Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Gulliver En De Tredde Ryk

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Gulliver beweecht yn in dream yn in parallel universum. Dêr sjocht er draken en moat er leare dat der in Tredde Ryk is en Hitlers Dútslân, dat holpen wurdt troch in mearkekabouter. In jonge hobbit-jonge is stjoerd om de USSR te helpen. Mar hy fynt himsels yn in bernearbeidskoloanje dy't net by steat is om Sovjet-Ruslân te helpen. En de Dútsers feroveren de USSR!

  GULLIVER EN DE TREDDE RYK
  ANNOTAASJE
  Gulliver beweecht yn in dream yn in parallel universum. Dêr sjocht er draken en moat er leare dat der in Tredde Ryk is en Hitlers Dútslân, dat holpen wurdt troch in mearkekabouter. In jonge hobbit-jonge is stjoerd om de USSR te helpen. Mar hy fynt himsels yn in bernearbeidskoloanje dy't net by steat is om Sovjet-Ruslân te helpen. En de Dútsers feroveren de USSR!
  . HAADSTIK Nûmer 1.
  Wurch fan slavearbeid, de dappere reizger sliepte en hie in dream dy't folle nijsgjirriger wie as de realiteit.
  De jonge Gulliver fleach op in draak, en neist him wie in famke fan ungewoane skientme. Al frij folwoeksen, mar noch jong, en tige spier en krom. En op har hier de kleur fan blêdgoud, d'r wie in rike kroan fan diamanten en guon stiennen sa helder, as stjerren, dat se sels de grutste en djoerste diamanten oerbleaunen.
  De jonge reizger frege:
  -Wa bisto?
  It famke antwurde mei in glimke:
  - Ik bin prinses Leia! En op it stuit befel ik in leger fan draken!
  Gulliver seach werom. En yn feite, der wie in hiele keppel draken yn 'e himel, en al dizze skepsels wiene moai. En dêr sieten prachtige famkes op.
  Mar de moaiste en hearlikste wie dochs de keninginne. En de draak dêr't se trije op fleagen, tegearre mei in oare skientme, wie wier fabulous. Hjir wie it team. En tagelyk binne alle famkes bleate fuotten, hoewol har neakenens is bedekt mei kostbere stiennen en kralen.
  Mar se hawwe net ferburgen noch de sûkelade bars fan 'e abs op' e mage, of de ballen fan spieren rôlje ûnder de brûnzen hûd. Tagelyk hienen de sôlen in elegante en unike bocht fan 'e hakken.
  De strider sei:
  - Wat bist moai. Jimme famkes binne wier in wûnder!
  Leia skodde har hier de kleur fan blêdgoud en song:
  De famkes binne allegear moai, bleatefoet,
  Se binne sterk en striders út 'e kribbe ...
  De beauties hawwe in heul strange útstrieling,
  It hert is dúdlik fleuriger mei harren!
  Gulliver wie it dêrmei iens. Hy draaide it swurd yn 'e hannen, makke der in figuer acht mei en sei:
  - Sûnder twifel is it leuker mei dy!
  In team fan beauties fleach op draken. Der is in hiele leger fan har, prachtich en unyk. En de draken hiene wjukken skildere yn alle kleuren fan 'e reinbôge. En it like dat se fersierd wiene mei kostbere stiennen.
  Gulliver merkte op:
  - Elke lustige man is op syn eigen wize in draak, mar gjin sânkoppige, mar meast in kopleaze!
  Prinses Leia lake en antwurde:
  - Oars as in draak hoecht in man syn holle net ôf te snijen, hy rekket se al kwyt as er nei in frou sjocht!
  De stridersjonge smiet de bleate teannen - hy like sa'n tolve jier âld en hie allinnich in koarte broek oan, dêrom smiet er de naald. Sa fleach it troch en stiek troch in frij grutte mug, dy't dea dea.
  Gulliver merkte mei in glimke op:
  - Dy't sa lilk is as in wesp en mei de yntelliginsje fan in ynsekt in molshoop meitsje fan in molshoop!
  Warrior Prinses Leia befêstige:
  - Foar ien dy't de yntelliginsje fan in fly hat, is elk ynsekt in oaljefant!
  En hja laken. It like hiel grappich. In keppel guozzen fleach harren foar. De fûgels wiene frij grut en fet, mei in grutte wjukspan. Op de lieder fan it pak sieten in pear: in jonge en in famke, en hja holden sulveren klokken yn 'e hannen, dy't se fleurich jingelen.
  Gulliver merkte op:
  - Folwoeksenen lizze faak, bern meitsje dingen op, en âlde minsken lizze oer it generaal oant it punt fan babypraat!
  De prinsesse knikte en foege ta:
  - Alderdom is gjin freugde, mar yn 'e jeugd falle is in noch gruttere ramp!
  De bern op de liedende guozzen songen ynienen:
  Hoe ûntstie it kwea yn it universum?
  It is wier dat de skepper sels net ûnthâldt ...
  It is mooglik dat it ivich is,
  It giet net út as de flammen fan 'e ûnderwrâld!
  
  Jo binne net de earste dy't wit dat Adam sûndige hat,
  Eva wie net de earste dy't bedoarn waard troch it fleis ...
  De dronkaard dy't lûkt út 'e stêd "Agdam",
  De man dy't smookt "plan" yn 'e rêst ...
  
  Elkenien dy't wit wat kwea is
  Wend oan it brekken fan wetten sûnder eangst ...
  En foar wa't allinnich it goede in lêst is,
  Wa't gewoan foar harsels bûge wol!
  
  Ik wol it noch fan 'e luiers helje,
  Sels as poppe haw ik de drang om sa'n rommel te meitsjen ...
  Wêrom ferflokt in kweade mem in bern?
  Wêr geane se hinne yn 'e striid fan in taaie leger?
  
  Allinnich ien kers stiel út 'e simmertún,
  In oar deadet keaplju mei in stielwerf...
  Hwa't de holle ôfsnien is troch in kromme bile,
  Dy't de beul op it tsjil smyt.
  
  De ferduister stiel, spuugt op syn gewisse,
  En wa hat de munten fan de bidler stellen...
  Ik bin sels bliid foar in heal stik,
  Oaren genietsje fan krullen fan froulju.
  
  Ja, der binne in protte gesichten, in protte fasetten fan it kwea,
  Syn gesichten binne prachtich yn elke skaad.
  Mar it begearte is noch goed yn 'e siel,
  Hoewol de wrâld om ús hinne is, och, ferskriklik wyld!
  
  De widdo skriemt, de wees piept -
  Us wrâld giet nei de hel...
  Is it echt mooglik dat it hert fan God monolitysk is,
  Hawwe minsken gjin plak yn Gods paradys?
  
  Jo sille it antwurd allinich yn josels fine,
  As jo de grime yn jo tinzen kinne útsnije ...
  As jo de gemienens werombetelje mei it goede,
  En stopje dyn liif te foljen!
  De bern songen hiel fleurich en moai, wêrnei't se by Gulliver de tonge útstutsen. De dappere navigator stiek har as antwurd de tonge út.
  En laitsjen en sûnde...
  Gulliver merkte mei in glimke op:
  - De geast fan in bern is as in wûnder. En hjir sille jo it iens wêze, jo sille gjin beswieren hawwe!
  Prinses Leia giechelde en song:
  Juster wie ik mar in bern,
  Hjir kin neat dien wurde...
  Better in liuwwelp as in dom oaljefantkeal
  En de draak sil kaput wêze!
  En se botsten: in jonge en in famke mei bleate fuotten. Ja, se hawwe hjir grutte aventoeren. En in protte ferskillende nuânses. Dus it libben giet gewoan goed.
  Gulliver fernaam dat de famkes op 'e draken mei de bleate teannen wat op 'e muggen begûnen te smiten. Wat in bedriuwsstyl is dit - miggen te nimmen en se te ferpletterjen. Goed? As se dat wolle, dan is it sa. It wichtichste ding is net te ferliezen dyn holle.
  Mar Gulliver is gjin timide fighter. Al is er no mar in jonge.
  En prinses Leia frege de jonge:
  - Hâldsto fan huning?
  De jonge strider knikte:
  - Wis!
  It famke antwurde grappich:
  - Bijenhuning bringt sûnens, huningtaspraken fan politisy feroarsaakje allinich diabetesteleurstelling!
  Gulliver hat wittich tafoege:
  - De huning fan bijen makket har hannen kleverig, de huning fan politisy makket dat de munten fan goedleaze ienfâlden oan har poaten plakke!
  De famkesfjochter wie it hjirmei iens:
  - Hoe leaf de taspraak fan 'e politikus ek is, útsein diabetes, feroarsaket it gjin teloarstelling foar dyjingen dy't gjin yntelliginsje hawwe!
  De krigerjonge merkte logysk op:
  - In persoan kin nea hawwe mear as ien heit, mar it lân hat in dime in tsiental kandidaten foar de rol fan heit fan 'e naasje!
  Wêrnei't beide fjochters: in jonge en in famke, fluitje, har bleate teannen yn 'e mûle stekke. Wat feroarsake it skodzjen fan 'e sfear en de ûntlizzing fan natuerlike elektrisiteit. En de ferbjustere muggen foelen del, foelen yn ien kear op 'e skerpe hollen fan 'e orken, trochboarjen en trochboarjen.
  Prinses Leia song fûleindich:
  - Mem, hâld op, heit, hâld op.
  As it elke jûn wie, soe dit it libben wêze!
  De orken fûnen harsels ûnder de draken en de famkes, harren bleatefoet bemanning.
  En doelrjochte en net sa rjochte bombardeminten begûn, smyt selsmakke granaten makke fan stienkoalstof, of wat noch koeler en mear destruktyf.
  Benammen tige skerpe, giftige naalden waarden brûkt, dy't letterlik orken en kabouters dea trochstutsen. Dit is wat de famkes echt namen en oansette.
  Prinses Leia skeat ek hiel sekuer op de hierige orken en song:
  - Nostradamus, Nostradamus,
  De kening fan wite magy ...
  Nostradamus, Nostradamus,
  De pine yn myn hert nimt net ôf!
  Nostradamus, Nostradamus,
  Famkes fan barefoot dreamen,
  Nostradamus, Nostradamus -
  Jo binne de ienige heil!
  En de strider liet har lange en deadlike tonge sjen.
  Dêrnei sil er it nimme en útspuie mei fûle fearren fan flammen. Dit is echt in famke mei kolossale krêft en bûtengewoan talint. Wat in protte by steat is. En as it brekt, dan kin neat der tsjin stean.
  De jonge reizger Gulliver skeat ek hurd en agressyf fjoer op 'e orken fan syn draak. Hy die tige aktyf en effektyf. En it bern strider hie in dúdlik talint foar oerwinning en de wil om te behearskjen de militêre keunsten.
  Nee, hy is hjir op tsjin, de orken kinne net wjerstean. En de famkes sjitte hiel effektyf, net jaan de fijân de minste kâns. Dit is wirklik in epyske slach.
  De jonge reizger Gulliver song sels:
  Bliid, bliid,
  Oan 'e krêft fan 'e ferfierderdei ...
  Bliid, bliid,
  Wêrom stapte ik net op myn hynder?
  Dit is wirklik in fjochtsjen en perky ferske. En tagelyk is der in totale ferneatiging fan 'e orken. En de famkes fan 'e draken begûnen op har te sjitten mei krúsbôgen, en draaiden de trommels mei har bleate teannen.
  En it like allegear sa cool en grotesk, letterlik waard in nij en unyk ferhaal makke. Dêr wie gjin plak foar de swakken en swakken.
  Besykje gewoan tichtby famkes lykas dizze te kommen en se sille elkenien yn in stik koeke smite.
  En sa't se sizze, gekke kij sykte is besmetlik. En de krigers koene dit frij natuerlik sjen litte. En se sloegen de fijannen mei grutte entûsjasme. En se spuie pylken en krúsbôgebolten út. Boppedat wurdt alles mei grutte yntensiteit dien.
  Tsjin sa'n leger sille jo dus net folle dwaan kinne. En de krigers kamen sa yn 'e orken, dat se net ûntkomme koene. Dit is it wirklik destruktive effekt fan pylken en krúsbôgebouten.
  Gulliver naam it en song:
  Sjit frijmoedich en ferneatigje
  Der sil libben út it hert!
  Prinses Leia merkte op:
  - Bern binne better as folwoeksenen, om't har leeftyd har jeugdige dommens rjochtfeardigje!
  De kriichsjonge sei:
  - Jeugd rjochtfeardiget dommens, mar gjin gemienens; om swart fan wyt te ûnderskieden hawwe jo net in protte jierren en kennis nedich!
  En de Terminator jonge fluite, en wolken fan kraaien foelen as hagelstiennen op 'e hollen fan shaggy orken.
  Prinses Leia tweeted:
  - Gjin yntelliginsje, beskôgje in kreupele, de geast hinget net fan 'e ieu ôf! Sels as jo krêft hawwe sûnder yntelliginsje, binne jo allegear swak!
  Gulliver notearre logysk:
  - Spieren makke fan stiel sille net kompensearje foar in ikenkop!
  In oare fan 'e famkes konstatearre fleurich:
  - It is gjin probleem foar in famke - as der in bleate foet is, dan is it slimmer foar in famke - ûnder de hakke fan in boot!
  Prinses Leia sei logysk:
  - As jo in ace wolle wurde, hawwe jo in joker yn jo holle!
  Gulliver tjirpe mei in gniffel:
  - In wolf wurdt fieden mei snelle skonken, in frou mei slanke skonken, as geiten sûgje!
  Doe rûn der in laitsjen troch de rigen. En prinses Leia sei:
  - De bêste manier om munten út 'e beurs fan in man te lûken is mei de bleate teannen fan in famkesfuotten!
  It grevinne famke merkte op:
  - De bleate heel fan in famke sil de meast modieuze klean krije as in man in domme laarzen hat en in folsleine filtenboot!
  Gulliver tweette humoristysk:
  - Barefoot famkes hâlde net allinich fan laarzen en filten laarzen, mar se triuwe harsels ûnder de bleate hakken fan it libben!
  Dêrnei namen se it en songen yn koar:
  En dan fan 'e grutste berch,
  Eagles fleagen nei Gulliver ...
  Gulliver op it hynder sitten -
  Wy bringe dy dêr gau!
  
  En Gulliver siet op 'e earn,
  Toande it grutste foarbyld ...
  En it is net maklik om in jonge te dragen,
  Limpopo komt gau op 'e wei!
  En de krigers sille de skarlaken tepels fan har boarsten nimme en bleatlizze en de orken mei bliksem slaan. En dit sil in protte orken folslein ferbaarne.
  Dit is wirklik har team.
  Prinses Leia frege Gulliver:
  - Witte jo dat yn 'e takomst de Twadde Wrâldoarloch barre sil en dat der sa'n koele keardel as Hitler komme sil!
  Gulliver gniisde en antwurde:
  - Ik wist dit net, mar no wit ik it!
  It famke bleate har tosken en gie troch:
  En Hitler hie in probleem: ien heul cool tankûntwerper, in kabouter, ferskynde. En hy makke de Mouse-tank, mei in gewicht fan mar fiifenfyftich ton en in hichte fan oardel meter mei deselde bewapening, harnas en motor!
  Gulliver helle nochris oan 'e skouders en antwurde earlik:
  - Ik wit net wat in tank is! En wêr ite jo it mei?
  Prinses Leia lake en antwurde:
  - No, it is in lang ferhaal. Yn alle gefallen hawwe minsken yn dit universum grutte problemen tsjinkaam. En earst fan alle, de USSR, dy't fochten mei de wichtichste troepen fan it Tredde Ryk en syn bûnsmaten. Utsein Itaalje. Wat is in fiifenfyftich ton mûs? Dit is frontale harnas fan 240 millimeter, side harnas fan 210 millimeter, en op hellingen, in 128-mm kanon, en in 75-mm kanon mei in motor fan tûzen twahûndert en fyftich pk. Dat joech in snelheid fan sa'n santich kilometer yn 'e oere, wêrtroch't de auto út alle hoeken praktysk ûntrochsichtich is. Fan it begjin fan 1944, dizze masine gie yn massa produksje. As gefolch hie de nazi's yn 'e simmer fan 1944 yndrukwekkende pânsere fûsten sammele.
  En op 20 juny levere se twa krêftige stakingen, ien út Moldaavje, de oare út West-Oekraïne, yn gearhingjende rjochtingen. En as gefolch, de ferdigening fan 'e Sovjet-troepen waard hacked, en it waard trochstutsen as troch in slagram. De Maus-2 tank die bliken te wêzen ûntrochsichtich foar alle soarten fan Sovjet gewearen. En boppedat is it frij mobyl en hat goede rydeigenskippen. Dizze auto wie in echte straf.
  De bûnsmaten gedragen har ek passyf. It offensyf yn Itaalje einige yn nederlaach en de lâning yn Normandje waard wer útsteld.
  Dêrnjonken sette de Dútsers de formidabele ME-262 yn produksje, dy't tige swier wie om del te sjitten. It wie in strieljager, mei fjouwer 30-mm kaliber luchtkanonnen. En sa helle er Sovjet-fleantugen út, en skeat hûnderten derfan del. En de Westerske koälysje ek. Hitler ek wat fertrage it V-2 programma en, ynstee fan djoere en minder brûkbere ballistyske en cruise raketten, fertroude op Arado-type strieljagers.
  Churchill en Roosevelt hienen de sturt tusken de skonken, en se waarden swier yndrukt troch de Dútske ûnderseeboat. En de Alliearden biede sawol Dútslân as Japan in wapenstilstân oan. Hitler stimde yn op betingst dat de Alliearden Sisylje en Sardynje ferlitte. Wat waard dien.
  Tidens de wapenstilstân mei it Tredde Ryk waarden de hannelsrelaasjes wer oppakt. Sawol de FS as Brittanje begûnen dêr oalje te leverjen. En de Dútsers, dy't in offensyf yn Oekraïne fierden, namen Kiev en kamen wer yn Odessa.
  De Mouse-2 tank waard ûnoerwinlik. In jonger model fan 'e mûs ferskynde ek - de Tiger-3, dy't lichter en mobyl wie mei ien 88-mm kanon.
  Dus de Sovjet troepen streamden yn. En dit wie in krityske stap ...
  Gulliver ûnderbrutsen prinses Leia:
  - Jo sizze safolle ûnbegryplike wurden. Ferjit net dat ik mar in bern fan it begjin fan de achttjinde ieu bin. En ús nivo fan technologyûntwikkeling is net heul goed!
  Prinses Leia knikte mei in glimke.
  - Ik wit it! Mar ik ha it oer it midden fan de tweintichste ieu. En dit is wat mar ien dwerch die. En jo moatte it iens wêze dat dit serieus is!
  Gulliver song mei wille:
  - Troch de bou fan twa wrâlden waard de âlde wrâld makke... Yn 'e kontekst fan 'e oarloch is der ik en hja, en dit is serieus!
  Prinses Leia merkte op:
  - Oan it begjin fan 'e ienentweintichste iuw ferskynde in demonyske Vladimir, mei kealens, dy't in spion wie dy't de macht yn Ruslân pakte, en hy soarge ek foar in protte oerlêst. Mar syn oarloch is in aparte saak. En hjir makke de kabouter in situaasje wêrby't de Dútsers de Oekraïne op 'e rjochterbank weromfûnen, en yn' e hjerst begûnen se in offensyf yn it sintrum. En har tanks like ûnkwetsber en ûnoerwinlik. En tsjin de kabouter soene jo jo eigen alternatyf sjeny nedich wêze. Mar wa moat stjoerd wurde as symmetrysk as asymmetrysk antwurd? Der wie in idee - in elf of in trol? Mar se sille swakker wêze yn technology as de kabouter.
  En de Dútsers kamen foarút, sa foel Smolensk, en dêrnei Kalinin en Vyazma. De Dútsers kamen Moskou al oan. Stalin gie fansels fuort. Hy woe net stjerre. En Hitler sei dat de USSR in Dútske koloanje wurde moat. En allinnich kapitulaasje sil him passe.
  No, se stjoerden úteinlik de hobbitkabouter as antwurd. En dit is ek in jonge, om earlik te wêzen, kin men sizze dat er in sjeny is. Mar se namen de bleate jonge, dy't sa'n tsien jier âld like, net serieus. En se waarden fergiftige ta de Gulag foar de lytse bern.
  Underwilens namen de Dútsers Moskou yn. Sa barde it!
  Moskou foel en Leningrad ek... De winter kaam en de Dútsers oernachtsje yn 'e stêden. Dêr fêstigen se har.
  En de famkes fan Komsomol besletten om wanhopich te fjochtsjen tsjin de fascisten en lieten sjonge, nettsjinsteande de kjeld en it gebrek oan klean.
  Wy binne moaie Sovjet famkes,
  Wy hâlde fan jongens te fjochtsjen en te kieteljen ...
  In ljochte, rinkende lytse stimme wurdt heard,
  En wy hawwe in oprop om Krauts te deadzjen!
  
  Wy binne tige dash Komsomol famkes,
  Mei moed ha wy bleate fuotten troch de froast...
  Wy binne net wend om beskieden oan 'e kant te stean,
  En wy beleanje de faksisten mei de fûst!
  
  Leau my, famkes hawwe in grut geheim,
  Hoe kinne jo de nazi's effektyf ferslaan ...
  En leau my, it sukses fan 'e famkes is net tafallich,
  Om't it leger fan Rus tige dapper is!
  
  En foar ús famkes mei bleate hakken,
  Nijjierssnie is heul swiet ...
  No, de Führer is gewoan in skuorre,
  Lit de faksisten it sukses net fiere!
  
  Wy famkes boartsje tige wyld,
  Wy bleate ús boarsten foar de soldaten...
  En wy meitsje de nazi's echt piss,
  Wy machtige Komsomol-leden kinne net ferpletterd wurde!
  
  Wy famkes kinne in protte,
  Sjit sels Hitler út in tank...
  De tsjinstanner sil gjin tiid hawwe om lunch te hawwen,
  De famkes komme as in dief!
  
  Wy respektearje Ruslân echt,
  Stalin is sa machtich as in bliksem heit, leau my ...
  En ik leau dat de oerwinning sil komme yn waarme maaie,
  Elkenien dy't leaut yn dit is gewoan geweldich!
  
  Foar famkes is d'r gjin twifel en gjin barriêre,
  Elkenien is ree om gewoan yn har hannen te pleitsjen ...
  Mei prachtige beleannings komme ta de skientme,
  Komsomol sterkte is in sterke fûsten!
  
  Wy krigers binne tige fluch om te reitsjen,
  En yn 'e hannen fan 'e flinke gewearen baarnt de loop...
  En elke taak dy't de famkes oan kinne,
  Us freonskip is in sûnder twifel monolith!
  
  Wy binne sokke fonkeljende famkes
  Wy skele net oer sniedriften of froast ...
  Barefoot sil ús poaten yn 'e winter net koel hâlde,
  En de herten fan beauties binne romhertich en suver!
  
  Wat wy kinne dwaan, ferheffe wy,
  Lit ús galoppearje as virtuoaze kangoeroes...
  En wy slagje mei súkses de hollen fan 'e fascisten ôf,
  En leafde foar oefening yn 'e moarn ek!
  
  Alle famkes binne koele krigers,
  Se kinne de Krauts gewoan yn dough slaan...
  No, hoe sit it mei de faksisten dy't gewoan min binne?
  De Komsomol-leden wisten gjin supermacht!
  
  Hitler kin ek neat.
  Wy sloegen him tige hurd mei in stok,
  En hja bruts de tosken, en sloegen de hûd út har gesichten,
  En doe rûn ik bleatfuotten troch it fjoer!
  
  Allinnich Stalin sil ús bestelle wat te dwaan,
  Syn strange en oprjochte blik is sichtber ...
  En leau my, it famke sil net misse,
  It laden fan in grut masinegewear!
  
  As it nedich is, sille wy Mars berikke,
  En wy sille Venus heul fluch feroverje ...
  Soldaten hawwe polityk nedich foar har laarzen,
  Wy famkes rinne bleatefoet!
  
  Alles is moai by ús famkes,
  Borst en heupen, taille binne sichtber ...
  Hy is ek in pionier, lykas in wolf,
  De pionier is folslein Satan!
  
  No, wy binne famkes - jo witte dat wy cool binne,
  Wy sille alle faksisten as in biezem fuortfeie...
  En der binne blauwe stjerren oan 'e himel,
  Wy sille de Tigers yn stikken slaan mei stiel!
  
  Wat net te dwaan, leau dat it net mooglik is,
  Jou it ta, in kommunist is in demiurge ...
  En soms begripe wy ferkeard
  En se nimme beauties om har bang te meitsjen!
  
  Mar jo wite, wy ferneatigje de Dútsers hurd,
  En se binne by steat om de Krauts yn stikken te skuorjen...
  Ek al hawwe wy titanium sielen,
  Wy geane troch de steppe en meitsje de sompen fuort!
  
  Wy sille kommunisme bouwe sûnder alle spikers,
  En wy sille de fassisten beslissend ferslaan ...
  Komsomol-leden hâlde fan te rinnen yn formaasje,
  En der fleach in cherub oer harren hinne!
  
  De fijân sil it famke net kinne omgean,
  Want it famke is in earn...
  En de Krauts hoege net te folle te bedjerren,
  En dyn Führer raast omdôch!
  
  Komsomol lid mei bleate fuotten,
  Joech Hitler in aai...
  Net omgean mei Satan
  Of it sil gewoan net skele!
  
  it fonkeljende idol fan it kommunisme,
  De reade flagge sil skine boppe de planeet ...
  En Herodes waard smiten yn 'e hel fan 'e hel,
  En de famkes krigen fiif!
  
  Lenin, Stalin - de sinne boppe de planeet,
  As twa earnen yn 'e himel rûn ...
  De eksploaten fan it kommunisme wurde songen,
  It Heitelân hat de krêft fan in stielen wjuk!
  
  Wy wisten te libjen om de oerwinning te sjen,
  En wy rûnen de hiele wei troch Berlyn...
  Babys waarden berne yn 'e widze,
  En no is it lân yn greatens!
  . HAADSTIK Nûmer 2.
  Gulliver fleach op draken en hearde in protte. Yn dit gefal hiene wy it oer in oarloch dy't ûnbegryplik wie foar in persoan fan hast midsieuske tiden. Hoewol't it liket as is der al in nije tiid. Mar prinses Leia bleau te babbeljen oer de Twadde Wrâldoarloch;
  Nei't Moskou en Leningrad fallen wiene, gienen Japan en Turkije yn 'e oarloch tsjin de USSR. Dingen binne folslein hopeleas wurden foar Sovjet-Ruslân. En sels de briljante hobbit dy't him yn in koloanje foar bernearbeid befûn, koe har net helpe.
  En der wiene jonges dy't noch gjin sechstjin jier wiene, bleatefuotten en yn overalls, mei kentekenplaten, hurd oan it wurk yn Sibearje. De bern yn de jeugdkoloanje hiene har holle ôfskeard. Se namen myn skuon ôf en twongen my de bosk bleatefoet ôf te kapjen. Simmerdeis is it noch neat, mar yn 'e winter mei bleate hakken byt de froast de jonges mei har hier keal. De hobbitjonge waard oanhâlden. Se fotografearren him yn profyl, folslein gesicht, namen fingerprinten, en skearen syn holle. Nei de arrestaasje fan 'e jonge waard hy yngeand socht; de handschoenen fan 'e bewakers kamen yn alle gatten, en se diene it heul grof. Wêrnei't de jonge goed wosken waard en nei in sel oerfolle mei bern stjoerd waard.
  Om't de hobbit-jonge sa'n tsien jier âld like, woene de pleatslike boeren him by de bak pleatse. Mar de fairytale held blykte folle sterker en flugger te wêzen as gewoane bern. En hy sloech de peetfaders, wêrnei't er sels in waarnimmer fan 'e sel waard en him by it finster pleatste. It is makliker foar jongerein - se hawwe krêft, se witte hoe te fjochtsjen, en jo binne in kening.
  De hobbit-jonge misbrûkte syn posysje lykwols net. Hy wurke hurder as immen oars yn it kamp, en sels as oare bernefinzenen yn 'e kjeld filten learzen krigen, bleau er bleatefoet. Dêrom is er in hobbit. Al binne de bleate fuotten fan de jonge sa read as in guozzen. Mar oan 'e oare kant binne jo flugger sûnder filten laarzen.
  Sa wurke it bleate bern yn 'e snie yn Sibearje. En de Dútsers berikten Kazan yn 'e winter, mar stoppe dêr. Wy wachtsje op 'e maitiid. En der is modder. En pas yn maaie 1945 ferhuze se fierder nei de Oeral.
  Tagelyk waarden de Kaukasus en Sintraal-Aazje yn it kâld seizoen ferovere.
  De Sovjettroepen fersette har net al te koppich. Ik woe net stjerre foar Stalin. Dochs ferskynde in nije IS-3 tank yn 'e USSR, dy't yn lytse hoeveelheden oan' e foarkant kaam. Dit auto hie goede frontale beskerming en fernear de klappen fan in protte gewearen. Hoewol't ik koe net wjerstean de Maus-2 gun.
  Pali stêden: Chelyabinsk en Sverdlovsk. En sa wie it hiel goed en der wie in flugge offensyf.
  It is al simmer. Jonge finzenen wurkje bleate fuotten yn koarte broek en bleate nekken. En as it waarm is, dan mei har rompen folslein neaken. En jonges binne meager. Mar de hobbit-jonge sjocht der tige skuord en oppompt út. Hoewol hy liket op in lyts bern, sawat tsien jier âld. En it groeit of groeit fansels net.
  Jonges wurde minder troch muggen biten as folwoeksenen, mar hobbits wurde hielendal net biten.
  En de Dútske troepen komme hieltyd tichter by harren, de nazi's komme hast gjin ferset mear tsjin. Ja, en Stalin ferdwûn earne. It is dúdlik dat de slûchslimme Georgiër net stjerre sil. Meast wierskynlik flechte er nei Amearika. De Dútsers hawwe it noch net beset.
  De Hobbit Boy en de oare finzenen begûn te sjongen, grutsk en patriottysk. Hoewol oan 'e oare kant, patriottisme jout neat as se slaan jo mei in sweep en twinge jo om te wurkjen as in ezel yn in bernearbeid koloanje. Hoewol't der wat goeds yn dit. Jo meitsje bygelyks freonen - oare jonges. De hobbitjonge is eins mear as hûndert jier âld, mar hy liket in bern, dêrom is der in ambivalente hâlding foar him.
  En de bernefinzenen sjonge mei great entûsjasme;
  Ik bin in ivich jonge pioniersjonge,
  Ik kaam om te fjochtsjen tsjin in rabiate fascist ...
  Om in foarbyld fan grutheid te stellen,
  Ik draach in deiboek mei poerbêst yn myn rêchsek!
  
  De oarloch kaam, ik rûn nei it front,
  En hy swalke bleatefoet oer de diken...
  En hy skeat in masinegewear op 'e Fritzes,
  Alteast in suvere jonge yn syn hert foar God!
  
  Ik skeat in Fritz út in hinderlaag,
  Ik naam in masinegewear mei in granaat fan 'e bastard ...
  De jonge hat ommers in protte krêft,
  Wy moatte moedich fjochtsje foar ús heitelân!
  
  De jonge is in strider fan 'e duvel, leau my,
  Hy sjit oerdoefjend op de Fritz...
  Yn 'e striid is hy as in sabeltand bist,
  Wat net koeler wurdt!
  
  Wat kin dien wurde mei Hitler?
  De jonges sille him mei in wyld brul begroeven...
  Dat de moardner net mei in bile slacht,
  Der sil gjin plak foar him wêze yn 'e reine himel!
  
  Wat jo direkt kinne krije
  De rôfdierige Führer woe in lânman mei in faam...
  Mar dizze jager feroare yn spultsje,
  Ja, it is wier, ik ha meilijen foar de kûgels op Adolf!
  
  It is al froast, en ik bin hielendal bleatefoet,
  In behendige en fûle warrelwynjonge...
  En it famke ropt tsjin my - wachtsje,
  Mar jo kinne sjen dat it te fluch is!
  
  Sla de plysjeman mei syn fûst,
  Hy sloech de bastard del, sloech him yn 'e efterholle...
  Ik sil dit skot mei molke net stjoere,
  En ik sil myn Heitelân net ferkeapje foar in flesse!
  
  Ik bin in pionier en ik bin der sa grutsk op,
  Om't de das ek tige read is...
  Ik sil fjochtsje foar Hillige Rus',
  Hoewol Adolf is sa'n ferskriklike bandit!
  
  Mar ik leau dat wy de Wehrmacht dapper sille ferslaan,
  Dat wit it jonkje hiel goed...
  Wy binne de cherub mei gouden wjukken,
  En de kostbere lieder, kameraad Stalin!
  
  Wy sille de Wehrmacht dapper ferslaan,
  Hoewol de nazi's by Moskou fjochtsje ...
  Mar ik sil it eksamen slagje mei in solide A,
  En ik sil myn pistoal oan 'e held tafertrouwe!
  
  Kin ik in pionierjonge meitsje,
  Iets wêrfan de nazi's noait dreamden ...
  Der is ús foar goede dieden,
  En de Führer sil net iens genede krije!
  
  Wat ik ek kin, kin ik altyd dwaan,
  Lit de wolken wer oer it Heitelân sweve...
  Mar de pionier sil de fijân net jaan,
  De Russyske soldaat is dapper en machtich!
  
  Ja, ik waard fongen,
  En hja brochten him bleatefoet troch in sniedrift...
  Plysje-mierikswortel waard op 'e wûnen tapast,
  En se sloegen de jonge mei tried!
  
  En myn hakken ferbaarnen ek mei read waarm fjoer,
  En se ferbaarnen har fuotten mei in pook...
  Mar de Krauts krigen mar nullen,
  Hoewol't fjoer op 'e jonge syn foet!
  
  Se bruts har fingers, ferbaarnen har foarholle,
  En se skuorden de gewrichten fan de jonge syn skouders...
  God fergeat de pionier, blykber
  Doe't de beul sprinkele piper op 'e wûnen!
  
  Mar hy sei neat tsjin de faksisten,
  En naalden, hyt ûnder de neilen...
  Foar my is Stalin sels in ideaal,
  En de gemiene Führer better stjerre yn eangst!
  
  Sa brochten se my ta eksekúsje yn 'e snie,
  In jonge brutaal slein, bleatefoet...
  Mar ik leau net dat ik al brutsen bin
  Jo kinne de nederlaach net foarkomme troch de nazi's!
  
  De Fritz sette in stjer op myn boarst,
  No, dit makket my grutsk ...
  Ik sil de fûle fijân net jaan,
  En ik sil gjin taflecht ta eangst en kwea gemienheid!
  
  Ik kin in stap nei it grêf gean,
  En mei sa'n rinkeljend pioniersliet...
  Ommers, de Fuhrer is gewoan in gekke ezel,
  En ik sil in famke moetsje yn Eden, witst!
  
  Mar op it lêste momint klonk it,
  De klok fan ús masinegewearen...
  It fjoerpeloton is fêstlein,
  De nazi's binne kraaiendruppels wurden!
  
  En no oan myn heldejonge,
  Hy kaam nei't er troch marteling en lijen west hie...
  Focht mei in grutte horde,
  Nei't jo troch sokke kweade besikingen gien binne!
  
  De jonge deadet de Krauts wer,
  In bleate jonge raast troch de sniedriften...
  En hy makket in heul moedige beweging,
  Fiel jo frij om it hier fan jo freon te flechten!
  
  Berlyn wachtet blykber gau op 'e jonge,
  Dútslân sil de holle foar de Russen...
  In machtige cherub swaait in swurd,
  En hy freget moedich elkenien om nei it plein te kommen!
  
  Ik leau dat wy de deaden gau opwekke sille,
  Wa't begroeven wurdt sil as in ingel wurde ...
  Us Hear is hiel sterk, Ien,
  De satan is teminsten soms te arrogant!
  
  Mei it universum foar altyd wêze
  Under de flagge fan it hillige kommunisme ...
  Kameraad Lenin is in heldere stjer,
  En Stalin is de winner: kwea, faksisme!
  De wierheid hjir is earder it tsjinoerstelde: de nazi's namen it en wûnen. Mar yn it liet hoopje de jonges op it bêste. Hoewol't oan 'e oare kant de gedachten flitse, miskien is der ûnder it nije regear plak foar harren?
  De hobbit-jonge blykte net nedich te wêzen foar it stalinistyske rezjym. En dit hat dúdlik ynfloed op syn stimming.
  Mar de bern bigounen, om harsels op to fleurjen, wer mei great entûsjasme to sjongen en stampen mei bleate fuotten;
  In jonge is kommen út it romtetiidrek,
  Doe't alles stil wie - freedsum ...
  Yn syn dreamen is de jonge in koele earn,
  Dit docht him hielendal neat!
  
  Kriichstiid, eangstige tiid,
  De jonge waard oerstjoer as in tsûnamy...
  In machtige horde marsjearre yn Rus',
  En Fritz stiek de stielen loop fan de tank!
  
  Ik bin in jonge bleatefoet yn 'e kjeld,
  De fûle faksisten hawwe my fuortdreaun...
  Se waarden fongen as gyrfalken mei geweld,
  Ik woe it kommunisme yn 'e fierte sjen!
  
  Se rieden my lang troch de snie,
  Ik befrieze alles hast ôf...
  Se ferbaarnen myn bleate foet mei in izer,
  Se woene him neaken tusken de dennen hingje!
  
  Mar der kaam in moai famke
  En se hat automatysk alle faksisten fuorthelle...
  Har each is ommers as in skerpe naald,
  Wy snije del en plysje in protte tagelyk!
  
  De jonge wie hast dea
  It bloed fan de jonge befries yn syn ieren...
  Mar it sil no net einigje
  It is as kaam it famke ta libben!
  
  Ik herstelde fan 'e skriklike brânen,
  Nei de snie ha se my doe ferbaarnd...
  Witte wat in beul sûnder hert in ezel is,
  Mar hy sil ek in boete betelje!
  
  It famke is tige tûk, leau my,
  En de pionier waard gau freonen mei har ...
  No sille jo in echte bistejonge wêze,
  En de gesichten fan cherubs sille ús stypje!
  
  Se begûnen tige goed mei har te fjochtsjen,
  Wy hawwe de fascisten einleaze ferneatige ...
  Wy passe de eksamens, wy hawwe A's,
  Kilometerlang it kommunisme yn galoppearjen!
  
  It famke en ik binne bleatefoet yn 'e snie,
  In pear eangsten, sûnder te witten, haasten wy ...
  Ik sil de fijân mei de fûst slaan,
  En de sinne skynt altyd oer it Heitelân!
  
  De Krauts sille my net kinne ferslaan,
  En tegearre mei it famke binne wy ûnoerwinlik ...
  Ik bin sterk as in lilke bear
  As wy binne ferienige mei de Komsomol!
  
  En hjir rint it famke bleatefoet,
  En hy sjit sa behendich op de faksisten...
  Wy sille in machtich skyld smedje foar it heitelân,
  Lit de kweade Kaïn wurde ferneatige!
  
  Ruslân is in tige sterk lân,
  En se hat in gewearloop ...
  Satan kin ús net ferslaan,
  Bloedige ferjilding sil him komme!
  
  Sa sjongt it moaie famke,
  As bleate fuotten troch in sniedrift raast...
  En tegearre mei de pionier slacht er de reptilen,
  Wy sille it berikke, mar wy sille elk fan ús einigje!
  
  Ik bin ek hielendal gjin swakke jonge,
  Ik ferpletter de fascisten mei swiere grime ...
  De Führer sil in nikkel fan my krije,
  En wy sille bouwe in enoarme nije wrâld!
  
  Wy fjochtsje yn dizze koele grime,
  De Wehrmacht sil ús net op 'e knibbels bringe...
  Hoera foar de nazi yn syn durf,
  Elkenien dy't Lenin wurdt, sil by ús komme!
  
  Jo sille in heul koele skientme wêze,
  De jonge is gek fereale op dy...
  Ik sil foar dy sjitte, it lân
  En om 'e wille fan in tige strieljende stêd!
  
  Ik leau dat ik op 'e tiid foar Berlyn kom,
  De brutale oarloch sil dan bedarje...
  Wy sille de gruttens fan it universum feroverje,
  Lit de flammen fleurich raze!
  
  En as wy bestemd binne om te stjerren,
  Ik leaver it allinich ...
  Lit it famke dwaan wat ik wol,
  Myn soan sil my in kado jaan, sels in dochter!
  
  Do silst in goed famke wêze
  Jo sille dizze wrâld bouwe wêryn it paradys sil wêze ...
  Wy hawwe hjir moaie blommen groeie,
  En leau my, it ljocht is hielendal gjin skuorre!
  
  Ik skeat in tiger del mei in famke,
  En nei him makke er de Panther ôf.
  De strider feroaret it fjild yn in sjitgalerij,
  Hoewol wy soms de omfang net iens witte!
  
  Wy sille it wichtichste ding yn it lân foltôgje,
  Litte wy kommunisme bouwe en de dollar sil ferdwine ...
  En wy sille dêr de satan ferslaan,
  Mei ús lot strielelje!
  
  It famke ploege de hiele winter,
  Op bleate fuotten troch de kjeld rûn...
  No, wêrom binne wy yn 'e striid - wêrom,
  Wy sille in mear prachtige roas groeie!
  
  Sa'n heul koel paad,
  In bleatefoet famke en ik wachtsje...
  En it is ûnmooglik om de USSR te ferslaan,
  Wy sille marsjeare yn belofte maaie!
  
  En sels as maaie net komt,
  Wy sille noch rinne mei oerwinning ...
  Dus jonge, wês dapper en doarst -
  De sinne sil fonkelje boppe ús yn it paradys!
  
  Wês dan net bang, wy sille de deaden opwekke,
  Wittenskip hat heul sterk advys ...
  Us Hear is ien, net ien,
  En wy sille de Führer foar rekken hâlde!
  Sa songen de bleate jonges yn koarte broek mei ôfskeard hier. En in protte fan harren hiene ek tatoeaazjes op har lichems. Sels de hobbit-jonge snijde in portret fan Stalin yn syn boarst.
  Mar doe kamen der Dútse tanks op, en deselde jonge finzenen begroeten harren mei grutte entûsjasme en stampen mei de bleate, bernlike fuotten.
  Oan 'e ein fan 1945 besette Dútske en Japanske troepen hast alle grutte befolke gebieten fan de USSR. En allinnich yn guon doarpen en buorskippen wiene noch fjildslaggen en partisanoanfallen. Stalin flechte eins, en kaam net op, yn Brazylje, dêr't er ûnderdûkte. Mar Molotov bleau ynstee. Lykwols, yn maaie tûzen njoggenhûndert seis en fjirtich Molotov waard finzen nommen troch de SS oanfallen spesjale troepen. Dêrnei bea Beria, dy't Molotov ferfong, oerjefte op earfolle betingsten.
  Hitler stimde yn, en Beria's libben waard sparre en krige beheinde frijheid. En yn de USSR, partisan oarlochsfiering hast stoppe. Der wie in stilte.
  It Tredde Ryk fersierde wat it hie ferovere. Mar in botsing mei de Feriene Steaten en Brittanje wie ûnûntkomber. Benammen Hitler easke de weromjefte fan koloniale besittings nei Itaalje en Frankryk, Belgje en Hollân. Foaral yn Afrika. En jou se legaal oan de Dútsers. No hie it Tredde Ryk de frije hân. En as der wat ...
  Mar de FS hie wol in atoombom. True, it Tredde Ryk hat net allinnich tanks, mar ek ûntwikkele jet fleantugen. En it sil net tastean dat bommen op Europeesk grûngebiet falle wurde.
  Sa wie der in skoft yn 'e wrâld. De Dútsers bouden fleanmasines, slachskippen en grutte oerflakke skippen yn in fersneld tempo. Mar harren ûnderseeboat float wie al sterk, en harren ûnderseeboaten rûnen op wetterstofperoxide. Sa...
  De hobbit jonge fûn in plak foar himsels yn it Tredde Ryk. Se begon te ferbetterjen fan fleanende skuorren - de Belonce-skiif. Yn 'e echte skiednis wie dizze skiif by steat om op te nimmen en berikte in snelheid fan twa lûdsbarriêres. Hy die lykwols net mei oan de fjildslaggen. It wie te kwetsber, en grut en djoer. Yn 'e echte skiednis: noch de USSR noch de FS hawwe fleanende skuorren oannommen. Want it spul wie de kears net wurdich. Skea ien motor en fuortendaliks ferliest de Belonce skiif kontrôle en falt op 'e kop.
  Mar de hobbit-jonge makke it sa dat de laminêre stream om 'e fleanende skuorren streamt en se ûnkwetsber wurde foar lytse wapens. En no kinne anty-fleantúchgewearen, loftkanonnen en masinegewearen se net echt delsjitte. Mar de ivige en bleate jonge makke it sa dat, sjoch en sjoch, lasers waarden ynstallearre op harren. En dizze lasers letterlik ferbaarnd alles mei fjoer en waarmte rays. En besykje dit te fjochtsjen.
  Sa hiene de Dútsers eins sterke militêre troefkaarten. Tagelyk op 'e tanks waard ynstallearre mear avansearre aktive pânser, en sels begûn te meitsjen auto's fan plestik.
  Ja, it seach ekstreem grappich en, op syn eigen manier, ekstreem agressyf.
  Yn de FS woene se fansels reagearje op de Dútsers, mar tsjin fleanende skuorren hawwe se allinnich atoomladingen dy't se teoretysk ferneatigje kinne. Mar de nazi's hiene al tûzenen skiiffleantugen. De Führer besleat op 20 april 1949, op syn sechstichste jierdei, yn 'e oarloch te gean. Wat kin sein wurde is net it domste idee.
  Boppedat koene de nazi's in onaangename ferrassing krije as missiletechnology yn 'e Feriene Steaten ûntwikkele wurde.
  Foar de ynvaazje besleat Hitler wille te hawwen mei gladiatorgefjochten. En dit is ek gjin gek idee.
  Mar dat is in oar ferhaal...
  
  SPY GAMES - FERGESE RUSLAND
  ANNOTAASJE
  Ferskate soarten operaasjes wurde útfierd troch yntelliginsjetsjinsten, benammen de CIA, NSA, MI, MOSAD, en oaren, it meitsjen fan in spesjale situaasje oer de hiele wrâld, dy't faaks ûnfoarspelber wurdt. Der is in striid tsjin terrorisme en foar ynfloedssfearen. Der binne hiel nijsgjirrige romans wijd oan dit, en ek oan it ferrie fan Mikhail Gorbatsjov.
  
  HAADSTIK EARSTE
  
  
  De haat yn syn hert baarnde helderder as smolten stiel.
  
  Matt Drake stie oerein, klom oer de muorre, en kaam yn stilte telâne. Hy kromme tusken de swaaiende boskjes, harkjend, mar fielde gjin feroaring yn de stilte om him hinne. Hy bleau efkes stil en kontrolearre it Glock-subkompakt nochris.
  
  Alles wie klear. De minions fan The Bloody King sille it fannacht dreech hawwe.
  
  It hûs foar him stie yn skimer. De keuken en wenkeamer op de earste ferdjipping stienen yn flammen. De rest fan it plak wie yn tsjuster. Hy bleau noch in sekonde stil, besjogge foarsichtich it diagram dat er krigen hie fan de foarige, no deade hantlanger, foardat er swijend foarút gie.
  
  Syn âlde oplieding hie him goed dien en gyng him wer troch de ieren, no hie er der suver persoanlike reden en eask foar. Trije fan 'e minions fan' e Blood King stoaren ôfgryslik binnen trije wiken.
  
  Makket net út wat hy him fertelde, Rodriguez soe nûmer fjouwer west hawwe.
  
  Drake berikte de efteryngong en kontrolearre it slot. Nei in pear minuten draaide er it handvat om en glied nei binnen. Hy hearde in eksploazje fan 'e televyzje en dempte gejuich. Rodriguez, God segenje de âlde massamoardner, seach it spul.
  
  Hy rûn om 'e keuken, en hie it ljocht fan syn kompakte zaklamp net nedich fanwegen de gloed dy't út 'e haadkeamer foarút kaam. Hy bleau yn 'e gong stean om goed te harkjen.
  
  Wie der mear as ien keardel dêr? It is dreech om út te meitsjen fanwegen it lûd fan 'e ferdomde tv. Makket net út. Hy soe se allegearre deadzje.
  
  De wanhoop dy't hy fielde yn 'e lêste trije wiken nei de dea fan Kennedy kaam him tichtby te oerweldigjen. Hy liet syn freonen efter mei mar twa konsesjes. Hy belle earst Torsten Dahl om de Sweed te warskôgjen foar de vendetta fan de Bloedkening en him oan te rieden om syn famylje yn feilichheid te krijen. En twad, hy rôp de help fan syn âlde SAS buddies. Hy fertroude se om nei de famylje fan Ben Blake te soargjen, om't hy it sels net koe.
  
  No focht Drake allinnich.
  
  Hy praat komselden. Hy wie oan it drinken. Geweld en tsjuster wiene syn ienige freonen. Der wie gjin hope of genede mear yn syn hert
  
  Hy beweech swijend it paadsje del. It plak stonk nei fochtich, swit en fried iten. De bierdampen wiene hast te sjen. Drake makke in hurd gesicht.
  
  It is makliker foar my.
  
  Syn yntelliginsje sei dat d'r hjir in man wenne, in man dy't holpen hie om op syn minst trije fan 'e beruchte 'finzenen' fan 'e Blood King te ûntfieren. Nei it botsing fan syn skip en de blykber goed plande ûntsnapping fan 'e man, stapten op syn minst in tsiental hege figueren foarsichtich en temûk nei foaren om út te lizzen dat in lid fan har famylje fêsthâlden waard troch ûnderwrâldfigueren. De Bloody King manipulearre de besluten en aksjes fan 'e Feriene Steaten, profitearre fan' e leafde en meilibjen fan har figuer.
  
  Syn plan wie wirklik poerbêst. Net ien wist dat de leafsten fan oare minsken yn gefaar wiene, en de Bloedkening beynfloede se allegear mei in stôk fan izer en bloed. Alles wat nedich wie. Wat wurket.
  
  Drake leaude dat se dejinge dy't ûntfierd wie noch net iens oanrekke. Se koene net begripe hoe fier de wrede kontrôle fan 'e Blood King eins gie.
  
  Links fan him gyng in doar iepen en kaam der in ûnskearn, dikke man út. Drake hannele direkt en mei deadlike krêft. Hy naaide op 'e man ta, helle in mes út en stuts him djip yn 'e mage, en triuwde him doe troch inerty troch de iepen doar de wenkeamer yn.
  
  De eagen fan de dikke man bulten fan ûnleauwe en skok. Drake hold it strak fêst, in breed, gûlend skyld, dy't hurd yn it blêd drukte foardat hy loslitte en de Glock tekene.
  
  Rodriguez die fluch, nettsjinsteande de skok fan Drake syn ferskining. Hy wie al fan 'e stikkene bank op 'e flier rôle en wie oan 'e riem. Mar Drake syn oandacht waard lutsen nei de tredde man yn 'e keamer.
  
  In stompe, langhierige man siet yn 'e hoeke mei grutte swarte koptelefoanen op 'e earen. Mar ek wylst er spande, al tikke er mei syn modderkoeke fingers de latten fan it folksliet út, rikt er nei it ôfseage gewear.
  
  Drake makke himsels lyts. It deadlike skot skuorde de dikke man útinoar. Drake skode it krampende lichem oan 'e kant en gie oerein, fjoer. Trije shots namen it grutste part fan 'e kop fan 'e muzikant ôf en smieten syn lichem tsjin 'e muorre. De koptelefoan fleach op har eigen kant ôf , beskreau in bôge yn 'e loft, en stoppe op in enoarme tv, hong prachtich fan 'e râne.
  
  Bloed rûn oer it platte skerm.
  
  Rodriguez krûpte noch op 'e flier. Wegwerpe chips en bier keppele en spatte om him hinne. Drake wie yn in momint oan syn kant en sloech de Glock hurd yn it dak fan syn mûle.
  
  "Lekker?"
  
  Rodriguez smoarde, mar rikte noch yn syn riem foar in lyts mes. Drake seach mei ferachting, en doe't de minion fan 'e Blood King har in brutale klap joech, fong de eardere SAS-soldaat it en ried it hurd yn' e bicep fan 'e oanfaller.
  
  "Wês gjin idioat".
  
  Rodriguez klonk as in baarch dy't slachte. Drake draaide him om en liet him werom tsjin 'e bank. Hy moete de eagen fan de man, bewolkt fan pine.
  
  "Fertel my alles wat jo witte," flústere Drake, "oer de Bloody King." Hy helle in Glock út, mar hold it yn it sicht.
  
  "Yn wat?" Rodriguez's aksint wie dik en dreech te ûntsiferjen troch syn ras en pine.
  
  Drake sloech de Glock yn 'e mûle fan Rodriguez. Op syn minst ien tosk is útslein.
  
  "Meitsje my net." It gif yn syn stim ferriede mear as allinne haat en wanhoop. Dit makke de man fan 'e Blood King realisearje dat in brutale dea yndie ûnûntkomber wie.
  
  "Goed goed. Ik wit fan Boudreaux. Wolle jo dat ik jo fertelle oer Boudreau? Dit kin ik dwaan."
  
  Drake tikte licht mei de mûle fan 'e Glock op 'e foarholle fan 'e man. "Wy kinne dêr begjinne as jo wolle."
  
  "Moai. Bliuw kalm ". Rodriguez gie troch troch de dúdlike pine. Bloed streamde syn kin del fan stikkene tosken. "Boudreaux is in fucking lul, man. Witte jo de ienige reden wêrom't de Blood King him yn libben liet?
  
  Drake rjochte it gewear op it each fan de man. "Lyk ik as de soarte fan persoan dy't fragen beantwurdet?" Syn stim griisde as stiel op stiel. "Sil ik?"
  
  "Ja. Goed goed. Der lizze noch in protte deaden foarút. Dat sei de Bloody King, man. Der is in protte dea foarút, en Boudreau sil bliid wêze om yn 'e dikke te wêzen. "
  
  "Dus hy brûkt Boudreau om op te romjen. Net ferrassend. Hy ferneatiget wierskynlik de hiele ranch."
  
  Rodriguez knipperde. "Witte jo oer de ranch?"
  
  "Wêr is hy?" Drake fielde dat haat him oerwûn. "Wêr?" - Ik frege. De folgjende sekonde soe hy losbrekke en Rodriguez begjinne te ferslaan.
  
  Der binne gjin ferliezen. It stik stront wit dochs neat. Krekt as alle oaren. As der ien ding koe wurde sein oer de Blood King, it wie hoe goed hy ferstoppe syn spoaren.
  
  Op dat stuit flitse der in vonk yn Rodriguez syn eagen. Drake rôle doe't der wat swiers foarby kaam dêr't syn holle west hie.
  
  In fjirde man, wierskynlik ferstoarn yn 'e folgjende keamer en wekker troch it lûd, foel oan.
  
  Drake draaide om, smiet syn skonk út en naam hast de holle fan syn nije tsjinstanner ôf. Doe't de man op 'e grûn ynstoarte, beoardiele Drake him fluch - hurde blik, tramrails oan beide hannen, smoarch T-shirt - en skeat him twa kear yn 'e holle.
  
  Rodriguez syn eagen bulten. "Nee!"
  
  Drake skeat him yn 'e earm. "Jo wiene gjin nut foar my."
  
  In oar skot. Syn knibbel eksplodearre.
  
  "Jo witte neat".
  
  Tredde kûgel. Rodriguez waard ferdûbele, hâldde syn mage.
  
  "Lykas alle oaren."
  
  De lêste shoot. Rjochts tusken de eagen.
  
  Drake ûndersocht de dea om him hinne, dronk it yn, liet syn siel de nektar fan 'e wraak drinke foar mar in momint.
  
  Hy liet it hûs efter, ûntsnapte troch de tún, liet it djippe tsjuster him fortarre.
  
  
  HAADSTIK Twa
  
  
  Drake waard nachts let wekker, bedutsen yn swit. De eagen wiene ticht fan foar in part ferjitten triennen. De dream wie altyd itselde.
  
  Hy wie de persoan dy't har altyd rêde. De persoan dy't altyd de earste is om de wurden te sizzen "fertrou my." Mar doe slagge der neat foar him.
  
  Lit se beide del.
  
  Al twa kear. Alison earst. No Kennedy.
  
  Hy glied út 't bêd, grypte nei de flesse dy't er njonken it gewear op it nachtkastje hold. Hy naam in slokje út 'e flesse mei it deksel iepen. De goedkeape whisky baarnde him yn 'e kiel en yn 'e darmen. Medisinen foar de swakken en de ferdomden.
  
  Doe't de skuld drige him wer op 'e knibbels te bringen, die er trije flugge oproppen. De earste yn Yslân. Hy spruts koart mei Thorsten Dahl en hearde it meilijen yn 'e stim fan 'e grutte Sweed, sels doe't er him sei om elke nacht op te hâlden mei skiljen, dat syn frou en bern feilich wiene en dat der gjin kwea komme soe.
  
  De twadde wie foar Joe Shepard, in man dy't hy njonken in protte gefjochten fochten hie yn syn tiid mei it âlde rezjimint. Shepard sketste beleefd itselde senario as Dahl, mar makke gjin kommentaar op Drake syn slûchslimme wurden of it rûge croak yn syn stim. Hy fersekere Drake dat de famylje fan Ben Blake goed bewekke waard en dat hy en in pear fan syn freonen yn it skaad sieten, en it plak saakkundich bewaken.
  
  Drake die syn eagen doe't hy de lêste oprop die. Syn holle draaide en syn binnenste baarnde as it leechste nivo fan 'e hel. Dit alles wie wolkom. Alles om syn oandacht fan Kennedy Moore ôf te nimmen.
  
  Jo hawwe sels har ferdomde begraffenis miste ...
  
  "Hallo?" Alicia's stim wie kalm en selsbetrouwen. Ek sy wie koartlyn immen dy't har tichteby stie kwyt, al liet se gjin uterlike tekens sjen.
  
  "It bin ik. Hoe binne se?"
  
  "Alles is ynoarder. Hayden herstelt goed. Noch in pear wiken en se sil weromkomme nei har hillige CIA-ôfbylding. Blake is goed, mar hy mist dy. Syn suster kaam krekt op. In echte famyljegearkomste. Mei is AWOL, tankje God. Ik sjoch nei harren, Drake. Wêr bisto yn 'e hel?"
  
  Drake hoaste en fage syn eagen ôf. "Tankewol," wist hy te sizzen foardat hy de ferbining ôfskreau. Grappich dat se de hel neamde.
  
  Hy fielde dat er bûten dizze poarten kamp opslein hie.
  
  
  HAADSTIK TRIJE
  
  
  Hayden Jay seach de sinne opkomme oer de Atlantyske Oseaan. It wie har favorite part fan 'e dei, dat se graach allinne trochbringe. Se glied foarsichtich út 't bêd, krûpt fan 'e pine yn 'e heup, en rûn foarsichtich nei it rút.
  
  Relative frede kaam oer har del. It krûpend fjoer rekke de weagen, en in pear minuten smolten al har pine en soargen fuort. De tiid stie stil en hja wie ûnstjerlik, en doe gyng de doar efter har iepen.
  
  Ben syn stim. "Moai útsjoch".
  
  Se knikte nei de sinne opgong en draaide har doe om om te sjen dat er nei har seach. "Jo moatte net fris wurde, Ben Blake. Krekt kofje en in bûterde bagel."
  
  Har freon sloech in drankkarton en in papieren tas as wapens. "Moet my op bêd."
  
  Hayden seach noch ien lêste nei New Dawn en rûn doe stadich nei it bêd. Ben pleatste de kofje en bagels binnen maklik berik en joech har puppyhûneagen.
  
  "Hoe-"
  
  "Itselde as fannacht," sei Hayden fluch. "Acht oeren sille de kreupel net fuortgean." Doe waard se wat sêft. "Iets fan Drake?"
  
  Ben bûgde werom op it bêd en skodde de holle. "Nee. Ik praat mei myn heit en se dogge it allegear goed. Gjin teken -' Hy bleau stil. "Fan..."
  
  "Us famyljes binne feilich." Hayden lei syn hân op syn knibbel. "De Bloody King mislearre dêr. No hoege wy him allinich te finen en de vendetta ôf te roppen."
  
  "Failed?" Ben echo. "Hoe kinst dat no sizze?"
  
  Hayden sykhelle djip. "Jo witte wat ik bedoelde."
  
  "Kennedy is ferstoarn. En Drake... hy gie net iens nei har begraffenis.
  
  "Wit ik".
  
  "Hy is fuort, witst wol." Ben stoarre nei syn bagel as wie it in sissende slang. "Hy sil net weromkomme".
  
  "Jou him tiid."
  
  "Hy hie trije wiken."
  
  "Jou him dan noch trije."
  
  "Wat tinksto dat hy docht?"
  
  Hayden glimke in bytsje. "Fan wat ik wit oer Drake ... Cover ús rêch earst. Dan sil hy besykje Dmitry Kovalenko te finen.
  
  "De Bloody King kin noait wer ferskine." Ben syn stimming wie sa deprimearjend dat sels de ljochte belofte fan in nije moarn ferdwûn.
  
  "Hy sil." Hayden seach nei de jonge man. "Hy hat in plan, tink? Hy sil net as earder op 'e grûn lizze. Tiidreisapparaten wiene mar it begjin. Kovalenko hat in folle gruttere wedstriid pland."
  
  "Hel Poarte?" Ben tocht der oer nei. "Leauwe jo dizze stront?"
  
  "Makket net út. Hy leaut it. Alles wat de CIA hoecht te dwaan is útfine.
  
  Ben naam in lange slokje fan syn kofje. "Dat is alles, toch?"
  
  "No..." Hayden glimke slûchslim tsjin him. "No binne ús geek-krêften ferdûbele."
  
  "Karin is de harsens," joech Ben ta. "Mar Drake soe Boudreaux yn in minút brutsen hawwe."
  
  "Wês net te wis. Kinimaka hat dit net dien. En hy is net krekt in poedel."
  
  Ben bleau stean doe't der op de doar klopte. Syn eagen ferrieden ôfgriis.
  
  Hayden naam in momint om him te kalmearjen. "Wy binne yn in CIA feilich sikehûs, Ben. De nivo's fan feiligens om de side hinne soene in parade fan 'e presidinsjele ynhuldiging skande meitsje. Koel ôf."
  
  De dokter stiek de holle troch de doar. "Alles is ynoarder?" Hy kaam de keamer yn en begon Hayden's charts en fitale tekens te kontrolearjen.
  
  Doe't er de doar ticht die op syn wei út, spruts Ben wer. "Tinksto dat de Blood King sil besykje de apparaten wer oer te nimmen?"
  
  Hayden skodholle. "Jo suggerearje dat hy it earste ding dat ik ferlear net krige. Dat is wierskynlik wat bard. Wat de twadde oangiet dy't wy fan syn boat fûnen?" Se glimke. "Nije."
  
  "Wês net tefreden."
  
  "De CIA rêst net op har laurelen, Ben," sei Hayden fuortendaliks. "Net mear. Wy binne ree om him te moetsjen."
  
  "Hoe sit it mei kidnapslachtoffers?"
  
  "Hoe sit it mei harren?"
  
  "Se binne perfoarst heech profyl. Harrison syn suster. Oaren dy't jo neamd hawwe. Hy sil se brûke."
  
  "Fansels sil hy it dwaan. En wy binne ree om him te treffen."
  
  Ben makke syn bagel klear en slikte syn fingers. "Ik kin it noch altyd net leauwe dat de hiele band ûndergrûns moast," sei er weemoedich. "Doe't wy ferneamd begon te wurden."
  
  Hayden gniffele diplomatysk. "Ja. Tragysk."
  
  "No, miskien sil it ús beruchter meitsje."
  
  Der waard noch in sêft klopke en Karin en Kinimaka kamen de keamer yn. De Hawaiian seach depressyf.
  
  "Dizze bastard sil net skrieme. Wat wy ek dogge, hy sil net iens foar ús fluitsje.
  
  Ben lei syn kin op syn knibbels en makke in grimmitich gesicht. "Ferdomme, ik woe dat Matt hjir wie."
  
  
  HAADSTIK FIER
  
  
  De Hereford-man seach goed nei. Fanút syn útsjochpunt op 'e top fan in gersheuvel oan' e rjochterkant fan in dikke tribune fan beammen, koe hy it teleskopyske sicht op syn gewear brûke om leden fan 'e famylje fan Ben Blake te identifisearjen. De omfang fan militêre klasse omfette in ferljochte reticle, in opsje dy't in wiidweidich gebrûk yn ûngeunstige ferljochtingsomstannichheden tastien en omfette BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Yn wierheid, it gewear wie foarsjoen fan alle hege-tech sniper gadget tinkbere, mar de man efter de omfang, fansels, net nedich se. Hy waard oplaat nei it heechste nivo. No seach er hoe't de heit fan Ben Blake nei de televyzje rûn en it oansette. Nei in bytsje oanpassing seach er de mem fan Ben Blake nei syn heit gebeart mei in lytse ôfstânsbetsjinning. It krús fan syn sicht bewege net iens in millimeter.
  
  Mei in oefene beweging swaaide er syn sicht om it gebiet om it hûs hinne. It waard weromset fan 'e dyk, ferburgen troch beammen en in hege muorre, en de Hereford-man gie troch mei it tellen fan de bewakers dy't ûnder de boskjes ferstoppe wiene.
  
  Ien twa trije. Alles wurdt rekken holden. Hy wist dat der noch fjouwer yn it hûs wiene, en noch twa wiene folslein ferburgen. Nettsjinsteande al har sûnden die de CIA in poerbêste baan om de Blakes te beskermjen.
  
  De man froast. Hy fernaam beweging. Tsjuster, swarter as nacht, ferspraat lâns de basis fan 'e hege muorre. Te grut om in bist te wêzen. Te geheimsinnich om ûnskuldich te wêzen.
  
  Ha de minsken fûn de Bloody King of Blake? En sa ja, hoe goed wiene se?
  
  In lichte wyn waaide fan links, rjocht út it Ingelske Kanaal, en brocht de sâlte smaak fan 'e see mei. De Hereford-man kompensearre mentaal foar it feroare trajekt fan 'e kûgel en zoomde in bytsje tichter yn.
  
  De man wie hielendal yn it swart klaaid, mar de apparatuer wie dúdlik selsmakke. Dizze man wie gjin profesjoneel, gewoan in hiersoldaat.
  
  Bullet iten.
  
  De finger fan de man spande him efkes oan en kaam doe los. Fansels wie de echte fraach hoefolle hy mei him brocht?
  
  Troch syn doel yn 't krús te hâlden, beoardiele hy fluch it hûs en har omjouwing. In sekonde letter wie er wis. De omjouwing wie skjin. Dizze man yn it swart die allinnich, de Hereford man wie fertrouwen yn himsels.
  
  In hiersoldaat dy't deadet foar lean.
  
  De kûgel amper wurdich.
  
  Hy luts de trekker foarsichtich yn en naam de weromslach op. It lûd fan in kûgel dy't de loop ferlit is amper te fernimmen. Hy seach de hiersoldaat sûnder gedoe falle, ynstoarte tusken de oergroeide boskjes.
  
  De bewakers fan de famylje Blake hawwe neat fernaam. Yn in pear minuten soe hy temûk de CIA skilje, en har ynformearje dat har nije feilich hûs ynbrutsen wie.
  
  De Hereford-man, in âlde SAS-maat fan Matt Drake's, bleau de bewakers bewake.
  
  
  HAADSTIK FYF
  
  
  Matt Drake skroefde de dop út in frisse fleske Morgan's Spiced en rôp it nûmer op snelkiezer op syn mobyltsje.
  
  May har stim klonk optein doe't se antwurde. "Drake? Wat wolle jo?"
  
  Drake fronse en naam in slokje út 'e flesse. Foar maaie wie it toanen fan emoasje sawat like ûnkarakteristyk as it soe wêze foar in politikus om syn ferkiezingsbeloften te earjen. "Giet it goed mei dy?"
  
  "Fansels giet it goed. Wêrom soe ik dat net wêze? Wat is dit?"
  
  Hy naam noch in lange slokje en gie troch. "It apparaat dat ik jo joech. Is it feilich?"
  
  Der wie in momint wifkjen. "Ik haw it net. Mar it is feilich, myn freon." De kalmerende yntonaasjes fan Mai kamen werom. "Dit is sa feilich as it kin wêze." Drake naam noch in slokje. Mai frege: "Is dat alles?"
  
  "Nee. Ik leau dat ik myn leads op dit punt hast útput haw. Mar ik haw in oar idee. Ien is tichter by ... thús."
  
  De stilte klikte en knettere wylst se wachte. Dit wie gjin gewoane maaie. Miskien wie se mei immen.
  
  "Ik haw jo nedich om jo Japanske kontakten te brûken. En de Sinezen. En benammen de Russen. Ik wol witte oft Kovalenko in famylje hat.
  
  In skerpe azem waard heard. "Binne jo serieus?"
  
  "Fansels bin ik ferrekte serieus." Hy sei it hurder as hy bedoelde, mar ferûntskuldigde him net. "En ik wol ek witte oer Boudreau. En syn famylje."
  
  It duorre Mai in heule minút om te reagearjen. "Oké, Drake. Ik sil it bêste dwaan dat ik kin."
  
  Drake naam in djip sykheljen as de ferbining gie dea. In minút letter stoarre er nei de flesse krûde rom. Om ien of oare reden wie it heal leech. Hy seach nei it rút op en besocht de stêd Miami te sjen, mar it glês wie sa smoarch dat er it glês amper sjen koe.
  
  Syn hert die.
  
  Hy sloech de flesse wer werom. Sûnder nei te tinken naam er aksje en drukte op in oar fluchkiezernûmer. Yn aksje fûn er in manier om fertriet oan 'e kant te setten. Yn aksje fûn hy in manier om foarút te gean.
  
  De mobyl gong en gong. Einliks antwurde de stim. "Fuck, Drake! Wat?"
  
  "Jo prate soepel, teef," hy luts, en doe stoppe. "Hoe... hoe is it mei it team?"
  
  "Ploech? Kristus. Okee, wolle jo in ferrekte fuotbalanalogy? De ienige persoan dy't jo op dit punt ridlik kinne brûke as spits is Kinimaka. Hayden, Blake en syn suster soene de bank net iens meitsje. Se bleau stil. "Gjin konsintraasje. Dyn flater."
  
  Hy makke in skoft. "IK? Sizze jo dat as in besykjen op har dien wie, it suksesfol wêze soe? Syn holle, wat mistich, begûn te klopjen. "Om't der in poging dien wurde sil."
  
  "It sikehûs is goed bewekke. De bewakers binne frij bekwaam. Mar it is goed datst my fregest te bliuwen. En it is goed dat ik ja sei.
  
  "En Boudreau? Hoe sit it mei dizze bastard?"
  
  "Sa leuk as in bakte aai. It sil net brekke. Mar tink derom, Drake, de heule Amerikaanske regearing wurket hjir no oan. Net allinnich wy."
  
  "Tink my net." Drake knikte. "In regearing dy't djip kompromittearre is. Ynformaasje reizget op en del oerheidskommunikaasjelinen, Alicia. It duorret mar ien grutte lockdown om it allegear te foljen. "
  
  Alicia bleau stil.
  
  Drake siet en tocht der oer. Oant de Blood King fysyk ûntdutsen waard, moast alle ynformaasje dy't se hiene as ûnbetrouber beskôge wurde. Dit omfette ynformaasje oer de Gates of Hell, de ferbining mei Hawaï, en alle lekkernijen dy't hy fan 'e fjouwer deade hantlangers helle.
  
  Miskien soe noch ien ding helpe.
  
  "Ik haw noch ien foarsprong. En maaie kontrolearret de famyljeferbiningen fan Kovalenko en Boudreaux. Miskien kinne jo Hayden freegje om itselde te dwaan?
  
  "Ik bin hjir as in geunst, Drake. Ik bin dyn ferrekte skieppehûn net."
  
  Dizze kear bleau Drake stil.
  
  Alicia suchte. "Sjoch, ik sil it neame. En wat May oanbelanget, fertrou dy gekke fee net sa fier as jo har goaie kinne."
  
  Drake glimke nei de fideospultsjereferinsje. "Ik sil it hjirmei iens wêze as jo my fertelle hokker fan jo gekke teven Wells fermoarde hat. En werom."
  
  Hy ferwachte in lange stilte en krige it. Hy naam de kâns oan om noch in pear slokjes fan de ambermedisyn te nimmen.
  
  "Ik sil mei Hayden prate," flústere Alicia úteinlik. "As Boudreaux of Kovalenko in famylje hawwe, sille wy se fine."
  
  De ferbining waard ûnderbrutsen. Yn 'e hommelse stilte klopte Drake syn holle as in hammer. Op in dei sille se him de wierheid fertelle. Mar foar no wie it genôch dat er Kennedy ferlern hie.
  
  It wie genôch dat er eartiids leaud hie yn eat dat no sa fier wie as de moanne, in ljochte takomst dy't yn jiske feroare wie. De hopeleazens yn him draaide syn hert. De flesse foel fan ferswakke fingers, brekke net, mar smiet syn fjoerige ynhâld op 'e smoarge flier.
  
  In momint betocht Drake om it yn in glês te skinen. De fersmoarge floeistof die him tinken oan de beloften, geloften en assurances dy't er dien hie dy't yn in split sekonde ferdampe wiene, wêrtroch't libbens fergriemd en ferneatige wiene, lykas safolle wetter op 'e flier spielde.
  
  Hoe koe er dit nochris dwaan? Belofte om syn freonen feilich te hâlden. Alles wat er no koe wie safolle fijannen deadzje as er koe.
  
  Ferslaan de wrâld fan it kwea, en lit it goede bliuwe libje.
  
  Hy gyng op 'e râne fan it bêd sitten. Brutsen. Neat oer. Alles behalve de dea stoar yn him, en de stikkene skulp dy't oerbleaune woe neat mear fan dizze wrâld.
  
  
  HAADSTIK SIS
  
  
  Hayden wachte oant Ben en Karin mei pensjoen wiene yn ien fan 'e tsjinstkeamers. It broer- en susterteam ûndersocht Hawaï, Diamond Head, de Gates of Hell en oare leginden dy't ferbûn binne mei de Bloody King, yn 'e hope in teory tegearre te meitsjen.
  
  Mei de situaasje opheldere, sette Hayden frisse klean oan en gie it lytse kantoar yn wêr't Mano Kinimaka in lyts wurkstasjon hie ynsteld. De grutte Hawaiian tikke fuort op 'e kaaien, seach in bytsje oerstjoer.
  
  "Fast jo noch twa kaaien tagelyk mei jo woarstfingers?" Hayden frege nonsjalant en Kinimaka draaide him mei in glimke om.
  
  "Aloha nani wahine," sei er, en doe bloosde se hast doe't se kennis liet sjen fan 'e betsjutting fan 'e wurden.
  
  "Finne jo dat ik moai bin? Komt it om't ik waard stutsen troch in gek?
  
  "Om't ik bliid bin. Ik bin sa bliid dat jo noch by ús binne."
  
  Hayden lei syn hân op Kinimaki syn skouder. "Tankewol, Mano." Se wachte in pear mominten, en sei doe: "Mar no mei Boudreau hawwe wy sawol in kâns as in dilemma. Wy moatte witte wat hy wit. Mar hoe kinne wy him brekke?"
  
  "Tinksto dat dizze gekke bastard wit wêr't de Bloody King him ferberget?" Soe in foarsichtige persoan lykas Kovalenko him echt fertelle?
  
  "Boudreau is it slimste type gek. Slimme man. Ik tink dat hy wat wit."
  
  In sardonyske stim kaam fan efter Hayden. "Drakey tinkt dat wy syn famylje moatte martelje." Hayden draaide him om. Alicia joech har in sinyske glimke. "Bist it goed mei dit, CIA?"
  
  "Hasto wer mei Matt praat?" sei Hayden. "Hoe is it mei him?"
  
  "Lykt op syn âlde sels," sei Alicia mei in irony dy't se dúdlik net bedoelde. "De manier wêrop ik him eartiids leuk fûn."
  
  "Hopeleas? Dronken? Ien?" Hayden koe de ferachting yn har stim net ferbergje.
  
  Alicia skodholle. "Nervos. Hurd. Deadlik." Se moete de blik fan 'e CIA-agint. "Leau my, skat, sa moat er wêze. It is de ienige manier wêrop er libben út dizze saak komt. En..." Se bleau stil, as oft se har ôffreegje oft se trochgean moast. "En ... dit kin gewoan de ienige manier wêze wêrop jo allegear libben en mei jo famyljes yntakt sille komme."
  
  "Ik sil sjen oft Boudreaux in famylje hat." Hayden kearde werom nei Kinimaka. "Mar de CIA sil wis as de hel gjinien martelje."
  
  "Is jo pas jildich foar yngong yn 'e foarsjenning?" Kinimaka seach nei de eardere Britske leger soldaat.
  
  "Jou of nimme, grutte jonge." Alicia flitse in mislike glimke en triuwde mei opsetsin foarby Hayden yn 'e lytse keamer dy't meast beset troch it lichem fan Kinimaki. "Wat dochst do?"
  
  "Taak". Kinimaka draaide it skerm út en ferstoppe yn in hoeke, sa fier mooglik fan Alicia ôf.
  
  Hayden kaam him te helpen. "Jo wiene in soldaat doe't jo minske wiene, Alicia. Hawwe jo suggestjes dy't ús kinne helpe Boudreaux te brekken?
  
  Alicia draaide har nei Hayden mei in útdaging yn har eagen. "Wêrom geane wy net en prate mei him?"
  
  Hayden glimke. "Ik wie krekt klear."
  
  
  ***
  
  
  Hayden late ús del nei it holding gebiet. De fiif minuten rinnen en de lift ride har gjin pine, hoewol se it rêstich naam en har stimming ferbettere. Se kaam te realisearjen dat it stekken relatyf gelyk wie oan elke oare sykte dy't feroarsake dat jo tiid nimme fan it wurk. Ier of letter ferfeeld jo gewoan as de hel en woene de hel wer yn in gefjocht slepe.
  
  It foararrestgebiet bestie út twa rigen sellen. Se rûnen lâns de soarchfâldich gepolijst flier oant se berikten de ienige sel dêr't in finzene, de lêste sel oan de linkerkant. De foarkant fan de sel wie wiid iepen, en de bewenner derfan waard omjûn troch rigen traaljes dy't har fan flier oant plafond rûnen.
  
  De loft wie fol mei de rook fan bleekmiddel. Hayden knikte nei de bewapene bewakers dy't bûten Boudreau's sel stasjonearre wiene doe't se oankaam om de man te konfrontearjen dy't har trije wiken earder meardere kearen besocht hie te deadzjen.
  
  Ed Boudreaux lounged op syn bed. Hy gnyske doe't er har seach. "Hoe is it mei dyn dij, blonde?"
  
  "Wat?" Hayden wist dat se him net útlokje moast, mar se koe it harsels net helpe. "Jo stim klinkt in bytsje heas. Binne jo koartlyn fersmoarge?" Trije wiken fan hinken en it trauma fan in stekwûne hiene har roekeleas litten.
  
  Kinimaka rûn efter har oan, gnyskjend. Boudreau moete syn blik mei fûle honger. "Soms," flústere er. "Litte wy de tafel omdraaie."
  
  Kinimaka rjochte syn grutte skouders sûnder antwurd. Alicia rûn doe om it lichem fan 'e grutte man en rûn direkt nei de bars. "Hat dy magere bastard dyn lytse slipje ferniel?" Se rjochte de snein op Hayden, mar helle har eagen net fan Boudreaux ôf. "It soe net mear as in minút duorje."
  
  Boudreau kaam oerein fan it bêd en rûn nei de bars. "Moaie eagen," sei er. "Smoarch mûle. Binne jo net dejinge dy't dy dikke keardel mei it burd neukte? Dejinge dy't myn folk fermoarde hat?"
  
  "It bin ik".
  
  Boudreaux pakte de traaljes. "Hoe fielsto dit?"
  
  Hayden fielde dat de bewakers senuweftich begûnen te wurden. Dit soarte fan konfrontearjende ôfwaging brocht se nearne.
  
  Kinimaka hie al besocht om de hiersoldaat op in tsiental ferskillende manieren te praten, dus Hayden frege wat ienfâldich. "Wat wolsto, Boudreau? Wat sil jo oertsjûgje om ús te fertellen wat jo witte oer Kovalenko?
  
  "WSO?" Boudreau helle syn eagen net fan Alicia ôf. Se waarden skieden troch de breedte fan it rooster tusken harren.
  
  "Jo witte wa't ik bedoel. Bloody King."
  
  "Ach, hy. Hy is gewoan in myte. Ik tocht dat de CIA dit moat witte.
  
  "Neam jo priis."
  
  Boudreau bruts úteinlik eachkontakt mei Alicia. "Despair is de Ingelske manier." Yn 'e wurden fan Pink Floyd."
  
  "Wy komme nearne," it herinnerde Hayden ûngemaklik oan Drake en Ben's Dinoroc-konkurrinsje, en hy hope dat Boudreau gewoan sinleaze opmerkings makke. "Wy-"
  
  "Ik sil har nimme," sisde Boudreau ynienen. Hayden draaide him om en seach him wer oantlit ta oantlit mei Alicia stean. "Ien op ien. As se my slacht, sil ik prate. "
  
  "Made". Alicia knypte praktysk troch de traaljes. De bewakers raasden nei foaren. Hayden fielde har bloed siede.
  
  "Stopje!" Se rikte har út en luts Alicia werom. "Binne jo gek? Dizze ezel sil nea prate. It is it risiko net wurdich."
  
  "Gjin risiko," flústere Alicia. "Gjin risiko."
  
  "Wy geane fuort," sei Hayden. "Mar -" Se tocht oer wat Drake frege. "Wy komme gau werom".
  
  
  ***
  
  
  Ben Blake siet efteroer en seach hoe't syn suster de wizige CIA-komputer mei gemak operearre. It duorre har net lang om te wennen oan it spesjale bestjoeringssysteem dat troch de oerheidsynstânsje easke, mar doe wie se de harsens fan de famylje.
  
  Karin wie in sassy, swarte riem, stripbar slacker dy't it libben klopte op 'e leeftyd fan seis yn har lette teenager, se pakte har harsens en har graden yn en wie fan plan om hielendal neat te dwaan. Har doel wie it libben sear te meitsjen en te haatsje foar wat it har dien hat. It fergriemjen fan har kado's wie ien manier om sjen te litten dat se it net mear skele koe.
  
  Se draaide har no om om nei him te sjen. "Sjoch en oanbidde de krêft fan 'e Blake-frou. Alles wat jo ea wolle witte oer Diamond Head yn ien rappe lêzing. "
  
  Ben seach de ynformaasje oer. Se hiene dit ferskate dagen dien - Hawaï en Diamond Head te ferkennen - de ferneamde fulkaan fan Oahu - en lêzen oer de reizen fan Captain Cook, de legindaryske ûntdekker fan 'e Hawaï-eilannen werom yn 1778. It wie wichtich dat se beide safolle mooglik ynformaasje scanden en opslaan, om't doe't de trochbraak barde, ferwachten de autoriteiten dat eveneminten yndie heul fluch soene ferpleatse.
  
  De ferwizing fan 'e Blood King nei de Gates of Hell bleau lykwols in mystearje, benammen yn relaasje ta Hawaï. It like derop dat de measte Hawaiianen net iens leauden yn 'e tradisjonele ferzje fan 'e hel.
  
  Diamond Head sels wie diel fan in komplekse searje kegels en fentilen bekend as de Honolulu Volcano Series, in keatling fan eveneminten dy't de measte beruchte landmarks fan Oahu foarmen. Diamond Head sels, nei alle gedachten de meast ferneamde landmark, barste mar ien kear likernôch 150.000 jier lyn, mar mei sa'n ien kear eksplosive krêft dat it slagge om te behâlden syn ongelooflijk symmetryske kegel.
  
  Ben glimke in bytsje by de folgjende opmerking. It wurdt leaud dat Diamond Head sil nea útbrekke wer. Hm...
  
  "Hasten jo it diel oer Diamond Head as in searje kegels en gatten?" Karin syn aksint wie Yorkshire oan in skuld. Se hat al in protte wille hân mei de pleatslike CIA-minsken yn Miami oer dit en hat sûnder mis mear dan ien oerstjoer.
  
  Net dat Karin soarge. "Bisto dôf, maat?"
  
  "Neam my net freon," gnyske er. "It is wat manlju oare manlju neame. Famkes moatte sa net prate. Benammen myn suster."
  
  "Oké, bouillon. Wapenstilstand, foar no. Mar witte jo wat vents betsjutte? Yn elts gefal yn jo wrâld?"
  
  Ben fielde dat er wer op skoalle wie. "Lava buizen?"
  
  "Begrypt. Hee, do bist net dom as in doarknop sa't heit altyd sei."
  
  "Heit hat noait sein -"
  
  "Chill, wyfke. Simply set, lava buizen betsjutte tunnels. Oer Oahu.
  
  Ben skodde de holle, seach har oan. "Ik wit it. Sizze jo dat de Bloedkening efter ien fan har skûlet?
  
  "Wa wit? Mar wy binne hjir om ûndersyk te dwaan, toch?" Se tikke de toetsen op CIA Ben syn eigen kompjûter. "Kom der oan."
  
  Ben suchte en draaide har fan har ôf. Lykas de rest fan syn húshâlding hie er se mist wylst se útinoar wiene, mar nei in oere fan ynheljen kaam it âlde narjen werom. Se gie lykwols in lange wei om te helpen.
  
  Hy iepene in sykaksje op The Legends of Captain Cook en gyng werom yn syn stoel om te sjen wat der kaam, syn tinzen hiel gelyk oan dy fan Matt Drake en syn bêste freon. Steat fan geast.
  
  
  HAADSTIK SJAN
  
  
  De Blood King seach syn territoarium troch in flier-lingte spegeljende finster, makke foar it ienige doel fan it meitsjen fan in panoramysk útsicht dat oersjogge in weelderige, rôljende delling, in paradys dêr't gjin minske hie ea set foet útsein syn eigen.
  
  Syn geast, meastentiids fêst en rjochte, rûn hjoed troch ferskate ûnderwerpen. It ferlies fan syn skip - syn hûs foar desennia - hoewol ferwachte, makke it slimmer. Miskien wie it de hommelse aard fan it ferstjerren fan it skip. Hy hie gjin tiid om ôfskied te nimmen. Mar doe hie ôfskie noch nea foar him wichtich of sentiminteel west.
  
  Hy wie in stoere, ûngefoelige man dy't opgroeide yn guon fan 'e swierste tiden fan Ruslân en yn in protte fan' e dreechste gebieten fan it lân. Nettsjinsteande dit, hy bloeide mei relatyf gemak, boude in ryk fan bloed, dea en wodka, en makke miljarden.
  
  Hy wist hiel goed wêrom't it ferlies fan Stormcloak him lilk makke hie. Hy beskôge himsels ûnoantaastber, in kening ûnder de minsken. Op dizze manier beledige en teloarsteld wurde troch de sûchige Amerikaanske regearing wie net mear as in blip yn syn each. Mar it die noch sear.
  
  De eardere soldaat, Drake, blykte in bepaalde stikel yn syn kant te wêzen. Kovalenko fielde dat de Ingelsman persoanlik besocht hie syn goed opleine plannen, dy't al in oantal jierren yn beweging wiene, tsjin te gean, en naam de dielname fan de man as in persoanlike belediging.
  
  Dêrom de Bloody Vendetta. Syn persoanlike oanpak wie om te gean mei Drake syn freondinne earst; Hy sil de rest fan 'e larven oerlitte oan syn globale hiersoldaatferbiningen. Hy wachte al op it earste telefoantsje. In oare sil gau stjerre.
  
  Oer de râne fan 'e delling, nestele efter in fiere griene heuvel, stie ien fan syn trije ranches. Hy koe allinnich kamouflearre dakken útmeitsje, foar him allinnich sichtber om't er krekt wist wêr't er sykje moast. De ranch op dit eilân wie de grutste. De oare twa wiene op aparte eilannen, lytser en swier ferdigene, allinich ûntworpen om in fijân oanfal yn trije rjochtingen te splitsen as dy oait kaam.
  
  De wearde fan it pleatsen fan gizelders op ferskate lokaasjes wie dat de fijân syn troepen spjalte moast om elk fan harren yn libben te rêden.
  
  D'r wiene in tsiental ferskillende manieren foar de Bloody King om dit eilân ûnopspoard te litten, mar as alles neffens plan ferrûn wie, soe hy nergens hinne gien wêze. Hy sil fine wat Cook fûn bûten de poarten fan 'e hel, en de iepenbieringen sille de kening grif yn in god meitsje.
  
  De poarte allinnich wie genôch om dit te dwaan, redenearre er.
  
  Mar alle gedachten oer de poarte liede ûnûntkomber ta oantinkens dy't djip baarnden - it ferlies fan beide ferfierapparaten, de brutaliteit dy't wreke wurde soe. Syn netwurk ûntduts fluch de lokaasje fan ien apparaat - ien dy't yn CIA siet. Hy wist de lokaasje fan de oare al.
  
  It is tiid om se beide werom te bringen.
  
  Hy fernulde op it lêste momint it útsicht. Dikke blêden swaaiden yn ritme mei de tropyske wyn. In djippe kalmte fan sereniteit fong syn oandacht efkes, mar beweech him net. Wat er nea hie, sil er nea misse.
  
  Krekt op 'e hichte waard der in foarsichtich klop op 'e doar fan syn kantoar. De Bloedkening draaide him om en sei: "Litte wy gean." Syn stim galmde as it lûd fan in tank dy't oer in grintput ried.
  
  De doar gie iepen. Twa bewakers kamen binnen, dy't in bang, mar goedmanierd famke fan Japanske komôf meislepen. "Chica Kitano," raspte de Bloody King. "Ik hoopje dat jo fersoarge wurde?"
  
  It famke seach stiif nei de grûn, doarst net de eagen op te heljen. De Bloody King goedkard. "Wachtsje jo op myn tastimming?" Hy wie it net iens. "Ik waard ferteld dat jo suster de gefaarlikste tsjinstanner is, Chica," gie hy troch. "En no is se gewoan in oare boarne foar my, lykas Mem Ierde. Fertel my... hâldt se fan dy, Chika, dyn suster, Mai?"
  
  It famke sykhelle net iens. Ien fan de bewakers seach freegjend nei de Bloedkening, mar dy negearre de man. "D'r is gjin need om te praten. Ik begryp dit mear as jo jo ea kinne foarstelle. It is gewoan saak foar my om jo te hanneljen. En ik wit hiel goed de wearde fan foarsichtige stilte by in saaklike transaksje.
  
  Hy swaaide mei in satellyttillefoan. "Jo suster - Mai - se hat kontakt mei my makke. Hiel tûk, en yn 'e betsjutting fan in net útsprutsen bedriging. Se is gefaarlik, dyn suster." Hy sei it in twadde kear, hast genietsje fan it perspektyf om face to face te moetsjen.
  
  Mar dit koe gewoan net. No net, doe't er sa ticht by syn libbensdoel wie.
  
  "Se bea oan om te hanneljen foar jo libben. Do sjochst, hja hat myn skat. In heul spesjaal apparaat dat it foar jo sil ferfange. Dit is goed. It toant jo wearde yn in wrâld dy't meidogge minsken lykas my beleanne.
  
  It Japanske famke sloech eefkes de eagen op. De Bloedige Kening krûlde syn mûle yn wat as in glimke. "No sjogge wy wat se ree is om foar jo op te offerjen."
  
  Hy draaide it nûmer. De telefoan gie ien kear en waard beantwurde troch in kalme frouljusstim.
  
  "Ja?"
  
  "Mai Kitano. Witte jo wa't it is. Jo witte dat d'r gjin kâns is om dizze oprop op te spoaren, toch?"
  
  "Ik bin net fan doel om te besykjen."
  
  "Heul goed". Hy suchte. "Och, as wy mar mear tiid hiene, do en ik. Mar gjin saak. Dyn moaie suster, Chica, is hjir." De Bloedkening beweech de bewakers har nei foaren te bringen. "Sis hallo tsjin dyn suster, Chica."
  
  De stim fan May klonk troch de telefoan. "Chica? Hoe giet it mei dy?" Reservearre. Sûnder de eangst en grime te ferrieden dat de Bloody King wist dat se ûnder it oerflak siede moast.
  
  It duorre in momint, mar Chika sei úteinlik: "Konnichiwa, shimai."
  
  De Bloody King lake. "It is my geweldich dat de Japanners oait sa'n brutale fjochtmasine makke hawwe as jo, Mai Kitano. Jo ras ken gjin tsjinslach as myn eigen. Jo binne allegear sa ferrekte reservearre. "
  
  "Us lilkens en passy komme fan wat ús fiele," sei Mai stil. "En fan wat der mei ús dien wurdt."
  
  "Tink net oan my te preekjen. Of driigje jo my?
  
  "Ik hoech gjin fan dy dingen te dwaan. It sil wêze sa't it wêze sil."
  
  "Lit my dan fertelle hoe't it sil wurde. Jo sille myn minsken moarntejûn moetsje yn Coconut Grove, by de CocoWalk. Jûns om acht oere binne se yn it restaurant, yn de drokte. Jo jouwe it apparaat oer en gean fuort."
  
  "Hoe sille se my werkenne?"
  
  "Se sille jo kenne, Mai Kitano, krekt lykas ik. Dat is alles wat jo witte moatte. Jûns acht oere soe it wiis wêze dat jo net te let komme."
  
  Der wie yn maaie in fleurichheid yn 'e stim, dy't de Bloedkening glimke. "Myn suster. Hoe sit it mei har?
  
  "As se it apparaat hawwe, sille myn minsken jo ynstruksjes jaan." De Blood King makke de útdaging ôf en genoat in momint fan syn oerwinning. Al syn plannen passe byinoar.
  
  "Treitsje it famke foar de reis," fertelde hy syn manlju mei in emosjonele stim. "En meitsje de ynset heech foar Kitano. Ik wol fermaak. Ik wol sjen hoe goed dizze legindaryske fighter echt is.
  
  
  HAADSTIK Achten
  
  
  Mai Kitano stoarre nei de deade telefoan yn har hannen en realisearre dat har doel fier fan berikt wie. Dmitry Kovalenko wie net ien fan dyjingen dy't maklik ôfskiede fan 'e dingen dy't hy hie.
  
  Har suster, Chika, waard ûntfierd út in Tokio appartemint wiken foardat Matt Drake earst kontakt mei har mei syn wylde teoryen oer de Bermuda Triangle en in mytyske ûnderwrâld figuer neamd de Blood King. Tsjin dy tiid hie Mai genôch leard om te witten dat dizze man heul echt en heul, heul deadlik wie.
  
  Mar se moast har wiere bedoelingen ferbergje en har geheimen foar harsels hâlde. Yn wierheid is dit gjin drege taak foar in Japanske frou, mar it wurdt dreger makke troch Matt Drake's foar de hân lizzende loyaliteit en syn ûnferbidlike oertsjûging om syn freonen te beskermjen.
  
  In protte kearen fertelde se him hast.
  
  Mar Chica wie har prioriteit. Sels har eigen regear wist net wêr't May wie.
  
  Se rûn de Miami-steegje út wêr't se in oprop naam hie en gie oer de drokke dyk nei har favorite Starbucks. In gesellich plakje wêr't se de tiid namen om jo namme op 'e bekers te skriuwen en altyd jo favorite drankje ûnthâlden. Se siet in skoft. Se koe CocoWalk goed, mar wie dochs fan doel om dêr gau in taksy te pakken.
  
  Wêrom rinne yn de helte?
  
  In grut oantal minsken, sawol lokale as toeristen, sille wurkje sawol foar har as tsjin har. Mar hoe mear se der oer neitocht, hoe mear se leaude dat de Bloedkening in tige wiis beslút nommen hie. Uteinlik hong it allegear ôf wa't winne soe.
  
  Kovalenko die omdat hy hie suster May.
  
  Sa soe it ûnder de mannichte net mislearre foar har om de tas oan guon jonges troch te jaan. Mar as se dan dy jonges útdaagje en twongen om oer har suster te praten, soe it omtinken krije.
  
  En noch ien ding - se fielde dat se Kovalenko no in bytsje better koe. Wist yn hokker rjochting syn geast wurke.
  
  Hy soe sjoen hawwe.
  
  
  ***
  
  
  Letter dy dei makke Hayden Jay in privee telefoantsje mei har baas, Jonathan Gates. Se realisearre fuortendaliks dat er op 'e râne wie.
  
  "Ja. Wat is der bard, Hayden?
  
  "Mynhear?" Harren profesjonele relaasje wie sa goed dat se soms koe omsette it yn in persoanlike. "Alles is ynoarder?"
  
  D'r wie twifel oan 'e oare kant fan' e line, wat oars net karakteristyk foar Gates. "Dit is sa goed as koe wurde ferwachte," mompele de sekretaris fan definsje úteinlik. "Hoe is it mei dyn skonk?"
  
  "Ja menear. De genêzing giet goed." Hayden stoppe harsels fan it stellen fan de fraach dy't se stelle woe. Ynienen senuweftich mijd se it ûnderwerp. "Hoe sit it mei Harrison, hear? Wat is syn status?"
  
  "Harrison sil nei de finzenis gean, lykas alle ynformanten fan Kovalenko. Manipulearre of net. Is dat alles, Miss Jay?"
  
  Stik troch de kâlde toanen sakke Hayden yn in stoel en die har eagen strak ticht. "Nee menear. Ik moat dy wat freegje. It kin al bedutsen wêze troch de CIA of in oar buro, mar ik moat it echt witte ..." Se stoppe.
  
  "Asjebleaft Hayden, freegje gewoan."
  
  "Hat Boudreaux famylje, hear?"
  
  "Wat de hel betsjut dat?"
  
  Hayden suchte. "It betsjut krekt wat jo tinke dat it betsjut, hear sekretaris. Wy komme hjir nearne, en de tiid rint út. Boudreau wit wat."
  
  "Ferdomme, Jay, wy binne de Amerikaanske regearing, en jo binne de CIA, net de Mossad. Do hiest better witte moatten dan sa iepen te praten."
  
  Hayden wist better. Mar wanhoop bruts har. "Matt Drake koe it dwaan," sei se stil.
  
  "Agint. Dit sil net wurkje." De siktaris wie in skoft stil en spriek doe. "Agent Jay, jo hawwe in ferbale berisping krigen. Myn advys is om de holle efkes del te hâlden."
  
  De ferbining waard ûnderbrutsen.
  
  Hayden stoarre nei de muorre, mar it wie as sykjen nei in leech doek foar ynspiraasje. Nei in skoftke draaide se har om en seach de sinne ûnder Miami falle.
  
  
  ***
  
  
  De lange fertraging iet op May syn siel. In fêststelde en aktive frou, elke perioade fan net-aksje irritearre har, mar doe't it libben fan har suster yn 'e balâns wie, skuorde it har geast praktysk útinoar.
  
  Mar no is it wachtsjen foarby. Mai Kitano benadere it kokosnootpaad yn Coconut Grove en ferhuze fluch nei de observaasjepost dy't se de dei derfoar oanwiisd hie. Mei't de útwikseling noch oeren fuort kaam, sette Mai har yn 'e swak ferljochte Cheesecake Factory-bar en pleatste har rêchsek fol mei apparaten op 'e oanrjocht foar har.
  
  In rige televyzjeskermen klonk direkt boppe har holle, dy't ferskate sportkanalen útstjoerden. De bar wie lûd en hektyske, mar neat yn ferliking mei de mannichte dy't fol it restaurant yngong en ûntfangstromte. Se hie noch nea in restaurant sjoen sa wyld populêr.
  
  De barman kaam der hinne en lei in servet op 'e bar. "Hallo wer," sei er mei in glim yn syn each. "Noch in rûntsje?"
  
  Deselde man as fannacht. Mai hie gjin ôflieding nedich. "Bewarje it. Ik nim flessen wetter en tee. Jo koenen gjin trije minuten mei my duorje, freon.
  
  Se negeare de blik fan 'e barman en gie troch mei it bestudearjen fan 'e yngong. It ûndersjen fan tsientallen minsken tagelyk hie har nea lestich west. Minsken binne skepsels fan gewoante. Se hawwe de neiging om binnen har sirkel te bliuwen. Dat wiene nije oankomsten dy't se hieltyd wer besjen moast.
  
  Mai sloech har tee en seach. Der wie in fleurige sfear en in hearlike rook fan lekker iten. Elke kear as der in ober foarby kaam mei in enoarm ovale bak fol mei grutte borden en drinken, hie se it dreech om har oandacht op 'e doarren te hâlden. Laitsjen fol de keamer.
  
  In oere is foarby. Oan 'e ein fan 'e bar siet in âld man allinne, mei de holle nei ûnderen, en siet in pint bier. De iensumens omfette him as in laach stoppels, en warskôge elkenien foar gefaar. Hy wie de ienige pest yn dit hiele plak. Krekt efter him, as om syn bysûnderheid te beklamjen, frege in Britsk pear in foarbygongende ober om in foto te meitsjen fan har tegearre sittend, mei earmen om elkoar hinne. Mai hearde de opteine stim fan in man, "Wy hawwe krekt fûn dat wy swier binne."
  
  Har eagen hâlde nea op mei dwalen. De barman kaam ferskate kearen oan har ta, mar brocht neat oars. Der waard in soarte fan fuotbalwedstriid spile op de tv-skermen.
  
  Mai hold de rêchsek fêst. Doe't de yndikator op har telefoan acht oere oanjoech, seach se trije manlju yn donkere pakken it restaurant binnenkommen. Se stiene út as mariniers yn tsjerke. Grut, breed skouders. Hals tattoos. Skeare hollen. Hurde, unsmiling gesichten.
  
  De minsken fan Kovalenko wiene hjir.
  
  Mai seach se bewege, wurdearje har feardigens. Elkenien wie kompetent, mar ferskate kompetysjes efter har. Se naam in lêste slokje fan har tee, etste it gesicht fan Chika fêst yn har tinzen en glied fan 'e barkruk. Mei folslein gemak krûpte se efter harren oan, de rêchsek oan 'e fuotten.
  
  Se wachte.
  
  In sekonde letter seach ien fan har har op. De skok op syn gesicht wie bliid. Se wisten har reputaasje.
  
  "Wêr is myn suster?"
  
  It duorre har in momint om har stoere hâlding werom te krijen. Ien frege: "Hawwe jo in apparaat?"
  
  Se moasten lûd prate om inoar te hearren oer it lûd fan minsken dy't oankommen en fuortgeane, dy't roppen waarden om har tafels te nimmen.
  
  "Ja, ik haw it. Lit my myn suster sjen."
  
  No twong ien fan de feroardielden in glimke. "No dit," hy gnyske, "dat kin ik dwaan."
  
  Besykje te bliuwen yn 'e mannichte, ien fan Kovalenko's thugs fiske út in gloednije iPhone en draaide in nûmer. Mai fielde dat de oare twa nei har stoarjen wylst se seach, nei alle gedachten te mjitten hokker foarm har reaksje koe nimme.
  
  As se Chika sear dwaan, soe se har net skele oer it publyk.
  
  De spannende mominten binne foarby. Mai seach in moai jong famke fleurich nei in grutte útstalling tsiiskoeken rinnen, fluch en like lokkich folge troch har âlden. Hoe ticht se by de dea en gaos wiene, koenen se gewoan net witte, en Mai hie gjin winsk om har sjen te litten.
  
  De iPhone kaam ta libben mei in knal. Se spande har yn om it lytse skerm te sjen. It wie út fokus. Nei in pear sekonden kaam it wazige byld byinoar om in close-up fan it gesicht fan har suster te sjen. Chica wie yn libben en sykhelle, mar se seach bang út har geast.
  
  "As ien fan jo bastards har sear docht ..."
  
  "Gean gewoan sjen."
  
  De foto bleau ferdwine. It hiele lichem fan Chica kaam yn it sicht, sa fêst bûn oan 'e massive eike stoel dat se amper bewege koe. Mai knarste mei de tosken. De kamera gie fierder fuort. De brûker rûn fuort fan Chica troch in grut, goed ferljochte pakhús. Op in stuit bleauwen se by it rút stean en lieten har it útsjoch nei bûten sjen. Se herkende fuortendaliks ien fan Miami's meast byldbepalende gebouwen, de Miami Tower, in wolkekrabber fan trije ferhalen bekend om syn hieltyd feroarjende kleurwerjefte. Nei noch in pear sekonden kaam de telefoan werom nei har suster, en de eigner begon har werom te lûken oant hy úteinlik stoppe.
  
  "Hy is by de doar," fertelde Kovalenko, de mear prater fan 'e minsken. "As jo ús it apparaat jouwe, komt it út. Dan kinne jo krekt sjen wêr't it is."
  
  Mai studearre har iPhone. De oprop hie trochgean moatten. Se tocht net dat it in opname wie. Boppedat seach se him it nûmer draaie. En har suster wie definityf yn Miami.
  
  Fansels koene se har fermoardzje en ûntsnappe noch foardat Mai koe ûntsnappe út Kokoshnik.
  
  "Apparaat, Miss Kitano." De stim fan 'e bandit, hoewol hurd, befette in protte respekt.
  
  Sa't it moat wêze.
  
  Mai Kitano wie in skerpe operative, ien fan 'e bêste Japanske yntelliginsje hie te bieden. Se moast har ôffreegje hoe graach Kovalenko it apparaat woe. Wie it sa slim as se har suster werom woe?
  
  Jo net spylje roulette mei dyn famylje. Jo krije se werom en jo krije se noch letter.
  
  Mai pakte har rêchsek op. "Ik sil it jo jaan as hy de doar útgiet."
  
  As it in oar west hie, dan hiene se miskien besocht it fuort te heljen. Se koene har wat mear peste. Mar se wurdearre har libben, dizze boeven, en se knikte allegearre as ien.
  
  De iene mei de iPhone spruts yn 'e mikrofoan. "Doch it. Gean nei buten."
  
  Mai seach yntinsyf hoe't de foto yn in sirkel sprong, en luts de oandacht fan har suster ôf oant in brutsen metalen doarframe yn sicht kaam. Dan, de bûtenkant fan in armoedig útsjocht pakhús earne yn ferlet fan ferve en in plaat metaal arbeider.
  
  De kamera ferhuze noch fierder werom. Strjitte parkearplakken en in grut wyt buordsje mei de tekst "Garage" kamen yn sicht. In reade blur fan in auto flitse foarby. Mai fielde dat har ûngeduld begon te sieden, en doe rjochte de kamera ynienen werom op it gebou en spesifyk rjochts fan 'e doar om in fleurich âld teken te sjen.
  
  It gebounûmer en dan de wurden: Súdeaststrjitte 1. Sy hie har adres.
  
  Mai smiet har rêchsek ôf en rûn fuort as in hongerige jager. De mannichte smolt foar har. Ien kear bûten rûn se nei de tichtstbye roltrap, sprong oer de reling en kaam mei in selsbewuste foet sawat healwei del telâne. Se raasde en minsken sprongen oan 'e kant. Se sprinte nei grûnnivo en makke har wei nei de auto dy't se kreas parkearde op Grand Avenue.
  
  Draaide de ignition kaai. Ik sette de hânlieding yn gear en drukte it gaspedaal nei de flier. Ferbaarnd wat rubber yn it ferkear op Tigertail Avenue en aarzele net om it risiko te nimmen. It tsjil draaide, draaide se trijekwart fan har oandacht nei de sat-nav, typte it adres yn, it hert bonkt.
  
  De navigator brocht har nei it 27e suden. Foar har wie in rjochte dyk dy't nei it noarden wiisde, en se drukte letterlik it pedaal nei it tapyt. Se wie sa rjochte dat se net iens tocht oer wat se dwaan soe as se by it pakhús kaam. De auto foarop hie har anty"s net leuk. Hy luts foar har út, syn efterljochten flikkeren. Mai rekke de efterste fender, wêrtroch't de bestjoerder de kontrôle ferliest en syn auto yn in rige parkearde motorfytsen stjoerde. Fytsen, helmen en stikken metaal fleagen alle kanten út.
  
  Mai fergriemde har fokus. Winkelfronten en auto's flitsen foarby as wazige muorren fan tunnelfisy. Foarbygongers rôpen tsjin har. De hurdfytser wie sa bot skrokken fan har hege snelheidsmanoeuvres dat er wankele en by in ferkearsljocht foel.
  
  De navigator naam har nei it easten, rjochting Flagler. De yndikator fertelde har dat se der oer fiif minuten wêze soe. De fiskmerk wie yn in waas fan kleur nei lofts. In flugge tug en se seach in buordsje dat sei "SW1st Street".
  
  Fyftich sekonden letter kundige it Ierske aksint fan de navigator oan: jo hawwe jo bestimming berikt.
  
  
  ***
  
  
  Sels no hie Mai gjin serieuze foarsoarchsmaatregels nommen. Se betocht de auto op slot en lit de kaaien achter it foarwiel oan de passazjierskant. Se rûn de dyk oer en fûn it buordsje dat se in skoft lyn sjoen hie op de wankele kamera.
  
  No naam se in azem om har te stielen foar wat se ûntdekke koe. Se die de eagen ticht, krige har lykwicht werom en bedrige har eangst en lilkens.
  
  De handgreep draaide frij. Se rûn troch de drompel en glied fluch nei lofts. Neat feroare. De romte wie sa'n fyftich meter fan de doar nei de eftermuorre en sa'n tritich meter breed. Der wie gjin meubels dêr. Gjin foto's op 'e muorren. Der binne gjin gerdinen foar de ruten. Boppe har wiene ferskate ljochte, waarme rigen ljochten.
  
  Chica wie noch bûn oan in stoel efter yn 'e keamer, har eagen breed en besocht te bewegen. En hy wraksele, it wie dúdlik, om wat tsjin Mai te sizzen.
  
  Mar de Japanske yntelliginsje-agint wist wat te sykjen. Se seach in heale tsientallen befeiligingskamera's dy't oeral op it plak stiene en wist fuortendaliks wa't se seach.
  
  Kovalenko.
  
  Wat se net wist wie wêrom? Hy ferwachte in soarte fan show? Wat it ek wie, se wist de reputaasje fan 'e Blood King. It soe net fluch of maklik wêze, wat gjin rekken holden mei in ferburgen bom of gassilinder.
  
  De hûnepoot oan 'e ein fan 'e keamer, krekt foar de stoel fan har suster, hat sûnder mis in ferrassing of twa ferburgen.
  
  Mai gie stadich nei foaren, ferljochte dat Chika noch libbe, mar ûnder gjin yllúzjes oer hoe lang Kovalenko fan doel wie dat dit duorje soe.
  
  As yn antwurd, klonk in stim út ferburgen sprekkers. "Mai Kitano! Jo reputaasje is ongeëvenaard. " It wie Kovalenko. "Litte wy sjen oft it fertsjinne is."
  
  Fjouwer figueren glieden efter de skonk fan de bline hûn út. Mai stoarre in sekonde, amper yn steat om har eagen te leauwen, mar waard doe twongen yn in hâlding doe't de earste fan 'e moardners nei har ta ried.
  
  Hy rûn fluch, taret him op foar in fleantrap, oant Mai maklik oan 'e kant glied en in perfekte draaiende traap die. De earste jager foel skrokken op 'e grûn. It laitsjen fan 'e Bloody King kaam út 'e sprekkers.
  
  No foel de twadde jager har oan, en joech har gjin kâns om de earste ôf te meitsjen. De man draaide de chakram - in stielen ring mei in vlijmskerpe bûtenrâne - op 'e fingertop en glimke doe't er oankaam.
  
  Mai stoppet. Dizze man wie in adept. Deadlik. De mooglikheid om sa'n gefaarlik wapen mei fertrouwen gemak spruts fan jierren fan hurde oefening. Hy koe de chakram goaie mei in ienfâldige flick fan syn pols. Se makke gau de kânsen gelyk.
  
  Se rûn nei him ta, slút syn berik. Doe't se syn pols trikken seach, dûke se yn in slide, glide ûnder de bôge fan it wapen, en smiet har holle sa fier mooglik werom as de kweade blêden troch de loft boppe har snienen.
  
  In lok fan har hier foel op 'e flier.
  
  Mai sloech de fuotten earst yn 'e adept, skopte syn knibbels mei alle macht. No wie net de tiid om finzenen te nimmen. Mei in knypeach dat se beide hearde en fielde, sloegen de knibbels fan de man. Syn gjalp wie foarôfgeand oan syn fal op 'e grûn.
  
  Safolle jierren fan training ferlern yn in momint.
  
  De eagen fan dizze man lieten folle mear sjen as persoanlike pine. Mai frege him efkes ôf wat Kovalenko oer him hie, mar doe kaam der in tredde strider yn de striid en se fielde dat de earste al op syn fuotten kaam.
  
  De tredde wie in grutte man. Hy stompe oer de flier nei har ta as in grutte bear dy't syn proai stroffele, bleate fuotten slaan tsjin it beton. De Bloedkening stimulearre him mei in searje grunts en barste doe út yn it laitsjen, in maniak yn syn elemint.
  
  Mai seach him rjocht yn 'e eagen. "Jo moatte dit net dwaan. Wy binne tichtby Kovalenko te fangen. En de frijlitting fan de gizelders."
  
  De man twifele efkes. Kovalenko snoarde heech boppe syn holle. "Jo meitsje my trilje, Mai Kitano, trilje fan eangst. Foar tweintich jier wie ik gewoan in myte, en no brek ik myn stilte op myn eigen betingsten. Hoe kinne jo ..." Hy bleau stil. "Hat immen lykas jo oait gelyk oan my?"
  
  Mai bleau yn 'e eagen fan 'e grutte jager te sjen. Se fielde dat de efter har ek stoppe, as wachte se op de útkomst fan de geastlike striid.
  
  "Fjochtsje!" De Bloody King rôp ynienen. "Fjochtsje, of ik sil jo leafsten libbend skine litte en oan 'e haaien fiede!"
  
  De bedriging wie reëel. Sels Mai koe it sjen. De grutte man sprong yn aksje, draafde nei har ta mei de earmen útstutsen. May hat har strategy opnij besjoen. Slaen en rinne, slaan fluch en ferpletterjend hurd, en gean dan út 'e wei. As it mooglik is, brûk syn maat tsjin him. Mai liet him oanpakke, wittende dat er wat ûntwykjende beweging fan har ferwachtsje soe. Doe't er har berikke en har lichem beetpakte, wie se binnen syn berik en wikkele om syn skonken.
  
  It lûd fan him sloech de flier ferdronken sels de Bloody King syn dwylsinnige giggling.
  
  De earste fjochter sloech har no hurd, rjochte op it lytse fan har rêch, joech in pynlike klap foardat Mai draaide en rôle, efter de delsleine man oankaam en harsels wat romte joech.
  
  No liet de Bloedkening in gjalp útlizze. "Snij de kop fan har suster ôf!"
  
  No ferskynde in fjirde man, bewapene mei in samoerai-swurd. Hy rûn rjocht nei Chika, seis stappen fuort fan in ein oan har libben.
  
  En Mai Kitano wist dat no de tiid wie om it bêste toanielstik fan har libben út te fieren. Al har oplieding, al har ûnderfining kamen byinoar yn in lêste wanhopige besykjen om har suster te rêden - in kwestje fan libben en dea.
  
  Tsien sekonden fan deadlike genede en skientme of in libben lang fan baarnende spyt.
  
  Mai sprong op 'e rêch fan' e grutte man, en brûkte him as springplank om in fleanende trap te leverjen oan 'e earste jager. Hy fielde amper de skok doe't May syn dominante skonk ferskate bonken yn syn gesicht bruts, mar hy stoarte yn as in deadgewicht. Mai luts daliks har holle werom en rôle, hurd op har rêchbonke telâne, mar it momentum fan har sprong brocht har yn minimale tiid fier oer de betonnen flier.
  
  Se kaam fierder fan har suster en de man mei it swurd telâne.
  
  Mar krekt neist de chakran.
  
  Yn in millisekonde pauze rjochte se har wêzen, kalme har siel, en draaide har om, en liet it deadlike wapen los. Hy streake troch de loft, syn deadlik blêd glinstere, al mei read streake út May syn eigen bloed.
  
  De chakran sloech trillend yn 'e nekke fan 'e swurdman. De man foel sûnder lûd yn, sûnder dat er hielendal wat te fielen. Hy begriep noch net wat him rekke. It swurd klettere op 'e flier.
  
  De grutte man wie de iennichste fjochter dy't him no tsjin har hâlde koe, mar syn skonk bûgde troch wylst er besocht te stean. Se hat wierskynlik ien of twa pezen ferwûne rekke. Triennen fan pine en helpleazens streamden him del, net foar himsels, mar foar syn leafsten. Mai seach Chika oan en twong harsels om nei har suster te rinnen.
  
  Se brûkte it swurd om de touwen te snijen, har tosken te knarsen by it oansjen fan 'e pearse polsen en bloedige skuorringen feroarsake troch de konstante striid. Op it lêst helle se de gag út 'e mûle fan har suster.
  
  "Gean slap. Ik sil dy drage."
  
  De Bloody King stoppe mei laitsjen. "Stop har!" Hy rôp tsjin de grutte jager. "Doch it. Of ik sil dyn frou mei myn eigen hannen deadzje!"
  
  De grutte man raasde, en besocht mei útstutsen earmen nei har te krûpen. Mai bleau njonken him stean. "Kom mei ús," sei se. "Kom by ûs. Help ús dit meunster te ferneatigjen."
  
  Even ljochte it gesicht fan de man op fan hope. Hy knipperde en seach as wie it gewicht fan 'e wrâld fan syn skouders helle.
  
  "Jo geane mei har, en se sil stjerre," rasped de Bloody King.
  
  Mai skodde har holle. "Se is noch dea, man. De ienige wraak dy't jo krije is troch my te folgjen.
  
  De man syn eagen smeekte. In momint tocht Mai dat er him eins mei har útlûke soe, mar doe kamen de twifelwolken werom en syn blik sakke.
  
  "Ik kin net. Wylst se noch libbet. Ik kin gewoan net".
  
  Mai draaide him ôf en liet him dêr lizzen. Se hie har eigen oarloggen te fjochtsjen.
  
  De Bloody King stjoerde har in ôfskiedskot. "Rinne fuort, Mai Kitano. Myn oarloch stiet op it punt om ferklearre te wurden. En de poarten wachtsje op my."
  
  
  HAADSTIK NIJN
  
  
  De hannen fan de Bloedkening sprongen nei syn mes. It wapen siet punt earst yn 'e tafel foar him fêst. Hy brocht it ticht by de eagen, ûndersocht it mei bloed trochdrenkte blêd. Hoefolle libbens hat er einige mei dit mes?
  
  Ien foar ien, elke oare dei, fiifentweintich jier lang. Teminsten.
  
  As allinich om de leginde te hâlden, respekt en eangst fris.
  
  "Sa'n weardige tsjinstanner," sei er tsjin himsels. "It is spitich dat ik gjin tiid haw om it nochris te besykjen." Hy gyng oerein, draaide stadich mei it mes, it blêd reflektearre it ljocht wylst er rûn.
  
  "Mar myn tiid om te hanneljen is hast kommen."
  
  Hy bleau stean oan it tsjinoerstelde ein fan 'e tafel, dêr't in frou mei donker hier oan in stoel bûn wie. Se hie har moed al ferlern. Hy wie wearzich om nei har reade eagen te sjen, heakjend lichem en trillende lippen.
  
  De Bloody King skodholle. "Meitsje dy gjin soargen. No haw ik myn earste apparaat, hoewol ik Kitano miste. Jo man soe it twadde apparaat oer no moatte leverje. As it trochgiet, geane jo frij."
  
  "Hoe - hoe kinne wy jo fertrouwe?"
  
  "Ik bin in man fan eare. Dit is hoe't ik myn jeugd oerlibbe. En as de eare betwifele wurde soe..." Hy liet har it bevlekte blêd sjen. "Der wie altyd mear bloed."
  
  In gedempte ping kaam fan syn kompjûterskerm. Hy gyng foarby en drukte op in pear knoppen. It gesicht fan syn kommandant út Washington, DC ferskynde.
  
  "Wy binne yn posysje, hear. It doel is oer tsien minuten klear."
  
  "It apparaat is in prioriteit. Boppe al it oare. Ûnthâld dit".
  
  "Mynhear". It gesicht ferhuze werom om in ferhege werjefte te sjen. Se seagen del op it parkearplak, besaaid mei jiskefet en hast ferlitten. It korrelige byld toande in tramp dy't boppe op it skerm rûn en in blauwe Nissan dy't troch in pear automatyske poarten ried.
  
  ,,Ferlos dy boarre. Hy kin de plysje wêze."
  
  "Wy hawwe him kontrolearre, hear. Hy is gewoan in tramp."
  
  De Bloody King fielde dat woede stadichoan yn him opboude. "Sit fan him ôf. Freegje my nochris en ik sil jo famylje libbend begrave.
  
  Dizze man wurke gewoan foar him. Mar dizze man wist wat Dmitry Kovalenko koe. Sûnder in wurd naam er doel en skeat de dakleaze troch de holle. De Bloedkening glimke doe't er seach dat in tsjuster plak begûn te fersprieden oer it rûchwei betonnen gebiet.
  
  "Fiif minuten noch oant it mark."
  
  De Bloody King seach nei de frou. Se wie syn gast foar ferskate moannen. De frou fan de minister fan definsje wie gjin lytse priis. Jonathan Gates soe djoer betelje foar har feiligens.
  
  "Sir, Gates hat syn deadline oertroffen."
  
  Yn elke oare situaasje soe de Bloody King no syn mes brûkt hawwe. Gjin pauze. Mar it twadde apparaat wie wichtich foar syn plannen, hoewol net essensjeel. Hy pakte de satellyttillefoan dy't njonken de kompjûter lei en draaide in nûmer.
  
  Ik harke nei it ring en ring. "Jo man liket net te skele oer jo feiligens, frou Gates." De Bloedige Kening krûlde syn lippen yn wat as in glimke. "Of miskien hat er dy al ferfongen, hmm? Dizze Amerikaanske politisy ...
  
  Der wie in klik, en de bange stim antwurde úteinlik. "Ja?"
  
  "Ik hoopje dat jo tichtby binne en dat jo it apparaat hawwe, myn freon. Oars..."
  
  De stim fan de minister fan definsje wie oant de limyt spand. "De Feriene Steaten bûge net foar tirannen," sei er, en dy wurden kostje him dúdlik in protte fan syn hert en siel. "Jo easken wurde net foldien."
  
  De Bloedige Kening tocht oer de Poarten fan 'e Hel en wat der foarby lei. "Harkje dan nei jo frou stjert yn eangst, Gates. Ik haw gjin twadde apparaat nedich foar wêr't ik hinne gean."
  
  Om derfoar te soargjen dat it kanaal iepen bleau, helle de Bloody King syn mes op en begon syn elke moardlike fantasy te ferfoljen.
  
  
  HAADSTIK TIEN
  
  
  Hayden Jay rûn fuort fan har kompjûter doe't har mobyl rinkele. Ben en Karin wiene drok dwaande om de seereizen fan kaptein Cook wer op te wekken, en benammen dy dy't de Hawaï-eilannen oanbelangen. Cook, hoewol rûnom bekend as in ferneamde ûntdekkingsreizger, wie in man fan in protte talinten, like it. Hy wie ek in ferneamde navigator en betûft kartograaf. De man dy't alles yn kaart brocht, hy registrearre lannen fan Nij-Seelân oant Hawaï en wie mear bekend om syn earste lâning op Hawaï makke te hawwen, in plak dat hy de Sandwicheilannen neamde. It stânbyld stiet noch yn 'e stêd Waimea, Kauai, as in testamint fan it plak dat er yn 1778 foar it earst tsjinkaam.
  
  Hayden gie werom doe't se seach dat de beller har baas wie, Jonathan Gates.
  
  "Ja menear?"
  
  Allinnich tuskenskoften sykheljen koe wurde heard fan de oare ein. Se gong nei it finster. "Kinst my hearre? Mynhear?"
  
  Se hawwe net sprutsen sûnt hy har verbaal berispe. Hayden fielde in bytsje ûnwis.
  
  De stim fan Gates waard úteinlik heard. "Se hawwe har fermoarde. Dy basterden hawwe har fermoarde."
  
  Hayden stoarre troch it finster, en seach neat. "Wat hawwe se dien?"
  
  Efter har draaiden Ben en Karin har om, skrokken fan har toan.
  
  "Se namen myn frou, Hayden. Moannen lyn. En justerjûn hawwe se har fermoarde. Want ik soe har opdrachten net oannimme."
  
  "Nee. It koe net -"
  
  "Ja". De stim fan Gates barste doe't syn whisky-oandreaune adrenaline-kick dúdlik begon te ferdwinen. "Dat is gjin soargen, Jay, myn frou. Ik bin altyd in patriot west, sa fûn de presidint it binnen oeren nei har ûntfiering. Ik bliuw..." Hy bleau stil. "Patriot".
  
  Hayden wist amper wat te sizzen. "Wêrom fertel my no?"
  
  "Om myn folgjende stappen út te lizzen."
  
  "Nee!" Hayden raasde, en sloech ynienen skrik op it rút. "Jo kinne dit net dwaan! Asjebleaft!"
  
  "Ontspanne. Ik haw gjin bedoelingen om mysels te deadzjen. Earst sil ik helpe om Sarah te wreken. Ironysk, is it net?
  
  "Wat?"
  
  "No wit ik hoe't Matt Drake fielt."
  
  Hayden die har eagen ticht, mar de triennen rolden noch oer har gesicht. It oantinken oan Kennedy ferdwûn al út 'e wrâld, it hert, eartiids sa fol fjoer, feroare no yn 'e ivige nacht.
  
  "Wêrom fertel my no?" Hayden lang om let werhelle.
  
  "Om it út te lizzen." Gates stoppe en sei doe: "Ed Boudreau hat in lytse suster. Ik stjoer jo de details. Doch it-"
  
  Hayden wie sa skrokken dat se de sekretaris ûnderbriek foardat er fierder koe. "Bist it wis?"
  
  "Doch alles yn jo macht om dizze bastard ôf te meitsjen."
  
  De line gie dea. Hayden hearde in e-post oer har tillefoan. Sûnder ophâlden draaide se har skerp om en ferliet de keamer, negeare de soargen blikken fan Ben Blake en syn suster. Se rûn nei de lytse kast fan Kinimaki en fûn him oan it tarieden fan kip mei chorizosaus.
  
  "Wêr is Alicia?"
  
  "Juster is har pas ynlutsen." De wurden fan 'e grutte Hawaiian wiene ferfoarme.
  
  Hayden bûgde tichterby. "Wês gjin idioat. Wy witte beide dat se gjin pas nedich hat. Dus, wêr is Alicia?"
  
  Kinimaki syn eagen waerden, stoarjend nei de platen. "Hmm, ien minút. Ik sil har fine. Nee, dêr is se te perceptyf foar. Ik sil-"
  
  "Rop har gewoan." Hayden syn mage knypte sa gau't se dy wurden sei, en swartens omhulde har siel. "Sis har om kontakt op te nimmen mei Drake. Hy krige wat er frege. Wy sille in ûnskuldige persoan sear dwaan om ynformaasje te krijen. "
  
  "Sister Boudreau?" Kinimaka like skerper as gewoanlik. "Hat er echt ien? En Gates hat it tekene?
  
  "Jo soene ek," Hayden fage har eagen droech, "as immen jo frou gewoan martele en fermoarde."
  
  Kinimaka fertarde dit stil. "En dit lit de CIA itselde dwaan oan in Amerikaanske boarger?"
  
  "Dat is it foar no," sei Hayden. "Wy binne yn oarloch."
  
  
  HAADSTIK ALLE
  
  
  Matt Drake begûn mei djoere dingen. De flesse Johnnie Walker Black wie útnoegjend en seach der net al te armoedig út.
  
  Miskien wat better soe fluch ferpleatse it ûnthâld fan har gesicht? Dizze kear, yn syn dream, sil hy har echt rêde lykas hy altyd tasein hat?
  
  It sykjen gie troch.
  
  De whisky baarnde. Hy draeide daliks it glês ôf. Hy die it wer yn. Hy hat muoite om te konsintrearjen. Hy wie in man dy't oaren holp, dy't har fertrouwen fertsjinne, dêr't rekken mei stie en nea ien yn 'e steek liet.
  
  Mar hy mislearre Kennedy Moore. En dêrfoar mislearre hy Alison. En hy mislearre har ûnberne bern, in poppe dy't stoar foardat hy sels in kâns hie om te libjen.
  
  Johnnie Walker, lykas elke oare flesse dy't er earder besocht hie, makke syn wanhoop djipper. Hy wist dat dit barre soe. Hy woe dat it sear die. Hy woe dat it in stik pine út syn siel snijde.
  
  Pine wie syn berou.
  
  Hy stoarre it rút út. It stoarre werom, leech, ûnsjoend en emosjoneel - swart bevlekt, krekt as hy. Updates fan maaie en Alicia waarden hieltyd seldsumer. Oproppen fan syn SAS-freonen bleaunen op tiid oankomme.
  
  The Bloody King fermoarde Ben syn âlden in pear dagen lyn. Se wiene feilich. Se wisten nea fan it gefaar, en Ben sil nea witte hoe ticht se kamen om slachtoffers te wurden fan 'e vendetta fan' e Blood King.
  
  En de CIA-aginten dy't de Blakes hoeden wisten ek net. De SAS hie gjin erkenning of klappen op 'e rêch nedich. Se diene de taak gewoan ôf en gongen troch nei de folgjende.
  
  In spookjende melody begûn te spyljen. It ferske wie like oangripend as it wie moai - 'My Immortal' fan Evanescence - en it herinnerde him oan alles wat er ea ferlern hie.
  
  It wie syn ringtone. Hy fûgele wat betize om de lekkens, mar kaam úteinlik troch oan de telefoan.
  
  "Ja?"
  
  "Dit is Hayden, Matt."
  
  Hy siet wat rjochter oerein. Hayden wie bewust fan syn resinte eksploaten, mar keas der foar om se te negearjen. Alicia wie harren go-between. "Wat is der bard? Ben-?" Hy koe it sels net bringe om dy wurden te sizzen.
  
  "Hy is goed. It giet goed mei ús. Mar der is wat bard."
  
  "Hawwe jo Kovalenko fûn?" Ûngeduld snie troch de alkoholistyske waas as in helder spotlight.
  
  "Nee, noch net. Mar Ed Boudreaux hat wol in suster. En wy hawwe tastimming krigen om har hjir te bringen."
  
  Drake gyng sitten, ferjitten oer de whisky. Haat en helfjoer ferbaarnen twa merken yn syn hert. "Ik wit krekt wat te dwaan."
  
  
  HAADSTIK TOLF
  
  
  Hayden makke harsels foar wat komme soe. Har hiele CIA-karriêre hie har net taret op dizze situaasje. De frou fan de minister fan definsje kaam om it libben. In ynternasjonale terrorist dy't in ûnbekend oantal sibben fan machtige minsken gizele hâldt.
  
  Wist de oerheid de identiteiten fan alle belutsenen? Nea. Mar jo koenen der wis fan wêze dat se folle mear wisten as se ea lieten.
  
  It like folle makliker doe't se earst ynskreaun. Miskien wiene dingen doe ienfâldiger, foar 11 septimber. Miskien yn 'e dagen fan har heit, James Jay, de legindaryske agint dy't se stribbe om te emulearjen, wiene dingen swart en wyt.
  
  En ûnferbidlik.
  
  It wie in skerpe râne. De oarloch tsjin de Blood King is op in protte nivo's fochten, mar har kin noch blike te wêzen de skriklikste en suksesfolste noch.
  
  De ferskate persoanlikheden fan 'e minsken dy't oan har kant wiene, joegen har in foardiel. Gates fernaam dit earst. Dêrom liet hy har har eigen ûndersyk dwaan nei it mystearje om de Bermuda-trijehoek hinne. Gates wie slimmer as se oait tocht hie. Hy seach fuortendaliks it foardiel dat kontrastearjende persoanlikheden lykas Matt Drake, Ben Blake, May Kitano en Alicia Miles levere. Hy seach it potensjeel fan har team. En hy brocht se allegearre byinoar.
  
  Briljant.
  
  Team fan 'e takomst?
  
  No woe de man, dy't alles kwyt wie, der rjocht komme foar de man dy't syn frou sa brutaal fermoarde hie.
  
  Hayden benadere Boudreaux syn sel. De lakonike hiersoldaat seach har loai oan oer syn opsleine hannen.
  
  "Kin ik jo helpe, agent Jay?"
  
  Hayden soe harsels noait ferjûn hawwe as se net nochris besocht hie. "Fertel ús de lokaasje fan Kovalenko, Boudreau. Jou it gewoan fuort en it sil allegear foarby wêze." Se spriek har earms út. "Ik bedoel, it is net sa't er in shit oer dy jout."
  
  "Miskien wit er it." Boudreau draaide it liif om en glied fan it bêd ôf. "Miskien wit er it net. Miskien is it te betiid om te sizzen, hè?"
  
  "Wat binne syn plannen? Wat is dizze Gate of Hell?
  
  "As ik wist ..." Boudreau syn gesicht liet de glimke sjen fan in feestlike haai.
  
  "Jo dogge it echt." Hayden bleau tige saaklik. "Ik jou dy dizze lêste kâns."
  
  "Lêste kâns? Sille jo my sjitte? Hat de CIA einlings realisearre hokker tsjustere sûnden se moatte begean om yn it spul te bliuwen?
  
  Hayden skodholle. "D'r is in tiid en in plak foar dit."
  
  "Wis. Ik koe ferskate plakken neame." Boudreau bespotte har, dwylsinnigens skynde troch de spray fan speeksel. "D'r is neat dat jo my kinne dwaan, Agent Jay, dat soe meitsje dat ik immen sa machtich as de Blood King ferriedt."
  
  "No ..." Hayden twong himsels te glimkjen. "Dat hat ús oan it tinken brocht, Ed." Se joech fleurigens oan har stim. "Do hast hjir neat, man. Neat. En dochs sille jo net fergrieme. Jo sitte dêr, fergriemen, lokkich akseptearje de konklúzje. As in folsleine bastard. As in ferliezer. As in stikje súdlike stront." Hayden joech it alles.
  
  Boudreaux syn mûle foarme in spannende wite line.
  
  "Do bist in man dy't opjûn hat. Quirk. Opoffering. Impotint."
  
  Boudreau gyng nei har ta.
  
  Hayden drukte har gesicht tsjin de traaljes, en pleage him. "Fucking flauwe lul."
  
  Boudreau smiet in klap, mar Hayden luts rapper werom, en twong harsels noch altyd te glimkjen. It lûd fan syn fûst dy't it stiel sloech, wie as in wiete klap yn it gesicht.
  
  "Dat fregen wy ús ôf. Wat makket dat in man as jo, in soldaat, in wilsswak lid wurdt?
  
  Nou seach Boudreau har mei stadich fersteanende eagen oan.
  
  "Da's alles". Hayden mimike him. "Do bist dêr, net? Har namme is Maria, toch?"
  
  Boudreau sloech de traaljes ticht yn ûnútspreklike grime.
  
  It wie Hayden syn beurt om te gnizen. "Sa't ik al sei. Impotint."
  
  Se draaide har ôf. De siedden waarden siedde. It gie oer snelheid en brutaliteit. Ed Boudreau soe nea kreake ûnder normale omstannichheden. Mar no...
  
  Kinimaka rôle de tv op, dy't se oan in stoel bûnen, sadat de hiersoldaat it sjen koe. De noed yn 'e stim fan 'e man wie dúdlik, hoewol hy besocht it te ferbergjen.
  
  "Wat de hel besykje jo minsken ôf te heljen?"
  
  "Bliuwe sjoche, bastard." Hayden liet har stim klinke as hie se it gewoan net mear skele. Kinimaka sette de tv oan.
  
  Boudreaux syn eagen waerden wiid. "Nee," sei er stil mei allinnich syn lippen. "Och nei".
  
  Hayden moete syn blik mei in folslein te leauwen grins. "Wy binne yn oarloch, Boudreaux. Wolle jo noch net prate? Kies in ferdomme bylage."
  
  
  ***
  
  
  Matt Drake soarge derfoar dat de kamera feilich yn posysje wie foardat hy yn it frame kaam. De swarte balaclava waard mear oer syn gesicht lutsen foar effekt as camouflage, mar it kûgelfrije vest dat hy oan hie en it wapen dat hy droech makke de earnst fan 'e situaasje fan it famke perfoarst dúdlik.
  
  De eagen fan it famke wiene marren fan wanhoop en eangst. Se hie gjin idee wat se dien hie. Ik haw gjin idee wêrom't se it nedich hawwe. Se wist net wat har broer foar in bestean die.
  
  Maria Fedak wie ûnskuldich, tocht Drake, as immen dizze dagen ûnskuldich wie. Tafallich fongen, fongen troch ûngelok yn in oer de hiele wrâld ferspraat net, dat sisde en knetterde fan dea, herteleazens en haat.
  
  Drake bleau njonken har stean, swaaide in mes yn syn rjochterhân, de oare lei licht op it gewear. It makke him net mear út dat se ûnskuldich wie. It wie ferjilding, net minder. In libben foar in libben.
  
  Hy wachte geduldich.
  
  
  ***
  
  
  "Maria Fedak," sei Hayden. "Se is dyn suster, troud, hear Boudreau. Jo suster, ferjitlik, hear hiersoldaat. Dyn suster is kjel, hear Killer. Se wit net wa't har broer is of wat er regelmjittich docht. Mar se ken dy echt. Se ken in leave broer dy't har ien of twa kear yn 't jier op besite komt mei nepferhalen en trochtochte kado's foar har bern. Sis my, Ed, wolle jo dat se sûnder mem opgroeie?
  
  Boudreaux syn eagen stiene út. Syn bleate eangst wie sa sterk dat Hayden eins meilijen foar him fielde. Mar no wie de tiid net. It libben fan syn suster wie wier yn 'e balâns. Dêrom keazen se Matt Drake, ien, om te hostjen.
  
  "Maria". It wurd kaam út him, jammerdearlik en wanhopich.
  
  
  ***
  
  
  Drake koe it bange famke amper sjen. Hy seach Kennedy dea yn syn earms. Hy seach de bloedige hannen fan Ben. Hy seach Harrison syn skuldich gesicht.
  
  Mar it meast seach er Kovalenko. The Blood King, de mastermind, is in man sa leech en sûnder gefoel dat hy neat mear wêze koe as in reanimearre lyk. Zombie. Hy seach it gesicht fan 'e man en woe it libben yn alles wat him omjoech, fersmoargje.
  
  Syn hannen rûnen út nei it famke en slute har om 'e kiel.
  
  
  ***
  
  
  Hayden knipperde nei de monitor. Drake wie hastich dingen. Boudreau hie amper tiid om te belje. Kinimaka stapte nei har ta, altyd de aardige bemiddeler, mar Alicia Miles luts him werom.
  
  "Nee, grutte keardel. Lit dizze bastards switte. Se hawwe neat oan har hannen as de dea."
  
  Hayden twong harsels te taunt Boudreaux de manier wêrop se tocht dat er him taunted doe't er bestelde har manlju fermoarde.
  
  "Sille jo skrieme, Ed, of wolle jo witte hoe't se sushi meitsje yn it Feriene Keninkryk?"
  
  Boudreaux seach har mei in moardzjende blik oan. In tinne hoemannichte speeksel streamde út 'e mûlehoeke. Syn emoasjes krigen it better fan him, krekt as doe't er in moard tichtby fielde. Hayden woe net dat hy him fan har ôfslute.
  
  Alicia wie al ticht by de bars. "Jo hawwe de eksekúsje besteld fan myn freon. Jo moatte bliid wêze dat it Drake is dy't de dobbelstiennen docht en net ik. Ik soe dat wyfke twa kear sa lang lije litten hawwe."
  
  Boudreau seach fan de iene nei de oare. "Jo kinne beide better soargje dat ik hjir noait wei kom. Ik swar, ik sil jim beide yn stikken snije."
  
  "Bewarje it." Hayden seach hoe't Drake Maria Fedak syn nekke klemde. "Se hat net folle tiid."
  
  Boudreau wie in stoere man en syn gesicht wie ticht. "De CIA sil myn suster gjin skea dwaan. Se is in boarger fan 'e Feriene Steaten."
  
  No leaude Hayden wirklik dat de gek it echt net krige. "Harkje nei my, do gekke bastard," sisde se. "Wy binne yn oarloch. De Bloody King fermoarde Amerikanen op Amerikaanske grûn. Hy ûntfierde tsientallen. Tsientallen Hy wol dit lân foar losjild hâlde. Hy jout neat om dy of dyn stinkende suster!"
  
  Alicia mompele wat yn har earphone. Hayden hearde de ynstruksjes. Kinimaka die itselde.
  
  Dat docht Drake ek.
  
  Hy liet de nekke fan de frou los en helle it gewear út it holster.
  
  Hayden knypte har tosken sa hurd opinoar dat de senuwen om har skedel gûlen. Har gut ynstinkt makke har hast gûlen en sei him om op te hâlden. Har fokus wie in sekonde wazig, mar doe begon har training yn, en fertelde har dat dit de bêste kâns wie dy't se hiene om Kovalenko op te spoaren.
  
  Ien libben om hûnderten of mear te rêden.
  
  Boudreau fernaam it boartsje fan emoasjes op har gesicht en fûn him ynienen by de traaljes, oertsjûge, útstjit syn hân en grommend.
  
  "Doch dat net. Douarst dit net myn lytse suster dwaan!
  
  Hayden syn gesicht wie in masker fan stien. "Lêste kâns, moardner."
  
  "De bloedige kening is in geast. Foar alles wat ik wit, kin it in reade hjerring wêze. Hy hâldt fan dit soarte dingen. "
  
  "Begrypt. Test ús."
  
  Mar Boudreau is al te lang in hiersoldaat, te lang in moardner. En syn haat foar autoriteitsfigueren blynde syn oardiel. "Gean nei de hel, teef."
  
  Hayden syn hert sakke, mar se tikte de mikrofoanmonitor op har pols. "Sjit har."
  
  Drake tilde it gewear op en drukte it tsjin har holle. Syn finger drukte de trekker yn.
  
  Boudreaux raasde yn ôfgriis. "Nee! Bloody King yn-"
  
  Drake liet it ferskriklike lûd fan gewearfjoer alle oare lûden ferdrinke. Hy seach hoe't it bloed fan 'e kant fan Maria Fedak's holle spuite.
  
  "Noard-Oahu!" Boudreaux einige. "Syn grutste ranch is dêr..." Syn wurden sloegen ôf doe't er op 'e flier sakke, syn deade suster yn 'e stoel seach en nei de bloedspatte muorre efter har seach. Hy seach ferbjustere hoe't de mei balaclava beklaaide figuer op it skerm kaam oant it it folslein foldie. Doe die er syn masker ôf.
  
  Matt Drake's gesicht wie kâld, fier, it gesicht fan in beul dy't fan syn baan hâlde.
  
  Hayden huvere.
  
  
  HAADSTIK Trettjin
  
  
  Matt Drake stapte út 'e taksy en die de eagen ticht om it hege gebou te bestudearjen dat foar him opsloech. Griis en ûnbegryplik, it wie de perfekte dekking foar in geheime operaasje fan 'e CIA. Lokale aginten moasten de ûndergrûnske garaazje ynfiltrearje, troch meardere lagen fan befeiliging. Elkenien oars, oft aginten as boargers, kamen troch de foardoar, mei opsetsin presintearje harsels as maklike doelen.
  
  Hy sykhelle djip, foar it earst sa lang as er him koe betinke hast sober, en triuwde de draaidoar fan ien persoan iepen. Op syn minst like dizze ynstallaasje har feiligens serieus te nimmen. Foar him wie in ienfâldige tafel, dêr't in heal tsiental strak útsjoen mannen oan siet. Gjin twifel seagen folle mear.
  
  Hy rûn oer de gepolijste tegelflier. "Hayden Jay wachtet om my te moetsjen."
  
  "Hoe hyst do?"
  
  "Drake."
  
  "Matt Drake?" It stoïsynske uterlik fan de wacht wankele wat.
  
  "Wis".
  
  De man joech him in blik dy't in persoan koe brûke by it sjen fan in ferneamdens of in finzene. Doe die er in oprop. In sekonde letter begeliede er Drake nei in diskrete lift. Hy die de kaai yn en drukte op de knop.
  
  Drake fielde dat de lift nei boppen fleach, as op in luchtkussen. Hy besleat net te folle nei te tinken oer wat der barre soe, hy liet de eveneminten foar harsels soargje. Doe't de doar iepengie, seach er de gong oan.
  
  Oan 'e ein fan 'e gong stie de kommisje om him te groetsjen.
  
  Ben Blake en syn suster Karin. Hayden. Kinimaka. Alicia Miles stie earne efter. Hy seach maaie net, mar doe hie er it ek net echt ferwachte.
  
  It toaniel wie lykwols ferkeard. Dit moast Kennedy omfetsje. It like der allegear nuver út sûnder har. Hy stapte út 'e lift en besocht te betinken dat se wierskynlik itselde fielden. Mar leine se alle nachten op bêd, seagen troch har eagen, ôffreegje wêrom't Drake der net wie om har te rêden?
  
  Ben stie doe foar him en Drake, sûnder wat te sizzen, luts de jonge keardel yn syn earms. Karin glimke skiepsk oer it skouder fan har broer en Hayden gie nei him ta om in hân op syn skouder te lizzen.
  
  "Wy hawwe dy mist".
  
  Hy hold wanhopich fêst. "Dankewol".
  
  "Jo hoege net allinich te wêzen," sei Ben.
  
  Drake die in stap werom. "Sjoch," sei er, "it is wichtich om ien ding rjocht te krijen. Ik bin in feroare persoan. Jo kinne net mear op my fertrouwe, benammen op jo, Ben. As jim dit begripe, allegearre, dan is der in kâns dat wy gearwurkje kinne."
  
  "It wie net dyn -" Ben gie direkt nei it probleem, krekt sa't Drake wist dat hy soe. Karin wie ferrassend de hân fan ferstân. Se pakte him en luts him oan 'e kant, wêrtroch Drake in dúdlik paad nei it kantoar efter har liet.
  
  Hy rûn troch har hinne, knikte ûnderweis nei Kinimaka. Alicia Miles seach him mei serieuze eagen oan. Se hat ek it ferlies te lijen fan ien dy't har dierber is.
  
  Drake stoppe. "It is noch net foarby, Alicia, lang net. Dizze bastard moat eliminearre wurde. As net, dan kin er de wrâld ta de grûn ta baarne."
  
  "Kovalenko sil gûlend stjerre."
  
  "Halleluja".
  
  Drake rûn har foarby de keamer yn. Twa grutte kompjûters sieten oan syn rjochterkant, hurde skiven whirling en klik as se sochten en laden gegevens. Dêrfoar sieten in pear flierhege kûgelfrije ruten mei útsjoch oer Miami Beach. Ynienen waard er troffen troch it byld fan Wells dy't him foarde as in pervert en frege om in sniper-kikkert, sadat er de bruane lichems dêr del sjen koe.
  
  Dizze gedachte makke him oan it tinken. It wie de earste kear dat er gearhingjend oer Welles tocht hie sûnt Kennedy fermoarde waard. Wells stoar in skriklike dea yn 'e hannen fan Alicia of May. Hy wist net hokker, en hy wist net wêrom.
  
  Hy hearde de oaren him nei binnen. "Dus ..." Hy rjochte him op it útsicht. "Wannear geane wy nei Hawaï?"
  
  "Moarn," sei Hayden. "In protte fan ús aktiva binne no konsintrearre op Oahu. Wy kontrolearje ek oare eilannen omdat it bekend is dat Kovalenko mear as ien ranch hat. Fansels is it no ek bekend dat hy in master fan ferrifeljen is, dus wy folgje oare leads yn ferskate regio's fan 'e wrâld.
  
  "Moai. Ik herinner my ferwizings nei Captain Cook, Diamond Head en Hell's Gate. Is dit wêr't jo op doele?"
  
  Ben naam it. ,,Awat, ja. Mar Cook lâne op Kauai, net Oahu. Syn -" De monolooch einige abrupt. "Hmm, yn in notedop. Wy fûnen neat ûngewoans. Doei."
  
  "Der binne gjin direkte ferbiningen tusken Cook en Diamond Head?"
  
  "Wy wurkje der oan". Karin spruts wat ferdigenjend.
  
  "Mar hy waard berne yn Yorkshire," tafoege Ben, en testen Drake's nije barriêre. "Jo witte, Gods ierde."
  
  It like oft Drake net iens hearde wat syn freon sei. "Hoe lang hat hy yn Hawaï trochbrocht?"
  
  "Moannen," sei Karin. "Hy gie der op syn minst twa kear werom."
  
  "Miskien hat er doe elk eilân besocht. Wat jo moatte dwaan is kontrolearje syn logs, net syn skiednis of prestaasjes. Wy moatte witte oer dy dingen dêr't hy net ferneamd om is."
  
  "Dit is..." Karin stoppe. "It makket echt sin."
  
  Ben sei neat. Karin wie net klear. "Wat wy witte is dit: de Hawaïaanske god fan fjoer, bliksem en fulkanen is in frou mei de namme Pele. Se is in populêre figuer yn in protte âlde ferhalen fan Hawaï. Har hûs wurdt sein boppe op ien fan 'e meast aktive fulkanen yn' e wrâld, mar it is op it Big Island, net Oahu.
  
  "Dit is alles?" frege Drake koart.
  
  "Nee. Wylst de measte ferhalen oer har susters geane, fertelle guon leginden fan 'e Poarte fan Pele. De poarte liedt ta fjoer en it hert fan in fulkaan - klinkt dat foar jo as de hel?"
  
  "Miskien is dit in metafoar," sei Kinimaka sûnder nei te tinken, doe bloosde. "No, it kin wêze. Do wist..."
  
  Alicia wie de earste dy't laitsje. "Tank God, op syn minst ien hat in gefoel foar humor." Se snoarke, en foege doe ta: "Gjin mislediging," yn in stim dy't liet sjen dat se it net echt skele koe hoe't minsken har behannelen.
  
  "Pele's Gate kin nuttich wêze," sei Drake. "Dou sa goed wurk. Oant moarn."
  
  "Binne jo net?" Ben blurted út, fansels hope hy soe hawwe in kâns om te praten mei syn freon.
  
  "Nee". Drake stoarre it finster út doe't de sinne oer de oseaan begûn te ûndergean. "Ik haw fannacht earne te wêzen."
  
  
  HAADSTIK FJERTJIEN
  
  
  Drake ferliet de keamer sûnder werom te sjen. Lykas ferwachte helle Hayden him krekt doe't er de lift yngean soe.
  
  "Drake, stadichoan. It is goed mei har?"
  
  "Jo witte dat se goed is. Jo seagen har op 'e fideostream."
  
  Hayden pakte syn hân. "Jo witte wat ik bedoel."
  
  "It komt goed mei har. It moast der goed útsjen, dat witst wol. Boudreaux moat tocht hawwe dat it echt wie."
  
  "Ja".
  
  "Ik woe dat ik him brekke sjen koe."
  
  "No, ik wie dejinge dy't hy stuts, dus ik krige dat wille, tanksij jo."
  
  Drake drukte op de knop foar de earste ferdjipping. "Syn suster soe al by jo aginten wêze moatte. Se sille har nei it sikehûs bringe en har opromje. Fake bloed is in duvel dy't har eigen bedriuw hâldt, witst.
  
  "Boudreau is gewoan gekker wurden, as dat mooglik is. Doe't syn suster oerein kaam, libbend -' Hayden skodde har holle. "Finale ynstoarting."
  
  "It plan wurke. It wie in goed idee, "fertelde Drake har. "Wy krigen ynformaasje. It wie it wurdich ".
  
  Hayden knikte. "Wit ik. Ik bin gewoan bliid dat de maniak efter traaljes sit.
  
  Drake gie de lift yn en wachte op 'e doarren om te sluten. "As it oan my lei," sei er doe't Hayden út it sicht ferdwûn. "Ik soe de bastard yn syn sel sjitte."
  
  
  ***
  
  
  Drake naam in taksy nei Biscayne Boulevard en gie nei it Bayside winkelsintrum. De man dy't him neamde, klonk stil, ûnwis en folslein út karakter, woe moetsje bûten Bubba Gump's. Drake hie in momint fan humor en suggerearre Hooters, in plak dat wie nei alle gedachten mear geskikt foar harren, mar May die as se hie net iens heard him.
  
  Drake kaam by de mannichte, harke nei de lawaaierige wille om him hinne en fielde him folslein út syn plak. Hoe koene dizze minsken sa bliid wêze as er wat sa leaf ferlern? Hoe koene se net skele?
  
  Syn kiel wie droech en syn lippen wiene skuorre. De bar by Bubba Gump winkt. Miskien koe er in pear sinkje foardat se oankaam. Hy hie lykwols gjin yllúzjes; dit moast ophâlde. As hy nei Hawaï soe om de moardner fan 'e frou dy't hy ljeafde op te jagen, as hy earder wraak soe sykje as in slachtoffer wurde soe, moast dit de lêste kear wêze.
  
  It moast wêze.
  
  Hy soe de doar triuwe doe't Mai tsjin him raasde. Se wie dêr krekt, leunde tsjin in pylder op minder as seis fuotten fan my ôf. As hja de fijân wie, soe er no dea wêze.
  
  Syn fêststelling foar wredens en ferjilding wie neat wurdich sûnder fokus en ûnderfining.
  
  Mai gie nei it restaurant, Drake folge har. Se namen in sit oan 'e bar en bestelden Lava Flows ta eare fan har kommende reis nei Hawaï.
  
  Drake bleau stil. Hy hie Mai Kitano noch noait earder senuweftich sjoen. Hy hie har noch nea bang sjoen. Hy koe him gjin senario foarstelle dat har útsette soe.
  
  En doe foel syn wrâld wer yn.
  
  "Kovalenko ûntfierde myn suster, Chika, út Tokio. In protte moannen binne foarby. Hy hat har sûnt dy tiid finzen hâlden." Mai sykhelle djip.
  
  "Ik begryp it. Ik begryp wat jo dien hawwe," sei Drake flústerjend. It wie dúdlik. Famylje kaam altyd foarop.
  
  "Hy hat in apparaat."
  
  "Ja".
  
  "Ik kaam nei de FS om har te finen. Kovalenko te finen. Mar ik mislearre oant jo en dyn freonen kontakt mei my op. Ik stean by dy yn it kryt".
  
  "Wy hawwe har net rêden. Jo hawwe it dien."
  
  "Jo joegen my hoop, jo makken my diel fan it team."
  
  "Jo binne noch altyd diel fan it team. En ferjit net dat de oerheid in oare remedie hat. Se geane net op.""
  
  "Behalven as ien fan har in leafste yn finzenskip hie."
  
  Drake wist wat der mei de frou fan Gates barde, mar sei neat. "Wy sille jo nedich hawwe yn Hawaï, Mai. As wy dizze man wolle ferslaan, sille wy it bêste nedich hawwe. De oerheid wit dit. Dêrom mochten jo, Alicia en de oaren fuortgean."
  
  "En do?"
  
  "En ik".
  
  "Hoe sit it mei jo leafsten, Drake? Soe de Bloody King syn vendetta út te fieren?
  
  Drake skodholle. "Hy mislearre."
  
  "En dochs sil hy besykje."
  
  "Is dyn suster feilich?" Hat se ekstra beskerming nedich? Ik ken guon minsken -"
  
  "Dat is fersoarge, tank."
  
  Drake studearre de ûnoantaaste drank. "Dan sil dit allegear einigje yn Hawaï," sei er. "En no't wy it hast fûnen, sil it gau wêze."
  
  Mai naam in lange slokje fan har drank. "Hy sil klear wêze, Drake. Hy hat dit al in desennium pland."
  
  "Dit is it lân fan fjoer," sei er. "Foegje Kovalenko en de rest fan ús ta oan dy fergeliking, en dit hiele plak koe gewoan eksplodearje."
  
  
  ***
  
  
  Hy seach May fuortgean nei it parkearplak en gie nei wêr't er tocht dat de taksy wêze koe. Miami nachtlibben wie yn folle gong. Alkohol wie net it ienige middel fan dronkenskip beskikber, en de kombinaasje fan einleaze, noflike nachten, moaie manlju en froulju, en dynamyske meldijen wurke hurd om sels syn flaggende moraal op te heffen.
  
  Hy draaide de hoeke om en de jachthaven gyng foar him iepen - jachten dy't baarnden om grutskens te wêzen, mannichte dy't de kuierpaden folje, in iepenloftrestaurant fol mei moaie minsken dy't neat fan 'e wrâld joech.
  
  Foar in grut part tank oan minsken lykas Matt Drake.
  
  Hy kearde him werom. Syn mobyltsje rinkele mei dy spookjende, melodieuze melody.
  
  Druk fluch op de knop. "Ja?"
  
  "Matt? Goeiemiddei. Hallo." De moaie toanen fan in Oxford-oplieding fernuvere him.
  
  "Dal?" - hy sei. "Torsten Dahl?"
  
  "Wis. Wa klinkt oars sa goed?"
  
  Drake rekke yn panyk. "Alles is ynoarder?"
  
  "Sit gjin soargen, maat. Alles is goed oan dizze kant fan 'e wrâld. Yslân is geweldich. De bern binne fantastysk. In frou is... in frou. Hoe giet it mei Kovalenko?"
  
  "Wy fûnen it," sei Drake mei in glimke. "Hast. Wy witte wêr te sjen. D'r is no wat mobilisaasje oan 'e gong en wy moatte moarn yn Hawaï wêze.
  
  "Perfekt. No, de reden dat ik skilje kin wol of net fan nut wêze foar jo. Jo kinne sels beslute. Lykas jo witte, ferkenning fan 'e Tomb of the Gods giet foarsichtich troch. Unthâlde jo hoe't ik yn Frey syn kastiel op 'e râne fan it grêf fan Odin stie mei de tonge út? Unthâlde jo wat wy fûnen?"
  
  Drake herinnerde syn direkte eangst. "Wis".
  
  "Leau my as ik sis dat wy skatten fine dy't dit hast alle dagen lykje of sels oertreffe. Mar wat mear alledaags trok myn oandacht fan 'e moarn, benammen om't it my oan dy die tinkt.
  
  Drake stapte it smelle steegje yn om de Sweed better te hearren. "Hinket dy oan my? Hawwe jo Hercules fûn?
  
  "Nee. Mar wy fûnen tekens op 'e muorren fan elke nis yn it grêf. Se sieten ferburgen efter skatten, dus se wiene earst net te merken."
  
  Drake hoaste. "Marks?"
  
  "Se kamen oerien mei de foto dy't jo my stjoerd hawwe."
  
  Drake naam in momint, en doe sloech de bliksem syn hert. "Wachtsje. Jo bedoele krekt lykas de foto dy't ik stjoerde? It swirlôfbylding dat wy fûnen op 'e tiidreisapparaten?
  
  "Ik tocht dat dit jo byt meitsje soe, myn freon. Ja, dizze merktekens - of krullen, lykas jo sizze."
  
  Drake wie in momint sprakeleas. As de markearring yn 'e Tomb of the Gods oerienkomt mei de markearring dy't se fûn hawwe op' e âlde transportapparaten, dan betsjutte dat dat se út deselde tiid wiene.
  
  Drake spruts troch in droege mûle. "It betsjut-"
  
  Mar Thorsten Dahl hat fan alles al tocht. "Dat de goaden apparaten makken foar it doel fan tiidreizen. As jo der oer tinke, makket it sin. Fan wat wy fûnen yn it grêf fan Odin, witte wy dat se bestienen. No witte wy hoe't se it ferrin fan 'e tiid manipulearre.
  
  
  HAADSTIK Fyftjin
  
  
  De Bloody King stie oan 'e râne fan syn lytse reserve, en seach hoe't ferskate fan syn Bengaalske tigers in lyts hert jagen dy't foar har frijlitten wiene. Syn emoasjes waarden útinoar skuord. Oan 'e iene kant wie it in genot om ien fan' e grutste moardmasines dy't ea op 'e planeet makke binne te besit en te sjen. Oan 'e oare kant wie it in skriemende skande dat se finzen holden waarden. Se hiene better fertsjinne.
  
  Net as syn minsklike finzenen. Se fertsjinnen wat se krije soene.
  
  Boudreau.
  
  De Bloedkening draaide him om doe't er ferskate minsken oer it gers rinnen hearde. "Menear Boudreau," raasde er. "Hoe gie de CIA-detinsje?"
  
  De man bleau in pear meters fierderop stean, joech him it respekt dat er easke hie, mar seach him sûnder eangst oan. "Leger dan ik my foarstelde," joech er ta. "Betanke foar de stille winning."
  
  De Bloody King stoppe. Hy fielde de tigers efter him, efternei de bange reeën. De herten raasden en rûnen fuort, oerwûn troch skrik, net yn steat om syn eigen dea ûnder eagen te sjen. Boudreau wie net sa. De Bloody King liet him in bepaalde graad fan respekt sjen.
  
  "Hat Matt Drake jo oertroffen?"
  
  "De CIA die bliken mear ynventyf te wêzen dan ik ferwachte. Da's alles".
  
  "Jo witte dat as ik it gewear hie, de dea fan jo suster net fake west hie."
  
  Boudreaux syn stilte liet sjen dat er it begrypt.
  
  "De tiid is kommen om te hanneljen," sei de Bloody King. "Ik haw ien nedich om de oare ranches te ferneatigjen. Dejingen op Kauai en it Big Island. Kinne jo dit foar my dwaan?"
  
  De man dy't hy bestelde rêden fan libbenslange finzenis fûn ynienen hope. "Ik kin dit dwaan."
  
  "Jo moatte elke gizelder deadzje. Elke man, frou en bern. Do kinst it?"
  
  "Ja menear".
  
  De Bloody King bûgde foaroer. "Bist it wis?"
  
  "Ik sil dwaan wat jo my freegje."
  
  De Blood King liet gjin uterlike emoasje sjen, mar wie bliid. Boudreau wie syn meast kompetinte jager en kommandant. It is goed dat er sa trou bleaun is.
  
  "Gean dan klear. Ik wachtsje op jo ynstruksjes."
  
  Syn mannen liede de Amerikaan fuort, en de Blood King beweech ien man om efter te wachtsjen. It wie Claude, de manager fan syn ranch yn Oahu.
  
  "As ik sei, Claude, de tiid is kommen. Binne jo klear, net?"
  
  "Alles is klear. Hoe lang moatte wy it úthâlde?"
  
  "Jo sille bliuwe oant jo stjerre," de Bloody King croaked. "Dan sil jo skuld oan my betelle wurde. Jo binne diel fan 'e ôflieding. Fansels is dit mar in lyts part, mar jo opoffering is it wurdich."
  
  Syn Oahu-opsichter bleau stil.
  
  "Sit it dy dwers?"
  
  "Nee. Nee menear."
  
  "Dit is goed. En as wy har oandacht op 'e ranch rjochtsje, sille jo pleatslike eilânsellen iepenje. Ik bin it dy't troch de poarten fan 'e hel gean sil, mar Hawaï sil brâne."
  
  
  HAADSTIK SESTJIEN
  
  
  De partikuliere jet fan 'e CIA fleach op in hichte fan njoggenentritich tûzen fuotten. Matt Drake draaide it iis yn syn lege glês en skuorde it deksel foar in oare miniatuer whisky. Hy siet allinnich achter yn it fleantúch, yn 'e hope dat se syn iensumens respektearje soene. Mar de konstante sydlingse eagen en fûleindich flústerjen fertelden him dat de bestelwein fan 'wolkom werom' gau njonken him opride soe.
  
  En de whisky wie my noch net iens op de senuwen begûn.
  
  Hayden siet oer it paad fan him, Kinimaka neist har. Nettsjinsteande de aard fan syn missy, like de Hawaiian frij fleurich om werom te gean nei syn heitelân. Syn famylje waard soarchfâldich bewekke, mar de altyd optimistyske reus like der wis fan dat er noch in kâns om te sjen se.
  
  Hayden spruts mei Jonathan Gates op in satellyttillefoan. "Noch trije? Dat binne yn totaal ienentweintich finzenen, hear. No ja, ik bin der wis fan dat der mear binne. En der is noch gjin lokaasje. Dankewol".
  
  Hayden ferbriek de ferbining en liet har holle sakke. "Ik kin net mear mei him prate. Hoe prate jo mei in man waans frou krekt fermoarde is? Wat sille jo sizze?"
  
  Drake seach har oan. It duorre even, mar doe kearde se har spooke blik nei him ta. "It spyt my, Matt. Ik tink net. Der bart safolle."
  
  Drake knikte en dreau syn glês ôf. "Moat Gates gjin fakânsje nimme?"
  
  "De situaasje is te ynstabyl." Hayden drukte de telefoan op har knibbel. "Yn oarloch kin gjinien op 'e eftergrûn ferdwine."
  
  Drake glimke om de irony. "Ik tocht net dat Hawaï sa grut wie."
  
  "Jo bedoele, wêrom hawwe se noch net teminsten ien fan syn ranches fûn? No, it is net in grut probleem. Mar der is in ôfgryslik soad ûntrochsichtich bosk, heuvels en dellingen. De ranches binne nei alle gedachten ek kamouflearre. En de Bloody King is taret foar ús. Washington liket te tinken dat de lokale befolking ús mear sille helpe dan it reguliere personiel.
  
  Drake tilde in wynbrau op. "Ferrassend, se hawwe wierskynlik gelyk. Dit is wêr't ús freonlike reus binnenkomt."
  
  Mano joech him in brede, ûntspannen glimke. "Ik ken de measte minsken fan Honolulu wirklik."
  
  In wazige ferskynde, en Ben Blake ferskynde ynienen neist him. Drake stoarre nei de jonge man. It wie de earste kear dat se inoar echt seagen sûnt Kennedy ferstoar. In weach fan emoasje kaam yn him op, dy't er gau ûnderdrukte en ferburgen troch noch in slokje te nimmen.
  
  "It barde allegear sa fluch, maat. Ik koe it net helpe. Se rêde my, mar ... mar ik koe har net rêde.
  
  "Ik jou dy de skuld net. It wie dyn skuld net."
  
  "Mar do giest fuort."
  
  Drake seach nei Karin, de suster fan Ben, dy't mei lilke eagen nei har broer seach. Se bepraten blykber Ben syn roekeleaze beweging, en hy gie tsjin it nôt. Drake iepene noch in whisky en bûgde werom yn syn stoel, syn blik ûnbeweechlik. "Sa'n tûzen jier lyn bin ik lid wurden fan de SAS. De bêste fjochtskrêft fan 'e wrâld. Der is in reden dat se de bêste binne, Ben. Dat komt ûnder oare om't it wrede minsken binne. Ruthless. De moardners. Se lykje net op de Matt Drake dy't jo witte. Of sels as Matt Drake, dy't socht nei de bonken fan Odin. Dizze Matt Drake wie net yn 'e SAS. Hy wie in boarger."
  
  "En no?"
  
  "Salang't de Blood King libbet en Vendetta noch bestiet, kin ik gjin boarger wêze. It makket neat út hoe min ik wêze wol."
  
  Ben seach fuort. "Ik begryp it".
  
  Drake wie ferrast. Hy draaide him heal om doe't Ben oerein kaam en werom rûn nei syn sit. Miskien wie de jonge keardel begûn te groeien.
  
  As de lêste trije moannen dit proses net fersneld hiene, soe neat hawwe.
  
  Hayden seach him oan. "Hy wie by har, witst wol. Doe't se stoar. It wie ek dreech foar him."
  
  Drake slokte en sei neat. Syn kiel spande him op en it wie alles wat er dwaan koe om net yn triennen út te barsten. In man út SAS. De whisky liet in waarm spoar yn 'e kûle fan myn mage. Nei in momint frege er: "Hoe is it mei dyn skonk?"
  
  "Doet sear. Ik kin rinne en sels rinne. Soe Boudreau dochs noch in pear wiken net fjochtsje wolle."
  
  "Salang't hy yn 'e finzenis sit, hoege jo net."
  
  De opskuor trok syn oandacht. Mai en Alicia sieten ferskate rigen foarút en oer it paad fan elkoar. De relaasje tusken de beide froulju hie nea mear as froast west, mar wat irritearre se beide.
  
  "Jo hawwe ús kompromittearre!" Alicia begon te gûlen. "Om myn eigen ferrekte suster te rêden. Hoe koene se oars in hotel fine?"
  
  Drake glide út syn stoel en gie it paad del. It lêste wat er nedich hie op 'e flecht wie in gefjocht tusken twa fan' e deadlikste froulju dy't er ea kend hie.
  
  "Hudson stoar yn dat hotel," gromde Alicia. "Se skeaten him wylst ... wylst -" Se skodde har holle. "Wie dit dyn ynformaasje, Kitano? Ik daagje jo út om de wierheid te fertellen. "
  
  Alicia stapte it paad yn. Mai stie oerein om har yn it gesicht te sjen. De beide froulju wiene hast noas oan noas. Mai stapte werom om plak foar harsels te meitsjen. In sûnder ûnderfining waarnimmer soe tocht hawwe dat dit in teken wie fan swakte fan 'e kant fan it Japanske famke.
  
  Drake wist dat dit in deadlik teken wie.
  
  Hy raasde foarút. "Ophâlde!"
  
  "Myn suster is tsien Hudsons wurdich."
  
  Alicia gromde. "No krij ik wat maaietiid!"
  
  Drake wist dat May net werom soe. It soe makliker west hawwe om Alicia te fertellen wat se al wist - dat Hudson himsels fuortjûn hie - mar de grutskens fan Mai Kitano soe har net tastean om te jaan. Alicia sloech. Mai antwurde. Alicia ferhuze nei de kant om harsels mear romte te jaan. Mai foel har oan.
  
  Drake ried op har ta.
  
  Alicia mimike in traap, stapte nei foaren en smiet har elbow op May syn gesicht. De Japanske strider beweech him net, mar draaide har holle wat om, sadat de klap in millimeter fan har ôf fluite.
  
  Mai sloech Alicia hurd yn 'e ribben. Der wie in hege sis fan ûntsnapping, en Alicia stoarme werom tsjin it skott. May stapte foarút.
  
  Hayden sprong oerein, gûlend. Ben en Karin wiene ek op 'e fuotten, beide nijsgjirrich wa't de striid winne soe. Drake raasde mei krêft yn, triuwde May yn 'e stoel neist har en snijde syn hân oer Alicia har kiel.
  
  "Ophâlde." Syn stim wie sa stil as it grêf, mar fol driging. "Jo deade neuken freon hat hjir neat mei te krijen. En dyn suster ek." Hy stoarre maaie oan. "Kovalenko is in fijân. Sadree't dy bastard FUBAR wurdt, kinne jo fjochtsje alles wat jo wolle, mar bewarje it oant dan."
  
  Alicia draaide har earm. "Dy teef moat stjerre foar wat se die."
  
  Mai knipperde gjin each. "Jo hawwe folle slimmer dien, Alicia."
  
  Drake seach it fjoer yn Alicia har eagen wer opflakkerje. Hy flapte it iennichste dat him yn 't sin kaam. "Ynstee fan arguminten, kinne jo my miskien útlizze wa fan jo Wells eins fermoarde hat. En werom."
  
  De striid is har boppe gien.
  
  Hayden wie rjocht efter him. "Hudson waard folge mei help fan in high-tech tracking apparaat, Miles. Do witst it. Nimmen hjir is bliid mei de manier wêrop Mai it apparaat fuortjoech. Der siet stiel yn har stim. "Om net te hawwen oer hoe't se it krige. Mar sels ik begryp wêrom se it die. Guon senior amtners geane op it stuit troch itselde ding. Kovalenko spilet al syn lêste wedstryd, en wy binne amper helle nei it twadde honk. En as de lekken net fersegele binne -"
  
  Alicia grommele en gie werom nei har stoel. Drake fûn in oare steapel miniatueren en gie werom troch it paad nei syn eigen. Hy seach rjocht foarút, woe noch gjin petear begjinne mei syn bêste freon.
  
  Mar ûnderweis bûgde Ben nei him ta. "FUBAR?"
  
  "Fucked up sûnder erkenning."
  
  
  HAADSTIK SANTIEN
  
  
  Foardat se lâne, krige Hayden in oprop dat Ed Boudreau út in CIA-finzenis ûntkommen wie. De Bloedkening brûkte in ynsider en helle, tsjin syn eigen winsken, Boudreau út yn in diskrete, rommelfrije operaasje.
  
  "Jo minsken leare noait wat," fertelde Drake har, en hy wie net ferrast doe't se neat hie te sizzen as antwurd.
  
  It fleanfjild fan Honolulu flitse yn in wazige foarby, lykas de snelle autorit de stêd yn. De lêste kear dat se yn Hawaï wiene, foelen se it hearehûs fan Davor Babic oan en waarden se op 'e list fan fertochten setten troch syn soan Blanca. It like op dat stuit serieus.
  
  Doe ferskynde Dmitry Kovalenko.
  
  Honolulu wie in brûzjende stêd, net oars as de measte Amerikaanske of Jeropeeske stêden. Mar op ien of oare manier fersachte de ienfâldige gedachte dat Waikiki Beach net mear as tweintich minuten fuort wie, sels Drake syn sombere gedachten.
  
  It wie betiid jûn en se wiene allegear wurch. Mar Ben en Karin stiene derop dat se direkt nei it CIA-gebou geane en ferbine mei it lokale netwurk. Se wiene beide entûsjast om te begjinnen te graven yn 'e ferbliuwplak fan Captain Cook's tydskriften. Drake glimke hast doe't er dit hearde. Ben hat altyd fan riedsels hâlden.
  
  Hayden fersnelle it papierwurk en se fûnen harsels al gau yn in oar lyts kantoar, fergelykber mei dat dat se yn Miami efterlitten hienen. It iennichste ferskil wie dat se út it finster de hege hotels fan Waikiki sjen koene, it ferneamde draaiende restaurant Top of Waikiki en, yn 'e fierte, de grutste attraksje fan Oahu, de lang sliepende fulkaan bekend as Diamond Head.
  
  "God, ik wol hjir wenje," sei Karin mei in sucht.
  
  "Ik leau," mompele Kinimaka. "Hoewol't ik der wis fan bin dat de measte fakânsjegongers hjir mear tiid trochbringe as ik."
  
  "Hey, jo wiene net te lang lyn yn 'e Everglades," sei Hayden doe't se de kompjûters fan Ben en Karin ferbûn oan it befoarrjochte systeem. "En moete ien fan de lokale befolking."
  
  Kinimaka seach efkes fernuvere út, en gniisde doe. "Jo bedoele alligator? It wie in protte wille, ja."
  
  Hayden die ôf wat se die en seach om him hinne. "Wat oer in fluch diner en in betiid bêd? Wy begjinne mei moarnsiten te wurkjen."
  
  Der wiene knikken en murken fan oerienkomst. Doe't May ynstimd, gie Alicia fuort. Drake seach nei har foardat hy him nei syn kollega's kearde. "Jo moatte allegear wat witte dat ik hjoed leard haw. Ik haw it gefoel dat dit ien fan 'e wichtichste stikken ynformaasje kin wêze dy't wy ea sille iepenbierje. Hy makke in skoft. "Dahl hat juster kontakt mei my hân."
  
  "Torsten?" Ben flapte út. "Hoe giet it mei de gekke Sweed? De lêste kear dat ik him seach, seach er nei Odin syn bonken."
  
  Drake die as nimmen him ûnderbriek. "By it ferkennen fan it Tomb of the Gods, fûnen se markearrings dy't oerienkomme mei de swirls dy't wy fûnen op 'e transferapparaten."
  
  "Konsekwint?" - Hayden echo. "Hoe konsekwint?"
  
  "Se binne krekt itselde."
  
  Ben syn harsens begûn te wurkjen op folsleine kapasiteit. "Dit betsjut dat deselde minsken dy't de Tomb bouden ek de apparaten makken. Dit is gekkewurk. De teory is dat de goaden har eigen grêven bouden en letterlik leinen om te stjerren, wylst it libben troch massale útstjerren ferlingde. No sizze jo dat se ek apparaten foar tiidreis makken? Ben stoppe. "Eins, it makket sin -"
  
  Karin skodde har holle, seach him oan. "Gek. Fansels, dit makket sin. Dat se reizgen troch de tiid, manipulearren eveneminten en makken it lot fan minsken.
  
  Matt Drake draaide swijend ôf. "Ik sjoch dy moarns."
  
  
  ***
  
  
  De nachtlucht wie balsem, tropysk waarm, en flauich smaak mei de Stille Oseaan. Drake swalke troch de strjitten oant hy in iepen bar fûn. De kliïntel moat oars wêze as oare bars yn oare lannen, toch?, tocht er. It wie ommers it paradys. Wêrom wiene de lifers dan noch oan it swimmen, seagen se as it plak hie? Wêrom siet der in dronken oan 'e ein fan 'e bar mei syn holle nei efteren smiten? Wêrom siet it ivige pear útinoar, ferlern yn har eigen lytse wrâlden, tegearre mar allinnich?
  
  No, guon dingen wiene oars. Alicia Miles wie oan 'e bar, ôfmakke in dûbele drank. Drake tocht oer fuortgean. Der wiene oare kroegen dêr't er him foar syn fertriet ferburgen koe, en as de measten der sa útseagen, fielde er him thús.
  
  Mar miskien feroare de oprop ta aksje syn perspektyf in bytsje. Hy rûn nei har ta en gyng sitten. Se seach net iens omheech.
  
  "Fuck, Drake." Se triuwde har lege glês nei him ta. "Keapje my in drankje."
  
  "Lit de flesse litte," joech Drake de barman ynstruearre en helle himsels in heal glês Bacardi Oakheart yn. Hy tilde syn glês yn in toast. "Alicia Miles. In relaasje fan tsien jier dy't nearne hinne gie, huh? En no fine wy ússels yn 'e himel, dronken yn in bar."
  
  "It libben hat in manier om jo te ferneatigjen."
  
  "Nee. SRT die it."
  
  "It hat perfoarst net holpen."
  
  Drake seach nei har. "Is dit in earlikensfoarstel? Fan dy? Hoefolle fan harren hawwe jo ferdronken?"
  
  "Genoeg om de spanning te ûntlêsten. Net safolle as ik nedich is. "
  
  "En dochs hawwe jo neat dien om dy minsken te helpen. Yn dat doarp. Unthâlde jo sels? Jo hawwe ús eigen soldaten tastien om se te ûnderfreegjen.
  
  "Ik wie in soldaat, krekt as hja. Ik hie opdrachten."
  
  "En doe joegen jo oan dejinge dy't mear betelle."
  
  "Ik haw myn plicht dien, Drake." Alicia folde har rum wer op en sloech de flesse hurd op 'e tafel. "It is tiid om de foardielen te rispjen."
  
  "En sjoch wêr't it dy kaam."
  
  "Jo bedoele, sjoch wêr't dit ús hat, net?"
  
  Drake bleau stil. Wy kinne sizze dat hy naam de hege wei. Jo kinne ek sizze dat se de lege dyk naam. It makke neat út. Se einigen op itselde plak mei deselde ferliezen en deselde takomst.
  
  "Wy sille earst mei de Bloody Vendetta omgean. En Kovalenko. Dan sille wy sjen wêr't wy binne." Alicia siet yn 'e fierte te sjen. Drake frege him ôf oft Tim Hudson yn har gedachten wie.
  
  "Wy moatte noch oer Wells prate. Hy wie myn freon."
  
  Alicia lake, klonk krekt as earder. "Dy âlde pervert? Hy wie op gjin inkelde manier dyn freon, Drake, en do witst it. Wy sille prate oer putten. Mar op it lêst. Dan bart it."
  
  "Wêrom?"
  
  In sêfte stim sweefde oer syn skouder. "Om't dat is wannear't it moat barre, Matt." It wie May syn sêfte toanen. Se siet mei stil gemak nei harren ta. "Om't wy inoar nedich hawwe om dit earst troch te kommen."
  
  Drake besocht syn ferrassing te ferbergjen om har te sjen. "Is de wierheid oer Wells echt sa ferskriklik?"
  
  Har stilte sei wat it wie.
  
  Mai stapte tusken harren yn. "Ik bin hjir omdat ik in foarsprong haw."
  
  "Hoek? Fan wa? Ik tocht dat de Japanners dy ferfongen hawwe.
  
  "It is offisjeel, se hawwe it dien." Der siet in fleurige noat yn Mai har stim. "Unoffisjeel ûnderhannelje se mei de Amerikanen. Se witte hoe wichtich it is om Kovalenko te fangen. Tink net dat myn regear gjin eagen hat om te sjen."
  
  "Ik dreamde der net iens oer." Alicia snikte. "Ik wol gewoan witte hoe't jo ús fûn hawwe." Se skodde har jaske as woe se it beaken ôfsmite.
  
  "Ik bin better as dy," sei Mai en lake no. "En it is de ienige bar foar trije blokken."
  
  "Is dit wier?" Drake knipperde. "Hoe ironysk."
  
  "Ik haw in foarsprong," sei Mai. "Wolle jo no mei my komme en it kontrolearje of binne jo beide te dronken om te soargjen?"
  
  Drake sprong in sekonde letter út syn stoel en Alicia draaide om. "Wys de wei, lytse elf."
  
  
  ***
  
  
  In koarte taksy ride letter, se waarden huddled op in drokke strjitte hoeke, harkje nei Mai update harren.
  
  "Dit komt direkt fan ien dy't ik fertrou yn 'e Intelligence Agency. Kovalenko's ranch wurdt bestjoerd troch ferskate minsken dy't hy fertrout. It is altyd sa west, hoewol it him no mear as ea helpt as er tiid nedich hat om ... goed te dwaan wat er fan plan is. Hoe dan ek, syn ranch yn Oahu wurdt bestjoerd troch in man mei de namme Claude.
  
  Mai luts har oandacht foar de line fan jonge minsken dy't troch de bôge en helder ferljochte yngong nei de upscale klup passe. "Claude is eigner fan dizze klub," sei se. Knipperjende ljochten advertearre 'Live DJ's, freed spesjale flessen en spesjale gasten'. Drake seach mei in ademleas gefoel om it publyk hinne. It befette sa'n tûzen fan Hawaï's moaiste jonge manlju yn ferskate steaten fan útklaaien.
  
  "Wy koenen in bytsje opfalle," sei er.
  
  "No wit ik dat jo allegear skjinmakke binne." Alicia gnyske nei him. "De Drake fan in jier lyn soe njonken de twa waarme froulju stien hawwe mei wa't hy no is, har wangen mei beide hannen bûgd en ús dêrhinne stutsen."
  
  Drake wreef syn eagen, wittende dat se ongelooflijk gelyk hie. "De midden fan 'e tritiger jierren feroarje in persoan," drukte er út, ynienen fielde it gewicht fan it ferlies fan Alison, de moard op Kennedy en konstante dronkenens. It slagge him om beide in stielen blik op te setten.
  
  "It sykjen nei Claude begjint hjir."
  
  Se rûnen glimkjend lâns de portiers en fûnen harsels yn in smelle tunnel fol mei flikkerjende ljochten en falske reek. Drake wie foar it momint disorientearre en krijt it oant wiken fan dronkenskip. Syn tinkprosessen wiene fuzzy, syn reaksjes noch mear. Hy moast gau ynhelje.
  
  Foarby de tunnel wie in breed balkon dat in fûgelperspektyf bea op de dûnsflier. Lichamen bewege yn unison mei djippe basritmes. De muorre oan har rjochterkant holden tûzenen drankflessen en wjerspegele it ljocht yn glinsterjende prisma's. In tsiental barpersoniel wurke oan 'e spilers, lies lippen, joech feroaring fuort en servearre de ferkearde dranken oan ûnferskillige clubgoers.
  
  Itselde as yn alle oare bar. Drake lake mei wat irony. "Efter". Hy wiisde, net hoege te ferbergjen yn 'e mannichte. "In ôfsletten gebiet. En efter harren sitte gerdinen."
  
  "Private partijen," sei Alicia. "Ik wit wat der efteroan bart."
  
  "Fansels witte jo." Mai wie drok dwaande om safolle mooglik fan it plak te ferkennen. "Is hjir in efterkeamer dêr't jo noch noait yn west hawwe, Miles?"
  
  "Gean der net iens hinne, teef. Ik wit oer jo eksploaten yn Tailân. Sels ik soe neat fan dit besykje."
  
  "Wat jo hearden wie tige ûnderskatte." Mai begûn de brede trep del te rinnen sûnder efterom te sjen. "Fertrou my".
  
  Drake fronste nei Alicia en knikte nei de dûnsflier. Alicia seach ferrast, mar realisearre doe dat hy fan doel wie in fluchtoets te nimmen en nei in priveegebiet te gean. De Ingelske frou skodholle. "Jo liede it paad, Drake. Ik sil dy folgje."
  
  Drake fielde in hommelse, irrasjonele rush fan bloed. Dit wie in kâns om tichter by in persoan te kommen dy't miskien wit wêr't Dmitry Kovalenko is. It bloed dat er oant no ta fergetten hie wie mar in drip yn 'e oseaan yn ferliking mei wat er ree wie te ferjitten.
  
  Doe't se har paad makken troch de laitsjende, switterige lichems op 'e dûnsflier, wist ien fan 'e jonges Alicia om te draaien. "Hé," rôp er tsjin syn freon, syn stim amper te hearren oer it pulsearjende ritme. "Ik hie gewoan gelok".
  
  Alicia sloech syn sinne plexus mei har nommele fingers. "Jo hawwe noait gelok hân, soan. Sjoch mar nei dyn gesicht."
  
  Se gongen gau fierder, negearren de razende muzyk, de swaaiende lichems, it barpersoniel dat hinne en wer yn 'e mannichte skarrelde mei trays dy't prekerich oer de holle balansearre. It pear riede lûd, de man waard tsjin in kolom drukke, en de frou raasde yn syn ear. In groep froulju fan middelbere leeftyd sieten te switten en te puffen wylst se yn in sirkel sieten mei wodka-jelly en lytse blauwe lepels yn 'e hannen. Der stiene lege tafels ferspraat oer de flier, de measten fol mei smaakleaze dranken ûnder paraplu's. Nimmen wie allinnich. In protte fan 'e manlju diene in dûbele take doe't Mai en Alicia ferstoar, in protte ta argewaasje fan har freondinnen. Mai negearre de oandacht wiis. Alicia oanstie it.
  
  Se kamen by in tou-omheind gebiet, dat bestie út dikke gouden flecht spand tusken twa sterke koperen tou peallen. De oprjochting like oan te nimmen dat nimmen de twa boeven oan beide kanten eins útdaagje soe.
  
  No stapte ien fan harren mei de palm út en frege Mai beleefd om werom te stappen.
  
  It Japanske famke glimke gau. "Claude stjoerde ús om te sjen ..." Se stoppe, as tocht se.
  
  "Pilipo?" De oare boef spruts fluch. "Ik kin begripe wêrom, mar wa is dizze man?"
  
  "Lyfwacht".
  
  De twa grutte jonges seagen Drake oan as katten dy't in mûs yn 'e hoeke stiene. Drake glimke breed nei harren. Hy sei neat foar it gefal dat syn Ingelske aksint erchtinken wekte. Alicia hie gjin sokke soargen.
  
  "Dus, dizze Pilipo. Hoe is hy? Sille wy it goed ha of wat?"
  
  "Och, hy is de bêste," sei de earste útsmiter mei in wrang glimke. "De perfekte gentleman"
  
  De twadde útsmiter seach nei har klean. "Jo binne net hielendal - klaaid - foar de gelegenheid. Binne jo wis dat Claude jo stjoerd hat?
  
  Der wie gjin spoar fan spot yn Mai har stim doe't se sei: "Ik bin der wis fan."
  
  Drake brûkte de útwikseling om ferburgen niches te evaluearjen. In koarte trep late ta in ferhege platfoarm dêr't in grutte tafel op siet. Der sieten sa'n tsien minsken om 'e tafel, fan wa't de measten entûsjast genôch seagen om te suggerearjen dat se koartlyn wat serieus poeier snurken hiene. De oaren seagen der gewoan bang en tryst út, jonge froulju en in pear keardels, dúdlik gjin diel fan 'e partijgroep.
  
  "Hey Pilipo!" - rôp de twadde útsmiter. "Fars fleis foar dy!"
  
  Drake folge de famkes in koarte trep op. It wie hjir folle rêstiger. Oant no ta hie er tolve ûnmiskenbere minne jonges teld, dy't allegear wierskynlik gewearen droegen. Mar doe't hy de tolve pleatslike hanthaveners fergelike mei May, Alicia en himsels, wie hy gjin soargen.
  
  Hy bleau efter harren, besykje net safolle mooglik omtinken foar himsels te lûken. It doel wie Pilipo, en se wiene no in pear meter fuort. Dizze nachtclub wie op it punt om echt te begjinnen te rocken.
  
  Pilipo stoarre nei de famkes. It lûd fan syn droege klik yn syn kiel joech syn belangstelling oan. Drake seach dimmen dat syn hân nei it drank rikte en it werom sloech.
  
  "Hat Claude dy stjoerd?"
  
  Pilipo wie in koarte, meagere man. Syn brede, ekspressive eagen fertelden Drake fuortendaliks dat dizze man net de freon fan Claude wie. Wy koenen inoar net iens. Hy wie mear in marionet, it boegbeeld fan de klup. Verbruiksartikelen.
  
  "Net wirklik". Mai realisearre dit ek en yn in eachwink feroare se fan in passive frou yn in prachtige moardner. Noflike fingers groeven yn 'e kiel fan 'e twa neiste manlju, en in djippe slach fan 'e foarkant stjoerde de tredde yn it ferjit, fallen fan syn stoel. Alicia sprong op 'e tafel njonken har, kaam op har kont telâne, skonken heech yn 'e loft, en skopte de man mei de streamende nektatoeaazjes hurd yn it gesicht mei har hakke. Hy botste yn 'e brute njonken him, en sloech se beide fan har fuotten. Alicia sprong nei tredde.
  
  Drake wie stadich yn ferliking, mar folle mear destruktyf. De Aziatyske man mei lang hier kaam him earst tsjin en gong nei foaren mei in kombinaasje fan jab en frontale punch. Drake stapte oan 'e kant, fong de skonk en draaide mei grutte, hommels krêft oant de man raasde en foel, en feroare yn in snikende bal.
  
  De folgjende man helle in mes út. Drake gnyske. It blêd sprong nei foaren. Drake fong de pols, bruts it en stuts it wapen djip yn 'e mage fan syn eigner.
  
  Drake gie fierder.
  
  De ûngelokkige hangers rûnen fan 'e tafel ôf. It makke neat út. Se soene neat fan Claude witte. De iennichste dy't, lykas ferwachte, him sa djip mooglik ferstoppe koe yn syn lúkse learen stoel, de eagen waarden grut fan eangst, de lippen bewege stil.
  
  "Pilipo." Mai siet nei him ta en lei har hân op syn dij. "Earst wolle jo ús bedriuw. No dochst dat net. Dat is rûch. Wat kostet it om myn freon te wêzen?
  
  "Ik... ik haw manlju." Pilipo gestikulearre wyld, syn fingers trillen as immen op 'e râne fan alkoholferslaving. "Oeral".
  
  Drake kaam twa bouncers tsjin dy't hast de top fan 'e trep berikten. Alicia sweefde de efterfallers oan syn rjochterkant op. Swiere dûnsmuzyk klonk fan ûnderen. Lichamen yn ferskate stadia fan dronkenskip waarden ferspraat oer de dûnsflier. De DJ mingde en grunte foar it finzene publyk.
  
  "Claude hat dy net stjoerd," hygde de twadde útsmyter, dúdlik skrokken. Drake brûkte de sporten fan 'e ljedder om nei foaren te swaaien en beide fuotten op' e boarst fan 'e man te plantsjen, en stjoerde him efterút yn 'e lawaaiige put.
  
  In oare man sprong oer de lêste stap en raasde op Drake, de earms swaaiend. De Ingelsman krige in klap tsjin de ribben dy't in swakkere man delslein hawwe soe. It docht sear. Syn tsjinstanner bleau stil, wachtsjend op it effekt.
  
  Mar Drake suchte gewoan en joech in tichte boppekant, swaaiend fan 'e heulende fuotten. De útsmyter waard fan 'e grûn helle en ferlear fuortdaliks it bewustwêzen. It lûd wêrmei't it tsjin de grûn rekke soarge derfoar dat Pilipo sichtber sprong.
  
  "Hasto wat sein?" Mai rûn mei har perfekt fersoarge fingernagel oer it mei stoppels bedekte wang fan 'e Hawaiian. "Oer dyn manlju?"
  
  "Binne jo gek? Witte jo sels wa't dizze klup besit?
  
  Mai glimke. Alicia benadere har beide, ûnfersteurd nei't se fjouwer liifwachten útstjoerd hie. "Grappich dat jo dat sizze moatte." Se sette har foet op Pilipo syn hert en drukte hurd. "Dizze jonge, Claude. Wêr is hy?"
  
  De eagen fan Pilipo rûnen om as fongen fjoerfleagen. "Ik... ik wit it net. Hy komt hjir noait. Ik rinne dit plak, mar ik ... ik ken Claude net.
  
  "Ûngelokkich." Alicia skopte Pilipo yn it hert. "Foar dy".
  
  Drake naam in momint om har perimeter te scannen. Alles like feilich. Hy bûgde oant er noas oan noas wie mei de klupeigner.
  
  "Wy snappe it. Jo binne in weardeleaze minion. Ik bin it sels iens dat jo Claude net kenne. Mar jo binne ferrekte wis dat jo ien kenne dy't him ken. In persoan dy't fan tiid ta tiid op besite komt. In man dy't der foar soarget dat jo josels yn 'e gaten hâlde. No -" Drake pakte Pilipo by de kiel, syn grime amper ferburgen. "Jo fertel my de namme fan dizze persoan. Of ik draai dyn holle der ôf."
  
  It flústerjen fan Pilipo gie hjir sels net te hearren, dêr't de tongerjende beats dempe waarden troch de swiere akoestyske muorren. Drake skodde syn holle lykas in tiger de holle skodde fan in deade gazelle.
  
  "Wat?"
  
  "Buchanan. Dizze man syn namme is Buchanan."
  
  Drake knikte hurder doe't syn grime begon te nimmen. "Fertel my hoe't jo kontakt mei him hawwe." Ofbyldings fan Kennedy folle syn fyzje. Hy fielde amper dat Mai en Alicia him fan 'e stjerrende klupeigner lutsen.
  
  
  HAADSTIK Achttjin
  
  
  De Hawaiian nacht wie noch yn folle gong. It wie krekt oer middernacht doe't Drake, May en Alicia út 'e klup sneupen en in parkearde taksy helle. Alicia bedekte har ûntsnappingsrûte troch lokkich nei de DJ te rinnen, syn mikrofoan te pakken en har bêste rockstjeryndruk te dwaan. "Hallo Honolulu! Hoe giet it mei dy? Sa bliid hjir fannacht te wêzen. Jim binne sa ferrekte moai!" Doe gie se soepel fuort, en liet tûzen oannames op tûzen lippen efter.
  
  No prate se frij mei de taksysjauffeur. "Hoe lang tinke jo dat it sil duorje foardat Pilipo Buchanan warskôget?" frege Alicia.
  
  "Mei gelok fine se him miskien net in skoftke. Hy is goed ferbûn. Mar as se dogge -"
  
  "Hy sil net prate," sei Drake. "Hy is in leffe. Hy sil net lûke omtinken foar it feit dat hy kearde yn Claude syn man. Ik soe der myn hypoteek op sette."
  
  "Bouncers kinne de beanen fergrieme." sei Mai stil.
  
  "De measten fan harren binne bewusteloos." Alicia lake, sei doe serieuser. "Mar de sprite hat gelyk. As se wer rinne kinne en prate, sille se raze as bargen."
  
  Drake klikte mei syn tonge. "Ferdomme, jim hawwe beide gelyk. Dan moatte wy it gau dwaan. Dizze nacht. Der is gjin oare kar."
  
  "Noard Kukui Street," Mai fertelde de taksysjauffeur. "Jo kinne ús by it lykshûs ôfbringe."
  
  De taksysjauffeur seach har fluch oan. "Echt?"
  
  Alicia fong syn oandacht mei in brutale glimke. "Hâld it del, fiif-o." Ride gewoan."
  
  De taksysjauffeur mompele wat as "Fucking haole", mar draaide syn blik nei de dyk en foel stil. Drake tocht oer wêr't se hinne wiene. "As dit yndie it kantoar fan Buchanan is, is hy der op dit stuit net wierskynlik."
  
  Alicia snikte. "Drakey, Drakey, jo harkje gewoan net goed genôch. Doe't wy einlings realisearre dat de domme man, Pilipo, syn kiel sa strak yn jo hannen hie dat it pears waard, gongen wy oan it rêden fan syn bespotlik libben, en hy fertelde ús dat Buchanan in hûs hie.
  
  "Hûs?" Drake makke in grimas.
  
  "Oer bedriuw. Jo kenne dizze dealers. Se wenje en ite dêr, boartsje dêr, organisearje harren lokale banen fan dêrút. Hâldt oarder. Hy sil sels syn folk yn 'e buert hâlde. It is in non-stop hurde partij, man."
  
  "Wat sil helpe om de barrens yn 'e nachtclub foar no geheim te hâlden." Mai sei doe't de taksy stoppe by it lykshûs. "Onthâld doe't wy ynbrutsen yn it kantoar fan dy levering magneet yn Hong Kong? Wy geane fluch yn, wy geane fluch út. Dit is hoe it moat."
  
  "Krekt as doe't wy op dat plak yn Zürich kamen." Alicia sei lûd tsjin Drake. "It giet net allegear oer dy, Kitano. Net sa fier."
  
  
  ***
  
  
  Hayden rûn yn it appartemint dat se hie krigen yn it CIA-gebou yn Honolulu en stoppe dea yn har spoaren. Ben wachte op har, siet op it bêd en bongele syn skonken.
  
  De jonge man seach wurch. Syn eagen wiene bloedtrochlutsen troch dagenlang nei in kompjûterskerm te stoarjen, en syn foarholle seach in bytsje rimpelich fan sa'n yntinse konsintraasje. Hayden wie bliid om him te sjen.
  
  Se seach wiis yn 'e keamer. "Hawwe jo en Karin einlings de navelstreng trochknipt?"
  
  "Har, har. Sy is famylje." Hy sei it as wie har tichtby it meast foar de hân lizzende ding. "En se wit perfoarst har wei om in kompjûter hinne."
  
  "In genius-nivo IQ sil jo helpe mei dit." Hayden die har skuon út. It dikke tapyt fielde as in skomich kessen ûnder har pynlike fuotten. "Ik bin der wis fan dat jo moarn sille fine wat wy nedich binne yn Cook's tydskriften."
  
  "As wy se überhaupt ûntdekke kinne."
  
  "Alles stiet op it ynternet. Jo moatte gewoan witte wêr't jo sykje."
  
  Ben froast nei har. "Lit... fielt it as wurde wy hjir manipulearre? Earst fyn ik it Tomb of the Gods, en dan de oerdrachtapparaten. Wy ûntdekke no dat de twa besibbe binne. En -" Hy bleau stil.
  
  "En wat?" Hayden gie neist him del op it bêd.
  
  "De apparaten kinne op ien of oare manier ferbûn wêze mei de Gates of Hell," redenearre hy. "As Kovalenko se wol, moatte se der wêze."
  
  "It is net wier". Hayden bûgde tichterby. "Kovalenko is gek. Wy kinne net pretendearje syn tinken te begripen. "
  
  Ben syn eagen lieten sjen dat hy gau it spoar fan syn tinzen kwytrekke en mei oaren flirte. Hy tute Hayden doe't se har holle nei syn ta lei. Se luts fuort doe't er mei wat yn 'e bûse begûn te fûgeljen.
  
  "Ik fiel my better as it troch de rits útkomt, Ben."
  
  "Eh? Nee. Ik woe dit." Hy helle syn mobyltsje út, sette it skerm oer nei de MP3-spiler en selektearre in album.
  
  Fleetwood Mac begon "Second Hand News" te sjongen fan 'e klassike geroften.
  
  Hayden knipperde ferrast. "Dinorok? Werklik?"
  
  Ben smiet har op 'e rêch. "Guon fan dit is better dan jo tinke."
  
  Hayden miste de piercing fertriet yn 'e toan fan har freon. Se miste it tema fan it liet net, dúdlik yn 'e titel. Om deselde redenen as Ben, makke it har tinken oer Kennedy Moore en Drake en alles wat se ferlern hiene. Net allinich ferlearen se beide in geweldige freon yn Kennedy, mar har gewelddiedige dea fermindere alle freonen fan Drake ta gewoan eftergrûnlûd.
  
  Mar doe't Lindsey Buckingham begon te sjongen oer it hege gers en syn ding te dwaan, feroare de stimming al gau.
  
  
  ***
  
  
  Mai frege de taksysjauffeur te wachtsjen, mar de man harke net. Sadree't se út 'e auto stapten, sette er de motor oan en ried er ôf, grint spattend.
  
  Alicia seach him efternei. "Jerk".
  
  Mai wiisde nei it krúspunt foar harren. "It Buchanan House is oan de linkerkant."
  
  Se rûnen yn noflike stilte. Moannen lyn wist Drake dat dit noait soe barre. Hjoed hiene se in mienskiplike fijân. Se waarden allegear oanrekke troch de waansin fan 'e Bloody King. En as er frij bliuwe meie, dan kin er harren noch wol swier kwea bringe.
  
  Tegearre wiene se ien fan 'e bêste teams fan 'e wrâld.
  
  Se oerstutsen de krusing en fertrage doe't Buchanan syn eigendom kaam yn sicht. It plak waard oerstreamd mei ljocht. De gerdinen binne del. De doarren stiene iepen sadat de muzyk troch it gebiet streamde koe. De klap fan rapmuzyk wie sels oer de strjitte te hearren.
  
  "In model buorfrou," kommentearre Alicia. "Soks ien - ik soe gewoan tichtby moatte komme en har ferdomde stereosysteem yn stikken slaan."
  
  "Mar de measte minsken binne net lykas jo," sei Drake. "Dit is wêr't dizze minsken op bloeie. Se binne pesters fan herten. Yn it echte libben drage se jachtgewearen en hawwe gjin meilijen of gewisse.
  
  Alicia gnyske nei him. "Dan ferwachtsje se gjin folsleine oanfal."
  
  Mai stimde yn. "Wy komme gau yn, wy komme gau út."
  
  Drake tocht oer hoe't de Blood King bestelde it fermoardzjen fan safolle ûnskuldigen. "Litte wy se gean neuke."
  
  
  ***
  
  
  Hayden wie neaken en swit doe't har mobyl rinkele. As it net de signature ringtone west hie fan har baas, Jonathan Gates, soe se it blokkearre hawwe.
  
  Ynstee, se kreunde, triuwde Ben fuort en drukte op de antwurdknop. "Ja?"
  
  Gates fernaam net iens dat se út adem wie. "Hayden, ik ferûntskuldigje my foar it lette oere. Kinsto prate?"
  
  Hayden sloech fuortendaliks werom nei de realiteit. De poarte fertsjinne har oandacht. De ôfgriis dy't er foar syn lân trochmakke wie fier boppe syn plichtsbesef.
  
  "Fansels, hear."
  
  "Dmitry Kovalenko hâldt de famyljeleden fan acht senatoren fan 'e Feriene Steaten, fjirtjin fertsjintwurdigers en ien boargemaster finzen. Dit meunster sil foar justysje brocht wurde, Jay, mei alle middels dy't nedich binne. Jo hawwe alle middels."
  
  De ferbining waard ûnderbrutsen.
  
  Hayden siet yn it tsjuster te stoarjen, har argewaasje folslein útstutsen. Har tinzen wiene by de finzenen. De ûnskuldigen hiene wer lêst. Se frege har ôf hoefolle mear minsken lije soene foardat de Blood King foar de rjochter brocht waard.
  
  Ben kroep oer it bêd nei har ta en knuffelde har gewoan sa't se woe.
  
  
  ***
  
  
  Drake rûn earst nei binnen en fûn himsels yn in lange gong mei twa doarren nei lofts en in iepen keuken oan 'e ein. De man rûn by de trep del, syn eagen wiene ynienen fol fan skok doe't er Drake it hûs ynkommen seach.
  
  "Wat de-?"
  
  Mai har hân beweech hurder as it each sjen koe. De iene sekonde luts de man de loft yn om in warskôging te roppen, en de oare glied er de trep del mei in lyts dolk yn 'e kiel. Doe't er de boaiem berikte, die Mai har wurk ôf en naam har dolk werom. Drake beweech de gong del. Se draaiden linksôf de earste keamer yn. Fjouwer pear eagen seagen omheech út de ienfâldige doazen dêr't se de eksplosiven yn ferpakt hiene.
  
  Eksplosiven?
  
  Drake erkende de C4 daliks, mar hy hie gjin tiid om te tinken doe't de manlju de achteleas smiten wapens pakten. Mai en Alicia dûnsen om Drake hinne.
  
  "Dêr!" Drake wiisde op de fluchste. Alicia sloech him del mei in ûnfreonlike traap nei de liif. Hy foel del, mompele wat. De man foar Drake rûn fluch nei him ta, sprong oer de tafel om de hichte en krêft fan syn oanfal te fergrutsjen. Drake draaide syn lichem ûnder de flecht fan 'e man, en doe't er lâne, sloech er syn beide knibbels fan efteren út. De man raasde fan lilkens en speeksel fleach út syn mûle. Drake joech in ferpletterjende bileslach oan 'e boppekant fan syn holle mei al syn brute krêft en macht.
  
  De man foel sûnder lûd yninoar.
  
  Links fan him lansearre Mai twa stakingen yn rappe opienfolging. Beide waarden ferdûbele mei wûnen yn 'e mage, ferrassing skreaun oer har gesichten. Drake brûkte fluch in deagreep om de iene ûnbekwaam te meitsjen, wylst Mai de oare útskeakele.
  
  "Ferlitte". - sei Drake. Se wisten it miskien net, mar dit wiene dochs de minsken fan de Bloedkening. Se hiene it gelok dat Drake haast hie.
  
  Se gongen werom nei de gong en gongen del nei in oare keamer. Doe't se nei binnen glieden, seach Drake de keuken. It siet fol manlju, dy't allegearre wat op in lege tafel stoarre. De raplûden dy't fan binnen kamen wiene sa lûd dat Drake hast ferwachte dat se út kamen om him te treffen. Mai raasde nei foaren. Tsjin de tiid dat Drake de keamer ynkaam, hie se de iene man al dellein en gongen nei de oare. In keardel mei in dikke burd rûn Drake tsjin, al mei in revolver yn 'e hân.
  
  "Wat hasto dien-?"
  
  Trening wie alles yn 'e keunst fan fjochtsjen, en Drake wie rapper werom dan in politikus in wichtige fraach koe ûntwykje. Daliks tilde er syn skonk, sloech de revolver út 'e hannen fan 'e man, stapte doe nei foaren en fong it yn 'e loft.
  
  Hy draaide it wapen om.
  
  "Live by it swurd." Hy skeat. De man fan Buchanan foel efteroer yn in artistike útbarsting. Mai en Alicia pakten daliks in oar ôfset fjoerwapen op doe't immen út 'e keuken rôp. "Hé, gek! Wat dochsto dochs?"
  
  Drake gnyske. Nei alle gedachten wie gewear yn dit hûs net unheard. Moai. Hy rûn nei de doar.
  
  "Twa," hy flústere, oanjûn dat de romte by de doar allinnich joech de twa fan harren romte om te manoeuvre. Mai siet efter har.
  
  "Litte wy dizze hûnen temme." Drake en Alicia kamen út, sjitten, rjochte op it bosk fan skonken dy't de tafel omsingele.
  
  Bloed spuite en lichems foelen op de flier. Drake en Alicia gongen nei foaren, wittende dat skok en eangst harren tsjinstanners betize en yntimidearje soene. Ien fan Buchanan syn bewakers sprong oer in lege tafel en sloech Alicia oan, en smiet har oan 'e kant. Mai stapte yn it gat, ferdigenjende harsels, doe't de wachter twa kear mei syn finger nei har stuts. Mai fong elke slach op har ûnderearm foardat se him mei har pistoal hurd op 'e noas ried.
  
  Alicia krige wer in striid. "Ik hie it."
  
  "Oh, ik bin der wis fan dat jo dien hawwe, skat."
  
  "Blaas my." Alicia rjochte it gewear op de kreunende, gûlende manlju. "Wol immen oars besykje? Hm?"
  
  Drake stoarre nei de lege tafel en syn ynhâld. Peallen fan C4 smieten it oerflak yn ferskate stadia fan tarieding.
  
  Wat de hel wie de Bloody King fan plan?
  
  "Wa ien fan jimme is Buchanan?"
  
  Gjinien antwurde.
  
  "Ik haw in deal foar Buchanan." Drake skodholle. "Mar as hy hjir net is, dan moatte wy jo allegear sjitte, tink ik." Hy skeat de neiste man yn 'e mage.
  
  Gerûd fol de keamer. Sels Mai stoarre him fernuvere oan. "Matt-"
  
  Hy grommele nei har. "Gjin nammen."
  
  "Ik bin Buchanan." De man, dy't efteroer tsjin de grutte kuolkast lei, hypte doe't er hurde druk op 'e kûgelwûn. "Kom op, man. Wy hawwe jo gjin kwea makke."
  
  De finger fan Drake stie op 'e trekker. It duorre in enoarme hoemannichte selskontrôle om net te sjitten. "Jo hawwe my net sear makke?" Hy sprong nei foaren en lei mei opsetsin syn knibbel op de bliedende wûne. "Jo hawwe my net sear makke?"
  
  Bloedlust fol syn fyzje. Ûntreastbere fertriet trochbrek syn harsens en hert. "Sis my," sei er heas. "Sis my wêr't Claude is of, God help my, ik sil jo harsens oer dizze ferdomme kuolkast blaze."
  
  Buchanan syn eagen liegen net. De eangst foar de dea makke syn ûnwittendheid trochsichtich. "Ik ken de freonen fan Claude," sei hy. "Mar ik ken Claude net. Ik koe dy syn freonen fertelle. Ja, ik kin se jo jaan."
  
  Drake harke doe't er sei twa nammen en harren lokaasjes. Scarberry en Peterson. Pas doe't dizze ynformaasje folslein úthelle wie, wiisde er nei de tabel fol C4.
  
  "Wat dochsto hjir? Binne jo ree om in oarloch te begjinnen? "
  
  It antwurd ferbjustere him. "Nou, ja. De Slach by Hawaï stiet op it punt om te begjinnen, man.
  
  
  HAADSTIK NJITJIEN
  
  
  Ben Blake rûn it lytse kantoar yn dat hy mei syn suster dielde en fûn Karin by it finster stean. "Hoi suster".
  
  "Hallo. Sjoch hjir mar nei, Ben. Sunrise yn Hawaï."
  
  "Wy moatte op it strân wêze. Elkenien giet dêr foar sinne-op- en ûndergong.
  
  "Oh, echt? Karin seach har broer mei in bytsje sarkasme oan. "Jo hawwe it op it ynternet socht, net?"
  
  "No, no't wy hjir binne, soe ik graach út dit bedompte plak komme en wat lokale befolking moetsje."
  
  "Foar wat?"
  
  "Ik haw noait in Hawaiian moete."
  
  "Mano is in ferrekte Hawaiian, dom. God, soms freegje ik my ôf oft ik ús beide oanbod fan harsensellen haw.
  
  Ben wist dat d'r gjin punt wie om in slach te begjinnen mei syn suster. Hy bewûndere it prachtige sicht in pear minuten foar't er nei de doar gie om se beide kofje yn te skinken. Doe't er weromkaam, wie Karin al oan it opstarten fan harren kompjûters.
  
  Ben pleatste de bekers neist har toetseboerd. "Jo witte dat ik der nei útsjoch." Hy wriuwde syn hannen. "Ik bedoel, op syk nei de logboeken fan kaptein Cook. Dit is echt detektivewurk, om't wy sykje nei wat ferburgen is, net wat fanselssprekkend is."
  
  "Wy witte wis dat d'r gjin keppelings binne op it ynternet dy't Cook mei Diamond Head of Leahy mei de Hawaiianen ferbine soene. Wy witte dat Diamond Head mar ien is fan in searje kegels, vents, tunnels en lava-buizen dy't ûnder Oahu rinne.
  
  Ben naam in slokje fan syn waarme kofje. "Wy witte ek dat Cook op Kauai lâne, yn 'e stêd Waimea. Check out Waimea foar in canyon bjusterbaarlik genôch om rivaal de Grand Canyon. De lokale befolking fan Kauai betocht de útdrukking orizjinele plak om Hawaï te besykjen as in brutale jab op Oahu. D'r is in stânbyld fan Cook yn Waimea neist in heul lyts museum.
  
  "In oar ding dat wy witte," antwurde Karin. "It punt is dat de logboeken fan kaptein Cook hjir binne." Se tikte op har kompjûter. "Online".
  
  Ben suchte en begon de earste fan 'e wiidweidige tydskriften te blêdzjen. "Lit de wille begjinne." Hy sette syn koptelefoan yn en bûgde him werom yn syn stoel.
  
  Karin stoarre him oan. "Set it út. Is dit de Wall of Sleep? En in oare omslach? Ienris, lytse broer, moatte jo dizze nije nûmers opnimme en stopje mei jo fiif minuten fan bekendheid te fergriemen.
  
  "Sis my net dat jo jo tiid fergrieme, suster. Wy witte allegear dat jo hjir in master yn binne. "
  
  "Sille jo dit nochris ophelje? No?"
  
  "Fiif jier binne ferrûn." Ben sette de muzyk op en rjochte him op syn kompjûter. "Fiif jier ruïne. Lit wat der dan bard is de folgjende tsien net ferneatigje."
  
  
  ***
  
  
  Wurkje sûnder sliep en mei minimale rêst, besleaten Drake, May en Alicia in koarte pauze te nimmen. Drake krige in oprop fan Hayden en Kinimaka sawat in oere nei sinne opgong. De mute-knop hat dit probleem gau oplost.
  
  Se hierden in keamer yn Waikiki. It wie in grut hotel op tsjillen, fol mei toeristen, jaan harren in hege nivo fan anonimiteit. Se ieten fluch by de pleatslike Denny's, gongen doe nei har hotel, wêr't se de lift namen nei har keamer op 'e achtste ferdjipping.
  
  Ien kear binnen, ûntspande Drake. Hy wist de foardielen fan it tankjen fan himsels mei iten en rêst. Hy krûlde op in maklike stoel by it rút, genietsje fan de wize wêrop't de heldere Hawaïaanske sinne troch de Frânske ruten oer him waaide.
  
  "Jo koenen oer it bêd fjochtsje," mompele er sûnder har om te draaien. "Immen sette de wekker foar twa oere."
  
  Dêrmei liet er syn tinzen fuortdriuwe, gerêststeld troch it witten dat se it adres hiene fan twa manlju dy't sa ticht by Claude stiene as se koene. De frede fan it witten dat Claude rjochtstreeks nei de Bloody King lei.
  
  Frede fan geast fan 'e kennis dat der noch mar in pear oeren wiene foar bloedige wraak.
  
  
  ***
  
  
  Hayden en Kinimaka brochten de moarn troch by de pleatslike plysje fan Honolulu. It nijs wie dat guon fan 'e 'meiwurkers' fan Claude yn 'e nacht waarden elimineare, mar d'r wie gjin echt nijs. De klup eigner, neamd Pilipo, sei hiel bytsje. Ferskate fan syn útsmyters kamen yn it sikehûs telâne. It die ek bliken dat syn fideofeed wûnderlik tsjuster gie doe't in man en twa froulju him krekt foar middernacht oanfallen.
  
  Foegje hjir in bloedige sjitterij earne yn it stedssintrum ta, wêrby't mear fan Claude syn bekende makkers belutsen. Doe't bewapene offisieren op it plak oankamen, fûnen se allinich in leech hûs. Gjin manlju. Gjin telefoannûmer. Allinne bloed op 'e flier en de keukentafel, dêr't by it stofjen spoaren fan C4 op fûn binne.
  
  Hayden besocht Drake. Se besocht Alicia te skiljen. Se loek Mano oan 'e kant en flústere him fûleindich yn it ear. "Ferdomme harren! Se witte net dat wy de stipe hawwe om te hanneljen sa't wy goed fine. Se moatte it witte."
  
  Kinimaka skodholle, syn grutte skouders omheech en sakke. "Miskien wol Drake it net witte. Hy sil it op syn manier dwaan, mei of sûnder oerheidsstipe."
  
  "No is hy in lêst."
  
  "Of in giftige pylk dy't rjocht yn it hert fljocht." Kinimaka glimke doe't syn baas him oanseach.
  
  Hayden wie in momint yn de war. "Wat? Binne dizze teksten fan in ferske of sa?"
  
  Kinimaka seach misledige. "Dat tink ik net, baas. Dus," hy seach nei de gearstalde plysjes, "wat wit de plysje oer Claude?"
  
  Hayden sykhelle djip. "It is net ferrassend dat d'r heul min binne. Claude is de skamte eigner fan ferskate klubs dy't al of net belutsen binne by yllegale aktiviteiten. Se steane net heech op de plysjewachtlist. Dêrtroch bliuwt har stille eigner anonym."
  
  "Mei alles dat, sûnder twifel, is ûntwurpen troch Kovalenko."
  
  "Sûnder twifel. It is altyd foardielich foar in misdiediger om ferskate kearen út 'e echte wrâld te ferwiderjen."
  
  "Miskien makket Drake foarútgong. As dat net it gefal wie, tink ik dat hy by ús wêze soe."
  
  Hayden knikte. "Litte wy hoopje dat dat it gefal is. Yn de tuskentiid moatte wy in pear lokale befolking skokken. En jo moatte kontakt opnimme mei elkenien dy't jo kenne dy't ús kinne helpe. Kovalenko hat al in bloedbad makke. Ik haatsje om te tinken hoe't dit allegear kin einigje. "
  
  
  ***
  
  
  Ben besocht syn bêst om syn fokus heech te hâlden. Syn emoasjes wiene yn 'e war. It wie moannen lyn dat syn libben normaal west hie. Foar de Odin-affêre wie syn idee fan aventoerlikens om syn moderne rockband The Wall of Sleep geheim te hâlden foar syn mem en heit. Hy wie in famylje man, in goedaardige nerd mei in talint foar alle dingen technysk.
  
  No seach er de striid. Hy seach minsken fermoarde wurde. Hy fjochte foar syn libben. De freondinne fan syn bêste freon stoar yn syn earms.
  
  De oergong tusken wrâlden skuorde him útinoar.
  
  Foegje dêr de druk ta om by syn nije freondinne te wêzen, in Amerikaanske CIA-agint, en hy wie hielendal net fernuvere om himsels te finen.
  
  Net dat er syn freonen oait ferteld hat. Syn famylje, ja, hy koe it har fertelle. Mar Karin wie dêr noch net klear foar. En se hie har problemen. Hy hie har krekt ferteld dat se nei fiif jier fierder moatten hie, mar hy wist dat as it him ea itselde barde, it de rest fan syn libben ferniele soe.
  
  En de rest fan 'e Wall of Sleep-leden stjoerde him hieltyd sms'en. Wêr bisto, Blakey? Sille wy fannacht byinoar komme? Skriuw my teminsten werom, idioat!Se hiene nije tracks klear om opnommen te wurden. It wie syn ferrekte dream!
  
  No is krekt it ding dat him syn grutte brek joech, bedrige.
  
  Hy tocht oan Hayden. As de wrâld útinoar fallen wie, koe er syn tinzen altyd op har keare, en alles soe wat makliker wurde. Syn geast dwaalde. Hy bleau troch de siden te rôljen fan in online boek dat immen hie transkribearre út Cook's eigen krabbels.
  
  Hy miste it hast.
  
  Want ynienen, krekt dêr, tusken de waarberjochten, lingte- en breedtegraad oantsjuttings, en koarte details fan wa't waard straft foar it net iten harren deistige rantsoen fan fleis en wa waard fûn dea yn 'e rigging, der ferskynde in koarte ferwizing nei Pele's Poarte.
  
  "Suster". - Ben ademde út. "Ik tink dat ik wat fûn." Hy lies in koarte alinea. "Wow, dit is in ferslach fan in man fan har reis. Binne jo hjir klear foar?"
  
  
  ***
  
  
  Drake gie fan lichte sliep nei wekker wurden yn 'e tiid dy't it duorre om syn eagen te iepenjen. Mai gong hinne en wer efter him. It klonk as wie Alicia yn 'e dûs.
  
  "Hoe lang wiene wy bûten?"
  
  "Jou of nim njoggentich minuten. Hjir, sjoch dit út." Mai smiet him ien fan 'e pistoalen dy't se fan Buchanan en syn mannen hiene.
  
  "Wat is de skoare?"
  
  "Fiif revolvers. Alles is ynoarder. Twa 38 en trije 45 kaliber. Allegear mei tydskriften foar trijekwart fol."
  
  "Mear as genôch". Drake stie oerein en spande him út. Se besletten dat se wierskynlik in serieuze tsjinstanner tsjinkomme - minsken tichtby Claude - dus it dragen fan wapens wie ferplicht.
  
  Alicia kaam út 'e badkeamer mei wiet hier, luts har jas oan. "Ree om út te gean?"
  
  De ynformaasje dy't se krigen fan Buchanan wie dat sawol Scarberry as Peterson in eksoatyske autodealer hienen oan 'e râne fan Waikiki. Neamd Exoticars, it wie sawol in detailhannel as in reparaasje winkel. Hy hierde ek de measte soarten auto's fan hege ein.
  
  In tige lukrative omslach, tocht Drake. Gjin twifel ûntworpen om te helpen alle soarten kriminele aktiviteiten te ferbergjen. Scarberry en Peterson wiene sûnder mis tichtby de top fan 'e fiedselketen. Claude soe de folgjende wêze.
  
  Se stapten yn in taksy en joegen de sjauffeur it adres fan de dealer. It wie sa'n tweintich minuten fuort.
  
  
  ***
  
  
  Ben en Karin binne ferrast om it sjoernaal fan Captain Cook te lêzen.
  
  Sjoen troch de eagen fan in oare persoan de foarfallen dy't barde mei de ferneamde see kaptein mear as twahûndert jier lyn wie hiel opmerklik. Mar it lêzen fan 'e rekken fan Cook's opnommen, mar noch heul geheime reis ûnder de meast ferneamde fulkaan fan Hawaï wie hast oerweldigjend.
  
  "It is bjusterbaarlik". Karin sloech har eksimplaar troch op it kompjûterskerm. "It iene ding dat jo net realisearje is Cook's briljante foarútsjoch. Hy naam minsken út alle gebieten mei om syn ûntdekkingen op te nimmen. Wittenskippers. Botanisten. Keunstners. Sjoch -" Se tikte op it skerm.
  
  Ben bûgde him oer om de delik útfierde tekening fan de plant te sjen. "Koel".
  
  Karin har eagen glinsterden. "Dit is geweldich. Dizze planten waarden net ûntdutsen of dokumintearre oant Cook en syn team se opnommen en werom nei Ingelân mei dizze fantastyske tekeningen en beskriuwingen. Se hawwe ús wrâld yn kaart brocht, dizze minsken, se skildere lânskippen en kustlinen sa't wy hjoed de dei gewoan foto's meitsje. Tink der oer nei".
  
  Ben syn stim ferriede syn opwining. "Wit ik. Wit ik. Mar harkje nei dit -"
  
  "Wow". Karin wie opslokt yn har eigen ferhaal. "Wisten jo dat ien fan Cook's bemanning William Bligh wie? De man dy't kaptein fan de Bounty waard? En dat de Amerikaanske presidint fan doe, Benjamin Franklin, al syn seekapteins in boadskip stjoerde om Cook mei rêst te litten, nettsjinsteande it feit dat de Amerikanen doe yn oarloch wiene mei de Britten. Franklin neamde him "de mienskiplike freon fan it minskdom."
  
  "Suster". - sei Ben. "Ik fûn wat. Harkje - lânfal waard makke yn Owhihi, Hawaï, tichtby it heechste punt fan it eilân. 21 graden 15 minuten noarderbreedte, 147 graden noarderlingte, 48 minuten westen. Hichte 762 feet. Wy waarden twongen om by Lihi foar anker te fallen en oan lân te gean. De autochtoanen dy't wy hierden liken as soene se ús de lappen fan 'e rêch skuorre foar in flesse rum, mar wiene eins ferdraachlik en kennisber.
  
  "Jou my de ferkoarte ferzje," sei Karin. "Yn it Ingelsk".
  
  Ben grommele nei har. "God, famke, wêr is dyn Indiana Jones?"Jo Luke Skywalker? Jo hawwe gewoan gjin gefoel foar aventoer. Dat ús ferteller, in man mei de namme Hawksworth, sette út mei Cook, seis oare seelju en in hantsjefol lânseigen om te ferkennen wat de lânseigen neamd Pele's Poarte ". Dit waard dien sûnder de kennis fan 'e pleatslike kening en mei grut risiko. As se derfan fûn hiene, soe de kening se allegear fermoarde hawwe. De Hawaïanen fereare de Poarte fan Pele. De lânseigen gidsen easke grutte beleannings."
  
  "Pelé's Gate moat wat serieuze eangst hawwe feroarsake foar Cook om sa'n risiko te nimmen," merkte Karin op.
  
  "No, Pele wie de god fan fjoer, bliksem, wyn en fulkanen. Mooglik de populêrste Hawaïaanske godheid. Se wie grut nijs. In protte fan har leginde sieten om har hearskippij oer de oseanen. De manier wêrop't de Hawaïanen oer har prate moatte hawwe wierskynlik de belangstelling fan Cook wekker. En nei alle gedachten wie er in arrogant man op in grutte ûntdekkingsreis. Hy soe net bang wêze om de pleatslike kening te hinderjen.
  
  "In man as Cook soe net bang wêze foar folle."
  
  "Krekt. Neffens Hawksworth liede de lokale befolking har troch in tsjustere passaazje ûnder it djippe hert fan 'e fulkaan. Sadree't de ljochten oankamen en, sa't Gollum soe sizze, in pear lestige bochten makke wiene, bleaunen se allegear stean en stoarre fernuvere nei de Poarte fan Pele.
  
  "Weirdo. Is der in tekening?
  
  "Nee. De keunstner is troch dizze reis efterlitten. Mar Hawksworth beskriuwt wat se seagen. In enoarme bôge dy't sa heech fleach dat it boppe de heule boppeste sirkel fan ús flammen kaam. Handmade frame ynlein mei lytse symboalen. Notches oan elke kant, twa lytsere items ûntbrekke. It wûnder naam ús azem ôf en wy seagen echt oant it tsjustere sintrum ús blik begon te lûken.
  
  "Dus, yn 'e geast fan alle minsken, wat hy bedoelt is dat se fûnen wêr't se nei sochten, mar doe realisearre dat se mear woene." Karin skodde de holle.
  
  Ben sloech de eagen nei har. "Ik tink dat wat jo bedoele is, yn 'e geast fan alle aventuriers, se woenen mear. Mar do hast gelyk. Pele's Gate wie krekt dat. Stek. It moast earne hinne liede."
  
  Karin helle har stoel omheech. "No freegje ik my ôf. Wêr hat dit liede?
  
  Op dat stuit gie Ben syn mobyltsje. Hy seach nei it skerm en rôle mei de eagen. "Mem en heit".
  
  
  HAADSTIK tweintich
  
  
  Mano Kinimaka hâldde fan it hert fan Waikiki. Berne en grutbrocht yn Hawaï, hy brocht syn iere bernetiid troch op Kuhio Beach foardat syn famylje fûnsen sammele en ferhuze nei de rêstiger noardkust. It surfen dêr wie wrâldklasse, it iten wie autentyk sels as jo iten út, it libben wie sa frij as jo koenen foarstelle.
  
  Mar syn ûnútwisbere betide oantinkens wiene oan Kuhio: it prachtige strân en de frije luaus, barbecues op snein op strân, maklik surfen, goedmoedich lokale befolking en de nachtlike pracht fan 'e ûndergeande sinne.
  
  No, doe't er lâns Kuhio Avenue ried en dêrnei Kalakaua, seach er âlde, oandwaanlike dingen op. Net fresh-faced toeristen. Net de lokale befolking dy't har moarns fix fan Jamba-sap drage. Der is net iens in iisferkeaper tichtby de Royal Hawaiian. It wiene de lange swarte fakkels dy't se elke nacht oanstutsen, it no hast lege winkelkompleks dêr't er eartiids gûld hie, laitsjend om it ienfâldige A-foarmige warskôgingsbuordsje dat ien fan 'e gongen blokkeart dy't lies: As jo net Spider-Man binne, de brêge is ticht, sa ienfâldich is it. Hawaïaansk dus.
  
  Hy rûn de âlde winkel fan Lassen lâns, dêr't er eartiids nei harren prachtige skilderijen en fantastyske auto's sjoen hie. No is it fuort. Syn iere bernetiid wie foarby. Hy passearre it winkelsintrum King's Village, dat syn mem ienris fertelde dat it ea it wenplak wie fan kening Kalakaua. Hy passearre it moaiste plysjeburo yn 'e wrâld, dat rjocht op Waikiki Beach yn it skaad fan hûnderten surfplanken. En hy rûn foarby it ûnferwoastbere stânbyld fan hartoch Kahanamoku, bedutsen lykas altyd mei frisse leis, deselde dy't er sjoen hie doe't er in lyts jonkje wie mei in miljoen dreamen dy't yn 'e holle draaiden.
  
  Syn famylje waard no de klok hinne bewekke. Se waarden fersoarge troch top-notch US Marshals en crack Marines. It famyljehûs wie leech, brûkt as aas foar moardners. Hy sels wie in markearre man.
  
  Hayden Jay, syn bêste freon en baas, siet njonken him op 'e passazjiersstoel, en seach miskien wat út 'e blik op syn gesicht, om't se neat sei. Se rekke ferwûne troch in mes, mar is no hast hersteld. De minsken om him hinne waarden fermoarde. Kollega's. Nije freonen.
  
  En hjir is er, werom nei syn hûs, it plak fan syn bernetiid. Oantinkens folle him as lang ferlerne freonen dy't langstme om wer mei him te ferbinen. Oantinkens bombardearren him út elke strjittehoeke.
  
  De skientme fan Hawaï wie dat it foar altyd yn jo libbe. It makke net út oft jo dêr in wike west hawwe of tweintich jier. Syn karakter wie tiidleas.
  
  Hayden ferneatige úteinlik de stimming. "Dizze man, dizze Capua. Ferkeapet er echt smoarge iis út in bestelbus?"
  
  "D'r is hjir goed bedriuw. Elkenien hâldt fan crushed iis."
  
  "Earlik genôch".
  
  Mano glimke. "Jo sille sjen".
  
  Wylst se troch de skientme fan Kuhio en Waikiki rieden, ferskynden strannen periodyk oan 'e rjochterkant. De see glinstere en de wite brekkers swaaiden útnoegjend. Mano seach ferskate outriggers wurde taret op it strân. Eartiids wie hy diel fan in outrigger-team dat trofeeën wûn.
  
  "Wy binne hjir". Hy luts in bûgd parkearplak yn mei in reling oan 'e iene ein dat de Stille Oseaan útsjocht. De bestelauto fan Capua siet oan 'e ein, op in geweldige lokaasje. Mano fernaam fuortendaliks syn âlde freon, mar bleau efkes stean.
  
  Hayden glimke nei him. "Âlde oantinkens?"
  
  "Prachtige oantinkens. Iets dat jo net wolle fergrieme troch wat nijs opnij út te stellen, witsto?
  
  "Wit ik".
  
  Der wie gjin fertrouwen yn har stim. Mano seach lang nei syn baas. Se wie in goed persoan - rjochtlinich, earlik, stoer. Wisten jo waans kant Hayden Jay wie, en hokker meiwurker koe mear easkje fan syn baas? Sûnt se moete, hy hie leard har goed kennen. Har heit, James Jay, wie in powerhouse, in wiere leginde, en it wie it wurdich. Hayden's doel hat altyd west om syn belofte nei te kommen, syn neilittenskip. Dit wie har driuwende krêft.
  
  Safolle sa dat Mano waard fernuvere doe't se oankundige hoe serieus se wie oer jonge nerd Ben Blake. Hy tocht dat it in lange, lange tiid duorje soe foardat Hayden ophâldde harsels te triuwen om op te stappen om te libjen nei de neilittenskip dy't Mano fielde dat se al oertroffen hie. Earst tocht er dat de ôfstân de flam dôve soe, mar doe fûn it pear harsels wer byinoar. En no liken se sterker as ea. Sil de geek har in nij doel jaan, in nije rjochting yn it libben? Allinnich de kommende moannen sille it fertelle.
  
  "Gean". Hayden knikte nei de bestelauto. Mano die de doar iepen en sykhelle de skjinne pleatslike loft djip. Links fan him riisde de Diamantkop op, in opfallende figuer dy't tsjin de hoarizon stie, altyd oanwêzich.
  
  Foar Mano wie it der altyd. It fernuvere him net dat dit boppe op in grut wûnder wêze koe.
  
  Tegearre rûnen se nei de iisknipwein. Capua bûgde út, stoarjend nei harren. Syn gesicht rimpele fan ferrassing, en doe fan echte wille.
  
  "Mano? Man! Hee!"
  
  Capua ferdwûn. In sekonde letter naaide er efter de bestelauto út. Hy wie in breed-skouders, fit man mei donker hier en in donkere teint. Sels op it earste each koe Hayden fertelle dat hy elke dei op syn minst twa oeren op it surfplanke trochbrocht.
  
  "Kapua." Mano knuffelde syn âlde freon. "Der wiene in pear, broer."
  
  Capua stapte werom. "Wat hasto dien? Fertel my, hoe giet it mei de kolleksje fan Hard Rock shotglês?"
  
  Mano skodde de holle en skodholle. "Ah, in bytsje blah blah, en noch mear. Do wist. Jo?"
  
  "Rjochts. Wa is Howli?"
  
  "Haole..." Mano skeakele werom nei begryplik Amerikaansk, ta Hayden syn opluchting. "... dit is myn baas. Moetsje Hayden Jay."
  
  De pleatslike bewenner rjochte him op. "Moai om dy te moetsjen," sei er. "Binne jo baas Mano? Wow. Lucky Mano, sis ik."
  
  "Hawwe jo gjin frou, Capua?" Mano die syn bêst om de lichte belediging te ferbergjen.
  
  "Ik kocht mysels in poi-hûn. Sy, in waarme Hawaïaansk-Sineeske Filipynske haole, liet my de hiele nacht in tinte opslaan, man. De measte Hawaiianen wiene fan mingd ras.
  
  Mano naam in sykheljen. Poy Dog wie in mingd ras man. Haole wie in besiker, en it wie net needsaaklikerwize in derogatory term.
  
  Foardat er wat sizze koe, kearde Hayden him nei him ta en frege swiet: "In tinte opsette?"
  
  Mano krûpte. Hayden wist krekt wat Capua wie, en it hie neat te krijen mei camping. "Dit is cool. Se klinkt moai. Harkje, Capua, ik moat jo wat fragen stelle.
  
  "Shooters".
  
  "Ha jo oait heard fan in grutte ûnderwrâldfiguer bekend as Kovalenko? Of de Bloody King?
  
  "Alles wat ik hear is wat der op it nijs is, broer. Is hy op Oahu?"
  
  "Miskien. Hoe sit it mei Claude?
  
  "Nee. As jo Howley dy namme neamd hiene, soe ik it ûnthâlden hawwe. Capua twifele.
  
  Hayden seach dit. "Mar jo witte wol wat."
  
  "Miskien baas. Miskien wit ik it. Mar dyn freonen dêr," hy skodde syn holle nei it Waikiki Beach plysjeburo, "se wolle it net witte." Ik haw se al ferteld. Se diene neat."
  
  "Test my." Hayden moete de man syn blik.
  
  "Ik hear wat, baas. Dêrom kaam Mano by my, net? No ja, it nije jild jout de lêste tiid wol wat dikke waden, man. Nije spilers oer it hiele toaniel, mei feestjes dy't se nije wike noait sille sjen."
  
  "Nije jild?" - Echoe Mano. "Wêr?" - Ik frege.
  
  "Nergens," sei Capua serieus. "Ik bedoel, krekt hjir, man. Hjir. Se binne altyd marginalisearre west, mar no binne se rike minsken.
  
  Hayden rûn in hân troch har hier. "Wat seit dit dy?"
  
  "Ik bin net belutsen by dizze sêne, mar ik wit it. Der bart of giet der wat. In protte minsken krigen in soad jild betelle. As dat bart, learje jo de holle del te hâlden oant de minne dingen foarby binne.
  
  Mano stoarre nei de skitterjende oseaan. "Binne jo wis dat jo neat witte, Capua?"
  
  "Ik swar op myn poit hûn."
  
  Capua naam syn poi serieus. Hayden wiisde nei de bestelauto. "Wêrom meitsje jo ús net wat, Capua."
  
  "Wis".
  
  Hayden makke in gesicht op Mano doe't Capua fuortgie. "Ik tink dat it it besykjen wurdich is. Hawwe jo in idee wêr't hy it oer hat?"
  
  "Ik hâld net fan it lûd fan wat der yn myn wenplak komt te barren," sei Mano en rikte nei wat skeer iis. "Kapua. Fertel my dyn namme, broer. Wa koe wat witte?
  
  "Der is in lokale keardel, Danny, dy't dêr boppe op 'e heuvel wennet." Syn blik sprong nei Diamond Head. "Ryk. Syn âlden, se bringe him op as in jank." Hy glimke nei Hayden. "Sis it as in Amerikaan. Ik tink dat d'r neat mis mei is. Mar hy is serieuzer mei scumbags. Hy krijt in traap fan it witten fan stront, begrypst my?"
  
  Mano brûkte in leppel en groeven in grut stik reinbôgekleurich iis út. "Hâldt de man graach foar te dwaan as hy in grutte skot is?"
  
  Capua knikte. "Mar dat is net wier. Hy is gewoan in jonge dy't in manspul spilet."
  
  Hayden rekke Mano syn hân oan. "Wy sille dizze Danny in besite bringe. As d'r wat nije bedriging is, moatte wy dat ek witte."
  
  Capua knikte nei de iiskons. "Se geane op kosten fan de oprjochting. Mar jo kinne my net. Jo kamen noait om my te sjen."
  
  Mano knikte nei syn âlde freon. "It seit himsels, broer."
  
  
  ***
  
  
  Capua joech harren it adres, dat se programmearre yn de GPS fan de auto. Fyftjin minuten letter kamen se by in swarte smeedizeren poarte. It lot sloech werom nei de oseaan, sadat se allinich de ruten fan 'e boppeferdjipping fan it grutte hûs koene sjen.
  
  Se stapten út 'e auto, springen gûlen fan 'e kant fan Mano. Mano lei de hân op 'e grutte poarte en triuwde. De foartún makke Hayden stopje en sjen.
  
  Surfboard stand. Brand nije frachtwein mei iepen bed. In hangmat spande tusken twa palmbeammen.
  
  "Oh myn God, Mano. Binne alle Hawaïaanske tunen sa?
  
  Mano knikte. "Net echt, nee."
  
  Doe't se de belle dwaan soene, hearden se in lûd fan 'e rêch. Se rûnen om it hûs hinne, hâlde de hannen ticht by har wapens. Doe't se de lêste bocht omdraaiden, seagen se in jonge man dy't mei in âldere frou yn it swimbad drillen.
  
  "Ekskusearje my!" Hayden raasde. "Wy binne fan 'e Honolulu Police Department. In pear wurden?" Se flústere, amper te hearren: "Ik hoopje dat it net syn mem is."
  
  Mano smoarde. Hy wie net wend dat syn baas grappen makke. Doe seach er har gesicht. Se wie deadlik serieus. "Werom dochst-?"
  
  "Wat de hel wolle jo?" De jongfeint rûn nei harren ta, wyld gestikulearjend. Doe't er tichterby kaam, seach Mano syn eagen.
  
  "Wy hawwe in probleem," sei Mano. "Hy is op 'e râne."
  
  Mano liet de keardel wyld swaaie. In pear grutte hayrides en hy wie út adem, syn koarte broek begon te gliden. Hy toande gjin bewustwêzen fan syn predicament.
  
  Doe rûn de âldere frou op har ta. Hayden knipperde yn ûnleauwe. De frou sprong op Kinimake syn rêch en begûn him te riden as in hynst.
  
  Wat de hel hawwe se harsels hjir yngien?
  
  Hayden liet Kinimaka foar himsels soargje. Se seach om it hûs en it terrein hinne. Der wie gjin teken dat der in oar thús wie.
  
  Uteinlik slagge Mano it meunster ôf te skodzjen. Se kaam mei in wiete klap telâne op it grint dat it swimbad omsingele en begûn te janken as in banshee.
  
  Danny, as it Danny wie, stoarre har mei de mûle iepen, syn koarte broek foel no ûnder syn knibbels.
  
  Hayden hie genôch hân. "Danny!" - rôp se yn syn gesicht. "Wy moatte mei dy prate!"
  
  
  Se triuwde him werom yn 'e lounge stoel. God, as har heit har no mar sjen koe. Se draaide har om en droech de cocktailglêzen ôf, doe folde se beide mei wetter út it swimbad.
  
  Se spatte wetter op Danny syn gesicht en sloech him licht. Hy begûn daliks te gnizen. "Hey baby, jo witte dat ik leuk fyn -"
  
  Hayden stapte werom. As it goed behannele wurdt, kin dit yn har foardiel wurkje. "Bist allinnich, Danny?" Se glimke in bytsje.
  
  "Tina is hjir. Earne." Hy spruts yn koarte, azemjende sinnen, as wurke syn hert hurd om in man fiif kear syn grutte te stypjen. "Myn famke."
  
  Hayden suchte yntern fan opluchting. "Moai. No, ik hear dat jo de persoan binne dy't útfine kin as ik ynformaasje nedich bin. "
  
  "It bin ik". Danny's ego liet in sekonde troch de waas sjen. "Ik bin dy persoan."
  
  "Fertel my oer Claude."
  
  De stomme helle him wer fêst, dat syn eagen swier lyke. "Claude? De swarte man dy't by Crazy Shirts wurket?"
  
  "Nee". Hayden klemde har tosken opinoar. "Claude, de man dy't klubs en ranches yn hiel Oahu hat."
  
  "Ik ken dizze Claude net." Earlikens wie wierskynlik net ien fan Danny's sterke punten, mar Hayden twifele dat hy it no ferfalske.
  
  "Hoe sit it mei Kovalenko? Hawwe jo fan him heard?
  
  Neat flitse yn Danny syn eagen. Gjin tekens of oanwizings fan bewustwêzen.
  
  Efter har koe Hayden Mano hearre besykje Danny's freondinne, Tina, te kalmearjen. Se besleat dat it gjin skea koe om in oare oanpak te besykjen. "Oké, litte wy wat oars besykje. D'r is farsk jild yn Honolulu. Dêr is in protte fan. Wêr komt dit wei, Danny, en wêrom?
  
  It bern syn eagen iepene wiid, ynienen opljochte mei sa'n ôfgriis dat Hayden hast berikt foar it gewear.
  
  "Dit kin elk momint barre!" - rôp er. "Do sjochst? Altyd! Gewoan... gewoan thúsbliuwe. Bliuw thús, jonge." Syn stim klonk eangstich, as herhelle er wat dat tsjin him sein wie.
  
  Hayden fielde in djippe kjeld oer har rêchbonke rinne, sels as himelske waarmte har rêch waarmte. "Wat kin der gau barre, Danny. Kom op, do kinst it my fertelle."
  
  "Oanfal," sei Danny dom. "It kin net ûngedien makke wurde, om't it is kocht en betelle." Danny pakte har hân, en seach ynienen benaud sober út.
  
  "Terroristen komme oan, Miss Plysje. Doch gewoan dyn ferrekte wurk en lit dy kloottsjes hjir net komme."
  
  
  HAADSTIK ienentweintich
  
  
  Ben Blake sitearre de sjoernaalposten fan Captain Cook en syn maat Hawksworth as it beskriuwen fan de gefaarlikste reis dy't ea troch de minske ûndernommen is.
  
  "Se rûnen troch Pele's Poarte," sei Ben fernuvere, "yn it stik tsjuster. Op dit stuit ferwiist Cook noch nei de bôge yngong as Pele's Gate. Pas nei't er ûnderfynt wat derachter leit - it stiet hjir - feroaret er letter de ferwizing nei de Gates of Hell."
  
  Karin draaide him mei grutte eagen nei Ben. "Wat koe in man as kaptein Cook feroarsaakje om sokke bleate eangst út te drukken?"
  
  "Hast neat," sei Ben. "Cook ûntduts kannibalisme. Minske offers. Hy sette op reis nei folslein ûnbekend wetter.
  
  Karin wiisde op it skerm. "Lês it ferdomme."
  
  "By de swarte poarten lizze de meast ferdomde paden dy't de minske bekend binne ..."
  
  "Fertel it my net," sei Karin. "Opsomje."
  
  "Ik kin net"
  
  "Wat? Wêrom?"
  
  "Om't it hjir stiet - de folgjende tekst is fuorthelle út dizze konverzje fanwege twifels oer de echtheid."
  
  "Wat?"
  
  Ben fronste betochtsum doe't er nei de kompjûter seach. "Ik tink dat as it iepen wie foar iepenbier besjen, soe immen al besocht hawwe om te ûndersykjen."
  
  "Of miskien diene se en stoaren. Miskien besleaten de autoriteiten dat de kennis te gefaarlik wie om te dielen mei it publyk.
  
  "Mar hoe sjogge wy in wiske dokumint?" Ben prikte willekeurich in pear kaaien. D'r wiene gjin ferburgen keppelings op 'e side. Neat ferwerpliks. Hy Googlee de namme fan 'e auteur en fûn ferskate siden dy't Cook's Chronicle neamden, mar gjin melding mear fan Hell's Gate, Pele, of sels Diamond Head.
  
  Karin draaide har om om nei it hert fan Waikiki te sjen. "Dat Cook syn reis troch de poarten fan 'e hel waard skreaun út de skiednis. Wy kinne it besykjen bliuwe." Se gebear nei de kompjûters.
  
  "Mar it sil gjin nut wêze," sei Ben yn syn bêste Yoda-yndruk. "Wy moatte ús tiid net fergrieme."
  
  "Wat Hayden yn jo sjocht, sil ik noait witte." Karin skodde har holle foardat se stadich omdraaide. "It probleem is dat wy gjin manier hawwe om te witten wat wy dêr ûnder sille fine. Wy soene blyn nei de hel gean."
  
  
  ***
  
  
  Hayden en Kinimaka wisten Danny noch in pear sinnen út te drukken foardat se besletten dat it ferstannich wie om se allinnich te litten op har drugsfeest. Mei wat gelok sille se beide tinke dat de CIA-besite in minne dream wie.
  
  Kinimaka klom werom yn 'e auto, en lei syn hân op it sêfte learen stjoer. "Terroristyske oanfal?" hy werhelle. "Yn Waikiki? Ik leau net yn dit ".
  
  Hayden wie al op it nûmer fan har baas. De poarte reagearre fuortendaliks. Se recitearre yn in pear koarte sinnen de ynformaasje dy't se fan Danny helle hiene.
  
  Mano harke nei de reaksje fan Gates op sprekker. "Hayden, ik kom tichterby. Noch in pear oeren en ik bin der. De plysje fertrout bot op alle bekende kriminelen om de lokaasje fan de ranch út te finen. Wy sille it gau hawwe. Ik sil de passende autoriteiten warskôgje oer dizze sabeare oanfal, mar bliuw grave. "
  
  De line gie dea. Hayden hygde yn stille ferrassing. "Komt er hjir? Hy hat it dreech om te gean sa't it is. Wat goed sil er dwaan?
  
  "Miskien sil wurk him helpe om te gean."
  
  "Litte wy hoopje. Se tinke dat se meikoarten de lokaasje fan de ranch krije. Wy folgje terroristen. Wat wy no nedich binne, binne positive, rjochtlinige minsken. Hey Mano, tinke jo dat dit terroristyske ferhaal diel is fan it plot fan 'e Blood King?
  
  Mano knikte. ,,It kaam my troch de holle." Syn eagen dronk it adembenemende útsjoch yn, as hie it fuort om te helpen it ynkringende tsjuster te bestriden.
  
  "Of rjochte minsken sprutsen, Drake en syn twa freonen hawwe noch altyd net reagearre op myn berjochten. En de plysje wit it ek net."
  
  Har mobyl rinkele, har ferrast. It wie de Poarte. "Mynhear?"
  
  "Dit ding is gewoan gek wurden," rôp er, dúdlik alarmearre. "Honolulu Plysje hat krekt trije mear legitime terroristyske bedrigingen krigen. Alles yn Waikiki. Alles sil gau barre. Kontakten binne lein mei Kovalenko.
  
  "Trije!"
  
  De poarte gie ynienen in sekonde ticht. Hayden slokte, fielde har mage churn. De eangst yn Mano har eagen makke har swit.
  
  Gates kaam wer yn kontakt. "Lit der fjouwer wêze. Mear ynformaasje is krekt ferifiearre. Nim kontakt op mei Drake. Jo binne yn foar de striid fan jo libben, Hayden. Wês mobilisearre."
  
  
  ***
  
  
  De Bloedkening stie op it ferhege dek, in kâld glimke op syn gesicht, ferskate fan syn fertroude luitenanten stiene foar en ûnder him. "It is tiid," sei er gewoan. "Dit is wêr't wy op wachten, wêr't wy foar wurken. Dit is it resultaat fan al myn ynspanningen en al jo offers. "Dat is wêr," stoppe hy effektyf, "it einiget allegear."
  
  Hy socht de gesichten foar elk teken fan eangst. Der wiene gjin. Ommers, Boudreau like suver bliid dat er wer yn 'e bloedige slach mocht.
  
  "Claude, ferneatigje de ranch. Deadzje alle finzenen. En..." Hy gnyske. "Lit de tigers frij. Se moatte in skoft de macht ynnimme. Boudreaux, doch gewoan wat jo dogge, mar brutaler. Ik noegje jo út om ien fan jo winsken te ferfoljen. Ik noegje jo út om yndruk te meitsjen op my. Nee, skok my. Doch it, Boudreau. Gean nei Kauai en slute de ranch dêr.
  
  De Bloody King seach noch in lêste blik op syn pear oerbleaune manlju. "Wat jo oanbelanget ... gean de hel los yn Hawaï."
  
  Hy kearde him ôf, wreide se oan 'e kant en seach noch in lêste krityske blik op syn ferfier en de soarchfâldich selektearre manlju dy't him begeliede soene yn 'e deadlike djipten ûnder Diamond Head.
  
  "Gjin man hat dit dien sûnt Cook en libbe om it ferhaal te fertellen. Gjin minske hie ea sjoen foarby it fyfde nivo fan de hel. Nimmen hat ea ûntdutsen wat it trapsysteem boud is om te ferbergjen. Wy sille it dwaan."
  
  Dea en ferwoasting wiene sawol efter en foar him. It begjin fan gaos wie ûnûntkomber. De bloedige kening wie bliid.
  
  
  ***
  
  
  Matt Drake rûn troch it parkearplak fan Exoticars, hân yn hân mei syn 'freondinne', Alicia Miles. D'r stie dêr in inkele hierauto, in Basic Dodge-ferhier dy't wierskynlik hearde fan in pear toeristen dy't ien fan 'e nije Lamborghini's foar in oere hierd hiene. Tsjin de tiid dat Drake en Alicia de moadeshowroom binnenkamen, wie de stoere man mei de bemanning al ûnder har noas.
  
  "Goeiemiddei. Kin ik dy helpe?"
  
  "Hokker binne de rapste?" Drake makke in ûngeduldich gesicht. "Wy hawwe in Nissan thús en myn freondinne wol echte snelheid belibje." Drake knikte. "Miskien krije my in pear bonuspunten, as jo witte wat ik bedoel."
  
  Alicia glimke swiet.
  
  Drake hope dat Mai op it stuit de efterkant fan 'e grutte showroom rûn, bûten it sicht fan' e efterste garaazje en rjochting it omheinde sydkompleks. Se sil besykje fan 'e oare kant yn te kommen. Drake en Alicia hiene sawat seis minuten.
  
  De glimlach fan de man wie breed en, net ferrassend, nep. "No, de measte minsken kieze in nije Ferrari 458 as in Lamborghini Aventador, dy't beide geweldige auto's binne." De glimke wreide eins út doe't de ferkeaper de oanbelangjende auto's oanwiisde, dy't beide foar de finsters fan 'e showroom yn' e folsleine lingte stiene. "Mar yn termen fan legindaryske prestaasjes, as dat is wêr't jo nei sykje, koe ik de Ferrari Daytona of de McLaren F1 oanbefelje." Hy swaaide mei de hân nei de efterkant fan de showroom.
  
  Dêr stiene kantoaren efter en rjochts. Links wie in rige privee hokjes dêr't credit card ynformaasje koe wurde sammele en kaaien oerlevere. Der wiene gjin finsters yn it kantoar, mar Drake koe hearre figueren dy't rûn.
  
  Hy telde de sekonden ôf. Mai soe oer fjouwer minuten oankomme.
  
  "Binne jo de hear Scarberry of de hear Petersen?" frege er mei in glimke. "Ik seach har nammen op it buordsje bûten."
  
  "Ik bin James. De hear Scarberry en de hear Petersen binne de eigners. Se binne yn de eftertún."
  
  "OER". Drake sette op in show sjen op Ferraris en Lamborghinis. De airco fan 'e showroom foel him op 'e rêch yn. Der kaam gjin lûd út it fiere kantoar. Alicia hâldde harsels, spielde de goedmoedich frou by it kreëarjen fan romte.
  
  Ien minút foardat Mai troch de syddoarren út moast.
  
  Drake makke him klear.
  
  
  ***
  
  
  De tiid fleach yn in alarmearjend tempo foarby, mar Ben hope dat Karin har gekke idee frucht drage soe. De earste stap wie om út te finen wêr't de oarspronklike logboeken fan Captain Cook waarden bewarre. Dit bliek in maklike taak te wêzen. De dokuminten waarden bewarre by it Nasjonaal Argyf, by Londen, yn in regearingsgebou, mar net sa feilich as by de Bank of England.
  
  Sa fier sa goed.
  
  De folgjende stap wie om Hayden yn te bringen. It duorre lang om har punt oer te bringen. Eartiids like Hayden ekstreem ôfliede sûnder grof te wêzen, mar doe't Karin, stipe troch Ben, har plan presintearre, gie de CIA-agint dea stil.
  
  "Wat wolle jo?" frege se ynienen.
  
  "Wy wolle dat jo in dief fan wrâldklasse nei it Nasjonaal Argyf yn Kew stjoere om te fotografearjen, net te stellen, en my dan in kopy fan it relevante diel fan Cook's tydskriften e-postearje. It diel dat mist."
  
  "Wist dronken, Ben? Serieus -"
  
  "It dreechste," sei Ben, "sil de stellerij net wêze. Ik sil der wis fan wêze dat de dief it goede diel fynt en stjoert."
  
  "Wat as hy fongen wurdt?" Hayden flapte de fraach út sûnder nei te tinken.
  
  "Dêrom moat hy in dief fan wrâldklasse wêze dy't de CIA koe besitte troch dizze deal. En wêrom soe er by útstek al yn foararrest sitte moatte. Oh, en Hayden, dit moat allegear dien wurde yn 'e kommende pear oeren. It kin echt net wachtsje."
  
  "Ik bin my derfan bewust," snauwde Hayden, mar doe waard har toan sêft. "Sjoch, Ben, ik wit dat jim twa binne skood yn dit lytse kantoar, mar jo wolle miskien de holle út 'e doar stekke en de lêste ynformaasje krije. Jo moatte taret wêze yn gefal -"
  
  Ben seach Karin besoarge oan. "Yn gefal fan wat? Jo prate as soe de wrâld op it punt wêze om te einigjen."
  
  Hayden syn stilte fertelde him alles wat er witte moast.
  
  Nei in pear mominten spruts syn freondinne nochris: "Hoe slim hawwe jo dizze oantekeningen, dizze sjoernalen nedich? Is it de muoite wurdich om de Britten ôf te pisjen?"
  
  "As de Blood King de poarten fan 'e hel berikt en wy moatte efter him gean," sei Ben, "sille se wierskynlik ús ienige boarne fan navigaasje wêze. En wy witte allegear hoe goed Cook wie mei syn kaarten. Se koenen ús libben rêde.""
  
  
  ***
  
  
  Hayden pleatste har tillefoan op 'e motorkap fan har auto en besocht har ûnrêstige gedachten te kalmearjen. Har eagen moete Mano Kinimaki's troch it foarrút, en se fielde dúdlik dat de skrik troch syn geast bubbele. Se krigen krekt it skriklikste nijs, wer fan Jonathan Gates.
  
  It is net sa dat terroristen meardere lokaasjes op Oahu soene reitsje.
  
  No wisten se dat it folle slimmer wie as dat.
  
  Mano klom út, sichtber trillend. "Wa wie dat?"
  
  "Ben. Hy seit dat wy yn it Nasjonaal Argyf yn Ingelân moatte ynbrekke om him in kopy fan de logboeken fan Captain Cook te krijen."
  
  Mano froast. "Doch it. Doch it gewoan. Dy ferdomme Kovalenko besiket alles te ferneatigjen wat wy leafhawwe, Hayden. Jo dogge alles yn jo macht om te beskermjen wat jo leafhawwe. "
  
  "Britsk-"
  
  "Ferkje se." Mano ferlear himsels yn syn stress. Hayden hie der neat oan. "As de logs ús sille helpe dizze bastard te deadzjen, nim se dan."
  
  Hayden sortearre har tinzen út. Se besocht har geast dúdlik te meitsjen. It soe in pear oproppen nimme nei de CIA-kantoaren yn Londen en in lûde gjalp fan har baas Gates, mar se tocht dat se wierskynlik it wurk dien koe krije. Benammen yn it ljocht fan wat Gates har krekt ferteld hie.
  
  En se wist goed dat d'r in bysûnder sjarmante CIA-agint yn Londen wie dy't it wurk dwaan koe sûnder in swit te brekken.
  
  Mano seach noch altyd nei har, noch altyd yn skok. "Kinne jo dizze oprop leauwe? Kinne jo leauwe wat Kovalenko sil dwaan gewoan om de oandacht fan minsken ôf te lieden?
  
  Hayden koe net, mar bleau stil, noch tariede har taspraak foar Gates en it Londenske kantoar. Yn in pear minuten wie se klear.
  
  "No, lit ús ien fan 'e slimste oproppen fan ús libben folgje mei ien dy't ús sil helpe om rollen te wikseljen," sei se en helle it nûmer op snelkiezen.
  
  Sels doe't se mei har baas praat en bûtenlânske help ûnderhannele om it Britske Nasjonale Argyf te hacken, brânden de eardere wurden fan Jonathan Gates yn har tinzen.
  
  It is net allinnich Oahu. De terroristen fan 'e Bloody King binne fan plan ferskate eilannen tagelyk te slaan.
  
  
  HAADSTIK Twaëntweintich
  
  
  Drake krige syn azem doe't Mai troch de syddoar glied yn folslein sicht op 'e klerk.
  
  "Wat de-"
  
  Drake glimke. "It is maaietiid", flústere er en bruts doe de man syn kaak mei in heamakker. Sûnder lûd draaide de ferkeaper him om en sloech de grûn. Alicia rûn de Lamborghini foarby, har wapen klear. Drake sprong oer de roerleaze ferkeaper. Mai rûn fluch lâns de eftermuorre, en passearre efter in ûnoantaaste McLaren F1.
  
  Se wiene yn in kwestje fan sekonden by de kantoarmuorre. It ûntbrekken fan finsters wurke sawol foar harren as tsjin harren. Mar der soene befeiligingskamera's wêze. It wie gewoan in fraach-
  
  Immen rûn de efterdoar yn, in overall mei oalje bevlekt, lang swart hier mei in griene bandana efteroer bûn. Drake drukte syn wang direkt tsjin de tinne tripleks ôfskieding, harke nei de lûden dy't út it kantoar kamen, wylst May de bewegingen fan 'e monteur oefene.
  
  Se makken noch gjin lûd.
  
  Mar doe barsten noch ferskate minsken troch de doar, en immen yn it kantoar liet in gjalp útsprekke. Drake wist dat it spultsje foarby wie.
  
  "Lit se it hawwe."
  
  Alicia gromde "Fuck yeah" en skopte de kantoardoar sa gau as dy iepene, wêrtroch't it de holle fan 'e man rekke mei in botsing. In oare man stapte út, syn eagen grut fan skok doe't se stoarre nei in moaie frou mei in gewear en de hâlding fan in fjochter dy't op him wachte. Hy tilde it gewear op. Alicia skeat him yn 'e mage.
  
  Hy sakke yn 'e doar. Der kamen mear gûlen út it buro. Shock begûn te feroarjen yn begryp. Se sille al gau beseffe dat it ferstannich wêze soe om in pear freonen te skiljen.
  
  Drake skeat op ien fan 'e monteurs, sloech him yn' e midden fan 'e dij en sloech him del. De man glide by de McLaren del, en liet in spoar fan bloed efter him. Sels Drake trille. Mai ferloofde de twadde man en Drake kearde werom nei Alicia.
  
  "Wy moatte nei binnen."
  
  Alicia ferhuze tichterby oant se in goed sicht op it ynterieur hie. Drake klommen oer de flier oant er by de doar kaam. By syn knikje skeat Alicia ferskate skots. Drake dûkte hast de doar yn, mar op dat stuit naaiden in heale tsiental minsken út mei lutsen wapens en iepenen fûleindich it fjoer.
  
  Alicia draaide har om, ferskûle efter de Lamborghini. De kûgels fluiten syn kanten del. De foarrút skuorde. Drake glide gau fuort. Hy koe de pine yn 'e eagen fan 'e man sjen doe't er op 'e supercars skeat.
  
  De oare seach him ek. Drake iepene it fjoer in split sekonde foar him en seach him swier falle, en naam ien fan syn kollega's mei.
  
  Alicia sprong efter de Lamborghini út en kaam in pear dekkende stompen telâne. Drake rûn nei de Ferrari, dûke efter syn grutte bannen. No telt elke kûgel. Hy koe May, ferburgen by de hoeke fan 'e kantoarmuorre, nei efteren sjen wêr't de monteurs wei kommen wiene.
  
  Trije fan harren leine oan har fuotten.
  
  Drake twong in lyts glimke. Se wie noch altyd de perfekte moardmasine. In momint makke er him soargen oer de ûnûntkombere moeting tusken May en Alicia en de werombetelje foar Wells syn dea, mar doe slute er syn soargen op yn deselde fiere hoeke as de leafde dy't er fielde foar Ben, Hayden en al syn oare freonen.
  
  Dit wie net it plak dêr't jo jo boargerlike emoasjes frij te jaan koene.
  
  De kûgel rekke de Ferrari, gie troch de doar en de oare kant út. Mei in oerlêst botsing eksplodearre it foarrút, glês foel yn in mini wetterfal. Drake profitearre fan de ôflieding om út te springen en in oare man te sjitten dy't drok wie by de kantoardoar.
  
  Amateurs, fansels.
  
  Doe seach er twa strang útsjende manlju it buro ferlitten mei masinegewearen yn 'e hannen. Drake syn hert sloech in beat. Hy flitse in byld fan noch twa manlju efter har - hast wis Scarberry en Petersen, wurde beskerme troch hiersoldaten - foardat hy syn lichem sa lyts mooglik makke efter de massive bân.
  
  It lûd fan fleanende kûgels eksplodearre syn eardrums. Dan soe dat harren strategy wêze. Hâld Alicia en him ûnder hûsarrest oant de twa eigners de efterdoar út ûntkomme.
  
  Mar foar maaie hiene se net plannen.
  
  De Japanske agint pakte in pear ôfstutsen pistoalen en kaam om 'e hoeke, en skeat op 'e manlju mei submachinegewearen. Ien fleach efterút as wie er rekke troch in auto, skeat syn gewear wyld en strûsde konfetti oer it plafond doe't er foel. De oare ried syn bazen achter syn eigen karkas oan en sette syn sicht oer nei Mai.
  
  Alicia sprong nei boppen en skeat ien skot dat troch it wang fan 'e liifwacht gie, en him daliks delslaan.
  
  No hellen Scarberry en Petersen har wapens sels út. Drake swarde. Hy hie se libben nedich. Op dit punt kamen noch twa manlju troch de efter- en syddoarren binnen, wêrtroch Mai wer dekking efter de McLaren moast.
  
  De kûgel hat it lichem fan de kostbere auto trochbrutsen.
  
  Drake hearde ien fan de eigners squealing as in Hawaiian kalua pig.De pear oerbleaune manlju sammele om harren bazen en, sjitten op 'e auto's en dus de oanfallers, rûn mei in skriklike snelheid nei de efterste garaazje.
  
  Drake waard even fernuvere. Mai fermoarde twa fan 'e liifwachten, mar Scarberry en Petersen ferdwûnen fluch de efterdoar út ûnder in hagel fan bedekkend fjoer.
  
  Drake stie oerein en skeat, stride foarút. Al it skoft gong er nei foaren, bûgde er him del om noch twa wapens op te heljen. Ien fan de bewakers by de efterdoar foel, mei syn skouder fêst. De oare stapte werom yn in stream fan bloed.
  
  Drake rûn nei de doar, Mai en Alicia oan syn kant. Maaie ûntslein wylst Drake naam in pear flugge eachopslach, besykje te beoardieljen de lokaasje fan de nutsfoarsjennings en garaazje.
  
  "Just in grutte iepen romte," sei er. "Mar d'r is ien grut probleem."
  
  Alicia hurke neist him del. "Wat?"
  
  "Se hawwe dêr in Shelby Cobra."
  
  Mai sloech de eagen nei him. "Wêrom is dit in probleem?"
  
  "Wat jo ek dogge, sjit it net."
  
  "Is it laden mei eksplosiven?"
  
  "Nee".
  
  "Wêrom kin ik it dan net ôfsette?"
  
  "Omdat it Shelby Cobra is!"
  
  "Wy hawwe krekt in showroom fol mei domme supercars opslein." Alicia sloech him oan 'e kant. "As jo net it lef hawwe om it te dwaan, fuck off."
  
  "Krap". Drake sprong nei har ta. De kûgel sûze syn foarholle foarby en trochbriek de gipsmuorre, en dûsde him yn 'e eagen mei gipsen krûden. Lykas hy ferwachte, skeaten de minne jonges by it rinnen. As se wat reitsje, soe it blyn gelok wêze.
  
  Drake naam doel, sykhelle djip en helle de manlju oan beide kanten fan 'e beide bazen út. Doe't har lêste oerbleaune liifwachten foelen, liken sawol Scarberry as Petersen te realisearjen dat se in ferliezende slach fjochtsjen. Se bleauwen stean, wapens hingje oan har kanten. Drake rûn nei harren ta, syn finger al op 'e trekker.
  
  "Claude," sei er. "Wy hawwe Claude nedich, net jo. Wêr is hy?"
  
  Fan tichtby liken de beide bazen nuver op. Se hiene beide wurge gesichten, furrowed mei hurde linen berne út jierren fan meidogensleaze beslútfoarming. Har eagen wiene kâld, de eagen fan feestlike piranha's. Har hannen, dy't noch har pistoalen klammen, bûgden foarsichtich.
  
  Mai wiisde nei it wapen. "Smite se fuort."
  
  Alicia swaaide har fan breed, wêrtroch it dreger wie om te doeljen. Drake koe de nederlaach hast yn 'e eagen fan 'e bazen sjen. De pistoalen botsten hast tagelyk op de flier.
  
  "De hel," mompele Alicia. "Se sjogge itselde en dogge itselde. Feroarje de minne jonges yn 'e himel jo yn klonen? En wylst ik oer it ûnderwerp bin, wêrom soe immen hjir de minne keardel feroarje? Dit plak is better dan in fakânsje yn 'e sânde himel.
  
  "Wa ien fan jimme is Scarberry?" Mai frege, maklik ta it punt.
  
  "Ik bin," sei de iene mei blond hier. "Hawwe jim de hiele stêd nei Claude socht?"
  
  "Dit binne ús," flústere Drake. "En dit is ús lêste stop."
  
  In swakke klik galmde yn de stilte. Drake draaide him om, wittende dat Alicia it doel rekke soe, lykas altyd. De garaazje like leech, de stilte ynienen swier as in berch.
  
  Scarberry joech har in gielich glimke. "Wy binne yn 'e workshop. Soms falt alles útinoar."
  
  Drake seach Alicia net oan, mar seine har oan om hieltyd op 'e wacht te wêzen. Der wie wat mis. Hy stapte nei binnen en pakte Scarberry. Mei in flugge judobeweging pakte Drake him op en smiet him oer it skouder, en sloech de man hurd yn it beton. Tsjin de tiid dat de pine yn 'e eagen fan Scarberry foarby wie, hie Drake in gewear op syn kin rjochte.
  
  "Wêr is Claude?" - Ik frege.
  
  "Nea heard -"
  
  Drake bruts in man syn noas. "Jo hawwe noch ien kâns."
  
  Scarberry syn sykheljen wie fluch. Syn gesicht wie sa stiif as graniten, mar syn nekke spieren wurken hurd, ferriede nervositeit en eangst.
  
  "Litte wy de stikken begjinne te sjitten." Mai har ljochte stim berikte harren. "Ik ferfeel my".
  
  "Earlik genôch". Drake triuwde ôf, stapte oan 'e kant en helle de trekker.
  
  "NEEE!"
  
  Scarberry's gjalp stoppe him op it lêste mooglike momint. "Claude wennet op in ranch! binnenlân út de noardkust. Ik kin jo de koördinaten jaan."
  
  Drake glimke. "Dan gean fierder."
  
  Noch in klik. Drake seach de minste beweging en syn hert sakke.
  
  Och nee.
  
  Alicia ûntslein. Har kûgel fermoarde de lêste minne keardel daliks. Hy ferstoppe yn 'e kofferbak fan in Shelby.
  
  Drake seach har oan. Se glimke werom mei in bytsje âld ûnnoazel. Drake seach dat se harsels teminsten wer fine soe. Se hie in sterk karakter dat koe omgean mei ferlies.
  
  Hy wie net sa wis fan himsels. Hy skuorde Scarberry om hastich te gean. "Oanmeitsje. Jo freon, Claude, komt foar in grutte ferrassing.
  
  
  HAADSTIK Trijeëntweintich
  
  
  Hayden en Kinimaka hiene net iens tiid om de auto te starten doe't Drake belle. Se seach syn nûmer op har skerm en sykhelle in suchtsje fan opluchting.
  
  "Drake. Wêr bisto-"
  
  "Gjin tiid. Ik haw de lokaasje fan Claude."
  
  "Ja, dat tinke wy ek, tûke keardel. It is geweldich wat guon kriminelen opjaan foar in rêstiger libben."
  
  "Hoe lang hawwe jo it witten? Wêr bisto?" Drake ûntsloech fragen lykas in drillsersjant dy't oarders joech.
  
  "Slach stadichoan, tiger. Wy krigen it nijs krekt in minút lyn. Harkje, wy meitsje ús foar op direkte ynfloed. En ik bedoel no krekt. Spielje jo?"
  
  "Ik bin ferrekte gelyk. Wy binne allegear sa. Dizze bastard is ien stap efter Kovalenko. "
  
  Hayden fertelde him oer de terroristyske warskôgings doe't se Kinimaka sinjalearre om te riden. Doe't se klear wie, foel Drake stil.
  
  Nei in momint sei er: "Wy sille jo moetsje op it haadkantoar."
  
  Hayden draaide gau it nûmer fan Ben Blake. "Jo operaasje wie in súkses. Wy hoopje dat ús agent yn Londen jo binnen de kommende pear oeren sil krije wat jo nedich binne, wêrnei't hy kopyen direkt nei jo stjoert. Ik hoopje dat dit is wat jo nedich hawwe, Ben. "
  
  "Ik hoopje dat it der echt is." Ben syn stim klonk senuweftiger as se him oait praten heard hie. "It is in sûne gis, mar it is noch altyd in gis."
  
  "Ik hoopje it ek".
  
  Hayden goaide har telefoan op it dashboard en stoarre blank nei de strjitten fan Waikiki doe't Kinimaka werom ried nei it haadkertier. "Gates tinkt dat as wy gau mei Claude kinne omgean, wy de oanfallen kinne stopje. Se hoopje dat Kovalenko der sels is."
  
  Mano klemde de tosken opinoar. "Elkenien docht it, baas. Lokale plysje, spesjale krêften. Alles krimpt oant it barst. It probleem is dat de minne jonges der al binne. Se moatte wêze. It moat praktysk ûnmooglik wêze om elke driigjende oanfal te stopjen, lit stean in heal tsiental oanfallen op trije ferskillende eilannen.
  
  Elkenien yn 'e macht wie derfan oertsjûge dat Kovalenko eins in protte oanfallen besteld hie om elkenien dwaande te hâlden wylst er op syk gie nei syn dream - in reis dêr't er it lêste diel fan syn libben oan wijde.
  
  Folgje yn 'e fuotstappen fan Captain Cook. It is better om ien foar ien te gean. Ferkenne foarby de poarten fan 'e hel.
  
  Hayden draaide om doe't it haadkertier bûtendoarde. It is tiid om te hanneljen.
  
  
  ***
  
  
  Drake brocht May en Alicia nei it CIA-gebou en se waarden daliks nei boppen begelaat. Se waarden liede yn in keamer brûzge mei aktiviteit. Oan it fierste ein stiene Hayden en Kinimaka tusken in mannichte plysje en militêr personiel. Drake koe SWAT en it HPD Burglar Team sjen. Hy koe unifoarmen sjen dy't sûnder mis hearden ta CIA Special Operations-teams. Miskien sels wat Delta tichtby.
  
  De Duvel is sûnder mis op 'e sturt fan' e Blood King en út foar bloed.
  
  "Hertinke jo doe't de Blood King syn mannen stjoerde om dy Destroyer oan te fallen om it apparaat te stellen?" Hy sei. "En se besochten tagelyk Kinimaka te ûntfieren? Ik wedde dat it in tafallige oername wie. Se woene gewoan de Kinimaki Hawaïaanske taal kennen."
  
  Drake herinnerde him doe dat noch May noch Alicia der wiene doe't de manlju fan Kovalenko de ferneatiger befette. Hy skodde de holle. "Makket net út".
  
  Drake seach dat Ben en Karin by it rút parkearden. Elk fan harren hie in glês yn 'e hân, en se liken as rôljende papieren op in skoalle diskoteek.
  
  Drake tocht oer it ferdwalen yn 'e mannichte. It soe maklik wêze. It ferlies fan Kennedy siet noch yn syn bloed, wêrtroch it him ûnmooglik wie om te besprekken. Ben wie der. Ben hold har as se stoar.
  
  It moast Drake wêze. Net allinnich dit. Drake moast har dea foarkomme. Dat die er. De tiid wazig en foar in momint fûn er himsels thús yn York mei Kennedy, koken wat yn 'e keuken. Kennedy spatte donkere rom yn 'e frettenpanne en seach op doe't it sizde. Drake marinearre de steak yn knoflookbûter. It wie gewoan. It wie moai. De wrâld waard wer normaal.
  
  Stjerren flitsen foar syn eagen as mislearre fjoerwurk. De frede kaam ynienen werom en stimmen begûnen om him hinne te klinken. Immen knikte him. In oare man smiet waarme kofje op ien fan syn bazen en rûn as in flearmûs út 'e hel nei it húske.
  
  Alicia seach him yntinsyf oan. "Wat bart der, Drakes?"
  
  Hy triuwde troch de mannichte oant er oantlit ta oantlit kaam mei Ben Blake. Dit wie it perfekte momint foar in flugge opmerking fan Dinorock. Drake wist dit. Ben wierskynlik wist dit. Mar se wiene beide stil. Ljocht streamde troch it rút efter Ben; Honolulu stie omramt troch sinneskyn, helderblauwe loften en in pear rûge wolken bûten.
  
  Drake fûn úteinlik syn stim. "Wiene dizze CIA-kompjûters nuttich?"
  
  "Wy hoopje". Ben gearfette it ferhaal fan Captain Cook syn reis nei de Diamond Head en einige mei de iepenbiering dat de CIA in Britske agint brûkt hie om it Nasjonaal Argyf te berôven.
  
  Alicia gie stadich nei foaren nei it hearren fan it nijs fan 'e jonge keardel. "Britske superdief? Wat is syn namme?"
  
  Ben knipperde nei de hommels oandacht. "Hayden hat my noait ferteld."
  
  Alicia seach koart nei de CIA-operatyf, en bruts doe yn in brutale glimke. "Oh, ik wedde dat se dat net dien hat."
  
  "Wat betsjut dat?" Karin spriek.
  
  Alicia har glimke waard in bytsje wreed. "Ik bin net benammen bekend om myn diplomasy. Druk der net op."
  
  Drake hoaste. "Just in oare ynternasjonale krimineel dy't Alicia neukte. De trúk hat altyd west om te finen wat se net hat."
  
  "It is wier," sei Alicia mei in gnyske. "Ik bin altyd populêr west."
  
  "No, as dit de agent is wêr't ik oer tink," grypte Mai yn yn har petear, "hy is bekend by de Japanske yntelliginsje. Hy is... in spiler. En in heul, heul goede operative. "
  
  "Dat hy sil wierskynlik foar syn ein soargje." Drake bestudearre de blidens fan 'e Stille Oseaan stêd dy't foar him ferspraat en langstme nei in bytsje frede sels.
  
  "It wie noait in probleem foar him," sei Alicia. "En ja, hy sil jo tydskriften leverje."
  
  Ben socht noch tusken Alicia en Hayden, mar hy hold syn tonge. Diskresje wie it bêste diel fan iepenbiering op dit stadium. "It is noch altyd in oplieding," sei er. "Mar as wy by de Gates of Hell einigje, bin ik der wis fan dat dizze opnames ús libben kinne rêde."
  
  "Ik hoopje" - Drake draaide him om en seach om 'e gaos hinne - "It sil net sa komme. De Bloody King sil noch op 'e ranch wêze. Mar as dizze idioaten net haastje, sil Kovalenko ûntkomme."
  
  "Kovalenko." Alicia slikte har lippen doe't se dit sei, genietsje fan har wraak. "Ik sil stjerre foar wat der bard is mei Hudson. En Boudreau? Hy is noch ien dy't echt markearre is. " Ek hja seach om it lawaaierige folk hinne. "Jawol, wa hat hjir de lieding?"
  
  As as antwurd kaam in stim út 'e mannichte ofsieren om Hayden Jay hinne. Doe't it lûd ferdwûn en de man te sjen wie, wie Drake bliid om Jonathan Gates te sjen. Hy mocht de senator graach. En hy treurde mei him.
  
  "Lykas jo witte, hawwe wy in Kovalenko Ranch-lokaasje yn Oahu," sei Gates. "Dêrom moat ús missy út fjouwer dielen bestean. Earst, befeiligje alle gizelders. Twad, sammelje ynformaasje oer fertochte terroristyske oanfallen. Tredde, fyn dizze man, Claude en Kovalenko. En fjirde, fyn de lokaasje fan 'e oare twa ranches.
  
  Gates bleau stil om dit ynsinke te litten, en wist doe op ien of oare manier elke man en frou yn 'e keamer te meitsjen tinke dat hy mei ien eachbeweging nei har seach. "Dit moat dien wurde mei alle needsaaklike middels. Kovalenko sette reewillich in protte libbens yn gefaar tidens syn heulende syktocht. It einiget hjoed."
  
  De poarten gongen iepen. Ynienen stoppe de gaos yn 'e keamer en begon elkenien fluch werom te gean nei har plakken. De details binne foarsichtich úttocht.
  
  Drake fong Hayden syn blik. Se swaaide mei de hân nei him, en noege him út om oer te kommen.
  
  "Krij útrist en sealje jo hynders, jonges. Wy berikke de ranch fan Claude yn tritich minuten."
  
  
  HAADSTIK Fjouwerentweintich
  
  
  Drake siet mei syn freonen yn ien fan 'e ljochte helikopters fan' e Hawaï-plysjeôfdieling en besocht syn holle skjin te meitsjen doe't se fluch nei Claude's ranch fleagen. De himel wie besunige mei ferlykbere helikopters en swierdere militêren. Hûnderten minsken wiene yn 'e loft. Oaren wiene ûnderweis oer it lân, bewege sa hurd as se koene. De measte plysje en militêr personiel waarden twongen om te bliuwen yn Honolulu en it Waikiki-gebiet foar it gefal dat terroristyske oanfallen eins materialisearje.
  
  De Bloody King ferdielde harren krêften.
  
  De satellytôfbylding liet in protte aktiviteit sjen op 'e ranch, mar in protte dêrfan waard kamouflearre, wêrtroch't it ûnmooglik wie om te fertellen wat der echt barde.
  
  Drake wie besletten om syn gefoelens foar Kovalenko op 'e wacht te setten. Gates hie gelyk. De gizelders en harren feiligens wiene hjir de beslissende faktoaren. Guon fan 'e meast geweldige sights dy't hy ea sjoen hie ûntdutsen ûnder en om him hinne doe't se nei de Noardkust fleagen, mar Drake brûkte elke ounce fan syn wil om te fokusjen. Hy wie de soldaat dy't er ea wie.
  
  Hy koe gjin oar wêze.
  
  Links fan him spruts Mai koart mei har suster, Chika, dûbele kontrôle har feiligens en wiksele in pear stille wurden út wylst se koene. It wie gjin geheime dat se in folsleine oarloch kinne begjinne of yn in taret fjochtsône gean kinne.
  
  Oan 'e rjochterkant fan Drake brocht Alicia tiid troch mei it kontrolearjen en opnij kontrolearjen fan har wapens en apparatuer. Se hoegde neat út te lizzen. Drake hie gjin twifel dat se har wraak útfiere soe.
  
  Hayden en Kinimaka sieten tsjinoerstelde, hieltyd op har mikrofoans drukken en útblazen of updates en oarders ûntfange. It goede nijs wie dat der neat barde op Oahu of in oar eilân. It minne nijs wie dat de Blood King jierren hie om him dêrop ta te rieden. Se hiene gjin idee wêr't se yn rûnen.
  
  Ben en Karin bleauwen op it haadkertier. Se waarden besteld om te wachtsjen op de e-post fan 'e agint en har dan ta te rieden op' e wat skriklike mooglikheid dat se miskien ûnder Diamond Head moatte gean en mooglik troch de Gates of Hell brekke.
  
  In metallyske stim kaam út it Choppers lûdsysteem. "Fiif minuten foar it doel."
  
  Oft jo it leuk fine of net, tocht Drake. Wy binne der no yn.
  
  De helikopter swooped leech oer de djippe delling, in ongelooflijk sicht doe't it fleach omjûn troch tsientallen oare helikopters. Dit wie de earste weach besteande út spesjale troepen soldaten. Elke twadde Amerikaanske militêre partikulierer wie ree om te helpen. Loftmacht. Marine. Leger.
  
  De stim kaam wer. "Doel".
  
  Se kamen as ien oerein.
  
  
  ***
  
  
  De laarzen fan Drake berikten it sêfte gers en hy wie daliks ûnder fjoer. Hy wie de op ien nei lêste persoan dy't de doar út gie. De ûngelokkige Marine, noch fjochtsjen werom, naam in folsleine blast nei it boarst en stoar foardat hy rekke de grûn.
  
  Drake sprong op 'e grûn. Kûgels fluiten oer syn holle. Dempe klappen sloegen de houtblokken njonken him. Hy skeat in volley. De manlju oan wjerskanten fan him kroepen troch it gers, en brûkten de natuerlike rôljende heuvels foar dekking.
  
  Foarút seach er in hûs, in twa-ferhaal bakstien struktuer, neat spesjaal, mar sûnder mis geskikt foar Kovalenko syn pleatslike behoeften. Links seach er it ranchgebiet op. Wat de...?
  
  Bang, ûnbewapene figueren rûnen nei him ta. Se ferspriede lofts en rjochts, yn alle rjochtingen. Hy hearde sissen yn syn earphone
  
  "Freonlike wedstriden".
  
  Hy glied foarút. May en Alicia gongen nei rjochts fan him. Uteinlik lutsen de mariniers har byinoar en begûnen in koördinearre fjoerpatroan út te roppen. Drake begon flugger te bewegen. De minsken foar har begûnen har werom te lûken, te kommen út har skûlplak en raasden nei it hûs.
  
  Maklike doelen
  
  Drake kaam no op mei de oanfalsmacht en fermoarde minsken doe't er rûn, en hy syn pistoal op. Hy seach de finzene op it gers springen, rjochting it hûs. Se wisten net dat de goede jonges oankommen wiene.
  
  De finzene draaide ynienen en foel. De manlju fan 'e Bloody King skeaten gers op har. Drake grommele, rjochte op 'e gunslinger en blies de holle fan 'e bastard ôf. Hy skeat periodyk, of pinde minsken oan 'e grûn of begeliede minsken sadat oaren har ôfmeitsje koene.
  
  Hy socht nei Claude. Foardat se de helikopter ferlieten, krigen se allegear in foto fan de deputearre fan de Blood King. Drake wist dat hy barrens fan efter de skermen soe regissearje, in ûntsnappingsplan ûntwikkelje. Wierskynlik fan hûs.
  
  Drake rûn, scande noch altyd it gebiet, sjitte sa no en dan. Ien fan 'e minne jonges kaam efter de heuvel oerein en kaam op him mei in machete. Drake liet gewoan syn skouder sakke, wêrtroch't de ympuls fan syn tsjinstanner him rjocht nei him ta drage, en hy sakke op 'e grûn. De man gniisde. De laars fan Drake sloech syn kaak. De oare boot fan Drake stapte op 'e hân dy't de machete fêsthâlde.
  
  De eardere SAS-man rjochte syn gewear en skeat. En doe gongen wy fierder.
  
  Hy seach net werom. It hûs wie foarop, it like grut, de doar stie in bytsje iepen, as útnoegjend de yngong. Fansels is dit net de manier om te gean. Drake skopte de ruten út wylst er rûn, rjochte heech. Glês eksplodearre yn it hûs.
  
  No kamen der hieltyd mear finzenen binnen út 'e ranch. Guon stiene yn it lange gers, gewoan gûlend of seagen skulp-shok út. Doe't Drake harren oanseach, fernaam er dat de measten fan harren yn in tempo rûnen, nei foaren fleagen as ûntsnauwen se oan wat.
  
  En doe seach er it, en syn bloed waard iis.
  
  De holle, de ûnmooglik grutte kop fan in Bengaalske tiger, streake oer it gers yn lichte efterfolging. Drake koe de tigers har proai net fange. Hy rûn nei harren ta.
  
  Ik drukte op de earphone. "Tigers yn it gers."
  
  Der wie in swolm fan petear as antwurd. Oaren seagen de bisten ek. Drake seach hoe't ien fan 'e bisten op 'e rêch fan 'e rinnende man sprong. It skepsel wie enoarm, wreed, en yn flecht it perfekte byld fan gaos en bloedbad. Drake twong syn skonken om flugger te gean.
  
  In oare reuzekop briek in pear meters foarút troch it gers. De tiger sprong op him ta, syn mûle feroare yn in grut grom, syn tosken bleatlein en al bevlekt mei bloed. Drake foel op it dek en rôle, elke senuw yn syn lichem libbe en gûlde. Noch nea hie er sa perfekt reedriden. Nea earder wie er sa fluch en krekt opstien. It wie as hie in fellere tsjinstanner de bettere strider yn him úthelle.
  
  Hy helle in pistoal, draaide him om en skeat in kûgel yn 'e holle fan 'e tiger. It bist foel daliks, skeat troch de harsens.
  
  Drake helle net op sykheljen. Hy sprong gau oer it gers om de man te helpen dy't er sekonden earder del sjoen hie. De tiger doemde oer him hinne, grommend, syn enoarme spieren bûgden en rikkeden doe't er de holle sakke om te byten.
  
  Drake skeat him yn 'e efterkant, wachte oant er him omdraaide, en skeat him doe tusken de eagen. It belâne, alle fiifhûndert pûn, op de man dy't it iten hie.
  
  net goed, tocht Drake. Mar it is better as yn stikken skuord en libben opiten.
  
  Skriemen wiene yn syn earphone te hearren. "Fuck my, dizze bastards binne geweldich!" "Noch ien, Jacko! Noch ien foar dyn seis!"
  
  Hy bestudearre syn omjouwing. Gjin teken fan tigers, gewoan bange finzenen en bange troepen. Drake naaide werom oer it gers, ree om dekking te nimmen as er in fijân seach, mar yn in kwestje fan sekonden wie er wer yn 'e hûs.
  
  De ruten oan de foarkant wiene stikken. De mariniers wiene binnen. Drake folge, syn draadloze Bluetooth-sinjaal markearre him as freonlik. Hy stapte oer de stikkene finsterbank en frege him ôf wêr't Claude sels wêze koe. Wêr soe er no wêze?
  
  In stim flústere him yn it ear. "Ik tocht dat jo it feest betiid ferlieten, Drakey." Alicia's seide toanen. "Foar jim beide."
  
  Hy seach har. Foar in part ferburgen troch de kast dêr't se troch siet. Jezus, seach se troch syn DVD-kolleksje?
  
  Mai wie efter har mei in gewear yn 'e hân. Drake seach hoe't de Japanske frou har wapen ophelle en it op Alicia's holle wiisde.
  
  "Mai!" Syn wanhopige stim rôp har yn 'e earen.
  
  Alicia sprong. May syn gesicht bûgde yn in lyts glimke. "It wie in gebeart, Drake. Ik wiisde op de alarmynterface, net op Alicia. Noch net ".
  
  "Eangst?" Drake gniisde. "Wy binne al binnen."
  
  "De ynfantery liket te tinken dat it ek ferbûn is mei it grutte pakhús yn 'e eftertún."
  
  Alicia stapte werom en rjochte har pistoal. "Ferdomme as ik it wit." Se skeat in volley yn 'e kast. Sparks fleagen.
  
  Alicia skodholle. "Dat moat genôch wêze."
  
  Hayden, mei Kinimaka hyt op syn hakken, gie werom nei de keamer. "De skuorre is ticht ticht. Tekenen fan booby traps. De techjonges wurkje der no oan."
  
  Drake fielde it ferkeard fan alles. "En dochs komme wy hjir sa maklik yn? Dit-"
  
  Op dat stuit hearde men boppe op de trep in opskuor en it lûd fan ien dy't delkaam. Fluch. Drake pakte it gewear en seach omheech.
  
  En se befrear fan skok.
  
  Ien fan Claude syn manlju sakke stadich de trep del, ien hân knypt de finzene syn kiel. Yn har oare hân hie se de Desert Eagle, rjochte op har holle.
  
  Mar dat wie net de folsleine omfang fan Drake syn skok. Der ûntstie in siik gefoel doe't er de frou herkende. It wie Kate Harrison, de dochter fan Gates syn eardere assistint. De man dy't foar in part de skuld wie foar Kennedy syn dea.
  
  It wie syn dochter. Noch yn libben.
  
  De man fan Claude drukte it gewear hurd tsjin har timpel, wêrtroch't se har eagen slute fan pine. Mar se raasde net. Drake, tegearre mei in tsiental oaren yn 'e keamer, rjochte har gewearen op 'e man.
  
  En dochs fielde it net goed foar Drake. Wêrom de hel wie dizze keardel boppe mei ien finzene? It like oft -
  
  "Kom werom!" - rôp de man, wyld mei de eagen alle kanten út. It swit dripte fan him yn grutte drippen. De manier wêrop er de frou heal droech en heal triuwde, betsjutte dat al syn gewicht op syn efterskonk lei. De frou makke it him net maklik.
  
  Drake berekkene dat de druk op de trekker al healwei it doel wie. "Gean oan 'e kant! Lit ús út!" De man liet har noch in stap del. De soldaten fan 'e spesjale krêften lutsen normaal werom, mar allinich nei wat foardieliger posysjes.
  
  "Ik warskôgje dy, ezels." De switte man sykhelle swier. "Gean út 'e wei."
  
  En dizze kear koe Drake sjen dat hy it bedoelde. Der siet wanhoop yn syn eagen, eat dat Drake herkende. Dizze man hat alles ferlern. Wat er ek die, wat er ek die, it waard dien ûnder ferskriklike dwang.
  
  "Efter!" raasde de man wer en triuwde de frou noch in trede del. De hân dy't har nekke omklamme, wie as in izeren roede. Hy hold elk diel fan syn lichem efter har om himsels net as doel te presintearjen. Hy wie eartiids in soldaat, nei alle gedachten in goede.
  
  Drake en syn kollega's seagen de wiisheid fan retreat. Se joegen de man wat mear romte. Hy gyng noch in pear stappen del. Drake fong May syn each. Se skodde in bytsje mei de holle. Hja wist ek. Dit wie ferkeard. It wie...
  
  In reade hjerring. De meast ferskriklike soarte. Claude, sûnder twifel op Kovalenko's oarders, brûkte dizze man om har ôf te lieden. Argetypysk gedrach fan 'e kening fan bloed. Der kin in bom yn 'e hûs sitte. De echte beleanning, Claude, wie wierskynlik in suksesfolle ûntsnapping út 'e skuorre.
  
  Drake wachte, perfekt ynsteld. Elke senuw yn syn lichem beferzen. Hy makke de slach gelyk. Syn sykheljen stoppe. Syn geast waard leech. Der wie no neat, net de spannende keamer fol soldaten, net de eangstige gizelder, net iens it hûs en de feinten dy't him omsingelen.
  
  Krekt in millimeter. Sjoch krús. Minder as in inch nei it doel. Ien beweging. Dat wie alles wat er nedich hie. En stilte wie alles wat er wist. De man triuwde Kate Harrison doe noch in stap del, en yn dat split sekonde fan beweging loek syn loftereach út efter de skedel fan 'e frou.
  
  Drake blies it útinoar mei ien skot.
  
  De man sprong efterút, botste tsjin de muorre en glied foarby de âljende frou. Hy kaam mei in botsing telâne, de holle foarop, de wapens klinke efter him, en doe seagen se syn vest, syn mage.
  
  Kate Harrison raasde: "Hy hat in bom op him!"
  
  Drake sprong nei foaren, mar Mai en de grutte Marine sprongen al oer de râne fan de trep. De marinier pakte Kate Harrison. Mai sprong oer de deade hiersoldaat. Har holle draaide nei it vest, nei de yndikator.
  
  "Acht sekonden!"
  
  Elkenien naaide nei it rút. Elkenien útsein Drake. De Ingelsman naaide fierder it hûs yn, draafde de smelle gong lâns nei de keuken, biddende dat immen de efterdoar iepen liet. Op dy manier soe er tichter by Claude wêze as de bom ôfgie. Sa hie er in kâns.
  
  Troch de gong. Trije sekonden gongen foarby. Nei de keuken. In flugge blik om. Noch twa sekonden. De efterdoar is ticht.
  
  Tiid is foarby.
  
  
  HAADSTIK Fiifentweintich
  
  
  Drake iepene fjoer sa gau't hy de earste eksploazje hearde. It soe in sekonde of twa duorje om dêr te kommen. De keukendoar sloech troch tal fan klappen. Drake rûn rjocht op him, sjitte de hiele tiid. Hy makke net minder, sloech him gewoan mei it skouder en foel troch de loft.
  
  De eksploazje swaaide efter him as in oanfallende slang. In tonge fan flamme barste út 'e doar en finsters, skeat de loft yn. Drake rôle. De azem fan fjoer rekke him efkes oan en luts him doe werom.
  
  Sûnder fertraging sprong er wer oerein en draafde. Ferwûne en ferwûne, mar ôfgryslik fêststeld, draafde er nei de grutte skuorre. It earste wat er seach wiene deaden. Der binne fjouwer fan harren. De technici Hayden lieten efter om tagong te krijen. Hy bleau neist har stean en kontrolearre elk op tekens fan libben.
  
  Der is gjin pols en gjin kûgelwûnen. Wiene dizze ferrekte muorren elektrifisearre?
  
  Op in oar momint hoegde it net mear. De foarkant fan 'e skuorre eksplodearre, splinterjend hout en flammen skeaten út yn in spektakulêre detonaasje. Drake foel op it dek. Hy hearde it razen fan in motor en seach krekt op 'e tiid omheech om te sjen dat in giele waas troch de stikkene doarren barste en machtich by de provisoryske oprit del fleach.
  
  Drake sprong oerein. Hy wie wierskynlik op 'e wei nei in ferburgen helikopter, fleantúch, of in oare ferrekte booby trap. Hy koe net wachtsje op fersterkingen. Hy rûn yn in ferfallen skuorre en seach om him hinne. Hy skodde de holle yn ûnleauwe. De djippe glâns fan 'e gepolijst supercar skynde yn alle rjochtingen.
  
  Selektearje de tichtstbye, Drake brocht kostbere sekonden troch oan it sykjen nei de kaai en seach doe in set fan har hingje bûten it binnenkantoar. De Aston Martin Vanquish begon mei in toets- en krêftkombinaasje dy't, hoewol ûnbekend foar Drake, syn adrenaline pompe krige doe't de motor dwylsinnich raasde.
  
  De Aston Martin fleach út 'e skuorre mei syn bannen squealing. Drake wiisde him yn 'e rjochting fan wat hy hope wie Claude syn hurde auto. As dit wie mar in oare ronde fan disorientation, Drake is geschroefd. Lykas, miskien, hiele Hawaï. Se wiene wanhopich nedich om de deputearre fan 'e Blood King te fangen.
  
  Ut 'e eachhoeke seach Drake dat Alicia abrupt stoppe. Hy wachte net. Yn de efterútsjochspegel seach er har doelbewust de skuorre ynrinnen. God, dit koe yn de problemen komme.
  
  De giele wazige foarút begûn te lykjen op in hege-ein supercar, wat tinken oan de âlde Porsche Le Mans coupes dy't wûn de race. Ticht by de grûn omhelle er de bochten fan 'e dyk, bonzend as rûn er op springen. Net geskikt foar rûch terrein, mar doe waard de provisoryske dyk inkele kilometers heger folslein ferhurde.
  
  Drake skeat op 'e Vanquish, pleatste it wapen foarsichtich op 'e stoel efter him en harke nei de Bluetooth-lûden dy't yn syn harsens rûnen. De ranchoperaasje wie noch yn folle gong. De gizelders waarden befrijd. Guon wiene dea. Ferskate groepen fan 'e manlju fan Claude sieten noch yn strategyske posysjes, dy't de autoriteiten oan' e grûn pinden. En der stienen noch in heal tsiental tigers om, dy't foar ferwoasting soarge.
  
  It gat tusken Aston Martin en Porsche is werombrocht ta nul. De Ingelske auto wie folle better op rûge diken. Drake pleatste him direkt efter him, fan doel njonken him te sitten, doe't er yn 'e achterútsjochspegel seach dat in oare supercar him oankaam.
  
  Alicia rydt in âlde Dodge Viper. Fertrou har om wat mei de spieren te dwaan.
  
  De trije auto's rieden oer rûch terrein, draaiden bochten en draaiden op lange rjochte punten. Grin en smoargens fleach om en efter har hinne. Drake seach de ferhurde dyk oankommen en naam in beslút. Se woene Claude yn libben krije, mar se moasten him earst fange. Hy wie tige foarsichtich om fierder te harkjen nei it petear yn syn koptelefoan foar it gefal dat ien meldde dat se Claude fongen hiene, mar hoe langer dizze efterfolging gie, hoe wisker Drake waard dat de man foaroan de twadde wie fan 'e Blood King.
  
  Drake tilde syn gewear op en sloech de foarrút fan 'e Aston. Nei in momint fan gefaarlik slipjen krige er de kontrôle werom en skeat er in twadde ronde op de flechtsjende Porsche. Kûgels skuorden troch syn rêch.
  
  De auto rekke amper fertrage. Hy stapte in nije dyk op. Drake iepene it fjoer doe't de Le Mans-sjauffeur fersnelde, kûgelkasten ferspraat op 'e learen stoel neist him. It is tiid om te rjochtsjen op de bannen.
  
  Mar krekt op dat stuit zoomde ien fan 'e helikopters se allegear foarby, twa figueren bûgden út 'e iepen doarren. De helikopter draaide foar de Porsche om en sweefde fan 'e kant. Warskôgingsskoaten skuorden brokken foar him út 'e dyk. Drake skodde yn ûnleauwe syn holle doe't in hân út it finster fan de bestjoerder stiek en begûn te sjitten op de helikopter.
  
  Daliks, tagelyk, naam er de foet fan it gaspedaal en de hannen fan it stjoer, naam it doel en liet in lading fan ambysje, feardigens en roekeloosheid los. Alicia's Viper botste op syn eigen auto. Drake krige de kontrôle werom, mar seach it gewear troch de foarrút fleane.
  
  Mar syn gekke skot wurke. Hy skeat de flechtsjende sjauffeur yn 'e earmtakke, en no gie de auto stadiger. Ophâlde. Drake stoppe abrupt de Aston, sprong út en rûn fluch nei de passazjiersdoar fan 'e Porsche, stoppe om syn gewear op te heffen en hâldde syn sicht op' e holle fan 'e figuer de hiele tiid.
  
  "Lyt dyn wapen! Doch it!"
  
  "Ik kin net," kaam it antwurd. "Do hast my yn 'e earm sketten om my te neuken, dy domme boer."
  
  De helikopter sweevde foarút, syn rotors brûzen doe't syn tongerjende motor de grûn skodde.
  
  Alicia kaam oan en skeat op de sydspegel fan 'e Porsche. As team draaiden se links en rjochts, beide dekken de man achter it stjoer.
  
  Nettsjinsteande de grimas fan pine op it gesicht fan 'e man, herkende Drake him fan' e foto. It wie Claude.
  
  It is tiid om te beteljen.
  
  
  ***
  
  
  Ben Blake sprong yn shock doe't syn mobyl rinkele. Emulearjen fan Drake skeakele hy ek oer nei Evanescence. Amy Lee's kâlde sang op "Lost in Paradise" paste perfekt by elkenien syn stimming op dat stuit.
  
  De opskrift International ferskynde op it skerm. De oprop soe net west hawwe fan in lid fan syn famylje. Mar, yn it ljocht fan it wurk fan it Nasjonaal Argyf, kin it fan elk oantal oerheidsynstânsjes komme.
  
  "Ja?"
  
  "Ben Blake?"
  
  De eangst kraste syn rêchbonke mei skerpe fingers. "Wa is dit?"
  
  "Fertel my". De stim wie kultivearre, Ingelsk en folslein selsbetrouwen. "Fuortendaalks. Moat ik mei Ben Blake prate?"
  
  Karin kaam op him ta, lies de ôfgriis op syn gesicht. "Ja".
  
  "Moai. Goed dien. Wie it sa dreech? Myn namme is Daniel Belmonte.
  
  Ben liet syn telefoan hast falle. "Wat? Hoe giet it mei dy..."
  
  In stream fan prachtich laitsjen stoppe him. "Ontspanne. Krekt relax myn freon. Ik bin ferrast, om it minste te sizzen, dat Alicia Miles en jo freondinne myn ... feardichheden net neamden.
  
  Ben syn mûle gapte, koe gjin wurd sizze. Karin sloech de wurden út, dief? Fan Londen? It is hy?
  
  Ben syn gesicht sei it allegear.
  
  "Hat de kat dyn tonge beet, hear Blake? Miskien moatte jo jo moaie suster oanklaaie. Hoe is it mei Karin?"
  
  It neamen fan de namme fan syn suster fleurde him in bytsje op. "Wêr hast myn nûmer helle?"
  
  "Wês my net dellizzend. Tinke jo echt dat it twa oeren sil nimme om de ienfâldige operaasje út te fieren dy't jo my frege hawwe? Of haw ik de lêste fjirtich minuten in bytsje leard oer myn... woldieders? Hm? Nim jo tiid hjirmei, Blakey. "
  
  "Ik wit neat oer dy," sei Ben definsyf. "Ik ried dy oan -" Hy stoppe. "Troch-"
  
  "Dyn freondinne? Ik bin der wis fan dat it wie. Se ken my goed."
  
  "Hoe sit it mei Alicia?" Karin raasde en besocht de man út it lykwicht te smiten. Se wiene beide sa fernuvere en sa sûnder ûnderfining, dat it net iens yn 'e sin kaam om de CIA te warskôgjen.
  
  Der wie efkes stil. "Dit famke makket my eins bang, om jo de wierheid te fertellen."
  
  Ben syn harsens like te begjinnen te funksjonearjen. "Menear Belmonte, it item dat jo frege waard om te kopiearjen is heul weardefol. Sa weardefol -"
  
  "Ik begryp it. It waard skreaun troch kaptein Cook en ien fan syn mannen. Tidens syn trije reizen makke Cook mear ûntdekkingen dan elke oare persoan yn 'e skiednis."
  
  "Ik bedoel gjin histoaryske wearde," sei Ben. "Ik bedoel, it koe libbens rêde. No. Hjoed."
  
  "Werklik?" Belmonte like oprjocht ynteressearre. "Fertel my asjebleaft".
  
  "Ik kin net". Ben begon in bytsje wanhopich te fielen. "Asjebleaft. Help ús".
  
  "It stiet al op jo e-post," sei Belmonte. "Mar ik soe net wêze wa't ik bin as ik jo net sjen litte wat ik wurdich bin, wol? Genietsje."
  
  Belmonte einige de oprop. Ben smiet syn mobyltsje op 'e tafel en klikte in pear sekonden op syn kompjûter.
  
  De ûntbrekkende siden út 'e sjoernalen fan 'e chef ferskynden yn folle, hearlike kleur.
  
  "Levels of Hell," lies Ben lûdop. "Cook makke it allinich nei nivo fiif en kearde doe werom. Och myn God, hearst dat, Karin? Sels Captain Cook helle it nivo fiif net. Dit ... dit ..."
  
  "In enoarm systeem fan trapen." Karin lies fluch oer it skouder, har fotografysk ûnthâld wurke oerwurk. "It grutste, gekste trapsysteem dat ea foarsteld is."
  
  "En as it sa grut en gefaarlik en útwurke is..." Ben draaide har nei har. "Stel jo de enoarmiteit en betsjutting fan it wûnder dat dit liedt ta."
  
  "Ongelooflijk," sei Karin en lies troch.
  
  
  ***
  
  
  Drake helle Claude út 'e delsketten auto en smiet him rûchwei op 'e dyk. Syn skriemen fan pine ferbrânje de loft, ferdrinkt sels it gebrul fan 'e helikopter.
  
  "Narren! Jo sille it noait stopje. Hy wint altyd. Ferdomme, myn earm docht sear, klootzak!"
  
  Drake brocht syn masinegewear op earmlange en knibbele op Claude syn boarst. "Mar in pear fragen, maat. Dan pompe de dokters dy fol mei wat echt lekkere stront. Wêr is Kovalenko? Hy is hjir?"
  
  Claude joech him in stientich gesicht, hast argewaasje.
  
  "Okee, litte wy wat ienfâldiger besykje. Ed Boudreau. Wêr is hy?"
  
  "Hy naam de wiki-wiki shuttle werom nei Waikiki."
  
  Drake knikte. "Wêr binne de oare twa ranches?"
  
  "Ferdwûn." Claude syn gesicht bruts yn in gnizen. "Alles is ferlern".
  
  "Sa kin it wol". Alicia harke oer Drake syn skouder. Se rûn om, rjochte it gewear op it gesicht fan Claude, en pleatste har laarzen foarsichtich op Claude's ferpletterde elbow. In daliks gjalp splitst de loft.
  
  "Wy kinne dit sa fier nimme as jo wolle," flústere Drake. "Hjir is gjinien oan jo kant, freon. Wy binne bewust fan terroristyske oanfallen. Of prate of roppe. It makket my neat út."
  
  "Ophâlde!" Claude syn wurden wiene hast ûnbegryplik. "Puh ... asjebleaft."
  
  "Dat is better". Alicia fermindere de druk in bytsje.
  
  "Ik ... bin in protte, in protte jierren by de Blood King west." Claude spatte. "Mar no lit hy my efter. Hy lit my stjerre. Rot yn pig lân. Om dyn kont te dekken. Miskien net." Claude besocht oerein te sitten. "Krap".
  
  Elkenien waard warskôge, Drake helle in pistoal en rjochte op Claude syn skedel. "Rêstich".
  
  "Hy sil der spyt fan krije." Claude siet praktysk fan lilkens. "Ik skele net mear oer syn skriklike ferjilding." Sarkasme strûpte út syn toan. "Kin mi neat skille. No is der gjin libben mear foar my."
  
  "Wy begripe it." Alicia suchte. "Jo haatsje jo ferdomme freon. Beantwurdzje gewoan de fragen fan 'e sexy soldaat."
  
  Der wie in piipjend lûd yn Drake syn earpiece. In metallyske stim sei: "It earste portaalapparaat is fûn. It liket derop dat Kovalenko dat efterlitten hat.
  
  Drake knipperde en seach koart nei Alicia. Wêrom soe de Blood King it portaalapparaat ferlitte op in tiid as dit?
  
  Ienfâldich antwurd. Hy hie it net nedich.
  
  "Kovalenko stiet oan it haad fan Diamond Head, toch? Nei de poarten fan Pele, of de hel, of wat oars. Dat is syn úteinlike doel, toch?"
  
  Claude makke in gesicht. "Dizze leginde dy't hy fûn waard in obsesje. In man ryk boppe alle dreamen. In man dy't krije kin wat er wol. Wat docht hy?
  
  "Obsessed mei iets dat hy noait sil hawwe?" Alicia suggerearre.
  
  "In man sa tûk, sa ynventyf, feroare yn in neurotyske idioat fan 'e nacht. Hy wit dat der wat ûnder dy ferrekte fulkaan leit. Hy mompele altyd dat er de bêste kok wie. Dizze kok kearde eins werom yn eangst. Mar net Dmitry Kovalenko, net de Bloody King; hy soe fierder gean."
  
  Sels Drake fielde in opwelling fan forbod. "Keurde Cook werom? Wat is de hel dêr ûnder?"
  
  Claude skodholle, doe gûlde fan pine. "Nimmen wit it. Mar ik tink dat Kovalenko de earste sil wêze dy't it wit. Hy is der no ûnderweis."
  
  Drake syn hert sprong op dizze ynformaasje. Hy is der no ûnderweis. Der wie in tiid.
  
  Tsjin dy tiid hiene Mai en in heal tsiental soldaten harren benadere. Elkenien harke mei entûsjast oandacht.
  
  Drake ûnthâlde de kommende taak. "Wy hawwe ranchlokaasjes nedich. En wy wolle Ed Boudreau."
  
  Claude joech de ynformaasje troch. Twa mear ranches, ien op Kauai, de oare op it Big Island. Boudreau wie ûnderweis nei Kauai.
  
  "Hoe sit it mei terroristyske oanfallen?" frege Mai stil. "Is dit gewoan in oare trick?"
  
  En no rekke it gesicht fan Claude echt út fan sa'n wanhoop en lijen dat Drake syn mage troch de flier foel.
  
  "Nee". Claude kreunde. "Se binne echt. Se kinne elk momint iepen gean."
  
  
  HAADSTIK SESENTWANT
  
  
  Ben en Karin gongen nei it finster, elk mei in kopy fan Captain Cook syn geheime tydskriften. Wylst se de waansin dy't it befette lêze en opnij lêze, frege Ben syn suster oer it frjemde gedrach fan 'e Blood King.
  
  "Kovalenko moat fan plan west hawwe om op dizze reis te gean doe't de draachbere apparaten waarden fûn. Hy is te goed taret om de lêste wiken alles te organisearjen."
  
  "Jierren," mompele Karin. "Jierren fan plannen, oefenjen en smeren fan de goede tsjillen. Mar wêrom riskearre hy dizze enoarme operaasje om op in lytse reis nei Bermuda te gean?
  
  Ben skodde syn holle by ien fan 'e passaazjes dy't er oan it lêzen wie. "Gekke dingen. Gewoan gek. Der wie mar ien ding dat him dit dwaan koe, suster.
  
  Karin seach nei de fiere oseaan. "Hy seach wat oer apparaten dy't relatearre wiene oan Diamond Head."
  
  "Ja, mar wat?"
  
  "No, op it lêst, fansels neat heul wichtich." Se seagen de skodzjende hollen doe't de kamerabylden útstjoerd waarden fan 'e ranch fan 'e Blood King. Se wisten dat de megalomane it portaalapparaat efterlitten hie. "Hy hat it net nedich."
  
  "Of hy leaut dat hy it gewoan werom kin nimme."
  
  Achter har, op 'e operasjonele uplink, hearden se Drake de ynformaasje roppen dy't hy sa lang fan Claude helle hie.
  
  Ben knipperde nei Karin. "Hy seit dat de Bloody King al yn Diamond Head is. It betsjut-"
  
  Mar Karin har ûnferwachte gjalp befrear de folgjende wurden yn syn kiel. Hy folge har blik, knypte syn eagen op en fielde syn wrâld ynbrokkelje.
  
  Swarte reek fan meardere eksploazjes waaide út hotelfinsters lâns Waikiki Beach.
  
  Negearjen fan it lûd dat út 'e kantoaren om him hinne kaam, rûn Ben nei de muorre en sette de tv oan.
  
  Syn mobile telefoan gie. Dizze kear wie it syn heit. Se moatte ek televyzje sjen.
  
  
  ***
  
  
  Drake en de soldaten, dy't net drok wiene om gizelders te nimmen of de pear oerbleaune fersetsbûsen te ferslaan, seagen de útstjoering op har iPhones. Harren ienheidskommandant, in man mei de namme Johnson, hackte yn militêre Android-apparaten en kontakt de mobile kommandopost yn Honolulu direkt doe't de barrens ûntdutsen.
  
  "Bommen eksplodearre yn trije hotels yn Waikiki," herhelle de kommandant. "Ik werhelje. Trije. Wy farre fan de kust ôf nei it westen. Kalakuau Waikiki. Wave nei Ohana." De kommandant harke in minút. "Se lykje te hawwen eksplodearre yn lege keamers, wêrtroch panyk ... evakuaasjes ... frijwat ... gaos. De helptsjinsten fan Honolulu wurde oant de limyt útrekt.
  
  "Dit is alles?" Drake fielde eins wat opluchting. It koe folle slimmer.
  
  "Wachtsje -" It gesicht fan de kommandant foel. "Och nei".
  
  
  ***
  
  
  Ben en Karin seagen fergriemd hoe't sênes op it tv-skerm skeakelen. De hotels waarden gau evakuearre. Manlju en froulju rûnen, triuwen en foelen. Se gûlden, ferdigenen har leafsten en skriemden wylst se har bern strak knuffelen. It hotelpersoniel kaam efternei, seach strak en bang, mar behâlde kontrôle. Plysje en brânwacht gongen lobbys en hotelkeamers yn en út, en har oanwêzigens waard field foar elk hotel. It televyzjebyld ferdwûn doe't de helikopter yn fleach, en ûntbleate in prachtich útsicht fan Waikiki en de rôljende heuvels dêrbûten, de majesteit fan 'e Diamond Head Volcano en it wrâldferneamde Kuhio Beach, no bedoarn troch it prachtige sicht fan hege hotels dy't reek spuie. en flammen út har ferwoaste muorren en finsters.
  
  It tv-skerm klikte wer. Ben hypte en Karin har hert sprong. Se koene net iens mei elkoar prate.
  
  It fjirde hotel, yn folslein sicht fan 'e hiele wrâld, waard yn beslach naam troch maskere terroristen. Elkenien dy't harren yn 'e wei stie, waard op 'e stoep sketten. De lêste man draaide him om en skodde de fûst nei de swevende helikopter. Foardat er it hotel yngong en de doar efter him op slot die, skeat er in boarger, dy't op hurken njonken in parkearde taksy siet, deade.
  
  "Oh myn God". Karin har stim wie stil. "Hoe sit it mei de earme minsken binnen?"
  
  
  ***
  
  
  "Keninginne Ala Moana is ynfallen troch bewapene manlju," fertelde de kommandant harren. "Beslissend. It dragen fan in masker. Ik bin net bang om te deadzjen." Hy draaide syn moardzjende blik nei Claude. "Hoefolle oanfallen sille d'r noch wêze, jo kweade bastard?"
  
  Claude seach bang. "Gjin," sei er. "Op Oahu."
  
  Drake kearde him ôf. Hy moast tinke. Hy moast him op 'e nij rjochtsje. Dit wie wat Kovalenko woe, om se allegear ôfliede te hâlden. It feit wie dat Kovalenko wist dat d'r djip ûnder de Diamond Head wat opfallends ferburgen wie, en hy wie op 'e wei om it oanspraak te meitsjen.
  
  Iets dat sels de horror fan dizze oanfallen oertsjûget.
  
  Syn konsintraasje kaam werom. Hjir is neat feroare. De oanfallen wiene perfekt timed. Se hawwe tagelyk soldaten, it leger en helptsjinsten útskeakele. Mar neat is feroare. Se fûnen de Bloedkening net, dus...
  
  Plan B is yn aksje brocht.
  
  Drake wiisde nei May en Alicia. Hayden en Kinimaka wiene al tichtby. De grutte Hawaiian seach shell-shocked. Drake sei wiisd tsjin him: "Binne jo hjir klear foar, Mano?"
  
  Kinimaka grommele hast. "Ik ha gelyk."
  
  "Plan B," sei Drake. "Kovalenko is hjir net, dus wy hâlde ús der oan. De rest fan 'e soldaten sille dit yn in minút begripe. Hayden en May, jo dogge mei oan 'e oanfal op Kauai. Mano en Alicia, jo dogge mei oan 'e oanfal op it Big Island. Gean nei dy ranches. Bewarje safolle as jo kinne. En Alicia..." Syn gesicht feroare yn snien iis. "Ik rekkenje op jo dat jo moard pleegje. Lit dy bastard Boudreaux in brutale dea stjerre."
  
  Alicia knikte. It wie Drake syn idee om Mai en Alicia útinoar te hâlden doe't se realisearre dat se har team opspjalte moatte. Hy woe net dat Wells syn dea en oare geheimen komme tusken it rêden fan libbens en it stopjen fan 'e fijân.
  
  De hege stim fan Claude fong Drake syn oandacht. "Kovalenko finansierde oanfallen op Oahu, Kauai en it Big Island gewoan om jo oandacht te krijen. Diel en feroverje dy. Jo kinne dizze man net ferslaan. Hy hat him al jierren tariede."
  
  Matt Drake tilde syn wapen op. "Dêrom sil ik him folgje troch de poarten fan 'e hel en fiede him oan 'e ferdomme duvel." Hy gie rjochting de frachthelikopter. "Kom op, minsken. Laad op."
  
  
  ***
  
  
  Ben draaide him gau om doe't syn mobyl rinkele. It wie Drake
  
  "Klear?"
  
  "Hoi Matt. Binne jo wis? Binne wy echt fuort?"
  
  "Wy geane echt fuort. Fuortendaalks. Hawwe jo krigen wat jo nedich wiene fan Daniel Belmonte?
  
  "Ja. Mar hy is in bytsje swak - "
  
  "Moai. Hawwe jo de tichtste yngong fan 'e lavabuis oanwiisd?"
  
  "Ja. D'r is in gated community sawat twa milen fan Diamond Head. De Hawaïaanske regearing hat op deselde manier elke bekende yngong ôfsletten. Yn 'e measte gefallen hâldt dit sels in bepaald bern net yn om yn te kommen."
  
  "Neat helpt. Harkje, Ben. Pak Karin en helje ien dy't jo nei dy lavabuis bringt. Stjoer my de koördinaten. Doch it no."
  
  "Binne jo serieus? Wy hawwe gjin idee wat der del is. En dit trapsysteem? Dit is boppe wreedheid. "
  
  "Moed, Ben. Of, lykas Def Leppard it sei - Let's rock. "
  
  Ben lei syn telefoan op 'e tafel en sykhelle djip. Karin lei de hân op syn skouder. Se seagen beide nei de tv. De stim fan de presintator wie spand.
  
  "... dit is terrorisme op in skaal dy't noch nea earder sjoen is."
  
  "Drake hat gelyk," sei Ben. "Wy binne yn oarloch. Wy moatte de haadkommandant fan ús fijannen omkeare."
  
  
  HAADSTIK SJANEN TWAIN
  
  
  Drake sammele acht leden fan it Delta Team, dy't him tawiisd waarden yn gefal ferkenning fan 'e djippe grotten nedich wie. Se wiene relative feteranen fan 'e ôfdieling, de meast betûfte, en elk hie ienris, op ien of oare godferlitten plak, syn eigen operaasje útfierd.
  
  Foardat se op de helikopter stapten, stapte Drake efkes mei syn freonen út. De Bloedkening hie de Hawaïaanske en regearingsmacht al ferdield, en no soe er se skiede.
  
  "Wês feilich." Drake seach elkenien op syn beurt yn de eagen. Hayden. Mai. Alicia. Kinimaka. "Wy moatte noch ien nacht yn 'e hel trochbringe, mar moarn binne wy allegear frij."
  
  Der wiene knikjes en gûlen fan Mano.
  
  "Leau it," sei Drake en stiek syn hân út. Noch fjouwer hannen kamen op him. "Bliuw gewoan yn libben, jonges."
  
  Dêrmei draaide er him om en draafde nei de wachtsjende helikopter. Delta Squad wie klear mei harren apparatuer en no naam harren plakken doe't er oan board. "Hoi jonges". Hy hie in sterk Yorkshire aksint. "Klear om dit wodka-soakende pig útinoar te skuorjen?"
  
  "Boei!"
  
  "Fuck." Drake swaaide nei de piloat, dy't se yn 'e loft tilde. Hy seach noch in lêste kear werom op 'e ranch en seach dat syn freonen noch yn 'e selde rûnte stiene en seach him gean.
  
  Sil er se oait wer yn libben sjen?
  
  As hy dit die, soe der serieus rekkene wurde. Hy soe wat ekskús meitsje moatte. Guon ferskriklike realiteiten sil hy yn 't sin komme moatte. Mar mei de dea fan Kovalenko soe it makliker west hawwe. Kennedy soe wreke wurde, as net bewarre. En no't er stevich op it spoar fan 'e Bloody King wie, wie syn geast al wat heger.
  
  Mar de lêste ôfrekkening tusken May en Alicia kin dit alles wol op 'e kop sette. Der wie wat grut tusken harren, wat ferskrikliks. En wat it ek is, Drake is belutsen. En putten.
  
  It duorre net lang foar't de helikopter by de koördinaten fan Ben oankaam. De piloat lei se op in plat stik grûn sa'n hûndert meter fan it lytse kompleks ôf. Drake seach dat Ben en Karin al mei de rêch tsjin it hege hek sieten. Har gesichten wiene folslein wyt fan spanning.
  
  Hy moast efkes de âlde Drake wêze. Dizze missy hie Ben Blake op syn bêst nedich, op syn coolste, en wylst Ben op alle silinders fjoerde, fiede Karin der ôf. It súkses fan 'e missy hong der fan ôf dat se allegear yn' e bêste foarm fan har libben wiene.
  
  Drake sinjalearre oan 'e Delta-soldaten, stapte út 'e helikopter, omjûn troch fûle wynstjitten, en rûn nei Ben en Karin. "Alles is ynoarder?" hy âle. "Hasto de logs meinommen?"
  
  Ben knikte, noch in bytsje ûnwis hoe't er oer syn âlde freon fiel. Karin begûn har hier efter op 'e holle te binden. "Wy binne folslein laden, Drake. Ik hoopje dat jo wat ferrekte goed werombrocht hawwe. "
  
  Delta-soldaten klommen om har hinne. Drake klapte foar ien man, in grut burd yndividu mei tattoos op 'e nekke en earms as in fytser. "Dit is myn nije freon, opropteken is Komodo, en dit is syn team. Team, moetsje myn âlde freonen, Ben en Karin Blake.
  
  Der waerden oeral knikken en gûlen. Twa soldaten wiene dwaande it symboalyske hangslot te kiezen dat minsken foarkaam om ien fan 'e ferneamde lava-buizen fan Hawaï del te kommen. Nei in pear minuten lutsen se har werom en bleau de poarte iepen.
  
  Drake kaam it kompleks yn. It betonnen platfoarm late ta in metalen doar dy't feilich op slot siet. Rjochts stie in hege paal, wêrop in draaiende befeiligingskamera it gebiet ûndersocht. Komodo swaaide deselde twa soldaten nei foaren om foar de doar te soargjen.
  
  "Hawwe jim wat oanwizings oer wat ik en myn mannen op it punt steane te krijen?" Komodo's hoare stimme makke Ben triljen.
  
  "Yn 'e wurden fan Robert Baden-Powell," sei Ben. "Wês klear".
  
  Karin tafoege: "Foar alles."
  
  Ben sei: "Dat is it motto fan Scout."
  
  Komodo skodde syn holle en mompele "Geeks" ûnder syn azem.
  
  Ben pleatste himsels efter de rûch útsjende soldaat. "Hoewol, wêrom neame se dy Komodo? Is dyn byt giftig?"
  
  Drake ûnderbrutsen foardat de Delta-kaptein koe reagearje. "Se kinne it in lavabuis neame, mar it is noch altyd in ienfâldige âlderwetske tunnel. Ik sil jo net beledigje troch de gewoane protokollen út te lizzen, mar ik sil jo dit fertelle. Pas op foar booby traps. Bloody King giet alles oer grutte displays en skiedingstechniken. As hy ús isolearje kin, binne wy deade minsken.
  
  Drake gie foarút, gebeart foar Ben om neist te gean en Karin om Komodo te folgjen. Yn it lytse wachthûs stie neat oars as in pear grutte kasten en in stoffige telefoan. It rûkte muf en fochtich en resonearre mei de djippe, oerstilte dy't yn 'e loft foarút hong. Drake gie foarút en fûn gau út wêrom.
  
  De yngong fan 'e lavabuis wie oan har fuotten, in enoarm gat dat del lei yn it krûpend tsjuster.
  
  "Hoe fier is it?" Komodo stapte nei foaren en smiet in gloeistok. It apparaat flitse en rôle in pear sekonden foardat it de hurde stien rekke. "Tichtby. Befestigje wat touwen, jonges. Oanmeitsje."
  
  Wylst de soldaten wurken, harke Drake sa goed er koe. Gjin lûd kaam út it inket tsjuster. Hy gie oan dat se ferskate oeren efter Kovalenko wiene, mar hy wie fan doel om fluch yn te heljen.
  
  Doe't se delkamen en har fuotten stevich op 'e glêde flier fan' e lavabuis plante hiene, krige Drake syn bearings en gie nei Diamond Head. De piip fersmelle, sonk en bûgde. Sels it Deltateam ferlear soms it lykwicht of skreau de holle troch de ûnfoarspelberens fan de fulkanyske skacht. Twa kear draaide it skerp, wêrtroch Drake yn panyk kaam oant er besefte dat de sêfte kromme altyd yn 'e rjochting fan Diamond Head wie.
  
  Hy hold de eagen op de ôfstânsmeter. Undergrûnsk tsjuster slút har fan alle kanten oer. "Ljocht foarút," sei Drake ynienen en stoppe.
  
  Der sprong wat út it tsjuster. In kâlde wyn fan ûnderen. Hy bleau stean en studearre it gigantyske gat foarút. Komodo rûn oer en smiet in oare gloedstok.
  
  Dizze kear foel er sa'n fyftjin meter.
  
  "Moai. Komodo, do en dyn ploech meitsje jo klear. Ben, Karin, lit ús dizze tydskriften ris efkes sjen."
  
  Doe't it Delta-team in stevige tripod oer it skerpe gat sette, lies Drake fluch de fuotnoten. Syn eagen waarden grut foardat er sels de earste side lêzen hie en hy sykhelle djip.
  
  "Blikstjinder. Ik tink dat wy gruttere wapens nedich hawwe."
  
  Ben hie in wynbrau omheech. "It binne gjin kûgels dy't wy dêrûnder nedich hawwe. Dit binne de harsens."
  
  "No, gelokkich haw ik beide." Drake tilde syn gewear op. "Ik tink dat as wy ûnderweis nei wat shitty muzyk moatte harkje, sille wy nei jo wende."
  
  "Eieren. Ik haw no Fleetwood Mac op myn iPod.
  
  "Ik bin skrokken. Hokker ferzje?
  
  "Is der mear as ien?"
  
  Drake skodde de holle. "Ik tink dat alle bern har oplieding earne begjinne moatte." Hy knikte nei Karin. "Hoe giet it mei ús, Komodo?"
  
  "Klear".
  
  Drake stapte nei foaren, pakte it tou dat oan it tripod lei, en triuwde de nuver gloeiende piip del. Sadree't syn learzens de boaiem rekke, luts er en de oaren glieden ien foar ien del. Karin, in trained atleet, slagge de ôfdaling mei gemak. Ben wraksele in bytsje, mar hy wie jong en fit en úteinlik lâne sûnder brek in swit.
  
  "Foarút". Drake rûn fluch yn 'e rjochting fan Diamond Head. "Pas op dyn rêch. Wy komme tichterby."
  
  De trochgong begûn del te fallen. Drake frege him koart ôf hoe't in lavabuis fan syn natuerlike stream ôfwiisd wurde koe, mar realisearre doe dat it magma sels syn wei troch it paad fan minste wjerstân twinge soe mei helske krêft op 'e rêch. De lava koe elke hoeke nimme dy't se woe.
  
  Noch in pear minuten foarby en Drake stoppe wer. D'r wie noch in gat yn 'e flier foarút, dizze kear lytser en perfekt rûn. Doe't Komodo de gloeistok liet falle, rieden se dat de skacht sa'n tritich foet djip wie.
  
  "Noch gefaarliker," sei Drake. "Pas op dysels, jim twa."
  
  Hy seach doe dat it ljocht fan 'e gloeistok troch gjin stiennen muorren reflektearre waard. It oranje ljocht waard opnommen troch it omlizzende tsjuster. Under harren wie in grutte keamer.
  
  Hy sinjalearre foar stilte. As ien harken se goed nei alle lûden dy't fan ûnderen kamen. Nei in momint fan folsleine stilte naam Drake it rappel tou en swaaide himsels oer de lege skacht. Hy gleed gau oer syn lingte oant er ûnder it plafond wie.
  
  Noch gjin lûd. Hy bruts noch in heal tsiental gloeistokken en smiet se yn 'e sel hjirûnder. Stadichoan begûn in ûnnatuerlik ljocht te bloeien.
  
  En Matt Drake seach úteinlik wat in pear minsken earder sjoen hiene. In grutte rjochthoekige keamer fan sa'n fyftich meter lang. Perfekt glêde flier. Trije bûgde muorren, dêr't inkele âlde tekens op gravearre binne, op sa'n ôfstân net te ûnderskieden.
  
  En dominant ien muorre is de bûgde bôge dy't sa fassinearre Captain Cook. De doar yn him dy't de Bloedkening sa boeide hie. En de horrors en wûnders dy't miskien lizze fierder Matt Drake en syn maten fol mei sa'n skrik.
  
  Se fûnen de Gates of Hell.
  
  
  HAADSTIK Achtentweintich
  
  
  Hayden hâldde strak oan doe't de helikopter yn 'e himel gie, en rap fan koers feroare. Har lêste gesicht fan Kinimaki wie de altyd boartlike Alicia Miles dy't him yn in oare helikopter triuwde. It sicht makke har triljen, mar har praktyske kant wist dat as it oan 'e striid kaam, Mano de bêste stipe yn 'e saak hie yn 'e foarm fan in gekke Ingelske frou.
  
  Dat docht Hayden ek. Mai siet njonken har, rêstich en freedsum, as soene se nei de Napali Coast ta om de sights fan wrâldklasse te sjen. De rest fan de sitten waarden nommen troch crack soldaten. Kauai wie sa'n tweintich minuten fuort. Gates hie krekt kontakt mei har om in terroristyske oanfal te melden by it iepenloftwinkelsintrum Kukui Grove op Kauai. In man keatling himsels oan in reling bûten de mienskiplike Jamba Juice / Starbucks lokaasje oan de noardkant fan it kompleks. Immen mei stikjes jamtex oan syn lichem fêstmakke en syn finger op 'e trekker fan in primitive detonator.
  
  De man hie ek twa automatyske wapens en in Bluetooth-headset en foarkaam dat ien fan de begeunstigers fan it restaurant fuortgean.
  
  Yn Gates syn eigen wurden. "Dizze idioat sil der dúdlik bliuwe sa lang as er kin, en as de autoriteiten har beweging meitsje, sil hy eksplodearje. It grutste part fan 'e Kauai-plysjemacht waard nei it toaniel ynset, fuort fan jo.
  
  "Wy sille de ranch feilich hâlde, hear," fersekere Hayden him. "Wy hiene dit ferwachte."
  
  "Wy hawwe dit dien, Miss Jay. Ik tink dat wy sille sjen wat de plannen fan Kovalenko binne foar it Grutte eilân neist.
  
  Hayden die har eagen ticht. Kovelenko hie dizze oanfal al jierren pland, mar fragen bleaunen. Wêrom opjaan it portaal apparaat? Wêrom fuortgean mei sa'n brul? Koe dit syn plan B wêze? Dat, nettsjinsteande it feit dat de autoriteiten fluch bleatlein al syn ynspannings en instigate in Bloody Vendetta tsjin Drake, syn freonen en famyljes, hy keas dit paad te krijen de grutste bekendheid.
  
  Of, tocht se, miskien brûkte er de âlde, âlde strategy om hjir genôch opskuor te meitsjen dat jins dieden dêr ûngemurken bliuwe koene.
  
  It makket neat út, tocht se. Har tinzen wiene oer Ben en de gefaarlike taak dêr't er op wie. Se soe dit noait út plicht sizze, mar se begon tige fan him te hâlden. De plicht dy't se fielde tsjin har heit ferdwûn net, mar it waard minder driuwend nei de ferskriklike dea fan Kennedy Moore. It echte libben slacht de âlde beloften elke dei.
  
  Doe't de helikopter troch de helder blauwe Hawaïaanske himel streake, sei Hayden in gebed foar Ben Blake.
  
  Doe rinkele har mobyltsje. Doe't se nei it skerm seach, skeaten har wynbrauwen fernuvere omheech.
  
  "Hoi," antwurde se fuortendaliks. "Hoe giet it mei dy?"
  
  "Geweldich, tank, mar dit grêfferkenningsbedriuw hat ien serieuze by-effekt. Myn tan is hast fuort."
  
  Hayden glimke. "No, Torsten, der binne salons foar dit soarte dingen."
  
  "Tusken de kommandopost en it grêf? Net wirklik."
  
  "Fansels soe ik graach petearje wolle, Torsten, mar jo Sweden kieze jo eigen mominten."
  
  "Begrypt. Ik besocht Drake earst te skiljen, mar it gie direkt nei voicemail. Hy is goed?"
  
  "Better as hy wie, ja." Hayden seach de skyline fan Kauai nei rjochts opdoem. "Harkje-"
  
  "Ik sil fluch wêze. De operaasje hjir wie suksesfol. Neat ferwerpliks. Alles wie lykas ferwachte en op tiid. Mar..." Torsten bleau stil, en Hayden hearde him op sykheljen. "Der is hjoed wat bard. Ik soe sizze dat der wat 'off' liket. Jim Amerikanen kinne it wat oars neame."
  
  "Ja?"
  
  "Ik krige in oprop fan myn regearing. Fan myn tuskenpersoan oan de minister fan Steat. Heech nivo útdaging. Ik -" Noch in wifkjend skoft, hielendal net lykas Dahl.
  
  De rûge kustline fan Kauai raasde ûnder harren. De oprop kaam oer de radio. "Acht minuten te gean."
  
  "Ik waard ferteld dat ús operaasje - ús Skandinavyske operaasje - op it punt stie te wurde oerbrocht nei in nij buro. In mienskiplike taakgroep besteande út hege, mar net neamde leden fan 'e Amerikaanske CIA, DIA en NSA. Dus Hayden, ik bin in soldaat en ik sil de opdrachten fan myn heechste superior útfiere, mar klinkt dat goed foar jo?
  
  Hayden wie skrokken nettsjinsteande harsels. "Foar my klinkt dit as folsleine ûnsin. Wat is de namme fan 'e haadpersoan? Dejinge oan wa't jo josels yn 'e hannen jouwe."
  
  "Russell Cayman. Kinst do him?"
  
  Hayden socht har ûnthâld. "Ik wit de namme, mar ik wit der net folle oer. Ik bin der wis fan dat hy is fan DIA, de Defense Intelligence Agency, mar se binne meast yn it bedriuw fan it oanskaffen fan wapensystemen. Wat de hel wol dizze Russell Cayman mei dy en it grêf?
  
  "Jo lêze myn gedachten".
  
  Ut 'e eachhoeke seach Hayden dat May har holle rukte as wie se troch de holle sketten. Mar doe't Hayden har freegjend nei har kearde, seach de Japanske agint fuort.
  
  Hayden tocht in pear sekonden en frege doe mei in stille stimme: "Fertrousto al dyn minsken, Torsten?"
  
  Dahl syn te lange pauze antwurde har fraach.
  
  "As de DIA oer wat warskôge waard, dan hawwe se in heul grutte dekking. Har prioriteit kin sels dy fan 'e CIA wêze. Stap foarsichtich, maat. Dizze keardel, Cayman, hy is net mear as in spoek. Black ops troubleshooter, Gitmo, 11 septimber. As der wat serieus en gefoelich mis giet, is hy de persoan nei wa't jo wende.
  
  "Ferkje my. Ik woe dat ik net frege hie."
  
  "Ik moat no gean, Torsten. Mar ik beloof dy dat ik sa gau as ik kin mei Jonathan oer dizze stront prate sil. Bliuw hingjen."
  
  Torsten tekene it kontrakt mei de wurge sucht fan in beropssoldaat dy't it allegear sjoen hie en wearzich wie dat er ien of oare lakei beneamd waard foar in Amerikaanske opkomst. Hayden sympatisearre mei him. Se draaide har nei Mai, op it punt om te freegjen wat se wist.
  
  Mar de oprop "Doel" kaam oer de radio.
  
  De fjilden foar en ûnder brânden. Doe't de helikopter delkaam, koenen lytse figueren wurde sjoen willekeurich yn alle rjochtingen rinnen. Touwen lutsen út 'e kabine en minsken sprongen efternei, fluch gliden nei it ferbaarnde lânskip hjirûnder. Hayden en May wachten op har beurt, May syn útdrukking blank doe't se hearden harren eigen manlju iepen fjoer.
  
  Hayden kontrolearre de reewilligens fan har Glock foar de tredde kear en sei: "Budro dêr del."
  
  "Do gjin soargen," sei de Japanske frou. "Hy sil útfine wat Mai-time echt betsjut."
  
  De twa froulju sakke tegearre it tou del, lâning tagelyk, en rûnen fuort yn in klassike ien-twa-cover move. Dizze praktyk easke absolute fertrouwen yn elkoar, om't wylst ien persoan rûn, seach de oare har perifeare apparaten. Ien, twa, as sprongfrog. Konstruksje. Mar it wie in flugge en destruktive manier om foarút te gean.
  
  Hayden skande it gebiet doe't se rûn. Ferskate sêfte heuvels einigen yn in omheinde gearstalling dêr't in enoarm hûs en ferskate grutte bygebouwen op stiene. Dit soe de twadde ranch fan Kovalenko wêze. Nei it fjoer en de gaos te oardieljen wie Boudreau koart foar harren oankommen.
  
  Of, wierskynliker, hy naam sadistysk syn tiid mei it allegear.
  
  Hayden rûn, en skeat har liende Marine M16-oanfalsgewear op muzzleflitsen en de manlju dy't se yn dekking seach. Twa minuten letter wie it har beurt, en se rôp: "Reload!" en naam noch in pear sekonden om in nij tydskrift yn har wapen te foegjen. Se waarden komselden werom fjoer, en doe't se wiene, it wie sa ûnorganisearre dat se miste se troch ferskate fuotten.
  
  Oan beide kanten, crack Marine teams advanced op gelikense snelheid. No stie der in hage foar, de poarte bleau útnoegjend iepen, mar de ploegen gongen nei lofts. In goed pleatst granaat ferneatige de stek stipet, wêrtroch it team mei ûnbehindere yngong yn 'e ranch.
  
  De kûgels fluiten no gefaarlik tichtby.
  
  Hayden naam dekking efter de generator anneks. De ynfloed stjoerde vonken fan it mitselwurk ôf doe't Mai dûkte foar dekking. Klaai en metalen fragminten ferspraat oeral.
  
  Mai fage in strieltsje bloed fan har wang. "De soldaten fan Boudreau waarden oplaat yn jo pjutteboartersplakken."
  
  Hayden naam in momint om syn azem te heljen, en seach doe fluch nei it hûs. "Talve fuotten. Bisto klear?"
  
  "Ja".
  
  Hayden naaide út. Mai stapte nei foaren en boude in muorre fan lead, wêrtroch't har fijân twong om te dukken foar dekking. Hayden berikte de hoeke fan it hûs en drukte harsels tsjin de muorre. Se smiet in flashbang op it rút en bedekte doe Mai.
  
  Mar op dat stuit kaam der in skriklike hoemannichte geklets troch har earphone. De teamlieder drong minsken oan om nei it fiere pakhús te gean. Dêr stie wat ferskrikliks te barre. Doe't Hayden harke, besefte se dat Boudreaux's manlju it gebou heal omsingele hiene en op it punt wiene om fjoer te iepenjen op wat der binnen wêze mocht.
  
  Finzen, sûnder twifel. Gizelders.
  
  Hayden ried nei maaie, rûn yn 'e iepening en sjitte tegearre. Oare soldaten joegen har by, fan wjerskanten út, en foarmen in deadlike, oanfallend muorre fan moed en dea.
  
  It sinleaze bloedbad dat op it punt stie te plakjen wie Boudreau syn visitekaartsje. Hy soe der wêze.
  
  De flechtsjende soldaten hâlde net op mei sjitten. Kûgels snijden troch de loft, kearden fan muorren en masines, en fûnen op syn minst in heale tsientallen fijândoelen. De mannen fan Boudreaux teagen en teagen yn skok en eangst. Doe't de soldaten by har skûlplakken foarby kamen, besochten se roekeleas fan 'e kant te sjitten, mar de mariniers wiene klear en besloegen se mei granaten.
  
  Oan beide kanten fan de dravers skeaten eksploazjes heech yn de loft. De eksploazjes stjoerde shrapnel fleanen; fjoertongen fersprate waarme dea sa gau, dat it each amper neikomme koe. Skriemende minsken lizze op har paad.
  
  Hayden seach in skuorre foarút. Har hert sakke yn absolute ôfgriis. It wie wier. Op syn minst fyftjin fan Boudreaux syn mannen stiene om 'e ôfsletten skuorre hinne, en rjochte har wapens op 'e papiertinne muorren, en doe't Hayden op 'e earste man rjochte, iepenen se allegear it fjoer.
  
  
  ***
  
  
  Alicia Miles rûn en iepene fjoer doe't Hawaïaanske troepen en harren bûnsmaten in oanfal lansearren op 'e Kovalenko Ranch op it Big Island. It terrein wie ûngelyk. Allegear djippe canyons, hege heuvels en beboske flakten. Foardat se sels ticht by de ranch kamen, waard in granaatwerper ôfsketten op ien fan 'e oanfalshelikopters, dy't it fange, mar net ferneatige, wêrtroch't se allegear twongen om in betiid lâning te meitsjen.
  
  No ha se as in ploech hastich ûnderhannele oer de tichte bosk en rûge heuvels. Se binne al ien man kwytrekke oan in boemel. De oanfal waard taret troch de manlju fan 'e Bloody King. RPG's fleagen doelleas troch de beammen.
  
  De hierlingen hawwe wille.
  
  Mar de mariniers drukten foarút, no skieden fan it hek troch mar sa'n tritich fuotten en in lêste steile delling. Alicia koe de gnyske gesichten fan har fijannen sjen. Har bloed begûn te sieden. Njonken har galoppearre in grutte CIA-agint, Kinimaka, frij fluch foar in reus. Hy blykte tige nuttich te wêzen.
  
  Kommunikaasjeapparaten yn har earen trochjûn nijs fan ynkommende grouwels. It hotel Ala Moana Queen op Oahu waard ôfsletten. In toerist waard troch in finster op de tsiende ferdjipping nei syn dea smiten. Granaten waarden op strjitte smiten. It team fan 'e spesjale troepen wie har tariede op in operaasje dy't wierskynlik gau grien ljocht soe krije fanwegen de dea en chaos feroarsake troch de hierlingen. Op Kauai skeat in iensume selsmoardbommenwerper ferskate kûgels ôf op bestelauto's wêryn sjoernalisten sammele, wêrtroch in ferslachjouwer ferwûne rekke. En no is op it Big Island in bus fol toeristen ûntfierd en is der in bom yn syn bemanning pleatst. Se waarden binnen opsletten, wylst harren finzen bûten op dekstuollen sieten, bier dronken en kaarten te spyljen. It wie net bekend wa fan harren de detonator hie, of hoefolle it wiene.
  
  Alicia sprong de kant fan 'e delling del. In RPG eksplodearre foar har, stjoerde smoargens en rotsen heech yn 'e loft. Se sprong oer har hinne, laitsjend, en draaide har om doe't se Kinimaki syn wifkjen fielde.
  
  "Kom op, fet," sei se en krûlde har lippen boartlik. "Bliuw by my. Dit is wêr't dingen echt rommelich wurde."
  
  
  ***
  
  
  Hayden skeat hieltyd wer, en besocht kalm te bliuwen en sa har krektens te behâlden. Trije hollen eksplodearren yn har fisy. Mai rûn noch njonken har, en sei neat. De oare soldaten sakken op ien knibbel, ûntwykten de sjitten en sloegen de hierlingen út foardat se har omdraaie koenen.
  
  Hayden wie doe ûnder harren. Ien man draaide him om en se sloech him mei it gewear op 'e noasbrêge. Hy foel gûlend, mar skopte har skonken, wêrtroch't se holle boppe de hakken oer him fleach.
  
  Se klom fluch omheech, mar syn lichem foel boppe op har, pinne har op 'e grûn. Doe't se omheech seach, seach se rjocht yn syn hatefolle, mei pine trochdrenkte eagen. Mei in bearige grom sloech er har en sloech har dikke hannen om har kiel.
  
  Daliks seach se stjerren, mar makke gjin besykjen om him tsjin te hâlden. Ynstee dêrfan fûnen har twa frije hannen it wapen sels. Rjochts is har Glock. Links sit har mes. Se stiek de loop fan it gewear yn syn ribben, en liet him it fiele.
  
  Syn greep rekke los en syn eagen waarden grut.
  
  Hayden skeat trije doffe shots. De man rôle fan har ôf. Doe't it sicht boppe har ferdwûn, kaam it gesicht fan in oare hiersoldaat yn sicht. Hayden skeat yn 'e noas, seach de man werom fleane en ferdwine.
  
  Se siet oerein en seach Mai. De lêste oerbleaune hiersoldaat konfrontearret har. Hayden knipperde. Dizze man wie in wrak. Syn gesicht like as wie it read ferve. Der wiene net genôch tosken. Syn kaak like slap. De iene earm rekke út de hoeke, de oare wie by de earmtakke brutsen. Hy stie op wankele skonken en foel doe op 'e knibbels yn 'e bluodderige modder.
  
  "Jo hawwe de ferkearde persoan keazen om út te daagjen," sei Mai mei in swiete glimke doe't se doel naam mei har liende Glock en syn holle derút blies.
  
  Hayden slokte ûnfrijwillich. Dit wie in serieuze frou.
  
  Marines iepene de skuorre doar, rôpen har oanwêzigens. Hayden syn hert sonk by it oantal gatten yn 'e rigged muorren. Litte wy hoopje dat de gizelders fuort binne.
  
  Under har rap opklearjende tinzen waard boppe alles wat dúdlik. Boudreaux wie hjir net. Se seach werom nei it hûs. It wie it lêste plak dêr't se ferwachte hie dat er him ûnderdûke soe, mar dochs...
  
  In hommelse opskuor trok har oandacht. De mariniers stroffelen út 'e skuorre, ien hold syn skouder as wie er stutsen.
  
  Doe streamden Boudreaux en in horde hierlingen út 'e skuorre, sjitten mei gewearen en skriemden as demoanen. Betsjutte dit dat oare hierlingen har libben joegen om lokkich te wêzen? Hawwe se blanks fjoer of út in spesifike posysje?
  
  De realiteit rekke har as in nukleêre eksploazje. De manlju fan 'e Blood King wiene no ûnder de mariniers, fjochtsjen, en Boudreau raasde nei Hayden, it mes útdaagjend omheech.
  
  
  ***
  
  
  Alicia stimulearre it team mei har kreativiteit en geast ûnder fjoer. In pear minuten letter berikten se de top fan 'e lêste opkomst en reinden se in halo fan fjoer op' e yngraven ferdigeners. Alicia seach in grut hûs, in grutte skuorre en in garaazje mei twa auto's. De side seach út op in brede rivier, sûnder mis tsjinne as in ûntsnappingsmiddel, en njonken de skuorre wie in helikopterplak mei ien mishannele helikopter.
  
  Se seach werom. "Granatwerpers."
  
  De ploechlieder froast. "Doe dit al."
  
  Alicia wiisde nei de fijânposysjes. "Der is in lege muorre. Efterkant fan it hûs. Achter de Rolls-Royce. Rjochts fan de fontein."
  
  De ploechlieder slikte syn lippen. "Sjoch de basterden derút."
  
  Ferskate eksploazjes lieten de ierde skodzje. De oanfallers skeaten trije granaten en raasden doe nei foaren yn ien-twa formaasje, noch sjitten as ienheid, mar útwaaiden yn in deadlike bôge.
  
  Mei ferneatigjende brutaliteit bestoarmen se de ranch fan 'e Blood King.
  
  
  HAADSTIK Njoggentweintich
  
  
  Drake syn skonken fuotten berikten de flier fan 'e sel. Foardat de oaren begûnen del te kommen, sette er in fakkel op om harren wei te ljochtsjen. Daliks kamen de muorren ta libben, har gravueres no dúdlik sichtber foar Drake syn skrokken eagen.
  
  Krullen fergelykber mei dy op de twa draachbere apparaten. Se binne no befêstige dat se krekt itselde binne as dy Thorsten Dahl en syn team ûntdutsen yn it Tomb of the Gods yn Yslân.
  
  Hokker âlde beskaving hawwe se koartlyn stroffele? En hoe soe dit alles einigje?
  
  Ben, Karin, en de rest fan Team Delta triuwden it ferlege tou ôf oant elkenien drok siet om de enoarme bôge fan Pele's Gate. Drake besocht syn bêst om net te djip yn it inketswarte dêrbûten te sjen.
  
  Ben en Karin foelen op 'e knibbels. De bôge sels bestie út in soarte fan boarstele metaal, perfekt glêd en symmetrysk. It metalen oerflak waard etste mei deselde lytse merken as de rest fan 'e grot.
  
  "Dizze merktekens," Karin rekke se foarsichtich oan, "binne net tafallich. Sjen. Ik sjoch deselde krul hieltyd wer werhelje. En de rest fan de grot..." Se seach om har hinne. "It is itselde".
  
  Ben gûlde nei syn telefoan. "Dit is de foto dy't Dahl ús stjoerde." Hy hold it foar it ljocht. Drake bûgde nei foaren, wis dat Delta Team op warskôging wêze soe foar ynbrekkers.
  
  "Dus, it grêf fan 'e goaden hat wat ferbining mei de Gates of Hell," tocht Drake lûdop. "Mar wat betsjutte de krullen?"
  
  "It werheljen fan patroanen," sei Karin rêstich. "Fertel my. Wat foar tekens, âlde of
  
  Modern, opboud út in protte werheljende patroanen?"
  
  "Maklik." De Grutte Komodo hurkte njonken harren. "Taal".
  
  "It is rjocht. Dus, as dit de taal is -" Se wiisde nei de muorren fan 'e sel. "Dan fertelle se it hiele ferhaal."
  
  "Lykas dejingen dy't Dahl fûn." Drake knikte. "Mar wy hawwe gjin tiid om it no te analysearjen. Kovalenko gie troch dizze poarten.
  
  "Wachtsje". Ben knypte de brêge fan syn noas. "Dizze tekens ..." Hy rekke de bôge oan. "Precies itselde as op apparaten. Foar my suggerearret dit dat dizze poarte in feroare ferzje is fan itselde apparaat. Tiid reis machine. Wy hawwe al konkludearre dat de goaden handheld apparaten kinne hawwe brûkt om troch de tiid te reizgjen en it lot te beynfloedzjen. Miskien is dit ding it haadsysteem. "
  
  "Sjoch," sei Drake stil, "dit is geweldich. Jo sille dit begripe. Mar efter dizze poarten -" Hy wiisde mei de finger yn it stik tsjuster. "Bloade kening. De man ferantwurdlik foar Kennedy syn dea, ûnder hûnderten oaren. It is tiid om te stopjen mei praten en begjinne te rinnen. Gean".
  
  Ben knikte en gyng oerein, seach in bytsje skuldich doe't er him ôfboarste. Elkenien yn 'e keamer naam djip sykheljen. D'r wie noch wat efter de poarte, dat gjinien fan har neame woe:
  
  De reden wêrom Captain Cook de namme fan 'e bôge feroare fan "Pele's Gate" yn "Hell's Gate".
  
  
  HAADSTIK TRERTIG
  
  
  De steat Hawaï trille ûnder de macht fan in gek.
  
  As in helikopter koe fleane oer, by steat fan it jaan fan in breed panoramysk werjefte fan de tsjustere, amorele foarfallen dy't ûntvouwen op 'e eilannen, it soe earst fleane oer Oahu te fangen it belegere Ala Moana Queen Hotel, dêr't betûfte leden fan ferskate SWAT teams wiene krekt begjinne te nimmen aksje tsjin swier bewapene, motivearre hierlingen dy't holden alle hichten en ûntelbere gizelders. Hy raasde foarby, om de helske wolken fan swarte reek te mijen dy't út teminsten in tsiental brutsen ruten streamde, en wiisde foarsichtich op iepeningen dêr't maskere manlju mei gewearen en granaatwerpers te sjen koenen hoedzje helpleaze manlju, froulju en bern yn groepen dy't makliker te ferneatigjen wiene. .
  
  En dan rôlje er fuort, op en nei rjochts yn in grutte bôge, earst nei de sinne, dy fette giele bal dy't stadich nei in ûnwisse en mooglik katastrophale takomst opsmyt, en dan op syn freeslike reis leger en nei lofts dûke fan ûntdekking rjochting Kauai. Hy sil by Diamond Head passe, ûnbewust fan 'e helden en skurken dy't sykje nei geheimen en ferskriklike dreamen efterfolgje yn 'e tsjusterste en gefaarlikste ûndergrûnske grotten fan in útstoarne fulkaan.
  
  Op Kauai soe er in beeline makke hawwe foar de switdrenke man dy't himsels oan it hek fan in kofjesjop keatling hie, begeunstigers deryn trape en dúdlik in vest fol mei dynamyt sjen litte en in triljende hân dy't it detonearjende apparaat fan in deade omklamme. As jo op 'e foto ynzoomd hawwe, koene jo de wanhoop yn 'e eagen fan 'e man sjen. Dit soe dúdlik sjen litte it feit dat hy miskien net lang úthâlde kin. En doe swaaide it heech, omheech wer boppe de dakken om de sierlike kromme fan 'e eksoatyske kustline te folgjen. Nei de baarnende ranch, dêr't Hayden Jay krekt tsjin Ed Boudreau fochten hie, wylst Mai Kitano en de rest fan 'e mariniers yn nauwe man-oan-hân striid fochten mei tsientallen hierlingen fan Boudreaux. Temidden fan it skriklike lûd fan dea en striid rôpen de ferwûne gizelders.
  
  En foarút. It ferline en de takomst binne al botst. De âlden en de avant-garde sitte yn konflikt.
  
  Hjoed wie de dei dat goaden stjerre koene en nije helden bloeie en opstean.
  
  De helikopter sil syn lêste flyover meitsje, en nimt de kontraste lânskippen en dynamyske ekosystemen yn dy't it Big Island foarmje. Troch noch in oare ranch te racen, wiene d'r in pear mominten om op te fokusjen doe't Alicia Miles, Mano Kinimaka, en har team fan mariniers in swier ferdigene ferbining bestoarmen wêr't gizelders, hiersoldaten en manlju mei dynamytkettingen yn ien almachtige botsing botsten. Oan 'e rânen fan' e slach begûnen machtige masines te wurkjen, klear om it folk fan 'e Blood King oer lân, loft en wetter te evakuearjen. De kamera begon yn te zoomjen doe't Alicia en Kinimaka omheech seagen, bewust fan 'e flechtlingen en al paden útlizze om se te ûnderskepen en te ferneatigjen.
  
  En úteinlik swaaide de helikopter fuort, gewoan in masine, mar dochs in masine, fol mei bylden fan minsklike dommens, de moed dy't se sammelje kinne en ûntdekke, en it slimste kwea dat se begean kinne.
  
  
  HAADSTIK ienentritich
  
  
  Drake kaam ûnder de bôge yn, dy't kaptein Cook de Gates of Hell neamde, en fûn himsels yn in rûchhûne smelle trochgong. Hy die de zaklamp fan it gewear oan en lei dy oan 'e loop. Hy die ek in lantearne oan it skouder en stelde dy sa oan dat it de muorren ferljochte. In skoft wie der genôch ljocht en gjin dúdlik gefaar.
  
  Doe't se de kronkeljende trochgong oerstutsen, sei Drake oer syn skouder: "Fertel my, Ben, oer Cook's tydskriften."
  
  Ben ademde fluch út. "Dit is net mear as in oersjoch fan dit enoarme trapsysteem. Cook neamde it "The Gates of Hell" fanwegen de aard fan 'e trapen. Hy seach net iens wat der op it lêst barre soe."
  
  "Dus wa hat de trapen boud?" frege Drake. "En werom?"
  
  "Nimmen wit it. De tekens dy't wy bûten fûnen en dy yn 'e Tomb of the Gods binne net op dizze binnenmuorren. Hy skreaude de kiel en foege ta: "Bye."
  
  Komodo syn stim klonk efter harren. "Wêrom seach Cook it ein net?"
  
  "Hy rûn fuort," sei Karin rêstich. "Yn angst".
  
  "Oh Ferrek."
  
  Drake bleau efkes stil. "Dus, om't ik gewoan in stomme soldaat bin en jo twa de harsens binne fan dizze operaasje, lit my de dingen dúdlik meitsje. Yn essinsje binne de logs de kaai foar it trapsysteem. En jim twa hawwe eksimplaren by jim."
  
  "Wy hawwe ien," sei Ben. "Karin hat in oar yn har holle."
  
  "Dan hawwe wy ien," grommele Komodo.
  
  "Nee..." begon Ben, mar Drake stoppe him. "Wat hy bedoelt is dat as se stjert, wy ien eksimplaar hawwe, poppe. Fotografysk ûnthâld is net heul nuttich as jo dea binne."
  
  "Ik wit net ... Ja, goed, sorry, wy tinke net as soldaten."
  
  Drake fernaam dat de tunnel begûn te ferbreedzjen. De lichtste wyn waaide him oer syn gesicht. Hy tilde de hân op om se tsjin te hâlden en stiek doe de holle om 'e hoeke.
  
  Sjuch in prachtich spektakel.
  
  Hy wie by de yngong fan in enoarme keamer, langwerpich yn foarm, mei in plafond ferlern yn it tsjuster. It swakke ljocht kaam fan 'e gloeistokken dy't troch de mannen fan 'e Bloedkening efterlitten wêze moatte. Rjocht foar him, it bewakjen fan de tunnel dy't trochgie yn 'e djipten fan' e berch, wie in gesicht dat syn hert in slach makke.
  
  In gigantysk gesicht waard yn 'e rots boppe de tunnel sels útsnien. Mei syn skuorde eagen, heakke noas, en wat allinnich mar omskreaun wurde koe as hoarnen dy't út syn holle stekke, konkludearre Drake daliks dat it it gesicht wie fan in duvel of demon.
  
  It gesicht negearre foar it momint, hy scande it gebiet. De muorren wiene bûgd, har basis yn tsjuster omhuld. Se moasten hjir in bytsje ekstra ljocht oanbringe.
  
  Hy winkt de oaren stadich nei foaren.
  
  En dan, ynienen, galmde in lûd troch de grot, as hûndert flammenwerpers dy't tagelyk sjitten, of, lykas Ben it sei, "klinkt as de ferdomme Batmobile."
  
  Fjoer bruts út troch de noasters fan it snijwurk, wêrtroch in oven om 'e stiennen flier ûntstie. Twa aparte jets fan flamme bruts út elk nostril, en dan, in pear sekonden letter, ien út elk each.
  
  Drake studearre it mei soarch. "Miskien sette wy in soarte fan meganisme yn beweging. Drukgefoelige switch of sa." Hy kearde him nei Ben. "Hoopje dat jo klear binne maat, want lykas ien fan myn favorite Dinorock-bands, Poison, sei, it is neat oars as in goede tiid."
  
  Ben syn lippen krollen yn in flechtich glimke doe't er syn oantekeningen rieplachte. "Dit is it earste nivo fan 'e hel. Neffens de skriptskriuwer, in man mei de namme Hawksworth, neamden se dit nivo Wrath. Ik tink dat de reden dúdlik is. Letter fergelike se him mei de duvel, Amon, de demon fan 'e grime."
  
  "Betanke foar de les, bern." Komodo grommele. "Neamt it tafallich in paad nei it ferline?"
  
  Ben lei de tekst op 'e flier en rjochte it út. "Sjen. Ik haw dit earder sjoen, mar begriep it net. Miskien is dit in oanwizing."
  
  Drake hurke neist syn jonge freon. De kopiearre tydskriften waarden soarchfâldich ûntwurpen en yllustrearre, mar Ben syn finger luts syn oandacht op in frjemde rigel tekst.
  
  1 (||) - gean nei 2 (||||) - gean nei 3 (||) - gean nei 4 (|||||/)
  
  En de ienige ynskripsje dy't dit folge wie: "Mei lilkens, hawwe geduld. In foarsichtich persoan sil syn rûte planne as d'r navigaasjelinen foar him binne."
  
  "Cook wie de grutste seeman fan alle tiden," sei Ben. "Dizze line fertelt ús twa dingen. Dizze kok hat in rûte foarby de demon útset en dat it paad dêrtroch soarchfâldige planning fereasket.
  
  Karin seach it fjoer flitsen. "Ik telde fjouwer," sei se tinzen. "Fjouwer útbarstings fan flammen. Itselde bedrach as -"
  
  In skot klonk, de stilte skodde. De kûgel rikochet fan 'e muorre njonken Drake syn holle, wêrtroch't skerpe stikken stien troch de loft snijden. In millisekonde letter tilde Drake syn pistoal en skeat, en in millisekonde letter besefte er dat as er werom yn 'e trochgong dûkte, de sniper se foar ûnbepaalde tiid oan 'e muorre fêsthâlde koe.
  
  Mei dizze gedachte rûn er, sjittend, de sel yn. Komodo, blykber ta deselde konklúzje kommen, folge him. De kombinearre brân sloech de fonken út de omlizzende muorre. De ûnderdûker dûkte yn skok, mar wist dochs in oare kûgel te sjitten, dy't fluite tusken Drake en Komodo.
  
  Drake sakke op ien knibbel, doel te nimmen.
  
  De man sprong út syn deksel, tilde syn wapen heech, mar Komodo skeat earst - de blastweach smiet de oanfaller werom. Der wie in piercing gjalp en de man kaam yn in fergriemde rommel telâne, it gewear kletterjend op 'e flier. Komodo rûn oer en soarge derfoar dat de man dea wie.
  
  Drake swarde. "As ik tocht, liet Kovalenko snipers om ús te fertragen."
  
  "En om ús út te dûnjen," tafoege Komodo.
  
  Karin stiek de holle om 'e hoeke, it blonde hier foel har yn 'e eagen. "As ik gelyk ha, dan is de frjemde sin it kaaigat, en it wurd 'geduld' is de kaai. Dy twa tramlinen dy't op twa sels lykje? Yn muzyk, poëzy en âlde literatuer kinne se in skoft betsjutte. Dêrom betsjut geduld 'pauze'.
  
  Drake stoarre nei it foarstel doe't it Delta-team oer de grot waaide, oandreaun troch Komodo en besletten net mear flaters te meitsjen.
  
  Komodo rôp: "Hoe sit it mei de minsken? Pas op foar booby traps. Ik soe dy Russyske idioat net wat yn 'e sjuery litte litte."
  
  Drake wriuwde syn switte palm tsjin de rûge muorre, fielde de skerpe stien ûnder syn hân, kâld as de binnenkant fan in kuolkast. "Dus it is: 'Wachtsje op de earste blast, dan pauze foar twa en gean nei twa. Nei de twadde eksploazje, pauze de fjirde en gean troch nei de tredde. Nei de tredde eksploazje, stopje foar twa en gean troch nei fjouwer. En nei de fjirde eksploazje, stopje foar de sechsde kear, en gean dan út.
  
  "Maklik." Ben knikte. "Mar hoe lang duorret de pauze?"
  
  Karin skodholle. "Koarte stavering."
  
  "Och, dat is nuttich, suster."
  
  "En hoe telle jo eksploazjes?"
  
  "Ik tink dat dejinge dy't earst it fierste plak berikt is nûmer ien, en nûmer fjouwer is de koartste."
  
  "No, dat hat wat sin, tink ik. Mar it is noch ..."
  
  "Da's alles". Drake hie genôch hân. "Myn geduld is al testen by it harkjen nei dit debat. Ik gean earst. Litte wy dit dwaan foardat myn kafeïne-high ferdwynt."
  
  Hy passearre de Komodo-bemanning, stoppe in pear meters fan 'e langste flam. Hy fielde dat elke man draaide om te sjen. Hy fielde Ben syn soarch. Hy die de eagen ticht, fielde hoe't de temperatuer stige doe't in oare oerferhitte ûntlading de loft foar him friet.
  
  Kennedy syn gesicht swom foar syn geast each. Hy seach har sa't se earder wie. In strikte bob yn har hier, ekspresjeleaze broekpakken - ien foar elke dei fan 'e wike. In bewuste poging om alles ôf te lieden fan it feit dat se in frou wie.
  
  En doe liet Kennedy har hier del, en hy tocht oan de frou mei wa't er twa hearlike moannen trochbrocht hie. De frou dy't begûn te helpen him fierder te gean nei de ferneatigjende dea fan syn frou Alison en de pine feroarsake troch dat needlottige auto-ûngemak in protte jierren lyn.
  
  Har eagen flitsen rjocht yn syn hert.
  
  Der baarnde in fjoer foar him.
  
  Hy wachte oant de waarmte fan 'e flammen sakke en bleau twa sekonden stean. Wylst er wachte, realisearre er dat in flits fan fjoer út it twadde each al nei ûnderen flitse wie. Mar nei twa sekonden ferhuze er nei dit punt, hoewol elke fiber fan syn wêzen raasde dat er net mocht.
  
  It fjoer ferwoaste him -
  
  Mar it befrear it momint dat er syn beweging ôfmakke. De loft om him hinne wie noch waarm, mar te fernearen. Drake sykhellet, swit dripte him yn weagen ôf. Net yn steat om in sekonde te ûntspannen, begûn er wer te tellen.
  
  Fjouwer sekonden.
  
  In flam knettere neist him, dy't besocht it plak dêr't er ynnimme soe yn brân te stekken.
  
  Drake makke syn beweging. It fjoer gie út. Syn mûle fielde as in sâlte koeke. Syn beide eachbollen brânden as wiene se mei skuorpapier oerriden.
  
  Hoewol, ik tink it. Tink, altyd tinke. Noch twa sekonden en wy sille bewegen. Lit ús gean nei de lêste manoeuvre. No hie er fertrouwen.
  
  Paus foar seis sekonden en dan -
  
  Om seizen ferhuze er, mar it fjoer bedarre net! Syn wynbrauwen brânden. Hy foel op 'e knibbels en smiet syn lichem werom. Ben rôp syn namme. De waarmte waard sa yntinsyf dat er besocht te gûlen. Mar op dat stuit ferdwûn it ynienen. Hy waard stadichoan bewust dat syn hannen en knibbels oer de rûge stiennen flier skuorden. Mei de holle omheech krûpte er gau de tunnel efter yn de sel lâns.
  
  Nei in skoftke kearde er him om en rôp tsjin de oaren: "Jimme kinne better dy lêste sân sekonden rêst nimme, jonges. 'It lêste wat jo witte wolle is hoe Kentucky Fried is.'
  
  Dof laitsjen waard heard. Komodo rûn fuort en frege Karin en Ben wannear't se oan de beurt komme wolle. Ben woe leaver in pear mear soldaten foar him gean, mar Karin wie ree om Drake te folgjen. It duorre Komodo sels om har oan 'e kant te nimmen en rêstich te praten oer de foarsichtigens om derfoar te soargjen dat Drake net allinich gelok hie mei syn timing foardat se it risiko wiene ien fan 'e harsens fan har operaasje te ferliezen.
  
  Drake seach Karin sêft en sels in bytsje glimkje. It wie moai om te sjen dat ien in kalmerend effekt hie op it wylde bern fan 'e famylje Blake. Hy kontrolearre de tunnel om him hinne en smiet de gloeistok yn 'e skaden. De útwreidzjende amberkleur ferljochte neat oars as in noch mear úthelle tunnel, dy't ferdwynt yn swart.
  
  De earste Delta-soldaat foel neist him, koart dêrnei folge troch de twadde. Drake fergriemde gjin tiid om se de tunnel yn te stjoeren om te ûndersykjen. Doe't er weromdraaide nei de keamer fan 'e grime, seach er Ben Blake syn beweging dwaan.
  
  Ben pakte syn tas hast as in skoaljonge, soarge derfoar dat syn lange hier ûnder de boppekant fan syn T-shirt siet, en stapte nei foaren. Drake seach syn lippen bewege wylst er de sekonden deltelde. Toande gjin uterlike tekens fan emoasje, Drake syn hert letterlik sprong út syn mûle en bleau dêr oant syn freon ynstoarte by syn fuotten, puffing.
  
  Drake joech him syn hân oan. Ben seach op, "Wat silsto sizze, klootzak? As jo de waarmte net ferneare kinne?"
  
  "Ik sitearje Bucks Fizz net," sei Drake op in argewaasje toan. "As jo wolle - nee, wachtsje -"
  
  Drake seach dat Karin de earste stream fan fjoer oankaam. Ben syn mûle gie fuortendaliks ticht en syn eagen folgen elke beweging fan syn susters. Doe't se wankele, sloegen de tosken fan Ben sa hurd dat Drake tocht dat it klonk as tektoanyske platen dy't tsjin inoar grinden. En doe't se tusken de iene feilige haven en de oare glied, moast Drake Ben strak pakke om te stopjen dat er nei bûten rûn om har te pakken.
  
  "Wachtsje! Jo kinne har net rêde"
  
  Karin stoppet. Har fal liet har folslein desorientearre. Se seach sawat twa sekonden yn 'e ferkearde rjochting foardat in oare útbarsting har ferbaarnde.
  
  Ben wraksele mei Drake, dy't rûchwei de keardel by de efterkant fan syn holle pakte en syn lichem brûkte om syn freon te beskermjen fan it tsjûge fan it folgjende skriklike barren.
  
  Karin die de eagen ticht.
  
  Doe pakte Komodo, de lieder fan it Delta-team, har op mei ien grutte hân, en sprong behendich tusken de pauzes troch. Hy ferbriek syn ritme net, hy smiet Karin gewoan oer it skouder, mei de holle foarop, en liet har sêft op 'e grûn njonken har lilke broer sakje.
  
  Ben sakke neist har del, mompele wat wylst er har ticht hold. Karin seach oer Ben syn skouder rjocht nei Komodo en sloech twa wurden út. "Dankewol".
  
  Komodo knikte somber. In pear minuten letter kamen de rest fan syn mannen feilich, en de twa dy't Drake de tunnel yn stjoerde, kamen werom.
  
  Ien fan harren spruts tagelyk Drake en Komodo oan. "In oare trap, hear, sa'n kilometer foarút. D'r wiene gjin dúdlike tekens fan snipers of booby traps, mar wy hâlde net oan om dûbel te kontrolearjen. Ik tocht dat wy hjir werom moasten."
  
  Karin stuts har ôf en gie oerein. "Hoe sjocht in trap derút?"
  
  "Juffrou, dat liket op ien grutte bastard."
  
  
  HAADSTIK Twaëntritich
  
  
  Se rûnen de smelle trochgong op, oanstutsen troch de gewelddieden dy't mooglik yn 'e wrâld boppe harren foarkommen hawwe en troch de kweade bedoelingen fan 'e man dy't troch it ûnderierdske tsjuster foar har krûpt wie.
  
  In rûge bôge liedt se de folgjende grot yn. Noch ien kear ferljochte de glowsticks in diel fan 'e grutte romte, sawol fris as stadichoan ferdwûn, mar Drake skeat fluch twa amberflitsen op 'e fierste muorre.
  
  De romte foar harren wie prachtich. De paden wiene foarme as in trijetand. De wichtichste skacht wie in trochgong dy't breed genôch wie om trije minsken op 'e hichte te hâlden. It einige by de fierste muorre yn in oare útgongsbôge. Fertakke ôf fan 'e wichtichste skacht en foarmje de oare twa prongs fan' e trijetand, der wiene twa mear trochgongen, mar dizze wiene folle smeller, wat grutter as richels. Dizze projeksjes einigen op in brede kromme yn 'e grotmuorre.
  
  De romten tusken de paden fan 'e trijetand wiene fol mei djip, ferrifeljend tsjuster. Doe't Komodo de stien yn 'e tichtby lizzende ôfwêzigens fan ljocht smiet, hearden se it noait op 'e boaiem.
  
  Foarsichtich gongen se stadich foarút. Har skouders spanden fan de spanning en har senuwen begûnen te razen. Drake fielde dat in tinne stribbeljen fan swit oer de lingte fan syn rêchbonke delrôle, en jeuke hielendal nei ûnderen. Elk pear eagen yn 'e groep seagen om en sochten elke skaad, elke hoeke en gat oant Ben einlings syn stim fûn.
  
  "Wachtsje," sei er, amper te hearren, doe skreaude er de kiel en rôp: "Wachtsje."
  
  "Wat is dit?" Drake befrear, syn skonk noch yn 'e loft.
  
  "Wy moatte earst de logboeken fan Cook kontrolearje, foar it gefal."
  
  "Jo kieze jo ferdomme tiden."
  
  Karin spriek. "Se neamden it Greed, de twadde deadlike sûnde. De demon dy't ferbûn is mei habsucht is Mammon, ien fan 'e sân foarsten fan 'e hel. Hy waard neamd yn Milton's Paradise Lost en waard sels de ambassadeur fan 'e hel yn Ingelân neamd.
  
  Drake stoarre har oan. "Dat is net grappich".
  
  "It wie net de bedoeling. Dit is wat ik ienris lêzen en bewarre. De ienige oanwizing dy't Hawksworth hjir jout, is dizze sin: Tsjinoer begearigens sit barmhertichheid. Lit de folgjende man hawwe wat jo wolle."
  
  Drake seach nei de kâlde, fochtige grot. "D'r is hjir net in protte dat ik graach wolle, útsein miskien Krispy Kremes."
  
  "Dit is de direkte rûte nei de útgong." Komodo stoppe ien fan syn mannen doe't er foarby krûpte. "Neat is ea sa ienfâldich. Hey! Wat de fuck, dude..."
  
  Drake draaide him om om te sjen dat de Delta-man Komodo oan 'e kant triuwde en rjochts syn kommandant foarby rûn.
  
  "Wallis! Hâld dyn kont yn 'e rige, soldaat."
  
  Drake fernaam de man syn eagen doe't er oankaam. Glêzen. Fêst op in punt oan de rjochterkant. Drake folge syn blik.
  
  En ik seach daliks de nissen. Grappich hoe't er har net earder opmurken hat. Oan 'e ein fan' e rjochter kantel, dêr't it tsjin 'e grotmuorre oansloech, seach Drake no trije djippe nissen útstutsen yn 'e swarte rots. Wat fonkele binnen elke niche. Iets kostbers, makke fan goud, saffier en smaragden. It objekt fong it swakke en diffús ljocht dat flikkere oer de grot en joech it tsien kear werom. It wie as te sjen yn it hert fan in glinsterjende discobal makke fan tsien karaat diamanten.
  
  Karin flústere: "Der is in lege poarte oan de oare kant."
  
  Drake fielde de trek fan 'e beloofde rykdom. Hoe tichter hy seach, hoe dúdliker de objekten waarden en hoe mear hy se woe. It duorre even foar't Karin har opmerking ynsinke, mar doe't dat die, seach er mei oergeunst en eangst nei de lege alkoof. Faaks hat ien of oare lokkige siel it weage op 'e râne en gie fuort mei de bút? Of klamme er it doe't er gûlend yn 'e ûnberekkenbere djipten ûnder dûkte?
  
  Ien manier om út te finen.
  
  Drake sette de iene foet foar de oare en stoppe him doe. Crap . It aas troch de richels wie sterk. Mar syn efterfolging fan Kovalenko wie oantrekliker. Hy knapte werom nei de realiteit, en frege him ôf hoe't in set ljochten sa betoverend wêze koe. Op dat stuit rûn Komodo him foarby, en Drake stiek syn hân út om him te stopjen.
  
  Mar de kommandant fan de Delta Force wie krekt boppe op syn kollega fallen en sloech him op 'e grûn. Drake draaide him om om de rest fan 'e ploech op' e knibbels te sjen, har eagen te wrijven of ferliedingen hielendal te foarkommen. Ben en Karin stiene tsjoen, mar Karin syn flugge geast bruts al gau los.
  
  Se draaide har gau nei har broer. "Giet it goed mei dy? Ben?
  
  Drake seach foarsichtich yn 'e eagen fan 'e jonge keardel. "Wy kinne problemen hawwe. Hy krijt itselde glêzen uterlik as Taylor Momsen it poadium nimt.
  
  Karin skodde de holle. "Jonges," mompele se en sloech har broer hurd.
  
  Ben knipte mei syn eagen en tilde syn hân nei syn wang. "Oh!"
  
  "Giet it goed mei dy?"
  
  "Nee, nee! Do hast myn kaak hast brutsen."
  
  "Hâld op mei in swakke wêzen. Fertel heit en mem de folgjende kear dat se belje."
  
  "Goed ferdomme, ik sil it dwaan. Wêrom hast my yn 'e hel slein?"
  
  Drake skodde syn skouder doe't Komodo syn man fan 'e flier tilde en him werom yn 'e line smiet. "Newbie."
  
  Karin seach bewûndere oan.
  
  Drake sei: "Witte jo it net? Moaie ljochten? Se hawwe dy hast krigen, maat."
  
  "Ik wit noch ..." Ben syn blik gie ynienen werom nei de stiennen muorre en syn yngewikkelde nissen. "Oh, wow, wat in spanning. Goud, diamanten en rykdom. Ik herinner my dit."
  
  Drake seach de glinsterjende objekten begjinne har swiertekrêft werom te krijen. "Litte wy gean," sei er. "Twaris. Ik kin sjen wat dizze grot docht, en hoe earder wy der troch komme, hoe better."
  
  Hy rûn fluch fuort, hold syn hân op Ben syn skouder en knikte nei Karin. Komodo folge swijend, en seach syn mannen foarsichtich nei doe't se by de richels passearren dy't oan beide kanten rûnen.
  
  Doe't se tichter by de nissen rûnen, riskearre Drake in flugge blik. Yn elke nis stie in lyts komfoarmich foarwerp, wêrfan it oerflak mei edelstiennen ynlein wie. Mar dit allinnich wie net genôch om de spektakulêre ljochtshow te meitsjen dy't sa opfallend wie. Efter elke kom wiene de rûge muorren fan 'e nissen sels beklaaid mei rigen robijnen, smaragden, saffieren, diamanten en ûntelbere oare kostbere stiennen.
  
  De bakjes koene in fermogen kostje, mar de nissen sels wiene fan ûnskatbere wearde.
  
  Drake stoppe doe't er by de útgongsbôge kaam. Fan lofts en rjochts waaide in kâlde wyn op him. It hiele plak rûkte nei âlde mystearje en ferburgen geheimen. D'r siet earne wetter, mar in lyts druppeltsje, mar genôch om ta te foegjen oan de ûnbidigeens fan it grotsysteem dat se ûndersochten.
  
  Drake seach elkenien foarsichtich oan. De trap waard oerwûn. Hy draaide him om om troch de útgongsbôge te gean.
  
  En immen syn stim rôp: "Stop!"
  
  Hy befrear daliks. Syn leauwe yn 'e gjalp en ynstinkt berne út âlde SAS-oplieding rêde syn libben. Syn rjochterfoet rekke it tinne tried amper oan, mar noch ien triuw koe de boeival losmeitsje.
  
  Dizze kear ferliet Kovalenko de sniper net. Hy beoardiele korrekt dat de groep efter him ezel troch Greed Hall soe helje. De tripwire late ta in ferburgen M18 Claymore mine, de iene mei de wurden "Front to the Enemy" derop.
  
  De foarkant wie rjochte op Drake en soe him mei de stielen kogellagers tegearre mei Ben en Karin útinoar blaasd hawwe as Komodo gjin warskôging roppen hie.
  
  Drake foel en draaide it apparaat fluch út. Hy joech dit troch oan Komodo. "Tige tank, freon. Hâld dit by de hân en letter sille wy it Kovalenko's kont skowe."
  
  
  HAADSTIK Trijeëntritich
  
  
  De folgjende kuier wie koart en gie gau del nei ûnderen. Drake en de oaren moasten mei hakken rinne, har lichems efteroer leunen om rjochtop te bliuwen. Drake tocht dat er op elk momint soe glide en helpleas del falle, God allinne wit wat ferskriklik lot wachtet hjirûnder.
  
  Mar in pear minuten letter seagen se in bekende bôge. Drake makke syn gloeistok klear en stie by de yngong. Mei it each op 'e snipers sloech er gau syn holle en rûn út.
  
  "Oh, ballen," sykhelle er yn himsels. "It wurdt slimmer."
  
  "Fertel it my net," sei Ben. "D'r hong in gigantyske betonnen bal oer ús hollen."
  
  Drake stoarre him oan. "It libben is gjin film, Blakey. God, do bist in freak."
  
  Hy naam djip sykheljen en brocht se yn 'e tredde gigantyske grot. It prachtige plak dat se seagen stoppe elk fan harren yn har spoaren. De mûle iepene. As de Blood King elk punt op har reis oant no ta koe kieze om in trap te setten, dit wie it, tocht Drake in pear minuten letter, de perfekte kâns. Mar, gelokkich foar de goede jonges, leit der neat op te wachtsjen. Miskien wie d'r in goede reden foar ...
  
  Sels Komodo gapte yn eangst en ûnleauwe, mar hy wist in pear wurden út te drukken. "Dan tink ik dat it lust is."
  
  Hoesten en grommen wiene syn iennichste antwurd.
  
  It paad foar harren folge in inkele rjochte line nei de útgongsbôge. It obstakel wie dat it paad oan beide kanten begrinze waard troch koarte sokkels mei stânbylden en hege sokkels mei skilderijen. Elk stânbyld en elk skilderij fertsjintwurdige ferskate eroatyske foarmen, fariearjend fan it ferrassend smaakfol oant it gewoan obsene. Dêrnjonken folden grotskilderijen elke beskikbere inch fan 'e grotmuorren, mar net de primitive bylden dy't normaal fûn wurde yn âlde grotten - dit wiene prachtige bylden, maklik gelyk oan elke Renêssânse of moderne keunstner.
  
  It ûnderwerp wie op in oare manier skokkend. De bylden ôfbylde ien massale orgy, mei elke man en frou tekene yn excruciating detail, commit alle lustige sûnde bekend oan de minske ... en mear.
  
  Oer it algemien wie it in bjusterbaarlike klap foar de sinnen, in klap dy't ûnfermindere trochgie doe't mear en mear dramatyske sênes ûntjoegen om it minsklik each en geast te verblinden.
  
  Drake fergie hast in krokodilletren foar syn âlde maat Wells. Dizze âlde pervert soe hjir yn syn elemint wêze. Benammen as er it mei maaie ûntduts.
  
  De gedachte oan May, syn âldste libbene freon, holp syn geast ôf fan 'e pornografyske sintúchlike oerlêst om him hinne. Hy seach werom nei de groep.
  
  "Jonges. Jonges, dit kin net alles wêze. D'r moat hjir in soarte fan trapsysteem wêze. Hâld dyn earen iepen." Hy hoest. "En ik bedoel foar trapen."
  
  It paad gyng fierder. Drake hat no fernaam dat sels nei de grûn stoarje sil jo net helpe. Prachtich detaillearre sifers krongen dêr ek. Mar dit alles wie sûnder mis in reade hjerring.
  
  Drake sykhelle djip en stapte nei foaren. Hy fernaam dat der in fjouwer-inch ferhege râne wie oan beide kanten fan it paad foar sa'n hûndert meter.
  
  Tagelyk spruts Komodo. "Sjoch dit, Drake? It koe neat wêze."
  
  "Of al it oare." Drake sette foarsichtich ien foet foar de oare. Ben folge in stap efter, doe in pear soldaten, en dan Karin, dy't goed yn 'e gaten waard troch Komodo. Drake hearde de grutte, stevige Komodo dy't Karin stille ekskús flústere foar de brutale bylden en grofheid fan syn sûchjende minsken, en hy ûnderdrukte in glimke.
  
  Op it momint dat syn leadfoet de grûn oan it begjin fan de ferhege kanten rekke, folde in djip rommeljend lûd de loft. Direkt foar him begûn de flier te bewegen.
  
  "Hallo". Syn brede Yorkshire-styl ûntstie yn tiden fan stress. "Wachtsje jonges."
  
  It paad wie ferdield yn in rige brede horizontale stiennen planken. Stadich begûn elk planke oan 'e kant te bewegen, sadat elkenien dy't der op stie falle koe as se net op 'e folgjende stapten. De folchoarder wie nochal stadich, mar Drake suggerearre dat se no de reden fûn hienen foar Chambers' darlige ôflieding.
  
  "Trêdzje foarsichtich," sei er. "Yn pearen. En nim dyn geast fan 'e smoargens en gean foarút, 'útsein as jo dizze nije sport fan' yn 'e ôfgrûn dûke' wolle besykje.
  
  Ben kaam by him op 'e earste bewegende planke. "It is sa dreech om te konsintrearjen," kreunde er.
  
  "Tink oan Hayden," fertelde Drake him. "Dit sil jo helpe troch te kommen."
  
  "Ik tink oan Hayden." Ben knipperde nei it tichtstby lizzende stânbyld, in trio fan wriemeljende hollen, earms en skonken. "Dat is it probleem."
  
  "Mei my". Drake stapte foarsichtich op 'e twadde úttreklike planke, al beoardielje de beweging fan' e tredde en fjirde. "Jo wite, ik bin sa bliid dat ik úteinlik al dy oeren trochbrocht oan Tomb Raider."
  
  "Nea tocht dat ik einigje soe in sprite yn it spul," mompele Ben werom, en tocht doe oer maaie. In protte fan 'e Japanske yntelliginsjemienskip fergelike har mei in fideospultsjekarakter. "Hey Matt, jo tinke net dat wy eins dreame, wol? En dit is allegear in dream?"
  
  Drake seach hoe't syn freon foarsichtich op 'e tredde planke stapte. "Ik haw noch noait sa'n libbene dream hân." Hy hoegde net nei syn omjouwing te knikke om syn punt te meitsjen.
  
  No, efter harren, begûnen de twadde en tredde groep minsken har moeisame reis. Drake telde tweintich planken foardat hy de ein berikte en sprong gelokkich op fêste grûn. Tankewol dat syn racing hert in skoft koe nimme. Hy seach de útgongsbôge in minút, doe, tefreden dat se allinnich wiene, draaide er him om om de fuortgong fan de oaren te kontrolearjen.
  
  Krekt op 'e tiid om ien fan' e Delta-manlju fuort te sjen fan 'e fleurige skildere plafond -
  
  En mis de planke dêr't er op stapte. Hy wie yn in split sekonde fuort, de iennichste herinnering dat hy d'r ea west hie wie de skriklike gjalp dy't nei syn fal folge.
  
  It hiele selskip stoppe, en de loft skodde fan skok en eangst. Komodo joech se allegear in minút en triuwde se doe nei foaren. Se wisten allegear hoe't se der trochhinne komme moasten. De fallen soldaat wie in gek foar himsels.
  
  Wer, en dizze kear foarsichtiger, begûnen se allegear te bewegen. Drake tocht efkes dat er noch it gûlen fan de soldaten hearre koe dy't foar altyd yn dy einleaze ôfgrûn falle, mar hy fersloech it as in hallusinaasje. Hy rjochte him krekt op 'e tiid werom op' e minsken om te sjen dat de grutte Komodo in ferlykbere fal nimme.
  
  D'r wie ien wanhopich momint om syn earms te swaaien, ien lilke gjalp fan spyt oer syn ferskriklike ferlies fan konsintraasje, en de Big Delta-teamlieder gleed fan 'e râne fan' e planke. Drake rôp, hast klear om him te helpen, mar spitigernôch wis dat er dat net op 'e tiid dwaan soe. Ben raasde as in famke -
  
  Mar dat wie om't Karin gewoan foar de grutte man dûkte!
  
  Sûnder wifkjen ferliet Karin Blake it hiele heech oplate Delta-team om har fuortgean te sjen en raasde kopke nei Komodo. Se wie foar him, dus har ympuls hie him helpe moatten werom te smiten op 'e betonnen plaat. Mar Komodo wie in grutte man, en swier, en Karin syn spitse sprong beweech him amper.
  
  Mar hja rekke him wol in bytsje oan. En dat wie genôch om te helpen. Komodo wist om te draaien, om't Karin him twa sekonden ekstra útstjoertiid jûn hie, en pakte de râne fan it beton mei vice-like fingers. Hy klong oan, wanhopich, net by steat om himsels oerein te heljen.
  
  En de sliding planke beweecht pynlik stadich nei syn linker perimeter, wêrnei't it ferdwûn, nimme mei him de lieder fan it Delta team.
  
  Karin pakte Komodo syn lofterpols fêst. Uteinlik reagearren de oare leden fan syn team en pakten syn oare earm. Mei grutte muoite lutsen se him op en oer de plaat krekt doe't dy ferdwûn yn in ferburgen trochgong.
  
  Komodo skodde de holle nei it stoffige beton. "Karin," sei er. "Ik sil noait wer nei in oare frou sjen."
  
  De blonde sjeny eks-studint dy't ôffalle, glimke. "Jo jonges, mei jo swalkjende eagen sille jo noait leare."
  
  En troch Drake syn bewûndering kaam it besef dat dit tredde nivo fan "hel", dizze keamer neamd lust, wie net mear as in byld fan it ivige lijen fan in man mei in swalkjende each. Klisjee & # 233; oer wat as in man siet yn in kafee & # 233; mei syn frou of freondinne, en noch in pear moaie skonken rûnen foarby - hy soe hast wol sjoen hawwe.
  
  Behalven dat hjir del, as er sjoen hie, hy stoarn wêze soe.
  
  Guon froulju soene dêr gjin probleem mei hawwe, mimere Drake. En mei goede reden ek. Mar Karin rêde Komodo, en no wie it pear gelyk. It duorre noch fiif minuten fan eangst wachtsjen, mar úteinlik makke de rest fan it team it troch de glidende planken.
  
  Se namen allegear in skoft. Elke man yn it selskip fielde dat it har plicht wie om Karin de hân te skodzjen en har wurdearring út te sprekken foar har moed. Sels Ben.
  
  Doe klonk in skot. Ien fan 'e Delta-soldaten foel op' e knibbels, mei syn mage omklamme. Ynienen waarden se oanfallen. In heal tsiental fan 'e manlju fan' e Bloedkening gie út 'e bôge, mei har wapens klear. Kûgels swaaiden troch de loft.
  
  Al op har knibbels foelen Drake en syn bemanning op it dek, en pakten har wapens. De man dy't rekke waard, bleau op 'e knibbels en krige noch fjouwer kûgels yn it boarst en de holle. Yn minder as twa sekonden wie hy dea, in oar slachtoffer fan 'e oarsaak fan' e Blood King.
  
  Drake pakte syn liende M16-oanfalsgewear op en skeat. Rjochts fan him wie ien fan 'e bylden bedutsen mei lead, skerpen fan albasten ferspraat yn 'e loft. Drake ferdwûn.
  
  In oare kûgel fluite him foarby.
  
  It hiele team wie stil, kalm, en koe foarsichtich doel nimme mei har gewearen op 'e grûn. Doe't se it fjoer iepene, wie it in bloedbad, tsientallen kûgels rieden Kovalenko syn flechtsjende manlju en twongen se te dûnsjen as bloedige marionetten. Ien man bulldoze syn wei troch, wûnderbaarlik ûngemakken, oant hy moete Matt Drake.
  
  De eardere SAS-man kaam frontaal op him ôf, levere in ferpletterjende kopstút en in rappe searje mesklappen tsjin syn ribben. De lêste fan Kovalenko syn mannen glied yn it plak dêr't alle kweade manlju einige.
  
  Hel.
  
  Drake wiisde foar har om troch te gean, en smiet in spytfolle blik op it fallen Delta-teamlid. Se sille syn lichem op 'e weromreis ophelje.
  
  "Wy moatte in bastard fange."
  
  
  HAADSTIK Fjouwerentritich
  
  
  Hayden kaam oantlit ta oantlit mei Ed Boudreaux en de wrâld smolt fuort.
  
  "Ik bin bliid om dy te deadzjen," herhelle Boudreau de wurden dy't er har earder sein hie. "Wer".
  
  "Jo hawwe de lêste kear mislearre, psycho. Jo sille wer mislearje."
  
  Boudreau seach nei har skonk del. "Hoe giet it mei dyn heup?" - Ik frege.
  
  "Des te better". Hayden stie op 'e teannen te wachtsjen op in bliksemoanfal. Se besocht de Amerikaan sa te begelieden dat syn kont tsjin de muorre fan de skuorre drukte, mar dêr wie hy te slûch foar.
  
  "Jo binne bloed." Boudreaux mimike it slikjen fan syn mes. "It wie hearlik. Ik tink dat myn poppe mear wol."
  
  "Oars as dyn suster," grommele Hayden. "Se koe it echt net mear oan."
  
  Boudreau raasde op har ta. Hayden hie dit ferwachte en ûntwyk foarsichtich, har blêd bleatsteld oan de slach fan syn wang. "Earste bloed," sei se.
  
  "Prelude". Boudreau sprong en luts him werom, en sloech har doe mei ferskate koarte klappen. Hayden parearre se allegear en einige mei in palmstrike op 'e noas. Boudreau wankele, de triennen streamden him yn 'e eagen.
  
  Hayden naam fuortendaliks foardiel, stekke mei har mes. Se pinde Boudreaux tsjin 'e muorre, en joech doe ien slach werom -
  
  Boudreau sprong.
  
  Hayden dûkte en stuts it mes yn syn dij. Se luts fuort doe't er raasde, net by steat om te stopjen de slûchslimme gnyske dy't ferskynde yn har eagen.
  
  "Kinsto it fiele, klootzak?"
  
  "Teef!" Boudreaux waard gek. Mar dit wie de waansin fan in fjochter, in tinker, in betûfte strider. Hy sloech har werom mei slach nei slach, en naam gekke risiko's, mar behâlde krekt genôch krêft en snelheid om har twa kear nei te tinken oer yngripen. En no, doe't se weromkamen, kamen se oare groepen fjochtsjende manlju tsjin, en Hayden ferlear har lykwicht.
  
  Se foel by it klimmen oer de knibbel fan 'e fallen man, rôle en kaam oerein, mes klear.
  
  Boudreau smolt yn 'e mannichte, it gnizen op syn gesicht feroare yn in glimke doe't er syn eigen bloed priuwde en it mes swaaide.
  
  "Sjoch dy," rôp er oer it lûd. "Ik wit wêr't jo wenje, Miss Jay."
  
  Hayden smiet ien fan 'e manlju fan' e Blood King út 'e wei, en brek de man syn skonk as in tûke doe't se it paad foar Boudreau frijmakke. Ut 'e eachhoeke seach se Mai, dy't yn dizze striid sûnder mis de game changer wie, ûnbewapene fjochtsjen tsjin manlju mei skerpe wapens, de striid wie te ticht foar gewearen en se liet se op in bulte oan har fuotten. Hayden stoarre nei de deaden en stjerrende dy't om har hinne trille.
  
  Se fernaam dat sels Boudreau de situaasje opnij betocht doe't hy de blik fan Hayden folge en de legindaryske Japanske agint yn aksje seach.
  
  May stoarre nei Hayden. "Rjochts efter dy."
  
  Hayden sloech op Boudreau.
  
  De wichtichste psycho fan 'e Bloody King naam ôf as soe in Hawaiian mongoose op syn hakken stapte. Hayden en May wiene op 'e efterfolging. Doe't Mai foarby kaam, joech in oare fan Kovalenko syn manlju in ferpletterjende klap, en rêde dêrmei it libben fan in oare soldaat.
  
  Foarby de skuorre wie in iepen fjild, in helikopterplak mei in helikopter, en in smel dok dêr't ferskate boaten foar anker leine. Boudreau raasde de helikopter foarby, rjochting de grutte speedboat, en bruts net iens stride doe't er oan board sprong, troch de loft te tumpeljen. Foardat Hayden foarby de helikopter komme koe, hie de grutte boat al ôfset en begûn er nei foaren te rinnen.
  
  May begûn te fertrage. "Dit is Baja. Hiel gau, en trije manlju wachtsje al binnen. Yn ferliking mei harren lykje oare boaten kalm." Har eagen stoaren nei de helikopter. "No dit is wat wy nedich hawwe."
  
  Hayden dûkte doe't de kûgel by har lâns sûze, amper fernaam. "Kinne jo it kontrolearje?"
  
  Mai frege har: 'Stelsto my dy fraach echt?' sjoch foar't jo op 'e skuorre stappe en ynspringe. Foar't Hayden der oankaam, hie Mai de haadrotor al oanset, en Boudreaux syn boat raasde mei in machtich brul de rivier del.
  
  "Ha leauwe," sei Mai rêstich, en demonstrearre it legindaryske geduld wêr't se bekend om stie doe't Hayden har tosken sloech yn frustraasje. In minút letter wie de auto klear om te fleanen. May ferbettere it team. De sleat ferliet de grûn. De kûgel sloech in kolom njonken Hayden syn holle.
  
  Se luts werom, draaide har doe om om te sjen dat de lêste fan 'e Blood King's manlju ûnder fjoer falle. Ien fan 'e Hawaiian Special Forces soldaten joech har in tomme omheech doe't de helikopter begon del te fallen en te draaien, taret him op om de boat te efterfolgjen. Hayden swaaide werom.
  
  Krekt in oare gekke dei yn har libben.
  
  Mar hja wie hjir noch. Noch oerlibbe. It âlde motto fan Jay kaam har wer yn 'e holle. Oerlibje in oare dei. Gewoan libje. Sels yn mominten as dit miste se har heit tige.
  
  In minút letter wankele de helikopter en raasde yn hite efterfolging. Hayden syn búk bleau earne yn it kamp, en se grypte de reling oant har knibbels sear. Mai miste gjin beat.
  
  "Hâld dyn broek oan."
  
  Hayden besocht har geast fan 'e dizige rit te heljen troch de steat fan har wapen te kontrolearjen. Har mes kaam werom nei de hâlder. Har iennichste oerbleaune pistoal wie in standert Glock ynstee fan de Kaspyske dy't se de lêste tiid favorisearre hie. Mar wat de hel, in gewear is in gewear, krekt?
  
  Mai fleach leech genôch dat de spray tsjin de foarrút rekke. In grutte giele boat beweecht de brede rivier foarút. Hayden seach figueren efter him stean, seagen se oankommen. Gjin twifel wiene se bewapene.
  
  Mai liet har holle sakke en seach doe nei Hayden. "Moed en gloarje."
  
  Hayden knikte. "Eindigje".
  
  May rekke it team, stjoerde de helikopter yn in fûle dûk, op in botsingskoers nei de giele Bayeux. Lykas ferwachte, lutsen de minsken dy't oan 'e kanten stiene har werom. Hayden bûgde út it finster en skeat. De kûgel gie hopeleas fier.
  
  Mai joech har de heal lege M9. "Lit se telle."
  
  Hayden skeat wer. Ien fan Boudreau syn mannen skeat werom, de kûgel keatst fan 'e baldak fan 'e helikopter. Mai makke in zigzag-sirkel om it team, en stjoerde de holle fan Hayden tsjin in stipepost. Mai dûkte doe wer, agressyf, en joech gjin kertier. Hayden lege har Glock en seach ien fan Boudreau syn manlju oerboard gean yn in spray fan bloed.
  
  De helikopter waard doe rekke troch in oare kûgel, folge troch in sperring fan oaren. In grutte auto fertsjintwurdige in grut doel. Hayden seach Boudreau oan it stjoer fan 'e boat, mei in mes stiif yn 'e tosken, en skeat op har mei in submasinegewear.
  
  "Oh," May's gjalp wie in understatement doe't swarte reek ynienen út 'e helikopter streamde en it lûd fan 'e motor ynienen feroare fan in brul yn in gjalp. Sûnder begelieding begon de helikopter te wankeljen en te skokken.
  
  May knipperde nei Hayden.
  
  Hayden wachte oant se boppe Boudreau syn boat wiene en die de doar iepen doe't de helikopter delkaam.
  
  Se seach yn it hiele wyt fan Boudreaux syn eagen, sei: "Skreau dit," en sprong út 'e fallende helikopter.
  
  
  HAADSTIK Fiifentritich
  
  
  De frije fal fan Hayden wie koart. De boat fan Boudreaux wie net fier fuort, mar ûnderweis joech se de man in blikende klap foardat se op it dek ynstoarte. De loft kaam lûd út har lichem. De âlde wûne oan har dij die sear. Se seach de stjerren.
  
  De helikopter rûn sa'n tritich foet nei lofts yn 'e fluchbewegende rivier del, it oerdoarjend lûd fan syn dea ferdronken alle gearhingjende tinzen en stjoerde in gigantyske golf oer de boech fan 'e boat.
  
  In weach krêftich genôch om de koers fan 'e boat te feroarjen.
  
  It skip ferlear snelheid, stjoerde elkenien nei foaren en begon te listjen. Doe, oan 'e ein fan syn foarútbeweging, kearde er om en kaam de buik yn it wite wetter telâne.
  
  Hayden hold op doe't de boat kantele. Doe't se ûnder it wetter gie, skopte se hurd, rjochte del, en skopte doe nei de tichtstbye kust. It kâlde wetter joech har hoofdpijn, mar it kalmearde har pynlike ledematen in bytsje. De drokte fan de stream makke har beseffe hoe wurch se wie.
  
  Doe't se boppe kaam, fûn se dat se net fier fan 'e kust wie, mar oantlit ta oantlit mei Ed Boudreaux. Hy hold it mes noch tusken de tosken en grommele doe't er har seach.
  
  Achter him begûn it wrak fan de smookende helikopter yn de rivier te sakjen. Hayden seach dat May de twa oerbleaune manlju fan Boudreau efternei nei de modderige bank. Doe't se wist dat se in gefjocht op it wetter net oerlibje soe, raasde se de gek foarby en bleau net stean oant se de kust rekke. Dikke modder lei har om har hinne.
  
  Der wie in lûde plons neist har. Boudreaux, út adem. "Ophâlde. Ferdomme. Ûntsnappe." Hy sykhelle swier.
  
  "Jo hawwe it," grypt Hayden en smiet in bosk smoargens yn syn gesicht en klom op 'e bank. De modder klong har oan en besocht har nei ûnderen te slepen. Wat in maklike krûp op droege grûn wêze moast, brocht har mar in pear meter boppe de rivierline.
  
  Se draaide har om en sloech mei har smoarge hakke yn it gesicht fan Boudreaux. Se seach dat it mes dat er tusken syn tosken hold djip yn syn wangen snijde, wêrtroch't er breder glimke as dat fan de Joker. Mei in gjalp en in spray fan bloed en slym flopte er de búk op har skonken, en brûkte har riem as middel om himsels op har lichem te lûken. Hayden sloech op syn ûnbeskerme holle, mar har klappen hienen net folle effekt.
  
  Doe tocht se oan har mes.
  
  Se berikte har mei har oare hân ûnder harsels, triuwde, spande, tilde har lichem in sintimeter op doe't de smoargens skuorde en besocht har fêst te hâlden.
  
  Har fingers slúten om it hânsel. Boudreaux skuorde har broek praktysk út doe't er noch ien kear rukte, rjocht op har rêch stoppe, syn holle en lippen ynienen krekt neist har ear.
  
  "Lekker besykjen." Se fielde dat bloed fan syn gesicht op har wang dripke. "Jo sille it fiele. It bart moai en stadich."
  
  Hy lei syn folsleine gewicht op har hiele lichem, triuwde har djipper yn 'e modder. Mei ien hân begroeven er har gesicht yn 'e slym, stoppe har sykheljen. Hayden wraksele wanhopich, skopte en rôlje sa goed as se koe. Elke kear as se opseach, mei har gesicht bedutsen mei kleverige modder, seach se May foar har, allinich fjochtsjen mei twa fan Boudreau syn hantlangers.
  
  Ien foel yn 'e trije sekonden dat se Hayden's gesicht holden. De oare luts him werom, ferlingde de pine. Tsjin 'e tiid dat Hayden's gesicht foar de fjirde kear op 'e loft kaam, hie May him einlings yn 'e hoeke brocht en stie op it punt om syn rêch te brekken op in fallen beam.
  
  Hayden syn oerbleaune krêft wie hast útput.
  
  It mes fan Boudreau trochbriek de hûd om har tredde rib. Mei in agonizingly stadich en mjitten strekking begûn it blêd djipper te gliden. Hayden groeide en skopte, mar koe har oanfaller net ôfsmite.
  
  "Nergens om hinne." Boudreaux syn kweade flústerjen foel har holle binnen.
  
  En hy hie gelyk, besefte Hayden ynienen. Se moast ophâlde mei fjochtsjen en it barre litte. Lizze dêr mar. Jou dysels tiid -
  
  It blêd sonk djipper, stiel skuorre tsjin bonke. Boudreaux's laitsjen wie de oprop fan 'e Grim Reaper, de oprop fan in demon dy't har bespot.
  
  It mes ûnder har lichem kaam mei in swier slurpgelûd los. Yn ien beweging draaide se it swurd yn 'e hân en stuts it hurd efter har rêch yn 'e ribben fan Boudreaux.
  
  De psycho wankele skriemend werom, de stâle fan it mes stiek út syn boarst. Sels doe koe Hayden net bewege. Se waard te djip yn 'e modder drukt, har hiele lichem waard dellutsen. Se koe har oare earm net iens bewege.
  
  Boudreau gûlde en smoarde yn har. Doe fielde se dat der in grut mes úthelle waard. Sa wie it doe. Hy soe har no deadzje. Ien hurde slach op 'e rêch fan har nekke of rêchbonke. Boudreau sloech har.
  
  Hayden die har eagen wiid iepen, besletten om in lêste kear sinneljocht te sjen. Har tinzen wiene oer Ben, en se tocht: oardielje my nei hoe't ik libbe, net nei hoe't ik stoar.
  
  Wer.
  
  Doe, enoarm en skriklik as in opladen liuw, kaam Mai Kitano nei binnen. Sawat trije fuotten fuort fan Hayden, triuwde se fan 'e grûn, en sette elke ounce fan momentum yn in fleanende traap. In sekonde letter hie al dy krêft de boppeste romp fan Boudreaux fernield, bonken en organen brekke, en fersplintere tosken en bloedsprays yn in brede bôge stjoerde.
  
  It gewicht waard fan Hayden syn rêch ophelle.
  
  Immen tilde har mei skynber gemak út 'e modder. Immen droech har, lei har foarsichtich op 'e gerswâl en bûgde har oer har hinne.
  
  Dat immen wie Mai Kitano. "Ontspanne," sei se maklik. "Hy is dea. Wy ha wûn".
  
  Hayden koe net bewege of prate. Se seach gewoan nei de blauwe loft, de swaaiende beammen en it glimkjende gesicht fan May.
  
  En nei in skoftke sei se: "Tink my om dy noait lilk te meitsjen. Echt, as jo net de bêste binne dy't d'r ea west hawwe, ik..." Har tinzen wiene noch meast by Ben, dat se úteinlik sei wat er soe sizze. "Ik sil myn kont sjen litte by Asda."
  
  
  HAADSTIK SESENSTRIDIG
  
  
  De Bloody King triuwde syn folk nei har absolute grinzen.
  
  It feit dat harren efterfolgers it gat hast tichtmakke hiene, makke him lilk. It wiene tefolle minsken dy't him fertrage. It wie har bekrompen gids, dy't rommele op lytse dingen as se foarútgong koenen meitsje. It oantal minsken dy't stoarn op syk nei dizze priis makke neat út. De Bloody King easke en ferwachte harren offer. Hy ferwachte dat se allegear lizze soene en stjerre foar him. Har famyljes soene wurde fersoarge. Of se soene teminsten net martele wurde.
  
  Alles wie in priis.
  
  Syn gids, in man mei de namme Thomas, mompele wat oer dat dit in nivo wie dat in oare idioat mei de namme Hawksworth oergeunst neamde. It wie de fjirde keamer, de Bloody King siet fan lilkens. Allinnich de fjirde. De standert leginde spruts fan sân nivo's fan 'e hel. Soene der nei dit echt trije mear wêze?
  
  En hoe wist Hawksworth it? De Skriuwer en de Kok kearden har om en rûnen fuort, har ballen krimpden ta de grutte fan pinda's doe't se it trapsysteem nei it fyfde nivo seagen. Dmitry Kovalenko, tocht er, fansels soe er net.
  
  "Wêr wachtest op?" - hy grommele nei Thomas. "Wy sille ferhúzje. No."
  
  "Ik haw it trapsysteem net hielendal útfûn, hear," begon Thomas te sizzen.
  
  "Nei de hel mei it trapsysteem. Stjoer minsken nei binnen. Se fine it flugger." De Bloedige kening knypte de lippen yn amusement doe't er de keamer bestudearre.
  
  Oars as de foargeande trije, hellen dizze keamer del nei in sintrale ûndjippe depresje dy't like as wie it yn 'e rots sels útsnien. Ferskate dikke metalen stipen stekken út 'e hurde flier, hast as stappen. As wy foarútgongen, waarden de muorren fan 'e keamer fersmelle oant se nei it swimbad wer begûnen út te wreidzjen.
  
  It swimbad blykte in 'smokkelpunt' te wêzen.
  
  Benijd?, tocht de bloedige kening. Hoe is sa'n sûnde oerbrocht yn it echte libben, yn dizze ûnderwrâld dêr't skaden jo net allinich kinne beskermje, mar jo ek deadzje kinne? Hy seach hoe't Thomas de opdracht joech om foarút te gean. Yn it earstoan gie alles goed. De Bloedkening seach werom nei wêr't se wei kamen doe't er de fiere lûden fan gewearfjoer hearde. Drake en syn lytse leger wurde ferdomd. Sadree't hy hjirwei komt, sil hy persoanlik soargje dat de bloedige vendetta har brutale doel berikt.
  
  De sjitpartij kaam him wer libben. "Bewege!" - rôp er, krekt op it momint dat de lieder op in ferburgen drukpunt stapte. Der wie in botsing as in fallende rots, in swit fan lucht, en ynienen sloech de kop fan de lieder de stiennen flier foardat hy as in fuotbalbal de steile helling del rôle. It holleleaze lichem stoarte yn in bluodrige heap yn.
  
  Sels de Bloody King stoarre. Mar hy fielde gjin eangst. Hy woe allinne mar sjen wat feroarsake sa'n blessuere oan syn liedende man. Thomas raasde neist him. De Bloedkening triuwde him nei foaren, folge yn syn fuotstappen, en hie in protte nocht oan 'e eangst fan 'e man. Op 't lêst bleau er njonken it trillende lichem stean.
  
  Omjûn troch bange minsken, studearre de Bloody King it âlde meganisme. In tinne tried waard op kophichte spand tusken twa metalen peallen dy't troch in soarte fan spanapparaat fêsthâlden wêze moatte. Doe't syn man de trekker luts, kamen de peallen los en draaide de tried mei har, en snijde syn man syn holle by de nekke ôf.
  
  Briljant. In prachtich ôfskrikmiddel, tocht er, en frege him ôf oft er sa'n apparaat wol brûke koe yn it feinteferbliuw fan syn nije wenning.
  
  "Wêr wachtest op?" rôp er nei de oerbleaune minsken. "Bewege!"
  
  Trije manlju sprongen nei foaren, en noch in tsiental folgen. De Bloedkening tocht it ferstannich om noch in heal dozen efter him te litten foar it gefal dat Drake him gau ynhelle.
  
  "No gau," sei er. "As wy hurder rinne, komme wy der flugger, toch?"
  
  Syn mannen flechten, besluten dat se net echt in kar hiene en d'r in lytse kâns wie dat har ferûngelokke baas gelyk hie. In oare trap waard oanlutsen, en de twadde kop rôle de helling del. It lichem foel en de man derachter trille der oer, en telde himsels gelok doe't in oare strakke tried de loft direkt boppe syn holle snijde.
  
  Doe't de twadde groep begon del te kommen, kaam de Blood King har by. Nije trapen waarden set. Mear hollen en skalpen begûnen te fallen. Doe wie der in hurde knal dy't troch de grot galmde. Spegels ferskynden oan beide kanten fan 'e smelle trochgong, pleatst sadat de persoan foaroan yn har wjerspegele waard.
  
  Tagelyk waard it lûd fan driuwend wetter heard, en it swimbad oan 'e foet fan 'e helling begon te foljen.
  
  Allinne dit wetter wie net allinnich wetter. Net te oardieljen nei de manier wêrop it smookte.
  
  Thomas raasde doe't se op har ta rûnen. "It wurdt fiede troch in soere mar. Dit is wannear't sweveldioxidegas yn wetter oplost en sulfursûr foarmet. Jo wolle dit perfoarst net oanreitsje!"
  
  "Net ophâlde," raasde de Bloody King doe't er seach dat de minsken stadichoan begûnen. "Brûk metalen peallen, idioaten."
  
  It hiele team raasde yn in mannichte de helling del. Links en rjochts iepene willekeurige trapen mei in lûd dat fergelykber is mei in bôge dy't ûntslein wurdt. Headless lichems foelen en koppen rôlen as ôfsmiten ananas tusken de manlju, guon fan harren stoarre oer, oaren tafallich skopten se. De Bloedkening merkte betiid op dat der tefolle minsken wiene foar it oantal peallen, en realisearre dat de pakmentaliteit de minder ferstannige ûnder harren sûnder in twadde gedachte te springen soe.
  
  Se soene har lot fertsjinje. It wie altyd better foar in idioat om te stjerren.
  
  De Blood King fertrage en hold Thomas werom. Ferskate oare manlju fertrage ek, en befêstigen it leauwen fan 'e Blood King dat allinich de helderste en de bêsten oerlibje. De lieder fan it pak sprong op de earste metalen paal en begûn doe fan peal nei peal oer it driuwende wetter te springen. Earst makke er wat foarútgong, mar doe sloech de giftige weach syn fuotten. Dêr't it soere wetter oanrekke, baarnde syn klean en hûd.
  
  Doe't syn fuotten de folgjende post oanreiten, feroarsake de pine dat hy ferdûbele en hy foel, spatsjend rjocht yn it oerfolle swimbad. Furious, agonized gûlen galmen troch de seal.
  
  In oare man foel fan de baly en foel nei binnen. De tredde man stoppe oan 'e râne fan it swimbad, en realisearre te let dat der gjin dúdlike teller wie foar him om op te springen, en waard yndrukt doe't de oare man blyn yn 'e rêch sloech.
  
  De spegels wjerspegelen de persoan foar. Soene jo de man foar jo benijd?
  
  De bloedige kening seach it doel fan 'e spegels en de ferneatiging fan' e trap. "Nei ûnderen sjen!" Thomas rôp tagelyk. "Sjoch nei jo fuotten, net nei de persoan foarop. Dizze ienfâldige oefening sil jo helpe om feilich oer de posten te kommen. "
  
  De Bloedkening stoppe oan 'e igge fan 'e nij foarme mar. Troch it feit dat it wetter noch omheech kaam te oardieljen, seach er dat de toppen fan de stipen gau ûnder it siedende oerflak komme soene. Hy triuwde de man foar him en luts Thomas mei. De trap gie krekt bûten berik, sa ticht dat er de wyn fielde doe't de metalen peal him foarby fleach.
  
  Rin út op 'e peallen en dûnsje fluch yn willekeurige folchoarder. Der wie in koarte pauze wylst it wetter foarút spatte. In oare pylder, en de man dêrfoar stroffele. Skriemend die hy wûnders, en slagge syn fal te stopjen troch op in oare pylder te lânjen. It soere wetter spatte om him hinne mar rekke him net oan.
  
  Doei.
  
  De Bloody King seach syn kâns. Sûnder nei te tinken of te stopjen stapte er op it liif fan 'e man, en brûkte it as in brêge om oer te stekken en de feiligens fan 'e fierste kust te berikken. Syn gewicht triuwde de man noch leger, en stoarte syn boarst yn soer.
  
  De folgjende sekonde gie hy ferlern yn in warrelwyn.
  
  De Bloody King stoarre him efternei. "Gek".
  
  Thomas kaam njonken him telâne. Mear minsken sprongen behendich tusken de metalen peallen nei feiligens. De Bloody King seach foarút nei de bôge útgong.
  
  "En sa fierder oant it fyfde nivo," sei er selsmoard. "Wêr sil ik dizze wjirm neimeitsje, Cook. En wêr, op 't lêst,' grommele er. "Ik sil Matt Drake ferneatigje."
  
  
  HAADSTIK SJANENTRIDIG
  
  
  It Grutte eilân Hawaï wurdt dizze manier neamd om betizing te foarkommen. De echte namme is Hawaii, of Hawaii-eilân, en it is it grutste eilân yn 'e Feriene Steaten. It is it thús fan ien fan 'e meast ferneamde fulkanen yn' e wrâld, Kilauea, in berch dy't sûnt 1983 kontinu útbarst is.
  
  Hjoed, op 'e legere hellingen fan Mauna Loa syn suster fulkaan, Mano Kinimaka en Alicia Miles, tegearre mei in team fan Amerikaanske mariniers, begûn te ferdriuwen in parasyt dy't woartele hie yn 'e tinzen fan it eilân ynwenners.
  
  Se bruts troch de bûtenste perimeter, skeaten tsientallen manlju fan 'e Bloedkening del en bruts yn 'e grutte anneks krekt doe't de bewakers alle gizelders befrijden. Op datselde momint waard it heas brul fan auto's heard, dy't efter it gebou fersneld. Alicia en Kinimaka fergriemen gjin tiid om rûn te rinnen.
  
  Alicia stoppe yn betizing. "Ferdomme, de ezels rinne fuort." Fjouwer ATV's rieden fuort, stuiterjend op har enoarme bannen.
  
  Kinimaka tilde syn gewear op en naam it doel. "Net foar lang." Hy skeat. Alicia seach hoe't de lêste persoan foel en de ATV gau stoppe.
  
  "Wow, grutte keardel, net min foar in plysje. litte wy."
  
  "Ik kom fan de CIA." Kinimaka naam altyd de aas, in protte ta Alicia's wille.
  
  "De ienige ôfkoartings fan trije letters dy't fan belang binne, binne Britsk. Ûnthâld dit".
  
  Kinimaka mompele wat doe't Alicia nei de ATV kaam. Hy wie noch oan it wurk. Tagelyk besochten se beide de foarsit yn te nimmen. Alicia skodde har holle en wiisde nei de rêch.
  
  "Ik leaver myn minsken achter my, maat, as se net del binne."
  
  Alicia sette de motor yn en ried fuort. De ATV wie in grut ûnsjogge bist, mar it beweecht soepel en bounced noflik oer bulten. De grutte Hawaïaan sloech syn earms om har taille om har fêst te hâlden, net dat er nedich wie. Der wiene pennen dêr't er siet. Alicia gnyske en sei neat.
  
  De flechtsjende minsken foarop realisearre dat se efterfolge waarden. De bewenners fan twa fan harren kearden har om en skeaten. Alicia fronse, wittende dat it folslein ûnmooglik wie om wat op dizze manier te slaan. Amateurs, tocht se. It fielt altyd as fjochtsje ik tsjin amateurs.De lêste echte slach dy't se fochten wie tsjin Drake yn it bolwurk fan Abel Frey. En sels doe wie de man roast, hindere troch de tsjûgenis fan sân jier hoflikheid.
  
  No kin er in oar perspektyf hawwe.
  
  Alicia ried earder tûk as fluch. Yn koarte tiid brocht se har ATV op in akseptabele sjitôfstân. Kinimaka rôp har yn it ear. "Ik sil sjitte!"
  
  Hy knypte de slach út. De oare hiersoldaat raasde en sprong mei geweld yn 'e drek. "Dat binne twa fan twa," rôp Alicia. "Noch ien en jo krije blo-"
  
  Harren ATV botste yn in ferburgen heuvel en swaaide gek nei lofts. Foar in momint fûnen se harsels op twa tsjillen, omslaan, mar de auto wist syn lykwicht te behâlden en foel werom op 'e grûn. Alicia fergriemde gjin tiid by it iepenjen fan de gasklep om ôf te nimmen.
  
  Kinimaka seach de sleat foardat se die. "Crap!" Hy rôp "Hâld op!"
  
  Alicia koe har snelheid allinich ferheegje, om't de brede, djippe sleat rap oankaam. De ATV fleach oer de ôfgrûn, draaide syn tsjillen en raasde syn motor, en kaam oan 'e oare kant telâne, besykje te bliuwen op syn plak. Alicia sloech har holle op 'e sêfte bar. Kinimaka hold har sa fêst dat er harren beide net omdraaie liet, en tsjin 'e tiid dat it stof delgie, realisearren se dat se ynienen ûnder de fijân wiene.
  
  Njonken harren draaide in swarte ATV yn 'e modder, dy't ûnhandich telâne kaam en no wraksele om himsels te rjochtsjen. Kinimaka sprong sûnder wifkjen, rûn rjocht op 'e sjauffeur en sloech him en syn passazjier út 'e auto yn 'e kromme modder.
  
  Alicia fage it stof út har eagen. De ATV mei syn iennichste bewenner raasde har foar, mar wie noch binnen berik. Se pakte har gewear op, rjochte en skeat, en doe, sûnder hoege te kontrolearjen, ferhuze har sichten nei wêr't har Hawaïaanske partner yn 'e modder wraksele.
  
  Kinimaka sleepte ien persoan troch de modder. "Dit is myn thús!" Alicia hearde him grommeljen foardat er draaide en de earm fan syn tsjinstanner bruts. Doe't de twadde man op him sloech, lake Alicia en liet har gewear sakke. Kinimaka hie har help net nedich. De twadde man sprong fan him ôf lykas ynstruksjes op in bern fan fjouwer jier keatse, sûnder effekt. De man foel op 'e grûn en Kinimaka makke him ôf mei in slach yn it gesicht.
  
  Alicia knikte nei him. "Litte wy dit ôfmeitsje."
  
  De lêste ATV gie mei muoite foarút. Syn bestjoerder moat by al dy sprongen ferwûne rekke wêze. Alicia begon gau terrein te winnen, no in bytsje teloarsteld mei it gemak wêrmei't se de ranch wer ynnommen hiene. Mar se rêden teminsten alle gizelders.
  
  As d'r ien ding wie dat se fan 'e Bloedkening wist, dan wie it it feit dat dizze minsken hjir, dizze saneamde hierlingen, de slibben fan syn team wiene, hjir stjoerd om de autoriteiten te hinderjen en ôf te lieden. Ferdiel en hearskje.
  
  Se fertrage doe't se nei de lêste ATV kaam. Sûnder pauze, sûnder sels it stjoer yn te hâlden, skeat se twa skots en de beide manlju foelen.
  
  De striid dy't amper begûn wie, wie foarby. Alicia seach in minút yn 'e fierte. As alles neffens plan giet, as May en Hayden, Drake en de oaren har dielen fan 'e slach oerlibje, dan kin de folgjende slach har hurdste en lêste wêze.
  
  Want it soe wêze tsjin Mai Kitano. En se sil Drake fertelle moatte dat May Wells fermoarde hat.
  
  Koel.
  
  Kinimaka klopte har op it skouder. "It wurdt tiid dat wy werom gean."
  
  "Ach, jou it famke in skoft," mompele se. "Wy binne yn Hawaii. Lit my de sinne ûndergean sjen."
  
  
  HAADSTIK Achtentritich
  
  
  "Dus dit is hoe oergeunst derút sjocht?"
  
  Drake en syn team gongen de fjirde keamer yn, namen alle foarsoarchsmaatregels. Sels dan duorre it in pear mominten om it toaniel dat foar har lei folslein te begripen. Headless lichems leine oeral. Bloed spatte oer de flier en rûn op guon plakken noch dik. De koppen sels leine as ôfskaft berneboartersguod oer de flier.
  
  Oan beide kanten fan de smelle trochgong stiene maitiidsfallen. Drake seach ien kear nei it tinne tried en ried wat der bard wie. Komodo fluite, syn earen net leauwe.
  
  "Op in stuit kinne dizze fellen ôfgean," sei Ben. "Wy moatte ferhúzje."
  
  Karin makke in lûd fan wearze.
  
  "Wy moatte fluch bewegen en op 'e hichte bliuwe fan dingen," sei Drake. "Nee wachtsje".
  
  No foarby de fellen seach er in brede poel fol wetter, bubbeljend en skomjend. Wetter spatte en skittere lâns de rânen fan it swimbad.
  
  "Dit kin in probleem wêze. Sjochsto de metalen pylders?"
  
  "Ik wedde dat it folk fan 'e Blood King se brûkten as stapstiennen," sei Ben mysterieus. "Wy hoege allinnich te wachtsjen oant it wetter ferdwynt."
  
  "Wêrom net gewoan troch har hinne gean." Sels doe't Komodo dizze wurden spruts, wie der twifel op syn gesicht.
  
  "Dit swimbad koe wurde fieden troch wat soere mar of put," ferklearre Karin. "De gassen kinne wetter yn of by in fulkaan omsette yn swevelsûr. Sels lang ferdwûn."
  
  "Soe soer metalen posten net korrodearje?" Drake wiisde.
  
  Ben knikte. "Definitief".
  
  Se seagen ferskate minuten nei it stromende wetter. Wylst se seagen, waard in onheilspellend klikkend lûd heard. Drake hie gau syn pistoal op. De seis oerlibjende Delta-fjochters werhelle syn aksjes in split sekonde letter.
  
  Neat beweecht.
  
  Doe kaam it lûd wer. Swiere klik. It lûd fan in garaazjedoarkabel dy't lâns metalen spoaren rint. Allinne it wie gjin garaazjedoar.
  
  Stadich, doe't Drake seach, begûn ien fan 'e fellen wer yn 'e muorre te biten. Tydlike fertraging? Mar sokke technology wie net beskikber foar de âlde rassen. Of wie dizze tocht besibbe oan de dwylsinnigens fan in persoan dy't ferklearret dat der gjin oar yntelligint libben yn it universum is?
  
  Wat arrogânsje.
  
  Wa wist hokker beskavingen bestien foardat records waarden makke? Drake hie no net moatte wifkje. It is tiid om te hanneljen.
  
  "It wetter giet werom," sei er. "Ben. Binne der ferrassingen?"
  
  Ben rieplachte syn oantekeningen en Karin spile it hooplik yn har gedachten wer. "Hawksworth seit net folle." Ben rûsde wat papieren. "Miskien wie de earme keardel yn shock. Unthâld, se koenen doe net sa'n ding ferwachtsje."
  
  "Dan moat nivo fiif in echte strontstoarm wêze," sei Komodo heas. "Omdat it dêrnei wie dat Cook weromdraaide."
  
  Ben knypte syn lippen. "Hawksworth seit dat it wie wat Cook nei nivo fiif seach dat him weromdraaide. Net de keamer sels."
  
  "Ja, wierskynlik nivo seis en sân," sei ien fan 'e Delta-soldaten rêstich.
  
  "Ferjit de spegels net." Karin wiisde harren oan. "Se wize nei foaren, fansels op de persoan foaroan. Meast wierskynlik is dit in warskôging. "
  
  "It is as byhâlde mei de Joneses." Drake knikte. "Begrypt. Dat, yn 'e geast fan Dinorock en David Coverdale yn it bysûnder, sil ik de iepeningsfraach stelle dy't ik him altyd freegje heard haw by elk konsert wêr't ik oait nei gien bin. Bisto klear?"
  
  Drake liedt it paad. De rest fan de ploech foel yn de line sa't se ek wend wiene. Troch de middenbaan yn te kommen, ferwachte Drake gjin muoite mei de trapen en kaam net ien tsjin, hoewol hy in pear bestege drukpunten fertsjinne. Tsjin de tiid dat se de râne fan it swimbad berikten, wie it wetter gau fuort.
  
  "De peallen sjogge der goed út," sei er. "Pas op dyn rêch. En sjoch net del. D'r driuwe hjir wat ferfelend spul om."
  
  Drake gie earst, foarsichtich en presys. It hiele team krúste se maklik binnen in pear minuten en gie nei de útgongsbôge.
  
  "It wie aardich fan 'e Blood King om alle fellen foar ús ôf te setten." Ben gniffele in bytsje.
  
  "No kinne wy net fier efter de bastard wêze." Drake fielde dat syn hannen yn de fûsten balde en syn holle razende by it útsicht om oantlit ta oantlit te kommen mei de meast freze kriminele figuer yn 'e resinte skiednis.
  
  
  ***
  
  
  De folgjende bôge iepene yn in enoarme grot. It tichtstby lizzende paad liedt de helling del en dan lâns in brede dyk ûnder in hege rotsoai.
  
  Mar d'r wie in serieuze obstakel dy't har paad folslein blokkearre.
  
  Drake syn eagen waarden grut. "Blikstjinder."
  
  Hy hie noch noait fan sokssawat dreamd. De blokkade wie eins in enoarme figuer útsnien út libbene rots. Hy lei rêstich, mei de rêch tsjin de loftermuorre del, syn grutte búk stekte oer it paad. Skulptueren fan iten leine yn in heap op syn mage, en waarden ek ferspraat oer syn skonken en opsteapele op it paad.
  
  In sinistere figuer lei oan 'e fuotten fan it byld. Deade minsklik lichem. De romp like ferdraaid te wêzen as yn ekstreme pine.
  
  "Dit is gluttony," sei Ben ferheard. "De demon ferbûn mei gluttony is Beëlzebub."
  
  Drake syn each trille. "Jo bedoele lykas yn Beëlzebub út Bohemian Rhapsody?"
  
  Ben suchte. "It giet net allegear oer rock 'n' roll, Matt. Ik bedoel de demon Beëlzebub. De rjochterhân fan Satan."
  
  "Ik haw heard dat de rjochterhân fan Satan oerwurke is." Drake stoarre nei it grutte obstakel. "En wylst ik jo harsens respektearje, Blakey, stopje mei ûnsin. Alles hat fansels mei rock en roll te krijen."
  
  Karin liet har lange blonde hier del en begûn it doe noch strakker werom te binden. Ferskate Delta-soldaten seagen har nei, wêrûnder Komodo. Se konstatearre dat Hawksworth hie levere wat nijsgjirrige details oer dizze bepaalde grot yn syn oantekeningen. Wylst se spriek, liet Drake syn eagen yn 'e keamer swalkje.
  
  Achter de enoarme figuer fernaam er no it ûntbrekken fan in útgongsbôge. Ynstee rûn in brede richel by de eftermuorre lâns, dy't nei it hege plafond bûgde oant it einige op in heech rotsich plato. Doe't Drake útseach oer it plato, Hy seach wat like op in balkon oan de fierste ein, hast as in observaasje dek dat oersjogge ... de lêste twa nivo?
  
  Drake syn tinzen waarden ûnderbrutsen doe't in skot klonk. De kûgel rikochet oer harren hollen. Drake foel op 'e flier, mar doe wiisde Komodo stil nei itselde rotsige plato dat er krekt ynspektearre hie en seach mear as in tsiental figueren nei him rinnen fan in kronkeljende richel.
  
  Kovalenko syn folk.
  
  Wat betsjutte it ...
  
  "Fyn in manier om foarby dy bastard te kommen," sei Drake tsjin Ben, knikte nei it swiere byld dat har paad nei foaren blokkearre, en draaide doe syn folsleine oandacht nei de rotsige útslach.
  
  In swier aksintuearre stim klonk, arrogant en arrogant. "Matt Drake! Myn nije fijân! Dus jo besykje my wer te stopjen, huh? Ik! Leare jim minsken noait wat?"
  
  "Wat besykje jo te berikken, Kovalenko? Wat betsjut dit alles?"
  
  "Wat betsjut dit alles? It giet om in libbenslange syktocht. Oer it feit dat ik Cook sloech. Oer hoe't ik studearre en trainde troch tweintich jier lang elke dei in man te fermoardzjen. Ik bin net as oare manlju. Ik kaam der oer foardat ik myn earste miljard makke.
  
  "Jo hawwe Cook al ferslein," sei Drake kalm. "Wêrom komme jo hjir net werom? Wy sille prate, do en ik."
  
  "Wolsto my deadzje? Ik soe it net oars ha. Sels myn folk wol my deadzje."
  
  "It is wierskynlik om't jo in geweldige ekspert binne."
  
  Kovalenko fronste, mar waard sa meinommen troch syn smûke tirade dat de belediging net iens goed opnomd waard. "Ik soe tûzenen deadzje om myn doelen te berikken. Miskien haw ik it al dien. Wa makket it lestich om te tellen? Mar tink dit, Drake, en tink it goed. Jo en jo freonen sille diel útmeitsje fan dizze statistyk. Ik sil jo oantinkens fan it gesicht fan 'e ierde wiskje."
  
  "Stop op mei sa melodramatysk te wêzen," rôp Drake werom. "Kom hjir del en bewize dat jo de set hawwe, âlde man." Hy seach Karin en Ben yn 'e buert, yntinsyf konversearjend, beide begûnen no krêftich te knikken, doe't der wat foar harren opsloech.
  
  "Tink net dat ik sa maklik stjerre sil, sels as wy tafallich treffe. Ik groeide op yn 'e swierste strjitten fan' e swierste stêd yn Mem Ruslân. En ik rûn har frij troch. Se hearden by my. De Britten en Amerikanen witte neat oer de echte striid." De man dy't strang útsjocht, spuide op 'e grûn.
  
  Drake syn eagen wiene deadlik. "Och, ik hoopje oprjocht dat jo net maklik stjerre."
  
  "Ik sjoch dy gau, Brit, Ik sjoch dy brâne wylst ik myn skat opeaskje. Ik sjoch dy gûle wylst ik in oare fan dyn froulju nim. Ik sil jo sjen rotten wylst ik in god wurd."
  
  "Yn'e goedichheid". Komodo is wurch fan it harkjen nei de rampage fan tyrannen. Hy skeat in volley nei de stiennen richel, en smiet de manlju fan 'e Bloedkening yn panyk. Ek no, seach Drake, rûnen noch njoggen fan de tsien manlju him te help.
  
  Der waarden fuortdaliks weromskutten heard. De kûgels sûze fan de tichteby lizzende stiennen muorren.
  
  Ben rôp: "Alles wat wy hoege te dwaan is oer de dikke keardel te klimmen. Net te dreech..."
  
  Drake fielde it mar oankommen. Hy tilde in wynbrau op doe't in stik stien op syn skouder foel.
  
  "Mar," spruts Karin yn, har oerienkomst mei Ben waard dúdliker hoe langer Drake tiid mei har trochbrocht. "It fangen is it iten. Guon dêrfan is leech. En fol mei in soarte fan gas."
  
  "Ik tink dat it gjin lachgas is." Drake seach nei it foarmleaze lyk.
  
  Komodo skeat in konservative volley ôf om de manlju fan 'e Blood King op 'e baai te hâlden. "As dat it gefal is, dan is it echt, echt goed spul."
  
  "Klear poeders," sei Karin. "Ferlost as de trekkers ynlutsen wurde. Miskien fergelykber mei dejingen dy't de measte argeologen fermoarde dy't it grêf fan Tutankhamon ûntdutsen. Jo witte oer de sabeare flok, krekt? No, de measte minsken leauwe dat bepaalde drankjes of gassen dy't ús yn it grêf troch de âlde Egyptyske prysters oerlitten binne, allinich bedoeld wiene om grêfrôvers te ferneatigjen.
  
  "Wat is de feilichste manier?" frege Drake.
  
  "Wy witte it net, mar as wy hurd rinne, ien foar ien, as immen in bytsje poeier efter har loslitte, moat it in lyts bedrach wêze dat gau ferdampt. De trap is hjir primêr te thwart elkenien dy't klimt it byld & # 184; , kom der net oer."
  
  "Neffens Hawksworth," sei Karin mei in strakke glimlach.
  
  Drake beoardiele de situaasje. Dit like foar him in kearpunt. As der in observaasjebalkon boppe stie, dan moasten se ticht by de ein. Hy stelde him foar dat der fan dêrút in direkte paad soe wêze nei de sechsde en sânde keamer, en dan nei de legindaryske "skat." Hy naam in momint om it team te fergrutsjen.
  
  "Dêr geane wy mei," sei er. "Alles of neat. Dêr boppe," swaaide er lilk mei de fûst nei Kovalenko, "in bline dy't kûgels de wrâld yn sjit. En, Ben, foar jo ynformaasje, dit is in echte Dinoroc. Mar dêr geane wy mei. Alles of neat. Binne jo hjir klear foar?"
  
  Hy waard begroete mei in oerdoaze brul.
  
  Matt Drake gie op 'e flecht, en liedt syn manlju nei de legere nivo's fan' e hel yn 'e lêste etappe fan syn eigen syktocht om de frou te wreken dy't hy ljeafde en de wrâld fan' e meast kweade man dy't hy ea kend hie, befrije.
  
  Tiid om út te rocken.
  
  
  HAADSTIK Njoggentichtich
  
  
  Drake sprong op 'e gigantyske skulptuer, besocht op syn fuotten te bliuwen en pakte it skildere iten om himsels op te lûken. It byld fielde kâld, rûch en frjemd ûnder syn fingers, as it oanreitsjen fan in frjemd aai. Hy hâldde de azem yn, wylst er mei alle macht luts om syn lykwicht te hâlden, mar de frucht, kneppelbôle en varkensreep holden.
  
  Under him en rjochts lei it lichem fan in man dy't net sa gelok hie.
  
  Kûgels fluiten om him hinne. Komodo en in oar lid fan Delta Team levere dekkend fjoer.
  
  Sûnder in sekonde te fergriemen sprong Drake oer it haaddiel fan 'e foarme figuer en kaam de oare kant del. Doe't syn fuotten de stiennen flier oanreiten, draaide er him om en joech de folgjende persoan yn de rige in tomme omheech.
  
  En doe iepene er ek it fjoer, en fermoarde ien fan 'e manlju fan 'e Blood King mei it earste skot. De man rôle fan 'e klif ôf, en kaam mei in skriklike kras njonken it lichem fan syn no deade kammeraat telâne.
  
  De twadde persoan yn de rige die it.
  
  Ben wie folgjende.
  
  
  ***
  
  
  Fiif minuten letter wie it hiele team feilich ferburgen yn it skaad fan Gluttony. Mar ien stik iten waard ferpletterd. Drake seach hoe't in wolk fan poeder yn 'e loft opstiis, spiraaljend as it lichem fan in deadlike, betoverde slang, mar nei in pear sekonden ferdampe it sûnder sels de learzens fan 'e flechtsjende misdiediger oan te reitsjen.
  
  "Lykje."
  
  Drake wiisde twa kear it paad nei de koarte helling dy't it begjin fan 'e râne foarme. Fan dit útsjochpunt seagen se it sierlik de muorre omheech bûgd foardat it op in rotsich plato kaam.
  
  De manlju fan 'e Blood King lutsen har werom. It wie in race tsjin de tiid.
  
  Se barsten omheech, inkele triem. De râne wie breed genôch om in pear flaters te ferjaan. Drake skeat doe't er rûn, en fermoarde in oare fan Kovalenko's manlju doe't se ferdwûnen ûnder de bôge fan 'e folgjende útgong. Doe't se de top fan 'e richel berikten en de grutte útwreiding fan rotsige stiennen seagen, seach Drake wat oars yn in hinderlaag lizzen.
  
  "Granaat!"
  
  Op folle snelheid smiet er him mei de kop yn 'e flier, en brûkte syn ympuls om syn lichem te draaien doe't it oer de glêde stien glide, en smiet de granaat oan 'e kant.
  
  It foel fan it plato, eksplodearre in pear sekonden letter. De eksploazje skodde de keamer.
  
  Komodo holp him oerein. "Wy kinne jo brûke yn ús fuotbalteam, man."
  
  "De Yankees witte net hoe te fuotbaljen." Drake rûn nei it balkon, entûsjast om te sjen wat der fierder wie en Kovalenko yn te heljen. "Gjin mislediging".
  
  "Hm. Ik sjoch net dat it Ingelske team in protte trofeeën nei hûs bringt."
  
  "Wy sille it goud nei hûs bringe." Drake brocht de Amerikaan yn oarder. "Op de Olympyske Spullen. Beckham sil de situaasje feroarje.
  
  Ben helle se op. "Hy hat gelyk. It team sil foar him spylje. De mannichte sil foar him opstean."
  
  Karin liet in argewaasje fan efter har út. "Is d'r in plak wêr't in man net oer ferdomd fuotbal praat!"
  
  Drake berikte it balkon en lei syn hân op 'e lege, ferwoaste stiennen muorre. It sicht foar him liet syn skonken bewege, hy wankele, fergeat al syn fertriet en frege him wer ôf wat foar skepsel dit ûnbidige plak eins boud hie.
  
  It gesicht dat se seagen fole har hert mei eangst en eangst.
  
  It balkon wie sawat in kertier fan 'e wei omheech fan' e wier gigantyske grot. Sûnder twifel de grutste ien fan harren hie ea sjoen. It ljocht kaam fan 'e ûntelbere donkere amberflitsen dy't de manlju fan 'e Blood King frijlitten hienen foardat se it sechsde nivo yngeane. Sels dan lei in protte fan 'e grot en syn gefaren noch ferburgen yn tsjuster en skaad.
  
  Links fan har en liedend fan 'e útgongsbôge, liedt in oerdekte zigzag-trap sa'n hûndert fuotten del. Ut 'e djipten fan dizze treppen hearden Drake en syn team in swier, bultend lûd, folge troch gûlen dy't har herten yn 'e fûsten fan skrik makken.
  
  Ben naam in sykheljen. "Dude, ik hâld net fan it lûd fan dat."
  
  "Ja. Klinkt as de yntro foar ien fan jo ferskes." Drake besocht te hâlden dat de geasten te fier falle, mar it wie dochs dreech om syn kaak fan 'e grûn te heljen.
  
  De trep einige by in smelle richel. Foarby dizze richel iepene de grot yn ûnbidige. Hy koe in smel, kronkeljend paad oan de rjochtermuorre sjen, in fluchtoets dy't liedt yn in grot boppe de einleaze djipten, en in soartgelikense dy't doe nei lofts trochgie, mar d'r wie gjin brêge of in oar middel om se te ferbinen oer de grutte kloft.
  
  Oan it fierste ein fan 'e grot stie in grutte, swarte, skerpe rots. Doe't Drake skeelde, tocht er dat er wol in foarm oer healwei de rots útmeitsje koe, wat grut, mar ôfstân en tsjuster ferhinderden him.
  
  Foar no.
  
  "De lêste druk," sei er, yn 'e hope dat it wier wie. "Folgje my".
  
  Ienris bliuwt in soldaat altyd soldaat. Dat sei Alison him. Krekt foardat se him ferliet. Krekt foardat se ...
  
  Hy skood de oantinkens fuort. Hy koe har no net bestride. Mar se hie gelyk. Beangstigjend wier. As hja libbe hie, hie alles oars kinnen, mar nou streamde it bloed fan in soldaat, in strider, yn him; syn wiere karakter hat him noait ferlitten.
  
  Se kamen de smelle trochgong yn: twa boargers, seis Delta-soldaten en Matt Drake. Earst like de tunnel net folle oars as de foargeande, mar doe, yn it ljocht fan 'e amberflitsen dy't se fierder sjitten, seach Drake dat de trochgong ynienen splitst en ferbrede nei de breedte fan twa auto's, en fernaam dat in kanaal west hie yn 'e stiennen flier slein.
  
  Begelieding kanaal?
  
  "Pas op foar dyjingen dy't de ankels brekke." Drake seach in onheilspellend lyts gat foarút, krekt wêr't in persoan syn foet sette koe. "It soe net te dreech wêze moatte om yn dit tempo te ûntkommen."
  
  "Nee!" - rôp Ben sûnder in hint fan humor. "Do bist in ferrekte soldaat. Do hiest better witte moatten dan sokke dingen te sizzen."
  
  As om te befêstigjen, wie der in krêftige boom en skodde de grûn ûnder har. It klonk oft der wat grut en swiers yn 'e trochgong fallen wie dy't dejinge dy't se lâns rûnen skiede. Se kinne weromdraaie en wurde blokkearre of-
  
  "Rinne!" - rôp Drake. "Gean gewoan rinne!"
  
  Djippe tonger begûn de trochgong te foljen, as wie der wat swiers op har ta. Se flechten, Drake skeat fakkels doe't er rûn en wanhopich hope dat noch Ben noch Karin yn ien fan 'e ferfelende fallen stapten wiene.
  
  Op dizze snelheid ...
  
  It brul waard hurder.
  
  Se rûnen troch, doarsten net werom te sjen, holden rjochts fan it brede kanaal en hopen dat Drake net út de fakkels rûn wie. In minút letter hearden se in twadde onheilspellend gegrom earne foarút kommen.
  
  "Jezus!"
  
  Drake fertrage net. As hy it die, soene se dea wêze. Hy raasde in brede iepening yn 'e muorre foar har rjochts. It lûd kaam fan boppen. Hy riskearre in flugge blik.
  
  NEE!
  
  Blakey hie gelyk, de gekke lytse geek. De Rolling Stones donderen nei har ta, en net yn 'e Dinoroc-styl. Dit wiene grutte sfearyske stiennen ballen, frijlitten troch âlde meganismen en kontroleare troch dúdlike en ferburgen kanalen. De iene oan har rjochterkant sprong op Drake.
  
  Hy helle grutte snelheid. "Run!" Hy draaide him om, rôp. "Oh myn God".
  
  Ben kaam by him. Twa Delta-soldaten, Karin en Komodo, raasden foarby it gat mei in inch te sparjen. Twa mear soldaten triuwen foarby, trippelen oer har eigen fuotten en botsten op Komodo en Karin, en belânen yn in kreunende tangel.
  
  Mar de lêste man út Delta wie net sa gelok. Hy ferdwûn sûnder in lûd doe't in geweldige bal út 'e dwerstrochgong fleach, mei de krêft fan in Mack-truck op him sloech en yn 'e tunnelmuorre klettere. D'r wie in oare crash doe't de bal dy't har efterfolge, botste yn 'e ien dy't har ûntsnappingsrûte blokkearre.
  
  Komodo syn gesicht sei it allegear. "As wy haasten," grommele er, "kinne wy de oare fellen foarby gean foardat se ôfgean."
  
  Se gongen wer ôf. Se passeare noch trije krusingen, dêr't de meganisaasjes fan enoarme masines rommelen, knetterden en rattelen. De Delta-lieder hie gelyk. Drake harke yntinsyf, mar hearde gjin lûd fan Kovalenko of syn mannen foarút.
  
  Doe kamen se op it obstakel dêr't er sa bang foar wie. Ien fan 'e enoarme stiennen toerde foarút, blokkearde it paad foarút. Se skodhollen byinoar, fregen har ôf oft it mooglik wie dat dit ding op 'e nij begon te begjinnen.
  
  "Miskien is it stikken," sei Ben. "Ik bedoel in trap."
  
  "Of miskien..." Karin foel op 'e knibbels en krûpte in pear fuotten nei foaren. "Miskien hie it hjir wêze moatten."
  
  Drake foel neist har. Dêr, ûnder in grutte rots, wie in lytse romte om te klimmen. Der wie genôch romte foar in persoan om him der ûnder te knypjen.
  
  "Net goed". Komodo hurkte ek del. "Ik bin al ien persoan ferlern oan dizze bullshit trap. Fyn in oare manier, Drake.
  
  "As ik gelyk bin," sei Drake, en seach oer syn skouder, "as dizze falten ienris wersteld binne, geane se wer ôf. Se moatte rinne op itselde drukpadsysteem as de oaren. Wy sitte hjir fêst." Hy moete Komodo syn eagen mei in hurde blik. "Wy hawwe gjin kar."
  
  Sûnder op in antwurd te wachtsjen glied er ûnder de bal. De rest fan 'e ploech dûkte efter him oan, woe net as lêste yn 'e rige stean, mar de Delta-manlju wiene dissiplinearre en pleatsten har dêr't har kommandant oanjûn hie. Drake fielde in fertroud langstme yn syn boarst, de winsk om te sizzen: Sit gjin soargen, fertrou my. Ik sil dy trochrinne, mar hy wist dat er it noait wer sizze soe.
  
  Net nei Kennedy syn sinleaze dea.
  
  Nei in momint fan slingerjen fûn er dat er mei de kop in steile helling delglide, en hearde daliks de oaren him folgjen. De boaiem wie net fier fuort, mar liet genôch romte foar him om direkt ûnder de massive stiennen bal te stean. Alle oaren stiene efter him. Yntinsyf tinkend doarst er net ien spier te bewegen. As dit ding ynstoarte, woe er dat elkenien op gelikense foet stie.
  
  Mar doe skodde it bekende kreunende lûd fan slypmasines de stilte, en de bal beweecht. Drake naam as in flearmûs út 'e hel, en rôp foar elkenien om him te folgjen. Hy fertrage en holp Ben te rinnen, en fielde dat sels in jonge studint fysike beheiningen hie en it kondysje fan in soldaat miste. Hy wist dat Komodo Karin soe bystean, hoewol om't se in fjochtsportekspert wie, koe har fysike fitness maklik op 'e hichte wêze mei dy fan in man.
  
  As groep rûnen se de útsnijde passaazje ûnder de deadlike rôljende bal del, en besochten te profitearjen fan syn stadige start, om't se in steile helling foarút koene tsjinkomme dy't har twinge soe der wer tsjin te gean.
  
  Drake fernaam de brutsen ankel en rôp in warskôging. Hy sprong oer it duvels pleatste gat, en sleepte Ben hast mei. Doe botste er op in helling.
  
  It wie hurd. Hy groeven yn, holle nei ûnderen, fuotten bonkende, syn rjochter earm wikkele om Ben syn middel, omheech mei elke stap. Hy sloech de bal úteinlik wat ôfstân, mar moast dêrnei elkenien efter him in kâns jaan.
  
  Hy joech net op, hy gong mar nei foaren om de oaren wat romte te jaan en skeat noch in pear fakkels foarút.
  
  Se keatsen fan in fêste stiennen muorre!
  
  In grutte stien rôle har mei in brul op. It hiele team kaam der troch, mar kaam no yn in deade ein. Letterlik.
  
  Drake syn eagen ûnderskiede in djippere swarte tusken ljochte flitsen fan "Der is in gat. Gat yn 'e grûn."
  
  Gau, mei de skonken yn 'e war en de senuwen ferwûne troch wanhoop, raasden se nei it gat. It wie lyts, minskegrutte en folslein swart fan binnen.
  
  "In sprong fan leauwen," sei Karin. "In soarte fan leauwe yn God."
  
  It swiere gebrul fan de stiennen bal waerd hurder. It wie binnen in minút fan ferpletterjen se.
  
  "Gloed stok," sei Komodo yn in spannende stim.
  
  "Gjin tiid". Drake bruts de gloeistok en sprong yn ien flugge beweging yn it gat. De fal like einleas. It swart skimere, like te berikken mei knoffelige fingers. Binnen sekonden berikte er de boaiem, liet syn skonken bewege en sloech de holle hurd op 'e hurde rots. Stjerren swommen foar syn eagen. It bloed rûn him oer de foarholle. Tinkend oan dyjingen dy't him folgje soene, liet er de gloeistok op syn plak en krûpe bûten berik.
  
  In oar kaam mei in botsing telâne. Doe wie Ben njonken him. "Matt. Matt! Giet it goed mei dy?"
  
  "Oh ja, ik bin ferrekte goed." Hy gyng sitten, hâlden syn timpels. "Hawwe jo aspirine?"
  
  "Se sille jo binnenste rotte."
  
  "Polynesyske Mai Tai? Hawaiian lavastream?
  
  "God, neam it L-wurd hjir net, freon."
  
  "Hoe oer in oare domme grap?"
  
  "Rin se noait út. Bliuw kalm."
  
  Ben kontrolearre syn wûne. Tsjin dy tiid wie de rest fan it team feilich telâne en sieten der omhinne. Drake swaaide de jonge keardel oan 'e kant en kaam oerein. Alles like yn wurking te wêzen. Komodo skeat in pear fakkels ôf dy't it dak sloegen en de steile helling del sprongen.
  
  En hja foelen hieltyd wer, oant hja troch de bôge derûnder kamen.
  
  "Dat is it," sei Drake. "Ik tink dat dit it lêste nivo is."
  
  
  HAADSTIK FJERTIG
  
  
  Drake en Delta Team kamen út 'e tunnel, sjitten swier. Der wie gjin kar. As se Kovalenko stopje soene, wie snelheid fan libbensbelang. Drake seach daliks nei rjochts, tinkend oan de yndieling fan 'e grot, en seach dat de manlju fan 'e Bloedkening oersprongen wiene nei de earste S-foarmige râne en om it fierste punt derfan gearkommen wiene. It begjin fan de twadde S-foarmige râne begûn in pear stappen foar harren, mar oan 'e oare kant fan' e reus grot, in gapjende kloof fan ûnbekende djipte skieden harren. No't er tichterby wie, en om't de mannen fan 'e Bloedkening noch in pear amberflitsen liken loslitte te litten, koe er einliks goed nei it fierste ein fan 'e grot sjen.
  
  In grut plato fan rots stiek út 'e eftermuorre op itselde nivo as beide S-foarmige richels. Yn 'e efterste muorre wie in steile trep útsnien dy't sa ticht by fertikaal like dat sels in maverick dizich wêze soe.
  
  Boppe oan 'e trep bûgde in grutte swarte figuer út. Drake hie mar in twadde, in glimp, mar... wie it in kolossale stoel fan stien? Miskien in ûnwierskynlike, ûngewoane troan?
  
  De loft wie fol mei kûgels. Drake foel op ien knibbel, smiet de man oan 'e kant en hearde syn skriklike gjalp doe't er yn 'e ôfgrûn foel. Se rûnen nei it ienige deksel dat se sjen koene, in brutsen massa stiennen dy't wierskynlik fan it balkon boppe fallen wiene. Wylst se seagen, skeat ien fan Kovalenko's manlju in lûdsprekkend wapen ôf, dat wat like op in bulte stielen pylk troch de brek lansearre. Hy rekke mei in lûde klap op 'e fierste muorre en kaam fêst yn 'e stien.
  
  Doe't de pylk fleach, ûntraffele der in dik tou efter.
  
  Dan it oare ein fan 'e line waard ynfoege yn itselde wapen en lansearre yn de tichtstbye muorre, sticking ferskate fuotten boppe de earste. It tou waard gau strak lutsen.
  
  Se makken in postline.
  
  tocht Drake fluch. "As wy him sille stopje, hawwe wy dy oanwizing nedich," sei er. "It soe te lang duorje om ús eigen te meitsjen. Dus net sjitte it. Mar wy moatte se ek tsjinhâlde as se de grins oerstekke."
  
  "Tink mear as de Bloody King," sei Karin mei wearze. "Tink oan him dy't de line snije mei de lêste pear fan syn mannen der noch op."
  
  "Wy hâlde net op," sei Drake. "Nea".
  
  Hy naaide efter it dak út en iepene it fjoer. Delta Force-soldaten rûnen nei lofts en rjochts fan him, en skeaten foarsichtich mar sekuer.
  
  De earste fan Kovalenko syn mannen raasden oer de ôfgrûn, helle snelheid op doe't er gie, en kaam behendich oan 'e oare kant telâne. Hy draaide him fluch om en begon in muorre fan dekkend fjoer op folslein automatysk op te setten.
  
  De Delta-soldaat waard oan 'e kant smiten, yn stikken skuord. Syn lichem stoarte yn foar Drake, mar de Ingelsman sprong sûnder stride oer. Doe't er nei de earste S-foarmige richel kaam, iepene him in brede kloof fan leechte foar him. Se soene op him springe moatte!
  
  Troch te sjitten sprong er oer it gat. De twadde fan Kovalenko syn mannen fleach lâns de line. Boulders waarden fan 'e tichtby lizzende grotmuorre smiten doe't de kûgels mei ferneatigjende krêft sloegen.
  
  It team fan Drake rûn en sprong efter him oan.
  
  De tredde figuer sprong op 'e strak spande line. Kovalenko. Drake syn harsens raasde him om it skot te nimmen. Nim in kâns! Fuortsmite dizze bastard no direkt.
  
  Mar tefolle kin mis gean. Hy kin de line brekke en Kovalenko kin noch feilich wêze. Hy kin allinnich mar sear de bastard. En - it wichtichste - se hiene de Russyske lul libben nedich om de bloedige vendetta te stopjen.
  
  Kovalenko kaam feilich telâne. Noch trije fan syn mannen wisten har oer te stekken. Drake foel noch trije as de twa krêften byinoar kamen. Trije skots fan tichtby. Trije moarden.
  
  Doe fleach it gewear him op 'e holle. Hy bûgde, smiet syn oanfaller oer it skouder en triuwde him fan 'e richel yn it tsjuster. Hy draaide him om en skeat fan 'e heup ôf. In oare man foel. Komodo wie oan syn kant. Der waard in mes lutsen. Bloed spatte op 'e grotmuorre. Kovalenko syn mannen lutsen stadich werom, dreaun nei in klif efter har.
  
  De oerbleaune fjouwer Delta-soldaten knibbelen oan 'e râne fan' e ôfgrûn, en skeaten foarsichtich op ien fan 'e manlju fan Kovalenko dy't tichtby de line bleauwen. It wie lykwols mar in kwestje fan tiid foardat ien fan harren tocht om werom te gean en te begjinnen mei potsjitten.
  
  Snelheid wie alles wat se hiene.
  
  Twa mear fan 'e Blood King's mannen wiene op 'e zipline klommen en wiene no fuort. Drake seach dat de oare de kantelen begûn te klimmen en skeat, en swaaide him fuort as in swettende fly. De man raasde op him ôf, mei de holle del, gûlend, sûnder mis te sjen dat er ôfsnien wie. Drake luts him werom nei de muorre. Komodo helle de man fan 'e râne.
  
  "Op!"
  
  Drake brocht kostbere sekonden troch om om him hinne te sjen. Wat diene se om dy ferrekte line te hâlden? Doe seach er. Elke man moat in lyts spesjaal blokje krigen hawwe, sa't de professionals brûke. Der leine ferskate. De Bloody King kaam taret foar alle eventualiteiten.
  
  Dat docht Drake ek. Se droegen profesjonele speleologyske apparatuer yn har rêchsekjes. Drake helle gau it blok út en makke de riem oan syn rêch.
  
  "Ben!"
  
  Doe't de jonge man stealthily benadere, draaide Drake him nei Komodo. "Sille jo Karin bringe?"
  
  "Wis". Rûch, mei in hurd gesicht en slachliten, koe de grutte man noch net ferbergje dat er al slein wie.
  
  Fan alle plakken ...
  
  Drake fertroude de Delta-mannen om Kovalenko's goons op 'e baai te hâlden, en fergrutte de druk troch syn katrol fluch oan 'e strak spande kabel te ferbinen. Ben sloech yn syn gurdle en Drake joech him it gewear.
  
  "Sjit as ús libben derfan hinget, Blakey!"
  
  Skriemend rieden se ôf en rieden de zipline lâns. Fan dizze hichte en by dizze faasje like de ôfstân grutter, en de fierste richel like werom te gean. Ben iepene it fjoer, syn skots fleagen heech en breed, en brokken stiennen reinden del op 'e manlju fan 'e Blood King.
  
  Mar it makke neat út. It wie it lawaai, de druk en de driging dy't nedich wie. Drake helle snelheid op en tilde syn skonken op doe't de loft foarby rûn, en ûntbleate in enoarme boaiemleaze ôfgrûn hjirûnder. Horror en opwining makke syn hert race. It lûd fan in metalen katrol dy't oer in gaas lutsen waard, sisde him lûd yn 'e earen.
  
  Ferskate kûgels fluiten foarby, snijden troch de loft om it driuwende pear hinne. Drake hearde werom fjoer fan Delta Team. Ien fan de mannen fan Kovalenko foel lûd yninoar. Ben raasde en hold syn finger op 'e trekker.
  
  Hoe tichter se kamen, hoe gefaarliker it waard. It wie in segen fan God dat de manlju fan Kovalenko gjin dekking hiene, en de konstante sperring fan kûgels dy't út Delta Team kamen wie te folle om te dragen. Sels by dy snelheid koe Drake de kjeld troch syn fuotten rinne fiele. Ieuwen fan swart roerden ûnder him, siedend, tsjotterend en miskien mei spektrale fingers om te besykjen him del te lûken yn in ivige omearming.
  
  De richel raasde op him ta. Op it lêste momint bestelde de Blood King syn mannen werom te lûken, en Drake liet it blok los. Hy kaam op syn fuotten telâne, mar syn ympuls wie net genôch om it lykwicht te behâlden tusken de foarútstribing en it efterút rjochte gewicht.
  
  Mei oare wurden, Blakey syn gewicht sloech se werom. Nei de ôfgrûn.
  
  Drake foel mei opsetsin oan 'e kant, en sette syn hiele lichem yn' e ûnhandige manoeuvre. Ben pakte wanhopich de koppige stien, mar hold dochs moedich oan syn gewear. Drake hearde it hommels lûd fan in zipline dy't strakker waard en besefte dat Komodo en Karin der al op wiene, en mei in skriklike snelheid op him oankamen.
  
  De manlju fan 'e Blood King makken har paad lâns de râne nei de efterkant fan' e hal, hast by steat om de lêste sprong te meitsjen op it grutte rotsplato wêr't de mysterieuze trep begûn. It goede nijs wie dat der noch mar in tsiental minsken oerbleaun wiene.
  
  Drake kroep oer de richel foar't Ben losmakke, en liet himsels in pear sekonden sykhelje foardat hy sitten. Yn in eachwink fleagen Komodo en Karin him foar de eagen, it pear lâne sierlik en net sûnder in lyts sljochtwei glimke.
  
  "De man is in bytsje gewicht oandien." Drake wiisde op Ben. "Tefolle folsleine moarnsiten. Net genôch dûnsjen."
  
  "De band dûnset net." Ben sloech daliks werom doe't Drake har folgjende beweging beoardiele. Moat ik wachtsje op 'e rest fan it team of efterfolgje?
  
  "Hayden seit as jo dûnsje, jo lykje op Pixie Lott."
  
  "Bolleshit".
  
  Komodo seach ek nei Kovalenko's minsken. It tou spande wer oan en se drukten har allegearre tsjin de muorre oan. Twa oare Delta-soldaten kamen yn flugge opienfolging oan, har laarzen skrasten lûd op it sân doe't se stadichoan stopje.
  
  "Trochgean." Drake makke syn beslút. "It is better om har gjin tiid te jaan om te tinken."
  
  Se raasden by de râne lâns, mei harren wapens klear. De opmars fan 'e Blood King waard even út it sicht fersmiten troch in bocht yn 'e rotsmuorre, mar doe't Drake en syn bemanning de bocht ôfmakke, seagen se Kovalenko en de rest fan syn mannen al op it rotsige plato.
  
  Hy ferlear earne noch twa minsken.
  
  En no, it like, krigen se opdracht om ekstreme maatregels te nimmen. Ferskate minsken namen draachbere RPG-granaatwerpers út.
  
  "Ferdomme, se binne beladen!" Drake raasde, bleau doe stean en draaide him om, syn hert foel ynienen troch de grûn. "Och nei-"
  
  It earste pop en fluit fan in granaat dy't út 'e mûle laden waard, waard heard. De lêste twa Delta-soldaten rieden lâns de zipline, rjochte op de richel doe't in raket it rekke. It botste yn 'e muorre boppe de zip-line ankers en ferneatige se yn in eksploazje fan rots, stof en skaly.
  
  De line sakke. De soldaten fleagen yn it swarte ferjit del, sûnder sels in lûd te meitsjen. Hoe dan ek, dit wie noch slimmer.
  
  Komodo ferflokte, lilkens ferwûne syn trekken. Dat wiene goede minsken dêr't er jierren mei traind en fochten hie. No wiene der mar trije sterke yn it Delta-team, plus Drake, Ben en Karin.
  
  Drake raasde en jage se de râne del, gek troch de kennis dat nije RPG's ynkoarten wurde lansearre. De oerlibbenen rûnen lâns de richel, liede troch gloeistokken en in oerfloed fan amberflitsen. Elke stap brocht se tichter by in rotsich plato, in frjemde trep en it mysterieuze, mar ongelooflijke sicht fan in gigantyske troan dy't út in rotsmuorre stekt.
  
  In twadde RPG-skot waard ôfsketten. Dizze eksplodearre op in richel efter de rinners, wêrtroch't it paad skea, mar net ferneatige. Sels wylst er rûn, en syn oerwurke spieren oant de limyt triuwde, koe Drake Kovalenko hearre rôpen tsjin syn mannen om foarsichtich te wêzen - de richel kin har ienige útwei wêze.
  
  No kaam Drake oan 'e foet fan 'e richel en seach in kloof dêr't er oer springe moast om it rotsige plato te berikken en de manlju fan 'e Bloedkening te konfrontearjen.
  
  It wie enoarm.
  
  Sa grut trouwens, dat er hast wankele. Hast stoppe. Net foar mysels, mar foar Ben en Karin. Op it earste each tocht er net dat se de sprong meitsje soene. Mar doe ferhurde er syn hert. Se moasten. En d'r koe gjin fertraging wêze, gjin weromdraaien. Se wiene de ienige minsken dy't by steat wiene om de Bloody King te stopjen en in ein te meitsjen oan syn gekke plan. De ienige minsken dy't yn steat binne om de lieder fan ynternasjonaal terrorisme te ferneatigjen en te soargjen dat hy noait de kâns hat om ien wer te kwea te dwaan.
  
  Mar hy draaide him noch heal om doe't er rûn. "Net ophâlde," rôp er tsjin Ben. "Leauwe. Do kinst it".
  
  Ben knikte, adrenaline naam syn skonken en spieren oer en folde se mei wilskrêft, grutheid en macht. Drake sloech it gat earst, sprong mei syn earms útstutsen en skonken noch pompen, boog oer de gat as in Olympysk atleet.
  
  Ben kaam dernei, earm útstutsen, holle yn alle rjochtingen smiten, senuwen sjitten troch syn gefoel fan lykwicht. Mar hy kaam oan 'e oare kant telâne mei in pear sintimeter te sparjen.
  
  "Ja!" Hy rôp en Drake gnyske nei him. "Jessica Ennis kin neat oan dy dwaan, maat."
  
  Komodo kaam doe swier telâne, draaide syn lichem hast fan binnen, wylst er him daliks omdraaide en nei Karin seach. Har sprong wie prachtich. Skonken heech opheven, rêch bôge, massa foarút beweging.
  
  En in perfekte lâning. De rest fan Delta Team folge.
  
  Drake draaide him om en seach it meast skokkende gesicht dat er ea sjoen hie.
  
  De Bloedige Kening en syn mannen, gûlend en gûlend, meast bedutsen mei bloed en gapjende wûnen, raasden allegear rjocht op har ta en swaaiden har wapens as demoanen út 'e hel.
  
  It is tiid foar de lêste slach.
  
  
  HAADSTIK ienenfjirtich
  
  
  Matt Drake oerlibbe en kaam oantlit ta oantlit mei de Bloody King.
  
  Syn mannen kamen earst oan, gûlen klonk doe't gewearen klonk en messen knipten en flitsen as swurden, reflektearje it amber ljocht en smieten har fjoer yn in protte rjochtingen. Ferskate skots waarden ôfsketten, mar op dizze ôfstân en yn dizze maalstroom fan testosteron en eangst wie gjinien goed rjochte. En dochs wie der in skerpe gjalp efter Drake, in oare fallen Delta-soldaat.
  
  Drake syn spieren seagen as fjochtsje er tsjin in gorilla fan trijehûndert pûn. Bloed en smoargens bedutsen syn gesicht. Njoggen minsken foelen him oan, se, mar hy fersloech se allegearre, om't de Bloedkening efter har stie, en neat soe him tsjinhâlde om syn wraak te ferklearjen.
  
  De âlde soldaat wie werom, it sivile gesicht wie no fermindere, en hy wie dêr werom, yn 'e boppeste rangen, mei de slimste neuken soldaten yn libben.
  
  Hy skeat trije manlju spitich, rjocht yn it hert. Hy gie de fjirde yn, draaide it gewear om, sloech de noas fan de man folslein yn en bruts tagelyk in part fan syn wangbonke. Trije sekonden gongen foarby. Hy fielde dat de Delta-bemanning hast yn eangst fan him ôf weromkaam, en joech him romte om te wurkjen. Hy liet se om de trije hierlingen te fjochtsjen, wylst hy nei ien man en Kovalenko sels beweech.
  
  Komodo sloech de man mei de holle en stuts de oare yn ien beweging dea. Karin wie njonken him en gie net werom. Net foar in sekonde. Se brûkte de palm fan har gesicht om de stutsen man werom te triuwen en in kombinaasje fan stompen folge. Doe't de hiersoldaat grommele en himsels besocht te spannen, grypte se yn en brûkte in taekwondotechnyk om him oer har skouder te smiten.
  
  Nei de skerpe râne.
  
  De man glied gûlend, meifierd troch de ôfgrûn. Karin stoarre Komodo oan, en besefte ynienen wat se dien hie. De lieder fan in grut team tocht fluch en joech har in teken fan tankberens, fuortendaliks wurdearje har aksjes en joech se relevânsje.
  
  Karin sykhelle djip.
  
  Drake konfrontearre de Blood King.
  
  Úteinlik.
  
  De lêste man hie de koarte striid oerlibbe en lei no oan syn fuotten te wrotten mei syn sykheljen buis ferpletterd en beide polsen stikken. Kovalenko joech de man in ferachtlike blik.
  
  "Gek. En swak."
  
  "Alle swakke minsken ferbergje efter har rykdom en de skyn fan macht dy't it har bringt."
  
  "Gelikens?" Kovalenko helle in pistoal út en skeat de wrinkende man yn it gesicht. "Is dit gjin krêft? Tochten jo dat it gelyk wie? Ik dea elke dei in man kâldbloedig om't ik kin. Is dat in skyn fan macht?"
  
  "Op deselde manier as jo Kennedy Moore fermoarde hawwe besteld? Hoe sit it mei de famyljes fan myn freonen? In part fan 'e wrâld kin jo berne hawwe, Kovalenko, mar it wie net it diel dat ferstannich wie.
  
  Se bewege fluch en tagelyk. Twa wapens, in pistoal en in gewear, klikke tagelyk.
  
  Beide binne leech. Dûbeldklikke.
  
  "Nee!" Kovalenko's gjalp wie fol mei bernelike grime. Hy waard wegere.
  
  Drake stuts mei syn mes. De Bloedige Kening liet syn strjitte-smarts sjen troch oan 'e kant te ûntkommen. Drake smiet it gewear op him. Kovalenko naam de klap op 'e foarholle sûnder te knibbeljen, en tagelyk luts er in mes.
  
  "As ik dy sels deadzje moat, Drake ..."
  
  "Och ja, do silst wol," sei de Ingelsman. "Ik sjoch gjinien mear om him hinne. Jo hawwe gjin inkelde ferdomme shilling, maat."
  
  Kovalenko sloech. Drake seach it barre yn slow motion. Kovalenko hat miskien tocht dat er hurd opgroeid wie, miskien sels tocht dat er hurd traind hie, mar syn training wie neat yn ferliking mei de hurde easken en testen dêr't de Britske SAS oan ûnderwurpen waarden.
  
  Drake kaam fan 'e kant mei in flugge knibbelslach dy't Kovalenko tydlik ferlamme en ferskate ribben bruts. De sucht dy't út 'e mûle fan 'e Rus ûntkaam, waard daliks ûnderdrukt. Hy stapte werom.
  
  Drake feint in flugge oanfal, wachte op 'e reaksje fan' e Blood King, en fong fuortendaliks de rjochterhân fan 'e man mei syn eigen. In flugge turn del en Kovalenko syn pols bruts. En wer sisde de Rus gewoan.
  
  Se waarden sjoen troch Komodo, Karin, Ben en de oerbleaune Delta soldaat.
  
  De Bloedkening stoarre harren oan. "Jo kinne my net deadzje. Jim allegear. Do kinst my net deadzje. Ik bin God!"
  
  Komodo grommele. "Wy kinne dy net deadzje, idioat. Do silst in protte gûle moatte. Mar ik bin der wis fan dat ik sjoch der nei út om jo te helpen kieze wêryn jo de rest fan jo libben sille trochbringe.
  
  "Finzenis." De bloedige kening spuide. "Gjin finzenis kin my hâlde. Ik sil it in wike yn besit hawwe."
  
  Komodo syn mûle bruts yn in glimke. "Ferskate finzenissen," sei er stil. "Se besteane net iens."
  
  Kovalenko seach efkes fernuvere, mar doe omskodde de arrogânsje syn gesicht wer en kearde er werom nei Drake. "En do?" - hy frege. "Jo kinne likegoed dea wêze as ik jo net healwei de wrâld efternei moast."
  
  "Dea?" - klonk Drake. "D'r binne ferskate soarten deaden. Jo moatte dit witte."
  
  Drake skopte him yn syn kâld, deade hert. Kovalenko wankele. It bloed streamde út syn mûle. Mei in jammerdearlik gjalp foel er op 'e knibbels. In beskamsume ein foar de Bloody King.
  
  Drake lake him út. "Hy is klear. Bind syn hannen en lit ús gean."
  
  Ben spriek. "Ik haw syn spraakpatroanen opnommen." Hy sei rêstich, en naam syn telefoan op. "Wy kinne spesjale software brûke om syn stim te reprodusearjen. Matt, wy hawwe him eins net libben nedich.
  
  It momint wie sa spannend as de lêste sekonde foar de eksploazje. De útdrukking fan Drake feroare fan resignaasje nei pure haat. Komodo wie twifelich om yn te gripen, net út eangst, mar út hurd fertsjinne respekt - it ienige respekt dat in soldaat erkenne soe. Karin har eagen waerd grut fan ôfgriis.
  
  Drake tilde syn gewear op en sloech it hurde stiel op Kovalenko syn foarholle.
  
  "Bist it wis?"
  
  "Posityf. Ik seach har stjerre. Ik wie dêr. Hy joech opdrachten foar terroristyske oanfallen op Hawaï Ben seach om de keamer hinne. "Sels de hel sil him útspuie."
  
  "Dit is wêr't jo hearre." Drake's glimke wie kâld en tsjuster, lykas de siel fan 'e Bloody King. "Foar de poarten fan 'e hel. Dit is wêr't jo moatte bliuwe, en dit is wêr't jo moatte stjerre.
  
  De kaak fan Kovalenko knypte stiif; dêr efter sieten fjirtich jier fan dea, ûntberens en bloedige ferfal. "Jo sille my noait bang meitsje."
  
  Drake studearre de fallen man. Hy hie gelyk. De dea soe him gjin kwea dwaan. Der wie neat op ierde dat dizze man bang meitsje koe.
  
  Mar der wie ien ding dat him brekke soe.
  
  "Dat wy bine dy hjir del." Hy liet syn gewear sakke, ta Komodo's opluchting. "En wy bliuwe de skat opeaskje. It wie in syktocht foar jo libben en jo sille noait witte wat it wie. Mar markearje myn wurden, Kovalenko, ik sil it dwaan. "
  
  "Nee!" De gjalp fan de Rus wie daliks. "Wat binne dyn klachten? Nee! Nea. It is mines. Dit hat altyd fan my west."
  
  Mei in wanhopich brul makke de Blood King in lêste wanhopige stoot. Syn gesicht wie ferfoarme troch pine. Bloed streamde út syn gesicht en hannen. Hy gyng oerein en sette elke ounce fan wil en libben fol haat en moard yn syn sprong.
  
  Drake syn eagen glinsteren, syn gesicht waard hurd as graniten. Hy liet de Bloedkening him slaan, stie stevich doe't de gekke Rus alle lêste ounces enerzjy útbriek yn in tsiental klappen, earst sterk, mar gau ferswakke.
  
  Doe lake Drake, in lûd foarby it tsjuster, in lûd sûnder leafde en ferlern, fêstsitten healwei tusken it fjoerwei en de hel. Doe't de lêste enerzjy fan 'e Blood King wie opstutsen, triuwde Drake him mei syn palm en stie op syn boarst.
  
  "It wie allegear om 'e nocht, Kovalenko. Do ferliest".
  
  Komodo raasde nei de Rus en bûn him op foardat Drake syn gedachten feroarje koe. Karin holp him ôf te lieden troch te wizen op de hast fertikale trep en it skitterjende gesicht fan in swarte troan dy't útstekt. It wie hjir noch mear ferrassend. It skepsel wie enoarm en perfekt byldhouwen, hong hûndert meter boppe har hollen.
  
  "Nei dy".
  
  Drake beoardiele it folgjende obstakel. De trep riisde yn in lichte hoeke foar sa'n hûndert meter. De ûnderkant fan 'e troan wie in djip swart, nettsjinsteande de protte amber hichtepunten ferspraat om it.
  
  "Ik moat earst gean," sei Komodo. "Ik haw wat klimûnderfining. Wy moatte in pear stappen tagelyk klimme, karabiners ynfoegje as wy gean, en dan de feiligensline útwreidzje nei ús team.
  
  Drake liet him liede. De grime wie noch sterk yn syn geast, hast oerweldigjend. Syn finger fielde noch altyd goed op 'e trekker fan' e M16. Mar om Kovalenko no te deadzjen soe betsjutte dat syn siel foar altyd fergiftige wurdt, tsjusternis ynbringe dat nea ferdwine soe.
  
  As Ben Blake soe sizze, soe it him nei de tsjustere kant draaie.
  
  Hy begon nei Komodo de muorre op te klimmen, en hie in ôflieding nedich om't de nea einigjende ferlet fan wraak groeide en besocht de kontrôle oer him te nimmen. De hommelse opkomst rjochte him daliks op. De gjalp en kreunen fan 'e Bloody King stoaren doe't de troan tichterby kaam en de treppen dreger waarden.
  
  Se gongen omheech, Komodo liedend de wei, sekuer befêstigjen elke karabiner foardat it kontrolearjen fan syn gewicht en dan threading in feilichheid tou en sakje it nei syn team hjirûnder. Hoe heger se klommen, hoe tsjusterder it waard. Elke stap fan 'e trep waard útsnien yn libbene rots. Drake begûn te fielen in gefoel fan eangst doe't er oerein. Guon ongelooflijke skat wachte harren; hy fielde it yn syn mage.
  
  Mar de troan?
  
  Hy fielde de absolute leechte efter him, bleau stean, sammele syn moed en seach nei ûnderen. Ben wraksele, syn eagen wiid en bang. Drake fielde in opwelling fan sympaty en leafde foar syn jonge freon dy't net field waard sûnt Kennedy ferstoar. Hy seach de oerbleaune Delta-soldaat Karin besykje te helpen en glimke doe't se him ôfswaaide. Hy stiek Ben in helpende hân út.
  
  "Hâld op om it fan dysels te meitsjen, Blakey. litte wy."
  
  Ben seach him oan en it wie as gie fjoerwurk yn syn harsens ôf. Iets yn Drake syn eagen of de toan fan syn stim makke him optein, en in blik fan hope ferskynde op syn gesicht.
  
  "Tankje God dat jo werom binne."
  
  Mei help fan Drake klom Ben rapper. De deadlike leechte efter harren wie fergetten, en elke stap waard in stap nei ûntdekking, net nei gefaar. De ûnderkant fan 'e troan groeide tichter en tichterby oant it binnen berikbere ôfstân wie.
  
  Komodo rûn foarsichtich de trep del en klom op 'e troan sels.
  
  Nei in minút waard har oandacht oanlutsen troch syn tekenjende Amerikaanske aksint. "Oh myn God, jim sille dit net leauwe."
  
  
  HAADSTIK Twaenfjirtich
  
  
  Drake sprong oer it lytse gat en kaam direkt op it brede stiennen blok telâne dat de foet fan 'e troan foarme. Hy wachte op Ben, Karin en de lêste Delta-soldaat om oan te kommen foardat hy nei Komodo seach.
  
  "Wat hast dêr boppe?"
  
  De lieder fan Delta Team klom op 'e stoel fan' e troan. No roun er nei de râne en stoarre nei harren
  
  "Wa't dizze troan boude, levere in net-sa-geheime passaazje. Hjir, efter de rêch fan 'e troan, is in efterdoar. En se wiene iepen."
  
  "Gean der net tichtby," sei Drake fluch, tinkend oer de trapsystemen dy't se foarby wiene. "Foar alles wat wy witte, draait dit in skeakel dy't dizze troan direkt nei ûnderen stjoert."
  
  Komodo seach skuldich. "Goeie oprop. It probleem is dat ik al ien haw. It goede nijs is..." Hy gnyske. "Gjin fallen."
  
  Drake stekt syn hân út. "Help my oerein."
  
  Ien foar ien klommen se op 'e sit fan' e obsidian troan. Drake naam in momint om him om te draaien en it sicht fan 'e ôfgrûn te bewûnderjen.
  
  Rjocht tsjinoer, oer in grutte kloof, seach er itselde stiennen balkon dat se earder beset hiene. It balkon dêr't kaptein Cook fuortgie. It balkon dêr't de Bloody King nei alle gedachten de lêste flarden fan ferstân ferlear hy hie. It like wol as wiene se mar in stien fuort, mar it wie in ferrifeljende kilometer.
  
  Drake makke in grimas. "Dizze troan," sei er stil. "Dit is boud foar -"
  
  Ben syn gjalp ûnderbriek him. "Matt! Blikstjinder. Jo sille dit net leauwe."
  
  It wie net de skok yn 'e stim fan syn freon dy't eangst stjoerde troch Drake's senuw-einen, mar in gefoel fan forbod. Foargefoel.
  
  "Wat is dit?"
  
  Hy draaide him om. Hy seach wat Ben seach.
  
  "Fok my."
  
  Karin triuwde se út. "Wat is dit?" Doe seach se it ek. "Nea".
  
  Se seagen nei de efterkant fan 'e troan, de hege post foar ien om op te leunen, en it diel dat de efterdoar foarme.
  
  It waard bedutsen yn de no bekende swirls - ongelooflijk âlde symboalen dy"t bliken te wêzen ien of oare foarm fan skriuwen - en deselde symboalen dy"t waarden ynskreaun op beide tiid reis apparaten, likegoed as op"e grutte bôge ûnder de Diamond. Head, dy"t Cook neamd de Poorten fan 'e hel.
  
  Deselde symboalen dy't Thorsten Dahl koartlyn ûntdutsen yn it grêf fan 'e goaden, fier fuort yn Yslân.
  
  Drake die syn eagen ticht. "Hoe kin dit barre? Sûnt wy foar it earst hearden oer Odin's njoggen bloedige skerpen, fiel ik dat ik yn in dream libbe. Of in nachtmerje."
  
  "Ik wedde dat wy noch net klear binne mei de njoggen dielen," sei Ben. "Dit moat manipulaasje wêze. Fan 'e heechste oarder. It is as binne wy keazen of sa."
  
  "Mear as ferflokt." Drake grommele. "En stopje mei de Star Wars-krap."
  
  "Ik tocht oan in bytsje minder Skywalker, in bytsje mear Chuck Bartowski," sei Ben mei in lichte glimke. "Om't wy geeks binne en alles."
  
  Komodo seach mei ferwachting nei de geheime doar. "Moatte wy trochgean? Myn minsken joegen har libben om ús te helpen sa fier te kommen. Alles wat wy yn ruil kinne dwaan is in ein fine oan dizze hel.
  
  "Komodo," sei Drake. "Dit is it ein. Der moat wêze."
  
  Hy triuwde de grutte groepslieder foarby en de reuzepassaazje yn. De romte wie al grutter as de doar dy't der yn lei, en as dat mooglik wie, fielde Drake de trochgong breder wurde, de muorren en it plafond fierder en fierder gongen, oant -
  
  In kâlde, skerpe wyn streake syn gesicht.
  
  Hy bleau stean en liet de gloeistok falle. Yn it swakke ljocht skeat er in amberkleurige raket ôf. Hy fleach omheech, omheech, omheech, dan leger en leger, en fûn gjin stipe. Net fine in plafond, in richel of sels in flier.
  
  Hy skeat in twadde fakkel, dizze kear nei rjochts. En wer ferdwûn de amber-ynfúzje sûnder in spoar. Hy bruts in pear gloeistokken en smiet se nei foaren om har wei te ljochtsjen.
  
  De skerpe râne fan 'e klif sakke seis fuotten foar harren.
  
  Drake fielde him tige dizich, mar twong himsels om troch te gean. Noch in pear stappen en hy fûn himsels oantlit ta oantlit mei leechte.
  
  "Ik sjoch neat. Bullshit".
  
  "Wy koene dizze kant net komme sûnder dat it ferdomde tsjuster ús tsjinhâlde." Karin stimde elkenien syn tinzen út. "Probearje it nochris, Drake."
  
  Hy stjoerde in tredde flits yn it leechte. D'r wiene in pear swakke hichtepunten yn dit skot doe't hy fleach. Der wie wat oan 'e oare kant fan 'e ôfgrûn. In grut gebou.
  
  "Wat wie it?" Ben suchte ferheard.
  
  De flits ferdwûn gau, in koarte libbensvonk ferlern foar altyd yn it tsjuster.
  
  "Wachtsje dêr," sei de lêste oerbleaune Delta-soldaat, in man mei it ropteken Merlin. "Hoeveel amberflitsen hawwe wy noch?"
  
  Drake kontrolearre syn riemen en rêchsek. Komodo die itselde. It oantal dêr't se mei kamen wie sa'n tritich.
  
  "Ik wit wat jo tinke," sei Komodo. "Fjoerwurk, toch?"
  
  "Ien kear," sei Merlin, de wapenekspert fan it team, grimmitich. "Fyn út wêr't wy mei te krijen hawwe en nim it dan werom nei in lokaasje wêr't wy kinne skilje foar reservekopy."
  
  Drake knikte. "Oerienkomme". Hy sette in tsiental fakkels oan kant foar de weromreis, en makke him doe klear. Komodo en Merlyn kamen en stiene njonken him op 'e râne.
  
  "Klear?"
  
  Ien nei de oare, yn rappe opienfolging, skeaten se raket nei raket heech yn 'e loft. It amberkleurige ljocht flakkere op syn heechste punt op en liet in skitterende útstrieling los dy't it tsjuster ferdriuwe.
  
  Foar it earst yn de skiednis kaam deiljocht ta it ivige tsjuster.
  
  De pyrotechnyske werjefte begon effekt te hawwen. Doe't flare nei flare trochgie om omheech te fleanen en te eksplodearjen foardat se stadichoan delkamen, ferljochte de enoarme struktuer oan it oare ein fan 'e gigantyske grot.
  
  Ben hypte. Karin lake. "Briljant".
  
  Wylst se fernuvere seagen, waard it stik tsjuster yn 'e brân stutsen en begon in prachtige struktuer te ferskinen. Earst in rige bôgen yn 'e eftermuorre útstutsen, dan in twadde rige dêrûnder. Doe waard it dúdlik dat de bôgen eins lytse keamers wiene - nissen.
  
  Under de twadde rige seagen se in tredde, dan in fjirde, en dan rigen op rigen as blynjende ljochten by de grutte muorre del gliden. En yn elke niche wjerspegelen grutte glinsterjende skatten de flechtige gloarje fan 'e driuwende amberhel.
  
  Ben wie ferbjustere. "Dit ... dit ..."
  
  Drake en Delta Team bleaunen missile nei missile te sjitten. Se like te feroarsaakje dat de massive keamer yn flammen útbarste. In prachtich fjoer bruts út en raasde foar har eagen.
  
  Uteinlik skeat Drake syn lêste flare. Hy naam doe in momint om de prachtige iepenbiering te wurdearjen.
  
  Ben stottere. "It is enorm ... it is -"
  
  "In oar grêf fan 'e goaden." Drake einige mei mear soarch yn syn stim as ferrassing. "Minstens trije kear mear as yn Yslân. Jezus Kristus, Ben, wat bart der yn 'e hel?"
  
  
  ***
  
  
  De weromreis, alhoewol't noch gefaar fol wie, naam de helte fan 'e tiid en de helte fan 'e muoite. It iennichste grutte obstakel wie in grut gat dêr't se in oare zipline opsette moasten om wer oer te kommen, al wie de Lust keamer altyd in probleem foar de jonges, sa't Karin wiisde mei in sydlingse blik op Komodo.
  
  Werom troch de bôge fan 'e Cook's Hell Gate, stompten se troch de lavabuis werom nei it oerflak.
  
  Drake ferbriek de lange stilte. "Wow, dit is op it stuit de bêste geur yn 'e wrâld. Einliks wat frisse lucht."
  
  De stim fan Mano Kinimaki kaam út it omlizzende tsjuster. "Nim dy Hawaïaanske azem fan frisse lucht, man, en jo soene tichter by jo doel wêze."
  
  Minsken en gesichten kamen út it healtsjuster. De generator waard oanstutsen, in hastich oprjochte set snaarljochten oanstutsen. In fjildtafel waard oprjochte. Komodo rapportearre harren lokaasje doe't se begûn te beklimmen de lava buis. Ben syn sinjaal kaam werom en syn mobyl pipte fjouwer kear mei in antwurdapparaat. Karin hat itselde dien. Alders mochten belje.
  
  "Mar fjouwer kear?" frege Drake mei in glim. "Se moatte dy fergetten wêze."
  
  Hayden rûn no nei har ta, in armoedige, wurch útsekende Hayden. Mar se glimke en benaud Ben. Alicia folge, en seach Drake oan mei moardzjende eagen. En yn 'e skaden seach Drake May, in skriklike spanning waard wjerspegele op har gesicht.
  
  It wie hast tiid foar har rekkenjen. De Japanske frou, net de Ingelske frou, like dêrtroch it meast ferlegen.
  
  Drake skodde de donkere wolk fan depresje fan syn skouders. Hy helle it allegear ôf troch de bûnte en gagged figuer fan 'e Bloedkening op' e ûnjildige grûn oan har fuotten te smiten.
  
  "Dmitry Kovalenko." Hy grommele. "Kening fan 'e klok ein. De meast ferneatige yn syn soarte. Wa wol wat kicks?"
  
  Op dat stuit materialisearre de figuer fan Jonathan Gates út it tanimmende lûd om it tydlike kamp hinne. Drake sloech syn eagen ticht. Hy wist dat Kovalenko persoanlik de frou fan Gates fermoarde. Gates hie mear redenen om de Rus sear te meitsjen as sels Drake en Alicia.
  
  "Besykje". - sei Drake. "Yn alle gefallen, de bastard sil net al syn earms en skonken yn 'e finzenis nedich wêze."
  
  Hy seach dat Ben en Karin fluitsjen en ôfdraaie. Op dat stuit krige er in glim fan de man dy't er wurden wie. Hy seach de bitterens, de wraaksuchtige grime, de spiraal fan haat en wrok dy't der ta liede soe dat er ien waard as Kovalenko sels, en hy wist dat al dy emoasjes him opiten soene en him úteinlik feroarje, him yn in oare persoan meitsje. It wie in ein dat gjinien fan harren woe...
  
  ... Dat is, Alison of Kennedy.
  
  Hy draaide him ek ôf en lei in earm om elk fan Blake syn skouders. Se seagen nei it easten, foarby in rige swaaiende palmbeammen, nei de fiere fonkeljende ljochten en de rinkeljende oseaan.
  
  "Sjoch sa'n ding kin in persoan feroarje," sei Drake. "Kin him nije hoop jaan. De tiid wurdt jûn."
  
  Ben spruts sûnder him om te draaien. "Ik wit dat jo op it stuit in Dinoroc-quote wolle, mar ik sil it jo net jaan. Ynstee soe ik in pear relevante rigels fan "Haunted" kinne oanhelje. Hoe liket dit?"
  
  "Sitearje jo Taylor Swift no? Wat gie der mis?"
  
  "Dit spoar is sa goed as ien fan jo Dinorocks. En do witst it".
  
  Mar Drake soe it nea tajaan. Ynstee harke er nei it gerats dat efter har hinne en wer kaam. Terroristyske plots waarden yntelligint en fluch ferneatige, mar der wiene noch wat slachtoffers. In ûnûntkomber gefolch by it omgean mei fanatyk en dwylsinnigens. It lân wie yn rou. De presidint wie ûnderweis en hie al in oare folsleine opknapbeurt fan 'e Feriene Steaten tasein. yntelliginsje systeem, hoewol't it wie noch ûndúdlik hoe't immen koe stopje Kovalenko út it útfieren fan in plan dat hie west yn 'e wurken foar tweintich jier, doe't al dy tiid waard hy beskôge as gewoan in mytyske figuer.
  
  Hiel gelyk oan de goaden en har oerbliuwsels dy't se no fûnen.
  
  Lessen wiene lykwols leard, en de FS en oare lannen wiene besletten om it allegear yn rekken te hâlden.
  
  De kwestje fan oanklagers tsjin de machthawwers dy't hannele ûnder dwang en út eangst foar it wolwêzen fan har leafsten, soe it rjochterlike systeem jierrenlang ferbine.
  
  Mar de finzenen fan 'e Blood King waarden befrijd en wer ferienige mei har leafsten. Gates tasein dat Kovalenko twongen wurde soe syn bloedige vendetta op te jaan, op ien of oare manier. Harrison waard opnij ferienige mei syn dochter, hoewol koart, en it nijs makke Drake allinich tryster.
  
  As syn eigen dochter berne en leaf wie en dan ûntfierd wie, soe hy itselde ding dien hawwe as Harrison?
  
  Fansels soe hy. Elke heit soe himel en ierde en alles dêrtusken ferpleatse om syn bern te rêden.
  
  Hayden, Gates en Kinimaka rûnen fuort fan it lûd oant se tichtby Drake en syn groep wiene. Hy wie bliid om Komodo en de oerlibjende Delta-soldaat, Merlin, ek mei har te sjen. De bannen smeid yn kammeraatskip en aksje wiene ivich.
  
  Hayden frege Gates oer in man mei de namme Russell Cayman. It like wol as hie dizze man Torsten Dahl ferfongen as haad fan de Yslânske operaasje, syn oarders kamen fan boppen ôf... en miskien sels fan in mistich en fier plak dêrboppe. It like derop dat Cayman in stoere man wie en ûnmeilydsum. Hy regissearre regelmjittich geheime operaasjes en rommele noch mear geheime en selekteare operaasjes sawol yn binnen- as bûtenlân.
  
  "Cayman is in troubleshooter," sei Gates. "Mar net allinnich dat. Jo sjogge, gjinien liket te witten waans troubleshooter hy is. Syn klaring is boppe it heechste nivo. Syn tagong is daliks en sûnder betingsten. Mar doe't er triuwd wurdt, wit gjinien foar wa't hy wirklik wurket.
  
  Drake syn mobyl rinkele en hy hong op. Hy kontrolearre it skerm en wie bliid om te sjen dat de beller Thorsten Dahl wie.
  
  "Hé, it is in gekke Sweed! Wat is der oan de hân, maat? Praat noch as in idioat?"
  
  "It soe lykje sa. Ik haw al ferskate oeren besocht kontakt op te nimmen mei immen en ik begryp it. It lot is my net goed.""
  
  "Jo hawwe gelok dat jo ien fan ús hawwe," sei Drake. "It hawwe in pear dagen west."
  
  "No, it wurdt noch hurder." Dahl is werom.
  
  "Ik betwifelje dat-"
  
  "Harkje. Wy fûnen in tekening. In kaart om krekter te wêzen. Wy wisten it measte te ûntsiferjen foardat dy idioat Cayman it klassifisearre as in feiligensprobleem op topnivo. Trouwens, hawwe Hayden of Gates wat oer him fûn?
  
  Drake knipperde yn betizing. "Kaaiman? Wa de hel is dizze Cayman guy? En wat witte Hayden en Gates?"
  
  "Makket net út. Ik haw net folle tiid." Foar it earst realisearre Drake dat syn freon yn in flúster en yn in haast praat. "Sjen. De kaart dy't wy fûnen jout op syn minst de lokaasje fan de trije grêven oan. Hawwe jo dit begrepen? Der binne trije grêven fan 'e goaden."
  
  "Wy hawwe krekt de twadde fûn." Drake fielde dat de wyn út him sloech. "It is enorm."
  
  "Dat tocht ik. Dan liket de kaart krekt te wêzen. Mar, Drake, jo moatte dit hearre, it tredde grêf is de grutste fan allegear, en it is it minste."
  
  "Minder?"
  
  "Folle mei de skriklikste goaden. Echt walgelijk. Evil skepsels. It tredde grêf wie wat fan in finzenis, dêr't de dea earder twongen as akseptearre waard. En Drake..."
  
  "Wat?"
  
  "As wy gelyk hawwe, tink ik dat it de kaai hâldt foar in soarte fan doomsday-wapen."
  
  
  HAADSTIK Trije-Fjirtich
  
  
  Tsjin de tiid dat in oar tsjuster op Hawaï delkaam en de folgjende stadia fan in âld megaplan begûn wiene, hienen Drake, Alicia en May it allegear efterlitten om har eigen krisis foar ien kear en foar altyd te einigjen.
  
  Tafallich keazen se de meast dramatyske setting fan allegear. Waikiki Beach mei de waarme Stille Oseaan, helder ferljochte troch de folle moanne ynstelling oan de iene kant en rigen fan flammende toeristyske hotels oan de oare.
  
  Mar fannacht wie it in plak foar gefaarlike minsken en hurde iepenbieringen. Trije natuerkrêften kamen byinoar yn in gearkomste dy't de rin fan har libben foar altyd feroarje soe.
  
  Drake spruts earst. "Jo moatte it my sizze. Wa fermoarde Wells en wêrom. Dêrom binne wy hjir, dus it hat gjin sin mear om de bosk te slaan."
  
  "Dat is net de ienige reden dat wy hjir binne." Alicia seach Mai oan. "Dizze elf holp Hudson te fermoardzjen troch stil te hâlden oer har lytse suster. It is tiid foar my en myn man om wat âlderwetske wraak te nimmen."
  
  Mai skodde stadich de holle. "It is net wier. Dyn dikke, idioate freon..."
  
  "Dan yn 'e geast fan Wells." sei Alicia. "Ik woe dat ik wat frije tiid hie!"
  
  Alicia stapte nei foaren en sloech May hurd yn it gesicht. It lytse Japanske famke wankele, seach doe omheech en glimke.
  
  "Jo ûnthâlde".
  
  "Wat seisto my dat de folgjende kear as ik dy sloech, ik dy slaan soe as in man? Ja, soks ferjit je net."
  
  Alicia liet in bult fan stoten los. Mai stapte werom, en pakte elk fan har polsen. It sân om har hinne waard opslein, ferspraat yn willekeurige patroanen troch har snelle fuotten. Drake besocht ien kear yn te gripen, mar in klap op syn rjochter ear makke him twa kear nei te tinken.
  
  "Meitsje elkoar gewoan net deadzje."
  
  "Ik kin neat tasizze," mompele Alicia. Se foel en trippele May syn rjochter skonk. Mai kaam mei in groun telâne, it sân ferpletterde har holle. Doe't Alicia tichterby kaam, smiet Mai in hânfol sân yn har gesicht.
  
  "Tsjek".
  
  "Alles is earlik -" Mai sprong. De beide froulju kamen oantlit ta oantlit. Alicia waard brûkt om te sluten fjochtsjen en smiet sterke klappen mei har elbows, fûsten en palmen, mar Mai fong of ûntwyk elk fan harren en reagearre yn soarte. Alicia pakte de riem fan May en besocht har út it lykwicht te smiten, mar alles wat se berikte wie foar in part de top fan May's broek te rizen.
  
  En lit de ferdigening fan Alicia wiid iepen.
  
  Drake knipperde doe't er seach nei de foarfallen. "No liket dit mear op 'e wierheid." Hy stapte werom. "Trochgean".
  
  May naam folslein foardiel fan Alicia syn flater, en der koe mar ien tsjin in May-klasse strider. Slagen reinden op Alicia, en se wankele werom, har rjochterearm hong slap yn 'e pine, en har boarstbeen baarnende fan' e talleaze slagen. De measte krigers soene nei twa of trije treffers opjûn hawwe, mar Alicia wie makke fan stranger guod, en sels oan 'e ein helle se har hast byinoar.
  
  Se smiet harsels werom troch de loft, skopte en stomme Mai mei in dûbele skop op 'e mage. Alicia kaam op har rêch yn it sân telâne en draaide har hiele lichem op 'e kop.
  
  Allinne te moetsjen in plant gesicht fan de meast komplekse folchoarder. In stomp op 'e mage koe de Hulk útslaan, mar it stoppe Mai net iens. Har spieren namen de klap mei gemak.
  
  Alicia foel, it ljocht gie hast út. Stjerren swommen foar har eagen, en net deselden dy't fonkelden oan 'e nachtlike himel. Se kreunde. "Ferdom gelok skot."
  
  Mar May hie him al ta Drake keard.
  
  "Ik haw Wells fermoarde, Drake. Ik die".
  
  "Ik realisearre it betiid," sei er. "Jo moatte in reden hawwe. Wat wie it?"
  
  "Jo soene dat net sizze as ik de âlde bastard fermoarde." Alicia kreunde ûnder harren. "Jo soene my in psycho bitch neame."
  
  Drake negearre har. Mai skodde it sân út it hier. Nei in minút sykhelle se djip en seach him djip yn 'e eagen.
  
  "Wat is dit?"
  
  "Twa redenen. It earste en ienfâldichste ding is dat hy fûn oer de ûntfiering fan Chika en drige it jo te fertellen.
  
  "Mar wy kinne prate oer -"
  
  "Wit ik. Dit is mar in lyts part."
  
  Mar in lyts part, tocht er. Wie May syn suster in lyts part ûntfierd?
  
  No stride Alicia har fuotten op. Se draaide har ek om nei Drake, har eagen fol mei net-karakteristike eangst.
  
  "Ik wit it," begon May, en wiisde doe op Alicia. "Wy witte wat folle slimmers. Iets ferskrikliks ..."
  
  "Jezus, as jo dit net útbringe, sjit ik jo beide koppen ôf."
  
  "Earst moatte jo witte dat Welles jo noait de wierheid soe fertelle. Hy wie in SAS. Hy wie in offisier. En hy wurke foar in lytse organisaasje sa heech op 'e fiedselketen dat it de oerheid beheart.
  
  "Werklik? Wêroer?" Drake syn bloed beferzen ynienen.
  
  "Dat jo frou - Alison - fermoarde waard."
  
  Syn mûle beweech, mar makke gjin lûd.
  
  "Do bist te ticht by immen. Se hiene jo nedich om dit rezjimint te ferlitten. En har dea makke dy opjaan."
  
  "Mar ik soe fuortgean. Ik soe de SAS foar har ferlitte!
  
  "Nimmen wist," sei Mai stil. "Sels wist se it net."
  
  Drake knipperde, fielde in hommels focht yn 'e eachhoeken. "Se hie ús bern."
  
  Mai stoarre him mei in griis gesicht oan. Alicia kearde him ôf.
  
  "Ik haw it noch noait oan ien ferteld," sei er. "Nea".
  
  De Hawaïaanske nacht kreunde om har hinne, de sterke branding flústere lang fergetten lieten fan 'e âlden, de stjerren en de moanne seagen like ûnpassyf as altyd del, geheimen hâlden en harkjend nei de beloften dy't de minske faaks meitsje kin.
  
  "En der is wat oars," sei Mai yn it tsjuster. "Ik brocht in protte tiid troch mei Wells doe't wy rûn Miami rûnen. Wylst wy yn dat hotel sieten, witst wol, dy dy't stikken waaid wie, hearde ik him op syn minst oardel kear oan de telefoan praten tsjin in man...
  
  "Wat foar persoan?" sei Drake fluch.
  
  "De man syn namme wie Cayman. Russell Cayman."
  
  
  EIN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Op de fjouwer hoeken fan 'e ierde
  
  
  HAADSTIK EARSTE
  
  
  Sekretaris fan Definsje Kimberly Crow siet mei in tanimmend gefoel fan eangst yn har al racing hert. Jawis, se hie net lang op 'e baan west, mar se tocht dat it net alle dagen wie dat in fjouwerstjerren legergeneraal en in hege CIA-amtner in publyk easke mei ien fan har statuer.
  
  It wie in lyts, dimmen mar sierlike keamer yn in hotel yn it sintrum fan Washington; in plak dêr't se wend wie doe't dingen wat mear tact fregen as oars. De dim ferljochting wjerspegele swak troch hûnderten gouden en bêst eik foarwerpen, jaan de keamer in mear casual gefoel en de klam op de funksjes en hieltyd feroarjende uteringen fan dyjingen dy't moete hjir. Qrow wachte op de earste fan har om te praten.
  
  Mark Digby, de CIA-man, kaam direkt nei it punt. "Jo team is gek, Kimberly," sei er, syn toan snijde troch de sfear as soer troch metaal. "Skriuwt syn eigen kaartsje."
  
  Qrow, dy't dizze bytende oanfal ferwachte hie, hie in hekel om yn 'e ferdigening te gean, mar hy hie eins gjin kar. Sels wylst se spriek, wist se dat it krekt wie wat Digby woe. "Se makken in oprop foar proses. Yn fjild. Ik fyn it miskien net leuk, Mark, mar ik bliuw der by."
  
  "En no binne wy efter," grommele generaal George Gleason ûntefreden. In nije ferloving wie alles dat hy soargen oer.
  
  "Yn de race om saneamde "fakânsjeplakken"? Riders? Asjebleaft. Us bêste geasten hawwe de koade noch net kraken."
  
  "Hâld der oan, ja?" Digby gie troch as hie Gleeson net ûnderbrutsen. "Hoe sit it mei har beslút om in boarger te deadzjen?"
  
  Qrow die de mûle iepen, mar sei neat. It is better om dit net te dwaan. Digby wist dúdlik mear as se en soe elk lêste bytsje derfan brûke.
  
  Hy stoarre har rjocht oan. "Wat oer it, Kimberly?"
  
  Se stoarre him werom, neat sei, de loft knetterde no tusken harren. It wie dúdlik dat Digby earst brekke soe. De man wie praktysk te skuorjen mei syn need om te dielen, syn siel út te skinen en te foarmjen neffens syn manier fan tinken.
  
  "In man mei de namme Joshua Vidal holp har mei har ûndersyk. Myn team op 'e grûn wist net wêrom't se nei him sochten, of wêrom't se alle kamera's yn' e tafersjochkeamer útsetten," stoppe hy, "oant se letter kontrolearren en fûnen ..." Hy skodde syn holle, feint chagrin slimmer as de measte soap opera stjerren.
  
  Qrow lêze tusken de rigels, fiele de protte lagen fan crap. "Hawwe jo in folslein rapport?"
  
  "Ik leau". Digby knikte beslissend. "It sil jûns op jo tafel wêze."
  
  Qrow bleau stil oer alles wat se wist oer de lêste missy. It SPEAR-team hold kontakt - amper - mar se wisten in bytsje wat der barde. Lykwols, de moard op dizze Joshua Vidal, as it sels op ôfstân wier is, sil djippe en yngripende gefolgen hawwe foar it team. Foegje hjirby Mark Digby ta, dy't it soarte fan man wie dy't bliid wie om elke flater te korrigearjen dy't syn eigen doelen befoardere, en Hayden's team koe maklik in skande foar de Feriene Steaten neamd wurde. Se kinne wurde ûntbûn, klassifisearre as flechtlingen ûnder foarbehâld fan arrestaasje, of ... slimmer.
  
  Alles hong ôf fan Digby syn plan.
  
  Crowe moast hiel foarsichtich traapje, mei har eigen nochal drege karriêre yn gedachten hâlde. Sa fier komme, sa heech komme, wie net sûnder gefaren - en guon loerden noch efter har.
  
  Generaal Gleason gniisde. "It bringt neat foarút. Benammen dy jonges dy"t op it fjild wurkje."
  
  Qrow knikte nei de generaal. "Ik mei iens, George. Mar SPEAR hie en bliuwt ien fan ús meast effektive teams, tegearre mei SEAL Teams 6 en 7. Se binne ... unyk yn in protte manieren. Ik bedoel, letterlik, d'r is gjin oar team yn 'e wrâld lykas har.
  
  Digby syn blik wie hurd. "Ik besjoch dit as in heul prekêre posysje ynstee fan in superieure. Dizze SWAT-teams hawwe koartere riemen nedich, gjin lossere keatlingen.
  
  Qrow fielde dat de sfear minder waard en wist dat der noch slimmer foarút komme soe. "Jo team is fan 'e spoaren gien. Se hawwe ynterne problemen. Uterlike mystearjes dy't ús allegear noch yn 'e kont komme kinne..." Hy bleau stil.
  
  Generaal Gleason grommele wer. "It lêste wat wy nedich binne is in team fan rogue multynasjonale korporaasjes ynhierd troch de Feriene Steaten dy't yn it bûtenlân gek wurde, en in oare strontstoarm meitsje. It is better om de bannen te snijen wylst wy kinne."
  
  Qrow koe har ferrassing net ferbergje. "Wêr hast it oer?"
  
  "Wy sizze neat." Digby seach nei de muorren as ferwachte er Dumbo syn earen te sjen.
  
  "Seiste jo dat se arresteare moatte?" sy drukte.
  
  Digby skodde hast ûnmerkber de holle; amper te merken, mar in beweging dy't warskôgingsklokken klonk djip yn 'e siel fan Qrow. Se mocht it net leuk fine, net in bytsje, mar de iennichste manier om de ferskriklike spanning yn 'e keamer te ûntlêsten en fuort te gean wie troch te gean.
  
  "Set der in spjeld yn," sei se mei in sa lichte stim as se opbringe koe. "En lit ús de oare reden besprekke dat wy hjir binne. Oan 'e fjouwer hoeken fan 'e ierde."
  
  "Litte wy direkt prate," sei de generaal. "En sjoch nei feiten, gjin fabels. De feiten sizze dat guon psychos stroffele op tritich jier âlde manuskripten dy't skreaun binne troch oarlochsmisdiedigers dy't ferstoppe yn Kuba. De feiten sizze dat dizze bosk psycho's foarút gie en se lekt op it ferdomde Netwurk, wat frij natuerlik is foar dit stel. Dit binne de feiten."
  
  Crow wist fan 'e ôfkear fan' e generaal fan argeologyske folkloare en syn folsleine gebrek oan ferbylding. "Ik tink it, George."
  
  "Wolle jo noch wat?"
  
  "No, ik bin der wis fan dat wy se op it punt steane te hearren."
  
  "Elke gekke wittenskipper, elke Indiana fucking Jones wannabe en opportunistyske krimineel yn 'e wrâld hat no tagong ta deselde ynformaasje dy't wy dogge. Elke regearing, elk team fan spesjale krêften, elke swarte ops-ienheid hat it sjoen. Ek dyjingen dy't net bestean. En op dit stuit... se rjochten allegear har smoarchste oandacht op ien plak."
  
  Qrow wie net wis dat se like syn analogy, mar frege: "Hokker ien?"
  
  "Plan foar de oarder fan it lêste oardiel. Plan foar it ein fan 'e wrâld."
  
  "No dat klinkt in bytsje dramatysk fan jo, generaal."
  
  "Ik lês it ferbatim, dat is alles."
  
  "Wy hawwe it allegear lêzen. Dit alles,' interjected Digby. "Fansels moat dit serieus nommen wurde en kin op dit stuit net ôfkoarte wurde. It haaddokumint, dat se de "Oarder fan it lêste oardiel" neame, ferwiist nei de Ruiters en, wy leauwe, de folchoarder wêryn't se socht wurde moatte.
  
  "Mar -" Gleason koe himsels dúdlik net helpe. "Fjouwer hoeken. Dit is folslein ûnlogysk."
  
  Qrow holp him foarút. "Ik tink dat dit mei doel kodearre is, George. Om it beslút te komplisearjen. Of meitsje it sa dat it allinnich beskikber is foar dyjingen dy't keazen binne troch de Oarder.
  
  "Ik hâld der net fan". Gleason like as wie er gek.
  
  "Ik bin der wis fan". Qrow tikke de tafel foar har. "Mar sjoch - it manuskript ropt in protte fragen op, dy't allegear noch gjin antwurden hawwe. Yn prinsipe, wêr binne se no... De Oarder?"
  
  "Dit is lang net it grutste mystearje dat wy tsjinkomme," wie Digby it net iens. "Dit plan is wêr't wy mei alle hasten nei moatte draaie."
  
  Qrow genoaten fan de oerwinning fan dizze bysûndere manipulaasje. "SPEARS binne al yn Egypte," befêstige se. "It manuskript op nominale wearde nimme en oannimme dat ús iere ynterpretaasjes korrekt binne, is wêr't wy moatte wêze."
  
  Digby beet syn ûnderlip. "Dit is allegear goed," sei er, "mar it bringt ús ek de hiele sirkel nei wêr't wy wêze wolle. Der moat no in beslút makke wurde, Kimberly.
  
  "No?" Se wie echt ferrast. "Se geane nergens hinne en it soe in flater wêze om se fan it fjild te heljen. Ik nim oan dat jo it manuskript begrepen hawwe? Fjouwer ruters? De lêste fjouwer wapens? Oarloch, ferovering, hongersneed, Dea. As dit in jildige claim is, moatte wy dat se dogge wat se it bêste dogge. "
  
  "Kimberly." Digby wreau syn eagen. "Jo en ik hawwe folslein ferskillende opfettings oer wat it is."
  
  "Jo kinne har eardere súksessen net útdaagje?"
  
  "Hoe definiearje jo sukses?" Digby ferspraat syn hannen op in skandalich smûge manier. "Ja, se neutralisearre ferskate bedrigingen, mar sa koene de SEALs, de Rangers, de CIA Special Activities Division, de SOG, de Marine Raiders ..." Hy stoppe. "Sjoch wêr't ik hinne gean?"
  
  "Jo sizze dat wy gjin SPIR nedich hawwe."
  
  Digby rôle mei opsetsin mei de eagen. "It is noait bard".
  
  Qrow naam mear as in sekonde om de bedoelde belediging te beskôgjen. Se seach fan Digby nei Gleason, mar de generaal reagearre allinnich mei in ûnbidige, stoïsynske blik, sûnder mis de uterlike útdrukking fan syn kreative streak. It wie har dúdlik wêr't SPIR slagge. Gleeson begriep dit oprjocht net, en Digby stribbe nei in oar doel.
  
  "Foar no," sei se, "hawwe wy allinich wurden en rapporten, meast geroften. Dit team hat har libben riskearre, har manlju ferlern en kear op kear opoffere foar dit lân. Se hawwe it rjocht om út te sprekken."
  
  Digby makke in gesicht, mar sei neat. Qrow bûgde efteroer yn syn stoel, en genietsje fan 'e kalme sfear dy't noch troch de fjouwer hoeken fan' e keamer rûn yn in besykjen om fokus te bliuwen. Ien easke konsintraasje en rêst by it omgean mei giftige slangen.
  
  "Ik stel foar om minsken nei TerraLeaks te stjoeren yn in besykjen om dizze stream fan ynformaasje te stopjen," sei se. "Oant de autentisiteit fan dizze oarder is fêststeld. Wat sil der gau barre," tafoege se. "Wy ûndersykje de Kubaanske bunker wêr't dit fûn is. En wy litte Team SPEAR har wurk dwaan. Nimmen sil it rapper dwaan."
  
  Generaal Gleason knikte ynstimd. "Se binne der," raasde er.
  
  Digby glimke doe breed nei har, ferwizend nei de kat dy't de crème krige. "Ik akseptearje al jo suggestjes," sei er. "Ik wol op rekord gean en sizze dat ik it net mei har iens bin, mar ik sil it iens wêze. En as tsjinprestaasje wol ik dat jo myn lytse foarstel akseptearje."
  
  Dear God, nee. "Wa fan harren?"
  
  "Wy stjoere in twadde team. Om har te dekken en har miskien te helpen."
  
  Qrow wist wat er sei. "Om te dekken" betsjutte om te observearjen, en "om te helpen" miskien betsjutte om út te fieren.
  
  "Hokker team?"
  
  "SEAL Team 7. Se komme tichtby."
  
  "Ongelooflijk." Qrow skodde har holle. "Wy hawwe twa fan ús bêste teams tagelyk yn itselde gebiet. Hoe kaam dit?
  
  Digby slagge deryn om ûngemak te bliuwen. "Pure tafal. Mar jo moatte it iens wêze dat twa better binne as ien."
  
  "Moai". Qrow wist dat se gjin oare kar hie as akkoart te gean. "Mar ûnder gjin omstannichheden sille de twa ploegen treffe. Net om hokker reden. Alles dúdlik?"
  
  "Allinne as de wrâld derfan hinget." Digby glimke, ûntwyk de fraach en liet Gleeson kreunen.
  
  "Bliuw profesjoneel," sei Gleason. "Ik kin yn in pear oeren sân yn it goede gebiet hawwe. Op betingst dat we dit moai gau oer krije."
  
  "Beskôgje it oer." Qrow wegere it pear te fertellen dat se de doar net yn 'e kont slaan op 'e wei út. Foar SPEAR koe it net serieuzer wurde. Foar de man dy't Joshua Vidal fermoarde, wie it brutaal. Foar har koe it ien fan 'e boppesteande wêze en slimmer. Mar lit ús earst de wrâld rêde, tocht se.
  
  Wer.
  
  
  HAADSTIK Twa
  
  
  Alexandria leit yn al syn moderne gloarje efter it plaatglêzen rút; in bloeiende betonnen metropoal omjûn troch in fonkeljend see, markearre troch palmbeammen en hotels, in bûgde kustline en de ongelooflijk yndrukwekkende Bibleteek fan Alexandria.
  
  It feilich hûs fan 'e CIA seach seis ferkearssmoarge rydstroken út dy't stadich om 'e bôge fan 'e kust rûnen. Alle tagong ta it rûzige balkon fan bûten ôf waard beheind troch swier glês en bars. Allinnich de haadteekkeamer joech alle tekens fan treast; de keuken wie lyts en provisorysk, de twa sliepkeamers wiene al lang stielen koaitsjes wurden. Allinich ien persoan bemanne it feilige hûs op in heule basis, en hy wie dúdlik bûten syn komfortensône.
  
  Alicia bestelde in bakje kofje. "Hey man, dit binne fjouwer swarte, twa mei molke, trije mei room en ien mei kanielsmaak. Begrepen?"
  
  "Ik doch net..." In tritich man mei in tinne bril en dikke wynbrauwen knipperde fûl. "Ik meitsje gjin... kofje. Begripe jo dit?
  
  "Do begrypst it net? No, wat dogge jo hjir?"
  
  "Ferbining. Lokaal kontakt. Húshâldster. IK-"
  
  Alicia knypte har eagen stiif ticht. "Hushâldster?"
  
  "Ja. Mar net sa. Ik..."
  
  Alicia kearde him ôf. "Fuck, dude. Jo meitsje de bêden net op. Jo meitsje gjin kofje. Wat de hel betelje wy dy foar?"
  
  Drake besocht syn bêst om de Ingelske frou te negearjen, ynstee fan te rjochtsjen op 'e moeting tusken Smith en Lauren. De New Yorker wie taret en fleach nei Egypte op it momint dat de nije bedriging feroare fan wat alarmearjend nei prioriteit. Stean yn it sintrum fan 'e keamer mei har hier del en in boartlike útdrukking op har gesicht, se wie ree om te aktualisearjen it team, mar doe't Smith benadere Lauren, in hiele rige fan emoasjes crashed del op har.
  
  "No net," antwurde se daliks.
  
  "Ik libbet," grommele Smith. "Ik tocht dat jo miskien ynteressearje."
  
  Ynstee fan werom te snappen, naam Lauren djip sykheljen. "Ik meitsje my elke dei, elke minút soargen oer jo. Ik leau. Fynsto it leuk, Smith?"
  
  De soldaat die de mûle iepen om beswier te meitsjen, mar Alicia grypte behendich yn. "Ferdomme, hast net heard? Syn namme is Lancelot. Hy hat it leaver as Smith. No neame wy him sa."
  
  Lauren waard foar de twadde kear yn in minút oerfallen. "Lance-a-what? Is dat net de namme fan de âlde ridder?"
  
  "Fansels," sei Alicia bliid. "Deselde man dy't ûntrou pleegde mei de frou fan 'e kening."
  
  "Sisto dat ik my soargen meitsje moat? Of makket it dy út?"
  
  Alicia stoarre Smith oan. "Nee. As hy dy ferliest, is it bêste dat hy sil krije in baviaan, en d'r binne gjin reade apen yn Egypte. Se seach mei in freegjende blik de keamer om. "Teminsten net bûten dizze keamer."
  
  Mai stie no njonken Lauren, nei't se oan 'e kant stapte nei't se it befeiligingssysteem fan it feilich hûs dûbeld kontrolearre hie. "Moatte wy de operaasje ynhelje? Ik tink dat Lauren hjir is?"
  
  "Ja Ja". De New Yorker kaam gau har kalmte werom. "Wolle jim allegearre sitte? It kin wat tiid duorje."
  
  Yorgi fûn in lege stoel. Drake gyng op 'e earmleuning fan 'e stoel sitten en seach foarsichtich om 'e keamer hinne. It wie him dúdlik, fan 'e kant ôf te sjen, hoe't Dal en Kenzi tichterby kamen, hoe't Hayden fan Kinimaki ôfgliden wie, en, gelokkich, hoe't Alicia en May no mear akseptearje fan inoars oanwêzigens liken. Drake wie tige ferljochte troch dizze útkomst, mar it folgjende grutte ding soe barre. Yorgi bleau hast hielendal stil sûnt syn iepenbiering krekt trije dagen lyn.
  
  Ik bin dejinge dy't myn âlden yn kâld bloed fermoarde hat.
  
  Ja, dit ûndermine de fiering, mar gjinien sette druk op de Russen. Hy gyng wirklik tige yn om ta te jaan wat er dien hie; No hie er tiid nedich om it ûnthâld yn werklike wurden oer te setten.
  
  Lauren seach in bytsje ûngemaklik by it stean oan 'e kop fan' e keamer, mar doe't Smith werom stapte, begon se te praten. "Earst kinne wy in foarsprong hawwe oer de lokaasje fan Tyler Webb's stash. Unthâld - hy beloofde dat mear geheimen wurde iepenbiere?
  
  Dit wist Drake goed. Se meitsje har sûnt dy tiid soargen oer de mooglike gefolgen. Of op syn minst twa of trije wiene.
  
  ,,Mar dêr ha wy no gjin tiid foar. Letter hoopje ik dat wy allegearre op reis kinne. Mar dit ... dizze nije bedriging begon doe't de TerraLeaks-organisaasje in hiele bosk dokuminten op it ynternet pleatste. Se trille. "Mear as in fysike bom fallen op in digitale stifting. Alle dokuminten wiene mei de hân skreaun, dúdlik fanatyk en suver selsferheffend. Gewoane âld jiskefet. Meiwurkers fan TerraLeaks fûnen se yn in âlde bunker yn Kuba, wat oerbleaun is fan tsientallen jierren lyn. It liket derop dat de bunker eartiids it haadkertier wie fan in groep gekken dy't harsels de Oarder fan it Lêste Oardiel neamden.
  
  "Klinkt as in protte laitsjen," sei Drake.
  
  "Fansels wie it. Mar yn wierheid wurde dingen folle slimmer. Al dizze minsken wiene oarlochsmisdiedigers dy't flechten út Nazi-Dútslân en ûnderdûkten yn Kuba. No, lykas jo allegear witte, is it makliker om in list te meitsjen fan 'e rare stront wêryn de nazi's net ynteressearre wiene dan in list fan wat se wiene. Dizze oarder is makke om dingen troch te jaan oan takomstige generaasjes. As se fongen of fermoarde waarden, soene se earne yn 'e takomst wat glorieuze resonânsje wolle hawwe."
  
  "En jo sizze dat se it hawwe?" frege Hayden.
  
  "No, noch net. Der is neat bewiisd. De oarder bestie út twa generaals, twa ynfloedrike regearingsfigueren en twa rike sakelju. Tegearre soene se wichtige macht en middels hawwe. "
  
  "Hoe witte wy dit?" frege Mai.
  
  "Och, se ferburgen neat. Nammen, eveneminten, plakken. Dit alles is yn 'e dokuminten. En TerraLeaks folge it pak," Lauren skodde har holle, "sa't se dogge."
  
  "Seisto dat elkenien it wit?" sei Drake rêstich. "Elke moardzjende organisaasje yn 'e wrâld? Klaske." Hy draaide de holle nei it rút, as seach er nei de hiele wrâld bûten, byinoar kommen.
  
  "It dokumint yn kwestje is net folslein klear," begûn Lauren.
  
  Alicia snikte. "Behalven as dat fansels it gefal is."
  
  "Dat wy hawwe net alle ynformaasje. Wy kinne allinne mar oannimme dat dizze oarlochsmisdiedigers, dy't sa'n sânentweintich jier lyn fan 'e ierde ferdwûn binne, net de kâns krigen om har wurk te foltôgjen."
  
  "Ferdwûn?" Dahl mompele, en ferskoot in bytsje fan foet nei foet. "Meastentiids betsjut dit de geheime plysje. Of Special Forces. It makket sin, om't se oarlochsmisdiedigers wiene."
  
  Lauren knikte. "Dit is in konsensus. Mar dejinge dy't "ferdwyn" tocht net om nei de geheime bunker te sykjen.
  
  "Dan wierskynlik SAS." Dahl seach Drake oan. "Fet bastards."
  
  "Us spesjale krêften wurde teminsten ABBA net neamd."
  
  Kinimaka gong nei it finster om te sjen. "Klinkt as de mem fan alle flaters," rommele er yn syn glês. "Ik lit dizze ynformaasje frij fersprieden. Hoefolle regearingen sille hjir tagelyk op jage?"
  
  "Op syn minst seis," sei Lauren. "Dêr't wy fan witte. No kinne der mear wêze as dit. De race begon doe't jim yn Perû einigen.
  
  "Binne jo klear?" Smith werhelle. "Wy hawwe libbens rêden."
  
  Lauren skodholle. "Nimmen ferwyt dy dit."
  
  Drake tocht dúdlik oan Smith's werhelle fersiken om de hel op te haasten tidens de lêste missy. Mar no wie net de tiid om dizze kwestje op te heljen. Ynstee, hy fong rêstich de oandacht fan 'e New Yorker.
  
  "Dus," sei er. "Wêrom fertelle jo ús net krekt wat dizze Doomsday Order hat pland en hoe't it fan plan is de wrâld te ferneatigjen?"
  
  Lauren naam djip sykheljen. "Dan is it goed. Ik hoopje dat jo hjir klear binne."
  
  
  HAADSTIK TRIJE
  
  
  "Troch spionaazjesatelliten, ferburgen aginten en kamera's, drones, de NSA ... neam mar op, wy witte dat op syn minst seis oare lannen racing om de earste te wêzen dy't de fjouwer hoeken fan 'e ierde fine. Amerikanen ..." se stoppe, tinkend, "goed ... Amerikanen wêze ... jo wolle dêr foar oaren komme. Net allinnich om 'e prestiizje, mar ek om't wy gewoan net sizze kinne wat in oar dwaan sil mei wat se fine. It gefoel is... wat as Israel in geheime moardner út it lân fynt? Wat as Sina alle fjouwer fynt?"
  
  "Dus dit binne de befêstige lannen dy't dielnimme oan it projekt?" frege Kensi stil. "Israel?"
  
  "Ja. Plus Sina, Frankryk, Sweden, Ruslân en Grut-Brittanje.
  
  Drake tocht miskien dat hy guon fan 'e belutsen minsken koe. It wie ferkeard dat er tsjin har oparbeidzje moast.
  
  "Triek," sei er. "Wat binne de krekte oarders?"
  
  Lauren kontrolearre har laptop om der wis fan te wêzen. "Se befetsje in ferskriklik soad 'no fail' en 'tegen elke prijs'."
  
  "Se sjogge it as in wrâldwide bedriging," sei Hayden. "Wêrom net? Der binne altyd mar in pear dagen oer oant de folgjende apokalyps.
  
  "En dochs," sei Drake, "wy binne yn essinsje allegear oan deselde kant."
  
  Hayden knipperde nei him. "Wow. Stopje mei drugs, dude."
  
  "Nee, ik bedoelde -"
  
  "Tefolle klappen makken him úteinlik gek." Dahl lake.
  
  Drake syn eagen waarden grut. "Hâld dy stil." Hy makke in skoft. "Hawwe jo fragen dien oer jo Yorkshire? Hoe dan ek, wat ik bedoelde wie dat wy allegear spesjale krêften binne. Snij út deselde doek. Wy soene grif net inoar oer de wrâld efternei moatte."
  
  "Ik mei iens," sei Hayden sûnder emoasje. "Dus mei wa sille jo dit besprekke?"
  
  Drake spriek syn hannen út. "President Coburn?"
  
  "Earst soene je de minister fan definsje lâns moatte. En oaren. Cole wurdt omjûn troch mear dan allinich fysike muorren, en guon fan harren binne net sûnder crenellaasjes.
  
  "Net alle ploegen sille freonskiplike wedstriden spylje," foege Kenzie fol fertrouwen ta.
  
  "Wis". Drake joech yn en gyng sitten. "Sorry, Lauren. Trochgean."
  
  "Rjochts. Dat, elkenien hat de útlekte dokuminten lêzen. It grutste part fan it is nazi-bull, om earlik te wêzen. En ik lês dit wurdwurdlik. De side neamd nei dizze ûngelokkige groep, mei de titel "Oarder fan it lêste oardiel", jout dúdlik de saneamde "rêstplakken" fan de Fjouwer Ruiters oan: Oarloch, Ferovering, Hongersneed en Dea.
  
  "Ut it Boek fan Iepenbiering?" frege Hayden. "Dy fjouwer ruters?"
  
  "Ja." Lauren knikte, noch socht troch de protte notysjes befêstige troch guon fan 'e bêste geeks yn Amearika. "It Laam fan God iepenet de earste fjouwer fan 'e sân segels, dy't fjouwer skepsels fuortbringe dy't ride op wyt, read, swart en bleke hynders. Fansels binne se yn 'e rin fan' e jierren oan alles hechte en binne yn 'e populêre kultuer kear op kear wer ynterpretearre. Se binne sels beskreaun as in symboal fan it Romeinske Ryk en syn folgjende skiednis. Mar hey, de nazi's koene der mei boartsje sa't se wolle, net? No is it miskien it bêste as ik dit fuortjou. Se helle in steapel papieren út har aktetas, en seach saakliker út as Drake har oait sjoen hie. In nijsgjirrige feroaring foar Lauren, en ien dy't se liket te hawwen nommen ta hert. Hy seach gau nei it papier.
  
  "Is dit it ding dat elkenien tan? Oarder?
  
  "Ja, lês dit."
  
  Dahl lies it lûdop, wylst de oaren it ynnamen.
  
  "Op 'e fjouwer hoeken fan' e ierde fûnen wy de Fjouwer Ruiters en sketten har it plan foar de Oarder fan it Lêste Oardiel. Dejingen dy't de Judgment Crusade en de neisleep dêrfan oerlibje, sille mei rjocht hearskje. As jo dit lêze, binne wy ferlern, dus lês en folgje mei foarsichtigens. Us lêste jierren binne bestege oan it gearstallen fan de lêste fjouwer wapens fan 'e wrâldrevolúsjes: Oarloch, Ferovering, Hongersneed en Dea. Feriene, se sille alle regearingen ferneatigje en in nije takomst iepenje. Wês klear. Fyn se. Reizgje nei de fjouwer hoeken fan 'e ierde. Fyn de rêstplakken fan 'e Heit fan Strategy en dan de Khagan; de slimste Yndiaan dy't ea libbe hat, en dan de Scourge of God. Mar alles is net sa't it liket. Wy besochten de Khagan yn 1960, fiif jier nei de foltôging, en pleatsten de Ferovering yn syn kiste. Wy hawwe de Scourge fûn dy't it wiere lêste oardiel beskermet. En de ienige killkoade is doe't de Horsemen ferskynden. D'r binne gjin identifisearjende tekens op 'e bonken fan' e Heit. De Yndiaan wurdt omjûn troch wapens. De oarder fan it Lêste Oardiel libbet no troch jo en sil foar altyd hearskje."
  
  Drake hat it allegear opsmiten. In protte oanwizings, in protte wierheden. In protte wurk. Dahl sloech him lykwols oan 'e slach mei syn earste opmerking. "Opstien? Sille se net rebellearje?
  
  "Ja, der liket wat mis." Lauren stimde yn. "Mar dat is gjin typflater."
  
  Mai kommentearre, "It liket de folchoarder te sjen wêryn't se sjen moatte, hoewol subtyl."
  
  Lauren knikte ynstimd. "Dit is wier. Mar begrype jo ek wêrom't se dizze 'rêstplakken' neame? Gjin grêven of grêfplakken of wat dan ek?"
  
  "Alles is net sa't it liket," lies Dahl lûdop.
  
  "Ja. Dúdlik is in ton mear ûndersyk nedich."
  
  "De Yndiaan wurdt omjûn troch wapens," lies Alicia lûdop. "Wat de hel betsjut dat?"
  
  "Litte wy ússels net te fier foarút gean," sei Hayden.
  
  "It wurdt leaud dat de kennis fan al dizze lêste rêstplakken stoar mei de Nazi-oarder." Lauren sei. "Miskien wiene se fan plan om wat op te nimmen. Miskien is it de kodearring. Of kennis trochjaan oan oare generaasjes. Wy witte it net wis, mar wy witte, dat is alles wat wy moatte trochgean," se skodholle, "en elkenien sit yn deselde boat. Se stoarre Drake oan. "Boat. Survival raft. Jo krije it idee."
  
  De Yorkshireman knikte grutsk. "Fansels wol ik. SAS kin in rots driuwe."
  
  "No, wa't wy ek tsjinkomme, se hawwe deselde oanwizings as wy," sei Hayden. "Hoe sille wy begjinne?"
  
  Kinimaka draaide him fan it rút ôf. "Op 'e fjouwer hoeken fan 'e ierde?" hy frege. "Wêr lizze se?"
  
  De keamer like leech. "It is lestich te sizzen," sei Dahl. "As de ierde rûn is."
  
  "Okee, hoe sit it mei de earste Horseman dy't se ferwiisden. Dizze Heit fan Strategy. " Kinimaka rûn de keamer yn, en blokkearde al it ljocht út it finster efter him. "Hokker referinsjes hawwe wy dêrfoar?"
  
  "Lykas jo miskien ferwachtsje," tikke Lauren it skerm, "de tinktank thús docht dit ek ..." Se naam in momint om te lêzen.
  
  Drake naam itselde momint om te reflektearjen. Lauren's fermelding fan in "tinktank thús" makke allinich dúdlik wat der net wie.
  
  Karin Blake.
  
  De tiid fleach fansels foarby doe't jo diel útmakke fan it SPEAR-team, mar it wie lang foarby de dei of sels de wike dat Karin op berop wêze soe. Elke kear as hy besleat om kontakt mei har te meitsjen, stoppe him wat - of it no in boskje fijannen is, in wrâldkrisis, of syn eigen eask om net ferfelend te wêzen. Karin hie har romte nedich, mar...
  
  Wêr is se?
  
  Lauren begûn te praten, en wer moasten de tinzen fan Karin oan kant set wurde.
  
  "It liket derop dat de histoaryske figuer bekend stie as de Heit fan Strategy. Hannibal."
  
  Smith seach ûnwis. "Wa fan harren?"
  
  Alicia knypte har lippen. "As dit de dude fan Anthony Hopkins is, ferlitte ik dizze keamer net."
  
  "Hannibal Barca wie in legindaryske militêre lieder út Kartago. Berne yn 247 f.Kr., hy wie de man dy't in hiel leger, ynklusyf oarlochsoaljefanten, oer de Pyreneeën en de Alpen yn Itaalje liede. Hy hie de mooglikheid om syn sterke punten en de swakkens fan syn fijannen te identifisearjen en fersloech in protte fan Rome's bûnsmaten. De ienige manier wêrop hy úteinlik mislearre wie doe't ien of oare keardel syn eigen briljante taktyk learde en in manier ûntwikkele om se tsjin him te brûken. It wie yn Kartago."
  
  "Dus dizze man is de Heit fan Strategy?" - frege Smith. "Dizze Hannibal?"
  
  "Beskôge as ien fan 'e grutste militêre strategen yn' e skiednis en ien fan 'e treflike generaals fan' e Aldheid tegearre mei Alexander de Grutte en Caesar. Hy waard de Heit fan Strategy neamd, om't syn grutste fijân, Rome, úteinlik syn militêre taktyk oannaam yn har eigen plannen.
  
  "Dit is in oerwinning," sei Dahl, "as d'r ea ien wie."
  
  Lauren knikte. "Better. Hannibal waard beskôge as sa'n nachtmerje foar Rome dat se it sprekwurd brûkten as elke ramp barde. Oerset betsjut dit dat Hannibal by de poarten stiet! De Latynske útdrukking waard algemien akseptearre en wurdt hjoed de dei noch altyd brûkt."
  
  "Werom nei bestelling," frege Hayden harren. "Hoe past it?"
  
  "No, wy kinne mei fertrouwen sizze dat Hannibal ien fan 'e Fjouwer Ruiters is. Njonken it feit dat er blykber op in hynder ried, is hy troch de skiednis de Heit fan Strategy neamd. Dit betsjut dat He is War, de earste Horseman. Hy brocht grif oarloch nei it Romeinske Ryk.
  
  Drake scande de tekst. "Sa stiet hjir dat it plan foar de Doomsday Order lein is troch de Ruiters. Moatte wy oannimme dat de Oarder in destruktyf wapen begroeven yn Hannibal syn grêf? Lit dit foar de folgjende generaasje litte?"
  
  Lauren knikte. "It is in algemien gefoel. Wapens yn elk grêf. D'r is in grêf yn elke hoeke fan 'e ierde."
  
  Kinimaka tilde in wynbrau op. "Wat, wer, like folle sin makket as in gersrok."
  
  Hayden swaaide mei de hân nei him om te stopjen. "Ferjit it," sei se. "Foar no. Sa'n man as Hannibal moat in grêf of mausoleum hawwe?"
  
  Lauren bûgde werom yn har stoel. "Ja, dit is wêr't dingen yngewikkeld wurde. Earme âlde Hannibal waard ferballe en stoar in jammerdearlike dea, wierskynlik troch gif. Hy waard begroeven yn in net markearre grêf."
  
  Drake syn eagen waarden grut. "Bolleshit".
  
  "It lit jo tinke, is it net?"
  
  "Hawwe wy in lokaasje?" frege Mai.
  
  "Ach jo". Lauren glimke. "Afrika".
  
  
  HAADSTIK FIER
  
  
  Alicia rûn nei in sydkast en helle in flesse wetter út de mini-koelkast boppe. It begjinnen fan in nije operaasje wie altyd stressfol. Har forte wie combat; lykwols, dizze kear se dúdlik nedich in plan. Hayden wie al by Lauren op 'e laptop, en Smith besocht ynteressearre te sjen, sûnder twifel om't de New Yorker in oare rol naam. Oh ja, en om't se net yn 'e finzenis sit by it besykjen fan in gekke terrorist.
  
  Alicia hie har eigen miening, mar se hie it dreech om de logika fan Lauren te begripen. Dochs wie it net har plak om te oardieljen, net nei it libben dat se al lein hie. Lauren Fox wie wiis en ynsjochsum genôch om te sjen wat der kaam.
  
  Ik hoopje it. Alicia dronk de helte fan 'e flesse, en draaide har doe nei Drake. De Yorkshireman stie op it stuit njonken Dahl en Kensi. Se soe deryn komme doe't der in beweging by har wie.
  
  "Oh, hoi Yogi. Hoe giet it dêr?
  
  "Moai". De Russyske dief is depressyf sûnt er ynienen bleatsteld waard. "Tinksto dat se my no haatsje?"
  
  "WSO? Sy? Binne jo in grapke? Nimmen oardielet dy, benammen ik. Se gniisde en seach om har hinne. "Of mei. Of Drake. En foaral net Kenzi. De teef hat wierskynlik in dungeon fol mei ferfelende lytse geheimen.
  
  "OER".
  
  "Net krekt dyn ferfelende lytse geheim." Crap! "Hé, ik besykje hjir noch te feroarjen. Ik wit neat fan jubeljen."
  
  "Ik sjoch it".
  
  Se stekt har hân út: "Kom hjir!" - en raasde nei syn holle doe't er fuortglide, besykje syn holle te pakken. Yorgi sprong nei it ein fan 'e keamer, syn skonken ljocht. Alicia seach de futiliteit fan 'e efterfolging.
  
  "Folgjende kear, jonge."
  
  Drake seach har oankommen. "Do witst, hy is bang foar dy."
  
  "Ik tocht net dat it bern wat bang wie. Net nei't se yn dy Russyske finzenis trochbrocht hawwe en muorren bouden. Dan komme je der achter dat er der bang foar is." Se tikke harsels op 'e holle.
  
  "It machtichste wapen fan allegear," sei Dahl. "Freegje it mar oan Hannibal."
  
  "Oh, Torsti makket grappen. Litte wy allegear nei de kalinder gean. Mar serieus," tafoege Alicia. "It bern moat útprate. Ik bin net better kwalifisearre."
  
  Kensi blafte. "Werklik? Ik bin fernuvere".
  
  "Binne jo neamd yn 'e ferklearring fan Webb? O ja, dat tink ik."
  
  De Israeli skodholle. "Ik ha it dreech om nachts te sliepen. No en?"
  
  "Dêrom," sei Alicia. "Neat."
  
  "Ik tink om deselde reden as jo."
  
  Der wie djippe stilte. Dahl moete Drake syn blik oer de hollen fan 'e froulju en bûgde in bytsje. Drake seach gau fuort, de froulju net minder, mar woe net dat se de put fan 'e ellinde delslepe. Alicia seach op doe't Hayden begon te praten.
  
  "Oké," sei har baas. "It is better dan Lauren oarspronklik tocht. Wa is foar in reis nei de Hellespont?
  
  Alicia suchte. "Klinkt perfekt foar dit ferdomde team. Meld my oan."
  
  
  ***
  
  
  Earst mei de helikopter en dêrnei mei de speedboat kaam it SPEAR-team de Dardanellen oan. De sinne sakke al nei de hoarizon, it ljocht feroare fan in felle bal yn in panoramyske stripe op 'e eftergrûn en in horizontale slash. Drake fûn himsels amper te wikseljen tusken de manieren fan ferfier tidens de hobbelige rit, en fûn tiid om te fernuverjen oer hoe't de piloaten de dei feilich trochkamen. Alicia, dy't neist him oan board fan 'e helikopter wie, ferklearre har gefoelens in bytsje.
  
  "Hey guys, tinke jo dat dizze dude ús besiket te deadzjen?"
  
  Kinimaka, stiif yn 'e bûse en fêsthâlde oan safolle reserveriemen as er koe hâlde, sei troch opknapte tosken: "Ik bin der wis fan dat hy tinkt dat se stuitsje."
  
  Kommunikaasje wie folslein operasjoneel en iepen. Stilte fol de loft doe't har team de wapens ynspektearre dy't troch de CIA levere waarden. Drake fûn de gewoane fertochten, dy't Glocks, HKS, fjochtsmessen en in ferskaat oan granaten omfette. Nachtfisyapparaten waarden ek levere. Krekt in pear minuten letter begon Hayden oer de kommunikator te praten.
  
  "Dus minsken, it is tiid om in oar, mear persoanlik aspekt fan dizze missy te beskôgjen. Konkurrearjende teams. De CIA seit noch dat d'r seis binne, dus litte wy tankber wêze dat it net folle mear is. De Alexandria-sel ûntfangt konstant ynformaasje dy't binnenkomt fan CIA-sellen oer de hiele wrâld, fan 'e NSA en undercover-aginten. Se jouwe my alle relevante feiten oer - "
  
  "As it yn har bêste belang is," interjected Kensi.
  
  Hayden hoaste. "Ik begryp dat jo minne ûnderfiningen hawwe mei oerheidsynstânsjes, en de CIA krijt echt minne parse, mar ik haw foar har wurke. En teminsten ik die myn wurk goed. Se hawwe in hiele naasje te beskermjen. Wês der wis fan dat ik jo de feiten sil jaan. "
  
  "Ik freegje my ôf wat har rok optilt," flústere Alicia oer de kommunikator. "Ik bin der wis fan dat it net goed is."
  
  Kensi stoarre har oan. "Wat kin goed wêze dat jo rok omheech ride?"
  
  "Ik wit it net". Alicia knipperde fluch. "Johnny Depp's mûle?"
  
  Hayden skreaude har kiel en gie troch. "Seis spesjale troepenteams. It is lestich te sizzen wa't sympatyk is en wa't direkt fijannich is. Net oannimme. Wy moatte elkenien as fijannen behannelje. Gjin fan 'e lannen dy't wy kenne binne belutsen by dit sil tajaan dit. Ik begryp dat jo guon fan dizze jonges kenne, mar it ferske bliuwt itselde.
  
  Doe't Hayden stoppe, tocht Drake oer it Britske kontingint. De SAS hie nochal wat rezjiminten en hy wie al jierren fuort, mar dochs wie de wrâld fan ultra-elite soldaten net krekt grut. Hayden hie gelyk om no te praten oer potinsjele konfrontaasjes en reservearrings, yn stee fan troch har op it slachfjild te fongen. Dahl kin ynteressearre wêze yn 'e Sweedske kontingint, en Kenzie yn' e Israelyske. Goed wurk, der wie gjin tradisjonele Amerikaanske oanwêzigens dêr.
  
  "Ik kin my net foarstelle dat Sina freonlik is," sei hy. "Ruslân net."
  
  "Op dizze snelheid," sei Mai, en seach út it finster. "Se sille foarmen wêze yn it tsjuster."
  
  "Hawwe wy in idee fan 'e hjoeddeistige situaasje fan elk lân?" - frege Dahl.
  
  "Ja, ik wie krekt op 'e wei. Sa fier as wy kinne fertelle, de Sweden binne ferskate oeren fuort. De Frânsen binne noch thús. Mossad is it tichtst, heul tichtby.
  
  "Fansels," sei Dahl. "Nimmen wit echt wêr't se hinne geane."
  
  Drake hoaste in bytsje. "Besykje jo de mislearre poging fan Sweden te rjochtfeardigjen?"
  
  "No klinke jo as by Eurovision. En gjinien neamde Brittanje. Wêr lizze se? Noch altyd tee meitsje?" Dahl tilde in tinkbyldige beker op, syn lytse finger stiek út in hoeke.
  
  It wie in earlik punt. "No, Sweden begon wierskynlik efterút."
  
  "Se begûnen teminsten."
  
  "Jongens," ûnderbriek Hayden. "Ferjit net dat wy hjir ek diel fan binne. En Washington ferwachtet dat wy winne.
  
  Drake gniisde. Dahl gnyske. Smith seach op doe't Lauren begon te praten.
  
  "In nijsgjirrige tafoeging oan dit alles is dat guon fan dizze lannen fûl protestearje tsjin elke yntervinsje. Fansels is it crap-nivo altyd heech, mar wy kinne mei wat ûnearlike eleminten omgean."
  
  "Unoffisjeel? Splintergroepen?" - frege Kinimaka.
  
  "It is mooglik."
  
  "It bringt ús gewoan werom nei de basisynformaasje," sei Hayden. "Elkenien is fijannich."
  
  Drake frege him ôf wat Smith miskien fan har útspraak tocht hie. Werom yn Cusco wie Jozua fijannich, mar om't syn dea net troch de regearing goedkard wie en har ferbliuw yn it lân hieltyd feroare en bestride wie, wist gjinien wat der barre soe. De dea fan dizze man wie in ûngelok, mar feroarsake troch ûnoplettendheid en oermoed. Ja, hy wie in parasyt en in moardner, mar de omstannichheden wiene oars.
  
  Nei de helikopter hawwe se de boaten fol. Klaaid yn it swart, kamen har gesichten, bonzend soepel oer it wetter fan 'e Hellespont, de nacht fol mei tsjuster. De rûte dy't se namen wie leech, de ljochten flikkeren foarby de fierste bank. De Hellespont wie in wichtich kanaal dat diel útmakket fan de grins tusken Jeropa en Aazje. In smelle seestrjitte, Gallipoli lei oan syn noardlike kusten, wylst de measte fan syn oare grinzen relatyf tin befolke wiene. Doe't se troch it wetter glieden, brûkten Hayden en Lauren har kommunikator.
  
  "Hannibal hie nea in grêf, sels gjin grêfmarker. Nei in briljante karriêre stoar dizze legindaryske generaal hast allinnich, fergiftige op âldere leeftyd. Dus hoe fine jo in net markearre grêf?"
  
  Drake seach op doe't Lauren stoppe. Hat se har frege?
  
  Smith sette moedich útein om in oplossing te finen. "Sonar?"
  
  "It is mooglik, mar jo moatte in aardich goed idee hawwe fan wêr't jo sykje," antwurde Dahl.
  
  "Se fûnen in ûndúdlik dokumint, in optekenber dokumint, ja, mar ferlern yn 'e tiid," sei Hayden. "It lot fan Hannibal hat dejingen altyd irritearre dy't de held hâlde dy't it Romeinske imperialisme fersette. Ien sa'n persoan wie de presidint fan Tuneezje, dy't Istanbul yn 'e sechstiger jierren besocht. By dizze besite woe er it iennichste dat er Hannibal syn omskot meinimme koe nei Tuneezje. Neat oars skeelde. De Turken lieten úteinlik wat ta en namen him mei op in koarte reis."
  
  "Sechtiger jierren?" sei Dahl. "Is dat net doe't de oarlochsmisdiedigers harren ferfelende lytse plan begûnen út te bringen?"
  
  "Wierskynliker". sei Hayden. "Neidat se har yn Kuba nei wenjen setten en in nij libben begûnen. Doe duorre har nije oarder hast tweintich jier."
  
  "In protte tiid om kreatyf te wurden," sei Alicia.
  
  "En kies de Fjouwer Ruiters foar har," tafoege Mai. "Hannibal - Horseman of War? It makket sin. Mar wa binne ferovering, hongersneed en dea? En wêrom binne de Dardanellen yn Afrika ien fan 'e fjouwer kardinale rjochtingen?
  
  "Goed punt," sei Alicia May, wêrtroch Drake syn ynspanningen ferdûbele. "Jo moatte dat lytse tinkpet werom sette, Foxy."
  
  Lauren glimke. Drake koe fernimme oan 'e toan fan har stim. "Dus de Turken, benammen ferlegen troch har eigen disrespect foar Hannibal, namen de Tunesyske presidint nei in plak oan 'e Hellespont. Der stiet 'op 'e heuvel dêr't in ferfallen gebou stiet'. Dit is it ferneamde rêstplak fan Hannibal Barca.
  
  Drake wachte, mar der kaam gjin mear ynformaasje. "En dochs," sei er, "dat wie tritich jier lyn."
  
  "It hat der sa lang stien," sei Lauren, "en de Turken hawwe sûnder mis in soarte fan earewacht opsteld."
  
  Drake seach twifelich. "Yn wierheid kin it gewoan in earegrêf wêze."
  
  "Se namen de presidint fan Tuneezje dêrhinne, Matt. Hy naam sels fleskes sân sertifisearre troch syn liifwachten, en neamde se 'sân út it grêf fan Hannibal' by syn weromkomst nei hûs. Yn dy situaasje, yn dat jier, soene de Turken de presidint fan Tuneezje echt ferrifelje?
  
  Drake knikte foarút nei de oankommende donkere kromme fan 'e kustline. "Wy sille útfine."
  
  
  HAADSTIK FYF
  
  
  Drake holp de sabelkleurige speedboat út it wetter te heljen, it oan te lizzen oan in tichtby plakje âlde woartels en de bûtenboordmotor te montearjen. Maaie, Alicia en Smith haasten om in bûtenpost op te setten. Kinimaka tilde de swiere rêchsekken mei Dahl syn help. Drake fielde sân ûnder syn learzens. De loft rûkte nei ierde. De weagen raasden mei geweld op 'e kust nei lofts fan him, troch de boaten dy't ympuls krigen. Gjin oar lûd ferbruts de stilte doe't de spearmannen de ynventaris makken.
  
  Hayden hie in draachbere GPS-navigator. "Moai. Ik haw de koördinaten programmearre. Binne wy ree om te gean?"
  
  "Klear," sykhelle ferskate stimmen as antwurd.
  
  Hayden gie nei foaren, en Drake sette him efter him del, en krúst it driuwsân ûnder syn fuotten. Se skennen it gebiet konstant, mar gjin oare ljochtboarnen wiene sichtber. Miskien kamen se hjir dochs earst. Miskien holden oare ploegen werom, lieten in oar al it swiere opheffing dwaan. Miskien sels no waarden se besjoen.
  
  De mooglikheden wiene einleaze. Drake knikte nei Alicia doe't se passearren en de Ingelske frou kaam by de line. "Mei skommelet fan kant nei kant."
  
  "Hoe sit it mei Smith?" - Ik frege.
  
  "Ik bin hjir. It paad is dúdlik."
  
  O ja, mar wy geane it lân yn, tocht Drake, mar sei neat. It sêfte sân makke plak foar hurd ynpakte ierde, en doe klommen se de wâl op. Mar in pear meter heech en mei in skeante top gongen se al gau de woastyngrins oer en fûnen har op in plat stik lân. Hayden wiisde it paad oan en se gongen it keale woestenij oer. No hoecht der gjin wachtposten te pleatsen. Se koene kilometers sjen, mar May en Smith bleaunen fierder fuort, en fergrutte har sichtberik.
  
  It GPS-skerm knipperde stil, liede se hieltyd tichter by har doel, en de tsjustere bôge fan 'e nacht spande har majestueus boppe har út. Mei safolle romte wie de loft enorm; de stjerren binne amper sichtber, en de moanne is in lytse stripe. Tsien minuten feroare yn tweintich, doe tritich, en se rûnen noch allinnich. Hayden hold kontakt fia kommunikator mei sawol it team as Alexandria. Drake liet de omjouwing him ynnimme, sykheljen yn it skerpe ritme fan 'e natuer. De lûden fan bisten, de wyn, it ritseljen fan 'e ierde - it wie der allegear, mar neat ûnskiklik. Hy realisearre dat de ploegen dêr't se tsjin wiene, net sa goed koene wêze as harren, mar hy fertroude syn eigen kapasiteiten en dy fan syn freonen.
  
  "Foarút," flústere Hayden. "De GPS lit sjen dat it terrein sa'n fjirtich meter omheech giet. Dit kin de heuvel wêze wêr't wy nei sykje. Opsykje."
  
  De heuvel kaam stadichoan út it tsjuster, in stadich opkommende terp fan ierde mei ferwûne woartels en rotsblokken dy't de droege grûn besloegen doe't se in fêst paad troch de obstakels snijden. Drake en Alicia namen in momint om te stopjen en werom te sjen, en notearden de glêde swartens dy't har oant de hurde see rûn. En fier fierder, de fonkeljende ljochten fan de haven, in folslein oar bestean.
  
  "Ien dei?" frege Alicia fernuvere.
  
  Drake hope dat. "Wy komme dêr," sei er.
  
  "Dit moat maklik wêze."
  
  "En leafde. Lykas it fytsen. Mar jo falle en krije besunigings, kneuzingen en krassen lang foardat jo jo lykwicht werom krije. "
  
  "Dus, de helte fan 'e wei is al foarby." Se rekke him koart oan en gie doe de heuvel op.
  
  Drake folge har swijend. De takomst hie yndied in nije skat oan mooglikheden no't Alicia Miles losmakke wie fan har syklus fan selsfernieling. Alles wat se hoegden te dwaan wie noch in oare groep gekken en megalomanen te ferslaan dy't de minsken fan 'e wrâld lije moasten.
  
  En dêrom sette soldaten lykas hy alles op 'e rin. Foar Adrian neist en Graham oer de dyk. Foar Chloe, dy't muoite hie om har twa bern elke dei op 'e tiid nei skoalle te krijen. Foar de pearen dy't gûlen en kreunen ûnderweis nei de supermerk. Foar dejingen dy't goedmoedich yn de files op de rûnwei sieten, en dejingen dy't yn de wachtrige sprongen. Net foar de skuorre dy't nei it tsjuster yn jo bestelwagen of garaazje klommen, mei wat se koene. Net foar pesters, machtssikers en efterstekkers. Mei dejingen dy't hurd fochten foar respekt, leafde en soarch wurde fersoarge. Lit dejingen dy't fochten foar de takomst fan har bern fertrouwen hawwe yn har feiligens. Lit dejingen dy't oaren holpen wurde holpen.
  
  Hayden fong syn oandacht mei in lege grunt. "Dit kin it plak wêze. De GPS seit dat it is, en ik sjoch in ferlitten gebou foarút.
  
  Hy seach oerlappende kleurde stippen. It wie doe it episintrum fan eveneminten. Der wie no gjin tiid foar subtiliteiten. Se hiene yn har syktocht nei Hannibal syn grêf likegoed fjoerwurk ôfstutsen as se it flugger fine koene no't se hjir wiene. Want Drake wie der wis fan dat as se it fine koene, dan koene alle oare ploegen dat ek.
  
  Hayden notearre it likernôch gebiet. Kinimaka en Dahl lieten har swiere rêchsekken op 'e grûn sakje. May en Smith namen de bêste observaasjeposysjes yn. Drake en Alicia ferhuze tichter by Hayden om te helpen. Allinnich Yorgi hong werom, en liet ûnwissichheid sjen doe't hy wachte om ferteld te wurden wat te dwaan.
  
  Kinimaka en Dahl makken wat geweldige zaklampen troch it trio te montearjen op koalstoffasertribunes en noch mear fuort te jaan. Dit wiene net allinich ljochte bollen, se waarden makke om sinneljocht sa nau mooglik te simulearjen. Jawis, sels de wiidweidige mooglikheden fan de CIA wiene yn Egypte beheind, mar Drake tocht dat it apparaat der net al te min útseach. Kinimaka brûkte in lampe monteard op in stand om in grut gebiet te ferljochtsjen, en doe gongen Hayden en Dahl om de grûn te ûndersykjen.
  
  "No, let op," fertelde Hayden harren. "De Oarder fan it Lêste Oardiel beweart dat de wapens hjir lang nei de dea fan Hannibal begroeven binne. Dit is in net markearre grêf, gjin grêfstien. Sa sykje wy fersteurde grûn, gjin bonken, blokken of kolommen. Wy sykje items dy't koartlyn begroeven binne, net âlde reliken. It soe net te dreech wêze moatte - "
  
  "Sis dat net!" Dahl blafte. "Jo sille alles jinxe, ferdomme."
  
  "Ik sis gewoan dat wy Hannibal net hoege te sykjen. Allinne wapens."
  
  "Goed punt." Kinimaka hat de ferljochting om 'e perimeter in bytsje oanpast.
  
  Hayden markearre trije plakken op 'e grûn. Se liken allegear as wiene se feroare op ien of oare manier, en gjinien koartlyn. Yorgi kaam foarsichtich oan, skoffel yn 'e hân. Drake en Alicia kamen by him, folge troch Kinimaka.
  
  "Just grave," sei Hayden. "Oanmeitsje".
  
  "Wat as d'r in booby trap is?" frege Alicia.
  
  Drake seach nei it ferfallen gebou. De muorren hongen fertrietlik, hingjend, as holden se it gewicht fan 'e wrâld. De iene kant wie yn de helte snien as troch in gigantyske klaver, de blokken stekke no fan beide kanten út as skerpe tosken. It dak wie al lang ynstoart, der wiene gjin doarren of ruten. "No, it liket der net op dat wy dêr ûnderdak fine kinne."
  
  "Dankewol".
  
  "Sit gjin soargen, leafde. Kop derfoar."
  
  Drake negearre de fûle glare en gie oan it wurk. "Dus wat is de betsjutting fan 'e Fjouwer Ruiters dochs?" hy frege Hayden oer de kommunikator.
  
  "De bêste ried fan 'e tinktank? Se oerienkomme mei de histoaryske figueren wêr't wy nei sykje en de wapens dy't wy hoopje te finen. Dat, Hannibal, grutbrocht om de Romeinen te haatsjen, begon in hast einleaze oarloch yn Rome, krekt? Dit is wêr't wy de oarlochswapens sille fine.
  
  "It kin ek wêze dat it ruiters binne," interjected Kinimaka. "Ik bedoel, Hannibal wie."
  
  "Ja, wat te ûndúdlik, Mano."
  
  "Dus it hat neat te krijen mei de Bibel?" Drake groeven in oare terp ierde út. "Om't wy net ien fan dizze domme koades nedich binne."
  
  "No, se ferskynden yn Iepenbiering en -"
  
  "Wow!" Alicia raasde ynienen. "Ik tink dat ik wat sloech!"
  
  "En oandacht," flústere May syn stim oer de kommunikator. "Nije ljochten binne op it wetter ferskynd, se komme fluch oan."
  
  
  HAADSTIK SIS
  
  
  Drake liet de skop op 'e flier falle en rûn nei Alicia te sjen. Yorgi wie der al, en holp har te graven. Kinimaka gie ek fluch foarút.
  
  "Hoefolle tiid hawwe wy?" frege Hayden driuwend.
  
  "Beoardielje op har snelheid, tritich minuten tops," antwurde Smith.
  
  Dahl loerde yntinsyf. "Gjin oanwizings?"
  
  "Wierskynlik Mossad," antwurde Kensi. "Se wiene it tichtst."
  
  Drake swarde. "De iennichste kear dat ik woe dat de ferdomde Sweden earst komme soene."
  
  Alicia stie knibbeldjip yn it gat, grave de râne fan har skop yn 'e sêfte ierde, en besocht it objekt te befrijen. Se wraksele, freugdeleas lutsen oan 'e vage rânen. Kinimaka wie de grûn fan boppen ôf doe't Yorgi by Alicia kaam yn 'e hieltyd útwreidzjende wûne yn 'e grûn.
  
  "Wat is dit?" - Ik frege. frege Drake.
  
  Hayden hurke del mei de hannen op 'e knibbels. "Ik kin noch net wis sizze."
  
  "Tink dysels gear, Alicia." Drake gnyske.
  
  In glâns en in opstutsen finger wie syn iennichste antwurd. It oanbelangjende objekt wie bedutsen mei smoargens en bedutsen mei smoargens oan alle kanten, mar it hie in foarm. Langwerpich, likernôch twa meter by ien meter, hie in bepaalde doazefoarm en bewege maklik, wat oantoand dat it hielendal net swier wie. It probleem wie dat it omjûn en kompakt waard troch hurde ierde en woartels. Drake seach fan 'e doaze nei de see, seach de ljochten hieltyd tichterby komme en frege him ôf hoe't sa'n lytse, lichtgewicht kontener in ferneatigjend militêr wapen koe hâlde.
  
  "Fyftjin minuten," melde Smith. "Gjin oare tekens fan oanpak."
  
  Alicia wraksele mei de grûn, flokte en kaam earst nearne, mar úteinlik liet se it item los en liet Yorgi it útlûke. Sels dan klonken de oergroeide wynstokken en ferwûne woartels him skynber lokkich oan, in hurde, ferdraaide bosk dy't wegere te litten. No sieten se mids djip yn 'e modder, skodden de klean út en leinen op skoppen. Drake wegere fan 'e foar de hân lizzende line "Mannen oan it wurk" en bûgde oer om te helpen opheffen. Dahl bûgde ek del, en tegearre wisten se stipe oan 'e kant fan it foarwerp te finen en it út te lûken. De woartels protestearren, brekken en ûntrafelen. Guon holden op foar leave libben. Drake drukte en fielde dat it troch it gat en oer de râne krûpte. Rivieren fan ferpleatst boaiem streamden fan boppen. Doe stiene hy en Dahl tegearre oerein en stoarre nei Alicia en Yorgi. Beide hienen bleate gesichten en sykheljen swier.
  
  "Wat?" - Ik frege. frege Drake. "Binne jo twa fan plan in teepuze te hawwen? Kom de hel hjir wei."
  
  Alicia en Yorgi kontrolearren de boaiem fan it gat dûbele, op syk nei mear doazen of miskien âlde bonken. Der waard neat fûn. Even letter rûn de jonge Rus by de râne fan it gat lâns, en fûn stipe dêr't gjinien like te wêzen, dat hy koe de helling op en oer de râne fan it gat springe. Alicia seach mei fertriet wat der barde, en sprong doe in bytsje ûnhandich op 'e kant. Drake pakte har hân en luts har omheech.
  
  Hy raasde. "Do hast dyn skouder fergetten."
  
  "Wolle jo it helje? Ik bied earst de kop oan."
  
  "Beheining, beheine."
  
  Hayden bleau yn it gat del te sjen. "Ik tocht dat it in goeie tiid wêze soe om in momint te nimmen om in momint troch te bringen mei earme âlde Hannibal Barca. Wy wolle in kollega-soldaat net respektearje."
  
  Drake knikte ynstimd. "Leginde".
  
  "As hy der sels is."
  
  "De nazi's diene har ûndersyk," sei Hayden. "En, ik jou ta tsjin, se diene it goed. Hannibal berikte bliuwende bekendheid gewoan om't hy goed wie yn syn wurk. Syn reis oer de Alpen bliuwt ien fan 'e meast opmerklike militêre prestaasjes fan' e iere oarloggen. Hy yntrodusearre militêre strategyen dy't hjoed de dei noch ferheven wurde.
  
  Nei in momint seagen se op. Dahl wie by harren. Kinimaka swipe it item fuort om in stevige doaze fan donker hout te sjen. D'r wie in lyts wapen oan 'e boppekant, en de Hawaiian besocht it te sjen litte.
  
  Hayden bûgde nei my ta. "Da's alles. Harren selsmakke logo. De oarder fan it lêste oardiel."
  
  Drake studearre it, memorisearre it symboal. It like op in lytse sintrale sirkel mei fjouwer ferdraaide flechten dy't op ferskate punten op it kompas der omhinne pleatsten. De sirkel wie in symboal fan ûneinichheid.
  
  "Scythes binne wapens," sei Hayden. "Jo ynderlike wrâld beskermje?" Se skodholle. "Wy sille dit letter as it nedich is. litte wy."
  
  De ljochten wiene net mear op see, wat betsjutte dat de Mossad, as it wie wa't it tichtst wie, fêste grûn berikt hie en noch minder as fyftjin minuten op folle snelheid fuort wie. Drake frege him nochris ôf hoe't de konfrontaasje einigje soe. SPEAR waard besteld om alle fjouwer wapens foar alle kosten te befeiligjen, mar oarders waarden selden perfekt útfierd op it slachfjild. Hy seach de nerveuze útdrukkingen op 'e gesichten fan 'e oaren en wist dat se itselde fielden, sels Hayden, dy't it tichtst by de kommandostruktuer stie.
  
  Se wiene klear om fuort te gean.
  
  "Besykje konfrontaasje te foarkommen," sei Hayden. "Fansels".
  
  "Wat as wy net kinne?" - frege Dahl.
  
  "No, as it Mossad is, kinne wy miskien prate."
  
  "Ik twifelje oan dat se ID-vesten sille hawwe," mompele Alicia. "Dit is gjin plysjemanshow."
  
  Hayden skeakele har kommunikator efkes yn 'e út-posysje. "As wy op ús wurde sketten, fjochtsje wy," sei se. "Wat kinne wy oars dwaan?"
  
  Drake seach dit as it bêste kompromis. Yn in ideale wrâld soene se de oankommende soldaten foarby gliden wêze en sûnder skea en ûnopspoard weromgean nei har transport. Fansels soe SPEAR net bestean yn in ideale wrâld. Hy kontrolearre syn wapens nochris doe't it team ree makke om út te gean.
  
  "Nim de lange rûte," stelde Hayden foar. "Sy sille net".
  
  Alle foarsoarchsmaatregels. Alle trúkjes om konflikt te foarkommen.
  
  Lauren syn stim wie in toarn yn syn ear. "Wy hawwe krekt it nijs krigen, minsken. Ek de Sweden komme oan."
  
  
  HAADSTIK SJAN
  
  
  Drake liedt it paad, gie earst om it ferfallen gebou hinne en gie doe de helling del. Tsjuster omskodde it lân noch, mar de moarn wie krekt om 'e hoeke. Drake beskreau syn paad yn in unjildige loop oant hy himsels yn 'e tsjinoerstelde rjochting fan 'e see fûn.
  
  Sinnen alert, de holle omheech, it team folget ús.
  
  Dahl naam de doaze yn besit, hâldde it deksel foarsichtich ûnder de earm. Kenzi rûn nei syn kant, en holp him syn wei te finen. It team hie nachtfisy gear, allegear útsein Smith, dy't leaver folslein bewust wie fan har omjouwing. It wie in goede kombinaasje. Njonken inoar en yn ien file rûnen se oant se de foet fan 'e heuvel berikten en in flakke flakte dêr't gjin ûnderdak wie. Drake stiek oan syn lus, liede se yn 'e algemiene rjochting fan' e boaten. Der waard gjin wurd sprutsen - elkenien brûkte har sinnen om har omjouwing te kontrolearjen.
  
  Se wisten hoe deadlik harren fijannen wiene. Gjin heal-ynteressearre hierlingen dizze kear. Hjoed, en de folgjende, en de folgjende, waarden se konfrontearre mei soldaten dy't har net minder wiene.
  
  Hast.
  
  Drake fertrage, fielde dat se wat te hurd bewege. It terrein wie net yn harren foardiel. In bleke gloed krûpte nei de eastlike hoarizon. Meikoarten komt der gjin dekking. Smith stie oan syn rjochts en Mai oan syn lofts. It team bleau leech. De heuvel mei it ferfallen gebou derop kromp fuort, dûke efter har op. In rige struiken mei ferskate beammen ferskynde foarút, en Drake fielde wat opluchting. Se wiene in lange wei noardeastlik fan wêr't se wêze moasten, mar it einresultaat wie it wurdich.
  
  Bêste gefal senario? Gjin fjochtsjen.
  
  Hy gie fierder, seach út nei gefaar en hâldde syn lichemstaal neutraal. De ferbining bleau rêstich. Doe't se by de opfang kamen, makken se minder, foar it gefal dat der al ien wie te wachtsjen. As kommando's koenen se warskôging ferwachtsje, mar neat koe op dizze missy as fanselssprekkend nommen wurde.
  
  Drake seach in grut gebiet begrinzge troch ferskate beammen en sparse boskjes en stoppe, it sinjalearjen fan de oaren om in skoft te nimmen. By in ynspeksje fan it lânskip hat neat bliken dien. De top fan 'e heuvel wie ferlitten sa fier as er koe sjen. Links fan har lei tinne dekking hielendal nei in flakke flakte en dan nei de kusten fan 'e see. Hy tocht dat har boaten fyftjin minuten rinnen fuort wiene. Hy die rêstich de ferbining oan.
  
  "Lauren, is der wat nijs oer de Sweden?"
  
  "Nee. Mar se moatte tichtby wêze."
  
  "Oare teams?"
  
  "Ruslân is yn 'e loft." Se like ferlegen. "Ik kin jo gjin posysje jaan."
  
  "Dit plak stiet op it punt om in hite sône te wurden," sei Smith. "Wy moatte ferhúzje."
  
  Drake stimde yn. "Litte wy fuortgean."
  
  Hy gyng oerein en hearde in gjalp sa skokkend as elke kûgel.
  
  "Hâld der op! Wy hawwe in doaze nedich. Net bewege."
  
  Drake twifele net, mar kaam gau del, sawol tankber foar de warskôging as skrokken dat se de fijân mist hiene. Dahl stoarre him oan en Alicia seach yn de war. Sels Mai liet ferrassing sjen.
  
  Kensi klikte mei har tonge. "It moat Mossad wêze."
  
  "Hawwe jo se mei in gewear nommen?" frege Hayden.
  
  "Ja," sei Drake. "De sprekker is rjocht foarút en hat wierskynlik assistinten oan beide kanten. Krekt wêr't wy wêze wolle."
  
  "Wy kinne net foarút," sei Mai. "Wy geane werom. Yn dy rjochting." Se wiisde nei it easten. "Der is in ûnderdak en in dyk, ferskate pleatsen. De stêd is net te fier fuort. Wy kinne in evakuaasje oankundigje."
  
  Drake seach nei Hayden. Harren baas like de kar te weagjen tusken it noarden lâns de kust, eastlik nei de beskaving, of de striid oan te gean.
  
  "Der sil neat goeds barre as wy hjir bliuwe," sei Dahl. "It tsjingean fan ien elite-fijân soe in útdaging wêze, mar wy witte dat der mear ûnderweis binne."
  
  Drake wist al dat May gelyk hie. It Noarden hat gjin paad nei ferlossing oanbean. Se soene sûnder dekking by de Hellespont lâns rinne en op suver gelok rekkenje dat se op ien of oare foarm fan ferfier komme kinne. Reizgjen nei it easten garandearre kâns.
  
  Boppedat soene oare teams amper út hokker stêd komme.
  
  Hayden neamde it en draaide doe nei it easten, beoardielje it terrein en de kâns op in flugge ûntsnapping. Op dit stuit kaam de stim wer.
  
  "Bliuw dêr krekt!"
  
  "Shit," hie Alicia. "Dizze dude is psychysk."
  
  "Ik haw gewoan goed sicht," sei Smith, ferwizend nei fisuele technology. "Skûlje efter wat fêst. Wy sille it fjoer nimme."
  
  It team sette ôf, nei it easten. De Israeli's iepenen it fjoer, kûgels oer de hollen fan 'e spearen botsten yn beamstammen en tusken tûken. Blêden reinden del. Drake klom fluch, wittende dat de sjitten mei opsetsin heech rjochte wiene, en frege him ôf wat de hel nije oarloch se hjir weagje.
  
  "It is krekt as in fokken legertraining," sei Alicia.
  
  "Ik hoopje echt dat se rubberen kûgels brûke," antwurde Dahl.
  
  Se klommen en ymprovisearren, ferhúzje nei it easten, berikten de sterkere beammen en fochten it each. Drake skeat werom, mei opsetsin heech. Hy seach gjin teken fan beweging.
  
  "Lekkere bastards."
  
  "Lyts team," sei Kenzie. "Foarsichtich. Automatyske masines. Se wachtsje op in beslút."
  
  Drake wie entûsjast om folslein foardiel te nimmen. It team gie foarsichtich nei it easten, rjocht yn 'e bleke moarn dy't de fiere hoarizon noch bedrige. Nei't er de folgjende iepening berikte, hearde Drake en fielde praktysk it fluitjen fan in kûgel.
  
  "Krap". Hy dûkte foar dekking. "Dy wie tichtby."
  
  Mear sjitten, mear leadlozingen ûnder de skûlplakken. Hayden seach Drake djip yn 'e eagen. "Har manieren binne feroare."
  
  Drake sykhelle djip, en leaude it amper. De Israeliten skeaten fûl en gongen sûnder mis foarsichtich mar yn in foardielich tempo foarút. In oare kûgel skuorde in stik bast fan in beam krekt efter de holle fan Yorga, wêrtroch't de Rus fûleindich yn 'e knipe kaam.
  
  "Net goed," grommele Kensi fûl. "Helemaal net goed".
  
  Drake syn eagen wiene as flint. "Hayden, nim kontakt op mei Lauren. Lit har Qrow befestigje dat wy fjoer werombringe!
  
  "Wy moatte fjoer werombringe," rôp Kensi. "Jo hawwe noch noait earder kontrolearre."
  
  "Nee! Se binne hiersoldaten, elite troepen dy't wurde oplaat en folgje oarders. Se binne fucking bûnsmaten, potinsjele freonen. Sjoch it út, Hayden. Kontrolearje it no! "
  
  Nije kûgels trochstutsen it kreupelhout. De fijân bleau ûnsichtber, net te hearren; SPIR wist oer har foarútgong allinich út eigen ûnderfining. Drake seach hoe't Hayden op de comm-knop klikte en mei Lauren spriek, doe bea om in flugge antwurd.
  
  De Mossad-soldaten kamen tichterby.
  
  "Befêstigje ús status." Sels Dahl syn stim klonk spand. "Lauren! Meitsje jo in beslút? Sille wy fjochtsje? "
  
  
  ***
  
  
  It SPEAR-team, dat al fan har boaten ôfriden wie, waard twongen om fierder nei it easten te gean. Se hiene it dreech ûnder fjoer. Net wollen om bekende bûnsmaten te fjochtsjen, fûnen se harsels oant de nekke yn gefaar.
  
  Scrambling, krassen en bloedich brûkten se elke trúk yn har arsenaal, elke trúk om mear ôfstân te lizzen tusken harsels en de Mossad. Lauren syn weromkomst duorre mar in pear minuten, mar dy minuten duorre langer as Justin Bieber syn cd.
  
  "Qrow is ûngelokkich. Hy seit dat jo in bestelling krigen hawwe. Hâld jo wapens foar alle kosten. Alle fjouwer."
  
  "En it is alles?" frege Drake. "Hawwe jo har ferteld mei wa't wy te meitsjen hiene?"
  
  "Wis. Se like lilk. Ik tink dat wy har boos hawwe.""
  
  Drake skodde de holle. Hat gjin sin. Dêr moatte wy tegearre oan wurkje.
  
  Dahl joech syn miening út. "Wy gongen eins tsjin har oarders yn Perû. Miskien is dit werombetelle."
  
  Drake leaude it net. "Nee. It soe lyts wêze. Sy is net sa'n politikus. Wy wurde ferset troch bûnsmaten. Crap. "
  
  "Wy hawwe oarders," sei Hayden. "Litte wy hjoed oerlibje en moarn fjochtsje."
  
  Drake wist dat se gelyk hie, mar hy koe net oars as tinke dat de Israeli's wierskynlik itselde seinen. Sa begûnen ieuwenâlde gritenijen. No, as team, wurken se har wei nei it easten, bliuwend binnen har boskskild, en organisearren in efterwacht, net te agressyf, mar genôch om de Israeli's te fertragen. Smith, Kinimaka en Mai wiene útsûnderlik om te demonstrearjen dat se no saken betsjutte, en har tsjinstanners by elke beurt keppele.
  
  It kaam efter harren doe't Drake troch de beammen flein. De helikopter rommele boppe de holle, helle doe en kaam telâne yn wat ûnopfallende iepening. Hayden hoegde gjin wurd te sizzen.
  
  "Sweden? Russen? God, dit is gewoan stront, jonges!"
  
  Drake hearde daliks skots út dy rjochting kommen. Dejinge dy't krekt út 'e helikopter kaam, waard besketten, en net troch de Mossad.
  
  Dit betsjutte dat fjouwer spesjale troepenteams no yn 'e striid wiene.
  
  Foarút einige it bosk, wêrby't in âlde pleats ûntbleate bûten in breed fjild begrinzge troch stiennen muorren.
  
  "Nim efkes tiid," rôp er. "Handearje hurd en fluch. Dêr kinne wy wer gearwurkje."
  
  It team rûn as wiene de hûnen fan 'e hel waarm op har hakken.
  
  
  ***
  
  
  Bewege yn in folslein, mar kontrolearre tempo, kaam it team willekeurich út dekking en raasde nei de pleats. De muorren en finster iepeningen wiene hast sa armoedig as it hûs op 'e heuvel, wat oanjoech op it ûntbrekken fan minsklike oanwêzigens. Trije groepen spesjale troepen leinen efter har, mar hoe ticht?
  
  Drake wist it net. Hy jogde swier oer de rûge grûn, naam syn nachtfisy ôf en brûkte de opljochtsjende himel om syn paad te markearjen. De helte seach foarút, de helte seach efter. Mai flústere dat se seach dat it Mossad-team de râne fan 'e bosk berikte, mar doe berikte Drake de earste lege muorre en Mai en Smith iepenen in lyts bedrach fan ûnderdrukkend fjoer.
  
  Tegearre dûkten se efter in stiennen muorre.
  
  De pleats lei noch tweintich stappen foarút. Drake wist dat it harren gjin goed dwaan soe om de Israeli's en oaren te tastean om har yn te setten en ideale sichtlinen te fêstigjen. Dêrnjonken soene oare ploegen no hoeden foar elkoar wêze. Hy spruts yn 'e kommunikator.
  
  "Jo kinne jo ezels better helje, jonges."
  
  Alicia draaide him om om nei him te sjen. "Is dat dyn bêste Amerikaanske aksint?"
  
  Drake seach besoarge. "Shit. Ik draaide my op 't lêst om." Doe seach er Dahl. "Mar hey, it kin slimmer, tink ik."
  
  As ien briek se troch it deksel. May en Smith iepenen wer fjoer en krigen mar twa shots as antwurd. Gjin oare lûden waarden heard. Drake fûn in fêste muorre en stoppe. Hayden joech May, Smith en Kinimaka daliks ta om de perimeter te bewaken, en doe hastich om by de oaren te kommen.
  
  "Wy binne goed foar in pear minuten. Wat hawwe wy?"
  
  Dahl wie de kaart al unfold doe't Lauren syn stim fol harren earen.
  
  "Plan B is noch mooglik. Kop yn it binnenlân. As jo rap binne, hawwe jo gjin ferfier nedich."
  
  "Plan fucking B." Drake skodde de holle. "Altyd plan B."
  
  De perimeterpatrol melde dat alles dúdlik wie.
  
  Hayden wiisde nei de doaze dy't Dahl droech. "Wy moatte hjir ferantwurdlikens nimme. As jo it ferlieze, hawwe wy gjin idee wat der binnen is. En ast dit kwytst oan de fijân..." Se hoegde net fierder te gean. De Sweed sette de doaze op 'e grûn en knibbele der neist.
  
  Hayden rekke it symboal gravearre op it lid. De draaiende blêden stjoere in onheilspellende warskôging út. Dahl die foarsichtich it deksel iepen.
  
  Drake hold syn azem yn. Der barde neat. It soe altyd gefaarlik wêze, mar se koene gjin ferburgen slûzen of meganismen sjen. No tilde Dahl it deksel hielendal op en seach de romte yn.
  
  Kensi gniisde. "Wat is dit? Wapens fan oarloch? Ferbûn mei Hannibal en ferburgen troch de oarder? Alles wat ik sjoch is in stapel papier."
  
  Dahl siet werom op syn hurken. "Oarloch kin ek bestriden wurde mei wurden."
  
  Hayden helle foarsichtich ferskate blêden papier út en scande de tekst. "Ik wit it net," joech se ta. "Lykt as in ûndersyksbestân en ... in rekord fan ..." Se stoppe. "Tests? Proef?" Se blêdde noch in pear siden troch. "Assembly Spesifikaasjes."
  
  Drake froast. "No dat klinkt min. Se neame it Project Babylon, Lauren. Litte wy sjen wat jo hjir oer kinne grave."
  
  "Ik haw it," sei de New Yorker. "Wat oars?"
  
  "Ik begjin gewoan dizze skaaimerken te begripen," begon Dahl. "It is gigantysk -"
  
  "Omleech!" Smith raasde. "Aankomst."
  
  It team fertrage en ree. Achter de stiennen muorren dondere in mitrailleursalve, skerp en oerdoarjend. Smith joech fjoer fan rjochts werom, rjochte út in nis yn 'e muorre. Hayden skodde har holle.
  
  "Wy moatte dit einigje. Gean hjir wei".
  
  "Haul kont?" frege Drake.
  
  "Krij dyn ezel."
  
  "Plan B," sei Alicia.
  
  Safier bleaun, gongen se fan muorre nei muorre nei de efterkant fan it boerehûs. De flier wie besunige mei ôffal, en stikken mitselwurk en hout markearre wêr't it dak yngien wie. Mai, Smith en Kinimaka bedekten de efterkant. Drake stoppe doe't se de efterste finsters berikten en seach nei de rûte foarút.
  
  "It kin allinnich mar dreger wurde," sei er.
  
  De opkommende sinne gleed oer de hoarizon yn in útbarsting fan kleuren.
  
  
  HAADSTIK Achten
  
  
  De race gie troch, mar no wiene de kânsen minder. Doe't Drake en Alicia, dy't it paad leine, de dekking ferlieten en it lân yn gienen, en de pleats tusken har en har efterfolgers hâlde, kaam it Mossad-team úteinlik út it bosk. Klaaid allegear yn swart en mei maskers oer har gesichten, kamen se leech en foarsichtich oan, tilden de wapens en sjitten. Mai en Smith namen gau dekking efter de pleats. Hayden raasde nei foaren.
  
  "Bewege!"
  
  Drake bestride it ynstinkt om te stean en te fjochtsjen; Dahl links fan him hie der dúdlik ek muoite mei. Meastentiids fochten se en oerlibbe har tsjinstanners - soms kaam it del op brute krêft en oantallen. Mar faak kaam it allegear del op de dommens fan harren tsjinstanners. De measte hierlingen dy't betelle waarden wiene stadich en dof, en betrouwen op har grutte, fûle en gebrek oan moraal om it wurk dien te krijen.
  
  Hjoed net.
  
  Drake wie him bewust fan de needsaak om de priis te beskermjen. Dahl droech de doaze en hâlde it sa feilich as er koe. Yorgi wie no foarút, testen de grûn en besocht paden te finen mei de measte dekking. Se stapten in heuvelich fjild oer en sakken doe del troch in lyts, tin boskje beammen. De Israeli's hâlde in skoft op mei it fjoer, fielden miskien oare kommando's en woene har posysje net bekend meitsje.
  
  In ferskaat oan taktyk waard no oantoand.
  
  Mar foar Drake hat Alicia it bêste gearfette. "Om Gods wille, Yogi. Set dyn Russyske holle del en rinne!"
  
  Lauren folge har foarútgong op GPS en kundige oan dat it gearkomstepunt fan Plan B oer de folgjende hoarizon wie.
  
  Drake suchte wat makliker. De boskje einige, en Yorgi wie de earste dy't de lytse heuvel beklimme, Kinimaka folge op syn hakken. De broek fan 'e Hawaiian wie bedutsen mei modder wêr't hy foel - trije kear. Alicia seach nei May, dy't flink beweecht tusken de plooien fan 'e ierde.
  
  "Damn Sprite. It liket wol op in maitiidslam dy't yn it wyld dweilt."
  
  "Alles wat se docht, docht se it goed," joech Drake iens.
  
  Alicia skuorde op 'e lei, mar wist op har fuotten te bliuwen. "Wy dogge it allegear goed."
  
  "Ja, mar guon fan ús binne mear as ezels."
  
  Alicia helle har wapen op. "Ik hoopje dat jo my net bedoele, Drakes." Der siet in notysje fan warskôging yn har stim.
  
  "Och, fansels net, skat. Fansels bedoelde ik de Sweed."
  
  "Djoer?"
  
  Skuten klonk fan efteren, dy't de opmerking fan Dahl einigje foardat it sels begon. Underfining fertelde Drake dat de shots net foar har bedoeld wiene en bestie út twa ferskillende notysjes. De Mossad wurke gear mei sawol de Russen as de Sweden.
  
  De Sweden, tocht er wierskynlik, rûnen kopke nei de Mossad.
  
  Hy koe net oars as gnizen.
  
  Dahl seach om him hinne, as fielde er argewaasje. Drake makke in ûnskuldige blik. Se klommen in lytse heuvel op en glieden de oare kant del.
  
  "It ferfier komt oan," sei Lauren.
  
  "Lykas dit!" Hayden wiisde nei de himel, fier, fier fuort, dêr't in swarte stip beweecht. Drake skande it gebiet en luts Yorgi del krekt doe't de kûgel oer de top fan 'e heuvel fluite. Immen waard ynienen mear ynteressearre yn harren.
  
  "De delling yn," sei Kinimaka. "As wy by dy beammen komme kinne ..."
  
  De ploech wie har klear foar de einsprint. Drake seach nochris nei de oankommende spikkel. In sekonde tocht er dat er miskien in skaad seach, mar doe seach er de wierheid.
  
  "Minsken, dit is in oare helikopter."
  
  Kinimaka loerde goed. "Shit".
  
  "En dêr". Mai wiisde nei lofts, heech omheech nei in wolkebank. "Tredde".
  
  "Lauren," sei Hayden driuwend. "Lauren, praat mei ús!"
  
  "Krij gewoan befêstiging." De rêstige stim kaam werom. "Jo hawwe de Sinezen en de Britten yn 'e loft. Ruslân, Sweden en Israelis op ierde. Harkje, ik sil jo no ferbine mei it petear, sadat jo de earste kear ynformaasje krije kinne. Guon fan it is stront, mar it kin allegear weardefol wêze. "
  
  "Frânsen?" Kinimaka waard om ien of oare reden betochtsumer.
  
  "Neat," antwurde Lauren.
  
  "Goed wurk, se binne net allegear lykas Bo," sei Alicia mei in hint fan bitterens en melancholy. "Ik bedoel it Frysk. De man wie in ferrieder, mar hy wie ferrekte goed yn syn wurk."
  
  Dahl makke in gesicht. "As se binne lykas Bo," sei er stil. "Se kinne hjir al wêze."
  
  Alicia knipperde nei de wurden, bestudearre de buertsteapels smoargens. Neat beweecht.
  
  "Wy binne omsingele," sei Hayden.
  
  "Spesjale krêften teams oan alle kanten," Drake iens. "Ratten yn in trap."
  
  "Spreek foar dysels." Mai wurdearre alles gau. "Nim twa minuten. Unthâld wat yn dizze doaze is sa goed as jo kinne. " Se hie de hannen omheech. "Doch it".
  
  Drake krige de essinsje fan it. De doaze wie har libben ommers net wurdich. As dingen echt spannend wurde en in freonliker team komt der troch, kin net boksen har libben gewoan rêde. Dahl die it deksel iepen en it team gie rjocht nei de oankommende helikopters.
  
  Hy dielde riemen papier út oan elkenien.
  
  "Wow, dat is nuver," sei Alicia.
  
  Kenzi skodde ferskate blêden papier. "Fjochtsje by it lêzen fan in dokumint fan tritich oant fyftich jier lyn, skreaun troch de nazi's en ferburgen yn it grêf fan Hannibal Barca? Wat is hjir nuver oan?
  
  Drake besocht de passaazjes yn it ûnthâld op te jaan. "Har wurden hawwe sin. Dit is itselde as de kursus foar SPEAR. "
  
  Undersyksprojekt op hege hichte, lies hy. Oarspronklik makke foar it studearjen fan re-entry ballistyk tsjin in legere kosten. Yn stee fan djoere raketten...
  
  "Ik wit net wat de hel dit is."
  
  Start yn romte sûnder in raket te brûken. It projekt suggerearret dat in heul grut gewear brûkt wurde koe om objekten mei hege snelheden op hege hichte te sjitten ...
  
  "Och sjit".
  
  De gesichten fan Dahl en Alicia wiene like jiske. "Dit kin net goed."
  
  Hayden wiisde op de oankommende helikopters, dy't no foar elkenien yn it sicht wiene. Se koenen sjen hoe't yndividuele gewearen hingje oan helikopters.
  
  "En dat is ek net wier!"
  
  Drake joech de papieren oer en makke syn wapen klear. Tiid foar wat er wend wie en wêr't er goed yn wie. Hy waard bombardeard mei petearen fan Hayden, May en Smith, lykas ek fan it kommunikaasjesysteem dat Lauren reparearre hie.
  
  "De Israeli's giene yn 'e striid mei de Sweden. Ruslân ûnbekend ..." Doe kamen barsten fan ynterferinsje en rappe útstjoeringen fan live-útstjoerings wêr't de NSA en oare organisaasjes nei wisten te harkjen.
  
  Frysk: "Wy komme it gebiet oan..."
  
  Britsk: "Ja, hear, doelen sjoen. Wy hawwe in protte fijannen op it slachfjild ..."
  
  Sineesk: "Binne jo wis dat se de doaze hawwe?"
  
  Hayden liedt it paad. Se rûnen fan it fjild. Se rûnen sûnder in plan. It foarsichtige fjoer twong de helikopters om ûntwykjende aksje te nimmen en twong har grûnefterfolging om mei ekstreme foarsichtigens te bewegen.
  
  En doe, krekt doe't Drake op it punt wie om út te sônen en te fokusjen op har nije ûntsnappingsrûte, snijde in oare stim troch de statyske.
  
  Krekt koart.
  
  Foar in part ferburgen efter it lawaai snie him in amper te hearren, djip, útlutsen lûd him yn 'e earen.
  
  Amerikaan: "SEAL Team 7 is hjir. Wy binne no echt tichtby ..."
  
  De skok skodde him ta de kearn. Mar der wie gjin tiid. Der is gjin manier om te praten. D'r is net iens in sekonde om it op te nimmen.
  
  Lykwols, syn eagen moete dy fan Thorsten Dahl.
  
  Wat de...?
  
  
  HAADSTIK NIJN
  
  
  "Sis de helikopter om te neuken!" Hayden klikte op syn kommunikator. "Wy sille in oare manier fine."
  
  "Wolsto dat dit omhingje?" Lauren frege, wêrtroch Alicia laitsje sels as se rûn foar har libben.
  
  "Wis. Duck del en bedekke dysels. Belje ús net, wy sille jo skilje!"
  
  Drake frege him ôf oft dizze dei oait einigje soe, seach doe de folsleine skiif fan 'e sinne hingjen oer de hoarizon en realisearre de irony. It gebiet wie in rige fan heuvels, elk steiler as de lêste. In SPEAR bedutsen har ezels doe't se de top fan 'e heuvel berikten, stapten foarsichtich en rûn doe mei folle snelheid de oare kant del.
  
  Skotsjes waarden periodyk fan 'e efterkant heard, mar se wiene net op har rjochte; de Israeli's en Sweden wikselen wierskynlik klappen. Links en rjochts ferskynden ferskate mear ferfallen gebouwen, de measten boud yn ûndjippe dellingen, allegear ferlitten. Drake wie der net wis fan wat feroarsake de minsken te ferlitten, mar it barde in lange tiid lyn.
  
  Mear heuvels en dan links in groep beammen. It oanbieden fan ûnderdak, grien en tûken groeide dik. Hayden rjochte it team yn dy rjochting, en Drake suchte wat makliker. Elke soarte fan cover-up wie better as gjin cover-up at all. Earst flitsen Hayden en doe Alicia troch de beammen, no folge troch Dal, Kenzi en Kinimaka. Drake kaam it bosk yn, en liet May, Yorgi en Smith yn 'e efterkant. Shots klonk, no tichterby, wêrtroch Drake warskôge foar syn freonen.
  
  Doe't er him omkearde, seach er dat Mai trippele wie.
  
  Se seach har gesicht fan 'e grûn sprongen.
  
  "Nee!"
  
  
  ***
  
  
  Hayden remme abrupt en draaide him om. Op dit stuit lei Mai bewusteloos op 'e grûn, Drake kaam har oan, Smith bûgde al. De kûgels sloegen mei in klap tsjin de beammen oan de râne. Immen wie tichtby.
  
  Doe bigoun de ûnderwâl. Figuren sprongen út, ien sloech Hayden yn it ûnderlichem. Se wankele, mar bleau op 'e fuotten. De beamstam rekke har yn 'e rêch. Se negearre de flits fan pine en tilde it gewear op. Doe foel de swarte figuer har wer oan, en sloech har mei in elleboog, in knibbel, in mes...
  
  Hayden sloech en fielde dat it blêd binnen in hierbreedte fan har mage kaam. Se focht werom mei in earmtakke foar it gesicht en in knibbel nei de mage om mear ôfstân tusken harren te lizzen. Se seach Kinimaka en Alicia oan 'e rjochterkant fjochtsjen, en Dal skopten it stik dat er delsloech.
  
  Drake nimt de slap Mai op.
  
  Tussen de beammen fleagen kûgels, blêdden en begroeiïng fersnipperen. Ien fersloech de fijân, mar net foar lang. De man stie al gau oerein, dúdlik in foarm fan Kevlar oan. Doe waard Hayden syn fyzje fol mei har eigen tsjinstanner - in Mossad-man waans skaaimerken waarden trochdrenkt mei in brutale en wrede bepaling.
  
  "Hâld op," sei se. "Wy binne op deselde side -"
  
  In klap op 'e kaak stoppe har. Hayden priuwde it bloed.
  
  "Oarder," kaam it vage antwurd.
  
  Se blokkearre nije klappen, triuwde de man oan 'e kant, besocht it gewear net op te heljen, sels doe't er in mes hie. It blêd smakke bark, doe smoargens. Hayden skopte de man syn skonken doe't Drake foarby raasde, it paad del en de beammen yn rûn. Smith bedekte syn rêch, sloech de Israeli yn it gesicht en stjoerde him werom yn 'e krûd. Kenzi wie de folgjende, dizze kear mei in wifkjende útdrukking op har gesicht en grutte eagen, as socht se nei ien bekend.
  
  Hayden triuwde har wei nei Drake.
  
  "Mei?"
  
  "It is goed mei har. Krekt in kûgel yn 'e rêch en dat is it. Neat spektakulêr."
  
  Hayden waard bleek. "Wat?" - Ik frege.
  
  "De jas stoppe it. Se foel en rekke har holle. Neat spesjaals".
  
  "OER".
  
  Alicia ûntwyk in brutale elbow-oanfal en brûkte in judo-goaie om har tsjinstanner yn 'e beammen te fleanen. Kinimaka sloech syn wei troch in oare Mossad-soldaat. Foar in pear mominten wie de wei frij, en it SPEAR team naam it folsleine foardiel.
  
  Elke ounce fan ûnderfining kaam yn it spul doe't se rûnen yn folslein tempo, sûnder gedachte fan fertraging, troch draaien, dûken, gefaarlike klompen beammen. Der wie in gat iepengien tusken har en it Mossad-team, en it dikke blêd joech in ideale dekking.
  
  "Hoe hawwe se it yn 'e hel slagge om ús foarby te kommen?" Drake raasde.
  
  "It moat west hawwe doe't wy stoppe om it fak te kontrolearjen," sei Hayden.
  
  Smith gromde lûd. "Wy seachen."
  
  "Slach dysels net ..." begon Hayden.
  
  "Nee, myn freon," sei Kensi. "Se binne de bêste yn wat se dogge."
  
  Smith gniisde, as woe er sizze dat wy ek, mar bleau oars stil. Hayden seach Kinimaka stroffelje, syn enoarme fuotten lâne yn in stapel elastyske leem, en bewege om te helpen, mar Dal stipe de grutte man al. De Sweed sette de doaze oer nei syn oare hân, en triuwde de Hawaiian mei syn rjochter.
  
  En no is in oar gefaar tafoege oan 'e miks - it ûnmiskenbere lûd fan in helikopter dy't boppe de holle fleach.
  
  Sille se fjoer iepenje?
  
  Soene se de bosk mei kûgels kammen?
  
  Hayden tocht it net. Tûzenen dingen kinne mis gean troch sa'n ûnferantwurde aksje. Fansels folgen dizze jonges de oarders fan har regearingen, en guon fan 'e clowns dy't thús sieten yn har waarme, airconditioning-kantoaren koenen der net minder om skele oer wat der bûten har ivoaren tuorren gie.
  
  It fladderjen fan propellers kaam fan boppen. Hayden bleau te rinnen. Se wist al dat de Mossad har eagen op har team hawwe soe, en mooglik de Sweden en Russen efter har. Der wie in lûd nei lofts , en se tocht dat se mear figueren seach - it moatte Russen wêze, tocht se.
  
  Of miskien de Britten?
  
  Crap!
  
  Se wiene te iepen. Te net taret. Eins wiene alle teams dêr ek. Nimmen ferwachte dat elkenien yn ien kear oankaam - en dat wie in flater. Mar fertel my in plan dat dit yn rekken brocht?
  
  De Drake Trail lei foarop, hielendal net fertrage troch May syn gewicht. Alicia folge op syn hakken, seach om him hinne. It paad slingere doelleas, mar gie oer it algemien de goede rjochting yn, en dêr wie Hayden tankber foar. Se hearde Smith fjoer kûgels oan har efterkant, ûntmoedige harren efterfolgers. Se hearde ferskate gûlen fan links, as wiene twa krêften gear.
  
  Ferdomme, dit is wat gekke stront.
  
  Drake sprong oer in fallen beam. Kinimaka bruts troch mei amper in grom. De fragminten ferspraat yn alle rjochtingen. It terrein begûn te sakjen en doe seagen se de râne fan it bosk. Hayden blafte yn 'e kommunikaasje dat se fertrage moasten - gjinien wist wat op 'e grûn efter de beamgrins wachte koe.
  
  Drake fertrage mar in bytsje. Alicia gie him rjochts foarby, en Dahl sloech him links; tegearre oerwûnen se trijen it deksel en kamen in smel delling yn, oan beide kanten beskerme troch steile brune hellingen. Kinimaka en Kenzi klikten har hakken byinoar yn in besykjen om stipe te jaan, en doe kaam Hayden ek út 'e ûnderdûkers, en besocht no it groeiende brânende gefoel yn har boarst te negearjen.
  
  Se rûnen langer as se tocht hie.
  
  En de tichtste stêd wie kilometers fuort.
  
  
  HAADSTIK TIEN
  
  
  Drake fielde dat Mai in bytsje begon te striden. Hy joech har in minút, wittende dat se gau ta har ferstân komme soe. Yn dat flechtige momint fernaam er wat flak, griis en bochtich dat syn racing hert in slach liet.
  
  "Links!"
  
  De hiele groep bruts nei lofts, foarsichtich mar ûnnedich dekken har flanken om't har tsjinstanners noch ûnsichtber wiene. Drake liet May in bytsje stride, mar hold op. Al gau sloech se him mei de fûst yn 'e ribben.
  
  "Lit my gean".
  
  "Ien sekonde, myn leafde ..."
  
  Alicia seach him fûl oan. "Fynsto it sa leuk?"
  
  Drake twifele, doe gnyske. "D'r is gjin wis antwurd op dizze fraach, myn leafde."
  
  "Werklik?"
  
  "No, tink der oer út myn eachpunt."
  
  Mai loste syn dilemma op troch syn rêchbonke te brûken om ôf te triuwen en oer de flier te rollen. Se kaam mei súkses telâne, mar swaaide op syn plak, hâldde har holle.
  
  "Sjoch," sei Drake. "Tyn myn ferdigening liket se ûnfeilich."
  
  "Jo holle sil skodzje as wy net haastje." Alicia triuwde foarby en Drake folge, seach May wat langer oant se rjochte en yn in ritme kaam. De groep rûn de wâl op nei it asfalt.
  
  "Earste betizing mei Mossad." Dahl spande him út. "Neat spektakulêr."
  
  "Se hâlde har werom," sei Kenzie. "Sa't jo wiene."
  
  "Twadde betizing," sei Drake. "Tinkt jo noch oan dat doarp yn Ingelân? Jierren lyn."
  
  "Jonks?" - Ik frege.
  
  "Ieuwen".
  
  "OER". Dahl stoppe foar in sekonde, en sei doe: "BC of AD?"
  
  "Ik tink dat se it no BC neame."
  
  "Bolleshit".
  
  De dyk rûn yn beide rjochtingen, ferlitten, potholes en oan reparaasje nedich. Drake hearde it popjen fan in anty-fleantúchgewear dy't de helikopter oankaam, en doe mear shots. Hy draaide him om om te sjen dat der út 'e bosk op him sjitten waard, tocht dat er it gebiet gewoan mei kûgels smiet en seach him doe skerp nei de kant útswaaie.
  
  "Ik kin it net riskearje," sei Dahl. "Ik tink dat se Sinezen moatte wêze en se kinne it petear net hearre lykas wy kinne."
  
  Drake knikte stil. Yn de petearen is de lêste tiid neat nijs neilitten. Sûnt...
  
  Hayden liet in stille groetnis út. "Ik sjoch in auto."
  
  Drake bûgde del en seach it gebiet ôf. "Dus wat hawwe wy efter ús? Mossad en Russen yn beammen, inoar yn 'e wei. Binne de Sweden earne neist de Russen? SAS? Hy skodde de holle. "Wa wit? Jo bêste rieden is om it bosk hinne te gean. Se witte allegear dat as se harsels jouwe, se dea binne. Dêrom wiene wy noch yn libben."
  
  "Sineesk yn 'e helikopter," sei Smith. "Dêr lâne." Hy wiisde op in rige ûndjippe depresjes.
  
  "Frânsk?" frege Yorgi.
  
  Drake skodde de holle. Grappen oan 'e kant, de Frânsen hawwe miskien sels weromhâlden om it wetter te testen en har tsjinstanners te tinjen se út te litten. In listige oerwinning op it lêste momint. Hy stoarre nei de oankommende bestelwein.
  
  "Arms omheech."
  
  Smith en Kenzie namen rjochting, stiene oan 'e kant fan' e dyk en rjochte har gewearen op 'e oankommende bestelwein. Dahl en Drake pleatsten in pear swiere stiennen op 'e dyk. Doe't de bestelwein fertrage, kaam de rest fan it team fan achteren, dekkende de auto foarsichtich ôf en befelden de ynsittenden út te kommen.
  
  Alicia die de efterdoar iepen.
  
  "Wow, it stjonkt hjir!"
  
  Mar it wie leech. En Drake hearde Kensi in fraach yn it Turksk. Hy skodde de holle doe't Dahl triomfantlik glimke. Dit famke is fol ferrassingen. "Is der in taal dy't se net prate kin?"
  
  De Sweed barste út laitsjen. "Kom op, man. Lit dysels net sa iepen litte."
  
  "Oh," Drake knikte. "Ja. De taal fan 'e goaden."
  
  "Kom oerein, leafde. Wolle jo seks hawwe? Ja, ik hear jo swiete aksint gewoan fan Odin syn tonge rôlje.
  
  Drake negearre dit, rjochte him op 'e twa Turkske manlju dy't wirklik bang liken.
  
  En wier Turksk.
  
  Hayden triuwde se werom yn 'e frachtwein, folge ticht efter. Dahl gnyske nochris en folge har, en gebearde foar de oaren om op 'e efterbank te springen. Drake realisearre de reden foar syn amusement in momint letter, doe stoarre Alicia wer.
  
  "Hoe slim is it dêr efter?"
  
  
  ***
  
  
  De frachtwein slingere en skodde en besocht himsels op de ferfallen dyk te fernielen.
  
  Alicia hold op mei alle macht. "Besiket er bloedige minne beats te slaan?"
  
  "Miskien," sei Smith jammerdearlik, mei syn noas en in smoarge riem fêstbûn oan in rek yn 'e bestelwein. "Ik rûke geiten."
  
  Alicia sloech har eagen ticht. "Ach jo? Dyn freon?"
  
  Kinimaka siet efter op 'e frachtwein, wanhopich swollen longfol frisse lucht troch de skuorren dêr't de efterdoarren troffen. "Moatst... dizze... boeren wêze, tink ik."
  
  "Of geitesmokkelaars," tafoege Alicia. "Ik kin it noait fertelle."
  
  Smith grommele fan lilkens. "As ik 'geiten' sei, bedoelde ik yn 't algemien."
  
  "Ja Ja Ja".
  
  Drake bleau derút, naam ûndjippe sykheljen en besocht te fokusjen op oare dingen. Se moasten fertrouwe op Hayden en Dahl, dy't soargen foar harren feiligens foarôf en fûn it bêste plak foar de reis. De kommunikaasje bleau stil, útsein foar de ynsidintele útbarsting fan statyske. Sels Lauren bleau stil, wat op syn eigen manier holp. Dit fertelde harren dat se relatyf feilich wiene.
  
  De bemanning klage lûd om him hinne, har manier om te gean en har ôf te lieden fan 'e stank fan 'e bisten. Ferlikings mei Sweedske baden, Amerikaanske restaurants en Londen hotels waarden oanbean yn grap.
  
  Drake liet syn gedachten swalkje fan Yorga's resinte útbarsting en de needsaak om in ferskriklik geheim te dielen, nei it nije begryp tusken Alicia en May, nei oare problemen dy't it SPEAR-team pleage. Hayden en Kinimaka bleaunen yn striid, lykas Lauren en Smith, hoewol't de lêsten skieden waarden troch mear as allinich ferskillen. Dahl wurke sa hurd as er koe mei Joanna, mar wer stie it wurk yn 'e wei.
  
  Iets mear driuwend en ûnferbidliks trochbriek syn harsens. Sekretaris Crow's yrritaasje dat se gjin oarders folgen yn Perû, en de selsbewuste kennis dat in geheim, topgeheim Amerikaansk twadde team hjir is. Earne.
  
  SEAL Team 7.
  
  D'r wiene ûntelbere fragen en se wiene net te ferklearjen. Wat wie it antwurd? Qrow fertroude it SPEAR-team net mear? Wiene se reservekopy?
  
  Hy wie it grutte fraachteken dat noch oer Smith syn holle hong net fergetten, mar hy koe him gjin oar senario foarstelle. Qrow stjoerde sân minsken om harren yn de gaten te hâlden.
  
  Drake ûnderdrukte syn lilkens. Se hie har eigen wurk te dwaan. Swart en wyt wie in fisy fan it libben dield allinnich troch dwazen en gekken. Syn djippe gedachten waarden ûnderbrutsen troch Hayden.
  
  "Alles is dúdlik efter en foar. It liket derop dat wy benaderje in plak neamd & # 199; Anakkale, oan 'e kust. Ik wachtsje oant wy in lokaasje fine foardat ik kontakt opnimme mei de helikopter. Oh, en Dahl hie in kâns om dy doaze útinoar te nimmen.
  
  De Sweed lei har in skoft ôf fan de sitewaasje troch út te lizzen wat de riemen papier liken te wêzen. It wie mear as in oarloch, it wie har eigen oankundiging. Hannibal like gewoan as symboal keazen te wurden.
  
  
  ***
  
  
  "Binne d'r oanwizings oer hoe't Afrika ien fan 'e fjouwer hoeken fan' e ierde waard?" frege Mai.
  
  "Gjin ferdomme sa'n ding. Dêrom kinne wy net foarsizze wêr't de folgjende Horseman sil wêze."
  
  "Sjoch yn it ferline," sei Kenzi. "Yn myn baan, yn myn âlde baan, wiene de antwurden yn it ferline altyd ferburgen. Jo moatte gewoan witte wêr't jo sykje."
  
  Doe grypte Lauren yn. "Ik sil dit besykje."
  
  Drake wraksele tsjin de tilt fan de frachtwein. "Hoe fier is it nei Çanakkale?"
  
  "Wy geane no it bûtengebiet yn. Sjocht der net te grut út. Ik sjoch de see."
  
  "Oh, jo winne." Drake herinnerde in spultsje dat hy as bern spile.
  
  "Ik seach it earst," sei Dahl mei in glimke yn syn stim.
  
  "Ja, dat ha wy ek spile."
  
  De frachtwein stoppe en al gau gongen de efterdoarren nei bûten ta. It team naaide út en naam longfol frisse lucht yn. Alicia klage dat se har net goed fielde, en Kenzi die of se op 'e Ingelske manier flau wie. Dit fleurde Alicia fuortendaliks op. Drake fûn himsels te stoarjen en te stoarjen yn fernuvering.
  
  "Ferdomme," mompele er mei opsetsin. "No, ik sil de omke fan 'e aap wêze."
  
  Dahl wie te ferbjustere om kommentaar te jaan.
  
  Foar harren stie in grut houten hynder, om ien of oare fertroude reden, te brieden op in lyts plein omjûn troch gebouwen. It tou like syn skonken te binen en waard him om 'e holle spand. Drake tocht dat it pânser en majestueus seach, in grutsk bist makke troch de minske.
  
  "Wat de hel?"
  
  Minsken sammele om him hinne, stoarjend, posearre en makke foto's.
  
  Lauren spruts oer de kommunikator. "Ik tink dat jo krekt it Trojaanske hynder fûn hawwe."
  
  Smith lake. "Dit is fier fan in boartersguod."
  
  "Nee Troy. Jo witte? Brad Pitt?"
  
  Alicia bruts hast har nekke en seach yn alle rjochtingen om. "Wat? Wêr?"
  
  "Wow". Kensi lake. "Ik haw adders stadiger sjoen oanfallen."
  
  Alicia studearre it gebiet noch hieltyd soarchfâldich. "Wêr is Lauren? Is er op it hynder?"
  
  De New Yorker liet in gniffel út. "No, hy wie ienris. Unthâld de moderne film "Troy"? No, nei it filmjen, lieten se it hynder krekt wêr't jo steane, yn Çanakkale.
  
  "Bolleshit". Alicia joech útslach oan har gefoelens. "Ik tocht dat al myn krystdagen yn ien kear kamen." Se skodde har holle.
  
  Drake skodde syn kiel. "Ik bin hjir noch, leafde."
  
  "Ach jo. Geweldich".
  
  "En meitsje jo gjin soargen, as Brad Pitt út 'e kont fan dat hynder springt en besiket jo te ûntfieren, sil ik jo rêde."
  
  "Doarst net."
  
  Lauren syn stim snijde troch har petear as de hurde klap fan in samûraiswurd. "Tagong, jonges! In protte fijannen. Wy benaderje Canakkale op it stuit. Se moatte ferbûn wêze mei it kommunikaasjesysteem, krekt as wy. Bewege! "
  
  "Sjoch dit?" Drake wiisde nei de festing. "Rop in helikopter. As wy it kastiel kinne beklimme en ússels ferdigenje, kin hy ús dêrwei nimme.
  
  Hayden seach werom nei de râne fan Canakkale. "As wy in kastiel yn in toeristyske stêd kinne ferdigenje fan seis SWAT-teams."
  
  Dahl pakte de doaze op. "D'r is mar ien manier om út te finen."
  
  
  HAADSTIK ALLE
  
  
  Ynstinktyf gongen se nei it kustpaad, wittende dat it nei it yndrukwekkende stedsfort swaaie soe. Lauren hie heulendal ynformaasje helle út 'e brokjes fan kommunikaasjepetearen, en Drake hie noch minder heard fan' e ferskate teamlieders, mar de algemiene konsensus wie dat se allegear fluch sluten.
  
  It paad liedt lâns in protte gebouwen mei wite fronten: huzen, winkels en restaurants mei útsjoch oer it kabbeljende blauwe wetter fan de Hellespont. Links stiene parkearde auto's, en dêr efter wiene ferskate lytse boaten, dêr't de hege muorren fan it sânkleurige fort boppe tuorren. Toeristyske bussen rieden foarby, stadich rommeljen troch de smelle strjitten. De hoarnen klonken. Pleatslike bewenners sammelen by in populêr kafee, smoken en praten. It team gie sa gau as se koene sûnder erchtinkens op te wekken.
  
  It is net maklik om fjochtsguod te dragen, mar foaral foar dizze missy wiene se allegear yn swart klaaid en koene de items ferwiderje en ferbergje dy't de oandacht kinne lûke. De groep minsken dy't lykwols bewege doe't se har holle draaiden, en Drake seach dat mear as ien tillefoan iepene wie.
  
  "Rop fluch de ferrekte helikopter," sei er. "Wy binne út lân en ferrekte tiid hjir."
  
  "Op myn manier. Yn tsien oant fyftjin minuten."
  
  Hy wist dat dit in tiidrek fan fjildslaggen wie. Guon oare SWAT-teams soene net aarzelje om de hel op in stêd los te litten, fertrouwen yn har oarders en fermogen om te ûntkommen, wittende dat de autoriteiten normaal in terroristyske spin op elke ekstreem driigjende situaasje soene sette.
  
  De sânkleurige muorren rûnen der skerp foar op. Fort Ç Anakkale hie twa rûne, nei de see rjochte fortmuorren en in sintrale sitadel, en dêrachter in brede earm fan kantelen dy't de helling nei de see rûn. Drake folge de line fan 'e earste bûgde muorre, ôffrege wat wie op it krúspunt fan dit en syn suster. Hayden bleau foarút en seach werom.
  
  "Wy geane op."
  
  In fet beslút, mar ien ding wie Drake it iens. Opgean betsjutte dat se yn it fort fêstsitten, fan boppen ferdigene, mar ferdigenleas, ynsletten. Trochgean betsjutte dat se oare opsjes hienen neist de see flechten: se koenen ferstopje yn 'e stêd, in auto fine, mooglik leech lizze, of in skoft útinoar skiede.
  
  Mar de seleksje fan Hayden liet se de lieding nimme. Der wiene ek oare riders. It soe makliker wêze foar in helikopter om se te finen. Harren feardichheden waarden better brûkt yn taktyske striid.
  
  Rûge muorren makken plak foar in bôge yngong en dêrnei in spiraaltrap. Hayden gie earst, folge troch Dal en Kensi, doe de rest. Smith brocht de efterkant op. It tsjuster makke in mantel foar har eagen, hong dik en ûntrochsichtich oant se der oan wend wiene. Dochs rûnen se nei boppen, de treppen op en werom nei it ljocht. Drake besocht alle relevante ynformaasje yn syn harsens út te filterjen en der sin fan te meitsjen.
  
  Hannibal. Ruiter fan oarloch. De Doomsday-oarder en har plan om in bettere wrâld te meitsjen foar dyjingen dy't oerlibbe. Oerheden oer de hiele wrâld hiene hjir wol gearwurke moatten hawwe, mar ûnmeilydsume, gierige minsken woene de bút en kennis foar harsels.
  
  Op 'e fjouwer hoeken fan 'e ierde? Hoe hat it wurke? En wat de hel barde dêrnei?
  
  "Ynteressant ..." Op dat stuit kaam de stim fan Lauren troch de kommunikator. "Ç Anakkale leit op twa kontininten en wie ien fan de útgongspunten foar Gallipoli. No kamen de Russen de stêd yn, lykas de Israeliten. Ik wit net wêr. Dochs is pleatslike plysje petear gewoan. Ien fan de boargers moat jo oanjefte dien hawwe en ropt no op om nije oankomsten. It sil net lang duorje foardat de Turken har eigen elitetroepen oproppe."
  
  Drake skodde de holle. Bullshit.
  
  "Tsjin dy tiid binne wy hjir fier fuort." Hayden beweech foarsichtich nei it ljocht boppe. "Tsien minuten, jonges. litte wy."
  
  De moarnssinne ferljochte it wiid iepene, sparre gebiet hast boppe oan de toer. De rûne bopperâne fan de toer riisde nochris acht meter boppe harren hollen, mar dat wie sa heech as se koene sûnder nei binnen te gean. Ferwoaste kantelen leine oeral, stekken út as skerpe fingers, en in stoffich paad begrinzge in rige lege heuvels nei rjochts. Drake seach de protte ferdigene posysjes en sykhelle wat makliker.
  
  "Wy binne hjir," fertelde Hayden Lauren. "Fertel de helikopter om har ta te rieden op in waarme lâning."
  
  "Heiter as jo tinke," sei Smith.
  
  It hiele team stoarre del.
  
  "Net del," sei Smith. "Op. Op."
  
  Boppe it kastiel leit de stêd noch op 'e heuvels. De huzen kamen boppe de kantels út, en hege en dikke muorren streken har nei har ta. It wie troch dizze muorren dat in team fan fjouwer rûn mei har gesichten bedekt en har wapens folslein lutsen.
  
  Drake erkende dizze styl. "Ferdomme, dit is in probleem. SAS."
  
  Dahl wie de earste dy't meigie, mar ynstee fan syn wapen los te litten, ferburgen hy it, pakte de doaze en sprong op 'e kantelen sels. "De Britten hawwe it goede idee foar ferskaat. Sjen..."
  
  Drake folge syn blik. De kantelen rûnen yn in brede bôge út oant it strân en de hurde see. As se it rjocht hawwe, koe de chopper se direkt fan 'e boppekant of rjochts oan' e ein rippe. Drake naam it op himsels om in pear skots te sjitten yn it rûge beton ûnder de Britske fuotten, se fertrage en it team tiid jaan om nei de top fan 'e wat rûzige festing te klimmen.
  
  Alicia wankele. "Ik bin net yn 'e hichte!"
  
  "Sille jo ea ophâlde mei gnizen?" Kensi triuwde har mei opsetsin foarby, en triuwde har wat lâns.
  
  "Oh teef, jo sille hjirfoar betelje." Alicia klonk ûnwis.
  
  "Sil ik kinne? Soargje der mar foar dat jo efter my bliuwe. Op dy manier, as jo deasketten wurde en ik jo gûlen hear, sil ik witte om it tempo op te nimmen."
  
  Alicia siet fan lilkens. Drake stipe har. "Just it leuk meitsje fan 'e Mossad." Hy spriek syn earms út.
  
  "Rjochts. No, as wy hjirwei delkomme, dan sil ik har kont goed neuke."
  
  Drake liede har troch de earste pear stappen. "Moat dit spannend klinke?"
  
  "Ferkje, Drake."
  
  Hy tocht dat it it bêste net te ferjitten dat de kantelen fier ûnder útinoar lizzende kantelen wurden wiene dêr't se fan de iene nei de oare springe moatte. Dahl wie de earste dy't jogde lâns de trije foet brede muorre, liedend it team. Kinimaka naam dizze kear it oer fan Smith op 'e rêch, seach nei de Britten. Drake en de oaren hâlden har earen iepen foar alle oare tekens fan fijannen.
  
  De race troch de kantelen is begûn. De SAS-soldaten behâlden formaasje en joegen efterfolging, wapens opheven, mar sûnder in lûd te meitsjen. Fansels kin profesjonele lijen mar ien reden wêze; Neist toeristen leaver pleatslike bewenners geheimhâlding en heul feilige oarders.
  
  Drake fûn dat hy folsleine konsintraasje nedich hie foar syn skonken. De klif oan eltse kant en de stadichoan delgong nei de see makken gjin ferskil, allinnich de feilige sône ûnder syn fuotten. It bûgde stadichoan, sierlik gelyk, yn in fêste kromme. Nimmen fertrage, gjinien glied. Se wiene healwei harren doel doe't it lûd fan draaiende propellers harren earen fol.
  
  Drake fertrage en seach nei de loft. "Net fan ús," rôp er. "Ferdomme Frysk!"
  
  Dit wie gjin definitive konklúzje, mar soe har ôfwêzigens oant no ta ferklearje. Wy haasten op it lêste momint yn. It SPEAR-team waard twongen om fertraging. Drake seach de gesichten fan twa soldaten lilk út 'e ruten sjen, wylst noch twa oan 'e heal-iepen doarren hongen, en har wapens draaiden om goed op it slot te klikken.
  
  "Om de wierheid te fertellen," sei Dahl ademloos. "It wie miskien net it bêste idee. De bloedige Britske klokken binne einigje.
  
  As ien hellen Drake, Smith, Hayden en May har wapens en iepenen it fjoer. De kûgels rikochetten fan de oankommende helikopter. Glês bruts en ien man foel fan syn tou, en sloech hurd ûnder de grûn. De helikopter swaaide, efterfolge troch de kûgels fan Hayden.
  
  "De Frânsen binne gjin fans," sei se somber.
  
  "Fertel ús wat dat wy net witte," mompele Alicia.
  
  Yorgi passearre Dahl fluch, ynhelle him op 'e bûtenste râne fan 'e muorre, en rikte werom nei de doaze. "Hjir, jou my dit," sei er. "Ik fiel my better op 'e muorre, net?"
  
  Dahl like derop dat hy wol argumintearje woe, mar gie de boks healwei de inning troch. De Sweed wie net nij foar parkour, mar Yorgi wie in profesjoneel. De Rus gyng op hege snelheid ôf, raasde de muorre del en kaam al by de kantels.
  
  Alicia fernaam se. "Oh shit, sjit my no."
  
  ,,It kin noch wol."" Drake seach de Frânske helikopter tilt en kaam yn foar in lâning. It probleem wie dat as se ophâlde om doel te nimmen, de Britten se fange. As se rûnen om te sjitten, kinne se falle of maklik wurde sketten.
  
  Dahl swaaide mei syn wapen. Sawol hy as Hayden iepene it fjoer op 'e helikopter doe't it weromkaam om te spyljen. Dizze kear kamen de soldaten oan board werom. De skulpen stieken de kastielmuorren mei in deadlik patroan troch, sloegen ûnder de râne. Hayden's eigen fjoer rekke de cockpit fan 'e helikopter, klonk fan 'e metalen stutten. Drake seach dat de piloat syn tosken knarste yn in mingsel fan lilkens en eangst. In super rappe weromblik die bliken dat it SAS-team ek nei de helikopter seach - in goed teken? Miskien net. Se woene sels de oarlochswapens yn hannen krije.
  
  Of foar immen heech yn harren regear.
  
  In salfoalje skeaten reinde de fûgel del, wêrtroch't er dûkte en gyng. Dahl profitearre fan de lêste hûndert meter fan de muorre om by it sjitten te fallen en te gliden, mar hy kaam net fier. It oerflak wie te rûch. Syn aksjes stjoerde lykwols in oare salvo yn 'e helikopter, wêrtroch't de piloat úteinlik it hert kwytrekke en de fûgel fan it toaniel fleach.
  
  Alicia wist swak út te roppen.
  
  "Der is noch net út." Drake sprong ien foar ien oer de kantels, lâne feilich en foarsichtich.
  
  Lauren syn stim bruts de stilte dy't de ferbining omhulde. "De helikopter komt oan. Tritich sekonden."
  
  "Wy binne oan 'e muorre," raasde Alicia.
  
  "Ja ik begryp dy. It District of Columbia stjoerde in satellyt nei dizze operaasje.
  
  It duorre Drake noch in momint om de skok te fielen. "Helpe?" frege er gau.
  
  "Wêrom oars?" Hayden reagearre daliks.
  
  Drake skopte himsels hast foardat hy realisearre dat dit wierskynlik in min idee wie sjoen de hjoeddeistige situaasje. Yn wierheid, hy wist net wa't oars dy stille Amerikaanske yntonaasjes en wurden fan SEAL Team 7 heard hie.
  
  Fansels net Hayden.
  
  De helikopter kaam foarút yn sicht, mei de noas nei ûnderen, fluch oer de see. Yorgi wachte al oan 'e ein fan' e kantelen, wêr't in lyts rûn tuorke it smelle strân útsjocht. Dahl berikte him al gau, en doe Hayden. De helikopter kaam oan.
  
  Drake liet Alicia los en holp doe Kinimaka troch te gean. Noch hieltyd stadich bewege, luts er spitich syn earm út, sinjalearre de SAS. Tritich meter fan de toer ôf bleau er stean.
  
  De SAS stoppe ek, noch in tritich meter heger.
  
  "Wy wolle gjin slachtoffers," rôp er. "Net tusken ús. Wy steane oan deselde ferdomme kant!"
  
  Pistolen wurde rjochte op syn lichem. Fan ûnderen hearde er Dahl razen: "Hou op mei ..."
  
  Drake tune him út. "Asjeblyft," sei er. "It is net rjocht. Wy binne hjir allegear soldaten, sels de ferrekte Frânsen."
  
  Dit soarge foar in anonime lach. Uteinlik sei in djippe stim: "Oarder."
  
  "Dude, ik wit it," sei Drake. "Wist west wêr't jo binne. Wy krigen deselde oarders, mar wy sille net fjoer iepenje op freonlike spesjale troepen ... útsein as se earst fjoer iepenje."
  
  Ien fan de fiif sifers kaam in bytsje omheech. "Cambridge," sei er.
  
  "Drake," antwurde hy. "Matt Drake."
  
  De stilte dy't folge fertelde it ferhaal. Drake wist dat de stân foarby wie ... foar no. Op syn minst fertsjinne hy noch in útstel fan 'e folgjende konfrontaasje en miskien sels in kalm petear. Hoe mear fan dizze elite soldaten se byinoar kinne komme, hoe feiliger it sil wêze.
  
  Foar alle.
  
  Hy knikte, draaide him om en gong fuort, en rikte nei de hân dy't him holp om de helikopter yn te lûken.
  
  "Binne se cool?" frege Alicia.
  
  Drake makke him noflik doe't de helikopter kantele, fuortgean. "Wy sille útfine," antwurde hy. "De folgjende kear komme wy yn konflikt."
  
  Ferrassend, Lauren siet tsjinoer him. "Ik kaam mei in helikopter," sei se by wize fan taljochting.
  
  "Wat? Hoe fynst de opsje?"
  
  Se glimke oergeunstich. "Nee. Ik bin kommen om't ús wurk hjir klear is." De helikopter riisde heech boppe de sinneljochte weagen út. "Wy geane fan Afrika nei de folgjende hoeke fan 'e wrâld."
  
  "Hokker is wêr?" Drake die syn riem om.
  
  "Sina. En jonge, hawwe wy in protte wurk te dwaan."
  
  "In oare rider? Hokker kear dizze kear?"
  
  "Miskien it slimste fan alles. Slút op, myn freonen. Wy sille yn 'e fuotstappen fan Genghis Khan folgje."
  
  
  HAADSTIK TOLF
  
  
  Lauren fertelde it team om sa noflik mooglik yn 'e efterkant fan' e grutte frachthelikopter te kommen en skodde in steapel papieren. "Litte wy earst de oarlochswapens en Hannibal út 'e wei helje. Wat jo yn 'e doaze fûnen binne plannen om Project Babylon te meitsjen, in twa ton, hûndert meter lang superkanon. Yn opdracht fan Saddam Hussein wie it basearre op ûndersyk út 'e jierren '60 en ûntwurpen yn 'e jierren '80. De Hollywood-geast waard field yn dizze hiele saak. Superwapens dy't nuttige ladingen yn 'e romte kinne stjoere. Fermoarde generaals. Fermoarde boargers. Ferskate oankeapen út in tsiental lannen om it geheim te hâlden. Lettere diagrammen litte sjen dat dit romtegewear miskien sa makke is dat it elk doel, oeral, mar ien kear koe reitsje."
  
  Dahl bûgde mei ynteresse nei foaren. "Ien dei? Wêrom?"
  
  "It wie nea bedoeld om in draachber wapen te wêzen. De lansearring soe in ymprint efterlitte dy't direkt troch ferskate krêften sjoen wurde soe en dan ferneatige wurde. Mar... de skea kin al dien wêze."
  
  "Ofhinklik fan it doel." Kensi knikte. "Ja, in protte modellen waarden boud om it idee fan in ien-staking wrâldoarloch. In manier om in kearnmacht te twingen om ûnferbidlik te hanneljen. Mei moderne technology wurdt it idee lykwols hieltyd mear kontroversjeel."
  
  "Okee, okee," skreau Smith, wylst hy syn spieren noch útstrekte en syn kneuzingen kontrolearre fan 'e lange, hurde run. "Dus, yn it grêf fan 'e earste ruiter waarden de plannen bewarre foar in enoarme romtekanon. Wy krije it. Oare lannen hawwe dit net dien. Wat komt hjirnei?"
  
  Lauren draaide har eagen. "Earst seit de beneaming spesifyk 'rêstplakken'. Ik hoopje dat jo ûnthâlde dat Hannibal yn in ûnmarkearre grêf begroeven is en der miskien net iens mear is. Om te sjen soe respektfol wêze foar in protte. It ûnferoare litte is respekt foar oaren sjen litte.
  
  Hayden suchte. "En sa giet it troch. Itselde ferhaal, oare aginda oer de hiele wrâld."
  
  "Stel jo foar as de ynformaasje yn 'e hannen fan terroristen foel. Ik soe sizze dat alle lannen dy't op it stuit efterfolgje de Horsemen koenen maklik meitsje harren eigen super kanon. Mar..."
  
  "Dit is wa't bepaalde fraksjes fan dizze regearing plannen ferkeapje," konkludearre Drake. "Om't wy noch net wis binne dat elk team offisjeel sanksjonearre is." Hy hoegde net ta te foegjen, sels as se tochten dat er it die.
  
  De helikopter fleach yn helder blauwe loften, gjin turbulinsje en in noflike waarmte. Drake fûn himsels yn steat om te ûntspannen foar it earst yn sawat in dei. It wie min te leauwen dat er krekt de foarige nacht knibbele op it rêstplak fan de grutte Hannibal.
  
  Lauren gie troch nei it folgjende bestân. "Tink de oarder fan it lêste oardiel? Lit my dy ferfrissen. 'Op 'e fjouwer hoeken fan 'e ierde fûnen wy de Fjouwer Ruiters en leine har it plan út foar de Oarder fan it Lêste Oardiel. Dejingen dy't de Judgment Crusade en de neisleep dêrfan oerlibje, sille mei rjocht hearskje. As jo dit lêze, binne wy ferlern, dus lês en folgje mei foarsichtigens. Us lêste jierren waarden bestege oan it gearstallen fan 'e lêste fjouwer wapens fan' e wrâld revolúsjes - Oarloch, Ferovering, Hongersneed en Dea. Feriene, se sille alle regearingen ferneatigje en in nije takomst iepenje. Wês klear. Fyn se. Reizgje nei de fjouwer hoeken fan 'e ierde. Fyn de rêstplakken fan 'e Heit fan Strategy en dan de Khagan; de slimste Yndiaan dy't ea libbe hat, en dan de Scourge of God. Mar alles is net sa't it liket. Wy besochten de Khagan yn 1960, fiif jier nei de foltôging, en pleatsten de Ferovering yn syn kiste. Wy hawwe de Scourge fûn dy't it wiere lêste oardiel beskermet. En de ienige killkoade is doe't de Horsemen ferskynden. D'r binne gjin identifisearjende tekens op 'e bonken fan' e Heit. De Yndiaan wurdt omjûn troch wapens. De oarder fan it Lêste Oardiel libbet no troch jo en sil foar altyd hearskje."
  
  Drake besocht de relevante punten byinoar te bringen. "Ferniering koade? Ik hâld echt net fan it lûd fan dit. En it 'wiere lêste oardiel'. Dus sels as wy de earste trije neutralisearje, sil de lêste in echte humdinger wêze. "
  
  "Foar no," sei Lauren, ferwizend nei de stúdzje foar har. "De tinktank fan Washington hat ferskate ideeën foardroegen."
  
  Drake blackout foar mar in sekonde. Elke kear as hy in melding fan ûndersyk hearde, elke kear as in tinktank neamd waard, flitsen mar twa wurden troch syn harsens as reade neonljochten op reklameboerdgrutte.
  
  Karin Blake.
  
  Har lange ôfwêzigens wie net goed. Karin kin hiel goed harren folgjende missy wêze. Hy skode de soargen foarearst sêft oan de kant.
  
  "... de twadde ruiter is de Oerwinner. De twadde beskriuwing neamt in kagan. Dêrút konkludearje wy dat Genghis Khan in oerwinner is. Genghis Khan waard berne yn 1162. Hy is, letterlik, in ferovering. Hy ferovere in grut part fan Aazje en Sina, en ek lannen dêrbûten, en it Mongoalske Ryk wie it grutste oanlizzende ryk yn de skiednis. Kahn wie in maaier; hy gie troch in protte fan 'e âlde wrâld, en, lykas earder sein, is ien op elke twahûndert manlju dy't hjoed libje, besibbe oan Genghis Khan.
  
  Mai klonk. "Wow, Alicia, hy is as in manlike ferzje fan dy."
  
  Drake knikte. "Dizze man wist perfoarst hoe't se reprodusearje."
  
  "De echte namme fan dizze man wie Temujin. Genghis Khan is in earetitel. Syn heit waard fergiftige doe't de jonge krekt njoggen wie, wêrtroch't har mem sân soannen allinich opfiede. Hy en syn jonge frou waarden ek ûntfierd, en beide hawwe in skoft as slaven trochbrocht. Nettsjinsteande dit alles, sels yn syn iere tweintichste, hie er him fêstige as in fûle lieder. Hy personifisearre de útdrukking 'hâld jo fijannen tichtby', om't de measte fan syn grutste generaals eardere fijannen wiene. Hy liet noait in inkeld akkount ûnrêstich en wie nei alle gedachten ferantwurdlik foar de dea fan 40 miljoen minsken, wêrtroch't de wrâldbefolking mei 11 prosint fermindere. Hy omearme ferskate religys en makke it earste ynternasjonaal postsysteem, mei help fan postkantoaren en manierstasjons yn syn ryk."
  
  Drake ferskood yn syn stoel. "D'r is in soad ynformaasje te nimmen."
  
  "Hy wie de earste Khagan fan it Mongoalske Ryk."
  
  Dahl kearde him ôf fan it besjen fan it finster. "En syn rêstplak?"
  
  "No, hy waard begroeven yn Sina. Yn in net markearre grêf."
  
  Alicia snikte. "Ja, ferdomme, fansels wie hy!"
  
  "Dus, earst Afrika en no Sina fertsjintwurdigje twa fan 'e fjouwer hoeken fan' e ierde," tocht Mai lûdop. "Behalven as it Azië is en wy it oer kontininten hawwe."
  
  "Der binne sân," herinnerde Smith har.
  
  "Net altyd," antwurde Lauren mysterieus. "Mar dêr komme wy letter op. De fragen binne: wat binne de wapens fan ferovering en wêr is it rêstplak fan Genghis?
  
  "Ik tink dat ien antwurd Sina is," mompele Kenzi.
  
  "Djengis Khan stoar ûnder mysterieuze omstannichheden om 1227 hinne. Marco Polo bewearde dat it wie troch ynfeksje, oaren fanwegen gif, en noch oaren fanwegen de prinsesse dy't as bút fan oarloch nommen waard. Nei de dea soe syn lichem neffens gewoante weromjûn wurde nei syn heitelân, nei de Khenti aimag. It wurdt leaud dat hy begroeven waard op 'e berch Burkhan Khaldun by de rivier de Onon. De leginde seit lykwols dat elkenien dy't mei de begraffenisstoet yn oanrekking kaam, om it libben kaam is. Hjirnei waard de rivier oer Caen syn grêf omlaat, en alle soldaten dy't de stoet foarmen waarden ek fermoarde." Lauren skodde har holle. "Libben en libjen hiene doe net folle betsjutting."
  
  "Sa't no op guon plakken yn 'e wrâld it gefal is," sei Dahl.
  
  "Dus wy dûke wer?" Alicia froast. "Nimmen sei wer wat oer dûken. Dit is net myn bêste talint."
  
  Mai wist op ien of oare manier de opmerking te slikken dy't klear like om har lippen te ûntkommen, ynstee hoest se. "Ik dûk net," sei se úteinlik. "It koe op 'e berch west hawwe. Hat de Mongoalske regearing in bepaald gebiet net hûnderten jierren isolearre?
  
  "Precies, en dêrom sette wy ús sicht op Sina," sei Lauren. "En it grêf fan Genghis Khan. No, om jo op 'e hichte te hâlden, brûke de NSA en CIA noch tsientallen metoaden om ynformaasje oer ús konkurrinten te sammeljen. De Frânsen ferlearen echt in man. De Britten ferlieten tagelyk mei ús. De Russen en Sweden waarden letter ferwûne rekke yn in flugger as ferwachte Turkske suvering fan it gebiet. Wy binne net wis oer de Mossad of de Sinezen. De oarders bliuwe itselde. D'r is lykwols ien ding ... ik haw op it stuit sekretaris Qrow op 'e line.
  
  Drake froast. It wie him nea opkommen dat Qrow syn en Lauren har petearen ôflústere soe, mar it moast komme. Har team, har famylje, hie geheimen krekt as alle oare. Doe't er om him hinne seach, waard dúdlik dat de oaren dat ek fielden en dat dit de manier wie fan Lauren om har witte te litten.
  
  Washington hat altyd in eigen aginda hân.
  
  De stim fan Qrow klonk oertsjûgjend. "Ik sil net pretendearje mear te witten as jo oer dizze bepaalde missy. Net op ierde. Mar ik wit dat dit in polityk mynfjild is, mei intricacies en yntriges op it heechste nivo fan guon fan ús rivalisearjende folken.
  
  Om de FS net te hawwen, tocht Drake. Wat nea!
  
  "Earlik sein, ik bin ferrast troch guon fan 'e belutsen administraasjes," sei Crowe iepentlik. "Ik tocht dat se mei ús koenen wurkje, mar sa't ik neamde, kinne dingen net sa't se lykje."
  
  Nochris naam Drake har wurden oars. Hat se it oer de Horseman-missy? Of wat persoanliker?
  
  "Is d'r in reden foar, frou sekretaris?" frege Hayden. "Iets dat wy net witte?"
  
  "No, net dat ik my bewust bin. Mar sels ik wit dit alles net needsaaklik. "Gjin beheiningen" is in seldsum wurd yn 'e polityk.
  
  "Dan is it it wapen sels," sei Hayden. "Dit is de earste supergun. As it boud wie, as it oan terroristen ferkocht wie, dan hie de hiele wrâld der in losjild foar easke kinnen."
  
  "Wit ik. Dit ... De Oarder fan it Lêste Oardiel," sei se de namme mei wearze, "hat dúdlik in masterplan ûntwikkele, it oerlitten foar takomstige generaasjes. Gelokkich hawwe de Israeliten se lang lyn sluten. Spitigernôch fûnen se dat spesifike plan net. Dit skema."
  
  Oant no ta seach Drake it punt yn dizze oprop net. Hy bûgde efteroer, die de eagen ticht, harke nei it petear.
  
  "Jo meitsje de sprong nei guon oaren. Allinnich Israel en Sina binne MIA. Gewoane regels jilde, mar krije by dat wapen en krije it earst. Amearika kin it net betelje dat dit yn 'e ferkearde hannen falle, wat dan ek. En wês foarsichtich, SPEAR. D'r is mear oan 'e kant dan it each liket."
  
  Drake gyng sitten. Dahl bûgde foaroer. "Is dit in oar soart warskôging?" flústere er.
  
  Drake studearre Hayden, mar har baas liet gjin tekens fan soarch sjen. Cover dyn rêch? As er dit Amerikaanske dialekt net earder heard hie, hie er ek gjin sin oan dizze sin hechte. Syn gedachten kearden nei de dea fan Smith en Joshua yn Perû. Dit mjitten de djipte fan har ferset. As gewoane soldaat, mei in soldaatsútsjoch, soe er him tige soargen meitsje. Mar se wiene gjin soldaten mear - se waarden twongen om alle dagen drege karren te meitsjen, yn it fjild, ûnder druk. Se droegen it gewicht fan tûzenen libbens, soms miljoenen, op har skouders. Dit wie in ûngewoane ploech. Net mear.
  
  Jo binne mar sa goed as jo lêste flater. Jo wurde allinich ûnthâlden foar jo lêste flater. Etyk yn 'e wrâld syn wurkplak. Hy bleau leaver wurkjen, bliuwe fjochtsjen. Hâld de holle boppe wetter - want d'r binne miljoenen haaien dy't konstant de wrâld rûn, en as jo stil stiene, soene jo of fersûpe of yn stikken skuord wurde.
  
  Qrow einige mei in spannende peptalk en doe kearde Hayden har nei har ta. Se rekke har kommunikator oan en makke in gesicht.
  
  "Net ferjitte".
  
  Drake knikte. Iepenje in kanaal.
  
  "Ik tink dat it hiel oars sil wêze fan it gewoane Tomb Raider-guod." Yorgi spriek. "Wy steane foar regearingssoldaten, saakkundigen. Unbekende fraksjes, mooglik ferrieders. Wy sykje minsken ferlern yn 'e tiid, berne jierren útinoar. Wy folgje de profesije fan in âlde oarlochsmisdiediger, krekt sa't hy woe dat wy it dwaan. Hy skodholle. "Wy hawwe gjin kontrôle oer de situaasje."
  
  "Ik bin sa ticht by in Tomb Raider as jo kinne komme," sei Kensi mei in gnyske. "Dit ... is folslein oars."
  
  Alicia en Mai stoarren nei de Israeli. "Ja, wy hawwe de neiging om jo ferfelende kriminele ferline te ferjitten, net ... Twisty?"
  
  De Sweed knipperde. "Ik... um... ik... wat?"
  
  Kensi grypte yn. "En ik tink dat omstannichheden jo noait yn kompromisearjende posysjes twongen hawwe, hè, Alicia?"
  
  De Ingelske frou skodholle. "It hinget der ôf fan oft wy it noch oer kriminaliteit hawwe. Guon kompromisposysjes binne better as oaren.
  
  "As wy noch wekker en alert binne," sei Hayden, "kinne wy begjinne te lêzen oer Genghis Khan en de lokaasje fan syn grêf?" In tinktank yn Washington is allegear goed en goed, mar wy binne der en wy sille sjen wat se net sille sjen. Hoe mear ynformaasje jo kinne absorbearje, de bettere kâns hawwe wy om it twadde wapen te finen.
  
  "En kom út dit libben," Dahl iens.
  
  De tabletten waarden trochjûn, amper genôch om te dielen. Alicia wie de earste dy't rôp oer it kontrolearjen fan har e-post en Facebook-pagina. Drake wist dat se net iens in e-mailadres hie, lit stean de earste hint fan sosjale media, en seach har oan.
  
  Se rôp. "Serious tiid?"
  
  "Dat, of wat rêst krije, leafde. Sina sil ús perfoarst net mei iepen earms ferwolkomme."
  
  "Goed punt." Hayden suchte. "Ik sil kontakt opnimme mei de pleatslike teams en freegje harren om ús yngong te fasilitearjen. Is elkenien oan board mei it plan oant no ta?"
  
  "No," sei Dahl tafallich. "Ik hie noait tocht dat ik Genghis Khan nei Sina soe efterfolgje, wylst ik besocht net te fjochtsjen mei in heal dozen rivalisearjende folken. Mar, hey," hy skodholle, "jo witte dat se prate oer it besykjen fan wat oars."
  
  Alicia seach om har hinne, doe skodde de holle. "Gjin kommentaar. Te maklik."
  
  "Op dit stuit," sei Drake, "ik haw leaver wat mear ynformaasje."
  
  "Jo en ik beide, Yorkies." Dahl knikte. "Jo en ik, beide."
  
  
  HAADSTIK Trettjin
  
  
  De oeren fleagen ûngemurken foarby. De helikopter moast tankje. It gebrek oan nijs oer oare ploegen is frustrerend wurden. Hayden fûn dat har bêste opsje wie om harsels te ferdjipjen yn 'e skat oan ynformaasje oer it grêf fan Genghis, mar fûn it lestich om wat nijs te ûntdekken. De oaren hiene dúdlik al in skoft besocht itselde te dwaan, mar guon wiene wurch en besleaten om wat frije tiid te nimmen, wylst oaren it makliker fûnen om har persoanlike problemen oan te pakken.
  
  It wie ûnmooglik om it te negearjen yn har krappe romte, en yn wierheid wie it team no tichtby en fertroud genôch om it allegear yn stride te nimmen.
  
  Dahl belle thús. De bern wiene bliid om him te hearren, wat Dahl breed glimke. Joanna frege wannear't er thús wêze soe. De spanning wie dúdlik, it resultaat wie net sa grut. Hayden naam in momint om Kinimaka te sjen doe't de grutte Hawaiian syn finger oer it tabletskerm swipe. Se glimke. It apparaat like in ansichtkaart yn syn grutte hannen, en se herinnerde har hoe't dy hannen har lichem oanrekke. Sêftich. Opwining. Hy koe har sa goed en it fersterke harren yntimiteit. No seach se nei de skansearre tip fan har finger, dyjinge dy't se twongen wie om te slikken tidens har lêste missy. De skok fan de situaasje iepene har eagen. It libben wie ûneinich te koart om de wil te fjochtsjen fan dejinge dy't jo leafhawwe.
  
  Se hie in bytsje sykheljen, net wis oft se it echt leaude. Ferdomme, jo fertsjinje dit net. Net nei alles wat jo seine. Se rjochtfearde net werom te gean en hie gjin idee wêr't te begjinnen. Miskien wie it in slach, in situaasje, in baan. Miskien wie dat op elk momint yn de skiednis fan har libben it gefal.
  
  Minsken hawwe flaters makke. Se koenen boete.
  
  Alicia die it.
  
  Dizze gedachte liet har nei de Ingelske frou sjen doe't de helikopter troch de loft makke. De hommelse turbulinsje makke dat se har riem strakker omklamme. In sekonde fan frije fal, en har hert sakke har op 'e fuotten. Mar alles wie goed. It imitearre it libben.
  
  Hayden's ynstinkten hawwe altyd west om te lieden, om dingen dien te krijen. No seach se dat dizze ynstinkten har bemuoie mei oare wichtige aspekten fan har libben. Se seach in bleke takomst.
  
  Drake en Alicia wiene bliid, glimkjend, tikken op in gewoane tablet. Mai liende Kenzi har, en de twa froulju namen it om beurten. It wie nijsgjirrich hoe unyk ferskillende minsken omgean mei ferlykbere situaasjes.
  
  Smith ferhuze tichter by Lauren. "Hoe giet it mei dy?"
  
  "Sa goed as it wurdt, jo glêde bastard. No is it net de tiid, Smith.
  
  "Jo tinke dat ik dit net wit? Mar fertel my. Wannear komt de tiid?"
  
  "Net no".
  
  "Nea," sei Smith somber.
  
  Lauren grommele. "Seriously? Wy sitte op in deade ein, man. Jo treffe in bakstiennen muorre en jo kinne der net oerhinne."
  
  "Muorre?"
  
  Lauren snoof. "Ja, it hat in namme."
  
  "Och. Dizze muorre."
  
  Hayden seach dat se beide wurken om it probleem hinne. It wie net har plak om te oardieljen of yn te gripen, mar it liet dúdlik sjen hoe't elk obstakel elke relaasje ûndermynje kin. Smith en Lauren wiene, om it myld te sizzen, in ûnortodoks pear, sa ûngewoan dat se miskien goed gearwurke hawwe.
  
  Dochs stiene de meast ûnkonvinsjonele obstakels har no yn 'e wei.
  
  Smith besocht in oare oanpak. "Oké, okee, wat hat er dy de lêste tiid jûn?"
  
  "IK? Neat. Ik gean der net foar ynformaasje. Dat is de taak fan de CIA of de FBI of wa't it ek is."
  
  "Wêr hawwe jo it dan oer?"
  
  Foar Smith wie dit in stap foarút. In iepen, net-konfrontearjende fraach. Hayden fielde wat grutskens yn 'e soldaat.
  
  Lauren twifele in bytsje. "Shit," sei se. "Wy prate ûnsin. In televyzje. Films. Boeken. Beroemdheden. Nijs. Hy is in bouwer, dus hy freget nei projekten.
  
  "Hokker projekten?"
  
  "Dit alles makket dat jo in foarsichtige fraach stelle. Wêrom net hokker celebrities of hokker films? Binne jo ynteressearre yn gebouwen, Lance?
  
  Hayden woe it útsette, mar fûn dat se net koe. De kabine wie te krap; de fraach is te serieus; de fermelding fan Smith syn namme is te oantreklik.
  
  "Allinne as immen har kwea wol."
  
  Lauren swaaide him ôf en it petear einige. Hayden frege him ôf oft Lauren in soarte fan wet brekke troch te sluipjen om mei in bekende terrorist te praten, mar koe net hielendal beslute hoe't Lauren syn fraach formulearde. Alteast noch net.
  
  "Der is noch minder dan in oere." De stim fan de piloat kaam oer it kommunikaasjesysteem.
  
  Drake seach op. Hayden seach de bepaling op syn gesicht. Itselde ding mei Dahl. It team wie folslein dwaande, hieltyd ferbetterjen harren feardichheden. Sjoch bygelyks nei de lêste operaasje. Se gongen allegear troch folslein oare misjes, konfrontearre de belichaming fan it kwea en krigen gjin inkelde kras.
  
  Alteast yn it fysike aspekt. De emosjonele littekens - benammen har eigen - sille nea genêze.
  
  Se brocht in minút troch de papieren foar har te sjen en besocht wat mear fan Genghis Khan's skiednis op te nimmen. Se seach troch de tekst fan 'e Oarder, markearje de rigels: Gean nei de fjouwer hoeken fan 'e wrâld. Fyn de rêstplakken fan 'e Heit fan Strategy en dan de Khagan; de slimste Yndiaan dy't ea libbe hat, en dan de Scourge of God. Mar alles is net sa't it liket. Wy besochten de Khagan yn 1960, fiif jier nei de foltôging, en pleatsten de Ferovering yn syn kiste.
  
  Fjouwer hoeken fan 'e ierde? Noch bliuwt in mystearje. Lokkich binne de oanwizings foar de identiteit fan de Horsemen oant no ta dúdlik. Mar fûn de Oarder it grêf fan Genghis Khan? Sa like it.
  
  Doe't de helikopter troch de tinne loft trochgie, stie Yorgi oerein en stapte doe nei foaren. It gesicht fan de dief like tekene, syn eagen wiene ticht, as hie er sûnt syn útbarsting yn Perû gjin wink sliept. "Ik fertelde jo dat ik diel wie fan Webb's ferklearring, syn neilittenskip," sei de Rus, syn toan liet sjen dat hy ôfgryslik wie troch wat hy soe sizze. "Ik fertelde jo dat ik de minste wie fan alle neamde."
  
  Alicia besocht mei in argewaasje fan 'e sfear de hommelse atmosfearyske dampener fuort te heljen. "Ik wachtsje noch om te hearren wa't de ferrekte lesbysk is," sei se fleurich. "Om jo de wierheid te fertellen, Yogi, ik hie hope dat it jo wêze soe."
  
  "Hoe..." Yorgi stoppe mids sin. "Ik bin in man".
  
  "Ik bin net oertsjûge. Dy lytse hannen. Dit gesicht. De manier wêrop jo rinne."
  
  "Lit him prate," sei Dahl.
  
  "En jim moatte allegearre witte dat ik in lesbysk bin," sei Lauren. "Jo witte, d'r is neat slims of skande oan."
  
  "Ik wit it," sei Alicia. "Jo moatte wêze wa't jo wêze wolle en it akseptearje. Ik wit ik wit. Ik hie gewoan hope dat it Yogi wêze soe, dat is alles.
  
  Smith seach Lauren oan mei in betize, mar oars lege útdrukking. Drake tocht dat de reaksje geweldich wie sjoen de ferrassing.
  
  "Dat bliuwt mar ien oer," sei Kinimaka.
  
  "Immen dy't stjert," sei Drake, en stoarre nei de flier.
  
  "Miskien moatte wy ús freon prate litte?" Dahl dreau oan.
  
  Yorgi besocht te glimkjen. Doe sloech er de hannen foar him yn en stoarre nei it dak fan de hutte.
  
  "It is net in lang ferhaal," sei er mei in dikke aksint. "Mar dit is in drege fraach. Ik... ik ha myn âlden kâldbloedich fermoarde. En ik bin elke dei tankber. Tankewol dat ik it dien haw. "
  
  Drake tilde syn hân op om de oandacht fan syn freon te krijen. "Jo hoege neat út te lizzen, witst. Hjir binne wy in famylje. It sil gjin problemen opleverje."
  
  "Ik begryp it. Mar dit is ek foar my. Begripe jo?"
  
  It team, elk ien, knikte. Se begrepen.
  
  "Wy wennen yn in lyts doarp. Kâld doarp. Winter? It wie net de tiid fan it jier, it wie in oerfal, in slach, in slach fan God. It deprimearre ús famyljes, sels ús bern. Ik wie ien fan seis, en myn âlden, se koenen it net oan. Se koene net fluch genôch drinke om de dagen makliker te meitsjen. Se koenen net genôch werombringe om de nachten oerlibber te meitsjen. Se koene gjin manier fine om mei ús om te gean en foar ús te soargjen, dus se fûnen in manier om it byld te feroarjen."
  
  Alicia koe har gefoelens net befetsje. "Ik hoopje dat it net is wat it liket."
  
  "Op in middei stapten wy allegear yn 'e auto. Se seine dat se in reis nei de stêd tasein hiene. Wy ha de stêd al jierren net mear besocht en hiene it freegje moatten, mar..." Hy skodholle. "Wy wiene bern. It wiene ús âlden. Se ferlieten it lytse doarp en wy seagen har noait wer."
  
  Hayden seach it fiere fertriet op it gesicht fan May. Har jonge libben kin oars west hawwe as dat fan Yorga, mar d'r wiene tryste oerienkomsten.
  
  "De dei bûten waard de auto kâlder, tsjusterder. Se rieden en rieden en prate net. Mar wy binne it wend. Se hiene gjin leafde foar it libben, foar ús, of foar elkoar. Ik tink dat wy de leafde noait wisten, net sa't it wêze soe. Yn it tsjuster bleaunen se stean, sizzende dat de auto stikken wie. Wy gûlde byinoar, guon gûlen. Myn jongere suster wie mar trije jier âld. Ik wie njoggen, de âldste. Ik hie ... soe moatte ... "
  
  Yorgi focht tsjin triennen, seach nei it dak, as hie it de krêft om it ferline te feroarjen. Hy stiek in stevige hân út foar't immen oerein komme koe om him te benaderjen, mar Hayden wist teminsten dat dit eat wie dat er allinnich troch moast.
  
  "Se lokke ús út. Se rûnen in skoft. It iis wie sa hurd en kâld, dat der krêftige, deadlike weagen út útkamen. Ik koe net útfine wat se diene, en doe fielde ik my te kâld om rjocht te tinken. Ik seach dat se ús hieltyd wer omdraaie. Wy wiene ferlern en swak, al stjerrende. Wy wiene bern. Wy... fertrouden."
  
  Hayden die har eagen ticht. Der wiene gjin wurden.
  
  "Blykber hawwe se de auto fûn. Se gongen fuort. Wy... no, wy stoaren... ien foar ien." Yorgi koe de details noch net dúdlik formulearje. Allinnich de fertrietlike eangst op syn gesicht liet de wierheid dêrfan sjen.
  
  "Ik wie de ienige oerlibbene. Ik wie de sterkste. Ik haw besocht. Ik droech, en sleepte, en knuffele, mar der kaam neat fan. Ik mislearre se allegearre. Ik seach it libben fan elk fan myn bruorren en susters ôfwetterje en ik beloofde te oerlibjen. Harren dea joech my krêft, as wiene har ferstoarne sielen by my oansletten. Ik hoopje dat se diene. Ik liuw noch altyd. Ik leau dat se noch by my binne. Ik oerlibbe in Russyske finzenis. Ik haw Matt Drake oerlibbe," hy slagge in swakke glimke, "en helle him der út."
  
  "Hoe hawwe jo it slagge om werom te gean nei it doarp?" Kinimaka woe witte. Hayden en Dahl seagen him foarsichtich oan, mar it wie ek dúdlik dat Yorgi prate moast.
  
  "Ik hie har klean oan," sei er mei in pynlik leech lûd. "Shirts. Jassen. Sokken. Ik wie waarm en liet se allegear allinnich yn 'e snie en iis en ik kaam op 'e dyk."
  
  Hayden koe him it hertsear net foarstelle, de waarnommen skuld dy't syn net wêze moast.
  
  "In foarbyridende auto holp my. Ik fertelde harren it ferhaal, kaam in pear dagen letter werom nei it doarp," hy naam djip sykheljen, "en liet se de geast sjen fan it fertriet dat se feroarsake hiene. Lit se sjen en fiele hoe djip syn lilkens wie. Dus ja, ik ha myn âlden kâldbloedich fermoarde."
  
  Der wie in stilte dy't nea ferbrutsen wurde mocht. Hayden wist dat de lichems fan Yorga's sibben leine wêr't se no fallen wiene, foar altyd beferzen, om noait te rêsten.
  
  "Ik waard in dief." Yorgi ferswakke de hertbrekkende resonânsje. "En waard letter fongen. Mar hy waard nea feroardiele foar moard. En hjir binne wy."
  
  De stim fan de piloat kaam oer de loft. "Trettich minuten nei it Sineeske loftrom, jonges, en dan is it fan elkenien."
  
  Hayden wie bliid doe't Lauren op dit punt de tinktank fan Washington neamde. De ienige manier om foarút te gean wie troch ôflieding.
  
  "Wy binne ticht by it doel,"Se fertelde Way doe't wy moete. "Wat nijs?"
  
  "Wy wurkje oan 'e fjouwer hoeken, ferwizings nei de bertedatums fan' e ruters, Mongoalje, de Khagan en de Oarder sels, wat wolle jo earst?"
  
  
  HAADSTIK FJERTJIEN
  
  
  "Oooh," sei Alicia optein, en spile de rol. "Litte wy harkje nei hokker bertedatumnûmers binne. Ik hâld gewoan fan knappe sifers."
  
  "Koel. It is moai om dat fan in fjildynfanterist te hearren." De stim gie lokkich troch, in pear wynbrauwen omheech yn 'e salon, mar sillich ûnbewust: "Dus, Hannibal waard berne yn 247 f.Kr., stoar om 183 f.Kr. Genghis Khan 1162, stoarn 1227-"
  
  "Dat binne tefolle sifers," sei Alicia.
  
  "It probleem is," sei Dahl. "Jo binne út fingers en teannen."
  
  "Net wis wat dat betsjut," gie de kompjûterwittenskipper troch. "Mar dizze gekke sekten hâlde echt fan har nûmerspultsjes en koades. Hâld dat yn gedachten."
  
  "Dat Hannibal waard berne 1400 jier foar Genghis," sei Kenzi. "Dat begripe wy."
  
  "Jo soene ferrast wêze oer it oantal strontkoppen dat dit net docht," sei de nerd samar. "In elts gefal-"
  
  "Hey maat?" Drake ûnderbrutsen fluch: "Binne jo oait yn it gesicht slein?"
  
  "No, eins, ja. Ja ik haw."
  
  Drake bûgde werom yn syn stoel. "Okee," sei er. "No kinne jo trochgean neuke."
  
  "Wy kinne fansels noch net mei dizze sifers wurkje, om't wy de oare riders net kenne. Hoewol't ik riede sels jim kinne útfine de fjirde? Nee? Gjin oannimmers? Goed. Dat, op it stuit, jonges, wurdt der in enoarme hoemannichte fjoerwurk stjoerd nei de Mongoalske Republyk. Sân, of binne it noch seis? Ja, seis teams fan elite soldaten dy't seis lannen fertsjintwurdigje, folgje de Horseman of Conquest. Ik ha gelyk? Hoera!"
  
  Drake stoarre Hayden oan. "Is dizze man de bêste fertsjintwurdiger yn Washington?"
  
  Hayden skodholle. "No, hy ferberget syn emoasjes teminsten net. Net ferburgen ûnder in protte plooien fan in ferrifeljende mantel lykas it grutste part fan Washington.
  
  "Ferút nei de ruiter fan ferovering. Fansels hat de Oarder syn eigen aginda, dus ferovering kin alles wêze fan in boartersguod foar bern oant in fideospultsje ... ha ha. Wrâldbehearsking kin yn in protte foarmen komme, bin ik gelyk?
  
  "Gean gewoan troch mei de ynstruksje," sei Hayden.
  
  "Fansels fansels. Dat litte wy direkt nei it punt komme, sille wy? Hoewol't de Israeli's frjemd weromhâlde om ús ynformaasje te jaan oer de nazi-oarlochsmisdiekultus dy't se yn Kuba ferneatige, learden wy wat wy witte moasten. Sadree't it stof bedarre, besleaten de nazi's dúdlik dat se ferkeard hiene en kamen mei dit útwurke idee om de wrâld te kontrolearjen. Se makken de Oarder, tegearre mei in wapen, geheime koades, symboalen en folle mear. Se ûntwikkelen in plan - wierskynlik it plan dêr't se jierrenlang oan wurke hiene ûnder it Ryk. Se begroeven fjouwer soarten wapens en kamen mei dizze puzel. Miskien woene se it ûndúdliker meitsje, wa wit? Mar de Mossad ferneatige se sûnder in spoar en, liket my, te fluch. De ferburgen bunker bleau tritich jier lang ûnûntdutsen."
  
  "Fyftjin minuten," antwurde de piloat lakonysk.
  
  "Is dit in wapen?" frege Hayden. "Wêr hawwe se se helle?"
  
  "No, de nazi's hienen sawat safolle ferbiningen as elkenien koe hawwe. The Big Pistol is in âld ûntwerp bywurke foar romte en krektens. Se koene absolút alles fan de fjirtiger oant de tachtiger lizze. Jild wie nea in obstakel, mar beweging wie. En fertrouwen. Se soene gjin inkelde libbene siel fertrouwe om dit foar har te dwaan. It duorre wierskynlik de lytse sneaks jierren om alle fjouwer wapens en ferskate tsientallen tsjinsten te ferbergjen. Fertrouwensfaktoaren binne ek ien fan 'e redenen dat se de gewearen yn it earste plak ferburgen. Se koenen se no net yn Kuba hâlde, wol?" De man fan Washington barste út laitsjen, en wist doe op de ien of oare manier nuchter te wurden.
  
  Alicia sloech har eagen en sloech har beide hannen byinoar as koene se om immen syn magere nekke slaan.
  
  "Yn alle gefallen, binne jim noch by my? Ik begryp de tiid is koart en jo jeuk om út yn 'e smoargens en sjitte wat, mar ik haw in bytsje mear ynformaasje. Kom krekt binnen..."
  
  Skoft.
  
  "Dit is no nijsgjirrich."
  
  Mear stilte.
  
  "Wolle jo diele?" Hayden skuorde de man, seach nei de fêste kant fan 'e helikopter as koe se har lâningspunt oankommen sjen.
  
  "No, ik soe it hawwe oer de fjouwer kanten fan 'e ierde - of teminsten hoe't wy it sjogge - mar ik sjoch dat wy te min tiid hawwe. Sjoch, jou my in high five, mar wat jo ek dogge," stoppe hy, "net lânje!"
  
  De ferbining waard abrupt ûnderbrutsen. Hayden stoarre earst nei de flier en doe nei de binnenkant fan de helikopter.
  
  Drake tilde beide hannen omheech. "Sjoch net nei my. Ik bin net skuldich!"
  
  Alicia lake. "Ja, ik ek."
  
  "Net lân?" Herhelle Dahl. "Wat de hel betsjut dat?"
  
  Alicia skoarde har kiel as se it útlizze woe, mar doe blafte de stim fan de piloat út de sprekkers. "Twa minuten, jonges."
  
  Hayden kearde him ta in âld leauwige foar help. "Mano?" - Ik frege.
  
  "Hy is in ezel, mar dochs oan ús kant," rommele de grutte Hawaiian. "Ik soe sizze, nim syn wurd foar."
  
  "It is better om gau te besluten," interjected Smith. "Wy geane del."
  
  It kommunikaasjesysteem kaam daliks ta libben. "Wat sei ik? Net lân! "
  
  Drake gie oerein en sette de intercom fan de helikopter oan. "Ferkje, freon," sei er. "Nije yntelliginsje ûnderweis."
  
  "Mar wy binne binnen it Sineeske loftrom. D'r is net te sizzen hoe lang it duorret foardat se ús opmerke. "
  
  "Doch wat jo kinne, mar net lânje."
  
  "Hey buddy, ik waard ferteld dat dit in rappe oankomst- en fertrekmissy soe wêze. Gjin ûnsin. Jo kinne der wis fan wêze dat as wy hjir langer dan in pear minuten bliuwe, wy in pear J-20's yn 'e kont hawwe."
  
  Alicia bûgde nei Drake en flústere: "Dit is slim -"
  
  De Yorkshireman ûnderbriek har, seach de urginsje fan 'e situaasje. "No, fansels kin de Knobend út Washington ús hearre, sels as de ferbining net is," sei er, en seach nei Dahl. "Hast dat heard, Nobend? Wy hawwe sa'n sechstich sekonden."
  
  "It sil langer duorje," antwurde de man. "Wês dapper, minsken. Wy binne op dizze saak."
  
  Drake fielde syn fûsten balde. Dit neerslachtige gedrach soarge allinich foar konfrontaasje. Miskien wie dat de bedoeling? Sûnt se it grêf fan Hannibal fûnen, hie Drake it gefoel dat der wat mis wie mei dizze missy. Iets net ûntdutsen. Binne se hifke? Wiene se ûnder tafersjoch? Hat de Amerikaanske regearing har aksjes evaluearre? As dat sa is, dan kaam it allegear del op wat der barde yn Perû. En as dat it gefal is, wie Drake net al te soargen oer har prestaasjes.
  
  Hy makke him soargen oer de konspiraasjes, yntriges en yntriges dy't harkers nei de resinsje koekje. Elk lân dat regearre waard troch politisy wie noait wat it like, en allinich dejingen efter de minsken oan 'e macht wisten wat der echt oan 'e hân wie.
  
  "Fyftich sekonden," sei er lûdop. "Dan geane wy hjir wei."
  
  "Wy besykje in stunt te dwaan," fertelde de piloat harren. "Wy binne al sa leech dat je de doar op in beam stappe koenen, mar ik ferbergje de fûgel yn in berchdelling. As jo wat oer de boaiem hearre, dan sil it in rots of in yeti wêze.
  
  Alicia slokte lûd. "Ik tocht dat se yn hiel Tibet úthongen?"
  
  Dahl skodholle. "Fakânsje. Road trip. Wa wit?"
  
  Uteinlik kaam de ferbining wer ta libben. "Oké, minsken. Libje wy noch? Goed goed. Geweldich wurk. No ... ûnthâlde jo alle kontroversje oangeande it rêstplak fan Genghis Khan? Hy woe persoanlik in ûnmarkearre grêf. Elkenien dy't syn grêf boude, waard fermoarde. It grêfplak waard fertrape troch hynders en beplante mei beammen. Letterlik is it net te berikken útsein tafal. Ien ferhaal dat ik oandwaanlik fyn om't it sa gewoan al dizze gekke plannen sloopt, is dat Kahn begroeven waard mei in jonge kamiel - en de lokaasje waard bepaald doe't de mem fan 'e kamiel gûlend fûn waard by it grêf fan har keal.
  
  De piloat hat de kommunikaasje abrupt ôfsletten. "Wy binne hast op it punt fan no werom, maat. Tritich sekonden en wy komme hjir sa rap as wy kinne wolle dat it yn 'e brân stiet, of wy stjoere de bern derhinne."
  
  "Oh," sei de man út Washington. "Dy fergetten. Ja, gean der wei. Ik sil jo in nije lokaasje stjoere. "
  
  Drake trille, dielde de pine fan 'e piloat, mar flapte út as antwurd: "Jezus, dude. Besykje jo ús finzen te krijen of te fermoardzjen?
  
  Hy makke mar in part in grapke.
  
  "Hei Hee. Restich bliuwe. Sjoch - dy nazi's - de Oarder fan it Lêste Oardiel - sochten tusken de jierren fyftich en tachtig de Ruiters - it rêstplak - net? Blykber fûnen se se allegear. Iets fertelt my dat se it grêf fan Genghis Khan net fûn hawwe. Ik leau wier dat der mear oer sa'n fynst sein wurde koe. Dan folget de Oarder sels en de wurden: 'Mar alles is net sa't it liket. Wy besochten de Khagan yn 1960, fiif jier nei de foltôging, en sette de Ferovering yn syn kiste.' Wiswier hat Kahn yn 1955 gjin grêf boud. Mar, foar in grut part troch it ûntbrekken fan in grêf, en ek om leauwigen te helpen en de toeristyske stream te fergrutsjen, boude Sina in mausoleum foar him.
  
  "Is dit yn Sina?" frege Hayden.
  
  "Fansels is dit yn Sina. Jo tinke oer dit hiele ding mei fjouwer hoeken, is it net? Okee, hâld jo grize stof aktyf. Miskien komt d'r hjir op in dei sels in baan foar jo."
  
  Hayden slokte in fersmoarge lûd. "Ferklearje gewoan jo teory."
  
  "Krekt, cool. It Mausoleum fan Genghis Khan waard boud yn 1954. Dit is in grutte timpel boud lâns in rivier yn Ejin Horo, yn it súdwesten fan Binnen Mongoalje. No is it mausoleum eins in senotaaf - der sit gjin lichem yn. Mar se sizze dat it befettet in headdress en oare items dy't hearde ta Genghis. Chinggis, dy't altyd ferbûn is mei it idee fan in mausoleum yn stee fan it ferneamde grêf en grêfstien, waard oarspronklik oanbea yn 'e acht wite yurts, tintepalaises dêr't hy oarspronklik wenne. Dizze draachbere mausoleums waarden beskerme troch de Darkhad-keningen fan 'e Jin en waarden letter in symboal fan' e Mongoalske naasje. Uteinlik waard besletten om de draachbere mausoleums ôf te skaffen en de âlde reliken oer te bringen nei in nije, permaninte. It skema past perfekt by it plan fan de Oarder. Wat foar wapen se ek kieze om te feroverjen is yn Genghis syn kiste, yn dat mausoleum.
  
  Hayden woech syn wurden. "Ferrekte dom," sei se. "As jo ferkeard binne ..."
  
  "Kur?"
  
  "Dit is it bêste dat jo kinne krije."
  
  "De oarder hie tagong," sei Dahl. "Dit ferklearret de line yn 'e tekst."
  
  Hayden knikte stadich. "Hoe fier binne wy fan lân?"
  
  "Sânentweintich minuten."
  
  "Hoe sit it mei de oare ploegen?"
  
  "Ik bin bang dat d'r gjin manier is om te fertellen oft se sa tûk binne as jo wier. Se hawwe wierskynlik in high-tech spesjalist dy't har advisearret." Pausje om tankberens út te drukken.
  
  "Ferdomd mongrel," gromde Alicia.
  
  "Nee". Hayden kontrolearre har lilkens. "Ik bedoelde - wat is it lêste oer ynterne petear?"
  
  "Oh, krekt. It petear is lûd en grutsk. Guon teams krigen har ezels troch it management. Guon krigen de opdracht om wer op it terrein fan Hannibal te ôfgraven. Ik wit dat de Russen en Sweden nei Burkhan Khaldun wiene, krekt lykas jo yn earste ynstânsje. De Mossad en de Sinezen binne aardich stil. Frânsen? No, wa wit, net?"
  
  "Jo kinne better gelyk hawwe oer dit," sei Hayden, syn stim mei venom. "Omdat as jo dat net dogge ... sil de wrâld lije."
  
  "Gean gewoan nei dit mausoleum, juffer Jay. Mar doch it gau. Oare ploegen binne der mooglik al."
  
  
  HAADSTIK Fyftjin
  
  
  "Ejin Horo Banner," sei de piloat, noch altyd senuweftich. "Der binne noch acht minuten oer."
  
  Arranzjeminten waarden makke foar it team om bûten de stêd út te gean en de trek te begjinnen. In pleatslike argeolooch waard ynhierd om har te helpen, dy't se nei it mausoleum bringe soe. Drake ried dat se gjin idee hie wat dan wierskynlik soe barre.
  
  Dêrta soe de helikopter waarm en klear bliuwe, nettsjinsteande de oanhâldende soargen fan 'e piloat oer Sineeske stealth-fjochtsfleantugen.
  
  In klap en in flok, en doe stoppe de helikopter, wêrtroch it team tiid joech om te springen. Se fûnen harsels tusken struiken struiken, struiken fan stjerrende bosk, mar se koenen maklik de wei foarút sjen.
  
  Sawat in kilometer de heuvel del leit de râne fan in grutte stêd. Hayden programmearre har satnav nei de juste koördinaten en it team makke har doe sa presentabel mooglik. De Sinezen hiene toeristen nedich, dus hjoed krigen se noch njoggen. Lauren wie oertsjûge om by de helikopter te bliuwen en it oanhâldende petear út te sortearjen.
  
  "De folgjende kear," rôp se doe't it team hastich fuortgie, "Alicia kin wat netwurk dwaan."
  
  De Ingelske snoarke. "Lyk ik as in ferrekte sekretaris?"
  
  "Mmm, echt?"
  
  Drake skuorde Alicia en flústere: "Nou, jo hawwe dat ferline wike dien, tink? Foar rollenspul?"
  
  "Oh ja," glimke se fleurich, "it wie leuk. Ik twifelje oan dat de rol fan Lauren itselde sil wêze.
  
  "Litte wy hoopje fan net."
  
  De twa wikselen in waarme glimke út doe't se út har provisoryske ûnderdak kamen en de stadich krûpende heuvel del gongen. Sprek begroeiïng en woastyn makken al gau plak foar diken en gebouwen, en ferskate hege hotels en kantoargebouwen begûnen yn 'e fierte te dwaen. Reade, grien en pastels fochten tsjin blauwe loften en bleke wolken. Drake waard fuortdaliks opfallen troch hoe skjin de strjitten en de stêd sels wiene, hoe breed guon fan de snelwegen wiene. Bewiis foar de takomst, seine se.
  
  Seagen earst nuver út, mar koenen harsels net helpe, gongen de toeristen nei it moetingspunt, en soargje derfoar dat har hannen har te grutte rêchsekken nea ferlitte. De argeolooch begroete harren yn it skaad fan in grut swart stânbyld fan in man dy't op in hynder ried.
  
  "Fast". Dahl knikte nei de rider.
  
  Foar harren stie in tinne, lange frou mei efterkammen hier en in direkte blik. "Binne jo diel fan in toergroep?" Se spruts foarsichtich, keas har wurden. "Sorry foar myn Ingelsk. Dit is net goed." Se lake, har lytse gesicht skreaude omheech.
  
  "Gjin probleem," sei Dahl fluch. "It is dúdliker dan Drake's ferzje."
  
  "Grappich fu-"
  
  "Jo lykje net op toeristen," sei de frou en stoppe him. "Hawwe jo ûnderfining?"
  
  "Och, ja," sei Dahl, en naam har hân en lei har mei in grut gebaar. "Wy reizgje de wrâld op syk nei nije attraksjes en stêden."
  
  "Ferkearde manier," sei de frou nochal freonlik. "It mausoleum is oan 'e oare kant."
  
  "Och".
  
  Drake lake. "Ferjou him," sei er. "Meastentiids hat er gewoan bagaazje."
  
  De frou rûn foarop, rjochte har rêch, mei rjocht hier sammele yn in strakke hollebân. It team ferspraat sa goed as se koene, wer net wolle meitsje opskuor of efterlitte gjin bliuwende oantinkens. Dahl fûn út dat de frou syn namme wie Altan en dat se yn 'e buert berne waard, ferliet Sina yn har jeugd, en kaam doe krekt twa jier lyn werom. Se liedde har direkt en beleefd en liet al gau sjen dat se har doel benadere.
  
  Drake seach de top fan it mausoleum foarút toerjen, stânbylden, stappen en oare byldbepalende eleminten rûnom. De dea kin oeral op 'e loer. Troch gear te wurkjen, fertrage it team de frou doe't se nei oare ploegen en oare soldaten kontrolearren, wylst se pretend wiene it útsicht te bewûnderjen. Smith, dy't efter jiskefetbakken en banken seach, koe Altan soargen hawwe, mar Drake's beskriuwing fan syn 'tige beheinde edysje' fergrutte har nijsgjirrigens allinich.
  
  "Is hy spesjaal?"
  
  "Oh ja, hy is ien fan ien."
  
  "Ik kin dy hearre troch de ferdomme ferbining," grommele Smith.
  
  "Hoe?"
  
  "Wat auto's oanbelanget, is dit de Pagani Huayra Hermes-edysje, ûntworpen foar Manny Koshbin troch Pagani en Hermes."
  
  "It spyt my. Ik wit net wat dit alles betsjut."
  
  "It is dúdlik". Drake suchte. "Smith is ien fan in soarte. Mar fertel my oer dyn favorite hobby."
  
  "Ik genietsje fan kuierjen. D'r binne wat prachtige plakken yn 'e woastyn."
  
  "Yn kampeartermen, tink oan Smith as in wankele tintepeal. Dejinge dy't jo hieltyd yn problemen bringt, mar dochs goed wurket as jo it ienris foarmje, en altyd, mar altyd, it slagget om jo pis te meitsjen.
  
  Smith mompele wat oer de kommunikaasje, nei't er syn ferkenning foltôge hie. Lauren gie yn in ûnkontrolearbere fit fan giggles.
  
  Altan seach de Yorkshireman fertochtend oan, en draaide doe har blik nei de rest fan it team. Mai, benammen, mijd dizze frou, as besocht se har eigen komôf te ferbergjen. Drake begriep wat oaren net koene. It iene late ta it oare, en Mai woe net beprate wêr't se wei kaam of hoe't se hjir telâne kaam. Altan wiisde op ferskate stappen.
  
  "Yn dy rjochting. It mausoleum is dêr boppe."
  
  Drake seach in ongelooflijk breed en ongelooflijk lang betonnen paad dat direkt nei lange en steile betonnen stappen lei. Krekt foardat de stappen begûnen, wreide it paad út yn in grutte sirkel, yn it sintrum dêr't it ûnmiskenbere byld stie.
  
  "No, dizze dude wie perfoarst in rider," merkte Kinimaka op.
  
  Genghis Khan, ridend op in galoppearjend hynder, stie op in geweldige stiennen plaat.
  
  "De twadde ruiter," sei Yorgi. "Oerweldiging".
  
  Altan moat de lêste sin heard hawwe, want se draaide har om en sei: "Ja. De Khagan ferovere it grutste part fan 'e bekende wrâld foar syn dea. Nei alle gedachten in genoside kening, hy ek polityk ferienige de Silk Road yn syn libben, tanimmende hannel en kommunikaasje oer it westlik healrûn. Hy wie in bloedige, skriklike lieder, mar hy behannele syn trouwe soldaten goed en befette se yn al syn plannen."
  
  "Kinne jo ús in bytsje fertelle oer wat der yn it mausoleum is?" Drake woe klear wêze. Op dizze misjes wie snelheid alles.
  
  "No, it is neat mear as in rjochthoekich begraafplak, fersierd mei eksterne dekoraasjes." No spruts Altan as siet se in toeristyske gids. "It haadpaleis is achthoekich en befettet in fiif meter stânbyld fan Genghis makke fan wyt jade. Der binne fjouwer keamers en twa sealen, dy't lykje op trije yurts. D'r binne sân kisten yn it Paleis fan Repose. Kang, trije konsorten, syn fjirde soan en de frou fan dy soan.
  
  "In fakânsjepaleis," sei Smith. "Klinkt ek as in rêstplak."
  
  "Jo". Altan helle it út, seach geduldich nei Smith en wist neat fan 'e tekst dy't se folgen.
  
  "It mausoleum wurdt bewekke troch darkhads, befoarrjochten. Dit is ekstreem hillich foar in protte Mongoalen.
  
  Drake liet in djippe, optein suchtsjen. As se ferkeard wiene, en dit wie net de lokaasje fan it twadde wapen ... Hy wie bang om sels de gefolgen foar te stellen.
  
  It libben yn in Sineeske finzenis soe it minste fan har problemen wêze.
  
  De lange kuier gie troch, earst in pylgertocht lâns it grutte paad, dan de skieding fan 'e bol, in flugge blik op it gesicht fan 'e âlde generaal, en dan in einleaze klim de stiennen treppen op. It team bleau yn posysje, brekke selden stride, en bleau konstant wach. Drake wie bliid te sjen relatyf pear besikers oan it mausoleum hjoed, dat wie tige behelpsum.
  
  De yndrukwekkende struktuer kaam úteinlik yn sicht. It team stoppe doe't se de boppeste stap berikten om it allegear yn te nimmen. Altan wachte, wierskynlik wend oan toeristen fongen yn mominten fan eangst. Drake seach in enoarm gebou mei relatyf lytse koepels oan elk ein en in folle gruttere yn 'e midden. Har dakken wiene brûns, mei patroanen. De foarkant fan it gebou hie in protte reade ruten en op syn minst trije grutte yngongen. Foar it gebou stie in lege stiennen muorre.
  
  Altan rûn foarút. Dahl seach werom nei it team.
  
  "Rjochtstreeks yn it grêf," sei Hayden. "Iepenje dit, fyn de doaze en gean derút. Lokkich is der gjin lichem om mei te fjochtsjen. Sa't ús piloat seit, gjin bullshit."
  
  Drake harke doe't Lauren it lêste oer it petear dielde.
  
  "Ik haw hjir no in grutte, dikke nul, jonges. Ik bin der absolút wis fan dat de Israeli's en Russen út 'e holle binne, de tekst wiisde de ferkearde kant út. DC tinkt dat de Frânsen oankomme, miskien in healoere efter dy. Harkjen wurdt no folle dreger. Wy hawwe oare boarnen en mar in pear trúkjes dy't de NSA noait sil iepenbierje. Sweden, Sinezen en Britten binne ûnbekend. Lykas ik sei, it is in striid."
  
  "Immen oars?" Drake knikte.
  
  "Grappich dat jo dat neame moatte. Ik ûntfang spoeklike ynterferinsje fan in ûnbekende boarne. D'r binne gjin stimmen, gjin manier om te befêstigjen, mar soms liket it derop dat der in oar yn it systeem is. "
  
  "Neam gjin spoeken," sei Alicia. "Wy hiene genôch horrorferhalen oer de lêste operaasje."
  
  Altan bleau stean en draaide him om. "Bisto klear? Ik sil dy meinimme."
  
  De groep knikte en gie foarút. En doe seach Drake Sineeske soldaten it mausoleum ferlitten, ien fan harren hold in grutte doaze ûnder de earm, ûnder harren wiene argeologen.
  
  De Sinezen namen wapens mei, en no wie it ûntbrekken fan toeristen dúdlik yn har foardiel.
  
  It duorre mar in momint foardat har lieder syn oandacht op har rjochte.
  
  
  HAADSTIK SESTJIEN
  
  
  Drake seach dat Dal Altan pakte en har werom luts, en naam in lange sprong by de treppen ôf oant se beskerme waarden troch Sineeske soldaten. Hy smiet syn rêchsek op 'e grûn en ritsde gau de bûtenbûse út. Fluch wurke en nea nei de Sinezen seach, fielde er him dochs feilich. Hayden, Smith en May wiene bewapene mei pistoalen.
  
  Op it plein foar it mausoleum fan Genghis Khan waarden wapens ophelle en rivalen botsten. De man dy't de doaze droech seach benaud. It Sineeske team bestie út fiif minsken en skood de betochtsume argeologen al oan de kant. Drake tilde syn lytse submachine gun en wachte. De rest fan it team wie ferspraat op syn kant.
  
  "Alles wat wy nedich binne is in doaze," rôp Hayden. "Set it op 'e grûn en gean fuort."
  
  De lieder fan it Sineeske team hie eagen de kleur fan griis lei. "It binne jo dy't jo eigen gong moatte gean, wylst jo noch de kâns hawwe."
  
  "Wy wolle in doaze," sei Hayden. "En wy sille it nimme."
  
  "Dan besykje it." De presintator oerset, en alle fiif Sinezen gongen synchroon foarút.
  
  "Wow. Wy steane oan deselde ferdomde kant."
  
  "Oh, gewoan in grapke. Grappich. Amearika en Sina sille nea oan deselde kant stean.
  
  "Miskien net," sei Drake. "Mar wy binne soldaten dy't fjochtsje foar de minsken. "
  
  Hy seach de ûnwissichheid yn 'e gong fan 'e lieder, de lichte ûnwissichheid op syn gesicht. It moat harren allegearre beynfloede hawwe, want it Sineeske team stoppe hielendal. Hayden liet har wapen sakke en ticht de gat noch fierder.
  
  "Kinne wy gjin mienskiplike grûn fine?"
  
  Knikke. "Ja, wy koenen. Mar regearing en politike lieders, terroristen en tirannen sille ús altyd yn 'e wei stean."
  
  Drake seach it fertriet op it gesicht fan 'e man en it absolute leauwen yn syn eigen wurden. Gjin gewear of loop waard opheft doe't de rivalisearjende ploegen fûl botsten. It wie allegear om 'e wille fan respekt.
  
  Drake stie oerein, liet syn submachine gun yn syn rêchsek, en moete de oanfal frontaal. Fûsten ferbûn oan syn boarst en ferhege earms. De knibbel snijde him hurd yn syn ribben. Drake fielde de loft út syn lichem razen en foel op ien knibbel. De oanfal wie genedeleas, knibbels en fûsten sloegen hurd en reinden del, de wreedheid berekkene om him gjin kâns te jaan op ferjilding of opluchting. Hy fernear de pine en bidde syn tiid. Oare sênes flitsen troch doe't er draaide en draaide om. Alicia wraksele mei de lange man; Hayden en Kinimaka fochten de lieder. Mai stjoerde har tsjinstanner oer it skouder en sloech him doe pynlik yn it boarstbeen.
  
  Drake seach in kâns en naam dy. Achter him hearde er Thorsten Dahl, lykas gewoanlik, boppe de trep springen; in merkbere oanwêzigens dy't net negearre wurde kin. De oanfaller fan Drake stoppe mar in momint.
  
  De eardere SAS-soldaat krûpte oer de grûn, swaaide syn skonken en fange syn tsjinstanner efter de knibbel. Hy foel foarút, foel op 'e knibbels. Doe't hy op Drake's nivo foel, liet de Yorkshireman in krêftige kopbal los. De gjalp en de grutte eagen lieten sjen hoe hurd hy sloech. It Sineeske kommando wankele en bûgde op ien hân. Drake kaam oerein en joech de geunst folslein werom mei knibbels en koppokken. Der wiene wat kneuzingen en wat bloed, mar neat libbensgefaarlik.
  
  Dahl rûn foarby, rjochte op Alicia's tsjinstanner. De Sweed sloech as in bolle krekt sa't Alicia sloech. Har oanfaller waard fan syn fuotten slein en sloech hurd yn 'e nekke, skodzjend en ferbjustere. Se draaiden har krekt op 'e tiid om om te sjen dat Mai har tsjinstanner bewusteleas sloech en doe in man fûn mei in doaze.
  
  "Hallo!" Alicia rôp doe't er se seach en begon te rinnen.
  
  Se begûnen te rinnen, mar Smith en Yorgi hienen de slach al ferlitten. "Sjen?" sei Alicia. "Us sterkte is yn getallen. Ik wist dat d'r in reden wie dat wy safolle te lijen hienen yn dit ferdomde team.
  
  Foarút blokkearre Kenzi de ienige oare rûte fan 'e man - werom nei it mausoleum. No helle er mei in grimmitige blik en in ûnderdanige hâlding it wapen út dat er earder hâlden hie.
  
  Drake kontrolearre it gebiet en seach dat Hayden úteinlik de lieder fan 'e groep ûnderwurpen hie.
  
  "Doch dat net!" - rôp er tsjin de man. "Jo binne minder, freon."
  
  Hayden seach op, beoardiele de situaasje, en fage doe it bloed fan har wang. Drake seach no dat Altan de treppen wer op slûpte om te sjen en suchte by himsels. Nijsgjirrigens...
  
  It gewear bleau roerleas, de doaze waard noch strak holden, hast yn in deagreep. Hayden gyng oerein en tilde syn hân op, palm nei bûten. In hege wierookbak stie tusken har en de man, mar se beweech oant se yn sicht wie.
  
  Kenzi gong fan efteren foarút. Smith en Kinimaka fan 'e kant. D'r wie gjin teken fan panyk yn 'e eagen fan 'e soldaat, allinich befrijing.
  
  "Niemand stoar." Hayden wiisde nei de ûnbewuste en kreunende Sineeske soldaten. "Nimmen is ferplichte. Lit de doaze mar litte."
  
  Alicia pakt syn oandacht. "En as jo in klap nedich binne, gewoan om it goed te meitsjen," sei se. "Ik bin hjir".
  
  De mentaliteit fan 'e soldaat omfette gjin oerjefte. En dizze keardel hie nearne te gean, gjin ûntsnappingsrûte.
  
  "It gewear," sei Drake, "is in falske hope. Jo witte dat it is."
  
  It kommentaar rekke it doel, de hân mei it pistoal trille foar it earst. De swiere stilte spande op, en Drake fernaam dat in pear fan 'e fersleine mannen begûn te roerjen. "Jo moatte beslute, freon," sei er. "De klok tikt."
  
  Hast daliks helle de man in pistoal en begûn te rinnen. Hy rjochte op Hayden, en doe, ienris njonken de wierookbrenner, sloech er mei de hân op it deksel, yn 'e hope dat er dy op har delstoart. In klap en in kreunen wiene syn iennichste beleanning, om't it objekt feilich fêstmakke wie, mar hy gie fierder.
  
  Hayden wachte, hâldde syn oandacht.
  
  Alicia sprong fan syn bline kant ôf, dûkte en pakte him om 'e taille yn in rugbygreep. De man bûgde, brekke hast yn de helte, syn holle rekke Alicia har skouder, en de doaze fleach oan 'e kant. Hayden besocht him te pakken, fange him foardat der tefolle skea oandien waard. In flugge blik befêstige de oanwêzigens fan it wapen fan 'e Oarder.
  
  Alicia klopte de ûnbewuste man. "Ik sei dy dat ik der foar dy wêze soe."
  
  It team beoardiele. De Sinezen wiene al yn beweging. De Frânsen moatte tichtby west hawwe. In wurd fan Hayden brocht Lauren werom nei it petear.
  
  "Min nijs, jonges. De Frânsen nimme de eagen net fan dy ôf, en de Russen nimme de eagen net fan har ôf. Bewege!"
  
  Bullshit!
  
  Drake seach hielendal werom by de treppen en lâns it rjochte paad dat nei it mausoleum late. Hy seach minsken rinnen, in ploechje fan fjouwer dy't hast wis Frânsen wêze moasten. "Se binne ferrekte goed," sei er. "Eins, it is no twa kear west dat se earst by ús kamen."
  
  "Wy moatte gean," sei Smith. "Se sille oer in pear minuten by ús wêze."
  
  "Wêr te gean?" frege Alicia. "Se blokkearren de ienige útgong."
  
  Drake seach beammen oan 'e kanten en gazons foar. Yn feite wie de kar beheind.
  
  "Kom op," sei er. "En Lauren, stjoer in helikopter."
  
  "Op myn manier".
  
  "Doe it gau," sei Smith. "Dizze Frânsen binne op har fuotten."
  
  Drake raasde nei foaren, en betocht dat de Russen net te fier efter koenen. Spitigernôch duorre it net lang foar't immen begûn te sjitten. Oant no ta wie har alles goed gien, se hiene it bêste sjoen yn de relaasjes fan soldaat ta soldaat en man op man, mar de kâns dat sa'n breklike wapenstilstân duorret wie minimaal.
  
  Lit ús de feiten ûndersiikje: as dizze lannen gearwurkje woene en de beleanningen diele, witte de manlju en froulju oan 'e macht folslein dat it it maklikere paad wêze soe - en dochs bliuwe se fjochtsjen.
  
  Hy glied tusken de beammen. It team raasde him efternei, Hayden klemde de sierlike doaze mei har noch net ûntdutsen geheim yn. Dahl hong efter, en folge de opmars fan de Frânsen.
  
  "Fiif minuten efter ús. Gjin teken fan Russen. En de Sinezen wurde wekker. Okee, dat kin se allegear wol wat ophâlde."
  
  "De helikopter is oer tsien minuten," fertelde Lauren harren.
  
  "Sis him dat er hastich moat," sei Alicia. "Dizze man moat waarm wêze."
  
  "Ik sil dit trochjaan."
  
  Drake naam de meast direkte rûte, hope op in goede line fan dekking. De beammen spanden alle kanten út, de grûn wie sêft en leem en rûkte ryk nei ierde. Kensi pakte in dikke tûke op, skodholle wylst se rûn as woe se sizze: 'Wy moatte it mei dwaan.' Earst in lange ôfdaling, dan in flinke klim, en de rûte efter harren ferdwûn. De loften wiene amper te sjen en alle lûden waarden dempt.
  
  "Ik hoopje gewoan dat d'r gjinien foar ús is," sei Dahl.
  
  Kinimaka gromde, drukte hurd. "Fertrou de harkers," sei hy, dúdlik werom nei syn CIA-dagen. "Se binne better as jo tinke."
  
  Drake seach ek dat se hjir net op ierde wiene, en hy hie in swak fjildgefoel. Hy scande elke hoarizon, der wis fan dat Dahl itselde fan efteren soe dwaan. Nei fjouwer minuten hâlde se koart stil om te harkjen.
  
  "Richting fine op dizze helikopter?" Hayden flústere tsjin Lauren.
  
  De New Yorker koe har posysjes sjen as blinkende blauwe stippen op in scanner. "Rjocht foarút. Trochgean."
  
  Alles wie stil; se koene de iennichste minsken yn 'e wrâld wêze. Drake gie nei in skoftke troch, keas syn stappen foarsichtich. Alicia klommen neist him, Hayden in stap efter. De rest fan it team ferspraat no om har berik te fergrutsjen. It wapen waard lutsen en los holden.
  
  De beammen waarden tiner foarút. Drake stoppe tichtby de bûtenkant, kontrolearre it terrein.
  
  "It is in koarte delgong nei in plat fjild,"Hy sei. "Ideaal foar de shredder. Hel, sels in Sweed kin sa'n grut doel slaan."
  
  "Trije minuten oant de gearkomste," sei Lauren.
  
  Hayden bûgde tichter by Drake. "Wêr liket it op?"
  
  "Gjin teken fan fijannen." Hy skodholle. "Mar mei wa't wy te krijen hawwe, wêrom soene se wêze?"
  
  Dahl kaam oan. "It is hjir itselde. Se binne der fansels earne, mar goed ferburgen."
  
  "En jo kinne der wis fan wêze dat se dizze kant op gean," sei Mai. "Wêrom wachtsje wy?"
  
  Dahl seach Drake oan. "Yorkshire pudding hat in skoft nedich."
  
  "Op in dei," sei Drake, en seach noch ien lêste nei it gebiet. "Jo steane op it punt om wat echt ongelooflijk grappich te sizzen, mar oant dan, prate asjebleaft gewoan as jo prate."
  
  Se kamen út 'e beamgrins, bewege in skerpe, gersrike helling del. In waarme wyn begroete Drake, in noflik gefoel nei it kloearjende bosk fan beammen. It hiele gebiet wie leech en omheind net fier fan wêr't it einige yn in strook asfalt fier foarút.
  
  "Bewege no," sei Drake. "Wy kinne in perimeter ynstelle op platte grûn."
  
  Mar doe waard de frede en de leechte yn it hiele gebiet fernield. It SPEAR-team raasde de helling del, wylst de Russen links fan har út streamden wêr't se ferburgen wiene. Foar harren beide, beskutte troch in fiere bosk beammen, kamen ek de Frânsen yn it sicht.
  
  Alteast dat wie Drake syn sicht op dingen. Se droegen wis gjin nammelabels, mar har gesichtsfunksjes en hâlding wiene opfallend oars.
  
  Tagelyk ferskynde har helikopter yn 'e loft boppe har.
  
  "Och sjit".
  
  Links fan him sakke de Rus op ien knibbel en lei it fakkelgewear oan syn skouder.
  
  
  HAADSTIK SANTIEN
  
  
  Drake draaide mid-stap en iepene fjoer. Syn kûgels skuorden it gers om 'e elite soldaat hinne, mar ferniele syn tariedingen net. De raket launcher nea wavered; de hefboom dy't har fêsthâlde bleau fêst. Syn kameraden waaiden om him hinne, werom fjoer. Drake fûn himsels ynienen yn in wrâld fol gefaren.
  
  De Frânsen raasden mei alle macht rjocht nei de lâningshelikopter. Drake, tegearre mei Dahl en Smith, holden de Russen op 'e baai en op 'e wacht. It gesicht fan de piloat wie sichtber, rjochte op it lâningsplak. Alicia en May fertrage hielendal net en swaaiden om syn oandacht te krijen.
  
  Kûgels snijden troch de loft.
  
  Drake sloech ien fan de Russen mei syn wjuk, en stjoerde him op ien knibbel. Hayden's stim klonk oer de kommunikator.
  
  "Pilot, nim útwykjende aksje! Lauren, fertel him dat se raketten hawwe!
  
  Drake, Dahl en Smith sloegen it Russyske kontingint, mar se bleaunen te fier fuort om goed te foarmjen, benammen by it ferpleatsen. De piloat seach op, syn gesicht skrok.
  
  De RPG skeat, de raket fleach út mei in swit fan lucht en in hurde klap. Drake en de oaren koene allinne machteleas sjen hoe't er in spoar yn 'e loft liet en ûnfeilich rjocht nei de helikopter fleach. Swier panyk makke de piloat in skerpe ûntwykmanoeuvre, de helikopter kantele, mar de trochrinnende raket wie te fluch, rekke de ûnderkant en eksplodearre yn in wolk fan reek en flamme. De helikopter helle en foel, stikken foelen ôf en waarden bûten syn flechtpaad fuortfierd.
  
  It wie pas doe't er seach mei ûnleauwe, wanhoop en tsjustere lilkens, dat hy seach wêr't syn skriklike trajekt liede soe.
  
  De Frânsen seagen it oankommen en besochten te fersprieden, mar de delstoarte helikopter stoarte ûnder harren op de grûn.
  
  Drake foel op 'e grûn, en begroeven syn holle yn 'e turf. Reade en oranje flammen skeaten op en út, en swarte reek waaide de loft yn. It grutste part fan de helikopter kaam op ien persoan telâne; hy en de piloat stoaren fuortendaliks. It haadrotorblad kaam ôf en gie rjocht troch de tredde ferliezer, sa fluch en ynienen dat er der neat fan wist. Drake seach op en seach in grut stik baarnend pún op 'e oare falle. De krêft fan 'e klap sloech him fan 'e fuotten en smiet him in tsiental stappen werom, wêrnei't er alle beweging stoppe.
  
  Allinnich twa Frânsen oerlibbe; it grutste part fan it team waard ferslein yn ien ûngelokkich ynsidint. Drake seach ien fan harren mei in ferbaarnde hân fan it razende fjoer wei krûpe, en de oare, wankeljend, oankommen. Op ien of oare manier wist de twadde it wapen te pakken en tagelyk syn kammeraat fuort te helpen.
  
  Drake slokte syn lilkens en bleau syn konsintraasje strak te hâlden. Har iennichste produksjemiddel waard ferneatige. Hayden hold de frije traap noch, mar no raasden de Russen har op mei absolút dúdlike bedoelingen. De man mei de RPG rjochte noch op it puin, as soe er in twadde staking oerwage.
  
  Drake stie oerein, en it team kaam mei him op. Fuort fan 'e Russen nei it fjoer, stiften se in netwurk fan skûlplakken dy't har fijannen twongen om leech te lizzen. Drake en Dahl sloegen beide de vested manlju, en stjoerde se op 'e grûn. Siedende flammen fersloegen har doe't se oankamen, skerpe knallen en swiere kreaken waarden fan binnen heard. Drake fielde dat it oer syn gesicht wosken en doe dûkte efter syn bline kant. De oerbleaune Frânsen wiene al fier fuort, wrakselje mei har wûnen en ferliezen, en foarearst dúdlik út it konflikt.
  
  Drake draaide om op ien knibbel, druk op de comm knop.
  
  "De helikopter is lâning," sei hy om dit te befêstigjen tsjin Lauren, dan, "Wy hawwe no in oar middel fan evakuaasje nedich."
  
  It antwurd wie stil. "Op him".
  
  It team bleau werom te lûken, wêrtroch't de ôfstân tusken it flammende obstakel en de oankommende fijân fergrutte. Ongelooflijk en callously, de Russyske RPG skeat in oare raket op 'e al ferneatige helikopter, stjoerde mear kolommen fan flamme en shrapnel yn' e loft.
  
  Drake fielde dat in stik metaal fan syn skouder kaam en draaide om fan 'e ynfloed. Dahl seach werom, mar de Yorkshireman knikte: "It giet goed."
  
  Alicia wiisde har nei it fierste hek. "Dizze dyk is de ienige opsje. Bewege, minsken!"
  
  Hayden makke de doaze gelyk en rûn. Smith en Kinimaka bleaunen efter, en hâlden fjoer tusken harsels en de Russen. Drake skande it gebiet foarút, altyd klear foar nije ferrassingen en ferwachte it slimste. De Sinezen wiene earne, en de Israeli's, Sweden en Britten wiene alert.
  
  Har snelheid skiede har fan 'e efterfolgjende Russen, en se berikten it hek mei tiid oer. Alicia en May namen in fluchtoets en fûnen har doe oan 'e oare kant, neist in strook asfalt mei twa banen dy't yn beide rjochtingen ferdwûn yn in skynbere woastyn. Lauren wie noch net werom nei harren, mar se lieten har oan har eigen apparaten, wittende dat DC soe helpe.
  
  Drake wie net fol mei grut fertrouwen. Hy joech Lauren de skuld net - De New Yorker wie op skjin wetter, mar neat yn dizze missy fertelde him oant no ta dat de manlju en froulju dy't feilich en waarm yn 'e Capitol sieten har rêch folslein bedekt hiene.
  
  Alicia gie foar in run. It wie in hieltyd frjemder senario. Drake wist dat de Russen in soarte fan dekking hiene moatten hawwe. Miskien wie it ûnderweis.
  
  "Sjoch dêr," sei Kenzi.
  
  Sawat in heale kilometer foarút stoppe in swarte SUV om de wrakseljende Frânsen op te heljen. Wylst se seagen, fersnelde de auto fluch nei hûnderttachtich kilometer yn 'e oere, laden twa operatives en ried fuort mei in gjalp.
  
  "Earme klupkes," sei Dahl.
  
  "Wy moatte ússels soargen meitsje," sei Smith. "Of wy wurde ek 'earme bastards'."
  
  "Grumpy hat in punt," sei Alicia, en seach yn alle rjochtingen. "Serios, wy moatte nearne hinne."
  
  "Begraaf de doaze." Kinimaka wiisde nei in boskje beammen krekt fan 'e dyk. "Kom hjir letter foar werom. Of freegje Lauren om in oar team te stjoeren.
  
  Drake seach Dahl oan. "Moat net te dreech wêze, hè?"
  
  "Te riskant," sei Hayden. "Se kinne it fine. Underskeppe it berjocht. Boppedat hawwe wy dizze ynformaasje nedich. Oare ploegen kinne al nei de tredde rider gean."
  
  Drake knipperde. Hy tocht der net oan. In knoop fan spanning begûn krekt yn 'e midden fan syn foarholle te pulsearjen.
  
  "Ik hie noait tocht dat ik brutsen soe wêze yn ferneukt Sina," klage Alicia.
  
  "Dit is ien fan 'e fjouwer hoeken fan 'e ierde," fertelde Dahl har. "Dus treast yn dit."
  
  "Och, tank, man. Tank foar dit. Miskien keapje ik in kondominium."
  
  De Russen binne al ûnderweis. Drake koe sjen ien fan harren razen yn 'e radio. Doe beweech syn blik de Russen foarby en besocht te rjochtsjen op wat yn 'e fierte beweecht.
  
  "Miskien is dit har auto," sei Dahl, en rûn en seach tagelyk werom.
  
  Yorgi lake, syn eagen as earnen. "Ik hoopje it. En tsien jier lyn hiest miskien gelyk hân."
  
  Drake sloech syn eagen ticht. "Hé, it is in bus."
  
  "Doch rinne," sei Hayden. "Besykje net ynteressearre te sjen."
  
  Alicia lake. "Nou hast it dien. Ik kin net ophâlde te sjen. Hawwe jo dit oait dien? Jo witte dat jo net nei immen moatte stoarje en fine dat jo net fuort kinne sjen?"
  
  "Ik krij it de hiele tiid," sei Dahl. "Fansels".
  
  "No, in Muppet klaaid yn lear is in seldsum sicht," Drake interjected.
  
  De bus wie fleurich giel en modern en ried de Russen foarby sûnder fertraging. Drake wurdearre syn snelheid, bestjoerder en passazjiers, mar wist se hiene gjin kar. Se wiene in goede pear kilometer fan elke grutte stêd. Doe't de bus oankaam en de Russen dernei stoarre, blokkearre it SPEAR-team de dyk.
  
  "Slach stadich," sei Alicia.
  
  Smith lake abrupt. "Dit is gjin Kansas. Hy sil dy net begripe."
  
  "Dan in universele taal." Alicia helle har wapen nettsjinsteande Hayden's glare.
  
  "Sneller," sei Dahl. "Foardat hy nei de radio springt."
  
  De bus fertrage en swaaide wat, de brede foarkant glydt bûtenside. De Russen wiene al flechte. Drake triuwde de doar iepen, en beweech de sjauffeur dy te iepenjen. De man syn gesicht wie kjel, syn eagen wiid en darten tusken de soldaten en syn passazjiers. Drake wachte oant de doar iepengie en stapte doe nei foaren, en stiek syn hân út.
  
  "Wy wolle gewoan in ritsje," sei er sa kalm as er koe.
  
  It team naam it midden fan de bus. Dahl wie de lêste dy't opsprong en klopte de sjauffeur op 'e hân.
  
  "Foarút!" Hy wiisde de dyk del.
  
  De Russen wiene net mear as hûndert meter efter, gewearen omheech doe't de bestjoerder syn foet op 'e flier drukte. Nei alle gedachten hie er syn sydspegels yn de gaten hâlden. De bus begûn te riden, de passazjiers sprongen werom. Drake hold op. Alicia rûn nei de efterkant fan 'e bus om de efterfolging te beoardieljen.
  
  "Se krije sterkte"
  
  Drake swaaide nei Dahl. "Sis Keanu om de hel op te haasten!"
  
  De Sweed seach wat ferlegen út, mar praat mei de bussjauffeur. De auto kaam stadichoan op. Drake seach dat Alicia flinke en doe gau omdraaide, skriemend tsjin de buspassazjiers.
  
  "Dyk del! No!"
  
  Fearing RPG, Drake foel ek. Gelokkich rekke de kûgels allinnich achter de auto, allegearre yn it chassis. Hy suchte fan opluchting. Fansels waarden de Russen warskôge foar boargerslachtoffers. It wie teminsten wat.
  
  Nochris kamen de politike machinaasjes efter de plannen fan elk eliteteam yn 't sin. Net alle teams waarden sponsore troch de steat; en guon lieders wisten net iens wat der barde. Op 'e nij kearden syn gedachten werom nei de Frânsen - en de deade soldaten.
  
  Se dogge har wurk.
  
  De bus ried fan de Russen ôf, helle snelheid lâns de dyk, syn hiele frame trilde. Drake ûntspande in bytsje, wittende dat se werom wiene nei Ejin Horo yn 'e rjochting wêr't se op wiene. De sjauffeur ried in brede, swipe bocht. Drake draaide him om doe't Alicia in lege gjalp liet út 'e efterbank.
  
  En se seagen in swarte helikopter dy't fan de Russen hearde, dy't delswaaide om se op te heljen.
  
  Hayden syn stim fol de ferbining. "Se sille net oanfalle."
  
  Drake knypte syn lippen. "Flüssige op. De oarders feroarje."
  
  "En se kinne de bus noch fan 'e dyk triuwe," antwurde Dahl. "Hoe fier is it nei de stêd?"
  
  "Acht minuten," antwurde Lauren.
  
  "Te lang". Dahl rûn de gong del nei de efterkant fan 'e hurdridende auto en begon de passazjiers út te lizzen dat se foarút moasten. In pear mominten foarby en doe kaam er by Alicia.
  
  "Hi Torsti. En ik tocht altyd dat achterste sitten gewoan wiene om te tútsjen. "
  
  De Sweed makke in strang lûd. "Besykje jo my siik te meitsjen? Ik wit wêr't dy lippen wiene."
  
  Alicia blies him in tút. "Jo witte net wêr't se west hawwe."
  
  Dahl ûnderdrukte in glimke en makke it teken fan it krús. In Russyske helikopter lâne koart doe't soldaten oan board kamen, sweeven oer de baan. De bus lei wat ôfstân en draaide tusken harren, en Alicia en Dahl ûndersochten de loft.
  
  Drake seach út nei de flechtsjende Frânsen foarút, mar twifele oft se besykje oan te fallen. Se wiene min yn oantal en wrakselje mei ferliezen. Se oerskaten. It hie mear sin west as se direkt nei de tredde oanwizing gien wiene.
  
  Dochs seach er.
  
  Lauren syn stim kaam troch de kommunikator. "Seis minuten. Hawwe jim tiid om te praten?"
  
  "Wêroer?" Smith grommele, mar wegere fan it sizzen fan wat ûntstekkings.
  
  "De Tredde Ruiter is in mystearje, ien dy't de Oarder der yn smiet om it wetter te modderjen. Ferneamde Yndianen omfetsje Mahatma Gandhi, Idira Gandhi, Deepak Chopra, mar hoe fine jo de minste persoan dy't ea libbe? En hy wie ferneamd." Se suchte. "Wy kontrolearje noch. De tinktank yn Washington sit lykwols noch yn in deade ein. Ik fertelde harren dat it miskien net sa slim wie."
  
  Drake sykhelle in sucht fan opluchting. "Ja, myn leafste. Net it slimste ding dat koe barre," sei er. "Dit moat oare folken fertrage."
  
  "It sil grif barre. Yn oar nijs tinke wy dat wy de fjouwer hoeken fan 'e ierde kreake hawwe."
  
  "Hasto?" sei Mai. "Dit is goed nijs."
  
  Drake like har typyske understatement. "Hâld der yn, Mai."
  
  "Ja, ik wol net fan optein út myn stoel springe," tafoege Alicia droech.
  
  Mai wie net weardich om te antwurdzjen. Lauren gie troch as wie neat sein, "Wachtsje even, jonges. Ik waard krekt ferteld dat de Sinezen der werom binne. Op syn minst twa helikopters geane yn jo rjochting."
  
  "Wy binne op in Sineeske bus," sei Yorgi. "Sille wy teminsten net feilich wêze foar har?"
  
  "It is in bytsje nayf," sei Kenzie. "De regearingen dogge it net."
  
  "Nettsjinsteande de oergeneralisaasje," tafoege Hayden. "Kenzie hat gelyk. Wy kinne net oannimme dat se net yn 'e bus komme."
  
  Profetyske wurden, tocht Drake, wylst in swarte spikkel yn 'e blauwe loft foar de bus groeide.
  
  Alicia sei: "De Russen binne hjir."
  
  It is folle dreger wurden.
  
  
  HAADSTIK Achttjin
  
  
  Helikopters fleagen foar en efter. Drake seach hoe't de Sineeske fûgel hast nei it asfalt delslingere foardat hy ôfstimd en rjochtstreeks nei de bus ried.
  
  "Se twinge ús om te crashen," sei er, en wiisde doe nei de bange bestjoerder. "Nee nee. trochgean!"
  
  De busmotor raasde en de bannen donderen oer de grûn. Ferskate minsken dy't drompelden wiene al begûn te roppen. Drake wist dat de Sinezen net mei opsetsin in helikopter crashe soene, mar it wie dreech om syn kennis oer te bringen oan de passazjiers.
  
  De bestjoerder die de eagen strak ticht. De bus draaide om.
  
  Drake flokte en luts de man fan syn sitplak ôf, en pakte it stjoer. Smith holp de man en brocht him rûchwei de trochgong út. Drake sprong efter it stjoer fan 'e bus, sette syn foet op it gaspedaal en hâldde syn hannen stevich op it stjoer, hâlden it yn in perfekt rjochte line.
  
  De noas fan 'e helikopter wie rjochtstreeks op har rjochte, it gat waard fluch ticht.
  
  Skelden waarden heard fan efteren en oan 'e kanten. No moast Smith de sjauffeur fêsthâlde. Drake hold op.
  
  De kommunikator begûn te knetterjen. "Kom op, myn lilke Keanu," hygde Alicia. "De Russen binne praktysk op ús -"
  
  "Bitch," snauwde Kenzi werom. "Bliuw kalm. Hawwe jo nei de gevel sjoen?"
  
  Alicia's gjalp klonk troch de bus hinne.
  
  "Tinzen?" frege Drake op 'e lêste sekonde.
  
  "Dit is net echt in bestjoersgearkomste!"
  
  Drake hold fêst oan syn leauwen, syn ûnderfining en syn roer. Lûd protesten folden syn earen. Lichamen falle op de flier fan de bus. Sels Smith krûpte. Op it alderlêste momint helle de Sineeske helikopter nei rjochts, en de Russyske helikopter remme, de skuorren troffen hast de efterkant fan de bus. Alicia fluite en Dal skode de kiel.
  
  "Ik leau echt dat wy dizze ronde kip wûnen."
  
  Drake gie troch mei riden, en seach in oare brede sweepend bocht foarút. "En de bonus is dat wy net bakt of knapperich binne."
  
  "Hâld der op," sei Kinimaka. "Ik ha al honger."
  
  Alicia hoaste. "It is gewoan in gekke Sineeske helikopter."
  
  "Se komme werom," sei Hayden.
  
  "Jo komme op it stuit oan 'e râne fan 'e stêd," sei Lauren. "Mar it is noch trije minuten riden fan elk fatsoenlik befolkingssintrum."
  
  Drake ried nei de kommunikator. "Kom op, minsken! Jo moatte se der bang foar meitsje!"
  
  Kenzi rûn nei de efterdoarren, en rôp: "Hat immen hjir in katana?"
  
  Har wurden waarden moete mei lege staren, en twa of trije minsken biede harren sitten. De âlde mei grutte eagen stiek in triljende hân út dy't in pûdsje mei snoep hâldde.
  
  Kenzi suchte. Drake sloech de knop om de doarren te iepenjen. Yn in momint stie de Israelyske frou har lichem út, pakte de râne fan it rút, doe it dak en helle harsels op it dak fan de bus. Drake ried de auto sa soepel as er koe, om it grutte gat te foarkommen, djip sykheljen doe't hy syn ferantwurdlikens begriep dy't út Kensi's dieden kaam.
  
  Doe seach er yn de efterútsjochspegel dat Dal sprongen om by har te kommen.
  
  Oh shit.
  
  Mei yntinse konsintraasje hold er it fêst.
  
  
  ***
  
  
  Dahl klom op it dak fan 'e bus. Kensi stiek har hân út, mar hy knikte har foarby.
  
  "Sneller!"
  
  De Russyske helikopter krige hichte en dûkte no wer, dit kear ûnder in trijekwart hoeke lâns de foarkant. Hy koe in man sjen oan elke kant hingjen, in wapen rjochte, wierskynlik rjochte op 'e tsjillen of sels de bestjoerder.
  
  Hy draaide him daliks om, op syk nei de Sineeske helikopter. It wie net fier. Dûken nei lofts, der wiene ek minsken dy't harren wapens út 'e doar rjochten. It feit dat de Sinezen net swier op har eigen bus skeaten, wie yn earste ynstânsje bemoedigend, mar waard temperearre troch it besef dat se de doaze nedich wiene dy't Hayden hie, en se hiene it yntakt nedich.
  
  Kensi siet op it dak fan 'e bus, harke nei de wyn en beweging, en spriek har knibbels út. Se hie doe har wapen omheech, rjochte op de helikopter. Dahl hope dat se net iens besykje it te filmjen, se soe gewoan de skutters ôfskrikke. De Russen lieten gjin sa'n beheining sjen, mar Kenzi woe wanhopich feroarje.
  
  Dahl beoardiele de oankommende helikopter. Ynpakt oan 'e râne, it wie net allinnich behendich, mar deadlik. It lêste wat hy woe wie om elke soarte fan ûngelok te feroarsaakjen, lit stean ien dat it slaan fan in bus meidwaan koe.
  
  De foarste bannen bounced oer in pothole, eliciting in "sorry" út Drake. Dahl hearde oars neat, útsein it lûd fan oprinnende loft en it razen fan 'e helikopter. It skot sprong fan it metaal neist syn rjochterskonk. De Sweed negearre dit, naam doel en skeat.
  
  De kûgel moat syn doel rekke hawwe, want de man liet it gewear falle en luts him werom. Dahl liet dit syn konsintraasje net brekke en skeat gewoan noch in skot troch de iepen doar. De helikopter draaide direkt nei him ta, rap tichterby, en dizze kear realisearre Dahl dat it spieljen fan leffe in min idee wie.
  
  Hy smiet him op it dak fan de bus.
  
  De helikopter skreaude boppe de holle, snijde troch de romte dy't er krekt ferlitten hie. Hy hie net de manoeuvreerberens om nei Kensi te draaien, mar hy kaam tichtby genôch om har oan 'e kant te smiten.
  
  Oan de râne fan it busdak!
  
  Dahl glied en krûpte nei foaren, en besocht har op 'e tiid te berikken. Kenzi stoppe har fal, mar ferlear de kontrôle oer har wapen; lykwols, momentum stjoerde har fleanen út 'e hurde bus en op' e genedeleaze dyk fier ûnder.
  
  De Sineeske fûgel helle skerp, en kaam yn in sirkel. De Rus skeat boppe de holle, de ferdwaalde kûgel trochbriek it metaal by Dahl syn rjochter dij. Kenzi syn lichem gleed fan 'e kant fan' e bus, en hy sette syn hiele lichem yn in lêste wanhopige sprong, earm útstutsen.
  
  Hy wist syn rjochterhân om har trillende pols te slaan; knypte stiif en wachte op 'e ûnûntkombere ruk.
  
  It kaam, mar hy hold him fêst, spande him ta de limyt. It glânzjende, glêde metaal wurke tsjin him oan, wêrtroch't syn lichem nei de râne glydt, Kenzi syn gewicht luts se beide nei ûnderen.
  
  Skriemen kamen oer de comms. It team koe de skonken fan Kenzi sjen bûten ien fan 'e sydfinsters rûnen. Dahl hold him mei alle macht fêst, mar mei elk momint glydt syn lichem hieltyd tichter by dy hurde râne.
  
  Der wie gjin grip op it dak fan de bus en neat om op te pakken. Hy koe fêsthâlde, hy soe noait loslitte, mar hy koe ek gjin stipe fine om har op te heljen. De stim fan Drake kaam troch de kommunikator.
  
  "Wolsto dat ik stopje?" Lûd, ûnwis, in bytsje benaud.
  
  Dahl lies emoasjes goed. As se ophâlden wiene, wiene se hurd rekke troch sawol de Russen as de Sinezen. Nimmen wit wat it resultaat wêze sil.
  
  Lauren syn stim bruts. "Sorry, ik krige krekt in berjocht dat de Sweden nei dy komme. No is it in fjouwerkante sprieding, minsken."
  
  Dahl fielde dat it gewicht syn spieren strekte. Elke kear as de bus sprong, soe in oare inch fan syn lichem nei de râne glide, en soe Kenzi in bytsje fierder falle. Hy hearde de stim fan 'e Israeli fan earne ûnder.
  
  "Lit gean! Ik kin it dwaan!"
  
  Nea. Se reizgen mei sechstich kilometer yn 'e oere. Kensi wist dat er har net litte soe en se woe net dat se beide falle. Dahl fielde noch mear respekt foar har. It hert dat hy wist dat djip begroeven wie, kaam krekt in bytsje tichter by it oerflak.
  
  It lûd fan har learzens dy't de ruten sloegen makke syn eigen hert hurder klopjen.
  
  Se glieden tegearre, Kenzi de kant del en Dahl lâns it dak fan 'e bus. Hy besocht de rûge râne te pakken dy't by de râne lâns rûn, mar dy wie te lyts en snijde syn fleis. Doe't er gjin hope seach, klong er der sa lang as er koe oan, en riskearre alles.
  
  Syn boarst beweecht nei de klif, ûnferbidlik glide. Syn eagen troffen Kenzi's, dy't omheech seach. Harren útwikseling wie wurdleas, útdrukkingsleas, mar djip.
  
  Jo moatte my gean litte.
  
  Nea.
  
  Hy luts nochris, om foarby it punt fan no werom te glipjen.
  
  Sterke hannen pakten syn beide keallen fêst, hannen dy't allinnich fan Mano Kinimaka hearre koene.
  
  "Gotcha," sei de Hawaiian. "Jo jonges geane nergens hinne."
  
  De Hawaiian stipe Dahl en luts him doe stadichoan fuort fan syn fal. Dahl hold Kensi fêst. Tegearre kamen se stadichoan nei feilichheid.
  
  Boppe binne de helikopters foar de lêste kear delset.
  
  
  ***
  
  
  Drake wist dat Kinimaka syn freonen fêst hold, mar hy twifele noch om de bus te skerp te draaien. De Russen en Sinezen gongen út tsjinoerstelde rjochtingen foarút, sûnder mis te witten dat dit har lêste oanpak wêze soe.
  
  It lûd fan it brekken fan ruten fertelde him dat de oaren net stil stiene. Se hiene in plan.
  
  Fan efteren namen Alicia, Smith, May, Hayden en Yorgi elk in rút fan ferskate kanten fan 'e bus en bruts it. Mei it rjochtsjen op 'e oankommende helikopters iepenen se swier fjoer, wat har twongen om fluch nei de kant te dwalen. De beamgrins einige en Drake seach gebouwen foarút.
  
  Road netwurk, rotonde. Achter him klonken der skotten, dy't de bus fol gongen; swarte helikopters namen de loft yn.
  
  Hy suchte fan opluchting.
  
  "Wy oerlibje," sei er. "Om in oare kear te fjochtsjen."
  
  Lauren ûnderbrutsen. "De Sweden hawwe ek weromlutsen," sei se. "Mar ik krij noch in bytsje in halo yn it sinjaal. Iets tusken Washington, it fjild en my. Dit is nuver. Hast as... as..."
  
  "Wat?" - Ik frege. frege Drake.
  
  "It is as is d'r in oare set fan kommunikaasje geande. Der spilet wat oars. Noch ien..." twifele se.
  
  "Ploech?" Drake klear.
  
  Hayden grommele lûd. "Dit klinkt bespotlik."
  
  "Ik wit it," antwurde Lauren. "Ik echt dwaan, en ik bin gjin ekspert. As Karin hjir mar wie, dan soene wy der wol wat betters fan hawwe."
  
  "Kinne jo in dialooch fange?" frege Hayden. "Sels mar in bytsje?"
  
  Drake herinnerde in eardere fermelding fan SEAL Team 7, allinich heard troch Dahl en himsels. It kaam him wer op dat alle kommunikaasje yn 'e gaten waard.
  
  "Kinne wy dit efkes útstelle?" - hy frege. "En kinne jo in bettere manier fine foar ús om hjir wei te kommen?"
  
  Lauren klonk oplucht. "Fansels, fansels," sei se. "Jou my in minút."
  
  
  HAADSTIK NJITJIEN
  
  
  Hayden Jay wachte ferskate oeren oant it team feilich wie yn in lytse satellytûnderdak yn Taiwan foardat se de bekrompe kertieren ferlitten om de oprop te meitsjen.
  
  Har doel: kontakt opnimme mei Kimberly Crowe.
  
  It duorre in skoft, mar Hayden hâldde troch. Se fûn in rêstich hoekje efter it hûs, hurke del en wachte, besocht har holle net te draaien. It wie lestich om wat permanint yn har libben te finen om bûten it team te hingjen. SPIR waard har libben, de sin fan har libben, en as gefolch dêrfan hie se gewoan gjin persoanlike ferbiningen, neat útsein wurk. Se tocht werom oan 'e warrelwyn fan aventoeren dy't se tegearre dield hienen - fan Odin en de Gates of Hell, oant Babylon en Pandora, de nukleêre eksploazje dy't New York hast ferneatige hie, har âlde skieding mei Ben Blake, en har resinte skieding mei Mano Kinimaka . Se wie sterk, te sterk. Se hoegde net sa sterk te wêzen. It meast resinte ynsidint mei de Inca-skat yn Perû hat har sawol mentaal as fysyk beynfloede. Noch nea hie se sa bot skrokken west.
  
  No betocht se kalm op 'e nij. Brêgen binne mooglik ferbaarnd en it hie geweldich wêze moatten. Mar as se echt feroarje woe, as se mear yn har libben woe, dan moast se ferrekte wis wêze foar't se de sprong naam en it riskearre wer ien sear te meitsjen. Oft it dizze Mano is of immen oars.
  
  Ik skele. Ik wol echt. En de folgjende kear moat ik derfoar soargje dat ik trou bliuw oan wat ik úteinlik wol.
  
  Fan it libben. Net sûnder wurk. It SPEAR-team kaam byinoar en die in goede baan, mar neat duorre foar altyd. De tiid sil komme-
  
  "Juffrou Jay?" - sei de stim fan 'e robot. "Ik help dy no."
  
  Hayden sette it allegear byinoar. De folgjende stim op 'e line wie fan 'e minister fan Definsje.
  
  "Wat is it probleem, Agent Jay?" Lakonysk, stil, los. Crowe like op 'e râne te wêzen.
  
  Hayden naam de tiid om út te finen hoe't se har haadfraach formulearje. Se besleat it yn stront te begraven en te sjen wat Qrow oppakte.
  
  "Wy kamen út Sina en krigen in twadde doaze. It team test dit op dit stuit. Ferslaggen komme gau, sûnder twifel. Der wiene gjin slachtoffers, hoewol't der in protte snijwonden en kneuzingen wiene. Net alle rivalisearjende teams binne fijannich ..." Se frege koart ôf oft Qrow de aas soe nimme, en gie doe troch: "Guon lannen binne agressiver as oaren. De Frânsen ferlearen op syn minst trije. Ien Rus is ferwûne. Kin der in oar, geheimer team wêze? Wy hawwe stikjes fan geheim Amerikaansk praatsje heard, wat fansels neat bewiist. De Britten binne oan ús kant, of sa liket it, en Drake hat wat ynfloed op harren. No binne wy by it feilich hûs, wachtsjend op de tinktank om út te finen wêr't de tredde Horseman is."
  
  No bleau se stean en wachte.
  
  Qrow behâlde har reserve. "Wat oars?"
  
  "Ik leau net yn dit". Hayden fielde teloarsteld doe't har ynspanningen op neat útkamen. Se frege har ôf oft se direkter wêze moast.
  
  "Ik bin yn konstant kontakt mei minsken yn Washington," sei Crowe. "It is net nedich om my op 'e hichte te hâlden."
  
  "Och, goed. Dankewol".
  
  Hayden begon te tekenjen. It wie pas doe dat Qrow in skynber ûnskuldich fersyk stjoerde.
  
  "Wachtsje. Jo seine dat jo tocht dat immen miskien wêze soe wêze Amerikanen? Earne yn in fjild?
  
  Hayden sei neat as dat. Mar fan al dizze relevante ynformaasje fong Qrow mar ien ding. Se twong in laitsjen. "It liket sa. Wy hearden it op ierde." Se brocht Lauren net yn dit. "Fansels witte wy dat d'r gjin twadde team is, dus miskien is dit ien fan 'e oare lannen dy't eardere Amerikaanske spesjale troepen of sels hiersoldaten brûke."
  
  "In lyts elemint fan in bûtenlânske regearing dy't personiel fan 'e Feriene Steaten brûkt?" siete Qrow. "It kin wêze, agent Jay. Miskien hawwe jo gelyk. Fansels," lake se, "d'r sil gjin twadde team wêze."
  
  Hayden harke nei mear as wurden. "En wannear komme wy werom? Wêr geane wy nei werom?
  
  Qrow bleau stil, wat Hayden fertelde dat se krekt wist wat der frege waard. "Ien ding tagelyk," sei se úteinlik. "Earst moatte de saneamde Riders fan 'e Oarder fûn en neutralisearre wurde."
  
  "Wis". Hayden wist ek dat dit har lêste kâns wie om direkt mei Qrow te praten, dus besleat se in bytsje fierder te gean. "Wat as wy wer Amerikaansk petear hearre?"
  
  "Wa bin ik, in fjildagent? Dermei omgean."
  
  Qrow beëinige de oprop, wêrtroch Hayden ferskate minuten nei har mobylskerm stoarje liet, en no net allinich harsels, mar de bedoelingen fan har lân opnij evaluearre.
  
  
  ***
  
  
  Drake naam de kâns om te rêstjen wylst Yorgi, Mai en Kinimaka mei de nije doaze omgean. It feit dat it út it mausoleum fan Genghis Khan kaam en tusken de persoanlike besittingen fan 'e legindaryske figuer lei, fergrutte allinich de earbied wêrmei't se it behannele. It dúdlike, siikjende symboal oan de boppekant bewiisde dat it eartiids hearde ta de Oarder fan it Lêste Oardiel.
  
  Kinimaka studearre it kastiel. "Ik bin der wis fan dat de Oarder ienris in plan hie om de kaaien fuort te jaan," sei er. "Mar it libben stie yn 'e wei." Hy glimke.
  
  "Dea," sei Mai stil. "De dea stie yn 'e wei."
  
  "Wolle jo dat ik it sierlik iepenje?" frege Yorgi.
  
  "Ja, lit ús nei guon fan dy dieffeardigens sjen, Yogi." Alicia spriek, siet mei de rêch nei de muorre neist Drake, in flesse wetter yn 'e iene hân, in gewear yn' e oare.
  
  "It hat gjin sin". Kinimaka sloech it slot mei syn fleisige poat. "It is net echt keunst."
  
  Kenzi kroep nei him ta doe't Mai it deksel ophelle. It wie in nuver senario, tocht Drake, soldaten opsletten yn in lytse keamer sûnder plak om te sitten, gjin plak om te socialisearjen, gjin plak om te koken. Krekt in mini-koelkast fol mei wetter en in pear doazen koekjes. De ruten wiene beklaaid, de doar wie befeilige mei massive bouten. It tapijt wie tried en stonk nei skimmel, mar de soldaten hiene it slimmer meimakke. Dit wie genôch om wat rêst te krijen.
  
  Smith, dy't de doar wachte, liet Hayden der werom komme, krekt doe't May nei de doaze rikte. Drake tocht dat de baas útput en besoarge seach, op 'e râne. Ik hoopje dat se har petear letter útwurkje sil.
  
  Mai skodde in pear sekonden fan foet nei foet foardat se har earms útlutse. Se hie in dikke steapel papieren fêst, ferpakt yn in dikke map en bûn mei in knoopte stik tou, wêrtroch't guon fan 'e teamleden de wynbrauwen opstutsen.
  
  "Werklik?" Kinimaka siet werom op syn hurken. "Is dit in wapen dat de wrâld yn gefaar bringe kin?"
  
  "It skreaune wurd," sei Kenzie, "kin frij krêftich wêze."
  
  "Wat is dit?" - Ik frege. Lauren frege. "Alle jonges út Washington wachtsje op ús."
  
  De tiid bleau har tsjin te wurkjen. Lykas altyd wie dit de kaai om it spultsje foar te bliuwen en - yn it bysûnder, de race. Drake seach twa manieren foarút. "May, Hayden en Dal, wêrom fine jo net wat it is? Lauren - wat hawwe jo foar de tredde ruiter, om't wy in rjochting nedich hawwe om te gean?"
  
  Lauren hie har al ferteld dat se har op 'e tredde lokaasje moetsje soe. No suchte se lûd. "No, gjinien is 100 prosint wis, jonges. Om jo de foto yn te stellen, sil ik jo yntrodusearje oan har ynterpretaasje fan 'e fjouwer kardinale rjochtingen.
  
  Drake seach May en de oaren fronsen doe't se har wei nei it feroveringswapen makken. "Wy hawwe tiid".
  
  "No, dit is echt nijsgjirrich. Foar de ûntdekking fan 'e saneamde Nije Wrâld yn' e sechstjinde ieu waard leaud dat de ierde yn trije dielen ferdield wie - Jeropa, Aazje en Afrika. De skieding tusken dizze kontininten wie de Hellespont, dy't perfekt past yn it plan fan 'e Oarder dat jo oant no ta folge hawwe. Sa begûn Azië foarby de Hellespont, in ûnbekend lân fan eksoatyske rykdom, dat se it Easten neamden. Fansels, letter fûnen se Amearika, en it waard doe de Nije Wrâld, winske, ûnbekend en fol hope. In boek mei emblemen dy't de nije fjouwer kardinale rjochtingen ôfbylde, waard publisearre. Azië, Europa, Afrika en Amearika. It liket derop dat de Oarder besleat om dit âlde tinken yn har kaart te ymplementearjen foar ûnbekende redenen - hoewol wierskynlik om't se noch altyd leauden dat se almachtige patriarchen wiene dy't op jacht wiene nei reliken. Lauren naam in sykheljen.
  
  "Dus dit is de oplieding fan 'e wrâld dy't wer barde doe't se Austraalje fûnen en doe Antarktika?" Kenzi sei.
  
  "Ja, in stadiche oplieding troch de ieuwen hinne, dêr"t guon fan tinke dat der noch hieltyd bart. Mar dat is in folslein oar ferhaal. It wie net allegear lok en roazen. De útdrukking "fjouwer hoeken fan 'e ierde" kin de meast kontroversjele útdrukking yn 'e skiednis west hawwe. Yn it Hebrieusk wurdt it oerset as "ekstreem". Yn Numeri 15:38 binne dit grinzen; yn Ezekiel - hoeken; en Job hat de einen. Dit kin ek oerset wurde as divyzjes. Dúdlik hat de Bibel him hjir iepen litten foar bespotting ..."
  
  Drake begriep dit. "Om't it oannimt dat de wrâld plat is?"
  
  "Ja. Mar de Bibel beskriuwt it yn it boek Jesaja, en neamt it in sfear. Dus, opsetlike referinsje. It punt is dat se elk oantal wurden - sawat in tsiental - kinne hawwe brûkt om de hoeke te beskriuwen. It wurdt leaud dat it wurd "ekstreem" bewust brûkt waard om oer te bringen, no, krekt dat. En gjin Joad koe oait de wiere betsjutting ferkeard ynterpretearje, want 2.000 jier lang stiene se trije kear deis tsjin de stêd Jeruzalem en rôpen: 'Blaas de grutte trompet foar ús frijheid.' Ferheegje de banner om ús ballingen te sammeljen, en sammelje ús út 'e fjouwer hoeken fan' e ierde yn ús eigen lân."
  
  "Dus se hawwe net gewoan in sin keazen?" - frege Smith.
  
  "Nee. It boek fan de profeet Jesaja leit út hoe't de Messias sil sammelje syn folk út 'e fjouwer hoeken fan' e ierde. Fan oeral sille se sammelje yn Israel.
  
  Kensi beweech gjin spier en sei gjin wurd. Drake hie gjin idee wat har religieuze oertsjûgingen wiene, as se sels ien hie, mar hy wist dat it nettsjinsteande in grut part fan har libben wurde soe. Op dit punt studearre hy har in bytsje mear, wylst se wachtsje op Lauren om troch te gean. Dahl syn leauwe dat se wie ynherent goed en soe altyd weromkomme nei har morele hert wie rjochtfeardige yn guon mjitte. Hy seach noch in râne oan har - in râne fan wetteloosheid - mar dat wie net needsaaklik in minne saak.
  
  Fan tiid ta tiid.
  
  Mar jo koene it net beide kanten hawwe. En dat is wat er seach yn Kensi - in ûnferbidlike moardner doe't se nedich wie, en in fjochtsjende siel as se net wie. Om har wille moasten se har feroarje litte.
  
  "Fansels makket it sin," sei Kinimaka. "Earst Afrika, dan Sina. Dus wat is de folgjende?
  
  Lauren reagearre fuortendaliks. "Ja, wy tinke dat de betsjutting fan 'e Bibel yn einigens wie, lykas Oarder. Se makken it dreech foar wa't neist kaam. Neffens de tekst ... no ... ik sil de oanbelangjende passaazje lêze: 'Fyn de rêstplakken fan 'e Heit fan Strategy, en dan de Kagan; de slimste Yndiaan dy't ea libbe hat, en dan de Scourge of God. Mar alles is net sa't it liket. Wy besochten de Khagan yn 1960, fiif jier nei de foltôging, en pleatsten de Ferovering yn syn kiste. Wy hawwe de Scourge fûn dy't it wiere lêste oardiel beskermet. En de ienige killkoade is doe't de Horsemen ferskynden. D'r binne gjin identifisearjende tekens op 'e bonken fan' e Heit. De Yndiaan wurdt omjûn troch wapens ..."
  
  Drake naam it op. "Slimste Yndiaan dy't ea libbe? En hy is omjûn troch wapens? Fansels kin it oeral yn Yndia wêze. Dit is in lân omjûn troch wapens.
  
  "Doe't de Oarder de Riders ferburgen?"
  
  Drake tocht der oer nei. "No, ja, dat tink ik. Hoe dan ek, wat is de tredde ruiter?"
  
  "Honger".
  
  Hy sykhelle djip en seach nei Alicia. "It koe de Furry Princess net wêze, soe it?"
  
  Alicia swaaide mei de hân hinne en wer. "Miskien. Ik sil hjir notysje fan nimme."
  
  Drake syn eagen waarden grut. "Do bist ûnmooglik."
  
  "Elke foarkar?"
  
  "Foar wat?"
  
  "Hokker prinsesse? It famke moat it witte, witst wol."
  
  Hy studearre syn skuon. "Goed. Ik haw altyd foar in part west foar Cleopatra. Ik wit dat se gjin prinses is, mar..."
  
  "Keninginne? Dus noch better."
  
  Lauren praat noch. "Lykas ik earder sei, beoardielje jonges en famkes noch nei hokker Yndiaan de Oarder kin ferwize. Yn wierheid is dit te dûbelsinnich. Ik bedoel, sels mysels op har tiid yn har skuon sette, it koe ien fan in tsiental wêze.
  
  "En se binne allegear omjûn troch wapens?" - frege Smith.
  
  "Ik wenje yn Yndia, ja. Meastentiids."
  
  "No, wy hawwe teminsten in bestimming," sei Alicia.
  
  Drake seach nei May, Hayden en Dahl, dy't de ynhâld fan 'e twadde doaze, Conquest, sorteare.
  
  "Ienige foarútgong?"
  
  Hayden beweech har hân om sjen te litten dat se der hast wiene. Se seach omheech. "Dit liket de blauwdruk te wêzen foar in doomsday-senario. Unthâlde jo it rodeffekt? Ien lyts barren feroarsaket in oar en in oar, elk grutter?"
  
  "Chaos teory," sei Dahl. "Dit is in wapen fan ferovering, en Genghis Khan wie in djippe tinker. Hjirmei kinne jo de hiele wrâld feroverje."
  
  Drake sloech syn wetterflesse om.
  
  Alicia sei: "In domino-effektwapen?"
  
  "Krekt. Hoe't de moard op Franz Ferdinand late ta in stjer fan 'e Earste Wrâldoarloch. Potinsjeel kin dit plan fan tanimmende gaos de Twadde Wrâldoarloch begjinne."
  
  "En," Drake die syn kommunikator efkes út en spruts rêstich, "it is frij yngewikkeld. Wa sille wy it jaan?"
  
  Elkenien stoarre. It wie in jildige fraach. Hayden makke dúdlik dat er neat mear sizze moast. Hy wist dat Washington en de sekretaris fan definsje al net tefreden wiene mei har, en hy gie werom nei it tinken oer SEAL Team 7.
  
  Tafal?
  
  Nea.
  
  Hayden studearre de blêden papier noch in pear minuten, en stuts se doe ûnder har jas. Se spruts it hiele team oan en luts har skouders op, wat oanjûn dat it beslút noch net makke wie en hielendal alles koe barre mei net befeilige dokuminten.
  
  lûdop sei se: "Wy sille dit sa gau as wy kinne ôfhannelje. Op dit stuit hawwe wy dy tredde lokaasje nedich. Lauren?"
  
  "Ik hear dy. Wy wachtsje noch."
  
  "No wachtsje even," sei Kensi, de frons op har gesicht fan 'e lêste tsien minuten noch dúdlik. "Jo sizze dat d'r fjouwer hoeken fan 'e ierde binne, krekt?"
  
  "No, de Bibel neamt it," sei Lauren. "En dit is de folchoarder fan it lêste oardiel."
  
  "No, der is wat mis. Sjochsto it net?
  
  Drake knipperde, no mear yn de war as ea. Dahl studearre Kenzi foarsichtich.
  
  "Miskien soe wat útlis helpe?"
  
  "Fjouwer hoeken? Afrika, Aazje, Jeropa en Amearika."
  
  "Wis. Dat sizze se my."
  
  Kensi spriek har beide hannen út. "Wêr is Yndia?"
  
  Hayden kaam oerein. "Verdomme, Yndia is diel fan it Aziatyske kontinint."
  
  "Dêr't wy al mei ôfhannele hawwe."
  
  Lauren tocht wylst se op har fuotten stie. "Dat lit allinnich Europa en Amearika," sei se. "Hey jonges, tinke jo itselde as ik tink?"
  
  "Miskien," gnyske Alicia. "Is dyn kont ek stiif fan it sitten op 'e lustige flier?"
  
  "Kip," sei Kinimaka. "Mar dan tink ik altyd 'kip'."
  
  "De Oarder is de oarlochsmisdiedigers fan 'e fjirtiger jierren. Tsjin 'e tiid dat se de gewearen ferstoppe, wie de term 'Native American' yn moade, mar sa soene se der net oan tocht hawwe. Se binne yn 'e jierren tweintich of earder berne, om Gods wille."
  
  "Reade Yndianen?" sei Drake. "Ut it Wylde Westen? Blinder".
  
  "It is mooglik," sei Lauren. "Wat de tinktank op it ferkearde plak socht."
  
  "Dus, wa wie de minste persoan dy't ea libbe hat?" - frege Dahl.
  
  "Lit my hjir oer nei jo weromkomme. Gean foar no gewoan op it fleantúch."
  
  Drake wie net de iennichste dy't Hayden oanseach.
  
  Werom nei Amearika?
  
  Crap.
  
  Hayden, benammen, seach Smith. Se hiene gjin idee wat der bard wêze soe nei de barrens yn Perû, of wat de autoriteiten tochten. De soldaat, ta syn kredyt, begon fuortendaliks oerein te kommen en syn rêchsek te kontrolearjen.
  
  Tredde ruiter? Honger? En Amearika? Witte ús rivalen it?
  
  Sil se oait in momint fan frede krije om har libben út te sortearjen?
  
  Net hjoed, Hayden, net hjoed. Sy sinjalearre oan 'e oaren om harren kommunikaasjeapparaten fuort te setten en se út te setten, stie se útdaagjend der midden yn.
  
  "Wy dogge it," sei se. "En wy dogge it goed. Sa't wy moatte, lykas wy altyd dogge. Mar jonges, ik haw reservearrings. Ik leau," stoppe se, "dat Crow en de Amerikaanske regearing in twadde team yn it spul hawwe." SEAL Team 7, en blykber binne se ferdomd goed. Dit team is miskien net yn 'e wedstriid gewoan om te soargjen dat wy alle riders krije.
  
  Drake froast doe't er dit hearde. "Sorry?"
  
  "No, tochten jo dat der in twadde senario wêze koe? Wat as se hjir binne om ús yn wêzen te ferneatigjen? "
  
  
  HAADSTIK tweintich
  
  
  Karin Blake siet mei har swarte learzens op 'e tafel, har mobyltsje tusken de nekke en it kin, en tikke mei de frije hannen op it toetseboerd. Se hie in raffele T-shirt en spikerbroek oan en hie har hier mei in dikke hierbân werombûn. De stim dy't yn har lofter ear spruts, waard hast ferdronken troch it laitsjen fan Palladino.
  
  "Stil stil, Dino!" hja draaide har om en rôp.
  
  "Ja Ja". De soldaat draaide him mei in gnyske om en seach doe har gesicht. "Goed goed. God, wa hat dy yn 'e hel steld?"
  
  Karin ferûntskuldiget de sprekker. "De bern binne mislik," sei se. "In bytsje mear en se sille harsels bûten fine op 'e ûnrêstige stap."
  
  De frou lake stil. "Oh ja, ik kocht twa fan dizze."
  
  Karin seach nei de lange, gespierde Dinosaurus en harren wapenkameraad, de lytse, meagere Wu. Beide soldaten lieten stoom ôf, ferfeeld troch de ôfrûne wike opsletten te wurden yn in hûs yn 'e woastyn, en setten ferskate systemen op. Wat se nedich wie wat echte aksje.
  
  Karin frege: "En se rûnen fuort?"
  
  "Wis. Ik wie diel fan 'e kommunikaasje-ienheid. Se hawwe ús tawiisd oan ferskowings. It SPEAR-team naam de doaze by de Sinezen en wist te ûntsnappen nei Taiwan. Foar in part gelok, foar in part reserve oan 'e kant fan oare ploegen, nim ik oan."
  
  Karin wist dat dit folle mear wie as allinnich gelok. D'r wie hjoed gjin better team yn 'e wrâld as SPEAR. Se wie ienris grutsk om dêr diel fan te wêzen.
  
  "Dizze ruters stront betsjuttet net folle foar my," joech se ta. "Ik rjochtsje my op oare dingen. Mar sis my, wêr geane se dan hinne?"
  
  "No, ik wit it noch net. It liket op Yndia. Mar der liket wat ûnienichheid te wêzen. Sjoch, ik haw ôfpraat om in bytsje te helpen fanwege wat der bard is mei de earme âlders fan Palladino en om't wy oan deselde kant binne, mar d'r is in limyt oan wat ik sizze kin."
  
  Karin fielde in groeiend erchtinken. "Wy hawwe net folle mear nedich. Krekt dit - as ik skilje, moat ik de posysje fan it Drake-team witte. Sil it moarn of oer in moanne wêze. Do kinst it?"
  
  De reaksje wie steady. "Ja, salang't ik yn deselde ienheid bliuw. Ik leau."
  
  "Dankewol". Karin einige it petear gau foardat der mear fragen steld wurde koene. Se naam in momint om de keamer te beoardieljen en te sjen wêr't se wiene. Sûnt se it plak werom helle út it nêst fan de drugsdealers, hawwe se it út al it slims skjinmakke, op allerhanne plakken, fan flierplanken oant ûnder it hûs, en yn hoeken en gatten yn 'e loftromte, spullen fûn. It ferbaarnen fan elk lêste stik wie selsbefredigjend. Wylst se noch offline binne, sette Karin, Dino en Wu kompjûters, kommunikaasje, tafersjochapparaten en mear op. As it woastynhûs har HQ wurde soe, moast it fersterke wurde, te ferdigenjen, in kastiel op himsels.
  
  Karin miende dat se der hast wiene.
  
  In nije, pynlike gedachte kaam har no op.
  
  Se seach hoe't Dino en Wu oan 'e kompjûters wurken, draden ferbinen neffens har eigen ynstruksjes en software, firewalls en mear ynstallearje. Se wie dynamyt op dit soarte fan ding foardat se begûn har training. No wie se folle mear. Ja, se misten noch in pear dingen, mar de hjoeddeiske fûnsen soene allinnich genôch wêze om dat te dekken. Se hiene wat boarne fan stabile ynkommen nedich.
  
  Negearje it net. Jo kinne it net triuwe, begroeven it djip.
  
  Karin wist alles oer SEAL Team 7. Se wist wêrom se der wiene, wat harren doelen wiene; harren sterke en swakke punten; harren aginda en lêste geheime oarders. Doe, nei't se effektyf stipe levere, koe se no Matt Drake warskôgje.
  
  It wie spannend, it draaide, it feroarsake soer yn har darm.
  
  Elk ynsidint dat se meimakken, de ljochte mominten en de drege tiden, de dagen fan folsleine dwylsinnigens, rekke har emoasjes oan as in fûgel dy't nei in koppige wjirm pikte. Karin wie ien kear earder sa slim ferwûne rekke en hie it libben opjûn, om it op de meast ûnferwachte plakken wer te finen. Se krige in nij doel.
  
  Op 'e nij, út' e blau, belibbe se ferwoasting doe't har broer en famylje stoaren, en doe leafde doe't Komodo fereale waard op har. Miskien hat dat tige iere ynsidint doe't se sa jong wie har fernield en op it libbenspaad set.
  
  Ferwoasting.
  
  No alles wat se echt dwaan woe wie al it goede dat se hie ferneatigje. As der wat gyng, woe se dat it mislearre. As der wat gruts op har wei kaam, soe se derfoar soargje dat it mei foaroardielen útinoar foel.
  
  As it nije team begon te bloeien, om tichterby te groeien, soe it it útinoar skuorre.
  
  Sels ferneatiging wie gjin nije manier fan libjen foar Karin Blake. Dit is myn keazen libbensstyl. Myn gesellige tekken.Se hat har altyd ôffrege oft it de sirkel komme soe, rjocht om en werom nei dit.
  
  En sa siet se, ûntspannen, mei ynformaasje dy't sels it SPEAR-team miste doe't se de fjouwer kardinale punten oerstutsen yn har besykjen om de fjouwer nachtmerjewapens te krijen. It krúspunt stie wiid iepen by har doar.
  
  Ien paad late ta úteinlike ferlossing, nei freonen, kameraadskip en libbenspine.
  
  In oar paad soe al dizze skiednis, al dizze ûnwisse takomst, ferneatigje en har alles jaan wat se nedich wie: chaos.
  
  Karin sammele har spullen en gyng de stoep op. De woastynloft wie droech, mongen mei stof. In ljochte bal flitse heech yn 'e loft. Earne fier fuort, in super-elite Amerikaanske spesjale troepenienheid neamd SEAL Team 7, efterfolge har âlde kameraden - Matt Drake en Alicia Miles, Torsten Dahl en May Kitano en oaren - mei de bedoeling om te deadzjen.
  
  Karin tocht der oer om se te warskôgjen.
  
  Doe stiek se de holle werom troch de doar. "Hey ferliezers, helje jim ezels ôf. Wy hawwe plakken om te gean en minsken om te sjen. Tyler Webb's geheime stash sil net foar altyd ferburgen bliuwe."
  
  
  HAADSTIK ienentweintich
  
  
  Karin ried in jachtgewear, seach Dino doe't hy har Dodge Ram foarsichtich stjoerde troch de kronkeljende slangen dy't de snelwegen en efterstrjitten fan Los Angeles foarmen.
  
  "Hâld dyn koers," sei se doe't de jonge soldaat de reade roadster passearre. "Hertinke jo dat der op ús jage wurdt?"
  
  Dino gnyske nei har mei ûnfoldwaande blidens. "Krekt bliid om it hûs út te kommen, mem. Hoe dan ek, jo moatte witte dat ik better bin as jo. Yn alle opsichten better."
  
  "Dus jo bliuwe prate."
  
  "It leger lit ús net gean," sei Wu. "Elke kear as wy nei it oerflak gean, binne wy kwetsber."
  
  "Lit dyn toan ferleegje, hear Misery. God, jim twa koene dûbele plicht dwaan."
  
  "Litte wy sjen hoe bliid jo sille wêze as se jo moeren ferbine mei de autobatterij."
  
  "Wês gjin ezel, Wu. Dit is it leger, net de CIA."
  
  Karin genoat fan it konstante panoramyske útsjoch oan beide kanten fan de auto; Los Angeles yn al syn gloarje. In momint om te ûntspannen en oer neat te tinken. Dik grien en betonnen reuzen striden om oermacht, en efter harren stiene metalen wolkekliuwers dy't fonkelden ûnder de brânende sinne. In lichte smog hong op bewolkingsnivo, dy't de dei tsjuster waard, mar it wie amper te merken. Minsken kamen en gongen, amper te fernimmen op de stoepen en yn winkelsintrum, ritsje hinne en wer yn harren auto's. De Hollywood Hills gongen stadichoan nei rjochts foarby, ûngemurken, want op dat stuit seach Dino in swart-wyt patrol-auto op de flugge rydstrook dy't hy fertrage as de goeie jonge dy't er wie, de eagen op 'e dyk hâlde, rjochtút rjochte.
  
  As jo net nei se seagen, soene se jo net fernimme.
  
  Uteinlik gie de kustwei iepen en wiene se ûnderweis nei San Francisco.
  
  "Better dan de woastyn." Wu bestudearre de fonkeljende, rôljende weagen.
  
  Karin analysearre de taak foarút. Se fergriemen har tiid net op it haadkantoar. Earst ynstallearren se kompjûters, twa top-of-the-line Macs mei safolle spesjaal boartersguod as se koenen betelje. De glêstriedkabel wie it lestichste, mar doe't se dat útfûnen en Karin in bulte brânmuorre ynstallearre, wiene se klear om te gean. Sels doe, sels mei Karin oan it toetseboerd en mei har geniale yntellekt, hiene se net it potensjeel foar gekke hacking. Se waarden beheind, twongen om fernimstigens te brûken.
  
  Karin wist oer Tyler Webb syn ûntelbere geheime bankrekken. Se seach se doe't se wurke foar SPIR. Se wie bewust fan wat guon neamden syn neilittenskip; oer de pear geheimen dy't er op har âlde ploech hie. En hja wie bewust fan in grut skûlplak; eat dat de rykste, meast produktive stalker fan 'e wrâld hie sammele tsjin hûnderten minsken, wer ynklusyf leden fan har âlde team.
  
  De measten leauden dat, om't Webb dea wie, se him op har frije tiid kinne fine.
  
  It probleem wie dat Karin sokke gedachten net hie. Tagong ta it skûlplak soe har untold macht jaan - en yn 'e ein fan alle dingen wie macht wêr't it allegear wie. De trije koenen dêrwei fierder; win jild, anonymiteit, feiligens en ynfloed. Fansels, as d'r hûnderten minsken wiene op syk nei Webb's stash, soe it foaral lestich wêze om te stellen.
  
  Op it stuit wist net ien wêr't it wie.
  
  Behalve Karin Blake.
  
  Alteast dat tocht se. De kommende oeren sille it fertelle. De ynsiderynformaasje wie tige behelpsum. Se wist alles oer Nicholas Bell en hoe't de whistleblower, sittend yn syn finzenissel, alles fertelde - nammen, plakken, persoanlikheden, de hiele rotte cesspool. Se wist hoefolle Lauren Fox graach besykje. Se koe minsken dy't harke en prate mei Lauren Fox.
  
  No, se koe se, se wisten har net needsaaklik.
  
  Se wie miskien wat te let op 'e partij - Karin syn legeroplieding en it folgjende fertrek namen wat tiid - mar se makke it goed mei in bytsje top-notch hacktalint. Bell syn petearen waarden bugged. Smith like it lef te hawwen om geregeld in kopy fan dizze petearen te ûntfangen - stoute jonge - en se te behanneljen sa't er woe. Wa wist wat de waarme, maklik lilke soldaat mei har die? Ferdigene nasjonale feiligens, fansels.
  
  It punt wie dat Karin koe hack yn 'e line dy't late direkt nei Smith syn netwurk. It wie in relatyf maklike baan foar har. Se naam de tiid om rike bút te sammeljen. Tyler Webb hie eartiids ûntelbere kantoaren, huzen, penthouses en sels in eilân om 'e wrâld. Plaknammen dy't har resonearre wiene Washington, D.C., Niagara en Monte Carlo. Bell spruts mei Lauren, mar hy spruts ek mei befeiligers en advokaten, en Smith's oantekeningen befette snippets fan allegear.
  
  Smith hat gjin ljochte takomst, tocht se.
  
  Nettsjinsteande hoe't jo it snije, it Peruaanske ynsidint - of ynsidinten - dompele it SPEAR-team yn in wrâld fan ellinde.
  
  Karin feroare har posysje as in teken flitse foarby sizzen dat se wiene 130 miles from San Francisco. Bell waard frij wolsprekend mei Lauren - hieltyd wer mei feiten dy't wierskynlik korrekt wiene, nammen, plakken, bankrekkens. Karin doarde foarearst net ien fan 'e akkounts te brûken, út eangst dat de autoriteiten har rêstich bispiede soene om te sjen wa't opkaam. Earst hiene se in betrouber plan fan aksje en ûntsnapping nedich.
  
  Dêrom de reis nei San Francisco.
  
  Wannear't yndrukt, beskreau Bell hoe't Webb soms opskeppe oer wat er wist. Dizze man wie in rituele stalker, in rike skaad mei de middels om hast elke persoan yn 'e wrâld te eksposearjen, sear te meitsjen en te besit as hy dat woe. Webb bea altyd Bell tidbits, sette him op, mar ek hingje op wat er neamde de "mem lode."
  
  Dizze 'memme ader' blykte in spesjaal kantoar te wêzen dêr't de megalomane alle smoargens dy't er ea sammele hie op ien hâlde. Fansels, hy nea ferteld Bell wêr't it wie.
  
  Karin hat der wol oer neitocht. Se hie it útsûnderlike foardiel dat se it allegear fan binnen sjen koe. En se ûnthâlde de mominten doe't Webb ynformaasje stiel fan it grutste part fan it team en besocht se temûk. Har eidetyske oantinken naam dêr krekt oer. It wie fansels net maklik, mar Karin wist dat Webb doe yn in bekend kantoar yn Washington wurke en it slagge wie om de korrespondinsje, dy't no opnommen wie, op te spoaren.
  
  Grutte triemmen waarden stjoerd nei in spesifyk San Francisco adres in heal dozen kear. Neier ûndersiik die bliken dat oare grutte bestannen krigen waarden fan oare bekende kantoaren. Sadwaande koe Karin, wylst autoriteiten troch de dikke gegevens groeven, bepale wat se krekt nedich hie.
  
  Dino brocht se troch it ferkear, troch de Gouden Poarte en foarby Fisherman's Wharf. Toeristen swermen it gebiet mei kamera's by de klear, weagje út op de diken sûnder folle soarch foar harsels. Dino blende yn it ferkear, en joech de plysjes gjin reden om har op te merken. De steile heuvel brocht se fierder de stêd yn, en al gau rûnen se om Union Square, foarby banken en apotheken, skippen en restaurants, yn har dreechste besykjen oant no ta: it finen fan in goed parkearplak.
  
  "Lit it hjir mar litte." Wu wiisde nei in lytse romte by Walgreens. "It adres is fiif minuten rinnen fan hjir."
  
  "Fiif minuten?" sei Karin. "It koe foar ivich west hawwe as Webb gjin ûngemakken hie litten."
  
  "Plus," sei Dino doe't er stadichoan syn bestimming kaam, "it is in Dodge Ram." Ik soe it dreech hawwe om myn kont op dat plak te parkearjen."
  
  "Wolsto dat ik dit doch? Ik kin ride."
  
  "Oh, echt? No, fansels, Toretto. Litte wy sjen hoe't jo omgeane -"
  
  "Bern," sykhelle Karin. "Hâld dy de bek. Sjochst dêr?"
  
  "Wy hawwe goede tagong nedich foar in flugge ûntsnapping. Wy moatte flugge tagong. Wy moatte..." Dino stoppe. "Ferdomme, wy sille noch lang in garaazje nedich hawwe, is it net?"
  
  Karin knikte. "Hjir. As it nedich is, lizze wy noch efkes leech; wy kinne hjir altyd in oare dei fuort as it stof delkomt."
  
  "Ferdomme, ik hoopje net," mompele Wu. "Dizze dagen genôch tiid mei jo twa trochbringe."
  
  "Is dit probleem?" tocht Karin wylst Dino de Ram nei it ûndergrûnse parkearplak ried.
  
  "No, testosteron is in bytsje heech. Jo twa konkurrearje as sibben de hiele tiid. It wurdt soms wat wurch."
  
  "Wy? Konkurrearje?" Karin seach Dino lilk oan. "Echt wy?"
  
  De jonge soldaat lake lûd. "Allinne om't jo net tajaan wolle dat ik better bin as jo."
  
  "Ik sjoch it net." Karin seach him kritysk oer en kearde him doe nei Wu. "Sjochsto dit?"
  
  "Lit my it sa sizze. As jim twa oait folslein dronken wurde en beslute om te paren, dan moatte jim it stean dwaan, want jim sille beide boppe-oan wolle."
  
  Karin lake heas doe't Dino einliks in plak fûn nei syn sin. "Dronken as de hel? Ferdomme, d'r is gewoan net genôch alkohol yn 'e wrâld om dat te barren, Woo."
  
  Dino helle de kaaien út en die de doar iepen. "It is tiid om te fokusjen. Al dy paringsûnsin helpt net."
  
  "Hâldsto net fan famkes, Dino?" Karin kaam by de beide mannen dy't foar stiene. "D'r is in bistetún yn San Francisco. Wy kinne jo der altyd hinne bringe as wy klear binne."
  
  Dino negearre har, helle syn mobile tillefoan en wachte op it adres dat se laden moasten. "Trije minuten," sei er. "Wy binne klear?"
  
  Karin stiek de skouders yn har rêchsek. "As de hel."
  
  
  ***
  
  
  It wie in heechbou kantoargebou, en Webb syn kantoar wie op 'e fiifentritichste ferdjipping. Karin tocht dat dat foar him ûngewoan wie - in gek wenne meastentiids leaver op it heechste nivo om op elk del te sjen - mar se tocht dat er dit adres sa leech en geheim mooglik hâlde koe - dat koe er en elite repository fan syn libbenswurk.
  
  Allegear foarsoarchsmaatregels, tocht se.
  
  Wat makke wat se op it punt wiene noch mear te dwaan ...
  
  Silly? Naïv? Tûk? Tûk?
  
  Se glimke tsjuster tsjin harsels doe't se besefte dat it antwurd ôfhingje fan 'e útkomst.
  
  It trio gie troch in draaidoar op 'e grûnferdjipping yn, seach ferskate liften en gongen derhinne. Manlju en froulju yn donkere kostúms swalken hinne en wer. Yn de fierste hoeke wie in ynformaasjebalie bemanne troch twa swarthierige sekretarissen. It lûdsnivo wie leech, elkenien besocht gjin lûd te meitsjen. Karin seach yn 'e hoeke ien oergewicht befeiliger, dy't seach nei it foarbyrinnende ferkear en trije befeiligingskamera's. Se late Dino nei it ynformaasjeboerd.
  
  "Fiifentritich". Se knikte. "Ien bedriuw hat de hiele flier."
  
  "Hat de betsjutting".
  
  Wu stoarre nei de titel. "Minmak systemen?" Hy lies. "Alles is itselde, alles is itselde."
  
  Gesichtsleaze korporaasjes dy't de wrâld regearren.
  
  Karin gie fierder, berikte de liften en kontrolearre dûbeld. It soe har net fernuverje as se in leech nûmer 35 fûn - of in nûmer dat allegear ûntbrekt - mar dêr wie it, wyt en glânzjend lykas alle oaren. Bewenners drukten op knoppen op ferskate ferdjippings, en Karin wachte oant de lêste minút, mar allinich drukte se op 35.
  
  Se hoegden net lang te wachtsjen. Se die har rêchsek ôf, docht oft se wat fan binnen rûn. Dino en Wu makken har ek klear. Doe't de lift ging en de doarren iepene by de 35-mark, wachte it trio mar in pear sekonden om te sjen wêr't se tsjin wiene.
  
  In gepolijst gong spande yn 'e fierte, mei doarren en ruten oan beide kanten. Oan 'e ein wie in houten tafel. De muorren wiene fersierd mei skilderijen, smaakleas en saai. Karin tocht dat der ien wachte hie sûnt se op de knop drukte, mar no wiene se hjir. Se wiene klear, entûsjast, jong en bekwaam.
  
  Se wiisde it paad oan, kaam in frjemde wrâld yn dy't op ien of oare manier noch by de deade hearde. As der wat wie, wie dat de neilittenskip fan Webb. Syn mem ader.
  
  D'r binne gjin CCTV-kamera's. Gjin feiligens. De earste doar dy't se besocht skodde sa fûl yn it ramt dat dy fuortgie. It wie allegear foar show, gewoan in omslach. Se helle in pistoal en folde har bûsen mei tydskriften. It vest dat se ûnder de jas droegen hie hie hjir al bulten oanfoelen, mar no beskerme it har. It team ferspraat doe't se foarsichtich nei de tafel kamen.
  
  Karin bleau stean en seach yn beide kanten de twa nije gongen del. Se wie ferrast doe't de stim fan 'e robot spriek.
  
  "Kin ik dy helpe?"
  
  Se seach in sensor oan 'e foarrâne fan 'e tafel. Se seach lykwols gjin kamera's.
  
  "Hallo? Is der immen dêr? Ik spielje de gek.
  
  Al dy tiid betocht se in plan yn har holle. De grutte stream fan gegevens fan Webb liedt har net allinich nei dit adres, se koe de lokaasje fan 'e terminal oanwize dy't it kaam ta mei it brûken fan it digitale frame-ûntwerp fan it gebou. Se wist dat se links en dan rjochts moatte draaie, mar se frege har ôf wat de robots dwaan koene ...
  
  "Ik tink dat wy ferlern binne." Se skodholle en seach nei Dino en Wu. "Wachtsje mar, hear Robot, wylst wy besykje immen te finen."
  
  It wie it besykjen wurdich. Karin gie nei lofts, de jonges efter har. De earste berchman ferskynde oan de linkerkant, gie it kantoar út, hold in honkbalknuppel strak yn ien hân en sloech syn holle yn 'e oare. In twadde ferskynde foarút, folge troch in tredde, en doe ferskynde in fjirde nei lofts, dizze kear mei in hammer.
  
  Wu gniisde. "Trije efter."
  
  Karin swaaide mei har pistoal. "Kom op jonges, wat mis ik?"
  
  De earste berch, in man mei in keale holle, gnyske. "Der is in radar, famke, en wy bliuwe der ûnder."
  
  "Ik sjoch. Dat, Tyler Webb te kennen lykas ik - in man dy't graach lûd makket op 'e krekte tiid en op it goede plak - is dit syn tún fan frede? Meditaasje? No, wy sille him no net lestich falle, jonges, binne wy?
  
  "Pistool sketten en de plysje sil hjir oer tsien minuten wêze," sei de man. "BLAAS yn tweintich."
  
  "Hoe sit it mei boufeiligens?"
  
  De man lake. "Makket net út".
  
  "Tankewol foar de ynfo".
  
  Karin skeat him sûnder warskôging yn 'e earm en seach him wankelje. Se skeat de folgjende kear, yn 'e mage, en wachte oant hy de flier rekke foardat se oer syn rêch sprong en syn rêchbonke brûkte om ôf te triuwen.
  
  In honkbalknuppel fleach ticht by har holle, miste har, en gie troch de doar, it glês en it frame ferplettere. Se negearre it. Wu wie efter har en Dino beweecht yn 'e oare rjochting. Tredde obesitas blokkearre har paad. Se skeat twa skots op 'e massa, ûntwyk in sterke swing, en hie doe gjin oare kar as de roerleaze massa frontaal te slaan.
  
  Se sprong werom, skrokken.
  
  Se hold it gewear fêst doe't se op 'e rêch foel. Opseach, seach se in enoarm rûn gesicht nei har stoarjen - in stomme, wrede reus mei kûgelgaten dy't er net fiele koe, bloedstreamen dy't er net sjen koe, en de grutste houten klup, bevlekt mei skearmesjes, dat se hie oait - Ik haw it sjoen.
  
  "Fucking grotman."
  
  Karin skeat oerein doe't de klup delkaam. Twa kûgels gongen troch de oerhingjende búk, sloegen it plafond, mar it stokje bleau del. Karin draaide de holle ôf. De klup kaam njonken him telâne, spjalte de flier, stjoerde vonken út 'e flammende blêden. Hy lei dêr in sekonde, doe luts de hân dy't him fêsthâlde en hy bigoun himsels fan 'e flier op te heljen.
  
  Karin luts him werom, seach it ferskriklike gesicht en skeat der rjocht op. Dizze kear fielde de eigner it en wankele fuortdaliks, lokkich fallen nei rjochts en rjocht troch in oare kollega, trape de lytsere man hjirûnder.
  
  Wu sprong der oerhinne, en skeat op noch twa grutte hulken. Dizze minsken foelen op 'e knibbels. It stokje sloech de biseps fan Wu, wêrtroch't er gjalpe. Karin draaide har om en seach de earste man - de keale keardel dy't se yn 'e skonk skeat - njonken har slûpt en in spoar fan bloed efter him litten.
  
  "Jo hawwe gewoan alles fernield, frou. Foar alle."
  
  "Och, no't ik dy skeat, bin ik in dame, hè? Ik nim oan dat jo witte wêrfoar wy hjir binne?"
  
  Hy rikte nei syn klub en it mes dat oan syn riem hong.
  
  "Binne jo in grapke? Der is mar ien ding hjir, jo witte it."
  
  Karin knikte. "Wis".
  
  "Mar jo sille it noait fine."
  
  Se seach gau om 'e protte keamers fol mei kompjûterterminals, allegear sûnder twifel rinnende, in soarte fan programma útfiere, en allegear identyk oan har buorlju.
  
  Mar hja wist better. "Oh, ik tink dat ik koe."
  
  Se wist ek dat in man as Webb nea tocht hawwe soe om in switch te ynstallearjen. Net nei al it hurde wurk dat er dien hie om sa'n materiaal te krijen, net doe't elke swiete efterfolging dy't er oait oannommen hie hjir krekt barde.
  
  Se ûntwyk de flearmûs, stoppe de klap mei it mes en liet in twadde kûgelgat yn de man efter. Se sprong oerein en folge Wu, en seach doe werom om te sjen hoe't Dino it die. Alles wie goed. It ienige probleem dat se no tsjinkamen wie de plysje.
  
  Wu twifele; de gong wie leech. "Wer giesto hinne?"
  
  Karin rûn foarby, dit plak stie har yn it ûnthâld etste. "Nei it lair fan ien fan 'e slimste meunsters dy't ea libbe," sei se. "Dus lit it froast wurde. Dizze kant op, jonges."
  
  
  HAADSTIK Twaëntweintich
  
  
  De keamer sels wie walgelijk, it lêste spoar fan Tyler Webb, fol mei eksterne bylden dy't tsjûge fan in kweade ynderlike waansin. Se pakten de slûzen yn in kwestje fan sekonden, seagen frame foto's op 'e muorren - favorite slachtoffers en ferfolgingen, foar en nei gewearskoaten - en in bisarre kolleksje spionage-ark fan oer de hiele wrâld op tafels om 'e keamer regele.
  
  Karin negearre it sa goed as se koe, al hearde se de sirenes troch de glêzen ruten. Wu en Dino stiene op 'e wacht doe't se nei de terminal rûn.
  
  Nei dûbele kontrôle befêstige se dat it deselde wie dy't enoarme streamen fan gegevens ûntfong ferbûn mei in flash-drive fan in spesjaal formaat, en seach nei it lytse griene ljocht dat it automatysk laden fan 'e ynhâld fan' e terminal soe befêstigje. Karin ferwachte dat in grutte hoemannichte ynformaasje oerdroegen wurde koe en konfigurearre de flash drive dêrop. It wie sa fluch as se it koe.
  
  "Hoe giet it mei ús?" Se seach omheech.
  
  Wu skodholle. "Hier is alles kalm."
  
  "Behalven it kreunen," sei Dino. "Dêr is genôch fan."
  
  In part fan har plan wie om slachtoffers efter te litten. Dit soe de plysje betize en fertrage. Karin wie bliid dat se op syn minst thugs wiene en har oankommende nije lot yn it libben fertsjinnen. Se seach nei it knipperjende griene ljocht, seach dat it fluch knipperde en wist dat it wurk hast klear wie.
  
  "Wês klear".
  
  De sirenes gûlen bûten it rút.
  
  De yndikator stopte te knipperen, wat oanjout dat alles foltôge wie. Se helle in lytse skiif en pleatste dy yn in binnenbûse mei rits. "It is tiid om te gean".
  
  Daliks gongen de jonges nei foaren, bewege foarsichtich om 'e fallen, bliedende manlju en skopten de twa dy't besochten oerein te kommen. Karin bedrige se mei har pistoal, mar se woe it net brûke. Der kin noch wat betizing wêze oer wêr't de sjitterij wei kaam. Se soene al dwaande wêze mei bewakingskamera's en in protte fragen stelle. De kaai ta ûntsnapping wie net om gau te hanneljen, net iens foarsichtich te wêzen.
  
  Dit hie as in ferrassing komme moatten.
  
  Se ritsen har rêchsekjes út, hellen de ynhâld derút en smieten doe har lege pûden fuort. Se stoarre elkoar oan en knikten.
  
  "In offisier". Wu begroete Dino.
  
  "In offisier". Dino knikte krêftich nei Karin.
  
  "Sersjant," se makke har Britske aksint dikke en gie nei de tsjinstliften.
  
  Se hâldt yn har bûse de kaai ta macht, ta regearing en keninklike manipulaasje, ta steatsgreep nei steatsgreep, ta finansjele frijheid en kontrôle fan wet hanthavenjen.
  
  Alles wat se nedich wiene wie in feilich plak om te lansearjen.
  
  
  HAADSTIK Trijeëntweintich
  
  
  In oare dei, in oare fleantúch, en Matt Drake fielde wat serieuze jetlag. De start wie noch mar in oere lyn bard, en se kamen de dei yn 'e rjochting fan 'e Atlantyske Oseaan, nei de Feriene Steaten fan Amearika.
  
  Sûnder in dúdlik idee fan wêr't te gean.
  
  De tredde ruiter is Hunger. Drake wie bang om foar te stellen hokker soarte oarloch de Oarder hie útfûn foar de hongersneed. Se wiene noch tige drok dwaande mei it ûntwikkeljen fan it earste wapen, it romtegewear, en benammen it twadde wapen, de masterkoade. Hayden hold alle ynformaasje noch foar himsels, mar de druk om te dielen wie enoarm. Allinnich de hommelse betizing en ûndúdlike bestimming makken har net-aksje akseptabel.
  
  De masterkoade makke barrens yn 'e helte fan Jeropa en úteinlik Amearika om de steatshaden fan' e wrâld omver te kearen, de ynfrastruktuer fan it lân te ferneatigjen, har legers te boeien en de psycho's te befrijen dy't de ierde werom wolle stjoere nei de tsjustere ieuwen. It like freeslik echt en freeslik maklik. Op in dei foel dy earste domino...
  
  Hayden wie stil doe't se oant it ein lies. Drake lit syn geast alle resinte iepenbieringen opnij spylje: SEAL Team 7; spesjale troepenteams dy't elkoar oangeane; Frânske ferliezen, benammen troch de Russen; en no de ferbining mei lânseigen Amerikanen. Fansels wiene de lânseigen treflike ruters - faaks de bêste dy't ea libbe. Mar wêr kaam de honger yn dit alles wei?
  
  Alicia snoarke rêstich neist him, ien each iepen. Kenzie besocht har bêst om it barren op fideo te fangen, mar Dahl wist har werom te hâlden. Drake merkte op dat it gjin sêfte fysike oertsjûging wie, mar earder wurden dy't har fan gedachten feroare. Hy wie der net wis fan dat Dal en Kensi tichtby komme soene. It is neat fan syn saak, fansels, en hy reizge trouwens lâns deselde spoaren, mar ...
  
  Drake woe wat it bêste wie foar de Mad Swede en dat wie it.
  
  Lauren siet foaroan, mei Smith sa ticht as er koe sûnder har te ûnhandich te fielen. Yorgi, Kinimaka en Mai prate mei lege stimmen efter yn it fleantúch; de frachtromte dêr't se yn sieten wie net folle mear as in drafty, ratteljende, hege plafond. Op syn minst ien kear soe er graach earste klasse fleane. Sels de koets oertrof de bagaazjeklasse.
  
  Lauren rjochte him op 'e korrespondinsje dy't se noch fierden tusken harsels en Washington. Op it stuit wie it petear traach en ûnrjochte, mear brainstorming dan eigentlike diskusje. Hoewol't der safolle geeks? Drake hie gjin twifel dat se soene fine presys wat se sochten.
  
  Oeren gongen foarby en de Steaten kamen tichterby. Lauren waard ynteressearre yn de ferskate materialen dy't komme út konkurrearjende lannen. De Israeli's lykje de Amerikaanske ferbiningen hast tagelyk mei SPIR út te sortearjen. De Britten ek. De Sinezen bleauwen stil, en de Frânsen kamen der wolris út. Drake wist dat se neat soene hearre fan 'e SEALs. Yn werklikheid wiene se der fansels net.
  
  "It sil nijsgjirrich wêze om te sjen oft se dizze teams rêstich nei Amearika stjoere," sei Dahl. "Of brûk ynterne kommando's."
  
  "Hawwe minsken de maatskippij al ynfiltreare?" Hayden seach op. "Ik betwifelje it. Sleeper-aginten nimme jierren om te meitsjen."
  
  "En it is net dreech om te fleanen sûnder ûntdutsen," sei Smith. "Drugshannelers dogge dit al tsientallen jierren."
  
  "Is lieding oer dizze slimste Yndiaan dy't ea libbe?" frege Mai.
  
  "Net út Washington, en as ús konkurrinten it witte, hâlde se it geheim."
  
  "Bolleshit".
  
  Drake seach nei de tiid en realisearre dat se de Steaten oankamen. Hy skodde Alicia sêft wekker.
  
  "Wow?"
  
  "Tiid om wekker te wurden".
  
  Kenzi bûgde tichterby. "Ik haw dyn flesse klear, poppe."
  
  Alicia swaaide mei de hannen nei har. "Ferdomme, fuck! Nim dit ding fan my ôf!"
  
  "It bin gewoan ik!"
  
  Alicia ferhuze werom sa fier as it skott talitte soe. "Bloere sirkus clown fizzog."
  
  "Wat is pop?" Kinimaka seach oprjocht ynteressearre.
  
  "It betsjut 'gesicht' yn it Ingelsk," sei Drake. En yn antwurd op Kensi's foar de hân lizzende moedeloosheid, sei hy: "Ik bin it net mei iens. Jo binne rit Bobby Dazzler."
  
  "Werklik?" Alicia gromde.
  
  "Wat? "
  
  "It betsjut dat jo net min binne om nei te sjen, leafde."
  
  Kensi fronste doe't Alicia begon te grommen, en Drake realisearre dat hy wierskynlik de line oerstutsen hie mei beide froulju. No, teminsten mei Kenzi. Hy knikte gau nei Lauren.
  
  "Nea. Binne jo wis? "
  
  De oandacht draaide op de New Yorker.
  
  "Oh ja, ik bin der wis fan." Lauren wie fluch genôch om har ferrassing te ferbergjen en direkt te gean nei it rapportearjen fan it nijs. "Jou my wat."
  
  Daliks, as troch it lot, kaam goed nijs werom. Lauren sette it op speakerphone. "Hey minsken, goed om te sjen dat wy noch altyd wille hawwe." Menear Obnoxious is wer oan 'e line. "No, it goede nijs is dat wylst jo jo diel fan 'e zi krigen, ik fuort wurke oan in heulende komputer. Sa earst de twadde hynder en ferovering. Miss Jay? Grutte hûnen blaffen."
  
  Hayden skodde har holle. "Praat Amerikaansk, lul, of ik sil dy ûntslaan."
  
  Drake seach oer de tafel, wittende dat se noch stie te stean. Ommers, de kaai koade wie yn harren besit, en de Amerikanen wisten it. Doe foel him in gedachte op, en hy joech har sinjale om him achter yn it fleantúch by te kommen.
  
  Se klonken stil oan inoar.
  
  "Soe it mooglik wêze om gewoan ien fan 'e blêden te ferliezen?" hy frege. "De wichtichste fan har."
  
  Se stoarre. "Fansels, as jo in doel op ús tekenje wolle. Se binne net sa dom."
  
  Hy skodholle. "Ik wit it, mar sjoch nei it alternatyf."
  
  Hayden bûgde werom yn syn stoel. "No, ik tink dat wy al ferwûne binne. Hokker skea kin in oare died fan insubordinaasje feroarsaakje?"
  
  "Litte wy SEAL Team 7 freegje as se hjir komme."
  
  De twa seagen inoar efkes oan, beide ôffreegje wat de oarders fan it oare team krekt wiene. It geheim derfan makke har soargen. Hayden hearde de onaangename man wer begjinne te praten en draaide him om.
  
  "Agent Jay, Washington wol de krekte details fan 'e Conquest Box witte."
  
  "Sis har dat ik kontakt mei har sil."
  
  "Mmm, echt? Moai."
  
  "Hawwe jo wat nijs?"
  
  "Ja, ja, wy wolle. Jou my in sekonde."
  
  Hayden kearde werom nei Drake. "It is tiid om in beslút te nimmen, Matt. Eindigje?"
  
  Drake wiegde werom op syn hakken en glimke. "Altyd".
  
  Hayden helle in stikje papier út 'e steapel.
  
  "Hawwe jo it blêd al fûn dat jo nedich hawwe?"
  
  "Ik tocht hjir twa oeren lyn oer."
  
  "Och".
  
  Tegearre, en sûnder in twadde sekonde fan lijen, ferneatige se de wichtichste lead yn 'e haadketen. Hayden foel doe alle blêden wer byinoar en sette se werom yn 'e oarder doaze. De rest fan it team seach se beide sûnder kommentaar oan.
  
  Tegearre wiene se as ien.
  
  "Moai". De man út Washington is werom. "No koken wy echt mei gas. It liket derop dat de Oarder fan it Lêste Oardiel de spiker op 'e kop sloech mei syn beskriuwingen fan 'e tredde Horseman - Honger. De minste Yndiaan dy't ea libbe hat en dat hy wurdt omjûn troch gewearen.
  
  "Yndiaan?" - frege Kinimaka.
  
  "O ja, berne yn 1829; dit is sânhûndert jier nei Genghis Khan en tûzen en fjirtjinhûndert nei Hannibal. Hast krekt..." Hy bleau stil.
  
  "Frjemd," folde Kinimaka it lege yn.
  
  "Miskien, miskien," sei de botanikus. "Immen sei ienris dat d'r gjin tafallen binne. No, lit ús sjen. Hoe dan ek, ik haw it fleantúch omlaat en jo binne no nei Oklahoma ta.
  
  "Witte wy wa't dizze âlde ruiter wêze kin?" frege Drake.
  
  "Ik soe sizze dat hy de meast ferneamde Native American fan allegear is, net de minste, mar wat wit ik?"
  
  Alicia roerde, noch heal yn 'e sliep. "Net sa folle, ferdomme."
  
  "No, tank. No, Goyale, dat betsjut "ien dy't gapt," wie in ferneamd opperhaad fan 'e Apache-stam. Se fersette de FS en de Meksikanen har hiele libben, syn oerfallen waarden in skriklike toarn yn 'e kant fan Amearika."
  
  "In protte lânseigen Amerikanen diene," sei Mai.
  
  "Fansels, en dat kloppet. Mar de man waard fereare as in treflike lieder en strateeg, it archetype fan oerfal en wraakoarloch. Klinkt dit bekend?
  
  Drake knikte ynstimd. "Itselde as Hannibal en Genghis Khan."
  
  "Jo hawwe it, skat. Hy joech him trije kear oer en naaide dêrnei trije kear út. Se makken ferskate films oer syn eksploaten. Hy waard doe behannele as kriichsfinzene en waard earst ferfierd nei Fort Bowie tegearre mei in protte oaren.
  
  "En hy rûn wer fuort?" Alicia like dat se dat wol tinke soe.
  
  "Nee. Op syn âlde dei waard Geronimo in ferneamd."
  
  "Ach, no begryp ik," sei Drake. "Tegearre mei Sitting Bull en Crazy Horse is hy wierskynlik de meast ferneamde."
  
  "No, ja, en wisten jo dat dy trije byinoar kamen? Wow-wow, wy sitte by it fjoer. Dit en dat bouwe? Praat oer it kiezen fan jo favorite ferneamdens om mei kofje te gean - ik soe mei dizze trije gean."
  
  Alicia knikte. "It soe in ûnferjitlike ûnderfining wêze," sei se iens. "Fansels oannimme dat Depp en Boreanaz net frij wiene."
  
  "Yn 1850? Wierskynlik net. Mar dizze man Depp? Hy liket noait âlder te wurden, dus wa wit? Unthâld it ferhaal oer de medisinen manlju dy't koe ferpleatse harren manitou - harren geasten - troch de tiid? Hoe dan ek...Geronimo ferskynde op de Wrâldtentoanstelling fan 1904 en ferskate oare mindere tentoanstellingen. De earme keardel mocht nea werom nei hûs, en hy stoar yn Fort Sill, noch in kriichsfinzene, yn 1909. Hy wurdt begroeven op it Fort Sill Indian Cemetery, omjûn troch de grêven fan sibben en oare Apache-kriichsfinzenen."
  
  "Wapen". sei Dahl. "Dappige mannen."
  
  "Oh, en, fansels, de protte gewearen fan Fort Sill sels, dy't tsjintwurdich tsjinnet as de artilleryskoalle fan it Amerikaanske Leger. It bliuwt it ienige aktive fort op 'e súdlike flakten, nei't it in rol spile hat yn 'e saneamde Yndiaanske oarloggen en sûnt 1869 aktyf west yn alle grutte konflikten." De Geek stoppe foardat hy tafoege, "De Oarder keas dit plak en dizze rider foar in reden."
  
  "Utsein wapens?" - frege Dahl.
  
  "En bekendheid ek," kaam it antwurd. "De oarspronklike oerfal yn Yndiaansk territoarium waard fan hjirút laat troch Buffalo Bill en Wild Bill Hickok. It fort omfette de 10e Kavalery, ek wol bekend as de Buffalo Soldiers.
  
  "Dus, litte wy it gearfetsje." Dahl suchte. "It grêf fan Geronimo leit yn Fort Sill. De Oarder slagge deryn teminsten fjirtich jier lyn plannen út te skieden om ferneatigjende wapens derbinnen te bouwen, en no binne in heal dozen fan 'e deadlikste spesjale troepenteams op' e planeet razend derop.
  
  Yn 'e djippe stilte sei de geek fleurich: "Ja, man, cool spul, hè?"
  
  
  HAADSTIK Fjouwerentweintich
  
  
  Doe't it fleantúch ynkaam foar de lêste etappe fan 'e flecht nei Oklahoma, besprutsen de bemanning wat se oant no ta wisten - de measte iepenbieringen oer de fjouwer hoeken fan 'e ierde, de Ruiters, en de deadlike wapens dêr't nazi-oarlochsmisdiedigers yn begroeven hiene de grêven fan âlde kriichshearen. De gearspanning wie grut, kompleks, en it wie ûnûntkomber - om't de Oarder woe dat it foar hûndert jier leefber soe wêze. En ek no, neffens de tekst, wie de fjirde Ruiter "it wiere lêste oardiel."
  
  Yn it ljocht fan 'e oant no ta ûntdutsen wapens, wat koe it wêze?
  
  Drake betocht dit. Earst moasten se nei Fort Sill komme en elkenien stopje om it wapen fan honger yn hannen te krijen. En meitsje jo soargen oer oaren dy't rjochtstreeks nei de fjirde Horseman geane - de gesel fan God. Ik bedoel ... wat foar namme is dit?
  
  "Kin ik in fraach stelle?" - sei er doe't it fleantúch begûn del te fallen.
  
  "Jo hawwe it al dien," lake de geek, wêrtroch't Hayden, Alicia en May de eagen slute, har geduld rûn op.
  
  "Hoe krige Geronimo syn titel?"
  
  "Geronimo wie in echte fjochter. Sels op syn stjerbêd joech er ta dat er spyt hie fan syn beslút om op te jaan. Syn lêste wurden wiene: 'Ik hie noait opjaan moatten. Ik moast fjochtsje oant ik de lêste wie dy't stie.' Hy hie ek njoggen froulju, guon tagelyk."
  
  "Mar de minste Yndiaan dy't ea libbe?"
  
  "Yn syn militêre karriêre wie Geronimo ferneamd om syn dryste anty's en ûntelbere ûntsnappingen. Hy ferdwûn yn grotten dêr't gjin útgong wie, om letter bûten te sjen. Hy wûn altyd, hoewol hy altyd yn de minderheid wie. D'r is in plak yn Nij-Meksiko dat oant hjoed de dei noch bekend is as Geronimo Cave. Ien fan 'e grutste ferhalen fertelt oer hoe't hy in lytse groep fan achtentritich manlju, froulju en bern liede dy't mear as in jier lang ôfgryslik jage waarden troch tûzenen Amerikaanske en Meksikaanske troepen. Sa waard er de meast ferneamde Yndiaanske Amerikaan fan alle tiden en fertsjinne er himsels de titel fan "de minste Yndiaan dy't ea libbe" ûnder de blanke kolonisten fan de tiid. Geronimo wie ien fan de alderlêste krigers dy't de besetting fan harren lannen akseptearre troch de Feriene Steaten."
  
  "Ik waard eartiids de 'slimste teef neamd dy't ea libbe'," herinnerde Alicia weemoedich. "Ik kin my net ûnthâlde fan wa."
  
  "Mar ien kear?" frege Kenzi. "Dit is nuver".
  
  "Meast wierskynlik wie it my." Mai glimke efkes nei har.
  
  "Of ik," sei Drake.
  
  Dahl like as syn harsens brekke. "No, ik tink dat ik my herinnerje ..."
  
  "Fort Sill," sei de piloat. "Tsien minuten oer. Wy hawwe tastimming om te lânjen en it is hyt yn it gebiet."
  
  Drake fronse, beriedt himsels. "Hyt? Lêst er út in bewurke skript of wat?"
  
  "Der moatte sa'n tachtich minsken wêze." Kinimaka stoarre troch it tige lytse finster.
  
  "Ik tink dat hy soargen bedoelt," sei Yorgi. "Of ûnder oanfal."
  
  "Nee, hy bedoelt syn status," fertelde Smith harren. "Prachtig taret."
  
  It fleantúch kaam del en stoppe gau. Hast daliks begûnen de efterste frachtdoarren iepen te gean. It team, al útrekt en op 'e fuotten, draafde út it sinneljocht, dat fleurich út it asfalt reflektearre waard. In helikopter wachte op harren, dy't brocht se nei it grûngebiet fan Fort Sill. Doe't se oankamen, fertelde in kolonel út Fort Sill harren oer de situaasje.
  
  "Wy binne hjir yn folsleine fjochtsreeheid. Alle wapens binne klear, laden en rjochte. Geronimo syn grêf ek, en wy binne ree om te filmjen."
  
  "D'r binne fiif fan ús oer." sei Hayden. "Ik gean agressyf foarút op it begraafplak. Ik bin der wis fan dat jo bewust binne fan alle potensjele tsjinstanners."
  
  "Ik wie folslein taret, mefrou. It is in ynstallaasje fan it leger fan 'e Feriene Steaten, in ynstallaasje fan Marine Corps, en in basis fan loftferdigening en brânwacht. Fertrou my as ik jo sis dat wy al ús hoeken bedekt hawwe.
  
  Hayden zoned út en seach hoe't Fort Sill hjirûnder ferskynde. Drake skansearre it gebiet en kontrolearre syn wapen ien lêste kear.
  
  Ik hoopje dat fansels.
  
  
  HAADSTIK Fiifentweintich
  
  
  De sfear wie elektrysk, elke soldaat wie spand en ferwachte in soarte fan oarloch. It team rûn tusken de brede bakstiennen kolommen en beweecht tusken de protte grêfstiennen, elk fan dat wie it rêstplak fan in fallen held. It grêf fan Geronimo wie bûten it sletten paad en it duorre in protte ekstra minuten om der by te kommen. Hayden lei it paad, en Kinimaka brocht de efterkant op.
  
  Drake harke, wend oan syn omjouwing. It plak fan safolle artillerybataljons hie noait stil west, mar hjoed koe in persoan hast in blêd yn 'e wyn hearre. Oeral op de basis wachte minsken. Se wiene taret. De opdracht waard fan boppen del stjoerd om fêst te stean yn it gesicht fan wat der barre soe. De Amerikanen soene gjin gesicht ferlieze.
  
  Se rûnen oer in smel, mei leistien bestruid paad, har learzens knarsten. It like nuver om binnen sa'n basis alert te bliuwen, mar de lannen en ploegen dêr't se tsjin wiene, wiene sûnder mis ta alles yn steat.
  
  Drake rûn neist Lauren, dy't it team bywurke hold mei alle nije ynformaasje.
  
  "De Frânsen binne noch aktyf. Twa fan harren op it stuit, mei mear op 'e wei."
  
  "Rapporten fan sjitten yn Oklahoma City. It kin de Britten wêze. It is op dit stuit net te sizzen."
  
  En it antwurd: "Ja, wy hawwe wol feroveringswapens. It is hjir krekt. As jo ien op basis sette, bin ik der wis fan dat wy it oerbringe kinne."
  
  Drake riede dat se wierskynlik feilich wiene fan SEAL Team 7, teminsten hjir fan binnen. It ienfâldige feit dat se yn 'e Feriene Steaten mochten en dan op in legerwebside fertelde him dat der wat serieus mis wie.
  
  Wa stjoerde de seehûnen?
  
  Wêrom?
  
  Hayden fertrage doe't har gids har in oar, noch smeller paad del lei. Al gau bleau er stean foar in heal tsiental buorden.
  
  "Dizze," sei er, "heart fan Geronimo."
  
  Fansels wie it foar in grut part ûnmiskenber. De grêfstien wie gjin gewoane grêfstien, mar in steech; in grutte, troch de minske makke peal stiennen yn de foarm fan in rûge piramide mei in plakette yn it sintrum mei de opsetsin ûndûbelsinnige namme 'Geronimo'. It wie in ongelooflijk âld plak en moat yn syn tiid yndrukwekkend west hawwe. Hy waard flankearre troch it grêf fan syn frou Zi-ye en syn dochter Eva Geronimo Godley.
  
  Drake fielde in soarte fan geastlike eangst by it sjen fan it grêf fan 'e grutte strider, en wist dat oaren itselde fielden. Dizze man wie in soldaat dy't meast tsjin de Meksikanen fochten en fochten foar syn famylje, syn lannen en syn wize fan libjen. Ja, hy ferlear, krekt as Cochise, Sitting Bull en Crazy Horse ferlearen, mar har nammen libje in protte jierren.
  
  In lytse graafmasine stie klear.
  
  Hayden knikte nei de basiskommandant, dy't knikte nei de graafmachinesjauffeur. Al gau gie in grutte graafmasine oan it wurk, dy't enoarme stikken grûn tilde en se op 'e grûn yn 'e buert ferspriede. Drake wie ek op 'e hichte fan 'e ûntheiliging en de beskuldigings dy't tsjin it leger makke wurde kinne, mar de oanwêzigens fan safolle soldaten yn 'e buert betsjutte dat it net wierskynlik wie dat ien it soe ûntdekke. Se soene Fort Sill nei alle gedachten efkes foar it publyk slute.
  
  Hoe hat de Oarder dit dien?
  
  Ik freegje my ôf... safolle jierren lyn? Faaks wie de tagong doe makliker. Hayden fertelde de backhoe-sjauffeur om maklik te graven, sûnder mis te tinken oan Hannibal's ûndjippe grêf wêr't gjin kiste wie. It team seach hoe't it gat djipper waard en de terp heger waard.
  
  Uteinlik stoppe de graafmachine en sprongen twa manlju yn it gat om de lêste stikken ierde fuort te heljen.
  
  Drake ferhuze stadich nei de râne fan 'e kûle. Alicia stiel mei him. Lykas ferwachte bleau Kinimaka werom, woe net ûnderoan einigje. De twa manlju helle it kistdeksel fan 'e grûn en rôpen om tiltouwen dy't oan' e graafbakbak fêstmakke wurde moasten. Al gau begûn de kiste stadichoan omheech te kommen, en Drake seach wer om him hinne.
  
  Hy wist dat der oeral minsken stiene mei stoïsynske gesichten en om it kamp hinne. No bigoun it him op to kommen dat der gjin striid komme soe. De kiste fan Geronimo waard foarsichtich op 'e grûn dellein, lytse stikjes stiennen en grûn brokkele fuort. Hayden seach nei de basiskommandant, dy't skodholle.
  
  "Jo partij, agent Jay. Ik bin besteld om jo alles te jaan wat jo nedich binne. "
  
  Hayden gong nei foaren doe't ien fan 'e gravers it kistdeksel iependie. It team naam de lieding. It deksel tilde ferrassend maklik op. Drake loerde oer it frame yn 'e djipten fan 'e doaze.
  
  Sjoch ien fan 'e grutste ferrassingen fan jo libben.
  
  
  ***
  
  
  Hayden luts fuort, in momint beferzen; de missy fergetten, har libben fergetten, har freonen ynienen fuort as har harsens feroare yn stien.
  
  Nea...
  
  It wie ûnmooglik. Dit wie grif wier. Mar se doarst net fuort te sjen.
  
  Binnen de kiste, monteard op in titanium beugel, hong in state-of-the-art digitaal skerm, en wylst se seagen, kaam it ta libben.
  
  Dof laitsjen kaam út de sprekkers. Hayden en de oaren foelen werom, sprakeleas. Keunstmjittich laitsjen klonk fan it ferbettere skerm ôf doe't in mannichte fan kleuren it folde, flits nei flits fan stjerren dy't nei bûten ta kamen. It team begûn te kommen ta harren sinnen, en Drake kearde him ta.
  
  "Is dat rjocht ... ik bedoel ... wat de -"
  
  Dahl kaam tichterby om better te sjen. "Is earme âlde Geronimo hjir noch?"
  
  Hayden luts him fuort. "Foarsichtich! Begripe jo net alle konnotaasjes fan dit?"
  
  Dahl knipperde. "Dit betsjut dat immen ús in skerm liet yn plak fan in doaze. Tinksto dat dit in wapen is?"
  
  "De Oarder hat dit net opjûn," sei Hayden. "Teminsten net as it giet om nazi-oarlochsmisdiedigers. Dit betsjut dat de oarder is -"
  
  Mar doe stoppe it laitsjen.
  
  Hayden befrear, net wis wat te ferwachtsjen. Se seach del, ree om te dukken en te ferbergjen. Se stie foar Lauren. Se woe dat Kinimaka, Drake en Dal net sa tichteby wiene. Sy...
  
  It logo flitse op it skerm, fel read op swart, neat mear as in streep bloed yn har geast.
  
  "Dit is it logo fan 'e oarder," sei Alicia.
  
  Ik begryp it net," joech May ta. "Hoe koene se dat skerm op it plak krije? En hoe koe it noch funksjonearje?"
  
  "Se hawwe it net dien," sei Yorgi.
  
  It logo ferdwûn en Hayden sette al it oare út har tinzen. It swarte skerm ferskynde wer en in keunstmjittich ferlege stim begûn troch de luidsprekers hinne te piipjen.
  
  "Wolkom by jim nachtmerje, jonges en famkes," lies it, en doe wie der in skoft foar in útbarsting fan ûnderdrukt laitsjen. "De honger begroetet jo, en jo moatte witte dat de lêste twa Ruiters de minste binne fan allegear. As de honger dy net oerkomt, dan wol de dea! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Hayden naam in momint om har ôf te freegjen hokker ferdraaide geast en ferdraaide ferbylding mei dizze crap kaam.
  
  "Dan geane wy direkt nei it punt. De tredde Horseman soe leaver ferneatigje jim allegearre as tastean jim te ferneatigjen inoar. Honger docht dat, bin ik gelyk? "- ferfolge de gutturale stim. "En no't jo yn it elektroanyske tiidrek binne ferhuze, sil it folle, folle rapper barre. Hawwe jo oait heard fan Strask Labs?
  
  Hayden fronste, seach fluch om him hinne en kearde de basiskommandant oan. Hy knikte en wie op it punt om te praten doe't de stim trochgie.
  
  "Dit is ien fan 'e grutste konglomeraten, dy't yn 'e hel binne om de wrâld oer te nimmen. Krêft. Ynfloed. Enorme rykdom, se wolle it allegear en begjinne te ferhúzjen nei de grutte kompetysjes. De Amerikaanske regearing hat koartlyn har fertrouwen pleatst yn Strask Labs.
  
  Wat betsjut dat? Hayden tocht der oer nei. En hoe koartlyn?
  
  "Yn Dallas, Texas, net fier hjirwei, hat Strask in biologysk testlaboratoarium. Se produsearje medisinen, sykten, kuren en wapens. Se rinne it gamut. As d'r in deadlike ynfeksje is, in wrâld-deadlik firus, in senuwgaskanister, of in nij biologysk wapen, sil Strask yn Dallas it hawwe. Letterlik," grommele er, "it is in algemiene winkel."
  
  Hayden woe it dêr ophâlde. Dingen gongen yn in heul minne rjochting.
  
  "It biologyske laboratoarium is in doelwit wurden. De hongersneed sil loslitte wurde. Jo gewaaksen en dy om 'e wrâld sille ferdwine en stjerre. It is in troch de minske makke gif dat mei opsetsin op in spesifyk gewaaksferskaat rjochtet en net te stopjen is. Wy binne de oarder fan it lêste oardiel. En lykas ik sei, dit is dyn nachtmerje.
  
  De opname stoppe. Hayden knipperde en stoarre, folslein ûnbewust fan 'e wrâld en har problemen. As de oarder wie rjochte op in biolab dat in gewaakskontaminaasje hie oanwiisd en fan plan wie om alle foarrieden te ferneatigjen, dan ...
  
  It wie mooglik. En wierskynlik. Sûnder mis soe de sykte ek de boaiem beynfloedzje, sadat der oait gjin ytbere gewaaksen mear groeie.
  
  Doe kaam it skerm ynienen wer ta libben.
  
  "Oh, en no't wy yn it elektroanyske tiidrek libje, lit my jo dit fertelle. Troch dizze kiste te iepenjen, troch dizze opname te begjinnen, sette jo it hiele ding yn beweging - elektroanysk!"
  
  
  HAADSTIK SESENTWANT
  
  
  Fort Sill kaam yn 'e striid. De basiskommandant rôp foar in technikus om te kommen en de opname, it skerm en alles wat se koenen fine yn 'e kiste te disassemble. Hayden seach bondels âlde klean en bonken oan 'e boaiem en moast der fan útgean dat de Oarder gewoan in skerm yn pleatst hie en it foar ien oerlitten hie. Koe it sinjaal ferbûn mei de Wi-Fi fan 'e basis útgean op it momint dat se de kiste iepene?
  
  Dat moat ik leauwe. De ôfdruk markearre it begjin fan de opname. Meast wierskynlik wiene sensoren belutsen. Wa't dit alles die, wie technysk. Wat rôp in oare fraach.
  
  "Hawwe wy krekt foarútsprongen fan 'e nazi-oarlochsmisdiedigers fan fyftich jier lyn oant no?"
  
  "Ik begryp it net," sei Smith.
  
  It team wie fuortgien fan it grêf fan Geronimo om oaren meidwaan te litten, en stie no yn in groep ûnder de beammen.
  
  "Ik tocht dat it frij dúdlik wie," sei Hayden. "De man sei dat wy de Oarder fan it Lêste Oardiel binne. Se besteane noch."
  
  De basiskommandant kaam oan. "Dus minsken, wy hawwe ús perimeter ferdûbele en fertrijefâldige. Gjin teken fan jo spesjale krêften fijannen. It liket derop dat se dizze kear dúdlik it mark misten en ik haw se echt de skuld jûn. Hjir is in soad fjoerwurk." Hy wiisde nei de soldaten dy't om it fort stiene.
  
  "Dit betsjut net dat it sinjaal dat út dat grêf kaam net op oare plakken waard útstjoerd," merkte Lauren op. "Elk oantal minsken koe it yn ien of oare foarm sjoen hawwe."
  
  "Hoewol dit wier is," knikte de kommandant, "kinne wy der net folle oan dwaan. Wat wy no kinne dwaan is Strask Labs skilje en, sa't se sizze, dizze jonges warskôgje.
  
  Hy wiisde nei in man yn de buert dy't syn telefoan al op it ear drukke hie.
  
  Hayden wist dat se sekretaris Crowe skilje moast, mar liet har ôf doe't de oprop fan 'e soldaat oer de luidspreker kaam, wêrtroch't it einleaze piepjen it SPEAR-team besoarge om him hinne seach.
  
  "Dit is in 24-oere personiel laboratoarium," sei de basiskommandant. "Op oprop oan it leger en it Wite Hûs. Ik kin net útdrukke hoe slim it is." Hy joech de rinkeljende telefoan de skuld.
  
  "Jo moatte net." sei Hayden. "Kinne jo kontakt opnimme mei lokale autoriteiten? Stjoer se nei Strask en fertel har dat wy ûnderweis binne.
  
  "Daliks, agent Jay."
  
  Hayden rûn nei de helikopter. "Wy moatte nei Dallas! No! "
  
  
  HAADSTIK SJANEN TWAIN
  
  
  Karin hat wat foar har wichtich wie in ûnmjitlike tiid bestege foardat se sels de flash drive oan de kompjûterterminal sjen liet. Se wist goed dat immen mei Tyler Webb's rykdom en ynfloed elke technology op syn kompjûter koe ynstallearje - foaral ien dy't alle smoarge geheimen befette dy't hy yn 'e rin fan' e jierren hie sammele.
  
  En hjir wie se.
  
  Jonge frou. Kompjûter. Flash-kaart.
  
  Hoefolle nammen hawwe se my yn it ferline neamd? Meisje mei gegevens. Kop yn in web. Khakaz Lang lyn, fier fuort, mar noch altyd relevant.
  
  Dino en Wu stiene en seagen, tafersjoch fan it hûs al sa goed as it ea kin. Se hiene sensoren foar elke oanpak en plannen mei backupstrategyen foar sawol hurde as sêfte evakuaasjesituaasjes. Alle trije soldaten wiene op it stuit yn serieuze tastân - slein, ferwûne, stadichoan genêzen fan har kuier yn San Francisco. Se wiene ek hyt, hongerich en koart oan fûnsen. Under garânsje fan Karin wedzjen se der alles op. Fan it begjin ôf oan.
  
  "It is tiid om jo wearde te bewizen," sei se.
  
  Har earste jierren ferlieten har nea; foar in lange tiid kearde se har rêch nei de wrâld. Sels ferneatiging wie ien fan 'e manieren fan fersoening.
  
  "Wy leauwe yn dy," sei Dino.
  
  Se glimke grimmitich doe't se de flash drive ynstuts en seach nei it grutte skerm. Se ûntwurp alles om sa rap mooglik te rinnen, en no wie der gjin fertraging doe't de prompt op it skerm flitse:
  
  Trochgean?
  
  Ferhipte wier.
  
  Se gyng sitten en gong oan it wurk. It toetseboerd rattele, har fingers flikkerden, it skerm flikkere. Se ferwachte it net yn ien kear te finen of sels te begripen - d'r sieten in protte gigabytes oan ynformaasje yn - en dêrom makke se alles sa ultrafeilich mooglik foardat se de stasjon laden. Se iepene ek in pear offshore-akkounts en in pear akkounts yn Los Angeles dêr't se miskien gau wat jild yn kinne deponearje. Fansels herinnerde se har alles út har tiid by SPEAR; it is wat barde nei de dea fan Webb dat kin bydrage oan de saak.
  
  De tawry, mar onheilspellende dokuminten foar no negeare en har fokus op har finânsjes, draaide se har fingers en skerm yn in warrelwyn fan ynformaasje. Dino gasped as se muoite om by te hâlden.
  
  "Ferdomme, ik tocht dat ik in sjeny wie by Sonic. Ik wedde dat jo dat stekke lytse stront oer it plak meitsje, hè?
  
  "Kinne jo Sonic? Fan Master System of Mega Drive? Binne wy hjir net allegear te jong foar?"
  
  Dino seach ferbjustere. "Playstation, man. En retro is better."
  
  Karin skodde har holle en twong harsels te glimkjen. "Oh ja, it is hielendal retro, man."
  
  Djiper yn it finansjele bestân grave, ûntduts se al gau akkountnûmers, sortekoades en kaaikommando's. Se fûn boarnebanken, de measten fan har offshore. Se fûn mear as fiifentweintich ferskillende akkounts.
  
  "Ongelooflijk."
  
  Dino helle in stoel omheech. "Ja, ik ha it dreech om de twa by te hâlden. En se binne beide leech!"
  
  Karin wist dat se gjin tiid hie om elk akkount te kontrolearjen. Se moast it besunigje en it bêste kieze. Geniale, se hie al skreaun in ienfâldich programma dat soe gean troch de triem en markearje de akkounts mei de heechste nûmers. Se liet it no los en wachte fiif sekonden.
  
  De trije blinkende blauwe strepen liken kânsryk.
  
  "Litte wy nei dy sjen."
  
  It earste akkount flitse. It wie basearre op 'e Kaaimaneilannen, net brûkt, en liet in saldo fan tritich tûzen dollar sjen. Karin knipperde. Dat kinst net miene! Se wist dat Webb úteinlik de bannen ferbrutsen hie yn syn roekeleaze efterfolging fan Saint Germain's skat - hy hie it allinich gien en hie grutte sommen útjûn om ûnopspoard te bliuwen en in leger oan 'e ein te rekrutearjen, hy hie tûzenen betelle om in lêste geunst te freegjen, - mar hja hie net ferwachte dat syn rekkens sa útputten wiene.
  
  Yn alle gefallen stjoerde se gau tritich tûzen nei it pleatslike Los Angeles-bankrekken dat se al iepene hie.
  
  It is gefaarlik, mar as wy haasten, kinne wy it jild ophelje en meinimme. As immen bespioneare op it akkount, wat ûnwierskynlik like sjoen syn lege saldo, dan soene se dat kinne kinne foardat immen it fûn.
  
  Se ferhuze nei it folgjende akkount, seach it saldo wie tachtich tûzen dollar, en moast tajaan dat it wie better op dizze manier. Mar neat as de miljoenen dy't se ferwachte. Njonken har bleau Dino stil. Se naam it jild en drukte har sykheljen op de lêste rekken.
  
  Blinder. Fyftjintûzen?
  
  Se waard twongen om te sjen troch de oerbleaune rekkens, cash út oan 'e ein fan' e som fan likernôch hûndert en tritich tûzen dollar. It wie net min, mar it wie net lifetime garânsje type jild. Dit soe tiid duorje, en se wie foarsichtich om langer ferbûn te bliuwen, mar foar no makke de krapte oan foarrieden de folgjende stap nedich.
  
  "Iten foar sjantaazje," sei se.
  
  "Ik bin net bliid mei dit," sei Dino.
  
  "It hinget der ôf fan wa't it is," merkte Karin op. "En wat hawwe se dien. Wy kinne de wirklik kweade bastarden bleatstelle - miskien fia in nije spesjalistyske webside - en beprate wat wy kinne dwaan oan dyjingen dy't miskien in pear pûn ferlieze.
  
  Wu skodde de holle. "Wat?" - Ik frege.
  
  "In pear dollar. Tsentarinos. Wonga. Ferdomme, wêr begjinne wy?"
  
  It nije bestân befette in protte siden mei nammen, elk fet en begelaat troch in foto en datum. Karin rôle de list del. "Krekt, no, se steane yn alfabetyske folchoarder. Alteast dat is wat. Guon foarkar?"
  
  "Ik ken gjin rike jonges," sei Dino. "Om net te hawwen oer it ôfpersen fan immen."
  
  "Ik herken guon fan dizze nammen," sei Wu doe't Karin mei fertrouwen troch de AC-side rôle. "Beroemdheden. Sportstjerren. TV presintatoaren. God, wa wie dizze Webb guy?"
  
  "Wa wie hy?" Karin fielde de haat mei opnijde krêft opblaze. "Ien fan 'e minste, griezeligste en machtichste skepsels dy't ea libbe. Kwea ynkarneare, yn steat om elk libben op 'e planeet te beynfloedzjen.
  
  "Ik koe der no in pear fan neame," sei Dino.
  
  "Ja, elkenien koe dat dwaan. Mar dit binne krekt it soarte fan ezels dêr't wy ûnder wolle bliuwe."
  
  Karin kontrolearre de firewalls fan har systeem, op syk nei alle iere warskôgingstekens dat in oar omsnoeide. Der wie neat foar te stellen, mar se wie net sa idel om te leauwen dat immen dêr net folle tûker wie as har.
  
  "Kontrolearje it hiele plak," sei se, wylst se de flash drive fuorthelle. "Wy moatte alles in dei as wat kontrolearje fan side B. Dan sille wy sjen."
  
  
  ***
  
  
  Dit wie allegear diel fan har soarchfâldige tarieding. As der wat mis giet en se wurde sjoen, finzen nommen of fermoarde, sil it net komme troch gebrek oan tarieding. Karin brûkte elke trúk yn har grutte arsenaal en elke ounce fan har grutte yntellekt om har te beskermjen.
  
  En myn plan. Myn lytse ferjilding.
  
  Dino, Wu en sy ferlieten har hûs yn 'e woastyn en ôfsletten harsels yn in lyts hokje dat se midden yn it neat fûnen. It duorre wiken fan metodysk sykjen, mar ienris fûn, blykte it in ideaal plak te wêzen foar in reserveopfang. Wu brocht fjouwerentweintich oeren troch nei it hûs te besjen fia CCTV. Karin en Dino rieden nei Los Angeles, lutsen it jild werom en pleatsten wat oerbleaun op oare plakken, en kontroleare periodyk de firewalls fan har netwurk, har betrouberens en de steat wêryn se wiene. Kear op kear seach se gjin teken dat dit op ien of oare manier hifke wie.
  
  Metoadysk en foarsichtich lykwols; it wie de iennichste manier wêrop se frij bliuwe koenen.
  
  In hiele tritich oeren wiene foarby doe't se weromkamen yn 'e hûs. Noch in pear kontrôles en Karin wie klear om wer mei de flash drive te wurkjen.
  
  "Hawwe jo de kamera's kontrolearre?" - sy frege.
  
  "Ja, doch it gewoan."
  
  It duorre mar in pear sekonden en doe rôle se noch ien kear troch de list mei nammen. Nei C kaam fansels D.
  
  Matt Drake wie net op 'e list.
  
  Mar der wie in aparte seksje foar SPEAR. De namme fan Drake stie op 'e list. Sa wie Alicia Miles. Hayden Jay en Mano Kinimaka se ferwachte. Se seach Bridget Mackenzie - gjin wûnder. Lancelot Smith? Hmmm. Mei Kitano. Lauren Fox. Yorgi. Opfallend wie der gjin ferwizing nei Thorsten Dahl.
  
  Mar der wie in ferwizing nei Karin Blake.
  
  Se stoarre him efkes oan, doe besleat se him no te negearjen. Oare keppelings yn ferbân mei it SPEAR team en tafoege oan 'e boaiem fan' e earste side wiene fan Kimberly Crow, sekretaris fan definsje; Oan Nicholas Bell, finzene; en in hiele submenu mei de titel "Famylje / freonen".
  
  Ferdomd, dizze keardel gie echt nei stêd op harren.
  
  Moai.
  
  De earste klik moat gewoan op 'e namme west hawwe: Matt Drake.
  
  Har blik flikkere, wankele, en bigoun doe to wreidzjen; har eagen waerden nei de grutte fan skûtels.
  
  "Fuck my," flústere se bang. "Och. Fuck. my."
  
  
  HAADSTIK Achtentweintich
  
  
  Matt Drake seach it teken fan Strask Laboratories lang foardat se dêr kamen. Oan 'e râne fan Dallas wie it noch in heech gebou, en it blau en wyt stilisearre 'S'-logo waard oan 'e boppekant fan 'e struktuer monteard. Har auto's rieden lykwols fluch, en al gau seach er dat it hiele terrein foarút iepene.
  
  Strask Labs like ûnbelangryk, saai, in stôk yn it tsjil, en dat wie sûnder twifel it idee. Syn finsters wiene ûntrochsichtich, mar in protte wiene. Syn parkearterrein wie bedekt mei in nêst fan CCTV-kamera's, mar dat wie de wrâld. Nimmen koe fertelle hoe avansearre de kamera's wiene of hoe fier se útwreide. D'r wie gjin poarte oars as in flauwe barriêre. D'r is hielendal gjin feiligens sichtber.
  
  "Noch in antwurd?" - frege Dahl.
  
  Hayden knypte de brêge fan har noas. "Deadestilte," wie alles wat se sei.
  
  Drake studearre it lânskip. It parkearterrein wie L-foarmich om it gebou hinne, foar en oan de eastkant. Oan it westen wie in steile, gersfolle wâl. Gjin hek. It hiele gebiet wie iepen plan. In netwurk fan diken rûn der omhinne, en tsientallen lytse kantoargebouwen, pakhuzen en stripwinkels makken it direkte útsicht út.
  
  "Plysje," sei Dahl.
  
  DPD-offisieren wiene al op it plak, parkeard bûten it gebiet oan 'e kant fan 'e dyk. Hayden fertelde har sjauffeurs om tichtby te parkearjen en sprong út.
  
  Drake folge my fluch.
  
  "Ha jim wat sjoen? Iets?" frege Hayden.
  
  De lange offisier mei sideburns seach omheech. "Wat jo sjogge is wat wy hawwe, mefrou. Wy krigen de opdracht om te observearjen en gjin aksje te nimmen."
  
  Hayden flokte. "Dat wy hawwe gjin idee wêr't wy ús yn krije. Gewoan de belofte fan in gekke persoan dat dingen sa slim binne as se kinne wêze."
  
  Alicia skodholle. "Hoi, wat is nij?"
  
  "As se in biologysk wapen of in biologysk apparaat hawwe dat spesifyk ûntwurpen is om ús gewaaksen te ferneatigjen, dan hawwe wy gjin kar," sei Dahl.
  
  "En hoe stelle jo foar dat wy binnen komme?"
  
  "Hou foarút," sei Dahl mei in glimke. "Is der in oare manier?"
  
  "Net foar ús," sei Drake. "Bisto klear?"
  
  "Ferdomme," mompele Alicia. "Ik hoopje wirklik dat jo beide gjin hannen hâlde."
  
  Hayden frege om de items dy't se fregen en joech se fuort. Drake naam syn gasmasker en die it op. Der wie gjin risiko yn it laboratoarium.
  
  Drake glied doe del in gerswâl en sprong oer in ravyn hjirûnder yn in parkeargebiet. Oeral wiene sa'n fjirtich auto's ferspraat, de gewoane koeriers fan ferskillende leeftiden en skjinens. Neat ûngewoan. Dahl jogge neist him, Alicia en May oan syn rjochterkant. Se wiene folslein taret en har wapens wiene klear. Drake ferwachte it slimste, mar foar no wie alles wat har begroete in skriklike stilte.
  
  "Tinksto dat de ynformaasje de oare ploegen berikt hat?" Kinimaka seach om de perimeter hinne. "As guon fan dizze lannen wyn krije dat sokke biologyske wapens hjir binne en kwetsber binne yn dit laboratoarium, kinne wy oanfalle. En Strask is folle minder feilich dan Fort Sill.
  
  "Oare teams?" Lauren suchte yn 'e kommunikator. "Ik bin benaud dat de opname fan 'e oarder sûnder beheiningen waard útstjoerd. En dat in strontstoarm wol yn folle gong kin."
  
  Kinimaki syn mûle feroare yn in grutte sirkel. "Oeh."
  
  Drake en Dahl gongen fierder, manoeuvreren tusken auto's en hâlde har eagen op alle ruten. Neat beweecht. Gjin alarm klonk binnen. Se berikten de paden dy't liede nei de haadlobby en seagen dat sels dy lytse finsters fertsjustere waarden.
  
  "As ik hjir levere," sei Dahl. "Ik soe fuortendaliks oannimme dat dit gjin gewoan laboratoarium wie."
  
  "Ja freon. It is altyd better om in moaie lytse ûntfangst te hawwen."
  
  Dahl besocht de doarkrukken en seach ferrast. "Untskoattelje."
  
  Drake wachte op Hayden syn kommando en oarder. "Gean."
  
  Mei in gasmasker dy't syn fyzje beheine, seach er hoe't Dahl de doarren wiid iependie en doe nei binnen glied. Drake nivellere syn nije HK wylst op syk nei fijannen. It earste wat se seagen wiene lichems dy't by de resepsje en yn 'e gongen derachter leine.
  
  "Fluch". Dahl rûn nei de earste, bedekt troch Alicia. Mai rûn nei de twadde, bedekt troch Drake. De Sweed kontrolearre gau syn pols.
  
  "Tankje God," sei er. "Se libbet".
  
  "En dizze ek," befêstige Mai en tilde it eachlid fan it slachtoffer op. "Ik tink dat hy bedoarn wie. Sliepgas, of hokker fancy term se it ek neame."
  
  Hayden hie in gas-, damp- en dampdetektor mei him. "It is sa'n ding. Non-giftig. Net fataal. Miskien wat ljocht om se yn 'e sliep te bringen?"
  
  "Wodka feroare yn in wapen," sei Alicia, har stim ferfoarme troch it masker. "Dat soe genôch wêze."
  
  Kensi seach har oan, stadich mei de holle.
  
  "Wêr sjochsto nei, Bridget?"
  
  "No, teminsten mei dit masker kin ik nei jo sjen sûnder op te goaien."
  
  "It gas moat in fluch wurkjend gas west hawwe mei folslein dekking," sei Hayden. "Hoe hawwe se dat dien?"
  
  "Vents," sei Lauren. "Verwarmingssysteem, airconditioning, sokssawat. Hoewol, miskien, earne binne wittenskippers opsletten yn har laboratoaria. Sjoen it type foarsjenning sil net elke laboratoarium of opslachfoarsjenning ferbûn wêze mei it haadknooppunt. "
  
  "Oké," sei Hayden. "Dus wêrom ? Wat hawwe se berikt troch it hiele personiel yn 'e sliep te setten?
  
  In nije stim bruts yn harren petear, net troch it kommunikaasjesysteem, mar troch in soarte fan luidsprekersysteem dat wierskynlik it hiele gebou besloech.
  
  "Bisto hjir? Hoe sit it mei de rest? Oh goed. Dan kinne wy oer sa'n tolve sekonden begjinne."
  
  Drake draaide him fluch om, seach nei de doar. Lauren syn stim swaaide troch de kommunikator as in floedwelle.
  
  "Wy komme tichterby! Ik tink de Israelis. Lit ús no trochbrekke. En de Sweden!"
  
  "As d'r oait in plak west hat wêr't gjin geweargefjocht wie..." wiisde Alicia op.
  
  It sjitten is al begûn; De plysjes fan Dallas wiene sûnder twifel op it spoar fan 'e infiltrators. Nettsjinsteande dit barde de oanfal ongelooflijk fluch. Drake rûn al troch de gong del en ferbining mei syn kommunikator, en frege in needútslutingskoade dy't de measte ynterieurdoarren soe iepenje. Op dat stuit eksplodearre in grutte rige ruten efter de earste rige doarren, de granaten fernielen gau de trijefâldige beglazing. Drake seach de skerpe shrapnel eksplodearje yn in deadlike, net te stopjen welle, dy't oer de keamers spielde. Shards ynbêde yn elk oerflak. Ynterieurferdielings en kantoarfinsters binne ek stikken of slingerjend. Drake rjochte it gewear op 'e doarren.
  
  Lauren syn stim: "Twa, trije, fiif, acht, sân."
  
  Hy fierde fluch de oerstjoerkoade yn, rûn der troch, folge troch de rest fan it team. D'r wiene oeral lichems, bewusteloos makke troch it sliepende gas.
  
  "Is it feilich foar ús om ús maskers ôf te nimmen?" hy frege.
  
  Hayden kontrolearre luchtkwaliteit. "Ik ried it net oan. Ja, it is no dúdlik, mar wa't it gas ynbrocht hat, koe it nochris dwaan."
  
  "Mei it slimste," tafoege Dahl.
  
  "Blinder".
  
  Drake iepene fjoer doe't hy seach maskere figueren ynkommen. Fiif tagelyk, dus it wiene wierskynlik Russen, dy't har losmeitsje fan har kûgels en net skele wa't se ûnderweis sear makken. Drake sloech ien op it vest, de rest flechte.
  
  "Ik tink dat wy mei fertrouwen sizze kinne dat it Russyske team net ûnder sanksjes fan 'e regearing is. Gjin oerheid dy't goed yn gedachten is, soe it hjirmei iens wêze.
  
  Kinimaka gniisde. "Wy prate hjir Russen, maat. Min te sizzen."
  
  "En as se tochten dat se dermei fuortkomme kinne," sei Kenzie. "Israëls ek."
  
  Drake naam taflecht efter de tafel. De partysjes om 'e perimeter fan dit ynterne doolhof fan kantoaren wiene op syn bêst flauber. Se moatte yn beweging bliuwe.
  
  Hy swaaide nei Alicia en May doe't er foarby kaam. "Lauren," sei er. "Witte wy wêr't de biologyske wapens binne?"
  
  "Noch net. Mar de ynformaasje komt."
  
  Drake makke in grimas. De moardlike burokraten weagen wierskynlik de libbenskosten tsjin de ynkomsten. Hayden stapte foarby. "Gean djipper," sei se. "Sa sil it wêze."
  
  De Russen skeaten op de binnenkantoaren. De kûgels skuorden troch de glêsfezelhûd, wêrtroch't panielen ynstoarten en aluminium studs oeral fleane. Drake tilde syn holle net op. Hayden krûpte nei foaren.
  
  Drake seach tusken it pún. "Ik kin myn sicht net op har krije."
  
  Dahl siet út in oar eachpunt. "Ik kin". Hy skeat; de man foel, mar Dahl skodde grimmitich de holle.
  
  "West. Noch fiif sterk."
  
  Lauren beëinige de oprop. "Allinnich in stikje ynformaasje, minsken. It befel dat de slieperagint frijlitten kaam definityf fan binnen it gebou."
  
  "Ik haw it," sei Hayden. "Lauren, wêr binne de Sweden?"
  
  Stilte, dan: "Fan 'e manier wêrop't se binnenkamen, soe ik sizze fan 'e oare kant fan it gebou, rjocht nei dy ta."
  
  "Ferdomme, dan moatte wy earst op it sintrale punt komme. Stel dat dit de wei nei de legere nivo's is, Lauren?
  
  "Ja, mar wy witte noch net wêr't de biologyske wapens binne."
  
  "It is dêr del," sei Hayden. "Se soene dom wêze moatte om it earne oars op te slaan."
  
  Drake knikte nei Dahl. "Giet it goed mei dy?"
  
  "Wis. Mar lykas jo earder sein hawwe, soe gjin regearing dizze oanfal autorisearre hawwe. "
  
  "No tinke jo dat de Sweden selsstannich hannelje?"
  
  Dahl fronse, mar sei neat. Op dat stuit wie alles mooglik, en de nije iepenbiering dat de Oarder miskien noch yn wurking wêze soe, bywurke nei in moderne ynfrastruktuer, sette ek fraachtekens oer de hiele side. Hoefolle stappen binne se foar ús?
  
  En de fjirde? As de honger dy net oerkomt, dan wol de dea!
  
  Drake draaide om. Kinimaka krûpte nei de oare kant fan it kantoar en drukte himsels tsjin 'e bûtenmuorre, folge troch Smith doe't se op 'e binnenste midden kamen. Hayden, Mai en Yorgi rûnen krekt troch it midden. Drake skeat skot nei skot om de Russen oan 'e grûn te pinen. Kenzi krûpte tusken har yn, hâldde in pistoal, mar seach dochs grimmitich. It earme famke miste har katana.
  
  Drake berikte it ein fan it iepen kantoargebiet. Hayden wie der al, seach om 'e iepen romte dy't late ta de liftbank en in oar grut gebiet fan kantoaren dêrbûten. Dêr wiene Sweden earne.
  
  "Ik haatsje jo min nijs te jaan," sei Lauren yn har earen. "Mar de Israeli's makken ek gewoan in trochbraak. Dit is in oarlochssône. Jo binne ferrekte gelok om dêr te wêzen. "
  
  No is Kensi werom. "Ik twifelje serieus oan dat de Israeliten de stipe fan 'e regearing hawwe. Mar ik leau dat dit Special Forces binne. Hawwe jo gjin stipe?"
  
  "Op myn manier. In boat fol der fan. Ik haw gjin idee hoe't dizze ploegen der letter út ferwachtsje te kommen."
  
  "Jo leauwe dit net," sei Kensi. "Der is altyd in manier. Jo moatte begjinne te hâlden slachtoffers feilich hjir. Harren de help jaan dy't se nedich binne."
  
  Hayden is werom. "Sorry, ik kin it hjir noch net mei iens wêze. Wy witte net wêr't wy mei te krijen hawwe. Wy witte net oft de Oarder wat deadlikers kin loslitte."
  
  "Is dat net in reden om se út te krijen?"
  
  "De Oarder kin wol dat wy dat krekt dogge. Doch de doarren iepen."
  
  "Mmm, dude," sei Alicia. "In idioat hat de finsters al iepene."
  
  Hayden tocht der oer nei. "Ferdomme, do hast gelyk, mar dit makket it allinnich mar slimmer. Wat as de trick fan 'e Oarder is om iets deadliks frij te litten yn hiel Dallas?
  
  Drake seach nei de liften. "Wy moatte witte wêr't it ferdomme biowapen is."
  
  De kûgels eksplodearre op it Russyske kontingint, wêrtroch't it in "papier-mâché" makke fan ferskate panielen. Briefpapier fleach de loft yn: in set potloden, in telefoan, in hiele steapel papier.
  
  It team is lâne.
  
  Lauren syn stim wie amper te hearren. "Subnivo fjouwer, laboratoarium 7. Dêr sit it. Oanmeitsje!"
  
  
  HAADSTIK Njoggentweintich
  
  
  Mei help fan in rige liften as skyld tsjin de Sweden, hold it SPEAR-team in fêst fjoer op 'e Russen doe't se nei de stielen doarren rûnen. Hayden en Jorgi waarden frijlitten, wylst Kinimaka en Smith nei de Sweden sochten en de rest fan it team rjochte op de Russen.
  
  Hayden drukte op de knop mei it label SL4.
  
  As de liften rûnen, gie it lûd ferlern troch swier gewear. Drake dûkte, mar de fijân wist noch altyd fjoer werom te jaan en foarút te krûpen, om tafel nei tafel hinne te bewegen en sterkere objekten te brûken om efter har dekking te nimmen. Ek doe foel ien man mei in kûgel yn 'e holle. In oar raasde fan pine doe't er wjukken wie, en in oar waard yn 'e skonk sketten. Dochs kamen se.
  
  Boppe de metalen doarren flitsen ljochten en doe swipe se iepen. Hayden sprong yn en de rest fan it team folge. It wie dreech foar harren, mar se kamen der troch.
  
  Drake waard yndrukt tsjin Dahl, de Hong Konger tusken harren.
  
  Alicia lei har kin op syn rêch. "Wa de hel is dat efter my? Mei swalkjende fingers?
  
  "It bin ik". Kenzi hufte doe't de krappe romte se yndrukte, en liet gjin romte foar beweging, om't it nei nivo fjouwer gie. "Mar myn hannen binne fêst om myn nekke. Ferrassend, myn fingers binne der ek." Se swaaide se.
  
  Alicia fielde beweging. "No, ien hat my wat yn 'e kont stutsen. En it is gjin banaan."
  
  "Och, it moat my wêze," sei Yorgi. "No, dit is myn gewear."
  
  Alicia tilde in wynbrau op. "Jo gewear, toch?"
  
  "Myn gewear. Myn gewear, dat bedoel ik."
  
  "Is it folslein opladen?"
  
  "Alicia..." warskôge Drake.
  
  "Mmm, ja, sa moat it wêze."
  
  "Dan kin ik better net ferhúzje. Wy wolle net dat it no wurket yn sa'n beheinde romte, wol?"
  
  Gelokkich, krekt doe't Kensi der útseach dat se op it punt wie om in pittich antwurd te jaan, stoppe de lift en makke in oankomstlûd. De doarren gongen iepen en it team trommele praktysk de gong út. Drake skansearre de muorren foar in teken. Fansels wie der neat.
  
  "Wêr is Lab 7?"
  
  "Rjochtsôf, tredde doar lâns," sei Lauren.
  
  "Perfekt".
  
  Dahl rûn foarút, noch altyd foarsichtich, mar seach selsbetrouwen. De bedriging wie foar in grut part grutter, mar Drake fergeat nea foar in momint de reden dat se hjir wiene. De oarder fan it lêste oardiel. Wat hawwe se oars pland?
  
  Yorgi naam syn masker ôf, hygjend nei lucht. Kensi die mei, brekke de regels, en doe folge Smith it pak, en joech Hayden in lege blik doe't se har earms helpleas opstuts.
  
  "Rebellen," sei Dahl, trochgean te rinnen.
  
  "Ik soe sizze skurken," sei Kensi. "Klinkt better."
  
  Se stie njonken him.
  
  "As ik net sa goed dissiplinearre wie, soe ik ferdomd goed mei jo meidwaan."
  
  "Meitsje dy gjin soargen. Dêr kinne wy oan wurkje."
  
  Drake skuorde har fan efteren. "Jo witte dat hy nei priveeskoalle gie, net, Kenz? Jo sille him noait brekke."
  
  "De Mossad hat syn eigen metoaden."
  
  Dahl seach oer it skouder. "Soene jim twa stilhâlde? Ik besykje te konsintrearjen."
  
  "Sjoch wat ik bedoel?" sei Drake.
  
  "Fokusearje op wat?" frege Alicia. "Nûmers ien oant fjouwer?"
  
  "Dêr binne wy," sei Dahl. "Laboratoarium 7".
  
  "Berekkenje jo alles sels, Torsti? Wachtsje, ik tink dat ik earne in sticker haw."
  
  Hayden stapte foarút. "Formaasje, minsken. Werom sjen. Pas op foar de liften oan beide kanten. Ik haw Lauren oan 'e tillefoan nedich om my te ferbinen mei it biowapen, en ik moat it laboratoarium feilich wêze. Tinke jo dat jo it kinne?"
  
  Sûnder in skoft ferdwûnen se en namen har posysjes yn. Drake en Hayden moasten op har eigen it laboratoarium yn. Se kamen earst it bûtenkantoar yn, dat mei foarrieden besaaide wie, elk beskikber oerflak bedutsen mei allerhanne ark. Drake hie gjin idee wat se wiene, mar se seagen libbensbelang en djoer.
  
  Efter de glêzen muorre wie in ynderlike, feilige keamer.
  
  "Lauren," sei er. "Laboratoarium 7 bestiet út twa keamers. Eksterne en ynterne. It ynterieur is wierskynlik in gemyske kontrôlekeamer dy't kin wurde fersegele en frijlitten.
  
  Neat. Kommunikaasje waard loskeppele.
  
  Drake stoarre Hayden oan. "Wat de-"
  
  "Sorry, Matt. Hayden. Laboratoria binne altyd frekwinsje shielded, sadat sinjalen kinne net komme yn en út. Lab 7 is op in oar nivo as de rest fan 'e foarsjenning, en it hat ús in skoft duorre om de ekstra feiligens út te skeakeljen.
  
  "Sit gjin soargen," sei Hayden. "Wêr te gean?"
  
  "Binnenkeamer. Dêr moat in glêzen kast komme. Sjogge jo dit?"
  
  Drake rûn nei de grutte glêzen muorre. "Ja. Rjocht yn 'e fierste hoeke."
  
  "Biologyske wapens binne fansels net wapens-like. It moat wurde opslein yn in kanister oer de grutte fan in kofjefles. It kin wurde identifisearre troch de koade PD777. Hawwe jo dat?"
  
  "Begryp". Hy gie nei it doarkoadepaniel en sloech de oerstjoerkoade yn. "Neat". Hy suchte. "Kin dizze keamer in oare koade hawwe?"
  
  "Lit my útfine. It probleem is dat alle bazen, technici en laboratoariumassistenten dêr by dy sliepe."
  
  "Om de Russen, Sweden en Israeli's net te hawwen. Oanmeitsje".
  
  Drake harke as Hayden oerlis mei it team. Alles wie stil, frjemd sa. Smith grommele doe troch syn comm.
  
  "Beweging op de easttrap. Hjir komme se!"
  
  "Ik ûntduts beweging op 'e westlike," sei May. "Oanmeitsje".
  
  "Hâld dy liften," sei Hayden. "Wy sille se hiel gau nedich."
  
  Drake tocht oer it sjitten troch it glês. Sûnder twifel soe it kûgelbestindich wêze en potinsjeel gefaarlik. De bûtenkeamer befette ek glêzen kasten fol mei reagearbuizen en kanisters dy't elk oantal gifstoffen koenen befetsje.
  
  Lauren rôp in nije koade. Drake sloech him. De doar swaaide iepen. Hy roun nei it uterste ein fan 'e keamer, die de kast iepen en begûn te sykjen nei it blik. Hayden waard efterlitten. Wylst se har rêch bedekke, hâldt elk teamlid de folgjende yn sicht.
  
  Drake gie troch canister nei canister. Elk hie in ôfdruk fan swarte, fette letters en sifers derop, en se wiene net yn oarder. In minút gie foarby. Smith iepene fjoer op 'e trep, en May die itselde in pear sekonden letter. Se waarden oanfallen, biddend dat gjinien idioat genôch wêze soe om in granaat yn 'e striid te stjoeren.
  
  "Begrypt!"
  
  Hy pakte de kontener op, naam in heale sekonde om te ûnthâlden dat it in biologysk wapen befette dat op syn minst Amearika ferneatigje koe, en stuts it ûnder syn earm. "It is tiid om te gean".
  
  As ien, koördinearre, begûnen se har werom te lûken. May en Smith bedutsen de treppen oant Drake en Hayden de gong berikten, en doe bedekten Yorgi en Dal se. May en Smith lutsen gau werom doe't Alicia op de liftknop drukte.
  
  De doarren swaaiden daliks iepen.
  
  "Sneller!" - rôp Mai, gau ferskynde om 'e hoeke. "Se binne in pear sekonden efter my."
  
  Se joech fjoer werom, pinde se op 'e grûn.
  
  Smith naam in oar paad, no bedutsen troch Dahl, beide manlju weromlutsen nei de doarren.
  
  En doe begûnen de alaarms te klinken, in krêftich hoarneftich brul dat de earen folle en de sinnen yn oerstjoer stjoerde.
  
  "Wat yn de goedichheid is dit?" Drake raasde.
  
  "Nee. Och nee!" Lauren raasde werom. "Gean der wei. Gean der no út! Se hawwe krekt wat yn it systeem frijlitten." Se bleau stil. "Oh myn God ... it is sarin."
  
  It gyng al troch de fentilen yn it dak fan de gong en de sydflappen fan de lift.
  
  
  HAADSTIK TRERTIG
  
  
  Drake ûnderdrukte de earste weach fan eangst by it neamen fan 'e namme Sarin. Hy wist dat it deadlik wie. Ik wist dat it waard beskôge as in wapen fan massa ferneatiging. Hy wist dat Smith, Yorgi en Kenzi har maskers ôfnommen hiene.
  
  En hy seach wat der sein waard as in kleurleaze, reukleaze floeistof dy't troch de fentilen lekte.
  
  "Ik haw noait twifele dat se hjir sarin opslein hawwe." Hayden foel Yorgi oan. "Mar dit ..." Se pakte syn masker.
  
  Drake wist dat hast alles koe wurde manipulearre, manipulearre, of sels reimagined. De ienige beheining wie ferbylding. De floeibere nerve agent wie ûneinich fleksibel. No raasde er mei alle macht nei Kenzi, mar hy seach dat Alicia en May der al wiene. De Israelyske frou hie in masker op, mar har eagen wiene al ticht en har lichem wie slap.
  
  Sarin kin yn ien oant tsien minuten deadzje, ôfhinklik fan 'e dosis.
  
  "Nee," sei Drake. "Nee nei nei".
  
  Smith glide de kant fan 'e lift del, al bewusteloos, foardat Dahl it masker hielendal oer syn gesicht wist te lûken.
  
  De lift raasde omheech, werom nei de earste ferdjipping.
  
  "Wat sille we dwaan?" Hayden rôp oer de comms. "Hoefolle tiid hawwe se?"
  
  "WSO?" Lauren reagearre fansels. "Wa is ferwûne?"
  
  "Fyn gewoan in ferrekte laboratoriumrat of in dokter en fertel ús wat te dwaan!"
  
  Kinimaka tilde Smith oer it skouder doe't de doarren iepen swaaiden. Drake seach him op it punt om út te rinnen, doe raasde hy earst yn, wittende dat de Hawaïaan wierskynlik de wachtsjende Sweden, Russen en Israeliten fergetten wie. Hy seach daliks wat like te wêzen fan in swakke stoom troch alle hege nivo's sijpeljen. Syn hert sakke. "It is hjir ek útbrocht."
  
  "It hiele kompleks," sei Lauren. "Ik haw hjir in laboratoarium."
  
  "Ik haw him net nedich," sykhelle Kinimaka. "Wy hawwe atropine nedich. Wêr is dizze ferrekte atropine?
  
  In nije stim kaam op 'e line. "Hoefolle minsken binne ynfekteare wurden? En op hokker nivo?"
  
  Drake skande it gebiet en rûn foar dekking, rjochte syn wapen. Alicia stipe him. Beweging foarút makke dat se stopje.
  
  "Troch de hel mei dit!" Hayden gûlde. "Wy hawwe trije fan ús eigen en tsientallen minsken dy't al bewusteloos binne yn it laboratoarium. Jo moatte hjir komme mei it tsjingif, en jo moatte it no dwaan!"
  
  "Sarin is deadlik," sei de man. "Mar it kin in oere duorje om te deadzjen. Wy binne op it goede spoar, leau my. Wy wiene der klear foar. Sis my, hawwe de slachtoffers muoite mei sykheljen?"
  
  Drake seach werom. Hayden naam in momint om te kontrolearjen. "Ja," sei se mei in brok yn 'e kiel. "Ja dat is it".
  
  Drake seach hoe't Dal nei Kenzi rûn, har foarsichtich fan Alicia wei luts en har yn syn earmen wiegde. Hy stoarre rjocht nei Kinimaka. Net inoar. Nearne oars. De wrâld ferdwûn, en mar ien ding bleau op it gewisse fan 'e Sweed.
  
  "Mano. Wat sille we dwaan?"
  
  De grutte Hawaïaan snoof. "Atropine en de auto-injector."
  
  De stim antwurde daliks. "Medyske baaien lizze op elke ferdjipping. Elk fak befettet ferskate antydoten, en atropine is ien fan har. Dêr fine jo ek automatyske injectors. Stek it gewoan yn 'e dij spier."
  
  "Ik wit wat te dwaan!"
  
  Drake wachte op de technikus om Kinimaka te fertellen wêr't er hinne moast, doe gie er earst. Gjin slúf om, gjin dodsje oan 'e tafels; dizze kear wiene se heads out, stypjen harren fallen freonen, útdaagje eltse rogue naasje dwaas genôch te nimmen se op. De flier siet noch mei lichems, pas no waarden dizze sliepende lichems oprôle, pine troch pine, guon skodden al.
  
  De tagongsdoarren waarden fernield. Mannen yn maskers en pakken haasten nei binnen.
  
  Drake skopte syn stoel oan 'e kant en seach doe de medyske baai yn ien fan 'e hoeken fan 'e keamer. Hy rûn. Rjochts lei it lichem fan de Rus, klaaid yn Kevlar, dejinge dêr't se op sketten hiene. Noch twa leine neist him; hja krigen krampen en stoaren. Sarin sloech se ek hurd. De gemyske frijlitting stoppe de striid effektyf en SPIR hie noch it biologyske wapen.
  
  Hayden raasde nei foaren sûnder in wapen yn 'e hannen en smiet de doar nei de medyske baai iepen. Binnen stiene foar harren in tsiental ampullen fol mei glânzjende floeistof. Se wiene dúdlik markearre, en Kinimaka rôp de atropine; Mai helle de auto-ynjektor út en die fol. Kinimaka stuts in naald yn it gesicht fan Smith krekt sekonden foardat Dal itselde oan Kenzie die. Alicia en Mai behannelen Yorgi, en doe hunkerde it team del, útput, ferwûne, bang dat de hope dy't har hert fol hie no sa wanhopich like.
  
  Minuten foarby. Drake kearde him nei Kinimaka. "Wat bart der no?"
  
  "No, atropine blokkearret de effekten fan sarin. Se moatte omdraaie."
  
  "Sjoch foar side-effekten," sei de technikus. "Yn prinsipe hallusinaasjes. Mar duizeligheid, wearze, wazig fyzje ..."
  
  "Sit gjin soargen," sei Alicia. "D'r is neat slimmer dan in kroechlunch foar Team SPEAR."
  
  "Droege mûle. Ferhege hertslach ..."
  
  "Ja."
  
  Noch in pear minuten gongen foarby, en Drake stoarre helpleas nei it gesicht fan Yorga, en winske hûndert kear in sekonde foar op syn minst in dripke libben om nei him werom te kommen. Hayden frege de technikus as se de sarin út it systeem koenen ferwiderje en elkenien har maskers kinne ferwiderje, mar de situaasje wie amper ûnder kontrôle. Wa't de sarin útbrocht hat, kin noch wol oare plannen hawwe.
  
  "Wy binne no ek yn it systeem," fersekere Lauren harren. "De FBI hat ferskate kompjûterwittenskippers op hege nivo oanhâlden dy't in skoft yn dizze saak graven hawwe."
  
  "In nijs oer oare teams foar spesjale krêften?" frege Hayden.
  
  "Dat tinke wy. Ik krij gewoan befêstiging. It is dêr allegear wat betiizjend."
  
  Drake klopte Yorgi syn wang, rjochts fan syn masker. "Fertel my deroer".
  
  De Rus roerde in bytsje, helle de hannen op. Syn eagen fleagen iepen en hy stoarre Drake rjochtút. Hy hoest en besocht syn masker ôf te nimmen, mar Drake hold it op syn plak. Mei of sûnder atropine is it bêste om neat oan it tafal oer te litten. Smith ek stride, en dan Kenzie; Dahl slakte in lange, te hearren sucht fan opluchting. It team naam de kâns om in koarte, swakke glimke te wikseljen.
  
  "Litte wy se yn 'e loft krije," sei Hayden. "Wy binne hjir klear foar hjoed."
  
  Lauren kaam wer yn kontakt. "Is alles goed mei harren? Allegearre?" Se hie noch gjin idee wa't besmet wie.
  
  "Sa fier sa goed, leafde," sei Drake. "Hoewol't it moai wêze soe om in dokter se te kontrolearjen."
  
  "Wy hawwe hjir in tsiental fan harren."
  
  "Ik kom no nei dy," sei Hayden.
  
  It team regroepearre en holpen inoar de doar út. Hayden klamme it bio-wapen oan har boarst, net iens wis wa't se koe fertrouwe. Se frege Lauren in fraach oer de kommunikaasje.
  
  "Hy moat nei feiligens brocht wurde yn Dallas," sei Lauren. "Hjir haw ik de details. Se wachtsje op dy."
  
  Hayden stoarre Drake mei wurge eagen efter syn masker.
  
  It hâldt nea op.
  
  Drake wist krekt wat se tocht. Tsjin 'e tiid dat se by de needkeamer kamen, har maskers fuorthelle en Lauren fûnen, begûnen se wat rêstiger te fielen. Drake genoaten fan waarme kofje brocht nei him en Alicia bleate foar in flesse wetter. Mai naem it glês fan har, naem in slokje, noege har doe út om in slokje út de brûkte flesse te nimmen.
  
  Kenzi rikte út en naam it fan maaie ôf en suchte. "Wêrom sjoch ik dy fjouwer?"
  
  Alicia joech har wetter werom. "Dus, noch yn libben? Hee, telt dit as in trijetal?"
  
  Drake seach. "Do witst wat? Ik sil witte wannear't it tiid is om dizze baan op te jaan, as jo ophâlde mei it besykjen om inoar ôf te pisjen. Dan gean ik mei pensjoen."
  
  Lauren stapte fuort fan Smith foar in momint as in barrage fan ynformaasje rekke har sintrale kommunikaasje systeem. Dit omfettet kommunikaasje fan 'e onaangename man yn Washington, de pleatslike operaasje yn Dallas, en, yn mindere mjitte, de sekretaris fan definsje.
  
  Se swaaide har hân foar de groep om te harkjen foardat se betinke dat se de ferbining brûke koe. "Hey, uh, no, hoi. Ik jou jo in adres yn Dallas en jo soene ûnderweis wêze moatte. Hoe langer dizze biologyske wapens yn it wyld bliuwe, hoe grutter it gefaar. No hawwe wy in lytse opheldering. It liket derop dat it orizjinele kalmerend middel dat waard administreare om hast elkenien te beynfloedzjen dy't yn it laboratoarium wurke, waard aktivearre fia oerstallige koade sa gau as jo de kiste fan Geronimo iepene. Se lykje te tinken dat de sekte no noch net bestiet, mar op syn minst ien persoan kin noch foar har wurkje. Sarin waard ek aktivearre troch deselde koade en, sûnder mis, troch deselde persoan. Insider? Miskien. Mar ferjit net dat wy de beskermjende skermen fan it laboratoarium fuortsmite moasten, sadat it sinjaal binnen koe."
  
  "Jo moatte der wis fan wêze dat minsken net fuortgean foardat de sliepagent syn wurk docht," sei Hayden.
  
  "Op him. Mar dat is net alles. De lichems binne teld." Se naam in sykheljen. "Us laboratoariumpersoniel en ûnskuldige boargers hawwe goed wurk dien. Se lykje allegear te reagearjen op atropine. Der wurdt fan útgien dat se, om't se op 'e flier sliepten, mar swakke doses krigen en help kaam gau. No is d'r gjin probleem mei identifikaasje, mar om't wy de posysjes fan 'e Russen en Sweden wisten, moatte wy oannimme dat wy gelyk hawwe. Trije Russen waarden fermoarde, twa waarden fermist. Twa Sweden binne dea, ien wurdt fermist. En trije Israeliten stoaren, twa waarden fermist.
  
  "Hja krigen gjin atropine?" frege Dahl besoarge.
  
  "Se diene it fansels, mar nei de boargers. En it rekke har echt agressiver. "
  
  Op dit punt wiene Smith, Yorgi en Kenzi op har fuotten, seagen rêstich en entûsjast foar aksje. Drake frege him ôf oft dit ien fan 'e neamde side-effekten kin wêze.
  
  "Yorgi," sei er. "Sjoch nei Alicia. Wat sjochst?"
  
  De Rus gnyske. "Iis en waarme chili?"
  
  Drake gnyske. "Hy is ok".
  
  Alicia fronse djip. "Wat de hel betsjut dat. Yogi? Yogi? Kom op, maat. Jo witte dat ik fan dy hâld, mar as jo de beanen net fergrieme, sil ik dy deadzje moatte.
  
  Drake luts har fuort nei de wachtsjende auto's. "Goed dien myn leafde, jo hawwe krekt syn punt bewiisd."
  
  
  HAADSTIK ienentritich
  
  
  Faasje wie har kar, har ferlosser, har God, en har bêste manier om no yn libben te bliuwen.
  
  Se hiene gjin yllúzjes oer wat har op 'e wei nei Dallas wachtsje koe. It makke net út hoefolle plysjes bystienen; gjin saak hoefolle FBI SUVs en SWAT vans lined de rûte, de minsken se konfrontearre wiene guon fan de bêste yn 'e wrâld, en hja soene fine in wei út.
  
  Ofhinklik fan wa't se eins wurke foar.
  
  Drake seach de auto's dy't se foar de koarte reis troch Dallas krigen hienen - twa troch de regearing útjûn auto's mei fjouwer-wheel drive - en klapte op 'e remmen.
  
  "Dit sil echt net wurkje."
  
  Mei it ûnthâld fan it parkearplak en de ynhâld derfan knikte er nei in pear parkearplakken by de útgong.
  
  "Sy sille".
  
  Lauren utere har akkoart. "Ik sil de FBI freegje om dit te besjen."
  
  "Fluch". Drake wie al yn dy rjochting. "Alle? Laad de fuck up. Wy sille ynkoarten alle munysje nedich hawwe dy't wy hawwe."
  
  Mei Hayden yn it sintrum raasden se nei de auto's, in swarte stealth-kleurige Dodge Challenger en in ljochtblauwe Mustang mei twa wite strepen lâns de motorkap. Dahl feroare de Mustang, wat geweldich wie, om't Drake de Challenger woe. Plysjeauto's skreauden fuort, ree om in rûte troch it sintrum fan Dallas frij te meitsjen. De helikopter sweevde tichtby, warskôge dat it heul wierskynlik troch SWAT-teams delsketten wie. Beide auto's wiene nij genôch om hacked te wurden - de FBI hie de kaaien net nedich.
  
  Drake klom yn mei Yorgi, dy't de passazjiersstoel naam, Hayden, Alicia en May. Hy sette de motor oan, glimkjend lokkich.
  
  "Dit," sei er, "is it lûd dêr't ik moarns foar seis oere út bêd soe."
  
  Alicia negearre it. Se wenne oan syn bernlikens en liet it elkenien witte.
  
  Drake sette de motor yn. Dahl sette de Mustang njonken him oan en de beide mannen gnysken troch twa rigen ruten, op 't lêst tegearre.
  
  Hayden tikte mei de bus op 'e rêch fan syn stoel. "Biologyske wapens".
  
  "Mmm, jo. Moai."
  
  Hy drukte him op 'e flier, draaide it stjoer en stjoerde de auto de smelle romte fan it parkearplak yn en naaide nei de útgong. De auto stuiterde op it ûngelikense bestrating, de foarkant optille en de efterkant skuorre. Sparks fleagen.
  
  Efter Drake seach Dahl fonken flitsen oer syn foarrút, dy't him in sekonde yn 'e brân fersloegen. Fansels wie er net bliid.
  
  "Keenell, Drake. Hawwe jo besocht hjir yn te kommen?"
  
  "Ryd gewoan," antwurde Hayden. "It befeilige gebou is mar njoggen minuten fuort."
  
  "Ja, miskien op 'e racebaan," sei Smith. "Mar dit is Dallas, en dizze twa binne gjin racers."
  
  "Wolsto sjitte, Lancelot?" Drake suchte. "Klim oer dizze Sweed en nim him."
  
  "Makket net út".
  
  "Do bist lilk?" Alicia kaam der by. "Fansels net, Lancelot."
  
  "Kinne wy -" Hayden besocht nochris.
  
  Lauren syn stim ferdronken har eigen. "De fijân komt oan," sei se, doe: "Wês net skeat, Lancelot."
  
  Drake hold wichtige oerstjoer ôf troch syn stjoering te fine en beide banen fan 'e dyk te brûken. In plysje-auto stie foarop, dy't foarkaam dat oare bestjoerders harren paad oerstekke. De Challengers rûnen foarby de krusing, no omjûn troch hege gebouwen. De Mustang raasde in heale sekonde letter foarby, en miste de efterste fender fan de Dodge amper. Drake seach yn 'e efterútsjochspegel en alles wat er seach wie Dahl syn opknappe tosken.
  
  "No wit ik hoe't it is om troch in haai efterfolge te wurden."
  
  Earne foarút wie it oerbleaune kontingint fan Russen, Sweden en Israeli's, dy't allegear ien plicht hiene - in biologysk wapen te krijen dat spesifyk ûntworpen wie om de fiedselfoarsjenning fan Amearika te ferneatigjen.
  
  "Wêrom ferneatigje wy it net gewoan?" sei Kinimaka wylst er de leuning fêsthâlde.
  
  "It is in earlike fraach," sei Dahl.
  
  "It is," sei Lauren. "Mar ik waard krekt ferteld dat d'r protokollen yn plak binne. Prosedueres. Doch it ferkeard en jo kinne josels en ûntelbere oaren deadzje. "
  
  Drake fermindere it gas doe't in skerpe bocht foarút ferskynde. Op 'e nij hie de plysje alle oare rûtes ôfsletten, en hy manearde de auto sierlik om 'e hoeke, smiet de bannen ôf en ried troch it reade ljocht. Dahl wie in pear fuotten efter him. Fuotgongers rûnen de strjitten, gakkend en gestikulearjend, mar waarden troch de plysje mei in megafoan tsjinholden. Drake wie altyd bewust dat guon miskien net harkje.
  
  "De plysje kin dit alles net oan," sei Hayden. "Slach stadichoan, jonges. Wy hawwe noch fiif minuten oer."
  
  Op dat stuit kaam in pickup truck út in sydstrjitte fleanen, dy't hast in ûnbewuste plysjeman botste. Hy draaide har paad yn en helle har doe yn. Yorgi hie syn rút al delrôle, en Mai bruts it glês fan efteren út.
  
  De frachtwein, in sulveren F-150, hâldde it tempo oan doe't er oankaam. It gnyske gesicht efter it stjoer stoarre harren oan, seach se twa kear safolle as de dyk. Yorgi bûgde efteroer yn syn stoel.
  
  "Och nee, nee, nee. Dit is net goed. Ik ken har. Ik ken har. "
  
  Drake seach fluch. "Yn myn miening liket hy op in Russyske gewichtheffer."
  
  "Se wie by de Olympyske Spullen," sei Yorgi. "Dit wie foardat se in militêr geheime moardner waard, ien fan 'e bêste dy't ea út Ruslân kamen. Sy is Olga."
  
  Drake fertrage doe't in groep fuotgongers foar de hurdridende auto's út stapte, de measten fan harren holden mobyltsjes inches fan har eagen.
  
  "Olga?"
  
  "Ja, Olga. Se is in leginde. Hawwe jo noait fan har heard?
  
  "Net yn dizze kontekst. Nee".
  
  De sulveren F-150 ried skerp, en botste yn 'e kant fan syn Challenger. Befrijd fan 'e swalkjende keppel stapte Drake wer op it gas en sprong nei foaren, de Challenger antwurde mei in befredigjend brul. Olga makke in oare bocht, mei as doel de efterste trijekwart wjuk, mar miste in pear sintimeter. Har F-150 krúst nei de oare kant, direkt tusken Drake en Dahl. De Sweed manoeuvrearre syn Mustang efter har.
  
  "Ik kin it net reitsje," sei er. "Te riskant."
  
  "Ik kin har net sjitte," sei Mai. "Selde probleem".
  
  "Hoe ferwachtet se te ûntkommen?" Kinimaka tocht der oer.
  
  "Olga is ûnoerwinlik," fersekere Yorgi harren. "En se mislearret noait."
  
  "Dit is geweldich foar har," sei Alicia. "Miskien kinne jim twa ûnder deselde matras ferbergje."
  
  Trije auto's rieden foarút, oare auto's waarden foar in grut part blokkearre, en fuotgongers waarden warskôge troch it konstante gejammer fan plysjesirenes. Drake folge Hayden syn ynstruksjes wylst Hayden siet lijm oan it skerm fan de draachbere sat-nav.
  
  Drake seach in lange rjochting foar him.
  
  "Bliuw by my, Dal," sei er. "Druk de teef yn in hoeke."
  
  Hy fersnelde, hâlden yn it sintrum fan 'e dyk. De dwaalwein begûn eins út in sydstrjitte te lûken, mar stie fêst doe't de bestjoerder de efterfolging oankommen seach. Drake hold de hammer del, seach Olga en Dahl efter har. De motoren razen en de bannen begûnen te razen. Glêzen winkelgevels en kantoargebouwen flitsen foarby as yn in mist. Fuotgongers sprongen de dyk op om foto's te meitsjen. De plysje-auto die mei oan de efterfolging, luts njonken Olga, sadat Drake no twa auto's yn syn efterkant hie.
  
  "Trije minuten," sei Hayden.
  
  "Krij jim gewearen, minsken," sei Alicia.
  
  "Litte wy hoopje dat de Russyske teef net rêstich fuortgiet," sei Kenzie.
  
  Yorgi slokte hurd neist Drake.
  
  Doe, foarút, barde it frjemdste en skriklikste ding. De figueren rûnen midden op de dyk, sakke op ien knibbel en iepenen it fjoer.
  
  Kûgels skuorden troch de foarkant fan 'e Challenger, klonk tsjin metaal en slaan troch bouten. Vonken fleagen de loft yn. Drake ried de auto absolút rjochtút.
  
  "Slach it ferdomme dek!" - hy âle.
  
  Mear shots. De plysje krûpte fan de stoep ôf om de skutters tsjin te hâlden. Boargers dûkten foar dekking. It SWAT-team ferliet dekking en rûn mei de plysje, wapens rjochte, mar net brûkt fanwegen de kâns dat minsken oan 'e oare kant fan 'e dyk reitsje.
  
  Drake syn foarrút eksplodearre, skrapnel foel op syn jas, skouders en op syn knibbels. De kûgel sloech de hollesteun krekt in pear sintimeter rjochts fan syn ear. De Yorkshireman wachte noch twa sekonden, lieten de skutters wer yn 'e rige stean, en sloech doe de Challenger mei grutte krêft ôf.
  
  It ferlitten fan Olga's F-150 yn 'e fjoerline.
  
  Se draaide har eigen stjoer en sloech de plysjeman yn 'e rjochterkant, mar de kûgels sloegen noch. De man, dy't njonken har siet, gyng ynienen slap; reade oerstreamde it ynterieur fan de auto. In oare Rus is dea, en der is mar ien oer.
  
  Dahl fûn himsels ynienen yn 'e direkte line fan fjoer.
  
  Mar doe wiene de skutters rjochte op 'e oankommende plysjes en SWAT, mar twa fan harren draaiden har om en iepenen it dekkend fjoer, klear om te flechtsjen. Drake seach dat de kûgels de mannichte trochbrieken, seach de ferachting wêrmei dizze minsken - nei alle gedachten Israelis - boargers behannelen.
  
  "Yn de hel mei alles," sei er. "Dit sil net tolerearre wurde."
  
  "Drake!" Hayden warskôge. "Twa minuten".
  
  Mai pakte har skouder. "Dit moat dien wurde."
  
  Drake stapte op it gaspedaal en slokte de grûn tusken de auto en de flechtsjende militanten op. Yorgi bûgde út it iene finster, en Mai bûgde út it oare. Mei har wapens rjochte, skeaten se elk trije skots lâns de deade rjochte strjitte, sûnder kâns op oare slachtoffers, en smieten se de flechtsjende minsken ôf.
  
  Drake swaaide skerp, om har fallende lichems te foarkommen.
  
  "Bastards."
  
  Yn de achterútsjochspegel hawwe de plysjes harren oanhâlden. Doe kamen Olga en Dal werom, razenden sa hurd as se koene, rieden inoar midden op 'e dyk del. Olga syn auto wie bedutsen mei bloed, de foarrút wie mist, de fenders, kanten en koplampen wiene brutsen, en it rubber wie fallen fan ien fan de bannen. Mar se kaam dochs, ûnferbidlik, as in orkaan.
  
  "Njoggentich sekonden," lies Hayden lûdop.
  
  "Wêr?" - Ik frege. frege Drake.
  
  Se rôp it adres út. "Nim in skerpe rjochts, dan lofts, en it gebou is rjocht foar jo, blokkeart de dyk."
  
  "Op in oare noat," interjected Lauren. "It wiene de Israeliten dy't de slach ferlieten. En ras."
  
  "Net autorisearre," sei Kensi. "Sa as ik Tocht. Dit soe noait bard wêze as ús regearing derby west hie."
  
  Dahl helle syn eagen net fan 'e dyk. "Wat fan dy komt ferrast my."
  
  "It moat net. Ik sis net dat se net sille hannelje, deadzje en op frjemde grûn misledigje. Friendly territoarium. Ik sis dat se it net sa iepenlik dwaan soene."
  
  "Ah, dat makket mear sin."
  
  Drake fertrage, sloech op 'e remmen, en draaide de brullende Challenger skerp nei rjochts. Sawat by de fierste stoeprâne kaam er de motor oan en hearde de bannen razen op syk nei traksje. Op it lêste momint pakten en spuagen se it grint en holpen de auto nei foaren te triuwen. De hope wie dat Dahl de ferdigener fan Olga koe triuwe doe't se draaide, mar de Rus wie te tûk en sloech roekeloos de hoeke en naam de lieding. It jiskefet sprong heech efter har oan, rekke de foarkant.
  
  "Trettich sekonden," sei Hayden.
  
  Doe gie alles nei de hel.
  
  
  HAADSTIK Twaëntritich
  
  
  Olga riskearre alles, rap benadere de romp fan 'e Challenger.
  
  Drake seach de lofterbocht fluch oankommen en ree om de auto om te draaien.
  
  Yn 'e efterkant fan 'e tinzen hie er al dy manier achterfolge troch de soargen dat de lêste oerbleaune Sweed der earne wie. Mar hy kaam nea op.
  
  Noch.
  
  De soldaat sprong út 'e winkel, holding in onheilspellend-looking submachine gun ûnder gunpoint, mei in bloedich gesicht ferfoarme troch in grimas fan pine. Hy hie pine, mar hy bleau op 'e missy. In oare net autorisearre oanfal. In oare tredde partij mei help fan spesjale krêften minsken.
  
  Drake reagearre daliks. Wat wiene de opsjes? It like wol oft er troch gefaarlik nei de linkerflank te bewegen, de Challenger perfekt yn de nije smelle strjitte te passen, de efterkant yn de oanfallend Sweed goaie koe. Dit wie de ienige wedstriid, en it hat gjin rekken hâlden mei de man syn besit fan in deadlik wapen.
  
  Hayden en Yorgi sieten oan de oare kant fan de auto. De Sweed like derop dat er de hiele auto spuite soe doe't dy fan 'e kant foarby glydt. Syn finger spande. Drake wraksele mei it stjoer, hâldde it strak fêst, syn rjochterfoet drukte krekt mei de krekte snelheid op it gas.
  
  De Sweed iepene it fjoer hast spitich - in pear sekonden foardat de sturt fan 'e auto him slaan soe.
  
  En doe waard de hiele wrâld gek, op 'e kop, doe't Olga mei alle macht op 'e driuwende Challenger botste. Se fertrage net in bytsje. Se smiet har auto yn 'e kant fan 'e Dodge, wêrtroch't dy draaide, de Sweed ferplettere en syn lichem healwei de dyk stjoerde. Drake pakte it stjoer, koe net rjocht sjen as de auto draaide; twa bochten, doe rekke se in hege stoeprand en sloech om.
  
  Hy botste op it dak, noch glydzjend en skuorjend oer it beton oant er yn de foarkant fan de winkel botste. It glês bruts en de rein begûn te fallen. Drake stride foar lykwicht. Alicia wie ferbjustere, Yorgi wie ferbjustere.
  
  Olga sloech op de rem en wist op de ien of oare manier de F-150 ynienen ta in halt te bringen.
  
  Drake seach har yn 'e ûndersteande sydspegel. De ruten wiene oan alle kanten stikken, mar de skuorren wiene te lyts foar ien om maklik troch te krûpen. Hy hearde Mai wrakseljen mei har riem, dy't er ôfsmite. Hy wist dat se behendich wie, mar hy leaude net dat se troch it efterrút passe soe. Se koene har net ferdigenje.
  
  Olga stapte nei harren ta, har enoarme earms en skonken wurken, har gesicht sa fol lilkens dat it de hiele wrâld yn 'e brân sette koe. Bloed bedekte har trekken en streamde fan har nekke op har fingers, drippend op 'e flier. Se hold in masinegewear yn 'e iene hân en in raketwerper yn' e oare. Drake seach in reservetydskrift tusken har tosken en in militêr blêd oan har kant.
  
  It sluten fan de kleau, se wie relentless. De dea benaderje. Har eagen knipperden noait. Stoom en no fjoer kaam út 'e auto efter har, slikke har figuer. Drake seach doe in blauwe flits en realisearre dat de Mustang oankommen wie. Hy seach Olga gnizen. Hy seach it team yn in útbarsting fan aksje út de oare auto springe.
  
  Olga sakke op ien knibbel, wiisde de raketlanser op har enoarme skouder, en rjochte op 'e ûndersteande Challenger.
  
  Sil se dan it biologyske wapen ferneatigje?
  
  Se ferlear it. D'r is gjin rasjonele gedachte efter dit demonyske gesicht.
  
  Se wiene helpleas. De froulju op 'e efterbank kamen no op, befrijden harsels en besochten wat romte te finen om te manoeuvreren. Se seagen net wat der kaam, en Drake fertelde har net. Der wie gjin manier dat se der wat oan dwaan koene.
  
  Olga luts de trekker yn en de raket ûntsteane.
  
  Freonen, famylje, dit is hoe't wy gean ...
  
  Torsten Dahl makke syn paad as in skriklike slachram; rinnend op folle snelheid, mei alle macht, botste er fan efteren op Olga. De raketlanserer glide, syn ammunysje sloech ôf en skeat lâns in oar trajekt. Dahl sels, it rêden fan 'e situaasje, moat de sterkste skok fan syn libben hawwe belibbe, om't Olga net bewege.
  
  De Sweed rûn krekt mei de kop yn 'e sterkste bakstiennen muorre fan 'e wrâld.
  
  Dahl foel op 'e rêch mei in brutsen noas en wie bewusteloos.
  
  Olga swaaide de gekke Sweed fuort, en seach amper de prachtige oanfal. Se riisde op as in nije berch, smiet de raketlanser op 'e grûn en tilde it mitrailleur mei ien hân op, bloed dripte noch fan ûnderen, spatten oer de flier.
  
  Drake seach dit alles en draaide him om om Yorgi út te triuwen, doe Hayden. Syn holle draaide noch, mar hy wist Alicia har each te fangen.
  
  "It giet goed mei ús?" Se wist dat der wat mis wie.
  
  "Ik seach krekt hoe't Dal Olga mei alle macht sloech, bewusteloos weromkeare, en se seach it amper."
  
  Alicia koe amper har sykhelje. "Fuck. My".
  
  "En no hat se in masinegewear."
  
  Hayden kaam frij. Mai sprong efter har oan, krûpte troch it lytse gat. Drake kearde him werom, seach nei de spegel, sels as hy besocht troch syn eigen lytse finsters fan romte te drukken. Olga liet it gewear gelyk, gnyske wer, tilde har frije hân op en helle de tosk út har mûle, en smiet it op 'e grûn. Op dat stuit kaam de rest fan Dahl syn ploechmaten oan.
  
  En ien fan harren wie Mano Kinimaka.
  
  De Hawaiian, op wiere manier, lansearre himsels op folle snelheid, fuotten fan 'e grûn, earms útstutsen, in minsklik projektyl wraking bal fan spieren en bonken. Hy sloech Olga op 'e skouders, sekuer, better as Dahl, en knypte stiif. Olga stommele seis fuotten foarút, en dat wie op himsels in wûnder.
  
  Kinimaka draaide him foaroan, foar de Rus.
  
  It mitrailleur foel op de flier.
  
  Drake lies har lippen.
  
  "Jo moatte op 'e knibbels gean, lytse man."
  
  Kinimaka swaaide in heamakker, dy't Olga behendich ûntwykte, flugger as Drake tinke koe. Doe sloech har eigen fûst djip yn Mano's nieren, wêrtroch't de Hawaïaan daliks op syn knibbels foel en hygde.
  
  Kenzi en Smith berikten it slachplak. Drake koe it gefoel net skodzje dat it net genôch wêze soe.
  
  Hy wreide him oant it fleis út syn búk skuord wie, oant syn bekkenbonke krapte. Hy bruts út de auto en negearre it farske bloed. Sinjalearjend oan elkenien útsein Hayden, begûn er te hingjen nei de slach doe't sirenes om har hinne klonk, flikkerjende blauwe ljochten folden syn gesichtsfjild, en it gebrul fan manlju, plysjes en soldaten folde de loft.
  
  Hy hobbelde de strjitte op, kaam Olga oan. De Rus negearre Smith doe't er har yn 'e mage skeat; se pakte Kenzi by it hier en smiet har oan 'e kant. De brune tuften bleauwen yn 'e hannen fan 'e Rus, en Kenzi, skrokken, rôle om en rôle de sleat del, en skreau har fleis. Olga sloech doe har hân del op Smith syn pols, sloech it gewear op 'e grûn en feroarsake de soldaat om te gûlen.
  
  "Sjitsto op my? Ik sil jo earm ôfskuorre en jo mei it bloedige ein smoare."
  
  Drake sammele syn krêft en sloech har fan efteren, en joech trije klappen op 'e nieren en boarst. Hy soe syn gewear brûkt hawwe, mar ferlear it by it ûngelok. Olga fernaam de oanfal net iens. It wie as slaan op in beamstam. Hy seach om him hinne nei in wapen, eat dat er brûke koe.
  
  Hy seach it.
  
  Mai rûn op, folge troch Alicia, en doe Yorgi, wyt as in blêd. Drake pakte de raketwerper op, tilde dy boppe syn holle en brocht dy mei alle macht op de Rus syn rêch del.
  
  Dizze kear ferhuze se.
  
  Kinimaka sprong op 'e kant doe't de enoarme berch op ien knibbel ynstoarte. It reservemagazine foel har út 'e tosken. In RPG foel út har riem. Drake liet syn wapen sakke, sykhelle swier.
  
  Olga gyng oerein, draaide him om en glimke. "Ik sil jo trappe oant jo jiskefet op it beton binne."
  
  Drake stapte fuort. Olga's klap beweide syn dij en stjoerde in eksploazje fan pine fan it iene ein fan syn lichem nei it oare. Alicia kaam it wetter yn, mar waard heech yn 'e loft smiten en sloech op Kenzi. Kinimaka kaam oerein foar in kopbal dy't him rjocht nei syn kont stjoerde. Smith lei ûntelbere stompen op it lichem en doe trije op 'e kiel en noas, wêrtroch't Olga út laitsjen útbarste.
  
  "Och, tankje jo, poppe, foar it helpen my fan it slijm kwyt te reitsjen. Noch ien graach."
  
  Se bleatsteld har gesicht oan Smith syn klap.
  
  Alicia holp Kenzi oerein. De plysjes kamen op har ta. Drake koe it net oars as winskje dat se fuortbliuwe. Dit kin in bloedbad wurde. Hy besocht oerein te kommen en slagge op ien skonk.
  
  Olga pakte Smith by de kiel en smiet him oan 'e kant. Kinimaka skodde syn grutte holle, no by Olga har fuotten, en joech in heale tsiental ûnbidige klappen op har dikke dijen.
  
  Se sloech Kinimaka yn 'e holle, en naam him del. Se ôfwiisde Drake syn folgjende oanfal en sloech him werom, sels as it bloed frij streamde út har earen, rjochter each, en ûntelbere snijden en kneuzingen op har foarholle. In gat iepene yn har mage wêr't Smith har skeat, en Drake frege him ôf oft dit in manier wêze koe om har te stopjen.
  
  May trok de oandacht fan Olga. "Sjoch my oan," sei se. "Sjoch nei my. Ik bin nea ferslein."
  
  De bleatstelling fan belangstelling gie oer de bloedige myn. "Mar do bist net mear as ien fan myn switklieren. Binne jo Supergirl? Wonder Woman? Scarlett Johanssen?
  
  "Ik bin Mai Kitano."
  
  Olga beweech ûnhandich foarút, en triuwde Smith en de oankommende Alicia oan 'e kant. Mai knikte. Olga sloech. Mai dûnse fier, fier fuort, en wiisde doe nei Olga har rjochter skouder.
  
  "En wylst ik dy ôfliede, sil myn freon Yorgi dy ferneatigje."
  
  Olga draaide him verbazingwekkend fluch om. "Wat..."
  
  Yorgi spande de raketlanser oan syn skouders, soarge derfoar dat de lêste granaat goed pleatst wie, en skeat doe direkt op Olga's lichem.
  
  Drake ferdwûn.
  
  
  HAADSTIK Trijeëntritich
  
  
  It SPEAR-team ferdwûn dêrnei. Nei it oerjaan fan it biologyske wapen, waarden se fuorthelle fan it plak fan misdied en troch it hert fan in ûnnatuerlik stille stêd brocht nei ien fan 'e feilichste huzen fan 'e FBI op it plattelân. It wie in ranch, needsaaklik lyts om feiligens redenen, mar in ranch dochs, mei in eigen hûs, stâlen en koraal. Se hâlden de hynders om de yllúzje te ferkeapjen en de ranchhân om se te trenen, mar hy wurke ek foar de feds.
  
  It team wie ongelooflijk bliid om by it feilige hûs oan te kommen, en noch lokkiger om de doarren nei ferskate keamers op te splitsen en te sluten. Foar in minske waarden se slein, útput, slein, ferwûne, bloedend.
  
  Bloed wiete se allegear, kneuzingen en hier ek. Dy't it bewustwêzen net ferlearen woene dat se dat dien hiene; en dejingen dy't it diene hiene spyt dat se net helpe koenen. Drake en Alicia rûnen har keamer yn, klaaiden út en gongen direkt nei de dûs. De stream fan hyt wetter holp mear fuort te waskjen dan allinich it bloed. Drake holp Alicia en Alicia holp Drake op plakken dêr't har earms te ferwûne wiene om te helpen.
  
  De ploech wie net stikken, mar se wiene wat oerstjoer.
  
  "D'r is altyd ien," sei Drake doe't it wetter him yn folle krêft rekke, "dy't jo fan 'e fuotten kin slaan."
  
  "Wit ik". Alicia geat hânfol floeibere sjippe yn har palm. "Hawwe jo Dahl fan har ôfsetten sjoen?"
  
  Drake begûn te hoesten. "Och nee, asjebleaft. Lit my net laitsje. Asjebleaft".
  
  Drake fûn it net frjemd dat er sa gau humor fine koe nei wat er krekt sjoen hie. Dizze man wie in soldaat oplaat om te gean mei trauma en heartache, dea en geweld; hy die dit it grutste part fan syn libben, mar soldaten gongen oars. Ien sa'n manier wie om kameraadskip te behâlden mei jo kollega's; oaren soene altyd de ljochte kant fan de dingen sjen.
  
  As it mooglik is. Der wiene guon situaasjes dy't sels in soldaat op 'e knibbels brochten.
  
  No Alicia, ôfsnien út deselde doek, ûnthâlde Kinimaki syn striid mei de grutte Olga. "Ferdomme, it wie as Godzilla's poppe tsjin Godzilla. Bloody Mano wie mear skrokken dan ferwûne.
  
  "Hy kin grif in kopbal nimme." Drake gnyske.
  
  "Nee!" Alicia lake en se lúkse tegearre in skoftke, om fan 'e pine ôf te wollen.
  
  Letter kaam Drake út 'e dûs, smiet in badlaken op en gie werom nei de sliepkeamer. In gefoel fan ûnrealiteit foel him op. In oere lyn wiene se yn it sintrum fan 'e hel, ûnderdompele yn ien fan 'e hurdste en bloedichste fjildslaggen fan har libben, en no wosken se harsels op in ranch yn Teksas, omjûn troch bewakers.
  
  Wat komt hjirnei?
  
  No, de positive kant wie dat se trije fan 'e fjouwer kardinale rjochtingen wûnen. En trije fan de fjouwer Ruiters. De Oarder hie fjouwer wapens ferburgen, dus troch Drake's wol wat inkonsistente, fuzzy en gewoan ûnwisse tel, wie der mar ien oer. Hy lake om himsels.
  
  Ferdomd, ik hoopje dat ik dit goed haw.
  
  Fuotstappen waarden efter him heard en hy draaide him om.
  
  Alicia stie dêr, folslein neaken en glinsterjend fan it dûswetter, it hier plakte oan it ferwûne skouder. Drake stoarre en fergeat de taak.
  
  "Ferdomme," sei er. "Dat d'r binne tiden dat it goed is om jo twa te sjen."
  
  Se gyng foarby en die syn handoek ôf. "Tinksto dat wy tiid hawwe?"
  
  "Sit gjin soargen," sei er mei in glimke yn syn stim. "It nimt net in protte tiid".
  
  
  ***
  
  
  Letter, nei't se ûntdutsen en besochten kneuzingen op har lichems te foarkommen, sette Drake en Alicia frisse klean oan en gongen del nei de enoarme keuken. Drake wie net wis wêrom't se keas de keuken; it like in natuerlik moetingsplak. De skuorjende strielen fan 'e ûndergeande sinne penetrearre troch de panoramyske finsters, en joegen in gouden tint oan 'e houten flier en keukenbeslag. De keamer wie waarm en rûkte nei farsk bakt bôle. Drake siet op in barkruk en ûntspande.
  
  "Ik koe hjir in moanne trochbringe."
  
  "In oare rider," sei Alicia. "En dan nimme wy in skoft?"
  
  "Kinne wy dit dwaan? Ik bedoel, it klinkt net as it ein fan it wurd "nim in skoft, leafde."
  
  "No, wy moatte noch antwurd jaan oan Qrow," se skodholle, "oer Perû. En Smith kin problemen hawwe. Wy moatte net op in missy gean as in lid fan ús famylje yn problemen sit.
  
  Drake knikte. "Ja, ik mei iens. En dan is d'r SEAL Team 7."
  
  "Ienris," suchte Alicia, en siet op 'e baarch neist him, "ús fakânsje sil komme."
  
  "Hé, sjoch wat de kat brocht!" - rôp Drake doe't er Dahl seach.
  
  De Sweed rûn foarsichtich troch de doar. "Bullshit, ik besykje te rinnen, mar alles is dûbel foar myn eagen."
  
  "Tinksto dat kuierjen dreech is?" sei Drake. "Wolle jo besykje te wurden lein?"
  
  Dahl begriep him nei de barkruk. "Immen bring my in drankje."
  
  Alicia triuwde de flesse wetter nei him ta. ,,Ik gean noch wat."
  
  Drake seach syn freon mei soarch oan. "Moatte jo wachtsje oant it ein, freon?"
  
  "De wierheid wurdt ferteld, it wurdt mei de minuut better."
  
  "Och, om't ik my herinnerje hoe't jo yn 'e rûzje mei Olga sieten."
  
  "Ferkje, Drake. Ik wol dit noait ûnthâlde."
  
  Drake gniisde. "As litte wy jo dit oait ferjitte."
  
  De rest fan it team kaam stadichoan oan, en tweintich minuten letter sieten se allegearre oan 'e bar, kofje en wetter, fruit en strippen spek, en mear wûnen as se telle koene. Kinimaka seach net nei ien, en Smith koe neat yn syn rjochterhân hâlde. Yorgi wie ûnbidich depressyf. Kensi koe net ophâlde te klagen. Allinnich May, Lauren en Hayden like harsels te wêzen.
  
  "Jo witte," sei Hayden. "Ik bin gewoan bliid dat wy dit mei-inoar trochkommen binne. It koe folle slimmer. Atropine die syn wurk. Binne der nei-effekten, jonges?"
  
  Yorgi, Smith en Kenzi knipperden. Kensi spruts foar har allegear. "Ik tink dat Olga de nei-effekten hat oertroffen."
  
  Hayden glimke. "Oké, want wy binne noch net klear. Dy ploegen dy't Fort Sill en Dallas net besochten, sochten in lêste oanwizing. Gelokkich koene de Washington tinktank en de NSA de grutte spilers yn 'e gaten hâlde.
  
  "SAS?" - suggerearre Drake.
  
  "No, de Britten, ja. Se sille wurde folge troch Sina en alles dat oerbliuwt fan Frankryk - "
  
  "SEAL Team 7?" - frege Dahl.
  
  "Unbekend, net ferklearre en net autorisearre," sei Hayden. "Neffens Crowe."
  
  "D'r binne hegere struktueren dan de minister fan definsje," sei Kinimaka.
  
  "Presidint Coburn soe ús net ophingje om te droegjen," protestearre Drake. "Ik moat leauwe dat hy neat wit oer de seehûnen."
  
  "Ik mei iens," sei Hayden. "En hoewol ik it mei Mano iens binne dat d'r wêzens heger binne as Crow, binne d'r folle mear ferrifeljend. De soarte dy't fan 'e kant nei jo komt, út' e blau, en jo mei in bytsje kar litte. Ik moat leauwe dat der mear bart dan wy witte."
  
  "Dit helpt ús probleem net." Smith gniisde en wraksele om it glês molke op te heljen.
  
  "Rjochts". Hayden naam in hânfol fruit en makke harsels noflik. "Dat, lit ús rjochtsje op it einigjen fan dizze minne mem en nei hûs gean. Wy binne noch altyd de grutste ploech en de bêste. Sels no krigen de Britten mar in foarsprong fan ien dei. De Sinezen ek. No, it liket, fan alle oaren binne allinnich de Frânsen opknapt. Se stjoerde in oar team fan trije om kontakt te meitsjen mei it ienige oerbleaune orizjineel."
  
  "It is itselde yn in spesjale operaasje krêften slach," sei Dahl. "Wy binne oan de top."
  
  "Ja, mar dit is net wierskynlik relevant. En leagens. It is net sa dat wy hân yn hân binne of tegearre yn 'e woastyn."
  
  "It is in rûge, ûnfoarspelbere striid," sei Dahl. "Dit is sa echt as it wurdt."
  
  Hayden knikte en gie doe gau troch. "Litte wy de tekst fan 'e oarder gearfetsje. 'Op 'e fjouwer hoeken fan 'e ierde fûnen wy de Fjouwer Ruiters en leine har it plan út foar de Oarder fan it Lêste Oardiel. Dejingen dy't de Judgment Crusade en de neisleep dêrfan oerlibje, sille mei rjocht hearskje. As jo dit lêze, binne wy ferlern, dus lês en folgje mei foarsichtigens. Us lêste jierren binne bestege oan it gearstallen fan de lêste fjouwer wapens fan 'e wrâldrevolúsjes: Oarloch, Ferovering, Hongersneed en Dea. Feriene, se sille alle regearingen ferneatigje en in nije takomst iepenje. Wês klear. Fyn se. Reizgje nei de fjouwer hoeken fan 'e ierde. Fyn de rêstplakken fan 'e Heit fan Strategy en dan de Khagan; de slimste Yndiaan dy't ea libbe hat, en dan de Scourge of God. Mar alles is net sa't it liket. Wy besochten de Khagan yn 1960, fiif jier nei de foltôging, en pleatsten de Ferovering yn syn kiste. Wy hawwe de Scourge fûn dy't it wiere lêste oardiel beskermet. En de ienige killkoade is doe't de Horsemen ferskynden. D'r binne gjin identifisearjende tekens op 'e bonken fan' e Heit. De Yndiaan wurdt omjûn troch wapens. De oarder fan it Lêste Oardiel libbet no troch jo en sil foar altyd hearskje."
  
  Se makke ôf en naam in slokje.
  
  "Alles is ynoarder? Ik tink dat it no mear sin makket. De Oarder is dea, al lang fuort, mar der sit noch in lyts elemint fan yn dit. Miskien in mol. Inkel. Miskien wat oars. Mar it is goed genôch om in lab yn Dallas te hacken, en goed genôch om in hiele bosk spesjale krêften út te nimmen, dus wy kinne it net ûnderskatte.
  
  Se stoppe doe't Drake waaide. "Ja?"
  
  "Witte jo wêr't it it bêste foar him is om te wêzen?" - hy frege. "Binnen in tinktank yn Washington. Of wurkje foar de NSA."
  
  Hayden syn eagen waarden grut. "Ferdomme, dat is in echt goed punt. Lit my der oer neitinke." Se helle swarte kofje út in glêzen kanne.
  
  "De tiid fljocht, myn freonen," sei Mai.
  
  "Ja, ik bin mei dy". Hayden stoppe syn mûle. "Litte wy dan de tekst analysearje: de lêste hoeke fan 'e ierde is Europa. Wy moatte it grêf fine fan 'e Scourge of God, dy't de Hynster fan' e Dea is en it wiere Lêste Oardiel beweecht. De slimste fan harren allegearre. En wie der in kill koade doe't de Horsemen ferskynde? Ik begryp dit noch net, sorry."
  
  "Ik nim oan dat de tinktank dit al in skoft dien hat?" sei Yorgi.
  
  No spruts Lauren, dy't tsjin de grutte kuolkast oan lei. "Fansels hawwe. De âlde lieder krige ea de dubieuze titel fan 'Flagellum fan God' troch de Romeinen dy't er focht en fermoarde.Hy wie nei alle gedachten de meast súksesfolle fan 'e barbaarske hearskers en foel it eastlike en westlike Romeinske Ryk oan doe't hy om 406-453 hinne libbe. wie de skriklikste fijân fan Rome en waard ienris oanhelle: "Dêr't ik foarby bin, sil gers noait wer groeie."
  
  "In oare ferhearlike âlde massamoardner," sei Dahl.
  
  "Attila de Hun," sei Lauren, "fermoarde syn broer yn 434 om ienige hearsker fan 'e Hunnen te wurden. Bekend om syn fûle blik, stie Attila bekend om faaks syn eagen te rollen, "as genietsje fan de skrik dy't hy ynspirearre," neffens histoarikus Edward Gibbon. Hy soe ek nei alle gedachten beweare dat hy it echte swurd fan Mars, de Romeinske god fan 'e oarloch, hie. kin jo de eangst foarstelle dy't dit op in Romeinsk slachfjild ynbrocht hawwe soe."
  
  "Wy hawwe it," sei Drake. "Attila wie in minne jonge of in goede jonge, ôfhinklik fan hokker kant jo wiene. En wa skreau de skiednisboeken. Hoe en wêr is er stoarn?
  
  "Ferskate tsjinstridige akkounts beskriuwe hoe't hy stoar. Fan in bloedneus oant in mes yn 'e hannen fan syn nije frou. Doe't se syn lichem fûnen, skuorden de manlju neffens de gewoante fan 'e Hunnen it hier fan 'e holle en joegen har djippe, walgelijke wûnen oan yn 'e gesichten. Der waard sein dat Attila, sa'n skriklike fijân, in berjocht fan 'e goaden oer syn dea krige as in fantastyske ferrassing. Segen. Syn lichem waard lein yn it sintrum fan in grutte flakte, binnen in siden tinte, foar elkenien om te sjen en te bewûnderjen. De bêste ruters fan 'e stammen rieden om en fertelden ferhalen fan syn grutte eksploaten om kampfuren hinne. It wie in grutte dea. It seit fierder dat der in fiering oer syn grêf hâlden waard. Lauren bleau de relevante punten werhelje dy't de konstabel har yn it ear flústere. It hie gjin punt om in luidspreker te ynstallearjen.
  
  "Se fersegele syn grêven mei goud, sulver en izer, om't hy trije hie. En se leauden dat dizze trije materialen passend wiene foar de grutste fan alle keningen. Fansels waarden wapens, rykdom en seldsume edelsten tafoege. En, it liket derop, ek neffens gewoante, hawwe se allegearre deadien dy't oan syn grêf wurken, om de lokaasje geheim te hâlden."
  
  Alicia seach om har hinne nei dyjingen dy't oan 'e tafel sieten. "Ien fan jimme sil stjerre," sei se. "Freegje my net om dy te begraven. Gjin kâns."
  
  "Jo sille sawol fertrietlik as bliid wêze om te hearren dat Attila's grêf ien fan 'e grutste ferlerne begraafplakken yn' e skiednis is. Fansels, fan guon oaren - it lang ferlerne lichem fan kening Richard III ûntdutsen ûnder in Leicester parkearterrein ferskate jierren lyn - wy leauwe dat se noch te finen binne. Miskien Cleopatra? Sir Francis Drake? Mozart? Yn alle gefallen, wat Attila oanbelanget, wurdt leaud dat de Hunnyske yngenieurs de rivier de Tisza lang genôch omlieden om de wichtichste rivierbêd op te droegjen. Attila waard dêr begroeven yn syn prachtige, ûnbeskate triple kiste. Tisza waard doe frijlitten, en ferburgen Attila foar altyd.
  
  Op dat stuit hearden se it lûd fan in oankommende helikopter. Hayden seach de keamer om.
  
  "Ik hoopje dat jo klear binne foar in oare slach, jonges en famkes, want dit is noch lang net foarby."
  
  Drake spande syn pynlike spieren út. Dahl besocht de holle op 'e skouders te hâlden. Kensi trille doe't se in kras op 'e rêch oanraakte.
  
  "Om earlik te wêzen," sei Drake. "Ik ferfele my hjir noch altyd."
  
  Hayden glimke. Dahl knikte sa goed er koe. May wie al op 'e fuotten. Lauren gie nei de doar.
  
  "Kom op," sei se. "Se sille ús ûnderweis mear ynformearje."
  
  "Europa?" frege Yorgi.
  
  "Ja. En foar de lêste Horseman of Death."
  
  Alicia sprong fan de barkruk. "Geweldich peptalk," sei se sarkastysk. "Fan dy wei, it klinkt sa spannend dat sels myn teannen begjinne te tinteljen."
  
  
  HAADSTIK Fjouwerentritich
  
  
  In oare flecht, in oare striid oan 'e hoarizon. Drake sette him nei wenjen yn in noflike stoel en harke nei't Lauren de oardielen en konklúzjes fan it District of Columbia yn 'e Attila de Hun-saak útsprutsen. It team siet yn ferskate posysjes, naam wat se koene en besocht de pine te negearjen fan it koartlyn neamde 'Olga-ynsidint'.
  
  "It grêf fan Attila is ferlern foar de skiednis," konkludearre Lauren. "Nea fûn, hoewol d'r ferskate falske ûntdekkingen wiene. Dus," stoppe se, harkjend, "hasto heard oer de gravitasjonele anomaly?"
  
  Dahl seach werom. "Dizze term hat ferskate betsjuttingen."
  
  "No, dat is ús punt. Krekt koartlyn ûntdutsen wittenskippers in enoarme en mysterieuze anomaly begroeven ûnder it poaliis. Wisten jo dat? It is enoarm yn grutte - 151 kilometer yn diameter en hast tûzen meter djip. Opspoard troch NASA-satelliten, wie it in gravitasjonele anomaly, om't feroaringen yn har omjouwing oanjûn de oanwêzigens fan in enoarm objekt yn 'e krater. No, wylde teoryen ôfsjoen, is dit objekt in gravitasjonele anomaly. It is ferkeard pleatst, beweecht net lykas al it oare om him hinne, en kin dêrom ûntdutsen wurde troch krêftige radar.
  
  "Jo prate oer grûnpenetrearjende radar," sei Dahl. "Myn âlde spesjaliteit."
  
  Drake syn eagen waarden grut. "Binne jo wis? Ik tocht dat it in manlike striptease wie op hennefeesten. Se neamden dy de Dancing Viking."
  
  Dahl makke him wurch. "Stop dat".
  
  Alicia bûgde nei my ta. "Hy liket nors," flústere se teatraal.
  
  "It keatsen fan in ûnfermoedende âlde dame sil dat mei jo dwaan."
  
  Ferrassend, Smith hie triennen yn syn eagen. "Ik moat sizze," hymde er, "ik haw noch noait ien sjoen dy't sa hurd fan immen ôfkeart sûnder in trampoline belutsen." Hy ferburgen syn gesicht, besocht te kalmearjen.
  
  Kinimaka klopte him op it skouder. "Bist it goed, broer? Ik haw dy noch noait laitsje sjoen, man. Dit is nuver".
  
  Lauren grypte yn, en rêdde de Sweed fan mear plagen. "GPR, mar op yntinsive skaal. Ik bedoel, d'r is dit nuvere ding op Google Maps mei de namme Antarktika. Jo kinne dit sjen fan jo laptop. Mar wat sa lyts fine as Attila syn grêf? No, dat omfettet it brûken fan masines en software dy't NASA noch net iens hat talitten te besit."
  
  "Brûke se in satellyt?" frege Yorgi.
  
  "Oh ja, alle koele folken hawwe dit."
  
  "Ynklusyf Sina, it Feriene Keninkryk en Frankryk." Drake wiisde op harren list fan tsjinstanners.
  
  "Wis. Fanút de romte koene de Sinezen in persoan identifisearje dy't yn syn auto siet, de ynternetsides kontrolearje dy't hy blêdzje, en de ynhâld klassifisearje fan it sandwich dat hy yt. Elke man. Hast oeral."
  
  "Allinne manlju?" frege Kenzi. "Of froulju ek?"
  
  Lauren gnyske en flústere, "Ik haw in man yn myn ear dy't it trochjaan. Klinkt in bytsje jong, as hat er noch gjin froulju ûntdutsen."
  
  Drake harke nei de helikopter snije oer de himel tusken Amearika en Europa, de tredde en fjirde ein fan 'e ierde.
  
  "Okee, goed, yn elts gefal ..." Lauren knikte. "As wy de lyts bekende geografy fan Piscara gearwurkje, seit ien tekst dat Attila's ferneamde paleis leit tusken de Donau en de Tisza, yn 'e Karpaten, op' e flakten fan boppe-Hongarije en oanbuorjende Zazberin. In folle mear obskure passaazje seit dat Attila syn grêf tsjin syn paleis wie.
  
  "Mar begroeven ûnder de rivier," sei Mai.
  
  "Ja, de Tisza krúst Hongarije fan noard nei súd, en is in geweldige sydrivier fan 'e Donau sels. It paad fan 'e rivier sil ús wittenskippers helpe. Hooplik sil har ûndersyk mei geofysyske technology satellyt, magnetika, MAG en grûnpenetrearjende radar kombinearje. Magnetyske ûndersiken wurde oanfolle troch GPR-profilen foar selekteare anomalies. Se sizze ek dat se sjen kinne oft de rivier oait omlaat is." Se skodholle. "Wy hawwe it oer tûzenen en tûzenen bylden dy't de kompjûter moat besjen en dan in beslút nimme."
  
  "Okee, goed, dus wy geane nei Hongarije." Alicia feinearre in hoofdpijn. "Sis it gewoan."
  
  It team sette har werom, en frege har ôf hoe't har agressive kollega's it dogge.
  
  
  ***
  
  
  Hongarije, de Donau en de Tisza liken nachts like swart as de rest fan Jeropa, mar Drake wist dat it hjir no folle mear turbulenter wie. De machtichste fan 'e Fjouwer Ruiters lei dêr - Dea - en dejingen dy't him fûnen meie wol de takomst fan 'e wrâld bepale.
  
  It team kaam telâne, naam wer ôf, lâne wer, en sprong doe yn in enoarme, net-reflektearjende bestelwagen om de lêste leg fan har reis te foltôgjen. De rekkenmasines hiene noch neat útfûn, de gebieten wiene noch grut en it doel lyts, om net te sizzen fan âld en mooglik degradearre. It soe moai west hawwe om út te finen hoe't de Oarder selsstannich operearre, mar har hommelse moarden in protte desennia lyn makken in ein oan elke retreat.
  
  Se leine kamp op 'e flakten, stelden bewakers bûten en setten har nei wenjen. In hurde wyn waaide, fladdere de tinten; de surrealistyske realiteit fan alles wat se de ôfrûne dagen dien hiene besocht noch yn te sinken.
  
  Binne wy hjir no echt, legere healwei in Hongaarske heuvel? Drake tocht der oer nei. Of slacht Olga ús noch?
  
  It bloeiende doek fan de tinte spruts de wierheid, lykas de wriemeljende figuer njonken him. Alicia, ferpakt yn har sliepsek mei allinnich har eagen sjen litte.
  
  "Is it kâld, leafde?"
  
  "Ja, kom hjir en waarm my op."
  
  "Asjebleaft," sei Dahl fan earne súdlik fan Drake syn fuotten, "net hjoed."
  
  "Ik mei iens," sei Kenzi út it easten. "Sis tsjin 'e teef dat jo hoofdpijn hawwe of sa. Wa wit wêr't se wie? It oantal sykten ensafuorthinne ensafuorthinne."
  
  "Dus der is gjin sprake fan in fjouwertal?"
  
  "It is," tafoege Mai, dy't by de yngong fan 'e tinte stie. "Foaral om't wy fiif binne."
  
  "Gek, ik fergeat dat jo hjir wiene, Sprite. Ik kin noch altyd net leauwe dat se ús allegear yn ien ferrekte tinte opsluten hawwe."
  
  "Ik, foar ien, leaver op 'e flakten te sliepen," sei Dahl en kaam oerein. "Dan sliep ik miskien."
  
  Drake seach hoe't de Sweed nei de útgong kaam, oannommen dat hy de kâns soe nimme om Joanna te skiljen. Har relaasje bleau yn 'e loft, mar de dei soe komme, gau, dat immen soe meitsje in permaninte beslút.
  
  Dawn kaam, en saakkundigen út Washington suggerearren in heal tsiental siden. De ploech splitst út en begûn te graven, en smieten de prachtige lânskippen út har holle en hert: de fonkeljende blauwe slang fan 'e Tisza, soms breed, soms op plakken nuver smel, de gersheuvels fan 'e Karpaten, de einleaze heldere loft. De koele bries dy't oer de brede romten waaide, wie wolkom, fermindere wurgens en kalmearde kneuzingen. Drake en de oaren fregen har hieltyd ôf wêr't har fijannen wiene. Britsk, Sineesk en Frânsk. Wêr? Oer de tichtste heuvel? Nimmen seach ea de minste hint fan tafersjoch. It wie as hiene de oare ploegen opjûn.
  
  "Net jo gemiddelde relikwyjacht," sei Drake ienris. "Ik wit amper wêr't ik dan einigje sil."
  
  "Ik mei iens," sei Dahl. "It iene momint fjochtsje wy allegear, en it oare is it allegear maklik. En dochs hie it slimmer kinnen."
  
  De earste dei fleach fluch foarby, doe de twadde. Se fûnen neat. It begûn te reinen, en doe de blinende sinne. It team naam om de beurt rêst en liet doe in pear ynhierde arbeiders har efkes ôflosse. Manlju en froulju dy't gjin Ingelsk prate, waarden beneamd út in tichtby lizzende doarp. Op in dei ûntduts Alicia in gat yn 'e grûn, mooglik in âlde tunnel, mar har opwining ferdwûn gau doe't har sykjen op in deade ein kaam.
  
  "Gjin nut," sei se. "Wy kinne in meter fan him ôf stean en him noch net fine."
  
  "Hoe tinke jo dat dit al dy jierren ûngemurken gie?"
  
  Dahl bleau syn holle te krabben, wis dat se wat net begrepen. "It is op it puntsje fan myn tonge," sei er mear as ien kear.
  
  Drake koe himsels net helpe. "Jo bedoele Olga, net? It wie in heul koarte ûnderfining, maat."
  
  Dahl gromde, noch skend.
  
  Noch in nacht en noch in pear oeren yn de tinte. De meast spannende fan dizze jûnen wie doe't Drake begon te praten oer de ferklearring fan Webb, syn neilittenskip en syn geheime ferwulf fan ynformaasje.
  
  "Dêr moatte wy de folgjende kear op rjochtsje. De geheimen dy't hy sammele koe ferneatigjend wêze. Prachtich".
  
  "Foar wa?" sei Dahl. "Dejingen tsjin ús wiene net sa slim."
  
  "Behalven ien dy't wy noch net witte," sei Mai.
  
  "Ferdomme, echt? Ik fergeat. Hokker is it?"
  
  De Japanske frou liet har stim sakje en spriek rêstich. "Ien fan jimme stjert."
  
  In lang, pynlik momint wie der stil.
  
  Alicia bruts it. "Moat it mei Drake iens wêze. Dit jildt net allinnich foar ús. Webb wie in stalkingspesjalist en in megarike ezel. Hy moat allegear smoargens hân hawwe."
  
  In falsk alarm soarge derfoar dat se út 'e tinte rûnen, fallen yn 'e grûn en modder, tusken it pún en sân fan in âlde begraafplak. Ta har djippe yrritaasje die bliken dat it net fan Attila hearde. Alteast net sa fier as se sizze koene.
  
  Letter kamen se yn 'e tinte werom op har tinzen.
  
  "D'r is safolle om mei te meitsjen," sei Hayden. "Miskien koe dizze syktocht nei it skûlplak fan Webb en wat wy letter ûntdekke ús beskermje tsjin wat der komme kin."
  
  "De dea fan Jozua yn Perû? Us oerhearrigens? Twifelich oardiel en in ûnwisse riem? Wy moatte antwurd jaan oan immen. Ien namme-roppe kinne jo fuortkomme. Mar trije? Fjouwer? Us rekkens binne yn it read, minsken, en ik bedoel net te folle útjeften. "
  
  "Dêrom, SEAL Team 7?" - frege Dahl.
  
  "Miskien," mompele Hayden. "Wa wit? Mar as se ús mei foaroardielen oanfalle, swar ik by God dat ik mei fergelykjende krêft weromslaan sil. En sa sil it wêze mei jimme allegearre. Dat is in opdracht."
  
  Der kaam noch in dei en de jacht gie troch. Reinfall hindere harren ynspannings. De Washington tinktank kaam werom mei sân mear siden foar in totaal fan trijeentweintich. De measten fan harren levere neat op as lege romten of âlde fûneminten, gebouwen lang fuort, skeletten fermindere ta lappen. It grutste part fan in oare dei gie foarby en de moraal fan it SPEAR-team begon te ferdwinen.
  
  "Binne wy sels op it goede plak?" frege Kenzi. "Ik bedoel Hongarije. Tsjinoer it paleis fan Attila. Hoe lang lyn is dizze persoan berne? Tûzen seishûndert jier lyn, net? Wat is dit? Fjirtjin ieuwen foar Geronimo. Miskien is Attila de ferkearde 'gesel'. Ik tink dat de katolike tsjerke in protte hat markearre. "
  
  "Wy fine in breed ferskaat oan anomalies," sei Kinimaka. "D'r binne safolle fan har, en gjinien fan har is korrekt."
  
  Dahl stoarre him oan. "Wy hawwe in manier nedich om ús sykjen te beheinen."
  
  Lauren, altyd ynstutsen yn 'e tinktank, seach de oare kant út. "Ja, sizze se. Ja."
  
  De wyn waaide de Sweed sêft troch it hier, mar syn gesicht bleau ûngemaklik. "Ik ha neat".
  
  "Miskien moatte wy nochris nei Attila sjen?" May suggerearre. "Iets yn syn biografy?"
  
  Lauren fertelde de Washington-bende om der foar te soargjen. It team rêste, sliepte, socht nei fouten en fûn gjin, en naam diel oan noch twa falske alaarms.
  
  Uteinlik sammele Drake in team. "Ik tink dat wy dit in mislearring moatte neame, minsken. De Oarder seit dat se hawwe fûn it, mooglik & # 184; mar as wy net kinne, dan kinne oare lannen ek net. Faaks soe de fjirde Ruiter better litte dêr't er begroeven wie. As er der noch is."
  
  "Miskien is it grêf berôve," sei Hayden, har hannen útspraat, "koart nei de begraffenis. Mar dan soene de reliken fansels ûntdutsen wêze. Doek. Swurd. Gems. Oare lichems."
  
  "It is lestich om sa'n machtich wapen dêr te litten," sei Kenzi mei in lege útdrukking op har gesicht. "Ik wit dat myn regearing it net soe. Se soene noait ophâlde mei sykjen."
  
  Drake knikte ynstimd. "Wier, mar wy hawwe sûnder mis oare krisissen oan it brouwen. Wy kinne hjir net foar altyd bliuwe."
  
  "Se seine itselde ding yn Perû," sei Smith.
  
  Drake knikte nei Lauren. "Hawwe se wat foar ús?"
  
  "Noch net, mei útsûndering fan acht oare potinsjele siden. De oanwizings binne noch altyd itselde. Neat dreech.""
  
  "Mar koe dit net krekt wêze wêr't wy nei sykje?" sei Dahl hiel stil.
  
  Hayden suchte. "Ik tink dat ik dizze persoan miskien moat skilje en kontakt opnimme mei de sekretaris. Wy binne better - "
  
  "Wês foarsichtich," warskôge Alicia. "Miskien is dit it sinjaal wêrop de seehûnen wachtsje."
  
  Hayden foel stil, ûnwissichheid ferskynde yn syn eagen.
  
  Dahl krige úteinlik har oandacht. "Grûnpenetrearjende radar," sei er. "Sykje nei anomalies, gravitaasje, magnetysk of wat dan ek. Natuerlik fynt hy in protte, om't dit in heul âlde planeet is. Mar wy kinne ús sykjen beheine. We kinne. Och ferdomme, hoe koene wy sokke gek wêze?
  
  Drake dielde Alicia har soargen uterlik. "Bist it goed, freon? Jo fiele de effekten noch net fan dy Olga dy't jo besocht hawwe te ûntfieren, wol?"
  
  "It giet goed mei my, lykas altyd bin ik perfekt. Harkje - tink oan dy idioaten dy't de grêven fan 'e goaden fûnen?
  
  Drake syn gesicht waard no serieus. "It wiene wy, Torsten. No, de measten fan ús."
  
  "Ik wit it. Wy fûnen de bonken fan Odin, lykas Thor, Zeus en Loki." Hy makke in skoft. "Aphrodite, Mars en folle mear. No, wêr wiene har wapens en harnas fan makke? Guon fan har edelstenen?"
  
  "In ûnbekende stof dy't ús letter holp op in oare missy," sei Drake.
  
  "Ja." Dahl koe net ophâlde te gnizen. "Wa syn swurd waard begroeven mei Attila?"
  
  Lauren sprong derop. "Mars!" - rôp se. "De Romeinske god fan 'e oarloch hat Attila mei syn swurd troch de Skyten trochstutsen. It waard neamd it Swurd fan 'e Hillige Oarloch. Mar as it echt út 'e eigen hân fan Mars kaam ..."
  
  "Jo kinne de grûnpenetrearjende radar opnij konfigurearje om nei dat bepaalde elemint te sykjen," sei Dahl. "En krekt dit ongelooflijk seldsume elemint."
  
  "En boom!" Drake knikte nei him. "It is sa ienfâldich. De gekke Sweed is werom."
  
  Alicia seach noch altyd oerstjoer. "Jo koenen hjir net oan tinke, ferdomme, in pear dagen lyn?"
  
  
  HAADSTIK Fiifentritich
  
  
  Noch acht oeren en se wiene klear. It DC-team herstarte de grûnpenetrearjende radar nei kontakt mei in Yslânske argeologyske ienheid dy't noch ûndersocht wat der oerbleau fan it earste grêf fan 'e goaden. It komt altyd werom nei Odin, tocht Drake wylst er wachte. It is dúdlik dat de Yslanners de measte details fan 'e fynst en alle samples bewarre bleaun. It ferstjoeren fan gegevens oer in seldsum elemint nei Washington wie in kwestje fan minuten.
  
  Dat seinen se teminsten, stelde Drake him letter foar. Hy soe skrokken wêze as de Amerikanen dit net al yn bestân hiene.
  
  In test waard útfierd en dêrnei waard in waarm sinjaal ferstjoerd. Ping op it gebiet dat se al rûnen rûnen, en it âlde Swurd fan Mars waard in dúdlik punt op 'e kaart.
  
  "Dat is it," sei Mai. "Graf fan Attila de Hun."
  
  De opgravings begûnen serieus. De doarpsbewenners begûnen it gat dat se al útgroeven hiene út te wreidzjen. Foardat se de leechte berikten dy't perfekt parallel oan it swurd rûn, betellen se de doarpsbewenners ôf en diene se as depressyf wiene doe't se seagen se fuortgean.
  
  "De oare kant fan dit," sei Mai, "is in enoarme kulturele fynst."
  
  "Dêr kinne wy no gjin soargen oer hawwe," sei Hayden. "Dit is it wapen fan 'e dea. Dit moat neutralisearre wurde foardat wy wat oankundigje."
  
  Smith, Yorgi en Kinimaka sprongen yn, oanfallen de grûn. Dahl seach en fielde noch in bytsje wazig, hoewol Alicia en Kenzi namen de kâns om him alles te neamen fan 'idle kont' oant 'Crazy Sloth'.
  
  It duorre net lang om yn 'e leechte te barsten.
  
  Drake seach hoe't it trio it gat ferbrede. Mai en Alicia skennen it gebiet om der wis fan te wêzen dat d'r gjin ferrassingen wiene yn it lange gers dat op it punt stie te sluipjen. Lauren soe ticht by it gat bliuwe; line fan sicht tusken de twa froulju en dy ûnder.
  
  "Om't wy net witte hoe fier wy nei ûnderen gean," sei Drake, "mei kommunikaasje nutteloos wêze. Mar ik tink dat wy it sille spylje sa't wy it fine."
  
  "Alles wat wy nedich binne is in doaze," befêstige Hayden. "Wy fergrieme gjin tiid om nei wat of immen oars te stoarjen. Bist it iens?"
  
  Se knikten. Yorgi gie earst, as de meast behendige yn it team. Kinimaka kaam neist, noch ferpleegde in hollewûne, folge troch Smith. Drake sprong yn it gat, folge troch Hayden en Dahl. De Sweed moast by de yngong bliuwe. Drake dûkte ûnder de unjildige grûn en fûn himsels yn in tsjustere tunnel. Ien minút fan krûpen en knypjen tusken muorren late ta in bredere leechte dêr't de ploech linksôf draaide. Yorgi ferbûn it swurd mei de draachbere navigator en rôp elke pear minuten de ôfstân tusken har en him.
  
  Drake hold syn zaklamp fêst, en ferbûn de balken mei dy foaroan. De trochgong wykte nea ôf, mar rûn om it rêstplak fan it swurd hinne oant se der stadichoan wei gongen.
  
  Yorgi stoppe foarút. "Wy moatte miskien trochbrekke."
  
  Drake swarde. "It is fêste stien. Wy soene grutte apparatuer nedich hawwe om dêr troch te brekken. Sjochsto hoe dik sy is?"
  
  Yorgi makke in ûntefreden lûd. "Twa kear de breedte fan dizze passaazje."
  
  "En it swurd?" - Ik frege.
  
  "Allinne oan 'e oare kant."
  
  Drake hie de ûnderskate yndruk dat se waarden spile mei. De âlde goaden hawwe wer wille. Soms like it dat se him de hiele wei folgen, him yn it iene of oare aventoer sleepten, soms weromkamen om harsels bekend te meitsjen.
  
  Lykas no.
  
  Hy makke syn beslút. "Gean fierder," sei er. "Wy moatte sjen wêr't dizze passaazje liedt."
  
  "No, d'r is ien fan 'e anomalies foarút," stjoerde Yorgi it antwurd. "Grutte ûnbekende foarm."
  
  Alicia har stim knettere troch de kommunikator. "Bewegt it?"
  
  Drake wist de kweade toan fan humor. "Stop dat".
  
  "Hoefolle skonken hat er?"
  
  "Alicia!"
  
  Elkenien ûnder de grûn helle har pistoalen út. Drake besocht syn nekke te kraanjen om foarút te sjen, mar Kinimaka blokkearre syn sicht. It iennichste dat er slagge wie, wie syn holle tsjin de tunnel te slaan.
  
  Stof siede troch de loft. Drake switte, syn frisse kneuzingen kloppen. It team krûpte sa hurd as se koene troch. Yorgi liet se om in stadige bocht hinne. Pas doe stoppe de jonge Rus.
  
  "Och! Ik haw wat."
  
  "Wat?" - Ik frege. Ferskate stimmen waarden heard.
  
  "Wachtsje. Jo kinne hjir mei my opkomme."
  
  Gau Drake rûn de bocht en seach dat de kant fan 'e trochgong ferbrede, feroare yn in stiennen bôge fan acht foet heech en fjouwer kear de breedte fan in man. It wie tan fan kleur, glêd, en riisde boppe in smeller gat dat yn 'e rots sels snijd wie, in lytse yngong as in doar.
  
  Drake seach yn it swart fan dit gat. "Dus miskien hawwe se de rots in bytsje útstutsen, om derfoar te soargjen dat Attila hjir foar altyd soe bliuwe?"
  
  "Mar d'r is gjin rivier boppe ús," sei Yorgi. "It wie yn myn gedachten."
  
  "Riveren feroarje yn 'e rin fan' e jierren," sei Hayden. "Op it stuit kinne wy net sizze oft de Tisza ienris dizze kant streamde. Hoe dan ek, it is mar in pear meter súdlik."
  
  Drake rûn nei it tsjuster. "Ik bin yn it spul. Sille wy ris sjen?
  
  Yorgi sprong oerein, behâlde syn posysje foar. Earst wie de nije doar gewoan in omtrek fan folsleine swartens, mar doe't se tichterby kamen en mei har zaklampen skynden, seagen se hintsjes fan in grutte keamer oan 'e oare kant. De keamer wie net grutter as in fatsoenlike ytseal, fol stofdieltsjes en absolute stilte, mei in knibbel heech sokkel yn it sintrum.
  
  Op it fuotstik stie in stiennen kiste.
  
  "Ongelooflijk," sykhelle Yorgi.
  
  "Tinksto dat Attila der is?" frege Kenzi.
  
  "It swurd is, tink ik." Yorgi kontrolearre syn grûnpenetrearjende radar. "Dat seit dit ding."
  
  "Wy bliuwe op in missy." Hayden seach net iens nei de kiste. Se wie drok dwaande te learen oer geslacht. "En it is dêr? Da's alles".
  
  Drake seach wêr't se wiisde. It team rûn troch de yngongsbôge en fûn harsels folslein yn 'e keamer. In bekende houten doaze mei it segel fan de Oarder op it deksel stie op it sokkel sels, oan de foet fan de kiste. Hayden stapte nei him ta.
  
  "Tree jo klear," fertelde se Lauren oer de kommunikaasje. "Wy binne ûnderweis. Fertel Washington dat wy de lêste doaze fûnen."
  
  "Hawwe jo dit iepene?"
  
  "Negatyf. Ik tink net dat it hjir in goed idee is. Wy wachtsje oant wy boppe komme."
  
  Drake stoarre nei de kiste. De yogi kaam tichterby. Kenzi klom op it fuotstik en seach del.
  
  "Sil immen my helpe?"
  
  "No net," sei Hayden. "Wy moatte fuort".
  
  "Wêrom?" Kenzi bleau grutter. "It is net lykas oare ploegen hjir. It is moai om in momint foar josels te hawwen, fynst net? It is in moaie feroaring om net ien te hawwen dy't my besykje te hâlden. "
  
  Drake sette de kommunikaasje oan. "Dal? Do bist in bastard."
  
  "Wat?"
  
  Kenzi suchte. "It is gewoan in stiennen deksel."
  
  Drake seach har as in relikwy smokkelaar mei in passy foar skat. Fansels sil dit nea ferdwine. It wie diel fan har. Hy knikte nei Hayden.
  
  "Wy sille jo ynhelje. Ik beloof".
  
  Hy rûn nei de oare kant fan it fuotstik, pakte de stien en luts.
  
  Hayden hastich út it grêf, Yorgi en Kinimaka folgen efter him. Smith bleau by de doar stean. Drake seach hoe't skatten út it grêf fan Attila de Hun ûntdutsen waarden.
  
  Yn 't ljocht fan 'e zaklamp wiene syn eagen blyn; fonkeljend grien en read, saffierblau en helder giel; skaden fan 'e reinbôge, glinsterjend en fergees foar it earst yn hast tûzen jier. De rykdom waard ferpleatst, it swurd waard troch dizze beweging út 'e gearhing slein. Oare blêden flitsen. Kettingen, ankels en earmbannen leine yn hopen.
  
  Under it allegear, noch ferpakt yn in pear stikjes klean, lei Attila syn lichem. Drake leaude it sa. It plak waard nea ûntdutsen troch grêfrôvers; dêrtroch de oanwêzigens fan rykdom. De nazi's hiene it allinnich nedich foar harren gruttere plannen, en omtinken te freegjen foar de monumintale fynst soe allinnich de oandacht op har lûke. Symhâldend sprong er nei de kommunikator.
  
  "Lauren," flústere er. "Jo moatte ien oannimme om it allegear te beskermjen. Jo moatte gewoan it barre. Dit is net te leauwen. It iennichste is..." Hy bleau stil, sykjend.
  
  "Wat is dit?" - Ik frege.
  
  "D'r binne hjir gjin swurden. It swurd fan Mars ûntbrekt."
  
  Lauren útademde. "Oh nee, dit is net goed."
  
  Drake syn gesicht waard spand. "Nei alles wat wy meimakke hawwe," sei er. "Ik wit it ferrekte goed."
  
  Kensi gniisde. Drake seach werom. "It swurd fan Mars is hjir."
  
  "Ferdomme, do bist goed. Relikwy smokkelaar en master dief. Jo hawwe it rjocht ûnder myn noas stellen." Hy stoarre. "It is bjusterbaarlik".
  
  "Jo kinne neat nimme." Hy seach dat se in juwelierd foarwerp úthelle. "Mar ik fertrou jo om der hinne te gean foar it meast weardefolle guod."
  
  "Mear dan Attila?"
  
  "Ja wis. Jo kinne it ophelje. Mar wat jo ek dogge, hâld it swurd foar josels."
  
  Kenzi lake en helle har hân fuort, en liet de besiele skat efter, mar hâlde it swurd. "No haw ik it allegear sjoen," sei se mei wat earbied. "We kinne gean."
  
  Drake wie bliid dat se in ynderlike winsk toande en dat hy har holp om it te ferfoljen. "Dan is it goed. Lit ús sjen wat de Horseman of Death is."
  
  
  HAADSTIK SESENSTRIDIG
  
  
  Knibbelend yn direkte sinne, ûndersocht it SPEAR-team de lêste doaze fan 'e Oarder fan it Lêste Oardiel.
  
  Kinimaka wachte op goedkarring doe't Alicia en Mai de grinzen oankamen, no't freonlike helikopters oan 'e hoarizon te sjen wiene. Hayden wiisde op Kinimaka.
  
  "Dou fierder mei it goede wurk, Mano. Wy moatte sjen wat der binnen is foardat it bedriuw komt; freon of fijân."
  
  De Hawaiian knikte en klikte op it slot. Drake bûgde nei foaren doe't it deksel omheech gie, en de koppen mei Dahl stompe.
  
  "Crap!" - rôp er knipperjend.
  
  "Wie dat jo besykjen ta in tút, Yorkie?"
  
  "Ik sil dy tútsje as jo dy skerpe dweil skoppe dy't jo noch ien kear in holle yn myn gesicht neame. Bloody Yorkshire Kiss."
  
  Fansels hearde nimmen him. Se wiene allegear rjochte op 'e nije iepenbiering.
  
  Hayden loerde nei binnen, bûgde oer Kensi. "Sheeeit," sei se tafallich. "Ik hie my noait foarsteld dat it sa wêze soe."
  
  "En ik ek". Mei stie.
  
  "It wiere lêste oardiel," sei Lauren, en recitearre de tekst nochris. "It slimste fan alles."
  
  "No, ik wit net oer jim," mompele Alicia. "Mar ik sjoch allinich in stik papier. Klinkt as myn winkellist."
  
  Mai seach efterom. "Ik kin my jo op ien of oare manier net yn in supermerk foarstelle."
  
  Alicia knikte. "Mar ien kear. Al dizze karren, gangbarriêres en karren smieten my folslein fan it spoar." Se bestudearre de oankommende oanfalshelikopters mei langstme. "It is folle better".
  
  Kinimaka rikte yn 'e doaze en helle in stikje papier en hold it omheech foar elkenien om te sjen. "It is mar in bulte sifers."
  
  "Tafal," sei Smith.
  
  Drake fielde him lilk. "Dus, de Oarder fan it Lêste Oardiel stjoerde ús healwei de wrâld om in stikje papier te finen yn in grêf dat al hûnderten jierren ferburgen wie? In plak dat wy miskien nea fûn hawwe as wy gjin ûnderfining hiene mei de grêven fan 'e goaden? Ik begryp dit net ".
  
  "De nazi's wiene relikwy en skatjagers," sei Kenzie. "Witte jo oer dizze ongelooflijke massa dy't se koartlyn ûntdutsen ûnder it poaliis? Guon sizze dat it in nazi-basis is. Se plonderen alles fan sieraden oant rollen en skilderijen. Se besochten zombies te meitsjen, sochten nei it ivige libben en ferlearen tûzenen minsken yn in gefaarlike syktocht. As se der foar keazen hawwe om it yn it grêf fan Attila de Hun te litten ynstee fan de rykdom te stellen, is d'r in skriklike reden foar.
  
  Lauren wiisde nei har earen. "It District of Columbia wol witte wat it is."
  
  Hayden naam it fan Kinimaki. "Dus jonges, dit is in âld stikje skriuwpapier, frij dik en oan beide kanten skuord. It is gield en liket frij kwetsber. Dus, yn 'e midden is d'r in rigel fan skriuwen dy't allinich út sifers bestiet." Se lies se foar: "483794311656..." Se helle in sykheljen. "Dat is net alles ..."
  
  "In wiete dream fan in geek." Alicia suchte. "Mar wat moatte wy dwaan?"
  
  "Gean hjir wei," sei Drake, stean oerein doe't de helikopters delkamen. "Foardat de Hunnen ús fine."
  
  De piloat jogde oerein. "Binne jim klear? Dat moatte wy yn de gaten hâlde."
  
  It team begeliede him werom nei de helikopters. Hayden makke har taspraak ôf en joech it papier om doe't se har sitten namen. "Alle ideeën?"
  
  "Jo kinne net iens de lotterij mei har spylje," sei Alicia. "Nutteleas".
  
  "En wat hawwe se mei de dea te krijen?" sei Drake. "En de fjouwer ruters? Sûnt sifers lykje wichtich, koe it hawwe wat te krijen mei berte data? Dates fan ferstjerren?
  
  "Wy binne hjir," sei in stim yn syn ear, en hy herinnerde him wer dat se ferbûn wiene mei de hiele wrâld, útsein as se DC moasten ôfslute om in missy te foltôgjen, yn dat gefal wiene se allinich ferbûn mei Lauren.
  
  "Net allinnich op him," sei in oare stim. "Wy hawwe it."
  
  Drake harke nei de helikopters dy't stadich de loft yn opstean.
  
  "Dizze ôfbraaknûmers binne koördinaten. Maklik. De nazi's lieten jo in perfekt doel, minsken.
  
  Drake begon syn wapens te kontrolearjen en te meitsjen. "Doel?" - Ik frege.
  
  "Ja, de earste set sifers wiist op Oekraïne. De folchoarder is ien lang trochgeand nûmer, dus it hat ús in skoft duorre om it te ûntsiferjen. "
  
  Alicia seach op har horloazje. "Ik belje gjin fiif minuten deis."
  
  "Jo hawwe gjin IQ fan hûndert en sechtich."
  
  "Hoe witsto dat, tûke keardel? Ik haw it noait testen."
  
  In minút stilte, en dan: "Yn alle gefallen. Wy ynfierd de hiele folchoarder en ferbûn it mei de satellyt. Wat wy no sjogge is in grut yndustryterrein, miskien wol acht fjouwerkante myl yn totaal. It stiet foar it meastepart fol mei pakhuzen, wy telden oer de tritich, en dy lykje leech te wêzen. Iets út in ferlitten tiidrek fan oarloch. Dit kin in âlde Sovjet militêre opslachfoarsjenning wêze, no ferlitten.
  
  "En de koördinaten?" frege Hayden. "Wise se op wat spesifyk?"
  
  "Noch kontrolearje." Der wie stilte op 'e line.
  
  Hayden hoegde de piloaten net te ynformearjen; se wiene al op wei nei Oekraïne. Drake fielde him in bytsje ûntspanne; teminsten harren rivalisearjende teams koenen se net ferslaan. Hy seach nei Hayden en sloech de mûle.
  
  Kinne wy dit útsette?
  
  Se makke in gesicht. It soe der fertocht útsjen.
  
  Mol? Hy mimike it stadich, bûgde foaroer.
  
  Dat tocht Hayden ek. D'r is gjinien dy't wy fertrouwe kinne.
  
  Alicia lake. "Ferdomme, Drake, as jo har tútsje wolle, doch it gewoan."
  
  De man fan Yorkshire bûgde werom doe't de helikopter oer de loft snie. It wie hast ûnmooglik om op folle kapasiteit te wurkjen as jo net wis wiene oft sels jo eigen bazen jo rêch hawwe. In swierte foel him op it hert. As immen fan plan wie wat tsjin har, se steane op it punt om út te finen.
  
  De kommunikator piept.
  
  "Wow".
  
  Hayden tilde de holle op. "Wat?" - Ik frege.
  
  De stim fan 'e supergeek út Washington klonk bang. "Bist it wis, Jeff? Ik bedoel, ik kin har dit net fertelle en dan útfine dat it gewoan giswurk is."
  
  Stilte. Doe naam harren leafste djip sykheljen. "Wow, ik moat sizze. Dit is min. Dit is echt slim. De koördinaten lykje direkt nei de Horseman of Death te lieden.
  
  Dahl stoppe healwei troch it laden fan in tydskrift yn syn pistoal. "It makket sin," sei er. "Mar wat is it?"
  
  "Nukleêre warhead."
  
  Hayden klemde har tosken opinoar. "Kinne jo dit fine? Is dit live? Is dêr-"
  
  "Wachtsje," blaasde de geek út, en helle syn azem. "Wachtsje asjebleaft gewoan. Dat is net alles. Ik bedoelde net 'nukleêre warhead'."
  
  Hayden froast. "Wat bedoelde jo dan?"
  
  "D'r binne seis kearnkoppen yn trije pakhuzen. Wy kinne net troch muorren sjen, om't de gebouwen mei lead binne, mar wy kinne troch dakken sjen mei help fan ús satelliten. De bylden litte sjen dat it kearnwapen datearret út de jierren tachtich, is nei alle gedachten in fortún wurdich foar de rjochter keaper en wurdt soarchfâldich bewekke. De feiligens sit meast binnen, soms ride se om de lege basis hinne."
  
  "Dus, de Oarder fan it Lêste Oardiel ferburgen seis kearnwapens yn trije pakhuzen foar letter gebrûk?" frege Mai. "It liket echt in nazi-ding."
  
  "It wapen is ek yn wurking," sei de geek.
  
  "Hoe witsto dat?"
  
  "It kompjûtersysteem wurket. Se kinne bewapene, regissearre, frijlitten wurde.
  
  "Hawwe jo de krekte lokaasje?" frege Kenzi.
  
  "Ja dat dogge wy. Alle seis sieten yn 'e rêch fan frachtweinen dy't yn 'e pakhuzen stiene fêst. Frjemd genôch is de aktiviteit binnen koartlyn ferdûbele. Se koene fansels ek ferpleatst wurde."
  
  Drake seach nei Hayden, dy't werom nei him stoarre.
  
  "Mol," sei Kensi lûdop.
  
  "Hoe sit it mei de rivaliserende ploegen?" - frege Dahl.
  
  "Neffens de NSA is it oantal geroften tanommen. It sjocht der net goed út."
  
  "Ik wol graach witte wat se hoopje te finen," sei Mai. "Net ynklusyf seis âlde kearnkoppen."
  
  "Swurd fan Mars"
  
  Drake draaide gau syn nekke. "Wat?" - Ik frege.
  
  "Elkenien krige de koördinaten, oannommen dat dizze mol hjir wurke. Elkenien stelde har de taak om in satellyt te meitsjen. Us ôfbyldingssoftware is foarsjoen fan alle soarten sensoren, en begjinnend mei it ferhaal fan Odin en de folgjende missen, kinne wy in seldsum elemint ûntdekke dat is ferbûn mei grêven en goaden. Us ynstruminten litte de ûngefear grutte en foarm fan it objekt sjen, en it komt oerien mei it ûntbrekkende swurd. Se witte allegear dat wy it swurd fûn hawwe en nei de nukleêre ladingen geane. Wy moatte dit dwaan."
  
  "Lit it swurd op 'e helikopter." Smith skodholle.
  
  Drake, Dal en Hayden wikselen eagen út. "Gjin kâns yn 'e hel. It swurd bliuwt by ús."
  
  Drake liet syn holle sakke. "It ienige bloedige ding dat weardefoller is as Genghis Khan, Attila, Geronimo en Hannibal kombineare," sei er. "En wy binne twongen om te wikseljen nei kearnwapens."
  
  "Foartinken," sei Mai. "En se hawwe it nedich om in protte redenen. Rykdom."
  
  "Beleanning," sei Smith.
  
  "Girigens," sei Kensi.
  
  "Sûnder problemen," sei Hayden mei oertsjûging. "Om al dizze redenen kombinearre. Wêr binne de seis kearnwapens?"
  
  "D'r binne twa binnen pakhús 17," sei de kompjûterman. "Oare nukleêre ynstallaasjes lizze yn achttjinde en njoggentjinde, en ik fertel jo har krekte lokaasje op it stuit. It is in grutte basis en wy telle waarmte-útstjit fan op syn minst twa tsientallen lichems, dus wês foarsichtich."
  
  Drake bûgde efteroer, seach nei it dak. "Wer?"
  
  Hayden wist wat er tocht. "Leauwe jo dat alles sil feroarje nei dit?"
  
  Hy glimke fertrietlik. "Ik leau".
  
  "Dan litte wy it hurd slaan," sei Dahl. "As team, as kollega's. Litte wy dit noch in lêste kear dwaan."
  
  
  HAADSTIK SJANENTRIDIG
  
  
  It wie net maklik foar it SPEAR-team. De âlde, ferlitten basis wie gewoan in wiidweidige kolleksje fan grutte, langwerpige pakhuzen mei in netwurk fan glêde smoargens dy't tusken har rinne. De diken wiene hiel breed om grutte frachtweinen op te fangen. Drake teoretisearre dat it eartiids in soarte fan pakhús west hie, in plak dêr't grutte hoemannichten militêre apparatuer opslein wurde koene. De helikopters kamen oan 'e râne telâne, efter in roestige, fertutearze hek, en draaiden har motoren hast daliks út.
  
  "It team is klear," sei Hayden yn har kommunikator.
  
  "Gean," sei konstabel DC tsjin har. "Soargje derfoar dat de warheads útskeakele binne en it oare item feilich is."
  
  Dahl grommele nei de grûn. "Litte wy prate oer it sluten fan de stâldoar neidat it hynder fuort is."
  
  It team hie de lokaasjes fan alle trije pakhuzen yn har gedachten al yn kaart brocht en hie in goed idee fan it bochtige wegennet. Yn essinsje oerlape alles mei al it oare. Der wiene gjin deaden, gjin omwegen, gjin ûntsnappingsrûtes, útsein ien. Alle perimeter pakhuzen waarden omjûn troch tichte bosk, mar de binnenste - de trije fitale - sieten tusken de oaren yn in willekeurige folchoarder.
  
  Se rûnen tegearre.
  
  "Wy sille moatte spjalte, de kearnwapens neutralisearje, en dan in manier fine om se hjirwei nei in moaier plak te krijen," sei Hayden. "Roemeenje is net fier fuort."
  
  No wie Lauren by har, folslein ferbûn yn Washington, en nei't se bewiisd hie dat se ûnder druk tinke koe, soene se har miskien nedich wêze as it gie om kearnwapens. In stabile kop dy't by steat is om ynformaasje troch kanalen te ferstjoeren kin net ûnderskatte wurde. Se rûnen leech, fluch en gongen nei de pakhuzen.
  
  Foar harren iepene in smoargenswei, ferlitten. Dêrnjonken wie it hiele gebiet bedutsen mei keale ierde en skaly, mei mar in pear tûken sparre brún gers. Drake ûndersocht it toaniel en joech de opdracht om foarút te gean. Se naaiden út mei de wapens klear. De rook fan smoargens en oalje foel syn sinnen oan, en in kâlde wyn sloech syn gesicht. Har gear klonk en har laarzen sloegen hurd tsjin 'e grûn.
  
  Se kamen by de earste muorre fan it pakhús oan en bleauwen stean, mei de rêch der tsjinoan. Drake seach de line lâns.
  
  "Klear?" - Ik frege.
  
  "Gean."
  
  Hy scande de folgjende etappe fan har rûte, wittende dat se gjin CCTV-kamera's hiene om har soargen oer te meitsjen, om't de apparaten gjin sinjalen opfongen hienen dy't fan 'e basis komme, oars as mobile tillefoans. De nukleêre ladingen sels stjoerde in leechfrekwinsje brom út. Fierders wie it plak ûnfruchtber.
  
  Noch in run en se kamen in oar pakhús tsjin. Elts fan harren hie in nûmer skreaun oer it yn swart scrawl. Elk fan harren seach ferfallen, smaakleas, mei roestrivieren dy't fan it dak nei de flier rûnen. De goaten swaaiden frij, skerpe seksjes wiisden nei de grûn, drippen smoarch wetter.
  
  Drake koe no de lofterhoeke fan Warehouse 17 foarút sjen. "Wy stekke dizze dyk oer," sei er. "Wy meitsje ús paad lâns de flank fan dit pakhús oant wy oan it ein komme. Sa binne wy mar tweintich meter fan santjin ôf."
  
  Hy gie fierder, doe stoppe. In befeiligingswein ried de dyk foarop del, ried lâns it paad dat har krúste. Der barde lykwols neat. Drake sykhelle in sucht fan opluchting.
  
  "Der binne hjir gjin freonen," herinnerde Dahl harren. "Fertrou gjinien bûten it team." Hy hoegde "Sels de Amerikanen" net ta te foegjen.
  
  No ferhuze Drake fan syn plak, drukte him tsjin de muorre fan it pakhús en gong nei foaren. Pakhûs 17 hie twa lytse finsters nei foaren. Drake flokte rêstich, mar besefte dat der gjin oare útwei wie.
  
  "Bewege," sei er driuwend. "Bewurkje it no."
  
  
  HAADSTIK Achtentritich
  
  
  Se rûnen nei de doarren fan it pakhús, ferdield yn trije groepen. Drake, Alicia en May skoarden elk santjin punten; Dal, Kenzie en Hayden skoarden elk achttjin, wêrtroch Smith, Lauren, Kinimaka en Yorgi elk njoggentjin hawwe. As ien botsten se yn 'e haaddoarren.
  
  Drake skopte de doar, skuorde it fan 'e skarnieren. De man gie krekt it buro binnen. Drake naam him ûnder de earm, rukte him hurd en smiet him tsjin de tsjinoerstelde muorre fan it kantoar. De smelle trochgong dêr't se yn wiene, iepene direkt nei it pakhús, sadat Alicia en May der omhinne rûnen.
  
  Drake makke de man ôf, liet him in koma, en kontrolearre de lytse kantoaren foardat hy by de froulju kaam. In adembenemend gesicht trof syn eagen. It pakhús wie grut, lang en heech. Yn it sintrum, tsjin in bank fan roldoarren, stie in lange, lege flatbed frachtwein - in kabine mei in grutte motor oan de foarkant. Twa nukleêre oarlochskoppen leinen efter yn 'e frachtwein, helder as dei, de noas nei foaren, swarte riemkes dy't se op regelmjittige tuskenskoften befeiligden. De riemen soene fleksibiliteit leverje sûnder folle beweging - in goed idee foar ferfier, suggerearre Drake, om't gjinien woe dat in deadlike raket yn in stasjonêr objekt botste. In grutte bondel sydgerdinen lei oan 'e kant fan in grutte frachtwein, dêr't er fan útgien hie dat foar it fuortgean fêstmakke wie.
  
  "Gjin feiligens," sei Mai.
  
  Alicia wiisde nei in oar kantoar rjochts fan 'e frachtwein. "Myn suggestje".
  
  "Jo soene tinke dat se mear soargen meitsje," sei Mai.
  
  Drake koe net helpe om de befeiligingskamera's te kontrolearjen, en fûn it dreech om folslein te fertrouwen op in groep fans dy't yn in kantoar mei airconditioning siet. "Us âlde freon, selsbefrediging is wierskynlik oan it wurk," sei er. "Se hawwe it in lange tiid geheim hâlden."
  
  Troch kommunikaasjekanalen hearden se de lûden fan 'e striid, oare teams wiene drok.
  
  Alicia ried nei de frachtwein. "Op my!"
  
  
  ***
  
  
  Dahl pakte de tichtstbyste man en smiet him yn 'e balken, krige in fatsoenlike bedrach fan 'e lofttiid foardat hy seach hoe't er ûnhandich op 'e grûn delstoarte. De bonken wiene brutsen. Bloed streamde. Kenzi glide foarby, skeat har submasinegewear, en rekke de flechtsjende manlju, dy't doe har gesichten hurd yn 'e grûn sloegen. Hayden wiksele kanten, leaver har Glock. De enoarme frachtwein dy't se fûnen stie midden yn it pakhús parkeare, njonken trije kantoaren en ferskate rigen doazen. Se hiene gjin idee wat der yn siet, mar tochten dat it ferstannich wêze soe om út te sykjen.
  
  Hayden rûn nei de frachtwein, har eagen skennen it pear kearnladingen boppe har holle. Ferdomd, se wiene grut op dy ôfstân. Meunsters dy't gjin oar doel hawwe as te ferneatigjen. Doe wiene se sûnder mis de Dea en wiene dúdlik diel fan 'e fjirde Horseman. Attila wie de op ien nei âldste figuer fan de fjouwer, berne sânhûndert jier nei Hannibal en, tafallich, sânhûndert jier foar Genghis Khan. Geronimo waard berne yn 1829. Alle riders hawwe gelyk op har eigen manier. Alle keningen, moardners, generaals, ongeëvenaarde strategen. Elkenien daagde har sabeare bêste út.
  
  Wie dit de reden dat de Oarder har keas?
  
  Se wist dat de molle fan Washington har mei feardigens bespotte.
  
  D'r is no gjin tiid om wat te feroarjen. Se rûn efter it perron, rjochting de doazen. Guon deksels wiene krom, oaren leine tsjin de houten muorren. Strie en oar ferpakkingsmateriaal lekte fan boppen ôf. Hayden skeat ien man, ruile doe kûgels mei in oare en waard twongen om nei de grûn te dûken foar dekking.
  
  Se fûn harsels achterop de frachtwein, mei de sturt fan in nukleêre oarlochskop oer har hong.
  
  "Wat soe de hel barre as in kûgel ien fan dizze dingen rekke?"
  
  "Sit gjin soargen, it moat in goed skot wêze om de kearn of eksplosyf te slaan," fertelde de stim har oer de kommunikaasje. "Mar ik tink dat d'r altyd in kâns is foar in lokkich skoft."
  
  Hayden klemde har tosken opinoar. "Och, tank, freon."
  
  "Gjin probleem. Sit gjin soargen, dat bart nei alle gedachten."
  
  Hayden negearre it sêfte, emosjonele kommentaar, rôle út yn 'e iepen en skeat it hiele tydskrift op har tsjinstanner. De man foel, bliedend. Hayden sette in oar tydskrift yn doe't se nei de lades rûn.
  
  In enoarm pakhús omsingele har, galmjend mei gewearfjoer, rom genôch om ûnrêstich te wêzen, de balken sa heech dat in ûnfreonlike fijân der maklik yn ferbergje koe. Se seach efter de doazen út.
  
  "Ik tink dat wy it goed dogge," sei se. "It liket derop dat se hjir mear as ien operaasje hawwe geande."
  
  Kenzi rûn omheech, mei it Swurd fan Mars. "Wat is dit?" - Ik frege.
  
  Dahl hurke del by it grutte tsjil fan it perron. "Pas op dyn rêch. Wy hawwe hjir mear as ien fijân."
  
  Hayden sifte it strie. "Stalen guod," sei se. "Dit moat in waypoint wêze. Hjir is in grutte seleksje."
  
  Kenzi naam in gouden figuer út. "Se hawwe teams dy't hûs-oan-hûs ynfallen útfiere. Ynbraak. Dit is in grut bedriuw. Alles wurdt eksportearre, ferkocht of omsmolten. It nivo fan bewustwêzen efter dizze misdieden is ûnder nul.
  
  Dahl flústere: "Links fan jo."
  
  Hayden dûkte efter in doaze, seach har slachtoffer en iepene fjoer.
  
  
  ***
  
  
  Lauren Fox folge Mano Kinimaka yn 'e liuwskûl. Se seach hoe't Smith omgie mei de fijân en liet him foar dea. Se seach dat Yorgi it slot op 'e doar fan' e kantoar pakte, deryn kaam en it yn minder as in minút ferâldere ferklearre. Alle dagen besocht se wanhopich by te hâlden. Elke dei wie se benaud dat se har plak yn 'e ploech ferlieze koe. It wie in diel fan wêrom't se Nicholas Bell it hof makke, wêrom't se kontakt hâlde en nei oare manieren socht om te helpen.
  
  Se hâlde fan it team en woe der diel fan bliuwe.
  
  No bleau se werom, Glock yn 'e hân, yn 'e hope dat se it net hoege te brûken. De plato's besette it grutste part fan har fyzje, enoarm en ferskriklik. De warheads wiene in doffe griene kleur dy't gjin ljocht wjerspegele, sûnder mis ien fan 'e meast bedrige foarmen dy't de moderne minsklike geast kin foarstelle. Smith wraksele mei in grutte wacht, naam ferskate hits, en doe naam de keardel út krekt doe't Lauren sneaking omheech te helpen. Rjochts fan har skeat Kinimaka noch twa. Kûgels begûnen om it pakhús hinne te fleanen doe't de oaren realisearre dat se ûnder oanfal wiene.
  
  Fan achteren seach se ferskate bewakers trochbrekke nei de kabine fan de frachtwein.
  
  "Foarsichtich," draaide se de ferbining oan, "ik sjoch minsken nei foaren gean. Och myn god, sille se besykje se hjir wei te krijen?
  
  "Oh nee," wie it antwurd fan DC foar elkenien om te sjen. "Jo moatte dizze kearnwapens neutralisearje. As dizze jonges lansearringskoades hawwe, dan sil sels ien fan dizze dy't wurdt frijlitten in ramp wêze. Sjoch, alle seis moatte neutralisearre wurde. No!"
  
  
  ***
  
  
  "Maklik as de hel foar jo om te sizzen," mompele Alicia. "Wolle yn myn mantel en nipje myn skuimige cappuccino. Wachtsje, ik sjoch dat se hjir ek rjochting de taksy gean."
  
  Drake feroare fan rjochting, sjoen dat hy dizze kant fan it platfoarm lâns koe race sûnder wjerstân tsjin te kommen. Hy swaaide nei Alicia en sette gau fuort.
  
  Mai syn stim bruts syn konsintraasje. "Let op dyn stap!"
  
  Wat...?
  
  In man yn in dikke swarte learen jas glied ûnder it perron, de skonken útstutsen. Troch gelok of tûk ûntwerp sloegen se Drake yn 'e shins en stjoerde him tumbling. De submachine gun gleed nei foaren. Drake negearre de nije kneuzingen en krûpte ûnder de frachtwein krekt doe't de wachter it fjoer iepene. Kûgels stieken yn it beton efter him. De wachter efterfolge him, luts syn gewear.
  
  Drake klom rjocht ûnder de frachtwein, fielde it enoarme wapen boppe syn holle. De wacht dûkte, doe bûgde. Drake skeat syn Glock en snijde de man syn foarholle. Hy hearde it lûd fan fuotstappen efter him, en doe kaam it gewicht fan in oare man op him del. Drake syn kin rekke de grûn, wêrtroch stjerren en swartens foar syn eagen draaiden. Syn tosken klikten yninoar, brekke lytse stikjes ôf. Pine eksplodearre oeral. Hy rôle om en sloech de earmtakke yn it gesicht fan ien. It pistoal stie op en foel; de kûgels miste Drake syn skedel mei in inch en gongen rjocht omheech yn 'e basis fan' e nukleêre lading.
  
  Drake fielde in rush fan adrenaline. "Dit..." Hy pakte de holle fan 'e man en sloech dy mei alle macht op it beton. "... fuck." Nukleêr. Raket." Elk wurd is in klap. Uteinlik foel de holle werom. Drake klom werom út ûnder de frachtwein en moete Alicia rinnen fierder.
  
  "Gjin tiid om te sliepen, Drakes. Dit is wat serieuze stront."
  
  De Yorkshireman pakte syn submachine gun en besocht it rinkeljen yn syn earen te stopjen. Alicia har stim holp.
  
  "Mei? Giet it goed mei dy?"
  
  "Nee! Tsjin elkoar yndrukt."
  
  Der kaam in brul út de motor fan it perron.
  
  "Rinne hurder," sei Drake. "Noch in pear sekonden en dizze warheads sille hjir fuort wêze!"
  
  
  HAADSTIK Njoggentichtich
  
  
  Drake ferhege syn snelheid. Dizze dagen wie it ûngewoan foar him om rjocht te sjen, dus hjoed wie alles lykas gewoanlik. De kabinedoar foaroan riisde nei kophichte. Drake rikte út, pakte de handgreep en luts. Alicia naam doel mei har Glock.
  
  In hângranaat sprong ôf.
  
  Drake stoarre him oan, syn eagen net te leauwen. "Wat bisto, in ferdomme bern..."
  
  Alicia sloech him yn 'e boarst, wêrtroch't er efterút en om 'e foarkant fan 'e frachtwein fleach. De granaat eksplodearre mei geweld, wêrtroch't shrapnel yn alle rjochtingen fleach. Drake ried mei Alicia, de twa bleauwen byinoar. De doar fan 'e frachtwein begon te draaien en falt foar de wein. Doe't Drake opseach, siet der mar ien persoan yn 'e kabine, heech boppe, gnyskjend nei him del. Hy trape it gaspedaal yn.
  
  Drake wist dat d'r gjin manier wie yn 'e hel dat it auto rap genôch koe bewege om se oer te riden. Hy seach nei de kant en seach noch trije bewakers op har oanrinnen. De frachtwein raasde ta it libben doe't syn tsjillen byinoar begûnen te sluten en it foarút te stjoeren, ien inch op in tiid. De schuifdoarren bûgden net, mar dat mocht him net tsjinhâlde.
  
  De kommunikator kaam ta libben.
  
  "Se ferpleatse frachtweinen hjirwei! De kabinen binne kûgelfrij. En ferrekte dreech om te kommen." It wie de stim fan Hayden."
  
  "Gjin wei yn?" - frege Kinimaka.
  
  "Nee. It is fersegele. En ik wol net te folle krêft brûke, as jo witte wat ik bedoel."
  
  En hoewol Drake wist dat har eigen frachtwein no gjin syddoar hie, wiene der noch twa mear om soargen te meitsjen.
  
  "Spring op it platfoarm," sei er. "Begjin dizze nukleêre ladingen los te koppelen. Se wurde twongen om op te hâlden."
  
  "Risky. Ferdomd riskant, Drake. Wat as ien fan 'e oarlochskoppen loskomt?
  
  Drake rûn efter de kabine út en skeat op 'e oanfallers. "Ien ferrekte probleem op ien kear. Wa binne wy - wûnderbern?
  
  Alicia skeat har efterfolger. "Ik bin bang dat se dizze dagen mear 'shady bastards' binne."
  
  Tegearre sprongen se op it perron en fûnen harsels face to face mei in nukleêre bom.
  
  
  ***
  
  
  "It wurket op twa fronten," sei Drake no oer de kommunikaasje. "Wy kinne tagelyk neutralisearje en losmeitsje."
  
  Hayden gniisde. "Besykje der net sa emosjoneel oer te klinken."
  
  "Yorkshire minsken dogge net selsmoard, myn leafde. Wy dogge alles geweldich mei mar in bytsje dimmenens. "
  
  "Plus in pear tûzen stront dingen." Dahl syn stim klonk as wie er rinnen. "Yorkshire puddings. Terriers. Bier. Sportteams. En dat aksint?"
  
  Drake fielde dat de frachtwein ûnder him begon te bewegen. "Wêr is it kontrôlepaniel, minsken?"
  
  De technikus reagearre fuortendaliks. "Sjoch hoe't de oarlochskop bestiet út sa'n tritich bûgde panielen? Dit is in achtste fan it puntige ein."
  
  "Myn eigen taal."
  
  Mear sjitten gongen. Alicia wie al rjochte op 'e efterfolging. Mai sprong krekt efter op it perron. No seach se nei de efterkant fan 'e nuke.
  
  "Min nijs. De Britten binne hjir."
  
  "Ik tink dat wy Sineesk hawwe," sei Dahl.
  
  "Frânsk," sei Kinimaka. "Nije team"
  
  Drake sprong nei it kontrôlepaniel. Witte wy wêr't it Swurd fan Mars is?"
  
  "Ja, Matt. Mar ik kin it no net lûdop sizze, wol?" - antwurde de stim.
  
  "Ja," sei Dahl.
  
  Drake wraksele en helle in lytse elektryske schroevendraaier mei in multyfunksjoneel bit. Hy draaide gau de acht bouten los en liet se útfalle. Hy fûn himsels foar twa lytse kontrôle panielen de grutte fan auto sat-nav skermen, in toetseboerd en in protte wjerljochtsjende wite symboalen.
  
  "Syrilysk," sei er. "Fansels is it."
  
  "Kin dizze dei noch slimmer wurde?" Alicia raasde oer de wrâld.
  
  De Yorkshireman liet syn holle sakke. ,,It giet no ferdomme."
  
  De frachtwein helle snelheid op, rjochting de skuifdoar. De Britten gongen yn nauwe formaasje foarút fan 'e efterkant fan it pakhús. De bewakers wiene oeral om har hinne ferspraat.
  
  De nukleêre bom flitse, folslein aktivearre, wachtsjend op in lansearringskoade of killkoade.
  
  Drake wist dat se ferhúzje moasten. Hy wist dat se net bewege koenen. It iennichste dat er net wist wie wa't earst stjerre soe?
  
  
  ***
  
  
  De bewakers kamen earst binnen, sjitten. Drake wie in grut doel, en de stilsteande kûgels ritsen foarby Alicia, en sloegen de oarlochskop. In sekonde flitse Drake syn libben foar syn eagen, doe naam Alicia de iene wacht del, en Mai de oare. Hy seach noch wat oankommen, ek al wist er dat der mear fan har bline kant kaam. Wite symboalen flitsen, de rinnerke knipperde en wachte.
  
  "Tinksto dat de feiligens kin eksplodearje?" sei Smith ynienen rêstich. "Miskien is dit har bestelling?"
  
  "Wêrom moasten se stjerre?" frege Kenzi.
  
  "Wy hawwe dit earder sjoen," sei Kinimaka. "Famyljes dy't enoarme betellingen ûntfange, easke medyske help of wanhopige ferhuzing doe't it haad fan har famylje ferstoar. As se hearre, bygelyks, ta de mafia of triade. It is mooglik."
  
  Drake wist dat se net lang bliid bliuwe koenen. Alicia wist de riem los te meitsjen doe't de frachtwein fierder ried. Ik hoopje dat de bestjoerder sjocht. Mar soe it him dan net skele? Drake seach gjin oare kar.
  
  Hy draafde lâns it perron nei efteren, swaaide mei de earms.
  
  "Wachtsje! Stopje, stopje. Net sjitte. Ik bin Ingelsk!"
  
  Dahl's grommeljen sei it allegear, gjin wurden wiene nedich.
  
  Drake foel op 'e knibbels efter yn' e frachtwein, de sturt fan 'e nuk nei syn lofts, syn hannen yn 'e loft en foar de oankommende fiif-man SAS-ienheid, folslein ûnbewapene.
  
  "Wy hawwe jo help nedich," sei er. "D'r is tefolle op it spul foar ús om in oarloch te fjochtsjen."
  
  Hy seach de jonge man oerskeakelje op kommunikaasje, seach de twa âldere manlju nei syn gesicht stoarjen. Miskien soene se him werkenne. Miskien wisten se oer Michael Crouch. Hy spruts wer.
  
  "Ik bin Matt Drake. Eardere SAS soldaat. Eardere soldaat. Ik wurkje foar in ynternasjonaal spesjale troepenteam neamd SPEAR. Ik trainde yn Hereford. Ik waard coacht troch Crouch."
  
  Ik herinner my de namme, alles. Twa fan de fiif gewearen waarden dellein. Drake hearde Alicia har stim oer de kommunikaasje.
  
  "Jo koene myn namme ek neame."
  
  Hy trille in bytsje. "Dit is miskien net it bêste idee, leafde."
  
  Mai en Alicia hâlde de bewakers op in ôfstân. Sekonden foarby. Britske SAS-soldaten iepenen it fjoer op mear oankommende bewakers dy't efter de oaljetrommels dûkten dy't it platte bêd folle. Drake wachte. De radio man einliks klear.
  
  "Matt Drake? Ik kom út Cambridge. Wy hawwe moete foar. Wat hast nedich?"
  
  Lokkige dei, tocht er. SAS oan board.
  
  "Help ús dit pakhús te befeiligjen, stopje dizze frachtwein en ûntwapenje dizze nukleêre bom," sei hy. "Yn dizze folchoarder".
  
  De Britten pakten dit oan.
  
  Splitsen en rinnen lâns beide kanten fan it perron, namen se de oankommende bewakers del, wurkje goed as in team. Drake seach dit en reveled yn 'e oantinkens fan âlde tiden. D'r wie in floeiende genede, koninklike draachflak en ûnferbidlik fertrouwen yn 'e bewegingen fan it team. Hy tocht dat SPIR it bêste team fan 'e wrâld wie, mar no ...
  
  "Drake! Mai skriemde. "Kernbom!"
  
  Ach jo. Hy rûn werom nei it kontrôlepaniel, stoarjend nei de skermen, toetseboerd en sifers.
  
  "Geeks?" hy frege. "Kinne wy de koade?"
  
  "It kin letterlik alles wêze," antwurde immen.
  
  "Dit helpt net echt, jo ferdomme dom."
  
  "Sorry. As wy de nammen fan 'e leden fan 'e Oarder wisten, koenen wy dan dan har jierdeis fine?"
  
  Drake wist dat hy praat mei in man dy't it net skele. It wie de man dêr't se earder mei praatten, de onaangename kont.
  
  Lauren rôp, "Jo hawwe de oarder neamd. As se hjir wiene, hawwe se wierskynlik kearnwapens programmearre. Ik kin net leauwe dat se gjin briefke mei de koades efterlitten hawwe."
  
  "Miskien is hjir gjin koade, poppe," sei de ezel. "Tink oan it sinjaal dat jo joegen doe't jo it grêf fan Geronimo iepene? Miskien barde dit hjir ek en late ta de lansearring fan kearnkoppen.
  
  Drake stapte werom. "Ferdomme, binne se bewapene?"
  
  "Folslein. De flikkerjende wite symboalen dy't jo sjogge binne countdown nûmers. "
  
  It skerpe, izige wetter streamde him oer en hy koe amper sykhelje. "Hoe ... hoe lang?"
  
  Hoest. "Fjouwerensechstich sekonden. Dan sille jo en jo illegitime bruorren skiednis wurde. De Oarder sil foar altyd hearskje! Se libje troch my hinne! Ik bin oarder!"
  
  Der folge in skeel en in protte roppen. Drake hold de sekonden by op syn polshorloazje.
  
  "Hallo? Bisto dêr?" - frege in jonge stim.
  
  "Hey, maat," mompele Drake. "Wy hawwe ienentritich sekonden."
  
  "Ik tocht der oer. Jo freon Lauren neamde de Oarder. No, se moatte in killkoade hawwe. En om't al it oare diel útmakket fan 'e tekst, haw ik gewoan skimere. Witst noch? It stiet hjir: 'De ienige koade om te deadzjen is as de riders op binne.' Betsjut dit wat foar dy?
  
  Drake sloech syn harsens, mar koe neat betinke as it ôfnimmende tellen fan sekonden. "Opstien?" - herhelle hy. "Wekker? Opstien? Tink oer hoe't de Oarder tinkt? Wat betsjutte de nazi's? As de Ruiter ferskynt, hy -"
  
  "Borne wurde," sei in jonge stim. "Miskien binne dit har bertedatums? Mar dit kin net. Dizze kearnbommen fan 'e tachtiger jierren hawwe normaal in trije-sifers killkoade." Der wie wanhoop yn syn stim.
  
  Njoggentjin sekonden oant ferneatiging.
  
  Kensi spruts op. "Trije sifers sizze jo? Gewoanwei?"
  
  "Ja".
  
  Sechtjin.
  
  Drake seach werom nei Alicia en seach dat se har oer har riem bûgde, besocht it los te meitsjen en de wachter tagelyk te sjitten. Ik seach har hier, har lichem, har geweldige geast. Alicia...
  
  Tsien sekonden.
  
  Kenzi raasde doe, en befêstige Dahl syn leauwen yn har. "Ik haw it. Besykje sânhûndert."
  
  "Sân-o-o-o. Wêrom?"
  
  "Freegje net. Doch it gewoan!"
  
  De jonge technyk joech Drake de Syrillyske nûmersymboalen en de Yorkshireman drukte op de knoppen.
  
  Fjouwer - trije - twa -
  
  "It wurke net," sei er.
  
  
  HAADSTIK FJERTIG
  
  
  "Ja," antwurde Kensi. "It barde".
  
  Fansels ûntwapene se har eigen, en Lauren ûntwapene harres. Drake seach fan it lichem fan 'e nuke nei Mai, dêr't se foar in oar toetseboerd stie. Alle seis nukleêre ladingen waarden neutralisearre.
  
  Hy seach op syn horloazje. "Wy hiene minder as in sekonde oer," sei er.
  
  Oeral makke de SAS fluch wurk fan de bewakers. Alicia makke de twadde riem los en de oarlochskop beweech in bytsje. Drake fielde hoe't er snelheid oannimme doe't er by de roldoarren kaam.
  
  "Hat immen har frachtwein al stoppe?"
  
  "Ik sil der foar soargje!" - rôp Kenzi. "Letterlik!"
  
  "Gjin manier," sei Kinimaka. "De Frânsen binne oeral dêr't gjin feiligens is. Hjir is in echte rel."
  
  Drake seach hoe't de SAS de bewakers útstjoerde; Alicia lûkt oan 'e oare riem as Mai de wacht yn 'e efterbân fan 'e frachtwein smyt.
  
  "Ja, ik wit wat jo bedoele." It SPEAR-team wie ongelooflijk stress.
  
  "Ik sjoch wat oars bart," begûn de jonge technikus. "IK-"
  
  Harren ferbining mei Washington waard ferbrutsen.
  
  "Sil ik it nochris sizze?" Drake besocht.
  
  Onheilspellende stilte wie syn iennichste antwurd.
  
  "Ferdomme, dit kin net goed." Drake kammen it hiele pakhús.
  
  SEAL Team 7 kaam op har del as wie alle hel eksplodearre.
  
  
  ***
  
  
  Dahl rûn efter de frachtwein oan doe't er de skuordoarren fan Warehouse 18 benadere. De Sineeske rûn troch de foarkant fan 'e rommeljende frachtwein, rjochting de fierste doar. Se skeaten oer doe't se rûnen. De bewakers besochten har tsjin te hâlden. Sineeske spesjale troepen ferneatige se mei kûgels en hân-oan-hân bestriding. Hayden hie it ûngelok om oan 'e foarkant fan it platfoarm te wêzen doe't de aksje begon.
  
  Se bruts de nekke fan 'e wachter, en brûkte doe syn lichem om harsels te dekken doe't de Sinezen sûnder ûnderskied it fjoer iepene. De kûgels trochboargen har lichem mei in doffe klap en smieten har werom. Har skyld stoarte yn. Se smiet it fuort, sprong efter ien fan 'e foaren, rommeljende bannen, gie it fan efteren foarby as it nei foaren rôle. De Sinezen stapten de foarkant fan de frachtwein oer.
  
  Dahl stiek in fjoer oan, en fersprate se as bowlingpinnen. Ongelooflijk om te sjen, it tsjinne as in demonstraasje fan har hast ûnminsklike reaksjes. Sels nei't se werom sprongen, iepenen se it fjoer werom.
  
  Dahl naam fluch dekking, bûgde efter de frachtwein, seach doe út en skeat noch in pear kûgels. De Sinezen sieten efkes op 'e grûn stutsen doe't de bewakers harren fan efteren oankamen. Dahl seach Kensi oan.
  
  Net wêr't se wêze moast.
  
  "Kenz? Giet it goed mei dy?"
  
  "Oh ja, gewoan in âlde freon ophelje."
  
  Dahl draaide him ynstinktyf om en seach har troch de lades rommeljen, de holle djip nei binnen, de mage op 'e râne fan it lid, de kont heech ophelle.
  
  "It is in bytsje ôfwikend."
  
  "Wat? Och, missto dyn frou? Se kin wol waarmer wêze as jo, Torst, mar tink, dat makket jo allinich waarmer as har."
  
  Hy seach fuort, fielde him ferskuord. Hy libbe yn dizze steat tusken houlik en skieding, en dochs hie er in kâns om der wat oan te dwaan. Wat de hel die er hjir?
  
  Myn baan.
  
  De Sinezen gongen wer oan, snijden de oankommende bewakers mei masinegewearfjoer del en pinden Dahl en Hayden op 'e grûn. De Sweed draaide him om en seach Kensi út de houten doaze glide.
  
  "Oh, eieren. Werklik?"
  
  Se hold in nije glâns katana foar de eagen, blêd omheech. "Ik wist gewoan dat ik ien soe fine as ik djip genôch groeven. Roverders kinne it swurd net wjerstean."
  
  "Wêr is it bloedige swurd fan Mars?"
  
  "Och, ik smiet it yn 'e laad."
  
  "Blinder!"
  
  Se rûn mei in swurd yn 'e iene hân, in masinegewear yn' e oare, sprong doe werom op 'e frachtwein, flitsend foar Dahl syn eagen as in wazige. Se smiet de katana fuort en iepene it fjoer op 'e flechtsjende Sinezen.
  
  "Wer geane se hinne?"
  
  "Warehouse 17," sei Dahl. "En wy moatte har folgje."
  
  
  ***
  
  
  Lauren seach de Frânske kontingint oanfallen fanôf de rjochterkant fan Warehouse 19. Kinimaka en Smith wiene al yn dy rjochting en hienen daliks dwaande. Yorgi krûpte efter de tonnen, en skeat op 'e bewakers. Lauren fielde har hert fladderjen doe't de frachtwein mei de twa kearnkoppen nei foaren ried.
  
  Yn it ûnthâld fan alles wat sein wie, sprong se op it dak fan 'e frachtwein, mei de tsjillen as stipe. Doe begûn se de earste riem los te meitsjen. As se de lading tige ynstabyl meitsje koene, soene de frachtweinen twongen stil te stean. Se seach omheech fan efter de nukleêre bom, stapte op ien fan 'e grutte logs, en seach Smith fûstfjochtsjen mei ien fan 'e Frânske jonges.
  
  De konstabel naam kontakt op. "Krekt befêstige troch agent yn Parys. Unthâld Armand Argento? Hy hat jo troch de jierren in pear kear holpen. No, hy seit dat de oanwêzigens fan it Frânske kontingint net autorisearre is. Folslein. D'r kin in soarte fan brutale oarloch binnen wêze."
  
  Lauren slokte en seach hoe't Smith efteroer foel, op ien knibbel sakke. De Frânsman dy't oer him stie, pakte him by it hier, skuorde in stripe fan 'e woartels en smiet dy fan 'e kant. Smith raasde. In knibbel oan 'e noas stjoerde him wankeljend. De Frânske keardel sprong boppe. Smith wraksele. Lauren seach fan him nei Kinimaka, dan nei Yorgi, de nukleêre oarlochskop, en de oankommende swaaidoarren.
  
  Wat moat ik dwaan?
  
  Meitsje wat ferrekte lûd.
  
  Se lege it tydskrift fan har Glock heech boppe de hollen fan har fijannen, wêrtroch't se flinch en duck. Dit joech Smith en Kinimaka kostbere sekonden. Smith seach romte en skeat yn him, knocking de oanfaller op 'e grûn. Kinimaka bruts in man syn nekke , in oar syn gesicht en skeat op punt-blank berik. yn 'e tredde, wêrtroch't er wankele en falle út 'e striid.
  
  Der is noch mar ien Frânsman oer.
  
  Lauren foel doe't de kûgel fan it lichem fan it nukleêre projektyl klonk. Hoe skriklik wie it dat it har net iens oanfoel? Hoe wend is se it? Mar se wie diel fan dit team en wie fan doel om der by te bliuwen sa lang as se it hienen. Se fûn dizze famylje en sil it stypje.
  
  De enoarme frachtwein helle gau snelheid op, hurd oanslingere, rjocht yn 'e doar fan 'e rolluik, klapte deryn, wêrtroch't de foarkabine in bytsje stuiterde, en botste der dan dwers troch.
  
  Lauren smiet harsels achterop de frachtwein.
  
  
  ***
  
  
  Drake knikte doe't de SEALs mei SAS en SPEAR njonken in bewegende nukleêre oarlochskop ferloofden, en frege him ôf oft elke slach betiiziger of deadliker wêze koe dan dit. In pear wurden fan de kommunikator fertelden him dat dit wol mooglik wie.
  
  Alle trije frachtweinen, mei seis kearnwapens, barsten tagelyk troch de doarren fan de rolluiken. Metalen skrapnel fleach oeral doe't de skuorde doarren sonken. Frachtweinen kamen foarby. De manlju foelen de frachtweinen oan, sprongen nei binnen, mei it gefoel dat se allinnich mar snelheid krije soene. No seach Drake twa Sineeske soldaten tichtby rinnen. Hy bleau op it perron en seach Alicia en May wat fierder fuort, ferburgen efter ien fan de houten stipen. De nukleêre bom ûntslein doe't se ien fan 'e grutste potholes yn' e wrâld rekke.
  
  Drake krûpte. As it grutte, swiere wapen út syn rêsten los kaam en de riemen bruts, dan soene se allegear yn de problemen komme.
  
  Se rûnen út yn it deiljocht en naaiden fuort. Tweintich kilometer yn 'e oere, doe tritich, raasden de trije perrons ta it libben doe't harren bestjoerders op it gaspedaal trapen. D'r wie in breed iepen dyk foarút, hast rjocht nei de ôfslach fan 'e basis, sawat twa kilometer fuort. No, neist elkoar, koe Drake fan syn frachtwein nei Dahl syn frachtwein sjen, en dan nei Kinimaka. It oansjen fan enoarme, bewegende nukleêre raketten, minsken dy't njonken inoar fjochtsje, minsken dy't pistoalen ôfsjitte, messen en fûsten wurde brûkt, minsken dy't fuortsmiten wurde, gjin kwart jûn, de dyk kromde, en alle trije frachtweinen dy't op in bocht delgongen, ferbjustere him de kearn.. It wie in bedlam fan habsucht en geweld, in blik yn 'e hel.
  
  Mar no wie al syn oandacht rjochte op de seehûnen.
  
  Fjouwer sterk foelen se earst de SAS oan, en fermoarde ien sûnder problemen. De Britten kamen op en sloegen werom, wêrtroch't de SEALs twongen om dekking te nimmen. De fjouwer manlju rûnen achter de frachtweinen oan, yn 'e hoop oan board te springen. SAS Commander, Cambridge, focht hân-oan-hân mei in Navy SEAL en beide waarden rekke. Mai en Alicia wiene drok dwaande om de bewakers ôf te fjochtsjen en in iepening te finen yn 'e melee.
  
  Drake kaam oantlit ta oantlit mei de SEAL-teamlieder. "Wêrom?" - hy frege.
  
  "Stel gjin fragen," grommele de man en rûn nei Drake ta. De klappen wiene presys en ongelooflijk hurd, tige ferlykber mei syn eigen. Hy blokkearre, fielde de pine fan dy blokken en sloech werom. Hy skopte hurd. In mes kaam yn 'e hân fan 'e oare man. Drake parearre de slach mei syn eigen, smiet beide wapens oan 'e kant en fleach fuort fan 'e frachtwein.
  
  "Wêrom?" - herhelle hy.
  
  "Jo hawwe it ferkeard. Jo en jo team."
  
  "Hoe?" - Ik frege. Drake stapte werom om wat romte te winnen.
  
  "En wêrom soene dizze basterden ús wolle deadzje?" frege Alicia doe't se efter de man ferskynde.
  
  Hy joech in direkte klap, sloech har yn 'e timpel. Drake skopte him yn 'e nieren en seach him falle. Alicia beweecht har foet yn syn gesicht. Tegearre smieten se him draaiend, oerboard.
  
  De dyk waard breder foarút.
  
  Mai stjoerde twa bewakers. In oare SAS-man waard fermoarde, en no wiene de Britten en Amerikanen gelyk yn sterkte. Trije tsjin trije. Drake seach de twa Sinezen dy't er earder sjoen hie as spinnen oer de nukleêre bom krûpen.
  
  "Sjoch nei dit!"
  
  Te let. Se foelen op him.
  
  
  ***
  
  
  Dahl wist yn wêzen dat se nei Roemenië wiene. It wie goed. It wie in healoere riden, dat koe se deadzje foardat se der kamen.
  
  Hy focht tsjin de Sinezen en de bewakers, triuwde se werom en fûn se opspringen, mear wollen. De Sinezen rûnen syn ferdigening om, sloegen hurd en spieten him hast twa kear mei syn ferskriklike blêden. Mear bewakers omringen him. Hayden naam har ta om se fan 'e frachtwein te smiten oant har oantallen minder wiene.
  
  Yn 'e efterkant behannele Kenzi de lêste fan har fijannen. De masine wie leech, it read dripte út de katana. Se stiek it platfoarm wer del, en knypte no har eagen ticht, doe't de twa Sinezen op har kamen, mei messen swaaiend. Se gie tsjin, rûn om. Se hellen wapens út. Se smiet harsels yn har gesichten, fernuvere har. It skot gie ûnder har earm hinne, keatse fan in nukleêre bom. Se fûn harsels neist ien fan de jonges mei in gewear rjochte op har gesicht.
  
  "Shit".
  
  De ienige manier wie omheech. Se skopte de hân dy't it gewear hold, stjoerde it fleanend, en klom doe op 'e stipe op' e shell fan it kearnwapen. Se berikte de top, en fûn dat it dêr boppe mar in sêfte bocht wie, mar gefaarlik om te balansearjen. Ynstee siet se op in nukleêre bom mei in katana yn 'e hân.
  
  "Kom en nim my ferdomme!" - raasde se. "Asto doarst."
  
  Se namen fluch ôf, perfekt balansearre. Kenzi stie boppe op 'e oarlochskop, draaide har swurd, wylst se har oanfallen mei messen. Strike en swing. Se gie tsjin, mar se lutsen bloed. Se rekke de raket. De frachtwein trilde mei tritich kilometer yn 'e oere. De Sinezen hawwe har oanpast oan 'e heechste graad. Kenzi ferlear har lykwicht, glied en foel werom op 'e raket.
  
  "Och".
  
  In wynpûst waaide har troch it hier, sa kâld as in friezer. It mes foel op har. Se sette de katana oer nei har oare hân, pakte har pols mei har fingers en rukte it skerp op 'e kant. De pols bruts en it mes foel út. Se draaide it lichem ek op dizze manier en seach it mei de kop út de frachtwein fleane. De twadde persoan hie al oanfallen. Kenzi ferskoot de katana werom nei har rjochterhân en liet it direkt op it punt reitsje. Hy sweefde in momint foardat Kenzi him oan 'e kant smiet.
  
  Se seach doe del fan har sitplak boppe op 'e nukleêre bom, it blêd fan har katana dripte bloed op dyjingen dy't ûnder fjochtsjen.
  
  "Twa Sinezen waarden fermoarde. Trije oer."
  
  Alicia seach har oan fanút har wûn frachtwein, seach de slach boppe op 'e oarlochskop. "It like sa ferrekte cool," sei se. "Ik leau echt dat ik in ereksje haw."
  
  Dahl seach har oan fanút syn eigen frachtwein. "Ik ek".
  
  Mar doe begûn de warhead te bewegen.
  
  
  HAADSTIK ienenfjirtich
  
  
  Dahl merkte daliks de ferskowing op, seach de twa riemkes dy't se koenen losmeitsje fladderen yn 'e wyn, en doe skiede de tredde as de gekste rubberband fan 'e wrâld, fûleindich tsjin 'e nukleêre lading en de boaiem fan it platfoarm. Mei de earste krêftige lunge sloech er de wachter yn 'e mage, wêrtroch't er fleach, earms akimbo, rjocht fan 'e kant fan 'e frachtwein en rekke de efterste bannen fan 'e iene dy't njonken him ried. Dahl fernuvere it resultaat.
  
  De nukleêre bom beweecht wer. Dal fielde in reade mist oer him delkomme doe't Kenzi boppe op him wraksele en Hayden rjocht ûnder syn skaad wraksele, gjin idee wat dernei kaam. Hy raasde en raasde, mar it slagge net. It gebrul fan bannen, it gjalp, de konsintraasje dy't nedich is om te fjochtsjen; dit alles hindere harren harksitting. Hy sprong nei de kommunikator.
  
  "Bewege." De nukleêre bom stiet op it punt te ûntploffen!"
  
  Kenzi stoarre del. "Wêr te gean? Bedoele jo ôfstjitte?"
  
  "Nee!"
  
  Oan 'e ein fan syn ketting rûn de Sweed as in gek tichtby Hayden en drukte syn skouder tsjin de ûnbidige massa fan it projektyl. "In nukleêre bom falt!"
  
  Hayden rôle fluch, en sa die de bewaker. De warhead beweech noch in inch. Dahl tilde him op mei alle ounces fan krêft dy't er oait sammele hie, elke spier gûlend.
  
  In swiere klop klonk neist him.
  
  Shit.
  
  Mar it wie Kenzi, dy't noch altyd de katana hâlde en mei in sarkastyske glimke op har gesicht. "Ferdomme, do bist gewoan in gekke ferneare held. Tinke jo echt dat jo dit sels in sekonde hâlde kinne? "
  
  "Ehm, nee. Net wirklik."
  
  "Dan ferhúzje."
  
  De gekke Sweed dûkte presys.
  
  
  ***
  
  
  Drake en Alicia wisten in twadde te nimmen om te dielen yn it spektakel.
  
  "Wat de hel docht Dal?" frege Alicia. "Knuffelt hy in ferdomde nukleêre bom?"
  
  "Wês gjin gek," sei Drake, en skodde syn holle. "Fansels tutet er har."
  
  Drake sprong doe oan 'e kant om de SAS-jonges te helpen, skuorde de SEAL fan' e jonge man en smiet him ûnder de nukleêre bom. It hiele lichem fan de man skodde. Se wikselen klappen, en doe lei de SEAL bewusteloos, mei it gesicht nei ûnderen, mar libben. Drake wie fan doel it sa te litten.
  
  In oare SEAL stoar, folge troch in SAS-soldaat, beide stutsen fan tichtby. Cambridge en de jonge man binne alles wat oerbliuwt. Se sloegen gear mei Drake om de lêste SEAL te fjochtsjen. Tagelyk kamen Alicia en May by harren. De frachtwein raasde oer de smoargens, rekke in kear tsjin de buorman en ried fuort. Troch de botsing koe Dahl's nukleêre bom stabilisearre wurde troch it te befestigjen oan har enoarme stipe. Alle trije auto's, as ien, bruts troch de útgongspoarte en rieden fierder, rjochting Roemenië. It stiel en it beton wiene folslein fernield, skuorde hinne en wer. Tsjin dy tiid wiene de helikopters fuortgien en fleagen njonken de frachtweinen, en manlju mei swiere artillery lutsen út 'e doarren en rjochte har op 'e sjauffeurs.
  
  Drake stoppe de oanfal op de SEAL. "Wachtsje. Jo binne in spesjale troepen soldaat. Amerikaanske froulju. Wêrom soene jo besykje ús te deadzjen?"
  
  Yn wierheid ferwachte hy noait in antwurd, mar de man reagearre troch oan te fallen. Hy naam Cambridge út en makke doe Drake ôf. De jonge SAS-man foel op syn kant. De SEAL wie wreed en genedeleas, en levere ferpletterjende slach nei slach. Mar doe kearde Mai har nei him ta.
  
  Acht sekonden ferrûnen en de striid wie foarby. Op 'e nij lieten se him libben, kreunend yn in heap, ûntwapene.
  
  Drake kearde him nei Cambridge. "Ik kin net útdrukke hoefolle wy jo help wurdearje, majoar. Ik bin sa sorry foar it ferlies fan jo minsken. Mar asjebleaft, as jo wolle, lit dizze minsken yn libben, se folgen gewoan opdrachten.
  
  De twa oerlibjende seehûnen seagen op, fernuvere en miskien fernuvere.
  
  Cambridge knikte. "Ik begryp en it mei dy iens, Drake. Oan 'e ein fan 'e dei binne wy allegear pionnen."
  
  Drake makke in grimas. "Nou, net mear. De Amerikaanske regearing besocht ús gewoan te fermoardzjen. Ik sjoch hjir gjin wei werom."
  
  Cambridge skodholle. "Weromslaan."
  
  Drake glimke grimmitich. "In man nei myn hert. It wie moai om dy te moetsjen, majoar Cambridge.
  
  "En do, Matt Drake."
  
  Hy knikte nei Mai en Alicia, en rûn doe foarsichtich nei de achterkant fan de frachtwein. Drake seach him fuortgean, en kontrolearre tagelyk de stabiliteit fan 'e warhead. Alles seach der goed út.
  
  "Witte jo dat se werom komme en it swurd nimme?" Alicia frege him.
  
  "Ja, mar witsto wat? Ik jou der neat oan. It swurd fan Mars is it minste fan ús problemen. Hy sette de ferbining oan. "Hayden? Hoefier? Hoe giet it mei dy dêr?"
  
  "Oké," antwurde Hayden. "De lêste fan 'e Sinezen is krekt fuortsprongen. Ik gean foar it swurd."
  
  Kenzi giechelde. "Nee, se seagen my yn aksje."
  
  "Binne wy net allegear?" Drake glimke. "Ik sil dit gesicht net in skoft ferjitte."
  
  Alicia sloech him rjocht op it skouder. "Sjoch út, soldaat. De folgjende kear wolle jo dat ik in nukleêre bom tusken myn skonken set."
  
  "Nee, meitsje jo gjin soargen," sei Drake, en draaide him ôf. "Ik doch it letter foar dy."
  
  
  ***
  
  
  De helikopters bespotten, bedrige en oertsjûgen bestjoerders om har auto's te fertragen. Fansels slagge it earst net, mar nei't ien in heechkaliber kûgel troch ien fan 'e foarrút stutsen hie, begûnen minsken dy't tochten dat se ûnoantaastber wiene ynienen te twifeljen. Trije minuten letter fertrage de frachtweinen, de hannen stieken út 'e ruten en stie alle ferkear stil.
  
  Drake krige syn lykwicht werom, wend oan de konstante driuwende en foarútbeweging. Hy sprong op 'e grûn, realisearre dat it kommunikaasjesysteem ynienen ta libben kaam, en folge syn piloaten no tige nau.
  
  Der kaam gjin lûd út de kommunikator. Washington bleau dizze kear stil.
  
  It team sammele nei it fernielen fan har koptelefoan. Se sieten op in gersberch mei útsjoch oer de trije raketskippen, ôffrege wat de wrâld en har mear kweade personaazjes nei har kinne goaie.
  
  Drake seach nei de piloat. "Kinne jo ús nei Roemenië fleane?"
  
  De eagen fan dizze man weagen nea. "Fansels," sei er. "Ik begryp net wêrom net. Der wurde yn alle gefallen kearnwapens stjoerd om by de basis op te slaan. Wy sille in foardiel hawwe."
  
  Tegearre ferlieten se in oar slachfjild.
  
  Tegearre bleaunen se sterk.
  
  
  ***
  
  
  In pear oeren letter ferliet it team it Roemeenske feilich hûs en stapte op in bus nei Transsylvaanje, útstappen by Bran Castle, de ûnderstelde residinsje fan greve Dracula. Hjir, tusken de hege beammen en hege bergen, fûnen se in tsjuster, rêstich gasthûs en setten har yn. De ljochten wiene dimmen. It team wie no klaaid yn sivile klean dy't út 'e feilige hûs helle waarden, en droegen allinich wat wapens en munysje se drage koene, en ek in goede stash jild út 'e feilich dy't Yorgi meinommen hie. Se hiene gjin paspoart, gjin dokuminten, gjin identifikaasjekaarten.
  
  Se sammele yn ien keamer. Tsien minsken, gjin ferbining. Tsien minsken binne op 'e flecht foar it Amerikaanske regear sûnder idee wa't se fertrouwe kinne. D'r is gjin dúdlik plak om te draaien. Gjin SPEAR mear en gjin geheime basis mear. Gjin kantoar yn it Pentagon, gjin hûs yn Washington. It soarte famyljes dy't se hiene, wie boppe wat tastien wie. Kontakten dy't se kinne brûke kinne kompromittearre wurde.
  
  De hiele wrâld is feroare troch ien of oare ûnbekende, ûnbegryplike oarder fan 'e útfierende macht.
  
  "Wat komt hjirnei?" Smith brocht it probleem earst op, syn stim leech yn 'e swak ferljochte keamer.
  
  "Earst foltôgje wy de missy," sei Hayden. "De Oarder fan it Lêste Oardiel socht de wrâld te ferneatigjen troch fjouwer skriklike wapens te ferbergjen. Oarloch, tank oan Hannibal, dy't in geweldich wapen wie. Ferovering mei help fan Genghis Khan, dat wie de kaai koade dy't wy ferneatige. Hongersneed, troch Geronimo, dat wie in biologysk wapen. En úteinlik, Dea, troch Attila, dy't seis kearnkoppen hie. Tegearre soene dizze wapens ús maatskippij sa't wy it kenne ferminderje ta ruïne en gaos. Ik tink dat wy mei fertrouwen sizze kinne dat wy de bedriging neutralisearre hawwe."
  
  "M't it ienige losse ein it Swurd fan Mars is," sei Lauren. "No yn 'e hannen fan sawol de Sinezen as de Britten."
  
  "Ik hoopje echt dat it ús binne," sei Drake. "SAS rêde ús dêr en ferlear wat goede mannen. Ik hoopje dat Cambridge net bestraft wurdt."
  
  "Foarút gean ..." sei Dahl. "Sels wy kinne dit net allinich dwaan. Earst fan alles, wat sille wy no dwaan? En twad, wa kinne wy fertrouwe om ús te helpen dit te dwaan?"
  
  "No, earst sille wy útfine wêr't de Amerikanen op ús kearde," sei Hayden. "Ik tink dat de operaasje yn Perû en ... oare dingen ... dat barde. Binne it mar in pear machtige minsken tsjin ús? In splintergroep dy't oaren beynfloedet? Ik kin gjin sekonde leauwe dat Coburn dit sanksjonearre soe hawwe."
  
  "Sei jo dat wy in geheim petear moatte hawwe mei de presidint?" frege Drake.
  
  Hayden skodholle. "Wêrom net?"
  
  "En as it in splintergroep is," sei Dahl. "Wy ferneatigje se."
  
  "Live," sei Mai. "De ienige manier om dit te oerlibjen is om ús fijannen libben te fangen."
  
  It team siet yn in grutte keamer yn ferskate posysjes, de gerdinen waarden strak lutsen, beskermje se fan 'e ûntrochsichtbere nacht. Djip yn Roemenië prate se. Planned. Al gau waard dúdlik dat se wol middels hiene, mar dy middels wiene skrap. Drake koe se op ien hân telle.
  
  "Wêr te gean?" frege Kenzi, wylst se har katana noch fêsthâlde, en it blêd yn it dimmen ljocht koekje.
  
  "Gean troch," sei Drake. "Wy geane altyd foarút."
  
  "As wy oait stopje," sei Dahl. "Wy stjerre."
  
  Alicia hold Drake syn hân. "En ik tocht dat myn dagen fan fuortrinnen foarby wiene."
  
  "Dit is oars," sei er, en doe suchte. "Fansels witte jo dat. Sorry."
  
  "Alles is ynoarder. Silly mar cute. Uteinlik besefte ik dat dit myn type is. "
  
  "Betsjut dit dat wy op 'e flecht binne?" frege Kenzi. "Omdat ik echt fan alles ôf woe."
  
  "Dêr sille wy mei omgean". Dahl bûgde tichter by har. "Ik beloof dy. Ik ha myn bern ek, ferjit net. Ik sil alles foar har oerwinne."
  
  "Jo hawwe jo frou net neamd."
  
  Dahl stoarre en gyng doe werom yn syn stoel, tinkend. Drake seach Kensi wat tichter by de grutte Sweed komme. Hy sette it út 'e holle en seach yn 'e keamer.
  
  "Moarn is in oare dei," sei er. "Wêr wolle jo earst hinne?"
  
  
  EIN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Op 'e râne fan Armageddon
  
  
  HAADSTIK EARSTE
  
  
  Julian Marsh hat altyd in man west fan kontraste kleuren. De iene kant is swart, de oare is griis... ad infinitum. Frjemd genôch hat er noait gjin belangstelling toand wêrom't er him in bytsje oars ûntjoech as de rest, akseptearre it gewoan, learde der mei te libjen, genietsje derfan. Yn alle opsichten makke dit him in objekt fan belang; it helle de oandacht ôf fan de machinaasjes dy't efter de ekspressive eagen en sâlt-en-piper hier skarrelje. Maart soe altyd treflik wêze - op ien of oare manier.
  
  Binnen wie er wer in oar minske. Ynderlike fokus rjochte syn oandacht op ien kearn. Dizze moanne wie it de oarsaak fan de Pyten, of leaver wat der fan oerbleau. In frjemde groep trok syn oandacht en lost doe gewoan om him hinne. Tyler Webb wie mear in psychopatyske mega-stalker dan in kabalistyske lieder. Mar Marsh genoat de kâns om it allinich te gean, persoanlike, eksintrike ûntwerpen te meitsjen. Nei de hel mei Zoe Shears en elkenien dy't noch aktyf wie binnen de sekte, en nei in noch djippere hel mei Nicholas Bell. Bûn, boeien en wetterboarde, d'r is gjin twifel dat de eardere boufakker alles oan 'e autoriteiten soe hawwe foarlein om sels de minste útstel fan syn straf te krijen.
  
  Foar Marsh seach de takomst der ljocht út, hoewol mei in lichte tint. Der wiene twa kanten oan elk ferhaal, en hy wie tige in twasidige man. Nei't wy spitigernôch de ûngelokkige Ramses Bazaar ferlitten hawwe - wy fûnen de paviljoenen mei al har oanbiedingen echt leuk - kaam Maart de loft yn mei help fan in ôfgrûnkleurige helikopter. Hast fuort, hy rjochte him fluch op it nije aventoer foarút.
  
  NEW YORK.
  
  Marsh testte it apparaat op syn kant, ferhuze it tichterby, net wis fan wat hy seach, mar wis yn wat it koe dwaan. Dit bern wie it wichtichste ûnderhannelingsynstrumint. Grutte heit fan absolute oertsjûging. Wa kin argumearje mei in nukleêre bom? Marsh liet it apparaat allinnich, kontrolearje de bûtenste rêchsek en losmeitsje de skouderriemen om syn heftige frame te foldwaan. Fansels soe hy it item moatte ûnderwurpen wurde oan tests en de autentisiteit befêstigje. De measte bommen koene ommers kocht wurde om te lykjen op wat se net wiene - as de kok goed genôch wie. Allinne dan soe it Wite Hûs bûge.
  
  Riskich, sei de iene kant fan him. Riskich.
  
  Mar leuk! stie de oare oan. En it wie de muoite wurdich in bytsje strieling fergiftiging, wat dat oangiet.
  
  Maart lake om himsels. Sa'n skelm. Mar de mini-Geiger-teller dy't er meinommen hie, bleau stil, en brocht syn bravado oan.
  
  Mar, om folslein earlik te wêzen, fleanen wie net syn ding. Ja, der wie opwining, mar der wie ek kâns op in hite dea - en dat foel him no eins net oan. Miskien in oare kear. Marsh hie in protte agonizing oeren bestege oan it plannen fan dizze missy, soargje derfoar dat alle waypoints wiene op it plak en sa feilich mooglik, hoewol't sjoen de plakken dêr't hy soe stopje op, it idee wie hast laitsjend.
  
  Litte wy no krekt bygelyks nimme. Se wiene ûnder it dak fan it Amazone-reinwâld op wei nei Kolombia. D'r wachte in man op him - mear as ien, trouwens, en Marsh stimpele syn persoanlikheid op 'e gearkomste troch oan te stean dat se wyt drage. Krekt in lytse konsesje, mar in wichtige foar de Pythia.
  
  Is dit alles wat ik no bin?
  
  Marsh lake lûd, wêrtroch't de helikopterpiloat alarmearre om him hinne seach.
  
  "Alles is ynoarder?" - frege in meager man mei littekens.
  
  "No, dat hinget fan jo stânpunt ôf." Maart lake. "En hoefolle stânpunten hawwe jo. Ik leaver te fermeitsjen mear as ien. Jo?"
  
  De piloat draaide him ôf, mompele wat ûnbegrypliks. Maart skodde de holle. As de net wosken massa's mar wisten hokker krêften ûnder har stieken, dûkten en skuorde, sûnder soargen of net te achtsjen fan 'e ferneatiging dy't se feroarsake.
  
  Marsh seach it lânskip hjirûnder, en frege har foar de miljoenste kear ôf oft dit punt fan yngong yn 'e Feriene Steaten de goeie rûte wie. As it derop oankaam, wiene d'r mar twa echte opsjes - fia Kanada of fia Meksiko. Dat lêste lân wie tichter by de Amazône en bûnt mei korrupsje; fol mei minsken dy't betelle wurde koene om te helpen en de bek te hâlden. Kanada bea in pear feilige havens oan foar minsken lykas Marsh, mar se wiene net genôch en kamen net iens ticht by it oerienkomme mei it ferskaat dat bestie yn Súd-Amearika. Doe't it ientoanige lânskip ûnderoan fierder ûntjoech, fûn Marsh syn geast dwalend.
  
  De jonge groeide op yn in befoarrjochte posysje, mei folle mear yn 'e mûle as in sulveren leppel; mear as in solide gouden bar. De bêste skoallen en de bêste leararen-lêzen "bêste" as "meast leafste,"Marsh altyd korrizjearre - besocht te setten him op it goede paad, mar mislearre. Miskien in ferbliuw yn guon normale skoalle soe hawwe holpen, mar syn âlden wiene ryk pylders Súdlike maatskippij en wiene fier út kontakt mei de realiteit. Marsh waard grutbrocht troch tsjinstfeinten en seach syn âlden benammen by iten en lúkse ûntfangsten, dêr"t hy waard befel om net te praten. Altyd ûnder de krityske blik fan syn heit, dy"t soarge foar ûnberikber gedrach. En altyd syn skuldich glimke in mem dy't wist dat har soan hie opgroeid leafdeleas en allinnich, mar wie hielendal net by steat om te bringen himsels te daagjen himsels yn hokker foarm. En sa Julian Marsh groeide, ûntwikkele, en waard wat syn heit iepentlik neamd "in frjemde jonge."
  
  De piloat spruts, en Marsh negearre it folslein. "Sil ik it nochris sizze?"
  
  "Wy komme Cali oan, hear. Kolombia."
  
  Marsh bûgde nei ûnderen en seach hoe't de nije sêne ûnderoan ûntjoech. Cali stie bekend as ien fan 'e meast gewelddiedige stêden yn' e Amearika en thús fan it Cali Cartel, ien fan 'e grutste leveransiers fan kokaïne yn 'e wrâld. Op elke gewoane dei soe in man lykas Marsh syn libben yn eigen hannen nimme, troch de efterstrjitten fan El Calvario rinnen, wêr't ragamuffins de strjitten skoarden foar jiskefet en sliepten yn flophuzen, wêr't lokale befolking lijen fan it wurde beneamd as in "tolerânsjesône" troch it tastean fan kommersjele konsumpsje drugs en seks kinne bloeie mei minimale plysje yntervinsje.
  
  Marsh wist dat dit it plak wie foar him en syn nukleêre bom.
  
  Doe't er sitten liet, liet de piloat Marsh in grize pickup truck sjen dêr't trije oergewicht mannen yn sieten mei kâlde, deade eagen en útdrukkingsleaze gesichten. Iepenlik bewapene mei fjoerwapens begelieden se Marsh yn 'e frachtwein mei mar in koarte groet. Se rieden doe troch fochtige, rommelige strjitten, smoarge gebouwen en roestige luifels, en biede syn trained each in oar alternatyf sicht op 'e wrâld, in plak dêr't in part fan 'e befolking fan 'e iene hok nei de oare "sweefde", sûnder in permanint hûs. Maart luts in bytsje werom, wittende dat er neat te sizzen hie oer wat der dêrnei barde. Dizze haltes wiene lykwols nedich as hy mei súkses kearnwapens yn 'e FS woe smokkelje, en wiene elk risiko wurdich. En fansels seach Marsh sa neutraal as er koe, mei in pear trúkjes yn syn kleurige mouwen.
  
  De auto slingere har paad troch wat mei mist bedekte rôljende heuvels, en feroare úteinlik yn in ferhurde oprit mei in grut, stil hûs der foar. De reis wie yn stilte makke, mar no draaide ien fan 'e bewakers in ûnferbidlik gesicht nei Marsh.
  
  "Wy binne hjir".
  
  "Fansels. Mar wêr is "hjir"?"
  
  Net te respektleas. Net al te hurd. Hâld it allegear byinoar.
  
  "Nim dyn rêchsek." De wachter naaide út en die de doar iepen. "Menear Navarro wachtet op dy."
  
  Maart knikte. It wie de goede namme en it goede plak. Hy soe hjir net lang bliuwe, krekt lang genôch om der wis fan te wêzen dat syn folgjende wize fan ferfier en einbestimming soepel en feilich wie. Hy folge de wachter ûnder in lege bôge dy't dripke fan mist en doe de tsjustere yngong fan in âld hûs yn. D'r wiene gjin ljochten op binnen, en it ferskinen fan ien of twa âlde spoeken soe gjin ferrassing of in soarch west hawwe. Marsh seach faak âlde spoeken yn it tsjuster en praat mei har.
  
  De bewaker wiisde nei in iepening oan de rjochterkant. "Jo hawwe maksimaal fjouwer oeren foar in eigen keamer foar josels betelle. Kom daliks binnen."
  
  March bûgde de holle yn tankberens en skode de swiere doar iepen. "Ik haw ek tastimming frege om de folgjende foarm fan ferfier te lânjen. Helikopter?"
  
  "Ja. It is ek goed. Rop my op 'e intercom as de tiid komt en ik sil jo it hûs sjen litte."
  
  Maart knikte tefreden. It jild dat hy betelle boppe wat nedich wie om bettere tsjinst te leverjen, en oant no ta hat it. It beteljen fan mear as de fraachpriis soarge fansels ek foar fertochten, mar sa wiene de risiko's.
  
  Wer twa kanten, tocht er. Yin en yang. Moeras en sompe. Swart en... swart mei karmozijnrode flitsen raasden troch...
  
  De binnenkant fan 'e keamer wie lúkse. De fierste kant waard beset troch in hoeke sofa makke fan swart lear en djip pluche. In glêzen tafel mei in karaf foar drinken, wyn en sterke drank siet flakby, wylst yn in oare hoeke in masine kofje en tee bea. Snacks wurde lein op in glêzen tafel. Marsh glimke om dit alles.
  
  Komfortabel, mar allinich foar in koarte tiid. Ideaal.
  
  Hy helle in pod fan 'e sterkste kofje yn en wachte in bytsje oant it broeie. Hy sette doe del op 'e bank en helle syn laptop derút, en lei syn rêchsek foarsichtich op 'e learen bekleding njonken him. Noch nea wie in kearnbom sa ferwend, tocht er, en frege him koart ôf oft er dêr syn eigen brouwsel foar meitsje moast. Fansels, foar in man as Marsh wie dit net dreech, en binnen minuten siet der in dampende beker yn 'e rêchsek en in lytse cupcake mei frosting oan 'e kant.
  
  Maart glimke. Alles wie goed.
  
  Ik surfe op it ynternet; befêstigjende e-mails ynformeare him dat de Forward-helikopter al yn Kolombia kaam. Nergens wiene noch flaggen útstutsen, mar der wiene noch mar in pear oeren ferrûn sûnt er yn folle gong de bazaar ferliet. Marsh die syn drank op en pakte in lyts tas mei broadsjes yn foar de folgjende flecht, en drukte doe op de ynterkomknop.
  
  "Ik bin ree om fuort te gean."
  
  Tweintich minuten letter en hy wie wer yn 'e loft, de flecht fan 'e nukleêre rêchsek draaide mar noflik. Se gongen nei Panama, wêr't hy syn rappe flechten soe ôfmeitsje en de saaie skonk fan syn reis oer lân soe begjinne. De piloat makke syn paad yn 'e loft en troch alle patrols, de bêste yn wat er die, en hy waard der kreas foar betelle. Doe't de omtrek fan Panama yn it linkerfinster begon te ferskinen, begon Marsh te realisearjen hoefolle tichter hy al wie by de Feriene Steaten fan Amearika.
  
  Der komt in orkaan, minsken, en it sil net maklik fuortgean ...
  
  Hy nei wenjen yn Panama City foar in pear oeren, feroare klean twa kear en dûs fjouwer kear, eltse kear mei in oare geur shampoo. De aroma's mingden noflik en oermastere it swakke aroma fan swit. Hy hie moarnsiten en middeisiten, ek al wie it itentiid, en dronk trije glêzen wyn, elk út in oare flesse en in oare kleur. It libben wie goed. It útsjoch bûten it rút bleau ûnferoare en net ynspirearjend, dat Marsh helle de doaze lippenstift dy't er foar krekt sa'n gelegenheid bewarre hie en skildere it glês felread. Dit holp, alteast foar in skoft. Marsh begûn him doe foar te stellen hoe't it wêze soe om dat paniel skjin te slikjen, mar op dat stuit ûnderbriek de ping fan in ynkommend berjocht syn dreamen.
  
  Skatte tiid fan oankomst is 15 minuten.
  
  Maart makke in grimas, bliid, mar tagelyk besoarge. In reis fan fjirtich oeren lei lâns guon fan 'e minste diken yn 'e regio. Dizze gedachte is net wierskynlik te ynspirearjen. Lykwols, ienris foltôge, soe de folgjende etappe ûneinich ynteressanter wêze. Maart sammele syn spullen, regele de kofjepodden, wynflessen en skûtels yn folchoarder fan kleur, foarm en grutte, en gie doe út.
  
  De SUV wachte, purrende oan 'e kant fan' e dyk, en seach ferrassend noflik út. Marsh ûntmantele de nukleêre bom, spande syn gurd derop en fersoarge doe foar himsels. De sjauffeur chatte in bytsje foardat hy realisearre dat Marsh net skele oer syn eigen shitly lytse libben, en doe stapte achter it stjoer. De dyk spande him einleas foarút.
  
  Oeren foarby. De SUV glide, skodde doe, en glied dan wer, en stoppe ferskate kearen foar gas- en spotkontrôles. De bestjoerder soe it net riskearje om oanhâlden te wurden foar in lichte oertreding. Ommers, it wie gewoan in oare auto ûnder in protte, in oare vonk fan it libben reizget lâns de ivige snelwei nei bestimmingen ûnbekend, en as it bleau unremarkable, it soe foarby gean ûngemurken.
  
  En doe lei Monterrey foarút. Maart glimke breed, wurch mar bliid, want de lange reis wie mear as healwei dien.
  
  De nukleêre aktetas lei njonken him, no mar in pear oeren fan de Amerikaanske grins ôf.
  
  
  HAADSTIK Twa
  
  
  Maart makke de folgjende skonk fan syn reis ûnder dekking fan folslein tsjuster. It wie in plak dêr't alles koe wurde wûn of ferlern; in ûnbekende faktor, opbrocht ta in ûnskatbere wearde troch pleatslike kartelbazen, waard yn byld brocht. Wa koe de tinzen fan sokke minsken riede? Wa wist wat se dan dwaan soene?
  
  Fansels net se ... of Julian Marsh. Hy waard mei in tsiental oare minsken op skandelike wize ferfierd achterop in frachtwein op 'e wei nei de grins. Earne ûnderweis sloech dizze frachtwein fan de sneldyk ôf en ferdwûn yn it tsjuster. Gjin ljochten, gjin buorden, de sjauffeur wist dizze rûte blyndoek - en it is goed dat er it wist.
  
  Marsh stie achterop 'e frachtwein, harke nei it petear en ûnfrede fan 'e famyljes. De skaal fan syn plan drige foar him. It momint fan syn komst yn New York koe net gau genôch komme. Doe't de frachtwein remme en de efterdoarren iepenswaaiden op smoarge skarnieren, stapte er der earst út, op syk nei de lieder fan de wapene mannen dy't op de wacht stiene.
  
  "Diablo," hy sei, mei help fan in koade wurd dat identifisearre him as in VIP reizger en dat hy hie ynstimd mei betelling. De man knikte, mar negearre him doe, en keppele elkenien yn in lyts hokje ûnder de wiidfersprate tûken fan in oerhingjende beam.
  
  "It is no fan libbensbelang," sei er yn it Spaansk, "dat jo rêstich bewege, neat sizze en dwaan wat jo sein wurdt. As jo dit net dogge, sil ik jo de kiel snije. Begripe jo?"
  
  Marsh seach hoe't de man elkenien syn blik moete, ek syn eigen. De opmars begûn even letter, lâns in rûge dyk en troch struiken beammen. It moanneljocht flikkere boppe de holle, en de liedende Meksikaan wachte faaks oant de wolken de helderheid ferburgen hiene foardat hy trochgie. Hiel pear wurden waarden sprutsen, en dy allinnich troch manlju mei gewearen, mar ynienen fûn Marsh himsels te winskjen dat er in bytsje Spaansk prate koe - of miskien in protte.
  
  Hy roun midden yn 'e rige lâns, sûnder omtinken te jaan oan 'e bange gesichten om him hinne. Nei in oere seagen se stadichoan, en Marsh seach foarút in rôljende sânflakte besprate mei sparse beammen, kaktussen en in pear oare planten. De hiele groep gie op hurken.
  
  "Sa fier sa goed," flústere de lieder. "Mar no is it dreechste diel. De Border Patrol kin net altyd de hiele grins kontrolearje, mar se dogge wol willekeurige kontrôles. Hieltyd. En jo," knikte er tsjin maart, "fersocht om Diablo oer te stekken. Ik hoopje dat jo hjir klear binne."
  
  Maart gniisde. Hy hie gjin idee wêr't de lytse keardel it oer hie. Minsken begûnen lykwols al gau te ferdwinen, elk mei in lytse groep ymmigranten, oant allinnich Marsh, de lieder en ien wachter oerbleaune.
  
  "Ik bin Gomez," sei de lieder. "Dit is Lopez. Wy liede jo feilich troch de tunnel."
  
  "Hoe sit it mei dy jonges?" Marsh knikte nei de fuortgeane ymmigranten, en sette syn bêste falske Amerikaanske aksint op.
  
  "Se betelje mar fiiftûzen in kop." Gomez makke in ôfwizend gebeart. "Se riskearje kûgels. Sit gjin soargen, jo kinne ús fertrouwe."
  
  Marsh huvere doe't er de slûchslimme glimke stevich fêst op it gesicht fan syn gids seach. Fansels gie de hiele reis te flot om te ferwachtsjen dat it trochgean soe. De fraach wie: wannear soene se him oanfalle?
  
  "Litte wy de tunnel yn gean," sei er. "Ik fernim hjir nijsgjirrige blikken."
  
  Gomez koe de flits fan soarch net helpe dy't oer syn gesicht flitse, en Lopez skande it tsjuster om him hinne. As ien brochten de beide manlju him yn eastlike rjochting, yn in lichte hoeke, mar nei de grins. Maart luts nei foaren, opsetlik ferkeard en seach net genôch. Op in stuit joech Lopez him sels in helpende hân, dy't Marsh katalogisearre foar letter, en skreau it op as in swakte. Hy wie gjin ekspert, mar in boaiemleaze bankrekken hie him eartiids folle bûten de materiële attributen, ûnderfining fan wrâldkampioenen fan fjochtsporten en eardere spesjale troepensoldaten ûnder har tastien. Marsh wist in pear trúkjes, hoe fancy se ek wiene.
  
  Se rûnen in skoft, de woastyn spande har om har hinne, suver stil. Doe't de heuvel foarút ferskynde, wie Marsh folslein taret om de klim te begjinnen, mar Gomez stoppe en wiisde op in funksje dy't hy oars noait soe hawwe sjoen. Dêr't de sângrûn de sêft hellende útrinners moete, kamen in pear lytse beammen tsjin in krûdtsje. Gomez gie lykwols net nei dit plak, mar die foarsichtich tritich stappen nei rjochts, en dan noch in tsien de steilste helling op. Ien kear dêr ûndersocht Lopez it gebiet mei ûneinige soarch.
  
  "Skjin," sei er úteinlik.
  
  Gomez fûn doe in stik begroeven tou en begon te lûken. Marsh seach in lyts diel fan 'e heuvel opstean, rotsen en boarst ferpleatse om in gat yn' e grutte fan 'e minske te ûntdekken dat yn' e libbene rots útsnien wie. Gomez glied nei binnen, en doe rjochte Lopez de loop fan syn gewear op Marsh.
  
  "No jo. Do ek."
  
  March folge him, hâlde de holle foarsichtich del en seach nei de fûgel dy't er wist dat der mar in pear stappen fuort wie om te springen. Doe, nei wat tinken, skeakele de man mei twa kanten fan kanalen, en besleat him werom te lûken yn it tsjuster.
  
  Lopez wachte, it gewear omheech. Maart glide, syn learzens skuorre oer de rotsige helling. Lopez rikte út, liet it wapen falle, en Marsh swaaide it seis-inch blêd, en stuts de tip yn 'e halsslagader fan 'e oare man. Lopez syn eagen waarden grut en hy tilde syn hân op om de stream te stopjen, mar Marsh wie net fan doel dat te dwaan. Hy sloech Lopez tusken de eagen, skuorde it gewear fan him, en skopte doe syn stjerrende lichem de heuvel del.
  
  Fal dea.
  
  Marsh liet it gewear falle, wittende dat Gomez it rapper realisearje soe as nedich as hy it yn Marsh syn hân seach. Hy gie doe wer de tunnel yn en rûn fluch de oarspronklike trochgong del. It wie rûch en klear, stipe troch trillende balken en stof en mortier drippen fan it dak. Marsh folslein ferwachte te wurde begroeven op elk momint. Gomez syn stim berikte syn spannende earen.
  
  "Meitsje dy gjin soargen. It is gewoan in falske yngong om elkenien bang te meitsjen dy't yn dizze tunnel stroffelje kin. Gean noch leger, myn freon."
  
  Marsh wist krekt wat "fierder del" op him wachtsje soe, mar no hie hy in lyts elemint fan ferrassing. It lestige diel soe wêze it útskeakeljen fan Gomez's wapen sûnder him serieus te ferwûnjen. New York wie noch tûzenen kilometers fuort.
  
  En it like folle fierder fuort as er stie as er ûnder de Meksikaanske woastyn wie, en fielde it smoargens oer syn rêch rinnen, omjûn troch de stank fan swit en fegetaasje, syn eagen stieken fan stof.
  
  March weage it nei foaren, op in stuit krûpend en slepend efter him in rêchsek, wêrfan't de riem om syn ankel lei. Hjir binne genôch klean, tocht er op in stuit. Krekt klean en miskien in toskeboarstel. Lekker Keulen. In pûdsje kofje... hy frege him ôf wêr't de Amerikanen har apparaten pleatst hawwe om strieling te mjitten, begûn doe soargen te meitsjen oer de strieling sels. Wer.
  
  Dit is wierskynlik wat jo moatte hawwe kontrolearre foardat jo gean.
  
  No, jo moatte libje en leare.
  
  March twong himsels te laitsjen doe't er út 'e smelle tunnel yn in folle gruttere gong kaam. Gomez bûgde him oer, stekt syn hân út om te helpen.
  
  "Is grappich?"
  
  "Ja, dyn ferdomme tosken."
  
  Gomez seach, skrokken en yn ûnleauwe. Dizze sin like it lêste te wêzen dat er ferwachte te hearren yn dit stadium fan har reis. Marsh berekkene wat it wêze soe. Doe't Gomez it besocht út te finen, kaam Marsh oerein, draaide it gewear yn 'e hannen fan Gomez en dreau de kont yn 'e mûle fan 'e oare man.
  
  "Begripe jo no wat ik bedoel?"
  
  Gomez focht mei alle macht, triuwde Marsh fuort en joech de loop nei himsels werom. Bloed spuite him út 'e mûle doe't er raasde en syn tosken foelen op 'e flier. Marsh dowe ûnder de lange loop en joech in sterke klap op 'e kaak en in oare oan' e kant fan 'e holle. Gomez wankele, syn eagen lieten sjen dat er noch altyd net leauwe koe dat dizze frjemde duck him oerwûn hie.
  
  Marsh luts it mes út 'e skede oan' e kant fan 'e Meksikanen wylst se grappen. Gomez naaide fuort, wittende wat der folgjende barre soe. Hy botste yn in stiennen muorre, bruts syn skouder en skedel mei in swier kreunen. Marsh smiet in punch dy't fan 'e Meksikaanske sprong en sloech doe de roca. Bloed siet út syn eigen knibbels. It gewear kaam wer oerein, mar Marsh rjochte him op, sadat it tusken syn skonken wie, it bedriuwsdiel waard no nutteloos.
  
  Gomez sloech him mei de holle, har bloed mingde en spatte op 'e muorren. Maart wankele, mar ûntwyk de folgjende slach, en tocht doe oan it mes dat er noch yn syn lofterhân hie.
  
  In krêftige triuw, en it mes beweide Gomez syn ribben, mar de Meksikaan liet it gewear falle en sette beide hannen op Marsh syn hân mei it mes, sadat de krêft fan 'e slach stoppe en it blêd begroeven. Pine ferfoarme syn trekken, mar de man wist ûnûntkombere dea te foarkommen.
  
  March konsintrearre him daliks op syn frije hân, brûkte it om hieltyd wer te slaan, op syk nei swakke plakken. Tegearre striden de mannen sa goed as se koene, stadichoan op en del troch de tunnel, botsten tsjin houten balken en waden troch terpen modder. Switstreamen rûnen it sân del; swiere grunting, fergelykber mei de rutting fan bargen, fol de keunstmjittige romte. Der wie gjin genede, mar gjin lân waard berikt. Gomez naam elke punch lykas de betûfte strjitfjochter dy't hy wie, en Marsh begon earst te swakken.
  
  "Egerich ... wachtsjend foar my om ... snije ... snije dy ..." Gomez sykhelle swier, syn eagen wyld, syn lippen bloedich en smiten werom.
  
  Marsh wegere te stjerren yn dit iensume, helske plak. Hy rukte it mes werom, draaide it fuort fan Gomez syn lichem, en stapte doe werom, en joech de twa manlju ferskate fuotten ôfstân. It pistoal lei op 'e flier, fuortsmiten.
  
  Gomez foel him oan as in duvel, skriemend, tongerjend. Marsh ôfwiisde de oanfal sa't hy hie leard, draaide syn skouder en liet Gomez syn eigen ympuls syn holle yn 'e tsjinoerstelde muorre slaan. Marsh skopte him doe yn 'e rêch. Hy brûkte it mes net wer oant it ein fan 'e ein wie. Hy waard ek leard dat it meast foar de hân lizzende wapen net altyd it bêste is om te brûken.
  
  Gomez tilde syn lichem fan 'e muorre, hong syn holle, en draaide him om. March stoarre yn it bloedreade gesicht fan de demon. In momint fassinearre it him, it kontrast fan it karmozijnrode gesicht en de wite nekke, de swarte gatten dêr't eartiids giele tosken nestele hiene, de bleke earen dy't oan wjerskanten hast komysk útstekt. Gomez swaaide by de klap. Marsh waard op 'e kant fan 'e holle slein.
  
  No wie Gomez wiid iepen.
  
  Marsh stapte nei foaren, syn holle draaide, mar hy bleau bewust genôch om eins mei it mes te stekken, en rjochte it blêd op it hert fan 'e oare man. Gomez rukte, syn azem fluite út syn brutsen mûle, en kaam doe de blik fan March tsjin.
  
  "Ik haw jo yn goed fertrouwen betelle," sykhelle March. "Jo hiene it jild gewoan moatte nimme."
  
  Hy wist dat dizze minsken ferrieders wiene fan natuere en, sûnder mis, ek troch oplieding. Ferried soe har twadde of tredde gedachte fan 'e dei wêze, nei "wêrom is der bloed oan myn hannen?" en "wa de hel haw ik fannacht fermoarde?" Faaks wurdt der ek neitocht oer de gefolgen fan in doasis kokaïne. Mar Gomez... hy hie it jild mar nimme moatten.
  
  Marsh seach hoe't de man nei de grûn gleed, en naam doe in rekken. Hy wie kneuzingen en pynlik, mar relatyf ûnferwûne. Syn holle sloech. Gelokkich betocht er om paracetamol yn ien fan de lytse pûdsjes yn syn rêchsek, dy't njonken de nukleêre bom siet, te stopjen. Sa handich dat. Hy hie dêr ek in pakje poppedoekjes.
  
  Maart fage it ôf en slokte de pillen droech. Hy fergeat wetter mei te nimmen. Mar der is altyd wat, is der net?
  
  Sûnder werom te sjen nei it deade lichem liet er de holle sakke en begûn de lange reis troch de ûndergrûnske tunnel nei Teksas.
  
  
  ***
  
  
  De oeren slepen oan. Julian Marsh trûpte ûnder Amearika mei in kearnwapen oan 'e rêch. It apparaat kin lytser wêze as hy ferwachte - hoewol de rêchsek noch opblaasd wie - mar de ynterne fakken wiene net minder swier. It skepsel klong him oan as in net winske freon of broer, en sleepte him werom. Elke stap wie dreech.
  
  Tsjuster omsingele en slokte him hast op, allinne brutsen troch it sa no en dan hingjende ljocht. In protte wiene brutsen, tefolle. It wie hjir fochtich del, in pak ûnsichtbere bisten dy't altyd nachtmerjebylden yn syn tinzen tovere dy't yn eangstige harmony spilen mei de sa no en dan in jeuk dy't him op 'e skouders en by de rêch del rûn. Lucht wie yn beheinde kwantiteit, en wat wie der wie fan minne kwaliteit.
  
  Hy begûn him ûnbidich wurch te fielen en begûn te halluzinearjen. Op in dei waard hy efterfolge troch Tyler Webb en doe troch in kweade troll. Hy foel twa kear, skreau syn knibbels en earmtakken, mar wraksele op syn fuotten. De troll feroare yn lilke Meksikanen en doe yn in rinnende taco fol mei reade en griene pipers en guacamole.
  
  Doe't de kilometers foarbygeane, begûn er te fielen dat er it miskien net helje soe, dat it better útpakke soe as er mar efkes del lizze soe. Nim in bytsje sliep. It iennichste dat him tsjinhâlde wie syn helderdere kant - it diel dat ea syn bernetiid koppich oerlibbe hie doe't alle oaren him fuort woene.
  
  Uteinlik ferskynden helderder ljochten foarút en hy makke it oer it oare ein fan 'e tunnel en brocht doe in protte minuten troch oan it beoardieljen fan hokker soart ûntfangst hy koe krije. Yn wierheid, hy ferwachte gjin talittingskommisje - fan him waard nea ferwachte it lân fan 'e frije te berikken.
  
  Neffens syn plan organisearre er dêrby in folslein apart ferfier. Marsh wie foarsichtich en gjin gek. De helikopter moat in pear kilometer fuort stasjonearre wurde, wachtsjend op syn oprop. Marsh fuorthelle ien fan de trije baarnende sellen tawiisd om syn lichem en yn syn rêchsek en makke in oprop.
  
  Op de gearkomste waard gjin wurd sein, gjin opmerkings makke oer it bloed en smoargens dat Marsh syn gesicht en hier bedekte. De piloat tilde de fûgel yn 'e loft en gie nei Corpus Christi, de folgjende en foarlêste stop op Marsh's grutte aventoer. Ien ding wie wis, hy soe in ferhaal hawwe te fertellen ...
  
  En der is gjinien te fertellen harren. It iennichste dat jo net dielde mei de feestgasten wie hoe't jo it slagge om in nukleêre aktetas fan Brazylje nei de Eastkust fan Amearika te smokkeljen.
  
  Corpus Christi bea in koarte rêst, in lange dûs en in koart sliepke. Folgjende sil in fjouwerentweintich oeren reis nei New York wêze, en dan ...
  
  Armageddon. Of op syn minst de râne derfan.
  
  Marsh glimke doe't er op it bêd lei mei de holle begroeven yn it kessen. Hy koe amper sykhelje, mar hy mocht it gefoel hiel graach. De trúk soe wêze om de autoriteiten te oertsjûgjen dat hy serieus wie en dat de bom echt wie. Net dreech - ien blik op 'e kanisters en it splijtbere materiaal soe har oerein sitte en smeekje. Sadree't dat wie dien ... Marsh foarstelde de dollars stromen yn, lykas guon slot masine yn Las Vegas spuie út jild op in taryf fan knopen. Mar alles foar in goed doel. Webb syn saak.
  
  Miskien net. Marsh hie syn eigen plannen om út te fieren, wylst de frjemde lieder fan 'e Pythiërs reinbôgen jage.
  
  Hy glied fan it bêd ôf, kaam op syn knibbels telâne foardat er oerein kaam. Hy die wat lippenstift oan. Hy regele de ynrjochting fan 'e keamer sa dat se sin wiene. Hy stapte út en naam de lift del nei de kelder, dêr't de hierauto op him wachte.
  
  Chrysler 300. De grutte en kleur fan in bleke walfisk.
  
  Folgjende halte ... de stêd dy't nea sliepte.
  
  
  ***
  
  
  Marsh ried de auto sûnder muoite doe't de wrâldferneamde Skyline yn sicht kaam. It like bespotlik maklik om dizze auto nei New York te riden, mar wa wist dan dat it oars soe wêze? No, immen kin. Mear as trije dagen wiene ferrûn sûnt hy de bazaar fan Ramses ferliet. Wat as it nijs útlekt? De mars feroare neat. Hy wie gewoan in oare reizger, dwaalde troch it libben op in slingerpaad. As it spultsje foarby is, sil hy it heul gau witte. Oars... Webb hat tasein dat Ramses minsken dy't ree binne om hjirmei te helpen. Maart rekkene op harren.
  
  Marsh ried blyn, net wittende of soargen oer wat dernei barre soe. Hy wie foarsichtich genôch om te stopjen foardat hy yn 'e grutte stêd kaam, en naam taflecht foar de nacht oan' e oare kant fan 'e rivier doe't de sinne begon te setten, wat de willekeurige rûte fan syn reis komplisearre. De L-foarmige motel wie genôch, hoewol't it bedding wie scratchy en sûnder mis smoarch, en it finster frames en rânen fan 'e flierren waarden coated mei ferskate inches fan swarte smoargens. It wie lykwols net opmerklik, net pland en praktysk net te merken.
  
  Dêrom siet er om middernacht rjochtop, mei it hert bonkend, doe't immen op de doar fan syn keamer klopte. De doar gie iepen nei it parkearplak, dus yn alle earlikens soe it elkenien wêze kinnen fan in dwaal dronken gast oant in grapke. Mar it kinne ek plysjes wêze.
  
  Of SEAL Team Six.
  
  Marsh lei de messen, leppels en glêzen út en luts doe it gerdyn werom om nei bûten te sjen. Wat er seach liet him efkes stomme.
  
  Wat de...?
  
  It klopjen klonk wer, licht en fris. Marsh twifele net om de doar iepen te dwaan en de man yn te gean.
  
  "Jo hawwe my ferrast," sei er. "En dat bart dizze dagen net al te faak."
  
  "Ik fiel my goed sa't it is," sei de besiker. "Ien fan myn protte kwaliteiten."
  
  March fernuvere him oer de oaren, mar hy hoegde net te fier te sjen om op syn minst in tsiental te fernimmen. "Wy hawwe ús mar ien kear earder moete."
  
  "Ja. En ik fielde daliks in sibskip."
  
  Maart rjochte him op, woe no dat er dy fjirde dûs nommen hie. "Ik tocht dat alle Pythia dea wiene of finzen. Behalve Webb en my. "
  
  "Sa't jo sjen kinne," spriek de besiker har hannen út, "jo wiene ferkeard."
  
  "Dat docht my goed." Maart fake in glimke. "Tige tefreden.
  
  "Och," glimke syn besiker ek, "do silst ien wurde."
  
  Maart besocht it gefoel fuort te triuwen dat al syn jierdei yn ien kear oankaam. Dizze frou wie frjemd, miskien like frjemd as hy. Se hie brún hier knipt yn in steklike styl; har eagen wiene grienblau, krekt as syn. Hoe skriklik wie it? Har outfit bestie út in griene wollen trui, fel reade jeans en marineblauwe Doc Martins. Yn 'e iene hân hold se in gleske molke, yn 'e oare in gleske wyn.
  
  Wêr hat se wei...?
  
  Mar it makke net echt út. Hy hâldde fan dat se unyk wie, dat se him op ien of oare manier begriep. Hy mocht graach dat se út it neat kaam. Hy mocht graach dat se folslein oars wie. De krêften fan it tsjuster sette har tsjininoar oan. Bloedreade wyn en bleken wite molke stienen op it punt om te mingjen.
  
  Maart naam de bril fan har. "Wolle jo boppe- of ûnderoan stean?"
  
  "Och, it kin my neat skele. Litte wy sjen wêr't de stimming ús bringt."
  
  Dat Marsh pleatste de nukleêre bom oan 'e kop fan it bêd dêr't se it beide sjen koene en seagen troch de eagen fan Zoe Shears in ekstra fonk dy't like op in komeet. Dizze frou wie machtich, deadlik, en gewoan freaky. Wierskynlik gek. Iets dat him gjin ein lei.
  
  Doe't se har klean útdocht, swalke syn splitte geast ôf om te betinken wat der barre soe. De gedachte oan alle opwining dy't beloofd waard foar moarn en oermoarn, doe't se Amearika op 'e knibbels bringe soene en bliid wêze mei de nukleêre bom, makke him folslein klear foar Zoey doe't se syn broek nei ûnderen loek en oan board klommen.
  
  "Gjin foarspul?" hy frege.
  
  "No, doe't jo dy rêchsek krekt sa pleatsten," sei se, en seach nei de nukleêre bom as soe se der nei sjen kinne. "Ik realisearre dat ik it net nedich haw."
  
  March glimke yn bliid ferrassing. "Ik ek".
  
  "Sjochsto, leafde?" Zoe sakke har op him del. "Wy binne makke foar elkoar."
  
  Doe besefte Marsh dat er har stadichoan bewege, ekstreem bleke kont sjen koe yn 'e wjerspegeling fan 'e spegel dy't direkt boppe de âlde kommode oan 'e muorre hong, en dêrefter de rêchsek sels, nestele tusken de kessens fan it bêd. Hy stoarre nei har goed brúnde gesicht.
  
  "Ferdomme," flapte er út. "It nimt net in protte tiid".
  
  
  HAADSTIK TRIJE
  
  
  Matt Drake makket him op foar de wyldste rit fan it team noch. In onaangenaam, misselijk gefoel bedarre yn 'e kûle fan myn mage, en it hie neat te krijen mei de hobbelige flecht, allinnich it gefolch fan spanning, eangst en wearze foar de minsken dy't besykje koenen sokke ferskriklike misdieden te plegen. Hy sympatisearre mei de minsken fan 'e wrâld dy't oer har deistige saken gongen, ûnwittend mar tefreden. It wiene de minsken dêr't er foar fochten.
  
  De helikopters sieten fol mei soldaten dy't soargen en harsels yn 'e wei setten foar de minsken dy't de wrâld in goed plak makken om te wenjen. It hiele SPEAR-team wie oanwêzich, mei útsûndering fan Karin Blake en Beauregard Alain en Bridget McKenzie - aka Kenzie, de katana-swaaiende, artefakt-smokkeljende, eardere Mossad-agint. It team ferliet de ferwoaste 'lêste bazaar' fan Ramses yn sa'n haast dat se twongen waarden om elkenien mei te nimmen. Der wie gjin minút te ferliezen, en it hiele team wie taret, ynformearre en ree om de strjitten fan New York te reitsjen om in run.
  
  Fan in echte jungle oant in betonnen jungle, tocht Drake. We nea ticht.
  
  Om him hinne wiene de betroubere krusende linen en stoarmige weagen fan syn libben. Alicia en Bo, May en Kenzi, en Torsten Dahl. Yn de twadde helikopter wiene Smith en Lauren, Hayden, Kinimaka en Yorgi. It team ried yn it loftrom fan New York, al frijmakke troch presidint Coburn, en sloech skerp, raasde troch de gatten tusken wolkekliuwers en delkaam nei in fjouwerkantfoarmich dak. De turbulinsje sloech harren. De radio tjirre doe't de ynformaasje trochkaam. Drake koe him allinich de drokte fan 'e strjitten hjirûnder foarstelle, de driuwende aginten en frantic SWAT-teams, de helske gedachte fan in holle rush om New York en de East Coast te rêden.
  
  Hy sykhelle djip, en fielde dat de kommende oeren turbulent wurde soene.
  
  Dal sloech syn each. "Dêrnei nim ik fakânsje."
  
  Drake bewûndere it fertrouwen fan de Sweed. "Dêrnei sille wy allegear ien nedich hawwe."
  
  "No, jo komme net mei my, Yorkie."
  
  "Gjin probleem. Ik bin der wis fan dat Joanna yn elk gefal de lieding sil hawwe."
  
  "Wat de hel moat dat betsjutte?"
  
  De helikopter sakke fluch del, stjoerde har magen yn 'e stratosfear.
  
  Alicia giechelde. "Allinich dat wy witte wa't it Daley-hûs beheart, Torsti. Wy witte".
  
  De Sweed makke in grimas, mar makke fierders gjin kommentaar. Drake wiksele in glimke út mei Alicia en seach doe dat Mai har beide seach. Ferdomd, it is as hawwe wy yn elts gefal neat om ús soargen oer te hawwen.
  
  Alicia swaaide nei Mai. "Binne jo wis dat jo dit soarte fan aksje kinne omgean, Sprite, nei't jo josels koartlyn snijden hawwe by it skeeren?"
  
  De útdrukking fan May feroare net, mar se rikte wifkjend út om it nije litteken op har gesicht oan te reitsjen. "De resinte barrens hawwe my folle foarsichtiger makke oer de minsken dy't ik fertrou. En hâld dejingen yn 'e gaten dy't ferriede."
  
  Drake krûpte fan binnen.
  
  Der barde neat. Se ferliet my, makke der in ein oan! Der waard neat tasein. .
  
  Emoasjes en tinzen mongen, feroare yn soere gal, dy't mongen mei tûzen oare gefoelens. Dahl, hy fernaam, ferhuze stadichoan fan Kenzi wei, en Bo helle syn eagen amper fan Alicia ôf. God, hy hope dat it wat rêstiger wie yn de twadde helikopter.
  
  Nije wynstjitten troffen harren doe't de skid fan de helikopter it dak fan it gebou rekke. De fûgel kaam telâne, en doe swaaiden de doarren iepen, de passazjiers sprongen del en rûnen nei de iepen doar. Mannen mei gewearen bewake de yngong, en ferskate mear minsken waarden stasjonearre binnen. Drake dûke earst yn, fleanende fuotten earst en fielde in bytsje ûnfoarbereid sûnder in wapen, mar wist wol dat se gau bewapene wurde soene. De ploech draafde ien foar ien de smelle trep del, oant se harsels yn in brede gong fûnen, fertsjustere en omjûn troch noch mear bewakers. Hjir stiene se even foar foardat se ynstruksjes krigen om troch te gean.
  
  Alles is dúdlik.
  
  Drake jogge, realisearre dat se libbene dagen ferlern hiene troch ynformaasje út 'e bazaar te lûken en doe ûnderfrege troch fertochte aginten, benammen fan' e CIA. Uteinlik grypte Coburn sels yn, en bestelde de direkte ferstjoering fan it SPEAR-team nei it heulste plak op 'e planeet.
  
  New York-Stêd.
  
  No, in oare trap del, kamen se op in balkon mei útsjoch oer it ynterieur fan wat him fertelde wie it pleatslike plysjeburo op 'e hoeke fan 3e en 51e strjitten. Unbekend foar it publyk tsjinne de side ek as in nasjonaal feiligensburo - yn feite wie it ien fan twa dy't it "sintrum" fan 'e stêd neamd waarden, de kearn fan alle aktiviteiten fan buro. Drake seach no hoe't de pleatslike plysje har deistige saken dwaande hâlde, it stasjon brûzjend, lûd en drok, oant in man yn in swart pak fan it fierste ein kaam.
  
  "Litte wy gean," sei er. "D'r is hjir gjin tiid te fergriemen."
  
  Drake koe it net mear iens wêze. Hy triuwde Alicia nei foaren, in protte ta it ûntefredenens fan 'e blondine, en fertsjinne in glare foar syn problemen. De oaren klommen binnen, Hayden besocht de nijkommer te benaderjen, mar dy rekke út de tiid doe't er efter de fierdoar ferdwûn. Wylst se rûnen, kamen se in rûne keamer yn mei wite betegele flieren en muorren, en stuollen dy't yn rigen regele wiene foar in lyts ferhege platfoarm. De man seach se sa gau as er koe.
  
  "Betanke foar jo komst," sei er moedich. "Krekt dat jo witte, de manlju dy't jo fongen - de bedrieger Ramses en Robert Price - binne nei de sellen ûnder ús brocht om de resultaten fan ús ... manjacht te wachtsjen. Wy tochten dat se weardefolle ynformaasje koenen befetsje en der moatte wêze."
  
  "Foaral as wy mislearje," sei Alicia grimmitich.
  
  "Werklik. En dizze ûndergrûnske finzeniszellen mei ekstra feiligens yn 'e Homeland Security-divyzje sille de oanwêzigens fan Ramses net ûntdutsen hâlde, lykas ik bin wis dat jo kinne wurdearje.
  
  Drake herinnerde dat de pleatslike ienheden fan Ramses, nei't se in nukleêre bom stellen of mei geweld nommen hienen út 'e hannen fan Marsh, opdracht krigen om te wachtsjen op Ramses' tastimming om te ûntploffen. Se wisten net dat er pakt wie, of dat er hast dea wie. De New York-sellen fan de organisaasje fan Ramses wisten hielendal neat.
  
  Alteast dat wie it iennichste dat yn it foardiel fan it SPEAR-team spruts.
  
  "Hy sil nuttich wêze," sei Hayden. "Ik bin der aardich wis fan."
  
  "Ja," tafoege Smith. "Dus set it no mei it triuwen fan it fee ôf."
  
  De agent fan Home Office trille. "Myn namme is Moore. Ik bin hjir de liedende fjildagent. Alle yntelliginsje sil troch my gean. Wy meitsje in nije taakgroep om aktiviteiten te assimilearjen en te fersprieden. Wy hawwe in sintrum en no organisearje wy filialen. Elke agint en plysjeman - beskikber of net - wurket tsjin dizze bedriging, en wy begripe folslein de gefolgen fan mislearring. It kin net ..." hy wankele in bytsje, en liet stress sjen dy't normaal net te hearren wêze soe. "Dit kin hjir net barre."
  
  "Wa is de baas op ierde?" frege Hayden. "Wa nimt de besluten hjir wêr't it echt fan belang is?"
  
  Moore twifele en kraste syn kin. "No, wy witte. heitelân. Yn gearwurking mei de Counter-Terrorism Unit en de Threat Management Unit."
  
  "En mei "wy," bedoele jo do en ik?" Of bedoelst gewoan it heitelân?"
  
  "Ik tink dat dat kin feroarje as de situaasje freget," joech Moore ta.
  
  Hayden seach tefreden út. "Soargje derfoar dat jo batterij fan jo mobyl opladen is."
  
  Moore seach om 'e groep hinne as fielde se har urginsje en fûn it leuk. "Sa't jo witte, hawwe wy in koart finster. It soe dizze basterden net lang duorje om te realisearjen dat Ramses dy opdracht net jaan soe. Dus, earste dingen earst. Hoe ûntdekke wy in terroristyske sel?"
  
  Drake seach op syn horloazje. "En mars. Moat maart gjin prioriteit wêze as hy in bom draacht?"
  
  "Intelligence meldt dat maart sil ferienigje mei lokale sellen. Wy witte net hoefolle it sille wêze. Sa rjochtsje wy ús fansels op beide."
  
  Drake herinnerde Beau syn rekken fan it petear tusken Marsh en Webb. It kaam him doe yn 't sin dat de slijmerige Frânsman dy't se foar it earst moete hiene wylst se twongen waarden yn it Last Man Standing-toernoai, en sûnt dy tiid nochal faak fochten hie, it ljocht fan 'e goedens skynde as it der ta kaam. Skittere as in stjer. Hy moat de keardel echt wat ekstra sykromte jaan.
  
  Ergens lâns de skien...
  
  Moore spruts wer. "D'r binne ferskate manieren om in djippe sel of sels in sliepsel te ûntdekken. Wy beheine de fertochten. Wy ferkenne ferbinings mei oare bekende sellen dy't al ûnder tafersjoch binne. Besjoch de baarnende plakken fan oanbidding wêr't ferneamde jihadisten har gif spuie. Wy sjogge nei minsken dy't har koartlyn oan rituelen ynset hawwe - dyjingen dy't ynienen ynteresse hawwe foar religy, har weromlûke út 'e maatskippij, of har útsprekke oer frouljusklean. De NSA harket nei metadata sammele fan miljoenen mobile tillefoans en beoardielet it. Mar folle effektiver binne de manlju en froulju dy't it elke dei fan 'e wike riskearje - dejingen dy't wy yn' e befolking binne ynfiltreare wêrfan nije jihadisten geregeldwei rekrutearre wurde.
  
  "Under cover". Smith knikte. "Dit is goed".
  
  "Dit is wier. Op dit punt is ús ynformaasje tinner dan Iggy Pop's Barbie. Wy besykje it oantal minsken yn elke sel te befêstigjen. Sel grutte. Distrikten. Kânsen en reewilligens. Wy besjogge alle resinte tillefoanrecords. Tinksto dat Ramses sil prate?"
  
  Hayden koe net wachtsje om oan it wurk te kommen. "Wy sille it in ferdomd goede poging jaan."
  
  "De bedriging is driigjend," sei Kinimaka. "Litte wy teams tawize en hjir de hel wei."
  
  "Ja, ja, dat is goed," ferklearre Moore. "Mar wêr silsto hinne? New York is in tige grutte stêd. Jo sille neat berikke troch fuort te rinnen as jo nearne hinne hawwe. Wy witte net iens oft de bom echt is. In protte minsken kinne in bom meitsje... sjoch nei jo rjochts."
  
  Alicia skood yn har stoel. "Dêr kin ik foar ynsette."
  
  "Ferhielen steane standby," sei Moore. "Auto's fan spesjale krêften. Helikopters. Snelle auto's sûnder markearring. Leau it of net, wy hawwe hjir plannen foar, manieren om de strjitten op te romjen. Amtners en harren húshâldings wurde al evakuearre. Alles wat wy no nedich hawwe is in útgongspunt."
  
  Hayden kearde him ta har team. "Dat, lit ús de groepen fluch fersprieden en nei Ramses komme. Sa't dy man sei, ús finster is lyts, en it giet al ticht."
  
  
  HAADSTIK FIER
  
  
  Julian Marsh ferliet it motel gefoel ferfriss, sels optein, mar ek in bytsje tryst. Hy wie goed klaaid: blauwe spikerbroek, wêrfan de iene skonk wat donkerder wie as de oare, ferskate lagen shirts en in hoed dy't him oan de iene kant fan 'e holle treau. It útsjoch wie goed en hy tocht dat er Zoe oertroffen hie. De frou kaam út 'e lytse badkeamer, seach in bytsje skeind, har hier mar heal gekamd en lippenstift heal oanbrocht. Pas nei ferskate minuten fan beoardieling realisearre Marsh dat se mei opsetsin besocht him te imitearjen.
  
  Of hulde jaan oan him?
  
  Miskien wie it de lêste, mar it triuwde Marsh echt oer de râne. It lêste wat hy woe wie foar in froulike ferzje fan himsels om syn unike styl te beheinen. Hast as in neitocht helle er de rêchsek fan it bêd, streake it materiaal en fielde de omtrek fan it libbene bist fan binnen.
  
  Myn .
  
  De moarn wie goed, fris, helder en lokkich. Marsh wachte oant in auto mei fiif sitten oanried en twa manlju útsprongen. Beide wiene donkere hûd en droegen dikke burden. Maart spruts it lêste wachtwurd foar de lêste reis en liet se de efterdoar iepenje. Zoey ferskynde doe't er binnen klom.
  
  "Wachtsje". Ien fan de manlju helle in pistoal út doe't de frou oankaam. "D'r moat mar ien wêze."
  
  Marts hie der wol oan ta, mar de oare kant fan him woe dizze frou noch better kennen leare. "Se is in lette oanwinst. Se is goed."
  
  De hân mei it gewear twifele noch.
  
  "Harkje, ik haw trije dagen gjin kontakt west, miskien fjouwer." Marsh koe it net krekt ûnthâlde. "Plannen feroarje. Ik joech dy it wachtwurd, harkje no nei myn wurden. It is goed mei har. Sels nuttich."
  
  "Heul goed". Gjin fan beide minsken like oertsjûge.
  
  De auto gie fluch ôf, helle in kolom fan smoargens út ûnder de efterste bannen, en draaide nei de stêd. De mars luts werom doe't de wolkekliuwers noch grutter opsloegen en it ferkear yntinsivearre. Glânzjende, reflektearjende oerflakken omjûn de auto, op guon plakken blynjend as se keunstmjittich ljocht omlieden. Minsken folden de stoepen en gebouwen fonkelden mei ynformaasje. Plysjeauto's rieden troch de strjitten. Marsh fernaam gjin tekens fan ferhege plysje-oandacht, mar koe op dat stuit net boppe it dak fan 'e auto sjen. Hy neamde dit oan de bestjoerder.
  
  "Alles liket normaal," antwurde de man. "Mar snelheid is noch altyd wichtich. Alles falt útinoar as wy te stadich bewege."
  
  "Ramses?" frege Marsh.
  
  "Wy wachtsje op syn wurd."
  
  Maart fronse, en fielde wat konsensaasje yn it antwurd. Dit plan wie folslein syn, en Ramses' minions moatte dûnsje op syn tune. Sadree't se kamen op 'e lokaasje Marsh hie keazen en taret moannen foardat se koenen begjinne.
  
  "Bliuw ûnder de radar," sei er, om kontrôle te befêstigjen. "En ûnder de snelheidslimyt, toch? Wy wolle net stoppe wurde."
  
  "Wy binne yn New York," sei de sjauffeur, en doe laken beide manlju doe't er tsjin it reade ljocht rûn. Marsh keas har te negearjen.
  
  "Mar," sei de bestjoerder doe. "Jo rêchsek? Dizze ... ynhâld moat wurde ferifiearre."
  
  "Ik wit it," sei Marsh. "Jo tinke dat ik dit net wit?"
  
  Wat foar aap laadde Webb op him?
  
  Miskien fielde Zoey de tanimmende spanning, siedde Zoey nei him ta. Tusken harren wie der mar in nukleêre bom. Har hân glied stadich by de rêchsek del, ien fingertop op in tiid, en del nei syn skoot, wêrtroch't er krûpte en dan nei har stoarre.
  
  "Is dit echt passend?"
  
  "Ik wit it net, Julian. Is it sa?"
  
  Marsh wie der net hielendal wis fan, mar it fielde goed genôch dat er it mei rêst liet. It kaam him in momint op dat Shears in bytsje oantreklik wie, machtich as de Shadow Pope, en sûnder mis by steat om elk manlik eksimplaar dat se nedich hie op te roppen.
  
  Wêrom ik?
  
  De nukleêre bom hat wierskynlik holpen, wist er. Elk famke mocht graach in man mei kearnwapens. Iets mei macht... Och, miskien hie se it idee dat er wat formidabeler wie as har. Syn eigensinnigens? Wis, wêrom de hel net? Syn gedachteline waard ûntspoard doe't se oan 'e kant fan 'e dyk stoppe, de sjauffeur koart wiisde op it gebou dat Marsh by syn eardere besite keazen hie. De dei bûten wie noch waarm en folslein ûnferwachts. Marsh stelde de dikke ezels fan 'e regearing foar, fêst sitten yn har pluche learen sitten, op it punt om de slach fan har libben te ûntfangen.
  
  It komt no gau. Sa gau sil ik my amper ynhâlde kinne.
  
  Hy naam Zoe by de hân en sprong hast oer de stoepe, en liet de rêchsek op syn bûgde earmtakke bongelje. Nei it passearjen fan de portier en oanwizings nei links krigen, naam de groep fan fjouwer de lift nei de fjirde ferdjipping en kontrolearre doe it romme appartemint mei twa sliepkeamers. Alles wie goed. Maart die de balkondoarren iepen en helle noch in azem fan de stêdslucht.
  
  Ik kin likegoed wylst ik noch kin.
  
  De irony makke him om himsels te laitsjen. Dit soe nea barre. Alles wat de Amerikanen dwaan moasten wie leauwe, betelje, en dan koe hy de nukleêre bom yn 'e Hudson ferneatigje lykas pland. Dan, nij plan. Nij libben. En in spannende takomst.
  
  In stim kaam efter syn skouder. "Der wurdt in persoan nei ús stjoerd dy't de ynhâld fan jo rêchsek kontrolearje kin. Hy moat binnen it oere komme."
  
  Maart knikte sûnder him om te draaien. "As ferwachte. Heul goed. Mar der binne in pear mear oerwagings. Ik haw ien nedich om my te helpen it jild oer te bringen sa gau as it Wite Hûs betellet. Ik haw help nedich by it opsetten fan in efterfolging om in ôflieding te meitsjen. En wy moatte alle sellen aktivearje en dizze bom detonearje.
  
  De man efter him roerde. "It is allegear yn 'e planning," sei er. "Wy binne klear. Dizze dingen sille heul gau byinoar komme."
  
  Maart draaide him om en rûn werom nei de hotelkeamer. Zoe siet te nippen fan champagne, har slanke skonken omheech en rêste op in chaise lounge. "Dus no wachtsje wy gewoan?" - frege er de keardel.
  
  "Net foar lang".
  
  Marsh glimke nei Zoe en stekt syn hân út. "Wy sille yn 'e sliepkeamer wêze."
  
  It pear pakte in riem út elke rêchsek en brocht se mei nei de grutste sliepkeamer. Binnen in minút wiene se beide neaken en skuorden op elkoar boppe op 'e lekkens. Marsh besocht te bewizen dat hy dizze kear de nedige kondysje hie, mar Zoe wie krekt wat te slûch. Har breed, flaterfrije gesicht die allerhanne dingen oan syn libido. Op it lêst wie it mar goed dat Marsh gau klear wie, want al gau waard der op de doar fan de sliepkeamer kloppe.
  
  "Dizze man is hjir."
  
  Al? Marsh gie gau oanklaaid mei Zoe, en doe gongen de twa werom nei de keamer, noch altyd blussen en wat swit. Marsh skodde de hannen mei de nije oankomst, en merkte op syn tinne hier, bleke teint en rommelige klean.
  
  "Komst net faak út?"
  
  "Se hâlde my opsletten."
  
  "Och, it makket neat út. Binne jo hjir om myn bom te kontrolearjen?"
  
  "Ja, hear, dat die ik."
  
  Marsh lei syn rêchsek op 'e lege glêzen tafel dy't it sintrum fan 'e grutte keamer besette. Zoe rûn foarby, fange syn oandacht doe't er in pear minuten lyn har neakene figuer yn 't sin brocht. Hy seach fuort, kearde him nei de nijkommer.
  
  "Wat is dyn namme, guy?"
  
  "Adam, hear."
  
  "No, Adam, jo witte wat it is en wat it kin. Bist senuweftich?"
  
  "Nee, net op dit stuit."
  
  "Spannen?"
  
  "Ik tink fan net".
  
  "Bist senuweftich? Spannen? Miskien is er te wurch?"
  
  Adam skodde de holle, seach nei de rêchsek.
  
  "As dat it gefal is, bin ik der wis fan dat Zoey jo kin helpe." Hy sei dit heal in grapke.
  
  De Pythian draaide him mei in slûchslimme glimke om. "Wês bliid".
  
  Marsh knipperde, lykas Adam, mar foardat de jonge man fan gedachten feroarje koe, spriek har burdsjauffeur. "Haast dermei," sei er. "Wy moatte klear wêze foar ..." hy trailed ôf.
  
  Maart skodholle. "Oké, it is net nedich om jo fuotten te stampen. Lit ús delkomme en smoarch." Hy kearde him nei Adam. "Ik bedoel, mei in bom."
  
  De jongfeint seach nei de rêchsek, fernuvere, en draaide him doe sa dat de gespen nei him ta wiene. Hy die se stadich los en die it deksel iepen. Binnen lei it eigentlike apparaat, omjûn troch in duorsumer en algemien superieure rêchsek.
  
  "Oké," sei Adam. "Dat wy witte allegear oer MASINT, in protokol foar mjitting en hantekening yntelliginsje dat scant foar hantekeningen fan strieling en oare fysike ferskynsels ferbûn mei kearnwapens. Dit apparaat, en teminsten ien oare ferlykbere ien wêrfan ik wit, binne ûntworpen om ûnder dit fjild te glipjen. D'r binne op it stuit in protte deteksje- en tafersjochsystemen foar nukleêre apparaten yn 'e wrâld, mar net allegear binne avansearre, en net allegear binne folslein bemanne. Hy skodholle. "Sjoch nei de resinte mislearrings yn beskaafde lannen. Kin immen echt stopje in bepaald yndividu as in hechte sel dy't allinich hannelet? Fansels net. It duorret mar ien glitch of ynterne wurk. " Hy glimke. "In ûngelokkige meiwurker of sels deawurch. Meastentiids fereasket it jild as leverage. Dit binne de bêste munten fan ynternasjonaal terrorisme.
  
  Marsh harke nei it ferhaal fan de jonge man, en frege him ôf oft der noch ien of twa serieuze foarsoarchsmaatregels nommen wiene doe't er syn rûte nei Ramses en Webb útlein. It soe yn har eigen belang wêze. Hy soe it noait witte, en om earlik te wêzen hie er neat skele. No wie er hjir krekt en op it punt om de doar nei de hel te iepenjen.
  
  "It is yn wêzen wat wy in 'smoarch bom' neame," sei Adam. "De term hat altyd bestien, mar is noch altyd fan tapassing. Ik haw in alpha scintillator, in pollutant detector, en in pear oare goodies. Mar yn prinsipe," naam Adam in schroevendraaier út syn bûse, "ik haw dit."
  
  Hy hat de stevige ferpakking fluch fuorthelle en de klittenbandstrips losmakke dy't it lytse display en mini-toetseboerd bleatstelle. It paniel waard fêsthâlden troch fjouwer skroeven, dy't Adam gau fuorthelle. Doe't it metalen paniel frij kaam, ûntraffele in rige triedden der efter, dy't liede ta it hert fan it nij ûntdutsen apparaat.
  
  Maart hold syn adem yn.
  
  Adam glimke foar it earst. "Meitsje dy gjin soargen. Dit ding hat meardere lonten en is noch net iens bewapene. Nimmen hjir sil dit begjinne."
  
  Maart fielde in bytsje leech.
  
  Adam seach nei it meganisme en de details deryn, en naam it allegear yn. Nei in momint kontrolearre er it laptopskerm njonken him. "It lekt," joech er ta. "Mar it is net sa slim."
  
  Maart raasde ûnrêstich. "Hoe slim is it?"
  
  "Ik soe jo advisearje nea bern te hawwen," sei Adam sûnder emoasje. "As jo noch kinne. En genietsje fan de kommende jierren fan jo libben."
  
  Marsh stoarre nei Zoey wylst se skodholle. Hoe dan ek, hy ferwachte noait syn egoïstysk heit of syn arrogante bruorren te oerlibjen.
  
  "No kin ik it better beskermje," sei Adam en helle it pakket út 'e koffer dy't er meinommen hie. "Lykas ik soe dwaan mei elk apparaat fan dizze aard."
  
  Maart seach efkes en besefte doe dat se hast klear wiene. Hy moete de deade eagen fan harren bestjoerder. "Dizze kamera's dêr't Ramses oer spruts. Binne se klear? De efterfolging is op it punt om te begjinnen en ik wol gjin fertraging."
  
  In droege glimke flitse as antwurd. "En wy ek. Alle fiif sellen binne no aktyf, ynklusyf twa sliepersellen dy't Amerikanen miskien net bewust binne." De man seach op syn horloazje. "It is 6:45 oere. Alles sil om sânen klear wêze."
  
  "Fantastysk". Marsh fielde syn libido wer opstean en tocht dat er likegoed profitearje koe fan dit feit wylst er noch koe. Zoey te witten, sa't er koartlyn dien hie, soene se yn elts gefal fluch ôfrûn wêze. "En de protokollen foar jildoerdrachten?"
  
  "Adam sil him rjochtsje op it foltôgjen fan in programma dat ús lokaasje oer de hiele wrâld sil útstjoere yn in einleaze loop. Se sille de transaksje noait folgje. "
  
  Maart seach de ferrassing op Adam syn gesicht net.
  
  Hy wie te rjochte op Zoe, en sy op him. Hy naam noch fiif minuten om te sjen hoe Adam de bom ôfstuts en harket nei ynstruksjes oer hoe't hy it ferdomde ding ûntwapene, en soarge der dan foar dat de man de passende foto's makke fan it apparaat yn aksje. De foto's spilen in krityske rol by it oertsjûgjen fan it Wite Hûs fan 'e autentisiteit fan it apparaat en by it opsetten fan in stribjen dy't in ôflieding soe meitsje en de krêften ferdielde tsjin him. Lokkich draaide er him úteinlik nei Adam.
  
  "De giele. Is dit de ûntwapenende draad?"
  
  "Um, ja hear, it is."
  
  Marsh glimke oprjocht nei de sjauffeur. "Dus, binne wy klear?"
  
  "Wy binne klear".
  
  "Dan gean."
  
  Marsh rikte út en late Zoe yn 'e sliepkeamer, luts har jeans en slipje oan as hy gie en besocht in chuckle te ûnderdrukken. In floed fan passy en opwining oerweldige him hast doe't hy besefte dat al syn dreamen fan macht en belang op it punt wiene om wier te wurden. As syn famylje him no mar sjen koe.
  
  
  HAADSTIK FYF
  
  
  Doe't Drake him rjochte, sloech it folsleine gewicht fan wat der barde him. De urginsje gie troch syn ieren, ferneatige syn nerve-einen, en ien blik op syn ploechmaten fertelde him dat se itselde fielden - sels Kenzi. Hy tocht echt dat de eks-Mossad-agint har al ferhuze hie, mar doe, yn wierheid, troch de ferbining tusken de soldaten, hoegde hy har net iens te freegjen wêrom't se it net die. Deselde ûnskuldigen dêr't se foar fochten, deselde boargers, wiene op it spul. Eltsenien mei in heal hert soe dit net barre litte, en Drake fermoede dat der wol folle mear yn Kensi wêze koe as in heal hert, hoe djip it ek ferburgen wie.
  
  De muorreklok liet fiifenfjirtich sjen, en it hiele team wie yn beweging. In alarmearjende, chaotyske rêst hearske op it plysjeburo; de plysje hie de lieding, mar dúdlik op 'e râne. Nijsberjochten flitsen op de televyzjeskermen, mar net ien fan harren hie der wat mei te krijen. Moore rûn en rûn, wachte op nijs fan undercover-aginten, tafersjochteams of auto's riden. Hayden helle de rest fan it team yn.
  
  "Mano en ik sille mei Ramses omgean. Wy hawwe noch twa groepen nedich, ien om ynformaasje te evaluearjen oer in nukleêre eksploazje as it bart, en ien om nei dizze sellen te sykjen. Bliuw stil, mar nim gjin finzenen. Hjoed, myn freonen, is net de dei om te gek. Krij wat jo nedich binne en krije it fluch en hurd. Lizzen kin ús djoer kostje."
  
  Moore fong wat se sei en seach werom. "Hjoed," sei er, "d'r sil gjin genede wêze."
  
  Dahl knikte grimmitich, en sloech syn knibbels as soe er de skedel fan in man brekke kinne. Drake besocht te ûntspannen. Sels Alicia rûn om as in kage panter.
  
  Doe, om 8 oere, begûn de gek.
  
  Oproppen begûnen binnen te kommen, de tawijde tillefoans gongen hieltyd wer, har lûd fol de lytse keamer. Moore focht se effektyf ien foar ien ôf, en twa assistinten kamen rinnen om te helpen. Sels Kinimaka naam de útdaging oan, hoewol't de tafel dêr't er oan siet net bysûnder gelokkich like.
  
  Moore fergelike ynformaasje mei de snelheid fan ljocht. "Wy binne op 'e drompel," sei er. "Alle teams binne klear. Undercover-aginten rapporteare de meast resinte petearen oer geheime gearkomsten en petear. Bewegingen om ferneamde moskeeën hinne yntinsivearre. Sels as wy net wisten wat der bart, soene wy soargen wêze. Nije gesichten waarden sjoen yn har gewoane habitats, allegear bepaald en bewege fluch, mei doel. Fan de sellen dy't ús bekend binne, ferdwûnen twa fan radar." Moore skodde de holle. "It is as hawwe wy dit al net behannele. Mar wy hawwe oanwizings. Ien team moat nei de dokken gean - ien fan 'e bekende sellen wurket dêrwei.
  
  "Dit binne ús," sei Dahl. "Kom oerein, sûpen."
  
  "Spreek foar dysels." Kensi siet nei him ta. "Och, en ik bin mei dy."
  
  "Och, moatte jo dit dwaan?"
  
  "Stop op mei spieljen hurd te krijen."
  
  Drake studearre de teams, dy't op in nijsgjirrige manier yn pearen ferdield waarden. Dahl en Kenzie hiene kameraden - Lauren, Smith en Yorgi. Hy bleau by Alicia, May en Bo. It wie in resept foar wat; dat wie wis.
  
  "Goed lok, freon," sei Drake.
  
  Dahl draaide him om om wat te sizzen krekt doe't Moore syn hân opstuts. "Wachtsje!" Hy die de ûntfanger in sekonde mei syn hân. "Dit is krekt korrizjearre op ús meldpunt."
  
  Alle koppen draaiden om. Moore akseptearre in oare oprop en rikte no út, fielde nei de luidsprekerknop.
  
  "Jo binne yn," sei Moore.
  
  In ûnlichemlike barst fol de keamer, de wurden kamen sa fluch út dat it wie as woene Drake syn skonken efterfolgje. "Dit is Julian Marsh, en ik wit dat jo hast alles witte. Ja wit ik. De fraach is, hoe wolle jo it spylje?
  
  Hayden naam it oer doe't Moore mei syn hân swaaide om troch te gean. "Hâld op mei in gek wêze, Marsh. Wêr is it?"
  
  "No, dat is in eksplosive fraach, is it net? Ik sil dy dit sizze, myn leave, it is hjir. Yn NYC."
  
  Drake doarde net te sykheljen, om't har slimste eangsten sûnder mis waarden befêstige.
  
  "Dus de oare fraach is wat wol ik dan?" Maart bleau lang stil.
  
  "Gean oan it wurk, klootzak," bromde Smith.
  
  Alicia froast. "Litte wy dizze idioat net antagonisearje."
  
  Maart lake. "Litte wy net, echt. Dat, de nukleêre bom is laden, alle koades binne foarsichtich ynfierd. Sa't se sizze, de klok tiket. No alles wat jo hoege te dwaan is te soargjen dat it echt is en jo in bankrekkennûmer leverje. Ik ha gelyk?"
  
  "Ja," sei Hayden gewoan.
  
  "Bist bewiis nedich? Jo moatte der foar wurkje."
  
  Drake bûgde foaroer. "Wat bedoelsto?"
  
  "Ik bedoel, de efterfolging is op."
  
  "Sille jo gau nei it punt komme?" frege Hayden.
  
  "Ach, wy komme der wol. Earst moatte jo lytse arbeidersmieren jo wurk dwaan. As ik dy wie, gyng ik fuort. Sjogge jo...sjogge jo hoe't ik oan dit rymke kaam? Ik soe it allegear rym meitsje, witst wol, mar op it lêst... no, ik realisearre dat it my neat skele."
  
  Drake skodde wanhopich de holle. "Ferdomme, maat. Praat goed Ingelsk."
  
  "De earste oanwizing is al yn it spul. Befêstigingsformulier. Jo hawwe tweintich minuten om nei it Edison Hotel te kommen, keamer 201. Dan komme der noch fjouwer oanwizings, wêrfan guon oer befêstiging en guon oer easken. No begrypst my?"
  
  May kaam earst werom. "Dwaasheid".
  
  "No, ik bin in persoan fan twa geasten. Ien út need, ien út ûndeugd. Miskien fleane vonken fan waansin op har krusing."
  
  "Tweintich minuten?" Drake seach op syn horloazje. "Kinne wy dit sels dwaan?"
  
  "Foar elke minút dat jo te let wiene, bestelde ik ien fan Ramses' sellen om twa boargers te fermoardzjen."
  
  Wer, jaw-dropping shock, horror, groeiende spanning. Drake balde syn fûsten doe't de adrenaline opstie.
  
  "Tweintich minuten," herhelle Marsh. "Fan no ôf."
  
  Drake rûn de doar út.
  
  
  ***
  
  
  Hayden rûn de trep del en de kelder fan it gebou yn, Kinimaka op har rêch. Fury pakte har en sloech op har as de wjukken fan in duvel. De lilkens makke har fuotten hurder en makke har hast te trippen. Har Hawaïaanske partner gromde, glied en stie suver sûnder ophâlden oerein. Se tocht oer har freonen, yn ferskriklik gefaar, ferspriede nei ferskate dielen fan 'e stêd sûnder it minste idee fan wat te ferwachtsjen, en sette harsels op' e line sûnder fraach. Se tocht oer alle boargers dêr en wat it Wite Hûs miskien no tinkt. It wie goed om protokollen, plannen en wurkbere formules te hawwen, mar doe't de echte wurkwrâld it doel waard fan ekstreme bedriging - wiene alle bets út. Oan 'e foet fan 'e trep rûn se de gong yn en begûn te rinnen. Oan beide kanten flitsen doarren foarby, de measten net ferljochte. Oan it fierste ein waard der gau in rige traaljes foar har oan kant lutsen.
  
  Hayden stekt har hân út. "Gewear".
  
  De wacht knikte, mar hearde doe, it befel fan boppen kaam him al oan 'e earen.
  
  Hayden naam it wapen, kontrolearre dat it wie laden en de feiligens wie út, en barste yn 'e lytse keamer.
  
  "Ramses!" - raasde se. "Wat de hel hast dien?"
  
  
  HAADSTIK SIS
  
  
  Drake rûn it gebou út mei Alicia, May en Beau oan syn kant. Fjouwer fan harren sieten al yn it swit. Bepaling kaam út elke poar. Bo fiske in state-of-the-art GPS-navigator út syn bûse en bepale de lokaasje fan 'e Edison.
  
  "Times Square-gebiet," sei er, en studearre de rûte. "Litte wy de tredde oerstekke en Lexington Avenue oerstekke. Gean nei de Waldorf Astoria."
  
  Drake barste yn in tichte stream fan auto's. Neat is te fergelykjen mei it besykjen om it libben fan in New York taksysjauffeur te rêden doe't hy wanhopich besocht om jo skonken oan 'e knibbels te brekken, mei al syn macht nei foaren te triuwen. Drake sprong op 'e lêste sekonde, glide oer de foarkant fan in tichtby lizzende giele taksy en lâne op folle tilt. De hoarnen raasden. Elk lid fan 'e ploech hie it slagge om in pistoal op 'e wei út te kommandearjen en swaaide it no om, winske dat se mear hiene. Mar de tiid wie al fergriemd. Drake seach op syn horloazje doe't er op 'e stoep foel.
  
  Santjin minuten.
  
  Se stutsen Lexington oer en rûnen doe lâns de Waldorf, amper stoppe doe't auto's Park Avenue del krûpen. Drake focht him troch de mannichte by it stopljocht, en kaam einlings oantlit ta oantlit mei in lilk read gesicht.
  
  "Harkje, maat, ik gean hjir earst oer, sels as it my deadet. Bagels sille kâld wurde, en d'r is gjin manier yn 'e hel dat dat sil barre."
  
  Drake stapte om de lilke man hinne doe't Alicia en May nei bûten rûnen. De sinjalen feroaren en de dyk wie frij. No, nei't se har wapens ferburgen hawwe, gongen se resoluut nei de folgjende haadstrjitte - Madison Avenue. Op 'e nij stiene minsken de stoep fol. Bo glydt yn de 49e, manoeuvrearre tusken auto's en helle in foardiel. Gelokkich wie it ferkear no stadich, en wie der wat romte tusken de efterste bumpers en de foarkanten. De froulju folgen Beau en doe kaam Drake yn line.
  
  De bestjoerders rôpen beledigings tsjin harren.
  
  Tolve minuten oer.
  
  As se te let wiene, wêr soene de terroristyske sellen dan slaan? Drake stelde him foar dat it tichtby Edison soe wêze. Marsh wol graach dat de bemanning wit dat syn opdrachten nei de letter útfierd waarden. In auto doar iepene foarút - krekt omdat de bestjoerder koe - en Beau sprong krekt op 'e tiid oer it dak. Alicia pakte de râne fan it frame en sloech it werom yn it gesicht fan de man.
  
  No draaie se linksôf, nei 5th Avenue en noch mear drokte. Beau glied troch it slimste as in zakkenroller op in popkonsert, folge troch Alicia en May. Drake hie krekt tsjin elkenien roppen, it geduld fan syn Yorkshireman wie einliks op. Sawol manlju as froulju blokkearren syn paad, manlju en froulju dy't it net skele oft er hastich wie om syn eigen libben, it libben fan ien fan syn bern, of sels harsels te rêden. Drake stapte syn paad troch, en liet ien man útstutsen. De frou mei it bern seach him yntinsyf genôch oan om him skuldich te meitsjen oant er him yn 'e gaten hie wêr't er foar rûn.
  
  Jo sille my letter betankje.
  
  Mar se sil it fansels noait witte. Wat der ek bart.
  
  Bo skeat no nei lofts, rûn de Avenue of the Americas del nei 47th Street. De Magnolia Bakery gie nei rjochts troch, wêrtroch Drake oan Mano tinkt, en dan oan wat de Hawaïaan al fan Ramses leard hie. Twa minuten letter, doe't se op 47th Street eksplodearren, ferskynde Times Square ynienen oan har lofts. Oan de rjochterkant fan harren wie in gewoane Starbucks, dêr't der wie in drokte en linen by de doar. Drake skansearre de gesichten doe't er foarby rûn, mar ferwachte net om ien fan 'e fertochten oantlit ta oantlit te kommen.
  
  Fjouwer minuten.
  
  De tiid gie hurder foarby en wie noch kostberder as de lêste mominten fan in stjerrende âld man. Links, nei de stoep, ferskynde de grize gevel fan it hotel mei syn fergulde yngong, en Beau wie de earste dy't de foardoarren yn kaam. Drake sidestep in bagaazjekarre en in gefaarlik giele taksy om Mai nei binnen te folgjen. Se waarden opwachte troch in brede foyer mei in patroon reade loper.
  
  Beau en Alicia drukten al op de knoppen om yndividuele liften te roppen, en hâlde har hannen ticht by har ferburgen wapens as de wachter se seach. Drake beskôge syn Team SPEAR ID sjen te litten, mar dat soe allinich liede ta mear fragen, en it ôftellen wie al oan 'e lêste trije minuten. De klok joech oan dat de lift fan Alicia oankaam en it team stapte. Drake foarkaam dat de jonge man by har kaam, en triuwde him fuort mei in iepen palm. God tankje dat it wurke want it folgjende gebeart soe in gebalde fûst west hawwe.
  
  It fjouwer-man-team sammele doe't de auto opstie, stoppe syn beweging en tekene syn wapens. Sadree't de doar iepengie, gienen se út, op syk nei keamer 201. Daliks ferskynde der in bult fan fûsten en fuotten ûnder har, dy't sels Bo skodde.
  
  Immen wachte.
  
  Drake flinched as in fûst ferbûn boppe syn each socket, mar negearre de flits fan pine. Immen syn foet besocht syn eigen te fangen, mar hy stapte oan 'e kant. Deselde figuer ferhuze fuort en omsingele Alicia, en sloech har lichem yn 'e gipsmuorre. Mai stoppe de klappen mei syn hannen omheech, en doe liet Bo in flugge ien-twa slach los dy't alle momentum stoppe en de oanfaller op 'e knibbels brocht.
  
  Drake sprong en sloech doe mei alle macht del. De tiid wie derop. De figuer, in stompe man yn in dikke jas, huvere ûnder de slach fan 'e Yorkshireman, mar wist op de ien of oare manier it sterkste diel derfan ôf te kearen. Drake foel op syn kant, ferlear syn lykwicht.
  
  "Ponszak," sei Mai. "Hy is in bokszak. Posysje om ús te fertragen. "
  
  Bo ried hurder yn as earder. "Hy is myn. geane jo."
  
  Drake sprong oer de knibbeljende figuer, kontrolearre de keamernûmers. D'r wiene mar trije keamers oer nei har bestimming, en se hiene ien minút oer. Se bleauwen yn de lêste sekonden. Drake stoppe bûten de keamer en skopte de doar. Der barde neat.
  
  Mai triuwde him oan 'e kant. "Bewege."
  
  Ien hege slach en de beam spjalte, de twadde en it ramt stoarte yn. Drake hoaste. "Dat moat it foar jo ferswakke hawwe."
  
  Binnen ferspraat se út, wapens lutsen en sochten fluch, mar it objekt dat se sochten wie ferskriklik dúdlik. It lei midden op it bêd - in glossy A4-foto. Alicia gie nei it bêd, seach om har hinne.
  
  "De keamer is vlekkeloos," sei Mai. "Ik wedde dat d'r gjin leads binne."
  
  Alicia stie oan 'e râne fan it bêd, seach del en sykhelle ûndjip. Se skodde har holle en kreunde doe't Drake by har kaam.
  
  "Oh myn God. Wat is dit-"
  
  Hy waard ûnderbrutsen troch in telefoantsje. Drake rûn om it bêd hinne, gong nei it nachtkastje en pakte de telefoan fan 'e hendel.
  
  "Ja!"
  
  "Ach, ik sjoch dat jo it dien hawwe. It koe net maklik."
  
  "Maart! Do gekke bastard. Hawwe jo ús in foto fan 'e bom efterlitten? Fokke foto?"
  
  "Ja. Jo earste oanwizing. Wêrom tochten jo dat ik jo it echte ding hawwe litte soe? Sa dom. Stjoer dit nei jo lieders en eggheads. Se sille serial numbers en al dizze oare crap kontrolearje. Canisters fan plutoanium E. Splijtbaar materiaal. It is in saai ding, echt. De folgjende oanwizing sil noch wolsprekender wêze."
  
  Op dat stuit kaam Bo de keamer yn. Drake hope dat er de Punch Man mei him slepe soe, mar Beau tekene in tinkbyldige line troch syn halsslagader. "Hy pleegde selsmoard," sei de Frânsman mei in ferbjustere stim. "Suicidepil."
  
  Crap.
  
  "Do sjochst?" Marsh sei. "Wy binne tige serieus."
  
  "Asjebleaft, Marsh," besocht Drake. "Fertel ús gewoan wat jo wolle. Wy sille it no dwaan, ferdomme."
  
  "Och, ik bin der wis fan dat jo wolle. Mar wy litte dat foar letter, goed? Hoe liket dit? Rinne foar oanwizing nûmer twa. Dizze efterfolging wurdt hieltyd better en dreger. Jo hawwe tweintich minuten om nei it Marea restaurant te kommen. Trouwens, dit is in Italjaansk gerjocht en se meitsje in heul lekkere Nduyu calzone, fertrou my. Mar litte wy dêr net ophâlde, freonen, want jim sille dizze oanwizing ûnder it húske fine. Genietsje."
  
  "Sompe"-
  
  "Tweintich minuten".
  
  De line gie dea.
  
  Drake flokte, draaide him om en rûn sa hurd as er koe.
  
  
  HAADSTIK SJAN
  
  
  Troch gjin oare kar te hawwen, besleaten Torsten Dahl en syn team de auto te ferlitten en fuort te gean. Hy woe neat oars as fêsthâlde as Smith de krêftige SUV om in heale dozen bochten goaide, de bannen sjitten, dingen ferpleatse, mar New York wie neat oars as in lilke grom fan giele taxi's en bussen en hierauto's. It wurd "Deadlock" kaam Dahl yn 't sin, mar it barde alle dagen, it grutste part fan' e dei, en de hoarnen raasden noch en de minsken gûlen út 'e delrôle ruten. Se rûnen sa hurd as se koene, folgen de oanwizings. Lauren en Yorgi lutsen har kûgelfrije vesten oan. Kensi draafde neist Dahl, har lippen poaten.
  
  "Ik soe folle nutticher foar jo wêze," sei se tsjin Dahl.
  
  "Nee".
  
  "Och kom op, hoe koe it sear?"
  
  "Nea".
  
  "Oh, Torsti-"
  
  "Kenzi, jo krije jo ferdomme katana net werom. En neam my sa net. It is slim genôch dat ien gekke frou my bynammen jaan.
  
  "Ach jo? Krekt lykas jo en Alicia oait ... wite jo?
  
  Smith grommele doe't se in oare krusing oerstutsen, en seagen fuotgongers en fytsers dy't by it griene ljocht op 'e dyk kamen, allegearre mei har libben yn 'e hannen, mar se wiene der wis fan dat se net dejingen wiene dy't hjoed lije soene. Se rieden de folgjende strjitte del, de soldaten fielden amper de waarmte fan 'e sprint doe't se twa stadichbewegende Priuses passearren, en har sydspegels smieten. De GPS piept.
  
  "Fjouwer minuten nei de dokken," skatte Yorgi. "Wy moatte fertrage."
  
  "Ik sil oer trije fertrage," sei Smith. "Wys myn wurk net oan my."
  
  Dahl joech Kenzie in Glock en in Hong Kong-pistoal oer - gjin maklike taak, net maklik om temûk te realisearjen yn New York. Hy trille doe't er dit die. Tsjin syn better oardiel yn waarden se praktysk twongen om de help fan 'e skelm agint te akseptearjen. It wie in ûngewoane dei, en alle maatregels, sels wanhopich, wiene ferplicht. En, yn wierheid, fielde hy noch dat se in sibskip hawwe kinne, soksawat as parallelle militêre sielen, dy't syn nivo fan fertrouwen fergrutte.
  
  Hy leaude dat se Bridget Mackenzie rêde koene, hoe hurd se ek fochten.
  
  Smith gie no twa rydstroken oer, skuorde it skouder tsjin de stilsteande F150, mar ried fierder sûnder efterom te sjen. Doe't se út 'e tiid rûnen, koenen se gjin noflikens betelje, en de ferskriklike wolk dy't oer har hong, betsjutte dat se twongen wiene om alles yn te gean, de hiele tiid.
  
  Dahl sloech de hammer fan syn wapen. "It pakhús is minder dan in minút fuort," sei er. "Wêrom yn 'e hel reparearje se al dizze potholes net?"
  
  Smith sympatisearre mei him. De diken wiene in einleaze, rutste, ferriederlik stik dêr't auto's stadichoan navigearren om ûngelikense potholes en dykwurken opdûkten op elk momint, skynber ûnferskillich foar de tiid fan 'e dei of ferkearstichtens. It wie echt hûn op hûn, en net ien persoan woe helpe immen oars.
  
  Se navigearren fluch mei de GPS en rjochten op de pylkpunt. De frisheid fan 'e iere moarn stjoerde trillingen oer har bleate hûd, en herinnere har allegear dat it noch betiid wie. Sinneljocht filtere troch brekken yn 'e wolken, wêrtroch't de dokken en tichtby de rivier in bleek goud feroare. Dy minsken dy't Dahl koe sjen, diene har gewoane saken. Hy hie him foarsteld dat it dokgebiet tsjuster en smerich wie, mar oars as de pakhuzen wie it skjin en net bysûnder drok. En it wie net drok, sûnt de wichtichste skipfeart gebieten wiene oer de baai yn New Jersey. Dahl seach lykwols grutte, mishannele konteners en in lang, breed skip roerleas op it wetter sitten, en enoarme kontenerkranen, blau ferve, dy't de pier lâns rinne koenen op spoarwegen en har konteners sammelje mei help fan spreaders.
  
  Links wiene pakhuzen, en ek in binnenplein fol mei helderdere konteners. Dahl wiisde nei in gebou hûndertfyftich meter fuort.
  
  "Dit is ús jonge. Smith, Kenzi, kom nei foaren. Ik wol Lauren en Yorgi achter ús.
  
  Hy rûn fuort, no rjochte, rjochte him op it bestriden fan de iene oanfal efter har foar't se trochgie nei de folgjende ... en dan de folgjende, oant dizze nachtmerje foarby wie en hy werom koe nei syn famylje. Nij skildere doarren waarden pleatst lâns de kant fan it gebou, en Dahl seach omheech doe't er seach it earste finster.
  
  "Leech kantoar. Litte wy de folgjende besykje."
  
  Ferskate minuten ferrûn doe't de groep lâns de kant fan it gebou krûpte, wapens lutsen, finster nei finster, doar nei doar kontrolearje. Dahl konstatearre mei teloarstelling dat se begûn te lûken de oandacht fan pleatslike arbeiders. Hy woe harren proai net bang meitsje.
  
  "Litte wy".
  
  Se haasten nei foaren, op it lêst berikten se it fyfde rút en seagen gau. Dahl seach in brede romte fol mei kartonnen doazen en houten kisten, mar njonken it rút seach er ek in rjochthoekige tafel. Fjouwer manlju sieten om 'e tafel, de holle nei ûnderen, as wiene se oan it praten, plannen en tinken. Dahl sprong op 'e grûn en gyng sitten, leuning mei de rêch tsjin 'e muorre.
  
  "It giet goed mei ús?" frege Smith.
  
  "Miskien," sei Dahl. "It koe neat wêze ... mar -"
  
  "Ik fertrou dy," sei Kenzi mei in hint fan sarkasme. "Jo liede, ik sil folgje," Doe skodde se har holle. "Binne jo minsken echt sa gek? Rin der mar yn en begjin earst te sjitten?"
  
  Der kaam in man oan, dy't se fan 'e kant seach. Dahl tilde syn HK op en de man befrear, en helle syn hannen yn 'e loft. It beslút waard benammen makke om't de keardel yn 'e direkte line fan sicht wie fan elkenien yn it pakhús. Minder as in sekonde gie foarby foardat Dal oerein kaam, omdraaide en mei it skouder yn 'e bûtendoar sloech. Smith en Kensi wiene by him, lêzen syn tinzen.
  
  Doe't Dahl yn it romme pakhús kaam, sprongen fjouwer manlju fan 'e tafel oerein. De wapens leine oan har kanten, en no sette se se fuort, sûnder ûnderskied op 'e oankommende frjemden. Kûgels fleagen oeral, brutsen it rút en gongen troch de draaidoar. Dahl dûkte kopke, rôljend, opkommend, sjit. De manlju oan 'e tafel stapten werom, skeaten werom, skeaten oer har skouders en sels tusken har skonken wylst se rûnen. Nearne wie feilich. Willekeurich gewearfjoer fol de kavernous romte. Dahl bûgde op beide earmtakken oant er by de tafel kaam en draaide him om, en brûkte it as skyld. Ien ein brutsen doe't in grutte kaliber kûgel dwers troch gie.
  
  "Krap".
  
  "Besykje jo my te deadzjen?" Kenzi mompele.
  
  De grutte Sweed feroare taktyk, pakte in enoarme tafel op en lansearde it doe yn 'e loft. De fallende rânen fongen ien man syn ankels, stjoerde him te fleanen en stjoerde syn gewear fleanen. Doe't Dal gau tichterby kaam, soarge Kensi syn stim dat er stadichoan fertrage.
  
  "Wês foarsichtich mei dy lytse bastards. Ik haw yn it hiele Midden-Easten wurke en tûzenen fan har sjoen dy't vesten drage."
  
  Dahl twifele. "Ik tink net dat jo gewoan kinne -"
  
  De eksploazje skodde de muorren fan it pakhús. De Sweed fleach fan 'e fuotten, fleach de loft yn en botste tsjin in al stikken rút. Wyt geraas fol syn holle, in oerweldigjend buzz yn 'e earen, en foar in sekonde koe er neat sjen. Tsjin 'e tiid dat syn fisy begon te ferdúdlikjen, realisearre hy dat Kensi foar him hurken siet en syn wangen klopte.
  
  "Wordje wekker, man. It wie net in hiele lichem, mar in granaat."
  
  "Och. No, it fiel my better."
  
  "Dit is ús kâns," sei se. "De harsenskodding sloech syn idioaten ek fan har fuotten."
  
  Dahl wraksele op syn fuotten. Smith wie op syn fuotten, mar Lauren en Yorgi sieten op har knibbels, har fingers drukke op har timpels. Dahl seach dat de terroristen begûn te kommen ta harren sinnen. De urginsje prikte him as in spjelde dy't in stik teere fleis trochbriek. Hy hie syn pistoal op en kaam wer ûnder fjoer, mar wist ien fan 'e opkommende terroristen te ferwûnjen en seach hoe't de man ferdûbele en foel.
  
  Smith raasde foarby. "Fong him."
  
  Dahl naam de lieding. Kensi knypte de skots neist him út. De twa oerbleaune terroristen draaiden de hoeke om, en Dahl realisearre dat se nei de útgong wiene. Hy fertrage in momint, draaide doe deselde hoeke om, en skeat foarsichtich, mar syn kûgels sloegen allinnich lege loft en beton. De doar stie wiid iepen.
  
  De granaat sprong werom nei binnen.
  
  No wie de eksploazje in gegeven, it SPIR-team naam dekking en wachte op it shrapnel om har foarby te gean. De muorren skodden en kreake ûnder de sterke ynslach. Doe wiene se op 'e fuotten, krûpen troch de doar yn 'e skûlplak en yn 'e ljochte dei.
  
  "It is ien oere moarns," sei Smith.
  
  Dahl seach yn 'e oantsjutte rjochting, seach twa rinnende figueren, en efter har de Hudson, dy't nei de Upper Bay liede. "Bullshit, se kinne speedboaten hawwe."
  
  Kensi sakke op ien knibbel, foarsichtich doelend. "Dan nimme wy -"
  
  "Nee," Dahl liet de loop fan har wapen del. "Sjochsto de boargers dêr net?"
  
  "Zubi," flokte se yn it Hebrieusk, in taal dy't Dahl net ferstie. Tegearre begûnen Smith, Kenzie en Swede efterfolging. De terroristen diene fluch; se wiene hast by de pier. Kenzi kompromittearre troch har HK yn 'e loft te sjitten, en ferwachte dat de boargers fuortrinne of ferbergje.
  
  "Jo kinne my betankje nei't wy de dei rêde," sei se.
  
  Dahl seach dat in paad fan kânsen foar him iepene wie. Beide terroristen stiene heech tsjin 'e wetterige eftergrûn, poerbêste doelen, en Kenzi's opportunistyske fjoer makke it paad foar har frij. Hy fertrage en sette de kont op it skouder, foarsichtich rjochte. Smith folge neist him.
  
  De terroristen draaiden om as oefenje telepathy, al sjitten. Dahl bleau konsintrearre as de lieding fluite tusken de spearen. Syn twadde kûgel rekke it doel yn 'e boarst, de tredde - yn' e foarholle, krekt yn it sintrum. De man foel om, al dea.
  
  "Lit ien yn libben litte," kaam Lauren syn stim troch syn earphone.
  
  Smith ûntslein. De lêste terrorist wie al oan 'e kant sprongen, de kûgel weide syn jas wylst Smith him oanpast. Mei in flugge beweging smiet de terrorist in oare granaat - dizze kear lâns de pier sels.
  
  "Nee!" Dahl skeat neat, syn hert sprong nei syn kiel.
  
  De lytse bom eksplodearre mei in lûd lûd, de blastwelle galmen oer de dokken. Dahl ferstoppe him efkes efter de kontener, en sprong doe wer út - mar syn ympuls wankele doe't er seach dat it no net allinnich de oerbleaune terrorist wie dêr't er soargen oer hie.
  
  Ien fan de kontenerkranen rekke by de basis skansearre troch de eksploazje en kante gefaarlik oer de rivier. De lûden fan slypjen, tearjen metaal rieden de driigjende ynstoarting oan. Minsken stoarren omheech en begûnen fuort te rinnen fan it hege frame.
  
  De terrorist helle noch in granaat út.
  
  "Net dizze kear, idioat." Smith siet al op ien knibbel, skeelde lâns it gesicht. Hy helle de trekker, seach de lêste terrorist falle foardat hy de pin op 'e granaat lûke koe.
  
  Mar de kraan koe net stoppe wurde. De swiere izeren steigers falle oer de hiele lingte fan it frame oer de hiele lingte fan it ramt oer en ynstoarten op 'e pier, wêrtroch't it frame ferniele en it lytse húske dêr't it op foel yn stof waard. De konteners rekken skansearre en skowe in pear meter werom. Stêden en dwersbalken fan metaal fleagen del, bonzen fan 'e grûn as deadlike wedstriden. In helder blauwe peal fan de grutte fan in strjitljocht streake tusken Smith en Dahl - eat dat se troch de helte skuorre hie as it him rekke hie - en stoppe mar in pear meter fan wêr't Lauren en Yorgi mei de rêch nei it pakhús stiene.
  
  "Der is gjin beweging." Kensi naam doel op de terrorist, dûbele kontrôle. "Hy is hiel dea."
  
  Dahl sammele syn gedachten en seach om 'e dokken hinne. Ut in flugge kontrôle die bliken dat der gelokkich gjinien ferwûne rekke is troch de kontenerkraan. Hy lei syn finger op 'e kielmikrofoan.
  
  "De kamera is út," sei er. "Mar se binne allegear dea."
  
  Lauren is werom. "Oké, ik sil it trochjaan."
  
  Kenzi syn hân lei op Dahl syn skouder. "Jo hiene my it skot litte moatten. Ik soe de knibbels fan dy baster ferpletterje; dan soene wy him op ien of oare manier prate litte."
  
  "Te riskant." Dahl begriep wêrom't se dit net begriep. "En it is twifelich dat wy him yn 'e koarte tiid dy't wy hawwe kinne krije om te praten."
  
  Kensi gûlde fan argewaasje. "Jo prate út namme fan Europa en Amearika. Ik bin Israelysk."
  
  Lauren kaam werom oer de kommunikaasje. "Wy moatte fuort. Dêr waard in kamera sjoen. Net goed."
  
  Dahl, Smith en Kenzie stielen in auto yn 'e buert, en betochten dat as it se mar fiif minuten langer duorre dan rinnen, de tiidbesparring mear dan signifikant koe wêze.
  
  
  HAADSTIK Achten
  
  
  Drake sloech yn it beton fan 47th Street, útput, mei noch mar achttjin minuten op 'e klok. Se rûnen fuortendaliks yn in probleem.
  
  "Sânde, achtste of Broadway?" Mai raasde.
  
  Bo swaaide har mei de GPS. "Marea is tichtby Central Park."
  
  "Ja, mar hokker strjitte liedt ús der krekt foarby?"
  
  Se sweefden op 'e stoep doe't de sekonden tikten, wisten dat Maart net allinich in nukleêre bom tariede, mar ek teams dy't it libben fan twa boargers nimme soene foar elke minút dy't se te let wiene foar de folgjende rendezvous.
  
  "Broadway is altyd drok," sei Drake. "Litte wy de achtste dwaan."
  
  Alicia stoarre him oan. "Hoe soesto it witte?"
  
  "Ik hearde oer Broadway. Nea heard fan de Achtste."
  
  "Och, earlik genôch. Wêr-"
  
  "Nee! Dit is Broadway!" Beau raasde ynienen yn syn hast muzikale aksint. "It restaurant is op 'e top ... hast."
  
  "Hast?"
  
  "Mei my!"
  
  Bo sette ôf as in hûndert meter sprinter, sprong oer in parkearde auto as wie dy der net. Drake, Alicia en May folgen op syn hakken, draaiden nei it easten nei Broadway en de krusing dêr't Times Square glinstere en skittere en syn flikkerjende bylden ferachte.
  
  Noch ien kear fûn it publyk it dreech om te fersprieden, en wer brocht Beau har lâns de kant fan 'e dyk. Sels hjir wiene d'r toeristen, dy't efteroer leunen, nei hege gebouwen en reklamebuorden stoarren, of besochten te besluten oft se har libben op 'e risiko sette en oer in drokke dyk raasden. De skaren waarden fersoarge troch barkers dy't goedkeape kaartsjes oanbiede foar ferskate Broadway-shows. Talen fan alle kleuren folden de loft, in hast oerweldigjende, komplekse mingsel. D'r wiene in pear dakleazen, mar dejingen dy't foar har sprieken stride heul lûd en enerzjyk foar donaasjes.
  
  Up foarút wie Broadway, fol mei New Yorkers en besikers, dotted mei crosswalks, en lined mei kleurrike winkels en restaurants mei harren hanging, ferljochte buorden en A-frame displays. Foarbygongers wiene wazig doe't Drake en syn kant fan it SPEAR-team fierder rûnen.
  
  Fyftjin minuten.
  
  Bo stoarre him werom. "De GPS seit dat it twaentweintich minuten rinnen is, mar de trottoirs binne sa drok dat elkenien yn itselde tempo rint."
  
  "Dan rinne," sei Alicia him oan. "Wag dyn grutte sturt. Miskien sil it jo flugger bewegen."
  
  Foardat Beau wat sizze koe, fielde Drake dat syn al plompende hert noch fierder sakke. De dyk foarút wie yn beide rjochtingen folslein ôfsletten, meast troch giele taksy's. Der barde in fenderfraktuer, en dejingen dy't net besochten om it te foarkommen, ferhuze har auto's stadichoan om better te sjen. De stoepe stie oan beide kanten fol mei minsken.
  
  "Blikstjinder."
  
  Mar Bo makke net iens stadich. In lichte sprong droech him op 'e kofferbak fan in tichteby lizzende taksy, en doe rûn er lâns it dak, sprong op 'e motorkap en rûn de folgjende yn 'e rige yn. May folge fluch, folge troch Alicia, wêrtroch Drake efterlitten waard om te roppen en oanfallen troch auto-eigners.
  
  Drake waard twongen om te konsintrearjen boppe normaal. Net al dizze masines wiene itselde, en harren metaal feroare, guon sels rôlje stadich foarút. De race wie strak, mar se sprongen fan auto nei auto, mei help fan de lange line om foarút te kommen. Minsken stoarren oan beide kanten. It is goed dat nimmen harren hjir hindere en se koenen de oankommende krusing sjen fan Broadway en 54th, dan 57th streets. Doe't de drokte fan auto's minder waard, rôle Bo út 'e lêste auto en gie wer lâns de dyk sels, Mai neist him. Alicia seach werom nei Drake.
  
  "Allinne kontrolearje om te sjen oft jo troch dat iepen luik yn 'e rêch foelen."
  
  "Ja, it is in risikofolle opsje. Ik bin gewoan tankber dat der doe gjin convertibles wiene.
  
  Foarby de oare krusing en de 57e Strjitte stienen sementmixers, bestelauto's en read-wite barriêres. As it team tocht dat se slagge wiene, of dat dizze run like rjochtlinich wêze soe as de foarige, wiene har yllúzjes ynienen ferpletterd.
  
  Twa manlju kamen efter in bestelauto út, de gewearen rjochte direkt op de dravers. Drake miste gjin beat. Konstante striid, jierren fan fjildslaggen skerpe syn sinnen maksimaal en hâlden se dêr - fjouwerentweintich oeren deis. Driige foarmen ferskynden daliks, en sûnder aarzeljen raasde er kopke nei har ta, krekt foar de oankommende semintwein. Ien fan de pistoalen fleach mei in brul op 'e kant, en de oare kaam fêst ûnder it lichem fan ien fan 'e manlju. Drake wankele werom doe't de klap de kant fan syn skedel rekke. Achter harren hearde er it slijpen fan 'e tsjillen fan in semint frachtwein doe't dy skerp remme, en it swijen fan syn bestjoerder ...
  
  Hy seach in grut griis lichem nei him draaie...
  
  En ik hearde Alicia har bange gjalp.
  
  "Matt!"
  
  
  HAADSTIK NIJN
  
  
  Drake koe allinnich sjen hoe't de út kontrôle frachtwein nei him draaide. De oanfallers lutsen him gjin sekonde werom, en oerstutsen him mei in hagel fan klappen, om't se net soargen wiene oer har eigen feiligens. Hy waard slein yn 'e kiel, boarst en sinne plexus. Hy seach it lichem swaaie en skopte doe't it direkt oer syn holle fleach.
  
  De earste terrorist foel efterút, stroffeljend, en waard rekke troch ien fan 'e tsjillen, de ynfloed brekt syn rêch en einiget syn bedriging. De twadde knipperde, as ferbjustere troch Drake syn moed, doe draaide syn holle nei de oankommende achterkant fan 'e frachtwein.
  
  It wiete klapgelûd wie genôch. Drake realisearre dat hy út syn djipte wie, en seach doe de skedel fan 'e earste terrorist ferpletterd ûnder de glidende tsjillen doe't it lichem fan 'e frachtwein boppe him swaaide. It ramt wie plat, hy koe mar hoopje. Foar in split sekonde slokte it tsjuster alles op, sels lûd. De ûnderkant fan 'e frachtwein beweecht boppe him, fertrage, fertrage, en kaam doe abrupt stil.
  
  Alicia har hân rekke der ûnder. "Giet it goed mei dy?"
  
  Drake rôle nei har ta. "Better dan dy jonges."
  
  Beau wachte, hast skoffele mei de fuotten wylst er op syn horloazje seach. "Fjouwer minuten oer!"
  
  Útput, kneuzing, krassen en mishannele, twong Drake syn lichem yn aksje. Dizze kear bleau Alicia by him, as fielde er dat er nei de near misse wat rêst koe nimme. Se sloegen de mannichte toeristen, fûn Central Park South en de Marea ûnder in protte oare restaurants.
  
  May wiisde op it teken, dat wie relatyf diskreet foar New York.
  
  Bo rûn foarút. Drake en de oaren fongen him by de doar. De serveerster stoarre harren oan, nei harren ûnrêstige uterlik, nei harren swiere jassen, en gie werom. It wie dúdlik út har eagen dat se earder ferneatiging en lijen sjoen hie.
  
  "Sit gjin soargen," sei Drake. "Wy binne Ingelsk."
  
  Mai stjoerde in glâns yn syn rjochting. "Japansk".
  
  En Bo stoppe syn syktocht nei de manljuskeamer mei in opheven wynbrau. "Seker net Ingelsk."
  
  Drake rûn sa sierlik as er koe troch it noch tichte restaurant, en sloech ûnderweis in stoel en in tafel. It herentoilet wie lyts, besteande út mar twa urinoirs en in húske. Hy seach ûnder de bak.
  
  "Der is neat hjir," sei er.
  
  It gesicht fan Beauregard liet spanning sjen. Hy tikke de knoppen op syn horloazje. "Tiid is foarby".
  
  De serveerster dy't tichtby stie sprong doe't de telefoan gie. Drake stekt syn hân nei har út. "Net haasten. Nim asjebleaft jo tiid."
  
  Hy tocht dat se fuortrinne koe, mar har ynderlike fêststelling rjochte har nei de buis. Op dat stuit kaam Alicia út it frouljustoilet mei in soargen útdrukking op har gesicht. "Hy is der net. Dat hawwe wy net!"
  
  Drake knikte as wie er rekke. Hy seach om him hinne. Koe d'r in oare húske wêze yn dit lytse restaurant? Miskien in hokje foar meiwurkers? Se soene nochris kontrolearje moatte, mar de serveerster wie al oan de telefoan. Har eagen flikkeren nei Drake en se frege de beller om te wachtsjen.
  
  "Dit is in man mei de namme Marsh. Foar dy."
  
  Drake froast. "Hat er my by namme neamd?"
  
  "Hy sei Ingelskman." De serveerster skodholle. "Dat is alles wat hy sei."
  
  Bo bleau njonken him. "En om't jo maklik yn 'e war binne, myn freon, binne jo it."
  
  "Op dyn sûnens".
  
  Drake rikte nei syn telefoan, ien hân wriuwde syn wang as in weach fan wurgens en spanning oer him wosken. Hoe koene se no mislearje? Se hawwe alle obstakels oerwûn, en dochs kin Marsh noch op ien of oare manier mei har boartsje.
  
  "Ja?"
  
  "Mar hjir. No fertel my wat hast fûn?"
  
  Drake die syn mûle iepen, doe die him gau ticht. Wat wie it goede antwurd? Miskien ferwachte Marsh it wurd "neat". Miskien...
  
  Hy bleau stil, wifkjend fan antwurd nei antwurd.
  
  "Fertel my wat jo fûn hawwe, of ik sil de opdracht jaan om twa New Yorkers binnen de folgjende minút te fermoardzjen."
  
  Drake die syn mûle iepen. Blinder! "Wy fûnen-"
  
  Mai rûn doe út it frouljustoilet, glide oer de wiete tegels en foel op har kant. Yn har hân wie in lyts wite envelopje. Beau wie yn in split sekonde oan har kant, pakte de envelop op en joech it oan Drake. Mai lei op 'e flier, sykhelle swier.
  
  Alicia stoarre har mei iepen mûle. "Wêr hast dit fûn, Sprite?"
  
  "Jo diene wat se de 'jonge-look' neame, Taz. En dit moat gjinien fernuverje, om't jo dochs trijekwart man binne."
  
  Alicia siet fan lilkens yn stilte.
  
  Drake hoest doe't er de envelop iependie. "Wy ... fûnen ... dizze ... ferdomme flash drive, Marsh. Ferdomme, dude, wat is dit?"
  
  "Geweldich wurk. Geweldich wurk. Ik bin in bytsje teloarsteld, mar hey, miskien de folgjende kear. Sjoch no mar ris nei de USB. Dit is jo lêste test, en lykas earder wolle jo it miskien oerjaan oan ien mei mear yntelliginsje dan jo of de NYPD.
  
  "Is dit de binnenkant fan ... de taart?" Drake realisearre dat de serveerster noch yn 'e buert stie.
  
  Marsh lake lûd. "Oh goed, oh hiel goed. Litte wy de kat net út 'e tas litte, wolle wy? Ja dat is it. Harkje no, ik sil jo tsien minuten jaan om de ynhâld fan 'e flash-drive te stjoeren nei dyjingen dy't better binne as jo, en dan begjinne wy op 'e nij."
  
  "Nee, nee, wy witte it net." Drake gebear nei May, dy't in lyts rêchsek droech dêr't se in lytse laptop yn ferburgen hiene. De Japanske frou tilde har fan 'e grûn en kaam oan.
  
  "Wy sille ús sturten net troch dizze stêd jage, Marsh."
  
  "Ehm, dat silst wol. Want ik sis it. Dus, de tiid giet foarby. Litte wy de laptop opstarte en genietsje fan wat der folgjende komt, sille wy? Fiif, fjouwer..."
  
  Drake sloech syn fûst op 'e tafel doe't de burst stoar. De lilkens siede yn syn bloed. "Harkje, Marsh..."
  
  It rút fan it restaurant eksplodearre doe't de foarkant fan 'e bestelauto yn 'e ytseal botste. It glês brokkele en stikken fleagen de loft yn. Hout, plestik en mortelprodukten baarne de keamer yn. De bestelwein bleau net stean, sloech yn 'e bannen en raasde as in learling fan 'e dea, wylst er troch de lytse keamer ried.
  
  
  HAADSTIK TIEN
  
  
  Julian Marsh fielde in skerpe pine yn syn mage doe't er nei rjochts rôle. Stikken pizza foelen op 'e flier en in kom slaad foel op 'e bank. Hy pakte gau syn siden, hielendal net by steat om ophâlde te laitsjen.
  
  De lege tafel dy't foar him stie en Zoe skodde doe't immen syn wylde foet der by ûngelok skopte. Zoey rikte út om him te stypjen, en joech him in flugge klopje op it skouder doe't in oar spannend barren begon te ûntjaan. Oant no ta hiene se sjoen hoe Drake en syn bemanning út 'e Edison spielden - seagen frij maklik hoe't in man klaaid as in toerist it barren filme fan 'e oare kant fan 'e strjitte - doe seagen se de dwylsinnige optocht Broadway - dizze hysteryske sêne wie mear sporadysk, sûnt d'r wiene net folle befeiligingskamera's dêr't in pleatslike terrorist yn koe hackje - en seach doe mei ynkoarte azem hoe't de oanfal op ien of oare manier ûntwikkele om in semintmixer.
  
  Dit alles is in noflike ôflieding. Marsh hold in wegwerpmobyltsje yn 'e iene hân en Zoe's dij yn 'e oare, wylst se in pear plakjes ham en paddestoelen iet en petearde op Facebook.
  
  Foar harren wiene trije skermen, elk achttjin sintimeter. It pear toande no tichte oandacht doe't Drake en Company it lytse Italjaanske restaurant binnenbarsten. Marsh kontrolearre de tiid en seach nei it kleurrike fjoerwurk.
  
  "Ferdomme, dit is tichtby."
  
  "Hast der sin oan?"
  
  "Ja, is it net?"
  
  "It is in goede film." Zoe raasde. "Mar ik hie hope op mear bloed."
  
  "Wachtsje mar even, myn leafste. Better wurde."
  
  It pear siet en boarte yn in hierd appartemint dat by ien fan de terroristyske sellen hearde; de wichtichste, tocht Marsh. Dêr sieten fjouwer terroristen, wêrfan ien op earder fersyk in bioskoopeftich sichtgebiet foar Marsh ynrjochte hie. Wylst it Pythyske pear nocht oan it sjen, sieten de manlju oan 'e kant, dûkten om in lytse televyzje, blêdden troch tsientallen oare kanalen, sochten nei nijs of wachtsjen op wat oprop. Marsh wist it net en joech neat. Hy negearre ek de frjemde furtive blikken, wittende goed dat hy in kreaze man wie mei in ûngewoane persoanlikheid, en guon minsken - sels oare manlju - mochten sa'n persoanlikheid wurdearje.
  
  Zoey liet him in bytsje mear wurdearring sjen troch har hannen op 'e foarkant fan syn boksers te gliden. Ferdomd, se hie skerpe neilen.
  
  Pittich en dochs op ien of oare manier... noflik.
  
  Hy seach efkes nei de nukleêre aktetas - in term dy't er net hielendal út 'e holle helje koe, ek al siet de lytsere bom yn in grutte rêchsek - en dûkte doe wat kaviaar yn 'e mûle. De tafel foar harren wie fansels prachtich, besteande út kostbere en smaakleaze produkten, mar se wiene allegear lekker.
  
  Wie dat in nukleêre bom dy't syn namme rôp?
  
  Marsh realisearre dat it tiid wie om te hanneljen en rôp, prate mei in sjarmante serveerster en dan mei in swier aksint Ingelsman. De keardel hie ien fan dy frjemde timbres fan syn stim - eat dat smakke fan 'e boeren - en Marsh makke ferwûne gesichten, om te besykjen lûd út lûd te meitsjen. Net in maklike taak, en it wurdt in bytsje dreger as froulju syn hannen binne clutching jo Nutcracker set.
  
  "Fertel my wat jo fûn hawwe, of ik sil de opdracht jaan om twa New Yorkers binnen de folgjende minút te fermoardzjen." Marsh smirke doe't er dit sei, en negearre de argewaasje dy't syn learlingen troch de keamer stjoerden.
  
  De Ingelsman twifele wat mear. Marsh fûn in stik komkommer dy't út 'e saladebak fallen wie en stiek it djip yn it hier fan Zoe. Net dat se oait opmurken hat. Minuten gongen foarby en Marsh chatte troch de ferbaarningskeamer, en waard mear en mear agitearre. Der wie in flesse kâlde Bollinger tichtby, en hy naam in heale minút om in grut glês te skinen. Zoe snuggled him as er wurke, en se slokje út itselde glês, tsjinoerstelde kanten fansels.
  
  "Fiif," sei Marsh yn 'e telefoan. "Fjouwer, trije ..."
  
  De hannen fan Zoya waarden foaral oanhâldend.
  
  "Twa".
  
  De Ingelsman besocht mei him te ûnderhanneljen, dúdlik ôffrege wat der yn 'e hel oan de hân wie. Marsh stelde him foar dat de auto dy't er orkestreare hie, op in foarbepaalde tiid troch it foarrút botste, no rjochte, fersnelle, it neatsizzende restaurant benadere.
  
  "Ien".
  
  En doe eksplodearre alles.
  
  
  HAADSTIK ALLE
  
  
  Drake raasde nei de muorre fan it restaurant, pakte de serveerster by de taille en sleepte har mei him. Skerven glês en bakstien foelen út syn rôljend lichem. De oankommende bestelwein skreaude om traksje te krijen doe't syn bannen de flier fan it restaurant sloegen en it midden fan 'e auto oer de finsterbank gie, de efterkant helle no omheech en sloech de latei boppe it glês. Metaal skrast. De tafels foelen yn. Stoelen stienen as jiskefet foar him op.
  
  Alicia reagearre ek daliks, rûn om 'e tafel en glied fuort, har iennichste wûne wie in lytse snee op har skien fan in fluchfleanend stik hout. Mai wist op ien of oare manier oer de boppekant fan 'e bewegende tafel te rôljen sûnder skea op te nimmen, en Bo gie ien stap fierder, sprong oer har hinne en sprong fan oerflak nei oerflak, en einliks timing syn sprong sadat syn skonken en earmen de sydmuorre rekke en holpen him feilich lân.
  
  Drake seach op, de serveerster raasde neist him. Alicia seach beskuldigend.
  
  "Dus jo hawwe har pakt, net?"
  
  "Sjoch út!"
  
  De bestelauto ried noch foarút, stadichoan mei de twadde, mar no stie de loop fan in gewear út it delrôle passazjiersrút. Alicia dûkte del en bedekte. Mei rôle noch wat werom. Drake luts syn pistoal út en skeat seis kûgels yn 'e hân dy't losmakke wie, de lûden lûd yn 'e beheinde romte, en wedstriden mei it oerdwaenjende brul fan 'e bestelwein. Bo wie al yn beweging, rûn de efterkant fan 'e auto. Uteinlik hâlde de tsjillen op mei draaien en stoppe. Broken tafels en stuollen kaskade út 'e motorkap en sels it dak. Drake soarge derfoar dat de serveerster net ferwûne rekke foardat se foarút gie, mar doe wiene Bo en May al by de auto.
  
  Beau sloech it rút fan de bestjoerder yn en wraksele mei de figuer. Mai kontrolearre de lokaasje troch de stikkene foarrút en pakte doe it fersplintere stik hout op.
  
  "Nee," begon Drake, syn stim in bytsje hees. "Wy hawwe nedich-"
  
  Mar Mai wie net yn 'e stimming om te harkjen. Ynstee goaide se it provisoryske wapen mei sa'n krêft troch de foarrút dat it him stevich yn 'e foarholle fan 'e sjauffeur lei, trillend op syn plak. De man syn eagen rôlen werom en hy stoppe te wrakseljen mei Beau, de Frânsman seach ferbjustere.
  
  "Ik hie it echt."
  
  Mai skodholle. "Ik tocht dat ik helpe moast."
  
  "Help?" Herhelle Drake. "Wy hawwe op syn minst ien fan dizze bastards libben nedich."
  
  "En op dy noat," sei Alicia yn. "It giet goed mei my, ta. Hoewol it moai is om te sjen dat jo Wendy's serveersterezel rêde.
  
  Drake beet syn tonge, wittende op wat djip nivo dat Alicia krekt mei him makke. Beauregard hie de sjauffeur al út 'e auto helle en wie troch syn bûsen te rommeljen. Alicia gie nei de wûnderlik ûnoantaaste laptop. It USB-stasjon is foltôge mei it laden en brocht in boskje bylden op - steurende bylden fan sulveren blikjes dy't Drake's bloed kâld makken.
  
  "It liket de binnenkant fan in bom," sei hy, ûndersocht de draden en relais. "Stjoer dit nei Moore foardat der wat oars bart."
  
  Alicia bûgde oer de masine, tikke fuort.
  
  Drake holp de serveerster oerein. "Bist it goed, leafde?"
  
  "Ik ... ik tink it."
  
  "Mint. No hoe sit it mei jo meitsje ús wat lasagna?
  
  "De chef ... de chef is noch net oankommen." Har blik naam de ferneatiging mei eangst yn.
  
  "Ferdomme, ik tocht dat jo se gewoan yn 'e magnetron smieten."
  
  "Meitsje dy gjin soargen". Mai gyng foarby en lei har hân op it skouder fan de serveerster. "Se sille wurde rekonstruearre. De fersekeringsmaatskippij moat dêr foar soargje."
  
  "Ik hoopje it".
  
  Drake beet wer op 'e tonge, dizze kear om net te swarren. Ja, it wie in seine dat elkenien noch sykhelle, mar Marsh en syn freondinnen fergriemen noch it libben fan minsken. Sûnder in tikje fan gewisse. Gjin etyk en gjin soargen.
  
  It wie as rûn de telefoan troch in psychyske ferbining. Dizze kear antwurde Drake de telefoan.
  
  "Bist noch oan it skoppen?"
  
  Marsh syn stim makke him wol wat slaan, mar hy die it op in strikt profesjonele manier. "Wy hawwe jo foto's trochstjoerd."
  
  "Och, poerbêst. Dat, wy hawwe dit in bytsje regele. Ik hoopje dat jo wat pakt hawwe om te snacken wylst jo wachte, want dit folgjende diel - goed, it kin jo deadzje.
  
  Drake hoaste. "Jo witte dat wy jo bom noch net hawwe testen."
  
  "En as ik dat hear, kin ik sjen dat jo dingen fertrage wolle wylst jo besykje yn te heljen. Dit sil net barre, myn nije freon. Dit bart hielendal net. Jo plysjes en aginten, militêr en brânwacht kinne diel útmeitsje fan in goed-oiled masine, mar se binne noch altyd in masine, en it duorret in skoft om op 'e hichte te kommen. Dat ik brûk dizze tiid om jo útinoar te skuorjen. It is hiel leuk, fertrou my."
  
  "Wat krije de Pythia út dit alles?"
  
  Marsh raasde. "Oh, ik tink dat jo witte dat dizze idele groep ragamuffins koartlyn opblaasd is. Hat der oait wat dúdliker west? Se waarden laat troch in serial killer, in psycho stalker, in megalomane en in oergeunstich oerhearsking. Se bliken allegear deselde persoan te wêzen."
  
  Op dit punt bûgde Alicia tichter by Drake. "Dus fertel ús - wêr is dizze bastard?"
  
  "Och, nij famke. Binne jo blonde of Aziatyske? Wierskynlik blond fan 'e manier wêrop it klinkt. Leafde, as ik wist wêr't er wie, lit ik dy him libben skine. Tyler Webb woe altyd ien ding. Hy ferliet de Pythians op it momint dat hy besefte wêr't se se fine kinne."
  
  "Hokker wie op 'e merke?" - frege Drake, en krige no sawol tiid as ynformaasje.
  
  "Dit plak is in korf fan walgelijk, bin ik gelyk? Stel jo alle deals dy't dêr makke binne foar dy't de kommende desennia de wrâld sille beynfloedzje.
  
  "Ramses hat him wat ferkocht," sei Drake, en besocht it út.
  
  "Ja. En ik bin der wis fan dat de lestige Frânske woarstpaté jo al ferteld hat wat it wie. Of jo kinne him no altyd freegje."
  
  Dat dit befêstige it. Marsh seach har, hoewol hy gjin eagen hie yn it restaurant. Drake stjoerde in koart berjocht nei Moore. "Hoe soene jo ús fertelle wêr't Webb gie?"
  
  "No, serieus, wa bin ik, Fox News? Dan freegje jo my om jild."
  
  "Ik sil regelje foar dizze terroristyske klootzak."
  
  "En werom nei it wurk dat oan de hân is." Marsh sei dizze wurden en doe like te amusearjen himsels, ynienen lake. "Sorry, persoanlike grap. Mar no binne wy klear mei it kontrôle diel fan 'e efterfolging. No wol ik myn easken oan jo útlizze."
  
  "Dus fertel it ús gewoan." Alicia har stim klonk wurch.
  
  "Wat is hjir sa grappich oan? Dizze bom sil ûntploffe as ik net hielendal tefreden bin. Wa wit, leave, kin ik sels beslute om dy te besit.
  
  Yn in momint like Alicia ree om te gean, har eagen en útdrukking baarnden genôch om in útdroege bosk yn 'e brân te stekken.
  
  "Ik soe graach allinnich mei dy wêze wolle," flústere se.
  
  Maart bleau stil, doe gie gau troch. "Natuerhistoarysk Museum, tweintich minuten."
  
  Drake sette syn horloazje. "En doe?"
  
  "Hmmm, wat?"
  
  "Dit is in grut stik arsjitektuer."
  
  "Oh, no, as jo it sa fier binne helle, soe ik foarstelle om in manlike befeiliger mei de namme Jose Gonzalez te strippen. Ien fan ús partners naaide justerjûn myn easken yn 'e voering fan syn jas. In orizjinele manier om dokuminten te ferfieren, ja, en sûnder werom te gean nei de stjoerder.
  
  Drake antwurde net, meast fernuvere.
  
  "Ik wit wat jo tinke," sei Marsh, en liet wer geweldige yntelliginsje sjen. "Wêrom net gewoan de foto's maile en my witte wat jo wolle? No, ik bin in eigenaardich persoan. Se fertelden my dat ik twa kanten haw, twa geasten en twa gesichten, mar ik sjoch se leaver as twa aparte kwaliteiten. Ien diel is bûgd, it oare is bûgd. Witte jo wat ik bedoel?"
  
  Drake hoaste. "Fansels wit ik wa't jo binne."
  
  "Geweldich, dan wit ik dat jo sille begripe dat as ik jo fjouwer útinoar skuorde liken yn sa'n santjin minuten sjoch, ik my beide verbazingwekkend bliid en ûnbidich argewaasje fiele. Mei dy. En no, oant sjen."
  
  De line gie dea. Drake klikte op syn horloazje.
  
  Tweintich minuten.
  
  
  HAADSTIK TOLF
  
  
  Hayden en Kinimaka trochbrocht tiid mei Ramses. De Terroristyske Prins like út syn plak yn syn seis-foot fjouwerkante sel: smoarch, disheveled en, hoewol't dúdlik útput, pacing hinne en wer as in koaide liuw. Hayden die har lichemswapens oan, kontrolearre har Glock en reservekûgels, en frege Mano om itselde te dwaan. Fan no ôf sil der gjin kâns wêze. Sawol Ramses as March bliken te tûk om ûnderskat te wurden.
  
  Miskien wie de terroristyske myte krekt wêr't hy wêze woe.
  
  Hayden twivele it, twifele der tige oan. De slach yn it kastiel en de wanhopige dea fan syn liifwacht lieten sjen hoefolle er ûntkomme woe. Ek wie syn reputaasje fernield? Soe er net wanhopich wêze moatte om de skea te herstellen? Miskien, mar de minske waard net ferneatige oant it punt dêr't er net wer opbouwe koe. Hayden seach him rinne doe't Kinimaka har in pear plestik stuollen brocht.
  
  "D'r binne kearnwapens yn dizze stêd," sei Hayden. "Wat ik wis bin dat jo witte sûnt jo in deal makke hawwe mei Tyler Webb en Julian Marsh. Jo binne yn dizze stêd, en as de tiid komt, sille wy der wis fan wêze dat jo net ûndergrûnsk binne. Fansels witte dyn folgers net dat wy dy hawwe..." Se liet it dêr krekt hingje.
  
  Ramses bleau stean, stoarre har mei wurge eagen oan. "Jo bedoele fansels in bedrog wêr't myn folk Marsh gau sil fermoardzje, ferantwurdlikens nimme foar de bom en it detonearje. Jo moatte dit witte fan Webb en syn liifwacht, om't se de iennigen binne dy't it wisten. En jo witte ek dat se gewoan op myn befel wachtsje. Hy knikte, as by himsels.
  
  Hayden wachte. Ramses wie skerpsinnich, mar dat betsjutte net dat er net stroffele soe.
  
  "Se sille eksplodearje," sei Ramses. "Se sille har eigen beslút nimme."
  
  "Wy kinne jo lêste pear oeren hast ûndraaglik meitsje," sei Kinimaka.
  
  "Jo kinne my dit net annulearje," sei Ramses. "Sels troch marteling. Ik sil dizze eksploazje net stopje."
  
  "Wat wolle jo?" frege Hayden.
  
  "Der sille ûnderhannelings wêze."
  
  Se studearre him, peering yntinsyf yn it gesicht fan 'e nije wrâld fijân. Dizze minsken woenen neat werom, se woenen net ûnderhannelje, en se leauden dat de dea mar in stap wie nei ien of oare skyn fan 'e himel. Wêr lit dit ús?
  
  Echt, wêr? Se fûchele nei har wapen. "In persoan dy't neat mear wol as massamoard is maklik om te gean mei," sei se. "Mei in kûgel yn 'e holle."
  
  Ramses drukte syn gesicht tsjin de traaljes. "Dan gean troch, westerske teef."
  
  Hayden hoegde gjin ekspert te wêzen om de dwylsinnigens en iver yn dy sielleaze eagen te lêzen. Sûnder noch in wurd feroare se fan ûnderwerp en ferliet de keamer, en die de bûtendoar foarsichtich efter har op slot.
  
  Jo kinne noait te foarsichtich wêze.
  
  Yn de folgjende keamer wie Robert Price syn sel. Se hie tastimming krigen om de sekretaris hjir te hâlden fanwegen de oansteande bedriging en syn mooglike rol dêryn. Doe't sy en Kinimaka de keamer ynkamen, joech Price har in heechmoedige blik.
  
  "Wat witte jo oer de bom?" - sy frege. "En wêrom wiene jo yn 'e Amazone, besykje de terroristyske bazaar?"
  
  Priis siet op syn bed. "Ik ha in advokaat nedich. En wat bedoelst? Bom?"
  
  "Kernbom," sei Hayden. "Hjir yn New York. Help dysels, do stik stront. Help dysels no troch ús te fertellen wat jo witte."
  
  "Seriously". De eagen fan Price waarden grut. "Ik wit neat".
  
  "Jo hawwe ferrie begien," sei Kinimaka, en ferhuze syn lichem tichter by de kamera. "Is dit hoe't jo ûnthâlden wurde wolle? Epitaph foar jo bernsbern. Of soene jo leaver bekend wurde as de boetear dy't holp New York te rêden?
  
  "Hoe leaf jo it ek sizze," Priis syn stim rattele as in kronkeljende slang. "Ik haw net meidien oan ûnderhannelings oer de "bom" en ik wit neat. No asjebleaft, myn advokaat."
  
  "Ik sil dy wat tiid jaan," sei Hayden. "Dan set ik Ramses en dy byinoar, yn deselde sel. Jo kinne dit fjochtsje. Lit ús sjen wa't earst praat. Hy soe leaver stjerre as libje, en hy wol elke libbene siel meinimme. Jo? Soargje der mar foar dat jo gjin selsmoard plege."
  
  Priis like ûngerêst troch teminsten guon fan har wurden. "Sûnder in advokaat?"
  
  Hayden draaide him om. "Fal dea."
  
  De sekretaris seach har nei. Hayden slute him binnen en draaide him doe nei Mano. "Alle ideeën?"
  
  "Ik freegje my ôf oft Webb hjirby belutsen is. Hy hat de hiele tiid in boegbeeld west."
  
  "Net dizze kear, Mano. Webb is net iens mear efter ús. Ik bin der wis fan dat it allegear Ramses en maart is."
  
  "Dus wat is it folgjende?"
  
  "Ik wit net hoe't wy Drake en de jonges oars kinne helpe," sei Hayden. "It team sit der al midden yn. Homeland soarge foar al it oare, fan 'e plysjes dy't doarren delskoppen, oant de spionnen ferstoppe efter har hurd fertsjinne jild, oant de legeropbou en de komst fan NEST, it Nuclear Emergency Support Team. Cops binne oeral, mei alles wat se hawwe. Sappers binne op hege alert. Wy moatte in manier fine om Ramses te brekken."
  
  "Hasto him sjoen. Hoe brekke jo in man dy't net skele oft er libbet of stjert?
  
  Hayden stoppe lilk. "Wy moatte besykje. Of wolle jo leaver gewoan opjaan? Elkenien hat in trigger. Dizze wjirm soarget der wat foar. Syn fortún, syn libbensstyl, syn ferburgen famylje? Der moat wat wêze dat wy kinne dwaan om te helpen."
  
  Kinimaka woe dat se op Karin Blake's komputerekspertize koene, mar de frou wie noch yn har Fort Bragg-rezjym fongen. "Litte wy in baan sykje."
  
  "En bid dat wy tiid hawwe."
  
  "Se wachtsje op Ramses om it startsein te jaan. Wy hawwe wat tiid."
  
  "Jo hawwe it like goed heard as ik, Mano. Ier of let sille se Marsh deadzje en him opblaze."
  
  
  HAADSTIK Trettjin
  
  
  Dahl harke nei tsjinstridige kommunikaasjeberjochten doe't Smith har auto troch de drukke strjitten fan Manhattan ried. Gelokkich hoegden se net fier te gean en wiene net alle betonnen slachieren hielendal ôfsletten. It like derop dat it hiele team fan ynformanten belutsen wie, fan de leechste snaffel yn de krottenwyk oant de rykste, kromke miljardêr en elkenien dêrtusken. Dat late ta in bulte tsjinstridige meldings, mar thús die men der alles oan om it betroubere fan it fertekene te skieden.
  
  "Twa fan 'e bekende sellen hawwe nauwe bannen mei in tichtby moskee," fertelde Moore Dahl troch syn earpiece. Hy diktearre it adres. "Wy hawwe dêr in undercover-agent, hoewol hy frij nij is. Seit dat dit plak de hiele dei isolearre is.
  
  Dahl wie nea in persoan dy't by steat wie om wat oan te nimmen. "Wat betsjut dit eins yn moskeeterminology?"
  
  "Wat betsjut dat? Dat betsjut, ferdomme, gean der hinne en skjin teminsten ien fan Ramses syn sellen út."
  
  "Burgerlike belutsenens?"
  
  "Der is net folle om oer te praten. Mar wa't der is, sil wierskynlik gjin gebeden sizze. Sykje alle nutsfoarsjennings en ûndergrûnske keamers. En meitsje jo klear. Myn freon makket net faak flaters, en ik fertrou syn yntuysje hjiroer.
  
  Dal hat de ynformaasje trochjûn en de koördinaten ynfierd yn de GPS. Gelokkich stiene se hast boppe oan 'e moskee, en Smith draaide it stjoer nei de stoep.
  
  "Providence," sei Lauren.
  
  "De namme dy't ik oan myn âlde katana joech." Kensi suchte, tinkend.
  
  Dahl draaide de gespen fan syn vest oan. "Wy binne klear? Itselde systeem. Wy slaan hurd en fluch oan, minsken. D'r sil gjin genede wêze."
  
  Smith sette de motor út. "D'r binne gjin problemen mei my."
  
  Moarns begroete se noch doe't se út 'e auto klommen en de moskee oer de strjitte ferkenne. Tichtby wie in reade en wyt fentyl mei stoom streamend út. It gebou, leit op in krusing, lined beide strjitten, syn kleurrike finsters en langwerpige gevel diel fan de mienskip. Op it dak fan it gebou stie in lytse minaret, nuver en hast grappich tsjin de eftergrûn fan de omlizzende betonnen gevels. De yngong fan de strjitte wie troch in pear glêzen doarren.
  
  "Wy geane deryn," sei Dahl. "Nou bewegen."
  
  Se stapten doelbewust de dyk oer, hâlde it ferkear mei útstutsen earms tsjin. In skoftsje no koe har alles kostje.
  
  "Geweldich plak," sei Smith. "It is lestich om dêr in fêststelde groep te finen."
  
  Dahl kontakt Moore. "Wy binne op it plak. Hawwe jo noch wat foar ús?"
  
  "Ja. Myn man fersekerje my dat de kamera's ûndergrûn binne. Hy is tichtby akseptearre, mar net tichtby genôch om ús hjoed te helpen. "
  
  Dahl fertelde it nijs doe't se in oare stoep oerstutsen en de foardoarren fan 'e moskee iepenstuten. Mei har sinnen ferheven gongen se stadich nei binnen, har eagen har oanpast oan it wat dimmere ljocht. De wite muorren en plafond wjerspegele it ljocht, tegearre mei gouden ljochtarmaturen en in read en gouden patroan tapyt. Dit alles siet efter it registraasjegebiet, dêr't de man mei ûnferhulde fertinking nei harren seach.
  
  "Kin ik dy helpe?"
  
  Dahl liet syn SPEAR ID sjen. "Ja, maat, dat kinst. Jo kinne ús nei jo geheime ûndergrûnske yngong bringe."
  
  De resepsjoniste like yn de war. "Wat is dit, in grapke?"
  
  "Gean oan 'e kant," Dahl stekt syn hân út.
  
  "Hé, ik kin dy net litte..."
  
  Dahl tilde de man oan syn shirt en lei him op it oanrjocht. "Ik tink dat ik sei stap side."
  
  It team draafde foarby en kaam it haadgebou fan de moskee yn. It gebiet wie leech en de doarren efter wiene op slot. Dahl wachte op dekking fan Smith en Kenzie en skopte se doe twa kear. It hout spjalte en de panielen foelen op de flier. Op dat stuit waard út de foyer derachter lûd en opskuor heard. It team naam posysjes op, besloech it territoarium. Trije sekonden gongen foarby, en doe kamen it gesicht en de helm fan 'e kommandant fan' e spesjale troepen út efter de sydmuorre.
  
  "Binne jo Dal?"
  
  De Sweed gniisde. "Ja?"
  
  "Moore stjoerde ús. SLAAN. Wy binne hjir om jo spultsje te stypjen. "
  
  "Us toanielstik?"
  
  "Ja. Nije ynformaasje. Jo binne yn 'e ferkearde damn moskee, en se binne groeven yn frij djip. It sil in frontale oanfal nimme om se út te slaan. En wy rjochtsje op de fuotten."
  
  Dahl mocht it net, mar hy begriep de proseduere, de etikette fan it wurkjen hjir. It koe net kwea dat de spesjale troepen al in better plak hiene.
  
  "De wei sjen litte," sei Dahl.
  
  "Wy binne. De juste moskee is oer de dyk."
  
  "Oan de oare kant..." swarde Dahl. "GPS-bulsshit."
  
  "Se steane aardich ticht by elkoar." De offisier skodholle. "En dat Ingelske skelwurd is hertferwaarmjend, mar is it net tiid dat wy ús ferdomme ezels ferhúzje?"
  
  Minuten gongen doe't de ploegen mingden en in oerfalpartij foarmen doe't se de dyk wer oerstutsen. Ienris gearstald, waard gjin oar momint fergriemd. In folsleine oanfal begûn. De manlju foelen de foarkant fan it gebou oan, sloegen de doarren del en bruts de lobby yn. In twadde weach gie troch har hinne, waaide út op syk nei de landmarks dêr't se oer ferteld wiene. Doe't de blauwe doar fûn wie, lei de man der in eksplosive lading op en blies dy op. Der wie in eksploazje, folle breder as Dahl ferwachte, mar mei in straal dêr't de spesjale troepen dúdlik op rekkene.
  
  "Boeby trap," sei de lieder tsjin him. "D'r sille mear fan har wêze."
  
  De Sweed suchte in bytsje makliker, al wist de wearde fan undercover aginten en no net ferjitte te jaan harren rjocht. Undercover wurk wie ien fan 'e meast ferrifeljende en needlottige metoaden fan plysje. Dit wie in seldsume en weardefolle agint dy't de fijân ynfiltrearje koe en dêrtroch libbens rêde.
  
  De spesjale troepen kamen de hast ferniele keamer yn, en kearden doe nei de fierste doar. It wie iepen en bedekte wat dúdlik de yngong nei de kelder wie. Doe't de earste man oankaam, klonken der ûnderen skotten en in kûgel rikochet oer de keamer.
  
  Dahl seach Kensi oan. "Alle ideeën?"
  
  "Do fregest my? Wêrom?"
  
  "Miskien om't ik my kin foarstelle dat jo sels sa'n keamer hawwe."
  
  "Net om 'e bosk slaan, ferdomme, Dal, goed? Ik bin net dyn húsdier smokkelaar. Ik bin hjir allinnich om't... omdat..."
  
  "Ja, wêrom bisto hjir?"
  
  "Ik soe it wol graach witte wolle. Miskien moat ik fuort..." Se twifele, doe suchte. "Harkje, miskien is der in oare manier yn. In tûke krimineel soe der net delkomme sûnder in betroubere flechtrûte. Mar mei echte terroristyske sellen? Wa wit mei sokke suicidale bastards?"
  
  "Wy hawwe gjin tiid om nei te tinken," sei de kommandant fan 'e spesjale krêften, neist him sitten. "It is rollerball foar dizze jonges."
  
  Dahl seach hoe't it team har flashbang-granaten útluts wylst se nei de wurden fan Kenzi tocht. Mei opsetsin hurd leaude er dat der efter harren in soarchsume hert lei, of alteast de stikkene oerbliuwsels fan ien. Kensi hie wat nedich om dizze stikken byinoar te bringen - mar hoe lang koe se sykje sûnder alle hope te ferliezen? Miskien is dit skip al fernield.
  
  It SWAT-team seine dat se klear wiene en makke doe in gekke foarm fan inferno los mei in houten ljedder. Doe't de granaten delstoarten en doe eksplodearre, namen de ploegen de lieding, Dahl triuwde de kommandant foar pole posysje.
  
  Smith triuwde foarby. "Bewege jo konten."
  
  Doe't se delrinnen, waarden se daliks mei masinegewearfjoer tsjinkaam. Dahl fong glimpses fan 'e smoargens flier, tafel skonken, en wapen doazen foardat mei opsetsin slide del fjouwer ferdjippings op in rige, tekene syn pistoal en werom fjoer. Smith draaide him foar, glied nei ûnderen en krûpte oan 'e kant. It SWAT-team gie fan efteren foarút, krûpt en net yn 'e fjoerline. De kûgels kamen skot nei skot werom, deadlike volley's stieken yn 'e kelder en skuorden stikken út 'e dikke muorren. Doe't Dahl hiel ûnder de grûn rekke, waard er daliks it skript op priis.
  
  Der wiene fjouwer selleden hjir, wat oerienkomt mei wat se yn 'e foarige sel sjoen hiene. Trije sieten op 'e knibbels, bloed streamde út 'e earen, mei de hannen op 'e foarholle, wylst de fjirde ûnferwûne ferskynde en swier op syn oanfallers skeat. Miskien wiene trije oaren him bedekke, mar Dahl fûn fuortendaliks in manier om in libbene finzene te krijen en rjochte op 'e skutter.
  
  "Och nee!" De lieder fan 'e spesjale troepen rûn him ûnferklearber foarby.
  
  "Hey!" Dahl belle. "Wat-"
  
  Yn 'e midden fan' e minste soarte fan hel kinne allinich dejingen dy't it earder meimakke hawwe sûnder pauze hannelje. De lieder fan 'e spesjale troepen dúdlik opmurken it teken, wat bekend foar him, en tocht allinnich oer it libben fan syn kollega's. Doe't Dahl syn eigen trekker luts, seach er dat de terrorist in laden granaat út 'e iene hân falle en syn wapen mei de oare smiet.
  
  "Foar Ramses!" - hy âle.
  
  De kelder wie in deafal, in lyts keamer dêr't dizze skepsels har proai lokken. D'r binne oare trapen ferspraat om 'e keamer, trapen dy't sille wurde oanlutsen as shrapnel eksplodearret. Dahl skeat de terrorist tusken de eagen, hoewol hy wist dat it gebeart suver akademysk wie - it soe har net rêden hawwe.
  
  Net yn dizze lytse keamer mei bakstiennen muorren, yn krappe omstannichheden, as de lêste sekonden telle ôf foardat de granaat eksplodearret.
  
  
  HAADSTIK FJERTJIEN
  
  
  Dahl seach de wrâld yn it tsjuster dûke. Hy seach hoe't de tiid fertrage ta in krûpend tempo, hoe't de slach fan elk libbend hert yn einleaze mominten mjitten waard. Doe't de granaat sprongen, stof en smoargens fan 'e flier opsteande yn in lytse paddestoelwolk, kaam syn kûgel de skedel fan 'e terrorist yn, rattele om foardat it út 'e rêch barste en de muorre te midden fan in brede fontein fan bloed rekke. It lichem is ferswakke, it libben is al fuort. De granaat foel foar in twadde ricochet, en Dahl begûn te ferpleatsen it gewear fuort fan syn gesicht.
  
  Kostbare sekonden bleaunen oer.
  
  De trije terroristen wiene noch op 'e knibbels, kreunend en ferslein, en se seagen net wat der kaam. De jonges fan 'e spesjale troepen besochten har ympuls te beheinen of de treppen werom te klimmen.
  
  Smith draaide syn blik nei Dahl, de lêste fisy fan syn libben.
  
  Dahl wist dat Kensi, Lauren en Yorgi boppe oan 'e trep wiene, en foar in momint hope hy dat se fier genôch wiene fan it episintrum.
  
  En dochs, dit is alles foar myn bern ...
  
  De granaat eksplodearre op it hichtepunt fan de twadde rikochet, it lûd op it stuit it lûdste dat de Sweed ea heard hie. Doe stoaren alle lûden ynienen fuort doe't de gedachte ferdwûn ...
  
  Syn eagen sieten nei foaren en hy koe net leauwe wat se seagen.
  
  De SWAT-lieder rûn sa hurd as er koe, wittende wat der komme soe en wie fêststeld om safolle mooglik minsken te rêden, en realisearre direkt dat hy de iennichste wie dy't it koe dwaan. Syn run-up tilde him boppe de granaat, wêrtroch't er direkt op it falle in split sekonde foardat it eksplodearre. Troch Kevlar, fleis en bonke, detonearre, mar rekke net dyjingen dy't stiene, keatling oan har plak yn 'e keamer. De eksploazje waard gedempt en stoar doe ôf.
  
  Dahl skoarde de kiel, net yn steat om syn eigen eagen te leauwen. De tawijing fan syn kollega's fernedere him altyd, mar dit wie op in oar nivo.
  
  Ik wist net... ik wist net iens syn namme.
  
  En dochs knibbelen de terroristen foar him.
  
  Dahl rûn de lêste stappen del, de triennen wiene him wazig, sels doe't er de trije manlju op har rêch skopte. Smith skuorde har jassen. D'r wiene gjin eksplosive vesten yn sicht, mar ien man skuimde om 'e mûle, sels doe't Smith neist him knibbele. De oare wraksele fan pine. De tredde waard oan 'e grûn fêstmakke, sûnder beweging. Dahl moete de skriklike blik fan de man, as in poalpet, mei syn eigen haat. Kenzi gyng foarby en trok de oandacht fan 'e Sweed, seach nei Dahl, har iiskâlde blauwe eagen sa helder, kâld en fol mei emoasje, dat se liken as in grut, ûntjaan lânskip, en mûle de ienige wurden dy't se sizze koe.
  
  "Hy rêde ús troch himsels op te offerjen. Ik... ik fiel my sa gebrekkich, sa spitich yn ferliking mei him."
  
  Dahl, yn al syn dagen, fûn himsels noait net by steat om kommentaar te jaan. Hy die it no.
  
  Smith socht alle trije manlju, en fûn mear granaten, kûgels en lytse wapens. De papieren en oantekeningen yn 'e bûsen wiene ferfrommele, dat de gearstalde mannen begûnen der troch te rommeljen.
  
  Oaren kamen har fallen lieder oan, bûgden de holle. Ien man knibbele del en rikte út om de rêch fan de offisier oan te raken.
  
  De tredde terrorist stoar, nettsjinsteande hokker gif hy naam, it duorre gewoan langer foar't it gif wurke hie as foar syn kollega's. Dahl seach ûngemaklik. Doe't syn earphone pipte en Moore syn stim fol syn holle, hy harke, mar koe net tinke oan in antwurd.
  
  "Fiif kamera's," fertelde Moore him. "Us boarnen hawwe fûn dat Ramses mar fiif kamera's hat. Jo hawwe twa konfrontearre, wat bliuwt trije oer. Hawwe jo nije ynformaasje foar my, Dal? Hallo? Bisto dêr? Wat de hel is der oan de hân?"
  
  Crazy Swede drukte op in lytse knop dy't Moore mutte. Hy woe syn respekt yn stilte op syn minst in pear sekonden útsprekke. Lykas alle manlju en froulju dêrûnder, hy oerlibbe allinnich troch it enoarme offer fan ien man. Dizze man sil noait wer deiljocht of de ûndergeande sinne sjen, of de waarme wyn fiele oer syn gesicht waaien. Dahl soe it foar him belibje.
  
  Sa lang as er libbe.
  
  
  HAADSTIK Fyftjin
  
  
  Santjin minuten.
  
  Drake folge de foarsprong fan Bo, snijde linksôf op 59e en rjochte rjochttroch de gaos yn dy't Columbus Circle wie. Flaggen wapperden fan de gebouwen nei lofts, en rjochts fan him lei in griene stripe mei beammen. Foar harren stie in appartemintegebou, meast fan glês, de ruten glinsteren wolkom yn 'e strielen fan 'e noch opkommende sinne. De giele taksy ried oan 'e kant fan 'e dyk, de sjauffeur ferwachtet fjouwer goed klaaide sprinters efter him de stoep del te riden, mar Beau joech de man net in twadde eachopslach. De sirkel wie in brede betonnen romte mei wetterfallen, bylden en sitplakken. Toeristen swalken hjir en dêr, pakken de rêchsekjes en drinken wetter. Drake snijde troch it midden fan 'e groep fan sweaty atleten, doe rûn ûnder de beammen dy't levere op syn minst in bytsje skaad.
  
  Ut it sicht fan nijsgjirrige eagen.
  
  It kontrast tusken de hurde, hektyske strjitten mei har protte ekstremen - majestueuze, rommelige wolkekliuwers dy't stride om romte tusken de tradisjonele tsjerken lâns it roaster - en de absolute frede en sereniteit dy't hearske yn it grien oan syn rjochterkant, folle Drake mei in gefoel fan ûnrealiteit. Hoe gek wie dit plak? Hoefolle fan in dream is dit? De ferskillen wiene ûnfoarstelber ekstreem.
  
  Hy frege him ôf hoe goed Marsh har yn 'e gaten hie, mar hie it net al te folle. Dit kin liede ta de dea fan in persoan. Werom thús besochten se no sels it kanaal te finen sadat se it werom koenen trace nei de boarne.
  
  De ljochte bol draaide stadichoan nei lofts doe't de groep opsnelde. Alicia en May rûnen ticht efter, se seagen mar net yn steat om al har kapasiteiten yn dit tempo te brûken. De fijân kin oeral wêze, elkenien. In foarbyrinnende sedan mei getinte ruten easke neier ynspeksje, mar ferdwûn yn 'e fierte.
  
  Drake kontrolearre de tiid. Alve minuten oer.
  
  En dochs tikke de mominten foarby, sekonde foar sekonde. Bo fertrage as in ljochtgriis gebou dat Drake daliks herkende oer de dyk ferskynde. Noch rinnende draaide er him nei Alicia en May. "Yn itselde gebou dêr't wy fochten tidens it ferhaal mei Odin. Ferdomd, it fielt as in libben is foarby."
  
  "Is de helikopter net de kant rekke?" frege Alicia.
  
  "Oh ja, en wy waarden oanfallen troch in Tyrannosaurus Rex."
  
  It Natuerhistoarysk Museum like út dizze hoeke betreklik lyts, in misfetting as d'r ien wie. D'r wiene stappen dy't liede fan 'e stoep nei de foardoarren, op it stuit fol mei in groep toeristen. Mingde geuren fan disel en benzine foelen har oan doe't se oan de kant fan de dyk stilholden. It lawaai fan 'e motoren, razende hoarnen en sa no en dan roppen pleage har sinnen noch, mar hjir wie teminsten in soad ferkear.
  
  "Hâld no net op," sei Alicia. "Wy hawwe gjin idee wêr't de feiligens sil wêze."
  
  Drake besocht it ferkear te stopjen en har oerstekke te litten. "Litte wy hoopje dat hy net sei dat hy siik wie."
  
  Lokkich wie der min ferkear en koe de groep frij maklik oer de dyk komme. Ienkear ûnder de museumtrappen begûnen se te klimmen, mar bleaunen ynienen stean doe't se efter har in lûd gjalp fan bannen hearden.
  
  Drake tocht: Sân minuten.
  
  Se waarden in sêne fan ûnbeheinde dwylsin. Fjouwer manlju naaiden út de auto, gewearen klear. Drake besocht te ûntwykjen, sprong fuort fan 'e museumdoarren en ferspriede besikers. Bo luts gau syn wapen en naam it doel op 'e fijân. Skuten klonk. Skriemen skuorden de moarns oan flarden.
  
  Drake sprong heech en smiet in lege punch, rôlje doe't er de stoep rekke en de pine negeare wêr't syn skouder de folsleine krêft fan syn lichem hie nommen. De oerfaller sprong op 'e motorkap fan 'e sedan en hold Mai al mei in gewear. Drake rôle nei de auto en kaam doe oerein, gelokkich binnen it earms berik fan it gewear. Hy stiek de hân út, waard mear in bedriging en easke oandacht.
  
  Alicia dûke de oare kant út, helle de stappen en pleatste it hynstebyld fan Theodore Roosevelt tusken har en har oanfallers. Dochs skeaten se, de kûgels sloegen yn 'e brûnzen casting. Alicia helle har wapen út en smiet om 'e oare kant. De twa manlju sieten no boppe op 'e auto's en makken perfekte doelen. Boargers rûnen yn alle rjochtingen, it gebiet skjin te meitsjen. Se rjochte op de terrorist, dy't op syn knibbels foel, mar in trochgeande stream fan syn fjoer beweech har nei har ta, wêrtroch't se dekking te nimmen.
  
  May en Bo knypten yn in lytse ynspringende bôge by de haadyngong fan it museum, strak om de stream fan kûgels te foarkommen dy't har wei troch it stienwurk skuorde. Beau stie foar de muorre, net yn steat om te bewegen, mar May seach út, har rêch draaide nei de Frânsman.
  
  "Dit is ... ûnhandich," klage Beauregard.
  
  "En it is hiel gelok dat jo sa tin binne as in reed," antwurde Mai. Se stiek de holle derút en skeat in volley. "Jo witte, doe't wy jo foar it earst tsjinkamen, liken jo faaks te krûpen tusken barsten yn 'e muorren."
  
  "Dat soe op dit stuit nuttich wêze."
  
  "As reek." Mai bûgde wer út, en joech fjoer werom. De kûgels folgen in rûte boppe har holle.
  
  "Kinne wy ferhúzje?"
  
  "Net útsein as jo in slach wolle krije."
  
  Drake realisearre dat hy gjin tiid hie om syn eigen wapen te brûken, dus hy besocht it wapen fan syn tsjinstanner te ûnderskeppen. Hy besefte te let dat er him net berikke koe - de keardel wie te heech - en doe seach er de loop nei him ta draaie.
  
  Nearne te gean.
  
  It ynstinkt trochbriek him as in raket. Hy skopte it rút fan 'e auto werom, bruts it glês, en dûkte doe nei binnen krekt doe't de terrorist it fjoer iepene. Achter him skuorde de stoep. Drake knypte troch it gat yn 'e sjauffeursstoel, it lear kreake, de foarm fan 'e sitten makke it dreech foar him om troch te gean. Hy wist wat der komme soe. De kûgel drong it dak, de stoel en de flier fan de auto binnen. Drake skoddet flugger. It middelste fak bestie út in wantenkast en twa grutte bekerhâlders dy't him wat joegen om oan te pakken doe't er syn lichem yn 'e passazjiersstoel helle. Mear kûgels skuorden sûnder genede troch it dak. Drake raasde, besocht tiid te keapjen. De stream stoppe foar in momint, mar doe, doe't Drake efteroer bûgde en it rút laden, begûn it wer mei noch gruttere snelheid.
  
  Drake klom yn 'e efterste stoel, in kûgel baarnde in slach yn' e midden fan syn rêch. Hy fûn himsels yn in ûnferjitlike heap, út adem en út ideeën. In momint fan wifkjen moat de skutter ek ophâlde hawwe litten, en doe kaam de man ûnder it fjoer fan Alicia. Drake ûntskoattele de efterdoar fan binnen en glied út, gesicht begroeven yn it beton en net by steat om te sjen wêr't te gean.
  
  Útsein...
  
  Under de auto. Hy rôle, amper paste ûnder de auto. No seach er it swarte chassis, buizen en útlaatsysteem. In oare kûgel skeat fan boppen ôf, en sloech in gat tusken de spriedende V-foarmige spieren fan syn skonken. Drake ademde út, fluite sêft.
  
  Twa minsken kinne spylje dit spultsje.
  
  Syn fuotten ferskowe, twong er syn lichem om lâns de grûn nei de foarkant fan 'e auto te bewegen, en tekene syn Glock doe't er gie. Doe rjochte er troch de foarige kûgelgaten, hy benadere wêr't de man west hawwe moast. Hy skeat seis skots op in rige, feroaret elke kear in bytsje fan posysje, en kaam doe gau ûnder de auto út.
  
  De terrorist foel njonken him, mei syn mage. It gewear foel mei in botsing neist him. Doe't er wanhopich nei it berikke, en ek syn riem, skeat Drake him op punt-blank berik. De risiko's wiene te grut om risiko's te nimmen, de befolking wie te kwetsber. Pine yn syn spieren pleage him doe't er doe wraksele om rjochtop te stean, oer de motorkap fan 'e auto te sjen.
  
  Alicia sprong út efter it Roosevelt-stânbyld, en skeat ferskate kûgels foardat se wer ferdwûn. Har doel wie oan de foarkant fan de oare auto. Twa mear terroristen besochten it doel te nimmen op May en Bo, dy't op ien of oare manier yn 'e muorre drukke wiene, mar it krekte sjitten fan May hold de terroristen op 'e baai.
  
  Drake seach op syn horloazje.
  
  Twa minuten.
  
  Se waarden genaaid goed en wier.
  
  
  HAADSTIK SESTJIEN
  
  
  Drake naam op 'e terroristen. Syn HK loslitte, rjochte hy him op de twa dy't Bo en May lestich falle. Ien foel daliks, syn libben ferspraat oer it beton, in drege dea foar in ferhurde hert. De oare kearde him op it lêste momint om, naam in kûgel, mar koe dochs fjoer werombringe. Drake folge de man syn lading mei kûgels, leaving de dea yn syn wekker. Uteinlik, de man hie nearne te gean en stoppe, doe sitten en skeat in lêste burst yn maaie syn rjochting as Drake syn gewear einige syn bedriging.
  
  May seach dit oankommen en pakte Bo op 'e flier. De Frânsman protestearre, en kaam yn in ûnhandige heap telâne, mar May pinde him del mei har earmtakken boppe, wêrtroch't er net ferhuze. Stikken kamen fan 'e muorre krekt wêr't har hollen wiene.
  
  Bo stoarre omheech. "Merci, Mei."
  
  "Ki ni synyde."
  
  Drake hie ûndertusken de oandacht lutsen fan de lêste oerbleaune terrorist, mar dat makke neat fan. Allinnich de ferskriklike eangst yn syn siel wie fan belang. Allinnich de wanhopige klopjen fan syn hert hie der nocht oan.
  
  Se miste de deadline.
  
  Syn geast kaam in bytsje op doe't er May en Bo seach yn it museum rinnen, en doe kaam Alicia út 'e ûnderdûk om de lêste terrorist nei de razende hel te stjoeren dy't hy fertsjinne. In oare man bliuwt op it trottoir oan it bloed. In oare siel ferlern en offere.
  
  Se wiene einleaze, dizze minsken. Se wiene in stoarmige see.
  
  Drake seach doe de lêste, nei alle gedachten deade, terrorist stean oerein en wankele fuort. Drake tocht dat er in vest oan hie. Hy rjochte op de swaaiende skouders en skeat, mar de kûgel miste it doel mar millimeters. Stadich útademen naam er doel foar it twadde skot. No foel de man op 'e knibbels en kaam doe wer oerein, en it oare momint barste er yn in mannichte minsken, taskôgers, lokale befolking en bern mei kamera's dy't besochten har momint fan bekendheid op Facebook of Instagram te fangen.
  
  Drake stapte nei Alicia. "Dus dit wie ien fan Ramses syn sellen?"
  
  "Fjouwer manlju. Krekt as Dahl beskreaun. Dit sil de tredde sel wêze dy't wy as team te krijen hawwe. "
  
  "En wy kenne de betingsten fan 'e maart noch net."
  
  Alicia seach om 'e strjitten, de dyk en de stilsteande, ferlitten auto's. Se draaide har doe om doe't de gjalp fan May har oandacht trok.
  
  "Wy hawwe in wacht!"
  
  Drake raasde de treppen op, de holle del, net iens om syn wapen fuort te setten. Dit wie alles, dit wie har hiele wrâld. As Marsh hie roppen, hiene se miskien...
  
  Jose Gonzalez joech him in mobyltsje. "Binne jo deselde Ingelskman?"
  
  Drake die de eagen ticht en sette it apparaat tsjin syn ear. "Sompe. Jo sprekke s-"
  
  It laitsjen fan de Pythia ûnderbriek him. "No, no, nim dan net ta gewoane flokwurden. Flokken binne foar de ûnoplieding, of sa waard my ferteld. Of is it oarsom? Mar lokwinske, myn nije freon, do bist yn libben!"
  
  "It sil mear dan in pear stoten duorje om ús te ferslaan."
  
  "Och, ik bin der wis fan. Kin in nukleêre bom dit dwaan?
  
  Drake fielde dat hy syn lilke opmerkingen foar ûnbepaalde tiid trochsette koe, mar hy die in bewuste poging om syn mûle te sluten. Alicia, May, en Beau skuorden om 'e telefoan as Jose Gonzalez seach mei in gefoel fan forbod.
  
  "De kat slokte dyn tonge? Oh, en hey, wêrom hawwe jo de oproppen fan Gonzalez net beantwurde?
  
  Drake beet syn boppelip oant it bloed begûn te streamen. "Ik bin hjir."
  
  "Ja, ja, ik sjoch it. Mar wêr wiene jo... um... fjouwer minuten lyn?"
  
  Drake bleau stil.
  
  "De earme âlde Jose moast sels de telefoan antwurdzje. Ik hie gjin idee wêr't ik it oer hie."
  
  Drake besocht Marsh ôf te lieden. "Wy hawwe in jas. Wêr-"
  
  "Jo harkje net nei my, Ingelskman. Do bist te let. Unthâlde jo de straf foar it let wêzen?"
  
  "Sompe. Stopje mei gek. Wolle jo dat jo easken foldien wurde of net?"
  
  "Myn easken? No, fansels wurde se dien as ik beslút dat ik goed en klear bin. No, jim trije, wês goede soldaten en wachtsje dêr. Ik sil mar in pear takeaways bestelle."
  
  Drake swarde. "Doch dat net. Doarst dat ferdomme net dwaan!"
  
  "Praat fluch."
  
  De line gie dea. Drake stoarre yn 'e trije pearen spooke eagen en realisearre dat se gewoan wjerspegelingen fan syn eigen wiene. Se mislearre.
  
  Mei in gigantyske ynspanning wist er himsels te hâlden fan it ferpletterjen fan de telefoan. Alicia naam it op harsels om de drege bedriging oan Homeland te melden. Mai liet Gonzales syn jas útdoen.
  
  "Litte wy dit ôfmeitsje," sei se. "Wy geane om mei wat foar ús leit en meitsje ús foar op wat dernei komme kin."
  
  Drake skansearre de hoarizons, konkreet en mei beammen, fier fan geast en hert, ferpletterd troch it idee fan 'e bedoelingen fan maart. Innocents soene stjerre yn 'e folgjende pear minuten, en as hy opnij mislearre, soene d'r mear wêze.
  
  "Maart sil dizze bom detonearje," sei hy. "Wat er ek seit. As wy it net fine, sil de hiele wrâld lije. Wy steane op 'e râne ..."
  
  
  HAADSTIK SANTIEN
  
  
  Maart lake en lei de telefoan mei in fleurich op. Zoey drukte harsels noch tichter by him. "Jo hawwe him wis sjen litten," sei se.
  
  "Oh ja, en no sil ik him noch mear sjen litte."
  
  Marsh naam in oare burner-tillefoan út en kontrolearre it nûmer dat hy al yn syn ûnthâld hie opslein. Oertsjûge dat dit wie wat er nedich hie, rôp er fluch it nûmer en wachte. De stim dy't antwurde, rûch en ymposant, befêstige syn ferwachtings.
  
  "Jo witte wat te dwaan," sei er.
  
  "Ien? Of twa?
  
  "Twa, lykas wy ôfpraat hawwe. Gean dan fierder foar it gefal ik dy wer nedich bin.""
  
  "Fansels, baas. Ik waard op 'e hichte hâlden fia myn mobile telefoan app. Ik soe grif genietsje fan wat fan dy aksje."
  
  Maart snuffele. "Binne jo in terrorist, Stephen?"
  
  "No, nee, ik soe mysels net yn dy klasse sette. Net wirklik."
  
  "Doch it wurk dêr't jo foar betelle waarden. Fuortendaalks."
  
  Marsh skeakele ien fan 'e skermen nei in stedskamera, gewoan in mini-tafersjochapparaat dat oanbuorjende bedriuwen brûkten om in each te hâlden wa't kaam en gie op 'e stoep. Stephen soe gaos feroarsaakje op dizze bepaalde strjitte, en Marsh woe sjen.
  
  Zoe bûgde oer, besocht in bettere blik te krijen. "Dus, wat sille wy hjoed noch dwaan?"
  
  De eagen fan March waarden grut. "Is dit net genôch foar jo? En jo lykje ynienen in bytsje sêft, in bytsje pliable foar in frou útnoege om mei te dwaan de grutte minne Pythias, Miss Zoe Shears. Wêrom is dit? Is it om't jo de gek yn my leuk fine?"
  
  "Ik tink it. En mear as in bytsje. Miskien gie de sjampanje my nei de holle."
  
  "Moai. Nim no stil en sjoch."
  
  De folgjende pear mominten ûntfolden krekt sa't Marsh se woe. Gewoane manlju en froulju soene har fernuverje by wat se seagen, sels stoere, mar Marsh en Shears seagen it mei kâlde ôfskieding. It duorre Marsh doe mar fiif minuten om it byldmateriaal te bewarjen en it fia fideoberjocht nei de Ingelsman te stjoeren mei in notysje taheakke: Stjoer dit nei Homeland. Ik sil gau kontakt mei dy.
  
  Hy sloech ien earm om Zoe. Tegearre bestudearren se it folgjende efterfolgingsscenario, wêryn't de Ingelsman en syn trije trawanten eins wisten dat se te let komme soene foardat se sels begûn wiene. Perfekt. En de gaos oan 'e ein ... is ûnbeskate.
  
  Marsh herinnerde dat d'r oare minsken yn 'e keamer wiene. De wichtichste Ramses-sel en har leden. Se sieten sa stil yn 'e fierste hoeke fan it appartemint dat er har gesichten amper ûnthâlde koe.
  
  "Hé," rôp er. "De dame is út champagne. Koe ien fan jimme trampers it opromje?"
  
  In man kaam oerein, syn eagen fol mei safolle ferachting dat Marsh huvere. Mar de útdrukking waard gau maskere en feroare yn in fluch skodzjen fan 'e holle. "Wis kin".
  
  "Perfekt. Noch ien flesse soe genôch wêze moatte."
  
  
  HAADSTIK Achttjin
  
  
  Drake seach hoe't Mai de jas fan 'e bewaker losmakke doe't se socht nei in list mei easken. Alicia en Beau skennen de gearkomst mannichte, hast wis dat it lêste oerbleaune lid fan 'e tredde sel soe meitsje in soarte fan beweging. Homeland wie mei noch mar twa minuten ûnderweis. Tichtby klonk de sirenes doe't plysjes sammele. Drake wist dat no de klimaksyske ynsidinten alle New Yorkers op 'e râne soene hawwe en toeristen yn' e eangst. It soe in goed idee wêze as minsken fan 'e strjitte bliuwe, mar wat koe it Wite Hûs oars echt dwaan?
  
  Drones mei stralingsdetektors rûnen de loft yn. Metaaldetektors stoppe elkenien dy't oandacht fertsjinnen, en in protte dy't dat net diene. It leger en it NEST wiene hjir. D'r wiene safolle aginten dy't de strjitten rûnen dat it wie as in feteranengearkomste. As de ôfdieling fan Binnenlânske Saken, de FBI, de CIA en de NSA har wurk goed dien hiene, soe Marsh wierskynlik fûn wêze.
  
  Drake seach op syn horloazje. In bytsje mear as in oere is ferrûn sûnt dizze nachtmerje begûn.
  
  Dit is alles?
  
  Alicia knypte him oan. "Se hat wat fûn."
  
  Drake seach hoe't Mai in opfold stik papier helle út Gonzalez's ferwoaste jas.
  
  De New Yorker wreide by it oansjen fan har en naam in fleurige mouw yn elke hân. "Sil de stêd my kompensaasje jaan ... kompensaasje -"
  
  "De stêd kin jo wat advys jaan," sei Alicia beslissend. "Gebrûk de folgjende kear in bytsje waarme oalje. Net betelje foar min selskip."
  
  Gonzales swijde en glied fuort.
  
  Drake rûn nei maaie. De easken fan Marsh waarden printe op in wyt A4-blêd yn it grutste lettertype. Oer it algemien wiene se frij rjochtlinich.
  
  "Fiifhûndert miljoen dollar," lies Mai. "En neat mear".
  
  Under de fraach stie in sin skreaun yn kontrastearjend lyts hânskrift.
  
  "Details folgje gau."
  
  Drake wist krekt wat dat betsjutte. "Se sille ús stjoere op noch in oare efterfolging fan it ûnmooglike."
  
  Beauregard seach nei it publyk. "En wy bliuwe sûnder twifel ûnder tafersjoch. Wy sille dizze kear grif wer mislearje."
  
  Drake ferlear de tel fan it oantal mobyltsjes dat troch de sammele mannichte opbrocht waard, hearde doe de doffe buzz fan in berjocht op syn mobyl en kontrolearre it skerm. Sels foardat hy op 'e fideokeppeling klikte, begon syn hoofdhuid te jeuken mei in gefoel fan foarboaden. "Jongens," sei er en hold it apparaat op earmlengte, wylst se rûnom rûnen.
  
  De foto wie korrelige en swart en wyt, mar de kamera wie steady en dúdlik toande ien fan Drake syn slimste nachtmerjes. "It hat gjin sin," sei er. "Minsken deadzje dy't gjin idee hawwe wat der bart. Dit is net te yntimidearjen, dit is net foar winst. Dit is foar..." Hy koe net trochgean.
  
  "It is moai," sykhelle Mai. "Wy grave elke dei mear en mear fan dizze ûnderste feeders. En it slimste is dat se yn it hert fan ús mienskippen libje. "
  
  Drake fergriemde gjin minút en stjoerde in keppeling nei Homeland. It feit dat Marsh syn mobylnûmer út 'e loft like te heljen wie net bysûnder ferrassend, sjoen alles wat hy oant no ta berikt hie. De terroristen dy't him holpen wiene dúdlik mear as ferbrûkte fuotsoldaten.
  
  Drake seach de plysjes har wurk dwaan. Alicia kaam tichter by him, doe luts willekeurich de skonk fan har broek omheech. "Sjochsto dit?" - sei se mei in sjongstim. "Ik krige it doe't jo besochten myn kont yn 'e woastyn te skoppen. En it is noch ferrekte fris. Dat is hoe fluch dit ding foarút giet."
  
  Har wurden makken mear as ien yndruk op Drake. Der wie in oantinken oan harren ferbining, harren nije attraksje; de konklúzje foar May en Bo dat der wat tusken harren bard is; en in mear foar de hân lizzende ferwizing nei har eigen libben oant no ta - hoe fluch it beweecht en hoe't se besocht te fertrage dingen.
  
  Yn 'e direkte line fan fjoer.
  
  "As wy dit oerlibje," sei er. "Team SPEAR nimt in wike frij."
  
  "Torsty hat al kaartsjes foar Barbados boekt," sei Alicia.
  
  "Wat barde yn 'e woastyn?" Mai tocht der oer.
  
  Drake seach op syn horloazje, doe nei syn telefoan, fongen yn it frjemde, surrealistyske momint. Te krijen mei ûnnedige dea en tanimmende bedriging, mei in einleaze efterfolging en brutale striid, skopten se no har hakken en waarden twongen om in pear minuten fan rêst te nimmen. Fansels hiene se tiid nedich om fan de spanning ôf te kommen, de tanimmende eangst dy't úteinlik ta harren dea liede koe... Mar Alicia har manier fan dat dwaan hat altyd wat ûnkonvinsjoneel west.
  
  "Bikini. Strân. Blauwe weagen," sei Alicia. "It bin ik".
  
  "Nimsto dyn nije bêste freon mei dy?" Mai glimke. "Kenzie?"
  
  "Jo witte, Alicia, ik tink net dat Dahl in teamfakânsje boekt," sei Drake, mar heal grapke. "Mear as in famylje fakânsje."
  
  Alicia gromde. "Wat in slach. Wy binne famylje".
  
  "Ja, mar net sa't er wol. Jo witte, Joanna en Dahl hawwe wat tiid nedich.
  
  Mar Alicia stoarre no nei maaie. "En yn reaksje op dy earste taunt, Sprite, nee, ik tocht oan it nimmen fan Drakey. Past it by dy?"
  
  Drake seach fluch fuort, en luts syn lippen yn in stille fluit. Achter him hearde er Bo kommentaar.
  
  "Betsjut dit dat jo en ik no klear binne?"
  
  May syn stim bleau kalm. "Ik tink dat it oan Matt is om te besluten."
  
  O Tankewol. Tige tank, ferdomme.
  
  Hy klonk suver oplucht doe't syn eigen telefoan rinkele. "Ja?"
  
  "Mar hjir. Binne myn lytse soldaten klear foar in flugge run?"
  
  "Jo hawwe dy ûnskuldige minsken fermoarde. As wy treffe, sil ik sjen dat jo hjirfoar antwurdzje.
  
  "Nee, freon, do silst antwurdzje. Jo lêze myn easken, krekt? Fiifhûndert miljoen. Dat is in aardich bedrach foar in stêd fol manlju, froulju en lytse nerds."
  
  Drake die syn eagen ticht, knarste syn tosken. "Wat komt hjirnei?"
  
  "Betelgegevens, fansels. Gean nei it sintraal stasjon. Se wachtsje yn ien fan de sintrale kafees." Hy neamde in namme. "Kneftich ynfold en yn in envelop stutsen dy't ien of oare aardige siel oan 'e ûnderkant fan 'e lêste tafel oan 'e fierste ein fan 'e baly hie plakke. Leau my, jo sille it begripe as jo der binne. "
  
  "Wat as wy dit net dogge?" Drake fergeat it ûntsnapte sellid net, noch it bestean fan op syn minst twa oare sellen.
  
  "Dan rop ik de folgjende ezel om myn lading te dragen en de donutwinkel op te blazen. Past it by dy?"
  
  Drake fantasearre koart oer wat hy koe dwaan oan Marsh ienris se fongen him. "Hoe lang?"
  
  "Och, tsien minuten moatte genôch wêze."
  
  "Tsien minuten? Dit is rommel, maart, en jo witte it. Sintraal Stasjon is mear as tweintich minuten riden hjirwei. Miskien wol twa kear safolle."
  
  "Ik haw noait sein dat jo moatte gean."
  
  Drake balde syn fûsten. Se waarden ynsteld om te mislearjen, en se wisten it allegear.
  
  "Ik sil dy fertelle wat," sei Marsh. "Om te bewizen dat ik meidwaan kin, sil ik dit feroarje yn tolve minuten. En telle..."
  
  Drake begon te rinnen.
  
  
  HAADSTIK NJITJIEN
  
  
  Drake rûn de dyk op doe't Beau de koördinaten fan Grand Central Station yn syn GPS typte. Alicia en May rûnen in stap efter. Dizze kear wie Drake lykwols net fan plan om de reis op hoeven te meitsjen. Nettsjinsteande it ongelooflijk strakke skema fan Marsh, moast de poging dien wurde. Trije auto's waarden ferlitten by it museum, twa Corollas en in Civic. De Yorkshireman joech har gjin twadde eachopslach. Wat hy woe wie wat ...
  
  "Kom yn!" Alicia stie by de iepen doar fan de Civic.
  
  "It is net koel genôch," sei er.
  
  "Wy kinne gjin tiid fergrieme om hjir te stean te wachtsjen -"
  
  "Dat is genôch," seach Drake efter in stadichbewege hynder en koets dy't krekt út Central Park lutsen wie nei wêr't in krêftige F150 pickup truck oan 'e kant fan 'e dyk stilried.
  
  Hy draafde nei him ta.
  
  Alicia en May raasden efter. "Is er in grapke mei my?" Alicia lansearre in tirade yn maaie. "D'r is gjin manier dat ik op in hynder sil ride. Nea!"
  
  Se glieden foarby it bist en fregen de sjauffeur gau om harren syn auto te lienen. Drake trape op it gaspedaal, baarnende rubber doe't er fan 'e stoep luts. Beau wiisde nei rjochts.
  
  "Ry it troch Central Park. Dit is 79th Street dwers en liedt nei Madison Avenue.
  
  "Hâld fan dit ferske," blafte Alicia. "Wêr is Tiffany's? Ik bin honger."
  
  Beau joech har in frjemde blik. "Dit is gjin restaurant, Miles."
  
  "En Madison Avenue wie in popgroep," sei Drake. "Under lieding fan Cheney Coates. As soe immen har oait ferjitte kinne." Hy slokte, ynienen ûnthâlden.
  
  Alicia gniisde. "Bolleshit. Ik sil gewoan ophâlde mei it besykjen om de stimming lichter te meitsjen. Guon reden foar dit, Drakes? Wie se in hoer?"
  
  "Hey, hâld op!" Hy rjochte de hurdridende auto op 79th Street, dat wie in inkele brede rydbaan omjûn troch in hege muorre mei oerhingjende beammen. "Pinup miskien. En in prachtige presintator."
  
  "Sjoch út!"
  
  De warskôging fan May rêde har auto doe't de Silverado oer de inch-hege sintrumreserve streake en besocht se te rammen. Drake fernaam it gesicht efter it stjoer - it lêste lid fan 'e tredde sel. Hy trape op it gaspedaal, en twong elkenien werom nei har sitten doe't de oare auto him omdraaide en efterfolge. Ynienen krige harren race troch Central Park in folle mear deadlike natuer.
  
  De bestjoerder fan de Silverado ried mei roekeleas ferlaten. Drake fertrage om ferskate taksy's foarby te gean, mar har efterfolger naam de kâns om se fan efteren te reitsjen. De F150 rukte en swaaide, mar rjochte him doe sûnder probleem op. De Silverado rekke de taksy, en stjoerde it yn in oare dyk, wêr't it tsjin in stipemuorre botste. Drake draaide skerp nei links, dan rjochts om de line fan taksy's foarby te gean, en fersnelde doe in iepen stik dyk.
  
  De terrorist efter harren bûgde út syn rút mei in pistoal yn 'e hân.
  
  "Gean del!" Drake raasde.
  
  Kûgels penetrearre elk oerflak - auto, dyk, muorren en beammen. De man wie bûten himsels fan lilkens, opwining en nei alle gedachten ek haat, net skele oer de skea dy't er feroarsake. Beau, dy't op 'e efterbank fan 'e F150 siet, helle in Glock út en skeat it efterrút út. Kâlde loft strûpte de kabine yn.
  
  In rige fan gebouwen ferskynde nei lofts, en dan ferskate fuotgongers kuierjen lâns de stoep foarút. Drake seach no allinich de kar fan 'e Duvel - de tafallige dea fan in foarbygonger of te let nei Grand Central Station en de gefolgen te krijen.
  
  Noch acht minuten oer.
  
  Draaiend op 79th Street, fernaam Drake in koarte tunnel foarút mei griene tûken dy't oerhingje. Doe't se it momintlike tsjuster binnenkamen, sloech er op it rempedaal, yn 'e hope dat har efterfolger tsjin in muorre botste of syn gewear yn' e gaos soe ferlieze. Ynstee, hy ried om harren hinne, hurd riden, skeat út it sydrút as er foarby.
  
  Se dûkten allegear doe't har eigen rút út waaide, it fluitjen fan 'e kûgel stoar hast fuort foardat se it hearden. No stie Alicia sels har holle út, rjochte it gewear en skeat op de Silverado. Foarút gyng er op en doe fertrage. Drake makke gau it gat ticht. Der wie noch in brêge ûntstien en it ferkear wie no fêst oan beide kanten fan de dûbele giele linen. Drake die it gat ticht oant har eigen wjuk hast de efterkant fan 'e oare auto rekke.
  
  De terrorist draaide syn lichem om en wiisde it pistoal oer it skouder.
  
  Alicia skeat earst, de kûgel skeat it efterrút fan 'e Silverado. De sjauffeur moat skrokken wêze om't syn auto útswaaide, hast yn it oankommend ferkear ried en de hoarnen meldich klapten. Alicia bûgde noch fierder út.
  
  "Dit stikje blonde hier fleant om," sei May. "Doet my gewoan wat tinken. Hoe neame se se no? Is dit... in collie?"
  
  Mear shots. De terrorist joech it fjoer werom. Drake brûkte ûntwykende rydtechniken sa feilich as er koe. It ferkear foarút wie wer tiner wurden, en hy naam de kâns om de Silverado yn te heljen, en draaide yn 'e tsjinoerstelde baan fan 'e dyk. Achter him rôle May it rút del en helle de klip yn in oare auto. Drake bûgde efteroer en studearre it sicht fan efteren.
  
  "It komt noch."
  
  Ynienen einige Central Park en de drokke Fifth Avenue krusing like te springen út op harren. Auto's fertrage, stopten, en fuotgongers swalken op krusingen en rûnen de stoepen. Drake seach efkes nei de gielferve remljochten, dy't op it stuit grien wiene.
  
  Oan beide kanten fan Fifth Avenue stiene ekstra lange wite bussen. Drake sloech op de rem, mar de terrorist botste wer tsjin harren achterljochten. Troch it stjoer fielde er dat de efterkant rûkte, seach it potinsjeel foar ramp en luts út 'e spin om de kontrôle werom te krijen. De auto rjochte út troch de krusing, de Silverado krekt in sintimeter efter.
  
  De bus besocht foar harren út te lûken, wêrtroch Drake gjin oare kar wie as om hielendal op syn linkerkant del te riden en midden op 'e dyk. Metaal skrast en glês skuorde him oer skoot. De Silverado botste dêrnei op him.
  
  "Fiif minuten," sei Bo stil.
  
  Sûnder tiid te fergriemen fergrutte hy syn snelheid. Madison Avenue kaam al gau yn sicht, de grize gevel fan 'e Chase Bank en de swarte J.Crew folje it sichtfjild foarút.
  
  "Noch twa," sei Bo.
  
  Tegearre rieden de raceauto's fan lyts gat nei lyts gat, en sloegen auto's sydlings en om stadiger obstakels hinne. Drake drukte konstant op 'e hoarn, en woe dat hy in soarte fan sirene hie, en Alicia skeat de loft yn om fuotgongers en sjauffeurs te twingen om fluch fuort te gean. De NYPD-auto's raasden al, en lieten in spoar fan ferneatiging yn har spoar. Hy hie al opfallen dat de ienige auto's dy't mei respekt behannele liken te wurden de grutte reade brânwachtauto's.
  
  "Foarút," sei Bo.
  
  "Begriep it," Drake seach de trochgong dy't liede nei Lexington Avenue en raasde derop. Mei it starten fan de motor ried er gau mei de auto om de bocht. Reek waaide út 'e bannen, wêrtroch't minsken oer it trottoir gûlen. Hjir op de nije dyk stiene auto's oan beide kanten ticht parkeard, en de gaos fan perrons, bestelauto's en ienrjochtingsstrjitten hold sels de bêste sjauffeurs oan it rieden.
  
  "It is net fier," sei Bo.
  
  Drake seach syn kâns foarút doe't it ferkear minder waard. "Mei," sei er. "Onthâlde jo Bangkok?"
  
  Sa soepel as it skeakeljen fan gear yn in supercar, pleatste Mai in nij tydskrift yn har Glock en makke har riem los, en ferskoot yn har sit. Alicia stoarre nei Drake en Drake stoarre nei de efterútsjochspegel. De Silverado slút har mei alle macht yn, en besocht se te ramtearjen doe't se by Grand Central Station en de swarmjende mannichte kamen.
  
  Mai siet oerein op har stoel, bûgde út it no stikkene efterrút en begûn te triuwen.
  
  Alicia skodde Drake. "Bangkok?"
  
  "It is net wat jo tinke."
  
  "Och, dat bart noait. Jo sille my fertelle dat wat der bard is yn Tailân sil trochgean te barren yn Tailân.
  
  Mai glide troch it lytse gat, tear har klean mar twong har lichem om fierder te gean. Drake seach it momint dat de wyn har rekke, it sân stiek har eagen. Hy seach it momint dat de achterfolgjende terrorist yn skok knipperke.
  
  De Silverado kaam tichtby, skokkend tichtby.
  
  Mai sprong op 'e rêch fan' e frachtwein, skonken ferspraat, en tilde har wapen op. Se naam doel en begon doe fan 'e efterkant fan' e frachtwein te sjitten, de kûgels skeaten de ruten fan in oare auto. Gebouwen, bussen en lantearnepeallen kamen rêstich foarby. Mai luts hieltyd wer de trekker út, ûnbewust fan 'e wyn en de beweging fan 'e auto, rjochte allinnich op 'e man dy't har oars deadzje soe.
  
  Drake hold it stjoer sa fêst mooglik, en hold de snelheid konstant. Dizze kear ried der gjin inkelde auto foar harren troch, sa't er foar bidden hie. May stie stevich op 'e fuotten, har konsintraasje rjochte ûnûntkomber op ien ding tagelyk. Drake wie har gids.
  
  "No!" - rôp er heechút syn stim.
  
  Alicia draaide har om as in bern dat snoep fan 'e rêch fan har stoel fallen hie. "Wat sil se dwaan?"
  
  Drake remde hiel sêft oan, ien millimeter tagelyk. Mai sette de twadde klip yn en rûn doe it bêd fan de frachtwein op, rjocht nei de efterdoar. De eagen fan de Silverado-sjauffeur waarden noch grutter doe't er in wylde ninja fan in oar rjochting syn hurdrinnende auto seach!
  
  Mai berikte de efterdoar en sprong de loft yn, swaaide mei har skonken en swaaide mei har earms. D'r wie in momint foardat de swiertekrêft har nei ûnderen luts, wylst se sierlik troch de tinne loft rûn, it toaniel fan stealth, feardigens en skientme, mar doe sakke se swier op 'e motorkap fan in oare man syn auto. Se bûgde daliks foaroer, sadat har skonken en knibbels de klap nimme en har lykwicht behâlde. Landing op it unyieling metaal wie net maklik, en Mai fleach fluch foarút nei it skerpe foarrút.
  
  De bestjoerder fan de Silverado sloech op de rem, mar wist dochs it pistoal op har gesicht te rjochtsjen.
  
  Mai ferspraat har knibbels doe't de hommelse ynfloed troch har gie, en fersterke har rêchbonke en skouders. Har wapen bleau yn har hannen, al wiisd op de terrorist. Twa shots en hy gierde, syn foet noch op it rempedaal, bloed sûchte de foarkant fan syn shirt en hy sakke nei foaren.
  
  Mai krûpte op de motorkap fan de auto, berikte de foarrút en helle de bestjoerder derút. D'r wie gjin manier dat se him de hoflikheid tastean soe om syn krêft te herstellen. Syn pinefolle eagen troffen harres en besochten te fixearjen.
  
  "Hoe... hoe is it mei dy..."
  
  Mai sloech him yn it gesicht. Se hold doe fêst doe't de auto achterop de Drake botste. De Ingelsman fertrage mei opsetsin om de selsridende auto te 'fangen' foardat dy yn in gefaarlike, willekeurige rjochting draaide.
  
  "Dus dit is wat jo dien hawwe yn Bangkok?" frege Alicia.
  
  "Soksawat".
  
  "En wat barde dêrnei?"
  
  Drake seach fuort. "Ik haw gjin idee, leafde."
  
  Se swaaiden de doarren iepen, dûbel parkeare njonken de taksy, sa ticht by Grand Central Station as se komme koene. De boargers stapten werom, seagen har oan. De tûken draaiden om om te rinnen. Tsientallen oaren namen har mobyltsjes út en begûnen foto's te meitsjen. Drake sprong út op 'e stoep en begon daliks te rinnen.
  
  "De tiid is om," mompele Beauregard neist him.
  
  
  HAADSTIK tweintich
  
  
  Drake barste yn 'e haadhal fan it sintraal stasjon. In enoarme romte gapte nei lofts en rjochts en heech boppe. Shiny oerflakken en gepolijst flierren skokken it systeem, fertrek en oankomst boards flikkeren oeral, en de tastream fan minsken like unceasing. Beau herinnerde harren oan de namme fan Cafe é en liet harren it plattelân fan de terminal sjen.
  
  "De haadlobby," sei Mai. "Rjochtsôf, foarby de roltrappen."
  
  Rennen, draaien en geweldige akrobatyske feats útfiere gewoan om botsing te foarkommen, skuorde it team troch it stasjon. Minuten foarby. Kofjewinkels, Belgyske sûkeladewinkels en bagel steane troch, har mingde aroma's meitsje Drake's holle spin. Se kamen de saneamde Lexington Passage yn en begûnen te fertrage.
  
  "Lykas dit!"
  
  Alicia roun troch, krûpte troch de smelle yngong nei ien fan 'e lytste kafees dy't Drake ea sjoen hie. Hast ûnbewust wie syn geast oan it rekkenjen fan tabellen. Net dreech, der wiene mar trije.
  
  Alicia triuwde de man yn 'e grize jas oan 'e kant, en foel doe op 'e knibbels neist it swarte oerflak. It tafelblad lei mei ûnnedige rommel, de stuollen waarden achteleas regele. Alicia raasde derûnder om en kaam al gau boppe, mei in wite envelop yn 'e hannen, de eagen fol hope.
  
  Drake seach fan in pear stappen fuort, mar net de Ingelske. Ynstee observearre hy it personiel en de klanten, dyjingen dy't bûten foarbykamen, en in oar gebiet yn it bysûnder.
  
  Doar nei bykeuken.
  
  No gie it iepen, in nijsgjirrige froulike figuer stiek har holle út. Hast fuortendaliks makke se eachkontakt mei de ienige man dy't direkt nei har seach: Matt Drake.
  
  NEE...
  
  Se pakte de draachbere telefoan. "Ik tink dat dit foar jo is," sei se mei allinich har lippen.
  
  Drake knikte doe't er trochgie mei it observearjen fan it hiele gebiet. Alicia skuorde de envelop iepen en fronste doe.
  
  "Dit kin net wier wêze."
  
  Mai die har eagen grut. "Wat? Wêrom net?"
  
  "It seit boom!"
  
  
  HAADSTIK ienentweintich
  
  
  Drake raasde nei de telefoan en helle it fan 'e frou. "Wat spylje jo?"
  
  Marsh gniisde oan 'e ein fan 'e rigel. "Hawwe jo ûnder de oare twa tabellen kontrolearre?"
  
  Doe gie de line dea. Drake fielde alles yn him ynstoarten doe't syn siel en hert beferzen, mar hy stoppe net te bewegen. "Nei de tafels!" raasde er en bigoun to rinnen, fallen en gliden op 'e knibbels ûnder de neiste.
  
  Alicia raasde op it personiel en de besikers om út te kommen en te evakuearjen. Bo sakke ûnder in oare tafel yn. Drake seach sûnder mis in krekte replika fan wat de Frânsman hie opmurken - in lyts eksplosyf apparaat dat oan 'e ûnderkant fan' e tafel is tape. De grutte en foarm fan in wetterflesse, it wie rûchwei ferpakt yn âld krystferpakkingspapier. Berjocht Ho-ho-ho! Drake gie net ûngemurken.
  
  Alicia gie neist him sitten. "Hoe neutralisearje wy de sûger? En, noch wichtiger, kinne wy de sucker ûntwapenje?
  
  "Jo wite wat ik wit, Miles. Yn it leger detonearren wy de iene bom nei de oare. Yn prinsipe is dit de feilichste manier. Mar dizze man wist wat er die. Goed ynpakt yn harmless ferpakking. Sjogge jo de triedden? Se binne allegear deselde kleur. Detonator cap. Fuse op ôfstân. Net dreech, mar ferrekte gefaarlik."
  
  "Dus bou de kit en lit dy ferdomde blaaskap net ôfgean."
  
  "In set groeie? Ferdomd, wy binne hjir hielendal op in rol." Drake seach op en seach mei ûnleauwige eagen in mannichte minsken dy't har gesichten nei de ruten fan it kafee drukten. Guon besochten sels troch de iepen doar te kommen. Basis Android-tillefoans registreare wat de dea fan har eigners koe west hawwe yn mar in pear minuten.
  
  "Derút!" - rôp er, en Alicia kaam by him. "Evakuearje dit gebou fuortendaliks!"
  
  Op it lêst kearden de bange gesichten ôf en begûn it boadskip harren te berikken. Drake tocht oan de grutte fan 'e grutte seal en de massa fan minsken binnen en knypte syn tosken oant de woartels sear.
  
  "Hoe lang tinksto?" Alicia hurke wer neist him del.
  
  "Minuten, as dat."
  
  Drake stoarre nei it apparaat. Yn wierheid, it like net ferfine, gewoan in ienfâldige bom ûntworpen om bang te meitsjen ynstee fan te ferneatigjen. Hy hie fjoerwurkbommen fan dizze grutte sjoen en wierskynlik mei in like rudimentêr detonaasjeapparaat. Syn legerûnderfining kin in bytsje ferdwûn wêze, mar doe't er konfrontearre waard mei in reade tried-blauwe tried situaasje, wie er al gau werom.
  
  Utsein dat alle triedden binne deselde kleur.
  
  Chaos omhulde alles om syn frijwillich oanmakke kokon. As in ferriederlik flústerjen swaaide it nijs fan 'e bom troch de grutte sealen, en de iene man syn begearte nei frijheid ynfektearre de oare en de oare, oant allegear behalve de hurdste - of domste - passazjiers nei de útgong gongen. It lûd wie earmoedich, it berikte de hege spanten en streamde wer by de muorren del. Manlju en froulju foelen yn in haast, en foarbygongers holpen harren oerein. Guon wiene yn panyk, wylst oaren rêstich bleauwen. Bazen besochten har personiel op it plak te hâlden, mar fochten terjochte in ferliezende slach. De skaren streamden út 'e útgongen en begûnen 42nd Street te foljen.
  
  Drake twifele, it swit kraalde op syn foarholle. Ien ferkearde beweging hjir kin resultearje yn it ferlies fan in lid, of mear. En slimmer, it soe him út 'e striid nimme om Marsh te ferneatigjen. As de Pythian se útdinne kin, dan sil er in folle bettere kâns hawwe om syn úteinlike doel te berikken - hoe pervers dizze hel ek wêze kin.
  
  Beauregard hurke doe neist him del. "Giet it goed mei dy?"
  
  Drake syn eagen waarden grut. "Wat de hel ... ik bedoel, meitsje jo it net mei in oar ..."
  
  Bo hold in oar apparaat út, dat er al útskeakele hie. "It is in ienfâldich meganisme en it duorre mar in pear sekonden. Hast help nedich?"
  
  Drake stoarre nei de ynterne meganismen dy't foar him hingje, nei de lichte smugens op it gesicht fan 'e Frânsman en sei: "Ferdomme. Nimmen kin de Sweed better fertelle dat dit bard is.
  
  Hy helle doe de blaasdop út.
  
  Alles bliuwt itselde. In gefoel fan opluchting spoelde him oer en hy naam in momint om te stopjen en op syk te kommen. In oare krisis oplost, noch in lytse oerwinning foar de goede jonges. Doe sei Alicia, sûnder de eagen fan it kafee oan te heljen, fiif hiel ûnderskate wurden.
  
  "De ferrekte telefoan rinkelt wer."
  
  En rûnom Grand Central Station, oeral yn New York City, yn jiskefet en ûnder beammen - sels bûn oan relingen en op it lêst smiten troch motorriders - begûnen bommen te eksplodearjen.
  
  
  HAADSTIK Twaëntweintich
  
  
  Hayden stie foar in rige televyzjemonitors, Kinimaka neist har. Har tinzen om Ramses te brekken waarden tydlik ophâlden troch de efterfolging troch Central Park en doe de dwylsinnigens op Grand Central Station. Wylst se seagen, rûn Moore nei har ta en begon kommentaar te jaan op elke monitor, de kamera-ôfbyldings markearre en kinne ynzoome om in minsklik hier op in sproete earm te markearjen. De dekking wie net sa wiidweidich as it hie wêze moatten, mar ferbettere doe't Drake en syn team it ferneamde treinstasjon benadere. In oare monitor liet Ramses en Price yn har sellen sjen, de earste gong ûngeduldich op as moast er op plakken wêze, de lêste siet depressyf as woe er allinnich it oanbod fan in strop wêze.
  
  Moore's team wurke iverich om har hinne, rapportearre waarnimmingen, rieden en frege plysjes en aginten op strjitte om bepaalde gebieten te besykjen. De oanfallen waarden foiled foar Hayden, sels wylst Drake en Beau wiene defused bommen op Grand Central. De ienige manier wêrop Moore absolút wis koe wêze dat Midtown waard fersoarge soe wêze om yn wêzen de hiele side leech te meitsjen.
  
  "It kin my net skele as it in âlde dôve beppe is dy't krekt har kat ferlern hat," sei er. "Teminsten oertsjûgje se."
  
  "Hoe koene kamera's bommen krije troch de metaaldetektors op Grand Central Station?" frege Kinimaka.
  
  "Plastyk eksplosiven?" Moore weage.
  
  "Hasto hjir gjin oare maatregels foar?" frege Hayden.
  
  "Fansels, mar sjoch om. Njoggentich prosint fan ús minsken siket nei in ferrekte kearnbom. Ik haw dit gebiet noch noait sa leech sjoen."
  
  Hayden frege him ôf hoe lang Marsh dit pland hie. En Ramses? De terroristyske prins hie sa'n fiif sellen yn New York, mooglik mear, en guon fan harren wiene sliepersellen. Eksplosiven fan hokker soart kinne op elk momint binnensmokkele wurde en gewoan begroeven wurde, jierrenlang ferburgen yn 'e bosk of yn in kelder as dat nedich is. Sjoch nei de Russen en it bewiisde ferhaal oer har ûntbrekkende nukleêre koffers - it wie in Amerikaan dy't suggerearre dat it ûntbrekkende nûmer it krekte nûmer wie dat nedich wie om de Feriene Steaten te ferneatigjen. It wie in Russyske oerloper dy't befêstige dat se al yn Amearika wiene.
  
  Se die in stap werom, besocht de hiele foto yn te nimmen. Foar it grutste part fan har folwoeksen libben, Hayden wie in wet hanthaveningsbelied offisier; se fielde dat se elke tinkbere situaasje meimakke hie. Mar no... dit wie net earder meimakke. Drake hie al raced fan Times Square nei Grand Central, rêden libbens eltse minút en dan ferlieze twa. Dahl ûntmantele de kamera's fan Ramses by elke beurt. Mar se waard rekke troch de suvere, skriklike omfang fan dit ferskynsel.
  
  En de wrâld waard slimmer. Se koe minsken dy't it nijs net mear besochten te sjen, minsken dy't apps fan har tillefoans wiske hiene om't alles wat se seagen walgelijk wie en se fielden dat se neat koene. Besluten dy't dúdlik en fanselssprekkend wiene fan it begjin ôf, benammen mei it ûntstean fan ISIS, waarden nea makke, bewolkt troch polityk, winst en habsucht, en in ûnderskatting fan 'e djipte fan minsklik lijen. Wat it publyk no woe wie earlikens, in figuer dy't se fertrouwe koene, ien dy't kaam mei safolle transparânsje as feilich wie om te regearjen.
  
  Hayden akseptearre it allegear. Har gefoel fan helpleazens wie gelyk oan de emoasjes dy't Tyler Webb har de lêste tiid trochbrocht hie. It gefoel dat jo sa ferstannich ferfolge wurde en jo machteleas binne om der wat oan te dwaan. No fielde se deselde emoasjes, se seach hoe Drake en Dahl besykje New York en de rest fan 'e wrâld werom te bringen fan 'e râne.
  
  "Ik sil Ramses hjirfoar deadzje," sei se.
  
  Kinimaka pleatste in geweldige poat op har skouders. "Lit my. Ik bin folle minder moai as jo, en ik soe better yn 'e finzenis wêze."
  
  Moore wiisde op in spesifyk skerm. "Sjoch dêr hinne, jonges. Se hawwe de bom ûntslein."
  
  Delight skeat troch Hayden doe't se seach Matt Drake ferlitten fan it kafee & # 233; mei in opluchte en oerwinnende útdrukking op syn gesicht. It gearstalde team jubele en stoppe doe ynienen doe't eveneminten út 'e kontrôle begûnen te spiraaljen.
  
  Op in protte monitors seach Hayden jiskefetbussen eksplodearje, auto's swaaiden om útbarstende putdeksels te foarkommen. Se seach motorriders op de dyk riden en bakstienfoarmige foarwerpen nei gebouwen en ruten smiten. In sekonde letter wie der in oare eksploazje. Se seach dat de auto ferskate fuotten fan 'e flier tilde, doe't in bom derûnder eksplodearre, reek en flammen út' e kanten útkamen. Rûnom Grand Central Station rûnen jiskefetbakken yn brân ûnder flechtsjende passazjiers. It doel wie terreur, gjin slachtoffers. Der wiene brânen op twa brêgen, wêrtroch't sokke swiere files soarge dat sels motorfytsen der net oer koene.
  
  Moore stoarre, syn gesicht ûntspande mar in sekonde foardat hy oarders begon te roppen. Hayden besocht har sterke stânpunt te behâlden en fielde dat Mano har skouder har eigen oanrekke.
  
  Wy sille fierder.
  
  Operaasjes gongen troch by it operaasjesintrum, helptsjinsten waarden útstjoerd, en wet hanthavenjen waard omlaat nei de hurdst rekke gebieten. De brânwacht en sapers wiene bûten alle grinzen belutsen. Moore bestelde it gebrûk fan helikopters om de strjitten te patroljen. Doe't noch in lyts apparaat by Macy's lâne, koe Hayden it net mear ferdrage om der nei te sjen.
  
  Se draaide har ôf, socht troch har hiele ûnderfining nei alle oanwizings oer wat se dan dwaan moast, herinnerde oan Hawaï en Washington, D.C. yn 'e lêste jierren, konsintrearre ... skermen.
  
  "Nee!"
  
  
  HAADSTIK Trijeëntweintich
  
  
  Hayden bruts troch de minsken om har hinne en rûn de keamer út. Hast grommend fan lilkens gyng se de trep del, de fûsten balde yn hurde bulten fleis en bonken. Kinimaka rôp in warskôging, mar Hayden negearre it. Se soe dit dwaan, en de wrâld soe in better, feiliger plak wêze.
  
  Doe't se har paad lâns de korridor rûn dy't ûnder it plak rûn, berikte se úteinlik de sel fan Ramses. De baster lake noch, it lûd wie net mear as in ôfgryslik grom fan in meunster. Op ien of oare manier wist er wat der barde. Pre-planning wie fanselssprekkend, mar de folsleine ferachting foar minsklik wolwêzen wie net wat se koe maklik omgean.
  
  Hayden die de doar nei syn keamer iepen. De bewaker sprong en skeat doe nei bûten yn reaksje op har befel. Hayden rûn rjocht nei de izeren traaljes.
  
  "Fertel my wat der bart. Fertel my no en ik sil sêft mei dy wêze."
  
  Ramses lake. "Wat bart der?" Hy fake in Amerikaansk aksint. "It punt is dat jo minsken op jo knibbels wurde brocht. En jo sille dêr bliuwe," de grutte man bûgde leech om direkt yn 'e eagen fan Hayden te sjen fan in ôfstân fan ferskate millimeters. "Mei syn tonge hingjen út. Jo dogge alles wat ik jo sis te dwaan. "
  
  Hayden die de seldoar iepen. Ramses, sûnder in sekonde te fergriemen, raasde op har en besocht har op 'e flier te smiten. De hannen fan de man sieten yn de boeien, mar dat hindere him net om syn enoarme massa te brûken. Hayden ûntwykde behendich en rôle him mei de kop yn ien fan 'e fertikale izeren balken, syn nekke snapte werom fan 'e botsing. Se sloech doe syn nieren en rêchbonke hurd, wêrtroch't er winkte en kreunen.
  
  Gjin gekke laitsjen mear.
  
  Hayden brûkte him as in bokszak, beweecht om syn lichem en rekke ferskate gebieten. Doe't Ramses raasde en him omdraaide, telde se de earste trije klappen - in bliedende noas, in ferwûne kaak en kiel. Ramses begûn te stikken. Hayden joech net op, sels doe't Kinimaka har oankaam en har oantrúnje om wat foarsichtiger te wêzen.
  
  "Hâld op mei jo ferdomme bleatsjen, Mano," sei Hayden nei him. "Der stjerre minsken."
  
  Ramses besocht te laitsjen, mar de pine yn syn larynx stoppe him. Hayden folge dit op mei in flugge bunny trap. "Laitsje no."
  
  Kinimaka sleepte har fuort. Hayden draaide him nei him ta, mar doe sprong in skynber skansearre Ramses op har beide. Hy wie in grutte man, noch grutter as Kinimaki, har spiermassa wie sawat itselde, mar de Hawaiian wie superieur oan 'e terrorist op ien wichtich gebiet.
  
  Combat ûnderfining.
  
  Ramses botste mei Kinimaka en sprong doe mei geweld, en sprong werom yn syn sel. "Wêr bisto fan makke?" hy mompele.
  
  "It materiaal is sterker as jo," sei Kinimaka, wrijven it ynfloedgebiet.
  
  "Wy wolle witte wat der dan bart," stie Hayden oan, en folge Ramses werom nei syn sel. "Wy wolle witte oer de nukleêre bom. Wêr is it? Wa is yn kontrôle? Wat binne har oarders? En, om Gods wille, wat binne jo wiere bedoelingen?"
  
  Ramses wraksele om rjochtop te bliuwen, en woe dúdlik net op syn knibbels falle. De spanning waard field yn elke tendon. Doe't er lykwols lang om let oerein kaam, sloech syn holle. Hayden bleau sa foarsichtich as se soe wêze mei in ferwûne slang.
  
  "D'r is neat dat jo dwaan kinne. Freegje dyn man, Priis. Dat wit er al. Hy wit alles. New York sil baarne, frouwe, en myn folk sil ús oerwinningsjig dûnsje tusken de smeulende jiske."
  
  Priis? Hayden seach ferried by elke beurt. Der lei ien, en dat makke har lilkens noch mear. Net beswykend foar it gif dat fan 'e lippen fan 'e man dripte, stiek se de hân út nei Mano.
  
  "Gean my in stun gun."
  
  "Hayden-"
  
  "Doch it gewoan!" Se draaide har om, lilkens gyng út elke poar. "Krij my in stun gun en kom der út."
  
  Yn har ferline ferneatige Hayden relaasjes wêryn't se har partner te swak achte. Benammen dyjinge dy't se dielde mei Ben Blake, dy't mar in pear moanne letter stoar yn 'e hannen fan 'e manlju fan 'e Blood King. Ben, tocht se, wie te jong, sûnder ûnderfining, wat ûnryp, mar ek mei Kinimaka begûn se no har stânpunt oan te passen. Se seach him as swak, ûntbrekkend, en perfoarst ferlet fan ferbouwing.
  
  "Fjochtsje my net, Mano. Doch it gewoan".
  
  In flústerjen, mar it berikte de earen fan 'e Hawaiian perfekt. De grutte man rûn fuort, ferburgen syn gesicht en syn emoasjes foar har. Hayden kearde har blik werom nei Ramses.
  
  "No binne jo krekt as ik," sei er. "Ik haw in oare studint krigen."
  
  "Do tinkst?" Hayden sloech har knibbel yn 'e mage fan 'e oare, doe sloech har earmtakke him genedeleas yn 'e nekke. "Soe in studint de gek út dy slaan?"
  
  "As myn hannen mar frij wiene ..."
  
  "Werklik?" Hayden wie blyn fan lilkens. "Litte wy sjen wat jo kinne dwaan, sille wy?"
  
  Doe't se nei de boeien fan Ramses rikte, kaam Kinimaka werom, in sigaarfoarmich stungewear yn syn gebalde fûst. Hy begriep har bedoelingen en luts him werom.
  
  "Wat?" - raasde se.
  
  "Jo dogge wat jo dwaan moatte."
  
  Hayden ferflokte de man en flokte doe noch hurder yn it gesicht fan Ramses, en fielde him bot teloarsteld dat er him net brekke koe.
  
  In lege, kalme stim snijde har lilkens troch: Mar miskien hat er dy wol in oanwizing jûn.
  
  Miskien.
  
  Hayden triuwde Ramses oant er op syn bunk foel, in nij idee dy't him yn 'e holle kaam. Ja, miskien is der in manier. Skerjend nei Kinimaka rûn se de sel út, die it op slot en gie doe nei de bûtendoar.
  
  "Der bart der wat nijs boppe?"
  
  "Mear jiskefetbommen, mar no minder. In oare motorrider, mar dy pakten him."
  
  Hayden syn gedachteproses waard dúdliker. Se rûn de gong út en rûn doe nei in oare doar. Sûnder ophâlden triuwde se troch de mannichte, wis dat Robert Price it lûd fan Ramses syn sel heard hie. De blik yn syn eagen sei har dat it sa wie.
  
  "Ik wit neat," raasde er. "Leau my asjebleaft. As hy jo fertelde dat ik wat, alles, wist fan in nukleêre bom, dan liegt er."
  
  Hayden berikte syn stun gun. "Wa te leauwen? In gekke terrorist of in ferrieder politikus. Eins, lit ús sjen wat de taser ús fertelt."
  
  "Nee!" Priis ferhege beide hannen.
  
  Hayden naam doel. "Jo kinne net witte wat der bart yn New York, Robert, dus ik sil jo alles fertelle. Noch ien kear. Terroristyske sellen kontrolearje kearnwapens, dy't wy leauwe dat se op elk momint kinne detonearje. No tinkt de gekke Pythian dat hy de situaasje eins yn kontrôle hat. Lytse eksploazjes komme yn hiel Manhattan foar. Op it Sintraal Stasjon waarden bommen pleatst. En, Robert, dit is net it ein.
  
  De âld-steatssekretaris gappe, hielendal net by steat om in wurd te uterjen. Yn har nijfûne dúdlikens wie Hayden der hast fan oertsjûge dat er de wierheid fertelde. Mar dit inkelde stikje twifel bleau, dy't har hieltyd martele as in lyts bern.
  
  Dizze man wie in súksesfol politikus.
  
  Se skeat in stungun. It skeat oan 'e kant, de man miste in sintimeter. Priis begûn te triljen yn syn learzens.
  
  "De folgjende klap sil ûnder de riem wêze," tasein Hayden.
  
  Doe, doe't Price tearde, doe't Mano gromde, en se ûnthâlde de demonyske laitsjen fan Ramses, doe't se tocht oan alle horror dy't no yn Manhattan wie, en oer har kollega's yn 'e dikke, yn it hert fan Jeopardy, wie it Hayden Jay dy't bruts.
  
  Net mear. Ik sil dit net in minút ophâlde.
  
  Priis pakte se en smiet him tsjin 'e muorre, troch de krêft fan 'e klap liet er op 'e knibbels falle. Kinimaka pakte it op, joech har in freegjende blik.
  
  "Gean mar út myn wei."
  
  Se smiet Price nochris, dit kear de bûtendoar yn. Hy sprong efterút, gûlend, fallen, en doe pakte se him wer, liedt him de gong yn en rjochting Ramses syn sel. Doe't Price de terrorist yn syn sel opsluten seach, begûn er te janken en te krûpen. Hayden triuwde him foarút.
  
  "Asjebleaft, asjebleaft, jo kinne dit net dwaan."
  
  "Eins," sei Kinimaka. "Dit is wat wy kinne dwaan."
  
  "Nee!"
  
  Hayden smiet Price op 'e traaljes en ûntskoattele de sel. Ramses beweech him net, siet noch op syn bêd en seach wat der barde ûnder syn sletten eachleden. Kinimaka luts syn Glock út en rjochte op beide manlju doe't Hayden har bannen losmakke.
  
  "Ien kâns," sei se. "Ien finzenissel. Twa manlju. De earste persoan dy't my ropt om te petearjen fielt better. Begripe jo?"
  
  Priis blierde as in healfretten keal. Ramses beweech noch net. Foar Hayden wie it oansjen fan him nerveus. De hommels feroaring yn him wie absurd. Se rûn fuort en slute de sel op, wêrtroch't beide manlju byinoar lieten doe't har tillefoan begon te rinkeljen en Agent Moore's stim kaam op 'e line.
  
  "Kom hjir, Jay. Jo moatte dit sjen."
  
  "Wat is dit?" Se rûn mei Kinimaka, jage har skaden út 'e selblokken en werom de trep op.
  
  "Mear bommen," sei er fertrietlik. "Ik stjoerde elkenien om de rommel op te romjen. En dizze lêste eask is net wat wy ferwachte dat it soe wêze. Och, en dyn man Dahl hat in foarsprong op sel fjouwer. Hy jaget it no op."
  
  "Litte wy de dyk op!" Hayden ried nei it stasjonsgebou.
  
  
  HAADSTIK Fjouwerentweintich
  
  
  Dahl smiet himsels yn 'e passazjiersstoel en liet Smith ride; Kenzie, Lauren en Yorgi binne werom op 'e efterbank. Sels doe't se weromkamen nei it stasjon, wiene der rapporten fan Drake dy't Grand Central Station oanfallen, mar hy hearde neat mear. Moore hie krekt noch in tip krigen fan in ynformateur - in fjirde terroristyske sel operearre út in lúks appartemintegebou yn 'e buert fan Central Park, en no't Dahl deroer tocht, is it logysk dat guon fan dizze sellen oars finansierd waarden as oaren - it holp har om mei de mannichte op te gean - mar Dahl frege har ôf hoe't in stel minsken sa maklik yn in bepaalde maatskippij bestean koene sûnder har harsenswaskjend yndoktrinaasje te ûnthâlden. Brainwashing wie in bysûndere keunst, en hy twifele dat de typyske terrorist it noch behearske hie.
  
  Wês net sa nayf.
  
  Moore's aginten riskearren mear dan allinich bleatstelling om dizze oanwizings te krijen. De gefolgen fan dizze dei soene ûneinich neigalmen, en hy hope dat Homeland wist hoe't it allegear oerwaaie soe. As in undercover-agint hjoed ferbaarnd waard, wiene syn problemen gewoan begon.
  
  Ferkearsplysjes, dy't altyd de krusingen dominearren, besochten har bêst om ferkear te filterjen, konfrontearre mei enoarme en wierskynlik ûnoerkombere problemen, mar bewuste needauto's hiene prioriteit moatte krije. Dahl seach ferskate lytse útsjochplatfoarms - hast as mini-kersenplukkers - wêr't plysjeminsken har kollega's fan in heger útsjochpunt rjochtsje, en hy knikte syn tank doe't se trochlitten waarden.
  
  Dahl kontrolearre de GPS fan de auto. "Acht minuten," sei er. "Wy binne klear?"
  
  "Klear," kaam it hiele team werom.
  
  "Lauren, Yorgi, bliuw dizze kear by de auto. Wy kinne jo net mear riskearje."
  
  "Ik kom," sei Lauren. "Do hast help nedich."
  
  Dahl ferballe bylden fan 'e kelder en de dea fan' e spesjale troepenlieder. "Wy kinne gjin ûnnedige libbens riskearje. Lauren, Yorgi, jo hawwe jo eigen wearde op ferskate gebieten. Sjoch mar nei it uterlik. Dêr hawwe wy ek eagen nedich."
  
  "Jo kinne myn feardichheden nedich hawwe," sei Yorgi.
  
  "Ik twifelje oan dat wy op balkons springe, Yorgi. Of mei help fan drainpipes. Gewoan..." Hy suchte. "Dou asjebleaft wat ik freegje en sjoch nei it bloedige uterlik. Lit my dit net omsette yn in opdracht."
  
  Der wie in ûnhandige stilte. Elts lid fan it team waarnommen de foarfallen fan 'e foarige oanfal folslein oars, mar sûnt dit alles barde mar in heal oere lyn, de measte wiene noch yn shock. De observaasjes wiene einleaze - hoe ticht se wiene oan it eksplodearjen. Hoe't in man sa selsleas himsels opoffere hat om har libben te rêden. Hoe goedkeap behannelen dizze terroristen alle foarmen fan libben.
  
  Dahl fûn dat syn gedachten weromkamen nei dy âlde seage - hoe koe in folwoeksene sokke hatelike trekken yn in jonger bern ynbringe? De meast ûnskuldige geast? Hoe koe in folwoeksen, ferantwurde persoan leauwe dat it rjocht wie om sokke fragile geasten te ferdraaien, om de rin fan in belofte libben foar altyd te feroarjen? Om it te ferfangen mei... wat?... haat, ûnfleksibiliteit, fanatisme.
  
  Hoe't wy it ek sjogge, wat ús opfettings oer religy ek binne, tocht Dahl, de duvel rint echt ûnder ús.
  
  Smith sloech op de rem doe't se in heech gebou oankamen. It duorre sekonden om klear te meitsjen en út 'e auto te kommen, wêrtroch't se allegear ferdigenleas op 'e stoep stiene. Dahl fielde ûngemaklik te witten dat de fjirde sel hast wis binnen wie en hoe befoege se liken. Syn blik foel op Lauren en Yorgi.
  
  "Wat dochsto bliksem? Gean werom yn 'e auto."
  
  Se kamen by de portier oan, lieten harren identiteitskaart sjen en fregen nei twa apparteminten op de fjirde ferdjipping. Beide hearden ta in jong stel dat harsels hâlde en altyd hoflik wie. De portier hie de beide stellen noch nea byinoar sjoen, mar ja, ien fan de apparteminten krige geregeld besikers. Hy tocht dat it in soarte fan gesellige jûn wie, mar doe waard er net betelle foar al te nijsgjirrich.
  
  Dahl triuwde him sêft oan 'e kant en gie nei de trep. De portier frege oft se in kaai nedich hiene.
  
  Dahl glimke sêft. "Dat sil net nedich wêze."
  
  Fjouwer ferdjippings waarden maklik oerwûn, en doe rûnen de trije soldaten foarsichtich de gong lâns. Doe't Dal it juste appartemintnûmer yn it sicht seach, begûn syn mobyl te triljen.
  
  "Wat?" Smith en Kenzi wachte, en besloegen har perifery.
  
  Moore syn wurge stim fol Dahl syn holle. "De ynformaasje is falsk. Guon ynformateur frames de ferkearde minsken om in bytsje wraak te krijen. Sorry, ik fûn it krekt."
  
  "Leagen," blaasde Dahl út. "Hâldst my foar it lapke? Wy stiene bûten har ferdomde doar mei HK'ers.
  
  "Dan fuort. De ynformateur hâldt fan ien fan de froulju. Gjin saak, gean mar wer op 'e dyk, Dal. De folgjende ynformaasje is read hot.
  
  De Sweed flokte en rôp syn ploech werom, ferstoppe har wapens, en rûn doe de fernuvere portier foarby. Dahl hie eins oerwogen om de portier te freegjen om in stille evakuaasje út te fieren foardat se nei de fjirde ferdjipping gongen - wittende wat der barre koe - en frege har no ôf hoe't de bewenners reagearre hawwe koene nei't se learden dat syn tip frauduleus wie.
  
  In nijsgjirrige sosjale fraach. Hokker soarte fan persoan soe kleie oer it útsmiten fan syn hûs wylst de plysje wie op syk nei terroristen ... as dy sykaksje úteinlik basearre op in leagen?
  
  Dahl skodholle. Moore stie noch net krekt op syn strontlist, mar de man stie op rotsige grûn. "Dizze folgjende oanwizing sil wurkje, toch?" Hy spruts yn 'e noch iepen line.
  
  "Sa moat it wêze. Deselde man dy't de tredde kamera oanrekke. Gean gewoan nei Times Square en fluch. "
  
  "Is Times Square bedrige? Hokker befeiligingsmachten binne der al?
  
  "Allegearre".
  
  "Oké, wy hawwe noch tsien minuten oer."
  
  "Lit der fiif wêze."
  
  Smith ried as in demon, snijde hoeken en squeeze, sels poetse, tusken min parkearde auto's. Se ferlieten de auto op 50th Street en rûnen, no tsjin de mannichte dy't fan Times Square ôf raasden, de fleurige winkels fan M&M's World, Hershey's Chocolate World en sels de Starbucks op 'e strjitte, no ûndergraven troch de dreigende bedriging. Enorme reklamebuorden fan minsklike grutte ferljochte de strjitte mei tûzenen kleurige bylden, elk stride om oandacht en dwaande mei in libbene, triljende striid. De bemanning luts in bosk fan steigers om't hast elke oare winkel in soarte fan ferbouwing like te ûndergean. Dal besocht te tinken oan in manier om Lauren en Yorgi feilich te hâlden, mar de reis en de ûntsnapping makken it hast ûnmooglik. Liket it of net, se wiene no allegear soldaten, it team fersterke troch har oanwêzigens.
  
  Foarút wie de plysje oan it oan it spannen fan in koard om it plein. New Yorkers seagen yn ûnleauwe ta, en besikers waarden ferteld om werom te gean nei har hotels.
  
  "It is gewoan in foarsoarch, mefrou," hearde Dahl ien fan 'e unifoarme plysjes sizzen.
  
  En doe kearde de wrâld wer nei de hel. Fjouwer toeristen, winkeljen yn finsters om Levis en Bubba Gump, lieten har rêchsekjes sakje, rommelen deryn en hellen automatyske wapens út. Dahl dûkte efter in strjitte kiosk, unclipping syn eigen wapen.
  
  Gewearskoaten echoden oer Times Square. Broken finsters en reklamebuorden waarden bedekt mei sân, ferneatige, om't de measten fan har wiene no skermen, de grutste yn 'e wrâld, en de belichaming fan it kapitalisme. Mortier reinde del op de stoep. Dejingen dy't oerbleaune en de befeiligingsmachten rûnen foar dekking. Dahl stiek syn holle út en skeat werom; syn skots wiene net rjochte, mar makken de terroristen lûd te flokken en nei har eigen dekking te sykjen.
  
  Dizze kear rjocht nei dy, tocht Dahl mei sombere tefredenheid. D'r is gjin hope foar jo.
  
  Dahl seach de koai efter in parkearde taksy dûke en seach in bus ferlitten tichtby. Hy wie noch noait earder op Times Square west en hie it allinnich op 'e tv sjoen, mar sa'n skynber fuotgongerfreonlik gebiet sa leech te sjen wie ferfelend. Mear shots klonk doe't selleden sûnder mis minsken seagen yn winkels en kantoargebouwen. Dahl gong rêstich de strjitte op.
  
  Efter de bus en by de fierste stoep lâns namen oare befeiligingsmachten har stânpunten yn. Mear SWAT-troepen, swarte aginten, en NYPD-plysjes manoeuvreren om nei in rêstich, koreografearre ritme. Dahl sinjalearre foar harren op rige. Wat hjir as teken trochjûn waard, waard dúdlik net oerset, want gjinien joech it minste omtinken oan de gekke Sweed.
  
  "Wachtsje wy op dizze trije- of fjouwer-letter kuten, of sille wy dizze memmefokkers ferbaarne?" Kensi wriuwde tsjin syn kant.
  
  Dahl kearde him ôf fan 'e Amerikaanske aginten. "Ik hâld echt fan jo kleurige terminology," sei er, en krûpte yn it skaad fan 'e bus. "Mar ekonomysk."
  
  "Dus jo wolle my hjir no. Ik begryp it."
  
  "Dat haw ik net sein".
  
  Smith sprawle op 'e grûn, en seach ûnder de auto's. "Ik sjoch skonken."
  
  "Kinne jo der wis fan wêze dat dit de fuotten binne fan terroristen?" frege Dahl.
  
  "Ik tink it, mar it is fansels net sa as se markearre binne."
  
  "Se sille hjir gau wêze," Kenzi tilde har gewear op as wie it it swurd wêr't se fan begeare, en stie efter ien fan 'e gigantyske bussen. It team naam ien kollektyf sykheljen.
  
  Dahl seach nei bûten. "Ik leau echt dat it wer sa tiid is."
  
  Kenzi gie earst, rûn achterop de bus en foel de giele taksy oan. Der waard in masinegewearfjoer heard, mar it waard rjochte op ruten, bushaltes en alle oare plakken dêr't, neffens de terroristen, ferdigenleaze minsken ûnderdûke koene. Dahl betanke syn lokkige stjerren dat gjin útkyk waard pleatst, wittende dat snelheid wie harren bûnsmaat yn it ferneatigjen fan de sel, dat moast dien wurde foardat se oerstapten op granaten of slimmer. Sy en Kensi rûnen om de taksy hinne, seagen nei de fjouwer manlju, dy't ferrassend fluch reagearren. Ynstee fan har wapens te swaaien, foelen se gewoan oan, sloegen yn Dahl en Kenzi en sloegen se op 'e grûn. Lichamen spanden oer de dyk. Dahl pakte de delgeande fûst en bûgde dy ôf, hearde dat syn knibbels hurd it asfalt sloegen. De twadde hân kaam lykwols del, dizze kear mei de kolf fan it gewear omheech. Dahl koe it net fange en net fuort sjen, dat hy gie werom nei de ienige aksje dy't him beskikber wie.
  
  Hy liet syn foarholle sakke en naam de klap tsjin syn holle.
  
  De swartens wreide him foar de eagen, de pine riisde fan senuw oant senuw, mar de Sweed liet der neat fan bemuoie mei syn wurk. It wapen sloech en luts him werom, kwetsber. Dahl pakte him en rukte him nei de man dy't him fêsthâlde. It bloed rûn oan beide kanten fan syn gesicht del. De man tilde de fûst wer op, dit kear wat ferlegener, en Dahl pakte it mei syn eigen fûst en begûn him te knypjen.
  
  Elke fiber fan syn wêzen, elke ader fan elke gewricht, spande.
  
  Bonen brutsen as brekkende tûken. De terrorist raasde en besocht syn hân fuort te lûken, mar Dahl woe der net fan hearre. Se moasten dizze kamera útskeakelje. Fluch. Hy knikte noch strakker, soarge derfoar dat de oandacht fan 'e man folslein opsocht waard troch de oerweldige pine yn 'e fûst, en luts syn Glock út.
  
  Ien waard fermoarde.
  
  It gewear skeat trije kûgels ôf foardat de eagen fan de terrorist glinsterden. Dahl smiet him oan 'e kant en kaam doe oerein as in wrekende ingel, bloed streamde út syn skedel en in blik fan fêststelling dy't syn gelaatstrekken skeat.
  
  Kenzi fjochte tsjin in grutte man, har gewearen sieten tusken har lichems en har gesichten hast tegearre. Smith kaam del op de tredde, twong de jonge op syn knibbels doe't er sloech mei hast perfekte, presys fury. De lêste terrorist krige it better fan Lauren, sloech har op 'e grûn, en besocht doel te nimmen doe't Yorgi himsels foar de loop smiet.
  
  Dahl krige syn azem.
  
  It gewear skeat. Yorgi foel yninoar, rekke troch syn lichemswapen. Dahl seach doe dat de situaasje in bytsje oars wie as doe't er it earst lies. Yorgi sprong net atletysk foar de kûgel, hy ramde de sjithân fan de terrorist mei syn hiele lichem.
  
  Oars, mar dochs effektyf.
  
  Dahl raasde de Rus te help, sloech de militant ûnder de lofter earm en tilde syn skonken fan 'e grûn. De Sweed boude momentum en snelheid, bûgde syn spieren, draacht syn lading mei in wreedheid berne út ûnfrede. Trije fuotten, dan seis, en de terrorist waard gau smiten werom doe't er úteinlik sloech syn holle yn de Hard Rock Cafe menu board é. It plestik barste, trochdrenkt yn bloed, doe't Dahl syn gekke ympuls de skedel fan syn tsjinstanner kreake en it fleis skuorde. Kinimaka hat it miskien net leuk, mar de Sweed brûkte it Amerikaanske ikoan om de terrorist te neutralisearjen.
  
  Karma.
  
  Dahl draaide wer om, no dripte it bloed út syn earen en kin. Kenzi en har tsjinstanner sieten noch opsletten yn in stjerlik gefjocht, mar Smith wist it gat tusken himsels en de soldaat mei in pear gooien te sluten. Op de lêste bocht hie er muoite om syn wapen om te swaaien, hie gelok en einige mei it skerpe ein rjochte op Smith.
  
  Dahl raasde, raasde foarút, mar hy koe neat dwaan oan it skot. Yn in eachwink skeat de terrorist, en de oanfaller, Smith, krige in kûgel dy't him yn syn spoaren stoppe en him op 'e knibbels stjoerde.
  
  Ik bring syn foarholle tichter by de line fan it folgjende skot.
  
  De terrorist helle de trekker, mar op dat stuit ferskynde Dahl - in siedende, bewegende berch - en pinde de terrorist tusken him en de muorre. Bonken brekken en knarren tsjininoar oan, it bloed gie derút en it gewear fleach mei in brul op 'e kant. Doe't de ferbjustere Dahl nei Smith rûn, seach en hearde er de lilke soldaat lûd swarden.
  
  Dan is hy goed.
  
  Opslein troch it Kevlar-vest, waard Smith noch fan tichtby deasketten en soe hast stoarn wêze oan 'e knypeach, mar har nije foarhoede lichemswapens makke de klap sêft. Dahl fage syn gesicht, no de oanpak fan it team fan spesjale krêften.
  
  Kensi focht har tsjinstanner op dizze manier en dat, de gruttere man dy't muoite hie om har behendigheid en eigentlike spieren te passen. Dahl stapte werom mei in flau glimke op syn gesicht.
  
  Ien fan 'e spesjale krêften rûn oan. "Hat se help nedich?"
  
  "Nee, se is gewoan oan 'e gek. Lit har gewurde".
  
  Kensi pakte de útwikseling út 'e eachhoeke en sloech har al opknapte tosken. It wie dúdlik dat de twa lykweardich wiene, mar de Sweed testte har, mjitte har tawijing oan it team en sels harsels. Wie se weardich?
  
  Se pakte it gewear en liet doe't har tsjinstanner werom luts, wêrtroch't er syn lykwicht ferlear mei in knibbel oan 'e ribben en in elleboog oan 'e noas. Har folgjende slach wie in slach op 'e pols, folge troch in bliksemsnelle gryp. Wylst de man wraksele en kreunen, bûgde se har pols hurd werom, hearde in klik en seach it gewear op 'e flier falle. Hy wraksele noch, helle it mes út en stiek it yn har boarst. Kensi drukte it allegear yn, fielde dat it blêd troch it fleis boppe har ribben snijde, en draaide om, luts it mei har. It mes beweecht werom foar in twadde slach, mar dizze kear wie se klear. Se pakte de fuorthelle earm, draaide der ûnder hinne en draaide dy efter de rêch fan 'e man. Ruthlessly drukte se oant hy ek bruts en de terrorist helpleas liet. Se skuorde gau twa granaten út syn riem en stopte doe ien fan har foaryn syn broek en yn syn boksershort.
  
  Dahl, dy't seach, fûn dat de gjalp syn kiel tearde. "Nee!"
  
  De fingers fan Kenzi lieten de spits los.
  
  "Dat dogge wy net, jo -"
  
  "Wat sille jo no dwaan," flústere Kenzi hiel tichtby, "mei brutsen earms en al?" Jo sille no gjinien sear dwaan, idioat?"
  
  Dahl wist net oft er fêsthâlde of ûntwykje, rinne of dûke, Kenzi pakke of foar dekking springe. Op it lêst tikke de sekonden troch en eksplodearre neat útsein Smith syn bysûnder koarte lont.
  
  "Hâldst my foar it lapke?" raasde hy. "Wat de hel-"
  
  "Fake," Kenzi smiet de oanfaller op Dahl syn bloedende holle. "Ik tocht dat dy perfekte earn-eagen it probleem opfallen soene hawwe."
  
  "Ik haw it net dien." De Sweed slakte in djippe sucht fan opluchting. "Damn, Kenz, do bist ien wrâldklasse fucking gekke frou."
  
  "Jou my gewoan myn katana werom. It makket my altyd kalm.""
  
  "Ach jo. Ik wedzje,"
  
  "En jo sizze dit, de gekke Sweed."
  
  Dahl bûgde de holle. Oanreitsje. Mar ferdomme, ik tink dat ik myn wedstriid moete haw.
  
  Tsjin dizze tiid wiene SWAT-teams en gearstalde aginten ûnder har, en befeiligen de gebieten om Times Square. De ploech regroepearre en naam in pear minuten om harren sykheljen.
  
  "Fjouwer sellen del," sei Lauren. "Der bliuwt mar ien oer."
  
  "Wy tinke," sei Dahl. "It is better om josels net foar te kommen. En tink derom, dizze lêste keamer hâldt Marsh feilich en kontrolearret wierskynlik ..." Hy sei it wurd "nukleêre bom" net lûdop. Net hjir. Dit wie it hert fan Manhattan. Wa wist hokker soarte fan parabolyske mikrofoans ferspraat wurde kinne?
  
  "Geweldich wurk, jonges," sei er gewoan. "Dizze helske dei is hast foarby."
  
  Mar yn wierheid is it krekt begûn.
  
  
  HAADSTIK Fiifentweintich
  
  
  Julian Marsh leaude dat hy sûnder twifel de lokkichste man yn 'e wrâld wie. Rjocht foar him lei in laden, bûn kearnwapen, tichtby genôch om oan te reitsjen, om mei te boartsjen. Links fan him krûle siet in godlike, moaie frou, dêr't er ek wol mei boartsje koe. En se spile fansels mei him, hoewol in bepaald gebiet begon wat sear te meitsjen fan alle oandacht. Miskien in bytsje fan dy slagroom...
  
  Mar trochgean mei syn foarige en wichtichste gedachte - in passive terroristyske sel siet by it rút, en hy boarte der wer mei op syn eigen wille. En dan wie d'r de Amerikaanske regearing, dy't har sturten troch de stêd jage, bang en blyn om te spyljen -
  
  "Juliaan?" Zoe sykhelle mar in hier breedte fan syn linker ear. "Wolsto dat ik wer nei it suden gean?"
  
  "Jawis, mar ynhale de bastard net lykas de lêste kear. Jou him in bytsje rêst, wolsto?"
  
  "O, wiswier".
  
  Maart liet har har wille hawwe en tocht doe oer wat der dan barre soe. It wie al healwei de moarn en de deadlines kamen tichterby. De tiid wie hast kommen dat er in oare wegwerpmobyl útlûke moast en syn heitelân skilje mei driuwende easken. Fansels wist hy dat d'r gjin echte "ferbergje" soe wêze, alteast net mei in útwikseling fan fiifhûndert miljoen, mar it prinsipe wie itselde en koe op deselde manier útfierd wurde. Maart joech tank oan de goaden fan sûnde en ûngerjuchtichheit. Mei dizze jonges oan jo kant, wat koe net berikt wurde?
  
  Lykas alle goede dreamen soe dizze einigje úteinlik, mar Marsh besleat dat hy der genietsje soe wylst it duorre.
  
  Doe't er Zoey op 'e holle klopte en doe oerein kaam, makke er ien fan syn skoalveters los en gie nei it finster. Mei twa geasten wiene d'r faaks twa ferskillende stânpunten, mar beide persoanlikheden fan Marsh wiene trou oan it senario. Hoe koe ien fan harren ferlieze? Hy hie ien fan Zoe syn kondoms helle en besocht it no op syn hân te slipjen. Hy joech úteinlik op en makke it mei twa fingers. Hel, it foldie noch oan syn ynderlike eigensinnigens.
  
  Wylst Marsh him ôffrege wat er dwaan moast mei de reserve lanyard, kaam de sellieder oerein en stoarre him oan, en joech him in lege glimke. It wie in Alligator, of sa't Marsh it privee neamde - Alligator - en hoewol it rêstich en fansels stadich wie, wie der in echt gefoel fan gefaar oer. Marsh suggerearre dat hy wierskynlik ien fan 'e vestdragers wie. Pion. Itselde verbruiksartikel as langere urine. Marsh lake lûd, brekke eachkontakt mei de Alligator krekt op it goede momint.
  
  Zoe folge yn syn fuotstappen, seach út it finster.
  
  "Neat te sjen," sei Marsh. "Dat jo net leuk fine om de luzen fan 'e minske te studearjen."
  
  "Oh, se kinne soms grappich wêze."
  
  Maart seach om him hinne nei syn hoed, dy't er graach op in hoeke droech. Fansels wie it fuort, miskien noch foardat er yn New York kaam. Ferline wike ferrûn yn in wazige foar him. De alligator kaam oan en frege beleefd oft er wat nedich hie.
  
  "Net op dit stuit. Mar ik sil se gau skilje en har de details jaan om it jild oer te dragen. "
  
  "Jo sille dit dwaan?"
  
  "Ja. Ha ik dy minsken net de rûte jûn?" De fraach wie retorysk.
  
  "Oh, dit stikje stront. Ik brûkte it as fleanmasine."
  
  Marsh kin eksintrike, gek west hawwe en dreaun troch bloedlust, mar it lytsere diel fan him wie ek tûk, berekkenend en folslein dwaande. Dêrom oerlibbe er sa goed as hy troch de Meksikaanske tunnels. Nei in momint realisearre hy dat hy de Alligator en de situaasje ferkeard beoardiele hie. Hy wie hjir net de wichtichste - dat wiene se.
  
  En it wie in momint te let.
  
  Marsh foel Alligator oan, en wist krekt wêr't hy it gewear, it mes en it net brûkte stungun liet. Hy ferwachte súkses, hy wie ferrast doe't Gator blokkearre de klappen en werom ien fan syn eigen. Maart naam it kalm, negearre de pine, en besocht it nochris. Hy wist dat Zoey nei him stoarre, en hy frege him ôf wêrom't de luie teef him net te helpen kaam.
  
  De alligator joech syn slach wer mei gemak. Doe hearde Marsh in lûd efter him - it lûd fan in appartemintsdoar dy't iepene. Hy sprong werom, ferrast doe't de Alligator him liet, en draaide him om.
  
  In hyg fan skok ûntkaam syn kiel.
  
  Acht manlju kamen it appartemint yn, allegearre yn swart klaaid, allegearre mei tassen, en seagen sa lilk út as foksen yn in hinnehok. Marsh stoarre en kearde him doe nei Gator, syn eagen sels no net hielendal leauwe wat se seagen.
  
  "Wat bart der?"
  
  "Wat? Tochten jo dat wy allegear rêstich sitte soene wylst rike mannen yn maatpak har oarloggen finansierje? No, ik haw nijs foar dy, grutte man. Wy wachtsje net mear op dy. Wy finansiere ús eigen."
  
  Maart wankele fan de dûbele slach nei it gesicht. Doe't er efteroer foel, pakte er Zoe, ferwachte dat se him ophâlde soe, en doe't se dat net die, foelen se beide op 'e flier. De skok fan dit alles stjoerde syn lichem yn oerstjoer, syn switklieren en senuwúteinen gongen yn oerstjoer, en in ferfelende tik begon yn 'e hoeke fan ien each. Naem him rjocht werom nei de minne âlde dagen doe't hy wie in jonge en gjinien soarge foar him.
  
  De alligator rûn it appartemint om en organisearre in sel fan tolve minsken. Zoey waard sa lyts mooglik, praktysk in meubel, doe't pistoalen en oare militêre wapens waarden ûntdutsen - granaten, mear as ien RPG, de altyd betroubere Kalashnikov, triengas, flashbangs en in ferskaat oan stielen-tipped hand-held raketten . Dit wie wat ûnrêstich.
  
  March skoarde de kiel, noch fêsthâlde oan de lêste oerbliuwsels fan weardichheid en egoïsme dy't derfoar soarge dat hy Satans grutste hoarngeit yn dizze keamer wie.
  
  "Sjoch," sei er. "Haal jo smoarge hannen fan myn nukleêre bom. Witte jo sels wat dit is, jonge? Alligator. Alligator! Wy moatte de deadline helje."
  
  De lieder fan 'e fyfde sel smiet úteinlik de laptop oan 'e kant en kaam Marsh oan. No, sûnder stipe en wirklik sûnder wanten, wie Alligator in oare persoan. "Jo tinke dat ik jo wat skuldich bin?" It lêste wurd wie in gjalp. "Myn hannen binne skjin! Myn laarzen binne cool! Mar se sille sa gau mei bloed en jiske bedutsen wêze!"
  
  Maart knipperde fluch. "Wêr hawwe jo it oer?"
  
  "D'r sil gjin betelling wêze. Gjin jild oer! Ik wurkje foar de grutte, fereare en ienige Ramses, en se neame my de Bomb Maker. Mar hjoed sil ik de inisjatyfnimmer wêze. Ik sil him it libben jaan!"
  
  Maart wachte op it ûnûntkombere gjalp oan 'e ein, mar dizze kear wie der gjin. Alligator hie dúdlik de oanfal fan macht nei syn holle gean litten, en Marsh begriep noch altyd net wêrom't dizze minsken syn bom behannelen. "Jongens, dit is myn nukleêre bom. Ik kocht dit en brocht it nei dy. Wy wachtsje op in goede betelling. No, wês goede jonges en set de nukleêre bom op 'e tafel."
  
  It wie net oant Alligator him hurd genôch sloech om bloed te lûken dat Marsh wirklik begon te begripen dat hjir wat ferskriklik misgien wie. It kaam him op dat al syn eardere dieden him ta dit punt yn syn libben liede hiene, elk goed en ferkeard, elk goed en min wurd en kommentaar. De som fan al syn ûnderfiningen brocht him op dit stuit direkt nei dizze keamer.
  
  "Wat sille jo dwaan mei dizze bom?" Horror sakke en dikke syn stim, as waard er as tsiis troch in rasp drukt.
  
  "Wy sille jo nukleêre bom detonearje sa gau as wy hearre fan 'e grutte Ramses."
  
  Maart sûge syn azem yn sûnder sykheljen. "Mar it sil miljoenen deadzje."
  
  "En sa sil ús oarloch begjinne."
  
  "It gie oer it jild," sei Marsh. "Betelje. In bytsje wille. Hâld de Feriene Ezels fan Amearika har sturt jagen. It gie oer finansiering, net massamoard.
  
  "Jouuu... jo... fermoarde!" Alligator syn fanatyk tirade eskalearre op in notch.
  
  "No, ja, mar net sa folle."
  
  De alligator skopte him oant er krol yn in bewegingleaze bal; myn ribben, longen, spine en skonken sear. "Wy wachtsje allinich op nijs fan Ramses. No, immen jout my de telefoan."
  
  
  HAADSTIK SESENTWANT
  
  
  Binnen Grand Central Terminal begûnen de lêste stikken fan 'e puzel fan Marsh te linen. Drake hie it net earder realisearre, mar dit wie allegear diel fan ien syn masterplan, ien dy't se tochten dat se al neutralisearre hiene. De fijân dêr't se net op rekkene, wie de tiid - en hoe fluch it foarby gie, smiet har tinken yn ûnrjocht.
  
  Mei't it gebiet feilich ferklearre en meast befolke troch plysjes, krigen Drake en syn team de kâns om de fjirde claim te besjen, dy't se úteinlik fûnen oan 'e ûnderkant fan in kafeetafel. In rige nûmers skreaun yn grut lettertype, it wie ûnmooglik om út te finen wat it koe wêze, útsein as jo slagge om squint nei de titel, dy't meastentiids skreaun yn it lytste lettertype beskikber.
  
  Nukleêre aktivearring koades.
  
  Drake sloech syn eagen yn ûnleauwe, ferlear syn lykwicht wer, en knipperde doe nei Alicia. "Werklik? Wêrom soe hy ús dit stjoere?
  
  "Ik soe riede dat it de mooglikheid is om it spultsje te spyljen. Hy genietet derfan, Drake. Oan 'e oare kant kinne se fake wêze."
  
  "Of fersnellingskoades," tafoege May.
  
  "Of sels," fersierde Beau it ûnderwerp fierder, "koades dy't koe wurde brûkt om in oar type ferburgen wapen te lansearjen."
  
  Drake seach de Frânsman efkes oan, en frege him ôf wêr't er sokke perverse tinzen hie, foardat er Moore belle. "Wy hawwe in nije eask,"Hy sei. "Utsein dat it liket in set fan deaktivaasjekoades te wêzen foar kearnwapens ynstee."
  
  "Wêrom?" Moore wie skrokken. "Wat? Dit hat gjin sin. Is dit wat hy jo fertelde?"
  
  Drake realisearre hoe bespotlik it allegear klonk. "No stjoere." Lit de romtepakken it allegear útsoargje.
  
  "Moai. Wy sille har due diligence jaan. "
  
  Nei't Drake de telefoan yn syn bûse die, wreide Alicia har ôf en seach lang om har hinne. "Wy hawwe hjir gelok," sei se. "D'r binne gjin slachtoffers. En gjin nijs fan maart, nettsjinsteande ús late. Dus tinke jo dat dit de lêste eask wie?"
  
  "Ik bin der net wis fan hoe dat kin," sei May. "Hy fertelde ús dat hy jild wol, mar hy hat ús noch net ferteld wannear en wêr."
  
  "Dus teminsten noch ien," sei Drake. "Miskien twa. Wy moatte it wapen kontrolearje en it opnij laden. Hoe dan ek, mei al dizze mini-bommen dy't oer de hiele stêd eksplodearje, tink ik dat wy in lange wei binne fan dit dien."
  
  Hy frege him ôf oer it doel fan lytse bommen. Net deadzje of misledigje. Ja, se hienen skrik yn 'e siel fan' e maatskippij slein, mar yn 't ljocht fan' e nukleêre bom, Julian Marsh, en de kamera's dy't se ferneatigje, koe hy net oars as tinke dat der miskien in oare aginda wie. De sekundêre bommen wiene ôfliedend en ferfelend. It grutste probleem waard feroarsake troch in pear minsken op motorfytsen dy't selsmakke fjoerwurkbommen op Wall Street smieten.
  
  Alicia seach in kiosk ferburgen yn 'e fierste hoeke. "Sûkergemik," sei se. "Wol immen in snoepbar?"
  
  "Krij my twa Snickers," suchte Drake. "Om't fiifensechtich gram allinnich foar de jierren njoggentich wie."
  
  Alicia skodde har holle. "Jo en jo ferdomde snoeprepen."
  
  "Wat komt hjirnei?" Beau kaam tichterby, en de Frânsman ferlost syn lichem fan pine mei in pear streken.
  
  "Moore moat syn spultsje fersterkje," sei Drake. "Wês proaktyf. Ik, foar ien, sil net de hiele dei dûnsje op Marsh's tune.
  
  "It is útrekt," herinnerde Mai him. "De measte fan syn aginten en plysjes bepale de strjitten."
  
  "Ik wit it," sykhelle Drake. "Ik wit it ferrekte goed."
  
  Hy wist ek dat d'r gjin bettere stipe foar Moore wêze koe as Hayden en Kinimaka, beide mei adressen oan 'e presidint, beide nei't se it measte ûnderfûn hawwe fan wat de wrâld op har koe smite. Yn dit momint fan relative kalmte naam hy in balans, tocht oer har probleem, en fûn himsels doe soargen oer it oare team - Dahl's team.
  
  Dizze gekke Sweedske bastard fjochte wierskynlik tsjin in Marabou-bar by it besjen fan Alexander Skarsga's meast neakene mominten.
  
  Drake knikte syn tank oan Alicia doe't se weromkaam en joech him twa stikken sûkelade. In momint stie it team der mar te tinken, ferstoarn. Ik besykje net te tinken oer wat der folgjende barre kin. Efter harren is in kafee & # 233; stie as in ferlitten âld bedriuw, syn ruten stikken, tafels omkeard, doarren splinterd en hingjen oan har skarnieren. Sels no kamen teams it gebiet foarsichtich foar nije apparaten.
  
  Drake kearde him nei Bo. "Jo moete Marsh, net? Leau jo dat hy dit oant it ein trochsjocht?
  
  De Frânsman makke in yngewikkeld gebaar. "Hmm, wa wit? De mars is frjemd, liket it iene momint stabyl en it oare gek. Miskien wie it allegear in skamte. Webb fertroude him net, mar dat is net ferrassend. Ik fiel dat as Webb noch ynteressearre wie yn de saak Pythia, dat Marsh net iens meie dwaan soe as hy belutsen wie by de saak."
  
  "It is net Marsha dêr't wy ús soargen oer hoege te meitsjen," interjected Mai entûsjast. "Dit..."
  
  En ynienen makke it allegear sin.
  
  Drake realisearre dit tagelyk, realisearre de namme fan 'e persoan dy't se op it punt stie te neamen. Syn eagen troffen harres as waarmtesykjende raketten, mar efkes koene se neat sizze.
  
  Ik tink der oer nei. Evaluator. Ta in ferskriklik ein.
  
  "Ferdomme," sei Drake. "Wy waarden fan it begjin ôf spile."
  
  Alicia seach har oan. "Normaal soe ik sizze 'krij in keamer', mar ..."
  
  "Hy koe nea yn dit lân komme," moaned Mai. "Net sûnder ús."
  
  "No," sei Drake. "Hy is krekt wêr't hy wêze wol."
  
  En doe gie de telefoan.
  
  
  ***
  
  
  Drake liet syn sûkeladereep hast yn skok falle, hy wie sa fersûpt yn 'e alternative gedachte. Doe't er nei it skerm seach en in ûnbekend nûmer seach, riisde in pyrotechnyske eksploazje fan tsjinstridige tinzen om syn holle.
  
  Wat te sizzen?
  
  It moat Marsh west hawwe dy't bellet fan syn nije wegwerpmobyl. Soe er de drang wjerstean om him út te lizzen dat er spile waard, dat er gewoan yn in grut skema ferrifele wie? Se woene dat de sellen en kearnwapens sa lang mooglik neutraal bliuwe. Jou elkenien op syn minst noch in oere in kâns om it allegear op te spoaren. No lykwols ... no is it spultsje feroare.
  
  Wat te dwaan?
  
  "Maart?" hy antwurde nei de fjirde ring.
  
  In ûnbekende stim spruts him oan. "Nee! It is Gatorrrr!"
  
  Drake luts de telefoan fan syn ear ôf, de gûlende toanhichte oan 'e ein fan elk wurd beledige syn trommels.
  
  "Wa is dit? Wêr is Marsh?
  
  "Ik sei - Gatorrrr! De boel krûpt al op. Wêr't er wêze moat. Mar ik haw noch ien fraach nei dy, uhhh. Noch ien, en dan explodeart de bom of net. It hinget fan dy ôf!"
  
  "Fok my." Drake hie it dreech om te konsintrearjen op de wurden troch it willekeurige roppen. "Jo moatte wat kalmearje, freon."
  
  "Rinne, konijn, rinne, rinne, rinne. Gean it plysjeburo op de hoeke fan 3e en 51e sykje en sjoch hokker stikken fleis wy foar jo efterlitten hawwe ooooo. Jo sille de lêste eask begripe as jo dêr komme. "
  
  Drake fronse, socht syn ûnthâld. D'r is wat heul bekend oan dit adres ...
  
  Mar de stim ûnderbriek wer syn tinzen. "No rinne! Run! Konijn, rinne en sjoch net werom! It sil yn in minút as in oere eksplodearje, rrr! En dan sil ús oarloch begjinne!"
  
  "Marsh woe allinich in losjild. It jild foar de bom is fan jo."
  
  "Wy hawwe jo jild net nedich, yyyy! Tinke jo dat d'r gjin organisaasjes binne - sels jo eigen organisaasjes - dy't ús helpe? Tinksto dat d'r gjin rike minsken binne dy't ús helpe? Tinke jo dat d'r gjin gearspanners binne dy't ús saak temûk finansiere? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Drake woe it útstekke en de gek syn nekke knipe, mar om't er dat net koe - noch - die hy it folgjende bêste ding.
  
  De oprop waard ûnderbrutsen.
  
  En úteinlik ferwurke syn harsens elk stikje ynformaasje. De oaren wisten it al. Har gesichten wiene wyt fan eangst, har lichems spand fan spanning.
  
  "Dit is ús side, is it net?" sei Drake. "Wêr't Hayden, Kinimaka en Moore no binne."
  
  "En Ramses," sei Mai.
  
  As de bom op dat stuit explode wie, hie it team net hurder rinne kinnen.
  
  
  HAADSTIK SJANEN TWAIN
  
  
  Hayden studearre de monitors. Mei in protte fan it stasjon leech, en sels de aginten dy't persoanlik oan Moore tawiisd waarden, waarden op 'e strjitte stjoerd om te helpen, fielde it pleatslike Homeland Security sintrum oerweldige oant it punt fan brekken. De barrens dy't yn 'e stêd ûntdutsen hienen foar it momint foarrang boppe de reüny fan Ramses en Price, mar Hayden fernaam it gebrek oan kontakt tusken har, en frege him ôf oft se beide echt neat te sizzen hiene. Ramses wie in betûft man dy't alle antwurden hie. Priis wie gewoan in oare oplichter dy't dollars jage.
  
  Kinimaka holp de monitors te betsjinjen. Hayden gie oer wat der earder tusken harren bard wie, doe't de Hawaïaan it advisearre hie om ynformaasje fan beide manlju te heljen, en no fernuvere har oer har reaksje.
  
  Hie se gelyk? Wie hy patetysk?
  
  Wat om letter oer nei te tinken.
  
  Ofbyldings flitsen foar har, allegear útzoomd op tsientallen fjouwerkante skermen, yn swart en wyt en kleur, sênes fan fenderbenders en brânen, glimmende ambulânses en eangstige skaren. Panyk ûnder New Yorkers waard hâlden ta in absolút minimum; hoewol't de barrens fan 9-11 wiene noch in frisse horror op harren tinzen en beynfloedzjen elk beslút. Foar safolle minsken dy't in ferhaal hân hawwe fan it oerlibjen fan 9-11, fan dyjingen dy't dy dei net oan it wurk gongen oant dyjingen dy't te let wiene of boadskippen dien hawwe, hat eangst har gedachten noait ferlitten. Toeristen rûnen yn horror fuort, faaks om de folgjende ûnferwachte klap tsjin te gean. De plysje begon serieus de strjitten op te romjen, mei in bytsje ferset fan 'e altyd irritabele lokale befolking.
  
  Hayden kontrolearre de tiid ... it wie amper 11am. It waard letter field. De rest fan it team wie har yn 't sin, har mage rûn fan eangst dat se hjoed har libben ferlieze koene. Wêrom de hel bliuwe wy dwaan dit? Dei nei dei, wike nei wike? De kânsen wurde minder geunstich eltse kear as wy fjochtsje.
  
  En Dahl yn it bysûnder; Hoe bleau dizze man hjirby? Mei in frou en twa bern moat in man in arbeidsmoral hawwe fan de grutte fan Mount Everest. Har respekt foar de soldaat hie nea heger west.
  
  Kinimaka tikte op ien fan 'e monitors. "It koe slim wêze."
  
  Hayden stoarre him oan. "Wat is dit ... oh shit."
  
  Ferbjustere seach se hoe't Ramses aksje naam, nei Price rûn en syn holle yn 'e grûn sloech. De terroristyske prins stie doe oer it wrakseljende lichem en begon it sûnder genede te skoppen, elke slach rôp in gjalp fan pine út. Hayden twifele wer, en seach doe in poel bloed oer de flier begûn te fersprieden.
  
  "Ik gean del."
  
  "Ik gean ek". Kinimaka begon op te kommen, mar Hayden stoppe him mei in gebeart.
  
  "Nee. Jo binne hjir nedich."
  
  De stoarren negeare, raasde se werom nei de kelder, winkte de twa bewakers dy't yn 'e gong stiene, en die de bûtendoar nei de sel fan Ramses iepen. Se rinne tegearre yn, gewearen lutsen.
  
  De lofterfoet fan Ramses sloech yn Price syn wang, en bruts de bonke.
  
  "Ophâlde!" Hayden raasde yn lilkens. "Jo meitsje him dea."
  
  "It kin jo neat skele," Ramses brûkte syn wapen wer, en ferplettere Price syn kaak. "Wêrom soe ik? Jo twinge my om in sel te dielen mei dizze skuorre. Wolle jo dat wy prate? No, sa wurdt myn izeren wil útfierd. Miskien sille jo it no witte."
  
  Hayden rûn nei de traaljes, en stuts de kaai yn it slot. Ramses stipe himsels, en begûn doe op Price syn skedel en skouders te stappen, as soe er nei swakke plakken sykje en genietsje fan it proses. Priis wie ophâlden te gûlen en koe allinnich mar lege kreunen meitsje.
  
  Hayden die de doar wiid iepen, stipe troch twa bewakers. Se foel sûnder seremoanje oan, sloech Ramses efter it ear mei it pistoal en triuwde him fan Robert Price ôf. Se foel doe op 'e knibbels neist de jankende man.
  
  "Libbest?" Se woe grif net al te soargen ferskine. Minsken lykas hy seagen soargen as in swakte dy't benut wurde koe.
  
  "It docht sear?" Se drukte har tsjin Price syn ribben oan.
  
  De squeal fertelde har dat "ja, it barde."
  
  "Oké, okee, stopje mei gnizen. Draai om en lit my dy sjen."
  
  Priis wraksele om om te rôljen, mar doe't hy dat die, trille Hayden by it oansjen fan it masker fan bloed, brutsen tosken en skuorde lippen. Se seach dat har ear read wie en har each sa opswolle dat it miskien noait wer wurke. Nettsjinsteande har bêste winsken, krûpte se.
  
  "Krap".
  
  Se gie rjochting Ramses. "Dude, ik hoech net iens te freegjen oft jo gek binne, wol? Allinne in gek soe dwaan wat jo dogge. Oarsaak? Motyf? Doel? Ik betwifelje dat it sels yn jo geast kaam.
  
  Se hie de Glock op, net echt folslein klear om te fjoer. De bewakers neist har dekken Ramses foar it gefal dat hy har oanfallen.
  
  "Sjit," sei Ramses. "Rêd dysels út in wrâld fol pine."
  
  "As dit jo lân wie, jo hûs, soene jo my no deadzje, net? Jo soene it allegear einigje."
  
  "Nee. Wat is it leuk om sa fluch te deadzjen? Earst soe ik jo weardichheid ferneatigje troch jo te strippen en jo ledematen te binden. Dan soe ik brekke jo wil mei help fan in willekeurige metoade, gjin saak wat like rjocht op dat momint. Dan soe ik in manier útfûn hawwe om jo te deadzjen en jo werom te bringen, hieltyd wer, einliks berou as jo my foar de hûndertste kear smeekte om jo libben te einigjen.
  
  Hayden seach nei, seach de wierheid yn Ramses syn eagen en koe himsels net stopje fan triljen. Hjir wie in man dy't sûnder in twadde gedachte in nukleêre bom yn New York ûntploffe soe. Har oandacht waard sa opnomd troch Ramses, lykas har bewakers, dat se net reagearren op 'e skoffeljende fuotstappen en raffele sykheljen dy't efter har kaam.
  
  Ramses syn eagen glinsterden. Hayden wist dat se bedrogen wiene. Se draaide har om, mar net fluch genôch. Priis kin minister fan Definsje west hawwe, mar hy hie ek in foarname militêre karriêre en libbe no út wat er him derfan herinnerde. Hy sloech beide hannen yn 'e útstutsen earm fan 'e wachter, wêrtroch't syn pistoal op 'e flier klapte, en sloech doe de fûst yn 'e mage fan 'e man, en bûgde him troch de helte. Wylst er dit die, foel er, wedde dat Hayden en de oare wachter him net sjitte soene, wedden op syn posysje op ferskate manieren, en foel op it gewear.
  
  En hy skeat ûnder syn oksel, de kûgel sloech de stomme wachter yn it each. Hayden sette har emoasjes oan 'e kant en wiisde har Glock op Priis, mar Ramses ried op har as in bolle op in trekker, de folsleine krêft fan syn lichem ferlamme, en sloech har fan 'e fuotten. Ramses en Hayden sprongen troch de sel, en joech Priis de kâns om in skjinne hit op 'e twadde wacht te lânjen.
  
  Hy benutte dit, en brûkte de betizing yn syn foardiel. De twadde bewaker stoar foar de echo fan 'e kûgel dy't him fermoarde. Syn lichem rekke de grûn by Price syn fuotten, besjoen troch it ienige funksjonearjende each fan de sekretaris. Hayden klom ûnder it enoarme lichem fan Ramses út, har Glock noch altyd fêst, mei wylde eagen, en Priis ûnder gewear.
  
  "Wêrom?"
  
  "Ik bin bliid om te stjerren," sei Price miserabel. "Ik wol stjerre".
  
  "Om dit stikje stront te rêden?" Se stroffele oer de flier, wrakseljend.
  
  "Ik ha noch ien toanielstik oer," mompele Ramses.
  
  Hayden fielde hoe't de grûn ûnder har trille, de muorren fan 'e kelder triljen en smieten wolken fan mortier út. Sels de bars fan 'e koai begûnen te triljen. Har hannen en knibbels op 'e nij regele, bedarre se en seach op en del, lofts en rjochts. Hayden stoarre nei de ljochten wylst se hieltyd wer flikkerden.
  
  No wat? Wat yn de goedichheid is dit...
  
  Mar hja wist it al.
  
  It plak wie ûnderwurpen oan grûn oanfal.
  
  
  HAADSTIK Achtentweintich
  
  
  Hayden gaspte doe't de muorren bleaunen te skodzjen. Ramses besocht oerein te kommen, mar de keamer skodde om him hinne. De terrorist foel op syn knibbels. Priis seach ferrast hoe't de hoeke fan 'e keamer feroare, de gewrichten ferpleatse en opnij ynrjochte, de hellingen ferfoarme mei elke sekonde. Hayden mijd in fallende stik mortier doe't in part fan it plafond ynstoarte. Trieden en luchtkanalen hongen út it dak, swaaiend as mearkleurige slingers.
  
  Hayden gie nei de seldoar, mar Ramses wie tûk genôch om har paad te blokkearjen. It duorre in momint foardat se besefte dat se de Glock noch fêsthâlde, en doe wie it grutste part fan it plafond ynstoarten en de traaljes sels bûgden nei binnen, hast ynstoarten.
  
  "Ik tink... jo hawwe it oerdreaun," sei Price ademloos.
  
  "Dit hiele ferdomde plak falt útinoar," rôp Hayden yn it gesicht fan Ramses.
  
  "Noch net".
  
  De terrorist kaam oerein en raasde nei de fierste muorre, wolken fan mortier en brokken beton en gips fleagen en foelen oeral om him hinne. De bûtendoar sakke en swaaide doe iepen. Hayden pakte de bar en luts harsels oerein, ynhelle mei de gek, Price hingjende efter. Se hiene minsken oan de top. Ramses koe mar sa fier gean.
  
  Mei dy gedachte socht Hayden har telefoan, mar koe Ramses amper byhâlde. Dizze man wie rap, stoer en ûnmeilydsum. Hy stapte de trep op, wreide de útdaging fan ien plysjeman oan 'e kant en smiet him mei de holle foarop nei Hayden. Se pakte de keardel, hold him fêst, en tsjin dy tiid knipte Ramses al troch de boppedoar.
  
  Hayden raasde yn waarme efterfolging. De boppedoar stie wiid iepen, it glês barste, de kozijnen splintere. Earst, alles wat se koe sjen út 'e monitor keamer wie Moore, dy't wie opstean fan 'e flier en berikke te rjochtsjen ferskate warped skermen. Oaren waarden fan har oanlisplakken skuord, losmakke fan 'e muorre en stoarten by de lâning. Kinimaka stie no oerein mei it skerm fallend fan syn skouders, glês en plestik yn syn hier. De oare twa aginten yn 'e keamer besochten harsels byinoar te heljen.
  
  "Wat hat ús troffen?" Moore rûn de keamer út doe't hy Hayden seach.
  
  "Wêr is Ramses yn 'e hel?" raasde hja. "Hasto him net sjoen?"
  
  Moore syn mûle gapte. "Hy soe yn it selblok wêze moatte."
  
  Kinimaka boarstele glês en oare pún fan syn skouders. "Ik seach ... Doe bruts alle hel los."
  
  Hayden flokte lûd doe't se de trep nei har lofts opmurken, en doe it balkon foarút dat it haadkantoar fan 'e wyk útsjocht. D'r wie gjin oare útwei út it gebou as it oerstekke. Se rûn nei de reling, pakte it en ûndersocht de keamer hjirûnder. It personiel waard fermindere, lykas de terroristen plannen hiene, mar guon banen op 'e ierde ferdjipping waarden beset. Sawol manlju as froulju sieten har guod byinoar, mar de measten gongen nei de haadyngong mei har wapens lutsen, as ferwachten se in oanfal. Ramses koe der net by wêze.
  
  Wêr dan?
  
  Ferwachting. Ik sjoch. It wie net...
  
  "Dit is net it ein!" - raasde se. "Gean fuort by de finsters!"
  
  Te let. De Blitzkrieg begûn mei in kolossale eksploazje; de foarste ruten eksplodearre en in part fan de muorre stoarte yn. Hayden syn hiele eachpunt ferskoot, de dakline foel. Debris eksplodearre troch it stasjon as de plysje foel. Guon rûnen op 'e knibbels of krûpen fuort. Oaren wiene ferwûne of fûnen harsels fêst. De RPG siet troch de brutsen gevel en botste yn 'e konsole fan 'e begelieder, en stjoerde pluimen fan flammen, reek en ôffal oer it tichtby lizzende gebiet. Hayden seach doe rinnende fuotten as in protte maskere manlju ferskynden, allegear mei gewearen oan har skouders. Se ferspriede nei elke kant, se rjochte op alles dat beweecht, en doe, nei soarchfâldich oerweging, iepene it fjoer. Hayden, Kinimaka en Moore kamen fuortendaliks fjoer werom.
  
  Kûgels trochskreau it ferniele stasjon. Hayden telde alve minsken ûnder foardat it houten balkon dat har beskerme yn stikken begon te brekken. De skulpen gongen rjocht troch. De fragminten bruts ôf, en feroaren yn gefaarlike splinters. Hayden foel fan efteren efteroer op har en rôle doe om. Har vest hie twa lytse treffers nommen, net fan kûgels, en de intense pine yn har ûnderkeal fertelde har dat in houten spike it bleatsteld fleis slein hie. Kinimaka hygde ek, en Moore gyng oerein om syn jas út te dwaan en de krûden fan syn skouder te heljen.
  
  Hayden krûpte werom op it balkon. Troch de gatten seach se de opmars fan 'e oanfalsgroep en hearde se grommeljen doe't se har lieder rôpen. Ramses rûn as in jagende liuw, yn minder as in sekonde út Hayden syn sicht. Se knypte de kâns om te sjitten, mar wist al dat de kûgel net tichtby fleane soe.
  
  "Crap!"
  
  Hayden gie oerein, seach Kinimaka oan en rûn nei de trep. Se koene de terroristyske prins net ûntkomme litte. Op syn wurd soe de bom ôfstutsen wêze. Hayden hie it gefoel dat er net lang wachtsje soe.
  
  "Gean fuort, gean fuort!" - gûlde se nei Mano. "Wy moatte Ramses daliks werom bringe!"
  
  
  HAADSTIK Njoggentweintich
  
  
  De krusing krekt bûten it plak siet meastentiids fol mei minsken, de krusing wie ferstoppe mei fuotgongers, en de diken rommelen op it konstante ritme fan foarbygeane auto's. Hege gebouwen mei in protte finsters wjerspegelen meastentiids de lûden fan hoarnen dy't tútsjen en laitsjen tusken har, wat oanjout op in opkomst yn minsklike ynteraksje, mar hjoed wie it toaniel hiel oars.
  
  Reek dwarrele oer de dyk en gyng de loft yn. Ferniele ruten leinen de stoepen. Dempe stimmen flústerden om 'e hub, doe't de shell-shocked en ferwûnen ta har ferstân kamen of út 'e ûnderdûken kamen. Sirenes gûlen yn 'e fierte. De 3rd Avenue kant fan harren gebou like as in gigantyske mûs fersin it foar in stik grize tsiis en naam grutte hap út.
  
  Hayden merkte der net folle fan op, rûn it stasjon út en fertrage doe't se om har hinne seach nei de ûntsnappingen. Rjocht foarút, op 51st Street, wiene se de iennigen dy't rûnen - alve manlju klaaid yn it swart, mei de ûnmiskenbere Ramses dy't boppe de rest tuorren. Hayden raasde troch de mei puinbegroeide krusing, ferbjustere troch de stilte dy't har omjoech, de gjalp fan stilte en de golvende stofwolken dy't har besochten te blynjen. Boppe, yn 'e gatten tusken de dakken fan' e kantoargebouwen - rjochte betonnen kolommen dy't in loodrjocht paad markearje as linen op in raster - wraksele it moarnssinneljocht om te konkurrearjen. De sinne ferskynde foar de middei komselden op 'e strjitten, it wjerspegele in skoft earder út 'e ruten en ferljochte allinnich de krusingen oant it boppe de kop opstie en syn paad tusken de gebouwen net fine koe.
  
  Kinimaka, de trouwe âlde hûn, gie hastich by har lâns. "Der binne mar tolve fan har," sei er. "Moore kontrolearret ús posysje. Wy sille se folgje oant wy fersterkingen krije, goed?"
  
  "Ramses," sei se. "Dit is ús prioriteit. Wy krije him foar elke priis werom."
  
  "Hayden," Kinimaka botste hast op in parkearde bestelwein. "Jo tinke dit net troch. Ramses plande alles. En ek al die er net - ek al wie syn lokaasje op ien of oare manier yn 'e fyfde keamer útlekt - it makket no neat út. Dit is de bom dy't wy fine moatte."
  
  "In oare reden om Ramses te fangen."
  
  "Hy sil it ús noait fertelle," sei Kinimaka. "Mar miskien sil ien fan syn learlingen it dwaan."
  
  "Hoe langer kinne wy Ramses út lykwicht hâlde," sei Hayden. "De bettere kâns dy't dizze stêd hat om dit alles te oerlibjen."
  
  Se rieden lâns de stoep, hâlden binnen de pear skaden dy't troch de hege gebouwen waarden smiten en besochten gjin lûd te meitsjen. Ramses wie yn it sintrum fan syn pak, en joech opdrachten, en no herinnerde Hayden dat hy op 'e merke dizze manlju syn "legionairs" neamd hie. Elk fan harren wie deadlik en trou oan har saak, in protte stappen boppe gewoane hiersoldaten. Yn 't earstoan haasten tolve minsken sûnder al te folle neitinken, en sette in bytsje ôfstân tusken harsels en it plak, mar nei in minút begûnen se te fertrage, en twa seagen werom, om te kontrolearjen oft der efterfolgers wiene.
  
  Hayden iepene it fjoer, blaffende lilk fan syn Glock. Ien man foel, en de rest kearde him om en skeat werom. De twa eardere CIA-aginten dûkten efter in betonnen blombêd. Hayden seach om syn rûne râne hinne, en woe har fijân net út it each ferlieze. Ramses stie op 'e râne fan in ynbraak, bedekt troch syn folk. No seach se dat Robert Price oan syn lot oerlitten wie, amper stean te stean, mar dochs goed dien foar in slein, âlder wurden. Har oandacht kearde werom nei Ramses.
  
  "Hy is dêr, Mano. Litte wy dit ôfmeitsje. Tinksto dat se noch sille eksplodearje as hy stjert?
  
  "Ferdomme, ik wit it net. Him yn libben nimme soe better wurke hawwe. Miskien soene wy him losjild hâlde kinne."
  
  "Ja, goed, wy moatte earst ticht genôch komme."
  
  De kamera zoomde wer omheech, dizze kear bedekte se har ûntsnapping. Hayden rûn fan blombêd nei blombêd, jage se de strjitte del. Kûgels swaaiden tusken de twa groepen, skuorden ruten en sloegen parkearde auto's. In line fan fersprate giele taksy's bea Hayden bettere dekking en in kâns om tichterby te kommen, en se twifele net om it te nimmen.
  
  "Litte wy!"
  
  Se stapte yn 'e earste taksy, glide oan 'e kant en brûkte in oare links oan 'e kant fan 'e dyk om harsels te dekken doe't se nei de folgjende rûn. Rúten eksplodearre om har hinne doe't har finzenissen besochten se te ferwiderjen, mar de omslach betsjutte dat de nije legionairs fan Ramses noait echt wisten wêr't se wiene. Fjouwer taksy's letter en se twongen de dravers om har te ferbergjen, en fertrage se.
  
  Kinimaki's earpiece begon te knetterjen. "Help is fiif minuten fuort."
  
  Mar ek dit wie ûnwis.
  
  Noch ien kear operearre de sel as in kompakte groep. Hayden joech efterfolging, net yn steat om it gat feilich te sluten en ek twongen om ammunysje te bewarjen. It waard dúdlik dat de sel ek begon te soargen oer de mooglikheid fan fersterkingen dy't oankamen, om't har bewegingen mear frantic, minder foarsichtich waarden. Hayden rjochte op ien fan 'e efterwachten en miste allinich om't hy lâns de byldhouke beam rûn doe't se skeat.
  
  Pure pech.
  
  "Mano," sei se ynienen. "Hawwe wy ien fan har earne ferlern?"
  
  "Telle wer."
  
  Se koe mar tsien sifers telle!
  
  Hy ferskynde út it neat, rôle út ûnder in parkearde auto yn styl. Syn earste klap ferbûn mei de rêch fan Kinimaki syn knibbel, wêrtroch't de grutte man bûgde. Doe't er skopte, brocht syn rjochterhân in lytse PPK op, wêrfan de grutte it net minder deadlik makke. Hayden smiet Kinimaka oan 'e kant, har relatyf lytse lichem wie like machtich en enerzjyk as elke wrâldklasse atleet, mar sels dat koe de grutte man mar in bytsje bewegen.
  
  De kûgel fleach tusken harren yn, ferbjusterjend, adembenemend, it koartste momint fan de suvere hel, en doe beweech de legionair wer. In oare klap ferbûn mei Hayden syn knibbel, en Mano gie troch mei syn fal, en botste earst mei de boarst yn deselde parkearde auto dy't har fijân brûkt hie foar dekking. In groantsje ûntkaam him doe't er wanhopich besocht om op syn knibbels hinne te draaien.
  
  Hayden fielde in pine yn har knibbel en, wichtiger, in hommels ferlies fan lykwicht. Se wist mear oer de ûntsnapping fan Ramses en it ferskriklike buffet dat dêrnei folge as oer de fjochtsjende legionair, en elke fiber fan har wês woe dit gau oermeitsje. Mar dizze man wie in strider, in echte strider, en woe dúdlik oerlibje.
  
  Hy skeat it pistoal wer ôf. No wie Hayden bliid dat se har lykwicht ferlear, om't se net wie wêr't er fan har ferwachte hie. De kûgel gie lykwols oer har skouder. Kinimaka smiet himsels mei it pistoal op 'e hân, en begroeven it ûnder in berch spieren.
  
  De legionair ferliet him daliks, en seach de nutteloosheid fan it bestriden fan 'e Hawaiian. Hy helle doe in skriklike blêd fan acht inch en lunged op Hayden. Se draaide ûnhandich, en krige wat romte om de fatale klap te foarkommen. Kinimaka swaaide mei syn pistoal, mar de legioenêr hie dêrop foarsjoen en swaaide it folle flugger, it mes sloech de Hawaïaan swier op it boarst, wat troch it vest fan de man ûnbelangryk waard, mar smiet him dochs op 'e hurken.
  
  De útwikseling joech Hayden de kâns dat se nedich wie. Doe't se har pistoal úthelle, ried se wat de legionair dwaan soe - omdraaie en in mes op 'e slûch smite - dat se stapte oan 'e kant, en luts de trekker oer.
  
  Trije kûgels skuorden yn it boarst fan 'e man doe't it mes fan 'e autodoar sprong en op 'e flier klettere, sûnder skea oan te rieden.
  
  "Nim him Walter," sei Hayden tsjin Kinimake. "Wy sille elke kûgel nedich wêze."
  
  Doe't se oerein kaam, seach se in ûnmiskenbere groep wapene manlju de strjitte del rinnen, in pear hûndert meter fierderop. It waard no yngewikkelder - groepen minsken ferskynden en swalken troch de strjitten, gongen nei hûs of kontroleare skea, of stienen sels yn it sicht en klikten op har Android-apparaten - mar it gesicht fan Ramses' holle dy't elke pear fuotten ferskynde wie direkt werkenber .
  
  "Bewege no," sei se, en twong har pynlike, ferwûne ledematen om bûten har kapasiteit te wurkjen.
  
  De kamera ferdwûn.
  
  "Wat de-"
  
  Kinimaka rûn om 'e auto hinne, sprong oer de motorkap.
  
  "Grutte sportwinkel," sei de Hawaiian ademloos. "Se dûke yn."
  
  "Ein fan 'e wei, prins Ramses," Hayden spuugde de lêste twa wurden mei ferachting út. "Sjoch op, Mano. Lykas ik sei, wy moatte de bastard dwaande hâlde en syn oandacht fan dizze nukleêre bom ôfnimme. Elke minút, elke sekonde telt."
  
  
  HAADSTIK TRERTIG
  
  
  Tegearre rûnen se troch de noch swaaiende foardoarren fan de sportwinkel en it grutte, stille ynterieur yn. Utstalkasten, rekken en kleanhangers wiene oeral, lâns elke gong. Montearre op it iepen-frame plafond, ferljochting waard fersoarge troch gloeiende tegels. Hayden stoarre nei de wjerspegeljende wite flier en seach stoffige fuotprinten dy't it hert fan 'e winkel liede. Yn in haast kontrolearre se har winkel en paste har vest oan. It gesicht dat ûnder it kleanrek útkearde, makke har te swaaien, mar de eangst dy't yn har trekken etste makke har sêft.
  
  "Sit gjin soargen," sei se. "Gean del en wês stil."
  
  Se hoegde gjin rjochting te freegjen. Hoewol se miskien modderige spoaren folgen, joech it lûd foarút de posysjes fan har doelen fuort. It konstante kreunjen fan 'e priis wie in ekstra foardiel. Hayden glide ûnder in metalen earmsteun fol mei leggings en triuwde foarby in keale mannequin yn in Nike-workout-unifoarm yn it gebiet reservearre foar sportapparatuer. Barbell rekkens, gewicht trays, trampolines en treadmills lined op yn even rigen. Krekt ferhuze nei in oare seksje, der wie in terroristyske groep.
  
  Ien man seach har, sloech alarm en iepene it fjoer. Hayden rûn hurd en yn in hoeke, en hearde de kûgel fan 'e metalen earm fan' e roeier sprongen, krekt in pear centimeters nei har lofts. Kinimaka sprong oan 'e kant, belâne swier op 'e transportbandseksje fan 'e treadmill en rôle troch it gat. Hayden joech it komplimint werom oan 'e legionair troch in gat yn' e planke fan sneakers boppe syn holle te meitsjen.
  
  De man stapte stadich efterút doe't syn kollega's fersprieden. Hayden smiet de rôze duffeltas yn 'e loft om har nûmers te kontrolearjen en grimasearre doe't fjouwer aparte shots it hurd sloegen.
  
  "Miskien dekke de ûntsnapping fan Ramses," sykhelle Kinimaka.
  
  "As wy oait Torsten Dahl nedich hawwe," sykhelle Hayden.
  
  "Jo wolle dat ik de gekke modus probearje?"
  
  Hayden koe syn laitsjen net ûnderdrukke. "Ik tink dat it mear in libbensstylkeuze is dan in gearwikseling," sei se.
  
  "Wat it ek is," sei Kinimaka. "Litte wy gau meitsje."
  
  Hayden sloech him oan 'e punch, sprong út dekking en iepene fluch fjoer. Ien fan 'e figueren gûlde en foel oan 'e kant, de rest dûkte del. Hayden foel har oan, en liet obstakels op har paad, mar slute de gat sa gau as se koe. De legionairs lutsen har werom, fjoerden heech, en ferdwûnen efter in plafondheech rek fan sneakers fan alle beskikbere merk en kleur. Hayden en Kinimaka sieten oan 'e oare kant, en stoppe foar in sekonde.
  
  "Klear?" - Ik frege. Hayden suchte doe't er it fallen sellid fan syn wapen befrijde.
  
  "Gean," sei Kinimaka.
  
  Doe't se oerein kamen, sloech in útbarsting fan masinegewearfjoer it trainingsrek boppe har holle in bytsje. Der reinden stikken metaal en karton, doek en plestik. Hayden klom nei de râne sels as de hiele struktuer swaaide.
  
  "Oh..." begon Kinimaka.
  
  "Crap!" Hayden einige en sprong.
  
  De hiele boppeste helte fan 'e brede toanbank foel yninoar, skuorde yn stikken en foel derop. In enoarme, oerhingjende muorre fan planken, it smiet metalen struts, kartonnen doazen en stapels nije canvasskuon oan 'e kant doe't se oankamen. Kinimaka tilde de hân op as om him tsjin it gebou te ferdigenjen en gie fierder mei fertrouwen, mar troch syn massa foel er efter de flechtsjende Hayden. Doe't se fan 'e fallende massa ôf rôle, har slepende skonk op in metalen stipe fangen, begroeven Kinimaka syn holle ûnder syn earms en sette himsels op doe't se boppe op him foel.
  
  Hayden die it gooien ôf mei it gewear yn har hân en seach werom. "Mano!"
  
  Mar har problemen wiene krekt begon.
  
  Fjouwer legionairs foelen har oan, sloegen it pistoal fuort en sloegen har lichem mei de kolven fan har gewearen. Hayden bedutsen himsels en rôle doe wat mear. In rek mei basketballen falle om, en stjoerde oranje ballen yn alle rjochtingen. Hayden seach oer har skouder, seach skaden bewege, en seach om har Glock hinne.
  
  Der klonk in skot. Se hearde in kûgel wat by har holle rekke.
  
  "Stop hjir mar op," sei de stim.
  
  Hayden befrear en seach omheech doe't de skaden fan Ramses syn manlju op har delkamen.
  
  "No binne jo by ús."
  
  
  HAADSTIK ienentritich
  
  
  Drake barste it ferwoaste gebiet yn, Alicia oan syn kant. De earste beweging dy't se seagen wie fan Moore doe't hy him op it balkon boppe draaide en in gewear op har rjochte. Nei in heale minút kaam der opluchting yn syn gesicht.
  
  "Einlik," hy sykhelle. "Ik tink dat jim hjir earst binne."
  
  "Wy krigen in bytsje foarôf warskôging," sei Drake. "Ien clown mei de namme Alligator?"
  
  Moore seach ferbjustere en winkt se nei boppen. "Ik haw noait fan him heard. Is hy de lieder fan 'e fyfde sel?"
  
  "Dat tinke wy, ja. Hy is in fokken wazzok mei in kont fol stront, mar no hat hy de lieding oer dizze nukleêre bom."
  
  Moore seach mei iepen mûle.
  
  Alicia oerset. "Alligator klinkt gekker as Julian Marsh nei tsien liter kofje, en ik soe sein hawwe dat it ûnmooglik wie oant ik hearde wat hy te sizzen hie. Dus, wêr is Hayden en wat is hjir bard?"
  
  Moore lei it allegear foar har, kommentaar oer de striid tusken Ramses en Price en dan de ûntsnapping. Drake skodde de holle oer de steat fan it stasjon en de ûnfoldwaande ferdieling fan aginten.
  
  "Koe hy dit planne hawwe? Komst hielendal út dat ferrekte kastiel yn Perû? Sels doe't wy de bazaar ferkenne?
  
  Mai seach skeptysk. "Klinkt in bytsje fiergesocht, sels foar ien fan jo teoryen."
  
  "En it makket neat út," sei Alicia. "Werklik? Ik bedoel, wa makket it út? Wy moatte ophâlde mei fergassing ússels en begjinne te sykjen.
  
  "Dizze kear," sei May. "Ik bin it iens mei Taz. Miskien hat har lêste leafhawwer wat ferstân yn har slein." Se smiet in sierlike blik nei Bo.
  
  Drake krûpte doe't Moore nei him seach, syn eagen no noch breder. De agent fan Home Office stoarre nei de fjouwer fan har.
  
  "Klinkt as in geweldich feest, jonges."
  
  Drake skodholle it ôf. "Wêr binne se hinne gien? Hayden en Kinimaka?"
  
  Moore wiisde. "51 st. Hy folge Ramses, syn alve folgelingen en dy idioat Price de reek yn. Ik ferlear se al nei in pear minuten út it each."
  
  Alicia wiisde nei in rige skermen. "Kinsto se fine?"
  
  "De measte kanalen binne útskeakele. De skermen wurde ferneatige. It soe dreech wêze om Battery Park op it stuit te finen.
  
  Drake rûn nei de stikkene balkonreling en seach om it stasjon en de strjitte bûten. It wie in frjemde wrâld dy't foar him lei, yn striid mei de stêd dy't er him foarstelde, wer op 'e hakken, alteast foar hjoed. Hy wist mar ien manier om dizze minsken te helpen better te wurden.
  
  Hâld se feilich.
  
  "Hawwe jo noch oar nijs?" frege Moore. "Ik leau dat jo mei Marsh en dizze Alligator-man prate."
  
  "Krekt wat wy dy sein hawwe," sei Alicia. "Hawwe jo de deaktiveringskoades kontrolearre?"
  
  Moore wiisde op in blinkend ikoan dat krekt begûn te flitsen op ien fan 'e oerbleaune skermen. "Litte wy sjen".
  
  Drake kaam werom doe't Beau nei de wetterkoeler gie om wat te drinken. Moore lies de e-post lûdop, kaam gau nei it punt en befêstiget de echtheid fan 'e deaktivaasjekoades.
  
  "Dus," lies Moore foarsichtich. "De koades binne eins kosher. Ik moat sizze dat dit geweldich is. Tinksto dat Marsh wist dat hy soe wurde usurped?
  
  "D'r kinne in oantal redenen wêze," sei Drake. "Feiligens foar dysels. Balansearje op 'e râne. It ienfâldige feit is dat de man seis rûnten tekoart is fan in folsleine klip. As dy Alligator net sa pretinsjeus klonk, soe ik my no eins feiliger fiele."
  
  "Whappie?"
  
  "Nuts?" Drake besocht. "Ik wit it net. Hayden sprekt dyn taal better as ik."
  
  "Ingelsk". Moore knikte. "Us taal is Ingelsk."
  
  "Asto it seist. Mar dit is in goede saak, jonges. Echte deaktivaasjekoades binne in goede saak. "
  
  "Begripe jo dat wy yn elk gefal kontakt mei har koene hawwe as de wittenskippers de oarsprong fan 'e nukleêre lading bepale?" Beau sei doe't er kaam werom en naam in slokje út de plestik beker.
  
  "Ehm, ja, mar it is noch net bard. En foar safier't wy witte, hawwe se de koades feroare of in nije trigger tafoege.
  
  Beau akseptearre dit mei in lichte knikje.
  
  Drake seach op syn horloazje. Se hiene hast tsien minuten op it stasjon west, en der wie gjin wurd fan Hayden of Dahl. Hjoed fielde tsien minuten as in ivichheid.
  
  "Ik skilje Hayden." Hy pakte syn mobile telefoan.
  
  "Sit gjin soargen," sei Mai. "Is dit net Kinimaka?"
  
  Drake draaide skerp nei wêr't se wiisde. De ûnmiskenbere figuer fan Mano Kinimaki hinkelde stadichoan de strjitte del, bûgd, dúdlik fan pine, mar draafde koppich nei it stasjon. Drake slokte in tsiental fragen op en ried ynstee direkt nei de persoan dy't se koe beäntwurdzje. Ien kear bûten, fong it team Mano op in krusing fol mei puin.
  
  "Wat is der oan de hân, maat?"
  
  De reliëf fan 'e Hawaiian by it moetsjen fan har waard oerskaad troch wat ferskriklike geastlike pine dy't krekt ûnder it oerflak loerde. "Se hawwe Hayden," flústere er. "Wy hawwe trije fan har ôfnommen, mar kamen net tichtby Ramses of Price. En doe leine se ús oan 'e ein. Nim my út it spul, en doe't ik ûnder in ton puin kaam, wie Hayden fuort.
  
  "Hoe witte jo dat se har hawwe?" frege Beau. "Miskien stalket se noch?"
  
  "Myn earms en skonken binne miskien ferwûne," sei Kinimaka. "Mar myn earen hearden goed. Se ûntwapene har en sleepten har fuort. It lêste wat se seine wie..." Kinimaka slokte mei in swier hert, net yn steat om fierder te gean.
  
  Drake fong de blik fan de man. "Wy sille har rêde. Dat dogge wy altyd."
  
  Kinimaka trille. "Net altiten".
  
  "Wat hawwe se har sein?" Alicia stie der oan.
  
  Kinimaka seach op nei de himel, as socht ynspiraasje út it sinneljocht. "Se seine dat se har in tichterby sjen soene op dizze nukleêre bom. Se seine dat se it oan har rêch rieme soene."
  
  
  HAADSTIK Twaëntritich
  
  
  Thorsten Dahl ferliet ferskate bemanningen om it gebiet om Times Square op te romjen en naam syn team djip yn 'e skaden dy't makke binne troch in smel steegje. It wie stil en soargeleas, it perfekte plak om in wichtich telefoantsje te meitsjen. Hy belle Hayden earst, mar doe't se net antwurde, besocht er kontakt op te nimmen mei Drake.
  
  "De ôfstân is hjir. Wat is it lêste nijs?
  
  "Wy binne yn 'e stront, freon -"
  
  "Wer oan dyn ballen?" Dahl ûnderbrutsen. "Wat is nij?"
  
  "Dizze kear net oant myn nekke. Dy gekke basterden bruts, of waarden brutsen, út har sellen. Ramses en Priis binne net mear. De fyfde sel bestiet - of wie - út tolve minsken. Mano seit dat se trije hawwe.
  
  Dahl fong de yntonaasje. "Mano praat?"
  
  "Ja freon. Se pakten Hayden. Se namen har mei."
  
  Dahl die de eagen ticht.
  
  "Mar wy hawwe noch wat tiid." Drake besocht de positive kant. "Se soene it hielendal net hawwe nommen as se it fuortendaliks opblaze woene."
  
  De Yorkies hiene gelyk, moast Dahl tajaan. Hy harke as Drake bleau te ferklearjen dat Marsh no waard fuortsmiten fan syn rol as Prince of Darkness en tydlik ferfongen troch ien neamd Alligator. Homeland koe dizze man krekt identifisearje as in Amerikaanske supporter.
  
  "Werklik?" sei Dahl. "Foar wat?"
  
  "Sawat alles dat anargy koe feroarsaakje," sei Drake. "Hy is in hiersoldaat, allinich ferlear hy dizze kear syn temperatuer."
  
  "Ik tocht dat Ramses altyd syn bedriuw 'yn 'e hûs' rûn."
  
  "De alligator is in ynwenner fan New York. Hy koe ûnskatbere wearde logistike kennis leverje oan 'e operaasje.
  
  "Ja, dat makket sin." Dahl suchte en wriuwde syn eagen wurch. "Dus wat is de folgjende? Hawwe wy de koördinaten fan Hayden?
  
  "Se namen har kamera. Se moatte op syn minst wat fan har klean nommen hawwe, om't it kaartsje dat yn har shirt genaaid is, seit dat se ûnder de tafel is by de Chipotle Mexican Grill, dy't wy krekt befêstige hawwe dat it ûnsin is. De befeiligingskamera's wurkje, mar de ûntfangers oan ús kant waarden meast útskeakele as gefolch fan de oanfal op de side. Se sette alles byinoar wat se kinne. En se hawwe gewoan net genôch mankrêft. It kin hjir echt min ôf gean, maat."
  
  "Koe?" Herhelle Dahl. "Ik soe sizze dat wy it minne foarby binne en de strjitte fan 'e minne rjochtsje, wolle wy net?"
  
  Drake bleau efkes stil, sei doe: "Wy hoopje dat se trochgean mei it stellen fan easken," sei er. "Elke nije eask jout ús mear tiid."
  
  Dahl hoegde net te sizzen dat se noch gjin foarútgong makke hiene. It feit wie fanselssprekkend. Hjir wiene se ôfhinklik fan Homeland om de lokaasje fan 'e nukleêre bom te ûntdekken, rûn as foarearde krystkalkoenen, allinich foar Moore om de lokaasje te bepalen, mar de hiele ûndernimming mislearre.
  
  "Alles wat wy diene wie in pear verbruiksartikelen neutralisearje," sei er. "Wy binne net iens tichtby it werklike plan fan Ramses, en foaral syn einspiel."
  
  "Wêrom geane jim net del nei it stasjon? Wy kinne likegoed tegearre wêze as de folgjende foarsprong komt."
  
  "Ja, wy sille it dwaan." Dahl swaaide nei de rest fan syn ploech en bepaalde de goede rjochting om se nei 3rd Avenue te lieden. "Hoi, hoe hâldt Mano it op?"
  
  "De man waard hurd tsjin in muorre slein mei planken. Freegje net. Mar hy is entûsjast om te fjochtsjen, wachtet gewoan op ien om him in doel te jaan. "
  
  Dahl begûn te rinnen doe't se klear it petear. Kensi bleau njonken him stean en knikte. "Min beweging?"
  
  "Sjoen ús situaasje, nim ik oan dat it slimmer west hie, mar, ja, it wie in minne kar. Se ûntfierden Hayden. Bring har nei wêr't de bom is."
  
  "No, dat is geweldich! Ik bedoel, hawwe jimme net allegearre ferburgen beakens?"
  
  "Wy dogge. En hja smieten it fuort mei har klean."
  
  "De Mossad kaam ûnder jo hûd," sei Kensi rêstich. "Goed foar harren, mar net foar my. Hat my it gefoel dat ik derby hearde."
  
  "It soe wêze". Dahl knikte. "Wy moatte allegear fiele dat wy yn kontrôle binne oer ús eigen bestimming, en dat elk beslút yn wêzen fergees is. Dit is gjin manipulaasje."
  
  "Dizze dagen," Kensi syn fingers krollen en doe balde yn fûsten, "jo manipulearje my op jo gefaar," se joech him doe in lyts glimke. "Utsein dy, myn freon, kinne jo my altyd en oeral manipulearje as jo wolle."
  
  Dahl seach fuort. Bridget McKenzie wie net te stopjen. De frou wist, dat er in troud man wie, in heit, en dochs joech se har yn 'e ferlieding. Fansels soe se op ien of oare manier hjir net lang bliuwe.
  
  Probleem oplost.
  
  Smith en Lauren jogge ek tegearre, wikseljen stille opmerkings út. Yorgi brocht de efterkant op, wurch en besaaid mei pún, mar loping mei boartlike bepaling. Dahl wist dat dit syn earste echte ûnderfining wie fan frantic, haphazard combat, en hy tocht dat hy it goed behannele. De strjitten flitsen foarby en doe draaiden se linksôf 3rd Avenue op, rjochting de krusing mei 51st.
  
  It wie in nuvere pear minuten foar Dahl. Guon gebieten fan 'e stêd wiene ûnbeskaat, en wylst in protte winkels iepen bleaunen en minsken mei in gefoel fan trepidaasje nei binnen rûnen, wiene oaren ferlitten, hast sûnder libben. Ferskate strjitten waarden ôfsletten mei auto's fan oproerplysje en legerauto's mei fjouwer tsjillen ferspraat. Guon gebieten kamen yn skamte by de oanwêzigens fan 'e plunderers. Foar it grutste part begrepen de minsken dy't hy seach net wat se dwaan moasten, dat hy foege syn stim ta oan wat hy leaude de autoriteiten te wêzen en noege se út om taflecht te sykjen wêr't se koene.
  
  En doe kamen se oan op it plak dêr't Drake en de oaren wachten, hopen en planden om Hayden Jay te rêden.
  
  Der binne mar in pear oeren ferrûn sûnt it begjin fan dizze dei. En no sochten se wanhopich nei in manier om in nukleêre bom te finen. Dahl wist dat der gjin weromkear wêze soe; hy koe net fuortrinne of yn bunkers ferbergje. It SPEAR-team siet der oant de ein oan. As de stêd hjoed stjert, sil it net wêze foar gebrek oan helden dy't besykje it te rêden.
  
  
  HAADSTIK Trijeëntritich
  
  
  Hayden bleau stil doe't Ramses aksje en reaksje rjochte, en herinnere syn manlju dy't de lieding hiene, en testen har absolute loyaliteit. Nei't se har fan 'e winkel foar sportguod slepen, twongen se har om ûnder har te rinnen op 3rd Avenue, namen doe tiid om har mobyltsje te finen en fuort te smiten en har kûgelfrij vest ôf te ripen. Ramses like wat kennis te hawwen oer trackingapparaten en har lokaasjes en bestelde syn manlju har shirt te ferwiderjen. It lytse apparaat waard gau fûn en ôfkarre, wêrnei't de groep har rinnen trochgie oer wat in folslein willekeurige rûte like te wêzen.
  
  Hayden krige de yndruk dat dit hielendal net it gefal wie.
  
  It duorre even. De groep skodde har gruttere wapens en swarte boppeklean, en iepenbiere har normale toeristyske unifoarm derûnder. Ynienen wiene se helder, ûnskuldich, diel fan hûnderten eangstige skaren dy't troch de stêdsstrjitten rûnen. Plysje en leger patrols linen guon fan 'e rûtes, mar de kamera's gewoanwei ien tsjustere steegje omleech en dan in oare oant se dúdlik wiene. Hayden krige in reservejack om te dragen. Op in stuit klommen se op foarriedige motorfytsen en rieden stadichoan út it sintrum fan Manhattan.
  
  Mar net te fier. Hayden woe mei alle macht dat se it boadskip oan immen - elkenien - krije koe, no't se de lokaasje fan 'e bom wist. It makke der neat út dat se har deadzje koenen - it gie der net om, dat dy fanatyk stoppe waarden.
  
  De fytsen rôlen in part de steech del, en doe folgen tsien minsken - de acht oerbleaune legionairs, Ramses en Price - elkoar troch in roastere metalen syddoar. Hayden fûn har midden yn har, in oarlochspriis, en hoewol't se har lot al wist, besocht se elke blik, elke feroaring fan rjochting en elk flústerjend wurd te fangen.
  
  Foarby de stikkene bûtendoar late in stjonkende binnengong nei in betonnen trep. Hjir draaide ien fan de manlju him nei Hayden en hold syn mes tsjin har kiel.
  
  "Stilte," sei Ramses, sûnder him om te draaien. "Ik soe leaver net deadzje dy foar no."
  
  Se klommen fjouwer ferdjippings op en bleaunen doe even foar de doar fan it appartemint stean. Doe't it iepen gie, dûkte de groep nei binnen, rûn sa hurd as se koene de gong út. Ramses bleau midden yn 'e keamer stean, de earms útstutsen.
  
  "En hjir binne wy," sei er. "Mei in miljoen eintsjes en op syn minst ien begjin. De ynwenners fan dizze stêd sille dit libben ferlitte sûnder te witten dat dit it begjin is fan ús nije paad, ús hillige oarloch. Dit-"
  
  "Werklik?" In droege stim ûnderbriek de tirade. "In diel fan my wol dy leauwe, Ramses, mar it oare diel, it slimmer, tinkt dat jo der fol fan binne."
  
  Hayden krige har earste goede blik op Julian Marsh. De Pyt seach frjemd, ferdraaid, as wie in part fan him yn in oar fold. Hy droech klean dy't nea passe soene, nettsjinsteande it jier of hjoeddeistige trend. It iene each wie swart, it oare wie wiid iepen en net te knipperjen, wylst de iene skuon der ôf foel. Rjochts fan him siet in opfallende brunette dy't Hayden net herkende, mar út 'e manier wêrop se tsjininoar oandrukt waarden, wie dúdlik dat se op mear as ien opsicht meiinoar ferbûn wiene.
  
  Dus, gjin bûnsmaat.
  
  Hayden seach mei ferachting hoe't Ramses reagearre op March's taunt. "Wissto it?" - frege de terroristyske prins. "Dat wy jo ferrifelje foardat wy jo sels moete. Foardat wy sels de namme wisten fan 'e gek dy't ús ivige flam yn it hert fan Amearika drage soe. Sels jo eigen, Tyler Webb, ferriede jo. "
  
  "Fuck Webb," sei Marsh. "En gean fuort."
  
  Ramses draaide laitsjen ôf. "Litte wy weromgean nei wat ik sei. Sels de minsken dy't hjir wurkje haatsje dizze stêd. It is te djoer, te folle toeristen. Gewoane manlju en froulju kinne hjir net wenje en stride om oan it wurk te kommen. Kinne jo jo de bitterens foarstelle dy't groeit tsjin it systeem en de minsken dy't it bliuwend stypje? Op brêgen en tunnels wurdt tol ynrekkene. Jo binne neat as jo gjin jild hawwe. Greid, habsucht, habsucht is oeral. En it makket my siik."
  
  Hayden wie stil, noch berekkene har folgjende beweging, noch seach Marsh syn reaksje.
  
  Ramses die in stap nei de kant. "En Alligator, myn âlde freon. Goed dy wer te sjen."
  
  Hayden seach hoe't de man mei de namme Alligator syn baas knuffelde. Besiket lyts, stil en miskien ûngemurken te bliuwen, berekkene se hoefolle stappen it nimme soe om by de doar te kommen. Foar no te folle. Wachtsje, wachtsje gewoan.
  
  Mar hoe lang koe se it betelje? Nettsjinsteande de wurden fan Ramses, frege se har ôf oft er sels in kearneksploazje wol foarkomme woe. It goede nijs wie dat de autoriteiten it loftrom sluten hiene, sadat de man gjin haast hie.
  
  Robert Price smiet him mei in kreun op in stoel. Hy frege de tichtstby lizzende legionair om in fleske aspirine, mar waard dúdlik negearre. Marsh sloech de eagen op de minister fan definsje.
  
  "Kin ik dy?"
  
  Priis snuffele djipper yn syn kessen.
  
  Hayden seach de rest fan 'e keamer om en seach no pas de itenstafel dy't by it fierste gerdinen stie.
  
  Ferdomme, wat is dit...?
  
  It wie lytser as se har foarsteld hie. De rêchsek wie grutter as de standert model, te grut om te passen yn de overhead compartment fan in fleantúch, mar soe net sjen te ûnhandich op 'e rêch fan in gruttere persoan.
  
  "Ik haw it oan dy ferkocht, March," sei Ramses. "Mei hope dat jo dit nei New York bringe. Hjirfoar sil ik foar altyd tankber wêze. Beskôgje it as in kado as ik jo sis dat jo en jo freon it alles-fortearjende fjoer fiele sille. Dit is it bêste dat ik jo biede kin, en folle better as in mes oer jo kiel. "
  
  Hayden memorearre de nukleêre bom - syn grutte, foarm en it uterlik fan 'e rêchsek - foar it gefal dat se it nedich wêze soe. D'r wie gjin manier dat se hjir hjoed dea moatten hie.
  
  Ramesses kearde him doe ta syn mannen. "Krij har klear," sei er. "En sparje de Amerikaanske teef gjin ounce pine."
  
  Hayden wist dat it kaam. It wie har net slagge om har hannen op 'e wei hjirhinne te binden, en no profitearre se dêr folslein fan. Safolle dingen hinget doe fan har ôf - it lot fan 'e stêd, it folk, it grutste part fan' e beskaafde wrâld. De faas oan har rjochterkant kaam goed fan pas, syn nekke de perfekte breedte foar har hân en krekt it juste gewicht om wat skea oan te dwaan. It sloech op 'e timpel fan 'e tichtstbyste man, skerpe stikken foelen op 'e flier. Doe't er syn hân opstuts, pakte Hayden it gewear, mar doe't se seach dat it feilich om syn skouder lei, joech se fuortendaliks yn, ynstee fan har greep op 'e loop om him noch mear út it lykwicht te smiten. De wapens wiene rjochte, mar Hayden negearre se allegear. It wie no suver in Last Chance Saloon ... net mear fjochtsje foar har libben - mear as in gefjocht foar it fuortbestean fan 'e stêd. En smokkelen se har hjir net samar ûnderdûker? Dit fertelde har dat fjoerwapens ferneatige wurde soene.
  
  De alligator kaam har fan 'e kant ôf, mar Ramses hold him tsjin. In oare nijsgjirrige ûntdekking. De alligator wie wichtich foar Ramses. It folgjende momint wie se fertarre, net by steat om te fokusjen bûten de earms en skonken dy't har opfallen. Ik slach ien of twa klappen ôf, mar der wie altyd noch ien. Dit binne gjin tv-skurken - beleefd wachtsjen op ien om rekke te wurden, sadat de oare kin yngripe. Nee, dy omsingelen har en foelen har yn ien kear oan, dat hoefolle oft se ek stoppe en sloech, noch twa sloegen har. De pine eksplodearre op mear plakken as se telle koe, mar se benutte har stroffeljen om in skerp stik fan 'e faas op te heljen en de twa manlju oer it gesicht en de earms te slaan. Se lutsen werom, bloedden. Se rôle op in pear skonken, en stjoerde har eigener tumbling. Se besocht in swiere mok foar it rút te smiten, tocht dat it de oandacht lûke soe, mar it ferdomde ding fleach sa'n heale meter fan it rút ôf.
  
  Wat soe Drake dwaan?
  
  Se wist it. Krekt dit. Hy sil fjochtsje oant syn alderlêste azem. Troch it bosk fan skonken socht se nei in wapen. Har eagen troffen de eagen fan March en de frou, mar se klonken allinnich noch strakker oan inoar, en fûnen treast yn de nuvere kommunikaasje. Hayden skopte en draaide, jubeljend foar elke amper ûnderdrukte gjalp, en fûn doe de bank efter har. Mei help fan dit as in helppunt, twong se harsels op 'e fuotten.
  
  In fûst sloech har yn it gesicht en de stjerren eksplodearren. Hayden skodde har holle, wist it bloed fuort, en sloech werom, wêrtroch't har tsjinstanner foel. In oare fûst sloech har op 'e kant fan 'e holle, en doe pakte de man har om 'e middel, sloech har fan 'e fuotten en lei har werom op 'e bank. Hayden smiet him oer syn rêch mei syn eigen momentum. Yn in sekonde wie se wer op 'e fuotten, mei de holle nei ûnderen, smiet se stompen op 'e ribben, nekke, lien en knibbels, smiet slach nei slach, skop nei slach.
  
  Se seach Ramses nei har ta stappe. "Acht minsken!" - hy âle. "Acht manlju en ien lyts famke. Wêr is dyn grutskens?
  
  "Op itselde plak as har aaien," sei Hayden ademloos, wêrtroch't se skea oanbrocht, wurch fiele, pine fan ferskate klappen, fjochtsjen fan grime. Dit soe net foar altyd duorje, en se hie gjin hope om te ûntkommen.
  
  Mar se hat noait ophâlden mei besykjen. Nea joech op. It libben wie in deistige striid, oft it letterlik wie of net. Doe't de krêft fan har stakings ferdwûn en de enerzjy út har ledematen luts, sloech Hayden noch, hoewol't har stakings net mear genôch wiene.
  
  De manlju tilden har oerein en sleepten har troch de keamer. Se fielde wat krêft werom nei har en rûn mei har laarzen oer har skien, wêrtroch't se raasde. De earms spanden har om har spieren hinne, triuwen har nei it fierste finster.
  
  Ramses stie oer de tafel dêr't de nukleêre aktetas op lei.
  
  "Sa lyts," sei er tinzen. "Sa ûnskiklik. En dochs sa memorabel. Bist it iens?"
  
  Hayden spuide bloed út har mûle. "Ik bin it iens dat jo it gekke wurk fan 'e ieu binne."
  
  Ramses joech har in fernuvere blik. "Do dochst? Jo realisearje jo dat it Julian Marsh en Zoe Shears fan The Pythians binne dy't dêr omleare, is it net? En harren lieder - Webb - wêr is hy? Ut om de wrâld te skodzjen foar in âlde argeologyske skat, tink ik. Ik folgje it lang-deade spoar fan in lang-deade aristokraat. Folget syn eigen gekke fuotstappen wylst de wrâld baarnt. Ik kom net ticht by de gekke baan fan 'e ieu, juffer Jay.
  
  En hoewol Hayden yntern joech ta dat er wat gelyk hie, bleau se stil. Oan 'e ein fan 'e dei soe in keamer mei filt op har allegearre moatte wachtsje.
  
  "Dus wat is it folgjende, binne jo ynteressearre om te witten?" frege Ramses har glimkjend. "No, net sa folle, om earlik te wêzen. Wy binne allegear wêr't wy wêze wolle. Jo binne mei in nukleêre bom. Ik bin mei Alligator, myn bomekspert. Myn minsken binne oan myn kant. Nukleêre bom? It is hast klear om... - hy bleau stil - ien te wurden mei de wrâld. Moatte wy sizze ... in oere fan no?"
  
  Hayden syn eagen ferrieden har.
  
  "Och haha. No freegje jo jo ôf. Is dit tefolle tiid foar jo? Dus tsien minuten?"
  
  "Nee," sykhelle Hayden. "Do kinst net. Asjebleaft. D'r moat wat wêze dat jo wolle. Iets dêr"t wy it oer iens kinne."
  
  Ramses stoarre har oan, as hie er, tsjin syn wil, ynienen meilijen mei har. "De som fan alles wat ik wol is yn dizze keamer. Ferneatiging fan 'e saneamde Earste Wrâld."
  
  "Hoe meitsje jo in deal mei minsken dy't jo allinich wolle deadzje of besykje te stjerren?" sei Hayden lûdop. "Of stopje se sûnder josels ta bloedfergieten ta te fallen. It Ultimate Dilemma foar de Nije Wrâld."
  
  Ramses lake. "Jo minsken binne sa dom." Hy lake. "It antwurd is: 'Jo moatte net'. Deadzje ús of oanbidde ús. Stop ús of sjoch ús oerstekke jo grinzen. Dat is dyn iennichste dilemma."
  
  Hayden wraksele wer doe't de manlju har nije shirt útlutsen en doe de bom pleatst, sadat it oan 'e foarkant fan har wie. It wie Alligator dy't nei foaren kaam en de rêchsek losmakke en ferskate triedden fan binnen losmakke. Se moasten wurde ferbûn oan in timer meganisme, Hayden wie wis. Sels sokke gekke terroristen soene gjin risiko hawwe om echte eksplosive apparaten los te meitsjen.
  
  Hja hope.
  
  De alligator luts de triedden en seach doe nei Ramses, wachtsjend op tastimming om troch te gean. De reus knikte. De manlju pakten de earmen fan Hayden en triuwe har nei foaren oer de tafel, har lichem bûgd oant de nukleêre bom tsjin har mage drukte. Se holden har doe op syn plak wylst Alligator de triedden earst om har rêch en boarst wikkele, dan tusken har skonken del en op it lêst omheech oant se oan 'e boaiem fan har rêch moete. Hayden fielde elke trek oan 'e triedden, elke beweging fan 'e rêchsek. Uteinlik brûkten se middelsterke riemen en duct-tape om te soargjen dat de nukleêre bom stevich oan har lichem siet en dat se der omhinne siet. Hayden testte har bannen en fûn dat se amper bewege koe.
  
  Ramses stie werom om it hânwurk fan 'e Alligator te bewûnderjen. "Perfekt," sei er. "De Amerikaanske duvel hat in ideale posysje ynnommen om syn lân te ferneatigjen. It is in passend hillichdom, lykas dizze sûndige stêd, foar de rest fan harren. No, Alligator, set de timer en jou ús genôch tiid om nei de bistetún te gean.
  
  Hayden hygde nei de tafel, earst skrokken en doe yn de war troch de wurden fan de terrorist. "Asjebleaft. Jo kinne dit net dwaan. Do kinst net. Wy witte wêr't jo binne en wat jo fan plan binne te dwaan. Wy kinne jo altyd fine, Ramses."
  
  "Jo bedoele jo freonen!" De alligator skreaude yn har ear, wêrtroch't se sprong en de nuke skodde. "Ingelsk... Khmannnn! Meitsje dy gjin soargen. Jim sille him wer sjen. Marsh hie wol wat wille mei him, mmm, mar wy sille ek!"
  
  Ramses bûgde ticht by har oare ear. "Ik tink jim allegearre fan de bazaar. Ik leau dat jo it ferneatige hawwe, myn reputaasje op syn minst twa jier ferneatige. Ik wit dat jim allegearre oanfallen myn kastiel, fermoarde myn liifwacht Akatash, fermoarde myn legionnaires en naam my fuort yn keatlingen. Foar Amearika. Lân fan dwazen. De hear Priis dêroer fertelt my dat jo allegear diel útmeitsje fan it team, mar net allinich dat. Jo neame josels famylje. No, is it net passend dat jo allegear byinoar binne oan 'e ein?"
  
  "Ferdomme," sykhelle Hayden boppe yn syn rêchsek. "Jo. Moai."
  
  "Och nei. It binne jo en jo famylje dy't wirklik de kop hawwe. Unthâld gewoan - Ramses die it. En dat ek dit net myn einspul is. Myn betrouberens is noch yndrukwekkender. Mar wit dat ik earne feilich sil wêze, laitsjen, wylst Amearika en de rest fan har westerske freonen implodearje.
  
  Hy bûgde him sadat syn lichem har en de ynhâld fan 'e rêchsekken ferplettere. "No is it tiid foar dyn lêste besite oan de bistetún. Ik sil Matt Drake de eare jaan dy te finen," flústere er. "As de bom ôfgiet."
  
  Hayden hearde de wurden, de ymplikaasjes dy't deryn ferburgen wiene, mar fûn harsels ôf te freegjen hokker feilige aksje yndrukwekkender wêze soe as wat er al pland hie.
  
  
  HAADSTIK Fjouwerentritich
  
  
  Hayden glide en rûn achterop in lytse frachtwein. De legionairs leine har, noch oan 'e bom, efter har oan 'e fuotten, wylst se oan beide kanten de banken besette. It dreechste fan de hiele reis wie om har út it appartemintegebou te krijen. De legionairs fergriemen gjin tiid om har te ferklaaien; se triuwden har wêr't se woene en gongen mei har wapens klear. Elkenien dy't se sjocht sil fermoarde wurde. Lokkich foar harren, liken de measte minsken de warskôgings te folgjen en bleaunen thús foar har tv's of laptops. Ramses soarge derfoar dat Hayden seach dat de frachtwein oan 'e kant fan' e dyk njonken in tsjustere steech helle, gnyskjend de hiele tiid.
  
  Swart mei spesjale krêften markearrings.
  
  Wa soe se tsjinhâlde? Underfreegje se? Miskien oer de tiid. Mar dat wie it hiele punt fan alles wat der oant no ta bard wie. De snelheid en útfiering fan elk diel fan it plan testten de reaksje fan Amearika op syn grinzen. De reaksjes waarden ferwachte, en it echte probleem wie dat de terroristen it gewoan net skele. Har iennichste doel wie de dea fan it folk.
  
  Se brûkten 57th Street om nei it easten te gean, om patrols en kordons te foarkommen wêr't se koene. D'r wiene puin, de ûneven ferlitten auto en groepen omstanners, mar de Alligator sels wie in lânseigen New Yorker en wist alle rêstiger, skynber ûnfruchtbere rûtes. De stêd syn macht oanbod systeem holp, wêrtroch't de bestjoerder om maklik werom nei de foarôf plande rûte. Se diene stadich, foarsichtich, wittende dat de Amerikanen noch reagearren, noch wachtsjen, en pas nei ferskate oeren realisearren se dat de bom der miskien al wie.
  
  Hayden wist dat sels no amtners fan it Wite Hûs foarsichtigens soene oanbefelje, folslein net yn steat om te akseptearjen dat har grinzen wiene oertrêden. D'r soene oaren besykje te profitearjen fan 'e situaasje. Lit ús Dodge noch mear kwytreitsje en de belestingbetellers ferneatigje. Se koe Coburn lykwols en hope dat syn neiste adviseurs like betrouber en ferstannich wiene as hy.
  
  De reis liet har mei kneuzingen. De legionairs stipen har mei de fuotten. Ynienen stops en grutte gatten makken har misselijk. De rêchsek beweecht ûnder har, syn hurde binnenste altyd zenuwens. Hayden wist dat dit wie wat Ramses woe - foar har lêste mominten om fol te wêzen mei skrik as de timer tikte.
  
  Minder as in healoere ferrûn. De diken wiene stil, as net leech. Hayden koe it net wis sizze. Yn in oare nije draai oan syn plan bestelde Ramses Gator om Marsh en Shears tegearre mei Hayden oan 'e bom te binen. De twa klagen, fochten, en begûnen sels te gûlen, dat Alligator tape har mûle en noas ticht, sieten dêr oant se bedarre, en lieten doe har noasters wat lucht ynsûgje. Marsh en Shears begûnen doe hast byinoar te gûlen. Miskien hiene se dreamen fan befrijing. Marsh squealed as in nijberne, en Shears snuffele as in jonge mei man gryp. As straf foar beide - en spitigernôch ek foar Hayden - liet Ramses se neaken oan in nukleêre bom binde, wat foar allerhanne problemen, kronkels en mear snuffeljen soarge. Hayden naam it goed, ferbylde de Lovecraftianske horror wêr't se no op lykje kinne en freget him ôf hoe't se de hel troch de bistetún komme soene.
  
  "Wy sille binnen ôfmeitsje," de Alligator seach kritysk nei de massa. "Maksimaal fiif minuten."
  
  Hayden fernaam dat de bommakker goed spruts by it omgean mei syn baas. Miskien soarge eangst foar dat syn stim ynienen opstie. Miskien opwining. Se draaide har oandacht doe't de frachtwein stoppe en de sjauffeur de motor in pear minuten stilset. Ramses stapte út 'e taksy, en Hayden suggerearre dat se miskien wêze by de yngong nei de bistetún.
  
  Lêste kâns.
  
  Se wraksele wanhopich, besocht fan side nei kant te swaaien en de ducttape fan har mûle te skraabjen. Marsh en Shears kreunen, en de legionairs stapten op har mei har learzens, wêrtroch it dreech waard om te bewegen, mar Hayden fersette har. It duorre mar in nuvere rommel, in ûnfatsoenlike wankeling, en de flaggen soene opstutsen wurde.
  
  Ien fan 'e legionairs flokte en sprong oer har hinne, en pinde har noch fierder tsjin 'e nukleêre lading en de efterkant fan 'e auto. Se kreunde yn 'e duct tape. Syn earms sloegen har om har lichem, foarkommen dat se har bewege, en tsjin 'e tiid dat Ramses weromkaam, koe se net sykhelje.
  
  Mei in licht razen fan de motor ried de frachtwein wer foarút. De auto ried stadich, en de legionair gie fuort. Hayden sykhelle djip, flokte har gelok en de gesichten fan elkenien om har hinne. De auto stoppe al gau en de bestjoerder sette de motor ôf. Der wie stilte doe't Ramses, no klaaid yn in rudimentêr unifoarm foar spesjale krêften, syn holle yn 'e efterbank stuts.
  
  "Doel berikt," sei er moedeleas. "Wachtsje op myn sinjaal en wês ree om se tusken jo te dragen."
  
  Helpeleas koe Hayden allinich sykhelje as fiif legionairs harsels om 'e bizarre bondel pleatsten en ree om it op te heffen. Ramses klopte op 'e doar, alles wie dúdlik, en ien man die iepen. De legionairs tilden doe de bondel de loft yn, droegen it út 'e bestelwein en brochten it lâns in mei beammen omjûn paad. Hayden knipperde doe't deiljocht har eagen rekke, en seach doe in glim fan wêr't se wie.
  
  In houten luifel stipe troch dikke bakstien pylders spand boppe, omjûn troch grien. In goed ynrjochte en ferhurde sinnestrap, it wie op it stuit ferlitten, lykas Hayden hie ferwachte dat de rest fan 'e bistetún wêze soe. In pear ûnferwachte toeristen hawwe miskien gebrûk makke fan 'e tinbefolke attraksjes, mar Hayden twifele oan dat de bistetún de kommende pear oeren elkenien talitte soe. Meast wierskynlik oertsjûge Ramses de feiligens fan 'e bistetún dat spesjale troepen der wiene om folsleine feiligens fan it gebiet te garandearjen. Se waarden droegen lâns in paad omseame mei bôgen en hingjende grien oant se waarden stoppe troch in syddoar. De alligator krige yngong mei geweld, en doe fûnen se harsels yn in keamer mei hege plafonds, besteande út houten paden, brêgen en in protte beammen dy't holpen om te gean mei de fochtige sfear.
  
  "Tropyske sône," knikte Ramses. "No, Alligator, nim it pakket en set it fierder yn 'e kream. Wy hawwe gjin betiid tafal observaasjes nedich. "
  
  Hayden en de rest fan har prekêre bedriuw bedarre op 'e houten flier. De alligator paste in pear riemen oan, foege mear duct-tape ta foar stabiliteit, en focht doe mei in rol ekstra draad oant hy oankundige dat de detonator feilich om 'e finzenen wikkele wie.
  
  "En de draaiknop?" frege Ramses.
  
  "Binne jo wis dat jo dit tafoegje wolle?" Alligator frege. "Marsh en Shears kinne dit te betiid begjinne."
  
  Ramses knikte betochtsum nei de man. "Do hast gelyk". Hy hurkte neist it pakket, de rêchsek lei op 'e flier, Hayden bûn direkt boppe, en doe Marsh en Zoey boppe op har. Ramses syn eagen wiene gelyk mei de holle fan Julian Marsh.
  
  "Wy sille in gefoelichheidsskeakel tafoegje," sei er rêstich. "In rotearjend apparaat dat, as jo optild wurde of grutte bewegingen meitsje, de bom laat ontploffen. Ik advisearje jo om te bliuwen en te wachtsjen oant de teamgenoaten fan Miss J oankomme. Sit gjin soargen, it duorret net lang."
  
  Syn wurden stjoerde rillingen del Hayden syn lichem. "Hoe lang?" hja wist út te blaasjen.
  
  "De timer sil ynsteld wurde foar ien oere," sei Ramses. "Krekt genôch tiid om Alligator en ik yn feiligens te litten. Myn manlju sille oerbliuwe mei de bom, in lêste ferrassing foar jo freonen as se jo slagje te finen.
  
  As?
  
  Ramses gyng oerein, en seach noch in lêste blik op it pakket dat er klearmakke hie, nei it minsklik fleis en de fjoerstoarm dêrûnder, nei de eangstige útdrukkingen op har gesichten en de macht dy't er oer har allegearre toande.
  
  Hayden die har eigen eagen ticht, no net yn steat om te bewegen, de ferskriklike druk drukte har boarst yn in ûnferbidlike bom en makke it dreech om te sykheljen. Dit kinne har lêste mominten wêze en d'r wie neat dat se koe dwaan nei't se Alligator gloarje hearde oer it ynstellen fan de gefoelichheidsskeakel, mar se soe ferdomd wêze as se se soe trochbringe yn 'e Tropyske Sône fan' e Central Park Zoo yn New York. Ynstee soe se weromfierd wurde nei de bêste tiden fan har libben, nei de Manos en harren tiid op Hawaï, nei de paden fan Diamond Head, de brâning fan North Beach en de fulkanyske bergen fan Maui. Restaurant op in aktive fulkaan. In plak boppe de wolken. Reade drek efter de diken. De flikkerjende ljochten lâns Kapiolani en dan it strân oan 'e ein fan alle strannen, skomjend ûnder de ferspriedende reade ljochten fan' e skemer en soargeleas, it ienige echte plak yn 'e wrâld dêr't se koe ûntkomme oan alle stress en soargen fan it libben.
  
  Hayden gyng der no hinne, mei de klok tikkende.
  
  
  HAADSTIK Fiifentritich
  
  
  Drake wachte op it plysjeburo, en fielde him folslein helpleas doe't se oan elke tip hongen, elke sighting, elke lytse hint oer Ramses, Hayden, of de nukleêre bom. De wierheid wie dat New York te grut wie om yn in kwestje fan oeren te dekken, en de tillefoans gongen fan 'e hook. Har ynwenners wiene te mannich en har besikers te mannich. It kin it leger tsien minuten duorje om it Wite Hûs te berikken, mar nettsjinsteande alle bewakers en feiligensmaatregels, hoe lang soe it duorje om dit relatyf lytse plak te sykjen? No, tocht Drake, nim dit senario nei New York en wat krije jo? It wie in seldsum ynsidint dêr't befeiligingsmachten terroristen fongen dy't har gruwelijkheid feitlik útfierden. Yn 'e echte wrâld waarden terroristen efterfolge en opspoard nei de rellen.
  
  Dahl kaam einlings oan, dy't ûnrêstich en wrâldwurch seach, mei de rest fan it SPEAR-team efter him. Kenzi begon ûnferklearber om him hinne te sjen en frege wêr't de foarsjenning foar opslach fan bewiis wie. Dahl rôle gewoan syn eagen nei har en sei: "Lit har gean, oars sil se noait tefreden wêze." De rest fan it team drokte om en harke nei wat Drake te sizzen hie, wat, oars as soargen oer Hayden, net folle wie.
  
  Moore ferienfâldige de saak. "Minsken witte oer de terroristyske bedriging foar de stêd. Wy kinne net evakuearje, hoewol wy net stopje dyjingen dy't besykje te ferlitten. Wat bart der as de bom ûntploft? Ik wit it net, mar it is net oan ús om no te tinken oer ûnderlinge beskuldigings. Us systemen binne del, mar oare ynstânsjes en siden hawwe tagong ta oare kanalen. Wy fergelykje se as wy prate. De measte systemen rinne. De strjitten fan New York binne stil, mar noch drok yn ferliking mei de measte stêden. Diken ek."
  
  "Mar noch neat?" frege Smith fernuvere.
  
  Moore suchte. "Myn freon, wy beantwurdzje hûnderten oproppen per minuut. Wy omgean mei elke psycho, elke prankster, en elke regelmjittich bang goede boarger yn 'e stêd. It loftrom is sletten foar elkenien útsein ús. Wy soene de Wi-Fi, it ynternet en sels de tillefoanlinen útsette, mar begrype dat wy krekt sa wierskynlik in pauze fan dizze avenue nimme as wy binne fan in strjitpolis, in FBI-agint of, wierskynliker, in lid fan it publyk."
  
  "Under dekking?" frege Dahl.
  
  "Der is foar safier"t wy witte net ien sel mear. Wy kinne allinich oannimme dat de sel dy't Ramses no beskermet, lanlik en lokaal rekrutearre is. Wy leauwe net dat ús undercover-aginten kinne helpe, mar se ûndersykje alle mooglike opsjes.
  
  "Dus wêr bliuwt dit ús?" Lauren frege. "Wy kinne de kamera, Ramses, Price of Hayden net fine. Wy hawwe gjin nukleêre bom fûn," se bestudearre elk gesicht, noch yn hert in boarger grutbrocht op syndicated shows dêr't alle puzzel stikken linen yn de lêste act.
  
  "Tippen is wat it normaal docht," sei Moore. "Immen sjocht wat en feroarsaket it. Witte jo wat se hjir de hite tip-searje neame? Twa kaartsjes nei de himel, nei it âlde ferske fan Eddie Money.
  
  "Dus, wachtsje wy op de oprop?"
  
  Drake lied Lauren út op it balkon. It toaniel hjirûnder wie frantic, mei de pear plysjes en aginten dy't noch libje, wrakselje mei shell shock doe't se har wei pikten troch puin en brutsen glês, beantwurdzjen fan oproppen en klopjende kaaien, guon mei bloedige ferbiningen wikkele om har earms en hollen, oaren mei har fuotten omheech, grimasjend fan pine.
  
  "Wy moatte dêr del," sei Lauren. "Help harren."
  
  Drake knikte. "Se fjochtsje in ferliezende slach en it is net iens in hub mear. Dizze jonges wegeren gewoan fuort te gean. Dit betsjut foar harren mear as in reis nei it sikehûs. Dit is wat goede plysjes dogge en it publyk sjocht it selden. De parse bringt allinnich mar min nijs wer en wer, kleurt de algemiene miening. Ik sis dat wy se ek sille helpe."
  
  Se gongen rjochting de lift en doe draaide Drake him om, ferrast om it hiele team efter him te sjen. "Wat?" - hy frege. "Ik haw gjin jild".
  
  Alicia glimke wurch. Sels Beau slagge in glimke. It SPEAR-team hie hjoed sels in protte meimakke, mar wiene noch sterk, klear foar mear. Drake seach in protte kneuzingen en oare wûnen dy't goed ferburgen wiene.
  
  "Wêrom laden jim net op? En nim ekstra munysje mei. As wy dit einlings einigje, sille wy in drege tiid hawwe. "
  
  "Ik sil it útfine," sei Kinimaka. "It sil in ôflieding leverje."
  
  "En ik sil helpe," sei Yorgi. "Ik ha it dreech om sels Drake's aksint te begripen, dus it soe ferlern gean mei in Amerikaansk aksint."
  
  Dahl lake doe't er by Drake by de lift kaam. "Myn Russyske freon, jo hawwe it folslein efterút."
  
  Drake sloech de Sweed, wêrtroch't mear kneuzingen, en naam de lift del nei de earste ferdjipping. It SPEAR-team grypte doe yn wêr't se koene, beantwurde nije oproppen en registrearje ynformaasje, ynterviewe bewenners en stelde fragen, en omliede petearen dy't neat mei de need te krijen hienen nei oare tawiisde stasjons. En hoewol't se wisten dat se nedich wiene en holpen, wie gjinien fan har der bliid mei, gewoan om't Hayden noch mist en Ramses bleau op frij. Oant no ta hat er se ferslein.
  
  Hokker oare trúkjes hie er yn 'e mouwe?
  
  Drake stjoerde in oprop troch oer in ûntbrekkende sibben en stjoerde in oare oangeande oneffen bestrating. It switchboard bleau aktyf, en Moore rekkene noch op de tip, syn kaartsje nei de himel. Mar Drake waard al gau dúdlik dat de tiid hurder rûn as molke dy't út in stikkene kontener spielde. It iennichste dat him oanhâlde wie dat er ferwachte dat Ramses op syn minst ien kear belje soe. Dizze man liet himsels noch sjen. Drake twifele dat er op de knop drukke soe sûnder op syn minst in bytsje teatraaler te besykjen.
  
  De plysje rûn it stasjon, mar it team holp troch oan tafels te sitten en berjochten troch te jaan. Dahl gie kofje. Drake kaam by him foar de tsjettel, en fielde him ekstreem helpleas en net op syn plak doe't se wachtten op ynformaasje.
  
  "Litte wy oer de earste prate," sei Drake. "Is dit dy ea earder bard?"
  
  "Nee. Ik begryp hoe't Ramses it slagge om al dy jierren te ferbergjen. En ik tink dat it apparaat gjin stralingshântekening produseart, om't se it noch net hawwe ûntdutsen. De man dy't dy bom wer ynpakte wist definityf wat er die. Myn gis is eks-US-militêr.
  
  "Wêrom? D'r binne in protte minsken dy't strieling beskermje kinne."
  
  ,,Dat jildt ek foar oare saken. Lokale kennis. It geheime team dat hy gearstalde. Merk myn wurden, âlde Drake, se binne eardere SEALs. Spesjale operaasje."
  
  Drake gegoten wetter wylst Dahl spooned yn korrels. "Meitsje it sterk. Yn feite, witte jo sels wat it is? Hat "Instant" de Noardpoal noch berikt?
  
  Dahl suchte. "Oploskoffie is it wurk fan 'e duvel. En ik ha noch noait op de Noardpoal west."
  
  Alicia glide troch de iepen doar fan 'e keamer. "Wat wie it? Hearde wat oer de peal en wist krekt dat myn namme derop stie.
  
  Drake koe syn glimke net ferbergje. "Hoe giet it mei dy, Alicia?"
  
  "De skonken pine. Ik ha pine yn'e holle. Heart pine. Oars bin ik gewoan goed."
  
  "Ik bedoel-"
  
  De oprop fan 'e X-Ambassadors ferdronken syn folgjende wurden, dy't fan 'e sprekker fan syn mobyl kamen. Mei de tsjettel noch fêst, brocht er it apparaat op it kin.
  
  "Hallo?"
  
  "Kinsto my noch?"
  
  Drake sette de tsjettel mei sa'n krêft oan, dat it koartlyn siede wetter op syn hân spatte. Hy hat it noait fernaam.
  
  "Wêr bisto, bastard?"
  
  "No. Soe jo earste fraach net wêze "wêr binne de kearnwapens" of "hoe gau sil ik eksplodearje"? In djip fernuvere brul rûn troch de line.
  
  "Ramses," sei Drake, tinkend om de sprekker oan te setten. "Wêrom net direkt nei it punt komme?"
  
  "Och, wat is dêr sa grappich oan? En jo fertelle my net wat ik dwaan moat. Ik bin in prins, eigner fan keninkriken. Ik haw in protte jierren regearre en sil noch folle mear regearje. Lang nei't jo krokant wurde. Tink der oer nei".
  
  "Dus hawwe jo noch hoepels wêr't wy troch kinne springe?"
  
  "It wie ik net. It wie Julian Marsh. Dizze man is gek op syn minst, dus ik sette him yn kontakt mei jo agent Jay.
  
  Drake huvere, seach nei Dahl. "It is goed mei har?"
  
  "Foar no. Hoewol hy sjocht in bytsje stiif en pynlik. Se docht har bêst om hielendal stil te bliuwen.""
  
  In gefoel fan foarboaden draaide yn Drake syn mage. "En wêrom is dit?"
  
  "Dat, fansels, it beskeadiget de bewegingssensor net."
  
  Myn God, tocht Drake. "Do smoarge. Hawwe jo har oan in bom bûn?"
  
  "Se is de bom, myn freon."
  
  "Wêr is it?"
  
  "Wy komme dêr. Mar om't jo en jo freonen genietsje fan in goede run, en om't jo al opwarmd binne, tocht ik wêrom jo jo net in kâns jaan? Ik hoopje dat jo riedsels leuk fine. "
  
  "Dit is gekkewurk. Do bist gek, boartsje mei safolle libbens. Puzels? Los it foar my op, klootzak. Wa sil op jo lichem pisje as ik it yn 'e brân stek?"
  
  Ramses wie efkes stil, like te tinken. "Dus de wanten binne echt út. Dit is goed. Ik haw echt plakken om te gean, om gearkomsten by te wenjen, om folken te beynfloedzjen. Dus harkje -"
  
  "Ik hoopje echt dat jo d'r sille wachtsje," ûnderbriek Drake, en fiske fluch út "As wy dêr komme."
  
  "Spitigernôch Nee. Hjir nimme wy ôfskie. Lykas jo wierskynlik witte, brûk ik jo om te ûntkommen. Dus, lykas jo minsken sizze - tank foar dit.
  
  "Och-"
  
  "Ja Ja. Neek my, myn âlden en al myn bruorren. Mar it binne jo en dizze stêd dy't sille einigje geschroefd. En ik, wa sil trochgean. Dus tiid wurdt no in probleem. Binne jo ree om te smeken om jo kâns, lytse Ingelsman?
  
  Drake fûn syn profesjonaliteit wittende dat dit har ienige opsje wie. "Fertel my".
  
  "Myn antiseptika sil de wrâld fan ynfeksje yn it Westen skjinmeitsje. Fan reinwâld oant reinwâld is dit diel fan 'e luifel. Da's alles ".
  
  Drake makke in grimas. "En it is alles?"
  
  "Ja, en om't alles wat jo dogge yn 'e saneamde beskaafde wrâld wurdt mjitten yn minuten, oeren, sil ik de timer op sechstich minuten ynstelle. Moai, ferneamd rûn nûmer foar dy."
  
  "Hoe ûntwapenje wy dit?" Drake hope Marsh hie net neamd deaktivearring koades.
  
  "Och ferdomme, witst it net? Tink dan mar oan dit - in nukleêre bom, benammen in kofferkearnbom, is in presys en perfekt balansearre meganisme. Alles is miniaturisearre en krekter, lykas ik bin wis dat jo sille wurdearje. Dit sil fereaskje ... ferfining.
  
  "Sofistikaasje?"
  
  "Sofistikaasje. Sjoch ditris".
  
  Mei dizze wurden makke Ramses de oprop los, en liet de line dea. Drake raasde werom nei it kantoar en raasde op it hiele stasjon om te stopjen. Syn wurden, syn toan fan stim, makken hollen, eagen en lichems nei him ta draaien. Tillefoans waarden yn 'e stand set, oproppen waarden negearre, en petearen waarden stoppe.
  
  Moore seach nei it gesicht fan Drakes, en sei doe: "Sket jo tillefoans út."
  
  "Ik haw it," rôp Drake. "Mar wy moatte wat ferstân meitsje ..." Hy herhelle it riedsel wurd foar wurd. "Hast op," sei er. "Ramses joech ús sechstich minuten."
  
  Moore bûgde oer it rûzige balkon, tegearre mei Kinimaka en Yorgi. Alle oaren kearden him om. Doe't syn wurden de minsken begûnen te berikken, begûnen se te gûlen.
  
  "No, antiseptika is in bom. It is dúdlik".
  
  "En hy is fan doel it op te blazen," flústere ien. "It is gjin bluf."
  
  "Fan reinwâld nei reinwâld?" sei Mai. "Ik befetsje it net".
  
  Drake sloech it om 'e holle. "Dit is in berjocht foar ús," sei er. "It begon allegear yn it Amazone reinwâld. Wy seagen him earst op 'e merke. Mar ik begryp net hoe't it wurket foar New York."
  
  "Mar oars?" Smith sei. "In part fan de flier ûnder de luifel? ik net-"
  
  "Dit is in oare reinwâldreferinsje," rôp Moore del. "Is de baldak net wat se fêste beambedekking neame? De flier is bedekt mei kreupelhout."
  
  Drake wie der al. "Dit is wier. Mar as jo dit akseptearje, dan fertelt hy ús dat de bom ferburgen is yn it reinwâld. Yn New York," Hy knikte. "Maakt gjin sin."
  
  Stilte hearske op it stasjon, de soarte fan stilte dy't in persoan kin stuntsje oant it punt fan helpleazens of him elektrisearje kin oant it punt fan glâns.
  
  Drake hie nea mear akuut bewust west fan it ferrin fan 'e tiid, elke sekonde fol mei it needlottige rin fan' e Doomsday-klok.
  
  "Mar New York hat wol in reinwâld," sei Moore úteinlik. "By de Central Park Zoo. It is lyts, neamd "Tropical Zone", mar it is in mini ferzje fan it echte ding.
  
  "Under de luifel?" Dahl drukte.
  
  "Ja, dêr steane beammen."
  
  Drake twifele noch in sekonde, pynlik bewust dat sels dit har in protte libbens koste koe. "Wat oars? Oare suggestjes?
  
  Allinnich stilte en lege blikken begroete syn fraach.
  
  "Dan binne wy der allegear yn," sei er. "Gjin kompromissen. Gjin grappen. It is tiid om in ein te meitsjen oan dizze mytyske bastard. Krekt as wy de lêste kear diene."
  
  Kinimaka en Yorgi raasden nei de trep.
  
  Drake liedt it hiele team yn 'e eangstfolle strjitten fan New York.
  
  
  HAADSTIK SESENSTRIDIG
  
  
  Nei oanlieding fan Moore's ynstruksjes, fergriemde it team fan tsien man noch mear kostbere minuten troch in steegje te feroarjen om in pear plysjeauto's te befeljen. De oprop wie makke troch de tiid dat se dêr oankamen, en de plysjes wachten, har ynspanningen om de strjitten skjin te meitsjen begon frucht te dragen. Smith gyng by it iene tsjil sitten, Dahl oan it oare, de auto's draaiden har sirenes en flitsende ljochten oan en raasden om 'e hoeke fan 3rd Avenue, baarnend rubber, rjocht nei de bistetún. Gebouwen en bange gesichten raasden foarby mei fjirtich, doe fyftich kilometer yn 'e oere. Smith smiet de ferlitten taksy oan 'e kant, sloech de foarkant derfan, stjoerde it rjochtút. Der wie mar ien plysjekordon ûnderweis, en se hiene al opdracht krigen om se troch te litten. Se rieden troch in hastich frijmakke krusing, en rûnen de sechstich tichterby.
  
  Drake negearre hast de nije oprop op syn mobyltsje, en tocht dat it Ramses soe wêze kinne om werom te roppen om te gloatsjen. Mar doe tocht er: ek dit kin ús wol wat oanwizings jaan.
  
  "Wat?" - blafte er koart.
  
  "Drake? Dit is presidint Coburn. Hawwe jo in minút?"
  
  De Yorkshireman sprong ferrast, doe kontrolearre syn GPS. "Fjouwer minuten, hear."
  
  "Dan harkje. Ik wit dat ik jo net hoech te fertellen hoe slim it sil wêze as dizze bom ûntploffe mei. Ferjilding is ûnûntkomber. En wy witte net iens de wiere nasjonaliteit of politike oanstriid fan dit karakter Ramses. Ien fan 'e grutte problemen dy't ûntstiet is dat in oar personaazje - Alligator - dit jier fjouwer kear yn Ruslân west hat."
  
  Drake syn mûle feroare yn sân. "Ruslân?"
  
  "Ja. Dit is net beslissend, mar..."
  
  Drake wist krekt wat dy pauze betsjutte. Neat soe beslissend wêze moatten yn in wrâld manipulearre troch nijskanalen en sosjale media. "As dizze ynformaasje útkomt -"
  
  "Ja. Wy sjogge nei in evenemint op heech nivo."
  
  Drake woe fansels net witte wat dat betsjutte. Hy wist dat d'r op it stuit minsken yn 'e wide wrâld wiene, ekstreem machtige minsken, dy't de middels hiene om in kearnoarloch te oerlibjen, en se stelden har faak foar hoe't it wêze soe as se yn in folslein nije, amper bewenne wrâld libje koene. Guon fan dizze minsken wiene al lieders.
  
  "Defusearje de bom as it nedich is, Drake. Ik waard ferteld dat NEST is op 'e wei, mar sil oankomme nei dy. As de oaren. Alle. Dit is ús nije tsjusterste oere."
  
  "Wy sille dit stopje, hear. Dizze stêd sil libje om moarn te sjen."
  
  Doe't Drake de oprop beëinige, lei Alicia har hân op syn skouder. "Dus," sei se. "Doe't Moore sei dat it in reinwâld en in mini reinwâld wie, bedoelde hy dat d'r ek slangen soene wêze?"
  
  Drake bedutsen har hân mei syn. "D'r binne altyd slangen, Alicia."
  
  Mai hoaste. "Guon binne grutter as oaren."
  
  Smith draaide har auto om 'e file, passearre in glimmende ambulânse mei har doarren iepen en paramedici dy't wurken oan' e minsken dy't belutsen wiene by it ynsidint, en sette nochris syn foet op it gaspedaal.
  
  "Hast fûn wat jo sochten, Mai?" Alicia sei gelyk en beleefd. "Wannear hawwe jo it team efterlitten?"
  
  It barde allegear sa lang lyn, mar Drake herinnerde my dat Mai Kitano fuortgie, har holle fol mei skuld foar de deaden dy't se ûnbedoeld feroarsake hie. Sûnt dat iene ynsidint tidens it sykjen nei har âlden - de moard op in yakuza jildwasker - is in protte feroare.
  
  "Myn âlden binne no feilich," sei Mai. "As Grace. Ik fersloech de clan. Chica. Jaan. Ik fûn in protte fan wat ik socht. "
  
  "Dus wêrom binne jo weromkommen?"
  
  Drake fûn syn eagen stevich oan 'e dyk en syn earen drukte nei de efterbank. It wie in ûngewoane tiid om gefolgen te besprekken en besluten út te daagjen, mar it wie aardich typysk foar Alicia, en it kin har lêste kâns wêze om dingen goed te meitsjen.
  
  "Wêrom kaam ik werom?" - Wat? - Herhelle May fleurich. "Om't ik skele. Ik hâld fan dit team."
  
  Alicia fluite. "Goed antwurd. Dit is de ienige reden?"
  
  "Jo freegje oft ik werom bin foar Drake. As ik mar ferwachte hie dat jim twa wat nij begryp bouwe. As ik mar in sekonde tocht hie dat er fierder gie. Al koe er my in twadde kâns jaan. No, it antwurd is ienfâldich - ik wit it net.
  
  "Tredde kâns," sei Alicia. "As hy dom genôch wie om jo werom te bringen, soe dit jo tredde kâns wêze."
  
  Drake seach de yngong nei de bistetún oankommen en fielde de tanimmende spanning op 'e efterbank, de skerpe en ûnbetroubere emoasjes yn him razen. Dêrfoar hiene se in keamer nedich, leafst mei sêfte bekleding.
  
  "Sjoch it op, jonges," sei er. "Wy binne hjir".
  
  "It is noch net dien, Sprite. Dizze Alicia is in nij model. Se besleat net mear yn 'e sinne te rinnen. No steane wy, wy leare en wy komme troch dit.
  
  "Ik sjoch it en bewûnderje it," sei Mai. "Ik hâld echt fan de nije dy, Alicia, nettsjinsteande wat jo miskien tinke."
  
  Drake kearde him ôf, fol mei wjerskanten respekt en folslein yn 'e war oer hoe't dit senario úteinlik kin spylje. Mar it wie tiid om it no allegear fuort te setten, op 'e planke te setten, om't se rap in oare Armageddon naderen, soldaten, ferlossers en helden oant it ein.
  
  En as se seagen, miskien skaken spylje, soene sels God en de Duvel har sykheljen ferlieze.
  
  
  HAADSTIK SJANENTRIDIG
  
  
  Smith raasde syn bannen by de lêste bocht en trape doe mei in swiere foet op it rempedaal. Drake die de doar iepen foardat de auto stoppe en swaaide syn skonken út. Mai wie de efterdoar al út, Alicia in stap efter. Smith knikte nei de wachtsjende plysjes.
  
  "Se seine dat jo de rapste manier moatte witte nei de Tropyske Sône?" frege ien fan de plysjes. "No, folgje dit paad rjochttroch." Hy wiisde. "It sil oan de linkerkant wêze."
  
  "Dankewol". Smith naam de gidskaart en liet dy oan de oaren sjen. Dahl rûn op by in joegen.
  
  "Wy binne klear?"
  
  "De manier wêrop wy kinne wêze," sei Alicia. "Och sjoch," sei se nei de kaart. "Se neame de kadowinkel op it terrein in bistetún."
  
  "Dan geane wy."
  
  Drake gie de bistetún yn mei syn sinnen ferheven, ferwachte it slimste en wist dat Ramses mear as ien ferfelende trúk yn 'e mouwe hie dy't neat mei him te krijen hie. De groep ferspraat en tinne út, al bewege hurder as se moatte hawwe en sûnder foarsichtigens, mar wittende dat elke sekonde dy't foarby wie in nije deaslach. Drake joech oandacht oan de buorden en seach al gau de Tropyske Sône foarút. Doe't se oankamen, begûn it lânskip om har hinne te bewegen.
  
  Acht minsken naaiden út de ûnderdûkers, tekene messen doe't se opdracht krigen om de lêste slach fan 'e rêders pynlik en ekstreem bloedich te meitsjen. Drake dûkte ûnder de swing en smiet de eigner oer syn rêch, en moete doe de folgjende oanfal frontaal. Bo en May binne nei foaren kommen, harren fjochtfeardigens binne hjoed nedich.
  
  Alle acht oanfallers droegen lichemswapens en maskers, en se fochten sa kompetent as Drake hie ferwachte. Ramses keas nea fan 'e boaiem fan' e peal. Mai paride in flugge jab, besocht har earm te brekken, mar fûn it ferdraaid, har eigen lykwicht ôfsmiten. De folgjende klap miste har skouder, opnommen troch har eigen vest, mar joech har in momint stil. Beau rûn tusken har allegear, in wiere skaad fan 'e dea. De legionairs fan Ramses lutsen har werom of sprongen oan 'e kant om de Frânsman te mijen.
  
  Drake bûgde efteroer tsjin de barriêre, en helle syn hannen op. It hek efter him barste doe't syn tsjinstanner mei beide fuotten fan 'e grûn skopte. Beide manlju rôlen op in oar paad, wrakseljend wylst se rôlen. De Ingelsman sloech fûst nei fûst op 'e holle fan 'e legionair, mar slagge der allinnich yn om de hân te slaan as ferdigening. Hy tilde syn lichem nei wêr't er it woe, gyng op 'e knibbels op en sloech de fûst del. It mes gleed omheech en trochboarde syn ribben, nettsjinsteande syn ferdigening noch sear. Drake ferdûbele syn oanfal.
  
  Tichtbestriding by de yngong nei de Tropyske Sône is yntinsivere. May en Bo fûnen de gesichten fan harren tsjinstanners. Bloed spatte oer de hiele groep. Legionnaires foelen mei brutsen ledematen en harsenskodding, en de wichtichste oertreder wie Mano Kinimaka. De enoarme Hawaiian ferplettere syn oanfallers mei in bulldozer, as besocht er de weagen sels te trotsjen, se yn stikken te slaan. As in legioenaris him yn 'e wei stie, sloech Kinimaka genedeleas, in boppeminsklike middenfjilder, in ûnferwoastbere ploeg. Syn paad wie folslein ferkeard, sadat sawol Alicia as Smith op 'e râne stienen út syn wei te dûken. De legionairs kamen njonken har telâne, gromjend, mar se wiene maklik ôf te meitsjen.
  
  Dahl wiksele mei wat feardigens fan hân nei hân. De messlaggen waerden hurd en fluch slein, earst leech, doe heech, doe op boarst en gesicht; de Sweed blokkearre se allegear mei bliksemsnelle refleksen en hurd fertsjinne feardigens. Syn tsjinstanner joech net op, klinysk yn syn prestaasje, en fielde gau dat hy syn gelikense moete hie en in ferskil moast meitsje.
  
  Dahl stapte oan 'e kant doe't de legionair syn skonken en earmtakke brûkte as fuortsetting fan' e mesoanfallen. De earste elbow sloech him op 'e timpel, ferhege syn bewustwêzen en holp him om in myriade fan oanfallen te antisipearjen. Hy foel op ien knibbel, en sloech ûnder syn oksel direkt yn 'e kûle en it senuwkluster dêr, wêrtroch't de legioenêr syn blêd yn pine falle liet. Uteinlik wie it lykwols de stride Kinimaka dy't de fjochter delfoel, spieren skjin opladen, bonken brekke en pezen skuorre. Mano hie swarte kneuzingen lâns syn kaak en wangbonken en rûn mei in hink, mar neat koe him tsjinhâlde. Dahl stelde him foar dat hy soe crashe troch de kant fan it gebou lykas de Hawaiian Hulk as de doar wie op slot.
  
  Kenzi fûn it makliker om om 'e rânen fan' e striid te fleanen, skea oan wa't se koe en beklage it feit dat se har katana noch net hie. Dahl wist dat se in learde spesjale feardigens hie en de iene legionnaire nei de oare koe oanfalle, elk mei ien slach deadzje, wat de kostbere tiid fan it team besparret. Mar de dei wie hast foarby.
  
  Hoe dan ek.
  
  Drake fûn dat syn Flurry-fûst de klap ôfwiisde. Hy foel op 'e kant doe't in legionair syn pols beet en him draaide. Pine ferfoarme syn trekken. Hy rôle mei in abnormale tilt, liet de druk los en fûn himsels oantlit ta oantlit mei syn tsjinstanner.
  
  "Wêrom?" hy frege.
  
  "Hjir gewoan om jo te fertragen," gnyske de legionair. "Tik tûk. Tik tik."
  
  Drake triuwde hurd ôf, no op syn fuotten. "Jo sille ek stjerre."
  
  "Wy sille allegear stjerre, gek."
  
  Te krijen mei sa'n fanatisme, sloech Drake sûnder genede, en bruts de man syn noas en kaak, lykas syn ribben. Dizze minsken wisten krekt wat se diene, en dochs bleaunen se te fjochtsjen. Net ien man ûnder harren fertsjinne in oare sucht.
  
  Gasjend rjochte de legionair syn mes op Drake. De Yorkshireman fong it, draaide it en draaide it om, sadat it lem de skedel fan 'e oare man yn 'e holle kaam. Foardat it lichem it gers rekke, die Drake mei oan de wichtichste striid.
  
  It wie in nuvere en gekke striid. Blaas nei slach en ferdigening nei ferdigening, einleaze rotaasje yn posysje. It bloed waard wiske út 'e eagen, elbows en knibbels waarden eliminearre yn' e midden fan 'e bout, en sels ien dislocated skouder waard werom nei syn plak tanksij Smith syn eigen gewicht. It wie rau, sa echt as it wurdt.
  
  En doe gyng Kinimaka om alles hinne, sloech, raasde yn, ferniele wêr't er koe. Op syn minst trije fan 'e fallen, brutsen legionairs wiene syn dwaan. Beau helle noch twa, en doe wurken May en Alicia gear om de lêste ôf te meitsjen. Doe't er foel, kamen se oantlit ta oantlit, fûsten omheech, striid woede en bloedlust flaming tusken harren, flitsende as lasers yn harren eagen, mar it wie Beau dy't skieden harren.
  
  "Bom," sei er.
  
  En doe kearden ynienen alle gesichten nei Drake.
  
  "Hoe lang hawwe wy noch?" frege Dahl.
  
  Drake wist it net iens. De slach naam alle oerbleaune konsintraasje fan my ôf. No seach er, bang foar wat er sjen soe, de mouwe werom en seach op syn horloazje.
  
  "Wy hawwe de bom noch net iens sjoen," sei Kensi.
  
  "Fyftjin minuten," sei Drake.
  
  En doe klonken der skotsjes.
  
  
  HAADSTIK Achtentritich
  
  
  Kensi fielde in ynfloed as in raketstaking. It sloech har fan 'e fuotten, sloech har yn 'e longen, en helle foar it momint alle bewustwêzen út har geast. Drake seach de kûgel rekke en foel op syn knibbels, foarkaam syn ûnûntkombere fal. Se seach dit nea oankommen, mar ek gjinien oars. Smith krige ek in klap. Gelokkich troffen beide kûgels de vesten.
  
  Thorsten Dahl wie de fluchste om te reagearjen, noch mei de wurden "fyftjin minuten" dy't syn harsens bombardearje. Doe't de beide legionairs fan 'e grûn opstutsen, skeaten de kûgels fluch, en no foel er, mei better doel, har oan, de earms útstutsen, razende as in trein dy't ferlerne sielen út 'e troch bloed trochdrenke djipten fan 'e Hel brocht . Se twivelen fan ferrassing, en doe sloech de Sweed se, ien mei elke hân, en smiet se beide werom tsjin 'e muorre fan 'e houten hutte.
  
  De struktuer bruts útinoar om de minsken hinne, houten planken brekken, splinteren en tumelen troch de loft. De manlju foelen op 'e rêch tusken har ynhâld, wat de gekke Sweed it nuttichst die bliken.
  
  It wie in wurkhok, in plak fol ark. Wylst de legionairs stride om har wapens op te heffen, de iene kreunen en de oare tosken útspuide, hie Dahl in goed oefene hammer op. De fallen lju seagen him út 'e eachhoeken kommen en beferzen, it ûnleauwe ûnthold har de moed.
  
  Bo rûn nei him ta en seach harren reaksje. "Ferdigje se. Unthâld wa't se binne."
  
  Kinimaka bleau ek stil, laitsjend om it plot, as woe er se yn stof traapje. "Se skeaten Kensi. En Smit."
  
  "Ik wit it," sei Dahl, en smiet de foarhamer fuort en bûgde op syn hânsel. "Ik wit it".
  
  Beide manlju namen de pauze as teken fan swakte en berikten har wapens. Dahl fleach de loft yn, wylst er tagelyk de hammer optilde, en brocht it del as syn lichem delkaam. Ien slach sloech de legionair yn it sintrum fan syn foarholle, en hy hie noch genôch krêft en feardigens oer om te draaien, de skacht te ferheegjen en de timpel fan 'e oare man te ferpletterjen. Doe't er klear wie, gyng er op 'e knibbels oerein, knarste op 'e tosken en smiet de hammer oer it skouder.
  
  Doe gyng de oare legionair oerein sitten, kreunend, de holle nei de iene kant lutsen as yn pine, en helle it pistoal op dat er yn syn triljende hannen hold. Yn dat split sekonde reagearre Kensi rapper as elkenien en sette harsels in grut persoanlik risiko. Sûnder stilhâlden skodde se har eardere kneuzingen ôf, blokkearre it doel fan 'e man en sloech op him. It pistoal dat se yn 'e hân hold, waard as in bakstien, ein foar ein, lansearre oant it him yn it sintrum fan syn gesicht rekke. Hy skeat, foel efteroer, de kûgel gie oer syn holle. Sadree't se berikte him, Kenzi helle har wapen, mar net foar't lege it yn syn boarst.
  
  "Hoe lang?" Dahl sykhelle swier, raasde nei de doar dy't liede nei de Tropyske Sône.
  
  Drake raasde foarby.
  
  "Sân minuten."
  
  Dit is net genôch om ûnbekende kearnwapens te ûntwapenjen.
  
  
  HAADSTIK Njoggentichtich
  
  
  Seis minuten.
  
  Drake raasde de Tropyske Sône yn, skriemend oant syn kiel sear, en besocht wanhopich de bom te lokalisearjen. De lege gjalp dy't it antwurd wie, kaam net fan Hayden, mar hy folge it sa goed er koe. Aden bulten him oer de hiele foarholle. Syn hannen balten yn fûsten fan spanning. Doe't it heule team it gebou ynkaam, mei slingerjende houten kuierpaden en mei beam omseame habitats, ferspraat se har út om te profitearjen fan har oantallen.
  
  "Crap!" Kinimaka gûlde, de stress ferniele him no hast. "Hayden!"
  
  Noch in gedempte gjalp. Drake smiet syn hannen op yn ekstreme frustraasje, net by steat om de krekte lokaasje te bepalen. Sekonden foarby. In felkleurige papegaai stie op har oan, wêrtroch Alicia in stap werom die. Drake koe it net oars as nochris op syn horloazje te sjen.
  
  Fiif minuten.
  
  It Wite Hûs soe no sa'n eangst útstrielje dat it fuort fan Capitol Hill ôf wosken wurde soe. It oankommende NEST-team, bombardeminten, plysjes, aginten en brânwachtminsken dy't op 'e hichte wiene, soene of rinne oant har skonken joegen of op 'e knibbels falle, de himel scannen en foar har libben bidden. As guon wrâldlieders ynformearre wiene, soene se ek op 'e fuotten west hawwe, op har horloazjes sjoen en in pear útstellen tariede.
  
  De wrâld hie macht.
  
  Drake trille fan opluchting doe't Mai's gjalp hearde, en naam doe noch in pear sekonden om de boarne te finen. It team kaam byinoar as ien, mar wat se ûntdutsen wie boppe har ferwachtingen. Yorgi stie efter him neist Lauren; Bo en Kenzi besochten it fan 'e fierte út te finen, wylst de rest fan 'e ploech op 'e knibbels foel of njonken de massa krûpte.
  
  Drake syn eagen waarden grut. It earste dat er seach wie it lichem fan in bleate frou, ferpakt yn duct tape en blauwe tried, lizzend útspraat oer twa meter fan de grûn. Noch yn de war seach er dat ûnder har fuotten noch in pear fuotten sieten dat fan in man hearde, te oardieljen nei de hierige skonken dy't der oan sieten.
  
  Hayden is de bom, fertelde Ramses him.
  
  Mar... wat de hel...
  
  Under de bleate man seach er no learzens dy't er herkende. Hayden like oan 'e ûnderkant fan 'e peal te wêzen.
  
  Dan wêr is de hel de nukleêre bom?
  
  Alicia seach op fan har stoel neist de ûnbekende frou. "Harkje goed. Zoey seit dat de bom is befeilige ûnder Hayden, oan 'e boaiem fan dizze funksje. Hy is bewapene, hat in frij betrouber bewegingssensor en wurdt beskerme troch in rêchsek. Draden om har lichems wikkele binne oan in bloedige trekker hechte. Se skodde har holle. "Ik sjoch gjin útwei. It is tiid foar wat ljochte ideeën, jonges."
  
  Drake stoarre nei de lichems, in einleaze spoar fan triedden, noch altyd deselde blauwe kleur. Syn earste reaksje wie akkoart.
  
  "Hat it in ynfallende skets?" frege Kinimaka.
  
  "Myn bêste gis is 'nee'," sei Dahl. "It soe te riskant wêze, om't de minsken dy't dêrmei ferbûn binne kinne feroarje. In ynstoartend circuit - in wapen-foarkommend apparaat - soe de beweging fan Hayden detectearje, immen oannimme - dan rekket de bom , en boom."
  
  "Sis dat net". Alicia krûpte.
  
  Drake foel op syn knibbels tichtby wêr't er oannommen hie dat Hayden syn holle wie. "Dan soe, neffens itselde prinsipe, de bewegingsdetektor frij los sitte. Nochris, om de finzenen in bytsje te bewegen.
  
  "Ja".
  
  Syn holle die fan de stressoerlêst. "Wy hawwe deaktivearring koades,"Hy sei.
  
  "Dat koe noch fake wêze. En om it noch slimmer te meitsjen, moatte wy se ynfiere op in toetseboerd ferbûn oan de trekker ûnder Hayden.
  
  "Jo kinne better hastich wêze," sei Kensi rêstich. "Wy hawwe noch trije minuten oer."
  
  Drake wriuwde fûleindich oer de holle. No wie net de tiid om twifels te fermeitsjen. Hy wiksele in eachopslach mei Dahl.
  
  Wat is it folgjende, myn freon? Binne wy einlings oan 'e ein fan 'e dyk kommen?
  
  Julian Marsh spriek. "Ik seach dat se him wapene," sei er. "Ik kin it defusearje. Dit hie nea barre moatten. Jild wie it ienige doel... Net dizze gek oer de dea fan miljoenen, it ein fan 'e wrâld."
  
  "Webb wist it," sei Lauren. "Dyn baas. Hy wist de hiele tiid."
  
  Marsh hoest gewoan. "Bring my hjir gewoan wei."
  
  Drake beweecht net. Om de bom te finen, soene se in minsklike peal omdraaie moatte. Se hiene gjin tiid om alle tape te snijen. Mar der wie altyd in fluggere manier om de bom te ûntbinen. Se lieten it net op tv sjen, om't it amper geskikt wie foar râne-fan-werjefte.
  
  Jo hawwe de tried net ôfsnien. Jo hawwe se allegear útlutsen.
  
  Mar it wie sa gefaarlik as it snijen fan de ferkearde tried. Hy knibbele del oant syn eagen gelyk wiene mei dy fan Marsh.
  
  "Juliaan. Wolle jo stjerre?"
  
  "Nee!"
  
  "Ik sjoch gjin oare manier," hy sykhelle. "Jongens, litte wy se ferpleatse."
  
  De lieding fan it team draaide hy stadich, bewust, oer de stapel lichems oant Hayden's mage fan 'e flier tilde en in rêchsek waard ûntdutsen. Moans ûntsnapte Zoey, Marsh, en sels Hayden doe't se allegear op har kanten rôlen, en Kinimaka drong har allegear oan om stil te bliuwen. Nettsjinsteande de oanspraken fan Zoe, wist gjinien hoe gefoelich de bewegingsdetektor eins wie, hoewol it fanselssprekkend like dat as it sa lang west hie, it net ynsteld wie op wat tichtby in trigger. Yndied, it moast wurde programmearre om hast ûntrochsichtich te wêzen om Drake's komst te garandearjen foardat it eksplodearre.
  
  De triedden moasten loskeppele wurde fan it lichem fan Marsh en fuorthelle wurde fan Zoe syn ledematen, in rommelich wurk dat it team amper opmurken. Dejingen dy't om Hayden's lichem wikkele wiene, kamen maklik ôf, om't se har klean yn 'e wei wiene. No't hy de ynstruksjes folge en noch troch de duct-tape holden, tilde Marsh syn earms op sadat se om Hayden syn rjochterkant wikkelden en oer de rêchsek sweeven. De Pyt bûgde de fingers.
  
  "Pinnen en naalden."
  
  Mai lei har hannen op har rêchsek, boppe op 'e nukleêre bom. Mei behendige fingers die se de gespen los en luts de boppeste flap werom. Doe pakte se, mei help fan grutte en behendige krêft, de rânen fan 'e rêchsek en luts de bom, tegearre mei syn metalen behuizing, rjocht út.
  
  In swarte skyl om him hinne. Mai smiet har rêchsek oan 'e kant en draaide de bom hiel stadich, switend doe't de sekonden foarby tikke. De eagen fan Hayden glinsteren doe't se nei de bom seach, en Kinimaka knibbele al njonken har en knypte syn hân.
  
  In countdown-paniel kaam yn it sicht, fêstmakke mei fjouwer skroeven oan 'e bûtenkant fan 'e bom. Blauwe triedden slangen ûnder him yn it hert fan absolute ramp. Marsh stoarre nei de triedden, fjouwer fan har, ferweefd en yninoar wûn.
  
  "Nim it paniel ôf. Ik moat sjen wa is wa."
  
  Drake beet syn tonge doe't er op syn horloazje seach.
  
  Sekonden oer.
  
  Njoggenenfyftich, achtenfyftich...
  
  Smith foel njonken har op 'e knibbels, de soldaat tekene al syn nutmem. Nimme it libben fan elkenien yn eigen hannen, hy naam ferantwurdlikens foar it eliminearjen fan tekoarten. Ien kras, ien eigensinnige tried, ien gebrek oan konsintraasje, en se soene tiid fergrieme of in ôfgryslike eksploazje feroarsaakje. Drake die syn eagen efkes doe't de man wurke. Efter him sykhelle Dal swier, en sels Kensi fûlde.
  
  As Smith wurke oan 'e lêste skroef, raasde Alicia ynienen. De hiele groep trille, it hert sprong nei de mûle.
  
  Drake draaide him skerp om. "Wat is dit?"
  
  "Slang! Ik seach in slang! It wie in grutte giele bastard."
  
  Smith grommele lilk doe't er it rekord opheve en it countdown-paniel mei syn flikkerjende reade dial foarsichtich fuorthelle. "Hokker draad?"
  
  Se hiene sânentritich sekonden oer.
  
  Maart krûpte tichterby, syn eagen skennen de ferwûne wirde fan blauwe triedden, op syk nei it plak dêr't er him herinnere dat Alligator it apparaat oansette.
  
  "Ik sjoch it net! Ik sjoch it net!"
  
  "Dat is alles," Drake smiet him oan 'e kant. "Ik lûk alle triedden út!"
  
  "Nee," Dahl kaam swier njonken him telâne. "As jo dit dogge, sil dizze bom eksplodearje."
  
  "Wat moatte wy dan dwaan, Torsten? Wat sille we dwaan?"
  
  Njoggenentweintich... achtentweintich... sânentweintich...
  
  
  HAADSTIK FJERTIG
  
  
  It ûnthâld fan Drake raasde nei foaren. Ramses fertelde him bewust dat Hayden de bom wie. Mar wat de hel betsjutte dat echt?
  
  Doe't er no seach, seach er trije triedden omhinne. Hokker hat it trigger? Dahl helle in stik papier út syn bûse.
  
  "Koades," sei er. "No is der gjin oare manier."
  
  "Lit Marsh it nochris besykje. Ramses makke spesjaal melding fan Hayden.
  
  "Wy brûke koades."
  
  "Se kinne ferrekte nep wêze! Har eigen trigger!"
  
  March seach al nei Hayden syn lichem. Drake klom deroer en pakt Kinimaki syn oandacht. "Draai har om."
  
  Hayden holp sa goed se koe, de spieren en pezen gûlen sûnder mis fan pine, mar se krigen gjin reliëf. De klok tikte. De bom wie tichterby foltôging. En de wrâld wachte.
  
  Marsh bûgde del, folge de triedden om har lichem doe't Drake ien earm tilde, doe in skonk, en úteinlik har riem losmakke wêr't de twa triedden krústen. Doe't er it knoopte pear wer troch har skoot gean seach, wiisde er op Kinimaka. "Lykas dit".
  
  Lied fan in nachtmerje-spultsje fan Twister, seach Hayden hoe't Marsh it paad fan elke draad werom nei de timer trace.
  
  "Foar wis," sei er, hurd knibbeljend, it iene each wiid iepen, it oare ticht. "It is de iene oan de rjochterkant."
  
  Drake seach de nukleêre aktetas oan. Kensi kaam by him en Dahl op 'e flier rjochts neist him. "Om dit ding op te blazen fereasket in spesjale konfiguraasje fan dielen en meganismen. It is ... sa delikaat. Fertrouwe wy echt de persoan dy't dit op dit punt yn it lân brocht?
  
  Drake naam de djipste azem fan syn libben.
  
  "Gjin kar".
  
  Hy luts de tried.
  
  
  HAADSTIK ienenfjirtich
  
  
  Drake luts fluch, en de tried waard skuord út syn hân, bleatstelling fan it koperen ein. Op in meskant bûgde elk oanwêzige nei foaren om it ôftellen te kontrolearjen.
  
  Tolve... alve... tsien...
  
  "Hy is noch bewapene!" Alicia gûlde.
  
  Drake foel op 'e rêch, ferbjustere, hâldde noch altyd de tried as soe er sels no in fonk oanstek meitsje en de bom ferniele. "Dit ... dit ..."
  
  "Noch tikke!" Alicia gûlde.
  
  Dahl dowe, triuwt de Yorkshireman fuort mei in palm nei syn foarholle. "Ik tink," sei er. "Wy sille gelok wêze as wy no tiid hawwe."
  
  Acht...
  
  Zoe begûn te gûlen. Marsh rôp, ferûntskuldigje him foar elke flater dy't er ea makke hie. Hayden en Kinimaka seagen it team emosjoneel wurkjen, har wite hannen omklammen, en joech ta dat se neat koene dwaan. Smith liet it mes los en seach Lauren oan, en rikte trillende fingers út om har oan te raken. Yorgi sakke op 'e grûn. Drake seach nei Alicia, en Alicia stoarre nei May, net by steat om har eagen ôf te nimmen. Bo stie tusken harren, syn útdrukking dúdlik doe't er seach Dahl wurkje.
  
  De Sweed ynfierde deaktivaasjekoades yn it paniel. Elk fan harren is registrearre mei in audio sinjaal. Der wiene mar sekonden oer foardat hy it lêste nûmer ynfierde.
  
  Fiif...
  
  Dahl drukte op de knop "Enter" en stoppe mei sykheljen.
  
  Mar de klok tikte noch.
  
  Trije twa ien...
  
  
  ***
  
  
  Op de lêste sekonde wanhope Thorsten Dahl net. Hy joech net op of kearde him net ôf om te stjerren. Hy hie in famylje om nei werom te gean - in frou en twa bern - en neat soe him tsjinhâlde om har feiligens fannacht te garandearjen.
  
  Der wie altyd in Plan B. Drake learde him dat.
  
  Hy wie klear.
  
  Madness modus trape yn, in berekkene waansin pakte him, en joech him krêft boppe normaal. It lêste oere hie er harke hoe't de iene of oare man de perfekte, krekte en flaterfrije apparatuer trape dêr't de nukleêre aktetas útmakke. Hy hearde hoe akkuraat it allegear wie.
  
  No, wat as it wie in bytsje Dahl gek. Hoe soe dat wurkje?
  
  Doe't op it display der ien te sjen wie, hie de Sweed al in hammer yn 'e hân. Hy brocht it del mei syn lêste azem, syn lêste beweging, swaaiend mei alle macht. De foarhamer sloech yn it hert fan 'e nukleêre bom, en sels yn dy einleaze sekonde seach er Drake syn horror, Alicia syn akkoard. En doe seach er neat mear.
  
  De klok tikte
  
  Nul.
  
  
  HAADSTIK Twaenfjirtich
  
  
  De tiid stiet foar gjinien stil, en foaral net op dit beslissende oere.
  
  Drake seach Dahl útstrekt oer de bom, as koe er syn freonen en de hiele wrâld beskermje tsjin in ferskriklik fjoer. Hy seach it bûgde metalen frame, dûke ynwennen om 'e hammer hinne; en doe seach er de countdown timer.
  
  Stek op nul.
  
  "Och, ferdomme," sei er op 'e heulste manier mooglik. "Oh myn god."
  
  Ien foar ien, realisearre it team. Drake sykhelle in azem fan frisse lucht yn dy't er nea ferwachte te priuwe wer. Hy kroep op Dahl ta en sloech de Sweed op syn brede rêch. "Goeie keardel," sei er. "Slag it mei in grutte hammer. Wêrom haw ik dêr net oan tocht?"
  
  "In Yorkshireman wêze," sei Dahl yn it hert fan 'e bom. ,,Dat frege ik my ek ôf.""
  
  Drake luts him werom. "Harkje," sei er. "Dit ding sit fêst, krekt? Mooglik brutsen fan binnen. Mar wat sil it stopje om opnij te begjinnen?
  
  "Wy," sei in stim fan efteren.
  
  Drake draaide him om en seach it NEST- en bomteam har oankommen mei rêchsekken en iepen laptops yn 'e hannen. "Jo binne te let," hygde er.
  
  "Ja dude. Dat is meastal it gefal."
  
  Kinimaka, Yorgi en Lauren begûnen Hayden te ûntwikkeljen fan it bizarre web dat se dielde mei Zoe Shears en Julian Marsh. De beide Pythias wiene safolle mooglik bedekt, mar liken net al te soargen oer harren bleatheid.
  
  "Ik holp," herhelle Marsh oer en oer. "Ferjit har net te fertellen dat ik holpen haw."
  
  Hayden fûn harsels op har knibbels, rôle elk lid om de sirkulaasje te herstellen en wriuwde de gebieten wêr't gewrichtspine opboude. Kinimaka joech har syn jas, dy't se tankber akseptearre.
  
  Alicia pakte Drake by de skouders, mei triennen yn har eagen. "Wy binne yn libben!" - raasde se.
  
  En doe luts se him tichterby, fûn syn lippen mei har lippen, tútsje him sa hurd as se koe. Drake luts earst fuort, mar realisearre doe dat hy krekt wie wêr't hy wêze woe. Hy tute har werom. Har tonge darte út en fûn him, en har spanning fermindere.
  
  "Dit is wêr't wy al in lange tiid west hawwe," sei Smith. Sorry, mei."
  
  "Oh man, ik mis myn frou," sei Dahl.
  
  Bo stoarre him oan, syn gesicht sa stien as graniten mar oars net te lêzen.
  
  Mai knypte in swakke glimke út. "As de rollen omkeard wiene, soe Alicia no wat mompelje oer meidwaan."
  
  "Wês net ferlegen". Alicia luts Drake mei in kiel laitsjen fuort. "Ik haw noch noait in filmstjer tútsje."
  
  Smith blierde by it neamen fan âlde tiden. "Ah, no bin ik yn 'e kunde kommen mei it feit dat May net echt de geweldige Maggie Q is. Sorry deroer".
  
  "Ik bin better as Maggie Q," glimke Mai.
  
  Smith sakke, syn skonken joegen. Lauren stiek har hân út om him te stypjen.
  
  Alicia sloech de holle nei de kant. "Oh wachtsje, ik tute in filmstjer. In soarte fan Jack. Of wie dat syn skermnamme? Och, twa eins. Of miskien trije..."
  
  Kensi beweecht tusken harren. "Moaie tút," sei se. "Jo hawwe my noait sa tútsje."
  
  "It is allinich om't jo in teef binne."
  
  "O Tankewol".
  
  "Wachtsje," sei Drake. "Hasto Kensi tútsje? Wannear?"
  
  "It is in âld ferhaal," sei Alicia. "Ik wit it amper."
  
  Hy makke it in punt om al har oandacht te lûken mei syn eagen. "Dus it wie in 'bliid dat wy libje' tút? Of wat mear?
  
  "Wat tinkt jo?" Alicia seach foarsichtich.
  
  "Ik tink dat ik graach wolle dat jo it nochris dogge."
  
  "Okee..."
  
  "Letter".
  
  "Wis. Want wy hawwe wurk te dwaan."
  
  Drake seach no nei Hayden, de lieder fan har team. "Ramses en de Alligator binne der noch altyd," sei er. "Wy kinne se net ûntkomme litte."
  
  "Ehm, ekskús?" - sei ien fan de jonges fan it sapperteam.
  
  Hayden seach nei Marsh en Shears. "Jo kinne ekstra punten fertsjinje as jo ynformaasje hawwe."
  
  "Ramses spruts amper tsjin my," sei Shears. "En Alligator wie de grutste gekke persoan dy't ik oait moete haw. Ik woe dat ik wist wêr't se wiene."
  
  Drake stoarre him oan. "De alligator wie de grutste gek -"
  
  "It spyt my. Jongens?" sei de lieder fan it NEST.
  
  March syn eagen flitsen. "Ramses is in bug," sei er. "Ik hie der op stappe moatten doe't ik de kâns hie. Al dit jild is fuort. Macht, prestiizje - ferdwûn. Wat moat ik dwaan?"
  
  "Ik hoopje dat ik rot yn 'e finzenis," sei Smith. "Yn it selskip fan in moardner."
  
  "Harkje!" - rôpen minsken út it NEST.
  
  Hayden seach nei harren, doe nei Dahl. Drake seach oer Alicia har skouder. De lieder fan Team NEST wie op syn fuotten en syn gesicht wie bleek, de kleur fan absolute eangst.
  
  "Dizze bom is nutteloos."
  
  "Wat?"
  
  "D'r binne gjin elektryske detonators. De linzen barsten, tink ik mooglik troch in hammer rekke te wurden. Mar uranium? Hoewol wy miskien spoaren fine dy't sizze dat it hjir ienris wie, it ... it ûntbrekt."
  
  "Nee". Drake fielde syn spieren trilje. "Nee, jo kinne my dit net fertelle. Sissto dat dy bom in nep wie?"
  
  "Nee," sei de lieder, en tikte op syn laptop. "Ik sis jo dat it net dy bom is. It waard deaktivearre troch it fuortsmiten fan alle ûnderdielen dy't meitsje it wurk. Dat, dit is in fake. Dizze man - Ramses - hat wierskynlik de echte."
  
  It team twifele gjin sekonde.
  
  Hayden berikte de telefoan en skeakele Moore syn nûmer. Drake rôp dat se de helikopters belje moast.
  
  "Hoefolle hawwe wy nedich?"
  
  "Folje de ferdomme loften," sei er.
  
  Sûnder klagen tilden se har pynlike lichems op en rûnen flink nei de doar. Hayden spruts fluch doe't se rûn, en liet gjin fysike effekten sjen fan har behanneling. Dit wiene de mentale effekten dy't de krêft hiene om har foar altyd te litteken.
  
  "Moore, de bom yn Central Park is nep. Reinigd, sluten. Wy tinke dat de binnenste en detonators binne fuorthelle en dêrnei yn in oar apparaat ynfoege."
  
  Drake hearde Moore suchtsje fan trije fuotten fuort.
  
  "En wy tochten dat de nachtmerje foarby wie."
  
  "Dit wie Ramses syn plan fan it begjin ôf." Hayden skuorde de bûtendoar fan 'e skarnieren sûnder stap te brekken. "No eksplodearret er yn syn eigen tiid en ûntkomt. Fleane d'r helikopters út New York?
  
  "Militêr. Plysje. Spesjale operaasje, tink ik."
  
  "Begjin mei dit. Hy hat in plan, Moore, en wy leauwe dat Alligator in eardere kommando is. Hoe sjogge CCTV-kamera's der út?"
  
  "Wy sammelje elk gesicht, elke figuer. Wy hawwe oeren oan 'e râne west. As Ramses troch de stêd rint, sille wy him fange."
  
  Drake sprong oer de jiskefet, Dahl wie neist him. Helikopters rommelen boppe de holle, twa fan harren kamen op de dyk by de yngong fan de bistetún. Opseach seach Drake efter de draaiende rotors fan kantoargebouwen, dêr't tusken de wite jaloezieën in protte gesichten tsjin de ruten drukten. Sosjale media soene hjoed eksplodearje, en as it trochgean soe de resultaten nul wêze. Yn wierheid hindere it wierskynlik har ynspanningen.
  
  Hayden raasde nei de tichtstbye helikopter, stoppe krekt bûten de rotorwashing. "Dizze kear," fertelde se Moore. "Ramses sil net sjen litte. It wie allegear in ôflieding om him te helpen oerlibjen. It giet oer syn reputaasje - de kroanprins fan terreur krijt syn status werom en makket skiednis. Hy bringt kearnwapens nei New York, detonearret se en ûntkomt straffeleas. As jo him no gean litte, Moore, sille jo him noait wer sjen. En de wedstriid sil foarby wêze."
  
  "Dat wit ik, agent Jay. Ik wit it".
  
  Drake sweevde oer Hayden's skouder, harkjend, wylst de rest fan it team yrritearre tichtby trille. Dahl studearre it omlizzende gebiet, keas de bêste hinderlagen, en kontrolearre doe elk mei syn fjildbril. Nuver, mar it hold him teminsten dwaande. Drake knikte him.
  
  "Wêr is de sleat?"
  
  "Lit it efter." Dahl seach eins in bytsje ûngelokkich. "It is in ferdomd goed wapen."
  
  Kensi grypte yn. "Ik herinnerde him dat ik myn favorite wapen noch net hie. As hy de foarhamer kriget, moat ik de katana krije."
  
  Drake seach nei de Sweed. "Klinkt as in deal."
  
  "Och kom op, stopje har in reden te jaan. Wêr soe ik hjir sels in katana krije?
  
  In stim sei: "Se binne net fier fan Staten Island, Hayden."
  
  Drake syn holle draaide sa gau dat er trille. "Wat wie it?"
  
  Hayden frege Moore om himsels te werheljen en draaide doe nei it team. "Wy hawwe in doel, jonges. In boarger neamde, lykas Moore foarsei, en befêstige mei in kamera. Ferpleats dyn konten!"
  
  Mei de holle del, rûn it team oer de stoep in dúdlike, ôfsletten dyk op, sprong troch de iepen doarren fan 'e helikopter en spande har yn 'e sitten. De twa fûgels nimme de loft yn, de rotors snije blêden fan beammen yn 'e buert en ferspriede rommel oer de strjitte. Drake luts pistoalen en in gewear, in militêr blêd en in stungun út, kontrolearre dat alles yn wurking wie en folslein taret. Dahl kontrolearre it kommuniké.
  
  De piloat helle de dakken en draaide dêrnei skerp nei it suden, wêrtroch't syn snelheid ferhege. Alicia kontrolearre har eigen wapens, fersmite de iene dy't se fan 'e legionair nommen hie en de oare foar harsels hâlde. Kinimaka stiel blik op Hayden, dy't se besocht te negearjen, en krige noch ynformaasje fan Moore en syn aginten. Beau gie stil, dûkte yn 'e hoeke sa't er west hie sûnt Drake en Alicia tútten. Fan har kant siet Mai rêstich, har Japanske funksjes ûntrochsichtich, stevich rjochte op har doel. De rest fan it team hat alles dûbel kontrolearre, elkenien útsein Kenzie, dy't klage oer de helikopterrit, de bytende wyn, de rook fan swit en it feit dat se it SPEAR-team oait sjoen hie.
  
  "Nimmen frege dy by ús te bliuwen," sei Alicia rêstich.
  
  "Wat koe ik oars dwaan? Rinne fuort as in bange tsjerkemûs?"
  
  "Dat is dit om te bewizen dat jo dapper binne?"
  
  Kenzi syn eagen glinsterden. "Ik wol Armageddon net sjen. En do?"
  
  "Ik haw dit al sjoen. Ben Affleck is ferrassend homo, en Bruce Willis is skokkender dan in ferrekte asteroïde. Mar ferdomme, besykje jo ús te fertellen dat jo eins in hert hawwe?
  
  Kensi stoarre troch it finster.
  
  "De argeologyske artefaktdief hat in hert. Wa soe it witte?
  
  "Ik besykje gewoan werom te kommen nei myn bedriuw yn it Midden-Easten. Ien. Jo dwazen helpe sil in lange wei gean om dit te berikken. Fuck dyn ferdomme hert."
  
  De helikopter fleach oer de dakken fan Manhattan doe't Hayden opheldering krige dat Ramses en Gator it eilân noch net ferlitten wiene, om't se by de Staten Island Ferry sjoen wiene.
  
  "De bits dy't ferlern geane yn oersetting kinne ús allegear deadzje," Hayden suchte, en Drake joech ta dat it wier wie. Fan it lytste skeel op it skoalplein oant de oarloch tusken foarsitters en minister-presidinten, nuânse wie alles.
  
  Har bestimming groeide tichterby doe't gebouwen foarby flitsen. De piloat dûke tusken twa wolkekliuwers om snelheid te behâlden doe't er nei syn doel ried. Drake droech himsels mei grimmitich doel. It kolkende grize wetter fan de baai lei foar. Hjirûnder koenen se in groep lâningshelikopters sjen, dy't allegear fjochtsje foar posysje.
  
  "Lykas dit!" Hayden gûlde.
  
  Mar de piloat gie al hurd del, wêrtroch't de helikopter muoite hie om te lânjen om prime posysje yn te nimmen foar in rige blompotten en in bushalte. Drake fielde dat syn mage troch syn mûle rûn. Hayden raasde har sel yn.
  
  "Fansels is de terminal sluten," sei se. "As Ramses hjir is, wat hopet er dan te berikken?"
  
  "D'r moat in hek efter jo komme en in rige auto's ûnder de beammen parkeard. De plysje hat dêr in frou dy't de lêste wie dy't him seach."
  
  "Grut. Dus no wy -"
  
  "Wachtsje!" De earen fan Alicia namen de lûden op foar dy fan in oar. "Ik hear sjitten."
  
  "Gean."
  
  Ut de auto stapten, gie it team nei de terminal, rinnend lâns it gebou. Drake fernaam dat om 'e brede kromme fan' e haadyngong in lange betonnen oprit liede nei it dockinggebiet. De skotten kamen der wei, oer iepen romte slein, net dempe, as troch muorren.
  
  "Dêr efter," sei er. ,,It komt fan de sleat."
  
  Helikopters folden de loft efter har. Op har paad lei it kreunende lichem fan in plysjeman, mar hy swaaide mei de hân foar har om foarút te gean, sûnder tekens fan ferwûning. Mear skots klonken yn de loft. It team luts har wapens, rûn yn tandem en socht it gebiet foarút. In oare plysjeman knibbele foar harren, holle nei ûnderen, holding syn hân.
  
  "It is goed," sei er. "Gean. Krekt in wûne yn it fleis. Wy hawwe jim nedich. Se ... se geane fuort. "
  
  "Net hjoed," sei Hayden en rûn foarby.
  
  Drake fernaam it ein fan 'e slip en de projeksjes links dêrfan - allegear betonnen slipways dy't brûkt wurde foar fearboaten. Wellen spatten op har basis. "Kinsto dat hearre?" sei er doe't it sjitten wer begûn. "Ramses krige in automatysk peloton."
  
  Lauren wie de ienige dy't har holle skodde. "Wa fan harren?"
  
  "Mear rondes per minút dan in AK. Clip fan seishûndert oant achthûndert rûnen. Ferfangbere barrels foar it gefal dat it te hyt wurdt. Net krekt krekt, mar ferdomd skriklik. "
  
  "Ik hoopje dat de bastard yn syn hannen smelt," sei Alicia.
  
  In groep plysjes knibbele foarop, dy't konstant ducke foar dekking doe't SAW syn kûgels útspuide. In rige kûgels flitse boppe de holle. Twa plysjeminsken kamen fjoer werom, rjochte op it uterste ein fan 'e helling dêr't de fearboat oanlein wie.
  
  "Fertel my net..." sei Dahl.
  
  "Wy tinke dat hy dêr op 'e fearboat stapt mei ien fan 'e ûnderhâldskaarten," sei ien fan 'e plysjes. "Twa jonges. De iene rjochte op ús, de oare wie de boat te starten."
  
  "Hy kin sa net ûntkomme," protestearre Hayden. "It is ... it is ... spultsje foarby." Har eagen skitteren fan ôfgriis.
  
  "Foar him," sei Alicia selsmoard.
  
  "Nee, nee," flústere Hayden. "Foar ús. Wy hawwe it allegear ferkeard. Ramses giet letterlik mei in knal út. Ik besegel syn neilittenskip. Jongens, hy sil dizze nukleêre bom detonearje."
  
  "Wannear?"
  
  "Ik wit it net. Beste rieden? Hy giet nei Liberty Island en it stânbyld, en hy sil it op sosjale media pleatse. O God, o God, stel dy foar -' se smoarge. "Ik kin net ... ik kin gewoan net ..."
  
  Kinimaka rukte har oerein, de grutte man grommele fan doel. "Wy litte dit net barre. Wy moatte wat dwaan. No."
  
  En Drake seach de flits fan 'e SAW sa'n fyftich meter fuort, de deadlikens fan syn sjitten, it ienige ding dat tusken har en Ramses stie, en de nukleêre bom.
  
  "Wa wol foar altyd libje, toch?"
  
  "Nee," sei Alicia stil. "It soe altyd saai wêze as de hel."
  
  En Dahl seach noch ien lêste nei it team. "Ik sil de lieding nimme."
  
  Yn dat lêste split sekonde makken de helden fan New York har klear; in team fan SPEARERS, en dan elke plysjeman en agint binnen earshot. Elkenien gie oerein, stie foar it spitwapen en makke de lêste kar fan har libben.
  
  Dahl begûn it. "Oanfal!"
  
  
  HAADSTIK Trije-Fjirtich
  
  
  Drake rûn yn 'e midden fan syn freonen, krekt wêr't er wêze woe, syn gewear omheech en hurd fjoer. Kûgels wurde ôfsketten fan elk rinnend gewear mei in snelheid fan twa tûzen fiifhûndert fuotten per sekonde, meardere eksploazjes echo troch de foarrieden. Rûten sloegen oer de hiele fearboat.
  
  Yn in kwestje fan sekonden snijden se it gat yn 'e helte, trochgean mei intens fjoer. De SAW-brûker feroare fuortendaliks syn ynstellingen, skrokken troch de brutaliteit fan 'e oanfal. It is net dat er stoppe mei sjitten; syn kûgels spoaren in spoar op 'e stokken en gongen de see út, wylst hy mooglik werom wankele. Drake brocht it teleskopyske sicht foar syn eagen, lei syn finger op 'e trekker en makke de skaaimerken fan 'e man dy't de SAW hâlde.
  
  "Dit is de Alligator," sei Hayden oer de kommunikator. "Net misse."
  
  SAW draaide him om, gie werom nei harren ta, noch spuide lead. Drake stelde him foar dat it keg no sa hyt wêze moast dat it smelte soe, mar net fluch genôch. In kûgel rekke de plysjeman yn it kûgelfrije vest, en doe bruts in twadde de earm fan de oare. Op dit stuit wiene har herten ree om út har boarst te springen, mar se stopten de oanfal net of ferminderje it sjitten. De ûnderkant fan 'e feart wie ôffallen, stikken, de iepen rêch sa perforearre dat it like op in tsiisrasp. De alligator swaaide de SAW hurd, besykje te kompensearjen. Kûgels stieken de romte boppe harren hollen troch.
  
  It doffe lûd fan de motor fan de fearboat feroare yn in stadich brul, en dat feroare alles. De alligator sprong oan board, en bleau wyld fjoerjen. It wetter bigoun fan efteren te tôgjen, en it skip helle nei foaren. Drake seach dat se noch tweintich meter fan 'e rêch wiene, seach har lofts en oan 'e kant draaie, en wist dat se it noait op 'e tiid meitsje soene.
  
  Skriemend doe't er foel, foel er op 'e kant, stoppe abrupt. Dahl foel tichtby. Hayden rôle, dat alles makke it doel fan 'e Alligator noch dreger, mar de man like it net skele. Syn figuer koe sjoen wurde weromlûkend, djipper yn 'e fearboat.
  
  Drake sinjalearre nei Hayden, en Hayden rôp foar de helikopters.
  
  De swarte fûgels raasden nei de slip, sakken skerp del en sweven trije fuotten boppe de grûn doe't de bemanning fan 'e SPEAR oan board klommen. Doe't de plysjes en aginten salutearren, waard in nije bân foarme dy't noait ferbrutsen wurde soe, se salutearren sa goed se koenen werom, doe gongen de helikopters praktysk de loft yn. De piloaten triuwden de auto's oant it limyt, efternei de siedende fearboat en kamen al gau boppe de kop. It wie in sicht dat Drake him noait foarstelle koe: fûgels hingje as deadlike swarte rôfdieren yn 'e loften fan New York, de ferneamde skyline as eftergrûn, dy't har tariede om op 'e Staten Island-ferry te gean.
  
  "Slaan se hurd," sei Hayden yn 'e radio fan' e helikopter. "En fluch".
  
  Nei ûnderen raasden twa helikopters nei de achterkant fan de fearboat. Hast daliks stiek de ûnrêstige Alligator syn holle út it sydrút en skeat in fûle salve. De tredde burst ferûngelokke yn 'e bûtenste hûd fan' e helikopters, dringt guon dielen yn en sprong fan oaren. Helikopters foelen út 'e loft as stiennen. Dahl bruts de doar ôf en joech fjoer werom, de kûgels miste hopeleas.
  
  "Sjit as hy neukt," grommele Drake. "Skipt noait it goede doel."
  
  "Weromsette". Dahl joech it besykjen om de Alligator te slaan en sette himsels foar de oankommende klap.
  
  Trije sekonden letter barde it, allinnich wie it gjin klap, mar gewoan in hommelse stop. De earste helikopter sweevde oer it boppedek fan 'e fearboat, wylst de twadde tichtby de bakboord sweefde, de oerbleaune leden fan' e SPIR-bemanning wiene oan board. Se gongen gau fuort, laarzen kletterjend op it dek en sammelen yn groepen. De helikopters rûnen doe op om har kollega's yn 'e loft te folgjen en de fearboat te folgjen.
  
  Hayden fûn himsels in pear sekonden oantlit ta oantlit mei it team. "Wy witte wêr't hy is. Masjinekeamer. Litte wy dit no einigje."
  
  Se rûnen, adrenaline pompte boppe alle mjitte, en doe feroare de Alligator dúdlik taktyk op it dek hjirûnder.
  
  De RPG fluite troch de loft, botste mei de helikopter en eksplodearre. De fûgel ferlear de kontrôle, metaal ferspraat yn alle rjochtingen, fjoer fersloech de swarte romp, en it foel útput op it boppedek fan 'e fearboat.
  
  Nei it kommando "Running SPEAR".
  
  
  HAADSTIK FIERENSJOCHT
  
  
  Drake hearde in feroaring yn it lûd fan 'e motor fan' e helikopter en wist sûnder te kontrolearjen dat de auto nei har ta ried. As dat net genôch wie, wie it ferlingjende, rôfdierige skaad dat oer it dek ferspraat wie krekt op doel.
  
  Rinne of stjerre.
  
  Hy sloech it skouder yn 'e bûtendoar, skuorde it hiele ramt fan 'e skarnieren en foel yn 'e romte dêrbûten. Lippen raasden him efternei, rôljen, strekken, klimmen en triuwen. De helikopter lâne swier, de rotors kamen ôf, en it metalen lichem ferdwûn. Alles fan shrapnel oant earmlange spearen snije troch de loft, snij it yn stikken. De fearboat swaaide en kreunde, it wetter sûmde lofts en rjochts.
  
  De fjoerbal skeat rjochting de oare helikopters, dy't fuortendaliks ûntwykjende aksje naam, puol gelok foarkommen dat se yn botsing komme. Fjoerstreamen slikken it boppedek, wêrtroch't nije brânen ûntstiene, it ferve en metalen pylders verkolen en de ferve smelten. De rotor bûgde doe't er de paal oan 'e rjochterkant fan Drake rekke, bonzend nei de flier mei al syn ympuls ynienen stil. Oare fleanende skulpen smieten de ruten yn en stieken it ramt troch, en ien ferskriklike spike gie rjocht troch de kant fan 'e boat en gie út nei see. Drake fielde de oanrekking fan de flammen doe't de waarmte troch him gie, seach ûnder syn skouder en seach it hiele team bûgd lizzen, sels Smith boppe op Lauren. De eksploazje gie troch en se seagen de opstân en doe naam Alligator dingen nei it nivo fan folsleine dwylsinnigens.
  
  Madness.
  
  De folgjende RPG gie rjocht troch de boat sels, it ferlitten fan de missile launcher en smashing de dekken as it fleach. In eksploazje klonk doe't in shell troch it dek skuorde, en stjoerde mear jicht fan fjoer en deadlik pún har wei. Drake kreunde doe't shrapnel syn holle en skouder trochbriek, oplucht dat de pine him sjen liet dat er noch libbe. Hy naam in momint om syn azem te heljen, en seach nei de nije omjouwing foarút.
  
  Der siet in razend gat yn it dek. Oeral stiene peallen hout. Reek en fjoer streamden troch it ienris sletten midden-boppedek.
  
  "De wei is dúdlik," sei er.
  
  "Allinnich foar dy!" Lauren raasde hast.
  
  "Dan bliuwe," spuide Kenzi, en luts oan Dahl syn skouder. "Bist it goed, Thorst?"
  
  "Ja, ja, it giet my goed. Lit my gean".
  
  Drake rûn yn in healhertich tempo, foarsichtiger dan hy him yn syn hiele libben ûnthâlde koe. De groep efter him dûkte byinoar, wist krekt wêr't er hinne soe. Op it lêste momint, sa't er ferwachte, ferskynde Dal krekt op syn skouder.
  
  "Doe wy dit, maat?"
  
  "Wy hawwe ferdomd gelyk."
  
  En se sprongen del troch in nij gat, fuotten earst en eagen sykjend nei fijannen. Se stoarten hurd yn it legere dek, rôlen, ûnoantaaste, en kamen oerein mei harren gewearen trained.
  
  "Suver!" Drake gûlde.
  
  Har laarzen rekke it hurde dek efter har.
  
  Kensi kaam as lêste, en Drake seach, earst, dat se har swiere binnenjas útlutsen hie en, twadde, dat se it om 'e basis fan 'e trijefoet splitsing fan 'e rotor fan 'e helikopter hie wikkele. Har gesicht wie smûk doe't se har nei de Sweed draaide.
  
  "No," sei se, "ik haw myn wapen."
  
  "Mei de goaden ús helpe."
  
  Se rûnen as ien op it skip, en namen Ramses en Gator yn 'e striid. De fearboat naam mei elk momint dat foarby gong op. Liberty Island groeide ek, en driget hieltyd grutter oan 'e hoarizon.
  
  "Begrypt de maniak net dat hy net by it stânbyld komt?" Kinimaka sykhelle swier.
  
  "Sis dat net," sei Hayden werom. "Sis dat net."
  
  "Oh ja, ik begryp it."
  
  "Se sille dizze fearboat net sinkje," fersekere Dahl harren. "De baai is net djip genôch om te absorbearjen ... no, jo witte wat."
  
  Op it folgjende dek del fûnen se úteinlik har proai. De alligator bewake de doar wylst Ramses de fearboat betsjinne. Yn oerienstimming mei syn al fêststelde oanhing foar waansin, hat de bommakker in RPG frijlitten dy't hy foar krekt sa'n momint taret hat. Drake koe it net helpe, mar hygde en raasde foar elkenien om dekking te nimmen, en doe strûpte de raket troch it sintrum fan 'e fearboat op kophichte, en liet in spoar fan reek yn har spoar, dreaun troch it maniakale laitsjen fan 'e Alligator.
  
  "Hâldsto it sa leuk? Hasto dat oppakt? Wy stjerre al!"
  
  Drake seach op om Alligator hast boppe him te finen, rinnende efter de raket, en droech syn raketlanser by him. De raket sels fleach troch de fearboat en kaam út de efterkant, eksplodearre yn 'e loft. De alligator swaaide de raketlanser op Drake syn holle.
  
  De Yorkshireman dûkte doe't Ramesses úteinlik draaide, syn hân rêstend op it stjoer.
  
  "Jo binne al te let," sei er.
  
  Drake sloech Alligator yn 'e mage, mar hy sprong werom, noch swaaide syn bulk wapen. Om earlik te wêzen, fertrage it de ploech in ekstra momint. Nimmen woe troch sa'n fleisige stôk troffen wurde, mar der wie in soad romte binnen de fearboat, wat Dahl en de oaren mear manoeuvreerberens joech. De alligator grommele en draaide him om, rûn doe rjocht op Ramses, de terroristyske prins, dy't no in semy-automatysk pistoal yn 'e hân hie. Drake seach in rêchsek oan 'e rêch fan' e Alligator.
  
  "Jo fertrage allinich it ûnûntkombere," sei Ramses.
  
  Mei de iene hân spuite er stoom fan binnen út, mei de oare feroare er wat fan koers, rjochte op Liberty Island.
  
  "Hawwe jo oait soargen oer hoe't jo libje?" sei Drake fan efter de baly. "Bazaar? Slûs? In útwurke ûntsnappingsplan? Wat de hel wie dat allegear?"
  
  "Ach, de bazaar wie gewoan - hoe soe ik it sizze - in ôfhaalferkeap? Al myn wrâldske guod kwytreitsje. It kastiel is in ôfskied en betsjut it ein. Jo hawwe my ommers direkt nei New York brocht. En it ûntsnappingsplan is, ja, in bytsje yngewikkeld, ik jou dat ta. Mar sjogge jo no? Do bist al te let. De klok tikt."
  
  Drake wist net krekt wat Ramses bedoelde, mar de ymplikaasje wie dúdlik. Ut dekking kaam er, douchte er it stjoerhûs mei kûgels en draafde efternei, syn ploech der deunby. Net mear praten; dit wie syn einspul. Ramses wankele werom, it bloed streamde út syn skouder as in fontein. De alligator raasde doe't de kûgels yn syn lichem kamen. It glês bedutsen beide terroristen yn skerpe spatten.
  
  Drake sloech de doar yn en glied doe, sprong fan it frame ôf en skeat ta stilstân, ferflokt syn gelok. Dahl sprong oer him hinne, Kenzi wie neist him. De twa kamen it stjoerhûs yn en hellen har wapens op om te deadzjen. Ramses moete se mei alle krêft fan in sânfoet, spierbûnte gek, gnyskjend as in wylde hûn; hy naaide deryn en besocht se om har hinne te fersprieden.
  
  Dahl tolerearre neat fan dit, ferset brute krêft en naam alle klappen. Kensi dûnse om har beide hinne, en sloech op de flanken fan Ramses as in gefaarlike wolf. De radikale prins sloech de Sweed. De skouderbak makke Dahl te huverjen. Ongelooflijk sterke hannen pakten de Sweed by de kiel en begûnen te knypjen. Dahl hie de hannen op, makke de greep heal los en naam doe sels ien; beide manlju skodden en knypten elkoar oant gjinien sykhelje koe. Ramses draaide Dahl om en sloech him werom yn 'e muorre, mar de ienige reaksje fan 'e Sweed wie in brede glimke.
  
  Kensi sprong yn 'e loft, tilde har elmboog op, dy't se mei ferpletterjende krêft delbrocht, direkt op Ramses' bloedende kûgelwûne. Nea ferwachte dat ien slach sa'n gefjocht einigje soe, stuts se doe de kiel fan 'e man, sels as hy raasde, wêrtroch't syn eagen bulten.
  
  Doe stoarre Ramses fuort, bedutsen mei bloed, braken. Dahl liet him gean, en fielde it ein. De eagen fan 'e terrorist sieten op' e Sweed, en d'r wiene gjin tekens fan nederlaach yn har.
  
  "Ik sil dit momint nimme as in momint fan oerwinning," sei er. "En ferpletter it hert fan kapitalisme."
  
  Hy stiek syn hân út as woe er de Alligator oanreitsje.
  
  Dahl skeat werom. De kûgel rekke Ramses yn 'e mage en smiet him werom.
  
  De alligator sprong en foel op Ramses.
  
  De Terroristyske Prins wist de rêchsek te pakken dy't oan 'e rêch fan' e fallende Alligator fêstbûn wie, syn útstutsen hân om 'e bleatstelde blauwe tried as se beide ynstoarten.
  
  Kenzi raasde nei foaren, rjochte op de hân dy't de tried fêsthâlde mei it ienige wapen dat se by de hân hie, it bêste wapen dat se hie, in rûge katana. Har blêd sloech gau, en snijde Ramses 'earm by it skouder ôf, wêrtroch't de terrorist in útdrukking fan ekstreme ferrassing útdrukte.
  
  De hân rekke tagelyk mei de Alligator de flier, mar de fingers klampen noch oan it no iepen ein fan de blauwe tried.
  
  "Sûnder problemen," hoaste Ramses. "Jo hiene gelyk om my sa oan te fallen. De klok gie net. Mar..." In kramp draaide him, bloed streamde gau út syn mage, earm en lofterskouder.
  
  "Dit ... bart ... no."
  
  
  HAADSTIK Fiifenfjirtich
  
  
  Drake krûpte oer de flier, en rôle de Alligator op syn mage, wylst de gek yn it bloedige dek gniffele. Dahl foel njonken him, pine, horror en forbod waarden skreaun op syn gesicht. De riem waard fêstmakke, mar Drake makke it fuortendaliks los, en befrijde dan de metalen koffer fan it rûge materiaal.
  
  De ôfteltimer stie foar harren, syn flitsende reade sifers sa driigjend en ferskriklik as it bloed dat oer de flier ûnder har knibbels ferspraat.
  
  "Fjirtich minuten," sei Hayden earst, har stim wie demp. "Boartsje der net mei, Drake. Disarm dit ding no direkt. "
  
  Drake draaide de bom al, krekt as de lêste kear. Kinimaka joech him in iepen mes, dat hy stik foar stik útinoar helle, foarsichtich beweecht, hoeden foar de mannichte boembessen dy't in bommakker as Gator loslitte koe. Doe't hy it apparaat fan 'e gekke terrorist ferhuze, seach er nei Alicia.
  
  "Sis net mear," sei se, en pakte de man ûnder de earms en sleepte him fuort. Der soe gjin genede wêze foar sa'n moardner.
  
  Mei in fêste hân hat er it foarpaneel fan de bom fuorthelle. Dêrby sieten opslingere blauwe triedden dy't har alarmearjend spanden.
  
  "Dit is gjin selsmakke bom," flústere Dahl. "Wês foarsichtich".
  
  Drake bleau stil om syn freon oan te sjen. "Wolle jo dit dwaan?"
  
  "En ferantwurdlik wêze foar it lansearjen? Net wirklik. Nee."
  
  Drake beet syn ûnderlip, folslein bewust fan alle belutsen faktoaren. De flitsende countdown wie in konstante herinnering oan hoe min tiid se oer hiene.
  
  Hayden neamde Moore. Kinimaka neamde de sappers. Immen oars neamde NEST. Doe't Drake it apparaat seach, waard elk aspekt beskôge en ynformaasje gie gau út.
  
  "Trek de triedden wer," suggerearre Dahl.
  
  "Te riskant."
  
  "Ik tink dat d'r dizze kear gjin bewegingssensor is, te oardieljen nei de manier wêrop de Alligator rûn."
  
  "Rjochts. En wy kinne jo sledgehammer-idee net wer brûke."
  
  "Sirkel ynstoart?"
  
  "Dat is it probleem. Se brûkten al wat nijs - feilige draad. En dizze bastard is echt. As ik my hjirby bemuoie, kin it wol wurkje."
  
  De alligator makke unearthly lûden út 'e folgjende keamer wylst Alicia wurke. It duorre net lang foardat se de holle troch de stikkene doar stiek. "Hy seit dat de bom eins in anty-tamper-switch hat." Se skodholle. "Mar dan tink ik dat hy it dien hie."
  
  "Der is gjin tiid," sei Dahl. "D'r is gjin ferdomde tiid foar."
  
  Drake seach nei de timer. Se hiene al fiifentritich minuten oer. Hy siet werom op 'e hurken. "Ferdomme, dat risiko kinne wy net nimme. Hoe gau komt it bomteam hjir?"
  
  "Maksimaal fiif minuten," sei Kinimaka doe't helikopters de fearboaten sloegen wêr't se koene. Oaren sweeven wat heger doe't helpferlieners sprongen. "Mar wat as se him net ûntwapene kinne?"
  
  "Hoe soene wy it yn 'e baai smite?" Lauren suggerearre.
  
  "It is in goed idee, mar it is te lyts," hie Hayden Moore al frege. "It fersmoarge wetter soe de stêd verzadigje."
  
  Drake wiegde hinne en wer, betocht de waansin, en seach doe Dahl syn each. De Sweed hie itselde idee, wist er. Troch har blik kommunisearje se direkt en maklik.
  
  Wy kinne it dwaan. Dit is de ienige manier.
  
  Wy soene blyn wêze. De útslach is ûnbekend. Ien kear begon, is d'r gjin wei werom. Wy soene op in ienrjochting gean.
  
  Dus wêr wachtsje jo op? Kom oerein, klootzak.
  
  Drake reagearre op de útdaging yn Dahl syn eagen en rjochte him op. Hy naam djip sykheljen, hy spande op syn gewear, holstere syn pistoalen en helle de nukleêre bom út syn rêchsek. Hayden stoarre him mei grutte eagen oan, in yngripende frons.
  
  "Wat dochsto bliksem?"
  
  "Jo witte krekt wat wy dogge."
  
  "Feilige ôfstannen binne miskien net itselde. Foar dy bedoel ik."
  
  "Dan dogge se it net." Drake skodholle. "Mar wy witte allegear dat d'r mar ien manier is om dizze stêd te rêden."
  
  Drake pakte de nukleêre bom op en Dahl gie foarút. Alicia stoppe him foar in oar kostber momint.
  
  "Jo geane fuort nei mar ien tút? Lit dit net de koartste relaasje fan myn libben wêze.
  
  "Ik bin ferrast dat jo gjin koartere hawwe."
  
  "Ik bin bewust in koarting op in man dy't ik besleat dat ik leuk wie, dy't ik neukte en doe nei sa'n acht minuten ferfele waard."
  
  "Och goed. Oant dan oer in pear."
  
  Alicia hold him mei har eagen allinnich, en hold de rest fan har lichem absolút stil. "Kom gau werom".
  
  Hayden squeeze tusken Drake en Dahl, praat fluch, relayed ynformaasje fan Moore en hâlden in each op dyjingen dy't koe foarsjen earste help.
  
  "Se sizze dat de lading fan 'e bom tusken de fiif en acht kiloton is. Mei it each op syn folume, gewicht en de snelheid wêrmei't it sil sakje ..." Se stoppe. "Feilige djipte is tûzen achthûndert fuotten ..."
  
  Drake hearde, mar gie de tichtby lizzende treppen op nei it boppedek. "Wy hawwe de rapste helikopter nedich dy't jo hawwe," fertelde hy de oankommende piloat. "Nee shit. Gjin gûlen. Jou ús gewoan de ferrekte kaaien."
  
  "Wy binne net-"
  
  Hayden ûnderbrutsen. "Ja, achttjinhûndert fuotten, om al dizze strieling te neutralisearjen, neffens NEST-kommando. Ferdomme, jo moatte tachtich kilometer fan 'e kust wêze."
  
  Drake fielde hoe't it metalen lichem fan 'e bom in bytsje troch it swit oer syn fingers glied. "Yn tritich minuten? Dit sil net barre. Wat hast oars?"
  
  Hayden waard bleek. "Neat, Drake. Se hawwe neat."
  
  "No begjint dizze foarhamer der goed út te sjen," sei Dahl.
  
  Drake seach Alicia foarby rinnen, nei it boppedek en seach út nei see. Wat socht se dêr bûten?
  
  De piloat kaam oan, it Bluetooth-apparaat knipperde oan 'e basis fan syn helm. "Wy hawwe de rapste ferdomme helikopter yn it leger," hy tekene. "Bell SuperCobra. Twahûndert kilometer yn 'e oere as jo har triuwe."
  
  Drake kearde him nei Hayden. "Sil dit wurkje?"
  
  "Ik tink it wol". Se die wat haadrekenen yn har holle. "Wachtsje, dit kin net wier wêze."
  
  Drake pakte de nukleêre bom, de reade sifers flikkere noch, Dahl oan syn kant. "Litte wy!"
  
  "Tachtich kilometer," sei se wylst se rûn. "Ja, jo kinne it dwaan. Mar dat sil jo mar litte ... trije minuten om de hel derút te krijen. Jo sille de blastsône net ûntkomme!"
  
  Drake benadere de Super Cobra sûnder fertraging, en seach nei de slanke grize foarmen, turrets, tri-barrel kanonnen, missile bays en Hellfire launchers.
  
  "Genôch," sei er.
  
  "Drake," Hayden stoppe him. "Sels as jo in nukleêre bom feilich falle, sil de eksploazje jo ferneatigje."
  
  "Hâld dan op mei ús tiid fergrieme," sei de Yorkshireman. "Behalven as jo of Moore of wa oars yn jo holle in oare manier wit?"
  
  Hayden harke nei de gegevens, advys en yntelliginsje dy't Moore konstant trochjûn. Drake fielde hoe't de fearboat op 'e hurde weagen skommele, seach de skyline fan Manhattan fan tichtby, sels makke de mierlike drokte fan minsken dy't al weromkamen nei har libben. Militêre skippen, speedboaten en helikopters wiene oeral, bestjoerd troch in protte dy't har libben soene jaan om dizze dei te rêden.
  
  Mar it kaam allegear del op mar twa.
  
  Drake en Dahl stapten op 'e Super Cobra, en krigen in crashkursus yn kontrôles fan 'e fuortgeane piloat.
  
  "In moaie reis," sei er doe't er fuortgie. "En goed gelok".
  
  
  HAADSTIK SISENFIERTICH
  
  
  Drake joech de nukleêre bom oan Dahl mei in lyts glimke op syn gesicht. "Ik tocht dat jo miskien de eare dwaan wolle, maat."
  
  De Sweed pakte de bom en klom achterop de helikopter. "Ik bin der net wis fan dat ik jo fertrouwe kin om yn in rjochte line te riden."
  
  "Dit is gjin auto. En ik leau wirklik dat wy al fêststeld hawwe dat ik better kin ride as jo."
  
  "Wêrom is dit? Ik tink it net sa."
  
  "Ik bin Ingelsk. Do bist net sa."
  
  "En wat hat nasjonaliteit hjir krekt mei te krijen?" Dahl glide yn in stoel.
  
  "Stamboek," sei Drake. "Stuart. Hamilton. Jacht. Knop. Heuvel. En safolle mear. Sweden kaam it tichtst by it winnen fan de Formule 1 doe't Finlân it earste plak pakte.
  
  Dahl lake, sloech op en sette de swarte metalen koffer op 'e knibbels en die de doar ticht. "Praat net sa lûd, Drake. De bom kin wêze foarsjoen fan in 'bullshit' sensor."
  
  ,,Dan binne wy al sljocht.""
  
  Hy luts oan 'e gearstok en tilde de helikopter fan 'e feart ôf, nei't er der wis fan hie dat de loft boppe dúdlik wie. Sinneljocht flitse fan efteren en sprong fan 'e miljoenen reflektearjende oerflakken fan' e stêd, en joech him in lytse herinnering oan wêrom't se dit diene. De gesichten seagen nei him op fan ûnder dek, in protte fan harren syn freonen en famylje, syn ploechmaten. Kenzi en Mai stiene skouder oan skouder, har gesichten sûnder útdrukking, mar it wie de Israeli dy't him úteinlik laitsje liet.
  
  Se tikte op har horloazje en sei mei allinnich de lippen: Gean fierder.
  
  Alicia wie nearne te sjen, en Beau ek net. Drake stjoerde in militêre helikopter leech oer de weagen op in direkte koers oer de Atlantyske Oseaan. Winden krústen har paad, en sinneljocht flikkere op elke rôljende deining. Horizonnen útstutsen yn alle rjochtingen, bôgen fan ljochtblauwe loften dy't konkurrearje mei de ûnbidige útwreidingen fan 'e see. De epyske hoarizon efter harren ferdwûn doe't de minuten en sekonden stadichoan op nul kamen.
  
  "Fyftjin minuten," sei Dahl.
  
  Drake seach nei de kilometerteller. "Rjocht op skema."
  
  "Hoefolle tiid sille wy hawwe?"
  
  "Trije minuten," Drake tilde syn hân op. "Plus of min."
  
  "Hoefolle is dit yn kilometers?"
  
  "Mei twahûndert kilometer yn 'e oere? Sa'n sân."
  
  Dahl liet hope op syn gesicht sjen. "Net min".
  
  "Yn in ideale wrâld," Drake skodholle. "Omfettet gjin draaimanoeuvres, fersnelling, oanfal fan haaien. Wat de hel oars se smieten op ús dêr."
  
  "Hat dit ding in opblaasbare?" Dahl seach om him hinne, syn fingers pakten de kearnbom fêst.
  
  "As it bart, wit ik net wêr." Drake seach op syn horloazje.
  
  Tolve minuten oant de eksploazje.
  
  "Wês klear".
  
  "Altyd sa."
  
  "Ik wedde dat jo net ferwachte hawwe dit te dwaan doe't jo hjoed wekker waarden."
  
  "Wat? Drop in nukleêre bom yn 'e Atlantyske Oseaan om New York te rêden? Of praat mei jo face to face wylst yn in marinehelikopter?
  
  "Nou, beide."
  
  "It earste diel kaam yn myn gedachten."
  
  Drake skodde syn holle, koe syn glimke net ferbergje. "Fansels is it bard. Jo binne Thorsten Dahl, de grutte held."
  
  De Sweed makke syn greep op de nukleêre bom mar in sekonde los om syn hân op Drake syn skouder te lizzen. "En do bist Drake, Matt Drake, de meast soarchsume persoan dy't ik ea kend haw. It makket net út hoe hurd jo besykje it te ferbergjen."
  
  "Binne jo ree om dizze nukleêre bom te fallen?"
  
  "Fansels is it, dy idioat út it Noarden."
  
  Drake twong de helikopter om te dûken, noas-earst yn 'e grize deining. Dahl swaaide de efterdoar iepen, draaide him om om in bettere posysje te krijen. In stream fan loft raasde troch de Super Cobra. Drake fersterke syn greep op 'e kontrôlehendel en drukte op' e pedalen, trochgean te fallen. Dahl ferhuze de nukleêre bom foar de lêste kear. De weagen riisden op, botsten en stjoerde chaotyske plonsen nei har ta, flikkerjend mei wyt skom, permeate mei diamantfonkels fan sinneljocht. Drake spande elke spier, en luts himsels úteinlik hurd omheech, rjochte syn halo en draaide syn holle om te sjen Dal it wapen mei metalen omhulsel fan ultime ferneatiging de doar út gooien.
  
  It foel yn 'e weagen, in draaiende bom dy't maklik yn it wetter kaam troch de lege hichte wêrop't it waard loslitten, in oare feilige manier om te soargjen dat de tamper-proof sensor neutraal bleau. Drake luts se daliks fuort fan 'e botsing, riden de weagen sa leech dat se syn slip oerweldigen, gjin tiid fergrieme om hichte te winnen en de helikopter minder romte te jaan om te fallen yn gefal fan ramp.
  
  Dahl kontrolearre syn eigen horloazje.
  
  Twa minuten.
  
  "Set dyn skonk del."
  
  Drake werhelle hast dat hy net eins yn 'e auto ried, mar ynstee rjochte op it krijen fan 'e fûgel sa fluch as it koe, wittende dat de Sweed krekt de druk helle. No kaam it allegear del op sekonden - de tiid foar de nukleêre eksploazje, de kilometers dy't se út 'e straal fan' e eksploazje fuorthelle waarden, de lingte fan har libben.
  
  "Achttjin sekonden," sei Dahl.
  
  Drake ree foar de hel. "It wie moai, maat."
  
  Tsien... njoggen...
  
  "Tot gau, Yorkie."
  
  Seis... fiif... fjouwer...
  
  "Net as ik jo domme sjoch -"
  
  Nul.
  
  
  HAADSTIK SANEN FJERTIG
  
  
  Drake en Dahl seagen neat fan 'e earste ûnderwettereksploazje, mar de enoarme wâl fan wetter dy't út 'e see efter har útbruts wie genôch om har hert te fladderjen. In floeibere paddestoelwolk dy't tûzenen fuotten yn 'e loft opsmyt, al it oare oertsjûget, raast nei de sfear as besocht de sinne sels te ferdrinken. In koepel fan spuitroas, in foarrinner fan skokgolven, in sfearyske wolk, hege oerflakwellen en in basisweach dy't op in hichte fan mear as fiifhûndert meter opkomme soe.
  
  De blastweach koe net stoppe wurde, it wie in troch de minske makke natuerkrêft, enerzjyk ûntbining. It rekke de efterkant fan 'e helikopter as in hammerslach, wêrtroch Drake de yndruk joech dat er troch de hân fan in kweade reus skood waard. Hast daliks dûkte de helikopter, kaam oerein en draaide doe nei de kant. Drake syn holle rekke it metaal. Dahl klong oan as in lappenpop dy't troch in wrede hûn omslingere waard.
  
  De helikopter skodde en rôle, it waard skodde troch in einleaze eksploazje, in dynamyske welle. It draaide hieltyd wer, syn propellers fertrage, syn lichem swaaide. Achter him bleau in enoarm gerdyn fan wetter omheech, dreaun troch in titanyske krêft. Drake wraksele om bewust te bliuwen, ferliende alle kontrôle oer syn bestimming en besocht gewoan te hâlden, om alert en hiel te bliuwen.
  
  Tiid wie net mear fan 'e essinsje, en se koenen oerenlang yn 'e blastwelle hakke en skopje, mar it wie pas doe't it foarby sweefde en se yn 'e weach fongen waarden, dat de wiere gefolgen fan har ferneatigjende krêft dúdlik waarden.
  
  De helikopter, hast op 'e kop, rûn nei de Atlantyske Oseaan.
  
  Troch de kontrôle te ferliezen, makke Drake har klear foar ynfloed, wittende dat sels as se de ramp oerlibben, se gjin rêdingsflot, gjin rêdingsvesten en gjin hope op rêding hiene. Op ien of oare manier ûnderhâldend genôch bewustwêzen om te hingjen foar it leafste libben, seach hy hoe't se yn 'e oseaan dûkten.
  
  
  HAADSTIK Achtenfjirtich
  
  
  Alicia seach Drake sa'n trije sekonden nei har de ferbining yn syn holle meitsje. Dahl ek. De jonges wiene stadich, mar se soe it noait fertelle. It wie folle better om guon dingen yn reserve te hâlden. Sa't de oaren it begrepen, en Hayden ried him ta Moore en syn oerheidsgenoaten foar advys, waard Alicia troffen mei de needlottige kennis dat de wet fan feilige ôfstannen har allegear yn it kommende healoere in soad lije soe. Wylst Drake wurke om de helikopter te befeljen, draaide Alicia har blik en har oandacht earne oars.
  
  De helikopter soe crashe, dat wist se, dus de foar de hân lizzende kar om it te folgjen mei in oare fûgel hie gjin sin. Mar as syn helikopter mei twahûndert kilometer yn 'e oere fleach ...
  
  Alicia naam Beau oan 'e kant, ferklearre har plan, en fûn doe in soldaat dy't har yntrodusearre oan in fertsjintwurdiger fan 'e US Coast Guard.
  
  "Wat is dyn fluchste skip?"
  
  Tsjin 'e tiid dat Drake fuort luts, wie Alicia ûnder dek en sprong oan board fan in hastich omboude Defender-klasse cutter, en berikte snelheden fan mear as tachtich kilometer per oere. As ien fan 'e skiepeftige bemanning tsjûge, makken se wat feroaringen dy't de snelheid fan 'e boat miskien of net hawwe ferhege nei mear as hûndert. Doe't Alicia har yn mar in pear koarte wurden fertelde wat se dwaan woe, stie elke oanwêzige man oan om te bliuwen en te helpen.
  
  In pear minuten letter raasde de ferdigener fuort, snijde troch de weagen mei syn stive romp, en besocht it gat te sluten tusken de ûnûntkombere eksploazje en de tiid fan har oankomst.
  
  As Alicia har fertelde, "Wy geane nei in nukleêre eksploazje, jonges. Hâld dyn pruimen fêst."
  
  En oft se it realisearre hawwe of net, de bemanning triuwde maksimale snelheid út 'e boat. Riding de weagen en útdaagjend se, de Defender klasse boat joech alles se hie. Alicia, mei wyt knibbels en mei in wyt gesicht, klamme de reling yn 'e salon, seach troch de ruten. GPS plotte de koers fan 'e helikopter troch it opnimmen fan syn transpondersinjaal. De bemanning fan it skip hat hieltyd rekken holden mei it tiidferskil, sizzende dat se it gat sletten hiene nei tweintich minuten, doe nei achttjin.
  
  Santjin.
  
  Noch te lang. Alicia pakte de reling en knikte doe't Beau har skouder pakte.
  
  "It sil wurkje," sei er. "Wy sille dizze dei rêde."
  
  De boat ried sa hurd as it koe, efternei de hurdridende helikopter, beide seagen se nuver de oankommende eksploazje dy't noch net west hie. De hoarizon wie in hieltyd feroarjende line, nea rjocht. It team switte, wraksele, en dûke yn 'e djipten fan har kennis. De boat kaam ûnbekend territoarium yn, de motoren wiene sa machtich dat se yn libben liken.
  
  Doe't de kaptein him nei Alicia kearde, seach se al in spiraalwolk oan 'e hoarizon, net te fier fuort, mar folle fierder as de helikopter fan Drake en Dahl. De fersnellende ferdigener streake oer ien grutte plons wetter, seach de oankommende blastwelle, sloech it en bruts troch, en skodde elke bout dy't har struktuer hold. Yn 'e fierte wie in geweldige ring fan wyt wetter te sjen, it sicht naam sels Alicia har azem foar in sekonde.
  
  Mar mar foar in sekonde.
  
  "Bewege," sykhelle se, bewust dat Drake en Dal no hast wis yn fijannige wetters botste. "Bewege, bewege, bewege!"
  
  
  ***
  
  
  It duorre noch trettjin minuten om it ûngelok te berikken. Alicia wie klear, mei in rêdingsvest oan har lichem fêstmakke en in oar yn 'e hân. Bo wie njonken har mei mear as in heal dozen bemanningsleden, dy't it wetter mei syn eagen skennen. It earste pún dat se fûnen wie in driuwend stik fan in propellerblêd, de twadde wie in skid fan folsleine lingte. Hjirnei ferskynden faker dy dielen dy't net sinke, dy't yn in kluster foarbygeane.
  
  Mar Drake noch Dahl.
  
  Alicia seach út nei de weagen, stie yn 'e felle sinne, mar libbe yn 'e tsjusterste hel. As it needlot bepale dat dizze twa helden New York koene rêde en de eksploazje koenen oerlibje, allinich om yn 'e Atlantyske Oseaan ferlern te gean, wie se net wis dat se it koe omgean. Minuten foarby. It wrak sweevde foarby. Nimmen sei in wurd of beweech in inch. As it nedich is, bliuwe se oant de nacht ta.
  
  De radio knetterde hieltyd. Hayden syn freegjende stim. Dan binne Moore en Smith op 'e oare line. Sels Kensi sei it. Mominten gongen troch yn stadige beweging fan ûnrêst en groeiende horror. Hoe langer dit gie ...
  
  Beau stie op syn teannen, en seach dat der wat oan 'e kant fan 'e welle opstean. Hy wiisde dit op en stelde de fraach. Doe seach Alicia it ek, in nuvere swarte massa dy't stadich bewege.
  
  "As it de Kraken is," flústere se yn prinsipe, sûnder sels te realisearjen wat se sei. "Ik gean hjir fuort."
  
  De kaptein stjoerde de boat yn dy rjochting, en holp de foarm te fokusjen. It duorre in pear minuten en driuwe in bytsje, mar doe't Alicia squined, se seach dat it wiene twa lichems, bûn oan elkoar te hâlden se fan wazig, en bûn oan de noch driuwende piloat syn stoel. De striid tusken stappe op it wetter en dûke like nei it lêste oan te lizzen, dat Alicia ried de beskermer op om op te gean.
  
  En hy sprong oerboard.
  
  Stadich swimmen, pakte se de bonkende massa fêst en skodde it, om der sin fan te meitsjen. Immen syn gesicht draaide.
  
  "Dal. Giet it goed mei dy? Wêr is Drake?
  
  "Hâld oan myn jassen. Lykas altyd."
  
  Doe't de stream Dahl yn it wetter draaide, waard in twadde gesicht sichtber, dy't tsjin 'e rêch fan 'e oare syn jas lei.
  
  "No, jim twa binne ferrekte noflik tegearre," Alicia fake-protestearre. "Gjin wûnder dat jo net om help roppen hawwe. Sille wy dy noch tsien minuten of wat jaan?"
  
  De triljende hân fan Drake kaam op út it wetter. "Net iens allinnich. It liket my ta dat ik de helte fan 'e bloedige oseaan opslokt haw."
  
  "En ik tink dat wy nei ûnderen geane," sykhelle Dahl, mominten foardat de stoel fan 'e piloat nei achteren glydt en syn holle ûnder it wetter ferdwûn.
  
  De kutter fan de Kustwacht kaam sa ticht as er doarst. "Alles is goed mei harren?" stimmen rôpen.
  
  Alicia swaaide. "Alles is goed mei harren. De basterden binne gewoan om te narjen."
  
  Doe glied Drake ek ûnder it wetter.
  
  "Mmm," Alicia stoarre him oan. "Yn feite..."
  
  
  HAADSTIK Njoggenenfjirtich
  
  
  Neitiid, de wrâld oanpast, skrokken troch de ôfgriis fan wat barde, mar, spitigernôch, ek wenne oan it. Lykas de Feriene Steaten yn 'e 1960's detaillearre, wie it mar in kwestje fan tiid foardat guon terrorist in nukleêre bom yn ien fan 'e grutste stêden fan 'e wrâld detonearre. Se ûntwikkele sels in dokumint en in reaksje derop - nasjonaal antwurd senario nûmer ien.
  
  As in mear ferwûne, ferwûne, pynlike en klagende groep minsken hie gearkommen om de gefolgen te besprekken en de mislearrings fan New York te ferljochtsjen, soe it noait erkend wêze. Dit team, SPIR en ferskate oaren, waarden lykwols kontakt opnommen troch de presidint, de direkteur fan Homeland Security en de boargemaster fan New York.
  
  Alicia soe der altyd oer kleie. "En alles wat ik wirklik woe wie in oprop fan Lawrence."
  
  "Fishburne?" frege Drake.
  
  "Doch net sa dom. Jennifer, fansels."
  
  "Kin se jo fan my stelle?"
  
  Alicia lake. "Yn in knip fan in each."
  
  "No, it is altyd moai om te witten oan waans kant jo steane."
  
  "As jo wolle, kin ik jo in list skriuwe fan 'e topkantoaren."
  
  Drake swaaide mei syn hân, noch besocht te herstellen fan 'e tút dy't se dielde. Dit barde fuort nei in momint fan grutte stress, in fiering fan it libben, mar it brocht emoasjes yn him op, âlde emoasjes dy't er tocht dat al lang stoarn wiene. Sa't it no lei, wiene d'r in protte oare dingen om oer nei te tinken - Mai en Bo foarsten ûnder har.
  
  Mar it libben rekke net allinne foar dy, tocht er. Hoewol in protte ferwachte dit, en treflike kânsen kamen meast mar ien kear. Om se te missen betsjutte normaal in libben lang spyt, nea te witten. In miste kâns is nea in miste kâns.
  
  It is better om te besykjen en te mislearjen dan noait te besykjen.
  
  Alicia wie sa kompleks as in sinnestelsel, mar sels sy wie befarber. Hy die syn tinzen efkes ôf, noch fysyk en geastlik swak fan alle stress fan dizze dei en eins de lêste wiken. Syn freonen sieten om him hinne en genietsje fan in miel yn ien fan 'e bêste Italjaanske restaurants yn New York. Agent Moore hierde it hiele pân op kosten fan Homeland, as in teken fan tankberens foar it team, en slute se binnen.
  
  "Wat der ek bart," sei er. "Ik wol net dat jo minsken haasten om dit te foarkommen."
  
  Drake wurdearre it.
  
  En it team wurdearre it prachtige iten, de ûntspannen sfear en it lange skoft nei safolle stress. De sitten wiene Plush, de keamer wie waarm, en it personiel wie amper merkber. Dahl wie klaaid yn in wyt shirt en swarte broek, hast net te werkennen foar Drake, dy't wend wie om him yn fjochtsguod te sjen. Mar doe wie hy ferlykber klaaid, en ferfong de broek mei trouwe Levi's jeans.
  
  "It liket net op Bond," merkte Dahl op.
  
  "Ik bin gjin James Bond."
  
  "Hâld dan op mei te tinken en besykje mear ferfine te ferskinen elke kear as Alicia foarby rint. Se wit al dat jo gewoan in Yorkshire dv binne -"
  
  "Ik tink dat it tiid is foar jo om op fakânsje te gean, maat. As jo net kinne beslute wêr't jo hinne moatte, dan noegje ik jo nije wike graach út." Hy helle de fûst op.
  
  "En hjir is myn tankberens foar it rêden fan jo libben."
  
  "Ik herinner my dit net. En as ik it net ûnthâlde, dan is it noait bard."
  
  "Hiel gelyk oan doe't jo opgroeide."
  
  Bo en May sieten njonken inoar, de Frânsman geniete fan syn miel en praten by it praten; de Japanske frou seach út syn plak, fongen tusken twa wrâlden. Drake frege har ôf wat se echt woe en wêr't har wiere plak wie. Op guon mominten seach er in fjoer yn har dat har oanmoedige om foar him te fjochtsjen, op oaren - twifel dy't har twongen om stil te bliuwen, yn harsels te dûken. Fansels koene de fjouweren neat yn in dei oplosse, mar hy seach wat oankommen, de hoarizon foarút bewolke.
  
  Hiel gelyk oan de nukleêre eksploazje dy't er juster tsjûge wie.
  
  Smith en Lauren wiene no ien. Miskien waarden se oanmoedige troch Drake en Alicia's tút, of miskien har boarstel mei ferneatiging. Hoe dan ek, se hawwe gjin oare dei fergriemd om der oer nei te tinken. Hayden en Kinimaka sieten byinoar, en Drake frege him ôf oft er wat mear seach as de meter romte tusken harren, wat mear betsjuttings. It hie mear te krijen mei lichemstaal as wat oars, mar hy wie doe geastlik útput en krijt it oant wurgens.
  
  "Op moarn," hied er syn glês op, "en nei de folgjende slach."
  
  De dranken waarden drained en it miel gie troch. It wie nei't it haadgerjocht iten wie en de measten efteroer op har stuollen leine, djip yn tefreden sliep, dat Kenzi besleat om mei de hiele groep te praten.
  
  "Wat mankeart my?" - sy frege. "Is myn lot echt sa ûnwis?"
  
  Hayden ferskoot, de mantel fan liederskip omfette har wer. "No, ik sil earlik tsjin dy wêze, dat silst wol wurdearje. D'r is neat dat ik leuker soe as jo út in finzenissel te hâlden, Kensi, mar ik moat sizze - ik kin my net foarstelle dat dat bart."
  
  "Ik koe fuort."
  
  "Ik koe dy net stopje," joech Hayden ta. "En ik soe net wolle. Mar de misdieden dy't jo begien hawwe yn it Midden-Easten," makke se in grimas, "ha, om it minste te sizzen, in protte machtige minsken oerstekke." Guon fan harren binne Amerikaansk."
  
  "Meast wierskynlik deselde manlju en froulju foar wa't ik oare items kocht."
  
  "Goed punt. Mar it holp net."
  
  "Dan sil ik by jo team komme. Begjin mei in skjinne lei. Rinne neist de blonde gazelle, waans namme is Torsten Dahl. Ik bin fan dy no, Hayden, as jo my in kâns jouwe om myn skuld ôf te wurkjen.
  
  De SPEAR-teamlieder knipperde rap doe't Kenzi's oprjochte útspraak har op gong. Drake smoarde yn wetter foar de twadde kear yn twa dagen. "Ik haw Dal noait as in gazelle tocht. Noch mear-"
  
  "Sis dat net," warskôge de Sweed, en seach in bytsje ferlegen.
  
  Alicia seach de Israeli goed yn. "Ik bin der net wis fan dat ik mei dizze teef wurkje wol."
  
  "Och, ik sil goed foar dy wêze, Miles. Hâld dysels op dyn teannen. Ik koe jo leare hoe't jo in slach smite dy't eins sear docht.
  
  "Ik moat no ek by dy bliuwe," sei Bo. "Mei Tyler Webb yn 'e wyn en Tomb Raider, d'r is nearne oars wêr't ik koe wêze."
  
  "Tankewol," grommele Drake. "Wy sille der oer neitinke en jo in heul koarte antwurdbrief stjoere."
  
  "Goede minsken binne altyd wolkom yn dit team," fertelde Hayden him. "Salang't se goed spielje mei de rest fan ús. Ik bin der wis fan dat Beau in geweldige oanfolling sil wêze. "
  
  "No, ik wit foar ien dat hy in grut foardiel hat," sei Alicia betochtsum. "Hoewol't ik net wis bin dat it goed soe spylje mei it team."
  
  Guon laken, guon net. De nacht waerd en waerd, en dochs sloegen de soldaten dy't New York rêden yn goed selskip en te midden fan goede ferhalen. De stêd sels fierde mei har, hoewol de measte fan har ynwenners noait wisten wêrom. In gefoel fan karnaval trochkringe de loft. Yn it tsjuster en dan by sinne opgong gie it libben troch.
  
  Doe't de nije dei oankaam, gie it team har eigen wegen, werom nei har hotelkeamers en akkoart om 'e middei te moetsjen.
  
  "Klear om in oare kear te fjochtsjen?" Dahl gûpte nei Drake doe't se de frisse, nije moarn yn gongen.
  
  "Neist dy?" Drake tocht der oer om de Sweed de gek te meitsjen en herinnerde doe alles wat se meimakke hiene. Net allinnich hjoed, mar sûnt de dei dat se moete.
  
  "Altyd," sei er.
  
  
  EIN
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Odin's Bones
  
  
  OPDRACHT
  
  
  Ik soe dit boek graach wije wolle oan myn dochter,
  
  Kira,
  
  belooft te hâlden
  
  en noch folle mear kilometers foarút ...
  
  En oan elkenien dy't my oait stipe hat yn myn skriuwen.
  
  
  Diel 1
  Ik woe noait in oarloch begjinne ...
  
  
  IEN
  
  
  
  YORK, Ingelân
  
  
  It tsjuster eksplodearre.
  
  "Dit is it". Matt Drake seach nei de viewfinder en besocht it spektakel te negearjen en it byld te fangen doe't it bûtengewoan klaaide model de catwalk nei him ta stiek.
  
  Net maklik. Mar hy wie in profesjoneel, of alteast hy besocht te wêzen. Nimmen hat ea sein dat de oergong fan SAS-soldaat nei sivile maklik wêze soe, en hy hie de ôfrûne sân jier muoite, mar de foto like it goede snaar yn him te slaan.
  
  Benammen fannacht. It earste model swaaide en glimke wat heechmoedich, en rûn dan soepel fuort nei it lûd fan muzyk en cheers. Drake bleau te klikken op de kamera doe't Ben, syn tweintichjierrige húshâlder, yn syn ear begon te gûlen.
  
  "It programma seit dat it Milla Yankovic wie. Ik tink dat ik fan har heard haw! Ik sitearje: 'chic designer model Freya'. Wow, is dat Bridget Hall? It is lestich te sizzen ûnder al dy Viking gear.
  
  Drake negearre de opmerking en gie troch mei syn spultsje, foar in part om't hy net wis wie dat syn jonge freon syn string luts, sa te sizzen. Hy makke libbene bylden fan 'e gong fan 'e kat en it fersprate ljochtspul yn 'e mannichte. De modellen wiene klaaid yn Viking-kostúms, kompleet mei swurden en skylden, helmen en hoarnen - retro-kostúms ûntwurpen troch de wrâldferneamde ûntwerper Abel Frey, dy't ta eare fan 'e jûn de moade fan it nije seizoen oanfolle mei in Skandinavysk slachpak.
  
  Drake rjochte syn oandacht op 'e kop fan' e catwalk en it objekt fan 'e fiering fan hjoed - in koartlyn ûntdutsen relikwy, ambisjeus neamd 'Shield of Odin'. It nij ûntdutsen skyld, dat oer de hiele wrâld wiidferspraat lof krigen hat, is al útroppen as de grutste fynst yn 'e Noarske mytology en datearret eins út lang foar it begjin fan 'e Wytsingskiednis.
  
  Nuver, seine de saakkundigen.
  
  It mystearje dat folge wie enoarm en yntrigearjend en luts de oandacht fan 'e hiele wrâld. De wearde fan 'e Shield gie allinich ta doe't wittenskippers by it publisiteitssirkus oankamen nei't in net-klassifisearre elemint yn syn komposysje ûntdutsen waard.
  
  Nerds hongerich foar har fyftjin minuten fan bekendheid, de sinyske kant fan syn persoanlikheid spruts. Hy skodde it ôf. Hoefolle oft er der ek tsjin fochten, it sinisme dat in part fan him wurden wie doe't er widdo wie, bloeide as in giftige roas as er syn hoedzje liet.
  
  Ben luts oan Drake syn hân, en feroare syn artistike komposysje abrupt yn in skot fan 'e folle moanne.
  
  "Oops". Hy lake. "Sorry, Matt. It is moai lekker. Ofsjoen fan de muzyk... it is stront. Se koene myn band ynhiere foar in pear hûndert pûn. Kinne jo leauwe dat York it slagge hat om sa'n geweldich ding te krijen as dit?
  
  Drake swaaide mei syn kamera yn 'e loft. "Earlik sein? Nee." Hy koe de City of York Council mei har korrupte ideeën. De takomst is yn it ferline, sa sizze se. "Mar sjoch, York betellet jo lânhear in pear pûn om modellen te fotografearjen, net de himel nachts yn septimber. En dyn band is crap. Dus, koelje."
  
  Ben sloech syn eagen. "Shit? De Wall of Sleep besjocht no sels uh ... in protte foarstellen, myn freon.
  
  "Allinne besykje te fokusjen op goede modellen." Drake wie eins rjochte op it skyld, ferljochte troch de ljochten fan 'e kat syn kuier. It bestie út twa sirkels, de binnenste wie bedekt mei wat like op âlde bistebylden, en de bûtenste wie in mingsel fan bist symboalen.
  
  Hiel mystyk, tocht er. Geweldich foar genêzen fruchten en nuten.
  
  "Leuk," flústere hy doe't in model foarby rûn, en hy fong it kontrast fan jeugd en leeftyd op digitale film.
  
  De cat run waard fluch ynstallearre neist York syn ferneamde Jorvik Center - in Viking histoarje museum - neidat it Sweedsk Museum fan Nasjonale Aldheid hat in koarte liening foar begjin septimber. It belang fan it evenemint groeide eksponentieel doe't superstarûntwerper Abel Frey oanbean om in catwalking-evenemint te sponsorjen om de iepening fan 'e tentoanstelling te fieren.
  
  In oar model stapte de provisoryske tegels mei de útdrukking fan in kat op syk nei syn nachtlike kom mei room. Do idioat, it sinisme is wer opstien. Dit wie it fucking paradigma fan in stjer dy't ornearre wie om te ferskinen op in takomstige reality TV "beroemdheid" programma en wurde tweeted oer Twitter en Facebook troch in miljoen bier-drinkende, tsien-deis smokende idioaten.
  
  Drake knipperde. Se wie noch ien syn dochter...
  
  De spotlights draaiden en streake oer de nachtlike himel. It felle ljocht wjerspegele fan winkelfront nei winkelfront, ferneatige wat lytse artistike aura Drake hie slagge te meitsjen. De ôfliedende dûnsmuzyk fan Cascada foel syn earen oan. Hear, tocht er. Yn Bosnië wiene de gefoelens makliker as yn dit.
  
  It publyk groeide. Nettsjinsteande syn wurk seach er efkes nei de gesichten om him hinne. Koppels en famyljes. Straight en homo-ûntwerpers dy't hoopje in glim fan har idol te fangen. Minsken yn fancy dress, tafoegjen oan de karnaval sfear. Hy glimke. De drang om op 'e wacht te wêzen wie wol tafallen dizze dagen - de striidbereidichheid fan it Leger wie foarby - mar hy fielde noch wat fan 'e âlde sensaasjes. Yn in ferdraaide sin hienen se krêft krigen sûnt Alison, syn frou, twa jier earder stoarn wie nei't se him ferlitten hie, lilk, hertbrutsen, ferklearje dat hy de SAS koe hawwe ferlitten, mar de SAS hie him noait ferlitten. Wat de hel hat dat sels betsjutte?
  
  De tiid hat de pine amper oanrekke.
  
  Wêrom stoarte se? Wie it in minne wjerspegeling op 'e dyk? Min oardiel? Triennen yn har eagen? Opsetlik? In antwurd dat him foar altyd ûntkomme soe; in skriklike wierheid sil er nea witte.
  
  In âlde ymperatyf brocht Drake werom nei it hjoeddeiske. Der waard hwat ûnthâlden út syn legertiid - in fiere klop-klop, lang fergetten... no âlde oantinkens... klop....
  
  Drake skodde de mist ôf en rjochte him op de catwalkshow. Twa modellen opfierden in mock slach ûnder Odin syn skyld: neat spektakulêr, gewoan promoasjemateriaal. It publyk jubele, televyzjekamera's wirden, en Drake klikte as in derwisj.
  
  En doe fernuvere er. Hy liet de kamera del. Syn soldaatgeast, traach mar net ferfallen, fong dat klopje yn 'e fierte, klopte nochris, en frege him ôf wêrom't de hel twa legerhelikopters it toaniel oankamen.
  
  "Ben," sei er foarsichtich, en stelde de iennichste fraach dy't yn 't sin kaam, "hasto by dyn ûndersyk heard oer ûnferwachte gasten fannacht?"
  
  "Wow. Ik tocht net dat jo it opmurken hawwe. No, se twitterden dat Kate Moss miskien ferskynde.
  
  "Kate Moss?"
  
  Twa helikopters, in lûd dat in trained ear ûnmiskenber werkenne kin. En net allinnich helikopters. Dit wiene Apache-oanfalshelikopters.
  
  Doe bruts alle hel los.
  
  De helikopters fleagen boppe de holle, makken in sirkel en begûnen tegearre te sweeven. It publyk jubele entûsjast, en ferwachte wat bysûnders. Alle eagen en kamera's draaiden nei de nachthimel.
  
  Ben rôp: "Wow..." Mar doe gong syn mobyltsje. Syn âlden en suster rôpen hieltyd, en hy, in famylje guy mei in hert fan goud, altyd antwurde.
  
  Drake is wend oan koarte famylje breaks. Hy ûndersocht soarchfâldich de helikopterposysjes, de folslein laden raketbaaien, it 30mm kettinggewear dat blykber ûnder de foarste romp fan it fleantúch leit, en beoardiele de situaasje. Crap...
  
  Potinsjeel foar folsleine gaos It entûsjaste publyk waard ynpakt yn in lyts plein omjûn troch winkels mei trije smelle útgongen. Ben en hy hiene mar ien kar as... doe't... de stampede begûn.
  
  Holle rjocht foar in kat kuierje.
  
  Sûnder warskôging glieden tsientallen touwen fan 'e twadde helikopter ôf, dy't Drake no realisearre dat it in Apache-hybride moat wêze: in masine oanpast om meardere bemanningsleden te foldwaan.
  
  Gemaskerde manlju delden de swaaiende rigen del, ferdwûnen efter de kat syn gong. Drake merkte op dat de gewearen oan har boarst bûgd wiene doe't in warbere stilte troch de mannichte begon te fersprieden. De lêste stimmen wiene bernestimmen dy't fregen wêrom, mar al gau stoaren se sels.
  
  De lead Apache skeat doe in Hellfire-raket op ien fan 'e lege tydskriften. Der wie in sissend lûd, as in miljoen liter stoom dy't ûntsnapte, doe in brul as twa dinosaurussen dy't inoar gearkommen. Brân, glês en bakstiennen fragminten ferspraat heech oer it gebiet.
  
  Ben liet syn mobyltsje yn skok falle en rûn dernei. Drake hearde de gjalp opstean as in tijwelle en fielde dat it ynstinkt fan 'e mob it publyk oernaam. Sûnder in sekonde nei te tinken pakte er Ben en smiet him oer de reling, sprong doe oer himsels. Se kamen njonken it kattepaad telâne.
  
  It lûd fan in Apache-kettinggewear klonk, djip en deadlik, syn skots fleagen oer de mannichte, mar soarge noch foar pure panyk.
  
  "Ben! Bliuw ticht by my." Drake ried om 'e boaiem fan 'e kattebaan. Ferskate modellen bûgden oer om te helpen. Drake kaam oerein en seach werom nei de siedende massa minsken dy't yn panyk nei de útgongen rûnen. Tsientallen minsken klommen de catwalk op, holpen troch modellen en personiel. Bang skriemen trochbrieken de loft, wêrtroch panyk ferspraat. It fjoer ferljochte it tsjuster, en it swiere gekletter fan helikopterrotoren ferdronken it measte fan it lûd.
  
  It kettinggewear klonk wer, en stjoerde swier lead de loft yn mei in nachtmerje lûd dat gjin boarger ea earne hearre soe.
  
  Drake draaide him om. De modellen klommen efter him oan. Odin syn skyld wie foar him. Hy hearde in ympuls, hy riskearre in pear foto's te meitsjen krekt op it momint dat soldaten yn kûgelfrije jassen efter de skermen ferskynden. De earste soarch fan Drake wie om himsels te pleatsen tusken Ben, de modellen, en de soldaten, mar hy bleau te klikken, en syn sykster fersmelle ...
  
  Mei de oare hân triuwde er syn jonge hierder fierder fuort.
  
  "Hey!"
  
  Ien fan de soldaten stoarre him oan en swaaide driigjend mei syn masinegewear. Drake ûnderdrukte in gefoel fan ûnleauwe. Dit soarte ding barde net yn York, yn dizze wrâld. York wie it thús fan toeristen, iisleafhawwers en Amerikaanske deirinners. It wie in liuw dy't nea brûle mocht, sels doe't Rome regearre. Mar it wie feilich, en it wie foarsichtich. Dit wie it plak Drake keas om te ûntsnappen út de ferdomde SAS yn it earste plak.
  
  Om by myn frou te wêzen. Om foar te kommen... stront!
  
  De soldaat ferskynde ynienen yn syn gesicht. "Jou my dat!" rôp er mei in Dútsk aksint. "Jou it oan my!"
  
  De soldaat raasde nei de kamera. Drake sloech op syn ûnderearm en draaide syn masinegewear. It gesicht fan de soldaat ferljochte fan ferrassing. Drake joech rêstich de kamera oan Ben yn in beweging dy't elke New York-haadkelner grutsk soe hawwe makke. Ik hearde him yn in hurd tempo fuortrinnen.
  
  Drake wiisde it masinegewear op 'e flier doe't noch trije soldaten nei him ta aven.
  
  "Jo!" Ien fan 'e soldaten tilde syn wapen op. Drake die de eagen heal ticht, mar hearde doe in heas gjalp.
  
  "Wachtsje! Minimale ferliezen, idioat. Wolle jo echt immen koelbloedig sjitte op de nasjonale televyzje?"
  
  De nije soldaat knikte nei Drake. "Jou my de kamera." Der siet in luie nasale kwaliteit oan syn Dútske aksint.
  
  Drake tocht oan in plan B en liet it gewear op 'e flier kletterje. "Ik haw se net".
  
  De kommandant knikte nei syn ûndergeskikten. "Besjoch him."
  
  "Der wie immen oars..." de earste soldaat tilde syn gewear op, en seach yn 'e war. "Hy ... hy gie fuort."
  
  De kommandant stapte rjocht yn Drake syn gesicht. "Min beweging."
  
  De ton drukte tsjin syn foarholle. Syn fisy wie fol mei lilke Dútsers en fleanende spuug. "Besjoch him!"
  
  Wylst se him sochten, observearre hy de organisearre stellerij fan Odin's Shield ûnder lieding fan in nij oankommen maskere man klaaid yn in wyt pak. Hy swaaide wat demonstratyf mei de hân en skuorde him oer de holle, mar sei neat. Ienris wie it skyld feilich ferburgen, swaaide de man de radio yn 'e rjochting fan Drake, dúdlik de oandacht fan 'e kommandant.
  
  De kommandant sette syn radio foar syn ear, mar Drake helle de eagen net fan de man yn it wyt.
  
  "nei Parys," sei de man allinnich mei syn lippen. "Moarn om seis."
  
  De SAS-oplieding, reflektearre Drake, wie noch nuttich.
  
  De kommandant sei: "Ja." Op 'e nij fûn hy himsels yn Drake's gesicht, swaaide mei syn kredytkaarten en fotograaf's ID's. "Gelokkige nutekraker," luts er loai. "De baas seit dat de ferliezen minimaal binne, dêrom libbet jo. "Mar," hy swaaide mei Drake syn portemonnee, "wy hawwe jo adres, en as jo de beanen fergrieme," tafoege hy, en glimke kâlder dan it skrotum fan in iisbear, "sille problemen jo fine."
  
  
  TWA
  
  
  
  YORK, Ingelân
  
  
  Letter, thús, behannele Drake Ben op koffeinfrije filterkoffie en kaam by him om de dekking fan 'e barrens fan' e nacht te besjen.
  
  Odin's Shield waard stellen omdat de stêd York gewoan net taret wie op sa'n brutale oanfal. It echte wûnder wie dat gjinien stoar. De baarnende helikopters waarden kilometers fuort fûn, ferlitten wêr't trije snelwegen gearkamen, har bewenners lang fuort.
  
  "Frey syn show ferneatigje," sei Ben heal serieus. "De modellen binne al ynpakt en fuort."
  
  "Ferdomme, ik ha it bêd ek feroare. No, ik bin der wis fan dat Frey, Prada en Gucci sille oerlibje."
  
  "De Wall of Sleep soe troch it allegear spylje."
  
  "Begin wer yn 'e famyljefilm Titanic?"
  
  "Dat docht my tinken - se snijden myn heit midstream ôf."
  
  Drake fol syn mok. "Meitsje dy gjin soargen. Hy sil oer sa'n trije minuten werom belje."
  
  "Binne jo in grapke, Krusty?"
  
  Drake skodde de holle en lake. "Nee. Jo binne gewoan te jong om te begripen."
  
  Ben hie sawat njoggen moanne by Drake wenne. Yn mar in pear moannen gongen se fan frjemden nei goede freonen. Drake subsidiearre Ben syn hier yn ruil foar syn kennis fan fotografy - de jonge man wie op syn wei nei ôfstudearjen - en Ben holpen troch dielen alles. Hy wie it soarte fan guy dy"t net ferbergje syn gefoelens, miskien in teken fan ûnskuld, mar ek weardich bewûndering.
  
  Ben sette syn mok del. "Goeie nacht, freon. Ik tink dat ik myn suster gean sil."
  
  "Nacht".
  
  De doar gie ticht en Drake stoarre efkes nei Sky News. Doe't it byld fan it skyld fan Odin ferskynde, kaam hy werom nei it hjoeddeiske.
  
  Hy naam de kamera dy't him syn bestean joech, stiek de ûnthâldkaart yn 'e bûse, fan doel om moarn de foto's te besjen, en gie doe nei de slingerjende kompjûter. Hy feroare fan gedachten, hy bleau stean om de doarren en ruten dûbel te kontrolearjen. Dit hûs waard in protte jierren lyn swier beskerme doe't hy noch yn it leger tsjinne. Hy leaude graach yn it basisgoed fan elk minske, mar de oarloch learde jo ien ding - fertrouwe noait blyn yn neat. Hawwe altyd in plan en in opsje foar reservekopy - Plan B.
  
  Sân jier wiene foarby, en no wist er dat de mentaliteit fan 'e soldaat him nea ferlitte soe.
  
  Hy Googlede 'Odin' en 'Shield of Odin'. Bûten it hûs kaam de wyn op, raasde oer de eaves en jankende as in ynvestearringsbankier waans bonus op fjouwer miljoen beheine wie. Hy realisearre al gau dat it Shield grut nijs wie. It wie in grutte argeologyske fynst, de grutste troch de hiele skiednis fan Yslân. Guon Indiana Jones-typen gongen fan 'e slein paad ôf om in âlde iisstream te ferkennen. In pear dagen letter groeven se it Skyld ôf, mar doe begûn ien fan Yslân syn grutste fulkanen te rommeljen, en fierder ferkenning moast ophâlde wurde.
  
  Deselde fulkaan, mimere Drake, dy't koartlyn in wolk jiske troch Jeropa stjoerd hie, dy't it loftferkear en de fakânsjes fan minsken fersteurde.
  
  Drake slokte oan syn kofje en harke nei it gûlen fan de wyn. De klok fan de mantel sloech middernacht. In blik op 'e grutte hoemannichte ynformaasje levere troch it ynternet fertelde him dat Ben der mear sin fan soe meitsje dan hy koe. Ben wie lykas elke studint - yn steat om de puinhoop dy't tegearre mei technology ferskynde fluch te begripen. Hy lies dat it skyld fan Odin fersierd wie mei in protte yngewikkelde ûntwerpen, dy't allegear studearre waarden troch keldereksperts, en dat J.R.R. Tolkien basearre syn swalkjende tsjoender Gandalf op Odin.
  
  Samar wat guod. De symboalen of hiëroglyfen dy't de bûtenkant fan it skyld omsingele waarden leaud in âlde foarm fan Odin's Curse te wêzen:
  
  
  Himel en hel binne gewoan tydlike ûnwittendheid,
  
  It is de ûnstjerlike siel dy't nei rjochts of ferkeard leanet.
  
  
  Der wie gjin skript om de flok te ferklearjen, mar elkenien leaude noch yn 'e echtheid. Alteast dit waard taskreaun oan 'e Wytsingen, en net Odin.
  
  Drake gyng werom yn syn stoel en rûn troch de barrens fan 'e nacht.
  
  Ien ding rôp him, mar makke him tagelyk oan it tinken. De keardel yn 'e wite mûle sei: "nei Parys, moarn om seizen." As Drake dit paad delgiet, kin er Ben syn libben yn gefaar bringe, om syn eigen net te hawwen.
  
  In boarger soe dit negearre hawwe. De soldaat soe redenearje dat se al bedrige wiene, dat har libben al yn gefaar stie en dat alle ynformaasje goede ynformaasje wie.
  
  Hy Googlede: Ien + Parys.
  
  Ien drystmoedige yngong foel syn each.
  
  Odin syn hynder, Sleipnir, waard tentoansteld yn it Louvre.
  
  It hynder fan Odin?Drake kraste him efter de holle. Foar God die dizze man oanspraak op wat heul materiële dingen. Drake iepene de thússide fan it Louvre. It like derop dat in skulptuer fan it legindaryske hynder Odin in protte jierren lyn ûntdutsen waard yn 'e bergen fan Noarwegen. Mear ferhalen folgen. Drake waard al gau sa meinommen troch de protte ferhalen oer Odin dat hy hast fergeat dat Hy eins de Viking God wie, gewoan in myte.
  
  Louvre? Drake kauwde it op. Hy die syn kofje op, fielde him wurch en gie fuort fan de kompjûter.
  
  It oare momint sliepte er al.
  
  
  ***
  
  
  Hy waard wekker fan it lûd fan in kikkerjende kikkert. Syn lytse sentry. De fijân hie miskien in alaarm of it uterlik fan in hûn ferwachte, mar hy soe it lytse griene sieraad nea fertocht hawwe dat njonken de tsjilbak siet, en Drake waard oplaat om in lichte slieper te wêzen.
  
  Hy foel mei de holle yn 'e hannen yn 'e sliep by it kompjûterburo; No waard er daliks wekker en glied de tsjustere gong yn. De efterdoar rattele. It glês briek. Der wiene noch mar in pear sekonden ferrûn sûnt de kikkert kikkert.
  
  Se wiene binnen.
  
  Drake bûgde him ûnder eachnivo en seach twa manlju binnenkomme, mei masinegewearen bekwaam, mar in bytsje slordig. Har bewegingen wiene skjin, mar net sierlik.
  
  Gjin probleem.
  
  Drake wachte yn it skaad, yn 'e hope dat de âlde soldaat yn him him net yn 'e steek soe.
  
  Twa minsken kamen binnen, de foargroep. Dit liet sjen dat immen wist wat se diene. De folsleine strategy fan Drake foar dizze situaasje wie in protte jierren lyn pland, doe't de mentaliteit fan 'e soldaat noch sterk en eksperiminteel wie, en hy hie it gewoan noait hoege te feroarjen. No wie it yn syn geast op 'e nij rjochte. Doe't de mûle fan 'e earste soldaat út 'e keuken stie, pakte Drake it, rukte it nei him ta en draaide it dan werom. Tagelyk stapte er nei syn tsjinstanner en draaide er om, skuorde it gewear effektyf fuort en kaam efter de man telâne.
  
  De twadde soldaat waard ferrast. Dat wie alles wat it duorre. Drake skeat sûnder in pauze fan in millisekonde, draaide him doe om en skeat de earste soldaat foardat de twadde op syn knibbels falle koe.
  
  Rinne!, tocht er. Faasje wie no alles.
  
  Hy rûn de trep op, rôp Ben syn namme, en skeat doe in útbarsting fan masinegewearfjoer oer syn skouder. Hy berikte de lâning, rôp wer en rûn doe Ben syn doar yn. It barste. Ben stie yn syn boksershorts, mobile telefoan yn 'e hân, echte horror skreaun op syn gesicht.
  
  "Sit gjin soargen," knipoogde Drake. "Fertrou my. Dit is myn oare baan."
  
  Oan syn kredyt stelde Ben gjin fragen. Drake konsintrearre him mei alle macht. Hy skeakele it oarspronklike souderluik fan it hûs út en sette doe in twadde yn dy keamer yn. Dêrnei fersterke er de sliepkeamerdoar. It soe in fêststelde fijân net stopje, mar it soe him grif fertrage.
  
  It is allegear diel fan it plan.
  
  Hy boltet de doar, soarge derfoar dat it ynboude hout oan it fersterke frame fêstmakke wie, en liet de ljedder op 'e souder sakje. Ben skeat earst, Drake in twadde letter. De loftromte wie grut en tapyt. Ben stie der gewoan, syn mûle agape. Grutte oanpaste boekekasten folden de hiele east-west muorre romte, oerstreamd mei cd's en âlde cassette koffers.
  
  "Is dit alles fan jo, Matt?"
  
  Drake antwurde net. Hy gyng nei in steapel doazen, dêr't in doar heech genôch ferburgen om troch te krûpen; in doar dy't nei it dak late.
  
  Drake draaide de doaze op it tapyt. De folslein ynpakte rêchsek, dy't er op syn skouders fêstmakke hie, foel út.
  
  "Doek?" flústere Ben.
  
  Hy klopte de rêchsek. "Ik haw se."
  
  Doe't Ben leech seach, realisearre Drake hoe bang hy wie. Hy realisearre dat er te maklik wer feroare wie yn dy SAS-man. "Klean. Mobile tillefoans. Jild. Paspoarten. I-pad. Identifikaasje".
  
  Neamt it gewear net. Kûgels. Mes...
  
  "Wa docht dit, Matt?"
  
  Der wie in botsing fan ûnderen. Harren ûnbekende fijân kloppet op Ben syn sliepkeamerdoar, miskien no te realisearjen dat se Drake ûnderskaten.
  
  "It is tiid om te gean".
  
  Ben draaide him sûnder útdrukking en krûpte út yn 'e wynske nacht. Drake dûkte him efternei en seach noch in lêste blik op 'e muorren mei cd's en tapes, en sloech de doar ticht.
  
  Hy hat it dak sa goed mooglik oanpast sûnder de oandacht fan minsken te lûken. Under it foarwendsel fan it ynstallearjen fan in nije goot, hy sette in trije-foet brede kuierpaad dat rûn de hiele lingte fan syn dak. It probleem soe oan de kant fan syn buorman wêze.
  
  De wyn skuorde har mei ûngeduldige fingers oan doe't se it prekêre dak oerstutsen. Ben rûn foarsichtich, syn bleate fuotten glieden en skodden oer de betonnen tegels. Drake hold syn hân stiif fêst, winske dat se tiid hiene om syn sneakers te finen.
  
  Doe gûlde in hurde wynpûst oer de skoarstien, sloech Ben fjouwerkant yn it gesicht en stjoerde him stroffeljend oer de râne. Drake luts krêftich fuort, hearde in gjalp fan pine, mar makke syn greep net los. In sekonde letter hâldde er syn freon yn.
  
  "Net fier," flústere er. "Der hast, maat."
  
  Drake koe sjen dat Ben kjel wie. Syn blik skeat tusken de souderdoar en de râne fan it dak, doe nei de tún en werom. Panyk ferkrûpte syn trekken. Syn sykheljen gie flugger; se soene it noait dien hawwe op dit taryf.
  
  Drake stiel in eachopslach nei de doar, sammele syn moed en draaide de rêch nei. As immen foarby wie, hiene se him earst sjoen. Hy pakte Ben by de skouders en trof syn blik.
  
  "Ben, jo moatte my fertrouwe. Fertrou my. Ik beloof dat ik jo sil helpe troch dit te kommen. "
  
  Ben syn eagen rjochte him en hy knikte, noch altyd bang, mar sette Drake syn libben yn hannen. Hy draaide him om en stapte foarsichtich nei foaren. Drake fernaam dat it bloed út syn skonken dripte, yn 'e sleat streamde. Se stapten it dak fan de buorman oer, gongen del yn syn kas en glieden nei de grûn. Ben glied en foel healwei, mar Drake wie der earst en helle it grutste part fan syn fal.
  
  Se stiene doe op fêste grûn. It ljocht wie oan yn de folgjende keamer, mar der wie gjinien om. Se hearden nei alle gedachten masinegewear fjoer. Ik hoopje dat de plysje ûnderweis is.
  
  Drake knuffelde Ben strak en sei: "Fantastysk spul. Trochgean mei it goede wurk en ik sil jo in nij klimrek krije. No litte wy gean."
  
  It wie in rinnende grap. Wannear't se in pick-me-up nedich hiene, soe Ben in taspraak meitsje tsjin Drake oer syn leeftyd, en Drake soe grappich meitsje fan Ben syn jeugd. Freonlike rivaliteit.
  
  Ben snoof. "Wa de hel is dêr boppe?"
  
  Drake seach nei de souder en syn geheime doar. Nimmen hat der noch wat út helle.
  
  "Dútsers".
  
  "Huh? Lykas de Twadde Wrâldoarloch Dútske brêge oer de rivier de Kwai?"
  
  "Ik tink dat it de Japanners wiene. En nee, ik tink net dat it sa is as de Dútsers fan de Twadde Wrâldkriich.
  
  Se stiene al efter yn de tún fan de buorman. Se dûkten troch de hage en knipten troch it dummy-seksje fan it hek dat Drake hie oanlein tidens ien fan 'e jierlikse Swift-feesten.
  
  Wy geane rjochtút in drokke strjitte op.
  
  Rjocht tsjinoer de taksy rank.
  
  Drake rûn nei de wachtsjende auto's mei moard yn 't sin. Syn soldaatske ynsjoch liet him wer sjen. Lykas Mickey Rourke, lykas Kylie, lykas Hawaii Five-O ... It wie gewoan sliepend, wachte op 'e krekte tiid om syn prachtige comeback te meitsjen.
  
  Hy wie der wis fan dat de ienige manier om har twa te beskermjen wie om earst by de minne keardel te kommen.
  
  
  TRIJE
  
  
  
  PARYS, FRANKRYK
  
  
  De flecht nei Charles De Gaulle lâne krekt nei 9 oere dy dei. Drake en Ben lâne mei neat oars as in rêchsek en in pear items út syn oarspronklike ynhâld. Se hiene nije klean oan, nije mobile tillefoans stiene klear. De I-pad waard opladen. It grutste part fan it jild wie ûntbrekt - it waard bestege oan ferfier. It wapen waard ôfkarre sa gau't Drake syn doel bepaald.
  
  Under de flecht brocht Drake Ben op 'e hichte fan alles wat it Dútsk en de Wytsingen hat en frege him om te helpen mei ûndersyk. Ben syn sarkastyske opmerking wie: "Bang bang, dat is myn graad."
  
  Drake goedkard fan dizze hâlding. De Griffins brekken net, God tankje.
  
  Se rûnen it fleanfjild út yn 'e kâlde Paryske motregen. Ben fûn in taksy en swaaide it gidsboek dat er kocht hie nei him ta. Doe't se binnen wiene, sei er: "Umm... Rue... Croix? Hotel tsjinoer it Louvre?"
  
  De taksy begûn te bewegen, dreaun troch in man fan waans gesicht bliken die dat neat him beweecht. It hotel, doe't er fjirtich minuten letter oankaam, wie verfrissend atypysk foar Parys. Der wie in grutte lobby, liften dy't koe plak mear as ien persoan, en ferskate gongen mei keamers.
  
  Foardat se yncheckten, brûkte Drake de pinautomaat yn 'e lobby om it oerbleaune jild werom te heljen - sa'n fiifhûndert euro. Ben fronse, mar Drake stelde him gerêst mei in knypeach. Hy wist wat syn tûke freon tocht.
  
  Elektroanyske tafersjoch en jildpaden.
  
  Hy betelle foar ien keamer mei in kredytkaart en kocht doe de keamer oan 'e oare kant mei cash. Ien kear boppe, se beide ynfierd de "cash" keamer en Drake sette tafersjoch op.
  
  "Dit is ús kâns om ferskate fûgels mei ien stien te deadzjen," sei er, en seach hoe Ben mei in kritysk each om 'e keamer hinne seach.
  
  "IN?" - Ik frege.
  
  "Wy sjogge hoe goed se binne. As se gau komme, is dat goed, en wierskynlik problemen. As se dat net dogge, goed, dat is ek wichtich om te witten. En jo hawwe in kâns om jo nije boartersguod út te heljen."
  
  Ben die de I-pad oan. "Sil dit echt barre hjoed om seis?"
  
  "It is in edukearre riedsel." Drake suchte. "Mar it past by de pear feiten dy't wy witte."
  
  "Hmm, stap dan oan 'e kant, Krusty..." Ben skuorde demonstratyf syn fingers. Syn fertrouwen skynde no't er earder holp as dat er rêden waard, mar hy hie doe noch nea in 'aksje'-kerel west. Leaver, it type persoanlikheid identifisearre troch syn namme of bynamme - meast Blakey - is nea dynamysk genôch om dy efternamme te fertsjinjen.
  
  Drake stoarre troch it peephole. "Hoe langer it duorret," mompele er. "Hoe mear kânsen wy hawwe."
  
  It duorre net lang. Wylst Ben op syn I-pad tikte, seach Drake in heal tsiental grutte jonges by de doar oer de strjitte gearkommen. It slot wie ynbrutsen en de keamer waard ynbrutsen. Tritich sekonden letter kaam it team wer op, seach lilk om en ferdwûn.
  
  Drake klemde syn kaak.
  
  sei Ben. "Dit is echt ynteressant, Matt. It wurdt leaud dat d'r eins njoggen stikken fan Odin's oerbliuwsels oer de wrâld ferspraat binne. In skyld is ien ding, in hynder is in oar. Ik wist dit noait."
  
  Drake hearde him amper. Hy ferniele syn harsens. Dit is wêr't se problemen hiene.
  
  Sûnder in wurd te sizzen stapte er by de doar ôf en draaide in nûmer op syn mobyltsje. Hast daliks waard de oprop beantwurde.
  
  "Ja?"
  
  "Dit is Drake."
  
  "Ik bin skrokken. Lang net sjoen, maat."
  
  "Wit ik".
  
  "Ik wist altyd dat jo belje soene."
  
  "Net wat jo tinke, Wells. Ik ha wat nedich."
  
  "Fansels witte jo. Fertel my oer Mai."
  
  Ferdomd, Wells testte him mei wat allinnich hy koe witte. It probleem wie dat Mai har âlde flam west hie sûnt har downtime yn Tailân, foardat hy mei Alison troude - en sels Ben hoegde dy smoarge details net te hearren.
  
  "De middelste namme is Sheeran. Lokaasje - Phuket. Type - hmm... eksoatysk..."
  
  Ben syn earen trille. Drake lies it yn syn lichemstaal sa dúdlik as er de leagen fan in politikus lêze koe. De iepen mûle wie in oanwizing...
  
  Drake koe it laitsjen yn Wells syn stim hast hearre. "Eksoatysk? Is dit it bêste dat jo kinne dwaan?"
  
  "Op it stuit, ja."
  
  "Is der immen dêr?"
  
  "Echt leuk".
  
  "Gotcha. Goed, maat, wat wolsto?"
  
  "Ik haw de wierheid nedich, Wells. Ik haw rau ynformaasje nedich dy't net útstjoerd wurde mei op it nijs of op it ynternet. Dat Odin syn skyld wie stellen. Oer de Dútsers dy't it stellen. Benammen de Dútsers. Echte SAS ynformaasje. Ik moat witte wat der echt bart, maat, gjin iepenbier lek."
  
  "Bisto yn de problemen?"
  
  "Enoarm." Jo lizze net tsjin jo kommandant, earder as net.
  
  "Hulp is nedich?"
  
  "Noch net".
  
  "Jo hawwe jo hân fertsjinne, Drake. Sis gewoan it wurd en de SAS is fan jo."
  
  "Ik sil dwaan".
  
  "Moai. Jou my wat. En trouwens, fertelst jo noch altyd dat jo gewoan âlde SAS wiene?"
  
  Drake twifele. De term "goede âlde SAS" soe net iens bestean moatte. "It is in akseptabele term foar útlis, dat is alles."
  
  Drake foel út. It freegjen fan syn eardere kommandant om help wie net maklik, mar Ben's feiligens oerwûn elk gefoel fan grutskens. Hy kontrolearre it peephole nochris, seach in lege gong, en doe rûn en gie neist Ben sitten.
  
  "Jo sizze njoggen dielen fan Odin? Wat de hel betsjut dat?
  
  Ben ferliet fluch de Facebook-side fan syn groep, mompelje dat se twa nije freonoanfragen hiene, wêrtroch't har totaal oantal santjin wie.
  
  Hy studearre Drake efkes. "Dus do bist in eardere SAS-kaptein en tapefanatyk. It is nuver, maat, ast it my net sjit."
  
  "Fokus, Ben. Wat hasto?"
  
  "No ... ik folgje it spoar fan dizze njoggen dielen fan Odin. It liket derop dat njoggen in spesjaal nûmer is yn 'e Noarske mytology. Ien waard sels krusige op eat dat de Wrâldbeam neamd waard, njoggen dagen en njoggen nachten, fêstjen, mei in spear yn 'e side, krekt as Jezus Kristus, en in protte jierren foar Jezus. Dit is in echte ding, Matt. Echte wittenskippers hawwe it katalogisearre. It kin sels it ferhaal wêze dat it ferhaal fan Jezus Kristus ynspireare. D'r binne njoggen dielen fan Odin. De spear is it tredde stik en is ferbûn mei de Wrâldbeam, al kin ik gjin melding fine fan syn lokaasje. De legindaryske lokaasje fan 'e Tree is yn Sweden. In plak neamd Apsalla."
  
  "Slimme, stadichoan. Seit it wat oer Odin syn skyld of syn hynder?
  
  Ben skodholle. "Allinich dat it skyld ien fan 'e grutste argeologyske fynsten fan alle tiden wie. En dat oan 'e râne der wurden binne: Himel en hel binne gewoan tydlike ûnwittendheid. It is de ûnstjerlike siel dy't nei rjochts of ferkeard leanet. It is fanselssprekkend dat dit de flok fan Odin is, mar gjinien yn libbens oantinkens hat ea yn steat west om te begripen wêr't it op doelt.
  
  "Miskien is it ien fan dy flokken wêr't jo gewoan moatte wêze," glimke Drake.
  
  Ben negearre him. "Hjir stiet dat it Hynder in byld is. In oare skulptuer, "The Wolves of Odin", is op it stuit te sjen yn New York.
  
  "Syn wolven? No?" Drake syn harsens begûn te fretten.
  
  "Hy ried twa wolven yn 'e striid. Fansels."
  
  Drake froast. "Binne alle njoggen dielen rekkene?"
  
  Ben skodde de holle. "In pear ûntbrekke, mar ..."
  
  Drake stoppe. "Wat?" - Ik frege.
  
  "No, it klinkt dom, mar d'r binne hjir stikken fan in leginde dy't foarm krije. Iets oer alle stikken fan Odin dy't byinoar komme en in kettingreaksje begjinne dy't sil liede ta it ein fan 'e wrâld.
  
  "Standert spul," sei Drake. "Al dizze âlde goaden hawwe in soarte fan" ein fan 'e wrâld' fabel ferbûn mei harren.
  
  Ben knikte en seach op syn horloazje. "Rjochts. Sjen. Wy ynternettovenaars hawwe iten nedich," tocht er even. "En ik tink, ik fiel dat nije teksten fan 'e band gau komme. Croissants en Brie foar brunch?"
  
  "As yn Parys ..."
  
  Drake die de doar iepen, seach om him hinne, doe geande Ben om út te kommen. Hy seach de glimke op it gesicht fan syn freon, mar lies ek de ferskriklike spanning yn syn eagen. Ben ferburgen it goed, mar hy flonkerde slim.
  
  Drake gie werom nei de keamer en sette al har dingen yn in rêchsek. Doe't er de swiere riem fêstmakke, hearde er Ben in gedempt hallo sizzen en fielde dat syn hert foar de twadde kear yn syn libben stopte fan eangst.
  
  De earste wie doe't Alison him ferliet, en neamde dat ûnfersoenlike ferskil - jo binne mear in soldaat dan in ferrekte bootkamp.
  
  Dy nacht. As de einleaze rein folde syn eagen mei triennen as nea earder.
  
  Hy rûn nei de doar, alle spieren yn syn liif spand en klear, seach doe in âld echtpear de gong delstriid.
  
  En Ben fernaam de absolute skrik dy't Drake syn eagen foldie foardat de eardere soldaat in kâns hie om it te ferklaaien. Stomme flater.
  
  "Meitsje dy gjin soargen". sei Ben mei in bleke glimke. "Ik bin yn oarder".
  
  Drake naam in bevende sykheljen en late se de trep del, altyd op wacht. Hy kontrolearre de lobby, seach gjin bedriging en gie nei bûten.
  
  Wêr wie it tichtste restaurant? Hy makke in rieden en gie nei it Louvre.
  
  
  ***
  
  
  In dikke man út München mei de feardichheden fan in neurosjirurch seach se fuortdaliks. Hy kontrolearre syn fotografyske likenis en binnen twa hertslach erkende de goed boude, bekwame Yorkshireman en syn langharige, idioate freon en slute se yn it krús.
  
  Hy feroare syn posysje, net leuk fan it hege útsjochpunt of de wite splinters dy't yn syn fleisige ledematen groeven.
  
  Hy flústere yn 'e skoudermikrofoan: "Ik hâld se by in tried."
  
  De reaksje wie ferrassend daliks. "Deadzje se no."
  
  
  FJIER
  
  
  
  PARYS, FRANKRYK
  
  
  Trije kûgels waarden efterinoar ôfstutsen.
  
  De earste kûgel bûgde fan it metalen doarframe njonken Drake syn holle, riisde doe de strjitte del, en sloech in âldere frou yn 'e earm. Se draaide en foel, spuite bloed yn 'e loft yn' e foarm fan in fraachteken.
  
  De twadde klap liet de hierren op Ben syn holle op 'e ein stean.
  
  De tredde rekke it beton dêr't er in nanosekonde stie nei't Drake him rûch by de taille pakte. De kûgel sprong fan 'e stoep en sloech it hotelrút efter har yn stikken.
  
  Drake rôle en rûn Ben rûchwei efter in rige parkearde auto's. "Ik hâld dy fêst". Hy flústere fûl. "Gewoan troch gean." Hy bûgde, riskearre in blik út it autorút en seach beweging op it dak krekt doe't it rút splintere.
  
  "Shitty sjitten!" Syn Yorkshire-aksint en legerslang makken syn stim hurder as de adrenaline opboude. Hy scande it gebiet. De boargers rûnen, gûlen, wêrtroch't allerhande ôfliedingen soarge, mar it probleem wie dat de skutter krekt wist wêr't se wiene.
  
  En hy soe net allinnich wêze.
  
  No al herkende Drake de trije jonges dy't er earder sjoen hie by de lockpicking, dy't út 'e tsjustere Mondeo kamen en doelbewust nei harren ta rûnen.
  
  "Tiid om te bewegen."
  
  Drake brocht se yn twa auto's nei wêr't er al in jonge frou opmurken hie dy't hysterysk skriemde yn har auto. Ta har fernuvering iepene er har doar in skouder en fielde in flugge rush fan skuld by it oansjen fan har bange útdrukking.
  
  Hy hold in ûnbidige útdrukking op syn gesicht. "Út."
  
  Noch altyd gjin skot. De frou krûpte út, eangst om har spieren te befriezen, se te feroarjen yn deade plakken. Ben glide yn, hâlden syn lichem gewicht sa leech mooglik. Drake draafde him efternei en draaide doe de kaai om.
  
  In sykheljen sette er de auto yn de achterút en helle doe foaroer de parkearromte út. It rubber smoarde oer de dyk efternei.
  
  Ben rôp: "Rue Richelieu!"
  
  Drake swaaide út, wachte op de kûgel, hearde it metallyske lûd doe't it fan 'e motor sprong, en sloech doe op 'e gaspedaal. Se passearren de fernuvere ynbrekkers op it trottoir en seagen dat se werom nei har auto rieden.
  
  Drake draaide it tsjil nei rjochts, dan nei lofts, en dan wer nei lofts.
  
  "Rue Saint-Honoré." rôp Ben, en sloech syn nekke om de namme fan 'e dyk te sjen.
  
  Se gongen mei oan de trochstreaming fan it ferkear. Drake hastich sa gau as er koe, weefde de auto - dy't ta syn nocht in Mini Cooper bliek te wêzen - steegjes yn en út en hâldde it efterútsicht goed yn de gaten.
  
  De dakskutter wie al lang ferdwûn, mar de Mondeo wie der wer, net fier efter.
  
  Hy draaide rjochtsôf en doe wer rjochts, krige gelok by de ferkearsljochten. It Louvre Museum, fan links ôfnommen. It hie gjin nut: de diken wiene te drok, de ferkearsljochten wiene te faak. Se moasten fuort út it sintrum fan Parys.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Drake fronse Ben oan. "Wêrom bliuwe jo strjitnammen roppe?"
  
  Ben stoarre him oan. "Ik wit it net! Se... se litte it sjen op tv! It helpt?"
  
  
  ***
  
  
  "Nee!" - rôp er werom, oer it gebrul fan 'e motor, wylst er de glêde dyk fan 'e Rue de Rivoli ôf raasde.
  
  De kûgel rikochet út 'e laars. Drake seach in foarbygonger yn eangst falle. It wie min; it wie serieus. Dizze minsken wiene arrogant en machtich genôch om net te skele wa't se sear makken, en koene fansels libje mei de gefolgen.
  
  Wêrom wiene de njoggen dielen fan Odin sa wichtich foar harren?
  
  De kûgels penetrearre beton en metaal en lieten patroanen om de Mini hinne.
  
  Op dat stuit gie Ben syn mobyltsje. Hy fierde in komplekse skouderdraaiende manoeuvre út om it út 'e bûse te heljen. "Mem?"
  
  "Oh myn God!" Drake flokte stil.
  
  "It giet goed mei my, ta. Jo? Lykas heit?"
  
  De Mondeo hat syn paad makke yn 'e Mini's boot. Blinderjende koplampen folden it sicht fan efteren, tegearre mei de gesichten fan trije jeierjende Dútsers. De basterden hâlde derfan.
  
  Ben knikte. "En lytse suster?"
  
  Drake seach hoe't de Dútsers yn ferwoaste opwining mei har gewearen op it dashboard sloegen.
  
  "Nee. Neat spesjaals. Um...wat is dat lûd?" Hy makke in skoft. "Oh... Xbox."
  
  Drake drukte it gaspedaal nei de flier. De motor reagearre fluch. De bannen sjitte sels mei sechstich kilometer yn 'e oere.
  
  It folgjende skot ferplettere it efterrút. Ben sakke nei it foarste klimgebiet del sûnder op in útnoeging te wachtsjen. Drake joech himsels in momint fan beoardieling, en stjoerde doe de Mini op it lege stoepe foar in lange rige parkearde auto's.
  
  Passazjiers yn 'e Mondeo skeaten roekeloos, mei kûgels dy't yn 'e ruten fan parkearde auto's smieten, de Mini sloegen en derôf keatsen. Binnen in pear sekonden sloech er op 'e remmen, draaide mei in gjalp om, smiet de lytse auto 180 graden, en ried doe werom sa't se kamen.
  
  It duorre kostbere sekonden foar de passazjiers fan de Mondeo om te realisearjen wat der bard wie. De 180-graden beurt wie achteleas en gefaarlik, en helle twa parkearde auto's mei in skriklike crunch. Wêr wie yn 'e namme fan alles dat hillich is de plysje?
  
  No is der gjin kar. Drake ried om safolle bochten as er koe. "Wês klear, Ben. Wy sille rinne."
  
  As Ben der net west hie, hie er stien en fochten, mar de feiligens fan syn freon wie de prioriteit. En ferlern gean wie no in tûke stap.
  
  "Ok mem, oant letter." Ben die syn mobyltsje ticht en skodholle. "Âlden".
  
  Drake luts de Mini werom nei de stoeprâne en remme ynienen heal oer it fersoarge gazon. Foardat de auto stilhâlde, diene se de doarren wiid iepen en naaiden se út, rjochting de tichtby lizzende strjitten. Se mingden har mei de eigen groeide Parysen foardat de Mondeo sels yn sicht kaam.
  
  Ben wist wat te krokken en knipperde nei Drake. "Myn held".
  
  
  ***
  
  
  Se ferstoppe yn in lyts ynternetkafee neist in plak mei de namme Harry's New York Bar. Dit wie de wiisste stap foar Drake. Onopvallend en goedkeap, it wie in plak dêr't se koenen trochgean mei harren ûndersyk en beslute wat te dwaan oan de drege ynvaazje fan it Louvre sûnder soargen of ûnderbrekking.
  
  Drake makke muffins en kofje, wylst Ben oanmelde. Drake hat noch gjin blessuere oprûn, mar hy tocht dat Ben in bytsje soargen wie. De soldaat yn him hie gjin idee hoe't er mei him omgean moast. De freon wist dat se prate moasten. Dat hy triuwde iten en drinken nei de jonge man ta, sette him del yn in gesellich hokje en hold syn blik fêst.
  
  "Hoe giet it mei al dy gek?"
  
  "Ik wit it net". Ben fertelde de wierheid. "Ik haw noch gjin tiid hân om it te realisearjen."
  
  Drake knikte. "Dit is goed. No, as jo dat dogge..." wiisde er nei de kompjûter. "Wat hasto?"
  
  "Ik gie werom nei deselde webside as earder. Amazing argeologyske fynst ... njoggen fragminten ... yada, yada, yada ... oh yeah - Ik lês oer Odin syn spektakulêre 'ein fan 'e wrâld' gearspanning teory.
  
  "En ik sei ..."
  
  ,,It wie stront. Mar net needsaaklik, Matt. Harkje nei dit. Lykas ik sei, der is in leginde en dy is oerset yn in protte talen. Net allinnich Skandinavyske. It liket hiel universeel, dat is tige ûngewoan foar boeren dy't studearje dit soarte fan ding. It wurdt hjir sein dat as de njoggen stikken fan Odin oait sammele wurde tidens Ragnarok, se de wei iepenje nei it grêf fan 'e goaden. En as dit grêf oait ûntslein wurdt ... no, swavel en alle hel dy't loslitten wurdt, is gewoan it begjin fan ús problemen. Merk op dat ik Gods sei?"
  
  Drake froast. "Nee. Hoe kin hjir in grêf fan 'e goaden wêze? Se hawwe noait bestien, Ragnarok hat noait bestien. It wie gewoan in Noarsk plak foar Armageddon.
  
  "Krekt. En wat as it echt bestie?"
  
  "Stel dus de wearde foar fan in fynst lykas dizze."
  
  "Graf fan 'e goaden? It soe boppe alles wêze. Atlantis. Camelot. Eden. Se soene neat wêze yn ferliking mei dit. Dus jo sizze dat Odin's Shield gewoan it begjin is?"
  
  Ben biet de top fan syn muffin ôf. "Ik tink dat wy sille sjen. D'r binne noch acht stikken om nei te gean, dus as se begjinne te ferdwinen," stoppe hy. "Jo witte, Karin is de harsens fan 'e famylje, en suster soe graach útfine al dizze ynternet crap. It is allegear yn stikken."
  
  "Ben, ik fiel my frij skuldich dat jo jo belutsen hawwe. En ik beloof dat der neat mei dy barre sil, mar ik kin der gjin oar by belûke. Drake froast. "Ik freegje my ôf wêrom't de ferdomme Dútsers dit no begûnen te dwaan. De oare acht dielen bestean sûnder mis al in skoft."
  
  "Minder analogyen mei fuotbal. En se hawwe it. Miskien wie der wat spesjaal oer it Shield? Iets dêryn makke al it oare de muoite wurdich."
  
  Drake ûnthâlde it meitsjen fan close-up foto's fan it Shield, mar se koenen dat ûndersyk ophâlde foar letter. Hy tikte op it skerm. "It seit hjir dat Odin's Horse-skulptuer waard fûn yn in Viking-langboat, dat is eins de wichtichste tentoanstelling fan it Louvre. De measte minsken soene it hynderskulptuer sels net iens opfalle by it kuierjen troch it Louvre.
  
  "Langboat," lies Ben lûdop. "It is in mystearje op himsels - it is boud fan hout dat foarôfgeand is oan bekende Viking-skiednis."
  
  "Krekt as it skyld," rôp Drake.
  
  "Fûn yn Denemarken," lies Ben fierder. "En sjoch hjir," wiisde er nei it skerm, "dit rjochtet him op 'e oare dielen fan Odin dy't ik earder neamde? De wolven binne yn New York, en de bêste gissing is dat de Spear yn Uppsala, Sweden, is fallen út it lichem fan Odin doe't hy ôfkaam fan 'e wrâldbeam.
  
  "Dat binne dus fiif." Drake bûgde efteroer yn syn noflike stoel en naam in slokje fan syn kofje. Om harren hinne bromde it ynternetkafee mei lege aktiviteit. De stoepen bûten sieten fol mei minsken dy't zigzaggen troch it libben.
  
  Ben waard berne mei in mûle fan stiel en dronk yn ien slok de helte fan syn waarme kofje. "Der is wat oars hjir," sei er. "God, ik wit it net. It liket yngewikkeld. Oer eat dat Volva hjit. Wat docht Seer betsjutte "
  
  "Miskien hawwe se de auto nei har neamd."
  
  "Grappich. Nee, it liket derop dat Odin in spesjale Velva hie. Wachtsje - dit kin in skoft duorje.
  
  Drake wie sa drok om syn oandacht te wikseljen tusken Ben, de kompjûter, de stream fan ynformaasje en de drokke stoepe bûtendoar dat hy net fernaam dat de frou oankaam oant se krekt njonken harren tafel stie.
  
  Foardat er bewege koe, tilde se de hân op.
  
  "Kom net oerein, jonges," sei se mei in Amerikaansk aksint. "Wy moatte prate".
  
  
  FIIF
  
  
  
  PARYS, FRANKRYK
  
  
  Kennedy Moore hat wat tiid bestege oan it beoardieljen fan it pear.
  
  Earst tocht se dat it ûnskuldich wie. Nei in skoftke, nei it analysearjen fan 'e eangstige, mar fêststelde lichemstaal fan 'e jonge man en de wakende hâlding fan 'e âldere keardel, kaam se ta de konklúzje dat problemen, omstannichheid en de Duvel de twa yn in ûnhillige trije-ienheid fan gefaar lutsen hiene.
  
  Se wie hjir gjin plysjeman. Mar se wie in plysjeman yn New York, en it wie net maklik om op te groeien op dit relatyf lytse eilân mei syn grutte betonnen tuorren. Jo hiene it each fan in plysjeman foardat jo wisten dat it jo bestimming wie om by de NYPD te kommen. Letter slypsten en wer rekkene, mar dy eagen hiene jo altyd. Dat taaie, rekkenjende blik.
  
  Ek op fakânsje, tocht se bitter.
  
  Nei in oere kofjedrinke en doelleas surfen koe se it net helpe. Se hie miskien op fakânsje west - wat har better klonk as in twongen fakânsje - mar dat betsjutte net dat de plysje yn har gewoan flugger opjûn hie as de Brit syn deugd op syn earste nacht yn Vegas opjûn hie.
  
  Se siet nei har tafel. Twads fakânsje, tocht se wer. Dit sette har yllustrearre NYPD-karriêre yn perspektyf.
  
  De âldere keardel beoardiele har gau, ferhege syn antennes. Hy beoardiele har rapper dan in Amerikaanske marine soe in Bangkok bordeel beoardielje.
  
  "Kom net oerein, jonges," sei se ûntwapenjend. "Wy moatte prate".
  
  "Amerikaansk?" sei de âldere keardel mei in hint fan ferrassing. "Wat wolle jo?"
  
  Se negearre him. "Bist it goed mei jo, poppe?" Se flitse har skyld. "Ik bin in plysjeman. No sille jo earlik tsjin my wêze."
  
  De âldere keardel klikte daliks en glimke fan opluchting, dat wie nuver. De oare knipperke yn ferwarring.
  
  "IN?" - Ik frege.
  
  De plysjeman by Kennedy drukte it probleem op. "Binne jo hjir út jo eigen frije wil?" It wie alles wêr't se oan tinke koe om by har te wêzen.
  
  De jonge seach fertrietlik. "No, sightseeing is goed, mar rûge seks is net folle leuk."
  
  De âldere keardel seach ferrassend tankber út. "Fertrou my. Der binne gjin problemen hjir. It is goed om te sjen dat guon yn 'e wet hanthaveningsbelied mienskip noch respektearje dit wurk. Ik bin Matt Drake."
  
  Hy stiek de hân út.
  
  Kennedy negearre dit, noch altyd net oertsjûge. Har tinzen sloegen oan dy sin, noch respektearje it wurk, en rôle troch ferline moanne. Se stoppe dêr't se altyd stoppe. Yn Kaleb. Oer syn wrede slachtoffers. Foar syn ûnbedoelde frijlitting.
  
  As allinnich.
  
  "No...betanke, tink ik."
  
  "Dus, do bist in plysjeman út New York? " De jonge man kompleet de nuânse mei ferhege wynbrauwen, dy't er rjochte op de âldere man.
  
  "Ferrekte list." Matt Drake lake licht. Hy like selsbetrouwen, en hoewol hy op syn gemak siet, koe Kennedy fertelle dat hy de kompetinsje hie om yn in sekonde te reagearjen. En de manier wêrop er hieltyd syn omjouwing scande makke har tinken oan in plysjeman. Of it leger.
  
  Se knikte, frege har ôf oft se harsels útnoegje moast om te sitten.
  
  Drake wiisde nei in lege stoel wylst hy in dúdlike útgong liet. "En ek beleefd. Ik hearde dat New Yorkers de meast selsbetrouwen yn 'e wrâld wiene."
  
  "Matt!" De keardel fronste.
  
  "As jo mei tefolle fertrouwen bedoele egoïstysk en arrogant, ik haw dat ek heard." Kennedy glide de hok yn, fielde in bytsje ûnhandich. "Doe kaam ik nei Parys en moete de Frânsen."
  
  "Op fekansje?"
  
  "Dat hawwe se my sein."
  
  De keardel stie der net op, hy stiek gewoan wer de hân út. "Ik bin noch altyd Matt Drake. En dit is myn húshâlder, Ben."
  
  "Hoi, ik bin Kennedy. Ik hearde wat jo sizze, teminsten de krantekoppen, bin ik bang. Dit is wat my fernuvere. En hoe sit it mei de wolven yn New York?" Se tilde har wynbrauwen op, imiteare Ben.
  
  "Ien". Drake studearre har foarsichtich, wachtsjend op in reaksje. "Witte jo wat oer him?"
  
  "Hy wie de heit fan Thor, net? Jo witte, yn 'e Marvel-stripferhalen.
  
  "Hy is oer it nijs." Ben knikte nei de kompjûter.
  
  "Ik haw besocht de lêste tiid út 'e krantekoppen te bliuwen." Kennedy's wurden kamen fluch, spand fan pine en teloarstelling. In momint gie foarby foardat se fierder koe. "Dus, net folle. Krekt genôch."
  
  "It klinkt as jo in pear makke hawwe."
  
  "Mear dan goed foar myn karriêre." Se kaam werom en seach doe troch de smoarge ruten fan it kafee de strjitte op.
  
  
  ***
  
  
  Drake folge har blik, ôffrege oft er har triuwe soe, en syn eagen troffen dy fan ien fan 'e eardere ynbrekkers dy't troch it glês seach.
  
  "Shit. Dizze jonges binne persistenter dan in Yndiaansk callcenter.
  
  It gesicht fan de keardel ferljochte mei erkenning doe't Drake ferhuze, mar no besleat Drake dat hy net mear hoegde te neuken. De wanten wiene wirklik út en de SAS-kaptein kaam werom. Hy beweech him fluch, pakte ien fan 'e stuollen en smiet dy mei in ferskriklik botsing it rút út. De Dútser fleach werom, delstoarte as dea fleis op 'e stoep.
  
  Drake swaaide Ben oan 'e kant. "Kom mei ús of net," rôp er nei Kennedy wylst er rûn. "Mar bliuw út 'e wei."
  
  Hy gie fluch nei de doar, die iepen en stoppe foar it gefal dat der gewearfjoer wie. Skrokte Parysjers stiene om. Toeristen rûnen yn alle rjochtingen fuort. Drake smiet in sykjende blik lâns de strjitte.
  
  "Selsmoard". Hy dûkte werom.
  
  "Efterdoar". Hy klopte Ben op it skouder en se gongen nei de baly. Kennedy moast noch ferhúzje, mar it hie de analytyske geast fan in plysjeman net nedich om te realisearjen dat dizze minsken yn echte problemen wiene.
  
  "Ik sil dy bedekke."
  
  Drake rûn de bange ferkeaper lâns yn in tsjustere gong, omseame mei doazen mei kofje, sûker en roerstokken. Oan 'e ein wie der in brânwacht. Drake sloech de balke, en seach doe foarsichtich nei bûten. De middeisinne baarnde myn eagen, mar de kust wie dúdlik. Wat foar him betsjutte dat der earne mar ien fijân wie.
  
  Drake beweech de oaren om te wachtsjen, en rûn doe doelbewust nei de wachtsjende Dútser ta. Hy ûntwykte de klap fan 'e man net, mar naam dy sûnder te knibbeljen hurd yn 'e sinne plexus. De skok op it gesicht fan syn tsjinstanner brocht him daliks befrediging.
  
  "Poesjes rjochtsje op de plexus." Hy flústere. Underfining hie him leard dat in trained man ien fan 'e foar de hân lizzende drukpunten op it lichem soe slaan en pauze foar effekt, dat Drake dielde de pine - sa't hy einleaze leard wie - en dreau der troch. Hy bruts de keardel syn noas, sloech syn kaak en sloech hast syn nekke mei twa klappen, en liet him doe op 'e stoepe struid sûnder stap te brekken. Hy swaaide de oaren nei foaren.
  
  Se ferlieten it kafee en seagen om.
  
  Kennedy sei: "Myn hotel is trije blokken hjirwei."
  
  Drake knikte. "Ferdom cool. Gean."
  
  
  SEIS
  
  
  
  PARYS, FRANKRYK
  
  
  In minút letter sei Ben: "Wachtsje."
  
  "Sis net dat jo nei de badkeamer moatte, maat, oars moatte wy jo luiers keapje."
  
  Kennedy ferburgen syn grins doe't Ben bloosde.
  
  "Ik wit dat it tiid is foar jo om in dutje te nimmen, âlde man, mar it is hast tiid ... um ... om it Louvre te besykjen."
  
  Ferdomd, Drake ferlear de tiid. "Bolleshit".
  
  "Yn it Louvre?"
  
  "Oer de beurt." Drake swaaide nei in foarbyrinnende taksy. "Kennedy, ik sil it útlizze."
  
  "Jo fiele jo better. Ik bin hjoed al nei it Louvre west."
  
  "Net foar dit..." mompele Ben doe't se yn 'e taksy stapten. Drake sei it toverwurd en de auto ried fuort. De reis waard yn stilte ûndernommen en duorre tsien minuten troch strjitten dy't ferstoppe wiene mei ferkear. De trottoirs wiene der net better op doe't se mei trijen yn hite efterfolging harren paad nei it museum besochten.
  
  Wylst se rûnen, brocht Ben Kennedy op 'e hichte. "Immen fûn it skyld fan Odin yn Yslân. Immen stiel se fan 'e York-eksposysje, wêrtroch Frey's geweldige catwalk-show folslein ferneatige.
  
  "Frey?"
  
  "Moadeûntwerper. Komst net út New York?"
  
  "Ik kom út New York, mar ik bin gjin grut moadepersoan. En ik bin gjin grutte fan fan blyn lutsen yn in soarte fan konflikt. Ik haw no echt gjin problemen mear nedich.""
  
  Drake sei hast "der is in doar", mar stoppe himsels op 'e lêste sekonde. In plysjeman kin fannacht om in protte redenen nuttich wêze, benammen út de Steaten. Doe't se de glêzen piramide oankamen dy't de yngong nei it Louvre markearre, sei hy: "Kennedy, dizze minsken besochten ús op syn minst trije kear te deadzjen. Ik bin ferantwurdlik om te soargjen dat dit net bart. No hawwe wy mear ynformaasje nedich oer wat de hel hjir bart, en om ien of oare reden binne se ynteressearre yn wat Ben fûn dat de 'Nine Pieces of Odin' hjit. Wy witte echt net wêrom, mar hjir," wiisde er efter de glêzen piramide, "is it twadde diel."
  
  "Se sille it fannacht stelle," sei Ben, en foege doe ta, "wierskynlik."
  
  "En wat is dizze New York-hoek?"
  
  "Der is in oar stik fan Odin te sjen. Wolven. Yn it Natuerhistoarysk Museum."
  
  Drake studearre de kaart. "It liket derop dat it Louvre gewoanlik gjin Viking-kolleksjes toant. Dit is ek op lease, lykas dy yn York. It seit hjir dat it meast nijsgjirrige ding is de Viking longboat, ien fan de moaiste ea ûntdutsen, en syn beruchte berucht.
  
  "Wat betsjut dat?" Kennedy stie boppe oan 'e trep as in reed tsjin in stoarm as in protte pear fuotten om har hinne stompten.
  
  "In anomaly fertsjintwurdige troch har leeftyd. Dit giet foar de Viking-skiednis.
  
  "No, dat is nijsgjirrich."
  
  "Wit ik. Se binne te sjen op 'e ûnderste ferdjipping fan' e Denon-fleugel, njonken wat Egyptyske... Optysk... Ptolemaïsk... bullshit. .bullshit ... makket neat út. Hjir is it ding."
  
  Wide, gepolijste gongen fonkelden om har hinne, doe't se yn 'e mannichte opgieten. Lokale befolking en toeristen fan alle leeftiden folden de grutte âlde romte en brochten it de hiele dei ta libben. Men koe allinnich riede op syn grêf-like, eery natuer yn 'e nacht.
  
  Op dat stuit wie der in oerdoarjend brul, as wie der in betonnen muorre ynstoart. Se stienen allegear op. Drake kearde him nei Ben.
  
  "Wachtsje hjir, Ben. Jou ús in healoere. Wy sille dy fine." Hy stoppe en foege doe ta: "As se evakuearje, wachtsje dan sa ticht mooglik by de glêzen piramide."
  
  Hy wachte net op in antwurd. Ben wie folslein bewust fan it gefaar. Drake seach hoe't hy syn mobyltsje úthelle en in nûmer op 'e fluchtoets helle. It soe mem wêze, of heit, of suster. Hy beweech nei Kennedy en se gongen foarsichtich de spiraaltrap del nei de ûnderferdjipping. Doe't se rjochting de seal dy't de Viking-tentoanstelling befette, begûnen minsken út te rinnen. In dikke wolk dwarrele efter harren oan.
  
  "Rinne!" De man dy't op in Hollister-model like, raasde. "Der binne jonges mei gewearen binnen!"
  
  Drake stoppe by de doar en riskearre in blik nei binnen. Hy waard moete mei folsleine gaos. In sêne út in Michael Bay aksjefilm, allinne nuver. Hy telde acht jonges yn kamouflage-unifoarmen, mei gesichtsmaskers en masinegewearen, klimmen yn 'e grutste Viking-longboat dy't er ea sjoen hie. Achter harren wie yn in died fan ûnbidige roekeloosheid in smookgat yn de muorre fan it museum slein.
  
  Dizze jonges wiene gek. Wat se har foardiel joech, wie dat se in skokkende direktens fan fanatisme hiene. It opblazen fan gebouyngongen en it sjitten fan raketten yn skaren like har noarm te wêzen. It is gjin wûnder dat se Ben en him earder oer Parys efternei. Auto-achterfolgen wiene wierskynlik gewoan har fermaak foar it bêdtiid.
  
  Kennedy lei syn hân op it skouder en seach om him hinne. "God".
  
  "Bewiist dat wy op it goede spoar binne. No moatte wy gewoan tichter by harren kommandant komme."
  
  "Ik gean nergens by ien fan dizze idioaten. " Se swarde yn in ferrassend goed Ingelsk aksint.
  
  "Leuk. Mar ik moat in manier fine om ús fan har strontlist te heljen."
  
  Drake fernaam mear boargers rinnen nei de útgong. De Dútsers seagen har net iens, se hawwe gewoan mei fertrouwen har plan útfierd.
  
  "Litte wy". Drake glied troch it doarframe de keamer yn. Se brûkten de perimeter-eksposysjes foar dekking en makken har wei sa ticht by de harksitting as feilich wie.
  
  "Beat dikh!" rôp immen oanhâldend.
  
  "Iets oer 'haast'. sei Drake. "De bloedige bastarden sille gau moatte hannelje. It Louvre moat heech op de list fan Frânske antwurden stean."
  
  Ien fan de Dútsers rôp wat oars en helle in stiennen plaat op fan de grutte fan in dinerbak. Se liken swier. De soldaat rôp twa oaren om te helpen it út 'e longboat te lossen.
  
  "Dúdlik net SAS," kommentearre Drake.
  
  "Of Amerikaansk," merkte Kennedy op. "Ik hie eartiids in marinier dy't dizze trinket ûnder syn foarhûd koe stekke."
  
  Drake smoarde in bytsje. "Moaie foto. Tank foar jo ynput. Sjen." Hy knikte nei de iepening yn 'e muorre dêr't krekt in maskere man yn 't wyt klaaid wie.
  
  "Deselde man dy't it Shield yn York berôve. Wierskynlik."
  
  De man ûndersocht it byld koart, knikte dan goedkardend en kearde him nei syn kommandant. "It is tiid foar..."
  
  It sjitten klonk bûten. De Dútsers beferzen foar in sekonde, blykber stoarjend nei elkoar yn ferwarring. Doe waerd de keamer mei kûgels bedutsen en elkenien dûkte foar dekking.
  
  Mear maskere manlju ferskynden by de koartlyn opblaasde yngong. In nije krêft, oars klaaid as de Dútsers.
  
  Drake tocht: Frânske plysje?
  
  "Kanadezen!" rôp ien fan de Dútsers ferachtlik. "Fermoardzje! Fermoardzje!"
  
  Drake besloech syn earen doe't in tsiental masinegewearen tagelyk fjoer iepene. Kûgels rikocheten fan in minsklik lichem, fan in houten eksposysje, fan in gipsmuorre. It glês brutsen, en kostbere eksposysjes waarden oan flarden skuord en foelen mei in crash op 'e flier. Kennedy swarde lûd, wat Drake begon te realisearjen wie net krekt "farske grûn" foar har. "Wêr binne de ferdomme Frânsen, ferdomme!"
  
  Drake fielde dize. Kanadezen Wat foar ferdraaide hel binne se hjir?
  
  De eksposysje njonken harren fernield yn tûzen stikken. Glês en stikjes hout reinden har op 'e rêch. Drake begon werom te krûpen, en sleepte Kennedy mei him. De longboat wie besunige mei lead. Tsjin dy tiid wiene de Kanadezen de keamer ynkommen en leine ferskate Dútsers dea of te triljen. Doe't Drake seach, skeat ien fan 'e Kanadezen de Dútser op in lege ôfstân yn 'e holle, en smiet syn harsens oer in 3000 jier âlde Egyptyske terracotta-faas.
  
  "D'r is gjin leafde ferlern tusken gekke relikwyjagers." Drake knikte. "En al de tiid dat ik Tomb Raider spielde, barde dat noait."
  
  "Ja," skuorde Kennedy glêsskerven út har hier. "Mar as jo it spultsje eins spile hawwe, ynstee fan santjin oeren nei har kont te stoarjen, kinne jo eins witte wat der bart."
  
  "Ben syn forte. Net myn. In spultsje spylje, dat wol." Hy riskearre in blik omheech.
  
  Ien fan de Dútsers besocht te ûntkommen. Hy rûn rjocht nei Drake sûnder him te fernimmen, en sprong doe fernuvere doe't syn paad blokkearre waard. "Bewegen!" Hy tilde syn pistoal op.
  
  "Ja, dy ek." Drake helle syn hannen op.
  
  De finger fan de man spande op de trekker.
  
  Kennedy makke in hommels beweging oan 'e kant, wêrtroch't de oandacht fan 'e Dútser wankele. Drake kaam oan en sloech him yn it gesicht. De fûst swaaide nei Drake syn holle, mar hy stapte oan 'e kant, en skopte tagelyk de soldaat yn 'e knibbel. De gjalp dekte amper it lûd fan brekken fan bonken. Drake wie yn in sekonde op him, de knibbels drukten hurd op syn heulende boarst. Mei in flugge beweging skuorde er it masker fan de soldaat ôf.
  
  En hy grommele. "Uh. Ik wit net wat ik echt ferwachte."
  
  Blond hier. Blauwe eagen. Solide gesichtsfunksjes. Betize gesichtsútdrukking.
  
  "Letter". Drake sloech him bewusteloos mei in chokehold, fertroude Kennedy om syn kameraden yn 'e gaten te hâlden. Doe't Drake opseach, gie de striid troch. Op dat stuit rûn in oare Dútser om de fallende eksposysje hinne. Drake skoudere him oan 'e kant en Kennedy knibbele him yn 'e sinnepleksus. Dizze man joech rapper op as de nije jongesband op X Factor.
  
  No sleepte ien fan 'e Kanadezen it byld fan Odin fuort fan 'e deade en bloedige fingers fan syn fijân. In oare Dútser flankearre him en foel him fan 'e kant ôf, mar de Kanadees wie goed, draaide en belâne trije killingsslagen, en smiet it slap lichem oer it skouder en sloech him op 'e grûn. De Kanadees skeat trije kear op tichtby berik foar gruttere oertsjûging, en gie doe troch mei it skulptuer nei de útgong te slepen. Sels Drake wie ûnder de yndruk. Doe't de Kanadees syn kameraden berikte, razen se en iepenen se op har fjoer foardat se har weromlutsen troch it noch smookende wrak.
  
  "Upsalla!" De Kanadees fan 'e earste klasse begon te gûlen en helle de fûst nei de oerlibjende Dútsers. Drake ferovere de arrogânsje, útdaging en opwining yn dat inkelde wurd. Ferrassend is de stim froulik.
  
  De frou bleau doe stil en helle har masker yn in gebeart fan absolute ferachting. "Upsalla!" rôp se wer tsjin de Dútsers. "Der wêze!"
  
  Drake soe wankele wêze as er net al op 'e knibbels west hie. Hy miende dat er troch in kûgel rekke wie, sa wie de skok. Hy erkende dizze saneamde Kanadees. Hy koe har goed. It wie Alicia Miles, in Londenske dy't eartiids syn lykweardich wie by SRT.
  
  In geheim bedriuw binnen SAS.
  
  De eardere opmerking fan Wells brocht âlde oantinkens op dy't djipper begroeven moatte bliuwe dan de bestegingsskiednis fan in politikus. Jo wiene mear as de SAS. Wêrom wolle jo it ferjitte?
  
  Fanwegen wat wy dien hawwe.
  
  Alicia Miles wie ien fan 'e bêste soldaten dy't er ea sjoen hie. Froulju yn spesjale troepen soene better wêze moatte as manlju om de helte sa fier te kommen as se diene. En Alicia gie direkt nei de top.
  
  Wat die se om yn dit alles belutsen te wurden, en klinke as in bigot, dat hy wist dat se perfoarst net wie? D'r wie mar ien ding dat Alicia motivearre: jild.
  
  Miskien dêrom wurke se foar de Kanadezen?
  
  Drake begon te krûpen nei de eigentlike útgong fan 'e keamer. "Dus ynstee fan ús fan 'e killlist te wiskjen en ús fijannen bleat te lizzen," hypte hy, "no hawwe wy mear fijannen, en wy hawwe neat berikt, útsein ússels noch mear yn 'e war te meitsjen."
  
  Kennedy, krûpend efter him, tafoege: "Myn libben ... yn twa ferrekte wurden."
  
  
  SJUNE
  
  
  
  PARYS, FRANKRYK
  
  
  Kennedy's hotelkeamer wie wat better as de iene wêryn Drake en Ben in pear oeren trochbrochten.
  
  "Tochten dat al jo plysjes stikken wiene," grommele Drake, en kontrolearre de yn- en útgongspunten.
  
  "Wy binne. Mar as jo fekânsjetiid foar tsien jier frijwol net bestiet, dan tink ik dat jo akkount begjint te foljen."
  
  "Is dit in laptop?" Ben berikte him foardat de retoryske fraach beäntwurde waard. Se fûnen him ferburgen by de glêzen piramide nei't se it museum ferlieten, hanneljend as noch twa bange toeristen, te bang om details te ûnthâlden.
  
  "Wêrom fertelle wy de Frânsen net wat wy witte?" frege Kennedy doe't Ben de laptop iependie.
  
  "Om't se Frânsk binne," sei Drake laitsjend, en waard doe serieus doe't gjinien meidie. Hy siet op 'e râne fan Kennedy syn bêd en seach nei syn freon wurkje. "Sorry. De Frânsen sille neat witte. Troch dit no mei har troch te gean sil ús fertrage. En ik tink dat tiid in probleem is. Wy moatte kontakt opnimme mei de Sweden."
  
  "Kensto immen yn 'e Sweedske geheime tsjinst?" Kennedy sloech in wynbrau nei him.
  
  "Nee. Dochs moat ik myn âlde kommandant skilje."
  
  "Wannear hawwe jo SAS ferlitten?"
  
  "Jo hawwe de SAS noait ferlitten." Doe't Ben opseach, foege hy ta: "Metafoarysk."
  
  "Trije koppen moatte better wêze as twa." Ben seach Kennedy efkes oan. "Wat as jo noch yn bedriuw binne?"
  
  In lyts knikje. Kennedy har hier foel yn har eagen en se naam in minút om it werom te triuwen. "Ik begryp dat der njoggen dielen fan Odin binne, dus myn earste fraach is wêrom? De twadde fraach is wat is it?"
  
  ,,Wy hawwe it krekt yn it kafee útfûn." Ben tikte fûleindich op it toetseboerd. "D'r is in leginde, dy't de hear Krusty hjir bestridt, dy't beweart dat d'r in echte Tomb of the Gods is - letterlik it plak dêr't alle âlde goaden begroeven binne. En dit is net allinne in âlde leginde; in oantal wittenskippers hawwe besprutsen it, en in protte papers binne publisearre troch de jierren hinne. It probleem is," sei Ben, en wriuwde syn eagen, "it is lestich te lêzen. Wittenskippers binne net ferneamd om har prozaïske taal."
  
  "Prozaïsk? " werhelle Kennedy mei in glimke. "Gist nei kolleezje?"
  
  "Hy is de haadsanger yn 'e band," sei Drake dea.
  
  Kennedy tilde in wynbrau op. "Dus jo hawwe de Tomb of Gods dy't noait bestien hat. OK. No en?"
  
  "As it oait ûntslein wurdt, sil de wrâld yn fjoer fersûpe ... ensfh. ensafuorthinne."
  
  "Ik begryp it. Hoe sit it mei njoggen dielen?
  
  "No, sammele yn 'e tiid fan Ragnarok, litte se de wei nei it grêf sjen."
  
  "Wêr is Ragnarok?"
  
  Drake skopte it tapyt. "Noch in reade hjerring. Dit is net it plak. Yn werklikheid is it in rige fan eveneminten, in grutte striid, in wrâld suvere troch in stream fan fjoer. Natuerrampen. Sawat Armageddon. "
  
  Kennedy froast. "Dat sels de ferstoarne Wytsingen wiene bang foar de apokalyps."
  
  Nei ûnderen seach Drake in fris, mar slim rimpele kopy fan USA Today op 'e flier. It waard om 'e kop wikkele - 'RELEASED SERIAL KILLER DEANDS TWO MORE'.
  
  Onaangenaam, mar net sa ûngewoan foar de foarside fan in krante. Wat him noch in blik makke, as wiene syn eagen ferbaarnd, wie de foto fan Kennedy yn in plysje-unifoarm yn 'e tekst. En in lytsere koptekst neist har foto - Cop brekt del - giet AWOL.
  
  Hy keppele de krantekoppen oan de hast lege flesse wodka op de klaaitafel, de pynstillers op it nachtkastje, it gebrek oan bagaazje, toeristyske kaarten, sûvenirs en rûte.
  
  Crap.
  
  Kennedy sei: "Dus dizze Dútsers en Kanadezen wolle dit net-besteand grêf fine, miskien foar gloarje? Foar de rykdom dy't it kin bringe? En om dit te dwaan moatte se de njoggen stikken fan Odin sammelje op in plak dat gjin plak is. Is it goed?"
  
  Ben grimasearre. "No, in ferske is gjin ferske oant it op vinyl gedrukt is", sa"t myn heit altyd sei. Yn it Ingelsk hawwe wy noch in soad wurk te dwaan."
  
  "It is in stik. "
  
  "It is mear as it." Ben draaide it laptopskerm om. "De njoggen figueren fan Odin binne de eagen, wolven, valkyries, hynder, skyld en spear."
  
  Drake telde. "Der binne mar seis fan har, poppe."
  
  "Twa eagen. Twa wolven. Twa Valkyries. Ja."
  
  "Hokker is yn Apsalla?" Drake knipoogde nei Kennedy.
  
  Ben rôle efkes, en sei doe: "It stiet hjir dat de Spear Odin's kant trochbriek doe't er fêste wylst er oan 'e Wrâldbeam hong, en al syn protte geheimen iepenbiere oan syn Volva - syn Sjener. Harkje nei in oar sitaat: "Njonken de timpel yn Upsalla stiet in tige grutte beam mei wiid ferspraat tûken, dy't altyd grien binne sawol yn 'e winter as yn' e simmer. Wat foar beam dit is, wit gjinien, om't gjin oare like it is ea fûn. It is hûnderten jierren âld. . De Wrâldbeam is - of wie - yn Uppsala en stiet sintraal yn de Noarske mytology. It seit dat der njoggen wrâlden om de Wrâldbeam binne. Yada... yada. Oh, in oare ferwizing - de 'hillige beam yn Uppsala. Men kaam dêr faak op besite, neist in geweldige jiske neamd Ygdrassil, dy't de pleatslike befolking hillich beskôgje. Mar no is it fuort.'
  
  Hy lies fierder: 'Skandinavyske kronykskriuwers hawwe Gamla Upsalla lang beskôge as ien fan 'e âldste en wichtichste plakken yn 'e skiednis fan Noard-Jeropa.'
  
  "En it is der allegear," sei Kennedy. "Wêr't elkenien it kin fine."
  
  "No," sei Ben, "it moat allegear byinoar ferbûn wurde. Underskatte myn kapasiteiten net, ik bin goed yn wat ik doch."
  
  Drake knikte erkennend. "It is wier, leau my. Hy hat my de ôfrûne seis moanne holpen om myn wei te navigearjen troch myn fotografykarriêre.
  
  "Jo moatte in protte ferskillende gedichten en histoaryske sêgen byinoar bringe. De saga is in Viking-gedicht fan heech aventoer. Der is ek wat dat de Poëtyske Edda hjit, skreaun troch de neiteam fan minsken dy't minsken kenden dy't de kronykskriuwers fan de tiid koenen. Dêr is in soad ynformaasje."
  
  "En wy witte neat fan de Dútsers. Om de Kanadezen net te hawwen. Of wêrom Alicia Miles -' Drake's mobyltsje gong. "Sorry... he?"
  
  "IK".
  
  "Hallo, Wells."
  
  "Kom der oan, Drake." Wells naam in sykheljen. "De SGG is de Sweedske Special Forces en eleminten fan it Sweedske leger binne weromlutsen fan oer de hiele wrâld."
  
  Drake wie in momint sprakeleas. "Binne jo in grapke?"
  
  "Ik meitsje gjin grapke oer wurk, Drake. Allinne froulju."
  
  "Is dit ea earder bard?"
  
  "Sa fier as ik my herinner, nee."
  
  "Jou se de reden oan?"
  
  "De gewoane ûnsin, bin ik bang. Neat konkreet."
  
  "Wat oars?"
  
  Der wie in sucht. "Drake, jo binne my echt wat maaieferhalen skuldich, maat. Is Ben der noch?"
  
  "Ja, en ûnthâlde jo Alicia Miles?"
  
  "Jezus. Wa soe net? Is se by dy?
  
  "Net wirklik. Ik kaam har krekt in oere lyn tsjin yn it Louvre.
  
  Tsien sekonden stilte, dan: "Wie se hjir diel fan? Unmooglik." Se soe har eigen folk noait ferriede.""
  
  "Wy wiene noait 'har eigen', of sa liket it."
  
  "Sjoch, Drake, sizze jo dat se holpen hat om it museum te beroven?"
  
  "Dat bin ik, hear. It bin ik. Drake rûn nei it rút en stoarre nei de autoljochten dy't ûnder flikkeren. "It is dreech te fertarren, is it net? Se hat miskien jild makke mei har nije berop. "
  
  Achter him koe er hearre hoe Ben en Kennedy oantekeningen meitsje oer de bekende en ûnbekende lokaasjes fan 'e Nine Pieces of Odin.
  
  Wells sykhelle swier. "Alicia ferdomme Miles! Ride mei de fijân? Nea. Nee, Drake."
  
  "Ik seach har gesicht, hear. It wie har."
  
  "Jezus yn in kinderwagen. Wat is dyn plan?"
  
  Drake die syn eagen ticht en skodde de holle. "Ik bin gjin diel fan it team mear, Wells. Ik haw gjin plan, ferdomme. Ik hie gjin plan nedich."
  
  "Wit ik. Ik sil in team byinoar meitsje, freon, en begjin it fan dit ein te ferkennen. Hoe't dingen geane, wolle wy miskien wat grutte strategyen ûntwikkelje. Bliuw yn kontakt ".
  
  De line gie dea. Drake draaide him om. Sawol Ben as Kennedy stoarre him oan. "Sit gjin soargen," sei er. "Ik wurd net gek. Wat hasto?"
  
  Kennedy brûkte in leppel om ferskate blêden papier op te brekken, dy't se yn 'e plysje-kortskrift hie bedekt. "Spear - Upsalla. Wolves - New York. Dêrnei, net de minste oanwizing."
  
  "Wy prate net allegear as binne wy berne mei sulveren leppels yn 'e ezel," sloech Drake foar't er himsels stopje koe. "OK OK. Wy kinne allinnich omgean mei wat wy witte."
  
  Kennedy joech him in frjemde glimke. "Ik hâld fan dyn styl".
  
  "Wat wy witte," herhelle Ben, "is dat Apsalla de folgjende sil wêze."
  
  "De fraach is," mompele Drake, "kin myn Gouden Kaart dit dwaan?"
  
  
  ACHT
  
  
  
  UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Tidens de flecht nei Stockholm besleat Drake om Kennedy te profitearjen.
  
  Nei in rige fan fûle hândrukken tusken Drake en Ben, kaam de New Yorker plysjeman by it finster sitten mei Drake neist har. Sa is der minder kâns op ûntsnapping.
  
  "Dus," sei er doe't it fleantúch einlings ôfstiele en Ben Kennedy syn laptop iepene. "Ik fernim in bepaalde sfear. Ik tink net oer myn eigen saak, Kennedy, ik haw gewoan in regel. Ik moat witte oer de minsken mei wa't ik wurkje."
  
  "Ik hie it witte moatten... jo moatte altyd betelje foar in finsterbank, net? Fertel my earst hoe't dizze vibe wurke mei Alicia Miles?
  
  "Hiel goed," joech Drake ta.
  
  "Kin it. Wat wolst witte?"
  
  "As it in persoanlik probleem is, gjin ferdomme. As dit in baan is, in rap oersjoch."
  
  "Wat as it beide is?"
  
  "Krap. Ik wol my net yn 'e saken fan oaren ynspylje, echt net, mar ik moat Ben earst sette. Ik haw him tasein dat wy dit trochkomme soene, en ik soe itselde tsjin jo sizze. Wy krigen opdracht om ús te deadzjen. It iennichste dêr't jo net dom oer binne, is Kennedy, dus jo wite dat ik jo fertrouwe moat om mei my hjir oan te wurkjen."
  
  De stewardess bûgde foaroer, en bea in papieren beker oan dy't sei 'We Proudly Brew Starbucks Coffee'.
  
  "Kafeïne". Kennedy akseptearre dit mei dúdlike blydskip. Se rikte har út, en rekke Drake syn wang yn it proses. Hy fernaam dat se har tredde ûnbeskriuwde broekpak oan hie sûnt hy har moete hie. Dit fertelde him dat se in frou wie dy't om de ferkearde redenen omtinken krige; in frou dy't beskieden klaaide om yn te passen wêr't se serieus hearre woe.
  
  Drake pakte ien foar himsels. Kennedy dronk in minút, en stiek doe in string hier efter har ear yn in sêft gebeart dat Drake syn oandacht luts. Doe draaide se har nei him ta.
  
  "Niet fan jo ferdomde saken, echt, mar ik ... ik haw in smoarge plysje ôfmakke. Forensysk ekspert. Se betrape him mei in hânfol dollars op it plak fan misdied en fertelden I.A. Dêrtroch krige er in striae. Guon jierren."
  
  "Der is neat mis. Hawwe syn kollega's op dy sketten?"
  
  "Dude, ferdomme, ik kin dit oan. Ik nim dit sûnt ik fiif jier wie. Wat der mis is, wat myn harsens kloppet as in fucking drill, is de realiteit dêr't jo net oan tinke - dat elk fan 'e eardere dieden fan dizze diefske bastard dan yn twifel wurdt. Elk. Lonely. Ien."
  
  "Offisjeel? Troch wa?"
  
  "Shit-iten advokaten. Skitterjende politisy. Takomstige boargemasters. Fame-obsedearre advertearders te blyn troch har eigen ûnwittendheid om goed fan ferkeard te witten. Bureaukraten."
  
  "It is net dyn skuld".
  
  "Ach jo! Fertel dat oan 'e famyljes fan' e slimste serial killer dy't New York State ea kend hat. Fertel it oan trettjin memmen en trettjin heiten, dy't allegear alle grouwelike details witte oer hoe't Thomas Caleb har lytse dochters fermoarde, om't se yn syn hiele proses yn 'e rjochtbank oanwêzich wiene.
  
  Drake balde syn fûsten yn lilkens. "Sille se dizze man loslitte?"
  
  Kennedy syn eagen wiene lege kûlen. "Se hawwe him twa moanne lyn frijlitten. Sûnt dy tiid hat er wer fermoarde en is no ferdwûn."
  
  "Nee".
  
  "It is allegear oan my."
  
  "Nee, dat is net wier. It sit yn it systeem."
  
  "Ik bin it systeem. Ik wurkje foar it systeem. Dit is myn libben".
  
  "Dus se hawwe jo op fakânsje stjoerd?"
  
  Kennedy fage har eagen ôf. "Twangferlof. Myn geast is net mear ... wat it wie. De baan fereasket dúdlikens elke minút fan elke dei. In dúdlikens dy"t ik gewoan net mear berikke kin."
  
  Se sette har ruffe hâlding op folsleine werjefte. "En wat? Bist no bliid? Kinsto no mei my wurkje?"
  
  Mar Drake antwurde net. Hy koe har pine.
  
  Se hearden de stim fan 'e kaptein dy't ferklearre dat se tritich minuten fan har bestimming wiene.
  
  Ben sei: "Gek. Ik haw krekt lêzen dat Odin's Valkyries diel útmeitsje fan in priveekolleksje, lokaasje ûnbekend. Hy helle in notysjeblok út. "Ik sil begjinne mei it skriuwen fan dizze stront."
  
  Drake hearde der amper wat fan. Kennedy's ferhaal wie tragysk, en net dejinge dy't hy moast hearre. Hy begroeven syn twifels en sloech sûnder wifkjen har triljende hân mei de syn.
  
  "Wy hawwe jo help hjirmei nedich," flústere er, sadat Ben him letter net hearde en freegje soe. "Ik leau. Goede stipe is essinsjeel yn elke operaasje. "
  
  Kennedy koe net prate, mar har koarte glimke spruts boekdielen.
  
  
  ***
  
  
  In fleantúch en snelle trein letter en se kamen Apsalla oan. Drake besocht de reiswurgens ôf te skodzjen dy't syn harsens bewolke.
  
  Bûten brocht de middeiskjeld him by sinnen. Se stoppe in taksy en klommen nei binnen. Ben ferwidere de mist fan wurgens troch te sizzen:
  
  Gamla Uppsalla. Dit is âlde Upsalla. Dit plak," wiisde er nei Uppsalla as gehiel, "is boud neidat de katedraal yn Gamla Uppsalla in lange tiid lyn ôfbaarnde. Dit is yn wêzen de nije Uppsalla, hoewol it hûnderten jierren âld is.
  
  "Wow," sei Kennedy. "Hoe âld makket dat âlde Upsalla?"
  
  "Krekt."
  
  De taksy beweech net. De bestjoerder is no heal omdraaid. "Terpen?"
  
  "Wolsto my ferjaan?" Kennedy syn stim klonk misledige.
  
  "Sjochsto de terpen? Keninklike grêfterpen?" It stotterjende Ingelsk holp net.
  
  "Ja". Ben knikte. "Keninklike grêfterpen. It is op it goede plak."
  
  Se gongen úteinlik op in minitour fan Uppsalla. Spyljend toeristysk koe Drake de rûnte rûte net akseptearje. Oan 'e oare kant wie de Saab noflik en de stêd wie yndrukwekkend. Yn dy dagen wie Apsalla in universiteitsstêd en wiene de diken ferstoppe mei fytsen. Op in stuit lei har pratende, mar dreech te ûntsiferbere bestjoerder út dat de fyts net foar jo op 'e dyk stopje sil. It soe nimme jo del sûnder in twadde gedachte.
  
  "Ungefallen". Hy wiisde mei de hannen nei de blommen dy't de stoepen fersierden. "In protte ûngelokken."
  
  Oan beide kanten sweefden âlde gebouwen foarby. Uteinlik joech de stêd har ôf en begûn it plattelân yn it lânskip te krûpen.
  
  "Okee, dus Gamla Apsalla is no in lyts doarp, mar yn 'e iere reklamespotsjes wie it in grut doarp," sei Ben út it ûnthâld. "Dêr waarden wichtige keningen begroeven. En Odin wenne dêr in skoftke."
  
  "Dit is wêr't hy himsels ophong," herinnerde Drake oer de leginde.
  
  "Ja. Hy offere himsels op 'e Wrâldbeam, wylst syn Sjener elk geheim seach en harke nei elk geheim dat hy ea bewarre hie. Se moat in protte foar him betsjutte." Hy fronste, tinkende: Se moatte ongelooflijk tichtby west hawwe.
  
  "Dit klinkt allegear as in kristlike belidenis," weage Drake.
  
  "Mar Odin is hjir net stoarn?" frege Kennedy.
  
  "Nee. Hy stoar by Ragnarok tegearre mei syn soannen Thor en Frey.
  
  De taksy rûn in breed parkearterrein foar't stilsteande. Rjochts lei in goed fersliten smoargenspaad troch tinne beammen. "Nei de terpen," sei har sjauffeur.
  
  Se betanke him en stapten út 'e Saab yn helder sinneskyn en in frisse wyn. Drake syn idee wie om de omjouwing en it doarp sels te ferkennen oft der wat út it houtwurk sprongen wie. Ommers, as safolle ynternasjonale ezels har goed-ynlutsen ego's sette efter wat allinich omskreaun wurde kin as wrâldwide frijheid foar allegear, moat der wat opfalle.
  
  Foarby de beammen waard it lânskip in iepen fjild, allinnich troch tsientallen lytse terpen en trije grutte terpen dy't rjocht foar leine. Dêrnjonken seagen se yn 'e fierte in ljocht dak en in oar gebou rjochts dêrfan, dat it begjin fan it doarp markearre.
  
  Kennedy stoppe. "Der binne gjin beammen oeral, jonges."
  
  Ben wie fersûpt yn syn notebook. "Se sille no gjin buordsje opsette, wol?"
  
  "Hawwe jo in idee?" Drake seach de brede iepen fjilden foar elk teken fan aktiviteit.
  
  "Ik wit noch dat ik lies dat hjir eartiids wol trijetûzen terpen wiene. Hjoed, der binne ferskate hûnderten fan harren. Witte jo wat it betsjut?"
  
  "Hja hawwe se net sa goed boud?" Kennedy glimke. Drake wie oplucht dat se like folslein rjochte op 'e baan by de hân.
  
  "Yn âlde tiden wie der in soad ûndergrûnske aktiviteit. En dan dizze trije 'keninklike' terpen. Yn 'e njoggentjinde iuw waarden se neamd nei trije legindaryske keningen fan it Hûs fan Yngling - Aun, Adil en Egil - ien fan 'e meast ferneamde keninklike famyljes fan Skandinaavje. Mar..." hy bleau stil, genietsjend fan himsels, "der stiet ek dat yn 'e ierste mytology en folklore al grêfterpen bestienen - en dat it in âlde earbetoan wiene oan 'e ierste - de oarspronklike - trije keningen - of goaden sa't wy witte se no. Dit is Freyr, Thor en Odin."
  
  "D'r is hjir willekeurige ynput," sei Kennedy. "Mar hawwe jo opfallen hoefolle ferwizings nei bibelske ferhalen wy hieltyd krije fan al dizze âlde ferhalen."
  
  "Dit is Sagi. "Ben korrigearre har. "Poëzij. Akademyske doodles. Iets dat wichtich kin wêze - d'r binne tsientallen ferwizings oan 'e terpen ferbûn oan it Sweedske wurd falla, en it manga fallor - net wis wat dat betsjut. En Kennedy, haw ik net earne lêzen dat it ferhaal fan Kristus tige ferlykber wie mei it ferhaal oer Zeus?
  
  Drake knikte. "En de Egyptyske god Horus wie in oare foarrinner. Beide wiene goaden dy't nea bestien hawwe." Drake knikte nei de trije keninklike terpen dy't tsjin it platte lânskip stiene. "Frey, Thor en Odin, krekt? Dus wa is wa dan, Blakey? IN?"
  
  "Ik haw gjin idee, freon."
  
  "Do gjin soargen, munchkin. Wy kinne as nedich ynformaasje út dizze doarpsbewenners martelje.
  
  Se rûnen by de terpen lâns, spilen de rol fan trije wurge toeristen as omlieding. De sinne sloech op har hollen, en Drake seach Kennedy har sinnebril brekke.
  
  Hy skodde de holle. Amerikanen.
  
  Doe gong de telefoan fan Ben. Kennedy skodde har holle, al oerstjoer troch de frekwinsje fan famyljekontakt. Drake gnyske gewoan.
  
  "Karin," sei Ben bliid. "Hoe giet it mei myn âldere suster?"
  
  Kennedy klopte Drake op it skouder. "Lead sjonger yn 'e groep?" - sy frege.
  
  Drake skodholle. "Hart fan goud, dat is alles. Hy soe alles foar jo dwaan sûnder klacht. Hoefolle freonen of kollega's lykas dit hawwe jo?"
  
  It doarp Gamla Uppsalla wie skildereftich en skjin, mei ferskate strjitten omseame mei lânsloten gebouwen mei hege daken dy't hûnderten jierren âld wiene, goed bewarre bleaun en tin befolke. In willekeurige doarpsgenoat seach se nijsgjirrich oan.
  
  Drake gie nei de tsjerke. "De pleatslike pastoaren binne altyd behelpsum."
  
  Doe't se de stoep oankamen, sloech in âld man yn tsjerkekleden har suver fan 'e fuotten. Hy bleau ferrast stean.
  
  "Hallo. Kan ik helpa dig?"
  
  "Dêr net wis fan, maat." Drake sette syn bêste glimke op. "Mar hokker fan dizze terpen dêre heart by Odin?"
  
  "Yn it Ingelsk?" De pryster spruts goed oer de wrâld, mar hie muoite om te begripen. "Waad? Wat? Ien?"
  
  Ben stapte nei foaren en rôp de oandacht fan de pastoar op de keninklike terpen. "Ien?"
  
  "Do sjochst." De âld man knikte. "Ja. Hm. Storsta..." Hy hat muoite om it wurd te finen. "Grutte."
  
  "De grutste?" Ben spriek syn earms wiid.
  
  Drake glimke nei him, ûnder de yndruk.
  
  "Sifers." Kennedy begon te draaien, mar Ben hie in lêste fraach.
  
  "Falla?" Hy sei mei allinnich syn lippen fernuvere, seach nei de pastoar, en skodholle oerdreaun oan 'e skouders. "Of manga fallor?"
  
  It duorre in skoft, mar it antwurd, doe't it kaam, kjeld Drake oan 'e bonke.
  
  "Traps ... in protte trapen."
  
  
  NJOGGEN
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, SWEDEN
  
  
  Drake folge Ben en Kennedy nei de grutste fan 'e keninklike terpen, fûgeljend mei de riemkes op syn rêchsek, sadat hy it gebiet yn frede ferkenne koe. It iennichste dek wie sa'n in myl efter de lytste terp, en in sekonde tocht er dat er dêr beweging seach. Snelle beweging. Mar fierder ûndersyk die neat mear op.
  
  Se bleauwen oan 'e foet fan 'e terp fan Odin. Ben naam in sykheljen. "De lêste dy't de top berikt sil wat stront krije op myn Facebook-pagina!" - rôp er, gyng hastich ôf. Drake folge kalmer en glimke nei Kennedy, dy't wat flugger rûn as hy.
  
  Djip yn 'e binnenste begûn er hieltyd mear te reitsjen. Hy mocht it net. Se wiene hopeleas neaken. Elk oantal krêftige gewearen koe har folgje, se hâlde op gewear, gewoan wachtsjend op oarders. De wyn fluite lûd en sloech op 'e earen, wêrtroch it gefoel fan ûnfeiligens fergrutte.
  
  It duorre sa'n tweintich minuten om nei de top fan 'e gersheuvel te klimmen. Doe't Drake dêr kaam, siet Ben al op it gers.
  
  "Wêr is de picknickmand, Krusty?"
  
  "Lit dit yn jo kinderwagen." Hy seach om him hinne. Fan boppe ôf wie it útsicht adembenemend: einleaze griene rôljende fjilden, heuvels en streamkes oeral, en pearse bergen yn 'e fierte. Se koene it doarp Gamla Uppsalla sjen, dat útwreide oant de grinzen fan 'e stêd New Uppsalla.
  
  Kennedy stelde it fanselssprekkend. "Dus ik sil gewoan wat sizze dat my al in skoft steurt. As dit de Terp fan Odin is, en de Wrâldbeam dêryn ferburgen is - wat soe in ferdomde ûntdekking wêze - wêrom hat dan net ien it earder fûn? Wêrom soene wy der no nei sykje?"
  
  "It is ienfâldich". Ben wie oan it opromjen fan syn ûnrêstige krullen. "Nimmen tocht earder te sjen. Oant it skyld in moanne lyn ûntdutsen wie, wie it allegear stoffige leginde. Myte. En it wie net maklik om de Spear te ferbinen mei de Wrâldbeam, dy't no hast algemien Yggdrasil hjit, en dan mei de koarte njoggen dagen fan Odin syn ferbliuw dêr."
  
  En -" klonk Drake yn, "dy beam sil net maklik te finen wêze as it bestiet. Se soene net wolle dat ien of oare âlde baster hjir oer stroffelt."
  
  No rinkele Drake syn mobyltsje. Hy seach Ben mei spot earnst oan doe't er it út syn rêchsek helle. "Jezus. Ik begjin my te fielen as dy."
  
  "Wol?"
  
  "In team fan tsien minsken stiet ta jo beskikking. Sis gewoan it wurd."
  
  Drake slokte syn ferrassing. "Tsien minsken. Dit is in grut team." In SAS-team fan tsien persoanen koe de presidint stjoere yn syn Oval Office en noch tiid fine om te ferskinen yn 'e nije fideo fan Lady Gaga foardat se nei hûs geane foar tee.
  
  "Grutte ynset, hear ik. De situaasje wurdt alle oeren slimmer."
  
  "Is dit wier?"
  
  "Regeringen feroarje noait, Drake. Se begûnen stadich en besochten doe har wei troch te bulldozen, mar wiene bang om te finishen. As it in treast is, is dit net it grutste ding dat op it stuit yn 'e wrâld bart."
  
  De ferklearring fan Wells is ûntworpen om te behanneljen as in liuw in sebra behannelet, en Drake stelde net teloar. "As wat?"
  
  "NASA-wittenskippers hawwe krekt it bestean fan in nije superfulkaan befêstige. En..." Wells like eins benaud: "It is aktyf."
  
  "Wat?"
  
  "In bytsje aktyf. In bytsje, mar tink der oer, it earste wat jo jo yntinke as jo in superfulkaan neame is ...
  
  "... it ein fan 'e planeet," einige Drake, syn kiel ynienen droech. It wie in tafal dat Drake dizze sin no twa kear yn safolle dagen heard hie. Hy seach hoe Ben en Kennedy de wâl rûnen, it gers skopten, en fielde in djipwoartele eangst, sa't hy noch noait fielde.
  
  "Wêr is it?" hy frege.
  
  Wells lake. "Net fier, Drake. Net fier fan wêr't se jo Skyld fûnen. Dit is yn Yslân."
  
  Drake stie op it punt om in twadde kear te bite doe't Ben rôp: "Is fûn!" yn in hege stimme dy't syn naïviteit toande doe't it oeral ferspraat.
  
  "Ik moat gean". Drake rûn nei Ben, en spriek de tsjoen sa goed er koe. Kennedy seach ek om, mar it iennichste wat se sjen koene wie yn it doarp.
  
  "Hâld it mar, freon. Wat hasto?"
  
  "Dizze". Ben knibbele del en skuorde it fergriemde gers fuort om in stiennen plaat te sjen oer de grutte fan in stik A4-papier. "Se linen de heule omtrek fan 'e terp, elke pear fuotten, yn rigen fan boppen oant sawat healwei de basis. Dêr moatte hûnderten fan wêze.""
  
  Drake seach neier. It oerflak fan de stien rekke troch it waar bot skansearre, mar wie foar in part beskerme troch oergroeid gers. D'r wiene wat markearrings op har oerflak.
  
  "Runyske ynskripsjes, ik tink dat se neamd wurde," sei Ben. "Viking symboalen"
  
  "Hoe de hel witsto it?"
  
  Hy gnyske. "Op it fleantúch haw ik de skyldmarkearrings kontrolearre. Se binne gelyk. Freegje gewoan Google."
  
  "It bern seit dat d'r hûnderten binne," tekene Kennedy, en seach op en del oer de steile, gersige helling. "No en? Helpt net."
  
  "It bern seit dat it kin wurkje," sei Ben. "Wy moatte runen fine yn ferbân mei wat wy sykje. Rune fertsjintwurdiget in spear. Rune fertsjintwurdiget in beam. En de rune foar -"
  
  "Ien," sei Kennedy ôf.
  
  Drake hie in idee. "Ik wedde dat wy de sichtline kinne brûke. Wy moatte elkoar allegear sjen om te witten dat it wurke, toch?"
  
  "Soldaatlogika," lake Kennedy. "Mar ik tink dat it it besykjen wurdich is."
  
  Drake wie entûsjast om har te freegjen oer de logika fan 'e plysjeman, mar de tiid gie fuort. Oare fraksjes gongen foarút en wiene ferrassend ôfwêzich, sels no. Se bigounen allegearre it gers fan elke stien to skjin te meitsjen, razen om 'e griene heuvel hinne. Earst wie it in ûntankbere taak. Drake makke út symboalen dy't like skylden, krúsbôgen, in ezel, in longboat, dan in spear!
  
  "Der is ien". Syn djippe stim brocht nei de oare twa, mar net fierder. Hy siet mei syn rêchsek en lei de foarrieden út dy't se kocht hienen by de taksyrit troch Apsalla. Fakkels, in grutte zaklamp, wedstriden, wetter, in pear messen dy't er fertelde Ben wiene foar it opromjen fan pún. Hy krige in blik werom, ik bin net sa ferrekte goedgelovich, mar harren need wie dringender as Ben syn soarch no.
  
  "Beam". Kennedy foel op 'e knibbels, krassen op 'e stien.
  
  It duorre Ben noch tsien spannende minuten om wat te finen. Hy bleau stil, en werhelle doe syn resinte stappen. "Onthâld wat ik sei oer Tolkien dy't Gandalf op Odin basearje?" Hy tikke mei de foet op de stien. "No, dit is Gandalf. Hy hat sels in stêf. Hee!"
  
  
  ***
  
  
  Drake seach him foarsichtich yn. Hy hearde in slûpgelûd, as gyngen der swiere rúken iepen mei in slypgelûd.
  
  "Hawwe jo it feroarsake troch op in rots te stappen?" - Hy frege foarsichtich.
  
  "Ik tink it wol".
  
  Se seagen elkoar allegear oan, har útdrukkingen feroaren fan opwining nei soargen nei eangst, en doe stapten se as ien nei foaren.
  
  De stien fan Drake joech in bytsje wei. Hy hearde itselde knyngelûd. De grûn foar de stien sakke, en doe rûn de depresje om de wâl hinne as in turbocharged slang.
  
  Ben rôp: "Der is wat hjir."
  
  Drake en Kennedy rûnen oer it sonken lân nei wêr't hy stie. Hy bûgde him del, seach yn in barst yn 'e grûn. "In soarte fan tunnel."
  
  Drake swaaide mei in fakkel. "It is tiid om in pear te groeien, minsken," sei er. "Folgje my".
  
  
  ***
  
  
  Op it momint dat se út it sicht wiene, begûnen twa radikaal ferskillende krêften te mobilisearjen. De Dútsers, dy't it oant no ta tefreden hiene om leech te lizzen yn it slieperige plakje Gamla Apsalla, makken har klear en begûnen yn Drake syn fuotspoaren te folgjen.
  
  In oar team, in kontingint fan 'e elitetroepen fan it Sweedske leger - de Sarskilda Skyddsgrupen, of SSG - bleau de Dútsers observearje en beprate de frjemde komplikaasje foarsteld troch de trije boargers dy't krekt yn 'e kûle delkommen wiene.
  
  Se moatte folslein ûnderfrege wurde. By alle middels nedich.
  
  Dat is, as se oerlibbe wat der barre soe.
  
  
  TSIEN
  
  
  
  WORLD TREE PIT, SWEDEN
  
  
  Drake bûgde oer. De tsjustere trochgong wie begûn as in krûpromte en wie no noch gjin seis meter heech. It plafond wie makke fan rots en smoargens en wie besunige mei grutte, hingjende lussen fan oergroeid gers dy't se út 'e wei snije moasten.
  
  It is as rinnen yn in jungle, tocht Drake. Allinnich ûndergrûnsk.
  
  Hy fernaam dat guon fan 'e sterkere wynstokken al ôfsnien wiene. In weach fan eangst rûn troch him hinne.
  
  Se kamen op in plak dêr't de woartels sa ticht sieten dat se wer krûpe moasten. De striid wie hurd en smoarch, mar Drake sette elbow foar elbow, knibbel foar knibbel, en drong de oaren oan om him te folgjen. Doe't op in stuit sels oertsjûging Ben net holp, draaide Drake him ta pesten.
  
  "De temperatuer sakket teminsten," mompele Kennedy. "Wy moatte nei ûnderen."
  
  Drake ûnthâlde him fan 'e reaksje fan' e standert soldaat, syn blik fong ynienen troch wat iepenbiere yn it ljocht fan syn fakkel.
  
  "Sjoch der nei".
  
  Runen útsnien oan 'e muorre. Nuvere symboalen dy't Drake tinken oan dyjingen dy't it skyld fan Odin fersierden. Ben syn fersmoarge stim galmde de gong del.
  
  "Skandinavyske runen. In goed teken."
  
  Drake kearde syn ljocht fan harren ôf mei spyt. As se se mar lêze koene. De SAS, tocht er koart, soe mear middels hawwe. Miskien wie it tiid om se hjir te bringen.
  
  Noch fyftich meter en hy wie drip fan swit. Hy hearde Kennedy swier sykheljen en flokte dat se har bêste broekpak oan hie. Hy hie hielendal neat fan Ben heard.
  
  "Bist it goed, Ben? Is dyn hier ferwûne op in woartel?"
  
  "Ha, ferdomme, ha. Trochgean, klootzak."
  
  Drake bleau troch de modder te krûpen. "Ien ding dat my steurt," hygde hy tusken de azem, "is dat d'r "in protte fellen binne." De Egyptners bouden útwurke fellen om har skatten te beskermjen. Wêrom net de Noaren?
  
  "Ik kin my net yntinke dat de Wytsingen te hurd tinke oer de trap," sei Kennedy as antwurd.
  
  "Ik wit it net," rôp Ben de line del. "Mar de Wytsingen hienen ek geweldige tinkers, witst. Krekt as de Griken en Romeinen. Net allegearre wiene barbaren."
  
  In pear bochten en de trochgong begûn te ferbreedzjen. Noch tsien meter en it dak boppe harren ferdwûn. Op dit stuit rekken se út en namen in skoft. Drake syn fakkel ferljochte de trochgong foarút. Doe't er it op Kennedy en Ben wiisde, lake er.
  
  "Ferdomme, jim twa lykje as jim krekt werom kommen út it grêf!"
  
  "En ik tink dat jo dizze gek wend binne?" Kennedy swaaide mei syn hân. "SAS wêze en dat alles?"
  
  Net SAS, Drake koe de fergiftige wurden net skodzje. "Dat wiene se eartiids." sei er en rûn no hurder foarút.
  
  Noch in skerpe bocht, en Drake fielde de wyn op syn gesicht. In gefoel fan duizeligheid sloech him as in hommelse klap fan tonger, en in sekonde gie foarby foar't er yn 'e gaten hie dat er op in richel stie mei in hoale klif ûnder him.
  
  In ûnwierskynlik gesicht trof syn eagen.
  
  Hy stoppe sa ynienen dat Kennedy en Ben op him botsten. Doe seagen se ek dit gesicht.
  
  "OMFG." Ben diktearre de titel fan it hantekeningspoar de Wall of Sleep.
  
  De Wrâldbeam stie foar harren yn al syn gloarje. It wie nea boppe de grûn. De beam stie op 'e kop, syn sterke woartels rûnen út yn 'e berch fan 'e ierde boppe har, fêst hâlden troch de leeftyd en de omlizzende rotsformaasjes, syn tûken wiene goudbrún, syn blêden in perennial grien, syn stam strekte hûndert fuotten del yn 'e djipte fan in gigantyske put.
  
  Harren paad feroare yn in smelle trep útstutsen yn 'e rotsmuorren.
  
  "Traps," sykhelle Ben. "Ferjit net oer de trapen."
  
  "Nei de hel mei de trapen," sei Kennedy Drake's tige gedachte. "Wêr komt it ljocht wei?"
  
  Ben seach om him hinne. "It is oranje."
  
  "Gloed sticks," sei Drake. "Kristus. Dit plak is klearmakke."
  
  Tidens syn SAS-dagen stjoerde se minsken om sa'n gebiet foar te bereiden; team om de bedriging te beoardieljen en it te neutralisearjen of te katalogisearjen foardat jo weromgean nei de basis.
  
  "Wy hawwe net folle tiid," sei er. Syn leauwen yn Kennedy wie krekt tanommen. "Litte wy".
  
  Se gongen by de fersliten en ôfbrokkeljende treppen del, de hommelse delgong altyd nei har rjochts. Tsien fuotten del en de trep begûn skerp te kanteljen. Drake stoppe doe't in gat fan trije foet iepene. Neat spektakulêr, mar genôch om him in skoft te jaan - om't it gapjende gat hjirûnder noch dúdliker waard.
  
  "Krap".
  
  Hy sprong. De stiennen trep wie sa'n trije foet breed, maklik te navigearjen, skriklik as in ferkearde stap in bepaalde dea betsjutte.
  
  Hy kaam wier en draaide him daliks om, fielde dat Ben op 'e râne fan triennen wêze soe. "Sit gjin soargen," negearre hy Kennedy en rjochte him op syn freon. "Fertrou my, Ben. Ben, ik sil dy fange."
  
  Hy seach it leauwe yn Ben syn eagen. Absolút, bernlik fertrouwen. It wie tiid om it wer te fertsjinjen, en doe't Ben sprong en doe wankele, stipe Drake him mei in hân op syn elbow.
  
  Drake knikte. "Maklik, hè?"
  
  Kennedy sprong. Drake seach foarsichtich, doe't er net seach. Se kaam sûnder problemen telâne, seach syn soarch en fronste.
  
  "Dat is trije fuotten, Drake. Net de Grand Canyon."
  
  Drake knipoogde nei Ben. "Klear, maat?"
  
  Noch tweintich meter, en de folgjende iepening yn 'e trep wie breder, tritich meter dizze kear, en blokkearre troch in dikke houten planke dy't swaaide doe't Drake der lâns rûn. Kennedy folge, en doe earme Ben, twongen troch Drake om omheech te sjen, om foarút te sjen ynstee fan del, om de bestimming te bestudearjen ynstee fan syn fuotten. De jonge man skodde doe't er fêste grûn berikte, en Drake rôp foar in koarte pauze.
  
  Doe't se ophâlden, seach Drake dat de Wrâldbeam hjir sa wiid útspraat dat syn dikke tûken hast de trep oanreiten. Ben rikte earbiedich út om it lid te streiken, dat trilde ûnder syn oanrekking.
  
  "Dit ... dit is oerweldigjend," hy sykhelle.
  
  Kennedy brûkte dizze tiid om har hier te stylearjen en de yngong dêrboppe te ûndersykjen. "Tot no ta is alles dúdlik," sei se. "Ik moat sizze dat sa't it no stiet, it wis as de hel net de Dútsers wiene dy't dit plak tariede. Se soene it plondere hawwe en it mei flammenwerpers ta de grûn ôf ferbaarnd.
  
  Noch in pear skoften en se sakke fyftich meter, hast healwei. Drake liet him úteinlik tinke dat de âlde Wytsingen ommers net de gelikensens fan 'e Egyptners wiene, en gatten wie it bêste dat se dwaan koene doe't hy op 'e stiennen trep stapte, dy't yn feite in útwurke seksje wie fan himp, touw en pigment. Hy foel, seach de einleaze fal en fong himsels by de tips fan syn fingers.
  
  Kennedy luts him nei boppen. "Ezel swaait yn 'e wyn, SAS guy?"
  
  Hy krûpte werom op fêste grûn en spande syn ferwûne fingers út. "Dankewol".
  
  Se bewege foarsichtiger, no mear as healwei. Foarby de lege romte oan har rjochterkant stie in massive beam foar altyd, ûnoantaaste troch de wyn en sinneljocht, in fergetten wûnder fan ferlynne tiden.
  
  Se trochjûn mear en mear Viking symboalen. Ben riede frjemd. "It is as de orizjinele graffiti-muorre," sei er. "Minsken sille gewoan har nammen útknipe en berjochten efterlitte - iere ferzjes fan 'John wie hjir!'
  
  "Miskien de makkers fan 'e grot," sei Kennedy.
  
  Drake besocht noch in stap te nimmen, kleefde oan 'e kâlde stiennen muorre, en in djippe, grinzende brul galmde troch de grot. In rivier fan ôffal foel fan boppen ôf.
  
  "Rinne!" - rôp Drake. "No!"
  
  Se raasden de trep del, negeare de oare trapen. In gigantyske kei foel fan boppen mei in machtich botsing, dy't âldere rotsen ôfbriek doe't it delstoarte. Drake besloech Ben syn lichem mei syn eigen, doe't in rotsblok troch de trep dêr't se stiene stoarte, en naam der sa'n tweintich meter kostbere stappen mei.
  
  Kennedy skuorde de stientsjes fan har skouder en seach Drake mei in droege glimke oan. "Dankewol".
  
  "Hey, ik wist dat de frou dy't de ezel fan 'e SAS-man rêdde, in ienfâldige rotsblok koe rinne. "
  
  "It is grappich, man. Sa grappich."
  
  Mar it wie noch net foarby. Der wie in skerp rinkeljend lûd, en de tinne mar sterke snaar bruts op 'e stap dy't Ben en Kennedy skiede.
  
  "Fuuuck!" rôp Kennedy. It stik tou kaam mei sa'n krêft út dat it har ankel maklik skiede koe fan 'e rest fan har lichem.
  
  In oare klik twa stappen del. Drake dûnse op it plak. "Shit!"
  
  In oare brul fan boppen betsjutte de folgjende fal fan 'e stien.
  
  "It is in herhalende trap," fertelde Ben harren. "Itselde ding bart hieltyd wer. Wy moatte nei dizze seksje komme."
  
  Drake koe net fertelle hokker stappen betiizjend wiene en hokker net, dus hy fertroude gelok en snelheid. Se rûnen sa'n tritich treppen del, besochten sa lang mooglik yn 'e loft te bliuwen. De muorren fan 'e treppen brokkelen doe't se it âlde paad oerstutsen, yn 'e djipten fan' e rotsige grot.
  
  It lûd fan ôffal dy't nei de boaiem fallen, begon lûder te wurden.
  
  Harren flecht waard folge troch de barst fan stive string.
  
  Drake stapte op in oare falske trep, mar syn momentum brocht him oer de koarte leechte. Kennedy sprong oer him hinne, sierlik as in gazelle yn folle flecht, mar Ben foel efter har, no gliden yn 'e ôfgrûn.
  
  "Skonken!" Drake raasde, foel doe efteroer yn 'e leechte, en waard de grûn. Reliëf wosken de spanning fan syn harsens fuort doe't Kennedy syn fuotten wer op syn plak luts. Hy fielde dat Ben syn lichem sloech en doe op syn boarst foel. Drake rjochte it momentum fan 'e man mei syn hannen, en triuwde him dêrnei op' e fêste grûn.
  
  Hy gyng gau sitten, mei in knyn.
  
  "Trochgean!"
  
  De loft stie fol mei stikken stien. Ien sprong fan Kennedy syn holle ôf, en liet in sneed en in fontein fan bloed efter. In oare hit Drake yn 'e ankel. De pine makke him op 'e tosken en brocht him oan om hurder te rinnen.
  
  Kûgels stieken de muorre boppe harren hollen troch. Drake bûgde del en seach koart nei de yngong.
  
  Ik seach dêr in bekende krêft sammele. Dútsers.
  
  No rûnen se op folle snelheid, foarby roekeleazens. It duorre Drake kostbere sekonden om nei de rêch te springen. Doe't in oare salve kûgels de rots njonken syn holle trochbriek, dûkte er nei foaren, sprong fan 'e treppen ôf, makke in hiele sirkel, knypte de hannen, en stie op syn heule hichte sûnder in ounce fan ympuls te ferliezen.
  
  Och, de goede âlde dagen binne werom.
  
  Mear kûgels. Doe sakke de oaren foar him yn. Terror skuorde in gat yn syn hert oant hy besefte dat se gewoanwei de boaiem fan 'e grot berikten wiene wylst se rûnen en, net taret, rjocht yn 'e grûn stoarten.
  
  Drake fertrage. De boaiem fan 'e grot wie in dikke puinhoop fan stien, stof en hout ôffal. Doe't se oerein kamen, wiene Kennedy en Ben in sicht om te sjen. Net allinnich binne se bedutsen mei smoargens, mar se binne no bedutsen yn caked-op stof en blêd skimmel.
  
  "Ah, foar myn fertroude kamera," sei er. "Jierren fan sjantaazje steane foar my."
  
  Drake naam de gloeistok en knuffelde de kromme fan 'e grot dy't fan 'e bewapene manlju wei rûn. It duorre fiif minuten om de bûtengrinzen fan 'e beam te berikken. Se stiene hieltyd yn it skaad fan syn ymposante stilte.
  
  Drake klopte Ben op it skouder. "Better dan elke freedtejûn sesh, eh maat?"
  
  Kennedy seach de jonge keardel mei nije eagen oan. "Hawwe jo fans? Hat jo groep fans? Wy sille dit petear hiel gau hawwe, broer. Fertrou der yn".
  
  "Mar twa -" Ben begon te stotterjen doe't se in diel fan 'e lêste bocht rûnen, en foel doe stil fan skok.
  
  Se stienen allegear op.
  
  Alde dreamen fan ferwûndering ferskynden foar har, wêrtroch't se sprakeleaze, praktysk útsette har harsens foar likernôch in heale minút.
  
  "No dit ... dit ..."
  
  "Ferbjusterjend," sykhelle Drake.
  
  In rige fan 'e grutste Viking-langboaten dy't se har oait foarsteld hiene, spande har yn ien file ôf, en stie fan ein oan' e ein as fêst te sitten yn 'e midden fan in archayske file. Har kanten waarden fersierd mei sulver en goud, har seilen waarden fersierd mei seide en kostbere stiennen.
  
  "Langboaten," sei Kennedy dom.
  
  "Skepen op lange ôfstân." Ben hie noch genôch ferstân om har te korrigearjen. "Ferdomme, dizze dingen waarden beskôge as de grutste skatten fan har tiid. It moat wêze... wat? Binne der hjir tweintich?"
  
  "Hiel moai," sei Drake. "Mar dit is de Spear dêr't wy foar kamen. Ideeën?"
  
  Ben seach no nei de Wrâldbeam. "Oh myn God, jonges. Jo kinne yntinke? Ien hong oan dy beam. Fucking One."
  
  "Dus no leauwe jo yn goaden, hmm? Fan?" Kennedy beweech syn kant in bytsje brutaal nei Ben, wêrtroch't er bloosde.
  
  Drake klom op in smelle râne dy't rûn de hiele lingte fan 'e sturt fan it lange skip. De stien like sterk. Hy pakte de houten râne en bûgde him oer. "Dizze dingen binne fol mei bút. It is feilich om te sizzen dat hjir noch noait ien west hat foar hjoed."
  
  Hy bestudearre de line fan skippen wer. In werjefte fan ûnfoarstelbere rykdom, mar wêr wie de echte skat? Oan de ein? Ein fan 'e reinbôge? De muorren fan 'e grot waarden fersierd mei âlde tekeningen. Hy seach it byld fan Odin hingjen oan 'e Wrâldbeam en in frou dy't foar him knibbele.
  
  "Wêr giet dit oer?" Hy winkt Ben nei him ta. "Kom op sjit op. Dy slûchslimmen skowe dêr gjin woarst yn 'e kiel. Litte wy ferhúzje."
  
  Hy wiisde nei de rûge swirl fan tekst ûnder de figuer fan in smekende frou. Ben skodde de holle. "Mar technology sil in manier fine. "Hy klikte op syn fertroude I-tillefoan, dy't hjir gelokkich gjin sinjaal die bliken te hawwen.
  
  Drake naam in momint om Kennedy oan te kearen. "Myn iennichste idee is om dizze langboaten te folgjen," sei er. "Sit it by dy?"
  
  "As in fan fan it fuotbalteam sei, ik bin yn it spul, jonges. De wei sjen litte."
  
  Hy gong nei foaren, wittende dat as dizze supertunnel oan in deade ein kaam, se fêst soene wurde. De Dútsers soene har fêst by de sturt hâlden hawwe, ynstee fan op har lauweren te rêsten. Drake ferdielde de gedachte yn dielen, rjochte op in richel dy't yn 'e rots útsnien wie. Ut en troch kamen se noch in gloeistokje tsjin. Drake ferklaaide se of ferpleatst se om in tsjusterdere omjouwing te meitsjen as tarieding op 'e striid foarút. Hy socht hyltyd tusken de lange skippen en seach op 't lêst in smel paad tusken har slingere.
  
  Plan b.
  
  Twa, fjouwer en dan tsien lange skippen kamen foarby. Drake syn skonken begûnen te pine fan 'e ynspanning wêrmei't er it smelle paad ûnderhannele.
  
  It swakke lûd fan in fallende rotsblok en doe in hegere gjalp galmen troch de gigantyske grot, wêrfan de betsjutting dúdlik wie. Sûnder lûd te meitsjen lutsen se har noch hurder nei har taak.
  
  Drake kaam úteinlik oan 'e ein fan' e rige. Hy telde trijeentweintich skippen, elk ûnoantaaste en beladen mei bút. Doe't se de efterkant fan 'e tunnel oankamen, begûn it tsjuster te ferdjipjen.
  
  "Ik tink net dat se oait sa fier gienen," merkte Kennedy op.
  
  Drake raasde om foar in grutte lantearn. "Risky," sei er. "Mar wy moatte it witte."
  
  Hy die it oan en beweech de balke fan kant nei kant. De trochgong fersmelle skerp oant it in ienfâldige bôge foarút waard.
  
  En efter de bôge wie in inkele trep.
  
  Ben ûnderdrukte ynienen in gjalp, en sei doe yn in teatraal flústerjen: "Se binne op 'e râne!"
  
  Dit wie it Drake naam aksje. "Wy binne ferdield," sei er. "Ik gean nei de trep. Jim geane dêr del nei de skippen en geane werom sa"t wy kamen."
  
  Kennedy begûn te protestearjen, mar Drake skodde syn holle. "Nee. Doch it. Ben hat beskerming nedich, ik net. En wy hawwe de Spear nedich."
  
  "En wannear sille wy it ein fan 'e skippen berikke?"
  
  "Ik kom dan werom."
  
  Drake sprong sûnder in wurd werom, sprong fan 'e richel ôf en gie nei de bline trep. Hy seach ris werom en seach skaden lâns de richel kommen. Ben folge Kennedy troch de mei puin begroeide helling nei de basis fan it lêste Wytsingskip. Drake sei in gebed fan hope en rûn sa rap as er koe de trep op, sprong twa stappen tagelyk.
  
  Kom op, hy klom oant syn keallen sear en syn longen ferbaarnen. Mar doe gyng er breed. Der efter streamde in brede stream mei in fûle stream, en fierder riisde noch in alter fan rûchhoune stien, hast as in archaïske barbecue.
  
  Mar wat de oandacht fan Drake pakt wie in massive symboal gravearre op 'e muorre efter it alter. Trije trijehoeken oerlappe inoar. Guon mineraal binnen it snijwurk fong it keunstmjittich ljocht en fonkele as pailletten op in swarte jurk.
  
  D'r is gjin tiid te fergriemen. Hy forsloech de stream, hygjend nei lucht doe't it izige wetter him nei de dijen riisde. Doe't er by it alter kaam, seach er in objekt op it oerflak lizzen. In koart, puntich artefakt, net ferrassend of yndrukwekkend. Yn feite, wrâldske ...
  
  ... Odin syn spear.
  
  It objekt dat de kant fan God trochbriek.
  
  In weach fan opwining en foarboaden gyng troch him hinne. Dit wie it barren dat it allegear echt makke. Oant no ta is it in protte giswurk west, gewoan tûk giswurk. Mar fierder as dat momint wie it freeslik echt.
  
  Ferskriklik echt. Se stiene foar it ôftellen nei it ein fan 'e wrâld.
  
  
  ALVE
  
  
  
  WORLD TREE PIT, SWEDEN
  
  
  Drake stie net op seremoanje. Hy pakte de Spear en gie werom de wei dy't er kaam. Troch de izige stream, by de ôfbrokkeljende treppen del. Hy die de zaklamp healwei út en fertrage doe't it stik tsjuster him omsloech.
  
  Flauwe ljochtstrielen ferljochte de yngong hjirûnder.
  
  Hy bleau rinnen. It wie noch net foarby. Hy hie lang ferlyn leard dat faker as net in man dy't te lang tocht yn 'e striid nea thús kaam.
  
  Hy bleau dea op 'e lêste stap stean, en krûpte doe yn it djippere tsjuster fan 'e trochgong. De Dútsers wiene al tichteby, hast oan 'e ein fan 'e richel, mar har zaklampen op sa'n ôfstân soene him allinich as in oar skaad útsein hawwe. Hy sprong oer de trochgong, drukte him tsjin 'e muorre en gie nei de helling dy't nei de basis fan 'e Wytsingskippen liede.
  
  In manlike stim blafte: "Sjoch dit! Hâld dyn eagen iepen, Stevie Wonder! De stim ferraste him; it hie it djippe aksint fan it Amerikaanske Suden.
  
  Ferdomme, de eagle-eyed bastard seach him - of teminsten in bewegend skaad - wat er yn dit tsjuster net mooglik tocht. Hy rûn hurder. Der klonk in skot, dat rekke de stien neist dêr't er krekt west hie.
  
  In tsjustere figuer bûgde oer de râne - wierskynlik in Amerikaan. "Der leit in paad ûnder de skippen. Ferpleats dyn pikken foardat ik se yn dyn luie kielen doch."
  
  Crap. De Yankees seagen it ferburgen paad.
  
  Stern, arrogant, arrogant. Ien fan 'e Dútsers sei: "Fuck dy, Milo," en rôp doe doe't er rûchwei de helling delsleept waard.
  
  Drake betanke syn lokkige stjerren. Yn in sekonde wie it op 'e man, ferplettere syn stimbannen en knipte syn nekke mei in te hearren kras foardat immen oars koe folgje.
  
  Drake pakte it pistoal fan 'e Dútser - in Heckler en Koch MG4 - en skeat ferskate skots. De holle fan ien man eksplodearre.
  
  Och ja, tocht er. Sjit dochs better mei in pistoal as mei in kamera.
  
  "Kanadezen!" folge troch in simultane rige sissen.
  
  Drake glimke om it fûle flústerjen. Lit se dat tinke.
  
  Doe't er gjin wille mear hie, roun er it paad del sa hurd as er doarst. Ben en Kennedy wiene foarút en hiene syn beskerming nedich. Hy beloofde se hjir libben út te heljen, en hy soe se net litte.
  
  Achter him gongen de Dútsers foarsichtich de helling del. Hy skeat in pear skots om se beset te hâlden en begûn de skippen te tellen.
  
  Fjouwer, seis, alve.
  
  It spoar waard prekêr, mar kaam úteinlik gelyk. Op in stuit tinerde it sa, dat immen boppe de fyftjin stien nei alle gedachten in rib brutsen hie tusken de stokken, mar it wreide wer doe't er it sechstjinde skip telde.
  
  De skippen tsjoenen boppe him, âld, benaud, rûken nei âlde bast en skimmel. In flechtige beweging trok syn oandacht en hy seach nei lofts om in figuer te sjen dy't allinnich wêze koe dat de newbie Milo werom rûn oer de smelle richel dêr't de measte minsken amper op rinne koene. Drake hie net iens tiid om te sjitten - de Amerikaan beweecht sa hurd.
  
  Blinder! Wêrom moast er sa goed wêze? De ienige persoan dy't Drake wist - neist himsels - dy't sa'n feat koe, wie Alicia Miles.
  
  Ik fûn mysels yn 'e midden fan in oankommende gladiatorwedstriid hjir ...
  
  Hy sprong foarút, no by de skippen lâns, en brûkte syn momentum om fan stap nei stap te springen, rûn hast frij fan willekeurige terpen nei djippe spleten en sprong op hoeken fan sânwâlen. Sels it fleksibele hout fan 'e skippen brûke om momentum te krijen tusken sprongen.
  
  "Wachtsje!"
  
  In ûnbefolke stim kaam earne foarút. Hy stoppe doe't er Kennedy syn wazige figuer seach, oplucht om dy Amerikaanske twang te hearren. "Folgje my," rôp er, wittende dat er Milo him net oan 'e ein fan it paad slaan koe. Se koene oerenlang yndrukt wurde.
  
  Hy raasde it lêste skip mei in skriklike snelheid foarby, Ben en Kennedy foelen efter him, krekt doe't Milo fan in richel sprong en de foarkant fan itselde skip ôfsnien hie. Drake pakte him om 'e middel, soarge derfoar dat er hurd op syn boarstbeen telâne kaam.
  
  Hy brocht in twadde troch it gewear op Kennedy te smiten.
  
  Wylst it gewear noch yn 'e flecht wie, sloech Milo de skjirre en befrijde himsels, draaide oer op syn hannen en seach him abrupt oan.
  
  Hy grommele, "Matt Drake, de iene. Hie der nei útsjoen, maat."
  
  Hy smiet stompen en knibbels. Drake naam ferskate klappen op syn earms, trille doe't er weromluts. Dizze keardel koe him, mar wa wie er? In âlde fijân sûnder gesicht? In skaadgeast út it tsjustere ferline fan 'e SAS? Milo wie tichtby en bliid om dêr te bliuwen. Ut syn perifeare fyzje seach Drake it mes op 'e riem fan' e Amerikaanske, gewoan wachtsjen om ôfliede te wurden.
  
  Hy krige in brutale skop op syn eigen wreef.
  
  Achter him hearde er de earste lompe bewegingen fan de oprukkende Dútske troepen. Se wiene mar in pear skippen fuort.
  
  Ben en Kennedy seagen fernuvere oan. Kennedy helle syn gewear op.
  
  Drake feinted de iene kant, doe draaide de oare, foarkaam Milo syn brutale trap op 'e skonk. Kennedy skeat, en skopte smoargens fan Milo syn foet.
  
  Drake gnyske en gie fuort, dwaande as hy de hûn pette. "Bliuwe," sei er spottend. "Dat is in goeie jonge."
  
  Kennedy skeat noch in warskôgingsskot. Drake draaide har om en rûn har foarby, pakte Ben syn earm en luts as de jonge man automatysk nei de ynstoarte trep draaide.
  
  "Nee!" - rôp Drake. "Se sille ús ien foar ien útnimme."
  
  Ben seach ferbjustere. "Wêr oars?"
  
  Drake skodholle ûntwapenjend. "Wat tochtsto?"
  
  Hy gie rjocht nei de Wrâldbeam.
  
  
  TOLVE
  
  
  
  WORLD TREE, SWEDEN
  
  
  En hja kamen oerein. Drake wedde dat de Wrâldbeam sa âld en sterk wie dat syn tûken in protte en sterk wêze moatte. Sadree't jo akseptearren dat jo in beam klimme dy't letterlik op 'e kop stie, makke de natuerkunde hielendal neat.
  
  "Krekt as wer in jonge wêze," moedige Drake Ben oan, en drong him flugger oan sûnder him yn panyk te bringen. "Moat gjin probleem wêze foar jo, Blakey. Binne jo goed, Kennedy?
  
  De New Yorker wie de lêste om te klimmen, mei it gewear ûnder har rjochte. Gelokkich ferburgen de grutte symmetry fan 'e tûken en blêden fan' e World Tree harren foarútgong.
  
  "Ik bin yn myn tiid in pear stalken klommen," sei se ljochtsinnich.
  
  Ben lake. Goed teken. Drake betanke Kennedy stil, en begon noch better te fielen dat se der wie.
  
  Ferdomme, tocht er. Hy foege der hast oan: op dizze missy.Wy komme oer minder as in wike werom op it âlde dialekt.
  
  Drake klom fan tûke nei tûke, heger en heger, sittend of steand op de iene tûke en berikte tagelyk nei de folgjende. De foarútgong wie rap, wat betsjutte dat har boppeliifkrêft langer duorre dan ferwachte. Lykwols, sawat healwei troch, merkte Drake dat Ben swakker waard.
  
  "Wordt Tweenie wurch?" - hy frege en seach in direkte ferdûbeling fan ynspannings. Ut en troch skeat Kennedy in kûgel troch de tûken. Twa kear wisten se in stiennen trep neist har te sjen, mar se seagen gjin teken fan har efterfolgers.
  
  Stimmen echo nei harren. "De Ingelsman is Matt Drake." De eardere SAS-soldaat hearde ris in stim ferfoarme mei in sterk Dútsk aksint, dy"t, sa"t syn sechsde sintúch him fertelde, fan in man yn wyt wêze moat. De man dy't er twa kear earder sjoen hat, akseptearret de stellen artefakten.
  
  In oare kear hearde hy, "SRT wurdt elimineare." De tekenjende stim wie Milo's, dy't syn ferline iepenbiere, in ienheid iepenbiere dy't se sels binnen de SAS geheim hiene hâlden. Wa yn 'e namme fan alles dat hillich is wie dizze keardel?
  
  De skotten spjalte swiere tûken. Drake stoppe om de rêchsek oan te passen mei de bewegende skatten deryn, en seach doe de brede tûke dêr't er nei fan doel wie. Ien dy't hast op it plak op 'e trep berikte dêr't se earder rêste hiene.
  
  "Dêr," wiisde er nei Ben. "Ride de tûke en bewege ... fluch!"
  
  Se soene sawat twa minuten neaken wêze. Min ferrassing en reaksjetiid, dy't noch oer in minút fan ekstreem gefaar liet.
  
  Ben wie de earste dy't it skûlplak ferliet, Drake en Kennedy in sekonde letter, allegear springen op 'e hannen en hurken lâns de tûke nei de trep. Doe't se waarden opspoard, kocht Kennedy har kostbere sekonden troch in útbarsting fan lead te sjitten, gatten te slaan yn op syn minst ien ûngelokkige grêfraider.
  
  En no seagen se dat Milo yndie it befel stjoerd hie om de trep op te rinnen. Fiif manlju. En it team wie fluch. Se sille it ein fan 'e tûke berikke foar Ben!
  
  Crap! Se hiene gjin kâns.
  
  Ben seach dit ek en trille. Drake rôp yn syn ear: "Nea opjaan! Nea!"
  
  Kennedy helle de trekker wer yn. Twa manlju foelen: de iene fleach yn it gat, de oare pakte syn side en raasde. Se knypte it nochris, en doe hearde Drake it tydskrift útrinnen.
  
  Twa Dútsers bleauwen oer, mar stiene no foar harren oan, mei harren wapens klear. Drake makke in strang gesicht. Se ferlearen de race.
  
  "Sjit se!" Milo syn stim galmde. "Wy sille hjir yn 'e skrapkes sjen."
  
  "Nein!" It sterke Dútske aksint begûn wer. "Der Spear! "Der Spear!"
  
  De loop fan de pistoalen wankele net. Ien fan 'e Dútsers bespotte: "Kroulje, lytse douwen. Kom hjir."
  
  Ben beweech stadich. Drake koe syn skouders triljen sjen. "Fertrou my," flústere er yn it ear fan syn freon en spande elke spier. Hy soe springe sa gau as Ben berikte de ein fan 'e tûke, syn iennichste spultsje wie om oan te fallen en te brûken syn feardigens set.
  
  "Ik haw it mes noch," mompele Kennedy.
  
  Drake knikte.
  
  Ben berikte de ein fan 'e tûke. De Dútsers wachtsje rêstich ôf.
  
  Drake begûn te oerein.
  
  Doe fleagen de Dútsers as yn in mist oan 'e kant, as wiene se troch in torpedo rekke. Harren lichems, skuord en bloedich, triuwe fan 'e muorre en, wiet, rôle as in karre yn 'e kûle.
  
  In pear meter boppe de tûke, dêr't de trep bûgde, stie in grutte groep manlju mei swiere wapens. Ien fan harren hie in noch smokende AK-5-oanfalsgewear.
  
  "Swede," erkende Drake it wapen as ien dy't faak brûkt wurdt troch it Sweedske leger.
  
  Louder, sei er, "ferdomme timing."
  
  
  TRETTJIN
  
  
  
  MILITAIRE BASE, SWEDEN
  
  
  De keamer dêr't se harsels yn fûnen - in spartaanske tolve-by-tolve keamer mei in tafel en in iis-rimmed finster - naam Drake ferskate jierren werom.
  
  "Ontspanne," hy tikke Ben syn wite knibbels. "Dit plak is in standert militêre bunker. Ik haw slimmer hotelkeamers sjoen, freon, fertrou my.
  
  "Ik haw yn slimmere apparteminten west." Kennedy like op syn gemak, en trainde in plysjeman op 'e baan.
  
  "De bonken fan 'e oare keardel?" Drake tilde in wynbrau op.
  
  "Wis. Wêrom?"
  
  "Oh, neat." Drake telde oant tsien op syn fingers, en seach doe del as soe er mei syn teannen begjinne te wurkjen.
  
  Ben twong in swakke glimke.
  
  "Sjoch, Ben, ik jou ta dat it earst net maklik wie, mar do seachst hoe"t dy Sweedske keardel bellet. It giet goed mei ús. Hoe dan ek, wy moatte in bytsje petearje. Wy binne wurch."
  
  De doar gie iepen en har eigener, in goed boude Sweed mei blond hier en in hurde blik dy't sels Shrek wyt meitsje soe, hingje oer de betonnen flier. Sadree't se waarden fongen en Drake foarsichtich útlein wa't se wiene en wat se diene, de man stelde himsels foar as Thorsten Dahl en doe rûn nei de oare kant fan syn helikopter om wat oproppen te meitsjen.
  
  "Matt Drake," sei er. "Kennedy Moore. En Ben Blake. De Sweedske regearing hat gjin oanspraken tsjin jo ..."
  
  Drake waard alarmearre troch it aksint, dat wie hielendal net Sweedsk. "Jo geane nei ien fan dy glânzjende kontskoallen, Dal? Eton of sa?
  
  "Slimme kont?"
  
  "Skoallen dy't har ofsieren befoarderje troch stamboek, jild en opfieding. Tagelyk gongen jo nei feardichheden, handigens en entûsjasme. "
  
  "Ik tink it." Dahl syn toan wie gelyk.
  
  "Grut. No... as dat alles is..."
  
  Dahl tilde syn hân op, wylst Ben Drake in misledige blik joech. "Hâld op mei in sûndebok te wêzen, Matt. Krekt om't jo in rûge Yorkshire-boer binne, betsjut net dat elkenien in keninklike neisiet is, is it?
  
  Drake stoarre syn hierder skokt oan. Kennedy makke de 'drop it'-beweging. Doe kaam it him op dat Ben wat fûn hie yn dizze missy dy't him echt heakke, en hy woe mear.
  
  Dahl sei: "Ik soe it dielen fan kennis wurdearje, freonen. Dat wol ik echt wol."
  
  Drake wie alles foar dielen, mar sa't se sizze, kennis is macht, en hy besocht in manier út te finen om stipe te krijen fan 'e Sweedske regearing hjir.
  
  Ben wie al klear foar syn ferhaal oer de njoggen stikken fan Odin en it grêf fan de goaden doe't Drake him ûnderbriek.
  
  "Sjoch," sei er. "Ik en dizze man, en no miskien Gronk, binne acht-inch kopteksten op ien of oare killlist ..."
  
  "Ik bin gjin gronk, do Ingelske lul." Kennedy stie heal oerein.
  
  "Ik bin ûnder de yndruk dat jo dit wurd kenne." Drake sloech syn eagen del. "Sorry. It is jargon. It ferlit dy noait." Hy tocht oan Alison's ôfskiedswurden: jo sille altyd SAS wêze.
  
  Hy bestudearre syn hannen, noch bedutsen mei littekens fan syn gefjocht mei Milo en it beklimmen fan 'e Wrâldbeam, en tocht oer syn rappe en korrekte reaksjes oer de ôfrûne dagen.
  
  Wat hie se gelyk.
  
  "Wat is gronk?" - Ben wie ferrast.
  
  Dahl gyng sitten op in hurde metalen stoel en stompe mei syn swiere learzens op 'e tafel. "In frou dy't ... uh ... 'geniet fan it selskip fan militêr personiel." - antwurde er diplomatysk.
  
  "Myn eigen beskriuwing soe in bytsje rûger wêze," Drake seach nei Ben, en sei doe: "Kill list. De Dútsers wolle ús dea foar misdieden dy't net begien binne. Hoe kinne jo helpe, Dahl?"
  
  De Sweed antwurde in skoft net, hy seach gewoan troch it izige rút nei it mei snie bedutsen lânskip en fierder, nei de ôfbrokkeljende rotsen dy't allinnich tsjin de eftergrûn fan de razende oseaan oprizen.
  
  Kennedy sei: "Dal, ik bin in plysjeman. Ik koe dizze twa net oant in pear dagen lyn, mar se hawwe goede herten. Fertrou se."
  
  Dahl knikte. "Jo reputaasje giet jo foar, Drake. De goede en de minne oer it. Wy sille jo helpe, mar earst -" hy knikte nei Ben. "Trochgean".
  
  Ben gie troch as wie er nea ûnderbrutsen. Drake stiel in blik op Kennedy en seach har glimkje. Hy seach fuort, skrokken om twa redenen. As earste, Dahl's ferwizing nei syn reputaasje, en twadde, Kennedy's oprjochte ûndertekening.
  
  Ben klear. Dahl sei: "De Dútsers binne in nije organisaasje yn dit alles, dy't net ûnder ús oandacht kaam oant dat ynsidint yn York."
  
  "Nij?" sei Drake. "Hja binne goed. En hiel goed organisearre; kontrolearre troch eangst en izeren dissipline. En se hawwe in grutte troefkaart yn in man mei de namme Milo - American Special Forces, blykber. Kontrolearje de titel."
  
  "Wy sille dwaan. It goede nijs is dat wy ynformaasje hawwe oer Kanadezen.
  
  "Hâldsto it yn 'e gaten?"
  
  "Ja, mar biased, sûnder ûnderfining en iensum," Dahl smiet in furtive blik nei Kennedy. "De relaasje fan 'e Sweedske regearing mei jo nije Obama-rezjym is net wat ik earste klasse soe neame. "
  
  "Sorry dêroer," Kennedy nep in glimke, doe seach puntich om him hinne. "Harkje, keardel, as wy hjir noch efkes wêze sille, tinke jo dat wy wat te iten krije kinne?"
  
  "Al taret troch ús sous chef," Dahl sette op in nep glimke as antwurd. "Mar serieus, d'r sille gau hamburgers en chips wêze."
  
  Drake syn mûle wetter. Hy koe net ûnthâlde de lêste kear dat er iet.
  
  "Ik sil dy fertelle wat ik kin. De Kanadezen begûnen it libben as in geheime kultus wijd oan 'e Wytsingen - Eric de Reade. Net laitsje, dizze dingen besteane echt. Dizze minsken brûke cosplay om eveneminten, fjildslaggen en sels seereizen op in reguliere basis werom te fieren.
  
  "Der is gjin echte kwea yn," Ben klonk in bytsje definsyf. Drake bewarre dizze prachtige nugget foar letter.
  
  "Helemaal net, hear Blake. Cosplay is gewoan, geniete troch in protte minsken op konvinsjes oer de hiele wrâld, en is yn 'e rin fan' e jierren gewoaner wurden. Mar de echte skea begjint as in miljardêr sakeman de hjoeddeiske lieder fan dizze kultus wurdt en dan miljoenen dollars yn 'e ring smyt.
  
  "It wurdt sa'n soargeleaze wille -"
  
  "Obsesje". Dahl klear doe't de doar iepene. Drake kreunde doe't de standert burger en chips foar him pleatst waard. De rook fan sipels wie godlik foar syn hongerige mage.
  
  Dahl gie troch wylst se ieten: "In Kanadeeske sakeman mei de namme Colby Taylor wijde syn libben oan de ferneamde Wytsing, Erik de Reade, dy"t, sa"t ik der wis fan bin, koart nei de ûntdekking fan Grienlân yn Kanada telâne kaam. Ut dit ûndersyk waard in manyske fassinaasje mei de Noarske mytology berne. Undersyk, opgravings, ûntdekkingen. Einleaze sykjen. Dizze man kocht syn eigen biblioteek en besocht alle besteande Skandinavyske teksten op te keapjen."
  
  "It is in gekke baan," sei Kennedy.
  
  "Oerienkomme. Mar in "nut" dy't syn eigen "feiligensmacht" finansiert - lês dat as in leger. En hy bliuwt privee genôch om ûnder de radar fan de measte minsken te bliuwen. Syn namme is yn 'e rin fan' e jierren hieltyd wer opkommen yn ferbân mei de Njoggen Fragminten fan Odin, dus fansels hat Sweedske yntelliginsje him altyd markearre as in 'persoan fan belang'.
  
  "Hy stiel it hynder," sei Drake. "Jo witte dit, net?"
  
  Dahl syn brede eagen joech oan dat er dit net die. "No witte wy it."
  
  "Kinne jo him net arrestearje?" frege Kennedy. "Op fertinking fan stellerij of sa?"
  
  "Stel him foar as ien fan jo ... gangsters. Jo Mafia of Triad lieders. Hy is foar no ûnberikber - de man oan de top.
  
  Drake like it ymplisearre sentimint. Hy fertelde Dahl oer de belutsenens fan Alicia Miles en fertelde Dahl safolle backstory as hy mocht iepenbierje.
  
  "Dus," sei er doe't er klear wie. "Binne wy nuttich of wat?"
  
  "Net min," joech Dahl ta doe't de doar wer iepengie en in âldere man mei in ferrassend dikke man lang hier en in boskjes burd binnenkaam. Foar Drake like hy in moderne, âldere Wytsing.
  
  Dahl knikte. "Och, ik wachte op dy, professor. Lit my professor Roland Parnevik yntrodusearje," glimke hy. "Us ekspert op Noarske mytology."
  
  Drake knikte en seach doe dat Ben de nije man opsocht as wie er in leafdesrivaal. No begriep hy wêrom Ben temûk fan dizze missy hâlde. Hy klopte syn jonge freon op it skouder.
  
  "No, ús famylje guy hjir is miskien gjin heechlearaar, mar hy wit wis syn wei oer it ynternet - in soarte fan moderne medisinen tsjin it âlde spul, hè?"
  
  "Of it bêste fan beide wrâlden," Kennedy wiisde mei har foarke oan beide kanten yn kwestje.
  
  De sinyske kant fan Drake berekkene dat Kennedy Moore dizze missy rjochtsje koe op in manier dy't syn karriêre rêde soe. Ferrassend, de sêftere kant hâld fan sjen hoe't de hoeken fan har mûle draaie op doe't se glimke.
  
  De jonge stroffele de keamer yn, klamme in earmfol boekrollen en balansearre ferskate notebooks boppe op 'e steapel. Hy seach om him hinne, stoarre Dahl oan as koe er de namme fan de soldaat net ûnthâlde, doe liet er syn lêst op 'e tafel.
  
  "It is der," sei er, en wiisde op ien fan 'e rollen. "Deselde. De leginde is echt ... krekt sa't ik jo moannen lyn fertelde."
  
  Dahl helle de oantsjutte boekrôle mei in bloei. "Jo wiene in wike by ús, professor. Noch in wike."
  
  "Binne jo ... binne jo wis?"
  
  "Oh, ik bin der wis fan." De toan fan Dahl joech in ongelooflijke hoemannichte geduld oer.
  
  In oare soldaat kaam de doar yn. "Mynhear. "Dizze," knikte er nei Ben, "gûn oanhâldend. Hela tiden...mmm...non-stop." In glimke folge. "Dit is syn mem."
  
  Ben sprong in sekonde letter oerein en drukte op de fluchkiezerknop. Drake glimke leafdefol, wylst Kennedy ûndeugend seach. "God, ik kin safolle manieren betinke om dizze jonge te ferneatigjen."
  
  Dahl begon te lêzen út 'e rol:
  
  "Ik hearde dat hy stoar yn Ragnarok, folslein fertarre troch syn lot. Troch de wolf-man Fenrir - ienris keard troch de moanne.
  
  En letter leinen Thor en Loki kâld neist him. Grutte goaden ûnder ûntelbere goaden, ús rotsen tsjin it tij.
  
  Njoggen fragminten waarden ferspraat oan 'e wyn lâns de paden fan' e One True Volva. Bring dizze dielen net nei Ragnarok of riskearje it ein fan 'e wrâld.
  
  Foar altyd sille jo dit eangje, harkje nei my, minsken soannen, want it ûntbrekken fan it grêf fan 'e goaden is de dei fan rekkenjen te begjinnen.
  
  Dahl skodholle. "Ensafuorthinne. Ensafuorthinne. Ensafuorthinne. Ik ha it der al fan hân fan mem har jonge dêr, de professor. It liket derop dat it web yndie machtiger is dan de Scroll. En flugger."
  
  "Hasto? No, sa't ik sei... Moannen, Torsten, moannen. En ik waard jierrenlang negearre. Sels ynstitúsjonalisearre. It grêf hat der altyd west, witst wol, it is ferline moanne net allinnich materialisearre. Agnetha joech my dizze boekrol tritich jier lyn, en wêr binne wy no? Hm? Binne wy earne?
  
  Dahl besocht syn bêst om kalm te bliuwen. Drake grypte yn. "Jo hawwe it oer Ragnarok, professor Parnevik. In plak dat net bestiet."
  
  "Net mear, hear. Mar ienris - ja. Dit bestie definityf yn ien kear. Oars, wêr binne Odin, Thor en alle oare goaden stoarn?
  
  "Leauwe jo dat se doe bestien hawwe?"
  
  "Fansels!" De man rôp praktysk.
  
  Dahl syn stim waard rêstiger. "Foar no," sei er, "wy stopje it ûnleauwe."
  
  Ben gie werom nei de tafel, en sette syn mobyltsje yn syn bûse. "Dus jo witte oer de Valkyries?" frege er mysterieus en seach slûch nei Drake en Kennedy. "Witte jo wêrom't se it juwiel binne yn 'e kroan fan Odin?"
  
  Dahl seach gewoan argewaasje. De keardel knikte en wifke. "Dit ... dit ... gem yn ... dit ... wat?"
  
  
  FJIRTJIN
  
  
  
  MILITAIRE BASE, SWEDEN
  
  
  Ben glimke doe't de keamer stil waard. "Dit is ús tagongskaart," sei er. "En myn garânsje foar respekt. Yn 'e Noarske mytology wurdt it kear op kear sein dat Valkyries "gean nei de ryken fan' e goaden." Sjoch - it is dêr.
  
  Kennedy sloech har foarke op har plaat. "Wat betsjut dat?"
  
  "Se litte de wei sjen," sei Ben. "Jo kinne de njoggen stikken fan Odin sammelje tidens Ragnarok foar in heule moanne, mar it binne de Valkyries dy't de wei nei it grêf fan 'e goaden sjen litte."
  
  Drake froast. "En jo hawwe it foar josels hâlden, krekt?"
  
  "Nimmen wit wêr't de Valkyries binne, Matt. Se binne yn in privee kolleksje, allinnich God wit wêr. Wolven yn New York binne de lêste stikken wêr't wy in lokaasje foar hawwe.
  
  Dahl glimke doe't Parnevik syn rollen praktysk oanfallen. Wite buizen fleagen oeral te midden fan de stoarm fan mompelen. "Valkyries. Valkyries. Der is gjin. Der kinne wêze. Ah, hjir geane wy. Hm."
  
  Drake fong de oandacht fan Dahl. "En de teory fan 'e Apokalypse? Hellfire op ierde en alle libbene dingen ferneatige, ensfh. ensafuorthinne."
  
  "Ik koe jo in ferlykbere leginde fertelle foar hast elke God yn it pantheon. Shiva. Zeus. Set. Mar, Drake, as de Kanadezen dit grêf fine, sille se it ûntbrekke, nettsjinsteande oare gefolgen."
  
  Drake kaam werom nei de gekke Dútsers. "Lykas ús nije freonen," hy knikte en glimke in bytsje nei Dahl. "Ik haw gjin kar..."
  
  "Bollen tsjin de muorre." Dahl makke in lyts militêre mantra ôf en se seagen elkoar oan.
  
  Ben bûgde oer de tafel om Dahl syn oandacht te krijen. "Sorry, maat, mar wy fergrieme ús tiid hjir. Jou my de laptop. Lit my gean surfen. Of better noch, stjoer ús op wei nei de Big Apple en wy sille yn 'e loft surfe."
  
  Kennedy knikte. "Hy hat gelyk. Ik kin helpe. It folgjende logyske doel is it National History Museum, en lit ús it sizze, de FS is net klear.
  
  "It is in fertroud ferhaal," sei Dahl. "Mobilisaasje is al begon." Hy seach Ben yntinsyf oan. "Binne jo oan om te helpen, jonge?"
  
  Ben die syn mûle iepen, mar bleau doe stil, as fielde er it belang fan syn antwurd. "No, wy steane noch op 'e killlist, krekt? En The Wall of Sleep is dizze moanne op hiatus.
  
  "Mem hat in útgongsferbod foar ús jonge studint?" Drake triuwde.
  
  "Muorren fan-?" Dahl fronste. "Is dit in trainingsklasse foar sliepferlies?"
  
  "Makket net út. Sjoch wat ik oant no ta ûntdutsen haw. En Matt syn SAS. Kennedy is in New York cop. Wy binne praktysk in perfekt team! "
  
  Dahl syn eagen smel, as woech er syn beslút. Hy skeat de mobyl fan Drake swijend oer de tafel en wiisde op it skerm. "Wêr hawwe jo de runen op dizze foto fotografearre?"
  
  "Yn de Pit. Njonken de lange skippen wie in muorre mei hûnderten skilderijen. Dizze frou," hy tikte op it skerm, "knilde neist Odin doe't er te lijen hie oan 'e Wrâldbeam. Kinne jo de ynskripsje oersette?"
  
  "Oer Ja. It stiet hjir - Odin en Velva - Heidi binne de geheimen fan God tafertroud. De Professor ûndersiket dit no..." Dahl seach nei Parnevik wylst er besocht al syn rollen yn ien kear te sammeljen.
  
  "De geheimen fan God" De keardel draaide him om as wie in helhûn op syn rêch telâne kaam. "Of de geheimen fan 'e goaden. Kinne jo de nuânse hearre? Begripe? Lit my troch." Hy kearde him nei de lege doar en ferdwûn.
  
  "Wy sille jo nimme," sei Dahl tsjin harren. "Mar wit dit. De ûnderhannelings mei jo regearing binne noch net begûn. Hooplik wurdt dit fersoarge tidens ús flecht. Mar no geane wy nei New York mei in tsiental Special Forces-soldaten en gjin befeiligingsfergunning. Wy bringe de wapens nei it Nasjonaal Histoarysk Museum." Hy makke in skoft. "Wolle noch komme?"
  
  "SAS sil helpe," sei Drake. ,,Se hawwe in team dy"t foarby stiet."
  
  "Ik tink dat ik sil besykje kontakt op te nimmen mei de sidekapitein, sjen oft wy wat tsjillen smearje kinne." De grimmitige feroaring yn Kennedy's hâlding by de gedachte om nei hûs werom te kommen wie evident. Drake beloofde himsels daliks dat er har helpe soe as er koe.
  
  Leau my, woe er sizze. Ik sil dy helpe troch dit hinne Mar de wurden stoaren him yn 'e kiel.
  
  Ben bûgde syn fingers. "Jou my gewoan in I-pad of sa. Sneller."
  
  
  FYFTJIN
  
  
  
  LUCHTROMTE
  
  
  Harren fleantúch wie foarsjoen fan in apparaat mei de namme picocell, in mobyltoer wêrmei't alle mobyltsjes op fleantugen brûkt wurde kinne. Needsaaklik foar it leger fan 'e regearing, mar dûbel nedich foar Ben Blake.
  
  "Hey suster, ik haw in baan foar dy. Freegje net. Hark, Karin, hear! Ik haw ynformaasje nedich oer it Nasjonaal Histoarysk Museum. Eksposysjes, Viking dingen. Blauprinten. Personiel. Benammen de bazen. En..." syn stim sakke in pear oktaven, "... telefoannûmers."
  
  Drake hearde in pear mominten fan stilte, doe: "Ja, dy yn New York! Hoefolle binne der?... Och... echt? No, goed, lytse suster. Ik sil jo wat jild oermeitsje om dit te dekken. Hâld fan dy".
  
  Doe't syn freon ophong, frege Drake: "Is se noch sûnder wurk?"
  
  "Sit de hiele dei thús, maat. Wurket as de 'lêste man' yn in dubieuze bar. It wûnder fan âlde Labour-polityk."
  
  Karin hat sân jier muoite om in graad yn kompjûterprogrammearring te heljen. Doe't de Labour-regearing oan 'e ein fan Blair syn regear ynstoarte, ferliet se de Universiteit fan Nottingham - in selsbewuste, heechoplate arbeider - allinich om te ûntdekken dat gjinien har woe. In resesje is ynset.
  
  Exit University Row - sla linksôf yn stoartplak, sla rjochtsôf yn swangerskip en oerheidsbystân. Trochgean rjochttroch de wei fan brutsen dreamen del.
  
  Karin wenne yn in flat tichtby it sintrum fan Nottingham. Drugsferslaafden en alkoholisten hierden eigendommen om it hinne. Se ferliet selden it hûs oerdeis en naam in betroubere taksy nei de bar dêr't se wurke de acht oant middernacht shift. De meast skriklike mominten fan har libben wiene doe't se weromkaam nei har appartemint, it tsjuster, âlde swit en oare onaangename geuren om har hinne, in rinnende misdied dy't gewoan wachte om te barren.
  
  Yn in lân fan 'e ferdomde en negearre, is de man dy't yn 'e skaden libbet kening.
  
  "Binne jo har hjir echt nedich?" Frege Dahl, dy't oan 'e oare kant fan it fleantúch siet. "Of..."
  
  "Sjoch, dit is gjin goede doel, maat. Ik moat rjochtsje op dingen oer Odin. Karin kin museumwurk dwaan. It makket folslein sin."
  
  Drake makke syn eigen fluchkiezer. "Lit him wurkje, Dal. Fertrou my. Wy binne hjir om te helpen."
  
  Wells reagearre fuortendaliks. "Zed fange, Drake? Wat de hel is der oan de hân?"
  
  Drake brocht him op 'e hichte.
  
  "No, hjir is in nugge fan suver goud. Wy hawwe kontrolearre mei Alicia Miles. Jo witte wat it is, Matt. Jo sille de SAS noait wirklik ferlitte,' stoppe hy. "Lêst bekende adres: München, Hildegardstrasse 111."
  
  "Dútslân? Mar se wie by de Kanadezen.
  
  "Ja. Dat is net alles. Se wenne yn München mei har freon - in bepaalde Milo Noxon - in nochal ûnnoflike boarger fan Las Vegas, USA. En hy is in eardere marine-yntelliginsjeoffisier. It bêste dat de Yankees te bieden hawwe. "
  
  Drake tocht efkes. "Dat is hoe't hy my doe koe, troch Miles. De fraach is, hat se fan kant wiksele om him te ergerjen of him te helpen?
  
  "It antwurd is ûnbekend. Miskien kinne jo it har freegje."
  
  "Ik sil besykje. Sjoch, wy hâlde de ballen hjir fêst, Wells. Tinke jo dat jo kontakt opnimme kinne mei jo âlde freonen yn 'e Steaten? Dahl hat al kontakt mei de FBI, mar se spylje foar de tiid. Wy binne sân oeren yn 'e flecht ... en komme blyn oan."
  
  "Fertrouwe jo se? Dizze raapkes? Wolle jo dat ús jonges de ûnûntkombere kluster neuken opromje?"
  
  "It binne Sweden. En ja, ik fertrou se. En ja, ik wol dat ús jonges meidwaan."
  
  "It is dúdlik". Wells ûnderbriek de ferbining.
  
  Drake seach om him hinne. It fleantúch wie lyts, mar rom. Alve Special Forces Marines sieten yn 'e rêch, lounging, dozing en algemien heckling elkoar yn it Sweedsk. Dahl praat hieltyd oan 'e telefoan oer it paad, wylst de heechlearaar rol nei rol foar him ûntfolde, elk foarsichtich op 'e rêch fan 'e stoel pleatst, en oer de âlde ferskillen tusken feit en fiksje.
  
  Links fan him die Kennedy, wer klaaid yn har foarmleaze broekpak nûmer ien, har earste oprop. "Is kaptein Lipkind dêr? ... ah, fertel him dat it Kennedy Moore is."
  
  Tsien sekonden gongen foarby, doe: "Nee. Fertel him dat hy my net werombelje kin. Dit is wichtich, fertel him dat it oer nasjonale feiligens giet, as jo wolle, skilje him dan mar."
  
  Noch tsien sekonden, doe: "Moore!" Drake hearde blaffen sels út wêr't er siet. "Kin dit net wachtsje?"
  
  "Harkje nei my, kaptein, der is in situaasje ûntstien. Kontrolearje earst mei offisier Swain fan 'e FBI. Ik bin hjir mei Torsten Dahl fan de Sweedske SGG en in SAS-offisier. It Nasjonaal Histoarysk Museum stiet ûnder direkte bedriging. Kontrolearje de details en belje my daliks werom. Ik ha dyn help nedich."
  
  Kennedy die de telefoan ticht en sykhelle djip. "Bang - en myn pensjoen giet fuort."
  
  Drake seach op syn horloazje. Seis oeren oant lâning.
  
  Ben syn mobyl tjirre en hy pakte it. "Suster?"
  
  Professor Parnevik bûgde oer it paad, en pakte de fallen boekrol mei syn sinige hân. "It bern ken syn Valkyries." Hy sei, gjinien yn it bysûnder oan. "Mar wêr binne se? En de eagen - ja, ik sil de eagen fine."
  
  Ben spriek. "Geweldich punt, Karin. E-post my de tekeningen fan it museum en jou dizze keamer foar my ta. Stjoer dan de ynformaasje fan de kurator yn in aparte brief. Hee lytse suster, sis hoi tsjin mem en heit. Hâld fan dy".
  
  Ben ferfearde syn klikken, en begon doe wat mear oantekeningen te meitsjen. "It nûmer krige fan 'e museumkonservator," rôp er. "Dal? Wolle jo dat ik him bang meitsje?"
  
  Drake bruts yn in ûnleauwige glimke doe't de Sweedske ynljochtingsoffisier frentysk mei syn hannen swaaide No! It wie moai om te sjen dat Ben sa'n fertrouwen toande. De geek ferhuze in bytsje werom om de persoan yn guon keamer de kâns te jaan om te sykheljen.
  
  Kennedy's tillefoan barste yn liet. Se iepene it fluch, mar net foardat se it hiele fleantúch behannele hie op in stik fan in nochal roekeloos spultsje fan Goin 'Down.
  
  Ben knikte op tiid. "Leuk. Us folgjende omslachferzje foar wis. "
  
  "Moarre." Kennedy sette har telefoan op speaker.
  
  "Wat de hel is der oan de hân? In heal tsiental ezels blokkearren my de wei en seinen my doe, net hiel beleefd, de noas út 'e sleat te hâlden dêr't it hearde. Iets makke alle grutte hûnen blaffen, Moore, en ik wedde dat it jo bist. Hy bleau stil en sei doe tinzen: "Net de earste kear, tink ik."
  
  Kennedy joech him in ferkoarte ferzje, dy't einige mei in fleantúch fol Sweedske mariniers en in ûnbekende SAS-bemanning ûnderweis, no fiif oeren flecht fan Amerikaanske grûn.
  
  Drake fielde eangst. Fiif oeren.
  
  Op dit stuit rôp Dahl: "Nije ynformaasje! Ik hearde krekt dat Kanadezen net iens yn Sweden wiene. It liket derop dat se de wrâldbeam en spear opofferen hawwe om te fokusjen op de Valkyries. Hy knikte syn tank yn 'e rjochting fan Ben, de grimasjende professor útsein. "Mar... se kamen mei lege hannen werom. Dizze partikuliere samler moat in echte klûs wêze ... Of ..." Drake skodholle, "hy koe in krimineel wêze.
  
  "Goed oanbod. Manlju binne wêr't it yn elts gefal ûnsjoch wurdt. De Kanadezen meitsje har klear om it museum fan 'e moarn betiid yn New York tiid te slaan."
  
  Kennedy's gesicht krige in moardlike útdrukking doe't se har baas en Dahl tagelyk harke. "Se brûke de datum," sisde se ynienen tsjin beide partijen doe't it by har opgong. "Dizze absolute bastarden - en de Dútsers, sûnder twifel - ferbergje har echte bedoelingen efter de fucking date."
  
  Ben seach op. "Ik bin it spoar kwyt."
  
  Drake echo him. "Hokker datum?"
  
  "As wy yn New York lânje," ferklearre Dahl, "sil it om acht oere moarns op 11 septimber wêze."
  
  
  SECHTJIN
  
  
  
  LUCHTROMTE
  
  
  Fjouwer oeren oer. It fleantúch bleau te humjen yn 'e bewolkte loft.
  
  Dahl sei: "Ik sil de FBI nochris besykje. Mar it is nuver. Ik kin dit nivo fan ferifikaasje net trochjaan. It is in ferrekte stiennen muorre. Ben - skilje de tafersjochhâlder. Drake is dyn âlde baas. De klok tiket, manlju, en wy binne nearne. Dit oere freget foarútgong. Gean."
  
  Kennedy smeekte har baas: "Shit on Thomas Caleb, Lipkind," sei se. "Dit hat neat mei him of myn ferdomde karriêre te meitsjen. Ik fertel dy wat de FBI, CIA, en alle oare trije-letter idioaten net witte. Ik freegje ..." se bleau stil, "Ik tink dat ik jo freegje om my te fertrouwen."
  
  "Trije-letter-ezels," grommele Ben. "Briljant".
  
  Drake woe Kennedy Moore benaderje en wat oanmoedigingswurden oanbiede. De boarger yn him woe har omkeapje, mar de soldaat twong him fuort te bliuwen.
  
  Mar de boargerbefolking begûn te winnen dizze slach. Earder hie er it wurd "gronk" brûkt om har te "temmen", om de groeiende fonk fan gefoel werom te fjochtsjen dy't er herkende, mar it slagge net.
  
  Wells antwurde syn oprop. "Praat no".
  
  "Harkje nei Taylor wer? Sjoch wêr't wy binne, maat? Hawwe jo ús noch oertsjûge om it Amerikaanske loftrom yn te gean?"
  
  "No... ja... en nee. Ik haw te meitsjen mei reamen burokratyske rompslomp, Drake, en it past my net yn 'e skoot -' Hy wachte even, en gniisde doe teloarsteld. "Dat wie in maaieferwizing, maat. Besykje by te bliuwen."
  
  Drake glimke ûnwillekeurich. "Ferdomme, Wells. Harkje, meitsje jo aksje foar dizze missy - help ús - en ik sil jo fertelle oer de smoarchste klub yn Hong Kong dêr't Mai ea undercover oan wurke hat, Spinning Top neamd.
  
  "Fan my, dat klinkt yntrigearjend. Do bist der oan, maat. Sjoch, wy binne ûnderweis, alles is klear neffens alle regels, en myn minsken oer de fiver hawwe hjir gjin problemen mei."
  
  Drake fielde in 'mar'. "Ja?"
  
  "Immen yn 'e macht ûntkent lâningsprivileges en gjinien hat ea heard fan jo fleantúch, en dat, myn freon, smakket fan ynterne korrupsje."
  
  Drake hearde him. "Oké, hâld my op 'e hichte." In sêfte druk op de knop einige de oprop.
  
  Hy hearde Kennedy sizzen: "Leech is ideaal, kaptein. Ik hear petearen hjir dy't prate oer in gearspanning. Wês ... foarsichtich, Lipkind."
  
  Se die har telefoan ticht. "No, hy is steklik, mar hy nimt my op myn wurd. Hy stjoert safolle mooglik swart-wyt personaazjes it poadium op, mei behâldenens. En hy ken immen yn 'e pleatslike Homeland Security-kantoar,' sei se, har sêfte blouse glêd. "De beantsjes spielje."
  
  God, tocht Drake. D'r is in shitload oan fjoerkrêft op 'e wei nei dit museum. Genôch om in ferrekte oarloch te begjinnen. Hy sei neat lûdop, mar seach op syn horloazje.
  
  Trije oeren oer.
  
  Ben wie noch belutsen by de kurator: "Sjoch, wy hawwe it hjir net oer in grutte opknapbeurt, gewoan ferpleatse fan de útstalling. Ik hoech jo net te fertellen hoe grut it museum is, hear. Ferpleats it gewoan en alles sil goed wêze. Ja... SGG... Sweedske Special Forces. De FBI wurdt ynformearre om't wy prate ... nee! Wachtsje net oant se belje. Jo kinne it net betelje om te twifeljen."
  
  Fyftjin sekonden stilte, dan: "Hasto noch noait fan SGG heard? No, Google it!" Ben wiisde wanhopich op syn telefoan. "Hy stiet stil," sei Ben. "Ik wit it gewoan. Hy spruts ûntwykend, as koe er net genôch ekskúsen komme."
  
  "Noch in red tape." Drake wiisde op Dahl. "Dit wurdt gau in útbraak."
  
  Der wie in swiere stilte, doe gong Dahl syn mobile telefoan. "Oh myn God," sei er as antwurd. "Den Statsminister."
  
  Drake makke in gesicht op Kennedy en Ben. "Minister-presidint".
  
  Ferskate respektfol, mar earlik, wurden waarden sprutsen dy't Drake syn respekt foar Thorsten Dahl ferdjippe. De offisier fan 'e spesjale troepen fertelde syn baas wat der bard is. Drake wie grimmitich oertsjûge dat hy soe einigje graach dizze keardel.
  
  Dahl einige de oprop en naam doe in momint om syn gedachten te sammeljen. Op 't lêst seach er omheech en kearde him nei it fleantúch.
  
  "Rjochtstreeks fan in lid fan it kabinet fan 'e presidint, syn neiste adviseurs," fertelde Dahl harren. "Dizze flecht sil net meie landen."
  
  
  ***
  
  
  Trije oeren oer.
  
  "Se soene de presidint net ynformearje," sei Dahl. "Washington, D.C. en Capitol Hill binne hjir djip yn, myn freonen. De minister fan Steat seit dat it no wrâldwiid wurden is, in gearspanning op ynternasjonale skaal, en net ien wit wa't wa stipet. Dit allinich," sei er, fronsjend, "sprekt oer de earnst fan ús missy."
  
  "Skroef it kluster," sei Drake. "Dit is wat wy eartiids in massale mislearring neamden."
  
  Ben besocht ûnderwilens nochris kontakt op te nimmen mei de konservator fan it Nasjonaal Histoarysk Museum. Alles wat hy krige wie in voicemail. "Ferkear," sei er. "Hy hie no wat kontrolearje moatten." Ben syn flinke fingers begûnen daliks oer it firtuele toetseboerd te fleanen.
  
  "Ik haw in idee," sei er lûd. "Ik bid ta God dat ik ferkeard bin."
  
  Wells belle doe werom, en ferklearre dat syn SAS-team in geheime lâning makke hie op in ferlitten fleanfjild yn New Jersey. It team gie nei it sintrum fan New York, reizge mei alle nedige middels.
  
  Drake kontrolearre de tiid. Twa oeren foar lâning.
  
  En doe rôp Ben: "Slaan it punt!" Elkenien sprong. Sels de Sweedske mariniers joegen him har folsleine oandacht.
  
  "It is hjir!" - hy âle. "Ferspraat oer it ynternet as jo tiid hawwe om te sjen." Hy wiisde lilk op it skerm.
  
  "Colby Taylor," sei er. "De Kanadeeske miljardêr is de grutste bydrage oan it National History Museum en ien fan 'e grutste finansiers fan New York. Ik wedde dat hy in pear petearen makke?
  
  Dahl knikte. "Dit is ús barriêre," kreunde hy. "De man dêr't se it oer hawwe, hat mear minsken as de mafia." Foar it earst like de Sweedske offisier yn syn stoel te sliepen.
  
  Kennedy koe syn haat net ferbergje. "De kostúms fan 'e jildsekken winne wer," sisde se. "Ik wedde dat dy bastard ek in bankier is."
  
  "Miskien, miskien net," sei Drake. "Ik haw altyd in plan B."
  
  Noch ien oere oer.
  
  
  SANTJIN
  
  
  
  New York, Feriene Steaten
  
  
  De Port Authority fan New York Police Department is faaks it meast bekend om syn fernederende moed en slachtoffers tidens de barrens fan 9/11. Wêr't it minder om bekend is, is syn geheime ôfhanneling fan de measte SAS-flechten dy't fan Jeropa ôfgean. Hoewol d'r gjin tawijd team is om dit elemint fan har wurk te kontrolearjen, binne de belutsen ynterkontinintale personiel sa'n lytse minderheid dat troch de jierren in protte nauwe freonen wurden binne.
  
  Drake makke noch in oprop. "It sil fannacht hyt wurde," fertelde hy CAPD-ynspekteur Jack Schwartz. "Hast my mist, freon?"
  
  "God, Drake wie ... wat? Twa jier?"
  
  "Trije. Nijjiersnacht, '07."
  
  "Is dyn frou goed?"
  
  "Alison en ik binne útinoar, maat. Is dit genôch om myn identiteit te definiearjen?"
  
  "Ik tocht dat jo de tsjinst ferlieten."
  
  "Ik die. Wells rôp my werom foar de lêste baan. Hat er dy belle?"
  
  "Hy die. Hy sei dat jo him tasein hawwe in bytsje te wachtsjen."
  
  "Hat er it no dien? Schwartz, harkje nei my. Dit is dyn oprop. Jo moatte witte dat dizze stront sil fleane út nei de fans en dat ús yntree sil úteinlik liede ta dy. Ik bin der wis fan dat wy dan allegear helden sille wêze en dit sil beskôge wurde as in geunstige died, mar ..."
  
  "Wells brocht my op snelheid," sei Schwartz, mar Drake hearde in hint fan soarch. "Sit gjin soargen, maat. Ik haw noch genôch krêft om tastimming te krijen om te lânjen."
  
  Harren fleantúch foel it Amerikaanske loftrom binnen.
  
  
  ***
  
  
  It fleantúch kaam by min deiljocht telâne en taksyde direkt nei it lytse terminalgebou. Doe't de doar in bytsje iepengie, joggen tolve folladen leden fan 'e Sweedske SGG de wankele metalen treppen del en laden yn trije wachtsjende auto's. Drake, Ben, Kennedy en de professor folgen him, Ben piede himsels hast doe't er harren transport seach.
  
  "Se lykje op humvees!"
  
  In minút letter rieden de auto's de lege lâningsbaan del, en namen snelheid op nei in ferburgen oprit oan 'e efterkant fan it net te beskriuwen fleanfjild dat, nei in pear bochten, útkaam op in ûnopfallende lânwei dy't ferbûn wie mei ien fan 'e wichtichste sydrivieren fan Manhattan.
  
  New York ferspraat foar harren yn al syn pracht. Moderne wolkekliuwers, âlde brêgen, klassike arsjitektuer. Harren konvooi naam in fluchtoets direkt nei it stedssintrum, en naam risiko's mei elke lestige fluchtoets dy't har lokale sjauffeurs wisten. Hoarnen raasden, flokken folden de loft, stoepen en jiskefet wurde ôfsnien. Op in stuit wie in ienrjochtingsstrjitte belutsen, dy't har reis mei sân minuten besunigje en trije fenderfalen feroarsake.
  
  Binnen de auto's wie de aksje hast like heftich. Dahl krige úteinlik in oprop fan de Sweedske minister-presidint, dy't úteinlik de goede wil en tastimming fan de FBI wûn hie om it museum yn te gean as se dêr earst kamen.
  
  Dahl draaide har nei har bestjoerder. "Sneller!"
  
  Ben joech Dahl in kaart fan it museum mei de lokaasje fan de Wolven.
  
  Mear ynformaasje is útlekt. De swart en wyt minsken binne oankaam. Rapid-reaksjeteams binne op 'e hichte brocht.
  
  Drake berikte Wells. "Sjit?"
  
  "Wy binne bûten. De plysjekavalery kaam twa minuten lyn oan. Jo?"
  
  "Tweintich stappen fuort. Rop ús as der wat bart." Iets trok syn oandacht en hy rjochte him efkes op eat bûten it rút. In sterk gefoel fan déj à vu stjoerde trillingen oer syn ribben doe't hy in enoarm billboard seach dat de komst fan moadeûntwerper Abel Frey yn New York oankundige mei syn geweldige cat-walking show.
  
  Dit is gek, tocht Drake. Echt gek.
  
  Ben wekker syn suster yn it Feriene Keninkryk en, noch ademleas út it oansjen fan harren ferfier, slagge har ynskriuwe yn Project Valkyrie - sa't er neamde it. "Besparret tiid," sei er tsjin Dahl. "Se kin har ûndersyk trochgean wylst wy der binne om dizze wolven te rêden. Sit gjin soargen, se tinkt dat it komt omdat ik se fotografearje wol foar myn diploma.
  
  "Ligje jo tsjin jo suster?" Drake froast.
  
  "Hy wurdt grut." Kennedy klopte Blake syn hân. "Jou it bern wat romte."
  
  Drake syn mobyl tjirre. Hy hoegde de beller-ID net te kontrolearjen om te witten dat it Wells wie. "Fertel it my net, freon. Kanadezen?
  
  Wells lake rêstich. "Do winskest."
  
  "IN?" - Ik frege.
  
  "Sawol Kanadezen as Dútsers brûke ferskate rûtes. Dizze oarloch sil begjinne sûnder jo.
  
  Dahl sei: "It SWAT-team is trije minuten fuort. De frekwinsje is 68.
  
  Drake seach it brede finster út. "Wy binne hjir".
  
  
  ***
  
  
  "Central Park West-yngong," sei Ben doe't se út har auto's stapten. "Liedt nei de ienige twa treppen dy't fan it legere nivo omheech gean oant de fjirde ferdjipping."
  
  Kennedy stapte út yn 'e moarnshitte. "Op hokker ferdjipping libje de wolven?"
  
  "Fjirde".
  
  "Sifers." Kennedy skodholle en klopte har mage. "Wiste dat ik einliks spyt soe hawwe fan dizze fakânsjekoeken."
  
  Drake bleau efter, wylst de Sweedske soldaten sa hurd as se koene de treppen fan it museum del rûnen. Sadree't se dêr begûnen se har wapens fuort te heljen. Dahl stoppe se yn it skaad fan in hege yngong, it team flankearre troch rûne kolommen.
  
  "Twitters binne oan. "
  
  In tsiental "Checks!" klonk. "Wy geane earst," hy seach Drake oan. "Jo folgje. Pak it."
  
  Hy joech Drake twa silindryske objekten de grutte fan oanstekers en twa koptelefoanen. Drake draaide de silindryske stammen 68 en wachte oant beide begûnen grien ljocht út te stjoeren fan har basis. Hy joech ien oan Kennedy en hold de oare foar himsels.
  
  "Twitters," sei er tsjin lege stoarjen. "Dit is de nije freonlike brânwacht. Alle freonskiplike wedstriden binne ôfstimd op deselde frekwinsje. Sjoch nei in kollega en der komt in ferfelend tjirp yn dyn ear, sjoch nei in minne keardel en do kinst neat hearre..." Hy sette syn earphone op. "Ik wit dat it net betrouber is, mar it helpt yn situaasjes wêr't jo in protte te dwaan hawwe. Lykas dit."
  
  Ben sei: "Wat as de frekwinsje mei in oar botst?"
  
  "It sil net barre. Dit is de lêste Bluetooth-technology - frekwinsje-adaptyf spriedingsspektrum. De apparaten 'hopje' troch njoggenensantich willekeurich selekteare frekwinsjes yn foarôf tawiisde bands - tegearre. Hat in berik fan sawat twahûndert fuotten.
  
  "Fol," sei Ben. "Wêr binne myn?"
  
  "Jo en de professor sille wat tiid trochbringe yn Central Park," fertelde Drake him. "Toeristyske dingen. Chill maat, dit wurdt onaangenaam."
  
  Sûnder in wurd draaide Drake om om de lêste Sweedske soldaat te folgjen troch de hege bôge en it tsjustere ynterieur fan it museum yn. Kennedy seach goed nei.
  
  "In gewear soe moai wêze," mompele se.
  
  "Amerikanen," sei Drake, mar glimke doe gau. "Ontspanne. De Sweden moatte de Kanadezen ferneatigje, en dûbel gau.
  
  Se berikten in enoarme Y-foarmige trep, dominearre troch bôgefinsters en in gewelfd plafond, en haasten nei boppen sûnder te stopjen. Normaal soe dizze trep fol wêze mei grutte eagen toeristen, mar hjoed wie it hiele plak skriklik stil.
  
  Drake stapte himsels en bleau wach. Tsientallen gefaarlike minsken raasden op it stuit troch dizze grutte âlde romte. It wie mar in kwestje fan tiid foardat se tegearre kamen.
  
  Se rûnen omheech, har laarzen galmen lûd fan 'e hege muorren, statyske komst fan har kielmikrofoans, resonearjend mei de natuerlike akoestyk fan it gebou. Drake konsintrearre him hurd, oantinken oan syn training, mar besocht Kennedy goed yn 'e gaten te hâlden sûnder it sjen te litten. De boarger en de soldaat bleauwen yn konflikt yn him.
  
  Doe't Dahl de tredde ferdjipping benadere, makke in 'foarút-stadich' gebeart. Kennedy ferhuze tichter by Drake. "Wêr binne jo SAS-freonen?"
  
  "Bliuwe fuort," sei Drake. "Ommers, wy wolle no gjin ûnnedige moarden pleegje, wol?"
  
  Kennedy ûnderdrukte in lach. "Do bist in komyk, Drake. In echt grappige man."
  
  "Jo moatte my op in date sjen."
  
  Kennedy miste it skot, en sei doe: "Tink net dat ik it iens wêze sil." Har rjochterhân rikte gewoanwei út om de foarkant fan har blouse glêd te meitsjen.
  
  "Tink net dat ik frege."
  
  Se begûnen de lêste trep op te klimmen. Doe't de liedende soldaat de lêste bocht oankaam, klonk in skot en eksplodearre in stik gips in sintimeter fan syn holle.
  
  "Gean del!"
  
  In hagel fan skots trochbriek de muorren. Dahl kroep foarút op 'e mage, en makke in rige bewegingen mei syn earms.
  
  Drake sei: "De scarecrow metoade."
  
  Ien soldaat skeat in flugge salvo ôf om syn fijân dwaande te hâlden. In oar naem syn helm ôf, heakke syn gewear oan syn riem en sette it stadichoan nei foaren yn 'e fjoerline. Se hearden in flau ritsje fan beweging. De tredde soldaat naaide ûnder de trep út it dak en sloech de schildwacht tusken de eagen. De man foel dea foar't er sjitte koe.
  
  "Leuk," Drake like de goed plande bewegingen.
  
  Se rûnen de trep op, wapens lutsen, en waaiden út om de bôge yngong nei de fjirde ferdjipping, en seagen doe foarsichtich de keamer dêrbûten yn.
  
  Drake lies de buorden. Dit wie de hal fan lizard dinosaurussen. Hear, tocht er. Wie dat net wêr't de ferdomde Tyrannosaurus bewarre waard?
  
  Hy seach furtively de keamer yn. Ferskate profesjoneel útsjende jonges yn sivile klean like drok, allegearre bewapene mei in soarte fan swier masinegewear, nei alle gedachten in Mac-10 'spray and pray'. Lykwols, de Tyrannosaurus stie foar him, toerjend yn nachtmerje majesteit, de bliuwende belichaming fan in nachtmerje sels miljoenen jierren nei syn ferdwining.
  
  En krekt foarby him - behendich glied syn kaken lâns - rûn Alicia Miles, in oare deadlike rôfdier. Se rôp op har hantekeningsmanier: "Sjoch de tiid, jonges! Ien slip hjir en ik sil persoanlik nimme jim allegearre buggers út it spul! Oanmeitsje!"
  
  "No is d'r in dame dêr," flústere Kennedy spottend fan in millimeter fuort. Drake fielde har diskrete geur fan parfum en lichte sykheljen. "Alde freon, Drake?"
  
  "Learre har alles wat se wit," sei er. "Earst letterlik. Doe rûn se foar my lâns. Weird ninja-Shaolin stront. En se wie noait in dame, dat is wis."
  
  "Der binne fjouwer oan de linkerkant," melde de soldaat. "Fiif rjochts. Plus in frou. De eksposysje fan Odin moat efter yn 'e keamer stean, miskien yn in aparte alkoof, ik wit it net."
  
  Dahl naam in sykheljen. "Tiid om te bewegen."
  
  
  ACHTTJIN
  
  
  
  NEW YORK NATIONAL HISTORY MUSEUM
  
  
  De Sweden springe út dekking, sjitte sekuer. Fjouwer Kanadezen foelen, doe noch ien, trije fan harren botsten yn in glêzen eksposysje, dy't op syn beurt omfoel en mei in lûd as in eksploazje op 'e flier foel.
  
  De oerbleaune Kanadezen kearden har om en iepenen it fjoer op it plak. De beide Sweden gûlden. Ien foel en bloed streamde út in wûne oan syn holle. De oare foel yn in wriemeljende bult yninoar, syn dij omklamme.
  
  Drake glide de keamer yn oer de gepolijst flier en krûpte efter in massale glêzen werjefte mei gigantyske armadillo's. Doe't er wis wie dat Kennedy feilich wie, tilde er de holle op om troch it glês te sjen.
  
  Ik seach Alicia deadzje twa flechtsjende Sweden mei twa perfekte shots.
  
  Fjouwer oare Kanadezen ferskynden fan efter de Tyrannosaurus. Se moatte yn 'e alkoof west hawwe dêr't de Wolven útstald waarden. Se hiene frjemde learen riemen oan har lichems fêstmakke en swiere rêchsekken op 'e rêch.
  
  En ek Mac-10. Se folden de keamer mei kûgels.
  
  De Sweden dûken foar dekking. Drake foel op 'e flier, en soarge derfoar dat hy syn earm om Kennedy's holle sloech om it sa leech mooglik te hâlden. It glês boppe him sloech útinoar, glêsskerven struiden om en reinden derop. Armadillo fossilen en replika's barsten en disintegrearre om har hinne.
  
  "Hiel gau skjinmeitsje, goed?" Kennedy mompele. "Ja dat kloppet."
  
  Drake skodde himsels, smiet oeral glêzen stikken, en kontrolearre de bûtenkant fan it museum. In Kanadees foel dêr en Drake markearre him daliks.
  
  "Doe dit al."
  
  Mei it stikkene display as deksel kaam er de lizzende keardel oan. Hy rikte nei it mitrailleur, mar de eagen fan de man gyngen ynienen wiid iepen!
  
  "Jezus!" Drake syn hert klopte hurder as Noah syn hannen doe't hy de arke boude.
  
  De man kreunde, syn eagen waarden grut fan pine. Drake kaam gau ta syn sinnen, naam it wapen fuort en klûpte him yn it ferjit. "Bloody Zombie."
  
  Hy draaide om op ien knibbel, klear om te slaan, mar de Kanadezen lutsen har werom efter de ribbele búk fan de T. rex. Blinder! As se mar net koartlyn syn hâlding feroare hiene, wêrtroch hy minder rjochtop rûn as earder. Alles wat er seach wiene in pear ôfskuorde skonken.
  
  Kennedy rûn nei him ta, glide om neist him te stean.
  
  "Moaie slide," sei er, swaaiend nei lofts en rjochts, en besocht te sjen wat de Kanadezen fan doel wiene.
  
  Uteinlik seach er beweging tusken de trije brutsen ribben en hygde yn ûnleauwe. "Se hawwe wolven," hy ademde út. "En se brekke se yn stikken!"
  
  Kennedy skodde har holle. "Nee. Se brekke se yn stikken," sei se. "Sjen. Sjoch nei de rêchsekjes. Nimmen sei dat alle dielen fan Odin hiel wêze moasten, wie se?
  
  "En it is makliker om se yn dielen út te nimmen," knikte Drake.
  
  Hy wie op it punt om troch te gean nei de omslach fan 'e folgjende eksposysje doe't alle hel los bruts. Ut 'e fierste hoeke fan 'e keamer, troch in doar markearre 'Vertebrate Origins', barsten in tsiental gûlende banshees yn. Se gûlen, se skeaten wyld, se laken as fans dy't oerdosearje op multi-dûbel Yeager yn 'e maitiidsfakânsje.
  
  "De Dútsers binne hjir." sei Drake droech foardat hy op 'e flier foel.
  
  De Tyrannosaurus skodde wyld doe't it leadprojektyl der trochhinne stak. Syn holle hong, de tosken sloegen, as hie it geweld om him hinne lilkens genôch makke om him wer ta libben te bringen. De Kanadeeske fleach werom yn in wolk fan gore. Bloed spatte oer de kaak fan 'e dinosaurus. De Sweedske soldaat ferlear syn earm oant de earmtakke en rûn gûlend om.
  
  De Dútsers barsten der yn, wurden gek.
  
  Fan efter it rút it tichtst by Drake kaam de bekende boom-boom-boom fan helikopterrotorbladen.
  
  Net wer!
  
  Ut syn perifeare fyzje seach Drake in groep spesjale troepen figueren klaaid yn tsjuster nei him ta sneaken. Doe't Drake yn dy rjochting seach, giene de tweeters yn syn earen gek.
  
  Goeie jonges.
  
  De Kanadezen gongen der foar, wêrtroch't gaos ûntstie. Se barsten ûnder de gigantyske búk fan de T. rex út, fûleindich sjitten. Drake pakte Kennedy by it skouder.
  
  "Bewege!" Se wiene op 'e flechtline. Hy triuwde Kennedy fuort krekt doe't Alicia Miles yn it sicht kaam. Drake tilde syn wapen op, en seach doe de massale Dútse Milo fan links oankommen.
  
  Yn ien dielde sekonde fan pauze lieten alle trije har wapens del.
  
  Alicia seach ferrast. "Ik wist dat jo hjir yn komme soene, Drake, dy âlde bastard!"
  
  Milo stoppe dea yn syn spoaren. Drake seach fan de iene nei de oare. "Ik hie yn Sweden bliuwe moatten, hûneazem." Drake besocht de grutte keardel te aaien. "Misst dyn teef, hè?"
  
  De kûgels stieken troch de loft om har hinne sûnder yn har spande kokon troch te dringen.
  
  "Jo tiid sil komme," flústere Milo heas. "Lyk as dyn lytse keardel dêr, en syn suster. En de bonken fan Parnevik."
  
  En doe kaam de wrâld werom, en Drake dûkte ynstinktyf in millisekonde nei't se Alicia ûnferklaarber op 'e grûn seach falle.
  
  In RPG-raket pierde de búk fan 'e T-Rex, en stjoerde bonkenmessen yn alle rjochtingen. Hy draafde de hal oer, dwers troch ien fan de sydfinsters. Nei in swiere pauze wie d'r in gigantyske eksploazje dy't de keamer skodde, folge troch it agonisearjende lûd fan ynstoartend metaal en gûlende gewrichten.
  
  Metal dea stoarte yn 'e muorre fan it Nasjonaal Histoarysk Museum.
  
  Drake waard sprawled boppe op Kennedy as de helikopter syn momentum feroarsake dat it botste yn 'e muorre fan it museum, wêrtroch in ynstoarting fan swiere pún. De noas bruts rjocht troch, smiet rommel nei foaren yn golvende heapen. De cockpit stoarte doe hast fertikaal yn 'e ynstoarte muorre, en de piloat waard sjoen yn 'e razende panyk oan' e gearstôk te rukken foardat hy as in fly oer syn eigen foarrút smard waard.
  
  Doe sloegen de propellerblêden... en kamen der ôf!
  
  De fleanende metalen spearen makken in killsône yn 'e keamer. De spike fan seis foet makke in buzzend lûd doe't er nei Drake en Kennedy fleach. De eardere SAS-soldaat lei sa flak mooglik en fielde doe dat de boppekant fan syn ear ôfsnien waard foardat de sjis in stik fan Kennedy's skalp ôfsnijde en trije fuotten yn 'e fierste muorre stoarte.
  
  Hy lei efkes ferbjustere, doe draaide er ynienen de holle om. De helikopter kaam stil en ferlear snelheid. It folgjende momint glydt er by de kant fan it museum del, lykas Wile E. Coyote de kant fan 'e berch del glide dêr't er krekt mei botst wie.
  
  Drake telde fjouwer sekonden ôf foardat d'r in oerdoerjend krimp fan swier metaal wie. Hy seach efkes om de keamer hinne. De Kanadezen brekken gjin stride, ek al waard ien fan har eigen troch in rotorblêd yn stikken snien. Se berikten de kant fan 'e keamer, fjouwer jonges mei swiere rêchsekjes, lykas Alicia en ien dekfjochter. Se draaiden om wat like op delgeande ienheden.
  
  Horror waard skreaun op 'e gesichten fan' e Dútsers, net bedekt mei maskers. Drake seach de man yn it wyt net en frege him ôf oft dizze missy te riskant foar him wie. Hy seach spesjale troepen har rap oankommen; de Sweden joegen de macht oer doe't de Amerikanen oankamen.
  
  Kanadezen rêden harsels mei de Wolven! Drake besocht oerein te kommen, mar fûn it dreech om syn lichem op te heffen, sterk skokken troch de near miss en it ferrassende sêne.
  
  Kennedy holp troch him hurd te elbowjen foardat hy ûnder him út wreide, oerein sitten en it bloed fan har holle feie.
  
  "Pervert". - mompele se yn spot grime.
  
  Drake drukte syn hân tsjin syn ear om it bloeden te stopjen. Wylst er seach, besochten trije fan 'e fiif oerbleaune Sweedske spesjale troepen de Kanadezen ôf te fjochtsjen, om't de earste syn launcher brûkte om út in fernield finster te springen.
  
  Mar Alicia draaide har om, in boartlike glimke op har gesicht, en Drake krûpte yn binnen. Se sprong nei foaren en swaaide troch har hinne, in swarte widdo fan brutale eksekúsje, dy't tige betûfte soldaten sa bûgde dat se har bonken mei ongeëvenaard gemak bruts, en it duorre har minder as tolve sekonden om it team te ferneatigjen.
  
  Tsjin dy tiid wiene trije Kanadezen swijend en behendich út it gebou sprongen.
  
  De oerbleaune Kanadeeske soldaat iepene fjoer út dekking.
  
  It New York SWAT-team lei de Dútsers oan, triuwde se nei de efterkant fan 'e keamer, wêrtroch't se allegear op trije lieten wêr't se stiene. De oerbleaune trije, ynklusyf Milo, lieten har wapens falle en rûnen.
  
  Drake trille doe't de Tyrannosaurus úteinlik de spoek opjoech en ynstoarte yn in stapel fan âlde bonken en stof.
  
  Kennedy flokte doe't de fjirde Kanadees sprong, fluch folge troch Alicia. De lêste soldaat waard yn 'e skedel sketten doe't hy ree om te springen. Hy foel werom yn 'e keamer en lei ferspraat tusken it baarnende puin, krekt in oar slachtoffer fan 'e oarloch fan 'e gekke en syn race nei de apokalyps.
  
  
  NJOGGENTJIN
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Hast fuortendaliks begon Drake syn geast te evaluearjen en te analysearjen. Milo makke wat konklúzjes oer Ben en professor Parnevik.
  
  Hy fiskte syn mobyltsje út en kontrolearre op skea foardat hy op de snelkiezer drukte.
  
  De telefoan gie en gong. Ben soe it net sa lang ferlitten hawwe, net Ben ...
  
  Syn hert sakke. Hy besocht Ben te beskermjen, beloofde de keardel dat hy goed wêze soe. As der wat...
  
  De stim antwurde: "Ja?" Flústerje.
  
  "Ben? Giet it goed mei dy? Wêrom flústerje jo?"
  
  "Matt, tankje God. Myn heit rôp my, ik gong fuort om te praten, doe seach ik werom en seach dizze twa boeven de professor slaan. Ik rûn nei harren ta en se rieden mei in pear oaren op motorfytsen ôf."
  
  "Hawwe se de professor nommen?"
  
  "Sorry, maat. Ik soe him helpe as ik koe. Ferdomme myn heit!"
  
  "Nee! Drake syn hert wie noch oan it herstellen. "It is net dyn skuld, Blakey. Heulendal net. Hawwe dizze motorfytsers grutte rêchsekken oan har rêch fêstmakke?"
  
  "Guon diene."
  
  "Okee. Der bliuwe."
  
  Drake sykhelle djip en besocht syn senuwen te kalmearjen. Kanadezen soene haasten. Ben ûntwyk de ferfelende klap, tank oan syn heit, mar de professor wie yn djippe stront. "Har plan wie om hjirwei te ûntsnappen op 'e wachtsjende fytsen," fertelde hy Kennedy, en seach doe om 'e jiskefetkeamer hinne. "Wy moatte Dahl fine. Wy hawwe in probleem."
  
  "Mar ien?"
  
  Drake ûndersocht de ferneatiging dy't se yn it museum oanrjochte hiene. "Dit ding eksplodearre gewoan grutte tiid."
  
  
  ***
  
  
  Drake ferliet it museum omjûn troch regearingspersoniel. Se wienen it opsetten fan in stasjonspost by de westlike yngong fan Central Park, dy't er mei opsetsin negearre doe't er seach dat Ben op 'e bank tsjin him siet. It bern skriemde ûnbeheind. No wat? Kennedy rûn de gersstripe neist him lâns.
  
  "Dit is Karin," Ben syn eagen wiene sa drok as Niagara Falls. "Ik stjoerde har in e-post om te freegjen hoe't se it mei Valkyries kaam en krige ... dizze MPEG yn ... as antwurd."
  
  Hy draaide syn laptop om sadat se sjen koene. In lyts fideobestân ferskynde op it skerm, spielje op werhelling. De klip duorre sa'n tritich sekonden.
  
  De swart-wyt freeze frame liet wazig bylden fan Ben syn suster, Karin, hingjen slap yn 'e earms fan twa grouwe, maskere manlju. Om har foarholle en mûle smarden donkere flekken dy't allinnich mar bloed wêze koene. De tredde man sloech it gesicht nei de kamera, rôp yn in dik Dútsk aksint.
  
  "Se fersette har, de lytse minx, mar wês der wis fan dat wy har de kommende wiken sille leare hoe dom dit is!" De man skodde mei syn finger, en spuite it speeksel út syn mûle. "Hâld op mei har te helpen, lytse jonge. Stopje se oan te fallen.... issss.... As jo dat dogge, krije jo har feilich werom" - in ûnnoflike laitsjen. "Min of mear".
  
  It fragmint begûn himsels te herheljen.
  
  "Se is in twadde Dan," raasde Ben. "Wol syn eigen martial arts skoalle iepenje. Ik tocht net dat ien har koe b-b-slaan, myn - myn âldere suster.
  
  Drake knuffelde Ben doe't syn jonge freon bruts. Syn blik, opmurken troch Kennedy mar net foar him bedoeld, wie fol haat op it slachfjild.
  
  
  TWEINTICH
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  Abel Frey, wrâldferneamde moadeûntwerper, multymiljonêr en eigner fan it beruchte 24-oerenfeest Chateau-La Verein, siet efter it poadium yn Madison Square Garden en seach syn minions rûnen as de frijladen parasiten dy't se wier wiene.
  
  Yn perioaden fan sinnestik of delslach levere hy se binnen de grinzen fan syn útwreide Alpine-hûs - elkenien fan wrâldferneamde modellen, oant ferljochtingsteams en befeiligingspersoniel - stopten de partijen wikenlang net. Mar doe't de tocht trochgie en de namme fan Frey yn 'e skynwerpers stie, raasden se en fretten en makken se har foar elke wille.
  
  It toaniel krige foarm. De katteloop wie heal ôfmakke. Syn ljochtûntwerper wurke mei The Garden team om mei in ûnderling respektfol magysk plan te kommen: in syngronisearre ljocht- en lûdskema foar de twa oeren duorjende show.
  
  Frey wie fan doel it hate te meitsjen en de basterden swit te meitsjen en opnij te begjinnen.
  
  Supermodellen rûnen hinne en wer yn ferskate stadia fan undress. Backstage op in moadeshow wie it tsjinoerstelde fan in poadiumshow - jo hiene minder materiaal nedich, net mear - en dizze modellen - alteast dejingen dy't by him op La Vereina wennen - wisten dat hy it yn elk gefal al earder sjoen hie.
  
  Hy stimulearre ekshibisjonisme. Yn wierheid, hy easke it. De eangst bedarre har, dizze bruten. eangst, habsucht en gluttony, en alle oare prachtige mienskiplike sûnden dy't gewoane manlju en froulju keatling oan dyjingen mei macht en rykdom - fan Victoria's Secret snoepferkeapers oant East-Jeropeeske iisskulptueren en de rest fan syn gelokkige tsjinstfeinten - elk ien fan har jankend bloedsûgers.
  
  Frey seach Milo de trouwe lichems penetrearje. Ik seach hoe't modellen de wrede groffe man ôfkearen. Ik glimke ynerlik om harren fanselssprekkende ferhaal.
  
  Milo seach der net bliid út. "Dêr efter!" Hy knikte nei Frey syn provisoryske mobile kantoar.
  
  Frey syn gesicht ferhurde doe't se allinnich wiene. "Wat is der bard?"
  
  "Wat is der net bard? Wy binne de helikopter kwyt. Ik kreake der mei twa jonges út. Se hiene SWAT, SGG, dy bastard Drake en wat oare teef. It wie der in hel, man." Milo's Amerikaanske yntonaasjes diene letterlik Frey's mear kultivearre earen sear. It bist hie him krekt "man" neamd.
  
  "Splinter?"
  
  "Ferlear oan dy bareback hoer, Miles." Milo gnyske.
  
  "Hawwe de Kanadezen it krigen?" Frey pakte de earms fan syn stoel yn lilkens, wêrtroch't se ferfoarme.
  
  Milo die as net te merken, en ferriedt syn ynderlike eangst. Frey syn egoïsme sloech syn boarst op. "Fucking useless bastards!" Hy raasde sa lûd dat Milo knikte. "Jo nutteleaze bastards ferlearen fan in stel ferdomme ruters!"
  
  Speeksel fleach fan Frey syn lippen, spatte de tafel dy't se skieden. "Witte jo hoe lang ik op dit momint wachte haw? Dizze kear? En do?"
  
  Hy koe himsels net behearskje, en sloech it Amerikaanske kommando yn it gesicht. Milo draaide de holle skerp en syn wangen waarden read, mar hy reagearre net oars.
  
  Frey twong in opperste kokon fan rêst om him te omsluten. "Myn libben," sei er mei de grutste ynspanning dy't er wist dat allinnich manlju fan hege berte koenen meitsje, "is wijd - nee, wijd - oan it sykjen nei dit grêf ... dit grêf fan 'e goaden. Ik sil se - stik foar stik - nei myn kastiel ferfiere. "Ik bin de hearsker," sei er en swaaide mei de hân nei de doar, "en ik bedoel net de hearsker fan dizze idioaten. Ik kin fiif supermodellen krije om myn koartste befeiligingswacht te neuken, krekt om't ik in idee hie. Ik kin in goed man yn myn striidarena oant de dea fjochtsje, mar dat makket my gjin hearsker. Begripe jo?"
  
  Frey syn stim strûpte yntellektuele superioriteit út. Milo knikte, mar syn eagen wiene leech. Frey naam dit as dommens. Hy suchte.
  
  "No, wat hast noch foar my?"
  
  "Dit". Milo kaam oerein en tikte in pear sekonden op it toetseboerd fan Frey syn laptop. Der is in live útstjoering ferskynd, rjochte op it gebiet by it Nasjonaal Histoarysk Museum.
  
  "Wy hawwe minsken dy't har foarstelle as televyzjeteams. Se hiene har eagen op Drake, in frou en in jonge - Ben Blake. Dat bliuwt ek SPECIAL en al de rest fan 'e SGG, en sjoch, ik leau dit," hy tikte licht op it skerm, en liet net winske switflekken efter en God wit wat oars, "dit is it SAS-team."
  
  "Jo leauwe ..." sei Frey. "Besykje jo my te fertellen dat wy no in multyrasiale race op ús hannen hawwe? En wy hawwe net mear de grutste middels." Hy suchte. "Net dat it ús oant no ta holpen hat."
  
  Milo dielde in geheime glimke mei syn baas. "Jo witte dat it is."
  
  "Ja. Dyn freondinne. Se is ús bêste oanwinst en har tiid komt oan. No, lit ús hoopje dat se it ûnthâldt by wa't se rapportearret. "
  
  "It giet mear oer it jild dat se sil ûnthâlde," sei Milo mei grut ynsjoch.
  
  Frey syn eagen ljochten op en in lulkige glâns ferskynde yn syn eagen. "Hm. Ik sil dit net ferjitte."
  
  "Wy hawwe ek de suster fan Ben Blake. Blykber in wylde kat."
  
  "Moai. Stjoer har nei it Kastiel. Wy komme der gau wer." Hy makke in skoft. "Wachtsje... Wachtsje... Dy frou is by Drake. Wa is sy?"
  
  Milo bestudearre syn gesicht en skodholle. "Ik ha gjin idee".
  
  "No, fyn it út!"
  
  Milo belle de tv-bemanning. "Gebrûk software foar gesichtsherkenning op Drake syn frou," grommele hy.
  
  Fjouwer minuten stilte letter krige er antwurd. "Kennedy Moore," fertelde hy Frey. "New York Cop"
  
  "Ja. JA, ik ferjit noait loslittenskip. Gean oan 'e kant, Milo. Lit my wurkje."
  
  Frey Googlede de titel en folge ferskate keppelings. Yn minder as tsien minuten wist er alles, en syn glimke waard breed en noch mear pervers. De kimen fan in geweldich idee groeiden yn syn geast nei de puberteit.
  
  "Kennedy Moore," hy koe it net tsjinhâlde te ferklearjen oan 'e ynfanterist, "wie ien fan de bêste yn New York. Se is op it stuit mei twongen ferlof. Se arresteare de smoarge plysje en stjoerde him nei de finzenis. Syn oertsjûging late ta de frijlitting fan guon fan 'e minsken dy't hy holp feroardielje, wat te krijen hat mei de brutsen keatling fan bewiis. Frey stoppe. "Wat foar achterlik lân soe in systeem lykas dit ymplementearje, Milo?"
  
  "USA," Syn boef wist wat fan him ferwachte waard.
  
  "No, in prachtige advokaat befeilige de frijlitting fan in man mei de namme Thomas Caleb, "de slimste serial killer yn 'e skiednis fan' e Noardlike Feriene Steaten," sa't it hjir stiet. Myn, myn. It is hearlik walgelijk. Harkje!
  
  'Caleb iepenet de eagen fan syn slachtoffer, mei help fan in nietmachine om klips troch it eachlid en foarholle te sjitten, en twingt dan libbene ynsekten yn 'e kiel, en twingt se te kauwen en te slikken oant se dea stikken.' Frey seach Milo mei grutte eagen oan. "Ik soe sizze in bytsje as iten by McDonald's."
  
  Milo glimke net. "Hy is in moardner fan ûnskuldigen," sei er. "Komeedzje giet net goed mei moard."
  
  Frey glimke nei him. "Jo hawwe ûnskuldigen fermoarde, net?"
  
  "Allinne wylst ik myn wurk dwaan. Ik bin in soldaat."
  
  "Hmm, no, it is in moaie line, toch? Makket net út. Lit ús weromgean nei it hjoeddeiske wurk. Dizze Kaleb hat sûnt syn frijlitting noch twa ûnskuldigen fermoarde. Ik soe sizze in dúdlik resultaat fan etyske lear en in set fan morele wearden, eh, Milo? Yn alle gefallen is dizze Kaleb no ferdwûn."
  
  Milo syn holle skodde nei it laptopskerm, nei Kennedy Moore. "Noch twa?"
  
  No lake Frey. "Ha, ha. Do bist dochs net sa dom datst dit net begrypst? Stel jo har fertriet foar. Stel jo har pine foar! "
  
  Milo fong op en, nettsjinsteande himsels, bleate syn tosken as in iisbear dy't syn earste fangen fan 'e dei útinoar skuorde.
  
  "Ik haw in plan". Frey giechelde fan wille. "Oh shit ... ik haw in plan."
  
  
  IENENTWEINTICH
  
  
  
  NEW YORK
  
  
  It mobile haadkantoar wie yn gaos. Drake, Kennedy en Ben folgen Thorsten Dahl en de lilke kommandant fan 'e Special Forces de treppen op en foarby de opskuor. Se rûnen troch twa fakken foardat se stopten yn 'e relative stilte dy't troch de alkoof oan' e ein fan 'e metalen skuorre levere.
  
  "Wy krigen in oprop," smiet de kommandant fan 'e spesjale krêften syn wapen fuort yn lilkens. "Wy krigen de ferdomme oprop en fyftjin minuten letter binne trije fan myn manlju dea! Wat de...?"
  
  "Mar trije?" frege Dahl. "Wy hawwe seis ferlern. Respekt fereasket dat wy de tiid nimme ..."
  
  "Fuck respekt," de SWAT-man wie fûl. "Jo oertsjûgje myn territoarium, dy Ingelske klootzak. Jo binne sa slim as de ferdomme terroristen!"
  
  Drake helle syn hân op. "Eins, ik bin in Ingelske lul. Dizze idioat is Sweedsk."
  
  De Amerikaan seach ferbjustere. Drake strakke syn greep op Ben syn skouders. Hy fielde dat de keardel trille. "Wy holpen," fertelde hy de man fan 'e spesjale troepen. "Se holpen. It hie folle slimmer kinnen."
  
  En doe, doe't it needlot syn ironyske hammer delbrocht, wie der it skokkende lûd fan kûgels dy't op it haadkertier reinden. Elkenien foel op 'e flier. In metallysk lûd keatste fan 'e eastlike muorre. Foardat de sjitterij einige, kaam de kommandant fan 'e spesjale troepen oerein. "It is kûgelfrij," sei er mei in bytsje ferlegenens.
  
  "Wy moatte gean," Drake socht Kennedy, mar koe har net fine.
  
  "Yn 'e line fan fjoer?" sei de spesjale troepen guy. "Wa yn de goedichheid Bisto?"
  
  "It is net it bedriuw of de kûgels dy't my soargen meitsje," sei Drake. "Dit is in raket-oandreaune granaat dy't gau folgje kin."
  
  Prudence diktearre evakuaasje. Drake kaam krekt op 'e tiid nei bûten om te sjen dat de swart en wyt roppend rinnen yn 'e rjochting wêrfan't de kûgels kamen.
  
  Hy seach wer om nei Kennedy, mar se like ferdwûn te wêzen.
  
  Doe ferskynde der ynienen in nij gesicht ûnder harren. De burosjef wie, nei syn trije-stjerren-ynsignia te oardieljen en, as wie dat net genôch, in man dy't de seldsume fiif stjerren fan in plysjekommissaris droech. Drake wist daliks dat dit de keardel wie dêr't se mei prate moasten. Kommissarissen fan plysje wiene belutsen by de bestriding fan terrorisme.
  
  De radio fan de kommandant fan 'e spesjale krêften rôp: "Alles dúdlik. Op it dak stiet hjir in op ôfstân bestjoerd wapen. Dit is in reade hjerring."
  
  "Bastards!" Drake tocht dat de Kanadezen en Dútsers mei harren finzenen hieltyd fierder bewege.
  
  Thorsten Dahl spruts de nijkommer oan. "Jo moatte echt mei myn minister fan Steat prate."
  
  "It wurk is dien," sei de kommissaris. "Jo geane hjir wei."
  
  "Nee, wachtsje," begon Drake, en beheine Ben fysyk om foarút te rinnen. "Do begrypst it net...."
  
  "Nee, nee," sei de kommissaris troch de opknapte tosken. "Ik wit it net. En ik bedoel dat jo hjir fuortgean, nei Washington, DC. Capitol Hill wol in stik fan jim, en ik hoopje dat se nimme it yn grutte brokken. "
  
  
  ***
  
  
  De flecht duorre njoggentich minuten. Drake wie benaud oer Kennedy syn mysterieuze ferdwining oant se wer ferskynde krekt doe't it fleantúch opstijgje soe.
  
  Se kaam by de gong del rinnen, út adem.
  
  "Ik tocht dat wy dy kwytrekke," sei Drake. Hy fielde enoarme opluchting, mar besocht it lichtsinnich te hâlden.
  
  Kennedy antwurde net. Ynstee gyng se op 'e finsterbank sitten, fuort fan it petear. Drake stie oerein om te ûndersykjen, mar stoppe doe't se fan him ôf luts, har gesicht sa wyt as albast.
  
  Wêr wie se en wat barde dêr?
  
  Gjin oproppen of e-mails waarden tastien tidens de flecht. Gjin televyzje. Hja fleagen yn stilte; ferskate bewakers seagen har nei sûnder har te bemuoien.
  
  Drake koe it oer him streame litte. SAS-oplieding easke oeren, dagen en moannen fan wachtsjen. Foar de tarieding fan. Foar observaasje. Foar him koe in oere yn in millisekonde foarby fleane. Op in stuit waarden se alkohol oanbean yn dizze lytse plestik fleskes en Drake twifele mear as in momint.
  
  De whisky fonkele, in amber amulet fan ramp, syn wapen fan kar de lêste kear dat dingen lestich waarden - doe't Alison gie. Hy tocht oan de pine, de wanhoop, en dochs bleau syn blik op him.
  
  "Net hjir, tank." Ben wie alert genôch om syn mêtresse fuort te stjoeren. "Wy binne Mountain Dew-jonges. Bring it."
  
  Ben besocht sels Drake út dizze steat te heljen troch foar te dwaan as in geek. Hy bûgde út yn 'e gong, seach hoe't de presintatrise, swaaiend, weromkaam nei har plak. "Yn it jargon fan ús Amerikaanske bruorren soe ik der yn kommen wêze!"
  
  Syn gesicht waard read doe't syn gastfrou fernuvere nei him seach. Nei in sekonde sei se: "Dit is gjin Hooters-loft, poppe."
  
  Ben sakke werom yn syn stoel. "Krap".
  
  Drake skodde de holle. "Jo sûnens, freon. Jo konstante fernedering tsjinnet as in lokkige herinnering dat ik noait jo leeftyd wie.
  
  "Bolleshit".
  
  "Seriously - tank."
  
  "Meitsje dy gjin soargen".
  
  "En Karin - it komt goed. Ik beloof."
  
  "Hoe kinne jo dat tasizze, Matt?"
  
  Drake stoppe. Wat útdrukt waard wie syn oanberne ynset foar it helpen fan dyjingen yn need, net it dúdlike oardiel fan in soldaat.
  
  "Se sille har noch net sear dwaan," sei er. "En heul gau sille wy mear help hawwe dan jo jo kinne foarstelle."
  
  "Hoe witsto dat se har net sear sille?"
  
  Drake suchte. "Okee, okee, dat is in educated guess. As se har dea woene, soene se har daliks deamakke hawwe, net? Gjin verwennerij. Mar dat diene se net. Sa..."
  
  "Ja?"
  
  "De Dútsers hawwe har wat nedich. Se sille har yn libben hâlde." Drake wist dat se har meinimme koenen nei in apart ferhoar of wat noch konvinsjoneler - nei in diktator-like baas dy't graach elk barren dominearre. Yn 'e rin fan' e jierren rekke Drake fereale op dit soarte tiran. Har autoritarisme joech de goede jonges altyd in twadde kâns.
  
  Ben twong in twongen glimlach. Drake fielde dat it fleantúch begon te sakjen en begon de feiten yn syn holle te besjen. Mei't syn lytse ploech útinoar falt, moast hy opstean en har noch mear beskermje.
  
  
  ***
  
  
  Binnen twa minuten nei it ferlitten fan it fleantúch, waarden Drake, Ben, Kennedy en Dahl troch ferskate doarren brocht, in stille roltrap op, in pluche gong del, omseame mei dikke blauwe panielen, en op it lêst troch in swiere doar dy't Drake merkte dat se tinkend efter opsletten wie. harren.
  
  Se fûnen harsels yn in earste klasse, earste klasse lounge, leech útsein harsels en acht oaren: fiif bewapene bewakers en trije kostúms - twa froulju en in âldere man.
  
  De man stapte nei foaren. "Jonathan Gates," sei er stil. "Minister fan Definsje."
  
  Drake fielde in hommelse rush fan panyk. God, dizze man wie mega-machtich, miskien fyfde of sechsde yn 'e rige foar it presidintskip. Hy suchte en stapte nei foaren, seach de foarútrinnende bewegingen fan 'e bewakers, en spriek doe syn earms út.
  
  "Alle freonen binne hjir," sei er. "Teminsten... ik tink it."
  
  "Ik leau dat jo gelyk hawwe." De minister fan definsje stapte nei foaren en stiek de hân út. "Om tiid te besparjen wie ik al by de tiid. De Feriene Steaten binne ree en by steat om te helpen. Ik bin hjir om ... dizze bystân te fasilitearjen. "
  
  Ien fan de froulju bea elkenien in drankje oan. Se hie swart hier, in skerpe blik, en wie healwei de fyftich, mei soarchlinen dik genôch om steatsgeheimen te ferbergjen en in manier om bewakers te negearjen dy't spruts oer har ûngemak mei har.
  
  De drankjes smolten it iis in bytsje. Drake en Ben bleauwen tichtby Gates, nippen oan dieetdranken. Kennedy rûn nei it finster, draaide har wyn en seach út nei de taksyfleantugen, blykber fersin yn gedachten. Thorsten Dahl sonk yn in noflike stoel mei Evian, syn lichemstaal keazen om net-bedrigend te wêzen.
  
  "Myn suster," sei Ben. "Kinne jo har helpe?"
  
  "De CIA hat kontakt mei Interpol, mar wy hawwe noch gjin leads oer de Dútsers." Nei in momint, opmerkend Ben's need en de muoite dy't it koste him om in lid fan it Kongres te berikken, tafoege de sekretaris: "Wy besykje it, soan. Wy sille se fine."
  
  "Myn âlden witte it noch net." Ben seach ûnwillekeurich del op syn mobile telefoan. "Mar it sil net lang duorje -"
  
  No stapte in oare frou nei foaren - in fleurich, selsbetrouwen, folle jonger yndividu, yn alle opsichten docht tinken oan de takomstige eardere frou fan steatssekretaris, in echte rôfdier of, sa't Drake himsels fertelde, in politike ferzje fan Alicia Miles.
  
  "Myn lân is neat minder as ûnrealistysk, hear Dahl, hear Drake. Wy witte dat wy hjir fier achter binne, en wy witte wat de ynset is. Jo SAS-team is frijmakke foar operaasje. SGG ek. Wy hawwe in Delta-team klear om te helpen. Tel mar de sifers op..." Se wipte mei de fingers. "Koordinaten".
  
  "En professor Parnevik?" Dahl spruts foar it earst. "Wat nijs oer Kanadezen?"
  
  "Der wurde warrants útjûn," sei de sekretaris in bytsje stiif. "Dit is in diplomatike situaasje -"
  
  "Nee!" Drake rôp, doe útademde om himsels te kalmearjen. "Nee menear. Dit is de ferkearde oanpak. Dit ding lansearre ... wat? ... trije dagen lyn? Tiid is alles hjir, benammen no. De kommende dagen," sei hy, "binne wy wêr't wy winne of ferlieze."
  
  Sekretaris Gates joech him in fernuvere blik. "Ik hear dat jo noch wat fan 'e soldaat yn jo hawwe, Drake. Mar net troch dizze reaksje."
  
  "Ik wikselje tusken soldaat en boarger as it past," Drake skodholle. "De foardielen fan in eardere soldaat."
  
  "Ja. No, as it jo better makket, sille warrants net helpe. Colby Taylor ferdwûn út syn Kanadeeske hearehûs tegearre mei de measte fan syn meiwurkers. Myn gis is dat hy dit al in lange tiid hie plannen en oerstapt op guon foarôf regele kontingenten. Yn essinsje - hy is fan it roaster.
  
  Drake die syn eagen ticht. "In goed nijs?"
  
  In jonge frou spriek. "No, wy biede jo alle boarnen fan 'e Library of Congress om jo ûndersyk te helpen." Har eagen glinsterden. "De grutste bibleteek yn 'e wrâld. Twaentritich miljoen boeken. Rare prints. En de World Digital Library."
  
  Ben seach har oan as hie se krekt ôfpraat om mei te dwaan oan in prinses Leia cosplay-wedstryd. "Alle boarnen? Dus - teoretysk - kinne jo útfine hokker Dútser obsedearre is mei de Noarske mytology? Jo kinne teksten fine oer Odin en dit grêf fan 'e goaden. Dingen dy't net op it ynternet steane?"
  
  "Jo kinne, mei gewoan in knop fan in knop," sei de frou. "En as dat net slagget, hawwe wy wat heul âlde bibliotekarissen."
  
  Ben syn eagen ljochten op mei hope doe't er nei Matt seach. "Nim ús dêr."
  
  
  ***
  
  
  De Library of Congress wie iepen foar har yn 'e heul iere oeren fan sneintemoarn. De ljochten oan, it personiel attent, de grutste bibleteek fan 'e wrâld makke grif yndruk. Earst diene de arsjitektuer en it gefoel fan it plak Drake oan in museum, mar doe't er seach nei de rigen boekekasten en rûne lêsbalkonen, fielde hy al gau de respektfolle sfear fan âlde kennis, en syn stimming feroare om te passen by syn omjouwing.
  
  Wylst Drake wat tiid trochbrocht troch de gongen te swalkjen, fergriemde Ben gjin tiid yn ûndersyk. Hy sneupe op it balkon, laden de laptop en stjoerde harren Sweedske spesjale troepen kommandant op in syktocht om kofje en koekjes te finen.
  
  "Moai plak," sei Drake wylst er rûnom rûn. "Ik fiel dat Nicolas Cage elk momint koe útkomme."
  
  Ben knypte de brêge fan syn noas. "Ik wit net wêr't ik moat begjinne," joech hy ta. "Myn holle is in skuorre, maat."
  
  Thorsten Dahl tikke op 'e relingen dy't it balkon omsingele. "Begjin mei wat jo witte," sei er yn dy studearre Oxford-toan. "Begjin mei in leginde."
  
  "Rjochts. No, wy kenne dit gedicht. It seit frijwat dat wa't it grêf fan 'e goaden ûntskuldiget, helfjoer op 'e ierde sil bringe. En it is fjoer, letterlik. Us planeet sil baarne. Wy witte ek dat dizze leginde unike histoaryske parallellen hat mei oare relatearre leginden skreaun oer oare goaden.
  
  "Wat wy net witte," sei Dahl, "is wêrom? Of hoe?"
  
  "Fjoer," sei Drake skerp. "De man sei dat krekt."
  
  Ben die de eagen ticht. Dahl draaide him mei in strakke glimke nei Drake. "It hjit brainstorming," sei er. "Feiten analysearje helpt faaks de wierheid te iepenbierjen. Ik bedoelde hoe't in ramp bart. Help asjebleaft of gean fuort."
  
  Drake sloech syn kofje en bleau stil. Beide fan dizze jonges ferlearen minsken en fertsjinne romte. Hy rûn nei de reling ta en seach werom, syn eagen darten om 'e rûne keamer hinne, en notearre de posysjes fan it personiel en Amerikaanske aginten. Kennedy siet twa ferdjippings ûnder, ferwoedend op har laptop te tikken, isolearre troch har eigen... wat?, tocht Drake. Skuld? Bangens? Depresje? Hy wist der alles fan, en hy soe net begjinne te preekjen.
  
  "De leginde," sei Ben, "jout oan dat ien ûntheiliging fan it grêf fan Odin de stream fan rivieren fan fjoer sil begjinne. Ik soe sizze dat dit like wichtich is om te witten as wat oars hjir. "
  
  Drake fronse doe't syn resinte oantinkens opdûkten. Rivieren fan fjoer?Hy seach it.
  
  Mar wêr?
  
  "Wêrom hawwe jo it sa sein?" hy frege. "Rivers of Fire?"
  
  "Wit net. Miskien om't ik nocht bin om te sizzen 'hellfire is erupting' en 'it ein is tichtby'. Ik fiel my as in Hollywood-filmtrailer."
  
  "Dus jo gongen efter de rivieren fan fjoer?" Dahl tilde in wynbrau op. "As lava?"
  
  "Nee, wachtsje," knipte Drake mei syn fingers. "Ja! Superfulcano! Yn... yn Yslân, toch?" Hy seach de Sweed foar befêstiging oan.
  
  "Sjoch, gewoan om't ik Skandinavysk bin, betsjut net dat ik dat bin"
  
  "Ja". Op dat stuit materialisearre de Junior Assistant Secretary of Defense fan efter in boekekast yn 'e buert. "Aan de súdeastkant fan Yslân. De hiele wrâld wit hjirfan. Nei it lêzen fan it nije regearingsûndersyk tink ik dat dit de sânde besteande superfulkaan is."
  
  "De meast ferneamde is yn Yellowstone Park," sei Ben.
  
  "Mar is de Supervolkaan sa'n bedriging?" frege Drake. "Of is dit in oare Hollywood-myte?"
  
  Sawol Ben as de assistint-sekretaris knikte. "De term 'útstjerren fan soarten' is yn dit ferbân net oerdreaun," sei de helper. "Undersyk fertelt ús dat twa eardere superfulkanyske útbarstings gearfalle mei de twa grutste massa-útstjerren dy't ea op ús planeet bard binne. Twad, fansels, binne dinosaurussen.
  
  "Hoefolle fan in tafal?" frege Drake.
  
  "Sa tichtby dat as it ien kear barde, jo der troch ferrast wurde. Mar twa kear? Litte wy..."
  
  "Krap".
  
  Ben tilde syn hannen yn 'e loft. "Sjoch, wy wurde hjir op 'e kant. Wat wy nedich binne, is Odin mei stront te laden." Hy markearre ferskate titels op it skerm. "Dit, dit en wow ¸ dit seker. Voluspa - wêr't Odin fertelt oer syn gearkomsten mei de sjenner.
  
  "Besiken?" Drake makke in grimas. "Viking porno, toch?"
  
  De assistint bûgde oer Ben en drukte op in pear knoppen, fierde in wachtwurd yn en typte in rigel. Har broekpak wie it tsjinoerstelde fan Kennedy's pak, smaakvol ûntworpen om har figuer te markearjen ynstee fan it te ferbergjen. Ben syn eagen waerden wiid, syn problemen wiene efkes fergetten.
  
  Drake mûle, "Wasted talint."
  
  Ben joech him de middelfinger krekt doe't de assistint oerein kaam. Gelokkich seach se him net. "Se wurde binnen fiif minuten nei jo brocht," sei se.
  
  "Tankewol, juffer." Drake twifele. "Sorry, ik wit jo namme net."
  
  "Neam my Hayden," sei se.
  
  De boeken waarden in pear minuten letter njonken Ben pleatst, en hy keas fuortdaliks dejinge dy't Voluspa hjitte.Hy blêdde troch de siden as in man beset; as in bist dat bloed rûkt. Dahl keas in oare bondel, Drake - de tredde. Hayden siet njonken Ben en bestudearre de tekst mei him.
  
  En doe rôp Ben "Eureka! Ik haw it!" Untbrekkende keppeling. It is Heidi! Ferdomd Heidi! Dit boek folget, en ik sitearje, "de reizen fan Odin's favorite sjenner, Heidi."
  
  "Lykas yn in berneboek?" Dahl tocht fansels oan syn skoaltiid.
  
  Drake seach gewoan yn 'e war. "IN? Ik bin mear in Heidi Klum-type.
  
  "Ja, in berneboek! Ik leau dat de leginde fan Heidi en it ferhaal fan har reizen yn 'e rin fan' e jierren evoluearre wêze moatte fan in Noarske saga yn in Noarske myte, en doe besleat in skriuwer út Switserlân it ferhaal te brûken as basis foar in berneboek."
  
  "No, wat seit it?" Drake fielde dat syn hert hurder klopte.
  
  Ben lies foar in sekonde. "Och, dat seit in protte," gie er hastich troch. "Dat ferrekte goed seit it allegear."
  
  
  TWAENTWEINTICH
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Kennedy Moore siet nei har komputerskerm te stoarjen, neat te sjen, en nei te tinken oer hoe't as jo it libben ûnder jo tomme grindje, it yn wêzen gewoan in tennisbal is dy't troch in master manipulearre wurdt. In lytse beurt feroare jo bestimming, ien of oare ûnferwachte beurt stjoerde jo yn in spiraal fan selsferneatiging, dan brochten in pear dagen fan rappe aksje jo werom yn it spultsje.
  
  Se fielde har enerzjy op 'e wei nei New York, noch better nei de museumdwaasheid. Se wie bliid mei harsels en miskien sels in bytsje bliid mei Matt Drake.
  
  Hoe pervers, sei se tsjin harsels. Mar doe, hat ien net ris sein dat út grutte swierrichheden grutte foarútgong komt? Soksawat.
  
  De professor waard doe ûntfierd. De suster fan Ben Blake is ûntfierd. En Kennedy rûn resoluut nei dit mobile haadkantoar, rjochte holle en wer folslein ûnderdompele yn it spul, har tinzen rjochte har op it meitsjen fan betsjutting fan 'e betizing.
  
  Doe't se de treppen op begon te rinnen, materialisearre Lipkind út 'e mannichte en stoppe har abrupt.
  
  "Kaptein?"
  
  "Hoi Moore. Wy moatte prate ".
  
  "Kom binnen," swaaide Kennedy nei it haadkertier, "wy kinne jo help brûke."
  
  "Uh, uh. Nee. It is net fanwege it museum, Moore. De cruiser is yn dy rjochting."
  
  Hy beweech troch de mannichte, syn spannende rêch seach har no as in stille beskuldiging oan. Kennedy moast haasten om by te kommen.
  
  "Wat... wat is der bard, kaptein?"
  
  "Gean yn."
  
  De kruser wie leech útsein harren twa. It strjitlûd is dimmen, de wrâldskodde eveneminten bûten binne no fierder opsletten as de deugd fan in feestlike geselskip.
  
  Kennedy heal draaide yn har stoel om Lipkind tsjin te gean. "Fertel my net... fertel my asjebleaft net..." In brok yn syn kiel makke Lipkind syn strange útdrukking kwyt, en fertelde har alles foardat de wurden syn lippen ferlieten.
  
  Mar se foelen, en elk wurd wie in drip gif yn har al swarte siel.
  
  "Caleb sloech wer. Wy hiene in moanne fertraging - doe krigen wy justermiddei in oprop. It famke... ahh... it famke út Nevada," waard syn stim heas. "Nij yn 'e stêd. Studint."
  
  "Nee. Asjebleaft..."
  
  "Ik woe dat jo it no wisten, foardat jo in rotte stront hearre."
  
  "Nee".
  
  "It spyt my, Moore."
  
  "Ik wol weromkomme. Lit my weromgean, Lipkind. Lit my deryn. "
  
  "It spyt my".
  
  "Ik kin dy helpe. Dit is myn wurk. Myn libben."
  
  Lipkind beet syn ûnderlippe, in wis teken fan stress. "Noch net. Sels as ik woe, soene de autoriteiten it net goedkarre. Do witst it."
  
  "Sil ik? Sûnt wannear kin ik de tinzen fan politisy witte? Elkenien yn 'e polityk is in bastard, Lipkind, en sûnt wannear binne se begon te dwaan it goede ding? "
  
  "Do fong my," Lipkind syn grom ferriede syn hert. "Mar oarders, sa't se sizze, binne oarders. En mines waarden net feroare."
  
  "Lipkind, dit ... ferneatiget my."
  
  Hy slokte droech. "Jou it tiid. Komme jo werom".
  
  "It is my net wêr't ik om skele, ferdomme! Dit binne syn ferdomme slachtoffers! Har famyljes!"
  
  "Dat tink ik ek, Moore. Fertrou my."
  
  Nei in momint frege se: "Wêr?" It wie alles wat se dwaan koe, alles wat se freegje koe, alles wêr't se oan tinke koe.
  
  "Moarre. Hjir hoege jo gjin boete te beteljen. It is net jo skuld dat dizze psycho in fucking psycho is. "
  
  "Wêr?" - Ik frege.
  
  Lipkind wist wat se nedich hie en fertelde har it plak.
  
  
  ***
  
  
  Iepen bouplak. Trije blokken súdlik fan Ground Zero. De ûntwikkelder hjit Silke Holdings.
  
  Kennedy fûn it plak fan misdied binnen tweintich minuten, seach de fladderjende tape op 'e fjirde ferdjipping fan it iepen gebou en stjoerde in taksy. Se stie foar it gebou, seach op mei sielleaze eagen. It plak wie ferlitten - noch altyd in aktyf kriminaliteit - mar it wie let sneon en it ynsidint barde mear as 24 oeren lyn.
  
  Kennedy skopte it pún en rûn doe út op it bouplak. Se rûn de iepen betonnen trep de kant fan it gebou op nei de fjirde ferdjipping en op in betonnen plaat.
  
  In hurde wyn skuorde oan har losse blouse. As har hier net mei in sterk lintsje weromkeamd wie, soe it omflein wêze as wat beset. Trije werjeften fan New York iepene har foar har, wêrtroch't se dizich fielde - in betingst dat se har hiele libben hie, mar, frjemd genôch, waard no pas yn 't sin hâlden.
  
  En dochs klom se op Yggdrasil, de Wrâldbeam.
  
  Dan gjin dize.
  
  It die har tinken oan 'e saak fan Odin en benammen Matt Drake. Hja woe hjirop werom, nei him ta, mar se wie der net wis fan dat se de moed hie.
  
  Se weage har oer de stoffige plaat, en mijde peallen puin en ark fan oannimmers. De wyn luts oan har mouwen en broek, wêrtroch't se opswelden troch oerstallich materiaal. Se stoppe net fier fan wêr't Lipkind de lokaasje fan it lichem beskreaun hie. Yn tsjinstelling ta populêre televyzje, de lichems binne net markearre mei krijt - se wurde fotografearre, dan harren krekte lokaasje wurdt metten út ferskate fêste punten.
  
  Hoe dan ek, se moast der gewoan wêze. Bend oer, falle op 'e knibbels, slute de eagen en bid.
  
  En it hast allegear werom. Lykas de duvel falt út 'e himel. As de skepping fan in aartsingel flitse alles troch har geast. It momint dat se Chuck Walker seach in ton smoarch jild yn 'e bûse. It lûd fan de hamer fan de rjochter dy't syn skuld ferklearje. De deade blikken fan har kollega's, de obsene tekeningen dy't begon te ferskinen op har kast, fêstmakke oan 'e motorkap fan har auto, oan' e doar fan har appartemint.
  
  De brief krige se fan de serialmoardner, dêr't er har yn betanke foar al har help.
  
  Se moast har bekeare foar in oare moard dy't se Thomas Caleb holp te begean.
  
  Se moast ferjouwing freegje fan 'e deaden en de rou.
  
  
  TRIJEENTWEINTICH
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Dit ding is mear iepenbierend dan Britney," sei Ben hastich syn wurden, en hold syn opwining tsjin. "It seit hjir - 'Wylst hy op' e wrâldbeam is, iepenbieret Volva oan Odin dat se in protte fan syn geheimen wit. Dat er him op Yggdrasil opoffere yn it stribjen nei kennis. Dat hy foar itselde doel njoggen dagen en njoggen nachten fêste. Se fertelt him dat se wit wêr't syn eagen ferburgen binne en hoe't hy se joech yn ruil foar noch mear kennis.
  
  "Ien Wize," ûnderbriek Dahl. "Parnevik sei dat hy altyd waard beskôge as de wiisste fan alle goaden."
  
  Drake mompele: "It is noait wiis om jo geheimen oan in frou te fertellen."
  
  Ben sloech syn eagen nei him. "Odin fêste njoggen dagen en njoggen nachten op 'e Wrâldbeam mei in spear dy't syn kant trochbriek, lykas Kristus oan it krús. Heidi seit dat Odin yn syn delirium har fertelde wêr't syn maten ferburgen wiene. En wêr wie syn skyld ferburgen? En dat syn spear dêr bliuwe soe. En dat hy woe dat se syn maten - syn dielen - ferspriede en syn lichem yn it grêf sette."
  
  Ben gnyske nei Drake, grutte eagen. "Ik haw miskien myn syktocht nei de legindaryske klitoris net ôfmakke, myn freon, mar myn wurk hjir is foltôge."
  
  Ben betocht doe wêr't er wie en de frou dy't njonken him stie. Hy pakte de brêge fan syn noas. "Ferdom en ûnsin."
  
  Dahl knipperde gjin each. "Foar safier't ik wit - en dat jildt allinnich foar wat ik besocht te harkjen yn 'e lêzing fan Parnevik - waarden de Volva's, lykas de Egyptyske farao's, altyd begroeven yn' e rykste grêven, neist dêr't der in protte weardefolle dingen wiene. Hynders, karren, kado's út fiere lannen."
  
  Hayden like in grins te ferbergjen. "As wy jo hiele ferhaal logysk folgje, hear Blake, dan leau ik dat Heidi's saneamde reizen eins in ferklearring binne fan wêr't alle stikken fan Odin ferspraat wiene ... of ferburgen."
  
  "Rop my... Ben. Ja, Ben. En ja, jo hawwe gelyk. Wis."
  
  Drake holp syn freon út te kommen. "Net dat it no útmakket. Alle stikken binne fûn, útsein de Valkyriën en..." hy bleau stil.
  
  "Eagen." sei Ben mei in spannend glimke. "As wy de Eyes kinne fine, kinne wy dit stopje en wat ûnderhannelings foar Karin krije."
  
  Drake, Dahl en Hayden bleauwen stil. Drake sei úteinlik: "De Valkyries moatte der ek earne wêze, Blakey. Kinne jo útfine wêr't se fûn binne? Der moat in âld kranteferslach komme of sa."
  
  "Heidi kaam mei de leginde fan Ragnarok," tocht Ben noch, ûnderdompele yn syn ûndersyk. "Odin moat har traind hawwe foardat hy yn Ragnarok stoar."
  
  Drake knikte mei de holle en stjoerde Dahl en Hayden oan 'e kant. "Valkyries," sei er tsjin harren. "Hertinke jo it folsleine gebrek oan ynformaasje en dus it mooglike kriminele aspekt? Is d'r in kâns dat Interpol kin gearwurkje mei de CIA en him in kâns jaan?
  
  "Ik sil it no autorisearje," sei Hayden. "En ik sil it ûndersyk trochgean dat ús IT-spesjalisten tsjin de Dútsers dien hawwe. As jo swiete lytse freon hast seit - de elektroanyske spoaren moatte ús nei har liede.
  
  "Leuk?" Drake glimke nei har. "Hy is mear as dat. Dompel dysels yn fotografy. Sanger yn de groep. In famyljeman, en..." hy skodholle, "ja... myn freon."
  
  Se bûgde tichterby, sei: "Hy kin myn foto elk momint nimme," lake dan licht en gie fuort. Drake folge har, sawol fernuvere as noflik ferrast. Hy wie ferkeard oer har. God, se wie dreger te lêzen as Kennedy.
  
  Drake wie grutsk op syn fermogen om minsken te lêzen. Sliep er? Hie syn jierren fan amtlike tsjinst him sêft makke?
  
  In stim spruts yn syn ear, wêrtroch syn hert sprong. "Wat is dit?" - Ik frege.
  
  Kennedy!
  
  "Shit!" Hy sprong en besocht syn lytse sprong yn 'e loft te ferklaaien as it gewoane streken fan syn ledematen.
  
  De New York cop lies it as in boek. "Ik haw heard dat de SAS noait yn 'e fijannige gebiet binne hindere. Ik tink dat jo noait diel útmakke hawwe fan dit team, huh?
  
  "Wat is wat?" frege Ben ôfwêzich, beantwurde har fraach.
  
  "Dit?" Kennedy bûgde nei foaren en tikte op 'e kant fan' e monitor, en wiisde nei in lyts ikoan ferburgen tusken de warboel fan symboalen yn it manuskript.
  
  Ben fronste. "Wit net. It liket op it ikoan op 'e foto.
  
  Doe't Kennedy opstie, kaam har hier los fan 'e bannen en foel oer har skouders. Drake seach hoe't se nei it lyts fan syn rêch kamen.
  
  "Wow. Dat is te folle hier."
  
  "Jo kinne it dwaan, freak."
  
  Ben dûbelklikke op it byldbyldkaike. It skerm draaide nei tekst, syn fet titel falt jo each. Odin en de sjenner, opsteld tidens Ragnarok. En dêrûnder steane in pear âlde rigels ferklearjende tekst.
  
  Dit skilderij, skildere troch Lorenzo Bacche yn 1795 en konfiskearre út 'e partikuliere kolleksje fan John Dillinger yn 1934, wurdt leaud basearre op in âldere ôfbylding en lit de begelieders fan 'e Noarske god Odin sjen yn in spesjale folchoarder op it plak dêr't Odin stoar. - it mytyske slachfjild fan Ragnarok. Syn leafste Sjener sjocht hjir nei en ropt.
  
  Sûnder in wurd te sizzen drukte Ben nochris en de foto materialisearre foar har.
  
  "Myn god!" Ben mompele. "Geweldich wurk."
  
  Kennedy sei: "Dit is in plan ... hoe't jo de stikken regelje."
  
  
  FJOUWERENTWEINTICH
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  "Litte wy wat kopyen meitsje." De altyd foarsichtige Drake makke in pear rappe foto's mei syn tillefoan. Ben learde him om altyd in goede, wurkjende kamera by de hân te hâlden, en dit wie in ûnferwacht jildferlies. "Alles wat wy no nedich binne binne de Valkyries, de eagen en de kaart fan Ragnarok." Hy stoppe abrupt, prikt troch in skerpe ûnthâld.
  
  Ben frege: "Wat?"
  
  "Net wis. Crap. Oantinken. Miskien wat dat wy de lêste dagen sjoen hawwe, mar wy hawwe safolle sjoen dat ik it net beheine kin."
  
  Dahl sei: "Nou, Drake. Miskien hiesto gelyk. Miskien hat de moderne Dillinger syn eigen nijsgjirrige priveekolleksje."
  
  "Sjoch hjir," Ben gie troch mei lêzen. "Hjir stiet dat dit skilderij unyk is, in feit dat pas yn it begjin fan de jierren sechtich realisearre waard, wêrnei't it opnaam waard yn in tentoanstelling oer de Noarske mytology en op in koarte wrâldreis stjoerd waard. Hjirnei, en troch ôfnimmende belangstelling, waard it skilderij opsletten yn in museumferwulf en... no ja, fergetten. Oant hjoed de dei".
  
  "Goed wurk, wy hawwe in plysjeman meinommen." Drake besocht Kennedy syn selsbyld te ferheegjen, noch net wis wêr't har holle nei New York wie.
  
  Kennedy begon har hier werom te binen, en twifele doe. Nei in momint stiek se har hannen yn 'e bûsen, as besocht se se te fangen. Drake klopte har op it skouder. "Dus, hoe sit it mei jo dit skilderij helje en it hjir bringe. D'r kin wat wêze dat wy net op 'e foto sjogge. Myn âlde maat Dahl en ik geane nei de skaadkant fan it sammeljen fan keunst. Wat beammen skodzje." Hy bleau stean, gnyskjend. "Mear beammen."
  
  Kennedy kreunde foardat hy fuortgie.
  
  Dahl stoarre him mei smel eagen oan. "Sa. Wêr moatte wy begjinne?
  
  "Wy sille begjinne mei de Valkyries," sei Drake. "As ús freonlike munchkin ús fertelt wêr't en wannear't se fûn binne, kinne wy besykje se op te spoaren."
  
  "Detective wurk?" frege Dahl. "Mar jo hawwe ús bêste detective krekt fuortstjoerd."
  
  "Op it stuit hat se fysyk ôflieding nedich, net mentaal. Se is aardich armoedig.""
  
  Ben spriek. "Goed tink, Matt. De Valkyries waarden ûnder oare grutte skatten ûntdutsen yn it grêf fan 'e Wytsingsjenner, Volva, yn 1945 yn Sweden.
  
  "It grêf fan Heidi?" Drake naam in kâns.
  
  "It moast wêze. Ferdomd goede manier om ien fan 'e stikken te ferbergjen. Freegje jo minions om it mei jo te begraven nei't jo stjerre.
  
  "Dit artikel oerdrage nei in oare kompjûter." Drake en Dahl sieten njonken elkoar, seagen ûnhandich.
  
  Drake wist dat de klok noch tikte. Foar Karin. Foar Parnevik. Foar harren fijannen en foar de hiele wrâld. Hy sloech fûl op 'e masine, gie troch de argiven fan it museum en besocht út te finen wannear't de Valkyriën út de ynventaris ferdwûnen.
  
  "Fertinke jo dat immen fan binnen wurket?" Dahl begriep daliks wêr't er hinne soe.
  
  "Bêste ried is in ûnderbetelle museumbefeiliger of in ynsletten kurator ... soksawat. Se soene wachte hawwe oant de Valkyries mooglik nei it ferwulft degradearre wiene en se dan rêstich útstjoerd hawwe. Gjinien beseft dit al jierren, as al.
  
  "Of oerfal," helle Dahl oan. "Jezus, man, wy hawwe mear as sechtich jier om dit út te finen." Hy rekke de trouring oan dy't er wer oandien hie sûnt se yn 'e Bibleteek kamen. Drake stoppe foar in sekonde. "Frou?"
  
  "En bern".
  
  "Miste jo se?"
  
  "Elke sekonde".
  
  "Moai. Miskien binne jo net sa'n stront dat ik tocht dat jo wiene."
  
  "Ferkje dy, Drake."
  
  "Mear like it. Ik sjoch gjin oerfallen. Mar sjoch hjir - de Valkyries giene yn 1991 op toernee as ûnderdiel fan in PR-kampanje foar de Swedish Heritage Foundation. Se misten yn 1992 yn de katalogus fan it Museum. Wat seit dat?
  
  Dahl knypte syn lippen. "Dat immen ferbûn mei de tocht besleat se te stellen?"
  
  "Of ... ien dy't se op toernee seach, besleat!"
  
  "Oké, dat is wierskynliker." Dahl syn holle skodde. "Dus wêr gie de tocht hinne?" Syn fingers tikke fjouwer kear op it skerm. "Ingelân. NEW YORK. Hawaï. Austraalje."
  
  "Dat makket it echt beheind," sei Drake sarkastysk. "Krap".
  
  "Nee, wachtsje," rôp Dahl. "Dit is wier. De Valkyrie-ûntfiering soe soepel moatte gean, krekt? Goed pland, goed útfierd. Ideaal. It smakket noch altyd nei belutsenens by in misdied."
  
  "As jo wat tûker wiene, soene jo ..."
  
  "Harkje! Yn 'e iere jierren '90 begon de Servyske mafia har klauwen yn' e ûnderbuik fan Sweden te graven. Afpersing-relatearre misdieden binne ferdûbele yn minder dan in desennium, en d'r binne no tsientallen organisearre bendes dy't yn it heule lân operearje. Guon neame harsels Bandidos. Oaren, lykas de Hells Angels, binne gewoan bikerbendes.
  
  "Sizze jo dat de Servyske mafia Valkyries hat?"
  
  "Nee. Ik sis dat se fan plan wiene se te stellen en se dan te ferkeapjen foar jild. Se binne de iennigen mei de ferbiningen om dit ôf te heljen. Dizze minsken dogge alles, net allinich afpersing. Ynternasjonale smokkeljen soe net boppe harren wêze.
  
  "Okee. Dus hoe fine wy út wa't se se ferkochten?
  
  Dahl naam syn telefoan op. "Dat dogge wy net. Mar teminsten trije fan 'e senior ringleaders sitte no efter traaljes by Oslo." Hy rûn fuort om in oprop te meitsjen.
  
  Drake wriuwde syn eagen en bûgde him werom. Hy seach op 'e klok en seach skrokken dat it hast seis oere wie, wannear sliepten se foar it lêst? Hy seach om him hinne doe't Hayden weromkaam.
  
  De moaie assistint-sekretaris fan definsje seach depressyf. "Sorry jonges. Gjin gelok mei de Dútsers."
  
  Ben syn holle wipte om, de spanning te sjen. "Net ien?"
  
  "Noch net. It spyt my."
  
  "Mar hoe? Dizze man moat earne wêze." Triennen folle syn eagen en hy fêstige se op Drake. "Is it net?"
  
  "Ja, maat, dat kloppet. Fertrou my, wy sille him fine." Hy pakte syn freon yn in bear-knuffel, syn eagen smeekte Hayden om in trochbraak te meitsjen. "Wy moatte in skoft nimme en in goed moarnsbrochje hawwe," sei er, syn Yorkshire-aksint skynde troch.
  
  Hayden skodde har holle, seach him oan as hie er krekt Japansk praat.
  
  
  FIIFENTWEINTICH
  
  
  
  LAS VEGAS
  
  
  Alicia Miles seach multi-miljardêr Colby Taylor doe't er siet op 'e romme ferdjipping fan ien fan de protte apparteminten hy hie, dit iene leit twaentweintich ferdjippings boppe Las Vegas Boulevard. Ien muorre wie folslein glês, en biedt in fantastysk útsicht op 'e Bellagio-fonteinen en de gouden ljochten fan' e Eiffeltoer.
  
  Colby Taylor joech it net in twadde gedachte. Hy waard ûnderdompele yn syn lêste oanwinst, The Wolves of Odin, dy't er twa oeren foarsichtich byinoar brocht hie. Alicia rûn nei him ta, skuorde har klean ien foar ien út oant se neaken wie, en kaam doe op alle fjouweren del oant har eagen gelyk wiene mei syn, in foet fan 'e grûn.
  
  Macht en gefaar wiene twa dingen dy't har oansette. De krêft fan Colby Taylor - megalomane bûtengewoane - en it gefaar dat ûntstiet troch it lekkere besef dat har freon Milo, dy grutte, krêftige bruiser út Vegas, eins fan har hâlde.
  
  "Sille jo in skoft nimme, baas?" frege se ademleas. "Ik bin bareback. Gjin ekstra kosten."
  
  Taylor seach har op en del. "Alicia," sei er, en naam tsien dollar út syn beurs. "Wy witte beide dat it jo mear oansette soe as ik betelle." Hy drukte de rekken tusken har tosken foar't er efter har stelling naam.
  
  Alicia tilde har holle heech op, hast drooljend, en bewûndere de fonkeljende ljochten fan 'e Strip dy't foar har útstutsen. "Net haasten. Ast kinst."
  
  "Hoe giet it mei Parnevik?" Taylor formulearre syn fraach as in grunt.
  
  "Sa gau as jo klear binne," antwurde Alicia yn har brutsen Ingelsk. "Ik sil it yn twaen brekke."
  
  "Ynformaasje is macht, Miles. Wy... moatte witte wat se witte. ... In spear. Al de rest. Op it stuit binne wy foarop. Mar de Valkyries en de Eyes binne... de echte prizen."
  
  Alicia tune it út. Buzzing. Grut. Obsesje. Se libbe foar twa dingen - gefaar en jild. Se hie de feardichheden en sjarme om te nimmen wat se woe, wat se elke dei die sûnder in twadde gedachte of spyt. Har dagen yn 'e SAS wiene gewoan training. Har misjes yn Afganistan en Libanon wiene ienfâldich húswurk.
  
  Dit wie har spul, har middel ta selsfoarsjennigens. Dizze kear wie it leuk mei Colby Taylor en syn leger, mar de Dútsers soene al gau in gruttere betellingsdei oanbiede - Abel Frey fertsjintwurdige de echte macht, net Colby Taylor. Mix dat mei it heady gefaar fan it hawwen fan de altyd leaflike Milo tichtby, en se seach neat oars as fabulous fjoerwurk op har hoarizon.
  
  Se seach om de Strip hinne, erkende de absolute macht yn dy flitsende ljochten en grutte kasino, en naam foardiel fan it lytse fermaak dat Colby Taylor hie in oanbod, al it skoft tinken oer Matt Drake en de frou se hie sjoen him mei.
  
  
  ***
  
  
  Se rûn de gastkeamer fan it appartemint yn en fûn professor Roland Parnevik bûn, ferspraat, oan it bêd krekt sa't se him ferlitten hie. Mei't Taylor har waarmte noch brânde tusken har dijen en in blos op har wangen, raasde se út nei Geronimo! en sprong op 'e matras, lâning neist de âld man.
  
  Se sprong op 'e knibbels oerein en skuorde it sulveren tape fan syn lippen. "Jo hawwe ús heard, net, professor? Dat diene jo fansels." Har blik lei op syn liif. "Is der noch wat libben del, âlde? Help is nedich?"
  
  Se lake manialik en sprong fan it bêd ôf. De bange eagen fan de heechlearaar folgen har elke machtshongerige beweging, ûntsteane har ego, en brochten har ta noch mear wylde manifestaasjes. Se dûnse, se draaide, se waard ferlegen.
  
  Mar op 't lêst siet se op 't boarst fan 'e âldman, dy't him swier sykhelle, en swaaide in roazeskêr.
  
  "Tiid om jo fingers ôf te hakken," sei se fleurich. "Ik genietsje fan myn marteling safolle as ik genietsje fan myn seks, inch foar inch. En hoe langer it duorret, hoe better. Serieus maat, ik bin hjir gewoan foar it bloed en chaos."
  
  "Wat ... wat wolle jo ... witte?" Parnevik syn Sweedske aksint wie dik fan eangst.
  
  "Fertel my oer Matt Drake en de hoer dy't him helpt."
  
  "Drake? Ik... ik begryp it net... wolsto net - Odin?"
  
  "Ik hâld der neat fan fan al dizze Noarske stront. Ik bin deryn fanwegen de suvere frentic opwining fan it allegear." Se knipte gau de roazeskjirre by de punt fan syn noas.
  
  "Umm... Drake wie - SAS, hearde ik. Hy rekke hjirby belutsen... by ûngelok."
  
  Alicia fielde in iiskâlde weach oer har spoelen. Se klom foarsichtich op Parnevik syn lichem, pleatste beide blêden om syn noas en knypte oant in stribbeljen fan bloed ferskynde.
  
  "Ik fiel my as jo steane stil, âlde man."
  
  "Nee! Nee! Asjebleaft!" No wie syn aksint sa dik en ferdraaid troch de druk op har noas, dat se de wurden amper útfine koe. Se giechele. "Jo klinke as dy chef fan The Muppets." Blah blah blah, blah blah blah, blah blah blah."
  
  "Syn frou - se ferliet him. Blame SAS!" - Parnevik raasde út en sloech syn eagen fergriemd. "Syn freon hat in suster dy't ús helpt! De frou is Kennedy Moore, in plysjeman út New York. Se hat in serial killer frijlitten!
  
  Alicia beweecht har blêden lilk. "Better. Folle better, professor. Wat oars?"
  
  "Se... sy is op... um... Fakânsje. Gjin twongen fakânsjes. Jo sjogge, de serial killer - hy hat wer fermoarde."
  
  "God, prof, jo begjinne my oan te setten."
  
  "Asjebleaft. Ik kin sizze dat Drake in goed persoan is!
  
  Alicia helle har roazensnijders út. "No, hy giet der seker troch. Mar ik rûn tsjin him yn SRT, net jo. Ik wit wat dy klootzak achterfolget."
  
  Der wie in gjalp en in crash, en doe stiek Colby Taylor syn holle troch de doar. "Miles! Ik krige krekt in oprop fan ús bûnsmaat yn 'e Sweedske regearing. Se fûnen út wêr't de Valkyries wiene. Wy moatte haasten. No!"
  
  Alicia naem de roazensnijders en snijde de tip fan 'e finger fan 'e âlde man ôf.
  
  Krekt omdat se koe.
  
  En wylst er raasde en wreide, lei se oer syn rêch en stuts him mei in jet-injector, in spuit sûnder naald, en sette in lytse sensor krekt ûnder syn hûd yn.
  
  Plan B, tocht Alicia, har soldateoplieding wie noch op peil.
  
  
  SEIS EN TWEINTICH
  
  
  
  WASHINGTON, DC
  
  
  Doe't de mobyl fan Thorsten Dahl rinkele, wie Drake syn mûle fol mei bosbessenmuffin. Hy woske it ôf mei farske kofje, harke ôfwachtsjend.
  
  "Ja, minister fan Steat." Nei dizze ferrassing wie de rest fan it petear fan Dahl syn kant traach, in rige fan 'ik sjoch', útspraken en respektfol stilte. It einige mei 'I won't let you down, sir', wat Drake in bytsje onheilspellend klonk.
  
  "Goed?" - Ik frege.
  
  "Myn regear moast ien fan dizze Servyske scumbags in fermindere finzenisstraf tasizze yn ruil foar help, mar wy hawwe befêstiging." Drake koe fertelle dat ûnder Dahl's konservative bûtenkant in man wie dy't lokkich wêze woe.
  
  "En wat?"
  
  "Noch net. Litte wy elkenien byinoar bringe." Even letter waard Ben fan it laptopskerm lutsen, Hayden siet in inch fan syn elmboog ôf, en Kennedy stie ferwachtsjend neist Drake, syn lange hier noch del.
  
  Dahl naam in sykheljen. "De koarte ferzje is dat de lieder fan 'e Sweedske Servyske mafia yn 'e njoggentiger jierren - in man dy't op it stuit yn ús biwar is - de Valkyries oan syn Amerikaanske tsjinhinger joech as in gebeart fan goede wil. Dat, Davor Babic krige Valkyries yn 1994. Yn 1999 stapte Davor ôf as lieder fan 'e Mafia en joech de kontrôle oer oan syn soan Blanca, mei pensjoen nei it plak dêr't hy it leafst yn 'e wrâld - sels syn heitelân.
  
  Dahl bleau efkes stil. "Hawaii".
  
  
  SÂNENTWEINTICH
  
  
  
  New York, Feriene Steaten
  
  
  Abel Frey seach út it rút fan syn appartemint op de boppeste ferdjipping nei de miljoenen lytse mieren dy't lâns de stoepen ûnderen rûnen. Lykwols, yn tsjinstelling ta de mieren, dizze minsken wiene mindless, doelleas, en miste de ferbylding om te sjen bûten harren miserabele libben. Hy suggerearre dat de term 'headless chickens' waard betocht troch in man dy't op dizze heule hichte stie, wylst hy de desyllúzjonearre cesspool ûndersocht dy't it minskdom wie.
  
  Frey hat syn fantasyen al lang de frijheid jûn. In folle jongere ferzje fan him realisearre dat alles saai makke om alles te dwaan. Jo moasten mei nije, mear farieare en fermaaklike aktiviteiten komme.
  
  Dêrom de slach arena. Dêrfandinne it moadebedriuw - yn earste ynstânsje in manier om moaie froulju te besit, dan in front foar in ynternasjonale smokkelring, en no in manier om syn belangstelling foar it Tomb of the Gods te ferbergjen.
  
  Syn libbenswurk.
  
  It skyld wie flawless, in wier keunstwurk, en, neist de fersifere kaart útsnien yn syn bolle oerflak, hy hie koartlyn ûntdutsen in kryptyske sin ynskreaun lâns de boppeste râne. Syn favorite argeolooch wurke der hurd oan. En syn favorite wittenskipper besocht te unravel in oare resinte ferrassing - it skyld wie makke fan nijsgjirrich materiaal, net gewoan metaal, mar wat mear substansjeel, mar tagelyk verbazingwekkend ljocht. Frey wie bliid en teloarsteld om te ûntdekken dat it geheim fan Odin noch mear siet dan hy him earst foarsteld hie.
  
  Syn teloarstelling waard feroarsake troch it gebrek oan tiid om se te studearjen. Benammen no't hy diel útmakke fan dizze ynternasjonale race. Hoe't hy woe dat hy elkenien werom koe stjoere nei La Veraine, en wylst de ûnpassende socialites har wille hienen, soene hy en in pear selekteare oaren de geheimen fan 'e goaden analysearje.
  
  Hy gnyske doe om de lege keamer. Analyse moast altyd begelaat wurde troch in pear kostbere mominten fan rûge rêst. Meitsje miskien in pear manlike modellen tsjin elkoar yn in arena, biede se in útwei. Better noch, set ferskate fan syn finzenen tsjin elkoar. Har ûnwittendheid en wanhoop presintearren altyd it bêste spektakel.
  
  Syn e-mail pingt. In fideo ferskynde op it skerm, wêrby't it nije famke, Karin Blake, yn keatlingen op har bêd siet.
  
  "Úteinlik". Frey seach har foar it earst oan. De Blake-frou hie elk fan 'e trije hierlingen markearre dy't hy stjoerd hie om har te ûntfieren, ien nochal wreed. Se wie tige tûk, in echte oanwinst, en se wie krekt opsletten yn har lytse finzenis yn La Vereina, wachtsjend op Frey syn komst.
  
  Farsk fleis foar syn wille. Ut it bloed fan 'e ûnskuldige is syn ivige lok. No wie se syn eigendom. Se hie knippe blond hier, in moaie pony en in pear brede eagen - al koe Frey net wis wêze fan 'e kleur, sjoen de kwaliteit fan it byld. In moai lichem - net meager as in model; mear ferliedlik, dy't, sûnder mis, soe in berop dwaan op it earliker seks.
  
  Hy rekke har digitalisearre gesicht oan. "Do bist gau thús, myn lytse ..."
  
  Op dat stuit swaaide de doar iepen en kaam in grouwe Milo binnen, mei syn mobyltsje yn ien hân. "It is har," rôp er. "Alicia!" Hy hie in dom grins op syn idioate gesicht.
  
  Frey ferstoppe syn emoasjes. "Ja? Halo? Ja, fertel it my. Dat lêste stik yn New York, it hie fan my wêze moatten." Hy fertroude de Ingelske teef net ien bytsje.
  
  Hy harke nei har, glimkjend doe't se útlein hie wêr't se dan hinne moasten, fronsend doe't er hearde dat de Sweden en harren maten ûnderweis wiene, en doe koe er net oars as strielje doe't se tasein dat er meikoarten beide Kanadezen fêsthâlde soe sifers.
  
  Dan koe er dizze frjemde ynskripsje op 'e rânen fan it Shield ûntsiferje en sjen oft oare dielen fan itselde seldsume materiaal makke wiene. Dan hie er trije stikken en in foardiel.
  
  "Jo binne teminsten fynsinnich," sei er yn 'e telefoan, en seach yntinsyf nei Milo. "Ik sjoch der nei út om dizze ynsjochsumens te brûken as wy gau wer treffe." It wie al in skoft lyn dat er in Ingelske roas trochstuts hie.
  
  Frey glimke nei binnen doe't Milo syn eagen ljochten by de gedachte om mei syn freondinne wer te ferienigjen. Alicia har antwurd klonk noch yn syn tinzen.
  
  As jo wolle, hear.
  
  
  ACHTENTWEINTICH
  
  
  
  OAHU, HAWAII
  
  
  Op 12 septimber waard de middeisinne oer Hawaï fertsjustere troch in tsjustere rein fan Jellyfish-parachutes, de signature parachute fan it Amerikaanske leger. Yn in unike operaasje lâne Delta Commandos omjûn troch Sweedske SGG en Britske SAS - en ien New York plysjeman - op in ôfstân strân oan 'e noardkant fan it eilân.
  
  Drake naam in rinnende start nei it strân, it sân makke syn lâning sêft, liet syn parachute los en draaide him gau om om de foarútgong fan Kennedy te kontrolearjen. Se belâne tusken in pear Delta-jonges, foel op ien knibbel, mar kaam al gau oerein.
  
  Ben soe by it fleantúch bliuwe wylst hy syn ûndersyk trochgie mei help fan Hayden, dy't as "adviseur" nei de FS stjoerd waard op 'e missy.
  
  Yn 'e ûnderfining fan Drake wiene adviseurs meastentiids better oplaat ferzjes fan har bazen - spionnen yn skieppeklean, om sa te sizzen.
  
  Se rûnen lâns it strân yn 'e hite Hawaïaanske sinne, tritich heech oplate Special Forces-soldaten, foardat se in sêfte helling berikten, beskutte troch in baldak mei beammen.
  
  Hjir stoppe Thorsten Dahl harren. "Jo kenne de regels. Rêstich en fêst. Doel is in opslachromte. Foarút!"
  
  It beslút waard makke om it hûs fan 'e eardere lieder fan' e Servyske mafia mei maksimale krêft te slaan. De tiid wie ferskriklik tsjin har - har rivalen koene no ek de lokaasje fan 'e Valkyries witte, en de oerhân te krijen yn dizze race wie essensjeel.
  
  En yn syn regear wie Davor Babic gjin barmhertich persoan.
  
  Se klommen de helling op en rûnen oer de dyk, rjocht nei Babich syn persoanlike poarte. Net iens de wyn rekke har. De oanfal waard makke, en yn minder as in minút waarden de hege smeedizeren poarten fermindere ta stikken metaal. Se barsten troch de poarte en ferspraat oer it gebiet. Drake naam dekking efter in dikke palmbeam, bestudearre it iepen gazon dat liedt ta de massive moarmeren treppen. Oan har boppekant wie de yngong nei it hearehûs fan Babich. Oan beide kanten stiene grillige bylden en skatten fan de Hawaïaanske kultuer, sels in Moai-figuer fan Peaske-eilân.
  
  Noch gjin aktiviteit.
  
  De Servyske mafia-pensjonearre wie deadlik selsbetrouwen.
  
  De SAS-man, syn gesicht heal ferburgen, glide neist Drake.
  
  "Groete, âlde freon. Moaie dei, toch? Ik hâld derfan as direkte sinneljocht de linzen treft. Wells stjoert syn bêste winsken. "
  
  "Wêr is dy âlde gek?" Drake helle syn eagen net fan 'e tún.
  
  "Hy seit dat hy letter kontakt mei jo sil. Iets oer dat jo him in skoft skuldich binne."
  
  "Smoarch âlde bastard."
  
  "Wa is May?" - frege Kennedy. Se kamme it hier wer werom en droech in foarmleas legerunifoarm oer in broekpak. Se hie in pear Glocks.
  
  Drake, lykas gewoanlik, hie gjin wapens mei him, útsein foar syn spesjale doel mes.
  
  De nije SAS-man sei: "Alde Drake Flame is hjir. Noch wichtiger, wa bisto?"
  
  "Kom op jonges. Fokus op dit. Wy steane op it punt om ien fan 'e grutste oanfallen op boargers yn' e skiednis te lansearjen."
  
  "Burgerlik?" Kennedy froast. "As dizze man in boarger is, dan bin ik de kont fan Claudia Schiffer."
  
  Delta Team wie al op 'e treppen. Drake kaam út ûnderdûkt it momint dat se begûnen, en rûn oer de iepen grûn. Doe't er der healwei wie, begûnen de gjalp.
  
  Oan 'e boppekant fan' e trep ferskynden sifers, klaaid yn pakken, boksershorts en ôfsnien T-shirts.
  
  Seis koarte skots klonk. Seis lichems foelen libbenleas by de treppen del. Delta Team wie healwei boppe. Dringende gûlen kamen no earne foarút doe't Drake de ûnderkant fan 'e treppen berikte en nei rjochts krûpte, wêr't de bûgde stiennen reling wat mear dekking joech.
  
  In skot klonk, lûd, wat betsjutte dat it fan 'e Serven kaam. Drake draaide him om om Kennedy nochris te kontrolearjen, en stapte doe dûbeld nei boppen.
  
  Dêrbûten liedt in lyts stripe grint nei de yngong fan it hearehûs, dat tusken de beide helten fan it H-foarmige gebou lei. Bewapene manlju kamen út iepen doarren en út it slaan fan Frânske doarren oan beide kanten fan de yngong.
  
  Der binne tsientallen fan harren.
  
  Se wurde ferrast - mar regroepearje gau. Miskien net sa smûk nei alle gedachten. Drake seach wat der kaam en socht taflecht tusken in frjemde samling bylden. Uteinlik sleepte er Kennedy by it stik fan Peaske-eilân.
  
  In twadde letter waard it fjoer mei in masinegewear heard. Shocked bewakers sette lead gerdinen yn alle rjochtingen. Drake foel op syn mage doe't ferskate kûgels it stânbyld sloegen mei klappen.
  
  De bewakers rûnen nei foaren. Se waarden ynhierd spier, útkard mear foar harren brawny dommens dan harren yntellektuele feardichheden. Se rûnen rjocht yn 'e foarsichtige fjoerlinen fan 'e Delta-jonges en foelen, wriemend tusken streamen fan bloed.
  
  Glês briek efter harren.
  
  Ut de ruten fan it hearehûs waarden mear skots heard. De ûngelokkige Delta-soldaat krige in kûgel yn 'e nekke en foel fuortdaliks dea.
  
  Twa bewakers stroffelen op de bylden, ien fan harren rekke licht ferwûne. Drake tekene stil syn blêd en wachte oant ien fan harren om it stânbyld rûn.
  
  It lêste wat de ferwûne Serviër seach wie dat syn eigen bloed spruts doe't Drake syn kiel trochsnien hie. Kennedy skeat op de twadde Serviër, miste, dûkte doe foar dekking doe't er syn wapen ophelle.
  
  De hammer klikte leech.
  
  Kennedy kaam oerein. Oft it wapen ôfladen wie of net, se stie dochs tsjin in lilke tsjinstanner. De wachter swaaide de maaier, bûgde syn spieren.
  
  Kennedy stapte bûten berik, sprong doe foarút doe't syn momentum him bleatsteld liet. In flugge traap tsjin 'e liif en in earmtakke efter yn 'e nekke sloech him op 'e grûn. Hy rôle, it blêd ynienen yn 'e hân, en skeat yn in brede bôge. Kennedy luts krekt genôch werom om de deadlike tip har wang foarby te gean foardat se har nommele fingers yn syn luchtpijp dreau.
  
  Se hearde it sêfte kraakbeen brekke, hearde him begjinne te stikken.
  
  Se draaide har ôf. Hy wie klear. Se hie gjin winsk om him dea te sjen.
  
  Drake stie en seach. "Net min".
  
  "Miskien sille jo no ophâlde mei my te poppen."
  
  "Ik soe net..." Hy stoppe abrupt. Hy wie syn skamte mei moedich grutskens. "Der is neat better as in frou mei in gewear te sjen."
  
  "Makket net út". Kennedy krûpte efter de totempaal, in oare net-fan-plak eigenskip fan it hearehûs, en ûndersocht it toaniel.
  
  "Wy geane ús aparte wegen," sei se tsjin him. "Jo sille in opslachromte fine. Ik gean werom."
  
  Hy die in ridlik wurk om syn wifkjen te ferbergjen. "Bist it wis?"
  
  "Hey man, ik bin hjir in plysjeman, tink? Do bist in boarger. Doch sa't jo sein wurde."
  
  
  ***
  
  
  Drake seach doe't Kennedy nei rjochts krûpte, rjochting de efterkant fan it hearehûs, wêr't satellyttafersjoch in helipad en ferskate lege gebouwen toande. It SAS-team wie dêr al ynset en moast op dat stuit ynfiltrearje.
  
  Hy fûn syn blik slingerjend op har figuer, syn harsens woene ynienen dat de klean dy't se oan hie har kont sjen litte soe.
  
  De skok skodde him. Nederigens en ûnwissichheid kombinearre krêften yn syn holle, wêrtroch in draaikolk fan selstwifel ûntstie. Twa jier sûnt Alison ferliet, mear as sânhûndert dagen fan ynstabiliteit. Ungewoane djipten fan konstante dronkenens, folge troch fallisemint, en dan in stadich, hiel stadich opkomst nei normaal libben.
  
  Se binne der noch net iens. Nearne tichtby.
  
  Wie it syn kwetsberens praten?
  
  Plan b.
  
  Wurk by de hân. Besykje jo militêre fokus werom te krijen en lit it ferdomde sivile guod efkes efterlitte. Hy pakte de gewearen fan beide bewakers en krûpte tusken de bylden troch oant er oan 'e râne fan 'e grintwei stie. Hy seach trije doelen yn trije ferskillende finsters en skeat trije bursts yn flugge opienfolging.
  
  Twa gjalp en in gjalp. Net min. Doe't de oerbleaune kop wer útstie, op syk nei syn lokaasje, feroare Drake it yn in reade waas.
  
  Hy draafde doe, om op 'e knibbels te glipjen om krekt bûten de foarkant fan it hearehûs te stopjen, syn holle rekke it rûge stienwurk. Hy seach werom nei de Delta-ploech, dy't him haasten om yn te heljen. Hy knikte nei harren lieder.
  
  "Troch". Drake knikte nei de doar, doe nei rjochts. "Opslachromte."
  
  Se gongen nei binnen, Drake as lêste, drukten tsjin de krom fan 'e muorre. In brede smeedijzeren trep rûn foar har op nei it twadde nivo fan it hearehûs.
  
  Doe't se lâns de muorre kroepen, ferskynden mear Servjers op 'e boppeste ferdjipping balkon direkt boppe harren. Yn in momint waard it Delta-team in maklike proai.
  
  Mei nergens om hinne te gean, foel Drake op syn knibbels en iepene it fjoer.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy rûn nei de beamgrins dy't de bûtenmuorre fan it hearehûs begrinze en begûn rapper te bewegen. Yn in eachwink berikte se de efterkant fan it hûs foardat de gesichtleaze SAS-soldaat foar har op syn mage foel.
  
  As in knyn stie se roerleas, hypnotisearre troch de loop fan it gewear. Foar it earst yn moannen ferlieten alle gedachten fan Thomas Caleb har.
  
  "Crap!"
  
  "It is goed," sei in stim neist har rjochter ear. Se fielde it kâlde blêd mar millimeters fan har ôf. "Dit is Drake syn fûgel."
  
  De opmerking ferdriuwe har eangst. "De fûgel fan Drake? Ik bin fuort!"
  
  De man rûn har glimkjend foar. "No, dan, neffens jo presidint, is juffer Moore net wichtich. Ik soe my leaver goed foarstelle wolle, mar no is it net de tiid of it plak. Neam my Wells."
  
  Kennedy erkende de namme, mar sei neat mear doe't in grut team fan Britske soldaten materialisearre om har hinne en begûn it efterlitten fan tekens. De efterkant fan it pân fan Babich bestie út in enoarme patio omseame mei Yndiaanske stien, in swimbad fan Olympysk grutte omjûn troch lounge stuollen en wite cabanas, en ferskate squat, ûnsjogge gebouwen dy't net oerien mei de rest fan it dekor. Njonken it grutste gebou wie in sirkelfoarmige helikopter útrist mei in sivile helikopter.
  
  Nei jierren fan kuierjen troch de strjitten fan New York, moast Kennedy him ôffreegje oft kriminaliteit echt betellet. Dizze jonges en Caleb hawwe der foar betelle. Chuck Walker soe der foar betelle hawwe as Kennedy him net sjoen hie yn 'e bûse fan 'e stapel.
  
  De sinne loungers wiene fol. Ferskate healneaken manlju en froulju stiene no skrokken om har klean en besochten it oerstallige fleis te dekken. Kennedy merkte op dat guon âldere manlju de hippopotamushûd net kinne omgean, wylst de measte jonge froulju it mei mar twa hannen en in loftse beurt kinne dwaan.
  
  "Dizze minsken... litte wy se gasten neame... se binne wierskynlik gjin diel fan 'e Servyske groep," sei Wells rêstich yn 'e keelmikrofoan. "Nim se fuort," knikte er nei de trije liedende mannen. "De rest fan jo geane nei de seekant fan dizze gebouwen."
  
  Doe't de groep begon te ferdielen, barden ferskate dingen tagelyk. De helikopterblêden begûnen te draaien; de lûden fan syn motoren ferdronken daliks it gûlen fan de buert. Doe gie in djippe rommel, as it lûd fan in doar fan in rolluik, foarôfgeand oan it hommelse gebrul fan in machtige auto. Fan efter de seekant fan de ûnsjogge gebouwen ferskynde in wite stripe metaal - in Audi R8 dy't op topsnelheid fersnelle.
  
  Tsjin de tiid dat se de patio berikte, wie it in deadlike ton kûgels. It stoarte yn 'e ferbjustere SAS-soldaten, wêrtroch't se sprawling en tumbling troch de loft stjoerde. In oare auto ried efter him oan, dit kear swart en grutter.
  
  De blêden fan de helikopter begûnen hurder te draaien en de motoren begûnen te gûlen. De hiele masine skodde, klear foar opstijgen.
  
  Kennedy, ferbjustere, koe allinich harkje as Welles oarders rôp. Se flinched doe't de oerbleaune SAS soldaten iepene it fjoer.
  
  Alle hel bruts los yn 'e tún.
  
  De soldaten iepene it fjoer op 'e hurdrinnende Audi R8, kûgels piercing syn metalen lichem, piercing de fender hûd en doarren. De auto ried nei de hoeke fan it hûs, draaide op it lêste momint om in skerpe bocht te meitsjen.
  
  Grin skeat ûnder syn bannen út as lytse raketten.
  
  De kûgel sloech de foarrút, en ferniele it. De auto stoar letterlik midden yn 'e flecht, de motor stie stil doe't de bestjoerder swier achter it stjoer sakke.
  
  Kennedy rûn nei foaren, tilde syn pistoal op. "Net bewege!"
  
  Foardat se by de auto kaam, wie dúdlik dat de bestjoerder har ienige passazjier wie.
  
  Aas.
  
  De helikopter wie twa fuotten boppe de grûn, en draaide stadich. De SAS-soldaat rôp, mar sûnder echte lilkens yn syn stim. De twadde auto, in swarte fjouwer-doar Cadillac, ried no lâns it grutte swimbad, syn bannen smieten vloedgolven fan wetter yn alle rjochtingen. De ruten waarden fertsjustere. It is ûnmooglik om te bepalen wa't der binnen wie.
  
  De tredde motor startte, op it stuit út it sicht.
  
  De soldaten iepenen it fjoer op 'e Cadillac, wêrtroch't de bannen en de sjauffeur mei trije shots skea. De auto skeat út en de efterkant botste yn it swimbad. Wells en trije oare soldaten rûnen gûlend op him ta. Kennedy hold de eagen op 'e helikopter, mar lykas de Caddy wiene de ruten ûntrochsichtich.
  
  Kennedy teoretisearre dat dit allegear diel wie fan in útwurke ûntsnappingsplan. Mar wêr wie de echte Davor Babic?
  
  De helikopter begon heger te kommen. De SAS waard úteinlik wurch fan de warskôgings en skeat op de efterste rotor. De meunsterlike masine begûn te draaien, en doe knilde in man derûnder mei in granaatwerper klear.
  
  Wells berikte de Caddy. Der waarden twa skots slein. Kennedy hearde fia de mikrofoan dat Babich noch op frij wie. No kaam de tredde auto om 'e hoeke, de motor raasde as in Formule 1-racer, mar it wie in Bentley, grut en fet, syn oanwêzigens skriemde my út 'e wei!
  
  Kennedy sprong yn 'e beammen. Ferskate soldaten folgen har. Wells draaide him om en skeat trije flugge shots dy't rjochts fan 'e sydruten ôf sprongen.
  
  Bulletproof glês!
  
  "Dit is in lul!"
  
  De wurden waarden in fraksje fan in sekonde te let sprutsen om de helikopter te rêden - de granaat waard frijlitten - syn eksplosive lading eksplodearre op 'e boaiem fan' e helikopter. De helikopter bruts yn stikken, en fersprate oeral stikken metaal. In ferdraaid stik brutsen stiel stoarte rjocht yn it swimbad, en ferfong tûzenen literen wetter mei in geweldige krêft.
  
  Kennedy wachte oant de meunsterlike Bentley har foarby ried, en doe efterfolge. Fluch ôftrek fertelde har dat der mar ien kâns wie om de flechtsjende Serviër te fangen.
  
  Wells seach dit tagelyk en sprong yn aksje. De R8 wie folslein fersliten, mar de Caddy wie noch yntakt, syn tsjillen mar in inch ûnder wetter op 'e moarmeren stappen fan it swimbad.
  
  Wells en twa fan syn soldaten rûnen nei Caddy. Kennedy sette ôf yn hite efterfolging, besletten om oer te nimmen. Op dat stuit hearde men in nuvere sis fan lucht, as wie der in stoarm foarby, en ynienen eksplodearre de hoeke fan Babich syn hûs.
  
  "Oh myn God!" Wells foel yn 'e modder doe't sels syn rêst ferplettere waard. Debris fleach yn alle rjochtingen, reinde del op it swimbad en patio. Kennedy draaide. Se draaide de holle nei de kliffen.
  
  In swarte helikopter sweevde dêr, in figuer swaaide út syn iepen doar.
  
  "Fynsto it leuk?"
  
  Wells tilde de holle op. "Alicia Miles? Wat dogge jo yn 'e namme fan alles dat hillich is?"
  
  "Koe sels jo lytse ballen ôfskuorre mei dat skot, dy âlde fukker. Do stiest by my yn'e skuld. Alicia lake doe't de helikopter efkes oerein kaam foardat hy him omdraaide om de Bentley te jagen.
  
  De Kanadezen wiene hjir.
  
  
  ***
  
  
  Drake rôle nei foaren krekt foardat de muorre efter him feroare yn Switserske tsiis. Op syn minst ien kûgel fleach sa ticht dat er syn sonyske janken hearde. Hy die in front flip om op it perron ûnder it balkon te kommen tagelyk mei de measte fan it Delta-team. Doe't er dêr wie, rjochte er omheech en iepene it fjoer.
  
  Lykas ferwachte wie de balkonflier relatyf swak. It sjitten boppe stoppe en it skriemen begûn.
  
  De Deltakommandant swaaide mei de hân nei lofts yn de rjochting fan de opslach. Se rûnen gau troch twa moai ynrjochte mar lege keamers. De kommandant beweech har om te stopjen by ien dy't har satellyttafersjoch hie warskôge wat in bytsje spesjaal hie - in ferburgen ûndergrûnske keamer.
  
  Stungranaten waarden nei binnen smiten, folge troch Amerikaanske soldaten dy't frantysk gûlen om it desoriëntaasje-effekt ta te foegjen. Se wiene lykwols fuortdaliks dwaande mei man-oan-hân gefjochten troch in heal tsiental Servyske bewakers. Drake suchte en stapte nei binnen. Gaos en betizing folle de keamer fan ein oant ein. Hy knipperde en fûn himsels konfrontearre mei in geweldige wachter, dy't gnyske en burped foardat hy nei foaren sprong foar in bear-knuffel.
  
  Drake ûntwykte gau, sloech de nieren en sloech de sinneplexus mei in hurde hân mei in dolk. It minskebeest gyng net iens ôf.
  
  Doe tocht er oan it âlde siswize oer bargefjochten - as dyn tsjinstanner in slach nei de plexus nimt sûnder te krûpen, dan kinst better begjinne te rinnen, man, want do bist oant de nekke fan de stront...
  
  Drake luts him werom, bewege foarsichtich om syn bewegingleaze fijân hinne. De Servyske wie enoarm, mei lui fet oer fêste spieren, en in foarholle grut genôch om seis-inch betonblokken te smiten. De man beweech ûnhandich nei foaren, de earms breed. Ien slip en Drake soe wêze ferpletterd oan 'e dea, útperst en ferpletterd as in druif. Hy sidestapte fluch, feint nei rjochts en kaam mei trije snelle jabs nei foaren.
  
  Each. Ear. Kiel.
  
  Alle trije binne ferbûn. Doe't de Serviër syn eagen yn pine slút, útfierde Drake in risikofolle dummy yn in fleanende trap dy't genôch ympuls makke om sels dizze brontosaurus fan syn brede skonken te slaan.
  
  De man foel op 'e flier mei in lûd as in berch dy't ynstoarte. De skilderijen foelen fan de muorre. De krêft dy't er generearre út syn eigen efterút sprong sloech him bewusteloos doe't syn holle rekke it dek.
  
  Drake weage fierder de keamer yn. Twa Delta-jonges waarden fermoarde, mar alle Serven waarden neutralisearre. In diel fan 'e eastlike muorre swaaide iepen, en de measte Amerikanen stiene om 'e iepening hinne, mar gongen no stadichoan werom, flokte eangst.
  
  Drake hastich om by har te kommen, net by steat om te foarstellen wat koe hawwe feroarsake de Delta soldaat yn panyk. It earste wat er seach wiene stiennen treppen dy't nei in goed ferljochte ûndergrûnske keamer leine.
  
  De twadde wie in swarte Panter, stadich de treppen opklommen, mei syn brede mûle in rige vlymskerpe fangs.
  
  "Fuuuuck..." luts ien fan 'e Amerikanen. Drake koe it net mear iens wêze.
  
  De panter sisde, dûkte om te slaan. Drake luts him werom doe't it bist yn 'e loft sprong, 100 pûn fan deadlike spier yn in grime. Hy kaam op 'e boppeste trede telâne en besocht te hingjen, wylst hy syn hypnoatysk griene eagen op 'e weromlûkende soldaten hâlde.
  
  "Ik haatsje dit te dwaan," sei de Deltakommandant, en rikte mei syn gewear.
  
  "Wachtsje!" Drake seach wat flitsen yn it ljocht fan de lampen. "Wachtsje gewoan. Ferhúzje net."
  
  De panter stiek nei foaren. Delta Team hold him op in gewearpunt doe't hy tusken har troch gie, en snuurde minachtend nei de ûnbekwame Servyske bewakers doe't se de keamer ferlieten.
  
  "Wat de-?" ien fan 'e Amerikanen froast nei Drake.
  
  "Hasto it net sjoen? Hy hie in ketting oan mei diamanten. Ik nim oan dat sa'n kat, dy't yn sa'n hûs wennet, allinich traind is om oan te fallen as er de stim fan syn eigener heart.
  
  "Goeie oprop. Ik soe sa'n bist net deadzje wolle." De Deltakommandant swaaide nei de Serven. "Ik soe de hiele dei wille hawwe mei dizze bastards."
  
  Se begûnen de treppen del te rinnen, en lieten twa manlju op wacht. Drake wie de tredde dy't de ferwulftflier berikte, en wat er seach makke him fernuvere syn holle.
  
  "Hoe pervers binne dizze gekke bastards?"
  
  De keamer wie chock fol mei wat er koe allinnich omskriuwe as 'trofeeën'. Foarwerpen dy't Davor Babic weardefol achte om't se - yn syn perversjes - weardefol wiene foar oare minsken.Der wiene oeral kasten, grut en lyts, willekeurich ynrjochte.
  
  Tyrannosaurus rex kaakbeen. De ynskripsje njonken it wie 'From the Edgar Fillion Collection - Lifetime Award'. Dêrnjonken wie in ûnthullende foto fan 'e ferneamde aktrise mei it ynskripsje 'She wanted to live'. Dêrnjonken wie grienich rêstend op in brûnzen sokkel in mummifisearre hân identifisearre as 'District Attorney No. 3'.
  
  En safolle mear. Doe't Drake om 'e vitrines rûn, besocht om te gean mei syn morbide fassinaasje en konsintraasje, seach hy einlings de fantastyske objekten wêr't se nei sochten.
  
  Valkyries: In pear sniewite bylden monteard op in dik rûn blok. Beide skulptueren wiene sa'n fiif meter heech, mar it wie it geweldige detail yn har dat Drake syn azem naam. Twa boarstige froulju, neaken en lykje op de machtige amazones fan 'e âldheid, beide mei de skonken útinoar, as sieten se op wat. Wierskynlik in wjukken hynder, tocht Drake. Ben woe dat er mear wist, mar hy herinnerde him dat de Valkyries se brûkten om fan slach nei slach te fleanen. Hy fernaam de spieren ledematen, klassike gesichtsfunksjes en disconcerting hoarnen helmen.
  
  "Wow!" - rôp de keardel út Delta. "Ik winskje dat ik in six-pack fan dit hie."
  
  Noch mear ferteller, beide Valkyries wiisden nei boppen op wat ûnbekend mei har lofterhannen. Richting, sa't Drake no tocht, rjocht nei it Tomb of the Gods.
  
  As se Ragnarok mar fine kinne.
  
  Op dat stuit besocht ien fan de soldaten in item út de vitrine te heljen. In lûde klok klonk en de stielen poarte stoarte yn 'e basis fan 'e treppen yn, en blokkearre har útgong.
  
  De Amerikanen berikten fuortendaliks gasmaskers. Drake skodde de holle. "Meitsje dy gjin soargen. Iets fertelt my dat Babich it soarte fan bastard is dy't it leafst dat de dief libben en trapend wurdt fongen."
  
  De Deltakommandant seach nei de noch trillende balken. "Blaas dizze stokken yn stikken."
  
  
  ***
  
  
  Kennedy seach fernuvere nei de helikopter en de weromlûkende Bentley. Wells like ek yn de war doe't er nei de himel stoarre.
  
  "Bitch," Kennedy hearde him sykhelje. "Ik trainde har ferrekte goed. Hoe doarst se yn in ferrieder te feroarjen?"
  
  "Goed dat se fuort is," soarge Kennedy derfoar dat har hier noch hieltyd werombûn wie fan al dat springen en seach fuort doe't se seach dat in pear SAS-manlju har opsmiten. "Se hie hege grûn. No, as Drake en Delta Team de Valkyries hawwe ferovere, kinne wy sliepe wylst Alicia dwaande is mei Babich.
  
  Wells like as hy waard ferskuord tusken twa wichtige opsjes, mar sei neat doe't se rûnen om it hûs rjochting de haadyngong. Se seagen de helikopter draaie om frontaal yn botsing te kommen mei de Bentley. Schoten klonk en keatse fan de flechtsjende auto. Doe remme de auto ynienen hurd en kaam yn in grintwolk ta stilstân.
  
  In foarwerp siet út it rút stutsen.
  
  De helikopter stoarte út 'e loft, syn operator hie in hast boppenatuerlik sin, doe't in RPG oer de holle swaaide. Sadree't syn sleat de grûn rekke, streamden Kanadeeske hierlingen de doarren út. In sjitpartij bruts út.
  
  Kennedy tocht dat se Alicia Miles, in lenich figuer klaaid yn foarm-passende lichemswapens, seach yn 'e striid as de sprekwurdlike liuw. In bist boud foar de striid, ferlern yn it geweld en de grime fan alles. Nettsjinsteande harsels fielde Kennedy har bloed kâld rinne.
  
  Wie dit de eangst dy't se fielde?
  
  Foardat se der oer neitinke koe, foel in tinne figuer fan de tsjinoerstelde kant fan de helikopter. In figuer dy't se yn in momint herkende.
  
  Professor Parnevik!
  
  Hy hinke nei foaren, earst wifkjend, mar doe mei op 'e nij fêststeld, en krûpte op 't lêst doe't kûgels de loft boppe syn holle streake, ien dy't binnen in hânbreedte fan syn skedel passearre.
  
  Parnevik kaam úteinlik ticht genôch foar de SAS en Kennedy om him nei feiligens te lûken, de Kanadezen net bewust, folslein dwaande mei de striid
  
  "Dat is krekt," sei Wells, en wiisde nei it hûs. "Litte wy dit ôfmeitsje."
  
  
  ***
  
  
  Drake holp de Valkyries nei foaren te lûken, wylst in pear jonges in lyts bedrach fan eksplosiven oan it rooster hechtten. Se makken har paad lâns it smelle paad tusken de skriklike útstallings, besykje net te goed te sjen. Ien fan de Delta guys kaam werom út in spooky kontrôle in pear minuten lyn en rapportearre in swarte kiste sitten yn 'e rêch fan' e keamer.
  
  De sfear fan ferwachting duorre in folsleine tsien sekonden. It duorre soldaat logika om dit te stopjen. Hoe minder jo witte ...
  
  Dit is net mear Drake syn logika. Mar hy woe it serieus net witte. Hy knikte sels, as in gewoane boarger, doe't de traaljes útinoar waaiden.
  
  Sjitten waard heard út de keamer boppe. De Delta Guards stoarten de treppen del, dea yn bloedige gatten. De folgjende sekonde ferskynden in tsiental manlju bewapene mei masinegewearen boppe oan 'e trep.
  
  Outflanked en outgunned, bedekt fan in hegere útsjochpunt, wie Delta Team mislearre en wie no kwetsber. Drake gie stadich nei de kast en syn relative feiligens, besocht net te tinken oer de dommens fan sa fongen, en hoe't dit net bard wêze soe mei de SAS, en fertroude op it gelok dat dizze nije fijannen net soene wêze dom genôch om de Valkyries te sjitten.
  
  D'r wiene ferskate mominten fan ûnferbidlike spanning, belibbe yn ferstikkende stilte, oant in figuer de treppen delkaam. In figuer klaaid yn wyt en mei in wyt masker.
  
  Drake herkende him daliks. Deselde man dy't it Shield wûn op 'e York cat walk. De man seach er yn Apsall.
  
  "Ik ken dy," sykhelle er yn himsels, doe lûder. "De ferdomme Dútsers binne hjir."
  
  De man pakte in pistoal fan kaliber .45 en swaaide dêrmei om. "Lyt dyn wapen. Jim allegearre. No!"
  
  Arrogante stim. In stim dy't hearde ta glêde hannen, syn eigener hie echte macht, it soarte dat is skreaun op papier en jûn yn leden-allinne klups. De soarte fan persoan dy't gjin idee hie wat echt wrâlds wurk en ferfeelsumens wie. Miskien in bankier, berne yn 'e banksektor, of in politikus, de soan fan politisy.
  
  De Delta-mannen holden harren wapens fêst. Nimmen sei in wurd. De konfrontaasje wie driigjend.
  
  raasde de man wer, syn opfieding liet him net fan it gefaar witte.
  
  "Bisto dôf? sei ik no!"
  
  De stim fan 'e Teksaanske sei mei in tekenjende stim: "It sil net barre, bastard."
  
  "Mar ... mar ..." de man bleau fernuvere stil, en skuorde doe abrupt syn masker ôf. "Jo sille it dwaan!"
  
  Drake sakke hast yninoar. Ik ken dy! Abel Frey, Dútske moadeûntwerper. Shock wosken oer Drake as in giftige weach. It wie ûnmooglik. It wie as sjoen Taylor en Miley dêr boppe, giggling oer it oernimmen fan de wrâld.
  
  Frey moete Drake syn blik. "En do, Matt Drake!" syn hân mei it pistoal trille. "Do koste my hast alles! Ik sil har fan dy nimme. Ik sil it dwaan! En se sil betelje. Och, hoe sil se betelje!"
  
  
  Foardat er it realisearje koe, wiisde Frey it gewear tusken Drake syn eagen en skeat.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy rûn de keamer yn en seach de SAS-manlju op 'e knibbels fallen, roppen om stilte. Se seach foar har in groep maskere manlju, dy't lichemswapens droegen, har wapens rjochte op wat se allinich tinke koe dat it geheime ferwulft fan Davor Babic wie.
  
  Gelokkich hawwe de mannen harren net yn de gaten.
  
  Wells seach har werom en sei: "Wa?"
  
  Kennedy makke in betize gesicht. Hja hearde immen razen, hja koe syn sydprofyl sjen, .45 hy gyng troch mei de earms swaaiend. Doe't se hearde dat hy Matt Drake syn namme rôp, wist se, en Wells wist, en sekonden letter iepenen se fjoer.
  
  Tidens de sechtich sekonden fan it dêropfolgjende fjoergefjocht seach Kennedy it allegear yn slow motion. De man yn it wyt fjoer syn .45, har skot komt in split sekonde letter en lûkt oan 'e zoom fan syn jas as it troch it hingjende materiaal giet. Syn skrokken gesicht doe't er him omdraaide. Har molke, slap sêftens.
  
  Fergrieme man.
  
  Dan maskearre manlju spinnen en sjitten. SAS-soldaten jouwe goed pleatste slagen werom mei presyzje en kalmte. Mear fjoer komt út it ferwulft. Amerikaanske stimmen. Dútske stimmen. Stimmen yn it Ingelsk.
  
  Trage gaos, fergelykber mei de poëtyske yntonaasjes fan Taylor Swift, mongen mei de archaïske rock fan Metallica. Se sloech op syn minst twa Dútsers - de rest foel. De keardel yn it wyt rôp en swaaide mei syn earms, en twong syn ploech hastich werom te lûken. Kennedy seach dat se him bedekke en stjerre yn it proses, fallen út as rot út in wûne, mar de wûne libbe. Hy flechte úteinlik in efterkeamer yn en mar fjouwer fan syn mannen bleaunen yn libben.
  
  Kennedy raasde de hal yn wanhope troch mei in frjemde brok yn har kiel en in iiskâlde yn har hert, en realisearre net iens hoe benaud se wie, oant se Drake libben seach en in koele stream fan wille oer har fielde.
  
  
  ***
  
  
  Drake kaam oerein fan 'e flier, tankber dat Abel Frey syn doel sa wazig wie as syn begryp fan 'e realiteit. It earste wat er seach wie Kennedy de treppen del rûn, it twadde wie har gesicht doe't se nei him ta rûn.
  
  "Tankje God dat jo goed binne!" - rôp se út en knuffelde him foar't se har bedaring yntinke.
  
  Drake stoarre yn Wells 'wittende eagen foardat hy syn eigen slút. Hy omhelsde har efkes, fielde har slanke lichem, har machtige figuer, har breklik hert klopjend neist syn eigen. Har holle waard tsjin syn nekke drukke, de sensaasje prachtich genôch om syn synapsen te tinteljen.
  
  "Hé, it giet goed mei my. Jo?"
  
  Se luts fuort, glimkjend.
  
  Wells rûn nei har ta en ferburgen syn slûchslimme glimke in minút. "Drake. In nuver plak om wer te moetsjen, âlde keardel, net de hoekkroech yn Earl's Court dy't ik yn gedachten hie. Ik moat dy wat fertelle, Matt. Iets oer Mai."
  
  Drake waard daliks weromsmiten. Wells sei it alderlêste wat er ferwachte. In sekonde letter fernaam er Kennedy's ferdwinende glimlach en helle him byinoar. "Valkyries," sei er. "Kom op wylst wy de kâns hawwe."
  
  Mar de Deltakommandant organisearre dit al en rôp se op. "Dit is gjin Ingelân, jonges. Litte wy ferhúzje. Ik iet hast al it Hawaï dat ik op dizze fekânsje oan koe."
  
  
  NJOGGENENTWEINTICH
  
  
  
  LUCHTROMTE
  
  
  Drake, Kennedy en de rest fan it oanfalsteam moete Ben en Hayden ferskate oeren letter op in militêre basis by Honolulu.
  
  As de tiid gie. Der waard burokratyske rompslomp ôfsnien. Hobbelige diken binne ôfmakke. De regearingen kibbelden, sûden doe, en begûnen dan einlings te praten. De opstânsburokraten waarden pleatst mei it politike ekwivalint fan molke en huning.
  
  En it ein fan 'e wrâld kaam tichterby.
  
  Echte spilers prate, soargen en spekulearren, en sliepten yn gebouwen mei min airconditioning by Pearl Harbor. Drake naam fuortendaliks oan dat Ben syn betochtsume groet betsjutte dat se net folle foarútgong hienen te rapportearjen yn har syktocht nei it folgjende stik fan Odin - Syn eagen. Drake ferburgen syn ferrassing; hy leaude wier dat Ben syn ûnderfining en motivaasje no alle oanwizings soe hawwe oplost.
  
  Hayden, de betûfte assistint-sekretaris fan definsje, holp him, mar se makken net folle foarútgong.
  
  Har iennichste hoop wie dat de oare apokalyptyske dielnimmers - de Kanadezen en de Dútsers - it wat better dogge.
  
  Ben syn oandacht waard ynearsten ôflaat troch Drake syn iepenbiering.
  
  "Abel Frey? Dútske mastermind? Ferdwaal, klootzak."
  
  "Seriously, maat. Soe ik tsjin dy lizze?"
  
  "Sitearje Whitesnake net foar my, Matt. Jo witte, ús band hat problemen mei it útfieren fan har muzyk, en it is net grappich. Ik kin it gewoan net leauwe ... Abel Frey?"
  
  Drake suchte. "No, ik begjin wer. JA. Abel Frey."
  
  Kennedy stipe him. "Ik seach it en ik wol Drake noch sizze om op te hâlden mei ûnsin te praten. Dizze man is in klûs. Set yn de Dútske Alpen - "Party Castle". Supermodellen. Jild. Life of a Superstar."
  
  "Wyn, froulju en liet," sei Drake.
  
  "Hâld der op!" sei Ben. "Op in manier," mimere hy, "is it de perfekte omslach."
  
  "It is maklik om de ûnwittende minsken te ferrifeljen as jo ferneamd binne," stimde Drake yn. "Jo kinne jo bestimming kieze - wêr't jo ek hinne wolle. Smokkeljen moat maklik wêze foar dizze minsken. Fyn gewoan jo âlde artefakt, selektearje jo diplomatike aktetas en ..."
  
  "... Foegje dit yn." Kennedy einige soepel en draaide syn laitsjende eagen nei Ben.
  
  "Jo moatte ..." stammere er. "... Jimme moatte in ferdomme keamer krije."
  
  Op dat stuit kaam Wells oan. "Dit ding mei Abel Frey ... it is besletten om it no geheim te hâlden. Sjoch en wachtsje. Wy stasjonearje in leger om syn kastiel, mar jouwe him frij foar it gefal dat hy wat leart dat wy net witte."
  
  "Op it earste each klinkt dit ridlik," begon Drake, "mar ..."
  
  "Mar hy hat myn suster," sei Ben. Hayden tilde syn hân op om him te kalmearjen. "Se hawwe gelyk, Ben. Karin is feilich... foar no. De wrâld is net."
  
  Drake sloech syn eagen ticht, mar hold syn tonge yn. Jo sille neat berikke troch te protestearjen. It soe allinnich tsjinje om syn freon noch mear ôf te lieden. Noch ien kear hie hy problemen om Hayden te begripen. Wie it syn nijfûne sinisme dy't him ôffrete? Tocht se gau foar Ben, of tocht se wiis foar har regear?
  
  It antwurd wie yn alle gefallen itselde. Wachtsje.
  
  Drake feroare it ûnderwerp. Hy stiek in oare by it hert fan Ben. "Hoe giet it mei jo heit en mem?" - frege er foarsichtich. "Hawwe se al fêstlein?"
  
  Ben suchte pynlik. "Nee, freon. By de lêste oprop neamden se har, mar ik fertelde har dat se in twadde baan fûn hie. It sil helpe, Matt, mar net foar lang."
  
  "Wit ik". Drake seach nei Wells en Hayden. "As lieders hjir moatte jo twa helpe." Doe, sûnder op in antwurd te wachtsjen, sei er: "Wat nijs oer Heidi en de eagen fan Odin?"
  
  Ben skodde syn holle yn wearze. "In protte," klage er. "Der binne oeral fragminten. Hjir - harkje nei dit: om te drinken út 'e boarne fan Mimir - de boarne fan wiisheid yn Valhalla - moat elkenien in wichtich offer bringe. Ien offere syn eagen op, symbolisearret syn reewilligens om kennis te krijen oer eveneminten sawol aktueel as takomst. Nei't er dronken hie, foarseach er alle besikingen dy't minsken en goaden yn 'e ivichheid oangean soene. Mimir akseptearre de eagen fan Odin, en se lizze dêr sûnt dy tiid, in symboal dat sels God moat betelje foar in glimp fan hegere wiisheid.
  
  "Oké," Drake skodholle. "Standert histoarysk spul, huh?"
  
  "Rjochts. Mar dat is krekt hoe it is. De Poëtyske Edda, de Saga fan Flenrich, is in oare dy't ik oerset as "De protte paden fan Heidi." Se ferklearje wat der bard is, mar fertelle ús net wêr't de eagen no binne.
  
  "Yn Valhalla," makke Kennedy in grimas.
  
  "It is in Noarsk wurd foar Heaven."
  
  "Dan haw ik gjin kâns om se oait te finen."
  
  Drake tocht der oer nei. "En der is neat oars? Jezus, maat, dit is it lêste stik!"
  
  "Ik folge de reis fan Heidi - har reizen. Se besykje plakken dêr't wy witte oer en dan werom nei har hûs. Dit is gjin Playstation, maat. Gjin side-effekten, gjin ferburgen prestaasjes, gjin alternative paden, zilch. "
  
  Kennedy gie neist Ben sitten en smiet har hier. "Koe se twa stikken op ien plak sette?"
  
  "It is mooglik, mar it soe net goed passe by wat wy op it stuit witte. Oare oanwizings dy't yn 'e rin fan' e jierren folgen, wiisden allegear op ien fragmint op elke lokaasje.
  
  "Dus jo sizze dat dit ús oanwizing is?"
  
  "De kaai moat Valhalla wêze," sei Drake fluch. "Dit is de ienige sin dy't in plak oanjout. En ik herinner my dat jo wat earder sein hawwe oer Heidi dy't Odin fertelde dat se wist wêr't syn eagen ferburgen wiene, om't hy al syn geheimen fuortjoech doe't hy oan it krús hong.
  
  "Tree," - op dat stuit kaam Thorsten Dahl de keamer yn. De Sweed seach útput, wurcher fan de bestjoerlike kant fan syn baan as fan de fysike. "Ien hong oan 'e wrâldbeam."
  
  "Oops," mompele Drake. "Itselde ferhaal. Is it kofje?"
  
  "Macadamia," Dahl seach selsmoard. "It bêste dat Hawaï te bieden hat."
  
  "Ik tocht dat it spam wie," sei Kennedy, en toande har ferachting foar de New Yorker.
  
  "Spam is in protte leaf yn Hawaï," stimde Dahl ôf. "Mar kofje regelet alles. En de Kona macadamia-noot is kening.
  
  "Dus jo sizze dat Heidi wist wêr't Valhalla wie?" Hayden besocht har bêst om mear yn de war te sjen as skeptysk doe't Drake ien bewearre om har mear kofje te bringen.
  
  "Ja, mar Heidi wie in minske. Net God. Dus wat se ûnderfine soe soe in wrâldsk paradys wêze?
  
  "Sorry, man," grapte Kennedy. "Vegas waard net oprjochte oant 1905."
  
  "Nei Noarwegen." Drake tafoege, besykje net te glimkjen.
  
  Der folge stilte. Drake seach hoe't Ben alles wat hy oant no ta leard hie, mentaal besjogge. Kennedy knypte har lippen. Hayden naam de bak mei kofjemokken oan. Wells hie al lang weromlutsen nei in hoeke, dwaande as hy sliepte. Drake ûnthâlde syn yntrigearjende wurden - ik moat dy wat fertelle. Iets oer maaie.
  
  Der sil letter tiid foar wêze, as dat al is.
  
  Ben lake en skodde de holle. "It is ienfâldich. God, it is sa ienfâldich. De himel foar in persoan is ... har thús."
  
  "Krekt. It plak dêr't se wenne. Har doarp. Har kabine," befêstige Drake. "Myn gedachten ek."
  
  "De put fan Mimir leit yn it doarp Heidi!" Kennedy seach om him hinne, de opwining skynde yn har eagen, en stiek doe boartlik Drake mei de fûst. "Net min foar in ynfanterist."
  
  "Ik bin in echte harsens groeid sûnt ik ophâlde." Drake fernaam dat Wells in bytsje flinke. "De bêste beweging fan myn libben."
  
  Thorsten Dahl kaam oerein. "Dan nei Sweden foar it lêste diel." Hy like bliid om werom te wêzen yn syn heitelân. "Umm... wêr wie Heidi har hûs?"
  
  "Ostergotland," sei Ben sûnder te kontrolearjen. "Ek it hûs fan Beowulf en Grendel is in plak dêr't se noch prate oer meunsters dy't nachts troch de lannen roame."
  
  
  TRITICH
  
  
  
  LA VEREIN, DUITSLAND
  
  
  La Veraine, it Partijkastiel, lei súdlik fan München, tichtby de Beierske grins.
  
  Lykas in festing stie it healwei in sêfte berch, syn muorren raffele en sels bespuige mei pylken op ferskate plakken. Rûne tuorren dy't oan wjerskanten fan 'e bôge poarten opstean en in brede oprit lieten djoere auto's yn styl omheech lûke en har lêste prestaasjes sjen litte, wylst útsochte paparazzi knibbelen om se te fotografearjen.
  
  Abel Frey liedde de partij ien foar ien, lokwinske ferskate fan 'e wichtichste gasten en soarge derfoar dat syn modellen har gedrage lykas ferwachte fan har. In knypeach hjir, in murmeltsje dêr, sels de sa no en dan in grap makke dat se allegearre oan syn ferwachtings foldienen.
  
  Yn 'e partikuliere nissen die er as hy de wite dravers dy't op knibbelhege glêzen tafels leinen net seach, de bestjoerders bûgden mei strie yn 'e noas. Modellen en ferneamde jonge aktrises klaaid as poppe poppen makke fan satyn, seide en kant. Roze fleis, kreunen en it heady aroma fan lust. Fyftich-inch plasma panielen sjen litte MTV en hardcore porno.
  
  It Chateau wie fol mei live muzyk, mei Slash en Fergie dy't 'Beautiful Dangerous' op in poadium fierden fuort fan 'e dekadinte plakken - de upbeat rockmuzyk blaasde noch mear libben yn Frey's al dynamyske feest.
  
  De moadeûntwerper ferliet, ûngemurken troch elkenien, en gie de haadtrap op nei in stille fleugel fan it kastiel. Noch ien flecht en syn bewakers hiene in feilige doar efter him ticht, dy't allinnich tagonklik wie troch in toetskombinaasje en stimherkenning. Hy kaam yn in keamer fol mei kommunikaasjeapparatuer en in rige hege-definysje televyzjeskermen.
  
  Ien fan syn meast fertroude fans sei: "Krekt op tiid, hear. Alicia Miles praat oer in satellyttillefoan.
  
  "Geweldich, Hudson. Is it fersifere?"
  
  "Fansels, hear."
  
  Frey akseptearde it foarstelde apparaat, skuorre syn lippen om twongen te wurden om syn mûle sa ticht by it plak te bringen dêr't syn lakei al speeksel spuite.
  
  "Miles, dit is better lekker. Ik haw in hûs fol gasten om foar te soargjen." De leagen oer it gemak like him gjin útfining. It wie krekt wat dizze gjinien hoege te hearren.
  
  "In weardige bonus, soe ik sizze," klonk de goed pleatste Ingelske toan iroanysk. "Ik haw in webadres en wachtwurd om te sykjen nei Parnevik."
  
  "It is allegear diel fan 'e deal, Miles. En jo witte al dat d'r mar ien manier is om de bonus te krijen."
  
  "Is Milo der?" No is de toan feroare. Keelsnijder. Stouter...
  
  "Allinne ik en myn bêste fan."
  
  "Mmm... Noegje him ek út as jo wolle," feroare har stim. "Mar spitigernôch moat ik fluch wêze. Oanmelde by www.locatethepro.co.uk en fier it wachtwurd yn yn lytse letters: bonusmyles007,"lol. "Ik tocht dat jo it wol wurdearje kinne, Frey. It standert trackerformaat moat ferskine. Parnevik is programmearre as de fjirde. Jo moatte him oeral folgje kinne."
  
  Abel Frey salutearre swijend. Alicia Miles wie de bêste operative dy't hy ea brûkt hie. "Goed genôch, Miles. Sadree't jo eagen ûnder kontrôle binne, sille jo fan 'e riem wêze. Kom dan werom nei ús en bring de fragminten fan 'e Kanadezen. Dan sille wy... prate."
  
  De line gie dea. Frey sette syn mobile telefoan del, no bliid. "Oké, Hudson," sei er. "Start de auto. Stjoer elkenien daliks nei Ostergotland." It lêste stik wie binnen syn berik, lykas alle oare stikken as se de lêste spullen goed spile ha. "Milo wit wat te dwaan."
  
  Hy studearre in rige televyzjemonitors.
  
  "Wa fan harren is Captive 6 - Karin Blake?"
  
  Hudson kraste syn ûnfersoarge burd foardat hy swaaide. Frey bûgde nei foaren om it blonde famke te bestudearjen dat midden op har bêd siet, har skonken omheech nei it kin,
  
  Of, krekter sein, op it bêd sitten dat fan Frey hearde. En it iten fan Frey syn iten yn 'e opsletten en bewekke hutte dy't Frey bestelde. It brûken fan elektrisiteit dêr't Frey foar betelle.
  
  Oan 'e ankel sit in ketting dy't er ûntwurpen hat.
  
  No hearde se by him.
  
  "Stjoer de fideo daliks nei myn keamer op it grutte skerm. Fertel dan de chef om dêr iten te tsjinjen. Tsien minuten dêrnei haw ik myn martial arts-ekspert nedich. Hy bleau stil, tinkende.
  
  "Ken?"
  
  "Ja, deselde. Ik wol dat er der hinne giet en har skuon nimt. Neat oars foar no. Ik wol dat de psychologyske marteling lekker lang duorret oant dizze ferpletterd is. Ik wachtsje in dei en dan nim ik har wat wichtiger.""
  
  "En finzene 7?"
  
  "Dear God, Hudson, behannelje him goed, lykas jo josels behannelje. It bêste fan alles. Syn tiid om yndruk op ús te meitsjen komt tichterby ... "
  
  
  IENENTRITICH
  
  
  
  AIRSPACE OVER SWEDEN
  
  
  It fleantúch helle. Kennedy Moore waard wekker mei in start, oplucht om wekker te wurden troch de turbulinsje, de nije dei hie har eigen Dark Chaser fuortriden.
  
  Caleb bestie yn har dreamen krekt as yn 'e echte wrâld, mar yn 'e nacht fermoarde hy har kearen troch libbene kakkerlakken yn 'e kiel te skowen oant se ferstike en twongen waard om te kauwen en te slikken, har iennichste ferried pleage troch de horror yn har eagen , konstant oant de lêste spark gie út.
  
  Ynienen wekker en skuord út 'e ûnderbuik fan 'e hel, seach se mei wylde eagen om 'e kabine. It wie stil; boargers en soldaten sieten te sliepen of stil te praten. Sels Ben Blake foel yn 'e sliep mei syn laptop omklamme, de soargen linen net glêd út troch sliep en tragysk út syn plak op syn jongesgesicht.
  
  Doe seach se Drake en hy seach har oan. No fersterke syn soargenlinen syn al opfallende gesicht gewoan. Syn earlikens en selsleazens wiene fanselssprekkend, ûnmooglik te ferbergjen, mar de pine ferburgen efter syn kalmte makke dat se him treastje woe... de hiele nacht lang.
  
  Se glimke yn harsels. Mear dinosaurus rock referinsjes. De tiid fan Drake wie geweldich leuk. In momint gie foarby foar't se besefte dat har ynderlike glimke har eagen berikke koe, om't hy nei har glimke.
  
  En doe, foar it earst yn alle jierren sûnt se op 'e Akademy gie, betreurde se dat har oprop har easke om har persoanlikheid te deseksualisearjen. Se woe dat se wist hoe't se har hier sa stylearje moast. Se winsket dat se in bytsje mear Selma Blair wie en in bytsje minder Sandra Bullock.
  
  Dat alles sein hie, wie it dúdlik dat Drake har leuk hie.
  
  Se glimke werom nei him, mar op dat stuit helle it fleantúch wer en waard elkenien wekker. De piloat makke bekend dat se in oere flecht wiene fan har bestimming. Ben waard wekker en rûn as in zombie om wat oerbliuwende Kona-koffie te krijen. Thorsten Dahl gyng oerein en seach om him hinne.
  
  "Tiid om de grûn ynkringende radar oan te setten," sei er mei in heale glimke.
  
  Se waarden stjoerd om te fleanen oer Östergotland, rjochte op gebieten dêr't professor Parnevik en Ben leauden dat Heidi's doarp soe lizze. De earme heechlearaar hie dúdlik pine fan 'e ôfsnien tip fan syn finger en wie djip skrokken troch hoe herteleas syn pineur west hie, mar wie sa bliid as in pup as hy fertelde harren oer de kaart gravearre op it skyld fan Odin.
  
  It paad nei Ragnarok.
  
  Nei alle gedachten.
  
  Oant no ta hat nimmen it oersette kinnen. Wie dit noch in oare mislieding fan 'e kant fan Alicia Miles en har betize team?
  
  Doe't it fleantúch troch Dahl syn rûge perimeter bruts, wiisde er nei it byld dat op 'e televyzje fan it fleantúch ferskynde. Grûnpenetrearjende radar stjoerde koarte útbarsten fan radiogolven yn 'e grûn. As it rekke in begroeven foarwerp, grins, of leechte, it wjerspegele in byld yn syn werom sinjaal. Earst binne se dreech te identifisearjen, mar mei ûnderfining wurdt it makliker.
  
  Kennedy skodde de holle nei Dahl. "Hat it Sweedske leger alles?"
  
  "Dit soarte ding is nedich," fertelde Dahl har serieus. "Wy hawwe in hybride ferzje fan dizze masine dy't minen en ferburgen pipen detektearret. Hiel hege tech. "
  
  Dawn bruts oer de hoarizon, en doe waard it fuortdreaun troch rûge grize wolken doe't Parnevik in gjalp liet. "Hjir! Dit byld liket op in âlde Wytsingen delsetting. Sjogge jo de rûne bûtenrâne - dit binne de beskermjende muorren - en de rjochthoekige objekten fan binnen? Dat binne lytse wenningen."
  
  "Sa, lit ús it grutste hûs bepale..." begûn Ben hastich.
  
  "Nee," sei Parnevik. "Dit moat in mienskiplik langhûs wêze - in moetingsplak of feest. Heidi, as se hjir wier, soe it op ien nei grutste hûs hawwe.
  
  Doe't it fleantúch stadichoan delkaam, ferskynden dúdliker bylden. De delsetting waard al gau dúdlik markearre ferskate fuotten ûnder de grûn, en de op ien nei grutste hûs waard al gau sichtber.
  
  "Jo sjogge dit," Dahl wiisde nei in djippere kleur, sa flau dat it miskien net opmurken wurde soe útsein as immen der nei socht. "Dit betsjut dat der in leechte is, en it leit direkt ûnder it hûs fan Heidi. "Ferdomme," sei er en draaide him om. "Se boude har hûs krekt boppe de put fan Mimir!"
  
  
  TWAENTRITICH
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Doe't se op 'e grûn wiene en ferskate kilometers troch wiete greiden rûnen, bestelde Dahl in stop. Drake seach om him hinne nei wat er allinnich omskriuwe koe as, yn 'e nije Dino-Rock-geast dy't hy en Kennedy dielde, in bonte bemanning. De Sweden en SGG waarden fertsjintwurdige troch Thorsten Dahl en trije fan syn mannen, de SAS troch Wells en tsien soldaten. Ien waard efterlitten yn Hawaï, ferwûne. Delta Team waard fermindere ta seis minsken; doe wiene der Ben, Parnevik, Kennedy en hysels. Hayden bleau by it fleantúch.
  
  D'r wie gjin ien ûnder har dy't net yn 'e swierrichheden fan har taak wie. It feit dat it fleantúch wachte, folslein oanfierd en bewapene, mei de figueren oan board, klear om se oeral yn 'e wrâld te nimmen, beklamme allinich de earnst fan' e situaasje.
  
  "As it helpt," sei Dahl wylst elkenien him ôfwachtsjend oanseach, "Ik sjoch net hoe't se ús dizze kear kinne fine," wiisde er op. "Begjin mei it brûken fan ljochte eksplosiven om in pear fuotten del te heljen, dan is it tiid om te harkjen."
  
  "Wês foarsichtich," Parnevik wringe syn hannen. "Wy wolle gjin ynstoarten."
  
  "Do gjin soargen," sei Dahl fleurich. "Tusken de ferskate krêften hjir, tink ik dat wy in betûft team hawwe, professor."
  
  Der waerd in knorrige laitsjen. Drake ûndersocht har omjouwing. Se sette in brede perimeter op, wêrtroch't manlju boppe op ferskate heuvels efterlitten dy't de side omsingelen wêr't grûnpenetrearjende radar oanjûn dat in âld wachthûs eartiids stien hie. As it mar goed genôch wie foar de Wytsingen en alles ...
  
  De flakten wiene gersberch en kalm, de lichte wyn roerde amper de beammen dy't nei it easten fan har posysje groeiden. It begûn licht te dribbeljen en stoppe doe foardat it nochris besocht.
  
  Ben syn mobyl gie. Syn eagen krigen in spoekige blik. "Heit? Krekt drok. Ik belje dy werom by de skuorre. " Hy die it apparaat ticht, seach nei Drake. "Ik haw gjin tiid," mompele er. "Se witte al dat der wat bart, se witte gewoan net wat it is."
  
  Drake knikte en seach de earste eksploazje sûnder te knibbeljen. Gêrs, turf en smoargens fleagen de loft yn. Dit waard fuortendaliks folge troch in oare, wat djipper staking, en in twadde wolk kaam út 'e grûn.
  
  Ferskate manlju kamen donderend nei foaren, mei shovels hâlden wylst se wapens holden. Surrealistyske sêne.
  
  "Wês foarsichtich," mompele Parnevik. "Wy soene net wolle dat ien de fuotten wiet krijt." Hy gniisde as wie it de grutste grap yn de skiednis.
  
  In dúdliker oersjochbyld toande in gat ûnder Heidi's langhûs dat late ta in grutte grot. Dúdlik lei d'r mear as allinich in put, en it team fergien oan 'e kant fan foarsichtigens. It duorre noch in oere fan soarchfâldige ôfgraving en ferskate pauzes wylst Parnevik kraaide en studearre de ûntdutsen artefakten foardat se ferdwûn yn tinne loft.
  
  Drake brûkte dizze tiid om syn gedachten te organisearjen. Oant no ta fielde er dat er sûnder remmen op in rollercoaster west hie. Sels nei al dy jierren wie er noch mear wend oan it folgjen fan oarders dan it útfieren fan in plan fan aksje, dat hy hie mear tiid om te tinken nedich as bygelyks Ben Blake. Hy wist twa dingen foar wis - se wiene altyd efter, en harren fijannen twongen har te reagearjen op situaasjes ynstee fan skeppen; sûnder mis dit is in gefolch fan it feit dat se oangien dizze race efter harren tsjinstanners.
  
  No is it tiid om dizze race te winnen. Boppedat like se de iennichste fraksje te wêzen dy't wijd wie oan it rêden fan 'e wrâld ynstee fan it riskearjen.
  
  Leausto dus yn spoekferhalen? In âlde stim flústere yn syn geast.
  
  Nee, hy antwurde op deselde wize as doe. Mar ik leau yn horrorferhalen...
  
  Tidens syn lêste missy as lid fan 'e geheime SRT, in spesjale ienheid fan 'e SAS, stroffele hy en trije oare leden fan syn team, wêrûnder Alicia Miles, op in ôfstân doarp yn Noard-Irak, wêrfan de ynwenners martele en fermoarde waarden. Oannommen fan it fanselssprekkende, wat se ûndersochten ... wie Britske en Frânske soldaten te finen dy't noch yn 'e rin fan har ferhoar wiene.
  
  Wat folge, fertsjustere de rest fan Matt Drake's dagen op ierde. Bline troch grime, stoppe hy en de oare twa teamleden de marteling.
  
  In oar 'freonlik fjoer'-ynsidint ûnder in protte.
  
  Alicia Miles stie en seach, ûnbesmetten troch alle eigenaardichheden op ien of oare manier. Se koe de marteling net stopje, en se koe de dea fan 'e martelers net stopje. Mar se folge de oarders fan har kommandant.
  
  Matt Drake.
  
  Hjirnei einige it libben fan 'e soldaat foar him, alle romantyske relaasjes dy't se stipe waarden yn stikken slein. Mar it ferlitten fan 'e tsjinst betsjutte net dat de oantinkens ferdwûnen. Syn frou makke him nacht op nacht wekker en glied doe út har switdrenke bêd, gûlend nei ûnderen doe't er wegere te bekennen.
  
  No seach er Kennedy tsjin him stean, glimkjend as siet se op in fleantúch. Har hier hong los en har gesicht waard mei har glimke libbendich en mislik. Sintrearre eagen en Victoria's Secret-lichem kombineare mei learaardekorum en saaklike beheining. Hiel mingd.
  
  Hy gnyske werom. Thorsten Dahl rôp: "Gean djip yn it lêzen! Wy hawwe in gids nedich foar de Descendants."
  
  Doe't Ben him frege wat Descender wie, gnyske er gewoan. "Rjochtstreeks út Hollywood leginde, myn freon. Unthâld hoe't in dief sprong fan in gebou en syn sprong waard oanpast oan de millimeter foardat syn fal waard stoppe? No, de Blue Diamond Lander is it apparaat dat se brûke. "
  
  "Koel".
  
  Drake fernaam dat syn âlde kommandant stadich rûn rûn en naam de oanbeane fles kofje. Dit petear hat al in skoft yn it meitsjen west. Drake woe it einigje.
  
  "Mei?" Hy frege, en liet de lippen stevich op 'e grûn sakje, sadat nimmen syn fraach ferstean soe.
  
  "Hm?" - Ik frege.
  
  "Fertel it my gewoan".
  
  "Goedens genedich, dude, nei it dúdlike gebrek oan ynformaasje dy't jo jouwe oangeande jo âlde hobby, kin ik no amper rekkenje op it jaan fan freebies, kin ik?"
  
  Drake koe net oars as in glimke ûnderdrukke. "Do bist in smoarge âld man, witst dat?"
  
  "Dit is wat my oan 'e top fan myn spultsje hâldt. Fertel my no in ferhaal fan ien fan har geheime misjes - elk fan har.
  
  "No ... ik kin jo kâns hjir blaze en jo wat tam jaan," sei Drake. "Of jo kinne wachtsje oant dit alles foarby is en ik sil jo it goud jaan ... jo witte de iennichste."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Doe't Mai undercover gie op 'e grutste cosplay-konvinsje fan Japan om de Fuchu Triads te ynfiltrearjen en te arrestearjen dy't destiids de porno-yndustry rûnen.
  
  Wells like as wie er op it punt om in oanfal te hawwen. "Jezus, Drake. Do bist in idioat. Okee dan, mar fertrou my, jo binne my no skuldich," hy naam in sykheljen. "De Japanners sleepten har gewoan út Hong Kong, krekt ûnder in falske identiteit, sûnder warskôging, en ferneatigden de omslach dy't se twa jier lang boud hie."
  
  Drake joech him in iepen mûle, ûnleauwe blik. "Nea".
  
  "Myn wurden ek."
  
  "Wêrom?"
  
  "Ek myn folgjende fraach. Mar, Drake, is it net dúdlik?"
  
  Drake tocht der oer nei. "Allinich dat se de bêste is dy't se hawwe. It bêste dat se ea hân hawwe. En se moatte der wanhopich foar wêze."
  
  "Wy hawwe al sa'n fyftjin oeren oproppen fan har ôfdieling fan justysje en minister-presidinten, krekt lykas de Yankees. Se sille ús alles tajaan - se hawwe har stjoerd om La Veraine te ferkennen, om't dat de ienige ferbining is dy't se fûn hawwe mei dizze puinhoop dy't al eskalearre is ta it grutste evenemint dat op it stuit op 'e planeet bart. It is mar in kwestje fan oeren foardat wy twongen wurde om har te bekennen."
  
  Drake froast. "Is d'r gjin reden om no net te bekennen? Maaie soe in fantastyske oanwinst wêze."
  
  "Ik bin it iens, maat, mar regearingen binne regearingen, en oft de wrâld yn gefaar is of net, se wolle har lytse spultsjes spylje, net?"
  
  Drake wiisde nei in gat yn 'e grûn. "It liket derop dat se klear binne."
  
  
  ***
  
  
  Drake syn ôfstamming taryf waard ynsteld op 126 fuotten. Yn syn hân waard in apparaat mei de namme quick release muzzle pleatst en hy krige in rêchsek. Hy helle in brânwachthelm mei in zaklamp oan 'e holle en rommele troch syn rêchsek. In grutte zaklamp, in soerstoftank, in wapen, iten, wetter, in radio, earste helpferliening - alles wat hy nedich is foar grot. Hy luts in pear swiere wanten oan en rûn nei de râne fan de put.
  
  "Geronimo?" hy frege Kennedy, dy't boppe bleau by Ben en de Professor, om te helpen harren perimeter te kontrolearjen.
  
  "Of pak jo enkels, stek jo kont út en hoopje," sei se.
  
  Drake gniisde kwea oan har, "Wy komme hjir letter op werom," sei er en sprong yn it tsjuster.
  
  Hy fielde fuortendaliks de reade diamant loslitte. De snelheid fan syn fal fermindere doe't er foel, en syn lytse tsjil tikte hûndert kear per sekonde. De muorren fan de put - gelokkich no droech - flitsen yn kaleidoskopyske flitsen foarby, lykas yn in âld swartwyt filmke. Uteinlik fertrage de delgong ta in krûp, en Drake fielde dat syn learzens sêft fan 'e hurde rots sprongen. Hy knypte de mûle en fielde hoe't de trekker út syn riem loslitte. Drake besjogge it proses om him yn in Ascendant te feroarjen foardat hy oergie nei wêr't Dal en in heal tsiental manlju stiene te wachtsjen.
  
  De flier krapte alarmearjend, mar hy skreau it oan mummifisearre ôffal.
  
  "Dizze grot is frjemd lyts yn ferliking mei wat wy seagen op grûn penetrerende radar," sei Dahl. "Hy koe misrekkene hawwe. Spreid út en sykje... in tunnel... of soksawat."
  
  De Sweed skodholle, amusearre troch syn eigen ûnwittendheid. Drake like it. Hy rûn stadich om 'e grot hinne, bestudearre de ûngelikense muorren en triljen, nettsjinsteande de dikke mantel dy't him jûn waard. Tûzenen tonnen rots en ierde drukten op him del, en hjir wie er, en besocht djipper yn te dringen. Foar him klonk it as in soldatelibben.
  
  Dahl kommunisearre mei Parnevik fia twa-wei videophone. De professor rôp safolle 'suggestjes' dat Dahl it lûd nei twa minuten útsette. De soldaten trapen om 'e grot hinne oant ien fan 'e Delta-jonges rôp: "Ik haw hjir skilderijen. Hoewol it in lyts ding is."
  
  Dahl die de fideofoan út. Parnevik syn stim klonk lûd en dúdlik, en doe stoppe doe't Dahl brocht de mobile telefoan oan 'e muorre.
  
  "Sjochsto dit?"
  
  "Ja! It ar bra! Beha!" Parnevik ferlear syn Ingelsk fan opwining. "Walknott... mmm... in knoop fermoarde krigers. Dit is it symboal fan Odin, de trijehoeke, of Borromeyske trijehoek, ferbûn mei it idee fan glorieuze dea yn 'e striid."
  
  Drake skodde de holle. "Bloody Vikings."
  
  "Dit symboal wurdt faak fûn op 'byldstiennen' dy't de dea fan heldhaftige krigers ôfbyldzje dy't mei boat of op hynder reizgje nei Valhalla - Odin's paleis. Dit fersterket it idee fierder dat wy in wrâldske Valhalla fûn hawwe."
  
  "Sorry dat ik jo parade bedjerre, maat," sei de rjochtlinige SAS-man, "mar dizze muorre is sa dik as myn skoanmem."
  
  Se diene allegear in stap werom, flikkeren har helmljochten oer it ûnoantaaste oerflak.
  
  "It moat in falske muorre wêze." De keardel raasde hast fan opwining. "It moat wêze!"
  
  "Wachtsje," hearde Drake de jonge stim fan Ben. "It seit ek dat Valknoth ek wol de Death Knot neamd wurdt, in symboal fan 'e oanhingers fan Odin dy't in oanstriid hienen foar gewelddiedige dea. Ik leau echt dat dit in warskôging kin wêze. "
  
  "Bolleshit". Drake syn sucht wie oprjocht.
  
  "Hjir is in gedachte, jonges," kaam Kennedy syn stim. "Hoe sit it mei in yngeande ynspeksje fan alle muorren. As jo mear Walknotts krije, mar dan in lege muorre fine, soe ik dizze kieze."
  
  "Mak foar jo te sizzen," mompele Drake. "Dêr boppe wêze en alles."
  
  Se splitten op, kammen de rotsige muorren tomme foar tomme. Se skraben ieuwen stof fuort, skuorden spinnenwebben oan 'e kant en rieden skimmel fuort. Uteinlik fûnen se noch trije Valknots.
  
  "Geweldich," sei Drake. "It binne fjouwer muorren, fjouwer knoestige dingen. Wat dogge wy no?"
  
  "Binne se allegear identyk?" - frege de professor fernuvere.
  
  Ien fan de soldaten liet in byld fan Parnevik op it fideofoanskerm sjen. "No, ik wit net oer jim, mar ik bin der wis fan dat ik nocht bin om nei him te harkjen. De ferrekte Sweed soe ús al lang lyn ôfmakke hawwe."
  
  "Wachtsje," sei Ben syn stim. "De eagen binne yn Mimir syn put, net ..." syn stim wie ferlern efter it sis fan statyske, en doe waard it skerm tsjuster. Dahl skodde it, die it oan en út, mar sûnder nut.
  
  "Krap. Wat besocht er te sizzen?
  
  Drake wie op it punt om te rieden doe't de fideofoan wer ta libben kaam en Ben syn gesicht fol it skerm. "Ik wit net wat der bard is. Mar harkje - de eagen binne yn Mimir syn put, net yn 'e grot dêrûnder. Begripe?"
  
  "Ja. Dus wy passearren se op 'e wei nei ûnderen?"
  
  "Ik tink it wol".
  
  "Wêrom?" frege Dahl ûnleauwe. "Wêrom is dizze grot dan hielendal makke? En de grûn ynkringende radar liet dúdlik sjen dat der in geweldige romte ûnder wie. Fansels moast it Stik der del."
  
  "Utsein -" Drake fielde in skriklike kjeld. "Behalven as dit plak in trap is."
  
  Dahl seach ynienen ûnwis. "Hoesa?"
  
  "Is dizze romte ûnder ús? Wat as it in boaiemleaze put is?"
  
  "Dit betsjut dat jo op in klaaikessen steane!" De keardel raasde yn ôfgriis. "Trap! It kin elk momint ynstoarte. Kom der no út!"
  
  Se stoarre elkoar oan foar ien einleaze momint fan wanhopige stjerlikheid. Hja woenen allegearre sa min libje. En doe feroare alles. Wat eartiids in barst yn de betonnen flier wie, wie no in barsten hurd paniel. Dit nuvere skuorgelûd wie net fan 'e ferpleatsing fan 'e stien, mar fan it feit dat de flier stadichoan spjalte fan ein ta ein.
  
  Mei in einleaze put derûnder....
  
  De seis manlju rieden fûl op 'e twa Ascendants. Doe't se dêr kamen, noch yn libben, rôp Dahl om de oarder te herstellen.
  
  "Jo geane earst. Om Gods wille, wês hurd."
  
  "En ûnderweis omheech," kommentearre Parnevik, "wês foaral bewust fan jo omjouwing. Wy wolle it artefakt net misse."
  
  "Wês gjin idioat, Parnevik." Dahl wie bûten himsels mei foarboaden. Drake hie him noch noait sa earder sjoen. "De lêste twa fan ús sille kontrolearje as wy gean," sei er, en stoarjend nei Drake. "It binne do en ik".
  
  De fideofoan pipte wer en gie út. Dahl skodde it as besocht er him te stroffeljen. "Ferdomd troch de Yankees, sûnder twifel."
  
  It duorre it earste pear trije minuten om grûnnivo te berikken. Dan noch trije foar it twadde pear. Drake tocht oan alle dingen dy't yn seis minuten barre kinne - in libbenslange ûnderfining, of hielendal neat. Foar him wie it de lêste. Neat oars as it kreakjen fan klaai, it kreunen fan ferskowende stien, it kreakjen fan it tafal, it besluten oft er him mei libben of dea beleanje sil.
  
  De flier ûnder it earste symboal dat se fûnen wie ynstoart. Der wie gjin warskôging; as hie de flier gewoan de spoek opjûn en yn it ferjit rekke. Drake klom sa fier de put op as er koe. It balansearre op 'e kanten ynstee fan op' e breklike flier fan 'e grot. Dahl knuffelde oan 'e oare kant fan 'e put, mei beide hannen in stik grien twijn omklamme, de ring oan syn troufinger wjerspegele de lantearn op Drake syn helm.
  
  Drake seach op, op syk nei alle sterke stikjes tou dy't se oan har harnassen heakje koene. Doe hearde er Dahl roppen: "Shit!" en seach krekt op 'e tiid del om te sjen hoe't de fideofoan fan ein oant ein draaide yn goddeleaze stadige beweging foardat se mei in knyn op 'e grotflier foelen.
  
  Ferswakke joech de hurde skiif wei, en foel yn in swart gat lykas Drake syn âlde dreamen om in famylje te begjinnen. In stoarm kaam nei harren ta, dy't troebele loft, fol mei ûnútspreklike tsjusternis, frijlitten út it plak dêr't de bline skepsels ferburgen en glijden.
  
  En, nei ûnderen te sjen yn dy ôfgrûn fan nammeleaze skaad, ûntduts Drake syn jeugdleauwe yn meunsters.
  
  Der wie in flau glidend lûd, en in tou kaam fan boppen del, flapperjend. Drake pakte it tankber en hechte it oan syn harnas. Dahl die itselde, seach identyk wyt út, en se drukten beide op har respektive knoppen.
  
  Drake seach nei de hichtemeter. Hy bestudearre syn helte fan 'e put, wylst Dahl it oan 'e oare kant kopiearre. Ferskate kearen bleauwen se stean en bûgden har nei foaren om neier te sjen, mar elke kear fûnen se neat. Hûndert foet gongen, en doe njoggentich. Drake skuorde syn hannen bloedich, mar fûn neat. Se rûnen fierder, no fyftich meter, en doe seach Drake it ûntbrekken fan ljocht, in dimmenens dy't gewoan it ljocht opsloech dat er op har smiet.
  
  In breed houten boerd, oan 'e rânen bûgd, ûnoantaaste troch focht of skimmel. Drake koe de skilderijen op it oerflak sjen en it duorre in skoft om de helm goed te pleatsen.
  
  Mar doe't hy it die...
  
  Eyes. In symboalysk byld fan Odin syn eagen, út hout útsnien en hjir efterlitten... troch wa?
  
  Troch Odin sels? Tûzenen jierren lyn? Auteur: Heidi? Wie it min of mear oannimlik?
  
  Dahl smiet in eangstige blik del. "Om 'e wille fan ús allegearre, Drake, lit dit net litte."
  
  
  TRIJEËNTRITICH
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  Drake kaam út de put fan Mimir, mei de houten tablet heech as in trofee. Foardat er in wurd útsprekke koe, waard er rûchwei út syn harnas lutsen en op 'e grûn smiten.
  
  "Hey, kalmearje ..." Hy seach de romp fan 'e dreammasine út Hongkong del, ien fan 'e nije. Hy rôle in bytsje en seach deade en stjerrende soldaten op it gers lizzen - Delta, SGG, SAS - en efter harren Kennedy, knibbeljend mei in gewear op har holle rjochte.
  
  Seach Ben twongen om rjochtop te stean yn in chokehold, Alicia Miles har genedeleaze hannen gripen syn nekke strak oan. It hert fan Drake bruts hast doe't er seach dat Ben syn mobyltsje noch yn 'e hân hie. Klimmende oant myn lêste azem ...
  
  "Lit de Brit stean," kaam de Kanadeeske Colby Taylor yn Drake's sicht. "Lit him sjen dat syn freonen stjerre - bewiis dat ik elk diel fan him kin nimme foardat ik syn libben nim."
  
  Drake liet it fjoer fan 'e striid yn syn ledematen sipelje. "Alles wat jo bewize is dat dit plak libbet oan wat it seit yn 'e ferrekte gids - dat it in lân fan meunsters is."
  
  "Hoe poëtysk," sei de miljardêr. "En it is wier. Jou my de eagen." Hy helle de hannen út as in bern dat om mear frege. De hiersoldaat stjoerde in byld fan Odin syn eagen oer. "Moai. Dat is genôch. Dus wêr is dyn fleantúch, Drake? Ik wol stikken fan dy en kom dan út dit strontgat."
  
  "Jo sille neat berikke sûnder it skyld," sei Drake ... it earste ding dat yn syn gedachten kaam. "En dan útfine hoe't it in kaart wurdt foar Ragnarok."
  
  "Nar," Taylor lake walgelijk. "De iennichste reden dat wy hjir hjoed binne en noch gjin tweintich jier lyn is om't it skyld pas koartlyn fûn waard. Ik bin der wis fan dat jo dit al witte. Besykje jo my te fertragen? Tinksto dat ik opglide en dy noch in kâns jou? No, hear Drake, lit my it jo fertelle. Sy..." hy wiisde nei Alicia, "se glydt net. Sy. . hurde gouden kont, dat is se!"
  
  Drake seach hoe't syn eardere kollega Ben fermoarde. "Se sil jo ferkeapje oan de heechste bieder."
  
  "Ik bin de heechste bieder, jo folsleine stik stront."
  
  En troch de wil fan 'e Providence hat ien profitearre fan dit momint om in kûgel te sjitten. It skot galmde lûd troch de bosk. Ien fan Taylor's hiersoldaten stoarte yninoar mei in nij tredde each, stoar fuortdaliks.
  
  Colby Taylor seach in sekonde ongelooflijk. Hy like as wie Bryan Adams krekt út 'e bosk sprongen en begûn te spyljen "Summer of '69". Syn eagen feroare yn skûtsjes. Doe botste ien fan syn hierlingen op him, en sloech him op 'e grûn, de hiersoldaat bliedend, razend en wraksele, stjerrende. Drake wie yn in momint oan har kant, wylst lead de loft boppe har skuorde.
  
  Alles barde tagelyk. Kennedy smiet har lichem nei boppen. De top fan har skedel wie sa fêst yn kontakt mei it kin fan 'e bewaker dy't har bedekte dat hy net iens realisearre wat der bard wie. Instant ophingje.
  
  In barrage kûgels fleach hinne en wer; de hierlingen, fongen yn it iepen, waarden ferneatige.
  
  Thorsten Dahl waard befrijd doe't de hiersoldaat dy't him fêsthâlde, trijekwart fan syn holle ferlear nei it tredde skot dat út it gewear galmde. De SGG-kommandant kaam professor Parnevik oan as in krab en begûn de âld man nei in steapel boskjes te slepen.
  
  Drake syn earste gedachte wie oer Ben. Doe't hy ree om in wanhopige weddenskip te meitsjen, skodde ûnleauwe him as in tûzenwatt elektromagnetyske puls. Alicia smiet de jonge oan 'e kant en gong op Drake sels foarút. Ynienen kaam der in gewear yn har hân; it makke net út hokker. Se wie like deadlik mei beide.
  
  Se pakte it op, rjochte har op.
  
  Drake spriek syn earmen út nei de kanten yn in ferlegen gebeart. Wêrom?
  
  Har glimke wie fleurich, as dy fan in demon dy't ûnoantaaste fleis ûntdutsen hat yn in kelder dat hy tocht dat it al lang konsumearre wie.
  
  Se helle de trekker yn. Drake knikte, ferwachte waarmte en dan dommens en doe pine, mar syn geastlike each helle syn harsens en hy seach dat se har doel op it lêste momint feroare hie ... Taylor. Lit ús gjin risiko's nimme.
  
  Twa SAS-soldaten en twa Delta-mariniers oerlibbe. De SAS pakte Ben en sleepte him fuort. Wat wie oerbleaun fan Delta Team ree om werom fjoer op in tichtby lizzende boskje beammen.
  
  Mear sjitten gongen. De Delta keardel kearde en foel. De oare krûpte op 'e mage nei wêr't Wells fallen wie, oan 'e oare kant fan Mimir's Well. Wells's neigeande lichem skodde doe't de Amerikaan him fuorthelle, bewiis dat hy libbe.
  
  De folgjende pear minuten ferrûnen yn in wazige. Alicia raasde yn lilkens en sprong efter de Amerikaanske soldaat oan. Doe't er har omdraaide en har mei de fûsten konfrontearre, bleau se in sekonde stean.
  
  "Dyk fuort," hearde Drake har sizzen. "Gean gewoan fuort."
  
  "Ik sil dizze man net efterlitte."
  
  "Jo Amerikanen, jou it gewoan in rêst," sei se foardat se alle hel loslitte. De bêste spiler fan Amearika stapte werom, stroffele troch it dikke gers, hâldde earst oan ien earm en wankele doe't it brutsen wie foardat it sicht yn ien each ferlern en úteinlik ynstoarte sûnder sels te knibbeljen.
  
  Drake raasde, rûn nei Alicia doe't se Wells by de kraach ophelle.
  
  "Binne jo gek?" - hy âle. "Binne jo folslein gek?"
  
  "Hy giet de put yn," Alicia har eagen wiene moardnerich. "Jo kinne mei him meidwaan of net, Drake. Dyn beslút."
  
  "Wêrom yn 'e namme fan God? Wêrom?"
  
  "Op in dei, Drake. Op in dei, as jo dit oerlibje, sille jo it witte."
  
  Drake stoppe om syn azem te heljen. Wat bedoelde se? Mar no de konsintraasje ferlieze soe de dea sa wis útnoegje as hie er selsmoard pleegd. Hy rôp op syn training oantinkens, syn geast, al syn SAS-feardigens. Hy sloech har mei in rjochte boksslach, in jab, in krús. Se gie tsjin, soarge derfoar dat se elke kear mei ferpletterjende krêft syn pols sloech, mar no wie er hiel ticht.
  
  Wêr't er wêze woe.
  
  Hy wiisde mei de finger nei har nekke. Se die in sydstap, direkt yn syn opkommende knibbel, rjochte op it brekken fan in pear ribben en fertrage har fal.
  
  Mar se rôle tusken syn knibbels oant se skokkend tichteby wiene, sintimeter útinoar, each yn each.
  
  Enorme eagen. Prachtige eagen.
  
  Se hearden ta ien fan 'e grutste rôfdieren fan 'e wrâld.
  
  "Do bist sa swak as in rieten poppe, Matt."
  
  Har flústerjen kjeld syn bonken doe't se nei foaren stapte, har earm útstutsen en him yn 'e loft smiet. Hy kaam út adem op 'e rêch telâne. Net iens in sekonde letter wie se boppe op him, de knibbels sloegen yn syn sinne plexus, de foarholle smakke tsjin syn eigen, wêrtroch't er stjerren seach.
  
  Se seach elkoar wer yn 'e eagen, flústere: "Lizze."
  
  Mar it wie net hy dy't de kar meitsje moast. It wie alles wat er dwaan koe om syn hân op te heffen, nei de kant te rôlen om te sjen hoe't se de healbewuste Wells heal sleepte nei de râne fan 'e boaiemleaze put bekend as Mimir's Well.
  
  Drake raasde, wraksele op syn knibbels. Ferlegen troch de nederlaach, skrokken troch hoefolle foardielen hy ferlern hie sûnt hy by it minsklik ras kaam, koe hy allinich sjen.
  
  Alicia rôle Wells oer de râne fan de put. De SAS-kommandant rôp net iens.
  
  Drake swaaide doe't er oerein kaam, holle en lichem gûlend. Alicia benadere Colby Taylor, noch sa fris en behendich as in maitiidslam. Drake, mei de rêch nei de Dútsers, fielde him sawat like warleas as in matroas op in float tsjinoer in prehistoaryske Kraken, mar hy knikte net.
  
  Alicia luts it lichem fan 'e deade hiersoldaat fan Taylor ôf. De miljardêr stie oerein, eagen breed, seach fan Miles nei Drake nei de beammen.
  
  Fan efter de stammen bedutsen yn mist, sifers begûn te ferskinen, fergelykber mei spoeken, fiele thús yn dit legindaryske lân. De yllúzje waard brutsen doe't se ticht genôch kamen om har wapens te sjen.
  
  Drake is al rûn. Hy seach de minsken oankommen, wist dat it gierachtige Dútsers wiene dy't kommen wiene om alle bút te nimmen.
  
  Drake seach ferbjustere nei it wapen fan har oerwinning. Alicia pakte de Kanadeeske miljardêr gewoan by it krús en knypte oant syn eagen út syn holle kamen. Se glimke om syn betizing foardat se him nei de put fan Mimir brocht en syn holle oer de râne delsette.
  
  Drake realisearre dat hy oare prioriteiten hie. Hy sidesteppe de aksje, mei Alicia en Taylor as skyld. Hy berikte de bosk en gie troch mei rinnen, stadichoan klimmen op in lyts gersberch.
  
  Alicia wiisde yn it gat en skodde Taylor oant er om genede smeekte."Miskien fine jo dêr wat te sammeljen, jo megalomane idioat," sisde se en smiet syn lichem yn 'e einleaze leechte. Syn gûlen galmen in skoftke, doe stoppe. Drake frege him ôf oft in man dy't yn in boaiemleaze put foel foar altyd raasde, en as der gjinien wie om him te hearren, telde it wirklik?
  
  Tsjin dy tiid hie Milo syn freondinne berikt. Drake hearde him sizzen: "Wêrom hawwe jo dat dien? De baas soe dizze lul libjend hâlde.
  
  En it antwurd fan Alicia: "Stil stil, Milo. Ik seach der nei út om Abel Frey te moetsjen. Bist klear om te gean?"
  
  Milo gnyske kwea nei de top fan 'e heuvel. "Wy sille se net ôfmeitsje?"
  
  "Wês gjin ezel. Se binne noch bewapene en hâlde de hege grûn. Hawwe jo wêr't wy foar kamen?"
  
  "Alle njoggen dielen fan Odin binne oanwêzich en funksjoneel. Jo fleantúch is fried!" - hy âle. "Ha wille nachts op dit deade lân!"
  
  Drake seach hoe't de Dútsers foarsichtich weromlutsen. De wrâld wie krekt op 'e râne. Se kamen al dizze kant en makken in protte offers. Se rieden harsels de grûn yn.
  
  Allinnich om by de lêste rigel alles te ferliezen oan de Dútsers.
  
  "Ja," Ben seach syn each mei in willeleaze gnyske, as lies syn tinzen. "As it libben fuotbal imitearret, huh?"
  
  
  FJOUWERENTRITICH
  
  
  
  OSTERGOTLAND, SWEDEN
  
  
  De sinne sakke ûnder in dúdlike hoarizon doe't de Jeropeanen en har iennichste oerbleaune Amerikaanske bûnsmaten hinke nei hegere grûn. In swakke, kâlde wyn waaide. In flugge beoardieling die bliken dat ien fan 'e SAS-soldaten ferwûne wie en professor Parnevik lêst fan skok. Dit is net ferrassend sjoen wat hy trochmakke hat.
  
  Dahl kontakt harren lokaasje fia satellyt telefoan. Help wie sawat twa oeren fuort.
  
  Drake plofte njonken Ben del doe't se stoppe yn in lyts boskje bleate beammen mei in iepen flakte om har hinne.
  
  Ben syn earste wurden: "Ik wit dat oare minsken stoarn binne, Matt, mar ik hoopje gewoan dat it goed is mei Karin en Hayden. It spyt my."
  
  Drake wie ferlegen om ta te jaan dat er fergetten wie dat Hayden noch mei it fleantúch wie. "Meitsje dy gjin soargen. It is natuerlik. De kânsen binne ekstreem goed foar Karin, ek earlik foar Hayden," joech hy ta, nei't er syn fermogen ferlern hie om earne lâns de missy te fersierjen. "Hoe giet it mei dy, freon?"
  
  Ben pakte syn mobyltsje op. "Noch yn libben".
  
  "Wy binne in lange wei kommen sûnt de moadeshow."
  
  "Ik wit it amper," sei Ben serieus. "Matt, ik herinner my amper hoe myn libben wie foardat dit begon. En it is al... dagen west?"
  
  "Ik kin jo ûnthâlde as jo wolle. Frontman fan The Wall of Sleep. Swooning oer Taylor Momson. De mobile telefoan is oerladen. Rent efterstallich. Ik bin swooning oer Taylor.
  
  "Wy hawwe alles ferlern."
  
  "Gjin leagen hjir, Ben - wy koenen net sa fier komme sûnder dy."
  
  "Jo kenne my, freon. Ik soe elkenien helpe." It wie in standert antwurd, mar Drake koe fertelle dat hy bliid wie mei de lof. Dat fergeat er net doe't Ben de pakken en sels de Skandinavyske heechlearaar útfoel.
  
  Gjin twifel wie dat wat Hayden yn him seach. Se seach dat de persoan fan binnen begon te skinen. Drake bea foar har feiligens, mar d'r wie neat dat hy no foar har dwaan koe.
  
  Kennedy foel neist harren. "Ik hoopje dat ik jim net steurde. Do sjochst der aardich fit út."
  
  "Jo net," sei Drake en Ben knikte. "No bist ien fan ús."
  
  "Hmm, tank, tink ik. It is in komplimint?"
  
  Drake ferheft de stimming. "Elkenien dy't in pear Dino Rock-spultsjes mei my kin spylje is myn broer foar it libben."
  
  "De hiele nacht, man, de hiele nacht."
  
  Ben kreunde. "Dus," hy seach om him hinne. "It waard krekt tsjuster."
  
  Drake seach nei de einleaze greiden. De lêste strook donkerread dripte krekt út 'e fierste hoarizon. "Ferdomme, ik wedde dat it hjir nachts kâld wurdt."
  
  Dahl kaam har oan. "Dus dit is it ein, manlju? Binne wy klear? De wrâld hat ús nedich."
  
  De pierjende wyn skuorde syn wurden oan flarden, en fersprate se oer de flakten.
  
  Parnevik spruts fan wêr't er rêste, mei syn rêch tsjin in beam oan. "Harkje, umm, jo fertelden my dat jo it iennichste bekende byld fan 'e dielen seagen yn har wiere opstelling. In skilderij dat eartiids fan John Dillinger hearde."
  
  "Ja, mar it ding gie op toernee yn 'e jierren '60," ferklearre Dahl. "Wy kinne der net wis fan wêze dat it net kopiearre is, foaral troch ien fan dy histoarje-obsedearre Wytsingen."
  
  De professor wie goed genôch om te mompelen: "Och. Dankewol."
  
  Folslein tsjuster, en in miljoen stjerren glinsterden boppe. De tûken swaaiden en de blêden rûsden. Ben ferhuze ynstinktyf tichter by de iene kant fan Drake. Kennedy die itselde mei de oare.
  
  Dêr't Kennedy syn dij syn eigen rekke, fielde Drake fjoer. It wie alles wat hy koe dwaan om te fokusjen op wat Dahl sei.
  
  "It skyld," sei de Sweed, "is ús lêste hope."
  
  Sit se mei opsetsin sa ticht? Drake tocht der oer nei. Oanreitsje....
  
  God, it wie lang lyn dat er him sa fielde. It naam him werom nei de dagen doe't famkes famkes wiene en jonges senuweftich wiene, t-shirts droegen yn 'e snie en har freondinnen op in sneontemiddei troch de stêd namen foardat se har favorite cd kochten en harsels traktearje op popcorn en in strie yn 'e bioskoop .
  
  Unskuldige dagen, lang foarby. Lang oantinken en, spitigernôch, ferlern.
  
  "Shield?" Hy grypte yn it petear. "Wat?"
  
  Dahl fronse him oan. "Folgjende, dikke Yorkshire bastard. Wy seine dat it Shield hjir it wichtichste detail is. Sûnder it kin neat wurde berikt, om't it de lokaasje fan Ragnarok bepaalt. It is ek makke fan in oar materiaal as de oare dielen - as hat it in oare rol te spyljen. Doel. "
  
  "As wat?"
  
  "Fuuuuck," sei Dahl yn syn bêste Oxford-aksint. "Freegje my wat oer sport."
  
  "Okee. Wêrom hat Leeds United dochs Thomas Brolin tekene?
  
  Dahl syn gesicht ferlingde en doe ferhurde. Hy soe protestearje doe't in nuver lûd de stilte trochbriek.
  
  Scream. In kreun út it tsjuster.
  
  In lûd dat oereangst oprôp. "Kristus libbet," flústere Drake. "Wat-?"
  
  It barde wer. In gjalp, gelyk oan in bist, mar gûle, as fan wat gruts. It makke de nacht krûpe.
  
  "Witst noch?" Yn in ûnnatuerlik flústerjen fan ôfgriis, sei Ben: "Dit is Grendel's lân. It meunster út Beowulf. D'r binne noch leginden dat meunsters yn dizze dielen libje."
  
  "It iennichste wat ik my herinner fan Beowulf wie de kont fan Angelina Jolie," sei Drake leaf. "Mar dan, ik tink dat itselde kin wurde sein oer de measte fan har films."
  
  "SHH!" - sei Kennedy. "Wat de hel is dat lûd?"
  
  It gjalp kaam wer, no tichterby. Drake besocht wanhopich alles te fernimmen yn it tsjuster, en stelde him foar dat bleate tanden nei him ta rinnen, speeksel drippe, strips ferrotte fleis stutsen tusken har skerpe tosken.
  
  Hy tilde it gewear op, woe de oaren net bang meitsje, mar te ûnwis om it te riskearjen.
  
  Torsten Dahl rjochte syn eigen gewear. De fitte SAS-soldaat helle in mes út. Stilte boeide de nacht mear as Gordon Brown de UK-ekonomy boeide, it droech.
  
  Faak lûd. Clank Iets dat klonk as lichte fuotstappen....
  
  Mar wat foar skonken wiene dat? Drake tocht der oer nei. Man of...?
  
  As er it klikken fan de klauwen heard hie, hie er wolris syn hiele tydskrift frijlitten.
  
  Ferdomd dizze âlde mearkes.
  
  De tige ventrikels yn syn hert eksplodearre hast doe't Ben syn mobyltsje ynienen ta libben kaam. Ben smiet it fernuvere de loft yn, mar pakte it dan lofsizzend op 'e wei nei ûnderen.
  
  "Bullshit!" flústere er foardat er besefte wat er antwurde hie. "Och, hoi, mem."
  
  Drake besocht it bloed yn syn harsens te stopjen. "Snij it ôf. Snij it ôf!"
  
  Ben sei: "Yn it húske. Ik skilje dy letter!"
  
  "Leuk". Kennedy syn stim wie ferrassend kalm.
  
  Drake harke. It kreun kaam wer, tin en pynlik. Dit waard folge troch in fiere klop, as hie de lawaaier in stien smiten. Noch in gjalp, en dan in gjalp....
  
  Absoluut minsklik dizze kear! En Drake raasde yn 'e striid. "It is Wells!" Hy raasde it tsjuster yn, ynstinkt liedt him rjocht nei de put fan Mimir en stoppe him op 'e râne.
  
  "Help my," kreunde Wells, en berikte de skerpe râne fan 'e klif mei gebarsten en bloedige fingers. "Ik bin fongen oan ien fan 'e touwen ... op 'e wei nei ûnderen. Myn earm hast bruts. Dizze teef hat ... wat mear te dwaan om te deadzjen ... my."
  
  Drake naam syn gewicht, rêde him fan frij falle werom yn 'e einleaze nacht.
  
  
  ***
  
  
  Doe't Wells waarm ynpakte en rêste, skodde Drake gewoan syn holle nei him.
  
  Wells krokte: "Ik woe noait in oarloch begjinne ... binnen de SAS."
  
  "Dan is it goed, want Alicia en ik binne gjin diel mear fan 'e SAS."
  
  Njonken him ûnderfrege Ben Parnevik as wie der neat bard. "Tinksto dat it skyld in soarte fan kaai is?"
  
  "It skyld is alles. Dit kin de kaai wêze, mar it is perfoarst alles wat wy oer hawwe."
  
  "Gene?" Herhelle Drake, en tilde in wynbrau op. Hy rjochte him op Ben syn I-phone. "Fansels witte wy!"
  
  Ben wie ien stap foarút, googling 'Shield of Odin' op geek snelheid. It byld dat ferskynde wie lyts, mar Ben zoomde rapper yn as Drake sels betinke koe. Hy besocht te ûnthâlden hoe't it Shield der útseach. Rûn, mei in ferhege rûne sintrum, is de bûtenste râne ferdield yn fjouwer gelikense dielen.
  
  Ben hold de I-tillefoan op earmlange, sadat elkenien om him hinne koe.
  
  "It is ienfâldich," sei Kennedy. "Ragnarok yn Vegas. Elkenien is yn Vegas."
  
  De keardel wriuwde it kin. "De pleatsing fan it skyld jout fjouwer ûnderskate dielen oan om it antwurd yn it sintrum hinne. Do sjochst? Litte wy se Noard, East, Súd en West markearje, sadat wy witte wêr't wy it oer hawwe. "
  
  "Geweldich," sei Ben. "No, it Westen is fanselssprekkend. Ik sjoch in spear en twa eagen."
  
  "Súd is in hynder en twa, um, wolven, tink ik." Drake sloech syn eagen sa goed as er koe.
  
  "Wis!" De keardel wie gûlend. "Do hast gelyk. Want der moatte twa Valkyries yn it Easten wêze. Ja? Do sjochst?"
  
  Drake knipperde hurd om te fokusjen, en hy seach wat koe wurde nommen as froulike krigers monteare op in pear wjukken hynders. "Damn Starbucks!" Hy swarde. "In kafee mei fergees Wi-Fi oeral yn 'e wrâld útsein dizze!"
  
  "Dus ..." stammere Kennedy, "de uh, Shield hat der gjin skyld op?"
  
  "Hmmm...!" De heechlearaar studearre hurd, kaam yn Ben syn sichtline en krige in freonlike spank. "Kinne jo in bytsje mear ynzoome?"
  
  "Nee. Dit is syn limyt."
  
  "Ik sjoch gjin oare merken oan 'e East Side," sei Dahl fanút syn stoel. "Mar it Noarden is hiel nijsgjirrich."
  
  Drake ferskoot syn oandacht en fielde in skok. "Hear, dit is it symboal fan Odin. Trije ferbûn trijehoeken. Itselde ha wy sjoen yn de put."
  
  "Mar wat is dit? Dahl wiisde op in lyts symboal leit yn 'e legere linker hoeke fan ien fan' e trijehoeken. Doe't Ben oankaam, rôpen se allegear út: "It is it skyld!"
  
  In ferlegen stilte hearske. Drake ferniele syn harsens. Wêrom waard it Shield symboal pleatst binnen de trijehoeken? Fansels is dit in oanwizing, gewoan in vage.
  
  "It soe safolle makliker wêze op it grutte skerm!" De professor snoarke.
  
  "Hâld op mei gnizen," sei Ben. "Lit it jo net ferslaan."
  
  "Hjir is in gedachte," sei Kennedy. "Kinne de trijehoeken wat oars fertsjintwurdigje as dizze 'Odin's knoop' of wat oars?"
  
  "It geheime doel fan in mystyk symboal ferbûn mei God, dat waard earder beskôge as in leginde?" De keardel gniisde. "Fansels net".
  
  Drake wreef syn ribben wêr't Alicia Miles him leard hie dat sân jier sûnder training in tol namen op jo fjochtsnivo. Se hie him fernedere, mar hy fûn treast yn it feit dat er libbe en se noch - gewoan - yn it spul wiene.
  
  "De helikopter sil in ynboude ynternet hawwe," besocht Dahl elkenien te fersekerjen. "Oer sawat ... oh, tritich minuten."
  
  "Okee, goed, hoe sit it mei it middelpunt?" Drake die syn diel. "Twa sketsen dy't lykje op in tekening fan in bern mei trije uiers en in kwallen."
  
  "En it skyld wer," zoomde Ben yn op it 'kwallen' each. "Itselde byld as yn it Noardlike diel. Sa hawwe wy twa bylden fan it skyld op it skyld sels. It sintrale diel, besteande út twa frije foarmen, en trije inkele trijehoeken, "sei er, en knikte nei Kennedy. "Miskien binne dit hielendal gjin trijehoeken."
  
  "No, dit befêstiget teminsten myn teory dat it skyld it haaddiel is," merkte Parnevik op.
  
  "Dizze sketsen herinnerje my oan wat," reflektearre Dahl. "Ik kin gewoan net sizze wat."
  
  Drake koe hawwe komme mei wat ferfelende persoanlike oanfallen, mar hy hold himsels yn kontrôle. Foarútgong, tocht er. De pompeuze Sweed is in lange wei mei harren kommen en hat no in bytsje respekt fertsjinne.
  
  "Sjen!" Ben raasde, wêrtroch't se allegear springe. "D'r is in tinne, hast irrelevante line dy't beide bylden fan it skyld ferbynt!"
  
  "Wat ús eins neat seit," grommele Parnevik.
  
  "Of ..." mimere Drake, oantinkend oan 'e dagen doe't hy legerkaarten lies, "of ... as jo it oarsom komme, witte wy dat it Shield de kaart fan Ragnarok is. Dizze twa ôfbyldings kinne itselde fokuspunt wêze yn twa ferskillende ôfbyldings ... Allinich ien werjefte is de hichte, en de oare ..."
  
  "Dat is it plan!" sei Ben.
  
  Op dat stuit waard it lûd fan in oankommende helikopter heard. Dahl spruts oer dit troch syn âlde skoalferslaving te demonstrearjen troch GPRS út te skeakeljen. Hy knikte yn it tsjuster tegearre mei alle oaren doe't in grutte swarte figuer oankaam.
  
  "No, wy hawwe net folle kar," sei er mei in heale glimke. "Wy moatte, uh, dizze saak oannimme."
  
  
  ***
  
  
  Ienris oan board en fêstige, boote Dahl in 20-inch Sony Vaio-laptop op, dy't in eigen draachbere modem brûkte, fergelykber mei in I-phone. Ofhinklik fan dekking fan mobyl netwurk soene se tagong hawwe ta it ynternet.
  
  "Dit is in kaart," gie Drake troch mei syn gedachten. "Dat litte wy it sa behannelje. Fansels is it midden, it sintrale detail, it plattelân. Dus, kopiearje it diagram, brûk wat software foar geografyske erkenning, en sjoch wat der bart.
  
  "Hmm," Parnevik ûndersocht twifelich de fergrutte werjefte. "Wêrom in oare ôfbylding opnimme dy't liket op in uier as it skyldsymboal oan is, uh, Medusa. "
  
  "Begjinpunt?" Kennedy naam in kâns.
  
  De helikopter wie skommele, oandreaun troch de hurde wyn. De piloat krige opdracht om nei Oslo te fleanen oant er fierdere ynstruksjes krige. It twadde team fan SGG wachte harren dêr op.
  
  "Probearje it programma, Torsten."
  
  "Ik haw it al, mar ik haw it net nedich," antwurde Dahl mei hommelse ferrassing. "Ik wist dat dizze foarmen fertroud wiene. Dit is Skandinaavje op 'e kaart! De uier is Noarwegen, Sweden en Finlân. Medusa is Yslân. Ongelooflijk."
  
  In split sekonde letter pinge de laptop mei trije mooglike wedstriden. De algoritmen foar herkenningssoftware wogen it tichtst by achtennjoggentich prosint - dat wie Skandinaavje.
  
  Drake knikte respektfol nei Dahl.
  
  "Ragnarok yn Yslân?" De keardel tocht der oer nei. "Wêrom?"
  
  "Jou dizze koördinaten oan 'e piloat," Drake wiisde mei syn finger nei de kustline fan Yslân en de posysje fan it Shield symboal. "Sa. Wy binne al in pear oeren efter."
  
  "Mar wy hawwe de ferrekte stikken net," sei Ben klagend. "De Dútsers hawwe se. En allinich kinne se it grêf fan 'e goaden fine mei de Shards.
  
  En no lake Thorsten Dahl eins, en makke Drake tinken. "Och, nee," sei de Sweed, en syn laitsjen wie suver smjunt. "Ik haw in folle better idee dan mei dizze ferrekte stikken te rommeljen. Altyd wiene. Lit se yn de sauerkraut bliuwe!"
  
  "Do dochst? Lit my tinke - wie it Shield net fûn yn Yslân?" frege Ben, en wer yndruk makke op Drake mei syn dúdlike tinken ûnder druk.
  
  "Ja, en as dit de âlde side fan Ragnarok is," sei Parnevik, "dat makket sin. Odin syn skyld soe fallen wêze wêr't hy stoar."
  
  "Oh, dat makket no sin, professor," pleage Kennedy. "No hawwe dizze jonges alles foar jo besletten."
  
  "No, as it helpt, hawwe wy noch it grutste mystearje om op te lossen," sei Ben mei in lichte glimke. "De betsjutting fan it âlde symboal fan Odin - trije trijehoeken."
  
  
  FIIFENTRITICH
  
  
  
  Yslân
  
  
  De kustline fan Yslân is iiskâlde, rûch en kleurich, op guon plakken útsnien troch grutte gletsjers, en yn oaren glêd út troch razende weagen en piercing winen. D'r binne lavakustlinen en swarte kliffen, majestueuze iisbergen en oer it algemien in soarte fan zen-rust. Gefaar en skientme geane hân yn hân, ree om de ûnfoarsichtige reizger te sussen en him ta in ûntiid ein te bringen.
  
  Reykjavik sweefde har yn in kwestje fan minuten foarby, har helder reade dakken, wite gebouwen en omlizzende sniebedekte bergen garandearre om sels de meast ferfelende herten te boeien.
  
  Se hâlde koart stil op in tinbefolke militêre basis om te tankjen en te laden op winterpakken, munysje en rantsoenen, en wat Dahl noch mear betinke koe yn 'e tsien minuten dat se strâne wiene.
  
  Mar de manlju oan board fan de swarte militêre helikopter seagen hjir neat fan. Se waarden groepearre - oer itselde doel - mar har ynderlike gedachten wiene oer har eigen stjerlikheid en de stjerlikheid fan 'e wrâld - hoe bang en bang se wiene, en hoe bang se wiene foar oaren.
  
  Drake waard alarmearre. Hy koe net útfine hoe't hy elkenien feilich hâlde soe. As it wie Ragnarok dy't se fûnen, dan wie de legendaryske grêf fan 'e goaden folgjende, en harren libben wie krekt wurden in spultsje fan roulette - it soarte dat jo spile yn Kennedy syn favorite allegory, Vegas - dêr't de tafel wie rigged.
  
  Konstruearre yn dizze bepaalde hint troch de geheime plannen fan elke geheime spiler en de ûnbekende plannen fan har protte fijannen.
  
  En no moast Drake, neist Ben en Kennedy - twa minsken dy't hy mei syn libben beskermje - tinke oan sawol Hayden as Karin.
  
  Sille al dizze eangsten yn 'e wei komme om de wrâld te rêden? De tiid sil it leare.
  
  Einspultsjes spile op elke hoeke. Abel Frey is al begûn syn. Alicia en Milo kinne har eigen hawwe, mar Drake fertocht dat syn eardere SRT-kollega in killerferrassing yn 'e winkel hie dy't sels har freon net ferwachte.
  
  Torsten Dahl en Wells hiene selden oan 'e telefoan sprutsen sûnt se de kust fan Yslân oerstutsen, oarders, hints en advys krigen fan har respektive regearingen. Uteinlik beantwurde Kennedy de oprop, wêrtroch't se in pear minuten rjochtop siet en har holle wurch skodde fan skok.
  
  Se spruts allinnich oan Drake. "Tink oan Hayden? Sekretaris? Ja, se docht har wurk gewoan goed."
  
  "Wat betsjut dat?"
  
  "Se is fan 'e CIA, ferdomme. En krekt wêr't se wêze wol. Midden yn al dy gek.""
  
  "Bolleshit". Drake joech Ben in soargen blik, mar leaude noch dat se in sêft plak hie foar syn freon. Wie it gewoan Drake syn hert feeding him romantyske begripen him te fertellen dat Hayden syn gefoelens wiene wier, of wie se echt?
  
  "It wie de minister fan definsje," gie Kennedy troch as wie der neat bard. "Wolst wêze, um, 'yn it witte'."
  
  "Werklik". Drake knikte nei Dahl en Wells. "En dêr is it gewoan de skiednis dy't himsels werhellet." Hy seach wurch it tichtstbyste finster út. "Kinne jo leauwe, Kennedy, nei de lêste wike of sa dat wy noch yn it spul binne?"
  
  "Kinne jo leauwe," sei Kennedy, "dat elkenien leaut yn 'e 'fjoer sil ús ferneare' doomsday teory?"
  
  Drake stie op it punt om mei wurch aplomb te antwurdzjen doe't de boaiem út syn wrâld foel. It bloed befrieze yn syn ieren doe't wat gigantysk bûten it rút dook.
  
  Iets sa grut ...
  
  "No wit ik it," sisde er yn 'e skrik fol stimme fan in man dy't ynienen besefte dat alles wat er leaf hie hjoed stjerre koe. "Damn it... Kennedy... No wit ik it."
  
  
  ***
  
  
  Doe't er wiisde op syn iepenbiering en Kennedy bûgde om te sjen, fielde er har hiele lichem spand.
  
  "Oh myn God!" - sei se. "Dit...'
  
  "Ik wit it," ûnderbriek Drake. "Dal! Sjoch hjir nei. Sjen!"
  
  De Sweed fong de ûnkarakteristike útdrukking fan eangst en einige it petear fluch. In koarte blik út it rút makke him ferbjustere fronsen. "It is gewoan Eyjafjallajokull. En ja, ja, Drake, ik wit it, it is maklik foar my om te sizzen, en ja, ja, dit is dejinge dy't al it nijs makke yn 2010 ..." Hy bleau stil, transfixed, ferwachtsjend.
  
  De eagen fan Parnevik waarden grut. Sweedske flokken fleagen as fergiftige pylken út him wei.
  
  No gyng Ben tichter by it finster. "Wow. Dit is de meast ferneamde fulkaan fan Yslân en liket noch altyd út te barsten, al is it sêft.
  
  "Ja!" Drake gûlde. "It fjoer sil ús fertarre. Ferdomd superfulkaan. "
  
  "Mar wichtiger," wist Kennedy no troch te gean, "sjoch nei it fûgelperspektyf fan it skyld, Matt. Sjoch der nei!"
  
  No wist Parnevik syn stânpunt te finen: "Trije bergen binne gjin trije trijehoeken, lykas altyd leaude. De âlde wittenskippers wiene ferkeard. It meast ferneamde symboal fan Odin is ferkeard ûntsifere. Oh myn God!"
  
  Drake seach foarby de útbarsjende fulkaan en seach oan wjerskanten dêrfan twa noch hegere bergen, dy't, fan boppen sjoen, nau op it symboal fan Odin liken.
  
  "Oh myn God," sei Parnevik. "Dit is wêr't ús eagen ús echt spielje, want hoewol dizze bergen lykje tichtby Eyjafjallajokull te wêzen, binne se eins hûnderten kilometers fuort. Mar se binne diel fan 'e keten fan Yslânske fulkanen. Alles is mei-inoar ferbûn."
  
  "Dus as ien opkomt mei genôch krêft en direkt ferbûn is mei de oare twa ..." gie Kennedy troch.
  
  "Jo hawwe it begjin fan in Supervolcano," fertelde Drake.
  
  "It grêf fan 'e goaden," útademde Dahl, "sit yn in útbarsjende fulkaan."
  
  "En it fuortheljen fan Odin's bonken makket it boom!" Kennedy skodde har holle, har hier streamde. "Soene jo wat minder ferwachtsje?"
  
  "Wachtsje!" Dahl seach no de satellytôfbylding, dy't har fertelde wannear't se it each fan 'e Medusa berikke soene. "Wy hawwe noch in bytsje help nedich mei oanwizings, en dat hat altyd myn plan B west. Der is ien grutte berch, en Abel Frey sil ús rjocht troch de foardoar sjen litte."
  
  "Hoe?" Op syn minst twa stimmen fregen.
  
  Dahl knypeage en spriek mei de piloat. "Lit ús heger."
  
  
  ***
  
  
  No wiene se sa heech dat Drake de bergen troch de wolken net iens sjen koe. Syn nijfûn respekt foar de SGG-kommandant wie tige ferlet fan stipe.
  
  "Oké, Torvill, meitsje de boeren út har ellinde, wolsto?"
  
  "Thorsten," korrizjearde Dahl, foardat hy besefte dat er oanstutsen waard. "Och ik begryp it. Okee, besykje dan by te bliuwen as jo kinne. Dit is myn legerspesjaliteit, of teminsten wie it foardat ik by SGG kaam. Luchtfotografy, benammen ortofoto's. "
  
  "Dit is briljant," sei Drake. "Ik stean rjocht as wy prate. Wat yn de goedichheid is dit?"
  
  "Dit binne foto's dy't fan in 'ûneinige' ôfstân binne nommen, rjocht nei ûnderen, dy't dan geometrysk oanpast wurde om te passen oan in akseptearre kaartstandert. Sadree't de foto is uploaded, alles wat wy hoege te dwaan is ôfstimme op 'echte wrâld' koördinaten, dan ..." hy skodholle.
  
  "Boem!" Kennedy lake. "Jo bedoele wat as Google Earth, krekt? Allinnich sûnder 3D?"
  
  "Werklik". Drake makke in grimas. "Ik hoopje dat dit wurket, Dal. Dit is ús iennichste kâns om it einspul foar te kommen."
  
  "Sa sil it wêze. Dat net allinnich, mar as de kompjûter de koördinaten berekkent, sille wy krekt witte wêr't de yngong nei it Tomb of the Gods is. Sels de Dútsers, dy't alle njoggen fragminten folslein yn besit hawwe, sille it wurdearje moatte."
  
  "Mits de Dútsers alle stikken goed pleatse," sei Ben mei in tryst glimke.
  
  "No, it is wier. Wy kinne mar hoopje dat Abel Frey wit wat er docht. Hy hie grif genôch tiid om te oefenjen."
  
  Drake glide fan syn stoel ôf en socht nei Wells. Ik seach him wanhopich mei syn mobyltsje op it rút slaan.
  
  "Is nijs oer Frey syn kastiel, maat?"
  
  De SAS-kommandant snoof. "Omjûn. Mar temûk - it kastiel is net bewust fan syn nijfûne oandacht. Dêr binne Dútske plysjes. Interpol. Fertsjintwurdigers fan de measte oerheden yn 'e wrâld. Mar net Mai, om ien of oare reden. Ik sil net tsjin dy lizze Matt, dit sil in hurde rots wêze om te brekken sûnder in ton ferlies.
  
  Drake knikte, tinkend oan Karin. Hy wist de kânsen, hy spile se in protte kearen. "Dus, wy sille earst it grêf dwaan... En dan sille wy sjen wêr't wy einigje."
  
  Krekt op dit stuit wie der wat opwining yn it foarste part fan de krappe helikopter. Dahl draaide him om mei in jubeljende glim op syn gesicht. "Frey is dêr no del! Wy sette it yn stikken. As wy dizze poppe op folsleine blast draaie en mei ien frame per sekonde sjitte, sille wy binnen in oere yn dit grêf wêze! "
  
  "Hast in bytsje respekt," sykhelle Parnevik earbiedich. "It is Ragnarok dêr del. Ien fan 'e grutste slachfjilden yn' e bekende skiednis en de side fan op syn minst ien Armageddon. De goaden stoaren skriemend yn dit iis. Gods. "
  
  "En Abel Frey ek," sei Ben Blake rêstich. "As hy myn suster sear dien hat."
  
  
  
  DEEL 2
  doch dyn harnas oan...
  
  
  SESENDRICHTIG
  
  
  
  GRAF FAN DE GODDEN
  
  
  It spul wie foarby.
  
  Doe't Drake en syn maten oer Ragnarok en Abel Frey's bemanning fleagen, op 'e rjochting fan 'e smookende berch, wisten se dat de Dútsers yn 'e efterfolging soene wêze. De helikopter sakke fluch del nei in sêft sniebekken, mei geweld skodde troch út en troch wynstjitten en in tanimmende tocht. De piloat kontrolearre de groep oant de helikopter sa ticht as it koe, seis fuotten fan 'e grûn ôf sweefde, en dan rôp elkenien om de hel út te kommen.
  
  "De klok tikt!" - rôp Dahl sa gau't syn learzens de snie oanrekke. "Litte wy gean!"
  
  
  ***
  
  
  Drake stiek syn hân út om Ben te stypjen foardat se om har omjouwing hinne seach. De lytse depresje like it bêste lâningspunt, mar in kilometer fan 'e lytse yngong dy't se ûndersochten, en it ienige lân op ridlike ôfstân dat net al te rotsich wie as in potinsjele magmapipe. In tafoege bonus wie dat it koe helpe om Frey te betize oer de krekte lokaasje fan it grêf.
  
  It wie in somber lânskip, net oars as hoe't it ein fan 'e wrâld der útsjen koe, tocht Drake. Lagen fan grize jiske, doffe berchhellingen en swarte lava-ôfsettings joegen him net folle fertrouwen doe't er wachte op Dal om de yngong op syn GPRS-apparaat oan te jaan. Hy ferwachte healwei dat der in armoedige hobbit út 'e dimmene mist soe komme, en bewearde dat er Mordor berikt hie. De wyn wie net sterk, mar syn sporadyske wynstjitten biten him yn it gesicht as in pitbulle.
  
  "Hjir". Dahl rûn troch de jiskeflechten. Heech boppe harren riisde in paddestoelwolk mei serene rêst de loft yn. Dahl rjochte op de dikke swarte spleet yn 'e berch foarút.
  
  "Wêrom soe immen sa'n wichtich en hillich plak yn in fulkaan pleatse?" frege Kennedy doe't se njonken Drake struide.
  
  "Miskien wie it net de bedoeling om foar altyd te duorjen," skodholle er. "Yslân eksplodearret al ieuwen. Wa soe tocht hawwe dat dizze fulkaan sa faak soe útbarste sûnder syn folsleine kapasiteit te berikken?
  
  "Behalven as ... as it net goed út 'e bonken fan Odin útbarst. Kinne se it ûnder kontrôle hâlde?"
  
  "Litte wy hoopje fan net."
  
  De loft boppe de holle wie bedutsen mei snie en driuwende jiske, wat tafoegde oan 'e foartiidske skimer. De sinne skynde hjir net; it wie as hie de hel foar it earst it ierdske ryk yn besit hân en it fêsthâlde.
  
  Dal makke syn paad oer de ûnjildige grûn, soms trippele oer ûnferwachts djippe driuwen fan griis poeier. Doe't Dahl de keale rotsen berikte, stoppe alle petearen yn dizze bonte groep - se waarden ferdronken troch de saaie woastenije.
  
  "Hjir boppe," wiisde de Sweed mei syn pistoal. "Sa'n tweintich meter." Hy die de eagen ticht. "Ik sjoch neat dúdlik."
  
  "No, as Cook dat foar de kust fan Hawaï sein hie, soene wy noait ananaspap hân hawwe," sei Drake sêft, yn 'e hope om laitsje te krijen.
  
  "Of Kona kofje," Kennedy slikke har lippen doe't se seach nei him, doe bloosde skerp doe't er knypeage.
  
  "Nei dy," sei er, en wiisde mei in bloei nei de tritich-graden helling.
  
  "Nee, pervert." No pas wist se te glimkjen.
  
  "No, as jo beloofje net nei myn kont te stoarjen." Drake laden de rotsige helling mei gusto, testen elke greep foardat hy syn gewicht ferdielde, en hold Dahl en de ienige SAS-soldaat boppe him goed yn 'e gaten. Folgjende wie Kennedy, doe Ben en úteinlik de professor en Wells.
  
  Gjinien woe wurde ferlitten út dizze bysûndere missy.
  
  In skoft gong Dahl mei in brul foarút. Drake seach efter him, mar seach gjin teken fan efterfolging bûten de hoarizon, ûnskuldiger as de taspraak fan de minister-presidint. In momint letter drong Dahl syn stim yn 'e sluier fan stilte.
  
  "Wow, hjir is wat, jonges. Der komt in rots út, dan in bocht nei links der efter..." syn stim sloech ôf. "In fertikale skacht mei... ja, mei trappen útstutsen yn de rots. Hiel strak. Helvite! Dy âlde goaden moatte meager west hawwe!"
  
  Drake berikte de útstjit en glied der efter. "Hasto gewoan ferflokt, Dahl, en in grap makke? Of besykje, dochs. Dus miskien bist nei alle gedachten minske. Ferdomme, wat in strak gat. Ik hoopje dat wy net haast hawwe om fuort te gean."
  
  Mei dizze ûnrêstige gedachte holp hy Dahl de feiligensline te befeiligjen foardat hy de Sweed yn it swarte gat triuwde. Ferskate wraakoanfallen kamen yn 't sin, mar no wie net de tiid of it plak. De earme Torsten Dahl koe de fakkel net nei ûnderen rjochtsje, stap foar stap del.
  
  "As jo de swevel rûke," koe Drake himsels net helpe. "Ophâlde."
  
  Dahl naam syn tiid, foarsichtich pleatst elke foet. Nei in pear minuten ferdwûn er en alles wat Drake sjen koe wie de dimmene gloed fan de helm fan syn brânwachtman dy't hieltyd swakker waard.
  
  "Giet it goed mei dy?"
  
  "Ik haw de boaiem berikt!" Dahl syn stim galmde.
  
  Kennedy seach om him hinne. "Is dit in oare grap?"
  
  "No, lit ús út dizze kjeld komme," grypte Drake de râne fan 'e swarte stien en sakke him foarsichtich oer de râne del. Mei syn skonken om earst syn foet te finen, liet er himsels foarsichtich sakke, tomme foar gefaarlike tomme. De iepening wie sa smel, dat er by elke beweging syn noas en wangen kraste. "Krap! Nim mar de tiid, sei er tsjin de oaren. "Besykje jo boppeliif sa min mooglik te bewegen."
  
  In pear minuten letter hearde er Dahl sizzen: "Seis fuotten," en fielde dat de rots efter him yn lege romte draaide.
  
  "Wês foarsichtich," warskôge Dahl. "No steane wy oan 'e râne fan 'e ôfgrûn. Sawat twa meter breed. In skiere rotsmuorre oan ús rjochts, in gewoane boaiemleaze put oan ús lofts. Der is mar ien wei oer."
  
  Drake brûkte syn eigen ljocht om de befinings fan 'e Sweed te testen, wylst de oaren har lange ôfdalingen makken. Sadree't elkenien warskôge en taret wie, begon Dahl stadich lâns de richel foarút te gean. Se waarden omsletten yn it stik tsjuster, allinnich ferljochte troch de fakkels op harren helmen, dy't dûnsen as fjoerflies yn in stream. De uterste leechte luts har as de telltale rop fan in sirene nei har lofts, wêrtroch't de swiere rots oan har rjochterkant noch gastfrijder waard.
  
  "It docht my tinken oan ien fan dy âlde dinosaurusfilms," sei professor Parnevik. "Witst noch? It lân dat de tiid fergeat, tink ik? Se bewege troch grotten, omjûn troch deadlike skepsels. In geweldige film."
  
  "De iene mei Raquel Welch?" - frege Wells. "Nee? No, minsken fan myn tiid, se tinke in dinosaurus - se tinke Raquel Welch. Makket net út."
  
  Drake drukte syn rêch tsjin 'e rots en stapte nei foaren mei syn earms útstutsen, en soarge derfoar dat Ben en Kennedy it pak folgen foardat se goed fuortgeane. In sombere leechte ferskynde foar har, en no berikte in swak rommel, djip en fier, har earen.
  
  "Dit moat Eyjafjallajökull wêze, de berch dy't sêft útbarst," flústere professor Parnevik lâns de line. "Myn bêste gissing is dat wy yn in sydkeamer binne, goed isolearre fan 'e magmakeamer en fan' e lieding dy't de útbarstings fiedt. D'r kinne tsientallen lagen jiske en lava wêze tusken ús en it opkommende magma, dy't ús en it grêf beskermje. Wy kinne sels yn in rotsoanomaly sitte wêr't it yn in steiler hoeke opkomt as de kanten fan 'e berch.
  
  Dahl rôp it tsjuster yn. "Gelvit, hel en ferdomme! In lege muorre komt ús oan, krúst ús paad yn in hoeke fan njoggentich graden. It is net heech, dus gjin soargen, wês gewoan foarsichtich. "
  
  "In soarte fan trap?" De man naam in risiko.
  
  Drake seach it obstakel en tocht itselde. Mei grutte foarsichtigens folge er de SGG-kommandant troch de knibbelhege barrière. Se seagen beide tagelyk it earste grêf.
  
  "Oooh," Dahl hie net genôch wurden om se te begripen.
  
  Drake fluite gewoan, fernuvere oer it spektakel.
  
  In enoarme nis wie yn 'e berch útsnien, dy't faaks hûndert fuotten útwreide yn' e kearn fan 'e fulkaan - rjochting de magmakeamer. It waard foarme yn 'e foarm fan in bôge, faaks hûndert meter heech. Doe't elkenien har rûnom sammele en har swiere zaklampen úthelle, ûntdekte it skitterjende gesicht fan it earste grêf.
  
  "Wow!" - sei Kennedy. Syn ljocht ferljochte de iene planke nei de oare, útsnien yn it rotsige frame, elke plank fersierd en fol mei skatten: kettingen en spearen, boarstplaten en helmen. Swurden....
  
  "Wa de hel is dizze man?"
  
  Parnevik, sa't men ferwachtsje soe, bestudearre de fierste muorre, dyjinge dy't tsjin harren oankaam, yn feite de bôge grêfstien fan God. D'r wiene fantastyske skilderijen yn dúdlik reliëf, gelyk yn feardigens oan ien fan 'e moderne Renêssânse manlju, sels Michelangelo.
  
  "Dit is Mars," sei de professor. "Romeinske god fan oarloch"
  
  Drake seach in muskulêre figuer yn in boarstplaat en rok, holding in enoarme spear op ien massive skouder, seach oer de oare. Op de eftergrûn stie in majestueus hynder en in rûn gebou dat tige tinken die oan it Colosseum yn Rome.
  
  "It fernuveret my hoe't se besletten wa't hjir begroeven wurde soe," mompele Kennedy. "Romeinske goaden. Skandinavyske goaden ..."
  
  "Ik ek," sei Parnevik. "Miskien wie it gewoan in wille fan Zeus."
  
  Ynienen waarden alle eagen lutsen nei de geweldige sarkofaach dy't ûnder it skildere fresko stie. Drake syn ferbylding naam it oer. As se nei binnen seagen, soene se dan de bonken fan God fine?
  
  "Ferdomme, mar wy hawwe gjin tiid!" Dahl klonk frustrearre, útput en útput. "Litte wy gean nei. Wy hawwe gjin idee hoefolle goaden hjir begroeven wurde kinne."
  
  Kennedy froast nei Drake en seach by de râne lâns doe't er yn it tsjuster ferdwûn. "It is in kwetsber stiennen spoar dat wy folgje, Matt. En ik bin ree om myn 401 tûzen te wedzjen dat it oantal goaden net ien of twa is.
  
  "Wy kinne no neat fertrouwe," sei er. "Allinne elkoar. Litte wy. De Dútsers komme gau."
  
  Se kamen út 'e grêfkeamer fan Mars, elke man stiel in weemoedige blik werom op har relative feiligens en ûnberekkenbere betsjutting. De leechte winkt noch ien kear, en no begûn Drake in doffe pine yn syn ankels en knibbels te fielen, in byprodukt fan har stadige beweging lâns de râne. Earme professor Parnevik en jonge Ben moatte yn echte pine west hawwe.
  
  In oare brul skodde de grutte grot en galmde yn har eigen. Drake seach omheech en tocht dat er in soartgelikense richel fier boppe him seach. Bullshit, dit ferdomde ding kin de hiele nacht draaie!
  
  Oan 'e positive kant hawwe se noch gjin tekens fan ferfolging heard. Drake gie derfan út dat se de Dútsers in goed oere foar wiene, mar wist dat konfrontaasje hast net te ûntkommen wie. Hy hope gewoan dat se de wrâldwide bedriging koene neutralisearje foardat it barde.
  
  In twadde richel ferskynde foarút, en efter it in twadde prachtige niche, leit yn 'e djipten fan' e berch. Dizze wie fersierd mei in protte gouden objekten, de sydmuorren gloeide letterlik mei gouden ljocht.
  
  "Oh God!" Kennedy suchte. "Ik haw noch noait soks sjoen. Wa is dit? Skat God?
  
  Parnevik knikte nei de stiennen skilderijen dy't de massive sarkofaach dominearren. Hy skodde efkes mei de holle, fronsend. "Wachtsje, binne dizze fearren?" Is dizze God klaaid yn fearren?
  
  "Miskien, professor," Ben seach al foarby de niche yn 'e útwreide swarte nacht dy't op harren wachte. "Makket it út? Dit is net ien."
  
  De keardel negearre him. "It is Quetzalcoatl! God fan 'e Azteken! Wêr giet dit allegear oer..." hy wiisde nei de glânzjende muorren.
  
  "Aztec goud." Wells suchte, ferbjustere nettsjinsteande himsels. "Wow".
  
  "Dit plak ..." Kennedy hast hielendal fentilearre de keamer, "is de grutste argeologyske fynst fan alle tiden. Begripe jo dat? Hjir is de godheid net allinich fan ien beskaving, mar fan in protte. En alle tradysjes en skatten dy't mei har komme. It is... oerweldigjend."
  
  Drake seach fuort fan it byld fan Quetzalcoatl, fersierd mei fearren en swaaide in bile. Parnevik sei dat de Azteken-god bekend wie - neffens mienskiplike tsjerklike boarnen - as de hearskergod, in útdrukking dy't oanjout dat hy yndie echt wie.
  
  "Quetzalcoatl" betsjut 'fleanend reptilen' of 'fearre slange'. Wat..." Parnevik bleau dramatysk stil, doe like te realisearjen dat elkenien him weromlutsen hie nei de richel, "draak," sei er tefreden tsjin himsels.
  
  "Hat it wat gemien mei Mars?" frege in iensume SAS soldaat neamd Jim Marsters.
  
  Drake seach hoe't Parnevik op 'e râne stapte mei syn lippe opstutsen. "Hmm," syn ademende oanname berikte elkenien op 'e râne. "Allinich dat se de dea kinne betsjutte en ienris diene."
  
  
  ***
  
  
  De tredde niche, en dizze is krekt sa adembenemend as de foarige. Drake fûn himsels te stoarjen nei in skitterjende neakene dame út hout útsnien.
  
  De muorren wiene bedekt mei figueren dy't in fortún wurdich binne. Dolfinen, spegels, swannen. In ketting fan byldhouwen dowen grut genôch om de nekke fan it Statue of Liberty te omsluten.
  
  "Nou," sei Drake. "Sels ik wit wa't it is."
  
  Kennedy makke in grimas. "Ja, jo soene."
  
  "In echte hoer," sei Parnevik skerp. "Aphrodite".
  
  "Hoi," sei Wells. "Neame jo God Aphrodite in hoer? Hjirûnder? Sa ticht by har grêf?"
  
  Parnevik gie troch mei typysk hooliganisme fan 'e basisskoalle: "Hy is bekend om te sliepen mei goaden en minsken, ynklusyf Adonis. Hy bea Helen fan Troaje nei Parys oan, en besegele de deal doe't hy de eangst fan Parys oanstekke op it momint dat hy syn sicht op har sette. Berne by Paphos út de koartlyn kastrearre testikels fan Uranus. Ik moat sizze dat se ...
  
  "Wy hawwe it berjocht krigen," sei Drake droech, wylst er noch altyd nei it snijwurk seach. Hy glimke doe't er seach dat Kennedy syn holle nei him skodde.
  
  "Bist oergeunstich, leave?"
  
  "Hiel seksueel teloarsteld?" Se triuwde him foarby om nei Dahl twadde yn de rige te wurden.
  
  Hy seach har nei. "No, no't jo it neame ..."
  
  "Kom op, Matt," Ben skuorde him ek foarby. "Wow!"
  
  Syn útrop liet se allegear springe. Se kearden har om en seagen him op alle fjouweren werom krûpe, ôfgryslik oer syn gesicht skreaun. Drake frege him ôf oft er krekt de duvel sels sjoen hie, opstean op 'e wjukken fan demoanen rjocht út 'e keuken fan 'e hel.
  
  "Dizze niche -" hy ademde út. "It is op in platfoarm... driuwend yn de loft... Der is neat oan de oare kant! "
  
  Drake fielde dat syn hert in slach sloech. Hy tocht oan Mimir syn put en syn falske flier.
  
  Dahl sprong ferskate kearen. "De ferflokte stien liket sterk genôch. Dit kin net it ein fan 'e rigel wêze."
  
  "Doch dit net!" Ben piepte. "Wat as it ôfbrekke?"
  
  Stilte hearske. Elkenien stoarre inoar mei grutte eagen oan. Guon weagen it werom te sjen nei it paad dat se ôflein hiene, it feilige paad dat de putten en de Marsters omfette.
  
  Op dat stuit, op de fierste gehoarôfstân, hearde men in swak rommeljen. It lûd fan in stien dy't yn in put falle.
  
  "Dit binne Dútsers," sei Dahl mei oertsjûging. "Kontrolearje de djipte fan 'e skacht. No sille wy of in manier fine om dit platfoarm te ferlitten of wy sille dochs stjerre.
  
  Drake knikte Kennedy. "Sjoch dêr hinne," wiisde er boppe harren. "Ik hold myn earen iepen. Ik tink dat der in oare set fan nissen of grotten boppe ús wêze moat. Mar sjoch... Sjoch hoe't de râne fan it klif liket te bûgjen.
  
  "Rjochts". Kennedy hastich nei de râne fan Aphrodite's niche. Doe drukte se harsels tsjin 'e skerpe stien, seach se om 'e hoeke. "Der is hjir in soarte fan struktuer... God! Oh myn God."
  
  Drake hold har by de skouders en seach yn it tsjuster. "Ik tink dat jo bedoele neuke my!"
  
  Dêr, fier bûten it berik fan harren ljochten, wie in tinne richel dy't feroare yn in noch tinner draaitrap. De trep rikte omheech boppe harren, rjochting nei it folgjende nivo.
  
  "Praat oer duizeligheid," sei Drake. "It duorre gewoan in koekje en in pot."
  
  
  SÂNENTRITICH
  
  
  
  GRAF FAN DE GODDEN
  
  
  De spiraaltrap like solide genôch, mar it simpele feit dat er troch de leechte boppe in einleaze put wûn, om net te sizzen dat syn arsjitekten der net yn slagge wiene om relingen te ynstallearjen, makke sels Drake's goed oplate senuwen hurder trillen as in flea op in vibrator.
  
  Ien folsleine sirkel brocht se sawat in kwart fan 'e wei nei de alkoof fan Aphrodite, sadat Drake skat dat se fjouwer of fiif sirkels moasten meitsje. Hy ferhuze stap foar stap foarút, folge Ben, besocht syn eangst te ûnderdrukken, djip sykheljen en altyd útsjen nei har doel.
  
  Sechtich fuotten omheech. Fyftich. Fjirtich.
  
  Doe't er tritich foet tichterby kaam, seach er Ben stoppe en efkes sitten. De eagen fan de jonge wiene ferstean fan eangst. Drake gyng foarsichtich op 'e stap ûnder him sitten en klopte syn knibbel.
  
  "Dude, d'r is gjin tiid om te begjinnen mei it skriuwen fan in nije track, Wall of Sleep. Of dreamde fan Taylor Momson.
  
  Doe klonk de stim fan in SAS-soldaat by harren del. "Wat bart der boppe? Wy meitsje ús hjir in grapke. Bewege."
  
  SAS-soldaten, tocht Drake. Ik makke se oars as earder.
  
  "Nim in skoft," rôp er werom. "Wês gewoan mo."
  
  "Brekke! Ugh..." Drake hearde Wells syn djippe stim, doe stilte. Hy fielde Kennedy oan syn fuotten sitten, seach har strakke glimke en fielde har trillende lichem mei syn teannen.
  
  "Hoe giet it mei it bern?"
  
  "Kollege oerslaan," twong Drake himsels te laitsjen. "Bandgenoaten. Pubs of York. Fergees filmjûn. KFC. Plicht. Jo witte, studinteguod."
  
  Kennedy seach in tichterby. "Yn myn ûnderfining is dit net wat kolleezjejonges en famkes dogge."
  
  No die Ben syn eagen iepen en besocht strak te glimkjen. Hy rûn stadich op hannen en knibbels. Op 'e nij, noch op 'e hannen en knibbels, klom er de iene fergriemjende stap nei de oare.
  
  Tuime foar tomme, stap foar gefaarlike stap, kamen se oerein. Drake fielde syn holle en hert pine fan 'e spanning. As Ben fallen wie, hie er de fal fan de jonge wol mei syn eigen lichem blokkearre, al wie it mar om him te rêden.
  
  Gjin fragen of wifkjen.
  
  Noch in folsleine sirkel en se wiene sa'n tweintich meter fan har doel ôf, in richel dy't de iene spegele dy't se krekt oerstutsen wiene. Drake studearre him yn it flikkerjende fakkelljocht. It late werom nei de yngong skacht, mar fansels ien nivo heger.
  
  Hy tocht. God, hy 'modernisearre' dit tefolle mei Sonic de ferdomde Hedgehog.
  
  Boppe him seach er Dahl wifkje. De Sweed kaam te fluch oerein, ferlear it lykwicht en lei no tefolle op syn efterskonk. Der wiene gjin lûden, allinnich in stille striid. Hy koe him allinnich de marteling foarstelle dy't Dahl syn geast oerweldige. Romte efter, feiligens foarút, de gedachte oan in lange, pynlike fal.
  
  De Sweed raasde doe nei foaren, sloech op 'e treppen en hâldde foar it leafste libben fêst. Drake koe syn swiere sykheljen fan tsien meter omheech hearre.
  
  Ferskate minuten ferrûnen en de drege klim gie troch. Uteinlik stapte Dahl fan 'e ljedder op 'e râne, en krûpte doe op 'e hannen en knibbels nei foaren om plak te meitsjen. Drake folge gau, en sleepte Kennedy mei him, en fielde in oerweldige opluchting dat se werom wiene op 'e smelle richel dy't noch mar ien stap fuort wie fan it skriemen fan 'e dea.
  
  Doe't se allegearre rekken wiene, suchte Dahl. "Litte wy nei de folgjende niche gean en in skoft neame," sei hy. "Ik, foar ien, bin folslein ferneatige."
  
  Nei noch fiif minuten fan har útputte lichems skodzje en wrakselje mei tanimmende spierspasmen, stroffelen se nei de fjirde niche, de iene direkt boppe it grêf fan Aphrodite.
  
  Earst seach gjinien de permaninte God. Se wiene allegear op 'e knibbels, rêsten en sykheljen swier. Drake tocht mei in gnyske dat dit krekt wie wêr't syn boargerlik libben him ta laat hie, en seach pas op doe't Parnevik in eksplosyf útspruts dy't frjemd wêze soe fan elkenien oars as him.
  
  "Woef!"
  
  "Wat?" - Ik frege.
  
  "Woef! Hûnkop. Dit is Anubis."
  
  "Deselde jakhals?" Wells bûgde werom yn syn stoel en luts syn knibbels nei syn boarst. "Goed. Ik sil....."
  
  "Egyptyske godheid," sei Parnevik. "En it hat grif wat te krijen mei de dea."
  
  Drake seach nei de rigen mummies en houtskoaljakhalsbylden. Gouden begroeide sarken en smaragden-studded ankhs. Unimpressed draaide hy de rêch op Gods grêfkeamer en barste yn KitKat. Even letter siet Kennedy njonken him.
  
  "Dus," sei se, wylst se har iten en drinken útpakke.
  
  "Ferdomme, do bist goed yn praten," gniffele Drake. "Ik fiel my al optein."
  
  "Harkje, maat, as ik dy oansette woe, dan soesto my yn 'e hannen lizze." Kennedy joech him in grins dy't sawol eigensinnich as argewaasje wie. "Ferdomme, jim kinne net in minút stopje, wol?"
  
  "Okee, goed, it spyt my. Krekt boartsjen. Wat is der bard?"
  
  Hy seach Kennedy yn 'e romte stoarjen. Ik seach har eagen grut wurde doe't se it swakke lûd opfong fan Frey-soldaten dy't har ynhelje. "Dit... ding... wy ha al in skoft om 'e bosk slein. Tinksto, uh, wy hawwe eins wat, Drake?
  
  "Ik tink perfoarst dat Odin hjir del is."
  
  Kennedy stie oerein om fuort te gean, mar Drake lei syn hân op har knibbel om har tsjin te hâlden. De touch soarge hast foar vonken.
  
  "Hjir," sei er. "Wat tinkt jo?"
  
  "Ik tink net dat ik folle wurk te dwaan sil hawwe as wy werom binne," flústere se. "Oant seriemoardner Thomas Caleb en al it oare. Dy bastard fermoarde wer, jo witte, de dei foardat wy nei Manhattan kamen.
  
  "Wat? Nee."
  
  "Ja. Dêr gyng ik om it moardplak hinne te rinnen. En betelje jo respekt."
  
  "It spyt my sa." Drake wegere fan knuffeljen, wittende dat dit it lêste wie dat se no nedich hie.
  
  "Tankewol, ik wit it. Do bist ien fan de earlikste minsken dy't ik ea kend haw, Drake. En de meast selsleaze. Miskien bin ik dêrom sa leuk fan dy."
  
  "Nettsjinsteande myn ferfelende opmerkings?"
  
  "Hiel sterk, nettsjinsteande dit."
  
  Drake die de rest fan syn sûkelade ôf en besleat de KitKat-wrapper net yn 'e leechte te smiten. Doe't er syn gelok wist, hie er miskien in âlde jiskefet ôfset of sa.
  
  "Mar gjin wurk betsjut gjin ferbiningen," gie Kennedy troch. "Ik haw gjin echte freonen yn New York. Gjin famylje. Ik nim oan dat ik miskien wol út it publyk ferdwine moat."
  
  "No," sei Drake betochtsum, "ik sjoch dat jo in ferliedlik foarútsjoch binne." Hy joech har domme eagen. "Miskien kinne jo bollox sizze tsjin jolly âlde Parys en kom besykje jolly old York."
  
  "Mar wêr soe ik bliuwe?"
  
  Drake hearde dat Dal syn troepen rallye. "No, wy moatte gewoan útfine hoe't jo jo behâld kinne fertsjinje." Hy wachte oant se oerein kaam, pakte doe har skouders en seach yn har fonkeljende eagen.
  
  "Serius, Kennedy, it antwurd op al jo fragen is ja. Mar ik kin dit alles no net útfine. Ik haw myn eigen bagaazje dat wy moatte beprate en ik moat sa fokus bliuwe. Hy knikte nei it leechte. "Dêr is Alicia Miles del. Jo meie tinke dat ús reis sa fier gefaarlik wie, dat dit grêf gefaarlik wie, mar leau my, se binne neat yn ferliking mei dy teef."
  
  "Hy hat gelyk," Wells rûn oer en helle de lêste opmerking. "En ik sjoch hjir gjin oare útwei, Drake. D'r is gjin manier om it te foarkommen."
  
  "En wy kinne de rûte net blokkearje, om't wy in útwei nedich binne," knikte Drake. "Ja, ik seach ek nei alle skripts."
  
  "Wiste dat jo dit dwaan soene." Wells glimke as wist er de hiele tiid dat Drake noch ien fan syn jonges wie. "Kom op, de raapkes raze."
  
  Drake folge syn âlde baas nei de râne, doe naam syn plak efter Ben en Dahl. Ien wurdearjende eachopslach seach dat elkenien rêstich wie, mar senuweftich oer wat der foarby lei.
  
  "Fjouwer deaden," sei Dahl en skode by de râne lâns, de berch efter him.
  
  De folgjende niche wie in ferrassing en joech se allegear in ympuls. Dit wie it grêf fan Thor, soan fan Odin.
  
  De man blierde as hie er in yeti ûntdutsen dy't kampearre yn Death Valley. En, foar him, hy hie. In heechlearaar Noarske mytology hat it grêf fan Thor ûntdutsen, faaks de meast ferneamde Noarske figuer fan alle tiden, foar in part troch Marvel-stripferhalen.
  
  Pure wille.
  
  En foar Drake makke de oanwêzigens fan Thor it ynienen noch echter.
  
  Der wie in respektfol stilte. Elkenien wist oer Thor, of op syn minst ien of oare ynkarnaasje fan 'e Viking God fan tonger en bliksem. Parnevik joech in lêzing oer Thorsday, of, sa't wy him no kenne, tongersdei. Dit wurdt ferbûn mei woansdei - of Wetterdei, of Odin's Day. Thor wie de grutste stridersgod dy't de minske bekend wie, mei in hammer, en syn fijannen ferplettere mei in tour de force. De suvere belichaming fan Viking manlikheid.
  
  It wie alles wat se koenen dwaan om Parnevik fuort te lûken en him te stopjen om te besykjen om Thor syn bonken te ûndersykjen. De folgjende niche, de sechsde, befette Loki, de broer fan Thor en in oare fan Odin syn soannen.
  
  "It spoar wurdt waarmer," sei Dahl, amper gluer yn 'e alkoof foardat hy fierder lâns de râne dy't einige oan 'e kant fan' e berch, in stevige swarte massa.
  
  Drake kaam by de Sweed, Ben en Kennedy doe't se fakkels lâns de rots passearren.
  
  "Footholds," sei Ben. "En de hân rêst. It liket derop dat wy omheech geane."
  
  Drake sloech syn nekke om omheech te sjen. De stiennen trep gyng omheech yn einleaze tsjusterens, en efter har soe der neat wêze as loft.
  
  Earst in test fan senuwen, wat no? Krêft? Leefberens?
  
  En wer gie Dahl earst. Snel omheech tweintich meter of wat foardat it like fertrage as it swart him oersloech. Ben besleat neist te gean, doe Kennedy.
  
  "Ik tink dat jo myn kont no yn 'e gaten hâlde kinne," sei se mei in heale glimke, "Soargje dat it net foar jo hinne fleach."
  
  Hy knikte. "Ik kin myn eagen net fan dit ôfhâlde."
  
  Drake gie neist, en berikte trije perfekte holden foardat hy syn fjirde taheaksel ferhuze. Op dizze manier opstien, gyng er stadichoan de steile klif op yn 'e fulkanyske loft.
  
  It rommeljen bleau oeral om har hinne: it fiere laitsjen fan 'e berch. Drake ferbylde in buert magma keamer siedend, spuie helfjoer troch de muorren, útbarsting yn 'e fiere blauwe Yslânske loften.
  
  In foet ritsele boppe him, glied fan syn lytse râne. Hy hâldde stil, wist dat er net folle dwaan koe as immen him foarby ried, mar hy wie klear, foar it gefal.
  
  Kennedy syn skonk swaaide yn 'e romte sa'n meter boppe syn holle.
  
  Hy rikte út, swaaide in bytsje ûnrêstich, mar wist de soal fan har skoech te pakken en har werom te lûken op 'e râne. In koart flústerjen fan tankberens berikte ús.
  
  Hy rûn troch, syn biseps baarnende, syn fingers diene yn elk gewricht. De tips fan syn teannen namen it gewicht fan syn lichem mei elke lytse klim. It swit gleed by alle poaren del.
  
  Hy skatte twahûndert foet fan feilige, mar skriklike grepen en fuotstappen foardat se de ferlykjende feiligens fan in oare richel berikten.
  
  Útputtend wurk. Ein fan 'e wrâld, Apokalypse is in letter wurk. It minskdom rêden mei elke bestraffende stap foarút.
  
  "Wat no?" Wells lei op 'e rêch, kreunend. "Noch in bloedige kuier lâns de râne?"
  
  "Nee," Dahl hie net iens de krêft om te grapke. "Tunnel".
  
  "Eieren".
  
  Op 'e knibbels kroepen se foarút. De tunnel late ta in inket tsjuster dat Drake begûn te leauwen dat er dreamde foardat er ynienen botste mei de bewegingleaze Kennedy fan efteren.
  
  Draai dyn gesicht nei foaren.
  
  "Och! Jo koenen my warskôgje."
  
  "It is dreech as itselde lot my oerkomt," kaam de droege stim as antwurd. "Ik tink dat allinich Dahl út dizze stapel kaam sûnder in brutsen noas."
  
  "Ik meitsje my soargen oer myn ferdomde hert," antwurde Dahl wurch. "De tunnel einiget direkt tsjinoer de earste stap fan in oare trep op, um, ik soe in hoeke fan fiifenfjirtich graden riede. Neat lofts of rjochts, teminsten neat dat ik sjen kin. Meitsje dy klear."
  
  "Dizze dingen moatte earne fêstmakke wurde," mompele Drake, en krûpte op syn ferwûne knibbels. "Om Gods wille, se kinne net gewoan yn 'e loft wurde ophongen."
  
  "Miskien kinne se," sei Parnevik. "Yn'e goedichheid. Ha ha. Ik makke in grapke, mar serieus, myn bêste gis is in searje fleanende steunberen.
  
  "Ferburgen ûnder ús," sei Drake. "Wis. It moat in helle mannich manmachtich nommen hawwe. Of in pear echt machtige goaden."
  
  "Miskien fregen se Hercules en Atlas om help."
  
  Drake stapte foarsichtich op 'e earste stap, in ferrassend eanglik gefoel dat syn harsens ynfoel, en klom op 'e rûge stien. Se klommen in skoft, en kamen lang om let op yn in oare alkoof dy't om in ophongen platfoarm leit.
  
  Dahl begroete him mei in útputte skodzje fan 'e holle. "Poseidon".
  
  "Ymposant."
  
  Drake knibbele wer. Hear, tocht er. Ik hoopje dat de Dútsers it like dreech hawwe. Op it lêst, miskien ynstee fan fjochtsjen se koenen hawwe sortearre it út mei rots, papier, skjirre.
  
  De Grykske god fan 'e see droech syn gewoane trijetand en in keamer fol fan bjusterbaarlike rykdom. Dit wie de sânde God dêr't se foarby kamen. It nûmer njoggen begûn him yn 'e geast te gnizen.
  
  Wie it nûmer njoggen net it hillichste yn 'e Viking-mytology?
  
  Hy neamde dit oan Parnevik wylst se rêsten.
  
  "Ja, mar dit plak is dúdlik net allinnich Noardsk," wiisde de heechlearaar mei de finger nei de man mei de trijetand efter har. "D'r kinne wol hûndert wêze."
  
  "No, wy sille dúdlik net hûndert fan har oerlibje," fjochte Kennedy mei him. "Behalven as immen in Ho-Jo foarôf boude."
  
  "Of, better noch, in spek sandwich winkel," Drake smakke syn lippen. "Ik koe perfoarst ien fan dizze minne jonges op it stuit deadzje."
  
  "Krunchy," Ben lake en sloech syn skonk. "Jo hawwe it oer iets dat tsien jier ferâldere is. Mar meitsje jo gjin soargen - jo hawwe noch ferdivedaasjewearde."
  
  Noch fiif minuten ferrûn foardat se har rêst genôch fielden om troch te gean. Dahl, Wells en Marsters brochten ferskate minuten troch nei har efterfolgers te harkjen, mar gjin inkeld lûd fersteurde de ivige nacht.
  
  "Miskien foelen se allegear ôf," skodholle Kennedy. "It koe barre. As dit in Michael Bay-film wie, soe immen al fallen wêze."
  
  "Werklik". Dahl brocht ús op in oare ophingjende trep. As it needlot it woe, wie it hjir dat Wells syn greep ferlear en twa glêde treppen delglide, en elke kear mei it kin op 'e stien sloech.
  
  Bloed siet troch syn lippen út syn biten tonge.
  
  Drake pakte him by de skouders fan syn grutte jas. De man ûnder him - Marsters - pakte syn dijen mei boppeminsklike krêft.
  
  "Der is gjin ûntkommen, âlde. Noch net."
  
  De fiifenfyftichjierrige man waard rûchwei de trep op sleept, Kennedy hâldde Drake syn rêch en Marsters soarge derfoar dat er net op in oare stap glide. Tsjin de tiid dat se de achtste alkoof berikten, wie Wells wer yn goede geast.
  
  "Ja, se diene it mei opsetsin, jonges. Ik woe gewoan de rest."
  
  Mar hy knypte Marsters syn hân en flústere syn hertlike tank oan Drake doe't nimmen seach.
  
  "Sit gjin soargen, âlde. Hâld der mar yn. Jo hawwe jo maaietiid noch net hân."
  
  De achtste niche wie in soarte fan demonstraasje.
  
  "Oh myn God". It wûnder fan Parnevik ynfektearre se allegear. "Dit is Zeus. Heit fan 'e minske. Sels de goaden ferwize nei him as in godheid - in heite figuer. It is ... fierder as Odin ... folle fierder, en it komt fan it Noarsk."
  
  "Is Odin net identifisearre as Zeus ûnder de iere Germaanske stammen?" frege Ben, oantinkend oan syn ûndersyk.
  
  "Hy wie, man, mar ik bedoel, kom op. Dit is Zeus. "
  
  Dizze man hie gelyk. De kening fan 'e goaden stie heech en ûnferdield, en helle in bliksem yn syn massive hân. Yn syn niche wie in mannichte fan glinsterjende skatten, oerfloedich mei earbetoan boppe alles dat ien minske hjoeddedei sammelje koe.
  
  En doe hearde Drake in flok, lûd, yn it Dútsk. It galmde fan ûnderen.
  
  "Se bruts krekt troch in tunnel," Dahl slút syn eagen yn yrritaasje. "It is noch mar fyftjin minuten efter ús. Ferdomme, wy binne pech! Folgje my!"
  
  In oare trep winkt, dizze kear liedend út en oer it grêf fan Zeus foardat se fertikaal wurde op 'e lêste tsien stappen. Hja fochten der sa goed as se koene, har moed waard troch it krûpend tsjuster yn jiske. It wie as ûnderdrukte it ûntbrekken fan ljocht de stotterjende geast. De eangst kaam by de oprop en besleat om te sitten.
  
  Praat oer dize, tocht Drake. Sprek oer hoe't jo ballen krimp nei de grutte fan pinda's. Dy lêste tsien stappen, slingerjend boppe it stiktsjuster, klimmen troch de krûpend nacht, oerweldige him suver. Hy hie gjin idee hoe't oaren it slagge - alles wat er koe wie de flaters fan syn ferline opnij belibje en har fêst oan har fêsthâlde - Alison, it bern dat se nea krigen hawwe en nea hawwe soene; de SRT-kampanje yn Irak dy't alles ferneatige - hy sette elke flater op 'e foargrûn fan syn geast om de yntinse eangst foar te fallen te eliminearjen.
  
  En hy lei de iene hân op 'e oare. Ien skonk is heger as de oare. Hy kaam fertikaal oerein, ûneinich efter him, guten fan wat nammeleaze wyn rôlen syn klean. De fiere tongerjende brul koe it liet fan in fulkaan wêze, mar it kin oare dingen wêze. Unútspreklike horrors, sa ferskriklik dat se nea it ljocht sjen sille. Ferskriklike wêzens dy't oer rotsen, modder en dong glipje, en eamele meldijen útstjitte dy't bloedreade fizioenen fan waansin oproppe.
  
  Drake, hast gûlend, krûpte oer de lêste rotsige stap op in flak oerflak. De rûge stien kraste syn skrapjende hannen. Mei ien lêste pynlike ynspanning tilde er de holle op en seach dat alle oaren om him hinne delstutsen, mar efter harren seach er Torsten Dahl - de gekke Sweed - dy't letterlik op 'e mage nei foaren krûpte nei in nis dy't grutter wie as wat se sa sjoen hiene fier.
  
  Gekke Sweed. Mar God, de keardel wie goed.
  
  De niche waard oan 'e iene kant ophongen, mar oan' e oare kant oan it hert fan 'e berch.
  
  "Dankje God," sei Dahl swak. "It is ien. Wy hawwe it grêf fan Odin fûn."
  
  Doe foel er fan wurgens yninoar.
  
  
  AGTERTRIJIT
  
  
  
  GRAF FAN DE GODDEN
  
  
  In gjalp bruts út syn dize.
  
  Nee, raze. In bloedstollende gjalp dy't spruts fan pure skrik. Drake die syn eagen iepen, mar it rotsflak wie te ticht om te fokusjen. Hy spuide op 'e grûn en kreunde.
  
  En ik fûn mysels te tinken: hoe fier kin in minske yn 'e ûneinichheid falle foardat hy stjert?
  
  De Dútsers wiene hjir. Ien fan harren broers wie krekt by de trep fallen.
  
  Drake wraksele om rjochtop te stean, elke spier die sear, mar adrenaline begon syn bloed te ûntstean en syn tinzen skjin te meitsjen. Hy rûn stadich nei Ben ta. Syn freon lei mei it gesicht nei ûnderen oan ien fan 'e rânen fan it perron. Drake sleepte him nei Odin syn niche. In flugge blik efter him fertelde him dat de Dútsers noch net oankommen wiene, mar syn earen fertelden him dat se minuten fuort wiene.
  
  Hy hearde it lûd fan Abel Frey flokken. De klang fan beskermjende gear. Milo skriemende bloedige moard nei ien fan 'e soldaten.
  
  In kâns om syn moed sjen te litten, tocht er, en herinnerde him oan ien fan Wells' spreuken dy't er útsocht hie tidens har SAS-training.
  
  Hy sleepte Ben om, leunde mei de rêch tsjin Odin syn grutte sarkofaach. De jonge syn eachlidden wapperden. Kennedy stroffele: "Jo binne klear foar har. Ik sil mei him omgean." Se sloech him licht op it wang.
  
  Drake stoppe, en seach har blik foar in sekonde. "Letter".
  
  De earste fan 'e Dútsers dy't de top oerwûn. In soldaat dy't fluch ynstoarte fan útputting, fuortendaliks folge troch in twadde. Drake twifele om te dwaan wat er wist dat hy moast, mar Torsten Dahl swaaide him foarby, sûnder sa'n berou te sjen. Wells en Marsters skodden ek foarút.
  
  In tredde fijân jager krûpte boppe de top, dizze kear in enoarme, lumbering manlike karkas. Leuk. Bloed, swit en echte triennen draaiden in groteske masker op syn al steurend gesicht. Mar hy wie taai en fluch genôch om oer de top te springen, it lytse pistoal te rôljen en op te heljen.
  
  Ien skot fleach út 'e loop. Drake en syn kollega's dûkten ynstinktyf, mar it skot miste syn doel.
  
  De skrille stim fan Abel Frey ferplettere de stilte dy't nei it skot folge. "Gjin wapens, stomme. Nar! Nar! Harkje nei my!"
  
  Milo makke in gesicht en joech Drake in ferfelende glimke. "Fucking Kraut konten. Hé maat?
  
  It gewear waard troch in dikke fûst opslokt en ferfongen troch in skerpe blêd. Drake erkende it as in mes foar spesjale krêften. Hy stapte oan de kant nei de reus, en joech Dahl de kâns om ien fan 'e fallen soldaten de romte yn te traapjen.
  
  De twadde soldaat wraksele op syn knibbels. Marsters joech him noch in glimke, doe smiet it slap lichem oan 'e kant. Tsjin dy tiid hiene noch trije soldaten it nivo berikt, en doe sprong Alicia fan ûnderen út en kaam telâne as in kat, mei in mes yn elke hân. Drake hie har noch noait sa útput sjoen en se seach der noch út as koe se de ninja-elite oannimme.
  
  "Nee... wapens?" Dahl wist te sizzen tusken spande sykheljen. "Leauwe jo einlings yn 'e Armageddon-teory, Frey?"
  
  In grutte Dútske ûntwerper is no oer de râne gien. "Wês gjin gek, soldaatjonge," sei er ademloos. "Ik wol gewoan net dizze kiste markearje. D'r is allinich romte foar perfeksje yn myn kolleksje."
  
  "Wat jo sjogge as in refleksje fan josels, nim ik oan," sei Dahl, wylst syn team har sykheljen hie.
  
  D'r wie in skoft, in momint fan skriklike spanning doe't elke tsjinstanner syn direkte doel beoardiele. Drake stapte werom fan Milo, ûnbewust rjochting Odin syn grêf, dêr't Ben en de professor noch njonken inoar sieten, allinich bewekke troch Kennedy. Hy wachte noch ien ...
  
  ... hoopje ...
  
  En doe kaam der in smoarge kreun fan de trep, in swak smeekbede om help. Frey seach del. "Do bist swak!" hy spuide immen op. "As it net foar it skyld wie, soe ik ..."
  
  Frey wiisde op Alicia. "Help har". De froulike strider gniisde heechmoedich, en stiek doe har hân oer de kant. Mei ien ruk luts se Hayden omheech. De Amerikaanske CIA-agint wie wurch fan de lange klim, mar noch mear troch it dragen fan de swiere lading dy't de Dútsers har oan 'e rêch fêstmakke hiene.
  
  Shield of Odin ferpakt yn canvas.
  
  Parnevik syn stim waard heard. "Hy brocht it skyld! Haadûnderdiel! Wêrom?"
  
  "Omdat dat it wichtichste diel is, jo idioat." Frey skeat him. "Dit haadobjekt soe net bestean as it gjin oar doel hie." De moadeûntwerper skodde ferachtlik de holle en kearde him nei Alicia. "Beëinigje dizze patetyske cretins. Ik moat Odin smeekje en werom nei it feest.
  
  Alicia lake manialik. "Myn beurt!" Se raasde, deadliker as de rivier de Tam, en smiet har beskermjende gear yn 'e midden fan it rotsige platfoarm. Yn 'e betizing rûn se nei Wells, sûnder ferrassing te sjen oer syn oanwêzigens. Drake rjochte him op syn eigen gefjocht, lunged nei Milo om him te ferrassen, sidestep mei in behendige swaai fan syn blêd, en joech dan in hurde elbow oan Milo syn kaak.
  
  De bonke is barsten. Drake dûnse, swaaiend en bleau ljocht op syn fuotten. Dan soe dit syn strategy wêze - om te slaan en te rinnen, te slaan op 'e hurdste punten fan syn lichem, mei as doel om bonken en kraakbeen te brekken. Hy wie rapper as Milo, mar net sa sterk, dus as de reus him ynhelle...
  
  Tonger galmen oer de berch, de grommen en barsten fan opkommende magma en ferskowende rots.
  
  Milo wreide yn pine. Drake naam de lieding mei in dûbele sidekick, twa tikken - iets dat jo Van Damme miskien sjen kinne dwaan op tv is folslein nutteloos foar strjitfjochtsjen yn it echte libben. Milo wist dit en fersloech de oanfal mei in grom. Mar Drake wist it ek, en doe't Milo syn hiele lichem nei foaren goaide, joech Drake in oare krêftige elbowslach rjocht yn it gesicht fan syn tsjinstanner, syn noas en eachholte ferplettere, en him hurd op 'e flier sloech.
  
  Milo foel op 'e grûn yn as in ôfsnien neushoorn. Ien kear ferlern fan in tsjinstanner fan Drake syn kaliber, der wie gjin werom. Drake stompe op syn pols en knibbel, bruts de beide grutte bonken, doe syn ballen foar goede mjitte, en pakte doe it ôfsetste legermes op.
  
  Ynspektearre it plak fan it ynsidint.
  
  Marsters, in SAS-soldaat, hie koart wurk makke fan twa Dútsers en fjochte no tsjin in tredde. It fermoardzjen fan trije minsken yn in pear minuten wie gjin maklike taak foar elkenien, sels in SAS-soldaat, en Marsters waard mar licht ferwûne. Wells dûnse mei Alicia lâns de râne fan it platfoarm, mear rinnen dan eins dûnsjen, mar ôfliedende har. Syn strategy wie tûk. Op tichteby soe se him yn in sekonde slein hawwe.
  
  Kennedy sleepte Hayden syn útputte lichem fuort fan it sintrum fan 'e slach. Ben rûn om har te helpen. Parnevik sliepte net, studearre it grêf fan Odin - in idioat.
  
  Abel Frey konfrontearre Thorsten Dahl. De Sweed wie yn alle opsichten superieur oan de Dútser, syn bewegingen waarden troch de twadde mear ferfine as de krêft weromkaam nei syn pynlike ledematen.
  
  Hear, tocht Drake. Wy skoppe hjir! Of yn 'e goede âlde geast fan Dino Rock ... Lit my jo fermeitsje!
  
  Net genietsje fan 'e konfrontaasje mei Alicia, hy gie lykwols nei Wells, yn' e miening dat de fyftichjierrige frou de measte help nedich hie. Doe't syn eardere ploechmaat him seach, luts se har werom út 'e striid.
  
  "Ik skopte jo dizze wike al ien kear, Drake. Binne jo sa sadistysk dat jo dit wer wolle?"
  
  "Jo hawwe gelok, Alicia. Trouwens, traine jo jo freon?" hy knikte yn reaksje op de amper bewegende Amerikaan.
  
  "Allinne yn hearrigens," se smiet beide messen omheech en fong se yn ien beweging. "Litte wy! Ik hâld gewoan fan trijetallen! "
  
  Har natuer kin wyld west hawwe, mar har aksjes waarden kontrolearre en berekkene. Se pokte by Drake, wylst se slûchslim besocht Wells mei syn rêch nei it einleaze leechte te hoekjen. De kommandant realisearre har bedoelings op de lêste sekonde en raasde har foarby.
  
  Drake draaide har beide messen ôf, en beweecht elk blêd oan 'e kant, wylst se foarsichtich wie om syn polsen net te brekken. It wie net allinnich dat se goed wie... it wie dat se konsekwint goed wie.
  
  Abel Frey raasde har ynienen foarby. It like derop dat, nei't er net slagge om Dahl te oertsjûgjen, hy taflecht hie om de Sweed foarby te rinnen yn syn rappe syktocht nei it grêf fan Odin.
  
  En yn dat split sekonde seach Drake Marsters en de lêste Dútske soldaat opsletten yn stjerlike gefjochten krekt op 'e stoffige râne fan it platfoarm. Doe, mei skokkend ynienen, trippelen beide manlju en foelen gewoan.
  
  Deaskrippen galmen yn it leechte.
  
  Drake splitte it op, bea foar Wells, en draaide doe syn lichem om en rûn Frey efternei. Hy koe Ben dêr net ferdigenleas litte. Kennedy blokkearre it paad fan 'e ûntwerper, sammele syn moed, mar doe't er nei foaren raasde, seach Drake in lyts swart objekt yn Frey's hân.
  
  Radio of mobyl. In soarte fan stjoerder.
  
  Wat de hel?
  
  Wat der dêrnei barde, wie boppe it begryp. Yn in opfallende died fan roekeloosheid eksplodearre de berchhelling ynienen! Der klonk in swiere stomp, en doe leine oeral reuzekeien en stikken berchskalie. Stiennen fan alle foarmen en maten darten en fluiten troch de leechte as kûgels.
  
  In enoarm gat ferskynde yn 'e kant fan' e fulkaan, as wie in hammer troch tinne drywall slein. Dim deiljocht filtere troch de spleet. Noch in klap, en it gat waard noch breder. In berch puin kaskade yn in boaiemleaze put yn in skriklike, djippe stilte.
  
  Drake foel op 'e flier mei syn holle yn 'e hannen. Guon fan dizze eksplodearjende stien moatte oare ûnskatbere grêven skansearre hawwe. Wat de hel wie der oan de hân?
  
  
  NJOGGENENTRITICH
  
  
  
  GRAF FAN DE GODDEN
  
  
  In helikopter ferskynde yn it nij makke gat, dy't in sekonde sweefde foardat hy der troch fleach!
  
  Oan de basis fan de masine hongen fjouwer dikke kabels en ferskate touwen.
  
  It wie ûnmooglik te leauwen. Abel Frey hat krekt opdracht jûn om de berch iepen te splitsen. In berchhelling dy't diel útmakke fan in aktive fulkaan en dy't op ien of oare manier in massa útstjerren feroarsaakje koe bekend as in superfulkaan.
  
  Om syn kolleksje te foltôgjen.
  
  Dizze man wie sa gek as Drake en de rest fan it minsklik ras joech him kredyt foar. Hy lake ek al manialik, en doe't Drake opseach, seach er dat Frey gjin sintimeter beweech, mar stevich rjocht stie doe't de eksplosive berch om him hinne sisde.
  
  Alicia ferliet Wells en stroffele nei Frey, sels har gekke selsbehearsking wankele in bytsje. Efter harren waarden professor Parnevik, Ben en Kennedy beskerme troch de muorren fan Odin syn alkoof. Hayden wie gefoelich, roerleas. Wie se echt al dizze kant kommen om te stjerren yn in fûle waansin? Wells knibbele oan syn kant, en klamme syn mage.
  
  De helikopter sweevde tichterby, syn motor jankende. Frey tilde syn submasinegewear op en makke foar elkenien om fuort te gean fan Odin's massive sarkofaach. In koarte útbarsting fan fjoer fersterke syn fersyk, kûgels klonk doe't se sloegen kostbere gouden Viking reliken yn 'e foarm fan skylden, swurden, boarstplaten en hoarnen helmen. Gouden munten, ferpleatst troch in keatling fan eveneminten, begon te fallen fan 'e planken as konfetti op Times Square.
  
  Frey swaaide mei de helikopter.
  
  Drake knibbele del. "Jo ferpleatse dizze kiste, jo riskearje de hiele wrâld!" - rôp er, syn stim amper te hearren oer it swiere lûd fan de skroefblêden.
  
  "Wês gjin tsjoenster!" Frey rôp werom, syn gesicht ferdraaid as in kweade clown ferslaafd oan heroïne. "Jou it ta, Drake. Ik haw dy ferslein!"
  
  "It giet net oer winnen!" Drake rôp werom, mar no wie de helikopter direkt boppe de holle en koe hy syn eigen stim net iens hearre. Hy seach hoe't Frey him rjochte, kûgels op him spuite wylst er mei de earms swaaide. Drake bea dat syn freonen net wurde fongen troch in ferdwaalde projektyl.
  
  De Dútser ferlear it. Sa ticht by syn libbenslange obsesje, bruts hy gewoan ôf.
  
  No wie Dahl neist him. Se seagen hoe't Frey en Alicia de swiere keatlingen leger en leger leine oant se op it lêst om beide úteinen fan 'e sarkofaach rûnen. Frey soarge derfoar dat se feilich wiene.
  
  De helikopter naam it gewicht. Der barde neat.
  
  Frey raasde yn syn telefoan. De helikopter besocht it nochris, dizze kear raasden syn motoren as in lilke dinosaurus. De keatlingen namen har gewicht, en der wie in dúdlike barst, it lûd fan brekkende stien.
  
  De kiste fan Odin beweecht.
  
  "Dit is ús lêste kâns!" - rôp Dahl yn it ear fan Drake. "Wy geane nei de molen! Fan Milo syn gewear!"
  
  Drake rûn it skript. Se koenen de helikopter ferniele hawwe en de Tomb rêde. Mar Ben en Kennedy, tegearre mei Hayden en Parnevik, sille wierskynlik stjerre.
  
  "Der is gjin tiid!" Dahl rôp. "Of dit of de Apokalypse!"
  
  De Sweed sprong foar Milo syn wapen. Drake kneep syn eagen ticht doe't pine syn hert trochbriek. Syn blik foel op Ben en Kennedy, en de pine fan it beslút draaide him as in strop fan binnen. As jo ferlieze mei de iene hân, do silst ferlieze mei de oare. En doe besleat hy dat hy Dahl gewoan net koe tastean om dit te dwaan. Koe hy twa freonen opofferje om de wrâld te rêden?
  
  Nee.
  
  Hy sprong foarút as in kikkert krekt doe't Dahl troch Milo syn klean begon te rommeljen. De Sweed rekke yn ferrassing werom doe't Milo syn lichem rjochte, de Amerikaan bûgde yn eangst, mar wie mobyl en hinke nei de râne fan it perron. Nei ien fan de ôfstammingslinen.
  
  Drake stoppe yn shock. De motoren fan 'e helikopter gierden noch ien kear en in ûnhillige crash fol de grot. It folgjende momint, Odin syn enoarme sarkofaach ferskoot en bruts los fan syn oanlisplakken, swingend driigjend rjochting Drake en de râne fan it platfoarm, in ton fan swingende dea.
  
  "Nee!" Dahl's gjalp werhelle Parnevik's gjalp.
  
  Der wie in gjalp, in razende gjalp as wie in vent oerferhit, in lûd as waarden alle demoanen yn 'e hel libben ferbaarnd. In stream fan sulverige loft ûntsnapte út in nij iepene gat ûnder it grêf fan Odin.
  
  Frey en Alicia naaiden fuort, hast libben ferbaarnd doe't se op 'e swingende kiste klommen. Frey rôp: "Folgje ús net, Drake!" Ik haw fersekering!" doe like der in idee by my op te kommen, in garânsje foar feiligens. Hy rôp nei Drake syn maten: "No! Folgje de kiste of jo sille stjerre!" Frey moedige har oan, swaaide mei syn submachinegewear, en se hiene gjin oare kar as om de stoomkolom hinne te gean.
  
  Dahl draaide syn spooke blik nei Drake. "Wy moatte dit stopje," sei er smeekend. "Foar ... foar myn bern."
  
  Drake hie gjin antwurd oars as te knikken. Wis. Hy folge de SGG-kommandant, omkearde foarsichtich de swaaiende Sarkofaach doe't dy boppe harren fleach, harren gnyske fijannen feilich boppe, wylst syn kameraden syn trajekt folgen oan 'e oare kant.
  
  Bedekt mei wapens en de wille fan in maniak.
  
  Drake berikte in gat yn 'e stiennen flier. De stoom wie in skele, wriemeljende toer. Onaantastbaar. Drake beweech sa ticht as er koe foardat er draaide om syn fijannen foarút te sjen.
  
  Hayden bleau op 'e grûn, dwaande as bewusteloos. Se siet no oerein en helle de riemkes ôf dy't Odin syn skyld oan har rêch fêstmakke. "Wat kin ik dwaan?"
  
  Drake seach har koart oan. "Hat de CIA rampenplannen foar it sluten fan Supervolcano?"
  
  De moaie 'sekretaresse' seach efkes yn de war foardat se har holle skodde. "Allinne it dúdlike. Set de Dútser yn de fentilaasjepipe." Se smiet it Skyld fuort mei in gjalp fan opluchting. Alle trije seagen se him as in munt oer de râne rôlje.
  
  Ha se echt mislearre?
  
  De druk dy't út 'e piip kaam, naam ta as de fulkaan oan krêft krige. "As de kettingreaksje ienris begjint," sei Dahl. "Wy kinne dit net slute. Dit moatte wy no dwaan!"
  
  Drake's blik waard even nei it skyld lutsen doe't it lûd om 'e râne rôle. Syn râne De wurden kamen út him út as wiene se yn fjoer skreaun.
  
  
  Himel en hel binne gewoan tydlike ûnwittendheid,
  
  It is de ûnstjerlike siel dy't nei rjochts of ferkeard leanet.
  
  
  "Plan B," sei er. "Onthâld de flok fan Odin? Like net passend, wol? D'r is gjin plak om dit te pleatsen, krekt? No, miskien is dat it."
  
  "Is Odin's Curse in manier om de wrâld te rêden?" Dahl twifele it.
  
  "Of de hel," sei Drake. "It hinget ôf fan wa't it beslút nimt. Dit is it antwurd. De persoan dy't it Skyld opset moat in suvere siel hawwe. It is in trap fan trapen. Wy witte neat mear want wy hawwe it grêf fuorthelle. As wy mislearje, sil de wrâld ferdwine."
  
  "Hoe gie de flok?" Hayden, dy't net slimmer seach as se nei har beproeving yn fijannige hannen hie, stoarre nei it fentyl as koe se libben iten wurde.
  
  Drake flokte doe't er it skyld opheve en it foar him hold. Dahl stie en seach nei him doe't er rûn nei de sissende vent. "It momint dat jo dy stoom oanreitsje mei dit skyld, sil it direkt út jo hannen skuord wurde."
  
  Doe, mei in lûd as it bruljen fan in keppel bisten dy't yn in baarnende bosk fongen wiene, kaam der mear stoom fan ûnderen út, it hege gûlen fan syn útbarsting hast oerdoarjend. De swevelstank begûn no de loft te dikkerjen, en feroare it yn in giftige miasma. It swakke rommeljen fan 'e berch dy't sa lang har konstante maat west hie, waard no mear as tonger. Drake fielde as skodden de muorren sels.
  
  "Nije nijs, Dal. Plan B yn aksje. Foar takomstige referinsje betsjut dit dat ik net wit wat der oars te dwaan is.
  
  "Jo hawwe gjin takomst," Dahl stie oan 'e oare kant fan it skyld. "Of ik."
  
  Tegearre tsjoenen se nei de vent. De skaly begûn de rots njonken harren del te gliden. In gjalp en brul, sa't Drake noch noait heard hie, kaam út 'e einleaze djipten fan 'e ôfgrûn.
  
  "De superfulkaan komt oan!" Hayden raasde. "Set it út!"
  
  
  ***
  
  
  Net sjoen troch Drake, Dahl of sels Abel Frey, de ferneamde Yslânske berch mei de namme Eyjafjallajokull, dy't oant no ta tefreden is om sêfte grize streamen út te strieljen en it loftferkear te terrorisearjen, eksplodearre ynienen oan 'e râne. It soe gau te sjen wêze op Sky News en de BBC en letter op You Tube troch ferbjustere miljoenen - de fûle tongen fan tûzen draken dy't in fjoerstoarm yn 'e himel oanstekke. Tagelyk eksplodearren twa oare Yslânske fulkanen, harren toppen fleagen ôf as sjampanjekurken ûnder druk. It waard rapportearre, wat mei de tong, dat Armageddon oankommen wie.
  
  Allinnich in pear selekteare wisten hoe ticht it eins wie.
  
  
  ***
  
  
  Heroes unseen en nea bekend fochten yn 'e tsjustere djipten fan' e berch. Drake en Dahl foelen de stoomútgong mei it Shield oan, mei in rûn foarwerp om de stoom yn in tichteby lizzende leechte ôf te lûken, om't se it direkt boppe it gat pleatsten dat troch de sloop fan it grêf fan Odin efterlitten waard.
  
  "Oanmeitsje!" Dahl hat muoite om it Shield op syn plak te hâlden. Drake fielde dat syn hannen trilje fan de ynspanning wêrmei't er de oerkrêft fan 'e berch oerwûn. "Ik wol gewoan witte wêr't dit ding fan makke is!"
  
  "Kin't skele!" Hayden besocht har werom te hâlden, har skonken fêst te hâlden en sa hurd as se koe. "Set de bastard mar binnen!"
  
  Dahl sprong, sprong op it gat. As it skyld hie mist of sels in bytsje ferpleatst, dan soe hawwe fuortendaliks ferdampt, mar harren doel wie korrekt, en it wichtichste part foarsichtich ynfierd de keunstmjittige crack ûnder it grêf fan Odin.
  
  In útwurke trap, útfûn hûnderten en tûzenen ieuwen lyn. Ik swar by de goaden.
  
  Trap fan trapen!
  
  "De grutste âlde trap dy't de moderne wrâld ea kend hat." Dahl foel op 'e knibbels. "Dejinge dy't hjir in ein oan meitsje koe."
  
  Drake seach hoe't it Shield tin like te wurden, en absorbearde de enoarme druk dy't fan ûnderen opstean. It flakke en foarme lâns de rânen fan 'e barst, en naam in obsidian-tint oan. Ivich. Sil nea wurde wiske.
  
  "God seinigt".
  
  Job dien, hy bleau even stil foar't er syn oandacht wer nei Frey kearde. De skrik folde syn hert mear as er him foarstelle koe, sels no.
  
  De helikopter kaam oerein en spande om it gewicht fan 'e kiste fan Odin te stypjen, dy't sêft ûnder it skodde. Sawol Frey as Alicia sieten op it deksel fan 'e kiste, de hannen strak om 'e riemkes slein dy't it oan 'e helikopter befette.
  
  Mar Ben, Kennedy en Professor Parnevik hingje oan trije oare touwen dy't ûnder de helikopter bungelen, sûnder mis dêr mei gewear hâlden wylst Drake focht om de planeet te rêden.
  
  Se hongen boppe de leechte, swaaiend as de helikopter klom, ûntfierd rjocht ûnder Drake syn noas.
  
  "Nee!"
  
  En, ongelooflijk, hy rûn - in iensum man, rinnend mei in enerzjy berne út lilkens, ferlies en leafde - in man dy't himsels oer in boaiemleaze put yn swarte romte goaide, easke wat fan him ôfnommen wie, en wanhopich ien fan 'e swaaiende gripe. kabels, doe't er foel.
  
  
  FJIRTICH
  
  
  
  GRAF FAN DE GODDEN
  
  
  Drake syn wrâld stoppe mei syn sprong yn it tsjuster - in einleaze leechte boppe, in boaiemleaze put ûnder - trije sintimeter swingend tou, syn iennichste heil. Syn geast wie serene; hy die it foar syn freonen. Om gjin oare reden as om se te rêden.
  
  Selfless.
  
  Syn fingers berikten it tou en koene net ticht!
  
  Syn lichem, úteinlik bleatsteld oan swiertekrêft, begon fluch te fallen. Op de lêste sekonde slút syn swaaiende lofterhân op in tou dat langer wie as de rest en knypte mei refleksyf kwea.
  
  Syn fal stoppe doe't er it mei beide earmen pakte en syn eagen ticht die om syn fluch klopjende hert te kalmearjen. Heas applaus kaam earne boppe. Alicia giet har sarkasme út.
  
  "Is dit wat Wells bedoelde mei 'lit jo moed'? Altyd ôffrege wat dat gekke fossiel betsjutte!"#
  
  Drake seach omheech, akuut bewust fan 'e ôfgrûn hjirûnder, en fielde dizich as nea earder. Mar syn spieren stienen yn 'e brân fan nijfûne krêft en adrenaline, en in protte fan it âlde fjoer wie no werom yn him, stjerrende om út te kommen.
  
  Hy klom op it tou, hân oer hân, grypte it mei syn knibbels, beweecht fluch. Frey swaaide mei syn masinegewear en lake, foarsichtich doelend, mar doe rôp Hayden út it grêf fan Odin. Drake seach har dêr stean en it pistoal fan Wells op Frey rjochte - de âlde kommandant wie njonken har fallen, mar, godstank, sykhelle noch.
  
  Hayden rjochte it gewear healwei op Frey. "Lit him opstean!"
  
  De helikopter wie noch yn 'e loft, syn piloat wie net wis fan syn oarders. Frey twifele, gromjend as in bern dat skieden wie fan syn favorite boartersguod. "Okee. Hundin, teef! Ik hie dy fan dat ferrekte fleantúch krije moatten!"
  
  Drake glimke doe't er it antwurd fan Hayden hearde. "Ja, dat begryp ik faaks."
  
  Kennedy, Ben en Parnevik seagen mei grutte eagen, amper doarst te sykheljen.
  
  "Gean en helje it!" - Frey rôp doe nei Alicia. "Fan hân ta hân. Nim him en lit ús gean. Dizze teef sil dy net sjitte. Sy is it probleem fan de oerheid. "
  
  Drake slokte doe't Alicia fan 'e sarkofaach sprong en it parallelle tou fan Drake grypte, mar sels sa naam hy de tiid om nei Ben te sjen, en mjitten hoe't de jonge reagearre op 'e iepenbiering fan Hayden's status.
  
  Ben, as der wat, seach har mei mear tederens oan.
  
  Alicia glide as in aap by it tou del en wie al gau gelyk mei Drake. Se seach him oan, in perfekt gesicht fol lilkens.
  
  "Ik kin beide kanten swinge." Se sprong de loft yn, fuotten earst, yn in sierlike bôge troch it tsjuster, hong hielendal yn 'e loft. Doe ferbûnen har skonken stevich oan Drake syn boarstbeen en se rukte har lichem nei foaren, koart nei syn eigen tou te pakken foardat se it nei de folgjende swaaide.
  
  "Fucking baviaan," mompele Drake, syn boarst brânde, syn grip waard los.
  
  Alicia brûkte har momentum om om it tou hinne te swaaien, skonken ferspraat op boarstnivo, en sloech yn syn mage. Drake slagge deryn om nei rjochts te swaaien om de slach te verzachten, mar fielde dochs dat syn ribben ferwûne waarden.
  
  Hy grommele nei har, dielde de pine en kaam heger op. In glâns ferskynde yn har eagen, tegearre mei in nij respekt.
  
  "Einlik," sykhelle se. "Do bist werom. No sille wy sjen wa't de bêste is."
  
  Se skode it tou op, it fertrouwen straalde by elke beweging út. Yn ien sprong rûn se Drake syn eigen tou om en brûkte se har momentum wer om werom te slaan, en rjochte har skonken dizze kear op syn holle.
  
  Mar Drake wie werom en hy wie klear. Mei de uterste feardigens liet er syn tou los, ûnderdrukte de yntinse dize en fong it op in djipte fan twa fuotten. Alicia sweevde ûnskuldich boppe him, ferbjustere troch syn beweging, har earmen noch flikkerjend.
  
  Drake stuiterde it tou in foet foar ien op. Tsjin de tiid dat syn tsjinstanner besefte wat er dien hie, wie hy oer har. Hy stompe har hurd op 'e holle.
  
  Ik seach dat har fingers it tou loslitte. Se foel, mar mar in pear sintimeter. De hurde nut yn har wurke en se krige har grip wer.
  
  Frey raasde fan boppen. "Neat goed! Dea, do Ingelske ûnleauwige!"
  
  Doe helle de Dútser yn minder as in eachwink in mes en snijde Drake syn tou!
  
  
  ***
  
  
  Drake seach it allegear yn slow motion. De glâns fan it blêd, de kweade glâns fan it snijflak. It ynienen ûntrafeljen fan syn libbensline - de manier wêrop it boppe him begûn te bulten en te swaaien.
  
  Instant gewichtloosheid fan syn lichem. In beferzen momint fan horror en ûnleauwe. Wittende dat alles wat er ea fielde en alles wat er oait dwaan koe yn 'e takomst krekt ferneatige wie.
  
  En dan de fal... sjen fan syn fijân, Alicia, op har fûst klimme om werom te kommen nei de top fan 'e sarkofaach... sjen hoe't Ben syn mûle draait yn in gjalp... Kennedy's gesicht feroaret yn in masker fan 'e dea... en troch syn perifeare fyzje ... Ofstân ... wat de. ?
  
  Torsten Dahl, de gekke Sweed, draaft, nee, draaft, oer it perron mei in riem oan it liif, en smiet himsels letterlik yn in swarte put, krekt sa't Drake sels mominten earder dien hie.
  
  In feiligens harnas unraveling efter him, befeilige om in pylder yn Odin syn alcove, fêst hâlden troch Hayden en Wells, dy't waarden braced foar maksimale ynspanning.
  
  Dahl syn gekke sprong ... bringt him ticht genôch te pakken Drake syn earms en hâld him strak.
  
  Drake's útbarsting fan hope ferdwûn doe't hy en Dahl byinoar foelen, de feiligensline strak ... doe in hommels, pynlike tug doe't Hayden en Wells de spanning akseptearren.
  
  Dan hoopje. Stadige, pynlike besykjen ta heil. Drake seach Dahl yn 'e eagen, sei gjin wurd, stjoerde gjin unse emoasje út as se inch foar inch nei feiligens sleepten waarden.
  
  De helikopterpiloat moat de opdracht krigen hawwe, om't hy begon te klimmen oant hy ree wie om in tredde raket te sjitten, dit kear fan 'e berch, ûntworpen om it gat genôch te fergrutsjen foar de sarkofaach om sûnder risiko fan skea troch te passen.
  
  Binnen trije minuten ferdwûn de kiste fan Odin. De klap fan helikopterblêden is in fier oantinken. Ben, Kennedy en Parnevik wiene itselde as no.
  
  Uteinlik waarden Dahl en Drake oer de rotsige rânen fan 'e ôfgrûn sleept. Drake woe efterfolgje, mar syn lichem reagearre net. It wie alles wat er dwaan koe om dêr te lizzen, it trauma ynsinke te litten, de pine troch te rjochtsjen nei in isolearre diel fan syn harsens.
  
  En wylst er dêr lei, kaam it lûd fan de helikopter werom. Allinne dizze kear wie it in Dahl chopper. En dit wie tagelyk har middel fan heil en ferfolging.
  
  Drake koe allinnich yn Torsten Dahl syn tormentearre eagen sjen. "Do bist God, maat," en de betsjutting fan it plak dêr't se wiene, wie net ferlern by him. "Wiere God"
  
  
  IENENFJIRTICH
  
  
  
  DÚTSLÂN
  
  
  Elke kear as Kennedy Moore har kont op 'e hurde stoel draaide, namen de skerpe eagen fan Alicia Miles it op. De Ingelske teef wie in Uber-strider, begiftigd mei it sechde sintúch fan in plysjeman - konstante ferwachting.
  
  Tidens de trije oeren duorjende flecht fan Yslân nei Dútslân stoppe se mar ien kear. Earst, mar tsien minuten nei't se de fulkaan ferlitten hiene, winken se de kiste en befeilige it en brochten elkenien oan board.
  
  Abel Frey gie daliks nei it efterste fak. Se hat him sûnt dy tiid net sjoen. Wierskynlik greases de tsjillen fan stellerij en yndustry. Alicia smiet Kennedy, Ben en Parnevik praktysk yn har sitten, en siet doe neist har freon, de ferwûne Milo. De stompe Amerikaan like elk diel fan syn lichem te gripen, mar meast syn ballen, in feit dat Alicia like om ôfwikseljend amusearjend en alarmearjend te finen.
  
  Trije oare bewakers sieten yn 'e helikopter, en kearden warskôge blikken fan' e finzenen nei de frjemde kommunikaasje dy't bestie tusken Alicia en Milo - ôfwikseljend tryst, dan sinfol, en dan fol mei lilkens.
  
  Kennedy hie gjin idee wêr't se wiene doe't de helikopter begon del te kommen. Har geast hie it lêste oere swalke, fan Drake en har aventoeren yn Parys, Sweden en de fulkaan, nei har âlde libben mei de NYPD, en dêrwei, ûnûntkomber, nei Thomas Caleb.
  
  Caleb is in serial killer dy't se befrijd om wer te deadzjen. Oantinkens oan syn slachtoffers foelen har oan. It plak fan misdied dêr't se in pear dagen lyn troch rûnen - syn plak fan misdie - bleau har fris yn 'e geast, as farsk fergetten bloed. Se besefte dat se sûnt doe gjin inkeld nijsberjocht sjoen hie.
  
  Miskien hawwe se him betrape.
  
  Yn dyn dreamen....
  
  Nee. Yn myn dreamen fange se him noait, komme noait ticht by him. Hy deadet en misbrûkt my, en myn skuld spoeket my as in ferrekte demon oant ik it allegear opjaan.
  
  De helikopter sakke fluch del, en rukte har út it fyzje dat se net koe. It persoanlike fak efter yn 'e helikopter gie iepen en Abel Frey stapte út, blaffende oarders.
  
  "Alicia, Milo, do silst by my wêze. Bring de finzenen. Beskermers, jo sille de kiste begeliede nei myn besjen keamer. De fersoarger dêr hat ynstruksjes om kontakt mei my op te nimmen sa gau as alles klear is om te besjen. En ik wol dat dit gau bart, bewakers, sa wifkje net. Odin hat miskien al tûzenen jierren op Frey wachte, mar Frey wachtet net op Odin.
  
  "De hiele wrâld wit wat jo dien hawwe, Frey, do bist gek," sei Kennedy. "Modeûntwerper, ferdomme. Hoe lang tinke jo dat jo út 'e finzenis bliuwe sille?"
  
  "It Amerikaanske gefoel fan selsbelang," sei Frey. "En idioate lit jo leauwe dat jo lûdop prate kinne, hmm? De hegere geast triomfeart altyd. Tinke jo echt dat jo freonen útkamen? Wy sette dêr trapen, do domme teef. Se sille Poseidon net passe."
  
  Kennedy iepene har mûle om te protestearjen, mar seach Ben koart syn holle skodzje en har mûle fluch ticht. Leave it. Earst oerlibje, letter fjochtsje. Se sitearre Vanna Bonta geastlik oan. "Ik soe leaver in minderweardichheidskompleks ha en noflik ferrast wêze as in superioriteitskompleks te hawwen en rûch wekker wurde."
  
  Frey hie gjin manier om te witten dat har helikopter op in hegere hichte ferburgen bleau. En grutskens oertsjûge him dat syn yntellekt superieur wie oan harres.
  
  Lit him sa tinke. De ferrassing soe noch swieter west hawwe.
  
  
  ***
  
  
  De helikopter kaam mei in skok telâne. Frey stapte nei foaren en sprong earst del, en rôp de manlju op 'e grûn. Alicia kaam oerein en makke in beweging mei har wiisfinger. "Earst jim trije. De hollen binne del. Bliuw bewegen oant ik oars sis. "
  
  Kennedy sprong fan 'e helikopter efter Ben, en fielde de pine fan útputting yn elke spier. Doe't se om har hinne seach, makke it geweldige gesicht har in minút ferjitten fan har wurgens, yn feite naam it har adem.
  
  Ien blik en se besefte dat it Frey syn kastiel yn Dútslân wie; in ûntwerper den fan ûngerjuchtichheit dêr't de wille nea stoppe. Harren lâning gebiet konfrontearre de haadyngong, dûbele iken doarren ynlein mei gouden studs en framed troch Italjaanske moarmeren kolommen dy't liede ta in grutte yngong. Doe't Kennedy seach, rieden twa djoere auto's, in Lamborghini en in Maserati, op, wêrfan fjouwer entûsjaste tweintich keardels út rôlen en de treppen nei it Kastiel op sprongen. De swiere ritmes fan dûnsmuzyk kamen efter de doar wei.
  
  Boppe de doarren wie in mei stiennen beklaaide gevel mei boppekant in rige trijehoekige tuorkes en twa hegere tuorren oan beide einen, wêrtroch't de enoarme struktuer in Goatyske Revival-uterlik joech. Yndrukwekkend, tocht Kennedy, en in bytsje oerweldigjend. Se stelde har foar dat útnoege wurde foar in feest op dit plak in dream fan in takomstich model wêze soe.
  
  En sa profitearre Abel Frey fan harren dreamen.
  
  Se waard nei de doarren treaun, Alicia seach se foarsichtich nei't se de rommeljende supercars passearren en de marmeren treppen op. Troch de doarren en yn 'e echoende lobby. Links liedt in iepen, mei learen beklaaide poarte yn in nachtclub fol mei oprinnende muzyk, kleurige ljochten en hokjes dy't boppe de mannichte swaaiden, dêr't elkenien koe bewize hoe goed se dûnsje koene. Kennedy stoppe fuortendaliks en raasde.
  
  "Help!" Se rôp, seach rjocht nei de besikers. "Help ús!"
  
  Ferskate minsken namen it momint om har healfol glêzen del te setten en my oan te stoarjen. In sekonde letter begûnen se te laitsjen. De klassike Sweedske blondine tilde har flesse yn groetenis op, en de donkere Italjaanske man begûn har te sjen. De oaren kamen werom nei harren diskoteek.
  
  Kennedy kreunde doe't Alicia har by it hier pakte en har oer de moarmeren flier sleepte. Ben raasde út protest, mar de klap sloech him hast om. Der waard mear lake ûnder de feestgasten, folge troch in pear leffe opmerkings. Alicia smiet Kennedy yn 'e grutte trep, en sloech har hurd yn 'e ribben.
  
  "Stomme frou," sisde se. "Kinne jo net sjen dat se fereale binne op har master? Se sille nea min oer him tinke. Gean no."
  
  Se wiisde nei boppen mei in lyts pistoal dat yn har hân ferskynde. Kennedy woe fersette, mar te oardieljen nei wat der krekt barde, besleat se der gewoan mei te gean. Se waarden liede de trep op en nei lofts, de oare fleugel fan it Kastiel yn. Sadree't se de trep ferlieten en de lange, net ynrjochte gong binnenkamen - de brêge tusken de wjukken - hâldde de dûnsmuzyk op, en miskien wiene se de iennichste minsken dy't op dat stuit yn 'e tiid libbe.
  
  Doe't se in gong del rûnen, fûnen se harsels yn in keamer dy't eartiids in romme ballroom west hie. Mar no waard it gebiet ferdield yn in heal tsiental aparte keamers - keamers mei bars oan 'e bûtenkant ynstee fan muorren.
  
  Sellen.
  
  Kennedy, tegearre mei Ben en Parnevik, waarden yn 'e tichtstbye sel stutsen. In lûde klap betsjutte dat de doar tichtgie. Alicia swaaide. "Jo wurde sjoen. Genietsje."
  
  Yn de oerdoarjende stilte dy't folge, draafde Kennedy har fingers troch har lange swarte hier, glêdde har broekpak sa goed as se koe en sykhelle djip.
  
  "No..." begûn se te sizzen.
  
  "Hey, bitches!" Abel Frey ferskynde foar harren kamera, gnyskjend as de God fan Hellfire. "Wolkom by myn feestkastiel. Op ien of oare manier twifelje ik oan dat jo der like folle genietsje sille as myn, uh, rikere gasten.
  
  Hy swaaide it oanbod fuort foardat se reagearren. "Makket net út. Jo hoege net te praten. Jo wurden ynteressearje my net folle. Dus," makke er as hy neitinke, "wa hawwe wy... no ja, fansels, it is Ben Blake. Ik bin der wis fan dat it jo in protte wille sil jaan."
  
  Ben rûn nei de traaljes en luts der sa hurd oan as er koe. "Wêr is myn suster, dy bastard?"
  
  "Hm? Do bedoelst de sausige blondine mei..." hy smiet syn skonk wyld út. "Draak fjochtsstyl yntrodusearje? Wolle jo details? No, goed, om't it do bist, Ben. De earste nacht ha ik myn bêste man derhinne stjoerd om har skuon op te heljen, witst wol, om har wat sêfter te meitsjen. Se markearre him, die in pear ribben sear, mar hy krige wat ik woe.
  
  Frey naam efkes om de ôfstânsbetsjinning út 'e bûse te fiskjen fan 'e frjemde siden mantel dy't er oan hie. Hy skeakele it oer op in draachbere televyzje, wat Kennedy net iens yn de gaten hie. In foto ferskynde op 'e loft - SKY News - petear oer de groeiende nasjonale skuld fan it Feriene Keninkryk.
  
  "Twadde nacht?" Frey stoppe. "Wol har broer it echt witte?"
  
  Ben raasde, in guttural lûd ûntsnapte djip út syn mage. "It is goed mei har? It is goed mei har?"
  
  Frey klikte nochris op de ôfstânsbetsjinning. It skerm skeakele oer nei in oare, grainier ôfbylding. Kennedy realisearre dat se seach nei in lytse keamer mei in famke bûn oan in bêd.
  
  "Wat tinkt jo?" Frey oanstie. "Se libbet teminsten. Foar no."
  
  "Karin!" Ben rûn nei de tv, mar stoppe doe, ynienen oerwûn. Sobs skodde syn hiele lichem.
  
  Frey lake. "Wat wolle jo oars?" Hy feint wer betinken en feroare doe it kanaal wer, dizze kear nei CNN. Daliks yn it nijs wie der in berjocht oer in serial killer út New York - Thomas Caleb.
  
  "Skreau dit earder foar jo op," sei gek Kennedy mei blidens. "Ik tocht dat jo miskien wol ris sjen wolle."
  
  Se harke ûnwillekeurich. Hearde it skriklike nijs dat Caleb trochgie troch de strjitten fan New York, befrijd, in spoek.
  
  "Ik leau dat jo him befrijd hawwe," sei Frey sinfol tsjin Kennedy syn rêch. "Geweldich wurk. It rôfdier is werom wêr't er heart, gjin bist mear yn 'e bistetún yn 'e stêd."
  
  It rapport spile troch argyfbylden fan 'e saak - it standertmateriaal - har gesicht, it gesicht fan 'e smoarge plysje, de gesichten fan 'e slachtoffers. Altyd de gesichten fan de slachtoffers.
  
  Deselde dy't har nachtmerjes alle dagen efterfolge.
  
  "Ik wedde dat jo al har nammen kenne, net?" Frey spotte. "Adressen fan har famyljes. Way ... se stoaren. "
  
  "Stil!" Kennedy lei har holle yn har hannen. Stopje dat! Asjebleaft!
  
  "En jo," hearde se Frey flústerjen. "Professor Parnevik," hy spuide de wurden út as wiene it rot fleis dat him yn 'e mûle fallen wie. "Jo moatte bliuwe en wurkje foar my."
  
  Der klonk in skot. Kennedy raasde yn shock. De folgjende sekonde hearde se it lichem ynstoarten, en draaide har om, seach dat de âld man op 'e grûn fallen wie, in gat yn 'e boarst gie, bloed streamde út en spatte op 'e muorren fan 'e sel.
  
  Har kaak sakke, ûnleauwe sletten har harsens. Se koe mar sjen hoe't Frey him noch ien kear nei har kearde.
  
  "En jo, Kennedy Moore. Jo tiid komt. Wy sille meikoarten ûndersykje de djipten dêr't jo by steat binne om del te gean."
  
  Hy draaide him om en gniisde, gyng fuort.
  
  
  TWAENFJIRTICH
  
  
  
  LA VEREIN, DUITSLAND
  
  
  Abel Frey gniisde yn himsels doe't er nei syn feiligensôfdieling gie. In pear ynventive mominten en hy stompe dizze idioaten yn 'e grûn. Se binne beide stikken. En op it lêst hat er dy âlde idioat Parnevik Stone deamakke.
  
  Ferbazend. No op nei noch nofliker aktiviteiten.
  
  Hy iepene de doar nei syn partikuliere kertier om Milo en Alicia út te finen op syn bank, krekt sa't hy se ferlitten hie. De grutte Amerikaan hie noch te lijen fan de blessuere, en wint mei elke beweging, tanksij dy Sweed, Torsten Dahl.
  
  "Is nijs fan 'e neist?" - frege Frey daliks. "Hat Hudson belle?"
  
  Njonken de doar wie in CCTV-kontrôlesintrum, op it stuit ûnder tafersjoch fan ien fan Frey's meast radikale oanhingers, Tim Hudson. Bekend om it kastiel as "de man mei it ûnthâld" foar syn wiidweidige kompjûter kennis, Hudson wie ien fan Frey syn earste studinten, in man ree om te gean nei alle ekstreme foar syn fanatyk baas. Meastentiids folgen se de fuortgong fan 'e ynstallaasje fan' e grêf fan Odin, en Hudson stie oan it roer - flokte, switte en nerveus nei Yeagers te sûpen as wie it molke. Frey wie entûsjast om it grêf te sjen ynstalleare op har rjochtmjittige plak, en hy makke folsleine tariedings foar syn earste opmerklike besite. Syn finzenen, Karin har kertier, en de sellen fan syn nije finzenen waarden ek ynspektearre.
  
  En in feestje fansels. Hudson sette in systeem op dat elke inch fan 'e klub ûnderwurpen hat oan wat kontrôle, itsij ynfraread as standert toanhichte, en elke beweging fan Frey's elitegasten waard opnommen en kontrolearre op har gewicht yn leverage.
  
  Hy kaam te begripen dat macht ommers gjin kennis is. Sterkte wie fêst bewiis. Diskret fotografy. Video mei hege definysje. De finzenis wie mooglik yllegaal, mar it die net sear as it slachtoffer bang genôch wie.
  
  Abel Frey koe op elk foar him handich momint in "date night" regelje mei in starlet of in rotskuiken. Hy koe in skilderij of in skulptuer keapje, sitten op 'e foarste rige krije by de waarmste show yn' e meast glinsterjende stêd, it ûnberikbere berikke wannear hy woe.
  
  "Noch neat. Hudson moat wer op 'e bank west hawwe,' sei Alicia wylst se mei har holle yn 'e hannen loungen en har skonken oer de râne fan syn bank bongelje. Doe't Frey har oanseach, spriek se har knibbels wat út.
  
  Wis. Fansels suchte Frey by himsels. Hy seach hoe't Milo kreunen en syn ribben hold. Hy fielde in skok fan elektrisiteit syn hertslach flugger as de gedachte oan seks mongen mei gefaar. Hy helle in wynbrau yn 'e rjochting fan Alicia, en joech har it universele 'jild'-teken.
  
  Alicia liet har skonken del. "Op twadde gedachte, Milo, wêrom geane jo net en kontrolearje nochris. En krij in folslein rapport fan dy idioat Hudson, hmm? Baas," knikte se nei it sulveren skûtel mei appetizers. "Iets ûngewoan?"
  
  Frey studearre de plaat wylst Milo, net bewust fan wat der bart, as in politikus oan syn dommens, stjoerde in feinske blik yn 'e rjochting fan syn freondinne, dan kreunen en hinke út 'e keamer.
  
  Frey sei: "De biscotti sjocht der lekker út."
  
  Sadree't de doar op syn plak klikte, joech Alicia Frey in plaat koekjes en klom op syn tafel. Op alle fjouwer steande draaide se de holle nei him ta.
  
  "Wolsto in moaie Ingelske kont mei dit biskuit?"
  
  Frey drukte op in geheime knop ûnder syn buro. Fuortendaliks ferhuze it falske skilderij oan 'e kant, wêrtroch in rige fideoskermen iepenbiere. Hy sei: "Seis", en ien fan 'e skermen kaam ta libben.
  
  Hy priuwde it koekje wylst er seach, ôfwêzich streakende Alicia har rûne bil.
  
  "Myn striid arena," hy sykhelle. "It is al klear. Ja?"
  
  Alicia skuorde ferliedlik. "Ja".
  
  Frey begon de depresje tusken har skonken te strelen. "Dan ha ik sa'n tsien minuten. Jo moatte it no mei ien fluch dwaan."
  
  "Ferhaal fan myn libben".
  
  Frey draaide syn oandacht op har, altyd yn 'e rekken fan Milo krekt tweintich meter fuort efter de ûntskoattele doar, mar sels mei dat, en de sensuele oanwêzigens fan Alicia Miles, koe er noch altyd syn eagen net fan 'e lúkse sel fan ien fan syn nije finzenen krigen.
  
  Serial killer - Thomas Caleb.
  
  De lêste konfrontaasje wie ûnûntkomber.
  
  
  
  Diel 3
  Slachfjild...
  
  
  TRIJE FJERTIG
  
  
  
  LA VEREIN, DUITSLAND
  
  
  Kennedy rûn nei de bars doe't Abel Frey en syn bewakers bûten har sel ferskynden. Se raasde nei har om it lichem fan 'e professor fuort te heljen of se frij te litten, doe fielde se in opwelling fan trepidaasje doe't se dat krekt diene.
  
  Se stoppe by de yngong fan de sel, net wis wat te dwaan. Ien fan de bewakers wiisde mei syn pistoal. Se rûnen djipper it finzeniskompleks yn, ferskate oare sellen lâns, allegear ûnbewenne. Mar de skaal fan it allegear kjeld har oant de bonte. Se frege har ôf hokker soarte fan ferneatige ûngerjuchtichheden dizze keardel by steat wie.
  
  Doe besefte se dat hy slimmer wêze koe as Kaleb. Slimmer as allegearre. Se hope dat Drake, Dahl en it stypjende leger oankamen, mar se moast dit dilemma tsjinkomme en it oerwinne, yn 'e leauwe dat se op harsels wiene. Hoe koe se hoopje Ben te beskermjen lykas Drake die? In jonge keardel rûn neist har. Hy hat net folle sprutsen sûnt Parnevik ferstoar. Yn feite, tocht Kennedy, hie de jonge mar in pear wurden sprutsen sûnt se yn it grêf finzen wiene.
  
  Seach er syn kâns om Karin fuortgliden te rêden? Se wist dat syn mobyltsje noch feilich yn syn bûse siet, set te trillen, en dat er fan syn âlden in heal tsiental oproppen krigen hie dat er net beantwurde hie.
  
  "Wy binne op it goede plak," flústere Kennedy út 'e mûlehoeke. "Hâld jo geast foar josels."
  
  "Stil stil, Amerikaan!" Frey spuide it lêste wurd út as wie it in flok. Foar him, tocht se, wie it wierskynlik. "Jo moatte jo soargen meitsje oer jo eigen bestimming."
  
  Kennedy seach werom. "Wat moat dit betsjutte? Sille jo my ien fan jo lytse jurkjes litte dy't jo makke hawwe?" Se imitearre snije en stike.
  
  De Dútser helle in wynbrau op. "Leuk. Litte wy sjen hoe lang jo fûleindich bliuwe."
  
  Foarby it kompleks fan sellen kamen se in oar, folle tsjusterder diel fan it hûs yn. No gongen se yn in skerpe hoeke nei ûnderen, de keamers en gongen om har hinne wiene yn ferfal. Hoewol, Frey te witten, wie it allegear in reade hjerring om de bloedhûnen te betize.
  
  Se rûnen de lêste gong del, dy't liede ta in bôge houten doar mei grutte metalen platen op 'e skarnieren. Ien fan 'e bewakers sloech in achtsifers nûmer op in draadloos numerike toetseboerd, en de swiere doarren begûnen iepen te kreakjen.
  
  Daliks seach se de boarsthege metalen balken dy't de nije keamer omjoegen. Sa'n tritich oant fjirtich minsken stiene om him hinne mei drankjes yn 'e hannen te laitsjen. Playboys en drugslords, hege-klasse manlike en froulike prostituees, royalty en Fortune 500 foarsitters. Widdouwen mei grutte erfenissen, oalje-rike sjeiks en dochters fan miljonêrs.
  
  Elkenien stie om de barriêre hinne, nipt Bollinger en Romani Conti, knabbele oan lekkernijen en strûpte har kultuer en klasse út.
  
  Doe't Kennedy binnenkaam, bleauwen se allegear stean en seagen har efkes oan. Har kâlde gedachte wie har te evaluearjen, flústerjen rûnen lâns de stoffige muorren en sloegen har earen op.
  
  Dat is sy? Plysjebaas?
  
  Hy sil har ferneatigje yn, o, fjouwer minuten tops.
  
  Ik sil it nimme. Ik jou dy nochris tsien, Pierre. Wat sille jo sizze?
  
  Sân. Ik wedde dat se sterker is as se liket. En, no, se sil wol wat pissig wêze, tinksto net?
  
  Wêr hiene se it oer?
  
  Kennedy fielde in rûge skop tsjin har billen en stroffele de keamer yn. De gemeente lake. Frey rûn gau efter har oan.
  
  "Folk!" Hy lake. "Myn freonen! Dit is in prachtich oanbod, tinke jo it net? En se sil ús ien prachtige nacht jaan!"
  
  Kennedy seach om him hinne, ûnbestjoerlik benaud. Wêr hiene se it oer? Bliuw stekich, tocht se oan it favorite sprekwurd fan kaptein Lipkind. Trochgean dyn spultsje. Se besocht har te konsintrearjen, mar de skok en surrealistyske omjouwing drige har gek te meitsjen.
  
  "Ik sil net foar dy optreden," mompele se tsjin Frey syn rêch. "Op elke manier dy't jo ferwachtsje."
  
  Frey draaide har nei har, en syn wittende glimke wie geweldich. "Is it net? Om 'e wille fan wat weardefolle? Ik tink dat jo josels en jo leeftydsgenoaten oerskatte. Mar it is normaal. Jo tinke miskien oars, mar ik tink dat jo it sille dwaan, leave Kennedy. Ik tink echt dat jo kinne. Komme." Hy wiisde har om by him te kommen.
  
  Kennedy stapte nei de ringrail. Likernôch tolve fuotten ûnder har wie in rûn gat ûngelyk yn 'e grûn groeven, de flier besaaid mei rotsen en de muorren bedutsen mei smoargens en stien.
  
  Old fashioned gladiator arena. Fighting pit.
  
  Metalen ljedders waarden njonken har omheech lutsen en oer de reling yn 'e put helle. Frey joech oan dat se delkomme moast.
  
  "Nee," flústere Kennedy. Trije gewearen waarden rjochte op har en Ben.
  
  Frey skodholle. "Ik haw dy nedich, mar ik haw serieus gjin jonge nedich. Wy koenen begjinne mei in kûgel op 'e knibbel, dan nei de earmtakke. Wurkje en sjen hoe lang it duorret om myn fersyk te ferfoljen. " Syn helske glimke oertsjûge har dat er bliid wêze soe om syn wurden te befestigjen.
  
  Se knarste har tosken en brocht in sekonde har broekpak glêd út. It rike folk seach har ynteresse oan, as in bist yn in koai. De glêzen wiene leech en de appetizers waarden iten. Obers en serveersters fladderden ûnder harren, ûnsjoen troch harren, fol en ferfrissend.
  
  "Wat foar in put?" se wie ûnderhanneling foar tiid, seach gjin wei út it, besocht te jaan Drake elke kostbere ekstra sekonde.
  
  "Dit is myn slach arena," sei Frey freonlik. "Jo libje yn glorieuze oantinken of stjerre yn skande. De kar, myn leave Kennedy, is yn jo hannen. "
  
  Bliuw stekich.
  
  Ien fan de bewakers triuwde har mei de mûle fan syn pistoal. Op ien of oare manier wist se in positive blik op Ben te projektearjen en berikte de trep.
  
  "Wachtsje," Frey syn eagen flitsen lilk. "Doch har skuon út. Dit sil syn bloedlust wat mear opsmite."
  
  Kennedy stie dêr, fernedere en lilk, en in bytsje ferstuivere doe't ien fan 'e bewakers foar har knibbele en har skuon út die. Se klom de trep, fielde har ûnecht en fier, as wie dizze frjemde moeting plak mei in oare Kennedy yn in fiere hoeke fan 'e wrâld. Se frege har ôf wa't dizze hy wêr't elkenien hieltyd nei ferwiisde echt wie.
  
  It klonk net sa goed. It klonk as soe se foar har libben fjochtsje moatte.
  
  Doe't se by de trep del rûn, kaam der in fluit fan 'e mannichte, en in krêftige weach fan bloedlust fol de loft.
  
  Se rôpen allerhanne obsceniteiten. Bets waarden pleatst, guon dat se soe stjerre yn minder as in minút, oaren dat se soe ferlieze har string yn minder as tritich sekonden. Ien of twa bea sels har stipe oan. Mar it gruttere risiko wie dat er har deade lichem ûntskuldigje soe nei't er har yn poeier feroare hie.
  
  De rykste fan de riken, de machtichste skuorre op ierde. As dit wie wat rykdom en macht jo joech, dan wie de wrâld wirklik ferneatige.
  
  Al te gau rekke har bleate fuotten de hurde grûn. Se stapte ôf, fielde har kâld en bleatsteld, en seach om har hinne. Tsjin har waard in gat yn de muorre slein. It waard op it stuit bedekt troch in set dikke balken.
  
  De figuer dy't oan 'e oare kant fan dizze traaljes fongen wie, raasde ynienen nei foaren, en sloech deryn mei in bloedstollende gjalp fan lilkens. Hy skodde har sa hurd dat se sprongen, syn gesicht net mear as in ferfoarme grom.
  
  Mar nettsjinsteande dit, en nettsjinsteande har bisarre omjouwing, herkende Kennedy him flugger dan it duorre om syn namme te ûnthâlden.
  
  Thomas Caleb, serial killer. Hjir yn Dútslân, mei har. Twa deadlike fijannen kamen de slacharena yn.
  
  It plan fan Abel Frey, útbrocht yn New York, wurdt útfierd.
  
  Kennedy syn hert sprong, en in suvere rush fan haat skeat fan syn teannen nei syn harsens en werom as in pylk.
  
  "Dy bastard!" Se rôp, siedend fan lilkens. "Do bist in absolute bastard!"
  
  Doe rûnen de traaljes op en Kaleb sprong nei har ta.
  
  
  ***
  
  
  Drake stapte de helikopter út foardat dy de grûn rekke, noch in stap efter Torsten Dahl, en rûn nei it drokke hotel, dat oernommen wie troch in mienskiplike koälysje fan ynternasjonale troepen. It leger is wis mingd, mar beslissend en stride-klear.
  
  Se leine 1,2 kilometer benoarden La Vereina.
  
  Leger en sivile auto's waarden opsteld, motoren rommelen, stiene klear.
  
  De foyer wie in drokte fan aktiviteit: kommando's en spesjale troepen, ynljochtingsagenten en soldaten wiene allegear byinoar, opromje en klear.
  
  Dahl kundige syn oanwêzigens oan troch op 'e hotelresepsje te springen en sa lûd te roppen dat elkenien har omdraaide. Der wie earbiedige stilte.
  
  Se koenen him al, en Drake, en de oaren, en wisten goed fan wat se op Yslân berikt hiene. Eltse persoan hjir waard ynformearre fia fideo link útstjoering tusken it hotel en de helikopter.
  
  "Wy binne klear?" raasde Dahl. "Om dizze bastard te ferneatigjen?"
  
  "De apparatuer is klear," rôp de kommandant. Se holden allegear Dahl ferantwurdlik foar dizze operaasje. "Snipers binne op it plak. Wy binne sa waarm dat wy dizze fulkaan likegoed opnij starte kinne, hear!"
  
  Dahl knikte. "Wêr wachtsje wy dan op?"
  
  It lûdsnivo gie hûndert stappen omheech. De troepen foelen de doarren út, sloegen inoar op 'e rêch en regelden om nei de slach byinoar te kommen foar it bier om de bravado te hâlden. De motors begûnen te razen doe't de gearstalde auto's fuort rieden.
  
  Drake kaam by Dahl yn it tredde bewegende auto, in militêre Humvee. Yn 'e lêste oeren fan briefings wist hy dat se sa'n 500 man hiene, genôch om Frey syn lytse leger fan 200 man te sinkjen, mar de Dútser siet yn in hegere posysje en waard ferwachte dat hy in protte trúkjes hie.
  
  Mar it iene ding dat hy net hie wie it elemint fan ferrassing.
  
  Drake sprong op 'e foarstoel, omklamme syn gewear, syn tinzen rjochte op Ben en Kennedy. Hayden wie yn 'e sit efter harren, útrist foar oarloch. Wells waard efterlitten yn it hotel mei in slimme maag wûne.
  
  It konfoai rûn in skerpe bocht om, en doe kaam La Veraine yn it sicht, ferljochte as in krystbeam tsjin it tsjuster dat der omhinne, en foar de swarte klif fan 'e berch dy't der boppe toarst. De poarten stiene wiid iepen, en demonstrearren de brutale dapperens fan de man dy't se kamen om te kearen.
  
  Dahl sette de mikrofoan oan. "Lêste oprop. Wy begjinne waarm. Snelheid sil hjir libbens rêde, minsken. Jo kenne de doelen, en jo witte ús bêste rieden oer wêr't Odin syn kiste sil wêze. Litte wy mei dit PIG omgean, soldaten."
  
  De link stie foar Polite Intelligent Gentleman. Tefolle irony. Drake wie wite-knuckled as de Hummer barrel troch Frey syn wachthûs mei amper in inch te sparjen oan beide kanten. De Dútske bewakers begûnen it alarm te meitsjen fan har hege tuorren.
  
  De earste skotten waarden ôfsketten, keatsen fan de leadauto's ôf. Doe't it konvoai abrupt stoppe, die Drake syn doar iepen en ried fuort. Se brûkten gjin loftstipe om't Frey RGPS koe hawwe. Se moasten om deselde reden fluch by de auto's wei.
  
  Stap yn en meitsje it lân fan PIGS yn in spekfabryk.
  
  Drake rûn nei de dikke struiken dy't groeiden ûnder it finster op 'e earste ferdjipping. It SAS-team dat se tritich minuten lyn stjoerden, soe it gebiet fan 'e nachtclub en har 'boargerlike' gasten al ôfsletten hawwe moatte. Kûgels fleagen út 'e kastielfinsters, dûsen de muorren fan it poartehûs doe't auto's nei binnen streamden. Koalysje-troepen brochten fjoer mei wraak werom, brekke glês, opfallend fleis en bonken, en draaiden de stiennen gevel ta mush. Der waard roppen, roppen en oproppen om fersterking.
  
  Der wie gaos binnen it kastiel. In RPG-eksploazje kaam út in finster op 'e boppeste ferdjipping, botste yn Frey syn wachthûs en ferneatige in diel fan' e muorre. Debris kaskade del op 'e ynfallende soldaten. Masinegewearfjoer kaam werom en ien Dútske hiersoldaat foel fan 'e boppeste ferdjipping, gûlend en tumbling oant hy de grûn rekke mei in skriklike crash.
  
  Dahl en in oare soldaat iepenen fjoer op 'e foardoarren. Harren kûgels of rikochets fermoarde twa minsken. Dahl rûn foarút. Hayden wie earne yn 'e striid efter him.
  
  "Wy moatte yn dit hel gat! No!"
  
  Nije eksploazjes skodden de nacht. De twadde RPG sloech in massale krater ferskate fuotten eastlik fan Drake's Hummer. In bui fan smoargens en stiennen foel de loft yn
  
  Drake rûn, krûpt, bleau ûnder it krusend patroan fan kûgels dy't de loft boppe syn holle trochbriek.
  
  De oarloch is echt begûn.
  
  
  ***
  
  
  It publyk liet har bloedlust sjen noch foardat Kennedy en Caleb oanrekke. Kennedy rûn foarsichtich om, har fingers grepen it smoargens, har fuotten testen rots en ierde, bewege ûnregelmjittich om net foarsisber te wêzen. Har brein wraksele om it allegear sin te meitsjen, mar se hie al in swakte yn har tsjinstanner opmurken - de manier wêrop syn eagen de figuer ynnamen dy't har foarmleaze broekpak konservatyf besloech.
  
  Dat dit wie ien manier om de moardner te deadzjen. Se rjochte har op it finen fan in oar.
  
  Caleb makke de earste stap. Speeksel fleach fan syn lippen doe't er op har sloech, de earms swaaiend. Kennedy focht him ôf en stapte oan 'e kant. It publyk wie út foar bloed. Immen sloech reade wyn op 'e grûn, in symboalysk gebeart fan it bloed dat se ferjitte woene. Se hearde dat Frey, de sike bastard, Caleb, de herteleaze psychopaat, oanmoedige om dit te dwaan.
  
  No sprong Kaleb wer út. Kennedy fûn har tsjin 'e muorre oan. Se ferlear konsintraasje, ôfliede troch it publyk.
  
  Doe wie Caleb boppe op har, syn bleate earms om har nekke slein - syn switte, walgelijke... bleate hannen. De hannen fan in moardner...
  
  ... wredens en dea ...
  
  ... syn ferrotte smoargens oer har hiele hûd smarjen. Yn har holle gongen warskôgingsklokken. Jo moatte ophâlde mei sa tinken! Jo moatte fokusje en fjochtsje! Fjochtsje in echte fjochter, net in leginde dy't jo makke hawwe.
  
  De ûngeduldige mannichte gûlde wer. Se smieten flessen en glêzen tsjin it hek, razende as bisten dy't graach deadzje.
  
  En Kaleb, sa ticht nei alles wat barde. Har sintrum fan konsintraasje waard sketten, blaasd nei de hel. It meunster sloech har yn 'e kant, wylst se har holle tagelyk tsjin syn boarst drukte. Syn smoarge, switte bleate boarst. Doe sloech er har wer. Pine eksplodearre yn har boarst. Se wankele. Reade wyn gie oer har hinne, spielde fan boppen ôf.
  
  "Dat is it," bespotte Caleb har. "Gean del nei wêr't jo hearre."
  
  De mannichte raasde. Caleb fage syn walgelijke hannen oan har lange hier en lake mei stille, deadlike kwea.
  
  "Jo sille op jo deade lichem pisje, teef."
  
  Kennedy foel op har knibbels, en ûntsnapte koart oan 'e greep fan Caleb. Se besocht him te ûntwykjen, mar hy hold har fêst by har broek. Hy luts har werom nei him ta, gnyskjend as in wyld mei in deaskop. Se hie gjin kar. Se knoopte har broek los, har foarmleaze, figuer-ferbergjende broek, en liet se by har skonken delglide. Se profitearre fan syn momint ferrassing om op har kont fuort te krûpen. De stiennen krassen har hûd. De mannichte gûlde. Caleb sprong nei foaren, berikte yn 'e taillebân fan har ûnderklean, mar se skopte him wreed yn it gesicht, it ûndergoed klonk werom krekt doe't syn noas, bloedich en brutsen, oan 'e kant bungele. Se siet dêr in momint, seach nei har fijân en fûn harsels net by steat om te sjen wei fan syn bloedshot, fleisige eagen.
  
  
  ***
  
  
  Drake rôle troch de fancy doar yn de massive lobby. De SAS hat it nachtklubgebiet feitlik ôfsletten en de haadtrap besloech. De rest fan it kastiel soe net sa freonlik wêze.
  
  Dahl klopte op syn boarstbûse. "Op de tekeningen stiet in opslachromte rjochts fan ús en yn de fiere eastfleugel. Twifelje no neat, Drake. Hayden. Wy binne it iens dat dit it meast logyske plak wie foar Frey, ús freonen en it Grêf."
  
  "Ik dreamde der net iens oer," sei Hayden beslissend.
  
  Mei in groep manlju dy't efter him skarrele, folge Drake Dahl troch de doar nei de eastfleugel. Sadree't de doar iepengie, stieken mear kûgels de loft. Drake rôle en stie oerein, fjoer.
  
  En ynienen sieten Frey syn folk ûnder har!
  
  De messen flitsen. Handpistoalen ôfstutsen. Soldaten kamen del fan links en rjochts. Drake drukte de mûle fan syn pistoal op 'e timpel fan ien fan Frey syn bewakers, en swaaide it wapen krekt op 'e tiid yn' e fjoerposysje om in kûgel yn it gesicht fan 'e oanfaller te setten. De bewaker foel him fan links oan. Drake ûntwykte de lunge en sloech de keardel yn it gesicht. Hy bûgde him oer de bewustelose man, helle syn mes en stuts de tip yn 'e holle fan in oar dy't de kiel fan 'e Deltakommando's trochsnije soe.
  
  In pistoalskot klonk neist syn ear; SGG syn favorite wapen. Hayden brûkte in Glock en in legermes. Multinational krêft foar in multinasjonaal ynsidint, tocht Drake. Oan 'e fierste ein fan 'e keamer klonk mear skots. Meitsje de Italjanen mei.
  
  Drake rôle plat ûnder de fijân syn kant klap. Hy draaide syn hiele lea, fuotten earst, sloech de keardel fan syn fuotten. Doe't de man hurd op syn rêchbonke telâne kaam, pleeg Drake selsmoard.
  
  De eardere SAS-offisier stie op en seach Dahl in tsiental stappen foarút. Har fijannen waarden hieltyd minder - wierskynlik wiene der mar in pear tsientallen martlers oer, stjoerd om de ynfallers te ferneatigjen. It echte leger soe earne oars wêze.
  
  "Net min foar in opwaarming," gnyske de Sweed, bloed om 'e mûle. "No gean foarút!"
  
  Se gongen troch in oare doar, skjinmakke in keamer fan booby traps, dan in oare keamer dêr't snipers helle út seis fan 'e goede guys foardat se waarden eliminearre. Uteinlik fûnen se har foar in hege stiennen muorre mei gatten dêr't masinegewearen troch skeaten. Yn it sintrum fan de stiennen muorre wie in noch yndrukwekkender stielen doar, dy't tinken docht oan in bankferwulft.
  
  "Dat is it," sei Dahl, en bûgde him werom. "De observaasjekeamer fan Frey."
  
  "Lykt as in stoere mefrou," sei Drake, en naam dekking neist him, en stiek syn hân op doe't tsientallen soldaten nei him ta rûnen. Hy seach om nei Hayden, mar koe har slanke figuer net útmeitsje tusken de manlju. Wêr is se hinne? Och asjebleaft, lit har asjebleaft net wer lizze... bliedend...
  
  "Fort Knox is in drege nôt om te kraken," sei de Delta-kommando wylst hy in hap naam.
  
  Drake en Dal seagen inoar oan. "Wrestlers!" - Seiden se beide tagelyk, fêsthâlde oan har 'snelheid en net gek'-belied.
  
  Twa grutte gewearen waarden foarsichtich lâns de line trochjûn, de soldaten gnizen wylst se seagen. Sterke stielen grappling haken waarden hechte oan de loops fan krêftige kanonnen, fergelykber mei raket launchers.
  
  De twa soldaten rûnen werom de wei dy't se kamen, mei ekstra stielen kabels yn 'e hannen. Stielkabels ferbûn oan in holle keamer oan 'e efterkant fan' e lansearders.
  
  Dahl dûbelklikke op syn Bluetooth-ferbining. "Sis my wannear't wy begjinne kinne."
  
  In pear sekonden gongen foarby, doe kaam it antwurd. "Foarút!"
  
  Der waard in barraazje opset. Drake en Dahl stapten út mei granaatwerpers oer har skouders slingere, namen doel en lutsen de trekkers los.
  
  Twa stalen gryphaken fleagen út mei de snelheid fan in raket, dy't djip yn 'e stiennen muorre fan Frey syn ferwulft groeven foardat se de oare kant útbrieken. Sadree't se romte tsjinkamen, aktivearre de sensor in apparaat dat de heakjes sels draaide, en twinge se stevich tsjin 'e muorre oan 'e oare kant.
  
  Dahl sloech himsels op it ear. "Doch it".
  
  En sels fan ûnderen koe Drake it lûd hearre fan twa Hummers dy't yn omkearde ferskowen, kabels ferbûn oan har fersterke bumpers.
  
  Frey syn ûntrochsichtbere muorre eksplodearre.
  
  
  ***
  
  
  Kennedy trape út yn warskôging doe't Caleb nei har hinkelde, syn knibbel fange en him wankele. Se benutte de rêst fan it momint om op 'e fuotten te springen. Kaleb kaam wer en se sloech him mei de rêch fan har hân op it ear.
  
  De mannichte boppe har blierde fan wille. Tûzenen dollars wearde fan seldsume wyn en fyn whisky spielde op it smoargens fan 'e arena. In pear kanten slipje foar froulju sweefde del. Manlju Tie. In pear Gucci-manchetknopen, wêrfan ien fan Caleb syn hierige rêch stuitert.
  
  "Fermoardzje har!" Frey raasde.
  
  Caleb ried nei har ta as in frachttrein, de earms útstutsen, gutlike lûden dy't djip yn syn búk kamen. Kennedy besocht fuort te springen, mar hy fong har en tilde har fan 'e grûn, en tilde har fan 'e flier.
  
  Wylst hy yn 'e loft wie, koe Kennedy allinich kouwe as hy wachte op' e lâning. En it wie hurd, rots en ierde botsten yn har rêchbonke, en sloech de loft út har longen. Har skonken skopten omheech, mar Caleb stapte deryn en gyng boppe op har sitten, en rêste syn earmtakken foarút.
  
  "Mear like it," mompele de moardner. "No silst gûle. Eeeeeee!" Syn stim wie manysk, as it gjalpjen fan in baarch yn in slachthûs yn har earen. "Eeeeeeeeeee!"
  
  Burning agony feroarsake Kennedy syn lichem te krampen. De baster wie no in sintimeter fan har ôf, syn lichem lei boppe op har, drol dripte fan syn lippen op syn wangen, syn eagen baarnden fan helfjoer, hy drukte syn krús tsjin har eigen.
  
  Se wie in momint helpleas, noch besocht har sykheljen te fangen. Syn fûst sloech har yn 'e mage. Syn lofterhân soe itselde dwaan doe't er stoppe. In hertklopjende gedachte, en doe beweech it har nei de kiel en begûn te knypjen.
  
  Kennedy smoarde, hygde nei lucht. Caleb giechelde as in gek. Hy knypte harder. Hy bestudearre har eagen. Hy bûgde op har lichem, ferplettere har mei syn gewicht.
  
  Se skopte sa hurd as se koe, en sloech him oan 'e kant. Se begriep hiel goed dat se krekt in pas krigen hie. De ferdraaide behoeften fan de bastard rêden har libben.
  
  Se glied wer fuort. De mannichte bespot har - om har optreden, om har smoarge klean, om har bekraste kont, om har bloedende fuotten. Caleb kaam op, Rocky-like, fan 'e râne fan' e nederlaach en spriek syn earms, laitsjend.
  
  En doe hearde se in stimme, swak, mar snijde troch de heaze kakofonie.
  
  Ben syn stim: "Drake komt tichterby, Kennedy. Hy komt tichterby. Ik krige in berjocht!"
  
  Ferdomme... hy soe se hjir net fine. Se koe har net foarstelle dat er fan alle plakken yn it kastiel dizze socht soe. It meast wierskynlike doel soe opslach as sellen wêze. Dit kin oeren duorje....
  
  Ben hie har noch nedich. De slachtoffers fan Caleb hiene har noch altyd nedich.
  
  Stean oerein en skrieme as se net koene.
  
  Kaleb raasde op har, roekeleas yn syn egoïsme. Kennedy feinearre ôfgriis, doe helle har skonk op en sloech har elmboog rjocht yn syn oankommend gesicht.
  
  It bloed gie har oer de hân. Kaleb bleau stean as wie er tsjin in bakstiennen muorre rûn. Kennedy drukte har foardiel yn, sloech him yn 'e boarst, sloech syn al brutsen noas, skopte him yn 'e knibbels. Se brûkte alle mooglike metoaden om de beul út te skeakeljen.
  
  It gebrul fan 'e mannichte naam ta, mar se hearde it amper. Ien flugge klap op 'e ballen stjoerde de kont op 'e knibbels, in oare op 'e kin draaide him op 'e rêch. Kennedy foel yn 'e smoargens neist him, hygend fan útputting, en stoarre yn syn ûnleauwe eagen.
  
  Der wie in klap by har rjochterknibbel. Kennedy seach om en seach in stikkene wynflesse dy't op 'e kop yn 'e drek stiek. In merlot dy't noch altyd floeiber reade belofte útkomt.
  
  Caleb swaaide nei har. Se naem de klap yn it gesicht sûnder te toanen. "Jo moatte stjerre," sisde se. "Foar Olivia Dunn," helle se de stikkene flesse út 'e grûn. "Foar Selena Tyler," se tilde it boppe syn holle. "Miranda Drury," foege se ta, "har earste klap ferniele tosken, kraakbeen en bonken. "En foar Emma Silke," har twadde klap naam syn each fuort. "Foar Emily Jane Winters," feroare har lêste klap syn nekke yn mincemeat.
  
  En se knibbele dêr op 'e bluodrige grûn, oerwinnend, adrenaline pompt troch har ieren en pulsearre troch har harsens, besykjend it minskdom werom te fangen dy't har even ferlitten hie.
  
  
  FJOUWERENFJIRTICH
  
  
  
  LA VEREIN, DUITSLAND
  
  
  Kennedy waard besteld werom op 'e trep ûnder gunpoint. It lichem fan Thomas Caleb waard twitching litten wêr't it dea wêze soe.
  
  Frey seach ûngelokkich, pratende op syn mobyltsje. "Vault," raasde er. "Bewarje de ferwulft foar elke priis, Hudson. It kin my neat skele, idioat. Kom fan dizze ferrekte bank en doch wat ik jo betelje!
  
  Hy die de ferbining ôf en stoarre Kennedy oan. "It liket derop dat jo freonen yn myn hûs bruts."
  
  Kennedy joech him in slûchslimme blik foardat hy it nei de gearstalde elite draaide. "It liket derop dat jo dwazen wat krije fan wat jo fertsjinje."
  
  Der waard stil laitsjen en it klinken fan glêzen. Frey kaam der efkes by foar't er sei: "Drink op, myn freonen. Dan gean op de gewoane manier fuort."
  
  Kennedy feint wat bravado, genôch om nei Ben te knipen. Ferdomme as har lichem net sear die as in wyfke. Har kont baarnde en har skonken klopten; syn holle die sear en syn hannen wiene bedutsen mei kleverich bloed.
  
  Se joech se oan Frey. "Kin ik dit skjinmeitsje?"
  
  "Brûk dyn shirt," hy gniisde. "Dit is yn alle gefallen net mear as in doek. Sûnder twifel spegelet it de rest fan jo garderobe."
  
  Hy swaaide mei de hân op in keninklike wize. "Bring har. En in jonge."
  
  Se ferlieten de arena, Kennedy fielde wurch en besocht har draaiende holle te kalmearjen. De gefolgen fan wat se dien hie, soene har desennia lang meilibje, mar it wie no net de tiid om te wenjen. Ben wie njonken har en, te oardieljen nei de útdrukking op syn gesicht, besocht dúdlik har telepathysk gerêst te stellen.
  
  "Tankewol, guy," sei se, en negeare de bewakers. "It wie in cakewalk."
  
  Nei't se de linker foarke folgen, gongen se troch in oare korridor dy't ôfwykt fan har selblok. Kennedy sammele har gedachten.
  
  Gewoan oerlibje, tocht se. Gewoan yn libben bliuwe.
  
  Frey krige noch in oprop. "Wat? Binne se yn opslach? Idioat! Do... do..." mompele er lilkens. "Hudson, jo ... stjoer it hiele leger hjirre!"
  
  In elektroanyske gjalp knipte de ferbining abrupt ôf, lykas in guillotine dy't de holle fan in Frânske keninginne ôfsnijde.
  
  "Nim se!" Frey kearde him nei syn bewakers. "Bring se nei de wenkeamer. It liket derop dat d'r mear fan jo freonen binne dan wy earst tochten, bêste Kennedy. Ik kom letter werom om jo wûnen te behanneljen."
  
  Mei dizze wurden gyng de stomme Dútser gau fuort. Kennedy wie der perfoarst bewust fan dat sy en Ben no allinnich wiene mei fjouwer bewakers. "Gean troch," ien fan harren triuwde har nei de doar oan 'e ein fan 'e gong.
  
  Doe't se troch dit gongen, knipperde Kennedy fernuvere.
  
  Dit diel fan it kastiel waard folslein sloopt, in nij bôgedak waard boppe oanlein en oan wjerskanten fan 'e romte leine lytse bakstiennen 'huzen'. Net folle grutter as grutte skuorren, der wiene sa'n acht fan. Kennedy realisearre fuortendaliks dat mear as in pear finzenen op ien kear troch dit plak gien wiene.
  
  In slimmer persoan as Thomas Caleb?
  
  Moetsje Abel Frey.
  
  Har situaasje waard elke sekonde slimmer. De bewakers triuwe har en Ben nei ien fan 'e huzen. Ien kear binnen wie it spul oer. Do ferliest.
  
  Se koe ien út, miskien sels twa. Mar fjouwer? Se hie gjin kâns.
  
  As allinnich....
  
  Se seach werom nei de tichtstbyste wachter en fernaam dat er har taksearjend oanseach. "Hé, is dit it? Sille jo ús dêr sette?"
  
  "Dit binne myn oarders."
  
  "Sjen. Dizze keardel is hjir - hy kaam al dizze manier om syn suster te rêden. Jo tinke, um, miskien koe er har sjen. Noch ien kear."
  
  "Opdrachten fan Frey. Wy meie net."
  
  Kennedy seach fan de iene wachter nei de oare. "En wat? Wa moat it witte? Recklessness is it krûd fan it libben, toch?"
  
  De wacht blafte tsjin har. "Bisto blyn? Hawwe jo de kamera's net op dit ferdomde plak sjoen?"
  
  "Frey is drok dwaande om it leger te fjochtsjen," glimke Kennedy. "Wêrom tinksto dat er sa gau fuortrûn?" Jongens, lit Ben syn suster sjen, dan sil ik dy miskien in bytsje slach meitsje as de nije bazen komme.
  
  De bewakers seagen inoar furtyf oan. Kennedy sette mear oertsjûging yn har stim en in bytsje mear flirtaasje yn har lichemstaal, en al rillegau diene se twa de doar fan Karin iepen.
  
  Twa minuten letter waard se derút helle. Se wankele tusken har yn, seach útput, har blonde hier ferswakke en har gesicht tekene.
  
  Mar doe seach se Ben en har eagen ljochten as bliksem yn in stoarm. It like as wie de krêft werom yn har lichem.
  
  Kennedy fong har each doe't de twa groepen moete, besykje de urginsje, it gefaar, it lêste kânssenario fan har gekke idee fluch oer te bringen, allegear mei ien wanhopige blik.
  
  Karin swaaide de bewakers ôf en grommele. "Gean troch en helje wat, jo bastards. "
  
  
  ***
  
  
  Thorsten Dahl liedde de lading, hold syn pistoal út as in opheven swurd, rôp op 'e top fan syn longen. Drake wie krekt njonken him, rinnen op folle snelheid noch foardat de hiele muorre fan it ferwulft ynstoarte. Reek en ôffal ferspraat oer it lytse gebiet. Doe't Drake rûn, fielde hy dat oare koalysjetroepen yn beide rjochtingen útwaaiden. Se wiene in driuwende phalanx fan 'e dea, dy't mei moard op har fijannen foarútgong.
  
  Drake syn ynstinkten skopten yn doe't de reek swirle en tinne. Links stie in kluster fan bewakers, beferzen fan eangst, stadich om te reagearjen. Hy skeat in útbarsting yn har midden, en ferneatige op syn minst trije lichems. Foarút hearde it fjoer werom. Soldaten foelen lofts en rjochts fan him, en sloegen de ynstoarte muorre hurd mei har momentum.
  
  Bloed spuite him rjocht foar de eagen doe't de holle fan 'e Italjaanske yn stoom draaide, de man net fluch genôch om de kûgel te ûntkommen.
  
  Drake dove foar dekking. Skerpe rotsen en beton skuorden it fleis op syn earms doe't er op 'e flier foel. Hy rôle om en skeat ferskate bursts op 'e hoeken. Minsken gûlen. De tentoanstelling eksplodearre ûnder hurd fjoer. Alde bonken draaiden stadichoan troch de loft as stofspullen.
  
  Shoten klonk wer foarút, en Drake seach in massa minsken bewege. Jezus! Frey syn leger wie krekt dêr, oplutsen yn harren deadlike formaasje, bewegen foarút flugger en flugger as se fielde dat se hiene it foardiel.
  
  
  ***
  
  
  Karin brûkte training foar martial arts om har bewakers yn in kwestje fan sekonden ûnmooglik te meitsjen. Kennedy joech in skerpe backhand oan it kin fan har wachter, stapte doe nei foaren en stout syn holle sa hurd dat stjerren foar har eagen flitsen. In sekonde letter seach se har twadde tsjinstanner, de fjirde bewaker, oan 'e kant springe om wat romte tusken har te meitsjen.
  
  Har hert sakke. Sa wie de fjirde bewaker in brêge te fier. Sels foar twa fan harren.
  
  De wachter seach ferstean doe't er syn gewear ophelle. Mei triljende fingers socht er it gebiet om help. Kennedy strekte har earms út, palmen út.
  
  "Rêstich, dude. Bliuw gewoan kalm."
  
  Syn triggerfinger krûlde fan eangst. In skot klonk en sprong fan it plafond.
  
  Kennedy krûpte. Spanning dikke de loft, draaide it yn in senuweftich bouillon.
  
  Ben raasde hast doe't syn mobyltsje in raspy ringtone begon te spyljen troch syn eangst. Sizer syn ôfbylding waard cranked oant maksimaal.
  
  De wachter sprong ek, wêrtroch't in oar ûnwillekeurich skot ôfwiisde. Kennedy fielde de wyn fan 'e kûgel har skedel passe. Pure eangst befrear har op it plak.
  
  Asjebleaft, tocht se. Wês gjin idioat. Wês bewust fan jo training.
  
  Ben smiet doe syn tillefoan nei de wachter. Kennedy seach him krimp en foel fluch op 'e flier om fierder in ôflieding te meitsjen. Tsjin 'e tiid dat de wachter de telefoan liet falle en syn oandacht draaide, hie Kennedy it wapen fan 'e tredde bewaker op 'e skouder.
  
  Karin wol, se hat hjir in skoft wenne. Se hat swierrichheden sjoen en meimakke. Se skeat fuort. De wachter deined werom doe't in reade wolk út syn jas bruts. Doe spriek him in tsjuster plak oer syn skouder en hy seach yn 'e war, doe lilk.
  
  Hy skeat punt-blank op Ben.
  
  Mar it skot wie net slagge, in miss sûnder mis holpen troch it feit dat syn holle in millisekonde eksplodearre foardat hy de trekker luts.
  
  Efter him, omjûn troch de spatten fan syn bloed, stie Hayden mei in Glock yn 'e hân.
  
  Kennedy seach Ben en Karin oan. Ik seach hoe't se mei wille, leafde en fertriet nei elkoar seagen. It like ridlik om harren in minút te jaan. Doe wie Hayden njonken har, knikte nei Ben yn opluchting.
  
  "Hoe giet it mei him?"
  
  Kennedy knikte. "Hy sil lokkiger wêze no't jo oankommen binne."
  
  Doe waard se nuchter. "Wy moatte de oare finzenen hjir rêde, Hayden. Litte wy se nimme en dit helhole ferlitte."
  
  
  ***
  
  
  De twa legers botsten, de koälysjekrêften skeaten har tsjinstanners op it plak, de Dútsers swaaiden mei messen en besochten gau tichterby te kommen.
  
  Foar in momint tocht Drake dat dit mes-spiel nutteloos wie, folslein gek, mar doe herinnerde er him wa't har baas wie. Abel Frey. De gek soe net wolle dat syn eigen partij kûgels brûkt foar it gefal dat se syn kostbere artefakten skansearje.
  
  Under harren snijde Drake fijân nei fijân del. Soldaten grommelen en sloegen oeral om him hinne, mei help fan krêft dy't bonken bruts. Minsken gûlen. De striid wie in all-out hân-oan-hân striid. Survival wie ôfhinklik fan suver gelok en ynstinkt ynstee fan hokker feardigens.
  
  Wylst er skeat, stompe en syn paad makke, seach er in figuer foarút. De dwarrelende derwisj fan 'e dea.
  
  Alicia Miles fjochtet har wei troch de rigen fan ynternasjonale supertroepen.
  
  Drake draaide har nei har ta. It lûd fan 'e striid ferdwûn. Se sieten efter yn it ferwulft, Odin syn sarkofaach njonken har, no iepen, mei in rek mei spotlights derboppe.
  
  "Nou, no," lake se. "Drakester. Hoe giet it, maat?"
  
  "Itselde as altyd."
  
  "Mmm, ik herinner my. Hoewol't ik kin net sizze dat it hong te lang, huh? Trouwens, geweldige katfjochtsjen op 'e touwen. Net min foar in eks-soldaat dy't boarger waard.
  
  "Do ek. Wêr is dyn BBF?"
  
  "WWF?"
  
  De twa fjochtsjende soldaten botsten yn Drake. Hy triuwde se fuort mei Alicia's help, beide genietsjen fan wat der barre soe.
  
  "Bêste freon foar altyd? Unthâlde jo him? Leuk?"
  
  "Ach jo. Ik moast him deadzje. De klootzak betrapte Frey en my yn 'e eftertún. Se giechele. "Ik waard lilk. Se stoaren." Se makke in gesicht. "Net in oare deade gek."
  
  "Wa tocht dat hy dy koe tamme," Drake knikte. "Ik herinner my".
  
  "Wêrom moaststo hjir no wêze, Drake? Ik wol dy wirklik net deadzje."
  
  Drake skodde syn holle, ferbjustere. "Der is in term dy't de moaie liger hjit. Dy twa wurden summe alles oer dy op, Miles, better dan hokker Shakespeare dat koe."
  
  "En wat?" Alicia sloech de mouwen op mei in gnyske en skopte har skuon út. "Binne jo ree om jo ballen oan jo te jaan?"
  
  Ut 'e eachhoeke seach Drake Abel Frey by harren wei krûpen en rôp nei ien mei de namme Hudson. Fansels hie Miles har beskerme doe't se har krêften kanalisearre, mar no hie se oare prioriteiten. Torsten Dahl, altyd betrouber, stie foar de gekke Dútser en begûn oan te fallen.
  
  Drake balde syn fûsten. "It sil net barre, Miles."
  
  
  FIIFENFJIRTICH
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alicia skrok him troch har T-shirt ôf te skuorjen, it om harsels hinne te slaan oant it sa strak wie as tou, en brûkte dan beide hannen om it om syn nekke te slaan. Hy wraksele, mar har provisoryske harnas luts him nei binnen.
  
  Rjocht yn har opkommende knibbels - Muay Thai styl. Ien. Twa. Trije.
  
  Hy draaide de earste om. Wy draaiden wer om. De twadde knarste ûnder syn ribben. De tredde slach sloech him fêst yn de ballen. De pine skeat troch syn mage, wêrtroch't er misselijk fielde en hy foel op 'e rêch.
  
  Alicia stie oer him hinne, gnyskjend. "Wat sei ik? Fertel my, Drakey, krekt wat ik sei. Se makke in moasje om him wat te jaan.
  
  "Jo ballen."
  
  Se liet har heup sakke en draaide om in sidetrap te leverjen rjochte op syn noas. Drake tilde beide hannen op en blokkearre de klap. Ik fielde dat ien finger út 'e hoeke kaam. Se draaide har om, sadat se gesicht yn gesicht mei him wie, tilde ien skonk heech yn in bôge, en brocht har hakke dan op syn foarholle.
  
  Axe slach.
  
  Drake rôle werom, mar de klap rekke him noch yn it boarst. En mei safolle krêft as Miles opbringe koe, soarge it foar ûndraaglike pine.
  
  Se stapte op syn ankel.
  
  Drake raasde. Syn lichem waard systematysk brutsen, ferwûne en ferminkt. Se bruts it, stik foar stik. Boargerlike jierren wurde ferdomd. Mar dan, koe er sels de skuld jaan oan it ûntslach? Se wie altyd goed. Hat se altyd sa goed west?
  
  Broken sivile of net, hy wie noch SAS, en hja bevlekte de flier mei syn bloed.
  
  Hy stapte werom. Trije jagers foelen op him, en smieten alles om him hinne. Drake geniete fan de rêst fan it elbowjen fan de Dútser yn 'e kiel. Hy hearde it kraakbeen knarsen en fielde him wat better.
  
  Hy gyng oerein, realisearre dat se him tastien hie. Se dûnse, ferskowe fan foet nei foet, har eagen glânzen fan binnen mei duvels en griis. Efter har sieten Dahl, Frey en Hudson byinoar opsletten, wrakseljend oer de râne fan Odin syn kiste, har gesichten ferwûne yn pine.
  
  Alicia smiet har T-shirt nei him. It rekke as in sweep, wêrtroch't de lofterkant fan syn gesicht brânde. Se sloech wer en hy pakte har. Hy luts mei ongelooflijke krêft. Se stroffele en smiet har yn syn earmen.
  
  "Hallo".
  
  Hy pleatste har beide tommen krekt ûnder har earen, en drukte hurd. Fuortendaliks begûn se te wrotten, alle skyn fan fertriet ferdwûn. It drukte hurd genôch op 'e nerveknoop om elke normale persoan út te litten.
  
  Miles bucked as in rodeo bolle.
  
  Hy drukte hurder. Uteinlik bûgde se werom yn syn strakke omearming, liet him har gewicht nimme, slap gie, besocht de pine te dielen. Doe gyng hja rjochtop en stuts syn beide tommen ûnder de oksels.
  
  Rjocht yn syn eigen senuwbondel. Agony rûn troch syn lichem.
  
  En dêrom waarden se opsletten. Twa formidabele fijannen, fjochtsje troch weagen fan pine, amper bewege, inoar yn 'e eagen sjen as lang ferlerne leafhawwers oant de dea har skiedt.
  
  Drake gromde, net by steat om syn ellinde te ferbergjen. "Gek... teef. Wêrom... wêrom foar dizze... dizze man wurkje?"
  
  "Betsjut ... om ... te berikken ... it ein."
  
  Noch Drake noch Miles soene weromgean. Om harren hinne begûn de striid op in ein te kommen. Mear koalysjetroepen bleaunen op 'e fuotten as Dútsers. Mar hja bleauwen fjochtsjen. En Drake koe Dal en Frey dimmen sjen opsletten yn in soartgelikense deadlike omearming, fjochtsjen oant it ein.
  
  Net ien soldaat ûnderbriek har. It respekt wie te grut. Yn privacy en ûnpartidich soene dizze fjildslaggen wurde besletten.
  
  Drake foel op syn knibbels, luts Alicia mei him. Swarte flekken dûnsen foar syn eagen. Hy realisearre dat as se in manier fûn om syn greep te brekken, hy wier klear wêze soe. De enerzjy liet him mei elke sekonde.
  
  Hy sloech. Se drukte hurder, dat absolute moardnerynstinkt stiek har yn. Syn tommen glieden. Alicia foel nei foaren, en sloech him mei har earmtakke yn it kin. Drake seach it oankommen, mar hy hie de krêft net om it op te hâlden.
  
  Foar syn eagen sloegen de vonken út. Hy foel plat op 'e rêch, stoarjend nei Frey syn goatyske plafond. Alicia krûpte omheech en blokkearre syn sicht mei har gesicht, ferfoarme troch pine.
  
  Gjin fan 'e soldaten om har hinne besocht har tsjin te hâlden. It sil net einigje oant ien fan 'e striders in wapenstilstân ferklearret of stjert.
  
  "Net min," hoaste se. "Jo hawwe it noch, Drake. Mar ik bin noch altyd better as dy."
  
  Hy knipperde. "Wit ik".
  
  "Wat?" - Ik frege.
  
  "Jo hawwe ... dy râne. Dat killer ynstinkt. Fury fan slach. Makket net út. It makket ta. Dit... dit is wêrom ik ophâlde."
  
  "Wêrom soe dat jo stopje?"
  
  "Ik wie soargen oer wat bûten it wurk," sei er. "It feroaret alles".
  
  Har fûst wie omheech, ree om syn kiel te ferpletterjen. In momint gie foarby. Doe sei se: "In libben foar in libben?"
  
  Drake begon te fielen dat de enerzjy stadichoan weromkaam nei syn ledematen. "Nei alles wat ik hjoed dien haw, tink ik dat se my in protte skuldich binne."
  
  Alicia stapte werom en stiek har hân út om him oerein te helpen. "Ik smiet de Wells nei de touwen by de put fan Mimir. Ik ha him net by it grêf fan Odin fermoarde. Ik luts Frey syn oandacht fuort fan Ben Blake. Ik bin hjir net om de wrâld te ferneatigjen, Drake, ik bin hjir gewoan om wille te hawwen."
  
  "Ik befêstigje." Drake wûn syn lykwicht krekt doe't Thorsten Dahl it slap lichem fan Abel Frey fan 'e brede râne fan' e kiste fan Odin tilde. Hy foel mei in wiete knyp op 'e flier, en plofte libbenleas op 'e Italjaanske moarmeren stoartstiennen.
  
  Cheers klonk en galmen troch de koalysje troepen.
  
  Dahl balde de fûst, seach yn 'e kiste.
  
  "Dy bastard hat dy priis noait sjoen," lake er. "Syn libbenswurk. Jezus Kristus, jim moatte dit sjen."
  
  
  SISEN Fjirtich
  
  
  
  STOCKHOLM
  
  
  In dei letter wist Drake in einleaze rûnte fan ferhoaren te ûntkommen om in pear oeren te sliepen yn in tichtby hotel, ien fan 'e âldste en moaiste yn Stockholm.
  
  Yn 'e lobby wachte er op 'e lift en frege him ôf wêrom't al syn gedachteprosessen ferfilme waarden. Se waarden gek fan gebrek oan sliep, konstante slaan en yntinse druk. It duorre him ferskate dagen om te herstellen.
  
  De lift rinkele. In figuer ferskynde neist him.
  
  Kennedy, klaaid yn in casual sneonsbroekpak, hier strak efteroer, bestudearret him mei útputte eagen.
  
  "Hallo".
  
  Wurden wiene net genôch. Har freegje oft se goed wie, wie net allinnich kreupel, it wie gewoan dom.
  
  "Hallo foar jo ek."
  
  "Op deselde ferdjipping?"
  
  "Wis. Se hâlde ús allegear isolearre, mar tegearre. "
  
  Se kamen binnen. Stjerjen nei har brutsen wjerspegeling yn 'e spegel. Foarkommen kontakt mei de fereaske fideokamera. Drake drukte op de njoggentjin knop.
  
  "Binne jo hjir sa goed yn as ik, Kennedy?"
  
  Hja lake hertlik. "Gekke wike, of wiken. Net wis. It makket my gek dat ik úteinlik tsjin myn fijân fjochtsje en myn namme oan it ein fan alles wiskje.
  
  Drake skodholle. "As ik. Ironysk, toch?"
  
  "Wêr is sy hinne? Alicia."
  
  "Yn 'e nacht dêr't alle bêste geheimen gean, har en dy geek Hudson," Drake skodholle. "Gaan foardat elkenien dy't echt belange har opmurken. Wierskynlik blaze elkoars harsens út wylst wy prate."
  
  "Jo hawwe it goede dien. Se wiene hjir net de wichtichste ynspirators. Alicia is gefaarlik, mar net gek. Och, en bedoele jo net "yn 'e stilte fan 'e nacht".
  
  Hy naam in momint om har Dinosaur Rock-referinsje te ferwurkjen. Hy lake. Syn stimming gie hurder op as kwik op in sinnige dei.
  
  "Hoe sit it mei Hayden?" Kennedy sei doe't de lift doarren ticht en de âlde auto begûn te stadich omheech. "Tinksto dat se by Ben bliuwe sil?"
  
  "Ik hoopje it echt. Sa net, dan tink ik teminsten dat hy no seks hie.
  
  Kennedy sloech him op it skouder. "Telle dy hinnen net, maat. Miskien skriuwt er in ferske foar har."
  
  "Jo neame it - trije en in heale minuten mei dy!"
  
  Se fleagen stadich de sânde ferdjipping foarby. "Bringt my yn 't sin. Dêr, yn it grêf fan Odin, wat seisto dêr? Iets oer my yn York bliuwe en, eh, myn eigen bestean fertsjinje.
  
  Drake stoarre har oan. Se joech him in ferliedlik glimke.
  
  "Nou... ik... ik..." Hy suchte en waard sêft. "Ik bin hopeleas út 'e praktyk op dit."
  
  "Wat?" Kennedy syn eagen glinsterden fan ûnheil.
  
  "De âlde dino-rockband Heart neamde it de ultime ferlieding. Yn Yorkshire sizze wy gewoan 'praat mei de fûgel'. Wy binne ienfâldige minsken."
  
  Doe't de lift de fjirtjinde ferdjipping foarby klikte, die Kennedy har shirt los en liet it op 'e flier falle. Dêrûnder hie se in reade trochsichtige bh oan.
  
  "Wat dochst do?" Drake fielde syn hert springe as wie er elektrokutearre.
  
  "Ik fertsjinje myn kost."
  
  Kennedy liet har broek los en liet se op 'e flier falle. Se hie in bypassende reade slipje oan. De lift sloech doe't er op harren flier kaam. Drake fielde syn geasten en al it oare lift. De doar gleed oan 'e kant, iepen.
  
  It jonge pear wachte. De frou glimke. De keardel gnyske nei Drake. Kennedy helle Drake út 'e lift en de gong yn, en liet har broekpak efter.
  
  Drake seach werom. "Wolle jo dit net?"
  
  "Ik haw dit net mear nedich."
  
  Drake pakte har op. "Goed wurk, it is in flugge kuier nei myn keamer."
  
  Kennedy liet har hier del.
  
  
  EIN
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"