüş" -diýdi. "Sen meni beýle öpmediň"
  
  "Munuň sebäbi diňe bir samsykdygyňyz üçin."
  
  "Sagja bol".
  
  "Garaň" -diýdi. "Kensini öpdüňmi? Haçan? "
  
  "Bu köne hekaýa" -diýdi Alisýa. "Zordan ýadymda."
  
  Herhli ünsüni gözleri bilen özüne çekmegi maksat edinýärdi. "Diýmek," diridigimize begenýäris "? Morea-da başga bir zat barmy?
  
  "Sen näme pikir etýäň?" Alisýa seresap görünýärdi.
  
  "Meniň pikirimçe, ýene bir gezek etmegiňizi isleýärin."
  
  "Bolýar ..."
  
  "Soň"
  
  "Elbetde. Sebäbi biziň etmeli işimiz bar. "
  
  Dreýk indi toparynyň lideri Haýdene seretdi. "Ramses we Alligator henizem şol ýerde" -diýdi. "Olaryň gaçmagyna ýol berip bilmeris."
  
  - Um, bagyşlaň? - diýip, sapper toparynyň ýigitlerinden biri aýtdy.
  
  Haýden Marşa we Şirlere seretdi. "Maglumatyňyz bar bolsa ikiňiz goşmaça bal gazanyp bilersiňiz."
  
  "Ramses meniň bilen gürleşip bilmedi" -diýdi. "We Alligator meniň duşan iň uly däli adamymdy. Olaryň nirededigini bilsedim "-diýdi.
  
  Dreýk oňa seretdi. "Alligator iň uly däli boldy"
  
  "Bagyşlaň. Ysigitler? " NEST-iň lideri aýtdy.
  
  Martyň gözleri ýalpyldy. "Ramses bir näsazlyk" -diýdi. "Mümkinçiligim bolanda oňa ädim ätmeli boldum. Bu pullaryň hemmesi ýitdi. Güýç, abraý - ýitdi. Näme etmeli? "
  
  "Türmede çüýrärin diýip umyt edýärin" -diýdi Smith. "Bir ganhor bilen bilelikde."
  
  "Diňle!" - adamlar NEST-den gygyrdylar.
  
  Haýden olara, soň Dahla seretdi. Dreýk Alisýanyň egnine seretdi. NEST toparynyň lideri aýak üstünde, ýüzi reňkli, düýbünden gorkynyň reňki.
  
  "Bu bomba peýdasyz."
  
  "Näme?"
  
  "Elektrik detonatorlary ýok. Linza ýaryldy, meniň pikirimçe, çekiç bilen urulmagy mümkin. Emma uran? Bir wagtlar bärde bolandygyny aýdýan yzlary tapyp bilsek-de, ýitirim boldy. "
  
  "" Ok ". Dreýk myşsalarynyň titreýändigini duýdy. "Wayok, muny maňa aýdyp bilmersiň. Bomba galp ýasama diýýäňmi? "
  
  -, ok - diýip, lider noutbukyna kakdy. "Saňa aýdýaryn, bu bomba däl. Işleýän ähli bölekleri aýyrmak bilen ýapyldy. Şeýlelikde, bu galp. Bu adam, Ramses, ähtimal hakyky adamdyr. "
  
  Topar bir sekunt hem çekinmedi.
  
  Haýden telefona baryp, Muryň belgisini aýlady. Dreýk dikuçarlary çagyrmaly diýip gygyrdy.
  
  "Bize näçeräk gerek?"
  
  "Aljyraňňy asmany dolduryň" -diýdi.
  
  Arz-şikaýat etmän, agyrýan jesetlerini göterip, gapydan çalt ýöräp gitdiler. Haýden ylgap barýarka çalt gürledi, bejergisinden hiç hili fiziki täsir görkezmedi. Bular ony hemişelik ýaralamaga ukyply akyl täsirleri.
  
  "Mur, Merkezi seýilgähdäki bomba galp. Arassalanan, ýapyk Içerki we partlaýjy enjamlar aýryldy we soň başga enjama salyldy ".
  
  Dreýk Muryň üç fut uzaklykdan demini eşitdi.
  
  "We düýş gören düýşümiz gutardy diýip pikir etdik."
  
  "Bu Ramsesiň ilkibaşdan meýilnamasydy." Haýden ädim ätmän daşarky gapyny iliklerinden ýyrtdy. "Indi ol öz wagtynda partlaýar we gaçýar. Nýu-Yorkorkdan uçýan uçarlar barmy? "
  
  "Harby. Polisiýa. Specialörite operasiýa, meniň pikirimçe. "
  
  "Şundan başla. Mur meýilnamasy bar, Alligatoryň öňki serkerdedigine ynanýarys. CCTV kameralary nämä meňzeýär? "
  
  "Biz her ýüzi, her şekili ýygnaýarys. Birnäçe sagatlap gyrada bolduk. Ramses şäheriň içinden geçse, ony tutarys "-diýdi.
  
  Drake hapa gapynyň üstünden bökdi, Dahl onuň gapdalyndady. Dikuçarlar üstünden gygyrdy, ikisi haýwanat bagynyň girelgesindäki ýolda gondy. Dreýk ýokaryk seredip, ofis binalarynyň aýlanýan rotorlarynyň arkasynda gördi, ak körleriň arasynda penjirelere basylan köp ýüz. Sosial media şu gün partlardy we dowam etse netijeler nol bolardy. Hakykatda, bu olaryň tagallalaryna päsgel beren bolsa gerek.
  
  Haýden rotoryň ýuwulmagynyň daşynda durup, iň ýakyn dikuçara ylgady. "Bu gezek" -diýdi. "Ramses görkezmez. Oňa diri galmaga kömek etmek hemme zady ünsden düşürýärdi . Bu onuň abraýy barada - Terroryň şazadasy statusyna gaýdyp gelýär we taryh döredýär. Nýu-Yorkorka ýadro ýaraglaryny getirýär, partlaýar we jezasyz gaçýar. Mur, indi goýberseň, ony indi görmersiň. Oýun gutarar "-diýdi.
  
  "Men muny bilýärin, agent Jeý. Men bilýärin ".
  
  Dreýk Haýdeniň egnine siňip, diňledi, toparyň galanlary bolsa gaharly gyşardylar. Dahl iň oňat bukulýan ýerleri saýlap, daş-töweregi öwrendi we soňra hersini meýdan äýnegi bilen barlady. Geň, ýöne iň bolmanda ony meşgul etdi. Drake tirsekledi.
  
  Çeňňek nirede? "
  
  "Yzynda goý" Dahl aslynda birneme bagtsyz görünýärdi. "Gowy ýarag."
  
  Kensi muňa goşuldy. "Men henizem halaýan ýaragymyň ýokdugyny ýatladym. Eger balyoz alsa, katana almaly bolaryn "-diýdi.
  
  Dreýk şwesiýalylara tomaşa etdi. "Şertnama ýaly görünýär."
  
  "Aý, gel, oňa sebäp bermegi bes et. Bu ýerde hatda katana nireden alyp bilerin? "
  
  Bir ses: "Haýden, Staten adasyndan uzakda däl" -diýdi.
  
  Dreýkiň kellesi şeýle bir çalt öwrüldi welin, yrgyldady. "Näme boldy?"
  
  Haýden Murdan özüni gaýtalamagyny haýyş etdi we topara tarap öwrüldi. "Guysigitler, biziň maksadymyz bar. Muryň çak edişi ýaly bir raýat jaň etdi we kamera bilen tassyklady. Kalbyňyzy süýşüriň! "
  
  Topar kellesini aşak egip, pyýada ýörelgesinden düşnükli, petiklenen ýoldan ylgady, dikuçaryň açyk gapylaryndan bökdi we oturgyçlara baglandy. Iki guş howada göterilýär, rotorlar ýakyn agaçlaryň ýapraklaryny kesýärler we zibilleri köçä ýaýradýarlar. Drake pistoletleri we tüpeňi, harby pyçagy we haýran galdyryjy ýaragy çykardy, hemme zadyň iş tertibinde we doly taýýardygyny barlady. Dahl habarnamany barlady.
  
  Uçar üçekleri arassalady, soňra tizligini ýokarlandyryp, günorta tarap öwrüldi. Alisýa legionerden alan ýaragyny taşlap, beýlekisini özi üçin saklap, ýaraglaryny barlady. Kinimaka, Murdan we onuň wekillerinden maglumat alýan, äsgermezlik etjek bolan Haýdeniň nazaryny ogurlady. Beau, Dreýk bilen Alisýanyň ogşaşanyndan bäri bolşy ýaly, burçda gysyldy. Öz gezeginde Maý arkaýyn oturdy, ýapon aýratynlyklary geçip bilmedi, maksadyna berk üns berdi. Toparyň galanlary, dikuçaryň münmeginden, güýçli ýeliň, deriň ysyndan we SPEAR toparyny hiç wagt görmändiginden zeýrenen Kenziden başga hemme zady iki gezek barladylar.
  
  "Hiç kim senden biziň bilen galmagyňyzy islemedi" -diýip, Alisýa ýuwaşlyk bilen aýtdy.
  
  "Başga näme edip bilerin? Gorkýan ýygnak syçanjygy ýaly gaçyňmy? "
  
  "Diýmek, bu siziň batyrdygyňyzy subut etmek üçinmi?"
  
  Kenziniň gözleri ýaşardy. "Men Armageddony göresim gelenok. Senem? "
  
  "Men muny eýýäm gördüm. Ben Afflek geýdir we Brýus Willis nälet asteroidden has geň galdyryjy. Nöne, ýaman, hakykatdanam ýüregiň bardygyny aýtjak bolýarsyňmy? "
  
  Kensi penjireden seretdi.
  
  "Arheologiki artefakt ogrynyň ýüregi bar. Kim bilerdi?
  
  "Men diňe Eastakyn Gündogardaky işime dolanmaga synanyşýaryn. Biri. Akmaklara kömek etmek, bu maksada ýetmek üçin uzak ýol geçer. Erbet ýüregiňi al. "
  
  Haýden Ramses bilen Gatoryň Staten adasy paromynyň golaýynda görlüp-eşidilmänkä adadan çykmandygy barada düşündiriş alanda, dikuçar Manhattanyň üçeginden uçdy.
  
  "Terjimede ýitirilen bölekler hemmämizi öldürip biler" -diýip, Haýden uludan demini aldy we Dreýk munuň hakykatdygyny boýun aldy. Mekdepdäki kiçijik dawa-jenjelden başlap, prezidentler bilen premýer-ministrleriň arasyndaky söweşe çenli nuans hemme zatdy.
  
  Binalar geçip barýarka, barmaly ýerleri has ýakynlaşdy. Uçarman, maksadyna tarap barýarka tizligi saklamak üçin iki gök binalaryň arasynda kepderi. Drake özüni erbet maksat bilen alyp bardy. Aýlagyň öwüsýän çal suwlary öňde durýardy. Aşakda ýer üçin göreşýän dikuçarlaryň bir toparyny görüp bildiler.
  
  "Munuň ýaly!" Haýden aglaýardy.
  
  Theöne pilot eýýäm birden aşak inýärdi, dikuçaryň bir hatar gül küýzeleriniň we awtobus duralgasynyň öňünde esasy orny eýelemegi üçin gonmagyna sebäp boldy. Drake agzynyň aşgazanynyň sarsýandygyny duýdy. Haýden kamerasyna gygyrdy.
  
  "Elbetde terminal ýapyk" -diýdi. "Ramses şu ýerde bolsa, näme gazanmak isleýär?"
  
  "Arkaňyzda haýat we agaçlaryň aşagynda goýlan bir hatar awtoulag bolmaly. Polisiýa işgärlerinde ony gören iň soňky adam bolan bir aýal bar ".
  
  "Gowy. Indi biz - "
  
  "Garaň!" Alisýanyň gulaklary sesleri başgalaryň öňünde aldy. "Men atyşy eşidýärin."
  
  "Bar"
  
  Topar awtoulagdan düşüp, binanyň üstünden ylgap, terminala tarap ugrady. Dreýk esasy girelgäniň giň egrisiniň töwereginde uzyn beton rampanyň duralga meýdanyna eltendigini gördi. Atyşyklar ol ýerden gelip, açyk meýdanyň üstünden atyldy, diwar ýaly däl.
  
  "Yza gaýdyp bar" -diýdi. "Ol süýşmekden gelýär."
  
  Dikuçarlar arkasyndaky asmany doldurdy. Olaryň ýolunda polisiýanyň iňňildeýän jesedi bardy, ýöne şikes alamatlaryny görkezmän öňe gitmekleri üçin elini silkdi. Howada has köp ok atyldy. Topar ýaraglaryny çekdi, tandemde ylgady we öňdäki sebiti gözledi. Başga bir polisiýa işgäri, elini tutup, aşak egildi.
  
  "Gowy" -diýdi. "Bar. Bedeniňdäki ýara. Size ýigitler gerek Olar ... gidýärler. "
  
  "Bu gün däl" -diýip, Haýden ylgady.
  
  Dreýk aýlaw ýolunyň soňuny we onuň çep tarapyndaky proýeksiýalary gördi - paromlar üçin ulanylýan ähli beton süýşmeler. Tolkunlary düýbüne pytrady. "Muny eşidip bilersiňizmi?" atyşyň täzeden başlandygyny aýtdy. "Ramses awtomatiki platony satyn aldy."
  
  Lauren diňe başyny ýaýkady. "Olaryň haýsy?"
  
  "AK-dan minutda has köp tapgyr. Alty ýüzden sekiz ýüz aýlaw. Gaty gyzsa, çalyşýan çelekler. Takyk däl, ýöne gorkunç. "
  
  Alisýa: "Jadygöýiň elinde eremegine umyt edýärin" -diýdi.
  
  Polisleriň bir topary SAW oklaryny tüýkürip durka, örtmek üçin yzygiderli ördek. Bir hatar ok atyldy. Iki polisiýa gäminiň gämi duralgasynyň iň ujuna gönükdirilen ot açdy.
  
  "Maňa aýtma ..." Dahl aýtdy.
  
  Polisiýa işgärleriniň biri: "Biziň pikirimizçe, tehniki hyzmat biletleriniň biri bilen gämä münýär" -diýdi. "Iki oglan. Biri bize gönükdirdi, beýlekisi gaýyga başlady ".
  
  "Ol beýle gaçyp bilmeýär" -diýdi. "Bu ... oýun ... gutardy." Gözleri gorkudan ýaňa ýalpyldy.
  
  "Onuň üçin" diýip, Alisýa çalaja aýtdy.
  
  -, ok, ýok - diýip, Haýden pyşyrdady. "Biziň üçin. Hemmesini ýalňyş düşündik. Ramses sözme-söz urmak bilen çykýar. Men onuň mirasyna möhür basýaryn. Ysigitler, bu ýadro bombasyny partlatjak bolýar "-diýdi.
  
  "Haçan?"
  
  "Bilmedim. Iň gowy çaklama? Ol Azatlyk adasyna we heýkele tarap ugraýar we ony sosial mediýa ýerleşdirýär. Eý, Taňry, Hudaý, göz öňüne getir - diýip, boguldy. "Başaramok ... Diňe edip bilemok ..."
  
  Kinimaka ony aýaklaryna gysdy, ullakan adam maksat bilen ulaldy. "Munuň bolmagyna ýol bermeris. Biz bir zat etmeli. Indi. "
  
  Dreýk elli fut uzaklykda SAW-yň çyrasyny, oklarynyň ölümini, Ramses bilen olaryň arasynda duran ýekeje zady we ýadro bombasyny gördi.
  
  "Kim baky ýaşamak isleýär, şeýlemi?"
  
  -, ok - diýip, Alisýa ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Elmydama dowzah ýaly içgysgynç bolardy".
  
  Dahl topara soňky gezek göz aýlady. "Men öňbaşçylyk ederin"
  
  Iň soňky bölünen sekuntda Nýu-Yorkorkuň gahrymanlary taýýarlandy; SPEARERS topary, soň bolsa her bir polisiýa işgäri. Her kim aýaga galdy, tüýkürýän ýarag bilen ýüzbe-ýüz boldy we durmuşyny iň soňky saýlady.
  
  Dahl muny başlady. "Hüjüm!"
  
  
  Kyrk üçünji bap
  
  
  Dreýk dostlarynyň arasynda, edil nirede bolmagyny islän ýerinde ylgady, ýaragyny göterip, gaty ok atdy. Her bir ylgaýan ýaragdan sekuntda iki müň bäş ýüz fut tizlik bilen ok atylýar, aksiýalarda birnäçe partlama ýaňlanýar. Paromyň hemme ýerinde Windows döwüldi.
  
  Birnäçe sekundyň içinde güýçli ot almagy dowam etdirip, boşlugy ýarym kesdiler. SAW ulanyjysy hüjümiň wagşylygyna haýran galyp, sazlamalaryny derrew üýtgetdi. Ol atmagy bes eden däldir; oklary aksiýalarda yz galdyrdy we yza çekilen bolmagy ähtimal deňze çykdy. Dreýk teleskopiki görnüşi gözüne getirdi, barmagyny triggere goýdy we SAW saklaýan adamyň aýratynlyklaryny açdy.
  
  Haýden aragatnaşykçy barada: "Bu Alligator" -diýdi. "Geçirmäň."
  
  SAW yzyna öwrülip, olara tarap yza çekildi, henizem gurşun tüýkürdi. Dreýk kegiň indi gaty eräp, eräp biljekdigini, ýöne ýeterlik çalt bolmaly däldigini göz öňüne getirdi. Bir ok ok geçirmeýän ýelekdäki kopany urdy, ikinjisi beýlekisiniň goluny döwdi. Bu pursatda ýürekleri döşlerinden bökmäge taýýardy, ýöne hüjümi bes etmediler ýa-da atyşy azaltmadylar. Paromyň aşaky arka tarapy ýykyldy, döwüldi, açyk arka şeýle bir deşildi welin, peýnir graterine meňzeýärdi. Alligator öwezini dolmaga synanyşyp, SAW-ny gaty çişirdi. Oklar kelleleriniň üstündäki boşlugy deşdi.
  
  Paromyň hereketlendirijisiniň sessiz sesi haýal gykylyga öwrüldi we bu hemme zady üýtgedi. Alligator wagşy ot açmagyny dowam etdirip, borta bökdi. Suw arkadan çaýkanyp başlady we gämi öňe egildi. Dreýk olaryň henizem arka tarapdan ýigrimi metrdigini görüp, onuň çepe we gyra tarap öwrülendigini gördi we hiç haçan wagtynda etmejekdiklerini bildi.
  
  Fellykylanda gygyryp, birden saklandy. Dahl golaýda ýykyldy. Haýden togalandy, bularyň hemmesi Alligatoryň maksadyny hasam kynlaşdyrdy, ýöne bu adam alada etmeýän ýalydy. Onuň şekili gämä has çuňňur yza çekilipdi.
  
  Dreýk Haýdene duýduryş berdi, Haýden dikuçarlary çagyrdy.
  
  Gara guşlar süýşüp barýan tarapa ylgadylar, gaty aşak düşdüler we SPEAR-yň ekipa .y gämä münüp, ýerden üç aýak ýokary galdy. Polisiýa işgärleri we agentler salamlaşanda, hiç haçan bozulmaz täze baglanyşyk döredildi, mümkin boldugyça salam berdiler, soň dikuçarlar howada uçdy. Uçarmanlar gämi duralgasyny kowalap, tiz wagtdan üstünden geçdiler. Bu, Dreýkiň hiç wagt göz öňüne getirip bilmeýän görnüşi: Nýu-Yorkorkuň asmanynda ölüm howply gara ýyrtyjylar ýaly asylan guşlar, fon hökmünde meşhur asman görnüşi, Staten adasy gämisine münmäge taýynlanýar.
  
  "Olary gaty uruň" Haýden dikuçaryň radiosyna aýtdy. "We çalt".
  
  Aşakdan iki dikuçar paromyň yzky bölegine tarap ylgady. Derrew diýen ýaly dyngysyz Alligator kellesini gapdal penjireden çykardy we gaharly woleý atdy. Üçünji partlamasy dikuçarlaryň daşky derisine çümdi, käbir böleklere aralaşdy we beýlekilerden gaçdy. Dikuçarlar asmandan gaýalar ýaly ýykyldy. Dahl gapyny döwdi we ot gaýtardy, oklar umytsyz sypdy.
  
  "Ol edil gyz ýaly atýar" diýip, Dreýk gygyrdy. "Hiç haçan dogry nyşana urmaň."
  
  "Yza çekil". Dahl Alligatory urmaga synanyşmakdan ýüz öwürdi we ýetip gelýän zarba üçin taýyn boldy.
  
  Üç sekuntdan soň boldy, diňe bir zarba däldi, ýöne birden saklandy. Birinji dikuçar paromyň ýokarky gatynda aýlandy, ikinjisi portuň gapdalynda aýlandy, SPIR ekipa .ynyň galan agzalary bortda. Çalt gitdiler, köwüşler palubada üýşüp, toparlara ýygnandylar. Soňra dikuçarlar gämi yzarlaýan howadaky kärdeşlerine goşulmak üçin ýokary galdylar.
  
  Haýden topar bilen birnäçe sekuntlap ýüzbe-ýüz boldy. "Biz onuň nirededigini bilýäris. Motor otagy Geliň indi gutaralyň "-diýdi.
  
  Olar ylgadylar, adrenalin ähli ölçegden ýokary nasos berdiler, soň bolsa Alligator aşakdaky palubadaky taktikany aç-açan üýtgetdi.
  
  RPG howada sygyrdy, dikuçar bilen çaknyşdy we ýaryldy. Guş dolandyryşyny ýitirdi, ähli tarapa dargadylan metal, gara gaby gurşap aldy we paromyň ýokarky gatyna tükeniksiz ýykyldy.
  
  "SPEAR işleýär" buýrugyna.
  
  
  Kyrk dördünji bap
  
  
  Dreýk dikuçaryň hereketlendirijisiniň sesiniň üýtgemegini eşitdi we awtoulagyň özlerine tarap barýandygyny barlamazdan bildi. Bu ýeterlik däl bolsa, palubanyň içine ýaýran uzyn we ýyrtyjy kölege nyşana gönükdirildi.
  
  Ylga ýa-da öl.
  
  Egnini daşky gapydan gysdy-da, çarçuwanyň ähli ramkasyny ýyrtyp, aňyrsyna düşdi. Jesetler onuň yzyndan ylgadylar, aýlandylar, uzadyldy, dyrmaşdy we itekledi. Dikuçar agyr ýere gaçdy, rotorlar çykdy we demir korpus dargady. Şrapelden başlap, uzyn naýza çenli hemme zat howany kesip, böleklere bölýär. Parom sarsdy we iňňildi, suw çepe we saga köpüklendi.
  
  Ot açýan beýleki dikuçarlara tarap ok atdy, derrew gaçmak üçin çäre gördi, şowlulyk olaryň çaknyşmagynyň öňüni aldy. Ot akymlary ýokarky palubany ýalady, täze ýangyn döretdi, boýag işlerine we metal sütünlere zarýad berdi we boýagy eredi. Rotor, Dreýkiň sag tarapyna posta degeninde egildi, ähli güýji bilen ýere gaçdy we birden saklandy. Beýleki uçýan gabyklar penjireleri döwdi we çarçuwany deşdi, bir gorkunç tüpeň gäminiň gyrasyndan geçip, deňze çykdy. Dreýk yssynyň içinden geçip barýarka, egniniň aşagyna seredip, tutuş toparyň meýilli ýatandygyny, hatda Smitiň Laureniň üstünde ýatandygyny gördi. Partlama geçdi we gozgalaňa tomaşa etdiler, soň Alligator zatlary doly dälilik derejesine çykardy.
  
  Jadygöýlik.
  
  Indiki RPG raketa atyjy enjamyny taşlap, uçup barýarka polklary döwdi. Bir gabyk palubanyň içinden ýarylyp, köp sanly ot we ölüm galyndylaryny iberip, partlama boldy. Dreýk kellesini we egnini deşip, iňňildedi, agyrynyň henizem diridigini görkezýändigini aýtdy. Bir salym demini alyp, öňdäki täze gurşawy barlady.
  
  Palubada ýyrtyk deşik bardy. Hemme ýerde agaç üýşmeleri bardy. Bir wagtlar ýapyk orta gatdan tüsse we ot akýardy.
  
  "Clearol düşnükli" -diýdi.
  
  "Diňe seniň üçin!" Lauren gygyrdy diýen ýaly.
  
  - Onda gal - diýip, Kenzi Dahlyň egnine tüýkürdi. - Gowy, Torst?
  
  "Hawa, hawa, men gowy. Meni goýber "
  
  Dreýk bütin ömründe ýadyna düşeninden has seresap, ýarym ýürekli ädim ätdi. Yzyndaky topar nirä barýanyny anyk bilip, birleşdi. Iň soňky pursatda, garaşyşy ýaly, Dal egninde peýda boldy.
  
  - ateoldaş, biz muny edýärismi?
  
  "Dogry aýdýarys."
  
  Duşmanlary gözleýän täze deşikden, ilki aýaklardan we gözlerden bökdiler. Aşaky paluba gaty çökdi, togalandy, degilmedi we ýaraglary taýýarlanan ýerinden turdy.
  
  "Elbetde!" Drake aglaýardy.
  
  Aýakgaplary arkasyndaky gaty paluba degdi.
  
  Kensi iň soňky geldi, Dreýk ilki bilen agyr içki eşigini çykarandygyny, ikinjiden bolsa, dikuçaryň rotorynyň üç aýakly böleginiň düýbüne dolandygyny gördi. Şwesiýa tarap öwrüleninde ýüzi dumanlandy.
  
  "Indi meniň ýaragym bar" -diýdi.
  
  "Taňrylar bize kömek etsin".
  
  Söweşde Ramses bilen Gatory alyp, gämä münüp gitdiler. Parom geçen her pursat bilen tizligi ýokarlandyrdy. Azatlyk adasy hem ösüp, gözýetimde ulaldy.
  
  "Maniak heýkele baryp bilmejekdigine düşünenokmy?" Kinimaka agyr dem alýardy.
  
  - Muny aýtma - diýip, Haýden yza çekildi. "Muny aýtma."
  
  "Hawa, düşündim."
  
  "Olar bu paromy gark etmezler" -diýdi Dahl. "Aýlag siňdirmek üçin çuň däl ... nämäni bilýärsiňiz."
  
  Indiki palubada ahyrsoňy ýyrtyjylaryny tapdylar. Ramses paromy dolandyrýarka, alligator gapyny gorady. Bombany öndüriji, eýýäm däli bolmak üçin döreden islegine laýyklykda, edil şu pursat üçin taýýarlan RPG-ny çykardy. Dreýk hemmeleriň üstüne ýapyşmak üçin gygyryp, gygyryp bilmedi, soň bolsa raketa paromyň merkezinden beýiklige ýaýrady we Alligatoryň manysyz gülküsi sebäpli tüsse yzyny galdyrdy.
  
  "Siz muny gaty gowy görýärsiňizmi? Siz muny tutduňyzmy? Biz eýýäm ölýäris! "
  
  Dreýk, raketa atyjyny özi bilen alyp, raketanyň yzyndan ylgap barýan Alligatory tapmak üçin seretdi. Raketanyň özi paromdan uçup, howada ýarylyp, yzdan çykdy. Alligator raketa atyjy enjamy Dreýkiň kellesine atdy.
  
  Ramesses ahyrsoňy öwrülip barýarka, Yorkorkşireman ördekdi, eli tötänleýin rulda durdy.
  
  "Siz eýýäm gijä galdyňyz" -diýdi.
  
  Dreýk Alligatoryň garnyna urdy, ýöne uly ýaragyny silkip, yza gaýdyp geldi. Dogrusyny aýtsak, topara goşmaça pursat yza süýşürildi. Hiç kim beýle etli taýak bilen urulmak islemedi, ýöne paromyň içinde Dahl we beýlekilere has uly hereket berýän giňişlik bardy. Alligator möňňürip, yzyna öwrüldi, soň ýarym awtomat pistolet alyp barýan terror şazadasy Ramsese tarap ylgady. Dreýk Alligatoryň arkasyna daňylan sumkany gördi.
  
  "Siz diňe gutulgysyz zady gijikdirýärsiňiz" -diýdi Ramses.
  
  Bir eli içinden bug sepip, beýleki eli bilen Azatlyk adasyna gönükdirilen ugruny birneme üýtgetdi.
  
  "Nädip ýaşamalydygyňyz barada alada edip gördüňizmi?" Drake hasapçanyň aňyrsyndan aýtdy. "Bazar? Gulplamak? Jikme-jik gaçmak meýilnamasy? Näme boldy? "
  
  "Ah, bazar adalatlydy - nädip goýmaly - satuw? Dünýädäki ähli harytlarymdan dynmak. Gala hoşlaşyk we ahyrzamany aňladýar. Galyberse-de, meni göni Nýu-Yorkorka alyp gitdiň. Gaçmak meýilnamasy, hawa, birneme çylşyrymly, muny boýun alýaryn. Nowöne indi görýärsiňizmi? Siz eýýäm gijä galdyňyz. Sagat başlaýar. "
  
  Drake Ramsesiň nämäni aňladýandygyny anyk bilmeýärdi, ýöne manysy aýdyňdy. Gapakdan çykyp, tigirli jaýy oklar bilen ýuwdy we topary, yzyndan ylgady. Indi gürleşemok; Bu onuň ahyrky oýnydy. Ramses yza çekildi, egninden çeşme ýaly gan akdy. Oklar onuň bedenine girende gygyrdy. Aýna terrorçylaryň ikisini-de ýapyşdy.
  
  Dreýk gapyny döwdi-de, süýnüp, çarçuwadan aşak egildi we bagtyna näletledi. Dahl onuň üstünden bökdi, Kenzi onuň gapdalyndady. Ikisi tigirli jaýa girip, öldürmek üçin ýaraglaryny galdyrdylar. Ramses, ýabany it ýaly ýylgyryp, ýedi aýakly, myşsa bagly däli bilen bar güýji bilen duşuşdy; içeri girdi-de, daş-töweregini dargatjak boldy.
  
  Dahl bularyň hiç birine çydam etmedi, zalym güýçlere garşy durup, ähli zarbalary aldy. Kensi howply möjek ýaly Ramsesiň gyralaryna urup, ikisiniň töwereginde tans etdi. Radikal şazada şwesiýalylary ýençdi. Egnindäki bargea Dahly sandyrady. Ajaýyp güýçli eller şwesiýanyň bokurdagyndan tutup, gysyp başlady. Dahl ellerini ýokary galdyryp, ýarysyny gowşatdy-da, birini aldy; ikisi-de dem alyp bilýänçä birek-biregi gysdylar we gysdylar. Ramses Dahly yzyna öwrüp, ony diwara gysdy, ýöne şwesiýanyň ýekeje reaksiýasy giň ýylgyryş boldy.
  
  Kensi eziji güýç bilen aşak getiren tirsegini göni Ramsesiň gan akýan ýarasyna göterip, howada bökdi. Bir urgynyň beýle söweşiň gutarjakdygyna hiç wagt garaşman, gygyranda-da adamyň bokurdagyny pyçaklady we gözleriniň ulalmagyna sebäp boldy.
  
  Soňra Ramses gana bulaşdy, gusdy. Dahl soňuny duýup, ony goýberdi. Terrorçynyň gözleri şwesiýalylaryň gözüne gulplandy we olarda ýeňiliş alamatlary ýokdy.
  
  Ol: "Bu pursaty ýeňiş pursaty hökmünde kabul ederin" -diýdi. "Kapitalizmiň ýüregini eziň."
  
  Alligator degmek isleýän ýaly elini uzatdy.
  
  Dahl yza gaýtdy. Ok Ramsesiň garnyna degdi we ony yzyna oklady.
  
  Alligator böküp, Ramsesiň üstüne ýykyldy.
  
  Terrorçy şazada, ýykylan Alligatoryň arkasyna daňylan sumkasyny, elini uzadanda açyk simini gysyp, elini tutmagy başardy.
  
  Kenzi elinde ýeke-täk ýaragy, iň gowy ýaragy, çig katana bilen simi tutmagy maksat edinip, öňe ylgady. Pyçagy çaltlyk bilen döwüldi we Ramsesiň egnindäki elini kesdi we terrorçynyň aşa geň galmagyna sebäp boldy.
  
  El Alligator bilen bir wagtyň özünde ýere degdi, ýöne barmaklar henizem gök simiň açyk ujuny gysýardy.
  
  "Kynçylyksyz" Ramses üsgürdi. "Sen maňa beýle hüjüm etmegi dogry aýtdyň. Sagat kakylmady. Emma ... "Spazm ony öwrüp, aşgazanyndan, golundan we çep egninden gan akdy.
  
  "Bu ... bolup geçýär ... indi."
  
  
  Kyrk bäşinji bap
  
  
  Dreýk, däli ganly paluba çümüp barýarka, Alligatory garnyna öwrüp, poluň üstünden aýlandy. Dahl onuň gapdalynda ýykyldy, ýüzüne agyry, elhençlik we öňdebaryjy sözler ýazyldy. Gaýyş berkidildi, ýöne Dreýk derrew açdy-da, demir gabyny gödek materialdan boşatdy.
  
  Hasaplaýyş taýmeri olaryň öňünde durdy, ýalpyldawuk gyzyl sanlary gorkunç we dyzlarynyň aşagyndaky pola ýaýran gan ýaly gorkunçdy.
  
  "Kyrk minut" diýip, Haýden gürledi, sesi gygyrdy. "Dreýk, onuň bilen oýnamaly däl. Şu zady ýaragsyzlandyryň. "
  
  Dreýk, edil öňki gezekki ýaly, eýýäm bombany öwürýärdi. Kinimaka oňa açyk peýdaly pyçagy berdi, ony bölek-bölek edip, Gator ýaly bomba ýasaýjynyň döredip biljek köp duzaklaryndan ägä bolup, seresaplylyk bilen hereket etdi. Enjamy däli terroristden daşlaşdyryp, Alisýa seretdi.
  
  "Indi aýtma" -diýdi-de, adamy goltugyndan tutup, süýredi. Şeýle ganhor üçin rehim bolmazdy.
  
  Dowamly eli bilen bombanyň öň panelini aýyrdy. Oňa berkidilen gök simler dakyldy.
  
  Dahl pyşyrdady: "Bu öýde ýasalan bomba däl. "Seresap boluň".
  
  Drake dostuna seretmek üçin dymdy. "Muny etmek isleýärsiňizmi?"
  
  "Ony işe girizmek üçin jogapkärmi? Aslynda beýle däl. No.ok. "
  
  Drake, ähli faktorlardan doly habarly bolup, aşaky dodagyny dişledi. Ingalpyldawuk sanalýan wagt, näçe wagt galandyklaryny hemişe ýada salýardy.
  
  Haýden Mur diýip atlandyrdy. Kinimaka sapperleri çagyrdy. Başga biri NEST diýip atlandyrdy. Drake enjama göz aýlanda, her tarapa seredildi we maglumatlar çalt döküldi.
  
  "Simleri ýene çekiň" -diýdi Dahl.
  
  "Örän töwekgelçilikli."
  
  "Alligatoryň işleýşine görä bu gezek hereket datçigi ýok öýdýärin."
  
  "Dogry. Balyoz ideýaňyzy gaýtadan ulanyp bilmeris. "
  
  "Apykylan zynjyr?"
  
  "Bu mesele. Olar eýýäm täze bir zat - şowsuz sim ulanýarlar. Bu gödek hakyky. Bu meselä goşulsam, işlemegi mümkin. "
  
  Allisator Alisýa işleýärkä, indiki otagdan birkemsiz ses çykardy. Köp wagt geçmänkä, döwülen gapydan kellesini sokdy. "Ol bombanyň hakykatdanam tampere garşy wyklýuçateliniň bardygyny aýdýar." Ol gysdy. "Thenöne soň muny ederdi öýdýärin."
  
  "Wagt ýok" -diýdi Dahl. "Munuň üçin erbet wagt ýok."
  
  Drake taýmere seretdi. Olarda otuz bäş minut galdy. Oturdy. "Erbet, biz bu töwekgelçiligi alyp bilmeris. Bomba topary bu ýere näçe wagt geler? "
  
  "Bäş minut iň ýokary" diýip, Kinimaka dikuçarlar gämi duralgalaryna mümkin boldugyça urupdy. Halas edijiler bökende, beýlekiler birneme ýokary galdylar. "Emma ýaragsyzlandyryp bilmeseler näme etmeli?"
  
  "Aýlaga nädip zyňarys?" Lauren teklip etdi.
  
  "Gowy pikir, ýöne gaty kiçi" diýip, Haýden Murdan sorapdy. "Hapalanan suw şäheri doýurar".
  
  Dreýk däli hakda pikirlenip, yza gaýdyp, soň Dahlyň gözüni aldy. Şwesiýalylaryňam şol bir pikiri bardy, bilýärdi. Gözleriniň kömegi bilen göni we aňsat habarlaşdylar.
  
  Biz muny başararys. Bu ýeke-täk ýol.
  
  Biz kör bolardyk. Netijesi belli däl. Bir gezek başlansoň, yza gaýdyp bolmaz. Bir taraplaýyn syýahat ederdik.
  
  Onda näme garaşýarsyň? Tur, ene ene.
  
  Dreýk Dahlyň gözündäki kynçylyklara jogap berdi we göni düzedi. Ol uludan demini aldy-da, tüpeňine daňdy, pistoletlerini berkitdi we ýadro bombasyny sumkasyndan çykardy. Haýden oňa gözlerini gamaşdyryp, içini gysdy.
  
  "Näme edýärsiň?"
  
  "Biziň näme edýändigimizi anyk bilýärsiňiz."
  
  "Howpsuz aralyklar birmeňzeş bolup bilmez. Siziň üçin diýjek bolýaryn "-diýdi.
  
  "Soň etmezler." Drake gysyldy. "Emma bu şäheri halas etmegiň diňe bir ýolunyň bardygyny hemmämiz bilýäris."
  
  Drake ýadro bombasyny aldy we Dahl öňe gitdi. Alisýa ony ýene bir gymmatly pursat üçin saklady.
  
  "Diňe bir öpüşeniňden gidýärsiňmi? Munuň ömrümiň iň gysga gatnaşygy bolmagyna ýol bermäň. "
  
  "Has gysga däldigiňize geň galýaryn."
  
  "Halaýan, göwnüme degen, sekiz minut töweregi wagtdan soň bizar bolan ýigidi bilgeşleýin arzanladýaryn."
  
  "Gowy. Birnäçe wagtdan soň görüşeris "
  
  Alisýa bedeniniň galan bölegini henizem saklap, gözleri bilen ýeke tutdy. "Soonakynda gaýdyp geliň"
  
  Haýden Dreýk bilen Dahlyň arasyny gysdy, çalt gürledi, Murdan maglumat paýlady we ilkinji kömegi berip biljeklere gözegçilik etdi.
  
  "Bombanyň ýük göterijiliginiň bäş-sekiz kilot aralygyndadygyny aýdýarlar. Sesini, agramyny we gark boljak tizligini göz öňünde tutup ... "Ol dymdy. "Howpsuz çuňluk müň sekiz ýüz fut ..."
  
  Drake boýun boldy, ýöne ýokarky basgançaklara ýokarky basgançaklara çykdy. "Bize iň çalt dikuçar gerek" -diýdi. "Itok. Gykylyk ýok. Bize aç-açan açarlary beriň "-diýdi.
  
  "Biz beýle däl"
  
  Haýden sözüni kesdi. "Hawa, NEST buýrugyna görä, bu radiasiýany zyýansyzlandyrmak üçin on sekiz ýüz fut. Erbet, deňizde segsen mil bolmaly. "
  
  Dreýk, barmaklarynyň deriniň üsti bilen bomba demir göwresiniň birneme süýşendigini duýdy. "Otuz minutda? Bu bolmaz. Başga näme bar? "
  
  Haýden reňkli boldy. "Hiç zat, Drake. Olarda hiç zat ýok. "
  
  "Indi bu balyoz gowy görünip başlady" -diýdi Dahl.
  
  Dreýk, Alisýanyň ýokarky palta tarap gidip, deňze seredip geçendigini gördi. Ol daşarda näme gözleýärdi?
  
  Uçar ýakynlaşdy, kaskasynyň düýbünde ýanyp duran Bluetooth enjamy. "Goşunda iň çalt dikuçar bar" -diýdi. "Bell SuperCobra. Ony itekleseň sagatda iki ýüz mil. "
  
  Dreýk Haýdene tarap öwrüldi. "Bu işlärmi?"
  
  "Hawa" diýip pikir edýärin. Kellesinde akyl arifmetiki hasaplamalaryny etdi. "Duruň, bu dogry bolup bilmez."
  
  Dreýk ýadro bombasyna eltdi, gyzyl sanlar henizem ýalpyldaýar, Dahl onuň ýanynda. "Geliň!"
  
  "Segsen mil" -diýip, ylgady. "Hawa, edip bilersiňiz. Thatöne bu sizi diňe terk eder ... dowzahy ol ýerden çykarmak üçin üç minut. Partlama zonasyndan gaçyp bilmersiňiz! "
  
  Dreýk haýal çal reňklere, týuretlere, üç barrel toplara, raketa aýlaglaryna we Hellfire atyjy enjamlaryna seredip, haýal etmän Super Kobra ýakynlaşdy.
  
  "Ougheterlik" -diýdi.
  
  "Drake", Haýden ony saklady. "Nuclearadro bombasyny arkaýyn taşlasaňyzam, partlama sizi ýok eder".
  
  "Onda wagtymyzy ýitirmäň" -diýdi Yorkorkşireman. "Siz ýa-da Mur ýa-da kelläňizdäki başga bir adam başga ýol bilmese?"
  
  Haýden Muryň yzygiderli paýlaýan maglumatlaryny, maslahatlaryny we akyllaryny diňledi. Dreýk paromyň tolkunlaryň üstünde sarsýandygyny duýdy, Manhattanyň asmanyny ýakyn aralykda gördi, hatda durmuşyna gaýdyp gelen adamlaryň garynja ýaly gykylygyny hem döretdi. Harby gämiler, tizlik gämileri we dikuçarlar hemme ýerde bolup, bu güni halas etmek üçin janyny pida etjekleriň köpüsi tarapyndan synag edildi.
  
  Allöne hemmesi bary-ýogy iki boldy.
  
  Drake we Dahl Super Kobra münüp, gidýän pilotyň gözegçiliginde heläkçilik kursuny aldylar.
  
  Ol gidip barýarka: "Gowy syýahat ediň" -diýdi. "Üstünlik"
  
  
  Kyrk altynjy bap
  
  
  Dreýk ýadro bombasyny Dahla ýüzüne azajyk ýylgyryş bilen berdi. "Hormatlamak islärsiňiz öýdýän, ýoldaş."
  
  Şwesiýaly bomba alyp, dikuçaryň arkasyna çykdy. "Göni çyzykda sürjekdigiňize ynanmaýaryn."
  
  "Bu awtoulag däl. We sizden has gowy sürüp biljekdigimizi eýýäm kesgitledik.
  
  "Näme üçin bu? Beýle ýadyma düşenok. "
  
  "Men Iňlis. Sen beýle däl "-diýdi.
  
  "Milletiň munuň bilen näme baglanyşygy bar?" Dahl oturgyja girdi.
  
  "Tohumçylyk" -diýdi Drake. "Stýuart. Hamilton. Aw. Düwme. Hill. We başga-da köp zat. Finlýandiýa birinji orny eýeläninde Şwesiýa Formula 1-e ýakynlaşdy. "
  
  Dahl güldi, baglandy we gara metal gapagyny dyzyna goýup, gapyny ýapdy. "Draýk, gaty sesli gürleme. Bomba "öküz" datçigi bilen enjamlaşdyrylyp bilner. "
  
  "Onda biz eýýäm gorkduk."
  
  Dişli taýagy çekip, ýokardaky asmanyň açykdygyna göz ýetirenden soň dikuçary paromdan çykardy. Gün şöhlesi arkasyndan ýalpyldaýardy we şäheriň millionlarça şöhlelendiriji ýüzlerinden böküp, näme üçin beýle edýändiklerini azajyk ýatlatdy. Palubanyň aşagyndaky ýüzler oňa seredýärdi, köpüsi dostlary, maşgalasy, ýoldaşlary. Kenzi we Maý egin-egne berip durdular, ýüzleri görünmeýärdi, ýöne ahyrynda Ysraýyl ony ýylgyrdy.
  
  Sagadyna kakdy-da, diňe dodaklary bilen aýtdy: fuckalňyş hereket ediň.
  
  Alisýa hiç ýerde görünmeýärdi, Beau-da ýokdy. Dreýk Atlantikanyň üstünden göni ugra tolkunlaryň üstünden pes harby dikuçar iberdi. Windeller olaryň ýolundan geçdiler we her aýlanýan çişde gün şöhlesi öwüsýärdi. Gorizontlar ähli tarapa uzalyp gidýärdi, deňizleriň haýran galdyryjy giňişligine garşy çykýan açyk gök asmanlar. Olaryň arkasyndaky epiki gözýetim minutlar we sekuntlar ýuwaş-ýuwaşdan nola ýakynlaşanda ýitdi.
  
  "On bäş minut" -diýdi Dahl.
  
  Drake odometre seretdi. "Iş tertibi boýunça."
  
  "Näçe wagt galarys?"
  
  "Üç minut" diýip, Dreýk elini ýokary galdyrdy. "Goşmaça ýa-da minus."
  
  "Bu näçe kilometrde?"
  
  "Sagatda iki ýüz mil aralygy? Sevenedi töweregi. "
  
  Dahl ýüzüne umyt görkezdi. "Erbet däl"
  
  "Iň gowy dünýäde" diýip, Dreýk gysdy. "Öwrümli hereketleri, tizlenmegi, akula hüjümini öz içine almaýar. Başga dowzah näme bolsa-da, bize atdylar "-diýdi.
  
  "Bu zadyň çişmesi barmy?" Dahl töweregine göz aýlady, barmaklary ýadro bombasyny berk tutdy.
  
  "Eger şeýle bolsa, nirededigini bilemok." Dreýk sagadyna seretdi.
  
  Partlama çenli on iki minut.
  
  "Taýýar".
  
  "Elmydama şuňa meňzeýär."
  
  "Şu gün oýananyňyzda muny etjekdigiňize garaşmaýarsyňyz."
  
  "Näme? Nýu-Yorkorky halas etmek üçin Atlantik ummanyna ýadro bombasyny taşlaň? Ora-da deňiz dikuçarynda ýüzbe-ýüz gürleşýärsiňizmi? "
  
  "Ikisem."
  
  "Birinji bölüm kelläme geldi."
  
  Dreýk ýylgyryşyny gizläp bilmän başyny ýaýkady. "Elbetde boldy. Sen beýik gahryman Torsten Dahl. "
  
  Şwes ýadro bombasyna elini Dreýkiň egnine goýmak üçin bary-ýogy bir sekuntlap gowşady. "Sen bolsa Dreýk, Matt Dreýk, meniň tanaýan iň aladaly adamym. Muny näçe gizlemäge synanyşanyňam möhüm däl. "
  
  "Bu ýadro bombasyny taşlamaga taýynmy?"
  
  "Elbetde, demirgazykdan gelen samsyk."
  
  Dreýk dikuçary çümmäge mejbur etdi, ilki bilen çal çişe girdi. Dahl has gowy ýagdaýy almak üçin yzky gapyny açdy. Super Kobradan howa akymy geçdi. Dreýk dolandyryş çeňňegine berk ýapyşdy we çalt ýykylmagyny dowam etdirip, pedallara basdy. Dahl ýadro bombasyny soňky gezek göçürdi. Tolkunlar ýokary galdy, çaknyşdy we ak köpük bilen ýalpyldawuk, gün şöhlesiniň göwher ýalpyldawuk şöhleleri bilen özlerine bulaşyk çökgünlikler iberdi. Her bir myşsany dartan Dreýk ahyrsoňy özüni gaty çekdi, halosyny düzedip, Daliň demirden ýasalan ýok ediji ýaragyň gapydan zyňylmagyna tomaşa etmek üçin başyny öwürdi.
  
  Ol tolkunlara düşdi, goýberilen pes belentlik sebäpli aňsatlyk bilen suwa girýän egriji bomba, tamperden goraýan datçigiň bitarap bolmagyny üpjün etmegiň başga bir ygtybarly usuly. Dreýk tolkunlary şeýle bir pes sürüp, çaknyşykdan derrew çekdi, beýiklige ýetmek üçin wagt ýitirmedi we betbagtçylyk wagtynda dikuçara ýykylmagyna az ýer berdi.
  
  Dahl sagadyny barlady.
  
  Iki minut.
  
  "Aýagyňy aşak goý"
  
  Dreýk aslynda maşyny sürmeýändigini, tersine, şwesiýanyň basyşy aýyrýandygyny bilip, guşy mümkin boldugyça çalt almaga ünsi jemledi. Indi hemmesi sekuntlara düşdi - ýadro partlamasynyň öň ýanynda, partlama radiusyndan näçe mil uzaklykda, ömrüniň uzynlygy.
  
  Dahl: "On sekiz sekunt" -diýdi.
  
  Drake dowzaha taýýarlandy. "Gowy, ýoldaş."
  
  On ... dokuz ...
  
  - soonakynda görüşeris.
  
  Alty ... bäş ... dört ...
  
  "Seniň samsyklygyňy görsem däl"
  
  Nol
  
  
  Kyrk ýedinji bap
  
  
  Dreýk we Dahl suw astyndaky ilkinji partlamany hiç zat görmediler, ýöne aňyrsyndaky deňizden çykan ullakan suw diwary ýüreklerini bulaşdyrmak üçin ýeterlikdi. Suwuk kömelek buludy, müňlerçe fut beýiklige çykyp, beýleki zatlaryň hemmesini tutup, günüň özüni gark etjek bolýan ýaly atmosfera tarap ylgaýar. Spreý gümmezi gülledi, zarba tolkunlarynyň başlangyjy, sferik bulut, beýik ýer tolkunlary we bäş ýüz metrden beýiklige çykjak esasy tolkun.
  
  Partlama tolkunyny saklap bolmaýardy, tebigatyň adam tarapyndan döredilen güýji, gujurly dargamagydy. Dikuçaryň arkasyna çekiç ýaly uruldy, Dreýke erbet bir ägirtiň eli bilen iteklenýändigini görkezdi. Dikuçar derrew diýen ýaly çümdi, ýokary galdy we soňra tarapa öwrüldi. Dreýkiň kellesi metala degdi. Dahl wagşy itiň daşyna zyňylan gurjak ýaly ýapyşdy.
  
  Dikuçar titredi we togalandy, tükeniksiz partlama, dinamiki tolkun sarsdy. Gaýta-gaýta aýlandy, hereketlendirijileri haýallady, bedeni sarsdy. Onuň arkasynda titanik güýç tarapyndan dolandyrylýan ullakan suw perdesi ýokarlanmagyny dowam etdirdi. Dreýk ykbalyna ähli gözegçilikden ýüz öwürmek we hüşgär bolmak üçin hüşgär bolmak üçin göreşdi.
  
  Wagt indi düýp manyda däldi, partlama tolkunynyň içinde birnäçe sagatlap topuklap we urup bilýärdiler, ýöne geçmişden geçip, weýran ediji güýjüň hakyky netijeleri belli bolansoň, tolkuna münüp başladylar.
  
  Dikuçar tersine diýen ýaly Atlantika tarap ylgady.
  
  Dolandyryşy ýitiren Drake, betbagtçylykdan aman gutulsalar-da, halas ediş eşiginiň ýokdugyny, halas ediş umydynyň ýokdugyny bilip, täsir etmäge taýyn boldy. Näme-de bolsa, eziz durmuş üçin ýeterlik düşünjäni saklap, olaryň okeana çümüp barşyna syn etdi.
  
  
  Kyrk sekizinji bap
  
  
  Alisýa Dreýkden üç sekunt soň kellesinde baglanyşyk edendigini gördi. Dahl hem. Slowigitler haýaldy, ýöne hiç haçan aýtmazdy. Käbir zatlary ätiýaçda saklamak has gowudy. Beýlekileriň düşünişi ýaly, Haýden Mura we hökümet işgärlerine maslahat sorap ýüzlendi, Alisýa howpsuz aralyk kanunlarynyň indiki ýarym sagadyň dowamynda olaryň hemmesiniň ejir çekmegine sebäp boljak ykbal bilimi bilen haýran galdy. Dreýk dikuçara serkerde bolmak üçin işleýärkä, Alisýa nazaryny we ünsüni başga ýere öwürdi.
  
  Dikuçar heläkçilige uçrar, muny bilýärdi, şonuň üçin ony başga bir guş bilen yzarlamagyň aç-açan saýlawynyň manysy ýokdy. Emma dikuçary sagatda iki ýüz mil uçýan bolsa ...
  
  Alisýa Beony bir gapdala alyp, meýilnamasyny düşündirdi we soňra ABŞ-nyň Kenarýaka Gorag gullugynyň wekili bilen tanyşdyran esger tapdy.
  
  "Iň çalt gämiňiz näme?"
  
  Dreýk yza çekilende, Alisýa palubanyň aşagynda bolup, sagatda segsen kilometre çenli tizlige ýetip, howlukmaç öwrülen "Defender" synp kesiji gämisine bökdi. Goýun ekipa .ynyň biriniň aýdyşy ýaly, gaýygyň tizligini ýüzden gowrak ýokarlandyryp biljek ýa-da ýokarlandyryp biljek käbir üýtgeşmeler girizdi. Alisýa olara näme etmek isleýändigini gysga sözler bilen aýdanda, ýygnananlaryň hemmesi galmak we kömek etmek isledi.
  
  Birnäçe minutdan Goragçy gutulgysyz partlama bilen gelýän wagtynyň arasyndaky boşlugy ýapmaga synanyşyp, gaty gabyk bilen tolkunlary kesdi.
  
  Alisýanyň olara aýdyşy ýaly: "guysigitler, ýadro partlamasyna tarap barýarys. Erikleriňizi saklaň. "
  
  Muňa düşündilermi ýa-da bilmedilermi, ekipa. Gämiden iň ýokary tizligi çykardy. Tolkunlara münüp, olara garşy göreşýän Defender synp gämisi bar zady berdi. Ak reňkli we ak ýüzli Alisýa salonyň içindäki relsleri ýapdy we penjireden synlady. GPS, transponder signalyny ýazga alyp, dikuçaryň ugruny meýilleşdirdi. Gäminiň ekipa .y boşlugy ýigrimi minuda, soň on sekize çenli ýapandyklaryny aýdyp, wagt tapawudyny yzygiderli göz öňünde tutýardy.
  
  On ýedi.
  
  Entegem gaty uzyn. Alisýa demirýoldan tutdy we Beau egninden tutanda, ýalpyldy.
  
  "Bu netije berer" -diýdi. "Bu güni halas ederis."
  
  Gämi mümkin boldugyça çalt ylgady, tizlikli dikuçary kowalady, ikisi-de entek bolmadyk partlamany geň galdyrdy. Gorizont hemişe üýtgeýän çyzykdy, hiç haçan göni däldi. Topar derledi, göreşdi we bilimleriniň çuňlugyna girdi. Gämi çyzylmadyk ýere girýärdi, hereketlendirijiler şeýle bir güýçli welin, diri ýalydy.
  
  Kapitan Alisýa ýüzlenende, eýýäm uzakda däl-de, Dreýk bilen Dahlyň dikuçaryndan has uzakda gorizontda spiral buludy görüp bilýärdi. Çaltlaşýan Goragçy bir uly suw sepilişiniň üstünden geçdi, golaýlap gelýän partlama tolkunyny gördi, urdy we gurluşyny saklaýan her bir boltany silkdi. Uzakda ak suwuň ullakan halkasyny görmek mümkin, Alisýanyň demini bir sekunt hem alyp gitdi.
  
  Onlyöne diňe bir sekunt.
  
  "Hereket et" diýip, Dreýk bilen Dalyň indi duşman suwlaryna çümüp barýandyklaryny bildi. "Göç, göç, hereket!"
  
  
  * * *
  
  
  Theykylan ýere ýetmek üçin ýene on üç minut gerek boldy. Alisýa halas boldy, eline halas ediş eşigi, beýlekisi bolsa elinde. Bo ýarymdan gowrak ekipa members agzasy bilen onuň ýanyndady, suwy gözleri bilen gözden geçirdi. Ilkinji galyndylar perişan pyçagyň ýüzýän bölegi, ikinjisi doly uzynlykdaky skid. Ondan soň, çümmedik bölekler bir toparda geçip, ýygy-ýygydan peýda boldy.
  
  Emma ne Drake, ne-de Dahl.
  
  Alisýa tolkunlara seredip, ýagty günüň içinde durup, iň garaňky dowzahda ýaşaýardy. Ykbal bu iki gahrymanyň Nýu-Yorkorky halas edip, partlamadan halas bolup biljekdigini, diňe Atlantikada ýitip biljekdigini kesgitlän bolsa, başaryp biljekdigine ynanmady. Birnäçe minut geçdi. Galyndylar geçdi. Hiç kim bir söz aýtmady ýa-da bir dýuým göçürmedi. Gerek bolsa, agşama çenli galarlar.
  
  Radio yzygiderli ýarylýardy. Haýdeniň sorag sesi. Soňra Mur we Smit beýleki setirde. Hatda Kensi hem çykyş etdi. Wagtlar başagaýlygyň we ulalýan elhençligiň haýal hereketinde geçdi. Bu näçe uzak dowam etdi ...
  
  Beau tolkunyň gyrasynda ýokary galýan bir zady görüp, uçlarynyň üstünde durdy. Muny görkezdi we soragy aýtdy. Soňra Alisýa hem haýal hereket edýän geň gara massa gördi.
  
  "Kraken bolsa" -diýip, näme diýendigine düşünmän pyşyrdady. "Men şu ýerden gidýärin"
  
  Kapitan, forma fokusirlemäge kömek edip, gaýygy şol tarapa gönükdirdi. Birnäçe minut gerek boldy we birneme süýşdi, ýöne Alisýa gysyp, iki jesedigini gördi, bulaşmazlygy üçin birleşdirildi we henizem ýüzýän pilotyň oturgyjyna daňyldy. Suwuň üstünden basmak bilen suwa çümmek arasyndaky söweş ikinjisine daýanýan ýalydy, şonuň üçin Alisýa Goragçyny howlukmaga çagyrdy.
  
  Soň bolsa bökdi.
  
  Yzygiderli ýüzüp, üýşýän massany tutdy-da, manysyny bermäge synanyşdy. Kimdir biriniň ýüzi öwrüldi.
  
  "Dal. Ÿagdaÿlaryñ gowumy? Drake nirede?
  
  "Paltalarymy tut. Hemişe bolşy ýaly. "
  
  Tok Dahly suwda öwrende, beýlekisiniň penjesiniň arkasyna egilip, ikinji ýüzi görünýärdi.
  
  "Bolýar, ikiňiz bilelikde rahat" -diýip, Alisiýa ýasama garşy çykdy. "Kömek soramaýandygyňyz geň däldir. Anotherene on minut bererismi?
  
  Dreýkiň titreýän eli suwdan ýokary galdy. "Hatda ýeke däl. Ganly ummanyň ýarysyny ýuwdum öýdýän. "
  
  "We aşak düşeris öýdýärin" -diýip, Dahl pilotyň oturgyjynyň yza çekilmeginden we kellesi suwuň aşagynda ýitip gitmeginden birneme dem aldy.
  
  Kenarýaka goragçysy, batyrgaýlyk bilen ýakynlaşdy. "Hemme zat gowumy?" sesler gygyrdy.
  
  Alisýa el galdyrdy. "Hemme zat gowy. Jellatlar diňe aldanýarlar. "
  
  Soňra Dreýk hem suwuň aşagyna süýşdi.
  
  - Mmm - diýip, Alisýa oňa seretdi. "Aslynda..."
  
  
  Kyrk dokuzynjy bap
  
  
  Netijede, bolup geçen wakalaryň elhençligine haýran galdy, ýöne gynansak-da oňa öwrenişdi. Amerikanyň Birleşen Ştatlarynyň 1960-njy ýyllarda jikme-jik düşündirişi ýaly, käbir terroristler dünýäniň iň uly şäherleriniň birinde ýadro bombasyny ýaryp başladylar. Hatda bir resminama we oňa jogap - milli jogap ssenarisi taýýarladylar.
  
  Nýu-Yorkorkuň şowsuzlyklarynyň netijelerini we ýalpyldawuklaryny ara alyp maslahatlaşmak üçin has köp ýaralanan, gögeren, agyrýan we zeýrenýän adamlar ýygnanan bolsa, hiç haçan ykrar edilmezdi. Şeýle-de bolsa, bu topar, SPIR we başga-da prezident, içerki howpsuzlyk müdiri we Nýu-Yorkorkuň häkimi bilen habarlaşdy.
  
  Alisýa elmydama şikaýat ederdi. "Meniň hakykatdanam isleýän zadym Lawrensiň jaňydy."
  
  "Fishburne?" Drake sorady.
  
  "Samsyk bolma. Jennifer, elbetde. "
  
  "Ol seni menden ogurlap bilermi?"
  
  Alisýa güldi. "Göz ýummak bilen."
  
  "Kimiň tarapdadygyňyzy bilmek elmydama gowy."
  
  "Isleseňiz, iň güýçli dalaşgärleriň sanawyny ýazyp bilerin".
  
  Dreýk paýlaşan öpüşlerinden gutuljak bolup, elini silkdi. Bu bir salym uly stresden, durmuşyň baýramçylygyndan soň bolup geçdi, ýöne bu içindäki duýgulary, uzak wagtlap ölendir öýdýän köne duýgulary oýardy. Edil şu wagt durşuna, başga-da köp pikirlenmeli zatlar bardy - olaryň arasynda Maý we Bo başlyk.
  
  Lifeöne durmuş diňe seniň üçin haýallaşmady diýip pikir etdi. Köpler muňa garaşýardylar we ajaýyp mümkinçilikler esasan diňe bir gezek geldi. Olary küýsemek, adatça ömürboýy ökünmegi aňladýardy, hiç haçan bilmezdi. Geçirilen pursat hiç haçan sypdyrylan pursat däldir.
  
  Hiç haçan synap görmän synap görmek we şowsuz bolmak has gowudyr.
  
  Alisýa gün ulgamy ýaly çylşyrymlydy, ýöne hatda gämi gatnawynda-da bardy. Ol şu günüň ähli streslerinden we aslynda soňky birnäçe hepdäniň dowamynda fiziki we akyl taýdan ejiz bolan pikirlerini bir salym öçürdi. Dostlary onuň töwereginde oturyp, Nýu-Yorkorkuň iň gowy italýan restoranlarynyň birinde nahar iýip hezil etdiler. Agent Mur, topara minnetdarlyk nyşany hökmünde ähli jaýlary Watan hasabyna kärendesine aldy we içerde gulplady.
  
  "Näme bolaýsa" -diýdi. "Adamlaryň munuň öňüni almaga howlukmagyňyzy islämok."
  
  Drake muňa ýokary baha berdi.
  
  Topar ajaýyp iýmitlere, rahat atmosfera we köp stresden soň uzak arakesmä ýokary baha berdi. Oturgyçlar ýumşakdy, otag ýylydy we işgärler zordan görünýärdi. Dahl ak köýnek we gara balak geýip, Drake ony söweş esbaplarynda görmäge öwrenişipdi. Thenöne soňam edil şonuň ýaly geýnip, balagyny ygtybarly Lewiniň jinsi bilen çalşypdyr.
  
  "Bond ýaly däl" -diýdi Dahl.
  
  "Men Jeýms Bond däl."
  
  "Soňra, Alisýa her gezek geçip barýarka, aşa pikirlenmegi bes ediň we has çylşyrymly görünmäge synanyşyň. Ol siziň diňe Yorkorkşir dvdigiňizi bilýär - "
  
  "Meniň pikirimçe, dynç almagyň wagty geldi, ýoldaş. Nirä gitjekdigiňizi çözüp bilmeseňiz, indiki hepde sizi çagyrmakdan hoşal bolardym ". Ol elini ýokary galdyrdy.
  
  "Ine, janyňyzy halas edenim üçin minnetdarlygymy bildirýärin."
  
  "Muny ýadymda däl. Itadyma düşmese, beýle bolmady "-diýdi.
  
  "Ulalanyňyzda gaty meňzeýär."
  
  Bo bilen Maý biri-biriniň gapdalynda oturdylar, fransuz naharyndan lezzet alýardy we gürleşilende gürleşýärdi; ýapon zenany iki dünýäniň arasynda tutulan ýerden seretdi. Dreýk hakykatdanam näme isleýändigini we hakyky ýeriniň nirededigi bilen gyzyklandy. Käbir pursatlarda içindäki oty gördi, ony özi üçin söweşmäge höweslendirýärdi, beýlekilerde bolsa, dymmaga mejbur edip, özüne girýärdi. Elbetde, olaryň dördüsi bir günde hiç zady çözüp bilmediler, ýöne öňdäki gözýetimi bulutlandyrýan bir zadyň ýakynlaşýandygyny gördi.
  
  Düýn şaýat bolan ýadro partlamasyna gaty meňzeýär.
  
  Smit we Lauren indi birdi. Belki-de, Dreýk bilen Alisýanyň öpüşmegi ýa-da ýok edilmegi bilen çotgasy dörän bolsa gerek. Her niçigem bolsa, bu hakda başga bir gün sarp etmediler. Haýden bilen Kinimaka bilelikde oturdylar, Dreýk olaryň arasyndaky giňişlikden has manyly bir zat gördimi ýa-da ýokmy? Munuň hemme zatdan beter beden dili bilen baglanyşygy bardy, ýöne şol wagt akyl taýdan halysdy we ýadawlyga sebäp boldy.
  
  "Ertire" -diýip, äýnegini galdyrdy we "indiki söweşe" -diýdi.
  
  Içgiler gurady we nahar dowam etdi. Esasy kurs iýilenden we köpüsi oturgyçlaryna egilip, kanagatly ukuda bolansoň, Kenzi tutuş topar bilen gürleşmek kararyna geldi.
  
  "Näme boldy?" - diýip sorady. "Ykbalym hakykatdanam näbellimi?"
  
  Haýden üýtgedi, liderlik geýimi ony ýene gurşady. "Bolýar, men size dogry aýdýaryn, size baha berjekdigiňize ynanýaryn. Kensi, sizi türmeden daşlaşdyrmakdan başga isleýän zadym ýok, ýöne aýtjak bolýanym, beýle wakany göz öňüne getirip bilemok. "
  
  "Men gidip bilerin"
  
  "Men sizi saklap bilmedim" -diýdi. "Men islemeýärin. Theöne Eastakyn Gündogarda eden jenaýatlaryňyz, iň bolmanda, köp güýçli adamy gynandyrdy "-diýdi. Olaryň käbiri Amerikalylar. "
  
  "Başga zatlar satyn alan erkeklerim we aýallarymam ähtimal."
  
  "Gowy. Emma bu kömek etmedi ".
  
  "Şonda men siziň toparyňyza goşularyn. Arassa şifer bilen başlaň. Torsten Dahl atly saryýagyz jereniň gapdalynda ylga. Karzymy üzmäge mümkinçilik berseň, Haýden, men indi seniňki. "
  
  SPEAR toparynyň ýolbaşçysy, Kenziniň çyn ýürekden aýdan sözleri çalt gözlerini gamaşdyrdy. Drake iki günde ikinji gezek suwa boguldy. "Men Dal hakda jeren ýaly pikir etmedim. Hasam- "
  
  "Muny aýtma" -diýip, birneme utanýan ýaly bolup, şwesiýaly duýduryş berdi.
  
  Alisýa Ysraýyly üns bilen synlady. "Bu ganhor bilen işlemek isleýändigime ynanamzok."
  
  "Aý, Maýls, men saňa gowy bolaryn. Aýaklaryňyzyň üstünde saklaň. Aslynda agyrýan urgy nädip atmalydygyny öwredip bilerdim "-diýdi.
  
  "Men häzirlikçe siziň bilen galmaly bolmagymam mümkin" -diýdi Bo. "Şemalda Taýler Webb we Tomb Raider bilen başga bir ýerde bolup biljek ýerim ýok."
  
  - Sag bol - diýip, Dreýk gygyrdy. "Bu barada oýlanarys we size gaty gysga jogap haty ibereris."
  
  "Gowy adamlar bu toparda mydama garşylanýar" -diýdi. "Olar galanlarymyz bilen gowy oýnasa. Beau-yň ajaýyp goşant boljakdygyna ynanýaryn. "
  
  Alisýa oýlanmak bilen: "Hawa, onuň uly artykmaçlygynyň bardygyny bilýärin" -diýdi. "Topar bilen gowy oýnajakdygyna ynanamzok."
  
  Käbirleri güldi, käbiri gülmedi. Gije mumy azaldy we azaldy, şonda-da Nýu-Yorkorky halas eden esgerler gowy gatnaşykda we gowy hekaýalaryň arasynda ruhdan düşdüler. Şäheriň özi olar bilen baýram etdi, ýöne ilatynyň köpüsi munuň sebäbini hiç wagt bilmeýärdi. Karnawal duýgusy howany gurşap aldy. Garaňkylykda, soň bolsa gün doganda durmuş dowam etdi.
  
  Täze gün daň atanda, topar aýratyn ýollara gitdi, myhmanhana otaglaryna gaýdyp, günortan duşuşmaga razy boldy.
  
  "Başga gezek söweşmäge taýynmy?" Dahl täze, täze säher bilen çykyp barýarkalar, Dreýke ýapyşdy.
  
  "Ýanyňda?" Dreýk şwesiýalylaryň üstünden gülmek hakda oýlandy, soň bolsa başdan geçirenleriniň hemmesini ýada saldy. Diňe şu gün däl, duşuşan gününden bäri.
  
  "Elmydama" -diýdi.
  
  
  END
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Odiniň süňkleri
  
  
  Bagyşlamak
  
  
  Bu kitaby gyzymy bagyşlamak isleýärin,
  
  Kira,
  
  bermegi wada berýär
  
  we ýene-de birnäçe mil öňde ...
  
  Writingazgymda meni goldaýanlaryň hemmesine.
  
  
  1-nji bölüm
  Uruş başlamak islemedim ...
  
  
  BIR
  
  
  
  ORORK, Angliýa
  
  
  Garaňkylyk ýaryldy.
  
  "Bu" Mett Dreýk tomaşaçylara seredip, tomaşa äsgermezlik edip, daşky geýnen modeliň katwolkadan özüne tarap ýöräp barýarka, surata düşmäge synanyşdy.
  
  Aňsat däl. Heöne ol hünärmendi ýa-da iň bolmanda bolmaga synanyşdy. Hiç kim SAS esgerinden parahat ilata geçmegiň aňsat boljakdygyny aýtmady we soňky ýedi ýyl bäri göreşipdi, ýöne surat içindäki dogry täsir galdyrýan ýalydy.
  
  Esasanam şu gije. Ilkinji model tolkun atdy we birneme ulumsylyk bilen ýylgyrdy, soň bolsa sazyň we şadyýanlygyň sesine rahatlyk bilen gitdi. Twentyigrimi ýaşly Ben Ben gulagyna gygyryp başlanda, Drake kamera basmagy dowam etdirdi.
  
  "Programma Milla ankankowiçdigini aýdýar. Men ol hakda eşitdim öýdýän! Sitata getirýärin: 'ajaýyp dizaýner modeli Freýa'. Wah, bu Bridget zalymy? "Viking" enjamlarynyň hemmesiniň aşagynda aýtmak kyn. "
  
  Dreýk bu teswiri äsgermezlik edip, ýaş dostunyň simini çekýändigine ynanmaýandygy sebäpli oýnuny dowam etdirdi. Ol pişigiň ýöreýşini we märekäniň içinde dargadylan ýagty oýny suratlandyrdy. Modeller gylyç we galkan, kaska we şah bilen doly Viking eşiklerini geýip , dünýä belli dizaýner Abel Freý tarapyndan taýýarlanan retro geýimleri, agşamyň hormatyna täze möwsümiň modasyny Skandinawiýa söweş eşigi bilen doldurdy.
  
  Dreýk ünsüni pişigiň gezelençiniň kellesine we şu günki baýramçylygyň obýektine - ýaňy-ýakynda açylan ýadygärlik, ägirt uly 'Odin galkany' diýip atlandyrdy. Bütin dünýäde giňden meşhurlyk gazanan täze açylan galkan, Norseý mifologiýasynda iň uly tapyndy hökmünde kabul edildi we aslynda Wiking taryhynyň başlamagyndan has öň başlandy.
  
  Bilermenler geň zat diýdiler.
  
  Ondan soňky syr ägirt we gyzykly bolup, bütin dünýäniň ünsüni özüne çekdi. Şildiň gymmaty diňe alymlar onuň düzüminde kesgitlenmedik bir element tapylandan soň mahabat sirkine goşulanda ýokarlandy.
  
  Nerds on bäş minutlyk meşhurlygy üçin açdy, şahsyýetiniň gülkünç tarapy gürledi. Ol muny silkdi. Näçe söweşenem bolsa, dul galanda onuň bir bölegine öwrülen degişme, garawulyny goýberende zäherli gül ýaly gülleýärdi.
  
  Ben Dreýkiň elinden gysyp, birden çeper eserini doly aýyň keşbine öwürdi.
  
  "Wah". Ol güldi. "Bagyşlaň, Mat. Bu gaty tagamly. Aýdym-sazdan başga ... gaty erbet. Toparymy birnäçe ýüz funt üçin hakyna tutup bilerler. Yorkorkuň ajaýyp bir zada elini ýetirendigine ynanyp bilersiňizmi? "
  
  Dreýk kamerasyny howada silkdi. "Dogrymy? No.ok. " Yorkork şäher geňeşini korrumpirlenen pikirleri bilen bilýärdi. Geljek geçmişdedir diýýärler. "Looköne serediň, Yorkork sentýabr aýynda gije asmany däl-de, modelleri surata düşürmek üçin öý eýesine birnäçe töleg töleýär. Siziň toparyňyz bolsa hapa. Şonuň üçin sowadyň. "
  
  Ben gözlerini aýlady. "Bok? Uky diwary, häzirem ... köp teklipleri göz öňünde tutýar, dostum. "
  
  "Diňe gowy modellere ünsi jemlemäge synanyşýaryn." Dreýk aslynda pişigiň gezelenç çyralary bilen yşyklandyrylan Galkana gönükdirilipdi. Iki tegelekden ybaratdy, içki bölegi gadymy haýwan şekillerine meňzeýärdi, daşky görnüşi haýwan nyşanlarynyň garyndysydy.
  
  Örän mistiki diýip pikir etdi. Bejerilen miweler we hozlar üçin ajaýyp.
  
  "Owadan" diýip, pyşyrdap, sanly filmdäki ýaşlygyň we ýaşyň tapawudyny gördi.
  
  Pişik ylgawy, Şwesiýanyň Milli gadymyýet muzeýi sentýabr aýynyň başynda gysga karz bereninden soň, Yorkorkuň meşhur Jorvik merkeziniň - Wiking taryhy muzeýiniň ýanynda çalt oturdyldy. Super ýyldyz dizaýneri Abel Freý serginiň açylyşyny bellemek üçin pişik gezelenç çäresine hemaýat bermegi teklip edende, bu çäräniň ähmiýeti hasam artdy.
  
  Beýleki bir model, gijeki jamda krem gözleýän pişigiň aňlatmasy bilen ýasalan plitkalary ýerleşdirdi. Akmak, samsyklyk ýene ýokarlandy. Geljekki hakykat teleýaýlymynda "meşhurlar" programmasynda peýda boljak we Twitterde we Facebookda bir million piwo içýän, günde on gün çilim çekýän samsyklar tarapyndan twit ýazylmaly bir ýyldyzyň özüne çekiji paradigmasydy.
  
  Drake ýalpyldy. Ol henizem kimdir biriniň gyzydy ...
  
  Çyra çyralary gijeki asmanda aýlandy we aýlandy. Draýkyň çepden başlap, dükanyň öňüne şöhle saçýan ýagty çyra, Drake-iň çeper aurasynyň döreden zatlaryny zaýalady. Kaskadanyň ünsüni özüne çekýän tans sazy onuň gulagyna hüjüm etdi. Lorda Reb, pikir etdi. Bosniýada duýgular bu ýagdaýdan has aňsatdy.
  
  Adamlar köpeldi. Işine garamazdan, biraz wagt töweregindäki ýüzlere seretdi. Jübütler we maşgalalar. Göni we geý dizaýnerleri, butlaryna göz aýlamagy umyt edýärler. Karnawal atmosferasyna goşant goşýan geýimli adamlar. Ol ýylgyrdy. Elbetde, şu günler garawul bolmak islegi azaldy, goşunyň söweş taýynlygy geçdi, ýöne şonda-da köne duýgulary duýýardy. Iki taraplaýyn manyda, aýaly Alison, SAS-dan aýrylandygyny aýdyp, gaharly, ýüregi ýarylansoň, iki ýyl ozal ölenden soň güýç gazandylar, ýöne SAS ony hiç haçan terk etmedi. Jähennem bu näme many berýärdi?
  
  Wagt agyrylara zordan degdi.
  
  Näme üçin ýykyldy? Roadolda erbet şöhlelendimi? Erbet höküm? Gözlerinde ýaşlar? Bilgeşleýin? Ony hemişelik gaçyrjak jogap; hiç haçan bilmez ýaly elhenç hakykat.
  
  Gadymy hökmany Dreýk häzirki güne getirildi. Goşun günlerinden bir zat ýadyna düşdi - uzakdan urmak, uzak wagtlap ýatdan çykaryldy ... indi köne ýatlamalar ... kakmak ....
  
  Dreýk dumany silkdi we pişigiň gezelençine ünsi jemledi. Iki model Odiniň galkany astynda gülkünç söweş gurady: ajaýyp zat ýok, diňe mahabat materialy. Adamlar şatlandy, telewizion kameralar pyşyrdady, Dreýk derwiş ýaly basdy.
  
  Soň bolsa gözlerini gamaşdyrdy. Kamerany düşürdi. Esger akly, ýalta, ýöne çüýremedik, uzakdaky nokady kakdy, ýene kakdy we näme üçin dowzahyň iki goşun dikuçarynyň bu ýere ýakynlaşýandygyna gyzyklandy.
  
  "Ben" -diýip, kellä gelen ýekeje soragy üns bilen aýtdy, "gözlegleriňizde şu gije garaşylmadyk myhmanlar hakda eşitdiňizmi?"
  
  "Wah. Üns bermediňiz öýdemok. Dogrusy, olar Kate Mossyň peýda bolup biljekdigi barada twit ýazýardylar. "
  
  "Kate Moss?"
  
  Iki dikuçar, tälimli gulagyň ýalňyş tanap bilýän sesi. Diňe dikuçarlar däl. Bular Apache hüjüm dikuçarlarydy.
  
  Soň ähli dowzah boşady.
  
  Dikuçarlar üstünden uçup, tegelek ýasap, agzybir aýlanyp başladylar. Adamlar aýratyn bir zada garaşyp, joşgun bilen begendiler. Eyeshli gözler we kameralar gijeki asmana öwrüldi.
  
  Ben gygyrdy: "Wah ..." Emma jübi telefony jyňňyrdady. Ene-atasy we uýasy yzygiderli jaň edýärdi, altyn ýüregi bolan maşgala ýigidi elmydama jogap berýärdi.
  
  Drake gysga maşgala arakesmelerinde ulanylýar. Dikuçaryň ýerlerini, doly ýüklenen raketa aýlaglaryny, uçaryň öňe ýelmenen ýerinde ýerleşýän 30 mm zynjyrly ýaragy üns bilen gözden geçirdi we ýagdaýa baha berdi. Gap-gaç ...
  
  Doly bulam-bujarlyk üçin potensial. Höwesjeň mähelle üç dar çykyşly dükanlar bilen gurşalan kiçijik meýdana ýygnandy. Ben bilen onuň diňe ýekeje karary bardy ... haçan ... möhür basmak başlandy.
  
  Pişigiň gezelençine göni başlaň.
  
  Duýduryş bermän, onlarça arkan ikinji dikuçardan gaçdy, Drake indi Apache gibridiniň bolmalydygyna düşündi: birnäçe ekipa members agzasyny ýerleşdirmek üçin üýtgedilen maşyn.
  
  Maskaly adamlar pişigiň ýöreýişiniň aňyrsynda ýitip barýan aýlaw hatarlaryna düşdüler. Dreýk märekäniň içinden seresap ümsümlik ýaýrap başlanda, döşlerine baglanan ýaraglary gördi. Iň soňky sesler munuň sebäbini soraýan çagalaryň sesleri boldy, ýöne tiz wagtdan öldi.
  
  Soňra Apache boş magazinesurnallaryň birine dowzah oduny atdy. Million gallon bugdan gaçyp, soň iki dinozawr duşuşygy ýaly gykylyk ýaly bir ses eşidildi. Ot, aýna we kerpiç bölekleri tutuş sebitde ýaýrady.
  
  Ben jübi telefonyny haýran galdyryp, yzyndan ylgady. Dreýk gykylyklaryň tolkun ýaly ýokary galýandygyny eşitdi we märekäniň instinktiniň märekäni alýandygyny duýdy. Bir sekunt oýlanman, Beniň elinden tutdy-da, demirýoluň üstünden atdy, soň bolsa öz üstünden bökdi. Pişigiň ýolunyň gapdalynda gondular.
  
  Apaçi zynjyr ýaragynyň sesi çuňňur we öldüriji bolup çykdy, oklary märekäniň üstünden uçupdy, ýöne şonda-da arassa howsala döretdi.
  
  "Ben! Maňa ýakyn bol "-diýdi. Drake pişigiň yzynyň aşagynda ylgady. Birnäçe model kömek etmek üçin egildi. Dreýk aýaga galyp, çykyşlara howsala bilen ylgaýan adamlaryň köpüsine yzyna seretdi. Modelleriň we işgärleriň kömegi bilen onlarça adam katwolka çykdy. Gorkýan gykylyklar howany deşip, howsala ýaýrady. Ot garaňkylygy ýagtyltdy, dikuçar rotorlarynyň agyr gykylygy sesiň köpüsini gark etdi.
  
  Zynjyr ýaragy ýene ýaňlandy, hiç bir raýatyň hiç ýerde eşitmeli däl gijeki sesi bilen howada agyr gurşun iberdi.
  
  Drake öwrüldi. Modeller onuň arkasynda gorkdular. Odiniň galkany onuň öňünde. Bir hyjuwy ýerine ýetirip, ok geçmeýän penjekli esgerleriň sahnanyň aňyrsyndan peýda bolan pursatynda birnäçe surata düşmek töwekgelçiligine eýe boldy. Dreýkiň ilkinji aladasy Ben, modeller we esgerleriň arasynda bolmakdy, ýöne görüjini daraltmak bilen basmagy dowam etdirdi ....
  
  Beýleki eli bilen ýaş kärendeçisini hasam daşlaşdyrdy.
  
  "Haý!"
  
  Esgerleriň biri oňa seredip, pulemýotyny haýbat atdy. Drake ynamsyzlyk duýgusyny basyp ýatyrdy. Munuň ýaly zat Yorkorkda, bu dünýäde bolmady. Yorkorkda jahankeşdeler, doňdurma söýüjiler we Amerikanyň günlük syýahatçylary ýaşaýardy. Rim höküm süreninde-de hiç wagt gygyrmaga ýol berilmedik arslan. Itöne howpsuzdy we paýhaslydy. Bu, Dreýkiň SAS-dan gaçmagy saýlap alan ýeri.
  
  Aýalym bilen bolmak Gaça durmak üçin!
  
  Esger birden onuň ýüzünde peýda boldy. "Maňa ber!" nemes aksenti bilen gygyrdy. "Ony maňa ber!"
  
  Esger kameranyň ýanyna ylgady. Dreýk biline gysdy we pulemýotyny öwrüpdi. Esgeriň ýüzi geň galdy. Dreýk, Nýu-Yorkorkuň islendik ofisiantyny buýsandyrjak hereket bilen kamerany ýuwaşlyk bilen Ben-e berdi. Men onuň çalt depginde gaçýandygyny eşitdim.
  
  Moreene üç esger özüne tarap barýarka, Drake pulemýoty ýere görkezdi.
  
  "Sen!" Esgerleriň biri ýaragyny galdyrdy. Drake gözüni ýarym ýumdy, ýöne soňam gaty ses eşitdi.
  
  "Garaň! Iň az ýitgiler, akmak. Milli telewideniýede hakykatdanam sowuk gan bilen birini atmak isleýärsiňizmi? "
  
  Täze esger Drake baş atdy. "Kamerany maňa beriň" Nemes aksentinde ýalta burun hili bardy.
  
  Drake B meýilnamasy hakda oýlandy we ýaragyň ýere gaçmagyna ýol berdi. "Mende ýok"
  
  Komandir golastyndakylara baş atdy. "Barlaň"
  
  "Ol ýerde başga biri bardy ..." ilkinji esger aljyraňňy görünýän ýaragyny galdyrdy. "Ol ... gitdi"
  
  Komandir Dreýkiň ýüzüne göni girdi. "Erbet hereket."
  
  Çelek maňlaýyna basdy. Görüşi gaharly nemesler bilen uçupdy. "Barlap görüň!"
  
  Ony gözlänlerinde, ak kostýum geýnen täze maskaly adamyň ýolbaşçylygyndaky Odin galkanynyň guramaçylykly ogurlygyny gördi. Elini birneme görkezip silkdi we kellesini syrdy, ýöne hiç zat diýmedi. Galkan howpsuz gizlenenden soň, adam serkerdäniň ünsüni özüne çekip, radiony Dreýkiň ugruna silkdi.
  
  Komandir radiosyny gulagyna goýdy, ýöne Dreýk ak reňkli adamdan gözüni aýyrmady.
  
  "Pari Parise" diýip, adam diňe dodaklary bilen aýtdy. "Ertir altyda."
  
  Drake, SAS okuwynyň henizem peýdalydygyny aýtdy.
  
  Komandir: "Hawa" diýdi. Akeene-de kredit kartoçkalaryny we suratçynyň şahsyýetnamalaryny silkip, Dreýkiň ýüzüne düşdi. "Bagtyýar iýmitçi" -diýip, ýalta çekdi. "Başlyk ýitgileriň azdygyny, şonuň üçin diridigiňizi aýdýar. ", Öne" diýip, Dreýkiň gapjygyny silkdi, "salgyňyz bar, noýba dökseňiz" -diýip, polýus aýynyň garnyndan has sowuk ýylgyryp, "kynçylyk sizi tapar" -diýdi.
  
  
  IKI
  
  
  
  ORORK, Angliýa
  
  
  Soňra, Dreýk Ben-i süzgüçli kofe bilen bejerdi we gijeki wakalaryň görkezilişine tomaşa etmek üçin oňa goşuldy.
  
  Yorkork şäheriniň beýle rehimsiz hüjüme taýyn däldigi sebäpli Odin galkany ogurlandy. Asyl gudrat hiç kimiň ölmedigi boldy. Burninganýan dikuçarlar üç kilometr birleşen ýerinde taşlanan, ýaşaýjylary uzak wagtlap giden uzaklykda tapyldy.
  
  "Freýiň görkezişini ýykyň" Ben ýarym çynlakaý aýtdy. "Modeller eýýäm gaplandy we ýitdi."
  
  "Erbet, men düşekleri hem çalyşdym. Dogrusy, Freý, Prada we Guçiniň diri galjakdygyna ynanýaryn. "
  
  "Uky diwary hemmesini oýnar".
  
  "Titanik" maşgala filminde ýene başladyňyzmy?
  
  "Bu maňa kakamyň arasyny kesdi" -diýdi.
  
  Drake krujkasyny doldurdy. "Alada etme. Üç minutdan soň jaň eder "-diýdi.
  
  - Krusty, oýun edýärsiňmi?
  
  Drake başyny ýaýkady we güldi. "No.ok. Düşünmek üçin gaty ýaş. "
  
  Ben Dreýk bilen dokuz aý töweregi ýaşaýardy. Bary-ýogy birnäçe aýyň içinde nätanyşlardan gowy dostlara gitdiler. Drake surata düşmek baradaky biliminiň deregine Ben kärendesine subsidiýa berdi - ýigit okuwy gutardy - Ben hemme zady paýlaşmaga kömek etdi. Ol duýgularyny gizlemeýän, belki bigünäligiň alamatydy, ýöne şeýle hem haýran galmaga mynasypdyr.
  
  Ben krujkasyny goýdy. "Gijäň rahat bolsun, dost. Men uýamy çagyraryn öýdýärin. "
  
  "Gije".
  
  Gapy ýapyldy we Dreýk Sky News-a bir salym seredip durdy. Odiniň galkanynyň şekili peýda bolanda, sowgadyna gaýdyp geldi.
  
  Özüne eklenç berýän kamerany aldy, ýat kartasyny jübüsine dakdy, ertir suratlary gözden geçirmek niýeti bilen şowhunly kompýutere tarap ugrady. Pikirini üýtgedip, gapylary we penjireleri iki gezek barlamak üçin saklandy. Bu jaý köp ýyl mundan ozal goşun gullugynda bolanda gaty goralypdy. Ol her bir adamyň esasy peýdasyna ynanmagy gowy görýärdi, ýöne uruş size bir zady öwretdi - hiç zada kör ynanmaň. Elmydama meýilnama we ätiýaçlyk nusgasy bar - B meýilnamasy.
  
  Sevenedi ýyl geçdi, indi bolsa esgeriň mentalitetiniň ony hiç wagt terk etmejekdigini bilýärdi.
  
  Ol "Odin" we "Odiniň galkany" diýen ýazgylary berdi. Öýüň daşynda şemal öwüsdi, tolkunlaryň üstünden ylgady we baýragy dört million dollara barabar maýa goýum bankiri ýaly aglady. Tiz wagtdan Galkanyň uly habardygyna düşündi. esasy arheologiki tapyndy, Islandiýanyň taryhynda iň ulusy. Indiana Jonesiň käbir görnüşleri gadymy buz akymyny öwrenmek üçin ýoldan gitdiler. Birnäçe günden soň Şildi gazdylar, ýöne soňra Islandiýanyň iň uly wulkanlaryndan biri möňňürip başlady. gözleg işlerini togtatmalydy.
  
  Recentlyakynda Europeewropada kül buludyny iberen, howa hereketini we adamlaryň dynç alyşlaryny bozýan Dreýk şol wulkan hakda pikir etdi.
  
  Dreýk kofesini içip, ýeliň nalasyny diňledi. Mantel sagady ýary gije urdy. Internet tarapyndan berilýän maglumatlaryň köpüsine göz aýlamak, Beniň mümkin boldugyça has manyly boljakdygyny aýtdy. Ben islendik okuwçy ýalydy - tehnologiýa bilen birlikde ýüze çykan bulaşyklyga çalt düşünip bilýärdi. Odiniň galkanynyň çylşyrymly dizaýnlar bilen bezelendigini, bularyň hemmesiniň ýerzemin hünärmenleri tarapyndan öwrenilendigini we J.R.R. Tolkien gezip ýören jadygöý Gandalfy Odine esaslady.
  
  Tötänleýin zatlar. Galkanyň daşyny gurşap alan nyşanlar ýa-da iýeroglifler, Odiniň näletiniň gadymy görnüşi hasaplanýar:
  
  
  Jennet we dowzah diňe wagtlaýyn nadanlykdyr,
  
  Ölmez-ýitmez ruh sag ýa-da nädogry tarapa egilýär.
  
  
  Gargyşy düşündirjek ýazgy ýokdy, ýöne her kim henizem onuň hakykylygyna ynanýardy. Iň bärkisi, Odin däl-de, wikinglere degişlidi.
  
  Dreýk oturgyjynda oturdy we gijeki wakalardan ylgady.
  
  Bir zat oňa jaň etdi, ýöne şol bir wagtyň özünde ony pikirlenmäge mejbur etdi. Ak reňkli ýigit: "Ertir Pari Parise, altyda." Dreýk bu ýoldan gitse, Beniň janyna howp abandyryp biler, öz durmuşyny aýtmaz.
  
  Bir raýat muny äsgermezlik ederdi. Esger eýýäm howp abanýandygyny, janyna howp abanýandygyny we islendik maglumatyň gowy maglumatdygyny aýtdy.
  
  Googled: Bir + Pari Paris.
  
  Bir batyrgaý ýazgy onuň ünsüni özüne çekdi.
  
  Odiniň aty Sleipnir Luwrda sergä çykaryldy.
  
  Odiniň aty? Dreýk kellesiniň arkasyny sypalady. Hudaý üçin bu ýigit käbir maddy zatlara ýüz tutýardy. Dreýk Luwryň baş sahypasyny açdy. Rowaýata öwrülen Odiniň heýkeli ençeme ýyl ozal Norwegiýanyň daglarynda tapylan ýalydy. Has köp hekaýa dowam etdi. Dreýk tiz wagtdan Odin hakda köp hekaýalar bilen gyzyklandy we hakykatdanam Wiking Hudaýdygyny ýatdan çykardy diýen ýaly.
  
  Luwr? Drake ony çeýnedi. Kofeini ýadady, ýadady we kompýuterden daşlaşdy.
  
  Indiki pursat ol eýýäm uklap ýatyrdy.
  
  
  * * *
  
  
  Gygyrýan gurbaganyň sesine oýandy. Kiçijik garawul. Duşman duýduryş ýa-da itiň peýda bolmagyna garaşýan bolmagy ahmal, ýöne tigirli gapdalynda goýlan kiçijik ýaşyl bezegden hiç wagt şübhelenmezdi we Dreýk ýeňil uklaýan tälim aldy.
  
  Elini kellesi bilen kompýuter stolunda uklap galdy; Indi derrew oýandy we garaňky koridora girdi. Yzky gapy jyňňyrdady. Aýna döwüldi. Gurbaga gysylansoň bary-ýogy birnäçe sekunt geçdi.
  
  Içindediler.
  
  Drake göz derejesinden aşak egildi we pulemýotlary başarnykly saklaýan, ýöne birneme sähelçe iki adamyň girendigini gördi. Hereketleri arassa, ýöne nepis däldi.
  
  Mesele ýok.
  
  Dreýk içindäki köne esgeriň göwnüne degmez diýip umyt edip, kölegelerde garaşdy.
  
  Iki adam girdi. Bu, kimdir biriniň edýänini bilýändigini görkezdi. Dreýkiň bu ýagdaý üçin doly strategiýasy ençeme ýyl ozal meýilleşdirilipdi, haçanda esgeriň mentaliteti henizem güýçli we eksperimental bolupdy we hiç haçan ony üýtgetmeli däldi. Indi onuň aňyna üýtgedildi. Ilkinji esgeriň agzy aşhanadan çykanda, Dreýk ony tutdy, oňa tarap gysdy, soň bolsa yzyna öwürdi. Şol bir wagtyň özünde garşydaşyna tarap ädim ätdi we aýlandy, ýaragy netijeli alyp, adamyň arkasyna çykdy.
  
  Ikinji esger geň galdy. Munuň hemmesi gerekdi. Dreýk millisekunt arakesmesiz atdy, soň bolsa ikinji dyzyna çökmänkä birinji esgeri atdy.
  
  Ylga! Tizlik indi hemme zatdy.
  
  Beniň adyny gygyryp, basgançakdan ylgady, soň bolsa egnine pulemýot atdy. Ol ýere gondy, ýene gygyrdy, soň Beniň gapysyna ylgady. Partlady. Ben boks şortikinde, elindäki jübi telefonynda, ýüzüne ýazylan hakyky elhençlikde durdy.
  
  - Alada etme - diýip, Dreýk gözlerini gamaşdyrdy. "Ynan mana. Bu meniň başga işim. "
  
  Beneri gelende aýtsak, Ben sorag bermedi. Drake bar güýji bilen jemlendi. Öýüň asyl üçek lybasyny ýapdy, soň bolsa şol otagda ikinjisini oturtdy. Şondan soň, ýatylýan otagyň gapysyny berkitdi. Aýgytly duşmany saklamazdy, ýöne elbetde ony haýalladardy.
  
  Bularyň hemmesi meýilnamanyň bir bölegi.
  
  Içindäki agaçlaryň berkidilen çarçuwada berkidilendigine göz ýetirip, gapyny berkitdi, soňra basgançagy üçege düşürdi. Ben ilki atdy, ikinji gezek Drake. Belent meýdany uly we halylydy. Ben ýaňy şol ýerde durdy, agzy agape. Uly adaty kitapçalar gündogar-günbatar diwar giňişligini dolduryp, CD we köne kaseta gaplary bilen doldy.
  
  - Bularyň hemmesi seniňki, Matt?
  
  Drake jogap bermedi. Ol içeri girip bilmek üçin beýik bir gapyny gizleýän guty üýşmesine geçdi; üçege alyp barýan gapy.
  
  Drake gutyny halynyň üstünde öwürdi. Egnine berkidilen doly gaplanan sumka ýykyldy.
  
  "Geýim?" Ben pyşyrdady.
  
  Ol sumkasyny saldy. "Men aldym"
  
  Ben boş görünse, Dreýk özüniň nähili gorkandygyny bildi. SAS ýigidine gaty aňsat öwrülendigine düşündi. "Geýim. Öýjükli telefonlar. Pul. Pasportlar I-pad. Identifikasiýa ".
  
  Gunarag hakda aýtmadym. Oklar. Pyçak...
  
  - Muny kim edýär, Matt?
  
  Aşakdan heläkçilik boldy. Näbelli duşmany Beniň ýatylýan otagynyň gapysyny kakýar, belki-de indi Drake kembaha garandyklaryna göz ýetirendir.
  
  "Gitmegiň wagty geldi".
  
  Ben hiç hili sözlemän öwrüldi we şemal öwüsýän gijä çykdy. Onuň yzyndan Drake kepderi we CD we lentalar bilen örtülen diwarlara soňky gezek seredip, gapyny kakdy.
  
  Adamlaryň ünsüni çekmän, üçegi mümkin boldugyça sazlady. Täze çukur gurmak bahanasy bilen üçeginiň tutuş uzynlygyny dolandyrýan üç metrlik giň ýörelgesini gurdy. Mesele goňşusynyň tarapynda bolar.
  
  Howa howply üçekden geçip barýarka sabyrsyzlyk bilen barmaklary bilen olara degdi. Ben seresaplylyk bilen gezdi, ýalaňaç aýaklary süýşüp, beton plitalara titreýärdi. Drake, krossowka tapmaga wagt tapmagyny arzuw edip, elini berk tutdy.
  
  Soňra güýçli tupan bacanyň üstünden möňňürip, Ben meýdançasyna degdi we gyrada büdremek iberdi. Dreýk güýçli yza çekildi, agyrynyň sesini eşitdi, ýöne elini gowşatmady. Bir sekuntdan soň ol dostuna gaýdyp geldi.
  
  "Uzak däl" diýip pyşyrdady. "Şol ýerde diýen ýaly, dost."
  
  Dreýk Beniň gorkandygyny gördi. Onuň nazary üçek gapy bilen üçegiň gyrasynyň arasyna, soň bolsa bag we arka tarap seretdi. Aljyraňňylyk onuň aýratynlyklaryny ýoýdy. Onuň demi çaltlaşdy; hiç haçan bu tizlikde etmezdiler.
  
  Drake gapynyň agzyna bir göz aýlady, batyrlygyny ýygnady we yzyna öwrüldi. Kimdir biri geçen bolsa, ony ilki görerdiler. Beniň egninden tutdy-da, nazary bilen görüşdi.
  
  "Ben, maňa ynanmaly. Ynan mana. Bu meseläni çözmäge kömek etjekdigime söz berýärin. "
  
  Beniň gözleri dikildi we başyny atdy, henizem gorkýardy, ýöne ömrüni Dreýkiň eline berdi. Ol yzyna öwrülip, üns bilen öňe gitdi. Dreýk aýaklaryndan gan akýandygyny we garymyň içine akýandygyny gördi. Goňşusynyň üçeginden geçip, teplisa girip, ýere gaçdylar. Ben süýnüp, ýarym ýykyldy, ýöne Dreýk ilki şol ýerde boldy we güýzüniň köpüsini ýassyk etdi.
  
  Şol wagtlar gaty berkdi. Indiki otagda yşyk ýakyldy, ýöne töwereginde hiç kim ýokdy. Pulemýotyň atyşyny eşiden bolsa gerek. Polisiýa ýolda diýip umyt edýärin.
  
  Dreýk Ben bilen berk gujaklady we: "Ajaýyp zatlar. Gowy işiňizi dowam etdiriň, men size täze dyrmaşma çarçuwasyny alaryn. Indi gideli "-diýdi.
  
  Bu ylgaýan degişme. Haçan-da ýygnanyşyk gerek bolsa, Ben Dreýke ýaşy barada çykyş ederdi, Dreýk Beniň ýaşlygyndan gülerdi. Dostlukly bäsdeşlik.
  
  Ben gygyrdy. "Jähennem kim?"
  
  Dreýk üçege we onuň gizlin gapysyna seretdi. Hiç kim ol ýerden entek hiç zat çykarmady.
  
  "Nemesler"
  
  "Ikinji jahan urşy, Kwaý derýasynyň üstündäki nemes köprüsi ýaly?"
  
  "Meniň pikirimçe, bu ýaponlardy. Nook, bu 2-nji Jahan Urşunyň nemesleri ýaly bir zat däl öýdemok. "
  
  Olar eýýäm goňşusynyň bagynyň aňyrsynda boldular. Goragdan örüldiler we her ýyl Swift dabaralarynyň birinde Dreýkiň guran çitim böleklerinden gysdylar.
  
  Biz göni köp köçä çykýarys.
  
  Taksi derejesiniň göni garşysynda.
  
  Dreýk kellesinde ganhorluk bilen garaşýan awtoulaglara tarap gitdi. Esger düşünjesi ýene özüni görkezdi. Mikki Rourke, Kylie ýaly, Gawaýi Bäş-O ýaly ... Ajaýyp gaýdyp gelmek üçin dogry wagta garaşyp, diňe ukusyzdy.
  
  Ikisini goramagyň ýeke-täk ýolunyň ilki erbet adama baryp ýetjekdigine ynanýardy.
  
  
  ÜÇ
  
  
  
  PARIS, Fransiýa
  
  
  Çarlz De Golla uçuş şol gün ir sagat 9-dan soň gondy. Dreýk we Ben sumkadan we asyl mazmunyndan birnäçe zatdan başga ýere düşmediler. Täze eşik geýýärdiler, täze jübi telefonlary taýýardy. I-pad zarýad aldy. Nagt pullaryň köpüsi ýokdy - ulag üçin sarp edildi. Drake maksadyny kesgitlän badyna ýarag taşlandy.
  
  Uçuş wagtynda Dreýk Ben we nemes we wikingler bilen baglanyşykly ähli zatlary täzeledi we gözleglerde kömek bermegini haýyş etdi. Beniň gödek sözleri: "Bang bang, bu meniň derejäm".
  
  Drake bu garaýşy makullady. Griffins döwmedi, Hudaýa şükür.
  
  Howa menzilinden Pari Parisiň sowuk ýagyşyna çykdylar. Ben taksi tapyp, özüne satyn alan gollanma kitabyny silkdi. Içeri girenlerinden soň, "Umm ... Rue ... Kroiks? Luwryň garşysynda myhmanhana?"
  
  Taksi hiç zat gymyldamaýandygyny görkezýän adam sürüp başlady. Kyrk minutdan soň gelen myhmanhana, Pari Paris üçin özüne çekiji däldi. Uly lobbi, birden köp adamy ýerleşdirip bilýän liftler we otagly birnäçe koridor bar .
  
  Barlamazdan ozal, Drake galan pullary - takmynan bäş ýüz ýewro almak üçin kabulhanadaky bankomaty ulandy. Ben gözlerini gamaşdyrdy, ýöne Dreýk gözüni gamaşdyrdy. Akylly dostunyň näme pikir edýändigini bilýärdi.
  
  Elektron gözegçilik we pul ýollary.
  
  Kredit kartoçkasy bilen bir otag üçin pul töledi, soň bolsa köçäni aňyrsyndaky otagy nagt bilen satyn aldy. Bir gatda, ikisi-de "nagt" otaga girdiler we Dreýk gözegçilik gurady.
  
  "Bu, bir daş bilen birnäçe guşy öldürmek mümkinçiligimizdir" -diýip, Beniň otagyň töweregine tankydy göz bilen seredip durdy.
  
  "A?" - diýip soradym.
  
  "Olaryň nähili gowydygyny görýäris. Soonakynda gelseler, bu gowy, belki kynçylykdyr. Eger ýok bolsa, muny hem bilmek möhümdir. Täze oýnawaçyňyzy çykarmak mümkinçiligiňiz bar. "
  
  Ben I-pad açdy. "Bu hakykatdanam şu gün altyda bolarmy?"
  
  "Bu bilimli çaklama." Drake uludan demini aldy. "Itöne bu bilýän birnäçe faktlarymyza gabat gelýär."
  
  "Hmm, soň bir gyra çek, Krusty ..." Ben barmaklaryny döwdi. Halas edilmäge däl-de, kömek edýändigine ynamy indi şöhle saçýardy, ýöne şondan soň hiç haçan 'hereket' ýigit däldi. Has dogrusy, ady ýa-da lakamy bilen kesgitlenen şahsyýetiň görnüşi - esasanam Bleýki - bu familiýa mynasyp bolmak üçin hiç wagt dinamiki däl.
  
  Drake çukuryň içine seredip durdy. "Uzak wagt gerek" -diýdi. "Bizde şonça köp mümkinçilik bar."
  
  Uzaga çekmedi. Ben I-pad-da kakyp otyrka, Dreýk köçäniň aňyrsynda gapyda ýygnanan onlarça uly ýigidi gördi. Gulp döwüldi we otag döwüldi. Otuz sekuntdan soň topar peýda boldy, gaharly töweregine göz aýlady we dargady.
  
  Drake eňegini gysdy.
  
  Ben aýtdy. "Bu hakykatdanam gyzykly, Mat. Aslynda Odiniň galyndylarynyň dokuz bölegi bütin dünýäde ýaýradyldy öýdülýär. Galkan bir zat, at başga zat. Men muny hiç haçan bilmeýärdim. "
  
  Dreýk ony zordan eşitdi. Beýnini ýok etdi. Ynha, olaryň kynçylyklary bardy.
  
  Ol bir sözem aýtman, gapydan çykdy we jübi telefonyna jaň etdi. Derrew diýen ýaly jaňa jogap berildi.
  
  "Hawa?"
  
  "Bu Drake."
  
  "Men geň galdym. Köp wagtdan bäri görme, dost. "
  
  "Bilýärin"
  
  "Jaň etjekdigiňizi elmydama bilýärdim."
  
  "Wells, pikir edişiňiz ýaly däl. Maňa bir zat gerek "
  
  "Elbetde bilýärsiňiz. Maý hakda gürrüň ber "-diýdi.
  
  Naramaz Wells ony diňe bilip biljek zady bilen synap görýärdi. Mesele, Maý Taýlandda işlän wagty, Alison bilen durmuş gurmazdan ozal olaryň köne alawydy, hatda Ben-de bu hapa maglumatlary eşitmek zerurlygy ýokdy.
  
  "Orta ady Şeran. Locationerleşýän ýeri - Phuket. Görnüşi - hmm ... ekzotik ... "
  
  Beniň gulaklary gyşardy. Dreýk, syýasatçynyň ýalanyny okap bilşi ýaly, beden dilinde aç-açan okady. Açyk agyz ...
  
  Dreýk Uellsiň sesindäki gülkini diýen ýaly eşidýärdi. "Ekzotik? Bu edip biljek iň gowumy? "
  
  "Häzirki wagtda hawa."
  
  "Ol ýerde biri barmy?"
  
  "Hakykatdanam haladym"
  
  "Gotça. Bolýar, dost, näme isleýärsiň? "
  
  "Wells maňa hakykat gerek. Maňa habarlarda ýa-da internetde ýaýlyma berilmeýän çig maglumatlar gerek. Odiniň galkany ogurlandy. Ogurlan nemesler hakda. Esasanam nemesler. Hakyky SAS maglumatlary. Aslynda nämäniň bolup geçýändigini bilmeli, dost, köpçülige ýaýradylan zat däl. "
  
  "Kynçylyk çekýärsiňizmi?"
  
  "Uly" Öňki serkerdäňize ýalan sözlemeýärsiňiz.
  
  "Kömek gerekmi?"
  
  "Entäk däl".
  
  "Drake, eliňi gazandyň. Sözüňi aýt we SAS seniňki. "
  
  "Men ederin".
  
  "Gowy. Maňa ber. Theogsa-da, henizem özüňe köne SASdygyňy aýdýarsyňmy? "
  
  Drake ikirjiňlendi. "Gowy köne SAS" adalgasy hem bolmaly däldir. "Düşündiriş üçin kabul ederlikli termin, hemmesi."
  
  Drake aradan çykdy. Öňki serkerdesinden kömek soramak aňsat däldi, ýöne Beniň howpsuzlygy buýsanç duýgusyny ýok etdi. Çukury ýene bir gezek barlady, boş koridory gördi, soň bolsa Beniň gapdalynda oturdy.
  
  "Odiniň dokuz bölegi diýýärsiňizmi? Jähennemiň manysy näme?
  
  Ben öz toparynyň Facebook sahypasyndan çaltlyk bilen çykdy, iki sany täze dost haýyşynyň bardygyny aýdyp, jemi on ýedi boldy.
  
  Drake bir salym öwrendi. "Şonuň üçin siz SAS-yň öňki kapitany we lenta muşdagy. Geň, ýoldaş, meniň aýtmagyma garşy bolmasaň. "
  
  "Fokus, Ben. Sende näme bar?"
  
  "Bolýar ... Odiniň bu dokuz böleginiň yzyny yzarlaýaryn. Dokuzy Norseý mifologiýasynda aýratyn bir san ýaly. Biri Dünýä agajy diýilýän bir zadyň üstünde özüni haça çüýledi, dokuz gije we dokuz gije, agyz bekledi, edil Isa Mesih ýaly we naýzasy bilen gapdalynda naýza bilen we Isadan birnäçe ýyl öň. Bu hakyky zat, Mat. Hakyky alymlar ony kataloglaşdyrdylar. Hatda Isa Mesihiň hekaýasyny ylham beren hekaýa bolup biler. Odiniň dokuz bölegi bar. Naýza üçünji bölek bolup, Dünýä agajyna birikdirildi, ýöne onuň ýerleşýän ýeri barada hiç zat aýdyp bilemok. Agajyň rowaýata öwrülen ýeri Şwesiýada. Apsalla diýilýän ýer. "
  
  "Haýal, haýal et. Odiniň galkany ýa-da aty hakda bir zat diýýärmi? "
  
  Ben gysdy. "Diňe galkanyň häzirki döwürdäki iň uly arheologiki tapyndylardan biridi. Onuň gyrasynda bolsa sözler bar: Jennet we dowzah diňe wagtlaýyn nadanlykdyr. Ölmez-ýitmez ruh sag ýa-da nädogry tarapa egilýär. Munuň Odiniň gargyşydygy äşgär, ýöne janly ýatda hiç kim onuň nämäni maksat edinýändigine düşünip bilmedi. "
  
  Dreýk ýylgyrdy: "Belki, şol ýerde bolmaly şol näletleriň biridir.
  
  Ben oňa üns bermedi. "Bu ýerde Atyň heýkeltaraşdygy aýdylýar. "Odiniň möjekleri" atly başga bir heýkeltaraşlyk häzirki wagtda Nýu-Yorkorkda görkezilýär. "
  
  "Möjekler? Indi? " Dreýkiň beýni gowrup başlady.
  
  "Iki möjek münüp söweşe girdi. Elbetde. "
  
  Drake gaşlaryny ýitirdi. "Dokuz bölekiň hemmesi hasaba alynýarmy?"
  
  Ben başyny ýaýkady. "Birnäçesi dereksiz ýitdi, ýöne ..."
  
  Drake saklandy. "Näme?" - diýip soradym.
  
  "Bolýar, bu samsyk ýaly görünýär, ýöne bu ýerde şekillendirilýän bir rowaýat bar. Odiniň ähli eserleri bir ýere jemlenip, dünýäniň soňuna eltjek zynjyrly reaksiýa barada bir zat. "
  
  "Adaty zatlar" -diýdi. "Bu gadymy taňrylaryň hemmesi bilen baglanyşykly haýsydyr bir" dünýäniň soňy "hekaýasy bar."
  
  Ben baş atyp, sagadyna seretdi. "Dogry. Serediň. Bize internet jadygöýleri iýmit gerek "-diýdi. "Meniň pikirimçe, ýakyn wagtda toparyň täze sözleri çykjak ýaly. Ertirlik nahary üçin Kroissantlar we Braý? "
  
  "Pari Parisde ..."
  
  Dreýk gapyny döwdi, töweregine göz aýlady, soň Beniň çykmagyny isledi. Dostunyň ýüzündäki ýylgyryşy gördi, ýöne gözlerindäki aýylganç dartgynlygy hem okady. Ben muny gowy gizledi, ýöne erbet gürledi.
  
  Dreýk otaga gaýdyp, ähli zatlaryny sumka saldy. Agyr guşagy berkidip, Beniň salamlaşandygyny eşitdi we ömründe ikinji gezek gorkudan ýaňa ýüreginiň durandygyny duýdy.
  
  Birinjisi, ylalaşyp bolmajak tapawudy görkezip, Elison ony terk edeninde boldy - sen nädogry lagerden has esger.
  
  Ol gije. Tükeniksiz ýagyş gözlerini öňküsi ýaly ýaşdan doldurdy.
  
  Gapyga tarap ylgady, bedenindäki her myşsa dartgynly we taýyn, soň koridorda göreşýän bir garry jübüti gördi.
  
  Ben öňki esgeriň gizlenmek mümkinçiliginden öň Dreýkiň gözüni dolduran mutlak terrorçylyga göz ýetirdi. Samsyk ýalňyşlyk.
  
  "Alada etme". Ben ýylgyrdy. "Men gowy".
  
  Dreýk titrän demini aldy we elmydama garawully basgançaklara alyp gitdi. Myhmanhanany barlady, howp abanmady we daşary çykdy.
  
  Iň ýakyn restoran nirede? Ol çak edip, Luwr şäherine tarap ugrady.
  
  
  * * *
  
  
  Neýrohirurg ussatlygy bilen Mýunhenden gelen semiz adam olary derrew gördi. Fotografiki meňzeşligini barlady we iki ýürek urgusynyň içinde oňat gurlan, başarnykly Yorkorkşiremany we uzyn saçly, akmak dostuny tanady we olary kreslolarda gulplady.
  
  Highokarky nokady ýa-da etli aýaklaryna gazylan ak bölekleri halamazdan, pozisiýasyny üýtgetdi.
  
  Egnindäki mikrofona pyşyrdady: "Men olary sapakdan tutýaryn".
  
  Jogap haýran galdyryjy boldy. "Indi öldür."
  
  
  Dördünji
  
  
  
  PARIS, Fransiýa
  
  
  Üç ok çalt yzly-yzyna atyldy.
  
  Ilkinji ok Dreýkiň kellesiniň gapdalyndaky demir gapy çarçuwasyndan gaçdy, soň köçä çykyp, garry aýalyň goltugyna degdi. Büküldi we ýykyldy, sorag belgisi görnüşinde howada gan sepdi.
  
  Ikinji zarba Beniň kellesindäki saçlary soňuna goýdy.
  
  Üçünjisi, Drake bilinden takmynan tutandan soň, nanosekuntda duran betona degdi. Ok asma ýoldan böküp, myhmanhananyň penjiresini döwdi.
  
  Drake togalandy we takmynan Ben duralgasynda saklandy. "Men seni tutýaryn" Ol gaharly pyşyrdady. "Diňe dowam et" Egilip, maşynyň penjiresine seredip, penjiräniň döwülişi ýaly üçegiň üstünde hereketi gördi.
  
  "Ujypsyzja atyş!" Yorkorkşir aksenti we goşun sözi adrenalin gurlanda sesini has ýuwaşlaşdyrdy. Ol sebiti gözden geçirdi. Parahat ilat ylgaýardy, gygyrýardy, her dürli ünsüňi sowýardy, ýöne mesele atyjynyň nirededigini anyk bilýärdi.
  
  Ol ýeke bolmazdy.
  
  Häzirem Dreýk gulplama wagtynda öň gören üç ýigidi tanady, garaňky Mondeodan çykyp, bilgeşleýin olara tarap ugrady.
  
  "Göçmeli wagt."
  
  Dreýk olary iki awtoulagda alyp, awtoulagynda gygyrýan bir ýaş aýalyň eýýäm gören ýerine eltdi. Geň galyp, gapysyny döwdi we gorkunç sözüni görüp, özüni günäkärledi.
  
  Hisüzünde manysyz bir söz saklady. "Daşarda"
  
  Henizem ok atylmady. Aýal myşsalaryny doňdurmakdan we öli plitalara öwürmekden gorkup, çykdy. Ben bedeniniň agramyny mümkin boldugyça pes saklap, içeri girdi. Dreýk onuň yzyndan howlukdy we açary öwürdi.
  
  Bir dem alyp, maşyny tersine goýdy-da, awtoulag duralgasyndan öňe çykdy. Rezin olaryň yzyndan ýoluň üstünden ys alýardy.
  
  Ben gygyrdy: "Rue Riçeliu!"
  
  Drake, oky garaşyp, dwigatelden gaçyp, soňra tizlendirijini uranda metal sesini eşitdi. Geň galan ogrylary pyýada geçip, maşynlaryna gaýdyp barýandyklaryny gördüler.
  
  Drake tigiriň sag tarapyna, soňra çepe, soňra bolsa çepe aýlandy.
  
  "Rue Saint-Honere." Ben ýoluň adyny görmek üçin boýnuny gysyp gygyrdy.
  
  Ulag akymyna goşuldylar. Dreýk mümkin boldugyça çaltlyk bilen howlukmaçlyk bilen Mini Cooper bolup çykan awtoulagy dokady we yzky görnüşe ýakyndan gözegçilik etdi.
  
  Üçekdäki atyjy köpden bäri ýitirim bolupdy, ýöne Mondeo yzda däldi.
  
  Svetoforda bagtly bolmak bilen saga, soň ýene sag tarapa öwrüldi. Çepden alnan Luwr muzeýi. Peýdasy ýokdy: ýollar gaty köpdi, svetoforlar gaty ýygydy. Pari Parisiň merkezinden daşlaşmalydy.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Dreýk Beniň ýüzüne gaharlandy. "Näme üçin köçe atlaryny gygyrýarsyň?"
  
  Ben oňa seretdi. "Bilmedim! Olar ... muny telewizorda görkezýärler! Bu kömek edýärmi? "
  
  
  * * *
  
  
  "! Ok!" - Rue de Rivoliden uzakda ýerleşýän süýşüp barýan ýolda motoryň gykylygyndan yza gaýdyp gygyrdy.
  
  Ok okdan çykdy. Dreýk geçip barýanlaryň azap çekendigini gördi. Bu erbetdi; çynlakaýdy. Bu adamlar ulumsy we güýçli bolup, kime zyýan berendigine üns bermeýärdiler we netijeleri bilen ýaşap bilýärdiler.
  
  Odiniň dokuz bölegi näme üçin beýle möhümdi?
  
  Oklar Mini-iň töwereginde beton we metal we çep nagyşlara aralaşdy.
  
  Şol pursat Beniň jübi telefony jyňňyrdady. Jübüsinden çykarmak üçin egnini çylşyrymly öwrüpdi. "Eje?"
  
  "Wah, Hudaýym!" Dreýk ýuwaşlyk bilen näletledi.
  
  "Gowy, ta. Sen? Kaka ýaly? "
  
  "Mondeo" "Mini" -iň ýüküne girdi. Faralar kör bolup, üç sany gülkünç nemesiň ýüzi bilen arkadan görnüşi doldurdy. Jellatlar muny gowy görýärdiler.
  
  Ben baş atdy. - Kiçijik uýam?
  
  Dreýk nemesleriň gaharly tolgunma bilen ýaraglary bilen dolandyryş tagtasyna degenine syn etdi.
  
  "No.ok. Üýtgeşik zat ýok. Um ... bu ses näme? " Biraz dymdy. "Aý ... Xbox."
  
  Drake tizlendirijini ýere basdy. Motor çalt seslendi. Şinalar hatda sagatda altmyş mil aralykda-da gysyldy.
  
  Indiki ok yzky aýnany döwdi. Ben çakylyga garaşman öň daga çykmak meýdanyna geldi. Dreýk özüne bir salym baha bermäge mümkinçilik berdi, soň bolsa duralgaly awtoulaglaryň uzyn hataryndaky Mini-ni boş pyýada sürdi.
  
  Mondeodaky ýolagçylar seresaplylyk bilen ot açdylar, oklar park edilen awtoulaglaryň penjirelerine döwülip, Mini urup, ýere gaçdylar. Birnäçe sekundyň içinde tormozy basdy, gysyş bilen aýlandy, kiçijik ulagy 180 dereje zyňdy, soň bolsa gelen ýollaryna yza gaýtdy.
  
  Mondeonyň ýolagçylary bolup geçen zatlara düşünmek üçin gymmatly sekuntlar gerek boldy. 180 dereje öwrüm biperwaý we howply bolup, elhenç gysyş bilen iki sany duralgaly awtoulag çykardy. Mukaddes zatlaryň adynda polisiýa nirede?
  
  Indi başga ýol ýok. Dreýk mümkin boldugyça köp burçda aýlandy. "Taýýar bol, Ben. Biz ylgaýarys "-diýdi.
  
  Ben ol ýerde bolmadyk bolsa, durardy we söweşerdi, ýöne dostunyň howpsuzlygy birinji orunda durýar. Lostitirmek indi akylly ädimdi.
  
  "Bolýar eje, soň görüşeris" Ben jübi telefonyny ýapdy-da, gysdy. "Ene-atalar".
  
  Drake "Mini" -ni yza çekdi we birden manikürlenen gazonyň üstünden tormozlady. Maşyn durmanka gapylary giňden açyp, ýakyn köçelere tarap böküp çykdylar. Mondeo hatda görünmänkä, öýlerinde ýaşaýan Pari Parisliler bilen garyşdylar.
  
  Ben bir zady gysmagy başardy we Drake gözüni ýumdy. "Meniň gahrymanym".
  
  
  * * *
  
  
  Garriniň Nýu-Yorkork bar diýilýän ýeriniň gapdalyndaky kiçijik internet kafede gizlendiler. Bu Dreýk üçin iň akylly ädim boldy. Düşnüksiz we arzan, gözleglerini dowam etdirip, Luwryň ýakyn wagtda çozuşy barada alada ýa-da päsgelçiliksiz näme etmelidigini çözüp biljek ýeri.
  
  Ben gireninde Drake muffin we kofe taýýarlady. Drake entek hiç hili şikes ýetmedi, ýöne Ben birneme aladalanmalydygyny çaklady. Içindäki esger oňa nädip seredip boljakdygyny bilmeýärdi. Dost gürleşmelidigini bilýärdi. Şeýdip, iýmit we içgini ýigide tarap itekledi, amatly otaga ýerleşdi we nazaryny tutdy.
  
  "Bularyň hemmesini nädip edýärsiňiz?"
  
  "Bilmedim" Ben hakykaty aýtdy. "Entek muňa düşünmäge wagtym ýok."
  
  Drake baş atdy. "Gowy. Bolýar, muny edeniňde ... "diýip, kompýutere görkezdi. "Sende näme bar?"
  
  "Men öňki ýaly web sahypasyna gaýdyp bardym. Geň galdyryjy arheologiki tapyndy ... dokuz bölek ... ýada, ýada, ýada ... hawa - Odiniň ajaýyp "dünýäniň soňy" dildüwşük teoriýasy hakda okadym. "
  
  "Menem aýtdym ..."
  
  "Bu bir manysyz. Arilyöne hökman däl, Mat. Muny diňläň. Aýdyşym ýaly, bir rowaýat bar we ol köp dile terjime edildi. Diňe Skandinawiýalylar däl. Munuň ýaly zady öwrenýän daýhanlar üçin gaty adaty däl ýaly bolup görünýär. Bu ýerde Odiniň dokuz bölegi Ragnarok döwründe ýygnalan halatynda Taňrylaryň mazaryna ýol açjakdygy aýdylýar. Bu gubur hiç wagt masgara edilmedik bolsa ... kükürt we dowzahyň açylmagy biziň problemalarymyzyň başlangyjydyr. Hudaý diýendigime üns beriň? "
  
  Drake gaşlaryny ýitirdi. "No.ok. Bu ýerde nädip Hudaýyň mazary bolup biler? Ragnarok hiç wagt ýokdy. Bu Armageddon üçin Norwegiýanyň bir ýeri. "
  
  "Takyk. Eger hakykatdanam bar bolsa näme etmeli? "
  
  "Şonuň üçin şuňa meňzeş tapyndylaryň gymmatyny göz öňüne getiriň."
  
  "Taňrylaryň mazary? Bu hemme zatdan ýokary bolardy. Atlantis. Düýe. Erem bagy. Munuň bilen deňeşdirilende hiç zat bolmazdy. Diýmek, Odiniň galkany diňe başlangyç diýýärsiňizmi?
  
  Ben küýzesiniň ýokarsyndan çykdy. "Göreris öýdýän. Entek gitmeli sekiz bölek bar, eger ýitip başlasalar "-diýdi. "Bilýärsiňizmi, Karin maşgalanyň beýnisidir we sis bu internetdäki ähli kynçylyklary anyklamak isleýär. Bularyň hemmesi bölek-bölek. "
  
  "Ben, men saňa gatnaşanymda özümi günäkär hasaplaýaryn. Saňa hiç zat bolmajakdygyna söz berýärin, ýöne muňa başga hiç kimi çekip bilemok. Drake gaşlaryny ýitirdi. "Näme üçin nälet nemesler indi beýle edip başlady? Beýleki sekiz bölümiň birnäçe wagt bäri barlygy şübhesiz. "
  
  "Futbol bilen meňzeşlikler az. Olarda-da bar. Belki, galkan hakda aýratyn bir zat bar bolsa gerek? Bu barada bir zat başga zatlaryň hemmesini gymmatly etdi. "
  
  Dreýk Şildiň ýakyn suratlaryny almagy ýadyna saldy, ýöne bu derňewi soňrak saklap bilerler. Ekrana kakdy. "Bu ýerde Odiniň At heýkeltaraşlygynyň Luwryň esasy sergisi bolan Viking uzyn gämisinde tapylandygy aýdylýar. Luwrda gezip ýörkä, köpler At heýkeliniň özüne-de üns bermezdiler. "
  
  Ben uzyn ses bilen okady. "Munuň özi bir syr, belli Viking taryhyny öňünden aýdýan agaçlardan guruldy."
  
  "Edil galkan ýaly" diýip, Dreýk gygyrdy.
  
  "Daniýada tapyldy" Ben mundan beýläk okady. "Ine, şu ýere serediň" -diýip, ekrana yşarat etdi, "bu Odiniň ozal belläp geçen beýleki böleklerine gönükdirilendir? Möjekler Nýu-Yorkorkdadyr we iň gowy çaklama, Naýza Şwesiýanyň Uppsala şäherinde, Dünýä agajyndan ineninde Odiniň bedeninden ýykylypdyr. "
  
  "Diýmek, bäş." Dreýk rahat oturgyjyna egildi we kofesini aldy. Olaryň töwereginde internet kafesi pes aç-açan işjeňlik bilen doldy. Daşardaky pyýada ýörelgeleri durmuş ýollaryny gysýan adamlar bilen dolduryldy.
  
  Ben polatdan agzy bilen dünýä indi we gyzgyn kofesiniň ýarysyny bir käse içdi. "Bu ýerde başga bir zat bar" -diýdi. "Hudaý, bilemok. Çylşyrymly görünýär. Wolwa diýilýän zat hakda. Seer näme diýmek isleýär? "
  
  "Belki, maşynyň adyny onuň adyny dakdylar".
  
  "Gülkünç. , Ok, Odiniň ýörite Welwasy bar ýaly. Garaşyň - bu birneme wagt alyp biler. "
  
  Dreýk ünsüni Ben, kompýuter, maglumat akymy we daşyndaky pyýada ýörelgäniň arasynda geçirmek bilen şeýle bir meşgullandy welin, aýalyň stolunyň gapdalynda durýança ýakynlaşýandygyny duýmady.
  
  Ol hereket etmezden ozal elini galdyrdy.
  
  Ol: "Turma, oglanlar" -diýdi. "Biz gürleşmeli".
  
  
  Bäş
  
  
  
  PARIS, Fransiýa
  
  
  Kennedi Mur jübütlere baha bermek üçin birnäçe wagt sarp etdi.
  
  Ilki zyýany ýok diýip pikir etdi. Birneme wagt geçensoň, ýigidiň gorkunç, ýöne tutanýerli beden dilini we garry dostuň seresaply hereketini seljerenden soň, kynçylyk, ýagdaý we Iblis ikisini howply üçbirlige çekdi diýen netijä geldi.
  
  Ol bu ýerde polisiýa işgäri däldi. Sheöne ol Nýu-Yorkorkda polisiýa işgäri bolup, uly beton diňleri bilen bu kiçijik adada ulalmak aňsat däldi. NYPD-e goşulmak siziň ykbalyňyzdygyny bilmezden ozal bir gözüň bardy. Soň bolsa hormat goýduň we täzeden hasapladyň, ýöne hemişe şol gözleriň bardy. Şol gaty, hasaplaýyş görnüşi.
  
  Dynç alyşda-da, ol gaty gaharlandy.
  
  Bir sagat kofe içip, maksatsyz serf edensoň, özüne kömek edip bilmedi. Ol dynç alýan bolmagy ahmal, bu oňa mejbury dynç alyşdan has gowy görünýärdi, ýöne bu içindäki polisiýa işgäriniň Wegasdaky ilkinji gijesinde iňlisleriň häsiýetinden ýüz öwüreninden has çalt ýüz öwürendigini aňlatmaýar.
  
  Ol stoluň başyna geçdi. Zor bilen dynç aldy, ol ýene pikir etdi. Bu, onuň ajaýyp NYPD karýerasyny göz öňünde tutdy.
  
  Uly ýigit antennalaryny ýokary galdyryp, derrew oňa baha berdi. Ol ABŞ-nyň deňiz flotunyň Bangkokdaky jelephanasyna baha bermeginden has çalt baha berdi.
  
  Ol: "Turma, oglanlar" -diýdi. "Biz gürleşmeli".
  
  "Amerikaly?" - diýip, ýaşuly geň galdy. "Näme isleýärsiň?"
  
  Ol muňa üns bermedi. - Gowumy, balam? Galkanyny döwdi. "Men polisiýa işgäri. Indi meniň bilen dogruçyl bolarsyň "-diýdi.
  
  Uly ýigit derrew basdy we ýeňillik bilen ýylgyrdy, bu geň. Beýlekisi aljyraňňylyk bilen ýalpyldy.
  
  "A?" - diýip soradym.
  
  Kennediniň polisiýa işgäri bu meseläni basdy. "Siz öz islegiňiz bilen geldiňizmi?" Olara ýakyn bolmak hakda pikir edip biljek zatlarynyň hemmesi.
  
  .Igit gynandy. "Gezelenç etmek gowy, ýöne gödek jyns gatnaşyklary gyzykly däl."
  
  Uly ýigit geň galdyryjy minnetdar görünýärdi. "Ynan mana. Bu ýerde hiç hili mesele ýok. Hukuk goraýjy jemgyýetleriň käbirleriniň henizem bu işe hormat goýýandyklaryny görmek gowy zat. Men Matt Dreýk "
  
  Ol elini uzatdy.
  
  Kennedi muňa üns bermedi, henizem ynanmady. Onuň pikiri henizem esere hormat goýup, geçen aý aýlandy. Hemişe durýan ýerlerinde durdular. Kalebde. Zalym pidalarynyň üstünden. Şertsiz boşadylmagy üçin.
  
  Diňe bolsa.
  
  "Bolýar ... sag bol, öýdýän."
  
  "Diýmek, siz Nýu-Yorkorklymy? "Manigit nuana, garry adama gönükdirilen gaşlary bilen doldurdy.
  
  "Erbet mekir." Matt Dreýk ýeňil güldi. Özüne ynamly ýalydy we rahat otursa-da, Kennedi bir sekuntda jogap bermäge ukyplydygyny aýdyp bilerdi. Daş-töweregini yzygiderli gözden geçirmegi, polisiýa hakda pikirlenmegine sebäp boldy. Ora-da goşun.
  
  Ol özüni oturmaga çagyrmalymy ýa dälmi diýip, baş atdy.
  
  Dreýk aç-açan çykyş edip, boş oturgyjy görkezdi. "Şeýle hem mylakatly. Nýu-Yorkorklylaryň dünýäde iň ynamdar adamlardygyny eşitdim ".
  
  - Mat! - diýdi.
  
  "Özüňe aşa ynam bilen egoist we ulumsy diýjek bolsaň, menem eşitdim." Kennedi birneme özüni oňaýsyz duýup, kabinanyň içine girdi. "Soňra Pari Parise geldim we fransuzlar bilen duşuşdym."
  
  "Baýramda?"
  
  "Olar maňa aýtdylar".
  
  .Igit tutmady, ýene elini uzatdy. "Men henizem Matt Dreýk. Bu meniň ýaşaýan ýerim Ben. "
  
  "Salam, men Kennedi. Seniň aýdýanlaryňy eşitdim, iň bolmanda sözbaşylar, gorkýaryn. Bu meni haýran galdyrdy. Nýu-Yorkorkdaky möjekler näme? " Ben-e öýkünip, gaşlaryny ýokary galdyrdy.
  
  "Bir" Dreýk reaksiýa garaşyp, ony üns bilen öwrendi. "Ol hakda bir zat bilýärsiňizmi?"
  
  "Ol Thoryň kakasydy, şeýlemi? "Marvel" degişmelerinde bilýärsiňiz. "
  
  "Habarlaryň hemmesi". Ben kompýuterde baş atdy.
  
  "Soňky döwürde sözbaşylardan daşda durmaga synanyşýaryn." Kennediniň sözleri agyry we lapykeçlik bilen çalt geldi. Dowam etmezden bir salym geçdi. "Diýmek, kän däl. Enougheterlik. "
  
  "Birneme eden ýaly bolýarsyňyz."
  
  "Karýeram üçin gowy zat däl." Soň bolsa yza gaýdyp, kafeniň hapa penjirelerinden köçä seretdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk ony iteklemelimi ýa-da etmezligi bilen gyzyklanyp, nazaryny yzarlady we gözleri stakanyň üstünden seredýän öňki ogrylaryň birine gabat geldi.
  
  "Itok. Bu ýigitler hindi jaň merkezinden has tutanýerli. "
  
  Akeigidiň ýüzi Dreýk hereket edende tanalýardy, ýöne indi Dreýk mundan beýläk jyns gatnaşyklarynyň gerek däldigine karar berdi. Ellikler hakykatdanam öçdi we SAS kapitany gaýdyp geldi. Çalt hereket etdi, oturgyçlaryň birini tutdy we aýylganç heläkçilik bilen penjireden zyňdy. Nemesler ölen et ýaly asfaltda ýykyldy.
  
  Drake Ben-i bir gyra çekdi. "Geliň ýa-da gelmäň" -diýip, ylgap barýarka Kennedi gygyrdy. "Myöne meniň ýolumdan çykma"
  
  Derrew gapynyň agzyna bardy, ony açdy we ýarag bolan ýagdaýynda saklandy. Muňa haýran galan Pari Parisliler durdular. Syýahatçylar ähli tarapa gaçdylar. Dreýk köçäniň gözlegine göz aýlady.
  
  "Janyna kast etmek". Kepderi yzyna gaýdyp geldi.
  
  "Yzky gapy". Beniň egnine sokdy we olar taýaga tarap ugradylar. Kennedi entek göçmeli däldi, ýöne bu adamlaryň hakyky kynçylykdadygyna düşünmek üçin polisiýa işgäriniň analitik pikiri gerek däldi.
  
  "Men seni ýaparyn"
  
  Dreýk gorkan satyjynyň öňünden guty kofe, şeker we taýajyklar bilen örtülen garaňky koridora geçdi. Ahyrynda ýangyn gaçdy. Dreýk taýagy urdy, soň seresaplylyk bilen daşyna seretdi. Günortan gün gözlerimi ýakdy, ýöne kenar açykdy. Bu onuň üçin bir ýerde diňe bir duşmanyň bardygyny aňladýardy.
  
  Dreýk beýlekileriň garaşmagyna itergi berdi, soň bolsa garaşýan nemes tarap maksatly ýöräp gitdi. Ol adamyň zarbasyny ýeňip geçmedi, ýöne gün pleýusyna ýalpyldawuk girdi. Garşydaşynyň ýüzündäki zarba oňa derrew kanagat getirdi.
  
  "Pişikler pleksusy maksat edinýär." Ol pyşyrdady. Tejribe oňa tälim berlen adamyň bedene aç-açan basyş nokatlarynyň birine zarba urjakdygyny we güýje girjekdigini öwretdi, şonuň üçin Dreýk tükeniksiz öwredilişi ýaly agyryny paýlaşdy we içinden geçdi. Ol ýigidiň burnuny döwdi, eňegini döwdi we iki gezek urmak bilen boýnuny gysdy, soňam pyýada ýöremezden pyýada ýöräp gitdi. Beýlekileri öňe silkdi.
  
  Kafeden çykyp, töweregine göz aýladylar.
  
  Kennedi: "Myhmanhanam şu ýerden üç blok."
  
  Drake baş atdy. "Gowy. Bar "
  
  
  Altynjy
  
  
  
  PARIS, Fransiýa
  
  
  Bir minutdan Ben: "Garaň" diýdi.
  
  "Banyoda gitmeli diýmäň, dost, ýogsam biz size çagalar satyn almaly bolarys".
  
  Ben gyzardy, Kennedi ýylgyrdy.
  
  "Garry adam, uklamagyň wagtynyň gelendigini bilýärin, ýöne Luwr şäherine baryp görmegiň wagty geldi".
  
  Erbet, Dreýk wagtyň yzyny ýitirdi. "Bullshit".
  
  "Luwrda?"
  
  "Öz gezeginde." Drake geçip barýan taksa el galdyrdy. "Kennedi, düşündirerin."
  
  "Özüňizi gowy duýýarsyňyz. Men şu gün Luwrda boldum. "
  
  "Munuň üçin däl ..." Ben taksa girenlerinde sesini çykardy. Dreýk jadyly sözüň we maşynyň ylgandygyny aýtdy. Syýahat ümsümlikde geçirildi we ulag dyknyşykly köçelerde on minut dowam etdi. Üçüsi gyzgyn yzarlap muzeýe gitjek bolanda pyýadalar gowy däldi.
  
  Walkedöräp barýarkalar Ben Kennedini täzeledi. "Kimdir biri Islandiýada Odiniň galkanyny tapdy. Kimdir biri Yorkork sergisinden ogurlady, Freýiň ajaýyp pişik gezelençini düýbünden ýok etdi. "
  
  "Freý?"
  
  "Moda dizaýneri. Nýu-Yorkorkly dälmi? "
  
  "Men Nýu-Yorkorkly, ýöne men moda adamy däl. Şeýle-de bolsa, haýsydyr bir dawa-jenjeliň kör bolmagyna çekilmeýärin. Maňa indi başga problema gerek däl "-diýdi.
  
  Dreýk "gapy bar" diýen ýalydy, ýöne soňky sekuntda özüni saklady. Bir polisiýa işgäri şu gün agşam köp sebäplere görä peýdaly bolup biler. Luwryň girelgesini alamatlandyrýan aýna piramidanyň ýanyna baranlarynda, ol: "Kennedi, bu adamlar bizi azyndan üç gezek öldürmäge synanyşdylar. Munuň bolmajakdygyna göz ýetirýärin. Indi bu ýerde dowzahyň näme bolup geçýändigi barada has köp maglumat gerek we näme üçindir Beniň "Odiniň dokuz bölegi" diýlip atlandyrylýan zady bilen gyzyklanýar. Munuň sebäbini hakykatdanam bilemzok, ýöne bärde aýna piramidanyň aňyrsynda "ikinji bölüm" -diýdi.
  
  "Olar şu gije ogurlamakçy bolýarlar" -diýdi Ben, soň bolsa "ähtimal" -diýdi.
  
  "Nýu-Yorkorkuň bu burçy näme?"
  
  "Ol ýerde Odiniň başga bir bölegi bar. Möjekler Tebigat taryhy muzeýinde. "
  
  Drake kartany öwrendi. "Luwr adatça Viking kolleksiýalaryny görkezmeýän ýaly. Bu, Yorkorkdaky ýaly kärendesine berilýär. Bu ýerde iň gyzykly zadyň şu wagta çenli açylan iň oňat gämileriň biri we meşhurlygy bolan "Viking" gämisi diýilýär. "
  
  "Munuň manysy näme?" Kennedi basgançagyň başynda tupana garşy gamyş ýaly durdy, töweregine köp jübüt aýak basdy.
  
  "Ageaşy bilen görkezilen anomaliýa. Bu Viking taryhyny çaklaýar. "
  
  "Bu gyzykly."
  
  "Bilýärin. Denon ganatynyň aşaky gatynda, käbir müsürlileriň gapdalynda ... Optiki ... Ptolemaik ... öküz. .bullshit ... hiç pikir etme. Ine, zat. "
  
  Köpçüligiň içine garyşanlarynda giň, ýalpyldawuk koridorlar töweregine öwüsdi. Aghli ýaşdaky ýerli ýaşaýjylar we syýahatçylar ajaýyp köne meýdançany dolduryp, günüň dowamynda janlandyrdylar. Gijäniň mazaryna meňzeş, ýumşak tebigatyny çaklamak mümkin.
  
  Şol pursatda beton diwar ýykylan ýaly ker eşidildi. Olaryň hemmesi saklandy. Drake Ben-e tarap öwrüldi.
  
  "Ben, şu ýerde garaş. Bize ýarym sagat wagt beriň. Seni taparys "-diýdi. Ol dymdy, soň sözüniň üstüni ýetirdi: "Eger ewakuasiýa etseler, aýna piramidasyna mümkin boldugyça garaşyň".
  
  Ol jogaba garaşmady. Ben howpy doly bilýärdi. Dreýk jübi telefonyny çykaryp, tizlik bilen jaň etmek üçin bir belgini aýlady. Eje, kaka ýa-da aýal dogan bolardy. Kennedini herekete getirdi we spiral basgançak bilen aşaky gatdan aşak indiler. Wiking sergisiniň ýerleşýän zalyna tarap barýarkalar adamlar gaçyp başladylar. Olaryň arkasynda galyň bulut aýlandy.
  
  "Ylga!" Hollister modeline meňzeýän ýigit gygyrdy. "Içinde ýaragly ýigitler bar!"
  
  Drake gapynyň agzynda saklandy we içeri seretmek töwekgelçiligine eýe boldy. Oňa doly bulam-bujarlyk berildi. Maýkl Baýyň hereket filminden sahna, diňe geň. Kamuflaage eşikli, ýüz maskalary we pulemýotly sekiz ýigidi sanap, gören iň uly Viking uzyn gämisine çykdy. Olaryň aňyrsynda, ajaýyp biperwaýlyk bilen muzeýiň diwaryna çilim çekýän deşik ýaryldy.
  
  Bu adamlar däli boldular. Olara öz tarapyny beren zat, fanatizmiň haýran galdyryjy gönüden-göni bolmagydy. Gurluşyk girelgelerini partlatmak we märekä raketa atmak olaryň adaty ýalydy. Ben we ony öň Pari Parisiň hemme ýerinde kowalapdyrlar. Awtoulag kowalamak, belki, ýatmazdan öňki güýmenje bolmagy mümkin.
  
  Kennedi elini egnine goýup, töweregine göz aýlady. "Hudaý".
  
  "Dogry ýoldan gidendigimizi subut edýär. Indi olaryň serkerdesine has ýakynlaşmalydyrys "-diýdi.
  
  "Men bu samsyklaryň hiç birine ýakynlaşmaýaryn. "Geň galdyryjy gowy iňlis dilinde ant içdi.
  
  "Owadan. Usöne bizi sanawdan çykarmagyň ýoluny tapmaly bolýaryn. "
  
  Dreýk çykyşa tarap ylgaýan raýatlaryň köpüsini gördi. Nemesler hatda olara syn etmediler, diňe meýilnamasyny ynam bilen ýerine ýetirdiler.
  
  "Geliň" Drake gapynyň agzyndan otaga girdi. Perimetr eksponatlaryny gapak üçin ulandylar we eşidişine howpsuz ýaly ýakynlaşdylar.
  
  "Dik ur!" kimdir biri tutanýerli gygyrdy.
  
  "Gyssagly" bir zat. Drake aýtdy. "Ganly jellatlar çalt hereket etmeli bolarlar. Luwr fransuz jogaplarynyň sanawynda ýokary bolmaly ".
  
  Nemesleriň biri başga bir zat gygyrdy we agşamlyk naharyndaky ululykdaky daş plitany aldy. Agyr görünýärdi. Esger uzyn gämiden düşürmäge kömek etmek üçin başga iki adamy çagyrdy.
  
  "Elbetde, SAS däl" -diýdi.
  
  Kennedi: "Americana-da Amerikaly" -diýdi. "Öňler bu çeňňegi deriniň aşagyna ýapyp bilýän deňiz ýigidi bardy."
  
  Drake birneme boguldy. "Gowy surat. Girişiňiz üçin sag boluň Serediň. " Ol diwaryň açylyşyna baş atdy, ýaňy ak geýnen maskaly bir adam peýda boldy.
  
  "Yorkorkdaky galkany talan şol adam. Ablyhtimal. "
  
  Ol adam heýkeli gysgaça gözden geçirdi, soň razylyk bilen baş atdy we serkerdesine tarap öwrüldi. "Wagt geldi ..."
  
  Daşarda atyşyk boldy. Nemesler bir sekuntlap doňdular, görnüşi ýaly, biri-birine aljyraňňylyk bilen seredýärdiler. Soňra otaga oklar atyldy we hemmeler gapak üçin kepderi.
  
  Recentlyakynda ýarylan girelgede has maskaly erkekler peýda boldy. Nemeslerden tapawutly geýnen täze güýç.
  
  Drake pikir etdi: Fransuz polisiýasy?
  
  "Kanadalylar!" Nemesleriň biri ýigrenç bilen gygyrdy. "Öldür! Öldür! "
  
  Bir wagtyň özünde onlarça pulemýot ot açanda, Drake gulaklaryny ýapdy. Oklar adam bedeninden, agaç sergisinden, gips diwaryndan baýlaşdy. Aýna döwüldi, bahasyna ýetip bolmajak eksponatlar ýyrtyldy we heläkçilige uçrady. Kennedi gaty ses bilen ant içdi, Dreýkiň özi üçin "täze ýer" däldigine düşündi. "Aldawçy fransuzlar nirede, nälet bolsun!"
  
  Drake başyny aýlady. Kanadalylar? Bu ýerde nähili öwrümli dowzah bar?
  
  Nextanyndaky sergi müň bölege bölündi. Arkalaryna aýna we agaç bölekleri ýagdy. Dreýk Kennedini özi bilen süýräp, yza çekilip başlady. Uzyn gämi gurşun bilen atyldy. Bu wagta çenli kanadalylar otaga girdiler we birnäçe nemes öldi ýa-da titräp ýatyrdy. Dreýk synlaýarka, kanadalylaryň biri nemesleri kellesine boş aralykda atyp, 3000 ýyllyk Müsür terrakota wazasynyň beýnisini döwdi.
  
  "Däli galyndy awçylarynyň arasynda söýgi ýok." Drake ýeňdi. "Tomb Raider" -i oýnan wagtym beýle bolmady. "
  
  "Hawa" diýip, Kennedi saçlaryndan aýna böleklerini silkdi. "Actuallyöne hakykatdanam oýun oýnan bolsaňyz, on ýedi sagat eşegine seretmegiň ýerine näme bolýanyny bilip bilersiňiz."
  
  "Ben gala. Meniňki däl. Oýun oýnamak. " Bir seretmek töwekgelçiligini etdi.
  
  Nemesleriň biri gaçmaga synanyşdy. Ony duýman göni Drake tarap ylgady, soň ýoly petiklenende geň galdy. "Bewegen!" Ol pistoletini galdyrdy.
  
  - Hawa, seniňem. Drake ellerini ýokary galdyrdy.
  
  Adamyň barmagy tüweleme dartyldy.
  
  Kennedi birden tarap hereket etdi, nemesleriň ünsüni sowdy. Drake ýakynlaşdy we tirsekledi. Dreýkiň kellesine ýumruk degdi, ýöne şol bir wagtyň özünde esgeri dyzyndan dürtdi. Gykylyk süňküň döwülmeginiň sesini zordan ýapdy. Drake bir sekuntda onuň üstünde, dyzlary agyrýan döşüne gaty basdy. Çalt hereket edip, esgeriň maskasyny ýyrtdy.
  
  Ol gygyrdy. "Uh. Aslynda nämä garaşýandygymy bilemok. "
  
  Saryýagyz saçlar. Gök gözler. Gaty ýüz aýratynlyklary. Bulaşyk ýüz keşbi.
  
  "Soň" Dreýk Kennediniň ýoldaşlaryna göz aýlajakdygyna ynanyp, ony huşsuz ýagdaýda kakdy. Dreýk seredip, söweş dowam etdi. Şol pursatda başga bir nemes ýykylan sergini aýlandy. Dreýk ony bir gyra çekdi we Kennedi gün pleksusynda dyzyna çökdi. Bu adam X Faktordaky täze oglan toparyndan has çalt ýüz öwürdi.
  
  Indi kanadalylaryň biri Odiniň heýkelini duşmanyň ölen we ganly barmaklaryndan süýräp gelýärdi. Başga bir nemes oňa ýapyşdy we gapdalyndan hüjüm etdi, ýöne kanadaly gowydy, üç gezek urup, ýere degdi, soň bolsa bedenini egnine atdy we ýere ýykdy. Kanadalylar has ynamly bolmak üçin üç gezek ýakyn aralykda ot açdylar, soň bolsa heýkeli çykyşa tarap süýşürmegi dowam etdirdiler. Hatda Dreýk hem muňa haýran galdy. Kanadaly ýoldaşlaryna ýetenlerinde, henizem çilim çekýän galyndylardan yza çekilmezden öň gygyrdylar we ot açdylar.
  
  "Upsalla!" Birinji synp Kanadaly aglap başlady we diri galan nemeslere elini ýokary galdyrdy. Dreýk şol ýekeje sözdäki ulumsylygy, boýun egmezligi we tolgunmany ele aldy. Geň zat, ses aýal.
  
  Soňra aýal dymdy we düýbünden äsgermezlik edip maskasyny aýyrdy. "Upsalla!" Ol ýene nemeslere aglady. "Ol ýerde bol!"
  
  Drake eýýäm dyzynda bolmadyk bolsa, haýran galardy. Oňa bir ok degdi öýdüp, şok boldy. Kanadaly diýilýän zady tanady. Ol ony gowy tanaýardy. Öň SRT-de deň bolan Londonly Alisia Maýlsdy.
  
  SAS-da gizlin kompaniýa.
  
  Uellsiň ozalky teswirinde syýasatçynyň çykdajy taryhyndan has çuňňur gömülmeli köne ýatlamalar bardy. Siz SAS-dan has köpdiňiz. Näme üçin ýatdan çykarmak isleýärsiň?
  
  Eden zatlarymyz sebäpli.
  
  Alisia Maýls gören iň gowy esgerlerinden biri. Specialörite güýçlerdäki aýallar, ýarysyna ýetmek üçin erkeklerden has gowy bolmalydy. Alisýa göni ýokaryk galdy.
  
  Bularyň hemmesine gatnaşmak üçin näme edýärdi we hökman däldigini bilýän ulumsy ýalydy? Alisiýany höweslendiren ýekeje zat bardy: pul.
  
  Belki, şonuň üçinem kanadalylar üçin işledi?
  
  Drake otagyň hakyky çykyşyna tarap süýşüp başlady. "Şonuň üçin bizi öldürmek sanawyndan aýyrmagyň we duşmanlarymyzy paş etmegiň ýerine, indi has köp duşmanymyz bar we özümizi hasam bulaşdyrmakdan başga zat gazanyp bilmedik" -diýdi.
  
  Kennedi arkasynda süýräp, sözüniň üstüni ýetirdi: "Durmuşym ... iki söz bilen."
  
  
  Vedinji
  
  
  
  PARIS, Fransiýa
  
  
  Kennediniň myhmanhana otagy Dreýk bilen Beniň birnäçe sagatlap oturan otagyndan birneme gowudy.
  
  "Polisleriň hemmesi döwülendir öýdüpdim" -diýip, giriş we çykyş nokatlaryny barlady.
  
  "Biz. Emma dynç alyş wagtyňyz on ýyl diýen ýaly ýok bolsa, hasap hasabyňyz dolduryp başlar öýdýärin. "
  
  "Bu noutbukmy?" Ritoriki soraga jogap berilmezden Ben oňa ýetdi. Muzeýden çykansoň, aýna piramidanyň golaýynda gizlenip, ýene iki gorkunç syýahatçy ýaly hereket edip, jikme-jiklikleri ýatdan çykarmakdan gorkdular.
  
  "Näme üçin fransuzlara bilýänlerimizi aýtmaýarys?" Ben noutbugy açanda Kennedi sorady.
  
  "Sebäbi olar fransuzlar" -diýip, Dreýk gülüp aýtdy, soň hiç kim goşulmady. Kennediniň düşeginiň gyrasynda oturyp, dostunyň işine syn etdi. "Bagyşlaň. Fransuzlar hiç zat bilmezler. Indi olar bilen geçmek bizi haýalladar. Wagt bir mesele diýip pikir edýärin. Şwesiýalylar bilen habarlaşmalydyrys "-diýdi.
  
  "Şwesiýanyň gizlin gullugynda kimdir birini tanaýaňyzmy?" Kennedi oňa gaşyny galdyrdy.
  
  "No.ok. Şeýle-de bolsa, köne serkerdämi çagyrmaly ".
  
  "SAS-dan haçan çykdyňyz?"
  
  "SAS-dan hiç wagt çykmadyňyz." Ben seredip, "Metafora" sözüniň üstüni ýetirdi.
  
  "Üç kelle ikiden gowy bolmaly". Ben Kennedine bir sekunt seretdi. "Entegem iş bilen meşgullanýan bolsaňyz näme?"
  
  Biraz baş atdy. Kennediniň saçlary onuň gözüne düşdi we yza çekmek üçin bir minut wagt aldy. "Odiniň dokuz böleginiň bardygyna düşünýärin, şonuň üçin birinji soragym näme üçin? Ikinji sorag näme?"
  
  "Biz muny diňe kafede gözleýärdik." Ben klawiatura gaharly degdi. "Jenap Krustiniň bu ýerde inkär edýän bir rowaýaty bar, bu ýerde hakyky hudaýlaryň mazary bar - sözüň doly manysynda ähli gadymy taňrylaryň jaýlanan ýeri bar. Bu diňe bir köne rowaýat däl; ençeme alym bu barada pikir alyşdy we köp ýyllaryň dowamynda köp neşir edildi. Mesele, - diýip, Ben gözüni süpürip aýtdy, - okamak kyn. Alymlar proza dili bilen meşhur däldirler. "
  
  "Proza? "Kennedi ýylgyryp gaýtalady. "Kolleje girýärsiňizmi?"
  
  "Ol toparyň baş aýdymçysy" -diýdi.
  
  Kennedi gaşyny galdyrdy. "Şeýlelikde, sizde hiç wagt bolmadyk Hudaýyň mazary bar. Bolýar. Onda näme? "
  
  "Eger hiç haçan masgara edilse, dünýä oda gark bolar ... we ş.m. we ş.m. "
  
  "Men düşündim. Dokuz bölek hakda näme?
  
  "Ragnarok wagtynda ýygnananlar mazara barýan ýoly görkezýärler."
  
  "Ragnarok nirede?"
  
  Drake halyny depdi. "Anotherene bir gyzyl ot. Bu ýer däl. Aslynda bu wakalaryň tapgyry, beýik söweş, ot akymy bilen arassalanan dünýä. Tebigy betbagtçylyklar. Armageddon. "
  
  Kennedi gözlerini gamaşdyrdy. "Şonuň üçin hatda agyr wikinglerem apokalipsisden gorkýardylar."
  
  Aşagyna seredip, Dreýk polda "USA Today" -iň täze, ýöne gaty gyrmyzy nusgasyny gördi. Sözbaşy bilen örtüldi - 'ÇYKAN SERIAL KILLER IKI KÖP TERJIME ED' 'R'.
  
  Göwnüňe bolmasa, gazetiň baş sahypasy üçin adaty däl. Ony başga bir görnüşde görmäge mejbur eden zat, gözleri ýanýan ýaly, tekstdäki Kennediniň polisiýa eşigindäki suraty. Suratynyň gapdalynda has kiçi sözbaşy - Cop döwülýär - AWOL.
  
  Ol sözbaşylary geýim stolundaky boş diýen ýaly arak çüýşesi, düşek stolundaky agyry dermanlar, goş-golamyň ýoklugy, syýahatçylyk kartalary, ýadygärlik sowgatlary we ugur bilen baglanyşdyrdy.
  
  Gaplaň.
  
  Kennedi: "Diýmek, bu nemesler we kanadalylar bu ýok mazary tapmak isleýärler, belki şöhrat üçin? Getirip biljek baýlygy üçin? Munuň üçin bolsa Odiniň dokuz bölegini ýer däl ýerde ýygnamaly. Bu dogry?"
  
  Ben ýylgyrdy. Kakamyň aýdyşy ýaly "Aýdym winil basylýança aýdym däl". Iňlis dilinde henizem etmeli işlerimiz kän. "
  
  "Bu uzaldyldy. "
  
  "Bu has meňzeýär." Ben noutbukyň ekranyny öwürdi. "Odiniň dokuz sany şekili Gözler, Möjekler, Walkyries, At, Galkan we Naýza."
  
  Drake sanady. "Olardan diňe alty sanysy bar, balam."
  
  "Iki göz. Iki möjek. Iki sany Valkyries. Hawa. "
  
  "Apsalla haýsy?" Dreýk Kennedine göz aýlady.
  
  Ben bir salym aýlandy, soň bolsa: "Bu ýerde naýza, Dünýä agajynda asylanda agyz bekläninde Odiniň tarapyny deşendigini, Wolwa - görüjisine ähli syrlaryny açandygyny aýdýar. Başga bir sitatany diňläň: "Upsalla ybadathanasynyň gapdalynda gyşda-da, tomusda-da hemişe ýaşyl reňkli giň ýaýran şahalary bolan gaty uly agaç bar. Bu haýsy agaçdygyny hiç kim bilmeýär, sebäbi beýlekiler halamaýar. Hundredsüzlerçe ýyllyk. Dünýä agajy Uppsalada ýa-da bardy we Norse mifologiýasynyň merkezidir. Dünýä agajynyň töwereginde dokuz dünýä bar diýilýär. adaada ... ýada. başga bir salgylanma - 'Uppsaladaky mukaddes agaç. Biri ol ýere ýygy-ýygydan baryp görýärdi, ýerli ýaşaýjylar mukaddes hasaplaýan Ygdrassil atly ullakan külüň ýanynda. nowöne indi ýok boldy.'
  
  Soňra okady: 'Skandinawiýa ýyl ýazyjylary Gamla Upsalla Demirgazyk Europeewropanyň taryhynda iň gadymy we iň möhüm ýerleriň biri hasaplaýarlar.'
  
  Kennedi: "Hemmesi şol ýerde" -diýdi. "Kim ony tapyp biler?"
  
  Ben: "Bolýar, hemmesini birleşdirmeli. Başarnygymy sypdyrmaň, eden işime ökdedim. "
  
  Drake minnetdarlyk bilen baş atdy. "Bu hakykat, maňa ynan. Ol soňky alty aýyň dowamynda surat karýeramda gezmäge kömek edýär ".
  
  "Köp dürli goşgulary we taryhy sagalary bir ýere jemlemeli. Bu saga ýokary başdan geçirmeleriň Wiking goşgusydyr. Şeýle hem şol döwrüň ýyl ýazgylaryny tanaýan adamlary tanaýan adamlaryň nesilleri tarapyndan ýazylan "Poetiki Edda" atly bir zat bar. Ol ýerde köp maglumat bar ".
  
  "Biz nemesler hakda hiç zat bilemzok. Kanadalylary agzamaly däl. Whya-da näme üçin Alisýa Maýls - "Dreýkiň jübi telefony jyňňyrdady. "Bagyşlaň ... hä?"
  
  "Men"
  
  "Salam, Wells."
  
  - Dreýk. Wells bir dem aldy. "SGG Şwesiýanyň ýörite güýçleri we Şwesiýa goşunynyň elementleri dünýäniň çar künjeginden çykaryldy."
  
  Drake bir salym dymdy. "Degişýärsiňizmi?"
  
  "Drake, iş hakda oýun etmeýärin. Diňe aýallar. "
  
  "Munuň öňem bolup geçdimi?"
  
  "Meniň ýadymda, ýok."
  
  "Sebäbini görkezýärlermi?"
  
  "Adaty bolgusyz zatlar, gorkýaryn. Beton hiç zat ýok. "
  
  "Başga bir zat barmy?"
  
  Bir dem aldy. "Drake, dost, maý aýynyň käbir hekaýalaryna bergiňiz bar. Ben henizem barmy? "
  
  - Hawa, Alisýa Maýls ýadyňdamy?
  
  "Isa. Kim islemez? Ol seniň bilenmi?
  
  "Aslynda beýle däl. Men ony bir sagat öň Luwrda gördüm. "
  
  On sekunt dymmak, soň: "Ol munuň bir bölegi boldumy? Mümkin däl." Ol hiç wagt öz halkyna dönüklik etmezdi ".
  
  "Biz hiç haçan" onuňky "däldik ýa-da şeýle görünýär."
  
  - Gör, Dreýk, muzeýi talamaga kömek etdi diýýärsiňmi?
  
  "Bu, jenap. Bu men. Dreýk penjire tarap ýöräp, aşakda ýanýan awtoulag çyralaryna seretdi. "Siňmek kyn, şeýlemi? Täze jaňy bilen pul gazanan bolmagy mümkin "-diýdi.
  
  Onuň arkasynda Ben bilen Kennediniň Odiniň dokuz bölegi belli we näbelli ýerlerde bellik alýandygyny eşitdi.
  
  Guýular agyr dem alýardy. "Alisýa Maýls! Duşman bilen münmek? Hiç haçan. Wayok, Drake. "
  
  "Men onuň ýüzüni gördüm, jenap. Ol şol "-diýdi.
  
  "Isa gezelençde. Siziň meýilnamaňyz näme? "
  
  Drake gözüni ýumdy we başyny ýaýkady. "Wells, men indi toparyň agzasy däl. Meň meýilnamam ýok. Mende meýilnama gerek däldi "-diýdi.
  
  "Bilýärin. Dost, bir topar jemlärin we şu ýerden öwrenip başlaryn. Işleriň gidişi, käbir uly strategiýalary işläp düzmek isläp bileris. Aragatnaşykda boluň ".
  
  Setir öldi. Drake öwrüldi. Ben bilen Kennedi ikisi-de oňa seretdiler. "Alada etme" -diýdi. "Men däli däl. Sende näme bar?"
  
  Kennedi polisiýanyň ýazgysynda örtülen birnäçe kagyzy döwmek üçin bir çemçe ulandy. "Naýza - Upsalla. Möjekler - Nýu-Yorkork. Şondan soň sähelçe maglumat däl. "
  
  "Biziň hemmämiz eşeklerimize kümüş çemçe bilen doglan ýaly gürleşemzok" -diýdi. "BOLÝAR BOLÝAR. Biz diňe bilýänlerimiz bilen iş salyşyp bileris ".
  
  Kennedi oňa geň ýylgyrdy. "Men siziň stiliňizi halaýaryn"
  
  Ben: "Bilýän zadymyz, Apsallanyň indiki boljakdygy" -diýdi.
  
  "Sorag," diýip, Dreýk gürledi, "Altyn kartam muny çözüp bilermi?"
  
  
  Sekizinji
  
  
  
  UPSALLA, ŞWEDEN
  
  
  Stokgolma uçuş wagtynda Dreýk Kennediden peýdalanmak kararyna geldi.
  
  Dreýk bilen Beniň arasynda birneme gaharly el çarpyşmalardan soň, Nýu-Yorkorkly polisiýa penjirede gapdalynda Drake bilen oturdy. Şeýlelik bilen gaçmak mümkinçiligi az.
  
  Uçar ahyrsoňy tekizlenende we Ben Kennediniň noutbukyny açanda "Şeýdip" diýdi. "Men belli bir atmosferany duýýaryn. Öz işime garşy däl, Kennedi, meniň diňe bir düzgünim bar. Işleýän adamlarym hakda bilmeli ".
  
  "Men bilýän bolmaly ... elmydama penjire oturgyjy üçin pul tölemeli, şeýlemi? Ilki bilen bu wibiň Alisia Maýls bilen nähili işleşendigini aýdyň? "
  
  "Gowy" diýip, Dreýk boýun aldy.
  
  "Bolup bilermi? Näme bilesiňiz gelýär? "
  
  "Bu şahsy mesele bolsa, erbet zat ýok. Bu iş bolsa, gysgaça syn. "
  
  "Ikisi bolsa näme etmeli?"
  
  "Gaplaň. Başga adamlaryň işine girmek islämok, aslynda beýle däl, ýöne Ben-i birinji ýerde goýmaly. Men muny başdan geçirjekdigimize söz berdim, saňa-da aýdaryn. Bizi öldürmek barada buýruk aldyk. Seniň samsyk däldigiň diňe Kennedi, şonuň üçin bu meselede meniň bilen işleşjekdigiňe ynanmalydygymy bilýärsiň. "
  
  Uçar hyzmatçysy, "Starbucks kofesini buýsanç bilen taýýarlaýarys" diýlen kagyz käsäni hödürledi.
  
  "Kofein". Kennedi muny aç-açan kabul etdi. Ol Dreýkiň ýaňagyna degip, elini uzatdy. Tanyşanyndan bäri üçünji ýazgysyz balak geýendigini gördi. Bu oňa nädogry sebäplere üns berilýän aýaldygyny aýtdy; çynlakaý bolmak isleýän ýerine laýyk gelmek üçin sadaja geýnen aýal.
  
  Dreýk birini özi üçin tutdy. Kennedi bir minutlap içdi, soň bolsa Dreýkiň ünsüni özüne çeken mylaýym hereket bilen gulagynyň arkasyna bir saç dakdy. Soň bolsa oňa tarap öwrüldi.
  
  "Siziň işiňiziň hiç biri-de ýok, ýöne men ... hapa polisiýa işini tamamladym. Kazyýet eksperti. Jenaýatyň bolan ýerinde bir topar dollar jübüsini tutup, I.A.-a gürrüň berdiler. Netijede, uzaldylan belgi aldy. Birnäçe ýyl. "
  
  "Hiç hili ýalňyşlyk ýok. Kärdeşleri saňa degdimi? "
  
  "Dost, nälet, men muny başararyn. Muny bäş ýaşymdan bäri alyp gelýärin. Näme boldy, beýnimi haýran galdyryjy türgenleşik ýaly urýan zat, siziň pikir etmeýän hakykatyňyzdyr - bu ogry jelladyň öňki eden işleriniň hemmesi soň sorag astyna alynýar. Her kim. Onalňyzlyk. Biri. "
  
  "Resmi? Kim tarapyndan? "
  
  "Bok iýýän aklawçylar. Bok iýýän syýasatçylar. Geljekki häkimler. Şöhrat bilen gyzyklanýan mahabat berijiler, nadanlygy ýalňyşdan bilip bilmezlikleri sebäpli kör bolýarlar. Býurokratlar. "
  
  "Bu seniň günäň däl".
  
  "Hawa! Nýu-Yorkork ştatynyň iň erbet serial ganhorynyň maşgalalaryna aýdyň. On üç enä we on üç ata aýdyň, Tomas Kalebiň kiçi gyzlaryny nädip öldürendigi barada her hili jikme-jiklik bilýärdi, sebäbi kazyýetde tutuş kazyýet işine gatnaşdylar. "
  
  Dreýk gaharly ellerini gysdy. "Bu ýigidi boşatjak bolýarlarmy?"
  
  Kennediniň gözleri boş çukurlardy. "Iki aý ozal ony boşatdylar. Şondan bäri ol ýene öldürdi we indi ýitirim boldy ".
  
  "" Ok ".
  
  "Hemmesi meniň üstümde"
  
  ", Ok, bu dogry däl. Ulgamda. "
  
  "Men ulgam. Ulgam üçin işleýärin. Bu meniň durmuşym".
  
  "Şeýdip, sizi dynç almaga iberdilermi?"
  
  Kennedi gözlerini süpürdi. "Mejbury rugsat. Kelläm indi ýok ... näme boldy. Iş her günüň her minudynda aýdyňlygy talap edýär. Indi ýetip bilmejek aýdyňlygym. "
  
  Ol gödek garaýşyny doly görkezdi. "Näme? Indi bagtlymy? Indi meniň bilen işleşip bilersiňizmi? "
  
  Emma Dreýk jogap bermedi. Ol agyryny bilýärdi.
  
  Kapitanyň barmaly ýerinden otuz minutdygyny düşündirýän sesini eşitdiler.
  
  Ben: "Crazy. Diňe Odiniň "Walkyries" şahsy kolleksiýanyň bir bölegi, ýeri belli däl diýip okadym. " Ol depder çykardy. "Men bu ýazgyny ýazyp başlaryn."
  
  Drake munuň hiç birini eşitmedi. Kennediniň hekaýasy pajygalydy, eşitmeli däl. Şübhelerini jaýlady we titrän elini eli bilen ýapdy.
  
  "Bu meselede siziň kömegiňiz gerek" diýip pyşyrdady, şonuň üçin Ben soň eşitmez we sorag bermez. "Men ynanýaryn. Islendik amalda gowy goldaw zerurdyr. "
  
  Kennedi gürläp bilmedi, ýöne gysga ýylgyryşy köp gürledi.
  
  
  * * *
  
  
  Uçar we çalt otly soň Apsalla ýakynlaşdy. Dreýk beýnisini bulutlandyrýan syýahat ýadawlygyny aýyrmaga synanyşdy.
  
  Daşarda günortan sowuk ony özüne getirdi. Taksini sakladylar we içeri girdiler. Ben ýadawlygyň dumanyny arassalady:
  
  Gamla Uppsalla. Bu köne Upsalla. Bu ýer, umuman, Uppsalla yşarat edip, "Gamla Uppsalla kafedrasynyň köp wagt öň ýakylandan soň gurlandygyny aýtdy. Bu, ýüzlerçe ýyllyk bolsa-da, täze Uppsalla. "
  
  Kennedi: "Wah" -diýdi. "Upsalla näçe ýaşynda?"
  
  "Takyk."
  
  Taksi gymyldamady. Sürüji indi ýarysyna öwrüldi. "Daglar?"
  
  "Meni bagyşlarsyňmy?" Kennediniň sesi gaharlandy.
  
  "Depeleri görýärsiňizmi? Patyşa mazarlary? " Galp iňlisler kömek etmedi.
  
  "Hawa". Ben baş atdy. "Patyşa mazarlary. Dogry ýerde. "
  
  Uppsalla kiçi gezelenje gitdiler. Syýahatçy oýnaýan Drake, aýlaw ýoluny kabul edip bilmedi. Beýleki tarapdan, Saab amatlydy we şäher täsir galdyrdy. Şol günler Apsalla uniwersitet şäheridi we ýollar welosiped bilen ýapyldy. Bir gezek olaryň gürleşýän, ýöne düşnükli sürüjisi welosipediň ýolda durmajakdygyny düşündirdi. Ikinji pikir etmän sizi düşürer.
  
  "Betbagtçylyklar". Ol pyýadalary bezän güllere ellerini görkezdi. "Köp heläkçilik."
  
  Köne binalaryň iki gapdalynda ýüzýärdi. Ahyrynda şäher razy boldy we oba ýerleri peýza .a girip başlady.
  
  Ben: "Bolýar, şonuň üçin Gamla Apsalla indi kiçijik bir oba, ýöne irki reklamalarda bu uly oba" -diýdi. "Möhüm patyşalar şol ýerde jaýlandy. Odin ol ýerde birnäçe wagt ýaşady. "
  
  "Ine, özüni asdy" -diýip, Dreýk rowaýaty ýada saldy.
  
  "Hawa. Dünýä agajynda özüni gurban etdi, Seer gören her bir syryny diňledi we diňledi. Ol onuň üçin köp zady aňladýan bolmaly ". Ol gözlerini gamaşdyrdy: Olara gaty ýakyn bolmalydy.
  
  "Bularyň hemmesi hristianlaryň boýun almagyna meňzeýär" -diýdi.
  
  "Emma Odin bu ýerde ölmedimi?" Kennedi sorady.
  
  "No.ok. Ol ogullary Tor we Freý bilen Ragnarokda aradan çykdy. "
  
  Taksi durmazdan ozal giň awtoulag duralgasyny aýlady. Sag tarapda, seýrek geýilýän hapa ýol, seýrek agaçlardan geçýärdi. Sürüjisi: "Depelere" -diýdi.
  
  Oňa minnetdarlyk bildirdiler we Saabdan ýagty gün şöhlesine we täze şemalda çykdylar. Dreýkiň pikiri, agaçdan bir zadyň böküp çykandygyny ýa-da ýokdugyny bilmek üçin töwerekdäki ýerleri we obanyň özüni gözlemekdi. Galyberse-de, köp sanly halkara asşollary diňe özleri üçin global azatlyk diýip häsiýetlendirilip bilinjek zatlaryň arkasynda dursa, bir zat tapawutlanmalydyr.
  
  Agaçlaryň aňyrsynda peýza. Açyk meýdana öwrüldi, diňe onlarça ownuk depeler we göni öňde duran üç sany uly depeler döwüldi. Munuň aňyrsynda uzakda obanyň başlangyjy bolan ýeňil üçegi we sag tarapynda başga bir binany gördüler.
  
  Kennedi dymdy. "Hiç ýerde agaç ýok, ýigitler."
  
  Ben depderine girdi. "Indi bir nyşan goýjak dälmi?"
  
  "Pikiriňiz barmy?" Dreýk islendik işjeňlik alamaty üçin giň açyk meýdanlara tomaşa etdi.
  
  "Hereadyma düşýär, bu ýerde bir wagtlar üç müň depe bardy. Häzirki wagtda olaryň ýüzlerçesi bar. Munuň manysyny bilýärsiňmi? "
  
  "Olary gaty gowy gurmadylarmy?" Kennedi ýylgyrdy. Dreýk elindäki işe bütinleý üns beren ýaly boldy.
  
  "Gadymy döwürde ýerasty işler köpdi. Soň bolsa bu üç 'şa' depesi. XIX asyrda, Skandinawiýanyň iň meşhur şa maşgalalarynyň biri bolan Yngling öýüniň üç sany meşhur şasy - Aun, Adil we Egiliň adyny göterdiler. ... Öne ... "-diýip, hezil edip hezil etdi," şeýle hem iň irki mifologiýada we halk döredijiliginde mazarlaryň eýýäm bardygyny we olaryň iň gadymy - asyl üç Patyşa ýa-da bilşimiz ýaly hudaýlara gadymy hormatdygyny aýdýar. Indi. Bu Freýr, Tor we Odin. "
  
  Kennedi: "Bu ýerde tötänleýin giriş bar" -diýdi. "Bibleöne bu gadymy hekaýalardan näçe sany Injil hekaýalaryna salgylanýandygymyzy gördüňizmi?"
  
  "Bu Sagi. Ben oňa düzediş berdi. "Şygyr. Akademiki doodles. Möhüm bolup biläýjek bir zat - şwesiýanyň "falla" sözüne depelere onlarça salgylanma bar we manga ýykyjysy - munuň nämäni aňladýandygyny bilmeýärsiňiz. Kennedi, Mesihiň hekaýasynyň Zewsiň hekaýasyna gaty meňzeýändigini bir ýerde okamadymmy? "
  
  Drake baş atdy. "Müsüriň hudaýy Horus başga bir sözbaşydy. Ikisi-de hiç wagt ýok bolan hudaýlardy. " Dreýk tekiz peýza .dan tapawutlanýan üç şa depesine tarap baş atdy. "Freý, Tor we Odin, şeýlemi? Onda kim, Bleýki? A? "
  
  "Meniň pikirim ýok, dost."
  
  "Alada etme, munçkin. Zerur bolsa, bu oba adamlaryndan maglumatlary gynap bileris ".
  
  Üç ýadaw syýahatçynyň roluny oýnamak üçin depeleriň öňünden geçdiler. Gün olaryň kellelerine urýardy, Dreýk Kennediniň äýneklerini döwýändigini gördi.
  
  Başyny ýaýkady. Amerikalylar.
  
  Soň Beniň telefony jyňňyrdady. Kennedi maşgala gatnaşyklarynyň ýygylygy sebäpli eýýäm başyny ýaýkady. Drake ýylgyrdy.
  
  "Karin" diýip, Ben begenip aýtdy. "Uly aýal doganym nähili?"
  
  Kennedi Dreýkiň egnine sokdy. "Toparyň esasy aýdymçysy?" - diýip sorady.
  
  Drake gysyldy. "Altyn ýürek, bularyň hemmesi. Ol size arz-şikaýat etmezden bir zat ederdi. Munuň ýaly näçe dostuňyz ýa-da kärdeşiňiz bar? "
  
  Gamla Uppsalla obasy owadan we arassa bolup, ýüzlerçe ýyllyk, gowy goralýan we az ilatly birnäçe köçe gury, beýik üçekli binalar bilen hatara düzüldi. Tötänleýin oba adamy bilesigelijilik bilen olara seretdi.
  
  Dreýk ybadathana tarap ugrady. "Verli wikarlar hemişe kömek edýär."
  
  Olar eýwanyň ýanyna baranlarynda, ýygnak eşikli bir garry adam olary aýaklaryndan kakdy. Ol geň galdy.
  
  "Salam. Kan jag hjalpa gazýarmy? "
  
  "Muny anyk bilemok, ýoldaş." Drake iň gowy ýylgyrdy. "Thereöne ol ýerdäki depeleriň haýsysy Odine degişlidir?"
  
  "Iňlisçe?" Ruhany dünýä hakda gowy gürledi, ýöne düşünmek üçin kynçylyk çekdi. "Wad? Näme? Biri? "
  
  Ben öňe çykdy we wezaryň ünsüni şa depelerine çagyrdy. "Biri?"
  
  "Görýärsiňmi?" Goja baş atdy. "Hawa. Hm. Storsta ... "Söz tapmak üçin göreşdi. "Ulylar."
  
  "Iň ulusy?" Ben ellerini uzatdy.
  
  Dreýk haýran galdy.
  
  "Sanlar." Kennedi ýüz öwrüp başlady, ýöne Beniň soňky soragy bardy.
  
  "Falla?" Diýip, diňe dodaklary bilen wikara seredip, egnini çişirip aýtdy. "Manga-da manga ýykylýarmy?"
  
  Biraz wagt gerekdi, ýöne jogap gelende, Dreýkiň süňküne sowady.
  
  "Duzaklar ... köp duzak."
  
  
  Dokuz
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, Şwesiýa
  
  
  Dreýk Ben we Kennediniň yzyndan korol depeleriniň iň ulusyna baryp, sumkasyndaky gaýyşlar bilen bu sebiti asuda öwrenip bilerdi. Onlyeke-täk gapak iň kiçi depäniň aňyrsynda bir mil çemesi bolup, bir sekuntlap ol ýerde hereketi görendir öýdüpdir. Çalt hereket. Emma mundan beýläkki gözleg başga hiç zady ýüze çykarmady.
  
  Odiniň depesiniň eteginde durdular. Ben dem aldy. "Iň ýokary derejä ýeten iň soňky adam, meniň Facebook sahypamda bir zatlar alar!" - diýip gygyrdy-da, howlukman ýola düşdi. Dreýk has arkaýyn yzarlady we özünden birneme çalt ýörän Kennedine ýylgyrdy.
  
  Çuňlugynda, ol hasam gaharlanyp başlady. Ol muny halamady. Umytsyz ýalaňaçdylar. Islendik güýçli tüpeň olary yzarlap, ýarag nokadynda saklap, sargytlara garaşýardy. Windel gaty pyşyrdady we gulaklara urdy, ynamsyzlyk duýgusyny artdyrdy.
  
  Otly depäniň depesine çykmak üçin ýigrimi minut töweregi wagt gerekdi. Dreýk ol ýere baranda, Ben eýýäm otda otyrdy.
  
  "Krusty, piknik sebedi nirede?"
  
  "Muny gezelençde goýuň." Daş-töweregine göz aýlady. Bu ýerden görnüş gaty täsir galdyrdy: tükeniksiz ýaşyl togalanýan meýdanlar, hemme ýerdäki depeler we akymlar, uzakda bolsa gyrmyzy daglar. Täze Uppsalla şäheriniň serhedine çenli uzalyp gidýän Gamla Uppsalla obasyny görüp bildiler.
  
  Kennedi muny aç-açan aýtdy. "Şonuň üçin häzir meni biynjalyk edýän bir zat aýdasym gelýär. Eger bu Odiniň depesi bolsa we onda Dünýä agajy gizlenen bolsa - bu zyýanly açyş - näme üçin öň hiç kim tapmady? Näme üçin indi gözlemeli? "
  
  "Bu ýönekeý" Ben tertipsiz buruşlaryny tertipleýärdi. "Hiç kim öň seretmek hakda pikir etmedi. Galkan bir aý öň ýüze çykarylýança, bularyň hemmesi tozanly rowaýatdy. Mif. Naýzany häzirki wagtda bütin dünýäde diýen ýaly "Yggdrasil" diýlip atlandyrylýan Dünýä agajy bilen, soň bolsa Odiniň şol ýerde bolmagynyň gysga dokuz güni bilen baglanyşdyrmak aňsat däldi. "
  
  We - "Drake jadylandy", bu agajyň bardygyny ýa-da ýokdugyny tapmak aňsat bolmaz. Käbir garry jandaryň munuň üstünden büdremegini islemezler "-diýdi.
  
  Indi Dreýkiň jübi telefony jyňňyrdady. Ol sumkasyndan çykaranda Ben-ä ýaňsylady. "Isa. Men seniň ýaly duýup başlaýaryn "
  
  "Guýy?"
  
  "On adamdan ybarat topar siziň ygtyýaryňyzda. Diňe söz aýdyň. "
  
  Dreýk geň galmagyny ýuwutdy. "On adam. Bu uly topar. " On adamdan ybarat SAS topary prezidenti Oval ofisinde iberip biler we henizem çaýa gitmezden ozal Ledi Gaganyň täze wideosynda peýda bolar.
  
  "Uly paý, eşidýärin. Her sagat ýagdaý erbetleşýär. "
  
  "Bu hakykatmy?"
  
  "Hökümetler hiç haçan üýtgemez, Dreýk. Slowlyuwaş-ýuwaşdan başladylar, soňam ýollaryny bulaşdyrmaga synanyşdylar, ýöne gutarmakdan gorkdular. Eger teselli berýän bolsa, häzirki wagtda dünýäde bolup geçýän iň uly zat däl ".
  
  Uellsiň aýdan sözleri, arslan zebra bilen bejergi alýan ýaly edilipdi we Dreýk göwnünden turmady. "Näme?"
  
  "NASA alymlary täze super wulkanyň bardygyny tassykladylar. We ... Wells hakykatdanam howsala düşen ýalydy: "Işjeň."
  
  "Näme?"
  
  "Biraz işjeň. Az salym. Itöne bu barada pikirlenip görüň, super wulkany ýatlanyňyzda ilkinji göz öňüne getirýän zadyňyz ...
  
  "... planetanyň soňy" diýip, Dreýk gutardy, bokurdagy birden gurady. Dreýkiň bu sözlemi indi birnäçe günüň içinde iki gezek eşidendigi tötänlikdi. Ben bilen Kennediniň kenaryň daşyndan aýlanmagyna, otlary kakmagyna syn etdi we çuňňur gorkyny hiç wagt duýmady.
  
  "Ol nirede?" diýip sorady.
  
  Wells güldi. "Uzak däl, Dreýk. Galkanyňyzy tapan ýerinden uzakda däl. Bu Islandiýada. "
  
  Ben: "Bir zat tapdyň!" Diýip gygyranda, Drake ikinji gezek dişlemekçi boldy. hemme ýere ýaýran mahaly sadalygyny görkezýän belent ses bilen.
  
  "Men gitmeli" Dreýk mümkin boldugyça jady atyp, Ben tarap ylgady. Kennedi hem töweregine göz aýlady, ýöne ýekeje zady obada boldy.
  
  "Sakla, dost. Sende näme bar?"
  
  "Bular". Ben dyza çöküp, A4 kagyzynyň bir bölegi ýaly daş plitany açmak üçin gysylan otlary süpürdi. "Olar depäniň ähli perimetrini, her birnäçe aýakdan ýokardan aşaklygyna ýarym hatara hatar düzýärler. Olaryň ýüzlerçesi bolmaly "-diýdi.
  
  Drake has ýakyndan syn etdi. Daşyň ýüzüne howa erbet zeper ýetdi, ýöne ösüp otlar bilen bölekleýin goraldy. Olaryň ýüzünde käbir bellikler bardy.
  
  Ben: "Runiki ýazgylar, meniň pikirimçe atlandyrylýar" -diýdi. "Viking nyşanlary"
  
  "Nädip bilýärsiň?"
  
  Ol ýylgyrdy. "Uçarda galkan belliklerini barladym. Olar birmeňzeş. Google-dan soraň. "
  
  "Çaga ýüzlerçe adamyň bardygyny aýdýar" -diýip, Kennedi dik we otly eňňit bilen aşak seretdi. "Onda näme? Kömek etmeýär. "
  
  Ben: "Çaga işlemeginiň mümkindigini aýdýar" -diýdi. "Gözleýän zadymyz bilen baglanyşykly rune tapmaly. Naýza görkezýän Rune. Agajy aňladýan Rune. We rune - "
  
  "Biri" diýip, Kennedi sözüni tamamlady.
  
  Dreýkiň pikiri bardy. "Görüş setirini ulanyp biljekdigimize ynanýaryn. Munuň işleýändigini bilmek üçin hemmämiz biri-birimizi görmeli, şeýlemi? "
  
  "Esger logikasy" diýip, Kennedi güldi. "Iöne synanyşmagyň peýdasy bar öýdýärin."
  
  Dreýk ondan polisiýanyň logikasy barada soramak isleýärdi, ýöne wagt azalýardy. Beýleki toparlar ösdi we geň galdyryjy zat ýokdy. Olaryň hemmesi ýaşyl depäniň töweregine aýlanyp, her daşdan otlary arassalap başladylar. Ilki bilen minnetdar iş däldi. Drake galkan, haç, eşek, uzyn gaýyk, soň naýza ýaly nyşanlary ýasady!
  
  "Biri bar" Onuň çuňňur sesi beýleki ikisine-de ýetdi, ýöne mundan beýläk ýok. Ol sumkasy bilen oturdy we Apsallanyň üstünden taksi sürmek wagtynda satyn alan zatlaryny goýdy. Fakel, ullakan çyra, gabat gelýänler, suw, Ben-a Beniň galyndylary arassalamak üçin aýdandygyny aýtdy. Yzyna göz aýlady, men beýle ynanamok, ýöne olaryň zerurlygy häzirki wagtda Beniň aladasyndan has möhümdi.
  
  "Agaç". Kennedi dyzyna çöküp, daşy çyzdy.
  
  Ben bir zat tapmak üçin ýene on dartgynly minut aldy. Ol dymdy, soň soňky ädimlerini gaýtalady. "Tolkieniň Gandalfy Odine esaslandyrmagy hakda aýdanlarymy ýadyňyzdamy?" Daşy aýagy bilen kakdy. "Bu, Gandalf. Hatda onuň işgärleri hem bar. Heý! "
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk ony üns bilen synlady. Ol üweýji ses bilen agyr ýapyklar açylýan ýaly üweýji ses eşitdi.
  
  "Oňa gaýa basmak bilen sebäp bolduňmy?" - Ol üns bilen sorady.
  
  "Hawa" diýip pikir edýärin.
  
  Olaryň hemmesi birek-birege seretdiler, sözleri tolgunmakdan gorkup, üýtgäp başlady, soňam biri ýaly öňe gitdiler.
  
  Dreýkiň daşy birneme ýol berdi. Şol bir üweýji sesi eşitdi. Daşyň öňündäki ýer batdy, soň bolsa depressiýa turbo görnüşli ýylan ýaly kenaryň töweregine ylgady.
  
  Ben gygyrdy: "Bu ýerde bir zat bar".
  
  Dreýk bilen Kennedi gark bolan ýerden geçip, duran ýerine gitdiler. Ol ýerdäki çatryklara göz aýlady. "Bir hili tunel."
  
  Drake fakel silkdi. "Adamlar, jübüt ösdürmegiň wagty geldi" -diýdi. "Meni yzarla".
  
  
  * * *
  
  
  Görüp bilmedik pursatlarynda düýpgöter başga iki güýç herekete başlady. Şu wagta çenli ukusyz Gamla Apsalla şäherinde ýatmakdan razy bolan nemesler taýynlyk görüp, Dreýkiň yzyndan ýöräp başladylar.
  
  Beýleki bir topar, Şwesiýa goşunynyň saýlama goşunlaryndan ybarat bolan Sarskilda Skyddsgrupen ýa-da SSG nemesleri synlamagy dowam etdirdi we çukura giren üç raýat tarapyndan teklip edilen geň kynçylyklary ara alyp maslahatlaşdy.
  
  Olary doly sorag etmeli. Her niçigem bolsa zerur.
  
  .Agny, boljak zatlardan aman galan bolsalar.
  
  
  TEN
  
  
  
  DÜNLD TR GÖRNÜŞI Çukury, Şwesiýa
  
  
  Drake egildi. Garaňky geçelge gezelenç meýdany hökmünde başlandy we indi beýikligi alty futdanam pesdi. Şift gaýadan we kirden ýasalyp, ýoldan kesmeli bolýan uly, asylan aýlawlar bilen örtüldi.
  
  Drake, jeňňele giren ýalydyr. Diňe ýerasty.
  
  Güýçli üzümleriň käbiriniň eýýäm kesilendigini gördi. Onuň içinden alada tolkuny geçdi.
  
  Kökleri şeýle bir dykyz bir ýere geldi welin, ýene süýrenmeli boldular. Söweş gaty we hapa boldy, ýöne Dreýk tirsegini tirsegiň öňüne, dyzynyň öňünde dyzyny goýdy we beýlekileri yzarlamaga çagyrdy. Haçan-da bir gezek ynandyrmak Ben kömek etmese, Dreýk gorkuzmaga başlady.
  
  "Iň bolmanda temperatura peselýär" -diýip, Kennedi seslendi. "Biz aşak düşmeli"
  
  Drake adaty esgeriň jogabyndan saklandy, birden fakeliň çyrasynda ýüze çykan bir zat onuň nazaryny tutdy.
  
  "Serediň".
  
  Runes diwara oýulypdyr. Odiniň galkanyny bezänleri Drake ýatladýan geň nyşanlar. Beniň bogulan sesi koridorda ýaňlandy.
  
  "Skandinaw rune. Gowy ýagdaý. "
  
  Drake gynanç bilen ýagtylygyny olardan sowdy. Diňe okap bilýän bolsalar. SAS, gysgaça pikirlenip, has köp çeşmä eýe bolar diýip pikir etdi. Belki, olary bu ýere getirmegiň wagty geldi.
  
  Anotherene elli fut we der damýardy. Kennediniň agyr dem alýandygyny we iň gowy balak geýendigini näletländigini eşitdi. Ben-den asla eşitmedi.
  
  "Gowy, Ben? Saçyňyz kök bilen bogulýarmy? "
  
  "Ha, nälet bolsun, ha. Dowam et, kümüş. "
  
  Drake palçykdan süýrenmegini dowam etdirdi. "Meni biynjalyk edýän bir zat," köp duzak bar "-diýip, müsürliler hazynalaryny goramak üçin giňişleýin duzaklar gurdular. Näme üçin norwegiýalylar beýle däl?"
  
  "Wikingiň duzak hakda gaty pikir edýändigini göz öňüne getirip bilemok" -diýip, Kennedi jogap berdi.
  
  "Bilmedim" diýip Ben gygyrdy. "Emma wikingleriň hem beýik akyldarlary bardy, bilýärsiňiz. Grekler we rimliler ýaly. Olaryň hemmesi wagşy däldi. "
  
  Birnäçe öwrüm we geçiş giňelip başlady. Anotherene on aýak we üstündäki üçek ýitdi. Bu pursatda uzadylar we dynç aldylar. Dreýkiň fakeli öňdäki bölegi yşyklandyrdy. Muny Kennedi we Ben görkezeninde güldi.
  
  "Erbet, ikiňiz gabyrdan ýaňy gaýdyp gelen ýalysyňyz!"
  
  "Meniň pikirimçe, bu hile bilen öwrenişdiňizmi?" Kennedi elini ýaýkady. "SAS bolmak we beýlekiler?"
  
  SAS däl, Drake zäherlenen sözleri silkip bilmedi. "Öňler bardy" Ol aýtdy we indi has çalt öňe gitdi.
  
  Anotherene bir ýiti öwrüm, Dreýk ýüzündäki şemaly duýdy. Baş aýlanmak duýgusy ony duýdansyz ýyldyrym çakýan ýaly urdy we bir sekundyň aşagynda gowakly gaýa bilen bir gyrada durandygyny duýmanka geçdi.
  
  Ajaýyp bir görnüş onuň gözlerine gabat geldi.
  
  Ol birden saklandy welin, Kennedi we Ben oňa çümdi. Soň hem bu görnüşi gördüler.
  
  "OMFG." Ben "Uky diwary" gol ýazgysynyň adyny ýazdy.
  
  Dünýä agajy ähli şöhratynda olaryň öňünde durdy. Hiç haçan ýerden ýokarda däldi. Agaç tersine, güýçli kökleri olaryň üstündäki earther dagyna çenli uzalyp gidýärdi, ýaşyna we daş-töweregindäki gaýalara esaslanýar, şahalary altyn goňur, ýapraklary köp ýyllyk ýaşyl, magistraly ýüz fut çuňluga çenli uzalyp gidýär. ullakan çukur
  
  Olaryň ýoly gaýa diwarlaryna oýulan dar basgançaga öwrüldi.
  
  "Duzaklar" Ben dem aldy. Duzaklary ýatdan çykarmaň. "
  
  "Duzaklar bilen dowzaha" -diýip, Kennedi Dreýkiň pikirini aýtdy. "Jähennem nireden gelýär?"
  
  Ben töweregine göz aýlady. "Mämişi."
  
  "Owalpyldawuk taýaklar" -diýdi. "Mesih. Bu ýer taýýarlandy "-diýdi.
  
  SAS günlerinde şular ýaly meýdany taýýarlamak üçin adamlary iberdiler; howpy bahalandyrmak we bazasyna gaýdyp barmazdan ozal zyýansyzlandyrmak ýa-da kataloglaşdyrmak üçin topar.
  
  "Bizde kän wagt ýok" -diýdi. Kennedine bolan ynamy hasam artdy. "Geliň"
  
  Könelişen we çökýän basgançaklardan ýöräp gitdiler, duýdansyz aşak düşmek hemişe saglaryna. On aýak aşak we basgançaklar ep-esli egilip başlady. Üç aýakly boşluk açylanda Drake saklandy. Ajaýyp zat ýok, ýöne oňa arakesme bermek üçin ýeterlik, sebäbi aşaky boşluk has aýdyň boldy.
  
  "Gaplaň".
  
  Ol bökdi. Daş basgançak ini üç fut töweregi bolup, ýöremek aňsatdy, haýsydyr bir ýalňyş ädim belli bir ölümi aňladanda gorkunçdy.
  
  Hakyky ýere gaçdy we Beniň gözýaşynyň bosagasynda boljakdygyny duýup, derrew yzyna öwrüldi. "Alada etme" -diýip, Kennedini äsgermän, dostuna ünsi jemledi. "Ben, maňa ynan. Ben. Men seni tutaryn "
  
  Beniň gözündäki imany gördi. Absolýut, çaga ýaly ynam. Againene-de gazanmagyň wagty geldi, Ben böküp, soň yza çekilende, Dreýk tirsegine eli bilen goldaw berdi.
  
  Drake göz gyrpdy. "Aňsat, şeýlemi?"
  
  Kennedi bökdi. Dreýk üns bermeýän ýaly edip, üns bilen synlady. Ol hiç hili kynçylyksyz gondy, aladasyny gördi we gaşlaryny ýitirdi.
  
  "Bu üç aýak, Dreýk. Uly Kanýon däl. "
  
  Drake Ben-e göz aýlady. - Taýýar, dost?
  
  Anotherene-de ýigrimi fut, basgançakdaky indiki açyş has giňdi, bu gezek otuz fut bolup, Dreýk ýöräp barýarka galyň agaç tagta bilen ýapyldy. Kennedi yzarlady, soň bolsa garyp Ben, Drake ýokaryk seretmäge, aşak däl-de, öňe seretmäge, aýaklaryny däl-de, barmaly ýerini öwrenmäge mejbur etdi. Solidigit gaty ýere ýetende titreýärdi, Dreýk gysga arakesmä çagyrdy.
  
  Olar durandan soň, Dreýk Dünýä agajynyň bu ýerde şeýle giň ýaýrandygyny, galyň şahalarynyň basgançaklara degip biljekdigini gördi. Ben eliniň degmegi bilen titrän el-aýagyny urmak üçin elini uzatdy.
  
  "Bu ... gaty kyn" -diýdi.
  
  Kennedi bu wagty saçyny bezemek we ýokardaky girelgäni barlamak üçin ulandy. "Häzirlikçe hemme zat düşnükli" -diýdi. "Görnüşi ýaly, dowzahyň bu ýeri taýýarlan nemesler däldigine ynanmaly. Olar talanyp, ot ýakýanlar bilen ýakardylar ".
  
  Moreene birnäçe arakesme we ýarym ýolda diýen ýaly elli fut düşdüler. Dreýk ahyrsoňy gadymy wikingleriň müsürliler bilen deň däldigi hakda pikirlenmäge rugsat berdi we aslynda kenep, ekiz we pigmentiň jikme-jik bölegi bolan daş basgançaga çykanda boşluklar iň gowusydy. Fellykyldy, tükeniksiz ýykylany gördi we barmaklarynyň ujy bilen özüni tutdy.
  
  Kennedi ony ýokarky gatda çekdi. "Eşek şemalda sarsýar, SAS ýigit?"
  
  Gaty ýere çümdi we gögeren barmaklaryny uzatdy. "Sagbol".
  
  Has seresaplylyk bilen hereket etdiler, indi ýarymdan gowrak. Sag tarapdaky boş ýeriň aňyrsynda şemal we gün şöhlesi degmedik ullakan agaç baky durdy, geçmişiň ýatdan çykarylan täsinligi.
  
  Barha köp Wiking nyşanlaryna geçdiler. Ben geň gördi. "Ol asyl graffiti diwaryna meňzeýär" -diýdi. "Adamlar atlaryny kesip, habarlar goýardylar," Johnahýa şu ýerde! "
  
  Kennedi: "Gowagy döredenler bolsa gerek" -diýdi.
  
  Dreýk sowuk daş diwara ýapyşyp, ýene bir ädim ätmäge synanyşdy we gowagyň içinden çuňňur we üýşýän gykylyk ýaňlandy. Galyndy derýasy ýokardan aşak gaçdy.
  
  "Ylga!" - Drake gygyrdy. "Indi!"
  
  Beýleki duzaklara ähmiýet bermän basgançakdan ylgadylar. Aboveokardan ullakan daş ýykyldy, köne gaýalary ýykyp, güýçli ýykyldy. Dreýk Beniň jesedini öz üstleri bilen örtdi, üstünde duran basgançaklardan bir daş ýykyldy we ýigrimi fut töweregi gymmatly ädim ätdi.
  
  Kennedi daş çiplerini egninden sypyrdy-da, Dreýke gury ýylgyryş bilen seretdi. "Sagbol".
  
  "Haý, SAS ýigidiniň eşegini halas eden aýalyň ýönekeý bir daşyndan ýokary bolup biljekdigini bilýärdim. "
  
  "Bu gülkünç, adam. Örän gülkünç."
  
  Emma entek gutarmady. Sharpiti jyňňyrdaýan ses eşidildi, Ben bilen Kennedini aýyrýan basgançakda inçe, ýöne güýçli sim döwüldi.
  
  Kennedi gygyrdy: "Fuuuck! Setir bölegi şeýle güýç bilen çykdy welin, topugyny bedeniniň galan böleklerinden aňsatlyk bilen aýryp bilerdi.
  
  Anotherene iki ädim aşak basyň. Drake şol ýerde tans etdi. "Itok!"
  
  Aboveokardan başga bir gykylyk daşyň indiki ýykylmagyny aňladýardy.
  
  Ben olara: "Bu gaýtalanýan duzak" -diýdi. "Edil şol bir zat gaýtalanýar. Bu bölüme girmeli "-diýdi.
  
  Dreýk haýsy ädimleriň bulaşykdygyny we haýsysynyň ýokdugyny aýdyp bilmedi, şonuň üçin şowlulyga we tizlige ynanýardy. Mümkin boldugyça howada galmaga synanyşyp, otuz ädim töweregi ylgadylar. Gadymy ýoldan geçip, gaýaly gowagyň çuňlugyna basgançaklaryň diwarlary ýykyldy.
  
  Aşaga gaçýan galyndylaryň sesi hasam güýçlenip başlady.
  
  Olaryň uçuşyndan soň gaty simiň ýarylmagy boldy.
  
  Dreýk başga bir ýalan basgançaga çykdy, ýöne tizligi ony gysga boşlukdan geçirdi. Kennedi doly uçuşda jeren ýaly nepis onuň üstünden bökdi, ýöne Ben arkasyna düşdi, indi bolsa çukura gaçdy.
  
  "Aýaklar!" Drake gygyrdy, soň boşluga yza çekildi we ýere öwrüldi. Kennedi aýaklaryny yzyna çekensoň, ýeňillik beýnisindäki dartgynlygy ýuwdy. Beniň bedenine urandygyny, soň bolsa döşüne düşendigini duýdy. Dreýk ýigidiň tizligini eli bilen gönükdirdi, soň bolsa ony gaty ýere itekledi.
  
  Ol gysymlyk bilen çalt oturdy.
  
  "Dowam et!"
  
  Howa daş böleklerinden doldy. Biri Kennediniň kellesinden egildi we kesilen we gan çüwdürimi galdyrdy. Anotherene bir Drake topugyna urdy. Agyry ony dişlerini dişlemäge mejbur etdi we has çalt ylgaýardy.
  
  Oklar diwaryň kellelerinden deşildi. Drake aşak egildi we girelgä gysga seretdi.
  
  Şol ýerde bir tanyş güýç ýygnanandygyny gördüm. Nemesler
  
  Indi aladasyzlykdan doly tizlikde ylgaýardylar. Arka bökmek üçin Drake gymmatly sekuntlar gerekdi. Başga bir ok ok kellesiniň gapdalyndaky deşigi deşip, kepderi öňe çykdy, basgançaklardan bökdi, doly tegelek etdi, ellerini gysyp, bir unsiýany hem ýitirmän doly beýikligine çykdy.
  
  Ah, gowy günler gaýdyp geldi.
  
  Has köp ok. Soň beýlekiler onuň öňünde ýykyldy. Terrorçylyk ylgap barýarka gowagyň düýbüne ýetendiklerine we taýynlyk görmän göni ýere gaçýança ýüreginde bir deşik ýyrtdy.
  
  Drake haýallady. Gowagyň düýbi daş, tozan we agaç galyndylarydy. Olar ýerlerinden turanda, Kennedi we Ben görmeli bir zatdy. Diňe kir bilen örtülenok, eýsem indi tozan we ýaprak galyndylary bilen örtülendir.
  
  Ol: "Ah, meniň ynamdar kameram üçin" -diýdi. "Ençeme ýyllap şantaj edýärin".
  
  Dreýk ýalpyldawuk taýagy alyp, ýaragly adamlardan gaçýan gowagyň egrisini gujaklady. Agajyň daşky çäklerine ýetmek üçin bäş minut gerek boldy. Olar hemişe onuň ümsüm kölegesinde bolýardylar.
  
  Drake Beniň egnine sokdy. "Juma agşamky oturylyşykdan gowumy, şeýlemi?"
  
  Kennedi ýaş ýigide täze gözleri bilen seretdi. "Janköýerleriňiz barmy? Toparyňyzyň janköýerleri barmy? Soonakynda bu söhbetdeşligimiz bolar, aga. Oňa bil baglaň ".
  
  "Diňe iki" - Ben soňky egilmäniň bir bölegini tegelekläp durka, gürläp başlady, soň bolsa haýran galdy.
  
  Olaryň hemmesi saklandy.
  
  Gadymy haýran galmak arzuwlary olaryň öňünde peýda boldy, olary dilsiz galdyrdy, beýnisini ýarym minut töweregi öçürdi.
  
  "Indi bu ... şu ..."
  
  "Geň galdyryjy" diýip, Dreýk dem aldy.
  
  Göz öňüne getiren iň uly "Viking" uzyn gämileriniň hatary, bir faýlda uzalyp, arhaik dyknyşygynyň ortasyna ýapyşan ýaly gutardy. Olaryň gapdallary kümüş we altyn, ýelkenleri ýüpek we gymmat bahaly daşlar bilen bezelipdir.
  
  "Uzyn gaýyklar" diýip, Kennedi samsyklyk bilen aýtdy.
  
  "Uzak aralyk gämileri." Ben henizem ony düzetmek üçin ýeterlik many aldy. "Erbet, bu zatlar öz döwrüniň iň uly hazynasy hasaplanýardy. Bu bolmaly ... näme? Bu ýerde ýigrimi barmy? "
  
  "Gowy" -diýdi. "Thisöne bu naýza. Pikirler barmy? "
  
  Ben indi Dünýä agajyna seredýärdi. "Hudaýym, ýigitler. Göz öňüne getirip bilersiňizmi? Biri şol agaja asylypdy. Birini aldamak. "
  
  "Onda indi siz Hudaýa ynanýarsyňyzmy? Janköýer? " Kennedi Benini birneme ýaňak bilen süýşürdi we gyzardy.
  
  Dreýk uzyn gäminiň guýrugynyň tutuş uzynlygyny dolandyrýan dar gerime çykdy. Daş güýçli ýalydy. Agaç gyrasyny tutdy-da, egildi. "Bu zatlar talaňçylykdan doly. Şu gün hiç kimiň bu ýere gelmändigini aýdyp bileris. "
  
  Gämileriň hataryny ýene öwrendi. Göz öňüne getirip bolmajak baýlygyň görkezilmegi, ýöne hakyky hazyna nirede? Soňunda? Owlemgoşaryň soňy? Gowagyň diwarlary gadymy çyzgylar bilen bezelipdir. Odiniň Dünýä agajynda asylan we öňünde dyza çöken aýalyň keşbini gördi.
  
  "Bu näme hakda gürleşýär?" Beniň ýanyna yşarat etdi. "Gel, howlukma. Şol gizlin jellatlar kolbasa bokurdagyna aşak sokmaýarlar. Geliň. "
  
  Ol ýalbarýan aýalyň şekiliniň aşagyndaky gödek teksti görkezdi. Ben başyny ýaýkady. "Technologyöne tehnologiýa bir ýol tapar. "Ol bu ýerde hiç hili signal ýok ýaly ynamdar I-telefonyna basdy.
  
  Dreýk Kennedini açmak üçin biraz wagt aldy. "Onlyeke-täk pikirim, bu uzyn gaýyklara eýermek" -diýdi. "Size laýyk gelýärmi?"
  
  "Futbol toparynyň janköýeriniň aýdyşy ýaly, men oýunda. Wayol görkez ".
  
  Bu super tunel ölse, duzaga düşjekdigini bilip, öňe gitdi. Nemesler üstünliklerine däl-de, guýrugyndan berk tutardylar. Dreýk, gaýa oýulan gerşine ünsi jemläp, pikiri böleklere böldi. Wagtal-wagtal başga bir ýalpyldawuk taýaga duş geldiler. Drake olary gizledi ýa-da öňdäki söweşe taýýarlyk görmek üçin has garaňky gurşaw döretmäge iterdi. Uzyn gämileriň arasynda yzygiderli gözledi we ahyrsoňy olaryň arasynda dar ýoly gördi.
  
  Meýilnama b.
  
  Iki, dört, soň bolsa on sany uzyn gämi geçdi. Dar ýoldan gepleşik geçiren tagallalaryndan Dreýkiň aýaklary agyryp başlady.
  
  Fallingykylan gaýanyň gowşak sesi, soň bolsa has güýçli gykylyk äpet gowakdan ýaňlandy, manysy aýdyňdy. Ses çykarman, öz işlerine has-da egildi.
  
  Drake ahyrsoňy hataryň soňuna geldi. Ol ýigrimi üç gämini sanady, hersine el degirilmedik we olja ýüklenen. Tuneliň arka tarapyna ýakynlaşanlarynda garaňkylyk çuňlaşyp başlady.
  
  Kennedi: "Meniň pikirimçe, beýle öňe gitmediler".
  
  Drake uly çyra üçin aýlandy. "Töwekgelçilikli" -diýdi. "Emma bilmeli".
  
  Ony açdy we şöhläni bir gapdala geçirdi. Geçiş öňdäki ýönekeý arça ýoluna öwrülýänçä gaty daraldy.
  
  Arkanyň aňyrsynda ýekeje basgançak bardy.
  
  Ben birden bir gykylygy basdy, soň teatr pyşyrdysynda: "Olar gyrada!"
  
  Dreýk herekete geçdi. "Biz ikä bölündik" -diýdi. "Basgançaga çykaryn. Ikiňiz ol ýere gämilere düşüp, gelen ýolumyzdan yza gaýdyň. "
  
  Kennedi garşy çykyp başlady, ýöne Dreýk başyny ýaýkady. "No.ok. Şuny et. Ben goraga mätäç, maňa gerek däl. Bize naýza gerek "-diýdi.
  
  "Gämileriň soňuna haçan ýeteris?"
  
  "Şol wagt dolanyp gelerin"
  
  Dreýk başga bir söz aýtman yza çekildi we çyzykdan böküp, kör basgançaga tarap ugrady. Bir gezek yza seredip, gyrada kölegeleriň ýakynlaşýandygyny gördi. Ben Kennediniň yzyndan iň soňky "Viking" gämisiniň düýbüne harabalykdan eňňitden aşak düşdi. Dreýk umyt dogasyny aýtdy we basgançaklara mümkin boldugyça çalt ylgady, bir gezekde iki ädim bökdi.
  
  Gel, göleleri agyrýança we öýkenleri ýanýança dyrmaşdy. Emma soň giň ýaýrady. Olaryň aňyrsynda gaharly tok bilen giň akym akýardy we mundan beýläk-de arhaik barbekü ýaly gödek kesilen daş gurbanlyk sypasyny galdyrdy.
  
  Emma Dreýkiň ünsüni özüne çeken zat, gurbanlyk sypasynyň aňyrsyndaky diwara ýazylan ullakan nyşan boldy. Biri-biriniň üstünden düşýän üçburçluk. Oýuwyň içindäki käbir minerallar emeli çyrany tutup, gara köýnegiň yzygiderliligi ýaly ýalpyldawukdy.
  
  Biderek wagt ýok. Buzly suw budlaryna ýetip barýarka, howadan gaz alýardy. Gurbanlyk sypasynyň ýanyna baranda, onuň üstünde bir zadyň ýatandygyny gördi. Gysga, manyly artefakt, geň galdyryjy ýa-da täsirli däl. Aslynda dünýä ...
  
  ... Odiniň naýzasy.
  
  Taňrynyň tarapyny deşen zat.
  
  Ondan tolgunma we öňdebaryjy tolkun geçdi. Bu waka hemmesini hakykata öwürdi. Şu wagta çenli gaty köp çaklama, diňe akylly çaklama. Emma şol pursatdan başga, gorkunç hakykatdy.
  
  Elhenç hakyky. Dünýäniň ahyryna çenli sanalmazdan ozal durdular.
  
  
  On bir
  
  
  
  DÜNLD TR GÖRNÜŞI Çukury, Şwesiýa
  
  
  Dreýk dabarada durmady. Naýzany tutdy-da, gelen ýoluna tarap ugrady. Buzly akymdan, çökýän basgançaklardan aşak. Çyrany ýarym öçürdi we garaňky garaňkylyk gurşap alanda haýallady.
  
  Lightagtylygyň ýagty şöhleleri aşaky girelgäni yşyklandyrdy.
  
  Ol ýöremegi dowam etdirdi. Entek gutarmady. Söweşde gaty uzak pikirlenen adamyň köplenç ony öýüne öwürmeýändigini köplenç öwrenipdi.
  
  Soňky ädiminde ölmekden saklandy, soň bolsa garaňky garaňkylyga girdi. Nemesler eýýäm ýakynlaşdy, çyzygyň ahyrynda diýen ýalydy, ýöne şeýle uzakdaky çyralary ony diňe başga bir kölege ýaly saýlardy. Ol geçelgäniň üstünden bökdi, özüni diwara basdy we Viking gämileriniň düýbüne alyp barýan eňňidine tarap ugrady.
  
  Erkek ses gygyrdy: "Serediň! Stiwie Wonder, gözüňi gamaşdyr! " Ses ony geň galdyrdy, Amerikanyň günortasynda çuňňur ses bardy.
  
  Erbet, bürgüt gözli jandar ony ýa-da iň bolmanda hereket edýän kölegäni gördi - bu garaňkylykda mümkin däl diýip pikir etdi. Ol has çalt ylgady. Justaňy bolan ýeriniň gapdalyndaky daşa bir ok atyldy.
  
  Garaňky şekil gerşiň üstünde egildi - belki bir amerikaly. "Gämileriň arasynda aşak bir ýol bar. Dikleriňizi ýalta bokurdagyňyzdan sokmazdan ozal süýşüriň. "
  
  Gaplaň. Ankankiler gizlin ýoly gördüler.
  
  Stern, ulumsy, ulumsy. Nemesleriň biri: "Fuck you, Milo" diýdi-de, takmynan eňňitden süýräp barýarka gygyrdy.
  
  Dreýk bagtly ýyldyzlaryna minnetdarlyk bildirdi. Bir sekuntdan soň, ses aragatnaşygyny döwüp, başga hiç kimiň yzyndan ýetip bilmezden öň boýnuny eşidip bilýärdi.
  
  Dreýk nemes pistoletini - Hekler we Koç MG4 alyp, birnäçe ok atdy. Bir adamyň kellesi ýaryldy.
  
  Hawa, pikir etdi. Henizem kamera bilen däl-de, pistolet bilen has gowy oklaýar.
  
  "Kanadalylar!" yzyndan bir wagtyň özünde birgiden sesler.
  
  Drake gaharly pyşyrdady. Goý, şeýle pikir etsinler.
  
  Indi hezil etmän, batyrgaýlyk bilen ýoldan ylgady. Ben we Kennedi öňde bardy we goragyna mätäçdi. Olary bu ýerden diri çykarjakdygyna söz berdi we olary goýbermedi.
  
  Nemesler onuň arkasyndan seresaplylyk bilen aşak indiler. Olary basyp almak üçin birnäçe ok atdy we gämileri sanap başlady.
  
  Dört, alty, on bir.
  
  Trailol howply boldy, ýöne ahyrsoňy tekizlendi. Bir gezek şeýle bir ýuka boldy welin, on bäş daşdan köp adam, agaçlaryň arasyndan gysylan gapyrgasyny döwüp bilerdi, ýöne on altynjy gämini sananda ýene giňeldi.
  
  Gämiler onuň üstünde gadymy, gorkunç, köne gabygyň we galybyň ysy. Gysga wagtlyk hereket onuň ünsüni özüne çekdi we çep tarapa seredip, diňe köp adamyň zordan ýöräp bilýän dar gerşinden ylgaýan täze Milonyň bolmagy mümkin. Dreýkiň atmaga-da wagty ýokdy - Amerikaly şeýle çalt hereket edýärdi.
  
  Erbet! Näme üçin beýle gowy bolmalydy? Draýkiň özi ýaly, beýle edermenligi edip biljek ýeke-täk adam Alisia Maýlsdy.
  
  Upcomingakynda geçiriljek gladiator bäsleşiginiň arasynda özümi tapdym ...
  
  Ol öňe bökdi, indi gämilerden geçip, tizliginden ädimme-ädim bökmek üçin, tötänleýin depelerden çuň derýalara erkin diýen ýaly ylgady we gum diwarlaryndan burçlara bökdi. Hatda gämileriň çeýe agaçlaryny ulanyp, böküşleriň arasynda güýçlenýär.
  
  "Garaň!"
  
  Öňünden bir ýerden bölünmedik ses geldi. Kennediniň bulaşyk keşbini görüp, dymdy, Amerikanyň sesini eşidip rahatlandy. "Meniň yzyma düş" -diýip, Milonyň ýoluň ahyryna çenli urup bilmejekdigini bilip gygyrdy. Olary birnäçe sagatlap basyp bolýardy.
  
  Soňky gämini bökdençlik bilen geçdi, Ben we Kennedi, Milonyň bir çukurdan böküp, şol gäminiň öň tarapyny kesişi ýaly, arkasynda ýykyldy. Dreýk sternuma gaty gonandygyna göz ýetirip, bilinden tutdy.
  
  Bir gezek Kennedi ýaragy zyňdy.
  
  Gunarag henizem uçup barýarka, Milo gaýçy bilen urup, özüni boşatdy, ellerine gaçdy we birdenkä oňa seretdi.
  
  Ol gygyrdy: "Matt Dreýk. Ateoldaş, muňa sabyrsyzlyk bilen garaşýardym. "
  
  Ol taýak we tirsek zyňdy. Dreýk yza çekilende gözlerini gamaşdyryp, gujagyna birnäçe gezek urdy. Bu adam ony tanaýardy, ýöne dowzah kimdi? Köne ýüzbe-ýüz duşman? SAS-yň garaňky geçmişinden kölegeli arwah? Milo ýakyn we şol ýerde galmakdan hoşaldy. Daşky görnüşinden Dreýk, ünsüni sowmak üçin garaşyp, Amerikanyň guşagynda pyçagy gördi.
  
  Ol öz ädimine rehimsiz urgy aldy.
  
  Onuň arkasynda öňe barýan nemes goşunlarynyň ilkinji ýalňyş hereketlerini eşidýärdi. Diňe birnäçe gämi bardy.
  
  Ben we Kennedi haýran galmak bilen tomaşa etdiler. Kennedi ýaragyny galdyrdy.
  
  Dreýk Milonyň aýagyna rehimsiz urmagyndan gaça durup, bir tarapa öwrüldi. Kennedi Milonyň aýagyndan kir dýuýmlaryny aldy.
  
  Drake iti haýwan etjek bolup ýylgyrdy we gitdi. "Gal" -diýdi. "Gowy oglan."
  
  Kennedi ýene bir duýduryş atdy. Dreýk öwrülip, Beniň elinden tutup, ýigit ýykylan basgançaklara awtomatiki tarap öwrülip barýarka, ylgady.
  
  "! Ok!" - Drake gygyrdy. "Bizi ýeke-ýekeden çykararlar".
  
  Ben geň galdy. "Başga nirede?"
  
  Drake ýaragsyz egildi. "Näme pikir etdiň?"
  
  Ol göni Dünýä agajyna tarap ugrady.
  
  
  IKI
  
  
  
  DÜNLD TR TREE, ŞWEDEN
  
  
  Olar ýerlerinden turdular. Drake, Dünýä agajynyň şeýle köne we güýçli bolandygyny, şahalarynyň köp we güýçli bolmalydygyny aýtdy. Göni manyda tersine agaja çykýandygyňyzy kabul edeniňizden soň, fizika asla möhüm däldi.
  
  "Againene-de oglan bolanym ýaly" Dreýk Ben-i ruhlandyrdy we howsala düşmezden has çalt çagyrdy. "Bleýki, size kynçylyk döretmeli däl. Kennedi gowumy?
  
  Nýu-Yorkorkly ýaragyň aşagynda görkezilen iň soňky dyrmaşdy. Bagtymyza, Dünýä agajynyň şahalarynyň we ýapraklarynyň giň simmetriýasy olaryň ösüşini gizledi.
  
  "Wagtymda birnäçe sapaga çykdym" -diýip, ýürekden aýtdy.
  
  Ben güldi. Gowy alamat. Dreýk Kennediniň barlygyny hasam gowy duýup başlady.
  
  Erbet, ol pikir etdi. Ol diýen ýaly goşdy: bu tabşyrykda, bir hepdeden az wagtyň içinde köne şiwä gaýdyp geleris.
  
  Dreýk şahadan şahasyna ýokaryk we has ýokary çykdy, bir şahanyň üstünde oturyp ýa-da şol bir wagtyň özünde beýlekisine ýetdi. Ösüş çalt boldy, bu olaryň ýokarky beden güýjüniň garaşylýandan has uzak dowam edýändigini aňladýardy. Şeýle-de bolsa, ýarym töweregi Drake Beniň gowşaýandygyny gördi.
  
  "Twiie ýadadýarmy?" - diýip sorady we tagallalaryň derrew iki esse artýandygyny gördi. Kennedi wagtal-wagtal şahalara ok atýardy. Iki gezek gapdalynda daş basgançagy görüp bildiler, ýöne yzarlaýanlaryň alamatlaryny görmediler.
  
  Sesler olara ýaňlanýar. "Iňlis Matt Dreýk." SAS-yň öňki esgeri bir gezek güýçli nemes aksenti bilen ýoýulan sesi eşitdi, altynjy duýgusynyň aýdyşy ýaly ak reňkli adama degişlidi. Öň iki gezek gören adam ogurlanan artefaktlary kabul edýär.
  
  Anotherene bir gezek "SRT ýok edilýär" diýip eşitdi. Iň özüne çekiji ses Milonyňky, geçmişini açyp görkezdi, hatda SAS-da gizlin saklan bölümini açdy. Mukaddes zatlaryň hemmesiniň adyndan bu ýigit kimdi?
  
  Oklar agyr şahalary böldi. Dreýk sumkany içindäki hereket edýän hazynalar bilen sazlamak üçin dymdy, soň bolsa maksat edinýän giň şahasyna göz aýlady. Öň dynç alýan basgançaklardaky ýere diýen ýaly baryp ýetdi.
  
  "Ol ýerde" diýip, Ben görkezdi. "Şaha münüň we hereket ediň ... çalt!"
  
  Iki minut töweregi ýalaňaç bolardylar. Minus geň galdyryjy we reaksiýa wagty, henizem bir minutdan gowrak howp abanýar.
  
  Ben ilkinji bolup gaçybatalga terk etdi, Dreýk we Kennedi bir sekuntdan soň, hemmesi ellerine böküp, şahanyň üstünden basgançaklara tarap oturdylar. Olary görenlerinde, Kennedi gurşun atyp, iň bolmanda bir betbagt mazar hüjümçisine deşik urup, gymmatly sekuntlary satyn aldy.
  
  Indi bolsa Milonyň basgançaklara çykmak üçin hakykatdanam buýruk iberendigini gördüler. Bäş adam. Topar çalt boldy. Beniň öňünde şahanyň ujuna ýeterler!
  
  Gaplaň! Olar muňa mümkinçilik bermediler.
  
  Ben hem muny görüp titredi. Dreýk gulagyna gygyrdy: "Hiç haçan ýüz öwürme! Hiç haçan! "
  
  Kennedi triggeri ýene çekdi. Iki adam ýykyldy: biri çukura uçdy, beýlekisi onuň tarapyny tutup gygyrdy. Againene gysdy, soň Dreýk magazineurnalyň gutarandygyny eşitdi.
  
  Iki nemes galdy, ýöne indi ýaraglaryny taýyn tutup, olaryň garşysynda durdy. Drake gaty ýüzi ýasady. Thearyşda ýeňildi.
  
  "Olary atyň!" Milonyň sesi ýaňlandy. "Aşakdaky böleklere serederis."
  
  "Nein!" Güýçli nemes aksenti ýene başlandy. "Der naýza! "Der naýza!"
  
  Tapançalaryň çelekleri sarsmady. Nemesleriň biri masgaralady: "Kepderi, kiçijik kepderiler. Bärik geläý."
  
  Ben haýal hereket etdi. Dreýk egniniň titremegini gördi. "Maňa ynan" -diýip, dostunyň gulagyna pyşyrdady we her myşsany dartdy. Ben şahanyň ujuna ýeten badyna bökjekdi, ýekeje oýny hüjüm etmek we ussatlyk toplumyny ulanmakdy.
  
  "Mende henizem pyçak bar" diýip, Kennedi seslendi.
  
  Drake baş atdy.
  
  Ben şahanyň ujuna ýetdi. Nemesler arkaýyn garaşdylar.
  
  Drake ýokarlanyp başlady.
  
  Soň bolsa, duman ýaly, nemesler torpedo uran ýaly tarapa tarap uçdular. Ornyrtylan we ganly bedenleri diwardan itekledi we çygly bolup, araba ýaly çukura gaçdy.
  
  Basgançaklaryň egrilen şahasyndan birnäçe metr beýiklikde agyr ýaragly bir topar adam durdy. Olaryň biri henizem çilim çekýän AK-5 awtomat ýaragyny tutupdy.
  
  "Şwesiýaly" Dreýk ýaragyň Şwesiýanyň goşuny tarapyndan köplenç ulanylýan ýaragdygyny ykrar etdi.
  
  Louder, "Wagtyň gutarmagy" diýdi.
  
  
  ÜÇÜNJI
  
  
  
  Harby baza, Şwesiýa
  
  
  Içine giren otagy - stol we buzly penjireli spartan on iki-on iki otag, Dreýk birnäçe ýyl yzyna alyp gitdi.
  
  "Dynç alyň" -diýip, Beniň ak düwürtiklerine degdi. "Bu ýer adaty harby bunker. Has erbet myhmanhana otaglaryny gördüm, dost, maňa ynan. "
  
  "Men has erbet kwartiralarda boldum" Kennedi işde bir polisiýa işgärini taýýarlap, rahat ýalydy.
  
  "Beýleki ýigidiň süňkleri?" Drake gaşyny galdyrdy.
  
  "Elbetde. Näme üçin? "
  
  "Aý, hiç zat." Dreýk barmaklarynda on sanady, soňam barmaklary bilen işläp başlajak ýaly aşak seretdi.
  
  Ben ejiz ýylgyrmaga mejbur etdi.
  
  "Seret, Ben, başda aňsat däldigini boýun alýaryn, ýöne şwesiýaly ýigidiň nädip jaň edendigini gördüň. Gowy. Her niçigem bolsa, azajyk söhbet etmeli. Biz ýadadyk "
  
  Gapy açyldy we olaryň eýesi, sary saçly we gaty dyrnakly nazary, hatda Şrekiňem ak bolmagyna sebäp boljak beton poluň üstünde gezip ýören şwesiýaly. Tutulanlaryndan soň, Dreýk kimdigini we näme edýändiklerini üns bilen düşündirenden soň, adam özüni Thorsten Dahl diýip tanatdy we birnäçe jaň etmek üçin dikuçarynyň uzak tarapyna gitdi.
  
  "Matt Dreýk" -diýdi. "Kennedi Mur. Ben Bleýk. Şwesiýanyň hökümetiniň size garşy talaplary ýok ... "
  
  Dreýk asla şwed däl aksent bilen howsala düşdi. "Dal, ýalpyldawuk eşek mekdepleriniň birine gidýärsiňmi? Eton ýa-da şuňa meňzeş bir zat barmy? "
  
  - Parlak eşek?
  
  "Nesil, pul we terbiýe arkaly işgärlerini ýokarlandyrýan mekdepler. Şol bir wagtyň özünde, başarnyklara, başarnyksyzlyga we joşgunlylyga gitdiň. "
  
  "Meniň pikirimçe." Dahlyň äheňi hatda.
  
  "Gowy. Bolýar ... eger şeýle bolsa ... "
  
  Ben Dreýkiň göwnüne degen mahaly Dahl elini ýokary galdyrdy. "Aldawçy bolma, Mat. Diňe Yorkorkşirli daýhan bolanyňyz, beýlekileriň hemmesiniň şa neslidigini aňlatmaýar, şeýlemi? "
  
  Dreýk kärendeçisine haýran galdy. Kennedi "taşla" hereketini etdi. Soňra Ben bu missiýada özüne hakykatdanam özüne degen bir zady tapdy we has köp zat isledi.
  
  Dahl: "Dostlar, bilimleriň paýlaşylmagyna minnetdar bolardym. Men hakykatdanam isleýärin "-diýdi.
  
  Dreýk hemmesi paýlaşmak üçin bolupdy, ýöne olaryň aýdyşy ýaly bilim güýçdir we bu ýerde Şwesiýanyň hökümetinden goldaw almagyň ýoluny tapjak boldy.
  
  Ben eýýäm Odiniň dokuz bölegi we Taňrynyň mazary baradaky hekaýasyna taýýarlanýardy, Dreýk oňa päsgel berdi.
  
  "Serediň" -diýdi. "Men we bu ýigit, belki-de Gronk, öldürmek sanawynda sekiz dýuým sözbaşy ..."
  
  "Men gronk däl, siz iňlis eşigi." Kennedi ýarysy aýaga galdy.
  
  "Bu sözi bilýändigiňize haýran galdym." Drake gözlerini aşak sallady. "Bagyşlaň. Bu manysyz. Ol seni hiç haçan terk etmeýär. " Elisonyň aýrylyşýan sözlerini ýada saldy: sen hemişe SAS bolarsyň.
  
  Ellerini öwrendi, Milo bilen bolan söweşinden we Dünýä agajyna çykmakdan henizem yzlary örtdi we soňky birnäçe günüň içinde çalt we dogry reaksiýalary hakda oýlandy.
  
  Ol nähili dogry aýtdy.
  
  "Gronk näme?" - Ben geň galdy.
  
  Dahl gaty metal oturgyçda oturdy we agyr aýakgaplaryny stoluň üstünde basdy. "Aýal ... harby işgärlerden lezzet alýan aýal." - diýip, diplomatik jogap berdi.
  
  "Öz düşündirişim birneme has gödek bolardy" -diýip, Dreýk Ben-e garady, soň bolsa "Öldüriň sanawy. Nemesler edilmedik jenaýatlar üçin ölmegimizi isleýärler. Dahl, nädip kömek edip bilersiň? "
  
  Şwesiýa birneme jogap bermedi, diňe gar bilen örtülen landşaftda we daşarda, joşgunly ummanyň fonunda ýeke özi çöken gaýalara seretdi.
  
  Kennedi: "Dal, men polisiýa işgäri. Bu ikisini bir-iki gün ozal bilmedim, ýöne ýürekleri gowy. Olara ynanyň. "
  
  Dahl baş atdy. "Draýk, abraýyňyz öňde durýar. Munuň gowy we erbet taraplary. Size kömek ederis, ýöne ilki bilen - diýip, Ben başyny atdy. "Dowam et".
  
  Ben hiç wagt kesilmedik ýaly dowam etdi. Dreýk Kennedine bir göz aýlady we onuň ýylgyryşyny gördi. Iki sebäbe görä geň galdy. Birinjiden, Dahlyň abraýyna salgylanmagy, ikinjiden, Kennediniň tüýs ýürekden tassyklamagy.
  
  Ben gutardy. Dahl: "Nemesler bularyň hemmesinde Yorkorkda bolup geçýän waka çenli bize mälim bolmadyk täze bir gurama" -diýdi.
  
  "Täze?" Drake aýtdy. "Gowy. Örän gowy guramaçylykly; gorky we demir düzgüni bilen dolandyrylýar. Milo - Amerikanyň Specialörite güýçleri atly ýigitde esasy surnaý kartoçkasy bar. Adyny barlaň. "
  
  "Biz ederis. Gowy habar, kanadalylar barada maglumatymyz bar ".
  
  "Oňa göz aýlaýarsyňyzmy?"
  
  "Hawa, ýöne ikitaraplaýyn, tejribesiz we ýalňyz" Dahl Kennedine birneme seretdi. "Şwesiýanyň hökümetiniň täze Obamanyň re regimeimi bilen gatnaşygy meniň birinji synp diýjek zadym däl. "
  
  "Bagyşlaň" diýip, Kennedi ýylgyrdy-da, töweregine göz aýlady. "Diňle, dost, bu ýerde biraz wagt barjak bolsak, nahar iýip bileris öýdýärsiňmi?"
  
  "Eýýäm aşpezimiz tarapyndan taýýarlanýar" Dahl jogap hökmünde galp ýylgyrdy. "Seriouslyöne çynlakaý, ýakyn wagtda burger we çip bolar".
  
  Dreýkiň agzy suwardy. Soňky gezek iýenini ýadyna salyp bilmedi.
  
  "Näme edip biljekdigimi aýdaryn. Kanadalylar durmuşy Wiking - Erik Red-a bagyşlanan gizlin kult hökmünde başladylar. Gülmäň, bu zatlar hakykatdanam bar. Bu adamlar yzygiderli wakalary, söweşleri we hatda deňiz syýahatlaryny görkezmek üçin kosplay ulanýarlar. "
  
  "Munuň hakyky zyýany ýok" Ben biraz goragly ses berdi. Drake bu ajaýyp nagşy soňrak saklady.
  
  "Asla ýok, jenap Bleýk. "Cosplay" dünýädäki ýygnaklarda köp adamyň göwnünden turýar we ýyllar boýy has giňden ýaýrady. Realöne hakyky zyýan milliarder telekeçi bu kultyň häzirki lideri bolup, soň bolsa millionlarça dollar halka zyňylanda başlaýar. "
  
  "Şeýle aladasyz güýmenje bolýar"
  
  "Obsiýa". Gapy açylanda Dahl gutardy. Adaty burger we çipli tagamyň öňünde goýlansoň, Drake iňňildi. Soganlaryň ysy aç garnyna ylahydy.
  
  Dahl nahar iýip ýörkä dowam etdi: "Kolbi Teýlor atly kanadaly telekeçi ömrüni meşhur Wiking Erik Red-a bagyşlady, bilşiňiz ýaly Grenlandiýa açylandan gysga wagt soň Kanada gondy. Bu gözleglerden Norse mifologiýasy bilen haýran galdyryjy bir dünýä indi. Gözleg, gazuw-agtaryş işleri. Tükeniksiz gözleg. Bu adam öz kitaphanasyny satyn aldy we Skandinawiýanyň ähli tekstlerini satyn almaga synanyşdy. "
  
  Kennedi: "Bu däli iş" -diýdi.
  
  "Razy. Hisöne özüniň "howpsuzlyk güýçlerini" maliýeleşdirýän "hoz" - goşun hökmünde okaň. Köp adamyň radary astynda galmak üçin ýeterlik derejede gizlin galýar. Odiniň dokuz bölegi bilen baglanyşykly ýyllar boýy onuň ady gaýtalanyp gelýär, şonuň üçin Şwesiýanyň aňtaw gullugy ony hemişe 'gyzyklanýan adam' diýip belleýär.
  
  "Ol Aty ogurlady" -diýdi. "Muny bilýärsiň, şeýlemi?"
  
  Dahlyň giň gözleri muny etmeýändigini görkezdi. "Indi bildik."
  
  "Ony tussag edip bolmazmy?" Kennedi sorady. "Ogurlykda ýa-da şuňa meňzeş bir zatda şübhelenýärsiňizmi?"
  
  "Ony garakçylaryň biri hökmünde göz öňüne getiriň. Mafiýa ýa-da Triad ýolbaşçylaryňyz. Ol häzirlikçe elýeterli däl, ýokardaky adam. "
  
  Dreýk bu duýgyny halady. Ol Dahla Alisia Maýlsyň gatnaşygy barada gürrüň berdi we Dahl-a aýan edilmegine rugsat berlen ýaly arkaýyn gürrüň berdi.
  
  "Şeýdip" -diýdi. "Peýdalymy ýa näme?"
  
  "Erbet däl" diýip, Dahl gapynyň täzeden açylandygyny boýun aldy we geň galdyryjy galyň uzyn saçly we gyrymsy sakgally bir ýaşuly içeri girdi. Drake üçin häzirki zaman garry Viking ýalydy.
  
  Dahl baş atdy. "Aý, saňa garaşýardym, professor. Professor Roland Parnewik bilen tanyşdyraýyn "-diýdi. "Norse mifologiýasy boýunça hünärmenimiz."
  
  Dreýk baş atdy, soň Beniň täze adamy söýgi bäsdeşi ýaly ulaldýandygyny gördi. Indi Beniň näme üçin bu missiýany gizlinlikde gowy görýändigine düşündi. Youngaş dostuny egnine sokdy.
  
  "Dogrusy, bu ýerdäki maşgalamyz professor bolup bilmez, emma internetde köne zatlara garanyňda häzirki zaman lukmançylygynyň bardygyny bilýär, şeýlemi?"
  
  "Ora-da iki dünýäniň iň gowusy" -diýip, Kennedi sorag edilýän iki tarapa vilkasyny görkezdi.
  
  Dreýkiň gödek tarapy, Kennedi Muryň bu wezipäni karýerasyny halas edip biljek derejede alyp biljekdigini hasaplady. Geň zat, has ýumşak tarapy ýylgyranda agzynyň burçlarynyň açylmagyny synlamagy gowy görýärdi.
  
  Oglan bir topar aýlaw kagyzy gysyp, üýşmäniň üstünde birnäçe depderçäni deňleşdirip, otaga büdredi. Daş-töweregine göz aýlady, esgeriň adyny ýadyna düşmeýän ýaly Dahla garady, soň bolsa ýüküni stoluň üstüne atdy.
  
  "Ol ýerde" -diýip, kitaplaryň birine yşarat etdi. "Şol bir. Rowaýat hakyky ... edil birnäçe aý mundan ozal aýdyşym ýaly. "
  
  Dahl gülläp görkezilen aýlawy çykardy. "Professor, bir hepde biziň bilen bolduň. Diňe bir hepde. "
  
  "Sen ... ynanýarsyňmy?"
  
  "Hawa, ynanýaryn." Dahlyň äheňi ajaýyp sabyrlylygy görkezdi.
  
  Gapydan başga bir esger girdi. - Jenap. "Bu, Ben" -e baş atdy, "yzygiderli jaň edýärdi. Hela tiden ... mmm ... dyngysyz. " Soň bolsa ýylgyrdy. "Bu onuň ejesi."
  
  Ben bir sekuntdan bökdi we tizlik aýlaw düwmesini basdy. Kennedi erbet görünýän bolsa, Dreýk ýakymly ýylgyrdy. "Hudaý, men bu oglany zaýalamagyň köp usullary hakda pikir edip bilerin."
  
  Dahl aýlawdan okap başlady:
  
  "Men onuň Ragnarokda ykbalyndan doly ölendigini eşitdim. Möjek adam Fenrir tarapyndan - bir gezek aýa öwrülipdir.
  
  Soň bolsa Tor we Loki gapdalynda sowuk ýatdylar. Sansyz taňrylaryň arasynda beýik taňrylar, gaýa garşy gaýalarymyz.
  
  "True True Volva" -nyň ýollary boýunça dokuz bölek ýele ýaýrady. Bu bölekleri Ragnaroka getirmäň ýa-da dünýäniň soňuna töwekgelçilik etmäň.
  
  Hemişe bu zatlardan gorkarsyňyz, diňläň, adamlar ogullary, çünki Taňrylaryň mazaryny masgaralamak Hasap gününi başlar. "
  
  Dahl gysdy. "We ş.m. We ş.m. We ş.m. Munuň düýp manysyny ejemiň oglundan, professordan aldym. Web hakykatdanam Aýlamakdan has güýçli ýaly. Has çalt. "
  
  "Sizde barmy? Bolýar, aýdyşym ýaly ... Aýlar, Torsten, aýlar. Birnäçe ýyllap meni äsgermezlik etdiler. Hatda institusionallaşdyryldy. Mazar hemişe bardy, bilýärsiňiz, ol diňe geçen aý ýüze çykmady. Agnetha maňa bu kitaby otuz ýyl ozal berdi, indi biz nirede? Hm? Biz bir ýerdemi?
  
  Dahl köşeşmek üçin elinden gelenini etdi. Drake goşuldy. "Siz Ragnarok, professor Parnewik hakda aýdýarsyňyz. Ok ýer. "
  
  "Indi däl, jenap. Emma bir gün - hawa. Bu, elbetde, bir wagtlar bar. Otherwiseogsam, Odin, Tor we beýleki hudaýlar nirede öldi? "
  
  "Şol döwürde bar bolandygyna ynanýarsyňyzmy?"
  
  "Elbetde!" Diýip gygyrdy.
  
  Dahlyň sesi has ýuwaşlaşdy. "Häzirlikçe ynamsyzlygy saklaýarys" -diýdi.
  
  Ben jübi telefonyny jübüsine salyp, stoluň başyna gaýdyp geldi. "Diýmek, Walkyries hakda bilýärsiňizmi?" - diýip, Dreýk bilen Kennedine mekirlik bilen seretdi. "Näme üçin Odiniň täjindäki gymmat bahaly daşdygyny bilýärsiňizmi?"
  
  Dahl gaharly görünýärdi. .Igit gözüni gamaşdyrdy we ikirjiňlendi. "Bu ... bu ... gymmat bahaly daş ... bu ... näme?"
  
  
  Dört
  
  
  
  Harby baza, Şwesiýa
  
  
  Otag ümsüm bolanda Ben ýylgyrdy. "Bu, giriş petekimiz" -diýdi. "Hormat kepilligim. Norseý mifologiýasynda Walkyrysyň "hudaýlaryň älemine gidýändigi" aýdylýar. Serediň - ol ýerde. "
  
  Kennedi tabakdaky vilkasyny kakdy. "Munuň manysy näme?"
  
  "Olar ýol görkezýärler" Ben aýtdy. "Ragnarok döwründe Odiniň dokuz bölegini bir aýyň dowamynda ýygnap bilersiňiz, ýöne hudaýlaryň mazaryna barýan ýoly görkezýän Walkyrys."
  
  Drake gaşlaryny ýitirdi. - We muny özüňiz sakladyňyz, şeýlemi?
  
  "Walkyrynyň nirededigini hiç kim bilenok, Mat. Şahsy ýygyndyda, nirededigini diňe Hudaý bilýär. Nýu-Yorkorkdaky möjekler biziň ýerleşýän ýerimizdir. "
  
  Parnewik aýlawlaryna hüjüm edeninde Dahl ýylgyrdy. Ak turbalar gürlemek tupanynyň içinde hemme ýere uçdy. "Valkyries. Valkyries. .Ok. Ol ýerde - mümkin. Ah, ine, gidýäris. Hm. "
  
  Drake Dahlyň ünsüni özüne çekdi. "Apokalypse teoriýasy? Eartherdäki dowzah ody we ähli janly-jandarlar we ş.m. we ş.m. "
  
  "Panteondaky ähli Hudaý üçin diýen ýaly bir rowaýaty aýdyp bilerin. Şiva. Zews. Set. Emma, Dreýk, kanadalylar bu mazary tapsalar, beýleki netijelere garamazdan, ony masgara ederler ".
  
  Drake däli nemeslere gaýdyp geldi. "Täze dostlarymyz ýaly" -diýip, Dahla birneme ýylgyrdy. "Mende başga ýol ýok ..."
  
  "Diwara garşy toplar." Dahl biraz harby mantrany gutardy we biri-birine seretdiler.
  
  Ben Dahlyň ünsüni çekmek üçin stoluň başyna egildi. "Bagyşlaň, dost, ýöne biz bu ýerde wagtymyzy ýitirýäris. Noutbuk beriň. Serfinge rugsat beriň. Bettera-da has gowusy, bizi Uly Apple-a ugradyň we howada gezelenç ederis "-diýdi.
  
  Kennedi baş atdy. "Ol mamlady. Men kömek edip bilerin. Indiki logiki maksat Milli Taryh muzeýidir, geliň, ABŞ taýýar däl. "
  
  "Bu bir tanyş hekaýa" -diýdi Dahl. "Mobilizasiýa başlandy". Ben-ä üns bilen seretdi. - manigit, kömek etmek isleýärsiňizmi?
  
  Ben agzyny açdy, ýöne jogabynyň ähmiýetini duýýan ýaly dymdy. "Hawa, biz henizem öldürilýänleriň sanawynda, şeýlemi? Uky diwary bolsa şu aý aralykda. "
  
  "Ejemiziň ýaş okuwçymyz üçin komendant sagady barmy?" Drake itekledi.
  
  "Diwar?" Dahl gözlerini gamaşdyrdy. "Bu ukusyzlyk okuwy?"
  
  "Munuň ähmiýeti ýok. Şu wagta çenli açan zatlarymy gör. Mat's SAS. Kennedi Nýu-Yorkorkuň polisiýa işgäri. Biz diýen ýaly ajaýyp topar! "
  
  Dahlyň kararyna agram salýan ýaly gözleri ýaşardy. Dreýkiň jübi telefonyny sessiz-üýnsüz stoluň üstünden süýşürdi we ekrana görkezdi. "Bu suratdaky runlary nirede surata aldyňyz?"
  
  "Çukurda. Uzyn gämileriň gapdalynda ýüzlerçe nagyşly diwar bardy. Bu aýal, ekrana kakdy, "Dünýä agajynda ejir çekeninde Odiniň ýanynda dyza çökdi. Criptionazgyny terjime edip bilersiňizmi? "
  
  "Hawa hakda. Bu ýerde aýdylýar - Odin we Welwa - Heýdä Hudaýyň syrlary ynanyldy. Professor indi muny derňeýär .... "Dahl ähli kitaplaryny birbada ýygnamaga synanyşanda Parnewige seretdi.
  
  "Hudaýyň syrlary" .Igit arkasyna dowzah düşen ýaly öwrüldi. "Ora-da taňrylaryň syrlary. Nuansy eşidip bilersiňizmi? Düşündiňmi? Geliň. " Boş gapylara öwrülip, ýitirim boldy.
  
  Dahl olara: "Biz sizi alarys" -diýdi. "Emma muny biliň. Hökümetiňiz bilen gepleşikler entek başlamady. Uçuşymyzda bu barada alada ediler diýip umyt edýäris. Nowöne indi onlarça ýörite güýçleriň esgeri bilen Nýu-Yorkorka barýarys we hiç hili howpsuzlyk çäresi ýok. Weaponsaraglary Milli taryh muzeýine eltýäris "-diýdi. Biraz dymdy. "Entegem gelmek isleýärsiňizmi?"
  
  "SAS kömek eder" -diýdi. "Olaryň ýanynda bir topar bar".
  
  "Sahypanyň kapitany bilen habarlaşmaga synanyşaryn, tigirleri ýaglap bilerismi?" Kennediniň öýüne gaýdyp gelmek pikirindäki özüni alyp barşynyň düýpgöter üýtgemegi äşgär boldy. Drake, mümkin boldugyça oňa kömek etjekdigini derrew wada berdi.
  
  Maňa ynan, ol aýtmak isledi. Bu meseläni çözmäge kömek ederin, ýöne sözler bokurdagynda öldi.
  
  Ben barmaklaryny gysdy. "Maňa I-pad ýa-da bir zat beriň. Çalt. "
  
  
  Bäş
  
  
  
  Howa giňişligi
  
  
  Olaryň uçary, ähli öýjükli telefonlary uçarlarda ulanmaga mümkinçilik berýän öýjükli telefon diňi bolan "picocell" enjamy bilen enjamlaşdyryldy. Hökümetiň harby güýçleri üçin zerur, ýöne Ben Bleýk üçin iki esse zerur.
  
  "Haý sis, meniň saňa işim bar. Sorama. Karin, diňle! Milli taryh muzeýi hakda maglumat gerek. Sergiler, Viking zatlary. Meýilnamalar. Işgärler. Esasanam başlyklar. We ... "sesi birnäçe oktawa taşlady," ... telefon belgileri. "
  
  Dreýk birnäçe salym dymyşlyk eşitdi, soň: "Hawa, Nýu-Yorkorkdaky! Olardan näçesi bar? ... Aý ... hakykatdanam? Bolýar, kiçijik uýam. Muny ýapmak üçin size pul bererin. Seni söýýän".
  
  Dosty asylanda, Dreýk: "Ol henizem işsizmi?"
  
  "Dost, bütin gün öýde oturýar. Şübheli barda 'iň soňky ýigit' bolup işleýär. Köne Zähmet syýasatynyň gudraty. "
  
  Karin kompýuter programmirleme derejesini almak üçin ýedi ýyllap göreşdi. Bleýr hökümdarlygynyň ahyrynda Zähmet hökümeti ýykylanda, ynamdar, ýokary hünärli işçi Nottingem uniwersitetinden çykdy, ýöne hiç kimiň islemeýändigini bilmek üçin. Çökgünlik başlandy.
  
  Uniwersitet hataryndan çykyň - çepe poligona öwrüliň, göwrelilige we hökümetiň kömegine öwrüliň. Döwülen düýşleriň ýolundan göni dowam ediň.
  
  Karin Nottingemiň merkezindäki kwartirada ýaşaýardy. Neşekeşler we alkogol içgileri onuň töwereginde kärendesine aldylar. Gündiz öýden seýrek çykýardy we sekizden ýary gije çalşykda işleýän barda ygtybarly taksi alyp gitdi. Ömrüniň iň gorkunç pursatlary, öýüne gaýdyp gelende, garaňkylyk, köne der we daş-töweregindäki beýleki ýakymsyz yslar, garaşylýan pyýada jenaýat boldy.
  
  Gargalan we äsgerilmedik ýurtda kölegede ýaşaýan adam şa.
  
  "Munuň üçin oňa hakykatdanam mätäçmi?" Uçaryň beýleki tarapynda oturan Dahldan sorady. "... A-da ..."
  
  "Gör, bu haýyr-sahawat däl, ýoldaş. Odin hakda zatlara üns bermeli. Karin muzeý işine başlap biler. Munuň doly manysy bar. "
  
  Dreýk tizlikli jaň etdi. "Goý, Dal. Ynan mana. Biz kömek etmek üçin geldik "-diýdi.
  
  Wells derrew jogap berdi. "Zed tutmak, Drake? Näme bolýar? "
  
  Dreýk ony häzirki döwürde terbiýeledi.
  
  "Ine, bir sap sap altyn. Alisia Maýls bilen barladyk. Munuň nämedigini bilýärsiň, Mat. SAS-dan asla çykmarsyňyz "-diýdi. "Iň soňky salgy: Mýunhen, Hildegardstrasse 111."
  
  "Germaniýa? Emma ol kanadalylar bilen bile boldy ".
  
  "Hawa. Bularyň hemmesi däl. ABŞ-nyň Las Wegas şäheriniň ýakymsyz raýaty, belli Milo Noxon bilen Mýunhende ýaşady. Ol öňki deňiz aňtaw gullugynyň işgäri. Ankankiniň hödürleýän iň gowy zady. "
  
  Drake bir salym oýlandy. "Ine, şol wagt Maýlsyň üsti bilen meni tanaýardy. Sorag, bizar etmek ýa-da oňa kömek etmek üçin taraplaryny çalyşdymy? "
  
  "Jogap belli däl. Belki, siz ondan sorap bilersiňiz "-diýdi.
  
  "Synanyşaryn. Garaz, bu ýerde toplary tutýarys, Wells. Ştatlardaky köne dostlaryňyz bilen habarlaşyp bilersiňiz öýdýärsiňizmi? Dahl eýýäm FBI bilen habarlaşdy, ýöne olar wagtlaýyn oýnaýarlar. Uçuşda ýedi sagat ... we kör bolup ýakynlaşýarys. "
  
  "Siz olara ynanýarsyňyzmy? Bu şalgam? Guysigitlerimiziň gutulgysyz toparlaýyn arassalanmagyny isleýärsiňizmi? "
  
  "Olar şwesiýalylar. Hawa, men olara ynanýaryn. Hawa, ýigitlerimiziň hem gatnaşmagyny isleýärin. "
  
  "Bu arassa". Guýular birikmäni kesdi.
  
  Drake töweregine göz aýlady. Uçar kiçijik, ýöne giňdi. On bir ýörite güýç deňiz floty arka tarapda oturyp, şwes dilinde birek-biregi berkitdi. Dahl professoryň öňünden aýlanandan soň aýlawyny açyp, hersini oturgyjynyň arkasyna goýup, hakykat bilen çeper edebiýatyň arasyndaky gadymy tapawutlary geçip barýarka, Dahl yzygiderli telefonda gürleşýärdi.
  
  Çep tarapynda Kennedi ýene-de şekilsiz birinji balak geýip, ilkinji jaň etdi. "Kapitan Lipkind barmy? ... ah, oňa Kennedi Murdygyny aýdyň."
  
  On sekunt geçdi, soň: "No.ok. Maňa jaň edip bilmejekdigini aýdyň. Bu möhüm, oňa milli howpsuzlyk barada aýdyň, isleseňiz oňa jaň ediň "-diýdi.
  
  Anotherene on sekunt, soň: "Mur!" Dreýk oturan ýerindenem gykylygyny eşitdi. "Bu garaşyp bolmazmy?"
  
  "Kapitan, meni diňle, bir ýagdaý ýüze çykdy. Ilki bilen FBI-den ofiser Swain bilen maslahatlaşyň. Men şu ýerde Şwesiýanyň SGG-den Torsten Dahl we SAS işgäri bilen. Milli taryh muzeýine göni howp abanýar. Jikme-jiklikleri barlaň we derrew maňa jaň ediň. Maňa seniň kömegiň gerek."
  
  Kennedi telefony ýapdy we uludan demini aldy. "Bang - we pensiýam gidýär."
  
  Dreýk sagadyna seretdi. Oturylýança alty sagat.
  
  Beniň jübi telefony jyňňyrdady-da, ony tutdy. "Uýam?"
  
  Professor Parnewik ýykylan kagyzy elinden tutup, geçelgesine egildi. "Çaga özüniň Walkyrysyny bilýär." Ol, hususan-da hiç kime ýüzlenmedi. "Emma olar nirede? Gözler - hawa, gözleri taparyn "-diýdi.
  
  Ben gürledi. "Gowy pursat, Karin. Muzeýiň çyzgylaryny maňa e-poçta iberiň we maňa bu otagy bölüň. Soňra kuratoryň maglumatlaryny aýratyn harp bilen iberiň. Heý kiçi uýam, ejeme we kakama salam aýdyň. Seni söýýän".
  
  Ben basmagy dowam etdirdi, soň ýene birnäçe bellik alyp başlady. "Muzeý kuratorynyň sanyny aldym" diýip gygyrdy. "Dal? Ondan hapa zatlary gorkuzmagymy isleýärsiňmi? "
  
  Şwesiýanyň aňtaw gullugynyň işgäri ýekeje sesem ýitirmän ellerini silkip durka, Dreýk ajaýyp ýylgyrdy. Beniň şeýle ynam görkezýändigini görmek hoşaldy. Geek biraz otagdaky adama dem almaga mümkinçilik bermek üçin birneme yza çekildi.
  
  Kennediniň telefony aýdym aýtdy. Çalt açdy, ýöne tutuş uçary Goin 'Down oýnunyň oýlanyşyksyz bir bölegi bilen bejermezden ozal.
  
  Ben wagtynda baş atdy. "Owadan. Elbetde, indiki gapak wersiýamyz. "
  
  "Mur." Kennedi telefony gürleýjä goýdy.
  
  "Näme bolýar? Halfarym gämi meniň ýolumy petikledi, soň bolsa maňa mylakatlylyk bilen däl-de, burnumy degişli çukurdan çykarmazlygy tabşyrdy. Uly itleriň hemmesini üýrdi, Mur, men saňa ynanýaryn "-diýdi. Ol dymdy, soň pikirlenip: "Ilkinji gezek däl öýdýän" -diýdi.
  
  Kennedi oňa gysgaldylan görnüşini berdi, ol Şwesiýanyň deňiz güýçlerinden doly uçar we ýolda näbelli SAS ekipa .y bilen tamamlandy, häzirki wagtda ABŞ topragyndan bäş sagatlyk uçuş.
  
  Drake haýran galdy. Bäş sagat.
  
  Bu pursatda Dahl gygyrdy: "Täze maglumatlar! Kanadalylaryň hatda Şwesiýada-da ýokdugyny eşitdim. Walkyrylara ünsi jemlemek üçin Bütindünýä agajyny we naýzany gurban eden ýaly. " Beniň ugruna minnetdarlyk bildirdi, aç-açan professory aýyrdy. "Emma ... olar boş gaýdyp geldiler. Bu şahsy kollektor hakyky dynç alyş bolmaly ... ... a-da ... "Dreýk gysyldy," jenaýatçy bolup biler.
  
  "Gowy teklip. Erkekler her niçigem bolsa erbet bolýar. Kanadalylar şu gün irden Nýu-Yorkork wagty muzeýe hüjüm etmäge taýynlanýar. "
  
  Şol bir wagtyň özünde başlygy we Dahly diňläninde Kennediniň ýüzi ganly bir söz aldy. "Olar senäni ulanýarlar" -diýip, daň atanda birden iki tarapa pyşyrdady. "Bu mutlak jellatlar we nemesler, şübhesiz, hakyky niýetlerini gizlenýän senäniň arkasynda gizleýärler."
  
  Ben ýokaryk seretdi. "Men yzymy ýitirdim"
  
  Drake ony gaýtalady. "Haýsy senä?"
  
  "Nýu-Yorkorka gonanymyzda, 11-nji sentýabrda irden sagat sekiz töweregi bolar" -diýdi Dahl.
  
  
  ALTYNJY
  
  
  
  Howa giňişligi
  
  
  Dört sagat galdy. Uçar bulutly asmanda üýşmegini dowam etdirdi.
  
  Dahl: "FBI-ni gaýtadan synap görerin. It'söne bu geň. Men bu derejäni barlamakdan geçip bilemok. Bu daş diwar. Ben - gözegçä jaň ediň. Drake seniň başlygyň. Erkekler, sagat gelýär, biz hiç ýerde däl. Bu sagat ösüşi talap edýär. Bar "
  
  Kennedi başlygyndan ýalbardy: "Lipkind Tomas Kalebiň üstüne at". "Munuň onuň ýa-da meniň karýeram bilen hiç hili baglanyşygy ýok. FBI, CIA we beýleki üç harply samsyklaryň bilmeýän zatlaryny aýdýaryn. Men soraýaryn ... "-diýip, dymdy," menden ynanmagyňyzy soraýaryn "-diýdi.
  
  "Üç harply asşol" Ben gaharlandy. "Ajaýyp".
  
  Dreýk Kennedi Muryň ýanyna baryp, höweslendiriji sözler hödürlemek isledi. Içindäki raýat ony gujaklamak isledi, ýöne esger ony uzakda saklamaga mejbur etdi.
  
  Emma parahat ilat bu söweşde ýeňiş gazanyp başlady. Ondan öň "gronk" sözüni ony "eldekileşdirmek" üçin, barha artýan duýgy uçgunyna garşy göreşmek üçin ulanypdy, ýöne netije bermedi.
  
  Uells onuň çagyryşyna jogap berdi. "Gürläber şuwagt".
  
  "Taýlory ýene diňleýärsiňizmi? Gör, nirededigimiz, dost? ABŞ-nyň howa giňişligine entek girmäge ynandyrdyňyzmy? "
  
  "Hawa ... hawa ... we ýok. Men býurokratik gyzyl lentanyň reýkleri bilen iş salyşýaryn, Drake, bu meniň gujagymda däl - diýip, biraz garaşdy, soň bolsa lapykeç boldy. "Bu, maý aýyndaky salgylanma. Dowam etjek boluň. "
  
  Drake islegsiz ýylgyrdy. "Naramaz, Wells. Diňläň, bu tabşyryk üçin bir ýere jemläň - bize kömek ediň - men size Gonkongdaky Maýyň "Spinning Top" diýlip atlandyrylýan iň hapa kluby hakda aýdaryn.
  
  "Fuck me, bu gyzykly ýaly. Sen onuň üstünde, dost. Serediň, ýolumyz bar, hemme düzgünlere laýyklykda hemme zat taýyn, howuzuň aňyrsyndaky halkymda bu meselede hiç hili problema ýok ".
  
  Drake 'ýöne' duýdy. "Hawa?"
  
  "Häkimiýet başyndaky biri gonmak hukugyndan ýüz öwürýär we uçaryňyzy hiç kim eşitmedi we dostum, içerki korrupsiýa sebäp boldy."
  
  Drake ony eşitdi. "Bolýar, meni iberiň." Düwmäniň ýumşak basylmagy jaňy tamamlady.
  
  Kennediniň: "Pes ideal, kapitan. Bu ýerde dildüwşük hakda gürleýän gepleşikleri eşitdim. Seresap bol, Lipkind. "
  
  Ol telefony ýapdy. "Dogrusy, ol gaty kyn, ýöne meni sözüme alýar. Mümkin boldugyça köp ak we ak gahrymanlary sahna çykarýar. Watan howpsuzlygy boýunça ýerli ofisde kimdir birini tanaýar "-diýip, ýumşak bluzkasyny süpürdi. Noýba dökülýär. "
  
  Hudaý, Dreýk pikir etdi. Bu muzeýde bir topar ýangyn güýji bar. Erbet söweş başlamak ýeterlik. Gaty ses bilen hiç zat diýmedi, sagadyna seretdi.
  
  Üç sagat galdy
  
  Ben henizem kurator bilen gatnaşýardy: "Gör, biz bu ýerde düýpli abatlaýyş hakda gürleşemzok, diňe sergini göçürýäris. Jenap, muzeýiň näderejede uludygyny aýtmak hökman däl. Diňe süýşüriň we hemme zat gowy bolar. Hawa ... SGG ... Şwesiýanyň ýörite güýçleri. FBI habar berilýär, sebäbi gürleşýäris ... ýok! Olaryň jaň etmegine garaşmaň. Ikirjiňlenip bilmersiňiz "-diýdi.
  
  On bäş sekunt dymmak, soň: "SGG hakda eşitmediňizmi? Bolýar, Google! "Ben umytsyzlyk bilen telefony görkezdi. Ben: "Ol saklanýar" -diýdi. "Men muny bilýärin. Enougheterlik bahana tapyp bilmeýän ýaly gürledi. "
  
  "Başga bir gyzyl lenta." Drake Dahl görkezdi. "Bu tizlik bilen wirusa öwrüldi."
  
  Gaty ümsümlik boldy, soň Dahlyň jübi telefony jyňňyrdady. Ol: "Hudaýym!" "Den Statsminister."
  
  Drake Kennedi we Ben-de ýüz öwürdi. "Premýer-ministr".
  
  Draýkiň Thorsten Dahla bolan hormatyny çuňlaşdyrýan birnäçe hormat goýýan, ýöne aç-açan sözler aýdyldy. Specialörite güýçleriň başlygy hojaýynyna näme bolandygyny aýtdy. Dreýk bu ýigidi halajakdygyna gaty ynanýardy.
  
  Dahl jaňy gutardy, soň pikirlerini ýygnamak üçin biraz wagt aldy. Ahyry ýokaryk seredip, uçara tarap öwrüldi.
  
  Dahl olara: "Göni göni prezidentiň kabinetiniň agzasyndan, iň ýakyn geňeşçilerinden" -diýdi. "Bu uçuşa gonmaga rugsat berilmez."
  
  
  * * *
  
  
  Üç sagat galdy
  
  "Olar prezidente habar bermezdiler" -diýdi Dahl. "Waşington, Kolumbiýa okrugy we Kapitol Hill, dostlarym. Döwlet ministri indi munuň global derejä öwrülendigini, halkara derejesinde dildüwşük bolandygyny we kimiň goldaw berýändigini hiç kim bilenokdygyny aýdýar. "Diňe bu, biziň wezipämiziň çynlakaýdygyny görkezýär" -diýdi.
  
  "Topary nurbatlaň" -diýdi. "Bu, uly şowsuzlyk diýip atlandyrýardyk."
  
  Şol bir wagtyň özünde Ben ýene-de Milli taryh muzeýiniň dolandyryjysy bilen habarlaşmaga synanyşdy. Alan zatlarynyň hemmesi sesli poçta. "Ongalňyş" -diýdi. "Ol häzir bir zady barlamalydy." Beniň barmaklary derrew wirtual klawiaturanyň üstünden uçup başlady.
  
  "Mende bir pikir bar" -diýdi. "Wrongalňyşmaýanlygym üçin Hudaýa doga edýärin".
  
  Soňra Wells jaň edip, SAS toparynyň Nýu Jerside taşlanan howa meýdançasyna gizlin gonandygyny düşündirdi. Topar zerur usullar bilen syýahat edip, Nýu-Yorkorkuň merkezine tarap ugrady.
  
  Drake wagty barlady. Oturylmazyndan iki sagat öň.
  
  Soň Ben gygyrdy: "Belgi ur!" Hemmeler bökdiler. Hatda şwesiýaly deňiz güýçleri hem oňa doly üns berdiler.
  
  "Ine!" - diýip gygyrdy. "Gözlemäge wagtyňyz bolsa internetiň hemme ýerine ýaýrady." Ol gaharly ekrana görkezdi.
  
  "Kolbi Teýlor" -diýdi. "Kanadaly milliarder Milli Taryh muzeýine iň köp goşant goşan we Nýu-Yorkorkuň iň uly maliýeleşdirijilerinden biridir. Birnäçe jaň edenine jedel etdimmi? "
  
  Dahl ýeňdi. "Bu biziň päsgelçiligimiz" -diýdi. "Gürrüň edýän adamyň mafiýadan has köp adamy bar." Şwesiýaly ofiser ilkinji gezek oturgyjynda oturan ýalydy.
  
  Kennedi ýigrenjini gizläp bilmedi. "Pul sumkalarynyň kostýumlary ýene ýeňýär" -diýdi. "Jellat hem bankir diýip pikir edýärin."
  
  "Belki, belki ýok" -diýdi. "Meniň hemişe B meýilnamam bar."
  
  Bir sagat galdy.
  
  
  Vedinji
  
  
  
  Nýu-Yorkork, ABŞ
  
  
  Nýu-Yorkork polisiýa müdirliginiň Port häkimligi, 11-nji sentýabr wakalarynda kemsidiji edermenligi we ýitgileri bilen iň meşhurdyr. Has az bilinýän zat, Europeewropadan gidýän SAS uçuşlarynyň köpüsine gizlin gözegçilik etmekdir. Işleriniň bu elementine gözegçilik etmek üçin ýörite topar ýok bolsa-da, gatnaşýan kontinentara işgärler şeýle bir azlykdyr welin, köp ýyllaryň dowamynda ýakyn dostlaşdy.
  
  Drake başga jaň etdi. "Bu gije yssy bolar" -diýdi CAPD inspektory Jek Şwars. - Dost, meni küýsediňmi?
  
  "Hudaý, Dreýk ... näme? Iki ýyl? "
  
  "Üç. Täze ýyl agşamy, '07. '
  
  "Aýalyňyz gowumy?"
  
  "Elison, ikimiz aýrylyşdyk. Bu meniň şahsyýetimi kesgitlemek üçin ýeterlikmi? "
  
  "Hyzmatdan çykdyňyz öýdüpdim."
  
  "Etdim, men etdim. Uells meni soňky işe çagyrdy. Ol saňa jaň etdi? "
  
  "Ol etdi. Biraz garaşmaga söz berendigiňizi aýtdy "-diýdi.
  
  "Ol indi etdi? Şwars, meni diňle. Bu siziň jaňyňyz Bu bokuň janköýerlere uçjakdygyny we girişimiziň ahyrsoňy size eltjekdigini bilmelisiňiz. Şol wagta çenli hemmämiziň gahryman boljakdygymyza we bu haýyrly iş hasaplanjakdygyna ynanýaryn, ýöne ... "
  
  Şwars "Wells meni tizleşdirdi" -diýdi, ýöne Dreýk aladany eşitdi. "Alada etme, dost. Gury ýere rugsat almak üçin henizem ýeterlik güýjüm bar. "
  
  Olaryň uçary ABŞ-nyň howa giňişligine çozdy.
  
  
  * * *
  
  
  Uçar gündizine düşdi we gönüden-göni kiçi terminal binasyna salgyt saldy. Gapy birneme açylan minutda, Şwesiýanyň SGG-den doly ýüklenen on iki agzasy çüýrän demir basgançaklardan ylgady we üç garaşýan maşyna ýüklendi. Dreýk, Ben, Kennedi we professor onuň yzyna düşdi, Ben olaryň ulaglaryny görüp, özüni synlady.
  
  "Olar humwese meňzeýär!"
  
  Bir minutdan soň, awtoulaglar boş uçuş-gonuş zolagyna ylgadylar, tizligi ýokarlanmadyk howa meýdançasynyň yzky böleginde gizlenip, birnäçe öwrümden soň Manhetteniň esasy goşundylarynyň birine birikdirilen düşnüksiz ýurt ýoluna çykdylar.
  
  Nýu-Yorkork ähli ajaýyplygy bilen olaryň öňünde ýaýrady. Häzirki zaman binalary, köne köprüler, nusgawy binagärlik. Olaryň ulag kerweni ýerli sürüjileriň bilýän her bir gysga ýoluny ulanyp töwekgelçilik edip, göni şäher merkezine gysga ýol aldy. Şahlar gygyrdy, näletler howany doldurdy, gysgyçlar we hapa gaplary kesildi. Bir gezek bir taraply köçe gatnaşyp, syýahatyny ýedi minut gysgaltdy we üç aýlaw şowsuzlygyna sebäp boldy.
  
  Maşynlaryň içinde hereket diýseň gyzyklydy. Dahl ahyrsoňy FBI-nyň hoşniýetli erkini we ilki şol ýere barsa muzeýe girmäge rugsat alan Şwesiýanyň premýer-ministrinden jaň aldy.
  
  Dahl sürüjisine tarap öwrüldi. "Çalt!"
  
  Ben Dahla möjekleriň ýerleşýän ýerini görkezýän muzeýiň kartasyny berdi.
  
  Has giňişleýin maglumat ýaýrady. Ak-gara adamlar geldi. Çalt jogap toparlaryna habar berildi.
  
  Drake Wells şäherine geldi. - Oturyňmy?
  
  "Biz daşarda. Polisiýa atlylary iki minut öň geldi. Sen? "
  
  "Stepigrimi ädim uzaklykda. Bir zat bolaýsa bize gygyryň "-diýdi. Bir zat onuň ünsüni özüne çekdi we bir salym penjiräniň daşyndaky bir zada ünsi jemledi. Déu àu duýgusy, moda dizaýneri Abel Freýiň Nýu-Yorkorkda ajaýyp pişik gezelençleri bilen gelendigini habar berýän ullakan bildiriş tagtasyny görende, gapyrgalaryna titreýärdi.
  
  Dreýk pikir etdi. Hakykatdanam däli.
  
  Ben Angliýadaky aýal doganyny oýardy we ulaglaryny görüp henizem dem alman, ony "Walkyrie" taslamasyna ýazmagy başardy. "Wagt tygşytlaýar" -diýdi. Gözleglerini dowam etdirip biler, biz şol möjekleri halas edýäris. Alada etme, meniň pikirimçe, olary dereje almak üçin surata düşürmek isleýärin ".
  
  - Uýaňyza ýalan sözleýärsiňizmi? Drake gaşlaryny ýitirdi.
  
  "Ol ulalýar." Kennedi Bleýkiň elini sokdy. "Çaga biraz ýer beriň"
  
  Dreýkiň jübi telefony jyňňyrdady. Wellsdigini bilmek üçin jaň edýän şahsyýetini barlamagyň zerurlygy ýokdy. "Dost, maňa aýtma. Kanadalylar?
  
  Wells ýuwaşlyk bilen güldi. "Isleseniz."
  
  "A?" - diýip soradym.
  
  "Kanadalylar we nemesler dürli ugurlary ulanýarlar. Bu söweş sizsiz başlar "-diýdi.
  
  Dahl: "SWAT topary üç minut aralykda. Theygylygy 68. "
  
  Drake giň penjireden seretdi. "Biz bärde".
  
  
  * * *
  
  
  "Merkezi Park Günbatar girelgesi" Ben awtoulaglaryndan düşenlerinde aýtdy. "Aşaky derejeden dördünji gata çykýan ýeke-täk iki basgançaga çykýar."
  
  Kennedi daňyň yssysyna çykdy. "Möjekler haýsy gatda ýaşaýarlar?"
  
  "Dördünji".
  
  "Sanlar." Kennedi gysyp, garnyny gysdy. "Bu dynç alyş tortlaryna ökünjekdigimi bilýärdim."
  
  Şwesiýanyň esgerleri muzeýiň basgançaklaryndan çalt ylgap barýarka, Drake yzda galdy. Ol ýerde bir gezek ýaraglaryny çykaryp başladylar. Dahl olary beýik girelgäniň kölegesinde saklady, topar tegelek sütünler bilen ýapyşdy.
  
  "Tüweleme işleýär. "
  
  On bir "Çek!" Diýen ses çykdy. "Ilki barýarys" -diýip, Dreýke seretdi. "Sen yzarla. Al. "
  
  Drake çyralar we iki nauşnik ululygyndaky iki silindr görnüşli zady berdi. Dreýk silindr görnüşli magistrallary 68 öwrüp, ikisi hem esaslaryndan ýaşyl yşyk çykyp başlaýança garaşdy. Biri Kennedine berdi, beýlekisini özi üçin saklady.
  
  "Twitters" -diýip, boş seretdi. "Bu täze dostlukly ýangyn kömegi. Friendlyhli dostlukly oýunlar şol bir ýygylyga düzüldi. Kärdeşiňize serediň we gulagyňyzda bizar ediji ses eşidilýär, erbet adama serediň we hiç zat eşitmeýärsiňiz ... "Ol nauşnigini dakdy. "Munuň ygtybarly däldigini bilýärin, ýöne etmeli köp işiňiz bar. Munuň ýaly. "
  
  Ben: "frequygylyk başga biri bilen çaknyşsa näme etmeli?"
  
  "Beýle bolmaz. Bu iň soňky Bluetooth tehnologiýasy - ýygylyga uýgunlaşdyrylan ýaýlym spektri. Enjamlar öňünden bellenen zolaklarda tötänleýin saýlanan ýygylyklaryň arasynda ýetmiş dokuzdan "hop" - takmynan iki ýüz fut aralygy bar. "
  
  Ben: "Gowy" -diýdi. "Meniň nirede?"
  
  "Siz we professor Merkezi seýilgähde birnäçe wagt geçirersiňiz" -diýdi. "Syýahatçylyk önümleri. Sowuk ýoldaş, bu ýakymsyz bolar "-diýdi.
  
  Başga bir söz aýtman, Dreýk beýik arçadan we muzeýiň garaňky içki bölegine iň soňky şwesiýaly esgeriň yzyna düşdi. Kennedi ýakyndan synlady.
  
  "Gunarag gowy bolardy" -diýdi.
  
  "Amerikalylar" diýip, Dreýk seslendi, ýöne çalt ýylgyrdy. "Dynç alyň. Şwesiýalylar kanadalylary ýok etmeli we iki esse çalt ".
  
  Arçly penjirelerde we gümmezli potolokda agdyklyk edýän Y şekilli ullakan basgançaga ýetdiler we saklanman ýokaryk çykdylar. Adatça bu basgançak giň gözli jahankeşdeler bilen doldurylardy, ýöne häzirki wagtda hemme ýer asuda boldy.
  
  Dreýk özüni yzarlady we hüşgär boldy. Häzirki wagtda onlarça howply adam bu ullakan köne giňişlige howlugýardy. Olaryň bir ýere jemlenmegine diňe wagt gerekdi.
  
  Olar ylgadylar, aýakgaplary beýik diwarlardan gaty ses bilen ýaňlandy, bokurdak mikrofonlaryndan statik gelip, binanyň tebigy akustikasy bilen rezonanslaşdy. Dreýk türgenleşigini ýada saldy, ýöne Kennedini görkezmegine ýol bermezden berk üns bermäge synanyşdy. Gra civildan we esger içindäki dawa-jenjellerini dowam etdirdi.
  
  Üçünji gata golaýlap, Dahl "öňe haýal" yşarat etdi. Kennedi Dreýke has ýakynlaşdy. "SAS dostlaryňyz nirede?"
  
  "Uzakda gal" -diýdi. "Galyberse-de, indi gereksiz adam öldürmek islemeýäris, şeýlemi?"
  
  Kennedi bir gysyşy basdy. "Draýk, sen komediýaçy. Hakyky gülkünç ýigit. "
  
  "Sen meni görüşmeli"
  
  Kennedi oky sypdyrdy, soň: "Razy bolaryn öýdemok" diýdi. Sag eli bluzkanyň öň tarapyny tekizlemek üçin elini uzadýardy.
  
  "Soradym öýdemok."
  
  Soňky basgançaklara çykyp başladylar. Öňdebaryjy esger soňky egilişe ýakynlaşanda, bir ok atyldy we kellesinden bir gips bölegi ýaryldy.
  
  "Düşmek!"
  
  Diwarlara bir ok atyldy. Dahl garnyna öňe süýşüp, elleri bilen birnäçe hereket etdi.
  
  Drake: "Garakow usuly" diýdi.
  
  Bir esger duşmany bilen meşgullanmak üçin çalt woleý atdy. Başga biri kaskasyny çykardy, tüpeňini guşagyna gysdy we ýuwaş-ýuwaşdan ot hataryna geçirdi. Gowşak hereket eşidildi. Üçünji esger basgançagyň aşagyndan böküp, gözleriň arasyndaky garawuly urdy. Ol adam atmazdan ozal öldi.
  
  "Owadan", Dreýk meýilleşdirilen hereketleri halady.
  
  Basgançaklara çykdylar, ýaraglar çekildi we dördünji gatyň kemerli girelgesine göz aýladylar, soň seresaplylyk bilen aňyrsyndaky otaga göz aýladylar.
  
  Drake alamatlary oka. Bu haizizyk dinozawrlarynyň zalydy. Lorda Reb, pikir etdi. Erbet Tyrannosaurusyň saklanan ýeri dälmi?
  
  Ol otaga birneme seretdi. Raýat eşikli birnäçe ussat görünýän ýigit meşgul görünýärdi, olaryň hemmesi haýsydyr bir agyr pulemýot bilen ýaraglanan, ähtimal Mac-10 'spreý we doga'. Şeýle-de bolsa, Tyrannosaurus, ýitirim bolanyndan millionlarça ýyl soň, düýş gören düýşüň dowamly beýany bolan gijeki ajaýyp belentlikde belentde durdy.
  
  Onuň öňünden - eňeklerinden sypyp, başga bir öldüriji ýyrtyjy Alisia Maýls ýöräp gitdi. Ol gol görnüşinde gygyrdy: "Wagty synlaň, oglanlar! Bu ýerde bir süýşmek we men hemmäňizi bagşylary oýundan çykararyn! Tiz bol! "
  
  "Indi ol ýerde bir aýal bar" -diýip, Kennedi millimetrden masgaralap pyşyrdady. Dreýk parfýumeriýanyň ysyny we ýeňil dem alýandygyny duýdy. - Köne dost, Dreýk?
  
  "Oňa bilýän zatlarynyň hemmesini öwretdi" -diýdi. "Göçme manyda Ilki bilen. Soň bolsa ol meniň ýanymdan geçdi. Geň ninja-Shaolin bok. Elbetde, ol hiç wagt aýal däldi. "
  
  "Çep tarapda dört adam bar" -diýdi esger. "Sagda bäş. Mundan başga-da aýal. Odiniň sergisi otagyň aňyrsynda bolmaly, belki aýratyn alkowda bolmaly, bilemok. "
  
  Dahl bir dem aldy. "Göçmeli wagt."
  
  
  On sekiz
  
  
  
  T NEWZE ORORK MILLI TARYH Muzeýi
  
  
  Şwesiýalylar takyk ok atýarlar. Dört kanadaly ýykyldy, beýlekisi üçüsi aýna sergisine çümdi, öz gezeginde partlama ýaly ses bilen ýere gaçdy we ýere gaçdy.
  
  Galan kanadalylar yzyna öwrülip, ot açdylar. Iki şwes gygyrdy. Biri ýykyldy we kellesindäki ýaradan gan akdy. Beýlekisi bolsa buduny gysyp, üýşüp ýykyldy.
  
  Dreýk ýalpyldawuk poluň üsti bilen otaga girdi we äpet armadillosy görkezýän ullakan aýna ekranyň arkasynda süýräp başlady. Kennediniň howpsuzdygyna göz ýetirenden soň, aýna seretmek üçin başyny galdyrdy.
  
  Alisýanyň iki sany ajaýyp ok bilen gaçyp barýan iki şwesiýany öldürendigini gördüm.
  
  Tyrannosaurusyň arkasyndan ýene dört kanadaly peýda boldy. Möjekleriň görkezilen alkowynda bolmalydy. Bedenine geň deri guşaklary we arkalarynda agyr sumkalar bardy.
  
  Şeýle hem Mac-10. Otagy ok bilen doldurdylar.
  
  Şwesiýalylar örtük üçin çümdiler. Drake mümkin boldugyça pes saklamak üçin elini Kennediniň kellesine daňmak üçin ýere gaçdy. Aboveokardaky aýna döwüldi, aýna bölekleri ýaýrady we üstüne ýagyş ýagdy. Armadillo galyndylary we nusgalary ýaryldy we daş-töweregine dargady.
  
  "Hakyky çalt arassalaň, şeýlemi?" Kennedi sesini çykardy. "Hawa Bu dogry."
  
  Dreýk özüni silkdi, hemme ýere aýna bölekleri zyňdy we muzeýiň daşky diwaryny barlady. Şol ýerde bir kanadaly ýykyldy we Dreýk derrew oňa bellik etdi.
  
  "Eýýäm muny edýärin."
  
  Döwülen ekrany gapak hökmünde ulanyp, ýalan ýigidiň ýanyna geldi. Pulemýota ýetdi, ýöne adamyň gözleri birden açyldy!
  
  "Isa!" Gämi guranda, Dreýkiň ýüregi Nuhyň elinden has çalt urdy.
  
  Ol adam iňňildedi, gözleri agyryp ulaldy. Dreýk derrew kellesine geldi, ýaragy alyp, ýatdan çykardy. "Ganly zombi."
  
  Urmaga taýyn bir dyzynda aýlandy, ýöne kanadalylar T. reeksiň gapyrga garnynyň arkasyna yza çekildi. Erbet! Onlyaňy-ýakynda onuň ýagdaýyny üýtgetmedik bolsalar, onuň öňküsinden has az ýöremegine sebäp bolardy. Onuň gören zatlarynyň hemmesi kesilen aýaklardy.
  
  Kennedi gapdalynda durmak üçin süýşüp, oňa tarap süýşdi.
  
  "Gowy slaýd" -diýip, kanadalylaryň näme edýändiklerini görmäge synanyşyp, çepe we saga süýşdi.
  
  Ahyrynda üç döwülen gapyrganyň arasyndaky hereketi gördi we ynamsyzlyk bilen gazaplandy. "Olaryň möjekleri bar" -diýdi. "Olary bölek-bölek edýärler!"
  
  Kennedi başyny ýaýkady. "No.ok. Olary böleklere bölýärler "-diýdi. "Serediň. Çantalara serediň. Odiniň ähli bölekleriniň doly bolmalydygyny hiç kim aýtmady, şeýlemi? "
  
  "Olary böleklere bölmek has aňsat" -diýip, Dreýk baş atdy.
  
  Hellhli dowzah boşlansoň, indiki serginiň gapagyna geçjek boldy. Otagyň uzak burçundan, 'oňurgaly haýwanlaryň gelip çykyşy' diýlip ýazylan bir gapydan onlarça gygyrýan banka girdi. Ot açdylar, ýabany atdylar, bahar dynç alyşynda köp goşa Yeager-de aşa köp janköýerler ýaly gülüşdiler.
  
  "Nemesler şu ýerde" Drake ýere gaçmazdan ozal gury aýtdy.
  
  Gurşun bölejiginiň içinden deşilende, Tiranosaurus gaty titredi. Kellesi asyldy, dişleri ýere gaçdy, töweregindäki zorluklar ony direldip biljek derejede gaharlandyran ýaly. Kanadalylar uly bulutda uçup gitdiler. Dinozawryň eňegine gan döküldi. Şwesiýaly esger elini tirsegine çenli ýitirdi we gygyryp ylgady.
  
  Nemesler däli bolup içeri girdiler.
  
  Dreýke iň ýakyn penjiräniň aňyrsyndan dikuçar rotor pyçaklarynyň tanyş öwüşgini çykdy.
  
  Againene däl!
  
  Daş-töweregindäki görüşlerinden Dreýk özüne tarap garaňky gara geýnen ýörite güýçleriň bir toparyny gördi. Dreýk şol tarapa seredende, gulagyndaky twitterler aklyndan azaşdy.
  
  Gowy ýigitler.
  
  Kanadalylar bulam-bujarlyga sebäp bolup, munuň üçin gitdiler. T. rexiň ullakan garnynyň aşagyndan gaharly atdylar. Dreýk Kennediniň egninden tutdy.
  
  "Göç!" Uçuş hataryndadylar. Alisia Maýlsyň göz öňüne getirişi ýaly Kennedini itekledi. Dreýk ýaragyny galdyrdy, soň ullakan nemes Milosynyň çepden ýakynlaşýandygyny gördi.
  
  Bir sekunt arakesmede üçüsi hem ýaraglaryny düşürdiler.
  
  Alisýa geň galdy. "Draýk, garry jellat!"
  
  Milo yzlarynda öldi. Drake birinden beýlekisine seredýärdi. "Şwesiýada itiň demi bolmalydym". Drake uly ýigidi ýumurtga etjek boldy. - Jadygöýüňi küýseýärin, şeýlemi?
  
  Oklar dartgynly pile girmän töweregindäki howany deşdiler.
  
  "Wagtyňyz geler" diýip, Milo pyşyrdady. "Ol ýerdäki kiçijik ýigit we aýal dogany ýaly. Parnewigiň süňkleri. "
  
  Soň bolsa dünýä gaýdyp geldi we Dreýk Alisýanyň düşnüksiz ýere gaçandygyny görenden soň, bir millisekunt ördek etdi.
  
  RPG raketasy T-Rexiň garnyny deşip, ähli tarapa uçýan süňk pyçaklaryny iberdi. Zalyň aňyrsyna, gapdal penjireleriň birinden ylgady. Agyr arakesmeden soň otagy sarsdyran ullakan partlama boldy, yzyndan metalyň çökmegi we bogunlaryň gysylmagy ýaly agyryly ses boldy.
  
  Metal ölüm Milli Taryh muzeýiniň diwaryna çümdi.
  
  Dikuçar hereketiniň muzeýiň diwaryna çökmegine we agyr galyndylaryň çökmegine sebäp bolany üçin, Dreýk Kennediniň üstünde çyzyldy. Burun derrew döwülip, hapalary üýşürip üýşürdi. Soňra kokpit ýykylan diwara dikligine diýen ýaly çökdi we pilotyň öz aýnasynyň üstünden çybyn ýaly garalmazdan ozal, dişli taýagy aljyraňňy ýagdaýda gorkuzdy.
  
  Soňra perişan pyçaklary uruldy ... çykdy!
  
  Uçýan metal naýzalar otagyň içinde öldüriji zona döretdi. Alty aýakly tüpeň Dreýk we Kennedi tarap uçup barýarka, gaty ses çykardy. Öňki SAS esgeri mümkin boldugyça tekiz ýatdy, soň bolsa Kennediniň kellesiniň bir bölegini kesip, üç aýak iň uzak diwara çümmänkä gulagynyň ýokarsynyň kesilendigini duýdy .
  
  Bir salym geň galdy, soň birden kellesini öwürdi. Dikuçar saklandy we tizligini ýitirdi. Ertesi pursatda Wile E.Koýotyň ýaňy çaknyşan dagyň gyrasyndan süýşmegi ýaly muzeýiň gapdalyndan aşak süýşdi.
  
  Agyr metaldan ker eşidilmezden dört sekunt öň Drake sanady. Biraz wagt otagyň töweregine göz aýlady. Kanadalylar özleriniň biriniň rotor pyçagy bilen kesilendigine garamazdan öňe gitmediler. Otagyň gyrasyna ýetdiler, agyr sumkaly dört ýigit, Alisýa we bir örtükli söweşiji. Aşakdaky bölümlere meňzeýärdi.
  
  Nemesleriň ýüzüne maska bilen örtülen elhençlik ýazylypdy. Dreýk ak reňkli adamy duýmady we bu tabşyrygyň özi üçin gaty töwekgelçilikdigi bilen gyzyklandy. Specialörite güýçleriň çaltlyk bilen ýakynlaşýandygyny gördi, şwesiýalylar amerikalylar gelende häkimiýeti tabşyrdylar.
  
  Kanadalylar möjekler bilen halas boldular! Dreýk ýokary galmaga synanyşdy, ýöne ýakyn sypdyrma we geň galdyryjy sahnadan gaty sarsdyrylan bedenini götermek kyn boldy.
  
  Kennedi aşagyndan çykmanka, oturmak we kellesinden gan süpürmekden ozal oňa tirsek bermekde kömek etdi.
  
  "Nädogry". - diýip, gaharly gürledi.
  
  Dreýk gan akmagy duruzmak üçin elini gulagyna basdy. Ol syn edip otyrka, galan bäş Şwesiýanyň ýörite güýçlerinden üçüsi kanadalylara garşy söweşmäge synanyşdy, sebäbi ilkinjisi weýran edilen penjireden bökmek üçin işledi.
  
  Emma Alisýa yzyna öwrüldi, ýüzünde oýnawaç ýylgyryş boldy we Dreýk içini gysdy. Öňe bökdi we rehimsiz jezalandyrylan gara dul aýal, ýokary hünärli esgerleri egildi, süňklerini deňsiz-taýsyz döwdi we topary ýok etmek üçin on iki sekuntdanam az wagt gerek boldy.
  
  Şol wagta çenli üç kanadaly sessiz we ussatlyk bilen binadan böküp çykdy.
  
  Kanadanyň galan esgeri gapakdan ot açdy.
  
  Nýu-Yorkork SWAT topary nemeslere otagyň arkasyna itekledi we üçüsinden başga hemmesini duran ýerinde goýdy. Milo ýaly galan üçüsi ýaraglaryny taşlady we ylgady.
  
  Tyrannosaurus ahyrsoňy arwahdan ýüz öwrüp, köne süňklerden we tozanlardan ýykylanda Drake ýeňdi.
  
  Dördünji kanadaly böküp, Kennedi näletledi, çaltlyk bilen Alisýa. Iň soňky esger bökmäge taýynlananda kellesine atyldy. Ol otaga ýene ýykyldy we ýanýan harabalaryň arasynda çümdi, däli söweşinden we apokalypse ýaryşyndan başga bir ýitgi boldy.
  
  
  Dokuzynjy
  
  
  
  Täze ORork
  
  
  Derrew diýen ýaly Dreýkiň aňy baha berip başlady. Milo Ben we professor Parnewik hakda käbir netijä geldi.
  
  Jübi telefonyny çykardy we tizlik aýlawyna basmazdan ozal zeper ýetendigini barlady.
  
  Telefon jyňňyrdady we jyňňyrdady. Ben muny beýle uzak goýmazdy, Ben däl ...
  
  Hisüregi sarsdy. Ben-i goramaga synanyşdy, ýigidiň gowy boljakdygyna söz berdi. Bir zat bar bolsa ...
  
  Ses: "Hawa?" Pyşyrdy.
  
  "Ben? Gowumy? Näme üçin pyşyrdaýarsyň? "
  
  "Mat, Hudaýa şükür. Kakam maňa jaň etdi, gürleşmäge gitdim, soň yzymyza seredip, bu iki garakçynyň professory urýandygyny gördüm. Men olara tarap ylgadym, birnäçe adam bilen motosikl sürdüler. "
  
  "Professor aldylarmy?"
  
  "Bagyşlaň, dost. Mümkin bolsa, oňa kömek ederdim. Naramaz kakam! "
  
  "! Ok! Dreýkiň ýüregi henizem dikelýärdi. "Bleýki, seniň günäň däl. Asla ýok. Bu tigir sürýänleriň arkalaryna uly sumkalary barmydy? "
  
  "Käbirleri etdi."
  
  "Bolýar. Şol ýerde gal "-diýdi.
  
  Drake uludan demini aldy we nerwini köşeşdirjek boldy. Kanadalylar howlukdylar. Ben kakasyna sag bolsun aýdyp, erbet zarba urdy, ýöne professor içini gysdy. "Olaryň meýilnamasy garaşýan welosipedlerde bu ýerden gaçmakdy" -diýip, Kennedine zibil otagynyň töweregine göz aýlady. "Biz Dahly tapmaly. Bizde problema bar ".
  
  "Diňe biri?"
  
  Dreýk muzeýde ýüze çykan weýrançylyklary gözden geçirdi. "Bu zat köp wagt bäri partlady."
  
  
  * * *
  
  
  Drake hökümet işgärleri bilen gurşalan muzeýden çykdy. Merkezi seýilgähiň günbatar girelgesinde sahna posty gurýardylar, Beniň garşysynda skameýkada oturanyny görüp, bilgeşleýin üns bermedi. Çaga gözegçiliksiz aglady. Indi näme? Kennedi gapdalyndaky ot zolagyndan ylgady.
  
  "Bu Karin" diýip, Beniň gözleri Niagara şarlawugy ýaly adamdan doldy. "Walkyries bilen nähili gatnaşykda bolandygyny soramak üçin oňa e-poçta iberdim we jogap hökmünde bu MPEG-i aldym".
  
  Noutbuklaryny görmekleri üçin öwürdi. Ekranda kiçijik wideo faýly gaýtalanyp oýnady. Klip otuz sekunt töweregi dowam etdi.
  
  Ak-gara doňdurma çarçuwasynda Beniň aýal dogany Kariniň iki sany gödek, maskaly adamyň gujagynda asylan suratlary görkezildi. Diňe gan bolup bilýän gara tegmiller maňlaýyna we agzyna döküldi. Üçünji adam, galyň nemes äheňinde gygyryp, kameranyň ýüzüni galdyrdy.
  
  "Garşy çykdy, kiçijik minx, ýöne ýakyn birnäçe hepdäniň dowamynda oňa munuň nähili samsykdygyny öwrederis!" Ol adam barmagyny silkdi, agzyndan tüýkülik sepdi. "Kiçijik oglan, olara kömek etmegi bes et. Olara hüjüm etmegi bes ediň .... issss .... Şeýle etseňiz, ony sag-aman alarsyňyz "- ýakymsyz gülki. "Köp ýa-da az".
  
  Bölek özüni gaýtalap başlady.
  
  "Ol ikinji Dan" -diýdi Ben. "Öz söweş sungaty mekdebini açmak isleýär. Hiç kim ony, uly aýal doganym bilen b-b urup biler öýdemokdym. "
  
  Drake ýaş dosty bozulanda Dreýk Ben bilen gujaklady. Kennedi tarapyndan görlen, ýöne onuň üçin niýetlenmedik nazary söweş meýdanyndaky ýigrençden doludy.
  
  
  Wigrimi
  
  
  
  Täze ORork
  
  
  Dünýä belli moda dizaýneri, multimillioner we 24 sagatlyk meşhur "Chateau-La Werein" partiýasynyň eýesi Abel Freý Madison Square Garden-da sahnada oturdy we minusçylarynyň hakykatdanam erkin ýükleýän parazitler ýaly aýlanyp ýörşüne tomaşa etdi.
  
  Dynç alýan ýa-da dynç alýan döwürlerinde, olary köp ýaýran Alp öýüniň çäginde üpjün etdi - dünýä belli modellerden başlap, yşyklandyryjy toparlara we howpsuzlyk işgärlerine çenli - taraplar birnäçe hepde bäri durmadylar. Theöne gezelenç dowam edip, Freýiň ady üns merkezinde bolansoň, jedelleşdiler, aljyradylar we her islegine laýyk geldiler.
  
  Bu sahna şekillendirilýärdi. Pişigiň ylgamagy ýarym tamamlandy. Onuň yşyklandyryş dizaýneri, "Bag" topary bilen birek-birege hormat goýýan jadyly meýilnama düzmek üçin işledi: sinhronlaşdyrylan yşyklandyryş we iki sagatlyk tomaşa üçin ses tertibi.
  
  Freý muny ýigrenmek we jellatlary derlemek we täzeden başlamak isledi.
  
  Supermodeller eşikleriň dürli tapgyrlarynda yzly-yzyna ýöräpdirler. Moda sergisinde sahna sahnasynyň tersine boldy, size has az material gerekdi, has köp material gerekdi, bu modeller, iň bolmanda La Wereinada onuň bilen bile ýaşaýanlar, munuň öňem görjekdigini bilýärdiler.
  
  Ol sergini höweslendirýärdi. Hakykatda, ol muny talap etdi. Gorky olary basyp ýatyrdy. Gorky, açgözlük we açgözlük we güýç we baýlygy bolan adaty erkekleri we aýallary zynjyrlaýan beýleki ajaýyp umumy günäler - Wiktoriýanyň Gizlin süýji satyjylaryndan Gündogar Europeanewropanyň buz heýkellerine we beýleki bagtly hyzmatkärlerine - bularyň hemmesi aglaýar. gan dökýänler.
  
  Freý Milonyň göwresiniň bedenine aralaşandygyny gördi. Modelleriň zalym gödek adamdan nädip daşlaşýandygyny gördüm. Olaryň aç-açan hekaýasyna içimden ýylgyrdym.
  
  Milo bagtly görünmedi. "Yzyňa!" Freýiň ýasalan ykjam ofisine baş atdy.
  
  Frey ýeke bolansoň, ýüzi gatylaşdy. "Name boldy?"
  
  "Näme boldy? Dikuçary ýitirdik. Men ol ýerden iki ýigit bilen çykdym. Olarda SWAT, SGG, şol samsyk Dreýk we başga bir ganjyk bardy. Ol ýerde dowzahdy, adam. " Milonyň Amerikan intonasiýalary Freýiň has medeniýetli gulaklaryna agyr degýär. Haýwan ýaňy oňa "adam" diýip ýüzlenipdi.
  
  "Bölünýärmi?"
  
  "Şol jelep jelepden ýitdi, Maýls." Milo ýylgyrdy.
  
  "Kanadalylar aldylarmy?" Freý gaharly oturgyjynyň ellerinden tutdy we olaryň ýoýulmagyna sebäp boldy.
  
  Milo içki aladalaryna dönüklik edip, üns bermeýän ýaly etdi. Freýiň egoistligi döşüni çişirdi. "Biderek jellatlary aldamak!" Ol gaty gygyrdy welin, Milo ýalpyldy. "Biderek jellatlar, bir topar aldawçydan utuldyňyz!"
  
  Tüýkülik Freýiň dodaklaryndan uçup, olary bölýän stoluň üstüne pytrady. "Bu pursata näçe wagt garaşýandygymy bilýärsiňizmi? Bu gezek? Senem? "
  
  Özüni dolandyryp bilmän, Amerikan serkerdesini ýüzüne urdy. Milo kellesini ýiti öwrüp, ýaňaklary gyzardy, ýöne başga hili reaksiýa bildirmedi.
  
  Freý ýokary rahatlyk pili ony gurşap almaga mejbur etdi. "Durmuşym", diňe ýokary ýaşly erkekleriň edip biljekdigini bilýän iň uly tagallasy bilen, "bu mazary ... Hudaýyň guburyny gözlemek üçin bagyşlandy, ýok, bagyşlandy" -diýdi. Olary bölek-bölek öz galamyma äkiderin. "Men hökümdar" -diýip, elini gapynyň agzyna silkip: "Men bu samsyklaryň hökümdary diýmek islämok. Diňe bir pikirim barlygy sebäpli iň gysga goragçymy gysmak üçin bäş sany supermodel alyp bilerin. Söweş meýdanynda gowy adamy ölüme çenli söweşip bilerin, ýöne bu meni hökümdar etmeýär. Sen düşündiň?"
  
  Freýiň sesi intellektual artykmaçlygy ýitirdi. Milo baş atdy, ýöne gözleri boşdy. Freý muny samsyklyk hökmünde kabul etdi. Ol uludan demini aldy.
  
  - Bolýar, meniň üçin başga näme bar?
  
  "Bu". Milo ýerinden turdy we Freýiň noutbukynyň klawiaturasyna birnäçe sekunt basdy. Milli taryh muzeýiniň golaýyndaky göni ýaýlymda göni ýaýlym peýda boldy.
  
  "Bizde teleýaýlym işgärleri hökmünde çykyş edýän adamlar bar. Gözleri Dreýk, aýal we oglan - Ben Bleýk. Bu, aýratyn we SGG-iň galan bölegini galdyrýar we serediň, men muňa ynanýaryn "-diýip, islenmedik der tegmillerini galdyryp, ekrana ýeňil degdi we Hudaý başga näme bilýär," bu SAS topary ".
  
  Freý: "Ynanýarsyň ..." "Indi biziň elimizde köptaraplaýyn ýaryşyň bardygyny aýtjak bolýarsyňyzmy? Indi iň uly çeşmelerimiz ýok ". Ol uludan demini aldy. "Şu wagta çenli bize kömek edenok".
  
  Milo başlygy bilen gizlin ýylgyrdy. "Munuň şeýledigini bilýärsiňiz."
  
  "Hawa. Gyz dostuňyz Ol biziň iň gowy baýlygymyz we wagty ýakynlaşýar. Geliň, kime habar berendigini ýadyna salyň diýip umyt edeliň. "
  
  Milo gaty içginlik bilen: "Bu, ýadyna düşjek pul hakda" -diýdi.
  
  Freýiň gözleri ýalpyldy we gözlerinde ýalpyldawuk ýalpyldawuk peýda boldy. "Hm. Muny ýatdan çykarmaryn "
  
  "Şeýle hem Ben Bleýkiň aýal dogany bar. Görnüşine görä, ýabany pişik. "
  
  "Gowy. Ony Gala iberiň. Soonakyn wagtda gaýdyp geleris "-diýdi. Biraz dymdy. "Garaň ... garaşyň ... Şol aýal Dreýk bilen. Ol kim? "
  
  Milo ýüzüni öwrendi we gysdy. "Meniň pikirim ýok"
  
  "Bolýar!"
  
  Milo teleýaýlym işgärlerine jaň etdi: "Dreýkiň aýalyna ýüz tanamak programmasyny ulanyň".
  
  Dört minutlyk dymyşlykdan soň, ol jogap aldy. "Kennedi Mur" -diýdi. "New York Cop"
  
  "Hawa. Hawa, ahlaksyzlygy hiç haçan ýatdan çykarmaýaryn. Bir gapdala, Milo. Işlemäge rugsat ediň "-diýdi.
  
  Freý Ady Googled edip, birnäçe baglanyşyga eýerdi. On minudyň içinde hemme zady bildi we ýylgyryşy hasam giňeldi we hasam ýoýuldy. Greatetginjeklikden soň onuň aňynda ajaýyp ideýanyň mikroblary ösdi.
  
  "Kennedi Mur" pyýada goşuna düşündirmäge garşy bolup bilmedi, "Nýu-Yorkorkda iň gowularydy. Häzirki wagtda ol mejbury rugsat alýar. Hapa polisiýa işgärini tussag etdi we türmä iberdi. Bu ynam, höküm çykarylan käbir adamlaryň boşadylmagyna sebäp boldy, subutnamalar zynjyry bilen baglanyşykly ". Freý dymdy. "Milo, haýsy yza galan ýurt şular ýaly ulgamy durmuşa geçirer?"
  
  Garakçy özüne garaşylýan zady bilýärdi.
  
  "Ajaýyp aklawçy, şu ýerde aýdylyşy ýaly" Demirgazyk Amerikanyň taryhynda iň erbet serial ganhor "Tomas Kaleb atly adamyň boşadylmagyny üpjün etdi. Meniň, meniň. Bu diýseň ýigrenji. Diňle!
  
  'Kaleb gabakdan we maňlaýyndan klip düşürmek üçin ştapel ulanyp, pidasynyň gözüni açýar, soň bolsa janly mör-möjekleri bokurdagyndan zorlaýar, çeýnemäge we ölýänçä ýuwutmaga mejbur edýär.' Freý Miloga giň gözleri bilen seretdi. "Makdonaldsda nahar iýmek ýaly biraz aýdaryn".
  
  Milo ýylgyrmady. "Ol bigünäleriň ganhory" -diýdi. "Komediýa adam öldürmek bilen oňat netije bermeýär."
  
  Freý oňa ýylgyrdy. "Bigünäleri öldürdiň, şeýlemi?"
  
  "Diňe öz işimi ýerine ýetirenimde. Men esger "
  
  "Hmm, gowy setir, şeýlemi? Munuň ähmiýeti ýok. Häzirki işe gaýdyp geleliň. Bu Kaleb boşadylandan bäri ýene iki bigünä adamy öldürdi. Etiki taglymatyň we ahlak gymmatlyklarynyň toplumynyň aýdyň netijesini aýdasym gelýär, Milo? Her niçigem bolsa, bu Kaleb indi ýitdi. "
  
  Milonyň kellesi noutbukyň ekranyna, Kennedi Mura tarap egildi. "Moreene iki?"
  
  Indi Freý güldi. "Ha, ha. Sen beýle samsyk dälsiň, muňa düşünmeýärsiňmi? Onuň hasratyny göz öňüne getiriň. Onuň agyrysyny göz öňüne getiriň! "
  
  Milo tutdy we özüne garamazdan, günüň ilkinji tutulmagyny ýyrtýan polýar aýy ýaly dişlerini dişledi.
  
  "Meýilnamam bar" Freý begenç bilen güldi. "Aý, bok ... Meň meýilnamam bar."
  
  
  Wigrimi bir
  
  
  
  Täze ORork
  
  
  Jübi merkezi başagaýlykdy. Dreýk, Kennedi we Ben Torsten Dahlyň we gaharly Specialörite güýçleriň serkerdesiniň yzyndan ädim ätdiler we tolgunyşykdan geçdiler. Alkowyň demir çukuryň ujundaky üpjün eden sessizliginde durmazdan ozal iki bölümden geçdiler.
  
  Specialörite güýçleriň serkerdesi gahar bilen ýaragyny taşlady: "Biz jaň etdik". "Erbet jaň etdik, on bäş minutdan üç adamym öldi! Näme...?"
  
  "Diňe üç?" Dahl sorady. "Alty ýitirdik. Hormat wagtymyzy talap edýär ... "
  
  SWAT ýigidi muňa gaharlandy. "Sen meniň territoriýamy bozýarsyň, iňlis eşigi. Erbet terrorçylar ýaly erbet! "
  
  Drake elini galdyrdy. "Aslynda men iňlis eşigi. Bu samsyk şwed. "
  
  Amerikaly geň galdy. Drake Beniň egninden tutdy. Ol ýigidiň titreýändigini duýdy. Specialörite güýç ýigidine "Biz kömek etdik" -diýdi. "Olar kömek etdiler. Bu has erbet bolup bilerdi "-diýdi.
  
  Soň bolsa, ykbal özüniň gülkünç çekiçini ýykansoň, baş edarada oklaryň haýran galdyryjy sesi eşidildi. Hemmeler ýere ýykyldy. Gündogar diwardan demir ses çykdy. Atyşyk gutarmanka ýörite güýçleriň serkerdesi ýerinden turdy. "Bu ok geçirmeýär" -diýip, birneme utanç bilen aýtdy.
  
  "Biz gitmeli" Dreýk Kennedini gözledi, ýöne tapyp bilmedi.
  
  "Ot hatarynda?" ýörite güýç ýigidi aýtdy. "Sen kim?"
  
  "Bu meni aladalandyrýan kompaniýa ýa-da ok däl" -diýdi. "Bu ýakyn wagtda raketa bilen hereket edýän granat."
  
  Parasatlylyk ewakuasiýa etmegi talap etdi. Dreýk oklaryň gelen ugruna gygyrýan gara we aklary görmek üçin wagtynda çykdy.
  
  Kennedi üçin ýene töweregine göz aýlady, ýöne ol ýitirim bolana meňzeýärdi.
  
  Soň birden olaryň arasynda täze ýüz peýda boldy. Býuronyň başlygy, üç ýyldyzly nyşanyna baha berip, ýeterlik däl ýaly, öňünden geçip, polisiýa işgäri seýrek duş gelýän bäş ýyldyzy geýen adamdy. Dreýk munuň gürleşmeli ýigitdigini derrew bildi. Polisiýa komissarlary terrorçylyga garşy göreşe gatnaşdy.
  
  Specialörite güýçleriň komandiriniň radiosy gygyrdy: "Hemmesi düşnükli. Bu ýerde üçekde uzakdan dolandyrylýan ýarag bar. Bu gyzyl gyrgyç. "
  
  "Jellatlar!" Dreýk kanadalylaryň we nemesleriň tussaglary bilen hasam öňe barýandyklaryny pikir etdi.
  
  Torsten Dahl täze gelen adama ýüzlendi. "Siz hakykatdanam meniň Döwlet ministri bilen gürleşmeli".
  
  "Iş tamamlandy" -diýdi komissar. "Sen şu ýerden çykýarsyň"
  
  -, ok, garaş! - diýip, Dreýk Beniň öňe gitmegini fiziki taýdan çäklendirdi. "Düşünmediň ...."
  
  -, ok, ýok - diýip, komissar dişlerini gysdy. "Bilmedim. We bu ýere gidip, Waşington şäherine gidýärsiňiz. Capitol Hill, ýigitler, bir bölek isleýär, umyt edýärin. "
  
  
  * * *
  
  
  Uçuş togsan minut dowam etdi. Dreýk, Kennediniň samolýotyň uçup barýarka ýaňy ýüze çykýança syrly ýitirim bolmagyndan alada galýardy.
  
  Ol dem alyp, ýoldan ylgady.
  
  "Men seni ýitirdik öýdýärdim" -diýdi. Ol özüni gaty rahatlandyrdy, ýöne ýeňil saklamaga synanyşdy.
  
  Kennedi jogap bermedi. Muňa derek, söhbetdeşlikden uzakda, penjirede oturdy. Draýk derňemek üçin ýerinden turdy, ýöne ondan çekilende saklandy, ýüzi alabaster ýaly akdy.
  
  Ol nirede we ol ýerde näme boldy?
  
  Uçuş wagtynda jaňlara ýa-da e-poçtalara rugsat berilmedi. Telewizor ýok. Olar ümsümlikde uçdular; birnäçe garawul olara päsgel bermän synlady.
  
  Drake onuň üstünden akyp bilerdi. SAS okuwy birnäçe sagat, gün we aý garaşmagy talap etdi. Taýýarlamak üçin. Gözegçilik üçin. Onuň üçin bir sagat millisekuntda uçup bilýärdi. Bir gezek olara bu kiçijik plastik çüýşelerde alkogol teklip edildi we Drake bir salymdan ikirjiňlendi.
  
  Wiski ýalpyldawuk, betbagtçylyk amuleti, soňky gezek kynlaşanda, Alison gidensoň, saýlan ýaragy. Ol agyryny, umytsyzlygy ýada saldy, şonda-da nazary oňa dikdi.
  
  "Bärde däl, sag bol." Ben hojaýynyny ugratmak üçin ýeterlik hüşgärdi. "Biz Mountain Dew ýigitleri. Getir ony."
  
  Ben hatda özüni geý ýaly edip, Dreýkden bu ýagdaýdan çykarmaga synanyşdy. Ol alyp baryjynyň eglenip, öz ýerine gaýdyp barşyna syn etdi. "Amerikaly doganlarymyzyň gapma-garşylygynda men oňa girip bilerdim!"
  
  Stýuardessa geň galyp yzyna seredip durka, ýüzi gyzardy. Bir sekuntdan soň: "Bu, Hootersiň howasy däl, balam" diýdi.
  
  Ben ýene oturgyjyna çümdi. "Gaplaň".
  
  Drake başyny ýaýkady. "Saglyk, dost. Siziň yzygiderli kemsidilmegi, hiç haçan siziň ýaşyňyz däldigimi bagtly ýatlatma bolup hyzmat edýär. "
  
  "Bullshit".
  
  "Çynlakaý sag boluň."
  
  "Alada etme".
  
  "Karin bolsa gowy bolar. Men söz berýän."
  
  - Muny nädip wada berip bilersiňiz?
  
  Drake saklandy. Aýdylan zat, esgeriň aç-açan hökümi däl-de, mätäçlere kömek etmek baradaky dogabitdi ygrarlylygydy.
  
  "Olar entek oňa zyýan bermezler" -diýdi. "Soonakyn wagtda göz öňüne getirişiňizden has köp kömek ederis".
  
  "Oňa zyýan bermejekdigini nädip bilýärsiň?"
  
  Drake uludan demini aldy. "Bolýar, bolýar, bu bilimli çaklama. Eger onuň ölmegini isleseler, derrew öldürerdiler, şeýlemi? Göçme manyda Emma beýle etmediler. Şonuň üçin ... "
  
  "Hawa?"
  
  "Nemesler oňa bir zat üçin mätäç. Ony diri saklarlar "-diýdi. Dreýk ony aýratyn sorag edilmegine ýa-da has adaty bir zada - her hadysada agdyklyk etmegi halaýan diktator ýaly başlyga alyp biljekdigini bilýärdi. Theyllaryň dowamynda Dreýk bu zalymlyga aşyk boldy. Olaryň awtoritarizmi gowy ýigitlere elmydama ikinji pursat berýärdi.
  
  Ben mejbury ýylgyrmaga mejbur etdi. Dreýk uçaryň aşak gaçyp başlandygyny duýdy we kellesindäki faktlary gözden geçirip başlady. Kiçijik topary ýykylansoň, hasam güýçlenmeli we olary hasam goramaly boldy.
  
  
  * * *
  
  
  Uçardan çykan iki minutyň içinde Dreýk, Ben, Kennedi we Dahl birnäçe gapydan, asuda eskalatordan, goýy gök paneller bilen örtülen ýumşak koridordan we ahyrsoňy Dreýkiň oýlanyşykly gulplanandygyny gören agyr gapydan girdiler. olar.
  
  Birinji synpda, birinji synp otagynda, özlerinden we sekiz adamdan başga boş ýer tapdylar: bäş sany ýaragly garawul we üç kostýum - iki aýal we bir garry adam.
  
  Ol adam öňe gitdi. - Jonatan Geýts - diýip, ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Goranmak ministri."
  
  Drake duýdansyz howsala düşdi. Hudaý, bu adam mega güýçli, belki prezidentlige nobatdaky bäşinji ýa-da altynjy bolup biler. Ol garawullaryň öňe gidýän hereketlerine üns berip, ellerini ýaýkady-da, uludan demini aldy.
  
  "Thehli dostlar şu ýerde" -diýdi. "Iň bolmanda ... şeýle pikir edýärin."
  
  "Dogry aýdýarsyňyz." Goranmak ministri öňe çykdy we elini uzatdy. "Wagt tygşytlamak üçin men eýýäm täzelenipdim. Amerikanyň Birleşen Ştatlary kömek etmäge taýýardyr we başarýar. Men bu kömegi ýeňilleşdirmek üçin geldim "-diýdi.
  
  Aýallaryň biri hemmelere içgi hödürledi. Gara saçly, gözleri deşikli we elli ýaşlaryndady, döwlet syrlaryny gizlemek üçin ýeterlik galyň çyzyklar we olar bilen oňaýsyzlygy hakda gürleýän garawullary äsgermezlik etmek usuly bardy.
  
  Içgiler buzy birneme eritdi. Dreýk we Ben, içgi içip, Geýtsiň ýanynda galdylar. Kennedi şerabyny aýlap, pikirini ýitiren ýaly görünýän taksi uçarlaryna seretdi. Torsten Dahl, howp abanmaýan beden dili Ewian bilen oňaýly oturgyja çümdi.
  
  Ben: "Uýam" diýdi. "Oňa kömek edip bilersiňizmi?"
  
  "Merkezi aňtaw gullugy Interpol bilen habarlaşdy, ýöne entek nemesler bilen işleşip bilmeris". Bir salymdan Beniň gynanjyny we Kongres agzasyna ýüz tutmak üçin eden tagallalaryny belläp, sekretar sözüniň üstüni ýetirdi: "Oglum, synanyşýarys. Olary taparys "-diýdi.
  
  "Ene-atam entek bilenok." Ben islegsiz jübi telefonyna seretdi. "Itöne uzaga çekmez"
  
  Indi başga bir aýal öňe gitdi - şadyýan, özüne ynamly, has ýaş şahsyýet, her tarapdan geljekki öňki Döwlet sekretaryny, hakyky ýyrtyjy ýa-da Dreýkiň aýdyşy ýaly Alisia Maýlsyň syýasy wersiýasyny ýada salýar.
  
  "Myurdum hakykata laýyk däl, jenap Dahl, jenap Dreýk. Munuň yzynda durandygymyzy bilýäris we paýyň nämedigini bilýäris. SAS toparyňyz işlemek üçin arassalanyldy. SGG hem. Kömek etmäge taýyn Delta toparymyz bar. Diňe sanlary goşuň ... "Barmaklaryny silkdi. "Koordinatlar".
  
  "We professor Parnewik?" Dahl ilkinji gezek gürledi. "Kanadalylar hakda näme habar bar?"
  
  "Kepillikler berilýär" -diýip, kätip birneme berk aýtdy. "Bu diplomatik ýagdaý"
  
  "! Ok!" Dreýk gygyrdy, soň özüni köşeşdirmek üçin dem aldy. ", Ok, jenap. Bu nädogry çemeleşme. Bu zat başlandy ... näme? ... üç gün öň? Wagt bu ýerde, esasanam häzir hemme zat. "Geljekki günler, ýeňiş ýa-da utulýan ýerimiz".
  
  Döwlet sekretary Geýts oňa geň galdyryjy görnüş berdi. "Eşidişime görä, Drake sizde henizem esger bar. Emma bu reaksiýa sebäpli däl. "
  
  "Men esger bilen raýatyň islegine görä geçýärin" -diýdi. "Öňki esger bolmagyň peýdalary."
  
  "Hawa. Garaz, sizi has gowy duýsa, kepillikler kömek etmez. Kolbi Teýlor işgärleriniň köpüsi bilen Kanadadaky köşgünde ýitirim boldy. Meniň pikirimçe, ol muny köpden bäri meýilleşdiripdi we öňünden taýýarlanan şertlere geçdi. Aslynda ol tordan çykdy. "
  
  Drake gözüni ýumdy. "Gowy habar?"
  
  Bir ýaş aýal gürledi. Gözlegleriňize kömek etmek üçin size Kongres kitaphanasynyň ähli çeşmelerini hödürleýäris "-diýdi. Gözleri ýaşardy. "Dünýädäki iň uly kitaphana. Otuz iki million kitap. Seýrek yzlar. Bütindünýä sanly kitaphanasy. "
  
  Ben oňa ýaňy bir şa gyzy Leýa kosplay bäsleşigine gatnaşmaga razy bolan ýaly seretdi. "Resourceshli çeşmeler? Diýmek, teoretiki taýdan haýsy nemesiň Norse mifologiýasy bilen gyzyklanýandygyny bilip bilersiňizmi? Odin we Taňrylaryň bu gubury hakda tekstleri tapyp bilersiňiz. Internetde ýok zatlar? "
  
  Aýal: "Diňe bir düwmä degip bilersiňiz" -diýdi. "Şowsuzlyga uçran käbir köne kitaphanalarymyz bar."
  
  Beniň gözleri Matta seredip umytdan ýaňlandy. "Bizi ol ýere äkidiň"
  
  
  * * *
  
  
  Kongresiň kitaphanasy ýekşenbe güni irden olar üçin açykdy. Işgärleriň üns berýän yşyklary, dünýäniň iň uly kitaphanasy elbetde täsir galdyrdy. Ilki bilen bu ýeriň arhitekturasy we duýgusy Dreýk muzeýi ýada salýardy, ýöne hatar hatarlaryna we tegelek okalýan balkonlara seredip, tiz wagtdan gadymy bilimleriň hormatlanýan atmosferasyny duýdy we daş-töweregine laýyk keýp üýtgedi.
  
  Dreýk koridorlarda aýlanyp ýörkä, Ben gözleglere çümmek üçin wagt ýitirmedi. Ol balkona girdi, noutbugy ýükledi we kofe we köke tapmak üçin Şwesiýanyň ýörite güýçleriniň serkerdesini iberdi.
  
  "Gowy ýer" diýip, Dreýk töweregine aýlandy. "Nikolas Keýj islendik minutda çykyp bilýän ýaly."
  
  Ben burnunyň köprüsini gysdy. "Nireden başlajagymy bilemok" -diýdi. "Kelläm ammar, dost."
  
  Torsten Dahl balkony gurşap alan relslere degdi. "Bilýän zadyňyzdan başlaň" -diýip, Oksfordyň äheňini öwrendi. "Rowaýat bilen başlaň."
  
  "Dogry. Bu goşgyny bilýäris. Kimde-kim Taňrynyň mazaryny masgaralasa, dowzah oduny ýere atar diýilýär. Göçme manyda Ot. Planetamyz ýanar. Şeýle hem, bu rowaýatyň beýleki Taňrylar hakda ýazylan beýleki rowaýatlar bilen özboluşly taryhy meňzeşliginiň bardygyny bilýäris. "
  
  Dahl: "Bilmeýän zadymyz näme üçin? Howa-da nädip? "
  
  - Ot, - diýip, Dreýk ýiti aýtdy. "Justigit muny aýtdy."
  
  Ben gözüni ýumdy. Dahl gaty ýylgyryp Dreýke tarap öwrüldi. "Oňa beýni hüjümi diýilýär" -diýdi. "Faktlary seljermek köplenç hakykaty açmaga kömek edýär. Betbagtçylygyň nähili bolýandygyny göz öňünde tutdum. Kömek ediň ýa-da gidiň "-diýdi.
  
  Dreýk kofesini içdi-de, dymdy. Bu ýigitleriň ikisi-de adamlary ýitirdi we ýer aldy. Ol demirýola çykdy-da, işgärleriň we amerikan wekilleriniň ýagdaýlaryny belläp, tegelek otagyň töweregine göz aýlady. Kennedi özünden izolirlenen noutbukyna gaharly degip, aşakda iki gat oturdy ... näme? Dreýk pikir etdi. Günäkärmi? Gorky? Depressiýa? Ol bu zatlaryň hemmesini bilýärdi we wagyz edip başlamazdy.
  
  Ben: "Rowaýat, Odiniň mazarynyň bir hapalanmagynyň ot derýalarynyň akymyna başlajakdygyny görkezýär. Muny şu ýerdäki beýleki zatlar ýaly bilmek möhümdir "-diýdi.
  
  Soňky ýatlamalary peýda bolansoň, Dreýk gaharlandy. Ot derýalary? Ol muny gördi.
  
  Emma nirede?
  
  "Näme üçin beýle diýdiň?" diýip sorady. "Ot derýalary?"
  
  "Bilmedim. Belki, 'dowzah odu tutaşýar' we 'ahyrzamana ýakyn' diýmekden bizar boldum. Özümi Golliwudyň film treýleri ýaly duýýaryn. "
  
  "Diýmek, ot derýalarynyň yzyndan gitdiňizmi?" Dahl gaşyny galdyrdy. "Lawa ýalymy?"
  
  -, ok, garaş! - diýip, Dreýk barmaklaryny gysdy. "Hawa! Supervolcano! ... Islandiýada, şeýlemi? " Tassyklamak üçin şwesiýa seretdi.
  
  "Gör, diňe Skandinawiýalydygym meniň manymy aňlatmaýar"
  
  "Hawa". Şol pursatda Goranmak ministriniň kiçi kömekçisi golaýdaky kitapjanyň arkasyndan materiallaşdy. "Islandiýanyň günorta-gündogar tarapynda. Bu barada bütin dünýä bilýär. Täze hökümet okuwyny okanymdan soň, bu ýedinji super wulkan diýip pikir edýärin. "
  
  Ben: "Iň meşhurlary Yellowellouston seýilgähinde" -diýdi.
  
  "Superöne Supervolkano şeýle howp döredýärmi?" Drake sorady. "Hollywooda-da bu Golliwudyň başga bir mifimi?"
  
  Ben hem, sekretaryň kömekçisi hem baş atdylar. Kömekçi: "Bu görnüşleriň ýok bolmagy" adalgasy aşa däl "-diýdi. "Gözlegler, öňki iki sany super wulkan atylmagynyň planetamyzda bolup geçen iň uly köpçülikleýin ýok bolmak hadysasyna gabat gelýändigini aýdýar . Ikinjiden, dinozawrlar. "
  
  "Näçe tötänlik?" Drake sorady.
  
  "Soakyn, eger bir gezek bolan bolsa, muňa haýran galarsyňyz. Twoöne iki gezek? Geliň ... "
  
  "Gaplaň".
  
  Ben ellerini howada galdyrdy. "Gör, biz bu ýerden azaşýarys. Bize gerek zat, Odini hapa ýüklemek ". Ekranda birnäçe atlary görkezdi. "Bu, bu we waý ¸ hökman. Voluspa - Odin Seer bilen duşuşyklary barada gürleşýär. "
  
  "Saparlar?" Drake gaharlandy. "Wiking porno, şeýlemi?"
  
  Kömekçi Beniň üstüne egildi we birnäçe düwmä basdy, paroly girizdi we setir ýazdy. Balak geýimi Kennediniň kostýumynyň tersidi, ony gizlemek däl-de, şekilini görkezmek üçin ajaýyp taýýarlandy. Beniň gözleri ulaldy, problemalary bir salym unudyldy.
  
  Dreýk: "Zehinli zehin" diýdi.
  
  Ben kömekçi ýerinden turşy ýaly, oňa orta barmagy berdi. Bagtymyza, ol ony görmedi. "Bäş minudyň içinde size getiriler" -diýdi.
  
  "Sag bol, sypdyrma" Drake ikirjiňlendi. "Bagyşlaň, adyňyzy bilemok."
  
  "Maňa Haýden diýiň" -diýdi.
  
  Kitaplar birnäçe minutdan soň Beniň gapdalynda ýerleşdirildi we derrew Voluspa atly kitaby saýlady. ganyň ysyny alýan haýwan ýaly. Dahl başga bir jilt, Drake - üçünji birini saýlady. Haýden Beniň ýanynda oturyp, teksti öwrenýärdi.
  
  Soň Ben "ekaewrika! Mende bar!" Diýip gygyrdy. Linkitirilen baglanyşyk Bu Heidi! Erbet Heidi! Bu kitap yzarlanýar we men "Odiniň iň gowy görýän görgüsi Heýdiniň syýahaty" diýýärin.
  
  "Çagalar kitabynda bolşy ýaly?" Dahl mekdep günlerini ýada saldy.
  
  Drake bulaşyk görünýärdi. "A? Men has köp Heidi Klum ýigit. "
  
  "Hawa, çagalar üçin kitap! Heýdiniň rowaýaty we syýahaty baradaky hekaýatyň ýyllar boýy Norwegiýa dessanyndan Norseý mifine öwrülen bolmalydygyna, soň bolsa Şweýsariýaly ýazyjynyň ertekini çagalar üçin kitap hökmünde ulanmagy karar edendigine ynanýaryn. "
  
  "Näme diýýär?" Dreýk ýüreginiň has çalt urýandygyny duýdy.
  
  Ben bir sekunt okady. "Aý, bu köp zat" -diýdi. "Bu gaty gowy zat, hemmesini aýdýar."
  
  
  Wigrimi iki
  
  
  
  Waşington, Kolumbiýa okrugy
  
  
  Kennedi Mur kompýuteriň ekranyna seredip otyrdy, hiç zat görmedi we başam barmagyňyzyň aşagynda durmuşy üýşüreniňizde, bu ussat tarapyndan dolandyrylýan tennis topydyr. Ujypsyzja yza gaýdyp, ykbalyňy üýtgetdi, garaşylmadyk bir öwrüm seni öz-özüňi heläkçilige öwürdi, soň birnäçe gün dowam eden çalt hereket seni oýna getirdi.
  
  Nýu-Yorkorka barýan ýolda özüni güýçli duýdy, muzeýiň däliliginden soň hasam gowy boldy. Ol özünden hoşaldy, belki Matt Dreýkdenem azajyk hoşaldy.
  
  Nädip ýoýuldy, öz-özüne aýtdy. Thenöne, kimdir biri uly kynçylyklardan uly ösüş gelýär diýmedi? Şeýle bir zat.
  
  Soňra professor alnyp gaçyldy. Ben Bleýkiň aýal dogany alnyp gaçyldy. Kennedi bu ykjam ştab-kwartira tarap tutanýerli ýöräp, göni başyna we oýna doly çümdi, pikirleri bulaşyklygy duýmaga gönükdirildi.
  
  Soňra basgançaklardan ýöräp başlanda, Lipkind märekäniň içinden çykdy we birden saklandy.
  
  "Kapitan?"
  
  "Salam Mur. Gepleşmeli "-diýdi.
  
  "Içeri giriň" -diýip, Kennedi baş edara tarap ylgady, "biz siziň kömegiňizi ulanyp bileris".
  
  "Uf. No.ok. Mur muzeý sebäpli däl. Kreýser şol tarapa gidýär. "
  
  Ol märekäniň içinden geçdi, dartgynly yza gaýdyp, oňa sessiz aýyplama ýaly seredýärdi. Kennedi tutmak üçin howlukmaly boldy.
  
  - Näme boldy, kapitan?
  
  "Gir"
  
  Kreýser ikisinden başga boşdy. Köçäniň sesi peseldi, daşarda dünýäni sarsdyrýan wakalar indi oturylyşykda ýaşaýan sosialistiň häsiýetinden has gulplandy.
  
  Kennedi ýarysy Lipkind bilen ýüzbe-ýüz boldy. "Maňa aýtma ... haýyş etme ..." Bokurdagyndan bir bölek Lipkindiň sözlerini dodaklaryndan çykmanka hemme zady aýdyp, berk sözüni ýitirdi.
  
  Theyöne ýykyldy, her söz onuň eýýäm garalan kalbynda bir damja zäherdi.
  
  "Kaleb ýene urdy. Bir aý gijä galdyk - soň düýn öýlän jaň etdik. Gyz ... ahh ... Newadaly gyz "-diýip, sesi gygyrdy. "Şäherde täze. Talyp. "
  
  "No.ok. Haýyş edýärin ... "
  
  "Syçanlaryň boklaryny eşitmezden ozal bilmegiňizi isledim".
  
  "" Ok ".
  
  - Bagyşlaň, Mur.
  
  "Men gaýdyp gelmek isleýärin Yzymyza gaýdaýyn, Lipkind. Giriň "
  
  "Bagyşlaň"
  
  "Men size kömek edip bilerin. Bu meniň işim. Durmuşym "
  
  Lipkind, stresiň alamaty bolan aşaky dodagyny dişleýärdi. "Entäk däl. Islesem-de, häkimiýetler tassyklamazdylar. Sen ony bilýäň."
  
  "Men etmelimi? Syýasatçylaryň pikirlerini haçan bilip bilerin? Syýasatda işleýänleriň hemmesi samsyk, Lipkind we haçan bäri dogry zady edip başladylar? "
  
  "Sen meni tutduň" diýip, Lipkindiň gykylygy ýüregine dönüklik etdi. "Emma sargytlar, aýdylyşy ýaly, sargyt. Meniňki üýtgedilmedi "-diýdi.
  
  "Lipkind, bu ... meni zaýalaýar."
  
  Ol gury ýuwutdy. "Wagt beriň. Yzyňa gaýdyp gelersiňmi? "
  
  "Bu meniň aladam däl, nälet bolsun! Bular onuň pidalary! Maşgalalary! "
  
  "Mur, menem şeýle pikir edýärin. Ynan mana."
  
  Bir salymdan: "Nirede?" Diýip sorady. Ol edip biljek zatlary, sorajak zatlary, pikir edip biljek zatlarydy.
  
  "Mur. Bu ýerde hiç hili toba tölemeli bolmaz. Bu psihikanyň özüne çekiji psiho bolmagy seniň günäň däl ".
  
  "Nirede?" - diýip soradym.
  
  Lipkind özüne nämäniň gerekdigini bilýärdi we oňa ýeri aýtdy.
  
  
  * * *
  
  
  Gurluşyk meýdançasyny açyň. Ground Zero-nyň günortasynda üç blok. Öndürijä "Silke Holdings" diýilýär.
  
  Kennedi ýigrimi minudyň içinde jenaýat ýerini tapdy, açyk binanyň dördünji gatynda çaýkanýan lentany gördi we taksi iberdi. Binanyň öňünde durup, göwünsiz gözleri bilen seretdi. Bu ýer taşlandy, henizem işjeň jenaýat mekanydy, ýöne şenbe güni giçdi we waka 24 sagatdan gowrak öň bolupdy.
  
  Kennedi galyndylary taşlady, soň bolsa gurluşyk meýdançasyna çykdy. Ol binanyň gyrasyndan açyk beton basgançakdan dördünji gata we beton plita çykdy.
  
  Boş bluzkasyna güýçli ýel öwüsdi. Saçlary güýçli lenta bilen daralmadyk bolsa, bir zat ýaly uçardy. Nýu-Yorkorkuň üç görnüşi onuň öňünde açyldy, başyny aýlamaga sebäp boldy - ömrüniň ahyryna çenli dowam eden, ýöne geň zat, diňe şu wagt ýatda galdy.
  
  Şeýle-de bolsa, ol Dünýä agajy Yggdrasile çykdy.
  
  Soň baş aýlanma.
  
  Oňa Odin wakasyny we esasanam Matt Dreýk ýatlatdy. Muňa, özüne gaýdyp barmak isledi, ýöne batyrgaýdygyna ynanmady.
  
  Ol üýşmeleňlerden we potratçylaryň gurallaryndan gaça durup, tozanly plitadan geçdi. Windel ýeňlerine we balaklaryna degdi we artykmaç material sebäpli çişmegine sebäp boldy. Lipkindiň jesediň ýerleşýän ýerini suratlandyran ýerinden uzakda durmady. Meşhur teleýaýlymdan tapawutlylykda, jesetler hek bilen bellik edilmeýär - surata düşýärler, soňra takyk ýerleşýän ýeri dürli kesgitlenen nokatlardan ölçelýär.
  
  Her niçigem bolsa, ol diňe şol ýerde bolmalydy. Egil, dyza çök, gözüňi ýum we doga et.
  
  Hemmesi yza gaýtdy. Gökden inen iblis ýaly. Baş perişde ýaradylyşy ýaly, hemme zat onuň aňyndan ýalpyldy. Çak Walkeriň bir tonna hapa pul jübüsini gören pursady. Kazynyň günäsini yglan edýän sesiniň sesi. Ölüler işdeşlerinden görünýär, şkafynda peýda bolup başlady, awtoulagynyň kapotyna, kwartirasynyň gapysyna dakylýar.
  
  Serial ganhoryndan alan haty, oňa beren ähli kömegi üçin minnetdarlyk bildirdi.
  
  Tomas Kalebiň eden başga bir ganhorlygy üçin toba etmeli boldy.
  
  Ol ölülerden we ýasdan ötünç soramalydy.
  
  
  Wigrimi üç
  
  
  
  Waşington, Kolumbiýa okrugy
  
  
  "Bu zat Britniden has açyk" -diýip, Ben tolgunmany saklap, sözlerini gyssady. "Bu ýerde şeýle diýilýär:" Dünýä agajynda otyrka, Wolwa Odine özüniň köp syrlaryny bilýändigini aýdýar. Bilim gözlemek üçin Yggdrasil-de özüni pida edendigi. Şol maksat bilen dokuz gije we dokuz gije agyz bekledi. Gözleriniň nirede gizlenendigini we has köp bilim almak üçin nädip sowgat berendigini bilýär "-diýdi.
  
  "Bir paýhasly" diýip, Dahl sözüni kesdi. "Parnewik hemişe ähli hudaýlaryň iň akyllysy hasaplanýandygyny aýtdy".
  
  Dreýk: "Aýallara syrlaryňyzy aýtmak hiç haçan akylly däl" -diýdi.
  
  Ben oňa gözlerini aýlady. "Odin, haçdaky Mesih ýaly, naýzasy bilen dokuz gije we dokuz gije agyz bekledi. Heýdiniň aýtmagyna görä, Odin ýoldaşlarynyň nirede gizlenendigini aýdypdyr. Galkany nirede gizlenipdi? Naýzasy şol ýerde galmaly. Hisoldaşlaryny - böleklerini dargatmagyny we jesedini mazara salmagyny isledi. "
  
  Ben Dreýkde ýylgyrdy, gözleri giň. "Dostum, rowaýata öwrülen klitoris baradaky gözlegimi tamamlamadyk bolmagym mümkin, ýöne bu ýerdäki işim gutardy".
  
  Soňra Ben nirededigini we gapdalynda duran aýaly ýada saldy. Burnunyň köprüsinden tutdy. "Erbet we öküz."
  
  Dahl gözüni ýummady. "Meniň bilşime görä, bu diňe Parnewikiň leksiýasynda diňlemekden biynjalyk bolýan zatlarymyza degişlidir - Müsür faraonlary ýaly Wolwas hemişe iň baý mazarlarda jaýlanýardy, gapdalynda köp gymmatly zatlar bardy. Uzak ýurtlardan atlar, arabalar, sowgatlar. "
  
  Haýden ýylgyrýan ýalydy. "Jenap Bleýk, ähli hekaýaňyzy logiki taýdan yzarlasak, Heýdiniň syýahatynyň Odiniň ähli bölekleriniň nirä ýaýrandygyny ýa-da gizlenendigini düşündirýändigine ynanýaryn."
  
  "Maňa jaň et ... Ben. Hawa, Ben. Hawa, dogry aýdýarsyňyz. Elbetde. "
  
  Drake dostuna çykmaga kömek etdi. "Bu indi möhüm däl. "Walkyries" -den başga ähli bölekler tapyldy we ... "diýip, dymdy.
  
  "Gözler." Ben dartgynly ýylgyrdy. "Gözleri tapyp bilsek, muny duruzyp, Karin üçin söwda çiplerini alyp bileris".
  
  Dreýk, Dahl we Haýden dymdylar. Dreýk ahyrsoňy: "Valkyries hem bir ýerde bolmaly, Bleýki. Olaryň nireden tapylandygyny bilip bilersiňizmi? Köne gazet hasabaty ýa-da bir zat bolmaly. "
  
  "Heidi Ragnarok rowaýatyny oýlap tapdy" Ben henizem gözleglerine çümüp pikirlenýärdi. "Odin Ragnarokda ölmezinden ozal ony öwreden bolmaly."
  
  Dreýk başyny atdy we Dahl bilen Haýdeni bir gyra iberdi. "Valkyries" -diýdi. "Maglumatyň doly ýoklugyny, şonuň üçin mümkin jenaýat tarapyny ýadyňyzdamy? Interpolyň Merkezi aňtaw gullugy bilen birleşip, oňa pursat bermegi mümkinçiligi barmy? "
  
  "Indi rugsat bererin" -diýdi. "IT hünärmenlerimiziň nemeslere garşy geçiren derňewini dowam etdirerin. Süýji kiçijik dostuňyzyň aýdyşy ýaly - elektroniki yzlar bize eltmeli. "
  
  "Owadan?" Drake oňa ýylgyrdy. "Ol beýle däl. Surata çümüň. Topardaky wokalçy. Maşgala adamy we ... "diýip, gysdy," hawa ... dostum. "
  
  Closerakynrak egildi-de: "Islendik wagt meniň suratymy alyp biler" -diýdi-de, ýeňil güldi-de, gitdi. Dreýk geň galdy we ýakymly geň galdy. Ol hakda ýalňyşýardy. Hudaý, Kennediden has kyndy.
  
  Dreýk adamlary okamak ukybyna buýsanýardy. Süýnüp gitdi? Döwlet gullugy ýyllary ony ýumşatdymy?
  
  Gulagyna bir ses geldi, ýüregini bökdi. "Bu näme?" - diýip soradym.
  
  Kennedi!
  
  "Itok!" Ol bökdi we howadaky kiçijik böküşini elleriniň adaty uzalmagy ýaly gizlemäge synanyşdy.
  
  Nýu-Yorkorkly polisiýa ony kitap ýaly okady. "SAS-yň hiç haçan duşmanyň çäginde gizlenmändigini eşitdim. Hiç haçan bu toparyň agzasy däldiň öýdýän, şeýlemi? "
  
  "Näme?" Ben soragyna jogap berip, birden sorady.
  
  "Bu?" Kennedi öňe egildi we golýazmadaky nyşanlaryň arasynda gizlenen kiçijik nyşany görkezip, monitoryň gyrasyna degdi.
  
  Ben gözlerini gamaşdyrdy. "Bilmedim. Suratdaky nyşana meňzeýär. "
  
  Kennedi gönümelleşende, saçlary baglanyşykdan çykdy we egnine düşdi. Dreýk arkasynyň ujuna çenli aşak düşenlerinde synlady.
  
  "Wah. Bu gaty köp saç. "
  
  "Muny edip bilersiňiz, geň."
  
  Ben şekil nyşanyna iki gezek basdy. Ekran tekste öwrüldi, batyrgaý ady gözüňizi özüne çekdi. Odin we Seer, Ragnarok wagtynda hatara düzüldi. Munuň aşagynda birnäçe düşündirişli tekst bar.
  
  1795-nji ýylda Lorenzo Baçe tarapyndan çekilen we 1934-nji ýylda Jon Dillingeriň şahsy ýygyndysyndan konfiskasiýa edilen bu surat köne surata esaslanýar we Odiniň ölen ýerinde ýörite tertipde Norweg taňrysy Odiniň ýoldaşlaryny görkezýär. - Ragnarokyň mif söweş meýdany. Söýgüli Seer muňa seredip aglaýar.
  
  Ben bir söz aýtman ýene basdy we surat olaryň öňünde materiallaşdy.
  
  "Hudaýym!" Ben sesini çykardy. "Gowy iş."
  
  Kennedi: "Bu meýilnama ... bölekleri nädip tertipleşdirmelidigi" -diýdi.
  
  
  Wigrimi dört
  
  
  
  Waşington, Kolumbiýa okrugy
  
  
  "Geliň, käbir nusgalary edeliň." Hemişe seresap bolan Drake telefony bilen birnäçe çalt surata düşdi. Ben oňa elmydama gowy, işleýän kamerany amatly saklamagy öwretdi we bu garaşylmadyk pul ýitgisi boldy. "Indi bize diňe Walkyries, Gözler we Ragnarokyň kartasy gerek." Ol birden saklandy, ýadyňa düşdi.
  
  Ben "Näme?" Diýip sorady.
  
  "Anyk bilemok. Gaplaň. Oryat. Belki, soňky birnäçe günüň içinde gören bir zadymyz bar, ýöne gaty köp gördük welin, gysgaldyp bilemok. "
  
  Dahl: "Drake. Belki dogry aýdarsyňyz. Häzirki zaman Dillingeriň özüne çekiji şahsy kolleksiýasy bar bolsa gerek. "
  
  Ben şu ýere okamagy dowam etdirdi. "Bu ýerde bu suratyň özboluşlydygy, 1960-njy ýyllaryň başyna çenli amala aşyrylmandygy, şondan soň Norse mifologiýasy sergisine girizilendigi we gysga dünýä syýahatyna iberilendigi aýdylýar. Ondan soň we gyzyklanmanyň azalmagy sebäpli surat muzeýiň kamerasynda gulplandy we ... ýatdan çykaryldy. Şu güne çenli ".
  
  "Gowy iş, ýanymyz bilen bir polisiýa işgärini getirdik". Dreýk, Nýu-Yorkorkdan soň kellesiniň nirededigini henizem Kennediniň özüne bolan hormatyny artdyrjak boldy.
  
  Kennedi saçyny daňyp başlady, soň ikirjiňlendi. Bir salymdan soň, duzak gurjak bolýan ýaly ellerini jübüsine saldy. Drake ony egnine sokdy. "Şeýlelik bilen, bu suraty alyp, şu ýere getiriň. Suratda görmeýän bir zadymyz bolup biler. Köne dostum Dahl ikimiz sungat ýygnamagyň kölegeli tarapyny barlamaga barýarys. Agaçlary silkit ". Ol dymdy, ýylgyrdy. "Has köp agaç."
  
  Kennedi gitmezden ozal iňňildi.
  
  Dahl dar gözleri bilen oňa seretdi. "Şeýlelik bilen. Nireden başlamaly?
  
  "Biz Walkyriesden başlarys" -diýdi. "Dostlukly munçkin bize nireden we haçan tapylandygyny aýdandan soň, olary yzarlamaga synanyşyp bileris".
  
  "Gözleg işi?" Dahl sorady. "Justöne sen iň gowy detektivimizi iberdiň."
  
  "Häzirki wagtda oňa akyl taýdan däl-de, fiziki taýdan ünsüňi sowmak gerek. Ol gaty düşnüksiz. "
  
  Ben gürledi. "Gowy çaklama, Mat. "Valkyries" 1945-nji ýylda Şwesiýada Wiking görüjisi Wolwanyň mazaryndaky beýleki uly hazynalaryň arasynda tapyldy. "
  
  "Haýdiniň mazary?" Drake pursatdan peýdalandy.
  
  "Bu bolmalydy. Bölekleriň birini gizlemegiň gowy usuly. Minionerleriňizden öleniňizden soň ony jaýlamagy haýyş ediň. "
  
  "Bu makalany başga bir kompýutere geçiriň." Dreýk bilen Dahl biri-biriniň gapdalynda oturyp, oňaýsyz görünýärdiler.
  
  Drake sagadyň henizem gygyrýandygyny bilýärdi. Karin üçin. Parnewik üçin. Duşmanlary we bütin dünýä üçin. Muzeýiň arhiwinden geçip, Walkyriesiň sanawdan haçan ýitirim bolandygyny anyklamak üçin enjamy gaharly basdy.
  
  "Içinden kimdir biri işleýär öýdýärsiňizmi?" Dahl nirä barýandygyna derrew düşündi.
  
  "Iň gowy çaklama, tölenmedik muzeýiň goragçysy ýa-da duzaga düşen kurator ... şuňa meňzeş bir zat. "Valkyries" gümmezine düşürilip, soň bolsa ýuwaşlyk bilen iberilýänçä garaşardylar. Birnäçe ýyl bäri hiç kim muňa düşünmeýär. "
  
  "Ora-da talaňçylyk" diýip, Dahl gysdy. "Isa, adam, muny anyklamak üçin altmyş ýyldan gowrak wagtymyz bar." Kitaphana girenlerinden soň ýene geýen toý ýüzügine degdi. Drake bir sekunt saklandy. "Aýaly?"
  
  "We çagalar".
  
  "Olary küýseýärsiňizmi?"
  
  "Her sekunt".
  
  "Gowy. Belki, seniň pikir edişiň ýaly dälsiň. "
  
  "Uckalňyş, Dreýk."
  
  "Has haladym. Men talaňçylygy göremok. Hereöne şu ýere serediň - Valkyries 1991-nji ýylda Şwesiýanyň Miras gaznasy üçin jemgyýetçilik gatnaşyklary kampaniýasynyň çäginde gezelenje çykdy. 1992-nji ýyla çenli muzeýiň katalogynda ýitirim boldular. Bu size näme diýýär? "
  
  Dahl dodaklaryny yzarlady. "Syýahat bilen baglanyşykly kimdir biri olary ogurlamak kararyna geldi?"
  
  "... A-da ... gezelençde tomaşa eden biri karar berdi!"
  
  "Bolýar, bu has ähtimal." Dahlyň kellesi titredi. "Onda gezelenç nirä gitdi?" Barmaklary ekrana dört gezek degdi. "Angliýa. Täze ORork. Gawaýi. Awstraliýa. "
  
  "Bu hakykatdanam daraldýar" -diýdi. "Gaplaň".
  
  Dahl gygyrdy: ", ok, garaş". "Bu hakykat. Valkyrie alyp gaçmak birsydyrgyn bolmalydy, şeýlemi? Gowy meýilleşdirilen, gowy ýerine ýetirilen. Ideal. Bu entegem jenaýata gatnaşygy ýok. "
  
  "Biraz akylly bolsaň ..."
  
  "Diňläň! 90-njy ýyllaryň başynda serb mafiýasy dyrnaklaryny Şwesiýanyň aşagyna gazyp başlady. Talaňçylyk bilen baglanyşykly jenaýatlar on ýyla golaý wagtyň içinde iki esse artdy we häzirki wagtda ýurt boýunça onlarça guramaçylykly topar işleýär. Käbirleri özlerini Bandidos diýip atlandyrýarlar. Beýlekiler, dowzah perişdeleri ýaly, biker toparlarydyr. "
  
  "Serb mafiýasynyň Valkyries bar diýýärsiňizmi?"
  
  "No.ok. Olary ogurlap, soň bolsa pula satmagy meýilleşdirendiklerini aýdýaryn. Muny çekmek üçin baglanyşyklary bolan ýeke-täk adamlar. Bu adamlar diňe bir talamak bilen çäklenmän, hemme zady edýärler. Halkara kontrabanda olardan daşda bolmaz "-diýdi.
  
  "Bolýar. Olary kime satandygyny nädip bilip bileris? "
  
  Dahl telefony aldy. "Biz beýle etmeýäris. Theöne ýokary derejeli ýolbaşçylaryň azyndan üçüsi Oslonyň golaýynda gözenegiň aňyrsynda ". Jaň etmek üçin gitdi.
  
  Drake gözlerini süpürdi-de, yza çekildi. Ol sagada seredip, irden sagat 6 töweregi bolandygyny görüp haýran galdy. Iň soňky gezek haçan ýatdylar? Haýden gaýdyp gelende töweregine göz aýlady.
  
  Goranmak ministriniň owadan kömekçisi ruhdan düşdi. "Bagyşlaň ýigitler. Nemesler üçin üstünlik ýok "-diýdi.
  
  Dartgynlylygy görkezýän Beniň kellesi aýlandy. "Hiç kim ýokmy?"
  
  "Entäk däl. Gynanç bildirýärin."
  
  "Howöne nädip? Bu adam bir ýerde bolmaly." Gözlerinden ýaş doldy we olary Drake dikdi. "Şeýle däl-mi?"
  
  "Hawa, dost, dogry. Maňa ynan, biz ony taparys "-diýdi. Dostuny aýy gujagyndan tutdy, gözleri Haýdeniň üstünlik gazanmagyny haýyş etdi. "Dynç almaly we ertirlik edinmeli" -diýdi.
  
  Haýden ýaňy ýapon dilinde gürlän ýaly bolup, başyny ýaýkady.
  
  
  Wigrimi bäşinji
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alisia Maýls, Las Wegas bulwaryndan ýigrimi iki gatda ýerleşýän köp kwartirasynyň biriniň giň gatynda otyrka, milliarder Kolbi Teýlora tomaşa etdi. Bir diwar düýbünden aýna bolup, Bellagio çüwdürimlerine we Eýfel diňiniň altyn çyralaryna ajaýyp görnüş hödürleýärdi.
  
  Kolbi Teýlor bu barada ikinji gezek pikir etmedi. Iki sagatlap bilelikde seresaplylyk bilen geçiren "Odin möjekleri" atly iň soňky gazanyşyna çümdi. Alisýa onuň ýanyna bardy, ýalaňaç bolýança eşiklerini birin-birin gabady, soňam gözleri bilen deňleşýänçä, dört aýakdan aşak düşdi.
  
  Güýç we howp ony açan iki zatdy. "Megalomaniac extraordinaire" Kolbi Teýloryň güýji we Wegasly uly, güýçli gögeriji söýgülisi Milonyň hakykatdanam ony gowy görýändigine ýakymly düşünmek bilen abanýan howp.
  
  - Dynç aljak bolýarsyňyzmy, başlyk? - diýip, demini aldy. "Men barback. Goşmaça töleg ýok. "
  
  Teýlor oňa ýokary we aşak seretdi. "Alisýa" -diýip, gapjygyndan on dollar çykardy. "Tölän bolsam, munuň has köp açyljakdygyny ikimizem bilýäris." Hasabyny arkasynda durmazdan ozal dişleriniň arasynda basdy.
  
  Alisýa öňündäki uzaldylan zolagyň yşyklaryna haýran galyp, başyny ýokaryk galdyrdy. "Howlukma. Edip bilseň."
  
  "Parnewik bilen ýagdaýlar nähili geçýär?" Teýlor bu soragy nägilelik bilen aýtdy.
  
  "Doneerine ýetiren badyňyza" diýip, Alisýa döwülen iňlis dilinde jogap berdi. "Men ony iki bölege böljek".
  
  "Maglumat güýç, Maýls. Biz ... bilýänlerini bilmeli. ... Naýza. Galanlaryň hemmesi. Häzirki wagtda biz öňde. Emma "Walkyries" we "Gözler" hakyky baýraklardyr. "
  
  Alisýa muny düzdi. Gümürtik. Grunt. Obsiýa. Iki zat - howp we pul üçin ýaşady. Islän zadyny almak üçin her gün ikinji gezek pikir etmän ýa-da ökünmän ýerine ýetirýän ussatlygy we özüne çekijiligi bardy. SAS-daky günleri diňe türgenleşikdi. Onuň Owganystandaky we Liwandaky wekilleri ýönekeý öý işi.
  
  Bu onuň oýny, özüni üpjün etmek üçin serişdesi boldy. Bu gezek Kolbi Teýlor we onuň goşuny bilen gyzykly boldy, ýöne nemesler tiz wagtdan has uly aýlyk hödürlemeli boldular - Abel Freý Kolbi Teýlor däl-de, hakyky güýji görkezdi. Golaýda hemişe söýýän Milonyň bolmagy howpy bilen garyşdyryň we gözýetiminde ajaýyp feýerwerkden başga zat görmedi.
  
  Zolagyň töweregine göz aýlady, şol yşyklandyryjy çyralarda we kazinolarda ajaýyp güýji bildi we Kolbi Teýloryň hödürleýän kiçijik güýmenjesinden peýdalandy, şol bir wagtyň özünde Matt Dreýk we özi bilen gören aýal hakda oýlandy.
  
  
  * * *
  
  
  Kwartiranyň myhman ýatylýan otagyna girip, professor Roland Parnewikiň edil edil edil edil edil düşek ýaly daňylandygyny, düşegini tapdy. Taýloryň yssy henizem budlarynyň arasynda ýanýar we ýaňaklary gyzarýar, Geronimo gygyrdy! we gojanyň gapdalynda gonup, düşege bökdi.
  
  Ol dyzyna bökdi we dodaklaryndan kümüş kanal lentasyny ýyrtdy. "Bizi eşitdiň, professor? Elbetde etdiň. " Onuň nazary onuň içegesine dikildi. "Garry, henizem durmuş barmy? Kömek gerekmi? "
  
  Ol gülkünç güldi-de, düşekden bökdi. Profesoryň gorkan gözleri, her bir aç-açan hereketine eýerdi, özüni ulaltdy we hasam wagşy görnüşlere itergi berdi. Tans etdi, aýlandy, utanjaň boldy.
  
  Theöne ahyrynda ol gojanyň döşüne oturdy we agyr dem aldy we bir jübüt gül gaýçy çaldy.
  
  "Barmaklaryňyzy kesmegiň wagty" -diýip, begenç bilen aýtdy. "Gynamalarymdan jynsymdan lezzet alşym ýaly, dýuýmdan bir dýuýmdan lezzet alýaryn. Näçe uzak dowam etse, şonça gowy. Çynlakaý dost, men diňe gan we maým üçin geldim. "
  
  "Näme ... näme bilmek isleýärsiňiz?" Parnewikiň şwed aksenti gorky bilen galyňdy.
  
  "Maňa Matt Dreýk we oňa kömek edýän jelep hakda gürrüň beriň."
  
  "Drake? Men ... Düşünmedim ... islemeýärsiňmi - Odin? "
  
  "Norwegiýanyň bu hapa zatlary hakda hiç zat aýtjak däl. Bularyň hemmesiniň arassa tolgunmasy sebäpli men içimde ". Ol gülüň gaýçysyny burnunyň ujuna ýakynlady.
  
  "Umm ... Drake - SAS, eşitdim. Ol muňa goşuldy ... tötänleýin. "
  
  Alisýa buzly tolkun ýuwandygyny duýdy. Parnewigiň jesedine seresaplylyk bilen çykdy, iki pyçagy hem burnuna goýdy we bir damja gan çykýança gysdy.
  
  - Garry, sen durduň öýdýän.
  
  "! Ok! ! Ok! Haýyş edýärin! "Indi onuň aksenti şeýle bir galyňdy we burnundaky basyş bilen ýoýuldy welin, sözleri zordan edip bilýärdi. Ol gürledi. "Siz gurjaklardan aşpez ýaly görünýärsiňiz." Bla bla, bla bla, bla bla. "
  
  "Aýaly ony taşlady. SAS-ny günäkärläň! " - Parnewik gözlerini gamaşdyryp, gözlerini aýlady. "Dostunyň bize kömek edýän aýal dogany bar! Bu aýal Nýu-Yorkorkuň polisiýa işgäri Kennedi Mur. Ol yzygiderli ganhor goýberdi! "
  
  Alisýa pyçaklaryny gaharly herekete getirdi. "Has gowusy. Has gowy, professor. Ýene näme?"
  
  "Ol ... işleýär ... Baýram. Mejbury dynç alyş ýok. Görýäňizmi, seriýaly ganhor, ol ýene öldürdi. "
  
  "Hudaý, prof, sen meni açyp başlaýarsyň."
  
  "Haýyş edýärin. Dreýk gowy adam diýip bilerin! "
  
  Alisýa gül kesýänleri çykardy. "Elbetde, ol muny başdan geçirýär. Himöne men sen däl-de, SRT-de ylgadym. Şol jellady näme aljyrandygyny bilýärin. "
  
  Gykylyk we heläkçilik boldy, soň Kolbi Teýlor gapyny kellesinden geçirdi. "Maýls! Men ýaňy Şwesiýanyň hökümetindäki ýaranymyzdan jaň aldym. Walkyrynyň nirededigini bildiler. Biz howlukmaly. Indi! "
  
  Alisýa gül kesijilerini alyp, gojanyň barmagynyň ujuny kesdi.
  
  Edip bilýändigi üçin.
  
  Ol gygyryp, ýazyp durka, arkasyny daňdy-da, reaktiw injektor, iňňesiz şpris bilen derisiniň aşagyna kiçijik datçik goýdy.
  
  B meýilnamasy, Alisýanyň pikiriçe, esger taýýarlygy henizem deňdir.
  
  
  ÝIGRIMI ALTY
  
  
  
  Waşington, Kolumbiýa okrugy
  
  
  Thorsten Dahlyň jübi telefony jyňňyrdanda, Dreýkiň agzy gök gülli küýzeden doldy. Garaşyp, diňläp, täze kofe bilen ýuwdy.
  
  "Hawa, Döwlet ministri." Bu garaşylmadyk ýagdaýdan soň, Dahlyň söhbetdeşliginiň galan bölegi ýuwaş, "Men görýärin", sözler we hormat bilen dymmak. Dreýk üçin birneme gülkünç ses beren 'Seni goýbermerin, jenap' bilen tamamlandy.
  
  "Bolýarmy?" - diýip soradym.
  
  "Hökümetim bu serbiýalylardan birine kömek soramak üçin azatlykdan mahrum etmek jezasyny azaltmagy wada bermeli boldy, ýöne muny tassyklaýarys". Dreýk Dahlyň konserwatiw daşky aşagynda bagtly bolmak isleýän adamdygyny aýdyp bilerdi.
  
  "Näme?"
  
  "Entäk däl. Geliň hemmämizi bir ýere jemläliň "-diýdi. Birnäçe salymdan Ben noutbuk ekranyndan çekildi, Haýden tirseginden bir dýuým, Kennedi bolsa uzyn saçlary Dreýkiň ýanynda garaşdy.
  
  Dahl bir dem aldy. "Gysga görnüşi, 90-njy ýyllarda Şwesiýanyň serb mafiýasynyň lideri - häzirki wagtda tussaglykda saklanýan bir adam," Walkyries "-i Amerikaly kärdeşine hoşniýetlilik alamaty hökmünde berdi. Şeýlelikde, Dawor Babiç 1994-nji ýylda "Walkyries" -i aldy. 1999-njy ýylda Dawor mafiýanyň lideri wezipesinden çekildi we gözegçiligi ogly Blanka tabşyrdy we dünýäde iň gowy görýän ýerine, hatda watanyna-da gitdi. "
  
  Dahl bir salym dymdy. "Gawaýi".
  
  
  ÝIGRIMI ÝEDI
  
  
  
  Nýu-Yorkork, ABŞ
  
  
  Abel Freý ýokarky gatdaky kwartirasynyň penjiresinden aşakda pyýada ýörelgelerde gezip ýören millionlarça kiçijik garynjalara seretdi. Şeýle-de bolsa, garynjalardan tapawutlylykda bu adamlar akylsyz, maksatsyzdy we görgüli durmuşlaryndan başga bir zady göz öňüne getirip bilmedi. "Kellesiz towuklar" adalgasynyň, adamzadyň göwnüçökgün gämi duralgasyna göz aýlaýarka, bu beýiklikde duran bir adam tarapyndan döredilendigini öňe sürdi.
  
  Freý uzak wagtlap hyýallaryna erkin goşant goşdy. Has ýaş görnüşi, her zady edip bilmek hemme zady içgysgynç edýärdi. Täze, has köp dürli we gyzykly çäreleri oýlap tapmaly bolduň.
  
  Şonuň üçin söweş meýdany. Şonuň üçin moda biznesi - ilki owadan aýal-gyzlara eýe bolmagyň, soň bolsa halkara kontrabanda halkasynyň öň tarapy, indi bolsa Taňrynyň mazaryna bolan gyzyklanmasyny gizlemegiň usuly.
  
  Durmuşy.
  
  Galkan kemsiz, hakyky sungat eseri we konweksiň ýüzüne oýulan şifrlenen kartadan başga-da, ýokarky gyrasynda ýazylan syrly sözlemi tapdy. Iň gowy görýän arheology bu ugurda köp işleýärdi. Iň halanýan alymy soňky bir täsinligi ýüze çykarmaga synanyşdy - galkan adaty metal däl-de, has möhüm bir zat, ýöne şol bir wagtyň özünde ajaýyp ýeňil materialdan ýasaldy. Freý, Odiniň syrynda has öňem göz öňüne getirişinden has köp zadyň bardygyny bilip begendi we lapykeç boldy.
  
  Onuň lapykeçligi, olary öwrenmäge wagtyň ýoklugy bilen baglanyşyklydy. Esasanam indi bu halkara ýaryşyna gatnaşdy. Hemmäni La Weraine iberip biljekdigini nädip isleýärdi we ýerliksiz sosialistler hezil edip ýörkä, özi we başga-da birnäçe adam Hudaýyň syrlaryny seljererdi.
  
  Soň bolsa boş otagda ýylgyrdy. Derňew elmydama gödek dynç almagyň birnäçe gymmatly pursatlary bilen bilelikde bolmalydy. Belki, bir-iki sany erkek modeli meýdançada biri-birine garşy goýuň, olara çykalga hödürläň. Has gowusy, ýesir alnanlaryň bir-birini biri-birine garşy goýuň. Olaryň nadanlygy we umytsyzlygy elmydama iň gowy tomaşa görkezýärdi.
  
  E-poçta iberilýär. Ekranda täze gyz Karin Bleýkiň düşeginde zynjyr bilen oturandygyny görkezýän wideo peýda boldy.
  
  "Ahyrsoňy". Freý oňa ilkinji gezek seretdi. Bleýk zenany ony alyp gaçmak üçin iberen üç hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan üç hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulanlaryň biri bellendi. Ol örän akylly, hakyky baýdy we Freýiň gelmegine garaşyp, La Wereinadaky kiçijik türmesinde saklandy.
  
  Lezzet almak üçin täze et. Bigünäleriň ganyndan onuň baky bagty bar. Indi ol onuň emlägi boldy. Onuň sary saçlary, owadan saçlary we bir-iki sany giň gözleri bardy, ýöne Freý şekiliň hilini göz öňünde tutup, reňkine ynam edip bilmedi. Owadan beden - model ýaly ýuka däl; has özüne çekiji, has adalatly jynsy özüne çeker.
  
  Sanly ýüzüne degdi. "Soonakynda öýe gelersiň, balam ..."
  
  Şol pursat gapy açyldy we bir elinde jübi telefonyny silkip, gödek Milo içeri girdi. "Ol şol" diýip gygyrdy. "Alisýa!" Akmak ýüzünde samsyk ýylgyrdy.
  
  Freý duýgularyny gizledi. "Ja? Halo? Hawa, aýdyň. Nýu-Yorkorkdaky iň soňky eser meniňki bolmalydy. " Iňlis jadygöýüne birneme ynanmady.
  
  Indiki nirä gitmelidigini düşündirende, ýylgyryp, şwesiýalylaryň we ýoldaşlarynyň ýola çykýandyklaryny eşidip, ýylgyrdy, soň bolsa ýakyn wagtda Kanadanyň ikisini-de saklajakdygyna söz bereninde şöhle saçyp bilmedi. sanlar.
  
  Soň bolsa galkanyň gyrasyndaky bu geň ýazgyny açyp, beýleki bölekleriň şol bir seýrek materialdan ýasalandygyny ýa-da ýokdugyny görüp bilýärdi. Soň bolsa üç bölek we artykmaçlyk bolardy.
  
  "Iň bolmanda başarnykly" -diýip, Milona üns bilen seretdi. "Soonakyn wagtda ýene duşuşanymyzda bu ussatlygy ulanmaga sabyrsyzlyk bilen garaşýaryn." Iňlis gülüni deşenden ep-esli wagt geçdi.
  
  Freý, söýgülisi bilen duşuşmak pikirinde Milonyň gözleri ýalpyldaýarka içeri ýylgyrdy. Alisýanyň beren jogaby henizem ýadynda galýardy.
  
  Isleýşiňiz ýaly, jenap.
  
  
  ÝIGRIMI SEKIZ
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  12-nji sentýabrda, Gawaýiniň üstündäki günortan gün, ABŞ-nyň goşunynyň gol paraşýuty bolan meduza paraşýutlarynyň garaňky ýagyşy bilen garaldy. Üýtgeşik amalda Delta Commandos, Şwesiýanyň SGG we Iňlis SAS we bir Nýu-Yorkork polisiýa işgäri bilen adanyň demirgazyk tarapyndaky uzak kenarda gondy.
  
  Dreýk kenara ylgap başlady, gum gonmagyny ýumşady, paraşýutyny boşatdy we Kennediniň gidişini barlamak üçin tiz öwrüm etdi. Delta oglanlarynyň ikisiniň arasynda ýere gaçdy, bir dyzyna çökdi, ýöne tiz wagtdan aýaga galdy.
  
  Ben öz işinde ABŞ-a "geňeşçi" hökmünde iberilen Haýdeniň kömegi bilen gözleglerini dowam etdirip, uçarda galmalydy.
  
  Dreýkiň tejribesinde geňeşçiler adatça başlyklarynyň has gowy taýýarlanan görnüşleri - başgaça aýdylanda goýun geýimindäki içalylardy.
  
  Agaçlaryň örtülen ýumşak eňňidine ýetmezden ozal, Gawaýiniň yssy gününde kenarda ylgadylar.
  
  Bu ýerde Thorsten Dahl olary saklady. "Düzgünleri bilýärsiňiz. Ietuwaş we berk. Maksat ammar. Öňe! "
  
  Serb mafiýasynyň öňki lideriniň köşgüne iň ýokary güýç bilen zarba urmak kararyna gelindi. Wagt olara garşy gaty erbetdi - garşydaşlary häzirem Walkyriesiň ýerleşýän ýerini bilip bilerler we bu ýaryşda ýeňiş gazanmak gaty möhümdi.
  
  Dawor Babiç hökümdarlyk eden döwründe rehimdar adam däldi.
  
  Eňňide çykyp, göni Babiçiň şahsy derwezesine tarap ylgadylar. Olara şemal-da degmedi. Hüjüm edildi we bir minutdanam az wagtyň içinde demirden ýasalan beýik derwezeler demir böleklerine öwrüldi. Derwezeden girip, tutuş sebite ýaýradylar. Drake ullakan mermer basgançaklaryna alyp barýan açyk gazony öwrenip, galyň palma agajynyň arkasyny aldy. Olaryň ýokarsynda Babiçiň köşgüniň girelgesi bardy. Iki tarapynda-da ajaýyp heýkeller we Gawaýi medeniýetiniň hazynalary, hatda Pasha adasyndaky Moai heýkeli dur.
  
  Entek işjeňlik ýok.
  
  Serbiýaly mafiýa pensioneri öz-özüne ynamlydy.
  
  SAS adamy, ýüzi ýarym gizlenip, Dreýkiň gapdalynda süýşdi.
  
  "Salam, köne dost. Gowy gün, şeýlemi? Göni gün şöhlesi linzalara degeninde haladym. Uells iň gowy arzuwlaryny iberýär. "
  
  "Şol garry samsyk nirede?" Drake bagdan gözüni aýyrmady.
  
  "Soňrak siziň bilen habarlaşjakdygyny aýdýar. Oňa birneme wagt bergiňiz bar. "
  
  "Hapa garry jellat."
  
  "Maý kim?" - diýip, Kennedi sorady. Saçyny ýene darady we balagyň üstünde şekilli goşun formasyny geýdi. Birnäçe äýnegi bardy.
  
  Dreýk, hemişeki ýaly ýörite maksatly pyçagyndan başga ýarag götermedi.
  
  Täze SAS ýigidi: "Köne Drake Flame şu ýerde. Has möhümi, sen kim? "
  
  "Gel, ýigitler. Üns beriň. Taryhdaky asuda ilata iň uly hüjümleriň birini amala aşyrmakçy ".
  
  "Raýatmy?" Kennedi gözlerini gamaşdyrdy. "Bu adam raýat bolsa, men Klaudiýa Şifferiň eşegi."
  
  Delta topary eýýäm basgançakda. Drake başlan pursatyny gizlemekden çykyp, açyk meýdanyň üstünden ylgady. Ol ýarym ýolda bolansoň, gykylyklar başlandy.
  
  Basgançagyň ýokarsynda dürli kostýumlar, boks şortikleri we kesilen futbolkalar şekillendirilipdir.
  
  Alty sany gysga ok atyldy. Alty jeset basgançakdan jansyz ýykyldy. Delta topary ýarym ýolda boldy. Dreýk basgançaklaryň aşagyna baryp, sag tarapa süýşüp barýarka, gyssagly gykylyklar öňden bir ýerden geldi, egri daş relsler birneme örtük berdi.
  
  Serblerden gelendigini aňladýan bir ses çykdy. Dreýk Kennedini ýene bir gezek barlamak üçin, soň bolsa iki basgançak ýokaryk çykdy.
  
  Olaryň aňyrsynda, H şekilli binanyň iki ýarysynyň arasynda ýerleşýän köşgüň girelgesine kiçijik bir çyzyk çykdy. Openaragly adamlar açyk gapylardan we girelgäniň iki gapdalyndaky fransuz gapylaryny kakmakdan çykdylar.
  
  Olaryň onlarçasy bar.
  
  Olary geň galdyrýarlar - ýöne çalt tertipleşdirýärler. Belki-de, beýle çilim çeken däldir. Dreýk nämäniň gelýändigini gördi we geň heýkeller ýygyndysyna pena berdi. Kennedini Pasha adasyndaky eser bilen süýräp gutardy.
  
  Bir sekuntdan soň awtomat ýaragy eşidildi. Geň galdyran garawullar ähli tarapa gurşun perdelerini gurýarlar. Birnäçe ok heýkeli taýak bilen uranda, Drake garnyna düşdi.
  
  Garawullar ylgadylar. Olary myşsa hakyna tutdular, akyl taýdan edermenliginden has samsyklygy üçin has köp saýladylar. Deltanyň oglanlaryndan seresaply otlara ylgadylar we gan akymlarynyň arasynda ýykyldy.
  
  Olaryň arkasynda aýna döwüldi.
  
  Köşgüň penjirelerinden has köp ses eşidildi. Bagtsyz Delta esgeri boýnundan bir ok aldy we derrew öldi.
  
  Iki sany garawul heýkelleriň üstünde büdredi, biri azajyk ýaralandy. Dreýk pyçagyny ýuwaşlyk bilen çekdi we biriniň heýkeliň töwereginde aýlanmagyna garaşdy.
  
  Waralanan serbleriň iň soňky gören zady, Dreýk bokurdagyny keseninde öz ganynyň dökülmegi boldy. Kennedi ýaragyny götereninde ikinji serbden sypdyrdy, sypdyrdy, soň kepderi ýapmak üçin.
  
  Çeňňek boş basdy.
  
  Kennedi ýerinden turdy. Weaparagyň düşürilendigi ýa-da ýokdugy, henizem gaharly garşydaşy bilen ýüzbe-ýüz boldy. Garawul myşsalaryny gysyp, otlaýjyny gysdy.
  
  Kennedi çäkden çykdy, soňam tizligi açyk bolansoň öňe bökdi. Içege çalt urmak we boýnunyň arka tarapyndaky tirsek ony ýere ýykdy. Ol togalandy, birden elindäki pyçak we giň ýaýda döwüldi. Kennedi ganly barmaklaryny şemal turbasyna sürmezden ozal ýaňagyndan geçmegi üçin ýeterlik yza çekildi.
  
  Ol ýumşak kıkyrtyk arakesmesini eşitdi, bogup başlandygyny eşitdi.
  
  Ol yzyna öwrüldi. Ol gutardy. Onuň ölmegine syn etmek islemedi.
  
  Drake durdy we synlady. "Erbet däl"
  
  "Belki, indi çaga dogurmagy bes edersiňiz."
  
  "Bolmaz ..." Ol birden saklandy. Ol utanjyny batyrgaý öwünmek bilen örtdi. "Gunaragly aýaly synlamakdan gowy zat ýok."
  
  "Möhüm däl". Kennedi köşgüň başga bir aýratynlygy bolan totem polýusynyň arkasyndan sypdy we wakany gözden geçirdi.
  
  Ol: "Biz aýry-aýry ýollarymyzdan gidýäris" -diýdi. "Siz ammar otagyny taparsyňyz. Men yza gaýdaryn "
  
  Ikirjiňlenmesini gizlemek üçin ýerlikli bir iş etdi. "Hakykatdanam?"
  
  "Haý adam, men şu ýerde polisiýa işgäri, ýadyňdamy? Siz raýat. Saňa aýdylyşy ýaly et ".
  
  
  * * *
  
  
  Hemra gözegçiliginde bir dikuçar we birnäçe pes binany görkezýän köşgüň arka tarapyna Kennediniň sag tarapa süýräp barşyna Dreýk syn etdi. SAS topary eýýäm ol ýerde ýerleşdirilipdi we şol pursatda aralaşmalydy.
  
  Gözüniň şekiliniň üstünde durandygyny gördi, beýnisi birden geýen eşikleriniň eşegini görkezmegini isledi.
  
  Şok ony sarsdyrdy. Pespällik we näbellilik kellesindäki güýçleri birleşdirip, öz-özüne şübhe döredýär. Elisonyň gideninden iki ýyl, ýedi ýüz günden gowrak durnuksyzlyk. Üznüksiz serhoşlygyň adaty bolmadyk çuňlugy, soň bolsa bankrot, soň bolsa adaty durmuşa haýal, gaty haýal ýokarlanmak.
  
  Olar entek ýok. Golaýda hiç ýerde.
  
  Gowşaklygy gürleýärmi?
  
  Meýilnama b.
  
  Eliňizde işläň. Harby ünsüňizi yzyna aljak boluň we nädogry raýat zatlaryny biraz wagt goýuň. Iki garawuldan ýarag alyp, heýkelleriň arasyndan çygly ýoluň gyrasynda durýança bökdi. Üç dürli penjirede üç nyşany gördi we çalt yzly-yzyna üç partlady.
  
  Iki gykylyk we gykylyk. Erbet däl. Galan kellesi ýerini gözläp, yza çekilende, Dreýk ony gyzyl dumana öwürdi.
  
  Soňra ylgady, köşgüň öň tarapynda durmak üçin dyzyna çümüp, kellesi gödek daşlara degdi. Ony tutmak üçin ylgaýan Delta toparyna yza seretdi. Ol ýolbaşçysyna baş atdy.
  
  "Geçip" Drake gapynyň, soň bolsa sag tarapyň başyny atdy. "Saklama otagy"
  
  Içeri girdiler, Drake iň soňky diwaryň egrisine basdy. Giň gerimli demir basgançak olaryň öňünde köşgüň ikinji basgançagyna çykdy.
  
  Diwaryň üstünde gezip ýörkäler, ýokarky gatdaky balkonda has köp serb peýda boldy. Bir salymdan Delta topary aňsat ýyrtyjy boldy.
  
  Nirä gitmeli bolmansoň, Dreýk dyza çöküp ot açdy.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi köşgüň daşky diwary bilen serhetleşýän agaç çyzygyna ylgady we has çalt hereket edip başlady. SAS esgeri garnyna düşmänkä, gözüni ýumup, öýüň arkasyna ýetdi.
  
  Towşan ýaly, ol tüpeňiň gabygy bilen gipnoz edilip hereketsiz durdy. Tomas Kalebiň ähli pikirleri birnäçe aýdan soň ony terk etdi.
  
  "Gaplaň!"
  
  "Gowy" -diýip, sag gulagynyň gapdalynda bir ses aýtdy. Sowuk pyçagy ondan bir millimetr uzaklykda duýdy. "Bu Dreýkiň guşy."
  
  Bu teswir onuň gorkusyny ýok etdi. "Drake guş? Men gitdim!"
  
  Ol adam ýylgyryp, onuň öňüne geçdi. "Şeýlelik bilen, prezidentiňiziň pikiriçe, Miss Mur möhüm däl. Men özümi dogry tanatmak isleýärin, ýöne indi wagt ýa-da ýer däl. Maňa Wells diýiň. "
  
  Kennedi bu ady tanady, ýöne Iňlis esgerleriniň uly toparynyň töweregine öwrülip, yz galdyryp başlandan başga hiç zat aýtmady. Babiçiň emläginiň arka tarapy hindi daşy bilen örtülen ullakan eýwandan, zal oturgyçlary we ak kabanalar bilen gurşalan Olimpiýa ululygyndaky howuzdan we bezegiň galan bölegine gabat gelmeýän birnäçe gödek, ýigrenji binalardan ybaratdy. Iň uly binanyň gapdalynda raýat dikuçary bilen enjamlaşdyrylan tegelek helipad bardy.
  
  Nýu-Yorkorkuň köçelerinde ençeme ýyllap gezensoň, Kennedi jenaýatyň hakykatdanam töleýändigini ýa-da ýokdugyny bilmeli boldy. Bu ýigitler we Kaleb munuň üçin pul berdiler. Çak Walker, eger Kennedi jübüsini jübüsinde görmedik bolsa, munuň üçin pul tölärdi.
  
  Gün otaglary doldy. Birnäçe ýarym ýalaňaç erkek we aýal aljyraňňy ýagdaýda durdular, eşiklerine ýapyşyp, artykmaç etini ýapjak boldular. Kennedi käbir garry erkekleriň gippopotam derisini dolandyryp bilmejekdigini, ýaş aýallaryň köpüsiniň muny diňe iki eli we çep öwrümi bilen edip biljekdigini aýtdy.
  
  "Bu adamlar ... geliň, olara myhman diýeliň ... belki serb toparynyň bir bölegi däldir" -diýdi Wells bokurdak mikrofonyna ýuwaşlyk bilen. "Olary al" -diýip, üç sany öňdebaryjy adama baş atdy. "Galanlaryňyz bu binalaryň deňiz kenaryna tarap barýarsyňyz."
  
  Topar bölünip başlansoň, birbada birnäçe zat bolup geçdi. Dikuçar pyçaklary aýlanyp başlady; dwigatelleriniň sesleri ýakynlaryň gykylyklaryny derrew gark etdi. Soň güýçli awtoulagyň duýdansyz gykylygynyň öňündäki rolikli gapynyň açylyşynyň sesi ýaly çuňňur gykylyk. Ugaramaz binalaryň deňiz kenaryndan ak reňkli zolak peýda boldy - ýokary tizlikde tizlenýän Audi R8.
  
  Ol eýwana ýetip barýarka, bir tonna ok boldy. Ol haýran galan SAS esgerlerine çümdi we howada çöküp ugrady. Anotherene bir maşyn onuň arkasyna çekildi, bu gezek gara we ulurak.
  
  Dikuçaryň pyçaklary has çalt aýlanyp başlady we hereketlendirijileri aglap başlady. Uçmaga taýynlyk görüp, tutuş maşyn titredi.
  
  Geň galan Kennedi diňe Wellesiň buýruklary gygyrýarka diňläp bilýärdi. Galan SAS esgerleri ot açanda, ol ýalpyldy.
  
  Bagda ähli dowzah boşady.
  
  Esgerler çalt hereket edýän "Audi R8" -e ok atdylar, oklar onuň demir göwresine, deriniň derisine we gapylaryna deşildi. Maşyn iň soňky minutda ýiti öwrüm etmek üçin jaýyň burçuna tarap ylgady.
  
  Çagyl kiçijik raketalar ýaly tekerleriniň aşagyndan atyldy.
  
  Ok, penjiräni döwdi weýran etdi. Awtoulag göni manyda uçuşyň ortasynda öldi, sürüji tigiriň arkasyna ep-esli düşende motory saklandy.
  
  Kennedi tüpeňini galdyryp öňe ylgady. "Gymyldama!"
  
  Maşyna ýetmänkä, sürüjiniň ýeke-täk ýolagçysydygy äşgärdi.
  
  Baýt.
  
  Dikuçar ýerden iki fut beýiklikde bolup, haýal aýlanýar. SAS esgeri gygyrdy, ýöne sesinde hiç hili gahar-gazap ýokdy. Ikinji awtoulag, gara dört gapyly kadillak, ullakan howuzyň ugrunda tizlik bilen hereket edýärdi, tekerleri ähli tarapa tolkun tolkunlaryny atýardy. Penjireler garaldy. Içinde kimiň bardygyny anyklamak mümkin däl.
  
  Üçünji hereketlendiriji işe başlady, häzirki wagtda gözden.
  
  Esgerler kadillaga ot açyp, tekerlere we sürüjä üç ok bilen zeper ýetdi. Maşyn bökdi we yzky bölegi howuza çümdi. Wells we beýleki üç esger gygyryp, oňa tarap ylgadylar. Kennedi dikuçarda gözüni dikdi, ýöne Kaddi ýaly penjireleri aç-açan däldi.
  
  Kennedi bularyň hemmesiniň gaçmak meýilnamasynyň bir bölegidigini öňe sürdi. Emma hakyky Dawor Babiç nirede?
  
  Dikuçar has ýokary çykyp başlady. SAS ahyrsoňy duýduryşlardan ýadady we yzky rotora ok atdy. Haýwan maşyn aýlanyp başlady, soň bir adam taýyn bolanda granat atyjy bilen onuň aşagynda dyza çökdi.
  
  Wells Kaddi şäherine ýetdi. Iki ok atyldy. Kennedi mikrofon arkaly Babiçiň henizem tussagdygyny eşitdi. Indi üçünji awtoulag burça aýlandy, hereketlendiriji Formula 1 ýaryşçysy ýaly gygyrdy, ýöne Bentli, uly we batyrgaýdy, onuň barlygy gygyrýardy, dowzahy meniň ýolumdan çykarýar!
  
  Kennedi agaçlara bökdi. Birnäçe esger onuň yzyna düşdi. Wells öwrülip, gapdal penjireden göni üç ok atdy.
  
  Ok geçirmeýän aýna!
  
  "Bu bir eşik!"
  
  Bu sözler dikuçary halas etmek üçin bir sekundyň gijesi bilen aýdyldy - granat goýberildi - partlaýjy zarýady dikuçaryň düýbünde ýaryldy. Dikuçar böleklere bölünip, demir bölekleri hemme ýere ýaýratdy. Döwülen polatdan ýasalan bölek göni howuza gaçdy we müňlerçe gallon suwy gaty güýç bilen süýşürdi.
  
  Kennedi elhenç Bentleýiň öňünden geçýänçä garaşdy, soň kowalady. Çalt aýyrmak oňa gaçyp barýan serbleri tutmak üçin diňe bir mümkinçiligiň bardygyny aýtdy.
  
  Wells muny şol bir wagtyň özünde gördi we herekete geçdi. R8 düýbünden köneldi, ýöne Caddy henizem üýtgemedi, tigirleri howuzyň mermer basgançaklarynda bary-ýogy bir dýuým suw astynda.
  
  Wells we iki esgeri Kaddi tarap ylgady. Kennedi eýelemegi ýüregine düwüp, gyzgyn kowalady. Şol pursatda tüweleý geçen ýaly, birden Babiçiň öýüniň burçy ýarylan ýaly geň bir ses eşidildi.
  
  "Eý, Taňrym!" Wells hatda asudalygy hem pese gaçdy. Galyndylar howuza we eýwana ýagyş ýagyp, ähli tarapa uçdy. Kennedi. Başyny gaýalara tarap öwürdi.
  
  Ol ýerde gara dikuçar aýlandy, açyk gapysyndan tolkun şekili.
  
  "Sen muny haladyňmy?"
  
  Wells başyny galdyrdy. "Alisýa Maýls? Mukaddes zatlaryň hemmesiniň adyndan näme edýärsiň? "
  
  "Hatda, kiçijik toplaryňyzy şol ok bilen ýyrtyp bilersiňizmi, garry gyz. Sen maňa bergili Alisýa dikuçar Bentlini kowmak üçin yzyna öwrülmänkä birneme ýokarlandy.
  
  Kanadalylar şu ýerde.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, arkasyndaky diwar Şweýsariýa peýnirine öwrülmezden öňe geçdi. Iň bolmanda bir ok şeýle bir ýakynlaşdy welin, sonik sesini eşitdi. Delta toparynyň köpüsi bilen bir wagtyň özünde balkonyň aşagyndaky platforma çykmak üçin öňünden süýşürdi. Ol ýerde bir gezek ýokaryk gönükdirilip, ot açdy.
  
  Garaşylyşy ýaly, balkon poly birneme gowşakdy. Aboveokardaky atyşyk bes edildi we gykylyk başlandy.
  
  Delta serkerdesi ammar ugruna elini çepe silkdi. Iki owadan mebelli, ýöne boş otagdan çalt ylgadylar. Komandir, emeli hemra gözegçiliginiň birneme üýtgeşik bir zadynyň - gizlin ýerasty otagyň bardygyny duýduryş beren biriniň ýanynda durmagyny isledi.
  
  Içine haýran galdyryjy granatlar zyňyldy, soň bolsa amerikan esgerleri bulaşyklyga täsir etmek üçin gygyrdylar. Şeýle-de bolsa, derrew ýarym serb garawulynyň el-aýak söweşi boldy. Drake uludan demini aldy-da, içeri girdi. Otagdan soňuna çenli bulam-bujarlyk we bulaşyklyk doldy. Ol gözüni gamaşdyryp, aýy gujaklamak üçin öýkeninden öň ýylgyryp, ýarylan ullakan garawul bilen ýüzbe-ýüz bolandygyny gördi.
  
  Dreýk çalt gaçdy, böwrekleri urdy we gün eli bilen hanjar bilen gün pleksusyna urdy. Ynsan haýwany-da çişmedi.
  
  Soňra bar söweşleri hakda köne sözleri ýadyna saldy - eger garşydaşyňyz pleksusa bir zarba ursa, ylgap başlasaňyz gowy bolar, adam, sebäbi boýnuňyza bokuň ...
  
  Dreýk hereketsiz duşmany bilen aýlanyp, yza çekildi. Serb ullakan, gaty myşsanyň üstünde ýalta ýag we maňlaýy alty dýuým beton bloklary döwmäge ýeterlikdi. Ol adam oňaýsyz öňe gitdi, gollary giň ýaýrady. Bir süýşmek we Dreýk üzüm ýaly ezilip, gysylyp, ezilen bolardy. Ol çaltlyk bilen çetleşdi, sag tarapa yşarat etdi we üç çalt gysgyç bilen öňe çykdy.
  
  Göz. Gulak. Bokurdak.
  
  Üçüsi hem birikdirildi. Serb agyrydan gözüni ýumup durka, Dreýk uçýan urga töwekgelçilikli bir zyňmagy amala aşyrdy, bu giň aýaklaryndan hatda bu brontosaury hem kakmak üçin ýeterlik tizlik döretdi.
  
  Ol adam dagyň ýykylan ýaly sesi bilen ýere ýykyldy. Suratlar diwardan ýykyldy. Yza gaýdyşdan emele gelen güýç, kellesi paluba degensoň, huşsuz ýykyldy.
  
  Drake otaga girdi. Iki Delta ýigidi öldürildi, ýöne serbleriň hemmesi bitarap boldy. Gündogar diwaryň bir bölegi açyldy, Amerikalylaryň köpüsi açylyşyň töwereginde durdular, ýöne gorkyny näletläp, ýuwaş-ýuwaşdan yza çekilýärdiler.
  
  Draýk Delta esgeriniň howsala düşmegine näme sebäp bolup biljekdigini göz öňüne getirip bilmän, olara goşulmaga howlukdy. Ilkinji gören zady, ýagtylandyrylan ýerasty otaga alyp barýan daş basgançaklardy.
  
  Ikinjisi basgançaklara ýuwaş-ýuwaşdan ýokaryk çykýan, giň agzynda bir hatar ýiti ýiti aç-açan gara Panter bardy.
  
  Amerikalylaryň biri "Fuuuuck ..." çekdi. Drake has köp ylalaşyp bilmedi.
  
  Panter pyşyrdady, urmak üçin ördek. Haýwan howada böküp, gahar bilen 100 kilo ölümli myşsa bilen Drake yza çekildi. Ol ýokarky basgançaga düşdi we yza çekilen esgerlere gipnotiki ýaşyl gözlerini saklap durmaga synanyşdy.
  
  Delta komandiri tüpeňi bilen maksat edinip: "Muny etmegi ýigrenýärin" -diýdi.
  
  "Garaň!" Drake lampalaryň çyrasynda bir zat ýalpyldady. "Dine garaş. Gymyldama."
  
  Panter öňe gitdi. Delta topary, aralaryndan geçip barýarka ony ýarag bilen tutdy we otagdan çykyp barýarka ukypsyz serb garawullaryna äsgermezlik bilen gygyrdy.
  
  "Näme- ?" Amerikalylaryň biri Dreýkde gaşlaryny ýitirdi.
  
  "Görmediňmi? Ol göwher bilen bezelen monjuk dakdy. Munuň ýaly jaýda ýaşaýan şeýle pişik, diňe eýesiniň sesini eşidende hüjüm etmegi öwredýär öýdýärin. "
  
  "Gowy jaň. Munuň ýaly haýwany öldürmek islämok "-diýdi. Delta serkerdesi serblere el galdyrdy. "Men bu samsyklar bilen bütin gün hezil ederdim."
  
  Iki adamy garawullap, basgançaklardan ýöräp başladylar. Draýk gümmeziň düýbüne üçünji bolup geldi we görenleri haýran galmak bilen başyny ýaýkady.
  
  "Bu däli jellatlar nähili bozuk?"
  
  Otagda diňe 'kubok' diýip häsiýetlendirip boljak zatlardan dolydy. Dawor Babiçiň gymmatly hasaplaýan zatlary, ýalňyşlarynda - beýleki adamlar üçin gymmatlydy. Everywherehli ýerde uly we kiçi şkaflar bardy, tötänleýin tertipleşdirildi.
  
  Tyrannosaurus rex eňek. Nextanyndaky ýazgyda 'Edgar Fillion ýygyndysyndan - Ömürboýy baýrak' diýilýär. Mundan başga-da, meşhur aktrisanyň 'liveaşamak isledi' ýazgysy bilen açyk suraty. Munuň gapdalynda bürünç pedalyň üstünde dynç almak mumiýa edildi. eli '3-nji etrap prokurory' diýlip kesgitlenildi.
  
  We başga-da köp zat. Dreýk özüniň haýran galdyryjy täsirine we ünsüni jemlemäge synanyşyp, ekranyň gapaklarynda aýlanyp ýörkä, ahyrsoňy gözleýän ajaýyp zatlaryna göz aýlady.
  
  Walkyries: Galyň tegelek blokda oturdylan gar-ak heýkeller. Heýkelleriň ikisiniň hem uzynlygy bäş fut töweregi, ýöne Dreýkiň demini alýan ajaýyp jikme-jiklikdi. Nakedalaňaç we gadymyýetiň kuwwatly Amazonlaryna meňzeýän iki aýakly aýal, aýaklary bir zat üstünde oturan ýaly ýaýyldy. Drake, ganatly at bolsa gerek. Ben has köp zady bilmek isleýärdi, ýöne "Walkyries" -iň söweşden söweşe uçmak üçin ulanandygyny ýadyna saldy. Ol muskul agzalaryny, ýüzüň nusgawy aýratynlyklaryny we şahly kaskalaryny gördi.
  
  "Wah!" - diýip, Deltaly ýigit aýtdy. "Alty gaply bolsadym".
  
  Has açyk aýtsak, Walkyriesiň ikisi-de çep eli bilen näbelli bir zady ýokaryk görkezýärdi. Dreýkiň indi pikir edişi ýaly göni Taňrynyň mazaryna tarap yşarat.
  
  Diňe Ragnarok tapyp bilsediler.
  
  Şol pursatda esgerleriň biri displeýden bir zat almaga synanyşdy. Güýçli jaň kakyldy we basgançaklaryň aşagyndaky polat derwezesi ýykyldy, olaryň çykmagyna päsgel berdi.
  
  Amerikalylar derrew gaz maskalaryna ýetdiler. Drake başyny ýaýkady. "Alada etme. Bir zat maňa Babiçiň ogry diri tutulmagyny we kowulmagyny isleýän gödek adamdygyny aýdýar. "
  
  Delta serkerdesi henizem titreýän barlara seretdi. "Bu taýaklary bölek-bölek ediň".
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi dikuçardan we yza çekilýän Bentliden soň haýran galdy. Wells hem asmana seredip, aljyraňňy ýalydy.
  
  Kennedi onuň demini eşitdi. "Men oňa nägilelik bildirdim. Dönüklige öwrülmäge nädip het edip biler? "
  
  "Gowy zat gitdi" Kennedi, bökýän zatlardan saçynyň henizem daňylýandygyna göz ýetirdi we SAS-yň bir-iki sany erkek adamyň uludygyny görüp, daşa seretdi. "Ol beýikdi. Indi Dreýk we Delta topary "Walkyries" -i eýelän bolsalar, Alisýa Babiç bilen meşgullanýarka, gizlenip bilerdik. "
  
  Uells iki möhüm wariantyň arasynda ýyrtylan ýalydy, ýöne öýüň esasy girelgesine ylgap barýarka hiç zat diýmedi. Dikuçaryň "Bentley" bilen çaknyşmagyna öwrülendigini gördüler. Atyşyklar eşidilip, gaçýan maşyndan gaçdy. Soň maşyn birden tormozlady we çygly bulutda saklandy.
  
  Penjireden bir zat ýapyldy.
  
  Dikuçar asmandan gaçdy, operatory adatdan daşary duýga eýe, RPG üstünden pyşyrdady. Çanagy ýere degen badyna Kanadanyň hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulanlar gapydan döküldi. Atyşyk boldy.
  
  Kennedi forma laýyk beden ýaraglary geýnen şekilli Alisia Maýlsyň nakyl arslan ýaly söweşe bökendigini görendir öýdüpdir. Söweş üçin gurlan haýwan, zorlukda we gaharda ýitdi. Özüne garamazdan, Kennedi ganynyň sowukdygyny duýdy.
  
  Bu onuň gorkusy boldumy?
  
  Bu barada oýlanmanka, dikuçaryň garşysyndan inçe şekil düşdi. Bir bada tanadylan şekil.
  
  Professor Parnewik!
  
  Ilki ikirjiňlenip, öňe gitdi, ýöne soň ýene-de tutanýerlilik bilen oklaryň kellesiniň üstündäki howany ýaýkap, kellesiniň bir eli giňliginden geçip barýarka, iňňildedi.
  
  Parnewik ahyrsoňy SAS we Kennediniň howpsuzlyga eltmegi üçin ýeterlik ýakynlaşdy, kanadalylar bilmän, söweşe doly gatnaşdy
  
  "Dogry" diýip, Wells jaýy görkezdi. "Geliň, muny gutaralyň."
  
  
  * * *
  
  
  Bir-iki ýigit panjara az mukdarda partlaýjy madda dakanda, Drake "Valkyries" -i öňe çekmäge kömek etdi. Gaty ýakyndan seretmezlige synanyşyp, gorkunç eksponatlaryň arasyndaky dar ýoldan geçdiler. Deltanyň ýigitlerinden biri birnäçe minut ozal gözden geçirilen barlagdan gaýdyp gelip, otagyň aňyrsynda oturan gara tabytyň bardygyny habar berdi.
  
  Garaşmak atmosferasy doly on sekunt dowam etdi. Muny duruzmak üçin esger logikasy gerekdi. Az bilýän bolsaňyz ...
  
  Bu indi Dreýkiň logikasy däl. Emma çynlakaý bilmek islemedi. Hat-da barlar ýarylanda, adaty bir raýat ýaly ýalpyldaýardy.
  
  Stokarky otagdan atyşyk eşidildi. Delta goragçylary ganly deşiklerde ölen basgançaklary ýykdylar. Ertesi sekuntda basgançagyň başynda pulemýot bilen ýaraglanan onlarça adam peýda boldy.
  
  Delta topary şowsuzlyga uçrady we indi gowşak goraldy. Dreýk şunuň ýaly tutulmagyň samsyklygy we SAS-da beýle bolmazlygy hakda pikir etmezlige çalyşdy we bu täze duşmanlaryň bolmajakdygyna bil baglap, şkaf we degişlilikde howpsuzlyga tarap ugrady. Valkyries atmaga ýeterlik samsyk.
  
  Birnäçe basgançakdan aşak düşýänçä, dymmaklygy başdan geçirýän yzygiderli dartgynly pursatlar boldy. Ak geýnen we ak maska geýen şekil.
  
  Drake ony derrew tanady. Yorkork pişigi gezelençinde "Şild" gazanan şol adam. Apsallda gören adam.
  
  "Men seni tanaýaryn" -diýip, has güýçli dem aldy. "Erbet nemesler şu ýerde"
  
  Ol adam .45 kalibrli pistolet alyp, töweregine silkdi. "Weaparagyňyzy taşlaň. Hemmäňiz. Indi! "
  
  Ulumsy ses. Smoothumşak ellere degişli ses, onuň eýesi hakyky güýje eýe bolup, kagyz ýüzüne ýazylan we diňe agzalar klublarynda berilýär. Hakyky dünýädäki işiň we ýadawlygyň nämedigini bilmeýän adam. Bank pudagynda doglan bankir ýa-da syýasatçy, syýasatçylaryň ogly bolsa gerek.
  
  Deltanyň adamlary ýaraglaryny berk tutdular. Hiç kim söz aýtmady. Garşylyk howp salýardy.
  
  adam ýene gygyrdy, terbiýesi howp hakda bilmäge mümkinçilik bermedi.
  
  "Sen kermi? Men indi aýtdym! "
  
  Texanyň sesi özüne çekiji ses bilen: "Bolmaz, jellat" diýdi.
  
  "... Öne ... ýöne ..." diýip, adam haýran galdy-da, birden maskasyny ýyrtdy: "Sen muny edersiň!"
  
  Drake ýykyldy diýen ýaly. Men seni tanaýaryn! Abel Freý, nemes moda dizaýneri. Şok zäherli tolkun ýaly Dreýkiň üstünde ýuwuldy. Bu mümkin däldi. Bu, Teýlor bilen Maýlini şol ýerde görüp, dünýäni ele almak hakda gürleşýän ýalydy.
  
  Freý Dreýkiň nazary bilen tanyşdy. - We, Matt Dreýk! pistolet bilen eli titredi. "Sen maňa hemme zat diýen ýaly çykdajy etdiň! Men ony senden alaryn. Men ederin! Ol tölär. Aý, nädip tölejek! "
  
  
  Freý muňa düşünmänkä ýaragy Dreýkiň gözleriniň arasyna görkezdi we ok atdy.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi otaga ylgady we SAS erkekleriniň dyza çöküp, dymmaga çagyrdy. Bedeninde ýarag geýen, ýaraglaryny diňe Dawor Babiçiň gizlin gümmezi diýip hasaplaýan bir topar maskaly erkek adamy gördi.
  
  Bagtymyza, erkekler olary duýmadylar.
  
  Uells yzyna seredip: "Kim?" Diýip aglady.
  
  Kennedi bulaşdy. Ol kimdir biriniň jyňňyrdýandygyny eşidýärdi, gapdal profilini görüp bilýärdi .45 ellerini ýapyşmagyny dowam etdirdi. Matt Dreýkiň adyny gygyranyny eşidende, Wells bilýärdi we birnäçe sekuntdan soň ot açdylar.
  
  Soňky ýangyn söndürişiniň altmyş sekundynda Kennedi hemmesini haýal hereketde gördi. Ak reňkli adam 45. Yzyna öwrülende haýran galan ýüzi. Olaryň ýumşaklygy, agsak ýumşaklygy.
  
  Zaýalanan adam.
  
  Soň bolsa maskaly erkekler aýlanýar we atýar. SAS esgerleri takyk ýerleşdirilen zarbalary takyklyk we ýumşaklyk bilen gaýtaryp berýärler. Gümmezden has köp ot gelýär. Amerikan sesleri. Nemes sesleri. Iňlis dilinde sesler.
  
  Metallikanyň gadymy gaýasy bilen garylan Teýlor Swiftiň şahyrana intonasiýalaryna meňzeş haýal bulam-bujarlyk. Iň azyndan iki nemes urdy - galanlary ýykyldy. Ak reňkli ýigit gygyrdy we ellerini silkdi we toparyny howlukmaç yza çekilmäge mejbur etdi. Kennedi olaryň örtügini we ýaradan çüýrän ýaly ýykylandygyny gördi, ýöne ýara dowam etdi. Ahyrynda yzky otaga gaçdy we diňe dört adam diri galdy.
  
  Kennedi bokurdagynda üýtgeşik bir bölejik we ýüreginde buz sepip, umytsyzlyk bilen zala ylgady, Dreýkiň diridigini görýänçä we özüne ýakymly şatlyk ýuwýandygyny duýýança, näderejede aladalanýandygyna-da düşünmedi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk Abel Freýiň maksadynyň hakykata düşünişi ýaly bulaşykdygyna minnetdarlyk bildirdi. Ilkinji gören zady Kennediniň basgançakdan ylgaýandygy, ikinjisi onuň ýanyna ylgap barýarka ýüzi.
  
  "Gowy, Hudaýa şükür!" - diýip, gygyrdy we saklanmagyny ýada salmanka ony gujaklady.
  
  Dreýk gözüni ýapmazdan ozal Wellsiň bilýän gözlerine seretdi. Ol näzik bedenini, güýçli keşbini, näzik ýüreginiň öz gapdalynda urýandygyny duýup, bir salym gujaklady. Kellesi boýnuna basyldy, synapslaryny gysmak üçin ajaýyp duýgy.
  
  "Haý, men gowy. Sen? "
  
  Ol ýylgyryp, yza çekildi.
  
  Uells olaryň ýanyna baryp, mekir ýylgyryşyny bir minut gizledi. "Drake. Againene-de duşuşmak üçin geň ýer, köne bap, Earl kazyýetindäki burç merkezi däl. Saňa bir zat aýtmaly, Mat. Maý hakda bir zat. "
  
  Drake derrew yzyna taşlandy. Uells garaşýan iň soňky zadyny aýtdy. Bir sekuntdan soň Kennediniň solýan ýylgyryşyny gördi we özüni bir ýere çekdi. "Walkyries" -diýdi. "Mümkinçiligimiz bar bolsa geliň."
  
  Emma Delta serkerdesi muny eýýäm gurnap, olary çagyrýardy. "Bu Angliýa däl, ýigitler. Geliň. Bu dynç alyşda başaryp biljek Gawaýiniň hemmesini diýen ýaly iýdim. "
  
  
  ÝIGRIMI DOKUZ
  
  
  
  Howa giňişligi
  
  
  Dreýk, Kennedi we beýleki hüjüm topary Ben we Haýden bilen birnäçe sagat soň Honolulunyň golaýyndaky harby bazada duşuşdy.
  
  Wagtyň geçmegi bilen. Býurokratik gyzyl lenta kesildi. Düwürtikli ýollar düzüldi. Hökümetler jedelleşdiler, soň ses berdiler, soň bolsa gürleşip başladylar. Gozgalaň býurokratlary süýdüň we balyň syýasy ekwiwalenti bilen ýerleşdirildi.
  
  Dünýäniň soňy ýakynlaşýardy.
  
  Hakyky oýunçylar Pearl Harboryň golaýyndaky howa şertli binalarda gürleşdiler, alada etdiler we çaklamalar etdiler. Dreýk Beniň oýlanyşykly salamlaşmagy, Odiniň indiki eserini - gözlerini gözlemekde habar bermekde öňegidişligiň ýokdugyny aňladýar. Dreýk geň galmagyny gizledi; Beniň tejribesi we höwesi şu wagta çenli ähli maglumatlary çözüp biljekdigine çyndan ynanýardy .
  
  Goranmak ministriniň ökde kömekçisi Haýden oňa kömek etdi, ýöne öňegidişlik bolmady.
  
  Olaryň ýeke-täk umydy, beýleki apokaliptiki gatnaşyjylaryň - kanadalylaryň we nemesleriň birneme gowulaşmagydy.
  
  Beniň ünsi ilki Dreýkiň aýan etmegi bilen gönükdirildi.
  
  "Abel Freý? Nemes ussady? Lostitir, kümüş. "
  
  "Çynlakaý dost. Saňa ýalan sözlärinmi? "
  
  "Meniň öňümdäki Waýtnake sözlemäň, Mat. Bilýärsiňizmi, toparymyzyň aýdym-sazlaryny ýerine ýetirmekde kynçylyk çekýär we gülkünç däl. Men muňa ynanamok ... Abel Freý? "
  
  Drake uludan demini aldy. "Bolýar, men täzeden başlaýaryn. Hawa. Abel Freý. "
  
  Kennedi oňa goldaw berdi. "Men muny gördüm we henizem Drake bolgusyz gürlemegi bes etmek isleýärin. Bu ýigit dynç alýar. German Alp daglarynda ýerleşdiriň - "Partiýa galasy". Supermodeller. Pul. Super ýyldyzyň ömri. "
  
  "Şerap, aýallar we aýdym" -diýdi.
  
  Ben: "Dur!" Diýdi. "Bir tarapdan, bu iň oňat gapak" -diýdi.
  
  "Meşhur bolanyňyzda nadanlary aldamak aňsat" -diýdi. "Nirä gitmek isleseňiz, barjak ýeriňizi saýlap bilersiňiz. Bu adamlar üçin bikanun getirmek aňsat bolmaly. Gadymy artefaktyňyzy tapyň, diplomatik portfeliňizi saýlaň we ... "
  
  "... Muny salyň." Kennedi oňat gutardy we gülýän gözlerini Ben-e öwürdi.
  
  - Ikiňiz hökman ... - diýip, aljyrady. "... Ikiňiz gyzykly otag almalysyňyz."
  
  Şol wagt Wells ýakynlaşdy. "Abel Freý bilen bu zat ... häzirlikçe gizlin saklamak kararyna gelindi. Serediň we garaşyň. Biz onuň galasynyň töwereginde goşun ýerleşdirýäris, ýöne bilmeýän zadymyzy öwrense oňa erkin goldaw beriň ".
  
  "Bir seretseň, bu ýerlikli bolup görünýär" -diýdi Drake, "ýöne ..."
  
  "Heöne meniň aýal doganym bar" diýip Ben pyşyrdady. Haýden ony köşeşdirmek üçin elini ýokary galdyrdy. "Dogry aýdýarlar, Ben. Karin howpsuz ... häzirlikçe. Dünýä beýle däl. "
  
  Drake gözüni kiçeltdi, ýöne dilini tutdy. Garşy çykyp, hiç zada ýetip bilmersiňiz. Diňe dostuny hasam ünsüni sowmak üçin hyzmat ederdi. Hayene-de Haýdeni düşünmekde kynçylyk çekdi. Täze gelen samsyklygy ony iýýärmi? Ben üçin çalt pikirlendimi ýa-da hökümeti üçin akylly pikir etdi?
  
  Her niçigem bolsa, jogap birmeňzeşdi. Garaş.
  
  Drake temany üýtgetdi. Beniň ýüreginiň golaýynda başga birini deşdi. "Ejeň we kakaň nähili?" - diýip, üns bilen sorady. "Entek mesgen tutdularmy?"
  
  Ben agyr dem aldy. ", Ok, dost. Iň soňky jaňda olar ony agzadylar, ýöne men oňa ikinji iş tapandygyny aýtdym. Bu kömek eder, Matt, ýöne uzak däl. "
  
  "Bilýärin" Dreýk Uells we Haýdene seretdi. "Bu ýerdäki ýolbaşçylar hökmünde ikiňiz kömek etmelisiňiz." Soň bolsa jogaba garaşman: "Heidi we Odiniň gözleri hakda näme habar bar?"
  
  Ben ýigrenç bilen başyny ýaýkady. "Köp" diýip zeýrendi. "Everywherehli ýerde bölekler bar. Ine - muny diňläň: Mimir guýusyndan - Walhalladaky paýhas çüwdüriminden içmek üçin her kim möhüm gurban bermeli. Biri häzirki we geljekdäki wakalar barada bilim almaga taýýardygyny görkezýän gözlerini gurban etdi. Içgili bolup, adamlara we Taňrylara baky boljak ähli synaglary öňünden gördi. Mimir Odiniň gözlerini kabul etdi we şondan bäri şol ýerde ýatýarlar, bu hatda Hudaýyň has ýokary paýhas üçin göz aýlamalydygynyň nyşanydyr. "
  
  - Bolýar - diýip, Dreýk gysdy. "Adaty taryhy zatlar, şeýlemi?"
  
  "Dogry. That'söne edil şeýle. Şahyrana Edda, Flenrihiň Saga, meniň "Heýdiniň köp ýollary" diýip terjime eden başga bir eserim. Näme bolandygyny düşündirýärler, ýöne gözleriň nirededigini bize aýtmaýarlar. "
  
  "Walhallada" diýip, Kennedi gaharlandy.
  
  "Bu Jennet üçin norweg sözi."
  
  "Onda olary tapmak mümkinçiligim bolmaz".
  
  Drake bu barada oýlandy. "Başga zat ýokmy? Isa, dost, bu iň soňky eser! "
  
  "Men Heýdiniň syýahatyny, syýahatyny yzarladym. Ol biziň bilýän ýerlerimize baryp, soň bolsa öýüne gaýdýar. Bu, "Playstation" däl. Hiç hili zyýan ýok, gizlin üstünlikler ýok, alternatiw ýollar ýok. "
  
  Kennedi Beniň gapdalynda oturdy we saçyny zyňdy. "Iki ýerde bir ýere goýup bilermi?"
  
  "Mümkin, ýöne häzirki wagtda bilýänlerimize laýyk gelmez. Theyllaryň dowamynda yzarlanan beýleki maglumatlar, her bir ýerde bir bölegi görkezdi. "
  
  "Diýmek, bu biziň habarymyzmy?"
  
  "Esasy Walhalla bolmaly" -diýdi. "Bu ýeri görkezýän ýeke-täk söz. Headyma düşýär, Heidi hakda Odine gözleriniň nirededigini bilýändigini aýdyp, haçda asylanda ähli syrlaryny berendigini aýdýaryn. "
  
  "Agaç" - şol wagt Thorsten Dahl otaga girdi. Şwesiýalylar işinden administratiw tarapdan ýadaw, ýadaw görünýärdi. "Biri dünýä agajyna asyldy."
  
  - Wah - diýip, Dreýk seslendi. "Şol bir hekaýa. Bu kofe? "
  
  "Makadamiýa" diýip, Dahl gümürtik görünýärdi. "Iň gowy Gawaýi hödürlemeli."
  
  "Men muny spam diýip pikir etdim" -diýip, Kennedi Nýu-Yorkorklylara baş egdi.
  
  "Gawaýide spam giňden söýülýär" -diýdi Dahl. "Emma kofe hemme zady dolandyrýar. Kona makadamiýa hozy bolsa şa. "
  
  - Diýmek, Heidi Walhalanyň nirededigini bilýärsiňmi? Haýden, Dreýk birine kofe getirmegi haýyş edende, Haýden şübheli bolmakdan has aljyraňňy görünmek üçin elinden gelenini etdi.
  
  "Hawa, ýöne Heidi adamdy. Hudaý däl. Onda başdan geçirjekleri dünýädäki jennet bolarmy? "
  
  Kennedi degişdi: "Bagyşlaň, adam". "Wegas 1905-nji ýyla çenli döredilmedi."
  
  "Norwegiýa." Dreýk ýylgyrmazlyga synanyşdy.
  
  Ümsümlik boldy. Dreýk Beniň şu wagta çenli öwrenen zatlarynyň hemmesini akyl taýdan gözden geçirendigini synlady. Kennedi dodaklaryny yzarlady. Haýden kofe küýzelerini kabul etdi. Uells uzak wagtlap uklap ýören ýaly edip, bir burça gitdi. Dreýk özüne çekiji sözlerini ýada saldy - saňa bir zat aýtmaly. Maý hakda bir zat.
  
  Soň bolsa, munuň üçin wagt bolar.
  
  Ben güldi we başyny ýaýkady. "Bu ýönekeý. Hudaý, gaty ýönekeý. Adam üçin jennet ... olaryň öýi. "
  
  "Takyk. Onuň ýaşaýan ýeri. Obasy. Otagy "-diýdi. "Meniň pikirlerimem."
  
  "Mimir guýusy Heidi obasynyň içinde ýerleşýär!" Kennedi töweregine göz aýlady, tolgunma gözlerinde ýalpyldaýardy, soň oýnawaç bilen Dreýk bilen ýumruklady. "Pyýada goşun üçin erbet däl."
  
  "Taşlanymdan bäri hakyky beýni ulaldym." Dreýk Uellsiň birneme ýalpyldaýandygyny gördi. "Durmuşymyň iň gowy hereketi."
  
  Torsten Dahl aýaga galdy. "Soňra soňky bölüm üçin Şwesiýa gidiň." Watanyna gaýdyp gelendigine begenýärdi. "Umm ... Heýdiniň öýi nirede?"
  
  "Ostergotland" diýip Ben barlamazdan aýtdy. "Şeýle hem Beowulf bilen Grendeliň öýi, gijelerine ýerlerde aýlanyp ýören haýwanlar hakda gürleşýän ýeri."
  
  
  Otuz
  
  
  
  LA WEREIN, Germaniýa
  
  
  La Weraine, Partiýa galasy Mýunheniň günortasynda, Bawariýa serhediniň golaýynda ýerleşýärdi.
  
  Gala ýaly, ýumşak dagyň ýarysynda durdy, diwarlary ýapyldy we hatda dürli ýerlerde ok aýlawlary bilen nokat goýuldy. Arkaly derwezeleriň iki gapdalynda ýokary galýan tegelek diňler we giň awtoulag ýoly gymmat awtoulaglara stil görnüşinde çykmaga we soňky gazananlaryny görkezmäge mümkinçilik berdi, el bilen saýlanan paparazzi surata düşmek üçin dyza çökdi.
  
  Abel Freý oturylyşyga ýeke-ýekeden ýolbaşçylyk etdi, iň möhüm myhmanlaryň birnäçesini gutlady we modelleriniň garaşylyşy ýaly hereket edendigine göz ýetirdi. Bu ýerde bir çümmük, ol ýerde nägilelik, hatda wagtal-wagtal degişme hemmäni garaşýan zatlaryna laýyk getirdi.
  
  Hususy çukurlarda, dyzyndan ýokary aýna stollaryň üstünde goýlan ak ylgawçylary, ýolbaşçylar burnundaky saman bilen egilip, üns bermedik ýaly etdi. Atlasdan, ýüpekden we dantelden ýasalan çaga gurjaklary ýaly geýnen modeller we meşhur ýaş aktrisalar. Gülgüne et, iňňe we höwesiň agyr ysy. MTV we gaty porno görkezýän elli dýuým plazma panelleri.
  
  "Chateau" janly aýdym-saz bilen dolduryldy, Slash we Fergie zaýalanan ýerlerden uzakda sahnada "Gözel howply" çykyş etdi - joşgunly rok aýdym-sazy Freýiň eýýäm dinamiki oturylyşygynda has köp durmuş aldy.
  
  Moda dizaýneri, hiç kim tarapyndan duýulman gitdi we esasy basgançaga galanyň asuda ganatyna tarap ugrady. Moreene bir uçuş we garawullary, diňe esasy kombinasiýa we ses tanamak arkaly elýeterli ygtybarly gapyny ýapdylar. Aragatnaşyk enjamlary we ýokary derejeli telewizor ekranlary bilen örtülen otaga girdi.
  
  Iň ynamdar janköýerlerinden biri: "Wagtynda, jenap. Alisia Maýls hemra telefonynda gürleşýär. "
  
  "Ajaýyp, Hudson. Şifrlenenmi? "
  
  - Elbetde, jenap.
  
  Freý teklip edilýän enjamy kabul etdi, dodaklaryny agzyny şeýle bir ýakyn adamyň tüýkülik sepýän ýerine ýakynlaşdyrmaga mejbur etdi.
  
  "Maýls, bu has tagamly bolsun. Alada etmek üçin myhmanlardan doly jaýym bar. " Amatlylyk baradaky ýalan, oýlap tapyş ýaly däldi. Bu hiç kimiň eşitmeli zady däldi.
  
  "Iň mynasyp bonus, aýdýaryn" -diýip, gowy ýerleşdirilen iňlis äheňi ýaňsylandy. "Parnewik gözlemek üçin web salgym we parolym bar."
  
  "Maýls, şertnamanyň bir bölegi. Bonusy almagyň diňe bir ýolunyň bardygyny eýýäm bilýärsiňiz. "
  
  "Milo töweregindemi?" Indi äheň üýtgedi. Bokurdak kesiji. Hiç zat ...
  
  "Diňe men we iň gowy janköýerim."
  
  "Mmm ... Isleseňizem çagyryň" -diýip, sesi üýtgedi. "Emma, gynansagam çalt bolmaly. Www.locatethepro.co.uk-a giriň we paroly kiçi harp bilen giriziň: bonusmyles007, lol. "Freý, baha berersiň öýdüpdim. Adaty yzarlaýjy formaty peýda bolmaly. Parnewik dördünji hökmünde programmirlendi. Ony islendik ýerde yzarlamagy başarmaly ".
  
  Abel Freý ýuwaşlyk bilen salam berdi. Alisia Maýls şu wagta çenli ulanan iň oňat operatorydy. "Gowy, Maýls. Gözleriňiz gözegçilik astynda bolansoň, arkaýyn bolarsyňyz. Soň bolsa bize gaýdyp geliň we kanadalylaryň böleklerini getiriň. Soň bolsa gürleşeris "-diýdi.
  
  Setir öldi. Freý häzirlikçe bagtly, jübi telefonyny goýdy. "Bolýar, Hudson" -diýdi. "Maşyna başlaň. Hemmäňizi derrew Ostergotlanda iberiň. " Iň soňky eser, soňky oýunlary dogry oýnasa, beýleki bölekler ýaly, elinde. "Milo näme etmelidigini bilýär."
  
  Ol telewizion monitorlaryň hataryny öwrendi.
  
  "Olaryň haýsysy 6-njy ýesir - Karin Bleýk?"
  
  Hudson tolkun atmazdan ozal sakgalyny syrdy. Freý düşeginiň ortasynda oturan saryýagyz gyzy öwrenmek üçin öňe egildi, aýaklary eňegine çenli çekildi,
  
  Has dogrusy, Freýiň düşeginde oturmak. Freýiň buýrugyny gulplanan we garawully jaýda iýmek. Freýiň tölän elektrik toguny ulanmak.
  
  Topukda onuň döreden zynjyry bar.
  
  Indi ol oňa degişlidi.
  
  "Wideony derrew uly ekranda otagymyza iberiň. Soňra aşpeze şol ýerde agşamlyk naharyny bermegi aýdyň. Ondan on minut soň söweş sungaty boýunça hünärmenim gerek ". Ol pikirlenip durdy.
  
  "Ken?"
  
  "Hawa, şol bir. Men ol ýere baryp, köwşüni almagyny isleýärin. Häzirlikçe başga hiç zat ýok. Psihologiki gynamalaryň tä ezilýänçä gaty uzyn bolmagyny isleýärin. Bir gün garaşaryn, soň bolsa has möhüm zady alaryn "-diýdi.
  
  "7-nji tussagmy?"
  
  "Gadyrly Hudaý, Hudson, özüňe edil özüň ýaly gara. Hemme zadyň iň gowusy. Bizi haýran galdyrjak wagty ýakynlaşýar ... "
  
  
  Otuz bir
  
  
  
  ŞWEDEN ÜÇIN Howa giňişligi
  
  
  Uçar egildi. Kennedi Mur başlangyç bilen oýandy, tüweleýden oýanandan rahatlandy, täze gün özüniň "Dark Chaser" -i kowdy.
  
  Kaleb hakyky dünýäde bolşy ýaly düýşlerinde-de bardy, ýöne gijesi ony bokurdagyndan janly tarakanlary atyp, bogup, çeýnemäge we ýuwutmaga mejbur bolan ýekeje gezek dönükligi, gözündäki elhençlikden ejir çekdi. , iň soňky uçgun çykýança hemişelik.
  
  Birden oýanyp, dowzahyň düýbünden ýyrtyldy, ýabany gözleri bilen kabinanyň töweregine göz aýlady. Quietuwaşdy; parahat ilat we esgerler ümsüm gürleşýärdiler. Hatda Ben Bleýk hem noutbukyny gysyp uklap galdy, aladalanma setirleri ukydan gowulaşmady we oglanjygyň ýüzünde tragiki ýagdaýda ýokdy.
  
  Soň bolsa Dreýki gördi we oňa seredip durdy. Indi onuň aladaly setirleri onuň eýýäm haýran galdyryjy ýüzüni güýçlendirdi. Dogruçyllygy we yhlasy äşgärdi, gizlemek mümkin däldi, ýöne rahatlygynyň arkasynda gizlenen agyry ony teselli bermek isledi ... bütin gije.
  
  Ol özüne ýylgyrdy. Has köp dinozawr gaýa salgylanmalary. Dreýkiň wagty gaty hezil boldy. Içki ýylgyryşynyň gözlerine ýetip bilendigine bir salym geçdi, sebäbi oňa ýene ýylgyrdy.
  
  Soň bolsa, akademiýa gireninden bäri soňky ýyllarda ilkinji gezek çagyryşynyň şahsyýetini iki taraplaýyn talap etmegine gynandy. Saçyny nädip düzmelidigini bilmegini arzuw etdi. Biraz Selma Bleýr we Sandra Bullokdan azajyk bolmagyny arzuw edýär.
  
  Bularyň hemmesini aýdandan soň, Dreýkiň ony halaýandygy äşgär boldy.
  
  Oňa ýene ýylgyrdy, ýöne şol pursatda uçar ýene egildi we hemmeler oýandy. Uçar, barmaly ýerinden bir sagatlyk uçuşdygyny aýtdy. Ben oýanyp, galan Kona kofesini almak üçin zombi ýaly gezdi. Torsten Dahl ýerinden turdy-da, töweregine göz aýlady.
  
  "Radere girýän radary açmagyň wagty" -diýip, ýarym ýylgyrdy.
  
  Professor Parnewik bilen Ben Heýdiniň obasynyň ýerleşjekdigine ynanýan ýerlerini nyşana alyp, Östergotlandyň üstünden uçmak üçin iberildi. Garyp professor barmagynyň kesilen ujundan agyry duýýardy we azar berijiniň ýüreksizdigine haýran galdy, ýöne Odin galkanyna ýazylan karta hakda gürrüň bereninde güjük ýaly begendi.
  
  Ragnaroka barýan ýol.
  
  .Htimal.
  
  Şu wagta çenli hiç kim terjime edip bilmedi. Bu Alisia Maýlsyň we bulaşyk toparynyň ýene bir ýalňyşlygy boldumy?
  
  Uçar Dahlyň gödek perimetrinden geçenden soň, uçaryň telewizorynda peýda bolan şekili görkezdi. Grounderiň içine girýän radar gysga wagtyň içinde radio tolkunlaryny ýere iberdi. Gömülen jisime, araçäge ýa-da boşluga degende, yzyna gaýtmak signalynda şekili görkezýärdi. Ilki bilen tanamak kyn, ýöne tejribe bilen has aňsatlaşýar.
  
  Kennedi Dahlda başyny ýaýkady. "Şwesiýanyň goşunynda hemme zat barmy?"
  
  "Munuň ýaly zat zerur" diýip, Dahl oňa çynlakaý aýtdy. "Bizde minalary we gizlin turbalary kesgitleýän bu enjamyň gibrid görnüşi bar. Örän ýokary tehnologiýa. "
  
  Daň gözýetimiň üstünden geçdi, Parnewik aglasa, çal reňkli bulutlar bilen kowuldy. "Ine! Bu surat köne Viking şäherçesine meňzeýär. Tegelek daşky tegelegi görýärsiňizmi - bu gorag diwarlary we içindäki gönüburçly zatlar? Bular kiçijik jaýlar. "
  
  "Geliň, iň uly jaýy kesgitläliň ..." Ben howlukman başlady.
  
  Parnewik: ", ok" diýdi. "Bu, jemagat jaýy - ýygnak ýa-da toý bolmaly. Heidi, hakykatdanam şu ýerde bolan bolsa, ikinji uly jaýy bolardy "-diýdi.
  
  Uçar ýuwaş-ýuwaşdan aşak düşende has düşnükli suratlar peýda boldy. Oturylyşyk gysga wagtyň içinde birnäçe aýak astynda bellendi we tiz wagtdan ikinji uly jaý peýda boldy.
  
  "Muny görýärsiňiz" -diýip, Dahl has çuňňur reňk görkezdi, şonuň üçin kimdir biri gözlemese, duýulmazdy. "Bu boşlugyň bardygyny we göni Heýdiniň öýüniň aşagynda ýerleşýändigini aňladýar. "Erbet" -diýip, yzyna öwrüldi. "Öýüni Mimiriň guýusynyň üstünde gurdy!"
  
  
  Otuz iki
  
  
  
  OSTERGOTLAND, Şwesiýa
  
  
  Bir gezek ýere düşenlerinde we çygly çemenliklerden birnäçe kilometr geçensoň, Dahl durmagy buýurdy. Dreýk özüniň we Kennediniň motosikl topary bilen paýlaşan täze Dino-Rok ruhunda diňe suratlandyryp biljek zadyna göz aýlady. Şwesiýalylara we SGG-ä Thorsten Dahl we üç adam, SAS Wells we on esger wekilçilik etdi. Biri Gawaýide galdy, ýaralandy. Delta topary alty adama çenli azaldyldy; soň Ben, Parnewik, Kennedi we özi bardy. Haýden uçarda galdy.
  
  Işleriniň kynçylyklaryndan biynjalyk bolmadyk ýekeje adamam ýokdy. Uçaryň garaşýan, doly ýangyçly we ýaraglanan, bortdaky şekiller bilen dünýäniň islendik ýerine eltmäge taýyn bolmagy, ýagdaýyň çynlakaýlygyny hasam nygtady.
  
  "Kömek etse" diýip, Dahl hemmeler oňa garaşýan ýaly aýtdy, "Bu gezek bizi nädip tapyp boljakdygyny göremok" -diýdi. "Birnäçe aýagy arassalamak üçin ýeňil partlaýjy serişdeleri ulanyp başlaň, soň bolsa dyrmaşmagyň wagty geldi."
  
  Parnewik ellerini gysyp: "Seresap boluň" -diýdi. Apseykylmagyny islemeýäris "-diýdi.
  
  "Alada etme" Dahl begenç bilen aýtdy. "Bu ýerdäki dürli güýçleriň arasynda tejribeli toparymyz bar, professor."
  
  Aljyraňňy gülki boldy. Drake daş-töweregini gözden geçirdi. Giň perimetri gurup, adamlary birnäçe depäniň üstünde goýup, ýeriň içine girýän radaryň köne garawulyň durandygyny görkezýän ýeri gurşap aldy. Diňe wikingler we hemmeler üçin ýeterlik bolsa ...
  
  Düzlükler otly we asuda bolup, ýagty şemal öz ýagdaýynyň gündogarynda ösen agaçlary zordan garyşdyrýardy. Lighteňil siňip başlady we gaýtadan synanyşmazdan ozal saklandy.
  
  Beniň jübi telefony jyňňyrdady. Gözleri aljyraňňy görnüşe eýe boldy. "Kaka? Diňe meşgul. Gaýtadan jaň ederin. "Drake seredip, enjamy ýapdy. "Wagtym ýok" -diýdi. "Bir zadyň bolup geçýändigini eýýäm bilýärler, nämedigini bilenoklar."
  
  Drake baş atdy we ilkinji partlamany ýalpyldawuk synlady. Ot, turf we kir howada uçdy. Bu derrew başga bir, has çuňňur zarba boldy we ýerden ikinji bulut çykdy.
  
  Birnäçe adam ýarag alyp barýarka, kürek alyp, ýyldyrym çakdy. Sýurreal sahna.
  
  Parnewik: "Seresap boluň" -diýdi. "Biz hiç kimiň aýaklarynyň çygly bolmagyny islemeýäris." Taryhdaky iň uly degişme ýaly gygyrdy.
  
  Has düşnükli syn, Heýdiniň teplisasynyň aşagyndaky ullakan bir gowaga alyp barýan deşik görkezdi. Elbetde, ol ýerde diňe bir guýynyň ýatanlygy däl, topar seresaplylyk bilen ýalňyşdy. Parnewik gygyryp, gazylan artefaktlary inçe howada ýitirim bolmanka öwrenip, ýene bir sagat seresaply gazuw we birnäçe arakesme aldy.
  
  Dreýk bu gezek pikirlerini tertiplemek üçin ulandy. Şu güne çenli özüni tormozsyz rolikde oturan ýaly duýdy. Bu ýyllardan soňam, hereket meýilnamasyny ýerine ýetirmekden başga-da buýruklary ýerine ýetirmäge has öwrenişdi, şonuň üçin Ben Bleýkden has köp pikirlenmek üçin wagt gerekdi. Iki zady anyk bilýärdi - hemişe yzda galýardylar we duşmanlary olary döretmäge däl-de, ýagdaýlara reaksiýa bermäge mejbur edýärdiler; şübhesiz, bu ýaryşa garşydaşlarynyň arkasynda girendikleriniň netijesidir.
  
  Indi bu ýaryşda ýeňiş gazanmagyň wagty geldi. Mundan başga-da, dünýäni töwekgelçilik etmän, halas etmäge bagyşlanan ýeke-täk topar ýalydy.
  
  Arwah hekaýalaryna ynanýarsyňyzmy? Gadymy ses onuň kellesinde pyşyrdady.
  
  .Ok, ol edil şonuň ýaly jogap berdi. Horöne elhenç hekaýalara ynanýaryn ...
  
  SAS-yň ýörite bölümi bolan gizlin SRT agzasy hökmünde soňky işinde özi we toparynyň beýleki üç agzasy, şol sanda Alisia Maýls Demirgazyk Yragyň uzak bir obasynda büdredi, ýaşaýjylary gynalýardy we öldürilýär. Derňew geçirýän zatlaryny göz öňüne getirmek ... Iňlis we fransuz esgerlerini henizem sorag astyna almakdy.
  
  Ondan soňky zatlar Matt Dreýkiň onerdäki galan günlerini garaňkylaşdyrdy. Gahardan kör bolup, beýleki iki toparyň agzalary gynamalary bes etdiler.
  
  Köpleriň arasynda ýene bir "dostlukly ýangyn" wakasy.
  
  Alisia Maýls durup, synlaýardy, haýsydyr bir isleg bilen hapalanmady. Ol gynamalary bes edip bilmedi we gynamalaryň ölümini saklap bilmedi. Emma serkerdesiniň buýrugyny ýerine ýetirdi.
  
  Matt Drake.
  
  Şondan soň esgeriň ömri onuň üçin gutardy, goldaýan ähli romantik gatnaşyklar bölek-bölek boldy. Emma hyzmatdan çykmak, ýatlamalaryň pese gaçandygyny aňlatmaýar. Aýaly ony gije-gündiz oýardy, soň bolsa boýun almakdan ýüz öwürende aşakda aglap, derine siňen düşeginden çykdy.
  
  Indi Kennediniň edil samolýotdaky ýaly ýylgyryp, garşysynda duranyny gördi. Saçlary ýumşak asyldy we ýylgyryşy bilen ýüzi janly we erbet boldy. Merkezleşdirilen gözler we Wiktoriýanyň Gizlin bedeni mekdep mugallymynyň tertibi we işewürlik bilen utgaşdy. Gaty garyşyk.
  
  Ol yza çekildi. Torsten Dahl gygyrdy: "Okaň! Nesiller üçin gollanma gerek "-diýdi.
  
  Ben ondan Descenderiň nämedigini soranlarynda, ol ýylgyrdy. "Golliwudyň rowaýatyndan göni dostum. Bir ogry binadan nädip böküp, ýykylmagyndan öň bökmegi millimetre nädip düzedilendigini ýadyňyzdamy? Mawy göwher Lander, ulanýan enjamlarydyr. "
  
  "Salkyn".
  
  Dreýk köne serkerdesiniň ýuwaş-ýuwaşdan aýlanyp ýörşüne göz aýlady we teklip edilen kofe içdi. Bu söhbetdeşlik birneme wagt geçdi. Drake muny soňlamak isledi.
  
  "Maý?" Soragyna hiç kim düşünmez ýaly dodaklaryny ýere aşak egdi.
  
  "Hm?" - diýip soradym.
  
  "Diňe aýdyň".
  
  "Nessagşylyk mylaýym, dost, köne güýmenjäňiz barada aç-açan maglumat ýetmezçiliginden soň, mugt sowgat bermäge bil baglap bilemok, şeýlemi?"
  
  Drake ýylgyryşy basyp bilmedi. - Sen hapa garry, muny bilýärsiňmi?
  
  "Bu meni oýnumyň başynda saklaýar. Indi maňa gizlin tabşyryklarynyň birinden, haýsydyr biriniň hekaýasyny aýdyp ber ".
  
  Dreýk: "Bolýar ... Bu ýerde pursatyňyzy ýitirip, size bir zat berip bilerin" -diýdi. "Ora-da bu zatlaryň hemmesi gutarýança garaşyp bilersiňiz, men size altyn bererin ... ýeke-täkini bilýärsiňiz."
  
  "Tokio Cos-con?"
  
  "Tokio Cos-con. Maý şol wagt pornografiýa pudagy bilen meşgullanýan Fuchu Triadlaryna aralaşmak we tussag etmek üçin Japanaponiýanyň iň uly kosplay konwensiýasynda gizlinlikde işledi. "
  
  Wells tutgaý ediljek ýalydy. "Isa, Dreýk. Sen samsyk Bolýar, ýöne maňa ynanyň, indi maňa bergiňiz bar "-diýip, bir dem aldy. "Japaneseaponlar ony iki ýyl bäri guran gapagyny düýbünden ýok edip, duýduryş bermän, ýalan şahsyýet bilen Gonkongdan çykardylar."
  
  Dreýk oňa aç-açan, ajaýyp görnüş berdi. "Hiç haçan"
  
  "Meniň sözlerimem."
  
  "Näme üçin?"
  
  "Şeýle hem, indiki soragym. Emma, Dreýk, düşnükli dälmi? "
  
  Drake bu barada oýlandy. "Diňe ol iň gowy zat. Iň gowusy Olar munuň üçin umytsyz bolmalydyrlar. "
  
  "Biz, ankankiler ýaly, on bäş sagat töweregi wagt bäri Adalat ministrliginden we premýer-ministrlerinden jaň edýäris. Bize hemme zady boýun alarlar - ony La Weraini gözlemek üçin iberdiler, sebäbi häzirki wagtda planetada bolup geçýän iň uly hadysa öwrülen bu bulaşyklyga ýeke-täk baglanyşyk tapyldy. Olary boýun almaga mejbur bolanymyzdan birnäçe sagat öň. "
  
  Drake gaşlaryny ýitirdi. "Häzirki wagtda boýun almazlygyň sebäbi barmy? Maý ajaýyp bir zat bolar "-diýdi.
  
  "Men razy, ýoldaş, ýöne hökümetler hökümetler, dünýä howp astyndadygy ýa-da ýokdugy, kiçijik oýunlaryny oýnamagy halaýar, şeýlemi?"
  
  Drake ýerdäki deşigi görkezdi. "Taýýar ýaly."
  
  
  * * *
  
  
  Dreýkiň düşüş tizligi 126 fut boldy. Çalt çykarylýan agzy diýilýän enjam onuň eline goýuldy we oňa sumka berildi. Kellesine el çyrasy bilen ýangyn söndürijiniň kaskasyny çekdi-de, sumkasyndan gürledi. Uly çyra, kislorod tanky, ýarag, iýmit, suw, radio, ilkinji kömek enjamlary - gowak üçin zerur zatlar. Bir jübüt agyr ellik çekip, çukuryň gyrasyna gitdi.
  
  "Geronimo?" Ben we professor bilen ýokarky gatda galan Kennediniň perimetrine gözegçilik etmegini isledi.
  
  "Ora-da topuklaryňyzy tutuň, düwmäňizi ýapyň we umyt ediň" -diýdi.
  
  Dreýk oňa erbet ýylgyrdy: "Soňundan ýene geleris" -diýip, garaňkylyga bökdi.
  
  Ol derrew gyzyl göwheriň çykmagyna sebäp boldy. Fallykylanda tizligi peseldi we kiçijik tigir sekuntda ýüz gezek degdi. Guýynyň diwarlary - bagtyna indi gurak - köne ak-ak filmdäki ýaly kaleidoskopiki çyralarda geçdi. Ahyrynda aşak düşmek haýallady we Dreýk aýakgabynyň gaty gaýadan ýuwaşlyk bilen bökýändigini duýdy. Agzyny gysdy-da, howpsuzlyk kemerinden düwmäniň çykandygyny duýdy. Dreýk, Dal we ýarym on adamyň garaşýan ýerine gitmezden ozal ony Asmana götermek prosesine göz aýlady.
  
  Pol howsala düşdi, ýöne muny mumiýalanan galyndylar diýip atlandyrdy.
  
  Dahl: "Bu gowak, ýeriň içine girýän radarda görenlerimiz bilen deňeşdirilende gaty az" -diýdi. "Ol ýalňyş hasaplap bilerdi. Giňläň we gözläň ... tunel ... ýa-da şuňa meňzeş bir zat. "
  
  Şwesiýaly özüniň nadanlygy bilen gyzyklandy. Drake halady. Gowagyň töwereginde ýuwaş-ýuwaşdan aýlandy, deň däl diwarlary öwrendi we özüne berlen galyň eşige garamazdan titreýärdi. Müňlerçe tonna gaýa we ýer oňa basyş edýärdi, şu ýerde-de has çuňňur aralaşmaga synanyşýardy. Oňa esgeriň durmuşy ýalydy.
  
  Dahl Parnewik bilen iki taraplaýyn wideo telefon arkaly habarlaşdy. Professor şeýle bir köp "teklip" gygyrdy welin, Dahl iki minutdan soň sesi öçürdi. Esgerler Delta ýigitlerinden biri gygyrýança gowagyň töwereginde aýak basdylar: "Bu ýerde nagyşlarym bar. Bu kiçijik bir zat bolsa-da. "
  
  Dahl wideo telefony öçürdi. Parnewigiň sesi gaty we düşnükli boldy, soň Dahl jübi telefonyny diwara getirende saklandy.
  
  "Muny görýärsiňizmi?"
  
  "Ja! Bra bra! Bra! " Parnewik tolgunmakdan iňlis dilini ýitirdi. "Walknott ... mmm ... öldürilen söweşijileriň düwünleri. Bu söweşde şöhratly ölüm pikiri bilen baglanyşykly Odiniň, üçburçlugyň ýa-da Borrome üçburçlugynyň nyşanydyr. "
  
  Drake başyny ýaýkady. "Ganly wikingler."
  
  "Bu nyşan köplenç gaýykda ýa-da at bilen Walhalla - Odin köşgüne gidýän gahryman söweşijileriň ölümini şekillendirýän" surat daşlarynda "duş gelýär. Bu, adaty Walhalla tapdyk diýen pikiri hasam güýçlendirýär."
  
  Göni SAS adam: "paradyňyzy zaýalamak üçin bagyşlaň, ýoldaş, ýöne bu diwar gaýynenem ýaly galyň."
  
  Olaryň hemmesi kaska çyralaryny degmedik ýeriň üstünde ýalpyldadylar.
  
  "Falsealan diwar bolmaly" .Igit tolgunmak bilen gygyrdy diýen ýaly. "Bolmaly!"
  
  "Garaň" diýip, Dreýk Beniň ýaş sesini eşitdi. "Şeýle hem, Walknota zorlukly ölüm duýgusy bolan Odiniň yzyna eýerijileriň nyşany bolan Ölüm düwmesi diýilýär. Munuň duýduryş bolup biljekdigine ynanýaryn. "
  
  "Bullshit". Dreýk uludan demini aldy.
  
  Kennediniň sesi: "Ine, bir pikir, ýigitler! "Thehli diwarlary has içgin gözden geçirmek nähili bolar? "Walknotts" -y has köp alsaňyz, ýöne boş diwar tapsaňyz, men ony saýlardym ".
  
  "Aýtmak aňsat" diýip, Dreýk sesini çykardy. "Ol ýerde we hemme zat."
  
  Olar gaýaly diwarlary bir dýuýmdan birleşdirip, bölündiler. Asyrlar boýy tozan süpürip, soganlary süpürip, galyndylary kowup çykardylar. Ahyrynda ýene üç sany Walknots tapdylar.
  
  "Ajaýyp" diýip, Dreýk aýtdy. "Dört diwar, dört düwünli zat. Indi näme ederis? "
  
  "Olaryň hemmesi birmeňzeşmi?" - diýip, professor geň galdy.
  
  Esgerleriň biri wideo telefonyň ekranynda Parnewigiň suratyny görkezdi. "Bolýar, ýigitler, men bilemok, ýöne ony diňlemekden ýadadym. Nedaramaz şwesiýaly bizi uzak wagtlap gutarardy."
  
  Beniň sesi: "Garaň" diýdi. "Gözler Mimiriň guýusynda, däl ..." sesi statik sesiň yzyndan ýitdi, soň bolsa ekran garaňky boldy. Dahl ony silkdi, açdy we öçürdi, ýöne netije bermedi.
  
  "Gaplaň. Ol näme diýjek boldy?
  
  Wideoýazgy janlanyp, Beniň ýüzi ekrany dolduranda, Drake çaklamakçydy. "Näme bolandygyny bilemok. Listenöne diňläň - Gözler Mimiriň guýusynda, aşaky gowakda däl. Düşündiňmi? "
  
  "Hawa. Şeýdip, biz aşak ýolda geçdikmi? "
  
  "Hawa" diýip pikir edýärin.
  
  "Whyöne näme üçin?" Dahl haýran galdy. "Onda näme üçin bu gowak asla döredilmedi? Raderiň içine girýän radar, aşagynda ullakan giňişligiň bardygyny açyk görkezdi. Elbetde, bölek şol ýerde bolmalydy. "
  
  "Bolmasa" - Dreýk gaty sowuk duýdy. "Bu ýer duzak bolmasa".
  
  Dahl birden ynamsyz görünýärdi. "Nädip?"
  
  "Bu boş ýer barmy? Eger düýpsüz çukur bolsa näme etmeli? "
  
  "Bu, palçyk ýassykda durandygyňyzy aňladýar!" .Igit elhenç gygyrdy. "Duzak! Islendik pursatda ýykylyp biler. Indi ol ýerden çyk! "
  
  Umytsyz ölümiň tükeniksiz pursatyna biri-birine seretdiler. Olaryň hemmesi gaty erbet ýaşamak islediler. Soň bolsa hemme zat üýtgedi. Bir wagtlar beton polda ýarylan zat indi döwülen gaty paneldi. Bu geň ýyrtyk ses daşyň süýşmeginden däl-de, poluň ýuwaş-ýuwaşdan ahyryna çenli bölünmeginden boldy.
  
  Olaryň aşagynda tükeniksiz çukur bilen ....
  
  Alty adam iki Asmana gaty gaharlandy. Ol ýere ýetenlerinde, Dahl tertibi dikeltmek üçin gygyrdy.
  
  "Ikiňiz ilki gidiň. Hudaýyň hatyrasyna gödek boluň ".
  
  Parnewik: "upoluňyza çykanyňyzda daş-töweregiňizden habarly boluň. Artefaktdan sypdyrmak islemeýäris "-diýdi.
  
  Parnewik, samsyk bolma. " Dahl öňünden aýdylýanlar bilen bile boldy. Dreýk ony beýle görmändi. "Soňky ikimiz gidenimizde barlarys" -diýip, Dreýke seredip durdy. "Bu sen we men"
  
  Wideo telefon ýene seslendi we öçdi. Dahl ony bogjak bolýan ýaly silkdi. "Ankankiler tarapyndan günäkärlenildi."
  
  Ilkinji jübütlere ýer derejesine ýetmek üçin üç minut gerek boldy. Soňra ikinji jübüt üçin ýene üç. Dreýk alty minutda bolup biläýjek ähli zatlar hakda - ömürboýy tejribe ýa-da asla hiç zat hakda oýlandy. Onuň üçin bu iň soňky boldy. Palçykdan döwülmek, daşyň iňňildemegi, durmuşyň ýa-da ölümiň sylaglanjakdygyna karar bermekden başga zat ýok.
  
  Ilkinji nyşanyň aşagyndaky pol ýykyldy. Duýduryş ýokdy; pol diňe arwahdan ýüz öwrüp, ýatdan çykarylan ýaly. Dreýk mümkin boldugyça ýokary çykdy. Gowagyň gowşak polunda däl-de, gapdallarynda deňagramlydy . Dahl guýynyň beýleki tarapyny gujaklady, iki eli bilen ýaşyl ekiz bölegi, toý barmagyndaky ýüzük, Dreýkiň kaskasyndaky çyrany görkezýär.
  
  Dreýk, eşiklerine dakyp boljak güýçli bölekleri gözledi. Soň bolsa Dahlyň gygyrýandygyny eşitdi: "itok!" we gowagyň düýbüne ýykylmazdan ozal wideofonyň soňundan erbet hereket bilen aýlanýandygyny görmek üçin aşak seretdi.
  
  Gowşak bolan gaty disk, Dreýkiň maşgala gurmak baradaky köne arzuwlary ýaly gara çukura gaçdy. Kör jandarlaryň gizlenen we süýşýän ýerinden gürläp bolmajak garaňkylykdan doly bulaşyk howany olara tarap tupan geldi.
  
  Ady ýok kölegäniň düýbüne seredip, Dreýk çagalyk ýyllarynda haýwanlara bolan ynamyny täzeden açdy.
  
  Gowşak süýşýän ses eşidildi we ýokardan bir ýüp aşak gaçdy. Drake minnetdarlyk bilen tutdy-da, eşigine dakdy. Dahl hem edil ak ýaly görünýärdi we ikisi hem degişli düwmelerini basýardylar.
  
  Drake altimetre tomaşa etdi. Guýynyň ýarysyny öwrendi, Dahl ony beýleki tarapa göçürdi. Birnäçe gezek saklandylar we has ýakyndan synlamak üçin öňe egildi, ýöne her gezek hiç zat tapmadylar. Feetüz fut gitdi, soň togsan. Dreýk ellerini ganly gabady, ýöne hiç zat tapmady. Indi elli fut ýöräp gitdiler, soň Dreýk ýagtylygyň ýoklugyny, özüne atan ýagtylygyny siňdirýän garaňkylygy gördi.
  
  Gyralaryna gysylan, çyglylyk ýa-da galyp bilen degilmedik giň agaç tagta. Dreýk ýüzündäki nagyşlary görüp bilýärdi we kaskany dogry ýerleşdirmek üçin birneme wagt gerekdi.
  
  Emma muny edeninde ...
  
  Gözler. Agaçdan oýulyp, şu ýerden galan Odiniň gözleriniň simwoliki şekili ... kim tarapyndan?
  
  Odiniň özi? Müňlerçe ýyl ozal? Awtory: Heidi? Has dogrymy ýa-da azmy?
  
  Dahl aladaly seretdi. "Hemmämiziň hatyrasyna Dreýk, muny taşlama."
  
  
  ÜÇ ÜÇ
  
  
  
  OSTERGOTLAND, Şwesiýa
  
  
  Drake, Mimiriň guýusyndan, agaç planşedi kubok ýaly beýik tutup çykdy. Bir söz aýtmazdan ozal, eşiginden takmynan gysyldy we ýere zyňyldy.
  
  "Haý, köşeş ..." Ol täze enjamlaryň biri bolan Gonkongdan arzuw maşynynyň sütünine seretdi. Az salym aýlandy we otda ýatan ölen we ölýän esgerleri - Delta, SGG, SAS gördi we arkasynda Kennedi kellesine ýarag bilen dyza çökdi.
  
  Ben Beniň çukurda dik durmaga mejbur bolandygyny gördi, Alisia Maýlsyň rehimsiz elleri boýnundan berk tutdy. Beniň henizem elindäki jübi telefonyny gysyp duranyny görüp, Dreýkiň ýüregi ýaryldy. Soňky demime çenli ýapyşmak ...
  
  "Iňlisler dursun" diýip, kanadaly Kolbi Teýlor Dreýkiň gözel ýerlerine geldi. "Dostlarynyň ölmegine syn etsin, janyny almazdan ozal onuň her bölegini alyp biljekdigimiň subutnamasy".
  
  Dreýk söweş odunyň el-aýaklaryna girmegine rugsat berdi. "Siziň subut edýän zadyňyz, bu ýeriň näletli gollanma kitabynda aýdylyşy ýaly - bu haýwanlaryň ýurdydygyny görkezýär."
  
  "Nähili şahyrana" diýip, milliarder gygyrdy. "Bu hakykat. Maňa göz ber "-diýdi. Has köp zat soraýan çaga ýaly ellerini uzatdy. Girdejili Odiniň gözleriniň şekilini iberdi. "Gowy. Ýeter. Drake, uçaryňyz nirede? Siziň bölekleriňizi isleýärin, soň bolsa bu deşikden çykyň "-diýdi.
  
  "Galkansyz hiç zada ýetip bilmersiňiz" -diýdi Dreýk ... kellesine ilkinji gelen zat. "Soňra Ragnarok üçin nädip karta bolýandygyny anyklaň."
  
  "Samsyk", Teýlor ýigrenji güldi. "Twentyigrimi ýyl mundan ozal däl-de, şu gün gelmegimiziň ýeke-täk sebäbi, galkanyň ýaňy-ýakynda tapylmagydyr. Muňa garamazdan, muny eýýäm bilýändigiňize ynanýaryn. Meni haýallatjak bolýarsyňyzmy? Süýnüp, saňa başga bir pursat bererin öýdýäňmi? Bolýar, jenap Dreýk, size aýdaýyn. Ol ... "diýip, Alisýa görkezdi," ol süýşmeýär. Ol. . gaty altyn eşek, ol şol! "
  
  Dreýk öňki kärdeşi Beniň bogup öldürmegine syn etdi. "Ol sizi iň ýokary satyja satar."
  
  "Men iň köp gatnaşyjy, sen bir bölek."
  
  Prowidensiň islegi boýunça kimdir biri şu pursatdan peýdalanyp, ok atdy. Atyşyk tokaýyň içinden gaty ýaňlandy. Taýloryň hakyna tutulan hakyna tutulanlardan biri täze üçünji göz bilen ýykyldy we derrew öldi.
  
  Kolbi Teýlor bir sekuntlap ajaýyp görünýärdi. Ol Braýan Adams ýaňy tokaýdan böküp, "69-njy ýylyň tomusy" oýnap başlaýan ýalydy. Gözleri gazana öwrüldi. Soňra, öz karnenalarynyň biri ony ýere çekip, hakyna tut, garymly gan akmagy, gygyrýan we göreşmek, ölmek, ölmek. Draýk ýokardaky howany ýyrtyp, dessine olaryň ýanynda boldy.
  
  Hemme zat bir wagtyň özünde boldy. Kennedi bedenini ýokaryk zyňdy. Kellesiniň ýokarsy garawulyň eňegi bilen şeýle bir berk aragatnaşykda bolup, näme bolanyna-da düşünmedi. Derrew asyň.
  
  Bir topar ok yzly-yzyna uçdy; aç-açan tutulan hakyna tutma hakyna tutulanlar ýok edildi.
  
  Ony alyp barýan hakyna tutma hakyna tutulan hakyna tutulan hakyna tutulan adam, tüpeňden ýaňlanýan üçünji okda kellesiniň dörtden üç bölegini ýitirende, Torsten Dahl boşadyldy. SGG serkerdesi professor Parnewigiň ýanyna gyrgyç ýaly bolup, gojany bir üýşmeleňe süýräp başlady.
  
  Dreýkiň ilkinji pikiri Ben hakda. Umytsyz jedel etmäge taýynlananda, ynamsyzlyk ony müň wattlyk elektromagnit impuls ýaly sarsdyrdy. Alisýa oglany bir gyra taşlady we Dreýkiň özüne tarap öňe gitdi. Birden elinde ýarag peýda boldy; haýsysynyň ähmiýeti ýokdy. Ol ikisi bilen-de deň derejede öldi.
  
  Ünsüni jemläp, ony aldy.
  
  Drake utançly hereket bilen ellerini iki tarapa ýaýdy. Näme üçin?
  
  Smileylgyryşy, köpden bäri ulanylýar öýdüp, kir ýuwulmadyk eti tapan jynyňky ýaly ýakymlydy.
  
  Ol triggeri çekdi. Dreýk yssylyga, soň bolsa ysgynsyzlyga, soň bolsa agyrylara garaşýardy, ýöne aňynyň gözi beýnisine ýetdi we soňky pursatda maksadyny üýtgedendigini gördi ... we Kolbiniň gaharly keşbini örtýän hakyna tutma hakyna üç ok atdy. Teýlor. Töwekgelçilik edeliň.
  
  Iki SAS esgeri we iki Delta deňizçisi diri galdy. SAS Ben-i tutdy we süýredi. Delta toparyndan galan zatlar golaýdaky agaç bagynda ot gaýtarmaga taýynlandy.
  
  Has köp ok atyldy. Delta ýigidi öwrülip ýykyldy. Beýlekisi bolsa Mimir guýusynyň beýleki tarapynda Wellsiň düşen ýerine garnynda süýrenýärdi. Amerikaly ony diridigini subut edip, Wellsiň meýilli bedeni sarsdy.
  
  Indiki birnäçe minut bulaşyklyk bilen geçdi. Alisýa gaharly gygyrdy we Amerikan esgeriniň yzyndan bökdi. Ol yzyna öwrülip, ýumruklary bilen ýüzbe-ýüz bolanda, bir sekunt saklandy.
  
  Dreýk onuň aýdanlaryny eşitdi. "Git"
  
  "Men bu adamy terk etmerin"
  
  Hellhli dowzahy açmazdan ozal: "Amerikalylar, dynç alyň" -diýdi. Amerikanyň iň oňat oýunçysy galyň otlardan büdräp, ilki bir golundan tutup, soňam bir gözünde gözüni ýitirmänkä döwülip, ahyrsoňy ýalpyldawuk ýykyldy.
  
  Dreýk Wellsiň ýakasyndan alyp barýarka Alisýa tarap ylgady.
  
  "Sen däli dälmi?" - diýip gygyrdy. "Siz düýbünden däli dälmi?"
  
  "Ol guýa girýär" Alisýanyň gözleri ganhordy. "Drake, oňa goşulyp ýa-da goşulyp bilmersiň. Kararyňyz "
  
  "Näme üçin Hudaýyň ady bilen? Näme üçin? "
  
  "Bir gün, Dreýk. Günleriň birinde muny başdan geçirseň, bilersiň "-diýdi.
  
  Drake demini almak üçin dymdy. Ol näme diýjek boldy? Nowöne indi ünsüňi ýitirmek, özüni öldüren ýaly ölümi çagyrmak bolar. Okuw ýatlamalaryna, aňyna, ähli SAS başarnyklaryna çagyrdy. Ony göni boks urgysy, gysgyç, haç bilen urdy. Ol her gezek bilini eziji güýç bilen urjakdygyna göz ýetirdi, ýöne indi gaty ýakynlaşdy.
  
  Ol nirede bolmak isledi.
  
  Barmagyny boýnuna görkezdi. Birnäçe gapyrgany döwmegi we ýykylmagyny haýallatmagy maksat edinýän göni dyzyna bir ädim ätdi.
  
  Sheöne tä dyzlarynyň arasynda aýlandy, tä tä tä tä tä tä tä tä tä tä tä tä tä tä biri-birine çenli.
  
  Uly gözler. Ajaýyp gözler.
  
  Olar dünýäniň iň uly ýyrtyjylarynyň birine degişlidi.
  
  - Mat, çaga ýaly ejiz.
  
  Onuň pyşyrdysy öňe barýarka, elini uzadyp, howada zyňanda süňklerini sowatdy. Ol deminden arkasyna gondy. Bir sekuntdan soňam onuň üstünde dyzlary, gün pleksusyna çöküp, maňlaýy özüne degdi we ýyldyzlary gördi.
  
  Againene-de biri-biriniň gözlerine seredip, pyşyrdap: "downat!" Diýdi.
  
  Emma muny saýlamaly däldi. Elini ýokary galdyryp, ýarym aňly guýulary Mimir guýusy diýlip atlandyrylýan düýpsüz çukuryň gyrasyna tarap süýräp barýarka tomaşa etmek üçin elinden gelenini etdi.
  
  Drake dyzyna çümüp gygyrdy. Defeateňilenden utanyp, adamzada goşulany bäri näçe artykmaçlygyny ýitirendigine haýran galyp, diňe tomaşa edip bilýärdi.
  
  Alisýa guýyny gyrasynyň üstünden guýdy. SAS serkerdesi hatda gygyrmady.
  
  Dreýk aýaklaryna, kellesine we bedenine gygyryp durdy. Alisýa bahar guzusy ýaly henizem täze we çeýe Kolbi Teýlora ýakynlaşdy. Nemeslere arkasy bilen Dreýk, taryhdan öňki Krakeniň garşysynda ýerleşýän deňizde deňizçi ýaly özüni goragsyz duýýardy, ýöne göwnünden turmady.
  
  Alisýa ölen hakyna tutulan hakynyň jesedini Teýlordan çekdi. Millioner ýerinden turdy, gözleri giň, Maýlsdan Dreýke agaçlara seredýärdi.
  
  Duman bilen örtülen magistrallaryň aňyrsyndan bu rowaýata öwrülen ýurtda arwahlara meňzeş şekiller peýda bolup başlady. Weaponsaraglaryny görmek üçin ýakynlaşanlarynda, illýuziýa dargady.
  
  Drake eýýäm aýlandy. Adamlaryň ýakynlaşýandygyny görüp, ähli olja almaga gelen möjek ýaly nemeslerdigini bilýärdi.
  
  Dreýk ýeňşiniň ýaragyna geň galdy. Alisýa kanadaly milliarderi diňe taýakdan tutdy we gözleri kellesinden çykýança gysdy. Ony Mimir guýusyna eltmezden we kellesini gyrasyna egmezden ozal bulaşyklyga ýylgyrdy.
  
  Dreýk beýleki ileri tutulýan ugurlarynyň bardygyna düşündi. Ol Alisýa bilen Teýlory galkan hökmünde ulanyp, hereketden ýüz öwürdi. Ol gyrymsy agaja ýetdi we ýöremegi dowam etdirdi, ýuwaş-ýuwaşdan kiçijik otly depä çykdy.
  
  Alisýa deşige yşarat edip, Teýlory rehimdarlyk dileýänçä silkdi: "Belki, megalomaniak samsyk, ol ýerde ýygnanjak bir zat taparsyň" -diýip, sesini çykardy we jesedini tükeniksiz boşluga taşlady. Onuň gykylyklary birneme ýaňlandy, soň saklandy. Dreýk düýpsüz çukura düşen adamyň baky gygyrýandygyna ýa-da ony diňlemäge hiç kim bolmasa, hakykatdanam hasapladymy?
  
  Bu wagt Milo gyz dostuna ýetipdi. Dreýk onuň: Why Näme üçin beýle etdiň? Başlyk bu eşigi diri görerdi "-diýdi.
  
  Alisýanyň jogaby: "upok, Milo. Abel Freý bilen duşuşmaga sabyrsyzlyk bilen garaşýardym. Gitmäge taýynmy? "
  
  Milo depäniň depesine erbet ýylgyrdy. "Biz olary gutarmarysmy?"
  
  "Eşek bolma. Olar henizem ýaragly we beýik ýer tutýarlar. Biziň üçin gelen zadymyz barmy? "
  
  "Odiniň dokuz böleginiň hemmesi bar we işleýär. Uçaryňyz gowruldy! " - diýip gygyrdy. "Bu ölen toprakda gije hezil ediň!"
  
  Dreýk nemesleriň seresaplylyk bilen yza çekilişine syn etdi. Dünýä ýakynlaşdy. Bu ýoldan gelip, köp gurban berdiler. Olar özlerini ýere sürdüler.
  
  Diňe iň soňky setirde nemeslere hemme zady ýitirmek.
  
  "Hawa" Ben, pikirlerini okaýan ýaly, gözüni gamaşdyrdy. "Durmuş futbola öýkünişi ýaly, şeýlemi?"
  
  
  Otuz dördünji
  
  
  
  OSTERGOTLAND, Şwesiýa
  
  
  Europeewropalylar we olaryň ýeke-täk galan amerikan ýarany beýik ýerlere çümüp barýarka, gün açyk gözýetimiň aşagynda batýardy. Gowşak, sowuk şemal öwüsýärdi. Çalt baha bermek SAS esgerleriniň biriniň ýaralanandygyny we professor Parnewigiň şokdan ejir çekýändigini ýüze çykardy. Başdan geçirenlerini göz öňünde tutsaň geň däl.
  
  Dahl hemra telefony arkaly olaryň ýerleşýän ýeri bilen habarlaşdy. Kömek takmynan iki sagat uzaklykda.
  
  Draýk, töwereginde açyk düzlük bolan ýalaňaç agaçlaryň kiçijik bagynda duranynda Beniň gapdalynda ýykyldy.
  
  Beniň ilkinji sözleri: "Mat, beýleki adamlaryň ölendigini bilýärin, ýöne Karin bilen Haýdeniň ýagdaýynyň gowudygyna umyt edýärin. Gynanç bildirýärin."
  
  Dreýk Haýdeniň henizem uçarda bolandygyny ýatdan çykarandygyny boýun almakdan utandy. "Alada etme. Elbetde. Karin üçin gaty oňat, Haýden üçinem adalatly "-diýip, missiýanyň bir ýerinde bezemek ukybyny ýitirendigini boýun aldy. - Nädip saklaýarsyň, dost?
  
  Ben jübi telefonyny aldy. "Entek diri".
  
  "Moda sergisinden bäri uzak ýol geçdik."
  
  Ben muny çynlakaý aýtdy. "Matt, bu başlamazdan ozal durmuşymyň nähili bolandygyny ýadymda däl. Ol eýýäm ... günlermi? "
  
  "Isleseňiz ýatladyp bilerin. Uky diwarynyň öň hatary . Teýlor Momsonyň üstünden düşmek. Jübi telefony aşa köp. Kärende bergileri Men Teýloryň üstünden barýaryn.
  
  "Biz hemme zady ýitirdik."
  
  "Bu ýerde ýalan sözlemäň, Ben, sizsiz bu zatlara ýetip bilmezdik".
  
  "Sen meni tanaýarsyň, dost. Men islendik adama kömek ederdim "-diýdi. Bu adaty jogapdy, ýöne Dreýk öwgüden hoşaldygyny aýdyp bilerdi. Ben kostýumlardan, hatda Skandinawiýa professoryndan çykanda muny ýatdan çykarmady.
  
  Haýdeniň gören zadydygyna şek ýok. Içindäki adamyň şöhle saçyp başlandygyny gördi. Dreýk howpsuzlygy üçin dileg etdi, ýöne häzir onuň üçin edip biljek zady ýokdy.
  
  Kennedi olaryň gapdalynda ýykyldy. "Guysigitler, sizi biynjalyk etmedim diýip umyt edýärin. Siz gaty laýyk görünýärsiňiz. "
  
  - Sen däl - diýip, Dreýk aýtdy we Ben baş atdy. "Indi sen biziň birimiz."
  
  "Hmm, sag bol. Bu öwgi? "
  
  Drake keýpini göterdi. "Meniň bilen birnäçe Dino Rok oýunlaryny oýnap bilýän adam ömürboýy doganym."
  
  "Adam, bütin gije."
  
  Ben iňňildi. - Şeýdip, töweregine göz aýlady. "Garaňky düşdi."
  
  Dreýk tükeniksiz çemenliklere seretdi. Goňur gyzyl reňkiň iň soňky zolagy iň uzak gözýetimden damýardy. "Erbet, bu ýerde gije sowuk bolýar diýip pikir edýärin."
  
  Dahl olaryň ýanyna geldi. "Diýmek, ahyrzaman, erkekler? Biz gutardykmy? Dünýä bize mätäç ".
  
  Güýçli şemal onuň sözlerini ýyrtyp, düzlüklere ýaýratdy.
  
  Parnewik dynç alýan ýerinden arkasyny agaja egip gürledi. "Diňle, umm, maňa bölekleriň ýeke-täk şekilini hakyky tertipde görendigiňi aýtdyň. Bir wagtlar Jon Dillingere degişli bir surat. "
  
  Dahl "Hawa, ýöne 60-njy ýyllarda gezelenç edildi" -diýdi. "Göçürilmändigine ynanmaýarys, esasanam taryh bilen gyzyklanýan wikingleriň biri."
  
  Professor sesini çykarmaga ýeterlikdi: "Aý. Sagbol."
  
  Doly garaňkylyk we bir million ýyldyz üstünde ýalpyldawukdy. Şahalary sarsdy we ýapraklary gyryldy. Ben dessine Dreýkiň bir tarapyna ýakynlaşdy. Kennedi beýlekisi bilenem şeýle etdi.
  
  Kennediniň budunyň özüne degen ýerinde Dreýk ot duýdy. Dahlyň aýdýanlaryna ünsi jemlemek üçin elinden gelenini etdi.
  
  "Galkan, soňky umydymyz" -diýdi şwesiýaly.
  
  Ol bilgeşleýin şeýle ýakyn otyrmy? Drake bu barada oýlandy. Degiň ....
  
  Hudaý, özüni şeýle duýanyna köp wagt boldy. Gyzlar gyzlaryň we oglanlaryň tolgunýan, garda futbolka geýip, şenbe güni öýlän gyzlaryny halaýan CD-lerini satyn almazdan we kinoteatrda popkorn we saman bilen bejermezden ozal ony yzyna aldy. .
  
  Bigünä günler, uzak geçdi. Uzak wagtlap ýatlandy we gynansakda ýitdi.
  
  "Galkan?" Ol söhbetdeşlige goşuldy. "Näme?"
  
  Dahl oňa seretdi. "Dowam et, semiz Yorkorkşir samsyk. Galkan bu ýerde esasy jikme-jiklik diýdik. Onsuz hiç zat gazanyp bolmaz, sebäbi Ragnarokyň ýerleşýän ýerini kesgitleýär. Şeýle hem, beýleki böleklere garanyňda başga bir materialdan ýasalýar - edil başga bir roly bar ýaly. Nyşana. "
  
  "Näme?"
  
  "Fuuuuck" -diýip, Dahl Oksfordyň iň gowy aksentinde aýtdy. "Sport hakda bir zat soraň."
  
  "Bolýar. Näme üçin Lids Unitedunaýted Tomas Broline gol çekdi?
  
  Dahlyň ýüzi uzaldy, soň bolsa gatylaşdy. Nätanyş bir ses ümsümligi bozanda garşy çykjak boldy.
  
  Gykylyk. Garaňkylykdan iňňildemek.
  
  Gorky döredýän ses. "Mesih ýaşaýar" diýip, Dreýk pyşyrdady. "Näme-?"
  
  Bu ýene boldy. Haýwana meňzeýän, ýöne uly bir zat ýaly gygyrýan. Gijäni gezelenç etdi.
  
  "Ýadyňdamy?" Ben elhençlik bilen pyşyrdap: "Bu Grendeliň ýurdy. Beowulf-dan gelen haýwan. Bu böleklerde haýwanlaryň ýaşaýandygy hakda henizem rowaýatlar bar. "
  
  "Beowulfdan ýekeje zat ýadyma düşýär, Anjelina Joliniň eşegi" -diýdi. "Thenöne, filmleriniň köpüsinde-de edil şonuň ýaly aýdyp bolar öýdýärin."
  
  "SHH!" - Kennedi pyşyrdady. "Bu ses näme?"
  
  Aglamak ýene-de ýakynlaşdy. Dreýk garaňkylykda haýsydyr bir zady etmäge synanyşdy, özüne tarap ylgaýan, tüýkülik damjasyny, dişleriniň arasynda çüýrän etiň zolaklaryny göz öňüne getirdi.
  
  Gunaragy göterdi, beýlekileri gorkuzmak islemedi, ýöne töwekgelçilik edip bilmedi.
  
  Torsten Dahl öz tüpeňini nyşana aldy. Gabat gelýän SAS esgeri pyçak çykardy. Gijäni Gordon Braunyň Beýik Britaniýanyň ykdysadyýetini guradyp, gurak gysmagyndan has köp gysdy.
  
  Gowşak ses. Clank. Lighteňil aýak yzy ýaly bir zat ....
  
  Emma bular nähili aýaklardy? Drake bu barada oýlandy. Adam ýa-da ...?
  
  Dyrnaklaryň basylmagyny eşiden bolsa, tutuş magazineurnalyny gorkuzyp bilerdi.
  
  Erbet bu köne ertekiler.
  
  Beniň jübi telefony birden janlananda ýüregindäki ventrikullar ýarylypdy. Ben muny geň galdyryp howada zyňdy, ýöne aşak düşüp barýarka ony öwdi.
  
  "Bullşit!" Diýip, jogap berenine düşünmänkä pyşyrdady. - Aý, salam, eje.
  
  Dreýk beýnisine gan dökülmegini togtatjak boldy. "Kesiň. Kesiň! "
  
  Ben: "Hajathanada. Soňrak jaň ederin! "
  
  "Owadan". Kennediniň sesi geň galdyryjydy.
  
  Drake diňledi. Gykylyk ýene inçe we agyryly geldi. Ondan soň ses çykarýan adam daş atan ýaly uzakdan uruldy. Başga bir aglaýan aglama, soňam aglamak ....
  
  Elbetde bu gezek adam! Dreýk söweşe girdi. "Gowy!" Ony göni Mimir guýusyna alyp barýan we gyrada saklaýan instinkt garaňkylyga ylgady.
  
  "Maňa kömek et" diýip, Wells iňňildedi we ýarylan we ganly barmaklary bilen gaýanyň gyrasyna ýetdi. "Men arkanlaryň birine düşdüm ... aşakda. Elimi döwdi diýen ýaly. Bu ganhor ... öldürmek üçin başga bir zat bar ... meni. "
  
  Dreýk tükeniksiz gijä erkin gaçmakdan halas etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Uells gyzgyn örtülip, dynç alýarka, Dreýk oňa diňe başyny ýaýkady.
  
  Wells gygyrdy: "Men hiç haçan uruş başlamak islemedim ... SAS-da."
  
  "Onda gowy, sebäbi Alisýa ikimiz SAS-a girmeýäris."
  
  Ben gapdalynda hiç zat bolmadyk ýaly Parnewikden sorag etdi. "Siziň pikiriňizçe galkan haýsydyr bir açarmy?"
  
  "Galkan hemme zat. Bu açar bolup biler, ýöne biziň galan zatlarymyz hökman. "
  
  "Boldy?" Drake gaşyny galdyryp gaýtalady. Beniň I-telefonyna ünsi jemledi. "Elbetde bilýäris!"
  
  Ben geek tizliginde 'Odin galkany' -ny gözläp, bir ädim öňde bardy. Peýda bolan surat kiçijikdi, ýöne Ben Dreýkiň pikir edişinden has çalt ulaldy. Galkanyň nämedigini ýada saljak boldy. Tegelek, ýokary galdyrylan tegelek merkezi bilen daşky aýlaw dört deň bölege bölünýär.
  
  Ben I-telefony uzynlykda saklady, hemmelere ýygnanyşmaga mümkinçilik berdi.
  
  "Bu ýönekeý" diýip, Kennedi aýtdy. "Wegasdaky Ragnarok. Hemmeler Wegasda. "
  
  .Igit eňegini sürtdi. "Galkanyň ýerleşdirilmegi, merkezdäki jogaby gurşap alýan dört aýratyn bölegi görkezýär. Görýäňmi? Geliň, näme hakda gürleşýändigimizi bilmek üçin olara Demirgazyk, Gündogar, Günorta we Günbatar diýip bellik edeliň. "
  
  Ben: "Gowy" -diýdi. "Günbatar görnüp dur. Naýza we iki göz görýärin. "
  
  "Günorta bir at we iki sany möjek, meniň pikirimçe." Dreýk mümkin boldugyça gözüni kiçeltdi.
  
  "Elbetde!" .Igit aglaýardy. "Sen mamla. Sebäbi Gündogarda iki sany Walkyry bolmaly. Hawa? Görýäňmi? "
  
  Dreýk ünsi jemlemek üçin gözlerini gamaşdyrdy we jübüt ganatly atlara münen aýal söweşijiler bolup biljekdigini gördi. "Erbet Starbucks!" Kasam etdi. "Bulardan başga dünýäniň islendik ýerinde mugt Wi-Fi bolan kafe!"
  
  "Diýmek ..." Kennedi haýran galdy, "how, Şildiň galkany ýokmy?"
  
  "Hmmm ...!" Professor Beniň gözüne girip, dostlukly urgy aldy. "Biraz ulaldyp bilersiňizmi?"
  
  "No.ok. Bu onuň çägi. "
  
  Dahl oturan ýerinden: "Gündogar tarapda başga bellik göremok" -diýdi. "Emma Demirgazyk diýseň gyzykly."
  
  Dreýk ünsüni üýtgetdi we howlukmaçlyk duýdy. "Lorda Reb, bu Odiniň nyşany. Üç sany üçburçluk. Guýyda gören zadymyz. "
  
  "Emma bu näme? Dahl üçburçlugyň biriniň aşaky çep burçunda ýerleşýän kiçijik bir nyşany görkezdi. Ben ýakynlaşanda, hemmesi: "Bu galkan!"
  
  Utanýan dymyşlyk höküm sürdi. Drake beýnisini ýok etdi. Näme üçin "Shield" nyşany üçburçlugyň içinde goýuldy? Elbetde, bu bir düşnüksiz.
  
  "Uly ekranda has aňsat bolardy!" Professor gygyrdy.
  
  Ben: "Diňlemegi bes et" -diýdi. "Munuň sizi ýeňmegine ýol bermäň."
  
  Kennedi: "Ine bir pikir" -diýdi. "Üçburçluk bu" Odiniň düwüninden "ýa-da başga bir zady aňladyp bilermi?"
  
  "Öň diňe bir rowaýat hasaplanýan Hudaý bilen baglanyşykly mistiki nyşanyň gizlin maksady?" .Igit ýylgyrdy. "Elbetde ýok".
  
  Draýk, Alisia Maýlsyň ýedi ýyllap türgenleşiksiz söweş derejäňize täsir edendigini öwreden gapyrgalaryny sürtdi. Ol ony masgaralapdy, ýöne diridigine we henizem oýunda bolandyklaryna teselli tapdy.
  
  "Dikuçarda içerki internet bolar" Dahl hemmeleri köşeşdirmäge synanyşdy. "Takmynan ... aý, otuz minut."
  
  "Bolýar, bolýar, merkezi bölegi näme?" Drake öz wezipesini ýerine ýetirdi. "Üç çaga we meduza bilen çaganyň çeken suratyna meňzeýän iki çyzgy."
  
  "Againene-de galkan" Ben "meduza" gözüni ulaltdy. "Demirgazyk bölegindäki ýaly surat. Şeýlelikde, galkanyň özünde galkanyň iki şekili bar. Iki erkin formadan we üç sany üçburçlukdan ybarat merkezi bölek "-diýip, Kennedine baş atdy. "Belki, bular üçburçluk däldir."
  
  Parnewik: "Iň bolmanda, bu galkanyň esasy bölegidigi baradaky teoriýamy tassyklaýar" -diýdi.
  
  "Bu setirler maňa bir zady ýatladýar" -diýdi Dahl. "Men näme diýip biljek däl."
  
  Dreýk käbir nejis şahsy hüjümleri edip bilerdi, ýöne özüni gözegçilikde saklady. Ösüş diýip pikir etdi. Ulumsy şwesiýa olar bilen uzak ýol geçdi we indi birneme hormat gazandy.
  
  "Serediň!" Ben gygyrdy, hemmesiniň bökmegine sebäp boldy. "Galkanyň iki suratyny birleşdirýän inçe, manysyz bir çyzyk bar!"
  
  Parnewik nägilelik bildirdi: "Bu, hakykatdanam bize hiç zat diýmeýär.
  
  "... A-da ..." Dreýk goşun kartalaryny okan günlerini ýada saldy we "ýa-da başga tarapa barsaň, Galkanyň Ragnarokyň kartasydygyny bilýäris. Bu iki surat, iki dürli suratda birmeňzeş merkez bolup biler ... Diňe bir görnüş beýiklik, beýlekisi ... "
  
  "Bu meýilnama!" Ben aýtdy.
  
  Şol pursatda golaýlap gelýän dikuçaryň sesi eşidildi. Dahl bu barada GPRS-i öçürip köne mekdebine endik edendigini görkezdi. Uly gara şekil ýakynlaşanda, beýleki adamlar bilen bilelikde garaňkylykda oturdy.
  
  ", Ogsa, biziň saýlawymyz kän däl" -diýip, ýarym ýylgyrdy. "Biz bu işi çözmeli bolarys."
  
  
  * * *
  
  
  Bir gezek münüp, mesgen tutansoň, Dahl I-telefona meňzeş göçme modemi ulanýan 20 dýuýmlyk Sony Vaio noutbukyny açdy. Jübi torunyň gurşawyna baglylykda internete girip bilerler.
  
  "Bu karta" diýip, Dreýk pikir otlyny dowam etdirdi. "Geliň, oňa şeýle çemeleşeliň. Elbetde, ortaky, merkezi jikme-jiklik meýilnamanyň görnüşidir. Şeýlelik bilen, diagrammany göçüriň, käbir geografiki tanamak programma üpjünçiligini ulanyň we nämeleriň bolýandygyny görüň. "
  
  Parnewik ulaldylan görnüşi şübhesiz gözden geçirdi. "Näme üçin galkan nyşany açylanda eline meňzeýän başga bir suraty goşuň, Medusa. "
  
  "Başlangyç nokady?" Kennedi pursatdan peýdalandy.
  
  Dikuçar güýçli ýeliň kömegi bilen sarsýardy. Uçar, goşmaça görkezmeler alýança Osloga uçmagy buýurdy. Ikinji SGG topary ol ýerde garaşýardy.
  
  "Torsten, programmany synap görüň."
  
  "Mende eýýäm bar, ýöne maňa gerek däl" Dahl duýdansyz geň galdy. "Bu şekilleriň tanyş ýalydygyny bilýärdim. Bu kartadaky Skandinawiýa! Elin Norwegiýa, Şwesiýa we Finlýandiýa. Medusa Islandiýa. Ajaýyp. "
  
  Bir sekuntdan soň bölünen noutbuk üç mümkin gabat geldi. Tanaýyş programma üpjünçiliginiň algoritmleriniň agramy togsan sekiz göterim, ýagny Skandinawiýa.
  
  Drake Dahla hormat bilen baş atdy.
  
  "Islandiýada Ragnarok?" Itigit bu barada oýlandy. "Whyöne näme üçin?"
  
  "Bu koordinatlary pilota beriň" diýip, Dreýk Islandiýanyň kenar ýakasyna we "Shield" nyşanynyň ýerine barmagyny görkezdi. "Şeýlelik bilen. Biz eýýäm birnäçe sagat yzda ".
  
  "Weöne bizde kemçilik ýok" Ben Ben aç-açan aýtdy. "Nemesler bar. Diňe Şardlary ulanyp, Hudaýyň mazaryny tapyp bilerler. "
  
  Indi Thorsten Dahl hakykatdanam güldi we Drake pikirlenýärdi. Şwesiýaly: "Aý, ýok" -diýdi we gülküsi gülkünçdi. "Mende bu nälet bölekleri bilen gürleşmekden has gowy pikir bar. Elmydama bardy. Goý, ýelekde galsynlar! "
  
  "Näme edýärsiň? Pikir edip görüň - Islandiýada "Galkan" tapylmadymy? "Ben basyş astynda aýdyň pikiri bilen Dreýkiň täsirini ýene bir gezek haýran galdyrdy.
  
  Parnewik: "Hawa, bu Ragnarokyň gadymy mekany bolsa, munuň manysy bar. Odiniň galkany ölen ýerinde ýykylardy ".
  
  "Aý, indi manysy bar, professor" -diýip, Kennedi güldi. "Indi bu adamlar size hemme zady karar berdiler."
  
  Ben azajyk ýylgyryp: "Bolsa, kömek etse, çözmeli iň uly syrymyz bar" -diýdi. "Odiniň gadymy nyşanynyň manysy - üç üçburçluk."
  
  
  OTUZ BÄŞ
  
  
  
  Islandiýa
  
  
  Islandiýanyň kenar ýakasy buzly, berk we reňkli, käbir ýerlerde ullakan buzluklar bilen oýulyp, tolkunlar we şemallar bilen beýleki ýerlerde tekizlenýär. Lawa kenar ýakalary we gara gaýalar, ajaýyp aýsbergler we umuman zen asudalygy bar. Howp we gözellik bir-birine ýakynlaşýar, seresaply syýahatçyny özüne çekmäge we wagtlaýyn gutarmaga taýyn.
  
  Reýkýawik sanlyja minutda olaryň öňünden geçdi, açyk gyzyl üçekleri, ak binalar we töweregindäki gar bilen örtülen daglar hatda ýürekleriň hem joşmagyny üpjün etdi.
  
  Gyş kostýumlaryna, ok-därilere we rasionlara ýangyç guýmak we ýüklemek üçin az ilatly harby bazada gysga wagtlap saklandylar we Dahlyň galan on minutda başga näme pikir edip biljekdigini aýtdylar.
  
  Emma gara harby dikuçardaky adamlar bularyň hiç birini görmediler. Olar bir ýere jemlenip, şol bir maksady ara alyp maslahatlaşýardylar, ýöne içki pikirleri özleriniň ölümi we dünýäniň ölümi - nädip gorkýandyklary we beýlekilerden gorkýandyklary hakda.
  
  Drake howsala düşdi. Hemmeleriň howpsuzlygyny nädip saklamalydygyny bilip bilmedi. Eger Ragnarok tapan bolsalar, onda döredilen Taňry mazary indiki bolup, durmuşy ýaňy rulet oýnuna öwrülipdi, Kennediniň iň gowy görýän keşbi Wegasda, stoluň berkidilen ýerinde.
  
  Her bir gizlin oýunçynyň gizlin meýilnamalary we köp duşmanlarynyň näbelli meýilnamalary bilen bu aýratynlykda guruldy.
  
  Indi Ben we Kennediden başga-da, ömrüni gorajak iki adam - Dreýk Haýden we Karin hakda pikirlenmeli boldy.
  
  Bu gorkularyň hemmesi dünýäni halas etmegiň ýoluna düşermi? Diňe wagt görkezer.
  
  Ahyrky oýunlar her burçda oýnady. Abel Freý eýýäm başlady. Alisýa bilen Milonyň özleri bolup biler, emma Dreýk öňki SRT kärdeşiniň dükanda hatda söýgülisiniňem garaşmaýan ganhor garaşylmagyna sebäp boldy.
  
  Torsten Dahl we Wells Islandiýanyň kenaryndan geçensoň, öz hökümetlerinden buýruklar, görkezmeler we pyşyrdap maslahat alansoň, telefonda seýrek gürleşýärdiler. Ahyrynda Kennedi jaňa jogap berdi, bu bolsa ony birnäçe minutlap göni oturmaga we aljyraňňy ýagdaýda başyny ýaýkady.
  
  Ol diňe Dreýke ýüzlendi. "Haýden ýadyňdamy? Döwlet sekretary? Hawa, ol diňe işini gowy ýerine ýetirýär. "
  
  "Munuň manysy näme?"
  
  "Ol Merkezi aňtaw gullugyndan. Edil nirede bolmagyny isleýär. Bularyň hemmesiniň ortasynda. "
  
  "Bullshit". Dreýk Ben-a aladaly görnüş berdi, ýöne şonda-da dosty üçin ýumşak ýeriniň bardygyna ynanýardy. Diňe Dreýkiň ýüregi oňa Haýdeniň duýgularynyň dogrudygyny ýa-da hakykydygyny aýdýan romantik düşünjeleri iýmitlendirýärmi?
  
  "Goranmak ministri" -diýip, Kennedi hiç zat bolmadyk ýaly dowam etdi. "Bilmek isleýärin".
  
  "Hakykatdanam" Drake Dahl we Wells-de baş atdy. "Şol ýerde-de diňe taryh gaýtalanýar." Iň ýakyn penjireden ýadawlyk bilen seretdi. "Kennedi, geçen hepdeden soň ýa-da henizem oýnaýarys diýip ynanyp bilersiňizmi?"
  
  Kennedi: "Hemmeleriň" oduň ahyret teoriýasyna ynanjakdygyna ynanyp bilersiňizmi? "
  
  Dreýk düýbi dünýäsinden gaçanda ýadaw aplomb bilen jogap berjek boldy. Penjiräniň daşynda ullakan bir zat dörände, damarlarynda gan doňdy.
  
  Örän ullakan bir zat ...
  
  "Indi bilýärin" -diýip, söýen zatlarynyň şu gün ölüp biljekdigine birden düşünen adamyň gorkudan ýaňa sesini çykardy. "Erbet ... Kennedi ... Indi bilýärin."
  
  
  * * *
  
  
  Ylhamyny görkezip, Kennedi göz aýlamak üçin egildi, tutuş bedeniniň dartgynlydygyny duýdy.
  
  "Hudaýym!" - diýdi. "Bu ..."
  
  - Bilýärin - diýip, Dreýk sözüni kesdi. "Dal! Serediň. Serediň! "
  
  Şwesiýa gorkynyň häsiýetli häsiýetini aldy we söhbetdeşligi çalt tamamlady. Penjirä gysga seredip, aljyraňňylyga düşdi. "Diňe Eyjafjallajokull. Hawa, hawa, Dreýk, bilmek maňa aňsat, hawa, hawa, 2010-njy ýylda ähli habarlary beren adam ..." Ol dymdy, üýtgedildi, garaşdy.
  
  Parnewigiň gözleri ulaldy. Şwesiýanyň näletleri zäherlenen dartlar ýaly ondan gaçdy.
  
  Indi Ben penjire ýakynlaşdy. "Wah. Bu Islandiýanyň iň meşhur wulkany we mylaýym bolsa-da atylýan ýaly. "
  
  "Hawa!" Drake aglaýardy. "Ot bizi ýakar. Erbet supervolkano. "
  
  "Moreöne has möhümi, Kennedi indi dowam etdirmegi başardy," Şildiň guşuň gözüne seret, Mat. Serediň! "
  
  Indi Parnewik öz pikirini tapmagy başardy: "Üç dag, hemişe bolşy ýaly üç üçburçluk däl. Gadymy alymlar ýalňyşdylar. Odiniň iň meşhur nyşany nädogry düşündirildi. Eý, Hudaýym! "
  
  Dreýk atylýan wulkanyň aňyrsyna seredip, iki gapdalynda has beýik iki dag gördi, ýokardan seredeniňde Odiniň nyşanyna meňzeýärdi.
  
  Parnewik: "Hudaýym!" "Ine, gözlerimiz hakykatdanam hile oýnaýar, sebäbi bu daglar Eyjafjallajokulla ýakyn ýaly görünse-de, aslynda ýüzlerçe kilometr uzaklykda. Emma olar Islandiýa wulkanlarynyň zynjyrynyň bir bölegidir. Hemme zat biri-biri bilen baglanyşykly ".
  
  "Şonuň üçin biri ýeterlik güýç bilen ýokary galsa we beýleki ikisi bilen gönüden-göni baglanyşykly bolsa ..." Kennedi sözüni dowam etdi.
  
  "Sizde Supervolkanyň başlangyjy bar" diýip, Dreýk sözüni tamamlady.
  
  "Taňrylaryň gubury, atylan wulkanyň içinde ýerleşýär" -diýdi Dahl.
  
  "Odiniň süňklerini aýyrmak ony güýçlendirýär!" Kennedi başyny ýaýkady, saçlary akýardy. "Az zat garaşarsyňyzmy?"
  
  "Garaň!" Dahl indi Medusanyň gözüne haçan ýetjekdiklerini aýdýan emeli hemra suratyna seredýärdi. "Bize henizem ugurlar boýunça azajyk kömek gerek, bu hemişe B meýilnamamdy. Ol ýerde bir ullakan dag bar, Abel Freý bize gapydan göni görkezer".
  
  "Nädip?" Iň azyndan iki ses sorady.
  
  Dahl gözüni gamaşdyryp, pilot bilen gürleşdi. "Bizi has ýokary galdyryň"
  
  
  * * *
  
  
  Indi şeýle bir beýikdi welin, Dreýk bulutlaryň üsti bilen daglary hem görüp bilmedi. SGG serkerdesine bolan täze hormaty goldawa mätäçdi.
  
  - Bolýar, Torwil, daýhanlary betbagtlykdan çykaryň, şeýlemi?
  
  "Thorsten" diýip, Dahl özüne degişlidigine düşünmezden ozal düzeddi. "Aý düşündim. Bolýar, başarsaňyz dowam etdirmäge synanyşyň. Bu meniň goşun hünärim, ýa-da iň bolmanda SGG-e girmezden ozaldy. Howa suraty, esasanam ortofotos. "
  
  "Bu ajaýyp" -diýdi. "Biz gürlänimizde göni durýaryn. Bu näme? "
  
  "Bular," çäksiz "aralykdan göni aşak seredip, kabul edilen karta standartyna laýyk geometrik taýdan üýtgedilen suratlar. Surat ýüklenenden soň, diňe "hakyky dünýä" koordinatlaryna gabat gelmeli ... "-diýdi.
  
  "Bom!" Kennedi güldi. "Google Earth ýaly bir zady göz öňünde tutýarsyňyz, şeýlemi? Diňe 3D bolmasa? "
  
  "Hakykatdanam" Drake gaharlandy. "Dal, bu işleýär diýip umyt edýärin. Bu, ahyrky oýundan öňe geçmek üçin ýeke-täk mümkinçiligimizdir. "
  
  "Şeýle bolar. Diňe bu däl, kompýuter koordinatlary hasaplanda, Taňrynyň mazaryna girelgesiniň nirededigini anyk bileris. Dokuz bölekiň hemmesine doly eýe bolan nemeslerem muňa ýokary baha bermeli bolarlar. "
  
  "Nemesleriň ähli böleklerini dogry ýerleşdirmegi şerti bilen" Ben gynançly ýylgyrdy.
  
  "Dogry. Diňe Abel Freýiň näme edýändigini bilýändigine umyt edip bileris. Elbetde, türgenleşmek üçin köp wagty bardy ".
  
  Drake oturgyjyndan süýşüp, Wellsi gözledi. Umytsyzlyk bilen penjirede jübi telefonyny kakýandygyny gördüm.
  
  "Freýiň galasy hakda habar barmy?
  
  SAS serkerdesi gygyrdy. "Daş-töweregi. Secretöne gizlinlikde - Gala täze üns bereninden bihabar. Ol ýerde nemes polisiýasy bar. Interpol. Dünýädäki hökümetleriň köpüsiniň wekilleri. Emma Maý däl, näme üçindir. Men saňa ýalan sözlemeýärin, bu bir tonna ýitgisiz döwmek gaty gaýa bolar. "
  
  Drake Karin hakda oýlandy. Garşylyklary bilýärdi, köp gezek oýnady. "Şeýdip, mazary ilki ederis ... Soň bolsa nirede gutarjagymyzy göreris".
  
  Edil şu pursatda gysga dikuçaryň öň tarapynda birneme tolgunma boldy. Dahl ýüzüne şatlykly ýylgyryş bilen öwrüldi. "Freý häzir aşakda! Biz bölek-bölek etdik. Bu çagany doly partlamada öwrüp, sekuntda bir kadrdan atsak, bir sagadyň içinde bu mazaryň içinde bolarys! "
  
  Parnewik hormat bilen dem aldy: "Biraz hormat goýuň". "Bu ýerde Ragnarok. Belli taryhdaky iň uly söweş meýdanlaryndan biri we iň bolmanda bir Armageddonyň mekany. Taňrylar bu buzda gygyryp öldi. Taňrylar. "
  
  "Abel Freý hem" -diýip, Ben Bleýk ýuwaşlyk bilen aýtdy. "Eger ol meniň uýamy gynasa."
  
  
  
  2-nji bölüm
  ýaragyňy geý ...
  
  
  Otuz altynjy
  
  
  
  HUDA GODLAR
  
  
  Oýun gutardy.
  
  Dreýk we onuň ýoldaşlary Ragnarokyň we Abel Freýiň ekipa .ynyň üstünden uçup, çilim çekýän daga tarap barýarkalar, nemesleriň yzarlaýandyklaryny bildiler. Dikuçar ýuwaş-ýuwaşdan öwüsýän ýel basseýnine we ýygy-ýygydan ýel öwüsýän güýçli gar basseýnine tarap aşak düşdi. Uçar, dikuçar ýerden alty metr uzaklykda hereket edýänçä topara gözegçilik etdi, soň dowzahy çykarmak üçin hemmelere gygyrdy.
  
  "Sagat başlaýar!" - Dahl aýakgaby gar degen badyna gygyrdy. "Geliň!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake daş-töweregine göz aýlamazdan ozal Ben-i goldamak üçin elini uzatdy. Bu kiçijik depressiýa, gözleýän kiçijik girelgesinden bary-ýogy bir mil uzaklykda we gaty daş däl ýa-da magma turbasy bolup biljek iň oňat gonuş nokady ýalydy. Goşulan bonus, Freýi mazaryň takyk ýeri barada bulaşdyryp bilerdi.
  
  Dreýk, dünýäniň soňunyň nähili bolup biljekdiginden tapawutlylykda garaňky bir ýerdi. Çal kül, garaňky dag gerişleri we gara reňkli lava ýataklary, Dal-a GPRS enjamynyň girelgesini görkezmegine garaşyp durka, oňa az ynam döretdi. Halfarym, Mordora ýetendigini aýdyp, dumanly bir hobbitiň çykmagyna garaşdy. Windel güýçli däldi, ýöne yzygiderli öwüsýän tupan ony çukur öküz ýaly ýüzüne dişledi.
  
  "Ine" Dahl kül akymlaryndan ylgady. Olaryň ýokarsynda kömelek buludy asuda asmana göterildi. Dahl öňdäki dagdaky galyň gara çukury nyşana aldy.
  
  "Näme üçin her kim wulkanyň içinde şeýle möhüm we mukaddes ýeri goýup biler?" Kennedi Dreýkiň gapdalynda ýöräp barýarka sorady.
  
  "Perhapshtimal, bu baky dowam etmeli däldi" -diýdi. "Islandiýa asyrlar boýy partlaýar. Kim bu wulkanyň doly güýjüne ýetmän ýygy-ýygydan atylar diýip pikir ederdi? "
  
  "Odiniň süňklerinden dogry çykmasa. Dolandyryp bilerlermi? "
  
  "Geliň, umyt edeliň."
  
  Asmanyň üstündäki gar gar we süýşýän kül bilen örtüldi we wagtyndan öň garaňkylygy goşdy. Bu ýerde gün şöhle saçmady; dowzah ilkinji gezek lyer dünýäsini eýelän we oňa berk ýapyşan ýalydy.
  
  Dal deňsiz ýeriň üstünden geçdi, käte çal tozanyň garaşylmadyk çuň akymlaryndan geçipdi. Dahl ýalaňaç gaýalara ýetende, bu hereketli topardaky ähli söhbetdeşlik bes edildi - garaňky çöl bilen üýşdi.
  
  "Upokarda" diýip, şwes tüpeňi bilen görkezdi. "Twentyigrimi fut töweregi." Ol gözlerini kiçeltdi. "Men aç-açan bir zat göremok."
  
  "Indi Kuk Gawaýiniň kenarynda hiç haçan ananas porsy bolmazdy" diýse, Dreýk gülmek umydy bilen ýuwaşja gürledi.
  
  "Ora-da Kona kofesi" diýip, Kennedi oňa seredip dodaklaryny ýalady, soň bolsa gözlerini gamaşdyranda gyzardy.
  
  "Sizden soň" -diýip, otuz dereje eňňitde gülläp ösdi.
  
  "Wayok, bozuk." Diňe indi ýylgyrmagy başardy.
  
  "Bolýar, eşegime seretmezlige söz berseňiz." Dreýk gaýa eňňidini gusto bilen zarýadlady, agramyny paýlamazdan ozal her bir tutawajyny synagdan geçirdi, Dahl we üstündäki ýeke SAS esgerine üns berdi. Ondan soň Kennedi, soň Ben we ahyrsoňy professor we Uells boldy.
  
  Hiç kim bu aýratyn missiýadan daşlaşmak islemedi.
  
  Birnäçe wagtlap Dahl gykylyk bilen öňe gitdi. Dreýk arkasyna seretdi, ýöne premýer-ministriň çykyşyndan has beter kowalamak alamatyny görmedi. Bir salymdan Dahlyň sesi dymmak perdesine girdi.
  
  "Wah, bärde bir zat bar. Daş gaýasy bar, yzynda çep öwrüm ... "sesi yza çekildi. "Wertikal şah ... hawa, gaýa basgançaklar bilen. Örän berk. Helvite! Şol köne taňrylar ýuka bolmalydy! "
  
  Drake çykýan ýerine ýetdi we arkasyna süýşdi. "Dahl, näletlediňmi ýa degişdiňmi? Ora-da bolsa synap görüň. Belki, sen ahyrsoňy adamsyň. Erbet, nähili deşik. Biz gitmäge howlukmaýarys diýip umyt edýärin. "
  
  Bu ynjalyksyz pikir bilen, Dahla şwesiýalylary gara çukura itmezden ozal howpsuzlyk liniýasyny berkitmäge kömek etdi. Birnäçe ar alyş hüjümi kellä geldi, ýöne indi wagt ýa-da ýer däldi. Fakeli aşak gönükdirip bilmedik garyp Torsten Dahl ädimme-ädim kör bolup aşak düşdi.
  
  "Kükürdi yslaýan bolsaň" Dreýk özüne kömek edip bilmedi. "Dur".
  
  Dahl wagtyny aldy, her aýagyny üns bilen ýerleşdirdi. Birnäçe minutdan soň ol ýitirim boldy we Dreýkiň ýangyn söndürijisiniň kaskasyndan has ýitileşýän ýalpyldawuklygy gördi.
  
  "Gowumy?"
  
  "Men gaýanyň düýbüne basdym!" Dahlyň sesi ýaňlandy.
  
  Kennedi töweregine göz aýlady. "Bu başga degişme?"
  
  "Bolýar, bu sowukdan çykalyň" diýip, Dreýk gara daşyň gyrasyndan tutdy-da, seresaplylyk bilen özüni aşak çekdi. Ilki bilen aýagyny tapmak üçin aýaklaryny ulanyp, özüni bir dýuým howply dýuýmdan aşak düşürdi. Açylyşy şeýle bir dardy welin, her hereketi bilen burnuny we ýaňaklaryny dyrnaýardy. "Gaplaň! Diňe wagtyňyzy alyň "-diýdi. "Upperokarky bedeniňizi mümkin boldugyça az süýşürmäge synanyşyň."
  
  Birnäçe minutdan Dahlyň "Alty aýak" diýýänini eşitdi we arkasyndaky gaýanyň boş ýere öwrülendigini duýdy.
  
  "Seresap boluň" diýip Dahl duýduryş berdi. "Indi biz çukuryň gyrasynda. Ini takmynan iki fut. Sag tarapymyza gaýa diwar, çep tarapymyzda yzygiderli düýpsüz çukur. Onlyekeje ýol galdy "
  
  Dreýk şwesiýalylaryň netijelerini barlamak üçin öz çyrasyny ulandy, beýlekiler bolsa uzak ýollara gitdiler. Hemmelere duýduryş berlenden we taýýarlanandan soň, Dahl kem-kemden öňe geçip başlady. Olary garaňkyda gurşap aldylar, diňe kaskasyndaky fakeller bilen yşyklandyryldy, akymdaky kebelek ýaly tans edýärdi. Tutuş boşluk olary çep tarapdaky sirenanyň erteki çagyryşy ýaly çekdi, agyr gaýany saglaryna hasam garşy aldy.
  
  Professor Parnewik: "Bu maňa köne dinozawr filmleriniň birini ýada salýar" -diýdi. "Ýadyňdamy? Wagtyň ýatdan çykaran ýeri, meniň pikirimçe? Öldüriji jandarlar bilen gurşalan gowaklardan geçýärler. Ajaýyp film ".
  
  "Raquel Welch bilen barmy?" - Wells sorady. "? Ok? Dogrusy, meniň döwrümiň adamlary, dinozawr hasaplaýarlar - Raquel Welch diýip pikir edýärler. Munuň ähmiýeti ýok. "
  
  Dreýk arkasyna gaýany basdy we Ben bilen Kennediniň dogry gitmezden ozal yzarlaýandyklaryna göz ýetirip, ellerini uzadyp öňe gitdi. Olaryň öňünde garaňky boşluk peýda boldy, indi bolsa çuňňur we uzakdaky gulak asdy.
  
  Professor Parnewik setirde pyşyrdady: "Bu, ýuwaşlyk bilen çykýan dag Eyjafjallajökull bolmaly". "Iň gowy çaklamam, magma kamerasyndan we atyşlary iýmitlendirýän geçirijiden gowy izolirlenen gapdal otagdadyrys. Bizi we mazary goraýan, ösýän magma bilen aramyzda onlarça gatlak kül we lava bolup biler. Hatda dagyň gyralaryndan has dik burçda ýokary göterilýän gaýa anomaliýasynyň içinde bolmagymyz mümkin. "
  
  Dahl garaňkylyga gygyrdy. "Gelwit! Jähennem we nälet bolsun! Pes diwar togsan dereje burçda ýolumyzy kesip geçýär. Bu beýik däl, alada etme, diňe seresap bol ".
  
  "Bir hili duzak?" .Igit töwekgelçilik etdi.
  
  Dreýk päsgelçiligi gördi we şol bir zady pikir etdi. Seresaplylyk bilen dyzyndan ýokary päsgelçilikden SGG serkerdesini yzarlady. Ikisi-de ilkinji mazary bir wagtda gördüler.
  
  "Oooh", Dahlyň olara düşünmek üçin ýeterlik sözleri ýokdy.
  
  Dreýk tomaşa edip haýran galdy.
  
  Wulkanyň özenine magma kamerasyna tarap ýüz fut uzalyp, dagyň eteginde ullakan bir ýer oýulypdyr. Arka görnüşinde, belki ýüz fut beýiklikde emele geldi. Hemmeler töweregine ýygnanyp, agyr çyralaryny çykaranlarynda, ilkinji mazaryň haýran galdyryjy görnüşi açyldy.
  
  "Wah!" - diýip, Kennedi aýtdy. Onuň ýagtylygy gaýa çarçuwada oýulan tekjäni yzly-yzyna ýagtylandyrdy, her tekjesi bezeldi we hazynalar bilen dolduryldy: monjuklar, naýzalar, döş döşleri we kaskalar. Gylyç ....
  
  "Bu ýigit kim?"
  
  Parnewik, garaşylyşy ýaly, uzakdaky diwary öwrendi, hakykatda Taňrynyň kemer daşydy. Aç-açan ýeňillikde häzirki zaman Galkynyş zamanasynyň islendik adamyna, hatda Mikelanjelo bilen deň derejede ajaýyp nagyşlar bardy.
  
  Professor: "Bu Mars" -diýdi. "Rimiň söweş Hudaýy"
  
  Dreýk döş döşünde we yubkasynda bir ullakan naýzany tutup, beýlekisine seredip, muskul şekilini gördi. Arka tarapda Rimdäki Kolosseýi ýada salýan ajaýyp at we tegelek bina durdy.
  
  "Bu ýerde kimiň jaýlanjakdygyna nädip karar berendikleri meni haýran galdyrýar" -diýip, Kennedi seslendi. "Rim taňrylary. Skandinaw taňrylary ... "
  
  Parnewik: "Menem" -diýdi. "Perhapshtimal, bu diňe Zewsiň islegi."
  
  Birden hemme gözler oýulan freskanyň aşagynda duran ullakan sarkofaga gönükdirildi. Dreýkiň hyýalyny aldy. Içine seretseler, Hudaýyň süňklerini taparlarmy?
  
  "Erbet, ýöne wagtymyz ýok!" Dahl lapykeç, halys we halys ses çykardy. "Geliň. Bu ýerde näçe Hudaýyň jaýlanjakdygyny bilemzok. "
  
  Kennedi Draýke gözüni gamaşdyryp, garaňkylyga ýitip barýarka gyrasyna seretdi. "Bu, biziň yzarlaýan döwük daş ýolumyz, Mat. Hudaýyň sany diňe bir ýa-da iki däl diýip, 401 müňe jedel etmek isleýärin. "
  
  "Häzir hiç zada ynanyp bilmeris". "Diňe biri-birimiz. Geliň. Nemesler ýakyn wagtda gelerler "-diýdi.
  
  Marsyň mazaryndan çykdylar, her bir adam öz howpsuzlygyna we hasaplap bolmajak ähmiýetine göz aýlady. Boşluk ýene bir gezek yşarat etdi, indi bolsa Dreýk topuklarynda we dyzlarynda agyryly agyry duýup başlady, bu olaryň haýal hereketiniň önümi. Garyp professor Parnewik we ýaş Ben hakyky agyryda bolmalydy.
  
  Anotherene bir gykylyk ullakan gowagy sarsdyrdy we öz sesleri bilen ýaňlandy. Dreýk ýokaryk seredip, özünden şuňa meňzeş çyzygy görendir öýdüpdi. Bullshit. Bu erbet zat bütin gije aýlanyp bilýär!
  
  Üstesine, entek yzarlama alamatlaryny eşitmediler. Dreýk nemeslerden gowy bir sagat öňde durandyr öýdüpdi, ýöne gapma-garşylygyň gutulgysyzdygyny bilýärdi. Ol global howp abanmazdan ozal zyýansyzlandyryp bilerler diýip umyt etdi.
  
  Öňde ikinji çyzyk peýda boldy, aňyrsynda bolsa dagyň düýbünde ýerleşýän ikinji ajaýyp ýer peýda boldy. Bu köp altyn zatlar bilen bezelipdir, gapdal diwarlary göni manyda altyn yşyk bilen ýalpyldaýardy.
  
  Kennedi uludan demini aldy: "Goda Hudaý! "Men munuň ýaly zady görmedim. Bu kim? Hudaýy hazyna ediň?
  
  Parnewik ullakan sarkofagda agdyklyk edýän daş oýma nagyşlaryna göz aýlady. Bir salym başyny ýaýkady-da, gözlerini gamaşdyrdy. "Duruň, bu ýeleklermi?" Bu Hudaý ýelek geýenmi? "
  
  "Belki, professor" Ben eýýäm garaşýan gara gijäniň giňişliginden geçip barýardy. "Munuň ähmiýeti barmy? Bu bir däl. "
  
  Himigit oňa üns bermedi. "Bu Quetzalcoatl! Aztekleriň Hudaýy! Bularyň hemmesi näme ... "-diýip, ýalpyldawuk diwarlara yşarat etdi.
  
  "Aztek altyn." Wells özüne garamazdan haýran galdy. "Wah"
  
  "Bu ýer ..." Kennedi otagy tutuşlygyna şemallady, "ähli döwürleriň iň beýik arheologiki tapyndymy? Muňa düşünýärsiňizmi? Bu ýerde hudaý diňe bir siwilizasiýanyň däl, eýsem köpleriň. Themhli däp-dessurlar we hazynalar. Bu ... gaty kyn. "
  
  Dreýk, ýelek bilen bezelen we palta markasy bolan Quetzalcoatl-iň keşbinden daşlaşdy. Parnewik, umumy ýygnak çeşmelerine görä, Aztek hudaýynyň Hökümdar Hudaý hökmünde tanalýandygyny, munuň hakykatdanam hakykydygyny görkezýär.
  
  "Quetzalcoatl" "uçýan süýrenijiler" ýa-da "ýelekli ýylan" diýmegi aňladýar. Haýsy ... "Parnewik birneme dymdy, soň hemme kişiniň" aagondarha "yza çekilendigine düşündi.
  
  "Mars bilen umumylygy barmy?" - diýip, Jim Marsters atly ýeke SAS esgerinden sorady.
  
  Dreýk Parnewigiň dodaklaryny yzarlap, depä çykanyna syn etdi. "Hmm" diýip, dem alýan çaklamasy gyradakylaryň hemmesine ýetdi. "Diňe olaryň ölümi aňladyp biljekdigi we bir gezek öldi."
  
  
  * * *
  
  
  Üçünji ýer, bu hem edil öňküsi ýaly haýran galdyryjy. Dreýk agaçdan oýulan ajaýyp ýalaňaç aýala seredip durdy.
  
  Diwarlar baýlyga eýe bolan heýkeller bilen örtüldi. Delfinler, aýnalar, guşlar. Azatlyk heýkeliniň boýnuny gurşap alýan heýkeltaraş kepderileriň monjugy.
  
  - Bolýar - diýip, Dreýk aýtdy. "Hatda men onuň kimdigini bilýärin."
  
  Kennedi gaharlandy. - Hawa, islärsiňiz.
  
  Parnewik: "Hakyky jelep" -diýdi. "Afrodit".
  
  Wells: "Salam" -diýdi. "Hudaýy Afrodit jelep diýip atlandyrýarsyňmy? Aşakda? Onuň mazaryna ýakynmy? "
  
  Parnewik başlangyç synp mekdepleriniň huligançylygy bilen dowam etdi: "Adonis ýaly Hudaýlar we adamlar bilen ýatýandygy mälim. Ol Troýaly Heleni Pari Parise hödürledi, soň bolsa Pari Parisiň özüne bolan ünsüni özüne çeken pursatyna ünsi çekip, şertnama baglaşdy. Uranusyň ýaňy-ýakynda kesilen mäzlerinden Pafosyň golaýynda doguldy. Men ol diýmeli ... "
  
  "Habar aldyk" -diýip, oýma seredip, Drake gury aýtdy. Kennediniň özüne başyny ýaýkap duranyny görüp, ýylgyrdy.
  
  - Gabanjaňmy, ezizim?
  
  "Jynsy taýdan gaty lapykeç?" Dahldan soň ikinji hatarda bolmak üçin ony öňe itekledi.
  
  Ol oňa seretdi. "Bolýar, indi agzasaň ..."
  
  "Gel, Matt" Ben hem onuň öňünden geçdi. "Wah!"
  
  Onuň aýdan sözleri hemmesini bökmäge mejbur etdi. Tersine öwrülip, onuň dört tarapa yza gaýdyp barýandygyny gördüler, bütin ýüzüne elhençlik ýazyldy. Dreýk, dowzahyň aşhanasyndan göni jynlaryň ganatlaryna çykyp, Iblisiň özüni görendigi hakda gyzyklandy.
  
  - Bu ýer - diýip, dem aldy. "Bu platformada ... howada ýüzýär ... Başga tarapda hiç zat ýok! "
  
  Dreýk ýüreginiň urmagyny duýdy. Mimiriň guýusyny we ýalan poluny ýada saldy.
  
  Dahl birnäçe gezek bökdi. "Näletlenen daş ýeterlik derejede güýçli ýaly. Bu setiriň soňy bolup bilmez "-diýdi.
  
  "Muny etme!" Ben gysdy. "Eger ol bozulsa näme etmeli?"
  
  Ümsümlik höküm sürdi. Hemmeler biri-birine giň gözleri bilen seretdiler. Käbirleri özleriniň alyp barýan ýollaryna, guýulary we deňiz kenarlaryny öz içine alýan howpsuz ýoluna göz aýlamaga başladylar.
  
  Şol pursatda, iň uzak aralykda, çalaja gykylyk ses eşidildi. Guýa gaçýan daşyň sesi.
  
  "Bular nemesler" -diýip, Dahl ynam bilen aýtdy. "Miliň çuňlugyny barlamak. Indi bu platformadan çykmagyň ýoluny taparys ýa-da her niçigem bolsa öleris "-diýdi.
  
  Drake Kennedini tirsekledi. "Serediň" -diýdi. "Men gulagymy açyk sakladym. Meniň pikirimçe, üstümizde başga bir ýer ýa-da gowak bolmaly. Looköne serediň ... Daşyň gyrasy nädip egilen ýaly görünýär.
  
  "Dogry". Kennedi Afroditiň ýeriniň gyrasyna howlukdy. Soň bolsa daşy daşyna gysyp, burça göz aýlady. "Bu ýerde haýsydyr bir gurluş bar ... Hudaý! Wah, Hudaýym! "
  
  Dreýk ony egninden tutup, garaňkylyga göz aýlady. "Meniň pikirimçe, meni aldamak diýmek!"
  
  Çyralarynyň çäginden has uzaklara uzalyp gidýän, has inçe spiral basgançaga öwrülen inçe çyzykdy. Basgançaklar ýokarky derejä çykyp, indiki derejä tarap ugradylar.
  
  "Baş aýlanmak hakda gürleşiň" -diýdi. "Diňe gutapjyk we banka gerekdi."
  
  
  Otuz ýedi
  
  
  
  HUDA GODLAR
  
  
  Spiral basgançak ýeterlik derejede berk ýalydy, ýöne tükeniksiz çukuryň üstündäki boşlugyň üstünden arkaýyn bolmagy, arhitektorlarynyň haýsydyr bir demir gurup bilmediklerini aýtmazlyk, hatda Dreýkiň gowy taýýarlanan nerwleri hem uçuşdan has çalt titreýärdi. titrän.
  
  Bir doly tegelek, Afroditiň alkowyna barýan ýoluň dörtden bir bölegini getirdi, şonuň üçin Dreýk dört ýa-da bäş tegelek ýasamalydygyny çaklady. Beniň yzyna düşüp, gorkyny basyp ýatyrjak bolup, uludan demini aldy we hemişe maksadyna sabyrsyzlyk bilen garaşýardy.
  
  Altmyş fut. Elli. Kyrk.
  
  Otuz futa ýakynlaşanda, Beniň durup, bir salym oturandygyny gördi. Oglanyň gözleri gorkudan ýaňa ýürege düşdi. Dreýk aşaky basgançakda seresaplylyk bilen oturdy we dyzyny sokdy.
  
  "Dost, täze uky diwary ýazmaga başlamaga wagt ýok. Taya-da Teýlor Momson hakda arzuw edýärin. "
  
  Soňra SAS esgeriniň sesi ýaňlandy. "Ol ýerde näme bolýar? Biz bu ýerde degişýäris. Göçüriň. "
  
  SAS esgerleri, Drake pikir etdi. Olary öňküsinden tapawutlandyrdym.
  
  "Dynç alyň" diýip gygyrdy. "Diňe bol"
  
  "Arakesme! Ug ... "Dreýk Wellsiň çuňňur sesini eşitdi, soň bolsa dymdy. Kennediniň aýagynda oturandygyny, berk ýylgyryşyny gördi we aýaklary bilen titreýän bedenini duýdy.
  
  "Çaga nähili?"
  
  "Kollejden çykmak" Dreýk özüni gülmäge mejbur etdi. "Banddaşlar. Yorkork merkezleri. Mugt film gijesi. KFC. Çagyryş Bilýärsiňizmi, talyp zatlary. "
  
  Kennedi has içgin synlady. "Meniň tejribämde, kollej oglanlarynyň we gyzlarynyň edýän zady beýle däl."
  
  Indi Ben gözüni açdy we berk ýylgyrjak boldy. Ellerinde we dyzlarynda haýal ýöräp gitdi. Againene-de ýüzbe-ýüz bolup, henizem ellerinde we dyzlarynda, yzly-yzyna agyr ädim ätdi.
  
  Inç dýuým, howply ädim ädim ätdiler. Dreýk dartgynlylykdan kellesini we ýüregini agyrýandygyny duýdy. Ben ýykylan bolsa, diňe halas etmek üçin oglanyň öz bedeni bilen ýykylmagyny höwes bilen ýapardy.
  
  Sorag ýa ikirjiňlenme ýok.
  
  Anotherene bir doly tegelek we olar nyşandan takmynan ýigrimi metr uzaklykda, ýaňy geçenini şekillendirýän çyzyk. Dreýk ony ýalpyldawuk fakelde öwrendi. Giriş şahasyna gaýdyp geldi, ýöne bir derejeden has ýokarydygy görnüp dur.
  
  Düşündiňmi? Hudaý, Sonik nälet kirpi bilen muny gaty döwrebaplaşdyrdy.
  
  Oveokarda Dahlyň ikirjiňlenýändigini gördi. Şwesiýa gaty çalt ýerinden turdy, deňagramlylygyny ýitirdi we indi arka aýagyna aşa agram saldy. Sesler ýokdy, diňe asuda göreş. Dahlyň aňyny basan gynamalary diňe göz öňüne getirip bilýärdi. Yzynda boşluk, öňde howpsuzlyk, uzak, agyryly ýykylmak pikiri.
  
  Şwesiýa öňe ylgady, basgançaklara degdi we eziz durmuşda saklandy. Dreýk on aýakdan agyr demini eşidýärdi.
  
  Birnäçe minut geçdi we kyn dyrmaşmak dowam etdi. Ahyrynda Dahl merdiwandan basgançaga çykdy, soň ýer bermek üçin ellerine we dyzlaryna öňe egildi. Dreýk gysga wagtyň içinde Kennedini özi bilen süýräp, ölüm gygyrmakdan bary-ýogy bir ädim uzaklykda ýerleşýän dar gerşine gaýdyp gelendiklerine gaty rahatlyk duýdy.
  
  Hemmesi hasaba alnanda, Dahl uludan demini aldy. "Geliň, indiki nokada geçeliň we arakesme çagyralyň" -diýdi. "Birinjiden, men bütinleý ýok boldum."
  
  Anotherene bäş minut tükenen bedenlerini çaýkap, myşsa spazmlarynyň köpelmegi bilen göreşenlerinden soň, Afroditiň mazarynyň ýokarsynda ýerleşýän dördünji nokada büdredi.
  
  Ilki bilen hemişelik Hudaýy hiç kim görmedi. Olaryň hemmesi dyza çöküp, dynç alýardylar we agyr dem alýardylar. Dreýk, raýat durmuşynyň edil şonuň ýalydygyna göz aýlady we diňe Parnewik özünden başga hiç kimden geň görünjek bir düşündirişli söz açanda seretdi.
  
  "Woof!"
  
  "Näme?" - diýip soradym.
  
  "Wah! It kellesi. Bu Anubis. "
  
  "Şol bir şagal?" Wells oturgyjynyň arkasyna egildi we dyzlaryny döşüne çekdi. "Bolýar. Ederin....."
  
  Parnewik: "Müsür hudaýy" -diýdi. Elbetde, munuň ölüm bilen baglanyşygy bar. "
  
  Dreýk hatar mumiýalara we kömür şagal heýkellerine seretdi. Altyn çaýylan tabytlar we zümrüd bilen örtülen anklar, muňa täsir etmän, Hudaýyň mazaryndan ýüz öwrüp, KitKata girdi. Bir salymdan Kennedi onuň gapdalynda oturdy.
  
  "Şeýdip" -diýip, iýmitini we içgisini açdy.
  
  "Erbet, gürleşmäge ökdediň" diýip, Dreýk gygyrdy. "Men eýýäm tolgunýaryn."
  
  "Diňle, dost, men seni açmak islesem, sen meniň elime düşersiň". Kennedi oňa gülkünç hem gaharly ýylgyrdy. "Erbet, ýigitler bir minutlap durup bilmersiňiz, şeýlemi?"
  
  "Bolýar, bolýar, bagyşlaň. Diňe oýnaýaryn. Name boldy?"
  
  Kennediniň kosmosa seredişine syn etdi. Freý esgerleriniň yzyndan ýetip barýan näzik sesini alanda, gözleriniň ulalandygyny gördüm. "Bu ... zat ... biz birnäçe wagt bäri gyrymsylygyň töwereginde urýarys. Dreýk, hakykatdanam bir zadymyz barmy? "
  
  "Elbetde, Odin şu ýerde."
  
  Kennedi gitmek üçin ýerinden turdy, ýöne Dreýk ony saklamak üçin elini dyzyna goýdy. Duýgur uçgunlara diýen ýaly sebäp boldy.
  
  "Ine" -diýdi. "Sen näme pikir etýäň?"
  
  Ol: "Yzymyza gaýdanymyzda köp iş ederin öýdemok" -diýdi. "Serial ganhor Tomas Kaleb we beýleki zatlar hakda. Bast, Manhattana bir gün galanda ýene öldürdi. "
  
  "Näme? No.ok. "
  
  "Hawa. Ine, men öldürilen ýerini aýlanmaga gitdim. Hormatlaň "-diýdi.
  
  "Bagyşlaň" Dreýk şu wagt iň zerur zatdygyny bilip, gujaklamakdan saklandy.
  
  "Sag bol, bilýärin. Drake, meniň tanaýan iň dogruçyl adamlarymyň biri. Iň pidasyz. Belki, şonuň üçinem seni gaty halaýaryn "-diýdi.
  
  "Bizar ediji teswirlerime garamazdan?"
  
  "Muňa garamazdan gaty güýçli."
  
  Drake şokoladyň galan bölegini gutardy we KitKat örtügini boş ýere taşlamazlyk kararyna geldi. Bagtyny bilip, gadymy zibil duzagyny ýa-da şuňa meňzeş bir zady goýup bilerdi.
  
  "Emma hiç bir baglanyşyk ýok" -diýdi Kennedi. "Nýu-Yorkorkda hakyky dostlarym ýok. Maşgala ýok. Her niçigem bolsa köpçüligiň gözünden ýitip gitmegim mümkin öýdýärin. "
  
  "Bolýar" diýip, Dreýk oýlanmak bilen aýtdy, "Men sizi gyzyklandyrýan perspektiwadyr." Oňa samsyk gözlerini berdi. "Perhapshtimal, gülkünç Pari Parise bolloks aýdyp, köne Yorkorky görüp bilersiňiz."
  
  "Whereöne men nirede galardym?"
  
  Dreýk Dalyň goşunlaryny ýygnandygyny eşitdi. "Bolýar, diňe gazanç edip boljakdygyny anyklamaly." Ol aýagyna çykýança garaşdy, soň egninden tutdy we ýalpyldawuk gözlerine seretdi.
  
  "Kennedi, ähli soraglaryňyza hawa. Emma häzir bularyň hemmesine düşünip bilemok. Ara alyp maslahatlaşmaly öz goşlarym bar, şonuň üçin ünsümi jemlemeli ". Ol boşluga baş atdy. "Ol ýerde Alisiýa Maýls bar. Şu wagta çenli syýahatymyz howply, bu mazaryň howply diýip pikir edip bilersiňiz, ýöne maňa ynanyň, olar bu ganhor bilen deňeşdirilende hiç zat däl. "
  
  "Dogry aýdýar" Wells geçip, iň soňky teswirini aldy. "We bu ýerden başga çykalga göremok, Dreýk. Munuň öňüni alyp bolmaz. "
  
  "We marşruty ýapyp bilmeris, sebäbi çykalga gerek" diýip, Dreýk baş atdy. "Hawa, ähli ýazgylara-da seretdim."
  
  "Muny etjekdigiňizi bilýärdim." Uells, Dreýkiň henizem ýigitleriniň biridigini bilýän ýaly ýylgyrdy. "Gel, şalgam gygyrýar."
  
  Dreýk köne başlygynyň yzyna düşüp, Ben we Dahlyň arkasynda ýer aldy. Bir baha beriş nazary bilen, hemmeleriň dynç alandygyny, ýöne öňde boljak zatlardan howatyrlanýandygyny gördi.
  
  "Dört adam öldürildi" -diýip, Dahl arkasyndaky dagyň gyrasyna süýşdi.
  
  Indiki ýer garaşylmadyk ýagdaýda boldy we hemmesine güýç berdi. Bu Odiniň ogly Thoryň mazarydy.
  
  Deathigit ölüm jülgesinde düşelge tapan ýaly gan dökdi. Onuň üçin bolsa bardy. Norse mifologiýasynyň professory, Marvel komiksleriniň bir bölegi sebäpli Toryň mazaryny tapdy, belki-de häzirki döwürde iň meşhur Norweg şahsyýeti.
  
  Arassa lezzet.
  
  Dreýk üçin Thoryň bolmagy birden ony hasam hakykylaşdyrdy.
  
  Hormatly dymyşlyk boldy. Hemmeler Tor hakda, ýa-da iň bolmanda Wiking ýyldyrym we ýyldyrym Hudaýynyň keşbini bilýärdi. Parnewik Thorsday hakda leksiýa berdi, ýa-da häzir bilşimiz ýaly, penşenbe. Bu çarşenbe - ýa-da Suw güni, ýa-da Odin güni bilen baglanyşykly. Thor, çekiç alyp, duşmanlaryny gezelenç güýji bilen ezip, adama mälim bolan iň beýik söweşiji taňrydy. Viking erkekliginiň arassa keşbi.
  
  Parnewigi çekmek we Thoryň süňklerini şol wagt barlamaga synanyşmakdan saklamak üçin ellerinden gelenleri boldy. Indiki ýerde, altynjy ýerde Thoryň dogany Loki we Odiniň başga bir ogly bar.
  
  "Trailol gyzýar" -diýip, Dahl dagyň eteginde, gara gara massa bilen dowam etmezden ozal alkowyň içine göz aýlady.
  
  Draýk gaýanyň üstünde fakel geçip barýarka şwesiýaly, Ben we Kennedi bilen birleşdi.
  
  Ben: "Aýakgaplar" -diýdi. "El dynç alýar. Biz çykýarys öýdýän. "
  
  Drake seretmek üçin boýnuny gysdy. Daş basgançak tükeniksiz garaňkylyga çykdy we olaryň arkasynda howadan başga zat bolmazdy.
  
  Ilki nerw synagy, indi näme? Güýç? Ygtybarlylyk?
  
  Againene-de Dahl birinji boldy. Garaňkylyk ony gurşap alýarka, haýal ýigrimi fut ýa-da şondan ýokary galýar. Ben indiki, soň Kennedi gitmek kararyna geldi.
  
  "Meniň pikirimçe, indi eşegime göz aýlap bilersiňiz" -diýip, ýarym ýylgyryp: "Geçip gitmändigine göz ýetiriň" -diýdi.
  
  Ol gözlerini gamaşdyrdy. "Munuň üçin gözümi aýryp bilemok."
  
  Dreýk, dördünji goşundysyny göçürmezden ozal üç sany ajaýyp netijäni gazandy. Şeýle görnüşde ýokaryk galyp, ýuwaş-ýuwaşdan gaýa wulkan howasyna çykdy.
  
  Gygyryş olaryň daş-töwereginde dowam etdi: dagyň uzakdaky agy. Dreýk golaýdaky magma kamerasynyň diwarlardan dowzah oduny döküp, uzakdaky Islandiýa asmanyna çykýandygyny göz öňüne getirdi.
  
  Bir aýak kiçijik gyrasyndan süýşüp, onuň üstünde gygyrdy. Kimdir biri onuň öňünden ylgasa, edip biljek zadynyň azdygyny bilip, saklandy, ýöne edil şonuň üçin taýyn.
  
  Kennediniň aýagy kellesinden bir metr çemesi kosmosa siňip gitdi.
  
  Ol birneme durnuksyz yrgyldady, ýöne köwşüniň dabanyndan tutup, arkasyna çekmegi başardy. Gysga minnetdarlyk pyşyrdy bize ýetdi.
  
  Ol dowam etdi, bicepleri ýanýardy, barmaklary her bogunda agyrýardy. Aýak barmaklarynyň uçlary her kiçi dyrmaşmak bilen bedeniniň agramyny aldy. Ter her gözenekden aşak süýşýärdi.
  
  Başga bir çyzygyň deňeşdirilen howpsuzlygyna ýetmezden ozal, iki ýüz fut ygtybarly, ýöne gorkunç tutawaçlary we aýakgaplary çaklady.
  
  Tükeniksiz iş. Dünýäniň soňy, Apokalypse soňraky eser. Her jeza çäresi bilen adamzady halas etmek.
  
  "Indi näme?" Guýular iňňildäp, arkasyna ýatdy. "Başga bir ganly gezelenç?"
  
  ", Ok" Dahlyň degişmäge güýji-de ýokdy. "Tunel".
  
  "Gsumurtga"
  
  Dyzlarynda öňe süýşdiler. Tunel garaňky garaňkylyga sebäp boldy, bu bolsa Dreýkiň arkasyndan hereketsiz Kennedi bilen birden çaknyşmazdan ozal düýş görýändigine ynanmagyna sebäp boldy.
  
  Faceüzüňizi öňe öwüriň.
  
  "Aý! Maňa duýduryş berip bilerdiň "-diýdi.
  
  "Şol bir ykbal başymdan geçeninde kyn" -diýip, gury ses geldi. "Meniň pikirimçe, diňe Dahl burnundan döwülmän çykdy."
  
  "Men ýüregimi alada goýýaryn" -diýip, Dahl ýadawlyk bilen jogap berdi. "Tunel başga bir basgançagyň birinji ädiminiň garşysynda göni gutarýar, kyrk bäş dereje burç diýip çaklaýaryn. Hiç zat çep ýa saga, iň bolmanda görüp biljek zadym ýok. Taýýarlanmak."
  
  "Bu zatlar bir ýere birikdirilmeli" -diýip, dyzyna çöküp, Drake seslendi. "Hudaýyň hatyrasyna olary diňe howada saklap bolmaz".
  
  Parnewik: "Belki başararlar" -diýdi. "Jennetiň hatyrasyna. Ha ha. Men degişýärdim, ýöne çynlakaý, meniň pikirimçe, uçýan berkitmeler. "
  
  "Aşagymyzda gizlendi" -diýdi. "Elbetde. Köp işçi güýji dowzahyny alan bolmaly. Ora-da hakykatdanam güýçli hudaýlaryň ikisi. "
  
  "Perhapshtimal, Gerkulesden we Atlasdan kömek sorapdyrlar."
  
  Dreýk ilkinji ädimine seresaplylyk bilen ädim ätdi, geň galdyryjy duýgy beýnisine çozdy we gödek daşa çykdy. Birneme dyrmaşdylar, ahyrsoňy asylan platformanyň töwereginde ýerleşýän başga bir alkowa çykdylar.
  
  Dahl tükeniksiz başyny ýaýkady. "Poseýdon"
  
  "Täsirli."
  
  Drake ýene dyza çökdi. Lorda Reb, pikir etdi. Nemesleriňem gaty kyn bolmagyna umyt edýärin. Ahyrynda, belki söweşmegiň ýerine ony gaýa, kagyz, gaýçy bilen tertipläp bilerdiler.
  
  Gresiýanyň deňiz taňrysy adaty tridentini we ajaýyp baýlykdan doly otagy alyp bardy. Bu olaryň ýedinji Hudaýydy. Dokuz belgisi onuň aňyna siňip başlady.
  
  Dokuzynjy san Wiking mifologiýasynda iň mukaddes dälmi?
  
  Ol muny Parnewikde dynç alýarka aýtdy.
  
  "Hawa, ýöne bu ýer diňe bir Demirgazyk däl" -diýip, barmagyny arkasyndaky tridentli adama görkezdi. "Olardan ýüz bolup biler".
  
  Kennedi onuň bilen jedelleşdi: "Elbetde, biz olaryň ýüzüsinden halas bolup bilmeris. "Kimdir biri öňünden Ho-Jo gurmasa."
  
  ", A-da has gowusy, doňuz sandwiwi dükany" diýip, Dreýk dodaklaryny döwdi. "Elbetde, şu erbet adamlardan birini hökman öldürip bilerin".
  
  "Çekimli" Ben güldi-de, aýagyna şarpyk çaldy. "Sen on ýyl köne bir zat hakda aýdýarsyň. Worryöne alada etme, henizem güýmenje gymmaty bar ".
  
  Dowam etmek üçin ýeterlik dynç alandyklaryny duýmanka, ýene bäş minut geçdi. Dahl, Wells we Marsters birnäçe minutlap yzarlaýanlary diňlediler, ýöne ýekeje ses hem baky gijäni biynjalyk etmedi.
  
  "Belki, hemmesi ýykyldy" -diýip, Kennedi gysdy. "Bu bolup biler. Bu Maýkl Baý filmi bolan bolsa, kimdir biri eýýäm ýykylardy ".
  
  "Hakykatdanam" Dahl bizi başga bir asylan basgançaga çykardy. Ykbalyň bolşy ýaly, şu ýerde Wells elini ýitirdi we iki gezek süýşüp, aşak süýşüp, her gezek eňegi bilen daşy urýardy.
  
  Çişen dilinden dodaklaryndan gan döküldi.
  
  Dreýk ony uly paltosynyň egninden tutdy. Aşagyndaky adam - Marsters, adatdan daşary güýç bilen budlaryny tutdy.
  
  "Gaçyp bolmaýar, garry. Entäk däl."
  
  Elli bäş ýaşly adam basgançakdan takmynan süýrüldi, Kennedi Dreýkiň arkasyny tutdy we Marsters başga ädim ätmändigine göz ýetirdi. Sekizinji alkowa ýetenlerinde Wells ýene-de ruhubelentdi.
  
  "Hawa, ýigitler muny bilgeşleýin etdiler. Galanlaryny isledim "-diýdi.
  
  Maröne Marstersiň elini gysdy we hiç kim görünmeýän wagty Dreýke tüýs ýürekden pyşyrdady.
  
  "Alada etme, garry. Diňe şol ýerde asyň. Entek maý wagtyňyz ýokdy "-diýdi.
  
  Sekizinji ýer bir görnüşli demonstrasiýa boldy.
  
  "Wah, Hudaýym". Parnewigiň gudraty olaryň hemmesine ýokaşdy. "Bu Zews. Ynsan atasy. Hatda taňrylar hem oňa hudaý - ata şekili diýýärler. Bu ... Odiniň aňyrsynda ... has uzakda we Norwegiýadan gelýär. "
  
  "Odin irki nemes taýpalarynyň arasynda Zews dälmi?" Ben gözleglerini ýada saldy.
  
  "Ol adamdy, ýöne diýjek bolýanym. Bu Zews. "
  
  Bu adam dogry aýtdy. Taňrylaryň Patyşasy uzyn we bölünmedik bolup, ullakan elinde ýyldyrym çakdy. Onuň ýerinde köp adamyň ýalpyldawuk hazynalary bardy, bu gün bir adamyň toplap biljek zatlaryndan has köp salgyt doldy.
  
  Soň bolsa Dreýk nemes dilinde nälet eşitdi. Aşakdan ýaňlandy.
  
  "Olar diňe bir tunelden geçdiler" -diýip, Dahl gaharly gözüni ýumdy. "Bu bary-ýogy on bäş minut yzda. Erbet, biz şowsuz! Meni yzarla!"
  
  Anotherene bir basgançak yşarat etdi, bu gezek soňky on ädimde dik bolmanka Zewsiň mazaryna çykdy. Mümkin boldugyça göreşdiler, batyrlygy süýrenýän garaňkylygyň külüne öwrüldi. Lightagtylygyň ýoklugy, gümürtik ruhy basýan ýalydy. Gorky çagyryşa geldi we oturmak kararyna geldi.
  
  Baş aýlanmak hakda gürleş, Drake pikir etdi. Toplaryňyzyň nohut ululygyna nädip kiçelýändigi barada gürleşiň. Garaňkylygyň ýokarsynda asylan, süýrenýän gijäniň üstünden çykyp, soňky on ädim ony tasdan agdardy. Başgalaryň muny nädip dolandyrandygyny bilmeýärdi - edip biljek zady geçmişiniň ýalňyşlyklaryny ýeňletmek we olara berk ýapyşmak - Elison, hiç haçan görmedik we bolmaz çagasy; Yrakdaky SRT kampaniýasy, hemme zady puja çykardy - ýykylmak gorkusyny ýok etmek üçin her ýalňyşlygy aňynyň başynda goýdy.
  
  Bir elini beýlekisiniň üstüne goýdy. Bir aýagy beýlekisinden beýikdir. Ol dikligine ýokary galdy, yzynda çäksizlik, birneme atsyz ýeliň öwüsmegi eşiklerini bulaşdyrdy. Uzakdaky ýyldyrymly gykylyk wulkanyň aýdymy bolup biler, ýöne başga zatlar bolup biler. Aýdyp bolmajak elhençlikler, günüň şöhlesini hiç haçan görmezler. Daşlaryň, palçyklaryň we goýunlaryň üstünden süýşýän elhenç jandarlar, däliň gan-gyzyl görnüşlerini döredýän ajaýyp sazlary çykarýarlar.
  
  Aglaýan diýen ýaly Drake soňky gaýaly ädimiň üstünden tekiz ýere çykdy. Gödek daş döwülen ellerini sypyrdy. Soňky bir agyr synanyşyk bilen başyny galdyryp, töweregindäkileriň hemmesiniň seatedde edendigini gördi, ýöne aňyrsynda garnynyň üstünde gören zatlaryndan has uly nokada tarap süýşýän däli şwesiýaly Torsten Dahly gördi. uzakda.
  
  Crazy Swede. Emma Hudaý, ýigit gowydy.
  
  Niş bir tarapdan asyldy, beýleki tarapdan dagyň jümmüşine berkidildi.
  
  "Hudaýa şükür" diýip, Dahl ejiz aýtdy. "Bu bir. Odiniň mazaryny tapdyk "-diýdi.
  
  Soň bolsa halys ýykyldy.
  
  
  Otuz sekizinji
  
  
  
  HUDA GODLAR
  
  
  Aljyraňňylygyndan bir gykylyk çykdy.
  
  , Ok, gygyr. Arassa terror hakda gürleýän gany gygyrýan gykylyk. Dreýk gözüni açdy, ýöne gaýanyň üstü ünsi jemläp bilmedi. Ol ýere tüýkürdi we iňňildi.
  
  Onsoňam, özümi pikirlenip gördüm: adam ölmänkä nädip çäksizlige düşüp biler?
  
  Nemesler bu ýerde. Doganlaryndan biri basgançakdan ýykyldy.
  
  Dreýk dik durmak üçin göreşdi, her myşsa agyrýardy, ýöne adrenalin ganyny ýakyp, pikirlerini arassalap başlady. Ol ýuwaş-ýuwaşdan Ben tarap ýöräp gitdi. Dosty platformanyň gyralarynyň birinde ýüzüni ýatyrdy. Dreýk ony Odiniň ýerine çekdi. Yzyna göz aýlamak oňa nemesleriň entek gelmändigini aýtdy, ýöne gulaklary oňa birnäçe minutlykdygyny aýtdy.
  
  Abel Freýiň näletleýän sesini eşitdi. Gorag enjamlarynyň gysylmagy. Milo esgerleriň birine ganly ganhor gygyrdy.
  
  Özüniň näzikligini görkezmek üçin bir pursat, Wellsiň SAS okuwynda saýlap alan sözleriniň birini ýada saldy.
  
  Odiniň uly sarkofagyna arkasyny egip, Benini süýredi. Oglanyň gabaklary çişdi. Kennedi büdredi: "Siz olara taýyn. Men onuň bilen iş salyşaryn "-diýdi. Ol ýaňagyna ýeňil şarpyk çaldy.
  
  Dreýk dymdy, nazary bilen bir sekuntlap görüşdi. "Soň"
  
  Nemesleriň ilkinjisi. Tükeniksiz çalt ýykylan esger, derrew ikinji bir esger. Dreýk näme etmelidigini bilmekden çekinýärdi, ýöne Torsten Dahl beýle puşman däldigini görkezip, öňünden geçdi. Wells we Marsters hem öňe süýşdüler.
  
  Üçünji duşman söweşijisi ýokarsyndan süýräp başlady, bu gezek ullakan erkek karkas. Owadan. Gan, der we hakyky göz ýaşlary eýýäm biynjalyk edýän ýüzüne gaty maska öwürdi. Heöne gaty we çaltdy, üstünden bökmek, kiçijik pistoleti alyp gitmek.
  
  Bir ok barrelden gaçdy. Dreýk we kärdeşleri dessine ördek etdiler, ýöne atylan nyşany nyşana aldy.
  
  Abel Freýiň gykylykly sesi, okdan soňky sessizligi bozdy. "Weaponsarag ýok, lal. Nar! Nar! Maňa gulak as! "
  
  Milo ýüzüni ýasady we Dreýke erbet ýylgyrdy. "Kraut gümürtikleri. Heý dost?
  
  Gunarag galyň ýumruk bilen ýuwudyldy we pyçak bilen çalşyryldy. Drake muny ýörite güýçleriň pyçagy diýip ykrar etdi. Dahl ýykylan esgerleriň birini kosmosa kowmaga mümkinçilik berip, äpet tarapa tarap ädim ätdi.
  
  Ikinji esger dyzyna çümdi. Marsters oňa ýene bir ýylgyrdy, soň bolsa bedenini bir gyra taşlady. Bu wagta çenli ýene üç esger tekiz ýere ýetdi, soň Alisýa aşakdan böküp, her elinde pyçak alyp, pişik ýaly ýere gaçdy. Dreýk hiç wagt beýle ýadandygyny görmedi we henizem ninja elitasyny alyp bilýän ýalydy.
  
  "... Ok ... ýarag?" Dahl dartgynly demleriň arasynda aýdyp bildi. "Freý, ahyrsoňy ... Armageddon teoriýasyna ynanýarsyňmy?"
  
  Esasy nemes dizaýneri indi gyradan geçdi. "Akmak, esger oglan bolma" -diýdi. "Men bu tabyty bellemek islämok. Collectionygyndymda diňe kämillik üçin ýer bar. "
  
  "Özüňizi görkezmek hökmünde görýän zadyňyz öýdýärin" -diýip, Dahl toparynyň demini aldy.
  
  Her garşydaş derrew nyşanyna baha bereninde biraz arakesme, elhenç dartgynlylyk boldy. Dreýk bilmän, Odiniň mazaryna tarap ugrady, Ben we professor henizem gapdalynda otyrdylar, diňe Kennedi goraýardy. Moreene birine garaşýardy ...
  
  ... umyt edýän ...
  
  Soň bolsa basgançakdan aljyraňňy ses çykdy, kömek soramak üçin ejiz haýyş. Freý aşak seretdi. "Sen ejiz!" birine tüýkürdi. "Galkan bolmadyk bolsa, men ..."
  
  Freý Alisiýany görkezdi. "Oňa kömek et" Zenan söweşiji ulumsylyk bilen gygyrdy, soň elini gapdala uzatdy. Bir eňek bilen Haýdeni ýokaryk çekdi. Amerikan Merkezi aňtaw gullugynyň wekili uzyn dyrmaşmakdan ýadady, ýöne hasam agyr ýük götermekden nemesler onuň arkasyna baglandy.
  
  Kanad bilen örtülen Odiniň galkany.
  
  Parnewigiň sesi eşidildi. "Galkany getirdi! Esasy bölegi! Emma näme üçin? "
  
  "Munuň esasy bölegi, akmak." Freý ony atdy. "Bu başga bir maksat bolmasa, bu esasy zat bolmazdy." Moda dizaýneri ýigrenç bilen başyny ýaýkady we Alisýa tarap öwrüldi. "Bu gynandyryjy kretinleri tamamlaň. Odini köşeşdirip, oturylyşyga gaýdyp gelmeli ".
  
  Alisýa gülkünç güldi. "Meniň nobatym!" Ol Tam derýasyndan has ölümli gygyrdy we gorag enjamlaryny gaýaly platformanyň ortasyna oklady. Bulaşyklykda, Wellsiň ýanyna ylgady, onuň barlygyna geň galmady. Dreýk öz söweşine ünsi jemledi, Milony geň galdyrmak üçin öýken etdi, pyçagynyň çeňňegi bilen bir gyra çekildi, soň bolsa Milonyň eňegine gaty tirsek berdi.
  
  Süňk ýaryldy. Drake tans etdi, titräp, aýaklarynda ýagty galdy. Onsoň bu onuň strategiýasy bolar - urmak we ylgamak, bedeniniň iň agyr nokatlaryna urmak, süňkleri we kıkyrdagy döwmegi maksat edinýär. Milodan has çaltdy, ýöne beýle güýçli däldi, şonuň üçin ägirt ony tutsa ...
  
  Underyldyrym dagyň aňyrsynda ýaňlandy, magmanyň we üýtgeýän gaýanyň gykylyklary we çatryklary.
  
  Milo azap çekdi. Iki taraplaýyn urgy, iki kran bilen Drake öňdeligi eýeledi - Wan Dammiň telewizorda sypaýyçylyk bilen görýän zady hakyky durmuşda köçe söweşleri üçin düýbünden peýdasyz. Milo muny bilýärdi we hüjümi möňňürip gaçyrdy. Emma Dreýk hem muny bilýärdi we Milo tutuş bedenini öňe oklanda, Dreýk garşydaşynyň ýüzüne ýene bir güýçli tirsek urmagy, burnuny we göz rozetkasyny döwüp, ýere gaty ýykdy.
  
  Milo kesilen kerpiç ýaly ýere çökdi. Bir gezek Dreýkiň kalibrli garşydaşyndan utulansoň, yza gaýdyp bolmazdy. Dreýk biline we dyzyna basdy, iki esasy süňküni döwdi, soňra toplaryny gowy ölçeg üçin döwdi, soň bolsa taşlanan goşun pyçagyny aldy.
  
  Wakanyň bolan ýerini gözden geçirdi.
  
  SAS esgeri Marsters iki nemesden gysga işledi we indi üçünjisi bilen söweşýärdi. Birnäçe minutda üç adamy öldürmek hiç kim üçin, hatda SAS esgeri üçinem aňsat däldi, Marsters bolsa azajyk ýaralandy. Uells Alisýa bilen platformanyň gyrasynda tans etdi, aslynda tans etmekden has köp ylgady, ýöne ünsüni özüne çekdi. Onuň strategiýasy akyllydy. Closeakyn aralykda, ony bir sekuntda ýitirerdi.
  
  Kennedi Haýdeniň tükenen bedenini söweşiň merkezinden süýredi. Ben oňa kömek etmek üçin ylgady. Parnewik uklamady, akmak Odiniň mazaryny öwrendi.
  
  Abel Freý Thorsten Dahl bilen garşylaşdy. Şwesiýaly nemeslerden her tarapdan ýokarydy, güýçleri agyrýan ellerine gaýdyp barýarka, hereketleri ikinjisi bilen hasam kämilleşdi.
  
  Dreýk! Biz bu ýerde eşegi depýäris! Ora-da Dino Rokyň gowy köne ruhunda ... Size göwün açaýyn!
  
  Alisýa bilen gapma-garşylygy islemän, elli ýaşly aýalyň iň kömegine mätäçdigine ynanmak bilen Wells tarap ugrady. Öňki topardaşy ony görüp, söweşden yza çekildi.
  
  "Dreýk, şu hepde bir gezek toplaryňyzy depdim. Gaty gynanýarsyňyzmy, muny ýene isleýärsiňizmi? "
  
  "Sen bagtly, Alisýa. Theogsa-da, söýgüliňizi türgenleşdirýärsiňizmi? " zordan hereket edýän Amerikalylara jogap hökmünde baş atdy.
  
  "Diňe boýun bolmak bilen", iki pyçagyny ýokaryk atdy we bir hereketde tutdy. "Geliň! Men diňe üç adamy gowy görýärin! "
  
  Tebigaty ýabany bolmagy mümkin, ýöne hereketleri gözegçilik astynda saklandy we hasaplandy. Uelsiň arkasy bilen tükeniksiz boşluga mekirlik bilen synanyşanda, Dreýke degdi. Serkerde niýetini soňky sekuntda bildi we ylgady.
  
  Dreýk iki pyçagyny hem sowup, bileklerini döwmezlik üçin seresap bolup, her pyçagy gapdala geçirdi. Diňe onuň gowydygy däl-de, yzygiderli gowydygydy.
  
  Abel Freý birden olaryň öňünden ylgady. Dahldan öňe geçip bilmän, Odiniň mazaryny çalt gözlemekde şwesiýalylaryň ýanyna ylgady.
  
  Şol bölünen sekuntda Dreýk Marstersi we iň soňky nemes esgerini platformanyň tozanly gyrasynda ölümli söweşde gulplady. Soň haýran galdyryjy duýdansyz, ikisi-de ýykyldy we ýykyldy.
  
  Ölüm sesleri boşlukda ýaňlandy.
  
  Dreýk ony böldi, Wells üçin doga etdi, soň bolsa bedenini öwrüp, Freýiň yzyndan ylgady. Ben-i goragsyz goýup bilmedi. Kennedi batyrlygy ýygnap, dizaýneriň ýoluny petikledi, ýöne öňe ylgap barýarka, Dreýk Freýiň elinde gysylan kiçijik bir gara zady gördi.
  
  Radio ýa-da ykjam. Geçirijiniň bir görnüşi.
  
  Näme boldy?
  
  Ondan soň bolup geçen zatlara düşünmek mümkin däldi. Geň galdyryjy äsgermezlik bilen dagyň kenary birden ýaryldy! Agyr gykylyk boldy, soň ullakan gaýalar we dag slanets bölekleri hemme ýere ýaýrady. Shli şekilli we ululykdaky daşlar ok ýaly boşlugyň içinden syryldy.
  
  Wulkanyň gapdalynda çekiç inçe guradyjy enjamdan deşilen ýaly ullakan deşik peýda boldy. Günüň şöhlesi çatrykdan süzüldi. Anotherene bir zarba, deşik hasam giňedi. Çöket dag, çuňňur dymyşlykda düýpsüz çukura girdi.
  
  Drake elini kellesi bilen ýere ýykdy. Partlaýan bu daşyň käbiri beýleki bahasyna ýetip bolmajak mazarlara zeper ýeten bolmaly. Näme boldy?
  
  
  Otuz dokuz
  
  
  
  HUDA GODLAR
  
  
  Täze ýasalan deşikde dikuçar peýda boldy, üstünden uçmazdan ozal bir sekuntlap aýlandy!
  
  Enjamyň düýbünden dört sany galyň kabel we birnäçe arkan asyldy.
  
  Ynanmak mümkin däldi. Abel Freý ýaňy dag gerşini açmagy buýurdy. Işjeň wulkanyň bir bölegi bolan we haýsydyr bir görnüşde super wulkan diýlip atlandyrylýan köpçülikleýin ýitip gitmegine sebäp bolup biljek dag kenary.
  
  Collectionygyndysyny tamamlamak üçin.
  
  Bu adam Dreýk ýaly birneme däli bolupdy we beýleki adamlar oňa hormat goýupdy. Häzirem el-aýak bilen gülýärdi, Dreýk ýokaryk seredende, Freýiň bir dýuým gymyldamandygyny, partlaýan dagyň daş-töweregine pyşyrdadygyça berk durdy.
  
  Alisýa Uellsden çykyp, Freýe büdredi, hatda däli özüni dolandyrmagy birneme gowşady. Olaryň arkasynda professor Parnewik, Ben we Kennedi Odiniň alkowynyň diwarlary bilen goraldy. Haýden hereketsizdi. Ol hakykatdanam otly dälilikde ölmek üçin geldimi? Wells garnyny gysyp, gapdalynda dyza çökdi.
  
  Dikuçar has ýakynlaşdy, motory möňňürdi. Freý suwasty ýaragyny göterdi we Odiniň ullakan sarkofagyndan daşlaşmagyny isledi. Gysga wagtlyk ot onuň haýyşyny güýçlendirdi, galkan, gylyç, döş döşi we şahly kaska görnüşindäki bahasyna ýetip bolmajak altyn Viking galyndylaryny uranda, oklar gysyldy. Wakalar zynjyry bilen döredilen altyn teňňeler Taýms meýdanyndaky konfetti ýaly tekjelerden gaçyp başlady.
  
  Freý dikuçary silkdi.
  
  Drake dyza çökdi. "Bu tabyty göçürýärsiňiz, bütin dünýä töwekgelçilik edýärsiňiz!" - diýip gygyrdy, perişan pyçaklarynyň agyr sesinden sesi zordan eşidildi.
  
  "Wimp bolma!" Freý gygyrdy, ýüzi geroine endik eden erbet palçy ýalydy. "Muny kabul et, Drake. Men seni ýeňdim! "
  
  "Winningeňmek barada däl!" Dreýk gygyrdy, ýöne indi dikuçar göni üstünden bardy, hatda öz sesini hem eşitmedi. Freýiň görkezenine syn etdi, ellerini silkip otyrka, özüne ok atdy. Dreýk dostlarynyň azaşan hüjüme düşmezligi üçin dileg etdi.
  
  Nemesler ony ýitirdi. Ömürboýy höwesine şeýle bir ýakyn bolansoň, ýykyldy.
  
  Indi Dahl onuň gapdalyndady. Freý bilen Alisýanyň agyr zynjyrlary aşak we aşak düşürip, sarkofagyň iki ujuna aýlanýança tomaşa etdiler. Freý olaryň howpsuzdygyna göz ýetirdi.
  
  Dikuçar agyrlyk aldy. Hiç zat bolmady.
  
  Freý telefon kabul edijisine gygyrdy. Dikuçar gaýtadan synanyşdy, bu gezek hereketlendirijileri gaharly dinozawr ýaly gygyrdy. Zynjyrlar agramyny aldy, üýtgeşik döwük, daş döwülýän ses bardy.
  
  Odiniň tabyty gymyldy.
  
  "Bu, iň soňky pursatymyz!" - Dahl Dreýkiň gulagyna gygyrdy. "Biz üweýji! Milonyň ýaragyndan! "
  
  Ssenarini Drake dolandyrdy. Dikuçary ýok edip, mazary halas edip bilerdiler. Emma Ben we Kennedi, Haýden we Parnewik bilen bilelikde öler.
  
  "Wagt ýok!" Diýip gygyrdy. "Thisa bu ýa-da Apokalypse!"
  
  Şwesiýaly Milonyň ýaragy üçin bökdi. Agyrlyk ýüregine siňip barýarka, Dreýk gözlerini ýumdy. Onuň nazary Ben bilen Kennediniň üstüne düşdi we kararyň agyrysy ony içi ýaly öwrüpdi. Bir eliňiz bilen utulsaňyz, beýleki eliňiz bilen utularsyňyz. Soň bolsa Dahlyň muny etmäge rugsat bermejekdigine karar berdi. Dünýäni halas etmek üçin iki dostuny gurban edip bilermi?
  
  No.ok.
  
  Dahl Milonyň eşiklerinden gürläp başlanda, gurbaga ýaly öňe bökdi. Şwesiýaly Milo göwresini düzeldende, geň galdy, Amerikaly agyr jebir çekdi, ýöne ykjamdy we platformanyň gyrasyna barypdy. Aşakdaky setirleriň birine.
  
  Drake haýran galdy. Dikuçaryň hereketlendirijileri ýene bir gezek möňňürdi we hapa heläkçilik gowagy doldurdy. Ertesi pursatda, Odiniň ägirt uly sarkofagy üýtgedi we gämi duralgasyndan çykdy, gorkunç ýagdaýda Drake we platformanyň gyrasyna, bir tonna ölüme sebäp boldy.
  
  "Nooo!" Dahlyň aglamagy Parnewigiň aglamagyny gaýtalady.
  
  Bir gykylyk, howanyň gyzmagy ýaly, gykylyk, Jähennemdäki jynlaryň hemmesi diri ýakylýan ýaly ses çykdy. Odiniň mazarynyň aşagyndaky täze açylan deşikden kükürtli howa gaçdy.
  
  Freý we Alisýa ylgaýan tabytyň üstüne çykanlarynda diri ýakyljak bolup gaçdylar. Freý gygyrdy: "Dreýk, bize eýerme!" Insurancetiýaçlandyryşym bar! " soň bir pikir maňa geldi, howpsuzlygyň kepili. Dreýkiň ýoldaşlaryna gygyrdy: "Indi! Tabytyň yzyna düş, ýogsam ölersiň! "Freý suwasty ýaragyny silkip, olary höweslendirdi, bug sütüninden aýlanmakdan başga alaç galmady.
  
  Dahl aljyraňňy nazaryny Dreýke öwürdi. "Muny bes etmeli" -diýip, ýalbardy. "Çagalarym üçin."
  
  Drake baş atmakdan başga jogap ýokdy. Elbetde. SGG serkerdesiniň yzyna düşdi, ylgaýan Sarkofagyň üstünden uçup barýarka, gahar-gazaply duşmanlary beýleki tarapdan traýektoriýasyny yzarlaýarka, seresaplylyk bilen daşlaşdy.
  
  Weaponsarag bilen örtülen we manyak.
  
  Drake daş poluň deşigine ýetdi. Bug ýakyp-ýandyryjy diňdi. Eldegrilmesiz. Dreýk duşmanlarynyň öňe gitmegine syn etmezden ozal mümkin boldugyça ýakynlaşdy.
  
  Haýden huşsuz ýaly bolup, ýerde galdy. Indi oturdy-da, Odiniň galkanyny arkasyna berkidýän gaýyşlary aýyrdy. "Men näme edip bilerin?"
  
  Dreýk oňa gysga seretdi. "Merkezi aňtaw gullugynyň Supervolkany ýapmak üçin gyssagly meýilnamalary barmy?"
  
  Owadan 'sekretar' başyny ýaýkamazdan birneme aljyraňňy görünýärdi. "Diňe düşnükli. Nemesleri howa çalşygy turbasyna salyň. " Ol ýeňil gykylyk bilen Galkany zyňdy. Üçüsi hem onuň teňňe ýaly aýlawda aýlanmagyna syn etdiler.
  
  Olar hakykatdanam şowsuz boldumy?
  
  Wulkanyň güýçlenmegi bilen turbadan çykýan basyş ýokarlandy. "Zynjyr reaksiýasy başlansoň" Dahl aýtdy. "Muny ýapyp bilmeris. Muny indi etmeli! "
  
  Dreýkiň gyrasy şowhunly aýlanýarka birneme Şilde çekildi. Çeňňegi, sözler oda ýazylan ýaly çykdy.
  
  
  Jennet we dowzah diňe wagtlaýyn nadanlykdyr,
  
  Ölmez-ýitmez ruh sag ýa-da nädogry tarapa egilýär.
  
  
  "B meýilnamasy" -diýdi. "Odiniň näleti ýadyňdamy? Göwnejaý görünmedi, şeýlemi? Muny goýjak ýer ýok, şeýlemi? Bolýar, belki şeýledir. "
  
  "Odiniň näleti dünýäni halas etmegiň usulymy?" Dahl muňa şübhelendi.
  
  "Hella-da dowzah" -diýdi. "Kimiň karara gelýändigine bagly. Bu jogap. Galkany goýýan adamyň arassa ruhy bolmaly. Bu duzaklaryň duzagydyr. Mazary aýyranymyz üçin indi hiç zat bilemzok. Şowsuzlyga uçran bolsak, dünýä ýok bolar "-diýdi.
  
  "Nälet nädip gitdi?" Duşmanyň elindäki synaglardan soň hiç hili erbet görünmeýän Haýden, diri iýip bolýan ýaly çukura seredýärdi.
  
  Galkany galdyryp, öňünde saklanda, Drake näletledi. Dahl pyşyrdap ýörkä, oňa seredip durdy. "Bu galkan bilen bugy degen pursatyňyz eliňizden aýrylar".
  
  Soň bolsa, ýanýan tokaýda galan süri sürüsiniň gykylygy ýaly ses bilen aşakdan has köp bug çykdy, ýarylmagynyň ýokary gykylygy ker diýen ýaly boldy. Kükürdiň ysy howany galyňlaşdyryp başlady we ony zäherli miýazma öwürdi. Şunça wagt bäri hemişe ýoldaşy bolan dagyň çalaja gykylygy indi ýyldyrym ýaly boldy. Dreýk diwarlaryň titreýän ýaly boldy.
  
  "Täze habar, Dal. B meýilnamany herekete geçiriň. Geljekde salgylanmak üçin bu, dowzahyň başga näme etmelidigini bilmeýändigimi aňladýar. "
  
  "Siziň geljegiňiz ýok" Dahl Şildiň beýleki tarapynda durdy. "Mea-da men."
  
  Olar bilelikde çukura tarap ýöräp gitdiler. Slanes gapdalyndaky gaýany aşak süýşürip başlady. Dreýkiň hiç haçan eşitmedik gykylygy we gykylygy çukuryň tükeniksiz çuňlugyndan geldi.
  
  "Adatdan daşary wulkan ýakynlaşýar!" Haýden gygyrdy. "Öçür!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk, Dahl ýa-da hatda Abel Freý tarapyndan görünmeýän, Eyjafjallajokull atly meşhur Islandiýa dagy, şu wagta çenli ýumşak çal akymlary ýaýratmaga we howa hereketini gorkuzmaga razy bolup, birden onuň gyrasynda ýaryldy. Soonakyn wagtda Sky News-da we BBC-de, soň bolsa You Tube-da haýran galdyryjy millionlarça adam - asmanda ýangyn turuzýan müň aagdarhanyň otly dilleri bilen görner. Şol bir wagtyň özünde, Islandiýanyň beýleki iki wulkany ýaryldy, üstleri basyş astynda şampan dykylary ýaly uçup gitdi. Birneme dil bilen baglanyşykly Armageddonyň gelendigi habar berildi.
  
  Munuň hakykatdanam ýakyndygyny diňe saýlananlar bilýärdi.
  
  
  * * *
  
  
  Görünmeýän we hiç wagt bilinmeýän gahrymanlar dagyň garaňky çuňluklarynda söweşdiler. Dreýk we Dahl, Şil bilen bug rozetkasyna hüjüm edip, bugy Odiniň mazarynyň ýykylmagy bilen galan deşikden göni ýerleşdirenlerinde, bugy ýakyn boşluga öwürmek üçin tegelek bir zat ulanypdyrlar.
  
  "Tiz bol!" Dahl galkany ýerinde saklamak üçin göreşdi. Dreýk, dagyň ilkinji güýjüni ýeňip geçmek bilen elleriniň titremegini duýdy. "Men bu zadyň näme bilen ýasalandygyny bilmek isleýärin!"
  
  "Kim dykgat eder!" Haýden, aýaklaryny tutup, mümkin boldugyça itekläp, olary saklamaga synanyşdy. "Jadygöýi içerde goý!"
  
  Dahl çukura bökdi. Galkan sypdyran ýa-da azajyk hereket eden bolsa, derrew bugardy, ýöne maksady dogrydy we esasy bölegi Odin mazarynyň aşagyndaky emeli ýaryşa üns bilen girdi.
  
  Hundredsüzlerçe we müňlerçe asyr ozal oýlanyp tapylan çylşyrymly duzak. Taňrylara ant içýärin.
  
  Duzak duzagy!
  
  "Häzirki zaman dünýäsiniň iň uly gadymy duzagy." Dahl dyza çökdi. "Muny soňlap bilýän adam."
  
  Dreýk, Şildiň aşakdan ýokary göterilýän ägirt uly basyşy siňdirip, inçe ýaly görünýändigini synlady. Ol tekizlenip, çatryklaryň gyralarynda emele geldi, obsidian reňk aldy. Baky. Hiç haçan pozulmaz.
  
  "Hudaý ýalkasyn".
  
  Iş gutardy, ünsi Freýe öwürmezden ozal biraz dymdy. Terror onuň ýüregini häzirem göz öňüne getirişinden has köp doldurdy.
  
  Dikuçar aşagynda ýuwaşja çaýylan Odiniň tabytynyň agramyny goldamaga çalyşdy. Freý bilen Alisýanyň ikisi-de tabytyň gapagynda otyrdylar, elleri dikuçara dakylýan gaýyşlara berk ýapyşypdy.
  
  Benöne Ben, Kennedi we professor Parnewik dikuçaryň aşagynda asylan beýleki üç arkandan asyldy, Dreýk planetany halas etmek üçin söweşeninde, şol ýerde ýarag saklanandygy şübhesiz.
  
  Dikuçar dyrmaşyp, Dreýkiň burnunyň aşagyndan alnyp gaçylanda, boşlugyň üstünde asyldy.
  
  "Nooo!"
  
  Geň galdyryjy zat, ylgady - gahar, ýitgi we söýgi sebäpli dörän ýalňyz adam, düýpsüz çukuryň üstünden özüni gara giňişlige taşlan, ondan alnan zady talap edip, yrgyldap duran birini gysyp duran adam. ýykylanda kabeller.
  
  
  Dördünji
  
  
  
  HUDA GODLAR
  
  
  Dreýkiň dünýäsi garaňkylyga bökmegi bilen saklandy - ýokardaky tükeniksiz boşluk, aşagyndaky düýpsüz çukur - üç dýuým ylgaýan ýüp, ýeke-täk halas bolmagy. Onuň aňy rahatdy; dostlary üçin etdi. Olary halas etmekden başga sebäp ýok.
  
  Yhlasly.
  
  Barmaklary ýüpe degdi we ýapyp bilmedi!
  
  Ahyry agyrlyk güýjüne sezewar bolan bedeni çalt ýykylyp başlady. Iň soňky sekuntda, ylgaýan çep eli beýlekilerden has uzyn we refleksli erbetlik bilen gysylan ýüpe ýapyldy.
  
  Iki elinden tutup, çalt urýan ýüregini köşeşdirmek üçin gözüni ýumdy. Elokarky el çarpyşmalar ýokardan geldi. Alisýa gödek sözlerini dökýär.
  
  "Uells" näzikligiňizi görkez "diýmek bilen düşündirýärmi? Elmydama bu däli galyndylaryň nämäni aňladýandygyna gyzyklanýarsyňyz!" #
  
  Draýk öňküsi ýaly başyny aýlap, aşakdaky çukuryň düýbüni bildi. Hisöne myşsalary täze güýç we adrenalin bilen ýanýardy, köne otuň köp bölegi indi içeri girip, çykmak üçin ölýärdi.
  
  Ol ýüpe çykdy, eli bilen berdi, dyzlary bilen gysyp, çalt hereket etdi. Freý suwasty ýaragyny görkezdi we seresaplylyk bilen güldi, ýöne Haýden Odiniň mazaryndan gygyrdy. Dreýk, Freýsdäki Wellsiň pistoletini nyşana alyp, şol ýerde duranyny gördi - garry serkerde onuň gapdalynda ýykyldy, ýöne Hudaýa şükür, henizem dem alýardy.
  
  Haýden ýaragy Freýiň ýarysyna görkezdi. "Goý, tur!"
  
  Dikuçar henizem howada, piloty buýruklaryna ynamsyzdy. Freý ikirjiňlenip, halaýan oýunjagyndan aýrylan çaga ýaly ulaldy. "Bolýar. Hundin! Men seni şol uçardan düşüren bolmalydym! "
  
  Haýdeniň jogabyny eşidip, Dreýk ýylgyrdy. "Hawa, men muňa köplenç düşünýärin."
  
  Kennedi, Ben we Parnewik giň gözleri bilen synladylar, dem almaga zordan batyrdylar.
  
  "Bar, al!" - Freý soň Alisýa gygyrdy. "El-aýak. Ony alyp gideli. Bu jadygöý seni atmaz. Ol hökümetiň meselesidir. "
  
  Alisýa sarkofagdan böküp, Dreýkiň paralel ýüpüni tutanda, Dreýk güldi, ýöne şonda-da oglanjygyň Haýdeniň ýagdaýynyň aýan edilmegine nähili reaksiýa görkezendigini kesgitläp, Ben-a seretdi.
  
  Ben, bir zat bolsa, oňa has näziklik bilen seretdi.
  
  Alisýa maýmyn ýaly ýüpi aşak süýşürdi we tiz wagtdan Dreýk bilen deňleşdi. Ol gahar-gazapdan doly ajaýyp ýüzüne seretdi.
  
  "Iki ýoly hem öwrüp bilerin". Ol howada, aýaklarda ilki garaňkylygyň ajaýyp ýaýynda böküp, howada bir salym asyldy. Soňra aýaklary Dreýkiň sternumy bilen berk baglanyşdy we bedenini öňe sokdy, indiki birine geçmezden ozal öz ýüpüne gysdy.
  
  "Uckalňyşýan babon" diýip, Dreýk sesini çykardy, döşi ýanýardy, tutawajy gowşady.
  
  Alisýa tizligini arkan bilen aýlamak üçin ulandy, aýaklary döş derejesinde ýaýrady we garnyna gysdy. Dreýk zarbany ýumşatmak üçin sag tarapa süýşmegi başardy, ýöne gapyrgalarynyň çişendigini duýdy.
  
  Oňa gygyrdy, agyryny paýlaşdy we has ýokary galdy. Täze hormat bilen birlikde, onuň gözlerinde ýalpyldawuk peýda boldy.
  
  - Ahyrsoňy - diýip, dem aldy. "Yzyňa gaýdyp geldiň. Indi kimiň gowudygyny göreris "-diýdi.
  
  Her hereketi bilen ýaýran ynamy ýüpi gysdy. Bir böküşde Dreýkiň ýüpünden aýlandy we güýjüni ýene bir gezek kellesi üçin nyşana alyp, yza gaýtdy.
  
  Emma Dreýk gaýdyp geldi we taýýardy. Iň ýokary ussatlyk bilen ýüpüni goýberdi, güýçli baş aýlanyşyny basdy we iki aýak çuňlugynda tutdy. Alisýa hereketinden haýran galyp, elleri henizem ýalpyldawuk ýüzýärdi.
  
  Dreýk ýüpi bir gezek aýady. Garşydaşy näme edenine düşünip başlanda, onuň üstünden geçdi. Ol kellesine gaty basdy.
  
  Barmaklarynyň arkan goýberýändigini gördüm. Ol ýykyldy, ýöne bary-ýogy birnäçe dýuým. Içindäki gaty hoz işledi we ýene tutdy.
  
  Freý ýokardan gygyrdy. "Gowy zat ýok! Öl, iňlis imansyz! "
  
  Soň nemes gözüni ýummakdan az salym soň pyçak çykardy we Dreýkiň ýüpüni kesdi!
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk hemmesini haýal hereketde gördi. Pyçagyň parlaklygy, kesilýän ýeriň erbet şöhlesi. Durmuş ýolunyň duýdansyz açylmagy - onuň üstünde çişip başlamagy.
  
  Bedeniniň derrew agramsyzlygy. Elhençligiň we ynamsyzlygyň doňan pursaty. Öň duýan zatlarynyň we geljekde edip biljek zatlarynyň hemmesiniň ýok edilendigini bilmek.
  
  Soň bolsa güýz ... nemesini gören Alisýa, sarkofagyň ýokarsyna gaýdyp barmak üçin biline çykýar ... Beniň agzynyň gykylyk bilen gykylygyny görüp ... Kennediniň ýüzi ölüm maskasyna öwrülýär ... we daş-töweregi görmek arkaly ... Aralyk .... näme. ?
  
  Torsten Dahl, däli şwesiýaly, ylgaýan, ýok, ylgaýan, howpsuzlyk kemeri bilen bedenine baglanan, göni Dreýkiň edişi ýaly özüni gara çukura taşlady.
  
  Onuň arkasyndan açylýan howpsuzlyk eşigi, Odeniň alkowundaky sütüniň daşyndan berkidilen, Haýden we Wells tarapyndan iň köp zähmet çekildi.
  
  Dahlyň däli bökmegi ... ony Dreýkiň ellerinden tutup, berk tutmak üçin ýakynlaşdyrdy.
  
  Draýl bilen Dahl bilelikde ýykylanda, howpsuzlyk liniýasynda ýykylansoň, Dreýkiň umydy pese gaçdy ... soň Haýden bilen Uells dartgynlygy kabul edenlerinde duýdansyz agyr degdi.
  
  Soň bolsa umyt ediň. Halas bolmaga haýal, agyryly synanyşyklar. Dreýk Dahlyň gözlerine seretdi, bir sözem aýtmady, bir dýuýmdan howpsuzlyga süýrülendigi sebäpli bir unsiýa duýgy çykarmady.
  
  Dikuçaryň piloty buýrugy alan bolmaly, sebäbi üçünji gezek raketa atmaga taýyn bolýança dyrmaşyp başlady, bu gezek dagdan sarkofagyň zeper ýetmezligi üçin ýeterlik boşlugy giňeltmek üçin döredildi.
  
  Üç minudyň içinde Odiniň tabyty ýitdi. Dikuçaryň pyçaklary uzak ýadyňa düşýär. Ben, Kennedi we Parnewik häzirki ýalydy.
  
  Ahyrynda Dahl we Dreýk çukuryň daş gyralaryna çekildi. Drake kowalamak isledi, ýöne bedeni reaksiýa bildirmedi. Ol şol ýerde ýatmak, trawmanyň çümmegine ýol bermek, agyryny beýniniň aýry bir bölegine gönükdirmek üçin edip biljek zatlarydy.
  
  Ol ýerde ýatyrka, dikuçaryň sesi gaýdyp geldi. Diňe bu gezek Dahl çapyjydy. Bu, şol bir wagtyň özünde halas bolmagyň we yzarlamagyň serişdeleri boldy.
  
  Dreýk diňe Torsten Dahlyň azap çeken gözlerine seredip bilýärdi. "Sen Hudaý, dost" we olaryň bolýan ýeriniň ähmiýeti ýitirilmedi. "Hakyky Hudaý"
  
  
  Kyrk BIR
  
  
  
  Germaniýa
  
  
  Her gezek Kennedi Mur eşegini gaty oturgyja öwüreninde, Alisia Maýlsyň ýiti gözleri üns alýardy. Iňlis jadygöýi Uber söweşijisidi, polisiýa işgäriniň altynjy duýgusy - hemişe garaşmakdy.
  
  Islandiýadan Germaniýa üç sagatlyk uçuş wagtynda diňe bir gezek durdular. Ilki bilen, wulkandan çykanlaryndan on minut soň, tabyt gazyp, ony berkitdiler we gämä münenleriň hemmesini getirdiler.
  
  Abel Freý derrew yzky bölüme gitdi. Şondan bäri ony görmedi. Ogurlygyň we senagatyň tigirlerini ýaglaýan bolsa gerek. Alisýa Kennedi, Ben we Parnewikleri diýen ýaly oturgyçlaryna taşlady, soň bolsa söýgülisi ýaralanan Milonyň ýanynda oturdy. Gymmatly amerikaly bedeniniň her bir bölegini gysýan ýalydy, ýöne esasanam toplary, Alisýanyň başga bir gülkünç we alada goýýan ýalydy.
  
  Beýleki üç garawul dikuçarda bolup, tussaglardan Alisýa bilen Milonyň arasynda bar bolan geň aragatnaşyga seredip, başga bir gynandyryjy, soň manyly, soň bolsa gahar-gazap bilen ýüzbe-ýüz boldular.
  
  Dikuçar aşak gaçyp başlanda Kennedi olaryň nirededigini bilmeýärdi. Onuň aňy soňky sagatda Dreýkden we Pari Parisde, Şwesiýada we wulkanda başdan geçirmelerinden başlap, NYPD bilen köne durmuşyna we ol ýerden gutulgysyz Tomas Kalebe çenli aýlanyp ýördi.
  
  Kaleb serial öldüriji, ony öldürmek üçin azat etdi. Pidalarynyň ýatlamalary oňa hüjüm etdi. Birnäçe gün ozal başdan geçiren jenaýat mekany, jenaýat mekany ýaňy dökülen gan ýaly ýadynda galdy. Şondan bäri ýekeje habar hem görmändigine düşündi.
  
  Belki, ony tutandyrlar.
  
  Düýşleriňizde ....
  
  No.ok. Düýşlerimde ony hiç haçan tutmaýarlar, hiç haçan ýakynlaşmaýarlar. Ol meni öldürýär we kemsidýär, meniň günäm meni tä jyn-arwah ýaly jyn ýaly görýär.
  
  Dikuçar çaltlyk bilen aşak düşüp, ýüzbe-ýüz bolup bilmeýän görnüşinden gorkdy. Dikuçaryň arka tarapyndaky şahsy bölüm açyldy we Abel Freý buýruklary üýşürip çykdy.
  
  "Alisýa, Milo, sen meniň bilen bolarsyň. Tussagy getiriň. Goragçylar, tabyty meniň otagyma alyp bararsyňyz. Ol ýerdäki gözegçi, hemme zat görmäge taýyn bolansoň, meniň bilen habarlaşmak üçin görkezmeleri bar. Garawullar, munuň çalt bolmagyny isleýärin, ikirjiňlenmäň. Odin Freýe müňlerçe ýyl garaşan bolmagy mümkin, ýöne Freý Odine garaşanok. "
  
  Kennedi: "Näme edeniňi bütin dünýä bilýär, Freý, sen däli" -diýdi. "Moda dizaýneri, nälet bolsun. Haçana çenli türmeden çykarsyňyz öýdýärsiňiz? "
  
  "Amerikanyň öz-özüne ähmiýet bermek duýgusy" diýip, Freý gygyrdy. "We samsyklyk, gaty ses bilen gürläp biljekdigiňize ynanýar, hmm? Higherokarky akyl elmydama ýeňiş gazanýar. Dostlaryňyz hakykatdanam çykdy öýdýärsiňizmi? Şol ýerde duzak gurduk, samsyk ganhor. Olar Poseýdondan geçmezler "-diýdi.
  
  Kennedi nägilelik bildirmek üçin agzyny açdy, ýöne Beniň gysga wagtyň içinde başyny ýaýkandygyny we agzyny çalt ýapandygyny gördi. Taşlap git. Ilki diri galyň, soň söweşiň. Wanna Bonta akyl taýdan söz açdy: "Iň pes derejeli bir toplumyň bolmagy we artykmaçlyk toplumynyň bolmagy we gödek oýanylmagyndan has geň galmak isleýärin."
  
  Freý dikuçarlarynyň has belentlikde gizlenendigini bilip bilmedi. Buýsanç, akylynyň özlerinden has ýokarydygyna ynandyrdy.
  
  Goý, şeýle pikir etsin. Bu garaşylmadyk zat hasam süýji bolardy.
  
  
  * * *
  
  
  Dikuçar möwç urdy. Freý öňe ädim ätdi we ýerdäki erkeklere buýruk gygyryp, ilki aşak bökdi. Alisýa aýaga galyp, görkeziji barmagy bilen hereket etdi. "Ilki bilen üç. Kelleler aşak. Başgaça aýdýançam hereket ediň. "
  
  Kennedi her myşsada ýadawlygyň agyrysyny duýup, Beniň arkasyndaky dikuçardan bökdi. Daş-töweregine göz aýlanda, ajaýyp görnüş ony bir minutlap ýadawlygyny ýatdan çykardy, aslynda demini aldy.
  
  Bir gezek seredip, munuň Germaniýanyň Freý galasydygyna düşündi; hezillik hiç wagt durmadyk zalymlyk dizaýneri. Olaryň gonýan meýdany, altyn girelgeler bilen örtülen we uly girelgäniň içine girýän italýan mermer sütünleri bilen çarçuwalanan esasy dubly gapylara seredýärdi. Kennedi tomaşa edip otyrka, iki sany gymmat awtoulag, Lamborghini we Maserati çykdy, şondan dört höwesli ýigrimi zat ýigit çykyp, Gala basgançaklaryny basdy. Tans sazynyň agyr ritmleri gapynyň aňyrsyndan geldi.
  
  Gapylaryň ýokarsynda üçburçly týuretleriň we iki ujunda iki sany beýik diňiň üstünde daş bilen örtülen fasad bardy, bu ägirt uly gurluşa Got galkynyşy görnüşini berdi. Täsirli, Kennedi pikir etdi we birneme kyn. Ol bu ýerde oturylyşyga çagyrylmagyň geljekki modeliň arzuwy boljakdygyny göz öňüne getirdi.
  
  Şeýdip, Abel Freý arzuwlaryndan peýdalandy.
  
  Gapylara tarap iteklendi, Alisýa gümürtik superkarlardan we mermer basgançaklardan geçip barýarka olary üns bilen synlady. Gapylardan we ýaňlanýan kabulhana. Çep tarapda açyk, deri bilen örtülen derweze, märekäniň üstünden öwüsýän aýdym-saz, reňkli yşyklar we stendler bilen doldurylan gijeki kluba alyp bardy, bu ýerde her kim tans edip biljekdigini subut edip bilerdi. Kennedi derrew saklandy we gygyrdy.
  
  "Kömek ediň!" Ol göni gelýänlere seredip aglady. "Bize kömek et!"
  
  Birnäçe adam pursatdan peýdalanyp, ýarym doly äýnegini düşürip, maňa seretdiler. Bir sekuntdan soň gülüp başladylar. Klassik şwesiýaly saryýagyz salamlaşmak üçin çüýşesini galdyrdy we gara reňkli italýan erkek oňa seredip başlady. Beýlekiler bolsa diskoteka dowzahyna gaýdyp geldiler.
  
  Alisýanyň saçyndan tutup, mermer poluň üstünden süýräninde Kennedi iňňildedi. Ben nägilelik bilen gygyrdy, ýöne şarpyk ony ýykdy. Oturylyşyk myhmanlarynyň arasynda has köp gülki boldy, soň bolsa az sanly teswirler boldy. Alisýa Kennedini gapyrgasyna gaty urup, uly basgançaga taşlady.
  
  - Samsyk aýal - diýip, pyşyrdady. "Olaryň hojaýynyna aşykdygyny görüp bilmeýärsiňizmi? Olar hiç haçan onuň hakda erbet pikir etmezler. Indi ... git "-diýdi.
  
  Elinde peýda bolan kiçijik pistolet bilen ýokaryk görkezdi. Kennedi garşy durmak isledi, ýöne bolup geçen zatlara baha berip, diňe özi bilen gitmek kararyna geldi. Basgançaklara we çepe, Galanyň beýleki ganatyna alyp gitdiler. Basgançakdan çykyp, uzyn, enjamlaşdyrylmadyk koridora - ganatlaryň arasyndaky köprä giren badyna tans sazy saklandy we şol pursatda diri adamlar bolan bolmagy mümkin.
  
  Koridordan ýöräp, bir wagtlar giň şar bolmagy mümkin bir otagda boldular. Nowöne indi bu meýdan ýarym onlarça aýratyn otaga - diwarlaryň ýerine daşynda barlary bolan otaglara bölündi.
  
  Öýjükler.
  
  Kennedi Ben we Parnewik bilen bilelikde iň ýakyn kamerada iteklendi. Gaty ses bilen gapynyň ýapylýandygyny aňladýardy. Alisýa el galdyrdy. "Sizi synlaýarlar. Lezzet al ".
  
  Ondan soňky ker dymmakda Kennedi barmaklaryny uzyn gara saçlaryndan geçirdi, balagyny mümkin boldugyça tekizledi we uludan demini aldy.
  
  - Bolýar ... - diýip başlady.
  
  "Haý, jadygöýler!" Abel Freý dowzahyň Hudaýy ýaly ýylgyryp, kamerasynyň öňünde peýda boldy. "Partiýa galamyza hoş geldiňiz. Näme-de bolsa, meniň baý myhmanlarym ýaly lezzet aljakdygyňyza şübhelenýärin. "
  
  Olar jogap bermezden ozal teklibini silkdi. "Munuň ähmiýeti ýok. Geplemek hökman däl. Seniň sözleriň meni az gyzyklandyrýar. Şeýlelik bilen, pikirlenýän ýaly etdi, "bizde kim bar ... hawa, elbetde, Ben Bleýk. Size uly lezzet berjekdigine ynanýaryn. "
  
  Ben barlara ylgady we mümkin boldugyça çekdi. - Jigim, nirede?
  
  "Hm? Saçly saryýagyz diýmek isleýärsiňiz ... "diýip, aýagyny wagşy zyňdy. "Aagondarhanyň söweş usuly bilen tanyşdyryň? Jikme-jiklikler isleýärsiňizmi? Bolýar, bolýar, sebäbi sen, Ben. Ilkinji gije iň gowy adamymy köwşüni almak üçin iberdim, bilýärsiň, ony birneme ýumşatmak üçin. Ol oňa bellik etdi, birnäçe gapyrgasyna agyrdy, ýöne meniň isleýän zadymy aldy ".
  
  Freý biraz wagt aldy, geýen geň ýüpek donunyň jübüsinden uzakdan dolandyryşy balyk tutmak üçin. Ony göçme telewizora geçirdi, Kennedi hatda duýmady. Bir surat efirde peýda boldy - SKY News - Angliýanyň barha artýan milli bergisi barada söhbet.
  
  "Ikinji gije?" Freý dymdy. "Agasy hakykatdanam bilmek isleýärmi?"
  
  Ben gygyrdy, garnynyň içinden guttural ses çykdy. "Gowy? Gowumy? "
  
  Freý uzakdan dolandyryşy ýene bir gezek basdy. Ekrany başga bir däneli surata geçdi. Kennedi düşekde daňylan bir gyz bilen kiçijik otaga seredýändigine düşündi.
  
  "Sen näme pikir etýäň?" Freý öjükdirdi. "Iň bolmanda, ol diri. Häzirlikçe."
  
  "Karin!" Ben telewizora tarap ylgady, ýöne soň birden saklandy. Sobs tutuş bedenini sarsdyrdy.
  
  Freý güldi. "Başga näme isleýärsiň?" Againene-de oýlanyşykly pikir etdi we kanaly täzeden üýtgetdi, bu gezek CNN-e. Habarda derrew Nýu-Yorkorkly bir seriýaly ganhor - Tomas Kaleb hakda habar geldi.
  
  "Muny öňem ýazypdym" -diýip, Kennedi elini açyp aýtdy. "Göz aýlamak islärsiňiz öýdüpdim."
  
  Ol islegsiz diňledi. Kalebiň Nýu-Yorkorkuň köçelerinde aýlanmagyny dowam etdirendigi baradaky elhenç habary eşidiň.
  
  "Men ony azat edendigiňize ynanýaryn" -diýip, Freý Kennediniň arkasyna manyly aýtdy. "Gowy iş. Predyrtyjy öz ýaşaýan ýerine gaýdyp geldi, indi şäher haýwanat bagynda kapasly haýwan däl. "
  
  Hasabatda arhiw suratlary, adaty zatlar - ýüzi, hapa polisiýanyň ýüzi, pidalaryň ýüzi görkezildi. Elmydama pida bolanlaryň ýüzi.
  
  Her gün onuň düýşünde gorkusyny başdan geçirýänler.
  
  "Olaryň atlaryny bilýändigiňize ynanýaryn, şeýlemi?" Freý güldi. "Maşgalalarynyň salgylary. Wayol ... öldi. "
  
  "Upap!" Kennedi kellesini eline berdi. Dur! Haýyş edýärin!
  
  "We sen" diýip, Freýiň pyşyrdysyny eşitdi. "Professor Parnewik", sözleri agzyna düşen çüýrük et ýaly tüýkürdi. "Sen meniň üçin işlemeli bolarsyň."
  
  Atyşyk boldy. Kennedi haýran galdy. Ertesi sekuntda jesediň çökendigini eşitdi-de, yzyna öwrülip, gojanyň ýere gaçandygyny, döşünde bir deşik bardygyny, öýjügiň diwarlaryna gan akýandygyny we dökülendigini gördi.
  
  Eňegi gaçdy, ynamsyzlyk beýnini ýapdy. Ol diňe Freýiň özüne ýüzlenende tomaşa edip bilýärdi.
  
  "Sen, Kennedi Mur. Wagtyňyz gelýär. Soonakyn wagtda aşak inmäge ukyply çuňlugyňyzy öwreneris "-diýdi.
  
  Dabanyna öwrülip, ýylgyryp, gitdi.
  
  
  Kyrk iki
  
  
  
  LA WEREIN, Germaniýa
  
  
  Abel Freý howpsuzlyk bölümine tarap barýarka özüni gysdy. Birnäçe oýlap tapyjy pursat we bu samsyklary ýere basdy. Ikisem döwüldi. Ahyrsoňy, şol garry samsyk Parnewik Daşy öldürdi.
  
  Geň galdyryjy. Indi has gyzykly çärelere dowam ediň.
  
  Şahsy otaglarynyň gapysyny açdy, Milo bilen Alisýanyň edil taşlap giden ýaly düşeginde çykandygyny gördi. Uly amerikaly henizem şwesiýaly Torsten Dahlyň kömegi bilen her ädiminde ýeňlişe sezewar boldy.
  
  "Goňşydan habar barmy?" - Freý derrew sorady. "Hudson jaň etdi?"
  
  Gapyda häzirki wagtda Freýiň iň radikal tarapdarlaryndan biri Tim Hudsonyň gözegçiligi astyndaky CCTV dolandyryş merkezi bardy. Giň kompýuter bilimi bilen "ýadyňa düşen adam" hökmünde tanalýan Hudson Freýiň ilkinji okuwçylaryndan biri, fanatik başlygy üçin islendik derejä çykmaga taýyn adamdy. Köplenç Odiniň mazaryny gurmagyň gidişine gözegçilik edýärdiler, Hudson bolsa başlykdy - gargyş, derlemek we agersaşlary süýt ýaly gorkuzmak. Freý mazaryň öz ýerinde gurlandygyny görmek isleýärdi we ilkinji görnükli saparyna doly taýýarlyk gördi. Tussaglary, Kariniň otagy we täze tussaglarynyň kameralary hem barlandy.
  
  Elbetde, bir oturylyşyk. Hudson, infragyzyl ýa-da adaty meýdança bolsun, klubyň her dýuýmyny belli bir derejede gözegçilikde saklaýan ulgam döretdi we Freýiň saýlama myhmanlarynyň her hereketi ýazga alyndy we agramynyň barlygy barlandy.
  
  Häkimiýetiň bilim däldigine düşündi. Güýç berk subutnama boldy. Akyldar surata düşmek. Definitionokary kesgitli wideo. Tutmak bikanun bolup biler, ýöne pidanyň ýeterlik gorkusy bar bolsa zyýany ýok.
  
  Abel Freý özüne amatly wagtda ýyldyz ýa-da gaýa jüýjesi bilen "sene gijesini" gurnap bilerdi. Surat ýa-da heýkeltaraş satyn alyp, iň ýalpyldawuk şäherdäki iň yssy sergide öň hatar oturgyçlary alyp bilerdi, islän wagtyňyz ýetip bolmazdy ol isledi.
  
  "Entek hiç zat ýok. Hudson ýene-de düşegiň üstünden geçen bolmaly "-diýdi. Alisýa kellesini ellerine we aýaklaryny düşegiň gyrasynda asyp otyrka aýtdy. Freý oňa seredende, dyzlaryny birneme ýaýdy.
  
  Elbetde. Elbetde, Freý özüne uludan demini aldy. Milonyň iňňildäp, gapyrgalaryny tutup durşuna syn etdi. Jyns gatnaşyklary howp bilen garyşýandygy sebäpli, elektrik togunyň ýüreginiň urmagyny çaltlaşdyrýandygyny duýdy. Alisýanyň ugruna gaş galdyryp, oňa ähliumumy 'pul' belgisini berdi.
  
  Alisýa aýaklaryny aşak egdi. "Milo, ikinji pikirde, näme üçin gidip barlamarsyň? Şol samsyk Hudsondan doly habar alyň, hmm? Başlyk "-diýip, işdäaçarlaryň kümüş tabagyna tarap baş atdy. "Adaty bir zat barmy?"
  
  Freý, bolup geçýän wakalary ýatdan çykaran Milo, syýasatçy ýaly samsyklygyna göz aýlap, söýgülisiniň ugruna göz aýlady, soň iňňildedi we otagdan çykdy.
  
  Freý: "Biskotti tagamly görünýär" -diýdi.
  
  Gapy ýerine basylan badyna Alisýa Freýe bir tabak biskwit berdi we stoluna çykdy. Dörtüsiniň üstünde durup, başyny özüne tarap öwürdi.
  
  "Bu biskwit bilen iňlisçe eşek isleýärsiňizmi?"
  
  Freý stoluň aşagyndaky gizlin düwmäni basdy. Akeasama surat bada-bat wideo ekranlaryny açyp, gapdala geçdi. "Alty" diýdi we ekranlaryň biri janlandy.
  
  Ol Alisýanyň tegelek düwmesini sypaýylyk bilen synlaýarka, kukini dadyp gördi.
  
  "Söweş meýdanym" -diýip, dem aldy. "Ol eýýäm bişirildi. Hawa? "
  
  Alisýa aljyraňňy gürledi. "Hawa".
  
  Freý aýaklarynyň arasyndaky depressiýany urup başlady. "Onda on minut töweregi wagt bar. Häzirlikçe bir çaltlyk bilen etmeli bolarsyňyz. "
  
  "Durmuşymyň hekaýasy"
  
  Freý ünsüni özüne öwürdi, açylmadyk gapynyň aňyrsynda ýigrimi metr uzaklykda Milony ýada salýardy, ýöne şonda-da we Alisia Maýlsyň duýgur bolmagy, henizem täze biriniň kaşaň öýjüginden gözüni alyp bilmedi. ýesir aldy.
  
  Serial öldüriji - Tomas Kaleb.
  
  Soňky gapma-garşylyk gutulgysyzdy.
  
  
  
  3-nji bölüm
  Söweş meýdany...
  
  
  Kyrk üç
  
  
  
  LA WEREIN, Germaniýa
  
  
  Abel Freý we garawullary kamerasynyň daşynda peýda bolansoň, Kennedi barlara ylgady. Mugallymyň jesedini aýyrmak ýa-da erkinlige çykarmak üçin olara gygyrdy, soň muny edenlerinde aljyraňňylyk duýuldy.
  
  Näme etmelidigini bilmän, kameranyň girelgesinde saklandy. Garawullaryň biri pistoletini görkezdi. Türme toplumyna has çuňňur girdiler, ýene birnäçe kameranyň öňünden geçdiler. Itöne bularyň göwrümi ony süňküne sowatdy. Ol bu ýigidiň haýsy hapa hereketlere ukyplydygy bilen gyzyklandy.
  
  Şonda ol Kalebden has erbet bolup biljekdigine düşündi. Olaryň hemmesinden has erbet. Dreýk, Dahl we goldaýan goşun ýakynlaşýar diýip umyt etdi, ýöne bu kynçylyk bilen ýüzbe-ýüz bolup, özleriniň bardygyna ynanmak bilen ýeňip geçmeli boldy. Ben-i Dreýk ýaly goramagy nädip umyt edip biler? Onuň ýanynda bir ýaş ýigit ýöräp gitdi. Parnewik ölenden bäri kän gürlemedi. Aslynda, Kennedi oglan mazarda tutulany bäri diňe birnäçe söz aýtdy diýip pikir etdi.
  
  Karini halas etmek mümkinçiligini gördimi? Jübi telefonynyň henizem jübüsinde howpsuzdygyny, titremäge taýýardygyny we ene-atasyndan jogap bermedik ýarym jaň alandygyny bilýärdi.
  
  Kennedi agzynyň burçundan pyşyrdady: "Biz dogry ýerde". "Pikiriňizi özüňizde saklaň."
  
  "Upap, Amerikaly!" Freý soňky sözi nälet ýaly tüýkürdi. Onuň pikiriçe, bu onuň üçin gaty ähtimal. "Öz ykbalyň hakda alada etmeli".
  
  Kennedi yzyna seretdi. "Munuň manysy näme? Sen meni ýasaýan kiçijik köýnekleriňden birini geýdirjek bolýarsyňmy? " Kesmegi we tikmegi görelde aldy.
  
  Nemesler gaş galdyrdy. "Owadan. Näçe wagtlap ýumruklydygyňyzy göreliň. "
  
  Öýjükler toplumynyň aňyrsynda jaýyň has garaňky bölegine girdiler. Indi ýiti aşak burç bilen barýardylar, töweregindäki otaglar we koridorlar ýaramazdy. Freýi tanasa-da, gan döküşikleri bulaşdyrmak üçin gyzyl reňkli bir zatdy.
  
  Çeňňeklerinde uly metal plitalary bolan kemerli agaç gapy alyp barýan iň soňky koridordan geçdiler. Garawullaryň biri simsiz san klawiaturasyna sekiz sanly belgini urdy we agyr gapylar açylyp başlady.
  
  Derrew täze otagy gurşap alan döş beýik metal demirleri gördi. Otuz-kyrk töweregi adam ellerinde içgiler bilen töwereginde gülüp güldi. Oýnawaçlar we neşekeşler, ýokary derejeli erkek we aýal jelepler, korollyk we Fortune 500 başlyk. Uly mirasy bolan dul aýallar, nebite baý şyhlar we millionerleriň gyzlary.
  
  Hemmeler päsgelçiligiň töwereginde durup, Bollinger we Romani Kontini içip, ýakymly zatlara çümüp, medeniýetine we synpyna göz aýladylar.
  
  Kennedi içeri girende, hemmesi durup, bir salym oňa seretdiler. Onuň tolgundyryjy pikiri oňa baha bermekdi, pyşyrdyklar tozanly diwarlaryň üstünden ylgap, gulaklaryna ýapyşdy.
  
  Bu olmy? Polisiýa işgäri?
  
  Ony dört minutlyk depede ýok etjek bolýar.
  
  Men alaryn. Anotherene on sanysyny bererin, Pýer. Näme diýjek?
  
  Sevenedi. Görnüşinden has güýçlüdigine ynanýaryn. Onsoňam, ol birneme gynanar, şeýlemi?
  
  Näme hakda gürleşýärdiler?
  
  Kennedi ýumrugyna gödek urgy duýdy we otaga büdredi. Jemgyýet güldi. Freý derrew onuň yzyndan ylgady.
  
  "Adamlar!" Ol güldi. "Dostlarym! Bu ajaýyp teklip, şeýle dälmi? Ol bize ajaýyp bir gije berer! "
  
  Kennedi töweregine gözegçilik edip bilmedi. Näme hakda gürleşýärdiler? Kapitan Lipkindiň iň gowy görýän sözüni ýada saldy. Oýunyňyzy dowam etdiriň. Ünsüni jemlemäge synanyşdy, ýöne şok we geň-taň daş-töweregi ony däli edip gorkuzdy.
  
  "Men siziň öňüňizde çykyş etmerin" -diýip, Freýiň arkasyna seslendi. "Islän zadyňyz bilen."
  
  Freý oňa tarap öwrüldi we bilýän ýylgyryşy haýran galdyrdy. "Şeýle däl-mi? Gymmat bir zadyň hatyrasyna? Meniň pikirimçe, özüňize we deň-duşlaryňyza aşa baha berýärsiňiz. Emma bu adaty zat. Başgaça pikir edip bilersiňiz, ýöne edersiňiz öýdýän, eziz Kennedi. Hakykatdanam edip bilersiňiz diýip pikir edýärin. Gel "-diýdi. Ol özüne gelmegini isledi.
  
  Kennedi halka demirýoluna tarap ädim ätdi. Onuň aşagyndan on iki metr töweregi ýere deňsiz gazylan tegelek deşik bardy, poly gaýalara we diwarlary hapa we daş bilen örtüldi.
  
  Köne moda gladiator meýdançasy. Çukur.
  
  Onuň gapdalynda metal merdiwanlar çekilip, çukuryň üstünden demirýollaryň üstünden göterildi. Freý aşak düşmelidigini görkezdi.
  
  "Wayok" diýip, Kennedi pyşyrdady. Üç ýarag oňa we Ben görkezildi.
  
  Freý gysyldy. "Maňa gerek, ýöne çynlakaý oglan gerek däl. Bir ok bilen dyzyna, soň tirsegine başlap bilerdik. Işläň we haýyşymy ýerine ýetirmek üçin näçe wagt gerekdigini görüň. " Jähennem ýylgyryşy, sözlerini tassyklamakdan hoşal boljakdygyna ynandyrdy.
  
  Dişlerini dişledi we balagyny geýmek üçin ikinji gezek sarp etdi. Baý mähelle oňa kapasadaky haýwan ýaly gyzyklanma bilen seretdi. Esýnek boşdy, işdäaçarlar iýildi. Ofisiantlar we ofisiantlar, olaryň arasynda görünmeýän, doldurýan we serginledi.
  
  "Haýsy çukur?" wagt tapyp, hiç hili çykalga görmedi, Drake her gymmatly goşmaça sekunt bermäge synanyşdy.
  
  Freý mylaýymlyk bilen: "Bu meniň söweş meýdanym" -diýdi. "Siz şöhratly ýatda ýaşaýarsyňyz ýa-da masgara bolup ölýärsiňiz. Saýlaw, eziz Kennedi, siziň eliňizde. "
  
  Çalt boluň.
  
  Garawullardan biri ony tüpeňiniň agzy bilen itekledi. Näme-de bolsa Ben-a oňyn garamagy başardy we basgançaklara ýetdi.
  
  "Garaň" diýip, Freýiň gözleri gaharly ýalpyldy. "Aýakgabyny çykaryň. Bu onuň gan döküşini hasam güýçlendirer "-diýdi.
  
  Kennedi şol ýerde durdy, kemsidildi we gaharlandy, garawullaryň biri onuň öňünde dyza çöküp, köwşüni çykaranda birneme geň galdy. Dünýäniň uzak bir künjeginde başga bir Kennedi bilen bolup geçýän ýaly, özüni hakyky däl we uzak duýýan basgançaklara çykdy. Her kimiň hakykatdanam ýüzlenýän bu kimdigini bildi.
  
  Gaty gowy däldi. Ömri üçin göreşmeli boljak ýalydy.
  
  Ol basgançakdan ýöräp barýarka, märekäniň içinden bir sygyrdy we güýçli gan döküş tolkuny howany doldurdy.
  
  Her hili biabraý gygyryşdylar. Jedeller ýerleşdirildi, käbiri bir minutdanam az wagtyň içinde öler, beýlekisi otuz sekundyň içinde bilini ýitirer. Bir ýa-da ikisi hatda oňa goldaw teklip etdi. Theöne has uly howp, jesedini tozana öwürenden soň masgaralamakdy.
  
  Eartherdäki iň baý, iň güýçli hapa. Eger baýlyk we güýç size beren bolsa, dünýä hakykatdanam weýran boldy.
  
  Arealaňaç aýaklary gaty ýere degdi. Ol düşdi, sowuk duýdy we daş-töweregine göz aýlady. Garşysynda diwara deşik kesildi. Häzirki wagtda galyň barlar toplumy bilen örtüldi.
  
  Bu barlaryň beýleki tarapynda galan şekil birden öňe ylgady we gahar-gazapdan gana bulaşýan gykylyk bilen olaryň içine girdi. Olary şeýle bir sarsdyrdy welin, ýüzi ýoýulan gykylykdan has azdy.
  
  Emma muňa garamazdan we daş-töwereginiň geň bolandygyna garamazdan, Kennedi adyny ýatda saklamagyndan has çalt tanady.
  
  Tomas Kaleb, seriýaly ganhor. Ine, Germaniýada. Iki ölümli duşman söweş meýdanyna girdi.
  
  Abel Freýiň Nýu-Yorkorkda döredilen meýilnamasy durmuşa geçirilýär.
  
  Kennediniň ýüregi bökdi, aýagynyň barmaklaryndan beýnisine we ok ýaly arassa ýigrenç.
  
  - Jellat! - diýip, gaharly aglady. "Sen düýbünden samsyk!"
  
  Soňra barlar ýokary galdy we Kaleb oňa tarap bökdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreýk dikuçary ýere degmänkä çykdy, Torsten Dahldan bir ädim yzda galdy we halkara güýçleriniň bilelikdäki koalisiýasy tarapyndan ele salnan köp myhmanhana tarap ylgady. Goşun elbetde garyşyk, ýöne aýgytly we söweşe taýyn.
  
  Olar La Wereinanyň 1,2 km demirgazygynda ýerleşýärdi.
  
  Goşun we raýat ulaglary hatara düzüldi, hereketlendirijiler çökdi, taýyn.
  
  Faýl bir topar işdi: serkerdeler we ýörite güýçler, aňtaw gullukçylary we esgerler hemmesi ýygnanyşýardylar, tertip-düzgüne taýýarlanýardylar.
  
  Dahl myhmanhananyň kabulhanasyna böküp, gaty ses bilen gygyrdy we hemmeler yzyna öwrüldi. Hormatly ümsümlik boldy.
  
  Ony, Dreýk we beýlekileri eýýäm tanaýardylar we Islandiýada gazananlaryna gowy düşünýärdiler. Bu ýerdäki her bir adama myhmanhana bilen dikuçaryň arasynda ýaýlym berýän wideo baglanyşyk arkaly habar berildi.
  
  "Biz taýynmy?" Dahl gygyrdy. "Bu jandary ýok etmek üçin?"
  
  "Enjam taýýar" diýip, serkerde gygyrdy. Bu amal üçin hemmesi Dahly jogapkärçilige çekdi. "Mergenler ýerinde. Biz gaty yssy, bu wulkany täzeden açyp bileris, jenap! "
  
  Dahl baş atdy. "Onda näme garaşýarys?"
  
  Şowhun derejesi ýüz esse ýokarlandy. Goşun gapylary açdy, biri-birine şarpyk çaldy we brawadony saklamak üçin söweşden soň piwo üçin duşuşmagy gurady. Gurnalan ulaglar yza çekilende motorlar gygyryp başlady.
  
  Drake üçünji hereketli ulag Humvee-de Dahla goşuldy. Soňky birnäçe sagat dowam eden brifingde Freýiň 200 adamdan ybarat kiçi goşunyny gark etmek üçin 500 töweregi adamyň bardygyny bildi, ýöne nemes has ýokary derejededi we köp hilelere garaşylýar.
  
  Heöne ýekeje zady geň galdyrdy.
  
  Dreýk tüpeňini gysyp, öňdäki oturgyçda egildi, pikirleri Ben we Kennedä gönükdirildi. Haýden söweş üçin enjamlaşdyrylan arkasyndaky oturgyçda. Wells aşgazan agyr ýarasy bilen myhmanhanada galypdy.
  
  Kerwen ýiti egilen tegeledi, soň bolsa ony gurşap alan garaňkylyga garşy Ro Christmasdestwo agajy ýaly yşyklandyrylan we ýokarsyndaky dagyň gara gaýasynyň öňünde La Veraine peýda boldy. Derwezeleri giň açykdy, agdarmak üçin gelen adamyň batyrgaýlygyny görkezýärdi.
  
  Dahl mikrofony açdy. "Soňky jaň. Gyzgyn başlaýarys. Tizlik bu ýerde adamlary halas eder. Maksatlary bilýärsiňiz we Odiniň tabytynyň nirede boljakdygy barada iň gowy çaklamamyzy bilýärsiňiz. Geliň, bu PIG bilen iş salyşalyň, esgerler. "
  
  Bu baglanyşyk sypaýy akylly jenap üçin niýetlenendir. Gaty gülkünç. Hummer Freýiň garawulynyň içinden iki gapdalynda-da bir dýuým zordan zordan geçip barýarka, Drake ak reňkli boldy. Nemes garawullary beýik diňlerinden duýduryşy galdyryp başladylar.
  
  Ilkinji oklar gurşun ulaglaryndan gaçdy. Kerwen birden saklananda, Dreýk gapyny açdy we ýola düşdi. Howa goldawyny ulanmadylar, sebäbi Freýiň RGPS bolmagy mümkin. Şol bir sebäbe görä awtoulaglardan çalt daşlaşmalydy.
  
  PIGS-iň ýerini doňuz zawodyna öwüriň.
  
  Drake birinji gatyň penjiresiniň aşagynda ösen galyň gyrymsy agaçlara ylgady. Otuz minut öň iberen SAS topary gijeki klubyň we onuň "raýat" myhmanlarynyň meýdanyny gabady. Içki awtoulaglar guýlanda derwezäniň diwarlaryny ýuwup, galanyň penjirelerinden oklar uçdy. Koalisiýa güýçleri ar almak, aýnany döwmek, et we süňk urmak we daş fasadyny kömelege öwürmek bilen ot gaýtardy. Gykylyklar, gykylyklar we güýçlendirmek çagyryşlary boldy.
  
  Galanyň içinde bulam-bujarlyk boldy. RPG partlamasy ýokarky gat penjireden Freýiň garawulyna çümüp, diwaryň bir bölegini weýran etdi. Galyndylar basybalyjy esgerleriň üstüne düşdi. Pulemýot ody gaýdyp geldi we bir nemes hakyna tutma hakyna tutulan adam ýokarky gatdan ýykylyp, gorkunç heläkçilige uçrança gygyrdy we ýykyldy.
  
  Dahl we başga bir esger gapylara ot açdy. Olaryň oklary ýa-da baýlyklary iki adamy öldürdi. Dahl öňe ylgady. Haýden arkasyndaky dawa-jenjeliň bir ýerinde.
  
  "Bu dowzah çukuryna girmeli! Indi! "
  
  Gijede täze partlamalar boldy. Ikinji RPG, Dreýk Hummerden birnäçe metr gündogarda ullakan krateri deşdi. Asmana kir we daş düşdi
  
  Dreýk ylgady, egildi, kellesiniň üstündäki howany deşen oklaryň kesişýän nagşynyň aşagynda galdy.
  
  Uruş hakykatdanam başlandy.
  
  
  * * *
  
  
  Kennedi we Kaleb degmezden ozal märekäniň gany döküldi. Kennedi seresaplylyk bilen aýlandy, barmaklary hapany gysdy, aýaklary gaýany we ýeri synap gördi, öňünden aýdylmaz ýaly ýalňyş hereket etdi. Akyly bularyň hemmesine düşünmek üçin göreşýärdi, ýöne garşydaşynyň ejizligini, gözleriniň şekilsiz balak geýip, konserwatiw taýdan örtülen şekilini görüpdi.
  
  Şonuň üçin bu ganhory öldürmegiň bir usulydy. Başga birini tapmaga ünsi jemledi.
  
  Kaleb ilkinji ädimini etdi. Tüýkülik oňa elini degirip, dodaklaryndan uçdy. Kennedi oňa garşy söweşdi we bir gyra çekildi. Adamlar gan üçin çykdylar. Kimdir biri dökmek isleýän ganynyň simwoliki yşaratyna gyzyl çakyr dökdi. Ol näsag jellat Freýiň, ýüreksiz psihopat Kalebiň muny etmäge gitmegini eşitdi.
  
  Kaleb ýene öýken etdi. Kennedi diwara egilendigini gördi. Köpçüligiň ünsüni özüne çekip, ünsüni ýitirdi.
  
  Soňra Kaleb onuň üstünde, ýalaňaç gollary boýnuna daňyldy - terli, ýigrenji ... ýalaňaç eller. Öldürijiniň elleri ...
  
  ... zalymlyk we ölüm ...
  
  ... derisiniň hemme ýerine hapa hapalary sepdi. Onuň kellesinde duýduryş jaňlary ýaňlandy. Şeýle pikir etmegi bes etmeli! Üns bermeli we söweşmeli! Öz döreden rowaýatyňyz däl-de, hakyky söweşiji bilen söweşiň.
  
  Sabyrsyz mähelle ýene aglady. Öldürmek isleýän haýwanlar ýaly gygyryp, çitlere we äýneklere döwdüler.
  
  Kaleb, bolup geçen zatlaryň hemmesinden soň gaty ýakyn. Onuň konsentrasiýa merkezi atyldy, dowzaha zyňyldy. Haýwan şol bir wagtyň özünde kellesini döşüne basyp, gapdalyndan urdy. Onuň hapa, ter ýalaňaç döşi. Soň bolsa ony ýene urdy. Gursagynda agyry ýaryldy. Ol saklandy. Aboveokardan dökülen gyzyl şerap onuň üstüne döküldi.
  
  Kaleb ony kemsitdi. "Nirede bolsaňyz, aşak düşüň"
  
  Halk gygyrdy. Kaleb ýigrenji ellerini uzyn saçlaryna süpürdi we asuda, ölümli erbetlik bilen güldi.
  
  "Öli bedeniňe degjek, ganhor."
  
  Kennedi Kalebiň elinden gysga wagtyň içinde dyzyna çökdi. Ony gaçyrjak boldy, ýöne balagyny berk tutdy. Ölüm kellesi bilen wagşy ýaly ýylgyryp, ony özüne çekdi. Onuň başga çäresi ýokdy. Balagyny, şekilsiz, şekili gizleýän balagyny açdy-da, aýaklaryndan aşak süýşmegine rugsat berdi. Ol sähelçe garaşylmadyk pursatdan peýdalanyp, düwmesine siňip gitdi. Daşlar onuň derisini çyzdy. Halk aglady. Kaleb içki eşikleriniň biline baryp, öňe geçdi, ýöne ony ýüzi bilen tüpeňledi, içki geýimi edil burny, ganly we döwülen ýaly gapdala gysyldy. Ol bir salym oturdy, nemesine seredip, gan akýan, ýyrtyjy gözlerinden uzak seredip bilmeýändigini gördi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake ajaýyp gapydan ullakan kabulhana girdi. SAS hakykatdanam gijeki klub meýdançasyny gabady we esasy basgançagy ýapdy. Galanyň galanlary beýle bir dostlukly bolmazdy.
  
  Dahl döş jübüsini sokdy. "Çyzgylar sagymyzda we uzak gündogar ganatymyzda ammar otagyny görkezýär. Drake, indi hiç zada şübhelenme. Haýden. Munuň Freý, dostlarymyz we gabyr üçin iň logiki ýerdigi bilen ylalaşdyk ".
  
  "Men hatda düýşümde-de düýş görmedim" -diýip, Haýden aýgytly aýtdy.
  
  Bir topar erkek arkasynda dyrmaşyp, Dreýk gündogar ganatyň gapysyndan Dahlyň yzyna düşdi. Gapy açylan badyna has köp ok howany deşdi. Drake oklady we ýerinden turdy.
  
  Birden Freýiň adamlary hem olaryň arasynda boldy!
  
  Pyçaklar ýalpyldy. El pistoletleri atyldy. Esgerler çepden saga aşak inýärdiler. Dreýk pistoletiniň agzyny Freýiň garawullarynyň biriniň ybadathanasyna basdy, soň hüjümçiniň ýüzüne ok goýmak üçin ýaragy wagtynda atdy. Garawul oňa çep tarapdan hüjüm etdi. Dreýk oturylyşyga girdi we ýigidiň ýüzüne tirsek berdi. Ol huşsuz adamyň üstüne egildi, pyçagyny alyp, ujuny Delta serkerdeleriniň bokurdagyny kesjek bolýan başga biriniň kellesine sokdy.
  
  Gulagynyň gapdalynda pistolet atyldy; SGG-iň halaýan ýaragy. Haýden Glock we goşun pyçagyny ulandy. Köpmilletli waka üçin köpmilletli güýç, Dreýk pikir etdi. Otagyň iň ujunda has köp ok atyldy. Italýanlary çekiň.
  
  Draýk duşmanyň zarbasynyň astynda tekizledi. Ilki bilen bedenini, aýaklaryny öwrüp, ýigidi aýaklaryndan kakdy. Ol adam oňurga gaty ýere gaçanda, Drake öz janyna kast etdi.
  
  Öňki SAS işgäri ýerinden turdy we Dahlyň on ädim öňde durandygyny gördi. Duşmanlary barha azalýardy - basybalyjylary köşeşdirmek üçin iberilen diňe onlarça şehit galandyr. Hakyky goşun başga bir ýerde bolardy.
  
  "Warmylylyk üçin erbet däl" diýip, şwesiýaly ýylgyrdy, agzyna gan geldi. "Indi dowam et!"
  
  Başga bir gapydan girdiler, duzakly bir otagy arassaladylar, soň mergenler gowy ýigitleriň altysyny ýok etmezden başga bir otagy arassaladylar. Ahyrynda pulemýotlaryň atylýan kemçilikleri bolan beýik daş diwaryň öňünde özlerini tapdylar. Daş diwaryň ortasynda bank gümmezini ýada salýan has täsirli polat gapy bardy.
  
  "Ine" -diýip, Dahl egildi. "Freýiň gözegçilik otagy."
  
  "Gaty ene atasyna meňzeýär" -diýip, onlarça esger onuň ýanyna ylgap barýarka, elini ýokaryk galdyryp, gapdalynda gapak aldy. Haýdeni gözledi, ýöne erkekleriň arasynda näzik keşbini görkezip bilmedi. Jähennem nirä gitdi? Aý, haýyş edýärin, ýene şol ýerde ýatmagyna ýol bermäň ... gan akýar ...
  
  Delta serkerdesi dişlenende: "Fort Knoks döwmek üçin gaty hoz" -diýdi.
  
  Dreýk bilen Dal biri-birine seretdiler. "Pälwanlar!" - ikisi-de şol bir wagtyň özünde 'tizlik we aldanma' syýasatyna ýapyşdylar.
  
  Iki sany uly ýarag çyzykdan seresaplylyk bilen geçdi, esgerler synlaýardylar. Güýçli polatdan ýasalan çeňňekler, raketa atyjylaryna meňzeş güýçli toplaryň çeleklerine berkidildi.
  
  Iki esger ellerine goşmaça polat simleri alyp, gelen ýolundan ylgadylar. Işledijileriň yzky çukur kamerasyna polat simler.
  
  Dahl Bluetooth birikmesine iki gezek basdy. "Haçan başlap biljekdigimizi aýdyň."
  
  Birnäçe sekunt geçdi, soň jogap geldi. "Öňe!"
  
  Gämi duralgasy guruldy. Drake we Dahl granat atyjylar bilen egnine gysyldy, maksat aldy we triggerleri çekdi.
  
  Iki sany polat çeňňek raketanyň tizliginde uçup, beýleki tarapyny döwmezden ozal Freýiň gümmeziniň daş diwaryna çuňňur gazdy. Spaceer bilen ýüzbe-ýüz bolansoň, datçik çeňňekleri aýlaýan enjamy işjeňleşdirdi we beýleki tarapdaky diwara berk ýapyşdy.
  
  Dahl gulagyna degdi. "Şuny et".
  
  Hatda aşakdan-da, Dreýk güýçlendirilen bamperlerine dakylýan kabelleriň tersine öwrülýän sesini eşidýärdi.
  
  Freýiň geçip bolmajak diwary ýaryldy.
  
  
  * * *
  
  
  Kaleb oňa tarap ymtylýarka, dyzyndan tutup, geň galdyryjy görnüşde Kennedi duýduryş berdi. Ol pursatdan peýdalanyp, aýagyna bökdi. Kaleb ýene geldi we eliniň arkasy bilen gulagyna şarpyk çaldy.
  
  Aboveokardaky märekeler begençden ýaňlandy. Müňlerçe dollar bahasy seýrek şerap we inçe viski arenanyň hapalaryna döküldi. Aýal-gyzlar üçin krujka balaklary ýüzdi. Erkekler galstugy. Bir jübüt Gucci gysgyçlary, biri Kalebiň saçly arkasyndan çykýar.
  
  "Ony öldür!" Freý gygyrdy.
  
  Kaleb ýük otlusy, garnynyň içinden çykýan guttural sesler ýaly oňa tarap barýardy. Kennedi bökjek boldy, ýöne ony tutdy-da, ýerden ýokaryk galdyrdy.
  
  Kennedi howada otyrka, diňe gonmagyna garaşýarka gorkup bilýärdi. Gaty, gaýa we ýer oňurga siňip, öýkeninden howany kakdy. Aýaklary ýokaryk çykdy, ýöne Kaleb tirseklerini öňe alyp, üstünde oturdy.
  
  "Has haladym" diýip, ganhor gürledi. "Indi gygyrarsyň. Eeeeeee! "Onuň sesi gulaklaryndaky gyrgyçdaky doňuzyň sesi ýalydy. "Eeeeeeeee!"
  
  Ninganýan agyry Kennediniň bedeniniň sarsmagyna sebäp boldy. Jellat indi ondan bir dýuým uzaklykda, bedeniniň üstünde ýatyrdy, dodaklaryndan ýaňaklaryna damja damýardy, gözleri dowzah odundan ýanýardy, taýagyny özüne basdy.
  
  Ol bir salym ejizläp, henizem demini aljak boldy. Elini garnyna gysdy. Çep eli duranda-da edil şony etjek boldy. Heartürege düşýän pikir, soň bolsa bokurdagyna çykdy we gysyp başlady.
  
  Kennedi howadan gaz aldy. Kaleb däli ýaly gygyrýardy. Ol hasam gysdy. Ol onuň gözlerini öwrendi. Agramy bilen ezip, bedenine daýanýardy.
  
  Ol mümkin boldugyça gaty depdi we ony bir gapdala kakdy. Ol ýaňy pas alandygyna gaty gowy düşünýärdi. Jelladyň bükülen zerurlyklary onuň janyny halas etdi.
  
  Ol ýene süýşdi. Köpçülik oňa, çykyşyna, hapa eşiklerine, dyrnalan eşegine, gan akýan aýaklaryna güldi. Kaleb ýeňlişe sezewar bolup, gaýa ýaly bolup, ellerini ýaýkady, güldi.
  
  Soň bolsa ejiz, ýöne gaty kakaony kesýän bir ses eşitdi.
  
  Beniň sesi: "Kennedi, Dreýk ýakynlaşýar. Closerakynlaşýar. Men habar aldym! "
  
  Erbet ... olary bu ýerde tapmazdy. Ol, galadaky ähli ýerlerde-de gözländigini göz öňüne getirip bilmedi. Iň ähtimal maksady saklamak ýa-da öýjükler. Bu birnäçe sagat alyp biler ....
  
  Ben oňa henizem mätäçdi. Kalebiň pidalary oňa henizem mätäçdi.
  
  Başaryp bilmediklerinde gygyr.
  
  Kaleb egoistligine biperwaý garady. Kennedi elhençlik döretdi, soň aýagyny ulaltdy we tirsegini göni ýakyn ýüzüne gysdy.
  
  Onuň elinden gan döküldi. Kaleb kerpiç diwara gaçan ýaly saklandy. Kennedi artykmaçlygyny basdy, döşüne urdy, eýýäm döwülen burnuny urup, dyzyna urdy. Ol jellady ukypsyzlandyrmak üçin mümkin bolan ähli usullary ulandy.
  
  Köpçüligiň gykylygy artdy, ýöne ol muny zordan eşitdi. Toplara çalt urlan eşigi dyzyna, beýlekisine eňek iberdi. Kennedi tükeniksizlik bilen gapdalyndaky hapa düşdi we ajaýyp gözlerine seretdi.
  
  Sag dyzynyň golaýynda bir ses bardy. Kennedi yzyna seredip, döwülen çakyr çüýşesiniň hapalanandygyny gördi. Suwuk gyzyl wadany henizem ýitirýän merlot.
  
  Kaleb oňa ylgady. Ol zarbany ýüzüni alman, ýüzüne aldy. Ol: "Sen ölmeli" diýdi. "Oliwiýa Dunn üçin" döwülen çüýşäni ýerden çykardy. "Selena Taýler üçin" -diýip, ony kellesinden ýokary galdyrdy. "Miranda Druri, ilkinji zarbasy dişleri, kıkırdaklary we süňkleri döwdi" -diýdi. "Emma Silke üçin" ikinji zarbasy onuň gözüni aldy. "Emili Jeýn Winters üçin" iň soňky zarbasy boýnuny kiçeltdi.
  
  Ol ganly ýerde dyza çökdi, ýeňiji, adrenalin damarlaryndan sorup, beýnisine siňip, wagtlaýynça terk eden adamzady yzyna almaga synanyşdy.
  
  
  KYRK DÖRT
  
  
  
  LA WEREIN, Germaniýa
  
  
  Kennedi basgançakdan basgançakda ätiýaçlyk etmegi buýurdy. Tomas Kalebiň jesedi ölmeli ýerinde titreýärdi.
  
  Freý jübi telefonynda gürleşip, bagtsyz görünýärdi. - Vault - diýip gygyrdy. "Kümmeti ähli çykdajyda tygşytlaň, Hudson. Başga zat bilen gyzyklanamok, akmak. Bu düşekli düşekden düşüň we size töleýän zadymy ediň! "
  
  Baglanyşygy öçürdi we Kennedine garady. "Dostlaryňyz meniň öýüme giren ýaly."
  
  Kennedi ýygnanan elita öwürmezden ozal oňa mekir seretdi. "Samsyklar, size mynasyp zatlaryňyzy aljak ýaly."
  
  Quietuwaş gülki we äýnegiň gysylmagy boldy. Freý bir salym goşuldy: "Iç, dostlarym. Soňra adaty ýagdaýda git. "
  
  Kennedi Ben-de gözüni gamaşdyrmak üçin birneme brawado ýasady. Bedenine ganhor ýaly agyrmasa, nätanyş. Eşegi ýandy, aýaklary gysyldy; kellesi agyrýardy we elleri ýelmeýän gana boýalýardy.
  
  Olary Freýe berdi. "Muny arassalap bilerinmi?"
  
  "Köýnegiňizi ulanyň" -diýdi. "Her niçigem bolsa, bu eşikden başga zat däl. Şübhesiz, şkafyňyzyň galan bölegini görkezýär. "
  
  Patyşa görnüşinde elini silkdi. "Ony getir. Bir oglan. "
  
  Arenadan çykdylar, Kennedi ýadady we aýlanýan kellesini köşeşdirjek boldy. Eden işleriniň netijeleri onlarça ýyllap onuň bilen ýaşar, ýöne indi ýaşamak üçin wagt däldi. Ben onuň gapdalyndady we ýüzündäki sözlere görä, ony telepatiki taýdan köşeşdirjek boldy.
  
  "Sag bol, ýigit" -diýip, garawullary äsgermezlik etdi. "Bu pyýada ýol"
  
  Çep çatrykdan soň, öýjük blokundan çykan başga bir koridora tarap ugradylar. Kennedi pikirlerini ýygnady.
  
  Diňe diri gal, diýip pikir etdi. Diňe diri galyň.
  
  Freý başga jaň aldy. "Näme? Saklanýarmy? Idiot! Sen ... sen ... "diýip gaharlandy. "Hudson, sen ... tutuş goşuny şu ýere iber!"
  
  Elektron gykylyk, fransuz şa aýalynyň kellesini kesýän gilotin ýaly birden baglanyşygy kesdi.
  
  "Olary al!" Freý garawullaryna ýüzlendi. "Olary ýaşaýyş jaýlaryna äkidiň. Hormatly Kennedi, ilki bilen pikir edişimizden has köp dostuňyz bar ýaly. Soň ýaralaryňyzy bejermek üçin gaýdyp gelerin "-diýdi.
  
  Bu sözler bilen kemsidilen nemes derrew gitdi. Kennedi özüniň we Beniň indi dört garawul bilen ýeke bolandygyny bilýärdi. "Dowam et" -diýip, biri koridoryň soňundaky gapydan itekledi.
  
  Bu zatlary başdan geçirenlerinde, Kennedi geň galdy.
  
  Galanyň bu bölegi düýbünden ýykyldy, üstünde täze kemerli üçek guruldy we kosmosyň iki gapdalynda kiçijik kerpiç jaýlary guruldy. Uly ammarlardan uly däl, sekiz töweregi bardy. Kennedi bir wagtyň özünde birnäçe tussagyň bu ýerden geçendigine derrew düşündi.
  
  Tomas Kalebden erbet adammy?
  
  Abel Freý bilen tanyş.
  
  Heragdaýy sekuntda erbetleşýärdi. Garawullar ony we Benleri jaýlaryň birine iteklediler. Içeri girensoň, oýun gutardy. Loseitirersiň.
  
  Birini, hatda ikisini hem alyp bilerdi. Fouröne dört? Ol pursatdan peýdalanyp bilmedi.
  
  Diňe ....
  
  Iň ýakyn garawulyň yzyna seredip, oňa baha berýändigini gördi. "Heý, şeýlemi? Bizi ol ýere goýarsyňmy? "
  
  "Bular meniň buýruklarym."
  
  "Serediň. Bu adam şu ýerde - aýal doganyny halas etmek üçin şu ýoldan geldi. Seniň pikiriňçe, belki, ony görüp biler. Diňe bir gezek. "
  
  "Freýden sargytlar. Bize rugsat berilmeýär "-diýdi.
  
  Kennedi bir garawuldan beýlekisine seredýärdi. "Näme? Kim bilmeli? Seresapsyzlyk durmuşyň hoşboý ysy, şeýlemi? "
  
  Garawul oňa gygyrdy. "Körmi? Bu erbet ýerde kameralary görmediňmi? "
  
  Kennedi ýylgyrdy: "Freý goşun bilen söweşmek bilen meşgullanýar. "Näme üçin beýle çalt gaçdy öýdýärsiňiz?" Ysigitler, Ben aýal doganyny görsün, täze başlyklar gelende belki sizi birneme gysganaryn. "
  
  Garawullar birek-birege seretdiler. Kennedi sesine has ynamly we beden diline birneme flirt etdi we tiz wagtdan ikisi Kariniň gapysyny açdy.
  
  Iki minutdan soň ony çykardylar. Ol tükeniksiz görünýän, saryýagyz saçlary kesilen we ýüzi çekilen ýaly bolup, olaryň arasynda durdy.
  
  Emma soň Beniň we gözleriniň tupanda ýyldyrym kimin ýalpyldaýandygyny gördi. Güýç bedenine gaýdyp gelen ýalydy.
  
  Iki topar duşuşanda Kennedi gözüni aldy, gyssagly pikiri, däli pikiriniň iň soňky pursat senarisini çaltlyk bilen bermäge synanyşdy, hemmesi bir umytsyz görnüş bilen.
  
  Karin garawullary silkdi-de, möňňürdi. "Jellatlar, öňe gidiň. "
  
  
  * * *
  
  
  Torsten Dahl tüpeňini ýokary göterilen gylyç ýaly tutup, öýkeniniň ýokarsynda gygyryp, aýyplama ýolbaşçylyk etdi. Drake gapdalynda, gümmeziň ähli diwary ýykylmanka-da doly tizlik bilen ylgaýardy. Kiçijik meýdana tüsse we galyndylar ýaýrady. Dreýk ylgap barýarka, beýleki koalisiýa goşunlarynyň iki tarapa tarap ylgaýandyklaryny duýdy. Olar ganhor niýet bilen duşmanlaryna öňe gidýän howlukmaç ölüm.
  
  Tüsse aýlanyp, ýuka bolansoň, Dreýkiň instinktleri başlady. Çep tarapda gorkudan doňan garawullar topary durdy. Iň azyndan üç jesedi ýok edip, olaryň arasyna ýaryldy. Yzyna gaýdyp gelýän ot eşidildi. Esgerler çepe we saga ýykyldy, ýykylan diwary tizligi bilen gaty urdy.
  
  Italýanlaryň kellesi buga öwrülensoň, gözüň öňüne gan sepildi, bu adam oky atmaga ýeterlik däldi.
  
  Kepderi gapak üçin çekiň. Sharpyk daşlar we beton ýere gaçanda elindäki eti ýyrtdy. Aýlanyp, burçlara birnäçe partlady. Adamlar gygyrdylar. Sergi güýçli ýangynda ýaryldy. Köne süňkler tozan bölekleri ýaly haýal hereket edýärdi.
  
  Öňde ýene atyşyk boldy, Dreýk köpçüligiň hereket edýändigini gördi. Isa! Freýiň goşuny şol ýerde, özleriniň artykmaçlyklaryny duýýandyklary üçin has çalt we çalt öňe gidip, ölüm howply görnüşlerine düzüldi.
  
  
  * * *
  
  
  Karin birnäçe sekundyň içinde garawullaryny ukypsyzlandyrmak üçin söweş sungaty türgenleşigini ulandy. Kennedi garawulynyň eňegine ýiti elini berdi, soň öňe çykdy we kellesini şeýle bir berkitdi welin, ýyldyzlar onuň gözüniň alnynda ýalpyldaýardy. Bir sekuntdan soň, ikinji garşydaşy, dördünji garawul, arasynda boşluk döretmek üçin gapdala bökýändigini gördi.
  
  Herüregi gysdy. Şonuň üçin dördünji garawul gaty uzak köpri boldy. Hatda olaryň ikisi üçinem.
  
  Garawul tüpeňini galdyranda, ýüregi gysylan ýalydy. Titreýän barmaklary bilen sebiti gözledi. Kennedi ellerini uzadyp, ellerini uzatdy.
  
  "Arkaýyn bol, dost. Diňe köşeş. "
  
  Tüweleme barmagy gorkudan gysyldy. Bir ok atyldy we potolokdan çykdy.
  
  Kennedi gorkdy. Dartgynlyk howany galyňlaşdyryp, nerw çorbasyna öwürdi.
  
  Aladasy sebäpli jübi telefony gödek ses çalyp başlanda Ben diýen ýaly gygyrdy. Sizeriň şekili iň ýokary derejä ýetdi.
  
  Garawul başga bir meýletin okdan gaçyp, bökdi. Kennedi okdan ýeliň kellesiniň üstünden geçýändigini duýdy. Arassa gorky ony derrew doňdy.
  
  Haýyş edýärin, diýip pikir etdi. Akmak bolma. Okuwyňyza üns beriň.
  
  Soňra Ben telefony garawullara oklady. Kennedi onuň ýalpyldawukdygyny gördi we ünsüni özüne çekmek üçin çalt ýere ýykyldy. Garawul telefony taşlap, ünsüni sowanda, Kennedi üçünji garawulyň ýaragyny eginledi.
  
  Karin bolsa, bu ýerde birnäçe wagt ýaşady. Kynçylyklary gördi we başdan geçirdi. Ol derrew ot açdy. Garawul penjesinden gyzyl bulut çykanda yza çekildi. Soň egnine garaňky bir ýer ýaýrady we aljyraňňy görünýärdi, soň gaharlandy.
  
  Ben-a boş ok atdy.
  
  Theöne atyş şowsuz boldy, kellesi triggeri çekmezden ozal kellesiniň bir millisekuntda ýarylmagyna kömek etdi.
  
  Ganynyň dökülmegi bilen çarçuwalanan arkasynda, Haýden elinde Glock bilen durdy.
  
  Kennedi Ben bilen Karine seretdi. Biri-birine begenç, söýgi we gynanç bilen nähili seredendiklerini gördüm. Olara bir minut bermek ýerlikli ýalydy. Soňra Haýden rahatlyk bilen Beniň başyny atdy.
  
  "Nädip edýär?"
  
  Kennedi gözlerini gamaşdyrdy. Geleniňden soň ol has bagtly bolar "-diýdi.
  
  Soň bolsa aglady. "Haýden, beýleki tussaglary halas etmeli. Geliň, olary alalyň we bu dowzahdan çykalyň "-diýdi.
  
  
  * * *
  
  
  Iki goşun çaknyşdy, koalisiýa güýçleri garşydaşlaryny şol ýerden atdy, nemesler pyçak atdylar we tiz ýakynlaşmaga synanyşdylar.
  
  Bir salymdan Dreýk bu pyçak oýnunyň netijesiz, düýbünden däli bolandygyny pikir etdi, ýöne soň başlygynyň kimdigini ýada saldy. Abel Freý. Däli, bahasyna ýetip bolmajak eserlerine zeper ýeten halatynda öz partiýasynyň ok ulanmagyny islemez.
  
  Olaryň arasynda Dreýk duşmandan soň duşmany kesdi. Esgerler süňklerini döwýän güýç ulanyp, töweregindäkiler birek-birege urýardylar. Adamlar gygyrdylar. Söweş el-aýak söweşi boldy. Diri galmak islendik ussatlyga däl-de, arassa şowlulyga we instinktlere baglydy.
  
  Ol atyp, urup-ýenjip barýarka, öňdäki bir şekili gördi. Ölümiň öwüsýän derwisi.
  
  Alisia Maýls halkara super goşunlarynyň hataryna girýär.
  
  Drake oňa tarap öwrüldi. Söweş sesi öldi. Gümmeziň aňyrsynda, gapdalynda Odiniň sarkofagy bardy, üstünde açyk çyralar goýlupdy.
  
  "Bolýar" -diýdi. "Drakester. Areagdaýlaryň nähili, dost? "
  
  "Hemişe bolşy ýaly."
  
  "Mmm, ýadymda. Gaty uzak wagtlap asyldy diýip biljek däl, şeýlemi? .Eri gelende aýtsak, beýik pişik arkanlarda söweşýär. Öňki esger üçin raýat däl. "
  
  "Sizem. BBF nirede? "
  
  "WWF?"
  
  Iki söweşiji esger Drake gaçdy. Alisýanyň kömegi bilen olary itekledi, ikisi-de boljak zatlardan lezzet aldy.
  
  "Iň gowy oglan hemişelik? Himadyňdamy? Owadan? "
  
  "Hawa. Men ony öldürmeli boldum. Jellat Freý bilen ikimizi howluda aýlanyp ýördük. " Ol gürledi. "Gaharym geldi. Olar öldi. " Faceüz ýasady. "Başga bir ölen samsyk."
  
  "Kim seni elden gider öýdüpdir" -diýip, Dreýk baş atdy. "Ýadyma düşýä".
  
  "Näme üçin indi bu ýere gelmeli bolduň, Dreýk? Men hakykatdanam seni öldürmek islämok "-diýdi.
  
  Dreýk haýran galdy. "Gözel ýalançy diýlen bir termin bar. Bu iki söz, Maýls, Şekspiriňkiden has gowy, sen hakda hemme zady jemleýär."
  
  "Näme?" Alisýa ýeňlerini ýylgyryp, köwşüni çykardy. Toplaryňyzy size bermäge taýynmy? "
  
  Dreýk gözüniň burçundan Abel Freýiň olardan süýnüp, Hudson atly birine gygyrýandygyny gördi. Elbetde, Maýls öz ygtyýarlyklaryny ulananda olary goraýardy, ýöne indi beýleki ileri tutulýan ugurlary bardy. Elmydama ygtybarly Torsten Dahl däli nemesiň öňünde durup hüjüm edip başlady.
  
  Dreýk ellerini gysdy. "Beýle bolmaz, Maýls."
  
  
  Kyrk bäşinji
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alisýa futbolkasyny ýyrtyp, arkan ýaly berk bolýança, soň bolsa iki elini boýnuna daňyp, ony geň galdyrdy. Ol göreşdi, ýöne ýasama eşigi ony içeri çekdi.
  
  Göni ýokaryk çykýan dyzlaryna - Muay Taý stili. Biri. Iki. Üç.
  
  Birinjisine öwrüldi. Biz ýene öwrüm etdik. Ikinjisi gapyrgasynyň aşagyndady. Üçünji zarba oňa toplara degdi. Agyry garnyndan atdy, ýüregini bulaşdyrdy we arkasyna ýykyldy.
  
  Alisýa ýylgyryp, onuň üstünde durdy. "Men näme diýdim? Draýki, maňa aýdanlarymy aýdyň. " Oňa bir zat bermek üçin hereket etdi.
  
  "Toplaryňyz."
  
  Bagryny aşak egdi we burnuna gönükdirilen gapdal urgyny bermek üçin egildi. Dreýk iki elini ýokaryk galdyrdy we zarbanyň öňüni aldy. Bir barmagymyň aýrylandygyny duýdum. Ol şeýle bir öwrüldi welin, özi bilen ýüzbe-ýüz bolup, bir aýagyny arkada galdyryp, dabanyny maňlaýyna aşak getirdi.
  
  Balta urmak.
  
  Drake yza gaýdyp geldi, ýöne urgy henizem döşüne urdy. Maýlsyň toplap biläýjek güýji bilen çydap bolmajak agyry döretdi.
  
  Ol topugyna basdy.
  
  Drake gygyrdy. Bedeni yzygiderli döwüldi, gögerdi we şikeslendi. Ol bölek-bölek etdi. Raýat ýyllary ýazgarylmaly. Thenöne, işden çykarylmagyny hatda günäkärläp bilermi? Elmydama gowydy. Elmydama bu gowy boldumy?
  
  Döwülen raýat ýa-da ýok, ol henizem SAS bolupdy, gany bilen poly reňkledi.
  
  Ol yza çekildi. Üç söweşiji töweregindäki ähli zady döwüp, onuň üstüne ýykyldy. Dreýk nemesleriň bokurdagyndan tirseklemekden lezzet alýardy. Garynjanyň gykylygyny eşidip, özüni birneme gowy duýdy.
  
  Oňa rugsat berendigine düşündi. Aýakdan aýaga geçip, içinden şeýtan we çal reňk bilen tans etdi. Onuň arkasynda Dahl, Freý we Hudson bilelikde gulplandylar, Odiniň tabytynyň gyrasynda göreşdiler, ýüzi agyrypdy.
  
  Alisýa futbolkasyny oňa oklady. Gamçy ýaly urdy, ýüzüniň çep tarapynyň ýanmagyna sebäp boldy. Ol ýene urdy we tutdy. Ajaýyp güýç bilen çekdi. Ol büdräp, gujagyna oklady.
  
  "Salam"
  
  Gaty basyp, iki başam barmagyny gulagynyň aşagyna goýdy. Derrew ýazyp başlady, boýun egmezlik ýaly zatlar ýok boldy. Nerw düwünine islendik adaty adamyň çykmagyna sebäp boldy.
  
  Maýl rodeo öküz ýaly bökdi.
  
  Ol hasam basdy. Ahyrsoňy, agyrlygyny paýlaşmaga synanyşyp, agramyny almaga rugsat berip, berk gujagyna egildi. Soň bolsa göni ýerinden turdy-da, iki başam barmagyny goltugynyň aşagyna gysdy.
  
  Öz nerw bukjasyna göni. Agyry bedeninden ylgady.
  
  Şonuň üçinem gulplandylar. Iki sany gorkunç duşman, agyry tolkunlary bilen söweşip, zordan hereket edip, uzak wagtlap ýitiren aşyklar ýaly biri-biriniň gözlerine ölüm bölünýänçä seredýär.
  
  Draýk görgülerini gizläp bilmedi. "Crazy ... jadygöý. Näme üçin ... munuň üçin işlemeli ... bu adam? "
  
  "Diýmek ... ýetmek ... ahyry."
  
  Ne Dreýk, ne-de Maýls yza çekilmezdi. Olaryň töwereginde söweş gutaryp başlady. Koalisiýa goşunlary nemeslerden has köp aýakda galdy. Emma söweşmegi dowam etdirdiler. Şeýle-de, Dreýk Dal bilen Freýiň ahyryna çenli söweşip, şuňa meňzeş gujakda gulplanandygyny görüp bilmedi.
  
  Olara ýekeje esger hem päsgel bermedi. Hormat gaty uludy. Şahsy durmuşda we bitaraplykda bu söweşler çözülerdi.
  
  Dreýk Alisiýany özi bilen çekip, dyza çökdi. Gözüniň öňünde gara tegmiller tans etdi. Eger ol tutgyny döwmegiň ýoluny tapsa, hakykatdanam gutarjakdygyna düşündi. Energiýa ony her sekuntda galdyrýardy.
  
  Ol aşak egildi. Ol hasam basdy, şol mutlak ganhor instinkti özüne pyçaklady. Başam barmaklary süýşdi. Alisýa tirsegi bilen eňegine urdy. Dreýk munuň gelýändigini gördi, ýöne ony saklamaga güýji ýetmedi.
  
  Uçgun onuň gözüniň öňünde ýaryldy. Ol Freýiň got potolokyna seredip, arkasyna ýykyldy. Alisýa gözüni gamaşdyryp, ýüzüni ýapdy, agyrydan ýoýuldy.
  
  Daş-töweregindäki esgerleriň hiç biri-de ony saklamaga synanyşmady. Söweşijileriň biri ýaraşyk yglan edýänçä ýa-da ölýänçä gutarmaz.
  
  - Erbet däl - diýip, üsgürdi. "Dreýk, henizem düşündiň. Stillöne men henizem senden gowy däl. "
  
  Ol gözlerini gamaşdyrdy. "Bilýärin"
  
  "Näme?" - diýip soradym.
  
  "Sizde ... şol gyrasy bar. Bu ganhor instinkt. Söweşiň gazaby. Munuň ähmiýeti ýok. Bu möhümdir. Bu ... şonuň üçinem işimi taşladym "-diýdi.
  
  "Näme üçin bu seni saklamaly?"
  
  "Işiň daşyndaky bir zat hakda alada etdim" -diýdi. "Hemme zady üýtgedýär".
  
  Elini ýokaryk galdyrdy, bokurdagyny ezmäge taýyn. Bir salym geçdi. Soň bolsa: "Durmuş üçin durmuş?"
  
  Dreýk energiýanyň ýuwaş-ýuwaşdan ellerine gaýdyp gelýändigini duýup başlady. "Şu gün eden ähli işlerimden soň, maňa köp bergiler bar öýdýärin."
  
  Alisýa yza çekildi we aýaklaryna kömek etmek üçin elini uzatdy. "Men guýyny Mimiriň guýusynyň arkanlaryna zyňdym. Men ony Odiniň mazarynda öldürmedim. Freýiň ünsüni Ben Bleýkden çekdim. Dreýk dünýäni ýok etmek üçin bärde däl, diňe hezil etmek üçin geldim "-diýdi.
  
  "Men tassyklaýaryn." Thorsten Dahl, Abel Freýiň aýak bedenini Odiniň tabytynyň giň gyrasyndan galdyranynda, Dreýk deňagramlylygyny dikeltdi. Ol italýan mermer asma daşlaryna jansyz ýere çümdi.
  
  Koalisiýa goşunlarynyň arasynda şatlyk ýaňlandy we ýaňlandy.
  
  Dahl tabytyň içine seredip, elini gysdy.
  
  "Bu jellat bu baýragy hiç haçan görmedi" -diýdi. "Durmuşynyň işi. Isa Mesih, ýigitler muny görmeli ".
  
  
  Kyrk altynjy
  
  
  
  STOKHOLM
  
  
  Bir gün geçensoň, Dreýk Stokgolmyň iň köne we iň oňat myhmanhanalarynyň golaýynda ýerleşýän myhmanhanada birnäçe sagatlap uklamak üçin tükeniksiz soraglardan gaçmagy başardy.
  
  Myhmanhanada lifte garaşdy we ähli pikirleniş prosesleriniň näme üçin surata düşürilendigi bilen gyzyklandy. Ukusyzlykdan, yzygiderli urulmakdan we güýçli basyşdan däli boldular. Sagalmagy üçin birnäçe gün gerek boldy.
  
  Lift jyňňyrdady. Onuň gapdalynda bir şekil peýda boldy.
  
  Şenbe güni tötänleýin balak geýen Kennedi, saçlary gaty daraldy we tükeniksiz gözleri bilen öwrenýär.
  
  "Salam"
  
  Sözler ýeterlik däldi. Gowydygyny ýa-da ýokdugyny soramak diňe bir maýyp däl, akmaklykdy.
  
  "Size-de salam."
  
  "Bir gatda?"
  
  "Elbetde. Olar hemmämizi üzňe saklaýarlar, ýöne bilelikde ".
  
  Içeri girdiler. Aýnadaky döwülen şöhlelerine seredip. Gerekli wideo kamera bilen aragatnaşykdan gaça duruň. Drake on dokuz düwmäni basdy.
  
  "Kennedi, sen meniň ýaly gowymy?"
  
  Ol ýürekden güldi. "Crazy hepde, ýa-da hepde. Anyk bilemok. Bu meni däli edýär, nemesime garşy göreşip, soňundan adymy aýyrdym. "
  
  Drake gysyldy. "Men ýaly Ironiki, şeýlemi? "
  
  "Ol nirä gitdi? Alisýa. "
  
  "Iň gowy syrlaryň gidýän gijesinde, özi we Hudson geek" diýip, Dreýk gysdy. "Hakykatdanam möhüm adam olary görmänkä gitdi. Gepleşýän wagtymyz biri-birimiziň beýnimizi urýan bolmagy ähtimal. "
  
  "Dogry etdiň. Olar bu ýerde esasy ylham berijiler däldi. Alisýa howply, ýöne däli däl. Aý, "gijäniň rahatlygynda" diýjek bolmaýarsyňmy?
  
  Dinozawr gaýasynyň salgylanmasyny gaýtadan işlemek üçin biraz wagt aldy. Ol güldi. Onuň keýpi güneşli gün simapdan has çalt ýokarlandy.
  
  "Haýden näme?" Kennedi liftiň gapylary ýapylanda we köne awtoulag ýuwaş-ýuwaşdan ýokary göterilip başlandy diýdi. "Siziň pikiriňizçe Ben bilen galarmy?"
  
  "Men şeýle umyt edýärin. Bolmasa, iň bolmanda häzir jynsy gatnaşykda diýip pikir edýärin ".
  
  Kennedi ony egnine urdy. "Şol towuklary sanama, dost. Belki, onuň üçin aýdym ýazar "-diýdi.
  
  "Adyny sen goý, üç ýarym minut seniň bilen!"
  
  Seventhedinji gatdan ýuwaş-ýuwaşdan uçup gitdiler. "Meatladýar Odiniň mazarynda, ol ýerde näme diýdiň? Yorkorkda galmak we öz gazanjymy gazanmak hakda bir zat. "
  
  Dreýk oňa seretdi. Oňa özüne çekiji ýylgyrdy.
  
  - Bolýar ... men ... men ... - diýip, uludan demini aldy. "Men bu meselede işden çykaryn diýip umyt edýärin."
  
  "Näme?" Kennediniň gözleri erbetlikden ýaňlandy.
  
  "Heartürek köne dino-rok topary muny iň soňky aldaw diýip atlandyrdy. Yorkorkşirde diňe" guş bilen söhbetdeşlik "diýýäris. Biz ýönekeý adamlar. "
  
  Lift on dördünji gatdan geçip barýarka, Kennedi köýnegini açdy-da, ýere gaçdy. Munuň aşagynda gyzyl reňkli bra geýipdi.
  
  "Näme edýärsiň?" Dreýk ýüregini elektrik togy ýaly bökdi.
  
  "Durmuşymy gazanýaryn"
  
  Kennedi balagyny açdy-da, ýere ýykyldy. Gyzyl balak geýipdi. Lift olaryň poluna geleninde çümdi. Dreýk ruhuny we beýleki zatlaryň beýgelýändigini duýdy. Gapy gapdala süýşdi we açyldy.
  
  Coupleaş jübüt garaşýardy. Aýal güldi. .Igit Drake ýylgyrdy. Kennedi Drake liftden we koridora çykdy, balagyny galdyrdy.
  
  Drake yzyna seretdi. "Muny islemeýärsiňizmi?"
  
  "Maňa indi gerek däl"
  
  Drake ony alyp gitdi. "Gowy iş, otagymyza çalt ýöremek."
  
  Kennedi saçyny aşak goýberdi.
  
  
  END
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"